Athlenda

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

BOSTON DEMOCRACY



Το Hoopfellas ρίχνει φως στο πιο ενδιαφέρον προπονητικό πρότζεκτ του πλανήτη σήμερα, αναλύοντας τη φιλοσοφία και τα καινούργια πράγματα που φέρνει φέτος ο Μπραντ Στίβενς στην ιστορική πρωτεύουσα της Νέας Αγγλίας..




Φουτουριστικό.. Μόνο έτσι μπορώ να χαρακτηρίσω για τα δεδομένα και την παράδοση της Beantown το στυλ μπάσκετ που παρουσιάζουν φέτος οι Μπόστον Σέλτικς υπό τον Μπραντ Στίβενς. Ξεχάστε απλά ότι ξέρατε.. Μιλάμε για μια ολική στροφή 180 μοιρών. Στα δικά μου μάτια, ένα πείραμα με παγκόσμιο ενδιαφέρον από έναν επιστήμονα του χώρου. Γιατί τέτοιος είναι ο Mr. “Xs & Os” από την Ιντιάνα. . Το είχα γράψει και πέρυσι. Η απόφαση του Ντάνι Έηντζ να εμπιστευτεί το μέλλον της ομάδας με την πιο βαριά φανέλα μπάσκετ στον πλανήτη, στον 37χρονο τότε κόουτς των «Μπούλντογκς» του Μπάτλερ ενεργοποίησε ένα τεραστίου ενδιαφέροντος μπασκετικό πρότζεκτ..


Έχω περάσει δεκάδες ώρες παρακολουθώντας  το Μπάτλερ του Στίβενς (ειδικά από το  ’08 και μετά στην εποχή των Χέηουορντ-Μακ) αναλύοντας το playbook και την κατεύθυνση που προσπαθούσε να δώσει στην ομάδα του, με το δικό του ξεχωριστό calm στυλ και την μανία που τον διέπει για τη στατιστική και το εξονυχιστικό scouting του αντιπάλου. Τον είδα πέρυσι στο ξεκίνημα του στο ΝΒΑ να προσπαθεί να βάλει τις πρώτες βάσεις στις οποίες θα στηριχτεί το οικοδόμημα των Σέλτικς με το γνωστό του ελεγχόμενο στην επίθεση και βασισμένο στη σκληρή άμυνα και την ομαδική δουλειά μπάσκετ. Τον βλέπω φέτος  να προχωράει παραπέρα, επιχειρώντας να χτίσει κάτι από ..την επόμενη ημέρα, βασισμένο στο δικό του όραμα για το μπάσκετ του ΝΒΑ και του οργανισμού των Σέλτικς.

More pressure, more pace..


Αποκωδικοποιώντας  κανόνες μέσα από το περυσινό playbook των Σέλτικς και με αρκετή μελέτη του φετινού τους επίσης, κατέληξα ότι ο Στήβενς  βρίσκεται σε μια transition period όπου προσπαθεί να μεταφέρει πράγματα που έπαιζε και χρησιμοποιούσε στο NCAA με τους «Μπούλντογκς», στην επαγγελματική λίγκα με νέα μορφή μέσα από τη διαδικασία «προσαρμογών» μετά το φιλτράρισμα που απαιτεί το καθεστώς του longer game/shorter (shot) clock στο ΝΒΑ. Χτίζει μια ομάδα (σε ένα πολύ πιο απαιτητικό πλαίσιο) πάνω στις ίδιες αρχές της «δέσμευσης, ανιδιοτέλειας και ενότητας του συνόλου» που δούλεψε στην Ιντιανάπολις.


Οι περυσινοί Σέλτικς παρουσίασαν στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον κόουτς Στίβενς από τη θητεία στο Μπάτλερ. Στοιχεία όχι τόσο ευδιάκριτα στο άπειρο μάτι αλλά υπαρκτά για κάποιον που θα ψάξει σε βάθος τα «παιχνίδια» που έτρεχε η ομάδα στη σετ επίθεση  ή τον τρόπο που αμυνόταν στα εκάστοτε σκρινς του αντιπάλου. Είδαμε τη γνωστή ball-screen motion offense που έτρεχε το Μπάτλερ και αρχές από τη γνωστή «21-D» των Μπούλντογκς, η οποία αποτελεί μια πολύ κλειστή άμυνα, ιδιαίτερα πιεστική από τα 21 πόδια (κάτι λιγότερο από 6.5 μέτρα) και μέσα.  Η Βοστόνη ήταν μια σκληροτράχηλη, σετ ομάδα που έβγαζε την προοπτική της ανάπτυξης σε αυτά τα δύο κομμάτια που την χαρακτήριζαν (άμυνα, επίθεση μισού γηπέδου). Το μπαμ ήρθε το καλοκαίρι και σε μέσα από αυτό που άρχισε να χτίζει ο Στίβενς στο training camp..


More pressure, more pace ήταν το moto του..  Χωρίς να «σβήνει» τις αρχές και τους κώδικες επικοινωνίας πάνω στους οποίους έχτισε την ομάδα πέρυσι, ο κόουτς δούλεψε αποκλειστικά προς την κατεύθυνση της (σημαντικής) αύξησης των κατοχών με τις οποίες έπαιζαν μέχρι τώρα οι Σέλτικς. Μιλάμε για μια δραματική αλλαγή στο τέμπο παιχνιδιού τους. Η ομάδα σπρώχνει πολύ γρήγορα τη μπάλα στην επίθεση, απλώνει την άμυνα της ζητώντας να παιχτεί το παιχνίδι σε πιο «πολλές μπάλες». Οι φετινοί Σέλτικς είναι η 8η καλύτερη επίθεση της λίγκας σε απόλυτα νούμερα, μια επίθεση που τώρα δουλεύεται από τους συγκεκριμένες παίκτες που προσπαθούν να προσαρμοστούν σε αυτήν αλλά το όριο αποτελεσματικότητας της (εφόσον την κάνουν κτήμα τους) είναι ο ..ουρανός.

Read & React Offense


Έχει τις αρχές σε αυτό που παίζουν οι πρωταθλητές Σπερς του (επίσης γεννημένου στην Ιντιάνα) Γκρεγκ Πόποβιτς. Βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την ορθότητα της απόφασης του αθλητή. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας είχα λάβει ένα μήνυμα με συνοδεία βίντεο από φίλο (κόουτς μάλιστα σε σχολικό επίπεδο) στη Μασαχουσέτη που έλεγε ότι «δε φαντάζεσαι τι φτιάχνει ο Στίβενς..!» Ακόμα το θυμάμαι.. Στην αρχή αρκετός μπασκετικός κόσμος στην Αμερική μετέφρασε την up tempo-επίθεση των Σέλτικς ως  μια καλά πατενταρισμένη κόπια της Seven Seconds or Less του Μάικ Ντ’Αντόνι όμως γρήγορα διαψεύσθηκαν. Οι δύο φόρμες επίθεσης έχουν σημαντικές διαφορές ως προς τη δομή και τις αρχές τους, παρότι με μια δεύτερη σκέψη ο Στίβενς είχε την ευκαιρία να πάει προς αυτή την κατεύθυνση με την παρουσία ενός dominant ballhandler (στα πρότυπα του Νας) όπως ο Ρόντο. Όμως η Read & React Offense του Στίβενς διαφέρει σημαντικά από την SSOL. Γνώμη μου είναι ότι αποτελεί ίσως ότι πιο δημοκρατικό στο σύγχρονο επαγγελματικό μπάσκετ. Εκτός του ότι βασίζεται πολύ στη γρήγορη και συνεχή κυκλοφορία της μπάλας (αυτός ήταν και ένας λόγος που ο Στίβενς αποφάσισε από κοινού με τον Έηντζ ότι η ομάδα θα μπορούσε να παίξει καλύτερα κάποια στιγμή χωρίς τον Ρόντο) , έχει περισσότερη κίνηση και δεν είναι αυστηρά pickn roll based, δίνει σε όλους τους παίκτες το προνόμιο της πρωτοβουλίας όσον αφορά την συνέχεια.


Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, ο τύπος αυτός της επίθεσης είναι κάτι σαν ταινία με εναλλακτικό τέλος.. Ο Στίβενς τοποθετεί τους παίκτες του σε ένα πλαίσιο (χωρίς να έχει δομήσει την επίθεση του σε επίπεδα δηλ. πηγαίνοντας από το στάδιο Α στο Β, σαν προκαθορισμένη ροή), δημιουργεί μια «δράση» μέσα από στοχευμένη πάντα διάταξη και τους αφήνει να διαβάσουν και να επιλέξουν το τέλος, έχοντας δουλέψει σε κάθε βήμα 5 ή 6 πιθανά σενάρια. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι όλο αυτό είναι πολύ ζωντανό μιας και οι Σέλτικς μπορεί θεωρητικά να τρέχουν το ίδιο  “play”, το οποίο ο εκάστοτε παίκτης και ανάλογα με την αντίδραση της άμυνας και το πώς σκανάρει αυτός το γήπεδο μπορεί να μεταφράζει διαφορετικά, αλλά στην ουσία να δημιουργούν 5 ή 6 διαφορετικές «συνέχειες» αυτού με διαφορετική ροή.  Ο Στίβενς ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει μια πλήρως ελεγχόμενη από αυτόν επίθεση στο μισό γήπεδο όπου πρέπει σε κάθε κατοχή να επιλέγει το play.  Προτιμά αυτόν τον τύπο στα πρότυπα των Σπερς. Να δημιουργήσει δηλαδή μια φόρμα, ένα πλαίσιο δράσης και σταδιακά αφού «πατήσουν» οι παίκτες του σε αυτό, να αποφασίζουν μετά από ένα σημείο μόνοι τους για το τελικό στάδιο επίθεσης. Αυτό φυσικά προϋποθέτει πολύ δουλειά και τεράστιο execution, όμως το πράγμα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η ομάδα παίζει στο δεύτερο μεγαλύτερο pace στη λίγκα μόνο πίσω από τους Ουόριορς (100,09 έναντι 100,83 των Πολεμιστών), είναι δεύτερη σε τελικές , 5η ΑST% (63.4) και 7η στο AST/TO Ratio. Διατηρεί ακόμα ιδέες του Στίβενς από το NCAA στο μισό γήπεδο, όπως το Al Fence με τα γνωστά elevator screens (σκεφτείτε τις πόρτες του ασανσέρ να κλείνουν και έχετε την εικόνα των σκρίνερς..) όμως παίζει σε άλλο ρυθμό με στόχο της επίθεσης να βάλει τον κάθε παίκτη στο καλό του σημείο.



Σαφώς και θέλουν πολύ δουλειά οι Κέλτες ακόμα, φαίνεται άλλωστε από το ρεκόρ τους (αλλά και από το OFF Rat). Στόχος του Στίβενς είναι να βελτιώσει στο δεύτερο μισό το αμυντικό κομμάτι  (13οι στο DEF Rating, χάνουν λόγω στυλ αρκετά στην τρανζίσιον άμυνα) στην ανεύρεση της περιβόητης «συνέχειας» για την οποία εδώ στο Hoopfellas κάνουμε λόγο σε πολλές αναρτήσεις και είναι το πιο σημαντικό ίσως στοιχείο στο σύγχρονο μπάσκετ. Να μπορέσεις να συνδέσεις το παιχνίδι σου και στις δύο πλευρές του παρκέ ώστε να δημιουργήσεις μια σταθερή ροή στο performance σου. Πλέον οι Σέλτικς αρχίζουν να δημιουργούν έναν πολύ καλό νεανικό κορμό με τους Σάλιντζερ(22), Σμαρτ(20), Γιάνγκ(19), Όλινικ(23), Ζέλερ (24), Μπράντλεη (24) συν τον Τέρνερ (26) και έχουν 9 επιλογές πρώτου γύρου στο ντραφτ την επόμενη τετραετία οι οποίες έχουν μη ξεχνάμε και μεγάλη ανταλλακτική αξία. Το σημαντικότερο είναι αυτά τα παιδιά να γίνουν πιο υπεύθυνοι και αποτελεσματικοί παίκτες μέσα στο σύστημα του Μπράντ Στίβενς αναπτύσσοντας από μόνοι τους το ίδιο σύστημα..


Άλλωστε, κάποτε ο «θρύλος» Ρεντ Άουερμπαχ, «έτρεχε» μόνο 6 plays σε μια ολόκληρη σεζόν. Ήταν ικανός να παίζει σε ένα ολόκληρο παιχνίδι ένα μόνο από τα 6 και να βάζει τεστ στον αντίπαλο αλλά και στη δημιουργικότητα/φαντασία των παικτών του..







178 σχόλια:

  1. καλά τα παο-οσφπ, ιβάνοβιτς, μπαρτζώκας, πρότζεκτ παο, αγγελόπουλοι κλπ, αλλά προσωπικά με κάτι τέτοιες αναρτήσεις σκάλωσα σε αυτό το μπλογκ....συνέχισε Jim...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. LIKE.. Τέτοιες αναρτήσεις κάνουν το hoopfellas μοναδικό.

      Mario

      Διαγραφή
  2. Ανάρτηση που περίμενα 1 χρόνο..
    Φέτος έχω δεί 10 παιχνίδια των Celtics από τα οποία 7 μες το Garden οπότε δεν μπορώ να έχω πλήρη εικόνα. Αλλά απ' όσα βλέπω, η άμυνα είναι πολύ ευάλωτη ιδικά όταν πάει για close out και στην επίθεση πολλά σκριν σπάνε εύκολα.
    Το κυριότερο ερώτημά μου είναι κατά πόσο ταιριάζει αυτό το ροστερ στην φιλοσοφία του coach. Νομίζω χρειάζεται small forward με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Επίσης ο Olynyk αν και δεινοσαυρίζει ώρες ώρες πάει να εξελιχθεί σε ευχάριστη έκπληξη.
    Ένα ακόμα είναι το γεγονός οτι το κοινό της Βοστώνης δεν είναι used σε αλλαγές μεγάλες και είναι κρίμα να χάσει το Garden την αίγλη του. Δεν μπορώ να ακούω την φωνή απ το μεγάφωνω να λέει ''Braadleyyy''... Καλά τα projects, καλά τα startups αλλά κάτι λείπει και δεν νομίζω να είμαι ο μόνος που το νιώθω..

    MarKeZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. jim μια και το έφερε η κουβέντα.Μπορείς να γράψεις ένα άρθρο για τους εκπληκτικούς Σέλτικς του Red Auerbach, του Bill Russell και του Bob Cousy.O Wilt Chamberlain ακόμα βλέπει εφιάλτες από την αρμάδα της Βοστόνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καλύτερη ομάδα στην ιστορία του μπάσκετ

      Διαγραφή
    2. Tyler Zeler. Έσκισε χθες, 18 πόντους. Blue collar guy

      Διαγραφή
    3. Ερώτηση: Είναι ο Άουερμπαχ ο καλύτερος κόουτς όλων των εποχών στο ΝΒΑ?

      Mario

      Διαγραφή
    4. η φωτό του ρεντ είναι για wallpaper

      mario θα πάρω φιλ..

      Διαγραφή
    5. Τζάκσον, Πόποβιτς, Ράιλι, Σιζέφσκι, Νάιτ, Ντιν Σμιθ..

      Διαγραφή
  4. Έλα ρε Τζιμάρα. Αυτό θα πεί μπασκετικό άρθρο! Είμαι υπέρ του trade του Ρόντ, ήμουν από την αρχή. Ο Γιάνγκ είναι παικτάρα, τώρα σταδικά βρίσκει χρόνο και θα βρεί και ρόλο.

    Tasos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. When you walk through a storm hold your head up high
    And don't be afraid of the dark
    At the end of a storm is a golden sky
    And the sweet silver song of a lark

    Walk on through the wind
    Walk on through the rain
    Though your dreams be tossed and blown

    Walk on, walk on with a hope in your heart
    And you'll never walk alone
    You'll never, ever walk alone

    Walk on, walk on with a hope in your heart
    And you'll never walk alone
    You'll never, ever walk alone

    Go Celtics!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σούπερ ανάλυση Τζιμ.Θα επανέλθω με σχόλιο

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα σε όλους. Τζιμ ένα σχόλιο για τον Σμαρτ.

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα. Οι Σέλτικς έχουν την καλύτερη επίθεση στη λίγκα αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν έχουν παίκτες όπως ο Κάρι ή ο Τόμπσον. Τζιμ μπορεί ο Σάλιντζερ να γίνει ο νέος Λοβ?

    Panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με εμφανίσεις σαν τη χθεσινή όχι Πάνο. Και πρέπει να χάσει κιλά.

      Διαγραφή
    2. Και εκτός από τα κιλά, πρέπει να κοντρολάρει περισσότερο τον εαυτό του. Είναι βραδιές που δεν του πάει το παιχνίδι και σουτάρει ασταμάτητα.

      saxon

      Διαγραφή
    3. Τον παροτρύνει ο Στίβενς διάβαζα να σουτάρει συνέχεια. Δε βλέπω άλλωστε κάποια άλλη χρησιμότητα.

      Διαγραφή
  9. Χρόνια πολλά με υγεία! Τζιμ πολύ ψαγμένο το κείμενο σου! Αυτό που μπορώ να καταλάβω είναι πως ίσως έχουμε να κάνουμε με ένα παιδί-θαύμα της προπονητικής. Το ρόστερ που έχει η Βοστώνη τώρα έχει παίκτες εξελίξιμους αλλά όχι σταρ. Ίσως στο μέλλον,μέσω κάποιου trade ή κάποιου δυνατού free agent να προστεθεί και το κομμάτι που λείπει για να γίνει και η διαφορά.

    Υ.Γ. Εμείς οι Pistons seven in a row!!! Μεγάλο θέμα η επιστροφή του Meeks αλλά και η "φυγή" του Smith.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σούλη έπρεπε να είχε υπογράψεο ο Έηντζ τον Λοβ το καλοκαίρι. Σε αυτό το σύστημα (του Στίβενς με το up tempo μπάσκετ) ο Λοβ θα είχε 30+20 κάθε βράδυ, η Βοστόνη θα ήταν τεταρτοπέμπτη στην Ανατολή και αυτός Νο1 φαβορί για το MVP.

      Manu Chao

      Διαγραφή
    2. Με Λοβ-Ρόντο και έναν καλό αμυντικό σέντερ με αθλητικά προσόντα αντί των Σάλιντζερ-Γκριν (σε τρέηντ) θα μπορούσε και το No1 στην Ανατολή.

      Διαγραφή
    3. Μπορεί κάποιος να μου θυμίσε ΓΙΑΤΙ o Έηντζ δεν επέλεξε τον Ραντλ??????????????????????? Είναι ο αθλητικός ψηλός που έλειπε. Μετά θα κοιτούσα τον Σάριτς. Το καλοκαίρι θα είναι Αμερική ο Κροάτης.

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα παιδια
    Φετος βλεπουμε ενα απο τα καλύτερα πρωταθλήματα ΝΒΑ των τελευταίων ετων με πολλές ομάδες στη Δυση να εχουν ροστερ τιτλου αλλα και στην ανατολη παρα το χαμηλο συγκριτικα επιπεδονα γινεται χαμος.Οι Θαντερ ειναι εκτος πλευοφ αυτη τη στιγμη οι Λεικερς πανε για χειροτερο ρεκορ(πλευοφ ουτε συζητηση σε ενα κραμα απολυτης γκαντεμιας αλλα και κακης οργανωσης συν ενα Κομπι που ,κακα τα ψεματα ,παιζει για τη παρτη του μονο).
    Οι Σελτικς εχουν ενα ρεκορ 12-21 και χωρις φανταχτερη ομαδα μπορυν να χτυπησουν πλευοφ που θα δωσει εμπειρια στο franchise για το μελλον.Ο Σαλιντζερ ειχε μπει στη λιστα μου με τους 5 παιχτες που μπορει να κανουν μπρεικθρου φετος και οι αριθμοι του ειναι αρκετα καλοι αλλα οχι εντυπωσιακοι.
    ΠΟλυ κακη σωματικη κατασταση για τεσσαρι ΝΒΑ (να θυμισω οτι στα Ντραφτ του 12' υπολογιζοταν για 10δα αλλα οι τραυματισμοι του τον εριξαν χαμηλα για τη αξια του,ουσιαστικα ειναι ο 6ος σκορερ σε μεσο ορο απο τη φουρνια του) παιζει με το καλο του σουτ και την αντιληψη του.Η ομαδα θελει το σκοραρισμα του και εν γενει να τον εχει σε καλη κατασταση.
    Η φυγη του Ροντο που δεν μπορουσε λογω στυλ να γινει ηγετης νεανικης ομαδας βοηθαει στην αναπτυξη ενος καινουργιου πλανου,παρ ολα αυτα θα πρεπει και την επομενη χρονια να παιξουν καλα στο παιχνιδι των ντραφτ,σε ενα ντραφτ κολαση με Λεικερς και Νικς να τα παιζουν ολα για ολα.
    Ο ειβερι Μπραντλει αν και ικανος παικτης δε μπορει να σηκωσει βαρος ηγετη σε καμια περιπτωση(ουτε καν στατους σταρτερ)
    Ενα σχολιο για το τρειντ της εβδομαδας.Περα απο το γεγονος οτι ο σουμπερτ χωραει και μπορει να βοηθησει σε μια πενταδα με Καιρι και Λεμπρον,ουτε ο Σμιθ αλλα ουτε και ο Γουειτερς θα κανουν καποια αισθηση.Οι Θαντερ εχουν πληθωρα γκαρντ πλεον και ο Γουειτερς με το παιχνιδι του που θελει πολλα σουτ και αρκετη μπαλα στα χερια δε ξερω κατα ποσο θα βοηθησει την ομαδα που εχει αρκετα θεματα πλεον να λυσει.Ενας ψηλος νομιζω χρειαζοταν περισοτερο.
    Τελος απο ποτε ρε παιδια στο ΝΒΑ χρησιμοποιουν 13 αδα και δε το χω παρει χαμπαρι;

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα. Εγώ είμαι στην άλλη πλευρά. Πιστεύω ότι ο Έηντζ τα έχει κάνει μαντάρα και ακολουθεί τη φθίνουσα πορεία του Ντούμαρς σε ελεύθερη πτώση. Το καλοκαίρι έχασε τον Λοβ ενώ στο ντραφτ επέλεξε τον Σμαρτ αφήνοντας αλλού τον Λαβάιν (αν είναι δυνατόν) που ταίριαζε καλύτερα και με τον Ρόντο και με τον Μπράντλεη. Ο Σμαρτ είναι καλός παίκτης αλλά δε κολλάει σε αυτή τη περιφερειακή γραμμή. Τουλάχιστον έπρεπε για μένα να κοιτάξει πιο σοβαρά τον Στάουσκας ή τον Ράντλ (παρόλο που χτύπησε) που είναι ο αθλητικός ψηλός που λείπει. Η ομάδα θα χρειαστεί να ξεφορτώσει πάλι παίκτες και βλέπω να κολλάμε αρκετά χρόνια σε αυτό το μοτίβο.

    Irish13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η όλη ιστορία με τον Έηντζ έχει δύο όψεις και μόνο ο χρόνος μπορεί να τον κρίνει. Πρέπει την επόμενη διετία η ομάδα να είναι ανταγωνιστική στην Ανατολή και τη διετία 2017-18 να είναι τοπ-διεκδικητής για τον τίτλο της λίγκας. Θα χρειαστεί παίκτη για να χτίσει γύρω του. Δε τον έχει αυτή τη στιγμή. Και νομίζω επίσης αρκετές προσθαφαιρέσεις.Στο ρόστερ αυτή τη στιγμή 3 είναι τα αξιόλογα κομμάτια που τα κρατάς -σε οποιονδήποτε ρόλο- και σε μια ομάδα υψηλών βλέψεων.

    Σμαρτ: Δεν είναι franchise player αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε all-star. Όταν μάθει καλύτερα το παιχνίδι θα βγεί προς τα έξω αυτό, ο τύπος είναι beast.

    Όλινικ: Εντάξει δε περιμένω νέο Μακχέηλ αλλά έχει δείξει ότι έχει επαφή με το καλάθι και μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο από τον πάγκο.

    Μπράντλεη: Καλή περίπτωση 6ου παίκτη. Έχει καρδιά και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στη περιφέρεια.

    Για τους υπόλοιπους

    Γιανγκ: Προτιμούσα τον Στάουσκας ή τον Μακντέρμοντ όμως αυτοί πήγαν ψηλά στο ντραφτ

    Ζέλερ: Δε νομίζω ότι είναι καλύτερος του Κουφού.

    Σάλιντζερ: Ξέρει μπάσκετ αλλά είναι χοντρός.

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον το project των Celtics, με πολύ χτυπητές αδυναμίες όμως σε επίπεδο ρόστερ. Αυτή τη στιγμή, ούτε ο Σμαρτ ούτε ο Μπράντλευ μπορούν να παίξουν τον ρόλο του ποιντ γκαρντ σε επίπεδο αποφάσεων γι'αυτό και ο Τέρνερ κάνει μια αρκετά μεστή σεζόν. Μπορεί οι δυο γκαρντ να είναι πίτμπουλ στην άμυνα, αλλά επιθετικά είναι τουλάχιστον μέτριοι. Επίσης, χρειάζονται 2-3 καλούς σουτέρ γιατί έτσι όπως είναι τώρα, νομίζω πως έχουν θέμα στο spacing. Μια ανταλλαγή Μπράντλευ με τον Ρέτζι Τζάκσον της Οκλαχόμα θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον κατά την άποψή μου. Τέλος, και για να μην σας κουράζω, καλός και χρυσός ο Στίβενς αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να κλείσει λίγο το rotation έτσι ώστε να βρει ταυτότητα και σταθερότητα η ομάδα του και να πάρει περισσότερα από παίχτες όπως ο Όλυνυκ που μπορεί να δώσει πολλά παραπάνω.

    Ξέχασα να δώσω συγχαρητήρια για το άρθρο, πραγματικά εξαιρετικό! Αλλά όχι και πιο βαριά φανέλα στον κόσμο ρε Τζιμ αυτή των Σέλτικς. Ένα πρωτάθλημα παραπάνω από τους Lakers έχουν και αυτό γιατί πήραν 11 στα 13 με τον Russel. Η ομάδα μου πρωταγωνιστεί σε κάθε δεκαετία.

    Φιλικά,

    saxon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Saxon. Που είναι η ομάδα σου τώρα? Που ήταν πριν μερικά χρόνια όταν πάλι ο Κόμπι ήταν μόνος? Ρε φίλε η μυσταγωγία της Βοστόνης δεν υπάρχει. Εμείς δε θα χάναμε ποτέ σε τελευταίο τελικό με 40 πόντους από τον μισητό αντίπαλο. Και ναι έχουμε και έναν τίτλο και καμιά σαρανταριά νίκες παραπάνω συνολικά. Ανοίγω "αντιπαράθεση" που θα γουστάρουν πολλοί όπως καταλαβαίνεις

      Manu Chao

      Διαγραφή
    2. χαχαχα, καλά κάνεις, σηκώνεις το γάντι! Η μυσταγωγία από μόνη της δεν κάνει τίποτα ούτε και τα λαμπερά φώτα του LA. Η ομάδα μου τώρα είναι στον πάτο όπως είναι φυσιολογικό ύστερα από πέντε τίτλους την δεκαετία 2000-10. Καθόλου άσχημα θα έλεγα. Πρόσεξε γιατί χωρίς τους big three θα ήσουν ακόμη χωρίς πρωτάθλημα και θα πλησίαζες τα 30 χρόνια άτιτλος ;)

      Καλός και χρυσός ο Στίβενς όπως είπα, άλλα πάντα βρίσκω τον τρόπο να επιστρέψω σχετικά γρήγορα στις επιτυχίες τα τελευταία 35 χρόνια.

      saxon

      Διαγραφή
    3. Ωραίος, με πιάνεις.. Έχω βρεθεί πολλές φορές σε τέτοιες απολαυστικές διαμάχες με οπαδούς των λιμνανθρώπων. Τα πρωταθλήματα μου με τους μπιγκ-3 έπρεπε να είναι τουλάχιστον 2. Το έβδομο ματς στο LA δε χανόταν αν είχα τον Πέρκινς και δε μάτωνα στο αμυντικό ριμπάουντ. Είχες σταρ εσύ τόσα χρόνια. Ας μη γελιόμαστε, η γκλαμουριά της μεγάλης αγοράς τραβάει περισσότερο από την αγγλοσαξωνική αυστηρότητα της Βοστόνης του αμερικάνους σούπερ σταρ και αυτό μετράει στο ΝΒΑ. Πάντως (τελείως φιλικά) εξακολουθώ να πιστεύω όποτε συναντιόμαστε ότι είσαι πελάτης..

      Manu Chao

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ. Η απώλεια του Πέρκινς από το 7ο παιχνίδι ήταν σημαντική για την ομάδα σου αλλά μην ξεχνάς πως έπαιζα χωρίς Μπάινουμ και με τραυματία Αρίζα σε όλη την διάρκεια των τελικών του 2008 οπότε μπορεί και τότε να ήταν άλλο το αποτέλεσμα της σειράς.

      Για να δούμε τί θα γίνει όταν ξανασυναντηθούμε σε τελικούς... Αν και βλέπω την ομάδα μου να αργεί λιγάκι. Η μεγάλη απώλεια για τους Lakers δεν ήταν ο Phil Jackson αλλά ο Dr Buss. Θα μας πάρει λίγο καιρό να συνέλθουμε αλλά θα σε φτάσω φίλε. Ένα πρωτάθλημα μας χωρίζει.

      saxon

      Διαγραφή
    5. Αργούμε και οι δύο φίλε saxon. Μακάρι να συναντηθούμε για να πάρει και η λίγκα τα πάνω της.

      Manu Chao

      Διαγραφή
  14. Celtics–Lakers rivalry
    Boston Celtics Los Angeles Lakers
    Teams involved
    Boston Celtics
    Los Angeles Lakers
    First contested November 9, 1948
    Number of meetings 354 meetings
    Most recent meeting December 5, 2014
    (TD Garden)
    Next meeting 2014–15
    (Staples Center)
    All-time series 197–157 (.556) Boston
    Regular season series 154–126 (.550) Boston[1]
    Postseason results 43–31 (.581) Boston
    Longest win streak
    BOS: 18 (1957–59)
    LAL: 5 (1968–69)
    Current win streak BOS W1

    Irish13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 9-3 σε σειρές playoffs η Βοστόνη. Αυτό τα λέει όλα.

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Post-season history
    1959 NBA Finals: Celtics won, 4–0
    1962 NBA Finals: Celtics won, 4–3
    1963 NBA Finals: Celtics won, 4–2
    1965 NBA Finals: Celtics won, 4–1
    1966 NBA Finals: Celtics won, 4–3
    1968 NBA Finals: Celtics won, 4–2
    1969 NBA Finals: Celtics won, 4–3
    1984 NBA Finals: Celtics won, 4–3
    1985 NBA Finals: Lakers won, 4–2
    1987 NBA Finals: Lakers won, 4–2
    2008 NBA Finals: Celtics won, 4–2
    2010 NBA Finals: Lakers won, 4–3

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όπως είπε όμως και ο saxon, η διαφορά έγινε τη περίοδο της μεγάλης ομάδας του Ράσελ. Αν προσέξεις τα τελευταία τριάντα χρόνια είμαστε στο 3-2 υπέρ του L.A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα και από εμένα.

    Ευχαριστούμε για την ανάρτηση Jim, πολύ ενδιαφέρουσα παρόλο που είμαι... λιμνάνθρωπος (showtime είναι αυτό :-) ).

    Σήμερα έχει Euroleague, οπότε ας δώσω τα προγνωστικά μου (όλοι πάντοτε έχουμε στο μυαλό μας υποσυνείδητα τί θα γίνει στους αγώνες - ή τί θα θέλάμε να συμβεί - αλλά είναι πολύ πιό ενδιαφέρον όταν τα μοιραζόμαστε με άλλους).

    Group E

    Maccabi - Crvena 1
    Real - Galata 1
    Zalgiris - ALBA 2
    Barca - PAO 1

    Group F

    CSKA - Kutxa 1
    OSFP - Armani 1
    Nizhny - Fener 2
    Efes - Malaga 1

    Και τα δύο παιχνίδια των ομάδων μας είναι δύσκολο να προβλεφθούν.

    Δυστυχώς ο ΠΑΟ δεν με έχει πείσει ακόμα με την απόδοση του στους εκτός έδρας αγώνες, και με τη Barca να καίγεται για τη νίκη, αφενός λόγω της ήττας της από την ALBA που δεν τις αφήνει κανένα περιθώριο για άλλη ήττα, ειδικά μέσα στην έδρα της και μάλιστα από άμεσο ανταγωνιστή της, αφετέρου για να επιστρέψει από ένα σερί κακών αποτελεσμάτων, μόνο οι ελλείψεις της λόγω των τραυματισμών πιστεύω μπορούν να δώσουν έκπληξη σε αυτό το παιχνίδι.

    Ο αγώνας στο ΣΕΦ έχει τη δική του ιστορία, αλλά αυτή τη φορά θα έχει και VSpan, σε αντίθεση με πέρυσι, και μάλιστα σε πολύ καλή κατάσταση. Πάντως δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι (και μάλλον αρκετά σκληρό), και με την Armani να είναι με την πλάτη στον τοίχο. Πιστεύω πάντως ότι θα κερδίσει δύσκολα (αν όχι οριακά) ο ΟΣΦΠ. Βέβαια και οι διαφορές παίζουν ρόλο για τις τυχόν ισοβαθμίες στο TOP-16, οπότε μάζευε και ας είναι και ρώγες...

    Αλέξης

    ΥΓ. 1 Μετά τα τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟ, δυστυχώς μου έχει έρθει η σκέψη να παραφράσω το γνωστό Μότο της Euroleague ως "No 3D no glory"...

    ΥΓ. 2 Μετά από 2-3 χρόνια κυριαρχίας της ομάδας στο transition (μια από τις κορυφαίες στην Ευρώπη), φέτος παρατηρούμε ότι έχει κατεβάσει ταχύτητα και επιδίδεται κυρίως σε set παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε. Αν και μέχρι τώρα αυτή η επιλογή έχει θετικά αποτελέσματα, ελπίζω να δούμε κάποια στιγμή την ομάδα να τρέχει λίγο περισσότερο, γιατί για να διεκδικήσει μια ομάδα το τρόπαιο της Euroleague νομίζω ότι θα πρέπει να μπορεί να προσαρμοστεί σε όλα τα είδη παιχνιδιού. Το final-four του Λονδίνου το απέδειξε αυτό περίτρανα. Εξάλλου, η αλήθεια είναι ότι κάποιοι από εμάς έχουμε λιγάκι νοσταλγήσει το γρήγορο και εντυπωσιακό παιχνίδι του πρόσφατου παρελθόντος, και θα ήταν ωραίο, και χρήσιμο, αν η ομάδα προσέθετε, που και που, και αυτό το "όπλο" στο επιθετικό της παιχνίδι.

    ΥΓ. 3 Φήμες ότι ο κ. Σφαιρόπουλος δεν κινδυνεύει να απολυθεί, διότι δεν λέγεται Michel και το... τούτο του δεν φέρνει σε αυτό του Ισπανού προπονητή ελέγχονται ως ακριβείς (Χ) .

    ΥΓ. 4 Κρίμα που χάθηκε ο Musa. Τα ξένα ταλέντα μπορούν στο μέλλον να φέρουν χρήματα στην ομάδα και να γίνουν μια σταθερή και καλή πηγή εσόδων σε ένα άθλημα που δεν έχει τα έσοδα π.χ. του CL, όπως αντίστοιχα έγινε και με τον Παπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα Αλέξη. Με ξενίζει λίγο το διπλό σου στην Άλμπα. Τα δικά μου..

    Group E

    Maccabi - Crvena 1
    Real - Galata 1
    Zalgiris - ALBA 1
    Barca - PAO 1

    Group F

    CSKA - Kutxa 1
    OSFP - Armani 1
    Nizhny - Fener 1
    Efes - Malaga ?

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Mario.

      Όντως δύσκολο το παιχνίδι της ALBA. Απλά θεωρώ ότι έχει τις δυνατότητες να χτυπήσει την Zalgiris. Αλλά και τα δύο τελευταία παιχνίδια είναι επίσης ντέρμπι, στα οποία όμως πιστεύω ότι θα υπερισχύσουν οι προπονητές (επίσης αν ήταν Malaga - Efes θα το έλεγα σίγουρα 1).

      Αλέξης

      Διαγραφή
  20. Καλησπερες,ομολογω πως δεν εχω παρακολουθησει στενα τον στιβενς τοσο στο μπατλερ αλλα οσο και στους κελτες,ειναι φιλοδοξο αυτο που θελει να κανει κατα τη γνωμη μου κ' διαβαζωντας την αναλυση του δημητρη αλλα ΔΕΝ εχει τα καταληλα υλικα....
    Το μαρκους σμαρτ τον εβλεπα απο περσυ στην οκλαχομα,αυτο το παιδι θελει πολυ δουλεια για να γινει ηγετης της ομαδας με τους περισσοτερους τιτλους στη λιγκα,αυτη τη στιγμη ο μπραντλε'ι' με τον τερνερ πρεπει να ξεκηνουν στο μπακορτ.....Πονανε πολυ στο τριποντο,οταν οι 2 ποιντ γκαρντ σου σουταρουν με ποσοστα ομοια με των ψηλων(ολινικ κ' σαλιντζερ 34%) εχεις ενα θεμα,ο γιανγκ σιγουρα θα βελτιωσει την κατασταση οταν παρει ματς θελει δουλεια στην αμυνα ομως.Για το τζεφ γκριν κ' τα φεγγαρια του εχω αναφερθει κατα καιρους.Eχουν 2 πικ πρωτου γυρου τον ιουνιο,θα παρουν σιγουρα σεντερ rim protector, τον Cauley-Stein ισως και πιθανον ενα αμυντικογενες 3 οπως ο Hollis-Jefferson στη θεση του τζεραρλντ ουαλας που προσπαθουν να ξεφορτωθουν.

    Υ.Γ Προπονητικη μεταφορα σε ομαδα nba εμφανης για μενα ειναι του σναιντερ που εχει κανει τη Utah να επιτιθεται οπως το Ucla βεβαια στη δυση για να μπεις πλει οφ πρεπει να εχεις τουλαχιστον ενα allstar..
    Y.Γ 1 Χτιζουμε τοιχους ακουω ,παμε για πλει οφ διαβαζω ,μια απ τις 5 καλυτερες ομαδες στη λιγκα αυτη τη στιγμη γραφουν οι ''ειδικοι''....Κραταω μικρο καλαθι γενικα κ' δεν ενθουσιαζομαι,εαν το σαββατο κερδισουμε την ομαδα του''καλυτερου βοηθου ποποβιτς'' Μαικ Μπουντεχοζερ τοτε ισως δουν πλεί΄οφ στο παλας του ομπερν χιλς για τελευταια φορα...μιας και αλλαζει ονομα απ οτι μαθαινω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Άκη..Κοφτά θα στο πω.. Μιας και η τριάδα του μπακόρτ (Σμαρτ-Τέρνερ-Μπράντλεη) μπορεί να εξελιχθεί στην καλύτερη αμυντική της λίγκας, χρειάζεσαι firepower αλλού. Σκέψου τώρα στις υπόλοιπες θέσεις το πνευματικό παιδί του Στίβενς, Χέηγουορντ, τον Λοβ (που δε κατάφερε να υπογράψει) και έναν αμυντικό ψηλό όπως ο Ντε Αντρε Τζόρνταν.. Γκριν-Μπας-Ουάλας είναι για φευγιό, πιθανόν και πριν το deadline..

      Γαζώνει το Detroit..Για να δούμε τι θα μείνει από αυτό το ξέσπασμα όταν η ομάδα θα πέσει από το σύννεφο..

      Διαγραφή
    2. Kαλησπερα δημητρη,εχουν πεσει σε παγιδα με το γκριν ζητανε πολλα και κανεις δεν θα τους τα δωσει εκτος εαν βαλουν το συμβολαιο του ουαλας σε πακετο ισως η' τον ολινικ....Οι καλοι ψηλοι κοστιζουν και το ολο θεμα παει σε δημοπρασια και για αυτο εχω την εντυπωση πως θα διαλεξουν ενα καλο σεντερ στο ντραφτ και θα πανε ειτε στο μιλσαπ ειτε στο ντρε'ι'μοντ γκριν στο 4,τωρα το τερνερ για πολυ καλο αμυντικο δεν τον εχω για τους αλλους 2 συμφωνω.
      Εκτος εαν διαψευστω κ' επενδυσουν σε ενα καθαρο 3 στο ντραφτ και κυνηγησουν σε μαξιμουμ νουμερα τον ασικ τον τσαντλερ η' τον ντεαντρε τζορνταν...

      Κραταω μικρο καλαθι εαν και ειδα τα νουμερα μετα το τζος σμιθ και αληθωρησα.Δευτερη καλυτερη επιθετικα κ' αμυντικα ομαδα της λιγκας εστω σε αυτο το μικρο δειγμα των 7 ματς.....
      Αααχ και τον ειχα συμπαθησει τον στανλε'ι τζονσον και τον εβλεπα με τον καντγουελ ποουπ στην ιδια πενταδα και ετριβα τα χερια μου!!Το κακο θα ειναι να μην τα καταφερουμε να μπουμε πλει οφ και να μεινουμε στη γνωστη 10 θεση στην ανατολη και 8 χειροτερο ρεκορ. Ξ ερεις δημητρη οι πιστονς δεν ειναι τοσο 'τυχεροι'' οσο καπιοι αλλοι που ειχαν 3/4 νο.1 τα τελευταια χρονια και περσυ ειχαν το 9ο χειροτερο ρεκορ......

      Διαγραφή
  21. Ωραίο άρθρο Jim! Ωραίος κι ο Στιβενς αλλά με χάλασε που πήρε έναν ψηλό που πήγαινε για ασύλληπτο ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ με ποσοστό FG 75% και τον εξαφάνισε. Για τον Brandan Wright μιλάω. Ελπίζω απλά να φταίει ο χρόνος που χρειάζεται για να μάθει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Δεν μπορεί να ήταν τόσο χρήσιμος σε μια ομάδα contender και να γράφει μέχρι και DNP σε ομάδα που μάλλον κάνει tanking.
    Επίσης μια φιλική διόρθωση: όταν κάνεις στροφή 360 μοιρών είσαι στο ίδιο σημείο που ξεκίνησες. 180 μοίρες είναι η στροφή με την οποία παίρνεις αντίθετη κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται και το διόρθωσα (αυτά παθαίνεις όταν γράφεις 2 με 3 το βράδυ..) Σε ευχαριστώ. Ο Ράητ πρέπει να βρεί λεπτά με τη διαφορετικότητα του στη φροντκόρτ του Στίβενς. Έχει άλλα χαρακτηριστικά που λείπουν. Λείπει και ο ίδιος από το Ντάλας κάτι που φανερώνει τη χρησιμότητα του.

      Διαγραφή
  22. Μπράβο Τζίμ εξαιρετικό άρθρο!
    Δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου τους Celtics φέτος για να έχω εικόνα αλλά η ανάλυση σου ξεχωρίζει και μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτές που διαβάζει κανείς στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού!
    Συγχαρητήρια και πάλι!!

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. τρενο η ομαδαρα σημερα τ, παραλιγο να παρει εκδικηση απο τους τυχαρπαστους μπιχληδες ιταλους.

    (δεν το ειδα το παιχνιδη και μπηκα να διαβασω τι εγινε και εσεις μου γραφετε για τις δημοκρατικες ανησυχιες του αλλου στην βοστωνη. αυριο που ο βαζελακος θα φαει 45 ποντους στο κεφαλι θα φτασετε τις 15 σελιδες)

    υ.γ. αληθευει οτι ο καβαδας εβαλε βολη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το οτι δεν γραφετε μετα απο παιχνιδι που κανατε καλη εμφανιση μαλλον πρεπει να σε προβληματισει εσενα και τον υπεροχο λαο του θρυλου,ουτε τι χρωμα εχει η μπαλα δεν ξερετε εκει κατω ,ασχολεισται μονο αν κερδισετε καμια φορα(πολυ σπανια και σε αδιαφορα παιχνιδια) τον παναθηναικο.απλα δεν κανετε για το αθλημα ασχοληθειτε με το νικολακοπουλο,τον βαγγελη τον κουραδα και τον αλεφαντο

      Διαγραφή
    2. Λεωνίδα η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι από χθες το πρωί στον αέρα. Μάλλον δεν είσαι καθημερινός.

      Διαγραφή
    3. Ποσο πιο χαμηλα μπορει να πεσει αυτος ο μικρος ανθρωπος ο Λεωνιδας ...

      Διαγραφή
    4. Ναι ρε Λεωνίδα, έχει ημερομηνία η ανάρτηση.. Πολύ καλός ο Ολυμπιακός εχθές. Μου δείχνει σημάδια ότι αρχίζει και ρολάρει. Περιμένω και εγώ να τον δω με Τούρκους και ΤΣΣΚΑ..

      Διαγραφή
  24. Καλημέρα. Ο Ολυμπιακός αρχίζει να ξεχωρίζει τώρα που σοβαρεύουν τα ματς. Σούπερ άμυνα, πολύ βάθος στη περιφέρεια. Μου αρέσει η ομάδα.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προσωπικά εντυπωσιάστηκα από τον Λαφαγιέτ. Πολύ καλά στοιχεία. Δυνατό κορμί, εξαιρετική εκτέλεση από την περιφέρεια. Παίκτης-κλειδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο Λαφαγιέτ είναι πολύ καλός παίκτης. Ρολίστας πολυτελείας σε ένα μπακόρτ που χρειαζόταν κυρίως τα αμυντικά προσόντα του. Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει είναι τα clutch σουτ που βάζει.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω αρχίσει και πιστεύω ότι το αναπληρωματικό δίδυμο στα γκαρντ, Σλούκας και Λαφαγιέτ, είναι καλύτερο του βασικού..

      Διαγραφή
    2. Είναι καλύτεροι. Ειδικά με τέτοιο Μάντζαρη. Μπράβο στον Σφαιρόπουλο για Κατσίβελη.

      Διαγραφή
    3. Πολύ καλός ο Ολυμπιακός. Άψογος αμυντικά. Ο Σλούκας κεντάει.. Θα τα πούμε αναλυτικά.

      Διαγραφή
    4. Ο Λαφαγιέτ είναι αθόρυβος και πολύ χρήσιμος. Απέριττος χωρίς φανφάρες.

      Διαγραφή
    5. Σας είχα πεί για το βάθος των ερυθρολεύκων στο backcourt και τη σημασία του όσο προχωράει η διοργάνωση. Μπορεί να ελέγξει κλειστά παιχνίδια καλύτερα.

      Διαγραφή
  27. Πολύ καλός ο ΟΣΦΠ χθες οφείλουμε εμείς οι Παναθηναϊκοί να το παραδεχτούμε. Αρχίζουν και ανεβαίνουν στο λιμάνι. Ο Σλούκας με τον Λαφαγιέτ όντως είναι καθοριστικοί από τον πάγκο και όπως είχε πεί και ο Τζιμ με τον Πρίντεζη είναι άλλη ομάδα. Θέλω να τους δω με Φενέρ Εφές. Με τέτοια άμυνα πάντως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ο Ολυμπιακός.

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να δούμε εμείς τι θα κάνουμε σήμερα Manu..

      Mario

      Διαγραφή
    2. Τι θα κάνουμε ρε Mario? Περιμένω να δω τη φροντκόρτ μας απέναντι σε αυτή της Μπαρτσελόνα. Έχω την αίσθηση ότι αν λείψει ο Γκιστ στην άμυνα θα κλαίμε.

      Manu Chao

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα παλικάρια. Το κλειδί για σήμερα είναι η pick'n roll άμυνα στον Χουέρτας και η συνεργασία του με τον Τόμιτς. Η off balance ικανότητα του Βραζιλιάνου στην εκτέλεση τον κάνει πιο δύσκολα διαχειρίσιμο από την αντίπαλη άμυνα σε τέτοιες καταστάσεις για αυτό και οι περισσότερες ομάδες δυσκολεύονται να ελέγξουν π.χ. τη λόμπα του στον ψηλό.

      Διαγραφή
  28. Πολύ ωραίο άρθρο Jim

    αλλα οκ οι celtics ξεκίνησαν ξεκάθαρα και κάνουν tanking που θα κρατήσει 2 -3χρόνια δηλαδή 2015+3=2018 αντε πες σεζον 2018-2019

    μια ομάδα όπως οι celtics όμως δεν μπορούν να έχουν μετά απο μια διαδικασία μακρόχρονη σαν και αυτή αλλο στόχο απο το να φτάσουν τελικούς περιφέρειας το 18-19

    αλλα το 18-19 ο ανταγωνισμός ποιος θα είναι στην ανατολή;

    οι Bucks με Γιαννη, Jabari, Knight που σίγουρα θα έχουν βελτιωθεί όλοι τους και θα έχουν εμπειρίες απο Postseason.

    Οι Sixers που έχουν μαζέψει ότι ταλέντο κυκλοφορεί και συνεχίζουν να μαζευουν

    Οι βετερανο-ομαδα τοτε Cavs αλλά με τον Irving(1992) να ειναι 27 και superstar

    κάτι αντίστοιχο και οι Bulls με τον Rose(1988) στα 31 και Butler(1989) στα 30

    και οι Wizards με Wall(1990)στα 29 και Beal (1993) στα 26

    Και αφήνω στην άκρη τους Knicks του Phil Jackson με Carmelo και triangle offense

    Οποτε οκ το tanking αλλα μήπως πρέπει να δει και ο stevens και Ainge λίγο την αγορά για παίχτες που θα ταιριάζουν στην ομάδα

    Η Βοστώνη είναι μια μεγάλη αγορά και μπορεί να το εκμεταλευτεί και να μην στηριχθεί όπως οι Bucks στα draft.

    Kαι κάτι ακόμα για τον Stevens και τις πολλες κατοχες και το pace. Πιστευω πως δεν μπορεί να το εφαρμόσει όπως το εκανε στο NCAA επείδη πολυ απλά οι παίχτες θα σκάσουν στα 82 παιχνίδια

    όπως λες και εσύ θυμίζει πολύ την motion offense του Popovich αλλα ο Popovich την ειχε και την εξελιξε πανω στο υλικό του για αυτό ειναι και τόσο επιτυχημένος

    δεν έχει το σύστημα και παει να το επιβάλει όπως λάθος πήγε να το κάνει ο jackson στους Knicks και κατέληξε και αυτός στο tanking
    (αυτός θα κάνει κατα την γνώμη μου ακομα ένα λάθος αν ακολουθήσει δογματικά την triangle , γιατί θα πρέπει να βρεί πολύ "εξειδικευμένους" παίχτες μέσω draft για να του βγει, κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Ας παραδειγματιστεί από τον Kerr στους Warriors που αν παρατηρήσει κάποιος μερικά επιθετικά στησίματα εισαγωγής θυμίζουν triangle αλλα δεν την εχει επιβάλει ως την μόνη επιλογή)

    Και κανενα ποστ με παιχτες που ξεχώρισαν στις ομάδες τους μέχρι τωρα και δεν τους εχουμε πάρει χαμπαρι γραψε ρε jim!

    sneakersplay.webs.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστές παρατηρήσεις.. Ο Στίβενς βασιζόταν σε πιο σετ καταστάσεις στο κολεγιακό μπάσκετ. Δουλεύει στο να αναπτύξει κάποια plays του με παράλληλη προσαρμογή στους κανονισμούς του ΝΒΑ. Χτίζει έναν κορμό που θα αρχίσει επίσης να δουλεύει πάνω σε αυτή την επιθετική φιλοσοφία ώστε κάποια στιγμή να μπορέσει να πλησιάσει (δεν είναι και εύκολο) το execution των Σπερς. Ωραία ιδέα για το ποστ, την κρατάω..

      Διαγραφή
  29. Τζιμ οπως παντα τρομερος!! Εχεις ομως ενα λαθος...Το πιο σημαντικο στοιχειο στο συγχρονο μπασκετ ειναι το μακρινο ριμπαουντ! Δεν το λεω εγω αλλα ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ παντογνωστης Βαγγελης Ιωαννου! Περα απο την πλακα, για να λειτουργησει μια τετοιου τυπου επιθεση πρεπει να υπαρξει ενας σταθερος κορμος παιχτων οι οποιοι θα πρεπει να εχουν πολυ ψηλο μπασκετικο IQ. Δεν ξερω λοιπον κατα ποσο οι Κελτες εχουν τετοιους παιχτες στο ροστερ τους. Ποιος θα ειναι ο Παρκερ τους? Ποιος ο Μανου? Ποιος ο Μπορις και ποιος ο Τιμμυ? Οι Σπερς καταφεραν να χτισουν ενα τετοιο μοντελο γιατι ειχαν και τους καταληλους παιχτες και το ροστερ των Σελτικς δε με πειθει.

    DR34M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα.. Πολύ σωστή παρατήρηση. Είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούν προσθήκες ενώ είναι εμφανές ότι δεν έχουν σταρ (δε μπορούμε να παίζουμε ηρωικό μπάσκετ γιατί απλά δεν έχουμε ..ήρωες είπε προχθές ο Σάλιντζερ). Ο σκοπός δεν είναι βέβαια να γίνουν Σπερς. Όσο περνάει ο καιρός -ακόμα και το συγκεκριμένο υλικό που έχει άλλα χαρισμάτα (τα λεγόμενα intangibles στο μπάσκετ) θα παίζουν όλο και καλύτερα.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Τζιμ. Μία μόνο παρατήρηση θα ήθελα να κάνω. Αν πραγματικά το σχέδιο αναπτυχθεί και λειτουργήσει όπως περιέγραψες και οδηγήσει τους κέλτες σε τροχιά πρωταθλητισμού, τότε η τύχη του κόουτς θα έχει πρωτεύοντα ρόλο διότι θα έχει εφαρμόσει πλάνο που έχει δοκιμασεί σε ερασιτεχνικό επίπεδο

      1ον σε ομάδα με επαγγελματίες αθλητές και ότι αυτο σημαίνει( έκθεση, συμβόλαια, μάνατζερ κτλ)

      2ον σε ομάδα με αθλητές που αρχίζουν και ωριμάζουν ηλικιακά και σίγουρα δεν αποτελεί για αυτούς πατρική φιγούρα όπως πιθανότατα στο κολέγιο αποτελούσε. Δηλάδή η εντροπία των κελτών , ως ομάδα , δεν έχει καμία σχέση με αυτήν του κολεγίου.

      Το φαινόμενο spurs , ειδικά στην εποχή που ζούμε, πιστεύω ότι δύσκολα θα επαναληφθεί όχι μόνο στο nba αλλά γενικά στον αθλητισμό.

      Φιλικά , Spynick

      Διαγραφή
  30. επιτελους δικαιοσυνη για τον τρακη..καποια στιγμη θα λειτουργησουν οι νομοι..το ματσακι στον ολυμπιακο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xaxaxa ετσι ε;;;δικαιοσυνη η π@@@@ια χαχα αν ηταν ετσι ο γαυρος επρεπε τωρα να ηταν γ εθνικη.ΖΗΤΩ η ΠΑΡΑΓΚΑ και στο μπασκετ.Το ιδιο οργανο που χαρακτηρισε απαραδεχτη την ενσταση,τωρα την εκανε δεχτη;;;Ωραια λοιπον παρτε το στα χαρτια εχετε ενα πρωταθλημα στα χαρτια παρτε και ενα κυπελο,πως αλλιως θα ησασταν ομαδα της.....Π@@@@ΙΑΣ.

      Διαγραφή
    2. Ποια δικαιοσυνη, πλακα κανεις; Θα κοιταξει στα ματια ο Σπανουλης, ο Πριντεζης και οι υπολοιποι τους συναδελφους του στον Παο, τον Διαμαντιδη, το Μπατιστα και τους αλλους που τους κερδισαν καθαρα κι αντρικια και θα τους πουν επηλθε δικαιοσυνη; 'Η θα σκυψουν το κεφαλι απο ντροπη; Μαλλον το δευτερο πιστευω, δεν τους εχω για ξεφτιλες. Κριμα που οι αθλητες πρεπει να ακολουθουν πειθηνια τους κακομαθημενους γονους εκατερωθεν

      Διαγραφή
    3. Aν η παρανομια τιμωρουνταν ποτε σ αυτη τη χωρα μπορει και να ειχα μια ελπιδα για την ενσταση.Η ενσταση αρχικα αποριφθηκε ως απαραδεχτη τι μεσολαβησε και τωρα εγινε δεχτη;;;;;;Δηλαδη ο Μπαρτζωκας τωρα επιστρεφει;;;Βρωμια.παραγκα τωρα και στο μπασκετ.Ειναι που ειχε παραγκα ο ΔΓ τον εχουν διαλυσει,10μηνη τιμωρια,65 χιλιαδες προστιμο,αφαιρεση νικης της ομαδα του στα χαρτια ενω εχεις κερδισει πεντακαθαρα.Για φαντασου να μην ειχε και παραγκα τι θα του εκαναν χαχαχαχα!!!!!!!!!! ΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ;;;;

      Διαγραφή
    4. ανωνυμε 4.43..οτι ο δικαστης στην αρχη απερριψε την ενσταση πρεπει να σε προβληματισει..μετα αναγκαστηκε να προσαρμοστει αφου δεν μπορουσε να αγνοησει το νομο και αυτο γιατι ειχε εμπλακει το ΑΣΕΑΔ..αρα ο αθλητικος δικαστης δρουσε υπερ της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ..το ξερω οτι ειναι δυσκολο να κατανοησεις αυτα που λεω..αλλα τι να κανουμε..

      Διαγραφή
    5. Ω πάνσοφε 5΄59 που έχεις τσακωθεί με τους τόνους και τη σύνταξη,εσύ που λες στον άλλον ότι είναι δύσκολο να κατανοήσει αυτά που λες.Ω μέγιστε, για πες μας ακριβώς τι λέει ο νόμος!Γιατί για να τα λες αυτά πρέπει να είσαι τουλάχιστον εισαγγελέας.Ο νόμος λέει πως επειδή ήταν στο γήπεδο ο πρόεδρος της χ ομάδας και μάλιστα χωρίς να έχει τελεσιδικήσει απόφαση εναντίον του, η ομάδα του που κέρδισε πεντακάθαρα το παιχνίδι στο γήπεδο, το χάνει στα χαρτιά;Αυτό το νόμο δε μπορούσε να αγνοήσει;
      Φώτισε μας γκουρού της νομικής.

      Διαγραφή
    6. εσυ στο 7.23..πολυ πρασινα νεα διαβαζεις..το ξερω τσουζει..αλλα επεται και συνεχεια..

      Διαγραφή
    7. Γεια σου ΧΑΡΤΙΝΕ 8:12. Γιατί εάν δεν το ξέρεις αυτό είναι το όνομά σου από εδώ και πέρα.......Εάν και σαν Ολυμπιακός θα έχεις συνηθίσει σε χειρότερους χαρακτηρισμούς που αυτός θα σου φαίνεται φιλοφρόνηση......

      Διαγραφή
  31. Γεια σου Τζιμ...αυτό το άρθρο έχει blogging signature ;) (όπως έλεγες και για Ιβάνοβιτς)

    O Oλυμπιακός πέρασε πάνω από την αμοντάριστη και ασόβαρη Αρμάνι.Δεν του βγαίνει φέτος του Μπάνκι το πλάνο.Γενικά επιθετικά μας έχει συνηθίσει σε αυτό το μπάσκετ ατομικής πρωτοβουλίας και φέτος πήγε σε τέτοιες κινήσεις αλλά παραπάει αυτό το πανηγύρι στην επίθεση και η έλλειψη χημείας στο ρόστερ.Έπρεπε να διορθώσει πράγματα στο τοπ16..
    Οι ερυθρόλευκοι σε πολύ καλή κατάσταση( και φυσική) και ξεκινώντας από την άμυνα βρήκαν την πολυπόθητη ροή στο παιχνίδι τους.Το κυριότερο ερωτηματικό για τον Σφαιρόπουλο είναι η επιθετική κατασκευή του στο παιχνίδι, αλλά όσο βρίσκει τέτοιο Σλούκα να δημιουργεί ερχόμενος πίσω από τον Σπανούλη δεν θα έχει λόγο να ανησυχεί.Βλέποντας ο ίδιος την κατάσταση μέσα από την ομάδα θα έπρεπε να εξετάσει το αν αξίζει το ρίσκο-κόπο-κόστος μια προσθήκη ψηλού.

    Συμφωνώ πολύ για Μπάρτσα σήμερα,το δίδυμο Χουέρτας-Τόμιτς θα είναι το κλειδί για το παιχνίδι.Με λαβωμένα τα ..φτερά της(τους wings Αμπρίνες-Όλεσον) θα είναι η σταθερά των Καταλανών. Αν και δεν είναι στο καλύτερο φεγγάρι ο Πάο,πιστεύω πως μπορεί να βγάλει ότι μπορεί από το παιχνίδι δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό στο κομμάτι της έντασης πιέζοντας από εκεί την Μπάρτσα(που εδώ και λίγα χρόνια είναι κάτι που την δυσκολεύει δεόντως όταν έρχεται η ώρα της κρίσης..) με μεγάλο rotation και φτάνοντας σε ένα καλό επιθετικό performance σήμερα.

    Ο Τεόντοσιτς παίζει πιο ώριμα από ποτέ και είναι άνετα στην καλύτερη φάση του,αλλά πάντα δεν είχε αυτό το ατόφιο ταλέντο,το τρομακτικό courtvision και τα playmaking abilities? Μου κάνει εντύπωση που κάποια άτομα τώρα τον "αναγνωρίζουν" σαν παίκτη,λές καιξαφνικά έγινε έτσι.Τι να πω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τωρα αν φυγει η ομαδα και παει Ιταλια ή Αδριατικη και πεσει ολη η λιγκα σας θα σας πω καλα αρουρια αβγουλοματιδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε σε χάλασε Τράκη!!! Ξυδάκι τώρα

      Διαγραφή
    2. Λιγες βδομαδες σας εμειναν γαυροι για να χαιρεστε την παραγκα σας και τον Αδριανο.. Μετα τελος η κυβερνηση σας, τα χατιρια και ο βιασμος του νομου και της λογικης. Αντιο Σαμαρας, αντιο Αγγελοπουλοι

      Διαγραφή
  33. όποιος χάνει στα χαρτιά κερδίζει στην αγάπη.....

    thandar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός.Αγαπάμε τράκη και τους υπαλλήλους του.

      Ζήτω η παράγκα των αγγελόπουλων στο μπάσκετ.Χαχαχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Τουλαχιστον γαυροι το παραδεχεστε,κατι ειναι και αυτο.

      Διαγραφή
    3. Φίλε ανώνυμε-5:25,είσαι πάνω απο 13ών ετών ή απλά ψηφίζεις χρυσή αυγή??

      Διαγραφή
    4. ρε νουμερο τα χρυσαυγουλα εδω που κολλανε;;;νουμερο,

      Διαγραφή
  34. Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ Ανδρέας Λίλος αποφάσισε να δώσει στον Ολυμπιακό ένα ματς στα χαρτιά, το οποίο ο Παναθηναϊκός κέρδισε πεντακάθαρα. Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ Ανδρέας Λίλος ήταν ο ίδιος άνθρωπος που στις 31/10/2014 είχε αποφασίσει πως: «Το παρόν Δικαστήριο επιβάλει ποινές που προβλέπονται από τον Ειδικό Πειθαρχικό Κανονισμό του ΕΣΑΚΕ για παραπτώματα ειδικά σε αυτόν προβλεπόμενα. Μάλιστα, ο Ειδικός Πειθαρχικός Κανονισμός αυτός δεν έχει προβλέψει πουθενά την άνω ποινή ήτοι την κατακύρωση του αγώνα σε βάρος ΚΑΕ. Τέλος η κρινόμενη καταγγελία πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη, εφόσον ήθελε κριθεί οτι αυτή φέρει τη μορφή ενστάσεως του άρθρου 54 του Κανονισμού της ΕΟΚ, την στιγμή που δεν υπεγράφη στην αποκλειστική προθεσμία των 48 ωρών που ορίζει η άνω διάταξη αλλά 4 μέρες αργότερα και δεν καταβλήθηκε το σύμφωνα με το άρθρο 54 παρ. 4Β καθοριζόμενο παράβολο».

    Ο ίδιος άνθρωπος, ο κύριος Λίλος δηλαδή, απεφάνθη πως: «Δέχεται την από 13-10-2014 καταγγελία της Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.ΚΑΕ και επιβάλλει την απώλεια του αγώνα Κυπέλλου της Παναθηναϊκός Α.Ο. ΚΑΕ στον αγώνα καλαθοσφαίρισης που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ την 9-10-2014»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To πιάσαμε το υποννοούμενο.Ο λίλος είτε θα δεχτεί κανένα μεταμεσονύχτιο ντελίβερι με πέτρες ή θα τον σταματήσουν να τον ρωτήσουν αν υπάρχει καμιά οδός "ελευθέρων σκοπευτών"...

      Διαγραφή
    2. KAI LIGA LES Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ Π@@@@ΣΤΙΑ ΤΟΥ.

      Διαγραφή
    3. Όχι τέτοια.Εσείς οι μπαθαναϊκοί είστε πολιτισμένοι.Και ειδικά οι θαυμαστές του τράκεως...

      Διαγραφή
    4. 5.30 Πανηγυρισε εσυ τωρα την νικη στα χαρτια,μια ζωη αυτο κανετε,οτι ειναι και βαση νομου δεν σημαινει οτι ειναι και ηθικο,αλλα αλλα τι σοι γαυροι θα εισαστε αν δεν χαιροσασταν την βρωμια.

      Διαγραφή
  35. Τελεια...και απο δω και μπρος θα γινει της ενστασης η καγκελοπορτα.
    Αφου θα υπαρχει δεδικασμενο, θα κρινονται πλεον οι αγωνες και εκτος αγωνιστικων χωρων.

    "Συγχαρητηρια" στους προεδρους των 2 ομαδων, με τα τερτιπια τους διαλυουν το ελληνικο μπασκετ.
    "Μπραβο" στο ΓΙαννακοπουλο που συμπεριφερεται σαν 10χρονο "μπραβο" και στους Αγγελοπουλους που ειδαν κι αποειδαν οτι δεν εχουν ομαδα για να κερδιζουν στο παρκε και το γυρισαν κι αυτοι στα χαρτινα.

    ΝΤΡΟΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχουν ομάδα απλώς πήραν 2 ευρωλίγκες. Ψίχουλα δηλαδή.

      Διαγραφή
    2. Οταν εχασαν απο τον ΠΑΟ για το Κυπελλο δεν ειχαν ομαδα και εχασαν δικαιοτατα. Ασε τις 2 ευρωλιγκες, χιλια μπραβο αλλα ανηκουν σε αλλη συζητηση

      Διαγραφή
  36. Τέλος η κρινόμενη καταγγελία πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη, εφόσον ήθελε κριθεί οτι αυτή φέρει τη μορφή ενστάσεως του άρθρου 54 του Κανονισμού της ΕΟΚ, την στιγμή που δεν υπεγράφη στην αποκλειστική προθεσμία των 48 ωρών που ορίζει η άνω διάταξη αλλά 4 μέρες αργότερα και δεν καταβλήθηκε το σύμφωνα με το άρθρο 54 παρ. 4Β καθοριζόμενο παράβολο». ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ;;;ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΕΝΩ ΑΡΧΙΚΑ ΗΤΑΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΗ;;; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΑ,Ε ΡΕ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΟΙ ΣΚΑΤΟΓΑΥΡΟΙ.ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για καμία νίκη στα χαρτιά δεν πανιγυρίζουμε.Πανιγυρίζουμε βλέποντας τον τράκη και τους υπαλλήλους του να συμπεριφέρονται λές και έχουν καταπιεί απο 2 κουτιά χάπια για δυσκοιλιότητα ο καθένας και η πιο κοντινή χέστρα απέχει 5-6 χλμ.

      Priceless...

      Διαγραφή
    2. Προκειται για ενα παιχνιδι μπασκετ και οχι για το τι κανει ο Τρακης. Και το παιχνιδι μπασκετ κριθηκε μεσα στο παρκε. Κι εκει ο Τρακης ουτε φαουλ εκανε ουτε βολες σουταρε.
      Ολα τα αλλα ειναι οπαδικες ξεφτυλες.

      Διαγραφή
  37. 2014 Στην ελλαδα υπαρχουν οι γαυροι και οι βαζελοι.
    2015 Στην ελλαδα υπαρχουν οι καλπικοι και οι βαζελοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. και -2 βαθμους απο το πρωταθλημα για τον ιδιο λογο και τελικους με παοκ φετος, αν υπαρχει δικαιοσυνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σας δωσουμε και το πρωταθλημα στα χαρτια,κατι αλλο θελετε και κανα ευρωπαικο μηπως κανα πρωταθλημα,εσεις ολα τα καταφερνετε ολα τα μπορειτε.ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ.Αν υπηρχε δικαιοσυνη τωρα θα ησουν στο αναθεμα στο ποδοσφαιρο και μιλατε και απο πανω

      Διαγραφή
  39. https://www.facebook.com/sanogiaprobata/photos/a.468576816558556.1073741828.468047276611510/763346847081550/?type=1&theater

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. αληθευει οτι πηρατε παιχνιδι στα χαρτια γαυροι και απο τον πανιωνιο,ας μου απαντησει καποιος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. http://trifillakia.gr/mpasket/article/1051/dimitri-pare-tin-omada-kai-fyge-na-ginei-share-pantoy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. https://www.youtube.com/watch?v=MBmY7x3eblg αυτο θα σας στοιχειωνει γαυροι μια ζωη το παρετε η οχι η ξεφτιλα σας ανηκει.Νικη στο παρασκηνιο,αυτη ναι γιατι η ενσταση αρχικα απορριφθηκε ως απαραδεχτη και τωρα ο ιδιος δικαστης την εκανε δεκτη.ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΤΑΙ.ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Τοτε στην μπαλα με τον πανιωνο που επρεπε να τιμωριθει και να χασει ο γαυρος το πρωταθλημα οι οπαδοι κλεισαν σχολεια δρομους λεγωντας οτι τα παιχνιδια πρεπει να παιζονται στα γηπεδα.αυτο τους βολευε.μετα ηρθε η υποθεση βαλνερ τοτε δεν τους βολευε αυτο και το γυρισαν στο να τηρούνται οι νομοι.ενω ιχαν παιξει τον αγωνα και ειχαν χασει.τωρα εγινε κ αυτο.λογικο απο την ομαδα της κλεψιας.εχω ξαναπει οτι ειναι οι πολιτικοι αυτης της χωρας ειναι και ο ολυμπιακος.κλεφτες απατεωνες ψευτες λαμογια.δυστυχως για να επανελθει η ταξη σε αυτη τη χωρα ολοι αυτοι θα πρεπει να εξαλειφθουν μια κ καλη.
    Αυτη η κλεψια μπορει να μας κανει κ καλο.μπορει να πεισμωσει τον γιαννακοπουλο και να κανει 2 μεταγραφες.

    Οσφπ μακραν ι πιο ξεφτιλησμενη κ μισητη και κλεφτικια ομαδα σε ολο τον κοσμο.απολυτως δικαια ως απογονοι της τρουμπας.φαινεται οτι το γονιδιο των αμερικανων εχει περασει βαθια στο dna τους.πολυ βαθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ξ-Υ-Δ-Α-Κ-Ι !!!!!!

    μη κλαις θα σου περάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Πάμε τώρα στα υπόλοιπα για το σημερινό ΣΚΑΝΔΑΛΟ το οποίο –προσέξτε- δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση σε αυτή τη χώρα που ζούμε. Ο αθλητικός δικαστής στη σημερινή του απόφαση στηρίχθηκε στη διάταξη του Άρθρου 88 παρ. 3, που επικαλέστηκε ο Ολυμπιακός και συμπεριλαμβάνεται στον Κανονισμό της ΕΟΚ. Ένας κανονισμός που δεν έχει εφαρμογή στην επαγγελματική καλαθοσφαίριση της Α1 Ανδρών, ασχέτως διοργάνωσης!!! Μάλιστα, από το 2003, η ΕΟΚ και ο ΕΣΑΚΕ έχουν συμφωνήσει να εκδικάζονται τα πειθαρχικά παραπτώματα που σχετίζονται με ομάδες της Α1 από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ και σύμφωνα με τον Ειδικό Πειθαρχικό Κανονισμό του ΕΣΑΚΕ!
    Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ λοιπόν, Ανδρέας Λίλος που αποφάσισε να δώσει το ματς στα χαρτιά στον Ολυμπιακό στην πρώτη του απόφαση στις 31 Οκτωβρίου είχε αναφέρει: «Το παρόν Δικαστήριο επιβάλει ποινές που προβλέπονται από τον Ειδικό Πειθαρχικό Κανονισμό του ΕΣΑΚΕ για παραπτώματα ειδικά σε αυτόν προβλεπόμενα. Μάλιστα, ο Ειδικός Πειθαρχικός Κανονισμός αυτός δεν έχει προβλέψει πουθενά την άνω ποινή ήτοι την κατακύρωση του αγώνα σε βάρος ΚΑΕ. Τέλος η κρινόμενη καταγγελία πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη, εφόσον ήθελε κριθεί οτι αυτή φέρει τη μορφή ενστάσεως του άρθρου 54 του Κανονισμού της ΕΟΚ, την στιγμή που δεν υπεγράφη στην αποκλειστική προθεσμία των 48 ωρών που ορίζει η άνω διάταξη αλλά 4 μέρες αργότερα και δεν καταβλήθηκε το σύμφωνα με το άρθρο 54 παρ. 4Β καθοριζόμενο παράβολο».
    Σήμερα ο ίδιος άνθρωπος ανέφερε: «Δέχεται την από 13-10-2014 καταγγελία της Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.ΚΑΕ και επιβάλλει την απώλεια του αγώνα Κυπέλλου της Παναθηναϊκός Α.Ο. ΚΑΕ στον αγώνα καλαθοσφαίρισης που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ την 9-10-2014»!
    Είναι στιγμές που δεν μπορείς να εξηγήσεις πολλά πράγματα και απλά αναρωτιέσαι, ωστόσο πλέον το θέμα δεν είναι καθόλου αστείο. Σε αυτόν τον... πόλεμο ο Παναθηναϊκός πρέπει να μείνει όρθιος και θα το κάνει. Το σίγουρο είναι πως οι μάσκες έπεσαν, αυτό που φοβόμασταν όλο αυτό το διάστημα το οποίο μεσολάβησε έγινε πράξη και μένει να δούμε τη στάση των ηθικολόγων που… ξεβρακώθηκαν μετά την σημερινή απόφαση για την οποία όσοι ασχολούνται τον ελληνικό αθλητισμό πρέπει να αισθάνονται ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Οταν κρινοταν στα νον-κολ ηταν καλα;;
    Οταν το -14. το 2010 γινοταν +5 με 16 διαιτητικες αποφασεις ηταν υγεια;;;
    Οταν η Κεδ κι η ΕΟΚ πινουν καφεδακια στο οακα με το Μανο. ανυψωνατε το αθλημα καθικακια;;;
    Οταν κανατε επισκεψεις στο Φουφη μετα σουγιαδων κ μπραβων τι απολαμβαναμε;;; τον εξαστερο;;;
    Καλοι ηταν κι οι δημοσιογραφοι που τα παιρνανε για να μη σχολιαζουν τα αισχη;;;
    Μιλατε ρε ελειινοι τυποι, στερημενοι του ποδοσφαιρου για παραγκα;; Ταυλα οι Λαγοι!!(ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΘΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ)
    ΤΥΦΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΣΟΥΞΕΙ ΣΑΝ ΤΣΟΥΛΗΘΡΑ ΜΕ ΞΥΡΑΦΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ!! ΠΑΡΑΓΚΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ!!
    ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΑΤΙΤΛΟΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!!! ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΗΛΟΙΔΗΔΕΣ!!
    ΑΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ 500 ΤΙΤΛΟΥΣ(ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ)!!!
    ΟΟΟΟΥΥ ΜΠΡΑΜΟΣ!!! ΟΟΟΟΥΥΥ ΣΠΟΤ ΣΟΥΤΕΡ!!! ΟΟΟΟΥΥΥ ΔΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΡΙΠΛΕΥΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις την ομάδα που σου αξίζει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

      Διαγραφή
    2. Και εσείς τον πρόεδρο που σας αξίζει.Τσίμπα ένα 50λεπτο τώρα...

      Διαγραφή
    3. εδω πανηγυριζουν την νικη στα χαρτια το ιδιο εκαναν οταν επαιρναν το πρωταθλημα απο την ΑΕΚ.Πηραν ετοιμους παιχτες του Παο εφτιαξαν ομαδα και μιλανε για διαιτησια.Τους παιχτες του ΠΑΟ τι τους θελατε αφου σας αδικησαν ;;;;;;χαχαχα.Καλοριζικη η νεα παραγκα και στο μπασκετ.Εχει γεμισει η Ελλαδα αντιολυμπιακους,ρε σας φτυνουν το εχετε καταλαβει;;;.Μια ζωη οταν χανετε σας αδικουν.Αλλαζονες μια ζωη.Σιγα μην σκασουμε για το κυπελο,λυπαμαι μονο τα 17χρονα μας που τους κλεψατε φανερα και ξαστερα.οχι γιατι νομιζετε οτι σας εκλεψαν οι διαιτητες οπως νομιζετε εσεις.Αν ειχαμε παραγκα ο ΔΓ δεν θα τιμωρουνταν ποτε.7 χρονια παραγκα λοιπον χαχαχα εδω στο ποδοσφαιρο την εχετε χτισει δεκαετιες και δεν σας πειραζει και καμαρωνετε,στο μπασκετ που ο Παναθηναικος αποδεδειγμενα εχει κερδισει τον σεβασμο ολης τηςΕυρωπης σας ενοχλει γιατι λεει εχουμε παραγκα,εδω γελαμε.Αν ειχατε ηθος.τσιπα θα ντρεποσαστε.Ποση ντροπη θεε μου ευτυχως δεν με εκανες γαυρο,πραγματικα εδω κολλαει και ας ειναι χαζοκλισε.

      Διαγραφή
    4. Τσίπα, φιλότιμο και γαύρος δεν πάνε ποτέ μαζί αδερφέ. Μόνο οι Ολυμπιακοί πραγματικοί φίλαθλοι (αυτοί οι λίγοι που έχουν μείνει ) και αυτά τα μεγάλα και άξια ιδανικά που πρέσβευε η ομάδα των μεγάλων Ανδριανοπουλέων τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της περιέχουν αυτές τις λέξεις στην ουσία τους.Τα τελευταία 50 χρόνια έχουν αλλοιωθεί τόσο πολύ, από το κόμπλεξ έχουν περάσει στην αλαζονεία και έχουν χάσει τη μπάλα...
      Αλλά δεν καταλαβαίνουν οι χαζούληδες πως εμείς όχι απλώς δεν χαλιόμαστε αλλά απολαμβάνουμε το ξεβράκωμα τους.Ότι απλώς προσέθεσαν ένα ακόμα λιθαράκι στους λόγους για τους οποίους έχουν την πιο μισητή ομάδα στον πλανήτη και οπαδούς σαν τον από πάνω που αποτελούν καρκίνωμα της αθλητικής ζωής της χώρας.

      Διαγραφή
    5. ατιτλοι?χαχαχαχαχαχααχα οντως τελικα ειστε απογονοι

      Διαγραφή
    6. Αυτή η απόφαση σε βάθος χρόνου θα είναι το μεγαλύτερο βάλσαμο για την μπασκετική ομάδα του Παναθηναϊκού.
      Για τον μεν Παναθηναϊκό
      1.) Θα του δώσει απίστευτο κίνητρο μέχρι το τέλος τις περιόδου και θα μπαίνει ταλιμπάν σε όλα τα ματς και ειδικά με τον Ολυμπιακό.
      2.) Θα συσπειρώσει απίστευτα τον κόσμο του
      3.) Θα βάλει τον πρόεδρό του στην σκέψη να είναι πιο προσεκτικός (όσο μπορεί) στις ενέργειές του....αλλά ακόμα και σε μια οικονομική υπέρβαση για έξτρα μεταγραφή-ές
      Για τον Ολυμπιακό
      1.) Η ρετσινιά που θα γραφτεί στην ιστορία του για πάντα ότι πήρε ένα ματς στα χαρτιά....που έχασε καθαρά μέσα στο γήπεδο από τα παιδάκια λόγο ενός ατόμου που ήταν στις κερκίδες.Και είμαι σίγουρος ότι η ρετσινιά θα γίνει μελανή κηλίδα γιατί ο Ολυμπιακός θα πάει να πάρει το κύπελλο χωρίς ενδοιασμούς.
      ¨Όποιος πιστεύει οτι οι Αγγελόπουλοι την κάνανε την ένσταση για να τιμωρήσουν τον Γιαννακόπουλο είναι βαθιά νυχτωμένος.Οι άνθρωποι πλέον είναι κομπλεξικοί.Στην Ελλάδα έχουν φάει τόσες φάπες +ότι είναι άτιτλοι 2 χρόνια που θα το κυνηγήσουν το κυπελλάκι να το βάλουν στην λιγοστή συλλογή τους
      2.) Το ψυχολογικό πρόβλημα που θα δημιουργήσουν στους παίχτες τους μέχρι και το τέλος τις περιόδου με τον χλευασμό που θα εισπράττουν από τους οπαδούς όλων τον ομάδων αλλά ακόμα και από την δική τους εσωτερική πάλη γιατί είναι αθλητές και ξέρουν ότι έχασαν καθαρά μέσα από το γήπεδο...
      Στεφ.
      Υ.Γ Η πλάκα είναι να σκυλιάσουν να πάρουν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και να το χάσουν στο τέλος.
      Υ.Γ 1. Το κύπελλο που πήραν το 2011 με ντοπαρισμένο τον Μπουρούση από τον Μάκη μήπως αυτό πρέπει να γίνει ένσταση και να πάει στον πραγματικό νικητή μιας και ο Μπουρούσης όντος επηρέασε την ροή του αγώνα....!!!!!!!

      Διαγραφή
  47. ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ. το σύνθημα που πρέπει να ακούγεται από δω και πέρα σε κάθε ματς εναντίον του ενστασιακού. και επιστροφή του προστίμου που επέβαλλαν τα γκόλουμ στην ομάδα τους μετά την φάπα απ τον μπατίστα.
    όσο για το κυπελλάκι χάρισμά σας. 1 κύπελλο είναι. όση είναι και η διαφορά δηλαδή μεταξύ τσαρτσαρή και ολυμπιακού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. http://basketplus.gr/index.php/rssall/item/69072-oi-dikastes-paizoun-basket-stin-ellada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. 5 ώρες μετά την απόφαση και δεν έχουμε ούτε υποψία ανακοίνωσης, σχόλιο κύκλων/τετραγώνων κλπ ούτε από τους μεν ούτε από τους δε.
    Δεν μας κάνει καμμία εντύπωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Δεν θα σχολιάσω το πόσο γελοίοι είναι οι Αγγελόπουλοι να κρύβουν την αγωνιστική ανεπάρκεια της ομάδας τους στα δικαστήρια..
    Δεν θα σχολιάσω το πόσο γελοίος είναι ένας δικαστής ο οποίος δικάζοντας την ίδια απόφαση δύο φορές, βγάζει δυο τελείως αντίθετες μεταξύ τους αποφάσεις..
    Δεν θα σχολιάσω το πόσο γελοίο είναι το ίδιο άθλημα να υπακούει σε δυο διαφορετικούς κανονισμούς στην ίδια χώρα..
    Δεν θα σχολιάσω το πόσο γελοίο είναι το αποτέλεσμα ενός αγώνα που κρίθηκε πεντακάθαρα στο γήπεδο, να αλλάζει στα χαρτιά..

    Αυτό που θα σχολιάσω είναι το ότι για πρώτη φορά τις μ@λ@κ!ες του Γιαννακόπουλου τις πληρώνει η ομάδα!!! Μέχρι τώρα υπήρχαν πρόστιμα, είτε για την ΚΑΕ είτε προσωπικά για τον ίδιο.
    Κάθε φορά που πάω στο γήπεδο, φόρα παρτίδα, μπροστά μου τον βλέπω..
    Έφαγες ποινή ρε πρόεδρε, δικαίως αδίκως δεν το εξετάζω. Εξέτησέ την, κάνε προσφυγή, παίξε με τους κανόνες. Τι το παίζεις επαναστάτης ποπολάρος!! Επαναστάτης και δισεκατομμυριούχος δεν γίνεται..

    Με τιμή
    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. πλεον η οικογενεια γιαννακοπουλου εχει χασει καθε δυναμη που ειχε ειτε εντος ειτε εκτος γηπεδου . ειναι παντελως ανισχυρη πια και οι αγγελοπουλοι κανουν τρομακτικη , επιβλητικη και ισοπεδωτικη επιδειξη ισχυος σε ολα τα επιπεδα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. "Με παρέμβαση των Αφων Αυγουλομάτηδων, στο τέλος της χρονιάς θα αποσυρθεί η φανέλα του αθλητικού δικαστή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. κανεις λαθος τα αυγα βγηκαν και προκαλεσαν-ειρωνευτηκαν-ευχαριστησαν για την αποφαση,μονο που ξεχασαν να ευχαριστησουν δημοσια τον Ανδριανο ο οποιος ειναι συντοπιτης με τον Σκινδηλια.Ωραια το πηραν στα χαρτια η δημοσια-προκληση γιατι να γινει;;;.Γαυροποιηση λοιπον παντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ολοκληρωτικη εκμηδενιση του παναθηναικου εντος και εκτος παρκε σε ολα τα επιπεδα . ηρθε η ωρα της διαλυσης του τμηματος μπασκετ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. oταν θα χασεις παλι το πρωταθλημα δεν πιστευω να σου φταιει παλι η διαιτησια ετσι γαυρε,

      Διαγραφή
  55. Φερτε πισω τον μπαρτζωκα γαμω το κωλαρακι σας το ματωμενο....φερτε τον πισω πουστακια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αστους με τον σφαλιαροπουλο να δουν και με αυτον την γλυκα.

      Διαγραφή
  56. Αυτοκτονία στη Βαρκελώνη. Μπορούμε τη δυάδα αν κερδίσουμε τα εντός και στο Βερολίνο. Φοβερός ο Νέλσον Τζιμ, είχες πολύ δίκιο τελικά. Ο Σλότερ τι παθαίνει εκτός έδρας//?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην το λες αυτο για τον Σλοτερ,μια χαρα επαιξε με τους γαυρους στο εξοχικο,απλα πρεπει να σταθερποιησει την αποδοση του.

      Διαγραφή
  57. καλησπερα στην παρεα.......
    ολυμπιακος......πρωτη φορα μου αρεσε φετος ο ολυμπιακος,με ισορροπια σε αμυνα επιθεση,με πολλες λυσεις και με εναν σλουκα απολαυστικο,αν συνεχισει ετσι εχει τυχη να μπει στους δυο πρωτους
    παναθηναικος.....δυστυχως εχασε τεραστια ευκαιρια σημερα,πολυ καλος γενικα και κανεις ειμαι σιγουρος απο τον αλλο ομιλο δεν τον θελει για αντιπαλο στα πλει οφ.....η διαιτησια οπως παντα..... στο υψος της μεσα στην ισπανια σφυριζε με διαφορετικα κριτηρια........ειμαι πολυ αισιοδοξος για την ομαδα ,τα λαθη που εγιναν ειναι επειδη πολλοι παικτες δεν εχουν εμπειρια τετοιων παιχνιδιων που κρινονται στο τελος
    Υ.Γ1 η σημερινη αποφαση για το παιχνιδι κυπελλου δινει εξτρα κινητρο στον παναθηναικο,απεναντι στον αιωνιο πλεον τα παιχνιδια θα ειναι αιμα και αμμος με τους παικτες του παναθηναικου πλεον να μπαινουν κατι παραπανω απο ορκισμενοι για την νικη
    Υ.Γ 2 ο ντε μαρκους νομιζω ευκολα θα μπορουσε να βρει θεση σε ομαδα του nba....πραγματικα πολυ καλος ,ειχε δικιο ο τζιμ........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Γκιστ κ νελσον καταπληκτοι.πολυ καλος ο 3δ εκτος του τελαιυταιου λαθους.μαυρο αρκετα καλος.φωτσης εχασε τα κρισιμα.γιανκοβιτς απλα τραγικοτατος.ηλιθια λαθοι κ αστοχος.0 βοηθεια.το παιδι θελει πολυ δουλεια ειδικα στο μυαλο.μπλουμς μεγαλη τρυπα στην αμυνα.σλοτερ ουτε κρυο ουτε ζεστη.μπατιστα. δεν ειναι για βασικος.ο παο χρειαζεται 5αρι οχι στην θεση του ραιτ αλλα στηννθεση του μπατιστα.κανει πολλα λαθη ο ανθρωπος.βηματα φαουλ πασες αδυναμια στην αμυνα.
    Η ομαδα έπαιξε για καπια λεπτα πολυ καλη αμυνα και για καποια αλλα τραγικη αμυνα.ο χουερτας βαρεσε εντελως μονος του 5 τριποντα.αντε γεια μαγκες.ντουσκο ριξε καμια σφαλιαρα.

    Υγ 1 ο χεζονια ειναι μεγαλο λαβρακι.μπραβο στην μπαρτσα.θα πρωταγωνιστηση στο μελλον σιγουρα.δεν μπορω να πω το ιδιο ακομα για τον σατορανσκυ.

    Υγ 2 διπλακι η αλμπα.αυτη εχει ξεκινηση καλυτερα απο ολους

    την δευτερη φαση.

    Υγ3.κριμα σημερα ειχαν ευκαιρια να κερδισουν και την πεταξαν στα σκουπιδια.

    Υγ4 πραγματικη απογοήτευση ο γιανκοβιτς τελευταια.ισως ο μην υπαρχων ανταγωνισμός στη θεση 3 μηπως του κανει κακο??

    @Delfino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διπλακι η αλμπα.... Χαχαχα εκεί σταμάτησα να διαβαζω...

      Διαγραφή
    2. ΑΚΡΙΒΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΤΗΣ ΑΛΜ
      ΠΑ;;;

      Διαγραφή
    3. Stonerook ο Νέλσον είναι το κλέψιμο της χρονιάς. Ο Ιβάνοβιτς όμως θόλωσε

      Panos

      Διαγραφή
    4. Γραψτε λαθος μαγκες.την ωρα που εβλεπα τον αγωνα ακουσα τον καρυδα να λεει οτι η αλμπα νικησε.μαλλον ακουσα λαθος.οχι μαλλον σιγουρα ακουσα λαθος.σορρυ
      @ delfino

      Διαγραφή
    5. Φιλαρακι, δεν ακουσες λαθος. Οντως ειπε οτι η Αλμπα κερδισε και μαλιστα ενημερωσε και τον Μανωλοπουλο στη συνεντευξη μετα τον αγωνα για το αποτελεσμα. Το κανονικο σκορ ηταν 75-62 αλλα απ' οτι καταλαβα αυτος ειχε δει το 62 σαν 82 γι' αυτο και το λαθος

      Διαγραφή
  59. ο νέλσον όταν φτάσει σε φουλ ρυθμούς στο δεύτερο γύρο του τοπ16 θα κάνει θαύματα. ακόμα έχει κάποια θέματα φυσικής κατάστασης που φαίνονται κάποιες στιγμές στην άμυνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. 14 φαουλ μονο η μπαρτσα χαχαχα η διαιτησια του γαυρορηγα μια χαρα δουλευει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. kala pali me to efiviko katevikame kai xasame;oi empeiroi dn peksane kanenas;den antexo alles fapes kerdizoume 1 fora ton mina...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Νέλσον απίστευτος, Γκιστ έχασε ρυθμό στο δεύτερο φάουλ. Τζι πάλι 80 φάγαμε.. Σε πιάνω.. Η άμυνα που λέγαμε

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι νέλσον τρομερός.Και ακόμα πιο τρομερό το σκάουτινγκ της μπάρτσα πάνω του που αντί να τον αφήνει να χτίζει απο το τρίποντο όπως μοναδικά κάνει,τον πίεζαν στο τρίποντο,με τον σέντερ να βγαίνει ψηλά και το χώρο προς τη ρακέτα να θυμίζει διάδρομο απογείωσης.

      Διαγραφή
  63. Greenmood
    4 λεπτά ·
    Ότι καλύτερο διάβασα σχετικά με την τιμωρία του Παναθηναϊκού και την πρόκριση του Ολυμπιακού στα χαρτιά!!!
    Διαβάστε το προσεκτικά και θα καταλάβετε πως αυτή η τιμωρία, μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στους κατ εξακολούθηση ΚΛΕΦΤΕΣ!!!
    Και τώρα πάμε στο προκείμενο. Ξεχάστε όλα τα άλλα. Αφήστε στην άκρη τα μικροσωματειακά συμφέροντα, αφήστε στην άκρη και τις ηθικές ενστάσεις.
    Η απόφαση αυτή πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία της δικαστικής κάθαρσης στην χώρα. Δεν υπήρξε ποτέ μεγαλύτερη ευκαιρία. Ένα απωλεσθέν τρόπαιο από μια μεγάλη ομάδα αποτελεί τη μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε ποτέ στον ομαδικό ελληνικό αθλητισμό.
    Υπάρχει και μεγαλύτερη. Διότι αν μια ομάδα χάνει ένα τρόπαιο στα χαρτιά επειδή παρανόμησε ο πρόεδρος της όντας παρόντας στο γήπεδο, είναι αυταπόδεικτο τι πρέπει να συμβεί αν ο πρόεδρος μιας άλλης ομάδας ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ότι συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση και μάλιστα ήταν ο εγκέφαλός της.
    Οποιαδήποτε μικρότερη ποινή από την αφαίρεση όλων των τίτλων στο διάστημα αυτό ή ποινές ανάλογες με αυτές που εφαρμόστηκαν στο καμπιονάτο, θα συνιστά το μεγαλύτερο σκάνδαλο που συντελέστηκε ποτέ. Όχι μόνο προσωπικά όποιος είναι ένοχος, αλλά και η ομάδα που εκπροσωπεί.
    Ο ασκός του Αιόλου μόλις άνοιξε. Ιδού ο νόμος, ιδού και το πήδημα κύριοι της δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. http://www.sdna.gr/gr/basket/basket-league/panathinaikos/article/2955/ereuna-oles-oi-poines-tou-dgiannakopoulou/ η παραγκα των βρωμοαυγων εχει ξεκινησει εδω και μερικα χρονια.174.000 προστιμο στον ΔΓ.http://www.sdna.gr/gr/basket/basket-league/panathinaikos/article/2955/ereuna-oles-oi-poines-tou-dgiannakopoulou/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. 2 μανίκια σε μια μέρα.Σε καλό να μας μπεί

    Πανάθα μου για σένα χαιδεύομαι...

    αχχχχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ!

    ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ

    Ο ΔΙΑΒΟΗΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ Γ. Σ.

    Φέρεται ως προπονητής της τρομοκρατικής οργάνωσης καλαθοσφαίρισης με τα λευκά και τα κόκκινα που εδρεύει στον Πειραιά, και φέρει το ψευδώνυμο ΟΣΦΠ. Από τα στοιχεία που συνέλεξε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ο ύποπτος, για τον επιτυχή σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων αυτός είναι 47 ετών, ελληνικής υπηκοότητας και κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη.

    Εναντίον του εκκρεμεί κατηγορία για τρομοκρατική επίθεση σε γνωστό αθλητικό κέντρο στο Φάληρο, με θύματα τους παίκτες και προπονητές καλοντυμένης ομάδας από την Βόρεια Ιταλία. Εικάζεται ότι την Πέμπτη το βράδυ εντοπίστηκε από αυτόπτες μάρτυρες στην περιοχή του ΣΕΦ, με σκαλπ περασμένο επιβλητικά στη ζώνη του, που φαίνεται ότι είχε μόλις πάρει από κάποιο από τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο ΣΕΦ. Πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι το σκαλπ ήταν του προπονητή της ιταλικής ομάδας.

    Μαζί του καταζητούνται οι παρακάτω σεσημασμένοι κακοποιοί και συνεργάτες του Γ.Σ. στην τρομοκρατική αυτή επίθεση:

    1) Αγκοπιάν, γνωστός και με το ψευδώνυμο VSpan, ο οποίος θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος για την εκτελεστική και δημιουργική του ικανότητα σε πληθώρα τρομοκρατικών χτυπημάτων τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τους τελευταίους τρεις μήνες, στο διάστημα των οποίων, παραμένει άπιαστος από οποιοδήποτε προπονητή ή παίκτη στην Ευρώπη. Βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων εκτελεστών και δημιουργών στην Ευρώπη. Είναι βέβαιο ότι είναι ο αρχηγός των εκτελεστών της σπείρας.

    2) Γιώργος Στιλέττος, γνωστός και με το ψευδώνυμο Πριντ. Υπαρχηγός της σπείρας και δεινός εκτελεστής. Τα χτυπήματα του, με την πλάτη προς το ανυποψίαστο θύμα - παίκτη, έχουν καταγραφεί ως εξαιρετικά επικίνδυνα και οδηγούν πάντοτε στην εκτέλεση του άτυχου θύματος. Πρόσφατα είχε τρομοκρατήσει, με ανυπολόγιστα σε αριθμό θύματα εντός και εκτός Ελλάδας, την Πόλη, με το αυτοσχέδιο όπλο του που έχει ονομαστεί, από τους ειδικούς της αντιτρομοκρατικής, ως πεταχτάρι.

    3) Κώστας Σουγιάς, γνωστός και με το ψευδώνυμο Σλούκι Σλουκ. Πολύ επικίνδυνος. Έχει διαπιστωθεί ότι πυροβολεί πιό γρήγορα και από τον ίσκιο του και οργανώνει ταχύτατα και με εκπληκτικό (άπιαστο) τρόπο τις εκτελέσεις της σπείρας. Έχει γαλουχηθεί στους κόλπους της σπείρας τα τελευταία χρόνια και η ωριμότητα του αν και είναι σχετικά νέο μέλος είναι εκπληκτική για την ηλικία του. Θεωρείται δε, από τους ειδικούς, ότι στο μέλλον θα είναι ο επόμενος αρχηγός της σπείρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. 4) Ματθαίος ο ξυράφης, γνωστός και με το ψευδώνυμο Ματ. Αδίστακτος, ο ψυχρός εκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης. Πάντοτε χτυπάει από μακριά, καθότι ο sniper της σπείρας, και δεν αστοχεί ποτέ. Ενίοτε, εξαιρετικός οργανωτής των τρομοκρατικών επιθέσεων.

    5) Brent ο Αεροπλάνος, γνωστός και με το ψευδώνυμο Pet. Ειδικός σε εναέριες πτήσεις, τα τρομοκρατικά του χτυπήματα εκτελλούνται με άψογη ακρίβεια σχεδόν πάντοτε από τον αέρα. Άριστος γνώστης των όπλικών συστημάτων αέρος - αέρος. Συχνά πυροβολεί και εκτελεί και από μακριά με αρκετή επιτυχία. Ιδιαίτερα επικίνδυνος αν βρει ρυθμό, όπως στο χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα.

    6) Όλι ο Κάβουρας και Τρέμης ο Αστακός. Τα παιδιά για όλες τις δουλειές της σπείρας. Άσοι στο να φυλάνε τσίλιες στην άμυνα (όνομα και πράγμα), για να μπορεί η οργάνωση να έχει τα νώτα της ασφαλισμένα όταν κάνει τα τρομοκρατικά της χτυπήματα. Καλοί εκτελεστές όταν χρειαστεί, ειδικά ο Κάβουρας μπορεί να επιφέρει καίρια χτυπήματα σε κρίσιμα σημεία για τις επιθέσεις της σπείρας. Συνεπικουρούμενοι, με επιτυχία, στην άμυνα της σπείρας από τον Βάγκο τον Μυστήριο και τον Τζίμη τον Τανάλια.

    7) Ότο ο Κυνηγός, Bryant ο Καρφιάς και Μπίλλι ο οδοστρωτήρας. Τα παιδιά για τις βαριές δουλείες. Στηρίζουν τους υπόλοιπους στη σπείρα, ρίχνοντας πολύ ξύλο (είναι ιδιαίτερα σκληροί) κυρίως χρησιμοποιώντας τα χέρια τους που είναι πολύ επικίνδυνα στην άμυνα. Στην χθεσινή επίθεση έκοψαν τέσσερα θύματα που πήγαν να ξεφύγουν για να γλιτώσουν, κατά τη διάρκεια του τρομοκρατικού χτυπήματος.

    Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει συγκεντρώσει πληροφορίες από έγκυρες πηγές, ότι η συγκεκριμένη σπείρα ετοιμάζει νέα τρομοκρατικά χτυπήματα σε όλη την Ευρώπη. Παρακαλείται όποιος γνωρίζει κάτι για τους παραπάνω σεσημασμένους κακοποιούς -τρομοκράτες να προσέλθει άμεσα στην αστυνομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. "Δειξαμε οτι μπορουμε να κερδισουμε οποιαδηποτε ομαδα..."

    Αλαζονικες δηλωσεις Ιβανοβιτς στο τελος του αγωνα με ενα αντιπαλο που ειχε μηδεν αυτοπεποιθηση μετα τις τελευταιες αποτυχιες και που εδειχνε οτι δεν μπορουσε να βγαλει ουτε ενα δουλεμενο συστημα στο παρκέ.

    Ο αγαπητος Ντουσκο δεν εχει ακομα μαθει οτι δεν θελει κοπο αλλά τροπο για να κερδισεις εκτος. Συν τοις αλλοις, ειναι μετριως μετριος στο κοουτσαρισμα εντος παιγνιδιου κι αυτο δεν βοηθαει τον Παναθηναϊκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. 12.01 αντε ρε πονεμενε γαυρε,τι ηθελες να πει ειμαστε μηδενικα δεν αξιζουμε τπτ.Αντε με τον καθε εξυπνο,μπαινουμε να διαβασουμε μια σωστη αναλυση και ο αλλος κρινει δηλωσεις.Αντε νουμερο.Υ.Γ μηδεν αυτοπεποιηθηση;; ελα ρε σοβαρα για αυτο φταιει ο Παο η λιγα τριποντα βαλανε στο τελος (σημαδι μη αυτοπεποιηθησεις λοιπον) η μηπως η διαιτησια τους αδικησε.Ο Παναθηναικος εδειξε οτι μπορουσε χτες το διπλο.Αλλα ξερω δεν ειχαν αυτοποιηθηση και τρεμανε οι παιχτες της μπαρτσας.Α ρε ασχετοι που υπαρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Jim για την μεταγραφή Jeff Green - Prince τι λες; Αλλάζει τίποτα στα δεδομένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Τζεφ Γκριν στο Μέμφις για Πρινς και ένα first round pick

    Μπράνταν Ράητ σε Σανς για ένα first round pick..

    Αδειάζει το ρόστερ. Όπως το είπες Τζιμ. Γκριν-Μπας φευγιό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Καλημέρα σε όλους..Δυο λόγια για τον χθεσινό αγώνα με μπαρτσα..
    Πλέον η ανάγκη ενίσχυσης με ένα 3αρι μοιάζει επιτακτική.Ο Γιάνκο είναι ακόμα πολύ άπειρος,δείγμα της απειρίας του ήταν και το καλάθι και φάουλ που κάνει στην τελευταία φάση και δίνει αέρα δύο επιθέσεων στην μπάρτσα με τη διαφορά να φτάνει στους 4 πόντους.Σίγουρα το παλικάρι πρέπει να είναι από τα βασικά γρανάζια της μηχανής φέτος και καλά κάνει ο κόουτσ και τον έχει στάρτερ αλλά θέλει διπλα του ένα πιο έμπειρο παίχτη.Αυτός ίσως ακούει στο όνομα Μπράμος,έλληνας,καλή ηλικία,σκυλί στην άμυνα,γρήγορος στο τρανζισιον,με καλό και δυνατό πάτημα και ένα αξιόπιστο σουτ τριών πόντων.Στα μείον του οτι δεν μπορεί να ποστάρει,κάτι το οποίο σου δίνει ο Γίανκο,και δεν μπορεί εύκολα να δημιουργήσει για τον εαυτό του παρα μόνο οταν του δοθεί διάδρομος.Αμυντικά η έλλειψη τριαριου,φαίνεται πιο πολύ όταν παίζουμε με τρεις γκαρντ.Οι μόνοι που μπορούν να μαρκάρουν ειναι ο Μήτσος και ο Νέλσον,κάτι που σημαίνει πως ο αντίπαλος σε βάζει στο πόστ ή παίρνει το σουτ με κοντότερο παίχτη πάνω του.
    Δεν μπορώ να βλέπω άλλο το Μήτσο να κυνηγάει το αντίπαλο πόιντ σε όλο το γήπεδο,μέγα λάθος του κόουτσ εδώ.Δώσε στο Χουερτας το Νελσον ρε άνθρωπε από την αρχή,να πιέζει στη δημιουργία,να μπορέσει να σπάσει με τη δύναμη του κανένα σκριν,τι μου αφήνεις το Μήτσο,πόσο πια να αντέξει ο τύπος,προστάτεψε τον λίγο..
    Στο 5 σίγουρα μας λείπει παίχτης,αλλά θεωρώ πως μπορούμε να βάλουμε στη εξίσωση ενα απο τα πιτσιρίκια.Προσωπικά μου αρέσει πιο πολύ ο Παπαγιάννης,έχει και ενα αξιοπρεπές σουτακι απο μέση απόσταση.Απο την άλλη θα πρότεινα αποδέσμευση Μπλουμς και έλευση ενός τριαριού..
    ΜΗΤΣΑΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. παιδια πεθανε ο Ρου Ταπλευ
    πολυ ασχημο νεο
    :((
    RIP παιχταρα

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ενταξει..πεθανε ο ταρπλει...πωωω...η πρωτη του σεζον στον αρη ηταν η πρωτη που δα μπασκετ...οτι και να πουμε ειναι λιγο...δεν ηταν απλα μπασκετμπολιστας..ηταν Ο Παικτης...νομιζες πως εβλεπες 14χρονα να παλευουν κοντρα σε φτασμενο 30αρη.τεραστιο κριμα ο χαμος του...για οσους τον προλαβαν ξερουν..μιλαμε για τον με διαφορα καλυτερο αμερικανο που επαιξε ευρωπη βαση αποδοσης...και βαση potential για την πλακα του θα μπορουσε να ναι μεσα στους 20-25 καλυτερους παικτες ολων των εποχων στο nba..εδω εκανε πλακα στην ρουκι σεζον ττου..εδω επαιζε μεθυσμενος κι εβαζε 30αρες στην ευρωπη με μονιμο double double...τι παικταρα ηταν ρε γαμωτο...2.11,με ποστ παιχνιδι,σουτ ακομα και απο το τριποντο,ντριπλα,ανικητος στο ενας εναντιον ενος,κατεβαζε και μπαλα..ο πρωτος all around ψηλος και ο καλυτερος...ρε ροι ρε ροι..για πλακα θα χες και μερικα δαχτυλιδια τωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για πλάκα είχε 30 πόντους και 20 ριμπάουντ στις κ@υλες του.... Παιχτάρα...

      μίμης

      Διαγραφή
    2. επαναπροσδιορισε την θεση του 4αρο 5αριου...παντα οταν εβλεπα τον ντιρκ θυμομουν τον ροι..εχει κανει σπουδη στις κινησεις του μεγαλου ο γερμανος.και αυτη η κινηση του.. η μπαλα στο ενα χερι σα να ταν μικροαντικειμενο και εφοδος απ την κορφη της ρακετας σε καρφωμα εναντιον ολων...δε βγαινουν τετοιοι παικτες πλεον..λιγο ο γκαρνετ του εμοιαζε αλλα ο ροι ηταν πιο ολοκληρωμενος...

      Διαγραφή
  75. Γεια χαρά σε όλους και καλή μας χρονιά!
    Αποφάσισα να γράψω και εγώ την άποψη μου για τα τελευταία γεγονότα.
    1) Σχετικά με τον αποκλεισμό ΠΑΟ, πιστεύω είναι τραγικό λάθος αφού ο αγώνας κρίθηκε δίκαια στο γήπεδο. Μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο ή κάτι άλλο αλλά το να βάζεις μια άλλη ομάδα στην θέση αυτού που προκρίθηκε είναι προκλητικό και σίγουρα θα προκαλέσει κλίμα τρομοκρατίας στο ΟΑΚΑ από δω και πέρα σίγουρα θα υπάρξουν αντίποινα. Ο Θεσμός υποβαθμίζεται λόγω συμπεριφοράς και των δυο πλευρών.
    2) Σχετικά με την άμυνα του ΠΑΟ. Η απουσία αμυντικών παικτών είναι εμφανής (δεν υπάρχουν Μασιούλις, Μπράμος, Λάσμε) με μόνο όπλο τον Γκίστ που τελευταία είναι και από τους πιο σταθερούς στην επίθεση. Ευχάριστη έκπληξη ο Νέλσον που φαίνεται πως θα δώσει αρκετή βοήθεια αλλά δεν είναι αρκετός. Χρειάζεται αθλητικό 3ρι ή 5ρι για να παίρνει ανάσες ο Γκίστ. Στο 5 Μπατίστα και Μαυροκεφαλίδης δεν μπορούν να προσφέρουν άμυνα υψηλού επιπέδου. Στο 3 ο Βλάντο έχει αναλάβει διαφορετικές ευθύνες και ο Μπλούμς πέρα από την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας μέχρι να πάρει επέκταση στο συμβόλαιο δεν μπορεί να βάλει τη μπάλα στο καλάθι ούτε να πιέσει.
    3) Σχετικά με το μέλλον του ΠΑΟ. Το ημερολόγιο δείχνει 2015 και ο μόνος νέος παίκτης με σοβαρό χρόνο συμμετοχής είναι ο Βλάντο. Που είναι το πλάνο? Σε ένα χρόνο δεν θα υπάρχει πλέον Διαμαντίδης. Μετά την αποδέσμευση Ράιτ ο Διαμαντάκος θα έπρεπε να έχει σταθερά ένα 5λεπτο συμμετοχής. Πόσος χρόνος αναλογεί πλέον στο Μποχωρίδη τώρα που εντάχθηκε ο Νέλσον? Οι Προσδοκίες μας για την ομάδα είναι λογικό να είναι υψηλές λόγω ιστορίας και λόγω ανατροπών τα τελευταία δυο χρόνια αλλά δεν έχουμε επαφή με την πραγματικότητα! Αυτό που βλέπω έιναι πως απλά άλλαξαν οι ξένοι με πιο φθηνούς και πάλι τα ίδια.
    Η Ομάδα πρέπει πλέον να τανκάρει με στόχο το μέλλον και να κάνει και δυο ακόμα καλές προσθήκες το καλοκαίρι ώστε να γίνει ξανά ανταγωνιστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν λες κλίμα τρομοκρατίας από εδώ και πέρα τι εννοείς?

      Ότι θα πηγαίνει ο πρόεδρος σου στα αποδυτήρια να βρίζει διαιτητές? ότι θα τους απειλεί να πάει το βράδυ στα σπίτια τους?
      ότι θα κάθετε δίπλα στη μπασκέτα να τους βρίζει?
      ότι θα προπηλακίζονται όσοι δημοσιογράφοι έχουν στοχοποιηθεί
      από την Πράσινη
      ότι δε θα έχουμε αντικείμενα, lazer κτλ?

      κρίμα να χάσουμε την πολιτισμένη ατμόσφαιρα που υπάρχει σήμερα...

      Διαγραφή
    2. αυτος τα κανει δημοσια τουλαχιστον,ενω οι αλλοι τραμπουκιζουν υπογεια και στο παρασκηνιο,τακτικες του χοντρου τωρα και στο μπασκετ.Εδω ενα σωρο δημοσιογραφοι που υποτιθεται κανουν ρεπορταζ του ΠΑΟ π.χ σε γκαζετα κ.α μιλανε με τα χειροτερα,και ασκουν κριτικη σε ομαδα και διοικηση, θα μας πεις εσυ οτι τρομοκρατουνται απο τον ΔΓ;;;;;;;;;;;;;;.Ενα ρημαδιασμενο δικο σας, μια ρημαδα φορα, δεν ειδα να ασκει κριτικη στα διποδα που εχετε για προεδρους,μηπως οι δικοι σας δημοσιογραφοι τρομοκρατουνται;;;;Αντε που νομιζετε οτι ειναι καλα παιδια,αλητες με γραβατες ειναι,ο ΔΓ εχει πηρωσει σε προστιμα πανω απο 150.000 οι δικοι σας παιρνουν τα ευσημα απο υπουργους δημοσια τα σιχαματα.Τουλαχιστον ο ΔΓ δεν το επαιξε κυριος ουτε κρυφτηκε πισω απο το δαχτυλο του,(αν και τα μισα που του αποδιδονται ειναι λασπη)οι δικοι σας πεταξαν στον δρμο κοσμακη για να κανουν το κεφι τους.Στο ΟΑΚΑ αν ετρεμαν οι παιχτες σας τωρα θα κατουριουνται.Απο τιμωριες ειμαστε μαθημενοι.Χαρτινοι ακομη μια φορα,αλλαξατε τον νομο για το χατηρι των γαυρων.ΧΑΧΑ ΕΝΩ ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ δεν εχει λειζερ??? δεν εχει τρομοκρατια???? δεν πετανε μπουκαλια με ουρα??? (οπως ομολογησε δικο σας παιχτης)δεν πετανε αντικειμενα??? η ξεχασες τις πετρες στο πουλμαν και τον τραυματισμο παιχτων μας????να σου θυμισω το ξυλο στον Μπαρτζωκα και σε παιχτες σας με την συμφωνη γνωμη των αφων,ηξεραν οτι τους περιμεναν τραμουκοι στο ΣΕΦ και δεν μιλησαν για να τους προστατεψουν,τους βολευε και η μη αποζημειωση του καημενου του Μπαρτζωκα,

      Διαγραφή
  76. Και Χέρστον η ΑΕΚ!!!!

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η πλεον αγαπημενη μου φαν το γουοτς ομαδα για τη φετινη α1

      Διαγραφή
  77. (ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Αριστοτέλης!!!)

    Η κατακύρωση του αγώνα κυπέλλου στον Ολυμπιακό, σε έναν αγώνα που έχασε δικαιότατα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ είναι ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ και ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ σκάνδαλο.
    Πέρυσι, όταν (κακώς για εμένα) ο Παναθηναϊκός έκανε ένσταση για υπεράριθμους στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο αθλητικός δικαστής απάντησε «δεν επηρέασαν την έκβαση του αγώνα, οπότε το αίτημα σας δεν ευσταθεί». Δηλαδή τώρα, η παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου την επηρέασε;;;Πέτυχε κανένα καλάθι, έκανε καμία ασίστ δηλαδή;;;
    «Οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται». Δε διαφωνούμε. Γιατί όμως να εφαρμόζονται πάντα, όλως τυχαίως, εναντίον του Παναθηναϊκού; Αλλά τι νόμος είναι αυτός που τιμωρεί μία ομάδα η οποία κέρδισε ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ για κάτι το οποίο δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στο αποτέλεσμα;
    Είναι δικαιοσύνη αυτή; 'Όταν το 2011 υπήρχαν σαφείς ενδείξεις ότι ο MVP του Ολυμπιακού στον τελικό κυπέλλου μπάσκετ εναντίον του Παναθηναϊκού, Γιάννης Μπουρούσης, ήταν ντοπαρισμένος (η γνωστή συνομιλία του με τον Μάκη Ψωμιάδη με τις «φυσούνες») πού ήταν οι νόμοι να δώσουν το παιχνίδι στον Παναθηναϊκό;
    Δηλαδή τότε ο Μπουρούσης (που πέτυχε 22 πόντους εάν θυμάμαι καλά) δεν επηρέασε το παιχνίδι και το επηρέασε ο Γιαννακόπουλος;;;
    Και αναρωτιέμαι ο αδαής. Γιατί ξεκίνησε το παιχνίδι και δεν απομακρύθηκε εκ των προτέρων ο Γιαννακόπουλος; Εφόσον η παρουσία του θα έκρινε έτσι κι αλλιώς το παιχνίδι δικαστικά υπέρ του Ολυμπιακού, γιατί το παιχνίδι διεξήχθη κανονικά; Πονηροί οι Αγγελόπουλοι και το δικηγορικό team τους, είπαν «ας παίξουμε εμείς, εάν κερδίσουμε όλα καλά, αν όχι, έχουμε κάνει την ένσταση μας στο ημίχρονο και έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο». Δίπορτο δηλαδή. Να υπενθυμίσω ότι την περυσινή καταγγελία του για τους υπεράριθμους του πάγκου, ο Γιαννακόπουλος την έκανε ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ, δηλαδή απαίτησε την τιμωρία του Ολυμπιακού ΠΡΙΝ ξεκινήσει το παιχνίδι.

    Όλα καλά μέχρις εδώ; Όχι.

    Γιατί είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ο αθλητικός δικαστής αποφασίζει για την τύχη ενός αγώνα με βάση τον νόμο της ΕΟΚ και όχι με βάση τον νόμο του ΕΣΑΚΕ. Από ποιόν πιέστηκε ο αθλητικός δικαστής για να αλλάξει το αρχικό του σκεπτικό με το οποίο απέρριπτε ως «απαράδεκτη» και «εκπρόθεσμη» την ένσταση (ή καταγγελία) του Ολυμπιακού;;

    Γιατί άργησε τόσες μέρες να βγει η απόφαση; Ρητορικές ερωτήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Το 2005, όταν ο Γαύρος τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών στον εκτός έδρας αγώνα του με τον Πανιώνιο, γεγονός που θα του στοίχιζε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, γιατί η απόφαση άλλαξε υπέρ του; Γιατί τότε δεν εφαρμόστηκαν οι νόμοι, όπως το 2008, που η συμμετοχή ενός παίκτη της Καλαμαριάς για 8 λεπτά χάρισε στην ουσία άλλο ένα «θρυλικό» πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό; Dura lex sed lex, αλλά ποιος ενημέρωσε τον Ολυμπιακό και τις άλλες ενδιαφερόμενες ομάδες να καταγγείλουν τη συμμετοχή; Εκεί είναι η ουσία αλλά τί ψάχνουμε τώρα, λες και δεν ξέρουμε... Για να δικαιολογήσουν μάλιστα την απόφαση τους επικαλούνται το non-call του Διαμαντίδη στον Πεν, ή τη διαιτησία στον τρίτο τελικό του 2010 (αυτόν που έχασαν ενώ ήταν μπροστά με 14 πόντους). Βέβαια, όταν κέρδιζαν το πρωτάθλημα του 1995 με το πεντακάθαρο φάουλ του Σιγάλα στον Σοκ δεν υπήρχε non-call, και φυσικά φταίει η διαιτησία που με βάση την στατιστική της Galanis Sports Data έχουν εκτελέσει περισσότερες βολές από εμάς τα τελευταία 5, 10 ή 15 χρόνια. Μιλάνε για «πράσινη παράγκα» η οποία τους στέρησε τίτλους, και τώρα παίρνουν την εκδίκηση τους. Ε, ορίστε η «πράσινη παράγκα», σας χάρισε το κύπελλο του 2011, το κύπελλο του 2015 και κάποτε «έσφαξε» τον Ηλυσιακό για να τον κερδίσετε στο ΣΕΦ και να πάρετε το πλεονέκτημα. Για τα παρακάτω φταίει η «πράσινη» παράγκα μήπως; όταν κρίνεται πρόκριση ή τίτλος, εκεί δηλαδή που «καίει η μπάλα» είμαστε 28-4!!!!

    Εδώ λοιπόν εξηγείται η απόφαση του Ολυμπιακού να κυνηγήσει με τόση «λύσσα» την πρόκριση στα «χαρτιά».

    Η πρώτη φορά θα είναι ή η τελευταία...
    Το πρώτο του πρωτάθλημα ο Γαύρος το κατέκτησε με ένσταση εναντίον του Τρίτωνα (1949), όταν είχε χάσει στο μπαράζ και τελικά έγινε επαναληπτικός, τον οποίο κέρδισε. Το ξέρατε;

    Εμείς φταίμε όμως, που το 1979, στον αγώνα Γαύρος - Πανιώνιος που έγινε στον «Τάφο του Ινδού», τους δώσαμε φανέλες να παίξουν για να μη μηδενιστούν (καθώς και αυτοί και ο Πανιώνιος είχαν μόνο ένα άσπρο σετ εμφάνισης). Τους δώσαμε την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο (τον οποίον τελικά έχασαν από τον Άρη, ας ζητήσουν τα ρέστα από τον Ιωαννίδη για το πώς και το γιατί), ενώ κάλλιστα θα μπορούσαμε να τους αγνοήσουμε.

    Αυτοί είστε και δεν θα αλλάξετε ποτέ. «Θρύλε των γηπέδων». Των ποιων;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Μπορειτε να μου πειτε οι παναθηναικοι μια τιμωρια που θα αρμοζε στον Γιανακοπουλο δεδομενου οτι εχει γραψει στα παλαια των υποδηματων του τουλαχιστον τρεις απαγορευσεις εισοδου στα γηπεδα?Τι θα επρεπε να αποφασισει ο αθλητικος δικαστης,νεα απαγορευση εισοδου στους αγωνιστικους χωρους?Μα αφου οπως εχει δειξει η προιστορια τετοιες αποφασεις τις αγνοει επιδεικτικα.Αυτη η προκλητικη συμπεριφορα του κοστισε στην ομαδα του αυτη τη φορα και το χειροτερο ειναι οτι στην ανακοινωση-παραλληρημα δεν υπηρχε το παραμικρο ψηγμα αυτοκριτικης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άλλο φίλε η ομάδα, άλλο ένα πρόσωπο. έφαγε την τιμωρία του 10 μήνες και 64.000. Δηλαδή τι ακριβώς ήθελες; Τι ρωτάω όμως; Πήγαινε με τα καλά σου στον τελικό με τον Απόλλωνα...

      Διαγραφή
    2. AHΔΙΑ λεει νοιωθει ο Νελσον για την αποφαση,που να ξερε τι παιζεται στο ποδοσφαιρο τοσα χρονια.Ρε γαυροι επρεπε να επιβραβευτητε εσεις για τις βλακειες του ΔΓ που το ειδες ρε συ αυτο,γιατι πρεπει να ευννοει εσας η αποφαση του δικαστη που εκανε την πουστια να τον δικασει με νομο της ΕΟΚ ενω αρμοδιος ηταν ο δικαστης του ΕΣΑΚΕ και εκει ο νομος ειναι αλλος.Γιατι να αλλαξει την αποφαση αφου ηταν εκτος χρονικου οριου.Η αλητεια τωρα και στο μπασκετ.Σιχαμερη αποφαση για τα παιδια που εδωσαν την ψυχη τους Διαμαντακο και Μποχωριδη.Αν φορουσαν παντελονια οι αφες ας ζητουσαν επαναληψη του αγωνα,ο δικαστης αυτο ηταν το πιο δικαιο να κανει,ελα ομως που αναγκαστηκε ποιος ξερει υπο ποιες συνθηκες να κανει δεκτη μια εκπροθεσμη ενσταση.

      Διαγραφή
  80. Sorry Jim που θα γράψω για τον προημιτελικό στα χαρτιά. Δεν άντεξα...
    Είμαι Παναθηναϊκός και η απόφαση κατακύρωσης του ματς στον Ολυμπιακό ειλικρινά μου έφτιαξε τη μέρα και αισθάνομαι ότι θα αναπτερώσει την κυριαρχία του Παναθηναϊκού για αρκετά ακόμα χρόνια.
    1) τιμωρήθηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού άδικα. Θα το κουβαλάνε μέσα τους για καιρό. Θα δίνουν το κάτι παραπάνω σε κάθε ματς με τον Ολυμπιακό.
    2) Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν το γουστάρουν. Ρωτήστε το Σπανούλη αν ξενέρωσε. Θα πάει να παίξει στην Πυλαία; Ή θα κερδίσει ένα κύπελλο και δε θα πάει να το σηκώσει;
    3) Οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν καταλαβαίνω τι γουστάρουν. Ειλικρινά το πιστεύουν ότι επήλθε δικαιοσύνη. Να περιγράψω λίγο τι θα ήταν δίκαιο στην περίπτωση που πάει να ξεκινήσει ο προημιτελικός και ο ΔΓ ήταν μέσα παράνομα; Κομισάριος και διαιτητές αποφασίζουν ότι δεν ξεκινάει ο αγώνας μέχρι να βγει έξω. Δεν πρέπει αυτοί να τιμωρηθούν; Γιατί ξεκίνησαν το ματς αγνοώντας τους κανονισμούς; Και γιατί ο Ολυμπιακός κατέβηκε να παίξει; Κι αν έκανε ένσταση στο ημίχρονο γιατί κατέβηκε στο 2ο; Δηλαδή τιμωρήθηκαν όλοι όσοι έπρεπε; Οι παίκτες γιατί έπαιξαν ένα ματς που δεν έπρεπε να παιχτεί;
    Εν κατακλείδι έπρεπε να τιμωρηθεί ο ΔΓ. Όχι ο Παναθηναϊκός. Πάντως αν ήμουν ΔΓ δεν θα έκανα έφεση, θα το άφηνα να περάσει έτσι. Ξαναλέω ότι είναι καλύτερο για τον Παναθηναϊκό αυτό που έγινε. Μάλιστα τελικά δεν πρόκειται να πάρουν και το κύπελλο. Το σίγουρο είναι ότι θα τα ακούνε για πάντα για τα χαρτιά. Δεν τα ακούνε ακόμα για το Βάλνερ;
    ΥΓ: Sorry για το moto αλλά δεν αντέχω να μην το πω:
    Έχω σχεδιάσει στο paint ένα κύπελλο. Κάνω print σε έγχρωμο εκτυπωτή και είσαστε έτοιμοι να πανηγυρίσετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Jim κι άλλο trade ετοιμάζει ο Αinge..Jeff Green στο Memphis και οι Celtics παίρνουν άλλο ένα draft pick πρώτου γύρου και τον Prince που τελειώνει το καλοκαίρι το συμβόλαιο του.
    Αν μετράω σωστά έχουν 10 draft picks για τα επόμενα 3 χρονιά..καθόλου άσχημα..και νέους παίκτες μπορούν να βρουν αλλά και να τα αξιοποιήσουν σε πιθανά trade μπορούν για να φέρουν κάποιον all star στη Βοστωνη.

    Pat Burke

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. http://trifillakia.gr/mpasket/article/1053/o-kosmos-toy-pao-allazei-tin-apofasi-skandalo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. συγγνωμη τι δεν καταλαβαινετε τι παραγκα χτιζουν οι αφοι;;δεν το βλεπετε;;;ο ΔΓ επρεπε να τιμωρηθει απο τον εσακε και τους νομους που ειναι διαφορετικοι απο την εοκ,τι εκαναν αυτοι οι δικαστες που ηταν σε εντεταλμενη υπηρεσια λοιπον τον δικασαν βαση της εοκ,Αδικα πανηγυριζαν νομιζετε οι γαυροφυλλαδες οτι βγηκε ο Χαλβατζακης;;;Το αλλο η ενσταση ηταν εκπροθεσμη και κριθηκε ως απαραδεχτη, ξαφνικα πως εγινε δεκτη.Παραγκα λοιπον τα αυγα.Οσο για την παραγκα του ΔΓ την ειδαμε δυο χρονια τωρα με 175.000 προστιμα και 40 μηνες αποκλεισμο οπως εγραψε προσφατα μια αθλητικη σελιδα.SportsDNA.gr.Οτι σαχλαμαρα εκανε γραφοτανε με καθε λεπτομερεια και μπολικη σαλτσα,πχ ο Φουφης εγραψε οτι ακουσε ΜΕΣΑ στα αποδυτηρια καποιον που εβριζε αλλα ποτε δεν ειδε οτι μαλλον ηταν ο ΔΓ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι αρμόδιος για τις ποινές είναι ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ εξέδωσε η ΕΟΚ

    Αναλυτικά:

    «Τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα συγκεκριμένων ΜΜΕ που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, μαρτυρούν εξυπηρέτηση συμφερόντων ή πλήρη άγνοια των κανονισμών και στοχεύουν στη δημιουργία εντυπώσεων και τη μετάθεση ευθυνών, αναγκάζουν την ΕΟΚ να διευκρινίσει το καθεστώς που ισχύει για την εκδίκαση υποθέσεων που προκύπτουν σε αγώνες Κυπέλλου και το οποίο είναι γνωστό στους ενδιαφερόμενους.

    Κατόπιν συμφωνίας της ΕΟΚ με τον ΕΣΑΚΕ αλλά και των αθλητικών δικαστών μεταξύ τους, που ισχύει από τις 18/4/2003 και με σκεπτικό την εφαρμογή ενιαίου πειθαρχικού δικαίου, σε αγώνες της διοργάνωσης του Κυπέλλου μεταξύ ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α1, αρμόδιος για τις πειθαρχικές αποφάσεις είναι ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ. Εκεί μεταβιβάζονται αυτομάτως τα φύλλα αγώνα και όλες οι εκθέσεις και οι παρατηρήσεις των παραγόντων που είναι αρμόδιοι για την διεξαγωγή των αγώνων.

    Υπάρχει πλήθος σχετικών περιπτώσεων, τις οποίες ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, στο αρχείο των αποφάσεων του αθλητικού δικαστή. Καλό θα ήταν οι προσωπικές αντιπαλότητες να λύνονται μεταξύ των προσώπων και όχι με προσπάθεια εμπλοκής των θεσμικών φορέων του αθλήματος. Αυτή η τακτική ακολουθείται και μετά τον πρόσφατο αγώνα Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

    Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και δεν πρόκειται να επανέλθουμε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Τζιμ τι λες για Πλάθα φέτος? Τον έχεις παραμελημένο...Έχουμε διαβάσει για Περάσοβιτς αλλά φέτος ο Ισπανός κάνει πραγματικά σπουδαία δουλειά,έχασε από τύχη το διπλό στη Βαρκελώνη και είναι άκρως ανταγωνιστική η Μάλαγα απέναντι στους μεγάλους στην Ευρώπη με ένα ρόστερ μέτριο για τα δεδομένα Ευρωλίγκα. (είχε παρουσιάσει ανάλογη δουλειά και με Ζαλγκίρις πρόπερσι παίζοντας πολύ ωραίο μπάσκετ)

    *Το τραγικό προχθές στη ΝΕΡΙΤ που είχαν τον Στογιάκοβιτς(επί ευκαιρίας πολύ ωραία συνέντευξη) ήταν που αυτός ο Ασπρούλιας ο "γνώστης" του έκανε κριτική ότι και καλά δεν τραβάει με αυτόν η ομάδα... Γενικά το πανελάκι τουλάχιστον εκνευριστικό.Καλύτερα Ιωάννου που κρατάει τον αμανέ χαμηλά και δεν το βλέπει επιστήμονας σαν τους άλλους τους άκυρους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. http://www.trifillakia.gr/mpasket/article/1054/istorikis-simasias-stigmi-gia-dioikisi-kai-kosmo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. http://www.trifillakia.gr/mpasket/article/1054/istorikis-simasias-stigmi-gia-dioikisi-kai-kosmo


    http://www.gopetition.com/petitions/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BE%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%84%CF%83-%CE%BA%CF%85%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%83/signatures.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή