Athlenda

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Θεία Κωμωδία..




Η φημισμένη σε επίπεδο τακτικής και αποφάσεων κάτω από καθεστώς πίεσης ελληνική σχολή, δέχθηκε ένα ηχηρό χαστούκι την εβδομάδα που μας πέρασε. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Δημήτρης Ιτούδης στη διαδρομή Κόλαση, Καθαρτήριο, Παράδεισος.. Το Hoopfellas αναλύει..






Και τι δεν είδαμε την αγωνιστική που αφήσαμε πίσω στα γήπεδα της Ευρωλίγκας.. Ένα ματς με πέπλο αναμέτρησης F4 μεταξύ της Κουμπάν και της Φενέρ, δύο πολύ σκληρές εκτός έδρας μάχες για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ένα παιχνίδι που θα θυμόμαστε για καιρό στη Βαρκελώνη. Αλλά και μια ..αμφισβήτηση στη περίφημη ανωτερότητα των Ελλήνων σε επίπεδο τακτικής αλλά και στο να λειτουργούν αυτοματοποιημένα υπό πίεση, άποψη η οποία είναι διάχυτη τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και τείνει να πάρει τη μορφή στερεότυπου. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός απώλεσαν καθοριστά εκτός έδρας ματς, με τους ευθρόλευκους μάλιστα να βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός playoffs. Την ίδια στιγμή, ο Δημήτρη Ιτούδης θα θυμάται για καιρό ένα από τα χειρότερα “κλεισίματα” του ως προπονητής σε παιχνίδι Ευρωλίγκας. Και οι τρείς βρίσκονται στη διαδρομή Κόλαση, Καθαρτήριο, Παράδεισος με διαφορετικές πιθανότητες για να καταφέρουν να περπατήσουν τον δρόμο μέχρι τη προσωπική τους λύτρωση..






Δεν υπάρχει ερώτημα “To Foul or not”..



Για το ερώτημα “To Foul or not” έχουμε ξανασυζητήσει στο παρελθόν και νομίζω ότι οι περισσότεροι θα θυμάστε ότι η οπτική μου είναι ξεκάθαρη. Δεν υπάρχει”πρωτόκολλο” και κανόνας σε αυτές τις περιπτώσεις. Είναι καθαρά απόφαση που πηγάζει από την αίσθηση του προπονητή να προβλέψει την επόμενη φάση ζυγίζοντας τα δεδομένα και να αποφασίσει: Πόσο παραγωγικός είναι το συγκεκριμένο βράδυ ο αντίπαλος και το συγκεκριμένο σχήμα που βρίσκεται στο παρκέ, τι έχει συμβεί στα τελευταία λεπτά, ποιες είναι οι προθέσεις του στην επίθεση, πόσο καλά ματσάρει σε κάθε περίπτωση η άμυνα σου απέναντι του, αν υπάρχει η αίσθηση ότι μπορείς να ελέγξεις τη μπάλα στο μισό γήπεδο ή όχι και φυσικά η εκτίμηση σου για τη δική σου επίθεση και το αν πιστεύεις ότι μπορείς να σκοράρεις στη τελευταία κατοχή. Βρίσκω απόλυτα λογικό για παράδειγμα σε ένα ματς που εξελίσσεται στο πλαίσιο του Κουμπάν-Φενέρ να μην κάνεις φάουλ στη τελευταία κατοχή από τη στιγμή που το στεφάνι έχει κλείσει ασφυτικά για κάθε παίχτη του γηπέδο και το μακρινό σουτ μοιάζει απονενοημένο διάβημα. Αυτό μπορεί να αλλάξει εφόσον π.χ έχασες μόλις κάποιον σημαντικό για την αμυντική ισορροπία του σχήματος παίχτη ή εάν μυρίσεις δηλητήριο σε κάποιον παίχτη του αντίπαλου τη συγκεκριμένη στιγμή ο οποίος φυσικά θα είναι αθλητής με ιδιαίτερες ψυχικές αρετές. Αντίθετα κάνεις φάουλ ..εχθές, σε μια κατάσταση όπως αυτή στην οποία βρέθηκε η ΤΣΣΚΑ στη Βαρκελώνη σε ένα ματς όπου και ο δύο αντίπαλοι έχουν εύκολη πρόσβαση στο καλάθι και πρόσωπα με “ζεστά” χέρια εντός παρκέ.


Στη Κόλαση του αποκλεισμού ο Ολυμπιακός..





Η περίπτωση που είχε να διαχειριστεί ο Ολυμπιακός στο Μπάμπεργκ είναι ιδιαίτερη και χαίρομαι ιδιαίτερα που μας δίνεται η ευκαιρία να συζητήσουμε για αυτό (έστω και εάν η αφορμή και το αποτέλεσμα του παιχνιδιού ήταν αρνητικό για την ελληνική ομάδα). Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος λάθεψε. Και λάθεψε οικτρά.. Καταλαβαίνω και τάσσομαι υπέρ των προπονητών που “εμπιστεύονται την άμυνα τους” (ειδικά όταν μιλάμε για ένα σύνολο με την ευελιξία και την ικανότητα να βγάλει μεγέθη και να κυνηγήσει ψηλά όπως ο Ολυμπιακός) όμως πάνω από όλα είναι το τι βλέπεις να έρχεται κόουτς.. Μπορεί το σκορ να βρίσκεται στους 70 πόντους όμως τα υστερόγραφα από κάτω ανατρέπουν τη ξύλινη αριθμητική και βγάζουν νικήτρια την αίσθηση της περιρρέουσας αγωνιστικής ατμόσφαιρας. Αυτή είναι “η Αλήθεια” στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η Brose Baskets από το πρώτο λεπτό παράγει συνεχώς και με χαρακτηριστική ευκολία καλά σουτ από τη περιφέρεια. Χαρακτηριστικό που δεν απώλεσε από το παιχνίδι της σε ολόκληρο τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ειδικά όταν ο Τρινκιέρι “χαμήλωνε” με τρία γκαρντς στη πεντάδα του η ευκολία με την οποία μετακινούσε τη μπάλα από πλευρά σε πλευρά και παρήγαγε ελεύθερα σουτ ήταν χαρακτηριστική. Επανέρχομαι στο θέμα μας.. Στο 69-71 κόουτς, όταν έχεις δεχτεί ήδη 2 τρίποντα στις τελευταίες κατοχές και με το γήπεδο να έχει πλημμυρίσει από την αίσθηση ότι οι Βαυαροί θα μπορέσουν (γιατί απλά, μπορούν..) να βγάλουν ένα ακόμα ελεύθερο περιφερειακό σουτ, κάνεις φάουλ. Ασχέτως εάν πιστεύεις ότι θα αστοχήσουν. Ο τζόγος ενός ελεύθερου περιφερειακού σουτ είναι πολύ μεγάλος εκείνη τη στιγμή απέναντι σε μια ομάδα με αυτό το μομέντουμ. Κ ά ν ε ι ς φ ά ο υ λ. . . Ακόμα και εάν η Brose ατοχούσε στο ελεύθερο σουτ, προπονητικά έχεις ηττηθεί που έδωσες αυτή την ευκαιρία στον αντίπαλο πάγκο για μια ελεύθερη εκτέλεση παίζοντας το ματς σε μια ζαριά μπρος-πίσω .. Η απόφαση αυτή του Γιάννη Σφαιρόπουλου κόστισε στον Ολυμπιακό (ο οποίος μπορεί να έχανε σε μια ενδεχόμενη παράταση αλλά όχι έτσι..) τη δυνατότητα να διεκδικήσει με πολύ καλύτερες πιθανότητες τη νίκη στο Μπάμπεργκ και ουσιαστικά μειώνει τις πιθανότητες της ομάδας για πρόκριση στα Playoffs. Σκληρό αλλά αυτό είναι..





Η τελευταία φάση αποτελεί λεζάντα στην αγωνιστική εικόνα ολόκληρου του παιχνιδιού. Ο Τρινκιέρι κατεβάζει το χέρι του Σφαιρόπουλου στο τραπέζι μετά από ένα σαραντάλεπτο προπονητικό Bra de fer. Αντίθετα με ότι διαβάσατε στα ελληνικά media, το πρόβλημα του Ολυμπιακού στο Μπάμπεργκ ήταν από το ξεκίνημα αμυντικό. Το 12/27 των γηπεδούχων μοιάζει λίγο μπροστά στις συνθήκες που δημιούργησαν για να πάρουν αυτά τα σουτ. Θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο.. Και αυτό αποτελεί αμυντική αποτυχία για την ελληνική ομάδα η οποία (όπως γράψαμε στο Preview) γνώριζε ότι πηγαίνει στη Βαυαρία με αποκλειστικό ουσιαστικό στόχο να σταματήσει τη ροή που δημιουργεί στην επίθεση της Brose Baskets η πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας που διδάσκει χρόνια τώρα ο Αντρέα Τρινκιέρι. Οι χρόνοι των ερυθρολεύκων στις αμυντικές περιστροφές ήταν μέτριοι απέναντι σε μια ομάδα που ανοίγει το γήπεδο τόσο αποτελεσματικά και στηρίζει όλο το επιθετικό της οικοδόμημα στο λεπτομερειακό spacing. Η απουσία του Στρόμπερι σίγουρα καθοριστική εδώ.. Όπως και η ευκολία με την οποία η γερμανική ομάδα δημιουργούσε ανισορροπία στην ελληνική άμυνα. Στο μεγαλύτερο μέρος του ματς στα μετόπισθεν ο Ολυμπιακός τρέχει από πλευρά σε πλευρά κυνηγώντας τη μπάλα με μια αίσθηση εξάντλησης και “δε προλαβαίνω” απογοήτευσης. Εκτός αυτού, το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός έφτασε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο, δεν έβγαζε την εικόνα της ομάδας που ελέγχει το παιχνίδι γιατί πολύ απλά δεν έλεγχε τη μπάλα αμυνόμενος στο μισό γήπεδο. Αυτό κόστισε και στο τέλος όπου οι ερυθρόλευκοι με νύχια και με δόντια προσπαθούσαν να κρατηθούν μπροστά στη κούρσα, όμως η εικόνα του προσώπου τους όταν γύριζαν το κεφάλι πίσω και κοιτούσαν τον αντίπαλο να έρχεται χωρίς φρένα ήταν μάλλον προφητική.



Ο Ολυμπιακός σε πολλές περιπτώσεις δούλεψε καλά στην επίθεση μισού γηπέδου. Αρκετά καλά μπορώ να πω σε επίπεδο συγχρονισμού και συνεργασιών εκτός από κάποιες καταστάσεις που σημαδεύτηκαν από overdribling του Σπανούλη ο οποίος όμως “έτρεξε” μόνος σχεδόν όλα τα plays, με τον Σφαιρόπουλο να έχει επιλέξει να παίξει τέτοια στα οποία ο αρχηγός του ήταν πολύ ενεργός με τη μπάλα ως dominant ballhandler και όχι παίζοντας μακριά από αυτή (όπως έγινε σε 2-3 περιπτώσεις με double low stack επίθεση). Συνολικά οι ερυθρόλευκοι είχαν μόλις 4 λάθη και 15 επιθετικά ριμπάουντ όμως η επίθεση τους (σε μια βραδιά που θα μπορούσε να ανέβει στο νούμερο των 80 πόντων) έμεινε χαμηλά λόγω της χαρακτηριστικής αδυναμίας της να φτάσει στους στόχους της (παρά τη προεργασία), βάζοντας κυνικά τη μπάλα εκεί που θέλει όταν αυτή δε βρισκόταν στα χέρια του Σπανούλη. Μόνο με αυτόν και τον Πρίντεζη (συγκινητικός, και πάλι “εκεί”, μακράν το πιο safe bet για τον Ολυμπιακό και ίσως και για ολόκληρη τη λίγκα σε ματς υψηλού επιπέδου) μπορούσαν οι ερυθρόλευκοι να φτάσουν στα καλά τους σημεία παρότι η επίθεση δούλεψε “μαζί” αλλά έχασε κάπου σε “πνεύμα” και ιδιοσυγκρασία. Το 15/23 από τη γραμμή των προσωπικών είναι επίσης χαρακτηριστικό.. Από την άλλη ο Τρινκιέρι χωρίς να παρουσιάσει ιδιαίτερη ποικιλία έδειξε να φτάνει πιο κοντά στους στόχους του στην επίθεση. 4 out-1 in Offense, χρησιμοποιώντας τη Horns ως εισαγωγικό play στο μισό γήπεδο, Stagger στους Ζήση-Στρέλνιεκς, Ηigh Screen Sets με τον Ραντόσεβιτς ποντάροντας πολύ στο Dive του ψηλού όχι απαραίτητα για άμεσο σκοράρισμα αλλά για να μαζέψει και να βάλει σε κίνηση και διαδικασία περιστροφών την αντίπαλη άμυνα βγάζοντας τη μπάλα στη περιφέρεια. Είναι πολύ χαρακτηριστικός επίσης ο τρόπος που από το ξεκίνημα ο Ιταλός κόουτς έχει σημαδέψει τον Σπανούλη με παίχτες του στην επίθεση ν α τον ψάχνουν στα αμυντικά rotations του Ολυμπιακού και να παίζουν με τον εκάστοτε παίχτη πάνω του. Σε αυτό το κομμάτι η Brose ακούμπησε το άριστα παίρνοντας έξτρα πόντους από ρολίστες που είχαν ετοιμαστεί ώστε να είναι επιθετικοί και να εκτελέσουν απέναντι στον αρχηγό των ερυθρολεύκων τον οποίο ο Τρινκιέρι στη συνέχεια προσπάθησε να αναμείξει σε όσα περισσότερα screens μπορούσε αναζητώντας την ιδανική miss match κατάσταση.



Eπιμονή στον Μάντζαρη, κακός Ουόρικ..



Σε μια προσπάθεια να “επαναφέρει” τον παίχτη του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέμενε παραπάνω από όσο έπρεπε στον Βαγγέλη Μάντζαρη ο οποίος ζει μια σκιώδη κατάσταση εδώ και σχεδόν 1,5 μήνα. Η περίοδος ντεφορμαρίσματος του Μάντζαρη έχει επηρεάσει πολύ το συνολικό performance του Ολυμπιακού σε άμυνα και επίθεση ( πολύ σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα του spacing ενώ λειτουργεί άψογα ως facilitator ) Στη βάση αυτή μάλλον αδικήθηκε ο Αθηναίου ο οποίος έμεινε εκτός rotation.. Το σχήμα με Μάντζαρη-Χάκετ στο backcourt παρ'όλα αυτά θεωρώ ότι μπορεί να προσφέρει στη τελική ευθεία της σεζόν, ειδικά εαν η εμφάνιση στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ βοηθήσει τον Έλληνα γκαρντ να βρει τον εαυτό του. Σημαντικό στοιχείο και το κακό παιχνίδι του Ουόρικ. Στη Horns επίθεσηδεν ήξερε που να κινηθεί για σκρινάρει με συνέπεια να χαλάει το όλο play και τον Χάκετ να του θυμίζει τη θέση του. Τα σκριν του ήταν άσχημα και χάλασαν τους χρόνους στην επίθεση των ερυθρολεύκων σε πάνω από 4 περιπτώσεις. Λείπει απελπιστικά από τον Ολυμπιακό το δυνατό κορμί στο “5” όχι μόνο στην άμυνα (που ήταν το βασικό ζητούμενο) αλλά και στην επίθεση ως ο μπάνγκερ που θα ανοίξει χώρους για τους υπόλοιπους με το κορμί του και ίσως έδινε στους ερυθρόλευκους μια λιγότερο περιφερειακή υφή. Ακατανόητο το ότι οι ερύθρολευκοι δε πήγαν σε ένα μεγαλύτερο κορμί (και φυσικά πιο δυνατό κορμό) από τον Ουόρικ..




Συνολικά ο Ολυμπιακός δεν ήταν κακός, όμως δε μπόρεσε να ελέγξει ποτέ πραγματικά το ματς. Είναι πιο βαθιά και ποιοτική ομάδα από τη Βrose Baskets όμως δε το κεφαλαιοποίησε. Οι Γερμανοί δυσκολεύονται περισσότερο απέναντι σε σύνολα με πλούσιο επιθετικό ταλέντο τα οποία μπορούν να ανέβουν ψηλά στο σκορ παρά απέναντι σε ομάδες με limited επίθεση. Παρόλα αυτά η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να φύγει νικήτρια από τη Βαυαρία αν είχε πιο καθαρό μυαλό στον πάγκο, στα τελευταία 90 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Ακόμα και μετά το μοιραίο τρίποντο του Στρέλνιεκς, η επιθετική επιλογή του πάγκου για την επαναφορά (με τον αντίπαλο να έχει διαθέσιμα φάουλ) ήταν κακή. Περίμενα (τουλάχιστον μετά το δεύτερο φάουλ των Γερμανών) να λειτουργήσει η κίνηση του Σπανούλη ως “δόλωμα” και να μπει η μπάλα όσο πιο βαθιά γίνεται στο ποστ στον Πρίντεζη. Η εισαγωγική σίγουρα θα περιείχε κάποιο ρίσκο όμως εφόσον η μπάλα έφτανε χαμηλά οι πιθανότητες σου θα ήταν καλύτερες (από ότι με τον Σπανούλη στα 9 μέτρα) για κάτι καλό.. Είναι σαφώς δύσκολα τα πράγματα για τους ερυθρολεύκους πλέον.Δεν έχουν όμως άλλη επιλογή από το να παλέψουν..






Στη "Κόλαση" της λάθους επιλογής..



Μια ημέρα αργότερα ο Δημήτρης Ιτούδης ξεπερνά τον Γιάννη Σφαιρόπουλο..
Τα όσα συνέβησαν στην CSKA εχθές στο Παλάου Μπλαουγκράνα ήταν αποτέλεσμα μια ακολουθίας λανθασμένων εκτιμήσεων από τον πάγκο και τους παίχτες. Από τις ήττες οι οποίες, αποχωρώντας από το παρκέ, σου μεταδίδουν έντονα το συναίσθημα της πολύ χαμηλής αυτοεκτίμησης. Πραγματικά πρωτόγνωρο το σκηνικό (που ο ίδιος έστησε στη Βαρκελώνη) για έναν τόσο καλό Έλληνα προπονητή, του οποίου όπως γνωρίζετε τη δουλειά εκτιμώ αρκετά. Ο Ιτούδης ενώ καταφέρνει να πάρει το τιμόνι του παιχνιδιού και να κρατά την “αρκούδα” μπροστά στο δεύτερο ημίχρονο με κάθε τρόπο, κλείνει άσχημα το παιχνίδι. Στο τέλος της κανονικής περιόδου και ενώ περιμένει το φάουλ που θα οδηγήσει τη ΤΣΣΚΑ στις προσωπικές, “τρώει” ένα απλό (και αναμενόμενο) ντουμπλάρισμα στον Ντε Κολό και βάζει τη μπάλα στον Χάινς ο οποίος αστοχεί και δίνει την ευκαιρία στη Μπαρτσελόνα να στείλει το ματς στη παράταση. Έχεις τον Φριντζόν έξω και τον Κουρμπάνοβ του 90% φέτος μακριά από τη μπάλα.. Παρακάτω. Στο 95-98 δεν δίνεται καμία εντολή για φάουλ. Καμία. Ο Κουρμπάνοβ παίζει τη χειρότερη άμυνα που θα μπορούσε κολλόντας στη κάλυψη του Χάινς (λες και φοβόταν το
lay up του Αρόγιο απέναντι στον Αμερικανό..), καθυστερώντας χαρακτηριστικά να βγει στον Ντόελμαν. Ειλικρινά δε ξέρω τι σκέφτηκε ο κόουτς.. Θέλησε να τζογάρει προφανώς ένα περιφερειακό σουτ κοντού πάνω σε ψηλό δικό του πιστεύοντας στο σχήμα με τους ημίψηλους στη frontcourt που είχε εκείνη τη στιγμή στο παρκέ αλλά τη πάτησε. Αυτό που ακολούθησε ήταν Θεία Τιμωρία. Κακή εκτέλεση στο εισαγωγικό play, κακή επιλογή του κόουτς που άνοιξε πολύ τις αποστάσεις στο πρώτο μισό του γηπέδου ενώ στην ουσία ήθελε απλά μια σίγουρη εισαγωγή της μπάλας. Το παιχνίδι στη Βαρκελώνη δε το έχασε κανένας Τεόντοσιτς (ο οποίος έκανε το λάθος στο τέλος αλλά και πολλές καφρίλες πριν εκνευρίζοντας τον προπονητή του) αλλά ο πάγκος της ΤΣΣΚΑ..


Στη "Κόλαση" του Βελιγραδίου..



Ο φορμαρισμένος Παναθηναϊκός παρουσίασε δύο πρόσωπα στη κολασμένη Kombank Arena του Βελιγραδίου και σοβαρές διακυμάνσεις στην απόδοση του σε ένα δύσκολο περιβάλλον με αποτέλεσμα να ηττηθεί πραγματικά στις λεπτομέρειες από τον Ερυθρό Αστέρα.





Οι δύο ομάδες έπεσαν από την αρχή στη παγίδα του τριπόντου. Είχαμε υπογραμμίσει μάλιστα στο αντίστοιχο Preview τις όχι ιδιαίτερα καλές τους επιδόσεις πίσω από τη γραμμή. Οι γηπεδούχοι έγραψαν 3/15 τρίποντα και η ελληνική ομάδα 4/22, κατάσταση που διαμόρφωσε σταδιακά και τη διάταξε που επέλεγε ο κάθε προπονητής στο αμυντικό κομμάτι. Μη ξεχνάμε ότι η ομάδα του Ράντονιτς παίζει το μπάσκετ με τους πιο ξεκάθαρους στόχους (και με επιμονή σε αυτούς) από κάθε άλλη στη διοργάνωση τους τελευταίους μήνες. Η περιφερειακή δυστοκία υπέδειξε στις άμυνες των ομάδων να μετακινηθούν προς τα πίσω γεγονός που βοήθησε τον Παναθηναϊκό να ανταποκριθεί απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο ματς του πρώτου γύρου. Αναφέρομαι στη Pick & Roll άμυνα και κατ'επέκταση στον τρόπο που προστατεύει το ζωγραφιστό του. Το Face lifting των πρασίνων έχει δημιουργήσει μια ομάδα με λιγότερα τρωτά σημεία στις περιστροφές άρα και λιγότερες διαθέσιμες επιλογές για τον αντίπαλο. Τα αδύνατα πόδια στο “5” ή στο “4” με τον Φώτση υπάρχουν ακόμα όμως πλέον μπορεί να πάει σε “βοήθεια” ποντάροντας στο ότι τα αμυντικά rotations του θα μπορέσουν να ανταποκριθούν με 3 ή 4 ζευγάρια γρήγορα πόδια στο παρκέ, επιλογή που δεν υπήρχε πριν λίγο καιρό.






Ο Παναθηναϊκός παρήγαγε καλές ματιές από τη περιφέρεια, ειδικά μέσα από Flat Screen επίθεση την οποία ο Τζόρτζεβιτς δουλεύει αρκετά αποτελεσματικά φέτος για τον Φελντέιν, όμως ήταν εκνευριστικά άστοχος. Και οι δύο κόουτς παρουσίασαν πολλά (ως συνήθως) 2-3 High Screen Sets, με τους γηπεδούχους να στοχεύουν να πάνε τον ballhandler τους μέχρι το καλάθι αδειάζοντας το ζωγραφιστό ή βάζοντας screen στη πλάτη του εκάστοτε ψηλού του Παναθηναϊκού ενώ οι φιλοξενούμενοι προτίμησαν ένα cross screen για base line cut του Γκιστ.


Η απόφαση που άλλαξε το παιχνίδι ήταν η επιλογή του Ράντονιτς να δώσει περισσότερα Picks στον Κίνσεη και φυσικά να παίξει μαζί του περισσότερο με τη μπάλα στα χέρια και όχι μέσα από close outs και επίθεση στην αδύνατη πλευρά. Με τους ψηλούς του Παναθηναϊκού να παίζουν Flat άμυνα δίνοντας χώρο στον γκαρντ των γηπεδούχων (και την ευθύνη στον δικό τους γκαρντ να μείνει μαζί του στη γνωστή Step Back/Get Through αμυντική τακτική) προκαλλώντας το σουτ μετά από ντρίμπλα των Μίσιτς-Γιόβιτς η ελληνική ομάδα είχε βρει ισορροπία. Με τον Κίνσεη ο Ράντονιτς έκανε ζημιά με midrange παιχνίδι αλλάζοντας τους διαθέσιμους χώρους στην άμυνα του αντιπάλου. Ο Αμερικανός ήταν ο παίχτης που έγειρε τη πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχουν με εξαιρετικό performance και στις δύο πλευρές του παρκέ.



Ο Παναθηναϊκός είχε μια πολύ κακή τρίτη περίοδο όπου γνώρισε τη “κατηφόρα” της Kombank όμως ανάρρωσε πολύ σύντομα με το προσωπικό show του Έλιοτ Ουίλιαμς στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς (του οποίου το γενικότερο πλάνο προετοιμασίας ήταν σωστό) , σε αυτό το άσχημο διάστημα δε παρέμβηκε καθόλου στο παιχνίδι αργόντας χαρακτηριστικά να κόψει τον ρυθμό των Σέρβων. Στη δε επίμαχη φάση με το ματς στον πόντο, ο Παναθιηναϊκός εγκληματεί. Η εντολή που έχει δοθεί είναι παγίδα (σωστά) στον Κίνσεη των 8/8προσωπικών όμως μόλις η μπάλα περνάει το κέντρο και φθάνει στον Μίσιτς (2/4 μέχρι τότε και γενικά δεν ήταν ζεστός) ο Πάβλοβιτς (ο οποίος έκανε ένα από τα ελάχιστα καλά αμυντικά του παιχνίδια φέτος) αντί να κάνει αυτοματοποιημένο φάουλ δίνει μια ευκαιρία στο κλέψιμο ποντάρωντας στην αντίδραση και το λάθος του Μίσιτς και εκεί χάνεται το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός ήθελε φάουλ, κατάφερε να βγάλει τη μπάλα από τα χέρια του Κίνσεη και τελικά δε κατάφερε να κάνει φάουλ πριν η μπάλα φθάσει στο καλάθι του. Πολύ παθητική στάση για ελληνική ομάδα..



Με απλά average Καλάθη θα μιλούσαμε σε άλλη βάση..




Ο Νικ Καλάθης είναι φανερό ότι αποτελεί το βαρόμετρο των πρασίνων μιας και το performance του έχει άμεσο αντίκτυπο στη συνολική εικόνα του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. Είναι ο παίχτης που πλέον, με τα σημερινά δεδομένα στο ρόστερ, μπορεί να κάνει τον Παναθηναϊκό μοιάζει με αδιαμφισβήτητο contender στη μάχη για μια θέση στο Βερολίνο ή ομάδα που η υπέρβαση της σταματά στην είσοδο της στους “8”. Στο Βελιγράδι ο Καλάθης ήταν κακός τη στιγμή που η ομάδα του φώναζε πως τον χρειαζόταν. Στο TOP-16 ο διεθνής PG έχει απωλέσει τον computerized χαρακτήρα του παιχνιδιού του. Σουτάρει άσχημα (από σχεδόν 44% τρίποντο στο 25%, έπεσε μάλιστα κι άλλο από το 60% στις προσωπικές) και αυτό του προσδίδει εκνευρισμό και μειώνει την αυτοπεποίθηση του. Είναι φανερό πως προσπαθεί να βρει φάσεις και ρυθμό μέσα από το αμυντικό κομμάτι και να προσεγγίσει (σωστά λέω εγώ, ειδικά με το νέο, μεγαλύτερο οπλοστάσιο των πρασίνων) τα παιχνίδια με ακόμα μεγαλύτερη pass first λογική όμως στο Βελιγράδι δε διαχειρίστηκε σωστά τον “χώρο” που του έδωσε ο Ράντονιτς στη περιφερειακή εκτέλεση πέφτωντας νωρίς στη παγίδα και υποκείπτοντας στη πίεση του να “νιώσει άνετα” με αυτό. Ο Καλάθης ήταν κακός και δυστυχώς σε βραδιές όπου ο Διαμαντίδης επίσης δε μπορεί να δώσει το παραπάνω ο Παναθηναϊκός θα συναντά δυσκολίες στο να ξεδιπλώσει τις επιθετικές κυρίως αρετές του. Η άποψη μου είναι ότι ο κόουτς Τζόρτζεβιτς θα πρέπει (στην αναζήτηση εναλλακτικού πλάνου υποστήριξης) να δουλέψει περισσότερο με τον Ουίλιαμς σε ρόλο δημιουργού και facilitator στο backcourt όταν η βραδιά του Καλάθη θυμίζει Βελιγράδι, αναμειγνύοντας τον Ουίλιαμς περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι,. Σίγουρα οι πράσινοι χρειάζονται τη προσωπική φάση και το κάθετο παιχνίδι του Ουίλιαμς όμως όσο ο Καλάθης διανύει αυτή τη μάλλον δύσκολη περίοδο ο Αμερικανός μπορεί να βοηθήσει αλλάζοντας για μερικά λεπτά το προφίλ του στη περιφερειακή γραμμή ώστε να συνεχίσει να “τρέχει” το playbook του Τζόρτζεβιτς. Ο Καλάθης είναι άλλωστε ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Με έναν απλά average Νικ στο Βελιγράδι, ο Παναθηναϊκός εκτιμώ ότι θα είχε ελέγξει από την αρχή το παιχνίδι..




Ο Χάντερ


Ο Βινς Χάντερ έκανε το ντεμπούτο του στο Βελιγράδι με τον Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς να του δίνει ένα γεμάτο δεκάλεπτο συμμετοχήςστη προσπάθεια του Παναθηναϊκού να αντιμετωπίσει τη φθορά του Ραντούλιτσα (έπαιξε μόνο 14 λεπτά, σημαντικός παράγοντας στην εξέλιξη του ματς). Ο Αμερικανός ήταν θετικός. Θέλει δουλειά σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού, είναι παραπάνω από φανερό. Ακόμα δε γνωρίζει πότε να αλλάξει ή όχι, με αποτέλεσμα να δημιουργεί κενό στην ομαδική άμυνα. Χρειάζεται εργατοώρες για το πως παίζεται η άμυνα εδάφους (είχε πρόβλημα στο positioning απέναντι σε πιο δυνατά κορμιά τα οποία του κέρδιζαν θέση) και κερδίζεται το πλεονέκτημα των παραπάνω εκατοστών στη θέση που μπορεί να κάνει τη διαφορά και στις δύο πλευρές του παρκέ όμως επαναλαμβάνω μπορεί, στη παρούσα φάση να φανεί χρήσιμος σε ρόλο δεύτερου-τρίτου “5”, καθώς η ταχύτητα του είναι σίγουρα αξιοποιήσιμη στα μετόπισθεν και στη Pick & Roll επίθεση. Εκτιμώ μάλιστα ότι σε καταστάσεις 1 in- 4 out επίθεσης μπορεί (λειτουργώντας σαν screener σε πρώτο στάδιο ψηλά) να δώσει πολύ πιο δυναμικό diving από τον Κούζμιτς. Το παιδί (λογικό για την ηλικία και τη μπασκετική του παιδεία) είναι ακατέργαστο ακόμα και απέχει από τα fundamentals όμως σε αυτό το σύνολο (με αυτά τα “5” και αυτά τα γκαρντς) μπορεί να είναι θετικός ειδικά από τη στιγμή που με τον Κούζμιτς παραμένοντα δε θα του ζητηθεί να πέσει κατευθείαν στα πολύ βαθιά προσφέροντας 18 λεπτά τη βραδιά..






Ανακεφαλαιώνοντας.. Σίγουρα κακή ήττα για τον Παναθηναϊκό με τον τρόπο που ήρθε. Με διπλό στο Βελιγράδι οι πράσινοι θα βρίσκονταν σε πολύ πλεονεκτική θέση και πιθανόν σε λίγες ημέρες θα έπαιζαν παιχνίδι για τη δεύτερη θέση του γκρούπ στο ΟΑΚΑ με τη Λοκομοτίβ. Αυτή τη στιγμή η ομάδα πρέπει να διασφαλίσει τη πρόκριση και στη συνέχεια να κοιτάξει για κάτι καλύτερο. Μπορεί να προσπεράσει τον Ερυθρό Αστέρα αν και αυτό πιθανόν να απαιτήσει το απόλυτο μέχρι το τέλος. Σίγουρα η τρίτην θέση δε σου εξασφαλίζει κάτι. Η δεύτερη σου προσφέρει ένα πλεονέκτημα από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή προβάλλει ως φαβορί απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο έρχεται στην Αθήνα. Προσωπικά εκτιμώ ότι όλα είναι θέμα ματσαρίσματος.. Οι πράσινοι θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν, να παίζουν και να βελτιώνουν το μπάσκετ τους για την ώρα που όλοι, από την αρχή της σεζόν, περιμένουμε (post season). . H πολύ αξιόλογη Λαμποράλ του Βέλιμιρ Περάσοβιτς μοιάζει, σαν αγωνιστικό ματσάρισμα, ως η καλύτερη δυνατή διασταύρωση από το απέναντι γκρούπ..

509 σχόλια:

  1. Ωραίο άρθρο Τζιμ,συμφωνώ σε όλα,πολύ κακή βδομάδα για όλους που μάλλον θα στοιχίσει στην συνέχεια.Ελπίζω ότι η ομάδα μου θα δείξει χαρακτήρα και θα κερδίσει την αξιολογη και πολύ επικίνδυνη ακόμα και στο οακα λοκο.Ούτε καν θέλω να σκέφτομαι την περίπτωση ήττας και αποκλεισμο,η πιθανη διασταύρωση με τσσκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ολυμπιακος φετος ειναι η εφαρμογη της παροιμιας "Ηταν στραβο το κλιμα το φαγε και ο γαιδαρος"
    Βρισκεται σε δυσχερη θεση λογω ατυχιας (Γιανγκ, Λοτζεσκι, δυσκολος ομιλος, διαταραξη χημειας) αλλα βγαζει τα ματια του και ο ιδιος.. Πολλα προπονητικα λαθη απ τον Κοουτς ο οποιος επιμενει σε πραγματα και καταστασεις που δεν τελεσφορουν.

    Ποια η επιμονη στο κεντρικο πικ απ τη στιγμη που το χουν διαβασει ολοι στην Ευρωπη. Ποια η εμμονη να παιζει ο Μαντζαρης τοσο χρονο, ο οποιος περναει παρατετταμενο ντεφορμαρισμα και να μην παιρνουν πιο πολυ χρονο οι Χακεττ/Οντομ που δεν υστερουν στην αμυνα αλλα και μπορουν να παρουν isolations. Δεν μηδενιζω τιποτα αλλα δεν ειναι περιοδος αυτη να παιζει ντεφορμε παιχτης 23 λεπτα..

    Διαφωνω στο οτι εκανε λαθος ο Σφαιροπουλος που δεν εκανε φαουλ στο τελος. Εκει εμπιστευεσαι την αμυνα σου. Τους αμυντικους παιχτες σου δηλαδη. Τι εκανε λοιπον τοτε ο Σπανουλης στο παρκε και ο Οντομ στον παγκο?? Με τετοια περιφερεια που ειχε βαλει και 2 τριποντα τοτε δεν ρισκαρεις. Ευτυχως που απ οτι φαινεται εμαθε απ τα λαθη του, εκανε αλλαγες Χαντμπολ στο ματς μς την ΑΕΚ και αποφυγαμε το εγκεφαλικο.

    Ανεξαρτητα απ τις λιγοστες πιθανοτητες που εχει να περασει η ομαδα δεν πρεπει να την θεωρουμε τελειωμενη.. Οχι μετα τις ανατροπες που εχει κανει τα τελευταια χρονια.. Ακομα και αν αποκλειστει μαθηματικα δεν πρεπει να σταματησουμε να την στηριζουμε. Το χρωσταμε.. Οποιος θεωρει διαδικαστικα τα επομενα 4 παιχνιδια να μην τα δει καν.


    The_Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρονια πολλα και Καλη Σαρακοστή Τζιμαρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα Jim και λοιπη συμμορια.

    Υπαρχει καποιο νεο απο το μετωπο Williams..;; Θα προλαβει τον αγωνα με Loko;; Στην κατασταση που βρισκεται ο Νικ, και λαμβανοντας υπ' οψιν την αποδοση του Μητσου στο Βελιγραδι, κρινεται κατ' εμε απαραιτητη η συμμετοχη του Williams στο συγκεκριμενο παιχνιδι. Δεν υποτιμω καθολου την Loko, το γεγονος οτι δεν ανεφερα καθολου Delaney ειναι επειδη εχω την αισθηση πως σε γεματο ΟΑΚΑ με average Nick, και πληρης, δεν χανεις αυτη τη στιγμη απο καμια ομαδα στην Ευρωπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Jim πως βλεπεις τη Ρεαλ μετα την επιστροφη του Ρουντι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12 πόντους έβαλε χθες

      Διαγραφή
    2. Είναι μια σημαντική ένεση ποιότητα στα γκαρντς. Χρειαζόταν έναν έξτρα παίχτη εκεί, πόσο μάλλον όταν αυτός έχει τη ποιότητα και το δέσιμο του Ρούντι με την ομάδα.

      Διαγραφή
  6. Τζιμάρα καλημέρα. Σου έγραψα και προχθές.. Καλός παίχτης ο Τζεηκόβαν Μπράουν της ΑΕΚ, αν δεν έβγαινε πιθανόν θα ερχόταν ο άσσος όμως εξακολουθεί η Ένωση να μη τον συμπληρώνει σωστά. Ούτε άσσος δίπλα του ούτε αθλητικός ψηλός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακόμα μεγαλύτερο λάθος για τον Σφαιρό ήταν η επιλογή Γουόρικ. Η ομάδα είναι soft στο ζωγραφιστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Ιτούδης εκτέθηκε παιδιά στη Βαρκελώνη

    Ο Τεόντοσιτς επίσης, μου μυρίζει κόντρα σε πιθανή αποτυχία φέτος παρότι ο κόουτς τον έχει στηρίξει πολύ

    Χωρίς Ουίλιαμς ο ΠΑΟ θα έχει πρόβλημα με Κουμπάν.

    Μπορεί η Λαμποράλ να μείνει στη δυάδα μέχρι το τέλος? Δύσκολο

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το παιχνιδι με Κούμπαν είναι όλα τα λεφτά.
    Με 18.000 κόσμο και με ξεκούραστη περιφέρεια που
    θα πιέζει και θα δημιουργεί,ο Παναθηναικός δεν χάνει.
    Πρέπει να εξασφαλίσει την πρόκριση με νικη και μετά τη διαφορά.
    Οι αποκλεισμένες Νταρουσάφακα και Τσεντεβίτα,δεν αποτελούν
    εμπόδιο για τον Παναθηναικό,αν περάσει την Κούμπαν.
    Πράγμα που σημαίνει ότι κι η Εφές στο τελευταίο μάτς
    όντας αποκλεισμένη,θα έχει πολλά προβλήματα απέναντι μας.
    2η η 3η θέση δεν αλλάζουν τα πράγματα για τον Παναθηναικό
    όσο κι αν το πλεονέκτημα έδρας,είναι σημαντικό.
    Η γεμάτη ΤΣΣΚΑ με τη διαιτησία μαζί της είναι εμπόδιο
    αν έρθουμε 4οι,αλλά κι αυτή παλεύεται έστω με λιγότερες
    πιθανότητες πρόκρισης.
    Νίκη έστω και με μισό καλάθι λοιπόν με Κούμπαν κι όλα
    θα πάρουν το δρόμο τους.
    Η παρουσία του κόσμου θα είναι καταλυτική σε αυτό το μάτς.
    Η πίεση που θα ασκηθεί σε αντιπαλους παίκτες και διαιτητές
    φρονώ πώς είναι το μισό μάτς και το άλλο μισό είναι
    στα χέρια των παικτών μας και του Σάλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η κουμπάν δείχνει σημάδια κάμψης. Όντως ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί αρκεί να μη τη δεί φαβορί.

      Διαγραφή
  10. Εγώ είδα ότι ο Μόερμαν της Μπάνβιτ είχε 26+20!!! προχθές και ο Κόλτον Άιβερσον 25+15+6 ασσιστ.. Κατά τα άλλα, Γουόρικ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόερμαν και Ντολμαν εκαναν παπαδες μαζι στη Γαλλια πριν μερικα χρονια αλλα μονο ο 2ος βρηκε μεγαλη ομαδα. Ρε τι σου ειναι αυτοι οι αντζεντηδες...

      Διαγραφή
  11. Νομίζω πως το πρόβλημα της ΤΣΣΚΑ δεν ήταν απλά το άθλιο κλείσιμο του ματς. Οι Ρώσοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού αφού 2’ πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας είχαν διαφορές επιπέδου +7 και +8. Το γιατί γύρισαν τούμπα τα πράγματα και προέκυψε η παράταση απαντάται απ’ τον τρελό-Ντόρσεϊ. Ο Αμερικανός έκανε το ματς ροντέο προκαλώντας σε κάθε φάση τους αντιπάλους του. Η κορύφωση της προσπάθειάς του ήταν το χτύπημα σε νεκρό χρόνο στον Μίλος που ξάπλωσε τον Σέρβο στο παρκέ. Οι Ρώσοι μάσησαν, έχασαν την συγκέντρωσή τους κι άρχισαν τις ποικιλίες πρωτοστατούντος του συνήθη ύποπτου Τεόντοσιτς. Αυτά που ακολούθησαν στις παρατάσεις και οι κάκιστες αποφάσεις στο τέλος της 2ης ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Η ήττα αυτή, χωρίς μεγάλο κόστος, μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι για τον Ιτούδη αν την αποκωδικοποιήσει. Ο ίδιος ευθύνεται που η ομάδα του πλημμύρισε χάνοντας ένα δικό της ματς.

    Για τον ΠΑΟ, επίσης, η ήττα είναι χρήσιμη. Μετά το πανηγυρικό κλίμα στον τελικό κυπέλλου και τις υπερβολές για triple crown ήρθε η ήττα να προσγειώσει τους πάντες στην πραγματικότητα. Ο ΠΑΟ έχει βελτιωθεί πολύ αλλά ακόμη θέλει πολλή δουλειά ώστε να διεκδικήσει πράγματα στα play off.

    Τώρα, γιατί έχασε.

    Κομβικοί του παίκτες ήταν σε άσημο βράδυ. Γιατί ήταν καλοί του Αστέρα;
    Ήταν εκνευριστικά άστοχος από μακριά. Γιατί τα έβαζαν οι Σέρβοι;
    Οι διαιτητές τον έπαιξαν κόντρα. ΟΚ, παλιό το έργο. Οι διαιτητές φταίνε που ο Μίρο χρεώθηκε με 2ο αχρείαστο φάουλ τζαρτζάροντας στο κέντρο του γηπέδου τον Στίματς; Οι διαιτητές φταίνε που ο Σάλε δεν παίρνει time out την ώρα που ο Αστέρας τρέχει ένα 15-4 στο ξεκίνημα του β’ μέρους φέρνοντας τούμπα το ματς; Οι διαιτητές φταίνε που στις τελευταίες κρίσιμες κατοχές πήρε σουτ απ’ τα 6,75 ο Γκιστ;
    Ο ΠΑΟ έχασε γιατί δεν είναι ακόμη όσο έτοιμος χρειάζεται με τη νέα του μορφή ώστε να ελέγχει τέτοιου είδους ματς. Το ότι επέστρεψε οφείλεται κατά κύριο λόγο στο one man show του Williams. Κάτι που βλέπουμε σπάνια στα παρκέ της Ευρωλίγκας και είχαμε χρόνια να δούμε σε ευρωπαϊκό ματς του ΠΑΟ. Ο Αμερικανός για 7’-8’ έπαιζε μόνος του στην επίθεση θυμίζοντας άλλες εποχές. Πόσο φυσιολογικό είναι αυτό όταν ο παίκτης δεν έχει κλείσει ακόμη μήνα στην ομάδα; Θέλει προσοχή η διαχείριση της εκπληκτικής ικανότητας στο 1 on 1 που έχει ο Έλιοτ γιατί μπορεί η ομάδα να παγιδευτεί. Χρειάζεται ισορροπία.

    Μια παρατήρηση ως προς το rotation στην περιφέρεια. Η τριάδα Νικ-Williams-Pavlovic δεν έχει σουτ απ’ έξω. Όταν, δε, στο 4 είναι ο Γκιστ υπάρχει σοβαρό θέμα επιθετικά. Η γνώμη μου είναι ότι ο Pavlovic αφού έμεινε πρέπει να παίρνει χρόνο στο 4 όπως έγινε προχθές. Δεν ήταν άσχημος εκεί. Στο 3 έχει πρόβλημα και στις δυο πλευρές του παρκέ.
    Επίσης, ο Χέινς φαίνεται να έχει θέμα όταν πιέζεται στα 4/4 του γηπέδου. Το έδειξε και χθες στα Τρίκαλα. Μπορεί να είναι συγκυριακό, θα δούμε.

    Ενθαρρυντικό το ντεμπούτο του Χάντερ. Και χθες ήταν καλός. Ευτυχώς που τον έβαλαν στο ρόστερ της Α1 αντί του Κούζμιτς. Είναι φανερό ότι το παιδί θα βοηθήσει έστω κι να φαίνεται ακόμη άγουρος.

    Η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα δίνοντας έμφαση και στις λεπτομέρειες πια που θα μετρήσουν πολύ από εδώ κι εμπρός. Έχει ντεφορμέ τον Καλάθη, τραυματία τον Williams και ένα μικρό μπέρδεμα με τους ρόλους στο back court. Πρέπει να αποφύγει οπωσδήποτε την 4η θέση που οδηγεί στην ΤΣΣΚΑ. Με οποιοδήποτε άλλο ματσάρισμα έχει σοβαρή τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ στα περισσότερα. Ειδικά στο "Ο ΠΑΟ έχασε γιατί δεν είναι ακόμη όσο έτοιμος χρειάζεται με τη νέα του μορφή ώστε να ελέγχει τέτοιου είδους ματς. Το ότι επέστρεψε οφείλεται κατά κύριο λόγο στο one man show του Williams". Όταν σταμάτησε ο Αμερικανός σταμάτησε και η ομάδα. Νομίζω ότι στις λεπτομέρειες ο Ράντονιτς υπερίσχυσε του δικού μας.

      Διαγραφή
    2. 77 τρίτος ή τέταρτος ο ΠΑΟ? (με δεδομένο ότι το 2ος ή 5ος είναι πιο μακρινά ενδεχόμενα). Τι προβλέπεις?

      Διαγραφή
    3. Συμφωνω απολυτα, ο ΠΑΟ δεν ηταν ετοιμος για τετοιο παιγνιδι.

      Αλλά μηπως θα ειναι για τα επομενα κρισιμα? Πολυ αμφιβαλλω. Ολα ειναι θεμα χρονου, τοπου και αγωνιστικης καταστασης και δεν νομιζω οτι ο Σαλέ μπορει να παρει το μαξιμουμ ουτε και τον Ιουνιο απ' αυτη την ομαδα.

      Επισης συμφωνω οτι η ΤΣΚΑ εχασε γιατι εχασε τη συγκεντρωση της στο τελος. Δεν φαινοταν να το θελει τοσο πολυ οσο η Μπαρτσας, ο δε Ιτουδης εν ειδει μεγαλου αδελφου αντι να τραβηξει σφαλιαρα στον Τεοντοσιτς, το ειχε καταντησει σχεδον ερωτικη ταινια κοιτωντας τον στα ματια: "Πες μου Μιλος οτι δεν θα το ξανακανεις...".

      Μπλιαχ, πρεπει να περιμενουμε το φαϊναλ-4 για να δουμε αντρικιες και καθαρες καταστασεις?

      Διαγραφή
    4. @11:51

      (E1) FENER – (F4) LABORAL
      (E2) LOKOMOTIV – (F3) BARCELONA
      (F1) CSKA – (E4) CRVENA ZVEZDA
      (F2) REAL – (E3) PANATHINAIKOS

      Διαγραφή
    5. Η μόνη ομάδα που δε θέλω για ΠΑΟ είναι η Ρεάλ

      Διαγραφή
    6. Κι'εγω θα συμφωνησω στις περισσοτερες διαπιστωσεις σου. Για μενα το ματς χαθηκε σ'αυτο που ειπε πως φοβηθηκε ο Ραντοσιτς... Οτι δηλαδη κινδυνευε να ξεφυγει με μεγαλη διαφορα ο Παναθηναικος στην αρχη του 2ου δεκαλεπτου. Ξαφνικα με τις αλλαγες χαλασε πολυ ο ρυθμος και το οτι αυτο δεν φανηκε αμεσως στο σκορ ξεγελασε... Στη πραγματικοτητα ειχαμε χασει τον ελεγχο πολυ πριν το 3ο δεκαλεπτο. Για την εικονα μας στο 3ο ομως εχει μεγαλη ευθυνη ο κοουτς αφου ειχε μηδενικες αντιδρασεις. Συμφωνω απολυτα οτι το να παιζεις 'ηρωικο' μπασκετ οπως αυτο που επαιξε ο Γουιλιαμς στην 4η περιοδο δεν μπορει να ειναι λυση στο σημερινο μπασκετ. Εδωσε σκορ στο συγκεκριμενο παιχνιδι αλλα δεν εδωσε τη νικη και δεν θα τη δωσει ουτε στο μελλον αν καταφυγουμε σε τετοιες πρακτικες. Ολη η υπολοιπη ομαδα ηταν θεατες στην επιθεση σε εκεινο το σημειο και οταν χρειαστηκε να ξαναβαλουμε μπροστα τα συστηματα μας στο 55-55 μας εκαναν 8-0. Στην ουσια το παιχνιδι τελειωσε εκει. Ειναι αληθεια οτι εχουμε κλεισει πολλες πληγες στην ομαδα με τις τελευταιες προσθηκες και σιγουρα μπορουμε να διεκδικησουμε τους στοχους μας ουσιαστικα πλεον οχι κατα φαντασιαν... Ομως παραμενει το προβλημα της αυτοπεποιθησης και του καθαρου μυαλου στα κρισιμα σημεια ενος παιχνιδιου (αυτο που λες και εσυ 'οχι ακομα οσο ετοιμος χρειαζεται..') Μονο που εγω πολυ φοβαμαι οτι ειναι καθρεφτης της προσωπικοτητας καποιων σημαντικων παιχτων μας οπως και του κοουτς και δεν ειναι απο αυτα που θεραπευονται ευκολα... Σε πολλα παιχνιδια οταν στραβωσουν τα πραγματα ενω αντιδρουμε δεν δειχνουμε να το πιστευουμε πραγματικα και η εικονα μας μου δινει την αισθηση οτι το κανουμε για την τιμη των οπλων...
      Για τα παρακατω τωρα.. Γνωμη μου ειναι πρεπει να εστιασουμε στο πως θα διασφαλισουμε την προκριση πρωτα αφηνωντας κατα μερος τους υπολογισμους για το τελικο πλασσαρισμα. Αρα με την Κουμπαν κοιταμε την νικη και μονο και σε καμια περιπτωση τη διαφορα... Αυτη θα ανοιξει το δρομο και θα ειναι το κλειδι και για τα υπολοιπα ματς...
      Και κατι για τον Καλαθη... Ο Νικ ειναι το μεγαλο μας ασσετ και το μεγαλυτερο μερος της ιπποδυναμης αυτης της ομαδας. Δεν ειναι Διαμαντιδης ομως...(Διαμαντιδης βεβαια δεν ειναι κανεις γιατι απλα δεν υπαρχει το ειδος αυτο)... Ομως αυτο που θελω να πω ειναι οτι στερειται αυτο που χαρακτηριζε πανω απ'ολα το παιχνιδι του Διαμαντιδη. Το καθαρο μυαλο στην κρισιμη φαση... Αυτο ειναι κατι στο οποιο εμεις ημασταν συνηθισμενοι ολα αυτα τα χρονια και τωρα μας κακοφαινεται
      Αλλα δεν φταιει ο Καλαθης γι'αυτο...
      Θα πω επισης οτι δεν θεωρω τον Καλαθη ντεφορμε σε καμια περιπτωση.. Απλα υπαρχουν αμυνες που μπορουν να του χαλασουν το μυαλο και την ψυχολογια. Κι'οσο ανεβαινει το επιπεδο λογικο ειναι αυτο να γινεται πιο συχνα. Πιστευω ομως οτι με την εμπειρια θα βελτιωθει πολυ σ'αυτο το κοματι ωστε να ειναι θετικος στα κρισιμα οτι και αν εχει προηγηθει στο παιχνιδι..

      Διαγραφή
  12. εκανε λαθη και ο Ιτουδης αλλα αν δεν μπορουν να κανουν μια επαναφορα οι παικτες τι να κανει ο καθε προπονητης
    ο Ολυμπιακος εχει ξεκαθαρο ψυχολογικο προβλημα τετοια παιχνιδια μεχρι πριν ενα μηνα δυο μηνες δεν θα τα εχανε
    ο Σφαιροπουλος μαζεψε πολλους παικτες στις 3 θεσεις της περιφερειας δεν μπορει να τους διαχειριστει και εχουν μπερδευτει και οι ιδιοι
    ο Ουιλιαμς ειναι παρα πολυ καλος παικτης για την ευρωπη και πρεπει να γινει υπερβαση για την αποκτηση του και του χρονου αλλα ο παπαναθηναικος χρειαζετε και ελληνες παικτες για του χρονου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ''Οι Γερμανοί δυσκολεύονται περισσότερο απέναντι σε σύνολα με πλούσιο επιθετικό ταλέντο τα οποία μπορούν να ανέβουν ψηλά στο σκορ παρά απέναντι σε ομάδες με limited επίθεση. '' ΓΙΑ ΟΣΦΠ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ
    Για παο.. εμενα μου αρεσε, καλο στήσιμο απο τον κοουτς που ηταν απο τις λιγες φορες η δικαιολογιμενη παρουσια του παβλο στην 5αδα. Γεννημενος για παιχνιδια παρτιζαν ευθρου δεν θα μπορουσε να λειπει απο αυτο..
    ΟΜΩΣ : ο παβλο στο 3 και ο ουλιαμς στο 2 ψιλο αποσυντονησε την ομαδα!! ο ουλιαμς δεν ειχε την μπαλα στα χερια του και ουσιαστικα ηταν εκτος. Εκει κανει λαθος ο σαλε αφου χασαμε πολυτιμους ποντους μεχρι την τελευταια περιοδο οπου και τελικα του εδωσε αποκλειστικα την μπαλα.
    Ο χεινς.. εκανε 2 χαζα λαθη στο κατεβασμα της μπαλας, αλλα με την αστοχια του καλαθη επρεπε να παιξει περισσοτερο!!
    Ο καλαθης ηταν τρομερα αστοχος και εκει βεβαια πονταρε ο ερυθρος αφου καποια απο τα σουτ του ηταν προκλητικα ελευθερα.
    Ο ραντου εκανε ενα χαζο φαουλ εφτασε τα 3 και εμεινε εκτος ροτεισον.
    Ο φωτσης που επρπε να παιξει περισσοτερο για το καλο του σουτ.
    Οπως ειχα πει σε ενα φιλο με ονομα τασουτο κατι τετοιο, ο ΦΕΛΝΤΕΙΝ ειναι φανερα μπερδεμενος για τον ρολο του στο γηπεδο και το σουτ σελεκτιον που πρεπει να κανει.. ελπιζω να καταλαβε τι εννοουσα μετα τον αγωνα με τους κοκκινους.
    Ο κουζμιτς.. εκανε 3 συνεχομενα λαθη σε αμυνα και επιθεση και ουσιαστικα μας κρεμασε.. το να τον προτιμας απο παπαγιαννη ειναι τουλαχιστον εγκληματικο ποσο μαλλον να τον βαζεις και να τον κρατας μεσα ενω σερνεται. Το παιδι απλα δεν μπορει για αυτο το επιπεδο και για ομαδες δαν τον παο.
    Ο κοουτς που κοιμηθηκε στην τριτη περιοδο και αφησε τους σερβους να ξεφυγουν!! παρε συνεχομενα ταιμ αουτ, δωσε εντολη να ριξουμε ξυλο, κανε κατι..
    Το να εχεις εναν τοσο ντεφορμε καλαθη και να τον βαζεις στα τελευταια λεπτα ενω ξερεις οτι θα παει στις βολες ειναι εγκληματικο..
    Ο χαντερ μου αρεσε τοσο αμυντικα οσο και επιθετικα, αλλα δεν μου γεμιζει την ρακετα.. βλεπεις τον λασμε και ειναι επιβλητικος, για ντορσει δεν το συζηταω.. Επισης μπορει στο ριμπαουντ να ειναι αρκετα καλος αλλα για να προστατεψει την ρακετα με κοψιματα δεν μου εδειξε οτι το εχει. Μιλλαω και για τον αγωνα του ελληνικου πρωταθληματος που επαιξε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πολύ καλή και λεπτομερής ανάλυση, ωστόσο έχω 3 ενστάσεις:
    1: το playbook του Τζόρτζεβιτς; 1 shuffle επιθεση με 4-5 επιλογες που για ανεξηγητο λογο μετα τον Γεναρη παιζει όλο και λιγοτερο και εχει απιστευτα υπερβολικη εμμονη με πλαγια pnr και ξανα pnr. ο coach δυστυχως ειναι ανεπαρκης τακτικα.
    2: Ο Τεοντοσιτς σουταρει απο τα 9 μετρα με αμυνα στην κανονικη διαρκεια και με 3" υπολοιπο. Ο ιδιος πουλαει την μπαλα για να χασει η ομαδα του ενω ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΠΑΛΗ. Ναι, εχει ευθυνη ο Ιτουδης για τη μη αυτοματη αλλαγη στο σκριν του Ντόελμαν ΑΛΛΑ δεν εγινε ΠΟΤΕ σκριν! Κι εσυ γραφεις οτι ο "Κουρμπανοφ παιζει τη χειροτερη αμυνα" στη φαση αυτη. ο Ιτουδης τι να κανει δλδ; να μπει μεσα και να κανει αυτος το φαουλ; να κανει αυτος σωστα την επαναφορα;
    3: Η ιδεα να γινει ΚΑΙ δημιουργος κατεβαζοντας και την μπαλα ισως ο Williams, επειδη ο παικτης που κοστιζει 2,5 εκατομμυρια το χρονο ειναι ασανσερ, ειναι απλα λαθος. Για σκορερ τον χρειαζεται η ομαδα, αν ειναι να παιζει αυτο το ρολο καθε φορα που ο Καλαθης κανει το ενα λαθος πισω απο το αλλο δε θα εχει και ενεργεια να σκοραρει στα κρισιμα. Στο ροστερ εκτος του Νικ υπαρχουν Διαμαντιδης, Παππας και Μποχωριδης. Ο Χέινς δεν ειναι δημιουργος και δεν προκειται να γινει. Δε μ'ενδιαφερει για ποιους λογους ο καθενας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, αν δεν μπορουσαν να μην επαιζαν στην ομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω και επαυξανω, το ανεκδοτο του Μαρτιου ειναι ο Μαρκεζ Χεϊνς σε ρολο PG.

      Διαγραφή
    2. Δεν υπηρχε λογος να ερθει ο Χεινζ και μαλιστα να του σπασεις και το συμβολαιο. Αρκουσε ενας παικτης σαν τον Ουιλιαμς απο το Σεπτεμβριο ομως. Και καλυτερη διαχειριση στον Παππα. Αν δεν εκανε καλη αποκατασταση κακως του το επετρεψε η ομαδα. Τωρα ειναι ουσιαστικα εκτος ομαδας ο Μποχωριδης για να παιζει ο Χεινζ που εχει το ιδιο πανω κατω προβλημα με το Λευτερη. Δεν μπορει να κατεβασει την μπαλα ακομα κι απεναντι στον παχουλο γκαρντ των Τρικαλων.

      Διαγραφή
    3. Κώστα καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ.

      Αυτό εννοούσα για Τεόντοσιτς όταν έγραψα ότι "έκανε καφρίλες που εκνεύρισαν τον προπονητή του". Αλλά επιμένω ότι το μεγαλύτερο μερίδιο της ήττας αναλογεί στον κόουτς.

      Για Κουρμπάνοφ: Kανείς δεν είπε για pick ή αλλαγή.. Ούτως ή άλλως δε θα είχε σημασία, ο Κουρμπάνοφ κάθεται βλακωδώς ως κάλυψη στα νότα του Χάινς (αν είναι δυνατόν, ίσα ίσα την ήθελες τη διείσδυση)και ανεξάρτητα από το τι παίζει ο αντίπαλος έπρεπε να βρίσκεται πολύ πιο κοντά στον Ντόελμαν. Δυστυχώς φίλε Κώστα, σε αυτή τη χαζή συμπεριφορά τεράστιο μερίδιο (ναι) έχει και ο προπονητής ο οποίος πρέπει να μπορεί να διαγνώσει το επίπεδο συγκέντρωσης του παίχτη του.

      Όσον αφορά τον Ουίλιαμς το έγραψα και πιο κάτω. Ο όρος playmaker δεν αφορά θέση αλλά χαρακτηρίζει μια δεξιότητα στο παιχνίδι ενός αθλητής οποιασδήποτε θέσης. Σε αυτή τη βάση εκτιμώ ότι με τον Καλάθη σβηστό ο Ουίλιαμς θα μπορούσε να λειτουργήσει περισσότερο ως δημιουργός ανεξάρτητα από το εάν παίζει ως SG/SF ή PG.

      Διαγραφή
  15. Τζιμάρα καλημέρα, τη περίμενα πως και πως την ανάρτηση και δεν απογοητεύτηκα. Πολύ καλή δουλειά.
    Ερώτηση σε όλους τους φοιτητές του Πανεπιστημίου σου: Ποιον βλέπετε δεύτερο στο γκρουπ του Ολυμπιακού? Προσωπικά πιστεύω ότι η Ρεάλ θα ανέβει και θα πάρει το πλεονέκτημα με διπλό στη Βασκονία. Αλλά θα ήθελα πολύ να διαβάσω τις απόψεις σας.

    Mayfair London

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιστορικα, τις προηγουμενες φορες που επεσαν σε ομιλο μαζι οι ΤΣΚΑ και Ρεαλ, η μια βγηκε 1η και η αλλη 2η.

      Περιμενω να γινει το ιδιο και φετος.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Mayfair πιστεύω ότι η ΤΣΣΚΑ θα έρθει δεύτερη και η Λαμποράλ πρώτη. Και έτσι θα διασταυρωθούν οι Βάσκοι με τον Παναθηναϊκό.

      Διαγραφή
    3. Ρεαλ λογικα παιδια... Η Λαμποραλ μπορει να μεινει και απεξω. Εγω βλεπω Ρεαλ 9-5,Οσφπ 8-6(τριτος),Μπαρτσα 8-6,Καχα 8-6(αποκλεισμος),Κιμκι 7-7.

      Ζευγαρια Φενερ-Μπαρτσα, Λοκο-Οσφπ, Ρεαλ-Αστερας, Τσσκα-Παο Φαιναλ4 Τσσκα-Οσφπ και Φενερ-Ρεαλ.

      Διαγραφή
    4. Η Μπαρτσελόνα

      Διαγραφή
  16. Ο Καλαθης ηταν κακος και χθες. Φαινεται πνευματικα κουρασμενος. Αναμενομενο κατα τη γνωμη μου. Η υψηλη αμοιβη δεν κανει τον παικτη μηχανη. Σηκωσε βαρος μεγαλυτερο απ'οσο μπορουσε να αντεξει. Κατ'αναλογια το ιδιο ισχυει και για ΔΔ (λογω ηλικιας) και Φελντειν, Γκιστ (λογω ποιοτητας). Φαινονται θολωμενοι. Το στοιχημα για τον ΠΑΟ θα ειναι να μπορεσει να αποφορτισει τους παικτες του χωρις να χασει (κι αλλα) κρισημα παιχνιδια.
    Ο Σαλε ειναι συχνα απογοητευτικος αλλα θα πρεπει να σκεφτουμε ποσα χρηματα παιρνει. Πιο ποιοτικοι κι εμπειροι προπονητες υπαρχουν αλλα ειναι πολυ ακριβοτεροι. Επισης, ακομα και οι καλυτεροι κανουν σοβαρα λαθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο σαλε είναι από τους καλυτερα αμοιβόμενους προπονητές στην Ευρωλίγκα, με 800κ το χρόνο, ποσό αντιστρόφως ανάλογο της εμπειρίας του
      Για παράδειγμα, ο Ιβάνοβιτς με δεκάδες χρόνια σε πάγκους ευρωλίγκας έπειρνε 550κ αν θυμάμαι καλά...

      Διαγραφή
    2. Απ'οσο εχω καταλαβει 800 παιρνει ολο το τιμ. Υποθετω δηλαδη οτι ο Σαλε πρεπει να παιρνει 5-6 κατοσταρικα. Δεν ειναι λιγα, δεν ειναι και πολλα αν τα συγκρινεις με τα χρηματα που παιρνει η πρωτη ταχυτητα των προπονητων της ευρωλιγκας.
      Ο Ιβανοβιτς ηταν στα κατω του παροτι εμπειροτερος προπονητης οποτε ηρθε μαλλον φθηνα. Ο Σαλε ειναι εν ενεργεια προπονητης της εθνικης Σερβιας (ο,τι κι αν σημαινει αυτο) και πληρωνεται καποια υπεραξια.
      Αυτο που θελω να πω ειναι οτι η τοπ ποιοτητα κοστιζει.

      Διαγραφή
    3. 800.000 epairne kai o ivanovits.

      Διαγραφή
    4. Ο Ιβανοβιτς επαιρνε μύριο.

      Διαγραφή
    5. 600.000 ευρώ

      Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έφθασε το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό για να κρατήσει τους Πράσινους στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και να δημιουργήσει μια νέα ομάδα με αρκετούς νεαρούς ταλαντούχους Ελληνες. Εχοντας ως περγαμηνή τη δουλειά του στη Λαμποράλ τόσα χρόνια, ο Παναθηναϊκός τον εμπιστεύτηκε και τον αντάμειψε γι’ αυτό.

      [/lpcontent]http://www.eurohoops.net/el/trademarks-el/84545/%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82/8

      Διαγραφή
    6. Με μακράν καλύτερο βιογρ;αφικό ο Ντούσκο

      Διαγραφή
    7. Ο Βαρλάς δεν ξερει τι του γινεται.Το συμβολαιο του Ντουσκο ηταν για ΕΝΑ ΜΥΡΙΟ.Απλα επειδη ΔΕΝ το τελειωσε, πηρε τελικα 600 000.

      Διαγραφή
  17. Το ειχαμε πει στο προηγουμενο ποστ:

    Ο Ολυμπιακος δεν θα ειχε τυχη στην Μπαμπεργκ απο τη στιγμη που δεν εχει επιθεση.

    Εμενα προσωπικα με εξεπληξε που παραλιγο να παρει το παιγνιδι μονο με την αμυνα και μαλιστα χωρις τον Φραουλιτσα. Αλλά, δεν ειναι καθε μερα Πασχαλια. Περισυ κερδισε στη Νιζνι πηγαινοντας το παιγνιδι στους 100 ποντους. Φετος τα αμυντικα ρομποτακια του Σφαιροπουλου δεν βαζουν καλαθι ουτε σε σχολικο.

    Επιλογες για το καλοκαιρι: (1) Μπαγκατσκιτς (2) Μπαγκατσκιτς (3) Μπαγκατσκιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μονο εμενα μου φανηκε οτι ο πρασινος Χαντερ σαν να "Καββαδιάζει" λιγο?

    Δηλ. ολοι γραφουν οτι ηταν θετικος, οτι εδωσε υποσχεσεις, οτι ψηνει καλο καφε κλπ. και εγω ειδα κατι δωρα γκολ-φαουλ στον αντιπαλο, κατι χαμενα λεϋ-απ, και κατι αμυνες στον διαιτητη αντι για τον παιχτη που επρεπε να μαρκαρει. Κανω λαθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μια χαρα εχει σταθει για πρωτα παιχνιδια,χθες το μονο που εχασε ηταν ενα δυσκολο μετα απο επιθ.ριμπαουντ αν δεν κανω λαθος και στον ερυθρο ενα..

      Διαγραφή
    2. Κωνσταντινε, εσυ?

      Διαγραφή
    3. "Κωνσταντινε, εσυ?"

      Οχι, Ναβουχοδονόσορας εδω. Σου κάνει?

      Διαγραφή
  19. Τζιμαρα ωραιο αρθρο και παλι..

    Αυτο που ειχα διαπιστωσει το ανεφερες και εδω..Ο Παναθηναικος οταν ο Καλαθης δεν ειναι καλα ειναι μια μετρια ομαδα που δυσκολευεται να κερδισει την Νταρουσαφακα εντος εδρας π.χ..Οταν ειναι καλα σε ορισμενες στιγμες δειχνει πυραυλοκινητος και μπορει να κερδισει τον οποιοδιποτε..Αυτο βεβαια σε συνδυασμο με τον ΔΔ που πλεον περιμενουμε ελαχιστα παιχνιδια καλα λογω ηλικιας..Αν και πιστευω οτι σε πολυ σκληρα ματς ο ΔΔ θα δυσκολευεται πααααρα πολυ..
    Τεραστιο impact ο Καλαθης στο παιχνιδι του Παναθηναικου..


    Παντως στο ματς με τον Ερυθρο μετα την τρομερη εμφανιση του Γουιλλιαμς προς το τελος του αγωνα αν ακολουθουσε αλλος ενας παιχτης θα το κερδιζε ο Παναθηναικος το παιχνιδι..Ηθελε λιγη βοηθεια και δεν βρεθηκε αλλος ενας να την δωσει..Σκεφτομουν ποσο θα μπορουσε να βοηθησει ενας καλος Παπας σε αυτο το ματς..

    Δεν ξερω τι εχει παθει ο Γκιστ στο ΤΟΠ16..Γιατι εχει τοσο κακη ψυχολογια..Μετα τον απιστευτο πρωτο γυρο εχει κανει τρομερα απιστευτη κοιλια..Το χειροτερο ειναι οτι ενω αποσο θυμαμαι εβαζε τις κρισιμες βολες πλεον δεν βαζει ουτε τις βολες στην αρχη του αγωνα..Στα τελευταια 3-4 παιχνιδια ζητημα απτις 10-15 βολες να εχει βαλει 2..Και το ιδιο ισχυει και στο ελληνικο πρωταθλημα..Τεραστια απουσια εν μεσω παρουσιας αυτη του Γκιστ..Μεναν average Γκιστ η ομαδα θα ηταν αρκετα καλυτερη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Βελιγραδι ο Γκιστ φαινοταν οτι ειχε αποκλειστικη οδηγια να περιορισει τον Μιλλερ. Ακομα κι οταν ο Παναθηναϊκος ηταν στην επιθεση ο Γκιστ προσεχε να ειναι κοντα στον Μιλλερ σε περιπτωση αιφνιδιασμου του Αστερα. Αυτο του απορροφηε ολη την ενεργεια. Εδω που τα λεμε, κι ο Μιλλερ δεν ειναι μπαταρια ζινκ. Ντουρασελ ειναι το παιδι.

      Διαγραφή
    2. Δεν ειναι μοναχα οι βολες.
      Κανει συνεχη αιρμπολ στο τριποντο, χθες εκανε αιρμπολ χουκ απο το 1 μετρο, ευτυχως πηρε ριμπαουντ και σκοραρε. Για να μην πουμε για τα βηματα καθε φορα που χρειαζεται να τρεξει την μπαλα. Ο Γκιστ ειναι φιλοτιμος παικτης αλλα χρειαζεται συνεχη καθοδηγηση απο τον παγκο ωστε να περιοριζεται στα πραγματα που κανει καλα. Φαινεται να μην την εχει.

      Διαγραφή
    3. Δεν ειναι οτι τοσο οτι χρειαζεται καθοδηγηση αλλα ετσι οπως τον βλεπω εχει χασει τον ενθουσιασμο του..Και οταν καρφωνει και οταν κανει κλεψιμο ή ταπα δεν εχει αυτο το κεφι που ειχε..

      Διαγραφή
    4. Παιδια ο Καλαθης, ο Φελντεην και ο Γκιστ τραβηξαν ΤΡΟΜΕΡΟ κουπι και δεν ειναι περιεργο που εχουν καμψη.

      Ας ελπισουμε να ανεβουν στα play-offs

      Q81

      Διαγραφή
  20. Καλημέρα
    Αλλη μια βδομάδα πικρας στην Ευρωλιγκα σε μια φαση που ζοριζουν τα πραγματα.Μεγαλο ξενερωμα και απο τις δυο ομάδες μας...
    -ΠΑΟ
    Ενω στον ΠΑΟ υπαρχουν αισιοδοξα μηνυματα το επιθετικο παιχνιδι της Παρασκευης, οπου ο Ραντονιτς κυριολεκτικα επνιξε την ομαδα σε πολλες φασεις,καταδικασε νομιζω την ομαδα ,που ηταν αρκετα καλα στημενη στο γηπεδο
    Τα αρνητικα
    -Ο Γουιλιαμς ειναι ενας παικτης που η ομάδα δεν ειχε για παρα πολλα χρονια.Αθλητικος αμερικανος που κατεβαζει τη μπαλα και μπορει να δημιουργησει και να βγαλει σκορ για τον ευατο του.Αλλα βλεπω μια λογικα "βρηκαμε παππα ,να θαψουμε πεντε-εξι" με τη χρησιμοποιηση του,που φαινεται οτι τον ψιλοκαιει με το καλημερα.Η ομαδα αντι να παιξει πιο απελευθερωμενη στην επιθεση με τα φρεσκα ποδια επαιζε φοβισμενα,καταχρηση πασας και κακες επιλογες στο τελειωμα
    -Για τον Καλαθη τα εγαψε ολα ο Τζιμ και με το παραπανω
    -Ελλειψη πιστης απο καποιους παικτες,ο Γκιστ ηταν επισης εκτος τοπου και χρονου στο 2ο ημιχρονο(ανησηχητικο σημαδι)
    -Ο Σαλε ειχε αργες αντιδρασεις.Στην 3η περιοδο αφησε την ομαδα αβοηθητη και στο τελος δεν ανακατεψε την τραπουλα οσο επρεπε ωστε να ξεκολλησει η επιθεση.Παντως θεωρω οτι η ομαδα ηταν καλα προετοιμασμενη
    -Αυτο το γ...νο το σουτ ..Δε μπορω να βλεπω τον ΠΑΟ ειδικα να ειναι τοσο αστοχος( και με πολλα σουτ ξεμαρκαριστα) , πολυ φοβαμαι πως αυτο θα στοιχισει στην πορεια


    Στα θετικα


    -Ο Χαντερ ηταν καλος.Για την ακριβεια νομιζω οτι θα πρεπει να εξεπληξε με τον βαθμο ετοιμοτητας του (κυριως σωματικα ) τους περισοτερους.Οτι εκανε λαθη (ειδικα το τελευταιο γκολ φαουλ του Μιλερ) νομιζω οτι ειναι πληρως δικαιολογημενο.Εχει τρομερο σωματοτυπο για Ευρωλιγκα και με δουλιτσα μπορει να κανει καλα πραγματα
    -Ο Ραντου παιζει σαν ανθρωπος πλεον.Μαχητης.Συνολικα μπορει να εχασε πολλες μαχες προχτες αλλα ειναι αλλος παικτης και αυτο ανεβαζει την ομαδα
    Γενικα πλεον η ρακετα του ΠΑΟ δειχνει πληρης
    O ΠΑΟ εχασε μια μεγαλη ευκαιρια να πλησιασει στο πλεονεκτημα εδρας,τωρα τα πραγματα ειναι δυσκολα.Δεν πιστευω πως η ΛΟκο μπορει να κερδισει 4 φορες φετος τον ΠΑΟ αλλα πλεον χρειαζονται διαφορες συκυριες κλπ...
    Παιχνιδι παιχνιδι και θα φανει.Με νικη στο ΟΑΚΑ τουλαχιστον να καθαρισει η προκριση

    -ΟΣΦΠ
    Μεγαλο δραμα γενικοτερα,ο ΣΦαιροπουλος δε μπορει με τιποτα να διαχειριστει πλεον αυτο το ροστερ και αρκετοι παικτες δειχνουν ξενερωμενοι,χωρις ενεργεια και ορεξη.Αρκετες εκλαμψεις φοβερου μπασκετ σε καθε παιχνιδι αλλα στο τελος μια τρυπα στο νερο.Ο Τρινκιερι καταφερε και κερδισε παιζοντας το ιδιο συστημα σε ολη την τεταρτη περιοδο.Τρομερο execution απο μια μετρια γενικα ομαδα αλλα πνευματικα δυνατη..
    ΔΕ ξερω αν κανεις στον ΟΣΦΠ περιμενει οτι θα σωθει η χρονια.Θεωρητικα μπορει ,αλλα νομιζω πως δεν υπαρχει πλεον θεληση για την υπερβαση.Χρειαζεται ενα καλο σοκ (οπως ειχε και ο ΠΑΟ) αλλα δε πλεον δεν υπαρχει κανεις για να το δωσει

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εχασε ο ΠΑΟ για 2 ποντους, μετα απο 5 συνεχομενες νικες και παλι ο Σαλε λιγος, ο Καλαθης παιρνει πολλα, ο Γκιστ δεν το'χει και ο Παβλοβιτς πρεπει να αφοριστει στο 9ο επιπεδο της Κολασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα κάνει καποιος κριτικη στα στραβα της ομαδας (εκτος αν θεωρεις πως η ομαδα δεν εχει στραβα και ειναι οι San Antonio Spurs) μετά από νικη, τον κραζετε γιατι "δεν πανηγυριζει". Αμα κανει κριτικη μετα απο ηττα, τον κραζετε γιατι "βγηκε σαν το κορακι". Μονα ζυγα δικα σας δηλαδη.

      Εγω παλι που ειμαι αρρωστος Παναθηναικος, παρακολουθω την ομαδα απο τα μεσα των 80ς και στηριζω την ομαδα και στα πανω και στα κατω, θα σου πω πως καλως γινεται η κριτικη, αρκει να ειναι καλοπροαιρετη. Και ο Σαλε μαθαινει, και η διοικηση μαθαινει, και οι παιχτες μαθαινουν. Δεν ειμαστε η υπερομαδα, ουτε φυσικα και αχρηστοι. Ίσα ίσα είμαστε, κατα τη γνωμη μου, μεσα στις 5-6 καλυτερες ομαδες της Ευρωλιγκας φετος. Ε λοιπον, για να φτασουμε στο μεγαλο στοχο που ειναι το ΦΦ, πρεπει να βελτιωθει η ομαδα, να μην εχει κενα διαστηματα και κυριως, να μην γινονται χαζά λάθη. Τα χαζά λάθη κρινουν παιχνιδια, προκρισεις και τιτλους, οσο πηγαινουμε προς την τελική ευθεία. Ειμαστε δυστυχως απο τις χειροτερες ομαδες στο θεμα των λαθων, κανουμε ΠΑΡΑ πολλά λαθη για την ποιότητα των παιχτών μας, οπότε πρέπει το προπονητικό τημ να φροντίσει με τη δουλειά και την πειθαρχια να μειωθουν. Αλλιως, δεν θα πάμε ΦΦ, είναι απλό.

      Εσύ βέβαια μπορεί να θεωρείς πως δεν εχουμε κανένα πρόβλημα, όλα κυλούν τέλεια, και άρα δε χρειαζόμαστε βελτίωση.

      Διαγραφή
    2. Μιας και γραφεις χωρις ορθογραφικα λαθη συμπεραινω οτι γνωριζεις να διαβαζεις.
      Ξαναδιαβασε τι εγραψα, δες αν τετοια αφοριστικα σχολια εχουν γραφτει εδω (και αλλου) και κρινε μονος σου αν τετοιου ειδους "συμπερασματα" αποτελουν κριτικη(καλοπροαιρετη)

      Διαγραφή
  22. Ο παναθηναϊκος για την 3η θεση θα χρειαστει 3 νικες,αφου ο ερυθρος αστερας θα κανει 2 σερι ηττες τωρα μεσα στη μαλαγα και στο κουμπαν. Αν καταφερουμε και παρουμε εκτος της νικης και τη διαφορα την πεμπτη,τοτε κατα 95% θα βγει 2ος(το 5% ειναι σε περιπτωση αυτοκτονιας τελευταια αγωνιστικη εναντιον της αποκλεισμενης σε εκεινο το σημειο εφες).

    Τα υπολοιπα περι ματσαρισματος κλπ τα ακουω βερεσε. Παναθηναϊκος ειμαστε,πρεπει να πηγαινουμε παντου για τη νικη κι ας ερθει οποιος θελει. Αλλες ομαδες καθονται να χασουν επιτηδες για να μας αποφυγουν(ρεαλ 2014) ή για να παρουν "ευκολοτερες" ομαδες στον ομιλο τους στο τοπ16. Βεβαια η τιμωρια φετος γι αυτη την ομαδα ηταν το γεγονος οτι η εφες στο τοπ16 δε βλεπεται,ενω η κουτσα κανει περιπατο και παει φουλ για πλεονεκτημα εδρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πρεπει να αφιερωνεις 5 λεπτα για να το γραψεις και κανα διωρο για την καλλιτεχνικη δημιουργια [τιτλος - εικονες κτλ]....

    Αληθεια, ποση ωρα αφιερωνεις σε ενα τετοιο αρθρο Τζιμ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφιερώνω πολλές ώρες στο γράψιμο και 5 λεπτά στον τίτλο..

      Διαγραφή
  24. OΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ....ΒΛΕΠΕΙ.
    =================================

    ► Kαλάθης, Γκίστ, 3D και Φελντέιν πληρώνουν τα 30-35λεπτα
    κούρασης και τραυματισμών, της regular, του Ελληνικού
    πρωταθλήματος και του πρώτου γύρου των 16.
    Οπερ σημαίνει 35 μάτς αναντικατάστατοι και πιεσμένοι.
    Ούτε με τον Κόροιβο και το Λαυριο δεν είχαν δικαίωμα αποφόρτησης, είτε βιολογικής, είτε πνευματικής είτε
    ψυχολογικής.
    Επαιζαν στο 101% τους σε κάθε μάτς, με αποτέλεσμα
    να φτύσουν τα κουκούτσια από τις μπανάνες :)
    Ασχετα αν οι μπανάνες δεν έχουν κουκούτσια, έχουν
    όμως μπανανόφλουδες.

    ► Και δεν μιλάμε για ένα παίκτη που κάθε ομάδα μπορεί
    να έχει και να τον αφυδατώνει, όπως τον Ντιλάιλα
    η Κούμπαν η τον Τέο η ΤΣ.Σ.ΚΑ.
    Αλλά για μιά τετράδα που έπαιρνε πάνω της όλη την ενέργεια
    τη δική μας, όπως αποροφούσε η ίδια τετράδα, όλη την
    ενέργεια όλων των αντιπάλων.
    Αν προστέσουμε και τις τρείς προσθήκες, που πρέπει
    να ενσωματωθούν αμέσως στην ομάδα, για να τους βοηθήσουν,
    καταλαβαίνει ακόμα κι ένας περαστικός, πώς η Πανάθα
    θα βγάζει προβλήματα, όταν έχει να αντιμετωπίσει, σκληρή
    έδρα, διαιτησία και καλές ομάδες.

    ► Το τριφύλλι θέλει χρόνο.
    Οι παίκτες που τράβηξαν το κάρο στη λάσπη, θέλουν ανάσες.
    Ο κόουτς τα βλέπει και το πολεμάει.
    Μακάρι να του βγεί σε καλό.
    ► Ο ΤΖΙΜΟΠΛΗΚΤΟΣ τα έλεγε.
    Αλλά δεν είναι εδώ για να γκρινιάζει τώρα που η ομάδα
    το παλεύει με κάθε τρόπο.

    ► ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ.
    ΦΑΓΑΜΕ ΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ, Η ΟΥΡΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ.

    Jim....οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. http://www.eurohoops.net/el/featured-el/207808/anelave-ti-chimki-o-ivanovits

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πολυ ταιριαστη λυση για τον παγκο τους ΟΣΦΠ ο Κουρτιναϊτις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Και τελικα φευγει ο Κουρτιναιτις και ηρθε ο Ιβανοβιτς..Τζιμ θελω την γνωμη σου αν ταιριαζει με αυτο το ροστερ ο συγκεκριμενος προπονητης..

    Η δικη μου γνωμη ειναι οτι σοφτ παιχτες δεν ταιριαζουν στον Ντουσκο..Και γενικα η Κιμκι ειναι σοφτ με εξαιρεση τους αμερικανους της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω τη φιλοσοφία του front Office της Κίμκι σου λέω ευθέως ότι δε με εξέπληξε η επιλογή του Ντούσκο. Περισσότερο μάλλον η απόλυση Κουρτινάιτις.. Ο Λιθουανός είναι καλός προπονητής με signature style στη δουλειά του και θεωρείται υπεύθυνος για αυτό που έχει χτίσει ο συγκεκριμένος οργανισμός. Spacing, transition επίθεση, πολύ δουλεμένες συνεργασίες 2-2 ή 3-3 παιχτών ενώ φέτος είδαμε και άμυνα, το συστατικό που έφερε τη Κίμκι δίπλα στους ..γίγαντες της διοργάνωσης. Στον Ιβάνοβιτς βλέπουν παρόμοια κατεύθυνση (ταχύτητα σε ανάπτυξη και εκτέλεση) όμως θεωρώ ότι θα έχει δύσκολο έργο παρότι η παρουσία μιας νέας φωνής στα αποδυτήρια μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στο ξεκίνημα. Ο Κουρτινάιτις χαρακτηρίζεται από μια δυσκολία να κλείσει παιχνίδια. Θυμηθείτε τι σας είχα γράψει πέρυσι γιαεκείνες τις "10 τελευταίες κατοχές" που κυνηγούν τον Ιβάνοβιτς..

      Διαγραφή
    2. Θυμαμαι οτι ειχες γραψει οτι ο Ντουσκο ειναι κακος closer και στην πορεια ειχε φανει..Ο Κουρτιναιτις οντως ειναι καλος προπονητης αλλα η ομαδα του δεν εβγαζε καθολου πνευμα νικητη..χαρακτηρα..Αντιθετως ο Ιβανοβιτς το ειχε αυτο καποτε στην Ταου αλλα απο τοτε εχουν περασει χρονια(αν και ειχε και σκληρους παιχταραδες)..

      Πιστευεις οτι οι παιχτες της Κιμκι ταιριαζουν με Ντουσκο?Θα τον αντεξουν?Και αμυντικα η Κιμκι δεν μου εβγαζε ομαδα με σκληραδα..Αυτο μπορει να το αλλαξει?

      Διαγραφή
  28. Απολύθηκε ο Κουρτιναιτις και ανέλαβε ο Ιβάνοβιτς...Wtf Khimki??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο Γκιστ και ο Καλαθης εσκασαν τοσο καιρο και τωρα προσπαθουν να επανελθουν.Εαν ειχε αποκτηθεί ένα 4αρι το καλοκαιρι θα ηταν αλλιως τα πραγματα.Ας μην ξεχναμε ότι ειχε 6-7 μηνες να παιξει ο Γκιστ.Στον Παναθηναικο εκαναν πεισματακια στον Λωτσο και δεν πηραν τον Βεζενκωφ που θα μπορουσε να καλυψει ανετα τη θεση για 15 λεπτα
    Η ανυπαρξια του Κουζμιτς ηταν καθοριστικη στο Βελιγραδι γιατι εκτος από επιθεση δεν παιζει ουτε και αμυνα.Ο Παπαγιάννης θα ειχε βαλει 10 ποντακια τουλάχιστον και θα ειχε μοιρασει 3 ταπες.Αντιθετα ο Ραντουλιτσα παρα το ανοητο τριτο φαουλ εκανε κατι πολύ σημαντικο.Εκοψε τον τσαμπουκα των Σερβων επανειλειμενα και χρειαζεται αυτό εκτος εδρας
    Στον Ολυμπιακο η επιμονη στους Ελληνες και η κλικα εκαψε τους ξενους όταν ειχαν αρχισει να παιρνουν τα πανω τους και να μεταφερουν φρεσκαδα και ενεργεια στο παρκε
    Χαλασε η χημεια και παπαλα.Ας προσεχαν
    Ο Σφαιροπουλος τελει υπο πληρη τρικυμια και εχει αποφασισει να ζησει η να πεθανει με τον Ματζαρη,τον Σπανουλη,τον Παπανικολάου και τον Αγραβανη.Τον Παπαπέτρου ούτως η αλλως πλεον τον εχουν για συμπλήρωμα
    Ο Γουωρικ παντως ακομη και σαν συμπλήρωμα του Πριντεζη,που θα εσκαγε,κατι εχει να δωσει.
    Παναθηναικος με Λοκομοτιβ είναι 50-50 και λογω Μπαρτζωκα που είναι καλος προπονητης,συνηθισμενος σε αυτην την ατμοσφαιρα και θα το παλεψει χοντρα.Και είναι και σεληνιασμένος Ο Ντελεινι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o Nτιλεινι παιζει καθε βδομαδα μεσα εξω 33 λεπτα,αυτος γιατι δεν εσκασε;;eχει μ.ο 33 λεπτα ασε που παιζει το ιδιο και στην λιγκα τους,με ταξιδια πολυωρα,οποτε να σταματησει η καραμελα οτι εσκασαν.http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=004331&seasoncode=E2015

      Διαγραφή
    2. Προφανως εκεινος δεν εσκασε. Τι σημαινει δηλαδη οτι ο Ντιλεινι αντεχει; Οτι ειναι φυσιολογικο να παιζουν ολοι στα κοκκινα; Αφυσικη ειναι η αποδοση του Ντιλεινι, οχι του Καλαθη.

      Διαγραφή
    3. O Nτιλέινι είναι επιθετικός κυρίως γκάρντ.
      Στην άμυνα κάνει τα βασικά και αυτά στη ζώνη.
      Ο Καλάθης ξεσκίζονταν στην άμυνα και στη δημιουργία
      κρατώντας τον καλύτερο αντίπαλο πίσω και έπρεπε
      να έχει το ξεκούραστο μυαλό και τα ξεκούραστα
      πνευμόνια να καθοδηγεί την ομάδα.
      Μη συγκρίνετε ανόμια πράγματα.

      Διαγραφή
  30. Δεν πιστευω οτι ο Ολυ θα αλλαξει προπονητη μεχρι να τελειωσει η χρονια, συμπεριλαμβανομενου του πρωταθληματος.

    Αφενος δεν εξασφαλιζεις κανενα αγωνιστικο οφελος ετσι, εκτος ενος μικρου σοκ στους παιχτες.
    Αφετερου δεν υπαρχει καποια οφθαλμοφανως καλυτερη λυση διαθεσιμη.

    Ο Κουρτιναιτις, που δεν εχει δειξει απαραιτητα οτι ειναι τεχνικα καλυτερος του Σφαιροπουλου, δεν εχει δειξει επισης τι σοι προσωπικοτητα και πνευματικη σκληραδα κουβαλαει, γιατι δεν εχει δοκιμαστει σε μεγαλο παγκο.

    Αν ο Σφαιροπουλος δεν ανακαμψει και δειξει ελπιδοφορα δειγματα γραφης, θα κανουμε την κουβεντα αυτο το καλοκαιρι, σε αμεση συναρτηση και με το θεμα Σπανουλη φυσικα.

    Εχοντας ως δεδομενο οτι ο αρχηγος θα μεινει, η αρμονικη συνυπαρξη μαζι του ειναι ενα βασικο κριτηριο επιλογης.

    Τεχνικα καλοι προπονητες θα υπαρχουν αρκετοι το καλοκαιρι, ελευθεροι και μη (δε λεει πολλα οταν μιλαμε για προπονητες).

    Ο καταλληλος ειναι αυτος που καταφερνει να συνυπαρξει και να διαχειριστει τις προσωπικοτητες προεδρων ΚΑΙ αρχηγου.

    Δημητρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμμφωνω με αυτα που γραφεις για το Σφαιροπουλο.
      Δεν τον ξεγραφω σαν προπονητή αλλα νομιζω πως εχει θέμα να στήνει ομάδες και να επιλέγει παικτες.Με καποιον ακομα διπλα του θα μπορουσε να κανει σπουδαία πραγματα

      no_closure

      Διαγραφή
    2. Μα εχει καποιον διπλα του ονοματι ... Τομιτς. Αυτον καλε που εφερε τον Μιλουτινοφ...

      Στους δύο, τρίτος δε χωρεί...

      Διαγραφή
    3. Δεν ειναι καθολου δεδομενο ότι ο Σπανούλης θα μεινει.Αντιθετα κατά 70% είναι για να φευγει
      Οσο για τον Σφαιροπουλο εχει χασει τελειως την μπαλα αλλα τον σωζει ότι δεν υπαρχει διαθεσιμος καλος στην αγορα τωρα

      Διαγραφή
  31. Ο Ιβάνοβιτς υπέγραψε στη Χίμκι για 1,5 χρόνο δηλ. μέχρι το καλοκαίρι του ’17.

    Είτε αυτός που αποφασίζει έχει κατεβάσει ένα βαρέλι βότκα το ΣΚ. Δηλ. διάλεξε τον Ντούσκο για να κουμαντάρει τις πολλές πριμαντόνες της ομάδας; Να μάθουμε ότι ο Σβεντ ανεβοκατεβαίνει τα σκαλιά στις κερκίδες επειδή άργησε στην προπόνηση…

    Είτε το καλοκαίρι πάνε για ξήλωμα, rebuilding, ρωσοποίηση και project τριετίας με νέα παιδιά.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι τον Ivanovic λυπάμαι, όχι τον Shved. Πάντως, πιο σοβαρά, αν η Khimki δεν έχει εξασφαλισμένη θέση στην επόμενη Euroleague, δε βλέπω ρεαλιστική την πιθανότητα να κρατήσει το budget της στα ίδια επίπεδα, οπότε ίσως ο Ivanovic να είναι επιλογή με ορίζοντα μεγαλύτερο απο το καλοκαίρι.

      Διαγραφή
    2. Ας τους πάρουμε τον παικταρά τον Honeycutt το καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιό του και άφησέ τους να κάνουν ρωσοποίηση μετά.

      Ανδρέας

      Διαγραφή
    3. Χρήστο, δεν ξέρεις ποιον να λυπηθείς περισσότερο. Οι άνθρωποι πήγαν και πήραν τον Ντούσκο για να κάνει καλά τις βεντέτες της ομάδας. Αν μείνει μέχρι τέλος της χρονιάς θα ‘ναι είδηση. Εντωμεταξύ, βλέπω να τρώει η μαρμάγκα τον Όγκουστιν γιατί ως γνωστόν ο Ιβάνοβιτς δεν γουστάρει τέτοιους σέντερ. Περιμένω να δω αν θα πάρει πάλι βοηθό αυτόν τον γάτο τον Μπεροκάλ.
      Αντρέα, έχεις δίκιο για τον Αμερικανό. Κι εγώ τον έχω κοζάρει απ’ την αρχή της χρονιάς. Αλλά δεν ξέρω πόσα τσεπώνει. Εκεί τα συμβόλαια είναι όλα επί 2.

      Διαγραφή
    4. "κοζάρει", "τσεπώνει"..
      Μ'αρέσεις επειδή μιλάς λαϊκά, πεζοδρομιακά.

      Διαγραφή
  32. Καλησπέρα, εξαιρετική ανάρτηση για ακόμα μια φορά. Νομίζω ότι δεν θα υπάρχουν πολλοί που θα διαφωνήσουν.

    Την Πέμπτη αρχίζει στην Αμερική το τελικό τουρνουά του NCAA και προχθές βγήκε το bracket με το Όρεγκον του Τάιλερ Ντόρσει να κάνει την έκπληξη και να παίρνει το Νο1 στη Δύση (Βιρτζίνια, Νορθ Καρολάινα και Κάνσας τα άλλα τρία Νο1).

    Conway ετοιμάζεις ανάρτηση ή να ξεκινήσω γράψιμο; :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταιλερ Ντορσευ και Μητογλου για Παναθηναικο επειγοντως το καλοκαιρι.Ο Μητογλου εχει χτιστει πολύ και εχει τεράστιες προοπτικες και εχει πολλες πιθανότητες να εξελιχθεί.Τον χτυπάει χοντρα και Ο Ολυμπιακος που εχει φαταουλισμο και θελει να παιρνει τους παντες μην τους παρει κανενας άλλος και φυσικα τους καιει ολους και από αφελεια πανε και αυτοι εκει
      Η περιπτωση του Ιωαννη Παπαπετρου είναι χαρακτηριστικο παράδειγμα προς αποφυγην για τον Μήτογλου

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα φιλενάδα, σε ευχαριστώ. Θα γράψω όταν προχωρήσουμε λίγο πιο βαθιά στο τουρνουά. Ξεκίνα γράψιμο..

      Διαγραφή
    3. xxaxax ένα θα σου πω, παίξε Tom Izzo φέτος, τους έχουμε!

      Διαγραφή
    4. @47 Μαντζαρης Σλουκας Παπανικολαου Πριντεζης Παπαπετρου παραδειγματα προς μιμηση για τον Μητογλου και παιχτες που ''καηκαν'' οπως λες σηκωνοντας Ευρωπαικο. Συμφωνω καλυτερα να παει σε Παο ο Μητογλου που θα θα παιρνει χρονο συμμετοχης σαν τον Χαραλαμποπουλο τον Παπαγιαννη τον Λουτζη τον Κονιαρη κλπ. Ή σαν τον Γιανκοβιτς που τον εριξαν στα βαθια κατ ευθειαν και ''καηκε΄΄. Σε αυτον τον τομεα ο Ολυμπιακος ειναι πολυ μπροστα και πολυ πιο δελεαστικος προορισμος για παιδια σαν τον Μητογλου

      Διαγραφή
    5. @42 Επειδή τα πραγματα είναι πολύ απλα θα τα αναλυσω.Σλουκας,Μαντζαρης και Πριντεζης άλλη κατηγορια.Ηρθαν μετα τα 21 και μετα από δανεισμούς.
      Φυσικα Ο Μαντζαρης εμεινε ψιλοστασιμος και ο Σλουκας αν ειχε λιγο εμπιστοσυνη παραπανω θα ηταν τωρα ισως ο καλυτερος Ελληνας γκαρντ..Γιατι νομιζεις πως εφυγε?
      Ο Παπαπέτρου σημερα ισως ηταν στο ΝΒΑ αν συνεχιζε στο κολεγιο,εμπιστευθηκε τον Ολυμπιακο που φετος που υποτίθεται ηταν η χρονια καθιέρωσης του πηρε 3[!!!!!!!] τριαρια μπροστα από αυτόν και πανε να τον κανουν 4αρι[δηλαδή λιγο απ ολα για ολες τις δουλειες}.Ειδικα η επιστροφη Παπανικολάου ηταν ευθεως unfair για τον Παπαπέτρου ,που λογικα αργα η γρηγορα θα ζητησει να φυγει.Εαν μαλιστα ειδες τον πατερα του στην τηλεοραση ειπε χαρακτηριστικα ότι ο Ιωαννης το παλευει κοντρα σε ολες τις αντιξοότητες κλπ.κλπ....Ποσο πιο κατανοητος να γινει.Πρωτον γιατι δεν θελει και δεν κανει και δεν μπορει ως τεσσαρι και δευτερον γιατι λογω χαρακτηριστικων ο ΟΛυμπιακος δεν θα μπορει ποτε και θα εχει προβλημα με τους δυο Παπ στο τρια.Εννοω ότι θα χρειαζεται παντα έναν πιο ποιοτικο παικτη σε αυτην την θεση[πχ Αμερικανο] και διπλα ένα εργαλειο σαν τον Παπ πχ.
      Επισης ο Παπαπέτρου είναι το λιγοτερο στασιμος [αναφορικα με τις δυνατότητες που εδειχνε]εκτος αν βλέπεις κατι αλλο.Για Αγραβανη και εξελιξη δεν μιλαω,αλλα και αυτόν τον φουκαρα ακομη δεν καταλαβα αν τον εχουν για 4 η για 5.Υπο οποιεσδήποτε συνθηκες να ερθει ο Μητογλου που είναι 4αρι εκει που υπαρχουν τρεις μικροι Ελληνες υποτίθεται για βασικους ρολους[Οι δυο Παπ και ο Αγραβανης?}.Χαζος είναι?
      Παμε παρακατω.Τολιοπουλος,Μουρατος,Καββαδας.Τι εγινε με αυτους?
      Από τον Παναθηναικο δεν εχει ουτε ενας υποχωρησει αφου είναι ολοι 18 χρονοι και οι Χαραλαμποπουλος και Παπαγιάννης παιρνουν αξιοσημειωτο χρονο στα ισα για την ηλικια τους.
      Υπαρχουν και δυο πραγματα ακομη σημαντικα.Αν δεν υπηρχε Ίβκοβιτς ουτε τον Πριντεζη δεν θα βλέπαμε και ότι η διοικηση του Ολυμπιακου παιρνει συστηματικα παικτες για να μην τους παρει ο Παναθηναικος.Μη μου πεις ότι διαφωνεις σε αυτό?
      Αρα αυτά που εγραψα και εσυ θεωρησες ότι ηταν απλως οπαδικα,σε ευχαριστω γιατι μου εδωσες την ευκαιρια να τα αναλυσω ποσο απλα και αληθινα είναι.
      Ο Μητογλου λογω θεσης δεν θα εχει κανεναν ανταγωνισμο στον Παναθηναικο και ισως εξελιχθεί σε δυο τρια χρονια στον αντι-Φωτση

      Διαγραφή
    6. Ο Μήτογλου λογικά θα είναι μέσα στους στόχους της ομάδας το καλοκαίρι. Όσον αφορά τον Ντόρσει θεωρώ ότι θα είναι μεγάλο λάθος του να φύγει από το NCAA μετά την πρώτη του πολύ καλή σεζόν. Λογικά θα κυνηγήσει μια θέση στον πρώτο γύρο του ντραφτ την επόμενη σεζόν.

      Διαγραφή
    7. Ο Μήτογλου ήταν βασική επιλογή του Τζιμ το καλοκαίρι. Το έγραψε κανα-δύο φορές και τότε άρχισα να τον προσέχω καλύτερα. Μακάρι.

      Διαγραφή
    8. :47 Πας με το ζορι να δηλωσεις πως ο παναθηναικος κανει καλυτερη δουλεια με τους νεους και τους αναδεικνυει με αστεια επιχειρηματα.. Ας τα παρουμε ενα ενα. Ο Πριντεζης ηταν στον ολυμπιακο απο παιδι. Επαιρνε χρονο πριν καν εφαρμοστει το μοντελο των τελευταιων χρονων. Ο Σλουκας ο Μαντζαρης και ο Παπανικολαου 21 ξε21 ηταν απειρα παιδια τα οποια μπηκαν στα παιδια απο 21 ετων και διεπρεψαν. Μην σε ξεγελαει ομολογουμενως κακη τωρινη εικονα του Μαντζαρη πολλοι προπονητες θα τον ηθελαν. Κανει το παιχνιδι που αγαπανε. Για τον Παπ ορθως τον πηρε ο ολυμπιακος δεν εμπιστευτηκε ενα παιδι απ τα 19 το μπολιασε στην ψυχολογια του για να παει αλλου. Κανενας φαταουλισμος ο ιδιος ο παιχτης ηθελε ολυμπιακο και ηρθε με λιγοτερα χρηματα.


      Ο παπαπετρου θα ζητησει να φυγει ε?? Βγαζουμε και αποκλειστικα τωρα βλεπω. Μαθε πως εχει δηλωσει πως οταν ηρθε στον Ολυμπιακο ηταν η κορυφαια στιγμη στην καριερα του. Φετος ειναι ασανσερ τοσο αναμεσα στο 3-4 οσο και στην αποδοση του. Ξεκαθαρα λαθος του κοουτς εδω αλλα θεμα φυγης δεν τιθεται.

      Οχι φιλε μου οι Χαραλαμποπουλος Παπαγιαννης παιζουν πολυ λιγοτερο απ οσο αξιζουν. Καθε καλοκαιρι λεμε θα ενταχθουν ομαλα και τιποτα δεν γινεται.. Καλα για τους υπολοιπους ασχολιαστο.. Πεταμε τον Λουτζη στη Μοσχα με ΝτεΚολο απεναντι και το βαφτιζουμε κερδος.. Οκκκ!!

      Λες οτι οι του Παο ειναι 18 και καλα κανουν που δεν παιζουν αλλα παραξενευεσαι που δεν παιζουν Τολλιοπουλος Μουρατος.. Μμμμαλιστα..


      Για τον Αγραβανη που παιζει πολυ περισσοτερο απ τον πιο ταλαντουχο και συνομιληκο Μποχωριδη θα πεις κατι?? Μην πεις για τον τραυματισμο παλιωσε αυτο.

      Α εξηγησε και το φαταουλισμο λιγο.. Νομιζω την μπερδευεις με το ποδοσφαιρο τη φαση..

      Διαγραφή
    9. 3:30 Θεωρω τεραστιο λαθος την προσθηκη του Παπανικολαου ΦΕΤΟΣ!Εχω πει και σε αλλο site, πως αν τον προσεγγιζατε απο την στιγμη που εφυγε απο το ΝΒΑ και κλεινατε προφορικη συμφωνια για το Καλοκαιρι, θα συμφωνουσε χωρις συζητηση. Ειναι παικτης που γουσταρει τρελα την ομαδα σας και θελει να επανελθει στην ομαδα που καθιερωθηκε και αναδειχθηκε. Θα πηγαινε σε μια ομαδα μεχρι το καλοκαιρι, θα τα επαιρνε χοντρα και θα ηταν ολοι ευχαριστημενοι. Παραλληλα θα δειχνατε εμπιστοσυνη στον Παπαπετρου και θα γινοταν η ζημωση του φετος. Παραλληλα, στην αλλη ομαδα θα ειχε περισσοτερο χρονο, καθως αν εξαιρεσουμε την Μπαρσα που αμφιβαλλω αν τον ηθελε, στις υπολοιπες ομαδες θα εβρισκε τα πατηματα του και θα ερχοταν πιο ετοιμος σε εσας. Τωρα οπως παραδεχθηκες, εγινε κακη διαχειρηση απο τον προπονητη. Πρωτου μιλησεις για σεναρια επιστημονικης φαντασιας, απλα ξανασκεψου ποσο γουσταρει την ομαδα ο Παπ και θα καταλαβεις οτι ανετα το σεναριο που περιγραφω πιο πανω θα γινοταν πραγματικοτητα. Στην τελικη, ο Παπ φετος δεν παιζει το μπασκετ που ξερει, ειναι σχεδον αφαντος. Οποτε τσαμπα η προσθηκη για φετος...

      Διαγραφή
  33. Ο Τζορτζεβιτς καλειται να αναδιανειμει ρολους μετα την προσθηκη των 3 νεων παικτων,κι ενω η σεζον μπαινει στην τελικη ευθεια..Το θεμα ειναι αν εχει την ικανοτητα να το κανει..Ηδη φανηκε οτι ο Φελντεην εχει βγει ελαφρως εκτος κλιματος,αφου στη θεση του προστεθηκαν,στην ουσια,ακομα 2 παικτες,με συνεπεια να ψαχνεται..Οσον αφορα τον Καλαθη,πρεπει να μην ξεχναμε οτι στο 2ο μισο της χρονιας,βγαινει στο παρκε η διαχειριση που εχει γινει σε καθε παικτη στο 1ο μισο της.Ο Νικ εχει φορτωθει πολυ χρονο συμμετοχης και πολλη πιεση για καλη αποδοση ακομα και στα πλεον ευκολα ματς λογω του λαθους που εγινε μετα τον τραυματισμο του Μποχωριδη..Και,δυστυχως,η υπερφορτωση του συνεχιζεται γιατι ο Χεηνς δεν ειναι ''ασος''(floor general,οπως θα ελεγε ο Τζιμ)και στα δυσκολα παιχνιδια,οπως αυτο του Βελιγραδιου φαινεται η τρυπα,μιας και η παρουσια του Χεηνς στο 1 συνοδευτηκε με 2 γλιστρηματα του και απωλεια της κατοχης,με συνεπεια να επανελθει ο κακος Καλαθης κι ο Χεηνς να παρκαριστει στον παγκο γι' αρκετη ωρα..Ο Αμερικανος θα βοηθησει αφενος στα μικρα παιχνιδια αποφορτιζοντας τον Νικ ειτε σε σχηματα με τον Νικ στον ασο,πιεζοντας ασφυκτικα παικτες οπως π.χ.ο Ντρεηπερ η ο Ντιλεινι..Οσον αφορα τον Γουιλιαμς,ισχυει αυτο που εγραψε ο Βετακης,οτι δηλ. η ομαδα πρεπει να μαθει να παιζει με τον Γουιλιαμς κι οχι για τον Γουιλιαμς..Νικες με one man show θα συμβουν μια φορα μεσα στη σεζον(βλ.Ντιλεινι στο οακα),αφου το 1 εναντιον 5 παραπεμπει σε αλλες εποχες..Μια παρατηρηση για οσους μετα απο τις εμφανισεις του Ελιοτ εχουν αρχισει και γραφουν ''προεδρε ανανεωσε τον αμεσως'' και αλλα τετοια..Ο παικτης θα κριθει στο τελος της χρονιας και σε καθαρα αγωνιστικο επιπεδο δεν θα κριθει για τους ποντους που θα βαλει,γιατι θα τελειωσει τη σεζον με 15+ ποντους μ.ο.,αλλα για το αν αποδειχθει και αξιοπιστος σουτερ.Μην ξεχναμε οτι ειναι 2αρι και σαν τετοιο δεν μπορει να μην εχει 35+% απο το τριποντο,γιατι διαφορετικα οι αμυνες θα τον αφηνουν να σουταρει,οπως συμβαινει με τον Καλαθη..Επομενως,καλο ειναι να αφησουμε τον παικτη να δειξει στο παρκε το πληρες ρεπερτοριο του και μετα να κρινουμε.Κι αν αποδειχθει the real deal δεν θεωρω οτι προκειται να μην συνεχισει στην ομαδα,εκτος κι αν επιστρεψει στο nba..Tην Πεμπτη το ματς απαιτει γρηγορα ποδια στην αμυνα και σπασιμο των plays της Κουμπαν..Πιστευω οτι ηρθε η ωρα για να σπασει το αρνητικο σερι με τους ''Ρωσους'' κι ισως γινει και σχετικα ανετα..VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα VECCHIO. Συμφωνώ ότι ο Ουίλιαμς πρέπει να κριθεί στο τέλος της σεζόν. Και θα κριθεί με βάση τον χαρακτήρα που θα δείξει στα πραγματικά δύσκολα ματς και το πως αυτός θα επηρεάσει το παιχνίδι της ομάδας. Να'σαι σίγουρος για αυτό..

      Διαγραφή
    2. Δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα για την αποτελεσματικοτητα του Γουιλιαμς. Ηταν πρωτος σκορερ στην λιγκα του στη Αμερικη, στη κολαση του Ερυθρου Αστερα δεν ιδρωσε το αυτι του (σε αντιθεση με μερικους Σλοτερ που εψαχνες να τους βρεις στα εκτος εδρας) και γενικα στα ματς που εχει παιξει μεχρι τωρα κανει τη δουλεια που τον πηρες. Το προβλημα του Γουιλιαμς ειναι οι τραυματισμοι. Αυτος ειναι ο λογος που εχει παιξει μπασκετ σε μεγαλη ομαδα, και επισης αυτο ειναι το ρισκο για τον Παναθηναικο. Μπορει να σε αφησει εκτεθημενο στην πιο κρισιμη στιγμη. Ηδη εχει τραυματιστει αυτη τη βδομαδα... απο το πουθενα. Και αυτος ειναι ο λογος που δεν μπορεις να κλεισεις τον παικτη για μεγαλο διαστημα. Αν τον κλεισεις για 2 χρονια μπορει να σου τραυματιστει και να τον πληρωνεις για να καθετε τον ενα χρονο.

      Διαγραφή
  34. Καλα ο ο ολυμπιακος ουτε ταμα να το ειχε κανει...να παρει η χιμκι τον Ιβανοβιτς.....Η λεξη θλαση θα παρει την ολοκληρωτικη τις εννοια στην Ρωσικη πρωτευουσα.....προλαβαινουν μεχρι το καλοκαιρι να παθουν θλαση μεχρι και οι τσιρλιντερ......Μιλαμε ο σφαιροπουλος πρεπει να πεταξε την σκουφια του απο την χαρα του....ποιος δεν θα ηθελε αλλωστε στο πιο σημαντικο ματς τις ομαδα του να εχει αντιπαλο προπονητη τον χειρωτερο του ειδους αν παει το ματς σε κλειστο σκορ;Συν οτι τρεφει την ελπιδα μεχρι να ερθει αυτο το ματς η κιμκι να την εχει αφησει μιση λογω τραυματισμων;Οι Αγγελοπουλοι αν την κανανε αυτοι την επιλογη δεν νομιζω να διαλεγαν καλυτερο...!!!!Το καλοκαιρι δε αν παραμεινει ο ιδιος(που δεν το βλεπω να ειμαι ειλικρινης)το ροστερ θα σπρωχνετε στην εξοδο για το ποιος θα πρωτοφυγει...!!!!
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Jim η γνωμη σου για Ιβανοβιτς και χιμκι? Θα την καταστρεψει τελειως? Πως θα συνυπαρξουν Σβεντ και Ιβανοβιτς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Jim προτείνεις να δουλέψει ο Σαλέ με τον Γουίλιαμς ως facilitator και δημιουργό.. Θεωρείς ότι μπορεί να μεταφερθεί στο μέλλον στη θέση του play-maker;; Αναφέρομαι μόνο για Ευρώπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει θέση playmaker. Ο όρος και ο τρόπος που τον χρησιμοποίησα (και τον χρησιμοποιεί γενικά η σελίδα) αφορά δεξιότητα/χαρακτηριστικό στο παιχνίδι του αθλητή. Σε αυτή βάση προτείνω ναι, προτείνω να εξεταστεί το ενδεχόμενο (εφόσον ο Καλάθης συνεχίσει να έχει αυτή την εικόνα) να πάρει περισσότερο χρόνο ως δημιουργός ανεξάρτητα από τη θέση που αγωνίζεται.

      Διαγραφή
    2. Αναφέρομαι για το recruitment της επόμενης περιόδου για την θέση πίσω από τον Καλάθη μετά την φυγή του αρχηγού

      Διαγραφή
    3. Τζιμ,ο Γουιλιαμς στο Βελιγραδι ειχε την μπαλα στα χερια σχεδον απο την αρχη της επιθεσης αρκετες φορες,ειδικα εκει που εβαλε τους σερι ποντους..Επειδη η ομαδα αναπροσαρμοζει το παιχνιδι της δεν εχουν μοιραστει ρολοι οταν ο Ελιοτ θα ειναι ο δημιουργος..Ποιος θα ειναι που για να περιμενει την μπαλα..Γι' αυτο οταν ο Ραντονιτς εστειλε και δευτερο παικτη πανω του δεν βρεθηκαν καλες πασες..Πολλα πραγματα μπορουν να γινουν σε αγωνιστικο επιπεδο,αλλα ο χρονος πιεζει και δεν υπαρχει το περιθωριο λαθους..VECCHIO..

      Διαγραφή
  37. Προσπερνώντας (γιατί δεν είναι δα και είδηση) το πληρέστατο της τεχνικής ανάλυσης, νομίζω πως υφίσταται κίνδυνος να χαθεί η μεγαλύτερη εικόνα για τον Παναθηναϊκό. Η οποία μεγαλύτερη εικόνα είναι απρόσμενα ενθαρρυντική, γιατί:
    - εξακολουθεί να παίζει, παρά την ήττα, παιχνίδι 2ης θέσης με τη Λοκομοτίβ. Το +10 δεν είναι εύκολο, αλλά ούτε κι επιστημονική φαντασία. Και δεν είναι καθόλου ανεδαφικό το 4/4: η Νταρουσάφακα θα τον υποδεχτεί αποκλεισμένη (12η αγωνιστική), εξαιρετικά πιθανό το ίδιο να ισχύει και για την Εφές (14η). Ο Αστέρας, αντίθετα, μοιάζει να έχει μια "σίγουρη" ήττα (Ρωσία) και τις για διαφορετικούς λόγους πολύ πονηρές εξόδους σε Μάλαγα, Τσεντεβίτα. Το +10 επί της Λοκομοτίβ, λοιπόν, είναι κρίσιμο. Τελικά δεν είχαν άδικο όσοι είχαν μνημονεύσει 1ο γύρο εκείνο το τελευταίο τρίποντο του Ντρέιπερ...
    - η αφομοίωση των τριών νέων γίνεται με απρόσμενα ταχείς ρυθμούς. Ουδείς, φαντάζομαι, μπορούσε να προβλέψει τέτοια επίδραση του Γουίλιαμς στο παιχνίδι της ομάδας, ούτε μπορούσε να φανταστεί πως θα έκανε τόσο ενθαρρυντική πρεμιέρα ο Χάντερ στις δυσκολότερες των συνθηκών. Μικρότερη η προσαρμογή ως τώρα του Χέινς (όχι απρόσμενα, είναι φανερό πως στο PG δεν αισθάνεται πολύ βολικά), αλλά ειδικά στο ΟΑΚΑ θα έλθουν βράδια που θα δώσει κρίσιμο σκορ.
    - καμία, της ΤΣΣΚΑ συμπεριλαμβανομένης, απ' το απέναντι γκρουπ δεν τρομάζει. Σε αντίθεση με προηγούμενες σεζόν, οι Ρώσοι θα υστερούν έναντι του Παναθηναϊκού στους ψηλούς, αφού δεν μπορούν να παράξουν σκορ απ' τη ρακέτα, παρά μόνο με τάισμα απ' τους γκαρντ. Γενικά, είναι ευτύχημα πως η μοναδική ομάδα που δύσκολα θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός σε σειρά αγώνων (λόγω του κολοσσού προπονητή της) είναι στον δικό του όμιλο...
    - και κάτι για τον Ολυμπιακό: δεν είναι καθόλου ευφάνταστα τα σενάρια πρόκρισης ακόμη και με ρεκόρ 7-7, αρκεί να του κάτσουν ευνοϊκά οι τρεις ισπανικοί εμφύλιοι (δεν θέλει επ' ουδενί να κάνουν Λαμποράλ, Ρεάλ και Μπάρτσα από 1-1). Ίσως του αρκέσει κι ένα 3-1, δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ένας φίλος μου, που δε ζει πιά, έλεγε οτι στο κουμ καν πρώτα σώνουμε την παρτίδα και μετά κοιτάμε να την πάρουμε.
    ισχύει παντού, και ακόμα ο Παναθηναϊκός δεν έχει προκριθεί.
    ούτε ο γαύρος έχει αποκλεισθεί ακόμα.
    δεν μπορώ να μας θεωρώ φαβορί απέναντι σε μιά ομάδα που μας έχει πάρει φέτος 3/3. ας τους κερδίσουμε πρώτα και μετά λέμε ότι θέλετε. παρεπιπτόντως εκτός από τον ιτούδη και ο μπαρτζώκας ήπιε θάλασσα προχτές. να τα λέμε και αυτά.
    ο παλιός γνωστός teodosic και ο μέγας προστάτης του ο λατρεμένος σας (assistant)κόουτς. που του γυρίζει το παιχνίδι ο Jackson και τον πάει στο +9 και τότε ο μάγος επαναφέρει το αλλοπαρμένο και τσούπ ... ο γαύρος περνάει στον τελικό. σας το ξαναλέω, αν δε φύγει από τη μόσχα δεν υπάρχει περίπτωση να το πάρουν στον αιώνα τον άπαντα.
    ο ivanovic που τον κοροϊδεύετε δεν θυμάμαι να έχασε κανένα τίτλο που διεκδίκησε ως προπονητής του Παναθηναϊκού.
    και κέρδισε τους απέναντι με τα πιτσιρίκια της εφηβικής ομάδας και πήγαμε και στους 8 της euroleague, μέχρι εκεί δλδ που πηγαίνουμε κάθε χρόνο.
    τέλος, αν περάσουμε, προτιμώ αντίπαλο τη laboral με μειονέκτημα έδρας παρά τη real με πλεονέκτημα
    ps ο pavlovic είναι ο μοναδικός υπολογίσιμος SF που διαθέτει η ομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αφροξυλάνθη με τον Κόνιαρη ξέρουμε τί παίζει; Γιατί χάθηκε μετά τον τραυματισμό; Ρωτάω και με αφορμή τον τελικό Κυπέλλου που ο Μήτσος τον έβαλε να σηκώσει την κούπα προς τον κόσμο πρώτος.

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. περσι εκανε εγχειρηση στον αστραγαλο ειχα διαβασει,φαινεται ειναι δυσκολο σημειο.

      Διαγραφή
    2. Ναι, το ξέρω αλλά τόσο δύσκολο πια; 3/6/15 χειρουργήθηκε και 3-4 μήνες έδιναν χρόνο αποκατάστασης. Λέω μήπως είναι τίποτα άλλο.

      Δημήτρης

      Διαγραφή
    3. καλημέρα, όχι δε γνωρίζω γιατί δεν έχει επιστρέψει.

      Διαγραφή
  40. Καλησπέρα

    Μία ερώτηση προς τον συντάκτη της ιστοσελίδας αλλά και προς οποιονδήποτε αντικειμενικό σχολιαστή:

    - Ο τρόπος που σφυρίζονται τα φάουλ στον Ραντούλιτσα είναι με τα ίδια κριτήρια που σφυρίζονται αλλού;

    Το ερώτημα τίθεται γιατί είναι νευραλγικό για τον ΠΑΟ να έχει τον Ραντούλιτσα για 25 λεπτά στο παιχνίδι. Είτε ως σκόρερ είτε ως πασέρ. Θεωρώ πως υπάρχει μια τεράστια αδικία στον τρόπο που τον χειρίζεται η διαιτησία και αυτό επηρεάζει όλη την ομάδα αλλά και τον άπειρο κόουτς μας που κτίζει πολλά από τα plays στον Ράντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία αδικία. Το 95% των φάουλ του Ραντούλιτσα είναι και με το παραπάνω. Γενικά σε αρκετές περιπτώσεις είναι πολύ "αγκρέσιβ"
      και σε κάποιες άλλες κανει πολλά και εκτός λογικής (αχρείαστα) φάουλ.
      Δεν υπάρχει καμία διαφορετική αντιμετώπιση. Αν σταματήσει να κάνει αρκετά βλακώδη φαουλ, θα είναι κομπλέ

      Διαγραφή
    2. Το θέμα δεν είναι αυτά που κάνει (που όντως είναι τα περισσότερα και σχεδόν πάντα σφυρίζονται). Το θέμα είναι ότι δε δίνουν αυτά που του κάνουν οι αντίπαλοι.

      Διαγραφή
    3. Κι εγώ έχω αρχίσει να καταλήγω ότι μάλλον αντιμετωπίζεται λίγο ως... Σχορτσιανίτης. Στα μάτια μου έχει φανεί περισσότερο το τελευταίο διάστημα που έχει ανεβάσει απόδοση. Χωρίς να τα δραματοποιούμε κι όλας τα πράγματα βέβαια.

      Δημήτρης

      Διαγραφή
  41. Ετοιμος να επιστρέψει στην δράση για την ιταλική Μπρέσια είναι ο Ντέιβιντ Μος.O Aμερικανός φόργουορντ είχε σπουδαία παρουσία από το 2007 και έπειτα στην ιταλική λίγκα, ξεχωρίζοντας για το πάθος και την αμυντική του ικανότητα με τη φανέλα των Σιένα και Αρμάνι Μιλάνο.

    Από το καλοκαίρι του 2015 δεν είχε υπογράψει σε κάποια ομάδα και πλέον, σύμφωνα με το «sportando», ετοιμάζεται να αγωνιστεί ξανά με τη φανέλα της Μπρέσια στη δεύτερη κατηγορία της ιταλικής λίγκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ολοι για ένα ποτάκι τη Πέμητη στο Bar Djokas
    στην Καλογρέζα.
    Θα κεράσουμε τους Ρώσους σφηνάκια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ'αυτά που ήπιανε κάποιοι φίλοι μας
      στο Bar Celona πρίν τρείς βδομάδες.

      Διαγραφή
  43. Προβλέψεις για να πάτε κουβά απο τον άνθρωπο που θεωρούσε τη Maccabi πέμπτη κατα σειρά υποψήφια για τη φετινή Euroleague :

    Αχεμ.

    CSK - LBO 1 δύσκολα
    FNB - DDI 1
    PAO - LOK 2 με τον Μπαρτζώκα να τελειώνει με 30+ τρίποντα
    FCB - RMB 1 εύκολα
    BRO - KHI 2 με την Khimki να κακοποιεί για άλλο ένα παιχνίδι το άθλημα
    EFS - CED 1
    UNI - CZT 2 δυστυχώς
    OLY - ZAL 1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω γιατι παλι δεν μπορω να φανταστω να σουταρει πολλα τριποντα η Λοκο αυριο?
      Μετα τις προσθηκες, ποια ομαδα εχει καταφερει να σουταρει πολλα τριποντα απεναντι στον ΠΑΟ?
      Παντως και του Ζοτς του βγηκε αυτο στο Κουμπαν...

      Διαγραφή
    2. Το ποσοστό τριπόντων επι των συνολικών προσπαθειών κάθε ομάδας (όχι ευστοχία).

      1. Lokomotiv 44%
      2. Real 41%
      3. Malaga 40%
      4. Khimki 39%
      5. Barcelona 39%
      6. Laboral 39%
      7. CSKA 38%
      8. Efes 37%
      9. Fenerbahce 36%
      10. Panathinaikos 35%
      11. Cedevita 35%
      12. Bamberg 35%
      13. Darussafaka 35%
      14. Olympiakos 34%
      15. Crvena Zvezda 34%
      16. Zargiris 27%

      Η Loko και η Zalgiris είναι οι στατιστικές ανωμαλίες. H Loko εκτελεί περίπου 23 σουτ ανα αγώνα και μπορεί να το κάνει με 11 απο τους 12 παίκτες της. Είναι προφανές οτι αν θες να ξεβολέψεις τον Μπαρτζώκα πρέπει να του στερήσεις τα πολλά καλά σουτ. Απο τις πέντε ήττες της Loko φέτος, τις τρείς σούταρε με ~20%, τη μία με 30% και τη μία με 40%. Με τον δε Παναθηναϊκό, έχει σουτάρει με 47%, 48% και 50% στα τρία μεταξύ τους παιχνίδια. Θεωρώ οτι ο ΠΑΟ για να κερδίσει, θα χρειαστεί απλά η Loko να κατέβει σε πιο ανθρώπινα νούμερα.

      Διαγραφή
    3. Χρήστο, καλημέρα.
      Χρήσιμο το στατιστικό αλλά δεν λέει όλη την αλήθεια. Το θέμα δεν είναι μόνο πόσα σουτ επιχειρείς αλλά πόσα απ’ αυτά είναι σωστά. Πόσα απ’ αυτά έχουν προκύψει απ’ το επιθετικό πλάνο της ομάδας. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να μετρηθεί.
      Η Λοκό, λοιπόν, σουτάρει πολύ απ’ το τρίποντο αν και στα τελευταία ματς έχουν μειωθεί ελαφρώς οι προσπάθειες. Αυτό γίνεται όλη τη χρονιά και με δεδομένο το υψηλό ποσοστό ευστοχίας, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι πρόκειται για τακτική επιλογή. Η καλή κυκλοφορία της μπάλας, οι σωστές αποστάσεις, οι ικανοί σουτέρ και η ταχύτητα στην επιθετική ανάπτυξη είναι φανεροί στα περισσότερα παιχνίδια. Μπορεί κάποιες φορές να το παρακάνουν αλλά η γενική εικόνα δεν αλλάζει. Ναι, βλέπουμε αρκετά τον Ντιλέινι να ντριπλάρει και ξαφνικά να το μπουμπουνάει. Συνήθως, όμως, βλέπουμε τον Μπρόκχοφ, τον Τζάνινγκ, τον Ντρέιπερ, τον Καλβέρ, τον Σίγκλετον ακόμη και τον Ράντολφ να σουτάρουν στημένοι για τρεις και μάλιστα ελεύθεροι.

      Διαγραφή
    4. "Θεωρώ οτι ο ΠΑΟ για να κερδίσει, θα χρειαστεί απλά η Loko να κατέβει σε πιο ανθρώπινα νούμερα."

      Χρήστο το παραπάνω το βρίσκω λίγο εσφαλμένο σαν συμπέρασμα.Το μπάσκετ φυσικά,είναι ένα πλήθος διαφορετικών παραγόντων και συνιστωσών σε ένα μπλέντερ.Δεν είναι απλά μια αποτύπωση ενός στατιστικού.Μπορεί κάλλιστα αν απαγορεύσεις στην Λοκομοτίβ να σουτάρει 3ποντα πιέζοντας ψηλά περιφερειακά αν δεν έχεις τα πόδια,τους παίκτες και τον συντονισμό στην άμυνα να της αφήσεις κενά μες στη ρακέτα κλπ.Επίσης μπορεί να σε παίξει πολύ καλή άμυνα ή να τρέξει επιτυχημένα στο τρανζίσιον κλπ.

      Παραπέμπει στο κλασικό συμπέρασμα,αν των Γουόριορς/της Λόκο/της Ρεάλ κλπ. δεν τους μπουν τα 3ποντα πάει...

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα. Οπωσδήποτε ο Μπαρτζώκας δεν σουτάρει έτσι για να σουτάρει ή απο έλλειψη πλάνου. Το υποστηρίζει και απο το κοουτσάρισμα του και απο τη στελέχωση που έχει κάνει, και το κάνει καλά. Αν συνυπολογίσουμε οτι έχει και έναν παίκτη να ξελασπώνει την ομάδα στα ζόρια, τον βρίσκω μια χαρά. Αυτό απο τη μία.

      Απο την άλλη όμως, τους βρίσκω αρκετά μονοδιάστατους και θεωρώ οτι έχουν πολύ σοβαρό θέμα στην κακή τους μέρα. Πιστεύω πως και ο Μπαρτζώκας το ξέρει και το δουλεύει, αλλά δεν είναι εύκολο, η ομάδα είναι φτιαγμένη για να σουτάρει.

      Στα τρία παιχνίδια με τον ΠΑΟ, χωρίς να υποστηρίζω οτι τα πήρε άδικα η Loko (κάθε άλλο), πιστεύω πραγματικά πως σε όποιο απο τα τρία έπεφτε στο 40%, θα το έχανε. Δεν μπορώ να πω γενικά για τη Loko, αλλά έχω την αίσθηση οτι στο ματσάρισμα της με τον Παναθηναϊκό χρειάζονται απαραιτήτως το σουτ.

      Βέβαια απο την άλλη, στο αυριανό παιχνίδι είναι και ο ΠΑΟ ερωτηματικό γιατί μιλάμε για διαφορετική ομάδα απο αυτή των τριών προηγούμενων παιχνιδιών, σε βαθμό που όλες οι εκβάσεις είναι πιθανές.

      Θα δούμε.

      Προσωπικά πάντως δεν έχω καταφέρει να δω παιχνίδι της Loko και να μην με έχει ψιλοπάρει ο ύπνος μέχρι στιγμής.

      Διαγραφή
  44. βλεπω μια ωραια τραμπα των ισπανικων ομαδων...η μπαρτσα κερδισει τη ρεαλ,η λαμποραλ τη μπαρτσα και η ρεαλ τη λαμποραλ...καθαριζουν τη προκριση ετσι...αν κανει και ενα διπλο η ρεαλ στο σεφ παιρνει και πλεονεκτημα...η και η λαμποραλ αν κερδισει στη γερμανια τη τελευταια αγωνιστικη...ακομα και η μπαρτσελονα εχει ελπιδες αφου σε ισοβαθμιες εχει καλες διαφορες...ο ολυμπιακος ειναι σιγουρα εκτος...εχει μονο μια ελπιδα αν παρει ολα τα ματς και νικησει με πανω απο 12 ποντους τη ρεαλ...μου φαινεται απιθανο...η κιμκι αν κερδισει τη μπαμπεργκ εχει ελπιδες...αλλα στις ισοβαθμιες ειναι πισω και απο λαμποραλ και απο μπαρτσα και παιζει τελευταια αγωνιστικη με ρεαλ εκτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ολυμπιακός με 4 νίκες και τη διαφορά στο ΣΕΦ με Ρεάλ περνάει σίγουρα. Ακόμα και αν η Ρεάλ κάνει δύο νίκες στα υπόλοιπα 3 ματς (έχει έξω Μπάρτσα, Λαμπορά και μέσα Κίμκι) είναι από κάτω.

      Διαγραφή
    2. ρεαλ θελει δυο νικες και ο οσφπ 4 και την διαφορα των 12 ποντων,γιατι ποια ειναι η Ρεαλ που θα χασει με 13 ποντους;;;καμια ομαδουλα απο την ανω ραχουλα;;;

      Διαγραφή
  45. 16/3/16 ΩΡΑ 9:54

    Το καλοκαίρι ο Ντούντα γυρίζει στο λιμάνι. Ο μόνος που μπορεί να δουλέψει τους πιτσιρικάδες, να κουμαντάρει Σπανούλη και να επαναφέρει Παπ. Θυμηθείτε το.

    Mathews

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ολο το σεβασμο στο Σοφο, θα ειναι 73. Καποια στιγμη ξεμωραινεται ο ανθρωπος.
      Δε νομιζω να ξαναπροπονησει ο Ντουντα, ποσο μαλλον στον Ολυμπιακο που πλεον δεν εχει καμια διαθεση να κανει τα χατηρια του Μισκο.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    2. Το αστείο είναι ο Ολυμπιακός θα τον παρακαλέσει.. Εδώ τα κάνεις στον Σφαιρόπουλο τα χατίρια..

      Mathews

      Διαγραφή
    3. Ενταξει, θα φτυσει αιμα ο Σφαιροπουλος να κερδισει τον τρελλο-Λιθουανο αλλά δεν νομιζω οτι ο Ολυμπιακος να ριξει λευκη πετσετα για το ελληνικο.

      Ο Ντουντα εχει το πλεονεκτηαμ του σερβικου λομπυ, ατζεντηδες, διαιτητες κλπ. Αυτο ειναι το κυριο πλεονεκτημα του. Αλλά αν ισχυει αυτο που γραφει η γατα, οτι δηλ. εγινε επαφη με Μπουρουση για του χρονου, το βρισκω απιθανο αυτο να το ζητησε ο σοφος.

      Διαγραφή
    4. Εγώ πιστεύω ότι ο Μπουρούσης αν γυρίσει Ελλάδα τώρα θα είναι για τον Παναθηναϊκό. Με Αφους δύσκολα πάλι λιμάνι.

      Διαγραφή
    5. Ανωνυμε 10:11 η εφημερίδα που αναφέρεις,που δεν είναι και η πιό αξιόπιστη,εννοεί τον Αγγελόπουλο της ΑΕΚ.

      Διαγραφή
    6. ...το καλοκαίρι δεν θα υπάρχει Σπανούλης στο λιμάνι για να "κουμαντάρει", ο Παπ θέλει πάνω από χρόνο για να "επαναφερθεί" και ο Ντούντα ούτως ή άλλως πιθανότατα (αν πχ δεν πάει ούτε Τ8 Ευρωλίγκας) θα συνταξιοδοτηθεί.
      Θυμήσου το κι εσύ.

      Διαγραφή
  46. Ποιος ξένος πιστεύετε ότι πρέπει να κοπεί από τον Ολυμπιακό για το ελληνικό πρωτάθλημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν επιστρεψει ο Λοτζο, ο Χακιμ... Νομιζω ειναι προφανες, τοσο απο τη δυναμικη του καθε παιχτη οσο και απο τα ματσαρισματα με ΠΑΟ.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    2. Ήτανε γιορτή το μπασκετ
      Μεχρι που 'ρθες απ' το μαρκετ
      Και τους αλλαξες πορεία
      Εισαι ολο αμφιβολία

      Χακίμ Χακίμ
      Χακίμ και γεια χαρά σου
      Χακίμ
      Και εισαι εξω απ' τα νερα σου

      Μπήκες στο χρωματιστό
      και σε κανανε χτιστό
      και όταν πηγες να καρφώσεις
      κοντεψες να παλαβώσεις

      Ετσι μπασκετ δεν θα παιξεις
      Σου το λέει κι ο Αλέξης
      Θα σε στειλω παλι πίσω
      Μηπως και πανηγυρίσω

      Στίχοι: Χουπφελλας εντ φρεντς
      Μουσική: Γιάννης Πάριος

      Διαγραφή
    3. Αυτό όμως θα ακυρώνει αυτομάτως τη μεταγραφή του Γουόρικ, εκτός κι αν γίνει κανένα θαύμα και περάσει στους 8 στην Ευρώπη.

      Διαγραφή
    4. Αλεξη δεν κατανοώ
      αυτή σου την πορεία
      πήρατε παίκτη δυνατό
      το λένε τα βιβλία

      Οπου κι αν επαιξε ο Χακιμ
      είχανε να το λένε
      και τα λεφτά που τσέπωσε
      δύο αδελφοι τα κλαίνε :)

      Θα δεις πως είναι παικταράς
      περίμενε λιγάκι
      μη βιάζεσαι αγόρι μου
      ξέρει το μπασκετακι

      Δεν είχαν μύρια τα ευρώ
      οι Αγγελοπουλαιοι
      ταχανε δώσει εις τον Παπ
      κι εμειναν αφραγκαιοι :)

      Περίμενε είναι μικρός
      και γρήγορα θα πιάσει
      του χρόνου στα σαράντα του
      αυτός θα ταβανιασει :)

      Αλεξη μου αγόρι μου
      ο θρύλος είναι μούρη
      του Golden State παίζετε
      έτσι για καλαμπούρι :)

      Τι να σας πει ο Ποποβιτς
      και τι ο Στεφεν Κάρι??
      στο κόκκινο το άλογο
      δεν μπαίνει χαλιναρι :))

      Jim.. οπληκτος




      Διαγραφή
    5. Ο παιχτης αποκτηθηκε για να βοηθησει την ομαδα να πιασει το βασικο της στοχο καθε χρονια, το Φ4.
      Το τι θα γινει εκτος Ευρωλιγκας δεν ακυρωνει τη μεταγραφη του παιχτη.
      Το αν, δε, ειναι σωστη μεταγραφη ο Χακιμ ειναι αλλη κουβεντα.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
  47. Απαντήσεις
    1. τζιμάρα καλησπέρα. Περιμένουμε preview για κουμπάν

      Διαγραφή
  48. Οι αιώνιοι κάηκαν που δεν επένδυσαν στον Βεζένκωφ το καλοκαίρι. Με ελληνικό διαβατήριο πλέον. Πόσο πονάνε και οι δύο τους στο μπακ-απ 4 είναι φανερό. ΄Άλλο δωράκι όμως (Παπ) δε κάνει η Μπαρτσελόνα.

    Insider

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Τζιμ Καλησπερα. Ποια ειναι η αποψη σου για τον Βλαντο Γιανκοβιτς? Αδικειται απο τον Σαλε η εχει μεινει πολυ στασιμος?

    Ευχαριστω

    alan(i) 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Δεν αδικείται καθόλου. Ο ίδιος αδικεί τον εαυτό του. Έχει σοβαρό πρόβλημα ιδιοσυγκρασίας και για αυτό δεν αποδίδει σε συνθήκες πίεσης.

      Διαγραφή
    2. http://hoopfellas.blogspot.gr/2015/01/blog-post_20.html

      Διαγραφή
    3. Αυτό ακριβώς.. Πολύ καλές προδιαγραφές, ηχηρό ταβάνι από το mentality του.

      Διαγραφή
    4. Thanks Jim. Σε ρωτησα διοτι, με δεδομενο το ταβανι το του Βλαντο, θα μπορουσε ο Χαραλαμποπουλος να ειναι δευτερο τριαρι του Παο την επομενη σαιζον ερχοντας απο πισω απο εναν Elliot Williams?

      Ευχαριστω,

      Alan(i) 13

      Διαγραφή
    5. Ειναι κριμα που ο Βλαντο,ενω διαθετει φυσικα και τεχνικα προσοντα,δεν μπορει να γινει παικτης υψηλου επιπεδου λογω της ιδιοσυγρασιας του..Αν σ' αυτο το κομματι ειχε παρει λιγο απο τον πατερα του,θα ηταν βασικος κι αναντικαταστατος στην ομαδα..Ειναι κριμα που θα παραμεινει ενα αιωνιο ταλεντο που δεν δικαιωσε τις προσδοκιες..Και,δυστυχως,δεν θα ειναι ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος..VECCHIO..

      Διαγραφή
    6. Δημήτρη θα χε ενδιαφέρον μια παρόμοια ανάρτηση όσον αφορά την πρόοδο κ το στάτους των 90αρηδων αλλά κ νεότερων Χαραλαμπόπουλου, Παπαπέτρου, Παπαγιάννη κτλ

      Διαγραφή
    7. Τι φυσικα προσοντα διαθετει ο Βλαντο? Υψος? Σιγα τα ωά...

      Το παιδι αν ηθελε να προοδευσει στη θεση για την οποια τον προοριζαν (SF) θα επρεπε να ειναι συνεχομενα καλοκαιρια στην Αμερικη για εκγυμναση, αυξηση βαρους και εκρηξη. Αντιθετα, αυτος ξοδευει τον χρονο του με το να πηγαινει στις ομορφες παραλιες και να τιτιβιζει. Γι αυτο και δεν μπορει να μαρκαρει ουτε τον πιο αδυναμο PG και εξαντλει τα φαουλ του πολυ πριν ληξει το παιγνιδι.

      Κακα τα ψεμματα, ηθελε να ειναι 1ος στο χωριο (Ελλαδα) και νομιζε οτι απλα με την τεχνικη του (που εχει αφθονη) δεν θα εχει ανταγωνισμο. Ελα ομως που το χωριο παει καμια φορα στα σαλονια (Ευρωλιγκα) και ο Βλαντο δεν μπορει να κρατησει ουτε τον γκεκα απ' το λουρι...

      Διαγραφή
  50. καλησπερα Jim...ποια η αποψη σου για τον Τζεφρι Τειλορ της Ρεαλ???ενω εχει ολο το πακετο δεν εχει αποδωσει τα αναμενομενα...ειναι μαχητικος,αλλα τον περιμενα καλυτερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Καλός παίχτης με αρκετά προσόντα αλλά φέτος δεν ήταν για τη Ρεάλ, ούτε η Ρεάλ για αυτόν. Το αγωνιστικό περιβάλλον δεν ήταν λειτουργικό για αυτόν παρότι έχει τη ποιότητα για να παίξει στο υψηλό επίπεδο.

      Διαγραφή
  51. Καλησπέρα Τζιμ, έχεις παρακολουθήσει καθόλου φέτος τον Μαρκους Σμαρτ? Είναι η ιδέα μου ή τελικά το ταβάνι του φαίνεται να είναι μια εξελιγμένη βέρσιον του τονι αλλεν? Μου φαίνεται ανυπαρκτος επιθετικά και με ελάχιστη εξέλιξη στην επιλογή των σουτ του.

    squalo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Αρκετά. Είναι καλός παίχτης, πολύ φυσικός γκαρντ, σκληρό παιδί με περισσότερα "μπασκετικά" χαρακτηριστικά από τον Άλεν. Παίζει σε ένα πολύ γεμάτο backcourt και σε μια ομάδα με πολύ ισορροπημένη επίθεση. Σαφέστατα πρέπει να δουλέψει το σουτ του για να ανέβει επίπεδο, δε το συζητώ. Είναι 22 ετών. Η επόμενη σεζόν θα είναι κρίσιμη για αυτόν. Ήμουν υπέρ να τον κάνουν ντραφτ οι Σέλτικς πάντως.

      Διαγραφή
  52. Αυριο το βραδυ, Ο Ολυμπιακος θα ξερει αν κραταει την τυχη στα χερια του.
    Αν Η ΤΣΣΚΑ κερδισει στη Μοσχα τη Λαμποραλ (λογικο να εμφανιστουν σοβαροι μετα το καζο στη Βαρκελωνη), τοτε ο Ολυμπιακος με 4/4 περναει 100%.
    Δεν υπαρχει συνδιασμος αποτελεσματων με τον οποιο δεν περναει, ενω σε καθε περιπτωση πεταει μια των 3 Ισπανικων και τη Χιμκι.

    Υπαρχει και τρελο σεναριο (!) στο οποιο τερματιζει μεχρι και 2ος (4πλη ισοβαθμια του και με τις 3 Ισπανικες), αλλα φυσικα μακρινο.

    Η αγωνιστικη εικονα της ομαδας προφανως και δεν προδιαθετει για 4/4, αλλα δεν την ξεγραφω μεχρι να το δω.

    Δημητρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείς Δημήτρη εφόσον πάρει και τη διαφορά στο ΣΕΦ με τη Ρεάλ ή απλά 4/4?

      TEO

      Διαγραφή
    2. Δε βλεπω σεναριο οπου η Ρεαλ ισοβαθμει μονο με 2πλη ισοβαθμια με τον Ολυ, οποτε η διαφορα δε θα παιξει ρολο. Η Ρεαλ ειτε θα περασει μπροστα απο τον Ολυμπιακο ειτε θα πεσει μαζι του σε 3πλη ισοβαθμια με μια εκ των Καχα και Χιμκι, οποτε ο Ολυ με 4/4 απεναντι σε αυτες περναει επικεφαλης της 3πλης ισοβαθμιας.

      Δεν παιρνω ορκο για τιποτα φιλε, αλλα ετσι μου βγαινουνε.

      Τεσπα, κουβεντα να γινεται, η ομαδα πρεπει να νικησει πρωτα τον ιδιο της τον εαυτο. Αυριο θα ξερουμε αν ειναι στο χερι της.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    3. εχουμε κ λεμε..την τσσκα πρωτον δεν την φτανεις..εχει 7 νικες..2 παιχνιδια να παρει με ταου,ζαλγκιρις(εντος),μπαμπεργκ,ολυμπιακο(εκτος)..

      την ταου δεν παλι την φτανεις..εχει 7 νικες..το πιθανοτερο σεναριο..χανει εκτος απο τσσκα κ εντος απο ρεαλ κ κερδιζει εντος μπαρτσα κ εκτος την τελευταια αγωνιστικη την ηδη αποκλεισμενη μπαμπεργκ..

      η ρεαλ εστω οτι χανει απο τον γαυρο χωρις ομως να χασει τηην μεταξυ σας διαφορα των 12 ποντων..χανει απο την μπαρτσα κ κερδιζει την ταου(εκτος) κ την κικμι εντος..παει στις 8 νικες κ σε βαζει κατω στην μεταξυ σας ισοβαθμια..

      η μπαρτσα εστω οτι νικαει την ρεαλ, μπαμπεργκ(εντος),ζαλγκιρις εκτος κ χανει μονο απο ταου εκτος..παει κ αυτη στις 8 νικες αλλα σε βαζει κατω στην μετακσυ σας ισοβαθμια..

      πες μου πως ακριβως περνας μονο με 4 νικες χωρις να καλυψεις την διαφορα των 12 ποντων με την ρεαλ?

      Διαγραφή
    4. Υπάρχει σενάριο που βγάζει σε τριπλή ισοβαθμία στο 8-6 Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακό με τις τρεις ομάδες να έχουν 2-2 στα μεταξύ τους παιχνίδια, οπότε θα κριθούν όλα στη διαφορά πόντων (φυσικά πρέπει να κάνει διπλό η Ρεάλ στη Βαρκελώνη αύριο για να συμβεί αυτό).
      Οπότε ακόμα και το 4/4 του Ολυμπιακού δεν του εξασφαλίζει σίγουρη πρόκριση αυτή τη στιγμή (αύριο βράδυ μπορεί να έχουν αλλάξει τα δεδομένα). Εκτός κι αν παίρνεις σαν δεδομένο η Λαμποράλ να κερδίσει και Ρεάλ και Μπάρτσα. Στο παραπάνω σενάριο έχω υποθέσει ότι η Μπάρτσα κερδίζει στη Βιτόρια και η Ρεάλ χάνει (η Λαμποράλ τελειώνει με 9-5 κερδίζοντας την Μπάμπεργκ τελευταία αγωνιστική).

      Διαγραφή
    5. @Ανώνυμος 16 Μαρτίου 2016 - 7:48 μ.μ.
      Δεν είμαι ο Δημήτρης Σ., αλλά με τα αποτελέσματα που λες περνάει ο Ολυμπιακός ακόμα κι αν δεν πάρει τη διαφορά με Ρεάλ.
      Αν σχηματιστεί τριπλή ισοβαθμία με Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακό στο 8-6 (θεωρώντας ότι η Ρεάλ θα χάσει αύριο από την Μπάρτσα), τότε στα μεταξύ τους παιχνίδια η Μπαρτσελόνα θα έχει 3-1 (νίκες-ήττες) ρεκόρ, ο Ολυμπιακός 2-2 και η Ρεάλ 1-3, οπότε θα περάσουν Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός χωρίς να παίξουν κανένα ρόλο οι διαφορές. Αντίθετα, αν η Ρεάλ κερδίσει την Μπαρτσελόνα αύριο, τότε θα έχουν όλοι ρεκόρ 2-2 στα μεταξύ τους, οπότε τότε θα μετρήσουν οι διαφορές πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

      Διαγραφή
    6. Όπως έχω ξαναγράψει...

      Αν κάνουμε (το λάθος να κάνουμε) την εξής υπόθεση:
      Τσσκα κερδίζει Λαμποράλ(11) και βγαίνει πρώτη,Ρεάλ κερδίζει Κίμκι(14) η οποία μένει στο 7-7 και μένει 6η(με την Μπάμπεργ 7η με 4,5 ή 6 νίκες) η σύγκριση πάει με τις 3 Ισπανικές.

      Τότε έχουμε 3 παιχνίδια μεταξύ τους τα οποία δίνουν 8 διαφορετικούς συνδυασμούς.
      Στους 7 από αυτούς ο Όσφπ περνάει με 4 στα 4,ενώ στον έναν θα παίξει ρόλο η διαφορά και είναι αυτός που γράφει στο τέλος ο --8.03 μμ--.

      Οπότε το μόνο που έχει να κάνει ο Ολυμπιακός είναι να πάρει τα παιχνίδια και να κλείσει τα αυτιά,το πιθανότερο είναι αν τα καταφέρει να περάσει.Φυσικά υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα που μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω οπότε ας κάνουμε κι άλλη υπομονή..Το παιχνίδι σταθμός είναι κυρίως την άλλη εβδομάδα με την Ρεάλ(γιατί αν έχει φτάσει να έχει την τύχη του στα χέρια με αποκλεισμένη Κίμκι και πρώτη μαθηματικά Τσσκα έχει φτάσει στην πηγή).

      Διαγραφή
    7. Ρε παιδια, αφηστε τα σεναρια. Δεν εχουν νοημα.

      Το προβλημα δεν ειναι τα αποτελεσματα των αλλων αγωνων αλλα ο Ολυμπιακος. Αυτος ειναι που ΔΕΝ κεριζει.

      Οπως και να ερθουν αλλα αποτελεσματα αν δεν κερδισει ο ολυμπιακος δεν περναει.
      ο Ολυμπιακος εχει κανει 4/10 και συζηταμε τα αλλα σεναρια που θα προκυψουν αν κανει 4/4.

      Ας το κανει πρωτα και μετα οτι βρεξει ας κατεβασει
      Q81

      Διαγραφή
  53. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάνετε συνδιασμους για το πως θα περάσει ο ΟΣΦΠ.
    Δεν αξίζει φέτος και δεν θα περάσει.
    Μπερδέψατε το basket με το Joker.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβως ... δεν παιζεις μπασκετ, δεν περνας.

      Κι εδω που τα λεμε, εκτος κι αν δουμε τιποτε θαυματα στις τελευταιες 4 αγωνιστικες, οι ομαδες που αξιζουν να πανε στο φαϊναλ-4 βασει του μπασκετ που εχουν παιξει μεχρι στιγμης ειναι η ΤΣΚΑ, η Φενερ, η Ρεαλ και η Λοκομοτιβ. Γερη τετραδα για χαρμα μονομαχιες στο Βερολινο.

      Διαγραφή
    2. Βγαλε Ρεαλ και βαλε Λαμποραλ για μενα. Πιο σταθεροι οι Βασκοι. Βεβαια, τωρα που επεστρεψε ο Ρουντι μπορει να παιξουν καλυτερα.

      Διαγραφή
    3. Μωρε, Λαμποραλ θελω κι εγω. Αλλά θα την αφησουν στο τελος?

      Διαγραφή
    4. Δεν εχει νοημα να μου επισημαινετε να μην εξεταζω σεναρια, εγω πρωτος το ειπα οτι ειναι καθαρα κουβεντα καφενειου. Σαφεστατα και συμφωνω οτι η αγωνιστικη εικονα της ομαδας δεν ειναι για να περασει.

      ΑΛΛΑ να επισημανουμε κατι: Αν κοιταξουμε αναλογικα με τα μπατζετ της καθε ομαδας, δε βλεπω γιατι αξιζει να περασει περισσοτερο η Ρεαλ, η Μπαρτσελονα η η Φενερ.
      Για τα ροστερ που εχουν παιζουν το ελαχιστο αποδεκτο ποιοτικα μπασκετ, με οχι ιδιαιτερη σταθεροτητα.

      Οπως και να χει, δυστυχως δεν ξεκινας με +10 επειδη εχεις χαμηλο μπατζετ, οποτε ο Ολυ πρεπει να κερδισει πρωτα τον κακο του εαυτο, αλλιως αποκλειεται.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
  54. Ο Ολυμπιακός δεν περνάει με καμιά κυβέρνηση.

    Οπότε η λύση είναι σε κάνα μήνα από τώρα να πάμε σε εκλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Σπληνομεγαλία λέει ο Λοτζέσκι. Από την οποία έπασχε πέρυσι και ο Παπαπέτρου. Συκώτι τούμπανο. Πόση είναι η πιθανότητα για αυτό το περιστατικό δύο αθλητών σε μια ομάδα? Εκτός και αν.. Οι συνειρμοί δικοί σας

    Μanu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω πρωτη φορα ακουσα για τετοια αρρωστεια απο τις αθλητικες σελιδες. Ειμαι πανω απο 50 και δεν ειχα ξανακουσει να εχει κολλησει καποιος κοινος θνητος τετοια αρρωστεια. Ρε, πως ειναι δυνατον να κολλανε ετισ αυτοι οι αθληταραδες? Αυτοι υποτιθεται εχουν γερη κραση...

      Διαγραφή
    2. τι κακοηθιες ειναι αυτες; Σε λιγο θα πειτε πως δεν ειχε και ο Λο γαστεντεριτιδα για 2 μηνες. Στο μεταξυ στον Παναθηναικο ψειριζουμε ακομα και το γιατι δεν παιζει ο Κονιαρης

      Q81

      Διαγραφή
    3. Φίλε μου η σπληνομεγαλία παθαίνεις όταν πάθεις λοιμώδη μονοπυρήνωση και ο CMV ιός που έχει ο Lojeski μπορεί να προκαλέσει λοιμώδη μονοπυρήνωση. Στο λέω γιατί αυτό τον καιρό πάσχω ακριβώς από την ίδια ασθένεια και έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Ούτε χαλαρό τζόγκινγκ δε μπορώ να κάνω χωρίς ενοχλήσεις, απορώ πως δεν έπαθε καμιά ζημιά ο άνθρωπος στο ματς με CSKA. Γενικά, οι ιοί που μπορούν να προκαλέσουν τη λοιμώδη μεταδίδονται με το σάλιο για αυτό και τη λένε και νόσο του φιλιού.

      Διαγραφή
    4. Q81 συγγνώμη φίλε. Ξεσκέπασες τις κακές μου προθέσεις. Από την επόμενη φορά θα ρωτάω μόνο ό,τι θες εσύ.

      Δημήτρης

      Διαγραφή
    5. Ενταξει, υπαρχουν αρκετοι τροποι να μεταδοθει αυτος ο ιος, και τουλαχιστον ενας απ' αυτους μπορει να ειναι συζητησιμος. Αλλά ας μην επεκταθουμε. Ο καθενας μπορει να γκουγκλαρει και να βρει. Δεν ξερουμε τι ακριβως εχει συμβει στη συγκεκριμενη περιπτωση.

      Ουτε και το ΣΔΝΑ θεωρειται απολυτως εγκυρο για μενα.

      Απλα μου εχουν κανει εντυπωση οχι μονο η περιπτωση αυτη αλλά και αλλες πολλες, και απο τις δυο μεγαλες ομαδες, που ολο και κατι για ιωσεις ολο και κατι για γαστρεντεριτιδες ολο και κατι για λοιμωδεις μονοπυρωσεις ακουμε. Παει να καταντησει οπως η περιπτωση της Ζακυνθου με την υπερπληθωρα τυφλων αυτη η ιστορια. Δηλ., τι στο διαολο, τελικα οι "αθλητες" εχουν χειροτερο ανοσοποιητικο απο τον μεσο θνητο? Α, πα, πα, πα...

      Διαγραφή
    6. Δηλαδη ο Παπαπετρου φιληθηκε με τον Λοτζεσκι στο στομα;

      Διαγραφή
    7. Δεν μας λες και τον δικό σου συνειρμό, manu;

      Εσύ που ασπάζεσαι τη λογική που επικρατεί εδώ και παραπέμπεις όσους ξεφεύγουν σε sites όπως το http://www.gazzetta.gr/ και το http://www.sport24.gr/.

      Εσύ που έμαθες απ’ τη σελίδα να αντιμετωπίζεις το άθλημα όχι ως απλός θεατής αλλά με τη σωστή νοοτροπία και δεν αντέχεις σχόλια καφενειακού επιπέδου.

      Εκτός και αν…

      Διαγραφή
    8. Ρε παιδια τι συζηταμε; Μια ομαδα ειναι.. Αρκει να ηπιαν απο το ιδιο μπουκαλι νερο. Συζηταμε πως σε μια ομαδα μπασκετ μπορει να κολλησει ο ενας παικτης τον αλλον μια ιωση; Σοβαρολογουμε;;
      Ο αλλος γραφει οτι φιληθηκαν. Τι να πω.. Εχει ξεπεραστει καθε οριο.

      Διαγραφή
    9. Ιωση δεν κολλιεται μετα απο ενα χρονο. Και, οχι, δεν κανουμε συνειρμους. Απλα, βαζουμε ευλογα ερωτηματα οπως θα εβαζε ο οποιοσδηποτε που θα ηθελε η ομαδα του να μην παρουσιαζει τετοια φαινομενα.

      Διαγραφή
    10. Οκ, ντοπαρεται ο Λοτζεσκι.

      Παμε παρακατω.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    11. Παιδια, συγγνωμη αλλα ας μην κανουμε οτι δεν καταλαβαινουμε.

      Ο Ολυμπιακος τα τελευταια χρονια (και αφου μετα το Λονδινο ο Δ.Γ ειχε φαγωθει για ντοπινγκ κοντρολ) εχει πολλες μαζεμενες "δυσκολες παθησεις" . Ο Λο ειχε 2 μηνες γαστρεντεριτιδα, ο Παπαπετρου και ο Λοτζεσκι εχουν σπληνομεγαλια με 1,5 χρονο διαφορα. (Δεν βαζω τις αυπνιες του Mπουρουση στην κουβεντα καθως ειχε γινει νωριτερα και απο τα λεγομενα του χωρις την γνωση των Αγγελοπουλων που εβριζε)

      Θα περιμενε κανεις πως μια ομαδα στην οποια οι επαγγελματιες αθλητες ΚΑΙ εχουν πιο δυνατο οργανισμο, ΚΑΙ κανουν συνεχως εξετασεις δεν θα αντιμετωπιζαν τοσα σοβαρα προβληματα.

      Προφανως και δεν μπορω ουτε να ξερω, ουτε να αποδειξω αν στον ολυμπιακο ή τον Παναθηναικο πεφτει ντοπα και κατα ποσο.Δεν ξεχνω πως και ο Καλαθης πιαστηκε "ντοπε" στο NBA (παρα τις οποιες δικαιολογιες ειπε) και ο Γιαννουλης παλαιοτερα ο οποιος μαλιστα κατηγορησε ον Παναθηναικο.

      Γενικα στον επαγγελματικο αθλητισμο ειμαστε καχυποπτοι. Οταν βλεπεις και τοσα συμβαντα δεν θα το σκεφτεις; Δηλαδη πρεπει να εισαι καφρος για να σκεφτεις κατι τετοιο; Δεν ειναι ενας λογικος συνειρμος;

      Q81

      Διαγραφή
    12. @Q81
      Όχι, βέβαια. Δεν είναι λογικός ο συνειρμός. Είναι συνειρμός που ανήκει σε άλλη κατηγορία.

      Το να συνδέεις την προ δύο ετών αθλιότητα του πράσινου αφεντικού και τα περιστατικά των παικτών του Ολυμπιακού για να διερωτηθείς τάχα μου τι συμβαίνει, είναι κουβέντα καφενείου. Τα κουτσομπολιά, οι ψίθυροι, οι φήμες, τα υπονοούμενα δεν εξυπηρετούν τίποτα άλλο παρά την ενίσχυση του φανατισμού και της καφρίλας. Πολύ περισσότερο όταν παραδέχεσαι ότι δεν ξέρεις κάτι αλλά απλά εικάζεις.
      Όλοι εσείς που αποφασίζετε να ανοίξετε μια τέτοια κουβέντα θα έπρεπε να είστε τουλάχιστον πιο προσεκτικοί. Αντ’ αυτού βάζοντας μπροστά την ‘’δικαιολογημένη’’ καχυποψία σπέρνετε ανέμους. Περιμένετε τώρα να θερίσετε θύελλες. Και μετά αρχίστε τα υποκριτικά ‘’Τι θα γίνει, ρε Τζιμ, με τους κάφρους’’, ‘’Πόσο θα ανέχεσαι, ρε Τζιμ, τις οπαδικές κόντρες’’, ‘’πάρε μέτρα, ρε Τζιμ’’, ‘’κόψε τον τάδε, διέγραψε τον δείνα’’, ‘’δεν ταιριάζει στην σελίδα ο Χ’’ κλπ.

      Δεν αποκλείω να παίζει ντόπα στο μπάσκετ όπως αλλού. Απλά, όλοι εσείς που κόπτεστε για το παιχνίδι θα έπρεπε να ξέρετε ότι ένας επαγγελματίας αθλητής σε ομαδικό σπορ δεν κερδίζει κάτι σημαντικό αν ντοπαριστεί.

      Για την ιστορία, όχι ότι θα αλλάξεις μυαλά. Στους τελικούς του 2013, ο ΔΓ ζήτησε ελέγχους ντόπινγκ αφήνοντας σαφέστατα υπονοούμενα με μπροστάρη τον γνωστό αδέκαστο. Οι έλεγχοι έγιναν και δεν βρέθηκε το παραμικρό. Τώρα πως αυτή η βρώμικη ιστορία σχετίζεται με το πρόβλημα του Παπαπέτρου πέρσι, το φετινό του Λοτζέσκι κλπ μόνο εσείς μπορείτε να το εξηγήσετε. Ίσως με την συνδρομή του αδέκαστου.

      Υ.Γ. Για μερικούς εδώ μέσα, ο βίος και η πολιτεία τους είναι γνωστά από παλιά. Δεν προκαλεί εντύπωση το περιεχόμενο των σχολίων τους. Για όσους θέλουν να τους μιμηθούν υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό. Να ξέρουν, όμως, ότι θα υπάρχει πάντα απάντηση.

      Διαγραφή
  56. σαν σήμερα 21 χρόνια πριν
    Ερέμιν (προπονητής): «Στη Μόσχα είχαμε διαλύσει τον Ολυμπιακό 95-65. Για να προκριθούμε στο φάιναλ φορ χρειαζόμασταν μία νίκη στα δύο παιχνίδια της Αθήνας. Ο δεύτερος αγώνας έγινε στις 14 Μαρτίου. Ο Ολυμπιακός νίκησε πολύ δύσκολα και όχι χωρίς τη βοήθεια των διαιτητών με 86-77. Την παραμονή του τρίτου αγώνα συνέβη το απίστευτο...».

    Μπαρτσό (μασέρ): «Πριν από το πρώτο παιχνίδι οι γηπεδούχοι, ως είθισται, τοποθέτησαν στον πάγκο της ομάδας μας μπουκάλια με νερό τα οποία ήταν σφραγισμένα. Στην προθέρμανση και κατά τη διάρκεια του αγώνα ήπιε από αυτά όλη η ομάδα. Μετά τον αγώνα ζήτησα από τους παίκτες να πάρουν μερικά μπουκάλια στο ξενοδοχείο. Ο Μοργκουνόφ πήρε ένα και όπως το πίεσε για να το σηκώσει, είδε ότι υπήρχε διαρροή. Κανείς μας δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία».

    Κισούριν (παίκτης): «Το πρωί με τον Καράσεφ πήγαμε για καφέ. Περπατήσαμε 50 μ. ως την καφετέρια και αισθανθήκαμε κατάκοποι. Καθήσαμε στην καρέκλα. Αν είναι δυνατόν, σκεφθήκαμε. Χθες το βράδυ πετούσαμε. Ο Βασίλι αρχίζει να έχει συσπάσεις στο πρόσωπο. Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο και πήγαμε κατευθείαν στον γιατρό της ομάδας. Μας έκανε κάποια ένεση η οποία προς στιγμήν μας ανακούφισε. Αμέσως μετά το παιχνίδι αισθανόμουν κατάθλιψη, μελαγχολία. "Αν είχα πιστόλι αυτή τη στιγμή θα αυτοκτονούσα" μου λέει ο Καράσεφ. "Και εγώ το ίδιο" του απάντησα».

    Κουντέλιν (παίκτης): «Στο ξενοδοχείο άρχισα να έχω παραισθήσεις. Τη μια το δωμάτιο κουνιόταν σαν λάστιχο, την άλλη εμφανίζονταν μπροστά μου κάτι αρχαία βάζα. Εκείνη τη στιγμή αισθανόμουν ότι είχα πάθει εγκεφαλική παράλυση. Δεν μπορούσα να εκπνεύσω, είχα πρόβλημα στους πνεύμονες και οι κόρες των ματιών μου κόντευαν να πεταχτούν έξω».


    Μοργκουνόφ (παίκτης): «Πριν από την προπόνηση όλη η ομάδα έδειχνε νυσταγμένη. Προσωπικά αισθανόμουν ότι στιγμές στιγμές δεν έλεγχα τον εαυτό μου. Κατά την προθέρμανση αρχίζω τα σουτάκια στο ταμπλό, όταν ακούω τον Ερέμιν: "Νικίτα, σταμάτα να κάνεις βλακείες". Τότε συνειδητοποιώ ότι το κεφάλι μου έχει γύρει στον ώμο. Ακολούθησαν συσπάσεις στους μυς των ποδιών και της μέσης. Μπορούσαμε να αναπνεύσουμε, όχι όμως και να εκπνεύσουμε. Σοκαρίστηκα. Το νοσοκομείο στο οποίο μας μετέφεραν (σ.σ.: Γενικό Κρατικό Νίκαιας), θύμιζε κλινική σοβιετικής περιόδου. Οι γιατροί όταν μας είδαν πανικοβλήθηκαν. Στην αρχή νόμισαν ότι ήμαστε ναρκομανείς και άρχισαν να μας ρωτάνε κάποια γελοία πράγματα. Στη συνέχεια έκριναν ότι κάτι είχαμε καταπιεί και μας πήγαν για ακτινογραφίες».

    Κόρνιεφ (παίκτης): «Εμένα με μετέφεραν στο νοσοκομείο λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα. Κατά τη διαδρομή προς το στάδιο αισθάνθηκα σπασμούς στους μυς της πλάτης».

    Αβραμένκο (γιατρός): «Για πρώτη φορά στην καριέρα μου αντιμετώπιζα ένα τέτοιο περιστατικό. Είχαν διπλώσει η μέση και τα χέρια του Κουντέλιν και του Μοργκουνόφ, ενώ και οι δύο αισθάνονταν ασφυξία. Οι έλληνες γιατροί τα είχαν χαμένα. Κανείς δεν ήξερε τι να κάνει».

    Γιουρκόφ (διευθυντής ΤΣΣΚΑ): «Μετά την προπόνηση ο Πανόφ ήταν ο τρίτος τον οποίο μετέφεραν με τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο. Δεν γνωρίζαμε σε ποιο νοσοκομείο είχαν μεταφερθεί ο Κουντέλιν με τον Μοργκουνόφ και τον πήγαν σε κάποιο άλλο (σ.σ.: Ερυθρός Σταυρός). Ο Πανόφ εκτός των άλλων, έβγαζε αφρούς από το στόμα. Αναγκάστηκα να φωνάξω με όλη μου τη δύναμη βοήθεια για να ασχοληθούν έγκαιρα μαζί του. Στη Μόσχα μάς εξήγησαν αργότερα ότι μπορούσε να είχε πάθει αναπνευστική ανεπάρκεια, να πέσει σε κώμα και να σταματήσει η καρδιά του».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία από τις μελανότερες σελίδες του ευρωπαικού μπάσκετ για την οποία δεν έγινε ενδελεχής έρευνα. Πιθανότατα συναίνεσε και η ΤΣΣΚΑ προκειμένου να κλείσει το θέμα και να μην αποδωθούν ευθύνες. Εικάζεται ότι στους ρώσους πάικτες χορηγήθηκαν ισχυρότατα ψυχοφάρμακα τα οποία από σύμπτωση δεν τους στέρησαν τη ζωή. Ντροπή κι όσα ακολούθησαν στο περίφημο three on three του Ιωαννίδη τάχα για να τηρήσει το fair play ενώ είχε πάρει μεγάλη διαφορά από τους αποδεκατισμένους Ρώσους.

      Ανδρέας

      Διαγραφή
    2. Το απιστευτο σ' αυτη τη χωρα ειναι οτι ο Ιωαννιδης εδινε βραβεια ηθους σε αθλητες ως υπουργος αθλητισμου πολλα χρονια αργοτερα...

      Διαγραφή
  57. λοιμωδης μονοπυρηνωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Βρε μορφοπαιδα πατε καλα με αυτα που γραφετε;
    ‘Δεν τον ξεγραφω τον Ολυμπιακο...’, ‘αν κερδισει ολους τους επομενους αγωνες με 100-αρες και αν αποσυρθουν 2-3 ομαδες μπορει και πρωτος στον ομιλο’ κλπ.
    Μπασκετ βλεπετε ή την κληρωση του λαχειου;
    Δυστυχως τελος η ευρωπη για τον Ολυμπιακο φετος. Μια ομαδα με τρανταχτες αδυναμιες κανει 4 μεταγραφες τον χειμωνα και οχι μονο δεν αποκτα εστω και μια νεα σταθερα στο παιχνιδι της αλλα χαλαει και την υπαρχουσα χημεια της(σικ). Η καλυτερη μεταγραφη (οντομ) αντε να παιξει 10-15’ σε ειδικες καταστασεις (πιεση στη μπαλα).
    Ειδες ομως τι καρφωμα εκανε με την Λαμποραλ ??
    Και βεβαια ο Σφαιρο ειναι ενοχλημένος με την κριτική γιατι «Έχει την πρώτη επίθεση ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα κα την καλύτερη άμυνα, δεν καταλαβαίνω την ερώτηση σας». Επομενο βεβαιως ειναι αν ριχνεις 115 ποντους στην Καβάλα, παιζοντας full speed αλλα ξεχνας οτι νικησες πχ Κηφησια, ΑΕΚ λογω εξωγενων παραγοντων που δεν ελεγχεις και χανεις πανηγυρικα ακομη και απο Ζαλγκιρης, μπαμπεργκ (x2).
    Που ειναι η ομαδα που τις προηγούμενες χρονιες χαιροσουν να την βλεπεις στην ευρωπη;
    Τραυματισμοι μπορει να υπαρχουν, λαθος επιλογες, ο βασιλης να μην ειναι ο υπερ-ηρωας που ηταν, αλλα δεν ειναι στραβος ο γιαλος. Στραβα αρμενιζουμε.

    Παμε τωρα και στην απεναντι οχθη, τον Παναθηναικο.
    Και αυτος με τρανταχτες αδυναμιες, αλλα καταφερε να τις δει μετα απο 3-4 μηνες (δεν διαβαζουν βεβαιως και το blog — Γραφτο στο γραμμα βρε JIM !!) και προσπαθησε να τις καλυψει οσο καλυτερα μπορουσε, δοθεντος του χρονικου διαστηματος.
    Αλλα μια καλη ομαδα δεν γινετε μεσα σε ενα μηνα και 2-3 καλους αγωνες. Ετσι φτανουμε στο Βελιγραδι οπου καλαθης, γκιστ ειναι «λιγο κουρασμενοι», ο Φελντέιν λιγο χαμενος στο rotation, ο Χάντερ θελει χρονο κλπ ολη η ομαδα παθαινει black out στην 3η περιοδο (ειδικα ο παγκος) και επανερχομαστε στην 4η παιζοντας ενα συστημα βγαλμενο απο το ΝΒΑ. Williams Against All. Κατι ευγενικο, περι ικανοτητας του Ουίλιαμς στη προσωπική φάση που εγραψε ο ΜΑΤ το αντιπαρερχομαι (ισως και να μην του περασε απο το μυαλο οτι το playbook του προπονητη της Εθνικης Σερβιας να περιειχε αυτο το περιφημο «Γουίλιαμ εναντιον ολων» συστημα). Σκεψου να ηταν ο Ζοτς στην ακρη του παγκου και να εβλεπε το performance της ομαδας στην 3η και τον τροπο επιθεσης στην 4η περιοδο τι θα γινοταν!!!

    Βεβαιως ο Παναθηναικος μπορει να ονειρευεται. Οχι για 7ο και dark horses, αλλα για ενα καλο πλασαρισμα (ισως 3ος) και 40%+ πιθανοτητες στα play offs, αν ολα κυλισουν καλα και ομαλα.
    Ποτε μην πεις ποτε, αλλα ουτε χρονος υπαρχει και για τις δυο ομαδες μας , ουτε δυναμικη απο την πλευρα του ολυμπιακου για κατι πολυ καλυτερο.
    Ταλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Βρε μορφοπαιδα πατε καλα με αυτα που γραφετε;
    ‘Δεν τον ξεγραφω τον Ολυμπιακο...’, ‘αν κερδισει ολους τους επομενους αγωνες με 100-αρες και αν αποσυρθουν 2-3 ομαδες μπορει και πρωτος στον ομιλο’ κλπ.
    Μπασκετ βλεπετε ή την κληρωση του λαχειου;
    Δυστυχως τελος η ευρωπη για τον Ολυμπιακο φετος. Μια ομαδα με τρανταχτες αδυναμιες κανει 4 μεταγραφες τον χειμωνα και οχι μονο δεν αποκτα εστω και μια νεα σταθερα στο παιχνιδι της αλλα χαλαει και την υπαρχουσα χημεια της(σικ). Η καλυτερη μεταγραφη (οντομ) αντε να παιξει 10-15’ σε ειδικες καταστασεις (πιεση στη μπαλα).
    Ειδες ομως τι καρφωμα εκανε με την Λαμποραλ ??
    Και βεβαια ο Σφαιρο ειναι ενοχλημένος με την κριτική γιατι «Έχει την πρώτη επίθεση ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα κα την καλύτερη άμυνα, δεν καταλαβαίνω την ερώτηση σας». Επομενο βεβαιως αν ριχνεις 115 ποντους στην Καβάλα, παιζοντας full speed αλλα ξεχνας οτι νικησες πχ Κηφησια, ΑΕΚ λογω εξωγενων παραγοντων που δεν ελεγχεις και χανεις πανηγυρικα ακομη και απο Ζαλγκιρης, μπαμπεργκ (x2).
    Που ειναι η ομαδα που τις προηγούμενες χρονιες χαιροσουν να την βλεπεις στην ευρωπη; Τραυματισμοι μπορει να υπαρχουν, λαθος επιλογες, ο βασιλης να μην ειναι ο υπερ-ηρωας που ηταν αλλα δεν ειναι στραβος ο γιαλος. Στραβα αρμενιζουμε.
    Παμε τωρα και στην απεναντι οχθη, τον Παναθηναικο.
    Και αυτος με τρανταχτες αδυναμιες, αλλα καταφερε να τις δει μετα απο 3-4 μηνες (δεν διαβαζουν βεβαιως και το blog — Γραφτο στο γραμμα βρε JIM !!) και προσπαθησε να τις καλυψει οσο καλυτερα μπορουσε, δοθεντος του χρονικου διαστηματος.
    Αλλα μια καλη ομαδα δεν γινετε μεσα σε ενα μηνα και 2-3 καλους αγωνες. Ετσι φτανουμε στο Βελιγραδι οπου καλαθης, γκιστ ειναι «λιγο κουρασμενοι», ο Φελντέιν λιγο χαμενος στο rotation, ο Χάντερ θελει χρονο κλπ ολη η ομαδα παθαινει black out στην 3η περιοδο (ειδικα ο παγκος ) και επανερχομαστε στην 4η παιζοντας ενα συστημα βγαλμενο απο το ΝΒΑ. Williams Against All. Κατι ευγενικο, περι ικανοτητας του Ουίλιαμς στη προσωπική φάση που εγραψε ο ΜΑΤ το αντιπαρερχομαι (ισως και να μην του περασε απο το μυαλο οτι το playbook του προπονητη της Εθνικης Σερβιας να περιειχε αυτο το περιφημο «Γουίλιαμ εναντιον ολων» συστημα). Σκεψου να ηταν ο Ζοτς στην ακρη του παγκου και να εβλεπε το performance της ομαδας στην 3η και τον τροπο επιθεσης στην 4η περιοδο τι θα γινοταν!!!
    Βεβαιως ο Παναθηναικος μπορει να ονειρευεται. Οχι για 7ο και dark horses αλλα για ενα καλο πλασαρισμα (ισως 3ος) και 40%+ πιθανοτητες στα play offs, αν ολα κυλισουν καλα και ομαλα.
    Ποτε μην πεις ποτε, αλλα ουτε χρονος υπαρχει και για τις δυο ομαδες μας , ουτε δυναμικη απο την πλευρα του ολυμπιακου για κατι πολυ καλυτερο.

    Ταλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. O Ivanovic stin Khimki...? Oute kan gia asteio den tha to pisteva. Apotelei enan apo tous xeiroterous proponites pou exw parakolouthisei, EVER. Theio dwro gia osfp afti i eidisi.

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε ρε Τομ Κρουζ.
      Κι οι δυο αποκλεισμενοι ειναι.
      Τι θείο δώρο λες?
      Σάμπως ο Σφαιροπουλος είναι καλύτερος?

      Διαγραφή
    2. άστο tom δεν περνάτε με τίποτα

      Διαγραφή
  61. παίζουμε με μιά ομάδα που φέτος μας έχει στο 3/3. βασικός μας στόχος είναι η νίκη έστω και με μισό πόντο.
    αφήστε λοιπόν τα +10, τις διασταυρώσεις με αρκούδες και τα πλεονεκτήματα έδρας και επικεντρωθείτε όλοι στη νίκη.
    γιά παράδειγμα: αν είμαστε στο +3 και έχουν την τελευταία επίθεση δε θα τους αφήσουμε να σουτάρουν τρίποντο προκειμένου να πάει το παιχνίδι στην παράταση και να διεκδικήσουμε μετά το +10. θα κάνουμε φάουλ γιά να πάρουμε το παιχνίδι και τη μισή πρόκριση στα σίγουρα.
    με τα μυαλά που κουβαλάτε πολλοί εδώ μέσα προβλέπω να πηγαίνουμε την τελευταία αγωνιστική στην πόλη γιά να προστατέψουμε το +5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικα ειναι κοινο χαρακτηριστικο των ελληνων οπαδων.

      Προτρεχουν. οτι δηλαδη την εχουμε την Κουμπαν και παμε για το +10, και πως μπορουμ να εχουμε καλη διασταυρωση (1,5 μηνα μετα με διαφορους τραυματισμους που μπορει να εχουν προκυψει /ειτε φορμαρισματα κτλ).

      Το ιδιο εγραψα πιο πανω και γοα τον Ολυμπιακο που εχει 4/10 και ολοι αναλυουν τα πιθανα αποτελεσματα των αλλων εχοντας περιπου ως δεδομενο πως ο Ολυμπιακος θα κανει 4/4

      Q81

      Διαγραφή
    2. Κανένας σοβαρός μπασκετικός Παναθηναϊκός δεν θέλει παραστάσεις beny αν μπορούμε να νικήσουμε με μισό πόντο διαφορά στην κανονική διάρκεια.
      Οι Ρώσοι ειναι παιγμενη και με αυτοματισμούς ομάδα κι αν τους ανοίξει η μπουκαπορτα μπορεί να μας τρελάνουν στα τρίποντα.
      Πιεση σκληρή απο τον κόσμο σε διαιτητές, Μπαρτζωκα και παίκτες της Κουμπαν σε φιλαθλα πλαίσια και do or die παιχνίδι απ'τούς παίκτες μας.
      Αλίμονο αν τους αφήσουμε να κοκορισουν μέσα στο καμίνι του ΟΑΚΑ.
      Έχουμε τεράστια ευκαιρία να καθαρίσουμε την 8αδα μέσα στο σπίτι μας.

      Μπακατσουλας

      Διαγραφή
  62. http://www.sportdog.gr/apokleistika/article/330765/xorigos-o-pappas
    Δεν ξερω τι γνωμη εχει ο Σαλε για τον Παππα. Ειναι μαλλον κακη απ'οσο φαινεται.
    Εγω παντως πιστευω οτι ειναι πολυ ωραιος τυπος. Δυσκολος ενδεχομενως στο χειρισμο απο ανασφαλεις προπονητες κι αυτοκαταστροφικος σε επιπεδο καριερας αλλα παντως προτιμω χιλιες καποιον που ειναι ετσι απο τη μαζα των αθλητων που λεει κοινοτοπιες ξεκινωντας παντα με το "Σιγουρα.." και ψαχνει απλως το καλυτερο δυνατο συμβολαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Παπά πρέπει να τον αναλάβει ο Γιαννακόπουλος.
      Είναι κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό και επιβάλλεται να συνυπαρξει αρμονικά με οποιον προπονητή έχουμε,που έχει φυσικά τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην ομάδα.

      Μπακατσουλας

      Διαγραφή