Athlenda

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΦΩΤΗΣ Ή ΔΡΑΚΟΣ? ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΓΙΑ ΔΥΟ..




Ποιος θα πάρει το χρίσμα του τεχνικού ηγέτη της Εθνικής μας ομάδας..? Η ομοσπονδία φαίνεται να καταλήγει στην ελληνική αγορά και σε "ασφαλείς" επιλογές. Το Hoopfellas επιστρέφει ανοίγοντας τον φάκελο Εθνική ομάδα, 4 μήνες μετά τις προτάσεις του, οι οποίες ακολούθησαν το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας..
 

Αντικειμενικά η κλήρωση του Μουντομπάσκετ είναι δύσκολη.  Βασικά δε θυμάμαι εάν ο βαθμός δυσκολίας για την είσοδο στα ματς της οχτάδας ήταν μεγαλύτερος τα τελευταία χρόνια. Σαφώς και αυτή τη στιγμή δε μπορούμε να πούμε πολλά, γιατί δεν έχουμε τίποτα στα χέρια μας. Όταν στελεχώσουμε την ομάδα μας ξεκινώντας από τον προπονητή και στη συνέχεια ενημερωθούμε για τις αποστολές των αντιπάλων, τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση. Προγνωστικά δε γίνονται τώρα λοιπόν. Το καλοκαιράκι..

Το θέμα που καίει (βασικά ζεματάει..) σήμερα την Εθνική ομάδα είναι αυτό του προπονητή ώστε να ξεκινήσει να «δουλεύει» η ομάδα, έστω μέσα στο μυαλό του τεχνικού ηγέτη. Οι πληροφορίες μιλούν για «κούρσα των δύο». Φώτης Κατσικάρης και Παναγιώτης Γιαννάκης. Δύο κορυφαίοι εκπρόσωποι του νέου κύματος  προπονητικής της χώρας μας το οποίο αναδείχθηκε την τελευταία δεκαετία τοποθετώντας την αντίστοιχη σχολή στην κορυφή της Ευρώπης και μετατρέποντας τον Έλληνα προπονητή σε εξαγώγιμο προϊόν, δελεαστικό μάλιστα για καλές αγορές.



Τέλη Σεπτέμβρη είχα εκφράσει τις θέσεις μου εδώ..


Όπως αναφέρω και εντός εκείνου του άρθρου, το τάιμινγκ σε μια τέτοια συνεργασία είναι πολύ σημαντικό. Δε κάνει καλύτερο ή χειρότερο έναν προπονητή, όμως επηρεάζει σημαντικά τις συνθήκες για την απόδοση μιας συνεργασίας. Νομίζω μια γρήγορη ανάγνωση του άρθρου θα σας βοηθήσει στη συζήτηση για αυτό και τη συνιστώ.

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στα ονόματα-προτάσεις που θέσαμε 4 μήνες πριν –στο ξεκίνημα της σεζόν- υπό συζήτηση.

*Ντούσαν Ίβκοβιτς: Φαίνεται πολύ κοντά σε μια ενδεχόμενη συμφωνία με την Αναντολού Εφές το καλοκαίρι, με το σκηνικό να στήνεται για την άφιξή του.

*Ντέηβιντ Μπλατ: Έπαιξε δυνατά στον τύπο η επιστροφή του στον πάγκο της Ρωσίας όμως η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη φιλολογική συζήτηση τους «έκοψε»  τη φόρα. Η δική του Μακάμπι είναι αυτή τη στιγμή στους TOP-6 υποψήφιους για το Μιλάνο.

*Δημήτρης Ιτούδης: Οδηγεί τη κούρσα της TBL με ρεκόρ 16-1.. Τίποτα παραπάνω.

*Βαγγέλης Αγγέλου: Έκανε πραγματικά εκπληκτική δουλειά στον Άρη, όχι  γιατί οδήγησε την ομάδα σε έναν τελικό υπό τις γνωστές συνθήκες αλλά για αυτό που παρουσίασε εντός παρκέ. Ανταμείφθηκε με ένα πολύ καλό συμβόλαιο στη Τουρκία, όπου προσπαθεί να χτίσει από την αρχή το παιχνίδι της Εφές, σε ένα αντικειμενικά δύσκολο έργο.

*Γιάννης Σφαιρόπουλος: Διατηρεί 2ο στην Α1 τον Πανιώνιο όμως προσωπικά δε μου αρέσει το μπάσκετ που παρουσιάζει η ομάδα της Ν.Σμύρνης . Περίμενα περισσότερα από τον κόουτς φέτος.

Αυτή τη στιγμή, και με τη wild card ανά χείρας, φαίνεται ότι η ομοσπονδία έχει καταλήξει στις περιπτώσεις των Γιαννάκη και Κατσικάρη. Αυτές δουλεύει. Τους δύο κόουτς (παιδιά της Νίκαιας) τους εκτιμάμε, έχουν επιδείξει έργο –ο καθένας στον δρόμο του- και η ποιότητα τους είναι αδιαμφισβήτητη. Μάλιστα έχει τύχει να γράψω και για τους δύο όταν συμφώνησαν με τις ομοσπονδίες της Κίνας και της Ρωσίας.





Πάμε να δούμε ποια είναι τα συν και τα πλην του καθενός σήμερα..

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: ΝΑΙ Ή ΟΧΙ?


NΑΙ

Ας μη γελιόμαστε, το προφίλ του τον υποδεικνύει ως τον κατάλληλο άνθρωπο στη κατάλληλη θέση, με τη λέξη κλειδί να είναι η μονιμότητα. Είναι ο μόνος από τους καλούς προπονητές της αγοράς για τον οποίο η αποκλειστικότητα δεν είναι πρόβλημα (αν και δε νομίζω ότι μια πιθανή μελλοντική συνεργασία με τον Άρη π.χ. θα επηρεάσει αρνητικά την ιδιότητα του ως κόουτς της Εθνικής) και αφήνει στον Έλληνα την αίσθηση ότι υπάρχει κάποιος  που δουλεύει για την επίσημη αγαπημένη 24 ώρες ημερησίως/365 ημέρες το χρόνο για αυτή. Με τον Γιαννάκη η ομάδα θα ανακτήσει πολλά στοιχεία που έχει απολέσει. Τα στοιχεία της σχολής μας, της ταυτότητας μας στη δημιουργία της οποίας ο «Δράκος» έβαλε το δικό του λιθαράκι. Ετοιμαστείτε λοιπόν για μια φιλόπονη ομάδα με πολύ πάθος, εξαιρετική στο αμυντικό κομμάτι που θα βασιστεί σε μια pick&roll/set επίθεση. Αυτό σου δίνει βάση να χτίσεις και παράλληλα αφαιρεί το δικαίωμα από τις λιγότερο ποιοτικές ομάδες να σε χτυπήσουν. Λέγεται αλλιώς «ασφάλεια». Τη δεδομένη στιγμή η επίσημη αγαπημένη το έχει ανάγκη..

ΟΧΙ

Ο Γιαννάκης είναι τεράστια προσωπικότητα για το παγκόσμιο μπάσκετ και αντλεί σεβασμό από παντού όμως η αλήθεια είναι ότι μετά την τελευταία του θητεία στην ομάδα «αποκαθηλώθηκε». Έπαψε να είναι το ίδιο ενωτικός στα μάτια των παικτών. Ίσως σταμάτησε να βγάζει την αύρα του ανθρώπου-συμβόλου της Εθνικής στον βαθμό που το έκανε ( ο Γιαννάκης δεν είχε δικαίωμα στο να προσπαθήσει να χτίσει μια καριέρα πέρα από την Εθνική, ρωτώ εγώ..?). Εν ολίγοις δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να εμπνεύσει το ίδιο. Καλώς ή κακώς δεν έχει το πλεονέκτημα του νέου, του φρέσκου και την αγωνία του τι μπορεί να περιέχει μέσα το κουτί.. Η αναιμική επίθεση στις ημέρες του ήταν πάντα ένα θέμα. Σήμερα το μπάσκετ έχει προχωρήσει κι άλλο και η ποιότητα των παικτών μας δεν επιτρέπει δυσκολία στο να σκοράρουμε 70 πόντους όσο και αν κυνηγάμε το μισό γήπεδο.

ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ: ΝΑΙ Ή ΟΧΙ


NAI

Κέρδισε το σεβασμό των Ελλήνων με τον δυναμισμό του και τη κίνηση του να βγεί, να δουλέψει και να καθιερωθεί στο εξωτερικό σε εποχές που το παράθυρο για τον Έλληνα προπονητή ήταν ερμητικά κλειστό. Στη συνέχεια κέρδισε και μια θέση μεταξύ των καλύτερων νέων ευρωπαίων κόουτς με τη δουλειά του. Καινοτόμος και αυτοδημιούργητος ουσιαστικά.  Χωρίς να έχει εισπράξει  σε τίτλους κουβαλά, από πολλούς, μια αόρατη ταμπέλα του πιο σύγχρονου & ποιοτικού Έλληνα κόουτς. Μοντέρνος προπονητής, φρέσκο μυαλό με ιδέες που ακολουθεί τις τάσεις του αθλήματος. Θα δούμε κάτι διαφορετικό να είστε σίγουροι. Συνδυάζει την ελληνική προσήλωση και πειθαρχία στο αμυντικό κομμάτι, με το physical game και την πιο γρήγορη ισπανικών καταβολών ανάπτυξη στην επίθεση με πολύ καλό spacing μισό γήπεδο. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τη δουλειά του με τα τωρινά υλικά της ομάδας. Ο Κατσικάρης ίσως είναι λοιπόν ο άνθρωπος που θα φέρει την ιδανική συνθήκη στο παιχνίδι της ομάδας και την πολυπόθητη ισορροπία στο performance μεταξύ άμυνας/επίθεσης η οποία λείπει από την Εθνική μας.


ΟΧΙ

Δε θα μιλήσω για απειρία σε αυτό το επίπεδο, άλλωστε όλοι από κάπου ξεκινάνε.. Δε θα σταθώ ούτε στα περισσότερα χρήματα που πιθανόν να διαθέσει η ομοσπονδία για την υπογραφή. Αυτό που θεωρώ «ανυπέρβλητο» εμπόδιο (ή μάλλον βασικό μειονέκτημα στην περίπτωση του) είναι η αδυναμία του να δεσμευθεί πλήρως. Όταν λέω να δεσμευθεί εννοώ να αφοσιωθεί 100% στην Εθνική μας ομάδα κλείνοντας τα αυτιά του σε όλα τα υπόλοιπα. Δε ξέρω πόσο εύκολο θα είναι αυτό για ένα προπονητή-καριέρας που μετρά ήδη μια σεζόν αποχής (πέρυσι, προ Τρινκιέρι ήταν διαφορετικό το τάιμινγκ) και σίγουρα θα θέλει να επιστρέψει σε ένα πολύ καλό ευρωπαϊκό πάγκο σε συλλογικό επίπεδο, όντας ιδιαίτερα φιλόδοξος. Δε ξέρω λοιπόν κατά πόσο τον καλύπτει αυτό το πόστο και μόνο, το οποίο του κλείνει παράλληλα την πόρτα της ACB.

ΕΝ ΤΕΛΕΙ..


Το μπαλάκι είναι λοιπόν στα χέρια της ομοσπονδίας. Πρόκειται για δύο πραγματικά καλούς προπονητές που μπορούν να φέρουν διαφορετικά πράγματα στο τραπέζι. Ο Κατσικάρης (που καλά κάνει και είναι αδιαπραγμάτευτος σε κάποια θέλω του γύρω από την ομάδα, στις πρώτες επαφές) μπορεί να φέρει κάτι καινούργιο, πιο σύγχρονο αλλά ο Γιαννάκης μπορεί να δώσει τη καρδιά του σε αυτή την ομάδα.. Το τι έχει περισσότερο ανάγκη η επίσημη αγαπημένη, θα το αποφασίσουν οι υπεύθυνοι. Και οι δύο κόουτς μπορούν να προσφέρουν. Η δική μου προτροπή προς του Έλληνες που αγαπούν αυτοί την ομάδα είναι η εξής: Μη κρίνετε την οποιαδήποτε επιλογή μετά από αυτό το καλοκαίρι και το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας. Ειδικά αυτός ο προπονητής (ελπίζουμε ένας εκ των δύο) θα πρέπει να έχει χρόνο. Μη ξεχνάμε ότι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα ακόμα και τον Πατ Ράιλι να είχαμε στο τιμόνι σε αυτή τη διοργάνωση, η επιτυχία δε θα μπορούσε να είναι εξασφαλισμένη. Υπομονή λοιπόν. Από τη στιγμή που υπογράψεις τον καλό προπονητή, ο χρόνος δουλεύει υπέρ σου..

Περισσότερα στη σελίδα μας στο Facebook

https://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274

264 σχόλια:

  1. καλησπερα Τζιμ,πολυ ωραιο το αρθρο σου!πιστευεις οτι η επιλογη του προπονητη σχετίζεται και με τους παιχτες που θα επιλεξει για να στελεχωσουν την ομαδα;η οι παιχτες θα ειναι οι ιδιοι οποιος προπονητης και αν ερθει!
    Αποστολος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα Απόστολε. Σαφώς σχετίζεται. Ο σκληρός πυρήνας βέβαια θα μείνει ο ίδιος αλλά πάντα ένας προπονητής έχει και τις δικές του προσωπικές επιλογές ανάλογα με το πλάνο και το τι θέλει να παίξει.

      Διαγραφή
  2. ωραια αναλυση των δεδομενων που υπαρχουν, αυτο που θα πρεπει να σκεφτουμε ειναι ποιος μπορει να ειναι ο κοουτς τις εθνικης και οχι αναλογα με το εργο που εχουν κανει σε ομαδες. Ο ιτουδης κανει μια εκπληκτικη πορεια και εχει χτισει μια πανεμορφη ομαδα, πραγματικα λατρεψα την ομαδα του σε αγωνα τουρκικου πρωταθληματος, ΑΛΛΑ ειναι αλλο να παιρνεις οποιον παιχτη γουσταρεις και αλλο να εχεις συγκεκριμενους παιχτες που πρεπει να επιλεξεις. Νομιζω οτι πχ ο ιτουδης (για τον οποιο επεμενα πριν παρουμε στην εθνικη πριν τον μακαρονα) πριν κανει την οποια επιτυχια με τους τουρκους δεν θα ειχε τον σεβασμο που θα επρεπε στην εθνικη γιατι απλα δεν θα ειχε εργο να δειξει. Το ιδιο νομιζω ισχυει και για αγγελου τωρα αν και λογο χαρακτηρα δεν θα πολυ εχει θεμα.
    Γιαννακης ειναι ο καταλληλοτερος παροτι τα τελευταια χρονια δεν εχει να επιδειξει τπτ , αλλα μπορει να εμπνευσει, και σιγουρα θα εχει την εθνικη σαν πρωτο μελημα του και οχι να την κανει με την πρωτη ευκαιρια(κατσικαρης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κρις. Ξέρεις πόσα μηνύματα έλαβα στη σχετική ανάρτηση πριν 4 μήνες του στυλ "Τζιμ, τι δουλειά έχει ο Ιτούδης στη λίστα" ή " Τζιμ μήπως τον γνωρίζεις και τον αβαντάρεις?". Μερικούς μήνες μετά δε μιλάει κανείς. Μόνο η δουλειά του.. Βέβαια στη παρούσα κατάσταση πολύ δύσκολα θα ήταν μέσα στις επιλογές της ομοσπονδίας.

      Διαγραφή
    2. tzim γιατι θεωρεις οτι δυσκολα θα ηταν στις επιλογες???

      Διαγραφή
    3. Είναι ευνόητο νομίζω.. Όταν υπογράφεις προπονητή που δεν έχει ιδιαίτερα καλή σχέση με τον καλύτερο σου παίκτη είναι σαν να βάζεις βόμβα ο ίδιος στα δικά σου αποδυτήρια.

      Διαγραφή
  3. καλησπερα τζιμ....ασυζητητι παναγιωτης γιαννακης ταιριαζει απολυτα στη νοοτροπια της ομαδας...καλος και ο κατσικαρης αλλα μου θυμιζει τρινκιερι...στο μονο που εχω ενσταση για το γιαννακη ειναι στην επιθεση και φοβαμαι οτι μετα το μουντομπασκετ θα λεμε γι αυτον ο,τι για τον πεδουλακη....παντως απο τη στιγμη που δεν υπαρχει ντουντα-μπλατ λεω ναι στον δρακο.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κάπταιν.. Ο Κατσικάρης είναι μεγαλύτερο μέγεθος του Τρινκιέρι, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή στο μπασκετικό χρηματιστήριο.

      Διαγραφή
    2. συμφωνω....το καναμε ομως το λαθος με τον ιταλο......παντως εθνικη ομαδα =σκληρη ομαδα αρα γιαννακης ή πεδουλακης......ειναι σαν να βαλεις στην μπαρτσελονα στο ποδοσφαιρο προπονητη αμυντικογενη σε τρεις μερες εφυγε...το dna της ομαδας πανω απ ολα....stonerook

      Διαγραφή
    3. Δε διαφωνώ. Αλλά αμφιβάλλεις ότι μπορεί να παρουσιάσεις ένα σκληρό αμυντικά σύνολο με έναν προπονητή που θα αλλάξει και το τέμπο στην επίθεση?

      Διαγραφή
  4. Jim, ωραία η ανάλυση αλλά δεν μας είπες πού τελικά καταλήγεις. Δηλ. τι από όλα όσα μας έγραψες βαραίνει περισσότερο στην γνώμη σου. Να υποθέσω ότι η πρώτη φωτογραφία της ανάρτησης παραπέμπει σε έμμεση στήριξη της επιλογής Γιαννάκη; Αστειεύομαι…

    Κι εγώ, όμως, δυσκολεύομαι να επιλέξω. Νομίζω ότι πρώτα από όλα το σημαντικότερο είναι να δούμε αν η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας από έναν από τους δύο σημαίνει και αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του οργανισμού Εθνική ομάδα. Θεωρώ δεδομένο ότι και οι δύο δεν πρόκειται να δεχθούν να εξελιχθούν σε προπονητές-καρικατούρες που θα θυσιαστούν μετά από ενδεχόμενη αποτυχία το καλοκαίρι. Όποιος επιλεγεί θα είναι το απόλυτο αφεντικό να αποφασίσει με ποιους θα πορευτεί και ποιους θα αφήσει πίσω. Και αυτό δεν αφορά μόνο τους παίκτες. Οπότε, η κατάσταση θα είναι καλύτερη από πριν. Το αν αυτό αρκεί για να επανέλθει η ομάδα σε ικανοποιητικό επίπεδο μένει να φανεί.

    Επίσης, σημαντικό στοιχείο στην αξιολόγηση των δύο υποψηφίων είναι και το supporting cast. Ποιοί δηλ. θα είναι αυτοί που πλαισιώνοντάς τους θα επιχειρήσουν να καλύψουν τα μειονεκτήματα και τις αδυναμίες του Γιαννάκη και του Κατσικάρη. Οι βοηθοί-διακοσμητικά στοιχεία τύπου Παπανικολάου και Λημνιάτη, τέλος. Ειδικά αν επιλεγεί ο δράκος θεωρώ ακόμη πιο σημαντική της επιλογή των συνεργατών. Με δεδομένο ότι η καριέρα του κόουτς έχει μείνει λίγο πίσω τα τελευταία 3-4 χρόνια.

    Η εθνική χρειάζεται ένα restart. Όχι απαραίτητα με την έννοια της ανανέωσης και του φρεσκαρίσματος του ρόστερ. Αλλά υπό την έννοια του επαναπροσδιορισμού αξιών, αρχών, κανόνων και της συνεκτικότητας. Ταλέντο και νιάτα υπάρχουν. Πληθώρα επιλογών επίσης. Υπάρχουν δηλ. τα υλικά. Απλώς χρειάζεται ο κατάλληλος άνθρωπος που θα ξαναβγάλει στην επιφάνεια τα θετικά στοιχεία του ελληνικού τρόπου που παίζεται το παιχνίδι. Να πείσει τους παίκτες και τους ανθρώπους γύρω από την ομάδα ότι ξέρει τον τρόπο για να τους οδηγήσει ξανά στον δρόμο των επιτυχιών. Να εμπνεύσει και να ξαναδώσει στην ομάδα το στίγμα που έχει χάσει. Να βάλει κανόνες και προτεραιότητες. Με άλλα λόγια, τα προβλήματα που έχει να διαχειριστεί ο επόμενος εθνικός κόουτς δεν είναι πρωτίστως αγωνιστικά. Είναι κυρίως θέματα που έχουν να κάνουν με τις θεμελιώδεις αρχές, τις δομές και την λειτουργία της ομάδας.

    Υπό αυτό το πρίσμα ο Κατσικάρης (αν και αρτιότερος και πιο μοντέρνος τεχνικά άρα και πιο ελκυστικός με την πρώτη ματιά) μου φαίνεται λίγο light. Δεν έχει την τριβή από ομάδες με μεγάλες απαιτήσεις, δεν έχει ξαναδουλέψει υπό τέτοια πίεση και δεν έχει διαχειριστεί ποτέ μεγάλα ονόματα.

    Αξιολογώντας, λοιπόν, την δική σου οπτική και λαμβάνοντας υπόψη και όλα όσα ανέφερα, καταλήγω στην άποψη ότι καταλληλότερος στην παρούσα φάση και δεδομένων των συνθηκών είναι ο Γιαννάκης. Δεν ξέρω αν μπορεί για 3η φορά να ανταποκριθεί σε μια τέτοια κατάσταση. Δεν ξέρω αν έχει πια την ίδια διάθεση, τον ίδιο ζήλο και την ίδια ορμή όπως το 1997 και το 2004. Ξέρω, όμως, ότι το έχει ξανακάνει, ότι ξέρει τον τρόπο και έχει την προσωπικότητα γι’ αυτό. Με το κατάλληλο supporting cast έχεις τις πιθανότητες με το μέρος του (μας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα 77. Οι απόψεις βρίσκονται αναλυτικά στο προ 4 μηνών κείμενο.. Ίβκοβιτς, Μπλατ, Αγγέλου.. Βέβαια κάποια πράγματα έχουν αλλάξει για αυτό σημειώνω το πόσο σημαντικό είναι το timing σε μια τέτοια συνεργασία. Όπως έγραψα θεωρώ και τους δύο υποψήφιους καλούς προπονητές, ο καθένας με τις ιδιαιτερότητες του. Δε θα με χαλάσει καμία από τις δύο επιλογές ουσιαστικά, υπάρχουν δυνατότητες εκατέρωθεν. Σίγουρα η γοητεία του "νέου", του διαφορετικού δίνει ένα συν στον Κατσικάρη. Όμως υπάρχουν πολλοί παράμετροι ακόμα. Συμφωνώ απόλυτα με όσα έγραψες..

      Διαγραφή
  5. η εθνικη εχει αναγκη απο καποιον που πρωτα απ'ολα θα την ξανακανει ΟΜΑΔΑ.
    αυτο λοιπον ο Γιαννακης εχει αποδειξει οτι μπορει να το κανει,αφου ΑΥΤΟΣ την εκανε ομαδα το 2005 οπου και εκοψε βεντετες που του χαλουσαν το κλιμα.
    οσον αφορα τον Κατσικαρη....πραγματικα ειναι ενα συμπαθεστατο παιδι με ΠΟΛΥ ΗΘΟΣ που ομως εμενα δεν με εχει πεισει με τιποτα για τις προπονητικες του ικανοτητες.
    το μπασκετ που εχουν δει τα ματακια μου απο ομαδες Κατσικαρη,ειναι το λιγοτερο τουρλουμπουκι και με αντιπροσωπευτικοτερο αυτο που επαιξε η μπιλμπαο.τωρα αν καποιοι υποστηριξουν οτι πηγε τελικο,σορυ αλλα δεν με ψηνουν.
    παντως αν καταληξει σε Κατσικαρη,περιμενω ελληνοποιηση του Μουμπρου και να πεθανω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα gskordak. Με τουρλουμπούκι να παίξεις τελικό ΑCB λίγο δύσκολο.. Καταλαβαίνω τι θέλεις να πείς αλλά λάβε υπόψη σου ότι η ισπανική λίγκα έχει ιδιαίτερο στυλ παιχνιδιού με συγκεκριμένες κατευθύνσεις που πρέπει να σεβαστείς και να ακολουθήσεις εαν θέλεις να επιβιώσεις. Είναι λογικό ένας Έλληνας που παρακολουθεί κυρίως Α1 να μη το καταλαβαίνει.

      Διαγραφή
    2. @jim
      γεια σου μητσο,
      μπορω να σου πω οτι παρακολουθω περισσοτερο acb παρα α1.
      καταλαβαινω τι θες να πεις,αλλα δεν λεω κατι διαφορετικο.
      αυτο που λεω ειναι οτι το κατεμε τουρλουμπυκι μπασκετ που παιζεται κατα κυριο λογο στην ισπανια(γιατι τρανζισιον σωστο δεν ειναι αυτο το πραγμα,π.χ.να σουταρει ο μουμπρου και ο ερβελ στα πρωτα 6 δευτερολεπτα μετα απο μονο 1 πασα ),ειναι στην τελικη και αυτο που ταιριαζει στον κατσικαρη.
      δεν νομιζω οτι μπορει να παιξει κατι αλλο.δεν νομιζω οτι αναγκαστηκε να το κανει πχ για τον κοσμο της μπιλμπαο η για τη φιλοσοφια των ισπανων παικτων.
      αν μπορει θα φανει στην πορεια.
      gskordak

      Διαγραφή
  6. Ξαναματαζεσταμένο φαγητό ο Γιαννάκης, που μπορεί μερικές φορές να είναι πιο νόστιμο από το φρεσκομαγειρεμένο, αλλά το έχεις μπουχτίσει...Τιμή και δόξα στον Δράκο ( το ότι μπήκε αναγκαστικά στο τριπάκι της αιώνιας κόντρας αδικώντας τον εαυτό του κάποιες φορές. δεν μπορεί να μειώσει ούτε στο ελάχιστο την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ), αλλά πρέπει να πάμε παρακάτω στο κεφάλαιο "εθνική ομάδα". Από εκεί και πέρα, την αποκλειστική ενασχόληση με την εθνική δεν τη βάζω καν στο λογαριασμό ως προϋπόθεση, γιατί δεν θεωρώ ότι ένας ομοσπονδιακός προπονητής χρειάζεται τόσο χρόνο για να κάνει τα κουμάντα του. Μπορεί να θέσει τις βάσεις γύρω από τις οποίες θέλει να λειτουργεί ο οργανισμός, αλλά από εκεί και πέρα μια σοβαρή ομοσπονδία κάνει τη "βρώμικη" δουλειά κι αφήνει στον κόουτς το αγωνιστικό κομμάτι. Ε, το να επιλέξει τους διεθνείς και να τους κοουτσάρει σε ένα τουρνουά 2,5 εβδομάδων δεν είναι δα και πυρηνική φυσική...

    Σούλης Μαρκόπουλος. "Αντιτουριστικός" ( δεν διαθέτει τα σοφιστικέ γυαλιά του Κατσικάρη), εξαιρετικός κόουτς, γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, μακριά από τα αιώνια μίση, "αδικημένος" και κατα συνέπεια "διψασμένος" να αποδείξει πράγματα σε τοπ επίπεδο. Του χρωστάει το ελληνικό μπάσκετ μια ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γάτος και καλός προπονητής ο Σούλης αλλά το timing δε τον ευνοεί νομίζω.. Φυσάει αέρας ανανέωσης στην Εθνική και το πρακτικό/παραδοσιακό παιχνίδι του Μαρκόπουλου δύσκολα μπαίνει στην εξίσωση.

      Διαγραφή
    2. Ηταν και λίγο "προβοκατόρικη" η πρότασή μου, Τζιμ ( όχι ότι δεν πιστεύω τον Μαρκόπουλο ή δεν τον θεωρώ ικανό να κοουτσάρει την εθνική, ίσα-ίσα). Απλά νομίζω ότι κάπου έχουμε υπερεκτιμήσει τον ρόλο του ομοσπονδιακό προπονητή, λες και πχ στο Ευρωμπάσκετ που μας πέρασε είχαμε όλα τα τέρατα της προπονητικής μαζεμένα. Ομάδες με σαφή προσανατολισμό και ρόλους (ειδικά αυτούς) χρειάζονται σε τέτοια τουρνουά, όχι κάτι το τρελά εξηζητημένο...

      Διαγραφή
    3. Πολύ σωστά το λες. Δεν χρειάζεται να αναλάβει την εθνική ο Φιλ Τζάκσον για να δούμε προκοπή. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο Κολέ. Προπονητής της Στρασμπούρ χωρίς να είναι μεγάλη κλάση. Κι όμως. Κατάφερε να διαχειρστεί όλες τις βεντέτες της Γαλλίας, τους έπεισε ότι είναι ικανός να τους καθοδηγήσει και αξιοποίησε το υλικό χωρίς εκπτώσεις και ταμπού. Η μεταμόρφωση της Γαλλίας στα νοκ-άουτ το καλοκαίρι και το πολεμικό πνεύμα που την διακατείχε οφείλονται στην φιλοδοξία των παικτών αλλά και στην εξαιρετική διαχείριση του Κολέ. Οι δηλώσεις του Πάρκερ μετά τον τελικό είναι ενδεικτικές του τρόπου που αντιμετώπιζαν τον προπονητή τους οι Γάλλοι διεθενείς.

      Διαγραφή
    4. @pensierix

      Ναι, καταλαβαίνω. Είναι ιδιαίτερα αυτά του τουρνουά. 2 εβδομάδες, της "μιας ανάσας" και είναι πολλές οι παράμετροι. Πρόγραμμα, φόρμα κυρίως χημεία (για να βρεθείς γρήγορα σε καλή κατάσταση).

      @77
      Φίλε ο Κολέ είναι διαφορετική περίπτωση. Ήταν χρόνια στην ομάδα, την έχει μάθει απ'έξω. Υπάρχει καθολικός σεβασμός στο πρόσωπό του μιας και είναι το Νο1 στη χώρα (βασικό). Έχει προσπαθήσει πολλάκις να φτάσει μέχρι τέλους με το ίδιο σύνολο, δε τα κατάφερε. Τώρα ανταμείφθηκε η υπομονή της ομοσπονδίας. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτό. Όχι τον Γιαννάκη/Κατσικάρη να έχεις αλλά τον ..Πόποβιτς. Είναι δεδομένο λοιπόν ότι εαν κρατήσεις έναν καλό προπονητή χρόνια και δουλέψεις μαζί του θα πιάσεις κάποια στιγμή το μάξιμουμ. Αυτό το νόημα είχε το σημερινό άρθρο..

      Διαγραφή
    5. * εννοώ το δικό σου μάξιμουμ σαν ομάδα (όποιο και εαν είναι αυτό)

      Διαγραφή
    6. @Jim
      ΟΚ. Δεν λέμε κάτι διαφορετικό. Ο Κολέ μπορεί να είναι το Νο 1 στη Γαλλία αλλά δεν τον λες και κλάση για ομάδα Ευρωλίγκας επιπέδου play-off. Με τα χρόνια, όμως, έφαγε τα μούτρα του, έμαθε την ομάδα, τους παίκτες, πήρε εμπειρίες από τα ειδικά αυτά τουρνουά και τα κατάφερε. Εγώ εστιάζω στο γεγονός ότι έπεισε τα αστέρια της Γαλλίας ότι μαζί του μπορούν να τα καταφέρουν.
      Και, βεβαίως, η υπομονή είναι βασικό συστατικό που στην ελληνική Εθνική ομάδα είναι άγνωστη λέξη. Το γράφω και στο post. Όχι αποτυγχάνουμε το καλοκαίρι και από του χρόνου πάλι από την αρχή την ίδια κουβέντα. Δεν γίνεται δουλειά έτσι. Ίσως σ’ αυτό το σημείο να έχει αδικηθεί και ο Ζούρος. Τον οποίο δεν πολυεκτιμώ αλλά μετά την αποτυχία του προολυμπιακού τουρνουά το 2012 ίσως δικαιούταν μια ακόμη ευκαιρία.

      Διαγραφή
    7. Συμφωνώ απόλυτα pensierix κυρίως για αυτό που λες για Γιαννάκη και μετέπειτα αρκετά για Σούλη Μαρκόπουλο.

      Διαγραφή
    8. Ο Σουλης πραγματικα θα ηταν καλη επιλογη χωρις τυμπανοκρουσιες . Και επειδη ο τζιμ μιλαει για μαξιμουμ με γιαννακη δε το πιανουμε αλλα μας δινει σταθερες, ο κατσικαρης ειναι ο πορπονητης που σε βαθος χρονου θα μπορουσε να παρει το μαξ των παιχτων αλλα ειναι διατεθιμενος να μεινει χρονια ?

      Διαγραφή
    9. Χωρις παρεξηγηση Jim αλλα επειδη ο Μαρκοπουλος ειναι μεγαλη μου αδυναμια θα ηθελα να μου πεις τι εννοεις οταν λες 'πρακτικο/παραδοσιακο παιχνιδι του Μαρκοπουλου'.Γιατι ενω λες καλα λογια εγω την αναφορα σου την ερμηνευω ως 'ξεπερασμενο παιχνιδι του Μαρκοπουλου'..Κι αν το παιχνιδι του Σουλη ειναι ξεπερασμενο, τινος δεν ειναι?Γιατι παρακολουθησα αρκετες φορες την Μπιλμπαο τη σεζον 2012-13 (εσυ φανταζομαι περισσοτερες)..Ειδες μοντερνο μπασκετ? Γιατι εγω δεν ειδα κατι αξιολογο.Και με ροστερ πολλαπλασιας αξιας απο εκεινα που δουλευει ο Μαρκοπουλος εδω και αρκετα χρονια.Δε θα ειχα προβλημα με την αναφορα σου αν απεναντι απο το Σουλη εβαζες καποιον προπονητη που οντως εχει δειξει ομαδες που παιζουν αξιολογο μπασκετ. Αυτο το hype με τον Κατσικαρη δεν το καταλαβαινω.Δε λεω οτι ειναι κακος προπονητης. Απλως δεν εχω δει μπασκετ που να δικαιολογει το ονομα που εχει φτιαξει.

      Διαγραφή
    10. O Mαρκόπουλος είναι σίγουρα ικανός κόουτς. Το "κόουτς" είναι πολύ σημαντικό. Ειδικά στη δική μας λίγκα είναι από τους καλύτερους. Δε θα έλεγα όμως με σιγουριά ότι μπορεί να τα καταφέρει το ίδιο καλά σε μια άλλη λίγκα, όπου παίζεται άλλο μπάσκετ. Ο Κατσικάρης έχει παίξει σύγχρονο μπάσκετ. Και στην ΑΕΚ και στη Βαλένθια και στο Μπιλμπάο. Και καλό μπάσκετ μάλιστα. Το στάτους του είναι υψηλό στην Ευρώπη. Αν άδειαζε δηλ. ένας πάγκος σε ένα τοπ-κλαμπ (Μπάρτσα, Μακάμπι, ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ π.χ.) θα ήταν σίγουρα μέσα στους βασικούς υποψήφιους. Αυτό λέει πολλά. Βέβαια, όταν δεν έχεις εξαργυρώσει με τίτλους θα γνωρίζεις την αμφισβήτηση.

      Διαγραφή
    11. ΟΚ. Καταλαβαινω τι λες.. Μαλλον συμφωνω στην παρατηρηση σου για το Σουλη. Για τον Κατσικαρη δυσκολευομαι να πεισθω γιατι δε μου αρεσε καθολου η Μπιλμπαο και την ειδα αρκετες φορες ψαχνοντας να βρω κατι θετικο.Το μονο που βρηκα λοιπον ηταν οτι ειχε φτιαξει μια ομαδα πρακτικη που εβρισκε τροπο να παιρνει αποτελεσματα ακομα κι αν ο αντιπαλος επαιζε πιο λογικο μπασκετ.Θα τον παρακολουθησω περισσοτερο στην επομενη ομαδα του.

      Διαγραφή
    12. Στη Μπιλμπάο έκανε θαύματα με βάση τη κατάσταση που ανέλαβε. Απλά θυμήσου λίγο τη πορεία του.. Οι Βάσκοι ήταν ίσως η χειρότερη ομάδα στη λίγκα, σίγουροι για ..φούντο. Τους έφτασε μια νίκη πριν τα πλέη-οφς, στο φάιναλ-4 του Eurocup και την επόμενη σεζόν στους τελικούς της ΑCB και την ποστ σίζον της Ευρωλίγκας. Τα περυσινά είναι γνωστά πάλι.. Τελικό Eurocup (κόουτς της χρονιάς). Θέλω να πω ότι δεν εξαργύρωσε με τίτλους αλλά η πορεία του δείχνει πόσο ικανός είναι.

      Διαγραφή
  7. 2 αρθρα σε 3 μερες? Μας εκπλήσσεις ευχάριστα...

    Προτιμω Κατσικαρη (οχι οτι αμα ερθει ο γιαννακης δεν θα μου αρεσει)...

    Για Κατσικαρη η φραση κλειδι ειναι: Ισορροπημενο μπασκετ...

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προ Τρινκιερι ημουν υπερ της λυσης Γιαννακη για τους γνωστους λογους που αφορουν τη χαμενη αμυντικη ταυτοτητα της Εθνικης .
    Εξακολουθω να υποστηριζω οτι αυτη τη δεδομενη στιγμη δεν υπαρχει καλυτερη λυση ουτε και χρονος για πειραματισμους .
    Χρειαζεται να παψουμε να χανουμε απο Φιλανδιες και Νιγηριες και αν παικτες τυπου Μπουρουση αδυνατουν να καταλαβουν οτι δεν εχουν συμβολαιο με την Εθνικη και δεν μπορουν να εχουν γνωμη στη προσληψη προπονητη το καλοκαιρι ειναι ολο δικο τους για διακοπες...
    Μιλαω για τον Μπουρουση γιατι εκφραζεται δεξια και αριστερα με ασχημο τροπο για το ενδεχομενο προσληψης Γιαννακη.
    Αν δεν γινεται θελω Μαρκοπουλο με τεχνικο συμβουλο τον Γιαννακη.
    Ο Κατσικαρης γιατι δεν ειναι στη Λαμποραλ ακομα?
    Τους εχει κατσει ο Σκαριολο με βαρια αποζημιωση και δεν παραιτειται με τιποτα ετσι ακουγεται παντως...
    Θα εχουμε προβλημα με ασυμβιβαστα αν ο Κατσικαρης παει Εθνικη , ετσι και αλλιως η Ισπανια ειναι παντα η πρωτη του επιλογη...
    Μανος Μασσαλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μάνο. Τι λέει η Μασσαλία..? Η προοπτική της Λαμποράλ είναι πολύ κοντινή για τον Κατσικάρη, καιρό τώρα. Πολύ πιθανόν να είναι η επόμενη δουλειά του και αυτό θα ήθελα να το δω.. Γιαννάκης τεχνικός σύμβουλος..? Δε νομίζω.

      Διαγραφή
    2. Γεια σου Τζιμ ολα καλα εδω , ο Δρακος εχει μεινει πισω λιγο απο τοτε που εφυγε απο Ολυμπιακο και Εθνικη, δυσαρεστη η εμπειρια στη Λιμοζ και οι Κινεζοι που τον εφαγαν μετα απο την αποτυχια στο Πανασιατικο.
      Η αληθεια ειναι οτι του βγαζω το καπελο γιατι οι επιλογες του ηταν τρομερα δυσκολα προτζεκτ , αλλα υπεφερε πολυ και εχει βγει εξω απο τα νερα του. Ειναι καλο και για αυτον να γυρισει στη χωρα του και να ξαναρυθμισει τον εαυτο του με γεματους διαθεση ταλαντουχους παικτες.

      Διαγραφή
  9. Μικρο αλλα ουσιαστικο το αρθρο σου Δημητρη. Αν και περιμενα να κανεις ενα σχολιο σχετικα με τις wild cards.
    Θεωρω οτι η τελικη επιλογη θα ειναι Γιαννακης. Οπως λες και εσυ νομιζω οτι προτεραιοτητα του Κατσικαρη αυτη τη στιγμη ειναι να βρει ομαδα/συλλογο και οχι η Εθνικη.
    Παντα στις εθνικες ομαδες λογω του μικρου χρονου προετοιμασιας η οποια δεν επετρεπε να δουλεψουν σε συστηματα, η βασικη δουλεια του προπονητη ηταν η εμψηχωση και η τονωση του κινητρου στους παικτες να παιξουν αμυνα και γενικοτερα να τα δωσουν ολα. Σε αυτο το τομεα νομιζω οτι ο Γιαννακης ειναι ετη μπροστα απο οποιοδηποτε αλλο προπονητη. Απο την αλλη ο Κατσικαρης αντιπροσωπευει το συγχρονο μπασκετ. Θα εχει ομως το χρονο να το μεταδωσει στους παικτες δεδομενης της πιεσης χρονου και της μικρης προετοιμασιας;
    Οπως και να εχει και ασχετως του τροπου που θα δωσουμε το παρον, το καλοκαιρακι θα εχουμε μια μεγαλη διοργανωση να παρακολουθησουμε με την συμμετοχη της αγαπημενης μας ομαδας, συνοδεια mochito, σορτσακι, παντοφλα, καλη παρεα και καλη διαθεση. Αυτα μενουν.

    Κώστας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επισης η επιλογη Κατσικαρη πιθανοτατα σημαινει οτι ο Παππας ειναι εκτος Εθνικης; Νομιζω οτι δεν τα πηγαιναν πολυ καλα στη Μπιλμπαο, αλλα δεν ξερω σαν χαρακτηρας ο Κατσικαρης αν το κραταει μανιατικο μεχρι να πεθανει. Αυτα ΑΝ κληθει ο Παππας στην Εθνικη.

      Κώστας Β.

      Διαγραφή
  10. Jim μπράβο για το άρθρο σου. Απο τα λεγόμενά σου μαλλον ψηφίζεις τον δρακο για πρωτη επιλογή. Εγω πάντως θα θελα να δω Κατσικάρη μηπως και παιξουμε πιο γρηγορο μπασκετ, Με καλαθη σπανουλη (σλουκα) παπανικολάου νομίζω πως αυτή η ομαδα μπορει να τρέξει. Και γι αυτο δεν καταλαβαινω το λόγο γιατί να μην το κανουμε, Οι δευτερες επιλογές σου σε πηγαίνουν σε πιο σετ παιχνίδι( μαντζαρης, περπέρογλου και ο σπανουλης που ταιριαζει και στα 2!). Οπότε ο Κατσικάρης σου δίνει την επιλογή να διαλέξεις αναλογα με τις ανάγκες του καθε αγώνα, ενω με γιαννάκη θα πηγαίνεις σε σετ παιχνίδι έτσι κι αλλιώς!
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Δημήτρη. Όχι, δε ψηφίζω Γιαννάκη. Είπα πως και οι δύο είναι καλές επιλογές, "ασφαλείς". Θα ήθελα να δω τη δουλειά του Κατσικάρη με αυτό το υλικό απλά προσωπικά έχω ενστάσεις για το εαν μπορεί να δεσμευθεί. Την αλήθεια σαφώς την ξέρει ο ίδιος. Είναι γνωστό ότι εκτιμώ τις ικανότητες του.

      Διαγραφή
  11. Εγώ Τζιμαρα θα εβαζα στην εξισωση τον Ιτουδη. Το μονο προβλημα ειναι οτι και αυτος δε θα μπορουσε να δεσμευτει,οπως και ο Κατσικαρης.Επισης το υλικο της ομαδας,σε περιπτωση που κατεβει ''γεματη'', θελει καποιον να κραταει τα μποσικα στα αποδυτηρια.Αυτο ειναι ενα θεμα που δεν εθιξες.Ποιος θεωρεις οτι θα μπορουσε να χαλιναγωγησει μια ομαδα με Σπανουλη,Παπ,Καλαθη, Αντετοκουμπο,Big Sofo και Μπουρουση?Και κατι τελευταιο..Ποσο πιο ιδανική θα ηταν η συγκυρια να ηταν ο ΔΔ σαυτην την ομαδα και να ερχεται πραγματικα σαν 6ος παιχτης απτον παγκο?Αλλα απο τη στιγμη που δεν κατεβαινει δε θα το δουμε ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τον Σπανούλη στην ομάδα, Ιτούδης? Δε νομίζω Γιώργο. Ο Έλληνας παίκτης πλην λίγων εξαιρέσεων είναι πειθαρχημένος. Δε νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα αποδυτηρίων είτε με τον Γιαννάκη είτε με τον Κατσικάρη. Σε τέτοιες περιπτώσεις μάλιστα είμαι υπέρ της άποψης να δίνεται το ελεύθερο στον κόουτς να "καθαρίζει" οποιονδήποτε μπορεί να αποτελέσει εστία προβλήματος ανεξαρτήτου αγωνιστικού στάτους.

      Διαγραφή
  12. Πολύ όμορφη ανάρτηση Τζιμ,μέσα στην επικαιρότητα πάντα! Ξέχασες να γράψεις ότι το σημαντίκοτερο στο "ναι" του Γιαννάκη είναι η πιθανότητα να εργαστεί ως και τζάμπα! Για την ομοσπονδία είναι ευχή αυτό το πράγμα.

    Ο Γιαννάκης έχω την εντύπωση ότι θα φτιάξει χαρακτήρα στην ομάδα,την άμυνα αλλά το σημαντικότερο ,ίσως αυτό που δεν θέλει η ομοσπονδία, θα κάνει ανανέωση...Δε θα είναι και οι 4 σωματοφύλακες το καλοκαίρι (Σπανούλης,Ζήσης,Μπουρούσης,Φώτσης). Στα συν ,όπως ανέφερες σωστά, είναι ότι θα πάρει το αεροπλάνο να πάει στις ΗΠΑ να μιλήσει,να ακούσει και να πείσει αν χρειαστεί τους παίκτες(Κουφό,Καλάθη,Γιάννη).

    Στα του Φώτη τώρα. Ναι πιο μοντέρνος, ναι πιο καλός στο επιθετικό κομμάτι,ναι θα φέρει κάτι καινούριο, ναι θα τον σέβονται οι παίκτες, ναι θα απαιτήσει και καλά θα κάνει γυμναστή ή/και βοηθούς....Αλλά μου βγάζει όλα αυτά τα χρόνια ένα "Τυχοδιωκτικο΄" στυλ προπονητή, ένας καριερίστα πολυτελείας...Νομίζω ότι αυτό το έργο το ζήσαμε με τον Τρινκέρι και ας μην ήταν Έλληνας. Θέλουμε τέτοιο προπονητή άραγε;

    Υ.Γ. Βασικά το πρόβλημα της εθνικής είναι η ανανέωση της ηγεσίας της...75 πήγε ο Βασιλακόπουλος, μέχρι και ο Φιντέλ παραιτήθηκε κάποια στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καταρχάς είναι πολύ ευχάριστο που έχουμε 2ο άρθρο σου Jim μέσα σε 3 μέρες! Πάντα τέτοια κ καλύτερα!
    Με βάση αυτά που παραθέτεις θα συμφωνήσω σε όλα, αλλά, παρόλο που όντως εξιτάρει το λίγο διαφορετικό με Κατσικάρη, θα επιλέξω Γιαννάκη 1ον κ γιατί θα υπάρχει σε μεγαλύτερο βαθμό αυτή η "δέσμευση" που αναφέρεις 2ον όπως ανέφερε κ ένας φίλος μιλάμε για τουρνουά ειδικών συνθηκών 2 εβδομάδων κ θεωρώ τον Δρακο ιδανικο κ 3ον νομίζω πως θα ήθελα να δω τον Κατσικάρη πως θα ανταποκριθεί σε ένα project όπως της Λαμποράλ ή κάποιου αντίστοιχου συλλόγου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εγω δεν ειμαι φαν της δουλειας του Δρακου, δεν τον ειχα ουτε τον εχω σε εκτιμηση για διαφορους λογους, ο κυριοτερος ειναι οτι με το υλικο κ τα γκαρντ που ειχε τοτε επρεπε να εκανε οτι κ οι Ισπανοι τα τελευταια χρονια, πλακα σε ολους(Ευρωπαιους) . Δε θα ξεχασω ενα ταιμ αουτ σε μια αο τις τελευταιες επιθεσεις με γαλλια νομιζω ηταν ισως αν κ δεν ειμαι σιγουρος, να λεει στον τεο παιξε οπως ξερεις !!! ΤΙ οπως ξερεις ηταν αυτο !! περνει μπαλα ο τεο κ κανει οτι να ναι ... Ακομη με ποναει αυτος ο αγωνας ειχαμε χασει ισως ηταν κ με σερβια ειλικρινα δε θυμαμαι, μεγαλο ματς ο τεο τοτε. Αλλα επειδη εχω βαρεθει την βουτηροεθνικη με ολους τους βουτηρομπεμπεδες ο παναγιωτης θα ηταν οτι χρειαζομαστε για να γινουμε λιγο σκληροι, γιατι πλεον το εχω καταλαβει εμενα μου αρεσουνε οι σκληρες ομαδες κ ο γιαννακης μπορει να κανει την εθνικη μας παλι σκληρη, επιθετικα δεν θα υπαρχει ουτε 1 συστημα αλλα εχουμε καλους παιχτες καπως θα την βγαλουμε την ακρη. Επισης το εργο που ειχε παρουσιασει στον οσφπ ηταν για κλαμματα ειλικρινα, κ στην γαλλια αν κ δεν ειχα δει καθολου την αρλ εκτος απο κατι βιντεακια στο youtube πιστευω παλι δε παρουσιασε εργο γιατι απλως δεν κανει για πολλα πραγματα αλλα η εθνικη ειναι κατι διαφορετικο. ΕΠισης ξερω οτι το καλοκαιρι οι προπονησεις του θα ειναι χαλαρες κ με καλο κλιμα οπως πρεπει δε θα δουμε τα του τρινκιερι που τους ειχε στα κοκκινα (τεραστιο λαθος με τα λεπτα που ειχαν οι δικοι μας) . Ενας λογος που τωρα τελευταια βλεπουμε ελληνες διεθνεις να μην κατεβαινουνε κτλ ειναι αυτος, ζουρος/τρινκιερι τους ηπιανε το αιμα το καλοκαιρι κ πολυ απλα οταν καποιος ειναι κουρασμενος ολη τη χρονια δε θελει εναν @@ να του τα ζαλιζει το καλοκαιρι σε τετοιο βαθμο. Τα παιδια πανε να παιξουνε για την εθνικη κ να περασουνε καλα κ αυτο δε γινετοτανε, Με τον γιανακη δε θα εχουμε τετοιο θεμα.

    για τ κατσικαρη δεν εχω να πω πολλα, εχει παρουσιασει αξιολογο εργο στην ισπανια κ δεν ειναι τυχαιο οτι ειχε δωσει τα χερια με την Ρωσια ασχετως το τι εγινε μετα. Αλλα αν οπως λες θα υπαρχει θεμα με την "μελλοντικη" του ομαδα τοτε δυσκολα να τον δουμε στο τιμονι της εθνικης.

    Πριν το καλοκαιρι αν με ρωταγε καποιος για γιαννακη θα ημουν απολυτος να μην ξαναερθει κτλ αλλα δεν αντεχω να ξαναδω για αλλο ενα καλοκαιρι 12 κυριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη Γαλλια ηταν στη Λιμοζ με παικτες που δεν ειχαν διαθεση να δουλεψουν σε ενα πρωταθλημα πολυ physical και εναν προεδρο που δεν καταλαβαινε τιποτα .
      Η συμφωνια τους ηταν να διατηρησει την ομαδα στη κατηγορια τη πρωτη χρονια και στην επομενη να βγει Ευρωπη.
      Εκπληρωσε το στοχο της πρωτης χρονιας μεσα απο δυσκολες καταστασεις με τραυματισμους και συνεχεις αλλαγες στο ροστερ.
      Δεν καταλαβαινω τι λες οταν γραφεις οτι οι παικτες θελουν απλα να περνανε καλα αλλα το μονο σιγουρο που μπορω να σου πω ειναι οτι με τον Γιαννακη δεν υπαρχει περιπτωση να περασουν ξεκουραστα το καλοκαιρι.
      Επισης το pick /roll o ελεγχος του ρυθμου, και το σετ παιχνιδι ειναι καταστασεις που χρησιμοποιουν οι μεγαλες Ελληνικες ομαδες ακομα και σημερα δεν καταλαβαινω τι εννοουν πολλοι με τη παλαιομοδιτικη καραμελα που πιπιλανε...
      Οπως πολυ σωστα λες οι 12 κυριες θελουν το μαστορα τους και ο Γιαννακης πρεπει να κανει το ξεσκαρταρισμα αμεσα...
      Μανος Μασσαλια

      Διαγραφή
    2. Δε θελω να πω πολλα , αλλα οταν παιχτης της ομαδος κ οχι καποιος τυχαιος σχολιαζει (ανεπισημα μεταξυ φιλων) τον τρινκιερι πριν καν αρχισουν οι επισημοι αγωνες κ κατακρινει τις προπονησεις κ λεει δε μας βλεπω καλα κ φετος τα λεει ολα. Δε μπορω να πω κατι περισσοτερο για αυτο κ ισως κακως το ανεφερα.
      ΤΙ διαφορετικο ειχανε οι προπονησεις του γιαννακη? Ηταν ευχαριστες κ πιο χαλαρες, το χαλαρες δε σημαινει οτι δεν ηταν δυνατες , μεγαλη προσοχη σε αυτο, ισως το διατυπωσα κ εγω λαθος αλλα παντως δεν ηταν κ οι πιο εντονες ;) . Εδω δε μιλαμε για προετοιμασια ομαδος μιλαμε για προετοιμασια για ενα τουρνουα 15-25 ημερων αλλες απαιτησεις κ ο τρινκιερι το καλοκαιρι δε το καταλαβε αυτο εξου κ οι τοσοι τραυματισμοι μας , δε θυμαμαι να εχουμε ξαναβγαλει τοσους ποτε!!! Υπερβολικη ενταση στις προπονησεις
      Τωρα αν το εβγαλα απο το μυαλο μου ολο αυτο δε μπορω να το αποδειξω σε κανεναν.

      Πιστευω ολη η παρεα εδω ειναι φαν κ λατρης του πικ εν ρολ, δυσκολα θα βρουμε καποιους που να μην ειναι. .

      Το αρλ με το λιμοζ δε ξερω πως το μπερδεψα αχαχαχ, ισως γιατι την ιδια χρονια στο ποδοσφαιρο γαλλιας η αρλ ειχε ανεβει α κ αυτη :D .
      ΤΟ ξεσκαρταρισμα θελει κοτσια, γιατι καποιες παλιοσειρες ισως ηρθε η ωρα να αποχωρησουνε, εγω δε θα κανω μια λιστα με ονοματα αλλα θα ηθελα να δω μια ομαδα με εναν ανω των 31-32 μιας κ ειναι εμφανες οτι πρεπει να ξεκινησουμε κατι νεο, οσο κ αν κατακρινουμε τον τρινκιερι τον ζουρο τον βασιλακοπουλο, καποιοι απο τους παιχτες ισως ειναι ανεπαρκεις ασχετως αν καποιοι εχουν κατακτησει πολλα τοσο σε εθνικο οσο κ σε συλλογικο επιπεδο . Το ανεπαρκης ακουγεται πολυ ακομψο αλλα αυτο μου ηρθε στο μυαλο αυτη την στιγμη.

      Διαγραφή
    3. Ειδικα παιδια που εχουν προσφερει τοσα πολλα κ δεν τους αξιζει ο καθε τυχαρπαστος( εγω γαρ) να τους λεει ανεπαρκης κτλ αλλα οι τελευταιες τους παρουσιες μας εδωσαν το δικαιωμα να τους χαρακτηριζουμε ετσι. Ενα επιπροσθετο διευκρινιστικο για το ανεπαρκης γιατι ειναι βαρυ σαν εννοια.

      Τετοιος ειναι ο φιλος μας ο cp3 που μονο με τον λεμπρον μπορει να δει δαχτυλιδι γιατι δε μπορει να ηγηθει ομαδος στα πλει οφ. Και ενα μικρο σχολιο για την φωτο που ανεβασε ο τζιμ στο facebook

      Διαγραφή
  15. χαχα η τελευταια σου προταση ολα τα λεφτα!

    Κώστας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. παλι Γιαννακη θα παρουμε;
    αντι να κανουμε ενα βημα μπροστα ξαναγυρναμε στο παρελθον.
    δυστυχως ειναι λιγοι οι Ελληνες προπονητες και αυτοι που υπαρχουν εχουν
    ο καθενας τα δικα του.
    ο ενας εχει μεινει στο μπασκετ που παιζοταν πριν μια δεκαετια,ο αλλος ψαχνει να βρει ομαδα στην Ισπανια που υπαρχει ασυμβιβαστο,ο αλλος δε μιλαει με τον Σπανουλη,οι αλλοι ειναι Παο-Ολυμπιακο και δε πρεπει να ξενερωσουμε τη μαζα.τι να πω,κριμα.
    θα ετρωγα στραβωμα στο τελος και θα διαλεγα Αγγελου η΄ Σφαιροπουλο,


    τελος παντων οποιος και να ειναι πρεπει να τον στηριξουμε και με οπλα μας την αμυνα και την ταχυτητα να κανουμε το καμ μπακ στη επομενη διοργανωση στην οποια παντως δεν αξιζαμε αγωνιστικα να παιξουμε.

    αυτο δε πρεπει να το ξεχασει ο νεος προπονητης οταν θα επιλεγει τη 12αδα.
    τη τελευταια τετραετια τρωμε τη μια σφαλιαρα μετα την αλλη με αποκορυφωμα την ηττα μας απο την Νιγηρια και το καλοκαιρι απο την Φινλανδια.
    η ομαδα χρειαζεται φρεσκο αιμα.οι 3 του NBA συν τον Μαντζαρη που ελειπε περσι,ειναι 4 λογικες επιλογες ωστε και καλα να παμε στο παγκοσμιο αλλα και να μπορουμε να κοιταμε και στο μελλον.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Από Κατσικάρη-Γιαννάκη θα προτιμούσα τον δεύτερο μιας και έχει περάσει απ'όλα τα κλιμάκια της Εθνικής τόσα χρόνια και ακόμα και τραυματίας(σαν παίκτης) τα έδινε όλα.
    Σαν προπονητής βέβαια δεν είναι και Πόποβιτς αλλά τουλάχιστον θα παίζουν οι παίκτες το 100%.
    Ο Κατσικάρης δεν έχει δείξει για μένα τίποτα και όποτε έρχεται πρόταση από Ισπανία πουλάει και την μάνα του για να πάει(αν θυμάστε τότε με ¨Αρη).
    Έχει ξανα-ανφερθεί για δίδυμο Μπαρτώκα-Πεδουλάκη, αλλά για πολλούς λόγους δεν θα ήταν βιώσιμο, μιας και θα μπορούσε να καπελώνει ο ένας τον άλλο συν του ότι δεν θα κράταγε πολύ.

    Συμπερασματικά Ζήσης-Φώτσης πρέπει να τελειώσουν από Εθνική και να έρθουν και οι 3 ΝΒΑερς αν θέλουμε να κάνουμε τίποτα.

    Jimmy μπορεί ο Αντετοκούμπο να προσφέρει αυτό το καλοκαίρι στην Εθνική(οποσδήποτε έχει θέση)? Εννοώ αγωνιζόμενος κατευθείαν από ΝΒΑ?

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω μπορεί koth.. Σίγουρα το ότι δεν έχει παίξει ουσιαστικά μπάσκετ στην Ευρώπη (το πρωτάθλημα της Α2 είναι σαν στυλ τελείως διαφορετικό από αυτό της Α1). Θέλω να τον δω και στις δύο θέσεις των φόργουορντς.

      Διαγραφή
  18. Γιαννάκη εθνική

    Κατσικάρη Παναθηναϊκό! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. OXI KAI KATSIKARH,KRIMA NOMIZA OTI KSEREIS BASKET.

      Διαγραφή
    2. Sorry που σε στεναχώρησα ! :( προτιμώ blat είναι η αλήθεια αλλά δεν τον βλέπω να φεύγει ποτέ από Μακάμπι. Αλλά μπορούμε να το συζητήσουμε αν θες, δεν τον ξέρω καλά τον Κατσικάρη είναι η αλήθεια, ένα ολόκληρο παιχνίδι του είδα (πέρσι τον τελικό του Eurocup) και απογοητεύτηκα! :P

      Διαγραφή
    3. Ο Κατσικαρης δεν φημιζεται για την αμυνα του,οι παιχτες μας ειναι οι περισσοτεροι αμυντικοι,φανταζεσαι το χαος αν αναλαβει φετος.Απο οσο θυμαμαι δεν παιζει σετ παιχνιδι,τον ΔΔ τι θα τον κανει;;

      Διαγραφή
    4. Μιλώντας πάντα υποθετικά δεν μιλάω για άμεση απομάκρυνση του RG, προφανώς. Το καλοκαίρι γίνονται οι αλλαγές όπου μπορείς να προσθαφαιρέσεις στοιχεία. Δεν ξέρω αν το basketball που παίζει ο Κατσικάρης είναι winning basketball βέβαια, όπως λέει και ο jim, το basketball του Panathinaikos BC.

      Διαγραφή
    5. Πάντως και εγώ συμφωνώ με τον y0zh1.
      Αν το καλοκαίρι και τονίζω το καλοκαίρι τεθεί θέμα προπονητή πιστεύω ο Κατσικάρης θα ήταν μια πολύ καλή λύση.
      Για να πω βέβαια την αλήθεια η δουλειά του στον Άρη ήταν αποτυχημένη και ο περσινός τελικός του Eurocup με την Μπιλμπάο, που τον είδα live, ήταν απογοητευτικός. Μου φάνηκε άναρχη ομάδα.
      jpg13

      Διαγραφή
  19. Γειά χαρά και από μένα. Παρακολουθώ καιρό το blog αλλά δεν είχα κάνει post. Τώρα με αφορμή την εθνική για την οποία είμαι άρρωστος κάνω την πρεμιέρα μου ;)

    Δεν είμαι και ο μεγαλύτερος οπαδός της λύσης Γιαννάκη, αλλά είμαι φανατικός της ανανέωσης και των φρέσκων ρόστερ αλά Βουγιόσεβιτς. Με λίγα λόγια λεω ναι σε λύση Γιαννάκη αν συνοδεύεται από ανανέωση τύπου 2004. Θυμίζω ότι τότε ο Δράκος καρατόμησε εν ψυχρώ τις παλιοσειρές (Σιγάλα, Ρεντζιά, Γιαννούλη, Τσακαλίδη κτλ) και εμπιστεύτηκε νέα παιδιά φτιάχνοντας τον κορμό που χάρισε τις μεγάλες διακρίσεις.

    Δεν χωρούν και οι 4 σωματοφύλακες πλέον στην Εθνικη. Μόνο Σπανούλης και ίσως Μπουρούσης αξίζουν αυτή τη στιγμή προσκλητήριο και από εκεί και πέρα νέα παιδιά παντού
    -Παππάς στην 12αδα. Δηλαδή πότε θα πρέπει να παίξει εθνική, όταν πατήσει τα 30?
    -Εγκλιματισμός Γιάννη Αντετοκούμπο με συμμετοχή τουλάχιστον στην προετοιμασία
    -Αποκλεισμός κορεσμένων παικτών όπως είπα και πιο πάνω (Περπερογλου-Ζησης-Φωτσης-Μαυροκεφαλιδης-Βουγιουκας)
    -2-3 θέσεις στην 12αδα για τη φουρνιά του 90 και συμμετοχή στην προετοιμασία όσων από τη φουρνιά του 94 κάνουν καλό τουρνουά με την U-20 στην Κρήτη

    Κάτι τέτοια θέματα μυρίζομαι ότι πρέπει να έθεσε ο Κατσικάρης και τους άφησε λίγο μουδιασμένους στην Ομοσπονδία οπότε τα σχέδια για ανανέωση δεν έχουν και πολλές πιθανότητες να γίνουν πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες φίλε.. Είμαι και εγώ φαν Βουγιόσεβιτς ξέρεις.. Ωραίες οι σκέψεις σου. Θεωρώ όμως ότι μια τέτοια ριζική ανανέωση θα γινόταν άμεσα σε περίπτωση που δεν παίρναμε τη wild card.

      Διαγραφή
    2. Συγνώμη φίλε αλλά είσαι πολύ light με τον Αντετοκουμπο. Ο μοναδικός Έλληνας στην ιστορία που θα παίξει σε All-star, με 25 λεπτά μ.ο κι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο NBA όχι απλά ΠΡΕΠΕΙ να είναι στην επιλογή της εθνικής αλλά να είναι και ο πρώτος που θα καλεστεί. Δεν αντέχω αυτή τη λογική του σιγά σιγά και του είναι μικρός ακόμα. Όπως έδειξε σε όλους ότι είχε δίκιο που πήγε nba από τώρα έτσι θα δείξει ότι αξίζει να είναι από τώρα στην εθνική.

      Αλέξανδρος

      Διαγραφή
    3. Ωραιο αρθρο τζιμ..
      Καλως ορισες peris indie boy..
      Συμφωνω με την βαση της λογικης σου..Δηλαδη Γιαννακη προπονητη, με ανανεωση της ομαδας οπως παλια...
      Οσον αφορα τους παιχτες: Αν εχουμε τους ΄΄αμερικανους΄΄ μας θελω εθνικη με μονο παλιο φωτση..Δηλαδη καλαθη-παπα-μαντζαρη-σλουκα, μπραμος-παπ-αντετοκ, και φωτση-πριντ, κουφο-καββαδα-μαυρο(για να χεις ποικιλια)...
      Αν δεν εχουμε καλαθη-κουφο τοτε θα προτιμουσα σαν σχημα κατι τετοιο: σπαν-μαντζαρη-σλουκα-παπα ή κατσιβελη, μπραμος-παπ-αντετοκ, πριντ-καιμακ, μπουρουση-βουγιουκα-καββαδα..

      Το σχημα που μου αρεσει πολυ ειναι το πρωτο και νομιζω οτι η εθνικη πρεπει να αρχισει να χτιζεται καπως ετσι αμμεσα και να μην παμε παλι σε ενα σχημα με λιγο απο ολα καθως δεν νομιζω να αλλαξουν πολλα...
      Οσον αφορα τους Γιαννακη-Κατσικαρη προτιμω τον πρωτο καθοτι τον θεωρω ιδανικο για τετοια τουρνουα..Πιστευω οτι ειναι πολυ καλος στο να διαχειριζεται καταστασεις-ομαδες-κρισεις-βεντετες-ονοματα σε τουρνουα 20 μερων...Δεν τον πιστευω ομως σαν προπονητη για μια ομαδα για μια σαιζον..Με λιγα λογια τον θεωρω αξιο μονο για εθνικες ομαδες...Θεωρω οτι εχει πλεον το know-how..
      Τωρα για τον Κατσικαρη ειναι ενας ανερχομενος πολυ καλος προπονητης που ομως δεν ειναι δοκιμασμενος ουτε σε εθνικη, ουτε σε πρωταθλητισμο..Θεωρω δεν εχει την εμπειρια να διαχειριστει τυχον προβληματα με τους παιχτες του-ονοματα, αλλα ουτε και την εμπειρια του ποτε πρεπει να φορμαριστει η ομαδα,ποιους πρεπει να κοψει ,το τροπο να τους κοψει αλλα και την δυναμη να κοψει τα βαρια ονοματα...

      Με λιγα λογια πιστευω οτι πρεπει να μεγαλωσει και αλλο για την εθνικη ο Κατσικαρης(να μεγαλωσει σε εμπειρια)..

      Διαγραφή
    4. Τον Καββαδά που τον πας? Αν είναι δυνατόν να μένουν έξω παίχτες όπως Μπουρούσης, Σόφο ακόμα και Βουγιούκας για να παίζει το ταγάρι!

      Διαγραφή
  20. O ορισμός της χαμένης χρονιάς για τον Γιάνκοβιτς, για να μην πω πισωγύρισμα...Παραστάσεις στο τοπ επίπεδο μηδέν, χρόνος συμμετοχής ελάχιστος ( σήμερα κόντρα στον ΚΑΟΔ έπαιξε 14...δευτερόλεπτα), να βολοδέρνει μπερδεμένος από θέση σε θέση ( όποτε παίζει). ΟΚ, δύσκολη η πρώτη χρονιά σε μεγάλη ομάδα, αλλά είναι κρίμα να βλέπεις έναν τόσο ελπιδοφόρο παίχτη να μην είναι καν κομπάρσος.

    Κατά τα άλλα, σήμερα 34 λεπτά ο Μήτσος, 30 λεπτά Ούκιτς*-Λάσμε-Γκιστ-Μασιούλις για να κερδίσουμε από τύχη στην παράταση τον αξιόμαχο ΚΑΟΔ. Νορμάλ καταστάσεις στον φετινό Παναθηναϊκό.

    * Από τη μια βγαίνει προς τα έξω ότι παίζει σχεδόν απροπόνητος κι από την άλλη μετράει 30 λεπτά στην Α1. Τρέχα γύρευε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Pens δεν είναι χαμένη η χρονιά, όχι. Αυτό που με προβληματίζει είναι ο χώρος του με βάση το ρόστερ της επόμενης σεζόν.

      Διαγραφή
    2. "Χαμένη" μπορεί να μην είναι, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να πει κανείς ότι έχουμε δει ( σε αυτό το λίγο που τον βλέπουμε) και καμιά τρομερή εξέλιξή του σε κάποιο τομέα. Προσωπικά περίμενα να πάρει περισσότερο και ποιοτικότερο χρόνο, αλλά όταν και σε ψιλοαδιάφορο ματς (βλ. ΚΑΟΔ) ουσιαστικά είναι "DNP", τότε...Ο Πεδουλάκης ώρες-ώρες μου δίνει την εντύπωση ότι δεν θέλει να ρισκάρει το παραμικρό ( ακόμα και μια ανώδυνη ηττα σήμερα πχ) γιατί νοιώθει ότι η ισορροπία είναι εύθραστη και μπορεί το κλίμα να βαρύνει με το παραμικρό.

      Σωστός ο προβληματισμός σου για του χρόνου, δεν το είχα δει κι από αυτή τη σκοπιά.

      Διαγραφή
    3. peri με προλαβες φιλε.. ολα αυτα για να κερδισουμε τον καοδ που ομως ειναι σκληρο καρυδι...Αν δεν παρει πρωταθλημα δεν ξερω αν θα μεινει την επομενη χρονια ο κοουτς και δεν ξερω κατα ποσο τελικα ηταν δικες του επιλογες ο παππας ο γιανκο και ο μαυρος... εχει πει παμπολες φορες για τον χρονο που ΔΕΝ παιρνουν οι παππας και γιανκο στην ευρωπη σε παιχνιδια που δεν μπορουμε να γυρισουμε ουτε 10 περιοδους να παιζουμε!!! Μπορειτε να μου πειτε τι εννοειτε με τον χωρο για την επομενη χρονια??? ο ματσιουλης δεν εχει ενα χρονο συμβολαιο??

      Διαγραφή
    4. Το ότι δεν παίζουν 20 λεπτά Minimum στην Α1 Παππάς-Γιάνκοβιτς (και ΜΚΦ) είναι απαράδεκτο και δεν ξέρω ποιος φέρει την ευθύνη ο RG ή ίδιοι.

      Διαγραφή
    5. Παίδες σόρυ που επεμβαίνω, αλλά νομίζω ότι ο Μασιούλις έχει κλειστό διετές συμβόλαιο.
      Ο Γιανκοβιτς αποτελεί μεγάλη μου αδυναμία, και λόγω του πατέρα του, και θα είναι μέγα λάθος να μην αξιοποιηθεί από τον κοουτς. Ας τον κατεβάσει στο 2, ας τον βάλει τριάρι με τεσσάρι τον Μασιουλις δεν ξέρω τι. Εδώ ο Ζοτς βόλεψε 4 ιερά τέρατα στα γκαρντ (ΔΔ, Σάρας, Ντρου, Σπαν).
      jpg13

      Διαγραφή
    6. jpg13 νομιζα οτι ο ματσιου ειχε μονοετες, αν εχει κλειστο 2ετες τοτε καταλαβαινω τι εννοουν τα παιδια που λενε για τον ρολο του γιανκο του χρονου

      Διαγραφή
    7. Προς y0zh16 Φεβρουαρίου 2014 - 12:16 π.μ.

      Δεν έχω το δικαίωμα να κρίνω γιατί οι Παππάς και Γιάνκοβιτς δεν παίζουν πολύ στην Α1, αλλά πάντως δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι στο χθεσινό παιχνίδι του ΟΣΦΠ έπαιξαν 23 λεπτά ο Παπαπέτρου, 26 ο Moon, 15 ο Collins, 15 ο Χριστοδούλου, 9 ο Καββαδάς και 12 ο Κατσίβελης, έχοντας εκτός 12κάδας τους Πρίντεζη, Petway, Lojeski, Αγραβάνη, Begic και φυσικά τον Law., και με τους βασικούς να παίζουν, Dunston 14 λεπτά, VSpan 20, Πέρπε 17, Σλουκ 14, Simmons 16 και Μάντζαρης 20! Εντάξει, προφανώς ο Κολοσσός δεν είναι ΚΑΟΔ και ο αγώνας ήταν και στο ΣΕΦ, αλλά όλο αυτό νομίζω κάτι δείχνει. Φαντάζεστε τον ΠΑΟ να κατέβαινε σε αγώνα, χωρίς τους Φώτση, Gist, Μπράμος, Batiste, ΜΚΦ και Ukic?

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    8. Για να συμπληρώσω το σχόλιο μου της 6:52 π.μ., να προσθέσω μόνο, ότι σε 2 διοργανώσεις όπως το Ελληνικό πρωτάθλημα και κύπελλο, όπου ο βασικός, αλλά και ουσιαστικά ο μόνος στόχος των αιώνιων, είναι να νίκησουν ο ένας τον άλλον, για να κατακτήσουν τους τίτλους, προτιμώ σαφώς να δουλέψω και να αναδείξω, αν μπορώ, τους νέους παίκτες που μπορεί να διαθέτω δίνοντας τους χρόνο στους αγώνες, από το να εξασφαλίσω κάτι αήττητος, γιατί αφενός σαφώς θα είναι πιθανότατα προς όφελος της εθνικής μας ομάδας, αφετέρου σίγουρα προς όφελος της στελέχωσης της ίδιας της ομάδας στο μέλλον με αυτά τα παιδιά ως βασικούς (π.χ. Μάντζαρης, Σλούκας, Παπανικολάου).

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  21. 14/10/13 Ολυμπιακός-Παναθηναικός 55-45 ( ΒΟΛΕΣ ΟΛΥ-15 / ΠΑΟ-8 )
    12/06/13 Ολυμπιακός-Παναθηναικός 72-76 ( ΒΟΛΕΣ ΟΛΥ-28 / ΠΑΟ-18 )
    04/02/13 Ολυμπιακός-Παναθηναικός 72-67 ( ΒΟΛΕΣ ΟΛΥ-27 / ΠΑΟ-19 )
    02/06/12 Ολυμπιακός-Παναθηναικός 82-76 ( ΒΟΛΕΣ ΟΛΥ-32 / ΠΑΟ-24 )
    27/05/12 Ολυμπιακός-Παναθηναικός 84-72 ( ΒΟΛΕΣ ΟΛΥ-26 / ΠΑΟ-12 )
    12/02/12 Ολυμπιακός-Παναθηναικός 78-77 ( ΒΟΛΕΣ ΟΛΥ-30 / ΠΑΟ-18 )
    16/04/11 Ολυμπιακός-Παναθηναικός 87-83 ( ΒΟΛΕΣ ΟΛΥ-36 / ΠΑΟ-22 )
    01/06/11 Ολυμπιακός-Παναθηναικός 76-68 ( ΒΟΛΕΣ ΟΛΥ-24 / ΠΑΟ-9 )
    06/06/10 Ολυμπιακός-Παναθηναικός 69-76 ( ΒΟΛΕΣ ΟΛΥ-32 / ΠΑΟ-12 )
    30/05/10 Ολυμπιακός-Παναθηναικός 79-72 ( ΒΟΛΕΣ ΟΛΥ-24 / ΠΑΟ-8 )
    26/05/10 Παναθηναικός-Ολυμπιακός 73-54 ( ΒΟΛΕΣ ΟΛΥ-32 / ΠΑΟ-21 )
    28/05/09 Ολυμπιακός-Παναθηναικός 74-70 ( ΒΟΛΕΣ ΟΛΥ-29 / ΠΑΟ-16 )
    25/05/09 Παναθηναικός-Ολυμπιακός 91-64 ( ΒΟΛΕΣ ΟΛΥ-30 / ΠΑΟ-10 )

    ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ ΓΚΑΖΕΤΑ,ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΚΛΑΨΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπεις ότι σε όλο το blog είσαι ο μόνος που έχει τόσο τεράστιο κόμπλεξ... και για την ιστορία βάλε τους αγώνες που ήταν do or die να δεις πως είναι εκεί οι βολές

      Διαγραφή
    2. Το κομπλεξ ειναι ολο δικο σας γαβρε,κανενας δικος μας δεν λεει κατι οταν ευνοηστε.Μας εχετε πρηξει τα συκωτια τοσα χρονια.Μια ζωη ειστε αδικημενοι.Εγω ξερω οταν εχεις παραγκα δεν αδικησαι ποτε.Δεν χανεις ποτε,δεν παιρνεις τεχνικες ποινες ποτε.Δεν παιζεις κεκλεισμενων ποτε,δεν πληρωνεις προστιμα παρα ψιχουλα,δεν επιτρεπει η διαιτησια να χανεις απο Ικαροπανιωνιους μαλιστα παιρνοντας τεχνικες ποινες ελαχιστα λεπτα πριν το τελος.Δεν ειδες τι γινεται στην μπαλα σου δινουν πεναλτι στο 85, αποβαλουν παιχτη των αντιπαλων οταν το σκορ ειναι ρευστο, σε σπρωχνουν ρε αδελφε πως το λενε.και αλλα πολλα που δεν κανει να αναφερω εδω,ηδη εχω ξεπερασει τα ορια.Κλαψτε καλο μας κανει.Σορρυ κιολας.

      Διαγραφή
    3. Οι παρωπίδες σου είναι τεράστιες... σε ένα άρθρο για εθνική κάθεσαι και γράφεις για βολές στην Α1. Πραγματικά σε λυπάμαι...
      Τώρα μου λες για πέναλτι στη μπάλα.
      Πρέπει να σε πείραξε πολύ το Λονδίνο πέρσι, κάτσε να πανηγυρίζεις στη μιζέρια της Α1

      Διαγραφή
    4. Προς

      Ανώνυμος5 Φεβρουαρίου 2014 - 1:05 μ.μ.
      Ανώνυμος6 Φεβρουαρίου 2014 - 1:46 π.μ.

      Λυπάμαι, αλλά είσαστε σίγουροι ότι αναρτήσατε τα σχόλια? σας στη σωστή ιστοσελίδα?


      Προς

      Ανώνυμος6 Φεβρουαρίου 2014 - 12:07 π.μ.
      Ανώνυμος6 Φεβρουαρίου 2014 - 3:30 π.μ.

      Αν και γενικά είναι σωστές οι παρατηρήσεις σας, γιατί απαντήσατε στους παραπάνω? Και ειδικά σε άρθρο για την εθνική? Για να τους δώσετε υπόσταση και υποτιθέμενο νόημα στα επιχειρήματα τους? Και στην τελική αν θέλετε να τους απαντήσετε, κάντε το στο gazzetta, όπου πρωτοαναφέρθηκε αυτή η λίστα του "Σίντλερ", από σχολιαστή και όχι από αρθρογράφο.

      Συγνώμη για το ύφος της γραφής μου, αλλά με εκνευρίζει να βλέπω τέτοια σχόλια όπως αυτό με τη λίστα, σε ιστοσελίδες όπως το Hoopfellas, και ειδικά σε άρθρα τελείως άσχετα με τέτοια σχόλια.

      Με την ευκαιρία, και για να ξεφύγουμε και λίγο από τη μιζέρια που μας διακατέχει αυτή την εποχή (αλλά και συνήθως ως λαός), λόγω των συνθηκών στις οποίες είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε, αν θέλετε, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω άρθρο

      http://www.sport24.gr/football/ellada/o_olympiakos_analamvanei_ths_zhmies_sta_sxoleia_ths_kefalonias.2630636.html

      για να καταλάβουμε ότι στη ζωή δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο, αλλά είναι απαραίτητο και λίγο χρώμα πότε πότε!

      Επιπροσθέτως, φήμες ότι τα συγκεκριμένα σχολεία στην Κεφαλλονιά θα αρνηθούν τη δωρεά της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, γιατί ο ΟΣΦΠ έχει να δώσει πέναλτι από το 1960 (αλλά και γιατί ο Machado έχει μουστάκι), ελέγχονται ως ανακριβείς!

      Jim, συγνώμη για το ποδοσφαιρικό (και πόσο μάλλον άσχετο με το θέμα του άρθρου) σχόλιο μου.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    5. Τα άλλα ματς που είναι?

      Διαγραφή
    6. Ο άλλος από 6 σεζόν με συνολικά 38 παιχνίδια μεταξύ τους, έβαλε 13 παιχνίδια.
      Να ήταν μόνο οι βολές όμως, καλά θα ήταν ρε αμπάσκετοι.
      και κλεφτες και ψεύτες όμως?

      Διαγραφή
    7. Αριβως και ψευτες και κλεφτες τοσο πολυ που γελασαμε την FIBA και μας ψηφισε την καλυτερη ομαδα της 15ετιας,τοσο πολυ που μας εδωσαν 6 αστερια.Κλαψτε,αυτο κανετε μια ζωη,α ναι ριξτε και λασπη.

      Διαγραφή
  22. Ωραίο άρθρο και μάλιστα πολύ κοντά στο προηγούμενο, γεγονός που ανακυκλώνει το μυαλό μας!
    Η γνώμη μου είναι οτι θα έπρεπε αυτή την χρονική στιγμή η ομοσπονδία να σκεφτεί να αλλάξει ριζικά το status και την νοοτροπία του coaching της ομάδας. Και εξηγώ.. Όπως στην άλλη πλευρά του ωκεανού, εκεί που δεν υπάρχουν κόμπλεξ, θα έπρεπε να υπάρξει ένας εκσυγχρονισμός στην ομάδα, βάζοντας ουσιαστικά τα καλύτερα υλικά που έχει η χώρα στον εκάστοτε τομέα. Π.Χ. δώσε 20-25 προπονήσεις αμυντικού προσανατολισμού στον Πεδουλάκη, το ίδιο αντίστοιχα επιθετικού προσανατολισμού στον Κατσικάρη, και όλα αυτά υπό την επίβλεψη του Γιαννάκη!
    Και να πάει όλο το team μαζί στην Ισπανία. Αν είναι λίγο έξυπνοι εκεί στην ομοσπονδία θα πρέπει να το έχουν σκεφτεί.
    Επίσης είναι χαζό να μιλάνε οι παράγοντες για χρήματα και οικονομικές περιπτώσεις. Όταν έχεις σκάσει 800 χιλιάρικα για wildcard μετά δεν σε παίρνει να το παίζεις λογιστής, είναι σαν να κοροϊδεύεις τον κόσμο.

    MarKeZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

    ΜΑΣ ΒΑΖΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΖΙΜ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ...

    ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ...ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ...

    Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ...ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ "ΒΑΖΕΛΟΥΣ"...ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΡΩΧΥΜΕΝΟΣ...ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΕΝΔΕΧΩΜΕΝΟΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΙΣΣΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΝΕΟ (ΒΛΕΠΕ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΩΜΕΝΟΙ ΜΕΤΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ)....

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ...ΝΕΟΣ, ΕΠΙΤΥΧΥΜΕΝΟΣ, ΜΕ ΠΟΛΥ ΟΡΕΞΗ (ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ) ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ...
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, ΣΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ (ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ) ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ....

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ζεν, πραγματικα δυσκολη επιλογη και νομιζω οτι ισως υπαρχει και ονομα που δεν εχει αναφερθει!!!
      Σιγουρα μην παμε σε κοουτς που θελει να ερθει μια φορα και τελος.. θελουμε κατι μονιμο που θα δουευει συνεχεια για λογιαριασμο της εθνικης.. σκεψου και αυτη την παραμετρο!!

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΡΙΣ,

      ΣΟΡΡΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΟΠΟΡΗΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΠΗΞΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

      ΕΓΩ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ...

      ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...
      ΠΑΡΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΖΟΥΡΟ, ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΝΕΑΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΗΓΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΑ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΓΕΙΑ ΣΑΣ...

      Ο ΚΑΖΛΑΟΥΣΚΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΡΟΣΤΕΡ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ...

      ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ...ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ...ΑΝ ΠΕΤΥΧΕΙΣ, ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ...

      ΕΠΙΣΗΣ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ...ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ... ΟΠΩΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ...

      ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΠΡΗΖΩ ΑΛΛΟ, ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΑΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...

      Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΑΡΩΧΥΜΕΝΟΣ...

      ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΙΜ ΟΤΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΟΟΥΤΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ Ή ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΠΟΝΕΙ...

      ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΚΑΨΕ ΤΟΝ ΖΟΥΡΟ...

      ΤΕΣΠΑ, ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ...
      ΝΑ 'ΣΑΙ ΚΑΛΑ...
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
  24. Γεια σου ρε Τζιμ,
    Ωραία ανάρτηση και πάλι, μια παρατήρηση εχεις ξαναπει οτι οι αργεντίνοι δαγκώνουν αλλά η δικιά μου πληροφόρηση λέει πως Μανού, Πριγκιόνι κ Νοθιόνι έχουν αποσυρθεί, αυτό αφήνει μόνο Σκόλα, Ντελφίνο απο σούπερ σταρ, και Μαϊνολντι (σωστά τον λέω;) της Κάχα είναι τόσο δυνατοί λοιπόν ή έχω λάθος πληροφόρηση; Επίσης ο Γιαννάκης μετά το πεκίνο δεν πρέπει να ξαναπάρει την ομάδα, δεν λέω πως δεν είνα καλός προπονητής και δεν έχει προσφέρει, αυτά που έκανε τότε είναι ασυγχώρητα... "Ατσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα προφέσορ και ευχαριστώ.. Όχι, δε γνωρίζω κάτι. Έχω μάθει ότι ειδικά ο Τζινόμπιλι είναι θετικός αρχικά αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα. Το Παγκόσμιο είναι δέλεαρ..

      Διαγραφή
    2. Προσπαθώντας και εγώ να κάνω ένα φλας μπακ για Γιαννάκη στην εθνική, καθαρά προπονητικά, περισσότερες είναι οι αρνητικές εικόνες που μου έχουν μείνει παρά οι θετικές.

      Ο Γιαννάκης αποτελεί ακόμα τεράστιο κεφάλαιο για την ομάδα αλλά σε ένα ρόλο γενικού διευθυντή με άμεση όμως επαφή με το αγωνιστικό τμήμα.

      Για τον Κατσικάρη δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, δυστυχώς δεν το έχω παρακολουθήσει στην πορεία του στην Ισπανία, αλλά τελικά αν εξετάζουμε μόνο αυτές τις δύο εναλλακτικές η επιλογή μου θα έγερνε προς αυτόν.

      Πιστεύω θα εμπλακούν σίγουρα και άλλα ονόματα για τον πάγκο της εθνικής και η επιλογή θα αιφνιδιάσει. Σε αυτό όμως που συμφωνώ απόλυτα με τον Jim είναι ότι ο συγκεκριμένος προπονητής θα πρέπει να έχει μακροπρόθεσμο ορίζονται.

      Με ένα σχήμα: Καλάθη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Αντετοκούμπο και Κουφό
      Πόσο οραίο up tempo basket θα μπορούσαμε να παίξουμε!!!
      Υπάρχει υλικό και είναι καλό το timing για ένα μπόλιασμα της παραδοσιακά σκεπτόμενης ελληνικής σχολής με μπάσκετ γρήγορου ρυθμού και έντονων αθλητικών προσόντων.
      Με αυτό τον προσανατολισμό θα επέλεγα τον προπονητή για τον πάγκο της εθνικής τα επόμενα χρόνια.

      Dali.S

      Διαγραφή
    3. @Dali.S
      Καλημέρα φίλε.
      Αναφέρομαι στην πρώτη παράγραφο του post.

      «Προσπαθώντας και εγώ να κάνω ένα φλας μπακ για Γιαννάκη στην εθνική, καθαρά προπονητικά, περισσότερες είναι οι αρνητικές εικόνες που μου έχουν μείνει παρά οι θετικές.»

      Μήπως είσαι λίγο αυστηρός; Όταν λες «καθαρά προπονητικά», τι εννοείς;

      Ο Γιαννάκης είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της εθνικής ομάδας. Και αυτό δεν αφορά μόνο τα αποτελέσματα. Άλλο αυτό, όμως, και άλλο αν είναι στην παρούσα φάση ο καταλληλότερος. Εκεί πολλά μπορούν να συζητηθούν αλλά το παρελθόν δεν αλλάζει.

      Διαγραφή
    4. @77
      Φίλε μου έχεις δίκιο είναι τρομερά επιτυχημένος και καλός προπονητής επίσης αλλά το 2008 έδειξε σημάδια κούρασης και σύγχησης. Τον θυμάμαι να παίζει για 25-30 λεπτα με σχήμα με 3 γκάρντ κ να έχει πάρει 4 στην αποστολή όλους κ όλους, αποτέλεσμα ήταν οι αργεντίνοι που είχαν NBAers με άλλες αντοχές να μας κουράσουν και στο τέλος οι δικοί μας τρακάρανε μεταξύ τους, γι αυτό κ η τελευταία επίθεση έγινε όπως έγινε...
      "Ατσα Νικολιτς"

      Διαγραφή
    5. Γεια χαρά προφέσορα.
      Μπορεί να έχεις δίκιο. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα ματς που δεν έκανε καλό coaching, δεν διάβασε σωστά ή εκτίμησε λάθος. Γενικά έχουμε την τάση να θυμόμαστε τα χαμένα ματς. Και είναι φυσικό αυτό αφού η ομάδα μπορούσε να πάρει και ολυμπιακό μετάλλιο και ενδεχομένως και ένα ακόμη μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ ή ακόμα και το χρυσό στο παγκόσμιο το 2006. Και αυτό το γεγονός (ότι δηλ. θυμόμαστε τα χαμένα ματς) είναι κατάκτηση της ίδιας της ομάδας και απόδειξη του υψηλού της επιπέδου.
      Για το ματς εκείνο με την Αργεντινή έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί χιλιάδες πράγματα. Αλλά όλα θα είχαν ξεχαστεί αν ο Σπανούλης έβαζε το τελευταίο σουτ. Πάντως και στις 3 προηγούμενες διοργανώσεις είχε πάλι 4 γκάρντ στο ρόστερ και έπαιζε πολύ ώρα με 3. Δεν έχουν σημασία όλα αυτά. Η απάντηση στον Dali ήταν για το που γέρνει το ζύγι. Ε, νομίζω στα θετικά και εύκολα μάλιστα.
      Και τέλος, πράγματι το 2008 ο Γιαννάκης φαινόταν να είχε συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν θα μπορούσε να συνεχίσει στον πάγκο της εθνικής και ταυτόχρονα να είναι και στον Ολυμπιακό. Και αυτό σίγουρα επηρέασε τον ίδιο και τους γύρω του.

      Διαγραφή
    6. @77
      Ενας απο τους λόγους πάντως που δεν θέλω να αναλάβει ο Γιαννάκης είναι για να μην ρισκάρει να χαλάσει την εικόνα του σαν εθνικός προπονητής (με μια αποτυχία). Δεν θα τον κατηγορούσα ποτέ για λάθος Κοουτσάρισμα να ξέρετε αλλά το 2008 νομίζω ήταν θέμα recruiting κάτι αντίστοιχο με το περσινό του Τρινκίερι που άφησεαπ έξω γκαρντ που θα έπαιζαν (πχ Κατσίβελης) για 4άρια που δεν θα έπαιζαν. Στις διοργανώσεις προ του 2008 ο Γιαννάκης είχε μαζί μετους 4 γνωστούς κ Χατζηβρέτα, και αυτό τον βοήθαγε πολύ, το 8 όμως πήρε μαζί του πελεκάνο, γλυνιαδάκη και πρίντεζη οι οποίοι είχαν συνολικά ελάχιστη συμμετοχή κ έτσι κατέρστεψε το θεωρητικό πλεονέκτημα που είχε απέναντι στους αργεντίνους που είχαν καλύτερο υλικό αλλα μόνο 6 παίκτες. Τέλος πάντων αυτά δεν μετράνε τόσο όσο κυρίως το γεγονός ότι νομίζω το 8 οι επιλογές δεν ήταν 100% δικές του (αν ήταν χρεώνεται κακό recruiting) και αν αυτό συνέβη θα είναι δύσκολο τώρα να μην δεχθεί παρεμβάσεις. Σαν προπονητή όμως τον σέβομαι πολύ και τον αγαπώ επίσης.
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
    7. Καλημέρα προφεσόρ.
      Έχεις δίκιο. Παρέλειψα τον Χατζηβρέτα. Οι γκαρντ μέχρι και το 2007 ήταν 5 στο ρόστερ ενώ το 2008 μόνο 4.
      Τώρα για τους 3 που λες δεν νομίζω να του επέβαλλε κανένας να τους πάρει. Σου θυμίζω το 2004 και το 2005 που ξήλωσε με συνοπτικές διαδικασίες Σιγάλα, Ρεντζιά, Τσακαλίδη, Παπανικολάου, Αλβέρτη. Και άκουσε πολλά αλλά δεν ίδρωσε το αυτί του. Οπότε, σε θέματα παρέμβασης δεν νομίζω να δεχτεί το παραμικρό. Άλλωστε, είναι πρόσφατα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι και έχουν γνώση οι φύλακες.
      Για τον Γιαννάκη έχω τα ίδια συναισθήματα και την ίδια γνώμη. Νομίζω ότι η θητεία του στον Ολυμπιακό του στοίχισε πολύ περισσότερα από ό,τι θα περίμενε και ο ίδιος.

      Διαγραφή
  25. Για το θέμα του άρθρου του μπλόγκ του κύριου Τζιμ.
    ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ:
    Ως αυτοδημιούργητος θα έχει τον στοιχειώδη αυτοσεβασμό ως προπονητής φαντάζομαι και δεν θα δεχτεί "φυτευτούς".Είτε για βοηθούς(-ρουφιάνους) είτε παίχτες.Δεν νομίζω να γίνουν δεκτές οι απαιτήσεις του και επιπλέον δεν θέλει και ο ίδιος μετά την ρωσία,να αφήσει και δεύτερη εθνική στα κρύα του λουτρού.Καλός ο αυτοσεβασμός αλλά ο μελλοντικός εργοδότης (όποιος και να είναι αυτός) δεν βλέπει με καλό μάτι έναν προπονητή που μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα τόσο εύκολα έτσι και δεν γίνουν τα χατήρια του και δεν σέρνει και τις τρελλές κατακτήσεις τίτλων το βιογραφικό του για τέτοιο attitude.Το τελικό μου συμπέρασμα είναι πως μάλλον δεν θέλει ο ίδιος να αναλάβει.

    ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ:
    "Σωληνοδημιούργητος",παιδί της εθνικής και χωρίς απαιτήσεις όπως οι πιθανές του κατσικάρη.Αν έχει μια απαίτηση,αυτή θα είναι η μονιμότητα(ή να μην τον δουν ως αναλώσιμο τύπου ζούρου,τρινκιερι).Δεν είμαι σίγουρος πως θα συσπειρώσει την ομάδα μιας και μερικοί απο τις παλιοσειρές δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις μαζί του απο τον ολυμπιακό.Επίσης δεν έχει την πυγμή που χρειάζεται για να πετύχει το περίφημο ξεσκαρτάρισμα.Τελικό συμπέρασμα,θέλει ο ίδιος,θέλει ο πατερούλης του,κλωτσάνε μερικοί παίχτες.Ενα απο τα φαβορί.

    ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ:
    Δεν είναι στις επιλογές του άρθρου αλλά για μένα πρόκειται για αυτόν που θα πάρει το χρίσμα εν τέλει.Χαμηλό προφίλ,"ρηχή" καριέρα ως πρώτος για να έχει απαιτήσεις(μεγάλο plus για τον σωλήνα αυτό),δεν σέρνει απο το παρελθόν κόντρες με τις παλιοσειρές,αναλώσιμος και σίγουρα δεν θα επωμιστεί ή θα σπρώξει κάποιο restart γιατί πολύ απλά ως ομοσπονδία δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο.Απαξ και πήραμε την αγριόκαρτα,το ρόστερ είναι ήδη αποφασισμένο.Ψάχνουμε τον κατάλληλο διαχειριστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει πυγμή ο Γιαννάκης για ξεσκαρτάρισμα?

      Ακόμα θυμάμαι τον εαυτό μου να λέει μα καλά ποιος είναι αυτός ο Σπανούλης που τρώει τη θέση του Καλαϊτζή στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004! :D

      Διαγραφή
    2. Ο πατερούλης θέλει να γίνει ξεσκαρτάρισμα όμως;Αυτό μετράει πάντα.Γιατί και ο τρινκιέρι ήθελε να κόψει τον φώτση με τον μπουρούση αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να γεμίσει γκρινιάρηδες και χωρίς να κόψει όσους προόριζε κιόλας.

      Διαγραφή
  26. Καλημέρα.
    Παίρνω αφορμή από το χθεσινό ματς στην Δράμα το οποίο δεν είδα. Έμαθα την εξέλιξη, κοίταξα λίγο τα στατιστικά και διάβασα και τις δηλώσεις του Πεδουλάκη.
    Λοιπόν, ο ΠΑΟ πήγε να παίξει ένα ματς στην Δράμα το οποίο ήταν βαθμολογικά αδιάφορο με δεδομένο ότι η 1η θέση της regular season έχει κλειδώσει. Το χθεσινό ματς ήταν το τρίτο σε διάστημα 5 ημερών ενώ ακολουθεί και το τελικός κυπέλλου και νέο ταξίδι στο Ηράκλειο. Παράλληλα, την άλλη Πέμπτη η ομάδα θα πάει στη Μάλαγα για ένα πολύ κρίσιμο ματς για την Ευρωλίγκα. Αυτά ήταν και είναι τα δεδομένα.
    Η λογική λέει ότι θα έπρεπε να ανοίξει το rotation, να πάρουν ανάσες οι παίκτες που τραβούν κουπί, να αποφορτιστεί ψυχολογικά η ομάδα ώστε να περάσει όσο το δυνατόν πιο άκοπα το ταξίδι. Αντ’ αυτού, είδαμε την ομάδα να παλεύει μέχρι τέλους να πάρει τη νίκη, τους επιβαρυμένους παίκτες να παίζουν 30+ λεπτά, τους παγκίτες να περιορίζονται σε 5λεπτες ή καθόλου συμμετοχές. Και όλα αυτά με παράταση. Γιατί;
    Η επιλογή του Πεδουλάκη να διαχειριστεί με τέτοιον τρόπο το ματς οδηγεί σε ένα συμπέρασμα. Ο κόουτς θεωρεί εύθραυστη την ψυχολογία την δική του και της ομάδας (ειδικά με την ήττα από την Μπάρτσα) τόσο ώστε να πιστεύει ότι δεν είναι διαχειρίσιμη η οποιαδήποτε ήττα εκτός προγράμματος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν θεωρεί δηλ. ότι ο ίδιος και οι παίκτες μπορούν να απορροφήσουν τους όποιους κραδασμούς από μια ήττα από τον ΚΑΟΔ. Θέλει να αποφύγει με κάθε τρόπο κάποιο αποτέλεσμα που κλονίσει την αυτοπεποίθηση της ομάδας ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
    Η αντιμετώπιση αυτή αποδεικνύει ότι ο Πεδουλάκης δεν αισθάνεται ακόμα αρκετά ασφαλής. Νιώθει ακόμη ευάλωτος και υπό την πίεση της απειλής της απόλυσης. Δεν είναι αρκετά δυνατός για να υπερβεί αυτή την κατάσταση. Δεν μπορώ να βρω άλλη εξήγηση. Εντάξει, στράβωσε ένα ματς στην επαρχία. Ακόμα και αν το έχανε τι θα άλλαζε στο σχεδιασμό, στην πορεία και στην εξέλιξη της χρονιάς; Κανονικά, απολύτως τίποτα. Οι Παππάς και Γιάνκοβιτς πρέπει να πάρουν λεπτά από τους γκάρντ και τους Μασιούλις, Μπράμο και οι Μπατίστ, Μαυροκεφαλίδης από τους Φώτση, Λάσμε, Γκιστ. Δεν γίνεται ο Διαμαντίδης να παίζει 34’ σε ένα αδιάφορο ματς. Δεν επιτρέπεται. Ας θυσιαστούν 1-2 ματς στην Ελλάδα. Δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι.
    Από τη στιγμή που ο κόουτς έχει επιλέξει στα ματς της Ευρωλίγκας να κλείσει το rotation στους 8 παίκτες και αφού η εξέλιξη της μάχης για το πλεονέκτημα έδρας στα play-off του πρωταθλήματος έχει κριθεί πρόωρα, είναι επιτακτική η ανάγκη στα ματς που απομένουν μέχρι το τέλος της regular season να πάρουν πολύ χρόνο όσοι δεν παίζουν στην Ευρωλίγκα. Μ’ αυτόν τον τρόπο ίσως κερδίσει και έναν ένατο στο rotation και θα αποσυμπιέσει τους 8. Δεν βγαίνει αλλιώς η χρονιά. Θα φτάσουμε πάλι Απρίλη μήνα και θα μιλάμε για κούραση. Ότι λέγαμε και πέρσι.

    Υ.Γ. Φαντάζομαι ότι αν η ομάδα χάσει από τη Μάλαγα και από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, θα αρχίσει νέος κύκλος εσωστρέφειας, νέες μουρμούρες για τον προπονητή, νέες φήμες για αντικαταστάτες και όλα αυτά που ζήσαμε τον περασμένο Δεκέμβρη.
    Υ.Γ. 1 Sorry για το ψυχογράφημα αλλά τα ‘χω πάρει μ’ αυτή την ηλίθια νοοτροπία. Στην ACB η Μπάρτσα έχει 6 ήττες και ξεκουράζει κάθε εβδομάδα 1 ή 2 βασικούς. Τι διάολο, αδιάφοροι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @77
      συμφωνω απολυτα.
      gskordak

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ αυτού του είδους το..." ψυχογράφημα" έκανα μερικά σχόλια παραπάνω για τους χρόνους συμμετοχής και για τις νίκες πάση θυσία ακόμα και σε αδιάφορα ματς, και η "επιβεβαίωση" ήρθε από το σημερινό πρωτοσέλιδο της "Πράσινης".

      Διαγραφή
    3. Το πρωτοσέλιδο δεν το ήξερα όταν έγραφα το post. Εντύπωση, πάντως, δεν μου κάνει.
      Επιστρέφουμε στα προς της 23/12 και τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα το ματς της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ είναι το νέο ορόσημο για τον Άρτζι. Σημαδεύουμε, λοιπόν, την 20/2 και αναμένουμε.
      Το μήνυμα ελήφθη…

      Διαγραφή
    4. Κάτι μου λέει ότι ο Βασιλακό δεν θα επιλέξει προπονητή πριν την 20/2. Θα περιμένει να γίνει το ματς της Ευρωλίγκας και μετά θα αποφασίσει.
      Η πολυθρόνα τότε μπορεί να είναι για 3...

      Διαγραφή
    5. Εχει τον Πεδουλάκη ετοιμο λες;

      Διαγραφή
    6. ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ Ο 77 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  27. 77 στο ημιχρονο ο ΔΔ επαιξε 8.55,στο τριτο δεκαλεπτο ο Καοδ ειχε απιστευτα ποσοστα απο τα 6.75,ετσι επαιξε τοσο πολυ ο ΔΔ,Ο Λασμε ειχε 3 φαουλ στο πρωτο δεκαλεπτο,μαλιστα πηρε και τεχνικη ποινη.Παιζαμε χωρις πενταρι για αρκετη ωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και λοιπόν; Δεν καταλαβαίνω που θέλεις να καταλήξεις.
      Έπαιξε ο Διαμαντίδης 34’ επειδή ο ΚΑΟΔ είχε φοβερά ποσοστά από τα 6,75; Δηλ. μπήκε για να τους σταματήσει;
      Ο Λάσμε γιατί έπαιξε 30’; Ο Ούκιτς που έχει και θέμα γιατί έπαιξε 31’; O Γκιστ 29’, ο Μασιούλις 29’.
      Κι απ’ την άλλη, ο Μαυροκεφαλίδης 5’, ο Παππάς 13’, ο Μπατίστ 2’ και ο Γιάνκοβιτς 14’’!!! Και ρωτάω. Γιατί; Για να κερδίσουμε τον ΚΑΟΔ; Ε, κερδίσαμε το ματς. Και τι έγινε;
      Καταλαβαίνεις τι λέω.

      Διαγραφή
    2. εγω καταλαβαινω μια χαρα τι λες.Αν χαναμε χτες φανταζεσαι ομως τι θα λεγαν,ολοι τον περιμενουν για κραξιμο.Δεν εχουμε την πολυτελεια της Ισπανιας να ειμαστε χαλαροι,εκει δεν σε διωχνουν με την πρωτη στραβη.Ο Πεδουλακης και ευρωπαικο να παρει(λεμε τωρα)παλι θα τον σκιζουν.

      Διαγραφή
    3. συμφωνω με τον ανωνυμο.
      αν εβαζε ο Πεδουλακης και τους 12 στο ροτεισον και εχανε το πλεονεκτημα στo πρωταθλημα η' αποκλειοταν απο το TOP16 η΄ εχανε απο τον Ολυμπιακο στον ημιτελικο, αυτος θα ειχε φυγει.
      δε θα εφευγε ουτε ο ΜΚΦ,ουτε ο Παππας ουτε ο Γιανκοβιτς,ουτε ο Μπατιστ.

      αυτη τη στιγμη ειναι κοντα στον εναν τιτλο,εχει το πλεονεκτημα εδρας για τον αλλο τιτλο και κυνηγαει με τις πιθανοτητες του
      την προκριση στην επομενη φαση στην ευρωλιγκα και εχει πολλα παιχνιδια μπροστα του να παρει τη χρυση δευτερη θεση.

      πρεπει ομως και ο Πεδουλακης να συνηδητοποιησει οτι στο τελος θα χασει τη θεση του λογω ΜΚΦ και δεν του αξιζει κατι τετοιο.
      εχει κουραστει να φτιαξει την ομαδα,να της δωσει τιτλους και ταυτοτητα.
      απο την στιγμη που δεν αγοραζουν παικτη μαζι με τον ιδιοκτητη,
      δεν εχει αλλη επιλογη απο το να βαλει στην εξισωση για τουλαχιστον 10-15 λεπτα τον ΜΚΦ και τον Παππα(αν ειναι υγιης)
      ο Γιανκοβιτς πεφτει πανω σε Μπραμο-Μασιουλις αλλα στο ελληνικο πρωταθλημα μπορει να παιξει ανετα 10-15 λεπτα.

      καπου θα κερδισει,καπου θα χασει αλλα τουλαχιστον δε θα ακουει το κραξιμο οτι δε βαζει τους παραπανω παικτες.
      πρεπει να παρει το κυπελο,αν μπορει να κανει 2 σερι νικες στη ευρωλιγκα και μετα ειναι υποχρεωμενος να ανοιξει το ροτεισον για να ξεκουρασει λιγο και τα βασικα του οπλα.
      παντως η ομαδα χωρις τον 3D σε αμυνα-επιθεση δυσκολευεται αρκετα.

      WILKINS

      Διαγραφή
    4. Η ανασφάλεια του Πεδουλάκη δεν πηγάζει τόσο από το κράξιμο που θα φάει από τον κόσμο, αλλά από την έλλειψη απόλυτης εμπιστοσύνης από την πλευρά της διοίκησης. Απόδειξη, το σημερινό πρωτοσέλιδο-καμπανάκι της Πράσινης. Το όλο σκηνικό το πληρώνει φυσικά η ομάδα αφού ο προπονητής, προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να σώσει την καρέκλα του, κάνει "κουφά" ροτέισον τύπου κόντρα στον ΚΑΟΔ, λιώνοντας στο παρκέ τα βαριά χαρτιά σε αδιάφορα ματς, με το πλεονέκτημα έδρας εξασφαλισμένο. Η λογική, " αν έχανε, θα έτρωγε κράξιμο" ως "υπερασπιστευτική" γραμμή για τον προπονητή, σόρρυ, αλλα περισσότερο αναδεικνύει την αδυναμία του να διαχειριστεί σωστά μια κατάσταση παρά τον " αθωώνει". Αλίμονο αν επαγγελματίας προπονητής σε ομάδα μεγάλων απαιτήσεων και πίεσης όπως ο Παναθηναϊκός συμπεριφέρεται έχοντας ως βάση το κράξιμο του κόσμου ή τη μουρμούρα της διοίκησης.

      Διαγραφή
    5. δεν ειναι αδιαφορο να χασει ο Παο απο ΚΑΟΔ πριν τον τελικο κυπελου και τα 2 ματς φωτια για ευρωλιγκα.
      επισης χωρις καποιους απο τους Διαμαντιδη-Λασμε-Γκιστ-Μασιουλις στην πενταδα η ομαδα εχει μεγαλο προβλημα σε αμυνα-επιθεση ακομα και στο ελληνικο πρωταθλημα.
      ο Πεδουλακης δε σκεφτεται ουτε το κραξιμο ουτε τη διοικηση
      γιατι ειναι χρονια προπονητης και ξερει οτι ολα εχουν καποια
      στιγμη τελος.απλα πιστευει οτι αυτη τη στιγμη ετσι πρεπει να το παει,οχι για παρτη του αλλα για την ομαδα.

      οσον αφορα τις διοικησεις στην Ελλαδα ολοι ξερουμε τι γινεται.
      δε μπορουν να τα βαλουν με τους εαυτους τους και τα ριχνουν στον αμεσως επομενο.μερικες φορες θεωρουν οτι οι ομαδες ειναι δικα τους δημιουργηματα ακομα και αγωνιστικα γιατι αυτοι πληρωνουν.
      παντως αν ηθελε η δοικηση να παρει την ευρωλιγκα θα εδινε φραγκα και θα επαιρνε αλλους παικτες και ταυτοχρονα θα ανανεωνε Λασμε,Γκιστ,Μασιουλις οπως και εκανε.
      υπηρχαν αρκετοι παικτες ελευθεροι η' παικτες που μπορουσες να πληρωσεις τη ρητρα.
      δε θα εσπαγαν το συμβολαιο του Σχορτσιανιτη.λειπει αυτος ο παικτης για 10-12 λεπτα με το παιχνιδι του στη ρακετα σε σχεση με περσι;
      αν ηθελαν ακομα και στα μεσα της σεζον θα εκαναν διορθωτικη κινηση ειδικα στα γκαρντ.εγω βλεπω οτι χωρις Διαμαντιδη η ομαδα δε μπορει,γιατι δε του πηραν μπακ απ;
      υπηρχαν χρηματα για μια τετοια κινηση που κανει μπαμ απο την αρχη της σεζον οτι πρεπει να γινει.;

      εμενα δε με ενδιαφερει ουτε ο Πεδουλακης,ουτε ο Μπαρτζωκας,ουτε ο Γιαννακης,ουτε ο Κατσικαρης
      αλλα σκεφτομαι;
      ποιος προπονητης μεγαλης ομαδος θα ρισκαρε να χασει απο ΚΑΟΔ,τα Τρικαλα η το Ρεθυμνο πριν απο τελικο κυπελου η' πριν απο παιχνιδια φωτια της ευρωλιγκα;
      ποιος θα αφηνε τους Διαμαντιδη-Λασμε εκτος 12αδας για να τους ξεκουρασει με το υπαρχον ροστερ;
      θα ηταν σιγουρος οτι θα παρει το παιχιδι χωρις αυτους ακομα και στο ελληνικο πρωταθλημα;
      και τελος ποιος προπονητης θα εβλεπε το Διαμαντιδη στην ακρη του παγκου και δεν θα τον εβαζε μεσα αν στραβωνε το παιχνιδι;
      για αυτο παιζει ο 3D 30 λεπτα.γιατι χωρις αυτον απλα δε μπορουν να παιξουν στο ιδιο επιπεδο.
      τον Παππα τον εμπιστευτηκε μεχρι να τραυματιστει και θα τον ξαναεμπιστευτει λογω ελλειψης στα γκαρντ και κακης καταστασης του Ουκιτς ενω ο Γιανκοβιτς πεφτει πανω σε Μπραμο-Μασιουλις και θελει λιγο υπομονη.
      ολο το θεμα ειναι να παιξουν MΚΦ και Μπατιστ και ειδικα ο πρωτος.για αυτο λεω στον Πεδουλακη να του δωσει χρονο, να ξεκουρασει και το Λασμε να δουμε και εμεις στην τελικη αν μπορει βοηθησει.

      WILKINS

      Διαγραφή
    6. Πεστα wilkins, μπας και καταλαβουν ορισμενοι στοκοι την αληθεια, @@@@@@@ποιος προπονητης μεγαλης ομαδος θα ρισκαρε να χασει απο ΚΑΟΔ,τα Τρικαλα η το Ρεθυμνο πριν απο τελικο κυπελου η' πριν απο παιχνιδια φωτια της ευρωλιγκα;
      ποιος θα αφηνε τους Διαμαντιδη-Λασμε εκτος 12αδας για να τους ξεκουρασει με το υπαρχον ροστερ;
      θα ηταν σιγουρος οτι θα παρει το παιχιδι χωρις αυτους ακομα και στο ελληνικο πρωταθλημα;Τον Παππα τον εμπιστευτηκε μεχρι να τραυματιστει και θα τον ξαναεμπιστευτει λογω ελλειψης στα γκαρντ και κακης καταστασης του Ουκιτς ενω ο Γιανκοβιτς πεφτει πανω σε Μπραμο-Μασιουλις και θελει λιγο υπομονη@@@@@@@@ΕΥΓΕ!!!!!!!!!!!!.

      Διαγραφή
    7. ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

      ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ...

      ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΑΜΑ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΛΑΓΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΣΦΠ...Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΙΑΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΡΜΑΝΙ, ΕΧΑΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟ ΚΑΙ ΕΧΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΟΔ? ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΛΟΥΜΕ...

      ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ...

      Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΄(ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ)....
      Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΝΙΚΗ ΓΙΑΤΡΕΥΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 10-0 ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ...Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    8. ελα φιλε ανωνυμε κανενας δεν ειναι στοκος.
      ο καθενας μπορει να βλεπει τα παραγματα οπως θελει
      στη τελικη μπορει να κανουμε εμεις λαθος και φιλοι που επιμενουν εδω και καιρο να ανοιξει το ροτεισον ακομα και σε παιχνιδια ευρωλιγκας να εχουν δικιο.
      ο αθλητισμος δεν ειναι κατι σταθερο αλλα αλλαζει μερα με την μερα.τη μια μπορει να μη μας αρεσει ενας παικτης και την αλλη
      αυτος να κανει παπαδες η' το αναποδο.
      το ιδιο ισχυει για τις ομαδες και τους προπονητες.

      παντως ο Πεδουλακης μετα το κυπελο και τα δυο επομενα παιχνιδια στην ευρωλιγκα ειναι υποχρεωμενος να ανοιξει το ροτεισον της ομαδος και στις 2 διοργανωσεις.πρεπει να εχει τους καλους του με ποιοτικα λεπτα και οσο το δυνατον πιο φρεσκους για την συνεχεια.απο εδω και περα δε βγαινει με μονο 8 παικτες γιατι ειναι δυσκολα τα παιχνιδια και σημαντικα.
      ετσι μπορει να βγει και κανενας ασσος οπως τοτε με Καλαθη
      που θα βοηθησει την ομαδα.

      WILKINS

      Διαγραφή
    9. @ ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ
      Καλημέρα Ζεν.
      Καμία υπερβολή, φίλε. Λίγο πριν τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό την 23/12 όλοι είχαν προεξοφλήσει ότι σε περίπτωση ήττας ο Πεδουλάκης θα έπαιρνε πόδι. Μερικοί είχαν ανακαλύψει και παραίτηση του Άρτζι και μάλιστα ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
      Είσαι σίγουρος ότι αν ο Ολυμπιακός έχανε στη Βιτόρια θα έμενε ο Μπαρτζώκας; Εγώ καθόλου. Είχε αρχίσει, ήδη, να βγαίνει βρώμα για τον συνήθη ύποπτο Κατσικάρη.
      Αν χάσει ο ΠΑΟ στη Μάλαγα, ποιές θα είναι οι συνθήκες πριν από το ματς του ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα; Θα είναι πολύ διαφορετικές από τις αντίστοιχες πριν από το ματς του Κυπέλλου; Αμφιβάλλεις ότι θα έχουμε δεύτερη (φετινή) version του σίριαλ «Απολύεται ο Πεδουλάκης αν δεν…»;
      Όλα αυτά δεν είναι φανταστικά σενάρια. Και, αλήθεια σου λέω, ότι σιχαίνομαι αυτή τη νοοτροπία. Αλλά το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι έτσι λειτουργούν οι διοικήσεις των ομάδων.
      Μακάρι να κάνω λάθος και να είμαι υπερβολικός.

      Διαγραφή
    10. ΓΕΙΑ ΣΟΥ 77 (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ)...
      ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΟΤΙ ΣΙΧΑΙΝΕΣΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ...
      ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ Ο ΠΑΟ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ...ΚΥΤΤΑ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΝ Δ.Γ., ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ (Ή ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ Ο Π.Γ.)...

      ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ ΤΟΝ ΠΑΟ ΤΩΡΑ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΒΕΒΑΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΜΟΥ....

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ.
      ΥΓ: ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΦΕΥΓΕ Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΜΕ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΛΑΜΠΟΡΑΛ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ

      Διαγραφή
    11. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ, ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΤΩΡΑ, ΕΝΝΟΩ ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ Ο ΠΑΟ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΜΑΛΑΓΑ ΚΑΙ ΟΣΦΠ ΛΑΙ ΑΠΟΛΥΘΕΙ Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ...

      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
  28. Καταπληκτική ανάλυση και πάλι, στα γνωστά υψηλά επίπεδα που μας έχεις συνηθίσει.
    Θα τολμήσω να σε ρωτήσω ευθέως... Πόσο εκτιμάς το coaching ability του Δράκου; Εγώ πάντως το θεωρώ τον υπ'άριθμον 1 μειονέκτημα του.
    Και πάντα σε σχέση με του Κατσικάρη.
    Εγώ για να καταθέσω την άποψη μου, θεωρώ πως σε ότι αφορά τα θέματα γύρω από την ομάδα(σεβασμός, ενότητα,κύρος,κλπ) υπερέχει ο Δράκος, αλλά στα κατεξοχήν μπασκετικά(διαχείριση αγώνα) υστερεί αρκετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Παίδες καλημέρα,
    αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε Κατσικάρη και Γιαννάκη ψηφίζω δαγκωτό Γιαννάκη. Είμαι βέβαιος ότι θα δώσει και την ψυχή του για αυτή την ομάδα. Οκ μπορεί να μην είναι ο προπονητής επιπέδου Ζοτς ή Ντούντα, αλλά σε αυτά τα τουρνουά, όπως ανέφεραν και κάποια παιδιά παραπάνω, δεν χρειάζεσαι τον mastermind.
    Εξάλλου, εγώ θεωρώ και τις δύο προηγούμενες θητείες του επιτυχημένες. Δεν χάσαμε από καμία Νιγηρία, Φιλανδία. Ήμασταν πρωταγωνιστές και παλεύαμε πάντα για τα μετάλλια.
    Από την άλλη ο Κατσικάρης μου δίνει την εντύπωση πολύ φιλόδοξου προπονητή και δεν νομίζω να συμβιβαστεί μόνο με την εθνική Ελλάδος. Τον προτιμώ αυτή τη στιγμή στον πάγκο του Παναθηναικού ή κάποιας άλλης ομάδας επιπέδου Euroleague και το μέλλον είναι δικό του για να ασχοληθεί αργότερα με την εθνική.
    jpg13
    Υ.Γ. Γιαννάκης = Εθνική Ελλάδoς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το οτι η πρασινη εκανε λογο για την επιθεση και το προβλημα που υπαρχει νομιζω δειχνει ξεκαθαρα οτι πλεον η αμυνα δεν αρκει. Αργυρη βρες λυση, χρειαζεται επιθετικα πλανα ο παο!!! Ειναι αρκετο για να πιεσει ακομη περισσοτερο τον κοουτς, που απο τις πραξεις του φαινεται ηδη να ειναι ανχωμενος και πιεσμενος!! Α και αυτο με το ροτεισον το αναφερω απο τις αρχες τις χρονιας οπου γιανκο και παππας επαιρναν ελαχιστο χρονο..ακομη και στο ελληνικο πρωταθλημα.. να μην θυμισω την περιπτωση καρυ οπου παροτι ειναι ο μονος κιλλερ που εχουμε, εκανε τις προσχευχες απο τον παγκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. http://www.eurohoops.net/el/2014/02/dribbling-el/41696
    Ένα άρθρο με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Αφορά την επέκταση του ΝΒΑ στην Ευρώπη με την δημιουργία μιας ξεχωριστής ευρωπαϊκής περιφέρειας. Στο άρθρο καταγράφονται οι σκέψεις του νέου κομισάριου του ΝΒΑ, το χαμηλό οικονομικό status της Ευρωλίγκας, οι διαχρονικές αναζητήσεις των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων και η προσπάθεια του Μπερτομέου να ανοίξει κι άλλες μεγάλες πόρτες στην Ευρώπη.
    Καμπάνες, λοιπόν, χτυπούν για πολλούς. Μεταξύ άλλων και για τους Έλληνες μπασκετανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. O ΠΑΟ του χρόνου θα παίζει τιτανοτεράστια. Έχει ήδη κλείσει τον Τζεντίλε στη θέση του Κάρυ, Κόπονεν στη θέση του Ούκιτς, Βουγιούκα στη θέση του Μαυροκεφαλίδη και Paul Davis στη θέση του Μπατίστ. Αλλά να μου το θυμηθείτε. Η ομάδα του χρόνου θα αρχίζει και θα τελειώνει στον Γιάνκοβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κάρυ θα μείνει ως βοηθός παπά της ομάδας.

      Διαγραφή
    2. Ρε μήπως έχει κλείσει κ lebron αντι του Macioulis?

      Διαγραφή
    3. Ο Κάρυ κάνει καλό καφέ και θα μείνει κυλικείο.

      Διαγραφή
    4. ναι οκ..σιγα μη βαλει ο προεδρος τοσα λεφτα

      Διαγραφή
    5. Ειδικα το τελευταιο στανταρακι σου λεω
      Ξεχασες να πεις οτι ο RG θα αρχισει να παιζει επιθετικο μπασκετ και θα κυνηγα το υψηλο σκορ με γρηγορους ρυθμους...

      Διαγραφή
  33. Αφού κανένας από τους δύο δεν θα είναι προπονητής της εθνικής, γιατί το ψάχνετε;

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κάπου ακούστηκε (https://twitter.com/pnscroll_sdog/status/431388048103071744) πως είναι 5 ΕΛΛΗΝΕΣ οι υποψήφιοι για τον πάγκο. Δεν ξέρω ποιοι μπορεί να είναι αυτοί. Τώρα αν μπαίνουν στην εξίσωση κ οι δύο των αιωνίων ή ακόμη κ ο Αγγέλου δεν το γνωρίζω, αλλά φαντάζομαι πως θα ξέρουμε τι μπορεί να γίνει μ αυτές τις περιπτώσεις πιο ξεκάθαρα μετά τον Μάη (λογικά) κ μου φαίνεται κάπως αργά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι 5 που είχε αναφέρει ο Τζιμ.Αγγέλου, Ιτούδης, Γιαννάκης, Κατσικάρης, Σφαιρόπουλος

      Διαγραφή
  35. Μερικοι παντως εχουν πολοι πλακα.Καποιος παραπανω ειπε οτι απο τον Γιαννακη του μενουν περισσοτερα αρνητικα παρα θετικα. Ναι μωρε πρωταθλητης ευρωπης,δευτεραθλητης κοσμου και ουσιαστικα φιναλιστ αποκλειοντας την τεραστια Ισπανια τον επομενο χρονο αν δεν του το στερουσαν οι στημενοι οι γκρι. Συμφωνο περισσοτερα τα αρνητικα...

    Τον προημιτελικο το 2008 τον εχασε ο αστειος Σπανουλης του τριτου δεκαλεπτου με 5 συνεχομενα λαθη αν θυμαμαι,που δεν αφησαν την ομαδα να ξεφυγει αλλα την εκαναν να κυνηγαει.

    Εγω παναθηναικος ειμαι, αλλα οποιος εχει να πει για τον Γιαννακη ειναι τουλαχιστον κομπλεξικος και δεν αγαπαει το ελληνικο μπασκετ παρα μονο την ομαδα του.

    Ο δρακος ειναι ενας καλος προπονητης, σιγουρα υπαρχουν καλυτεροι αλλα οχι για την εθνικη. Μονο Γιαννακης στην εθνικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κιτρινόμαυρh μαστ...ρα είσαι εσύ,
      Αριανάρα- Αριανάρα μια ζωή
      Οπου παζει ο θεός, δεν θα είναι μοναχοοοός
      γιατι Άρη μου δεν γίνεται αλλιωωώς!!!

      Dali.S

      Διαγραφή
  36. http://euroleague.sport24.gr/article/2630139/agali-_agali_ginetai_h_agoyrida_meli.html σχετικο για τους Παππα και Γιανκοβιτς.Μια αποψη που μαλλον ειναι η σωστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλό θα ήταν να θυμηθει οτι και ο παππας και ο γιανκοβιτς ειναι 23 ηδη....μονο στην ελλαδα συμβαινει αυτο...ας δει ο κυριος τι γινεται και σε αλλα πρωταθληματα οπως αυτο της ισπανιας και της σερβιας ....επισης η αναφορα σ ειβκοβιτς παντελως ακαιρη τη στιγμη που ο ντουντα χαρακτηριζεται απο το οτι βαζει νεαρους στα βαθια κατευθειαν ....ας θυμηθει την εθνικη σερβιας και μετα τα ξαναλεμε.....και τελος ας μας πει ποια πιεση θα ενιωθαν ο παππας και ο γιανκοβιτς στο ταλαιπωρο ελληνικο πρωταθλημα των δυο ταχυτητων τη στιγμη που εχει κριθει η πρωτια και παιζεις εναντιον του καοδ.....αλλα ξεχασα τα 14 δευτερολεπτα του γιανκοβιτς ειναι οντως προετοιμασια για προσαρμογη στον πρωταθλητισμο......τι αλλο θα δουμε εδω περα στο ελλαντα

      Διαγραφή
  37. Τζιμ ακούγονται ότι 5 είναι οι υποψήφιου και Ελληνες για τον πάγκο της Εθνικής. Δηλαδή οι 5 που είχες αναφέρει τον Σεπτέμβρη στην ανάρτηση. Αγγέλου, Ιτούδης, Γιαννάκης, Κατσικάρης, Σφαιρόπουλος

    ΜΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μια ερώτηση. Ο Παπαλουκάς έχει πάρει πτυχίο προπονητή? Αυτός δεν είναι, για τον οποίο ο Μεσίνα, έλεγε ότι τον ήθελε ως βοηθό του στην CSKA?

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Και οι δύο προπονητές έχουν τα υπέρ και τα κατά τους.

    Το ζήτημα δεν είναι μόνο οι ικανότητες των δύο προπονητών. Είναι και οι παράγοντες που πάντα παίζουν σημαντικό ρόλο τόσο στην ομάδα όσο και στο τεχνικό τίμ

    Α) Θα αφήσει ο Βασιλακό τον εκάστοτε προπονητή να δουλέψει ανενόχλητος με τους συνεργάτες που θέλει?
    Β) Ποιοί παίκτες θα ακολουθήσουν την Εθνική?
    Γ) Θα υπάρχουν (όπως πάντα) βεντετισμοί,γκρίνιες,παρασκήνια και λοιπές χαζομάρες από Έλληνες διεθνείς?

    Ο προπονητής που θα καταφέρει να φέρει εις πέρας και τα τρία παραπάνω θα είναι εκ προοιμίου επιτυχημένος και θα έχει ανοιχτό δρόμο για την επιτυχία.Ταλαντούχοι εξάλλου είναι και οι δύο.

    Προσωπικά θα προτιμούσα να δώ έναν νέο προπονητή σαν τον Κατσικάρη. Οχι γιατι δεν θεωρώ τον Γιαννάκη καλό προπονητή .Κάθε άλλο. Η δουλειά και η ιστορία του μιλάει από μόνη της.

    Απλα θεωρώ πως η Εθνική βρίσκεται στο καταλληλότερο σημείο να αλλάξει πλέον ύφος. Ναι ο Γιαννάκης ξέρει να παίζει καλά το pnr και το set παιχνίδι. Πραγματικά ποιος σύγχρονος όμως προπονητής δεν ξέρει να βάζει ένα απο τα βασικότερα κομμάτια όπως το pnr στο παιχνίδι του?

    Ο Γιαννάκης θα κάνει πιο aggresive την ομάδα. Πιθανό.Για ποιό λόγο να μην μπορεί να το πράξει ένας νέος προπονητής? Με αυτή τη λογική θα πρέπει στα υπόλοιπα 20-30 χρόνια να βλέπουμε μονο Γιαννάκη.

    Μια ομάδα που ΠΙΘΑΝΟΝ - και τονίζω το πιθανόν - να κατεβάσει μια ομάδα με περισσιο ταλέντο , επιθετικό και αμυντικό , μια ομάδα που θα πλαισιόνεται με μεγάλους καταξιωμένους σούπερ-στάρ αλλα και νεα ανερχόμενα μεγάλα ταλέντα με ευρεία αγωνιστική γκάμα και προοπτική , χρειάζεται μια νέα αρχή και σύγχρονη ματιά.

    Γιατί να μην μπορούμε να παίξουμε ένα πιο uptempo παιχνίδι με παίκτες τίγκα στην ενέργεια όπως ο Γιάννης και ο Παπ και ο Καλάθης ? Γιατι πρέπει να παραμείνουμε σε αυτό που ξέρουμε καλά? Μήπως κατα κάποιο τρόπο οι παίχτες ευνουχίζουν τις επιθετικές τους ικανότητες με το σετ παιχνίδι και το pnr ως βασική επιθετική αιχμή ?

    Φυσικά σε ένα τόσο δύσκολο τουρνουά μην περιμένουμε να κρίνουμε τον όποιο προπονητή από τα αποτελέσματα και μόνο.Ο προπονητής ΠΡΕΠΕΙ να μείνει και να δουλέψει την νέα Εθνική που αναδύεται.(βλέπε εθνική Γαλλίας...)

    Το τι μέλει γενέσθαι όπως και να έχει το ξέρουν μόνο οι υποψήφιοι και ο Βασιλακό.Ίδωμεν...

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Run TMC ωραια τα λες , οπως τα παρουσιαζεις δεν υπαρχει αληθινο διλημμα προσωπικα μου ανοιξες λιγο το μυαλο σε αυτο το θεμα καθως ημουν μονο υπερ Γιαννακη...
      Σε καθε ομαδα που δουλευει σωστα οι ρολοι ειναι πεντακαθαροι ο προπονητης διαλεγει τους συνεργατες του και τους παικτες που θεωρει οτι χρειαζεται η ομαδα.
      Το εχουν πει πολλοι οτι ο Κατσικαρης θετει ορους που περιεχουν ολα τα παραπανω που σημαινει δυστυχως οτι δεν θα τον δουμε στα γαλανολευκα.. Απο την αλλη ο Γιαννακης δυσκολα θα ξαναβρει ιδανικες συνθηκες-αφρομες (βλεπε Ολυμπιακους 2004) που θα τον βοηθησουν να προχωρησει στο ξεσκαρταρισμα της Εθνικης ομαδας.
      Επισης πως μπορει ο Γιαννακης να συνεργαστει με το πουλεν της Ομοσπονδιας τον μαιτρ τον ανερχομενο προπονητη χωρις αδεια (που ηταν βοηθος του Τρινκιερι μαζι με τον τηλεσχολιαστη Λημνιατη) τον πρωην παικτη που σπαταλησε το ταλεντο του στο τιποτα ?
      Μιλαω για τον Παπανικολαου που εχει εκφραστει εντελως αρνητικα δημοσια για τον Γιαννακη ο οποιος προοριζεται για τις θεσεις που πριν ειχε ο Μισσας...
      Ειναι τετοια η κατασταση μεσα στην ομοσπονδια ειναι τετοια η διαπλοκη, ειναι τετοια η βασιλεια του πατερουλη που οποιος παικτης και να ερθει οποιος προπονητης και να ερθει θα πρεπει να τα βαλει με θεους και δαιμονες...
      Ελλαδα σημαινει ακομα διαπλοκη και μικροι βασιλιαδες παντου , τσιφλικαδες δικτατορισκοι που πανω απο ολα μετρουν με το δικο τους προσωπικο συμφερον τιποτε αλλο δεν μετραει.
      Μιλαμε για ανανεωση της Εθνικης , ε τοτε ας ευχαριστησουμε τον Πατερουλη για οσα προσφερε και να παρει συνταξη,,,
      Στην Ελλαδα το οριο συνταξιοδοτησης ανεβηκε αλλα σε καμια περιπτωση δεν εχει φτασει τα 75...
      Υπερεβει τα ορια , ας ανανεωθουμε..
      Μανος Μασσαλια

      Διαγραφή
  40. Αυτός ο Μπατής το εχει στο αίμα του. Οι διαιτητές δεν είδαν τι εκανε στον Βασίλιεβιτς; Τι βλεπουν; ΤΙ ΕΚΑΝΕ, ΕΙΔΕ ΚΑΠΟΙΟΣ;;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Είμαι λίγο αρνητικός για Κατσικάρη.Δεν μπορώ να ξεχάσω την περίπτωση Άρη....Ίσως είναι καλύτερο γι' αυτόν να βρει δουλειά στην ACB.

    ΥΓ:Αλήθεια, πως θ' αντέξει σε ενδεχόμεν συνεργασία με την Λαμποράλ(και τον Κερεχέτα);;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. o κοουτσ θα ειναι ο σφαιροπουλος, γιατι:
    Α) δεν κοστιζει πολλα και μετα το μπαξισι για την wild kart δεν υπαρχει σαλιο
    Β) δεν εχει τρελες απαιτησεις να εχει δικους του assistant να θελει να παει ισπανιες κλπ κλπ

    ο γιαννακης θα αποριφτει επειδη εκανε καριερα και εκτος εθνικης (και δη στον ολυμπιακο) και ο κατσικαρης γιατι δεν δεχεται ο βασικαλοπουλος τους ορους του.

    στην πραγματικοτητα ειναι η καλητερη λυση: ειναι νεος στα μυαλα, ειναι για αυτον το εφαλτηριο για μια καλητερη καριερα, εχει κοουτσαρει σαν ασσισταντ σε υψηλο επιπεδο και κλαμπ και εθνικη και οι ομαδαλες του παιζουν συμπαθητικο μπασκετ παντα.

    υ.γ. ο ιτουδης θα παιξει μολις σταματησει ο σπανουλης. εχει παρει τα κομματια του ζοτσ δημοσια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. mages kalhmera shmera sto http://www.trifillakia.gr/ exoyme http://www.trifillakia.gr/mpasket/article/531/to-proto-debate-anagnoston-einai-gegonos-72-2000 gia ton panathhnaiko mas elate na mas peite th gnwmh sas sas perimenoyme

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Η μακαμπι πηρε τον τζουλιαν ραιτ,ως αντικαταστατη του σον τζεημς..Τον ειδα σε κατι βιντεακια και φανηκε ωραιος παιχτης...εχει κανεις γνωμη??

    Στη φενερ τραυματιστηκε και ο σιπαχι,οποτε βλεπω τον ομπραντοβιτς να αγοραζει και ασσο μετα τον σεκουλιτς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. http://www.sport-fm.gr/article/deuteros-pisw-apo-ton-parker-o-spanoulis/749146
    pos sas fainetai auto re paidia;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το αστειο ειναι οτι το αποτελεσματα διαμορφωθηκε απο τους "ειδικους"

      Διαγραφή
  46. Ο ζοτς αποκλειστηκε απο την καρσιγιακα στους 4 του κυπελου της τουρκιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Chris,τον καψαμε...Και ετσι οπως παει θα καψουμε και τους αλλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. δηλαδη αλλοι σε αλλες ομαδες οταν τραυματιζονται εναι επειδη παιζουν πολυ;;Αντε που ολοι το παιζουν ειδημονες.Ο ΔΔ λοιπον επρεπε να ειχε τσουρουφλιστει,η νομιζετε οτι ο Σπανουλης παιζει λιγοτερο,ακομη και αυτος σε μερικα παιχνιδια Ελλαδα και ευρωπη παιζει 30+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλη ενταση με την οποια παιζει ο γκιστ.. αλλη ο σπανουλης.. σορρυ κιολας αλλα στο ντερμπι επαιξε ποσο?? 20 λεπτα???

      Διαγραφή
  49. Δεδομένου ότι αυτή την εβδομάδα δεν είχαμε αγωνιστική δράση στην Euroleague, σκέφτηκα να παραθέσω μερικές σκόρπιες σκέψεις (αφού τις βρήκα μετά από πολύ ψάξιμο και κυνήγι) σχετικά με το πονεμένο στη χώρα μας θέμα της διαιτησίας. Jim, ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για την αναφορά που θα κάνω και στο ποδόσφαιρο, αλλά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, η διαιτησία αποτελεί καυτό και αλληλένδετο θέμα στα δυο μεγαλύτερα, στη χώρα μας, αθλήματα, και έτσι δυστυχώς είναι αναπόφευκτη η αναφορά μου και σε αυτό το άθλημα. Τα παρακάτω αποτελούν εν μέρει συνέχεια των όσων γενικών θεμάτων ξεκίνησα πριν καιρό να καταγράφω, για αυτό και η συγκεκριμένη αρίθμηση.


    6 (νομίζω!). Φάκελος διαιτησία (ή άλλιώς... υπόθεση IQ ραδικιού)

    Επειδή, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχουν ακουστεί τόσα περί διαιτησίας και στα δύο αθλήματα (στο ποδόσφαιρο οι φίλοι του ΠΑΟ και στην καλαθοσφαίριση αυτοί του ΟΣΦΠ), και καθώς δεν έχω καμία απολύτως όρεξη να κάνω πλούσιους τους νευρολόγους και ψυχιάτρους, που απαιτούνται μετά τις κρίσεις που συνήθως προκαλούν τα διάφορα σχόλια? περί διαιτησίας, στους έχοντες μερικά εγκεφαλικά κύτταρα (όσα ηρωικά έχουν απομείνει στις επάλξεις και κρατούν το φρούριο), αποφάσισα να πω τη δική μου άποψη πάνω στο θέμα, γνωρίζοντας φυσικά ΜΟΝΟ τις πληροφορίες που μαθαίνουμε οι απλοί αναγνώστες από τα ΜΜΕ.

    Καταρχήν, θέλω να υπενθυμίσω ότι η διαιτησία σε αυτά τα δύο αθλήματα είναι τελείως διαφορετική, αλλά έχει κάποια κοινά δεδομένα (ή αν θέλετε χαρακτηριστικά). Όσοι παρακολουθούν την Super Ball διαδικτυακά ίσως θυμούνται μια περσινή εκπομπή στην οποία, ο διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου κ. Τσίκινης που σχολιάζει τις επίμαχες φάσεις της κάθε αγωνιστικής, είχε πει ότι είναι επίσης διαιτητής Α` κατηγορίας τόσο στην καλαθοσφαίριση όσο και στην πετοσφαίριση. Είναι λοιπόν ο πλέον αρμόδιος να συγκρίνει την διαιτησία και να τονίσει τις ιδιαιτερότητες που αυτή έχει στα δύο αθλήματα. Τόνισε λοιπόν ότι η διατησία στην καλαθοσφαίριση είναι πολύ πιό δύσκολη, γιατί στο ποδόσφαιρο, σε ένα ολόκληρο αγώνα υπάρχουν 3-4 πραγματικά επίμαχες φάσεις, ενώ στην καλαθοσφαίριση οι 3-4 φάσεις συμβαίνουν σε κάθε λεπτό του αγώνα. Επιπροσθέτως, και συνήθως, για να είναι απόλυτα σίγουρος ότι δεν έχει κάνει κάποιο λάθος στην κρίση του, ελέγχει κάθε φάση στο βίντεο 15-20 φορές! Για να μην αναφερθώ στις τόσες φορές, που επίμαχες φάσεις υπόκειται στην υποκειμενική κρίση των διαιτητών για το π.χ. αν ήταν θέατρο, σε τί βαθμό έσπρωξε ο παίκτης τον αντίπαλο, τί πρόθεση είχε ο εκάστοτε παίκτης να κάνει σε μια φάση, κλπ. Αν σε αυτά προσθέσουμε την ειδική εκπαίδευση των διαιτητών, και τους κανονισμούς της διαιτησίας, και στα δύο αθλήματα, που είναι ένα βιβλίο γύρω στις 100 σελίδες, και που δεν έχουν καμία σχέση με τις γνώμες που πετάει, χωρίς κανένα οίκτο προς τους υπόλοιπους δυστυχείς αναγνώστες, ο καθένας από εμάς στα σχόλια του, ως διαιτητής του πληκτρολογίου (γιατί δεν έχουμε μόνο ως χώρα, το ρεκόρ σε προπονητές του πληκτρολογίου, αλλά και σε διαιτητές), τότε γίνεται σαφές πόσο δύσκολο (αν όχι αδύνατο) είναι να εκφέρουμε την γνώμη μας για οποιαδήποτε φάση στους αγώνες, ιδιαίτερα όταν δεν έχουμε τη δυνατότητα του replay (και προφανώς της σωστής θέσης ακόμα και όταν είμαστε στο γήπεδο, για να κρίνουμε ένα π.χ. offside), πόσο μάλλον τις κατάλληλες γνώσεις.

    Συνέχεια στο σχόλιο 2.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Σχόλιο 2.

    Για παράδειγμα, πόσοι από εμάς γνωρίζουμε επακριβώς πότε σε πέναλτυ, ο αμυντικός πρέπει να πάρει ΚΑΙ κίτρινη ή κόκκινη κάρτα? Εγώ πάντως πιστεύω ότι δεν γνωρίζω, και για αυτό δεν ουρλίαζω σαν σοπράνο στην όπερα, η οποία ξέχασε τις φωνητικές της χορδές στο σπίτι.

    Και για να γίνω πιό συγκεκριμένος, δανείζομαι από το εγχειρίδιο ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΜΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ της ΟΔΚΕ για το 2012, ένα... βιβλιαράκι 148! σελίδων, που μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα

    http://www.odke.gr/images/Uploads/kanonismoi/2012episimoiKanonismoiKalathosfairisis_diefkrinisis.pdf

    ή γενικά στην ιστοσελίδα

    http://www.coachbasketball.gr/2013/06/kanonismos-mpasket-kalathosfairisis.html

    ένα απόσπασμα του άρθρου 33.7 περί ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ (γνωστού και με τον ωραιότατο και καθαρά ελληνικό όρο SCREEN, αν και στο ποδόσφαιρο διατηρείται η ονομασία φράγμα).


    33.7 Φράγμα: Νόμιμο και παράνομο

    Φράγμα είναι μία προσπάθεια να καθυστερήσει ή να εμποδίσει έναν αντίπαλο χωρίς μπάλα από το να φθάσει σε επιθυμητή θέση στον αγωνιστικό χώρο.


    Νόμιμο είναι το φράγμα, όταν ο παίκτης ο οποίος φράσει έναν αντίπαλο:

    - Είναι ακίνητος (εντός του κυλίνδρου του) όταν συμβαίνει η επαφή.
    - Έχει και τα δύο του πόδια στο δάπεδο, όταν συμβαίνει η επαφή.


    Παράνομο είναι το φράγμα, όταν ο παίκτης που φράσει έναν αντίπαλο:

    - Κινείται όταν συμβαίνει η επαφή.
    - Δεν έδωσε αρκετή απόσταση, κάνοντας το φράγμα έξω από το οπτικό πεδίο ενός ακίνητου αντιπάλου, όταν συμβεί η επαφή.
    - Δεν σέβεται τα στοιχεία του χρόνου και της απόστασης, ενός
    κινούμενου αντιπάλου, όταν συμβεί η επαφή.

    Αν το φράγμα γίνεται μέσα στο οπτικό πεδίο ακινήτου αντιπάλου (μπροστά ή πλάγια), ο παίκτης που το κάνει, μπορεί να σταθεί όσο κοντά επιθυμεί στον αντίπαλο του, υπό την προϋπόθεση ότι δε θα υπάρχει επαφή.
    ..........

    Λέω απόσπασμα, γιατί υπάρχει άλλη περίπου μισή σελίδα για το φράγμα, που δεν παραθέτω εδώ, για προφανείς λόγους χώρου. Πόσοι από εμάς, γνωρίζουν όλες αυτές τις λεπτομέρειες?

    Πολύ δε περισσότερο, όποιος καταφέρει να με πείσει ότι μπορεί να δει, αν ένα φράγμα σε κάποιο αγώνα είναι παράνομο, με βάση τα παραπάνω στοιχεία που παρέθεσα, στο 1 δευτερόλεπτο που πρέπει να αποφασίσει ο διαιτητής, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον!

    Και όλα αυτά αφορούν μόνο το φράγμα! Το ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ καταλαμβάνει 6! ολόκληρες σελίδες στους κανονισμούς του συγκεκριμένου εγχειριδίου!

    Συνέχεια στο σχόλιο 3.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Σχόλιο 3.

    Νομίζω ότι από τα παραπάνω στα δύο σχόλιά μου, γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι είναι καλύτερα να αφήνουμε τη διαιτησία στου ΕΙΔΙΚΟΥΣ, και γενικότερα να μην τους αμφισβητούμε, ειδικά όταν η δουλειά τους, κυρίως σε μια αθλητική εκπομπή είναι ακριβώς αυτή. Λάθη μπορεί να κάνουν στο γήπεδο, γιατί και αυτοί είναι άνθρωποι και δεν έχουν την πολυτέλεια χρόνου και τα replay για να αποφασίσουν (συν τους αμφιβόλου ποιότητος "τενόρους" στις εξέδρες να τους απασχολούν με την πολύ κακής ποιότητας παράσταση που ανεβάζουν συνήθως), αλλά στο βίντεο τα πράγματα είναι ΑΛΛΙΩΣ. Στα λάθη θα ΠΡΕΠΕΙ να προστεθεί και το γεγονός ότι παρόλο που στις εξέδρες το έργο που παίζεται είναι για ντόματες, μέσα στο γήπεδο οι ίδιοι οι παίκτες, προφανώς ζηλεύοντας τις μοναδικές και αξέχαστες ερμηνείες των παλιών μεγάλων ηθοποιών μας, ανεβάζουν τα δικά τους έργα, εξαιρετικής ποιότητας, πολύ συχνότερα από ότι γίνεται στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν τον διαιτητή στις αποφάσεις του (γιατί δεν μπορεί κάποιος ταυτόχρονα να διαιτητεύτει έναν αγώνα και να παρακολουθεί και τις τουλάχιστον 10 παραστάσεις εξαιρετικού θεατρικού επιπέδου που δίνονται δωρεάν κατά τη διάρκεια του αγώνα, έχοντας και στα δύο την ίδια προσοχή αλλά και αποτελεσματικότητα στις εκάστοτε αποφάσεις του).

    Δυστυχώς, όπως έχω ξαναπεί η κλωνοποίηση δεν είναι τόσο εξελιγμένη ακόμη, για να αναπαράγαμε τους δύο, κατα τη γνώμη μου, κορυφαίους διαιτητές στα αθλήματά τους τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια, Collina και Ρήγα. Γιατί με διατητές σαν τον Collina, κανένας παίκτης δεν θα τολμούσε να κάνει θέατρο, αλλά ούτε καν να διαμαρτυρηθεί, βλέποντας το ύφος του Collina με τα γουρλωτά και "μπιρμπιλωτά" του μάτια, αλλά και με την εμφανισή του που θύμιζε τον Uncle Fester Addams από την οκογένεια Addams! Δεν ήταν τυχαίο ότι είχε τιμηθεί από την FIFA, με τον τίτλο του κορυφαίου διαιτητή της χρονιάς, 6 συνεχόμενες χρονιές!

    Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, ας μην πυροβολούμε συνεχώς, τον πιανίστα (στην περίπτωση μας τον εκάστοτε διαιτητή).

    Μια που αυτές τις ημέρες είναι πολύ της μόδας η λέξη μιζέρια, ας δώσω και εγώ ένα παράδειγμα, του τί μπορεί να θεωρηθεί ως μιζέρια.

    Βλέπεις σε αγώνες ποδοσφαίρου στο εξωτερικό, και ειδικά στην Αγγλία που αγαπάνε ιδιαίτερα το συγκεκριμένο άθλημα και σέβονται τους θεατές και τα χρήματα που δίνουν για να δουν τους αγώνες, να κρατάνε καθυστερήσεις οι διαιτητές, συνήθως 2-3 λεπτά στο 1ο και άλλα 5-6 στο 2ο ημίχρονο, άσχετα αν έπρεπε να κρατήσουν τόση ώρα καθυστέρηση. Στο άλλο άκρο είναι η Ελλάδα, που συχνά σε αγώνες που θα ΕΠΡΕΠΕ να κρατηθεί πραγματικά 5-6 λετπά καθυστέρηση (λόγω κυρίως των πολλών συνηθισμένων θεατρικών φάσεων και διακοπών σε κάθε αγώνα, και όχι μόνο), μονίμως τελειώνουν τα παιχνίδια στο 92ο-93ο λεπτό, κοιτώντας μόνο πότε θα πάνε στο σπίτι τους. Αν ένας αγώνας, είναι τέτοιας ποιότητας που κινδυνεύουν οι θεατές να τρέχουν στον νευρολόγο ή τον οφθαλμίατρο τους, τότε ίσως κάνουν καλά. Αλλά σε περιπτώσεις με καλό θέαμα και πολλά γκολ (ή σημαντικούς αγώνες όπως τα ντέρμπι, ασχέτως θεάματος), δείχνουν όλη τους την έλλειψη ενδιαφέροντος (ή αγάπης), και σεβασμού προς τους θεατές (δεν είναι όλοι οι θεατές "τενόροι", και υπάρχουν και αρκετοί που πληρώνουν συνδρομές για να δουν τους αγώνες από τα σπίτια τους) και το άθλημα. Αν αυτό δεν είναι δείγμα μιζέριας, τότε δεν ξέρω τί είναι.

    Με την ευκαρία, έβλεπα σήμερα το Βέροια -ΟΣΦΠ (0-0 στο 1ο ημίχρονο) που τελικά τελείωσε με 0-5, κάτι σαν 2-23 προσπάθειες και 0-14 corners. Φήμες ότι ο πρόεδρος του ΟΣΦΠ κατέβηκε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια των διαιτητών, και τους κέρασε "τσικουδιά", ελέγχονται ως ανακριβείς. Το δε πρωτάθλημα, φέτος είναι πράγματι κλεμμένο, γιατί ο ΟΣΦΠ δεν κατάφερε να κερδίσει όλους τους αγώνες του μέχρι τώρα με τουλάχιστον 4 γκολ διαφορά.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ασε μας ρε Αλεξη θελεις να τα ακουσεις,σορυ διαβασεις,ακομη και τωρα που εχετε καλυτερη ομαδα,ειστε γελοιοι.Ποιος ο λογος να μην φατε κιτρινη,η εστω ενα πεναλτυ εις βαρος σας.,Σας εξεφτιλιζουν οι διαιτητες ρε καταλαβετε το.Ειναι δυνατον να χετε 9 κιτρινες και ο Παο Παοκ κοντα 40 ο καθενας,ξεφτιληδες,μολις δουν οτι δεν κερδιζετε σας χαριζουν πεναλτυ.Εχετε τα περισσοτερα στην βρωμολιγδα,πληρωνετε τα λιγοτερα προστιμα.Οσα λεφτα εχει πληρωσει ο Παο(πανω απο 180.000) εχουν πληρωσει ολες οι ομαδες μαζι.Εδω μεσα να μην αναφερεις ποδοσφαιρο ουτε για αστειο,η μποχα σας ζεχνει.Δεν το εχετε αναγκη εχετε καλυτερη ομαδα,ακομη και η Μπαρτσα χανει,Το ιδιο και η Ρεαλ απο ομαδες μικροτερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κὐριε Ανώνυμε 8 Φεβρουαρίου 2014 - 3:20 μ.μ.

      Σας παραπέμπω στην απάντησή μου στον κύριο Ανώνυμο 8 Φεβρουαρίου 2014 - 3:22 μ.μ. παρακάτω.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  53. Ασε που δυο γκολ ηταν καθαρα οφσαιτ,ξεφτιλες ειδικα το πρωτο ηταν ξεκαθαρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κὐριε Ανώνυμε 8 Φεβρουαρίου 2014 - 3:22 μ.μ.

      Αφού δεν σας αρέσουν αυτά που γράφω, και με θεωρείται ξεφτίλα, γιατί με διαβάζετε? Τόσος μαζοχισμός πιά?

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  54. Και κατί πιό... συγκεκριμένο για τη διαιτησία και όχι μόνο.

    Επειδή συχνά, και άθελα μου γίνομαι, αναγνώστης σχολίων του τύπου, ο ΠΑΟ μας έκλεψε δεν ξέρω πόσα πρωταθλήματα στην καλαθοσφαίριση τα τελευταία χρόνια, ο δε ΟΣΦΠ το ίδιο έκανε στο ποδόσφαιρο, από τους αντίστοιχους φίλους των δύο ομάδων. Γενικά, δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με τέτοιες υπερφίαλες ανακοινώσεις. Απόψε όμως, κάνω ΜΟΝΟ μια εξαίρεση, για να ξεκαθαρίσω κάτι που κανένα από τα δύο στρατόπεδα δεν έχει προφανώς αντιληφθεί.

    Όταν οι του ΟΣΦΠ μιλάνε για κλεμμένα, καταρχήν φαντάζομαι ότι αναφέρονται σε 2-3 πρωταθλήματα (από όσο μπορώ να καταλάβω) που θα έπρεπε να πάρει ο ΟΣΦΠ, και που δεν κατέκτησε λόγω της διαιτησίας (είτε με το non-call ή όπως τέλος πάντων λέγεται, είτε μιλούν για τον 3ο τελικό του 2010 με την αποκαλούμενη σφαγή). Άρα πρώτον, δεν μιλάμε για όλα τα περίπου 15 πρωταθλήματα που δίκαια κατέκτησε ο ΠΑΟ στην καλαθοσφαίριση τα τελευταία χρόνια. Δεύτερον, στις 2-3 χρονιές που υπάρχουν οι "υποψίες" βοήθειας προς τον ΠΑΟ από τους γκρι, αυτή ήταν κυρίως σε 1 αγώνα της κάθε σειράς, τον 5ο τελικό στο non-call και τον 3ο το 2010. Αν την χρονιά του non-call ήταν το σκορ στο 2-2, για ποιό λόγο οι διαιτητές να πάνε τη σειρά σε 5ο παιχνίδι, αν πράγματι, "έπαιζαν τάβλι" με τη διοίκηση του ΠΑΟ. Δεν μπορούσαν να την τελειώσουν στο 3-1 ή 3-0? Θα ήταν η πρώτη φορά με τέτοιο σκορ? Επίσης, ακούω ΜΟΝΟ για το non-call στο συγκεκριμένο αγώνα, συνεπώς υποθέτω (δεν θυμάμαι, αν και είχα δει, το συγκεκριμένο παιχνίδι) ότι στον υπόλοιπο αγώνα δεν υπήρχαν διαιτητικά θέματα. Επίσης, το 2010, έγινε μεν η σφαγή του αιώνα στον 3ο τελικό για να γυρίσει ο ΠΑΟ από το -14 (και θυμάμαι πάρα πολύ καλά το συγκεκριμένο παιχνίδι), αλλά το σκορ έγινε 2-1, και ο ΠΑΟ δεν κατέκτησε κανένα πρωτάθλημα τότε. Το πρωτάθλημα τελείωσε στον επόμενο αγώνα στο ΣΕΦ. Αν είχαμε κερδίσει εκεί (παρόλο που οι παίκτες ήταν επιρρεασμένοι από τα συμβάντα στον 3ο τελικό στο ΟΑΚΑ), τότε θα διεκδικούσαμε το πρωτάθλημα σε 5ο αγώνα στο ΟΑΚΑ και πάλι. Συνεπώς δεν χάσαμε κανένα πρωτάθλημα στον 3ο τελικό.

    Στους τελικούς του 2011, ας βάζαμε τις βολές στο 4ο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, κανείς δεν μας έφταιγε τότε. Το να έχει πιθανόν ο ΠΑΟ κάποια σχετική εύνοια, ειδικά στο ΟΑΚΑ, δεν σημαίνει και ότι του δίνουν τους αγώνες στο πιάτο. Το 2012, παραλίγο θα παίρναμε το πρωτάθλημα με 3-0, αν δεν χάναμε πολύ οριακά, και από σπόντα που οδήγησε στο κάρφωμα του Batiste, στο ΟΑΚΑ στον 2ο τελικό, στο τέλος του αγώνα.

    Θεωρώ πιό σημαντικό, τον τρόπο με τον οποίο σφυρίζουν οι διαιτητές σε όλο τον αγώνα, δηλαδή π.χ. αν σφυρίζουν κάθε επαφή σε όλο τον αγώνα και για τις δύο ομάδες ή όχι (στο ΠΑΟ - Barca γενικά δεν σφύριξαν τις επαφές σε όλο τον αγώνα και για τις δύο ομάδες). Θέμα υπάρχει, κατα τη γνώμη μου, μόνο όταν δεν ακολουθούν την ίδια πολιτική (σφυρίζοντας ΞΕΚΑΘΑΡΑ και ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ πολύ ή λίγο σε όλο το παιχνίδι) αλλά διαφορετικά σε κάθε δεκάλεπτο. Σε πόσα παιχνίδια της Α1 μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αν και πόσο σφύριξαν?

    Συνέχεια στο σχόλιο 2.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Σχόλιο 2.

    Πηγαίνοντας στους φίλους του ΠΑΟ, η ξεκάθαρη διαφορά, τουλάχιστον από τα σχόλια τους, είναι ότι αυτοί θεωρούν ότι ΟΛΑ τα πρωταθλήματα του ΟΣΦΠ στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια είναι κλεμμένα και δεν άξιζε να τα κατακτήσει ο ΟΣΦΠ. Αυτό είναι τουλάχιστον τραγικό, γιατί ειδικα τα τελευταία 3-4 χρόνια, επί προεδρίας του τρέχοντος προέδρου, ο ΟΣΦΠ έχει ξεφύγει τόσο πολύ που πλέον (δέστε και τα αποτελέσματά του αυτά τα χρόνια) κάνει σχεδόν αγκαρία στις ελληνικές διοργανώσεις, και τα αποτελέσματα και οι θέσεις του παγκοσμίως και στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, δείχνουν το γεγονός αυτό εύγλωττα.


    Παγκοσμίως

    ΟΣΦΠ
    http://www.clubworldranking.com/ranking-clubs/wd/6/yr/2014/index/50

    ΠΑΟ
    http://www.clubworldranking.com/ranking-clubs/wd/6/yr/2014/index/250

    INDEX
    http://www.clubworldranking.com/faq/how-is-the-football-club-world-ranking-calculated.aspx


    Στην Ευρώπη

    UEFA Team Ranking 2014
    http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/trank2014.html

    UEFA Country Coefficients 2013/2014
    http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/ccoef2014.html

    UEFA Team Coefficients 2013/2014
    http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/tcoef2014.html

    UEFA Coefficients calculation method
    http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/calc.html

    Να τονίσω ότι παγκοσμίως ο ΟΣΦΠ είναι αυτή τη στιγμή 53ος, ο ΠΑΟΚ 72ος, ο Αστέρας 182ος, ο Ατρόμητος 212ος και ο ΠΑΟ 255ος! Στη δε Ευρώπη, σε γαλάζιο χρώμα είναι αυτοί που συνεχίζουν στις ευρωπαικές διοργανώσεις, με τον ΟΣΦΠ 26ο, τον ΠΑΟΚ 59ο και τον ΠΑΟ 73ο. Επίσης, συγκρίνοντας τους βαθμούς των δύο ομάδων, στις διοργανώσεις της UEFA, από τον παραπάνω πίνακα, για τα τελευταία 20 χρόνια, από το 94/95 έως το 2013/14, διαπίστωσα ότι 10 φορές (ή χρονιές) είχε ο ΠΑΟ περισσότερους βαθμούς από τον ΟΣΦΠ, 9 χρονιές λιγότερους από τον ΟΣΦΠ και μία χρονιά το 2005/06, οι δύο ομάδες είχαν τους ίδιους βαθμούς στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟ υπερτερεί τις χρονιές 95, 96, 97, 01, 02, 03, 04, 07, 09, 2011 (π.χ. 96 σημαίνει το αγωνιστικό έτος 1995/96), ο ΟΣΦΠ υπερτερεί τις χρονιές 98, 99, 00, 05, 08, 2010, 2012, 2013, 2014. Στο δε UEFA Country Coefficients, μπορείτε να δείτε εν ολίγοις τη συνεισφορά των ομάδων στη χώρα τους, για όποιο έτος θέλετε. Όλα αυτά τα ανέφερα, γιατί οι φίλοι του ΠΑΟ στην καλαθοσφαίριση, αναφέρονται στην ιστορία της ομάδας τους στην Ευρώπη για να δικαιολογήσουν τις κατακτήσεις τίτλων και στην Ελλάδα.

    Και αυτά όλα γίνονται ουσιαστικά, γιατί μιλάμε και πάλι για δύο αγώνες, τους ΟΣΦΠ - ΠΑΟ 2-1 (κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη) και τον τελικό του κυπέλλου πέρσι με τον Αστέρα. Αν δεν υπήρχαν αυτοί, θα μιλούσαμε όπως μιλάμε τώρα για τη διαιτησία?

    Και κάτι τελευταίο. Οι φίλοι του ΠΑΟ λένε ότι τις χρονιές που ο ΠΑΟ είχε καλύτερη παρουσία στην Ευρώπη από τον ΟΣΦΠ, έπρεπε να πάρει και το πρωτάθλημα, ή τουλάχιστον αυτό αφήνουν να εννοηθεί. ΤΟ 2019/10, που ο ΟΣΦΠ είχε όχι μόνο μια από τις καλύτερες χρονιές του στην Ευρώπη (17.58 βαθμούς), φτάνοντας 1 γκολ από τους 8 του Champions League, αλλά και σαφώς καλύτερη παρουσία από τον ΠΑΟ στην Ευρώπη, ο ΟΣΦΠ ήταν 5ος στο πρωτάθλημα. Τη χρονιά εκείνη ποιός ήταν ο πρωταθλητής?

    Εντάξει κ. Ρόβα? Και είμαι ο πρώτος που θέλω να πέσει ο ΟΣΦΠ στη γ`εθνική αν αποδειχτεί ότι πρέπει (όπως η Juventus), αλλά ΜΟΝΟ με την ύπαρξη των απαραίτητων ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ. Γιατί, οι πραγματικοί φίλαθλοι μιας ομάδας θέλουν ΠΑΝΤΟΤΕ να νικάει η ομάδα τους ΜΟΝΟ μέσα στο γήπεδο και ΚΑΘΑΡΑ. Για αυτό και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ όσα έγιναν στον τελικό του κυπέλλου πέρσι, παρόλο που ο ΟΣΦΠ ήταν ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ (και ειδικά στην παράταση έπαιζε μόνος του, αν και με ΔΥΟ τραυματίες που δεν μπορούσε να αντικαταστήσει) και δεν χρειάζονταν καμία εξωτερική βοήθεια (αν δόθηκε).

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι να 'ναι. Πρώτον σημασία δεν έχουν οι βαθμοί αλλά οι επιτυχίες. Ας πούμε τι είναι επιτυχία στο μπάσκετ να πας final four με 15 νίκες ή να αποκλειστείς στα playoff με 16? Νομίζω συμφωνούμε ότι είναι το πρώτο. Έτσι και στο ποδόσφαιρο ας έχει ο Ολυμπιακός 100 πόντους παραπάνω από τον ΠΑΟ. 1 τελικό 2 ημιτελικούς και 4 προημιτελικούς δεν έχει άρα σου έδωσα απάντηση. Επίσης άλλο 6 κι άλλο 3 ευρωπαικά. Δεν το λέω για να μειώσω κανένα αλλά μιας και ποσοτικοποιείς τις επιτυχίες πρ΄πει να σου επισημάνω ότι το μέτρο που επέλεξες είναι τουλάχιστον αφελές αν όχι ύποπτο.

      Διαγραφή
    2. Θα ήταν καλύτερα να μείνουμε στα του μπάσκετ γιατί ανοίγεις κουβέντα που α) είναι ψιλοάσχετη με το μπλογκ β) προσφέρεται για αντιπαραθέσεις που δεν οδηγούν πουθενά και γ) οδηγεί σε ανελέητο τρολάρισμα.

      Στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα καταλήξουμε σε λογικοφανείς, αστείες διαπιστώσεις τύπου " Ο Ολυμπιακός του ποδοσφαίρου είναι ο Παναθηναϊκός του μπάσκετ".

      Διαγραφή
    3. Ρε φιλε Αλεξη εφοσον βλεπεις οτι σε αυτο εδω το μπλογκ δεν ασχολειται κανεις με το ποδοσφαιρο ποιος ο λογος να κανεις νυξη??
      Ποιος ο λογος να μπεις σε αυτο εδω το μπλογκ και να γραφεις φανατισμενους λογους και να γινεσαι προκλητικος που αφορουν το ποδοσφαιρο??
      Και εφοσον βλεπεις οτι ο τζιμ που ειναι ο αρχηγος του μπλογκ δεν ασχολειται με την διαιτησια γιατι καθεσαι και γραφεις ολοκληρα κατεβατα που την αφορουν??
      Και κατι τελευταιο μπορει να εχεις το δικαιωμα να γραφεις οτι θες,αλλα εφοσον καταλαβαινεις οτι κανενα δεν ενδιαφερουν γιατι συνεχιζεις να τα γραφεις??θεωρω οτι δεν σεβεσαι την γνωμη των πολλων αν και δειχνεις ανθρωπος με αρχες..

      Διαγραφή
    4. ολυμπιακο τρολλ ειναι. μπορει και κανενας απο τους Αγγελοπουλους, χα χα. Υπουλα προσπαθει να περασει γραμμες.
      Οχι οτι εχω διαβασει κι ολα τα κειμενα του, ολοκληρα κατεβατα..ελεος...

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Προς Giannis και Pensierix

      Στο πρώτο μου σχόλιο περί διαιτησίας, έχω ήδη ζητήσει συγνώμη από τον Jim, εκ των προτέρων, για όποια αναφορά θα έκανα στο ποδόσφαιρο. Όσον αφορά την διαιτησία, ήταν μόνο μια παράθεση κάποιων σκέψεων για το τί πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πριν κάνουμε οποιόδηποτε σχόλιο για τη διαιτησία.

      Τα σχόλια αυτά απευθύνονταν μόνο σε όσους θα είχαν την ικανότητα (από κάθε άποψη) να καταλάβουν το βαθύτερο νόημα τους (κάτι που επαληθεύθηκε από κάποια σχόλια που έλαβα). Δεν έχω πλέον κανένα λόγο να ξανα-αναφερθώ στη διαιτησία αλλά και στο ποδόσφαιρο, και δεν πρόκειται να το ξανακάνω, παρά μόνο αν υπάρχει ειδικός λόγος.

      Όσον αφορά τα troll, προτιμώ να ασχολούμε με αυτά μόνο σε RPGs.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    7. Προς Ανώνυμος9 Φεβρουαρίου 2014 - 6:43 π.μ.

      Το να απαντάει κάποιος σε κάποιον άλλο, για θέμα που αφορά τα σχόλια τρίτου προσώπου, δεν είναι και πολύ ωραίο. Εγώ θα απαντήσω κατευθείαν σε εσάς και όχι μέσω απάντησης στον pensierix και τον giannis.

      Αν είχατε διαβάσει όλα μου τα σχόλια, θα ξέρατε ότι ναι μεν είμαι φίλαθλος του ΟΣΦΠ, αλλά στη μόνη περίπτωση που ένας από τους χαρακτήρες μου ήταν troll (ή είχα σχέση με troll), ήταν στο RPG παιχνίδι για PC, Might and Magic: World of Xeen της εξαιρετικής σειράς Might and Magic της New World Computing, που κυκλοφόρησε στις αρχές του 90.

      Συνταγή ιατρού:

      Απαγορεύεται αυστηρά η ανάγνωση Κυνικών κειμένων, διότι βλάπτουν σοβαρά την υγεία!

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    8. Ρε αλεξη ,μπορεισ ανετα να βρεις ενα μπλογκ που να αφορα την διαιτησια και το ποδοσφαιρο...Εδω αποκλειστικα ασχολουμαστε με μπασκετ..Οποτε και κατι να θες να αναφερεις μπορεις να το αναφερεις αλλου...Βλεπεις κανεναν αλλο να σχολειται με την μπαλα?ή μηπως βλεπεις να ασχολειται ο τζιμ με την διαιτησια??γιατι μπαινεις και σπαταλας το χρονο σου με αυτα σε αυτο το μπλογκ που δεν ενδιαφερει κανεναν,παρα μονο εσενα??τοσο εγωιστης εισαι και τοσο αυταρεσκος πια??θεωρεις οτι ολοι ειμαστε χαζοι και εσυ ο εξυπνος, και οτι δεν καταλαβαινουμε τι μας γινεται??σου αρεσει που εχεις προκαλεσει αναστατωση στο μπλογκ χωρις λογο???Υπαρχουν θεματα οπως η εθνικη ,οπως οι τελικοι κυπελλων μπασκετ που μπορουμε να συζηταμε...Οχι αυτα..Μαθε σε παρακαλω να δεχεσαι τους νομους και τις γραμμες ενος μπλογκ, και καλυτερα ειναι να μην φτανεις στο σημειο να ζητας συγγνωμη, διοτι και εγω αυριο μπορω να παω να σκοτωσω καποιον και μετα να ζητησω συγγνωμη..Τι θα σημανει αυτο??οτι ειμαι αθωος ,οτι εχω μετανιωσει ή οτι πρεπει να συγχωρεθω??

      Διαγραφή
    9. Μα δεν με ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο και πολύ περισσότερο η διαιτησία. Απλά υπάρχουν κάποια κοινά σημεία σε αυτά με την καλαθοσφαίριση, και έκανα μόνο μια αναφορά (παρένθεση αν θέλετε) στο πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη διαιτησία. Και οπως είπα ήδη, δεν θα ξανα-ασχοληθώ με αυτά τα θέματα. Εγωιστή και αυτάρεσκο πάντως πρώτη φορά με λέει κάποιος (αλλά το κατανοώ γιατί δεν με ξέρετε καθόλου). Αν εννοείτε αναστάτωση τα 5-10, οπαδικά κυρίως, σχόλια, που έλαβα, τότε καλώς.

      Όσον αφορά τη συγνώμη, είναι πάντοτε ειλικρινής. Θα προτιμούσατε να σας έγραφα στα παλαιότερα των υποδημάτων μου σαν άλλος Σεφερλής?

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    10. Αυταρεσκος εισαι αφου σου αρεσει να γινεσαι προκλητικος που εχει σαν αποτελεσμα να ασχολουνται ολοι μαζι σου...

      Δεν με ενδιαφερουν εμενα τα κοινα σημεια..Μαρεσει να μπαινω και να διαβαζω αμιγως για μπασκετικα θεματα,και η διαιτησια δεν ειναι μπασκετικο θεμα οπως και το ποδοσφαιρο...παραπανω ειπες παντως οτι μπορει να ξαναασχοληθεις στο μελλον...Οποτε...

      Αναστατωση φιλε εννοω την προκληση,την ειρωνεια, και την διαθεση να κανεις το χαζο...οποτε εννοω εσενα και οχι τους υπολοιπους...
      και ναι ρε φιλε πιο τιμιο ειναι να μπαινεις να γραφεις αυτο που θες χωρις συγγνωμες,παρα να λες συγγνωμες και αηδιες ενω ξερεις εκ των προτερων οτι το θεμα ειναι εκτος...Στην καλυτερη το βλεπω ως κακογουστο αστειο τη συγγνωμη, διοτι αυτο το βλεπω σαν να εμπαιζεις το κοσμο του μπλογκ..

      Διαγραφή
    11. Επειδή αυτή η συζήτηση φοβάμαι ότι δεν καταλήγει πουθενά, και εδώ πλέον υπάρχουν ριζικά διαφορετικές αντιλλήψεις, σε κάποια πράγματα, όπως πχ. να θεωρείτε πρόκληση, ειρωνία, ακόμη και διάθεση να κάνω το χαζό, όπως λέτε, τον καλοπροαίρετο και με ελαφρώς εγγλέζικο χιούμορ, σχολιασμό μου, στα τεκταινώμενα στο χώρο της καλαθοσφαίρισης, για να ξεφεύγουμε και λίγο από τη μιζέρια και τους διαρκείς (πραγματικούς και πολύ πιό σοβαρούς προβληματισμούς) της καθημερινότητας, τότε λυπάμαι αλλά δεν υπάρχει κάποια θεραπεία για αυτό. Να τονίσω όμως, ότι πράγματι στις λίγες φορές που χρειάστηκε, σε ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ σχόλια που μου έγιναν στο παρελθόν, απάντησα και εγώ στο ανάλογο, για την περίσταση, ύφος. Επίσης, θα μπορούσα πολύ εύκολα, να μην απαντώ καθόλου σε κάποια σχόλια, οπαδικής φύσεως, που μου έγιναν, αλλά σεβόμενος τον κόπο και τον χρόνο αυτού που τα έγραψε, απαντώ και σε αυτά.

      Αν είναι τόσο πρόβλημα, τότε υπόσχομαι να μην ξανα-αναφερθώ στα θέματα που αναφέρετε στην δεύτερη πραγράφο.

      Σχετικά με το θέμα της συγνώμης, αν εσείς το βλέπετε ως κακόγουστο αστείο, και εμπαιγμό της κοινότητας στην ιστοσελίδα, τότε λυπάμαι αλλά και η δική μου επιστήμη εδώ σηκώνει τα χέρια. Ο Jim, τί γνώμη έχει άραγε?

      Ειλικρινά, δεν μου αρέσει να ταλαιπωρώ τον κόσμο, οπότε θα σας πρότεινα να μην ξαναδιαβάσετε τα σχόλια μου, για να μην αισθάνεστε άσχημα, με το περιεχόμενο αυτών. Εγώ αυτό το έχω κάνει εδώ και καιρό σε άλλους ιστοχώρους, και διαβάζω κάποια ελάχιστα σχόλια (όχι απαραίτητα επιλεγμένα), μόνο σε συγκεκριμένα άρθρα, καθώς γενικότερα προτιμώ να ασχολούμαι μόνο με τα άρθρα (και λόγω χρόνου).

      Επειδή είναι περασμένα μεσάνυχτα στο μέρος που υπάρχω, θα απαντήσω σε οτιδήποτε άλλο, κάποια στιγμή αύριο ή τις επόμενες ημέρες.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  56. Κύριε Ανώνυμε 8 Φεβρουαρίου 2014 - 4:50 μ.μ.,

    Το αν μου δώσατε ή όχι απάντηση (και για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω σε ποιό από τα κείμενα μου αναφέρεστε ακριβώς, καθώς ανάρτησα πολλά σήμερα), επιτρέψτε μου να σας το πω εγώ. Δεν μπορώ να καταλάβω τί εννοείτε, λέγοντας ότι σημασία έχουν οι επιτυχίες και όχι οι βαθμοί? Μπορείτε να μου πείτε, πόσους βαθμούς πρόσφεραν πέρσι, φέτος και του χρόνου στη βαθμολογία της χώρας, ο 1 τελικός, οι 2 ημιτελικοί και οι 4 προημιτελικοί που αναφέρετε? Επίσης, το φτωχό μου μυαλό, δεν μπορεί να καταλάβει τί εννοείτε ότι ποσοτικοποιώ τις επιτυχίες? Επειδή ανέφερα (αν σε αυτό αναφέρεστε) τις επιμέρους χρονιές στις οποίες οι δύο ομάδες πρόσφεραν τους βαθμούς τους στη χώρα, και τη σύγκριση αυτών? Και το αφελές και ύποπτο ποιό είναι? Είναι αφελή και ύποπτα τα νούμερα της ίδιας της UEFA? Ξέρετε, ότι η Liverpool είναι αυτή τη στιγμή κάτω από τον ΟΣΦΠ σε συνολικούς βαθμούς, γιατί στα τελευταία 5 χρόνια, είχε δύο πολύ άσχημες χρονιές, ενώ ο ΟΣΦΠ μόνο μια? Η Liverpool δεν είναι που έχει 5 πρωταθλήματα Ευρώπης (όχι τελικούς)? Αλλά και η Juventus. Προφανώς δεν είναι χειρότερες από τον ΟΣΦΠ? Έτσι? Εγώ μίλησα ξεκάθαρα για την προσφορά των ομάδων στη χώρα σε βαθμούς (ειδικά τα τελευταία χρόνια), όπως αυτή αποτυπώνεται από τα νούμερα της ίδιας της UEFA, όχι από το μαγαζάκι της κυρά Μαρίας στην άλλη γωνία του τετραγώνου. Δεν μείωσα ποτέ τις Ευρωπαικές επιτυχίες του ΠΑΟ, που είναι άλλωστε ευρέως γνωστές Εξάλλου, πριν το 1995 τα κριτήρια των βαθμών ήταν τελείως διαφορετικά από ότι τα σημερινά, αλλά μη ξεχνάμε ότι τότε έπαιζε μια Ισπανική, μια Αγγλική, μια Γερμανική, μια Ιταλική, κλπ ομάδα, οπότε πώς συγκρίνονται αυτές οι χρονιές με τις σύγχρονες, που έχουν 4 Ισπανικές, Αγγλικές, Γερμανικές, 3 ιταλικές, κλπ. δεν γνωρίζω.

    Με την ευκαιρία, αν από όλα μου τα κείμενα σταθήκατε μόνο σε αυτό το θέμα, τότε να μου επιτρέψεται να σας συγχαρώ, γιατί είστε πράγματι ΓΝΗΣΙΟΣ και ΤΕΛΕΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.

    Συγχωρέστε με όμως , δεν ξέρω για εσάς, αλλά για εμένα που είμαι αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό, είναι πολύ αργά πλέον, και δεν αντέχω άλλο. Αν μου γράψετε, θα σας απαντήσω αύριο.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακριβως,επειδη εχετε καλυτερη ομαδα προφανεστατα τα τελευταια χρονια στο ποδοσφαιρο,ειναι ΝΤΡΟΠΗ και ΕΛΕΕΙΝΟ,να 'παιρνετε' τετοια διαιτητικα σφυρηγματα!!!!ο μαρινακης εχει κανει ξεκαθαρο,οτι ο ολυμπιακος ΑΠΟΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χασει σε οτι κατασταση και να ειναι και αυτο θα γινει με καθε κοστος και οσο ΞΕΤΣΙΠΩΤΑ χρειαστει.........!!!και μην εξισωνεται τον ολυμπιακο του ποδοσφαιρου με το μπασκετ....ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ που μπορω να χαρακτηρισω ειναι ΑΣΤΕΙΟ!!!
      οσο για τις αποδειξεις,εχουν βγει 2 φορες κασετες που μιλανε για στημενα,για στημενους διαιτητες,για 'το αιγαλεω και ο ολυμπιακος να κερδιζει και οι αλλοι να πανε να γα...θουνε',και εμπλεκεται σε ολα ο ολυμπιακος,αλλα βλεπεις στην ελλαδα τα κουκουλωνουμε για πλακα κατι τετοια!!!!!!!!!!
      Υ.Γ.μ'αρεσει που στην αναφορα για τον τελικο με τον αστερα,εχεις σε παρενθεση το αν δοθηκε ευνοια στον ολυμπιακο,χαχαχα!!!!δεν εισαι ακομη σιγουρος δλδ.....!!!αμα το δεις καλυτερα εγω σου λεω οτι ΣΦΑΧΤΗΚΕ ο ολυμπιακος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Προς Nowitzki13

      Με το φτωχό μου το μυαλό, νομίζω ότι συμφωνείτε μαζί μου στη πρώτη σας παράγραφο. Σας θυμίζω τί είχα γράψει

      (Γιατί, οι πραγματικοί φίλαθλοι μιας ομάδας θέλουν ΠΑΝΤΟΤΕ να νικάει η ομάδα τους ΜΟΝΟ μέσα στο γήπεδο και ΚΑΘΑΡΑ.)

      Τώρα βέβαια, πώς εξίσωσα τον ΟΣΦΠ του ποδοσφαίρου με αυτόν της καλαθοσφαίρισης, φοβάμαι ότι μόνο έσεις το ξέρετε.

      Όσο για τη δεύτερη παράγραφο, λίγη... σοβαρότητα σε αυτή τη χώρα δεν βλάπτει.

      Έσεις που από τα γραφόμενα σας είσασταν στο γήπεδο στον αγώνα με τον Αστέρα, προφανώς είχατε καλύτερη εικόνα από εμένα που το είδα σε ένα παράθυρο στον υπολογιστή μου, σε ανάλυση χάλι-definition. Επίσης, προφανώς είχατε και μαντικές ικανότητες, για να γνωρίζετε με τέτοια βεβαιότητα ότι τα διαιτητικά λάθη που έγιναν, δεν ήταν καθαρά διαιτητικά λάθη, αλλά εκ προθέσεως. Εγώ λυπάμαι αλλά, δεν γνωρίζω καθόλου, αν υπήρχε πρόθεση ή όχι. Γιατί ένα διαιτητικό λάθος, πράγματι μπορεί να ευνοήσει μια ομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περιπτωση, ότι το λάθος έγινε εσκεμμένα. Αν έχετε πραγματικές αποδείξεις, θα παρακαλούσα να μας τις παραθέσετε. Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι έκανα ξεκάθαρο το γεγονός ότι δεν μου αρέσουν τέτοιου είδους διαιτησίες, πόσο μάλλον όταν δεν χρειάζονται.

      Με την ευκαιρία, με τόσους, και τέτοιους προβληματισμούς, πώς κοιμάστε το βράδυ?

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    3. οχι φιλε μου,δεν ηταν εσκεμμενα,απλα λαθη του διαιτητη ηταν!!!!και ολες οι φασεις στο καραισκακη(γιατι δεν ηταν μονο το οφσαιτ,ηταν και το πεναλτι και το γκολ οφσαιτ του ολυμπιακου και αρκετα ακομη),τυχαια ηταν και αυτα!!!!!ολα υπερ του ολυμπιακου....τυχαια ομως...!!!!!!οταν εβλεπες την τηλεοραση μαλλον φορουσες και τα κοκκινα γυαλια σου.........τι να πω,μας το παιζεις και καλα αντικειμενικος ολυμπιακος και μας λες οτι τυχαινει και σφυριζουν υπερ του ολυμπιακου,δεν γινονται εσκεμμενα!!!!!!ε,δεν θα με κοροιδευεις και μεσα στα μουτρα μου ρε φιλε.....!!για τις κασετες εχεις να πεις τιποτα;;;;;;αλλα δεν εγινε και τιποτα,αρα μαλλον ψευτικες ηταν!!!!!γεια σου αντικειμενικε μου εσυ.......!

      Διαγραφή
    4. Το περασμένο καλοκαίρι, γύρω στον Ιούνιο, είχε διαδραματιστεί το γνωστό σήριαλ με τη μεταγραφή του Hines στην CSKA. Εκείνη την περίοδο, ο κ. Φιλιππούσης, είχε γράψει στη μόνιμη στήλη που διατηρεί στο pamesports.gr, ότι ο απλός φίλαθλος (οπαδός ή φίλος) μαθαίνει μόνο το 5% των τεκταινόμενων εκτός των αγωνιστικών χώρων, σε όλα τα αθλήματα. Και σας ρωτάω: Ήσασταν ΜΠΡΟΣΤΑ την ώρα που ΠΡΩΤΟ-ΠΑΙΧΤΗΚΑΝ οι κασσέτες που λέτε, και ΑΚΟΥΣΑΤΕ με τα ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΑΥΤΙΑ τους διαλόγους? Ή μήπως στηρίζετε τα λεγόμενα σας σε ότι αναφέρουν τα διάφορα ΜΜΕ, όπως πχ. ο Γαύρος και ο Πρωταθλητής (αφού το πάθος που δείχνετε για τον ΟΣΦΠ και η λεπτομέρεια με την οποία παρακολουθήτε τους αγώνες του, με κάνουν να θεωρώ ότι είστε οπαδός του ΟΣΦΠ), αλλά και στα διάφορα, αμφιβόλου εγγυρότητος, σχόλια των αναγνωστών στους διάφορους ιστοχώρους?

      Εγώ, παρόλο που με κάλεσαν να ακούσω τις κασέτες, δήλωσα αδυναμία να παρευρεθώ στο γεγονός, γιατί με είχε περικυκλώσει μια ομάδα από trolls στο ΜΜ :WOX και δεν με άφηνε να το κουνήσω ρούπι.

      Τσεκάροντας τα γυαλία μου, διαπίστωσα ότι ήταν χρώματος ασημί-γκρι. Λέτε να είμαι κοράκι (συγνώμη, ήθελα να πω διαιτητής)?

      Τελειώνοντας, θα ήθελα να σας συστήσω να ζητήσετε συγνώμη από το Jim, για το γεγονός ότι συνεχίζετε να αναφέρεστε σε άσχετα με το Hoopfellas θέματα, όπως έκανα εγώ στην αρχή των σχολίων μου περί διαιτησίας.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  57. - πιστευω οτι η εθνικη χρειαζεται περισσοτερο εναν τυπο να ξανακανει την ομαδα παλι μια γροθια, να τον ακουν ολοι και να τον σεβονται και να μπορει να προετοιμαστει ψυχολογικα για ενα τουρνουα 2 εβδομαδων παρα εναν γκουρου της προπονητικης που ξερει το αθλημα ισως απ εξω και ανακατωτα και να εχει τσουβαλι τιτλους απο πισω του.

    σε αυτες τις διοργανωσεις μεγαλυτερο ρολο απο τα τεχνικα θεματα παιζει το καλο κλιμα και η διαθεση αυτοθυσιας και αυτα μπορει να τα εμπνευσει στο μεγιστο βαθμο ο γιαννακης ειδικα αν η θεση γινει δικη του ανευ ορων!!!

    ο γιαννακης σιγουρα δεν ειναι ο καλυτερος κοουτς της ευρωπης αλλα για αυτη την ομαδα ειναι ο καταλληλος!!!ειδικα αν παρει το ελευθερο και παρει πραγματικα αυτους που θελει , ειτε παικτες ειτε τιμ, θεωρω οτι θα δειξει και αποτελεσμα αμεσα.

    οσο για τις ρητρες.......να πληρωσεις την ασφαλεια για να φερεις το νοβιτσκι και το γκασολ και τον παρκερ να το καταλαβω.να πληρωσεις για να φερεις 3 παικτες που προσπαθουν να επιβιωσουν στο νβα δεν εχει νοημα!!!πληρωσαμε για τη wild card, να πληρωσουμε και για τις ρητρες στην ελλαδα του 2014?πολυ παει!!!!ελληνικο μπασκετ δεν ειναι μονο η εθνικη......


    -καλη η προσπαθεια των υπευθυνων για τον τελικο κυπελλου!!μακρια απο αθηνα, στην επαρχια χωρις οπαδους!!αφου ετσι το επιτασσει η ανυπαρξιας παιδειας του μεσου ελληνα φιλαθλου τοτε ναι, η καλυτερη επιλογη!!!

    αγωνιστικα, καμια προβλεψη!!!την τελευταια φορα (αν θυμαμαι καλα) που αναμετρηθηκαν σε τελικη φαση κυπελλου ο παο ειχε φαει τρελη σφαλιαρα!!!το 98 στο παλε!!!

    μιλαμε για ενα παιχνιδι και μαλιστα για παιχνιδι τιτλου!!και οι νεκροι ανασταινονται σ αυτα......και φυσικα δεν υπονοω οτι ο αρης ειναι ο τελειωμενος της υποθεσης αλλα οτι ολα ειναι ρευστα, ακομα και οταν υπαρχον σουπερ φαβορι!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οκ, παιξαμε και το 2005 αλλα και τοτε ο αρης μας ζορισε για τα καλα.....

      ΣΜ

      Διαγραφή
  58. Που σαι ρε Τζιμάρα να επιβάλεις την τάξη...

    Αλέξη, κάθεσαι και γράφεις με τις ώρες, ψάχνεις, ασχολείσαι, αλλά αδελφέ μου, τα τεράστια ποστ σου κουράζουν, εγώ πάντως δε σου κρύβω πως δεν αντέχω να διαβάσω πάνω από το μισό από κάθε σου κείμενο, δυστυχώς νομίζω πως ο κόπος σου πάει σε ένα βαθμό χαμένος...
    Δεν ξέρω τι λένε τα άλλα παιδιά...
    Ψάξε να δεις πώς θα γράψεις την ουσία με λίγες λέξεις, δες πόσο ωραίο και πυκνογραμμένο είναι το κείμενο του Τζίμ κάθε πρόταση νιώθεις πως έχει αξία, θες να τη διαβάσεις και ενδεχομένως να την ξαναδιαβάσεις, για να "ρουφήξεις" το νόημα της.
    Άντε να δούμε απόψε Ρεάλ-Μπαρτσα, και συγνώμη Ελλάδα, αλλά οι διοργανώσεις σου είναι πια αδιάφορες!

    ΥΓ: Αν ακούσω σήμερα για τον Γκιστ ότι μπήκε μεσα και αλώνιζε, τότε θα έχω πια πειστεί πως τα περί τραυματισμών στον ΠΑΟ είναι απλά και μόνο ανακοινώσεις και δηλώσεις ταχτικής...

    ΥΓ2: Τζιμάρα η όαση πήγε να στερέψει αλλά μας "δρόσισες" πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. +100 στον Napidious
      Φίλε Αλέξη τα μακροσκελή κείμενα σου είναι κουραστικά.
      Στην αρχή προσπαθούσα να τα διαβάσω, μετά διάβαζα πολύ επιγραμματικά και πλέον τα προσπερνάω κατευθείαν.

      Συνέχισε να γράφεις τις απόψεις σου αλλά πολύ πιό συμπηκνωμένα γιατί νομίζω είναι πολλοί που πλέον δεν τις διαβάζουν καν.

      Dali.S

      Διαγραφή
    2. Προς Napidious και Dalis. S

      Ζητώ συγνώμη αν εν τι αγνοία μου, τα κείμενα μου έγιναν κουραστικά. Από τότε που ξεκίνησα να σχολιάζω στους διάφορους ιστοχώρους, έχω ήδη κάνει μια προσπάθεια να γράφω με πιό απλές λέξεις και ύφος, για να γίνονται τα σχόλια μου πιό κατανοητά. Ἰσως κάποιοι ήδη να το έχουν αντιληφθεί αυτό. Θα προσπαθήσω στο μέλλον να τα κάνω μικρότερα σε μέγεθος, για να διαβάζονται πιό ξεκούραστα. Όσον αφορά την συμπύκνωση, αν τα συμπυκνώσω και άλλο, θα γίνουν σαν γάλα ΝΟΥΝΟΥ, και πολύ φοβάμαι ότι η ιστοσελίδα δεν παρέχει νέρο για την αραίωση τους!

      Όσον αφορά την σύγκριση με τα κείμενα του Jim, σας παρακαλώ μην προσπαθείτε να συγκρίνεται ανόμοια πράγματα! Εγώ είμαι των θετικών επιστημών, δεν ξέρω να γράφω σε θεωρητικό ή γλωσσό/λογοτεχνικό επίπεδο.

      Ευχαριστώ πάντως για τα σχόλια σας!

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    3. Δίανδρε Αλεξιγένη,

      γράφεις με πολλές εκφράσεις από ξύλινη γλώσσα. Δεν ξέρω τι σόι αναφορές παραδίδεις κάθε μέρα στη δουλειά, αλλά εδώ είναι το καφενείο.

      "Συγγνώμη παιδιά αν έγινα κουραστικός κατά λάθος, αλλά τα γράφω όσο πιο πυκνά γίνεται. Θα προσπαθήσω να τα μαζέψω. The end."

      Ody

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ για το σχόλιο.

      Είσαστε όμως σίγουρος ότι ο Jim θεωρεί την ιστοσελίδα του ως καφενείο? Εμένα, δεν μου φαίνεται καθόλου σαν καφενειακού επιπέδου, τουλάχιστον σε ότι αφορά τους μόνιμους σχολιαστές και αναγνώστες.

      Αλλά όπως είπα ήδη (και δεν μου αρέσει ιδιαίτερα να επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα), θα κάνω μια προσπάθεια να είμαι πιό σύντομος. Λιγότερο πυκνός δεν μπορώ να το υποσχεθώ όμως δυστυχώς, γιατί γράφω με το δικό μου κεφάλι και είναι πρακτικά (και ουσιαστικά) αδύνατον να μπω στα κεφάλια άλλων (και δεν είμαι και Jedi ή έστω Vulcan για να κάνω κανένα mlnd-meld).

      Ομολογώ ότι μου άρεσε το παρατσούκλι που μου δώσατε, και ίσως το χρησιμοποιούσα αν δεν είχα ήδη, αυτό που έχω.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    5. Σας ευχαριστώ θερμότατα περί την ευχαριστίαν σας περί του προγραφέντος σχολίου μου. Θα ήθελα να σας σας διευκρινίσω πως ο καφενειακός χαρακτηρισμός του εν λόγω ιστολογίου αναφέρεται στην απλότητα, την αμεσότητα και το προσωπικό στίγμα του λόγου τόσο του διαχειριστή και αρθρογράφου όσο και των υπόλοιπων, τακτικών και μη, σοβαρών και μη, σχολιαστών. Δεν σκόπευα σε καμία περίπτωση να υποβαθμίσω το επίπεδο των αναρτήσεων του Δημητρίου Συνδρομίου αλλά και των σχολίων κυρίων όπως ο Εβδομικοστός Έβδομος, ο Εις Γεώργιος, ο Σωτήριος Δάλις, ο Ναπίδιος, ο Χριστόφορος Νάσιος και πλείστοι άλλοι. Ως εκ τούτου θα σας συνιστούσα θερμά την μετατροπή του τρόπου εκφράσεώς σας εις ένα ύφος απλότερον, αμεσότερον, περιεκτικότερον σε σύγκριση με το τωρινόν. Θα σας πρότεινα επίσης όπως απευθείνεστε στους συνομιλητάς σας εις πρόσωπον δεύτερον ενικόν ως είθισται εντός του συγκεκριμένου ιστολογίου.

      Οδυσσεύς

      Διαγραφή
    6. Είδατε τί ωραία που μπορείτε να εκφραστείτε όταν επιθυμείτε? Πόσο ωραία είναι η Ελληνική γλώσσα, όταν χρησιμοποιείται σωστά? Αλλά δυστυχώς σήμερα πλέον διδάσκουν ότι έχει μόνο 5 φωνήεντα, και έχει καταντήσει ας μην πω καλύτερα τι. Όμως δεν θυμάμαι να απάντησα σε κάποιον που είχε το πολύ ωραίο όνομα Οδυσσεύς. Σε κάθε περίπτωση, έχω ήδη αναφέρει πολλές φορές σήμερα ότι θα γράφω, αν θέλετε, πιο απλά. Για το πρόσωπο δευτέρου ενικού που λέτε, υπόσχομαι ότι από τώρα και πέρα θα το εφαρμόζω όταν βλέπω το όνομα σας, αφου μου το ζητήσατε.

      Με εκτίμηση,

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    7. χαχαχαχα εψηφίζω τον σεβαστότατο κ.κ. Οδυσσέα για την ανάρτηση του έτους.
      Φιλε Αλεξ θα σε παρακαλουσα ρε φιλε να κανεις μικροτερες και περιεκτικοτερες αναρτησεις. Πραγματικα ενω διαβαζω ολες τις αναρτησεις με την σειρα, οταν φτανω στις δικες σου τις προσπερναω χωρις τυψεις. Μπορεις βεβαιως να συνεχισεις να γραφεις σεντονια, αλλα και εγω θα συνεχισω να σε προσπερναω.
      Φιλικα Κωστας Β.

      Διαγραφή
  59. Για άλλη μία φορά το ζήλεψα το final 8 της Ισπανίας, με γήπεδα γεμάτα κλπ.

    Κρίμα που είμαστε τόσο ούγκανοι εδώ και δεν θα τα δούμε ποτέ αυτά. Ο αθλητισμός πάνω από όλα είναι πολιτισμός και εμείς είμαστε περίπου πέντε χιλιάδες χρόνια πίσω.

    Ok Real και Barcelona είναι πολύ μπροστά από τις άλλες με πολύ βάθος στο ρόστερ (έχει ανοίξει και εκεί η ψαλίδα) αλλά δεν μπορείς να τα έχεις και όλα...Μπράβο τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Για να επιστρεψουμε (κατα καποιον τροπο) στην Εθνικη, πως σχολιαζετε την επιστολη των Αγγελοπουλων? Εχουν βρει διαδοχο του "Γεροντα" και προσπαθουν να παρουν τα ηνια στο χωρο? Εμενα σα να μου φαινεται κομματακι οτι πιστευουν και οι ιδιοι οτι χανουν απο τον ΠΑΟ λογω παρασκηνιου. Κουνια που τους κουναγε.
    Ο ΠΑΟ φετος και περυσι φτιαχτηκε για να αντιμετωπιζει τον Ολυμπιακο. Πιθανα και να τον απεκλειε και απο την Ευρωλιγκα εαν συναντιοντουσαν σε πλευοφφ ή νοκ ουτ.
    Οπως και να χει, για μενα πια οι Αγγελοπουλοι συμπεριφερονται χειροτερα κι απο τον Γιαννακοπουλο Τζουνιορ.
    Απο τη μια ειναι καλο που υπαρχουν πλουσιοι που πετανε τα λεφτα τους στο μπασκετ για τον ΟΣΦΠ και τον ΠΑΟ (λεω πετανε γιατι δε τα παιρνουν ποτε πισω)
    Απο την αλλη ομως, προκειται για ανθρωπους προβληματικους, με ελλειμματα ηθικης, που δε νοιαζονται για το αθλημα παρα μονο για τα εγω τους και βλεπουν το μπασκετ σαν ενα ακριβο χομπυ και δε το βοηθανε να εξελιχθει παρα να εξαρταται απο τα πορτοφολια και τα κεφια τους. Αν οι δυο οικογενειες εγκαταλειψουν το μπασκετ δε θα εχει μεινει κατι πισω παρα οι κουπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. y0zh1 συμφωνω απολυτα μαζι σου...Ειναι μεγαλο κριμα να εχουμε τετοιες ομαδες στην Ελλαδα και να ειμαστε τοσο πισω σε τετοια ζητηματα...Αμαρτια πραγματικα...Μηπως εχει κανεις καποιο λινκ για τον αποψινο τελικο του κυπελλου Ισπανιας;;
    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Τα κλασικά Links φίλε, δηλαδή frombar.com, livegoal.tk, hahasport.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κλασσικα εικονογραφημενα οντως...απλα ηλπιζα οτι μπορει να υπαρχει και κατι καλυτερο γιατι ωρες ωρες θολωνει τοσο που νομιζω πως ειμαστε σε ενα εκ των οακα-σεφ και εχουν ριξει παλι κροτιδες...ευχαριστω παντως!
      gelo

      Διαγραφή
  63. Έπεται τελικός κυπέλλου...όχι τόσο αμφίρροπος όσο συνήθως αλλά χωρίς να χάνει το ενδιαφέρον του.
    Μπορεί οι δύο ομάδες να έχουν σχεδόν χαοτικό επίπεδο διαφοράς σε ποιότητα,αλλά είναι ειδικό ματς,ειδικών καταστάσεων και θα παιχτούν όλα στο παρκέ.Είναι τόσο μεγάλος ο ζήλος και το πάθος των παικτών του Άρη,(που μπορεί να αποτυπωθεί στο παρκέ με τα δυνατά κορμιά,τους νεανικούς παίκτες και τους σκληρούς περιφερειακούς) που ο Πάο θα χρειαστεί να χτίσει τη διαφορά με υπομονή και επίθεση με την επίθεση.
    Σίγουρα θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αυτόν τον Άρη οδηγούμενο από τον Αγγέλου σε αυτό το παιχνίδι...
    Νομίζω ο Άρης θα πρέπει να χτυπήσει στην πίεση στη μπάλα,την πολύ σκληρή άμυνα των γκαρντ του(Αθηναίου,Μούρτο,Μποχωρίδη) και να ανοίξει όσο μπορεί το ρυθμό(αν και δεν το συνηθίζει) εκμεταλλευόμενος το πάθος και την ενέργεια των νέων παικτών του.
    Ο Πάο έχει την απουσία Γκιστ που αποτελεί ένα πλήγμα,αλλά κακά τα ψέματα αν μπει με απόλυτη σοβαρότητα και συγκεντρωμένος στο πλάνο και το παιχνίδι,εκτός απροόπτου και με καλοστημένη επίθεση,νομοτελειακά δεν θα πρέπει να έχει προβλήματα(σοβαρά τουλάχιστον).
    Μια μικρή πρόβλεψη ότι το παιχνίδι δεν θα είναι τόσο εύκολο για τον Πάο όσο προσδιοριζει η διαφορά των ομάδων και μπορούν οι Θεσσαλονικείς να πιέσουν τους πράσινους και να τους βάλουν να ιδρώσουν.Για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. το μπλογκ δεν ασχολειται με τον τελικο..

    ολυμπιακοςπαναθηναικος μονο.

    ο τελικος εγινε τον δεκ. κλπ.

    παραδεχτειτε το ολοι στον χωρο οτι το παρακανατε υποτυμοντας της αλλες ομαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς είναι αλήθεια, μακάρι ο Άρης σιγά σιγά να επανέλθει και να αρχίσει να επενδύει ξανά.

      Διαγραφή
  65. Με κάθε καλή διάθεση προσυπογράφω το παραπάνω σχόλιο
    γιατί ο φίλος δεν έβαλε όνομα.

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Λυπάμαι πραγματικά για όσους επέλεξαν να δουν τον τελικό του Copa del Rey, χανοντας 2 ώρες από τη ζωή τους. Άθλιας ποιότητας θέαμα, χωρίς κανένα ενδιαφέρον παιχνίδι, με μόνο καμιά 50 εναλλαγές στο σκορ και το νικητή να αγνοείται μέχρι το 39.59! Η δε διαιτησία χάλια, τουλάχιστον 5 offside δεν σφύριξε στους παίκτες των δύο ομάδων! Ειδικά η ατμόσφαιρα ήταν πραγματικά απαράδεκτη. Οι Ισπανοί είναι σίγουρο ότι δεν βλέπουν ταινίες του Αγγελόπουλου, καθώς δεν υπήρχε ουτε ένα βεγγαλικό να κάνει το γήπεδο "τοπίο στην ομίχλη". Και άκουσον άκουσον θράσος, υπήρχαν στις εξέδρες φίλοι και των δύο ομάδων (και όχι μόνο) καθισμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο, που πανηγύριζαν με τις προσπάθειες των ομάδων τους και χειροκροτούσαν, οι αναιδέστατοι, τις καλές προσπάθειες του αντιπάλου. Και το χειρότερο, ούτε ένα κοσμητικό επίθετο ρε παιδί μου, έτσι για το γούρι. Αίσχος!

    Τελικά ήταν δυστυχώς ένας τελικός σκέτη μιζέρια!

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ μεγάλο παιχνίδι (τα τελευταία 20 δευτερόλεπτα ήταν εκπληκτικά, πας νοσοκομείο για έμφραγμα άνετα), απογοητεύτηκα λίγο με τους Έλληνες γιατί ο μεν Μπουρούσης είναι αγνώριστος σε σχέση με αυτόν που ξέραμε από τα ελληνικά ντέρμπι και ο δε Παπανικολάου δεν νομίζω ότι αξιοποιείται όσο πρέπει από την ομάδα του.

      Μπράβο στους Ισπανούς, έχουμε να ζηλέψουμε πολλά.

      Διαγραφή
    2. αμα καθεται ενας φιλαθλος διπλα σου αλεξη και σε ακουει να λες 'δεν ηταν εκ προθεσεως,ενα απλο λαθος του διαιτητη ηταν' σε καθε ευνοικο σφυριγμα για τον ολυμπιακο,δεν γινεται να αντεξει φιλε μου.....το καλυτερο που θα εχει να κανει ειναι να φυγει απο κει που καθεται!

      Διαγραφή
  67. http://live.fibaeurope.com/www/Game.aspx?acc=2385&gameID=36815&lng=en

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Απογοητευση το κοπα φετος , δεν το ευχαριστηθηκα πολυ...
    Το φιναλε ηταν καλο μονο..
    Επισης και οι δυο Ελληνες ηταν αποντες ουσιαστικα απο το παιχνιδι σε βαθμο που αρχιζω να αναρωτιεμαι για τον Μπουρουση εαν θα συνεχισει στη Ρεαλ το καλοκαιρι...

    Πηγε και εκανε φαουλ στον Ολεσον στο τελος του παιχνιδιου με 7 δευτερολεπτα να μενουν και εφαγε και το καλαθι ....
    Ευτυχως το εβαλε ο Γιουλ γιατι θα τον λυντσαρανε το θεο Μπουτουση...
    Εφοσον ειμαστε ακομα σε ποστ Εθνικης , ποσο αξιζει αραγε ο Μπουρουσης να παει Εθνικη φετος????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως δεν έχετε άδικο. Με Κουφό (κυρίως) και Καββαδά, που μπορούν να ρίξουν απίστευτο ξύλο κάτω από τα καλάθια, ίσως είμαστε καλυμμένοι.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  69. να μην παρουμε μπουρουση για να παρουμε καββαδα....;;;;;;(!!!)αληθεια,αυτος τι μεσον εχει και παιζει μπασκετ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή