Athlenda

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ..


Η Μπαρτσελόνα έστησε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο καθρέφτη, την Παρασκευή το βράδυ στο ΟΑΚΑ. Εύκολη νίκη του Ολυμπιακού στο Φάληρο απέναντι στην Ουνικάχα. Το Hoopfellas γράφει για τις ελληνικές ομάδες και αναλύει την τακτική του Τσάβι Πασκουάλ..



Ακριβώς έτσι. Οι Καταλανοί έστησαν έναν μεγάλο καθρέφτη μπροστά στο πρόσωπο του Παναθηναϊκού. Καλώς ή κακώς, Θα φανεί στη συνέχεια. Εξαρτάται πως θα το χρησιμοποιήσουν αυτό οι πράσινοι. Σε ένα παιχνίδι που περιμέναμε για να «μετρήσουμε» τον φετινό Παναθηναϊκό τη συγκεκριμένη περίοδο, φάνηκαν με ωμό τρόπο οι αδυναμίες και ελλείψεις συγκεκριμένων παικτών στο ρόστερ, που θα μπορούσαν να πολλαπλασιάσουν τα οφέλη από την αμυντική σταθερά στην οποία βασίζονται οι πράσινοι. Δε μιλάμε για κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Μιλάμε για κινήσεις που δεν έγιναν και η ομάδα το πληρώνει τώρα. Σαφώς και το τωρινό σύνολο μπορεί να παίξει καλύτερα. Αλλά είναι φανερό ότι απέναντι σε μια καλή, διαβασμένη αμυντικά, ομάδα με μέγεθος /ψηλά κορμιά, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έχει θέμα. Και δυστυχώς είναι  πιθανό να βρεί μια τέτοια μπροστά του, στη συνέχεια.

Τσάβι Πασκουάλ νομίζω έδειξε μέρος των ικανοτήτων του στο ΟΑΚΑ, έχοντας ετοιμάσει ένα πλήρες πλάνο παιχνιδιού και μαζί την ομάδα του για να αντιμετωπίσει του γηπεδούχους. Διαβασμένος και έτοιμος ο Ισπανός, με σύμμαχο το 4-0 και το –απόρροια αυτού-  καλό ψυχολογικό υπόβαθρο με το οποίο προσέγγιζε την αναμέτρηση.


Ο Πασκουάλ σημάδεψε τους δύο πυλώνες της επίθεσης της ελληνικής ομάδας. Αναφέρομαι στο post παιχνίδι και στο pick & roll.

*Κράτησε επιδεικτικά τον ψηλό του (Τόμιτς) βαθιά στη ρακέτα, αφήνοντας τον Στεφάν Λάσμε στα 5.5-6 μέτρα παντελώς μόνο ενώ παράλληλα τζόγαρε –σε κάθε σχεδόν αμυντική του εκδήλωση- με τον παίκτη του Ρόκο Ούκιτς, ο οποίος (Ναβάρο, Όλεσον) στη συγκεκριμένη περίσταση (ποστ επίθεση ΠΑΟ) άφηνε τον Κροάτη πλάτη του, στη weak side και μετακινούταν μέσα στο ζωγραφιστό.

*Στο κεντρικό pick & roll των πρασίνων, οι Καταλανοί έστειλαν εκβιαστικά τον Διαμαντίδη στις γωνίες, με τον παίκτη του Ούκιτς να αφήνει τον Κροάτη στη strong side και να πατάει ζωγραφιστό βγαίνοντας μπροστά από τον Λάσμε ενώ παράλληλα το «4» της Μπάρτσα άφηνε τον Γκιστ (και μαζί την πάσα σε αυτόν) χαμηλώνοντας προς την πλευρά του Γκαμπονέζου. Αυτό γινόταν μόνο στις περιπτώσεις που στο «4» του Παναθηναϊκού έπαιζε ο Γκιστ γιατί με τον Φώτση στο παρκέ ο αμυνόμενος έμενε ψηλά, πάνω του (βλέπετε πόσο σημαντικό είναι να έχει πραγματικά καλό σουτ από το «4»).  Στόχος του Πασκουάλ ήταν να αποφύγει την εσωτερική πάσα στον Λάσμε και να στείλει τη μπάλα περιφερειακά στους Γκιστ-Ούκιτς. Αντίθετα στα side pick & rolls η άμυνα της Μπαρτσελόνα δούλεψε στο να κρατήσει τον Διαμαντίδη στην «πλευρά» και να μη του δώσει ελεύθερη κίνηση κατά μήκος της περιφερειακής γραμμής. Η στάση του σώματος του αμυνόμενου ψηλού έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις των Καταλανών (για αυτό ο Διαμαντίδης σε αυτές τις καταστάσεις «έπαιξε» με την πλάγια γραμμή πηγαίνοντας «βαθιά» και ψάχνοντας, μέσα από τις περιστροφές, κυρίως την πάσα στην κορυφή).


-Επιθετικά οι Καταλανοί βάσισαν ένα μεγάλο κομμάτι της τακτικής τους πάνω στην κατεύθυνση των πρασίνων να παίζουν με «αλλαγές», δείγμα του πόσο καλά είχαν διαβάσει τον αντίπαλο. Ο Πασκουάλ χρησιμοποίησε τον Τόμιτς ως «δόλωμα»  φορτώνοντας μπάλες χαμηλά στο miss match του Κροάτη σέντερ με τον εκάστοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού, με τον –πολύ καλό- Παπανικολάου να κόβει κατά μήκος της base line χτυπώντας τη παγίδα του Παναθηναϊκού (τη μόνη φορά που άργησε η βοήθεια ο Τόμιτς διάβασε και τελείωσε άμεσα). Γενικότερα η Μπαρτσελόνα  έπαιξε πάνω σε αυτή την κατεύθυνση σε όλη τη διάρκεια του ματς, με τον –άσφαιρο αλλά πάντα σούπερ απειλητικό- Ναβάρο να «κρατά» ψηλά τον Λάσμε μετά το switch, γεγονός που είχε αποτέλεσμα η άμυνα των γηπεδούχων να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο ποσοστό επιθέσεων του αντιπάλου στο ζωγραφιστό χωρίς τον καλύτερο παίκτη της σε αυτό το κομμάτι..


 Πέρα από αυτό ο Πασκουάλ είχε ετοιμάσει καταστάσεις high low με τον Τόμιτς ψηλά και τον Λόρμπεκ στο ποστ (στις οποίες δε κατάλαβε γιατί ο Λάσμε αμυνόταν στο.. «ενδιάμεσο» με τη λογική ότι είτε παίζει «πίσω» καλύπτοντας το ποστ είτε «κολλητά» για να κόψεις το οπτικό πεδίο του εξαιρετικού πασέρ Τόμιτς).


-Ο Παναθηναϊκός επέλεξε να τζογάρει με τον Χουέρτας. Θεωρώ –πέρα από το αποτέλεσμα, γιατί είναι αλήθεια ότι πλέον ο καθένας μπορεί να μιλά εκ του ασφαλούς- ότι ο τρόπος υλοποίησης της αμυντικής αυτής κατάστασης ήταν υπερβολικός. Άλλο Σάδα άλλο Χουέρτας. Ναι, η αξιοπιστία του Βραζιλιάνου στο περιφερειακό σουτ είναι τουλάχιστον συζητήσιμη αλλά πρόκειται για παίκτη με ανεπτυγμένα scoring instincts, αποδεδειγμένα μάλιστα σε όλη του την καριέρα και αυτό είναι μια σημαντική λεπτομέρεια. Ο Χουέρτας «πάτησε» και ο Παναθηναϊκός «την πάτησε».. Και αυτό γιατί έχει διαφορά το «παίζω φλοτ με το «παίζω λίμπερο ξεχνώντας ότι υπάρχεις», ειδικά απέναντι σε έναν παίκτη που έχει επαφή με το καλάθι. Προσέξτε, αυτό θα γράψω και την επόμενη που (καλώς να γίνει) ο Βραζιλιάνος θα έχει 0/4 σουτ ελεύθερος.. Είναι μεγάλο το ρίσκο με τις πιθανότητες να μην είναι ακριβώς υπέρ σου παρά την περιφερειακή αδυναμία του παίκτη. Προσωπικά δε θα ένιωθα τόσο άνετα να αμυνθώ σε αυτές τις αποστάσεις στον συγκεκριμένο. «Φλοτ» ναι, «υποτιμητικά πίσω» όχι.

Και μια σημείωση που φέτος μάλλον θα καταντήσει κουραστική (το έχουμε ήδη γράψει αρκετές φορές).  Η τακτική να παίζεις με αλλαγές με τον Αντώνη Φώτση, στην ίδια συχνότητα που γίνεται αυτό με τον Γκιστ, έχει αποβεί ζημιογόνα για τους πράσινους από το ξεκίνημα της σεζόν. Και η ομάδα το έχει πληρώσει..


-Ο Αργύρης Πεδουλάκης, απολύτως κατανοητά, προσπάθησε (στη δική του επίθεση) να αποσυμφορήσει τη ρακέτα των Καταλανών από κορμιά. Άλλαξε τη διάταξη στο ποστ παιχνίδι της ομάδας του, βγάζοντας τον παίκτη (συνήθως Λάσμε ή Γκιστ)που παίζει –ως υποστήριξη- χαμηλά στην αδύνατη πλευρά, προσθέτοντας ένα κόψιμο περιφερειακού στο χώρο . Ήταν πραγματικά δύσκολο να επιτεθούν οι πρωταθλητές Ελλάδας στο ποστ χωρίς μεγάλο κορμί στο «5» που να μπορεί να το κάνει αυτό. Με τον Ντόρσεη ή τον Τόμιτς στο κέντρο της ρακέτας, κορμιά σαν τον Παπανικολάου ή τον Λόρμπεκ στη πλάτη του εκάστοτε ποστ παίκτη και χέρια παντού να κλείνουν διαδρόμους και να χαλούν τις προδιαγραφές για μια καλή πάσα, η κατάσταση σίγουρα δεν είναι εύκολη. Σαν εναλλακτική ο Έλληνας κόουτς πρόσθεσε το κάθετο «ενδιάμεσο» σκριν για εξωτερική πάσα στο τρίποντο, η οποία κάηκε πολλάκις από την διστακτικότητα κυρίως του Ούκιτς. Είναι γνωστή η τακτική του Παναθηναϊκού να τραβά τους ψηλούς του πάνω για να αδειάσει το ποστ με τον Μασιούλις την τελευταία διετία. Όμως αυτό ακυρώθηκε από την αμυντική διάταξη του Πασκουάλ. Περίμενα σε εκείνο το σημείο να δώ σχήμα με Μαυροκεφαλίδη (5) και Φώτση (4), δεδομένου του ότι μπορεί να άλλαζε την προσέγγιση των Καταλανών (με το σουτ του Λουκά) όμως αυτό δε συνέβηκε. Αντίθετα η προσπάθεια να πάρει μπάλες ο Μαυροκεφαλίδης χαμηλά (στο «4») πνίγηκε στα μακριά χέρις των Καταλανών, όχι τόσο γιατί ο Νάχμπαρ μετατράπηκε σε lockdown defender αλλά γιατί ο Έλληνας φόργουορντ/σέντερ εμφάνισε πάλι το παλαιό, νωθρό προφίλ του. Έτσι οι γηπεδούχοι έμειναν στο να επιμένουν υπερβολικά στο παιχνίδι με έξτρα πάσα και περιφερειακό σουτ (σούταραν 26 τρίποντα συνολικά)


-Πάμε και στο καλό κομμάτι, αυτό της τρίτης περιόδου. Ο κόουτς Πεδουλάκης ανέβασε τον Γκιστ στον κορυφαίο δημιουργό του αντιπάλου (Χουέρτας) ψηλώνοντας το σχήμα του με δύο wings  και μόνο γκαρντ τον Διαμαντίδη. Αυτή η απόφαση άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα, όχι γιατί ο Γκιστ σταμάτησε τον Βραζιλιάνο πόιντ γκαρντ (άλλωστε στη πλειοψηφία των επιθέσεων  μετά το πρώτο σκριν έπαιζε ο Λάσμε πάνω του) αλλά λόγω του effort που επέδειξαν αμυνόμενοι στο ποστ οι Μπράμος-Μασιούλις. Η προσπάθεια του απέναντι στους ψηλούς των Καταλανών χαμηλά ήταν εκπληκτική, με τους δύο «πλάγιους» να δίνουν ότι έχουν σε αυτό το κομμάτι. Ειλικρινά δε ξέρω πόσοι wings μπορούν να αμυνθούν έτσι χαμηλά, σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτή η ενεργητικότητα τους, ανέβασε το επίπεδο έντασης της πράσινης άμυνας αναγκάζοντας την Μπαρτσελόνα να μείνει στους 8 πόντους σε αυτή τη περίοδο (19 συνολικά στο β’ ημίχρονο, εξαιρετική επίδοση αν μη τι άλλο).


 Και όμως, οι πράσινοι δεν εισέπραξαν αυτό που αναλογούσε στη αμυντική τους προσπάθεια, στον πίνακα του σκορ.  Η ορμή τους κόπασε από το γεγονός ότι δεν έβρισκαν λύσεις στο επιθετικό κομμάτι.  Το σχήμα με έναν γκαρντ δίνει σημαντικό πλεονέκτημα (και επιλογές) στην άμυνα αλλά είναι στατικό –ειδικά όταν η μπάλα φύγει από τα χέρια του Διαμαντίδη) και έχει συγκεκριμένο ρεπερτόριο στην επίθεση. Κάπως έτσι η Μπαρτσελόνα, που άργησε να «διαβάσει» την ελληνική αλλαγή στην αμυντική διάταξη, κρατήθηκε μπροστά στο σκορ. Μετά το 1ο τάιμ-άουτ, ο Πασκουάλ έδειξε να θέλει να αποφύγει την «αλλαγή» πάνω στον Χουέρτας ω ς επιθετική κατεύθυνση, βελτίωσε την άμυνα στο side pick του Παναθηναϊκού και  βρήκε καλά τρεξίματα –κυρίως με τον Όλεσον- από μέσα προς τα έξω. Γενικά η Μπαρτσελόνα έπαιξε –στα διαστήματα του Ντόρσεη-  αρκετό pnr, κατάσταση που ανέδειξε την ικανότητα του Χουέρτας σε αυτό το κομμάτι, ενώ είχε γκαρντς έτοιμα να κυνηγήσουν   γύρω από τα double screens των γηπεδούχων για τους Κάρι-Μπράμος (καλός αμυντικός συγχρονισμός με τους ψηλούς που όποτε χρειαζόταν κάλυπταν τη πάσα σε πρώτο χρόνο κατά την έξοδο, με flash & recover).


-Πέρα από όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός σπατάλησε το πλεονέκτημα της μαχητικότητας που επέδειξε στο ριμπάουντ, με τα πολλά του λάθη. 20 είναι πάρα πολλά για τέτοιο ματς.  Και μαζί, ένας από τους λόγους για τους οποίους η ελληνική ομάδα δε πήρε το τιμόνι του παιχνιδιού σχεδόν ποτέ στο παιχνίδι (εκτός της 1ης περ.) Περίμενα κάτι καλύτερο εδώ. Σε αυτά τα παιχνίδια, ανεξαρτήτου άμυνας, δεν υπάρχει η πολυτέλεια για πεταμένες μπάλες. Η κακή κατάσταση του Ρόκο Ούκιτς  (ενός που χειρίζεται τη μπάλα με λίγα λάθη τουλάχιστον στη μεταφορά της) έχει παίξει σημαντικό ρόλο.Τη προκειμένη στιγμή δεν υπάρχει περιθώριο για ρίσκο. Ο Παππάς θα πρέπει να είναι έτοιμος, όσο και εάν ο Πεδουλάκης δε ρισκάρει με αυτόν γιατί χάνει συνοχή το μπακόρτ του και αυτό πλέον μπορεί να κοστίσει πολύ. Από την άλλη βλέποντας τη δομή της πράσινης επίθεσης, δε μπορώ να μη σχολιάσω την έλλειψη ενός post-5 στο ρόστερ. Ενός μεγάλου κορμιού, στο οποίο θα μπορεί να ακουμπήσει η επίθεση για να πάρει ανάσες, να φθείρει και ως συνέπεια η ομάδα να βελτιώσει και το αμυντικό  τρανζίσιον. Και αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται –όπως πέρυσι- να ανέβει στους 70-75 πόντους απέναντι σε πραγματικά καλή αμυντική ομάδα. Οι 44 πόντοι του πρώτου ημιχρόνου (παρά την εξαιρετική προσπάθεια της επανάληψης) στο μέλλον θα είναι καταδικαστικοί..


Σίγουρα η Μπαρτσελόνα βοηθά τον Παναθηναϊκό να καταλάβει πράγματα για τον εαυτό του. Οι Καταλανοί παραδοσιακά σε αυτή τη φάση είναι εξαιρετικοί όμως δεν ορκίζομαι ότι μπορούν να εκτελέσουν τα ίδια πράγματα επιτυχημένα σε ένα ματς του φάιναλ-φορ.. Για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη σκοπός είναι να βρεί δικλείδες για να μπορεί να βγάζει γρήγορα το κάρο από τη λάσπη στη διάρκεια ενός 40λεπτου. Και με την παρούσα δομή του παιχνιδιού και αυτό το ρόστερ, η μόνη διέξοδος είναι η άμυνα και η δημιουργία καλύτερων συνθηκών για περιφερειακό σουτ. Έτσι κι αλλιώς, εκεί θα καταφύγουν οι πράσινοι και πάλι στο μέλλον, είναι γνωστό σε όλους. Απέναντι στις καλές αμυντικές ομάδες, η ρουλέτα του του τριπόντου θα κρίνει τα πάντα για τον Παναθηναϊκό φέτος..


Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ..


Σπουδαία αρετή στη ζωή αλλά και στο μπάσκετ.. Πάμε να πούμε δύο λόγια και για το παιχνίδι του Φαλήρου.


-Ο Ολυμπιακός είχε υπομονή σε ένα παιχνίδι που έκρυβε πολλούς κινδύνους. Υπομονή να ακολουθήσει τους βασικούς πυλώνες του πλάνου του αλλά και υπομονή με τον ίδιο του τον εαυτό, σε μια περίοδο που προσπαθεί να ανακτήσει καταστάσεις που χαρακτήριζαν το παιχνίδι του και να βάλει μερικές καινούργιες σε αυτό.


Περίμενα καλύτερο ποιοτικά ματς στο ΣΕΦ, ορμώμενος από το δείγμα του 1ου ματς της regular season μεταξύ των δύο ομάδων. Είναι δύο σύνολα που ψάχνουν το ανοιχτό γήπεδο, έχουν πολύ καλά τρεξίματα και μπορούν να βάλουν κατά διαστήματα φωτιά στο παρκέ. Βέβαια η Ουνικάχα έχει βασικές ανορθογραφίες στο ρόστερ, ιδιαίτερα στη περιφερειακή γραμμή που αντανακλά στο δημιουργικό κομμάτι, γεγονός στο οποίο πάτησε ο Ολυμπιακός.

Ήταν εμφανές ότι όσο περνούσε ο χρόνος, ο μόνος τρόπος  για να πάρει πόντους η ισπανική ομάδα ήταν το τρανζίσιον παιχνίδι. Από τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι βρήκαν defensive stops σε αυτές τις καταστάσεις πήραν κεφάλι για τα καλά.


*Πέραν της transition defense, η άμυνα του Ολυμπιακού στο μισό γήπεδο ήταν εξαιρετική. Θα έλεγα ότι δεν άφησε κυριολεκτικά κανένα περιθώριο στους Ισπανούς, να κινηθούν ελεύθερα ή να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, δημιουργώντας τους  μεγάλη δυσκολία στο κομμάτι της ανάπτυξης. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε να αμυνθεί με hedge out όταν τα «4» του (Πρίντεζης, Πετγουέη) αναμιγνύονταν αμυνόμενοι σε καταστάσεις pick & roll ενώ χρησιμοποίησε το γνωστή step back επιλογή με τα «5» του, κατά την οποία ο ψηλός μένει πίσω μετά το σκριν. Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι μιας και από την Ουνικάχα λείπει ο εξαιρετικός pick & roll δημιουργός (ο πιο ικανός της γκαρντ σε αυτόν τον τύπο επίθεσης, Κάλογουεη, απουσίαζε). Από την αμυντική του επίδοση ο Ολυμπιακός βοηθήθηκε ώστε να δουλέψει την υπομονή του απέναντι στην περιφερειακή δυστοκία και σταδιακά ανταμείφθηκε για αυτό, όταν και οι φιλοξενούμενοι στέρεψαν παντελώς σε επιθετικές λύσεις. Τα πραγματικά στατιστικά έδειξαν μια Μάλαγα η οποία είχε πολύ άσχημα ποσοστά ευστοχίας και έχασε κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντς. Μιλάμε για στοιχεία που δείχνουν το πρόβλημα των φιλοξενούμενων απέναντι στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Σημείωση: Για μια ακόμα φορά θα αναφέρω το πόσο έχει βελτιωθεί ο Γιώργος Πρίντεζης στη περιφερειακή άμυνα. Είναι πλέον αρκετά αποτελεσματικός ώστε να ματσάρει ικανούς περιφερειακούς slashers κυνηγώντας μέχρι τέλους.


-Ο Χουάν Πλάθα εγκλωβίστηκε στη «φτώχεια» της ομάδας του στο σετ παιχνίδι από τη στιγμή που «σίγησε» ο Τούλσον (μια ακόμα ερυθρόλευκη αμυντική επιτυχία, πρόκειται για πολύ καλό σουτέρ). Αν και διαθέτει δύο πολύ καλά post-3 (Σουάρεθ, Κουζμίνσκας) δεν έβαλε ποτέ με συνέπεια τη μπάλα στο ζωγραφιστό όπως έκαναν σε μεγάλη ποσότητα οι γηπεδούχοι. Εκτός του πολύ αποτελεσματικού Περπέρογλου (είναι περιττό να επαναλαμβάνουμε συνεχώς ότι η post offense του είναι μέσα στα plays ασφαλείας των πρωταθλητών) ο Ολυμπιακός έδωσε –με επιμονή- μπάλες χαμηλά στα χέρια του Μπέγκιτς με στόχο την δημιουργία (το κάθετο κόψιμο του Πρίντεζη ήταν μια καλή περίπτωση) ή την εκτέλεση. Κυρίως αποσκοπεί να βάλει τον Σλοβένο πιο «μέσα» στην επίθεση της ομάδας και να κερδίσει από αυτόν. Το θετικό ήταν ότι ο Μπέγκιτς βρισκόταν στο παρκέ στο πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης που οι ερυθρόλευκοι άρχισαν σταδιακά να ξεφεύγουν. Το έκαναν όταν μπήκε ο Ντάνστον.. Το positioning και τα πολύ δυνατά χέρια του Αμερικανού δε ματσάρονται εύκολα και ο ίδιος έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι τελειώνοντας με 12π. (5/5 2π.) 6 ριμπ.-2 μπλοκς ενώ συνολικά ο Ολυμπιακός πήρε από τη θέση «5» 24 πόντους (9/14 2π.) 14 ριμπ., νούμερα καλά σε σχέση πάντα με τη μέχρι τώρα παραγωγικότητα των σέντερ του. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες στα χαρακτηριστικά των παικτών και εκεί έγκειται η δουλειά στη λεπτομέρεια. Ο Σίμονς για παράδειγμα δε μπορεί να τελειώσει μετά από πικ και  κάθετη πάσα εάν δε πάρει τη μπάλα κοντά στο καλάθι ώστε να σηκωθεί κατευθείαν. Δε μπορεί να βάλει τη μπάλα κάτω για δύο ντρίμπλες (όπως ο Ντάνστον) και να πλησιάσει.


-Στο επιθετικό κομμάτι σίγουρα φάνηκε η κακή βραδιά του Βασίλη Σπανούλη (2π. με 1/12σ.) στη συνολική παραγωγικότητα της ομάδας αλλά και το φετινό συν του Ολυμπιακού να έχει ικανούς δημιουργούς στο ρόστερ του στα πρόσωπα των Σλούκα και Λοτζέσκι, οι οποίοι μπορούν να αποφασίσουν και να κυκλοφορήσουν τη μπάλα με μεγάλη ταχύτητα. Σαφώς από τα καλύτερα κομμάτια του φετινού Ολυμπιακού. Βεβαίως η μεγάλη διαφορά έγινε στα ριμπάουντς όπου οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν τις μισές διεκδικούμενες μπάλες κάτω από το καλάθι της Ουνικάχα (21 ριμπάουντς/42 διεκδικήσεις). Πολύ σπουδαία δουλειά εδώ για την ελληνική ομάδα που επίσης κέρδισε κατά κράτος και τη μάχη των κατοχών. Αν βάλουμε στην εξίσωση την αμυντική του συνέπεια που κράτησε τον αντίπαλο σε χαμηλό ποσοστό, καταλήγουμε στο γιατί οι γηπεδούχοι νίκησαν εύκολα σε μια μέτρια επιθετική βραδιά για τους ίδιους.


-Ο Ολυμπιακός σιγά σιγά «αναρρώνει». Έχει δρόμο ακόμα, μη γελιέστε. Το πρόγραμμα στη προκειμένη φάση τον βοηθά, με συνεχόμενα ματς στην Αθήνα. Η επιστροφή του Πέτγουεη είναι πολύ σημαντική για την ισορροπία στο ροτέησιον του Γιώργου Μπαρτζώκα και περιμένω να δω πως θα «βάλει» και τον Μούν μετά το ματς του ΟΑΚΑ, όταν και η ομάδα θα μπορεί να αγωνιστεί κομπλέ και στην Ευρωλίγκα. Δε νομίζω ότι πλέον με την παρουσία του Κόλινς μπορούμε να συζητάμε για έξτρα περιφερειακό και την απόκτηση ενός τέτοιου. Η ομάδα έχει την πολυτέλεια να βγάζει τρία γκαρντς από πίσω (Σλούκα, Κόλινς, Κατσίβελη) συν τον Λοτζέσκι και σε αυτούς θα πρέπει να στηριχτεί, δουλεύοντας περισσότερο τώρα στη διακοπή με τον Κόλινς. Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή είναι αυτή η ανοδική πορεία να συνεχιστεί, έστω και με μικρά βήματα. Το ΟΑΚΑ θα είναι ένα σημαντικό τεστ για τις δυνάμεις της ομάδας, ο δικός της καθρέφτης για τη δουλειά που θα έχει γίνει τον τελευταίο καιρό..

Υ.Γ: Ο Μπλάγκοντα Σέκουλιτς είναι η επιλογή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τη θέση «5» μετά τον τραυματισμό του Βίντμαρ και την ολιγοήμερη (10) απουσία του Ζόριτς. Ο «Σέκου» έκανε  πολύ καλή χρονιά στα Κανάρια και την ACB (17.7π. με 63% 2π.-40% 3π. και 7.1 ριμπ. πολύ καλά νούμερα..) αλλά κάτι μου λέει ότι η Φενέρ χρειαζόταν μια αμυντική ένεση στη θέση. Με αυτόν και τον Τουρκιλμάζ (προδιαγραφές να βγεί και πιο έξω από τη ρακέτα παρά τα 2.14μ, δεν είναι ο κλασσικός low post ψηλός)ο Ζοτς φρεσκάρει τη θέση «5» αλλά έχω την αίσθηση ότι χάνει αρκετά σε δύναμη. Θα δείξει η συνέχεια..

Υ.Γ1: Η Μακάμπι αυτοκτόνησε στη Μαδρίτη. Χωρίς εισαγωγικά.. Σπάνια χάνει ματς που τα έχει πάει εκεί που θέλει ο Μπλατ. Πολλά λάθη, αναίτια, οι Ισραηλινοί. Η Ρεάλ έχει καταλάβει ότι έχουμε μπεί σε playoff-basketball mood και πρέπει να κάνει το ίδιο για να επιβιώσει..


Υ.Γ2: Το Μιλάνο σίγουρα από την άλλη το έχει καταλάβει.. Σας έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα ότι μετά από καταστάσεις όπως η τραγική ήττα της Πόλης, θα φανεί τι προπονητή έχεις.. Φάνηκε. Άξιος.. Οι Λομβαρδοί (πέρα από το ματς με τη Φενέρ) έχουν δυναμώσει πολύ την άμυνα τους. Ειδικά όταν βρίσκετε στο παρκέ ο Μος μοιάζουν να παίζουν με παίκτη παραπάνω όπως μου είπε ο φίλος "Stonerook".. 

Υ.Γ3:  Από την άλλη ο Ζοτς έχει να λύσει πολλά προβλήματα. Δεν είναι το βαθμολογικό κομμάτι το πιο δύσκολο να ανατραπεί αλλά το αγωνιστικό αυτή τη στιγμή. Έχω πεί ότι η φετινή Φενέρ δεν έχει defensive stoppers στο ρόστερ της και για αυτό δε μπορεί να "χτίσει" τα πλεονεκτήματα της σαν ομάδα (ελλείψει βάσεως). Περιμένω με πολύ ενδιαφέρον την αντίδραση του Ομπράντοβιτς.

Mπείτε στη παρέα μας στο Facebook
https://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274



118 σχόλια:

  1. κρίμα την ένταση στην άμυνα
    κρίμα
    κρίμα
    κρίμα , γιατί τα έδωσαν όλα και έβαλαν δύσκολα στην μπάρτσα ... αχ και να είχαμε κάποιον "σκληρό" στο 5 που να μπορεί να "γράφει" τους 5-10 πόντους του ... αλλά με τα "αν" δεν κερδίζεις, γνωστό τοις πάσι !

    υ.γ. θεωρείς αδύνατη (έως δύσκολη) την προσθήκη ενός τέτοιου που περιγράφω/φεις/φουμε στην θέση 5 με το τέλος του α γύρου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακομη ενα ομορφο ποστ που σχεδον ολα οσα γραφεις τα εχω διαβασει σε σχολια, αποτελεσμα της δουλειας που γινεται σε αυτο το μπλογκ.
    Λιγο πολυ ολα εοχυν αναφερθει και απο μενα και απο αλλους φιλους, και χαιρομαι που το επιπεδο ανεβαινει συνεχεια και μιλλωντας για μενα, μπορω να βλεπω πραγματα στο παρκε που πριν δεν εβλεπα.
    Για ουκιτς θα συμφωνησω ειδικα οσο αφορα την διστακτικοτητα του στο τριποντο που την περσυνη χρονια ειχε κανει την εμφανηση της στις αρχες της περιοδου. Για τον μαυρο επετρεψε μου να διαφωνησω αλλα δεν μπορει να δειξει τπτ ενας παιχτης οταν μενει στο παρκε για 2 λεπτα!!!
    Για ακομη μια φορα θα τονισω οτι αν δεν μπουνε στο παρκε και οι υπολοιποι παιχτες αυτο ειναι το ταβανι μας και μονο αν δαιμονιστει καποιος παιχτης μας θα παμε για παραπανω!!!(στα πλει οφ μιλλαω παντα)
    Το οτι η μπαρτσα εχει αδυναμιες φανηκε και στο ισπανικο πρωταθλημα για αλλη μια φορα, απλα αυτος ο παο δεν εχει τους παιχτες για να τις χτυπησει !!! Αραγε για αυτο δεν πηραμε τον μαυρο?? για να σπαει αυτες τις αμυνες ??? με το καλο σουτακι του απο τα 4,5 μετρα???
    Θα επιμεινω οτι οι νικες που ειναι να ερθουν θα ερθουν και καλο θα ηταν να παρουν χρονο παιδια οπως παππας και γιανκοβιτς που ειδικα ο δευτερος προοριζοταν σαν 3 αρι που θα επαιρνε χρονο απο αυτον του ματσιουλης!!!( ποσο τυχεροι ειμαστε που εμεινε τελικα ο λιθουανος ε???)
    Ο ζοτς φετος βγηκε απο την δικη του λογικη και εχει παιχτες που ποτε μα ποτε δεν θα επαιζαν στις ομαδες που εφιαχνε στον παο.. αστερια μεν μια μπαλα ο καθενας και μηδεν αμυνα δε...1-4 σιγουρα δεν ειναι απαγορευτικο για ονειρα προκρισης αλλα η μιλανο φαινεται να δαγκωνει και οι 2 ελληνικες ομαδες ευκολα ή δυσκολα θα περασουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα 20 λαθη για μενα ειναι αποτελεσμα του χρονου που υπαρξαν συγκεκριμενοι παιχτες στο παρκε, αν παμε σε παιχνιδια τις προηγουμενης σεζον θα δουμε τα ιδια οταν παλι οι ιδιοι παιχτες χτυπαγαν 38 αρια στο παρκε...

      Διαγραφή
    2. Για μένα τα 20 λάθη είναι δουλειά της Barcelona , χέρια παντού-κόψιμο όλων των passing lanes. Φανταστική διανοητική αντίληψη των πραγμάτων από τους barcelonitas και στον αντίποδα ανετοιμότητα από μέρους μας να βάλουμε δύσκολα στην άμυνα πέρα από το ρηχό παιχνίδι γύρω από τα 6,75 άντε και καμιά δύσκολη, όπως φάνηκε μετά τα τόσα κλεψίματα, πάσα στη weak side.

      Διαγραφή
    3. file yozh1 δεν ξερω και το ονομα σου... ξαναειδα τον αγωνα και νομιζω οτι τα 20 λαθη ειναι αποτελεσμα και των παραγοντων. Χερια παντου οπως ειπες και ειδικα στον αρχηγο δεν αφηναν καθολου χωρους. Ειδα ομως και πολλα λαθη ατομικα τυπου μου φευγει η μπαλα απο τα χερια.. παταω την γραμμη (μπραμος) πεταω την μπαλα οπου να ναι επειδη εχω εκνευριστει (λασμε) που ειναι οφειλομενα και στην κουραση και μαλιστα κατα ενα μεγαλο βαθμο

      Διαγραφή
  3. Καλησπερα..Τζι..Οπως παντα δεν αφησες τπτ ασχολιαστο...

    Η Φενερ δεν εχει defensive stopper και για αυτο τον λογο στα εκτος εδρας με οσφπ, αρμανι, μαλαγα και μαλλονκαι με μπαρτσα ειχε και θα εχει τεραστιο αμυντικο προβλημα...Χρειαζεται και ενα ακομη γκαρντ νμζ (απορω γιατι δεν πηρε τον Μαρκοβιτς ο Ζοτς!)

    Οσο για τον Παναθηναικο...Δεν σημαινει κατι αυτη η ηττα. Εγω πιστευω θα βγει ο δευτερος ο Παναθηναικος...Απλως για να παει στα πλει- οφ/διεκδικησει τη κουπα θα πρεπει να ανεβασει τουλαχιστον κατα 7-8 ποντους του το επιθετικο μ.ο και να βρει λυσεις με ομαδες οπου το pnr ή το ποστ παιχνιδι είναι δύσκολο να γινει... Πιστευεις ο Παναθηναικός θα πρέπει να κοιτάξει για γκαρντ?

    Ο Ολυμπιακος δεν ξερω..κατι δεν με πειθει...Ειναι τυχερος που πηρε το +15 με Φενερ....Νομίζω με 8 νίκες δύσκολα δεν θα είναι στην επόμενη φάση..(να παρει σε πρωτη φαση τα ματς με Εφες, Καχα, Μαλαγα κλπ..)

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 95 - 82 κερδισε ο οσφπ, αρα με 13.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Παναθηναικός πρέπει ναείσαι..Δεν εξηγείται αλλιώς :P

      nikos

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα Jim, με βάση όλα τα προβλήματα στο ρόστερ της ομάδας λέω να ανοίξω μία μεγάλη κουβέντα σε σχέση με το ιδανικό ρόστερ την επόμενης σεζόν.
    Θεωρώ δεδομένη την απομάκρυνση ορισμένων παιχτών (Ούκιτς, Κάρι, Μπατίστ και Μαυροκεφαλίδη) και την παραμονή των υπολοίπων. Στα γκαρντ δίπλα σε Παππά, Διαμαντίδη θα έβαζα ένα καθαρό οργανωτή/αμυντικό εξολοθρευτή, με Μάντζαρη(??) και Τζ.Γκόρντον να είναι πολύ καλές επιλογές ενώ για τέταρτο γκαρντ θα ήθελα έναν σκόρερ ολκής που να μπορεί να ξεκολλήσει την ομάδα στα δύσκολα με καλό περιφερειακό σουτ (δεν μου έρχεται κάποιος προσιτός στο μυαλό περιμένω εσύ να μας ρίξεις τα φώτα σου). Στο 3 και στο 4 όπως είμαστε, ενώ στο 5 δίπλα στο Λάσμε θέλουμε ένα βαρύ κορμί ναυαρχίδα στο ποστ που μάλλον θα είναι ο Βουγιούκας. Εσύ πως τα βλέπεις τα πράγματα για το 2 και για το 5 και θα ήθελα ακόμα και την γνώμη σου για τον Τσαϊρέλη του Π.Α.Ο.Κ. θα μπορούσε να σταθεί στον Παναθηναϊκό;; Παρακαλώ και όποια από τα άλλα παιδιά στο μπλογκ θέλουν, να συμμετέχουν στην συζήτηση.

    Υ.Γ: Για την υπάρχον κατάσταση στην ομάδα με τον Ρόκο σε αυτήν την κατάσταση, νομίζω ότι Γιάνκοβιτς και κυρίως Παππάς πρέπει να μπουν στην εξίσωση, τα slashing abilities του Νίκου δεν τα έχει άλλος στην ομάδα και οπωσδήποτε η ομάδα να τρέξει και να ανοίξει το γήπεδο εφόσον δυσκολεύεται τόσο πολύ να σκοράρει κόντρα σε τέτοιες ομάδες, εσύ Jim πιστεύεις πως αυτός ο Παναθηναϊκός μπορεί να το κάνει;;

    Ζητώ συγνώμη εάν κούρασα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απορω γιατι εσεις οι Παναθηναικοι δεν πατε τον Καρι..

      Σε τοσα ματς ο κορυφαιος ηταν...Παικτης-οικονομιας..Απο αυτους που πρεπει να εχει μια ομαδα...Κανει πολλες δουλειες στο γηπεδο...Με Μπαρτσα μολις 8' επαιξε..

      nikos

      Διαγραφή
    2. Δε διαφωνώ φίλε πολύ καλός παίχτης και όντως θα πρέπει να παίζει περισσότερο αλλά το καλοκαίρι κυρίως λόγο της ηλικίας του ο Παναθηναϊκός πρέπει να κοιτάξει αλλού.

      Διαγραφή
    3. Ο Μαυροκεφαλιδης οπως και ο καθε Ελληνας παιχτης δεν μπαινει στην ιδια εξισωση με τους ξενους. Οι καλοι Ελληνες ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα και πολυτιμοι. Ισως μια μειωση συμβολαιου, αλλα να τον διωξουμε το αποκλειω. Ο Μαυροκεφαλιδης εχει στοιχεια στο παιχνιδι του που πολυ λιγοι αλλοι παιχτες μπορουν να προσφερουν. Το οτι δεν τα εχουμε δει μεχρι τωρα ειναι σιγουρα λογω προσαρμογης του παιχτη αλλα και λογω Πεδουλακη. Παντως σιγουρα και αυτος και οι αλλοι μικροι του Παναθηναικου χρειαζονται χρονο συμμετοχης. Ειναι το μελλον του Παναθηναικου και οσο πιο γρηγορα προσαρμοστουν τοσο το καλυτερο για την ομαδα

      Κωστας Β

      Διαγραφή
    4. Χρήστο ο ΠΑΟ βρίσκει ισορροπία με το 3 guard-rotation χωρίς Παππά. Αλλά η παρουσία του Ούκιτς προκαλεί ερωτηματικά σίγουρα. Εκεί ίσως βρεί χώρο ο Παππάς αν και προτεραιότητα είναι να μείνει αυτό το ροτέησιον.

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. jim τελεια αναλυση για ακομη μια φορα.
    Μια παρατηρηση μονο,ανεξαρτητως λαθων,ελειψη post Center,ελειψη βοηθειας απ αλλα guard στον Διαμαντιδη το σημαντικοτερο που αποκομιζει ο Παναθηναικος απο αυτο το ματς ειναι η ενεργοποιηση εκεινου του λαμπτηρα που λεγεται κινητρο.
    Οι 3 τελευταιες ευρωλιγκες(2011,2012,2013) κατακτηθηκαν ακριβως γιατι και οι 3 ομαδες ενιωθαν εντονα αυτη τη λέξη.
    Κατα τα αλλα οψόμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ξέρω Τζιμάρα αν ξέρεις κατά πόσον ακόμα και σήμερα ο Ούκιτς προπονείται μια φορά την εβδομάδα. Αν αυτό ισχύει, δεν μπορούμε να περιμένουμε αλλαγή του προς το καλύτερο. Δεύτερον. Έχω την εντύπωση και ότι ο Παππάς είναι σε κατάσταση που απλώς αναβάλλει την ημερομηνία της εγχείρισης. Επομένως και δω δεν νομίζω να περιμένουμε πολύ περισσότερα. Τρίτον και τελευταίον. Τζιμάρα νομίζεις ότι υπάρχει σέντερ στο ελληνικό πρωτάθλημα πλην Ολυμπιακού που θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα από τους υπάρχοντες ως αλλαγή στο Λάσμε; Ευχαριστώ Τζιμάρα να σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι διαβασα κ εγω οτι ο ουκιτς δε κανει σχεδον καμια προπονηση ολη τη βδομαδα, αυτο ειναι το μεγαλο μας προβλημα μιας κ δεν εχουμε αλλο γκαρντ κακα τα ψεματα. Πιστευω η διακοπη θα μας βοηθησει παρα πολυ κ ειδικα τον ροκο

      Διαγραφή
    2. Για να παίζει Α1 20 λεπτά δεν το πιστεύω ότι κάνει μία προπόνηση.

      Διαγραφή
  10. Εξαιρετικος τζιμ, εγω θα σταθω στην κυνικοτητα της μπαρτσα το ειχα ξανα αναφερει, ο παο εφθασε το ματς πολυ κοντα μπορει κ 10 φορες, καθε φορα η μπαρτσα τον πληγωνε στο καταλληλο σημειο πραγμα που ο παο αδυνατουσε. Μετα φανηκε το ποσο ανασφαλης νιωθει ο μπραμος με τη μπαλα στα χερια του , εκει για εμενα κριθηκαν ολα οτι δε μπορει να βαλει τη μπαλα κατω κ να φτιαξει φασεις κτλ. Εξαιρετικος στην αμυνα δε το συζηταμε αλλα η αδυναμια του με τη μπαλα στα χερια ειναι χαρακτηριστικη. Ισως ηθελε λιγο παπα. Αυτα απο εμενα μιας κ λογο δουλειας κτλ 1 ματς ειδα αυτη τη βδομαδα τον παο μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Jim, ωραιος.. Δυο λογια για ΟΣΦΠ απο μενα και μερικες παρατησεις για τα υπολοιπα..Αυτη τη στιγμη, ο ολυμπιακος δειχνει να ξεπερνα το περισσοτερο ψυχολογικο, παρα αγωνιστικο πατατρακ που ειχε τον προηγουμενο μηνα! ειδικα η επιστροφη του petway ουτε εγω δεν πιστευω οτι θα μπορουσε να ναι τοσο σημαντικη και δειχνει οτι η χρησιμοποιησh του στρατου στο 4 πλεον πρεπει να γινεται ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ καταστασεις και οχι να ειναι ο μονιμος αντιπριντεζης οπως γινοταν ολο το προηγουμενο διαστημα. Για να τα παρω με τη σειρα, στη backcourt, μιας και οριστικοποιηθηκε η απουσια του λο, η ομαδα παιρνει αλλο προφιλ και εχει την απωλεια ενος εκ των ποιοτικοτερων αμερικανων στην ευρωπη, σιγουρα τον καλυτερο αμερικανο περιφερειακο στα μερη μας. Πλεον υπαρχουν και λιγοτερες προσωπικοτητες αρα το πως η ομαδα θα αντιδρα σε καταστασεις αυξημενης πιεσης χωρις τις προσωπικοτητες του προσφατου παρελθοντος μενει να φανει και ειναι και στοιχειο που πρεπει να δωσει ο κοουτς. Ο Κολινς δειχνει καλος παικτης, σκληρος αμυντικα και πολυ αθλητικος. Αρχικα, εδειχνε να μην κολλουσε αλλα σιγα σιγα οσο αισθανεται και πιο ανετα στην ομαδα μπορει να ερχεται απο τον παγκο και να δινει σημαντικες βοηθειες στο αμυντικο κομματι, αλλα και στη δημιουργια οπου δειχνει ικανος. Αν και ειναι απροσεκτος στις πασες, ιδιαιτερα στα split out. Μ αρεσει πολυ η επαναχρησιμοποιηση κατσιβελη, απορουσα γιατι δεν επαιζε, πλεον ομαδα με 12 παικτες να παιζουν και την (τωρινη) περιφερεια να βρισκει ρυθμο, μπορει να παιξει και καλυτερο μπασκετ. Κατα τα άλλα, οι παικτες που μπορουν να κρινουν αν η αμοδα θα παει ψηλα, (λεγε με λοτζεσκι,ντανστον, πριντεζης, σιμονς) ειναι σε καλη κατασταση ξανα. Ειδικα ο ντανστον που παιρνει και ανασες πλεον με τον μπεγκιτς να δειχνει οτι υπαρχει, παιρνει για τα καλα παλι τα πανω του. Ειναι καλος παικτης αλλωστε δε χωραει αμφισβητηση. Επισης, το εχουμε ξαναπει. Ο Σιμονς για τριτο πενταρι, ειναι καλη και σταθερη επιλογη. Ο μπεγκιτς ηταν/ειναι το ερωτηματικο που χαλαει τη χημεια της ρακετας. Για Σπανουλη, Σλουκα και Μαντζαρη δε χρειαζεται κατι. Ο Σπανουλης καιρος ειναι να παιρνει ανασες και ο κοουτς νομιζω ξερει τον τροπο να τον χρησιμοποιησει εξυπνα τωρα ωστε να ειναι ετοιμος σε playoff και f4..

    Πως βλεπετε την προσθηκη Μουν? Στο πρωταθλημα δειχνει σε καλη κατασταση, ενω η ποιοτητα του σε αμυνα και σε συγκεκριμενα πραγματα στην επιθεση ειναι γνωστη στους φιλους του ΝΒΑ..κολλαει ομως στην ομαδα? Με ποια προοπτικη αποκτηθηκε? Εγω βρισκω το ρολο του σαν game changer που θα ερχεται απο τον παγκο και θα δινει ενταση, ενεργεια και στις δυο μεριες του παρκε και στα καλα του ματς θα παιρνει πολλα σουτ, γιατι παιρνει φωτια απο ενα σημειο και μετα.

    Ο παπαπετρου γιατι δεν συμμετεχει στο ροτεισον στην ευρωλιγκα και ακομη και στην Α1 τοσο λιγο? το κορμι του ειναι πραγματικα χτιστο και αθλητικα ειναι ετοιμος παικτης. Μπασκετικα ξερει τα βασικα και γενικα ειναι πολυ καλος. Θεωρω οτι, και ας ειναι μικρος, επρεπε να εχει πολυ περισσοτερο χρονο. Μην ξεχναμε οτι το καλοκαιρι λεγαμε οτι αν ο λοτζεσκι δεν πιασει ο παπαπετρου θα μπει στα βαθια..γιατι να μην γινει τωρα η εισαγωγη του στο τοπ επιπεδο και πιο ομαλα?

    ΥΓ: Με εντυπωσιαζει η Αρμανι. Η ομαδα πεταει φλογες στον τομεα της ενεργειας και το τριο χακετ, λανκφορντ μος ειναι καταπληκτικο! Ειδικα με τον τζεντιλε να κανει τετοιο ματς, η φενερ δεν ειχε τυχη.. Παντως ο Χακετ εχει αλλαξει επιπεδο την ομαδα και μαλλον και τον εαυτο του. Μπορει να ειναι εκπληξη του f4 αν συνεχισει ετσι..

    ΥΓ2: ο τεοντοσιτς ηταν ειναι και θα ειναι μπασκετικη ιδιοφυια..απλα ηταν ειναι και μαλλον θα ειναι και μπασκετικα ανωριμος...αν αλλαξει κατι στη νοοτροπια του, προφανως και θα ειναι παλι στους καλυτερους ευρωπαιους. Γενικα, η τσσκα με τον κριστιτς να ειναι ο εαυτος του ειναι αλλη ομαδα...

    Τελος, για τον παο δεν σχολιαζω γιατι τα ειπε ολα ο τζιμ αρα ειναι περιττο κατι παραπανω...αμυντικα ειναι μαλλον οτι καλυτερο υπαρχει στην ευρωπη και το ξερουμε ολοι...επιθετικα ομως, υπαρχει σοβαρο θεμα και το κλειστο ροτεισον θα δυσκολεψει το να βρει ρυθμο η ομαδα ακομα και αν ο πεδουλακης τον οποιο εκτιμω, σκεφτει καποιο τρικ...

    favors

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eυχαριστώ favors. Ο Μουν ποιοτικά είναι καλή προσθήκη. Το ερώτημα είναι πως θα "μπεί" στο ροτέησιον καθώς ο Πέτγουεη έχει παρόμοια χαρακτηριστικά και ρόλο.

      Διαγραφή
  12. Εξαιρετικός ο "μικρός" ακόμα μια φορά... οι δικές μου παρατηρήσεις είναι για τον ΠΑΟ περίμενα πολύ pick n pop με Λουκά η Μπατίστ, που μπορούσε μετά με ένα κάτω σκριν να φορτώσει μασιούλις η γκίστ στη ρακέτα, μάλιστα του ΠΑΟ του πήγε το ματς να φορτώσει Dorsey κ Tomic με φάουλ, πιστεύω στο τέλος αν επέμενε λίγο με ποστ απο πάσες του Λουκά απ το ποπ θα ήταν (πιστέυω) μεγάλη βοήθεια. Επίσης ο ΠΑΟ πρέπει να δουλεψει στο σουτ, έχει τόσους καλούς σουτέρ και σε 8/10 κρίσιμα παιχνίδια βρίσκει σίδερο... Για τον ΟΣΦΠ με εντυπωσιάζει η δυνατότητα του να "λύνεται" και νομίζω ρόλο σ αυτό παίζει το σουτ, και ο Λοτζέσκι συγκεριμένα, δίνει ασφάλεια ακόμα και αν ο Σπαν πάει άσχημα . Μεγάλο ματς για τον Πάο στη μάλαγα την επόμενη ευδομάδα.. "Ατσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Δάσκαλε. Σωστές σκέψεις. Πολύ κρίσιμο ματς με την Ουνικάχα.

      Διαγραφή
  13. Καλησπέρα Jim.

    Έχω ενστάσεις για την περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού. Μπορεί ο Κόλινς να είναι μια χαρά παίκτης, αλλά είναι τελείως διαφορετικός παίχτης από τον Λο. Εκτός του Σπανούλη δεν υπάρχει άλλος περιφερειακός που να επιχειρεί διεισδύσεις. Μάλιστα ο Σπανούλης συνηθίζει να διεισδύει κυρίως από τον άξονα, σε αντίθεση με τον Λο, ο οποίος το έκανε και από την base line.

    Έχω την εντύπωση ότι ο Ολυμπιακός χάνει σε επιθετική ποικιλία και δεν έχει το στοιχείο του αναπάντεχου. Φυσικά χάνει και σε χαρακτήρα.

    bill

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η κλήρωση έβγαλε 2 ομίλους που θα γίνει σφαγή ακόμα και για την 8αδα ( ιδανικοί και για κάθε είδους μαγείρεμα), και 2 που μια σοβαρή ομάδα πάει σβηστή μέχρι τον ημιτελικό. Πέσαμε στην κακή πλευρά του ταμπλώ, αλλά από τη στιγμή που πληρώσαμε για να μπούμε από το παράθυρο, πρέπει να δικαιολογήσουμε την παρουσία μας με καλά ματς κόντρα σε καλές ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει χώρο για δικαιολογία η παρουσία μας.
      Πρώτον,γιατί δεν ήταν θέμα του αν αξίζαμε ή όχι αγωνιστικά να πάμε.Για κανέναν λόγο...Τι να συγκριθούμε αγωνιστικά και σαν ομάδα με αυτά που κουβαλάμε ή αξίζουμε με Κίνες,Γερμανίες και Φινλανδίες???
      Δεύτερον γιατί από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς,η συμμετοχή μας στον πλειστηριασμό και η επί πληρωμή παρουσία μας είναι ντροπή.Αν σε μια τέτοια Ελλάδα περισσεύει χρήμα για πανηγυράκια(γιατί ναι πανηγυράκι είναι το μπάσκετ -όσο κι αν το αγαπάμε-σε σχέση με τα 1002 σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και δεν κουνιέται φύλλο) τότε μπράβο μας..!!!
      Όπου χορηγοί,διαφημίσεις,πολυεθνικές και γκλαμουριά είμαστε πρώτοι...

      Διαγραφή
    2. Δεν διαφωνούμε επ'αυτού, με βρίσκεις 100% σύμγωνο,, αλλά η λογική του σχολίου ήταν " από τη στιγμή που μπήκαμε σε αυτό το πανηγυράκι από το λαδωμένο παράθυρο, τουλάχιστον πέσαμε στο δύσκολο δρόμο και μπορούμε να " δικαιολογήσουμε" την παρουσία μας μέσω καλών εμφανίσεων κόντρα σε καλούς αντιπάλους." Αφού πάμε ( όπως τελοσπάντων πάμε), ας μετρηθούμε με τους καλύτερους.

      Διαγραφή
    3. Ναι φίλε,επειδή έχω διαβάσει και τα άλλα σου σχόλια ξέρω ότι δε διαφωνείς στο κομμάτι.
      Πάντως σε αυτό που λες αναφέρομαι στο πρώτο που είπα,δηλαδή ότι δεν νομίζω πως έχουμε να αποδείξουμε τίποτα ή είμαστε παρείσακτοι ως πιο μικροί μπασκετικά στον θεσμό.Εδώ μπήκαν Φινλανδοί και Τούρκοι,τι να δικαιολογήσουμε..??

      Διαγραφή
  15. @Peris

    Περί Σπανούλη και εθνικής, στα έγραψα στην προηγούμενη ανάρτηση, τα γράφω κι εδώ για να μην τα ψάχνεις

    Χα! Καλή ερώτηση. Το πρόβλημα με το Σπανούλη στην εθνική, είναι τα αρνητικά που μπορεί να δώσει στο παιχνίδι. Κακή άμυνα, σκοτωμένα σουτ, me-first παιχνίδι. Νομίζω πως οι άλλοι γκαρντ και μη της εθνικής, (Καλάθης, Σλούκας, Μάντζαρης, Γιάννης) μπορούν να αναλάβουν τη δουλειά καλύτερα χωρίς το Σπανούλη να παίρνει μεγάλο χρόνο συμμετοχής και κατοχές από αυτούς. Καλύτερη άμυνα, πιο ορθολογικό παιχνίδι. Αυτό που δεν φαίνεται επίσης από το ποστ είναι πως σκέφτομαι όχι για αυτό το καλοκαίρι, αλλά το επόμενο, όπου θα είναι ακόμα πιο μεγάλος, αργός και χειρότερος αμυντικός. Θέλω μια νέα, πιο ομαδική, πιο σκληρή εθνική. Και, ο Σπανούλης στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ δεν ήταν ο καλύτερος παίκτης, ήταν απλά ένας πολύ καλός παίκτης.

    Νομίζω πως τα ~10 σουτ ανά αγώνα, σχεδόν όλα πλέον από μακριά, η πτώση της δημιουργίας, τα πολλά λάθη και η κακή άμυνα είναι πιο τοξικά από τους 15-20 πόντους που μπορεί να δώσει κάθε βραδιά. Θέλω ένα rotation Καλάθη-Μάντζαρη-Κατσίβελη και Σλούκα-Παππά, θέλω επίσης τον Γιάννη και νομίζω πως αν το μερίδιο του Ζήση και του Σπανούλη μοιραστεί σε αυτούς τους παίκτες θα γίνουμε καλύτεροι και στις 2 πλευρές του παρκέ.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μπορώ να πω ότι δε στέκει αυτό που λες ή είναι κουφό..
      Είναι κι αυτό μια άποψη...
      Μπορώ να ενστερνιστώ κάτι τέτοιο μόνο σε περίπτωση πλήρους ανανέωσης του κορμού μας(που εδώ που τα λέμε δεν έχει τέτοιο πρόβλημα γιατί ήδη βάζει τους νέους παίκτες μας στην ομάδα σταδιακά-βλ.ΟΧΙ όπως ποδόσφαιρο) και αν η εικόνα της εθνικής το περασμένο καλοκαίρι μου έβγαζε κάτι γερασμένο με συμβολή Σπανούλη.
      Αντίθετα,είδα μια εθνική η οποία δεν τράβαγε σαν ομάδα γενικά και δεν είχε και τσαγανό,και μεταξύ μας,στο ματς με τη Σλοβενία πχ.τον Σπανούλη έβλεπα να ζει και να πεθαίνει μέσα στο παρκέ για να ανατρέψει τα πράγματα,οπότε δεν μου πάει που λέμε το να μείνει έξω σε αυτή τη διοργάνωση.Κι επειδή είμαι της άποψης ότι το μουντομπάσκετ ΘΑ έπρεπε να είναι η σημαντικότερη διοργάνωση στο άθλημα(αλλά η κατάσταση με τις ηχηρές απουσίες κλασικά αλλάζει τα πράγματα....) νομίζω δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να του δώσουμε τα "σκήπρα" και φέτος και από του χρόνου βλέπουμε αν αυτό θα είναι το αντίο του...
      Θα ήθελα ιδιαίτερα να ακούσω και την γνώμη του Δημήτρη για το θέμα της στελέχωσης αυτής της εθνικής κάποια στιγμή.

      Διαγραφή
    2. Δεν θα έπρεπε να ήμασταν στο Μουντομπάσκετ. Τελεία και παύλα.

      ...απ' τη στιγμή που είμαστε όμως, δεν θα είχα πρόβλημα να του δώσουμε τα κλειδιά για τελευταία φορά, κυρίως επειδή δύο άλλοι βασικοί παράγοντες (Καλάθης, Γιάννης) θα έχουν φάει για πρώτη φορά το πακέτο μιας ολόκληρης regular season.

      Από την άλλη, θα πληρώσει κανένας Βασιλακόπουλος τις ασφάλειες για τους τρεις NBAers; Ε; Ε; Ε;

      Ody

      Διαγραφή
    3. Μπορεί να είναι επειδή δεν είμαι τόσο του ΝΒΑ αλλά δεν καίγομαι και τόσο για τα Αμερικανόπαιδα..(και κυρίως για τον Αντετοκούμπο προς το παρόν..)

      Διαγραφή
    4. ειχα και εγω την ιδια αποψη με τον Ody το καλοκαιρι.
      ηταν τετοια η σφαλιαρα που φαγαμε(ειδικα η ηττα απο τους Φινλανδους) που με εκαναν να πιστευω οτι η ριζικη ανανεωση θα ηταν οτι καλυτερο για την εθνικη.
      δεν ειναι μονο η ατυχια,ο προεδρος, οι προπονητες,οι παικτες,το ροστερ,οι τραυματισμοι,η κουραση αλλα ειναι και σε μεγαλο βαθμο ο κορεσμος.εχουμε να παμε καλα απο το 2009.
      απο τοτε εχουν περασει 5 χρονια και στο ενδιαμεσο εχουμε παρει 3 ευρωλιγκες σε συλλογικο επιπεδο.

      απο την αλλη ειναι κριμα για παικτες οπως ο Σπανουλης,ο Μπουρουσης,ο Ζησης,ο Φωτσης,οποιοι καλεστουν τελος παντων,
      να κλεισουν τη καριερα τους στην εθνικη με τις ηττες απο σκοπια,Φινλανδια και τη Νιγηρια να τους βαραινουν.
      πρεπει να τους δωθει η ευκαιρια με εναν σοβαρο προπονητη
      να δωσουν μια τελευταια παρασταση.
      ειναι υποχρεωμενοι να πανε για μεταλλιο,να μεταδωσουν και σε καποιους νεους τον πρωταθλητισμο και να κλεισει ετσι ο κυκλος μιας μεγαλης εθνικης ωστε να ανοιξει ο επομενος.
      μακρια απο τον παγκο της εθνικης ολοι οι περιεργοι που αφηνουν
      την ομαδα με 3 κοντους,που παιρνουν παικτες βαση του
      Παναθηναικος-Ολυμπιακος,που καλουν βαση εισηγησεων.

      το ροστερ πρεπει να φτιαχτει με βαση,τους 2 καλυτερους παικτες για καθε θεση συν ενα κοντο,συν ενα ψηλο.οτιδηποτε αλλο θα ειναι για αλλη μια φορα λαθος.δεν μπορουν να χωρεσουν ολοι.
      καποιοI θα μεινουν απ εξω.
      το μπασκετ εχει αλλαξει.χρειαζομαστε συγχρονο προπονητη
      και αυτη τη στιγμη πρεπει να ειναι Ελληνας που μας ξερει.
      δε με ενδιαφερει αν θελει να ειναι ταυτοχρονα και σε παγκο ομαδος αλλα θελω να ξερει συγχρονο μπασκετ και να ειναι δικαιος.

      WILKINS

      Διαγραφή
    5. @peris
      o Aντετοκουμπο ειναι ακριβως ο παικτης που χρειαζεται η ομαδα.
      εκτος απο ολα τα θετικα που εχει θα μπορει και η εθνικη να παιξει ανετα με 3 γκαρντς.ενα σχημα που το επιλεγαμε και μας ειχε δωσει επιτυχιες στο παρελθον.
      Κουφο και Καλαθη με τα θετικα τους και τα αρνητικα τους ειναι αληθεια οτι δεν εχουμε.παιζουν και σε νευραλγικες θεσεις που τους καθιστα και αυτους απαραιτητους.
      παντως ειμαι της αποψης οτι στην επομενη που θα αρνηθουν χωρις να υπαρχει σοβαρος λογος δε θα πρεπει να ξανακαλεστουν.

      WILKINS

      Διαγραφή
    6. Καθαρά σε αγωνιστικό κομμάτι και χωρίς να επερχόμαστε σε άλλους τομείς θεωρώ μόνο τον Κουφό πολύ απαραίτητο για την εθνική.Δεν έχουμε γρήγορα πόδια στο 5 και τόσο καλό αμυντικό overall,είναι νευραλγικός παίκτης για την εικόνα μας ως ομάδα.
      Ο Καλάθης ότι και να πω εγώ είναι εξαιρετικό εργαλείο σαν παίκτης,ένα πολύ καλό παράδειγμα quarterback guard και μπορεί να δώσει πολλά σε μια ομάδα.Δεν μπορώ να πω πάντως ότι είναι και ο πιο σούπερ αναγκαίος παίκτης για την ομάδα και ίσως σε συγκεκριμένες περιπτώσεις να δημιουργούσε αστάθεια περιφερειακά με το αβέβαιο σουτ του(που πλέον αν δεν έχεις μακρινό σουτ είσαι σε δεινή μοίρα στο σύγχρονο μπάσκετ-δείτε πόσοι,όλο και λιγότεροι γκαρντ διακρίνονται στο υψηλό επίπεδο δίχως σουτ) ,ειδικά δίπλα σε παίκτη που δεν θα είναι σούπερ εκτελεστικά.
      Για Αντετοκούμπο...τι να πω...πέρα από τα αθλητικά του προσόντα στα οποία είναι πραγματικά σούπερ,δε μπορώ να πω ότι είναι ακόμα σε επίπεδο να σταθεί στο ευρωπαικό μπάσκετ.Σε αυτό που ανέφερες με τα 3 γκαρντ με παρών τον Γιάννη δεν συμφωνώ καθόλου.Σε καμία περίπτωση κατ'εμέ,δεν μπορεί να θεωρηθεί γκαρντ για τα δεδομένα της γηραιάς ηπείρου,ενώ και σαν 3άρι δεν έχει την τεχνική ούτε το ανεπτυγμένο ταχύ courtvision ,παρά την πρόθεση του να δει γήπεδο και να παίξει όσο το δυνατόν πιο ομαδικά, για να δημιουργήσει.Νομίζω είναι πολύ άγουρος τεχνικά και στο σουτ για να παίξει ακόμα στην εθνική.Συν τοις άλλοις βρίσκει πολλούς "αντιπάλους" στη θεση που αποδεδειγμένα μπορούν να σου προσφέρουν.Παρ'όλα αυτά,είναι τόσο heavy project και έχει τόση διάθεση να ανέβει ενώ σωματικά έχει τρομακτικές δυνατότητες που η πόρτα για αυτόν στην εθνική πρέπει να είναι ορθάνοιχτη.Έχει και την πολύ καλή off the ball move που βοηθάει πολύ στην δικιά μας εθνική που γενικά ως σχολή δεν φημίζεται για το παιχνίδι και την motion offense της.Kαι εννοείται με τις προδιαγραφές που έχει μπορεί να δώσει σε κομμάτια ενέργειας,physical και επαφής με το καλάθι πράγματα πολύ μπροστά από τα ευρωπαικά στάνταρ...Οπότε, τον περιμένουμε οσονούπω...

      Διαγραφή
    7. μονο στο ελλαντα συζηταμε για το αν ο βασιλης πρεπει να ειναι στην εθνικη..μονο εμεις με τις τεραστιες γνωσεις γυρω απο το μπασκετ..ολοι οι ξενοι..ισπανοι..αμερικανοι..ιταλοι..ειναι βλακες που τον αποθεωνουν..η απαντηση για το αν πρεπει να ειναι ο σπανουλης στην εθνικη..ειναι οτι μπορεις να δεις τι εκανε η εθνικη ισπανιας χωρις ναβαρο στο ευρωμπασκετ..δυστυχως εχει τσουξει πολυ που ο βασιλης παιζει ακομα για την εθνικη ενω ο διαμαντιδης οχι..να μαθετε να ειστε αντικειμενικοι..μακαρι να μπορουσε να παιξει και ο διαμαντιδης στην εθνικη..αναντικαταστατος ειναι..να ψαξετε να μαθετε τον λογο που δεν παιζει..ημαρτον ειλικρινα..

      Διαγραφή
    8. XAXXAAXAXAXAXAXXXAXAXAXAXAXXAXAAAXAAAXAXAXAXXAAAXAXAXXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAAXXAXAAAAA

      Διαγραφή
    9. και ομως peris ο Αντετοκουμπο ειναι ενα γκαρντ εγκλωβισμενο
      σε σωμα 2.10 που ακομα ψηλωνει.
      βεβαια η θεση του ειδικα λογω υψους ειναι ποιντ-φοργουρντ και ως παικτης ειναι ολ αραουντ.εχει παιξει ομως αρκετα και ως SG
      εως τωρα.
      μη περιμενεις να εχει την ντριμπλα η΄ το χειρισμο στα 19 του,
      οπως ενα γκαρντ 1.95.ουτε να βλεπει γηπεδο οπως θα μπορει
      να το κανει σε 2-3 χρονια.
      και ομως και τρια παραπανω τα εχει αυτη τη στιγμη σε επιπεδο NBA στα 19.φαντασου τι εχει να γινει.
      στηνει και πικ εν ρολ,ταιζει και τους ψηλους αλλα οι συμπαικτες
      του ειναι μουφα και του στερουν 2-3 ασιστ επιπλεον.
      με αυτον τον παικτη ως ποιντ φοργουορντ θα μπορουμε να παιζουμε με τρεις χειριστες που θα μπορουν να σουταρουν,να κανουν μπασιμο,να ταισουν τους ψηλους.
      δε θα τολμησει η Ισπανια ουτε να σκεφτει να σε πρεσαρει σε ολο το γηπεδο.


      μπορει να βιαζομαι φιλε αλλα μονο που σκεφτομαι οτι το
      καλοκαιρι μπορει να ακουσουμε οτι ειναι μικρος,απειρος και
      δε ξερει το ευρωπαικο μπασκετ,ξενερωνω.
      ποιο ευρωπαικο μπασκετ;
      παγκοσμιο θα παιξουμε με Αμερικη,Ισπανια,Γαλλια,Αργεντινη κ.α που εχουν ολοι παικτες στο NBA.

      μαλιστα η προηγουμενη ομαδα της εθνικης απετυχε να μας παει στα ισα και αναγκαστηκε ο προεδρος να πληρωσει για να παμε.
      επισης αυτο που παιζουμε εδω και μια τετραετια οχι ευρωπαικο
      δεν ειναι αλλα ουτε καν μπασκετ.
      για αυτο λεω οτι ειναι καταληλος παικτης την καταληλη στιγμη.
      ειμαστε σε φαση που μας εχει παρει απο κατω σε εθνικο επιπεδο και αυτος ερχεται για να μας φερει στα ισα μας.
      δε λεω οτι θα βαζει 30 ποντους,αλλα λεω οτι ειναι τετοιο το παιχνιδι του που θα μας δωσει ωθηση σε αμυνα,ριμπαουντ,ταπες,κυκλοφορια της μπαλας,στα μπασιματα,στα ρηγματα στην αντιπαλη αμυνα,στο τρανζισιον.

      WILKINS

      Διαγραφή
  16. Τοπ ανάρτηση Τζιμ,από τις πιο γεμάτες σε περιεχόμενο και τακτική ανάλυση...
    Η φετινή Μπαρτσελόνα το λέω μήνες ότι με προδιαθέτει για πολύ δυνατό μπάσιμο στον τίτλο.
    Ο σχεδιασμός στο 5 του Πάο είναι το λάθος που "φωνάζει" από το καλοκαίρι...Θα ήταν ιδανικό να υπήρχε ένας καθαρός παίκτης με καθαρό παιχνίδι στο ποστ(ντάξει έχει διαφορά το να έχεις μια πλαστικότητα στις κινήσεις σου βλ.Μαυρό από το να μπορείς να παίξεις καθαρά χαμηλά με πλάτη απέναντι σε κάθε αντίπαλο) μαζί με Λάσμε και τον Γκιστ που πλέον πάει πολύ πιο εύκολα εκεί με την ύπαρξη Φώτση που(διαψέυδοντας με) δίνει πολλές δυνατότητες και ευελιξία στη φροντλάιν του Πάο και ανοίγοντας το παρκέ.
    Μεγάλα όπως αναφέρθηκε τα πλεονεκτήματα στην άμυνα στο σχήμα Μπράμου-Μασιούλις,αλλά μη αποδοτικό δίχως την ύπαρξη ενός εξαιρετικού ballhandler δημιουργού(ο ΔΔ ξεζουμίζεται σε αυτή την περίπτωση) και ενός 5αριού που ποστάρει καθαρά.
    Πχ. η Τσσκα μπορεί να παίξει στα wings με Μίτσοβ,Γουιμς(αν και μιλάμε για παίκτες που βάζουν τη μπάλα στο παρκέ όπότε αλλάζουν τα δεδομένα εν μέρει) ή έναν εκ των δύο στο 2 και τον Κριάπα στο 3 όταν διαθέτει Τεόντοσιτς και Κρστιτς στην 5άδα.....

    Τα 5άρια του Όσφπ είναι σαφές ότι δεν έχουν προσωπικούς πόντους παρά μόνο εξαιρετικά στοχευμένα και σε λίγες περιπτώσεις..Το μόνο που αποκόμισε από τις αλλαγές αυτές ο Όσφπ είναι ότι ανέβασε πολύ την εναέρια άμυνα του πάνω από το καλάθι(αν και έχασε σε πόδια στο πικ ν ρολ).
    Ένα πιθανό πολύ καλό κέρδος στην πορεία για τον Ολυμπιακό και δεν το έχουμε δει τόσο μέχρι τώρα είναι η επαναφορά του Πέτγουει πλήρως και η άνοδος σε τοπ επίπεδο έντασης των τριών παραπάνω παικτών σε σημείο να κρύψουν το καλάθι και να απαγορεύσουν οποιοδήποτε πέταγμα μέσα στο ζωγραφιστό.Μάλλον εκεί πόνταρε ο Μπαρτζώκας όταν αντικατέστησε τον Παπ με τον Λοτζέσκι(ο οποίος είναι ΤΟ λαχείο) κι όχι με έναν αμυντικό-εξολοθρευτή βάζοντας τον "Βέλγο" να παίζει σε φουλ ένταση on the ball defense τζογάροντας την διείσδυση του παίκτη μέσα στο καλάθι για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας....(λέω εγώ τώρα...).
    Κάτι που πρέπει να πιστωθεί πάντως στον κόουτς των ερυθρολεύκων είναι η πάντοτε άψογη διαχείριση του rotation και το recruiting.Πάντα ξέρει τι θα ζητήσει από κάθε παίκτη και πώς θα τον αξιοποιήσει.Δε μπορώ να σκεφτώ παίκτη(εκτός αν θέλετε από Πέρκινς-Γκέτσε ο οποίος όμως ήταν και βούτυρο στην άμυνα) που να μην του έχει βγάλει τα στοιχεία που θέλει στο παρκέ αυτόν τον 1μιση χρόνο(με τρανό παράδειγμα τον περσινό τελικό της Ευρωλίγκα)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ peris.. Ναι υπάρχουν ομάδες αρκετές που έχουν μεγέθη στους πλάγιους απλά οι πράσινοι με το δίδυμο Μπράμος-Μασιούλις βγάζουν σπουδαίο agressiveness στην άμυνα στο ποστ (και χάνουν στην επίθεση όπου παρουσιάζουν ορισμένες φορές στατικότητα). Όντως υπάρχει θέμα στο "5". Σε κάποια φετινή ανάρτηση Ευρωλίγκας είχαμε γράψει για το πόσο επηρεάζει τον Λάσμε η έλλειψη ενός ποστ-5 πίσω του. Νομίζω ότι ο Μπαρτζώκας πρωτίστως γοητεύτηκε από την ικανότητα του Λοτζέσκι να παίξει με τη μπάλα και να πασάρει που άνοιγε νέους ορίζοντες στην επίθεση του ΟΣΦΠ..

      Διαγραφή
  17. Jim, διάβασα το άρθρο σας για τον ΠΑΟ 2-3 φορές, γιατί με προβλημάτισε η απουσία αναφοράς στην ενέργεια που υποτίθεται πρέπει να βγάλει μια ομάδα όταν επιτίθεται. Η παρακάτω πρόταση, είναι για μένα το ζούμι της υποθέσεως.

    (Και με την ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΟΜΗ του παιχνιδιού ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ, η ΜΟΝΗ διέξοδος είναι η ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ η δημιουργία καλύτερων συνθηκών για ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΣΟΥΤ. Έτσι κι αλλιώς, εκεί θα καταφύγουν οι πράσινοι και πάλι στο μέλλον, είναι γνωστό σε όλους. Απέναντι στις καλές αμυντικές ομάδες, η ρουλέτα του τριπόντου θα κρίνει τα πάντα για τον Παναθηναϊκό φέτος.)

    Από το άρθρο, είναι ξεκάθαρο ότι δεν πίστευετε ότι υπάρχει θέμα ενέργειας στην επίθεση (αν και αναφέρεστε στην καλή δουλειά γενικά στα rebound, παρόλο που ο ΠΑΟ είχε ακριβώς τα ίδια rebound, 11 επιθετικά, 21 αμυντικά, σύνολο 32, με τον ΟΣΦΠ στο αντίστοιχο παιχνίδι με την Barca)., αλλά ότι έχει να κάνει, αν κατάλαβα καλά, αποκλειστικά με την άμυνα της Barca κυρίως στο 2ο ημίχρονο. Αν αυτό όντως ισχύει, και η αστοχία, καθώς και η έλλειψη συγκέντρωσης και καθαρού μυαλού, που εμφάνισε ο ΠΑΟ, ειδικά στο τελευταίο πεντάλεπτο, δεν οφείλεται ΚΑΙ στην εμφάνιση κούρασης από την εξοντωτική άμυνα που έπαιξε ο ΠΑΟ, τότε τα πράγματα για την ομάδα είναι πάρα πολύ σοβαρά, γιατί αν δεν αλλάξει το ρόστερ, όπως λέτε, μόνη λύση θα είναι η άμυνα και το τρίποντο, που σημαίνει ότι σε κακές ημέρες (ή με ομάδες που θα παίζουν την ίδια άμυνα με την Barca, αν έχουν τους κατάλληλους παίκτες), ο ΠΑΟ θα χάνει τα παιχνίδια πριν κάν αγωνιστεί. Και με 7-8 παίκτες μέσου όρου περίπου στα 30.5 χρόνια (Μπράμος,Curry, Φώτσης, Ukic, 3D, Lasme, Gist, Maciulis), πώς θα μπορεί να παίζει αυτή την άμυνα για 40 λεπτά, όταν θα χρειαστεί να το κάνει συνεχόμενα (π.χ. ανά 2 ημέρες στα play-off) χωρίς εξωτερική βοήθεια? Με την Barca έπαιξε αυτή την άμυνα για περίπου 20 λετπά και όλοι είδαμε τελικά το αποτέλεσμα.

    Για αντιπαραβολή, παραθέτω, τον μέσο όρο των οκτώ βασικών του ΟΣΦΠ (Petway, Dunston, VSpan, Simmons, Lojeski, Πέρπε, Πρίντεζης και Μάντζαρης) που είναι 28.3 χρόνια περίπου. Τον Σλουκ που παίζει περίπου 19 λεπτά κατά μέσο όρο στη Euroleague, δεν τον υπολόγισα γιατί ο ΠΑΟ δεν έχει ένατο παίκτη που να παίζει τόσο για να θεωρηθεί βασικός. Με τον Σλουκ ο μέσος όρος των 9 πέφτει στα 27.8 χρόνια, σχεδόν 3 λιγότερα από αυτόν του ΠΑΟ.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλέξη.. Θα σου πω κάποια πράγματα που νομίζω θα σε βοηθήσουν στο μέλλον. Οι αριθμοί των ριμπάουντς σαν νούμερα δε μπορούν να συγκριθούν σε δύο διαφορετικά παιχνίδια. Τα 26 π.χ. στο ματς Α μπορεί να είναι πολύ καλή δουλειά και τα 30 στο Β κακή γιατί πολύ απλά παίζουν ρόλο οι διεκδικούμενες μπάλες, ο ρυθμός, οι κατοχές.. Οπότε μη μπαίνεις σε συγκρίσεις τέτοιου είδους, δε λειτουργούμε έτσι εδώ μέσα. Ο Ολυμπιακός σαφώς και έχει πιο βαθύ/λειτουργικό ρόστερ (σημαντικός ο συνδυασμός αλλιώς δεν έχει νόημα), το έχουμε πεί πολλάκις από τον Σεπτέμβρη εδώ μέσα. Αλλού πλεονεκτεί ο Παναθηναϊκός..

      Διαγραφή
    2. Jim, σαφώς και δεν διαφωνώ για τη σύγκριση των rebounds στα δύο αυτά παιχνίδια, γιατί βέβαια ήταν δύο διαφορετικά παιχνίδια με διαφορετική παραγωγικότητα και κατοχές, (τελείως διαφορετική ομάδα ο ΟΣΦΠ από τον ΠΑΟ), αλλά αναφερόμουν ΜΟΝΟ στην ενέργεια και προσπάθεια που έκαναν οι δύο ομάδες για να πάρουν αυτά τα rebound, και όχι στο αν τα 32 rebounds ήταν καλή ή κακή επίδοση (με βάση το παιχνίδι που έγινε, άσχετα αν είχαν απέναντι τους την ίδια ομάδα, Barca) π.χ. για τον ΟΣΦΠ. Τώρα αν αυτά τα στοιχεία (αριθμός rebounds, είδος παιχνιδιού, αλλά και ομάδων) είναι 100% αλληλένδετα, τότε πάω πάσο.

      Επειδή δεν μου απαντήσατε στο ερώτημα του σχολίου μου, για το αν ή όχι η ενέργεια που μπορεί να βγάλει ο ΠΑΟ στην επίθεση μετά από την υπερπροσπάθεια στην άμυνα παίζει ρὸλο ή όχι στην κακή του παραγωγικότητα και ποιότητα επιθετικών επιλογών, θα υποθέσω ότι ισχύει ότι γράψατε στο άρθρο σας, και κατά συνέπεια ο ΠΑΟ δεν έχει πρόβλημα ενέργειας και κούρασης στο τέλος των αγώνων, άρα τα αποτελέσματα στην επίθεση του οφείλονται 100% στην άμυνα του εκάστοτε αντιπάλου του (δεν αναφέρομαι στο γεγονός ότι λόγω του τρόπου που αγωνίζεται, πάντοτε σε αργό τέμπο και επιδιώκοντας μικρό αριθμό κατοχών, κρατάει όπως είναι λογικό τα παιχνίδια του σε χαμηλό σκορ, αλλά στην ποιότητα , ενέργεια και συγκέντρωση που βγάζει στην επίθεση).

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα Jim και συγχαρητήρια για τα άρθρα σου. Περιμένουμε πως και πως κα=άθε καινούρια σου ανάλυση να ξεστραβωθούμε!
    Ήθελα τη γνώμη σου για την TBL στην Τουρκία. Θεωρείς ακλόνητο φαβορί τον Ζοτς ή πιστεύεις οτι ο Ιτούδης έχει πιθανότητες, ειδικά αφού πιθανότατα θα έχει και το πλεονέκτημα έδρας. Δίνεις πιθανότητες σε Εφές, Γαλατά?

    Ευχαριστώ,
    Pirlo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αντρέα.. Σε ευχαριστώ πολύ. Σιγά τον γκουρού.. Μια χαρά "βλέπετε" όλοι εδώ μέσα και αυτό με τιμά. Ακλόνητο φαβορί δεν υπάρχει. Φενέρ και Γαλατά θα δώσουν μεγάλη μάχη, μαζί και η Μπάνβιτ που ψωνίζει από το Hoopfellas.. Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα βλέπω αυτήν τη τριάδα.

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα σε όλους! Με βάση όλες αυτές τις αδυναμίες του ΠΑΟ που λέμε όλοι πως διακρίνουμε στην επίθεση θα θελα να κάνω μια ερώτηση κ προς εσένα Jim, αλλά κ προφανώς όποιος άλλος θέλει να πει τη γνώμη του καλοδεχούμενος: Θεωρείτε λοιπόν πως για να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό η επίθεση του ΠΑΟ είναι καλύτερο να αξιοποιηθούν και διαφορετικά οι υπάρχοντες παίχτες ή χρειάζεται η ομάδα μια έξτρα προσθήκη; Αν υποθέσουμε προφανώς πως υπάρχει παίχτης στην αγορά που μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά (δεν ξέρω σε τι θέση θα ναι αυτός), θεωρείτε "σοφή' κίνηση να προχωρήσει ο ΠΑΟ σε αλλαγή ή υπάρχει κίνδυνος θα διαταραχθούν ισορροπίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γιατρέ.. Δεν είναι εύκολο να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό ο Παναθηναϊκός στο επιθετικό κομμάτι. Ή μάλλον δεν είναι εύκολο χωρίς να επηρεάσει αρνητικά την αμυντική του ισορροπία η οποία είναι αδιαπραγμάτευτη. Εάν μπορούσα και εφόσον έβρισκα κάτι καλό, θα έκανα μια προσθήκη τώρα ενός ποστ-5. Οτιδήποτε άλλο έχει ρίσκο στο κομμάτι της συνοχής.

      Διαγραφή
  20. "η ρουλέτα του του τριπόντου θα κρίνει τα πάντα για τον Παναθηναϊκό φέτος" μου σμπαράλιασες την ψυχολογία! :D

    Είναι λογικό βέβαια, με ελάχιστο ποστ παιχνίδι (λογικό καλές ομάδες να το κλείσουν όταν ο μοναδικός αξιόλογος παίχτης έχει ύψος 1,98m), χωρίς σουτ από μέση απόσταση (ανάλογα με τα φεγγάρια του λάσμε δεν βγαίνει και τον MKΦ/blackhead non-factor).

    Αφού δεν έχουμε τα υλικά για τους 2 προαναφερθέντες τρόπους επίθεσης, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να μεγιστοποιήσουμε τους πόντους που παίρνουμε από βολές (αυξάνοντας και τη θέση μας στις attempted #3 αλλά και την παραγωγικότητά μας #10 - το πρώτο είναι εφικτό, το δεύτερο δεν ξέρω πόσο). Αυτό δεν βλέπω πως αλλιώς μπορεί να γίνει παρά μόνον χρησιμοποιώντας τα γρήγορα πόδια του Ukic (ναι εγκατάλειψη του post παιχνιδιού, τριπόντου) και τον τσαμπουκά/άγνοια κινδύνου του Παππά. Μετωπική επίθεση στο καλάθι, μετά από κάποιο screen στη κορυφή και ανάλογα με την κατάσταση διείσδυση μέχρι τέλους για καλάθι/φάουλ ή split στον ελεύθερο (με σειρά προτεραιότητας). Επίσης σε περίπτωση της βοήθειας από το αντίπαλο "3" παράλληλο slash στη baseline από τον μπράμο (λόγω πιο γρήγορων ποδιών) ή τον Γκιστ αν η βοήθεια έρθει από το "4", τέσπα αυτά είναι ενδεικτικά, αλλά το σκεπτικό μου νομίζω το πιάσατε!

    Τα κερδισμένα φάουλ (βγαλμένα στοχευμένα, με πλάνο) ήταν ανέκαθεν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και βλέποντας τις 5 βολές, μόλις, κερδισμένα φάουλ τις προάλλες τρελάθηκα, κάτι στο οποίο δεν σε είδα να κάνει κάποιο comment και είπα να το θίξω εκ νέου.

    Ακόμη ένα μελανό σημείο της μη ύπαρξης ενός αξιόπιστου "5" πίσω από τον Λάσμε είναι η συνεχόμενα μικρότερη κοινή παρουσία στο παρκέ των δύο bad boys, δεν έχω εξειδικευμένα στοιχεία να το αποδείξω αλλά όλοι το έχουμε δει, παρατηρήσει και σχολιάσει. Χωρίς τους 2 αυτούς μαζί στο παρκέ το αμυντικό performance πέφτει πολύ.

    Μεγάλο μήνυμα, στα μάτια μου, το 20λεπτο του Χαραλαμπόπουλου και μάλιστα οι διαφορετικοί τύποι επιθέσεων στους οποίους κλήθηκε να ανταποκριθεί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υοzh1 δεν είμαι ψυχολόγος, γράφω ότι πιστεύω και μόνο..Πολύ σωστά έθιξες το θέμα των προσωπικών, το οποίο επίσης συνδέεται με το ποστ παιχνίδι. Την εναλλακτική που παρουσιάζεις φίλε όμως την διαβάζει πολύ εύκολα μια καλή άμυνα και θα σε κάνει να ..σκουντουφλάς. Δεν υπάρχουν "μπούκες". Ή μάλλον χρειάζεται να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις πρώτα για να παίξεις στα πόδια και εφόσον έχεις την ικανότητα. Σετ επίθεση χωρίς αξιόλογο ποστ παιχνίδι δύσκολα επιβιώνει..

      Διαγραφή
    2. Ναι εννοείται, μίλησα για 2ο - 3ο χρόνο επίθεσης μέσα στα 24'' αφού πρώτα διερευνήσεις τις επιλογές σου, με πολύ κίνηση και ταχύτητα στη κυκλοφορία, να δημιουργηθούν οι απαιτούμενοι χώροι για αυτή την κίνηση. Έτσι απλοϊκά που το έχω γράψει προφανώς και μία καλή ομάδα κάθε διείσδυση την καταργεί εύκολα, απλώς μία ιδέα έριξα στο τραπέζι η οποία αποσκοπεί περισσότερο στο πως να κερδίσεις φάουλ. Εδώ θέλω να σημειώσω τις συνεχόμενες διεισδύσεις του Καϊμακόγλου (που δεν τον λες και καλύτερο του Μπράμου με τη μπάλα κάτω :P) στον ημιτελικό με τη CSSKA το 2011, αν θυμάσαι, που είχαν αποδώσει τα μέγιστα. Νομίζω συμφωνούμε ότι θέλουμε ενίσχυση στο "5" πρωτίστως (εκτός αν κατάλαβα λάθος :D).

      Διαγραφή
  21. Συμφωνω με τον φιλο y0zh1 που ανεφερε οτι η λυση για να παρει ποντους η ομαδα πρεπει να στραφει στις ''μπουκες'' οπως τις λεω εγω. Ο Ουκιτς σ αυτο το στοιχειο βασιζοταν και οχι στο σουτ και στο διαβασμα- οργανωση παιχνιδιου. Αυτο που εχω παρατηρησει στον Παππα ειναι οτι εχει "αδυναμα" ποδια..Δεν λεω για το αλμα του αλλα για την κινηση του. Δεν μπορει να περασει ευκολα αντιπαλο και κανα κατι σπαστικες κινησεις οταν εχει τη μπαλα και τον πιεζει ο αντιπαλος. Κοιτα μονο το καλαθι...μονο...το κεφαλι κατω και γιουρια..Πιστευω πιο πολυ στον Βλαντο..δεν ξερω εχω ενα προαισθημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Σάσα.. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός πρέπει να πατήσει πιο πολύ ζωγραφιστό αλλά πρέπει να το κάνει σωστά και με πλάνο.Και πάνω από όλα σε συνάρτηση με την αμυντική του ισορροπία. Σκεφτείτε να αρχίσει τις "μπούκες" ο κεντρικός σου παίκτης (π.χ. Ούκιτς). Δε θα προλαβαίνεις να μετράς lay ups πίσω..

      Διαγραφή
  22. καλησπερα σε ολους
    πολυ σοβαρη αναλυση τζιμ.πες μου κατι.τα παιχνιδια με τα οποια ασχολεισαι τα βλεπεις ξανα σε βιντεο?ειναι εξαιρετικα σπανιο να μην εισαι προπονητης και να βλεπεις τοσα πραγματα με τη μια.αλλα και προπονητης νασαι δεν ειναι ευκολο.
    θα ηθελα να συνδραμω συμπληρωνοντας ενα εξαιρετικο τρικ που εκανε ο πασκουαλ στον παναθηναικο και που ισως σου ξεφυγε.
    εβγαζε τον σαδα μεσω loop καταστασεων,στο αριστερο wing.αυτο συνηθως το χρησιμοποιουν οι προπονητες για τους σκορερς τους και τελειοποιηθηκε το 2003 με ton iverson οταν και προς τιμην του μετονομαστηκαν τα plays με λουπες σε iverson series.o διαμαντιδης λοιπον ακολουθουσε ως λιμπερο το σαδα.ο ναβαρο πασαρε το σαδα,ο σαδα επεστρεφε στο ναβαρο και ο διαμαντιδης εκλεινε προς το ναβαρο ο οποιος απειλει.ο ναβαρο επεστρεφε στο σαδα που ητν αμαρκαριστος και με μια τριπλα τελειωνε με μισο μπασιμο ανενοχλητος.εκπληκτικο τρικ(εγινε 3 φορες νομιζω,πρεπει να ξαναδω το ματς) για παιχτη ο οποιος δεν τη βαζει και τον αντιμετωπιζουν ως αμπαλο.μπραβο στον πασκουαλ λοιπον
    TROUBLE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος ο trouble...μου κανει ομως εντυπωση που εγινει το play ΜΟΝΟ γυρω απο το sada οπως ακριβως λες..η συγκεκριμενη επιθετικη κατασταση ειναι για σκορερς και ο σαδα μαλλον δεν ειναι τετοιος παικτης...ειναι κατασταση-τρικ που μπορει να γινει πολλες φορες σε ματς και θα μπορουσε η μπαρτσα να το κανει ακομη καλυτερα με τον ολεσον...και εγω κατ εξοχην το εχω δει τοσο απο τον answer αλλα και σε μικροτερο βαθμο απο Deron Williams, παλια στη utah...

      favors

      Διαγραφή
    2. Σωστός TROUBLE!
      Πάρα πολύ ορθή η παρατήρηση σου για το τρίκ του Πασκουάλ.
      Προσωπικά πιστεύω ότι αυτά τα μικρά τρικ προσαρμογής αναδεικνύουν πολλά για το επίπεδο των προπονητών και την λειτουργία του προπονητικού τιμ σε μία ομάδα.

      Dali.S

      Διαγραφή
    3. να απαντησω στο φιλο favors.ναι εγινε μονο απο το sada γτ μονο με εναν τυπο που δεν απασχολει την αμυνα α μπορουσε να γινει αυτο το τρικ.ολη η σκεψη του πασκουαλ ηταν να φερει το λιμπερο αμυντικο του σαδα(διαμαντιδη) κοντα στη σουπερ απειλη της μπαρτσελονα(ναβαρο).ωστε με την επιστροφη της πασας να σκοραρει ευκολα και γρηγορα στο 1 δευτερολεπτο που του αναλογουσε ο σαδα.
      TROUBLE

      Διαγραφή
    4. Πολύ ωραίος ΤROUBLE...
      Το είχαμε δει και στο ΣΕΦ αυτό αν θυμάμαι καλά...
      Ο Σάδα έπαιζε στην κορυφή,ο Ναβάρο έβγαινε από τα σκριν,ερχόταν πάνω του η βοήθεια από τον παίκτη του Σάδα ο οποίος έκοβε κάθετα μόνος του,έπαιρνε τη μπάλα από τον Ναβάρο και έμπαινε μέσα στο καλάθι.Εκεί συνήθως ερχόταν παίκτης(το 4άρι κυρίως) του Όσφπ και σε αυτή την περίπτωση ο Ισπανός έδινε στον παίκτη που έκοβε από τη baseline στο καλάθι για να τελειώσει(βλ.Λόρμπεκ).

      Διαγραφή
    5. δυστυχως δεν ειδα το συγκεκριμενο ματς peris, ομως αυτο που λες ειναι πιθανοτατο,μιας και ειναι της ιδιας λογικης.σωστος...
      TROUBLE

      Διαγραφή
  23. Στην ηττα απο τη Μπαρτσελονα εχει μεγαλο μεριδιο ευθυνης ο coach Πεδουλακης.Και οχι γτ μποχου κλπ κλπ,αλλα γτ κανει κατ'εμε ενα σοβαροτατο λαθος.Τους 2 παιχτες που ηταν διψηφιοι στα τελευταια ματς(Καρι,Μαυροκεφαλιδης) τους αφηνει εκτος στο μεγαλυτερο διαστημα ττου αγωνα.Ο Καρι παιζει συνολικα 7 λεπτα(μαζι με τα 2 σχεδον ''σκοτωμενα'' του τελους οπου ειχαν κριθει τα παντα) απο τα 17 που επαιζε στα προηγουμενα ματς.Καλως η κακώς ειναι ο καλυτερος σουτερ της ομαδας.Ο Μαυροκεφαλιδης με το που κανει μια λαθος ενεργεια τον πεταει εξω και δεν τον ξαναβαζει.Για το στυλ Σαδα παιξιμο στον Χουερτας τα ανελυσες.Η ομαδα παει μονοπατα.Επισης,δε μπορω να κατλαβω το κολλημα με τον Ukic απο τη στιγμη που και προπονησεις του λειπουν και κατουσιαν δεν προσφερει πουθενα(ασχετως αν δε μου αρεσει γενικοτερα το στυλ του σαν παιχτης γενικοτερα).Οποτε σε αυτη την περιπτωση αναρωτιεμαι γτ δε βαζει τον Παππα,ο οποιος ειναι παιχτης που εχει τη δυνατοτητα να αλλαξει τη ροη ενος παιχνιδιου.Θα μου πεις δεν ταιριαζει με τα υπολοιπα γκαρντ?Οκ,Ποσο χειροτερα μπορει να οργανωσει το παιχνιδι απο τον τροπο που το κανει ο Ukic?Ποσο χειροτερη αμυνα μπορει να παιξει?Εν ολιγοις,ετσι οπως ειναι η ομαδα τωρα ακριβως,αλλαζεις τους ρολους των 2 αυτων παιχτων και βαζεις τον Παππα να παρει το χρονο του Ukic και τουμπαλιν.Ετσι οπως παιζει αυτος ο Παναθηναικος το ταβανι του ειναι οι νικες με τον Ολυμπιακο λογω του οτι τα κορμια του Ολυμπιακου 'ματσαρουν' δυσκολα τα αντιστοιχα του Παναθηναικου.Και στην τελικη πρεπει να σκοραρεις.Πως θα το κανεις αυτο εχοντας 4 αμυντικογενεις παιχτες μεσα συνεχεια?Αν θελεις να κανεις το βημα παραπανω πρεπει να παρεις ρισκα.Μιλαω για συγκεκριμενα ματς με 2-3 ομαδες στην Ευρωπη οπως Μπαρτσα,Ρεαλ και Τσσκα.Ο Πεδουλακης εχει επιλεξει να παιζει η ομαδα σε safe mode,το οποιο δειχνει και την ατολμια του προπονητη.Επαναλαμβανω.Δε μιλαω για τρελες αλλαγες στην υπαρχουσα κατασταση.Καποιες μικρες λεπτομερειες ομως που σαυτο το επιπεδο κανουν τη διαφορα.Ιδωμεν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @jim
    η αναλυση sου jim για τον τροπο αντιμετωπισης του παο απο την μπαρτσα ηταν
    η αψογη.
    επισης ταιριαζει ο τροπος που χτυπησε η μπαρτσα τον παο με πολλες αποψεις που εχουμε αναφερει απο εδω για το πως θα μπορουσε ο ολυμπιακος να αντιμετωπισει τον παναθηναικο.πχ να δινει τα σουτ σε γκιστ και ουκιτς.κατι αναλογο που κανει αλλωστε και ο παο σε αντιστοιχες περιπτωσεις.
    συμφωνω οτι η μακαμπι αυτοκτονησε,καθως ο μπλατ ως one night stand προπονητης ,χανει σπανια τετοια παιχνιδια,π.χ περυσι στο σεφ εκανε περιπατο στο τοπ 16.αλλα μετα τα γνωστα...3-0 απο ρεαλ.
    η μιλανο ειναι πολυ δυνατη στην εδρα της με οπλο το τρομερο ξυλο που ριχνει εχοντας και την ευνοια να μην σφυριζονται ουτε τα μισα,ομως μην γελιόμαστε,ομαδα χωρις συνεργασιες εχει περιορισμενο ταβανι και εγω την ποιοτητα του προπονητη τη βλεπω στις συνεργασιες!!!
    υ.γ.πολυ δυσκολο παιχνιδι το εφες ολυμπιακος την αλλη εβδομαδα.
    κυριως λογω του οτι δεν ξερω το βαθμο συγκεντρωσης του ολυμπιακου ενόψει παναθηναικου.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α μπράβο! Και εγώ έχω την εντύπωση ότι η Αρμάνι παίζει πολύ ξύλο στην έδρα της. Με την εύνοια των διαιτητών πάντα.

      Διαγραφή
  25. Σαφώς η Αρμάνι έχει βελτιωθεί πάρα πολύ , σίγουρα παίζει πολύ ξύλο στην άμυνα με την ανοχή των διαιτητών και μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι το final four γίνεται στο Μιλάνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Παίδες καλημέρα!
    Γράφω εκτάκτως γιατί Jim μου κατέστρεψες την ψυχολογία!!!
    Υπάρχει, εκτός τριπόντου, άλλος τρόπος βελτίωσης της επιθετικής εικόνας του Παναθηναικού? Η΄μόνο τρίποντο και άγιος ο θεός? Προσθήκη εγώ δεν βλέπω να γίνεται πόσο μάλλον πενταριού.
    Θα μπορούσε ο Παναθηναικός στο ματς με Μπαρτσελόνα να τρέξει στον αιφνιδιασμό για κάποιους εύκολους πόντους?
    Και μια τελευταία επισήμανση: Εφόσον ο Πεδουλάκης είχε το συγκεκριμένο αμυντικό πλάνο στο μυαλό του είναι έγκλημα που δεν πήρε τον Ντορσεϊ, ειδικά αφού μπορούσε να τον προσεγγίσει από τον περσινό χειμώνα, πολύ πριν μπλεχτεί στο παιχνίδι η Μπαρτσελόνα με το παχύ πορτοφόλι. Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο κοουτς δεν γουστάρει τα αργά πεντάρια με post (δεν κράτησε Σοφο, δεν αξιοποιεί Μαυρο στη ρακέτα) γιατί χάνουν σε αμυντική ενέργεια.
    jpg13
    Υ.Γ. Αν η λύση στο πρόβλημα είναι ο Βουγιούκας καήκαμε. Αργός, νωχελικός, μηδέν οξέα, μηδέν λιπαρά, πιο βούτυρο πεθαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όμως, ένας τέτοιος post up ψηλός (χωρίς να το προσωποποιούμε) θα άλλαζε καταστάσεις τώρα.

      Διαγραφή
    2. Jim εννοείται ότι δεν έχω τις γνώσεις για να αμφισβητήσω την άποψή σου. Με τον Βουγιούκα απλά είμαι προκατειλημμένος. Είχα βαρεθεί να μετράει γκολ φαουλ του Χαινς στους τελικούς πρωταθλήματος του 2012. Μια απορία όμως ακόμα. Ο Μαυροκεφαλίδης δεν είναι post up ψηλός? Νομίζω ότι διαθέτει κινήσεις στη ρακέτα ή όχι?
      jpg13

      Διαγραφή
    3. Εννοείτε να με αμφισβητήσεις, καλά κάνεις, δεν είμαι σοφός, κουβέντα κάνουμε..! Έχει ποστ παιχνίδι ο Μαυροκεφαλίδης αλλά δεν είναι αυτό που λέμε στην αργκό του μπάσκετ ωμός post player όπως ο Σόφο ή ο Βουγιούκας.

      Διαγραφή
  27. καλημερα στην παρεα.....ισως μια λυση στο επιθετικο αδιεξοδο του πεδουλακη να ηταν το τρεξιμο στον αιφνιδιασμο,ειδικα απεναντι σε βαριες ομαδες τσσκα,μπαρτσελονα θα εδινε λυσεις ,ο παναθηναικος εχει ακομα και ψηλους που μπορει να ανταπεξελθουν σε αυτο το παιχνιδι....αν τωρα δεν βγουν μπροστα μαυροκεφαλιδης,βλαντο,παππας η ομαδα δεν εχει τυχη.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο παναθηναικος στο συγκεκριμενο παιχνιδι ετρεξε.ηταν σαφεστατος ο προσανατολισμος να τρεξει το γηπεδο.και αυτος ηταν ο τζογος του πεδουλακη.επελεξε να χτυπησει τον τομιτς στις επιστροφες μιας και εμοιαζε ατρωτος στο 5 vs5 για τους λογους που ανεφερε ο τζιμ,μην τα ξαναλεμε.ηταν ομως τζογος γιατι μια ομαδα που παιζει σετ δεν μπορει να αλλαξει προφιλ σε ενα παιχνιδι.δεν εχει σημασια αν εχει ψηλους που μπορουν να τρεξουν το γηπεδο.σημασια εχει οτι εχει το διαμαντιδη που δεν ειναι και το καλυτερο του.και ακομα περισσοτερη σημασια εχει οτι ο προπονητης του παο θελει να ελεγχει το παιχνιδι φαση-φαση.οι προπονητες αυτοι εχουν πολλα καλα,αλλα μεσα στα καλα τους σιγουρα δεν ειναι η αναπτυξη του αιφνιδιασμου και της πρωτοβουλιας των παιχτων
      TROUBLE

      Διαγραφή
    2. Σωστά. Γενικά η άμυνα της Μπάρτσα είναι εξαιρετική όταν στηθεί.

      Διαγραφή
  28. Έχοντας δει την αντιμετώπιση του πεδουλάκη στους παίχτες που δεν έχουν το κορμί που απαιτείται για το αμυντικό του παιχνίδι,μου κάνει εντύπωση που σε αυτό το μπλόγκ είναι διαδεδομένη η άποψη πως θα ταίριαζε ένας σαν τον βουγιούκα.
    Εκτός αν νομίζετε πως ο συμπαθής κατα τα άλλα ίαν θα μετατραπεί σε αμυντικό φόβητρο με πλάγια βήματα αστραπιαία.
    Έτσι με το αγνό αγελαδίσο βλέμμα του,αν ο αργύρης τον κρατάει στο παρκέ παραπάνω απο 30'' θα μου φαίνεται πως έχει καταπιεί βαρβιτουρικά πριν το ματς και δεν πολυνιώθει τι γίνεται στο παρκέ.

    Όσο υπάρχει αργύρης στον πάγκο,μόνο καλοί,γρήγοροι και δυνατοί αμυντικοί θα έχουν ενεργό ρόλο στο ροτέισον.Τώρα αν στην επίθεση δεν βάζουν γκολ ούτε με συστημένο γράμμα,δεν βαριέσαι?Το θέμα είναι να κρατήσουμε το 0 στην άμυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην επίθεση λείπει ένας τέτοιος ψηλός. Μήπως ο Σόφο πέρυσι έκανε τη διαφορά στην άμυνα..?

      Διαγραφή
  29. επειδη διαβαζω πολλες αποψεις παιδιων οτι ο παναθηναικος πρεπει να τρεξει κτλ....
    παιδια πως θα τρεξει μια ομαδα με ροτεισον 8 παικτων ακ των οποιων ειναι γκαρ ο διαμαντιδης που δεν αντεχει τρανζισιον για πολυ ωρα ο ουκιτς με προβλημα και ο καρι που και αυτος λογω ηλικιας δεν νομιζω να εχει τις αντοχες για πολυ ωρα.
    τοτε λοιπον πας να ανοιξεις το ροτεισον και να βαλεις μεσα παικτες που ειναι δεδομενο οτι θα χασεις πολλα απο αυτα που σε οδηγουν με ασφαλεια.δηλαδη την αμυνα.
    αν για παραδειγμα ο παο μπει σε διαδικασια να παιξει τρανζισιον παιχνιδι με ολυμπιακο,ρεαλ,μακαμπι,μπαρτσελονα,στο ημιχρονο δεν θα πινουν νερο,αλλα ορο και εκτος αυτου οι αμυντικες του αδυναμιες με τη χρησιμοποιηση παικτων οπως μαυροκεφαλιδης,γιανκοβιτς,μπατιστ,παππας,θα ειναι τοσο σημαντικες που θα τον εχουν βγαλει εκτος ρυθμου και εκτος παιχνιδιου.
    μα στην αρχη της χρονιας προσπαθησε να ανοιξει το ροστερ και ειδε οτι δεν γινεται.εχει θεμα και στην επιθεση αλλα κυριως στην αμυνα.
    οποτε...και σωστα για εμενα...το πηγαινει ετσι ωστε ναι μεν να γνωριζει τις αδυναμιες του,αλλα να πονταρει οτι δεν υπαρχουν και πολλοι που ξερουν και να τις διαβαζουν , αλλα κυριως πως να τις χτυπουν,ενω θα πρεπει να εχουν και τα εργαλεια να το κανουν.πχ η μπαρτσελονα το εκανε,ο ολμπιακος δεν το εχει κανει.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς. Δεν γίνεται να αλλάξει το DNA της ομάδας. Το μόνο που μπορεί να γίνει (το είδαμε σε προηγούμενα ματς αλλά όχι με την Μπάρτσα) είναι να χτυπήσει ελεγχόμενα στο transition. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση με τον Ούκιτς παρά μόνο με μεγάλες πάσες από τον Διαμαντίδη. Χωρίς δηλ. να απαιτείται ο pg να μεταφέρει πολύ την μπάλα. Όταν είναι στο παρκέ ο Κάρι υπάρχει η δυνατότητα να χτυπήσε με μακρινό σουτ ο Αμερικανός ή να εκμεταλλευτεί τα πόδια των Γκιστ, Λάσμε, Φώτση που μπορούν να τρέξουν καλά το γήπεδο. Αλλά όλα αυτά με βάση την δομή του ρόστερ και το rotation του Πεδουλάκη μπορεί να γίνει μόνο στοχευμένα και όχι σε μόνιμη βάση.

      Διαγραφή
    2. θα μπορουσε ομως ελεγχομενα απεναντι σε μπαρτσελονα να προσπαθησει 4-5 φορες σε ολο το παιχνιδι να αλλα ξει τον ρυθμο και να αποκτησει αλλη ψυχολογια....μου θυμιζε ομαδα ποδοσφαιρου που παει για το 0-0...εννοειται πως αν ανοιξει γενικα το ρυθμο με ρεαλ ολυμπιακο θα φαει τα μουτρα του,αλλα με μετρο απεναντι σε βαριες ομαδες δεν ειναι ασχημη ιδεα.....stonerook

      Διαγραφή
    3. συμφωνω σε ολα πλην ενος(΄?).θεωρεις οτι ο παναθηναικος δεν προσπαθησε να τρεξει με τη μπαρτσα?εγω παντως καταλαβα οτι προσπαθησε ακομα και ατακτως να χτυπησει σε πρωτο χρονο
      TROUBLE

      Διαγραφή
    4. Έτσι, stone.
      Δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη να τους πει ο Άρτζι ξεχάστε αυτά που σας λέω 1,5 χρόνο. Σήμερα τρέχουμε του σκοτωμού.
      Το ελεγχόμενο και επιλεγμένο transition πρέπει να το επιδιώξει ο coach. Πρέπει να ξεπεράσει τις αναστολές και την ανασφάλειά του μήπως και βρει μια ακόμα εναλλακτική στην επίθεση. Είναι κρίμα να πηγαίνει στράφι το αμυντικό performance της ομάδας. Δεν γίνεται να μην μπορείς να βάλεις 65 πόντους για να πάρεις τέτοια ματς.

      Διαγραφή
    5. TROUBLE ισως να το ειχε στο μυαλο του ο κοουτς αλλα οπως ειπε και ο 77 το DNA μιας ομαδας δυσκολα αλλαζει,θελει και τα καταλληλα υλικα βεβαια,ο παππας και ο βλαντο αυτο το παιχνιδι μπορουν να το τρεξουν...σε δυο χρονια ομως.....stonerook

      Διαγραφή
    6. ο παναθηναικος στο συγκεκριμενο παιχνιδι ετρεξε.ηταν σαφεστατος ο προσανατολισμος να τρεξει το γηπεδο.και αυτος ηταν ο τζογος του πεδουλακη.επελεξε να χτυπησει τον τομιτς στις επιστροφες μιας και εμοιαζε ατρωτος στο 5 vs5 για τους λογους που ανεφερε ο τζιμ,μην τα ξαναλεμε.ηταν ομως τζογος γιατι μια ομαδα που παιζει σετ δεν μπορει να αλλαξει προφιλ σε ενα παιχνιδι.δεν εχει σημασια αν εχει ψηλους που μπορουν να τρεξουν το γηπεδο.σημασια εχει οτι εχει το διαμαντιδη που δεν ειναι και το καλυτερο του.και ακομα περισσοτερη σημασια εχει οτι ο προπονητης του παο θελει να ελεγχει το παιχνιδι φαση-φαση.οι προπονητες αυτοι εχουν πολλα καλα,αλλα μεσα στα καλα τους σιγουρα δεν ειναι η αναπτυξη του αιφνιδιασμου και της πρωτοβουλιας των παιχτων
      TROUBLE

      Διαγραφή
    7. Ο ΠΑΟ είχε προσανατολισμό να κυνηγήσει φάσεις στο τρανζίσιον όντως τη Παρασκευή. Η ομάδα από την άλλη δε μπορεί να κάνει τέτοια μετάβαση και να ανοίξει το τέμπο μόνιμα. Δεν είναι αυτός ο Πεδουλάκης.. Και με τον Διαμαντίδη επιβάλλεται να παίξεις σετ.

      Διαγραφή
    8. @77
      γεια σου seventy seven
      βασικα αυτο που λες...η σεντρα με οφ σαιτ παιχτη...ειναι πρωτευοντας αιφνιδιασμος.
      αυτο το κανουν ολοι.δεν εχει να κανει με τρανζισιον φιλοσοφια στο παιχνιδι.
      ολες οι ομαδες 2-3 τετοιες φασεις θα τις βγαλουν.
      gskordak

      Διαγραφή
    9. Καλημέρα gskordak.
      Όχι, ρε φίλε. Δεν αναφερόμουν σε πρωτεύοντα αιφνιδιασμό. Αυτός, αν έρθει, θα είναι από κάποιο κλέψιμο ψηλά (το έχουμε δει από Μπράμο και Γκιστ, κυρίως). Και σίγουρα αποτελεί εξαίρεση.
      Εγώ μιλάω για καθαρό transition. Τελευταία το έχουμε δει με κύριο εκφραστή τον Κάρι ο οποίος παίρνει την μπάλα από τον Διαμαντίδη κι ενώ έχει περάσει το κέντρο του γηπέδου. Δεν κουβαλά δηλ. την μπάλα ο παίκτης που παίρνει την πρώτη πάσα. Το αντίθετο από ό,τι γίνεται για παράδειγμα με τους γκάρντ του Ολυμπιακού, ειδικά όταν έπαιζε ο Λο ο οποίος μπορεί να τελείωνε την φάση ακόμα και ο ίδιος.
      Στον ΠΑΟ, λοιπόν, ο Κάρι είτε εκτελεί με σουτ (ακόμα και τρίποντο) είτε πάει μέχρι μέσα με drive είτε ξαναδίνει την μπάλα στον Διαμαντίδη κι αυτός ψάχνει τον Φώτση (σε δεύτερο χρόνο) για τρίποντο (συνήθως στην κορυφή) είτε τους Λάσμε-Γκιστ στην καρδιά της ρακέτας. Αυτό που λέγαμε τρέιλερ παλιά. Άντε και μερικές σκόρπιες φάσεις με τον Μπράμο (αντί του Κάρι) για να τελειώσει με κάρφωμα.

      Διαγραφή
  30. Απίστευτος τύπος ο Ραζνάτοβιτς!!! Στη συνέντευξή του στο gazzerta δίνει ρεσιτάλ.
    Μέχρι και υποδείξεις τεχνικής φύσης σε προπονητές.
    Αμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πιο απιστευτες ηταν οι δικαιολογιες του για τον τεπιτς!! και αντε να πεις επαιξε σε λαθος θεση επι ομπρα.. και μονο τις υπολοιπες χρονιες που τις δικαιολογει σαν στραγαλια μου φτανει!!

      Διαγραφή
    2. Το χειρότερο απ’ όλα ήταν το unfair για τον Μπαρτζώκα. Ότι δηλ. η περσινή Ευρωλίγκα ήταν κι αυτή αποτέλεσμα της δουλειάς του Ίβκοβιτς.
      Προφανώς, ο τσαρλατάνος ο Σέρβος μάνατζερ, πάει να κάνει το άσπρο μαύρο. Εκεί, βέβαια, ο δημοσιογράφος (ο ποιός;) θα έπρεπε να του κάνει την ερώτηση γιατί έφυγε το καλοκαίρι του 2012 από την ομάδα ο Ντούντα. Μήπως γιατί δεν πίστευε στο repeat; Μήπως επειδή δεν ήθελε να φάει τη λέζα όπως την επόμενη σεζόν του ευρωπαϊκού του 1997; Μήπως επειδή θεώρησε ότι αυτή η ομάδα, με αυτό το budget και με αυτό το ρόστερ είχε ήδη ξεπεράσει το ίδιο της το ταβάνι;
      Οι επιλογές του Ίβκοβιτς είναι απόλυτα λογικές, επαγγελματικές και φυσιολογικές. Οι περισσότεροι στην θέση του το ίδιο θα έκαναν. Έφτασε μια ομάδα στο pick της και θεώρησε ότι είχε ολοκληρώσει το έργο του. Αλλά όχι να του πιστώσουμε και την Ευρωλίγκα ενώ δεν βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας.
      Τέλος πάντων ο Ραζνάτοβιτς έχει σημαδέψει αλλού πλέον. Το χαρτί βρίσκεται στην Τουρκία και εκεί έχει ρίξει δίχτυα για να ψαρέψει. Το επόμενο θήραμα ονομάζεται Εφές.

      Διαγραφή
    3. Με την ευκαιρία. Θυμίζει στην κοψιά τον μέγιστο Λάζαρο Λέσιτς ή μου φαίνεται;

      Διαγραφή
  31. τα εκληματα πεδουλακη του καλοκαιριου θα μας κυνηγουν ως το τελος της χρονιας και θα ειναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ.........................μπατιστ μαυροκεφαλιδης καρι και αυτο το κατι σαν κανω βολτα και σουταρω του φετινου ουκιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εσυ δηθεν μου ταχα ΠΑΟ ησουν μπροστα και ξερεις οτι το εγκλημα το διεπραξε ο κοουτς;;.Ο Μπατιστ ειπε οτι ο ιδιος ο προεδρος τον πηρε στο αμερικα.

      Διαγραφή
    2. Μαλιστα. Εγκλημα το να έρθει να κλείσει τιμητικά την καριέρα του στον ΠΑΟ ενας απο τους πιο εμβληματικους παιχτες του (και σιγουρα ο ξενος με τη μεγαλυτερη διαρκεια προσφορας). Ευτυχως η ΚΑΕ ΠΑΟ δεν σκεφτεται ετσι, για αυτο και -σε αντιθεση με τον ποδοσφαιρκο ΠΑΟ οπου οι περισσοτεροι ριχνουν μαυρη πετρα πισω τους - ολοι οι πρωην παιχτες μιλανε με τα καλυτερα για το πέρασμά τους από την ομάδα.

      Το λαθος του προπονητη ειναι που δεν βλεπει πως ο Μαικ μπορει να δωσει λιγα πραγματα πλεον στο καθαρα αγωνιστικο σκελος και περισσοτερα στο σκελος των αποδυτηριων, μενταλιτυ κλπ., χωρις βεβαια να σημαινει πως δεν θα υπαρχουν ματς οπου θα μπορει και να βοηθησει λιγα λεπτα.

      Ο Μπατιστ επισης θα μπορουσε ΚΑΛΛΙΣΤΑ να μενει εκτος 12αδας σε ορισμενα παιχνιδια, αν ο Λουκας παρει περισσοτερο χρονο και με δεδομενο οτι μπορει να βοηθησει και ο Γκιστ στο 5. Ετσι θα μπορουσε να παρει χρονο και ο Διαμαντακος. Αλλα, θα μου πειτε, εδω ο κοουτς δεν εμπιστευεται το Μαυροκεφαλιδη, ενα απο τα μεγαλυτερα συμβολαια της ομαδας και -υποτιθεται- 2ο μας σεντερ, θα εμπιστευτει το 19χρονο?

      Αληθεια, γιατι δηλωνει ξανα και ξανα ο Πεδουλακης για "την ενδεια του ροστερ στο ελληνικο στοιχειο" και για το ότι "μειναμε πισω στους Ελληνες παιχτες" οταν ανελαβε αυτος προπονητης? Αφου τον Παππα και τον Γιανκοβιτς, ετοιμους παιχτες στα 24, δεν τους εμπιστευεται, το 19χρονο Διαμαντακο ουτε για δωδεκαδα, τον Περπερογλου τον εδιωξε, τους Καλαθη-Βουγιουκα τους αφησε κι αυτους να φυγουν (αντε, εκει μετρησε και το οικονομικο πες, αλλα και παλι εναν τουλαχιστον θα μπορουσε να προσπαθησει να παρει), το Σλουκα που εμεινε ελευθερος το καλοκαιρι του 2012 ουτε που τον κοιταξε (κι εκεινος βεβαια ανανεωσε με λιγα στον ΟΣΦΠ)...

      Βλεπεις στον ΟΣΦΠ να βαζουν μεσα πχ τον παλαιστη Καββαδα ή τον ριχνω-ξυλο Κατσιβελη, κι εμεις συζηταμε τωρα αν μας κανει ο ΜΒΠ του περσινου πρωταθληματος που απο εκει που ηταν θρασυς παιχτικα τον καναμε να τρεμει και τον ισκιο του μην κανει λαθος στα 21 δευτερολεπτα που τον εμπιστευεται ο κοουτς.

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι έτοιμος ακόμα ο Διαμαντάκος. Θα μπεί του χρόνου.

      Διαγραφή
  32. Στο επίσημο σαιτ της Ευρωλίγκας η κατάταξη αυτή τη στιγμή στον όμιλο Ε είναι:

    Μπαρτσελονα
    Παναθηναϊκος
    Αρμανι
    Ολυμπιακος
    και μετα οι υπολοιποι


    Στο ελληνικο σαιτ της Ευρωλιγκας (sport24) η κατάταξη είναι:

    Μπαρτσελονα
    Ολυμπιακος
    Αρμανι
    Παναθηναϊκος

    χαχαχαχαχαχαχαχα

    Μηπως να τον βαλετε και 1ο τον ΟΣΦΠ;

    Για να καταλάβετε πόσο σοβαροι επαγγελματιες ειναι εκει στο sport24


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εσυ ποσο σοβαρος που ασχολεισαι με αυτα..

      Διαγραφή
  33. Οι Παναϊα μου τι κανανε!!!
    Μεγάλο κακο που μας βρήκεεεεε
    Ποιός θα το περίμενε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γεια σου ρε φίλε,
    Ωραια η σελίδα σου, ωραια κείμενα.
    Για την αντιμετώπιση στον Χουέρτας. Δεν τον παίζαν λίμπερο εκτός από 2 περιπτώσεις που σκόραρε από το τρίποντο (που και πάλι η μια ειναι συζητήσιμη). Τον μετατόπισε ο Πασκουάλ στην αδύνατη πλευρά και έκανε ζημιά από εκεί. Αλλά εκμεταλλευτηκε την καλή κυκλοφορία η Μπάρτσα και όχι τόσο μια λανθασμένη αμυντική προσέγγιση του ΠΑΟ.
    Από την επίθεση το έχασε το παιχνίδι ο ΠΑΟ ή αν θες από την άμυνα της Μπαρτσα.

    Φιλικά,

    Πάνος Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. http://www.eurohoops.net/el/2014/02/dribbling-el/41565

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Συμφωνώ απόλυτα με το παρακάτω άρθρο του κ. Μπατή

    http://www.pamesports.gr/278633/allo-pragma-oi-proponhtes-allo-ta-ypokamisa

    και ειδικά με την πρόταση

    (Διότι αγαπητέ κύριε Βασιλακόπουλε όταν έχεις ήδη κάνει μια κακή επιλογή, τότε σαν σωστός πρόεδρος προσλαμβάνεις ένα σοβαρό προπονητή, ο οποίος θα εργαστεί σε βάθος χρόνου και δεν επιλέγεις ένα κόουτς ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας που θα έχει η διοργάνωσει που θα λάβει μέρος η εθνική ομάδα.)

    Αρκεί να θυμίσω τί κατάφερε με 2 μόνο προπονητές τα τελευταία 15? (δυστυχώς δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή πότε ακριβώς πρωτοήρθε στην oμάδα μας ο Otto) χρόνια η εθνική μας στο ποδόσφαιρο.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Απαντήσεις
    1. Ναι, τον Μίσιτς μόνο αν διαβάσεις hoopfellas τον γνωρίζεις. Ο Ίβκοβιτς εδώ μέσα διάβασε για τον μικρό σέρβο και τον έκλεισε.

      Διαγραφή
    2. Κοινωνικό έργο προσφέρουμε.. Χαχαχα... Αν ο κάθε σύλλογος εκατομμυρίων περιμένει το Hoopfellas για εμένα πρέπει να βάλει λουκέτο. (κρατάω μια πισινή για την Μπάνβιτ..)

      Διαγραφή
    3. και ομως..κανενας συλλογος δεν περιμενει βεβαια,αλα εγω ξερω σιγουρα ενα δυο top συλλογους που σε εκτιμουν ιδιαιτερα.αυτο σημαινει οτι σε διαβαζουν
      TROUBLE

      Διαγραφή
  38. τελικα δε μου απαντησες jim.παρακολουθεις απλως τα παιχνιδια ή τα μελετας?συγγνωμη που επιμενω σε κατι offtopic αλλα για μενα εχει σημασια..
    και μιας και δεν μπορω να επικοινωνησω με αλλον τροπο σε ρωταω μεσα απο το hoopfellas.
    TROUBLE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη εγώ που ξέχασα να απαντήσω trouble.. Στη πλειοψηφία των περιπτώσεων τα βλέπω δεύτερη φορά, κυρίως όταν δεν έχω κρατήσει σημειώσεις κατά τη διάρκεια του live. Την κάθε ημέρα Ευρωλίγκας βλέπω διάφορα ματς και δε γίνεται αλλιώς..

      Διαγραφή
    2. σε καθε περιπτωση συγχαρητηρια.να ξερεις οτι θα εκανες μεγαλη καριερα ως assistant σε οποιοδηποτε επιπεδο.και θα ησουν περιζητητος.ελπιζω να μπορεσω να παρακολουθω και να συμμετεχω συχνοτερα τις αναρτησεις σου και τα σχολια των φιλων,που δειχνουν οτι υπαρχει μπασκετικο κοινο στην ελλαδα
      TROUBLE

      Διαγραφή
  39. ΑΠΟΡΙΑ: Έχω διαβάσει αρκετές φορές εδώ στα σχόλια να λέμε για παίχτες νεαρούς πχ Παππάς, Γιάνκοβιτς ή κ μεγαλύτερους πχ Μαυροκεφαλίδης πως λόγω της αδυναμίας τους στο αμυντικό κομμάτι κ την αμυντική τακτική είναι δύσκολο να βρουν ακόμη θέση σε αυτό τον ΠΑΟ ή να παίζουν περισσότερα λεπτά κτλ κτλ. Συγνώμη αλλά κ ο Σπαν, για παράδειγμα, δεν μπορούμε να πούμε πως είναι κανένας αμυντικός εξολοθρευτής. Τι πάει να πει αυτό; Δεν θα είχε θέση στην ομάδα;
    (όπου Σπαν βάλτε κ άλλα πόσα ονόματα, απλά το ανέφερα χάριν υπερβολής)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πιστεύεις ότι ο Παππάς ή ο Γιάνκοβιτς έχουν το ίδιο status με τον Σπανούλη ή τον Ναβάρο? Αυτοί είναι franchise players, χτίζεις πάνω τους, όπως έκανες με τον Διαμαντίδη στον ΠΑΟ. Το στυλ παιχνιδιού των πρασίνων δεν αφήνει περιθώρια για λεπτά σε παίκτες με αμφίβολη αμυντική παρουσία γιατί ζει και πεθαίνει από εκεί. Η αλήθεια όμως είναι ότι εαν ο Παππάς είχε περισσότερα playmaking abilities (με την άμυνα που παίζει τώρα, όσο μπορεί) θα είχε πάρει θέση στάρτερ.. Αυτό λείπει από την ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα και ο ουκιτς που παιζει αμυνα αρνητικος ειναι φετος.Εφοσον λοιπον ισχυει αυτο γιατι να μη εμπιστευτει και λιγο τον παππα στη θεση του(κατα την αποψη μου θα βοηθουσε πολυ περισσοτερο απο τον ουκιτς και στα μεγαλα παιχνιδια)να δουμε και εμεις ποιες ειναι τελικα οι δυνατοτητες του...

      Διαγραφή
  41. καλησπερα Jim
    ωραιο αρθρο φιλε,συμφωνω απολυτα για Παο.
    εχασε μεγαλη ευκαιρια το καλοκαιρι να στησει ομαδαρα αλλα επρεπε
    να σκεφτει και το μελλον του και να παρει Παππα-Γιανκοβιτς.
    επισης ηθελε να τιμησει 2 σημαιες του,τους Φωτση-Μπατιστ και προτιμησε να πορευτει ετσι ειδικα με το δευτερο.
    το ποσο βοηθησε ο Ουκιτς στο περσινο δευτερο μισο της σεζον,φαινεται φετος που δε μπορει καθολου.
    αν βρεις χρονο κανε κανα κειμενο για το επομενο ντραφτ του NBA.
    ειναι γεματο με πολυ καλους παικτες.
    τους Γουιγκινς,Παρκερ,Ραντλ τους εχω δει,ειναι πολυ καλοι.
    οι 2 πρωτοι θα συναγωνιζονται απο εδω και περα ο ενας τον αλλο.ενω ο Ραντλ μου θυμιζει τον Ραντολφ του Μεμφις.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Jim θεωρεις σωστη (εκ του αποτελεσματος) τη διαχειριση που εγινε στον Ουκιτς φετος?Μηπως τελικα επρεπε να τον αφησουν 2-3 μηνες εξω στην αρχη να αποθεραπευτει πληρως και να παιζει τωρα σε φουλ ρυθμους?Υπαρχει μεγαλη γκρινα για την αποδοση του αλλα πραγματικα ειναι αστειο να περιμενεις απο εναν παικτη να παιζει καλα σε αυτο το επιπεδο με τοσο λιγες προπονησεις επι τοσο μεγαλο διαστημα.Εκαψαν για ολη τη χρονια το δευτερο καλυτερο γκαρντ της ομαδας τους τη στιγμη που ο πρωτος ειναι ο ΔΔ που οδευει στα 34.Κι ολα αυτα γιατι?? Για να τον βαλουν να παιξει σε αμφιβολης σημασιας παιχνιδια στην αρχη της χρονιας που ετσι κι αλλιως τελικα τα εχασαν. Οπως το βλεπω εγω μια χαρα ηταν το ροστερ του Παναθηναϊκου.Ειχε και ανισορροπιες και ελλειψεις αλλα ποιο δεν εχει?? Η φοβικη διαχειριση του δημιουργησε το προβλημα..Ο Ουκιτς επρεπε να ειναι εξω (μεχρι να ειναι απολυτως καλα) και οι Παππας Γιανκοβιτς μεσα με ολα τα ελαττωματα τους.Στο κατω κατω καλως ή κακως αυτοι ηταν υγιεις και διαθεσιμοι. Πως θα τις ξεπεραρασουν τις αδυναμιες τους αν οχι μεσα απο τα παιχνιδια??Πως εγιναν παιχταραδες οι Παπανικολαου, Σλουκας και Μαντζαρης?? Παιζοντας. Με νικες και με ηττες. Με καλες εμφανισεις και με (πολυ) κακες εμφανισεις.Και για την κακη διαχειριση του ροστερ δεν μπορω παρα να αποδωσω ευθυνη στον Πεδουλακη. Εστησε μια ομαδα που παιζει μεν πολυ καλη αμυνα αλλα με χαμηλο ταβανι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. jimmy, όταν λέμε παίζει άμυνα Φλοτ τί ακριβώς εννοούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή