Athlenda

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

OCEAN’S 12..


Με τις θύμησες της γενιάς του ’95 ζωντανές στο πρόσωπο του στρατηγού Τζόρτζεβιτς, οι Σέρβοι  μπαίνουν σε αυτό το Ευρωμπάσκετ για να σκορπίσουν πανικό με στόχο την επίσημη επιστροφή στη νομενκλατούρα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ μετά από πολλά χρόνια. Το Hoopfellas αναλύει..





Από το 2002 και το Μουντομπάσκετ της Ινδιανάπολις έχει η εθνική ομάδα της Σερβίας να πάρει κολλητά μετάλλιο σε συνεχόμενη διοργάνωση. Έφτασε πολύ κοντά στο Παγκόσμιο της Τουρκίας στα νεότερα χρόνια του Ίβκοβιτς που άλλαξε τελείως τον αέρα αυτής της ομάδας, όμως ένα λάθος σφύριγμα τους άφησε εκτός τελικού και στην 4η θέση. Είχε προηγηθεί το αργυρό στην Πολωνία το 2007.. Πέρυσι, στη ..φωλιά του κούκου (Ισπανία) κατάφεραν με μοναδικές παραστάσεις στα νοκ-άουτ ματς να φτάσουν μέχρι τον τελικό φωνάζοντας ότι ήρθε η ώρα να κάνουν δική τους και πάλι τη ταμπέλα της  «καλύτερης ευρωπαϊκής ομάδας». Να φέρουν την επιγραφή αυτή μάλλον, στη φυσική της θέση..


Η φετινή δοκιμασία είναι ακόμα πιο σκληρή.  Και πάλι ο θεωρητικά πιο ισχυρός τους αντίπαλος αγωνίζεται εντός έδρας. Ο περυσινός ημιτελικός Σερβίας-Γαλλίας  υπήρξε πραγματικό classic , μια πραγματικά ακατάπαυστη ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στις δύο νεότερες συμμορίες που μονομαχούν για το κουμάντο στη γειτονιά. Πέραν των Γάλλων υπάρχουν τα «παλιά αφεντικά» (Ισπανοί), οι σκληροτράχηλοι φίλοι (από το παρελθόν) της γειτονιάς   Έλληνες οι οποίοι έχουν και ένα γραμμάτιο από το περυσινό νοκ άουτ  ανεξόφλητο, η ιταλική «καμόρα» και φυσικά η αντίπαλη σχολή της Λιθουανίας και οι ορκισμένοι εχθροί Κροάτες.  Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα σε αυτό το τουρνουά.. Serbia against all (odds)! Απέναντι σε θνητούς, Θεούς και δαίμονες.. Αυτό είναι το mood στο οποίο θέλει να τοποθετήσει ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς τους παίχτες μπαίνοντας στη διοργάνωση ξυπνώντας τα πολεμικά ένστικτα ενός λαού με μαχητική φύση. Αυτό έκανε πέρυσι  στο τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων αξιοποιώντας ουσιαστικά ένα χαμένο παιχνίδι απέναντι στους Ισπανούς, το οποίο στο τέλος κάνει μόνος του μπ@$%#@λο και  αποχωρώντας  κάνει παθιασμένα high five με όλους τους παίχτες του. Ένα ματς στο οποίο οι Σέρβοι έπρεπε να ηττηθούν γιατί ήταν χειρότεροι, μετατράπηκε στο μυαλό των παιχτών σε αδικία με την αντίδραση του Σάλε να τροφοδοτεί το «μια γροθιά εμείς απέναντι σε όλους και όλα». Τη συνέχεια θα τη θυμόμαστε για πολύ καιρό μιας και το άμεσο θύμα ήταν η δική μας ομάδα λίγες ημέρες μετά..


Παρακολούθησα τα περισσότερα φιλικά των Σέρβων στα οποία ο Τζόρτζεβιτς δοκίμασε αρκετά πράγματα και  θα ήθελα μοιραστώ μαζί σας μερικές από τις σημειώσεις μου, σε μορφή σχολίων..
-Η φετινή ομάδα είναι πιο γρήγορη με καλύτερα «πόδια», πιο μοντέρνα έχοντας ξεφορτώσει τα βαριά κορμιά που τη χαρακτήριζαν πέρυσι και ανάγκασαν τον Σάλε, τις στιγμές που οι συνθήκες του επέβαλλαν να πάει βαθιά στο ρόστερ του, να χρησιμοποιεί lineups με δίδυμους πύργους και τον Στίματς ή τον Κρίστιτς σε θέση «4». Θυμηθείτε λίγο την περυσινή στελέχωση στη frontcourt… Κρίστιτς, Ραντούλιτσα, Στίματς, Κάτιτς, Μπίρσεβιτς, Μπιέλιτσα.


Φέτος ο Τζόρτζεβιτς προτίμησε πιο γρήγορα κορμιά στη γραμμή ψηλών παίρνοντας τους Κούζμιτς-Μιλουτίνοβ πίσω από τον Ραντούλιτσα (ο Κούζμιτς του έδωσε σε όλη τη preseason επιθετικό ριμπάουντ+άμυνα ψηλά συμπληρώνοντας καλά τον Ραντούλιτσα σε αυτό το επίπεδο γιατί ξέρω ότι θα κάνετε συνειρμούς αλλά το μπάσκετ της Ευρωλίγκας έχει διαφορετικές απαιτήσεις..), τον Έρτσεγκ στο «4» πίσω από τον Μπιέλιτσα διατηρώντας μπαλαντέρ στα φόργουορντς τον Σιμόνοβιτς (παίζει ως πρώτη αλλαγή στο «3»  φέρνοντας διαφορετικό παιχνίδι από τον Κάλινιτς, πιο face up με πολλά cuts κατά μήκος της τελικής, καλό σουτ με την ομάδα να διατηρεί το μέγεθος της χωρίς να χάνει σε ύψος) ενώ στα γκαρντς έκοψε τον facilitator Γιόβιτς που είχε ανταποκριθεί αρκετά καλά πέρυσι, δε πήρε τον Μίσιτς (δέχθηκε κριτική ο κόουτς για αυτό) ενώ αντίθετα , βλέποντας ότι φέτος έχει στη διάθεση του τον φτεροπόδαρο Νέντοβιτς, προσέθεσε ένα wing στο ρόστερ, τον Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς για τον οποίο να σας εξομολογηθώ ότι χαίρομαι ιδιαιτέρως που τα κατάφερε επιτέλους να μπεί στο τελικό ρόστερ. Πρόκειται για πραγματικό work horse που ίσως να μην έχει τη ποιότητα ορισμένων πρωτοκλασάτων συμπαικτών του αλλά θα φέρει slashing-shooting-D  και ότι άλλο του ζητηθεί ως παίκτης-ρόλων που είναι στην ομάδα. Ο Ντούντα δε του είχε δώσει ευκαιρία..

STRAIGHT TO THE HEART


-Οι Σέρβοι έχουν μετατοπίσει το βάρος των στόχων τους στο επιθετικό κομμάτι σε πολύ μεγάλο βαθμό στον άξονα. Αυτό το σημείο έχουν κυκλώσει στα περισσότερα επιθετικά plays τους, εκεί δούλεψαν περισσότερο δηλ. στο να βάλουν τη μπάλα στο συγκεκριμένο σημείο στο σωστό timing, έχοντας διαμορφώσει τις συνθήκες, ώστε να χτυπήσουν τον αντίπαλο κατευθείαν στη καρδιά. Η επίθεση της Σερβίας δε χαρακτηρίζεται από ροή στη κίνηση των παιχτών ή την κυκλοφορία της μπάλας αλλά είναι αυτό που λέμε κυνική. Ψάχνει αδηφάγα τη καλή κατάσταση και το miss match, δηλώνει από την αρχή ότι «θέλω να βάλω το μέγεθος μου σαν ομάδα στο παρκέ».


 Η επιλογή του να εστιάσουν στην επίθεση από τον άξονα δεν είναι τυχαία. Επιτιθέμενος από εκεί τελειώνεις στη  πλειοψηφία τη προσπάθεια σου μέσα από το ζωγραφιστό. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας και αλλά επίσης και το ενδεχόμενο να επισκεφτείς τη γραμμή των προσωπικών. Αυτή φυσική η θεωρία είναι σωστή αλλά όχι τόσο απλή στην εκτέλεση της. Ο άξονας είναι η πιο «φορτωμένη» αμυντικά περιοχή της αντίπαλης άμυνας σε πρώτη φάση με βοήθειες και από τις δύο πλευρές. Χρειάζεται λοιπόν προεργασία ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες και το κατάλληλο πλαίσιο που θα λειτουργήσει ως εισαγωγή στην επίθεση σου αυτή. Είναι πολύ σημαντικό να μετακινήσεις την άμυνα, φέρνοντας την εκεί που θέλεις ώστε να βάλεις τη μπάλα στο κέντρο τη στιγμή που πραγματικά έχεις πλεονέκτημα. Είτε με κάθετη κίνηση του ψηλού από το high στο low post, είτε με «κλείδωμα» και απομόνωση στο ζωγραφιστό είτε με κεντρικό ή side pick που οδηγεί σε drive. Oι καταστάσεις μάλιστα  με side picks με τον Μπιέλιτσα δημιουργό είχαν πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, ειδικά τις φορές που ο πανύψηλος ballhandler των Γούλβς αποφάσιζε να επιτεθεί από τον άξονα φτάνοντας βαθιά στο ζωγραφιστό (τα side picks με τον Μπιέλιτσα και το «5» είναι μια καινοτομία που είχα εισαγάγει ο Ίβκοβιτς όταν ακόμα ο Νέμανια έπαιζε σαν στάρτερ στο «3» στην εθνική ομάδα και πλέον έχουν εξελιχθεί σε must στο playbook κάθε συνόλου που αγωνίζεται ο ταλαντούχος φόργουορντ).

ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ HEAVY PICK & ROLL OFFENSE..


-Ο Τζόρτζεβιτς παίζει πολύ πάνω στα miss match που του παρουσιάζονται. Φέτος γίνεται μια προσπάθεια απογαλακτισμού από τη heavy pick & roll Offense που παρουσίασαν οι Σέρβοι πέρυσι μιας και το προπονητικό τιμ έχει εισάγει περισσότερη κίνηση, εξ ου και η αλλαγή στο κομμάτι της στελέχωσης. Οι Σέρβοι συχνά αδειάζουν το ζωγραφιστό, απέναντι σε προσωπική άμυνα, κατεβάζοντας χαμηλά τους Κάλινιτς-Μάρκοβιτς-Μπογκντάνοβιτς  για post up επίθεση ενώ όσο κυλούσαν τα ματς προετοιμασίας είδα να παίζουν πιο δυνατά καταστάσεις στις οποίες οι ψηλοί, σε μια παραλλαγή της give and go συνεργασίας, έμεναν με τη μπάλα ψηλά στη πλευρά (στη περίμετρο) και «έπαιζαν» σε συνεργασίες 2-2 με τον αντίστοιχο κοντό (κυρίως τον Νέντοβιτς με τα εξαιρετικά πόδια και το δυνατό πρώτο βήμα) που εφάρμοζε «παιχνίδι μακριά από τη μπάλα» επιδιώκοντας κόψιμο ή απελευθέρωση από τον αντίπαλο.


Παράλληλα είδα μεγάλη προσπάθεια να χτυπήσουν στη μετακίνηση της άμυνας (και σε άμυνες χώρου αλλά και σε προσωπικές) κυκλοφορόντας γρήγορα τη μπάλα από τη strong στη weak side με «ενδιάμεσο» το «5» που ανεβαίνει ψηλά και «ζυγίζει» το traffic στον άξονα με μια μικρή κίνηση από τα 6,6 μέτρα στη γραμμή του φάουλ ανάλογα με το πόσο βαθιά στο φτερό βρίσκεται η μπάλα. Ας μη παρασυρόμαστε βέβαια. Και φέτος η Σερβία θα παρουσιάσει μια Pick & roll based Offense και γιατί να μη το κάνει άλλωστε, έχοντας στο ρόστερ της ένα «τέρας» του PnR όπως ο Τεόντοσιτς και πολλούς ικανούς executors. Όσο για τον Μπιέλιτσα.. Τις στιγμές που ο Τεόντοσιτς δε βρίσκεται στο παρκέ, αποτελεί τον κύριο δημιουργό των Σέρβων που ψάχνουν πολύ μετά το σκριν του ψηλού στον Μάρκοβιτς ή τον Νέντοβιτς την εισαγωγική πάσα του Μπιέλιτσα από τη weak side στο ζωγραφιστό για post επίθεση του screener.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΠΟΓΚΝΤΑΝ


Όπως και πέρυσι με τον Νέντοβιτς, ο Τζόρτζεβιτς αντιμετωπίσει πρόβλημα με έναν σταρ-περιφερειακό του μιας και η μέση του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς δεν εγγυάται πολλά λεπτά συμμετοχής για τον κανονιέρη της Φενέρ. Το πλήγμα είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο περυσινό μιας και ο 23χρονος wing είναι πραγματικό πολύ-εργαλείο στη περιφερειακή γραμμή των Σέρβων αλλάζοντας δέρμα όποτε του ζητηθεί. Μια θα παίξει τον ρόλο του executive shooter εκτελώντας σε μια ball-screen επίθεση, την άλλη θα βγεί ως defensive-stopper στους Μπατούμ αυτού του πλανήτη ή θα ανέβει στο «ασσόδυο» για να δημιουργήσει.  Το πλήγμα είναι ισχυρό κυρίως γιατί ο Τζόρτζεβιτς δε ξέρει πόσο μπορεί να ποντάρει πάνω του.  Η παρουσία του Νέντοβιτς πάντως έχει βοηθήσει τη κατάσταση. Ο προπονητής του τον χρησιμοποιεί και στις δύο θέσεις των γκαρντς (αρκετά και στο «1» κατά προτίμηση με τον Μπογκντάνοβιτς στο «2» αν και είδα περιπτώσεις όπως στο παιχνίδι με τη Σλοβενία που αποφόρτισε τον Τεόντοσιτς ο οποίος γινόταν βασικός δημιουργός μετά την πρώτη πάσα στο μισό γήπεδο τακτική που θα λανσάρει ο Σάλε απέναντι σε προπονητές που θα επιδιώξουν να πιέσουν από ψηλά τον Μίλος) και το θετικό είναι ότι ο παίχτης της Ουνικάχα όχι μόνο ανταποκρίνεται αλλά διανύει και περίοδο εξαιρετικής φόρμας αποτελώντας το κύριο όπλο της ομάδας στο ανοιχτό γήπεδο όντας επίσης βελτιωμένος και σε καταστάσεις close outs στο μισό.

D, The Name Of the Game..


Το αμυντικό κομμάτι σαφώς και παραμένει η ναυαρχίδα στο παιχνίδι των Σέρβων και φέτος. Ήταν αυτό που τους κράτησε σε δύσκολα επιθετικά βράδια και στη preseason. Είδα πολύ καλή τρανζίσιον άμυνα (για παράδειγμα στο ματς εναντίον της Γαλλίας στο Βελιγράδι), αρκετά αποτελεσματική πίεση σε απόσταση μίας πάσας στο μισό γήπεδο που δυσκόλεψε σημαντικά πολλούς αντιπάλους, ειδικά ως προς το να εντάξουν το χρονικό πλαίσιο της επίθεσης τους απέναντι ε αυτή την άμυνα (Σλοβενία) και (κυρίως) πολύ σωστή χρησιμοποίηση των φάουλς. Μου άρεσε αυτό, δείχνει ευφυΐα και πνευματική ετοιμότητα.

Ο Τζόρτζεβιτς έχει ψηλά παιδιά στη περιφέρεια με δυνατό κορμό, χαρακτηριστικό του ρόστερ που του επιτρέπει να πηγαίνει πολύ συχνά σε αλλαγές μιας και περιφερειακοί όπως ο Μπογκντάνοβιτς, ο Μάρκοβιτς, ο Κάλινιτς ή ο Μιλοσάβλιεβιτς μπορούν να σταθούν πολύ καλά στη πίσω γραμμή άμυνας με ψηλότερους αντιπάλους.



Overall, θεωρώ ότι η Σερβία φέτος, χωρίς να φείδεται ταλέντου,  έχει φτιαχτεί για να κάνει «άσχημες νίκες»..  Είναι μια ομάδα έτοιμη, με υψηλό επίπεδο συνοχής που δείχνει να ωριμάζει μαζί και να πιάνει σιγά-σιγά το πικ της. Το πλεονέκτημα της είναι ότι μπορεί να σε κερδίσει σε ματς των 60 ή και των 90 πόντων.. Οι επιφυλάξεις μου έχουν να κάνουν με το πνευματικό κομμάτι και το πώς θα διαχειριστούν φέτος τη περυσινή επιτυχία και τη ταμπέλα του φαβορί γιατί καλώς ή κακώς οι Σέρβοι είναι μέσα στις 2-3 ομάδες που ξεχωρίζουν λίγες ώρες πριν ανοίξει η αυλαία του τουρνουά. Ο όμιλος τους είναι πολύ ανταγωνιστικός και δε θα μου κάνει εντύπωση το οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Είτε πιάσουν κορυφή είτε μείνουν εκτός δυάδας. Θέλω να τους δω στα νοκ-άουτ παιχνίδια και στο κυνήγι του μεταλλίου. Γιατί μόνο η συνέχεια σου επιτρέπει να χαρακτηρίζεσαι μεγάλη ομάδα. Όταν αυτή συνοδεύεται από τίτλους μάλιστα, τότε μιλάμε για σπουδαία ομάδα. Σαν τη Σερβία των παλαιότερων χρόνων. Το «αφεντικό του ευρωπαϊκού μπάσκετ..»

321 σχόλια:

  1. Αρθράρα. Ορεξάτος μπαίνεις!Πιστεύω πως οι Σέρβοι θα είναι στην Ολυμπιάδα. Αυτός είναι ο στόχος τους. Αλλά νομίζω ότι ήθελαν έναν ακόμα γκαρντ ρε Τζιμ. Ειδικά τώρα με μισό Μπογκντάνοβιτς..

    Bohemian

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζούμε την εποχή μιας νέας μεγάλης ομάδας? Ή φούσκα? Το τουρνουά αυτό θα δείξει. Οι Σέρβοι όπως και οι Κροάτες έχουν πολύ μέλλον άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατά την γνώμη μου, το «αφεντικό του ευρωπαϊκού μπάσκετ..» ήταν η Ισπανία. Την τελευταία 10ετία κανείς δεν μπορεί να την κοντράρει σε βάθος και εξακολουθεί να παίζει μια ταχύτητα πιο πάνω απο την υπόλοιπη Ευρώπη και φυσικά να διαθέτει ψηλούς παγκόσμιας κλάσης που όλοι οι υπόλοιποι βλέπουν με κυάλια.

    MarKeZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Σέρβοι θα χάσουν αύριο από την Ισπανία αλλά θα τερματίσουν πιο πάνω. Ελπίζω να μη τους ξαναπετύχουμε σε νοκάουτ. Θα γαλουχήσουμε σε περίπτωση ήττας τα νέα παιδιά σε πελατειακή σχέση με τη Σερβία και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χωρίς Μπογκντάνοβιτς λείπει ο σουτέρ. Θα έχουν πρόβλημα. Κατά τα άλλα πολύ ποιοτική ομάδα. Ο Τζόρτζεβιτς έχει ευκαιρία να διακριθεί και πάλι. Προγνωστικό: Χάλκινο

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο ο Μίλος μπορεί να σουτάρει πραγματικά. Θα είναι ενδιαφέρον. Οι υπόλοιποι είναι streacky

      Διαγραφή
    2. Εντάξει αλλά και εκεί είναι καλύτεροι από εμάς. Μπιέλιτσα και Έρτσεγκ στο τέσσερα μη ξεχνάς. Πολυβόλα.

      Διαγραφή
    3. Σοβαρά πιστεύει κανείς ότι η Σερβία έχει καλύτερη περιφέρεια από τη δικιά μας; Για 4-5 εντάξει, αλλά για την περιφέρεια δεν το δέχομαι..

      Διαγραφή
  6. Είναι από τα φαβορί αναμφίβολα, τόσο η δουλειά του Τζόρτζεβιτς όσο και το ρόστερ μοιάζουν top. Απλά έχω μια απορία. Εμείς σαν εθνική έχουμε τίποτα να αντιτάξουμε, σε περίπτωση που τους συναντήσουμε σε κάποιο νοκ άουτ ή το περσινό μτας αντικατοπτρίζει την πραγματική απόσταση των δύο ομάδων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε τι είναι τόσο καλύτεροι μας Sin? Κατά τη γνώμη σου

      Βohemian

      Διαγραφή
    2. Η τριάδα Τεόντοσιτς, Μπιέλιτσα, Ραντούλιτσα έχω την εντύπωση πως δεν αντιμετωπίζετε από τους αντίστοιχους δικούς μας. Επίσης θεωρώ πως για ομάδες της Βαλκανικής γενικότερα ταιριάζουν περισσότερο προπονητές - καμικάζι, τύπου Τζόρτζεβιτς παρά μοντέρνοι τζέντλεμεν, στο στυλ του Κατσικάρη, οπότε και εκεί πλεονεκτούν οι Σέρβοι, ανεξαρτήτως αμιγώς προπονητικής ικανότητας. Ουσιαστικά και λόγω ρόστερ, με τα τρία φαβορί (Σερβία, Γαλλία, Ισπανία) μόνο αν κάνει τα παιχνίδια της ζωής του ο Αντετοκούμπο, θεωρώ πως έχουμε ελπίδες. Τουλάχιστον από την εικόνα που έχω από τα φιλικά

      Διαγραφή
  7. Tα Σκόπια κατεβάζουν 1500 άτομα αύριο. Βλέπω να πέφτει πολύ κλάμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν γλιτωσουν τα σκοπια με κατω απο 20 ποντους διαφορα θα πουν και ενα ωραιοτατο ευχαριστω....stonerook

      Διαγραφή
    2. οριακά με 9. 61-70 σκορ

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα στο Hoopfellas!

    Δεν πρόλαβα στο τσακ να αναρτήσω το συγκεκριμένο σχόλιο στο προηγούμενο άρθρο, οπότε το ανεβάζω στο παρόν. Συγνώμη για το άσχετο με το θέμα του άρθρου.


    Μια που οι αγώνες αρχίζουν αύριο, για να σπάσει η μονοτονία, παραθέτω ένα απόσπασμα από το «Λεξικό Του Basket» όπως δημοσιεύθηκε στο τεύχος Νοεμβρίου 1989 του περιοδικού «Ματιές στο Basket».

    Καλή διασκέδαση!

    Βήματα (τα): Σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πάρετε την μπαλίτσα παραμάσχαλα και ν' αλωνίζετε το γήπεδο. Πρέπει να τη βαράτε κάτω για να μετακινηθείτε, μέχρι να ζαλιστεί. Αυτή άλλωστε δεν είναι και η κεντρική ιδέα της υποθέσεως;

    Γιατρός (ο): Είναι αυτός ο κύριος, που σου κολλάει τα δάχτυλα μούτζα μόλις πέσεις και σε ρωτάει: «Πόσα είναι αυτά;».

    Γκάλης (ο): Τί περιμένατε (το); Μπασκετμπολίστας σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε.

    Διαιτητής (ο): Άτομο φύλου αρσενικού -συνήθως- που συνηθίζεται να είναι ο άρχων του αγώνος - όταν τον αφήνουν. Δεν διστάζει να ξεμπροστιάσει οποιαδήποτε παρασπονδία έχεις κάνει. Οι φίλαθλοι για να τον ευχαριστήσουν τον πληροφορούν για τη μαμάκα του, η οποία κυρία είναι προφανές ότι βυθίζεται στην ακολασία (ξέρετε: μπαρ, ναύτες, τέτοια).

    Διοίκηση (η): Μπίγκι-μπίγκι-μπόινγκ.

    Έφορος (ο): Ο κύριος για όλες τις δουλειές. Τρέχει για το ένα, τρέχει για το άλλο. Άριστη εκλογή γι' αυτό το ρόλο, ο Θανάσης Βέγγος.

    Κανόνας 3΄΄ (ο): Μας εξηγεί ότι η ρακέτα (όχι του τένις) των αντιπάλων δεν είναι καφενείον η Ελλάς, για να κάτσεις να πιείς τον καφέ σου. Μπαίνεις-βγαίνεις!

    Κάρφωμα (το): Καμία σχέση με πρόκες. Κοίταμε το καλάθι στα μάτια, το φέρνουμε από 'δω, το φέρνουμε από 'κει, το ζαλίζουμε και το ταϊζουμε με το ζόρι την μπάλα, προτού προλάβει να αντιδράσει.

    Κέρματα (τα): Εδώ αποδεικνύουμε ως λαός, ότι είμαστε γενναιόδωροι. Τα πετάμε στον αγωνιστικό χώρο, με σκοπό να φτάσουν στην τσέπη του αθλητή (Μας είπανε, βλέπετε, ότι έχει οικονομικά προβλήματα το παιδί). Αντί, όμως, το κέρμα να πέσει στην τσέπη, πέφτει στο κεφάλι (εμ, δεν γεννηθηκαμε όλοι Γκάληδες). Τώρα τί τσέπη, τί κεφάλι, έτσι όπως έχουν εκμηδενιστεί οι αποστάσεις στην εποχή μας, θέμα θα το κάνουμε;

    Μεταγραφή (η): Money makes the world go round!

    Μπάλα (η): Αντικείμενο σε χρώματα, που θα φορεθούν πολύ φέτος. Εκτός από την εμφάνισή της, η μπάλα, κάνει κι άλλα. Βέβαια!! Αλλάζει χέρια (ούτε πάμπερς να ήτανε), πάει πάνω, κάτω, μέσα, έξω και δέκα τέρατα μέχρι εκεί πάνω την κυνηγάνε.

    Παράγοντας (ο): Μπόινγκ!

    Προπονητής (ο): Ο άνθρωπος με τις λιγότερες θερμίδες. Συνιστώ σε όλους τους χοντρούς, ενίοτε χοντρές, να δοκιμάσουν αυτό το επάγγελμα. Δεν θυμάστε τον καημένο τον Κώστα Πολίτη, στο Πανευρωπαϊκό; Σκελετός είχε μείνει ο άνθρωπος, σκελετός.

    Ριμπάουντ (το): Είναι ένα από τα σημεία που πατάει ο ένας τον άλλο, προκειμένου να πάρουν την πολυπόθητη μπαλίτσα. Θυμηθείτε τον Τκατσένκο (αν το 'γραφα στα ρώσικα, προφανώς θα την πάταγα, γι' αυτό βολευτείτε με τα ελληνικά) στο Eurobasket το 87, όταν με μία χαριτωμένη κίνηση με τα χεράκια του, φύτεψε ταυτοχρόνως Καμπούρη και Γιαννάκη; Ευγενικότατο άθλημα το μπάσκετ, έτσι;

    Σουτ (το): Όχι σουτ, σκάσε! Αλλά το άλλο. Πώς το λένε παιδί μου; Σουτ, όπως σουτάρω -όχι σουτάρω, το βουλώνω- αλλά παίρνω την μπαλίτσα και την πετάω μέσα στο καλάθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φάουλ (το) 1: Ένα ενδιαφέρον μενού, που ξεκινά από το σερβίρισμα της σφαλιάρας. Κύριο πιάτο η μπουνιά και για dessert η παντελής εξόντωση του αντιπάλου. Το φάουλ περιλαμβάνει και τον κανόνα: «Εγώ δεν έκανα τίποτα. Είστε τρελός; Δεν βλέπετε; Μόνος του βαράει το κεφάλι του στο χέρι μου, κλπ.»

    Φάουλ (το) 2: Αυτό το φάουλ που ανήκει όχι σε 'κείνον που το κάνει, αλλά σε 'κείνον που το δέχεται, ακολουθεί την εξής σειρά:

    α) Διπλή τούμπα με το κεφάλι.
    β) Σφιχτό κράτημα του ποδιού.
    γ) Λέξεις και επιφωνήματα λίγο άσχετα μεταξύ τους όπως: αχ, όχι, το παιδί, μπέηζμπωλ, γιατί, ένα γιατρό καλέεε κ.α.
    δ) Αφού συνέλθουν ουρλιάζουν: «Αυτός, αυτός με βίασε κύριε διαιτητά».

    Αυτά κρατούν ένα λεπτό περίπου. Μετά, ο παίκτης έχει το δικαίωμα να σηκωθεί, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Κι όλα αυτά με τέτοια υποκριτική ικανότητα, που κάνει τον Al Pacino να ωχριά μπροστά τους.

    Φήμες ότι οι παραπάνω ορισμοί και κανονισμοί θα εφαρμοστούν κατά γράμμα στο προσεχές Eurobasket ελέγχονται ως... ακριβείς!

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ!!!

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προγνωστικά για τη πρώτη αγωνιστική?

    POL-BIH +6
    GER-ISL +19
    GEO-NED +1
    CZE-EST -5
    ISR-RUS +2
    ESP-SRB +7
    MKD-GRE -11
    BEL-LAT -9
    FRA-FIN +17
    ITA-TUR -9
    CRO-SLO +7
    LTU-UKR +13

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διπλό η Ολλανδία για έκπληξη, άσσο η ισπανία

      Διαγραφή
  11. Μεγαλο στοιχημα για τον τζορτζεβιτς αν πετυχει και φετος να παει τελικο στο ευρωμπασκετ τον κατατασσει ως τον κορυφαιο προπονητη στην ευρωπη αυτην την στιγμη τουλαχιστον σε επιπεδο εθνικων ομαδων.
    Ακομα και ο ντουντα το 09 και το 10 δεν καταφερε να παρει μεταλλιο και σε παγκοσμιο και σε ευρωπαικο και φυσικα απετυχε παταγωδως στο ευρωπασκετ του 11
    Και ενα επιπλεον υπερ για τον τζορτζεβιτς ειναι οτι παρελαβε απ τον ντουντα μια ομαδα με συνεχομενες σφαλιαρες παρομοιες με τις δικες μας τα τελευταια 3 χρονια που το 13 στο ευρωμπασκετ εχασε προημιτελικο απ την ισπανια με 30 ποντους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  12. Καλησπέρα σε όλη τη μπασκετική παρέα.Μερικές σκέψεις και από εμένα.Για μένα πρώτο φαβορί είναι η Σερβία.Αγαπάω τον Πάρκερ και τους Γάλλους και τους στηρίζω χρόνια στα τουρνουά της FIBA αλλά έχω την έντονη αίσθηση από την αρχή του καλοκαιριού ότι ήρθε η ώρα της Βαλκανικής συμμορίας του Σάλε.Είναι πλήρης στο ρόστερ αλλά το βασικό είναι ότι όλοι οι παίκτες κλειδιά τους έρχονται από σούπερ χρονιές ομαδικά και κυρίως ατομικά.Καταρχάς η αδυναμία μου,Νεμάνια Μπιέλιτσα που έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και έρχεται σαν σίφουνας στο τουρνουά,ο Μπογκτάνοβιτς έκανε φοβερή σεζόν με Φενέρ παίζοντας στο ανώτερο επίπεδο της Ευρώπης(final4) και υπό τις οδηγίες του Ζοτς ωρίμασε παικτικά βελτιώνοντας μέσα στη χρονιά τα playmaking abillities του και ανεβαίνοντας επίπεδο καθώς έγινε πλήρης γκάρντ και όχι απλά ένας φονιάς των 6,75.Ο Μίλος θα είναι πάλι σούπερ δεν τον φοβάμαι καθόλου,αυτό το παιδί jim είναι λες και γεννήθηκε για να είναι καταλύτης όλων των τουρνουά της FIBA και μέγιστος λούζερ στα final4. Μπασκετικά μεταφυσικό.Η ρακέτα της,είναι πολύ δυνατή.Ο ραντούλιτσα ανεβαίνει και είναι σημείο αναφοράς,ο Κούζμιτς μου αρέσει τρελά και ο Μιλουτίνοφ είναι πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ που μπορεί να προσφέρει άμεσα.Βάλε και τον σούπερ Νέντοβιτς(μεγάλο λάθος που δεν τον πήραμε στον Παο φέτος) και τον blue collar Μάρκοβιτς στην περιφέρεια και τον σούπερ Κάλινιτς με τα ακούραστα πνευμόνια και το υγιές μπασκετικό θράσος του στο 3(μεγάλη μαγκιά ζοτς) και έδεσε το γλυκό.Αλλά πάνω από όλα δεν ξεχνάω ότι μια τέτοια συμμορία θέλει και έναν καθοδηγητή που θα την εμπνεύσει,θα την πορώσει και θα την αμολύσει να μασήσει σίδερα στα παρκέ και αυτός είναι ο Σάλε με διαφορά.Πιο έμπειρος και σε τουρνουά και στην γνώση της ίδιας του της ομάδας και των χαρακτήρων της θα κάνει μεγάλο τουρνουά κατά τη γνώμη μου.Πλήρης ομάδα σε όλες τις γραμμές μέσα και έξω από το γήπεδο ,για μένα το ALPHA DOG απλά.....

    Green North

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλησπερα και απο μενα..νομιζω οτι δεν εχουμε να ζηλεψουμε τιποτα απο την ομαδα της σερβιας με εξαιρεση τη θεση των σεντερς..Σε νοκ αοθτ ματς φετος τους εχουμε,ειναι ομαδα που μας ταιριαζει και παιζει το ιδιο στυλ μπασκετ με μας.,πολυ pick n roll kai genikotera set mpasket.Πιο πολυ με φοβιζουν ομαδες που παιζουν διαφορετικα και γρηγορο μπασκετ οπως η ιταλια και ισπανια,ειδικοτερα η ιταλια με τους σουτερ που εχει μπορει να σε διαλυσει αν βρουν ρυθμο,η σερβια δεν με φοβιζει.Μακαρι να την πετυχουμε στους 8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. θεωρω οτι η επιτυχια της σερβιας περυσι ηταν και λιγο τυχερη αφου βρηκε εμας, που ημασταν αρκετα αποδυναμωμενοι περυσι και χωρις καθολου βαθος στο 5,κατι που ηταν το δικο της δυνατο σημειο και μετα βρηκαν την Γαλλια πουειχε κανει πραγματικα υπερπροσπαθεια εναντιον της ισπανιας.Επισης και οι γαλοι χωρις παρκερ ντε κολο.Μετα την Γαλλια πιστευω εχουμε το πιο πληρες ροστερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έψαχνα να βρω την πιο αμυντικογενή ομάδα στην ιστορία της Ευρωλίγκας, ανάμεσα σε Λιμόζ '93, ΑΕΚ '98, ΠΑΟ '13, και τη βρήκα... αλλού!

    Αν σας πω ότι είναι η Μακάμπι του Γκέρσον, θα με πιστέψετε; Όχι; Κι όμως είναι η Μακάμπι του Γκέρσον. Τη σεζόν 1999-2000. Η ομάδα που έβαλε σε έξι αγώνες στη Β' φάση, 409 πόντους (68 μ.ο.) και δέχτηκε 336 (56 μ.ο.). Να μια δόση (Τζιμ έχει και Ντέρικ Σαρπ για πάρτη σου!)

    ΜΑΚΑΜΠΙ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 65-51 ημιτ. f4 2000

    www.youtube.com/watch?v=ucZQ3w7JVNE

    Mετά από αυτό τον αγώνα η ΦΙΜΠΑ καθιέρωσε τα 24''

    Πάρτε κι αυτά:

    www.youtube.com/watch?v=VAaxIMof8R8
    www.youtube.com/watch?v=c-kucvoGTuA
    www.youtube.com/watch?v=a7rE2eFqprE

    και μιας και αποφάσισα να σας πονέσω τα μάτια απόψε (Άλβιν Τζέντρι, Ντον Νέλσον και Μάικ Ντ' Αντόνι είναι 3 άνθρωποι που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να δουν τα παραπάνω βίντεο) γίνομαι επίκαιρος με την ανάρτηση του Τζιμ, βάζοντας τον ημιτελικό του '95, που και αυτός χάρισε άπλετο πονόματο, και στο τέλος και θλίψη για μας.

    ΕΛΛΑΣ-ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ 52-60 ημιτ. EB 1995

    www.youtube.com/watch?v=Xm15ztztvpU

    κι αφού τιμήσαμε την "D the Name of the Game", πάρτε κι έναν κανονικό αγώνα μπάσκετ. ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο τελικός του '95. Όταν λέμε ολόκληρος, εννοούμε μαζί με την απονομή, την αποχώρηση της Κροατίας, το Λιέτουβα-Λιέτουβα, τους 44 πόντους του Σάλε, το κάρφωμα του Ντανίλοβιτς πάνω από τον Σάμπας κλπ κλπ.

    www.youtube.com/watch?v=xQ8awxvey5s

    Rolando Blackman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραίος ο Ρολάντο! 41 με 9/12 ο Τζόρτζεβιτς όντως. Τι ματσάρα ήταν αυτή. Όλοι ήμασταν με τους Λιθουανούς (εκτός του Τζιμ όπως έχει εξομολογηθεί). φρέσκος ο πόλεμος, μίσος απέναντι σε Κροάτες και Σέρβους. Φοβερή ένταση, τρομερό τουρνουά.

      Διαγραφή
  16. Είχα στο νου μου εκείνο το περσινό χαμένο παιχνίδι των Σερβων με τους Ισπανούς και σκεφτόμουν ακριβώς αυτό:

    "Αυτό έκανε πέρυσι στο τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων αξιοποιώντας ουσιαστικά ένα χαμένο παιχνίδι απέναντι στους Ισπανούς, το οποίο στο τέλος κάνει μόνος του μπ@$%#@λο και αποχωρώντας κάνει παθιασμένα high five με όλους τους παίχτες του. Ένα ματς στο οποίο οι Σέρβοι έπρεπε να ηττηθούν γιατί ήταν χειρότεροι, μετατράπηκε στο μυαλό των παιχτών σε αδικία με την αντίδραση του Σάλε να τροφοδοτεί το «μια γροθιά εμείς απέναντι σε όλους και όλα"

    Δεν θα μπορούσα να το εκφράσω καλύτερα.. Πόσο σημαντικό είναι οι εθνικές ομάδες να εκφράζουν την ιδιοσυγκρασία και τις αρετές των αντίστοιχων χωρών..

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα
    Μες την τούρλα του Σαββάτου (κυριολεκτικά)λέω να γράψω ένα σχόλιο αντίστοιχο του 77 ,μονο που θα έχει περισσότερο προσωπική χοιά και θα αφορά αναμνήσεις από τα 10 ευρωμπάσκετ που έχω ζήσει(εχω ζήσει 16 για την ακριβεια αλλα δεν παρακολουθούσα μπάσκετ με την κανονική έννοια πριν τα 11 μου)
    1995:Ολους τους παικταράδες πού είδα μαζεμένους(και έμαθα πρωτη φορά) ,την εθνική με Τζαννη Σταυρακοπουλο για πρωτη και μόνη φορα,που δυστυχως δεν πολυεπαιξε(ποσο τον γουσταρα...)τον καρφωμα του Αλβερτη στον αιφνιδιασμο στο τελος του πρωτου ημιχρόνου,που εβγαλε εκπροθεσμο ο Σαντσις,τον προημητελικο με την Ισπανια(από το ραδιοφωνο λογο ταξιδιού..) με τον εκφωνητή να φωναζει για τα επιθετικά ριμπάουντ του Οικονόμου,τον ημιτελικό που φαίνοταν ότι θα χάσουμε και έναν ωραιο μικρο τελικο με κρεσέντο Φανη ,αλλα και τέσσερα φαουλ στο 20',με αποτέλεσμα να κλαταρουμε στο 2ο ημιχρονο και να χασουμε το μεταλιο
    1997:To ξενέρωμα που οι αγαπημενοι μου Κροατες ΝΒΑερς δεν κατεβηκαν,την πολύ ωραια ομάδα της Ελλαδας (δειτε τα βιντεο να γουστάρετε Αγγελο Κορωνιό),της νικες στην πρωτη φάση,το τριποντο του Αλβερτη στην εκπνοη με τη Βοσνια,τη μεγαλη εμφανιση του Παπανικολάου με τη Λιθουανία και την κλασσική καταρευση στο 2ο ημίχρονο με τη Σερβία οπου επαιξε ωραία ο Χρηστος Μυριούνης!!!
    1999:H μεγαλη ξενέρα...Οι απουσιες πολλες και ο κόουτς Πετροπουλος έχει τη φαείνη ιδέα να παιξει το Νοβιτσκι με τον Καραγκουκοτς με βοήθειες από τον Τσακαλίδη κατι που δεν πολυτραβάει..Ο Σιγάλας παιζει μονος του τη Γερμανία στο 2ο ημιχρονο αλλα το τριποντο ττου Μπογκογιεβιτς μας βγαζει ουσιαστικά εκτος.Τα βαιμπ είναι τοσο ασχημα που ελαχιστα βλεπω τα δυο επομενα ματς-ηττες με Τσεχια Λιθουανία(του Σαμπονις)..Θυμάμαι ματσάρες στη συνέχεια και δεινοσαυρομαχιες...Ντουενιας εναντον Ζουκαουσκας ,Ντουενιας εναντιον Βαις και τελικος με Ιταλια(προτιμουσα τους Ισπανούς) με τον Αντρεα Μενεγκιν να παιζει το μπάσκετ της ζωης του και στο τελος τον Ντινο Μενεγκιν να τρεχει στο παρκε και να αγγαλίαζει το γιο του..Αξεχαστες σκηνες...
    To be continued

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα! εγω απλα θα μιλησω για το χρυσο του 87. Εναν τελικο που ΟΛΟΙ τον ειδαν. Γιατι; Διοτι δεν υπηρχε κατι αλλο να δεις. Τοτε ηταν μονο η ΕΡΤ. Αν δεν σου αρεσε αυτο που εδειχνε τοτε απλα την εκλεινες την τηλεοραση, δεν ειχες αλλες επιλογες. Και εννοειται τα εβλεπες ολα ασπρομαυρα. Ευτυχως οι φανελες βοηθουσαν να ξεχωρισεις τους παικτες ακομα και σε αποχρωσεις του γκρι. Μπασκετ. Το ηταν αυτο; Κανεις δεν ηξερε. Ξεραμε ομως οτι κερδιζαμε και αυτο σημαινε οτι ημασταν καλοι σε αυτο. Η πρωτη σκεψη που μου ηρθε στο μυαλο ηταν ποσο αδικο αθλημα ηταν το μπασκετ. Διοτι οι ψηλοι ηταν οι τυχεροι. Οι κοντοι δεν ειχαν τυχη. Και μετα ειδα τον κοντο με τα φτερα στα ποδια. Λεγοταν Γκαλης. Ειχε ενα μαγικο τροπο να στελνει τη μπαλα στο διχτακι με οποιοδηποτε τροπο μπορουσες να σκεφτεις. Γκαλης για μενα σημαινε νικη του αδικημενου σε φυσικα προσοντα εναντιον των προικισμενων. Δαβιδ εναντιον γολιαθ. Ηταν σκετη ηδονη. Τα πραγματα επαιρναν τη θεση τους, η φυση ειχε φροντισει γι' αυτο.
      Η μερα του τελικου. Καλοκαιρι τοτε στο χωριο εννοειται ολες οι πορτες ανοιχτες και ξεκλειδωτες. Η φωνη του εκφωνητη ακουγωνταν οπου και αν ησουν. Τελευταια δευτερολεπτα και ο Καμπουρης βαραει βολες. Ολοι ορθιοι. Απο την αγωνια ετρεμαν τα ποδια, κρυος ιδρωτας, τα χερια να κρατανε το κεφαλι να μην φυγει. Μολις ακουστηκε η κορνα της ληξης αρχισαμε ολοι να χοροπηδαμε σαν παιδια μικροι μεγαλοι εξω στους δρομους. Ολο το χωριο. Ο παπας του χωριου και αυτος μαζι μας να χοροπηδαει απο τη χαρα του. Νομιζαμε οτι ειχαμε κατακτησει το συμπαν. Τοσο πολυ το ειχαμε αναγκη αυτο το χρυσο. Την επομενη μερα πηραμε καδους, τους καναμε μια τρυπα απο κατω, τους κρεμασαμε πανω σε μια ελια και πετουσαμε οτιδηποτε σκουπιδι μπορεις να σκεφτεις, για μπαλα. Μολις ειχαμε μαθει τι παει να πει μπασκετ.

      Διαγραφή
  18. Συνέχεια
    2001:.Τα ευρωμπάσκετ φευγουν από το καλοκαίρι και πανε τελη Αυγοστου -αρχες Σεπτεμβρη..Μεταβακατικό ροστερ με τον ανεπαρκή Πετροπουλο,σουπερ ΣερβίαΤο μπαζερ μπιτερ του Αλβερτη με τους Ιταλους,την συντριβή από τη Ρωσσία την επομενη αγωνιστική..Νικη με τη Βοσνια και ξυλίκι στο τελος..Το ματς με τη Γερμανία το χω διαγράψει...Θυμάμαι όμως ματσαρα στο τελικό με τους μισους Σερβους στο τελος να κανουν δηλωσεις στην ΕΡΤ στα ελληνικά!!¨)
    2003:Ουσιαστικα το comeback της εθνικής παρα τον χαμένο ημιτελικό.Το καλαθι του Χαριση με τους Κροατες ,βγαλμενο από το καποιο ηλεκτρονικό παιχνιδι (γιατι βγαλμενο από συστημα δεν παιζει να ταν..)τον Μεμο Οκουρ να κατασπαραζει τον Τσακαλιδη,αλλα τον Φωτση να γυριζει το ματς και να μας δινει τη νικη.Τα χουμε ξαναπει για ματς με την Ιταλια..Το ματς που κερδίσαμε τους σέρβους του Πετζα σχετικα ευκολα και πηραμε την (αρκετα καλη) 5η θέση,τον τελικο με τους Λιθουανούς χα χουν Ντριμ Τιμ και να κερδιζουν περιπατο την μετεπειτα κυρίαρχη Ισπανία...
    2005:Εδώ πλεον όλοι τα θυμόμαστε όλα.Να αναφέρω ότι στο 1ο δεκαλεπτο με τη Ρωσσία από τα νεύρα μου ,εφυγα τελειως από το σπιτι και ενώ προσπαθουσα να συνειδητοποιησω μια ακομα αποτυχια ,επεσε τηλεφωνο ότι κερδίσαμε.Για τον ημιτελικό τα'χουμε πει όλα,ο τελικός ηταν πραγματικά μετα το πρωτο πενταλεπτο σαν φιλικό προετοιμασίας..Ο Σκουντης μεσα στη νιρβανα του ειπε μερικες χαριτωμενιες του στυλ "Ο Τζερι Γουεστ ψαχνει να βρει το συμβολαιο του Παπαλουκά για τους Λεικερς" μετα από ένα ραβερσε αλα Ματζικ καλαθι του Τεο,την ταπα του Νοβιτζκι στο Τσαρτσαρη στον αιφνιδιασμο,το θειικο standing ovation στον ιδιο..Ωραιες στιγμές...

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. No_closure ωραίος φίλε. Μ'αρέσει να διαβάζω πως ζούσε ο καθένας σας χαρές-λύπες με την Εθνική μας.. Ωραίο κείμενο.

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα μόρτες..

    Ξεκινάμε με Σκόπια σήμερα στη πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ. Το ματς δε θέλει πολλές κουβέντες.. Κανένα δικαίωμα στον αντίπαλο από την αρχή, σοβαρότητα και συγκέντρωση για να μπούμε με το δεξί. Παιχνίδι που χαρακτηρίζεται πιο δύσκολο πνευματικά παρά αγωνιστικά. Καλό, δυνατό τεστ. Ανυπομονώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ματσάρα Ισπανία-Σερβία στις 19:00, πολύ δυνατά ματς και το βράδυ με Ιταλία-Τουρκία και το Κροατία-Σλοβενία. Ενδοφλέβιες μπάσκετ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά αυτό που βάλαν όλα τα ματς, σε τρεις μόνο διαφορερετικές ώρες, τι μαλακία.

      Διαγραφή
  21. Αν δεν το πιάσατε, ο Jim ψήφισε Σερβία. Καλή αρχή να έχει η εθνική μας σημερα.

    Pepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. αντε να αρχισει το ευρωμπασκετ,γιατ η ευρωλιγκα αργει ακομη,ειδα το Alley-oop- καρφωμα της χρονιας με ΔΔ και Γκιστ,ανυπομονω να αρχισουν ολα ξανα για να χαζεψω ξανα και ξανα. http://prasinoforos.gr/alley-oop-tis-xronias-gist-diamantidis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ρε παιδια, απο εξωτερικο πως βλεπουμε τα παιχνιδια? οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.sportcategory.com/c-6.html.....αν δεν στο ανοιγει με την πρωτη στο παραθυρο που βγαζει μπορει να παιζει εκει....stonerook

      Διαγραφή
    2. Εγώ που μαι Ιταλία, το παιχνίδι της Εθνικής εγώ θα προσπαθήσω από WEB TV του ΑΝΤ1. Τώρα, αν δεν πιάσει κανένα live streaming ή κανένα ελληνικό site με το play by play

      Διαγραφή
  24. Γεια σου Τζιμ και γεια σε ολους του φιλους ...

    Καλη επιτυχια στην Εθνικη μας .
    Ελπιζω να δω την επαναφορα της χαμενης μας αυρας που φωναζε ΑΜΥΝΑ πανω απο ολα ....
    Ελπιζω να καταφερουν τα παιδια και ο κοουτς να φτιαξουν μια αληθινη ομαδα με ξεκαθαρους ρολους χωρις εγωισμους .
    Αυτη η ομαδα δεν ειναι ουτε του Σπανουλη ουτε καποιου αλλου .
    Ο Παρκερ πριν απο 4 μερες μιλησε στα Γαλλικα ΜΜΕ και ειπε oτι ολοι μιλανε για την Ισπανια τη Σερβια την Γαλλια αλλα κανεις δεν μιλαει για την Ελλαδα που εχει οπως ειπε φοβερη και δυνατη ομαδα .
    Ας κρατησουμε λοιπον και μια νοοτροπια outsider ......
    Παμε Εθνικαρα!!!!!!

    Μανος Μασσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. τι θυμαμαι απο τα ευρωμπασκετ
    1987.......μια χωρα στους δρομους
    1989.......η λυσσα των γιουγκοσλαβων να μας κερδισουν,ουτε καν το χρυσο δεν τους ενοιαζε απλα εκδικηση
    1991....η σφαγη απο τους διαιτητες στο παιχνιδι με την ιταλια
    1993.....το βλεμμα του δρακου πριν το κρισιμο ματς με τους ιταλους...σαν να τους ελεγε σημερα ειστε εδω απλα για να χασετε
    1995.....το σπασμενο μου δωματιο μετα τον ημιτελικο.....ειχα εισητηριο για τον τελικο και περιμενα πως και πως αλλα τουλαχιστον ειδα τον τζορτζεβιτς στο ματς της ζωης του
    1997....και παλι τζορτζεβιτς αυτη τη φορα να αφηνει ξερη την κροατια
    1999.....δεν θελω τιποτα να θυμαμαι
    2001....τον σιγαλα να παιρνει καροτσακι εναν κακομοιρο βοσνιο που βρηκε μπροστα του
    2003....την ασυλληπτη απογοητευση μετα το παιχνιδι με τους ιταλους
    2005.....την αντρικεια σταση των σερβων φιλαθλων στα παιχνιδια της εθνικης και ειδικα στην απονομη σε αντιθεση με τα δικα μας καραγκιοζιλικια στην αθηνα
    2007....το καλαθι του χολντεν που το πανηγυρισα περισσοτερο και απο το τριποντο του μητσου 2 χρονια πριν και φυσικα νταρκο μιλιτσιτς...κορες,μαναδες,σοι κτλ
    2009.....ισπανια αλα πλαβι....το ευρωμπασκετ που ολοι ηξεραν που θα καταληξει
    2011....τιποτα απολυτως
    2013.....αν χανεις απο την φινλανδια τι να θυμηθεις........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. η τελευταια πολυ καλη πορεια ηταν του ευρωμπασκετ του 11 για τα δεδομενα της τοτε ομαδας (και περυσι συμπαθητικα τα πηγαμε αλλα αποκλειστηκαμε απο τους 16)..

    πολυ σημαντικο που παμε χωρις τραυματισμους...περα απο αγωνιστικα σε επηρεαζουν και ψυχολογικα-πνευματικα..

    υγ...με ολα αυτα τωρα ο ερτελ θεωρειται και σαν απουσια για τους γαλλους;; μετα απο τις τελευταιες απροσμενες των ντιο και αζινσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπερα Τζιμαρα και σε ολη την παρεα.

    Θελουμε μια ευκολη προκριση στους 16 και μετα να κανουμε το 4 στα 4 στα νοκ αουτ.Το ελληνικο μπασκετ,ειτε οι συλλογοι ειτε η εθνικη,απο το 87 και μετα παιζει παντα για την κορυφη ασχετα αν τα καταφερνουμε ή οχι...

    Ολοι μαζι δινουμε θετικη ενεργεια στην ομαδα...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Λοιπόν.. Όσοι παρακολουθήσατε τον πρώτο κύκλο αγώνων καταλάβατε (εφόσον δε το είχατε ήδη κάνει) ότι κάθε αποτέλεσμα θέλει προσπάθεια και τίποτα απολύτως δεν έρχεται μόνο του σε αυτό το επίπεδο. Βοσνία και Ολλανδία μπορούσαν το διπλό. Οι "Οράνιε" το πήραν γιατί ήταν καλύτεροι από τη μετριότατη, χλιαρή, Γεωργία του Κοκόσκοβ. Από την άλλη οι Πολωνοί των τελευταίων 15 λεπτών ήταν κακοί απέναντι στη Βοσνία του Ντούσκο και μπορούσαν να ηττηθούν. Κακώς ο κόουτς Τέηλορ επέμενε στον Σλότερ στον "άσσο", με τον πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού να χάνει τη μάχη στη περιφέρεια από τον εξαιρετικό Ρένφρο της Μπάγερν (πλέον). Η κόμη του Ιβάνοβιτς έχει χειροτερέψει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Και οι δύο "Αμερικανοί" προπονητές λοιπόν (ο Κοκόσκοφ είναι Σέρβος αλλά με αμερικανική ουσιαστικά μπασκετική παιδεία καθώς δουλεύει στο NCAA από τα 28-29 του) μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν σκέψεις και καταστάσεις στο παιχνίδι των ομάδων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πολωνία-Βοσνία..
    O AJ Slaughter ντριμπλάρει κοντά στη πλάγια γραμμή απέναντι σε κοιμώμενο αμυντικό, ο κόουτς Ιβάνοβιτς (η κόμη έχει χειροτερέψει..) φτάνει στα όρια της και ουσιαστικά τον μαρκάρει με ανοιχτά χέρια και ουρλιαχτά.. Ο Σλότερ μένει στη θέση του (ο αμυνόμενος βρίσκεται στα 3 μέτρα..) με τον Ιβάνοβιτς βδέλλα, σουτάρει και αστοχεί.. Bad Shot Selection..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Σουρεάλ εικόνα

      Mario

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Johny Q

      Διαγραφή
  31. Πολύ καλό παιχνίδι το Βέλγιο-Λετονία. Και σε εξαιρετική ατμόσφαιρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Θα είμαι "εντός" για το ματς της Εθνικής μας.. Περιμένω τα σχόλια σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Άντε να πω κι εγώ τις δικές μου μνήμες

    1987, τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα που έκανα με το Autobianchi Abarth για να μπορέσω να είμαι μέσα στο ΣΕΦ
    1989, τον εξωπραγματικό Γκάλη του ημιτελικού. Για χρόνια μόνο αυτό υπήρχε στο μυαλό μου. Τώρα βέβαια που το ξαναβλέπω ψιλοξερνάω με τη βουτιά του Γιαννάκη που οι διαιτητές σφύριξαν επιθετικό στον Χομίτσιους...
    1991, τον απίθανο Σβόμποντα που μας κέρδισε με 12/12 σουτ
    1993, σε εκείνο το Ευρωμπάσκετ ήμουνα στη Γερμανία από πριν, για δουλειά, και ήμουνα μέσα στα περισσότερα ματς οπότε έχω τις πιο πολλές αναμνήσεις. Μου μένουν αξέχαστα τα μακαρόνια (!) που πετούσαν οι Έλληνες φίλαθλοι μέσα στο γήπεδο στον αγώνα με Ιταλία, το νικητήριο καλάθι και φάουλ του Νάσου με Ισπανία, ο μπέμπης τότε Ριγκοντό που πήγε να μας κερδίσει μόνος του στον προημιτελικό, και η ψυχάρα Φάνης που δε σταμάτησε ποτέ να παλεύει τους Γερμανούς στον ημιτελικό αλλά δυστυχώς δεν τον ακολούθησε κανείς. Και φυσικά τα δάκρυα-ποτάμι για το θάνατο του Ντράζεν...
    1995, το παραμύθιασμα που έφαγα κι εγώ ότι μας έσφαξε το σέρβικο λόμπι και υποστήριζα Λιθουανία στον τελικό, μέχρι να καταλάβω κάποια χρόνια μετά ότι δε γίνεται να κερδίζαμε εκείνους τους Σέρβους.
    1997, τον Μιχαήλ Μιχαήλοφ που έκανε κάτι παραπάνω από το παιχνίδι της ζωής του (35 π 15 ρ 4 ασ !!!!!) στο μικρό τελικό με εμάς και μας στέρησε το πολυπόθητο μετάλλιο. Μετά ήρθε στον Άρη και κάθε φορά που έχανε καλάθι στο Παλέ του φώναζα "με την Ελλάδα μόνο ήξερες να τα βάζεις, ε;"
    1999, τους Γιουγκοσλάβους να είναι καταρρακωμένοι από το βομβαρδισμό της πατρίδας τους και τον μέγιστο Κάρλτον Μάγερς να καθαρίζει τον τελικό με τους Ισπανούς. Α, και τον Μπογκόγιεβιτς, πανάθεμά τον...
    2001, το ποτήρι που έσπασα όταν χάσαμε, έτσι όπως χάσαμε, από τη Γερμανία
    2003, την ανατροπή με Κροατία στον πρώτο αγώνα, τη χαρά που πήρα με την ανανέωση της ομάδας, αλλά και τα νεύρα που μου 'σπασαν όταν στο τελευταίο δεκάλεπτο με Ιταλία δε μπορούσαμε να κάνουμε μια σωστή επίθεση και γυρνούσαμε τη μπάλα γύρω-γύρω μέχρι που αστοχούσαμε. Α, και την πρώτη φορά μετά από χρόνια που δεν είδα το κουραμπιεδένιο μαλλί του Λόλο Σάινθ στον πάγκο της Ισπανίας.
    2005, να γυρίζω από την παραλία στο σπίτι και να βλέπω ότι χάνουμε 51-58 από τους Γάλλους, να παρακολουθώ το υπόλοιπο του αγώνα φορώντας μόνο το μαγιό, και όταν βάζει ο Μήτσος το τρίποντο να χοροπηδάω μέχρι το ταβάνι και να κρατάω και το μαγιό για να μη μου φύγει και μείνω ολόγυμνος...
    2007, το Ευρωμπάσκετ που μου χάρισε το περισσότερο καρδιοχτύπι από όλα. Μπορώ να θυμηθώ και 10 ματς που κρίθηκαν στο τελευταίο σουτ. Πραγματικά δεν ξέρω πότε είχα τη μεγαλύτερη συναισθηματική φόρτιση; Στο Ελλάδα-Σλοβενία, στο Ισπανία-Ελλάδα ή στο Ισπανία-Ρωσία;
    2009, ένα φοβερό ματς από κάθε νοκ άουτ φάση: Το φοβερό προημιτελικό μας με Τουρκία, το φοβερό ημιτελικό Σερβία-Σλοβενία, και το φοβερό μικρό τελικό μας με τους Σλοβένους με τον... φοβερό Σόφο και "το μακρινό ριμπάουΝ" του Βαγγέλα του Ιωάννου.
    2011, να νικάμε τους Γάλλους σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο, αλλά να ξέρω ότι όταν ξαναμπεί ο Πάρκερ θα χάσουμε...
    2013, την επανασύνδεσή μου με την καλτ φιγούρα του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, τον οποίο είχα να δω από κοντά από τον ημιτελικό ΠΑΟ-Ταουγκρές του '07, και τον πανηγυρισμό του Μπράμου στο τρίποντο που τέλειωσε την κατάρα μας με τους Ισπανούς.

    Rolando Blackman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Χάλι μαύρο. Δυστυχώς αν βγεί 2 λεπτά ο Πρίντεζης το παιχνίδι θα γυρίσει. Σπανούλης απαράδεκτος. Ελπίζω σε βελτίωση στην επανάληψη

    Pikulin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Έχουμε χάσει 7 καλάθια από κάτω εξ επαφής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλάθης Σλούκας Αντετοκούμπο Πρίντεζης Κουφός αυτή την πεντάδα θέλω να δω περισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο Καλαθης ανεβαινει επιθετικα, ο Πριντεζης η σιγουρη λυση και ο Σλουκας ο μονος με αξιοπιστο σουτ. Οι Σκοπιανοι παιζουν περιεργο μπσσκετ αλλα η αμυνα ειναι καλη. Καποιο συστημα για τον Γιαννη δεν βλεπω...

    Pepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Συνεχίζει να μην υπάρχει play για τον Αντε, και ο Κατσικάρης μηδέν διάβασμα του αντιπάλου. Με τριποντοομάδα παίζεις και τους αφήνεις να σουτάρουν τόσο ελεύθεροι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγα μην τους ειπε να ειναι και 5 μετρα πισω..ασε μας ρε φιλε

      Διαγραφή
  39. καποια σχολια για την εθνικη ομαδα
    1.για μενα το μοντελο που πρεπει να στηριχτει η εθνικη ειναι της ομαδας του ολυμπιακου του ιβκοβιτς....ανελεητη πιεση στην αμυνα και τρεξιμο ετσι ωστε να ανεβει η ψυχολογια ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΣΟΥΤ
    2.σταθερα δεν μπορει να σουταρει καλα αυτη η ομαδα(ποτε σουταρε αλλωστε?)μονο ο σλουκας μπορει να πει καποιος οτι εχει ταλεντο στο σουτ,ολοι οι αλλοι ειναι αναλογα με την μερα που βρισκονται.....οταν παιξουμε με καλες ομαδες θα μας δωσουν επειδικτικα το τριποντο
    3.τα υπονοουμενα που αφηναν οι δημοσιογραφοι για κακες σχεσεις μεσα στην ομαδα νομιζω οτι εχουν να κανουν με τον γιαννη....απλα δειτε πως τον αντιμετωπιζαν οι συμπαικτες του περσι και πως σημερα
    4.τζεισι καρολ,κεισι ριβερς καθως και αλλοι που κυκλοφορουν στην ευρωπη μπορουν να βοηθησουν σαν νατουραλιζε την εθνικη σε αυτο που ποναει.........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Eιναι κατωτερος των παικτων του ο Κατσικαρης. Η ομαδα χρειαζεται μια ισχυροτερη προσωπικοτητα στον παγκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σε χάλασε σήμερα σε τεχνικό επίπεδο αδελφέ?

      Mario

      Διαγραφή
  41. Με το δεξί.. Νομίζω πως αν σήμερα ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί στην ανάπτυξη της τρανζίσιον επίθεσης και πιο αποτελεσματικοί στο τελείωμα θα είχαμε καθαρίσει πολύ νωρίτερα. Κλειδί ο Σλούκας στο backcourt, δείχνει το βάθος αυτής της ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Οι Σέρβοι μακράν η πιο πειθαρχημένη ομάδα του τουρνουά. Πάνε το παιχνίδι σιγά-σιγά στο ρυθμό τους και μετά άντε να τους νικήσεις. Εντελώς Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς θυμίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. "Ηδονισμένος" από το σπουδαίο παιχνίδι Ισπανίας-Σερβίας και τις κανονιές των Μπιέλιτσα-Μπογκντάνοβιτς στο τέλος για τη νίκη των "πλάβι".. Η άμυνα των Σέρβων ήταν απλά ε κ π λ η κ τ ι κ ή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τα λες, τα γράφεις. Και ως γνωστόν scripta manent. Οπως διάβασα η αδυναμία σου ο Νεντοβιτς το γύρισε. Και πρεπει να ψιλό κλείδωσαν τον Γκασολ. Μακριά απο μας στους 8...

      Pepe

      Διαγραφή
    2. Άχαστος ο Νεντοβιτς Πέπε.. Αλλά η άμυνα τους τσάκιζε κόκαλα (σκέψου ότι οι Ισπανοί στα πρώτα 5 λεπτά δεν είχαν σκοράρει ακόμα αν και το καλό αμυντικό κομμάτι τος το έβγαλαν στη τρίτη περίοδο). Ο Μπιέλιτσα ήταν παντού, κλειδί και ο Μπογκντάνοβιτς που έβαλε και μεγάλο ουτ στο τέλος..

      Διαγραφή
    3. Όλα τα λεφτά το βλέμα του Μπόγκνταν μόλις το πήγε στο +7 και καθάρισε το ματς. Mission accomplished. Ψυχρότατος εκτελεστής. Ο δε Μπιέλιτσα είναι από άλλο μπασκετικό πλανήτη, είναι ότι πιο πλήρες υπάρχει στο 4 στην Ευρώπη.
      Οι Σέρβοι γενικά εδώ και μια διετία μοιάζουν πολύ με συμμορία. Αυτό με έχει ιντριγκάρει περισσότερο με την ομάδα και με τον κοουτς Σάλε ο οποίος αν περάσει αυό το συναίσθημα και στον Παναθηναϊκό θα είναι επιτυχία.
      Τώρα για Νέντοβιτς, οκ , το Ισπανικό πρωτάθλημα του πάει περισσότερο. Αλλά πως και δεν υπήρχε ενδιαφέρον από ομάδα τοπ - Ευρωλίγκας; Θα ταίριαζε επίσης και στους δυο αιώνιους.

      Διαγραφή
  44. ΜVP o Πριντ
    κλειδί ο Σλούκας
    Μπουρούσης και Κουφός καλοί αλλά να μην παίρνουν τα μυαλά τους αέρα, με τον Σαμαρτζίσκι παίζανε.
    Αντετοκούνμπο όταν του δόθηκε η ευκαιρία έδειξε τι μπορεί να κάνει. Δεν του δόθηκε πολλές φορές, αλλά γι' αυτό μόνο ο Γιάννης δε φταίει.
    οι άλλοι, ας πούμε ότι κρατάνε δυνάμεις και θα είναι καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια. Αυτό μας βολεύει να λέμε τουλάχιστον.

    Βlackman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Σεφτέ για την ομάδα με τον τρόπο που έπρεπε να γίνει. Πως δηλαδή; Υπήρξε μια σχετική δυσκολία για να μένουμε σε εγρήγορση και στο τέλος εύκολη επικράτηση για να κάνουμε ροτεϊσον και να μείνουμε ξεκούραστοι. Υπήρξαν ορισμένα σημεία ενδιαφέροντος στο παιχνίδι που κατ' εμέ συνοψίζονται στα παρακάτω:
    1) Η πρόοδος του Πριντ από την εποχή Ίβκοβιτς και μετά είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή. Θα αποτελέσει σίγουρα σημείο αναφοράς στην επίθεση. Προσωπικά έχει εξελιχθεί σε μεγάλη μου αδυναμία με το πληρέστατο επιθετικό του πακέτο και το clutch παιχνίδι του.
    2) Οι Καλάθης, Κουφός δε βγάζουν πάθος. ΚΑΘΟΛΟΥ.
    3) Ο αρχηγός δεν είναι, για την ώρα, σε καλό φεγγάρι και δε μιλώ τόσο εκτελεστικά όσο ότι σήμερα δεν έκανε ούτε τα βασικά. Σπατάλησε 2 σερί αιφνιδιασμούς σε σημείο που βρίσκαμε ρυθμό ενώ και στην άμυνα δεν απέδωσε τα δέοντα με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που τρώει το κόψιμο από τον προσωπικό του αντίπαλο. Προς Θεού δε λέω πως η δουλειά του είναι να παίζει άμυνα, αλλά σε κάτι βράδια όπως το σημερινό, εφόσον δε του βγαίνει κάτι άλλο, θα πρέπει κάπως να βάλει το λιθαράκι του.
    4) Η απόδοση του Σλούκα θα αποτελέσει βαρόμετρο για την πορεία της εθνικής μας. Είναι παίκτης με ψυχή και σε τέλεια στιγμή στην καριέρα του μιας και φαίνεται διψασμένος, με περίσσιο ταλέντο και, κυρίως, με όρεξη για δουλειά.
    5) Γιατί τόσο παραγκωνισμένος ο Μάντζαρης;
    6) Υπάρχει όντως θέμα στα αποδυτήρια με το greek freak;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μια χαρα παθος βγαζει ο καλαθης....ο κουφος εχει ενα υφακι σαν να βαριεται αλλα γενικως και στο νβα εχει αυτο το ..υφακι...οποτε μην βιαστουμε να βγαλουμε συμπερασματα..σημερα ηταν καλος σε γενικες γραμμες..

      υγ. αυτος ο ματσιουλις εξαιρετικος ρολιστας...τα κανει ολα..μεγαλο λαθος που δεν τον κρατησε ο παο
      αυτο με τον αντετοκουνμπο και τα αποδυτηρια μια φημη που διαδοθηκε γρηγορα ηταν και τιποτα παραπανω..

      συμφωνω για σλουκα.

      Διαγραφή
  46. kapoios na pei ston hezonja pos den einai oute o jordan oute o petrovic..ftanei me to attitude

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Η γραφιστική επέμβαση του Ant1 στο όνομα του αντιπάλου μας σήμερα ήταν ένα απο τα πιο γελοία πράγματα που έχω δει ποτέ σε μετάδοση αγώνα. ΕΡΤ και πάλι ΕΡΤ. Ρε παιδιά, αυτό με το κακό κλίμα με τον Γιάννη απο που προκύπτει; Μια χαρά το βλέπω εγώ το παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Κάλυψαν το όνομα των Σκοπίων με κομμάτι από το παρκέ... Επικοί οι τύποι του Αμαρουσίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ποσο κακη αμυνα παιζει να παιζει η ιταλια για να εχει φαει 51 ποντους απο την τουρκια (!!!) ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πρεπει να το δεις για να το καταλαβεις...παιζει να φανε και κατοσταρα ετσι οπως πανε....τραγωδια.......stonerook

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι οτι παίζει κακή άμυνα, είναι ότι ΔΕΝ παίζει άμυνα! Είναι στιγμές που οι Τούρκοι κάνουν ότι θέλουν σε επίθεση (ειδικά ο Ερντεν)

      Διαγραφή
    3. ερντεν 22 ποντους ,8 ριμπαουντ......με τη δοξα λευκαδας να παιζε χειροτερα νουμερα θα χε...............stonerook

      Διαγραφή
  50. Πραγματικά η ιταλία επιθετικά έχει τόσο ταλέντο που στην κυριολεξία οι πενταδάτοι παίχτες της + τον χάκετ μπορούν να σκοράρουν με κάθε πιθανό τρόπο..το θέμα είναι ότι θέλουν μία μπάλα ο καθένας..αλλάζουν μία πάσα στην επίθεση κ όποιος προλάβει σουτάρει..λες και ''κοντράρονται'' μέσα στο παιχνίδι για το ποιός θα πάρει τα περισσότερα σουτ και για το ποιός θα βγεί πρώτος σκόρερ..η ομάδα είναι του τύπου ότι ας φάμε 100 αλλά να βάλουμε 120..όποιος παρακολουθεί το ματς με τουρκία θα καταλάβει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Χάκετ μπορεί να σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο;;;;;Παναγία μου..

      Διαγραφή
    2. εννοώ ότι κ το τρίποντο θα το ρίξει όπως κ τα διποντάκια από τα 4-5 μέτρα τα έχει χωρίς να παραμελεί τις διεισδήσεις...με λίγα λόγια δεν του αφήνουν οι αντίπαλοι προπονητές το ελεύθερο να σουτάρει...πάντως από την εξάδα παιχτών που ανέφερα θα πάρει τα λιγότερα σουτ...

      Διαγραφή
  51. Πραγματικά δεν έχω ξαναδεί μια τόσο ποιοτική ομάδα να παίζει τέτοιο άθλιο μπάσκετ. Θα ήταν μέγιστη αδικία να έχανε η Τουρκία. Για την τελευταία φάση και την επιλογή να σουτάρει πάνω σε άμυνα από το κέντρο πιστεύω αξίζει στο Μπελινέλι στρατοδικείο. Αν συνεχίσει έτσι η Ιταλία, θα σκορπίσει άφθονο γέλιο. Αυτή η διακοσμητική κούκλά στην άκρη του πάγκου, ο Πιανιτζιάνι ήταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Με 90 ποντους απο την Τουρκια και 22 απο τον Ερντεν δεν πας πουθενα. Με τα μυαλα που κουβαλανε θα πανε πρωτοι σπιτι τους.

    Η εκπληξη παντως της ημερας ηταν οι Φινλανδοι. Κανεις δεν θα καλοπερασει μαζι τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. μαλλον χαιρετανε με αυτην την ηττα οι ιταλοι...οι τουρκοι παρολο που δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο αν νικησουν τους γερμανους ανοιγει διπλατα για αυτους ο δρομος για διακριση...

    ο ντιξον σημερα ειχε 4/20 σουτ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Aταμάν ο αιρετικός...
    Φάουλ σε παίκτη με 13/13 βολές ως εκείνη την ώρα για να έχει την τελευταία επίθεση 8(?) δευτερολέπτων...
    Και του βγήκε!

    Το ματς της ημέρας νομίζω αυτό,προσπάθησα να δω το Κροατία-Σλοβενία αλλά για κάποιον λόγο βαρέθηκα τη ζωή μου....

    Η Τουρκία φέτος είναι πραγματική ΟΜΑΔΑ και φαίνεται,έχει αποβάλει τις αποτυχίες του ασύνδετου συνόλου(Τούρκογλου,Ιλιασόβα και σία στα τελευταία 2-3 τουρνουά).
    Και ξέρουμε οτι οι αληθινές ομάδες σε τέτοια τουρνουά μπορούν να σε δυσκολέψουν απίστευτα,ειδικά στα παιχνίδια μέχρι τους 8.
    Κρίμα που έχασαν και τον Μπαλμπάι,έδειχνε οτι βγάζοντας μια πιο ασφυκτική εικόνα στα μετόπισθεν θα μπορούσαν να έχουν καθαρίσει το ματς από την άμυνα τους.

    Ιταλία τους χαζεύεις ώρες ώρες με το πώς μπορούν να σκοράρουν αλλά χαζεύουν κι αυτοί τους αντιπάλους στα pick and roll.
    O Eρντέν(που σημειωτέον δείχνει οτι δεν έκανε τυχαία όνομα πριν μερικά χρόνια,βρίσκει έναν καλό ρόλο-κίνητρο και βελτιωμένος μέσα από τις σφαλιάρες που έχει φάει) με τον Ντίξον τους γλέντησαν με κάθε αστείο τρόπο.


    Η εθνική σήμερα μου θύμισε περσινές νίκες με Σενεγάλη-Πουέρτο Ρίκο-Φιλιππίνες.Μπορεί να ζοριστεί,αλλά αυτή η ομάδα βγάζει τη σιγουριά οτι δεν ξαναχάνει από κάθε λογής Νιγηρία και Φινλανδία.
    Το μεγαλύτερο στοιχημα για εμάς είναι να κεφαλαιοποιήσουμε το ποιοτικό βάθος στο backcourt(από τα καλυτερα άνετα στο τουρνουά),να αρχίσουν οι ρολίστες μας να σουτάρουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση(γιατί ομάδα χωρίς σουτ δεν έχω δει να κερδίζει) και στο 5 να βγούμε όσο πιο αλώβητοι γίνεται καθώς θεωρώ είναι η πιο αδύναμη θέση μας σε σχέση με τον ανταγωνισμό των μεγάλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χωρις τον ντιξον να τους εβλεπα τι θα καναν και ποσο ομαδα θα ταν...

      Διαγραφή
    2. Προς Peris

      Έχετε απόλυτο δίκιο για το Κροατία -Σλοβενία. Σχεδόν κοιμήθηκα κάποια στιγμή στην καρέκλα μου. Ευτυχώς το Ιταλία - Τουρκία μας αποζημίωσε...

      Συμφωνώ για την Τουρκία, ΟΜΑΔΑ και με πολύ καλή άμυνα, λέξη που οι Ιταλοί δεν φαίνεται να έχουν στο λεξιλόγιό τους.

      Αλέξης

      Διαγραφή
  55. ο ομιλος μας θυμιζει πολυ τον περυσινο..δηλαδη μπορει στο χαλαρο να βγουμε πρωτοι και στο χαλαρο να αποκλειστουμε στους 8...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ο πιο ατυχος στην ιταλια ειναι ο πιανιτζιανι. ειναι που ειναι στα κατω τους οι μετοχες του στο ευρωπαικο μπασκετ τωρα θα αποτελειωθουν και χωρις να φταιει αυτος.

    δεν χρειαζεται προπονητης για να του πει του μπελινελι αφου εχει 3 παικτες πανω του να πασαρει διπλα του στο τελος για ενα καλυτερο σουτ ουτε στον χακετ οτι απ την στιγμη που πας βοηθεια απ την αδυναμη πλευρα και κανεις φαουλ το κανεις δυνατα για να μην υπαρχει η δυνατοτητα καλαθι και φαουλ.δινει σωστη εντολη στο τελευταιο λεπτο ο πιανιτζιανι για φαουλ τακτικης στο ερντεν να τον στειλει στις βολες και παει ο ντατομε και το κανει στο οριο του αντιαθλητικου
    τραγικοι νοοτροπια απο ψευτοβεντετες που τους ξεφτιλισε ο 32χρονος ντιξον με αδειο βιογραφικο μεχρι φετος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Τα στατιστικα των ομαδων με pir (rankings);;;;;; βρηκα στατιστικα της fiba αλλα το pir δεν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. της εθνικης θες; τα υπολογιζεις μονος σου τα πιρ δυστυχως...αν δεν μπορεις πες ποιους παικτες θες να σου πω...

      Διαγραφή
    2. σε ευχαριστω,να σαι καλα,δεν πειραζει.

      Διαγραφή
  58. «Αν κερδίσουμε το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket, θα ξυρίσω ή θα βάψω τρικολόρ το μούσι μου! Θα δούμε τι θ' αποφασίσει κι η υπόλοιπη ομάδα. Τα μαλλιά μου δεν τα πειράζω. Ποιος ξέρει πόσο καιρό θέλει να ξαναμεγαλώσουν (γέλια)» είπε στην ιταλική LaPresse o 28χρονος SF της Φενέρμπαχτσε.........ταδε εφη Τζιτζι Ντατομε......................ολα τα αλλα περιττευουν......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Τελείωσε το Ιταλία - Τουρκία και μην έχοντας δει τις δύο ομάδες μέχρι τώρα, ενθουσιαστηκα με το θέαμα, έμεινα με το στόμα ανοιχτό! Επίσης με το στόμα ανοικτό έμεινα και με το Σκόπια - Ελλάδα για τους αντίθετους όμως λόγους. Αλλά ας τα πάρουμε με την σειρα.
    Ιταλία με πολυβόλα και όποιον πάρει ο Χάρος!Η άμυνα ή δεν έκανε τπτ (τπτ όμως) ή ήταν πολύ θυμωμένη (το σπρώξιμο του Datome μου θύμισε κάτι από γειτονιά, που δεν γουστάρεις αυτόν που μαρκάρεις).
    Τουρκία με πολύ ωραίο σύνολο, όταν έβλεπε τους Ιταλούς να χαζεύουν, δεν τους χαριζόταν, αρκετά καλή και στην άμυνα.
    Γενικά πολύ ωραίο παιχνίδι! Στα δικά μας.
    Ελλάδα με πολλά ερωτηματικά και για κάποιο λόγο τα έχω με τον Κουφό. Ο Κουφός τι κάνει τόσο χρόνια στο NBA? Πως βρίσκει συμβόλαιο?Χωρίς σοβαρό αντίπαλο και σε 24 λεπτά έκανε τα 2/3 από τον Μπουρούση που έπαιξε 16 λεπτά. Σε σετ επίθεση δεν θυμάμαι ένα καλάθι του από κάποια ενέργειά του η κάποια συνεργασία, Προσπαθώ να θυμιθώ pick'n'roll με τον Κουφό και δεν... Πολύ προσπάθεια για το ριμπαουντ σε επίθεση και άμυνα, αλλά σαν να μην ξέρει πλαγια και πίσω βήματα ή δεν μπορεί (τόσο αργός?) Με πιο σοβαρούς αντιπάλους τι θα κάνει δλδ? Θα μπορέσουμε να πάρουμε πόντους? Οι αντίπαλοι ψηλοί θα περνάνε blitzkrieg?Σπαν, Παπ σκιες του ευατού τους. Αντετοκουμπο είναι ικανός για πολλά αλλά δεν έχουν γίνει plays για να τον αξιοποιήσουν περισσότερο. Σλούκας και Πρίντεζης πολύ ενέργεια και ζωηραδα, Ζήσης με την εμπειρία και αγάπη για την ομάδα! Θετικοί και Περπέρογλου, Μπουρούσης. Αλλά δεν δείχνουν ακόμη ομάδα! Δεν φαίνεται να υπάρχει χημεία με τους παίκτες, δεν φαίνεται να έχει γίνει δουλειά από το προπονητικό team, δεν παίζει ωραία και δεν φαίνεται να ευχαριστιούνται το μπασκετ που παίζουν οι παίκτες. Να έφταιγε ο αδύναμος αντίπαλος? Εγώ τους έβλεπα και έλεγα έπρεπε να ρίχνουμε + 8 - 10 πόντους περίπου σε κάθε δεκάλεπτο αλλά απλά κάναμε βαριεστημένα το καθηκον μας και πήραμε μια "επαγγελματική" νίκη. Συντήρηση δυνάμεων?Πείτε μου και εμένα, γιατί μάλλον τα είδα πολύ σκούρα τα πράγματα...
    Ειδικά μετά και τα στιγμιότυπα Ισπανία - Σερβία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. αν δεν κανει κατι καλο η ιταλια φετος με αυτην την ομαδα θα αργησει πολλα χρονια ...

    υγ. ρε συ ΤΖΙΜ βγαλε την επαληθευση στα σχολια..ειναι πολυ σπαστικη πραγματικα..

    υγ2...καλα ο αντ1 την εκπομπη που εκανε γιατι την τελειωσε 30 λεπτα νωριτερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. νομιζω στο διλημμα ισπανια η σερβια η απαντηση ειναι ξεκαθαρη...ισπανια χωρις αυτο να σημαινει ντε και καλα οτι τους εχουμε...για αυτο πρεπει να νικησουμε αυριο τους κροατες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. το επιπεδο των νατουραλιζε εχει πεσει αρκετα ειναι η ιδεα μου (ισως γιατι φετος περισσοτερες ομαδες εχουν απο 1 νατουραλιζε σε σχεση με τα προηγουμενα χρονια);....καποιοι εξ αυτων φετος εχουν θα μπορουσε να πει κανεις βοηθητικο ρολο στις ομαδες τους ορισμενες στιγμες χωρις να ειναι πολυ καθοριστικοι...ισως και η προσαρμογη τους ειναι κομματι δυσκολο....απλως το να εχεις παικτη νατουραλιζε για 10-15 λεπτα δεν ειναι και το πιο ωραιο πραγμα...

    μια ερωτηση: ολοι οι νατουραλιζε πληρωνονται;; ο μακαλεμπ πληρωνοταν για να παιξει στα σκοπια να φανταστω; και αν ναι ξερουμε περιπου με τι λεφτα; αλλιως δεν εξηγειται τοσοι καλοι αμερικανοι και οι πολωνοι παιρνουν τον σλοτερ (καλος παικτης αλλα οκ ως ενος σημειου..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθαρό νατουραλιζε παικτη (αν δεν κανω λαθος) ανέκαθεν ενας επιτρεπόταν.Οι περιπτώσεις απο <> τοπικές ρίζες αν και δεν υπαρχουν τυπου Τσακαλιδη ειναι αλλη κατηγορία.

      Διαγραφή
    2. Δεν πληρώνονται άμεσα, αλλά τους δίνεται κοινοτικό διαβατήριο, το οποίο μεταφράζεται σε καλύτερα συμβόλαια στους συλλόγους.
      Μάξιμος

      Διαγραφή
  63. Υπάρχει κάποιο λινκ με τα στατιστικά των παιχνιδιών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στο επισημο site της fiba europe...μονο εκει τα βρηκα αλλα δεν μου δινει το link η σελιδα για να το paste εδω..

      Διαγραφή
    2. Προς Ανώνυμος6 Σεπτεμβρίου 2015 - 10:57 π.μ.

      Στο παρακάτω σύνδεσμο

      http://www.fibaeurope.com/

      κάνετε κλικ στην μπάρα με τα παιχνίδια στο πάνω μέρος της ιστοσελίδας, στο παιχνίδι που σας ενδιαφέρει (πάνω στο σκορ) και από τη νέα οθόνη επιλέγετε το tab "Boxscore" για να δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του επιλεγμένου αγώνα. Με τα βελάκια δεξιά και αριστερά από την μπάρα (στην κεντρική σελίδα), μπορείτε να πάτε και σε αγώνες προηγούμενων ημερών.

      Αλέξης

      Διαγραφή
    3. στο επισημο site της fiba europe..http://www.eurobasket2015.org/en/pageID_sjYngeE7G,EaeD6EPgPrB3.compID_qMRZdYCZI6EoANOrUf9le2.season_2015.roundID_9322.teamID_96799.html

      Διαγραφή
  64. Στα στιγμιότυπα του χθεσινού αγώνα της Εθνικής στον ΑΝΤ1, έδειξε μια λήψη από την απέναντι ρακέτα του καρφώματος του Αντετοκούνμπο μετά την ασιστ του Καλάθη, όπου ο Μπουρούσης δίνει το χέρι στον Αντετοκούνμπο για να τον συγχαρεί για την φάση και εκείνος ΝΟΜΙΖΩ ότι τον αγνοεί επιδεικτικά. Θα ήθελα να το ξαναδώ... Είδε κανείς το συγκεκριμένο βίντεο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Καλάθης - Σπανούλης δεν πρέπει να βρίσκονται ταυτόχρονα στο παρκέ. Το βλέπουμε όλοι νομίζω. Ο καλύτερος γκαρντ της Εθνικής πλέον είναι ο Σλούκας. Πολύ κρίμα το παιδί που δεν είναι γύρω στο 1.95.. θα μπορούσε να έχει ρόλο σε καλή ομάδα του ΝΒΑ. Μαζί με Πρίντεζη, Αντετοκούμπο είναι οι μόνοι παίκτες που κάθε χρόνο παρουσιάζονται και καλύτεροι.
    Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης η Εθνική. Αστεία ομάδα τα Σκόπια, αν δεν έμπαιναν τόσα τελειωμένα σουτ χτες η διαφορά θα ήταν 30+. Σήμερα θα φανεί πόσο ψηλά μπορούμε. Προτιμώ ήττα για να σοβαρευτούμε στη συνέχεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Καλησπέρα παίδες.. Χωρίς Μπογκντάνοβιτς σήμερα η Κροατία απέναντι στην ομάδα μας. Πιστέψτε με όμως, σε αυτό το σημείο του τουρνουά, ειδικά για μια ομάδα με βάθος, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Οι Κροάτες θα εμφανιστούν δυνατοί, πολύ καλό τεστ για την Ελλάδα. Δε χρειάζεται να πω ότι πρέπει να πιέσουμε τα γκαρντ τους και τη μπάλα, ανοιχτά και στο μισό γήπεδο μιας και η ομάδα του Περάσοβιτς έχει τη τάση να πηγαίνει ατομικές ενέργειες πολύ συχνά.. Ματς-παγίδα για τη Σερβία σε λίγο. Έρχονται από μεγάλη νίκη και αντιμετωπίζουν ένα αντίπαλο με ποιότητα (Γερμανία) που αγωνίζεται εντός έδρας.. Πολύ δύσκολο παιχνίδι, δε θα μου κάνει έκπληξη να δω οτιδήποτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τζιμ βλεπω νικη δικη μας αποψε και την καθιερωμενη γκελα να ρχεται με τους σλοβενους.......stonerook

      Διαγραφή
    2. Αστα αυτά ...

      Ραντουλιτσα 20 και Κουζμιτς 15 ποντους σημερα!

      Διαγραφή
    3. @1:24

      Λες..; Δουλεμένη ομάδα οι Σλοβένοι παρά το γεγονός ότι χωρίς τον Γκόραν Ντράγκιτς χάνουν αισθητά. Credit στο προπονητικό τιμ.

      Διαγραφή
    4. @1:45

      Μακάρι.. Παγίδα το πως θα διαχειριστείς ένα δύσκολο ματς την επόμενη μιας επιτυχίας. Ο Τζόρτζεβιτς το γνωρίζει, δε πρέπει να τη πατήσει. Σίγουρα είναι καλύτερη ομάδα η Σερβία από τη Γερμανία. Όμως δε θα είναι εύκολο να βγάλει την ίδια πείνα και σήμερα. Η άμυνα της βέβαια μπορεί να πνίξει τους πάντες. Επιθετικά δε με ενθουσίασαν εχθές πάντως οι Σέρβοι. Τους έλειψε η ισορροπία. Παρ'όλα αυτά σκόραραν 80..

      Διαγραφή
    5. Jim, στο Γερμανία -Σερβία προβλέπω άνετη επικράτηση των Σέρβων. Όχι απαραίτητα με μεγάλη διαφορά, αλλά πλήρη έλεγχο του αγώνα σε όλο το 40λεπτο.

      Αλέξης

      Διαγραφή
  67. καλησπερα στην παρεα...θα θελα να κανω μια ερωτηση που εχει σχεση με το στοιχημα..στα ειδικα στοιχηματα των παικτων..ξερει καποιος αν το φόλοου και καλαθι εννοείτε του επιτιθέμενου..λογίζεται στην στατιστικη του και σαν ριμπάουντ..??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσιά, διότι για να κάνει ο παίκτης το follow-up, πρέπει πρώτα να πάρει το rebound, έστω και αν αυτό γίνεται σε ελάχιστο χρονικό διάστημα σε σχέση με το κανονικό rebound και σουτ ή με νέα επίθεση της ομάδας του.

      Αλέξης

      Διαγραφή
  68. Διάβασα κάπου ότι παλαιότερα υπήρχε ένας κανονισμός που επέτρεπε στους παίχτες να επιλέγουν αν ένα φάουλ θα το παίξουν απ' έξω ή αν θα εκτελέσουν 1+1 βολές.
    Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
    1) Την επιλογή αυτή την είχαν σε κάθε φάουλ; Έπρεπε πρώτα να έχουν συμπληρώθει πέντε ομαδικά όπως σήμερα ή όχι;
    2) Αυτό το 1+1 βολές έχει κάποια διάφορα από τις 2 που εκτελούν σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν εχανες την πρωτη δεν εκτελουσες δευτερη......stonerook

      Διαγραφή
    2. Προς Ανώνυμος 6 Σεπτεμβρίου 2015 - 1:54 μ.μ.

      1) Την επιλογή την είχαν όταν ο αντίπαλος είχε συμπληρώσει τα 7 φάουλ και έκανε το 8ο. Τότε όμως αυτό ίσχυε σε κάθε ένα από τα δύο εικοσάλεπτα στα οποία ήταν διαιρεμένος ο αγώνας (αντί για τα 4 δεκάλεπτα του σήμερα με τα 5 φάουλ ανά δεκάλεπτο).

      2) Ναι, στο 1+1, αν έχανες την πρώτη βολή δεν είχες δικαίωμα για δεύτερη, και το παιχνίδι συνεχίζονταν με το rebound που έπαιρνε κάποιος παίκτης μετά τη χαμένη βολή.

      Αλέξης

      ΥΓ. Ας ελπίσουμε, μετά την αλλάγη των 4 δεκαλέπτων, να γίνει κάποια στιγμή και η αλλαγή με 4 δωδεκάλεπτα. Περισσότερο παιχνίδι, περισσότερο σασπένς και δυνατότητες έκβασης του αγώνα (με μεγαλύτερη πιθανότητα εκπλήξεων), περισσότερη ψυχαγωγία...

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Υποθέτω ότι αν ήταν κάποιος σε προσπάθεια για σουτ εκτελούσε κανονικά 2 βολές (ή 3 αν ήταν τρίποντο) και όχι 1+1, έτσι;

      Διαγραφή
    4. Προς Ανώνυμος 6 Σεπτεμβρίου 2015 - 6:07 μ.μ.

      Ναι, πάνω στο σουτ για δίποντο είχε δικαίωμα για δύο βολές, στο τρίποντο για τρεις. Όμως, τώρα που το σκέφτομαι, δεν θυμάμαι καθόλου τί ίσχυε όταν το φάουλ δεν ήταν επάνω στο σουτ, και η ομάδα που το έκανε δεν είχε συμπληρώσει 8 φάουλ. Δηλαδή, αν στην περίπτωση αυτή ο παίκτης είχε δικαίωμα για 1+1 ή η μπάλα έπρεπε να παιχθεί υποχρεωτικά απ' έξω. Εδώ με πιάνετε... αδιάβαστο!

      Αλέξης

      Διαγραφή
    5. αν ήταν φάουλ πάνω στο σουτ ήταν πάντα 2 βολές (ή 3 στο τρίποντο). Αν όχι, μετά τα 7 ομαδικά ο αντίπαλος είχε 1+1. Μέχρι και τα 7 ομαδικά είχε επαναφορά απ' έξω.

      αυτό τον κανονισμό τον εκμεταλλεύτηκε κατά κόρον ο συχωρεμένος ο Jim Valvano στη μυθική πορεία του North Carolina State στο κολλεγιακό του 1983, όπου όταν η ομάδα έχανε στο τελευταίο λεπτό, έκανε φάουλ για να μην αφήσει τον αντίπαλο να ροκανίσει το χρόνο, ρισκάροντας να τον στείλει στις βολές, και επειδή μιλάμε για παίκτες 20-21 χρονών, οι βολές αυτές σχεδόν πάντα χάνονταν, κι έτσι το NC State γύριζε τα ματς τούμπα (είχε πάρει 6-7 νίκες έτσι, σαν άλλος Ολυμπιακός του '12, με αποκορύφωμα τον τελικό με το Χιούστον του Ντρέξλερ και του Χακίμ, σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του μπάσκετ).

      Μετά από αυτό όλοι οι προπονητές άρχισαν να στέλνουν τον αντίπαλο στις βολές όταν έχαναν, και το έκαναν και επιστήμη μαρκάροντας παίκτες που έχαναν βολές (βλέπε Hack-a-shaq και άλλα τέτοια).

      Στην Ευρώπη μέχρι το 1993-94 ή 1994-95 νομίζω ίσχυαν οι 1+1 βολές (κάπου μετά τη βολή του Πάσπαλι στο Τελ Αβίβ πρέπει να άλλαξε ο κανονισμός).

      Πολύ παλιά (70s στην Ευρώπη και 1946-55 στο ΝΒΑ) υπήρχε και το 2+1, δηλαδή αν σου κάνανε φάουλ πάνω στο σουτ, και έχανες και τις 2 βολές, σου δίνανε άλλη μία.

      ελπίζω να βοήθησα

      Rolando Blackman

      Διαγραφή
  69. Η Ιταλία εχθές ήταν για κλάματα.. Ειδικά στην άμυνα γέλαγες και έκλαιγες ταυτοχρόνως. Yυπογράμμισα πριν το τουρνουά ότι χωρίς αξιοπρεπή παρουσία στα μετόπισθεν δε πάνε πουθενά. Μπράβο στη Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τζιμ τα φωτα σου.....τι βλεπεις στα ρωσια-πολωνια,ολλανδια-σκοπια,φινλανδια-ισραηλ?...........stonerook

      Διαγραφή
    2. Οι Πολωνοί δε μου άρεσαν εχθές. Εύκολα μπορείς να αποκόψεις τον Γκόρτατ από τα γκαρντς τους, ευθύνεται και ο Τέηλορ που πρέπει να το διαβάσει. Οι Ρώσοι θα έχουν μεγαλύτερη πίεση, νομίζω μπορούν να κάνουν καλό ματς απέναντι στους Πολωνούς χωρίς να είναι καλύτερη ομάδα. Ολλανδία-Σκόπια άστο.. Η Φινλανδία είναι καλύτερα δουλεμένη ομάδα από το Ισραήλ δε το συζητώ. Όμως το timing (λόγω των χθεσινών αποτελεσμάτων) ευνοεί τους Ισραηλινούς. Αν ήταν πρώτη αγωνιστική θα σου έλεγα Φινλανδία με κλειστά τα μάτια.

      Διαγραφή
  70. Ο Ερντέν και ο Μαχμούτογλου είναι οι παίχτες κλειδιά για τους Τούρκους. Τα είπαμε και στο Ακρόπολις.. Ένας σέντερ και ένας "χεράς"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Σήμερα φωνάζει για ποντάρισμα το Bourousis over 6,5 rebounds.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Kαλησπέρα Τζιμ,γενικά σε αυτές τις διρογανώσεις τα fundamentals μετράνε διπλά σε σχέση με αυτά που συνηθίζουμε μέσα στη σεζόν(που κυριαρχούν πόδια,αθλητικότητα κλπ.)

    Οι Τούρκοι έχουν πολύ συνοχή ως ομάδα όχι μόνο στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι.
    Δυσκολοκατάβλητη ομάδα.
    Τους Ισπανούς πώς τους είδες χθες? Δεν παρακολούθησα καθόλου.... Πήγαν το ματς στον πόντο παρά την αστοχία που δείχνουν τα στατιστικά από το 3ποντο και την κακή κατά τα φαινόμενα εμφάνιση Γιουλ-Σέρχιο.
    Από άμυνα? Εκεί θα κριθούν κι αυτοί αν και μου δίνουν λίγο μια αίσθηση πως δεν έχουν ταυτότητα και μπορεί όταν έρθουν τα ζόρικα να ψάχνονται μες στο παρκέ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε. Είναι "κοντοί" οι Ισπανοί.. Και απέναντι σε μια ομάδα που είχε "πόδια" και ετοιμότητα να ανταποκριθεί στο αμυντικό τρανζίσιον κόλλησαν. Η άμυνα των Σέρβων τους έβγαλε επίσης από τις καλές τους θέσεις. Έχουν ποιότητα οι Ισπανοί βέβαια. Απλά χωρίς τον Γκασόλ κονταίνουν πολύ και δυσκολεύονται να προστατέψουν το καλάθι τους.

      Διαγραφή
  73. *Η Κροατία δεν με ενθουσίασε,δεν είδα την μεγάλη μετάβαση που περίμενα σε σχέση με Ρέπεσα.Φυσικά είναι ακόμα νωρίς,αλλά πιστεύω αν θέλουν να περιμένουν κάτι παραπάνω φέτος θα πρέπει να γίνει υπέρβαση στο αμυντικό κομμάτι και κάποιοι παίκτες να ξεμαγκώσουν.(Τόμιτς κυρίως και κάποιο δραστικό step up από Χεζόνια)
    Πιστεύω οτι τους έχουμε σήμερα.Όχι λόγω Μπόγιαν(συμφωνώ πως σε αυτό το στάδιο αναπληρώνονται πολύ εύκολα οι απουσίες,ίσως τους δώσει μια έξτρα ώθηση) αλλά είμαστε πιο ξεκάθαρη ομάδα αυτή τη στιγμή σε θέμα στόχων.Προσοχή τον Τόμιτς και Παπανικολάου πάνω σε Χεζόνια.Τα γκαρντ μας μπορούν να κάνουν τη διαφορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Jim Conway6 Σεπτεμβρίου 2015 - 2:16 μ.μ.

    Ο Ερντέν και ο Μαχμούτογλου είναι οι παίχτες κλειδιά για τους Τούρκους. Τα είπαμε και στο Ακρόπολις.. Ένας σέντερ και ένας "χεράς"..

    επιβεβαιώνεται ο Divac
    αρα πάνε για μεγάλα πράγματα!!

    sneakerspaly.webs.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σημερα που θα παιξουν με σοβαρη ομαδα θα δουμε τι θα κανουν........προβλεπω εικοσαρα να φανε απο την ισπανια.......stonerook

      Διαγραφή
  75. 22-2 το Βέλγιο την Εσθονία στο 7'.. 9 πόντους ο Βαν Ρόσομ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. χωρις μπογκντανοβιτς..ολα γαι μας δουλευουν σε αυτο το τουρνουα....πιστευω το κλειδι ειναι τα σουτ του χεζονια.....πριντεζης και κουφος μπουρουσης μπορουν να κανουν καλη δουλεια στους ψηλους τους οπως και περυσι.....

    επισης τα γκαρντ μας μπορουν να κανουν μεγαλη ζημια στα close outs μιας που οι κροατες εχουν αμυντικο προβλημα στα γκαρντ (ειδικα στον ασσο) που ο ντρειπερ χθες επαιξε μονο 6 λεπτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Δίχως αντίπαλο ο Πλάις σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Jim, θέλω την άποψή σου για το wonder kid Hezonja... Μέγιστο steal για τους Magic...
    Μάξιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εlite talent.. Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και πιο πάνω στο ντραφτ (π.χ. στο 4 με Νικς εύκολα). Θα κάνει παπάδες στην Αμερική. Δε μου αρέσει το attitude που βγάζει ώρες-ώρες..

      Διαγραφή
  79. Πέφτουν κορμιά στο Βερολίνο. Γερμανία-Σερβία 18-19, 1η περίοδος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορεί η Σερβία απέναντι στη Γερμανία. Πολύ λίγη σαν ομάδα. Δεν έχει την ποιότητα, ούτε ην προσωπικότητα απέναντι στη Γερμανία του Νοβίτσκι, του Σρέντερ και του Πλάις...

      Διαγραφή
    2. Το ελέγχει το παιχνίδι η Σερβία. Δεκάλεπτα 19-18 και 20-20.

      Αλέξης

      Διαγραφή
  80. Σορρυ Jim αλλά προηγούνταν η... Ferrari. Forza Ferrari! 28 ποντάκια σήμερα στην M onza!

    Και τώρα επιστροφή στο Euroebasket...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Καλά, οι διοργανωτές είναι για τα πανηγύρια. Τους πιό ενδιαφέροντες αγώνες σήμερα, τουλάχιστον από πλευράς ποιότητας των αντιπάλων, Τουρκία - Ισπανία και Ελλάδα - Κροατία τους έβαλαν την ίδια ώρα. Βέβαια, σε σχέση με τα χθεσινά κατορθώματά τους, πάλι καλά. Ας ελπίσουμε όμως να μην συνεχιστεί αυτό τις επόμενες ημέρες...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Με σερί 10-2 η Σερβία παίρνει και πάλι κεφάλι στο κλείσιμο του ημιχρόνου (38-39). Το παιχνίδι πηγαίνει έτσι όπως ακριβώς προβλέπαμε..

    Εξαιρετικό το Βέλγιο, μεγάλη μάχη στο Πολωνία-Ρωσία (42-40)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jim, οι Σέρβοι μέχρι τώρα παίζουν ξεκάθαρα σβηστοί και υπέρ του δέοντος χαλαροί, έχοντας δεύτερη στο κιβώτιο. Όποτε και αν πατήσουν γκάζι, ο αντίπαλος τρώει σκόνη.

      Αλέξης

      Διαγραφή
  83. Ο Τζόρτζεβιτς πρέπει να αποσύρει τον Τεόντοσιτς και να εμπιστευτεί το βάρος της δημιουργίας στον Μπογκντάνοβιτς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΛΑ και άστοχα 3ποντα οι Σέρβοι

      Διαγραφή
    2. Και οι Γερμανοί το πάνε πολύ καλά το ματς. Έκαναν τον Μίλος να παίξει σαν τον παλιό κακό Τεόντοσιτς. Και ο Μπόγκνταν είναι νευρικός σήμερα πάντως Τζιμ.

      Διαγραφή
    3. O Μπιέλιτσα πάει να το καθαρίσει πάλι Τζιμ.

      Διαγραφή
    4. Κλασική περίπτωση "Τους έκλεισε το σπίτι"

      Διαγραφή
    5. 2/0 και η Πολωνία 0/2 η Ρωσία

      Διαγραφή
  84. Πολύ ωραίο παιχνίδι στο Βερολίνο. Οι Γερμανοί το πήγαν μέχρι τέλους στα ίσια. Είχαν λιγότερα λάθη, περισσότερες ασσίστ, πήραν κρίσιμα επιθετικά στο τέλος αλλά.. δεν είχαν τον σεληνιασμένο Μπιέλιτσα. Μακρία από τους Σέρβους στα χιαστί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Τραγική Σερβία.2 αρνητικοί πρωταγωνιστές:Σάλε και Τεόντοσιτς.Ο πρώτος γιατί δεν γίνεται να έχει η ομάδα σου τέτοια τραγικά ποσοστά στα τρίποντα και να μην σχεδιάζεις κάτι άλλο πλην σουτ.Ειδικά στο 3:10 πριν την λήξη βγάζει Ραντούλιτσα και παίζει με Bielica-Erceg δηλαδή σουτ και άγιος ο θεός.Για τον άλλο τι να πεις.Από ένα σημείο και μετά έχασα το μέτρημα στα χαμένα σουτ.0/10 νομίζω.Και ενώ βλέπει ότι δεν του πάει το σουτ αντί να διαβάσει την άμυνα και να μοιράσει την μπάλα εκεί αυτός.Σουτ σουτ σουτ.Άσε που χάνει και το ριμπάουντ μέσα από τα χέρια του στο τέλος και οι Γερμανοί ισοφαρίζουν με τρίποντο.Το μυαλό τελικά είναι ο αντίπαλός του για να γίνει μεγάλος παίκτης.Ο Bielica είναι παικτάρα τέλος.Όχι για το τελευταίο σουτ αλλά συνολικά για την πληθωρική παρουσία του.Αυτός είναι ο go to guy της σέρβικης συμμορίας του Σάλε και όχι ο Milos.Πάντως εξακολουθώ να θεωρώ τους Σέρβους πρώτο φαβορί για χρυσό.Για να δούμε....

    Green North

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Τυχερή η Σερβία που πήρε αυτό το ματς στο τέλος. Το είπαμε το πρωί, ήταν παιχνίδι-παγίδα στο timing που ήρθε.Η επιμονή του Τζόρτζεβιτς στον Τεόντοσιτς για λίγο να αποβεί μοιραία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο... φιλικό. Σερβία 4/30 τρίποντα (13%, Μίλος 0/9!, Bogdan 1/7!), Γερμανία 8/26 (31%). Σερβία 14 τελικές πάσες, Γερμανία 20. Rebounds 40-36. Φάουλ 22-22. Αν κάπου είχε τύχη η Σερβία είναι στο ότι πήρε αυτό το παιχνίδι με τέτοια νούμερα. Το πεταχτάρι (Πριντ-Hook) του Bjelica δεν ήταν τυχερό. Πάντως η Σερβία έλεγξε τον αγώνα και στα τέσσερα δεκάλεπτα.

      Το καλό είναι ότι όσοι λέγανε για την αστοχία της ομάδας μας στο τρίποντο...

      Αλέξης

      Διαγραφή
  87. https://www.youtube.com/watch?v=mApxn5YDisM

    απιστευτο συστημα απ τον τζορτζεβιτς μεγαλο λαθος η ουσιαστικα καθολου πιεση των γερμανων στην επαναφορα της μπαλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως. Απίστευτο το ένα σκριν που μπήκε. Δεν το περίμενε κανείς να γίνει ένα σκριν και να πάρει την μπάλα αυτός που βγήκε από το σκρν. Σατανικό.

      Διαγραφή
    2. Πόνεσαν τα μάτια μου με τους Σέρβους σέντερ.
      O Randuljica συνέχισε να πετροβολεί τα στεφάνια (5/17 έως τώρα) και δείχνει ότι η "μεγάλη" του καριέρα, ίσως τελείωσε ήδη εκεί που ξεκίνησε, στο περσινό τουρνουά δηλαδή. Όσο για την άμυνά του, τι να πρωτοπεί κανείς; Για τα όργια που του έκανε ο Τιμπόρ ο Πλάις ή για την ευκολία με την οποία έμπαινε στη ρακέτα ο Σρέντερ.

      Ο Κούζμιτς ήταν πιο φιλότιμος, βοήθησε σε κάποιους τομείς, αλλά το ταλέντο του παλικαριού πιάνει πάτο. Όχι να σκοράρει δεν μπορεί, αλλά ούτε να υποδεχτεί τη μπάλα. Τραγικός. Στο μικροσκόπιο της ευρωλίγκας αυτά τα προβλήματα θα γιγαντωθούν.

      Τέλος, αν ο Μιλουτίνοφ μένει στον πάγκο επειδή είναι χειρότερος από αυτούς, κι όχι για άλλους προφανείς λόγους, τότε είναι να απορεί κανείς με την επιλογή Σφαιρόπουλου να θυσιάσει για αυτόν την 6η θέση ξένου.

      Δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλές στιγμές ο Τζόρτζεβιτς προτίμησε να έχει στο 5 των Ζόραν (ποιον;) από το να ανέχεται κάποιον από την "ελληνική" τριάδα.

      Διαγραφή
    3. καλα ο πλαις οταν ειναι στη μερα του κανει και τον λασμε γιογιο (οπως στο τελευταιο ματς του πεδουλακη πριν 1μιση χρονο με τη λαμποραλ)

      Διαγραφή
    4. @7.29
      ασε τους παναθηναικους να αγχωνονται γι αυτους και σχολησου με τις εμφανισεις χακετ,σπανουλη κτλ

      Διαγραφή
    5. @8:01
      Αν το πήρες χαμπάρι -που δεν το πήρες- μιλάω για τρεις σέντερ της Σερβίας...

      Κατά τα άλλα, αν πρέπει κάποιος να αγχώνεται είναι αυτός που έχει επενδύσει το μισό του μπάτζετ στο δίδυμο Καλάθη-Ραντούλιτσα.

      Αλλά δεν πρέπει, γιατί άλλο διεθνείς διοργανώσεις, άλλο ευρωλίγκα!
      (κάτι που ισχύει γενικά, είτε κάνει κάποιος καλό είτε κάνει κακό τουρνουά)

      Διαγραφή
  88. Πήγε ο Νεμάνια
    κάτι να μου πει
    μα έχω κουφαθεί
    κι έκανα την πάπια...

    (στο ρυθμό της "Φωτοβολίδας" του Ορφέα Περίδη)

    credit στον Τοtem για το στιχάκι κι ας είναι για άλλον Νεμάνια.
    ΜΑΣ ΚΟΥΦΑΝΕΣ ΡΕ ΜΠΙΕΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Υπήρχε λόγος να αφήσει ο ΠΑΟ τον Ματσιούλις;
    Τον βλέπω με την Λιθουανία και είναι πραγματικά πολύ καλός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπήρχαν 2 λόγοι: 1) Τράκης, 2) Ιβάνοβιτς

      Κι η πλάκα είναι ότι ο Γιόνας παρακαλούσε να μείνει και με μειωμένο συμβόλαιο. Τώρα βέβαια, και να τον ζητάνε πίσω δεν έρχεται.

      Ας έχουν τον Πάβλοβιτς που του 'ριχνε 45άρες ο Κόμπε στο ΝΒΑ όποτε τον μάρκαρε...

      Διαγραφή
    2. Ναι. Ότι πέρσι δεν πήρε κανέναν στη θέση του και φέτος πήρε τον Πάβλοβιτς. Αν υποθέσουμε ότι έπαιρνε 600 χιλιάρικα ο Ματσιούλις γλύτωσε γύρω στο ένα εκατομμύριο.

      Διαγραφή
    3. Δλδ ανώνυμε των 7 και 41, θες να μας πεις πως αν πχ μάρκαρε ο Λοτζέσκι ή ο Ματσιούλις τον Κόμπε, δε θα έριχνε 40ρες;

      Διαγραφή
  90. Απιστευτοι οι Ιταλοι τα εχουν βρει σκουρα απο τους Ισλανδους ..
    Τι σουρεαλ φαση ειναι αυτη ...
    Μανος Μασσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθλιοι οι ραγκατσι, θελουν 5 μπαλες ενω κανείς δεν βάζει τα χέρια του στη φωτιά (άμυνα).

      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    2. σημερα παιζουν αμυνα κρινοντας απο τους 54 ποντους σε 35 λεπτα αλλα δεν παιζουν επιθεση...σουρεαλιστικη φαση

      Διαγραφή
    3. Φίλε, 64 πόντοι από την...Ισλανδία, δεν το λες και φοβερή αμυντική επίδοση.
      ΜΦΓ

      Διαγραφή
  91. Οι Ιταλοί είναι για πολλά ζευγάρια κλωτσιές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάντως θα την έβαζα στα μετάλλια. Να δεις που θα νικήσουν και τους Γερμανούς και τους Σέρβους. Στα χιαστί, όποιος τους πετύχει να το γράψω λαϊκά...την έκατσε...

      Διαγραφή
    2. Η εικόνα τους στο ξεκίνημα δείχνει ότι δύσκολα θα βγούν από τον όμιλο.. Γερμανία, Τουρκία είναι καλύτερες ομάδες.

      Διαγραφή
    3. τζιμ αν βγουν απο τον ομιλο θα κανουν κηδεια μεγαλη.......δυσκολο να βγουν ομως.....stonerook

      Διαγραφή
    4. Σαφώς ομάδα με τέτοιο star quality είναι πάντα πολύ επικίνδυνη σε νοκ-άουτ ματς. Όμως για να βγεί από τον όμιλο πρέπει να κερδίσει τουλάχιστον τη Γερμανία. Στο Βερολίνο..

      Διαγραφή
    5. Τρελοί είναι οι Ιταλοί Τζιμ. Στο Βερολίνο μέσα τους έχω ικανούς να κερδίσουν. Αν παίζαν Ιταλία-Γερμανία στη Ρώμη, μπορεί και να χάνανε.

      Διαγραφή
    6. η ισλανδια ειναι μια χαρα οργανωμενη ομαδα και την γερμανια κοντραρε χτες μεχρι το τελος

      το προβλημα για την ιταλια ειναι στο 1 δεν μπορει να σταθει ο χακετ σ αυτο το επιπεδο

      Διαγραφή
  92. Ο Μπιελιτσα αποδεικνυει περιτρανα πως μπορει και πρεπει να γινει απο all around player ο go to guy της Σερβιας σε αυτο το τουρνουα. Μπορει συνηθως οι περιφερειακοι να κρινουν τα παιχνιδια αλλα οταν ενας περιφερειακος ειναι κρυμμενος σε ενα κορμι σαν το δικο του οι ισσοροπιες αλλαζουν αρδην.

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. προβλεψη μου δεκα λεπτα πριν αρχισει το παιχνιδι.....θα τριβουμε τα ματια μας αποψε με την εθνικη ομαδα.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. 1/11 σουτ.Ας δοκιμάσει ο κόους Καιμακόγλου ή Μαντζαρη, με εντολή να σουτάρουν.Ας βάλει τον Περπέρογλου να ποστάρει στο μις ματς.
    ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Ο Ντρεϊπερ εχει παρει ξεκαθαρα τον αερα του Καλαθη. Το ιδιο θα ελεγα και για τον Τομιτς με τον Κουφο. Ισως πρεπει να δοκιμαστουν Παπανικολαου-Μαντζαρης για να δωσουν ενεργεια στην αμυνα. Τι εκανε μολις ο Πριντεζης...Μονο με την αμυνα θα ανεβουμε...

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ντρειπερ εχει τσακισει στο ξυλο τα γκαρντ μας και οι "γκρι" σφυριζουν 1 στα 10.
      Και δε το λεω σα δικαιολογια, μαυρα χαλια ειμαστε (και ) αποψε.

      Διαγραφή
  96. Γελάει ή Ευρώπη με τον πλέι μέικερ των 2+ μυρίων που χάνει 3 λέι απ και την μπάλα μέσα απο τα χέρια 2 φορές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Ο Σπανούλης νομίζει ότι είναι ακόμα 27, ο Αντετοκούμπο νομίζει ότι είναι ο Λεμπρόν, οι υπόλοιποι ξενερωμένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Να πλένετε το στόμα σας πριν μιλήσετε για τον Σπανούλαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε ναι τι να πουμε, μονο 4/11 σουτ ειχε ο σπανουλαρος,μπροστα στους πεθαμενους κροατες.

      Διαγραφή
  99. Ο Σπανούλης βαρέθηκε να περιμένει την Ελλάδα να εφαρμόσει το ανύπαρκτο πλάνο του Κατσικάρη και πήρε το παιχνίδι στα χέρια του. Προσωπική νίκη καθαρά μαζί με τους νυν και πρώην παίχτες του Ολυμπιακού.

    Δεν έχουμε καθόλου χημεία στα υπόλοιπα σχήματα και αυτό είναι ευθύνη καθαρά του Κατσικάρη. Τι ακριβώς δούλευαν στην επίθεση ένα μήνα στη προετοιμασία;;;

    Απο άμυνα και πάθος πάμε καλά πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Μπραβο στην ελλαδα εδειξε την κλαση της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. http://live.fibaeurope.com/www/Game.aspx?acc=1&gameID=69775&lng=en

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Η ομαδα εχει πολλα προβληματα και δεν καταλαβαινω τον ενθουσιασμο...harvester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με όλο το σεβασμό, πέρα από το σχόλιο του 11:58 (έστω, ας πούμε), πού αλλού βλέπεις ενθουσιασμό; Γιατί εγώ βλέπω κάτι μίζερα σχόλια που θεώρησαν απαραίτητο σήμερα να μας θυμίσουν την κόντρα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
    2. Ναι ρε guys τι μιζέρια είναι αυτή, γιατί τέτοιο κράξιμο φέτος; Έχει τα θεματάκια της η εθνική αλλά δεν είναι και για πέταμα. Και ειδικά το ατομικό κράξιμο δεν το καταλαβαίνω.

      Διαγραφή
    3. Δεν μιλουσα για την παρεα εδω μαγκες και sorry που δεν το εκανα κατανοητο.
      Εννοουσα την περιγραφη και τις τηλεοπτικες συνεντευξεις και τους τιτλους απο τα διαφορα αθλητικα...harvester

      Διαγραφή
  103. καποιες παρατηρησεις
    1.τετοια ακριβως νικη χρειαζοταν η ομαδα ωστε να γινει μια γροθια και να δειξει στον εαυτο της πανω απο ολα ουι μπορει
    2.τα σουτ θα μπουν οταν αποκτησει ψυχολογια απο την αμυνα......ο οδηγος πρεπει να ναι το ξαναλεω ο ολυμπιακος του ντουντα......τρεξιμο τρεξιμο,τρεξιμο ανελεητο σε αμυνα και γρηγορο παιχνιδι στην επιθεση......στο τελευταιο δεκαλεπτο αυτο μου θυμισε
    3.αν το 23 ειχε φιλοτιμο και ποδια θα φευγε μονο του απο τον τζορνταν.... σορυ τον χεζονια....αν ο γιαννης δεν ειχε φορτωθει με φαουλ δεν θα χε ματωσει το διχτακι.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Καλησπέρα
    Μετα απο ενα κακιστο 1ο ημιχρονο ηρθε μια σπουδαια νικη,κυριως με τον τροπο που ηρθε.Καλα,οι Κροατες αν δεν μπορεσαν να μας ριξουν 15-20 σε αυτο το ματς ,σε αυτη την εδρα μαλλον δεν πανε πουθενα.Δεν θα πω οτι μας χαρισαν ακριβως το ματς αλλα ειναι μεγαλοι λουζερς οι τυποι....
    Συμπαθητικοι στην αμυνα σε ολο το παιχνιδι(προς το τελος η αμυντικη αποδοση-διαθεση ηταν στο μαξιμουμ) αλλα τοσα χαμενα λευ απ απο την εθνικη ανδρων δεν θυμαμαι....
    Οντως το τελευταιο δεκαλεπτο ηταν βγαλμενο (ακομα και τα plays) απο καποια ανατροπη στην ευρωλιγκα του Ολυμπιακου,με Σπαν,Πριν Σλουκα και Μπουρουση να δινουν τον τονο.Βοηθησε πολυ ο Ζησης που ειχε το καθαρο μυαλο ,οταν δεν του μπηκαν τα σουτ να βάλει την μπαλα κατω.
    Μου αρεσε πολυ ο Βαγγελης ο Μαντζαρης που μπηκε απο σποντα εβαλε 3 βολες πολυυυυυ χαλαρα και μετα δεν ξαναπεσαμε κατω απο τους 10.Στο τελος οταν μπηκε και το τριποντο αλα ΤΣΣΚΑ του Σπαν και μειωσαμε στους 3,παραδεχτητε το ολοι σκεφτηκατε οτι το καθαρισαμε το ματσακι....
    Ο Σιμον ηταν ξανα ολη η ομαδα,και παραλιγο να το στειλει και στην παραταση το ματς ,απο κει και περα τιποτα σπουδαιο.Ο Τομιτς ηταν ξανα γατακι,ο Σαριτς ενω γενικα πηγε καλα στο τελος θολωσε τελειως,ο Χεζονια σε πιο χαμηλους τονους(καποιος μαλλον του ειπε να σταματησει τα καραγκιοζιλικια και σημερα ηταν εμφανως πιο σοβαρος και μετρημενος,ισως διαβαζει και χουπφελας :PP) κι αυτος στα κλειστα δεν το χει και ο γερο Ουκιτς οσο ειχε ανασες μας ζορισε πολυ.O Περασοβιτς μεχρι στιγμης δε με πειθει οτι μπορει να κανει την υπερβαση.
    Επισης συγκινηση με Στογιαν και Ντινο ,ευτυχως που δεν παιζανε σημερα...
    Ο Κατσικαρης σημερα εκανε αρκετα καλο ροτεισον ,δοκιμασε πολλα και κατεληξε σε ενα καλο σχημα αλλα πρεπει επιγοντως να κανει δουλεια ειτε στη προπονηση ,ειτε στο ψυχολογικο τομεα στην ομαδα,αν θελει να ρολαρει η επιθεση,γιατι αυτο το εκτρωμα δεν πρεπει να συνεχιστει...
    Η διαιτησία πως σας φανηκε?

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τη διαιτησία πολύ καλή για εκτός έδρας παιχνίδι. Έκανε λάθη, αλλά δεν τη λες και εχθρική, ούτε ότι έπαιξε τόσο έδρα. Ας πούμε χαρίστηκε αντιαθλητικό φάουλ στον Κουφό, που ήταν. Δεν έδωσε κανα 2 φάουλ στον Τόμιτς που μια εχθρική διατησία θα τα έδινε κοκ. Anyway πολύ μεγάλη νίκη για την Ελλάδα.
      Προσωπική άποψη είναι ότι μοναδική παραφωνία στην ομάδα είναι ο Καλάθης.

      Διαγραφή
    2. Προς no_closure

      Πράγματι, ο Μάντζι πολύ καλός όσο έπαιξε. Θέλει τρομερή ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση να μπεις στο παιχνίδι από τα αζήτητα, παντελώς κρύος, με το σκορ και την ψυχολογία εις βάρος μας στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου και να βάλεις 3/3 ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΕΣ βολές, με τον τρόπο που τις έβαλε. Επίσης, έδωσε συνοχή και χημεία στην ομάδα, και έφτιαξε το ένα από τα καλάθια του Ζήση, κάνοντας κίνηση προς, και τραβώντας, στην κορυφή της ρακέτας δύο παίκτες της Κροατίας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για το Zήση προς το καλάθι και το εύκολο follow. Επίσης, και ο Καϊμάκ πολύ καλός όσο έπαιξε.

      Κρίμα που δεν ακούσαμε κουβέντα στις εκπομπές για κανέναν από τους δύο τους.

      Το νούμερο του αγώνα:

      Assist-to-Turnover: Ελλάδα 21/9 Κροατία 10/10

      Αλέξης

      Διαγραφή
  105. Ετσι η ομαδα,τετοιες νικες θελω να βλεπω ειδικα μεσα στην εδρα του αντιπαλου...
    Φετος δε θελω να δω μεγαλο μπασκετ,αλλα θελω να δω μεγαλες νικες.Παρολο που η μιση ομαδα μας ειναι ντεφορμε δυσκολα χανουμε.Μπορει να σπαμε τα καλαθια γενικα αλλα τα κρισιμα λεπτα εχουμε παικτες εμπειρους για να χωσουν.

    Μεγαλο σχολειο για τη συνεχεια του τουρνουα ηταν αυτο το ματς αφου μας επαιξαν ζωνη οι Κροατες για πολλα λεπτα.Το σχημα με τα 3 γκαρντς και η εμπειρια γυρισαν το ματς.Το οτι κερδισαμε μεσα στην Κροατια με τετοια εμφανιση,με παικτες ντεφορμε και την μπαλα να μπαινει και να βγαινει λεει πολλα για το μεταλλο αυτης της ομαδος.Εχω πιστη οτι στα κρισιμα νοκ αουτ η τυχη θα μας χαμογελασει και θα αρχισουν να μπαινουν τα μακρινα σουτ.Στα ριμπαουντ και στις βολες ειμαστε σαφως βελτιωμενοι ενω η αμυνα μας σε γενικες γραμμες ειναι καλη αλλα μπορει να βελτιωθει κι αλλο

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Η διαιτησία ήταν επιπέδου ... "Ακρόπολις". Έπαιξε λίγο έδρα, αλλά τίποτε πολύ σπουδαίο. Ότι πρέπει για την εθνική, να συσπειρώσει τους παίκτες. Μεγάλη εμφάνιση Ζήση που κράτησε την ομάδα μέχρι που ξεκίνησε ο Σπανούλης και έπαιξε και πολύ καλά σε Σιμόν. Πάντως σε μερικές φάσεις, είτε από δική μας στόχευση, είτε (μάλλον) από Κροατική ανικανότητα - απειρία - μη βοήθεια από πάγκο, δεν εκμεταλλεύτηκαν κραυγαλέες φάσεις στο 4ο για miss match και φάουλ και βολές. Ο Ζόριτς ήταν ο καλύτερος μας παίκτης, ο Χεζόνια είχε εύκολη πάσα σε Τόμιτς για lay up στο τέλος και μείωση στον πόντο και σούταρε σε άλλο γήπεδο. Τιμή και σεβασμός σε Ούκιτς, όσο άντεξε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή