Athlenda

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Το αύριο είναι..σήμερα


Παππάς ή Σλούκας; Ή μήπως Γιάνκοβιτς..; Τι λέει για αυτό ο Βαγγέλης Μάντζαρης; Το Hoopfellas βάζει στο παρκέ του τους 90αρηδες  των δύο αιωνίων και σχολιάζει το παρών και το μέλλον τους.. Το αύριο είναι σήμερα..


Πλέον και οι 4 τους βρίσκονται σε πρώτο ρόλο στους δύο αιωνίους. Οι δύο ερυθρόλευκοι σαφώς πιο "παιγμένοι" στο κορυφαίο επίπεδο, με παραστάσεις που θα ζήλευαν πολλοί συνομήλικοι τους και τις οποίες έχουν στην ατζέντα τους για την επόμενη ημέρα οι δύο πράσινοι. Αυτή η τετράδα θα μπορούσε να αποτελέσει υπό προϋποθέσει το backcourt της Εθνικής μας ομάδας τα επόμενα χρόνια. Συνδυάζει μέγεθος, ταχύτητα, scoring intsticts και playmaking, (ενίοτε) αμυντική ικανότητα.Φέτος, για τον καθένα ξεχωριστά είναι σημαντική σεζόν. Ο ένας τρέχει την πρώτη χρονιά του νέου του συμβολαίου, ο άλλος την τελευταία.. Κάποιοι προσπαθούν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δόθηκε.. Και οι 4 όμως, δεν έχουν πιάσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Μπαίνοντας σιγά σιγά στο 25ο έτος της ηλικίας τους, δεν έχουν πολλά περιθώρια. Πρέπει ΤΩΡΑ ο καθένας να κάνει το προσωπικό του step up.

Πάμε να δούμε που βρίσκεται ο κάθε παίκτης με γνώμονα τη φετινή σεζόν πάντα και που πρέπει να δουλέψει. 

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (1.95-G)



Παρόν Status: Η ένταξη του Παππά σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός  αποτελεί μια ιδιάζουσα κατάσταση λόγω της δυσκολίας που παρουσιάζει συνήθως η μετάβαση τέτοιων παικτών σε ομάδες ΤΟP-επιπέδου με συγκεκριμένους προσανατολισμούς. Στην περίπτωση του Παππά η ομάδα θα πρέπει να απορροφήσει τις δεξιότητες του χωρίς η καμπύλη αποτελεσματικότητας του  παιχνιδιού της να παρουσιάζει μεγάλες μεταβολές και κυρίως –εδώ είναι το πιο ευαίσθητο σημείο- να δημιουργήσει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο θα μπορέσει ο παίκτης να αναπτύξει όλες τις πτυχές του ταλέντου ώστε οι πράσινοι να καρπωθούν το μέγιστο σε κάθε επίπεδο.  Το θετικό είναι ότι ο Παππάς μοιάζει καλό fit στο μπάσκετ του Ιβάνοβιτς. Είναι κάθετος παίκτης (ένας από τους καλύτερους που διαθέτει η χώρα μας) και έχει το aggressiveness στο επιθετικό κομμάτι, ενώ φέτος το αρκετά δυνατό του κορμί για γκαρντ μοιάζει πιο καλοπροπονημένο. Ο Μαυροβούνιος προσπαθεί να εξελίξει το παιχνίδι του, χρησιμοποιώντας τον ως περιφερειακό εργαλείο καθώς παίρνει λεπτά (εκτός της θέσης «2») και στο «3» αλλά και στον «άσσο».  Το μπακόρτ των πρασίνων είναι γεμάτο καθώς εκτός του κανονιέρη Σλότερ, ο 24 Έλληνας έχει να ανταγωνιστεί και τον σκληροτράχηλο βετεράνο Γιάννις Μπλούμς.


Work on Progress: Στα ματς της Ευρωλίγκας όπου έπαιξε 19+ λεπτά, ο Παππάς σκοράρει 10.5 πόντους μ.ο. Επίσης ο δείκτης σκοραρίσματος του ανά 40 λεπτά ακουμπά τους 18.5 πόντους.. Τι είναι αυτό λοιπόν που κρατά τον Παππά μακριά από το παρκέ για περισσότερο χρόνο?  Είναι προφανές. Ο παίκτης δεν έχει τις δεξιότητες που θα λειτουργήσουν ως «κόλλα» (συνδετικό υλικό) στο παιχνίδι της ομάδας, ώστε να βοηθήσει τους συμπαίκτες του να είναι πιο παραγωγικοί. Αν και παραμένει ο καλύτερος finisher της ομάδας σε καταστάσεις τρανζίσιον (το τραχύ του στυλ και το 6’7’’ άνοιγμα χεριών τον βοηθούν πολύ) υστερεί ακόμα στο αμυντικό κομμάτι (δεν διατηρεί την ίδια ένταση στο δεύτερο μισό χρονικά μιας άμυνας, έχει αργές αντιδράσεις και recovers) και στο playmaking. Και στα δύο αυτά κομμάτια όμως φέτος είναι βελτιωμένος (παρατηρείστε ότι διαχειρίζεται πιο σκεπτόμενα pick & roll καταστάσεις) και αυτό είναι σημαντικό . Ειδικά στα playmaking abilities θεωρώ ότι έχει μεγάλη ακτίνα βελτίωσης  αρκεί να μπορέσει να πιάσει τον «στόχο» του προγράμματος του Παναθηναϊκού για την περίπτωση του. Δηλ. ο Παππάς να γίνει από παίκτης ενστίκτου ένας σκεπτόμενος γκαρντ που θα διατηρεί τα πρωτόγονα scoring instincts του ως το πιο δυνατό (όχι όμως το μοναδικό) όπλο στη φαρέτρα του.

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ (2.02-G/F)


Παρόν Status Ο Γιάνκοβιτς έχει μπροστά του μια κατάσταση που θα ονειρευόταν κάθε νέος παίκτης που προσπαθεί να κάνει το βήμα παραπάνω σε αυτό το επίπεδο. Ένα από τα μεγαλύτερα brands της Ευρώπης του έχει δημιουργήσει το πλαίσιο και όλο τον  χώρο στην πρώτη γραμμή, χρίζοντας τον όχι απλά βασικό αλλά παραδίδοντας του ουσιαστικά τα κλειδιά της θέσης «3» και μαζί τους αυτό το μάξιμουμ των 25 λεπτών ανά βράδυ στο σύγχρονο μπάσκετ. Ο Γιάνκοβιτς είναι πρώτος σε λεπτά συμμετοχής (25.4) στην ομάδα στην ελληνική λίγκα (και δεύτερος της σκόρερ με 10.9π.) . Πρόκειται φανερά για ένα skilled forward που έχει την πρώτη ύλη να παράγει στην επίθεση με διάφορους τρόπους και μια μεγάλη γκάμα που περιέχει face και post up παιχνίδι, σουτ μετά ντρίμπλα ή καθαρά spot, αποτελεσματικό finishing στο τρανζίσιον. Ενδιάμεσος παίκτης που μπορεί με την ίδια ευκολία να ανέβει στο «2» και στην επόμενη φάση να κατέβει στο «4». Όσο προχωρά η χρονιά βέβαια, περνά το 90+% των λεπτών του στο «3» μιας και ο τρόπος που είναι δομημένο το ρόστερ και οι δικές του αδυναμίες κάνουν τη μετάβαση σε άλλη θέση «σχήμα ειδικών καταστάσεων».


Work in progress: Το βασικό πρόβλημα του Βλάντο έχει να κάνει με το mentality του. Έχει σπουδαίες προδιαγραφές και σωστή νοοτροπία αλλά θα πρέπει να αγριέψει γιατί είναι soft. Στη θέση που αγωνίζονται κυκλοφορούν πολλά ..μούτρα ανά την Ευρώπη, με μπασκετική σκληράδα και πονηριά (χωρίς  το ταλέντο του Βλάντο) που μπορούν και ελέγχουν τέτοιους παίκτες. Είναι και αυτός ένας λόγος της βουτιάς που κάνουν τα νούμερα του από την Α1 στην Ευρωλίγκα (Α1: 38.3% 3π.-Euroleague: 21.6%), τη στιγμή που τα touches του στην επίθεση των πρασίνων είναι σχεδόν τα ίδια. Αυτό το mentality και η έλλειψη aggressiveness ταβανιάζουν τον 24χρονο wing των πρασίνων. Πάμε παρακάτω.. Ξαναδιαβάστε λίγο την περιγραφή της γκάμας στο επιθετικό του παιχνίδι. Σε όλους αυτούς τους τομείς ο Γιάνκοβιτς είναι θεωρητικά καλός και έχει potential, σε κανέναν όμως δε διαπρέπει. Σε κανέναν δε διαθέτει execution. H δεξιότητα είναι εκεί, υπάρχει. Δε υπάρχει αμφιβολία (για αυτό και είμαι αυστηρός με τον συγκεκριμένο παίκτη).  Έχω και άλλα.. Playmakingdefensive ability και εδώ. Οι προδιαγραφές του Βλαδίμηρου δημιουργούν (κακά τα ψέμματα) προσδοκίες για έναν πόιντ-φόργουορντ, που όμως θα πρέπει να βελτιωθεί με τη μπάλα στα χέρια σε επίπεδο αποφάσεων (γιατί τεχνικά είναι καλός). Αμυντικά θα πρέπει να δυναμώσει τον κορμό του. Βγάζει μάτια όταν αμύνεται στο ποστ.. Στο σάπιο το μυαλό μου, έχω φανταστεί τον Γιάνκοβιτς να ανεβαίνει στο «2» σε επίπεδο διεθνών τουρνουά και να αποτελεί τον ψηλό γκαρντ δίπλα σε «3» όπως ο Αντετοκούνμπο, ο Παπανικολάου ή ο Παπαπέτρου μελλοντικά.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ (1.91-G)


Παρόν Status: Ο Σλούκας είναι ο πιο έτοιμος παίκτης από τους 4 της λίστας, αυτός που είναι πιο κοντά στο stardome του υψηλού επιπέδου του ευρωπαϊκού μπάσκετ σήμερα. Αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με το επίπεδο προσόντων αλλά κυρίως με αυτό της ωρίμανσης σε συνδυασμό πάντα με τις δεξιότητες του παίκτη. Λατρεύω αυτή την αλλαγή στο φετινό του στυλ και πιστεύω ότι το καλοκαίρι που πέρασε πήρε μια γερή δόση βίντεο με ..Στιβ Νας. Ο Σλούκας βρίσκεται σταθερά σε passive mode από την αρχή της σεζόν, έχοντας δουλέψει και άλλο στο κομμάτι του ballhandling και του passing execution, μεταφέροντας τη μπάλα με κινηματογραφική ταχύτητα ορισμένες φορές. Φέτος, που η ομάδα έχει έναν δεύτερο (μετά τον Μάντζαρη) defensive minded-PG, σε συνδυασμό με την αλλαγή στο στυλ του ίδιου του Σλούκα, παγίωσε ιεραρχικά τη θέση του στο παιχνίδι των ερυθρολεύκων, τη στιγμή που τα σχήματα με αυτόν και τον Σπανούλη στο μπακόρτ, στο τέλος κλειστών παιχνιδιών, αρχίζουν να γίνονται ανάγκη για τους ερυθρόλευκους. Ο Σλούκας –σας το είχα γράψει προ καιρού-είναι ο καλύτερος δημιουργός στο μισό γήπεδο σε μια ομάδα με αρκετούς ικανούς τέτοιους.. Πολλάκις η half court offense του Ολυμπιακού ανεβάζει ταχύτητα όταν μπαίνει στο παρκέ ο 24χρονος γκαρντ.


Work in Progress: Η αλήθεια είναι ότι ο Σλούκας έχει την ατυχία (?) –όπως το βλέπει κανείς γιατί  ο αντίλογος λέει ότι  τα γαλόνια των τίτλων δε θα έρχονταν έτσι..- να βρίσκεται σε ένα ρόστερ όπου υπάρχει μπροστά του ο Βασίλης Σπανούλης.  Το performance του λέει ότι τα έχει βρεί με τον εαυτό του καθώς βγάζει ηγετικό ρόλο στον φετινό Ολυμπιακό παρά την παρουσία ενός εκ των τοτέμ  του ευρωπαϊκού μπάσκετ –ουσιαστικά- μπροστά του. Αυτό είναι πολύ θετικό και για τις δύο πλευρές (παίκτης και ομάδα) τη στιγμή που το συμβόλαιο του Σλούκα λήγει αυτό το καλοκαίρι και ο παίκτης σίγουρα θα έχει προτάσεις από τοπ-κλαμπς κιόλας (λέω εγώ). Αγωνιστικά, παράλληλα με αυτή την αλλαγή σε έναν πιο passive χαρακτήρα, παρατηρείται μια πτώση στα ποσοστά του διεθνή γκαρντ. Ο Σλούκας είναι περισσότερο efficient για την επίθεση του Ολυμπιακού έτσι, όμως η πνευματική αλλαγή στην ιεραρχία των προτεραιοτήτων του (μέχρι  πρότινος ήταν ένας γκαρντ με playmaking abilities που λειτουργούσε όμως πιο επιθετικά προς το καλάθι βγαίνοντας από τον πάγκο ενώ τώρα είναι pass-first) έχει φέρει μια μείωση της αποτελεσματικότητας του στο σουτ. Αυτό θα πρέπει να το προσέξει (αν και διατηρεί τον clutch χαρακτήρα του). Θα ήθελα να τον δω να δουλέψει τον κορμό του όπως έκανε με τα πόδια του δύο χρόνια πριν, ώστε να γίνει πιο ανθεκτικός πηγαίνοντας προς τα μέσα και πιο δυνατός στο αμυντικό κομμάτι (όπου όμως έχει παρουσιάσει σημαντική πρόοδο τη τελευταία διετία). Η όλη αυτή μεταστροφή του ίσως μας υποδεικνύει να τον δούμε περισσότερο ως PG στα διεθνή τουρνουά πλέον.. Καθόλου άσχημα.


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (1.96-PG)


Παρόν Status: Μετά το πολύκροτο καλοκαιρινό σήριαλ, ο Μάντζαρης υπέγραψε καινούργιο συμβόλαιο (το οποίο κέρδισε πανάξια) με τον Ολυμπιακό και φόρεσε τα γαλανόλευκα σε ένα σημαντικό διεθνές τουρνουά. Η πορεία του όμως στο πρώτο μισό της σεζόν δεν είναι ακριβώς ανοδική ή τουλάχιστον αυτή που θα περιμέναμε από ένα παιδί που θέλει να κλειδώσει τη θέση του βασικού PG σε ένα από τα πιο ποιοτικά μπακόρτς της Ευρώπης.  Ο ερχομός του Όλιβερ Λαφαγιέτ  -ενός PG με επίσης αμυντικούς/οργανωτικούς προσανατολισμούς- είναι αλήθεια ότι τον έχει κάνει λιγότερο απαραίτητο. Αυτό δεν απεικονίζεται  τόσο στον χρόνο συμμετοχής του αλλά στο παιχνίδι της ομάδας όπου ο διεθνής γκαρντ τρέχει λιγότερες καταστάσεις με κύριο ρόλο στο επιθετικό κομμάτι να διατηρεί με τη παρουσία του το σωστό spacing. Αμυντικά  πλέον υπάρχουν παίκτες που μπορούν να πιέσουν το ίδιο καλά τη μπάλα με αυτόν. Ξέρετε ότι μου αρέσουν γκαρντς με το στυλ του Μάντζαρη.. Ο Βαγγέλης ναι μεν βρίσκεται σε χαμηλή πτήση φέτος, όμως στη πραγματικότητα δεν είναι μακριά από το «κομπιούτερ» του πρόσφατου παρελθόντος, τον γκαρντ με τα λιγότερα λάθη ανά λεπτό συμμετοχής στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Και ας φαίνεται έτσι σήμερα..



Work in Progress:  Θα είμαι ωμός.. Στο δρόμο που περπατάει ο Μάντζαρης θα ταβανιάσει γρήγορα. Το ότι (σωστά) έχεις ρόλο ball mover/stopper σε ένα μπακόρτ  δε σημαίνει ότι δεν αναπτύσσεις το υπόλοιπο παιχνίδι σου.  Το πρόβλημα με τον 24χρονο διεθνή  είναι ότι δεν έχει προσωπική φάση. Ίχνος.. Μεγάλο πρόβλημα για πόιντ στο σύγχρονο μπάσκετ.. Ο Μάντζαρης, σε 12 ματς στη φετινή Ευρωλίγκα έχει σουτάρει μόλις 2 προσωπικές (0/2)..!  Αποφεύγει τη διείσδυση εκτός περιπτώσεων που βρίσκεται ψηλά με καταφανέστατο μις ματς και χτυπάει μόνο σε πρώτο χρόνο.  Για αυτό εστίασα στη προηγούμενη ανάρτηση στις φάσεις που του έδωσε ο Σφαιρόπουλος στο ματς με τη Φενέρ.  Κάπως έτσι, ο Μάντζαρης δύσκολα θα μπορούσε να επιβιώσει σε αυτό επίπεδο (στάρτερ σε τοπ-κλαμπ) έξω από το προστατευμένο περιβάλλον του Ολυμπιακού όπου αποτελεί με quarterback skills ιδανικό συμπλήρωμα του Σπανούλη. Προσθέστε ότι σουτάρει και με χαμηλότερα ποσοστά.. Είναι λοιπόν ζωτικής σημασίας για τον πόιντ γκαρντ των ερυθρολεύκων να πάει περισσότερο προς το καλάθι, να τον νιώσουν πραγματικά οι αντίπαλες άμυνες. Αλλιώς θα μείνει στάσιμος.

ΥΓ: Γράφοντας ενημερώθηκα. Θλάση ο Παππάς, τενοντίτιδα ο Γιάνκοβιτς.. Ας ελπίσουμε να χάσουν μόνο το ματς στη Μαδρίτη..


ΥΓ1: Η καλύτερη πεντάδα στην Ευρώπη σήμερα κατά τον Νάντο Ντε Κολό..

Τεόντοσιτς, Σπανούλης, Ουίμς, Ν. Μπιέλιτσα, Τόμιτς..

315 σχόλια:

  1. Πολύ καλές σκέψεις και οπτική Τζιμ. Ο Παππάς είναι ο πιο ηγέτης, το έχει αλλά αυτή τη στιγμή ο Σλούκας θα συμφωνήσω είναι ο πιο έτοιμος. Οι δύο τους θα κοντραριστούν για τη θέση 2 στην Εθνική δίπλα στον Καλάθη (δε βλέπω να ξαναπαίζει ο Σπανούλης)

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηγέτης σε φτωχά ρόστερ για να κάνει τον Jordan σε επίπεδο Euroleague 1 σοβαρό ματς στα 15...

      Διαγραφή
  2. PS: Προτιμώ ειλικρινά τον Λοτζέσκι από τον Ουίμς κύριε Ντε Κολό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O κύριος ΝτεΚολό ας αφήσει τις μετριοπάθειες και ας βάλει τον εαυτό του μέσα. Εκπληκτικός παίκτης.

      Διαγραφή
    2. Μίλος δεν είναι..

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα σε όλους, Τζιμάρα μας καθήλωσες!!!!!!!!

    Λοιπόν. Απογοητευμένος από Μάντζαρη, νομίζω υπερεκτιμημένος με 1.3 για 3 χρόνια, μάξιμουμ 1 θα του έδινα. Παίκτης που δεν απειλεί και φέτος έχει 27 τοις εκατό στο τρίποντο, τα περισσότερα ελεύθερα. Καλύτερες προδιαγραφές από όλους ο Γιάνκοβιτς, μου αρέσει να τον βλέπω να παίζει στο 1.

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάνο αν ο Μάντζαρης πήρε 1.3 /τριετές, ο Σλούκας θα ξεκινήσει από τα 2 για ανάλογης διάρκεια συμβόλαιο.

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα από Ζυρίχη. Respect Τζιμ, μακράν η καλύτερη σελίδα μπάσκετ στην Ευρώπη (πίστεψε με διαβάζω αρκετές). Ο καλύτερος 90αρης είναι ο Παπανικολάου αλλά μας τελείωσε από τις ελληνικές ομάδες οπότε θα πάρω Σλούκα. Ωριμος, κοντρολαρισμένος, φονικός. Μακάρι να είχαν όλοι το τσαγανό του Παππά θα συμπληρώσω. Η αίσθηση του καλαθιού που διαθέτει επίσης είναι απίστευτη.

    Φιλικά, Peter

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι σχόλιο από πραγματικό basketball junkie που ξέρει τι και πως και γιατί(όπως ο αρθρογράφος άλλωστε).Νόμιζα ότι διάβαζα σχόλια από άλλο άρθρο...

      Υ.Γ. Νομίζω ότι σύντομα θα "χωράει" και ο Σαλούστρος στο club των 90άρηδων...(He has been urinating amazingly on many important guards recently :) )

      Διαγραφή
  5. Σλούκας και Μάντζαρης ήδη Back2Back με ενεργό ρόλο στις κατακτήσεις και σταθερότητα σε επίπεδο Ευρωλίγκας 3 χρόνια τώρα. Παππάς και Γιάνκοβιτς παίρνουν ευκαιρίες φέτος στην ουσία δεν τίθεται θέμα ουσιαστικής σύγκρισης θέλουν πολλά αγωνιστικά χιλιόμετρα σε χρόνο και εμπειρία για να φτάσουν Σλούκα, Μάντζαρη. Παρουσιάζονται σαν Ελληνικά ταλέντα στο πλαίσιο της Ελληνοποίησης (???) αν και είναι συνομήλικοι με τους 2 του Ολυμπιακού (που τους προτιμούν και στην Εθνική, τυχαίο;). Πέρυσι ο Παπαπέτρου και φέτος ο Αγραβάνης έδειξαν -αν και 20χρονοι- ότι μπορούν να σταθούν στο υψηλότερο επίπεδο αλλά είχαν την ατυχία με τους τραυματισμούς. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματική Ελληνοποίηση, αυτά είναι τα πραγματικά Ελληνικά ταλέντα. Οι Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού από 20-25 είναι έτοιμοι από τώρα και με πολύ μέλλον. Οι του Παναθηναϊκού ακόμη και οι 25άρηδες Παππάς, Γιάνκοβιτς στοιχήματα που επιβάλλεται να βγουν αγωνιστικά φέτος για τους πράσινους αν θέλουν να έχουν τύχη τα επόμενα χρόνια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μιλάς απολύτως υποκειμενικά ναι είναι καλοί παίκτες, ναι πήραν ευρωπαϊκό (ο σλουκας γιατί ο Μάντζαρης στο πρώτο ήταν πίσω από λο και στο δεύτερο δεν αγωνίστηκε καν) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο παπάς και ο γιανκοβιτς είναι του πεταματου. Ίσα ίσα οι φετινή σεζόν και των δύο είναι μακράν καλύτερη από αυτή του Μάντζαρη (το σλουκα δεν τον αναφέρω γιατί έχει κάνει θεαματική πρόοδο) οι οποίοι φέτος είναι σε μια πιο "φτωχή" ομάδα με πιο φθηνό υλικό, με οφθαλμοοφανη κενά στο ρόστερ και μάλιστα έχοντας αντιμετωπισει σπουδαίους αντιπάλους (που κακά τα ψέματα ο Ολυμπιακός δεν έχει αντιμετωπισει φέτος). Επιπλέον έχουν έρθει αντιμέτωποι με πολλούς τραυματισμους (ο παπάς κυρίως) ενώ ο Μάντζαρης και ο σλουκας δεν είχαν κανένα πρόβλημα φέτος.
      Φιλικά πάντα.

      Διαγραφή
    2. Οι Σλούκας Μάντζαρης αντιμετωπίζουν σπουδαίους αντιπάλους 4 χρόνια τώρα σε αντίθεση με τους Παππά, Γιάνκοβιτς που τώρα, φέτος προσπαθούν να ''βγουν στον αφρό'' αφού ο Πεδουλάκης δεν τους πίστευε έχοντας τους συνεχώς παρκαρισμένους στον πάγκο. Άκυρο λοιπόν το επιχείρημα (ούτε η εμφάνιση τους στις Μάλαγα, Φενέρ είχε δυσκολία;)... Φιλικά! :)

      Διαγραφή
  6. Από αγωνιστική εμπειρία πρωταθλητισμού στην Ευρώπη (μπολιάστηκαν ήδη με 2 κατακτήσεις...) και χαρακτήρα οι guard του Ολυμπιακού (κοινό μυστικό) ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο σλουκας αν δεν ανανεωσει συντομα το καλοκαιρι μπορει να βρει μεχρι και 1εκατ στην τουρκια, δεν βρισκεις ευκολα παικτες με την ικανοτητα στην δημιουργια οπως ο σλουκας και ταιριαζει απιστευτα στο ροστερ της φενερ.
    Αντιθετα ο παππας εχει χαρακτηριστικα που δεν βρισκεις σε ελληνα παικτη αλλα τα βρισκεις ευκολα σε καποιον αμερικανο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με όλο τον σεβασμό ακόμη κι ο Κατσίβελης περισσότερα έχει κάνει από τα πράσινα ''ταλέντα''. Όταν παίξουν σκυλίσια άμυνα σε τελικό Euroleague και συμβάλλουν με συγκεκριμένο ρόλο σε επική ανατροπή που θα τους φέρει στην κορυφή της Ευρώπης βάζοντας το δικό τους λιθαράκι τότε το ξανασυζητάμε. Κάποτε τους καλούς Έλληνες με υψηλό μπασκετικό μυαλό και δυνατό χαρακτήρα τους είχε ο Παναθηναϊκός. Πλέον ανάλογοι παίκτες αγωνίζονται στον Ολυμπιακό. Άλλη μία Ευρωλίγκα να πάρουν οι Μάντζαρης, Σλούκας φτάνουν τις κατακτήσεις του Διαμαντίδη, μόλις στα 25 τους... και με αρκετά αγωνιστικά λεπτά σε κάθε ματς στους ερυθρόλευκους. Αυτό νομίζω τα λέει όλα για την τωρινή διαφορά στους ταλαντούχους Έλληνες των 2 ''αιωνίων''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε τοτε ο αλβερτης ειναι ο σπουδαιοτερος ελληνας ολων ουτε ο σπανουλης δεν προκειται να τον φτασει ποτε σε ευρωπαικα

      Διαγραφή
    2. ακομη μια;;; μονο;; δεκα θα παρετε με αυτους που μαζεψαν οι προεδροι σας.Αλλωστε και ο Γκαλης που δεν πηρε τιποτα ηταν μηδενικο μπροστα στον Κατσιβελη.Αλλαζονεια και γαβρος ενα και το αυτο.Για αυτο δεν χωνευετε με τιποτα η επιτυχια του μπασκετικου ΠΑΟ,και ισοπεδωνετε τα παντα.Για σας ειναι κλεμμενα τα παντα σε Ευρωπη και Ελλαδα, οτι εχει καταφερει η πιο πετυχημενη ομαδα ολων των αθληματων στην Ελλαδα.

      Διαγραφή
    3. κυκλοφορουν φημες οτι οι καβς κοιτανε κατσιβελη για να χτυπησουν τους μπουλς στην ανατολη,αλλωστε υπαρχει κανενας αλλος στον κοσμο που παιζει σκυλισια αμυνα?τρεμε ντερικ ροουζ

      Διαγραφή
    4. α δηλαδη αφου τωρα ειναι 25 και θα παρουν ακομη μια θα τις κανουν τρεις.Ελα ρε μολις βρηκαμε αυτον που θα παρει και φετος το ευρωπαικο.Α ρε γαβροι....

      Διαγραφή
    5. Ο Κατσίβελης είναι ο Έλληνας ''Nelson'' σε μπασκετικά χαρακτηριστικά σε άμυνα και επίθεση. Σκυλί στην άμυνα, καλός στη διείσδυση, μέτριο σουτ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Παππάς, Γιάνκοβιτς πολύ απλά δεν έχουν την προσωπικότητα, χαρακτήρα, σοβαρότητα και σταθερότητα για να ηγηθούν του Ελληνικού κορμού μέχρι να μεγαλώσουν οι 17χρονοι σας. Παπαπέτρου, Αγραβάνης στο ίδιο επίπεδο ήδη. Σλούκας, Μάντζαρης, Κατσίβελης συνέβαλαν ήδη σημαντικά σε δύο σερί πρωταθλήματα Ευρώπης.

      Διαγραφή
    6. @3.55
      εχεις τοσο σχεση με το αντικειμενο που δεν ξερεις οτι 12-13 στο φαιναλ4 δεν επαιξε λεπτο ο μαντζαρης,ενω κ κατσιβελης επαιξε μεσο ορο και στα δυο παιχνιδια 4.38 κατσιβελης ενω το 11-12 ο κατσιβελης δεν επαιξε ουτε λεπτο ενω ο σλουκας στο τελικο επαιξε 7 λεπτα.
      Οταν σε παρομοια ηλικια ο αλβερτης στα 21 του εβγαινε πρωτος σκορερ του παναθηναικου στον τελικο στο παρισι,οταν ο λαζαρος παπαδοπουλος στα 22 κερδιζε εναν τελικο στην μπολονια βαζοντας 12 ποντους και γυριζοντας το παιχνιδι,οταν ο φωτσης στα 19 του εβαζε 9 ποντους στον τελικο της θεσσαλονικης και οταν στα 20 του στον χαμενο τελικο με την μακαμπι ειχε βαλει 15.

      Διαγραφή
    7. Περασμένα τα μεγαλεία σας και διηγώντας τα να ΚΛΑΙΣ... Βλέπω είσαι ενημερωμένος για το ιστορικό Back2Back τη μια χρονιά με τραυματία Acie Law την άλλη με Μάντζαρη κλπ. Όταν φτάσουν τα δικά σου αιώνια ταλέντα σε τελικό και τον κατακτήσουν τότε θα τους θεωρήσω μεγάλους παίκτες έστω κι αν αγωνιστούν και έχουν ρόλο σε όλο αυτό για ένα μόλις λεπτό.

      Διαγραφή
    8. 2 ευρωπαικα εχει και ο σακοτα σε αυτην την κατηγορια κατατασσω τον μπαντζαρη ενταξει τον σλουκα λιγο καλυτερα σε κατηγορια καλαιτζη

      Διαγραφή
    9. Όχι μόνο Σλούκα, Μάντζαρη δεν έχετε αλλά και Παπαπέτρου, Αγραβάνη. Ο Καββαδάς ισάξιος του ''συνεχώς κάνω βήματα Batista'' αν έπαιζε σε ομάδα του Ιβάνοβιτς θα έπαιρνε πολλές επιθέσεις και θα είχε ανάλογα νούμερα (χωρίς τα βήματα), ενώ κι ο Κατσίβελης Έλληνας και αρκετά νεότερος του παρόμοιου σε αγωνιστικό στυλ Νέλσον. Είναι πολύ μπροστά ο Ολυμπιακός πλέον στον Ελληνικό νεανικό κορμό και στα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ταλέντα του ΣΗΜΕΡΑ/ΤΩΡΑ και του ΑΥΡΙΟ.-

      Διαγραφή
    10. χαχαχαχαχα χαλαλι σου συμφωνω σε ολα που γραφεις μετα απο τετοιο θεικο σχολια. κορυφαιος

      Διαγραφή
    11. ''Κοσμητικά'' επίθετα όπως κάποιου ψευτόμαγκα του πληκτρολογίου παραπάνω του στυλ καμένε και καραγκιόζη είναι απλά για γέλια και δεν αγγίζουν κανένα σοβαρό άνθρωπο... Εδώ λέμε τη γνώμη μας επί του άρθρου, αφορά συγκεκριμένους παίκτες και όχι τους σχολιαστές του blog που ίσως γράφουν αλήθειες που δεν μας αρέσουν.

      Διαγραφή
    12. takhs apo katw to aulaki....epeidh gnwrizw tous 4 autos pou exei ta megalutera prosonta apo otan mikroi htan makran o vlado....apla den tou exei dwthei o xronos an doulepsei thn amuna sto post kai ginei pio dunatos genika tha milame gia to kalutero 3ari.....foverh aisthsh sto rebound sout ola....o sloukas tromerh veltiwsh...matzarhs mexri ekei tavani papas douleia....tha pw oti katsivelhs prepei na parei xrono....twra gia pap pou eipe kapoios gia emena tou leipoun polla kai giauto den vlepw mellon nba...gia emena polu uperektimhmenos se sxesh me tous allous nbrs einai polu pisw krima gia kalathh exei deiksei oti me empistosunh sto proswpo tou mporei polla....koufos exei thn atuxia na paizei me tous duo kaluterous radolf-gasol...pisteuw oti tha fugei....jimara perimenw apanthsh....

      Διαγραφή
  9. Παππάς και Γιάνκοβιτς έχουν χτυπηθεί για τον τίτλο του MVP στην Α1. Κυριάρχησαν στη λίγκα. Πότε το έκαναν σε ατομικό επίπεδο οι Σλούκας-Μάντζαρης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα αν έπαιζαν Πανιώνιο; Δε χρειάζεται πρωταγωνιστούν 3-4 χρόνια τώρα σε επίπεδο Euroleague. Παππά και Γιάνκοβιτς βρίσκεις καλύτερους με το τσουβάλι αν θες shooting guard ή small forward αντίστοιχα. Σλούκα, Μάντζαρη θα ήθελαν πολύ να έχουν οι Σέρβοι κουμπάροι (Ντούντα, Ομπράντοβιτς) για πρώτους κουμανταδόρους στις ομάδες τους, οι σοβαροί point guards λείπουν αυτήν τη στιγμή. Δείτε την αλήθεια χωρίς οπαδικές υπερβολές.

      Διαγραφή
    2. αληθεια αφου ειναι τοσο ευκολο να τα κανεις αυτα στον πανιωνιο ο σλουκας τι εκανε στον αρη ποσους ποντους εβασε στο γιουροπ. καλα ο μαντζαρης εχει και φοβερη χρονια στα 19 του με 0.8 μεσο ορο στο περιστερι σε 22 παιχνιδια με 14% στις βολες και 13 στα τριποντα.

      Διαγραφή
    3. εσυ δες τα στατιστικα τους στην ευρωπη (πιο κατω) και ασε τις αηδιες.Με 4.1 pir ο Μαντζαρης ποιος θα τον ηθελε στην ευρωπη,αν ειναι για ψιχουλα αλλαζει το πραμα καπου θα βρισκε σιγουρα.Καλυτερα στατιστικα εχει ακομη ο απειρος Παππας απο τον Σλουκα που πραματι ειναι καλυτερος του Μαντζαρη.

      Διαγραφή
    4. Μάθε μπάσκετ και ίσως κατανοήσεις πως αυτή την στιγμή ο Σλούκας ''φτιάχνει'' τους συμπαίκτες και ο Παππάς εκνευρίζει αφάνταστα τους συμπαίκτες του. Ο Σλούκας μπορεί να οδηγήσει με σοβαρό τρόπο μια μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα σαν combo guard ενώ ο Παππάς είναι μη σταθερός και εντελώς αναξιόπιστος, του αρέσει μόνο να παίρνει φόρα και να κάνει τον σκόρερ. Απλά πράγματα...

      Διαγραφή
    5. Ο Μάντζαρης ''θυσιάζεται'' πιο πολύ κι από τους 4 αμυντικά, έχει τον καλύτερο συσχετισμό ασίστ/λαθών, δεν κάνει ποτέ κάτι το περιττό, γνωρίζει από μικρός το ρόλο και τις δυνατότητες του. Σε ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν στην Ευρώπη είναι απαραίτητο να έχεις γκαρντ που βάζει κάτω το εγώ του και δουλεύει αδιάκοπα, συνεχώς ακούραστα για τους συμπαίκτες του και την ομάδα. Άλλοι βάζουν τους πόντους στον Ολυμπιακό (Σπανούλης, Lojeski, Πρίντεζης) ο καθένας με τον ξεκάθαρο ρόλο του.

      Διαγραφή
    6. ναι πολυ θυσια ρε παιδι μου αυτος ο μαντζαρης γι αυτο εχει βαρεσει 10 τριποντα περισσοτερα απ τον σλουκα ενω η αναλογια ασιστ λαθων πραγματικα ειναι εντυπωσιακος το 25/17.... καλα ενταξει ο κατσιβελης και αν φτιαχνει τους συμπαικτες του αλλα εγω νομιζω αδικεις λιγο και την αλλη μεγαλη ταλενταρα αντιστοιχη του σλουκα τον βασιλη τον μπετατζη

      Διαγραφή
    7. Μου φτάνει που ο Μάντζαρης ήταν καλοκαιρινός ΠΟΘΟΣ της Πράσινης... Όλα τα άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε... Στον Ολυμπιακό αναγνωρίζουν τη σημαντική προσφορά του, την ομαδικότητα του. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ κι όχι τι πιστεύει για την αξία του ο κάθε οπαδός αντιπάλου ομάδας.

      Διαγραφή
    8. sta XARTIA einai kalyteroi toy gayroy alwste sta XARTIA o kalyteros o gayros einai

      Διαγραφή
    9. Γράψε στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ mpazo13... Με την φυγή του Σπανούλη τρελάθηκες, ακόμη να το ξεπεράσεις, ξέχασες ποιος είσαι και ποια γλώσσα μιλάς. Ίσως γράφεις για την πέτσινη/χάρτινη πρώτη σου Ευρωπαϊκή κατάκτηση εξαιτίας της οποίας είχαμε ένα μοναδικό στα χρονικά γεγονός: Η Ευρωλίγκα ζήτησε ΣΥΓΝΩΜΗ από την Μπαρτσελόνα...

      Διαγραφή
  10. Αντικειμενικά ο Σλούκας είναι ο καλύτερος Έλληνας μπασκετμπολίστας αυτή τη στιγμή. Όποιος θέλει το βλέπει.

    Sakhar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καταρχήν συμφωνω απολυτα με την πενταδα του ντε κολο,που αποδεικνύεται και σπουδαίος παικτης αρχης γενομενης απ τις εμφανισεις του τον σεπτεμβρη με την εθνικη γαλλιας και με την εως τωρα παρουσια του στην μοσχα...Από κει και υστερα
    1)παππας σπανιο επιθετικο ταλεντο,ισως ο επομενος σπανουλης της ευρωλιγκα αν δουλεψει στους τομεις που υστερει και ξερουμε ολοι...
    2)γιανκοβιτς πολλα προσοντα και αθλητικα και τεχνικα,υστερει οντως σε σκληραδα σωματικη και ψυχικη...στοίχημα για τον ιδιο να βελτιωθεί.στοιχημα και για το ελληνικο μπάσκετ καθως ο συνδυασμος του αθλητικου του πακετου με τις τεχνικες ικανότητες δε συναντάται ευκολα στην μικρη πληθυσμιακα ελλαδα.θα μπορουσα να τον χαρακτηρισω ένα ειδος κραμα παπανικολαου/περπερογλου που μπορει υπο προϋποθέσεις και εφόσον δουλεψει πολύ τις αδυναμίες του από 1 μεχρι και 4...
    3)Μαντζαρης δυνατος περιφερειακος ρολιστας με χτυπητες επιθετικες αδυναμίες που πρεπει να τον απασχολησουν σοβαρα αν θελει να κανει το βημα παραπανω.ειναι όμως εργαλειο σε οργανωση,δημιουργια,μακρινο ριμπάουντ,προσωπικη και ομαδικη αμυνα,και με πλουσιες εμπειριες για την ηλικια του...αν διατηρησει την σωματικη σκληραδα και αμυντικη προσηλωση που τον διακρινει,σταθεροποιωντας παραλληλα το μακρινο του σουτ και διαβαζοντας καλυτερα τα ρηγματα προς την αντιπαλη ρακετα,ισως και να εξελιχθεί σε παικτη-πρωταγωνιστη στο υψηλοτερο επιπεδο σε καποια χρονια,το πιστευω πραγματικα,σε ρολο πενταδατου πλευ μεικερ...
    4)Σλουκας αυθεντικο μπασκετικο ταλεντο,βασιζεται στα τεχνικα,εγκεφαλικα,και ψυχικα του προσοντα και όχι στα αθλητικα,τα οποια παντως εχει βελτιώσει εχοντας και αλλα περιθωρια προς αυτή την κατευθυνση...ικανος σουτερ και πασερ,παιρνει βελτιωση στην οργανωση,που όμως είναι εν πολλοις και θεμα χρονου/εμπειριας...ποιντ γκαρντ με καθαρα ευρωπαικα στοιχεια,θυμιζει μεγαλους παικτες της δεκαετιας του 90 στην ιδια θεση,του στυλ του μεγαλου σασα τζορτζεβιτς πχ,αγωνιστικο στατους που νομιζω ότι μπορει να πιασει σε βαθος χρονου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ένα σχολιο για κατσιβελη,κρινω τα προσοντα του παιδιου αυτου εντυπωσιακα για το ευρωπαικο μπάσκετ,τον αδικει απίστευτα η πληροτητα της περιφερειας του οσφπ...μακαρι να γινει κατι και το παιδι αυτό να δειξει πραγματι το ταβανι του που είναι πολύ ψηλο...κατι αντιστοιχο με τον τουρκο σιπαχι σε προδιαγραφες,του λειπουν δραματικα αγωνιστικες παραστασεις...ισως αν δινοταν δανεικος σε καμια αεκ ας πουμε να ηταν το ιδανικο γι αυτόν να παιξει κανα 2 χρονια σε ένα επιπεδο γιουροκαπ ας πυμε και να επιστρεψει με εμπειριες στο υψηλοτερο επιπεδο.για ποιντ γκαρντ είναι ακομα σχετικα νεος,ο διαμαντιδης στα 24 πρωτοεπαιξε ευρωλιγκα ενώ ο παπαλουκας ξεκινησε να δειχνει ποιος είναι μετα τα 26..

      Διαγραφή
    2. Μόνο που ο De Colo δεν έπαιξε το Σεπτέμβρη με τη Γαλλία...

      Διαγραφή
  12. παναθηναϊκός είμαι. σε θέμα εμπειριών φυσικά δεν τίθεται θέμα οι 2 του ολυμπιακού είναι μακράν πιο μπροστά. σε θέμα (επιθετικού) ταλέντου επίσης νομίζω δεν τίθεται θέμα με τον παππά να είναι ο καλύτερος και από τους 4 και με διαφορά κιόλας. είναι γενικά ό,τι κοντινότερο στο στυλ του σπανούλη έχει η ελλάδα. ο γιάνκοβιτς είναι ο πιο πλήρης από τους 4 αφού μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις και έχει αρκετούς τρόπους να επιτεθεί είτε βάζοντας την μπάλα στο παρκέ είτε ποστάροντας είτε με το σουτ του. παρόλα αυτά είναι πολύ αδύναμος για τη θέση 3. πρέπει να βάλει λίγο όγκο χωρίς να χάσει όμως την εκρηκτικότητα,να μάθει να κάνει καλά μπλοκ άουτ στα αμυντικά ριμπάουντ και να βελτιώσει γενικά την άμυνά του. ο μάντζαρης μου είναι αδιάφορος,ειδικά μετά τον τραυματισμό του δεν κάνει τίποτα. 0 πρωτοβουλίες στην επίθεση,απλός distributor στην επίθεση.μπαίνει μέσα για μπάσιμο μια στο τόσο και φοβάται μην φάει την τάπα και πετάει τη μπάλα έξω στο τρίποντο,ενώ έχει πάρει ήδη τα βήματα και είναι μισό μέτρο από το καλάθι. ο κατσίβελης θεωρώ ότι είναι καλύτερος και δεν είναι και τόσο οικοδόμος όπως παρουσιάζεται. εδώ στη θεσσαλονίκη πάντως όσο ήταν,φημιζόταν για την τρομερή αθλητικότητά του. τώρα έχει γίνει ένας απλός αμυντικός πάνω στη μπάλα

    υγ. ο παππάς έχει θλάση στον τετρακέφαλο από χτύπημα,οπότε λογικά δεν είναι κάτι σοβαρό. ο γιάνκοβιτς τενοντίτιδα στο γόνατο. δε μου αρέσει αυτό,αλλά δεν είμαι ειδικός για να το αναλύσω περαιτέρω. το ματς στη μαδρίτη δεν είναι τόσο σημαντικό όσο τα επόμενα 3 με γαλατά(εντός),άλμπα(εκτός),ερυθρό αστέρα(εντός),οπότε καλά κάνουν και δε ρισκάρουν από την ομάδα. σίγουρα μια νίκη μέσα στη ρεάλ θα ήταν ό,τι καλύτερο,αλλά για φανταστείτε να παίζανε όλοι οι αμφίβολοι μας και να είχαμε κάποια υποτροπή. πρέπει να πάμε στο τελ-α-βιβ με 5 νίκες κι εκεί να τα δώσουμε όλα για το κάτι παραπάνω από την απλή πρόκριση. με νίκη εκεί,μετά απλά αρκούν 3 νίκες στην έδρα μας και το +5 με μπάρτσα και λογικά θα βγούμε 2οι με 9-5 ή 3οι με το ίδιο ρεκόρ,η οποία 3η θέση δεν είναι καθόλου άσχημη,αφού ούτε ο οσφπ τρομάζει,ούτε η φενέρ,ούτε η εφές. μόνο η τσσκα αυτή την εποχή δείχνει να είναι σε άλλο επίπεδο,αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να συνεχίσει έτσι μέχρι τέλους. η προηγούμενη τέτοια εμπειρία των ρώσων δεν είχε ευτυχή κατάληξη το 2005

    τα-σάρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξέχασα να γράψω για τον σλούκα. μεγάλη βελτίωση στο παιχνίδι του,κυρίως δημιουργικά. καλός επιθετικός,έχει αυτό το stop and shoot που δεν το το βλέπω σε κάποιον άλλο έλληνα. έχει κι αυτός τα θέματα του βέβαια. δεν είναι αθλητικός,δεν είναι γρήγορος,είναι αρκετά αδύναμος και δεν είναι καλός αμυντικός. προσπαθεί να βελτιωθεί σε όλους αυτούς τους τομείς,αλλά πχ αθλητικότητα ό,τι και να κάνεις δεν αποκτάται αν δεν την έχεις μέσα σου. μπορεί πάντως να κάνει το βήμα παραπάνω και να βγει μπροστά σε μια μεγάλη ομάδα και να μην είναι για μια ζωή το backup του σπανούλη

      τα-σάρας

      Διαγραφή
  13. τωρα τι συγκρινουμε ρε παιδια εναν παικτη που την προηγουμενη χρονια πριν ερθει στον παναθηναικο ειχε μεσο ορο 19.8 ποντους στο γιουροκαπ και 16.8 στο ελληνικο πρωταθλημα οταν το ρεκορ καριερας του σλουκα σε ολες τις συλλογικες διοργανωσεις ειναι οι 17 ποντοι και του μαντζαρη οι 15. ο μαντζαρης και ο σλουκας το πολυ να γινουν παικτες στυλ σαδα,καλαιτζη κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα σύμφωνα με τη λογική σου ~δεν πρέπει να συγκρίνουμε ρε παιδιά~ και τον Διαμαντίδη που έχει το 1/50 του επιθετικού ταλέντου του ΣΠΑΝΟΥΛΗ. Μικρός παίκτης ο 3D δηλαδή επιπέδου Sada, Καλαϊτζή αφού βάζει λιγότερους πόντους από τον φοβερό και τρομερό Billαρο.

      Διαγραφή
    2. αγνοια και εκει. συγκρινε λιγο την επιθετικη τους συγκομιδη του σπανουλη και του διαμαντιδη στην ευρωλιγκα την τριετια που επαιζαν στην ιδια ομαδα 07-10 που ουτε δυο ποντους παραπανω κατα μεσο ορο επιθετικη συγκομιδης ο σπανουλης δεν ειχε και με ποσες προσπαθειες ανα αγωνα ο διαμαντιδης και με τι ποσοστα σε σχεση με τον σπανουλη.

      Διαγραφή
    3. Ακόμη να ξεπεράσεις το γεγονός ότι ο Σπανούλης σηκώνει Ευρωλίγκες φορώντας Ερυθρόλευκα και το 7 στην πλάτη; 5 χρόνια πέρασαν από τότε που (καλώς) σας άφησε!!! Όταν θα κλείσει την καριέρα του στον Θρύλο θα είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Ελπίζω να το αντέξεις ανώνυμε με την πλήρη μπασκετική άγνοια κι ασχετοσύνη...

      Διαγραφή
    4. O Σπανούλης είναι τεράστιος παίκτης. Αλλά η ιστορία θα γράψει ότι όπου τον πετυχαίνει ο Διαμαντίδης τον καταπίνει αμάσητο.

      Διαγραφή
    5. H ιστορία έχει γράψει ότι ο ένας θαυμάζεται και χειροκροτείται σε όλη την Ευρώπη ενώ έχει σηκώσει κούπες Euroleague βγαίνοντας MVP σε final4 και με τους 2 αιωνίους κι ο άλλος εδώ και χρόνια αυτό που κάνει καλύτερα είναι να φτύνει άλλους αθλητές, να παίζει μπάσκετ με τους αγκώνες του και να διαμαρτύρεται συνεχώς. Αλλά δυστυχώς για αυτόν στην Euroleague δεν περνάνε αυτά. Ξεβρακώνεται συνεχώς ο ''mister μηδέν πόντοι'' (σε πολλά ματς πλέον).

      Διαγραφή
    6. Απόγονε, από το 2004 του τον ρουφάς του "mister μηδεν πόντοι'.
      ΥΓ: ..και σ' αρέσει!!!

      Διαγραφή
    7. ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣEIΣ ΤΗΝ ΧΥΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΑΡΟΥ: Ήλπιζες να φτάσεις τα Ευρωπαϊκά της Ρεάλ με τον Βilly σαν ηγέτη αφού ξέρατε κατά βάθος ότι ο Διαμαντίδης ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να σε οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης εδώ και 4 χρόνια. ΠΟΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ: Οπαδοί, ο εφευρέτης πρόεδρος σας, ο Ομπράντοβιτς. Ο ηγέτης με το ''7'' στην ερυθρόλευκη φανέλα θα σας τρελάνει κι άλλο θα τον βλέπετε για χρόνια ακόμη να πρωταγωνιστεί και θα νιώθετε συνεχώς την ΧΥΛΟΠΙΤΑ, την ΑΠΟΡΡΙΨΗ, θα σας δημιουργεί συνεχώς όλο και περισσότερα ψυχολογικά, εφιάλτες. Θα στερέψετε από κλάμα σε 4 μήνες που θα τον δείτε να σηκώνει ψηλά την 3η Euroleague σε 4 χρόνια.

      Διαγραφή
    8. @8:45
      Το 3 είναι το μισό του 6. Κοίτα αν τυχόν και την κάνουμε για ανδριατική λίγκα, πάρτε καθε χρόνο νταμπλ και ΙΣΩΣ, ΙΣΩΣ λέω σε καμμιά 15ρια χρόνια μας ισοφαρίσεται στα τρόπαια.
      ΥΓ1: Κατάταξη
      1ος:ΠΑΟ
      2ος:ΑΛΒΕΡΤΗΣ
      3ος:ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ
      4ος:ΑΡΗΣ
      και 5ος: GAY-ΡΟΣ
      ΥΓ2: Άντε και με το χάρτινο φετινό κυπελλάκι φθάνεται τα κύπελλα του Τσαρτσαρή.

      Διαγραφή
  14. Αληθεια ποια ηταν η αποψη του γιαννακη για τον σλουκα που τον εβλεπε σε καθημερινες προπονησεις; Ποια η αποψη του ομπραντοβιτς για τον οργανωμενο οπαδο του παναθηναικου βαγγελη μαντζαρη που τον απερριψε για να παρει τον κυριτση και ειχε μεινει χωρις ομαδα και υπεγραψε στον ολυμπιακο σεπτεμβριο;
    Παικτες της σειρας που τους κανει μαγκες ο σπανουλης. Αλλα σε δυο χρονια που σταματαει ο σπανουλης θα φανει οπως φανηκε και με την εθνικη οι περιορισμενες δυνατοτητες τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασες να γράψεις πως όταν σταματήσει ο Διαμαντίδης οι Παππάς, Γιάνκοβιτς θα μεσουρανούν στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ θα αποτελούν ατραξιόν και ηγέτες του νέου ΠΑΟ, χαχααχχααχ...

      Διαγραφή
    2. Ρούφα το αυγό σου και στην τρύπα σου γαυράκο!!

      Διαγραφή
    3. Εσύ δεν πρέπει να είσαι πάνω από 15 ετών... Γράψε για μπάσκετ και άσε τα αυγά νομίζεις ότι κάνεις ''Ταρζανιές'' πίσω από ένα πληκτρολόγιο αλλά στην ουσία γελοιοποιείσαι.

      Διαγραφή
    4. 15 είμαι το βρήκες. Και το ΜΟΝΟ που θυμάμαι από το '99 που γεννήθηκα είναι να σε γλεντάω ΠΕΛΑΤΑΚΟΟΟ!!!

      Διαγραφή
    5. Να ξέρεις λοιπόν ότι από φέτος και μέχρι τα 30 σου θα σε χορεύουν οι Αγγελόπουλοι και στην Ελλάδα γιατί στην Ευρώπη είναι πιο πετυχημένοι (από τον Δ.Γιαννακόπουλο) με 2 κατακτήσεις επί προεδρίας τους ήδη συν την φετινή 3. Η αρχή έγινε, ελπίζω να το αντέξεις.

      Διαγραφή
  15. Ενώ τα δικά σου αιώνια ταλέντα συμμετέχουν το πολύ μέχρι τις προπονήσεις της Εθνικής και κάνουν τους καμπόσους και τους ηγέτες μόνο σε χρονιές του αποδυναμωμένου Πανιωνίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=000464&seasoncode=E2014------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=000411&seasoncode=E2014----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=001926&seasoncode=E2014---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=003537&seasoncode=E2014 Ειδικα τα στατιστικα του Μαντζαρη δειχνουν ποσο θα τον ηθελαν ολες οι ευρωπαικες ομαδες....,απλα χαλια.Για πρωτη χρονια οι δυο παιχτες του ΠΑΟ εχουν καλα στατιστικα σε σχεση με του υποτιθεμενους εμπειρους παιχτες του γαυρου,Αυτοι οι δυο ειδικα ο Μαντζαρης εχει μεινει στασιμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΑΡΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΠΟΝΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΩΣΤΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΑΚΤΕΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ... ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ; Μάλλον για να βάζει πολλούς πόντους, χαχαχαχχα...

      Διαγραφή
    2. Μαλλον για να την σπασει στα αυγα,να ανεβασει την τιμη του να στερηση απο τον γαυρο μια καλυτερη μεταγραφη.

      Διαγραφή
    3. Ο Μάντζαρης θα ήταν εξαιρετικός δίπλα στον Διαμαντίδη παιδιά ότι και να λέμε

      Διαγραφή
    4. Μάλλον τον ήθελε ο Τράκης για βασικό point guard γιατί γέρασε ο Διαμαντίδης και οι Παππάς, Μποχωρίδης (εδώ κι αν γελάει το Πανελλήνιο...) είναι για τα μπάζαααααααα (μπασκετικά πάντα)!!

      Διαγραφή
  17. Σούπερ ανάρτηση,θυμάμαι την ανάλογη για τη γενιά των 90+ πριν 2 χρόνια...

    -Παππάς:Ένας παίκτης που πίστεψα και λάτρεψα πρόπερσι στον Πανιώνιο,αλλά με προβληματίζει αρκετά.Ενώ τον θεωρούσα ικανό να αποτελέσει έναν πολύ καλό παίκτη σε top level,φαίνεται ότι δύσκολα μπορεί να αποτελέσει κάτι παραπάνω από ρολίστα ειδικής ώθησης και x-factor σε μια ομάδα.(διαφορετικά να έχει πρώτο ρόλο σε μια ομάδα up-tempo,στιλ Μακάμπι)
    Έχει χαρακτήρα και τσαμπουκά,φαίνεται όμως να μην έχει δουλέψει(ή απλά να μην ταιριάζει)πάνω στις επιταγές του σημερινού μπάσκετ.Άριστος finisher από κάθε σημείο γύρω από την ρακέτα,έχοντας γκάμα τελειωμάτων εν κινήσει και στον αέρα,καλύτερος σουτέρ από ότι έχει φανεί μέχρι τώρα στον Πάο και για μένα παίκτης με μεγαλύτερο potential στην άμυνα από αυτό που βλέπουμε ως τώρα.
    ΑΛΛΑ,προβληματίζομαι πάρα πολύ βλέποντας ότι δεν μπορεί να γίνει γκαρντ-πραγματικό γκαρντ.Ούτε καν να απειλήσει σταθερά με το μεγάλο του όπλο,την προσωπική φάση και το 1 με 1.Κακό ballhandling στο κομμάτι του να κρατήσει τη μπάλα χαμηλά και τον αντίπαλο εκεί που θέλει,έλλειψη mobility,εκρηκτικότητας και decision making για να δημιουργήσει σε ball-screen offense ευκαιρίες για τον εαυτό του και την ομάδα.
    Στο μυαλό μου παίζει τον ενδεχόμενο γι'αυτόν να λειτουργήσει καλυτερα κι από τη θέση 3.(και φέτος στον Πάο καλό να το εξακριβώσουμε)
    Πιο πολλές ευκαιρίες σε close out,no problem σε τρίπλα,μικρότερο το κακό για τα σχετικά αργά πόδια στην άμυνα.Δυνατός κορμός και athleticism υπάρχουν,αλλά πραγματικά δεν ξέρω...

    Γιάνκοβιτς:Πιο ξεκάθαρη εικόνα εδώ.Ο Βλάντο,ακριβώς γιατί δεν αναπτύσσει κάτι σε φοβερό βαθμό και ταυτόχρονα δεν έχει τα φυσικά προσόντα άλλων παικτών στη θέση του,φαίνεται να μην μπορεί να κάνει ένα step up όπως το φανταζόμαστε.Αλλά μπορεί να αποτελεί μια καλή λύση για τον Πάο των επόμενων χρόνων στη θέση 3.
    Κυριότερη πρόοδος από τον παίκτη που θυμάμαι στη Νέα Σμύρνη είναι στα τεχνικά χαρακτηριστικά.Πραγματικά μεγάλη βελτίωση στο ποστ όπου έχει πλαστικότητα και αυτοπεποίθηση,σε όλα τα τελειώματα γύρω από το καλάθι όπου είναι συνεπέστατος(κάτι που έφτιαξε πάρα πολύ),άνοδος και στο παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια.Το decision making διορθώνεται σίγουρα.
    Πρέπει: να σταθεροποιήσει την απόδοση του,να επανέλθει στον καλό του εαυτό πίσω από τα 6,75(το έχει και είναι η φύση του θέματος που μοιάζει..νομοτέλεια οτι θα ξαναβρει την αποτελεσματικότητα του) και να χτίσει αμυντικό χαρακτήρα.Οπωσδήποτε.Σωματοδομή,πόδια και γενικότερα αντίληψη όπου έχει θέμα.Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει πολλές φορές missmatch εις βάρος του,και στις 2 γραμμές άμυνας(μπρος-πίσω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σλούκας:Ελπιδοφόρα άνοδος και δουλειά από τον Έλληνα γκαρντ.Εξαιρετικός δημιουργός και λογικά θα ανέβει κι άλλο,χαμηλώνοντας τα παρορμητικά λάθη και προσθέτοντας στην οξυδέρκεια του,μια σιγουριά και σταθερότητα για να παίζει κεφάλι.Φυσικά έχει να διορθώσει πράγματα,αλλά βλέποντας την δουλειά που κάνει και τη φύση των θεμάτων που έχει να φτιάξει βγάζει αισιοδοξία. Επιθετικά καλείται να βρει την ταυτότητα του σαν παίκτης,να ισορροπήσει τις προτεραιότητες του δίχως να μείνει πίσω είτε στο κομμάτι του σκοραρίσματος ή της δημιουργίας.
      Στην άλλη πλευρά του γηπέδου μπορεί να του λείπει το top performance όπου δεν έχει κάποια εξαιρετική ικανότητα σε ένα κομμάτι,αλλά ανεβάζοντας την αντίληψη του μέσα από περισσότερες εμπειρίες και την αντοχή του στο παιχνίδι ώστε να έχει defensive aggresiveness(όταν το βγάζει είναι θετικός) έχει περιθώρια.
      Όπως και να χει,έτοιμος παίκτης,ψημένος στον πρωταθλητισμό και μοιάζει να είναι στον σωστό δρόμο.Μπορεί να μην ακολουθήσει τα ίχνη των 3 γκαρντ που μας ανέβασαν μέσα στην περασμένη δεκαετία,αλλά έχει τα φόντα να αποτελεί έναν από τους ποιοτικότερους γκαρντ στην Ευρώπη ανεξαρτήτως περιβάλλοντος.

      Μάντζαρης:Δεν έχω να προσθέσω πολλά.Ευλογημένος που βρήκε δίπλα του τον Σπανούλη στα 22 του γιατί άγγιξε το ταβάνι του σε ρόλο χρησιμότητας σε τέτοια ηλικία.Καλός παίκτης αδιαμφισβήτητα,αλλά θα θέλει πάντα δίπλα του τον ball dominant παίκτη,το προστατευμένο περιβάλλον και τον ξεκάθαρο ρόλο. Δεν έχει κινήσεις στο επιθετικό κομμάτι ,computerised παιχνίδι που έφτασε τα όρια της ...κακής έννοιας.Ίσως αν μπορούσε να ανεβάσει το volume στο αμυντικό κομμάτι και έψαχνε 1-2 πραγματάκια στην επίθεση(ας μην γελιόμαστε δεν θα αποκτήσει ποτέ προσωπική φάση ή κάτι παρόμοιο,απλά κάτι τύπου post που τον δουλεύει ο Μπαρτζώκας ή ταχύτατο execution σε τρανζίσιον-γενικά ΤΑΧΥΤΗΤΑ) να ανέβαζε 1 σκαλοπάτι το status του.Περιμένουμε να δούμε τι θα πετύχει σε εκτός Σπανούλη/εκτός Όσφπ κατάσταση...

      Σωστός ο Ντε Κολό αλλά ευνόησε τον συμπαίκτη του Γουίμς.Θα έλεγα Ρούντι εδώ...Πιο δοκιμασμένος,πιο πλήρης..

      Διαγραφή
    2. Και εγώ λέω Ρούντι φίλε.

      Διαγραφή
    3. Ουίμς καλύτερος του Ρούντι. Σε όλα σχεδόν παιδιά. Δημιουργία, τελειώματα, άμυνα,.

      Διαγραφή
  18. εχουμε και λεμε...

    παππας: εχει τσαμπουκα, στην προσωπικη αμυνα δεν ειναι κακος, εχει πλουσιο επιθετικο ταλεντο, ειναι ο μοναδικος ελληνας παιχτης που θυμιζει σπανουλη και σιγα σιγα τον βλεπουμε (ελεω ιβανοβιτς) να παιζει σχετικα καλα τον ρολο του ποιντ γκαρντ. πλεον εχει προσθεσει στο ρεπερτοριο του και ασσιστ (μαλιστα, μερικες ειναι και πολυ εντυπωσιακες-θυμιζουν κ λιγο σαρας -οκ ιεροσυλια, το παιρνω πισω!) πιστευω οτι οταν ερθει η κακια η ωρα και φυγει ο μητσαρας απο τον παναθηναικο και του δοθουν τα κλειδια της ομαδας (εαν κ εφοσον εχει παραμεινει στον παο μεχρι τοτε-δν ξερω ποσο συμβολαιο εχει και τωρα βαριεμαι να ψαχνω) θα δουμε εναν ακομα καλυτερο παππα. οπως εχω ξαναπει δεν πιστευω οτι εχουμε δει το ταβανι του. και οταν μιλαω για ταβανι εννοω να σταθεροποιησει τις καλες του εμφανισεις και οχι να προσθεσει κ αλλα πραγματα στο παιχνιδι του. δηλαδη να παιζει καθε φορα οπως επαιξε πχ στο βελιγραδι περσι ή στο προηγουμενο ματς με ζαλγκιρις.

    γιανκοβιτς: αν και κινδυνευω να φανω γραφικος, πιστευω οτι εχει το πιο μπασκετικο μυαλο και απο τους τεσσερεις, ξερει ΠΟΛΥ μπασκετ το παιδι. εχει κ αλλα να προσφερει αν βελτιωσει καποιους τομεις του παιχνιδιου του. θα ηθελα μεχρι το πολυ του χρονου να τον δω να παιζει με πιο πολυ ανεση, να βελτιωσει το 3π και να δυναμωσει λιγο ωστε να μπορει να αμυνθει σε πιο δυνατα τριαρια.

    μαντζαρης:εχω μεγαλη αδυναμια σε αυτον τον παιχτη, αλλα πιστευω εχει πιασει το ταβανι του προπερσι. αμυντικα ειναι καλος. εχει προδιαγραφες να γινει ενας καλος πασερ αλλα δεν ξερω τι του συμβαινει κ μενει πισω. ισως η υπαρξη του σλουκα στο ροστερ του κοβει λιγο τα φτερα (οκ μπορει να μην εχουν σχεση σαν παιχτες, αλλα αυτο μου βγαζει). λιγο το τριποντο και λιγο να χει το νου να σκοραρει να φτιαξει και θα ειναι σημαντικο εργαλειο για τον ολυμπιακο κ την εθνικη. θα τον ηθελα παρα πολυ στον παναθηναικο εννοειται.

    σλουκας: οπως λενε κ πολλοι, ο πιο ετοιμος παιχτης απο ολους. συμφωνω στο οτι εχει την "ατυχια" να ειναι στην ιδια ομαδα με τον σπανουλη (κατι το οποιο ειναι ταυτοχρονα και ευτυχια) αλλα ισως να αποδιδει πιο καλα σαν "παγκιτης". τις μεγαλες του εμφανισεις στα 2 φαιναλ φορ (κ σε διασπαρτους αγωνες ευρωλιγκας) τις εκανε εχοντας αυτον τον ρολο..

    ΥΓ: κατσιβελης- να πω την αληθεια μου θα τον προτιμουσα στον παναθηναικο στη θεση του μπχωριδη.. ακομα τον περιμενουμε να ξεπεταχτει αλλα σε ομαδα με 1000 γκαρντς δε βλεπω πολυ μελλον..μακαρι γιατι εχει προδιαγραφες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και Κατσίβελη και Μποχωρίδη. Ίσως το καλοκαίρι κινηθεί ο ΠΑΟ για Κατσίβελη. Είναι το 91 γεννηθείς

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα. Ο Μπαρτζώκας πάντως, από αυτά που ξέρω, ετοιμαζόταν να αποδεσμεύσει Κατσίβελη φέτος. Τώρα μάλλον με Σφαιρό βρήκε ρόλο, αλλά ναι σε αυτή την ομάδα πόσους guards Έλληνες να έχεις. Tough luck.

      Διαγραφή
  19. ο ελληνας νελσον λεει ο αλλος με ,ο καββαδας ισαξιος του μπατιστα ενω ο τριτος μας ενημερωνει οτι με μια ευρωλιγκα φτανουν διαμαντιδη σλουκας-μαντζαρης.α ρε οακα που σας χρειαζεται πελατες......παιζουν 5-6 χρονια στον ολυμπιακο και ενα καλο παιχνιδι δεν μπορω να θυμηθω και των δυο απεναντι στον αιωνιο δυναστη τους,θυμηθητε ποσο ωραια σας εθαψε ο παππας στο κυπελλο και αφηστε τις μαγκες,αλλα ξεχασα εκει το πηραν το παιχνιδι με την μαγκια τους οι μαγκες αγγελοπουλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνε ένα σοβαρό διπλό στην Euroleague ανώνυμε οι ήττες σας στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια είναι περισσότερες και από τις φετινές σας θλάσεις!!

      Διαγραφή
    2. Εσύ μην αγχώνεσαι γαυράκο!!..Θα ξεμπουκώσουν σε σένα!!
      ΥΓ: Κατάλαβες τη εννοώ, πονηρούλη!!

      Διαγραφή
    3. ANTE ΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΟΥΚΑΛΑ!!

      Διαγραφή
  20. μαντζαρης.υπαρχουν ενα σωρο τετοιοι παικτες,απλα ειχε καλο μανατζερ και τον διαλεξαν την καταλληλη στιγμη
    σλουκας.αρκετα καλος αλλα εχει ταβανι
    αγραβανης ή αγραβαναρος κατα καποιους αλλους.ξεχειλιζει η μαγκια,πολυ μαγκια ρε παιδι μου,ο επομενος μπουρουσης(στις σφαλιαρες εννοω)
    καββαδας.στο παλιο καλουα θα ηταν πρωτο ονομα στην πορτα
    κατσιβελης.του δινεις τη μπαλα και την επιστρεφει λες και ειναι χειροβομβιδα που θα σκασει στα χερια του
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΤΑ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ ΜΕ ΤΟ ''7'' ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ BACK2BACK ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΣ;;; ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!

      Διαγραφή
    2. Μην βαριέσαι να βάζεις τόνους στα σχόλια σου ''πράσινε τεμπέλη''... Στην Ευρώπη στα μεταξύ μας ΣΕ ΕΧΩ ΠΕΛΑΤΗ και το ξέρεις.-

      Διαγραφή
    3. Σας διέλυσε ο πρόεδρος σας αγωνιστικά, θα σε διαλύσει την Πέμπτη ο Μπουρούσης με την παρέα του (όπως οι πάντες φέτος στα εκτός έδρας πλην Turow χαχαχαχα), ενώ οι Αγραβάνης, Καββαδάς, Κατσίβελης, Σλούκας, Μάντζαρης και οι υπόλοιποι θα σε διαλύουν συνεχώς για την επόμενη δεκαετία. Συνειδητοποίησε το γρήγορα για να πονέσεις λιγότερο καιρό. Πλέον χάσατε και το τελευταίο αποκούμπι σας το μπάσκετ...

      Διαγραφή
    4. Από το 2012 εσύ μας διαλάς Μας έχεις διαλύσει τόσο πολύ που ο σβέρκος σου εάν ρίξουμε αβγά μπορούμε να κάνουμε άνετα μια ωραία ομελέτα η και μάτια εάν γουστάρεις......Ρε εάν δεν είχαν σφάξει τον Παναθηναϊκό στεγνά στον ημιτελικό με τους Ρώσους καί έπαιζε αυτός τελικό θα σου έλεγα εγώ τι Ευρωπαϊκό θα είχατε πάρει....Αφού όταν βλέπετε πράσινη φανέλα τα κάνετε επάνω σας......κότες.Εγώ εάν ήμουν Ολυμπιακός θα μπορούσα να μιλήσω για οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη υπέρ τις ομάδας μου εκτός από τον Παναθηναϊκό....γιατι εκεί είμαι πελάτης....

      Διαγραφή
    5. ¨πράσινε τεμπέλη"..

      γειά σου ρε γάβρε workacholic

      Διαγραφή
    6. Μην ζεις με τα ΕΑΝ η ιστορία έγραψε: Ο Γαύρος (πλέον) ΣΠΑΝΟΥΛΑΡΟΣ να το σηκώνει και εσείς να ΚΛΑΙΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕ που τον βλέπατε και για τη διαιτησία, χαχαχαχαχα πόσο αστείοι είστε!!!

      Διαγραφή
    7. spanoylhs me to 7 sthn plath kai fap2fap mia me artzi kai mia me fragki oso gia fetos brikate antidoto sth fapa STA XARTIA RE

      Διαγραφή
    8. Έλα πες την αλήθεια mpazo13 ΠΟΝΕΣΕΣ ΠΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΠΟΛΥ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΕΣ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΨΗΛΑ 2 ΣΕΡΙ ΕΥΡΩΛΙΓΚΕΣ ΣΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΕΤΣΙ;;; EΣΥ ΚΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.-

      Διαγραφή
  21. Καλημέρα. Θα πάρω Παππά γιατί τα σέρνει. Οι άλλοι δύο (Σλούκας, Γιάνκοβιτς) έχουν προδιαγραφές αλλά είναι σοφτ. Ο Μάντζαρης όχι, απλά περιορισμένο όμως ταλέντο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αν ο Παππάς και ο Γιάνκοβιτς είχαν στα 21 τους τον Ντούντα η ιστορία θα είχε γράψει άλλα πράγματα..

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός!! Ευτυχώς η θεά Τύχη τους έφερε Ιβάνοβιτς...

      Vatos76

      Διαγραφή
    2. Συγγνώμη μάγκες αλλά αν ο Ιβκοβιτς ειχε Παπα και Γιανκοβιτς το πιο πιθανό είναι ο Παπας θα έβλεπε τα ματς από την εξέδρα ώσπου να φύγει.... Ο Γιανκοβιτς θα δούλευε μαζί του, ο Παπας δε νομίζω (εδώ τον Μπουρουση στα καλύτερα του τον έστειλε εξέδρα και αν δεν είχε τραυματισμούς δεν θα έπαιζε άλλο)

      Διαγραφή
  23. οπου σας βρω καθεστε ωραια και καλα και απολαμβανεται και ακομα μιλατε....ειστε οι μεγαλυτεροι ΠΕΛΑΤΕΣ ολων των εποχων σε ολα τα σπορ σε ολο τον κοσμο.α και καινουριο ανεκδοτο θα με διαλυσει ο μπουρουσακος...ο ποιος...ο ορισμος του πελατη.κοιταχτειτε στον καθρεφτη οταν βλεπετε πρασινο ειστε χεσμενοι.ξυπνατε το πρωι και βλεπετε τον διαμαντιδη,κοιμαστε το βραδυ και ο εφιαλτης σας ειναι ο ζοτς,ο σαρας,ο γιαννακοπουλος,ο μπατιστ.εχετε χασει με ολους τους πιθανους τροπους και μιλατε ακομα.ΧΑΣΑΤΕ απο τα παιδακια τον οκτωβριο και εχετε βγαλει γλωσσα.η πενταδα της συμφορας που λες θα με εχει πελατη και θα με διαλυει λεει ο αλλος,πεντε παιδακια που επειδη εχουν τον σπανουλη(και τον ντουντα)θα με εχουν πελατη.ποιος ο καββαδας και ο κατσιβελης.ΕΙΣΤΕ Π-Ε-Λ-Α-Τ-Ε-Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. RIVERS OAKA προημιτελικά, ΤΟΜΙC, EDDIE σε final4. Aκόμη να ξεπεράσεις τα ψυχολογικά σου πελατάκο!! Εφιάλτες έχεις από μικρός ...

      Διαγραφή
  24. Το καλοκαίρι πιστεύω ο Παναθηναϊκός θα μπεί δυνατά για έναν εκ των Σλούκα ή Κατσίβελη. Είναι free agents

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σλούκας>Γιάνκοβιτς>Παππάς=Μάντζαρης

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Αν ο Παππάς και ο Γιάνκοβιτς είχαν στα 21 τους τον Ντούντα η ιστορία θα είχε γράψει άλλα πράγματα.."

    Έτσι ακριβώς φίλε

    Arturas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. όλους αυτούς τους διασύρανε ο Κόνιαρης με τον Διαμαντάκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kι εσένα στο ΣΕΦ ο 19χρονος Αγραβάναρος!!! Στο μέλλον να δεις φάπες από αυτόν και τον Παπαπέτρου...

      Διαγραφή
    2. 54-13 το σκορ υπέρ του ΠΑΟ στους τελικούς πρωταθλήματος, από τοτε που γεννήθηκε ο "Αγραβάναρος". Α ρε γαυροι Μπατιστ που σας χρειάζεται...

      Διαγραφή
    3. MHΝ ZEIΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙΣ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΟΥΡΟΦ, ΓΕΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΤΑΝ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ. ΚΑΛΗ 40ΑΡΑ ΑΥΡΙΟ...

      Διαγραφή
    4. Ομάδα επιπέδου Τουρώφ, αλλά εσύ πελατάκος. Σταθερή αξία!!!

      Διαγραφή
    5. ToυρΩφ; Όχι ΓκορμπατσΩφ... Χαχαχαχαχα ελπίζω στο ΟΑΚΑ να μην ανεβάζεις oπαδικά πανό με ορθογραφικά λάθη και γελάει ο κόσμος. Ελπίζω επίσης να μην ξεφτιλιστείτε σήμερα όπως πέρυσι στα ματς με την Cska για το καλό του Ελληνικού μπάσκετ...

      Διαγραφή
  28. Καλά το οτι βαφτίζονται "ταλέντα του αύριο" οι 25άρηδες προκαλεί ένα ελαφρύ χαμόγελο.
    Αλλά το να λέει κάποιος πως "ο παππάς είναι ο νέος σπανούλης αν δουλέψει" είναι για να πέφτεις κάτω απο τα γέλια μέχρι να χρειαστείς νέα νεφρά.

    Η προβατοποιηση goes cloud...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη, τόσο καλύτερος ήταν στα 24 ο Σπανούλης από τον Παππά?

      Διαγραφή
    2. Μόνο στην δεύτερη καλύτερη 5άδα της ευρωλίγκας(στην ρούκι σεζον του) και όργωνε τους αμερικάνους στο μουντομπάσκετ."Τόσο καλύτερος"...

      Διαγραφή
    3. Δεν αμφισβητώ ότι ήταν καλός. Σε ατομικό επίπεδο καθαρά δεν έκανε ποτέ στο Μαρούσι ότι ο Παππάς στον Πανιώνιο. Τώρα με Διαμαντίδη-Παπαλουκά-Ζήση-Χάτζη δίπλα στην Εθνική..

      Διαγραφή
    4. To οτι ήταν στην δεύτερη καλύτερη 5άδα της ευρωλίγκας φαντάζομαι το προσπέρασες.Ναι ο παππάς ήταν καλύτερος στον πανιώνιο.Ποιός τη χέζει την ευρωλίγκα τώρα...

      Πολύ μπάσκετ μέσα σου.Τα συγχαρητήριά μου.

      Διαγραφή
    5. Προσπαθώ να σου εξηγήσω ότι όλα είναι θέμα τάιμινγκ στην εισαγωγή ενός νέου παίκτη στο ανώτερο επίπεδο. Ο Σπανούλης πήγε πιο νωρίς και βρήκε εκεί τον Ζοτς. Αυτή είναι η διαφορά. Ο Παππάς έχει καλύτερο πακέτο, athleticism, δύναμη και πιο δυνατός στο ένας εναντίον ενός. Ο Σπανούλης ήταν πιο πειθαρχημένος και τον βοήθησε αυτό.

      Διαγραφή
    6. Στο timing φαντάζομαι δεν εννοείς την ηλικία γιατί ο παππάς υπέγραψε στον παο στα 23 ενώ ο σπανούλης ως γεννηθείς το 1982,στα 24.

      Δηλαδή ή διαφορά του σπανούλη απο τον παππά είναι η...πειθαρχία;Σε όλα τα άλλα ο παππάς είναι καλύτερος.

      Έ ρε σανό....τσαπρρρρρρρ τα πρόβατα.Σαλάγα τα...Που βοσκάτε,έξω απο τη βιανεξ;;;

      Διαγραφή
    7. για πες μου, συζητώντας σαν άνθρωπος αν μπορείς, σε τι είναι καλύτερος ο Σπανούλης στην αντίστοιχη ηλικία?

      Διαγραφή
    8. Επειδή δεν καταλαβαίνεις χριστό ούτε απο λόγια ούτε απο μπάσκετ όπως φαίνεται.

      Δεν νοείται σύγκριση ενός που στην πρώτη του σεζόν στην ευρωλίγκα πήρε κόσμο παραμάζωμα και αναδείχτηκε μέλος της 2ης καλύτερης 5άδας εκείνης της σεζόν (που αν ο παο είχε πάει final4,ο σπανούλης θα ήταν στην πρώτη 5άδα) με κάποιον που παίζει ένα στα 20 ματς καλά και αυτό αδιάφορο απο πλευράς κρισιμότητας.

      Είναι άλλο επίπεδο σαν παίχτης πως αλλιώς να στο πω να το καταλάβεις;Είναι το ράφι του σπανούλη που εκεί βρίσκονται παίχτες όπως αυτός,ο ναβάρο,ο διαμαντίδης,ο σάρας κλπ που για επίπεδο ευρώπης αγγίζει το ταβάνι και είναι το κουτί στην αποθήκη που βρίσκεται ο παππάς και μερικοί χιλιάδες αντίστοιχοι παίχτες της σειράς

      Διαγραφή
    9. Και σου ξαναλέω, βρείκε τις συνθήκες να το κάνει. Είχε τον Ζοτς κόουτς, όχι τον Αλβέρτη. Δε μου απαντάς όμως. Μπασκετικά κριτήρια, που είναι καλύτερος? Άμυνα, drive, σουτ κλπ

      Διαγραφή
    10. Σε όλα είναι φίλε μου ο Σπαν από τον Παπα όπως και 3Δ από Μαντζαρη.
      Αλλά πάνω από όλα σε πλαι μαικιν, σε αποφάσεις, σε ντραιβ σε σουτ δημιουργία κτλ .
      Και πριν δεις τα στατιστικά σκέψου ότι τον έναν τον διπλομαρκαρουν έως και στήνουν όλη την τακτική τους στο πως να τον αναχαιτίσουν Κορυφαίες Ομάδες και τον άλλο τον παίζουν απλά μαν του μαν

      Διαγραφή
    11. Πόνεσαν τα νεφρά μου με την σύγκριση του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ Σπανούλη και του μπασκετικού ΑΝΕΚΔΟΤΟΥ Παππά. Η Πράσινη κατευθυνόμενη προβατοποίηση σε όλο το μεγαλείο της, χαχαχα!!

      Διαγραφή
    12. Παντως ο τεραστιος Σπανουλης ακομα και τωρα αριστερο drive δεν κανει. Ας μη μιλησουμε για το υψος απο το οποιο σουταρει οταν τελειωνει τα drive ή για τον τροπο που σουταρει που ειναι σα να πεταει πετρα. Η διαφορα του με τον Παππα(κι οχι μονο) ειναι πνευματικη. Αυτο τον αλλαζει επιπεδο και γι'αυτο ειναι λαθος η συγκριση. Ο Παππας λοιπον μπορει να ειναι καλυτερος σε ολα τεχνικα(που δεν ειναι), μπορει να παιζει καλυτερη αμυνα (παιζει) αλλα σε καμια περιπτωση δεν εχει το πνευματικο χαρισμα του Σπανουλη. Ο Σπανουλης λοιπον μπορει να εχει χειροτερο σουτ αλλα εβαλε τα εκτος λογικης τριποντα που επρεπε να βαλει και πηρε ευρωλιγκες. Υπαρχουν καμποσοι καλυτεροι παικτες απο αυτον που δεν πλησιασαν καν οσα πετυχε εκεινος κι ο λογος δεν ειναι οι συγκυριες. Αυτο το πνευματικο χαρισμα τον βαζει διπλα στους μεγαλους. Χωρις αυτο μπορεις να εισαι ενας καλος παικτης top16 ευρωλιγκας αλλα Σπανουλης δε γινεσαι.

      Διαγραφή
    13. Η διάφορα του πέρα απο το πνευματικό είναι και στην δημιουργία και σε όλα όσο για το αριστερό ντραιβ η το σουτ η οτιδήποτε δες το σχόλιο του 3:32 π.μ. στα εξηγάει ωραία .

      Διαγραφή
    14. Εχεις δικιο. Παλι καλα που υπαρχουν γνωστες σαν τον 3:32 και τα εξηγανε ωραια σε μας τους ασχετους.

      Διαγραφή
  29. ελάτε τώρα, μην κοροϊδεύετε τον ολυμπιακό. στο κάτω - κάτω έχει πάρει ένα (1) στα 18 τελευταία πρωταθλήματα & αν πάρει άλλο ένα φτάνει σε κατακτήσεις τον Τσαρτσαρή & τον Διαμαντίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσκύνα τον Back2Back Olympiacos B.C., κλάψε για τον Σπανούλαρο που σας έφτυσε και τα σήκωσε ΟΛΑ!

      Διαγραφή
    2. ωχ παναγια μου ποσο ηλιθιος ο 4.01.Τετοια σχολια δειχνουν επιπεδο καφρου.Αι σιχτιρι ρε φυγε απο εδω μεσα,

      Διαγραφή
    3. Βάζε τόνους στα σχόλια σου είπα τεμπέλικο Green Sheep.

      Διαγραφή
    4. πηρατε σπανουλη, πηρατε το δευτερο,πηρατε περπερογλου το τριτο τωρα ακουγεται οτι παιρνετε καιμακογλου μαλλον παλι με παιχτη του παο θα κανετε τον μαγκα εεε;;;;Κατα τα αλλα ο παο δεν ειχε παιχτες ολα με διαιτητες τα επαιρνε.,,,,Α ρε προβατα.

      Διαγραφή
    5. Aς μην ήταν άφραγκη η διοίκηση σου για να τους κράταγες. Σας ΕΦΤΥΣΑΝ και οι 3. Παίξε με τον Janis Blums και τους άλλους μέτριους τώρα ΧΑΟΟΧΑΟΧΟΑΟΧΟΑΟΧΟΑΧΟΑΟΧΟΑΟΧΟΑΟΧΟΑΟΧΟΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  30. Jim καλημέρα,
    είμαι αναγνώστης του blog τα τελευταία 2,5 χρόνια και πέρα από τις αναρτήσεις ήταν πραγματική ευχαρίστηση η ανάγνωση των σχολίων.Δυστυχώς αυτό έχει πάψει να ισχύει εδώ και λίγο καιρό και ύστερα από τις αποχωρήσεις κάποιων σημαντικών σχολιαστών.Νομίζω ότι είναι καιρός να ανοίξει ξανά η συζήτηση για τη δημιουργία (ή μετατροπή του ήδη υπάρχοντος) ενός συνδρομητικού blog όπου να μπορούν να εκφράζονται πραγματικά αυτοί που αγαπάνε το άθλημα και έχουν βαρεθεί την οπαδική προπαγάνδα που σερβίρεται από τα συστημικά μμε και δηλητηριάζει την χαρά μας.
    ΥΓ. jim δεν θα μπω σε διαδικασία να εξάρω την δουλειά σου, ούτε να σου εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες, το μόνο που μπορώ να πώ είναι ότι το blog σου είναι παράδειγμα προς μίμηση ως η αυθεντική έκφραση της αγάπης ενός ανθρώπου για κάτι, που κόντρα στους καιρούς δεν το εμπορευματοποιεί αλλά το κοινωνικοποιεί με μεράκι.

    godshow

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. +1000 και από εμένα

      Mario

      Διαγραφή
    2. κι εγω συμφωνω αλλα το συνδρομητικό blog ισως παραείναι ελιτιστικό.
      Ενα πραγματικά καλό φόρουμ με σοβαρό admininistration και moderation οπου θα μπορουσαν να λειτουργουν παραλληλα αρκετες συζητησεις για το μπασκετ ΜΟΝΟ θα ηταν μια καλη κινηση και πρεπει να συζητηθει σε καθε περιπτωση..

      no_closure

      Διαγραφή
    3. Μα και το περιεχόμενο των αναρτήσεων είναι ελιτίστικο, με την καλή έννοια. Δε τα βρίσκεις αλλού αυτά που γράφονται στο Hoopfellas.

      Mario

      Διαγραφή
    4. Προσωπικά,σαφέστατα δεν είμαι υπέρ συνδρομής(πόσω μάλλον χρηματικής).Προσυπογράφω το υστερογραφο και το μεγαλύτερο μέρος του σχολίου(υποθέτω ότι ούτε και ο godshow εννοούσε για τέτοια συνδρομή)...
      Απλά θα ήταν καλό να ξεκαθαρίσει λίγο η κατάσταση στα σχόλια και το πώς δημοσιεύονται.

      Διαγραφή
    5. Απλά έθεσα το θέμα για να προβληματιστούμε για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να προστατεύσουμε κάτι που μας αρέσει, σεβόμενοι και την προσπάθεια του jim. Το ζήτημα της συνδρομής το ανέφερα γιατί είχε ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση πριν από πολύ καιρό στην σελίδα. Σαφώς και είμαι υπέρ της δωρεάν και χωρίς λογοκρισίας πληροφόρησης αλλά προβληματίζομαι, όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι (το αποδεικνύει θεωρώ και η μείωση του αριθμού των σχολίων ανά ανάρτηση), για την "μετάλλαξη" του χώρου των σχολίων. Δεν θέλω να χαρακτηριστεί η άποψη μου ως ελιτίστικη απλά νομίζω ότι πρέπει να υποστηρίζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε προσπάθειες σαν το "hoopfellas" που αποτελούν οάσεις στην χαβούζα του διαδικτύου.

      godshow

      Διαγραφή
    6. Δεν ειναι η αποψη σου ελιτιστικη,απλα το θεμα της συνδρομης εχει προβληματα.Ειναι σαφες οτι η καφριλα εδω μεσα ειναι ανεξελεγκτη αφου δε χρειαζεται καν να κανεις login για να γράψεις ο'τι θέλεις.
      Και το moderation ειναι απαραιτητο για μενα αφου υπερασπιζεται ουσιαστικα απο κακοβουλους την ελευθερια του λογου.
      Ειναι σαφες οτι ενα οπαδικο μοντελο σε μας που ενδιαφερομαστε για το μπασκετ και οχι για τις φανελες, ειναι αχρηστο και επιβλαβες για τη συζητηση.

      no_closure

      Διαγραφή
  31. Εγώ θα συμφωνήσω με έναν φίλο πιο πάνω. Ο Σλούκας αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος έλληνας μπασκετμπολίστας. Δεν έχει τα προσόντα των ΝΒΑερς (ούτε ο Σπαν τα έχει ούτε ο 3D) όμως έχει πολύ μπάσκετ και είναι δηλητήριο στο crunch time.

    Zarko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Με βαση τα τωρινα τους κατορθωματα
    1)σλουκας 2)μαντζαρης 3)παππας 4)γιανκοβιτς
    Με βαση τις προοπτικες εξελιξης τους
    1)γιανκοβιτς 2)παππας 3)σκλουκας 4)μαντζαρης

    Να θυμισω σε παρομοια ηλικια ο χατζηβρεττας θεωρουνταν ανωτερος του διαμαντιδη και του παπαλουκα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με σοφτ χαρακτήρα ο Γιάνκοβιτς δε πάει πουθενά φίλε όσο ταλέντο κ ναχει

      Διαγραφή
    2. Θέλει κιλά στο πάνω μέρος του σώματος ο Βλάντο

      Διαγραφή
    3. Kαι βελτίωση στην άμυνα. Είναι πολύ μέτριος. Γενικά όμως το πακέτο του είναι καλό.

      Διαγραφή
  33. Ο σλουκας πρεπει να φυγει απο τον ολυμπιακο και να παει σε ομαδα(ισπανικη π.χ. καχα) οπου θα του δωσουν τα κλειδια. εκει θα μπορουσαμε να αναπτυχθει καλητερα και εμεις να τον κρινουμε. ο μαντζαρης στα 27 θα παιζει στον πανιωνιο. μεχρι εκει ειναι το παιδι, καλα τα ασσιστ/λαθη αλλα μηδεν σκορ που γινεται προβλημα στην επιθεση.

    ο γιανκοβιτσ εχει την ευχη και καταρα να ειναι το μονο 3ρι. καπου φυλαγεται καπου λουφαρει μιας και εχει χρονο εξασφαλισμενο. ειναι εργαλιακη που δεν ειναι πουθενα ο καλητερος αλλα τα κανει ολα και συμφερει.

    Ο παππας βρηκε τον μαστορα του στον ιβανοβιτσ αλλα εξακολουθει να ειναι κακο μυαλο. καλο το καθετο παιχνιδι και η επαφη αλλα σε αυτο το επιπεδο μπορει να γινει και καταρα:τοσο γιατι μπορει να σε γλεντανε ποιο αθλητικοι αντιπαλοι αλλα και γιατι χρειαζεται να βλεπεις γηπεδο, που στον συγκεκριμενο ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας(δεν την δινει). θα ειναι μαζι με τον μαντζαρη στον πανιωνιο σε 2 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνούμε για για Γιανκοβιτς και Μαντζαρη αν και ο 1ος επειδη ειναι τιμιος θα βελτιωθει μετα απο ενα δυο χρονια σε ποσταρισματα και ισως γινει point forward.Το aggresiveness δεν το βλεπω να το κατακτα.

      Τωρα για Σλουκα, θεωρω πως εχει προοπτικες μονο αν φυγει απο ΟΣΦΠ.Δεν χρειαζεται να παει Ισπανια, Τουρκια ή άλλες μεγαλες ομαδες (πχ Αρμανι, Μακαμπι) επισης θα του κανουν καλο.

      Ο Παππας ειναι ενιγμα.Εχει το μεγαλυτερο δυναμικο ολων ΑΛΛΑ πρεπει να μαθει να βλεπει ΓΗΠΕΔΟ.Πρεπει να καταλαβει πως το να βαζει την μπαλα στο καλαθι ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ.Πρεπει να βγαζει σωστα plays, να γινει ball distributor, να παιζει αμυνα με παθος.

      Διαγραφή
  34. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ειλικρινά όποιος έχει το email ή το κινητό των παιδιών ας τους στείλει το άρθρο. Αν και είμαι 100% σίγουρος ότι διαβάζουν αλλά λέμε.. Θα τους κάνει καλό.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγα που θα το διαβασουν.Αν το διαβαζαν
      α)ο Μαντζαρης δεν θα ειχε ανανεωσει στον ΟΣΦΠ, πετωντας αλλη μια χρονια
      β)Ο Παππας θα δουλευε πολυ τα ball distributing skills
      γ)Ο Γιανκοβιτς θα μαθαινε ειναι πιο επιθετικος στην αμυνα και
      δ)Μονο ο Σλουκας εξελισσεται οπως πρεπει.

      Διαγραφή
    2. O Σλούκας διαβάζει δηλαδη (χαχα).

      ps: για τους δύο πράσινους ξέρω ότι διαβάζουν τη σελίδα

      Manu Chao

      Διαγραφή
  36. Πάντως δεν είμαι σίγουρος πόσο καλό κάνει στον Παππά αυτή η πασπαρτού περιφερειακή χρησιμοποίηση τη στιγμή που ψάχνει να βελτιώσει συγκεκριμένα πράγματα. Τι λέτε?

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η βελτιωση ερχεται μεσα απο ωρες προσωπικης προπονησης στο γηπεδο (ή με βοηθους).Αν γινεται, καποια στιγμη θα βγει στο γηπεδο, εστω και αν χρειαστει να φανει σε 3-4 φασεις. Και θα κανει τη διαφορα.

      Διαγραφή
  37. Kαλησπέρα. Ο Σλούκας θα πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο του Σπανούλη. Να φύγει από τον Ολυμπιακό που είναι το Νο2 και να πάρει τα κλειδιά ενός καλού ευρωπαϊκού κλαμπ. Έχει τις δυνατότητες.

    Panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμμ... Ίντριγκα. Έξυπνη σκέψη όμως. Θεωρώ ότι είναι διαφορετικός χαρακτήρας. Όχι όμως λιγότερο φιλόδοξος. Τι λέτε οι υπόλοιποι?

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    2. Δύσκολα θα μπορούσε ο Σλούκας να αναλάβει ρόλο Σπανούλη σε ομάδα ίδιου επιπέδου με τον Ολυμπιακό ή σε ομάδα top-8 τέλος πάντων. Να φύγει στα 25-26 του από τον Ολυμπιακό και να πάει πού; Στη Κάχα;

      Φεύγοντας από το ΠΑΟ ο Σπανούλης πήγε στον Ολυμπιακό, όχι στο Πανιώνιο (sorry Peris).

      Ο Σπανούλης είναι 32 στα 33, δεν υπάρχει λόγος να βιαστεί ο Σλούκας. Υπάρχουν οι προυποθέσεις για μια βελούδινη μετάβαση.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ.26 στα 27 θα έχει τα κλειδιά

      Διαγραφή
    4. ποιά κάχα? στη τουρκία ή στο μιλάνο. σιγά μη κάτσει με 600 στο γαβρο

      Διαγραφή
    5. Χαχά,Πανάγο δεν πειράζει,έχουμε μια αυτογνωσία...
      Συμφωνώ απόλυτα μάλιστα,πολλοί λένε ότι ο Σλούκας πρέπει να αλλάξει ομάδα για να βγει πρωταγωνιστής,εγώ θεωρώ πως αυτή η κατάσταση που έχει στον Όσφπ είναι προτιμότερη..
      Ήδη ανεβαίνει από φέτος και σε 2 χρόνια πχ. που ο Σπανούλης θα έχει εντελώς διαφορετικό ρόλο στο ρόστερ,θα είναι βασικότατο μέλος του Ολυμπιακού σε πολυ πιο προστατευμένη-ομαλή μετάβαση.

      Διαγραφή
    6. Peris η λογική αυτό λέει, αυτό που φοβάμαι είναι τα λεφτά. Άν οι προσφορές φτάσουν πολύ ψηλά, πράγμα καθόλου απίθανο αν συνεχίσει έτσι το παιδί, ο Ολυμπιακός δε θα ακολουθήσει. Δύσκολα βλέπω να του δίνει ο Ολυμπιακός πάνω από 4-5 κατοστάρικα, ποσό που αρκετές ομάδες δε τις τρομάζει.

      Έτσι για την ιστορία ποιός είναι ο μάνατζερ του Σλούκα;

      Διαγραφή
    7. Ναι,σαφέστατα δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά το που θα καταλήξει(εγώ στάθηκα στο τι είναι προτιμότερο ίσως αγωνιστικά γι'αυτόν) σε τέτοια περίπτωση αν και θαρρώ πως ο παίκτης από την πλευρά του είναι ευχαριστημένος σε όλην την κατάσταση του Ολυμπιακού.

      Για τον μάνατζερ δεν έχω ιδεά φίλε...

      Διαγραφή
    8. Για τη συμφωνία μας στο αγωνιστικό κομμάτι δεν είχα καμμία αμφιβολία...

      Διαγραφή
  38. http://www.in-the-game.org/stats.php?season=2014&league=EL&player=SLOUKAS,%20KOSTAS&level=player&sub=summary
    http://www.in-the-game.org/stats.php?season=2014&league=EL&player=PAPPAS,%20NIKOS&level=player&sub=summary
    http://www.in-the-game.org/stats.php?season=2014&league=EL&player=MANTZARIS,%20EVANGELOS&level=player&sub=summary
    http://www.in-the-game.org/stats.php?season=2014&league=EL&player=GIANKOVITS,%20VLANTIMIR&level=player&sub=summary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Όπως είχε γράψει κ ένας Ιταλός δημοσιογράφος πριν καιρό: "The more i see him, the more I think Sloukas should be Olimpia Armani's target for next season. He is a "Luca Banchi player"

    Τι λες Jimare?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ανανεώσει ο Σπανούλης για άλλα δυο το καλοκαίρι, ο Σλούκας πρέπει να φύγει.
      Για δυο χρονάκια στην Armani μια χαρά θα είναι!! Εγγυημένη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα. Πρωτάθλημα αντίστοιχης δυναμικότητας με το ελληνικό αλλά λιγότερο ανταγωνιστικό. Καλός προπονητής, καλό ροστερ, καλή θέση στο ροτέησον γι αυτόν.
      Συν το fashion glamour και η κουλτούρα του Μιλάνου.. Θα μπορούσε να απογειωθεί..

      Vatos76

      Διαγραφή
    2. Πιστεύω ότι θα διάλεγε Τουρκία Vatos. Μπορούν να του δώσουν καλύτερα λεφτά, μέχρι και 800-900 λέω εγώ

      Manu Chao

      Διαγραφή
  40. Ε ρε έγκαψη που τους έπιασε τους βάζελους να φύγει ο Σλούκας για να βελτιωθεί - για το καλό του δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενίσταμαι, ως βαζελος θελουν να φυγουν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ για να βελτιωθουν.Και εχουμε και ιστορικο προηγουμενο: ο Παπανικολαου βελτιωθηκε αρκετα στην Βαρκελωνη

      Διαγραφή
    2. Έλα ντε χαχαχαχα. Άκου εκεί οι πράσινοι να θέλουν το ''καλό'' του Σλούκα. Βλέπουν τις καρπαζιές να έρχονται με ταχύτητα υαλοκαθαριστήρα στο μέλλον από τον νεανικό κορμό του Ολυμπιακού που είναι ήδη Back2Back και δεν ξέρουν τι να κάνουν΄για να τον ''σπάσουν''. Προσπάθησαν να πάρουν Μάντζαρη έπεσε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΥΛΟΠΙΤΑ τώρα προσεύχονται να πάει αλλού ο Σλούκας μιας και οι ίδιοι αδυνατούν οικονομικά να τον χτυπήσουν. Ο Σλούκας στον Ολυμπιακό εξελίχθηκε, εκεί γουστάρει να αγωνίζεται και ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. Περαστικά ζέλες...

      Διαγραφή
    3. 9.17 μια ερωτηση εισαι 16χρονο;;αυτο το backto back ειναι τοσο γελοιο.Αληθεια μετραει για 10 ευρωπαικα;; μαλλον ετσι σου ειπαν και συ το πιστεψες.Παρε τωρα ακομη ενα παιχτη του ΠΑΟ για να στρωσεις.Καλος ο Καιμακογλου εεε;;;;

      Διαγραφή
    4. Kαλός ο Καϊμακόγλου εννοείται γιατί οι Αγγελόπουλοι έχουν να πληρώσουν ενώ εσείς είστε ΑΦΡΑΓΚΟΙ με μηνιαία συμβόλαια παικτών. Παρακαλάτε μπας και σας βγουν. Χωρίς πάτο η αγωνιστική μιζέρια σας πλέον σε αγωνιστικό επίπεδο. Ουρλιάζετε σαν πρόβατα να ενισχυθεί ο ΠΑΟ στις θέσεις ''3'' και ''5'' ΚΑΙ Ο... ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΙΑ! Εσείς γιατί πήρατε παλιότερα άραγε Σχορτσιανίτη και πέρυσι Μαυροκεφαλίδη; Για να βγείτε 2οι;;; Xαχαχαχαχαχα βγάλτε τα πράσινα γυαλιααααααααά!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    5. To Back2Back σε ενοχλεί όχι γιατί είναι γελοίο αλλά επειδή ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ και επειδή ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΠΟΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    6. Καλα εισαι γελοιος πραγματικα ενας γελοιος που βρωμιζει ενα τοσο σοβαρο σαιτ..ΥΓ ναι ζηλευω τοσο πολυ αυτο το ανεκδοτο b&b που θα τα αλλαζα με τα 6, α ρε προβατο χεστηκα ρε στερημενε,τα 6 δεν τα αλλαζω με τις αηδιες σου,Πηρατε δυο συνεχομενα,ε και.Καλυτερα μεσα σε 5 χρονια να χω διαρκεια τα συνεχομενα τα χω χεσμενα.Η διαφορα με τους παιχτες που πηραμε με εσας. ηλιθιο προβατο ειναι οτι εσεις στηριζετε ολα σας τα κομπλεξ στην διαιτησια,οτι και καλα σας αδικουν.Ρε προβατο αφου με διαιτησια τα παιρνω τους παιχτες αυτους τι τους θελετε και πληρωνετε,αφου η διαιτησια τους εκανε παιχτες ετσι δεν λετε;;;'Ο ΔΔ ΕΚΑΝΕ ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΟΝΟ ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ'.Ο ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΜΕ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ".Μονοι σας ΑΚΥΡΩΝΕΤΕ τις λασπες σας.Ακομη αν νομιζεις οτι ο ΔΓ θα αφησει την ομαδα χωρις βοηθεια εισαι βαθια νυχτωμενος,αν το κανει καλα θα κανει,το ειπε φετος ας χαθει η χρονια,εγω στο μπασκετ ειμαι χορτασμενος εσυ κανεις σαν λουγκρα.Προτιμω να μην διωξει κανεναν στην ΒΙΑΝΕΞ παρα να παρει παιχτες γα την μοστρα του.Καταλαβες πεινασμενη.

      Διαγραφή
    7. Xαχαχαχα μην βρίζεις και μην χάνεις την ψυχραιμία σου τόσο εύκολα πιτσιρικά. Θυμίζεις τον πρόεδρο σου... Τόσο πολύ πονάς κάθε φορά που αναφέρω το όνομα ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ;;; Γύρνα στο δημοτικό να μάθεις να γράφεις, να βάζεις τα σημεία στίξης και μετά προσπάθησε να μάθεις μπάσκετ. Μόνο για παίκτες μίλησα δεν βρίζω κανέναν γιατί μόνο οι γυναικούλες βρίζουν με ασφάλεια κρυμμένοι πίσω από ένα laptop. Φέτος θα σηκώσω το 3ο τρόπαιο μέσα σε 4 χρόνια και εσύ θα ψάχνεις νέες δικαιολογίες. Όλοι οι μάνατζερς θεωρούν από το καλοκαίρι ακόμη τον Ολυμπιακό στα φαβορί για final4, ο Σπανούλης αποθεώνεται παντού στην Ευρώπη σαν ο καλύτερος παίκτης είτε με δηλώσεις αντιπάλων είτε με ζεστό χειροκρότημα κι εσύ ακόμη να το χωνέψεις πως από το 2011 και μετά έχεις μικρύνει πολύ στην Ευρωλίγκα, δες τις ήττες σου που είναι πλέον περισσότερες από τις νίκες π.χ. πέρυσι και τις συχνές 30άρες που τρως στο κεφάλι από την Cska. Σήμερα έρχεται και άλλη από την Ρεάλ. 4 απουσίες είχα κι εγώ αλλά νίκησα τον Ομπράντοβιτς πριν μια εβδομάδα όταν εσένα σου έριξε εκεί πάνω από 20. Μίκρυνε πολύ σαν μέγεθος η ομάδα σου στην Ευρώπη συνειδητοποίησε το και μην κάνεις όνειρα για διακρίσεις σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Μόνο φάπα έχει εκεί γιατί κάνεις ''Ελληνοποίηση'' και χτίζεις ομάδα για το μέλλον με 30άρηδες+ όπως οι Μπλουμς, Μπατίστα, Μαυροκεφαλίδης, Φώτσης, Διαμαντίδης, Αυτοί παίζουν, ξύπνα μπούφο σε δουλεύουν!!

      Διαγραφή
    8. Πάλι καλά που υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που κρατάει την ψυχραιμία του και δε βρίζει! Είμαι αισιόδοξος για το ανθρώπινο είδος χάρη σε σένα, αγνέ φίλαθλε του Ολυμπιακού! Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
    9. 12.16 Εκανα το λαθος και του απαντησα σε δυο τρια σχολια,αλλα τελικα η παροιμια ηταν σοφη "οτι οταν μπλεκεις με τα πιτουρα σε τρωνε οι κοτες".Κανεις το λαθος απαντας και μπαινεις στο τρυπακι αθελα σου,μετανοιωνεις καθε φορα που βρωμιζεις στο σαιτ.Ημαρτον παναγια μου.

      Διαγραφή
    10. 30 απο αρμανι εσυ δεν εφαγες;;Εχεις υπερομαδα και την εχεις πιο μακρια ρε αρρωστε,απορω πως ψαχνουν ολοι να δουν ποια ομαδα θα το σηκωσει.Βαλτε ολοι τα λεφτα σας στην υπερομαδα του γαυρου να σωθειτε.υ.γ ειναι ο ηλιθιος που ελεγε οτι θα τρωμε 30αρες και θα γινει πλουσιος απο τα χαλια μας.ΤΕΛΟΣ.

      Διαγραφή
    11. Δυστυχώς για σένα δεν έχω ιδέα για ποιον μιλάς πρώτη φορά γράφω σχόλιο στο blog. Βγάζετε πόνο επειδή μιλάω για Σπανούλη, Σλούκα, Μάντζαρη και δεν πιστεύω στους Παππά, Γιάνκοβιτς;;; Ηλίθιος και άρρωστος είσαι εσύ που δεν δέχεσαι την μπασκετική διαφορετική άποψη, το οπαδικό πείραγμα. Δεν παίζω στοίχημα και γενικά απεχθάνομαι στη ζωή μου οποιουδήποτε είδους ποντάρισμα ή τζόγο, μου αρέσει απλά το άθλημα του μπάσκετ εδώ και 3 περίπου δεκαετίες... Κατανοητό πιτσιρικά;

      Διαγραφή
  41. Κουράστηκα με την Αμερικανολαγνία των Ελλήνων φιλάθλων. Δεν εμπιστεύονται τους Έλληνες οι ίδιοι οι φίλαθλοι. Πάλι καλά που υπάρχουν προπονητές που τους εμπιστεύονται.

    Να τονίσω Jim τα παρακάτω:

    -Ο Γιώργος Μπόγρης που είναι της ίδια φουρνιάς κατάλαβε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τις δυνατότητές του. Και παίζει πολύ καλά στην Ισπανία. Νομίζω θα είναι ο επόμενος σέντερ της Εθνικής σε 3-4 χρόνια μέχρι να ψηθούν οι γίγαντες Διαμαντάκος, Παπαγιάννης, Μήτογλου.

    -Όσο για τους 4 ο καθένας έχει τις δυνατότητες του. Ο Σλούκας έχει απίστευτο μυαλό ηγετικό, ο Μάντζαρης μπορεί να σου πάρει ματς χωρίς να βάλει πόντο, ο Παππάς είναι ο επόμενος μεγάλος σκόρερ.
    Και άφησα τελευταίο τον Βλαδίμηρο. Ο Γιάνκοβιτς αν συνεχίσει να δουλεύει το μέλλον του είναι στο ΝΒΑ.

    - Ο Μήτογλου αρχίσει κι ανεβαίνει στο NCAA. Μακάρι να μείνει και για τα επόμενα χρόνια. Θα δουλέψει πολύ έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανέκδοτο ήταν το NBA κ ο Γιάνκοβιτς. Έχεις δει πως είναι τα 3άρια εκεί ; μια χαψιά θα τον κάνουν

      Διαγραφή
    2. Όχι για τριάρι. Είπα αν δουλεύει για δυάρι να πάει. Μπορεί όμως.

      Διαγραφή
    3. Δε νομίζω παιδιά ότι έχει τέτοιες βλέψεις.

      Διαγραφή
  42. Ο σλουκας ειναι παικτης υψηλου επιπεδου πλεον.

    οκ, εχει αδυναμιες στην αμυνα αλλα και ποιος ειναι τελειος?

    ο σλουκας απειλει απο μακρυα, απο κοντα, βλεπει πλεον εξαιρετικα το γηπεδο, εχει τα κοτσια να παρει δυσκολα σουτ, μπορει να τρεξει την ομαδα, εχει εμπειρια....εν ολιγοις , για μενα τα εχει ολα!!!


    σα φιλαθλος του παναθηναικου εννοειται οτι θα τον ηθελα στον παο ως αντικαταστατη του διαμαντιδη!!!παρε 700-800χιλ και ελα, απλα πραγματα!!!εκει πρεπει να "χτυπησει" ο γιαννακοπουλος και να αφησει τις αηδιες με το χορο εκατομμυριων γυρω απο τον καλαθη!!!
    το μονο που εχει αναγκη ο σλουκας ειναι περισσοτερος χρονος και αρμοδιοτητες, κατι που με το σπανουλη μπροστα του δεν ειναι ευκολο.

    ο μαντζαρης ειναι το στυλ παικτη που ευκολα μπορει να ευδοκιμησει σε μεγαλες ομαδες!!!παιζει αμυνα, βαζει τα ελευθερα σουτ, δεν κανει λαθη, καλο παιδι, δε μιλαει κτλ κτλ.

    καλα ολα αυτα αλλα ο μαντζαρης σταματησε να εξελισσεται.δε κρινω απο τη μετρια αποδοση που εχει πλεον αλλα απο το οτι δε βελτιωσε τιποτα απο οταν ηρθε το 2011 στον οσφπ!!!εχει σουτ αλλα οχι μετα απο ντριπλα.δεν κανει ντραιβ ουτε για αστειο.ειναι πλει μεικερ αλλα στην ουσια μεταφερει τη μπαλα μεχρι το κεντρο οπου μετα τη ξεφορτωνεται σα χειροβομβιδα.χαιρω πολυ, ετσι ουτε γω κανω λαθη.....

    ο παππας ειναι ιδιαιτερη περιπτωση παικτη.για μενα τα εχει ολα αλλα ισως το προβλημα του βρισκεται στο μυαλο του!!ακουγονται πολλα, βλεπουμε καποια περιεργα, ειναι και η περσινη χρονια οπου δεν κολησε ουτε με τον Αρτζι ουτε με το Φραγκι...δε ξερω!!!

    αμυνα εγω βλεπω οτι παιζει, σουταρει και στατικα και μετα απο ντριπλα, βλεπει γηπεδο, ντριπλαρει πλεον καλυτερα,γενικα εχει ολο το πακετο!!!δυστυχως ομως φετος δεν εχει τη διαρκεια που περιμεναμε πολλοι....μια παιζει, μια ειναι στα πιτς, δυο παιζει αδιαφορα.....δε βγαζω συμπερασμα!!

    τον ειδα με τη ζαλγκιρις οπου επαιξε καλα και μου δημιουργηθηκε η εντυπωση οτι με τους συμπαικτες του κατι παιζει!!!εβαζε καλαθι και κανεις δεν του εδινε το χερι, γινοταν αλλαγη και δεν τον κοιταγαν καν!!!

    ο τυπος εχει δυνατοτητες, φαινεται οτι δουλευει αλλα πρεπει να προσπαθησει περισσοτερο , κυριως πνευματικα!!εκει υπαρχει ελλειμα...

    οσο για το βλαντο,

    το εθεσε σωστα ο τζιμ.....καλος σε πολλα αλλα οχι πολυ καλος σε κατι!

    αδυναμος για 3, ακαταλληλος να κατεβει θεση!

    πρεπει να δυναμωσει φυσικα και , για μενα, πρεπει να απειλει περισσοτερο!!!εχει αρκετα καλο σουτ και καλο χειρισμο μπαλας για τριαρι και πρεπει να τα εκμεταλλευθει απεναντι σε πιο δυνατους αντιπαλους.

    οπως ειναι ετσι τα παιδια στην παρουσα φαση δεν τα φανταζομαι καν να απαρτιζουν τη βαση της εθνικης!!!μονο ο σλουκας ειναι ετοιμος και ψημενος παικτης.οι αλλοι τρεις εχουν πολλα ψωμια να φανε...

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σμ,τι λες ρε ξερολα εγω που εβλεπα τον Παππα, τις βλακιες που λες εσυ εγω γιατι δεν τις διεκρινα;;Ε ρε κατινες που ειναι ορισμενοι.

      Διαγραφή
    2. ο παππας ειναι αργοκαρουτα ρε παιδια. πεθανανε αυτα τα γκαρντ, πλεον αν δεν εχεις γρηγορα ποδια δεν μπορεις να ακολουθησεις τον ρυθμο του παιχνιδιου

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι αργός ο Παππάς, το αντίθετο. Απλά δε χαμηλώνει όσο πρέπει στην άμυνα

      Διαγραφή
    4. 10 16

      αρχηγοπουλο χαλαρωσε κ γραφε κοσμια

      σμ

      Διαγραφή
  43. Με τον χρυσικοπουλο τι γινεται ρε παιδια?ξερει κανεις τι παιζει με αυτόν...κριμα να χαθει για το ελληνικο μπάσκετ ενας παικτης με τετοια σωματικα/τεχνικα στανταρντς,ισως το μεγαλυτερο ταλεντο στην ευρωπη στην ηλικια του πριν μερικα χρονια...
    Επισης ισως στην λιστα των ανερχομενων 90ρηδων να πρεπει να προστεθει και ο μπογρης που απ'οτι μου λενε ανεβαινει συνεχως στν απαιτητικη ACB...και δεδομενου ότι τα σεντερ όπως και τα πλευ μεικερ αργουν να δειξουν το πληρες ταλεντο τους σε σχεση με παικτες αλλων θεσεων,λογω αφενος της τακτικης αντιληψης που απαιτειται στην περιπτωση των ασων και αφετέρου του ελεγχου των κινήσεων του σωματος στα 5ρια,που είναι πιο δυσκολο να βελτιωθεί στα μεγαλα αυτά κορμια.ισως ο μπογρης να εχει τα φοντα για αλμα στο κορυφαιο επιπεδο αποτελώντας μια ακομα επιλογή και για την ρακετα της εθνικης ισως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμμένο χαρτί vet δυστυχώς

      Διαγραφή
    2. Έμεινε απίστευτα στάσιμος σωματικά/αθλητικά και επίσης σε επαφή με το καλάθι/σουτ. Σχεδόν παντού δηλαδή....
      Κρίμα,γιατί πράγματι είχε σπάνια τεχνικά προσόντα.

      Τον Μπόγρη θέλω να τον δω..Αν ωριμάσει στην αντίληψη του παιχνιδιού και γίνει πιο hard-nosed στην άμυνα έχει πολύ καλές προοπτικές.Από του χρόνου πρέπει να τον έχουν στο νου τους οι Ελληνικές ομάδες.

      Διαγραφή
  44. Όλοι εδώ μέσα έχετε τρελαθεί με την αξία και το ταλέντο του Αλέξανδρου Βεζένκοφ. Οκ. Δίκιο έχετε. Το παιδί όμως δεν είναι Έλληνας, άρα κατ επέκταση δε μπορεί να βοηθήσει την Εθνική.
    Την ίδια στιγμή και πριν 2 εβδομάδες περίπου το nbadraft είχε στο ντραφτ του 2016 στο απο κάτω ακριβώς νούμερο με τον Βεζένκοφ (ή το από πάνω δε θυμάμαι) τον Zach Auguste ή Ζακ Όγκαστ ή Ζακ Άυγουστο ή όπως αλλιώς λέγεται το παλικάρι. Ο Ζακ είναι Έλληνας με καταγωγή από Κοζάνη, κάνει φέτος παπάδες με το Νοτρ Νταμ στο NCAA, είναι 2.06 τεσσάρι αλτικότατο και ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ. Ρώτησα κάποιους και μου είπαν πως ο Ζακ αγαπάει την Ελλάδα και γουστάρει (ενώ αντίθετα άλλοι Ελληνοαμερικάνοι δε πολυγουστάρουν).
    Είναι ό,τι καλύτερο και ποιοτικότερο κυκλοφορεί σε Έλληνα στο NCAA.
    Σας καλώ να ψάξετε και να δείτε αν έχω δίκιο ή όχι.
    Jim ψάξε αυτή τη φορά. Γιατί όταν το λέω μου λένε όλοι "καλά θα ψάξουμε".
    Υπάρχουν και άλλα παιδιά όπως ο Νάζαρετ Λονγκ-Μήτρου που παίζει στο Αιόβα Στέιτ ή ο Κόρει Πέτρος στο Όκλαντ. Γι αυτούς δεν έχω στοιχεία αν γουστάρουν Ελλάδα.
    Ο Νικ Παύλος ξέρω πως ήρθε το καλοκαίρι και δούλεψε με Έλληνες προπονητές. Ίσως τον δούμε κάποια στιγμή.

    Ψάξτε τον Ζακ Όγκαστ ή Zach Auguste Notre Dame 2.06
    Μαζί με τον Κώστα Μήτογλου είναι δύο παίκτες που μπορούν να αποδειχθούν χρυσάφι για το Ελληνικό μπάσκετ.

    Αν δεν ψάξετε μη ξαναγράψετε πόσο παικταράς είναι ο Βεζένκοφ (που είναι).
    Γιατί ο Βεζένκοφ κάνει παπάδες στην Α1. Ο Ζακ Όγκαστ που μπορεί να παίξει και Εθνική Ελλάδος κάνει παπάδες στο υψηλότερο επίπεδο του NCAA.

    TΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μπραβο τακη για τα στοιχεια.Και ισως η ομοσπονδια πρεπει να βρει καποιον τροπο να εντοπιζει και να προσελκυει τέτοιες περιπτώσεις αξιολογων ομογενών παικτων,που υπηρχαν στο παρελθον,υπαρχουν και θα υπαρχουν μεσα στην ελληνικη διασπορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Τι δεν καταλαβαίνετε;
    https://www.youtube.com/watch?v=Sy6DBDMOLu4

    https://www.youtube.com/watch?v=pPcMesWVAdU

    Το παιδί είναι παικταράς. Όσοι θέλετε ασχοληθείτε. Οι άλλοι τρέξτε με την ξενολαγνία και την Αμερικανολαγνία παικτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ελεος με τους αμερικανους 15ης γενιας..αμερικανοι ειναι,εκει γεννηθηκαν εκει εμαθαν μπασκετ.Οσο Ιταλος ειναι ο..Ντε Νιρο και οσο Πολωνος ο Σιζεφσκι τοσο ελληνες ειναι αυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Κάνεις λάθος. Έχω μιλήσει με τον Ζακ Όγκαστ στο twitter και θέλει να παίξει μπάσκετ στην Ελλάδα. Μου είπε πως έχει καταγωγή από τον Αγ.Σωτήρα Κοζάνης. Τι να κάνει δηλαδή επειδή γεννήθηκε και μεγάλωσε Αμερική δε πρέπει να παίξει για την Ελλάδα. Ελληνίδα είναι μητέρα του και το παιδί γουστάρει Ελλάδα. Όχι θα ασχολούμαι με τον Βεζένκοφ που θα παίξει Εθνική Βουλγαρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ναι βέβαια, διαβατήρια σε όποιους θέλουν, υπό τον όρο να είναι διαθέσιμοι για τις εθνικές ομάδες. Όπως τα αδέρφια Καλάθη και ο Μπράμος.
    Όχι όμως στον κάθε Κουφό..

    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλημέρα. Για πάμε..

    CSKA - Unicaja Malaga +17
    Galatasaray - ALBA Berlin -8
    Real Madrid - Panathinaikos +5
    EA7 Milan - Fenerbahce -7
    N.Novgorod - Anadolu Efes +2
    Zalgiris Kaunas - Maccabi -1
    Olympiacos - Laboral Kutxa +12
    Barcelona - Crvena Zvezda +10

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. CSKA - Unicaja Malaga +9
      Galatasaray - ALBA Berlin +10
      Real Madrid - Panathinaikos Νο bet
      EA7 Milan - Fenerbahce +5
      N.Novgorod - Anadolu Efes -7
      Zalgiris Kaunas - Maccabi no bet (αν ήμουν αναγκασμένος Μακάμπι)
      Olympiacos - Laboral Kutxa +15
      Barcelona - Crvena Zvezda προβλέπω μεγάλο ντέρμπι

      Charlie

      Διαγραφή
    2. Εγώ παιδιά δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για σήμερα το βράδυ..

      Manu Chao

      Διαγραφή
    3. Tσσκα-Μάλαγα +12
      Γαλατά-Άλμπα +11
      Ρεάλ-Πάο +17
      Αρμάνι-Φενέρ +1/-1
      Νίζνι-Εφές -5
      Ζαλγκίρις-Μακάμπι -16
      Όσφπ-Λαμποράλ +10
      Μπαρτσελόνα-Ερυθρός Αστέρας +9

      Διαγραφή
  51. Τα πιστόνια από τότε που αποδέσμευσαν το Σμιθ μετρούν 11/14 νίκες , ενώ αντίθετα οι ρουκέτες δεν καλυτέρευσαν τα αποτελέσματά τους. Αποδεικνύεται λάθος κίνηση η απόκτησή του???
    Flow

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάθος δε μπορείς να το πείς για το μέγεθος αυτού του παίκτη τη στιγμή που το Χιούστον δεν έχει τέτοιον με ανάλογη ποιότητα στα φόργουορντς. Οι Πίστονς ανέπνευσαν. Ήταν πολύ βαρύ το σχήμα.

      Mario

      Διαγραφή
  52. Όταν ξεκίνησαν ο Κατσίβελης είχε τις καλύτερες προδιαγραφές όλων. Αν θυμάστε ο Ντούντα τον ξεκινούσε μέχρι τον Δεκέμβρη. Βλέπω το καλοκαίρι να χαιρετά. Αν θέλει να δεί Εθνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Μεγάλο ματς σήμερα για τον Παναθηναϊκό και συνάμα δύσκολο.. Οι απουσίες της ελληνικής ομάδας αυξάνουν τον δείκτη δυσκολίας απέναντι σε ένα πραγματικά βαθύ ρόστερ. Όμως οι πράσινοι έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι μπορούν οπουδήποτε και απέναντι σε οποιονδήποτε. Ο Λάσο θα σημαδέψει το ποστ για να φθείρει. Και με τον Ματσιούλις (πιθανόν θα χρειαστεί "προσαρμογή" εδώ ο Ιβάνοβιτς, είτε με Νέλσον-Μπλούμς είτε με Γκιστ για τον δυνατό Λιθουανό με το τραχύ ποστ παιχνίδι) αλλά και με τους ψηλούς. Κλειδί τα λεπτά που θα μείνει ο Γκιστ στο παρκέ, τα περιφερειακά ποσοστά των γηπεδούχων και οι σωστές μεταβιβάσεις από την πλευρά των πρασίνων μιας και τα λάθη α π α γ ο ρ ε ύ ο ν τ α ι. Πολύ προσοχή στον Ρέγιες. Ευκαιρία για τα νέα παιδιά όπως ο Χαραλαμπόπουλος ή ο Διαμαντάκος να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στην ελίτ του ανταγωνισμού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι θεωρειται μεγαλο ματς; Θα κριθει τιποτα ή θα παιχτει φοβερο μπασκετ;

      Διαγραφή
  54. Καλησπέρα σε όλους.
    Τζιμ, θεωρώ ότι το αποψινό ματς είναι ιδανικό γι αυτό που γράφεις στο τέλος. Η κατάσταση μυρίζει κύπελλο. Ο ΠΑΟ είναι στη Μαδρίτη με εφτά έμπειρους παίκτες. Ας βάλει μέσα τους μικρούς και ό,τι γίνει.
    Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι στο άρθρο σου γιατί με εκφράζει απόλυτα, ειδικά το κομμάτι που αναφέρεις ότι ναι μεν πρέπει να προσαρμοστεί ο Παππάς στην ομάδα αλλά πρέπει και ο κόουτς να φροντίσει να τον ενσωματώσει και να τον δουλέψει στον άσσο.

    Διαβάζω τα σχόλια και απορώ... Τζιμ, ξεκίνα και κόβε φίλε. Δημοσίευση μετά από έγκριση. Εδώ μπαίνουμε όσοι θέλουμε να μάθουμε μπάσκετ, που το αγαπάμε σαν χόμπι. Δεν θέλουμε τον οποιονδήποτε να προπαγανδίζει και να χαρακτηρίζει. Ας πάνε σε οπαδικά σάιτ να γράφουν ό,τι θέλουν. Αν σε κάποιον του ρίξεις πόρτα 3-4 φορές δεν θα μπει στον κόπο να ξαναγράψει.

    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ έχω αρχίσει και απηυδώ...Μαζί σου 1000%

      Run TMC

      Διαγραφή