Athlenda

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

EUROLEAGUE 2013-14 (1): ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ..




Ο Ολυμπιακός  προτάσσοντας επιδεικτικά το νέο του όπλο (άμυνα ψηλά) έκαμψε την αντίσταση της πολύ μαχητικής Ουνικάχα του Πλάθα στο Φάληρο, μπαίνοντας με το δεξί στην υπεράσπιση του τίτλου. Στραβοπάτημα από τον  υπό κατασκευή Παναθηναϊκό στο Βίλνιους. Το Hoopfellas κοιτάζει τα θετικά και αρνητικά κομμάτια του παιχνιδιού των δύο «αιωνίων», υμνεί τον Τζαμόν Λούκας και  αναφέρεται στις δυσκολίες Μπάνκι και Ζούρου. Ο δρόμος είναι μακρύς για όλους..




ΦΑΛΗΡΟ

Πάμε πρώτα στο πιο φρέσκο ματς του Ολυμπιακού και τις παρατηρήσεις μου..


-Ξεκινάω με κάτι που θέλω να πω τώρα μάλιστα που η κατάσταση μοιάζει διαφορετική.. Ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαίες βοήθειες από τον Μπρέντ Πετγουέη, ο οποίος με 13π. (3/4 3π. σημαντικό, καθώς τα ποσοστά του από το τρίποντο θα επηρεάσουν το performance του κατά πολύ) 4 ριμπ. και 2 μπλοκς. Ο Αμερικανός έδωσε ώθηση στους ερυθρόλευκους και αποτέλεσε κλειδί προχθές αλλά εγώ θα πω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει  να ετοιμάζει τον Αγραβάνη σιγά σιγά, νωρίτερα από ότι είχε ίσως αρχικά προγραμματίσει. Ο –εξαιρετικός την Παρασκευή-Πετγουέη θα έχει πολλές μεταπτώσεις και κυρίως, ο τρόπος που είναι δομημένη η θέση «5» της ομάδας, δε δίνει ποικιλία σχημάτων. Κανένα από τα «5» δε μπορεί να παίξει σε ψηλό σχήμα σαν «4», να απειλήσει από λίγο μακρύτερα. Το καλοκαίρι είχα δηλώσει την υποστήριξη μου στον Πολ Ντέηβις, ο οποίος συνδύαζε κορμί και περιφερειακη ικανότητα, χαρακτηριστικά που εκτός ότι θα έδιναν άλλη διάσταση στην επίθεση του Ολυμπιακού, θα προσέφεραν και περισσότερους συνδυασμούς στη φροντκόρτ (και ας θυσίαζε έναν Αμερικανό η ομάδα) με σχήματα ανάλογα με αυτά που χρησιμοποιεί η ΤΣΣΚΑ (ακόμα και η εθνική Σερβίας) με τον Κρίστιτς στο «4».. Ο Ολυμπιακός πιθανόν να έχει θέμα εκεί μέσα στη χρονιά (το μόνο μελανό σημείο ενός εξαιρετικού recruiting) και το λέω σήμερα, μετά από σπουδαία εμφάνιση του Πετγουέη..


-Το διαφορετικό στοιχείο της νέας φετινής version των πρωταθλητών Ευρώπης είναι το above the rim παιχνίδι για το οποίο πέρυσι κάναμε πολύ λόγο. Άλλωστε με αυτό το σκεπτικό, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε κομμάτια τη φροντκόρτ και την έχτισε από την αρχή. Ο Ολυμπιακός με μπροστάρη τον Σίμονς στο κέντρο της ρακέτας και τα τεράστια δυνατά του άκρα αλλά και τους Πετγουέη (ειδικά στη βοήθεια) και Ντάνστον αμύνεται και (ειδικά μόλις τους βάλει επιθετικά στο παιχνίδι περισσότερα αναπτύσσοντας καλύτερους κώδικες επικοινωνίας με τους δημιουργούς) θα παίξει πάνω από το καλάθι φέτος και στις δύο πλευρές του παρκέ. Με φάσεις μάλιστα που ειδικά εντός έδρας, μετρούν διπλά..


-Επίθεση στην αδύνατη πλευρά. Σημαντικό κομμάτι της περυσινής επιθετικής τακτικής των ερυθρολεύκων, οι οποίοι δίπλα στον σπεσιαλίστα σε αυτό το κομμάτι Έησι Λο, έχουν προσθέσει τον εξαιρετικά κοντρολαρισμένο καιμ πειθαρχημένο σε σκέψη Λοτζέσκι. Απέναντι σε μια Ουνικάχα η οποία αμυνόταν εξαιρετικά σε close out καταστάσεις (έτοιμα πόδια, γρήγορα πλάγια βήματα/σωστή στάση κορμιού από τα γκαρντ της που απέτρεπαν τα ρήγματα και έβγαζαν τον αντίπαλο στα πλάγια) οι γηπεδούχοι βρήκαν το κλειδί με τον Αμερικανό «πλάγιο» είτε με την έξτρα πάσα του είτε με άμεση εκτέλεση (στημένος), κομμάτια για τα οποία φημίζεται. Η ικανότητα στη δημιουργία του Λοτζέσκι είναι το λάδι στην επιθετική μηχανή του Ολυμπιακού καθώς έχει ξεκλειδώσει  νέες καταστάσεις και αποτελεί  το κρυφό όπλο με το οποίο οι ερυθρόλευκοι μπορούν να παρουσιάζονται το ίδιο δυνατοί χωρίς τον Σπανούλη στο παρκέ. 21 τελικές «έγραψε» η στατιστική για τους γηπεδούχους, σε ματς μάλιστα που σκόραραν κάτω από 70..


-Ο Πλάθα παρουσίασε μια καλή Ουνικάχα. Καλοπροπονημένη, με προσανατολισμό. Άνετα θα μπορούσε να κάνει ζημιά μέσα στο ΣΕΦ, ειδικά στην πρεμιέρα, δε το συζητώ. Γρήγορη ομάδα, με πολλά τρεξίματα (ειδικά τα γκαρντ της τρέχουν καταπληκτικά το γήπεδο), καλές αμυντικές αντιδράσεις κατά μήκος του παρκέ. Μου έκανε εντύπωση που δεν έπαιξε τους Κάλογουεη-Γκρέηντζερ μαζί, αν και πιθανόν χωρίς τον Ουρτασούν δε ήθελε να ρισκάρει να μείνει από γκαρντς, δεδομένου του ότι ο Γκρέηντζερ είχε νωρίς φάουλ. Έχει καλά στοιχεία η ομάδα του Πλάθα. Η ένταση και η ταχύτητα που έβγαλαν οι δύο ομάδες στο παρκέ σε κάποια διαστήματα ήταν εντυπωσιακή για την εποχή, στοιχείο ωραίο στο μάτι..


-Θα ήθελα να δω επίσης τους ερυθρόλευκους να δουλεύουν καλύτερα απέναντι στην αντιμετώπιση του Σπανούλη, από τον οποίο οι περισσότεροι κόουτς προσπαθούν να διώξουν τη μπάλα. Ο Έλληνας γκαρντ έχει την οξυδέρκεια να «κερδίσει» μέσα από τέτοιες καταστάσεις, ακόμα και να τις επιδιώκει αρκεί ο Ολυμπιακός να είναι έτοιμος να εκτελέσει άμεσα μετά τη μεταφορά της μπάλας. Ειδικά το παιχνίδι στην αδύνατη πλευρά με Λο ή Λοτζέσκι στις γωνίες συν τον Πρίντεζη ψηλά μπορεί να αποφέρει καρπούς.

ΒΙΛΝΙΟΥΣ..


Ας μιλήσουμε για τον Παναθηναϊκό τώρα, βάζοντας κάποια πράγματα στη σωστή τους βάση. Είναι κατανοητό ότι οι οπαδοί των πρασίνων, με νωπές τις αναμνήσεις από το εντυπωσιακό κλείσιμο της περυσινής σεζόν, ανησυχούν λίγο στο ξεκίνημα, όμως εγώ θα πω ότι δε βλέπουμε κάτι που δεν περιμέναμε σε καμία περίπτωση. Η ομάδα έχει αλλάξει δομή σε ένα βαθμό, έβαλε πρόσωπα στο ρόστερ και είναι φανερό ότι χωρίς διακριτούς ρόλους στο παρκέ δε θα μπορεί να παρουσιάσει το μπάσκετ που θέλει ο κόουτς Πεδουλάκης. Αυτό είναι under construction στη παρούσα φάση..


-Το βασικό πρόβλημα της ομάδας σήμερα είναι το θεωρητικό πλεονέκτημα της στο σχεδιασμό του καλοκαιριού. Η ταχύτητα, ειδικά όσον αφορά τις αντιδράσεις στο μισό γήπεδο. Προσοχή, άλλο 12 γρήγοροι  παίκτες, άλλο γρήγορο σύνολο μέσα στο παρκέ.  Έβλεπα όλο το βράδυ τους παίκτες του Μπάουερμαν –ειδικά τους περιφερειακούς- να υπερέχουν σε φρέσκα πόδια και αυτό είχε αντίκτυπο στα μέτεα που κέρδιζαν στο παρκέ, στους χρόνους δράσης-αντίδρασης που παίζουν τεράστιο ρόλο στο πως σπριντάρεις στο μισό γήπεδο για να βγείς από το σκριν ή να ακολουθήσεις τον παίκτη που παίρνει το σκριν.  Οι Λιθουανοί βρήκαν ευκαιρίες για καλά σουτ, έμειναν ζεστοί και για αυτό δεν πνίγηκαν όταν οι πράσινοι έδειχναν να τους χαλιναγωγούν.  Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βελτιώσει την ταχύτητα του σαν ομάδα. Γιατί, ακόμα και εάν στη περιφέρεια υπάρχει ένα θέμα (είναι φανερό ότι ένας γκαρντ με τα χαρακτηριστικά που σας έλεγα θα άλλαζε το κόλπο) η ομάδα έχει το υλικό και τις προδιαγραφές ως σύνολο να παρουσιάσει το μπάσκετ έντασης, το πακέτο physicality+athleticism που είδαμε πέρυσι.

Για παράδειγμα, ο Μπάουερμαν είχε βάλει τον Σεϊμπούτις να παίζει deny περιμένοντας ψηλά –και με πρόσωπο το καλάθι της Ρίτας, πλάτη στον πράσινο ballhandler- τον Διαμαντίδη, σπάζοντας  τους χρόνους στα πολλά plays της ελληνικής ομάδας που βασίζονται σε διάταξη με κάθετο σκριν στον αρχηγό  ώστε να πάρει τη μπάλα ψηλά. Έχανε συνεχώς χρόνο ο Παναθηναϊκός εκεί και σε συνδυασμό με την πίεση της μπάλας στον πόιντ το συνολικό διάστημα ανάπτυξης-εκτέλεσης είχε μειωθεί σημαντικά.


-Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται κάποιες «προσαρμογές». Βρίσκεται στη φάση που βάζει καινούργια πράγματα στο παιχνίδι του. Δουλεύει τον Παππά στο «1» και σίγουρα μέχρι να τον ετοιμάσει θα έχει θέματα, ως συνολική λειτουργία.


Αυτό που θέλω να υπογραμμίσω, ως πρόληψη γιατί είναι πολύ σημαντικό, είναι η πιθανότητα να επαναπαυτεί και να ακουμπήσει η ομάδα στο μεγαλύτερο και πιο ποιοτικό ρόστερ της, χάνοντας τη μαχητική της φύση. Αυτό θα είναι «θάνατος» για τον Παναθηναϊκό.  Θεωρώ πως με τον Πεδουλάκη (και το μπάσκετ που πρεσβεύει, με τα συν/πλην του) δύσκολα θα γίνει αυτό. Και πάμε στις «προσαρμογές»..

Η περιφέρεια θέλει πόδια. Αυτή τη στιγμή η στελέχωση της δε βοηθά ιδιαίτερα. Πέρυσι ο Πεδουλάκης δούλεψε με τον Ούκιτς αλλάζοντας του κατεύθυνση σαν μπασκετική οντότητα σε σημείο που (χωρίς να είναι τέτοιος γκαρντ) να βγάζει στο β’ μισό της σεζόν (και το καλοκαίρι στη Σλοβενία) quarterback skills δηλ. του περιφερειακού που μπορεί να αμυνθεί, να πάει στο ριμπάουντ, να ελέγξει τη μπάλα στο επιθετικό και αμυντικό τρανζίσιον. Τα πόδια του Κροάτη πρέπει να βγούν μπροστά, δε βλέπω άλλη λύση, τη στιγμή που ο Διαμαντίδης ως μόνο τοπ-δημιουργός χάνει ανάσες. Απλά η προσαρμογή αυτή  δε θα πρέπει να επηρεάσει την ανάπτυξη του Παππά. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται, για βρεί τον δρόμο του, να τονώσει το αμυντικό του ένστικτο και να δώσει βάση στο αθλητικό κομμάτι. Τέτοιες ομάδες «πεινάνε» πιο εύκολα.. Έτσι σταδιακά θα βρεί αμυντική ισορροπία ώστε να κόβει το βήχα σε καλές έδρες μεσαίας ταχύτητας, όπως το Βίλνιους..


-Οι πράσινοι λοιπόν πρέπει να επικεντρωθούν πάνω από όλα στο να βρούν αμυντική ισορροπία (ακόμα και αν κόψουν λεπτά από παίκτες ή συγκεκριμένες lineups) και δουλέψουν (που θα το κάνουν) στο αθλητικό κομμάτι. Η ομάδα εκεί θα χτίσει για να προσθέσει αυτά τα καινούργια πράγματα πιο ομαλά στο παιχνίδι της.  Δεν ήταν μόνο ο Φώτσης που στο switch με τον Σεϊμπούτις φρέναρε μετά από ..2 μέτρα. Και ο Λάσμε και ο Γκίστ  (κορυφαίοι ψηλοί σε αυτή την κατάσταση άμυνας) έχαναν συνεχώς την Πέμπτη. Έκει   επαναλαμβάνω είναι όλη η δουλειά. Και σιγά σιγά η ομάδα θα αφομοιώσει το διαφορετικό post/face up παιχνίδι του Μπατίστ (σε σχέση με το πιο ωμό του Σόφο πέρυσι), θα δουλέψει τις screen the screener καταστάσεις με Κάρι-Λάσμε (ο πρώτος είναι πολύ κοντρολαρισμένος παίκτης, απλά οι λάθος αποφάσεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν να κάνουν με το ότι η κατάσταση της ομάδας κάποιες φορές του επιβάλλει να κάνει πράγματα παραπάνω από αυτά που πρέπει) που βλέπουμε καλύτερα, θα αξιοποιήσει τη δύναμη του ριμπάουντ πουν έχει και θα πατά με πιο σιγουριά. Απλά βρίσκεται στο δύσκολο σημείο που χρειάζεται αποτέλεσμα, την ερχόμενη εβδομάδα με τους Βάσκους..

PURE QUARTERBACK SKILLS..


Παρακολουθούσα το ματς της Εφές με το Μιλάνο και ειλικρινά βαρέθηκα να βλέπω τον Τζαμόν Λούκας να δίνει defensive stops σε όποιον βρισκόταν μπροστά του, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για τον καλύτερο quarterback guard αυτή τη στιγμή στη πιάτσα.. 


Το Μιλάνο έχει θέματα, πολύ φυσικό αυτή την περίοδο. Ο Μπάνκι βιώνει μια παρόμοια κατάσταση με την περυσινή Μοντεπάσκι, η οποία στην αρχή σερνόταν, τουλάχιστον μέχρι να αφομοιώσει η ομάδα του το γρήγορο επιθετικό στυλ με τα πολλά iso που βασίζεται στην καλή και ταχύτατη κυκλοφορία της μπάλας όταν η μπάλα παίζεται στο μισό γήπεδο.  Ο Σκότι Χόπσον (για τον οποίο κάναμε πολύ λόγο εδώ μέσα το καλοκαίρι) μπορεί αμυντικά να είχε θέματα (άλλο επίπεδο η Ευρωλίγκα) αλλά στην επίθεση έκανε πάρτι εν απουσία του Μος. Σίγουρα με τον ρέγκε boy στο παρκέ τα κόζια θα άλλαζαν.. Η ομάδα του Μαχμούντι διάβασε τους Ιταλούς, έκλεισε διαδρόμους και κλείδωσε σταδιακά τον αντίπαλο. Το μεγάλο πρόβλημα στη δομή της ΕΑ7 είναι η κοινή παρουσία Τζέρελς-Λάνγκφορντ στο παρκέ, παίκτες που έχουν μάθει να παίζουν με τη μπάλα στα χέρια. Και ο Τζέρελς (που εντυπωσίασε με την Μπεσίκτας πέρυσι) δεν έχει το μακρινό σουτ του Μπόμπι Μπράουν (είναι καθαρά penetrator) ώστε να ανοίξει διαδρόμους στην επίθεση ώστε να «μπούν» τα εκπληκτικά one on one προσόντα του Λάνγκφορντ στο παρκέ. Σε τέτοιες περιπτώσεις πηγαίνεις σε μπάσκετ 80+ επιθέσεων, με πολύ τρανζίσιον για να μοιράσεις μπάλες καλύτερα στην επίθεση σου, ενώ ο Μπάνκι δοκιμάζει smallball με τους Τζεντίλε-Μος στα φόργουορντς για να δημιουργήσει χώρους. Δύσκολη η δουλειά του.. 


Από την άλλη έχω εκφραστεί για την απόκτηση Πλάνινιτς. Ήθελε κάτι άλλο η Αναντολού.. Πολύ καλός, αλλά για άλλο αγωνιστικό περιβάλλον. Η Κίμκι –στην οποία έκανε παπάδες πέρυσι- ήταν μια τελείως διαφορετικά δομημένη ομάδα, με δουλεμένες συνεργασίες (λόγω της χρόνιας συνύπαρξης του βασικού κορμού) και εξαιρετικό spacing, με τον Κουρτινάιτις να δίνει στον Κροάτη τον ρόλο του dominant ball handler. Ο Κώστας Βασιλειάδης (16π.-3 ριμπ.-4 τελικές-3κλ.) ήταν πολύ καλός και θα συνεχίσει να είναι όσο μπαίνει στο παρκέ επιθετικός, λειτουργώντας ως game changer.. Και οι δύο κόουτς έχουν αρκετή δουλειά μπροστά τους. Βλέπουμε..

ΠΑΡΕΛΑΣΗ


Δε περιμέναμε κάτι διαφορετικό, άλλωστε σας είχα προετοιμάσει από τα power rankings.. Η Ρεάλ μάλλον με δικαίωσε για την 1η θέση στην αφετηρία, μιας και είναι η πιο έτοιμη (λόγω συνοχής) ομάδα υψηλού επιπέδου αυτή τη στιγμή. Οι Λιθουανοί «έλιωσαν» στην πίεση των περιφερειακών του Λάσο τελειώνοντας με 27 λάθη. Πολλά από αυτά ψηλά, στο μισό γήπεδο. Καταλαβαίνετε τι επακολούθησε..  Η παρουσία του Ντάρντεν (από την αρχή πλέον) και του Μπουρούση, έχει δυναμώσει τους Ισπανούς στο αθλητικό κομμάτι, ενώ ο Λάσο συνεχίζει να βάζει τη μπάλα στο ποστ με το «3» αρκετά κυρίως σαν πηγή δημιουργίας, όπως έκανε με τον Σουάρεθ. Από την άλλη ο Ηλίας Ζούρος έχει αναλάβει εν γνώσει του, το κλαμπ σε μια δύσκολη καμπή. Προσπαθεί να βασιστεί στην παλιά φουρνιά αλλά οι ποιοτικές λύσεις είναι μετρημένες. Θα πρέπει να τις δημιουργήσει ο ίδιος. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο κέρδος για την ομάδα φέτος. Κρίμα για τον Σάρας που θα μπορούσε να βάλει την μπασκετική του ευφυΐα σε ένα πιο παραγωγικό περιβάλλον..


Υ.Γ: Σούπερ η Φλωρεντία, αλλά η Σιένα έχασε το αβαντάζ της Πάλα Έστρα.. Όσο για τον Χάκετ σας το είπα.. Όποιος πρόλαβε μάγκας..

Υ.Γ1: Mέσα στην ημέρα ελπίζω να προλάβω να δώ αναλυτικά το Μπαρτσελόνα-Παρτίζαν

Σας περιμένω και στο Facebook 

91 σχόλια:

  1. Τζιμάρα πόσο μα πόσο μου είχε λείψει αυτό! Hoopfellas, εσύ να τα λες, Ευρωλίγκα και δώστου ανάλυση. Γουστάρω χειμώνα!

    BOU GATSAS3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Είχε πείμ ο Τζιμ ότι είναι κατώτερη η Εφές των Γαλατά-Φενέρ. Το άλλο το είδες μιας και ανέφερες TBL? 20 ΠΟΝΤΑΚΙΑ 6/8 ΔΙΠ. 2/3 ΒΟΛΕΣ 2/5ΤΡΙΠΟΝΤΑ, 8 ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ, 6 ΑΣΣΙΣΤ, 3 ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ, ΜΙΑ ΤΑΠΑ Ο ΝΤΟΡΟΝ ΠΕΡΚΙΝΣ στο ντέρμπι με τη Γαλατά!
      ΜΑΝΟΣ

      Διαγραφή
  3. καλησπερα τζιμ....αυτο που λες με τους αμερικανους του ολυμπιακου σκεφτομουν οταν εβλεπα το παιχνιδι....νομιζω πως μαζι στην ιδια πενταδα δεν ταιριαζουν ανα δυο γιατι επισκιαζει ο ενας τον αλλο.....κατι σαν παπ-περπερογλου περσι που μολις ο ενας επαιζε καλα ο αλλος χανοταν(θυμαμαι προχειρα και λακοβιτς-σπανουλη στον παναθηναικο)....οσο για τον παναθηναικο τον βλεπω αρκετα πληρη και σιγουρα τα καινουρια προσωπα επιθετικα θα δωσουν αλλα πραγματα....ο μαυροκεφαλιδης 10 ποντακια ευκολα,παππα; και καρι δεν ειναι διστακτικοι σαν τον ξανθοπουλο ενω τον φωτση δεν τον αφηνεις ελευθερο οπως γινοταν περσι με τσαρτσαρη-γκιστ που τους δινανε το σουτ οι αντιπαλοι coach.....οσο για τον γκορντον αυτος ο παικτης λειπει απο ρεαλ-μπαρτσα-τσσκα που θα τις εκανε πρωταθλητριες ευρωπης.......και κατι τελευταιο...ποτε πιανω δουλεια στην σιενα?.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα κάπταιν.. Έπρεπε να είσαι ήδη στο..τιμ, να σε έχουμε ζεστό. Άσε τα σκαουτεριλίκια για εμένα.. Νομίζεις "το'χεις" να αναλάβεις το τιμόνι? Πως το βλέπεις?

      Διαγραφή
  4. Και 105-72 η Ρεάλ την Τάου με 13 ασ. του Ροντρίγκεζ. Τζιμ είσαι προφήτης..

    Sotos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χορταστικός για μια ακόμη φορά!
    Αν καταφέρει ο Petway να βγάλει τα skills που δείχνει να έχει, με συνέπεια τότε θα βρεθεί πολύ κερδισμένος ο φετινός Ολυμπιακός.Δις πρωταθλητής Ευρώπης με τον (NBAer:P)Antic στο 4 που έχει λιγότερα προσόντα αλλά έδειξε τι σημαίνει να έχεις guts. Όσο για τον Jamon Gordon, απίστευτη εξέλιξη και ομολογώ ότι εξελίσσεται σε μπασκετική καψούρα!! Ελπίζω να τον ξαναδώ στα κόκκινα μια μέρα..
    ΥΓ. περιμένουμε το επόμενο tip!!!

    geroly7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά φιλαράκι.. Θα έλθει το τιπ ξαφνικά.. Να είστε σε ετοιμότητα.

      Διαγραφή
  6. Ωραίο και γεμάτο άρθρο Δημήτρη.
    Πάντως η περίπτωση Πετγουει είναι περίεργη κι έχει ιδιαιτερότητες...
    Ο τρόπος που αγωνίζεται ο παίκτης πιστεύω θα αποφέρει μερικά πολύ θετικά στοιχεία στον Όσφπ και ορισμένες βραδιές που θα απογειώνει την ομάδα.Το επικίνδυνο και λεπτό σημείο είναι ότι μπορεί αυτό να ξεγελάσει την ομάδα.Αυτό που υποψιάζομαι και φοβάμαι είναι ότι ο παίκτης θα είναι απο καλούτσικος ως και πολύ θετικός στο πρωτάθλημα και στα περισσότερα της Ευρωλίγκα,και όταν έρθει η ώρα για κρίσιμα και μεγάλα παιχνίδια θα είναι έξω από τα νερά του.΄
    Το πήγες λίγο μακριά με τον Ντέιβις Τζιμ,εδώ χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μαυροκεφαλίδης που ήταν κοντά στην ομάδα(ως 4-5 θα έλυνε τα χέρια του προπονητή του και θα έδιωνε τις φοβίες)...
    Δεν ξέρω αν ο Αγραβάνης είναι σε βαθμό ετοιμότητας τέτοιο ώστε να βγει μπροστά σε τέτοιο ρόλο.Επίσης αν θα μπορούσε ο Παπαπέτρου καλύτερα σε πιο light lineup να κάνει κάτι παρόμοιο.Βαρόμετρο για την επιτυχία του φετινού Οσφπ η συνέπεια του Πέτγουει λοιπόν και το σκοράρισμα από το 5.
    Για τον Πάο τα είπαμε πιο πολύ στο άλλο ποστ.Σημαντικό να μη χαθεί στο rotation και την απόδοση ρόλων.Ως αρχή της χρονιάς θαρρώ πως πρέπει να πατήσει στις περσινές σταθερές(πικ ν ρολ με Λάσμε,αλλαγές στα σκριν,και τα δύο 3άρια του) ώστε να βάλει σταδιακά στο παζλ τα νέα κομμάτια.Αμυντικά είχε θέματα την Πέμπτη(κάτι που αποδίδεται εν πολλοίς στην "απουσία" Λάσμε και ανετοιμότητα του πιο φρέσκου περιφερειακού του) αλλά νομίζω θα ξαναβρει την ταυτότητα του.
    Ο Λούκας πολύ πλήρης παίκτης...φοβερό εργαλείο.Βέβαια όπως είπα..:"εργαλείο".Δεν έχει το όλο πακέτο επιθετικά να ηγηθεί σαν σταρ ομάδας και να την ανεβάσει επίπεδο.(άσχετα αν οverall είναι ο καλύτερος παίκτης των Τούρκων.Ιδανικός για 2ο-3ος γκαρντ τοπ ευρωπαικής ομάδας.)Μακάρι να ανεβάσει τα ποσοστά του κυρίως από τα 6,75 φέτος που κρίνεται μέτριος.
    Η Ρεάλ δικαίως ξεκινά από το Νο.1 στα ράνκινγκς..Μεγάλη συνοχή-μακράν μεγαλύτερη από τους άλλους.
    Εγώ έθεσα τη Μπάρτσα εκεί υπό άλλο πρίσμα.Πέρσι ήταν η ομάδα που απέδωσε μακράν το καλύτερο μπάσκετ στα 24 πρώτα παιχνίδια.Προδόθηκε έπειτα από θέματα α.ενέργειας,β.τραυματισμών,γ.επιθετικής αφλογιστίας από το σύνολο(ένας Ναβάρο δεν έφερε την άνοιξη,κι έπειτα ένας Σάρας).
    Νομίζω το καλοκαίρι κάλυψε τα κενά στο μεγαλύτερο βαθμό τους.α)Παπανικολάου,Ντόρσει,Όλεσον ανεβάζουν την ένταση της ομάδας.β)Το βάθος πλέον είναι σαφές με την 5μελή(δίχως να βάζω τον Αμπρίνες που παίζει στο 2 τώρα) περιφέρεια,τους πολλούς ψηλούς και μερικά πιο ψημένα πιτσιρίκια.γ)Ήρθαν κάποιοι παίκτες με πιο πλούσιο επιθετικό ρεπερτόριο(Λάμπε,Πούλεν,Νάχμπαρ) που σίγουρα ο καθένας με τον τρόπο του θα τραβήξουν την ομάδα σε μέρες που είναι μπλοκαρισμένη.
    Αυτά και βλέπουμε τη συνέχεια...Μην ξεχνάμε και το νικηφόρο Έλληνικό ξεκίνημα στο 2ο τη τάξει Ευρωπαικό θεσμό.Ενδιαφέρον να δούμε πως θα τα πάνε Πάοκ(πήρε εκδίκηση χθες) και Πανιώνιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φιλαράκι, καλά όλα? Δεν είπα να βγεί μπροστά ο Αγραβάνης αλλά να ετοιμαστεί να πάρει ρόλο νωρίτερα. Θα τον χρειαστεί η ομάδα. Ο Πετ θα έχει μαύρα βράδια.Για αυτό το έγραψα. Χρειάζεται "κάτι" εκεί. Ο Μαυροκεφαλίδης ήταν η επιλογή του Μπαρτζώκα πίσω από τον Χάινς. Και αυτός θα έδινε ποικιλία σχημάτων. Η Μπάρτσα έχει κάνει και λάθος επιλογές. Το πουλέν μου, ο Πούλεν είναι πολύ καλός παίκτης αλλά στη καριέρα σου το τάιμινγκ είναι σημαντικό. Μεγάλη πρόκληση η Μπάρτσα, σίγουρα καλύτερο το να αγωνιζόταν φέτος σε μια Παρτίζαν ή στη Σιένα στη μεταβατική αυτή περίοδο και να ανέβει στο τελευταίο σκαλί πιο έτοιμος του χρόνου (και με καλύτερα λεφτά).

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα για Πούλεν...Η φύση του παίκτη είναι τέτοια που είναι περίπλοκη η μετάβαση σε αυτό το επίπεδο. Χαιρετίσματα και καλό κουράγιο με τον έλεγχο σχολίων που φαντάζομαι σε ψιλοδεσμεύει...(μέχρι να αποβληθούν τα τρολς και να ναι όλα μέλι γάλα...)

      Διαγραφή
  7. Καλησπερα και απο εμενα.. Το προτζεκτ της Αρμανι ειναι φετος ενα απο τα πιο ενδιαφεροντα πιστευω. Αν ο Μπανκι καταφερει να "παντρεψει" στην ιδια πενταδα Τζερελς-Λανγκφορντ, τοτε μπορει να δουμε ωραια πραγματα απο αυτην την ομαδα. Τζιμ, πολυ ενδιαφερον αυτο που εγραψες στο προηγουμενο σου αρθρο, και αναφερομαι στο ρισκο που ισως να επρεπε να παρει η Αρμανι και να αφησει το Λνγκφορντ το καλοκαιρι. Απο τη στιγμη που τον κρατησε ομως , πρεπει να βρεθει ενας τροπος να συνυπαρξουν και οι δυο. Χρειαζεται χρονος(φανηκε και στο ματς με την Εφες), αλλα μπορει ο Μπανκι να παρουσιασει κατι καλο.

    Υ.Γ. Λαγο απο το καπελο εβγαλε ο ΠΑΟΚ απ' οτι φαινεται με τον Κουπερ... Επισης μου αρεσει που ξεκινησε ο Μπογρης τοσο δυναμικα τη χρονια. Ειμαι απο αυτους που δεν τον εχουν ξεγραμμενο μπασκετικα. Μακαρι να συνεχισει ετσι, καθως δεν τον πηραν και τα χρονια...Γενικα ,πως τον βλεπεις φετος τον ΠΑΟΚ??

    Cool Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Κώστα. Έχει υλικό η Αρμάνι, θα πρέπει να παίξει κάτι ριζοσπαστικό όμως για να πατήσει. Ορθολογικό ξέχασε το.. Έχει και το θέμα με τον Κανγκούρ.. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα Μαρκόπουλου. Ξεκινά με την προοπτική της τετράδας δυνατά αλλά δε ξέρω πως θα διαχειριστεί τα διπλά ματς φέτος.

      Διαγραφή
  8. καλησπερα σε ολους.

    εξαιρετικη εμφανιση εκανε ο Σλουκας,γυρισε μαζι με τον Λοτζεσκι το παιχνιδι.διαβασε την αμυνα της Μαλαγας,βρηκε το Βελγο και ηταν θεμα
    χρονου να μπουν τα τριποντα.αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι
    σε ολες σχεδον τις ανατροπες του Ολυμπιακου ειναι μεσα στο παρκε.
    το μονο που θελει ειναι να βρει χρονο να παιζει 20-25 λεπτα,στη πολυ καλη
    περιφερεια που διαθετει η ομαδα του και να εχει αυτοπεποιθηση.
    τον βλεπεις οτι οσο περναει ο καιρος βελτιωνει ολους τους τομεις του παιχνιδιου του.απο την αλλη ο Βελγος φαινεται να βρηκε την ομαδα που
    του ταιριαζει και θα βοηθησει πολυ.
    αυτο που πρεπει να προσεξει ο Ολυμπιακος ειναι τα αμυντικα ριμπαουντ.
    επισης πρεπει να βελτιωσει το παιχνιδι του στο ζωγραφιστο με τους ψηλους του γιατι τα τριποντα αρκετες φορες σε πουλανε.

    ο Παναθηναικος απο την αλλη χρειαζεται 1-1,5 μηνα,για να διαβασει
    ο Διαμαντιδης το παιχνιδι των παλιων και νεων συμπαικτων του ωστε να
    μπορεσει να τους αξιοποιησει στην επιθεση.
    μολις γινει αυτο και λυθουν και τα ποδια θα παρουσιαστει δυνατος
    σε αμυνα-επιθεση.το προβλημα που εχει ειναι οτι τον πιεζει ο χρονος
    και πρεπει να αρχισει να βελτιωνεται αμεσα.
    επισης δε γινεται να να παιζει ο Διαμαντιδης καθε παιχνιδι 35 λεπτα.
    κανει λαθη που ξεκουραστος δε τα κανει.θα λιωσει ο παικτης,ειναι 33 χρονων.πρεπει να παρει και ο Παππας χρονο να δουμε στην τελικη αν μπορει.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για αλλη μια φορα, πολυ καλο αρθρο Jim.

    Απο τον Ολυμπιακο νομιζω λειπει ο Μαυροκεφαλιδης. Επισης τι γινεται με Μαυροειδη?

    Αντιθετα στον Παναθηναικο δεν χωραει ο Μαυροκεφαλιδης. Χαλαει ολη την ομαδα κ το μυαλο του Πεδουλακη. Ηθελε ενα αντι-Σοφο η ομαδα κ τον πουλεν σου τον Λουκας αντι για Καρυ.

    Γενικα προβλεπω κ τις δυο ελληνικες ομαδες εκτος Final4. Βλεπω Ρεαλ να το σηκωνει, αν κ δεν θεωρω αξιοπιστο τον Ροντρίγκεθ οταν η μπαλα καιει.

    Περιμενω ενα αρθρο αφιερωμενο σε Φενερ κ Ζελικο οσο προχωραει η σεζον.

    Ευχαριστω,
    Ιωαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ εγώ Ιωάννη. Τον Μαυροκεφαλίδη είχε ζητήσει ο Μπαρτζώκας το καλοκαίρι πίσω από τον Χάινς (συν παραμονή Σερμαντίνι). Έχω γράψει για Φενέρ, σίγουρα θα παίξει κι άλλο, είναι μεγάλο το ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
    2. ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Η ΡΕΑΛ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΜΑΛΙΑ ΜΟΥ ΚΟΤΣΙΔΕΣ

      Διαγραφή
  10. Jim αν έτυχε να δείς το ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ το Σάββατο, με δυό προτάσεις πιό θα ήταν το σχόλιο σου για το μάτς??

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mύριζε για διπλό, θα ήταν επιτυχία μεγάλη για τον Άρη και τη νεανική του ομάδα το 2/2 με τον ΠΑΟΚ. Βέβαια θα μου πείς όπως εξελίχτηκε το ματς, έφτασε πολύ κοντά.. Ντέρμπι μεγάλο, ψυχολογικά θεωρώ κρίθηκε. Έκανε και λάθη ο Αγγέλου. Δε λέει κάτι.. Ο ΠΑΟΚ (πιο ξεκάθαρες αποφάσεις και κατεύθυνση επιθετικά εχθές) έχει καλό σύνολο, με μια προσθήκη νομίζω θα παίξει ακόμα καλύτερα, σου είπα έχω εμπιστοσύνη στον Σούλη(.και παίχτες όπως ο Χαραλαμπίδης μετρούν σε τέτοια ματς..) Απλά υπάρχει ο κίνδυνος των διπλών παιχνιδιών να κοστίσει στην Α1.. Ο Άρης είναι σαφώς πιο ενδιαφέρον πρόσπεκτ, θα έχει περισσότερα όμως σκαμπανεβάσματα.

      Διαγραφή
  11. καλησπερα jim
    οπως παντα αναλυτικος και σωστος... γενικως δυο λογια: ωραια πρεμιερα, αλλες ομαδες πιο ετοιμες αλλες ανετοιμες και πιστευω ο παναθηναικος περισσοτερο εχασε γι' αυτο το λογο, αν συναντουσε τους λιθουανους σε πιο υστερα δεν νομιζω να ειχε καποιο ιδιαιτερο προβλημα, εγω θελω να σταθω λιγο στην ενισχυση και στο πως δημιουργηθηκε το ροστερ: εκτιμαω τον μπατιστ, καλως ο καρι αλλα για τα χρονια και το επιπεδο στο οποιο πρεπει καποιος να ανταπεξελθει στην ευρωπη ειναι λιγοι, ο παο επρεπε να στηριχτει σε νεα παιδια, με γρηγορα ποδια, να τους προετοιμασει σταδιακα μεσα στην χρονια με τους ηδη εμπειρους παικτες, θα προτιμουσα στον ασο ενα παικτη σαν τον μποχωριδη (και ας ειναι νεος) ή τον μαρκοβιτς και στους ψηλους εναν παικτη σαν τον μπουρουση... μακαρι να βγω λαθος αλλα δεν πιστευω πως ο μπατιστ θα μπορεσει να ανταπεξελθει μεχρι το τελος, οσο για τα γκαρντ μεχρι να μπει στο κλιμα ο παπας και να επιστρεψει ο ουκιτς ο παναθηναικος θα ειναι ενα σκαλι κατω, η ηττα στην πρεμιερα δεν ενοχλει απο αποψης βαθμολογιας αλλα οπως και στο ματς στο σεφ δειχνει τα προβληματα που αντιμετωπιζει ο παο..

    υ.γ. δεν ξερω για πιο λογο ο παο επρεπε να διανυκτερευσει στην γερμανια για να βρεθει στο βιλνιους αλλα το θεωρω απαραδεκτο, με τετοιες καταστασεις οι παικτες θα κουραζονται...

    υ.γ. jim ξερεις καποιο σαιτ ή καποιον αλλο τροπο να βλεπουμε τα παιχνιδια τα οποια εχουν διεξαχθει και δεν μπορεσα να τα δω; π.χ. στην ιδια ωρα με τον παο επαιζε η τσσκα, το παιχνιδι το εχασα, πες μου αν υπαρχει καποιος τροπος να το δω την επομενη ημερα ή μερικες ωρες μετα την ληξη του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε. Θα διαφωνήσω για Κάρι. Είναι πολύ κοντρολαρισμένος παίκτης και έχει ποιότητα, ακόμα και για υψηλό επίπεδο. Δε το συζητώ.. Απλά η περιφέρεια του Παναθηναϊκού πληρώνει την έλλειψη ενός τέτοιου παίκτη, με τα χαρακτηριστικά του Μάρκοβιτς ο οποίος θα βοηθούσε πολύ τον Διαμαντίδη και θα απελευθέρωνε τον Κάρι. Ναι, εαν έπαιζαν αργότερα μέσα στη χρονιά θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα σίγουρα. Δε ξέρω το davka εαν βγάζει κάθε εβδομάδα αγώνες, ώστε να κατεβάσεις. Το στανταράκι είναι Εuroleague TV..

      Διαγραφή
    2. ευχαριστω jim, μπηκα στο Εuroleague TV..
      ακομα ενα σχολιο: πιστευεις πως η φενερ μπορει να φτασει μακρια στην διοργανωση; πως ο ομπραντοβιτς θα μπορεσει να δημιουργησει μια ανταγωνιστικη ομαδα, με το μεταλο του νικητη; ειδα προχθες το παιχνιδι και αν διεκρινα σωστα υπηρχε μια μαλθακοτητα στην ομαδα ή καποια ελειψη συγκεντρωσεις.. και ποσο πιστευεις οτι ο ομπραντοβιτς θα κοντρολαρει το κλειζα;

      υ.γ. ασχετο αλλα υπαρχει και ελληνικο πρωταθλημα: αρης παοκ πανιωνιος και ρεθυμνο, πιστευεις οτι μπορουν να αλλαξουν το ενδιαφερον στο πρωταθλημα;

      Διαγραφή
    3. jim αν ειχαμε τον Μαρκοβιτς ο Παππας δεν θα ειχε περιορισμενο ρολο;;;

      Διαγραφή
    4. Aπο οτι διαβασα ο Παο ταλαιπωρηθηκε γιατι εμαθε τελευταια στιγμη ποια ομαδα θα περνουσε στην γιουρολινγκ.Εκλεισε τα εισητηρια λιγες μερες πριν και δεν ειχε εισητηρια για απευθειας πτηση.

      Διαγραφή
  12. jim είδες πάλι Lojeski; 21 πόντοι 8 ριμπ. Με έχει εντυπωσιάσει, παίζει σαν παίχτης εκατομμυρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έχει και τα κάτω του.. Είναι σε stroke τώρα. Είχαμε μιλήσει για την αξία του.

      Διαγραφή
  13. Για τον Παναθηναϊκό πίστευώ ότι κύριο θα είναι να μπορέσει ο Πεδουλάκης να μπορέσει να κάνει το περσινό (θαύμα). Πέρυσι δεν είχε να κουλαντρήσει τόσες προσωπικότητες φέτος όμως έχει. Επίσης το παιχνίδι του, το οποίο δεν είναι τίποτα τρομέρο (στηρίζεται στην ικανότητα του Διαμαντίδη να πασάρει με όλουε τους δυνατούς τρόπους), έχει διαβαστεί με αποτέλέσμα τώρα που υπάρχουν και τα θέματα ρόλων, αλλά και οι τραυματισμοί να δέσει με τα παιχνίδια.
    Επίσης στην άμυνα ειδικά την ατομική αλλά και απο την weak side δεν βλέπω κάτι ιδαίτερο και απο την αμύνα προκύπτει και ο ρυθμός στην επίθεση.
    Στην επίθεση δε, το λεγόμενο σκεπτόμενο παιχνίδι του παιδουλάκη στην επίθεση δεν το βλέπω σε κανένα σημειο.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τζιμ είσαι θηρίο, βλέπεις αγώνες(πολλούς) ,που απαιτεί πολύ χρόνο και μας δίνεις την ουσία!

    Για Φενερ: Πολύ τουρλουμπούκι στην επίθεση...Ειδικά στην τρίτη περίοδο, γιούρια. Δε μου κολλάνε ο Μπιέλιτσα με τον Κλέιζα μαζί. Πως θα το λύσει ο Ζοτς. Ο Πρέλτζιτς είναι πλέι-μέικερ.Εκέι θα σταδιοδρομήσει.

    Για Μπουντιβέλνικ: Μου αρέσουν οι επιλογές των ξένων της. Και ο Ντάουνς παρότι έπαιξε λίγο. Ο Μινάρντ θα είναι το βαρόμετρο τους. Επικίνδυνη ομάδα στην ημέρα της.

    Για Παναθηναικό: Ο Παναθηναικός θα πρέπει να παίξει το μπάσκετ που ξέρει για να επιβιώσει. Άμυνα στα όρια του φάουλ,τρέξιμο στον αντίπαλο. Όταν μπουν τα καινούρια γρανάζια(Παππάς,Μαυροκεφαλίδης,κλπ) τότε ίσως μπορέσει να πάιξει ομορφότερο μπάσκετ. Έχω την αίσθηση ότι η απουσία του Σόφο έχει μικρύνει το χώρο όταν επιτίθεται ο Παναθηναικός, κερδίζει η άμυνα μέτρα.

    Για Ολυμπιακό: Συμφωνώ για Αγραβάνη. Πολλά μούσκουλα έχει μαζέψει κάτω από τη ρακέτα. Ο Ολυμπιακός παραμένει η "team-to beat". Ερώτηση: Θυμίζει Κόνερ Χένρι(Σπόρτινγκ-Περιστέρι) ο Λοτζέσκι;

    Για Ευρωλίγκα: Φέτος Γαλατά.πέρυσι Μπεσίκτας. Σημαντική διαφορά. Καλύτερη Μάλαγα, Λοκομοτίβ στις δυνατότητες της περυσινής Χίμκι. Μπάγερν καλή. Μόνο η Ζαλγκίρις παρουσιάζεται χειρότερη. Δυνατότερο τουρνουά εφέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου ρε Σουλίνιο..! Ενδιαφέρον σχολιασμός όπως πάντα. Ναι θυμίζει λίγο Χένρι. Αν θέλεις τη γνώμη μου ο "παλιός" ήταν πιο δολοφόνος ενώ ο Λοτζέσκι βλέπει περισσότερο γήπεδο, είναι καλύτερος πασέρ.

      Διαγραφή
    2. εμενα τζιμ παντως μου θυμιζει χαρουν ερντεναι και φυσιογωμικα και μπασκετικα....stonerook

      Διαγραφή
  15. Εκπληκτικη αναλυση οπως παντα τζιμ, μου εδωσες εικονα για τα παιχνιδια της παρασκευης που δεν καταφερα να δω καθολου..Να σαι καλα..

    Οσο για τον παο και το μαρκοβιτς,παπα κοκ η γνωμη μου ειναι οτι θα προτιμουσα τον μαρκοβιτς απο τον καρυ..πιο νεος,καλυτερος αμυντικος και οργανωτης..Οτι ακριβως δηλαδη χρειαζομαστε..Αλλωστε εκτελεση εχει και ο παπας και ο ουκιτς αυτο που χρειαζομασταν ειναι αυτα που εχει ο μαρκοβιτς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Γιάννη και σε ευχαριστώ. Εγώ θα επέλεγα Μάρκοβιτς-Κάρι και η 4η θέση δική σου.. Δίπλα στον κύριο δημιουργό σου Διαμαντίδη θέλει έναν quarterback και από πίσω έναν σουτέρ. Βέβαια νέο παίκτη σαν τον Παππά δε τον προσπερνάς τέτοια εποχή.Απλά σου μιλώ με καθαρά μπασκετικά κριτήρια..

      Διαγραφή
  16. Καταλαβα τι θες να πεις..Με λιγα λογια ο ουκιτς ειναι το προβλημα στη περιφερεια..Επιθετικα δεν ειναι ουτε σουτερ ,ουτε δημιουργος και εκει χανουμε.. ειναι μονο μπουκαδορος. Αμυντικα ο πεδουλακης τον εφτασε σε πολυ καλο επιπεδο αλλα αν δεν το εχεις στο dna σου εχεις οριο...Παππα δεν το εκοβα ποτε μαρεσει και τον πιστευω πολυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τζιμ καλησπερα μετα απο καιρο.αυτα τα αρθρα μου λειψανε.pure basket.μπραβο σου.θα συμφωνησω 110 % με οσα μας ειπες σημερα.ειδικα για τον ολυμπιακο εβγαλες μια λεπτομερεστατη ακτινογραφια.μαγνητικη μη σου πω.ο πετγουει ,θα πρεπει να καταλαβουν οι φιλοι του ολυμπιακου εγκαιρως,θελει πολλη δουλεια.ΠΑΡΑ πολλη δουλεια κυριως σε ο,τι αφορα την τακτικη και τους ρολους.ηταν ομως απολαυστικος στο σεφ.φετος πιστευω οτι ο ολυμπιακος θα ειναι υγιεστερος και ανταγωνιστικοτερος.δεν ειναι επισης τυχαιο οτι μεγαλες ανατροπες τις πετυχαινει με σπανουλη εκτος.
    ο παο τωρα ακριβως οπως ειπε ο τζιμ θελει δυστυχως χρονο.οσο ασχημο κιαν ακουγεται.ναι διατηρησε τον κορμο ναι εφερε πρωην πρασινους.αλλα ο κοουτς πεδουλακης ειναι ιδιαιτερη περιπτωση προπονητη.ο παο επισης θα ειναι ετοιμος τα χριστουγεννα και καλυτερος απο περυσι.δυστυχως δεν υπαρχει το γκαρντ που επιμενει-και εχει εν μερει δικιο- ο τζιμ οτι επρεπε να αποκτηθει.ειναι ομως γνωστο οτι ο αρτζι αν εχει να διαλεξει αναμεσα σε ''καλα χερια" και ''καλα ποδια'' θα επιλεξει το πρωτο.τζιμ προσεξες ποσο επιμενει φετος ο παο στα ανοιχτα χερια?εχει 5 τροχονομους στην αμυνα δεν υπαρχουν passing lanes.αυτο θα τελειοποιηθει φετος θα το δεις.οπως και ο πλουραλισμος στις αντιμετωπισεις των σκριν στην μπαλα.το μονο ερωτηματικο για εμενα ειναι ο τροπος που θα χρησιμοποιηθει ο μπατιστ και ο μαυροκεφαλιδης.δεν πειθομαι απο τα μεχρι τωρα δειγματα γραφης κυριως γιατι οι λασμε γκιστ ειναι ακομα εκτος γηπεδου.αυτα τζιμ και ευχαριστουμε για τις αναλυσεις σου
    TROUBLE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα σε όλους. Κάποια σχόλια για την 1η αγωνιστική της Euroleague .
    Για το ματς ΟΣΦΠ-ΜΑΛΑΓΑ : Με εξέπληξαν θετικά και οι δύο ομάδες.
    Οι πρωταθλητές Ευρώπης γιατί κατάφεραν να γυρίσουν ένα ματς που είχε στραβώσει από την αρχή και γιατί παρά την εμφανή ανετοιμότητά τους δείχνουν ότι έχουν διατηρήσει (αν όχι αυξήσει) το fighting spirit που τους χαρακτήριζε τα προηγούμενα χρόνια. Παρά τις φυσιολογικές δυσκολίες που έχουν οι δύο ψηλοί (Ντάνστον και Σίμονς) να προσαρμοστούν κυρίως στα επιθετικά plays της ομάδας, παρά την μέτρια κατάσταση του Σπανούλη, και παρά τα προβλήματα του Λο κατάφεραν να ενεργοποιήσουν τα βασικά χαρακτηριστικά τους και βάζοντας μεγάλα σουτ να κλονίσουν τον αντίπαλο και τελικά να επικρατήσουν. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η ομάδα βγάζει πρωταγωνιστές από την πίσω γραμμή και ότι διαθέτει την αίσθηση κυριαρχίας που απορρέει από το repeat. Προφανώς, και υπάρχουν προβλήματα και θέματα προς διαχείριση αλλά η αφετηρία είναι πολύ ενθαρρυντική για τα δεδομένα της εποχής.
    Οι Ισπανοί αποδείχτηκαν καλύτεροι από όσα περίμενα. Γεμάτοι, με βάθος, με σωστή καθοδήγηση από τον πάγκο. Βελτιωμένη version σε σχέση με πέρσι. Νομίζω η τύχη της ομάδας θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο ο Γκρέιντζερ θα μπορέσει να προσαρμοστεί ή αν όχι ποιος θα τον αντικαταστήσει. Όταν άλλαξε το montemum του ματς οι pg της ομάδας πνίγηκαν και αφαίρεσαν την δυνατότητα στην ομάδα να αντιδράσει.

    Για τα υπόλοιπα ματς της πρεμιέρας :
    Σε γενικές γραμμές η εικόνα των ομάδων ήταν η αναμενόμενη. Οι ομάδες με μεγάλες προσδοκίες έχουν θέματα να διαχειριστούν (Μπάρτσα, ΤΣΣΚΑ) λόγω και των αλλαγών στα ρόστερ τους, η Ρεάλ με μεγαλύτερη συνοχή λόγω λιγότερων αλλαγών είναι φυσικό να είναι μπροστά αυτήν την εποχή (αλλά αυτό δεν λέει τίποτα) και οι υπόλοιπες είναι ακόμη σε κατάσταση μονταρίσματος. Δεν με ξεγελά το +20 της Εφές, ούτε το 102 της Φενέρ, ούτε ακόμα και το +21 της πρωτόπειρης Μπάγερν. Είναι νωρίς ακόμη για ασφαλή συμπεράσματα και κρίσεις. Νομίζω μετά τα 4-5 πρώτα ματς θα έχουμε σαφή δείγματα για τις ανάγκες των ομάδων (αλλαγές πριν το top-16) και τις δυνατότητές τους. Μόλις αρχίσαμε.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα αργά πόδια στην άμυνα του Παναθηναικού ήταν το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό βλέποντας το παιχνίδι της Πέμπτης.Οι αντίπαλοι γκάρντ τουλάχιστον μιά ταχύτητα πιο πανω από Κάρυ-ΔΔ.Σε συνδυασμό και με τα καλά screens που δέχονταν οι Λιθουανοί έπληξαν σοβαρά το καλάθι των πρασίνων.
    Κακή εντύπωση μου έκανε και η προβλεψιμότητα του επιθετικού πλανου.
    Τρια μετρημένα πραγματακια..Κεντρικό screen ψηλά στον ΔΔ για το pnr ή pnp ανάλογα ποιο πεντάρι υπάρχει , ποστάρισμα με Μασιούλις , πλανή κίνηση των γκάρντ με πάσα στην αδύναμη πλευρά σε Μασιούλις είτε για σουτ είτε για αντίθετη κίνηση προς το καλάθι.Ως εκεί...Άντε και ως εξτραδάκι καναν ποστάρισμα του Μπατίστ...
    Εντύπωση επίσης μου κάνουν τα πολύ κακά screens των ψηλών του ΠΑΟ.Πολύ κακά όμως.Είτε οδηγούν σε χαζά φάουλ (βλ.Λάσμε) είτε απλά προκειμένου να βγούν γρηγορα για το roll ή pop δεν screenαρουν δυνατά.

    Κατανοώ την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο RG αλλά ίσως θα πρέπει να εμπιστευτεί περισσότερο τον Παππά.Θεωρώ πως μόνο οφέλη μπορεί να έχει.Απο την στιγμή που ο ΔΔ έχει βαρύνει σε άμυνα και επίθεση, ο Ούκιτς έχει διαλυμένους αχίλλειους και ο Κάρυ είναι καλός παίκτης οικονομίας αλλα κατοπιν συγκεκριμένων plays για πάρτη του , φαίνεται πως η απόκτηση του Μάρκοβιτς έπρεπε να ήταν από τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις.Το λέγαμε κιόλας και μέσα στο blog αρκετά.

    Ο Ολυμπιακός βρίσκεται παρομοίως με τον ΠΑΟ σε κατάσταση under construction. Έχει όμως το πλεονέκτημα να έχει μια από τις πιο πλήρης backcourt lines στην Ευρώπη.Μια πεντάδα guards που μπορεί να του δώσει πολλά και διάφορα πράγματα αναλόγως με τις καταστάσεις του παιχνιδιού.Το above the rim παιχνίδι και το να μπεί η μπάλα περισσότερο στην ρακέτα είναι θέμα χρόνου , προπόνησης και παιχνιδιών. Εκει θα φανεί και το πόσο καλά θα λειτουργούν επιθετικά τα νέα πεντάρια του Ολυμπιακού. Μια παρατήρηση. Έχω την εντύπωση πως όταν ο Σλούκας πατάει παρκέ , η ομάδα είναι πιό συμπαγής και ορθολογική καθώς επίσης και απρόβλεπτη και δημιουργική ταυτόχρονα από οταν είναι μέσα ο Σπαν που πλέον οι περισσότεροι αντίπαλοι προσαρμόζονται πάνω του.

    Κατάφερα και είδα τα παιχνίδια επίσης των Φενέρ και Ερυθρού Αστέρα. Καυτή έδρα ο Αστέρας μόνο που αγωνιστικά εαν εξαιρέσεις τους δυο Αμερικάνους γκάρντ δεν τρελάθηκα κιόλας. Η κατάσταση αυτοκτονίας που έδειξε η Κούμπαν έχω την εντύπωση πως ήταν προιον απειρίας.

    Τις ίδιας απειρίας που έδειξε η Μπουντιβέλνικ να διαχειριστεί σωστά το παιχνίδι με την Φενερ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Όντως ο Μπιέλιτσα δεν κουμπώνει με Κλέιζα στο παρκέ.Ο Πρέλντζιτς μπορεί και έχει τα προσόντα να κάνει τεράστια καριέρα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού , ο Μακάλεμπ (ίσως?) μπορεί να φανεί και στην άμυνα μετά απο πολλαπλά καντήλια του Ζοτς , ο Κροάτης φόρ είναι λίρα εκατό για το Ζοτς και ο Μαχμούτογλου ίσως μελλοντικά ο παίχτης κλειδί για την ομάδα αυτή μιας και δείχνει πολύ καλά στοιχεία.Μελανό σημείο για μένα η θέση 5 αφου κακά τα ψέματα ο Βίντμαρ δεν έιναι κατι το ιδιαίτερο (βρήκε και τα έκανε...) και ο Ζοριτς θα έχει συγκεκριμένο χρόνο στο παρκέ.

    Τζιμ ερώτηση : Απο την στιγμή που ο ΠΑΟ έχει τα δεδομένα προβλήματα που ανέφερες (αργά ποδια) και δεδομένους παίχτες , τι μπορεί να κάνει προκειμένου είτε να αυξήσει την ταχύτητά του είτε να περιορίσει τους γρήγορους αντιπάλους του που θα τον χτυπήσουν εκει?

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Run TMC.
      Ο Πεδουλάκης μετά το 0/2 και τα προβλήματα που αντιμετωπίσζει, το πιθανότερο είναι να βασιστεί όλο και περισσότερο στους περσινούς ποντάροντας ότι αυτοί θα βγάλουν την ομάδα αλώβητη από αυτήν την δύσκολη περίοδο. Αν πρόσεξες, στα δύσκολα σημεία του ματς στο Βίλνιους είχε 5άδα Διαμαντίδη, Ούκιτς, Μασιούλις, Γκιστ, Λάσμε. Σ' αυτή τη λογική θα περιοριστούν (τουλάχιστον στην Ευρωλίγκα) τα λεπτά του Παππά (ο Γιάνκοβιτς έχει μείνει ήδη πίσω), η συνύπαρξη πολλών νέων παικτών στην πεντάδα και γενικώς οι νεωτερισμοί.
      Ο Άρτζι γνωρίζει ότι αν παραταθεί η κακή περίοδος και συνδυαστεί με ανεπιτυχή αποτελέσματα θα βρεθεί σε κατάσταση που θα θυμίζει το περσινό πρώτο μισό της σεζόν όπου έπαιζε με το μαχαίρι στο λαιμό. Θέλει να αποφύγει αυτή την περιπέτεια και γι’ αυτό θα πάει στα σίγουρα τουλάχιστον για τα αμέσως επόμενα ματς. Για φαντάσου αν γίνει η στραβή με τη Λαμποράλ τι έχει να αντιμετωπίσει.
      Για τον Διαμντίδη τα πράγματα είναι απλά. Αν συντηρηθεί σωστά και δεν εξουθενωθεί, θα μπορέσει να είναι καθοριστικός όταν θα πρέπει. Δεν νοείται συμμετοχή 35’, πλέον. Είναι αντιπαραγωγικό για την ομάδα και για τον ίδιο τον παίκτη.

      77

      Διαγραφή
    2. Γειά σου φίλε 77,

      Το οτι ο ΔΔ πρέπει να συντηρηθεί δεν τίθεται καν θέμα...10' σήμερα και πολύ είναι για μένα...

      Ασφαλώς και θα βασιστεί ο RG στους γνωστούς βασικούς του πυλώνες στα ζορικα.Απλά θεωρώ πως εαν θέλει να δείξει στον Παππά πως τον εμπιστεύεται θα πρέπει να του δώσει περισσότερο χρόνο και φυσικά δεν μιλάω για το όταν θα καίει η μπάλα στα τελευταία λεπτά του ματς.Πόσο μάλλον όταν βλέπει πως ο ΔΔ μαρκάρει με τα μάτια(sic) ο Κάρυ όπως και να το κάνουμε έιναι πιο αργός και επίσης επιθετικά έχει περισσότερο ταλέντο και από τους δυο σε ατομικό επίπεδο.

      Προσωπικά - και φαντάζομαι όλοι μας λίγο πολύ έχουμε παίξει κάπου - όταν θα έβλεπα σαν Παππάς αργά πόδια στην ομάδα και κακές άμυνες από τους υπόλοιπους γκάρντ , θα πέρναγε κάποια στιγμή από το μυαλό μου " Βάλε με μέσα να μη τους αφήσω να πιάσουν μπάλα...".

      Το ματς εμπεριέχει και ρίσκο.Ο Ολυμπιακός κατάφερε να υποτάξει μια Ρεαλ στον ημιτελικό χωρίς τον φυσικό του ηγέτη με Σλούκα-Κατσίβελη δίδυμο γκάρντ.Θέλει και ψυχολογία.Πρέπει να την μετεμφυσήσεις στον παίκτη σου περίπου δείχνοντάς του τον αντίπαλο πως "...Αυτός δεν θα σου βάλει καλάθι...Μπές μέσα και παίξε το παιχνίδι σου.." και άλλα τέτοια γλυκανάλατα.

      Το οτι έπρεπε να έχει ήδη βγάλει plays για τα δυάρια του ο RG (Κάρυ-Παππάς) δεν το συζητάμε καν...
      Φυσικό είναι οι φίλαθλοι του ΠΑΟ να περιμένουμε να βγάλει ο Παππάς το επιθετικό του ταλέντο και να νιώσουμε ικανοποιημένοι με την μεταγραφή και ίσως εκει μπορεί να προέρχεται η όποια ανυπομονησία.

      Run TMC

      Διαγραφή
    3. Κοίτα, εγώ από τους δύο μικρούς δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις φέτος. Ειδικά ο Γιάνκοβιτς έχει μεγαλύτερο ανήφορο (για την ώρα) λόγω της συνύπαρξής του με Μπράμο και Μασιούλις. Ίσως ήταν πιο δόκιμο το καλοκαίρι αντί του Φώτση να έπαιρναν έναν σέντερ ως 2ο (πίσω από Λάσμε) και να έμεναν στο 4 με Λουκά και Γκιστ ώστε να μπορέσει ο Βλάντο να βρει χρόνο εκεί. Δηλ. μια front court με Γκιστ, Λουκά, Γιάνκοβιτς στο 4 και Λάσμε, σέντερ και Λουκά στο 5. Νομίζω ότι οι προοπτικές του Βλάντο είναι καλύτερες ως ένα σύγχρονο τεσσάρι παρά να βολοδέρνει ως γκάρντ όπως δοκιμάστηκε στα φιλικά. Έχει τα προσόντα για κάτι τέτοιο.

      Από την άλλη ο Παππάς, για την ώρα ξαναλέω, έχει περισσότερες ευκαιρίες να μπει δυνατά στο rotation. Πρέπει, όμως, να κάνει αυτά που δεν μπορούν οι άλλοι. Να ποντάρει δηλ. στις αδυναμίες και στις ελλείψεις του Διαμαντίδη, του Ούκιτς και του Κάρι για να τους κλέψει λεπτά. Δεν ξέρω αν το παιδί έχει αυτές τις δυνατότητες. Είμαι σίγουρος ότι μετά την α' φάση της Ευρωλίγκας (κι αν δεν έχει γίνει κανένα χαρακίρι) θα φανεί αν η ομάδα ποντάρει για φέτος στο project ''Παππάς''. Αν προστεθεί κι άλλος γκάρντ, όπως περιγράφουν οι περισσότεροι, τότε ο μικρός θα έχει μπροστά του ένα βουνό να ανέβει.

      Τέλος, έτσι όπως έχει δομηθεί ξ ομάδα, η διαχείριση του Διαμαντίδη είναι φέτος ο κομβικότερος παράγοντας για την πορεία της. Αν πέρσι καταπονήθηκε λόγω ειδικών συνθηκών, φέτος δεν υπάρχει τέτοια δικαιολογία. Είναι 33 ετών και δεν αποτελεί πλέον τον βιονικό παίκτη πρότυπο. Για να πάρουν το 100% από τον Μήτσο πρέπει να φροντίσουν να τον προστατεύουν ακόμη κι αν χρειαστεί να θυσιάσουν 1-2 παιχνίδια. Δεν ξέρω, όμως, στην παρούσα φάση αν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια. Για παράδειγμα στο ματς με τη Λιέτουβος, και δεν ήταν καλός και από 35λεπτη συμμετοχή στο ντέρμπι προερχόταν και ξανάπαιξε 36’ και το ματς χάθηκε. Μηδέν εις το πηλίκο δηλ.

      77

      Διαγραφή
    4. Βασικά RUN ενώ συμφωνώ στην ουσία της τοποθέτησης σου, διαφωνώ με την νοοτροπία του να μπει ο Παππάς από τα πρώτα του παιχνίδια στην ομάδα στην νοοτροπία "είμαι καλύτερος από αυτούς που παίζουν άρα πρέπει να παίζω εγώ περισσότερο". Καταστροφή θα είναι. Όσο και να έχει πέσει ο Διαμαντίδης, είναι ο Διαμαντίδης και έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ. Ο Παππάς είναι ακόμα στην αρχή.
      Γενικά ότι μέχρι στιγμής ο Πεδουλάκης τον χειρίζεται σχετικά καλά. Τον έχει starter για λόγους μάλλον ψυχολογίας και τον δουλεύει σε επίπεδο point guard, έχοντας έναν καλό χρόνο συμμετοχής για πρώτα παιχνίδια. Στην Λιθουανία έπρεπε όμως να παίζει ένα 3λεπτο περισσότερο. Είχαν σκάσει στο τέλος ΔΔ, Κάρι (για τον οποίον υπάρχουν προσωπικά plays, απλά και ο ίδιος ήταν αρκετά "ψάρι" στο ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα).
      Όσο για τον έταιρο νέο, για φέτος λίγα πράγματα για τη θέση 3. Αν δεν είχε αποκτηθεί ο Φώτσης, ίσως να έβρισκε χρόνο στο 3 με την μετατόπιση του Ματσιούλις στο 4. Για μένα το στοίχημα είναι να κάνεις τον Γιάνκοβιτς τον 5ο περιφερειακό της ομάδας. Έχει ικανότητες και μπορεί να βρει λεπτά εκεί. Και αμυντικά μπορεί να βοηθήσει στη θέση και οργανωτικά. Πιστεύω αυτό κάνει και ο Πεδουλάκης απλά ακόμα δεν είναι σε θέση να βοηθήσει αρκετά σε κρίσιμα ματς. Σήμερα έχω την αίσθηση θα παίξει περισσότερο.

      Διαγραφή
  20. @jim
    γεια σου δημητρη,
    εγω εχω εντυπωσιαστει με τη λoγικη των ομαδω που αντεμετωπιζουν τον ολυμπιακο,να κλεινουν τοσο πολυ εσωτερικα στα πικσ και να αφηνουν ενα σκασμο ακαλυπτα τριποντα.
    ηταν κατι που μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση και στο παιχνιδi με τον παο αφου αν ο ολυμπιακος δεν ειχε την μεγαλη αστοχια που ειχε..πχ πετγουει ματζαρης,η διαφορα θα μπορουσε να ειναι μεγαλυτερη.
    νομιζω οτι ο ολυμπιακος εχει πολυ καλη κυκλοφορια σε σπλιτ αουτ παιχνιδι και εκμεταλευομενος το υπερβολικο κλεισιμο των αμυνων στο ζωγραφιστο,βρισκει πανω απο 3 επιλογες για καλο σουτ 3 ποντων.
    αυτο εχει ενα καλο και ενα κακο.οτι φετος θα ζησει και θα πεθανει απο το τριποντο.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου φιλαράκι. Επιλεκτικά αφήνουν. Μεγάλο ρόλο θα παίξει το πως θα σουτάρει το "4" (Πρίντεζης, Πετγουέη) στην επιθετική ισορροπία και την παραγωγικότητα της ομάδας.

      Διαγραφή
  21. Γειά χαρά hoopfellites και hoopfellitises, γεια σου Τζιμ! Είμαι έτοιμος να δημοσιεύσω ένα πολύ δομημένο και συνεκτικό σχόλιο (σα το ρόστερ του Θρύλου ένα πράγμα...Χαχ)

    Ιδού!

    Ο Λοτζέσκι είναι παίκτης που χαίρεσαι να βλέπεις αν σου αρέσει το μπάσκετ, άσχετα από αποτελεσματικότητα, αριθμούς, αθλητικά προσόντα κλπ. Κατέχει πάσα-σουτ-ντρίμπλα-προσποίηση σε υψηλό βαθμό και απλοποιεί τα πράγματα για τον ευατό του και την ομάδα, όντας ομαδικός και ώριμος σε επίπεδο αποφάσεων/επιλογών.

    Σε ριμπάουντ και άμυνα χαμηλά στο ποστ και πάνω από τη στεφάνη δε φαίνεται πως θα έχουμε φέτος παρ΄ότι η εικόνα που δόθηκε στο πρώτο ημίχρονο ήταν ελαφρώς αποθαρρυντική. Μάλλον οφείλεται στο ψάρωμα του Ντάνστον και του Σίμονς που πραγματικά έδειχνα πολύ αγχωμένοι και χωρίς συγκέντρωση - η γλώσσα του σώματος το "φώναζε" αυτό. Ο Σίμονς μάλιστα δείχνει να είναι ο πρώτος που έχει μπει στο νόημα. Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας βέβαια, όταν θα βρουν στο δρόμο της ομάδας καλύτερες γραμμές ψηλών.

    Επιθετικά οι Ντάνστον-Σίμονς δεν είανι τόσο κακοί finishers όσο έδειξαν τη Παρασκευή αλλά με το καιρό οι συνεργασίες με το Σπαν στο πνρ θα βελτιωθούν και οι ίδιοι θα χτίσουν αυτοπεποίθηση με το καιρό. Σε καναδυο μήνες υποθέτω θα μπορούμε να κρίνουμε πιο αξιόπιστα.

    Ο Μάτζαρης δείχνει ένα κλικ λιγότερο γρήγορος και εκρηκτικός στις αμυντικές του αντιδράσεις ή σφάλλω οικτρά;

    Είχα γράψει το καλοκαίρι πως ο Κατσίβελης θα πετάει φέτος [παρασυρμένος μάλλον απο τη προεπιλογή στην Εθνική και (σχεδον όπως αποδειχθηκε) σιγουρη επιλογη στην Εθνικη πίστευα θα επεστρεφε με αυτοπεποιθηση και φουριοζος στον Ολυμπιακό]. Τελικά συλλέγει DNP - Coach's decision...Τρώω το καπέλο μου και λουμώνω σε μια γωνίτσα.

    Η άμυνα που παίχτηκε στο παιχνίδι της Παρασκευής ήταν πολύ δυνατή και από τις δυο ομάδες. Μη έχοντας δει άλλα παιχνίδια, είναι γραμμή της Ευρωλίγκας φέτος να αφήσουν πολλές επαφές; Από ό,τι έχω διαβάσει εγώ πάντως, προκρίνεται η ακριβώς αντίθεση νοοτροπία σφυριγμάτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Πανάγο.
      Όντως ο Μάντζαρης φαίνεται ένα κλικ πιο αργός αλλά σκέψου από τί τραυματισμό προέρχεται. Αυτό που παρατήρησα, εγώ, είναι ότι παίρνει περισσότερα σουτ σε σχέση με πέρσι και διεκδικεί μεγαλύτερο κομμάτι από την επιθετική πίτα της ομάδας.
      Ο Λοτζέσκι φαίνεται να ξέρει πολύ καλά τα βασικά και έχει δείξει εντυπωσιακή προσαρμοστικότητα. Είναι κοντρολαρισμένος (μου θυμίζει τις περσινές πρώτες εντυπώσεις από τον Κάρι) και απορίας άξιο πώς ξέμεινε στο Βέλγιο. Επειδή, όμως, είναι και πρωτάρης σ' αυτό το επίπεδο θα έχει και τις μαύρες περιόδους του.
      Για τον Κατσίβελη, πιστεύω ότι θα βρει ρόλο και θα παίξει. Είναι μακριά η σεζόν, ο Σπανούλης είναι πολύ φορτωμένος, ο Λο ευπαθής στους τραυματισμούς, ο Μάντζαρης προέρχεται από τραυματισμό και ο Σλούκας θα κάνει την κοιλιά του Ευρωμπάσκετ κάποια στιγμή.
      Ο Ντάνστον δείχνει πιο ποιοτικός από τον Σίμονς και όταν αντιληφθεί πλήρως τα επιθετικά plays της ομάδας θα δώσει και σκορ.

      77

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλά κάνει και παίρνει σουτ ο Μάτζαρης, ασε που κατά κανόνα είναι και ελεύθερα. Θα είναι έγκλημα εις βάρος της δικής του εξέλιξης η στασιμότητα σε ρόλο χαμάλη πολυτελείας. Φυσικά θα είναι βοήθεια και για την ίδια την ομάδα η απόκτηση ενός ακόμα αξιόπιστου (έστω spot) shooter με 37-38% πίσω από το 6,75. Πάντως στις λίγες φορές που προσπάθησε με ντρίμπλα να κάνει το κάτι παραπάνω ή δεν ολοκλήρωσε ή έκανε λάθος. Θέλει πολλή δουλειά εκεί μου φαίνεται.

      Συμφωνώ πως το ταβάνι του Ντάνστον είναι πιο υψηλό από του Σίμονς, για την ώρα όμως ο Σίμονς είναι πιο κοντά στο δικό του 100% και έχει "μπει" πιο πολύ μέσα στο παιχνίδι από το Ντάνστον (ο οποίος κάνει φάουλ πιο γρήγορα και από τον ίσκιο του).

      Σπανούλη λυμένο θα δούμε από Δεκέμβρη (και αν...) και ρισκάρω να προβλέψω αλλαγμένο στο παιχνίδι του, δηλαδή με περισσότερη πάσα και κίνηση και λιγότερο σουτ και χρόνο στο παρκέ (και ναι παίζοντας και άμυνα κανονική). Έτσι όπως τον παίζουν στην άμυνα δε γίνεται να κάνει αλλιώς εκτός και αν παρουσιάσει ένα τρίποντα από απόσταση ΝΒΑ. Τα "παιδιά" του ωρίμασαν, ο Λο και ο Λοτζέσκι είναι ικανοί, οπότε ίσως η περίοδος του one-man-show ολοκληρώθηκε ή έστω κάτι τέτοιο είναι αισθητά λιγότερο απαραίτητο από πέρσι ή πρόπερσι.

      Άποψή μου είναι πως μια τέτοια εξέλιξη θα τον βοηθήσει να μακροημερεύσει μπασκετικά και να καταφέρει να κάνει κάτι που δεν αξιωθήκαμε να δούμε από το Γκάλη. Να παίξει στα τελευταία του χρόνια (σε 2-3 χρόνια από τώρα εννοώ) καθαρός άσος 15-20 λεπτά και να τρελάνει κόσμο. Φαντασιώσεις περιγράφω τώρα, εντάξει τζάμπα είναι : )

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ για το Σπανούλη. Έχει όλες τις προδιαγραφές να παίζει μέχρι και τα 37, που λέει ο λόγος, ως ένας εξαιρετικός pg. Είναι καλοπροπονημένος, έχει υψηλή αντίληψη του παιχνιδιού και τεράστια εμπειρία. Απλά θα πρέπει να δουλέψει στο μυαλό του ότι δεν θα είναι το Νο 1 της ομάδας. Κάτι που δεν μπόρεσε ποτέ να αποδεχθεί ο Γκάλης (γι' αυτό δεν προλάβαμε να δούμε την ενδιαφέρουσα version που περιγράφεις).
      Είναι φανερό ότι το Ευρωμπάσκετ του προκάλεσε προβλήματα που τον εμποδίζουν προς το παρόν να είναι στα γνωστά του στάνταρντς. Μετά τον Δεκέμβρη θα ανέβει αλλά μήπως τότε δεν κρίνονται όλα;

      77

      Διαγραφή
    4. Μια μικρή παρέμβαση αν κ απολαμβάνω τη συζήτηση σας...όσον αφορά τον κατσιβελη νομιζω οτι δεν ειναι θέμα του ίδιου κ του πως τον βλέπει ο μπαρτζωκας το dnp αλλα οτι θέλει να δώσει χρόνο στον μαντζαρη για να επανέλθει μέσα απο παιχνίδια μετα την μεγάλη αποχή...θεωρω αργότερα που δεν θα υφίσταται αυτο το ζήτημα θα πάρει περισσότερο χρόνο...

      Οσο για τον σπανουλη ισως φετος κ λόγω ευρωμπασκετ κ λόγω ηλικίας θα επρεπε να τον δούμε περισσότερο στο 2 τουλάχιστον μεχρι να αρχίσει να ρολαρει...

      Σπανουλης σαν pg στα δικά μου ματιά ειναι παρά πολυ δύσκολο να γίνει...καλώς η κακώς κανει πολλα λάθη κ δεν νομιζω οτι θα αποβάλλει ετσι εύκολα το αίσθημα του σκόρερ...

      Διαγραφή
    5. Zegelias7 θυμίσου το παιχνίδι που έκανε στο 4ο τελικό του 2011-12 και θα διαπιστώσεις πως μπορεί και παραμπορεί να παίξει στο 1 χωρίς λάθη και να μοιράζει παιχνίδι χωρίς πολλά σουτ. Στον επόμενο αγώνα έριξε μια 25άρα ξεγυρισμένη βέβαια και λόγω ψυχοσύνθεσης αυτό προτιμάει. Στα 34-35 του όμως θα μπορεί να σπάει αστραγάλους; Και επειδή αίσθησή μου είναι πως είναι τρελός και θα παίζει μέχρι όσο πάει δε θα διστάσει να αλλάξει παιχνίδι. Έτσι και αλλιώς έτσι όπως τον παίζουν δε μπορεί να κάνει αλλιώς. Θα κουτουλάει πάνω στις βοήθεις και χαζός δεν είναι...

      Είτε στο 1 είτε στο 2 πάντως τη μπάλα τη θέλει στα χέρια του όπως όλα τα μεγάλα σύγχρονα γκαρντ της εποχής μας (πλην Ναβάρο ίσως που τη πάλευε και χωρίς αυτή, απλά μπουμπουνώντας από παντού μέσα από σκριν), αυτό που θα αλλάξει αναπόφευκτα είναι τι κάνει με αυτή. Πάσα ή σουτ/διείσδυση; Ιδού το δίλημμα Βασίλειε παιδί μου...

      Ο Κατσίβελης σωματικά/αθλητικά (νομίζω πως) έχει τις καλύτερες προδιαγραφές από τους 3 νεαρούς μας γκαρντ αλλά μη παίζοντας μένει πίσω και δε βλέπω πως θα κερδίσει κάτι παραπάνω από 8-10 λεπτά και αυτό σε κάποια παιχνίδια. Τα πράγματα κάνει ακόμα χειρότερα το γεγονός πως αποδεικνύεται πως ο Λοτζέσκι μπορεί άνετα να χειριστεί τη μπάλα και να δημιουργήσει οπότε ο Κατσιβελης πάει ακόμα πιο πίσω. Με άλλα λόγια τη χάσαμε τη χρονιά πατριώτηηηηηη

      Διαγραφή
    6. Ισως μια αντίστροφη ρόλων σε βάθος χρόνου σλουκα σπανουλη θα ηταν ιδανική για το δικό σου σκεπτικό...ποιος ξέρει?μπορει να γίνει αν κ προσωπικά δεν το βλέπω..οχι λόγω ικανότητας αλλα λόγω ιδιοσυγκρασιας ´οπως είπες κ εσυ...θα δούμε..

      Για τον κατσιβελη κ τα αθλητικά/σωματικά του προσόντα συμφωνώ απόλυτα ´οπως κ οτι πρεπει να πάρει ρόλο στην ομαδα...θεωρω οτι θα γίνει γτ θα ειναι λάθος του μπαρτζωκα να μην βλέπει αυτο που βλέπουμε εδω εμεις οι ερασιτέχνες.θελω να πιστεύω οτι τωρα απλα δίνει περισσότερο χρόνο στον μπαρουτοκαπνισμένο παιχτη ετσι ώστε να επανέλθει γρήγορα αντι για τον φερελπι.εγω μάλλον θα ακολουθούσα το ίδιο μονοπάτι για την αρχή της σεζόν...σιγα σιγα νομιζω οτι θα παίρνει κ αυτός κ ο παπαπετρου αλλα κ ο αγραβανης περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα κ σίγουρα κάποια λεπτα με ρόλο στην Ευρώπη.παντως δεν εχω την ίδια αισιοδοξία με τον Τζιμ για τον αγραβανη....μοιάζει πολυ μονοδιάστατος αυτη τη στιγμή...ασε που δεν δίνει κ το αξιόπιστο σουτ στο 4 για να προκρίνεται ως λύση οσο περνάνε τα παιχνίδια...θελω να δω πως σκοπευει να χρησιμοποιήσει τον μπεγκιτς γτ ειναι μια μεταγραφή που με γέμισε πολλές απορίες...

      Διαγραφή
    7. Εμμ...πιστεύω ο Σπανούλης είναι πιο πολύ off guard.Δε βλέπω τον τρόπο να παίζει στον άσσο με συνέπεια.Χαρακτηριστικά πχ. το 2010 τον έβαλε ο Καζλάουσκας πλέιμεικερ καθαρό και ουσιαστικά τον αφόπλισε(μαζί και τον ΔΔ που περίμενε στις γωνίες...)
      Ο παίκτης έχει μεγάλη επαφή με το καλάθι,και ξέρει να χώνεται παντού για να εισχωρήσει μέσα.Νομίζω τα μεγάλα νούμερα στις ασίστ προκύπτουν από το γεγονός ότι μαζεύει τις αντίπαλες άμυνες πάνω του και παίρνει τη μπάλα πίσω από το σκριν έχοντας καθαρό το γήπεδο και στημένους τους παίκτες να πασάρει.
      Δε θα λεγα ότι η δημιουργική του ικανότητα μπορεί να υπερκεράσει την αντίστοιχη του σκοραρίσματος και της μπούκας...

      Δε βλέπω με καλό μάτι την επίμονη χρησιμοποίηση του Παππά στον άσσο.Έχουμε θεάματα χειρότερα από την περσινή διστακτικότητα του Ούκιτς.Ούτε φοβερός ballhandler είναι,ούτε έχει καλό courtvision....και συνάμα χάνεται λίγο στο θέμα της ατομικής προσπάθειας.
      Καλύτερα δηλαδή εκεί ο Βλάντο...Το παιδί έχει σπουδαίες ικανότητες,αθλητικά προσόντα και οξυδέρκεια στο παιχνίδι.Αν βελτιωθεί στην τεχνική και σταθεροποιηθεί στο σουτ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.(πραγματικά εύχομαι να μη φάει πάγκο φέτος.Το δείγμα με τον Μπράμο εκτός και τον Γιάνκοβιτς να παίζει μόνο 1μισι λεπτό δεν είναι θετικό..)
      Η εικόνα με τον Πινγκ να μπαίνει και την κερκίδα να γελάει εντυπωσιακή..χαχα

      Διαγραφή
  22. Μετά από τόσες μέρες, χαιρετίζω και πάλι την παρέα. Βλέπω Jim την βρήκες την άκρη με τις IP (ή ήταν μόνο μία η IP ?), τουλάχιστον να μην έχουμε "διάττοντες" ή "κομήτες"...λόγω της απουσίας δεν πρόλαβα και το Fantasy, δεν πειράζει του χρόνου, θα αρκεστώ στο αντίστοιχο στους 4Τ.

    Τα ματς της Euroleague τα είδα σε μαγνητοσκόπηση λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, οπότε είδα πιο ήρεμα τα πράγματα. Στον ΟΣΦΠ κάνει μπαμ το stroke του Lojesky, ειδικά σε συνέχεια αυτών που έκανε και με μας στο ΣΕΦ. Από το πουθενά (και το Βέλγιο) πρώτος σκόρερ στους πρωταθλητές Ευρώπης δεν είναι και λίγο πράγμα. Και παραδόξως φαίνεται να υποτιμάται -για την ώρα- με αποτέλεσμα να του βγαίνουν πιο εύκολες και καθαρές ματιές στο καλάθι. Οι αμερικάνοι του είναι για την ώρα μάλλον "του βάθους", αλλά έχουν τα φόντα (αλλά όχι τις εμπειρίες) να ανέβουν. Δεν θεωρώ ότι είναι σε θέση να ματσάρουν τις αντίπαλες line-ups, ειδικά των "φορτωμένων" ομάδων, οπότε παραμένει στοίχημα η φετινή γραμμή ψηλών τους.

    Για τον ΠΑΟ ένα έχω να πω: ασχέτως αν είναι κουρασμένοι και πιασμένοι από την προετοιμασία, ασχέτως αν υπάρχουν τραυματισμοί και μερικοί παίκτες τώρα "πληρώνουν" το ευρωμπάσκετ, ασχέτως ακόμα και αν μερικοί παίκτες φαίνεται να είναι ακόμα σε διακοπές (ή απλά αλλού γι'αλλού), κάτι που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι ότι, τόσο προχθές στο Vilnius, όσο και στο ΣΕΦ, παρόντων 5 παικτών που έπαιζαν βασικοί πέρσι (π.χ. στιγμές με ΔΔ, Roko, Μπράμο, Maciulis ή Gist και Lasme), γινόντουσαν βασικά λάθη ακόμα και στα πιο απλά. π.χ. οι περιστροφές στην άμυνα και τα switches, λάθος crosses στην επίθεση, αποτυχημένα picks σαν να μην ήξεραν οι screeners που θέλει να πάει ο pg, και άλλα πολλά...Δηλαδή δεν αναφέρομαι στο κομμάτι ταχύτητας που είπες και εσύ Jim (τόσο της ομάδας όσο και μερικών παικτών που φαίνονται αρκετά βαρείς) αλλά στο κομμάτι συνεργασιών, που έχοντας ίδια πεντάδα π.χ. με τους τελικούς πέρσυ, θα περίμενε κανείς να βγαίνουν πιο εύκολα.

    Και τελικά καταλήγουμε να ποστάρουμε συνεχώς τον Mike (προφανώς μεν, δεν είχε αντίπαλο), αλλά σαν σύνολο η ομάδα να φαίνεται σαν να βρεθήκαν χθες για πρώτη φορά. Ακόμα και συνεργασίες που -θα έπρεπε να- βγάζουν σχεδόν αυτόματα και εύκολα παίκτες που έχουν παίξει μαζί τόσο επιτυχημένα πέρσι, κολλάνε άσχημα, και μαζί όλη η ομάδα...

    Δεν ξέρω, ίσως είχα συνηθίσει με τον αυτόματο πιλότο του Ζοτς στην αρχή κάθε χρονιάς (που τα ματς τα κέρδιζε σχεδόν by the book, χωρίς κάποια νέα ή ιδιαίτερη προσπάθεια), και μετά το περσινό αναγκαστικό break του RG, να πρέπει να μάθουμε και τους νέους "ρυθμούς". Χώρια που πλέον υπάρχουν αρκετοί και καλοί παίκτες που πρέπει να μοιραστούν το χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε μαγνητοσκόπηση πού τα βλέπεις;κ αυτά του ελληνικού πρωταθλήματος;τα ψάχνω τόσο καιρό σε torrents,χωρίς αποτέλεσμα.

      Κυριάκος

      Διαγραφή
    2. του παναθηναικου τα βλεπουμε στο sopist sto youtube. Φανταζομαι οτι και των αλλων Ελλ. ομαδων εκει θα τα βλεπουν απο αλλους μπλογκερς..

      Διαγραφή
    3. http://www.youtube.com/user/Sopist2007

      Διαγραφή
  23. ΑΠΟ ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

    Ο Πινγκ Σανγκ θα κάνει σήμερα, απέναντι στον Πανελευσινιακό, την πρώτη του εμφάνιση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Ο Σανγκ αντικαθιστά τον Μάικ Μπατίστ για το ελληνικό πρωτάθλημα, καταλαμβάνοντας μία από τις θέσεις ξένων της ομάδας.

    Sotos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μέσο δεν υπάρχει στην Α1....

    Τάδε έφη Δημήτρης Χατζηγεωργίου....(γενικά στην Ελλάδα θα έλεγα εγώ..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Να πω και κατι για μια ακομα φορα..Ποσο καλυτερο μπορει να ειναι πλεον το μπλογκ χωρις σχολια εμπρηστικα?Μου θυμιζει το πρωτο καιρο που το εμαθα πριν σκαρτα 2 χρονια με την διαφορα οτι πλεον εχει περισσοτερο κοσμο μεσα και περισσοτερο μπασκετ..Μπραβο σε ολα τα παιδια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Και λιγα λογια για το σημερινο παιχνιδι με τον πανελευσινιακο αν και δεν επιδεχεται ιδιαιτερας κριτικης το ματς..Ειδα μετα το πρωτο δεκαλεπτο τον Λασμε επιτελους να δειχνει οτι ξεπερναει το προβλημα τραυματισμου του και το φοβο του καθως πηδαγε για ριμπαουντ και ταπες οπως περισυ..Ειδα τον Γιανκοβιτς να κανει πραγματα και θαυματα..Ασσο-δυο στην επιθεση,4αρι στην αμυνα..Τι δεν ειδα τον Φωτση να βρισκει ρυθμο..
    Και κατι ακομα:το ελεγα απο το καλοκαιρι και σημερα το ειδα σχεδον σε ολο το παιχνιδι, οτι η γραμμη των ψηλων πλεον χωριστηκε διαφορετικα..Λασμε-Φωτσης και Μαυροκεφαλιδης-Γκιστ..Νομιζω οτι ταιριαζουν αφου αλληλοσυμπληρωνονται ..Οσο για τον μπατιστ νομιζω οτι ταιριαζει πολυ με τον Γκιστ.. Αυτα τα ολιγα απο ενα ματς που δεν χωραει κριτικη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια μικρή προσωπική παρατήρηση για Λάσμε.Προσωπικά δεν τον είδα να το έχει ξεπεράσει πλήρως.Τα άλματά του είναι ακόμη περιορισμένα (σχετικά χαμηλά,καμια σχέση με τα περσινά) και δείχνει κιόλας αρκετά πιο νευρικός σχετικά με πέρυσι.Χαρακτηριστικό ήταν όταν το έγινε ένα φάουλ κάτω από τη ρακέτα της Ελευσίνας στο Α' ημίχρονο νομίζω που ήταν έτοιμος να "αρπαχτεί" με τον Τέρνερ.Δειχνει σαν να θέλει να προσπαθήσει όπωςπέρυσι αλλα να μην του βγαίνει κάτι που ψάχνει...

      Run TMC

      Διαγραφή
    2. Ναι,μετα τα μισα του δευτερου δεκαλεπτου αρχισε να παιζει οπως περιγραφω παραπανω..Απτα μισα του πρωτου μεχρι τα μισα του δευτερου εδειχνε μια απο τα ιδια..Νομιζω οτι απλα φοβαται για καμμια υποτροπη και δεν εμπαινε στις φασεις δυνατα..

      Διαγραφή
  27. Καλημερα σε όλους.

    Χαλάμε λίγο είναι η αλήθεια το πόστ του Τζίμ αναφερόμενοι στην Α1 αλλα θεωρώ πως σε ένα μπασκετικό σάιτ που σφύζει από υγεία είναι λογικό λόγω επικαιρότητας.

    Κατ' άρχήν επειδή όντως το παιχνίδι δεν επιδέχεται και ιδιαίτερης κριτικής να αναφερθούμε σε κάτι που πρέπει και να τονίζουμε αλλά και να θεωρούμε όλοι οι φίλαθλοι αυτονόητο.

    Είναι υπέροχο να βλέπεις οπαδούς να χειροκροτούν και να εμψυχώνουν πιτσιρικάδες όταν αυτοί πατάνε το παρκέ της Α1...Σίγουρα το ματς δεν ήταν στην κόψη και δεν διαπραγματεύονταν και πολλά στο αγωνιστικό κομμάτι επομένως και οι φίλαθλοι είχαν χαλαρώσει αρκετά αλλα οι στιγμές με το μικρό Χουχούμη του Πανελευσινιακού ήταν όλα τα λεφτά.
    Απο κοντά και οι στιγμές με τα χειροκροτήματα -λιγότερα είναι η αλήθεια- προς τον Μανώλη Παπαμακαριο τόσο σε ένα μπάσιμό του , όσο και κατα την διάρκεια της αλλαγής του στο τέλος.

    Τέτοιες κινήσεις δείχνουν μπασκετική υγεία και μονο να τις επιβραβεύουμε μπορούμε.Εντάξει για τον Σανγκ....Καλύτερα ας αφήσουμε την υπόλοιπη σεζόν να δέιξει.Φαίνεται πάντως αρκετά τρακαρισμένος και έξω από τα νερά του.

    Τι έδειξε το μάτς : Ο Βλάντο δείχνει πως μπορεί να γίνει ο τρίτος πόλος σε μια three guards lineup βοηθώντας σημαντικά να ψηλώσει η ομάδα,να κατεβάσει περισσότερα ριμπάουντ και να δώσει περισσότερη ενέργεια στην άμυνα.Ίσως αυτό είναι ένα στοίχημα που θέλει να κερδίσει ο RG μέσα στην χρονιά.Είδωμεν...

    ΥΓ. Madness , σε καμιά περίπτωση στο προηγούμενο ποστάρισμά μου δεν υποστηρίζω την νοοτροπία του τύπου "Εγω είμαι καλύτερος από όλους.." που μνημόνευσα σχετικά με τον Παππά....Απλά αναφέρθηκα σε κατι το οποίο όλοι μας όταν παίζουμε και είμαστε στον πάγκο μπορεί να έχουμε σκεφτεί.Πόσο μάλλον όταν σε συγκεκριμένο μάτς και καταστάσεις , όπου όποτε μας σήκωσε ο κόουτς από τον πάγκο ήμασταν το λιγότερο μη αρνητικοί.Συμφωνώ σε αυτό που λές.Θα μπορούσε να τον έχει χρησιμοποιήσει λίγο περισσότερο αφού είχε πιο φρέσκα πόδια.Όντως στο θέμα ψυχολογία και διαχείρησης ο RG δείχνει να τον διαχειρίζεται σωστά.

    Ερώτηση όμως στο blog και τροφή για σκέψη και προβληματισμό.Επειδή προσωπικά στηον Παππά βλέπω έναν νεο Σπάν - και όπως όλοι οι μεγάλοι παίχτες έχουν μεγάλο μπασκετικο εγωισμό και θέλουν να είναι από τους καλύτερους - μήπως με τον δικό τους τρόπο οι προπονητές μερικές φορες πρεπει να αφήνουν ψήγματα ανάτασης της ψυχολογίας σε κάποιους παίκτες για να τους δωθεί κίνητρο να βελτιωθούν ακόμη πιο πολύ (πχ στην προκιμένη περίπτωση Παππάς)? Και αν ναι πως προσεγγίζεις ψυχολογικά ως coach τέτοιες περιπτώσεις παικτών?

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω μαζί σου για τον παππά.κ εμένα μου θυμίζει απίστευτα τον σπανούλη.Θα τον βελτιώσει μεν να παίζει στον άσο αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή για να πάρει ψυχολογία.Προφανώς αυτό γίνεται αναγκαστικά λόγω της στελέχωσης του ρόστερ αλλά εμένα θα μου άρεσε σαν κλασσικό 2 όπως ήταν στον παο ο σπανούλης ακόμα κ αν αυτό θα προκαλούσε στο μέλλον φυγή ουκιτς

      Διαγραφή
    2. Αυτό που έγινε με τον μικρό είναι όντως χαρακτηριστικό του πως πρέπει να είναι μια καλή κερκίδα, ανεξαρτήτως ομάδας, έδρας, ή ακόμα και του αντιπάλου (πολλά θέλω τώρα, ε ? :-) ). Πάντως το έχω δει να συμβαίνει και σε/με άλλες ομάδες, άρα όντως το μπασκετικό κοινό είναι πιο φίλαθλο από το ποδοσφαιρικό (δεν ανακαλύπτω και την Αμερική, αλλά ας το αναφέρουμε).

      Όσο για τον Παπαμακάριο, εγώ τον πάω με χίλια, και ας ήταν πάντα αντίπαλος. Παίκτης "παλαιάς κοπής", που μόνο με το -όσο- ταλέντο του, τη δουλειά του, αλλά κυρίως χαρακτήρα και μυαλό, πέτυχε ότι πέτυχε (και δεν έχει πετύχει λίγα στη καριέρα του).

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα RUN. Κατάλαβα τι λες απλά λόγω και της ..προϊστορίας του παίκτη θα προτιμούσα τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της καριέρας του να ακολουθεί το μότο σεμνά και ταπεινά.
      Και εμένα μου θυμίζει Σπανούλη. Ειδικά στο body control στον αέρα που έχουν και οι δύο και λίγο στον τρόπο που σουτάρουν για 3. Απλά ο Σπανούλης έφτασε εκεί που έφτασε γιατί πέραν από καλός σκόρερ είναι και ικανός δημιουργός. Αυτό θέλει να κάνει και ο Πεδουλάκης με τον Παππά. Σκόρερ είναι ήδη, θα δείτε και φέτος σε πολλά παιχνίδια θα τραβήξει σκορ πάνω του, αλλά πρέπει να περπατήσει λίγο και σε ρόλο δημιουργού. Έχει εκπληκτική οξυδέρκεια σαν παίκτης, βλέπει την σωστή πάσα στο σωστό timing απλά ακόμα πιο πολύ κοιτάει το καλάθι.
      Το project Παππάς πάντως πάει μια χαρά. Ήδη το παιδί βοηθάει και πιστεύω νιώθει ενεργό μέρος του συνόλου. Μέρα με την μέρα θα βελτιώνεται κι άλλο. Ειδικά στην άμυνα και στην ομαδική νοοτροπία έχει κάνει αλματώδη πρόοδο (κυρίως σε επίπεδο διάθεσης). Πολύ σημαντικό ότι ο Πεδουλάκης του έδωσε τον Σπανούλη στο ντέρμπι. Ξεκάθαρο μήνυμα ήταν.
      Και ο Βλάντο είναι σε καλό δρόμο αν και πιο πίσω από τον Παππά. Από την μέρα που ανανέωσε ο Ματσιούλις εγώ λέω ότι το παρόν και το μέλλον του Γιάνκοβιτς στον Παναθηναϊκό είναι στην περιφέρεια. Πρέπει καλύτερο ball handling να αποκτήσει και να πάρει αρκετούς αγώνες στην νέα του θέση και μετά πιστεύω θα είναι ικανός για μεγάλα πράγματα. Δυαράκι με playmaking skills, μπόι 2.02, αθλητικό, με σουτ, καλή προσωπική άμυνα και έφεση στο ριμπάουντ δύσκολα βρίσκεις έξω και αν βρεις τον πληρώνεις και κάποια εκατομμύρια.
      Και οι δύο παίκτες πάντως θα αρχίσουν να παίζουν πλήρως σε επίπεδο Παναθηναϊκού από την επόμενη χρονιά. Από το τεχνικό τιμ, όπως σωστά είπε και ο Χατζι χτες (από τα σωστά του αυτό), τους ετοιμάζουν για πρωταγωνιστικούς ρόλους στο μέλλον.

      Διαγραφή
    4. Οσο για την ψυχολογική διαχείριση παικτών που θεωρούνται για χ,ψ λόγους ειδικές περιπτώσεις απλά σηκώνω τα χέρια ψηλά. Σαφέστατα αν χαλαρώσεις λίγο το λουρί σε οποιονδήποτε αθλητή πιθανόν να δεις και θεαματικά αποτελέσματα αλλά γενικά πιστεύω ο κανόνας Ομπράντοβιτς ισχύει. Σιδηρά πειθαρχία σε πρώτη φάση, ώστε ο παίκτης να αποκτήσει μια στάνταρ αγωνιστική φιλοσοφία και από κει και πέρα αν ο ίδιος ο προπονητής κρίνει ότι κάποιος παίκτης μπορεί να πάρει μερικές ελευθερίες παραπάνω τότε θα του τις δώσει. Το ταλέντο αν δουλέψει θα φανεί έτσι κι αλλιώς, με τον έναν ή τον άλλο κόουτς οπότε θεωρώ ότι από πλευράς προπονητή, τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν όλες τις άλλες, δηλαδή ένας παίκτης που πρέπει να μπει στο σύνολο και μετά από την στιγμή που έχει καταφέρει να ενσωματωθεί και γνωρίζει καλά τα βασικά στο στυλ της ομάδας, τότε θα δούμε αν αξίζει και μπορεί να υποστηρίξει ένα λίγο διαφορετικό στυλ παιχνιδιού με κάποιες έξτρα πρωτοβουλίες.
      Η πορεία του Ομπράντοβιτς είναι γεμάτη με τέτοιες περιπτώσεις. Ο Σάρας στην αρχή έφαγε πάγκο μέχρι να μπει στο κλίμα, ο Καλάθης έφαγε εξέδρα μέχρι να σοβαρευτεί, ο Σπανούλης τα έχει ακούσει άπειρες φορές και η λίστα συνεχίζεται μέχρι αύριο. Οπότε για μένα αυτό είναι το σωστό. Πειθαρχία και από την στιγμή που ο παίκτης κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόουτς και αξίζει μια κάποια διαφορετική διαχείριση ας την πάρει. Αλλά πρέπει να κερδίσει αυτό το δικαίωμα πρώτα.

      Διαγραφή
    5. Άνοιξα μεν ένα τεράστιο κεφάλαιο , αλλα θεωρώ πως η ψυχολογία αθλητών είναι από τα πρωταρχικά και βασικότερα κεφάλαια που οφείλει να γνωρίζει ένας άνθρωπος που έχει να διαχειριστεί ανθρώπινο δυναμικό (στην προκειμένη περίπτωση ο coach).

      Έχεις δίκιο και πιστεύω και εγώ πως ο παίκτης οφείλει να προσαρμοστεί στα θέλω της ομάδας και οχι η ομάδα στον αθλητή.
      Συμφωνώ στο 100% με όσα αναφέρεις.Η πειθαρχία είναι η βάση για την ομαλή ενσωμάτωση νεαρών παιχτών σε μεγάλες ομάδες και από εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα δουλειάς και ταλέντου του εκάστοτε αθλητή για να κερδίσει χρόνο μέσα στο παρκέ.

      Όσο υπάρχουν διάφοροι τύποι προπονητών και προσέγγισης των καταστάσεων (πχ ο Ζοτς θα γίνεται μπλαβί και θα φωνάζει,ο Ιωαννίδης θα πετάει σακάκια και θα καντηλιάζει, ο Ντούντα απλά θα νουθετεί σε αυστηρό τόνο, ο Μπλάτ θα απαιτεί να το βουλώσεις και να "ακούσεις" προκειμένου να μάθεις,ο Σκαριόλο απλά δεν θα ξέρει καν πόσος χρονος απομένει (sic) κ.ο.κ) , τόσο θα υπάρχουν και διαφορετικοί χαρακτήρες παικτών τους οποίους θα πρέπει ως "άλλοι παιδαγωγοί" να τους βοηθήσουν να δούν καλύτερα και σωστότερα το άθλημα.

      Το χαλινάρι είναι απαραίτητο , διχως αυτό να "ευνουχίζει" τον παίκτη και να του στερεί την χαρά του αθλήματος και τις επιθετικές του αρετές.Τις λεπτές αυτές ισορροπίες είναι που ο εκάστοτε κόουτς ή και ο βοηθός του θα πρέπει να προσέχουν προκειμένου να έχουν το δυνατότερο επιθυμητό αποτέλεσμα.

      Run TMC

      Διαγραφή
  28. Καλημέρα Run TMC, Madnss.
    Καταρχήν, δεν είδα το χθεσινό ματς αλλά διαβάζοντας τα στατιστικά το πρώτο πράγμα που κοίταξα ήταν ο χρόνος συμμετοχής του Διαμαντίδη. 23:27. Πολύς μου φάνηκε. Η μόνη δικαιολογία που μπορώ να σκεφτώ είναι να βρει ρυθμό η ομάδα στην επίθεση και να συνηθίσουν γρηγορότερα οι νέοι παίκτες το παιχνίδι του αρχηγού. Ειδάλλως, πάνω από 10-12 λεπτά δεν χρειάζεται να παίζει ο Μήτσος. Τα είπαμε και χθες.

    Όσον αφορά τον Παππά, νομίζω ότι μέση λύση δεν υπάρχει. Είτε θα εξελιχθεί σε νέο Σπανούλη και θα αντικαταστήσει τον Διαμαντίδη στο τιμόνι της ομάδας είτε απλά θα χαθεί. Δεν είναι ο παίκτης που θα μετατραπεί σε έναν εξαιρετικό ρολίστα των 15’ τύπου Σλούκα. Το παιδί είναι φτιαγμένο για τα άκρα και την υπερβολή. Μακάρι να καταφέρει να εξελιχθεί, να ξεπεράσει την καχυποψία πολλών (της αφεντιάς μου συμπεριλαμβανομένης) και κάποτε να μας κουνάει το δάχτυλο επιδεικτικά θυμίζοντάς μας ότι τον αμφισβητήσαμε. Έτσι θα έχουμε κερδίσει ένα νέο αστέρι (και μάλιστα γκαρντ) που τόσο έχει ανάγκη το ελληνικό μπάσκετ μετά τους Διαμαντίδη, Παπαλουκά και Σπανούλη. Ο Παππάς έχει τη μαγιά για να γίνει παίκτης επιπέδου Σπανούλη αρκεί να ακολουθήσει και τη μέθοδο Σπανούλη. Παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή την προσπάθειά του και παρά τις επιφυλάξεις που εξακολουθώ να έχω, εύχομαι να τα καταφέρει.

    Δεν είμαι οπαδός της άποψης ότι σε παίκτες τύπου Παππά πρέπει να δημιουργήσει κάποιος τρίτος κίνητρα για να βελτιωθούν, ακόμα και αν αυτός είναι ο ίδιος τους ο προπονητής. Ο κάθε προπονητής απλώς δίνει ευκαιρίες και φροντίζει να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε ο παίκτης να εκτοξευθεί εφόσον πρόκειται για σπουδαία κλάση. Ο παίκτης οφείλει να δημιουργήσει κίνητρα στον εαυτό του, να αξιολογεί την κάθε κατάσταση που βιώνει, να ρουφά κάθε εμπειρία από παραστάσεις τέτοιου επιπέδου και κυρίως να διαμορφώνει το χαρακτήρα που θα τον πάει παραπέρα. Σε ομάδες επιπέδου ΠΑΟ και Ολυμπιακού, δεν υπάρχουν πολυτέλειες τύπου «φροντίδα και προδέρμ».

    Όσον αφορά τα κίνητρα, την επιμονή και την προσωπική δουλειά ο Παππάς πρέπει να παραδειγματιστεί από την πορεία του Σλούκα. Την πρώτη χρονιά συμμετείχε απλά στις προπονήσεις της ομάδας. Την δεύτερη δόθηκε δανεικός στον Άρη για να πάρει χρόνο αφού κρίθηκε ανέτοιμος να παίξει στον ΟΣΦΠ. Την τρίτη χρονιά, παρά τις δραστικές περικοπές στο budget και τις αναπόφευκτες ποιοτικές εκπτώσεις στο ρόστερ, ξεκίνησε ως 5η επιλογή στα γκαρντ. Ο Ντούντα τον είχε παρκαρισμένο είτε στο βάθος του πάγκου είτε στην εξέδρα. Όταν, όμως, πήρε τις ευκαιρίες του (κυρίως λόγω του τραυματισμού του Κατσίβελη) κατάφερε να κερδίσει χρόνο στο παρκέ, να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της ομάδας ώστε να γίνει ενεργό μέλος της και να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά. Τώρα όλοι μιλάμε για έναν παίκτη απαραίτητο στον ΟΣΦΠ, με σαφή και σημαντικό ρόλο και με διαρκή βελτίωση των αδυναμιών του.

    Τίποτα, λοιπόν, δεν πρόκειται να χαριστεί στον Παππά. Ο ίδιος θα κερδίσει αυτό που δικαιούται.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου 77! Επειδή αντιπαραβάλεις συχνά το Σλούκα με το Παππά θα ήθελα να παρατηρήσω το εξής: Ο Σλούκας όπως σωστά αναφέρεις ανέβηκε στην ιεραρχια των περιφερειακών του Ολυμπιακού αργά και σταθερά βελτιώνοντας το παιχνίδι του. Τώρα είναι ένας παίκτης που παίζει 15-20 λεπτά αλλά δεν υπάρχει εμπόδιο που να αποτρέπει την εξέλιξή του σε παίκτη των 25-30 λεπτών σε λίγα χρόνια από τώρα.

      Με το Παππά δε δείχνεις τη ίδια κατανόηση ή υπομονή. Γιατί; Παπαλουκάς βγήκε ένας και θα αργήσει να ξαναβγει άλλος, ΔΔ και Σπαν το ίδιο. Χρειάζεται ντε και καλά ο Παππάς να φτάσει να γίνει top-3 στην Ευρώπη στη θέση του (όποια καταλήξει να είναι αυτή) για να πούμε πως πραγματοποίησε τις προσδοκίες που έχουμε από αυτόν; Μήπως τέτοιου τύπου προσδοκίες είναι υπερβολικές; Σε τελική ανάλυση μιλάμε για ένα παιδί μου πριν 2-3 χρόνια ήταν στα αζήτητα...

      Διαγραφή
    2. Γειά χαρά Πανάγο.
      Πράγματι, συχνά συγκρίνω τις περιπτώσεις των δύο συμπαικτών στην σπουδαία εθνική εφήβων. Ο λόγος της σύγκρισης είναι για να τονίσω την διαφορά στον τρόπο αντίληψης και νοοτροπίας που έχει ως συνεπακόλουθο την μέχρι τώρα εξέλιξή τους. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι ο Παππάς είναι πιο πίσω σε σχέση με τον Σλούκα παρά την αδιαμφισβήτητη υπεροχή του σε ταλέντο. Παρόλα αυτά, ο γκάρντ του ΠΑΟ, τώρα ξεκινάει την προσπάθειά του στο υψηλότερο επίπεδο ενώ ο Σλούκας έχει δυο χρόνια, ήδη, στο ενεργητικό του.
      Επίσης, παραδέχομαι ότι με τον Παππά είμαι εκ προοιμίου επιφυλακτικός (για να το πω κομψά). Δεν ωφελεί να επαναλάβω τους λόγους που μπορεί σε ορισμένους να φαίνονται υπερβολικοί. Για μένα έχει σημασία να τονίσω ότι ο τρόπος που μπόρεσε ο Σλούκας να αναδειχθεί είναι ο ιδανικός και εκεί πρέπει να πατήσει και ο Παππάς. Δεν θεωρώ ότι θα είναι αποτυχημένος αν δεν γίνει Σπανούλης. Το αντίθετο. Θα θεωρήσω μεγάλη επιτυχία αν καταφέρει φέτος ή του χρόνου να γίνει ο Σλούκας του ΠΑΟ αλλά και τεράστιο φιάσκο αν καταλήξει ως νέος Μπόγρης.
      Τώρα, γιατί θεωρώ ότι ο Παππάς είτε θα πιάσει τον ουρανό είτε θα μείνει καρφωμένος στη γη. Είναι μια απλή εκτίμηση. Από όλα όσα έχω διαπιστώσει και άλλα τόσα που πιθανολογώ, το παιδί αυτό με την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία είναι ικανό για το καλύτερο και για το χειρότερο. Εννοείται ότι εύχομαι το πρώτο αλλά οι τάσεις αυτοκαταστροφής που έχει δείξει στο παρελθόν με κάνουν να φοβάμαι για το δεύτερο.

      77

      Διαγραφή
    3. 77 o Σλούκας και ο Παππάς έχουν την ίδια ηλικία. Δεν είναι 19 ο Παππάς για να ακολουθήσει τη διαδρομή που αναφέρεις. Επίσης στην άτυπη διαδοχή ως ο επόμενος μεγάλος ΄Ελληνας οι Καλάθης , Σλούκας προπορεύονται αρκετά. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο Παππάς έχει μεγαλύτερο ταβάνι από Σλούκα παραμόνο ότι στην ίδια ηλικία ξεκινάει από αρκετά πιο πίσω

      Διαγραφή
    4. Οκ 77, κατάλαβα τι εννοείς. Πάντως μέχρι οι τώρα οι επιφυλάξεις των περισσότερων (εμού συμπεριλαμβανομενου) για το Παππά, το χαρακτήρα του, την άμυνά του κλπ κλπ δείχνουν υπερβολικές (φτου μη τον ματιάσω το πιτσιρικα).

      ΥΓ Υπάρχει ζωή στο πλανήτη Μπόγρη τελικά

      Διαγραφή
    5. Μα φίλε μου, γράφω ότι ''Παρόλα αυτά, ο γκάρντ του ΠΑΟ, τώρα ξεκινάει την προσπάθειά του στο υψηλότερο επίπεδο ενώ ο Σλούκας έχει δυο χρόνια, ήδη, στο ενεργητικό του.'' Οπότε, βεβαίως και αποδέχομαι ότι ο Σλούκας είναι αρκετά πιο μπροστά.
      Όσον αφορά την ακολουθούμενη διαδρομή, έχει την έννοια της σκέψης, της προσαρμογής και της δουλειάς. Ανεξάρτητα από ηλικίες.
      Τώρα, αν ο Παππάς έχει ψηλότερο ταβάνι από τον Σλούκα είναι θέμα καθαρά υποκειμενικό. Δεν ασπάζομαι αυτή την άποψη αλλά προσπαθώντας να ερμηνεύσω το γενικότερο κλίμα φορτωμένων προσδοκιών που υπάρχει για τον πράσινο γκάρντ, κάνω αυτήν την παραδοχή. Πάντως, κατά γενική ομολογία ο Παππάς έχει χαρακτηριστικά δυσεύρετα όπως το αισθητήριο του σκόρερ και την επαφή με το καλάθι. Είναι φυσικό, λοιπόν, να θεωρείται μεγαλύτερο prospect ως next big man του ελληνικού μπάσκετ σε σχέση με τον Σλούκα.
      Ο Καλάθης, φίλε, είναι άλλη ιστορία. Απλά, είναι σε άλλο επίπεδο.

      77

      Διαγραφή
    6. Καλή η έγκριση των σχολίων αλλά μπερδευόμασε μερικές φορές. Η απάντησή μου στις 5:10 αφορούσε τον ανώνυμο φίλο με το post στις 4:19.
      Πανάγο, λες ο Μπόγρης να μεταλλαχθεί και παίξει σοβαρό μπάσκετ; Έχει γούστο. Πάντως, μετά τα 2 πρώτα καλά ματς της σεζόν βγήκε στα ΜΜΕ και πέταξε κάτι κοτσάνες του στυλ ''τώρα απελευθερώθηκα'', ''στον ΠΑΟΚ με κατάλαβαν'', ''ο κόουτς Μαρκόπουλος με αξιοποίησε'', κλπ. Τα έχουμε ξανακούσει αυτά. Για να δούμε να θα έχει συνέχεια ή απλά παρακολουθούμε κάποιες εκλάμψεις...

      77

      Διαγραφή
    7. Ο Μπόγρης βρήκε επιτέλους ένα σημαντικό ρόλο σε σημαντική ομαδα με ένα προπονητή που ξέρει να παίρνει το μάξιμουμ από όλους και έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα(φανταστικό θα έλεγα).Είναι ο αρτιότερος τεχνικά και πιο πλήρης σαν σέντερ από τη νέα γεννιά.

      Στο θέμα Παππάς πολλά παίζουν ρόλο.Ας περιμένουμε να δούμε...Αλλά μη λέμε κι ότι είναι όλα στο χέρι του.Κάθε παίκτης αποδίδει καλύτερα στον κατάλληλο ρόλο και με τις κατάλληλες συνθήκες.Φυσικά,ιδού η Ρόδος,ιδού και το πήδημα...
      Πάντως πρώτα απ'όλα η ομάδα του θα ευνοηθεί από το ξεπέταγμα του και μετά αυτός.Ας προσπαθήσουν να τον εκμεταλλευτούν με τον βέλτιστο τρόπο...Αν δε μπορεί ή δεν αξίζει θα φανεί..

      Διαγραφή
    8. Ρε παιδιά γιατι κάνετε σχόλια σαν ανωνυμοι και οχι με nicks; Χάνεται η μπαλα ωρες ωρες...

      Peris σε έχω φτιάξει με σουπερ 10δα στο fantasy ;)

      Διαγραφή

  29. Πετύχαμε τον νεαρό άσο του Πανελευσινιακού, που έχει κλέψει τις εντυπώσεις μετά τη χθεσινή του συμμετοχή στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, μόλις τελείωσε το... εφτάωρο πρόγραμμα στο σχολείο του! Διαβάστε τι μας είπε...

    Πώς ένιωσες που έπαιξες στο ΟΑΚΑ εναντίον του Παναθηναϊκού και από την πρώτη στιγμή σε αποθέωσε και ο κόσμος;
    "Ήταν συγκινητικό που με χειροκρότησαν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και τους ευχαριστώ πολύ. Τι να πω... Είμαι πολύ χαρούμενος για τη χθεσινή εμπειρία, τι άλλο μπορώ να πω;"

    Με το που μπήκες έδειξες τσαμπουκά, νεύρο, πήρες αμέσως προσπάθεια για τρίποντο.
    "Το είχα σκεφτεί ότι όταν μπω δεν θέλω να φανώ κολλημένος και ότι δεν μπορώ να παίξω, αλλά να τα δώσω όλα για την ομάδα μου. Ήθελα να δώσω ό,τι καλύτερο μπορούσα και αυτό έκανα".

    Η πρώτη σου προσπάθεια μπροστά στον Διαμαντίδη. Πώς ένιωσες;
    "Επειδή η φάση ήταν να βγω έτσι από το πλάι, με το που έπιασα την μπάλα, είδα τον Διαμαντίδη και λέω εντάξει, εδώ είμαστε... Ήθελα από μικρός να παίξω μία φάση μαζί του. Δεν είχε σημασία θα έμπαινε, ήθελα μόνο να σουτάρω"

    Μίλησες μαζί του μετά το τέλος του ματς;
    "Είμαι Παναθηναϊκός από μικρός παιδί, πώς να μη μιλήσω μαζί του; Στο τέλος του αγώνα, καθώς μπαίναμε στη φυσούνα, με αγκάλισε και μου έδωσε συμβουλές. Να κάνω προπόνηση και να βάλω το κεφάλι κάτω, μην σταματήσω. Είναι ο αγαπημένος μου Ευρωπαίος παίκτης, πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. γεια χαρα σε ολους.
    θα συμφωνησω με το φιλο τον 77 οτι ο Καλαθης ειναι σε αλλο επιπεδο αλλα
    μονο οργανωτικα.ο παικτης δεν εχει καθολου σουτ.οχι μονο ειναι αστοχος
    αλλα δε σουταρει καθολου.4 χρονια στην Ευρωπη δε δουλεψε τη μια και μοναδικη αδυναμια που ειχε εξ αρχης.απο τη δευτερη χρονια και
    μετα το παιχνιδι του ηταν πληρες εκτος απο το σουτ.δεν εχει μονο κακο στυλ οταν σουταρει αλλα του λειπει και αυτοπεποιθηση να παρει το σουτ.
    παντως οργανωτικα ειναι πιο γρηγορος σε σκεψη και ποδια απο πολλους
    PG του NBA.το διαβασμα του παιχνιδιου,η ταχυτητα του και η πασα του ειναι σε κορυφαιο επιπεδο αλλα χωρις σουτ εχεις προβλημα αρκετα συχνα.

    η χωρα μας ειχε την τυχη να βγαλει μια φουρνια σπουδαιων νεαρων παικτων.
    πηραν χρυσο στην Ευρωπη,ασημενιο στον κοσμο.
    Παπανικολαου,Σλουκας εχουν ηδη 2 ευρωκουπες με ενεργο ρολο.
    ο πρωτος αν δουλεψει εκει που πηγε το μπασιμο,το ποσταρισμα και
    αρχισει και κανει μερικα σουτ μετα απο ντριμπλα θα γινει πληρης παικτης,
    ο δευτερος δειχνει οτι βελτιωνεται και χρειαζεται μονο να παταει φρενο καποιες στιγμες στο γηπεδο σε αμυνα-επιθεση.παντως τον βλεπεις απο τοτε με την εθνικη οτι πιστευει στο παιχνιδι του.
    ο Ματζαρης εχει μια κουπα αλλα ηταν ο μεγαλος ατυχος με τον τραυματισμο που ειχε και εχασε τη δευτερη.εχει καλες ικανοτητες PG
    και δουλευει πολυ.
    ο Παππας ξερει μπασκετ.ειτε παιξει στο 2 ειτε στο 1 θελει τη μπαλα στα
    χερια του και πρεπει φετος να βρει το χρονο και τα συστηματα να την παρει,
    εχει ηδη χασει χρονο σε σχεση με τους αλλους τρεις αλλα ο Πανιωνιος
    ειναι μεγαλο σχολειο και σχεδον τον εσωσε ως παικτη.
    στον Γιανκοβιτς εχω μεγαλη αδυναμια ισως λογω συναισθηματισμου.
    εχει πολλες δυνατοτητες και εξελισσεται οπως ο μεσος Ελληνας αθλητης.
    οπως π.χ ο Διαμαντιδης η ο Καιμακογλου,αργα αλλα σταθερα.
    εχει πολλα απο τα στοιχεια που χρειαζεται ενα συγχρονο SF.
    αν παρει χρονο και κατεβει και λιγο στο 2 να δουλεψει τη ντριμπλα και
    τη πασα του θα γινει καποια στιγμη ολοκληρωμενος παικτης.τον πιστευω
    αυτον τον παικτη γιατι ειναι σοβαρος και δουλευει,

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Kalispera apo UK

    MPOREI NA ME ENIMERWSEI KAPOIOS GIO POIO LOGO O pANATHINAIKOS PAIZEI STIN CYPRUS TO EPOMENO ''ENTOS'' EDRAS PAIXNIDI ME TI LABORAL???

    Eyxaristw

    Dimitris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. τιμωρηθηκαμε επειδη ειμαστε υπεραριθμοι.Ο Μπερτομεου δεχθηκε την μεταφορα της εδρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you man!
      Katalava perysi me barcelona poy eixan mpei 5.000 xwris ticket....

      Dimitirs

      Διαγραφή
  33. Πείτε ρε παιδιά καμιά ιδέα για το φάνταζι..

    Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mano apo aurio . Katse na doume kai ta teleutaia nea min tin patisoume me tipote traumatismous. montana

      Διαγραφή
  34. Καλησπέρα παλικάρια μου.. Ετοιμάζω κάτι special. Είτε για σήμερα αργά το βράδυ (πιθανόν) είτε για αύριο, δε γνωρίζω ακριβώς τώρα. Θα χρειαστώ -λίγο περισσότερο- τις απόψεις σας στη συγκεκριμένη ανάρτηση ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για πες...παλεψε το για σημερα που θαναι μεγαλη η βραδια
      TROUBLE

      Διαγραφή
  35. Η..."φαμίλια" είναι εδώ Τζίμ. Keep up the good work.

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Λοιπον σιγουρευτηκα οτι ο ιτουδης διαβαζει τζιμ..Πηρε και μαρκοβιτς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. http://basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=129363%3A2013-10-22-20-40-31&catid=56%3Adiethni&Itemid=80

    ΑπάντησηΔιαγραφή