Athlenda

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΥΡΙΣΕ ΑΙΜΑ..


Με τη 3-Guard lineup, σήμα κατατεθέν του πρόσφατου ένδοξου παρελθόντος, να αποτελεί το νέο χαρτί που πέφτει σε σταθερή πλέον βάση στο τραπέζι, η Εθνική μας ερχόμενη από πίσω με μπροστάρη τον Σπανούλη σώριασε τους Κροάτες πατώντας κορυφή στον όμιλο. Το Hoopfellas αξιολογεί τα συν και τα πλην του παιχνιδιού μας, ρίχνοντας παράλληλα μια ματιά στον ανταγωνισμό και τις υπόλοιπες ομάδες του τουρνουά..





Μύρισε αίμα.. Το χρειαζόμασταν όσο τίποτε άλλο. Μια τέτοια επιστροφή, μια επιδέξια παράσταση και επίδειξη των δυνατοτήτων της ελληνικής σχολής σε ένα ακόμα κλειστό ματς που λειτουργεί ως υπενθύμιση για οποίον θέλει να ακροβατήσει μαζί στο λεπτό σχοινί των νοκ-άουτ παιχνιδιών. Ψυχολογικά λοιπόν ότι καλύτερο. Μεγαλύτερη η σημασία του σε αυτό το κομμάτι από ότι στο καθαρά βαθμολογικό γιατί τέτοιες νίκες μεγαλώνουν τη πίστη μέσα σου και μπορούν να σε βάλουν σε stroke, το ιδεατό ψυχολογικό status που μπορείς να αποκτήσεις σε μια ολιγοήμερη διοργάνωση ειδικά τη στιγμή που πλησιάζεις τα μονά ματς. Για αυτό πρέπει να διαχειριστούμε σωστά τα υπόλοιπα 3 ματς του ομίλου, είναι πολύ σημαντικό.


Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι «φύγαμε για πρωτιές, μετάλλια και πανηγύρια».. Έχουμε πολλά πράγματα να διορθώσουμε και ατέλειες να «κρύψουμε».  Η άμυνα είναι η σταθερά μας και αυτό είναι το παν γιατί εκεί μπορούμε να χτίσουμε. Πάμε να πούμε μερικά πράγματα αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι του πολύ δυνατού τεστ με τους Κροάτες όπου παρουσιάσαμε καλά στοιχεία αλλά και  αδυναμίες σε μερικά  κομμάτια του παιχνιδιού μας..




-Οι Κροάτες μας είχαν διαβάσει και ο Περάσοβιτς είχε προετοιμάσει καλά το ματς. Το αμυντικό τους αποτέλεσμα ήταν πολύ κοντά στα στάνταρντς της preseason και δίχως δεύτερη σκέψη σας λέω ότι άθελα του βοήθησε και ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς με το πρόβλημα που αντιμετώπισε, μένοντας εκτός. Η Κροατία παίζει καλύτερα με δύο γκαρντς (το έχουμε συζητήσει πολλάκις τα τελευταία χρόνια) καθώς μπορεί να ελέγξει καλύτερα τη μπάλα (ειδικά στο αμυντικό τρανζίσιον) και κατά κάποιο τρόπο τον εαυτό της λειτουργώντας με μικρότερη δόση παρορμητισμού.


Κλειδί στη τακτική του Περάσοβιτς ήταν η πολύ aggressive άμυνα θέσης του Σάριτς (στα όρια του Deny) πάνω στον Πρίντεζη στο ποστ.  Τόσο ο Πρίντεζης (κυρίως) όσο και ο Μπουρούσης  είναι ψηλοί που λειτουργούν καλύτερα  πηγαίνοντας με ντρίμπλα στο ποστ για να επιτεθούν (για αυτό και στις περισσότερες καταστάσεις βγαίνουν ανοιχτά στη πλευρά) και να βρουν τη θέση εκτέλεσης παρά περιμένοντας μια εισαγωγική πάσα βαθιά στο ζωγραφιστό για άμεση εκτέλεση. Η ενεργητική, δυναμική άμυνα του Σάριτς στον Συριανό φόργουορντ χαμηλά μας απαγόρευσε σε πολλές περιπτώσεις να ακουμπήσουμε τη μπάλα εκεί, χάνοντας ουσιαστικά ένα πολύ δυνατό σημείο αναφοράς μας στο επιθετικό κομμάτι, γεγονός που αποτέλεσε πλήγμα και είχε άμεσο αντίκτυπο στη συμπεριφορά μας στην επίθεση. Μπορώ  να πω ότι με προβλημάτισε αυτό.

Ο κόουτς της Κάχα Λαμποράλ είχε ετοιμάσει  (και παρουσίασε) μια Match-up ζώνη με διάταξη 3-2 στοχεύοντας το κεντρικό Pick & roll μας. Η άμυνα αυτή είχε κενά σημεία στις γωνίες και θα μου επιτρέψετε να πω, από όσο γνωρίζω προπονητικά τον Περάσοβιτς, εσκεμμένα «προκαλώντας» το σουτ μας από εκεί.


-Η δική μας άμυνα ήταν αρκετά καλή. Ακόμα και όταν αναγκαστήκαμε να «χαμηλώσουμε» μείνουμε ενεργητικοί και χρησιμοποιήσαμε σωστά τα φάουλ. Tα συνεχή σχεδόν Switch που χρησιμοποιούμε με τα φόργουορντς, Αντετοκούνμπο-Πρίντεζης,  μας δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα στη περιφερειακή άμυνα (ειδικά με αυτούς τους δύο γιατί το δίδυμο Παπ-Χεζόνια είχε έναν λάθος συγχρονισμό σε ένα τρίποντο του Χεζόνια) αλλά και στις απλωμένες άμυνες  καθώς συνδυάζουν ταχύτητα, μέγεθος και αρκετά καλό footwork για να μείνουν μαζί και να στείλουν έναν ballhandler στις γωνίες ή να αμυνθούν σε κάθε γραμμή. Για να είμαι ειλικρινής περίμενα να είμαστε πιο επιθετικοί απέναντι στα γκαρντς τους. Στην αρχή αντιμετωπίσαμε θεματάκια. Λάθος θέσεις κορμιού που διάβασαν τα αντίπαλα γκαρντς, προβληματάκι στα pick & rolls που έτρεχε ο Σιμόν (δε βγήκε η «αλλαγή» ως τρόπος αντιμετώπισης ενώ ο Μπουρούσης είχε αργά recovers στα hedge outs που επιχειρήσαμε όμως ευτυχώς οι περιφερειακοί τους δε μας τιμώρησαν με κάθετες πάσες). Το καλό με την ομάδα μας όμως αλλά και την άμυνα μας είναι ότι «αποκωδικοποιεί». Χαρακτηριστικό που μας κάνει καλύτερους όσο σταδιακά επεξεργαζόμαστε το παιχνίδι του αντιπάλου.


Βελτιώσαμε σχετικά γρήγορα τη συμπεριφορά μας  στο αμυντικό τρανζίσιον, βρίσκοντας σωστά τις θέσεις μας μην αφήνοντας το περιθώριο για Miss-match καταστάσεις υπέρ του αντιπάλου. Βοήθησε εδώ ότι δεν είχαν στη διάθεση τους τον Μπογκντάνοβιτς που είναι Miss-match nightmare όντας πολύ δυνατός και μεγάλο range (post/face up παιχνίδι). Η απουσία του έπαιξε καταλυτικό ρόλο για τους Κροάτες στο τέλος όπου οι γηπεδούχοι ήπιαν θάλασσα. Με τον Κουφό επιλέξαμε να μείνουμε «πίσω» στη Pick & Roll άμυνα τζογάροντας πολύ έξυπνα το σουτ μετά από ντρίμπλα του αντιπάλου περιφερειακού. Έξτρα και μάλιστα σημαντικό,  η άμυνα του Καϊμακόγλου που πλήρωσε τον Σάριτς με το ίδιο νόμισμα αμυνόμενος πολύ δυνατά στα ¾ της γωνίας πάσας χαμηλά. Είναι η σημασία της ετοιμότητας των παικτών-ρόλων που λέγαμε.. Με τον Μπουρούση και τον Τόμιτς  να ανταλλάσουν defensive stops και τον Σάριτς να δυσκολεύεται να παίξει «πάνω» στον αντίπαλο οι γηπεδούχοι έμοιαζαν με ακέφαλο κοτόπουλο δεδομένου του ότι δεν έχουν τον περιφερειακό δημιουργό ή τον Floor General που θα βάλει τους υπόλοιπους να παίξουν.


-Το σχήμα με τους τρείς γκαρντς που αποτελεί το νέο trend για την ομάδα μας είναι απλά ..απόγονος. Μη ξεχνάτε πως με τέτοια σχήματα έχτισε το μύθο της η ομάδα στις ένδοξες ημέρες των Παπαλουκά-Διαμαντίδη ανεβάζοντας τη πίεση στην άμυνα και το επίπεδο το execution στην επίθεση στα ύψη. Εδώ θα ήθελα να σταθώ λοιπόν..  ΣΙΓΟΥΡΑ η επίθεση μας έχει θέματα. Ενώ βρισκόμαστε σε αρκετά καλό επίπεδο συνεργασιών (σας το λέω εγγυημένα με το θάρρος της γνώσης του επιπέδου συνεργασιών όλων των ομάδων στη διοργάνωση), η έλλειψη κλασσικού σουτέρ (πλέον δεν έχουμε ούτε «4» που γαζώνει από τη περιφέρεια όπως ο Φώτσης τότε) είναι ένα ανάχωμα που θα βρίσκουμε καθημερινά μπροστά μας σε αυτό το τουρνουά και θα πρέπει να μάθουμε να επιβιώνουμε με αυτό το οποίο σαν στοιχείο «ταβανιάζει» τις επιθετικές μας δυνατότητες σαν σύνολο και τείνει να επηρεάσει τη δημιουργία σωστού πλαισίου ανάπτυξης και εισαγωγής των υπολοίπων καλών μας χαρακτηριστικών στο επιθετικό κομμάτι. Αυτό το πρόβλημα υπάρχει και θα μας ακολουθεί.  Τα βράδια που θα σουτάρουμε καλύτερα μπορεί να μοιάζουμε διαστημικοί ενώ άλλα στα οποία θα είμαστε άστοχοι μπορεί να κινδυνεύσουμε να χαλάσει το μυαλό μας (αυτό είναι το ασανσέρ του τριπόντου..). Δε περιμένω ιδιαίτερη βελτίωση αλλά υποστήριξη της επίθεσης μας όπως σας έχω πεί με άλλα μέσα. Επιθετικό ριμπάουντ, εξάντληση των καταστάσεων που θα μας στείλουν πιο πολλές φορές στις προσωπικές, απλωμένες άμυνες που θα μας δώσουν έξτρα πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Η επίθεση μας παρότι έχει δουλέψει καλά πάνω σε συγκεκριμένα κομμάτια (pick & roll καταστάσεις, κίνηση μακριά από τη μπάλα,  εναλλακτικές πηγές δημιουργίας) δε χαρακτηρίζεται free flowing.


Εκεί που ήθελα, όπως σας έγραψα πιο πάνω, να εστιάσω είναι οι αποφάσεις μας στο τέλος του παιχνιδιού.  Ο τρόπος που λειτουργεί ο Έλληνας παίχτης υπό καθεστώς πίεσης είναι μοναδικός. Η άποψη επιβεβαιώνεται. Το execution μας ήταν άψογο με τους Σπανούλη-Σλούκα-Ζήση να δίνουν ρέστα (βοήθησε ότι κανένας εκ των Χεζόνια-Σιμόν δε διαθέτει αξιόπιστο post up παιχνίδι, ώστε να διατηρήσουμε αυτή τη τριάδα χωρίς να ματώσουμε στα μετόπισθεν ) είτε «τρέχοντας» PnR καταστάσεις ή σε Α-SET διάταξη με σκρίν επιλογής (V-Span). Η ορμή του Σπανούλη παρέσυρε τους πάντες συμπαίκτες και αντιπάλους. Διέλυσε το σύννεφο του προβλήματος του περιφερειακού σουτ, μας έκανε να μοιάζουμε με «μαύρο άλογο» που έρχεται από πίσω όταν συνδέθηκε με το καλάθι.  Ο τρόπος που διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις τα γκαρντς μας είναι  μοναδικός. Μέσα από αυτές τις 3-guard Lineups ψάχνουμε καλύτερο σουτ και κυκλοφορία της μπάλας, προσαρμοστικότητα απέναντι σε άμυνες χώρου όμως η αλήθεια είναι ότι αυτά τα σχήματα βγάζουν στο πάλκο το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της επίθεσης αυτής της ομάδας. Τα Playmaking abilities..

ΡΕ ΤΑ ΡΑΓΚΑΤΣΙΑ..


Οι Ιταλοί είναι τραγικοί δυστυχώς (για εμάς  που θέλουμε να ξαναδούμε αυτή την ομάδα πραγματικά δυνατή) και πάλι. Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο Ι. Πιο απαράδεκτοι και από τους Μπονάτσο-Μπέζο-Παπαδόπουλο.. Ο Πιανιτζιάνι κάνει «μαγικά»..

Η άμυνα 3-2 που επέλεξε στο ματς της πρεμιέρας με τη Τουρκία ήταν ακριβώς αυτό.. 3 (Λαλούν)-2 (Χορεύουν).. Προσπαθώ να μπω στο μυαλό ενός προπονητή του οποίου τη δουλειά έχω θαυμάσει στο παρελθόν αλλά αδυνατώ χωρίς την απαραίτητη ποσότητα αλκοόλ.. Οι Τούρκοι παίζουν βόλεϊ στην ιταλική ρακέτα και αυτός επιλέγει 3-2. Ο Κουζίν πατάει παρκέ για 5 μόνο λεπτά. Η 3-2, η οποία ας πούμε ότι ενεργοποιήθηκε για να αμυνθεί απέναντι στο κεντρικό PnR του Αταμάν , δημιούργησε μεγαλύτερο πρόβλημα (δίνοντας συνεχώς δεύτερες και τρίτες επιθέσεις στον αντίπαλο). Η PnR άμυνα ήταν μια από τις χειρότερες που έχω δεί ποτέ σε τελικό τουρνουά. Με την Ισλανδία πάλι ήταν για να τους κλαιν οι ρέγκες της .. Αδριατικής. Πολύ φρου-φρου και ..midrange αρώματα, κανένα πλαίσιο ώστε να δημιουργηθεί σωστά ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα και να επιτεθούν (έτσι για αλλαγή) χωρίς καθαρά προσωπική ενέργεια. Η αλήθεια είναι ότι δε βλέπω πως αυτή η ομάδα μπορεί να βγεί από τον όμιλο απέναντι σε πολύ πιο σοβαρά σύνολα. Θα πρέπει να κερδίσει τους Γερμανούς στο Βερολίνο. Σίγουρα, όπως είπαμε, εάν συμβεί αυτό και περάσει στα νοκ-άουτ, με τέτοιο star quality θα είναι επικίνδυνη ομάδα για οποιονδήποτε. Όμως καθαρά αγωνιστικά τα κενά στο παιχνίδι τους είναι μεγάλα. Ο Πιανιτζιάνι περιμένει το παιχνίδι που «θα γυρίσει τον διακόπτη» στην ομάδα του..

SSSSSERBIA..


Υπογράμμισα από νωρίς εκείνη την ημέρα στη κουβέντα μας πόσο δύσκολο θα ήταν για τη Σερβία το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής με τη Γερμανία. Οι παίχτες του Τζόρτζεβιτς έρχονταν από μια μεγάλη νίκη στη πρώτη αγωνιστική και έπρεπε άμεσα να ανασυγκροτηθούν, να αδειάσουν και να αντιμετωπίσουν έναν ποιοτικό αντίπαλο ο οποίος έπαιζε μάλιστα εντός. Η Σερβία έπαιξε απίστευτη άμυνα στο πρώτο ματς με τους Ισπανούς και αυτή η άμυνα την κράτησε όρθια και τη δεύτερη αγωνιστική όπου όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν στραβά. Κυνηγούν μανιασμένα τη μπάλα, δαγκώνουν στο αμυντικό τρανζίσιον, βγάζουν δόντια για έξτρα μπάλες με μπροστάρηδες role-players που δίνουν μεγάλη ώθηση στο αμυντικό κομμάτι όπως ο Κάλινιτς και ο Μάρκοβιτς. Ο Τζόρτζεβιτς προβληματίζεται λίγο με τη παραγωγικότητα της θέσης «5» και περιμένει ένα καλό παιχνίδι του Ραντούλιτσα πάνω στον οποίο στηρίχτηκε η περυσινή πορεία της ομάδας στο επιθετικό κομμάτι με την ικανότητα του να παράγει στο ποστ. Ο Μπιέλιτσα είναι απλά καταπληκτικός. Τη πρώτη ημέρα έκανε Shut Down στην άμυνα σε οποίον Ισπανό έβρισκε «τράκαρε» μέσα στον αγώνα, από Γκασόλ μέχρι Γιούλ ενώ έγραφε τα πάντα μπροστά. Με τους Γερμανούς καθάρισε με δύσκολο καλάθι σχεδόν στην εκπνοή. Ο Τεόντοσιτς με τη Γερμανία σούταρε και τα ..παπούτσια του (0/10 τριπ.) και μπορώ να πω ότι με προβλημάτισε η επιμονή του Σάλε πάνω του (ήθελα το δίδυμο Νέντοβιτς-Μπογκντάνοβιτς στα γκαρντς με τον δεύτερο αν και άστοχο να δημιουργεί συνεχώς ρήγματα και καταστάσεις). Οι Σέρβοι έχουν και αυτοί τα θέματα τους όμως με αυτή την απόδοση στην άμυνα μπορούν να αισιοδοξούν πως αυτό πιθανόν να είναι το τουρνουά τους…

SPANIARDS


Οι Ισπανοί παραμένουν μια πολύ καλή ομάδα όμως απέναντι στη Σερβία (και νομίζω θα το ξαναδούμε βάσει των αναγκών του τουρνουά)  έμοιαζαν «κοντοί». Χωρίς τον Γκασόλ χαμηλώνουν πολύ και το μπάσκετ της FIBA δεν είναι Εuroleague-I Feel Devotion μίστερ Σκαριόλο.. Απέναντι σε μια ομάδα που έτρεξε μαζί τους στο τρανζίσιον κόβωντας το ανοιχτό γήπεδο και τους έβγαλε από τις καλές τους θέσεις στην επίθεση μισού γηπέδου είχαν πρόβλημα. Αντίθετα ήταν εντυπωσιακοί με τη Τουρκία όπου μου άρεσαν αρκετά. Θεωρώ πως χρειάζονταν έναν ψηλό ακόμα καθώς εάν μια ποιοτική αντίπαλος φθείρει τον Πάου οι Ίβηρες θα έχουν θέμα. Σε πολύ καλή κατάσταση από τον πάγκο ο Ρέγιες (αναμενόμενο) και ο Ρίμπας που συμπληρώνει καλά το backcourt των Μαδριλένων.
Τέσπα.. Ρωτάω εγώ τώρα με το σάπιο το μυαλό μου.. Στο παιχνίδι Ισπανία-Γερμανία (εφόσον οι Γερμανοί καθαρίσουν αύριο τον Αταμάν) λέτε να μπεί στο μυαλό των ομάδων ο πειρασμός της επιλογής. Ο νικητής (αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά πράγμα το οποίο θα είναι ..αφύσικο έτσι όπως πηγαίνει το τουρνουά) παίρνει την Ελλάδα στους «8» και ο ηττημένος τη Λιθουανία. Απλά βάζω τη πρίζα..


Y.Γ: Αν το Βέλγιο βρισκόταν π.χ. στον όμιλο της Γαλλίας, οι «τρικολόρ» θα είχαν πολύ σοβαρό ανταγωνισμό για την 1η θέση γιατί παίζουν "σβηστοί" κι αυτό καμιά φορά μπορεί να εξελιχθεί σε παγίδα. Πολύ καλή η ομάδα του Casteels. Παίζει έξυπνο και σωστό μπάσκετ, καμία έκπληξη για τους γνώστες το ότι κέρδισαν τους Λιθουανούς οι οποίοι απέναντι σε καλές αμυντικά ομάδες (όπως είναι και οι ίδιοι) θα έχουν θέμα μιας και κόβεται πολύ εύκολα η γραμμή επικοινωνίας των γκαρντς με τους ψηλούς. Ομάδες πάντως όπως η Γερμανία, η Σλοβενία και το Βέλγιο θα παίξουν δυνατά τη ζαριά τους για την οχτάδα, με τα «πάντσερ» να κοιτούν και την τετράδα. Ένας προημιτελικός με τη Λιθουανία τους αφήνει διάπλατα το παράθυρο ανοιχτό..


Υ.Γ1: Hρεμήστε με τον Καλάθη.. Σε αυτά τα τουρνουά έχεις καλά παιχνίδια, άσχημα, βραδιές που λάμπεις ή φαίνεσαι λιγότερο. Τον περιμένω.. Είναι πολύ σημαντικός. Φυσικά μπορεί να παίξει καλά με τον Σπανούλη (πολύ καλά κατά τη γνώμη μου) όμως το διάστημα συνύπαρξης δεν είναι ιδανικό για να ξεκαθαρίσουν κάποιοι κώδικες επικοινωνίας.Ο Καλάθης πρέπει και θα παίξει καλύτερα. Και όταν χρειαστεί θα κάτσει και στον πάγκο. Το θέμα με το περιφερειακό σουτ ανεβάζει κι άλλο το status του Σλούκα.. Ένα μεγάλο ατού αυτής της ομάδας  είναι να μετατρέπει άμεσα τους "θεωρητικούς" σταρς της σε role-players και το αντίστροφο..


390 σχόλια:

  1. Νίκη που αν διαχειριστείς σωστά μπορεί να αποτελέσει το γερό θεμέλιο που θα χτίσεις μια επιτυχία. Ο Μάντζαρης, ο Καϊμακόγλου, ο Παπ, ελπίζω ο Καλαθης κ οι υπόλοιποι βάζουν την ομάδα πάνω απο όλα. Είναι συγκεντρωμένοι κ γυαλίζει το μάτι τους!
    Συμφωνώ με Jim, το πρόβλημα του σουτ κ οι κλειστές άμυνες θα μας ακολουθούν στα παιχνίδια που δεν είμαστε εύστοχοι. Αλλά φαίνεται ότι υπάρχει πλάνο κ μακάρι να δούμε πιο πολύ post up παιχνίδι . Πιστεύω πως κ το 3 guard line up στα δύσκολα θα επιστρατεύετε .
    Μακάρι να πάει καλά η Εθνική για να έχουμε έστω ένα τρανταχτό παράδειγμα ότι σε αυτοί την χώρα υπάρχει ελπίδα , ότι οργάνωση, πάθος, προσήλωση, σκληρή δουλειά, υπομονή κ φιλότιμο επιβραβεύονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παλι βλεπω το χαρούμενο και πανηγυρικό κλίμα που ειχαμε και περσι και φοβάμαι οτι θα εχουμε τα ιδια αποτελέσματα.Η περσινή ομαδα έχανε σημαντικά σε clutch και ποιότητα σε ορισμένες θεσεις ενω η φετινή εχει σημαντικο προβλημα στη διαχείρηση.Οχι τοσο το ποιος ειναι μεσα αλλα το ποιος θα κάτσει στον παγκο.Αν παραδειγμα ο Καλαθης ηταν καλος στο παιχνιδι με τους Κροάτες τοτε ο Σλούκας θα έτρωγε παγκο ανεξάρτητα των εμφανίσεων του ως τριτη επιλογη στα γκαρντ.Αντιστοιχα δεν ξερω για ποσα ακομα παιχνιδια ο Παπανικολαου μπορει να κουνάει πετσέτες και ο Περπέρογλου να βαράει παλαμάκια.Ολοι μπορουν να κανουν καποια υπομονη οταν η ομαδα κερδίζει αλλα τι γινεται οταν αυτη χανει?

    Τζιμ αυτο το πραγμα που συμβαίνει οταν τα παιχνιδια φτάνουν στο τελος ειναι απλα απίστευτο.Η ομαδα του 2005 με Παπαλουκά,Διαμαντιδη,Ζηση,Χατζηβρετα και Σπανούλη ειχε 5 παικτες οι οποίοι οταν το παιχνιδι πηγαινε στο τελος ήξεραν και έκαναν αυτο που χρειαζόταν για να κερδισει η ομαδα,Αυτο κεφαλαιοποιηθηκε ο Παναθηναϊκός,ο Ολυμπιακος και η Εθνικη για να φτάσουν σε αυτες τις επιτυχίες.Ο Σλούκας εχει δειξει καλα δείγματα αλλα θελω να τον δω φετος στην Φενερ χωρις τον Σπανούλη διπλα του να συγκεντρώνει ολη την πιεση και την προσοχή της άμυνας.

    Ωραια ομαδα το Βέλγιο κάνοντας απλα και βασικα πραγματα σωστά αλλα θα τους περίμενα πιο σταθερούς,Εχουν υλικό για να ειναι η ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά.


    Τελος Τζιμ τι σκατα γινεται και πως αυτη η Ιταλία να εχει τετοιο ταλεντο και ομως να παρουσιάζει τόση τραγική εικόνα.Στα νοκ-άουτ με την ποιότητα που εχει σιγουρα μπορει να κλείσει σπίτια αλλα υπαρχει ο κίνδυνος να μην παει ουτε εκει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την Ιταλία λείπουν παίκτες τύπου Κιάτσικ, Κολντεμπέλα, Ατρούια κλπ. Δηλαδή οι παίκτες που ναι μεν θα έχουν μέτριο ταλέντο, αλλά σαν ρολίστες θα δίνουν πάντα αυτό που θα τους ζητηθεί σε άμυνα και επίθεση. Έναν Ματσιούλις δηλαδή, για να είμαστε επίκαιροι, δεν έχει η Ιταλία. Έναν πολύτιμο εργάτη που θα συμπληρώνει τους σταρ. Έναν καθαρά blue collar παίκτη που λέει κι ο Τζιμ.

      Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο καθένας από τη βασική πεντάδα θέλει μια μπάλα μόνος του, βλέπουμε αυτό που βλέπουμε.

      Διαγραφή
  3. Ημουν ετοιμος για χωσιμο επειδη εταξες αρθρο και δεν ειχε φανει τιποτα..Μπαινω και τσουπ να'τος ο αρχοντας!Με βουλωσες πριν κανω πω κατι....Τοσο μπροστα!

    Στα της αναρτησης, μας εφτιαξες παλι βραδιατικα! Σχετικα με την 3-guard line up, πιστευεις οτι θα την κρατησουμε ακομη και με ομαδες που θα εχουν 3αρι με post-up παιχνιδι και θα προσπαθησουμε να το "κρυψουμε" με double team και γρηγορες περιστροφες λογω των 3 γκαρντ και του γρηγορου 4(Πριντεζης,Αντετοκουνμπο), ειδικα οταν ο τελευταιος μπορει και καλυπτει μεγαλο χωρο μονος του, θα δοκιμασουμε να το καλυψουμε με χρηση καποιας match-up ζωνης με προσαρμογες η θα εγκαταληφθει τελειως αυτο το πλανο; Το τελευταιο σεναριο μου φανταζει το λιγοτερο πιθανο, εως και απιθανο κατα την προσωπικη μου αποψη, εκτος και αν υπαρχει παικτης που κανει θραυση στο συγκεκριμενο τομεα.

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημερα .To calma του Σπανουλη ολα τα λεφτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρεπει να καταλαβουν ο προπονητης και ειδικοτερα οι παικτες της εθνικης οτι αυτο που για τους ιδιους φανταζει πολυ δυσκολο εως αδυνατο για τον Αντετοκουμπο ειναι μια βολτα στο παρκο. Ακομα δεν εχουν καταλαβει τις δυνατοτητες του και το ποσο ευκολο ειναι γι αυτον να βρει καλαθι. Εντελως λαθος η (μη)χρησιμοποιηση του μεχρι τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμ δεν με διαβαζεις, δεν διαβαζεις και τις συνεντευξεις του γιαννη. Το euro step ειναι δυσκολο στην Fiba,ποιο δυσκολο με αυτην την εθνικη που την παιζουν κλειστα.

      συστημα υπαρχει-το 3 κατω (και για τον περπερογλου).

      οι συμπαικτες του τον ψαχνουν συνεχεια στα κοψιματα στην πλατη

      αφηστε το παιδι να αναπτυχθει ειναι ενα καθαροαιμο αλλα εχει πολυ δουλεια ακομα για να γινει ο go to guy. o kidd τον δουλευει με πλανο 3 ετιας πχ. περυσσι δεν τον αφηνε να σουταρει για να τον αναγκασει να αναπτυξει την διεισδυση του.

      μια χαρα ρολο εχει . ειναι καταπληκτικα σημαντικος πισω και παιρνει τις μπαλες του μπροστα.

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα, μετά και τα 2 πρώτα παιχνίδια μερικές παρατηρήσεις:

    1) Οι Σκοπιανοί πολύ κακή ομάδα. Η επιμονή τους στο τρίποντο μου θύμισε αγώνα κυπριακού πρωταθλήματος που είχα δει πριν 10 χρόνια. Απορώ πως κέρδισαν. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η διαφορά ξεγελάει. Δεν ήμασταν εμείς τόσο καλοί σαν σύνολο όσο κακοί οι άλλοι.
    Ο κόουτς το χειρίστικε καλά το ματς αλλά με ένα μεγάλο μείον κατά την άποψή μου. Στα τελευταία 5 λεπτά που το ματς είχε κριθεί δε διαχειρίστικες καλά το χρόνο στους ψηλούς. Επέμενε να παίζει με έναν εκ των Κουφό Μπουρούση ενώ μπορούσε να πάει σε χαμηλό σχήμα με Καιμακ στο 5 έτσι ώστε να να ξεκουραστούν αυτοί οι 2 και να πάρει ο χρόνο ο Καιμακ.
    Μια μικρή επίπτωση φάνηκε στον Κουφό στο παιχνίδι με τους Κροάτες που κάποια στιγμή βγήκε αλλαγή ασθμαίνοντας.
    Μεγαλύτερη ευθύνη έχει το υπόλοιπο σταφ που με περισσότερο καθαρό μυαλό έπρεπε να δουν οτι το παιχνίδι δεν γυρνούσε και να ησυχάσουν το κόουτς να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές.

    2) Για το παιχνίδι της Κροατίας θα διαφωνήσω λίγο με την άποψή σου για την άμυνα στα p'n'r. Μπορεί να κάνω λάθος αλλά οι κύριες αντιμετωπίσεις που είδα ήταν τα χετζ άουτ, λίγες αλλαγές και η βοήθεια με επιστροφή. Αυτό που βλέπω σαν μεγάλη αδυναμία είναι τα χετζ άουτ. Ειδικά ο Κουφός όταν βγαίνει να κόψει τον παίκτη με τη μπάλα έχει μεγάλη απόσταση απο τον συμπαίκτη του και έτσι δίνει τη δυνατότητα στον χειριστή να περάσει ανάμεσα. Απότελεσμα να κυνηγάει άγαρμπα απο πίσω και να κάνει φάουλ ή να αναγκάζει την άμυνα να διανύσει μεγαλύτερη απόσταση απο το επιθυμητό. Δυστηχώς ούτε ο Μπουρούσης ήταν καλός σε αυτό το είδος της άμυνας.
    Στην άμυνα αλλαγών, μια περίπτωση του α ημιχρόνου που έχω στο μυαλό μου με τον Ζήση να ζητάει αλλαγή απο τον Κουφό στο κεντρικό πικ είναι εφιαλτική θύμηση.
    Οπότε το να κάθεται ο ψηλός πίσω είναι προς στιγμήν μάλλον η καλύτερη επιλογή. Ίσως να ήταν μια λύση το χετζ αουτ με χαμηλό σχήμα. Σκέφτομαι περισσότερο τον Αντε και λιγότερο τον Καιμακ για κάτι τέτοιο. Ένα χαμηλό σχήμα χωρίς σπανούλη μέσα που θα πιέζει στο μισό γήπεδο και θα μπορεί να κάνει είτε αλλαγές είτε χετζ άουτ.

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

    Ν.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα πάλι μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η αμυντική αντιμετώπιση του Σπαν σε κάποια pnr στον Ούκιτς. Ο ούκιτς δεχόταν το pick στα δέκα μέτρα από το καλάθι (ακίνδυνος) και ο Σπαν προσπαθούσε να περάσει από πάνω "τρώγοντας" έτσι το σκρίν και δίνοντας διάδρομο και εύκολο drive στον Κροάτη

      Run TMC

      Διαγραφή
  7. 3) Ότι γράφεις για σουτ και χαμηλά σχήματα με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

    4) Στο μεγάλο θέμα των αλλαγών ο κόουτς τα πάει γενικά καλά. Το έργο του είναι δύσκολο και δείχνει να προσπαθεί να τους χωρέσει όλους με τον εξής τρόπο.
    8 παίκτες που έχουν τον κύριο ρόλο, ο Σλούκας περίπου στο ρόλο του με τον Ολυμπιακό μόνο που μπαίνει λίγο πιο αργά απο ότι στην πρωην ομάδα του και ο Καιμακ ο Περπε και ο Μαντζαρης αρκετά πιο πίσω. Αυτοί οι 3 μοιράζονται σε ημίχρονα έτσι ώστε σε κάθε 20 λεπτο να έχει να χειριστει 9-10 παίκτες και όχι 12. έξυπνο τρικ αν μπορέσει να κρατήσει τις ισορροπίες.
    Ο Περπε αν και στα φιλικά είχε πιο ενεργό ρόλο δείχνει τώρα να είναι ο 12ος παίκτης και αυτό νομίζω δεν οφείλεται τόσο σε τεχνικά χαρακτηριστικά όσο στο χαρακτήρα του. Δηλαδή του είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσει ψυχολογικά το γεγονός οτι θα βάλει το εγώ του στην υπηρεσία της ομάδας κι έτσι θα μπορέσει ο κόουτς να βγάλει την πρώτη βδομάδα χωρίς εσωτερικά προβλήματα. Αν όντως αυτή είναι η σκέψη του κόουτς του δίνω έναν πόντο ακόμα

    5) Τέλος να σταθώ στη δήλση του Σπαν στο τέλος όταν είπε οτι αυτός τα καταφέρνει γιατί κάποιοι άλλοι βάζουν το κορμί τους ώστε να πάρει τη μπάλα. Νομίζω οτι η δήλωση περισσότερο απο αλτρουιστική είναι μια υπενθύμιση για το πως θέλει να παίζει ώστε να αποδίδει. Στην ουσία μας υπενθυμίζει οτι αν έχει 4 παίκτες να παίζουν αμυντικά κι επιθετικά γι αυτόν αυτός θα μπορεί να βγάζει το φίδι απο την τρύπα. Κι αυτό δεν είναι κάτι κακό. Άλλωστε είναι γνωστό οτι ένας σκορερ το κυριότερο πράγμα που θέλει είναι ψυχολογία και η καλύτερη ψυχολογία έρχεται απο την αναγνώριση των συμπαικτών και του προπονητή. Τον Θεό Νικ τον αφήνανε να κερδίσει και στο τάβλι πριν τα παιχνίδια για να έχει καλή ψυχολογία.
    Ένα κλειδί για την επιτυχία μας θα είναι να μπορέσει ο Κατσικάρης πρώτον να ξεκαθαρίσει μέσα του τι θέλει και δεύτερον πως θα το πουλήσει στους παίκτες. Μπορεί να τους πείσει οτι όταν θα παίζει ο μπίλις πρέπει οι 4 άλλοι να τον έχουν αρχηγό τους στην πράξη; Μπορεί να πείσει τον μπιλι οτι πρέπει να φάει και πάγκο κατά διαστήματα για να μπορεί να αλλάζει σαν προπονητής το ρυθμό του αγώνα και να αλλάζει τακτικές; Αν ναι, το μετάλιο δεν είναι κάτι άπιαστο. Αν οχι, κινδυνεύουμε με πρόωρο αποκλεισμό και μπινελίκια μέσα στα αποδυτήρια.

    Η επιτυχία με την αποτυχία έχουν τόση απόσταση όσο ένα αιδείο με τον πρωκτό. Καλή μας συνέχεια

    Υ.Γ. Γίνονται καταπληκτικά ματς σε όλο το τουρνουά κι εμείς τα φτωχαδάκια τη βγάζουμε με Αντ1 και υπολογιστή

    Ν.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεστα φίλε μου..μου βγήκαν τα μάτια την πρώτη μέρα στον υπολογιστή βλέποντας τουρκία-ιταλία όπως κ σε κάποια άλλα..παλιότερα δεν έδειχναν περισσότερα παιχνίδια από το εκάστοτε κανάλι η κάνω λάθος?

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Η fiba παρέχει όλο το τουρνουά μόνο για 5 ευρώ, livebasketball.tv και της εθνικής δεν είναι geoblocked. Επίσης ισχύει και για ευρωλίγκα από Οκτώβρη.

      Διαγραφή
  8. Η ποιότητα του Γιώργου Πρίντεζη είναι πλέον αδιαμφισβήτητα ακόμα και στους οπαδούς του αιώνιου αντιπάλου που μέχρι κάνα δυο χρόνια πριν έτειναν να τον συγκρίνουν με παίκτες από το δεύτερο και τρίτο ράφι της ευρωλίγκας.

    Αλλά κατά τη γνώμη μου είναι λάθος να πιστέψουμε ότι με αυτόν ως μπροστάρη θα μπορέσουμε να πάμε ως το τέλος της διαδρομής. Ο Πριντ είναι αυτό που λέμε στο blog euroleague material. Για την ακρίβεια είναι σταθερά μέσα στα 2-3 καλύτερα pf της λίγκας, και του χρόνου μάλλον θα ναι και το καλύτερο.

    Αλλά οι ανάγκες ενός ευρωμπάσκετ είναι διαφορετικές. Μπορούμε να περιμένουμε πχ σε έναν νοκ άουτ με Γαλλία (μακάρι να φτάσουμε ως εκεί), το ποστ του Πρίντεζη να αποτελέσει το σημείο αναφοράς του παιχνιδιού μας όταν απέναντί του θα βρίσκεται ο Diaw; Δύσκολο.
    Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δε θα παίξει καλά. Η ικανότητά του να τελειώνει φάσεις σε πρωτεύοντες και κυρίως σε δευτερεύοντες αιφνιδιασμούς και το γρήγορο τελείωμά του θα μας δώσουν πόντους, αλλά όχι τη σταθερά στην επιθετική μας λειτουργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν απο μερικά χρόνια ο Πρίντεζης ορθώς δεν θεωρούταν 4αρι από το πάνω ράφι. Μετά από πολύ δουλειά έφτασε στο επίπεδο που είναι τώρα, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι πριν από κάποια χρόνια ο Πρίντεζης ήταν ένα κριάρι που έχανε πιο πολλά σουτ κάτω από το καλάθι και από τον ίδιο τον Καλάθη.

      Αη Μητσος

      Διαγραφή
    2. ειδικα ο ντιαο δε θα προλαβαινει ουτε να τον βλεπει τον πριντεζη......

      στην καλυτερη ηλικια ο πριντ, παιχταρας και εμπειρος!!!θα κανει μεγαλο τουρνουα.

      ΣΜ

      Διαγραφή
    3. Ειναι απιστευτο το πως εξελιχθηκε ο Πριντεζης, ειδικα με το νικητηριο σουτ στην Πολη. Και σας το λεει ενα Παναθηναικος που δεν τον ειχε σε καμια υποληψη.
      Μπραβο στο παληκαρι, τρανο παραδειγμα οτι μπορεις να κανεις το μεγαλο ξεπεταγμα και στα 27-28 σου (γιατι μερικοι περιμενουν απο το Χαραλαμποπουλο και τον Παπαγιαννη να κρινουν αγωνες απο τα 17 τους, συνελθετε!).

      Διαγραφή
    4. Ο Πρίντεζης στα 23-24 του έπαιζε σε ομάδα Final4 και έβαζε 8.8 πόντους μέσο όρο με 8.5 ranking. Στα 24 του υπέγραφε 7ψήφιο συμβόλαιο με ισπανική ομάδα, στην οποία έπαιζε με 2ψήφια νούμερα μέχρι να σπάσει την πλάτη του. Ο τραυματισμό του τον πήγε πολύ πίσω αλλά από το φθινόπωρο του 2011 και μετά είναι σταθερά σε υψηλό επίπεδο, με ανοδική φυσικά πορεία. Τον Μάιο του 2012 επιβεβαιώνει ότι ανήκει στο top επίπεδο, όπου σήμερα έχει στρογγυλοκαθήσει στην ευρωπαϊκή ελίτ.

      Παρόλα αυτά σε συζητήσεις εδώ πέρα, μέχρι και πριν λίγους μήνες θυμάμαι να το συγκρίνουν πολλοί -και να τον βγάζουν και χειρότερο- είτε με τον Τσαρτσαρή είτε με τον Γκιστ.
      Ακόμα πιο εμφατικά θυμάμαι πέρσι το καλοκαίρι να γράφεται ότι είναι σαφώς χειρότερος του Καϊμακόγλου.
      Αυτό λοιπόν εννοώ όταν γράφω ότι μέχρι πριν λίγο καιρό κάποιον τον συνέκριναν με παίκτες από το δεύτερο και το τρίτο ράφι της ευρωλίγκας.


      Φίλε ΣΜ, πολλά 4άρια στο ΝΒΑ δε θα έπρεπε να προλαβαίνει να βλέπει ο Νταό...

      Διαγραφή
    5. στη Μαλαγα θυμαμαι ο Ρενεσες τον ελεγε τεμπελη, αλλα περα απο αυτο, ο Πριντεζης απο 2011-12 και μετα ειναι οχι ενα, οχι δυο, αλλα ΠΟΛΛΑ επιπεδα πανω απο τον παικτη που ξεραμε τα περασμενα χρονια.

      τον Πριντεζη του 2009 τον επαιρνε για βασικο μονο ομαδα που ηθελε να φτασει τοπ-16 το πολυ. Τον Πριντεζη τον σημερινο, αν μεινει ελευθερος θα σφαχτουν για παρτη του ο Ομπραντοβιτς, ο Ιβκοβιτς, ο Πασκουαλ, ο Λασο κ ο Ιτουδης.

      Διαγραφή
  9. Σε κάποιο από τα τρία ματς της πλάκας που απομένουν για την Εθνική, θα ήθελα να δω σχήμα Σπανούλη, Σλούκα ή Μάντζαρη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Αντετοκούμπο σε ρόλο ΜΑΠ. Αυτή είναι μια classic καμικάζι line-up τύπου Ευρωλίγκας που μπορεί να χρησιμεύσει ως εναλλακτική σε περίπτωση που τεθούν εκτός μάχης λόγω φάουλ οι δύο πύργοι της ομάδας.

    Billy Batts

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι θα ήθελα να δω και σχήμα με 3 γκαρντ και τους Πριντεζη και Αντετοκούνμπο στους ψηλούς

      Διαγραφή
    2. Δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση αν στα επόμενα 3 παιχνίδια της "πλακας" μαζεψουμε 1-2 επαγγελματικές ήττες. Και για να πω την αμαρτία μου, δεν θα ήθελα να μπούμε στα χιαστί με 5-0 όπως πέρσι.

      Διαγραφή
  10. Αν σκεφτεί κανείς ότι από πίσω έρχονται Παπαπέτρου, Χαραλαμπόπουλος, Ντόρσευ, Παπαγιάννης, κ εν συνεχεία Μήτογλου, το πρόβλημα θα παραμείνει στην εθνική το μεγάλο αξιόπιστο σουτ (εκτός αν κάποιος από τους μικρούς το έχει κ το δουλέψει). Με τους παραπάνω (κ τον Αντετο) ο Σλούκας μάλλον θα οργιάζει σε 3-4 χρόνια. Επίσης, θα σταθώ στην φάση που πετάνε πάνω στον Μπουρούση την μπάλα για να βγει εκτός από αυτόν, κ αυτός σε μισό μέτρο πάνω στην γραμμή το αποτρέπει, μέγα πάθος από την εθνική στο παιχνίδι αυτό κ μπόλιασμα των ΝΒΑers με αυτό.
    Basilsta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Χαραλαμπό έχει καλό σουτ

      Διαγραφή
    2. Ντορσευ και Χαραλαμποπουλος + Σλουκας νομιζω θα αποτελεσουν αξιοπιστους σουτερ για την εθνικη.
      Εχω την εντυπωση οτι και ο Κονιαρης ειναι αρκετα καλος στο τριποντο σε σχεση με τους υπολοιπους μικρους

      Διαγραφή
    3. Εαν ο Μιλιντίγιεβιτς βελτιώσει περισσότερο το mentality του θεωρώ πως βρήκαμε σουτερ. Πιο πολύ με προβληματίζει η θέση του σέντερ. Ο Παπαγιάννης ακόμη είναι ένα Εθνικό στοίχημα που πρέπει να κερδιθεί

      Run TMC

      Διαγραφή
  11. Λιγα σημεια.
    1) Η πρωτια εχει κριθει κατα πασα πιθανοτητα. Αν τη θελουμε ειναι δικη μας. Αν θελουμε να το παιξουμε εξυπνοι ομως για καλυτερη διασταυρωση στους 8 μια ηττα με 5+ απο Σλοβενια μας στελνει στην 3η θεση( δεδομενου οτι αυτοι και οι Κροατες κερδισουν ολα τα αλλα.
    2) Τουλαχιστον στα αλλα 2 ματς πρεπει να ενεργοποιηθουν παικτες απαραιτητοι για τη συνεχεια (Παπ-Περπε), να ξεμπουκωσουν αλλοι (Νικ-Αντε) και να δουλεψουμε περισσοτερο για να βρουμε τα πιο λειτουργικα σχηματα. Καλοι οι διθυραμβοι αλλα τα πρωτα 30 λεπτα μας και των 2 αγωνων με καλυτερους αντιπαλους δεν ξερεις ποσο θα κοστισουν.
    3) Το Γερμανια-Ισπανια στελνει το νικητη αντιπαλο στην Ελλαδα στους 8
    4)Οι μεγαλες και οι μεγαλοι προπονητες εχουν plays ειδικων καταστασεων (που λεει και ο Ιωαννου). Η τελευταια επιθεση με την κροατια ηταν ακατανοητη. Εδωσες ευκαιρια σε ενα σκοτωμενο αντιπαλο να βρει ενα σουτ ισοφαρισης. Ο Σπανουλης ηταν ο αδιαφιλονικητος κορυφαιος του γηπεδου αλλα η επαρση που εμφανιζει οταν ενα ματς του παει καλα μπορει να κοστισει στο μελλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως θα κοστίσει. Στους αντίπαλους.

      Διαγραφή
    2. Ελεος, παλι να κατσουμε να χασουμε για να διαλεξουμε αντιπαλο; Ντροπή. Άσε που όταν το κάνουμε το πληρώνουμε.

      Διαγραφή
    3. οι διαιτητες επρεπε να μας δωσουν την μπάλα στη 2η βολή, δεν το δωσαμε εμεις το σουτ.

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα στην συμμορία ,

    Μετα από δυο με τρείς στροφές που έχουμε δεί ας σταχυολογήσω και εγώ μερικές παρατηρήσεις και ας ξεκινήσω με τα των υπολοίπων :

    Α όμιλος : Το Ισραήλ μου έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση. Όχι τοσο για το μπάσκετ που παίζει οσο για το οτι έχει μεχρι στιγμής καταφέρει να βρίσκεται στην δεύτερη θέση την οποία θα μπορούσε να έχει προσπεράσει νικώντας χτές τους Βόσνιους. Με την πάσα αυτή να αναφερθώ στο οτι οι Βόσνιοι μου φέρνουν ομάδα δίχως αρχή μεση και τέλος. Τελικά ο Ιβάνοβιτς δείχνει στα μάτια μου ιδιαίτερα ντεφορμέ. Ο όμιλος δείχνει αρκετά αδύναμος στα μάτια μου αφού εκτός των Γάλλων δεν μπορώ να φανταστώ πόσο δυνατή μπορεί να ανταποκριθεί στο χιαστί η Φινλανδία απέναντι στον άλλο όμιλο.

    Β' όμιλος : Οι Σέρβοι δαγκώνουν στην άμυνα όμως επιθετικά σε ένα βαθμό ακόμη δεν μου γεμίζουν το μάτι αφού κατα την προσωπική μου άποψη περισσότερο βασίζονται στο προσωπικό ταλέντο τους παρά σε αυτοματισμούς και συνεργασίες. Οι Ιταλοί μετά και την απουσία του Ντατόμε δεν βλέπω πως θα καταφέρουν απόψε να βάλουν δύσκολα στους Ισπανούς , οι τελευταίοι θα ελέγξουν το ρυθμό και πολύ φοβάμαι μην έχουμε και σήμερα πολλά με λίγα. "Λίγοι" οι γείτονες τακτικά σε αυτό το τουρνουά σε βαθμό απογοητευτικό.Οι Τούρκοι θα "σφίξουν" ξανά την άμυνά τους μετα το προχτεσινό στραπάτσο.Πολύ ενδιαφέρον ματσάκι το σημερινό.

    Δ' όμιλος : Οι Βέλγοι μου έχουν κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση ως βελτίωση τακτική και αγωνιστική.Η τετράδα ξεχώρισε αλλά οι θέσεις έχουν γίνει κουλουβάχατα. Το ματσάρισμα μας στους οκτώ (που δεν νομίζω να είναι η Λιθουανία) δείχνει καλή προετοιμασία για το επόμενο ματς που έχει κυκλωθεί με κόκκινο στυλό στα χαρτιά μας από την κλήρωση

    Στα του οίκου μας : Περιμένω ρολάρισμα της επίθεσης στα επόμενα 4 ματς. Το επιτελείο ξέρει που έχουμε αδυναμίες και θα δουλευτούν. Ο Καλάθης δείχνει κατα στιγμές άνευρος και φοβισμένος. Ίσως κάποια plays με pick τον Γιάννο να βοηθήσουν περισσότερο. Οι παλιοσειρές (Μπιλ,Ζήσης,Μπουρού) θα κάνουν την δουλειά όποτε παραστεί ανάγκη όμως θα πρέπει να πάρουν βοήθειες από όλα τα υπόλοιπα παιδιά.

    Το επιτελείο δείχνει οτι πλεον το μοίρασμα του χρόνου δεν είναι αυτοσκοπός και καταλήγει σε ροτέισον 8-9 παικτων και μοίρασμα συγκεκριμένων ρόλων. Προσδοκώ σε αγωνιστική άνοδο του Παπ (τα επόμενα ματς βοηθάνε) αφού δεν τον πήραμε να ανεμίζει πετσέτες αλλά να βοηθήσει με την ενέργειά του στο παρκέ και στις δύο πλευρές. Καιμακόγλου-Μάντζαρης-Περπε και Παπ αναλαβάνουν συγκεκριμένους ρόλους και οι συμπληρωματικοί πόντοι που θα προσφέρουν είναι αυτοί που θα βοηθήσουν ουσιαστικά (Σκεφτείτε την Ισπανία να παίρνει σκορ από Χερναγκομεζ-Ρίμπας-Κλαβερ-Βιβες)

    Θεωρώ πως ΠΡΕΠΕΙ να σφίξει περισσοτερο η περιφερειακή μας άμυνα. Είμαστε από τις ομάδες που στατιστικά δίνουν πολλά σουτ 3 πόντων , παίρνουν αρκετά ριμπάουντ αλλά δεν είμαστε ούτε στην εικοσάδα στα κλεψίματα. Πιο σφιχτή περιφέρεια θα μας δώσει περισσότερες ευκαιρίες για τρέξιμο στο ανοιχτό γήπεδο και εύκολους πόντους. Εκτος και αν ο Φώτης κρατάει άσους στο μανίκι για το ματς των οκτώ...

    ΥΓ. Δεν νομίζω οτι καμία από τις δύο ομάδες (Ισπανία,Γερμανία) θα επιλέξει αντίπαλο. Εαν οι Ισπανοί επιλέξουν Λιθουανία δείχνουν οτι έχουν κακο mentality κατι που τα τελευταία δέκα χρόνια δεν το έχω δεί ποτε.

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως, το Βέλγιο είναι σοβαρό σύνολο. Ήταν και η επιλογή μου για ομάδα-έκπληξη της διοργάνωσης. Μου αρέσουν αρκετά. Μαζί σου, ούτε εγώ πιστεύω ότι θα διαλέξει η Γερμανία ή η Ισπανία (ασχέτως αν αναφέρω το ότι έχουν την επιλογή). Όμως το ματς μεταξύ τους θα έχει ενδιαφέρον..

      Διαγραφή
  13. η κινηση να παμε με τρια γκαρντ στο τελος με τους κροατες ηταν εξυπνη αλλα ευνοηθηκε και απο την κουραση των κροατων.
    μονο ο σιμον προσπαθησε να εκμεταλλευθει τη διαφορα υψους αλλα και αυτος ηταν κουρασμενος στο τελος (το γεγονος βεβαια οτι μας γλεντησε για 20 λεπτα πρεπει να προβληματισει τη θεωρητικα καλη αμυνα μας!!!μιλαμε για παιχτη αργο και αν ενας αργος παικτης μας βαζει 15-20 ποντους τοτε......).οι χεζονια και ουκιτς παιζουν στην περιφερεια ,ελειπε και ο μπογκντανοβιτς, αρα εξυπνη η κινηση απο τον κατσικαρη!!!

    μη συγκρινουμε ομως τα τρια γκαρντ της εθνικης μας με την ομαδα του 2005-2007.ουτε απογονος ειναι ουτε τιποτα.τοτε ειχες 2 διμετρα ποιντ που ο ενας μαλιστα επαιζε σε τρεις θεσεις.καμια σχεση για μενα.

    εκει που συμφωνω απολυτα με το τζιμ ειναι στην περιπτωση καλαθη.δεν τον εχω σε πολλη μεγαλη υποληψη τον παικτη βεβαια αλλα θεωρω οτι δε χρησιμοποιειται σωστα και δε ξερω αν υπαρχει σε αυτη την εθνικη , με το αυτο υλικο που εχει, η δυνατοτητα να χρησιμοποιηθει σωστα!!!ο καλαθης θελει ενα χερά διπλα του και ενα χερά στο 4 με το τρια να μην ειναι και τσιλντρες....ε σε αυτη την εθνικη δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα!!!

    η σχετικη απαισιοδοξια μου μεχρι τωρα δεν εχει να κανει με το τι μπορει να πετυχει η εθνικη στον ομιλο ουτε αν θα κερδιζαμε το ματς με τους κροατες, εστω και μεσα στην κροατια!!!θεωρω δεδομενο για την εθνικη ελλαδος οτι θα παει μαρς στον ομιλο και οτι τους κροατες τους εχουμε του χεριου μας τα τελευταια 15 χρονια.το θεμα ειναι τι μπορουμε να πετυχουμε σε επιπεδο 8αδας και μαλιστα με ισχυρο αντιπαλο και οχι αντιπαλο επιπεδου τουρκιας 2009 μιας και απο ο,τι γραφεται (επειδη δεν το κατεχω το συστημα διεξαγωγης) παραμονευει η ισπανια στους 8!!!!

    τα θετικα σημεια και εκει που πρεπει να συνεχισει να δουλευει η εθνικη θεωρω οτι ειναι η αξιοποιηση καποιων παικτων ετσι ωστε οταν ερθουν τα ζορια να ειναι σε θεση να βγουν μπροστα!!!και εχω στο μυαλο μου κυριως το σλουκα, ο οποιος κανει αισθητη την παρουσια του μεχρι τωρα!!προχθες με ενα καιριο σουτ και μια καταπληκτικη πασα στον πριντεζη κλειδωσε το ματς!!ωραιος!!
    θα προσεθετα ομως και το μαντζαρη στο ροτεισον με το σκεπτικο οτι ειναι ενας παικτης που μπορει να μπει για 2 6λεπτα και να βοηθησει ουσιαστικα!!!δεν ειναι περπερογλου πχ που θελει το χρονο του για να ζεσταθει και 1-2 αστοχα σουτ για ξεκινημα.....

    συνεχιζεται...

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κατα τα αλλα,

    η σερβια με ψιλοτρομαξε στην πρεμιερα, οπως και η ισπανια!!!απο τη μια οι σερβοι ειναι μια συμμορια "φονιαδων" που παιζουν μαλιστα εξαιρετικη αμυνα, ενω τα ισπανά σε ενα ματς που η τριπλετα της ρεαλ το χτισε κανονικα καταφεραν στο τελος και εφθασαν το ματς στον ποντο και με ενα γκασολ μαλιστα υποτονικο και εμφανως επηρεασμενο απο τα 35 του χρονια!!!!

    οι γαλλοι το χουν ριξει στο χαβαλε και θα το φανε το κεφαλι τους!!!στην παραταση με τους φινλανδους, χθες στο καλαθι με το παρεακι του γκορτατ.καλα το πανε!!!

    οι γερμανοι μου εχουν αφησει αναλογικα τις καλυτερες εντυπωσεις!!!ενας κουρασμενος μεγκα σταρ που θα βαλει 15π, ενας φορμαρισμενος και ποιοτικος σεντερ, ενας διαολος στο ποιντ (σρεντερ), ενα ασοδυο με φοβερο σουτ (σαφαρτζικ) και 2-3 ρολιστες με αθλητικα προσοντα που μπαινουν μεσα σα ταλιμπαν και δινουν πολλα και αυτοι υπο εναν προπονητη που φαινεται οτι κανει καλη δουλεια.

    βελγιο και φινλανδια επισης εχουν συμπαθητικες ομαδες, ενω ακουω καλα λογια και για το ισραηλ, το οποιο δεν εχω δει ακομα!!!!και φυσικα η τουρκια, η οποια ειναι κατι παραπανω απο φιλοτιμη!!!

    οι ομαδες απο την πρωην σοβιετικη ενωση ειναι απλα απελπισια σε αυτο το τουρνουα!!!ακομα και η λιθουανια δεν την παλευει καθολου!!!ανυπαρκτη η περιφερεια της εντελως!!!δε συζηταμε για το καταντημα των ρωσων!!!χωρα 200εκ κατοικων , με παραδοση στο μπασκετ και εχει 3-4 ποιοτικους παικτες και μονο!!!αν δεν κατεβουν και αυτοι με την εθνικη τα αποτελεσματα ειναι να χανουν απο τους φινλανδους.....
    κατι εσθονιες και κατι ουκρανιες δεν εχουν καν θεση στο τουρνουα....

    οι ιταλοι ειναι στο 1-1 αν δεν κανω λαθος χανοντας στο καλαθι απο τους τουρκους και κερδιζοντας τους ψαραδες.σημερα θελω να τους δω με την ισπανια.οι μοναδες που εχουν δεν προσπερνιονται ευκολα οσο χαλια και αν κοουτσαρει ο πιανιτζανι!!!

    υ.γ αυτος ειναι ο κοσκοβ που ηθελε ο παο?συγχαρητηρια και μπραβο του!!!μου εχει μια 6αδα ποιοτικων παικτων (πατσουλια, μαρκοισβιλι, σανικιτζε, σερμα, σεγκελια, πουλεν) και μου χανει απο σλοβενους και ολλανδους αποδιδοντας , και αυτο ειναι το χειροτερο, αναρχο και αθλιο μπασκετ!!!

    υ.γ ρε μπουρουση τριανταρησες αγορι μου!!εχεις γυναικα και παιδια (και τρελο πεθερο....)!!!μου βαζεις ισως το πιο κρισιμο καλαθι με τους κροατες και μου κανεις την κλασσικη κινηση που κανουμε και εμεις στα ανοιχτα που παιζουμε με τα φιλαρακια μας!!!αν σου διναν μια ωραιοτατη τεχνικη ποινη εκει τι θα λεγες?

    υ.γ μπιελιτσα για mvp....

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα των ΥΓ

      Και εγώ δεν συμφωνούσα με την πρόσληψη Κοκόσκοφ , όμως θεωρώ αδόκιμο να τον κρίνουμε με ενα πολύ μέτριο ρόστερ - ξεχωρίζω μόνο Πατσούλια,Μαρκοισβίλι,οι υπόλοιποι για μένα είναι απλοί ρολίστες - σε μια πρώτη του δουλειά FIBA , εκτός δλδ ΝΒΑ.

      Ο Μπιέλιτσα πήρε την σκυτάλη από τον Τεόντοσιτς και οδηγεί αυτός φέτος το καράβι.

      Run TMC

      Διαγραφή
    2. Μέτρια η δουλειά του Κοκόσκοβ, το υλικό του δεν είναι κακό. Eίναι χρόνια στη Γεωργία, δεν είναι η πρώτη του δουλειά. Περίμενα καλύτερο μπάσκετ. Ελπίζω να μη το παρουσιάσει σήμερα..

      Διαγραφή
    3. "των ρωσων!!!χωρα 200εκ κατοικων"

      https://en.wikipedia.org/wiki/Russia

      Διαγραφή
  15. Η διαφαινόμενη πρωτιά στον όμιλο Jim, μάλλον περισσότερο τιμωρία είναι αφού μετά τον ούτως η άλλως βατό αντίπαλο στους 16, "τρακάρουμε" πάνω σε Ισπανία ή Σερβία...
    Αδικία η Λιθουανία να έχει τέτοιο όμιλο (αν και τα θαλάσσωσε με Βέλγιο) και τέτοιες διασταυρώσεις που της επιτρέπουν να μπει, χωρίς να το αξίζει, στην τετράδα και τα ματς μεταλλίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Λιθουανία την πάνε τρένο οι κληρώσεις εδώ και χρόνια.
      Χωρίς το παραμικρό ρόστερ (ένας τοπ παίκτης φέτος) πάει 4άδες.

      Διαγραφή
    2. Εντάξει, δεν έχεις άδικο. Έχουμε χρέος όμως να ακολουθήσουμε και να περπατήσουμε τον δύσκολο δρόμο που μας έτυχε. Θα παίξουμε με όποιον βρούμε μπροστά μας και θα τα δώσουμε όλα. Που ξέρεις.. Καμιά φορά ένας τελικός των "8" μπορεί να σου δώσει απίστευτη ώθηση για τα ματς των μεταλλίων. Εφόσον φυσικά επιζήσεις..

      Διαγραφή
    3. Δεν ειναι μονο οι 8 με Ισπανια. Στους 4 παιζουμε με Γαλλους και στον τελικο με Σερβους. Αν φτασουμε και αν φτασουνε μεχρι εκει.

      Διαγραφή
    4. Ενώ αν πάμε από το άλλο κλαδί θα παίξουμε στους 4 με Σέρβους και στον τελικό με Γάλλους.

      Άρα μάλλον μόνο οι 8 με Ισπανία είναι.

      Διαγραφή
  16. καλησπερα σε ολους..μιας και ακουστηκαν πολλες αποψεις περι σκοπιμοτητων σε συγκεκριμενα παιχνιδια..επιλογες αντιπαλων στα χιαστι κτλ κτλ..πραγματα που εχουν γινει στο παρελθον και θα ξαναγινουν...δε θα ητανε πιο μασιφ το συστημα διεξαγωγης αν οι τελευταιοι 8 μπαινανε σε μια κληρωτιδα και οποιον παρει ο χαρος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Ναι αλλά έτσι χάνεις ότι πλεονέκτημα έχεις κερδίσει με τον ιδρώτα σου στη πρώτη φάση. Της οποίας τα ματς θα χάσουν πολύ σε ενδιαφέρον (μιας και θα παίζεις απλά για μια θέση πρόκρισης).

      Διαγραφή
    2. Δε νομίζω ότι θα διαλέξει κάποιος πάντως. Στο κείμενο αναφέρω την επιλογή των Γερμανών και των Ισπανών να το κάνουν στο μεταξύ τους ματς. Δε σημαίνει ότι θα το κάνουν.

      Διαγραφή
    3. Θα μπορούσε ρε Τζιμ να μπαίνουν στην κληρωτίδα με γκρουπ δυναμικοτητας(αλα Τσ.λιγκ ποδοσφαιρο) όπου ο 1ος κάθε γκρουπ θα πεφτει με καποιον 4ο κλπ.

      Από το να βλέπουν οι ομάδες από τώρα ποιον θα έχουν μπροστά τους και να μπαίνουν σε πειρασμούς ήττας θα ήταν προτιμότερο.

      Διαγραφή
  17. Τζιμ Ισπανία-Ιταλία το βράδυ. Ευκαιρία των Ιταλών να φέρουν τα πάντα τούμπα αλλά έχουν απουσίες.

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη σου πω Manu ότι οι δύο σημαντικές απώλειες μπορεί να βοηθήσουν κάνοντας το ρόστερ πιο λειτουργικό. Σήμερα Σιμόνε θέλω: Δύο πόιντ (με τον Χάκετ στο "2" δίπλα στον Τσιντσιαρίνι), Τζεντίλε στο "3", Γκαλινάρι στο "4" και Κουζίν στο "5". Μπαρνιάνι για σκορ από τον πάγκο. Παραγγελιά..

      Διαγραφή
    2. Γιατί αλλιώς θα βαρεθείς να μετράς lay ups..

      Διαγραφή
    3. Jim, πολύ σωστά τα έλεγες, αλλά τελικά γίνονται και θαύματα. Οι Χάκετ-Τσιντσιαρίνι βρέθηκαν για πολύ λίγο ταυτόχρονα στο παρκέ (43 λεπτά άθροισμα συμμετοχής είχαν), στο κατέβασμα έπαιξε πολύ Μπελινέλι-Τζεντίλε, κι όμως τα ραγκάτσια που λες έβγαλαν 40λεπτο με μόνο 3 ΤΟs. Δεν υπάρχει!!!

      Shaddamn

      Διαγραφή
  18. Δεν μιλάμε για κλήρωση που θα σβήνει τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης.
    Την Πέμπτη το βράδυ, πριν οι ομάδες μετακομίσουν στο Λιλ, γίνεται η κλήρωση από τους ‘’16’’ κι έπειτα ως εξής :
    Στο ένα pot μπαίνουν οι A1, B1, C1, D1 και κάθε μια απ’ αυτές κληρώνονται με μια εκ των A4, B4, C4, D4. Μόνος περιορισμός να μην πέσουν μεταξύ τους ομάδες από τον ίδιο όμιλο (π.χ. A1-A4). Αντίστοιχα, για τους δεύτερους και τους τρίτους. Ανάλογα με την κλήρωση των ‘’16’’ διαμορφώνεται το ταμπλό του τουρνουά όπως είναι και τώρα όπου είναι αδύνατον να βρεθούν στα προημιτελικά δύο πρώτες των ομίλων.
    Ούτε υπολογισμοί, ούτε δεύτερες σκέψεις, ούτε καραγκιοζιλίκια, ούτε σκοπιμότητες, ούτε τίποτα. Απλά, όμορφα και καθαρά. Αλλά στη FIBA κοιμούνται όρθιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα Jim και στα υπολοιπα παιδια του μπλογκ. Η δευτερη φορα που γραφω ειναι (εχω ξεχασει το nickname Που ειχα βαλει), αλλα ειμαι απο τους φανατικους αναγνωστες της σελιδας. Εποχη eurobasket λοιπον , οποτε παρακολουθώντας όσα περισσότερα παιχνίδια μπορώ είπα να σχολιάσω και εγω.

    Για την εθνικη μας, οπως γράψανε και πολλά παιδιά, τα καλά και τα θετικά, κατά τη γνώμη μου, θεωρώ πως ένα πρόβλημα μας είναι πως...ψαχνεται ακόμα ο προπονητης. Moυ θυμίζει λίγο και...coach b, στον ολυμπιακό που καποιες στιγμές λειτουργούσε με το...χρονόμετρο! Σε καποια ματς χρειαζεται περιορισμένο rotation. Σε άλλα, όχι. Και δεν χρειαζεται να ''τιμωρει'' παίχτες 2 λεπτά αφότου μπουν. Για τα περι σουτ (για την ακρίβει μη-σουτ) της ομαδας, τα ειπατε, φαίνεται, δεν χρειαζεται να σχολιάσω κάτι. Χρειάζεται να ανεβουν καποια παιδια σε αποδοση-συγκέντρωση, ώστε να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι στα νοκ αουτ. Στα δύσκολα όμως νομίζω η ομοιογένεια κάποιων παιχτων (φυσιολογικο, το ιδιο γινοταν και παλαιότερα χρόνια με παιχτες απο παναθηναικό) πρέπει να επιστρατευτεί. Προχθές με κροατία, κάποια στιγμή ήταν σαν να έβλεπα plays απο Ολυμπιακό.

    Λίγα σχόλια για άλλες ομάδες. Ιταλία. Σαν φαν ολων οσων εχουν σχέση με την ιταλια (αθλητικα και μη) δε γίνεται να μην με απογοητευει αυτο το...πραγμα που ειδα με τουρκία (με ισλανδια δεν το εδειχνε ο οτε). Σου κανω την ίδια ερωτηση οπως κ στο φεις. Υπαρχει μπασκετμπολιστας Μπαρνιάνι? Προπονητης Πιανιτζιανι? Δεν ξερω. Εβλεπα τον Ερντεν να κανει πλακα και γενικότερα οι Τουρκοι με p'n'r! Τρύπα όζοντος το ζωγραφιστο των Ιταλων. Με ενα Γκαλινάρι να κάνει τον Ελ Σιντ απο θέση...σεντερ! Δηλαδη με τετοια αντιμετώπιση...τι θα κάνουν με Γκασόλ (αν παρει πασες απο τα αλλα παιδακια της ρεαλ που δεν τον παιζουνε)?! Ο ιδιος προβληματισμος όσον αφορα την αντιμετώπιση του Pick αφορα με τους σερβους. με τα αργα πόδια (οδοντωτος ανετα) του Ραντούλιτσα ειδικα. Χαιρομαι που βλέπω σε καλή κατάσταση το Νέντοβιτς (δε μιλαμε για Μπιέλιτσα..το παιδι κανει πλάκα. Οπως κ για Μίλος...δεν τον φοβομαστε σε τετοια τουρνουα). Γαλλους δεν εχω κατσει να δω ακομα. Αυτα εν ολίγοις... :)

    YΓ1) Αυτός είναι ο παιχτης που κρύβεται στα δύσκολα? Ο Ματαρος ο Λοτζεσκι? ετσι θελουν να πλασαρουν καποιοι βλεπεις!

    ΥΓ2) Εχουμε παιχτες, αλλα με 1 και 2 λεπτα καποιοι ρυθμο δε βρίσκουν.

    ΥΓ3) Να φανταστω η επιλογη να εχει το Γιαννη στην αδυνατη πλευρα ειναι για να εκμεταλλευτουν τα κοψιματα του στη βασικη γραμμη. Όμως όταν εχεις Σπανουλη...γινεται να εχεις διπλα του παιχτες χωρίς...σουτ? Προφανως και δεν εννοω να μενει εκτος ο Γιαννης, ουτε καν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παραμύθι με τον Ματ που κρύβεται στα δύσκολα έχει λήξει προ πολλού φίλε μου.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Πάνο. Το χάρηκες να υποθέσω για Ιταλία..?

      Διαγραφή
  20. Ήθελα να ρωτήσω, λετε οτι βρίσκουμε Ισπανια ή Σερβία, απο τον ομιλο τους περνανε αλλοι 2. Ο Ενας θα ναι η Γερμανια μάλλον και ενας ακομα, ας τον πουμε ο Χ. Τι πρεπει να κανουμε, ποια θεση να καταλαβουμε, για να παιξουμε με τον Χ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρτάται ποια θέση θα πάρει ο Χ. Αν τον τοποθετείς 4ο τότε θα πρέπει να βγούμε 3οι. Αλλά για να παίξει ο Χ με εμάς θα πρέπει να αποκλείσει τους Γάλλους στους 16. Αλλιώς...Ελλάδα-Γαλλία στους 8.
      Αν τον Χ τον θες 3ο και 4η τη Γερμανια, τότε θα πρέπει να βγούμε 4οι. Ο Χ θα παίξει στους 16 με τον 2ο του ομίλου της Γαλλίας δηλαδή με κάποια ομάδα εκ των Ισραήλ/Πολωνία/Φινλανδία/Βοσνία, εμείς με καμιά Λιθουανία αν αποφασίσει να παίξει λίγο μπάσκετ της προκοπής και βγει 1η στο Group D και μετα στους 8....Ελλάδα-Χ.
      Δεν νομίζω όμως ότι είναι πιθανό να επιλέξουμε να βγουμε 4οι..

      Διαγραφή
    2. Αρα με δεδομενη την εικονα της Λιθουανιας, και τοποθετωντας τον Χ τριτο, θα μας συνεφερε να βγουμε 4οι σε αυτη τη φαση. Ευχαριστω για την αναλυση.

      Διαγραφή
    3. Θεωρητικά ναι. Αλλά είναι τόσα τα σενάρια που παίζουν που και πάλι δεν ξέρεις. Φαντάζεσαι να κάνουμε επίτηδες ήττες για να βγούμε 4οι, οι Γερμανοί να κερδίσουν τους Ισπανούς και να βγουν τελικά 3οι οι Ισπανοί;
      Πάλι με αυτούς θα παίξουμε τότε. Σίγουρα έχει ενδιαφέρον να εξετάζουμε τα σενάρια, αλλά αν θέλουμε να πάμε ψηλά (ενδεχομένως να κατακτήσουμε και το χρυσό) θα πρέπει να κερδίσουμε τους καλύτερους. Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος. Να 'σαι καλά.

      Διαγραφή
  21. Tzim οι Λιθουανοί δεν είναι για ψηλά. Τι λες? Αδικία να φτάσουν στη τετράδα κάνοντας μόνο ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε έναν όχι τόσο ισχυρό αντίπαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχουν γκαρντς φίλε. Είναι απίστευτο για τη σχολή του Μαρτσουλιόνις και του Σάρας να παρουσιάζει αυτή την εικόνα στη θέση "1" κυρίως. Για αυτό και έχουν αλλάξει πλήρως τη φιλοσοφία τους. Ο Καζλάουσκας ήταν ο ιδανικός γηγενής κόουτς μάλιστα για αυτό.. Έχουν κάνει πλήρη στροφή στην άμυνα, φτιάχνοντας ένα σκληροτράχηλο σύνορο που ποντάρει στη δύναμη του στο ριμπάουντ και πηγαίνει σε πολύ πιο σετ καταστάσεις ώστε να αξιοποιήσει τον Βαλαντσιούνας. Δε νομίζω ότι οι Γερμανοί (σε ένα πιθανό ματσάρισμα) θα τους φοβηθούν..

      Διαγραφή
    2. Τζιμ, η φιλοσοφία του Πέδουλα εξαπλώνεται. Πρώτα ο Λάσο παίρνει το Μασιούλις, μετά ο Καζλάουσκας του δίνει ρόλο κλειδί στην εθνική, βλέπεις σε τελικό ευρωλίγκας ισπανική ομάδα μέσα στο σπίτι της να γυρνάει τον αγώνα με αμυντική πεντάδα, βλέπεις το Ρέγιες να μαρκάρει την πρώτη πάσα του Σπανούλη μετά το pick σαν άλλος Γκιστ, και τώρα μέχρι και ο δημιουργός της Ζαλγκίρις του '99 γίνεται θιασώτης του σκεπτόμενου μπάσκετ. Σα γνήσιος Πεδουλακικός έχω να πω, ΝΙΚΑΜΕ ΑΔΕΡΦΙΑ! Ο Τομ Θίμποντο της Ευρώπης τώρα δικαιώνεται!

      Διαγραφή
  22. Ο Τζόρτζεβιτς ξεκίνησε τον Κούζμιτς στο "5"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά δεν ξέρω ποιος είναι πιο χαλαρός στο ματς...

      α' δεκάλεπτο με σκορ 42-32 ????

      Run TMC

      Διαγραφή
    2. Ναι ημίχρονο εννοούσα σορρυ Τζιμ

      Run TMC

      Διαγραφή
  23. Είχα γράψει πριν το τουρνουά ότι ο ΠΑΟ παίρνει τον νέο Erden.
    Οφείλω μια συγγνώμη στον Semih.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Οι Ισλανδοί δίπλα του μοιάζουν με στρουμφάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλω να σταματησει η ειρωνια για τους νεους παιχτες του ΠΑΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

      Διαγραφή
  25. 40 πόντους σε 9 λεπτά οι Σέρβοι ... !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκυρο έκανε λάθος το site του eurobasket και έγραφε ότι ήταν στο 1ο δεκάλεπτο :D

      Διαγραφή
  26. Σερβία-Ισλανδία 35-28 στο 18'.. Ο Τζόρτζεβιτς ψάχνει μαλλί να τραβήξει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 16 λάθη ήδη η Σερβία με απίοστευτη έλλειψη συγκέντρωσης... Κάποιοι μου φαίνεται θα τα ακούσουν σήμερα από τον καράφλα...

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Eξαιρετικό άρθρο και τεχνική ανάλυση Τζιμ,αποτυπώθηκαν πολλά που μπορεί να είχαμε πιο σκόρπια στο μυαλό μας.

    Παραθέτω πάλι απάντηση μου από την προηγούμενη ανάρτηση:

    Kαλησπέρα,η εθνική χθες μας θύμισε glory days.
    Σημαντική νίκη-βάλσαμο που μπορεί να λύσει πολλά θέματα μέσα στην ομάδα,να ξεμπλοκάρει τους παίκτες και να εξομαλύνει τις ισορροπίες.

    Ελπίζω οτι θα βοηθήσει στο κομμάτι του σουτ.Δεν έχει ειπωθεί από κάποιον,αλλά η δική μου αίσθηση είναι οτι αυτή η δυστοκία οφείλεται σε μεγάλο κομμάτι σε ψυχολογικό παράγοντα.Μου δίνουν την αίσθηση πολλοί παίκτες(και γενικότερα επιθετικά) ότι έχουν ενοχές όταν αναγκάζονται να πάρουν ένα σουτ πως διαταράσσουν την χημεία,τους ρόλους ή παραμερίζουν τον αλτρουισμό τους.Επίσης αγωνιστικά,το να χτυπάμε συνέχεια περνώντας την μπάλα στο ζωγραφιστό έχει γίνει σχεδόν δόγμα,κάτι που ίσως γεννάει πολλές δεύτερες σκέψεις στους παίκτες μας όταν σουτάρουν.(ότι και υπερβαίνουν τις αρμοδιότητες τους,αλλά και δεν ακολουθούν τη φιλοσοφία).
    ΠΡΕΠΕΙ ο Κατσικάρης να λύσει την ομάδα σε αυτό το κομμάτι.Νομίζω οφείλει να έχει γνώση του τι φταίει και πώς μπορεί να διορθωθεί.Δεν παύουμε να έχουμε ομάδα που πολλές φορές δεν απειλεί απ'έξω και το spacing με Καλάθη-Αντετοκούμπο-Πρίντεζη μπορεί να μην είναι το καλύτερο,αλλά νομίζω πως έχει παραγίνει το κακό στα σουτ.Δεν είναι τυχαίο οτι οι 2 παίκτες που σκόραραν είναι ο Σπαν(που φυσικά δεν "νιώθει" και παίζει με άλλη αύρα) και ο Πρίντεζης που έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και αίσθηση του παιχνιδιού.
    Είναι ο φόβος του "κάνω κακή επιλογή" που μικραίνει την αποτελεσματικότητα κατ'εμέ.Όλοι οι παίκτες με έχουν πείσει οτι είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα,απόλυτα επαγγελματικά και δεν "χαλιούνται" που λέμε επειδή δεν παίζουν για να μην αποδώσουν.Χαρακτηριστικές οι βολές του Μάντζαρη,η άμυνα του Καιμακόγλου,οι πανηγυρισμοί του Παπ.

    Τελειώνοντας το ψυχογράφημα.Χθες παίξαμε μια αξιοπρεπή άμυνα(είχε τα νεκρά σημεία της και τα κενά της που νομίζω βάσει κάποιων δεδομένων στην ομάδα και το ρόστερ είναι αδύνατο να μην έχει) όπου ήμασταν και άτυχοι σε κάποιες στοχεύσεις αλλά το βασικότερο ήταν οτι δεν την συνδέσαμε ποτέ με το άλλο άκρο του γηπέδου που αποτελεί την 1η γραμμή κρούσης μας.Αυτό το παιχνίδι αιφνιδιασμών μετά από κλεψίματα επιθετικών αμυνών ή γρήγορης ανάπτυξης μετά από ριμπάουντ δεν ήρθε καθόλου χθες και εγκλωβιστήκαμε στο μισό γήπεδο όπου οι Κροάτες όντας πιο αποτελεσματικοί πήραν τον έλεγχο.(μάλιστα μου θύμισε πολύ το "έργο" με πέρσι με τη Σερβία.)
    Ευτυχώς εκεί βρέθηκαν λύσεις από μερικούς παίκτες,αλλά κυρίως ευτυχώς μίλησε η μεγάλη κλάση και τεράστια προσωπικότητα του Σπανούλη που έτρεξε καλά την επίθεση με 0!!! λάθη και τα γνωστά τεράστια Σπανουλικά σουτ.

    Έχει πολύ δρόμο η εθνική για να φτάσει τα επιθυμητά επίπεδα.Κυρίως μοιάζει σαν να πρέπει να λύσει έναν κόμπο(το πλαίσιο που έγραψε πιο πάνω ο Τζιμ) για να ξεκλειδώσει τη δουλειά που υπάρχει και έχει γίνει.
    Οι Κροάτες είναι ομάδα φέτος με Περάσοβιτς.Έπαιξαν καλή άμυνα,βρήκαν λύσεις επιθετικά και χωρίς τον βασικό τους εκφραστή και λειτούργησαν σαν σύνολο.
    Οι 2 αστερίσκοι *)Το αμφίβολο mentality δήλωσε παρόν όπου έχασαν πλέον την πίστη τους πως θα παρουν το ματς με κακές επιλογές στην επίθεση και *) φυσικά απέχουν πολύ ακόμα από μια ομάδα διεκδικητή μεταλλίου.Πιστεύω μπορεί επίσης να τους ατσαλώσει πολύ αυτή η ήττα στην παρούσα φάση. Σίγουρα ομάδα που θα δώσει δυνατά νοκ-άουτ αν συνεχίσει να ανεβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προχθες μάθαμε ποιοι θα τραβάνε στα δύσκολα, σήμερα θα δούμε ποιοι θα τους ξεκουράζουν :-)

    Πέρα από τη πλάκα πολύ καλά να ξεχαρμανιάσει ο Καλάθης. Πρέπει να ανέβει κι αυτός και να μπει και στο παιχνίδι για τα καλά ο Κούνμπο.

    Όποιος ξέρει τρόπο να μου πει για να ανεβάζω φωτό το ποντάρισμά μου για πρώτο σκόρερ του αγώνα τον Καλάθη με απόδοση 50!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7.44 ναι ειδες;;;οτι να ναι γραφεις;;;οταν προτρεχεις αυτα θα πεις.Σημερα φαγαμε 26 ποντους και βαλαμε 11 στο γ δεκαλεπτο η διαφορα εφτασε στους 11.Βλεπουμε αυτα που λες και ποιοι τραβανε σημερα.......!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Άσε με ρε κι εσύ... Έχασα το στοίχημα. Την όρεξή σου έχω τώρα.

      Διαγραφή
  30. Ο Μάντζαρης ρε παιδιά γιατί δεν πάιζει;
    ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Προλαβαινουμε να χάσουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ωραίοι οι γείτονες. Αφήνουν πλέον Ιταλούς-Γερμανούς να φάνε τα μουστάκια τους για την τελευταία θέση του ομίλου και πιθανότατα βλέπουν οχτάδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. τι επαθε σημερα ο Σπανουλης;;ματιασμενος ηταν;;5 λαθη χωρις να παιξουν αμυνα οι γεωργιανοι,τι εγινε ξερει κανεις μηπως εχει κατι;;.Ανορεξο και κατσουφη τον ειδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. check in απο καλαθη, πειτε μου ποιος του εδωσε τις κασσετες του Λο.εχει ξεκαθαρισει και το ροστερ. 11ος ο μαντζαρης 12ος ο περπερογλου.

    πολυ καλο οτι μπηκαν τα σουτ για να μην σκεφτονται οι επομενοι τις κλειστες αμυνες.

    καταπληκτικος ο προπονητης τους πολυ μου αρεσε, απλα αποδειξη οτι οταν δεν μπορουν τα ερημα τι να σου κανει ο κοουτσ.

    business well done παμε για το επομενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Λεωνίδα τι ακριβώς σου άρεσε στον προπονητή τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έλα ντε κι εγώ αυτό ψάχνω να βρω. Τα "έρημα" που λέει είναι Πατσούλια και Μαρκοϊσβίλι; Ή ο Πούλεν μήπως; Με Ολλανδία πάντως ο Κοκόσκοφ πωστονλένε έκανε κάκιστο κοουτσάρισμα.

      Διαγραφή
  36. Η τρίτη περίοδος πρέπει να μας προβληματίσει τόσο ώστε να τη χρησιμοποιήσουμε ως εφόδιο για το επόμενο ματς.

    Πάμε να δούμε τα βραδινά παιχνίδια. Πιστεύει κανείς στην Ιταλία; Έχει μέσα της Fight..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε το βλέπω Τζιμάρα. Λες το κίνητρο του μεγάλου αντιπάλου να τους ξυπνήσει?

      Mario

      Διαγραφή
    2. Όχι. Δυστυχώς για τους Ιταλούς παίζει ο Μπελινέλι..

      Διαγραφή
    3. Μπορει να φαω κουβα Τζιμ αλλα πιστευω σημερα οτι η Ιταλια θα κανει ζημια.Χαλια αμυνα αλλα στην επιθεση εχει σκορ.Θα δειξει...

      WILKINS

      Διαγραφή
  37. Ειλικρινά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι αν βγει ο Μπαρνιάνι από το παρκέ οι Ιταλοί θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικοί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πρωτη φορα βλεπω τους Ιταλους.
    Μεχρι στιγμης στο τουρνουα, εχουν βαλει καλαθι μετα απο οργανωμενη προσπαθεια / συστημα?
    Παιζει καπου σε στοιχημα ποσες οργανωμενες επιθεσεις θα κανουν στο τουρνουα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μήπως ξέρει κανείς πού μπορώ να δω ολόκληρο το σημερινό παιχνίδι της εθνικής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω τα βλέπω online,γραψε watch basketball online θα σου βγαλει διαφορα...

      Διαγραφή
  40. Ειλικρινά Σιμόνε.. Βγάλε Μπελινέλι-Μπαρνιάνι και θα με θυμηθείς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι οι ισπανοι ειναι καλητεροι με το συστημα δωστε την μπαλα στον γκαζολ. ενταξει τα παιδια κακοποιουν το αθλημα. φερτε τους ισπανους ....

      Διαγραφή
    2. Ο οποιος σιμονε ειπε πριν το ματς οτι ισπανια-γαλλια-ελλαδα ειναι τα φαβορι για το χρυσο...υπαρχει η δηλωση του στην κεντρικη σελιδα της φιμπα...εκθειασε και τους σερβους για το μενταλιτι τους..

      Διαγραφή
    3. σε ακουσε ο Μπελινελι Τζιμ και το πηρε προσωπικα.... ;)

      Διαγραφή
    4. Δίκοπο μαχαίρι για τη συνέχεια..

      Διαγραφή
  41. ο τραυματισμος του ντατομε περισσοτερο καλο του κανει παρα κακο....αλλα οσο λιγοτερες προσωπικοτητες εχει τοσο το καλυτερο..ισως αν δεν επαιζε και ο μπελινελι σημερα να πηγαιναν ακομα καλυτερα τα πραγματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. οι ισπανοι στα πρωτα 3 ματς δεν παιζουν αμυνα..νομιζω επισης μπορουμε να τους ματσαρουμε πολυ καλα και σιγουρα καλυτερα απο οτι τους σερβους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/798641/dedas-tha-haro-opoios-ki-kerdisei-gtv αν τις εκανε δηλωσες αυτες καποιος σλοβενος βοηθος του κατσικαρη αν υπηρχε τι ειχε να γινει μετα..που θα λεγε θα ναι ευχαριστημενος οποιος και αν κερδισει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τη στιγμή που τα Σκόπια βαθιά στη γ' περίοδο είναι στα ίσα με τους Κροάτες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ο Μπελινέλι μίλησε με τον Τζινόμπιλι στο ημίχρονο.. Δεν εξηγείται αλλιώς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Πάντως, θα ήθελα να δω Γιάννη ματσάρισμα με Ρούντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ..με 2-3 τέτοια χαστούκια του Κουζίν, έχουν τύχη οι Ιταλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. παμε μωρη ομαδα ριξε στους φλωρακους μια κατοσταρα αποψε......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μπελινελικια και σκαριολικια...

    Οι Ισπανοι δεν πανε πουθενα δυνατα στην αμυνα,πετανε λιγο χαρταετο(ενω κ οι διαιτητες σφυριζουν τα παντα)

    Θελω να δω με τι τροπο θα μπορουσαν οι Σερβοι πχ. να ελεγξουν την Ιταλια η οποια αν και κακοποιει βασικες αρχες του αθληματος μπορει να σου χαλασει το μυαλο μεσα στο ματς και να σε παρασυρει. Οι Ισπανοι επιμονα βεβαια σε Γκασολ και ατομικες ενεργειες.

    Κραταω πισινες για τους Ισπανους που ακομα μπαινουν με mood φιλικων και δεν ξερω τι κινητρα εχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι peris.. Χωρίς τον Γκασόλ δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αυτό δε λέγαμε τον Αύγουστο;

      Διαγραφή
    2. 8.33 πριντ ο τελος, Γκασολ 21π και ο επομενος Ισπανος μονοψηφιο νουμερο...

      Διαγραφή
    3. Με ποια λογικη παει σε ζωνη ο γατος ο Σκαριολο?

      Διαγραφή
  50. Μην τους λυπάσαι Μαρκο, βάρα τους απο παντου....
    "Ατσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μήπως Ντανίλο Γκαλιναρι για MVP εαν κάτσει η μπίλια απόψε στην Ιταλία?

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ο Γκαλιναρι ρε παιδια ποσο μεγαλο ταλεντο ειναι;
    Ενταξει το FIBA μπασκετ του ειναι ευκολο αλλα τα ιδια κανει και στο NBA

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Το ότι μπήκε ο Μπαρνιάνι είναι κακό σημάδι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Απαντήσεις
    1. Εχει δώσει 2-3 mid range shots αποψε ο Μπαρνιανι πολύ κρίσιμα... άσε που το 4ο είναι του Cousin...
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
  55. αρχισαν και τις συνεργασιες οι Ιταλοι :O Ερχεται το τελος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. η φαση του αγωνα με τις απανωτες εναλλαγες της μπαλας μεσα στην ισπανικη ρακετα.....στον παγκο τσιντσιαρινι και ντατομε απορουν με την φαση και την ομαδικοτητα....παιζει να μην εχουν ξανααλλαξει ουτε στην προπονηση τοσες πασες.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Οι Ισπανοι επιλεξανε αντιπαλο στα χιαστι.Τελος.
    ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία σχέση, με την Τουρκία στην εξίσωση μάλλον 2οι θα βγουν και πάλι, άσε που τώρα ρισκάρουν με μια ήττα απο την γηπεδούχο Γερμανία να μείνουν εκτός...

      Διαγραφή
    2. Σοβαρα τωρα πιστευεις θα κερδισει η Γερμανια την Ισπανια;

      Διαγραφή
    3. και ποιον διαλεξανε ρε φιλε; για πες μας και μας...αφου ακομα δεν εχουν περασει......σε ολο το τουρνουα τετοια αμυνα παιζουν...εφαγαν 77 απο τους τουρκους, 80 απο τους σερβους, δεν θα τρωγαν 100 απο τους ιταλους;

      υγ. δεν ειμαι ο 11:43

      Διαγραφή
    4. Φίλε μου, σκεφτήκανε καλύτερα Κροάτες (ή με όποιον διασταυρώνονται) παρά Ελλάδα.Το γεγονός πως φάγανε πολλούς πόντους δε σημαίνει πως δεν μπορούσαν να παίξουν καλύτερη άμυνα, στην τελική 80 τρώγανε από Τούρκους και Σέρβους, 100 από Ιταλούς είναι ΠΟΛΛΟΙ.Απλά πιστεύω πως επιλέξανε αντίπαλο.Αυτή είναι η αποψάρα μου.

      ΜΦΓ

      Διαγραφή
  58. Ρε τι ωραία που περνάμε σε αυτό το Ευρωμπάσκετ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα λεγα......κατοσταρα στην κοντρα της μπριγιαντινης....stonerook

      Διαγραφή
    2. Classic Rudy. Αν φάει χαστούκι από τον Αραντόρι δε βλέπω να προλαβαίνει το προολυμπιακό.

      Διαγραφή
    3. Ειλικρινά πιστεύω ότι κατά σειρά προτεραιότητας οι ομάδες που βολεύουν την εθνική από την πιο βατή στην πιο δύσκολη είναι η εξής: 1. Τουρκία, 2. Γερμανία, 3. Σερβία, 4. Ισπανία, 5. Ιταλία

      Διαγραφή
  59. Φήμες που προς το παρόν ελέγχονται αναφέρουν πως όποιος αγριοκοιτάζει τον Πάου παίρνει αντιαθλητικό

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Πάρε την κατοστάρα σου αντιπαθητικέ, Ρούντι!!!! Αν μας διάλεξαν οι Ισπανοί, κάνανε μεγάλο λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κατσε να περασουν.....stonerook

      Διαγραφή
    2. ισα-ισα το αντιθετο...αν βγουν 2οι θα παιξουν μαζι...οπως παιζουν οι ισπανοι βεβαια ισως και να τους εκανε καλο ηττα καθως οι κροατες ειναι σοφτ...

      Διαγραφή
  61. Ειχε γαζωμα σημερα...
    Δε βγαζει καποιο αλανι τα σεναρια στο 2ο ομιλο;

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Mπελινέλι κύριοι. Αυτός δε φοβήθηκε ποτέ το να παίξει στο ΝΒΑ όπως κάτι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Τρελό ματς οι Ιταλοί και γραμμή Μαζινό στην άμυνα οι Ισπανοί. Ο όμιλος γίνεται κ#λ€σ. Αν βρεθούν στη μέρα τους οι μακαρονάδες δεν παίζονται. Μακριά απο αυτούς στα νοκ αουτ. Καλύτερα με Ισπανούς: η δαντελένια κατα Jim περιφέρεια της Ρεαλ ξεφουσκωσε.

    Pepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. τζιμ θεωρεις οτι ενδεχομενο ματσαρισμα με τους ιταλους στους 8 μπορει να μας δυσκολεψει πολυ;; προτιμας αυτους η τους ισπανους για αντιπαλο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετράει πολύ το μομέντουμ. Όταν φθάσουμε εκεί θα σου πω..

      Διαγραφή
  65. η ευστοχια της ιταλιας σημερα και ειδικα στο β ημιχρονο ισως να ταν και η καλυτερη επιθετικη παρασταση (η εστω ευστοχια) που εχω δει ποτε..πραγματικα απιστευτο ταλεντο επιθετικα....δεν υπαρχει.....θα μεινει στην ιστορια αυτη η ομαδα της ιταλιας για το επιθετικο ταλεντο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. αυριο θα τους επαναφερει στην ταξη η σερβια
    με την εξωπραγματικη εμφανιση επιθετικα των παικτων της ιταλιας μια φυσιολογικη ομαδα θα ειχε κερδισει στο ρελαντι την ισπανια με 15 ποντους
    φυσικα στα νοκ αουτ η ιταλια θα ειναι κινδυνος θανατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η Γερμανία μπορεί να τους κερδίσει παιδιά τους Ιταλούς, το πιστεύω ακράδαντα.

      Διαγραφή
  67. Ματς αξιοθεατο...

    Ερωτησεις προς απαντηση:

    α)Με ποσες ασιστ θα τελειωσει μεθαυριο ο Τεοντοσιτς? Παμε για ρεκορ? Ευκαιρια οι 2 πρασινοι σεντερ να ξεμπουκωσουν.
    β)Ποσο μπορει να προβληματισει μια ομαδα με αρχες και αμυνα αυτη η Ιταλια σε ενα κρεσεντο σαν το σημερινο?
    γ)Τι μπορει να ειχαν στο μυαλο τους οι Ισπανοι?Απλα χαλαροι,χαλαροι εσκεμμενα 'η ομαδα με προβληματα και κενα στη φιλοσοφια της?
    δ)Ποσο θεουλης ο Σκαριολο με ζωνη σε ομαδα χωρις συνεργασιες που ψαχνει την παραμικρη ευκαιρια να σουταρει?

    -Αυριο πιστευω θα εχουμε ενα ελλειμμα ενεργειας,πιστευω βλεποντας την κατασταση και στον β ομιλο η ομαδα να κανει τα παντα για την νικη.Ειναι καλη ομαδα οι Σλοβενοι αλλα αν τους διαβασουμε καλα και εχουμε ενεργεια εχουμε το πανω χερι.Παντως εχουν γρηγορα παιδια με ετοιμα ποδια να στειλουν στον Σπαν οποτε ολα τα πλανα θα πρεπει να ειναι ετοιμα αξοποιωντας ολα τα γκαρντ μας.

    -Το πλανο της ημερας που μετα απο ωραιο καλαθι του Σενγκελια,η καμερα δειχνει στον παγκο τον Πριντεζη διπλα στους αλλους Ελληνες παικτες να λεει "Ειναι πολυ καλος!" :PP

    Μας το κλεισε το σπιτι το Ευρωμπασκετ,δεν προκειται να διαβασουμε ποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ξεχασα να αναφερω: Ευλογια για την ομαδα σε ρολο 6ου παικτη ο Ζησης,διαβαζει αψογα το παιχνιδι,αποκωδικοποιει και χτυπαει τον αντιπαλο εκει που πρεπει προσφεροντας μεγαλη σιγουρια στην ομαδα μας.

      Διαγραφή
  68. Γαμω τους ομιλους ο 2ος.Μεχρι και πρωτη μπορει να βγει η Ιταλια αν κερδισει Γερμανια,Σερβια...Παντως ο ομιλος θα εχει διπλες ή τριπλες ισοβαθμιες απο 1 μεχρι 4...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Τζιμ τα περι απόλυσης Βουγιόσεβιτς πως εξηγούνται?

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναμενόμενο. "Προχωράμε σε μια νέα εποχή" ανακοίνωσαν και προτάσσουν τον πολύ αγαπητό Μπόζιτς.

      Διαγραφή
  70. Η Τουρκία πάντως, με το λιγότερο ταλέντο, είναι η πιο δουλεμένη ομάδα του ομίλου μετά τους Σέρβους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι να το κανεις..οπως παει θα βγουν 4οι αν οι ιταλοι νικησουν τους γερμανους και χασουν απο τους σερβους οι τουρκοι..αν δεν κανω λαθος παντα...

      Διαγραφή
    2. Αν οι Τούρκοι πλασαριστούν τρίτοι στο γκρούπ δε θα μου κάνει εντύπωση να τους δω μέχρι και στη τετράδα.

      Διαγραφή
    3. χωρις τον ντιξον πιστευεις θα περναγαν απο αυτον τον ομιλο;

      Διαγραφή
    4. Eίναι καλά δουλεμένη ομάδα. Παίζουν εξίσου καλά και χωρίς αυτόν στο παρκέ.

      Διαγραφή
    5. αν πλασαριστουν 3οι παιζουν στους 8 με γαλλια μεσα στη γαλλια.

      Διαγραφή
    6. νομιζω με λιθουανια η τον πρωτο του δ ομιλου

      Διαγραφή
    7. 1:11 δεν παίζουν με Γαλλία αν βγουν 3οι. Αν βγουν 4οι παίζουν με Γαλλία. Αν βγουν 3οι παίζουν με Ισραήλ ή Φινλανδία ή Πολωνία ή Βοσνία (άλλο μπάχαλο κι εκεί), και στους 8 με Βέλγιο ή Λιθουανία. Καλά τα λέει ο Τζιμ ότι μπορούν την τετράδα.

      Blackman

      Διαγραφή
    8. Λάθος, φίλε 1:11. Γενικά, ο τρίτος του γκρουπ Β έχει τον πιο βατό δρόμο ως τα ημιτελικά, όπου πιθανότατα θα πετύχει τη Σερβία.

      Παρεμπιπτόντως, για τον δικό μας όμιλο η καλύτερη θέση είναι η τέταρτη και αυτή έχει κάνει φτερά για την Εθνική μας. Συνεπώς, πάμε για νίκη με Σλοβενία και πρωτιά και ό,τι γίνει.

      Shaddamn

      Διαγραφή
    9. να προσθεσω οτι ο γκιουλερ κανει απιστευτα πραγματα για τους τουρκους!!!παντα μου ηταν συμπαθης αυτος ο παικτης αλλα σε αυτο το τουρνουα υπερβαινει τον εαυτο του.

      ΣΜ

      Διαγραφή
  71. με δυο ηττες της σερβιας και νικη της γερμανιας επι των σπανιολων και ιταλων δεν μενουν εξω οι αχωνευτοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήραν φωτιά τα κομπιουτεράκια..
      Αν η Τουρκία νικήσει την Σερβία και την Ισλανδια και οι Ιταλοί τους Γερμανούς, τότε η Ισπανία είτε νικάει την Γερμανία και έχουμε ένα ωραιότατο Γαλλία-Ισπανία στους 16 είτε χάνει κι αποκλείεται.
      Λέω αποκλείεται, γιατί αν η Ισπανία χάσει από τη Γερμανία θα μείνει στις 2 νίκες (παίρνω ως δεδομένη τη νίκη της Ισπανίας επί των αξιομαχων Ισλανδων). Η Σερβία έχει ήδη 3, την περνάει. Η Τουρκία θα νικήσει την Ισλανδία, θα έχει και αυτή 3 νίκες, την περνάει. Η Ιταλία έχει ήδη 2 νίκες, την περνάει στην ισοβαθμία. Η Γερμανία θα έχει τουλάχιστον 2 νίκες, την περνάει και αυτή στην ισοβαθμία.

      Διαγραφή
    2. το θεμα ειναι να μην χασει η σερβια αυριο γιατι μαλλον θα τους βρουμε μπροστα μας...

      Διαγραφή
  72. παιζω το σπιτι μου στοιχημα αυριο γερμανια-ιταλια ασος.........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. περιοχη, τετραγωνικα, αντικειμενικη αξια. πληρωνεις πολυ Ενφια?

      Διαγραφή
    2. προλαβαινω πριν γινουν οι εκλογες και βγει το καινουριο ενφια........βορεια προαστια οποιος ενδιαφερεται αν σημερα ο μπριγιαντινης νουμερο 2 κανει δευτερη σερι νικη....stonerook

      Διαγραφή
  73. Παιδιά χαλαρά, οι Ισπανοί λογικά πάλι δεύτεροι θα βγούν αν κερδίσουν την Γερμανία αφου σε ισοβαθμία οι Ιταλοί έχουν χάσει απο τους Τούρκους οι οποίοι έχουν φάει 27 απ του Ισπανούς.... Μόνη περίπτωση να μην έρθουν 2οι είναι να χάσουν απ τους Γερμανούς (γι την Ισλανδία δεν το σχολιάζω), οι οποίοι μέχρι τότε μπορεί να είναι εκτός αφού πριν παίζουν με τους Ιταλούς. Οι Ιταλοί παρά τη νίκη τους μπορούν άνετα να μείνουν έξω αμα χάσουν απ την Γερμανία αύριο. Πάντως πλάκα θα έχει να χάσουν αύριο οι Ιταλοί απ τους Γερμανούς και να κερδίσουν τα δισέγγονα μου την Πέμπτη πράγμα πιθανό γιατί αν οι Σέρβοι πάνε 4-0 θα είναι σίγουρα πρώτοι και ο Σάλε μπορεί να θέλει να χάσουν και κανένα για να βάλει και καμιά φωνή...

    "Άτσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν οι Γερμανοί είναι αποκλεισμένοι, και οι Ισπανοί κάτσουν να χάσουν από αυτούς (!) βγαίνουν τέταρτοι και πάνε κατευθείαν πάνω στη Γαλλία στους 16. Αν, δε, χάσουν από Γερμανία και η Γερμανία νικήσει και την Ιταλία, μένουν 5οι στον όμιλο.

      Δεν υπάρχει τίποτα άλλο για την Ισπανία. Είτε 2 στα 2 και Ελλάδα, είτε ήττα από Γερμανία και αποκλεισμός.

      Διαγραφή
    2. αν η ιταλια νικησει την γερμανια τιποτα δεν ειναι δεδομενο για την πρωτια

      Διαγραφή
    3. Ρε μάγκες. Οι Γερμανοί ακόμα κι αν χάσουν από τους Ιταλούς είναι ακόμα μέσα στο παιχνίδι αφού με νίκη επί των
      Ισπανών μπορούν να αφήσουν τους Ίβηρες εκτός.

      Διαγραφή
  74. Αφού ζήτησε ο Ντομινίκ τα σενάρια, ο Ρολάντο σας τα παραδίδει.

    Σενάριο 1) Βγαίνουμε πρώτοι στον όμιλό μας (το πιο πιθανό). Διασταυρωνόμαστε στους 16 με D4 (Τσεχία μάλλον) και στους 8 με B2. Για το ποιο θα είναι αυτό το Β2, υπάρχουν τα εξής υποσενάρια:
    --- υποσενάριο 1) κερδίζει η Ισπανία τους 2 εναπομείναντες αγώνες, Ιταλία και Τουρκία χάνουν από Σερβία κα κερδίζουν το άλλο. Τριπλή ισοβαθμία (ESP, ITA, TUR) και οι Ισπανοί βγαίνουν 2οι και παίζουν με εμάς στους 8
    --- υποσενάριο 2) κερδίζουν αύριο οι Τούρκοι τους Σέρβους και παίρνουν την πρωτιά. Που θα σημαίνει ότι οι Σέρβοι διάλεξαν εμάς για αντιπάλους στους 8. Το δικό μας ματς με Σλοβενία ξεκινάει μισή ώρα μετά το Σλοβενία-Τουρκία. Προλαβαίνουμε, αφού θα έχουμε μάθει την ήττα των Σέρβων, να χάσουμε από Σλοβενία (με κάτω από 7 πόντους) για να βγούμε 2οι και να αποφύγουμε τους πλάβι, διαλέγοντας την αρμάδα του Αταμάν για αντίπαλο.
    --- υποσενάριο 3) χάνουν οι Σέρβοι από τους Ιταλούς μεθαύριο. Οπότε έχουμε υπο-υποσενάρια
    -------------- υπο-υποσενάριο 1) η Ιταλία έχει χάσει από Γερμανία και η νίκη με Σερβία είναι χωρίς αντίκρυσμα γιατί η Ισπανία βγαίνει 2η (σε τριπλή ισοβαθμία)
    -------------- υπο-υποσενάριο 2) η Ιταλία έχει χάσει από Γερμανία που έχει νικήσει και Ισπανία, οπότε παίζει τριπλή ισοβαθμία ITA, GER, TUR, που εκεί δεν ξέρω τι γίνεται
    -------------- υπο-υποσενάριο 3) η Ιταλία έχει κερδίσει Γερμανία, κερδίζει και Σερβία και βγαίνει 1η. Οπότε εμείς το βράδυ πρέπει να ξεφτιλιστούμε πανευρωπαϊκώς χάνοντας από την Ολλανδία για να μην παίξουμε με τους πλάβι. Τότε ο Μπελινέλι θα μας περιμένει στους 8.
    --- υποσενάριο 4) οι Γερμανοί κάνουν το 2/2 με Ισπανία και Ιταλία, μαζί με 2/2 των Σέρβων. Αυτό σημαίνει ότι οι Ισπανοί αποκλείονται, και οι Τούρκοι σε ισοβαθμία με τους Γερμανούς βγαίνουν 2οι, και παίζουν στους 8 με εμάς.
    Τα παραπάνω σενάρια, υποσενάρια και υπο-υποσενάρια έχουν ως δεδομένο ότι Ισπανία και Τουρκία κερδίζουν την Ισλανδία.

    Σενάριο 2) Βγαίνουμε 2οι στον όμιλό μας, είτε επειδή το θέλουμε είτε όχι, παίζουμε με D3 (Λετονία) στους 16, και κατά πάσα πιθανότητα με Σερβία (Β1) στους 8, εκτός αν διαλέξουν αντίπαλο οι Σέρβοι και χάσουν είτε από Ιταλία είτε από Τουρκία, οπότε παίζουμε με έναν από αυτούς.

    Σενάριο 3) Χάνουμε με 7 πόντους και πάνω από τη Σλοβενία και βγαίνουμε 3οι στον όμιλο. Στους 16 παίζουμε με D2, μάλλον με Λιθουανία (αν μας χαμογελάσει η τύχη παίζουμε με τον Λοτζέσκι) και μετά καπάκι με Γαλλία στους 8.

    Όλα τα παραπάνω σενάρια για τους 8, έχουν ως δεδομένα ότι στη φάση των 16 δε θα την πατήσει κανείς "μεγάλος" από τους θεωρητικά "μικρούς".

    Αυτά ήταν όλα. Για ημιτελικούς και πέρα μη με ρωτάτε. Και που μάζεψα τα σενάρια μέχρι τους 8 πολύ είναι, ήδη με έπιασε πονοκέφαλος.

    Και μη λέτε ότι οι Ισπανοί έχασαν σήμερα επειδή μας διάλεξαν για τους 8. Οι Ισπανοί και να κέρδιζαν σήμερα, 2οι θα έβγαιναν. Χάνοντας σήμερα μπήκαν σε περιπέτειες, αν και πάλι πιστεύω τη 2η θέση δεν τη χάνουν. Άσε που αν κέρδιζαν σήμερα και οι Σέρβοι έχαναν από Τουρκία, οι Ισπανοί θα βγαίνανε πρώτοι στον όμιλο σε τριπλή ισοβαθμία, και στους 8 θα έπαιζαν με Κροατία. Λέτε να διάλεξαν εμάς από τους Κροάτες;

    Rolando Blackman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο φιλε ωραιος...

      WILKINS

      Διαγραφή
    2. Βασικα καθηστε να παμε στους 8 πρωτα..αυριο το ματς θα ειναι δυσκολο..

      Διαγραφή
    3. και εμεις και οι σερβοι ειμαστε σοβαρες ομαδες και δεν θα μπουμε σε αυτα τα τριπακια..κανεις δεν θα επιλεξει κανεναν (ποσο μαλλον εμας)..βλεπω να παιζουμε με ισπανους λοιπον στους 8 αν παμε ως εκει οπως ειπα και πριν..

      Διαγραφή
    4. εχεις κανει ενα λαθος....ΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΜΕ 5 ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΙΤΟΙ! ΟΧΙ 7 ΑΛΛΑ 5

      Διαγραφή
    5. Ναι όντως, το διορθώνω. Με 7 έχει χάσει η Σλοβενία από Κροατία (νόμιζα είχε χάσει με 11). Με 5 και πάνω αν χάσουμε μένουμε 3οι.

      Το σενάριο να χάσουμε σήμερα, έστω με 1 πόντο από Σλοβενία, και μεθαύριο οι Σέρβοι να χάσουν επίτηδες από Ιταλία (που έστω νικάει και Γερμανία) για να επιλέξουν τους Κροάτες για τους 8, και να παίξουμε εμείς με τον Μπελινέλι στα προημιτελικά, βλεπω ότι δεν είναι καθόλου απίθανο.

      Blackman

      Διαγραφή
  75. Η Ισπανία είτε δεύτερη βγαίνει, είτε αποκλείεται. Δεν υπάρχει κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ο Καλάθης σουτάρει μέχρι τώρα 62.5% τρίποντα, 46,5% δίποντα και 25% βολές. Εντάξει μικρό το δείγμα, αλλά σίγουρα πολύ σπάνιο...

    Αριθμολάγνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σούπερ η παρατήρηση, Αριθμολάγνε. Για τα τρίποντα μην ανησυχείς, όσο προχωρούν τα παιχνίδια το ποσοστό θα πέφτει - στην καλύτερη θα κολλήσει στα mid 30s. Στις βολές ο νέος ήταν πάντα αποκαρδιωτικός, το πολύ να φτάσει στο 60%.

      Shaddamn

      Διαγραφή
  77. παντως η επιλογη του σκαριολο να παιξει ζωνη ενω οι ιταλοι ειχαν αρχισει ηδη να τα μπουμπουναν μπορει να θεωρηθει και ως προπονητικο εγκλημα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Μπαρτζώκας το ίδιο είχε κάνει στην 30αρα από την Αρμάνι.

      Διαγραφή
  78. βλεπω στον οδηγο του ευρωμπασκετ οτι εφοσον ο πρωτος του γ ομιλου καταφερει και παει μεχρι τον τελικο (πραγμα δυσκολο βεβαια αλλα δεν το λες και θαυμα) θα εχει και 1 μερα παραπανω ξεκουραση πριν τον τελικο! θα παιξει στις 17 τον ημιτελικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. παντως απο οτι φαινεται 100% σωστα εκανε και πηρε τον καιμακογλου στην 12αδα ο κατσικαρης.....δινει λυσεις αρκετες που ο αγραβανης σε καμια περιπτωση δεν μπορει να δωσει στον ιδιο βαθμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/798751/arpahtike-o-roynti-vid τον χτυπαει πρωτα ο αραντορι στην πλατη..δεν ξερω τι προηγηθηκε βεβαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. αν παιξουμε με τους ιταλους στα νοκ-αουτ λογικα θα παει ο αντετοκουνμπο πανω στον μπελινελι και το 2ο γκαρντ πανω στον τζεντιλε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Χρήσιμη η χθεσινή προπόνηση της εθνικής. Κερδίσαμε έναν παίκτη στο rotation όπως ο Καϊμακόγλου, έκανε ένα καλό ματς ο Καλάθης για να πάρει ηθικό, πήρε χρόνο ο Παπ και γενικά η ομάδα συντηρήθηκε ενεργητικά για τη συνέχεια. Βοηθήθηκε, βέβαια, από το σκορποχώρι που είχε απέναντί της του πολύ Κοκόσκοφ. Μηδέν σε όλα η Γεωργία με μπροστάρη στα μηδενικά τον Πατσούλια. Συνεχίζουμε και δεν θέλω να διαβάζω παπαριές περί εσκεμμένης ήττας και επιλογής αντιπάλου. Αυτά κομμένα.

    Στο ματς της ημέρας.
    Γυρίσαμε σε εποχές ‘80s. Με παίκτες να ανεβοκατεβαίνουν το γήπεδο χωρίς να ακουμπήσουν την μπάλα για κανά 5λεπτο (έχω πρόχειρη καμιά δεκαριά από δαύτους). Με επιθέσεις στα 5’’. Με 2 πάσες max σε κάθε επίθεση (η τρίτη τιμωρούνταν με τεχνική ποινή). Με αποθέωση του 1 on 1. Με προπονητές που απλά έβλεπαν.
    Το επιθετικό κρεσέντο των Ιταλών στο β’ μέρος ήταν από άλλον πλανήτη. Όποιος πιστεύει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επαναληφθεί σε νοκ άουτ ματς, ας αλλάξει πλευρό. Αυτός ο Μπαρνιάνι είναι για πολλά καντήλια.
    Οι καταραμένοι καθοδηγούνται από τον Σέρτζιο τον μεγαλοπρεπή. Κάθε κουβέντα τελειώνει εδώ. Όποιος τους φοβάται στα χιαστί, ας κάνει ασκήσεις θάρρους σαν τον ήρωα των Μήτσων (σ.σ. Άει χάσου μυρμηγκάκι).

    Κατά τα λοιπά. Το πραγματικό τουρνουά αρχίζει το ΣΚ. Εξαίρεση ο όμιλος του Βερολίνου που πέφτουν κορμιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Στον όμιλο του Βερολίνου που έχει γίνει κουβάρια.

    Παίρνουμε ως δεδομένο ότι οι Ισλανδοί δεν θα κάνουν κανά κουλό και θα τελειώσουν με 0-5. Δηλ. θα κάνουν 2 ακόμη ήττες από Ισπανούς και Τούρκους. Στα υπόλοιπα 4 ματς (Τουρκία-Σερβία, Ιταλία-Γερμανία, Σερβία-Ιταλία και Γερμανία-Ισπανία) όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Υπάρχουν 26 ενδεχόμενα για την κατάταξη των ομάδων συνδυάζοντας τα αποτελέσματά τους και τις μεταξύ τους διαφορές.

    Ε, γίνεται της κακομοίρας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι Σέρβοι αποκλείεται να μείνουν εκτός. Για να μην κουράζω με αριθμούς και υποπεριπτώσεις, η πιθανότερη κατάταξη των ομάδων με βάση και μόνο τις πιθανότητες είναι :

    1. ΤΟΥΡΚΙΑ
    2. ΣΕΡΒΙΑ
    3. ΙΤΑΛΙΑ
    4. ΓΕΡΜΑΝΙΑ

    Η Ισπανία κινδυνεύει περισσότερο απ’ όλους να μείνει εκτός. Για την ακρίβεια σε 13 από τα 26 ενδεχόμενα μένει 5η!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς υπολόγισες πόσα είναι όλα τα ενδεχόμενα?

      Διαγραφή
    2. Επίσης, ούτε οι Τούρκοι κινδυνεύουν με αποκλεισμό ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Φυσικά, ενδιαφέρει και η θέση. Γιατί όποιος βγει 4ος πάει πάνω στους Γάλλους στο πρώτο χιαστί.

      Το ματς-κλειδί του ομίλου είναι το Γερμανία-Ισπανία, αύριο. Όποιος κερδίσει εξασφαλίζει την πρόκριση, όποιος χάσει λέει αντίο. Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί σήμερα.

      Οι Ισπανοί, λοιπόν, κινδυνεύουν να πάθουν μεγάλο κάζο. Είτε να αποκλειστούν και να δουν τους ολυμπιακούς από την TV. Είτε να βγουν 4οι και να πάνε στο πρώτο χιαστί πάνω στους Γάλλους με τις πιθανότητες να είναι σαφώς εναντίον τους. Αυτά παθαίνει όποιος νομίζει ότι μπορεί να προκόψει με Σκαριόλους στον πάγκο.

      Διαγραφή
    3. Δεν ξέρω τι έκανες αλλά τα ενδεχόμενα είναι 16

      Διαγραφή
  84. Υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος για να υπολογίσεις πόσα είναι όλα τα ενδεχόμενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Καλα, τον Μιροτιτς τον είδατε τι έκανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Τελικά χθες επιβεβαιώθηκαν όλα τα γνωστά και τετριμμένα μπασκετικά κλισέ που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα:

    1) "Η Ελλάδα είναι πολύ καλή ομάδα με τεράστιους παίκτες" (μόνο όμως όταν δεν έχει αρχίσει να σκέφτεται το επόμενο ματς). Ο Καλάθης δεν πίστευε και ο ίδιος τι έβαζε, ο ΚΚ συνεχίζει να taking care of business όπου και με όποιον χρειάζεται, ο Παπ χαλάρωσε (και μετά ξανατσίτωσε ?), ο Κουφός συνεχίζει να μου φαίνεται ότι παίζει ψιλοχαλαρός (?), ο Ζήσης πάει καρφί για MVP.

    2) "Η Ισπανία είναι η πιο αντιπαθητική ομάδα", με bonus track ειδικά χθες "Όποιος αγριοκοιτάξει τον πολυχρονεμένο μας Pau παίρνει foul και αύριο με τον κηδεμόνα του". Δηλαδή πόσο καραγκιοζιλίκι μπορούν να αντέξουν τα ματάκια μας από δαύτους ?

    3) "Η Ιταλία έχει μείνει μόνο με το κουμπί του σουτ, το κουμπάκι της πάσας έχει χαλάσει και ψάχνουν ανταλλακτικό". Πάντως σε οποιαδήποτε έκδοση NBAJam, η τριάδα Bellineli-Galinari-Barniani θα ήταν unbeatable και μ-ο-ν-ί-μ-ω-ς on fire.

    Πάμε σήμερα για τον πρώτο "τελικό", και ελπίζω να μην βγάλουμε -ξανά- κομπιουτεράκια, ας παίξουμε με όποιον είναι απέναντι, για να πάρουμε ευγενές μέταλλο θα πρέπει να κερδίσουμε όποιον βρούμε μπροστά μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. 4oι δε γίνεται να βγούμε. Για να βγούμε 4οι πρέπει να μας βάλει από κάτω η Ολλανδία με 2 νίκες, και η Ολλανδία παίζει με Κροατία σήμερα οπότε ξεχάστε το. Αν χάσουμε τους 2 αγώνες και ισοβαθμήσουμε με Σκόπια και Σλοβενία στο 3-2, έχουμε την 20άρα με τα Σκόπια οπότε βγαίνουμε 2οι και όχι 4οι. Μακάρι να γινόταν να βγούμε 4οι και να παίξουμε με Βέλγιο και μετά με Ιταλία ή Τουρκία, αλλά δε γίνεται, γι' αυτό δεν το έβαλα πιο πάνω στα σενάρια.

    Blackman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Ξέχασα άλλα 2 υπο-υποσενάρια

    1( νίκη Ιταλίας σήμερα και Γερμανίας αύριο, μαζί με 2 νίκες των Σέρβων, οπότε ισοβαθμούν Τουρκία-Ιταλία στο 3-2 και περνάνε 2οι οι Τούρκοι
    2) δύο ήττες των Σέρβων και 2 νίκες των Ισπανών, οπότε έχουμε Τουρκία πρώτη, Ιταλία 2η, Σερβία 3η, Ισπανία 4η
    και
    3) δύο ήττες των Σέρβων και 2 νίκες των Γερμανών, οπότε έχουμε Τουρκία πρώτη, και τριπλή ισοβαθμία SRB-ITA-GER, που θα μετρήσουν οι διαφορές, και που μπορεί να μείνουν και 4οι οι Σέρβοι

    Blackman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Pros Stonerook

    Filtate paizo to spiti m gia to spiti s pontarontas niki italias. Einai diari 70 tetragonika sto zografou kataskeuis 2010. An synfoneis perimeno minima s na kathorisoume tis
    leptomeries.

    Meta timis

    Montana13

    ΑπάντησηΔιαγραφή