Athlenda

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

RUMORS: ΨΩΝΙΑ ΑΠΟ ΚΑΖΑΝ..




Οι αιώνιοι στοχεύουν στο μακρινό Καζάν για το καλοκαίρι του 2014 θέλοντας ο καθένας να προβεί στον δικό του επαναπατρισμό..



Είναι ακόμα νωρίς και μετά από αυτό το δεύτερο κομμάτι της σεζόν όπου κρίνονται και εκτιμούνται τα πάντα (παίκτες, στελεχώσεις, συμβόλαια κλπ.) μπορούν να αλλάξουν πολλά, αλλά οι συζητήσεις που είχα τον τελευταίο καιρό για το τι μπορεί να επακολουθήσει λένε πολλά και κυρίως, βγάζουν νόημα στο δικό μου μυαλό.

Στις όχθες του Βόλγα και στο Ταταρστάν λοιπόν.. Ίσως εκεί βρίσκονται πολλές απαντήσεις.. Θα θυμάστε πέρυσι την κουβέντα που είχαμε κάνει, όταν και ένας φίλος, στο δεύτερο μισό της σεζόν, με είχε ρωτήσει ποιους δύο αθλητές θα προσέθετα στους «αιωνίους». Είχα απαντήσει: Kαϊμακόγλου για Ολυμπιακό (στη θέση του Άντιτς) και Βουγιούκα για Παναθηναϊκό (αντί Σόφο). Η δική μου πληροφόρηση λοιπόν μιλά για ..εύκρατο κλίμα προς μια τέτοια κατεύθυνση. Σαφώς και μέχρι το καλοκαίρι πολλά αλλάζουν, αλλά σε τέτοια κλαμπς η λέξη προγραμματισμός έχει βαρύνουσα σημασία.


Ο Κώστας Καϊμακόγλου «τρέχει» τον δεύτερο και τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του στο Καζάν που συνολικά θα του αποφέρει 2,5 εκ. ευρώ, εξαργυρώνοντας το διαχρονικό work ethic του και το σημαντικό ρόλο του στον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς . Οι ερυθρόλευκοι φέρονται να κοιτούν την περίπτωση του. Σωστά. Ο Καϊμακόγλου το καλοκαίρι θα βρίσκεται στα 31 του. Πρόκειται για έναν παίκτη που θα δώσει fundamental παιχνίδι στη φροντκόρτ του Ολυμπιακού, το οποίο λείπει φέτος στη συγκεκριμένη γραμμή. Έχει τη δύναμη, το κορμί και το toughness να κουμπώσει με έναν χαμηλό γρήγορο ψηλό στο «5» όπως έκανε ο Άντιτς δίπλα στον Χάινς, χωρίς η ομάδα να χάνει στο αμυντικό ριμπάουντ, κομμάτι που προβλημάτισε πολύ τον Γιώργο Μπάρτζωκα φέτος στο πρώτο μισό της σεζόν. Στα 31 του πιθανόν να είναι μισό κλίκ κάτω σε ταχύτητα τη νέα σεζόν αλλά δεν είναι αυτό που θα ζητήσει ο Ολυμπιακός στη συγκεκριμένη θέση, παρουσία Πρίντεζη. 


Ο «Κάι» ξέρει να διαβάζει, να πασάρει, μπορεί να παίξει στο ποστ, να ανοίξει άμυνες με το σουτ του, να βάλει τη μπάλα στο παρκέ, να ανέβει στο «3» ή να αμυνθεί χαμηλά παίζοντας ξύλο.  Λείπει ένας τέτοιος φόργουορντ από τους ερυθρολεύκους. Βεβαίως μια τέτοια μετακίνηση θα έχει αντίκτυπο και στο επικοινωνιακό κομμάτι μιας και ο  Κορυδαλιώτης  φόργουορντ αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό πριν αφήσει τη χώρα μας. Οι ερυθρόλευκοι μάλιστα είχαν πλησιάσει τον Καϊμακόγλου όταν αυτός ακόμα αγωνιζόταν ως έφηβος στην Παλιά Κοκκινιά αλλά η μετακίνηση δε προχώρησε. 15 περίπου χρόνια μετά ίσως αυτό συμβεί λοιπόν.. Ο Καϊμακόγλου γράφει φέτος στη VTB  και σε 29.3’, 12.2π.-6.1 ριμπ.-1.5 τελικές και 0.9 κλ. με 47.6% 2π. και 34% στο τρίποντο..


Ο Βουγιούκας από την άλλη είναι κάτι σαν «μιλημένο ραντεβού» για τον Παναθηναϊκό.. Ο 29χρονος σέντερ  θα είναι επίσης ελεύθερος το καλοκαίρι αφού το διετές συμβόλαιο ύψους 2εκ. ευρώ με την Ούνικς λήγει. Έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να εγκαταλείψει το Καζάν από το προηγούμενο καλοκαίρι όμως το ύψος του συμβολαίου με τους Ρώσους έκανε τη μετακίνηση μη λειτουργική. Πέρυσι, όταν σας έλεγα ότι είναι ο παίκτης που λείπει από τους πράσινους, δεν είχα σε καμία περίπτωση στο μυαλό μου ότι  μερικούς μήνες μετά αυτή η ανάγκη θα είναι πολύ μεγαλύτερη, σε βαθμό που να χτυπά κόκκινο! Πρόκειται για τον seven footer που λείπει από το ρόστερ του Παναθηναϊκού αλλά κυρίως τον ψηλό με το καθαρό ποστ παιχνίδι που λείπει απελπιστικά από την επίθεση μισού γηπέδου του Αργύρη Πεδουλάκη. Ο κόουτς των κυπελλούχων πλέον Ελλάδας έχει ξανασυνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία με τον Βουγιούκα και ο παίκτης έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι τρέφει μεγάλη εκτίμηση για τον συγκεκριμένο προπονητή και την επιθετική του φιλοσοφία που στοχεύει να δώσει μπάλες στο ποστ και να παίξει με τους ψηλούς. 


Έχουμε πολλάκις πεί φέτος πόσο ευεργετικά θα δρούσε η παρουσία ενός τέτοιου ψηλού στο πράσινο ρόστερ, με την οποία θα βελτιωνόταν η λειτουργία και κατά συνέπεια η παραγωγικότητα της επίθεσης της ομάδας αλλά και το αμυντικό τρανζίσιον μέσα από μια πιο ισορροπημένη κατεύθυνση εκτέλεσης στο μισό γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να «ακουμπήσει»  στη σετ επίθεση, να ξεκουράσει τους περιφερειακούς και να προκαλέσει φθορά στον αντίπαλο αποβάλλοντας τον βραχνά  των κατά συρροήν περιφερειακών σουτ. Αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην απόδοση και του Στεφάν Λάσμε μιας και ένα ψηλό κορμί που δίνει κιλά στη ρακξέτα και καθαρό ποστ παιχνίδι αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα στο «5» για τον Γκαμπονέζο. Η Ούνιξ φέτος παρελαύνει στη VTB με ρεκόρ 13-1 όντας επικεφαλής του 1ου γκρούπ (μόνο η Κίμκι έχει καλύτερο ρεκόρ που βρίσκεται στο άλλο γκρούπ). Ο Βουγιούκας χρησιμοποιείται από τον Τρινκιέρι κυρίως στο Eurocup (απόφαση που από την αρχή δεν άρεσε στον παίκτη, έπαιξε πάλι στη vtb προχθές μετά την 1η  Νοέμβρη) όπου μετρά 13.2π.-3.9 ριμπ.-1.7 τελικές-1.2 κλ.-0.8 τάπες με 65% 2π. και 71.2% στις προσωπικές σε μ.ο. 20.0’..


Το κλίμα θεωρώ ότι είναι καλό με τα τωρινά πάντα δεδομένα και για τους δύο «επαναπατρισμούς». Στους επόμενους μήνες όμως και ανάλογα με την εξέλιξη  της χρονιάς σίγουρα πολλά μπορεί να αλλάξουν. Όμως συνολικά οι πιθανότητες είναι καλές. Ενδιαφέρον υπάρχει.. Το αφήνουμε ανοιχτό και μιλάμε..


Περισσότερα στη σελίδα του Hoopfellas στο Facebook

https://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274

371 σχόλια:

  1. Καλημέρα Τζιμ.
    Σε ποια χρήματα θα συμφωνήσουν όμως αυτοί; Είναι διατεθιμένες οι ομάδες να τα δώσουν, βάσει των νέων δεδομένων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. A YEAR TOO LATE για εμάς σίγουρα ...

    ας δούμε και τον αγώνα της πέμπτης και τα ξαναλέμε αλλά είναι πολλά τα if !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. jim τις τελευταίες μέρες βλέπουμε συνέχεια να ανεβάζεις άρθρα!! μας κακομαθαίνεις!
    Συμφώνω απόλυτα σε όσα λες αν και θεωρώ οτι θα ήταν κίνηση ματ αν ο Παναθηναικός τους έφερνε και τους 2, με δεδομένο οτι το συμβολαίο του γίονας είναι μονοετές και δεν ξέρω αν θα ανανεώσει(ήδη φέτος έμεινε τελευταία στιγμή και δεν μπορώ να καταλάβω τι σκεφτόταν ο RG) . Αντίθετα θεωρώ σίγουρο πως ο μπράμος θα μείνει...
    Τέλος θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει με Καρυ και Ούκιτς και ποιούς θα διαλέξει ο Πεδουλάκης(αν παραμείνει φυσικά). Στον ΠΑΟ, η θέση του guard εχει ταλαιπωρήσει αρκετά και ταπεινή μου γνώμη αυτό το καλοκαίρι πρέπει και οι 2 προσθήκες που θα γίνουν να έχουν σαν έστω απότερο στόχο την αποφόρτιση του Αρχηγού ο οποίος θα ειναι στα 35 του χρόνου..
    Συνέχισε την φοβερή δουλεία, όαση στην βλακεία και μετριότητα της Ελληνικής δημοσιογραφίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χίλιες φορές Γιόνας παρά Καϊμακόγλου! Κοστίζει και λιγότερα, άλλωστε. Νομίζω πάντως πως ο Γιόνας υπέγραψε 2ετές το καλοκαίρι.

      Διαγραφή
    2. κάνεις λάθος ο μασιούλις ανανέωσε για δύο χρόνια και όχι για έναν

      Διαγραφή
    3. λάθος μου έχετε δίκιο! Πάντως καμια απο τις περιπτώσεις δεν είναι εύκολες καθως έχουν και οι 2 έχουν την ευκαιρία για ενα ακόμα ίσως (2εκ δεν βρίσκεται ουτε στα όνειρα αυτή την εποχή) επιμένω όμως οτι το κρίσιμο για τον ΠΑΟ του 15' είναι να βρει απο ποιούς θα αποτελείται η 4αδα των guard

      Διαγραφή
    4. Ο Ιαν νομίζω θα έρθει πίσω τρέχοντας, ακόμα και με λιγότερα από όσα έπαιρνε στην τελευταία του σεζόν στον ΠΑΟ. Συμφωνω μαζί σου για το θεμα των γκαρντς, είναι κρισιμότατο. Προσωπικά, και στην περίπτωση που δεν μείνει ο Ρόκο, θα έπαιρνα στη θέση του τον Ντράγκιτς (αν σπάει το συμβόλαιό του) με τα ίδια πάνω-κάτω χρήματα και στο 1 τον DJ Cooper ή θα σκεφτόμουν εναλλακτικά τον Μπογκντάνοβιτς της Παρτιζαν. Θα είχα επίσης έναν φτηνο γκαρντ για 5ο που ομως θα μπορουσε, αν χρειαστεί, να μπαίνει στη 12αδα και να παίζει αξιοπρεπώς, όχι δηλαδή όπως ο Αποστολίδης.

      Διαγραφή
    5. Τον Μπογκντανοβιτς της Παρτιζαν πως ακριβως θα τον παρεις?

      Διαγραφή
    6. Με λεφτά, πώς αλλιώς?

      Διαγραφή
  4. Μια μικρή λεπτομέρεια όσον αφορά τον Καιμακόγλου που ίσως κάνει την διαφορά. Ο Καιμακόγλου έχει συνάψει σχέση με την κόρη του ιδιοκτήτη της Ούνιξ. Για οποιαδήποτε απόφαση του σίγουρα θα παίξει ρόλο και αυτή η παράμετρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτε Προλαβε ο μπερμπαντης;Με μια Cheerleader του Ολυμπιακου τα χε παλια..

      Διαγραφή
    2. Από το καλοκαίρι είχε γίνει γνωστό. Το όλο θέμα μάλιστα έχει και αρκετό παρασκήνιο αφού η κουρούνα στη στήλη της στο περιοδικό allstarbasket είχε γράψει πως ο καιμακόγλου ήταν αυτός που μεσολάβησε ώστε να κλείσει ο Τρινκιέρι στην Ούνιξ και για αυτό το καλοκαίρι στα παιχνίδια της εθνικής έχαιρε πολύ ιδιαίτερης εκτίμησης από τον Τρινκιέρι. Και ρωτώ εγώ; Χαζός είναι να αφήσει την Ούνιξ αφού κατά κάποιο τρόπο είναι ιδιοκτήτης της;

      Διαγραφή
    3. Να γιατί χρειάζονται και γυναίκες στο μπλογκ. Για να μαθαίνουμε αυτές τις μικρές παρασκηνιακές λεπτομέρειες που όμως έχει αποδειχτεί ότι κάνουν πραγματικά την διάφορα στη λήψη αποφάσεων από τους παίκτες. Μπράβο Κυριακή.

      Κώστας Β.

      Διαγραφή
    4. Ενταξει, και ο Πατο τα ειχε με την κορη του Μπερλουσκονι. Μηπως εμεινε στην Ιταλια; Στην Βραζιλια γυρισε και παιζει τωρα.

      Διαγραφή
  5. http://www.youtube.com/watch?v=MVNtD2jGs1s
    ο κυριος Ραητ απεναντι στην νυν ομάδα του
    thanx sopist2007

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Jim τι γνωμη εχεις για το παιχνιδι του Καϊμακογλου στο Ευρωμπασκετ σε σχεση με την αγωνιστικη συμπεριφορα που ειχε οταν επαιζε στον Παναθηναϊκο του Ομπραντοβιτς; Δεν ειδες διαφορες; Στην Ουνιξ πως ειναι; 47.6% στα 2π απο παικτη που παιζει στο 4 δε μου λεει πολλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατα ποσο ομως θα ριξουν τα συμβολαια τους πι συγκεκριμενοι παικτες,και μιας και ειμαι Ολυμπιακος,Θα ειναι προσθετικη κινηση ο Καιμακογλου η θα αντικαταστησει καποιον(Πετγουει νομιζω εχει κλειστο συμβολαιο).Παντως ο Καιμακογλου θα βοηθησει πολυ καθως επιθετικα ειναι αξιοπιστος στο σουτ και στο ποστ(οχι προτερημα ) και στην αμυνα με τον Ομπραντοβιτς δουλεψε πολυ στα Hedge Out,πραγμα που λειπει θεωρω απο την ομαδα κανεις απο τους ψηλους δεν βγαινει δυναμικα...

    John Frusciante

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στον Ολυμπιακο ο Καϊμακογλου δεν παει να αντικαταστησι τον Πετγουεϊ. Θα παιξει ως κομπο 3-4 δηλ. θα γεμισει και τη θεση ενος ψηλου 3αριου που λειπει φετος απο τον Ολυμπιακο. Αυτο βεβαια αυτοματα συνεπαγεται και μια καθυστερηση στην εξελιξη του Παπαπετρου. Συναμα με το υψηλο συμβολαιο που ακομα μπορει να βρει ο Καϊμακογλου σε Ρωσια/Τουρκια/Ισπανια το θεωρω απιθανο να ερθει του χρονου στην Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Jim ο Βουγιούκας χρειάζεται στον Παναθηναικό ή έστω κάποιος 7 footer
    Τον Καιμακόγλου τον βλέπεις να παίρνει τη θέση του Πετγουει ή εννοείς να συνυπάρχουν και οι 3?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παλι τα ιδια πρωτον ο καιμακογλου θα μεινει στον καζαν λογω προσωπικου ζητηματος.... δευτερον τον ολυμπιακο τον απερριψε πολλες φορες το ιδιο θα κανει και τωρα λογω και επαγγελματικου ζητηματος... οποιος γραφει οτι θα υπογραψει στον ολυμπιακο εξυπηρετει συμφεροντα.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σου τζιμαρα..Δηλαδη του χρονου ο οσφπ με ποσα 4αρια θα πορευτει??πετγουεη,πριντεζης,αγραβανης,καιμακογλου??Τον μουν δεν τον βαζω..τεσπα..Θεωρω τον καιμακογλου περισσοτερο 3αρι παρα 4αρι..Θεωρω οτι αμυντικα εχει προβλημα με γρηγορα ή ψηλα 4αρια..Και θυμαμαι την τελευταια του χρονια στον παναθηναικο προβλημα με τα ριμπαουντ..Επιθετικα ειναι αρκετα καλος παντως..Οσο για τον βουγιουκα μακαρι να ειχε ερθει χτες στον παναθηναικο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Jim, καταρχήν ευτυχώς που δεν ανέφερες καθόλου τον Ζήση γιατί θα ακολουθούσε η σφαγή του Δράμαλη στο blog. Δεν ξέρω γιατί αλλά ο Νίκος εξάπτει τα πάθη.

    Για τους άλλους δύο. Πρώτα από όλα τα συμβόλαιά τους είναι απλά ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Εδώ δεν μιλάμε για υπεραξίες αλλά για φούσκωμα μέχρι σκασμού (πού είσαι gskordak με τις υπεραξίες σου!!!). Εφόσον, λοιπόν, υπάρχει πρόθεση να επιστρέψουν θα πρέπει να κάνουν γενναίες εκπτώσεις στα ποσά που θα ζητήσουν. Νομίζω ότι πάνω από 6,7 κατοστάρικα ο καθένας τους δεν πρόκειται να πάρουν. Μιλάμε δηλ. για μειώσεις επιπέδου 40% και 50%. Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά. Βέβαια, λήγουν τα συμβόλαιά τους και δεν ξέρουμε τις προτάσεις που ενδεχομένως να τους κάνουν οι Ρώσοι.

    Σχετικά με τον Καϊμακόγλου, και για να κουτσομπολέψουμε λίγο, είχα διαβάσει το φθινόπωρο (ο Καρύδας το είχε γράψει αν θυμάμαι καλά) ότι ο Κωστάκης πέρα από το μεγάλο συμβόλαιο έχει κι άλλη μια παράμετρο που επηρεάζει τη ζωή του στο Καζάν. Έχει σχέση με την κόρη του ιδιοκτήτη της ομάδας!!! Μάλιστα, του έχει τέτοια εκτίμηση ο Ρώσος λεφτάς που τον είχε πάρει μαζί του στην Ιταλία πέρσι το χειμώνα όταν είχε ραντεβού με τον Τρινκέρι για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να πάει ο Ιταλός στην Ούνιξ!!!Τα αφήνει εύκολα όλα αυτά ο Κωστάκης; Εγώ λέω όχι. Δύσκολη περίπτωση, λοιπόν, για τον Ολυμπιακό.

    Ο Βουγιούκας, ειδικά αν μείνει στην ομάδα ο Τρινκέρι, είναι ήδη φευγάτος. Εκτός από τον καλοκαιρινό αποκλεισμό του από το Ευρωμπάσκετ, ο Ιταλός τον έχει αφήσει εκτός στα ματς της ρωσικής λίγκας και της VTB. Λόγω του περιορισμού στους ξένους. Παρόλα αυτά, ο Ίαν παίζει πολύ καλά κάνοντας επίδειξη επαγγελματισμού. Ίσως, λοιπόν, η δική του περίπτωση να είναι πιο εφικτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Wraios gia ton Zhsh !

      Kai egw to idio skefthka : wx gia Zhsh ston OSFP kai sfagh sto blog !

      MANOS

      Διαγραφή
  13. Και κάτι για τον Όντομ.
    Αν κάτσει πάνω από μήνα στην Βιτόρια εγώ θα πάω μοναχός στο Άγιο Όρος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Katse mh trekseis ekei twra ... den se vlepw kala me tous anwmalous ekei panw !

      MANOS

      Διαγραφή
  14. Προσωπικά θεωρώ σχεδόν απίθανο να έρθει ο Βουγιούκας επί του παρόντος διότι έχει τραγικά υψηλό κασέ . Θα πρέπει να σκεφτεί γερή μείωση των απολαβών του αν θέλει να έρθει στον οικονομικό παναθηναϊκό του 13'-14' εκτός και αν ο πρόεδρος αλλάξει τακτική για προσωπικούς του λόγους ή εκτός αν σταματήσει την καριέρα του ο Batiste ή αποχωρήσει ο Ukic και έχουμε μειώσεις στις ανανεώσεις το καλοκαίρι οπότε δημιουργηθεί ένα ημιπλεονασματικό χρηματικό κενό για του χρόνου.

    Πάντως δεν θα τον ήθελα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Εκτιμώ πως θα χαλούσαν οι ισορροπίες στην άμυνα. Θα τον χτυπάνε πολύ στο pick n' roll με αποτέλεσμα να κλείνουν πιο μέσα οι υπόλοιποι και έτσι να βγάζουν οι αντίπαλοι πολλά ελεύθερα σουτ. ΑΝ μπουν τότε καταρρέει το ψυχολογικό κομμάτι απ το οποίο ο παναθηναϊκός αντλεί ενέργεια και σθένος.
    Η ομάδα έχει πόστ παιχνίδι (3D, Μασιούλης, Μαυροκεφαλίδης και τώρα τελευταία Gist), δεν χρειάζεται άλλους. Κατά την γνώμη μου χρειάζεται καλύτερο σουτ από μέση απόσταση στο 4 και καλύτερα πόδια στον άσσο..

    MarKeZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παιδια και οι 2 οι παιχτες στα 2 αυτα χρονια βγαλανε περιπου 2 και 2,5 μυρια.. βαλτε και κατι τα συμβολαι που ειχανε πριν... μιλλαμε για 3 μυρια στην παντελονα.. ο βουγιουκας ειδικα που την εχει πατησει αν βαλει παλι τα λεφτα ως πρωτο στοχο ε ας παει στο καλο..και μονο που σκεφτομαι βουγιουκα με λασμε για την θεση 5 ανατριχιαζω!!!
    Ο καιμακογλου ειναι παιδι του παο, θα τον ηθελα πισω αν και αμφιβαλλω αν θα χωρουσε στην ομαδα, ισως στην θεση του μαυρου που και παλι θα ειμαστε φουλ στο 4,5. Νομιζω οτι με βουγιουκα ειμαστε οκ και θα πρεπει μετα να γινει προγραματισμος για την θεση 1 και 2
    εχουμε 3 χρονια βασανοζομαστε εκει και χανουμε τιτλους και βεβαια θεαμα απο το παρκε χωρις λογο.
    Με λιγη υπομονη ,πολυ δουλεια και ψαξιμο το μπατζετ μπορει να πεσει και αλλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν ειναι η στελεχωση το θεμα του Παναθηναϊκου oσο κι αν επιμενει το blog.Προφανως θα μπορουσαν να ηταν καλυτερα τα πραγματα αν στη θεση του Λουκα ηταν ενα κανονικο 5αρι, αν στη θεση του Ουκιτς ηταν ο κανονικος Ουκιτς ή ενας αλλος καλος pg, αν στη θεση του Καρι ηταν ενας νεοτερος Καρι και παει λεγοντας. Το μπασκετ ομως ειναι ομαδικο αθλημα. Μια καλοδουλεμενη ομαδα(βλ. ΠΑΟΚ) μαθαινει να κρυβει τις ανισορροπιες του ροστερ.Βρισκει λυσεις.Και ο Παναθηναϊκος απο το πρωτο παιχνδι που ειδα την περασμενη σεζον (με Ολυμπιακο στο ΟΑΚΑ) εχει πανω κατω τα ιδια επιθετικα προβλημα.Εχει περασει 1.5 χρονος και λυσεις δεν εχουν βρεθει.Παικτες ηρθαν, παικτες εφυγαν τα προβληματα και ο τροπος παιχνιδιου δεν εχει αλλαξει.Η προβλεψη μου ειναι οτι και ο Ιαν να ερθει λιγα πραγματα θα αλλαξουν.Παλι με ΔΔ, Ουκιτς(?), Μασιουλις, Γκιστ και Λασμε θα παιζει. Θα λιωνουν στο παρκε παιζοντας καλη αμυνα και θα ζοριζονται στην επιθεση με ο,τι μπορει να σημαινει αυτο για το ταβανι της ομαδας.Η λυση για να αλλαξει το ταβανι του Παναθηναϊκου ειναι αλλη και δεν αφορα τη στελεχωση του ροστερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία, φίλε μου. Δεν θέλω να σου υποδείξω πώς θα εκφράσεις τις σκέψεις σου.
      Αλλά καλύτερα πες μας ποιά είναι η αιτία του προβλήματος. Και όχι ποιές δεν είναι. Όχι ότι δεν καταλάβαμε αλλά καλό είναι η γνώμη του καθενός να είναι καθαρή χωρίς υποννούμενα.
      Κι επειδή στην αρχή κάνεις αναφορά στο ότι επιμένει το blog (δηλ. ο Jim) ότι το πρόβλημα είναι η στελέχωση, θα σου θυμίσω ότι με την άποψή σου (δηλ. ότι ο Πεδουλάκης είναι αιτία) συμφωνούν αρκετά παιδιά από το blog.

      Διαγραφή
    2. με βαση οτι λεει ειναι ξεκαθαρο οτι στοχοποιει τον αρτζι...

      Διαγραφή
    3. Δεν υπονοω τιποτα.. Ειμαι σαφης.Για μενα φταιει ο Πεδουλακης. Δε λεω οτι εκανε λαθη μοναχα εκεινος. Μπορει να εφταιξαν πολλα αλλα την τελικη ευθυνη για το αγωνιστικο προσωπο καθε ομαδας τελικα την εχει ο head coach. Η αποψη μου ειναι οτι με το μπατζετ που διαχειριστηκε μπορουσε να ειχε κανει περισσοτερα πραγματα.Επισης πιστευω οτι δεν ειναι σε θεση να τα παει καλυτερα ανεξαρτητως μπατζετ ή ροστερ.Παντα κατι θα του λειπει, κατι θα φταιει(τραυματισμοι, ντεφορμαρισμα, ανετοιμοτητα καινουριων παικτων κλπ). Δεν ειναι καθολου μικρο πραγμα να φτανεις την ομαδα σου στους 8 και να παιρνεις νταμπλ. Αλλα αυτο ειναι το μαξιμουμ που μπορει. Και εννοειται οτι δε θα πετυχαινει το μαξιμουμ καθε χρονο.

      Διαγραφή
    4. Ωραία. Τώρα το έκανες σαφές.
      Καταρχήν, δεν διαφωνεί κανείς ότι για το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας ευθύνεται ο coach 100%. Και δεν εξετάζω αν οι επιλογές των νέων παικτών ήταν του προπονητή ή της διοίκησης. Και στις δύο περιπτώσεις ευθύνεται ο Πεδουλάκης. Είτε γιατί αστόχησε στις επιλογές είτε γιατί του επέβαλλαν παίκτες που δεν ήθελε.
      Από την άλλη, όμως, είναι υπερβολικό να λες ότι σε σχέση με το περσινό φθινοπωρινό ματς στο ΟΑΚΑ της κανονικής περιόδου βλέπεις τα ίδια επιθετικά προβλήματα με τώρα. Ότι δηλ. δεν υπάρχει η παραμικρή βελτίωση. Και μόνο το γεγονός ότι αποδέχεσαι ότι η περσινή σεζόν ήταν σούπερ επιτυχημένη έρχεται σε αντίθεση μ’ αυτήν την άποψη. Πώς θα γινόταν, άραγε, να τελειώσει με τον τρόπο που τελείωσε η χρονιά πέρσι, αν η ομάδα εξακολουθούσε να είχε την ίδια εικόνα από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιούνιο. Καταλαβαίνω ότι ο Πεδουλάκης δεν γεμίζει το μάτι σε πολλούς. Όποιος έχει συνηθίσει 13 χρόνια τον Ζοτς, ο Άρτζι του φαίνεται λίγος. Αλλά έχουμε περάσει σε άλλη φάση, πια.
      Νομίζω, λοιπόν, ότι πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει η χρονιά και μετά κάνουμε απολογισμό, καταλογίζουμε ευθύνες, αναζητούμε αιτίες κλπ. Είμαστε στον Φλεβάρη ακόμη και υπάρχουν μπροστά μας οι 3 πιο σημαντικοί μήνες της περιόδου. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του Άρτζι αλλά και πέρσι δεν ήταν. Ούτως ή άλλως πιθανή αποτυχία της φετινής σεζόν στον Πεδουλάκη θα χρεωθεί. Οπότε, λίγη υπομονή και του τα χώνουμε τον Ιούνιο.

      Διαγραφή
    5. ποια θεση του λουκα ρε φιλε?ο λουκας σου φταιει τη στιγμη που δεν ειναι καν καθαρο πενταρι και τον πηρες για αντιτσαρτσαρη και δε μιλας καθολου για τον μπατιστ που και θεση ξενου πιανει και δεν εχει προσφερει απολυτως τιποτα?για ονομα του θεου δηλαδη ...

      Διαγραφή
    6. Πεδουλακης του 2010 == Ιωαννιδης του 1990

      Η ειρωνια ειναι οτι καποτε ο πρωτος καταφερονταν εναντιον του δευτερου δημοσια.

      Διαγραφή
    7. @77 δεν τα χωνω σε κανεναν..Πολυ περισσοτερο στον Πεδουλακη.Παροτι δε μου αρεσει και ως προπονητης και ως περσονα δεν μπορω παρα να αποδεχτω οτι κανει τιμια τη δουλεια του.Ο,τι μπορει καλυτερο.Αυτο που θελω να πω ειναι οτι η βελτιωση που μπορει να πετυχει ο Παναθηναϊκος (και οποιαδηποτε αλλη ομαδα) μεσα απο αλλαγες στο ροστερ εχει ταβανι. Τα χαρακτηριστικα των παικτων εχουν μικροτερη σημασια απο τη δουλεια και την προσωπικοτητα του προπονητη.Αυτη ειναι η αποψη μου.Και σωστα με διορθωσες προηγουμενως οτι η εμμονη στη στελεχωση στην οποια αναφερθηκα στο πρωτο μου μηνυμα αφορα τον Jim κι οχι το blog συνολικα.
      Σε ο,τι αφορα τον τροπο παιχνιδιου του Παναθηναϊκου θα σου πω το εξης.Η βελτιωση του επιθετικου παιχνιδιου του Παναθηναϊκου μεσα στο χρονο ειναι οριακη. Το πως καταφερε να εχει καλο αποτελεσμα με τοσο δυσλειτουργικο επιθετικο παιχνιδι το ξερουμε ολοι. Αμυνα, αμυνα, αμυνα.Το ερωτημα ειναι αν μπορει να πετυχει κατι παραπανω παιζοντας ετσι.
      @Ανωνυμο Ο Μπατιστ αποκτηθηκε για να παιζει το ρολο του Σκορδιλη και αμειβεται αναλογα. Τι περιμενες να σου προσφερει; Δεν τον εβλεπες στη Φενερ?

      Διαγραφή
    8. @ ανωνυμος -6:29

      Δηλαδή εσύ σκέφτεσαι την τριαδα των σεντερ μας με Λασμε (900.000), Λουκα (700.000) και Ιαν (υποθετω αλλα 700.000);!! Προσγειώσου λίγο στη σημερινή οικονομική πραγματικότητα. Ο Ιαν θα έρθει, αν ερθει, στη θεση του Λουκα και ο 3ος σεντερ θα ειναι ενας πολυ φτηνος τυπου πχ Σιμονς

      Διαγραφή
    9. @ Ανώνυμος 6:56
      Κάτσε τώρα γιατί με μπέρδεψες. Εσύ τελικά τι πιστεύεις; Ότι η στελέχωση είναι ΟΚ και ο προπονητής δεν μπορεί να αξιοποιήσει το υλικό; Και αυτό δεκτό είναι. Δεν είναι εμμονή αυτή η άποψη. Όπως δεν είναι εμμονή και η αντίθετη που θεωρεί ότι η στελέχωση είναι λανθασμένη και κατά συνέπεια λίγα μπορούν να διορθωθούν στη μέση της χρονιάς. Και έχε υπόψη σου ότι δεν είναι άποψη που ενστερνίζεται μόνο ο Jim αλλά και άλλοι. Θα το ‘χεις προσέξει. Και στις δύο περιπτώσεις την ευθύνη την έχει ο Πεδουλάκης.
      Τώρα για την οριακή βελτίωση στην επίθεση. Η αλήθεια είναι ότι για να πάμε μακριά χρειαζόμαστε αρκετά περισσότερα στην επίθεση. Και, προφανώς, αυτά δεν έχουν γίνει στον βαθμό που πρέπει. Αλλά, φίλε, φέρε στο μυαλό σου το ματς που μνημόνευσες πριν λίγο. Στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό πέρσι το φθινόπωρο. Ε, δεν τη λες οριακή την βελτίωση. Μπορεί να μην είναι επαρκής για να χτυπήσεις Ευρωλίγκα αλλά οριακή δεν την λες.
      Και τέλος, το χώσιμο είναι λέξη του συρμού. Στην αργκό των φιλάθλων. Πες μου, όμως, ποιόν προπονητή μπορούσε να είχε σήμερα η ομάδα ώστε με το ίδιο budget να ήταν σε υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο.

      Διαγραφή
    10. Ναι αλλα στελέχωση του ροστερ και προπονητής δεν είναι τόσο διαφορετικά τελικά! Και εξηγώ. Τον φετινό ΠΑΟ τον έχτησε ο Πεδουλάκης εξ ολοκλήρου, εκέινος έκανε την στελέχωση (αντε με εξαίρεση τον Κινέζο) κ εκείνος έχει τον τελικό λόγο για οτι γίνεται στο τμήμα. Για να διάλεξε αυτούς τους παίκτες προφανώς θα ταίριαζαν στο στυλ που είχε στο μυαλό του.
      Γενικά πάντως έχουμε δεί οτι δεν είναι και ο καλύτερος recruiter πάρτε για παράδειγμα τον κιτσεν, τον αρμστρονγκ, τον καπόνο, τον μπανκς αλλά και τον Σκοδρίλη που ανανέωσε το καλοκαίρι για να φύγει 2 μηνές μετά.
      Διαφωνώ με τον φίλο οτι "φταίει" o RG αφού αυτό είναι το μπάσκετ που παίζει και το μπάσκετ που ξέρει να παίζει. Δεν νομίζω οτι ο ΠΑΟ του Πεδουλάκη θα μετατρεπόταν σε μια επιθετική ομάδα ή μια "τρελή"run n gun oμάδα.
      Εχει βάλει στοιχεία στην ομάδα αλλα θεωρώ πως το recruiting είναι βασικό πρόβλημα. Έχουμε 3 παίκτες που είναι το Α και το Ω (3D, Gist, Lasme) 3 που είναι σημαντικότατοι (batman, jionas, μπράμος) και τους Γίανκοβιτς, Σανγκ, Μπατιστ, Αποστολίδη που δεν προσφέρουν τίποτα το ουσιαστικό. Πάντως δοκίμασε διαφορετικά σχήματα στην δίαρκεια της χρονιάς τα οποία όμως εγκατάλειψε αφου έλειπε η ένταση στην άμυνα και ο ΠΑΟ έχανε τα παιχνίδια...

      Διαγραφή
    11. Μα το βασικό πρόβλημα του Πεδουλάκη είναι ότι "βλέπει" μόνο τα (όποια) αμυντικά προσόντα έχει ένας παίχτης, λες και μόνο η άμυνα έχει σημασία. Αν ήταν δηλαδή στο χέρι του, θα είχε γεμίσει τη 12αδα με παιχτες οπως ο Γκιστ και πχ ο Μπατης. Μετά, με την έτσι κι αλλιώς περιορισμενη επιθετικη γκαμα του κοουτς, θα φταναμε μετα βιας τους 45 ποντους κι επειδη θα τρωγαμε πχ 60 θα εβγαινε να πει "δεν παιξαμε τοσο καλα στην αμυνα"...

      Εδω περιορισαμε την εξαιρετικη επιθετικα Μπαρτσα στους 65 και βγηκε και ειπε πως εφταιγε η κακη αμυνα του 1ου ημιχρονου (!!!). Λες και 1) ειναι δυνατον να παιζει μια ομαδα το ιδιο λυσσαλεα στην αμυνα επι 40 λεπτα ωστε να τρωει 50 ποντους συνολο (που συμβαινει αυτο? σε ποιο μπασκετικο συμπαν?) και 2) δεν προσεξε καν οτι δεν φτασαμε τους 60 ποντους στην εδρα μας (!), επιδοση ντροπη για ομαδα επιπεδου Ευρωλιγκας.


      Διαγραφή
    12. @77 Η αποψη μου ειναι οτι ουτε η στελεχωση ειναι η καλυτερη δυνατη ουτε ο προπονητης μπορει να αξιοποιησει το υπαρχον υλικο.Και για τα δυο ευθυνεται ο προπονητης. Οι αστοχιες στη στελεχωση(που κανενας δεν μπορει να τις αποφυγει) δεν αντιμετωπιζονται με αλλαγες και προσθηκες αλλα με δουλεια στις λεπτομερειες (δες πχ ποσα κακα σκριν κανει σε καθε παιχνιδι ο Παναθηναϊκος), γνωση του υλικου, εμπιστοσυνη στους παικτες, ρισκο κλπ κλπ.. Δε βλεπω τιποτα απο τα παραπανω στον Παναθηναϊκο του Πεδουλακη.Εχει αλλες αρετες χωρις αμφιβολια.Το ερωτημα ειναι αν θα του φτασουν για να εχει θετικο προσημο τον Ιουνιο.
      Τη βελτιωση στο επιθετικο παιχνιδι εγω τη λεω οριακη, εσυ απ'ο,τι καταλαβα ανεπαρκη..Δε θα τα χαλασουμε σε αυτο.
      Απο προπονητες μου αρεσει ο Μπλατ, ο Πασουτιν, ο Φλεμινγκ..Κι απο μεγαλυτερους ο Μποζα και ο Μαρκοπουλος.Πιστευεις οτι ειναι ολοι εκτος δυνατοτητων του σημερινου μπατζετ?

      Διαγραφή
    13. To provlhma einai oti den kseroume kata poso DIALEKSE h oxi o RG ton Battist. Egw nomizw oti oi kontoi apofashsan monoi tous oti tha teleiwsei ston PAO alla mallon alla eixe sto mualo tou o Coach.
      Ton Louka, pali ton pirame giati ton thelame kai o RG mazi h giati ton hthelan oi apenantoi ;

      DEN kserw

      MANOS

      Διαγραφή
    14. Καλημέρα φίλε μου.
      Πέρα από τον Μπλάτ πιστεύεις ότι οι άλλοι προπονητές που αναφέρεις είναι καταλληλότεροι από τον Πεδουλάκη;

      Ο Μπλατ, που πράγματι είναι μια λύση που θα ταίριαζε στον ΠΑΟ, για να έρθει πρέπει να του τα στάξεις. Δηλ. με 2 και 3 κατοστάρικα δεν θα έρθει ούτε για βόλτα στην Αθήνα. Ας του τα χώσουν το καλοκαίρι, λοιπόν, για να έρθει.
      Ο Φλέμινγκ είναι καλός προπονητής. Φέτος, βέβαια, περίμενα να πάει την Μπάμπεργκ λίγο παραπέρα. Όχι απαραίτητα στο θέμα των αποτελεσμάτων αλλά κυρίως στον χαρακτήρα της ομάδας. Άσε που έχω αμφιβολίες για το κατά πόσο μπορεί να φτιάξει μια ομάδα που έχει ένα minimum αμυντικής προσήλωσης σταθερά. Σε ελληνική ομάδα, λοιπόν, και ειδικά στον ΠΑΟ λόγω φιλοσοφίας δεν ταιριάζει.
      Ο Πασούτιν είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση. Έχει φτιάξει καλή ομάδα, έχει ιδέες, έχει τρόπο και γενικά δείχνει ότι είναι ανερχόμενος. Έχει ένα θέμα, όμως, στις σχέσεις του με τους παίκτες. Πολλές φορές έρχεται σε σύγκρουση μαζί τους δείγμα ότι είναι ανελαστικός σ’ αυτά τα ζητήματα. Δεν εννοώ μαλθακός. Αλλά καθόλου ευέλικτος. Σε ομάδα με μεγάλα ονόματα είναι ρίσκο.
      Ο Μπόζα. Φίλε, δεν νομίζεις ότι είναι πια ξεπερασμένος. Ό,τι είναι να κάνει το έκανε. Καλό ή κακό, λίγο ή πολύ, επιτυχημένο ή όχι, δεν έχει σημασία. Έχει περάσει η μπογιά του. Ξέφτισε. Δεν έχει πια ούτε φιλοδοξίες, ούτε δύναμη, ούτε διάθεση. Άσε που έχει περάσει από την ομάδα και η θητεία του στιγματίστηκε από τη σεζόν 1996-97 που όλοι τη θυμόμαστε.
      Και τελειώνω με τον Μαρκόπουλο. Είναι πολύ καλός και υποτιμημένος προπονητής. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να κάνει περισσότερα από τον Πεδουλάκη. Είμαι σίγουρος ότι η κριτική που ασκείται τώρα για τον Άρτζι θα ήταν ίδια και απαράλλαχτη και για τον Σούλη.

      Διαγραφή
    15. Νομίζω παιδιά πως και εγώ θα συμφωνήσω με τον Μάνο.

      Έχω την εντύπωση οτι είναι λάθος η στελέχωση αλλά αυτή δεν έγινε από τον Πεδουλάκη. Ούτε ο Μπατίστ, ούτε ο Λουκάς είναι παίκτες που φαίνεται να ταιριάζουν σε αυτό που παίζει ο Πεδουλάκης και ο Παππάς και ο Γιάνκοβιτς είναι παίκτες που πήρες φέτος για να παίξουν του χρόνου. Οπότε ουσιαστική προσθήκη είναι ο Φώτσης αλλά έχεις χάσει Σόφο (που έδινε πολλά στην αρχή και λίγα στο τέλος) και τον Ούκιτς (πολύ σημαντικό πέρυσι από τα μισά σεζόν από τους τραυματισμούς). Άρα μήπως το ρόστερ είναι χειρότερο απο πέρυσι και να μην έχουμε τρελές απαιτήσεις; Να αρκεστούμε στο νταμπλ και την οκτάδα και να πάμε του χρόνου με πιο σωστό προγραμματισμό για το τελευταίο Ευρωπαικό του Διαμαντίδη;

      dejan b.

      Διαγραφή
    16. @77
      1.Συμφωνουμε για Μπλατ.Να του τα σταξεις το καλοκαιρι και να ερθει.Ας τα κοψει απο αλλου.Αξιζει.
      2.Ο Φλεμινγκ θα ηταν τελευταιος στη λιστα μου αλλα σιγουρα πανω απο τον Πεδουλακη.Εγω πιστευω μινιμουμ αμυντικη προσηλωση θα ειχε ετσι κι αλλιως ο Παναθηναϊκος και θα ειχε ενδιαφερον επιθετικο παιχνιδι.
      3.Ο Πασουτιν εχει ενδιαφερον και επιθετικα και αμυντικα.Εχει θεμα με τους παικτες αλλα κι αυτος που εχεις δε λεει πολλα πραγματα σ'αυτον τον τομεα.Εχω βαρεθει να τον ακουω να μεταφερει τις ευθυνες στους παικτες.Τη μια δεν μπηκαν τα σουτ, την αλλη 'τα παιδια' δεν εχουν παραστασεις σε αυτο το επιπεδο.Λες κι εχει εκεινος.Ποιοι ειναι τα παιδια?Και ο πιο ασημαντος απο τους παικτες του εχει μεγαλυτερη καριερα απο τον ιδιο.Δεν εχω ακουσει μια φορα να πει ειχαμε λαθος πλανο.Ο Αγγελου απο την αρχη της χρονιας σε καθε στραβοπατημα ελεγε φταιω εγω.Ο Ζοτς θυμασαι..
      4.Ο Μποζα ειναι σουπερ.Στη λιστα μου θα ηταν δευτερος πισω απο τον Μπλατ μονο και μονο λογω ηλικιας.Εφτιαξε την πολυ ενδιαφερουσα περσι Τσεντεβιτα η οποια διαλυθηκε μολις εφυγε, ηταν σουπερ στο Ευρωμπασκετ και παροτι ειναι μαλλον αδιαφορος θα ειχε σιγουρα να δωσει πολυ περισσοτερα απο τον Πεδουλακη. Κι ο Ντουντα δεν ειναι λυκοπουλο αλλα ειδες τι εκανε στον ΟΣΦΠ.Περιμενε να δεις τι θα κανει στην Εφες.
      5.Και για το Μαρκοπουλο συμφωνουμε απολυτως.Μια παρατηρηση μοναχα.Η κριτικη θα ηταν ιδια αλλα η ομαδα θα απεδιδε καλυτερα.Με προβληματα, με γκρινια οπως τα λες αλλα ειναι καλυτερος προπονητης.
      @ Ανωνυμους..
      Σωστα οσα λετε. Αλλα πρωτον ειναι ευθυνη του πρωτου προπονητη το ροστερ ακομα κι αν του το φορτωνουν.Ας μην δεχοταν. Και δευτερον με αυτους εστω επρεπε να κανει κατι καλυτερο.Δεν ειναι δικαιολογια το ροστερ.Κι η Ρεαλ εχει τριτο σεντερ απο την Τυνησια και πρωτο τον Μπουρουση.Ας κοπει η καραμελα του ροστερ.

      Διαγραφή
    17. kakos einai o Bourousis gia 1o Center ;!!! O "Tunisianos" opws les einai kakos gia 3os ;!

      MANOS

      Διαγραφή
    18. @Ανώνυμος 7:00 π.μ.
      Στον Πεδουλάκη μπορείς να καταλογίσεις πολλά. Αλλά όχι ότι ρίχνει ευθύνες στους παίκτες και βγάζει την ουρά του απ’ έξω. Πρώτη φορά το διαβάζω αυτό. Εδώ και 1,5 χρόνο απορροφά όλη την κριτική, μπορεί και άθελά του αλλά έχει γίνει ασπίδα για τους παίκτες και τελικά νομίζω ότι οι ίδιοι οι παίκτες πίνουν νερό στ’ όνομά του. Κοίτα μόνο πόσοι βελτιώθηκαν παίζοντας υπό τις οδηγίες του.
      Παραπάνω παραστάσεις έχουν μόνο ο Μπλάτ και ο Μπόζα. Οι υπόλοιποι δεν έχουν δουλέψει ποτέ σε ομάδα επιπέδου ΠΑΟ. Τι παραστάσεις έχει ο Φλέμινγκ, ο Πασούτιν, ο Μαρκόπουλος; Πού δούλεψαν κάτω από τέτοια πίεση;
      Τώρα για τον Μπόζα έχουμε τελείως διαφορετική οπτική. Δεν μπορείς να ζητάς από έναν προπονητή που τα καλά του χρόνια παρήλθαν από το τέλος των ‘90s να σε πάει παρακάτω. Άλλο Τσεντεβίτα άλλο ΠΑΟ. Αν σου άρεσε η Σλοβενία το καλοκαίρι, πάω πάσο. Εμένα δεν με τρέλανε. Και ξέχασες την προηγούμενη θητεία του στην ομάδα. Συγκρίσεις με τον Ντούντα δεν χωράνε. Ο σοφός μέχρι και πρόπερσι ήταν σε top ομάδα και έχει προτάσεις από ομάδες με φιλοδοξίες. Ο Μπόζα;
      Αλλά η βασική διαφωνία μας, είναι στο εξής : Ποιός (εκτός Μπλατ) από όλους όσους ανέφερες θα αναλάμβαναν πέρσι την ομάδα και θα είχαν την πορεία που όλοι ζήσαμε. Εγώ λέω κανένας. Στο δίμηνο θα είχαν φύγει τρέχοντας.

      Διαγραφή
    19. @77 Κατανοητη η θεση σου.
      Δε χρειαζεται να το αναλυσουμε αλλο.
      Θα αναφερθω μονο στο πρωτο σου σχολιο.Δε με απασχολει τι λεγεται και τι δε λεγεται στον τυπο και στα μπλογκς.Εγω δεν εχω δει καμια διαθεση να απορροφησει την κριτικη.Το αντιθετο μαλιστα.Επισης ποιοι βελτιωθηκαν παιζοντας υπο τις οδηγιες του? Ο Γκιστ και ποιος αλλο?? Μη μου πεις ο Λασμε γιατι εκεινος βελτιωθηκε λογω του ΔΔ.Αστο θα εχουμε καιρο να τα λεμε..Δε θα φυγει πριν το καλοκαιρι.Και καλως δε θα φυγει.Μετα ας βρουν καποιον καλυτερο για να γινει το επομενο βημα.
      Καλη ηταν η κουβεντα μας.Θα δουμε το αυριανο παιχνιδι και τα ξαναλεμε προσεχως.Να'σαι καλα.

      Διαγραφή
    20. Καλημέρα φίλε (ανώνυμε 19 Φεβρουαρίου 2014 - 8:27π.μ.).
      Καλό θα ήταν, αν δεν έχεις πρόβλημα, την επόμενη φορά να βάλεις ένα nick name γιατί θα χαθούμε.
      Όντως, το αναλύσαμε πολύ και διαφωνούμε. Σε αρκετά από αυτά που υποστηρίζεις βρίσκω βάση για κουβέντα, όπως κατάλαβες. Γενικά, στο blog, είμαι από τους σταθερούς υποστηρικτές του Πεδουλάκη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τον κριτικάρω για τα λάθη του. Έκανε, κάνει και θα κάνει κι άλλα. Κανείς δεν μπορεί να αποφύγει τα λάθη.
      Η διαφορά μας βρίσκεται στο ότι εγώ αξιολογώ τη συνολική δουλειά του τον 1,5 χρόνο στην ομάδα και το καλοκαίρι που θα έχει κλείσει 2 σεζόν θα δούμε αν πήγε την ομάδα παραπέρα και τι προοπτικές υπάρχουν.
      Η γενική εικόνα, λοιπόν, που έχω είναι θετική αναλογιζόμενος τις συνθήκες με τις οποίες ξεκίνησε και τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στην πορεία. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον αγωνιστικό χαρακτήρα της ομάδας αλλά και στο γενικότερο προφίλ του αγωνιστικού τμήματος. Με άλλα λόγια θεωρώ ότι κατάφερε να διατηρήσει την ομάδα σε υψηλό επίπεδο σε μια περίοδο πλήρους αναδιάρθρωσης του συλλόγου. Νέος προπονητής, νέα διοίκηση, νέοι παίκτες. Λίγες οι σταθερές που μπορούσε να πατήσει. Το περσινό καλοκαίρι ήταν πολύ δύσκολο. Μειωμένο budget, αποχωρήσεις παικτών που δεν πίστεψαν το νέο project, αρνήσεις άλλων να έρθουν για τον ίδιο λόγο, ρίσκα στις επιλογές και μια γενική ατμόσφαιρα αποδόμησης. Κι όμως βρήκε τους κατάλληλους παίκτες ώστε να χτίσει και τους βελτίωσε αισθητά με την πάροδο του χρόνου.
      Σ’ αυτό το κομμάτι νομίζω παίρνει καλό βαθμό. Γκιστ, Λάσμε, Ούκιτς, Μπράμος, Μασιούλις. Θυμήσου τους στην αρχή της θητείας τους στην ομάδα και κοίτα τους τώρα.
      Δύσκολα, λοιπόν, άλλος προπονητής θα τα κατάφερνε αναλαμβάνοντας τα συντρίμμια μιας ομάδας το καλοκαίρι του 2012 και 1,5 χρόνο μετά θα την είχε φτιάξει με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει γκρίνια αν δεν καταφέρει να πάει στο F4. Και μόνο αυτό, ότι δηλ. υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις από την ομάδα, είναι ενδεικτικό της επιτυχίας του Πεδουλάκη.
      Η κουβέντα για το αν μπορεί να μας πάει παραπέρα, να δημιουργήσει δηλ. μια ισχυρή ομάδα που θα μπορέσει να κυριαρχήσει ξανά στην Ευρωλίγκα, είναι άλλο κεφάλαιο. Και, κατά την γνώμη μου, πρέπει να μετά το τέλος και της φετινής περιόδου.
      Τέλος πάντων, να ‘σαι καλά και θα ξαναβρεθούμε.

      Υ.Γ. Μην είσαι και τόσο σίγουρος ότι δεν θα φύγει πριν το καλοκαίρι. Αν χάσει σήμερα θα βαρύνει το πράγμα.

      Διαγραφή
  17. Δεν μπορώ να πω ότι τρελαίνομαι για Βουγιουκα στον Παναθηναϊκό. Είναι ένας παίχτης που όπως και ο Λασμε είναι λίγο soft, ενώ έχει και τεράστιο πρόβλημα στα ριμπάουντ. Θα προτιμούσα ένα πιο barbarian πεντάρι. Όχι ότι δεν τον θέλω βεβαίως αλλά μόνο ως τρίτο ψηλό. Πιστεύω ότι είναι πιο περιστασιακός παίκτης και πρέπει να μπαίνει στο παιχνίδι σε συγκεκριμένες συνθήκες για να πάρεις κάτι από αυτόν.
    Αντίθετα έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον Καιμακογλου καθώς είναι all around παίκτης που μπορεί να σου δώσει πράγματα σε πολλούς τομείς ενός αγώνα. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει θέση για αυτόν την συγκεκριμένη στιγμή στην ομάδα, ενώ αρχίζει και μπαίνει σε επικίνδυνη ηλικιακά περίοδο.

    Κώστας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο βουγιουκας ειναι ελληνας, εχει την εμπειρια του πρωταθλητισμου, εχει την εμπειρια του παναθηναικου, ειναι σε καλη ηλικια αν κλεισε με 700 κ θα ειναι ολα τελεια. Αν ειχε και ριμπαουντ και αλμα και αθλητικος τοτε θα επαιζε στην αλλη ακρη του ατλαντικου..
      Ειδικα το δευτερο του αλμα στο ριμπαουντ δεν υπαρχει.. στην αρχη νομιζα οτι το εκανε επιτιδες γιατι βαριοταν να πηδηξει!!! αχαχαχαχ
      Αλλα στην επιθεση ειναι ο βαρβαρος που θες.. 2,11 +110 κιλα αντεχει το ξυλο και ειναι δυσκολο να τον σπρωξεις.. και βεβαια επι παναθηναικου εχει βελτιωσει το ποστ του...

      Διαγραφή
    2. καλα ο Βουγιουκας ουτε εφημεριδα δεν μπορει να πηδηξει
      Κωστας Β

      Διαγραφή
    3. ενω ο μπατιστ πηδαει μεχρι το θεο.....ας ερχοτανε στη θεση του μαικ ο βουγιου και θα εβλεπες ποσο διαφορετικη ομαδα θα ηταν

      Διαγραφή
    4. O Μπατιστ ηρθε για να αποσυρθει τιμητικα φετος. Το λαθος ειναι που μπαίνει 12αδα, ενω θα έπρεπε να εχει ενα ρολο περιπου οπως ο Φρανκυ τις τελευταιες σεζον

      Διαγραφή
    5. Οπως ειπα εννοειται οτι θελω τον Βουγιουκα, αλλα ολοι ξερουμε πολυ καλα ποιος ειναι ο Βουγιουκας προς Θεου. Ειναι καλος για τριτος ψηλος. Για τριτος. Επιμενω για βαρβατο πενταρι δυναμης.
      Κωστας Β.

      Διαγραφή
    6. Κώστα, τρίτο σεντερ που θα παίρνει τουλάχιστον 500 (αν όχι 600 ή 700); Και επιπλέον 5αρι δυναμίτης; Με τι λεφτά; Εδω στα γκαρντς που εχουμε λειψανδρια παμε και παιρνουμε κατι φτηνους αμερικανουυς των 200-300 χιλιαδων και θα δωσουμε πανω απο 2 μυρια μονο για τη θεση 5;

      Διαγραφή
    7. Το καλοκαιρι αν θυμαμαι καλα οταν δεν ειχε κλεισει ακομα ο Λασμε, το ονομα του Λαβαλ επαιζε παρα πολυ για Παναθηναικο και μαλιστα σε αρκετα καλη τιμη. Δεν χρειαζεται να χαλασεις εκκατομυρια για να παρεις ενα καλο παικτη. Απο την αλλη θα ξαναπω, ο Δημητρακης ετοιμαζεται για μπασιμο εκκατομυριων στην ΠΑΕ και κατα τα αλλα δεν μπορουμε να κλεισουμε οφθαλμοφανεις τρυπες στη στελεχωση. Τελικα ποιας ομαδας ειναι προεδρος του μπασκετ η του ποδοσφαιρου;
      Κωστας Β.

      Διαγραφή
    8. Κωστας Β. ελεος ρε συ, ποσο απαξιωνεις τα παντα στον ΠΑΟ.σιγουρα εισαι Παναθηναικος;;πολυ χλωμο παντως να σαι

      Διαγραφή
    9. Αν δεν πονουσα την ομαδα θα ελεγα ¨ωχ αδερφε¨. Επειδη την ποναω με βλεπεις και ασχολουμαι ετσι. Και κατα την γνωμη μου ειναι μεγαλο λαθος να ασχοληθει ο Δημητρακης στη ΠΑΕ. Πολλα καρπουζια.. δεν θα σου βγουν σε καλο...
      Κώστας Β.

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα στα παιδιά.. Λοιπόν, προς βοήθεια για την κατανόηση της κατάστασης και του πως λειτουργεί η αγορά. Και τα δύο παιδιά του Καζάν δε θα αξιώσουν ανάλογες απαιτήσεις. Στη Ρωσία, για να πάνε και ειδικά εκτός Ευρωλίγκας (ήταν πιθανό από την αρχή) έπρεπε να πληρωθούν καλά. Πάνω ίσως από την τιμή τους. Στην Ελλάδα θα επαναπατριστούν -εάν γίνει αυτό- με τελείως διαφορετικά νούμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος λιγο με καιμακο με μπερδευη η κατασταση με την ρωσιδα που εχει μπλεξει, αν και νομιζω αυτα δεν μπαινουν εμποδιο αν θελει να γυρισει πισω..
      Τον βουγιουκα τον βλεπω στα 600-700 ισως λιγο παραπανω αν το τραβηξει ο μανατζερ του.. αλλα εχει φαει τετοια ηττα που λογικα θα κλεισει στα 700

      Διαγραφή
    2. Ο βουγιουκας περυσι εκανε δηλωση μετανοιας που εφυγε απο τον παναθηναικο...Με λιγα λογια μια αρπαχτη ηταν και παει...Ο χειμωνας στη ρωσια δεν αντεχεται...

      Διαγραφή
  19. Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός δεν έχει φέτος post παιχνίδι, εάν εξαιρέσεις τον Μασιούλις. Ο Mike είναι φανερό ότι δεν μπορεί καθόλου και αυτό είναι τόσο εύκολο να το δεις στα παιχνίδια της Euroleague. Χρειάζεται λοιπόν post παιχνίδι στο 5. Ο Λουκάς θα μπορούσε να το κάνει (το είχε παλιά), αλλά είναι τόσο soft και με τα κορμιά που υπάρχουν σ΄αυτό το επίπεδο 2 στις 3 κάνει βήματα! Άρα έχεις μείνει με λιγότερες επιλογές από αυτές που είχες πέρυσι (Big Sofo = 3-5 φορές post και αντίστοιχες φορές ελεύθερο σουτ 3 πόντων). Ο Ίαν σίγουρα θα μπορούσε να βοηθήσει από φέτος πάρα πολύ και λέγετε ότι και ο ίδιος ήθελε να έρθει από τώρα (μάλλον οικονομικό ήταν το εμπόδιο).
    Ο Ζακ τώρα θα δώσει κάποια πράγματα καλύτερα από τον Ούκιτς (έτσι όπως είναι φέτος ο οποιοσδήποτε θα έδινε), αλλά χωρίς σουτ = απειλή δεν κάνουμε τίποτα. Μιλάμε για χειρότερο σουτ από τον Νικ Καλάθη! Τουλάχιστον ο Νικ το προσπαθούσε!
    Jim τι λες για τον Αθηναίου το καλοκαίρι σετ μαζί με Μποχωρίδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ντένις.. Ας δούμε πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση στο τέλος της σεζόν πρώτα. Ο Αθηναίου είναι πολύ βελτιωμένος αλλά όχι, δε θα ήταν μέσα στις επιλογές μου (αντίθετα φέτος αντί Αποστολίδη ως 5ος θα ήταν καλύτερη επιλογή) όπως βλέπω τα πράγματα τώρα. Ο Μποχωρίδης ναι.

      Διαγραφή
    2. Pali ta idia. O 3D DEN thelei Athinaiou, evale veto eipame ! Kai den tha ekane thn diafora o Athinaiou. Allo pragma o Boxw, nai !

      Auto gia to Wright, to fovamai kai egw, na ginei san ton Xanthopoulo pou ton afhnan oloi eleutheros gia shoot ... Vevaia o Wright mporei na xwthei mesa pio eukola kai etsi akoma epeidh exei fovero prwto vhma.

      Gia na doume

      MANOS

      Διαγραφή
    3. Για τον Μπατη ήταν το "βετο" Μανο και όχι για τον Αθηναίου

      Διαγραφή
    4. A nai re file, giati tous mperdepsa ;
      100 % lathos, sorry !

      Pantws o Athinaiou den kanei thn diafora

      Διαγραφή
  20. Το μεγαλύτερο "προσόν" του Ιαν, πέρα από το καθαρά αγωνιστικό ( παιχνίδι με πλάτη, "τάισμα" κτλ κτλ) είναι ότι δεν πιάνει θέση ξένου και κατά συνέπεια, σου λύνει τα χέρια στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Το θέμα είναι, ΑΝ έρθει α) να είναι επιλογή του προπονητή, για να μην έχουμε ιστορίες τύπου Μαυροκεφαλίδη ( δεν είναι σκυλί στην άμυνα, είναι αργός, δεν κατεβάζει τα ριμπάουντ, έχει βλέμμα αγελάδας κτλ) και β) να μην κοστίσει υπερβολικά αφού τα όποια φράγκα διατεθούν πρέπει επιτέλους να πέσουν κυρίως σε σοβαρές προσθήκες στα γκαρντ και όχι σε μπαλώματα μιας χρήσης. Ημίμετρα και τον Διαμαντίδη να ξαναλιώνει στο παρκέ δε νομίζω ότι μας παίρνει να ξαναδούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπερες να ευχηθω τα καλυτερα για το Euroland καταρχην,απ οτι φενεται υπαρχει σοβαρη βαση αναγνωστων με γνωσεις για να κατανοησουν.Στα 2 παιδια τωρα,για τον συντοπιτη μου το κα'ι' μου φενεται κομματακι δυσκολο να μεινει ελευθερος και ο ομπραντοβιτς με αυτο το χαλι στη φενερ να μην το κοιταξει επισης οι ιταλοι λατρευουν τετοιους παιχτες-θα κρηθουν πολλα απ την αποδοση πετγουε'ι παντως,εαν παει καλα δυσκολο το βλεπω να χωραει ενας τοσο ακριβος παιχτης και με το πριντεζη.Για βουγιουκα ειναι νομιζω καθαρα θεμα διαθεσης του παιχτη....Ο οντομ προφανως ειρθε στην ευρωπη για να δειξει στο nba οτι μπορει να παιξει και να παρει συμβολαιο το καλοκαιρι,δεν πρεπει να ειναι παντως στα καλυτερα του και μου κανει εντυπωση που βρηκε ο τουρκογλου στους κλιπερς και οχι αυτος...και παλι να ευχηθω τα καλυτερα για το Euroland.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για Ιαν λογικά η δουλειά είναι μισοτελειωμένη εκτός απροόπτου, αφού απ ότι έχει φανεί να εννοηθεί θέλουν και οι 2 πλευρές.
    Όσον αφορά τον Κάι, αν υπάρχει περίπτωση επαναπατρισμού του, θα είναι τεράστιο έγκλημα του ΠΑΟ να τον αφήσει να του "ξεγλιστρήσει". Αφού έγινε αντίστοιχη κίνηση για τον Λουκά πέρυσι το καλοκαίρι, 1000 φορές να την (ξανά)κάνει για τον Καιμακόγλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οπως ειπα ο και ειναι συμπαθια μου και ψυχαρα, αλλα μην κανουμε τα ιδια λαθη.. δλδ να παιρνουμε παιχτες μονο και μονο για να μην πανε στον γαυρο...να χωρεσει που ο και???στο 3?? ή στο 4 ??? εκτος και αν φυγει ο μαυρος και ο κοουτς κρινει οτι ο φωτσης δεν μπορει να μενει στο παρκε για πανω απο 15 λεπτα..

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ μαζί σου, δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρέπει να γίνουν μελετημένες κινήσεις στη στελέχωση το καλοκαίρι. Το αναφέρω σε περίπτωση που πραγματικά υπάρξει ανάγκη για τον ΠΑΟ για τέτοια ενίσχυση.
      Anyway, την πήγαμε πολύ μακριά τη βαλίτσα, δεν ξέρουμε πως θα τελειώσει η χρονιά, τι θα δείξουν ορισμένοι παίχτες μέχρι να τελειώσει η σεζόν κτλ κτλ..
      Απλά έκανα το σχόλιο γιατί είναι κ μένα από τις μεγάλες συμπάθειες κ θα ήθελα να τον ξαναδώ στα πράσινα (του ΠΑΟ όχι της Ούνιξ). Μεγάλη ψυχάρα πραγματικά!

      Διαγραφή
  23. Σχετικά με τον Καιμακόγλου και την πιθανότητα να έρθει στον ΟΣΦΠ, δεν είμαι σίγουρος αν πραγματικά χωράει (παρά την αδιαμφισβήτητη αξία του ως παίκτης), καθώς η ομάδα έχει δύο σταθερές δυνάμεις (Πριντ, Pet), ένα ανερχόμενο ταλέντο (Αγραβάνης) και ακόμα και ο Moon είναι νομίζω, πολύ ποιοτικός, ουσιαστικός και θεαματικός παίκτης για τον αφήσει να φύγει, ελαφράν την καρδίαν, η ομάδα το καλοκαίρι.

    Για το 3 δεν το συζητώ, γιατί με Πέρπε, Ματ και Παπ θεωρώ ότι είμαστε παραπάνω από κομπλέ.

    Στην τελική, η απόφαση αυτή αφορά μόνο το προπονητικό επιτελείο της ομάδας, γιατί όσα ξέρει για τις ανάγκες τις ομάδας το προπονητικό επιτελείο, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Οι αεροπορικες εταιρείες Air Jordan και Air Petways, μετά τη δημιουργία νέας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας - Κωνσταντινούπολης από τη δεύτερη την περασμένη εβδομάδα, σας προσφέρει ένα δωρεάν ταξίδι σε όλο τον κόσμο. Έγκυρες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι οι Μιχάλης Ιορδανίδης και Brent Petways δεν φαίνονται, γιατί εκείνη την ώρα ήταν εν πτήση και τραβούσαν τις φωτογραφίες!

    http://pixtale.net/2013/12/how-our-world-would-look-if-you-were-a-bird/

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Jordan και ο Petway στην ίδια πρόταση;;; Γεια σου Αλέξη με τα ωραία σου

      Διαγραφή
    2. Φυσικά και δεν συγκρίνονται. Αλλά, δεν είναι και οι δύο... αεροπορικές εταιρείες?

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    3. Ο Petway είναι μόνο αεροπορική εταιρία και τίποτ' άλλο. Αν έχεις την ευκαιρία να τον αντικαταστήσεις με τον Καϊμακόγλου, το κάνει σε ένα νανοδευτερόλεπτο.

      Ody

      Διαγραφή
    4. Και οι δύο αεροπορικές, αναμφισβήτητα: ο ένας όμως Ντέλτα και ο άλλος Αιρ Μπαχάλ.

      Διαγραφή
    5. Δεν νομίζω ότι αμφισβητεί κανείς τις διαφορές αυτών των παικτών, που είναι μεγαλύτερες από αυτές τις Bayern με τον ΟΣΦΠ στο ποδόσφαιρο (γρήγορα πιπέρι στο στόμα). Αλλά αυτό το σχόλιο κατατάσσεται στα (Χ) και (Μ), οπότε είναι ξεκάθαρη η πρόθεση μου, και (σε μερικούς) ο λόγος που το έγραψα έτσι, πάντα σε σχέση με τον σύνδεσμο. Εξάλλου και οι δύο παίκτες έχουν ονόματα που ταιριάζουν για ... αεροπορικές εταιρίες, ενώ τί να έβαζα π.χ. Air Gist ή Gist Air (που δυστυχώς δεν ταιριάζει τόσο καλά)?

      Πάντως είναι αξιοθαύμαστη η ικανότητα (ή αν θέλετε, τυπικό χαρακτηριστικό) του Έλληνα να στέκεται και να χαλάει φαιά ουσία σε τέτοιες λεπτομέρειες, βλέποντας ΠΑΝΤΟΤΕ το δέντρο και χάνοντας ολόκληρο το δάσος! (Σ)

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  26. εμενα γιατι δεν μου αρεσει ο βουγιουκας σαν παικτης ? θα τον επαιρνα μονο και μονο επειδη ειναι ελληνας . εαν ηταν ξενος ουτε καν θα τον κοιτουσα . ναι εχει αναγκη ο παο απο ποστ παιχνιδι , ναι ο βουγιουκας εχει ποστ , ναι οι εποχες εχουν αλλαξει αλλα μου καθεται καπως να ακουω οτι ο βουγιουκας ειναι λιρα εκατο και ο,τι πρεπει για τον παο . εν πασει περιπτωσει προτιμω τον σοφο με τις αδυναμιες του και ηταν μεγα λαθος που τον διωξανε .
    υ.γ. αυτος ο μπατιστ ποσα χρονια πρεπει να παιξει στην ελλαδα για να παρει ελληνικο διαβατηριο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω οτι σε 5 χρονια μπορει να παρει διαβατηριο οποτε δεν θα μας τρωει θεση ξενου. Υπομονη λοιπον. Συμφωνω οτι ο Βουγιουκας δεν ειναι ο παιχτης σουπερ μεταγραφη απο το ΝΒΑ που ηρθε να σωσει την ομαδα. Τον ξερουμε ποιος ειναι. Εχει συγκεκριμενο τροπο παιχνιδιου οπως και επισης συγκεκριμενες αδυναμιες που ηδη εχουμε αναφερει. παρολα αυτα οπως εχω ξαναπει οι Ελληνες σε καμια περιπτωση δεν μπαινουν στο ιδιο τσουβαλι με τους ξενους και εκει θα πρεπει να δοθει μεγαλη προσοχη τις κινησεις μας. Τον θελω στον Παναθηναικο καθως δεν τρωει θεση ξενου ενω εχει δυνατοτητες που μπορει να εκμεταλευτει ο προπονητης αλλα δεν θα πρεπει να σταματησουμε σε αυτον. Δυστυχως με Λασμε και Βουγιουκα δεν πας για Ευρωλιγκα, να πουμε τα πραγματα με το ονομα τους.
      Κώστας Β.

      Διαγραφή
    2. νομιζω οτι ο βουγιουκας δεν ειναι τοσο ευαλωτος με τα φαουλ.. ειναι πιο σταθερος και κανει πανω κατω οτι και ο σοφο.. οκ δεν ειναι μπουλντοζα αλλα την δουλεια του την κανει.
      Λιρα 100 ειναι με δεδομενα τα χρηματα που διαθετουν οι ελληνικες ομαδες, οπως ειπες ειναι ελληνας αρα δεν πιανει θεση ξενου.. μεγαλο + αυτο, και με τον σοφο ναι.. εκανε λαθος ο κοουτς. Ο σοφο μεχρι να ερθει ο λασμε ειχε προλαβει να ισοπεδωσει ουκ ολιγες αμυνες.. ειδικα την ρεαλ ο σοφο με τον αρχηγο θα την επαιρναν μονοι τους!!! αλλα καπου εκει αρχισε να χανει τον χρονο του στο παρκε.. πονεμενες ιστοριες, ας ειναι καλα το δογμα αμυνα αμυνα αμυνα

      Διαγραφή
    3. οκ το ακούσαμε και αυτό ότι ο σοφο θα έπαιρνε τη ρεαλ...

      Διαγραφή
    4. Η Ρεαλ τοτε ειχε ανυπαρκτο παιχνιδι στη ρακετα. Βασικα επαιζε με drive και παιχνιδι περιφερειακο. Σε καμια περιπτωση ο Μιροτιτς η ο Μπεγκιτς δεν μπορουσε να ανταγωνιστει τον Σχορτσιανιτη. Δεν λεω οτι ο Σχορτσιανιτης ειναι ο σουπερ παιχτης αλλα σε συγκεκριμενα παιχνιδια μπορει να ειναι καταλυτικος οταν η αντιπαλη ομαδα δεν εχει παιχτες αντιδοτο. Γι αυτο εξαλλου και τους κερδισαμε σε ρυθμους προπονησης.
      Κωστας Β.

      Διαγραφή
    5. Ως τρίτος ο Βουγιούκας δεν είναι, όλοι θυμόμαστε ότι ήρθε ως τρίτος στον Παναθηναϊκό και πέρασε σχετικά χαλαρά το τότε καλύτερο "5" της Ευρώπης για τον οποίο είχε δαπανηθεί αστρονομικό πόσο, μάλιστα.

      Ριμπάουντ μπορεί να μην παίρνει με τίποτα (όπως είπε και ο Chris αν τα έκανε αυτά δεν θα έπαιζε Ευρώπη-για αυτό και τον προστατεύεις σε αυτό το τομέα με αντίστοιχους παίχτες όταν βρίσκεται στην 5αδα) αλλά και δυνατός είναι και φάουλ κερδίζει συνέχεια και εκπληκτικό pivot έχει και 70%+ στις βολές, προσωπικά με 700k δεν με χαλάει καθόλου.

      Αλλά ναι το βάρος πρέπει να πέσει εντελώς στο 1! Με τουλάχιστον 2 ελεύσεις με παρόν και μέλλον.

      Διαγραφή
  27. Υποτίθεται ότι η υπόθεση του Ράιτ είναι τελειωμένη.
    Έχουν συμφωνήσει οι ομάδες, η Μπάμπεργκ ψάχνει αντικαταστάτη και ο παίκτης αναμενόταν στην Ελλάδα Δευτέρα ή Τρίτη μετά το τελευταίο ματς της γερμανικής λίγκας. Τώρα διαβάζουμε ότι θα παίξει και στο ματς του Eurocup και μετά θα έρθει στην Ελλάδα.
    Αφού όλα είναι τελειωμένα, γιατί να παίξει κι άλλο ματς; Γιατί ο ΠΑΟ, αφού έχει συμφωνήσει με τους Γερμανούς, ρισκάρει έναν τραυματισμό του παίκτη; Γιατί διακινδυνεύει να την πατήσει και να ψάχνει από την αρχή;
    Μήπως, τελικά, δεν είναι κλεισμένη η υπόθεση; Μήπως περιμένουν κάτι άλλο στον ΠΑΟ; Και τι είναι αυτό; Κάποιον άλλο παίκτη; Και ποιος μπορεί να είναι αυτός;
    Ή μήπως περιμένουν το αποτέλεσμα του ματς της Πέμπτης; Και τι μπορεί να αλλάξει στον σχεδιασμό της ομάδας μια νίκη ή μια ήττα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμιζει την ιστορια του Φωτση με την Αρμανι.

      Μου μυριζει cashflow problem αυτη η υποθεση.

      Διαγραφή
    2. Ελπιζω να βγεις αληθινος και παρουμε καποιον αλλο παικτη 77! Αμην.

      Κώστας Β.

      Διαγραφή
    3. Ωραίοι προβληματισμοί @77 αλλά για μένα η συμφωνία μοιάζει κλεισμένη, μετά και το χθεσινό tweet του Ραητ.

      BFANATIC

      Διαγραφή
    4. Μἠπως διαβάζουν Hoopfellas στον ΠΑΟ?

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    5. bfanatic απο οτι φαινεται τπτ δεν ειναι οριστικο ακομη.Η οι γερμανοι θελουν παραπανω λεφτα ή εμεις ψαχνομαστε.

      Διαγραφή
    6. Ακουσα τις δηλωσεις του Φλεμινγκ για το αυριανο παιγνιδι με τη Σασσαρι. Ειπε πως περιμενει απο τονΡαιτ να ειναι συγκεντρωμενος στο παιγνιδι αυτο και σαν να εδειχνε ελαφρα ενοχλημενος χωρις να πει κατι παραπανω.

      Διαγραφή
  28. ο καιμακογλου ειναι παιχτης με μεγαλη καρδια και δουλευταρας. ηταν γνωστο πριν ερθει οτι ηταν ο ολυμπιακος αλλα οσο επαιξε σε εμας τα εδωσε ολα για την ομαδα. και τρεφει μεγαλη ευγνωμοσυνη για τον παναθηναικο απο συνεντευξεις του που ειχα δει παντα παρακολουθουσε και ευχοταν τα καλυτερα στην ομαδα. αυτο ειναι το πιο σημαντικο και αυτος ειναι ο λογος που και να παει στον ολυμπιακο δεν θα τον κακολογησει κανεις οπως καποιους αλλους αχαριστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα Jim και φίλοι,
    Έχω σχεδόν 1 χρόνο να γράψω αλλά παρακολουθώ πάντα το μπλόγκ σου.
    Α. Καλός ο προγραμματισμός για του χρόνου αλλά δε μου κάθεται για δυό λόγους:
    1) Μοιάζει με επικήδειο (για φέτος).
    2) Ξενερώνει τους υπό αμφισβήτηση (Λουκάς) και τους στερεί κάθε κίνητρο/ελπίδα. Βέβαια ίσως κάποιοι πουν πως η απειλή αντικατάστασης θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά - εγώ αμφιβάλω γιατί δεν πιστεύω σ΄αυτή τη λογική.
    Β. Δεν κατάλαβα τον κόουτς το καλοκαίρι με τη μη αντικατάσταση του Σόφο. Συμφωνώ με τη μη ανανέωση Σόφο με την απαραίτητη προϋπόθεση της ευθείας αντικατάστασής του. Προσπάθησε αντ' αυτού να λύσει το πρόβλημα με αλχημείες και όχι στρέητ. Εξηγώ:
    Ναι, αν μπορούσε να φέρει τον Ιαν θα ήταν η κίνηση κατανοητή, λογική και πιθανόν οριακά ικανοποιητική (μοιάζει να μην έχει σπίρτο - αργός και σε κάθε περίπτωση μη δυναμικός 7φουτερ, αλλά δεν τον απορρίπτεις ελαφρά τη καρδία/μονοκοντυλιά).
    Προσωπικά, αν είχα στόχο την Ευρωλίγκα - έστω ως αουσάιντερ, πιστεύω ότι θα έπρεπε να έχω ένα ροτέισον 10 παικτών και όποιους 2-4 χαμηλότερου επιπέδου επιπλέον για 12/14άδα. Ήτοι δύο λειτουργικά δίδυμα στους ψηλούς. Το ένα δίδυμο (Γκιστ-Λάσμε) είναι δεδομένο, έστω με τους περιορισμούς του (έλειψη ποστ), αφου το μασκαρεύεις πχ με 3άρι της πεντάδας αυτής το Ματσιούλις και Μήτσο ή Ούκιτς (να έχει η 5άδα και 2ο ποστ παίκτη).
    Το άλλο δίδυμο ψηλών - 4άρι ο Φώτσης - γίνεται λειτουργικό με έναν παίκτη δυνατό και, αν όχι γρήγορο, τουλάχιστον δυναμικό και με νεύρο σε άμυνα κι επίθεση. Θα μου έκανε μια χαρά ο Ντόρσευ, ο Τζαβάι και ο Μάριτς. Πιστεύω δε οτι ο Ζοτς "τον αδίκησε" τον Άλεκς κατά κάποιον τρόπο και πως, στον φετεινό Παναθηναικό, θα κούμπωνε μια χαρά σαν ζευγάρι με τον Φώτση.
    Θα έκανα δε τα πάντα να κρατούσα για έναν ακόμα χρόνο σαν 5ο ψηλό τον Κώστα τον Τσαρτσαρή, τον γεννημένο νικήτή Κώστα - αντί του θλιβερού Μπατιστ - που θα παρείχε ασφάλεια στην ομάδα σε κάθε περίπτωση (και θα τον συντηρούσα ξεκούραστο, μα έτοιμο - μέσα απο τους εγχώριους αγώνες).
    Γ. Κατά τ' άλλα:
    Αναγνωρίζω την ψυχή και την παληκαριά του Καιμακόγλου αλλά δεν θα τον υπέγραφα πάλι στον ΠΑΟ στα 31 του γιατί πιστεύω πως η ουσία του παιγχνιδιού του Καϊ χάνεται με έστω 1-2 κλικ πιο κάτω σε ταχύτητα κι ενέργεια. Δεν είναι το ίδιο μέγεθος παίκτη όπως πχ ο Μήτσος ή ο Τσάρι που σου αρκεί το μυαλό κι η εμπειρία, είναι μικρότερο μέγεθος.
    Για τα γκάρντ δεν είναι η ώρα σ' αυτό το άρθρο.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τα μεγαλύτερα κρέατα που έχουν παίξει μπάσκετ στον Παναθηναϊκό και γενικά στην Ευρώπη ο Μάρτις, δεν τον αδίκησε καθόλου ο Ζοτς και χάρη του έκανε. Αν πας για ξένο και οk θεωρείς τον Ίαν ξενέρωτο ο μοναδικός παίχτης που πας είναι ο Hendrix (εκτός αν ο Jim ο αρχισκάουτερ έχει καμιά καλύτερη επιλογή από τους ήδη γνωστούς μας! ;D).

      Διαγραφή
    2. Nα λες παλι καλα που δεν εμεινε ο κωστας.. εφυγε με το κεφαλι ψηλα , γιατι ποιος ξερει αν θα λεγαμε τα ιδια και για αυτον οπως λεμε για τον μπατιστ.. να μην σου θυμισω τι λεγανε την προηγουμενη χρονια οι περισσοτεροι... οποτε σωστα εκανε.
      Για τον μαριτς θα συμφωνησω με τον φιλο απο πανω.. με μια καλη χρονια στην παρτιζαν εβγαλε και αυτος μεγαλα συμβολαια.

      Διαγραφή
  30. Θα είναι έγκλημα αν ο Παναθηναϊκός δεν ξαναπάρει και τους 2! Για Βουγιούκα έγραψα παραπάνω.

    Ψηφίζω ΝΑΙ Καϊμακόγλου στη θέση του Ματσιούλης, ναι είναι ψυχάρα, κλπ, κλπ, αλλά έτσι μένει χώρος ΚΑΙ για τον Γιάνκοβιτς. Δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί σε μία ομάδα, αν και του χρόνου είναι μεταξύ εξέδρας και Α1 ο Γιάνκοβιτς, το έχασε το τραίνο...Ο οποίος με τον ανταγωνισμό που υπάρχει στη θέση του δεν θα βρίσκει θέση ούτε στην εθνική αν δεν εξελίξει και άλλους τομείς του παιχνιδιού του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιδιο στυλ παιχτες Καιμακογλου με Ματσιουλις...αλλα γιατι να παρεις ακομα εναν 30+ στην ομαδα...με προβληματιζει ομως αυτο που ειπες για τον Βλαντο..Για μενα, καθαρα για συναισθηματικους λογους, κανενας απο τους 2 στην ομαδα γιατι οταν η ομαδα τους χρειαστηκε αυτοι απαντησαν οτι τα χρονια τους στο μπασκετ δεν ειναι πολλα γι αυτο πανε για τα λεφτα στη ρωσσια....Για μενα ας κανει την υπερβαση ο Γιαννακοπουλος και να φερει στην ομαδα τον Paul Davis της Κιμκι..κατα τη γνωμη μου ο πιο καλος ψηλος στην Ευρωπη

      Διαγραφή
    2. Ο καλά εσύ τον σήκωσες τον πήχη πολύ ψηλά με Paul Davis, μακάρι! :)

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ 1000% με Danilovic. Γνωρίζουμε τι ισχύει με το συμβόλαιο του Paul Davis?
      jpg13

      Διαγραφή
  31. Για όσους από εσάς είναι στην τσίτα λόγω του αγώνα της Πέμπτης, χαλαρώστε και απολαύστε!

    http://www.sport-fm.gr/article/You-know-ntaksei/751232

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Την υπόθεση Βουγιούκα την έχουμε συζητήσει πολύ..Είναι σίγουρα παίκτης τον οποίο έχει ανάγκη ο Πάο και μιλάω για τώρα...Μακάρι να μπορούσε να τον φέρει σήμερα κιόλας,αλλά φαίνεται πως ο χειρισμός στη θέση 5 μόνο έξυπνος δεν ήταν.
    Τώρα για Καιμακόγλου στον Όσφπ....Δε μπορούμε να πούμε κάτι,αν δε δούμε και τη διαμόρφωση του ρόστερ των ερυθρολεύκων(όπως και για τους πράσινους ισχύει το ίδιο,απλά θεωρητικά με τις ίδιες αρχές παιχνιδιού ο Ίαν είναι ότι πρέπει για να αποτελέσει τον ποστ σέντερ σου).
    Αυτό που χαρακτηρίζει τον παίκτη είναι το σκληρό προφίλ του και η κατάρτιση του σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού όντας ένας αρκετά ολοκληρωμένος παίκτης που μπορεί να λειτουργήσει σαν stretch-4,να πάρει μπάλες χαμηλά με πλάτη,να βάλει τη μπάλα κάτω και να μπει στο καλάθι,να παίξει άμυνα με δύναμη και σκληράδα μακριά από το καλάθι ή και κοντά.Αυτό που δεδομένα του λείπει είναι η αθλητικότητα-ύψος για τη θέση που τον "μικραίνουν" και η καθαρή,φυσική δύναμη(βλ.Άντιτς)....
    Γι'αυτό και εξαρτάται καθαρά από το ποια πρόθεση θα έχει ο κόουτς για τη στελέχωση της θέσης.Για παράδειγμα,φέτος με την ύπαρξη Πρίντεζη,ο Μπαρτζώκας πήγε καθαρά για παίκτη που αποτελεί athletic monster,με φοβερό άλμα και αθλητικά προσόντα όπως ο Πέτγουει.Με την υπογραφή και του Μουν για να τον αντικαταστήσει,δείχνει αυτό να αποτελούσε καθαρά συνειδητή επιλογή-άποψη για τον 2ο παίκτη της θέσης θέλοντας να δώσει πιο αθλητικό ύφος στην frontcourt του και να ματσάρει τους αντίστοιχους παίκτες του αιωνίου αντιπάλου.
    Συνεπώς,προφανώς σε έναν τέτοιο σχεδιασμό,παίκτης σαν τον Καιμάκ μάλλον δεν χωράει.Και δεν λέω ότι έστω και με αυτό τον σχεδιασμό στο μυαλό σου θα προτιμήσεις τον Πέτγουει,προφανώς και αν έχεις να διαλέξεις ανάμεσα στους 2 δίχως άλλα κριτήρια θα πάρεις τον Έλληνα φόργουορντ,αλλά εδώ μπαίνουν και τα οικονομικά ΄στη μέση...
    Παρακολουθώντας εν γένει την τάση σπατάλης από τις 2 ομάδες,και υπό το πρίσμα παραμονής του Πρίντεζη,βλέπω πολύ δύσκολο να δαπανώνται τόσα χρήματα για το δεύτερο 4άρι σου(ακόμα κι αν είναι τα... μισά από όσα παίρνει τώρα) τη στιγμή που ο Όσφπ μάλιστα δείχνει τη διάθεση να επενδύσει σε νέους παίκτες και να τζογάρει με "λαχεία".Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν ήδη στο ρόστερ οι Αγραβάνης,και ακόμα και ο πιο light Παπαπέτρου.
    * Eπειδή πλέον τα 4άρια με πολύ αξιόπιστο σουτ από μακριά τείνουν από μόδα να γίνουν...κανόνας, θεωρώ καλή περίπτωση τον Λιούνεν(αν τον λέω καλά) της Καντού,ο οποίος διαθέτει εξαρετικό 3ποντο και διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι(στοιχεία που μπορούν θαρρώ να τον θέσουν μέλος μια ομάδας πρωταθλητισμού όπως οι δικές μας-οι οποίες τα "ψάχνουν" πολύ πλέον τα λαβράκια-βλ. Λοτζέσκι,Κάρι,Λάσμε κλπ..).
    *Ομοίως τώρα,ένας παίκτης με καλή ηλικία για τη θέση και ανοδική πορεία σαν 5άρι είναι ο Στίματς που μου αρέσει πολύ.Ψηλός και δυνατός,έχει σχετικά γρήγορες αντιδράσεις για το ύψος του,φοβερός ριμπάουντερ(με τέτοιο μπόι και χέρια..),ποστάρει αρκετά(αν βελτιώσει την τεχνική του στο παιχνίδι με πλάτη μπορεί να ανέβει πολύ σαν παίκτης) και εχει πολύ καλή επαφή με το καλάθι γενικά.Τον θεωρώ ως μια πολύ καλή περίπτωση sevenfooter που αποτελεί και ημι-επένδυση και μπορεί να σου δώσει λύσεις στην post offense.
    *** Τον Όντομ πώς τον βλέπετε? Καταρχάς μια και δεν είμαι τόσο μυημένος στα ΝΒΑικά, για τι θέση πάει στην Ευρώπη πλέον(και στην ηλικία που είναι)? Εντάξει...τώρα σαν διαχείριση και σχεδιασμό αυτή η ομάδα τι να πούμε...Χειρότερη και από το coaching της! Σε θέσεις που δεν έχει τόσο σοβαρό πρόβλημα πάει και παίρνει έναν τέτοιο παίκτη.Πάντως είναι από τις περιπτώσεις νομίζω που η ομάδα είναι τόσο χάλια που ένας παίκτης με αυτό το status μπορεί να την σπρώξει και να της δώσει μια ώθηση στο -ομολογουμένως- τσιρκομπάσκετ που παίζει.
    ****Θέλω να δω αν θα τελειώσει η υπόθεση Ράιτ για τον Πάο για να τη σχολιάσω..Για μένα ανεξήγητη προσθήκη,κακή πρώτη γνώμη(αν τελικά γίνει)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος και πραγματικα απορω σαν τι θα τον παρουν τον ραιτ.. μαλλον για την θεση του ουκιτς??? + να κατεβαζει μπαλες?? αλλα και παλι δεν μπορει να παιξει το πικ οποτε με εξω τον διαμαντιδη τι θα κανει?? θα παιξουμε γρηγορο μπασκετ?? μονο εκει μπορω να τον φανταστω.. αλλιως σε σχηματα με παππα +ραιτ 'η καρυ ραιτ οποτε οπως ειπε θα εχει την θεση του ουκιτς...
      Νομιζω οτι ο κοουτς παει για τα ευκολα και σιγουρα.. παιρνουμε ενα παιχτη του 5 αλλα παιζει παντα στο 5... μακαρι να ερθει και να κανει παπαδες.. για αυτο ρωτουσα την κατασταση του, αλλα απ οτι εχω διαβασει δεν εχει βελτιωσει κατι!! ουτε σουτ ουτε τις ικανοτητες οργανωσης στο μισο γηπεδο..

      Διαγραφή
    2. Ανεξηγητη προσθηκη ο Ραιτ μαλλον οχι.

      Ο Πεδουλακης τον ηθελε απο το καλοκαιρι του 2012 στον Παναθηναϊκο, απλα τοτε ο Ραιτ αρνηθηκε την προταση γιατι η Σπαρτακ του εδινε περισσοτερα λεφτα.

      Διαγραφή
  33. Έχω δει κάποια βιντεάκια του Ράιτ και έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι τέτοιο μπουκαδόρο παίκτη με γρήγορα πόδια, να διασπάει άμυνες δεν έχουμε στον Παο.
    Κι αν μου πείτε για τον Παππά, έτσι υποτίθεται ότι είχε έρθει το καλοκαίρι από τον Πανιώνιο. Μόνο στο ματς με Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι το έδειξε. Μετά τον τραυματισμό του(μάλλον είναι οιο σοβαρός απ'οτι είπαν ή κάτι κρύβουν όπως με τον περσινό του Διαμαντίδη)
    Εσύ Peri γιατί είσαι τόσο αρνητικός?

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοth η αρνητική μου πρώτη εντύπωση δεν έχει να κάνει με την ποιότητα του παίκτη αλλά με το τι δουλειά έχει να κάνει στον Παναθηναικό.
      Πρώτον,δεν είναι καλός σουτέρ 3π. που σημαίνει ότι οι άμυνες έχουν τη δυνατότητα να στείλουν περισσότερες βοήθειες στους υπόλοιπους παίκτες και να βραχυκυκλώσουν την ήδη στατική επίθεση των πρασίνων.
      Δεύτερον,δεν είναι τόσο καλός οργανωτής καθαρά μισού γηπέδου και πικ ν ρολ.Δηλαδή,δεν μπορείς να πεις "Τώρα ξεκουράζω τον ΔΔ και βάζω τον Ράιτ να στήσει εξίσου ώριμα και αποτελεσματικά μια επίθεση".
      Τρίτον,δεν μπορώ να καταλάβω το τι ρόλο θα έχει και πώς μπορεί να μπει στο rotation του Παναθηναικού.Δηλαδή,ΟΚ,λογικά είναι ο καλύτερος μπουκαδόρος στην ομάδα αλλά έχεις ήδη 2 παίκτες που θεωρητικά μπορούν να την κάνουν αυτή τη δουλειά(παρότι έχουν πολύ πιο αργό πρώτο βήμα) και να σου δώσουν τέτοιους πόντους.Ο Ράιτ είναι παίκτης που θα ξεδιπλώσει τις αρετές του σε ανοιχτό γήπεδο,σε up tempo,σε μια πιο open-mind επίθεση,όχι τόσο αυστηρά στρωμένη κάτω από συγκεκριμένους κανόνες.Κρίνοντας από το γεγονός ότι ακούστηκε γερά ο παίκτης μετά το κάζο της Μάλαγα(όπου σαφέστατα έλειπαν τα defensive stops και η ισορροπία στο τρανζίσιον) σημαίνει ότι ο Πεδουλάκης έδωσε προτεραιότητα στο κομμάτι της άμυνας για την επιλογή παίκτη.Ο Ράιτ μπορεί να βγάλει ενέργεια σαφέστατα και να πιέσει στην άμυνα,αλλά είναι ο ιδανικός για να αποτελέσει τον αμυντικό σου εξολοθρευτή αν αυτό ψάχνεις?
      Φυσικά πολύ σημαντική είναι και η ισορροπία στη διαχείριση του ρόστερ.Δηλαδή δε μπορώ να δεχτώ ότι θα θάψεις στεγνά τον Παππά,ή θα έχεις έναν παίκτη που αμείβεται με 800.000 και κάνει τη γλάστρα..

      Περιμένω κι εγώ να δω αν θα ολοκληρωθεί η κίνηση και εννοείται κρατάω πολλές πισινές,άλλωστε αυτά που είπα αποτελούν καθαρά προσωπική άποψη.Ίσως ο Άρτζι κοιτάει να βάλει κάτι νέο στο παιχνίδι της ομάδας μέσω αιφνιδιασμών?Μου φαίνεται και λίγο περίεργο γιατί υπήρχαν ήδη υλικά για να το πράξει αυτό.Εκ πρώτης όψεως δε βλέπω ο Ράιτ να έχει στοιχεία που χρειάζεται άμεσα ο Πάο(οργανωτικές ικανότητες,defensive stopper,καλό σουτάκι για αποσυμφόρηση της επίθεσης).Πάντως ποτέ δεν ξέρεις....μια πρώτη ιδέα που μου έρχεται και αφορά 4άδα Ράιτ-Μπράμου,Γκιστ,Λάσμε μπορεί να βγάλει τέτοια ενέργεια στα μετόπισθεν που να σε πνίξει,μπορεί να δώσει κάτι έξτρα στο παιχνίδι σου ξεκινώντας από το μότο-σήμα κατατεθέν σου,την άμυνα.

      Διαγραφή
    2. Tnx για την απάντηση, είναι φανερό ότι ο Παο χρειάζεται ένα παίκτη δημιουργικό και σίγουρα ο Χάκετ ήταν ιδανικός, αλλά στην Ελλάδα της κρίσης το budget είναι περιορισμένο.Ισως ένας παίκτης τύπου Κουκ να ήταν πιο απαραίτητος. Αλλά μην ξεχνάμε τι έγινα και πέρσι με τον Πέρκινς. Πάικτες που δεν πάιζουν άμυνα δεν τους γουστάρει ο Πεδουλακης(βλέπε Καπόνο)
      Με τον Τζέτερ τελικά τι έγινε?
      ΤΟν ήθελε η Φενέρ και μια Ιταλική.
      koth

      Διαγραφή
    3. Αν δεν πάρεις τον χ Χάκετ για να μην χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις σου, τότε πάσο και τουμπεκί ψιλοκομμένο. Αν δεν τον πάρεις προκειμένου να γίνεις αφεντικό και στην ΠΑΕ, είναι δικαίωμά σου αφού δική σου είναι η τσέπη, αλλά η μουρμούρα θα είναι δικαιολογημένη. Το φετινό καλοκαίρι είναι κομβικότατο για το μέλλον της ομάδας και απαιτούνται προσθήκες από το πάνω ράφι σε θέσεις-κλειδί, κακά τα ψέματα.

      Διαγραφή
    4. Να σαι καλά Koth...
      Για τον Τζέτερ είχα περίπου την ίδια άποψη που διατύπωσε και ο Τζιμ στο άρθρο του,είναι παίκτης που μπορεί να δώσει και μερικά οργανωτικά στοιχεία,καλός και κοντρολαρισμένος επιθετικά αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ο αμυντικός που θέλει η ομάδα,που έχει ανάγκη από δυνατό και γρήγορο περιφερειακό αμυντικό.Έχει το πακέτο μπροστά αλλά όχι τόσο πίσω.Αναγκαστικά όμως κάπως πρέπει να προχωρήσεις..Δεν έχω ακούσει τίποτα για το τι γίνεται με την περίπτωση του....
      Αυτό που είπες για Παππά ισχύει μέχρι ενός σημείου αρκετά,μιας και ο παίκτης δεν δείχνει να δείνει σταθερά και άφοβα εκείνους τους πόντους,ενώ έχει προβλήματα στο να φτιάξει παιχνίδι και να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα.
      Εσύ θα ήθελες να δεις τον Άρτζι να ρισκάρει και να του δίνει λεπτά(ειδικά με τέτοιον Ούκιτς)
      ή προτιμάς παροπλισμό του και απόκτηση παίκτη?

      Διαγραφή
    5. Γεια σου Περι.
      Εγώ θα ήθελα ένα ηλεκτροσόκ, όπως έγινε πέρσι με την προσθήκη Κάρι στο τέλος του πρωταθλήματος που μας ανέβασε ένα κλικ. Έπαιξε βέβαια ρόλο και το ξεφούσκωμα του Ολυμπιακού.
      Παρατηρούσα τα στατιστικά του Ραιτ στη Μπαμπεργκ στην πρώτη φάση της Euroleague και σε 3 παιχνίδια είχε 6-7 ασίστ ανά αγώνα(τα 2 με Ζαλγκίρις και με Εφες)
      Το ότι δεν σουτάρει τρίποντο δεν είναι κατ' ανάγκη κακό μιας και βαράμε πολλά τρίποντα(υπερβολική χρήση), Θα προτιμούσα μπασίμο και ασίστ για δίποντο ή τελείωμα κοντα στο καλάθι.
      Η ταχύτητα του είναι προσόν που λείπει από την ομάδα.

      'Οσον αφορά τον Παππά δείχνει ένα κλικ πιο πίσω απ' ότι στην αρχή της περιόδου, δεν πατάει καλά, δεν κάνει τα γνωστά μπασίματα με σπάσιμο μέσης, καλάθι και φαούλ.
      Είχα ακούσει ότι ο τραυματισμός του είχε προέλθει από ένα στοίχημα που έιχε βάλει με συμπαίκτη του στην προπόνηση.

      Ξέρεις κάτι σχετικό?
      Όσο για τον Ούκιτς ασ μην μιλήσω, παίζουμε με μείον ένα παίκτη επιθετικά

      Koth

      Διαγραφή
    6. Aλήθεια?Χαχα... Όχι,πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο. :P
      Καλά η περσινή περιφέρεια δεν ανέπνεε καν,ο Κάρι ήταν απίστευτο οξυγόνο.
      Για το "ηλεκτροσόκ" που γράφεις,αν και το θεωρώ ημίμετρο και ότι δεν θα έχει μακροχρόνια(για φέτος μιλώντας) ουσιαστικά αποτελέσματα,μου κάθεται πιο καλά σαν λύση ο Τζέτερ.
      Θέλω όμως να συνοψίσω σε 5-6 γραμμές τα κυριότερα που λείπουν από το ΡΟΣΤΕΡ του Πάο(όχι την ομάδα και τη λειτουργία της-τονίζω από το ρόστερ).
      α)Ψηλός με ποστ γκέιμ για να αναζωογονήσει την half-court offense της ομάδας
      β)Γκαρντ που θα οργανώσει σοβαρά μια επίθεση μισού γηπέδου,θα στήσει σωστά και ολοκληρωμένα ένα πικ ν ρολ κλπ.
      γ)(*με όλα τα θέματα του Ούκιτς..) Περιφερειακός που θα κολλήσει τα πόδια του αντιπάλου στο παρκέ,αμυντικός εξολοθρευτής στo backcourt.
      Με βάση αυτά λοιπόν,αν και ο κάθε Ράιτ ή Τζέτερ μπορεί να τονώσει εν γένει την ομάδα,νομίζω πως ο Πάο πρέπει να κινηθεί είτε σε τέτοια κατεύθυνση αν βρει κάτι ΄πραγματικά καλό ή απλά να μείνει ως έχει.Δηλαδή είτε αυτό το 5άρι(με κάποιον-ους να πληρώνουν το μάρμαρο) ή έναν γκαρντ που όντως να έχει σε επαρκή βαθμό τα παραπάνω κι όχι απλά να είναι καλός παίκτης σε κάτι.

      Διαγραφή
    7. περι ωραιος σε καθε ποστ εισαι στο μυαλο μου.. ο πεν ειπε επισης σωστα πραγματα, αυτο με τον παππα πρωτη φορα το ακουω.. ελπιζω να μην εβαλε με τον γκιστ για το καλητερο καρφωμα.. γιατι ηταν φυσικο να τραυματιστει!!! λολ

      Διαγραφή
    8. Peri δεν έχεις άδικο σε όσα λες για τον Ράιτ. Βεβαια για να έιμαστε αντικειμενικοί το δεν μπορεί να δημιουργήσει σαν τον διαμαντίδη δεν είναι και το πιο δυνατό επιχείρημα αφού κανείς δεν μπορεί να κάνει την δουλεία του 3D στο κομμάτι της δημιουργίας. Πόσο μάλλον οταν κάνεις ψώνια μεσα στη μέση της χρονίας.
      Δεν ξέρω τι σκέφτεται ο Πεδουλάκης, ίσως οτι σε μια σειρά 5 αγώνων ο Διαμαντίδης θα σκάσει ; Σίγουρα πρέπει να ανοίξει λίγο το rotation ενδεχομένως με περισσότερο Παππα.
      Σε κάθε περίπτωση πρέπει κάποιος στην ΚΑΕ να μας πει τι συμβαίνει με οτν Ούκιτς. Ο Πεδουλάκης δήλωσε 2 φορές οτι κάνει μια προπόνηση την εβδομάδα. Δεν μας είπε όμως ούτε γιατί συμβαίνει αυτό αλλα ούτε και για πόσο καιρό θα συνεχιστει! 1 μήνα; μέχρι το τέλος της σεζόν ; Είναι εμφανές πάντως οτι δεν πιστεύει καθόλου τον εαυτό του ο κροάτης

      Διαγραφή
  34. Με αφορμή κάποια σχόλια-απαντήσεις που έλαβα στο παρελθόν, σκέφτηκα να καθιερώσω μια σειρά από σύμβολα-χαρακτηρισμούς, όπως αυτά στα προγράμματα της ελληνικής τηλεόρασης, για να γίνεται σαφής η πρόθεση των σχολίων μου όταν θεωρώ ότι μπορεί να ερμηνευθούν λάθος. Έχουμε λοιπόν:


    (Σ) "Σοβαρό" σχόλιο, το οποίο δεν χωράει καμία αμφισβήτηση για το ύφος του (κατάλληλο για όλους).

    (Χ) "Χιουμοριστικό" σχόλιο, όταν πρόκειται για καθαρά αστειευόμενα σχόλια συνήθως για τα τεκταινόμενα στους χώρους της καλαθοσφαίρισης (κατάλληλο για όλους, αλλά με γονική συναίνεση, καθώς το σύμβολο δεν έχει σχέση με αυτό της τηλεόρασης για τις "ροζ" εκπομπές).

    (Ε) "Ειρωνικό" σχόλιο, ή εγγλέζικο χιούμορ, που αποτελεί σάτιρα καταστάσεων και γενικότερων αντιλλήψεων της καθημερινής ζωής. Με άλλα λόγια, "τρέξε να σωθείτε - τρομοκρατικό χτύπημα". Το συγκεκριμένο σχόλιο είναι αυστηρά ακατάλληλο για ανηλίκους (στα χρόνια ή πνευματικά) και αφορά μόνο ειδικές περιπτώσεις.

    Τα συμβολάκια αυτά θα συνοδεύουν όποιο σχόλιο μου θεωρώ ότι το απαιτεί. Το σύμβολο μπορεί να είναι στην αρχή του σχολίου ή στο τέλος μιας προτάσεως ή παραγράφου, ανάλογα με την περίπτωση.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συνχωρεσε με αν το εχεις εξηγησει καπου και δεν το εχω δει.. αλλα γιατι ενω εισαι γραμμενος με τον κυνικο πρεπει να υπογραφεις κιολας σαν αλεξης???

      Διαγραφή
    2. Πράγματι, δεν το έχω εξηγήσει κάπου αυτό, αλλά δεν υπάρχει και κανένα μυστήριο. Απλά, αφενός το Διογένης ο Κυνικός είναι παρατσούκλι (ή ... σήμα κατατεθέν αν θέλετε), αφετέρου το πραγματικό μου όνομα είναι Αλέξης, και υπήρχε κίνδυνος να νομίσει κάποιος (και με το δίκιο του βέβαια) ότι λέγομαι Διογένης και πρόσθεσα στο τέλος το Κυνικός, που ταιρίαζει στον επώνυμο αρχαίο. Εξάλλου, δεν με εξίταρε ιδιαίτερα να έχω αντί του Διογένης ο Κυνικός, απλά το όνομα Αλέξης στο τίτλο των σχολίων, οπότε και με δεδομένο ότι πολλοί σχολιαστές στον ιστοχώρο αυτό υπογράφουν στο τέλος, θεώρησα πιό λογικό να τα βάζω έτσι.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    3. Στα συμβολάκια χθες, ξέχασα να προσθέσω και το παρακάτω:

      (Μ) "Μορφωτικό" σχόλιο, που αφορά τα σχόλια που προσφέρουν και κάτι στον αναγνώστη, είτε με τη μορφή συγκεκριμένων γνώσεων, είτε με τη μορφή απόψεων, αλλά και σύνδεσμοι με υλικό, που μπορεί να είναι χρήσιμο, κατά κάποιον τρόπο, στον αναγνώστη (όπως π.χ. οι λίστες με ορισμούς καλαθοσφαίρισης που παρέθεσα στο παρελθόν).

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    4. Kai vale kai to L mprosta sths lalakies pou mporeis na les ...

      MANOS

      Διαγραφή
  35. paidia suggnwmh pou enoxlw gia 8ema ektos twn dikwn mas alla kati filarakia 3ekinhsan mia prospa8eia me ena blog me a8lhtika (basket,podosfairo,volley alla kai ola genika ta a8lhmata) se live stream kai skeftika na to grapsw edw mipws kai boreite na tous boh8hsete episkeptomenoi to blog tous pou einai : http://24livestream.blogspot.gr/
    Suggnwmh jim den 3erw an epitrepeis diafhmish allwn blog omws mia kai einai diaforetikou periexomenou de 8a se peiraze ,oxi oti se allh periptwsh 8a eixes problhma :P(Da best)

    Euxaristw paides ,
    Nikolas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. exei kai livakia korifi, kai an pianei ellinika prwtathlimata eisai top.. menw ektos opote psaxnw gia live streming.. na eisai kala

      Διαγραφή
    2. apo oti me exoun pei giati egw den kanw kati apla i8ela na tous sthri3w exei links apo ta ellhnika prwta8lhma pou ta travaei i kamera (podosfairo , polu pio spania basket alla alla apo to basket den to deixnoun pou8ena exw psa3ei padou gt pleon de ta travaei kamera) Padws des mou eipan oti ta deixnoun ola :)
      Nikolas

      Διαγραφή
  36. http://grantland.com/features/bill-simmons-breaks-down-the-2014-worst-nba-contracts/

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ιερεθουέλο referee sto derby. Pws sas fainetai ;

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o γαυρορήγας έκανε το θαύμα του πάλι.Όλοι γιούχα αύριο στο ΟΑΚΑ στην παράγκα του μπερτομέου.Δημήτρη χόρεψέ τους και φτιάξε δικιά σου λίγκα που θα παίζουν 50-50 αυστηρά.

      Διαγραφή
    2. 50-50 αυστηρα χαχαχαχαχαχχα..ειπε το μικρο χελωνακι..

      Διαγραφή
    3. Χαχαχαχαχαχαχα αρε ανωνυμε 1:52... πόσο σανό πια...

      Διαγραφή
    4. Δημητρη ζήτα ντόπινγκ κοντρόλ.Ξεμπρόστιασέ τους.

      Διαγραφή
    5. 3.35 εισαι τοσος εξυπνος που δεν καταλαβες οτι ο 1.52 υποδυεται τον οπαδο του Παναθηναικου.Ειναι δυνατον να λεει να κανουμε φασαρια στο ΟΑΚΑ ποιος σωφρον θα ελεγε κατι τετοιο.Επισης ο 4.06 ειναι το ιδιο τρολακι.

      Διαγραφή
  38. φρέσκο του τζιμ για λαμάρ όντομ

    http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=134881:odom-file-the-prestige&catid=266:euroland&Itemid=286

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ο Καιμακογλου παντως ειχε γραφτει στο all-star basket οτι σκοπευε να παντρευτει την κορη του προεδρου της Ουνιξ Καζαν..κ ειχε συμμετασχει κ στις συζητησεις με Τρινκιερι προκειμενου να κλεισει στην Ουνιξ..δε ξερω κατα ποσο ευκολο ειναι να αφησει τον πεθερο(?) στα κρυα του λουτρου κ να γυρισει Ελλαδα..αντε πες τη γυναικα την παιρνει μαζι του..θα πρεπει να του τα σκασουν χοντρα για να επαναπατριστει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τζιμ διαβάζοντας το πολυ ωραίο κείμενο στο euroland για όντομ σκέφτομαι πόσο καλά αυτός ο παίκτης σε αυτή την ηλικία θα μπορούσε να καλύψει το 5 στις ελληνικές ομάδες ειδικά στον ΠΑΟ. Μακριά χέρια, ταχύτητα, σουτ, σκληρή άμυνα. Χώρια ότι μπορεί να παίξει από το 3 μέχρι το 5 για πλάκα. Τον σκέφτομαι μαζί με Λάσμε Γκιστ..Βέβαια ο άνθρωπος έχει άλλα θέματα τώρα.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ, στο Mundobasket με τον Durant, τον θυμάμαι μέχρι και την μπάλα να κατεβάζει! ;)

      Διαγραφή
    2. Φιλε Μaνu,o συγκεκριμενος παικτης συμφωνα με αυτα που εχει δειξει σαν προσωπικοτητα και χαρακτηρας το μονο που θα μπορουσε να καλυψει σε ΠΑΟ,ΟΣΦΠ ειναι το πρωτο τραπεζι πιστα στα μπουζουκια και τα club της παραλιακης.
      Μεγαλος παικτης,αλλα τα εχι κανει πουτ@ν@....Θα μπορουσε να επαιζε ακομα πρωταγωνιστικο ρολο στο ΝΒΑ.

      Δημητρης Berkshire

      Διαγραφή
  41. «Κύριε Μάνο Παπαδόπουλε,

    Εκ μέρους της ομάδας της Μπαρτσελόνα, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε εσάς και όλους τους παίκτες και το επιτελείο της ομάδας για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Επίσης σας ευχόμαστε τα καλύτερα για την ομάδα σας στο μέλλον», αναφέρεται χαρακτηριστικά...



    Διάβασε περισσότερα στο: Συγχαρητήρια Μπαρτσελόνα σε Παναθηναϊκό! (pic) | gazzetta.gr
    Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Διαβάζοντας το άρθρο του Jim στο Euroland για τον Όντομ, μου ‘ρθαν στο νου οι παρακάτω στίχοι του Γιάννη Αγγελάκα :

    Αν δε χωράς μέσα σε μια άθλια πατρίδα
    Αν δε σου φτάνει μια ελπίδα τυφλή
    Αν δε χώρας μέσα σε μια ονειροπαγίδα
    Αν δε χώρας σε μια αγκαλιά φυλακή

    Τότε τι κρίμα, τι κρίμα, τι κρίμα
    παντού περισσεύεις και παντού ξεψυχάς
    Τότε τι κρίμα, τι κρίμα, τι κρίμα
    δεν χωράς πουθενά, δεν χωράς πουθενά

    Αν δε χωράς μέσα σ' εν' άνοστο αστείο
    Αν δε σου φτάνει μια σκληρή προσευχή
    Αν δε χωράς μέσα σ' ένα ψυχοπορνείο
    Αν δε χωράς σ' ένα σπασμένο κορμί

    Τότε τι κρίμα, τι κρίμα, τι κρίμα
    παντού περισσεύεις και παντού ξεψυχάς
    Τότε τι κρίμα, τι κρίμα, τι κρίμα
    δεν χώρας πουθενά, πουθενά, πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 77 θα εχεις ακουσει το αστειο που κυκλοφορει...Περνει ενας τυπος σε ραδιοφωνικο σταθμο και λεει:
      Αφιερωνω το ''δεν χωρας πουθενα'' στο....γεννητικο μου οργανο.

      Δημητρης Β

      Διαγραφή
    2. 77 έπεσες μέσα.. Πιο μέσα δε γίνεται..

      Διαγραφή
  43. Νομίζω ότι σιγά σιγά πρέπει να επικεντρωνόμαστε στο αυριανό μεγάλο παιχνίδι.
    Αν το παιχνίδι πάει στους γνωστούς αργούς ρυθμούς των τελευταίων αγώνων των δυο αιωνίων (σε λίγο αυτό θα τους ταιριάζει και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με το σερί που στις ευρωπαϊκές κατακτήσεις που έχουν κάνει) πιστεύω ότι τα δυο δίδυμα παικτών που θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο θα είναι Λάσμε - Ντάστον και Κάρι – Σλούκας. Αν πάει σε γρήγορο ρυθμό πιστεύω ότι η ομάδα μου θα έχει περισσότερες πιθανότητες νίκης. Εύχομαι να δούμε ένα ντέρμπι που θα καλύψει τις απαιτήσεις μας.
    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Παίδες καλησπέρα!
    Δυο λόγια και από μένα για Βουγιούκα και Ραιτ.
    1)Η περίπτωση Ραιτ θυμίζει λίγο την περίπτωση Γκιστ. Όλοι είχαμε τις ενστάσεις μας πριν την απόκτησή του, αλλά ο Πεδουλάκης επέμενε. Με τον Γκιστ δικαιώθηκε. Ας ελπίσουμε το ίδιο να συμβεί και τώρα.
    2)Πιστεύω ότι ο Ραιτ έρχεται ως αντιΟύκιτς. Χρειαζόμαστε έναν αμυντικό εξολοθρευτή και στην περιφέρεια. Το τρικ με τον Γκιστ στο αντίπαλο γκαρντ νομίζω πιάνει μόνο στον Ολυμπιακό. Με τις άλλες top ομάδες της Euroleague δεν μπορείς να παίξεις άμυνα μόνο με τέτοια τρικ.
    3)Έλεος με τον Βουγιούκα (χωρίς παρεξήγηση). Τον είδα και χτες στο Eurosport (Βαλένθια-Ουνικς) πως έχανε τα ριμπάουντ το ένα πίσω από το άλλο και με πιο κοντούς αντιπάλους. Ό,τι θα βάζει μπροστά (αν βάζει) θα το τρώει πίσω με άνεση. Τον είχαμε δύο χρόνια στον Παναθηναικό και δεν καταλαβαίνω το κόλλημα. Σιγά τις εμφανίσεις που έκανε. Άσε που πιστεύω ότι με Αρτζι θα τριτώσει το κακό (μετά τους Σοφο, Μαυροκεφαλίδη, θα χρυσοπληρώνουμε έναν ακόμα έλληνα ψηλό για να γυαλίζει τον πάγκο).
    4)Είδα το β ημίχρονο του ΠΑΟ-Κηφισιά και απογοητεύτηκα από τον Παππά. Ήμουν και εγώ ένας από τους πολλούς που διερωτόμουν γιατί δεν τον έβαζε ο κοουτς να παίξει έστω και λίγο. Ε με την Κηφισιά μου λύθηκαν οι απορίες. Όταν ο Παππάς έπαιρνε την μπάλα το πρώτο που σκεφτόταν ήταν η διείσδυση, ούτε πάσα ούτε κάποιο σύστημα. Όση ώρα τον είδα ούτε μία φορά δεν έσπασε την άμυνα της Κηφισιάς (φαντστείτε λοιπόν στην Ευρωλίγκα). Αφου, λοιπόν κρατούσε πόση ώρα την μπάλα στα χέρια του και έβλεπε ότι δεν μπορούσε να δισεισδύσει έδινε την μπάλα έξω και πάλι η επίθεση από την αρχή και με πολύ λιγότερο χρόνο. Σκέτη απογοήτευση δηλαδή.
    Αυτά τα ολίγα :-)
    Καλή μας απόλαυση και αυτή τη βδομάδα και να μαστε καλά να χαιρόμαστε το άθλημα που αγαπάμε.
    jpg13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, σηκώσαμε και μια Ευρωλίγκα με τον Βουγιούκα πρωταγωνιστή εκείνη την χρονιά, με πολύ καλά ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα στα πλέυ οφ. Μάλλον το λουκ του τον αδικεί γιατί σου μεταδίδει κάτι σε "πέρασε και δεν ακούμπησε", διαφορετικά μια χαρά παρουσία είχε στον Παναθηναϊκό. Τώρα, αν δεν τον θωρακίσεις και τον χρησιμοποιείς με τρόπο που τα μειονεκτήματά του ( βλ. πχ αμυντικό ριμπάουντ) κάνουν "μπαμ" ή του αναθέτεις ρόλου μεγαλύτερους από αυτούς που μπορεί να παίξει, τότε το πρόβλημα δεν είναι του Ιαν και του κάθε Ιαν.

      Διαγραφή
    2. Έχω πεί ότι είμαι προκατειλημμένος με τον Βουγιούκα, μπορεί δηλαδή να μην του αναγνωρίζω τα όποια προτερήματα ή προσφορά είχε αλλά όχι και πρωταγωνιστής!
      Σου παραθέτω τα στατιστικά του τη χρονιά 2010-2011 που πήραμε Ευρωλίγκα σύμφωνα με το επίσημο σαιτ:
      http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?gamecode=189&pcode=TFX&seasoncode=E2010
      Σαν να πέρασε και να μην ακούμπησε.
      jpg13

      Διαγραφή
  45. με αφορμή αυτό που ανέβασες μόλις τζιμ στο facebook, δε θα ήταν ο κρις ντούχον (που δε πάει ιταλία τελικά) μια πολύ καλή επιλογή για τον παναθηναϊκό?

    Saras13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σε όλους..

      Saras θα ήταν σούπερ, όχι απλά καλή επιλογή, για τα θέλω του Παναθηναϊκού εάν δεν υπήρχαν τα ερωτηματικά σχετικά με την κατάσταση του μετά το περυσινό ατύχημα. Τα μεγάλα κλαμπς δε ρισκάρουν έτσι φίλε.. Σε διαφορετική περίπτωση -όπως γράφω και στο Facebook- δε θα "έπαιζε" για Ευρώπη τώρα. Όμως μόνο σαν σκέψη θα ήταν ταμάμ δίπλα στον Διαμαντίδη. Και στον Ολυμπιακό θα κολλούσε επίσης. Είναι σπουδαίο πόιντ..

      Διαγραφή
  46. Και εδω ο ουκιτς παραδεχεται τα χαλια του...

    http://www.sport24.gr/Basket/Euroleague/eb_athlete_blogs/eb_roko_leini_ukic/apla_panathhnaikos-olympiakos.2651155.html

    Δεν μπορει να προπονηθει...Το εχω πει και το ξαναλεω...Χωρις αποχη τουλαχιστον 2 μηνων ο ουκιτς αυτος θα ειναι...Λοιπον με τον ραιτ καιρος ειναι ο ουκιτς να παει απο εκει που ηρθε...

    Οσο για το αυριανο ματς...
    Περιμενω να δω τι καινουριο εχουν να μας δειξουν οι 2 ομαδες...Αν χασει παντως ο παναθηναικος προβλεπω αλλαγες...Ισως και γιαυτο να αργει η μεταγγραφη ραιτ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα πεταξε το πουλι για την ξεκουραση του ουκιτς.
      Επρεπε το προπονητικο τιμ να τον ξεκουραζει απο δεκεμβρη...μην πω απο την αρχη της χρονιας...μεσα φεβρουαριου παει το πουλι.παιζεις ολους τους στοχους σου...καποιος εκανε μαλακια,ειτε λεγεται πεδουλακης ειτε γιανακοπουλος και πηρε τετοιο ρισκο...για μενα πρεπει να το λουστει κιολας.Καθε πιθανη αποτυχια.
      Ο ουκιτς ειναι γενικοτερα ενα καλο παιδι,λιγο στοκος,streetballer για μικρομεσαια ομαδα παιχτης.Αλλα δεν φταει το παιδι και κακος κατηγορειται..αλλοι εχουν την ευθυνη

      Διαγραφή
    2. Να σου πω βουληση δεν εχει?
      Δεν ξερει τι του γινεται?
      Ο μοναδικος φταιχτης ειναι αυτος...Οταν πριν το ευρωμπασκετ εχεις τενοντιτιδα και πας και παιζεις 10 αγωνες σε 15 μερες τι περιμενεις?Και τυχερος ηταν που δεν επαθε ρηξη και στους δυο...
      Για μενα ο γιαννακοπουλος επρεπε να του κανει διακοπη συμβολαιου και να τον στειλει απο εκει που ηρθε...
      Δεν σεβαστηκε την ομαδα που τον πληρωνει...Η συμπεριφορα του ειναι εξοργιστικη...Θα πληρωθει μια σαιζον ως σακατης ενω σακατευτηκε αλλου...Καμμια υπαιτιοτητα του εργοδοτη...Και πες μου ενα αλλο επαγγελμα ή εστω club που θα γινοταν αυτο??Να πληρωνεσαι χωρις να αποδιδεις λογω προβληματος που απεκτησες αλλου...Μακραν η αντιεπαγγελματικοτερη συμπεριφορα αθλητη...
      Προσωπικα αυτο που του κανει ο παναθηναικος το βλεπω σαν τιμωρια,το κακο ειναι οτι το λουζεται και η ιδια η ομαδα...Θεωρω αδυνατο να μην ξερουν οι γιατροι της ομαδας οτι η τενοντιτιδα ξεπερνιεται στο αρχικο σταδιο με ξεκουραση και μονο...
      Στα υπολοιπα που λες συμφωνω απολυτα, δηλαδη για το iq του παιχτη και το ταβανι του..

      Διαγραφή
  47. http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10491&subid=2&pubid=129648131

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Apo rumors NBA

    Oi Clippers theloun megalo paixth gia to kalokairi. Alla den exoun polu free salary cap. Poios, poios ;

    Kapoioi lene oti etoimazetai o Lebron na metakomhsei alou giati vlepei oti tha einai akoma pio dusxola tha einai ap'tou xronou (me thn katastash tou Wade na xeirotereuei kathe xrono). Lete ;

    Oi Lakers gia Love mallon. To leme apo perush vevaia alla ta lefta tha uparksoun pio polu to kalokairi. Ton Pau ton theloun gia trade edw kai xronia alla den vriskoun akoma.

    O Carmelo leei dexetai na parei ligotera to kalokairi gia na xwresoun kales metagrafes.

    O Rondo feugei alla pou ;

    Gia twra : oloi skotwnontai gia Asik.

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέω πως ο Rondo δεν φεύγει και το καλοκαίρι οι Celtics θα ανταλλάξουν αυτό το τερατώδες συνοθύλευμα από Picks πρώτου γύρου και άλλα καλούδια για κάποιον αστέρα. Πολύ θα γούσταρα Love και Rondo μαζί!

      Ο LeBron θα είναι μεγάλος ηλίθιος αν πάει να παίξει με τον Griffin (δεν κολλάνε καθόλου) και τον Ντοκ αφήνοντας τον Ράιλλυ...

      Μάλλον οι Ρόκετς σκοτώνονται να γλιτώσουν έναν λογαριασμό 15 εκατομμυρίων για έναν παίκτη που επί μήνες έλεγε "αφού δεν είμαι βασικός δε θέλω να παίζω, μπούχου μπούχου!!!"

      Τι θα νοικιάσουν οι Suns μέχρι το καλοκαίρι; Τι θα πάρουν μετά με τόσα πικς;

      Ποιον παίκτη θα πάρουν οι Bobcats;

      Πως θα κινηθούν οι ομάδες καθώς ετοιμάζονται για το φινάλε της Μεγάλης Μάχης των ΤΑΝΚ;;;!!!

      Ody

      Διαγραφή
    2. Nai nai o Rondo feugei alla to kalokairi. Sumfwnw.

      Rondo kai Love gia Lakers dhladh ; Wraia idea ean kai o Rondo den kserw ean xwraei me ton Kobe, einai ligo "mia mpala egw kai mia esu !"

      Auto gia ton Lebron kai Clippers to exw diavasei alla den exoun arketo salary cap nomizw. Apo perush psaxnoun oi Clippers alla den vriskoun ton katallhlo 3o ths pareas.

      Kai oi Knicks theloun epistrofh tou Lin lene (giati efuge ;!)

      MANOS

      Διαγραφή
    3. Δεν πιστεύω πως θα φύγει ο Rondo. Ο Ainge δεν κάνει rebuilds πέφτοντας στον πάτο και μαζεύοντας συνεχόμενα ψηλά picks, αλλά ανταλλάσοντας για σούπερ σταρ. Πιστεύω πως θα κρατήσουν τον Rondo και θα ανταλλάξουν τα άπειρα picks για τον Love ή όποιον άλλο μπορέσουν.

      Ody

      Διαγραφή
  49. Τελικά με τον Τζέτερ τι έγινε ?
    Η ομάδα του κατάφερε να μπει στα πλέι οφ ?
    16 του μήνα από ότι λέγανε έδινε το τελευταίο παιχνίδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι δεν τα καταφεραν να μπουν.Ακουστηκε για Φενερ,Παο και νομιζω Ρομα,τπτ ομως δεν ακουγεται για αυτον εδω και 2 μερες.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την απάντηση.
      Σε μία εβδομάδα που τελειώνει το δικαίωμα για μεταγραφές των ομάδων της Ευρωλίγκα θα μας έχουν λυθεί όλες οι απορίες και θα κρίνουμε τις προσθήκες στις ομάδες.
      Μέχρι στιγμής έχουμε Μουν, Σέκουλιτς, Οντομ, Ζίζιτς και η καταμέτρηση συνεχίζεται.

      Διαγραφή
    3. Ο ολυμπιακος παει και για σεντερ..
      Η πλακα θα ναι ο παο να μην προχωρησει σε καμια μεταγραφη.
      Εκει θα λεμε..ΑΠΟΘΕΩΣΗ:)

      Διαγραφή
  50. Λίγο να κουνήσει τον κώλο της μια Καρντάσιαν και όλη η πιτσιρικαρία της Κάχα δεν θα ξαναπαίξει μπάσκετ. Μακριά από αυτή την οικογένεια δολοφόνων μπασκετικής καρριέρας!

    Ody
    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω προτιμω την μικρη η μεγαλη ειναι σαν μπαλα!!! κατσε να δεις γελια που θα εχουμε μολις πατησει παρκε ο τυπος... παντος ο τζιμ ειπε οτι μαλλον για 5 αρι παει...

      Διαγραφή
  51. Σε συνεχεια ενος πολυ ενδιαφεροντος αρθρου του φιλου 77 θελω και εγω να αναρτησω τον παρακατω στατιστικο πινακα που δειχνει τον αριθμο παικτων ανα εθνικοτητα στην Ευρωλιγκα. Συμπεριλαμβανει μονο τις τελευταιες 3 χρονιες(μπορεις να αλλαξεις σεζον κανωντας κλικ στο τελος του πινακα) αλλα μπορεις να βγαλεις ενδιαφεροντα συμπερασματα. Ο συνδεσμος για τον πινακα ειναι:
    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aj0Q7x3iyGjQdFJDU1FUcVV4RFlUTEMzU09lTDVYdWc&usp=sharing
    Συμπερασματα που μπορει να βγαλει στα γρηγορα καποιος ριχνωντας μια ματια στον ανωτερω πινακα:
    1) Η κυριαρχια των Ελληνων παιχτων σε αριθμο αλλα και σε νοοτροπια νικητη. Οι Ελληνες εχουν σε καθε φαση της Ευρωλιγκας σταθερα εναν πολυ μεγαλο αριθμο παικτων σε σημειο που καποιες φορες ξεπερναει και τους Αμερικανους! Επισης, η νοοτροπια νικητη που εχουν οι Ελληνες εχει οδηγησει ολες τις μεγαλες ομαδες που διεκδικουν Ευρωλιγκα(Ρεαλ, Μπαρτσελονα, Μακαμπι, Ολυμπιακο, Παναθηναικο, και βεβαιως πριν λιγα χρονια Τσσκα) να συμπεριλαβουν τουλαχιστον εναν Ελληνα παικτη στο ροστερ τους. Να μην πω για τις 5 στις 7 τελευταιες Ευρωλιγκες που εχουν καταληξει σε Ελληνικα χερια.
    2) Ο απιστευτα μικρος αριθμος Ισπανων παικτων. Παρολο που οι Ισπανοι συμμετεχουν με 5 ομαδες ο αριθμος Ισπανων παικτων (με εξαιρεση τη Ρεαλ) ειναι τραγικα μικρος. Να πω χαρακτηριστικα οτι η Λαμποραλ περυσι ειχε 2(!) Ισπανους μονο στο ροστερ της και η Μπαρτσελονα με 4!
    3) Η μεγαλη βιομηχανια μπασκεμπολιστων, ακομα και σημερα, που λεγεται Γιουγκοσλαβια. Ειναι απιστευτα μεγαλος ο αριθμος μπασκεμπολιστων απο την πρωην Γιουγκοσλαβια που παιζει στην Ευρωλιγκα ειτε με γηγγενεις ομαδες ειτε ξενιτεμενοι.
    4) Η αποτυχια των Τουρκικων ομαδων σε ολα τα επιπεδα. Οπως και οι Ισπανοι ξεκινανε με πολλες ομαδες στην Ευρωλιγκα αλλα αποτυγχανουν να περασουν εστω και μια ομαδα στους 8.
    5) Η πληρης ανυπαρξια Ρωσων μπασκεμπολιστων εκτος Ρωσιας. Σε αντιθεση με τους Λιθουανους, οι οποιοι εχουν εναν σεβαστο αριθμο μπασκεμπολιστων σε διαφορες ομαδες στην Ευρωπη, οι Ρωσσοι αρνουνται πεισματικα να μπουν σε ροστερ αλλης ομαδας περαν των Ρωσσικων...
    Κώστας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κωστα ξεχνας τον παραγοντα νβα... δες ποσους παιχτες εχουμε εμεις.. κανεναν.. οκ εκτος του ανε.. και δες οι υπολοιπες χωρες που ανεφερες.. γαλλια ισπανια ιταλια μεχρι και τουρκια

      Διαγραφή
    2. καλα οκ αναφερεσαι στον κουφο?? που δεν εχει πατησει ποτε ελλαδα?? ή σοτν νικ που δεν ξερει ελληνικα?? μεταξυ μας κοροιδευομαστε?? ααχαχχα

      Διαγραφή
    3. Και η Εθνική Γαλλίας σαρώνει όταν έρχονται οι παίκτες από το ΝΒΑ, αλλά ποιος μπορεί να πει ότι υπάρχει μπάσκετ στη Γαλλία; Έχω να δω γαλλική ομάδα στην Ευρωλίγκα δεκαετίες. Δεν μπορώ να πω ότι οι Έλληνες παίκτες διακρίνονται για το θέαμα που μπορούν να προσφέρουν(πρώτο κριτήριο για το ΝΒΑ) ούτε ότι έχουν το μπασκετικο ταλέντο. Μπορούν να σου παίξουν όμως άμυνα σαν σκυλιά, δεν το βάζουν ποτέ κάτω και είναι παιδιά του προπονητή. Αυτά συνήθως σου παίρνουν τις κούπες.
      Κώστας Β

      Διαγραφή
    4. Οι γαλλικές ομάδες -και το γαλλικό πρωτάθλημα- παίζεται να είναι οι πιο "αφελείς" που έχω δει ποτέ μου...άντε ίσως κάτι εθνικές μαυρούκων που μαζεύτηκαν από τις παραλίες να μπορούν να τις κοντράρουν σε αφέλεια. Γι'αυτό και δεν θα καταφέρουν ποτέ τίποτα όταν μετράνε τα αποτελέσματα (κάτι που οι Έλληνες είμαστε πλέον μέτρ ;) )

      H Εθνική Γαλλίας κάθε άλλο παρά "γαλλικό" μπάσκετ παίζει, έχει και 4-5 παικταράδες, ε είχε έρθει και ο καιρός της....

      Διαγραφή
  52. http://basketball.realgm.com/wiretap/232039/Nets-Kings-Agree-To-Terry-Evans-For-Thornton-Trade

    Πρώτο αίμα στην αγορά! Οι Kings θα μπορέσουν να ξεφορτωθούν εύκολα τον Evans το καλοκαίρι (περιζήτητος ρημπάουντερ αλλά έχουν PFs που ανταλλάσονται πολύ πιο δύσκολα) για να εξοικονομήσουν 2 εκατομμύρια για τον Thomas. Οι Nets μάλλον θέλουν να δοκιμάσουν κάτι καλύτερο από τον JET.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Genika oi NETS einai gia klamata stis metagrafes. Eprepe na poulhsoun twra gia na exoun to kalokairi. Les kai tha xtuphsoun tous PACERS h tous HEAT fetos ...

      MANOS

      Διαγραφή
  53. Ραιτ επαιξε..Η Μπαμπεργκ αποκλειστηκε και απο οτι ακουγεται ερχεται απο Ιταλια Ελλαδα για τα διαδικαστικα!
    Τι να πεις...Βλεπω Ουκιτς στον παγκο με τρελα...Χοντρη πατατα αυτος ο προγραμματισμος φετος.Και να πω οτι για τον Ουκιτς δεν τα ηξεραν...Eixan xρονο να τον αντικαταστησουν και με τα λεφτα που παιρνει επαιρνες παιχταρα.

    Δημητρης Berkshire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπον εγω το λεω απο τωρα να μην μου λετε αλλα.
      Ο παιχτης ερχεται απο μετρια χρονια.λαθος αποφασεις και πολλα λαθη.
      Επισης πιο πουλι στον παο σκεφτηκε να παρει τον ραιτ για σετ παιχνιδι?Και δεν αναφερομαι στο σουτ ,που δεν εχουμε ιδεα..γιατι απλα δεν σουταρει φετος:).αναφερομαι στο θεμα δημιουργιας.Εχει θεμα και θα το δειτε .Δεν λεω οτι ειναι κακος παιχτης αλλα στο σετ θες συγκεκριμενα πρατγματα.Ε ο ραιτ δεν τα χει ρε παιδια.
      Να μην σχολιασω οτι ειναι κλωνος του ουκιτς στο παιχνιδι του αλλα στο καλυτερο.Αλλα στην ουσια δεν κερδιζεις πολλα πραγματα.
      Τσπ κοντη γιορτη

      Μητσακος

      Διαγραφή
  54. Μπραντ Ολεσον: Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος και θα νικήσει. Δεν μας συμφέρει και τόσο, αλλά αυτό θα συμβεί.

    Siga re megale ...

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. την γνωμη του ειπε ο ανθρωπος..εκτος αν ηθελες να ρωτησει εσενα πρωτα..

      Διαγραφή
    2. Den egrapses ti leei o katA POLY PIO EMPEIROS pou exei faei ayta ta paixnidia me to koutali....

      Dimitris

      Διαγραφή
  55. Ωραίο άρθρο
    Όλη η Μπάρτσα ψηφίζει για το ντέρμπι!
    http://www.gazzetta.gr/basketball/article/589319/oli-i-mpartsa-psifizei-gia-ntermpi

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Πολύ καλή ανάρτηση Jimάρε!
    Από τη μία ο μαχητής Καιμακόγλου είναι εξαιρετικα δύσκολο να έρθει στα 31 ξανά Ελλάδα.Έχει την τλευταία ευκαιρία για ακόμα ένα υψηλό κασέ και εάν δεν μείνει στο Καζάν όλο και κανάς Ζοτς μπορεί να τον ''σταμπάρει''...

    Από την άλλη, ο Βουγιούκας εκτός από το ότι έφυγε επειδή επερνε 500χιλιάρικα τον θεωρώ πολύ άνευρο.Ναι, ο Παναθηναικός χρειάζεται ένα 3ψηλό 7footer αλλά σίγουρα αυτός κατά την άποψη μου δεν είναι ο κύριος ''μηδέν οξέα και μηδέν λιπαρά''

    Venus Vidi Vici

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Το σημερινό ματς δεν μοιάζει με κανένα από τα δύο προηγούμενα στο ΟΑΚΑ για τα οποία τόσα πολλά έχουν γραφτεί. Νομίζω ότι πίεση έχουν και οι δύο. Δεν συμφωνώ δηλ. με την άποψη ότι ο Ολυμπιακός είναι πιο χαλαρός επειδή παίζει εκτός έδρας και μια ενδεχόμενη ήττα δεν θα του κοστίσει τόσο πολύ βαθμολογικά.

    Τα πρέπει του ΠΑΟ είναι προφανή. Έχει βαθμολογική ανάγκη την νίκη. Μετράει, ήδη, 1 εντός έδρας ήττα, προέρχεται από 3 σερί ήττες και σε περίπτωση νέας απώλειας μπλέκει σε περιπέτειες για την πρόκρισή του στα play-off. Εννοείται ότι αν χάσει ξεχνά το πλεονέκτημα έδρας. Ταυτόχρονα, μια ήττα θα δημιουργήσει νέα κρίση και αρκετή εσωστρέφεια. Θα παίξει πάλι το θέμα με τον προπονητή, θα έχουμε γκρίνια, μουρμούρες για παίκτες και γενικά την δημιουργία ενός κλίματος που δύσκολα θα μπορεί να αντιστραφεί.

    Τα πρέπει του Ολυμπιακού είναι διαφορετικού τύπου. Έχουν να κάνουν με το χαρακτήρα και την ψυχολογία της ομάδας. Αν χάσει για τρίτη σερί φορά στο ΟΑΚΑ σε διάστημα 2 μηνών, τότε θα υπάρξει σοβαρό θέμα με την διαχείριση των αγώνων στο ΟΑΚΑ και αμφισβήτηση για την δυνατότητα της ομάδας να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με δεδομένο το μειονέκτημα έδρας. Θα έχει πάρει, πλέον, αξιωματικού χαρακτήρα διαστάσεις η φράση «ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να κερδίσει ποτέ στο ΟΑΚΑ υπό τις παρούσες συνθήκες».

    Η αλήθεια είναι ότι σήμερα ο Ολυμπιακός έχει μια τεράστια ευκαιρία να πάρει το ματς. Εκτός από τον εξαγνισμό του, θα γίνει φαβορί για την 2η θέση, θα αφήσει τον ΠΑΟ 2 νίκες πίσω του και επιπλέον θα αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που του λείπει ώστε να παίξει με άλλον αέρα στους τελικούς.

    Κατά την γνώμη μου σήμερα περισσότερο από ποτέ το ματς θα στιγματιστεί από την διαχείριση των δύο προπονητών. Ο καθένας τους για διαφορετικούς λόγους, έχουν την «υποχρέωση» να παρέμβουν δραστικά στην εξέλιξη του ματς. Εκπλήξεις τακτικής δεν περιμένω. Πιθανολογώ ότι ο Μπαρτζώκας σίγουρα κάτι θα έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν και θα μας εμφανίσει εναλλακτικούς τρόπους απεγκλωβισμού από την μέγγενη της άμυνας του ΠΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σου 77...εγω για να σου πω την αληθεια περιμενω εκπληξεις αποψε και απο τους δυο,νομιζω οτι θα ανοιξει το παιχνιδι αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι ο παναθηναικος θα πεσει ευκολα ακομα και ετσι....πιστευω παρα πολυ οτι θα παρει ρολο ο παππας ,αλλωστε στις 23/12 στο κυπελλο μια χαρα τα πηγε με ολυμπιακο,εχει το τσαγανο για τετοια παιχνιδια...οσο για τον ολυμπιακο αν δεν απεγκλωβιστει με καποιο τροπο ο σπανουλης δεν εχει τυχη....stonerook

      Διαγραφή
    2. Γεια χαρά, ρε stone.
      Λες ότι θα έχουμε εκπλήξεις, ε; Τί να σου πω, μπορεί και να έχουμε. Από τον ΠΑΟ, πάντως, δεν περιμένω στην αρχή τουλάχιστον κάτι διαφορετικό. Αν, όμως, ο Μπαρτζώκας βρει την άκρη θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιο θα είναι το plan B του Άρτζι.
      Παππά, δεν πολυβλέπω να σου πω την αλήθεια. Μακάρι να παίξει και να γίνει και παράγοντας του ματς αλλά τα δείγματα που έχουμε τελευταία δεν είναι ενθαρρυντικά.

      Διαγραφή
  58. ο ολυμπιακος θελει οπως και να εχει το σημερινο παιχνιδι...
    1ον ειναι μπλεγμενοι στο δικο τους παιχνιδι για την διαιτησια επι ελλαδας!! οποτε τςρα θελουν να αποδειξουν οτι με 50-50 ανετα μας νικανε...
    2ον θελουν να καθαρισουν την δευτερη θεση.. σχεδον απιθανο να ειναι με 2 νικες μπροστα και καποια ομαδα ειδικα ο παο να τους φτασει και με το παιχνιδι στο φαληρο!!!
    3ον πρεστιζ.. το παιχνιδι θα το βλεπει ολλη η μπασκετικη ευρωπη...και θελουν να αποδειξουν ποιος ειναι το αφεντικο στην ελλαδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο “Kill-Bill” έχει 8/31 σουτ και μόνο 9 ασίστ στις τρεις τελευταίες επισκέψεις στο παλιό του σπίτι… ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΙΚΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥΣ.ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΑΝ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Η.ΚΛΑΨΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.Δυσκολη νικη χωρις γερο Γκιστ και Ουκιτς των τελευταιων εμφανισεων.Χωρις Ουκιτς κατι γινεται με Γκιστ αδυνατον.Ο ΟΣΦΠ ερχεται πληρης και με ψυχολογικο αβανταζ.

      Διαγραφή
    2. επιπλεον φαινεται να βαζει στην εξισωσει και αλλους παιχτες .. οπως ο μπεκιτς και βεβαια οι καινουργιοι.. εχει το μομεντουμ

      Διαγραφή
  59. 1
    Μέγεθος κειμένου
    Τελευταία ενημέρωση 20/02/2014, 13:25
    Ο Ζακ Ράιτ μπορεί ήδη να θεωρείται παίκτης του Παναθηναϊκού. Το μεσημέρι της Πέμπτης η Μπάμπεργκ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Αμερικανό (με βοσνιακό διαβατήριο) γκαρντ.

    «Ο Ζακ Ράιτ και ο Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς δεν αποτελούν πλέον μέλη της Μπάμπεργκ. Ο Ράιτ, που το περασμένο καλοκαίρι είχε υπογράψει για ένα χρόνο, μετακινείται άμεσα στον Παναθηναϊκό», αναφέρει η ανακοίνωση της γερμανικής ομάδας.

    Μάλιστα στην ιστοσελίδα της Μπάμπεργκ φιλοξενείται και δήλωση του προπονητή του συλλόγου, Κρις Φλέμινγκ, με αιχμές για την παρουσία του παίκτη και την αποκάλυψη πως ο Παναθηναϊκός τον είχε... διεκδικήσει και νωρίτερα. «Είχαμε αποκτήσει τον Ράιτ για βασικό γκαρντ, αλλά αποδείχτηκε πως δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις. Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός τον ζήτησε για δεύτερη φορά, οι δύο πλευρές συμφωνήσαμε πως μία αλλαγή θα ήταν προς όφελος όλων. Του ευχόμαστε το καλύτερο για τη συνέχεια της καριέρας του», ανέφερε ο Αμερικανός τεχνικός.

    Ο Ράιτ αναμένεται στην Αθήνα άμεσα και θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Top 16 από την πρεμιέρα του δευτέρου γύρου. Ο 29χρονος άσος (1,88μ.) αναδείχθηκε παίζοντας στο Ρέθυμνο, ενώ στη συνέχεια έπαιξε στη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Φέτος έχει 10,2 πόντους, 3,5 ριμπάουντ, 3,1 ασίστ και 1,2 κλεψίματα κατά μέσο όρο στο γερμανικό πρωτάθλημα, στην Ευρωλίγκα είχε 6,6 πόντους, 3,4 ασίστ και 3,2 ριμπάουντ, ενώ στο Eurocup έχει 10,5 πόντους, 4,8 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 1,3 κλεψίματα ανά αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάιστα. Φεύγει σαν αποτυχημένος από την διεκδικήτρια Euroleague... Μπάμπεργκ για να πάει ως πρωταγωνιστής στον... Παναθηναϊκό. Άλλες εποχές...

      Διαγραφή
    2. την διαβασα και εγω την δηλωσει.. και εννοειται οτι δεν επιασε οταν ο χρονος του στο παρκε ηταν μολις 15-17 λεπτα !!! και στην μπαμπεργκ φαντασου!!! το εχουμε πει πολλες φορες και εγω και αλλα παιδια οτι ο τυπος δεν θα μπορει να προσφερει κατι εκτος απο αμυνες και ριμπαουντ.. για να δουμε, μακαρι να πιασει και να μεινει και του χρονου!!!

      Διαγραφή
    3. Ακουστε παιδια, ειδα ολο το χθεσινο αγωνα ειδικα για το Ραϊτ.

      Εγω στο παρελθον τον εχω πει νεροβραστο, χθες ομως κοιταζοντας πιο προσεκτικα το παιγνιδι εκανα μερικες διαπιστωσεις που αλλαξαν εν μερει τη γνωμη μου ή τουλαχιστον μετριασαν καποια αρνητικη γνωμη που ειχα.

      Ειδα ενα παικτη που εχει γρηγορο πρωτο βημα (και γενικα γρηγορα ποδια) και που μπορει να κανει διεισδυση και να δημιουργησει ρηγμα στην αντιπαλη αμυνα. Εχει εκρηξη και αλτικοτητα για να τελειωσει τη φαση ακομα και με ψηλοτερο αντιπαλο αλλα πρωτα θα κοιταξει να δωσει ασσιστ συνηθως στον επερχομενο ψηλο (αλλα οχι σε split-out ή πασα εξω που θελει ο Πεδουλακης). Στο τελος καποιων συστηματων που κατεληγαν σε εξωτερικο σουτ (στις οποιες δεν ηταν ποτε ο τελικος αποδεκτης - κατανοητο) εμενε κοντα στην αντιπαλη ρακετα και πηγαινε στο επιθετικο ριμπαουντ, πολλες φορες με επιτυχια. Το συμπερασμα μου ειναι οτι προκειται για παιχτη που μπορει να παιξει τον αιφνιδιασμο (γρηγορος, καλο layup) αλλα και να βοηθησει και σε σετ παιγνιδι αλλά στην αρχη των επιθεσεων και οχι ως ενδιαμεσος ή τελικος αποδεκτης.

      Απο κει και περα δεν ειδα καμία τρομερη προσωπικη αμυνα ή διάθεση για αμυνα αλλα εδειχνε διαθεση βοηθαει στο αμυντικο ριμπαουντ. Μερικες φορες μου φανηκε να μη συγκεντρωνεται και να θελει να κανει τα δικα του αλλα αυτα τα εχουν ολοι.

      Τωρα, οσον αφορα τον Φλεμινγκ και τις σημερινες δηλωσεις του, εχοντας ακουσει τις προχθεσινες δηλωσεις του σε γερμανικο καναλι, στις οποιες εμφανιζονταν ενοχλημενος απο την ολη ιστορια, νομιζω οτι ειναι απλα περιπτωση sour grapes.

      Διαγραφή
    4. Δυστηχως ετσι οπως παιζει ο παο δεν αποκτηθηκε για σετ παιχνιδι στην αρχη της επιθεσης αλλα μετα απο κυκλοφορια,δηλαδη σαν ενδιαμεσος κυριως

      Διαγραφή
  60. δεν εφυγε με τις καλυτερες προυποθεσεις,εμενα μου φανηκε ενοχλημενος ο Φλεμινγκ απο τον τροπο φυγης του παιχτη του παρα απο την αποδοση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φετος ηταν μετριος στο παιχνιδι του.
      Φυσικα και εχει να κανει με την μετρια παρουσια του.Εξου κ τα λιγα λεπτα για βασικο PG που προοριζοταν

      Διαγραφή
  61. Καλησπέρα σε όλους.

    Μερικές σκόρπιες σκέψεις για το αποψινό παιχνίδι.

    1) Άποψη μου είναι ότι καμία ομάδα δεν έχει προκριθεί ακόμη, τουλάχιστον μαθηματικά, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή φαίνεται 6 ομάδες (Barca, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, Armani, Malaga και Fener) να είναι στο κυνήγι μιας θέσης στην πρώτη τετράδα. Ο πρώτος στόχος των ομάδων πρέπει να είναι η πρόκριση, και αν και εφόσον αυτή επιτευχθεί, τότε και μόνο τότε θα πρέπει να άρχισουν, αν μαθηματικά μπορούν, να έχουν βλέψεις για τις θέσεις 1-2. Με 8 αγώνες ακόμη υπάρχει πολύς δρόμος να διανυθεί μέχρι τον τερματισμό.

    2) Από το 1, θεωρώ ότι το παιχνίδι σήμερα δεν μπορεί να κρίνει τις θέσεις των ομάδων στην τελική κατάταξη, παρά μόνο να φέρει ένα βήμα πιό κοντά τη νικήτρια στην πρόκριση της, και να τις δώσει ακόμα καλύτερη ψυχολογία για τη συνέχεια. Αλλά το χάνει ο ΠΑΟ αντίο Πεδουλάκη, χάνει ο ΟΣΦΠ ο Μπαρτζώκας είναι ανίκανος να κερδίσει στο ΟΑΚΑ και θα χάσει το πρωτάθλημα, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ. Σε αυτό το επίπεδο ομάδων, είναι λάθος να κρίνεται ένας προπονητής από ένα παιχνίδι. Με αυτή τη λογική, ο Pasqual θα έπρεπε να ήταν ήδη παρελθόν εδώ και πολύ καιρό, με τις τόσες φορές που έχει χάσει από την Real. Και όμως 5 χρόνια τώρα είναι στο τιμόνι της ομάδας, και την έχει σε ένα σταθερά πολύ υψηλό επίπεδο γενικά.

    3) Πιστεύω ότι κλειδιά στον σημερινό αγώνα θα είναι οι Gist - Pet και οι Maciulis - Μπράμος. Οι δύο πρώτοι για το τί θα μπορέσουν να προσφέρουν στις ομάδες τους, καθώς ο μεν Gist ήταν τραυματίας, και θα είναι ξεκούραστος (αλλά σε τί κατάσταση ?), ο δε Pet δεν είχε παίξει ουσιαστικά στα προηγούμενα 2 παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Για τους άλλους δύο, επιμένω ότι αν ο ΟΣΦΠ τους κρατήσει επιθετικά σε επίπεδα απόλυτου μηδέν (-273 βαθμοί Κελσίου), τότε θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες του για επικράτηση σήμερα. Και οι δύο είναι σε εξαιρετική κατάσταση (και οι καλύτεροι με την Malaga), και από την απόδοση τους νομίζω εξαρτάται σημαντικά η συνολική απόδοση του ΠΑΟ.

    4) Θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξουν κάποια καινούργια στοιχεία τακτικής στο παιχνίδι των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟ χρειάζεται τη νίκη για να κάνει ένα βήμα προς την πρόκριση, φτάνοντας στη βαθμολογία τον ΟΣΦΠ, και να ηρεμήσει η ομάδα από τις 3 συνεχόμενες ήττες στη Euroleague. Ο ΟΣΦΠ χρειάζεται τη νίκη, αφενός για να ρεφάρει τις δύο πρόσφατες ήττες στο ΟΑΚΑ, αφετέρου για να εδραιωθεί ακόμα πιό στέρεα στην τετράδα και να έρθει ένα βήμα πιό κοντά σε μια από τις θέσεις 1-2. Για τους οπαδούς των ομάδων, και ίσως και για τις διοικήσεις αυτών, θα μετρήσει και το θέμα τις διαιτησίας, καθώς σήμερα οι διαiτητές θα είναι ξένοι.

    5) Η διοίκηση του ΠΑΟ κάνει πολύ καλά που ζητάει καλή συμπεριφορά από τους φίλους της ομάδας που θα είναι στο γήπεδο σήμερα, γιατί η Euroleague δεν αστειεύεται καθόλου. Φαντάζεστε να υποδεχτεί ο ΠΑΟ τον Obradovic σε άδειο γήπεδο? Δεν θα είναι κρίμα και άδικο?

    6) Εν κατακλείδι, ο ΟΣΦΠ θα πρέπει σήμερα το βράδυ να γίνει (για μια φορά) ΚΑΝΙΒΑΛΟΣ, δηλαδή να τιμήσει δεόντως το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, και να τσικνήσει με ... ωμή ΠΡΑΣΙΝΗ σάρκα, αν θέλει να κερδίσει σήμερα!

    Αλέξης.

    ΥΓ 1. Για τον Παππά δεν κάνω πρόβλεψη σήμερα γιατί έπεσα έξω στον αγώνα του πρωταθλήματος, έχοντας ξεγελαστεί από τον αγώνα του κυπέλλου, στον οποίο είχε εξαιρετική απόδοση.

    ΥΓ 2. Η λέξη κύριος θα εννοείται μπροστά από ονόματα που γράφω από εδώ και πέρα, και βεβαια με την πραγματική της έννοια, και όχι με την εθνική μας λέξη που την έχει αντκαταστήσει τα τελευταία χρόνια.

    ΥΓ 3. Οι παρακάτω απόψεις των σημαντικότερων ή εμπειρότερων παικτών της Barca με καλύπτουν σχεδόν απόλυτα.

    Χουάν Κάρλος Ναβάρο: Στο ΟΑΚΑ παίζουν, ε; Σίγουρα Παναθηναϊκός.

    Έραζεμ Λόρμπεκ: Σαν πρόβλεψη θα δώσω προβάδισμα στον Παναθηναϊκό λόγω έδρας, αλλά η εξέλιξη του παιχνιδιού θα κριθεί περισσότερο από το πώς θα παίξει ο Ολυμπιακός.

    Μαρσελίνιο Χουέρτας: Καλό για εμάς να κερδίσει ο Παναθηναϊκός, γιατί θέλουμε να απομακρυνθούμε από τον Ολυμπιακό που είναι ο μόνος με 4-2. Ποντάρω στο πράσινο.

    Νομίζω ότι ... nough said!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Πολυ μα πολυ πολυλογας ρε φιλε μου... Ποτε δεν εχω διαβασει ατομο σε φορουμ που να λεει τοσα λιγα γραφοντας τοσα πολλα.

    Πως να σε διαβασουμε; Συνηθως οι κυνικοι λενε λιγα λογια... Μηπως πρεπει ν' αλλαξεις τ' ονομα σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Να περιμένουμε pregame ανάρτηση σήμερα Jim;
    Κώστας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. @jim
    Δημητρη καλησπερα.
    δεν μπορω να διαφωνησω για το επιθετικο κομματι και το ποστ παιχνιδι του βουγιουκα,ομως με το αμυντικο κομματι τι ακριβως γινεται?
    δηλαδη ο βουγιουκας στο επιθετικο ποστ παιχνιδι θα προσφερει τοσα πολλα που οι αμυντικες του αδυναμιες με τα αργα του ποδια,σε μεγαλα παιχνιδια θα καλυφθουν?
    εγω δεν το νομιζω.
    η δικη μου η αισθηση ειναι οτι πλεον ο παικτης που επιλεγεται απο μεγαλη ομαδα...πρεπει να επιλεγεται με κριτήριο την αμυνα περισσοτερο απο την επιθεση και με οριζοντα τα μεγαλα παιχνιδια και οχι τα διαδικαστικα.
    οσον αφορα τον καιμακογλου και τον ολυμπιακο...το θεωρω σιγουρο και το ενδιαφερον και το οτι θα γινει.
    ετσι και αλλιως ειναι αμφιδρομη η συμπαθεια μεταξυ των 2
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή