Athlenda

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Brothers in arms..




Το Hoopfellas σας ταξιδεύει σε μια από τις πιο αναπτυσσόμενες νέο-μποέμ γειτονιές της Ευρώπης, το μπασκετικό –μέχρι θανάτου- Βελιγράδι, όπου η μάχη μεταξύ Παρτίζαν και Ερ. Αστέρα έχει φουντώσει για τα καλά σε όλα τα πεδία και παράλληλα συνεχίζει τη Γιούγκο-βόλτα στη Κροατία για το «κλέψιμο» της Τσεντεβίτα από την Αμερικανική αγορά..


Η –μόνιμα τεταμένη- κατάσταση μεταξύ των δύο αθλητικών γιγάντων της πόλης άναψε περισσότερο φέτος το καλοκαίρι και όλη αυτή η θερμότητα αναμένεται να μεταφερθεί στο γήπεδο τον χειμώνα που έρχεται. Η Παρτίζαν όπως θα θυμάστε μετά το τέλος της σεζόν, με μπροστάρη τον Σάσα Ντανίλοβιτς έκανε έκκληση  για οικονομική βοήθεια  μιας και το «δεν πληρώνω φόρους τόσα χρόνια..» γύρισε κατά της (αναμενόμενο...) με αποτέλεσμα το κλαμπ να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, ρισκάροντας ακόμα και τη συμμετοχή του στις λίγκες αυτής της χρονιάς. Οι οπαδοί της (με μπροστάρηδες του «Γκρόμπαρι») κινήθηκαν ταχέως, μαζεύοντας μερικές χιλιάδες ευρώ όμως λίγο μετά το ξεκίνημα αυτής της «κίνησης» ο τραπεζικός λογαριασμός της ομάδας μπλοκαρίστηκε. Εκεί άναψε η φλόγα, μιας και στις τάξεις της Παρτίζαν  θεωρούν ότι αυτό μόνο «τυχαία» δεν έγινε, δείχνοντας με το δάχτυλο προς τη πλευρά του Ερ. Αστέρα και πιο συγκεκριμένα στον  πασίγνωστο Nebojsa Covic  έναν από τους πιο δικτυωμένους-underground ανθρώπους στη χώρα (πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας/δήμαρχος της πόλης/πρωθυπουργός της χώρας με πολλές ..δραστηριότητες οι οποίες κάνουν το γεγονός του ότι δεν έχει μπεί στη..μπουζού ούτε για μια ημέρα απίστευτο στον μέσο Σέρβο πολίτη) αλλά και προς τον αδερφό του Ίβιτσα Ντάσιτς (πρωθυπουργού της Χώρας και πρόεδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος..) Οι Παρτιζάνοι τελικά μπόρεσαν να ξεμπλοκάρουν τον λογαριασμό και να προχωρήσουν σε –πολύ προσεκτικά όπως πάντα άλλωστε- σε μεταγραφές, την ίδια ώρα που στο απέναντι στρατόπεδο ο Ερυθρός Αστέρας ξόδευε αλόγιστα για τα δεδομένα του Σερβικού μπάσκετ διακηρύσσοντας τον στόχο της απόλυτης κυριαρχίας στη χώρα και  του deep push στη φετινή Ευρωλίγκα. Έλα όμως που η ζωή δεν είναι μια ευθεία και το μπάσκετ λίγο πιο πολύπλοκο άθλημα..

Oι Delije..


Με αγωνιστικό μπάτζετ κοντά στα 6 εκ. ευρώ (πραγματικό πολύ υψηλό για τα δεδομένα της χώρας και της Αδριατικής λίγκας βέβαια), ο Ερυθρός Αστέρας έχει μεγαλώσει τον πήχη, σπρώχνοντας χρήμα και επενδύοντας στη συμμετοχή της ομάδας στην Ευρωλίγκα  (βρίσκεται στον καυτό «όμιλο» του Παναθηναϊκού). Οι «κόκκινοι» έφεραν από τους Σίξερς τον 24χρονο Τσαρλς Τζένκινς (1.91-1989) ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Ιγκόρ Ρακόσεβιτς. Η αλήθεια είναι ότι το στυλ του Αμερικανού γκαρντ  έχει μεγάλες ομοιότητες με του θρυλικού «Ράκο» καθώς είναι εξαιρετικός spot shooter, «επιτίθεται» με τον ίδιο τρόπο στο καλάθι, έχει δυνατό σώμα και κορμό, κάνει ακόμα και το legendary «βαθύ κάθισμα» του Ιγκόρ όταν σουτάρει..(!) Για τη δουλειά βέβαια μεσολάβησε ο Ραζνάτοβιτς..  Το θετικό είναι ότι δίπλα του στον ΝΒΑερ Τζένκινς η ομάδα θα έχει  το «φρένο», πρώην Blue Devil , ΝτεΜάρκους Νέλσον ο οποίος ξεκινά τη δεύτερη του χρονιά στον Ερ. Αστέρα. Τον πρώην περιφερειακό πολυεργαλείο του Σιζέφσκι, μαζί με τον Τζένκινς και τον εξαιρετικό Σλοβένο slasher , Γιάκα Μπλάζιτς (1.96-1990) αποτελούν μια δυνατή τριάδα και τη γραμμή πυρός της φετινής ομάδας. Τριάδα η οποία μπορεί να τρέξει το γήπεδο με τα δυνατά της πόδια, να τελειώσει τον αντίπαλο στο τρανζίσιον, να αμυνθεί, να βάλει την ομάδα στις..ράγες.  Στο «3» -σε μια ακόμα κίνηση που συζητήθηκε- ο Ερ. Αστέρας υπέγραψε τον γνωστό μας Μπλέηκ Σκιλμπ, προσθέτοντας έναν ακόμα ολ αράουντ team player μετά και την παραμονή Νέλσον ενώ στη φροντκόρτ  δίπλα στους Κάτιτς-Μίτροβιτς, προστέθηκαν οι Ιβάν Ραντένοβιτς (πρώην του Πανελληνίου) και ο γίγαντας Μαριάνοβιτς. 


Το θέμα είναι ότι η διοίκηση επέλεξε να στηρίξει αυτή την επένδυση σε έναν άπειρο σε υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο κόουτς, τον Ντέγιαν Ράντονζιτς. Ο 43 ετών Μαυροβούνιος ήταν μόνιμος κόουτς της Μπουτουτσνοστ και νταμπλούχος Μαυροβουνίου από το..2006, χωρίς όμως να παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερο. Ήρθε στο Βελιγράδι αργά πέρυσι στη σεζόν και ξεκινά φέτος μια καθαρά δική του δουλειά όπου όμως οι απαιτήσεις είναι μεγάλες.. Μπορεί η ομάδα λοιπόν να έκανε κάτι σαν 13/13 στα παιχνίδια προετοιμασίας, όμως «έβγαζε» αγωνιστικά προβλήματα, που φάνηκαν στην πρεμιέρα με την Ραντνίτσκι (ήττα με 79-80), όπου ο 21χρονος Μπόρις Μπάρατς (25π.) έκανε γιο-γιο κάθε αντίπαλο φόργουορντ. . 


  Είναι φανερό ότι ο τρόπος που έχει δομηθεί η ομάδα θα επιφέρει προβλήματα, μιας και δεν έχει πόδια/ταχύτητα ώστε να αμυνθεί στη φροντκόρτ και νομίζω ότι ο Ράντονζιτς γρήγορα θα επιστρατεύσει σχήματα με τον κόμπο φόργουορντ Μάρκο Σιμόνοβιτς ή τον Σκιλμπ στο «4» για να ματσάρει αυτό το μειονέκτημα.  Γενικά το αμυντικό οικοδόμημα θέλει δουλειά στον Ερυθρό Αστέρα. Χωρίς αυτό, μόλις βγούν έξω από την πόρτα (Ευρωλίγκα) θα τους κατασπαράξουν οι λύκοι..  Η ομάδα έχει ποιότητα, ειδικά στην περιφέρεια (μέχρι το «3») αλλά θέλει σωστή δόμηση και κατανομή ρόλων. Και σίγουρα όχι λογική νεόπλουτου, γιατί αυτό βγάζει.. Το κακό με τον Ράντονζιτς είναι ότι πλέον –με το καλημέρα στη σεζόν- παίζει με το μαχαίρι στο λαιμό.. Ο πρόεδρος άλλαξε 3 προπονητές μόνο πέρυσι..

Οι Grobari..


Οι πρωταθλητές από την άλλη αφού στάθηκαν λίγο στα πόδια τους μετά τον οικονομικό συναγερμό του καλοκαιριού, έχτισαν με λιγότερο από 4 εκ. ένα πολύ ανταγωνιστικό ρόστερ και μια ομάδα που προσωπικά μου αρέσει η προοπτική της μέσα στη σεζόν, ειδικά εάν καταφέρει να περάσει την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας. Κλασσικό recruiting-Βουγιόσεβιτς που σφύζει από νιάτα και έχει «πολλά στοιχήματα». Το κλειδί της Γαλλικής αγοράς την οποία έχει ανοίξει την τελευταία διετία το κλαμπ έχει αποδειχτεί σπουδαία κίνηση καθώς στους διεθνείς  Ουέστερμαν (είχαμε πεί πολλά πέρυσι το καλοκαίρι και μας δικαίωσε)-Λοβέρν, πρόσθεσε το prospect που λέγεται Μπόρις Ντάλο (1.94-1994). Για τον έγχρωμος γκαρντ  που θα βγαίνει πίσω από τον Ουέστερμαν, το πρόγραμμα του Βουγιόσεβιτς μπορεί να αποδειχτεί ευλογία για την ανάπτυξη του καθώς ήδη διαθέτει πολλά «φυσικά» εργαλεία που  «βγαίνουν» άμεσα στο αμυντικό κομμάτι. Ο Ουέστερμαν θα κρατάει το πηδάλιο και μετά από μια γεμάτη σεζόν μπορεί να δείξει μαζί με τον πρωταθλητή Ευρώπης Λοβέρν  ότι μπορεί να αποτελέσουν ΝΒΑ material


O Bουγιόσεβιτς στηρίζει πολλά στους δύο νεαρούς Γάλλους που πέρυσι «πάτησαν» και βελτίωσαν το παιχνίδι τους μέσα στην επίθεση μισού γηπέδου που επιλέγει ο Σέρβος «δάσκαλος». Η ωριμότητα του Ουέστερμαν ως decision-maker έπαιξε σημαντικό ρόλο εδώ. Το παρεάκι των wings Μπογκντάνοβιτς-Μιλοσάβλιεβιτς (σπουδαίοι πλάγιοι, rising stars για φέτος, έχω εκφραστεί πολλές φορές στο παρελθόν και για τους δύο) συμπλήρωσε η μεγάλη έκπληξη, Τάιρενς Κίνσεη. Ο 29χρονος Αμερικανός (ήταν πολύ καλός πέρυσι στο Πέζαρο, έκλεισε τη σεζόν στη Μάλαγα) υπέγραψε μόλις για ..200χιλιάρικα στην Παρτίζαν, με σκοπό την επαναφορά του στην Ευρωλίγκα και το υψηλό Ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να καταφέρει να παίξει για καλύτερα λεφτά στα επόμενα καλά του 2-3 χρόνια. Ο Κίνσεη κολλάει γάντι με το παιχνίδι και την αμυντική του ικανότητα στο πλάνο του Βουγιόσεβιτς ο οποίος ποντάρει στο συνδυασμό εμπειρίας/κινήτρου του Αμερικανού. 


 Αντίθετα το πρόβλημα του «Ντούλε» είναι ο τραυματισμός του Ντέηβις Μπέρτανς, ο οποίος θα ήταν γερή «πόντα» ακόμα και για το ρόλο του 1ου σκόρερ στην ομάδα φέτος. Ο Λετονός με την εκπληκτική ικανότητα στο σουτ για παίκτη κοντά στο 2.09μ. είναι το ψηλό φόργουορντ («3» η θέση του) που ήθελε ο Σέρβος κόουτς για να εναλλάσσει στις δυο θέσεις δίπλα στον σέντερ  όμως η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι του παραπέμπει περισσότερο σε γκαρντ («2») παρά «4». Πέρυσι δούλεψε πολύ αυτό το κομμάτι και στο 2ο μισό ο προπονητής του τον «έπαιξε» σημαντικά και στο «4» όπου βοήθησε τα μέγιστα ως stretch-4. Ο Μπέρτανς αναμένεται να επιστρέψει τον Ιανουάριο από τον τραυματισμό στο δεξί γόνατο και το κενό του είναι σημαντικό.. Γιατί η φροντκόρτ των Λοβέρν, Γκάγκιτς Μούσλι, θέλει κάτι «έξτρα» σε ταχύτητα. Εδώ εντοπίζω (όπως και στον Ερ. Αστέρα) την αδυναμία του ρόστερ των πρωταθλητών. Στη θέση «4».. Ο Γκάγκιτς είναι σπουδαίος μαχητής αλλά είναι πιο κοντά στο «5» (αν και άγουρος ακόμα τεχνικά όπου θέλει δουλειά, θα υποστηρίξει πάντως με το επιθετικό ριμπάουντ τη half court επίθεση της Παρτίζαν, είναι σκληρό παιδί και πραγματικά μπορεί να παίξει. Εκεί ήθελε κάτι το ρόστερ. . Αν και σκέφτομαι ότι μιλάμε για το «ευρωπαϊκό Τζόρτζτάουν», οπότε ας κρατάμε πισινή.. Οι Μιλουτίνοβιτ (1994)-Σάλιτς (1995) έρχονται από πίσω και θεωρώ ότι θα παίξουν μέσα στη σεζόν ανεβαίνοντας στο ροτέησιον.


Στη Σερβία υπάρχει ένα κλίμα ότι ο Ερυθρός Αστέρας (ο οποίος υπερέχει σε star quality) είναι ελαφρά φαβορί απέναντι στην Παρτίζαν, όμως εγώ θα πω καλύτερα να περιμένουμε. Προσωπικά μου  αρέσει πάντα η ομάδα του προπονητή, με αρχές και σωστή δομή στο παιχνίδι της. Άλλωστε το πρόγραμμα της Παρτίζαν έχει καταπιεί υπό τον Βουγιόσεβιτς μεγαθήρια εκατομμυρίων, οπότε το λίγο μεγαλύτερο μπάτζετ-υπέρβαση του μεγάλου αντιπάλου δε λέει κάτι. Έχω την αίσθηση μάλιστα ότι θα δούμε αλλαγές στον Ερυθρό Αστέρα μέσα στη σεζόν. . Η ομάδα έχει «μαγιά», νομίζω πρέπει να όμως να βελτιώσει πολύ την άμυνα της. Στο υψηλό επίπεδο δε θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστική χωρίς αυτήν.  Αντίθετα η Παρτίζαν έχει τα εργαλεία να παίξει καλή άμυνα. Λείπει ένας καλός/γρήγορος αμυντικός στο «4» που θα έδενε το γλυκό για αυτό περιμένω να δω τους χειρισμούς του Βουγιόσεβιτς.

ΕΛΑ ΡΕ ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ..


Δε κρύβω ότι εντυπωσιάστηκα το καλοκαίρι όταν έμαθα ότι οι Κροάτες υπέγραψαν τον Νόλαν Σμίθ. Μη ξεχνάμε ότι πέρυσι η Τσεντεβίτα είχε ακολουθήσει το δρόμο του Ερ. Αστέρα επενδύοντας σε ένα μπάτζετ 7 εκ… Ο Σμίθ είναι ένας πολύ καλός παίκτης , προερχόμενος από εξαιρετικό πρόγραμμα, ο οποίος μπορεί να κάνει καριέρα στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη.  Πρόκειται για κομπλέ περιφερειακό, δυνατό στα βασικά του αθλήματος και καλοπροπονημένο, με μπασκετική παιδεία made in Duke, από τα πουλέν του Σιζέφσκι.. Σίγουρα είναι ερωτηματικό το πώς θα αναπτυχθεί σε ένα περιβάλλον με ..ευρωπαϊκές ιδιαιτερότητες, όπως αυτό της ομάδας του Ρέπεσα, όμως σας λέω (επειδή τυγχάνει να έχω παρακολουθήσει τον παίκτη στα κολεγιακά του χρόνια) ότι μπορεί σύντομα να ανέβει στα ψηλά σκαλιά του από εδώ..μπάσκετ και να παίξει σε καλή ομάδα του πιο ανταγωνιστικού επιπέδου. Η Τσεντεβίτα θα είναι σχολείο για αυτόν. Θα τον βοηθήσει να μάθει και να εξοικειωθεί αλλά η πορεία του μέσα στο χρόνο θα πρέπει να ανεξαρτοποιηθεί από αυτήν της κροατικής ομάδας, δηλ. να ξεχωρίσει, να «δείξει».. Μπράβο εκ των προτέρων στους Κροάτες για την επιλογή.. Τον παρακολουθούμε, σημειώστε το όνομα κύριοι..

Υ.Γ: Περίμενα κάτι διαφορετικό για τον Ματ Τζάνινγκ.. Όχι ότι το άκρως μπασκετικό περιβάλλον της Τσιμπόνα είναι τροχοπέδη αλλά το παιδί έδειξε πέρυσι «δυνατότητες».. Ίσως μέσα στη χρονιά το δούν και άλλοι.. 

Σας περιμένω στη παρέα μας στο Facebook..

151 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε Τζιμ, ωραία ανάρτηση μακριά από τα τετριμμένα!
    Η πρώην Γιουγκοσλαβία μοιάζει με φάμπρικα που βγάζει νέα διαμάντια, εντυπωσιακό που πια παίρνει υλικά από όλο τον κόσμο και οι νέοι αθλητές δε διστάζουν. Γάλλοι, Τσέχοι, Λετονοί, και νεαροί Αμερικανοί! Πραγματικά θα ηθελα να έμενα εκεί μερικά χρόνια να βλέπω αυτά τα παιδιά που μεγαλώνουνε μπασκετικά... Απλά σκέφτομαι πόσοι άλλοι "καίγονται" επί της παραγωγικής αλυσίδας... Έχεις καθόλου εικόνα για αυτό; Αν υπάρχουν πολλά παιδιά που πάνε και γυρνάνε χωρίς να έχουνε κάνει το μεγάλο βήμα; Γίνεται δηλαδή κάποιου είδους παιδομάζωμα και μετά ξεσκαρτάρισμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΜΈΡΑ NAP. TI EΝΝΟΕΙΣ? ΤΡΙΠΚΟΒΙΤΣ-ΤΕΠΙΤΣ ΣΤΥΛ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Ή ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΝ ΑΠΟ ΣΕΡΒΙΑ?
      sotos

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα παιδιά. Nap η δομή της λίγκας τους είναι τέτοια, που ένας καλός νέος παίκτης πρέπει να "βάλει πόδι" στην Αδριατική δηλ. να μπεί σε αυτές τις ομάδες. Ανοίγουν οι πόρτες πιο εύκολα.. Το "μανατζερικό" επίσης μετρά..

      Διαγραφή
  2. Φοβερό, μπασκετικό, μόνο στο hoopfellas αυτά υπάρχουν. Υποκλίνομαι Τζίμ. Έφυγε και ο Νέντοβιτς από τον Ερυθρό.. Αυτόν και τον Μπιέλιτσα αν είχε θα ήταν σούπερ. Και Πέσιτς στο πάγκο. Η Παρτίζαν μου αρέσει καλύτερα και εμένα.

    ΘΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχετικό-άσχετο: Πέκοβιτς-Τεόντοσιτς σημειώσατε 2! Αν και μόνο ο ψυχάκιας έπαιξε καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο καλά..? Ρεσιτάλ.. Μήπως είναι για "εκεί" το παιδί τελικά..?

      Διαγραφή
    2. Όντως, μήπως καλύτερα εκεί; Αλλά από άμυνα θα είναι τρύπα...

      Διαγραφή
  4. Jimάρα, καλημέρα.
    Εξαιρετική η ανάρτηση. Όπως σου έχω πει και παλιότερα, το πεδίο αυτό είναι προνομιακό για σένα. Απλά είσαι σπεσιαλίστας. Καθαρά και αμιγώς μπασκετικό.
    Ο όμιλος της Παρτίζαν στην Ευρωλίγκα είναι πολύ πιο βατός. Μπορεί να προκριθεί στο top-16 αφού λογικά θα πρέπει να ξεπεράσει τη Ναντέρ και την Μπουντιβέλνικ. Αντίθετα, ο Ερυθρός Αστέρας έχει πέσει στο λάκκο με τα φίδια. Ο όμιλος αυτός είναι ανοιχτός σε κάθε εξέλιξη αφού και οι 6 ομάδες θα διεκδικήσουν τις 4 θέσεις που οδηγούν στο top-16.
    Επειδή μιλάς και με Γαλλία, πώς βλέπεις την πορεία των γαλλικών ομάδων φέτος στην Ευρωλίγκα; Θα πάρουν λίγη από τη χρυσόσκονη του Ευρωμπάσκετ; Η Στρασμπούρ φαίνεται να έχει καλές πιθανότητες.
    Υ.Γ. Ο Τζάνινγκ πώς ξέπεσε στην Τσιμπόνα;

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φιλαράκι. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είναι κείμενα τα οποία απολαμβάνω και εγώ (θα έχουμε και άλλα τέτοια). Πάνω σε τέτοιου είδους αναρτήσεις χτίστηκε το Hoopfellas.. Από Γαλλία μου λένε γκραν φαβορί η Στρασμπούργκ για φέτος.. Ντιότ, Γκριρ, Αζινσά, Κολέτ.. Υπάρχουν και άλλες καλές ομάδες βέβαια.. Για Ευρωλίγκα οτιδήποτε πέρα από τοπ-16 θα είναι επιτυχία φίλε (για Στρασμπούργκ).. Ο Τζάνινγκ έπαιξε σάμερ λιγκ, έμεινα άναυδος όταν έμαθα για Τσιμπόνα.. Είναι πολύ καλός παίκτης το παιδί (το είδες πέρυσι). Μακάρι να μη τον καταπιεί το περιβάλλον..

      Διαγραφή
  5. Και κάτι ακόμη.
    Οι Κροάτες γιατί δεν έχουν ομάδα στην Ευρωλίγκα φέτος; Ούτε και στον προκριματικό γύρο...

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερες σε ολους,τζιμ πολυ ενδιαφερον η μπακ κορτ του ερυθρου αστερα,δεν ηξερα για τη προσθηκη τσαρλς τζενικς παντως,πολυ επιθετικος κομπο γκαρντ απο οτι θυμαμαι στο γκολντεν στειτ με καλη αμυνα αλλα σχετικα αργο μηχανησμο στο σουτ περισοτερο δυησδητικος θα ελεγα,προφανως θα ειναι μερος του παιχνιδιου οι δυησδησεις και τα ελευθερα σουτ στον εξαιρετικο μπλαζιτς-απορω το γεναρη πως τον ξεχασαν οι ευρωπαικοι συλλογοι και πηγε στον αστερα,πιστευω ειναι παιχτης για μεγαλα πραγματα.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμίζει "Ράκο" Άκη.. Παίζει βέβαια λίγο εκτός ελέγχου (αλλιώς δε θα τον θύμιζε..) αλλά ναι, έχει ταλέντο. Πρέπει να πειθαρχήσει σημαντικά για τον "δούν" πιο πάνω..

      Διαγραφή
  7. Εξαιρετική ανάλυση!
    Επειδή μου αρέσει κι εμένα η ομάδα του προπονητή, με αρχές και σωστή δομή στο παιχνίδι της,πιστεύω ότι τέτοια είναι η Partizan! Στην φετινή Euroleague θεωρώ ότι συμμετέχει σε δύσκολο όμιλο.
    --Ria--

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ρία, σε ευχαριστώ πολύ.. Έτσι, πες τα..! Μη "κοιτάς" τον όμιλο.. Τόσα χρόνια η Παρτίζαν "αποκλείεται" από τον Οκτώμβρη (στα προγνωστικά) και περνάει μαρς.. Άσε που φέτος δε θα έλεγα ότι είναι ιδιαίτερα δύσβατος ο δρόμος. Ναντέρ και Μπουντιβέλνικ δεν είναι μεγαθήρια.. Αλλά σίγουρα Ευρωλίγκα είναι, τα πάντα "παίζουν"..

      Διαγραφή
  8. Απο hoopfellas facebook
    "Με 26π.-5ριμπ.-9 τελικές του Τεόντοσιτς και συνολικά 8 παίχτες με διψήφιο νούμερο πόντων, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκαμψε την αντίσταση των Τίμπεργουλβς στην παράταση με 106-108.."
    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δημήτρη όταν μας ταξιδεύεις σε μπασκετικές γειτονιές ανά τον κόσμο είναι μαγεία.. Το Hoopfellas στα καλύτερα του. Ομολογώ ότι γουστάρω πολύ τις αναλύσεις μετά τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας και τα ράνκινγκς των 500+ σχολίων αλλά λατρεύω τέτοια άρθρα, άκρως μπασκετικά. Ευχαριστούμε που υπάρχεις.

    Peri32

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. jim

    τα νουμερα των μπατζετ που παρεθεσες αφορουν τα τελικα μπατζετ ή μονο των συμβολαιων των παικτων?για να χουμε μια εικονα ολοκληρωμενη και ενα μετρο συγκρισης με τους δικους μας....

    και αν εισαι σε θεση να μας παραθεσεις και τα μπατζετ των οσφπ-παο ακομα καλυτερα.....

    ευχαριστω εκ των προτερων!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tζιμ,για αυτά τα άρθρα σου ξεχωρίζεις...
    Μας έχωσες στα τεκταινόμενα της καρδιάς της γιουγκοσλάβικης σχολής και μάθαμε 2 άκρως ενδιαφέρουσες μπασκετικές δυνάμεις της φετινής Ευρωλίγκα.Πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες ομάδες και πρότζεκτ.Τι να πούμε...Πραγματικά ΜΠΡΑΒΟ! Δύο όμοιες μπασκετικές περιπτώσεις που όμως έχουν τεράστιες διαφορές στον τρόπο δόμησης τους.
    Ο Αστέρας έχει δυνατό ρόστερ,έχει επενδύσει στην ακτινοβολία του,πήρε και τον παικταρά τον Σιλμπ(που παρότι μπορεί να παίξει άνετα στο 4,μοιάζει με πόιντ φόργουορντ με την κλασική έννοια) και έχει τα παραδοσιακά Σέρβικα κορμιά στη ρακέτα.Ίσως να της λείπει ο σύγχρονος ψηλός και μένει να δούμε και την πορεία του Κάτιτς που έμοιαζε φρεσκότατος με την εθνική.Θα δώσει μάχη με την αύρα που διαθέτει και αυτός σαν κλαμπ για την πρόκριση στους 16 σε έναν όμιλο που καίει!(αλίμονο στον Σέρτζιο....τον Σκαριόλο ντε..)
    Η Παρτιζάν στα κλασικά της μονοπάτια παρά τα προβλήματα της.Ομοιογενές,νεανικό Σέρβικο σύνολο...Σίγουρα τραβάει τα βλέμματα παρέα με τον Βέστερμαν(και τον Μπογκντάνοβιτς θα έλεγα) για τις προοπτικές της...Διαθέτει δυνατά παιδιά με κίνητρο και ομαδικό πνεύμα.Δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει πάντως το κάτι παραπάνω φέτοε,της λείπει ίσως ο go to guy και γενικά το θράσος αλλά και το βάθος για να προχωρήσει και να κάνει τις μπομπίτσες της.Δεν παύει να είναι πολύ ωραίο πρότζεκτ και να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φιλαράκι.. Αν θυμάσαι είχα πεί πέρυσι ότι ο Σκιλμπ (ναι, είναι πόιντ φόργουορντ) ήταν ο μοναδικός παίκτης στην Ευρωλίγκα που αναμυγνείεται σε τόσες πολλές καταστάσεις πικ εν ρολ τόσο ως δημιουργός όσο και ως σκρίνερ.. Κάτι δείχνει αυτό.. Ο Μπογκντάνοβιτς είναι αστέρι, μου αρέσει αρκετά. Πρώτη φορά είδα παίκτη να καρφώνει με τέτοιο τρόπο τα πόδια του Μπατούμ στο πάτωμα..

      Διαγραφή
  12. Πραγματικά φέτος,το πόσες ομάδες μπορούν να φανούν ανταγωνιστικές ή να τραβήξουν τα βλέμματα και να φανούν ελκυστικές είναι εντυπωσιακό...Έχει πολλή λάμψη η φετινή διοργάνωση και τραβάει βίον αντίθετο με την περσινή.Μια ματιά...
    Η Τσσκα του Μεσίνα θέλει να αντιστρέψει το περσινό φιάσκο...Κρατώντας τους big4 και παίκτες ρόλων όπως οι Καούν,Μίτσοφ,Τζάκσον προσθέτει τρία σημαντικότατα γρανάζια στη μηχανή και αναρωτιόμαστε που θα τους χωρέσει(Πάργκο,Χάινς,Φριντζόν) όλους...
    Η Μπάρτσα του Πασκουάλ αναπληρώνει την αθλητικότητα και το βάθος που δεν είχε πέρσι...Ντόρσει-Παπανικολάου σε αυτό το κομμάτι.Προσθέτει πολλή ποιότητα στη φροντλάιν δίπλα και στον Τόμιτς με τον Λάμπε και τον Νάχμπαρ και θωρακίζει την αδυναμία του Ναβάρο στην περιφέρεια με το εργαλείο Όλεσον και τον σούπερ σκόρερ Πούλεν.
    Η φιναλίστ Ρεάλ διατηρεί τον βασικό κορμό,βγάζει όλο και πιο μπροστά τον Σέρχιο Ρ.(που βρίσκεται πραγματικά στα καλύτερα του) και βρίσκει στον Μπουρούση τον βασικό σέντερ που της έλειπε πέρσι.
    Ο Πάο καλύπτει σίγουρα την αδυναμία του βάθους από πέρσι,χτίζει Ελληνικά με ΠαππαΓιάνκοβιτς, και προσθέτει ποιότητα και εμπειρία στο επιτυχημένο περσινό πλάνο,άρα βάζει πλώρη για πιο ψηλά.
    Ο Όσφπ και μόνο που ξεκινά σαν πρωταθλητής είναι υπολογίσιμος,κρατώντας το αστέρι και την βασικη μπακόρτ προωθώντας την αθλητικότητα και την ενέργεια στο παιχνίδι του.
    Η Φενέρ ανακάμπτει με τον Ζοτς στο τιμόνι να έχει να διαχειριστεί σημεία και τέρατα.Πολύ πράγμα στα φόργουορντ(με ικανότητα χειρισμού και πλέιμεικινγκ),σούπερ σκόρινγκ γκαρντ ο βασικός πλέιμεικερ και μαζί το άστρο του Μπόγιαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Η Μακάμπι του Μπλατ ενισχυμένη στη φροντλάιν,μοιάζει λίγο πιο σουλουπωμένη από πέρσι,τα χάλασε στο να βρει καλό 4άρι και έναν πιο έμπειρο και ικανό στο σετ παιχνίδι γκαρντ,σκοπεύει σε ακόμα καλύτερη από πέρσι πορεία.
      Η Γαλατά συνθέτει εμπειρία,star material,νέους παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκα και έχει υψηλές βλέψεις και ισχυρό σύνολο.
      Η Εφές με ελαφρές αλλαγές από πέρσι,αλλάζει τη φιλοσοφία του βασικού ποιντ με Πλάνινιτς αντί Φάρμαρ και μικρές προσθαφαιρέσεις στα wings.Με στόχους βελτίωσης...
      Οι φιναλίστ της VTB έχασαν τον Νικ,αλλά στο Κουμπάν μοιάζουν πολύ ενισχυμένοι αλλά και ζυγισμένη ομάδα.Έχει τους Καλνιέτις-Γουίλιαμς που έκαναν ντόρο ο καθένας με τη σειρά του φέτος,τον Σίμον που είναι εργαλείο,φροντλάιν ισορροπημένη και ομάδα σύγχρονη.Let's see..
      Η Κάχα φαίνεται κι αυτή καλύτερη,Ερτέλ-Νοτσιόνι-Σαν Εμετέριο σε πρώτο πλάνο,ο Χάμιλτον και ο Χοτζ σημαντικές προσθήκες και ομάδα πλήρης σε κάθε θέση.Τα ερωτηματικά στον Σκαριόλο...
      Η Μάλαγα μοιάζει ανανεωμένη με τη σειρά της.Φονικός σουτέρ Τούλσον αντί του Γουίλιαμς,ο Κάνερ Μέντλει έχει τη δεύτερη ευκαιρία του,το 5 δείχνει γεμάτο,ενώ υπάρχει ενίσχυση και στο 3 με Κουζμίνσκας(σούμπιντος από Ζαλγκίρις) και Σούαρεζ ικανούς στο ποστ γκέιμ.Ωραία πράγματα με τον πολλά υποσχόμενο Πλάθα να διαδέχεται τον Ρέπεσα.
      Αρμάνι και Σιένα αποτελούν ερωτηματικά αλλά ποτέ δεν ξεγράφονται.Ο Μπάνκι ανέλαβε την ομάδα του Μιλάνου και έχει παίκτες με παραστάσεις στο ρόστερ.Πολύ καλό υλικό,μπορεί να πάει πολύ καλά αν μονταριστεί καλά..Η Σιένα περνάει και πάλι τα περσινά.Παρότι ανταποκρίθηκε την περασμένη χρονιά έχει εξίσου δύσκολο έργο και ποντάρει στην Αμερικάνικη μεταγραφική της δραστηριότητα.Μάζεψε πολλούς.Ίσως αν δέσει το γλυκό να χτυπήσει με την ταχύτητα και την ενέργεια της.
      Οι 2 σέρβικες όπως τις ανέλυσε ο Τζιμ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.
      Οι 2 λιθουανικές με τη σειρά τους.Η Ζαλγκίρις δεν έχει την περσινή πληρότητα αλλά έχει και πάλι "κάτι" με τον Πότσιους έτοιμο να ανέλθει,τον Σάρας στα τελευταία του κλπ.Η Ρίτας έχει πολύ ωραία μπακόρτ,βγήκε από τα προκριματικά και μοιάζει πολύ επικίνδυνη.
      Στη Γερμανία επίσης ωραίες κινήσεις.Μια αγορά με εμπορική άνοδο.Η Μπάμπεργκ έχει αναλυθεί κι από τον Τζιμ στο μπάσκετμπλογκ,ενώ έχουμε και τη μεταφορά του βαριού ονόματος της Μπάγερν στον μπασκετικό χώρο με πολύ αξιόλογο υλικό.
      Οι Γαλλικές κουβαλάνε λίγο από την επιτυχία των τρικολόρ φέτος,δύσκολα όμως θα κάνουν κάτι με τις υπόλοιπες δυνατές ομάδες,ενώ Μπουντιβέλνικ και Ζιελόνα Γκόρα μάλλον απλά συμπληρώνουν την 24άδα.
      We feel devotion περισσότερο από ποτέ αυτή τη φορά...

      Διαγραφή
  13. Κι ένιωθα πάντα μια οσμή παστουρμά αλλά δεν ήξερα ποιος έφταιγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Jim, ποιος από τους δυο πιστεύεις ότι είναι πιο επιτυχημένος; Το πουλέν Δημήτρης ή το πουλέν Αντρέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Yπέροχο άρθρο Jim. Eίσαι μια όαση. Χωρίς εσένα το ελληνικό μπάσκετ θα ήταν σαν μπουγιουρντί χωρίς παστουρμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. «Δικιά μου, δικιά μου η τάπα».

    Μπράβο στο ήθος του και στο σεβασμό του απέναντι σε έναν παίκτη που έχει τιμήσει την γαλανόλευκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιατί εμένα ο Φώτσης στα τελευταία παιχνίδια μου φαίνετε αδιάφορος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν ηταν αδιαφορος δεν θα αντιδρουσε στο αδικο φαουλ που δεχτηκε.

      Διαγραφή
  19. Τελειο το αρθρο! Πραγματικα προβλεπεται δυνατη η φετικη ευρωλιγκα και εξαιρετικα ανταγωνιστικη. Παμε ρε Ντουλε ,μαθε τους το αθλημα!!

    Cool Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. τα στατιστικα για το κυπελο Παο-Ρεθυμνο;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καταπληκτική δουλειά Τζιμάρα, keep walking! Μάξιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ρε παιδια τι εκανε αυτος ο γκαμπριελ??? να υποθεσω οτι με παρομοιες εμφανησεις χτυπαει συμβολαιο σε ευρολιγκας ομαδα?? παιχνιδαρα και τυχεροι οι θεατες που το τιμησαν το ματσακι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα "καλόπαιδα".. Ξεκινώ να απαντάω σχόλια, όποιος θέλει μιλάμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλές επιλογές σε ξένους ο ΑΓΟΡ..
    Ενδιαφέρον το πείραμα Αρτζι με τον Βλαδιμηρο..για να δούμε αν θα πιάσει,,
    Τι πιστεύεις Τζιμ θα τον κάνει βελτιωμένη εκδοχή του Πρέλτζιτς??

    Saniboy7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Από το Ρέθυμνο μόνο ο Χαρτ και Γκάμπριελ άξιζαν, όλοι οι άλλοι είναι πολύ λίγοι. Φέτος το Ρέθυμνο θα παλέψει για να σωθεί, το ρόστερ του είναι πολύ αδύναμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εντάξει, ο Πρελντζιτς είναι πιο παιγμένος από μικρή ηλικία, πολύ καλύτερος στο κομμάτι των αποφάσεων για να παίξει "1" αλλά ο Βλάντο βρίσκεται σε πολύ καλό περιβάλλον και πρέπει να το εκμεταλλευτεί. Το πείραμα έχει τεράστιο ενδιαφέρον για το ελληνικό μπάσκετ. Για να δούμε αν θα το συνεχίσει όταν επανέλθει ο Ούκιτς.. Προσωπικά (εφόσον "δείξει") δε βρίσκω το λόγο να μη το κάνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τζιμ καλησπερα. Πως βλεπεις Καλαθη στις αρκουδες? Θα βρει χρονο συμμετοχης πιστευεις?

    Cool Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω είναι καλή κατάσταση για αυτόν.. Μπορεί να παίξει σίγουρα. Δε το συζητώ.. Όμως το πιο σημαντικό είναι αυτό που σου είπα, η "καλή κατάσταση"..

      Διαγραφή
    2. Thanks Jim. Και γω πιστευω οτι μπορει να σταθει εκει περα. Ειναι και ομαδα που ξεκιναει απο την αμυνα το Memphis και αυτο μπορει να λειτουργησει υπερ του. Καλη συνεχεια!

      Cool Κωστας

      Διαγραφή
  28. Φοβερή παράσταση Ιτούδη στο κύπελο Τουρκίας. Πιτεύω ότι αξίζει να είναι ο διάδοχος του Τρινκέρι στον πάγκο της εθνικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο Παο είναι πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί. Στο πρώτο ανάποδο αποτέλεσμα θα αρχίσουν οι γκρίνιες για το ότι η ομάδα είναι χωρίς 5άρι, για την ηλικία του Μπατίστ του Κάρι, για το ότι η ομάδα έχει 3 τεσσάρια και μόνο καθαρό πεντάρι τον Λάσμε, για τον Μαυροκεφαλίδη ότι δεν κάνει, για την μεταγραφή του Αποστολίδη και όχι κάποιου πιο ποιοτικού γκαρ κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1O.23 Για πες, για πες,που τα ξερεις ρε συ πεσμας και μας,Τρομαρα σου.

      Διαγραφή
    2. Aπό που βγάζεις αυτά τα "τρομερά"συμπεράσματα? Ειδικά ότι είναι η κατάσταση έτοιμη να εκράγει.Μπράβο σου είσαι πολύ "ψαγμένος",αλλά μάλλον τα λες όπως θα σε βόλευε.

      Διαγραφή
    3. Στο πρώτο στραβό αποτέλεσμα δυστυχώς θα ξεχειλίσει όλη η πικρά για την μεταγραφή του κινέζου που δικαιολογημένα κρύβουν κάποιοι βαθιά κρυμμένη μέσα τους.

      Διαγραφή
    4. βρε μεντιουμ της κακιας ωρας.περσι ειχαμε Σοφο που σε λιγα παιχνιδια βοηθησε,ο Μπατιστ ειναι πιο αποτελεσματικος οχι οσο παλια σιγουρα ομως θα βοηθησει.Εχουμε Φωτση Λασμε Γκιστ Μαυροκεφαλιδη που παιζουν και στο 5.Αντε ασχολησου με την ομαδα σου και ασε μας εμας.Α ναι στην τελικη ο προεδρος ειναι τρελος και οπου χρειαστει θα ενισχυσει την ομαδα,για χαλαρωσε.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Ο Σοφο δεν ήταν στυγνός εκβιαστής, δεν ζητούσε 1,5 ακατέβατα ούτε απείλησε ποτέ ότι ή θα πληρωθεί ή θα πάει στην Τουρκία. Βλέπεις κάποιοι δεν ξεχνούν εύκολα το παρελθόν και ούτε πανηγυρίζουν την επιστροφή αυτών που γλύφουν εκεί που έφτυναν. Δυστυχώς μια σπίθα μόνο αρκεί για να τιναχθεί στον αέρα όλη η φετινή χρονιά.

      Διαγραφή
    7. Μπάσκετ είναι, μπάλα είναι, όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά, ειδικά σε μια πρεμιέρα. Ούτε που θέλω να φανταστώ τι τσουνάμι θα γίνει στην πράσινη οικογένεια αν χάσει από αυτόν τον ανεκδιήγητο ολυμπιακό που δεν έχει κανέναν στη θέση 3, δεν έχει κανένα 3άρι εκτός εάν θεωρούμε 3άρια τον μπόμπιρα τον Παπαπέτρου και τον βέλγο που στην ουσία είναι ένα ψηλό μέτριο γκαρ. Και την θέση 4 δεν πάει καλύτερα με τον αμούστακο τον Αγραβανάκο και τον Πετγουέη που πάει στην προπόνηση κατευθείαν από τα μπουζούκια του Κιάμου. Καλά στην θέση 5 ούτε καν το συζητάω με τον Σλοβένο που είναι κάτι σαν τον Μισελ του Πανιωνίου, τον Σίμσον που τον έδιωξε η Καβάλα και τον Ντότσον που έφυγε νύχτα από τον αρούλη. Γιαυτό λέω ότι στην πρώτη στραβή ο κόσμος του παο δικαιολογημένα θα εκραγεί με το φετινό ρόστερ που στήθηκε στο πόδι.

      Διαγραφή
    8. Βραδυφλεγής βόμβα η ομάδα και οι φίλοι του Miami! Όλοι είναι τσακωμένοι με όλους, τα ποσά που δίνονται στους Big3 είναι απίστευτα και έχουν χολώσει όλους τους υπόλοιπους παίκτες.

      Κανένας δεν μπορεί να βλέπει τον υπερόπτη James να τριμάρει το μούσι του, όλοι είναι έτοιμοι να αρπάξουν από τη μούρη τον Wade αν ξανατολμήσει να σηκώσει πιο ψηλά από τον αστράγαλο τις κάλτσες του, ενώ μερικοί θα προχωρήσουν σε φόνο αν κάνει ένα ακόμα photo-bomb η αδελφή του ελέους Bosh.

      Η φλόγα που δείχνει ικανή να ανάψει το φυτίλι είναι η τρελή απόφαση του James να ξαναδοκιμάσει την κατωτάτου επιπέδου κίνησή του προ κάθε αγώνος να τινάζει μια χούφτα ταλκ στον αέρα. Οι φίλαθλοι έχουν εκφραστεί με πολύ άσχημους τρόπους για αυτό το θέμα, μερικοί μάλιστα έχουν φτάσει να τον αποκαλούν "τελειωμένο", "φασίστα", ή ακόμα και "πρεζάκια" (υπονοώντας ότι δεν πετάει ταλκ αλλά κοκαϊνη).

      Με λίγα λόγια, στην πρώτη επίσημη προπόνηση αναμένεται να πέσουν γιαούρτια, λαχανικά, ακόμα και μαχαίρια στο παρκέ!

      (....είπα να κάνω και εγώ λίγο χαβαλέ....)

      Διαγραφή
    9. πες τα ρε φιλε γιατι ολοι βαλθηκαν να με τρελανουν εγω παο ειμαι αλλα βλεπω οτι ο οσφπ εχει ψηλους και μεις κατι σαν ψηλους . τεσπα ασχετα απο το αυριανο αποτελεσμα που παλι βλεπω νικη οσφπ και παιχνιδαρα σπανουλη

      Διαγραφή
  30. Ποια πικρα για τον Κινεζο;;; τον εχουμε αποδεχτει ως εμπορικη κινηση,ασε πικροχολε ειναι νωρις ακομη.Εχεις μπροστα σου μια ολοκληρη χρονια να βγαλεις οση θελεις.Ο Σοφο δεν δεχτηκε μειωση για αυτο εφυγε,Μεντιουμ μεντιουμ αλλα η σαχλαμαρα παει συννεφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αρχισαν τα επίσημα παιχνίδια και εμφανίστηκε ο γνωστός γραφικός σαχλαμάρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλησπέρα...

    Και Dire straits (brothers in arms) o Τζίμαρος στον τίτλο για να μας αρρωστήσει, και εξαιρετικές φωτογραφίες μία-μία καλά διαλεγμένες και φυσικά μια αναλυσάρα να την πιεις στο ποτήρι...Χαίρομαι Τζιμ να σε διαβάζω, να είσαι πάντα καλά!

    Μεγάλη η προσμονή για το ξεκίνημα σε nba και euroleague!!!

    καλή συνέχεια, Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλημέρα Jim!

    Δώσε μου σε παρακαλώ τα φώτα σου για Αντετοκούνμπο, όσο και να μιλάμε για φιλικά προετοιμασίας δε μπορώ να πιστέψω οτι πήρε τόσο χρόνο και τα πήγε τόσο καλά... Πίστευα ότι μεχρι να δυναμώσει θα τον καταπίνουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα misterkid.. Ο Αντετοκούμπο θα παίξει σε αυτά τα ματς. Είναι η ευκαιρία να πατήσει παρκέ γιατί μέσα στη σεζόν θα είναι δύσκολα.. Φυσικά το παιδί εξελίσσεται ραγδαία σε αυτή την ηλικία γιατί είναι φοβερή πρώτη ύλη. Μην σου κάνει εντύπωση που λέω ότι εαν έπαιζε Ευρωλίγκα φέτος, ειδικά το πρώτο εξάμηνο, δε θα μπορούσε να περάσει διείσδυση.. Αλλά έχει το "φυσικό" πακέτο. Αυτό θέλουν οι Αμερικάνοι σε συνδυασμό με μικρή ηλικία. Έχουν την τεχνογνωσία να "φτιάξουν" το παιδί και μάλιστα σύντομα. Ακόμα είναι χαμηλά βέβαια.. Μη κοιτάς τα νούμερα..

      Διαγραφή
    2. Νομίζω κάπως έτσι έχω και γω το σενάριο στο μυαλό μου.

      Σ' ευχαριστώ πολύ!

      ΥΓ Νομίζω πάντως ότι ο έτερος, ΝικΚαλάθης θα πάρει και αρκετό χρόνο στα παιχνίδια μέσα στη χρονιά. Αδιανόητο για μένα μειονέκτημά του η συνεχιζόμενη τραγικη εικονα του στις βολές.

      Διαγραφή
  34. εγω θελω σχολιο για το ντερμπυ του βορρα αποψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκεί θα καθαρίσει ο Μπίδης σήμερα!

      Διαγραφή
    2. Ντερμπάρα πολύ νωρίς στη σεζόν (δε το ήθελα για να είμαι ειλικρινής). Γιατί να μη καθαρίσει ο ..Μπίδης, τέτοια ματς τα έχει για πρωινό. Ευκαιρία για το ευρύ κοινό να δεί τη νέα ομάδα του Άρη η οποία θεωρώ ότι θα παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση όσο περνά η σεζόν. Και φυσικά τον Βεζένκοφ.. Γκραν φαβορί για τον τίτλο του πιο βελτιωμένου παίκτη για φέτος. Καλό είναι σήμερα να απολαύσουμε το ματς και να δούμε πράγματα πέρα από το αποτέλεσμα.

      Διαγραφή
  35. ρε παιδια συγνωμη.
    ποσο ξεφτιλα μπορει να ειναι,να εχουν στειλει ολος ο ντουνιας συγχαρητηρια επιστολη sτον ολυμπιακο για το διηπειρωτικο και να μην εχει στειλει η εοκ του βασιλακοπουλου?δηλαδη η αμεσα ενδιαφερομενη φαινομενικα!!!
    υπαρχει πατος σε αυτη τη ξεφτιλα?
    δηλαδη το καταλαβαινω να ειναι ο ανθρωπος αρρωστος και εμπαθης.το καταλαβαινω να στηνει τα διχτακια τα στεφανια,μεχρι και το γυαλιστικο του παρκε.
    ομως κρατα λιγο τα τυπικα για τα ματια του κοσμου κυρ γιωργηηηηηηηηηηη!!!!!!
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις τα δίκια σου gskordak...Μέχρι τώρα μετράω συγχαρητήρια από Πορτέλα, Μπερτομέου και Παπούλια! Εντάξει είπαμε, δεν είναι και καμμιά σοβαρή διοργάνωση το Διηπειρωτικό (από του χρόνου θα σοβαρέψει μάλλον) αλλά ρε κοτζάμ Ομοσπονδία μπάσκετ της Ελλάδας και ούτε η ελάχιστη νύξη!;

      Διαγραφή
    2. Παιδιά μην το ψάχνεται. Η ΕΟΚ δουλεύει νυχθημερόν για την απόκτηση της πολυπόθητης wild card. Πού καιρός για τέτοιες πολυτέλειες...

      77

      Διαγραφή
    3. *μην το ψάχνετε.
      Μου βγήκε το μάτι μόλις το είδα, sorry.

      77

      Διαγραφή
    4. σιγα τον τιτλο,ενα πανηγυρι της πλακας ητανε.Απορω με την διασταση που πηρε.Λες και οποιος το οργανωσε δεν ηξερε το αποτελεσμα.Εμενα μου μυρισε διαπλοκη με τον Μπερτομεου και τον Ρηγα για να προβληθε η αγαπημενη ομαδα τους.Η δεν ειδες πως σφυριξαν στον τελικο;;.Ποια ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσα.

      Διαγραφή
  36. ποιοι παίχτες αναμένετε να ξεχωρίσουν στην ρακέτα φέτος ? (ευρωλίγκα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Jimαρε, καλησπέρα.
    Πώς σου φαίνεται η Μπάρτσα; Είδες τον τελικό με τη Ρεάλ;
    Είχε εκτός τον Λόρμπεκ-Ναβάρο και τώρα χτύπησε και ο Όλεσον. Ο Λάμπε θα καλύψει και το 4. Τί θέλει να φτιάξει ο Πασκουάλ. Έχει εικόνα για τον μικρό τον Κροάτη της Μπάρτσα;

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Θα τα πούμε αναλυτικά μέσα στην εβδομάδα, έχω εικόνα ναι.. Θα παίξει με Νάχμπαρ και Λαμπέ στο "4". Ο Χεζόνια είναι πολύ καλός. Η επόμενη ημέρα της Εθνικής Κροατίας. Με το ..κενό (επίτηδες το άφησε ο Πασκουάλ) στο "3" θα παίξει..

      Διαγραφή
    2. Ο Λόρμπεκ τί θέμα έχει και δεν έπαιξε; Επίσης, η απουσία του Ναβάρο οφείλεται στο γνωστό πρόβλημα ή έχει κάτι άλλο;

      77

      Διαγραφή
    3. Τέλη Ιουνίου (αν θυμάμαι καλά) έκανε εγχείριση στο γόνατο. Είχαν μιλήσει για 2 μήνες τότε.. Ο Ναβάρο τα γνωστά.. Θα βγούν μπροστά ο Χεζόνια και φυσικά ο Αμπρίνες. Μεγάλη η ευκαιρία και για τον Πούλεν..

      Διαγραφή
    4. Πάντως, δεν ξέρω αν συμφωνείς, με δεδομένο και το πρόβλημα του Λόρμπεκ θα ήταν πιο λογικό να έπαιρνε ένα τεσσάρι αντί του Λάμπε. Από τη μία γιατί ο Νάχμπαρ φαίνεται λίγος για back up του συμπατριώτη του και από την άλλη γιατί έχει φορτώσει πολύ το ''5''. Και να πεις ότι ο Λάμπε μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς στο ''4'', να το καταλάβω. Αλλά με τα ελαφριά τεσσάρια (που είναι και η συντριπτκή πλειοψηφία πλέον) ο Πολωνός θα έχει πρόβλημα. Οπότε, δεν αποκλείεται να έχουμε διορθωτική κίνηση πριν το top 16 αφού υπάρχει και ο αστάθμητος παράγοντας Ντόρσεϊ που προχθές έπαιξε 14', αν δεν κάνω λάθος. Ο Πασκουάλ, λοιπόν, έχει να διαχειριστεί καλό, μεν, ρόστερ αλλά με πολλές μεταβλητές. Για να δούμε...

      77

      Διαγραφή
    5. Νομίζω πήγε συνειδητά για τον Λάμπε ο Πασκουάλ.Από τους παίκτες που έκαναν αίσθηση πέρσι,ήταν ευκαιρία να τον χτυπήσει και το έκανε.Καλύπτει ως 3η επιλογή το 5,ενώ με τον Ντόρσει στην 5άδα δεν του λείπει κάτι για να πάει στο 4.Για άλλο πάουερ φόργουορντ ούτε συζήτηση φίλε...Έχει ανέβει πολύ εκεί η Μπάρτσα..Πίσω από τον Λόρμπεκ είναι ο΄Νάχμπαρ(λίγος για δεύτερο τεσσάρι δεν είναι με τίποτα-σκέψου πέρσι ήταν ο Γουάλας) και υπάρχει και ο εξελίξιμος Τοντόροβιτς.

      Για τον Χεζόνια,δεν νομίζω να βρει κάποιον ρόλο μες στη χρονιά ...Είναι κάπως άγουρος πιστεύω,τον είχα παρακολουθήσει σε ένα παιχνίδι νέων και ήταν κάπως μονοδιάστατος(θέλει και δουλειά στο σουτάκι.πολύ καλή πρώτη ύλη πάντως)Αντίθετα ο Αμπρίνες θα βγει μπροστά αρκετά,μαζί και ο Πούλεν τώρα στην αρχή.

      Διαγραφή
    6. Γειά σου, peris.
      Λες ''ενώ με τον Ντόρσει στην 5άδα δεν του λείπει κάτι για να πάει στο 4.'' Εμένα αυτό το δίδυμο μου φαίνεται μη λειτουργικό κυρίως στην άμυνα. Ποιός από τους δύο μπορεί να μαρκάρει τα ελαφριά τεσσάρια που είναι και τα περισσότερα. Για παράδειγμα, με front court Φώτση-Λάσμε ή Κριάπα-Κάουν ή Μίροτιτς-Μπουρούση ή Σμιθ-Τζέιμς ή Πρίντεζη-Ντάνστον ποιός από τους δύο θα μαρκάρει στο 4 και με τί αποτελέσματα;
      Για το Νάχμπαρ, ΟΚ είναι καλύτερος από τον Γουάλας. Αλλά για σκέψου πέρσι που ο Λόρμπεκ ήταν χάλια. Φέτος ξεκινά και τραυματίας, οπότε θα ήταν προτιμότερο να καλυφθεί επαρκώς στη θέση αυτή υπογράφοντας έναν παίκτη που να μπορεί να του δώσει ένα 20λεπτο. Θεωρείς τέτοιον τον Νάχμπαρ. Εγώ λέω όχι και ειδικά στην άμυνα.
      Όσον αφορά τον Τοντόροβιτς πιο πολύ για ''5'' μου κάνει παρά για ''4''. Οπότε επιστρέφουμε στη συζήτηση για την επιλογή του Λάμπε. Δηλ. το ''5'' ήταν επαρκώς καλυμμένο για να πάρει και τον Πολωνό.

      Υ.Γ. Παίρνω το θάρρος μόνο και μόνο επειδή είσαι από τους βασικούς συντελεστές της επιτυχίας του blog και μιλάμε συχνά, να σου πω τη γνώμη μου για την προχθεσινή σου εμπλοκή στο θέμα με τον καυγά Διαμαντίδη-Μπατή. Το θέμα ήταν τόσο ασήμαντο και η τροπή που πήρε άκρως γελοία, που δεν είχες λόγο να ανακατευτείς. Στο λέω γιατί έχεις επιδείξει ένα υψηλό επίπεδο συζήτησης με τα ποιοτικά σου σχόλια. Δεν σου ταιριάζουν διενέξεις σ’ αυτό το πνεύμα. Τελείως φιλικά και με την καλύτερη διάθεση.

      77

      Διαγραφή
    7. Απάντηση στο βασικό σκέλος:Ξεκινώντας από την επίθεση.Ο Λάμπε είναι ένας παίκτης με πλούσιο ρεπερτόριο και παρουσιάζει μια πολύ multiple offense.Είναι καλός στο απλό πικ ν ρολ,συνηθίζει το pop out όπου παίρνει το καλό και γλυκό του σουτάκι του,ενώ έχει και ολίγον από ποστ.Θυμίζει λίγο Μαυροκεφαλίδη.Μαζί με την ταχύτητα και την ευελιξία του Ντόρσει δεν πιστεύω ότι θα υπάρχουν προβλήματα στο spacing ή στη λειτουργικότητα του σχήματος.Στην άμυνα τώρα,δεν εστιάζω τόσο στο μαρκάρισμα ατομικά του 4αριού.Ο Πολωνός είναι πολύ κακός αμυντικός.Έχει πρόβλημα και στις προσωπικές του τοποθετήσεις και τον προσωπικό του αντίπαλο αλλά και κυρίως στο πικ ν ρολ(όπου εδώ μετράει διπλά σήμερα..).Εδώ κατά μίαν έννοια μπορείς να τον κρύψεις,ώστε να μην είναι ο στόχος των αντιπάλων ως ευάλωτος στο πικ ν ρολ.Δηλαδή βαζοντας τον στο 4 και με τον Ντόρσει προστάτη της ρακέτας γλιτώνεις τη συνεργασία κοντού-ψηλού "πάνω" του και τον στέλνεις αλλού.Φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν προβλήματα ή ότι ισχύουν όλα αυτά,αλλά νομίζω ότι είναι πιθανή η περίπτωση.Εννοείται ότι ο Τζιμ θα μπορούσε να μας διαφωτίσει πάνω στο θέμα.

      Ο Νάχμπαρ ναι μεν μεγάλωσε,αλλά έχει δείξει πράγματα στην καριέρα του κι έχει χτίσει ένα στάτους σαφώς ανώτερο του Γουάλας και νομίζω αρκετό για να μπορεί να παίζει 20 λεπτά τουλάχιστον στην ομάδα.Υποθέτω ότι ο Πασκουάλ βλέποντας τον Λόρμπεκ μη απειλητικό-ακίνδυνο στα κρίσιμα παιχνίδια πέρσι θέλησε να πάρει ένα παίκτη με πιο μεγάλες επιθετικές πρωτοβουλίες και ικανότητες στο 4(και που να μπορεί να ανέβει μία θέση) και τον βρήκε στο πρόσωπο του Νάχμπαρ.Σίγουρα,δεν είναι ο καλύτερος αμυντικός στον κόσμο(και ακόμα χειρότερος ριμπάουντερ) αλλά δεν πιστεύω ότι είναι ακατάλληλος για να καλύψει επαρκώς το 4 όταν πρέπει.

      Στο υστερόγραφο σου τώρα:
      Για να είμαστε πιο ξεκάθαροι.Δεν είχα κάποια εμπλοκή σε διένεξη.Ξεκίνησα με αναφορά στο συμβάν,δεν νομίζω μάλιστα ότι είναι απαγορευτικό ή ταμπού.(ο Τζιμ για παράδειγμα είχε ανεβάσει στο φμπ βίντεο με ξύλο του Ντραγκιτς-Μπαλμπάι, την ιστορία με τον Ακιόλ κλπ...)
      Σχολίασα το συμβάν έπειτα.Στάθηκα κυρίως στον ΔΔ γιατί από ότι βλέπουμε στο βίντεο είναι πρωταγωνιστής και είναι και ο πρώτος που θα φάει σχολιασμό(όπως αν τσακωθεί ο Ναβάρο με τον Σέρχιο Σάντσεθ,κεντρικό πρόσωπο θα είναι ο λα Μπόμπα).Το λάθος μου είναι ότι χρησιμοποίησα μια πολυ ακατάλληλη-άκυρη λέξη(το 'αηδιαστική' αντί για 'αντιεπαγγελματική-αντιαθλητική-απαράδεκτη').Το ότι μπορεί να γράφω συχνά στο μπλογκ για μπάσκετ δεν μου στερεί το δικαίωμα να σχολιάσω και κάτι εκτός αγώνα,ούτε με ρίχνει επίπεδο.Φαντάζομαι και σε σένα μπορεί να έπεσε στη συζήτηση με την παρέα σου ή του καθενός.Όπως επίσης δεν ευθύνομαι αν οι απαντήσεις σε μια καθαρή τοποθέτηση θα είναι απολίτιστες και χωρίς υπόβαθρο είτε από τους μεν είτε από τους δε.Νομίζω εξηγήθηκα.
      Επίσης φιλικά.

      Διαγραφή
    8. O xaraktirismos 'αηδιαστική' itan nero ston mulo tis vlakeias, to oti to katalaves apotelei mia kali arxi.

      Διαγραφή
    9. @peris
      Για τον Λάμπε : Συμφωνώ με το ότι το σκεπτικό του Πασκουάλ είναι αυτό που περιγράφεις. Σ’ αυτό που διαφωνώ είναι στην ικανότητα του Πολωνού να ανταποκριθεί. Όπως λες κι εσύ, είναι κακός αμυντικός. Φαντάσου στο 4 που είναι και η θέση του. Δεν νομίζω ότι η σύγκριση με τον Μαυροκεφαλίδη περιγράφει ακριβώς τις αμυντικές του αδυναμίες. Δύσκολα, λοιπόν, βλέπω να βγαίνει το εγχείρημα.

      Για τον Νάχμπαρ : Αμφιβάλλω για την ικανότητά του να παίξει 20 ποιοτικά λεπτά σ’ αυτήν την Μπάρτσα. Κι επειδή δεν είναι ο τύπος του παίκτη που θα προσαρμοστεί σε 10λεπτους ρόλους, νομίζω ότι θα προβληματίσει τον Πασκουάλ στο να εμπιστευτεί ξανά και πολύ τον Λόρμπεκ. Στο 3, σ’ αυτό το επίπεδο δεν υπάρχει περίπτωση να σταθεί. Πέρασαν τα χρόνια, βάρυνε. Σου θυμίζω την παρουσία του στην Εφές που ήταν και πολύ νεώτερος. Αν κι εκεί φταίει και ο τρόπος που τον χρησιμοποιούσαν.

      Για το υστερόγραφο : Νομίζω ότι κατάλαβες τι θέλω να σου πω. Δεν αμφισβήτησα το δικαίωμά σου να εκφράζεις άποψη για κάθε θέμα. Ούτε φυσικά ισχυρίζομαι ότι ευθύνεσαι για την ποιότητα των απαντήσεων. Επίσης, δεν μίλησα για θέμα ταμπού. Αυτό που λέω είναι ότι σε ένα τόσο ασήμαντο και χωρίς αξία θέμα, δεν υπάρχει λόγος να μπαίνεις σε αναλύσεις και λεπτομέρειες που δεν έχουν νόημα. Κινδυνεύεις να παρασυρθείς. Σιγά το γεγονός που σήκωσε τόση συζήτηση. Λες και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δύο δίμετροι τύποι έχασαν την ψυχραιμία τους και αλληλοσπρώχτηκαν σε φιλικό ματς. So what?

      77

      Διαγραφή
    10. *Φαντάσου στο 4 που δεν είναι και η θέση του.

      77

      Διαγραφή
    11. Φανταζομαι Περρης εσενα οταν σε βριζουν σκυβεις το κεφαλι.Μπραβο βρε,Ο Μπατης απο οτι λενε στην πιατσα εχεις πολλους που του τα χουν μαζεμενα,Τοσο που χαρηκαν την αντιδραση του ΔΔ.Ανθρωπος ειναι οχι μηχανη να σκυβει το κεφαλι στις προκλησεις.Δεν λεω οτι ηταν σωστη η κινηση του αλλα δεν μπορω να τον κρινω,δεν ξερω τι ειπωθηκε,τι προηγηθηκε και πριν το παιχνιδι.Τα φαινομενα πολλες φορες απατουν.Δεν μπορει να κριθει ενας παιχτης που ειναι στο γηπεδο 10-12 χρονια απο τρια ατυχη περιστατικα.

      Διαγραφή
  38. *Έχεις εικόνα για τον μικρό τον Κροάτη της Μπάρτσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Sorry Jim τι έδειξε ο Τζάνινγκ πέρσι; Με όλο το θάρρος απλά πουλέν δικό σου ήταν. Τίποτα παραπάνω. Μηδέν εις το πηλίκον...

    Φιλικά, Rajon Rondo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου φιλαράκι. Προφανώς έχεις δει μια καρτέλα με αριθμούς και ελάχιστα παιχνίδια.. Θα μου πείς -με το δίκιο σου- "και πήγε στην Τσιμπόνα..?" Είχε 2 πολύ καλές πρότασεις από Ισπανία και Ρωσία αλλά μόνο οι Κροάτες του έδιναν opt out για το ΝΒΑ μέσα στη σεζόν.. (φυσικά καμία τοπ ομάδα δε συζητά κάτι τέτοιο).

      Διαγραφή
    2. Ο Τζάνινγκ είναι ένας αρχετυπικός σχεδόν "fringe NBA player" (τόσο που έδωσε συνέντευξη σε σημαντικό αμερικανικο σάιτ ακριβώς για αυτό το λόγο), ταλαντούχος, ικανός, σεβαστός στο χώρο αλλά ουδείς του δίνει τελικά τη 12η θέση στο ρόστερ της ομάδας του - θέλει και λίγη τύχη βρε αδερφέ. Το παλεύει λυσσαλέα κάθε καλοκαίρι να καταλήξει στο ΝΒΑ αλλά δε ξέρω για πόσο ακόμα θα κυνηγάει το όνειρο. Άν αφοσιωθεί στην Ευρώπη θα βρει λεφτά που δε θα βρει στο ΝΒΑ (εκτός και αν του πάνε όλα δεξιά του παιδιού - μακάρι - και βρει συμβόλαιο καλό εκεί).

      Διαγραφή
    3. Οι ομάδες του NBA επιλέγουν να κλείνουν το ρόστερ τους με κλασσικούς "γηγενείς" γυρολόγους, κι έτσι παίκτες που παίζουν overseas δεν έχουν ευκαιρίες, παρότι ποιοτικά υπερτερούν των πρώτων. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να βρίσκει συμβόλαιο π.χ. ο Royal Ivey και όχι ο Janning ή ο Christmas. Μάξιμος

      Διαγραφή
  40. Jim πολύ ενδιαφέρον το θέμα του άρθρου και φυσικά πλήρης η ανάλυση!!

    Ετσι μιά πρώιμη πρόβλεψη ποιός πιστεύεις θα είναι ο αμερικάνος έκλπηξη στη φετινη Α1 και ποιός απο τους μικρούς έλληνες θα ξεχωρίσει!!

    Προσωπικά βλέπω με καλό μάτι τον κούπερ του ΠΑΟΚ, και απο τους μικρούς πιστεύω θα είναι η χρονιά που ο Βεζενκοφ θα κάνει τη διαφορά και θα ανοίξει νέους δρόμους στη καριέρα του...

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. http://www.youtube.com/watch?v=y0aPXO2UwLY

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. παντως παιδια φετος θα εχουμε μαθηματα χημειας.
    χαινς στο 4,λαμπε ναχμπαρ στο 4.ο ντορσει ψαχνεται να καταλαβει γιατι τρεχει πανω κατω.
    για να δουμε τι θα δουμε.....
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Βάζοντας στη ζυγαριά τα δεδομένα της εποχής (αρχή της σεζόν) και την ιδιαιτερότητα του ντέρμπι, στη Πυλαία παίζεται καλό μπάσκετ, τουλάχιστον στα 20 πρώτα λεπτά. Αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Autos o d.j. cooper jim mou fainetai pos tha einai se omada euroleague tou xronou. Polu entharintika deigmata epivevaionei auta pou legontan prin erhei oti den einai enas akoma paiktis tis seiras.

      Διαγραφή
  44. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. o κάθε Ιτούδης έχει πολλά ψωμιά να φάει για να συγκριθεί με προπονητάρες όπως ο Αγγέλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Athanatoi ellines organomenoi opadoi. Agapoun mono ton eauto tous leitourgoun me sunthima oi emeis oi kaneis. Pantou kai panta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Απορίες από το Πανιώνιος-Κολοσσός Ρόδου:
    Ο Καββαδάς με την νέα στολή του Πανιωνίου σαν American Gladiator δεν είναι;
    Ο Νώντας ο Παπαντωνίου σε ποια τάξη πήρε την πρώτη αποβολή από το σχολείο;
    Ο Σύμτσακ με τον Γεωργαλή έχουν καμιά συγγένεια;
    Τι το θέλει το μοντέρνο κούρεμα ο Μπατής; Με τέτοια μουτσούνα τι να το κάνει;

    Ροζ Πάνθηρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ο αγαπητός Δημήτρης Ιτούδης (υποψήφιος για την Εθνική ομάδα! #klaiw) αφού γελοιοποιήθηκε στα προκριματικά της Ευρωλίγκας αποκλειόμενος από την Οστάνδη, έκανε το 2 στα 2 αποκλειόμενος και από το Κύπελλο.

    Τουλάχιστον ο "μυρωδιάς" Τρινκιέρι (με μικρότερο μπάτζετ και υποδεέστερο υλικό) κατάφερε να βγάλει την Καντού στην Ευρωλίγκα παιρνόντας άνετα το qualification round.

    Αυτά για όσους βιάζονται να του δώσουν το τιμόνι της Εθνικής αψηφώντας τις αυταπόδεικτες αδυναμίες του.

    Βαγγέλης Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα τα λες. ο άνθρωπος ανέβηκε σε πλάτες άλλων, και κάποιοι έφτασαν να μας τον πουλάνε και για προπονητάρα.

      Διαγραφή
    2. Όταν ο Ηττούδης πάρει το πρωτάθλημα Τουρκίας και το Eurocup με MVP τον Kuqo θα ψάχνετε λαγούμι να κρυφτείτε ζουλάπια...

      Ροζ Πάνθηρας

      Διαγραφή
    3. Γραφικοί, γραφικότατοι όλοι που κρίνετε από ένα ματς, μία βδομάδα, έναν μήνα... Πότε θα μάθετε να μη βιάζεστε γιατί στο μπάσκετ ο χρόνος αναδεικνύει στο τέλος όποιον δουλεύει και μπορεί να σε ξεβρακώσει; Τέτοια έλεγαν πέρσι κάποιοι για τον Πεδουλάκη. Είμαι βέβαιος τα ίδια θα έγραφαν αν υπήρχαν μπλογκ κι όταν ο Ομπράντοβιτς ανέλαβε την Παρτιζάν στα 31 του.

      Μ

      Διαγραφή
  49. Respect στον Τζιμ.. Είμαι ένας από τους αμφισβητίες του Αγγέλου αν και η περυσινή χρονιά του μου δημιούργησε κάποιες σκέψεις. Αυτό που είδα σήμερα έστω και αν είναι νωρίς τις διέλυσε. Πάρτε τον στην εθνική τώρα!!!!! Τζιμάρα ακολουθώ τη πρόταση σου!

    ΜΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάνο, καλημέρα.
      Ένα ματς και μάλιστα το πρώτο επίσημο αρκεί για να αλλάξεις γνώμη;

      77

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα 77. Σου γράφω ότι από πέρυσι άρχισα να αλλάζω. Αυτό που είδα εχθές με έχει παρακινήσει περισσότερο. Ανεξάρτητα εαν ο Άρης έχανε ή κέρδιζε.

      ΜΑΝΟΣ

      Διαγραφή
    3. Διαφωνείς για Αγγέλου?

      ΜΑΝΟΣ

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ ότι είναι καλός προπονητής και στον Άρη έκανε πέρσι εξαιρετική δουλειά. Κατ' αναλογία και με βάση τα φετινά δεδομένα μάλλον θα τα καταφέρε και τη χρονιά που άρχισε.
      Διαφωνώ, όμως, ότι το πολύ καλό δείγμα της δουλειάς του στον Άρη είναι αρκετό για να τον θεωρήσουμε άξιο να αναλάβει την εθνική. Μην ξεχνάς ότι είναι μόλις ο 2ος χρόνος του ως head coach. Έχει δρόμο μπροστά του. Ίσως σε 2-3 χρόνια να είναι ώριμος για αυτό το άλμα. Αλλά τώρα;

      77

      Διαγραφή
  50. Καλημέρα.
    Απίστευτη η προσωπική ιστορία του Λάσμε.
    Αν εξαιρέσει, κανείς, τα μελοδράματα και τις θατράλε περιγραφές του δημοσιογράφου, έχει πολύ ενδιαφέρον.
    http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10601&subid=2&pubid=129517329

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μοναδικό προσόν του Λάσμε είναι το άλμα του, αν του αφαιρέσεις το άλμα τότε ο Λάσμε δεν κάνει ούτε για την Α2.

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστός!!!
      Επίσης, αν του αφαιρέσεις το ένα χέρι δεν κάνει ούτε για Β' Εθνική.
      Αν προχωρήσεις κι άλλο και του αφαιρέσεις και το ένα πόδι τότε ούτε Α' ΕΣΚΑ δεν παίζει.
      Ε, αν επιμένεις να τον ξεκάνεις και του αφαιρέσεις και το ένα μάτι τότε στην καλύτερη περίπτωση να τον δούμε στο κέντρο της Αθήνας να ζητιανεύει.

      77

      Διαγραφή
    3. Ειναι σα να λες "Μοναδικο προσον του Βρανκοβιτς ηταν τα 2.17 του. Αν τον εκανες 1.98, δεν επαιζε ουτε στον Ερμη Λαγκαδα.

      Ουτε καν αυτο βασικα, αφου για να παιξεις καλη αμυνα δε φτανει υψος/αλμα, αλλα θελει και timing, εκρηξη, footwork, πεισμα κα...

      Διαγραφή
    4. Γιατί τσιμπάτε και απαντάτε στους χαζομάρες?

      Διαγραφή
    5. Για να γελάσουμε, φίλε ανώνυμε 4:38.
      Πλάκα έκανε ο φίλος και τη συνεχίσαμε...

      77

      Διαγραφή
    6. Αν αφαιρέσεις από το Σοφοκλή τα κιλά του, τότε θα τρέξει στο πρώτο ψητοπωλείο για να τα πάρει πίσω. Για αυτό είναι μεγάλος παίκτης και βεντέτα.

      Διαγραφή
    7. Αν αφαιρέσεις από τον Διαμαντίδη του συελογόνους αδένες, τότε τι θα μείνει;

      Διαγραφή
    8. Αν αφαιρέσεις από τον Χάινς το ύψος του... είπαμε να μην το παρακάνουμε!

      Διαγραφή
    9. Πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και αντικατοπτρίζει μερικές από τις δυσκολίες και τις κακουχίες στην Αφρική αλλά και το πείσμα και τη δυναμη ψυχής του παίκτη.
      Πραγματικά,όμως σιχαίνομαι να διαβάζω τα σχόλια αυτού του τραγικού τύπου του Ασπρούλια,το πώς ΄πήρε τη συνέντευξη,τι σκέφτηκε,το πότε σηκώθηκε ο παίκτης,πότε έκλαψεε κτλ...Μεγαλύτερη πρεμούρα για αυτοπροβολή και δήθεν συγγραφικό άρθρο δεν έχω ξαναδεί...Καραγκιοζιλίκι...

      Διαγραφή
    10. Να συμφωνήσω και εγώ ότι εάν αφαιρέσεις το άλμα από τον Λάσμε τότε ο Μπόγρης είναι καλύτερός του, ο Λάσμε δεν έχει τις πλαστικές κινήσεις, την προσποίηση και το σουτάκι του Γιώργου.

      Διαγραφή
    11. Ξέχασες και το μυαλό.
      Την αντίληψη, ντε...

      77

      Διαγραφή
    12. Αν αφαιρέσεις από τον Μπόγρη την Κοκκίνου, τότε τι μένει;

      Διαγραφή
    13. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα το καλύτερο!

      Διαγραφή
  51. εχω την εντυπωση οτι θα δουμε καλο πρωταθλημα φετος!!!

    οι μικρομεσαιες ομαδες μου φαινονται καλες, τουλαχιστον οσες εχω δει.

    μπορει το ρεθυμνο να εφαγε 30 απο τον παο αλλα εμενα μου αρεσε.εχει καλο ροστερ, οπως καλο ροστερ εχει και ο πανιωνιος , ο αρης , ακομα και ο κολοσσος.

    βλεπω ολες τις ομαδες να παιρνουν παιδια απο τις ηπα πολυ αθλητικα.ο γκαμπριελ και ο αλεξαντερ του ρεθυμνου, ο μιλμπουρν και ο μακολουμ του πανιωνιου , ακομα και το ταγαρι ο οσμπυ του κολοσσου ειναι εντυπωσιακοι σωματικα.

    υ.γ χαλαρωστε με τον αγγελου!!μιση καλη χρονια εκανε με τον αρη!!!τα δυσκολα ειναι μπροστα του!!!και μενα μου αρεσει αλλα ας τον δουμε 2-3 χρονια ακομα...

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει φτάσει ακόμα η ώρα του Αγγέλου για την εθνική. Τώρα χτίζει όνομα και δεν χρειάζεται να βάλει φρένο ασχολόυμενος με μια ομάδα που κουμάντο κάνουν οι άνωθεν. Όταν περάσει από μεγάλους πάγκους, κι όταν η εθνική απαλλαχθεί από την σκιώδη ηγεσία της, τότε θα πρέπει να βγει μπροστά. Εξάλλου, έχει δείξει ότι είναι άνθρωπος με ισχυρή προσωπικότητα (όρθωνε λόγο εναντίον του μέγιστου Ντούντα), οπότε αποκλείεται κι ο ίδιος να δεχθεί να κάνει το ανδρείκελο.


    Απλά, όταν διαβάζαμε τόσα χρόνια για τον Ιτούδη, και φέρναμε αντιρρήσεις, ακόμα τα μύρια όσα. Τώρα που κατέβηκε από τις πλάτες του Ομπράντοβιτς και άρχισε να ξεφτυλίζεται, αφήστε μας λίγο να κάνουμε το κομμάτι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ''...όρθωνε λόγο εναντίον του μέγιστου Ντούντα...''
      Σιγά μην είναι και ο Άρης Βελουχιώτης, ρε φίλε.

      77

      Διαγραφή
    2. Sta gegonota proti douleia tou coach aggelou stin meta ivkovic epoxi i upo dualusi aek kai tora o upo anasugkrotisi aris . Proti douleia tou coach itoudi stin meta obradovic epoxi i filodoksi banvit me aksiologo budget. Fainetai poion ektima perissotero i basketiki piatsa . An exei dikaio i adiko auto tha krithei oxi omos se 1-2 xronies alla se vathos xronou. Apo 2-3 paixnidia krinoun alloste mono oi pantognostes ellines opadoi...

      Διαγραφή
    3. Προσθέτω στο σχόλιο του φίλου και μια απορία : Γιατί το καλοκαίρι δεν υπήρξε κάποια πρόταση που να οδηγήσει τον Αγγέλου σε μία καλύτερη ομάδα;

      77

      Διαγραφή
    4. Παναθηναικός είμαι,αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο,αλλά θέλω να πω ότι ο "κόουτς" Ιτούδης είναι δημιούργημα των δημοσιογράφων, οι οποίοι βιαστηκαν να τον παρουσιάσουν και πολύ καλό, χωρίς καν να έχει προπονήσει μοναχός του κάποια ομάδα ομάδα.

      Διαγραφή
    5. kai go panathinaikos eimai ti rolo na paizei ( episimos panathinaikos kai itoudis exoun kakistes sxeseis alloste) , basket goustaro pano apo ola, giauto kai tha parakolouthiso me idiaitero endiaferon ton fetino ari. Oson afora ton itoudi tora tha krithei pou exei ta kleidia . Apla den antexo tin viastiki kai eukoli kritiki . As apotuxei na dikaiotheitai alla perimenetai kai ligo tora molis ksekinise.

      Διαγραφή
    6. Σιγά μην κρίνω την αξία των προπονητών από το πόσο σπρώξιμο έχουν φάει από τύπο και μανατζερέους. Τώρα που κατέβηκε από την πλάτη και τον έκοψαν οι παλιοί του φίλοι (Ζοτς, Παο), τώρα θα βγει στην επιφάνεια η ασημαντοσύνη του.

      Διαγραφή
  53. Την περασμένη Τετάρτη κυκλοφόρησε το «All Star Basket» το οποίο περιλαμβάνει «αποκαλυπτικό» παρασκηνιακό ρεπορτάζ για την Εθνική της γνωστής κουρούνας. Δεν ξέρω πού σταματάει η αλήθεια και αρχίζει η υπερβολή. Δεν γνωρίζω καν, αν όλα όσα περιγράφονται είναι φαινόμενα που παρατηρούνται κάθε καλοκαίρι στην Εθνική (θυμάμαι για παράδειγμα κάτι αντίστοιχο το 2010). Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι 8 ημέρες μετά δεν έχει βρεθεί ούτε ένας από τους εμπλεκόμενους ή θιγόμενους να διαψεύσει μέρος ή όλο το ρεπορτάζ. Ούτε ο λαλίστατος κατά τ’ άλλα Τρινκέρι…

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oi ittes fernoun gkrinies oi nikes ta kaluptoun ola. To klima profanes den itan to kalutero alla nomizo oti alla itan ta aitia tis apotyxias. Alloste min ksexnas zoume stin ellada stin xora tis ypervolis. Erotisi giati den agorazo to periodiko to arthro einai enypografo? Dinei kaneis logo gia auta pou perilamvanei mesa?

      Διαγραφή
    2. Υπογραφή «Κουρούνα».
      Πρόκειται για στήλη του περιοδικού (έχει και blog στο οποίο γράφουν και κάποια από τα παιδιά του hoopfellas) με αντικείμενο τα όσα συμβαίνουν πίσω από τη σκηνή. Από όσο μπορώ να καταλάβω από τον τρόπο που γράφει, το ύφος, τις εμμονές (Βασιλακόπουλος, Λάζος, Ράμπο κ.α.) και τα ενδιαφέροντα μάλλον είναι ο Καρύδας πίσω από το ψευδώνυμο. Η ουσία είναι σ' αυτά που γράφει. Στο τεύχος που κυκλοφόρησε πριν την έναρξη του Ευρωμπάσκετ, έγραφε ότι ξέρει πολλά και θα τα αποκαλύψει μετά το τουρνουά. Άρα, τα όσα συνέβησαν είχαν ήδη διαρρεύσει πριν καν ξεκινήσουν τα επίσημα ματς.
      Μερικές φορές πέφτει έξω αλλά συνήθως οι πηγές της επαληθεύονται. Γενικώς τα πίσω από τα φώτα δεν με εξιτάρουν αλλά η κουρούνα έχει τον τρόπο να σου κεντρίζει το ενδιαφέρον χωρίς να γίνεσαι φανατικός.
      Ελπίζω να σε κάλυψα.

      77

      Διαγραφή
  54. Τζίμαρος φρέσκο άρθρο για Άρη και το ματς της Πυλαίας.

    Τίτλος:Ο Άρης μπορεί να αλλάξει τη λίγκα μας..
    http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=128712%3A2013-10-10-15-12-42&catid=243%3A2013-06-06-19-24-58&Itemid=254

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Από τα καλύτερα του Τζιμ.Ειδικά ο τρόπος που βλέπει ότι μπορεί να γίνει η "αλλαγή" στη λίγκα.

    BOU GATSAS3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Χειμώνιασε, θα παίξει και το παλτό στο ντέρμπι
    http://www.pamesports.gr/262532/me-mayrokefalidh-sto-ntermpi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα οσα δεν φτανει η αλεπου.....Ενας απο τους καλυτερος παιχτες αυτης της αποτυχημενης εθνικης.Πρωτος ριμπαουντερ της Ελληνικης ομαδας και 4ος σε ολη την διοργανωση,αν νομιζεις οτι ο Πριντεζης ειναι καλυτερος εισαι γελασμενος.

      Διαγραφή
  57. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο Τζιμ στο basketblog, θέλω όμως να δω λίγο διάρκεια από Αγγέλου, το ότι ακολουθεί τα χνάρια του μέγιστου Ντούσαν είναι καλό σημάδι. Δυστυχώς δεν μπορώ να βλέπω αυτά τα ματς εδώ στας Σκανδιναβικάς χώρας, αλλά τι να κάμουμε... Εμπιστεύομαι τα όσα βλέπεις εσύ και τα άλλα παιδιά εδώ στο hoopfellas.

    Άντε μάγκες, 3 και σήμερα για το πρώτο ντέρμπυ και 6 και σήμερα για το πρώτο ματς της Euroleague! Αφήστε τις μικροτητες και πάμε να καμαρώσουμε τις ΟΜΑΔΑΡΕΣ μας και να δούμε το μπάσκετ της Ελληνικής σχολής σε όλο του το μεγαλείο! Διώξτε γυναίκες από το σπίτι, αγοράστε κούτες με ποπ-κορν, φτιάξτε τα μαξιλάρια στους καναπέδες γιατι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αρχίζει η μπασκετική σεζόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καταπληκτικό άρθρο Τζιμ. Όαση. Συνέχισε έτσι.
    Χωρίς εσένα το μπάσκετ θα ήταν σαν talent show δίχως τον Μουρατίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Δημήτρη,θα μπορούσες κάποια στιγμή να σκεφτείς για τα άρθρα που ^μένουν^.Πέρσι αναλώθηκες σε αναλύσεις παιχνιδιών των Παναθηναικού και Ολυμπιακού με κάθε Τσεντεβίτα,Μπάμπεργκ και δε συμμαζεύεται. Θα μπορούσες να κοιτάξεις περισσότερο αναρτήσεις που έχουν διαχρονική αξία και αφορούν σημαντικές στιγμές για το μπασκετάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ όσον αφορά τη θεματολογία. Σίγουρα ΠΑΟ και ΟΣΦΠ είναι σε επίπεδο είναι ομάδες των οποίων η ανάλυση έχει ενδιαφέρον λόγο του επιπέδου που βρίσκονται αλλά αναρτήσης σαν αυτή δεν είναι εύκολο να βρεί κανείς και είναι πολύτιμες...

      Σιγόυρα η ενασχόληση με τα θέματα των αιωνίων βοήθησε πολύ στην αύξηση της επισκεψιμότητας του blog αλλά η γνώνη μου σαν φανατικός θαυμαστής και αναγνώστης είναι ότι συνέβαλε στη εμφάνηση πολών ανούσιων σχολίων και συζητήσεων που αλοίωσαν το χαρακτήρα του.
      Με όλη την εκτίμηση Jim, ευτυχώς το μπάσκετ έχει ακόμα πολύπληθές ποιοτικό κοινό στην ελλάδα που θα αργά η γρήγορα θα αναγνωρίση της αξία τέτοιων αναρτήσεων και θα συνεχίσει να τις αναζητάει. Δεν χρειάζεται marketing τέτοιου τύπου......

      Απλά η γνώμη μου με αφορμή το σχόλιο του φίλου και κάθε καλή διάθεση.

      Dali.S

      Διαγραφή
  60. Tη hoopfellas league στο fantasy ποιος την έχει φτιάξει?
    Είναι καλή ιδέα,αλλά να πει κάποιος τον κωδικό εδώ στο φόρουμ ώστε να συμμτέχουμε οι αναγνώστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. paidia nai an einai i league kapoiou paidiou apo edo doste mas ton kodiko na mpoume na ginei paixnidi.

      Διαγραφή