Athlenda

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Χαρμόσυνη είδηση..




Το ελληνικό μπάσκετ είναι εδώ. Οι νίκες των δύο “αιωνίων” που κρατούν το όνειρο του καθενός ζωντανό. . Ο Μάντζαρης, ο Έλιοτ Ουίλιαμς και η πεταλούδα που ζει για μια μόνο ημέρα.. Το Hoopfellas αναλύει για το αναγνωστικό του κοινό..







Μεγάλο διπλό



Ο Παναθηναϊκός πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη απέναντι στη Νταρουσάφακα που ουσιαστικά του εξασφαλίζει τη πρόκριση στα playoffs και η οποία επιτεύχθηκε σε ένα παιχνίδι το οποίο η ελληνική ομάδα δε μπόρεσε πραγματικά ποτέ να ελέγξει. Και δε μπόρεσε γιατί δε βρήκε αμυντική ισορροπία σε συνέχεια, δεχόμενη από 42 πόντους σε κάθε ημίχρονο. Το μόνο μεγάλο καλό αμυντικό διάστημα των πρασίνων εντοπίζεται μετά το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου όπου σε 7.5 λεπτά ο Παναθηναϊκός δέχθηκε 7 μόλις πόντους..



-Έχουμε υπογραμμίσει πολλάκις στη σελίδα μας ότι αυτά τα εκτός έδρας παιχνίδια τα ελέγχεις με την άμυνα σου. Από εκεί χτίζεις βήμα βήμα την αυτοπεποίθηση και σταδιακά την υπεροχή σου, αντικρούοντας την ορμή και τον ενθουσιασμό του γηπεδούχου. Προσωπικά ήμουν σίγουρος για τον πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας του παιχνιδιού (όπως θα διαβάσατε και στο καθιερωμένο Preview). Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν έτοιμος να παίξει την άμυνα και σε αυτό συνέβαλλε το γεγονός ότι δε μπόρεσε να προσαρμοστεί στο γεγονός της απουσίας του Όγκνιεν Κούζμιτς. Ναι, του Κούζμιτς των 3.5 πόντων/ριμπάουντ και των 10 λεπτών στα τελευταία 5 παιχνίδια.. Ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς ο οποίος δε φαίνεται να εμπιστεύεται τον Παπαγιάννη σε αυτό το επίπεδο, είμαι σίγουρος ότι γνώριζε πως η ομάδα του χρειαζόταν κάποιον στη starting lineup ο οποίος θα απορροφήσει τους πρώτους κραδασμούς, παίρνοντας τα 1-2 πρώτα φάουλ τα οποία δε αφήσουν την post επίθεση των γηπεδούχων να βρει ρυθμό και να ρολάρει. Παρ'όλα αυτά ξεκίνησε τον Ραντούλιτσα, επιλογή που παραλίγο να κοστίσει στους πράσινους..





Ο Μαχμούτι μπήκε στο ματς πατώντας σε post επίθεση με τον Ερντέν πάνω στον Ραντούλιτσα και τον Ρέντινγκ πάνω στον Ουίλιαμς, η οποία είχε άμεση επίδραση στα δρώμενα μιας και αποτέλεσε τη βάση στη παραγωγική γραμμή των γηπεδούχων. 1 in -4 out διάταξη μετά από το πρώτο pick και η μπάλα στον Ερντέν, αρχικά βαθιά στο ζωγραφιστό (καμία προσπάθεια από τον Ραντούλιτσα να ξεκλειδώσει από τη πλάτη του Τούρκου) και στη συνέχεια στα 5 μέτρα στο φτερό για να πάει με ντρίμπλα προς τα μέσα. Ο Τζόρτζεβιτς είχε επιλέξει προσωπική άμυνα με συνέπεια να δεχθεί 16 πόντους από τον ψηλό του Μαχμούτι στη πρώτη περίοδο ενώ στο 4ο μόλις λεπτό ανέβασε τον Ουίλιαμς ψηλά στον Λούκας κατεβάζοντας τον Φελντέιν στον Ρέντινγκ. Οι πράσινοι έτρεξαν Side picks με τον Γκιστ screener και τον Ραντούλιτσα ψηλά στον άξονα να προσφέρει Flare στον δημιουργό Feldeine και Horns επίθεση με συνεχόμενα screens στον Ουίλιαμς και τον Καλάθη στην αδύνατη πλευρά αλλά αισθητά λιγότερη 1-3-1 επίθεση η οποία αποτελεί τη βάση στο επιθετικό τους playbook φέτος ενώ παρατήρησα επίσης μικρότερο αριθμό Flex cuts τα οποία υλοποιούνται συνήθως από τους Σέρβους Ραντούλιτσα-Πάβλοβιτς και καταλήγουν σε Post ups.



Κοινές πρακτικές από τους δύο κόουτς



Και οι δύο κόουτς προσπάθησαν και πέτυχαν να επιδράσουν στον ρυθμό και το μομέντουμ στο παιχνίδι σε διαφορετικές χρονικές στιγμές με μέσο τους Mobile ψηλούς τους. Ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς αλλάζει πλήρως τον ρυθμό με τον Χάντερ στο “5” και βγάζει τον Ερντέν από το παιχνίδι όχι γιατί ο Αμερικανός του κατάφερε να αμυνθεί πραγματικά απέναντι του αλλά γιατί πολύ έξυπνα ο Σέρβος κόουτς άλλαξε “περιβάλλον” στον Τούρκο γίγαντα. Εκεί είδαμε και το πρώτο Double team μάλιστα στο post με τον Χέινς από τη Weak Side ενώ τη δουλειά με τον Ερντέν ουσιαστικά τελείωσε ο Διαμαντίδης ο οποίος (με τον Χάντερ στο παρκέ και διαφορετική κατεύθυνση στην ελληνική επίθεση) εξέθεσε τις αμυντικές αδυναμίες του Ερντέν. Ήταν ώρα για τον Μαχμούτι να αποσύρει τον ψηλό του.. Αξίζει να αναφερθεί ότι στη τελική ευθεία του πρώτου ημιχρόνου, ο “κυρίαρχος” στο ξεκίνημα Ερντέν αποτέλεσε το σκαλοπάτι για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στο σκορ καθώς (με τη σκέψη της παραγωγικότητας του νωρίς) δε πάσαρε στην επίθεση του στους snipers της Νταρουσάφακα ενώ στην άμυνα ήταν αρνητικός (από ένα σημείο και μετά ο Ραντούλιτσα κυριάρχησε). Ο Μαχμούτι απάντησε με τον Σλότερ δυναμώνοντας αισθητά τη περιφερειακή του άμυνα, αναμειγνύοντας τον Αμερικανό στην άλλη πλευρά του παρκέ σε πολλά screens ψηλά ώστε να κρατήσει εκτός ζωγραφιστού τον αμυνόμενο Ραντούλιτσα και να δημιουργήσει χώρο χαμηλά για Post Iso του Μπιέλιτσα με τον Φώτση. Ο Σάλε επίσης σε Horns Format διατήρησε ψηλά τους Γκιστ-Ραντούλιτσα (και μαζί τους αντιπάλους τους φυσικά) στοχεύοντας να παίξει κάθετα με τα Guards του (Cut Καλάθη, Drive Φελντέιν-Ουίλιαμς) σκέψη που προσωπικά μου άρεσε και θεωρώ ότι μπορεί να έχει εφαρμογή και αποτέλεσμα στην επίθεση του Παναθηναϊκού.





Είδαμε επίσης και άμυνες press από Μαχμούτι και Τζόρτζεβιτς. Ο Τούρκος προπονητής έβγαλε νωρίς στο πάλκο ένα 2-2-1 Zone press το οποίο χαρακτηρίστηκε από μέτρια εκτέλεση μιας και οι αποστάσεις ανάμεσα σε πρώτη και δεύτερη γραμμή ήταν μεγάλες. Στο τέλος με trapping του Σλότερ κέρδισε μια κατοχή η οποία έφερε το ματς τούμπα (με το λάθος του Φώτση). Ο Σέρβος κόουτς από την άλλη, ενεργοποίησε ένα 1-2-1-1 Diamond Press σε ένα σημείο όπου ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε απελπιστικά να παγιώσει μια διαφορά υπέρ του παίρνοντας το τιμόνι του παιχνιδιού όμως ο “γάτος” Λούκας έβαλε το έσπασε αμέσως βάζοντας τη μπάλα στο κέντρο της διάταξης. Λίγο μετά, οι πράσινοι δέχονται 4 σουτ τριών πόντων με άξονα την αδυναμία τους να καθαρίσουν μπάλες στο ζωγραφιστό και να συγχρονιστούν όποτε πήγαιναν σε “αλλαγές” στη περίμετρο. Πριν βγει ο Ουίλιαμς στη σκηνή για το closing, ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν και πάλι ο παίχτης με τη μεγαλύτερη επιρροή στο παρκέ. Με αυτόν στο παρκέ ο Παναθηναϊκός μπορεί να βάζει τη μπάλα πραγματικά στο σημείο που θέλει και χρειάζεται η επίθεση του. Για αυτό και ο Ραντούλιτσα είναι σαφώς πιο παραγωγικός με αυτόν στη πεντάδα (εξαιρετικός από ένα σημείο και μετά)..


Ο Ουίλιαμς..



Ο Έλιοτ Ουίλιαμς “παρέδωσε” των ώρα της κρίσεως δείχνοντας ότι η ομάδα μπορεί να ακουμπήσει πάνω του και στην ικανότητα που τον διακρίνει στη προσωπική φάση (είναι ο πιο προικισμένος παίχτης του Παναθηναϊκού σε αυτό το κομμάτι) στο τέλος κλειστών παιχνιδιών. Το μεγάλο του συν είναι ότι δε πρόκειται για έναν παίχτη που καλείται να παράγει παίζοντας αποκλειστικά έτσι, με πολλά iso σε συγκεκριμένο πλαίσιο και την ομάδα να δουλεύει συνεχώς για αυτόν (κατάσταση που θα ξέρναγε αργά ή γρήγορα μια επίθεση δομημένη πολύ διαφορετικά) αλλά αναδεικνύεται μέσα από το playbook και την επίθεση συνεργασίας του κόουτς Τζόρτζεβιτς. Ο Αμερικανός wing διαθέτει συγκεκριμένα στοιχεία που τον έχουν βοηθήσει πολύ ουσιαστικά να κάνει adopt τον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού και κυρίως το μπάσκετ του Παναθηναϊκού.





-Το αθλητικό του πακέτο είναι τέτοιο που ανέβασε άμεσα την ταχύτητα της ομάδας σε επίπεδο αμυντικών περιστροφών και αντιδράσεων στην ομαδική άμυνα.





-Έχει playmaking abilities που αποτελούν perfect fit για την επίθεση που έχει χτίσει ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς φέτος στο ΟΑΚΑ και τα οποία τον κάνουν αποτελεσματικό με τη μπάλα στα χέρια ακόμα και όταν είναι “άκαπνος” στην επίθεση.





-Η ικανότητα του στη προσωπική φάση του εξασφαλίζει πολλές επισκέψεις στη γραμμή των προσωπικών. Ευλογία για έναν σκόρερ ο οποίος από εκεί μπορεί να βρει ρυθμό και να “επιστρέψει” ενεργά στην επίθεση της ομάδας του σε μια βραδιά που δεν έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς για αυτόν σε επίπεδο σύνδεσης με το καλάθι.



Ο Τζόρτζεβιτς έχει λοιπόν “χτίσει” ένα backcourt πάνω στο “μήκος” και το playmaking (όπως και στην εθνική ομάδα της χώρας του) και αυτή του η οπτική μαζί με το παράγωγο της-μπάσκετ συνεργασίας (που έχει καθιερώσει τον Παναθηναϊκό ως την ομάδα με τα περισσότερα καλάθια μετά από τελική πάσα στη διοργάνωση από την αρχή της σεζόν) νομίζω ότι αποτελούν το σήμα-κατατεθέν της φετινής ομάδας. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν εντάσσεται και ο Ουίλιαμς ο οποίος φέρνει σε μια περιφερειακή γραμμή-δάσος από μακριά άκρα και πολύ ικανή στο να διαβάζει καταστάσεις, την ικανότητα του στη προσωπική φάση. Ο Αμερικανός είναι απλός και πρακτικός στο παιχνίδι του και η ομάδα πλέον τον εμπιστεύεται και επιλέγει να παίξει μαζί του στη τελική ευθεία. Με τον Παππά έξω από την αρχή της σεζόν και τον Πάβλοβιτς να είναι στη κατάσταση που είναι, η επίθεση του Παναθηναϊκού στερούταν τον περιφερειακό που θα παίξει “πάνω” στις αντίπαλες άμυνες και θα δημιουργήσει ρήγμα. Σας είχα πει άλλωστε ότι ο Τζόρτζεβιτς θα πάει για “κάθετο” παίχτη.. Το μεγάλο σουτ του Ουίλιαμς στη Πόλη το οποίο έφερε το ματς στα ίσα σε μια πολύ δύσκολη ψυχολογικά στιγμή για τον Παναθηναϊκό είναι δείγμα χαρακτήρα και πνευματικής σκληράδας για ένα παιδί που μέχρι εκείνη τη στιγμή μετρούσε 1/11 τρίποντα στη διοργάνωση.. Το Shot selection του γενικά μπορεί να βελτιωθεί (πιστεύω ότι σταδιακά αυτό θα συμβεί) όμως μεγαλύτερη σημασία έχει να παραμείνει ουσιαστικός μέσα στο πλαίσιο που κινείται το σύνολο και για αυτό τα παραπάνω “συγκεκριμένα στοιχεία” που σας παρέθεσα αποτελούν εργαλεία για τον ίδιο. Ο Ουίλιαμς μετράει 5.6 κερδισμένα φάουλ και 94.8% στις προσωπικές με 36/38 σε 5 παιχνίδια (σχεδόν 8 εκτελέσεις μ.ο.) και 51.3% στο δίποντο (20/39). Ακόμα μαθαίνει τους αντιπάλους του και τις άμυνες στην Ευρώπη τεστάροντας τι μπορεί και τι όχι, εξ ου και η αναλογία 1.2/1.6 σε ασίστ/λάθη, όμως είναι λογικό μιας και βρίσκεται λίγο καιρό εδώ. Είναι σημαντικό πάντως για τον Παναθηναϊκό (αλλά και για τον Ουίλιαμς) να ανεβάσει στροφές και πάλι ο Φελντέιν ο οποίος είναι ο μοναδικός περιφερειακός των πρασίνων που μπορεί να ανοίξει με συνέπεια τις αντίπαλες άμυνες με τη περιφερειακή του εκτέλεση. Στη Πόλη ήταν καλός για αυτό και έμεινε στο παρκέ σχεδόν 32 λεπτά.. Αντίθετα αυτό που “χαλάει” το μάτι είναι η συνεχιζόμενη χρησιμοποίηση του Χέηνς ως PG. Ενός παίχτη που έχει μυηθεί στο να αποτελεί τον εκτελεστή σε ball screen καταστάσεις παίζοντας μακριά από τη μπάλα ή περιμένοντας στην αδύνατη πλευρά. Το Hoopfellas επέμενε ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται PG, όχι SG. Τελικά πήρε SG για να τον χρησιμοποιεί ως.. PG.




Ολοκληρώνοντας, θα πω ότι μου αρέσουν οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή στη διοργάνωση, μετά και από τη σημαντική αυτή νίκη επί της Νταρουσάφακα. Αρκετά. Οι πράσινοι έχουν ανορθογραφίες ακόμα σε επίπεδο σύνδεσης του ρόστερ όμως είναι πολύ “γεμάτοι” σε επίπεδο προσώπων, γεγονός που αυτόματα τους κάνει πιο φρέσκους σε ένα σημείο της σεζόν όπου οι ανάσες παίζουν σημαντικό ρόλο. Στις δύο αγωνιστικές που μένουν η ομάδα οφείλει να προσπαθήσει για το καλύτερο. Οι δυνατότητες υπάρχουν. Και η ευκαιρία για κάτι σπουδαίο επίσης. Μένει να τη διαχειριστείς σωστά..





Η πεταλούδα που ζει μια ημέρα..




Στη καλύτερη παράσταση τους στη σεζόν οι ερυθρόλευκοι υπερκάλυψαν τη διαφορά του πρώτου παιχνιδιού κερδίζοντας δίκαια και με σπουδαίο μπάσκετ τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αποτέλεσμα που σε γενικές γραμμές δεν αποτελεί έκπληξη απέναντι σε αυτή τη Ρεάλ.. Ο Ολυμπιακός μπορεί να δημιούργησε τη καλύτερη ανάμνηση της σεζόν για τον οργανισμό όμως αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να μη γίνει ο ίδιος ανάμνηση από τη διοργάνωση. Για αυτό δεν υπάρχει καιρός για πανηγυρισμούς.. Οι σημειώσεις μου από το παιχνίδι..





-Στο 13ο λεπτό ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επιλέγει ένα σχήμα το οποίο στόχευε μέσα από την άμυνα να παγιώσει το προβάδισμα που είχε χτίσει ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Χάκετ, Όντομ, Στρόμπερι, Παπαπέτρου, Ουόρικ. Η πεντάδα αυτή εκτίναξε τη διαφορά εντός ολίγων λεπτών με την ικανότητα της να μετατρέπει άμεσα την άμυνα σε επίθεση. Ο τρόπος που βάζουν τα χέρια τους στη μπάλα είναι εντυπωσιακός. Κλειδί στο σχήμα αυτό η παρουσία του Χάκετ στη πίσω γραμμή άμυνας (ο Ρίβερς ήταν βαθιά χωμένος στη Weak Side) και η ταχύτητα των ερυθρολεύκων στα αμυντικά rotations. Οι γηπεδούχοι κάλυπταν αποστάσεις όπως παλιά..



-Επιθετικό transition: Οι γηπεδούχοι το είχαν βασικό στόχο στη τακτική τους από το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Ήταν περίπου “άδικο” να βλέπεις τους μεγαλόσωμους γκαρντς του Ολυμπιακού να σπριντάρουν και περνώντας στο δεύτερο μισό να βρίσκουν απέναντι τους τους περιφερειακούς της Ρεάλ να περιμένουν σε στάση. Η Ρεάλ είχε τεράστιο πρόβλημα να επιστρέψει στις αμυντικές τις θέσεις τρέχοντας “μαζί”, χαρακτηριστικό που τη συνοδεύει από το ξεκίνημα της σεζόν. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, δεν είναι θέμα ατομικής ταχύτητας αλλά συνολικής αμυντικής λειτουργίας.


-Επιθετικό ριμπάουντ: Η Ρεάλ είναι η ομάδα που επιτρέπει τα περισσότερα επιθετικά ριμπάουντς ανάμεσα στον ανταγωνισμό. Αυτό είναι γεγονός και απόρροια της έλλειψης αμυντικής ισορροπίας που τη διακρίνει φέτος. Δεν είναι λίγοι οι προπονητές πάντως που αποφασίζουν να μη στείλουν παίχτες στο επιθετικό ριμπάουντ θέλοντας να διασφαλίσουν μια σχετική ετοιμότητα ώστε να αμυνθούν απέναντι στη πολύ γρήγορη ανάπτυξη/εκτέλεση των πρωταθλητών Ευρώπης όμως ο κόουτς Σφαιρόπουλος (πολύ σωστά όπως αποδείχθηκε) ήταν σίγουρος ότι η ομάδα του μπορεί να τρέξει μαζί με τους Ισπανούς κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Ο Ολυμπιακός κυνήγησε το επιθετικό ριμπάουντ με τη τριάδα Παπανικολάου, Πρίντεζη, Ουόρικ να κάνουν μεγάλη ζημιά στους φιλοξενούμενους (11 οι τρεις τους) υποστηρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την επίθεση του Ολυμπιακού. 17 συνολικά τα επιθετικά ριμπάουντς των γηπεδούχων..





Physical presence: Ο Ολυμπιακός ήταν πραγματικά “φυσικός” απέναντι στους πρωταθλητές. Έβαλε τα χέρια του επάνω τους.. Και αυτό φάνηκε αισθητά στον τρόπο που η κάθε ομάδα προστάτεψε τον άξονα στην άμυνα της και το καλάθι της. Η άμυνα των ερυθρολεύκων έδωσε την αίσθηση ότι “έσπρωχνε” προς τα έξω τους Ισπανούς οι οποίοι επιδόθηκαν σε έναν ατελείωτο διαγωνισμό τριπόντων. Ανορθόδοξος τρόπος για να γυρίσουν στο ματς.. Η ροπή αυτή των Μαδριλένων να σουτάρουν τη μπάλα από τη περιφέρεια (ξεπέρασαν τον εαυτό τους, 50% των εκτελέσεων ήταν πίσω από τη γραμμή..) φαίνεται από την κατεύθυνση που έδιναν σε πολλά plays επιλογής. Στη Staggered Screen Offense έπαιξαν αποκλειστικά με τον Κάρολ, κάτι που το κάνουν όταν επιλέγουν άμεση εκτέλεση και όχι με τους Γιούλ, Ρούντι που αυτόματα σημαίνει ότι στοχεύουν να χτυπήσουν στο ζωγραφιστό μετά από Pick&Roll συνεργασία. Στη Diamond επίθεση επέλεξαν αυτό το Format με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ στο “2” που οδηγούσε επίσης σε περιφερειακή εκτέλεση






..αντί αυτής που έχει φέτος και το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας για αυτούς.








Ο Λάσο..



Έχω κατασταλάξει πλέον ότι αυτή η Ρεάλ δεν αξίζει να βρίσκεται στους “8” της διοργάνωσης. Και το performance του προπονητή της τον τελευταίο καιρό έρχεται να ενισχύσει αυτή μου την πεποίθηση. Η φετινή Ρεάλ είναι μια κακή προπονητική δουλειά σε όρους στελέχωσης, προπονητικής κατεύθυνσης ακόμα και κοουτσαρίσματος. Αντί να χτίσει πάνω στις αρχές που επιτέλους πέρυσι και μετά από χρόνια την έφεραν πάλι στη κορυφή (έμφαση στην άμυνα, στελέχωση του εξαιρετικά ταλαντούχου κορμού με hustle players δίπλα στους σταρς) πήγε σε ένα δημιούργημα το οποίο μοιάζει με αποτυχημένη προσπάθεια αντιγραφής συνόλου της δυτικής ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο ίδιος ο Λάσο ήταν πολύ κακός στο ΣΕΦ. Καμία αντίδραση, καμία παρέμβαση, ούτε καν ένα time out τη στιγμή που έπρεπε.. Όχι, αυτή η ομάδα αξιοκρατικά πρέπει να μείνει εκτός post season. Δε θα είναι καλό για το εμπορικό κομμάτι μιας και έχει στη σύνθεση της “μούτρα” που προσφέρουν άπειρο rivalry κατά μήκος της Ευρώπης, σούπερ επιθετικό ταλέντο, ένα τεράστιο brand και φυσικά τη ταμπέλα του πρωταθλητή τον οποίον ο περισσότερος κόσμος θέλει να δει να υπερασπίζεται στη τελική φάση. Όμως σε καθαρά αγωνιστικούς όρους και με τα δεδομένα στο γκρουπ, η ομάδα που θα πάρει τη θέση της θα είναι τουλάχιστον το ίδιο καλή (εγώ λέω καλύτερη). Κανείς δεν αμφισβητεί τη προσωπικότητα των Μαδριλένων. Τέτοιες ομάδες αποτελούν κακό αντίπαλο στη τελική ευθεία της σεζόν καθώς μπορούν κάλλιστα να ανατρέψουν οποιαδήποτε κατάσταση. Ε λοιπόν, άλλος ένας λόγος που καλύτερα να μείνουν εκτός..




Eυαγγελισμός..





Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, ο Βαγγέλης Μάντζαρης βγήκε από το κώμα στο οποίο είχε πέσει εδώ και πολύ καιρό. Ο Έλληνας γκαρντ ξεκινάει με μια πολύ δυσκολη αμυντική αποστολή κυνηγώντας τον (ίσως) καλύτερο περιφερειακό σε ball screen επίθεση στην Ευρώπη, Τζέησι Κάρολ. Αν εξαιρέσουμε 1-2 περιπτώσεις, η άμυνα του Μάντζαρη είναι εξαιρετική και αυτό του δίνει πόντους ψυχολογικά. Όταν δε κατάφερε και μάλιστα νωρίς να συνδεθεί με το καλάθι, ο Ολυμπιακός πήρε καθαρό προβάδισμα στο σκορ. Ο Μάντζαρης ήταν εξαιρετικός και στις δύο πλευρές του παρκέ, ξεχωρίζοντας με το παιχνίδι του μακριά από τη μπάλα. Και αμυνόμενος (κυνηγώντας τα φτεροπόδαρα γκαρντς του αντιπάλου) και επιτιθέμενος (βάζωντας πίεση στην άμυνα της Ρεάλ με τη περιφερειακή του ευστοχία). Με τον Μάντζαρη σε τέτοια αγωνιστικά στάνταρντς ο Ολυμπιακός είναι πραγματικά δύσκολο να ηττηθεί. Από την άλλη, οι χώροι που ανοίγονται για το δίδυμο Σπανούλη-Πρίντεζη πολλαπλασιάζονται.. Ταπεινά φρονώ, ότι το performance του Μάντζαρη στα επόμενα παιχνίδια (Άρης, Κίμκι, ΤΣΣΚΑ) θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για τους ερυθρόλευκους..






Ο Ολυμπιακός είναι ζωντανός και μέσα στο παιχνίδι. Ποτέ δε κατάλαβα τα κηδειόχαρτα που βγήκαν μετά το Μπάμπεργκ παρότι το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας δικαιολογούσε την απαισιοδοξία. Τίποτα όμως δεν είχε τελειώσει. Οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν και θα παίξουν τη ζαριά τους. Είναι κάτι που ξέρουν να κάνουν καλά. Ειδικά το 1-2 Punch της ομάδας, Σπανούλης-Πρίντεζης που αρέσκεται στο vivere pericolosamente και βγάζει μια σιγουριά υπό καθεστώς πίεσης. Πλέον οι πρωταθλητές Ελλάδας πρέπει να σκέφτονται μόνο το σήμερα στην εβδομάδα που έρχεται. Ο Ολυμπιακός πρέπει να λειτουργεί σαν τη πεταλούδα που ζει 24 ώρες.. Είναι ο μόνος τρόπος για ..επιβιώσει.













336 σχόλια:

  1. Καλησπερα Αλανια και Τζιμ! Ωραια εβδομαδα περασε κρισημη ερχεται.

    ΠΑΟ
    - Εξαιρετικο παιχνιδι για Williams πολυ μεστο για Hunter. Καταρριπτεται το ανεκδοτο που λεγεται "ευρωπαικη εμπειρια". Δεν λεω πως ειναι ασημαντο αλλα δεν πρεπει να το κανουμε και ευαγγελιο. Αν συμβαινει αυτο η αγορα "μικραινει" και οι περιπτωσεις Σον Τζεημς πληθαινουν. Υπαρχουν παιδια απο απεναντι που μπορουν να βοηθησουν αποτελεσματικα
    - Θεωρω μεγαλο προτερημα που ο Σαλε δεν εχει δειξει κανενος ειδους κολλημα αλλα παραδεχεται και διορθωνει τις ανορθογραφιες του. Ειναι ακομα rookie ωστοσο στη προπονητικη αρα προφανως και δεν θα εχει κατασταλαξει σε μια φιλοσοφια απολυτα αλλα η ευελιξια που δειχνει ειμαι μεγα προσον.

    Ολυμπιακος

    - Νικη DNA. Επρεπε να δειξει πως δεν εχει χασει τη φιλοσοφια της γιατι μας ειχε τρομαξει με καποιες φετινες εμφανισεις.
    - Ενα απ τα μεγαλυτερα κερδη της ομαδας ειναι πως εντασσει τους ξενους γρηγορα στη φιλοσοφια του. Οι Στρομπερι, Χακεττ και Χαντερ δεν εζησαν την αιγλη του b2b αλλα δειχνουν μαχητικοτητα και πυγμη. Σε μια φαση ο Χακεττ και ο Στρομπερι εκαναν αλλεπαλληλες βουτιες στις πινακιδες για να σωσουν ενα μπρος-πισω απο λαθος πασα του Σπαν. Ο Γιουλ που ηταν στη φαση δεν πολυψηθηκε να βουτηξει.
    - Μεγαλη δουλεια ο περιορισμος των επιθετικων ριμπαουντ του Ρεγιες.
    - Τα κεφαλια μεσα ακολουθει εβδομαδα φωτια. Ο Αρης θα παλεψει και ο Ιβανοβιτς εχει πολυ καλυτερο υλικο απ την τελευταια φορα που τον ειχαμε αντιπαλο.
    - Vag is gonna Vag :p

    ΥΓ1: Ολοι λατρευουμε τις Badass στιγμες που παιχτης μετα απο μια καλη ενεργεια σκαει thug life χαμογελο. Ωραιος Κωστακη αλλα εχεις δρομο για μα φτασεις το Ραντουλιτσα

    ΥΓ2: Ο Αντετοκουμπο εχει ΚΑΙ καλο court vision. ΚΑΙ αυτο. Παιχτης 2.11. Μοιαζει με παιχτη nba2k που του βαζεις skill points και ανεαβζεις εναν εναν τους τομεις του


    The_Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραιος και ευστοχος οπως παντα Τζιμ. Εβλεπα το ματς και σκεφτομουν που ελεγες πως αν θελει να ανεβει ο ΟΣΦΠ πρεπει να ανεβει ο Μαντζαρης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Jim λες πως δεν αξιζει να περασει η Ρεαλ...γιατι αξιζει να περασει ο Ολυμπιακος του ενος διπλου???πολυ αμφιβαλλω αν παρει το διπλο στη Ρωσια..μπορει να το κανει,αλλα δυσκολο...καλη ομαδα εδρας η Κιμκι...η Ρεαλ μπορει να κανει το 2 στα 2 και μετα ποιος τη φτανει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kukoc7
    Πέρα από τα στατιστικά, το ranking και την κατάταξη με το φετινό Ολυμπιακό είδα τα 2 από τα 3 καλύτερα ματς της χρονιάς (το άλλο ήταν από ΝΒΑ 2o game warriors-spurs). Επιπλέον νομίζω ότι <> καλύτερα με φενέρ κάτι σαν ύλη-αντιύλη. Keep writing Jim.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για ποια παιχνίδια του ολυμπιακού λες? φαντάζομαι το 1 είναι αυτό με τη ρεάλ που μας πέρασε. το άλλο ποιο είναι? το μυαλό μου πάει στο 108-39 με το λαύριο,αλλά δε μπορώ να είμαι μέσα στο μυαλό σου...

      Διαγραφή
  5. Ωραίος Jim.
    Ο Παναθηναικός κακός σε όλο το ματς, τραγικός ο Καλάθης, ουσιαστικά ο μύθος Μήτσαρας κρατούσε την ομάδα στο παιχνίδι. Ο Ραντούλιτσα πάλι ό,τι έβαζε μπροστά έτρωγε πίσω. Οτι θα λέγαμε απουσία τον Κούσμιτς δεν το περίμενε κανείς. Βέβαια, στο τέλος ο Ουιλιαμς γυρίζει την ομάδα απο διαφαινόμενη ήττα, αλλά χωρίς την κατάθεση Διαμαντίδη δε νομίζω να φτάναμε εκεί.
    Μπράβο στον Ολυμπιακό, κατάπιε την Ρεάλ. Από την αρχή φάνηκε ότι οι πιο πολλοί παίκτες της ήταν εκτός ρυθμού με άστοχα ελεύθερα σουτ. Όταν σου τα βάζει κιόλας ο αντίπαλος και γυαλίζει και το μάτι του...
    Θα είναι κρίμα από τους 5 που ισοβαθμόυν να πάρει την μια θέση η Ρεάλ. Πρέπει την επόμενη αγωνιστική να την πετάξει έξω η Μπασκόνια να τελειώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kλασικα ο Ραντουλιτσα εφαγε πολυ ξυλο πηρε μονο 2 βολες με τρια ατομα πανω του,εκνευριστηκε και επαιξε 11 λεπτα, που ειδες οτι ετρωγε καλαθια στην επιθεση;; πολυ που επαιξε,εδω σημερα ολη η ομαδα πηρε 4 βολες ολες και ολες,απορω με τοσες προσπαθειες για διποντο πως μας εδωσαν 4 βολες μονο.

      Διαγραφή
    2. Καλα ρε θεε 12:40, για το παιχνιδι με την Καβαλα μιλας; Χαχαχα
      Για το ματς με τους Τουρκους λεει ο απο πανω.

      Διαγραφή
    3. 2.54 το καταλαβα μολις τωρα απο το σχολιο σου χεχεχε!!!!!!!

      Διαγραφή
  6. μου φαινεται οτι ο κουζμιτς ειναι χρησιμος....ο χαντερ δν μ γεμιζει το ματι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή η τεχνική ανάλυση αλλά σε τέτοια ματς,δε γίνεται να μη κράξεις την ανυπαρξία στο κοουτσάρισμα του Σάλε.Και αν τα συνδυάσεις με το τραγελαφικό καλοκαιρινό σχεδιασμό, συν την αδυναμία μοιράσματος ρόλων του υπάρχοντος ρόστερ, μάλλον απο εκει έπρεπε να ξεκινήσει το άρθρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μετά από 13 χρόνια ζοτς,ετοιμάσου για πολλά ακόμα με σάλε. τα πρώτα 2-3 είναι τα δύσκολα. μετά θα συνηθίσεις και θα σου αρέσει κιόλας

      Διαγραφή
    2. 12.35 σιχαθηκα ολους τους ειδημονες και μη να αμφισβητουν τον Σαλε,ελεος πραγματικα.Βρε δεν μας κανετε την χαρη κουρασατε πραγματικα.Εδω ο περιφημος Ραντονιτς ξεφτιλιστηκε μεσα στην Κουμπαν,ο Ζοτς στην Κροατια,ο Λασο στο λιμανι,ο Ιτουδης στην Βασκονια,ο Περασοβιτς απο τον Πλαθα στην Ισπανια και σας εφταιξε ο Σαλε που δεν του βγηκαν καποιοι οπως πιστευε οταν εκανε την επιλογη.Αντε χαλαρωστε.

      Διαγραφή
    3. υ,γ ο Σφαιρο απο τον εικοΣαρας και τον χοντρο με τα γυαλια.

      Διαγραφή
    4. τον μρ μπιν ξέχασες.
      εδώ αμφισβητούσαν το 2000 τον ζοτς των ήδη 3 ευρωπαϊκών και έλεγαν (κατά τύχη ή μήπως όχι?) και τότε ότι καλύτερα να είχαμε πάρει τον έλληνα αρχιλούζερ ιωαννίδη. ικανοί είναι να πάρει ευρωπαϊκό ο τζόρτζεβιτς και να λένε ότι είναι άσχετος γιατί δεν βάζει τον χαραλαμπόπουλο και τον παπαγιάννη στην ευρωλίγκα ή επειδή έφερε τον πάβλοβιτς και τον κούζμιτς το καλοκαίρι

      Διαγραφή
    5. Mη τσαντίζεσαι ρε φιλαράκι.Κουβέντα κάνουμε.Χαλαροί είμαστε.Αν χαλαρώναμε κι άλλο, ο Ερντεν θα έκανε ρεκορ καριέρας απο το δεκάλεπτο.Τώρα ότι όλοι αυτοι που λες, είχαν τα άσχημα τους ματς,σοβαρα μου το παρουσιάζεις σα δικαιολογία για τα δικά μας κακώς κείμενα.Βλέπεις δηλ. κάποιο καλοσχεδιασμένο πλάνο,ειδικά στην άμυνα, ή σωστη ψυχολογικη προετοιμασια της ομάδας για κάθε ματς,που εγώ δε βλέπω,ή αυτά στα οποία αναφέρθηκα πριν?

      Διαγραφή
    6. μα πως γινεται αυτο;; οτι δηλαδη δεν τους ετοιμαζει ψυχολογικα;;;...αφου ολοι λενε οτι πρωτα ειναι ψυχολογος και δεν ειναι καν προπονητης,ειπαμε χαλαρωστε,ολοι κανουν λαθη.Δεν τον σταματησε;;;Αλλαξε το παιχνιδι μας και εμεινε αποντος ο Ερτεν, ολους τους ποντους τους εβαλε στο πρωτο δεκαλεπτο 16 ποντους σε ολο το παιχνιδι 18 ποντους.Φανηκε η απουσια του Κουζμιτς,ναι αυτουνου που λεγατε οτι ηταν λαθος του σχεδιασμου.

      Διαγραφή
    7. dino,ξερεις, αυτος οσο ασχετος πιστευετε οτι ειναι,ξερει πιο πολυ μπασκετ απο ολους σας.

      Διαγραφή
    8. Προφανως ξερει. Οποιος το αμφισβητει αυτο ειναι κρετινος. Η κριτικη στο Σαλε δεν αφορα το ποσο μπασκετ ξερει. Αυτο θα επρεπε να ειναι δεδομενο. Μοναχα που οποιος ξερει μπασκετ δε γινεται απαραιτητως καλος προπονητης. Καποιοι εδω λοιπον υποστηριζουμε οτι ο, χωρις συζητηση μεγαλος γνωστης του αθληματος, Σαλε για την ωρα τουλαχιστον, δεν ειναι κατι ιδιαιτερο ως προπονητης. Ειναι ενας μετριος προπονητης οπως πολλοι που κυκλοφορουν στην Ευρωλιγκα. Αλλοτε καλος, αλλοτε κακος. Σιγουρα παντως πολυ κατωτερος του ονοματος της ομαδας που προπονει. Αυτο ειναι ολο.

      Διαγραφή
    9. Έλεος ρε μάγκες. Αν φύγει ο Σάλε δηλαδή, ποιον θέλετε να φέρουμε στη θέση του που να είναι καλύτερος; Εκτός από Μπλατ και Ζοτς που είναι οι καλύτερες αλλά πιο απίθανες ταυτόχρονα περιπτώσεις, έχετε κάτι να προτείνετε;

      Διαγραφή
    10. Ρε παιδια,ειναι η σειρά μου να πω χαλαρώστε.Είπε κανείς πως δε ξέρει ο Τζορτζεβιτς μπάσκετ?Ή είναι ποτέ δυνατόν προπονητής ομάδας ευρωλίγκα να μη ξέρει παραπάνω από μένα και από όλους μας?Και το λάθος με τον Ερντεν όντως το διόρθωσε. Το θέμα είναι ότι αργεί να βρει το τι πρέπει να κάνει σε σχέση με άλλους κοούτς,και αυτά τ αγωνιστικά λεπτα, ή αν θέλετε οι κατοχές κοστίζουν σε αυτό το επίπεδο.Τώρα αν πιστεύετε πως έκανε τέλειο σχεδιασμό το καλοκαίρι, απορώ γιατί διαβάζετε ακόμα τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.Πάντως για να το κλείσουμε, δε θέλω ούτε εγώ να φύγει ο Σάλε, και ο λόγος είναι πως στα μάτια μου έχει τη προσωπικότητα να γίνει ο νεος Γκαστόνε.Είναι όμως άπειρος στην Ευρωλίγκα, και όταν κάνει χονδροειδή λάθη, δε του κάνει καλό να μη τα επισημαίνει κανείς, ακόμα και μέσω κραξιματος

      Διαγραφή
  8. Jim συγχαρητηρια για το άρθρο...
    Πιστεύεις στην φάση αυτή και με τον μικροτραυματισμό του Χέινς και το ντεφορμάρισμα του Καλάθη είναι η ώρα να γυρίσει ο Παππάς??
    Ή μας έχει τελειώσει οριστικά??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για παο νομιζω τα περισσοτερα εχουν αναλυθει.. ο κοουτς δεν ειναι τοσο κακος κλοσερ οσο οπενερ.. τραγικα ανοιγματα παιχνιδιων απο την ομαδα.
    Ο σαλε πρεπει να ειναι σαδιστης!! πληρωσε για να παρει τον χεινς.. και τον βαζει σε θεση που δεν μπορει να παιξει.. και μονο το πρεμουρο που τον πιανει οταν κατεβαζει την μπαλα φτανει..

    Πρεπει να σκεφτουνε στον παο πολυ καλα ποιος θα παρει την ομαδα του χρονου και αν θα ειναι ο σαλε αυτος.
    Επισης ας δωσουν 2 μυρια στον ουλιαμς να μεινει.. ετοιμος παιχτης για του χρονου.
    Κακα τα ψεματα οσο και εντυπωσιακες φασεις να βγαζουμε ειναι δυσκολο να προχωρησει η ομαδα οταν ειναι τοσο αδουλευτη σε ορισμενα κομματια της.
    Αυτη δεν ειναι ρεαλ αλλα το πτωμα της.. και μονο το ροτεισον που εγινε λεει πολλα.
    Μπορει ο οσφπ να κανει το 2/2 ?? Αν παλι εμφανιστει ενας ματζαρης να κανει το παιχνιδι της ζωης του ναι, αν οχι δυσκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιο ηταν το λαθος του Φωτση που λεει ο Jim?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. που δεν περασαμε την σεντρα και καναμε 8 δευτερα

      Q81

      Διαγραφή
    2. ..γιατι ειναι γνωστο οτι μετα απο ευστοχο καλαθι, η μπαλα επανερχεται απο τη σεντρα. Με ολη τη καλη διαθεση!

      Διαγραφή
    3. GiS δεν καταλαβαινω τι ειπες... Ο Παναθηναικος μετα απο καλαθι εκανε επαναφορα κατω απο το καλαθι του, η μπαλα εμεινε στα χερια του Φωτση και χρεωθηκαμε 8 δευτερολεπτα για να περασουμε την σεντρα/ το κεντρο του γηπεδου η οπως θες να το πεις.

      Q81

      Διαγραφή
    4. Κανει χιουμορ με τον ποδοσφαιρικο ορο (σεντρα) που χρησιμοποιησες. Palmer eldritch

      Διαγραφή
    5. ενταξει, πιανομαστε απο τις λεξεις stiw 2:27 για να κανουμε πλακιτσα. Σε καθε περιπτωση αυτος που ρωτησε καταλαβε και αυτο ηταν το σημαντικο

      Q81

      Διαγραφή
  11. Πιστευω οτι ο Παπαγιαννης δεν ξεκινησε τον αγωνα, οχι επειδη υστερει θεαματικα σε τεχνικο επιπεδο του Κουζμιτς που ηταν απων, αλλα επειδη λογω ηλικιας και ψυχοσυνθεσης ο Ερντεν θα του εκανε μεγαλυτερη πλακα απ'οτι στο Ραντουλιτσα. Αλλο λογο δεν βλεπω, διορθωστε με αν κανω λαθος.

    Οπως και κανεναν πιτσιρικα, οσο ταλαντουχος και να ειναι, δεν θα τον εριχνε ο προπονητης του πανω στον Διαμαντιδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φαντάσου Jim πόσο πισω είναι ο Μποχωριδης,που ο Σάσα βάζει για pg τον Χεινς αντί αυτού.
    Ετσι το διαβαζω το συγκεκριμένο θέμα.
    Είχες απόλυτο δίκιο οτι θελαμε pg κι οχι sg.
    Αλλά πιστεύω πως μετά του προέκυψε ο Γουίλιαμς που μπορεί να παίξει και ως σουτινγκ.
    Οποτε προσπάθησε να εξασφαλίσει και σκορ εκτός απο δημιουργία παιρνωντας τον Χεινς στο ασσοδυο.
    Πάντως ηταν ο παίκτης που μαζί με τον αρχηγό γύρισαν το ματς στα τέλη της δεύτερης περιόδου και πήγαμε μονο με -2 στα αποδυτήρια απο το -13,που κακά τα ψέματα θα ηταν πάρα παρα πολύ δύσκολα τα πράγματα αν παρέμενε αυτή η διαφορά στην ανάπαυλα.
    Β@γγ3λη$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδια ο Λευτερης εχει ακριβως τα ιδια προβληματα στον χειρισμο της μπαλας, και ηταν και ποσους μηνες εκτος, + οτι δεν εχει και εμπειρια.

      Ενταξει πραγματικα ο Χεινς δυσκολευεται ως PG αλλα τον αδικουμε οταν λεμε οτι θα επρεπε να προτιμαται (ΑΥΤΗ την στιγμη) ο Μποχωριδης που γενικα τον πιστευω
      Q81

      Διαγραφή
  13. ΠΡΟΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ

    Δείτε που παίζει και πώς ενας απο τους πιο φανατικούς οπαδούς του Παναθηναϊκού ως νεολαιος και όχι μονο.
    Που είχε την ευκαιρία να υπογράψει στον ΠΑΟ πέρσι που τον ήθελε ξεκάθαρα μετά το λάθος να τον αφήσει να πάει στον ΟΣΦΠ απο το Περιστέρι.
    Κι όμως ανανέωσε στο λιμάνι, έχει γίνει ενα με τον Ολυμπιακό και παλεύει με νύχια και με δόντια για το μεγαλείο του.
    Κι αφήστε τις αντιπαλοτητες και τις γελοιότητες κανωντας "πλάτες" σε ανθρώπους που πληρώνονται αδρά για να παίζουν μπάσκετ και μπροστά στη ζωή τους και στον επαγγελματισμό τους, δεν πιάνονται κορόιδα φανατισμού και οπαδοποιησης.
    Ο Βαγγελαρας ο Ματζαρης, μας έδειξε που σταματάει ο οπαδικος φανατισμός και που αρχίζει η πραγματικοτητα και η ψυχρή λογική και του καθενός η καθημερινότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα στην παρέα! Συγχαρητήρια για την ανάλυση και πάλι Jimmy.. Όπως πάντα απολαυστικός!
    Ο Παναθηναϊκός από την αρχή της χρονιάς μου δίνει την εντύπωση πως παίζει μόνιμα στο 70% των δυνατοτήτων του. Η ομάδα δεν είχε κάποια περίοδο ντεφορμαρίσματος, όπως δεν είχε και κάποια περίοδο φορμαρίσματος. Το γεγονός αυτό ήταν ακόμα πιο έντονο όταν έπαιρνε 20λεπτα σε κάθε αγώνα ο ράθυμος Pavlovic, ενώ οι ισορροπίες άλλαξαν λίγο όταν προστέθηκε στην εξίσωση η ενέργεια του Williams, χωρίς κάποια μεγάλη αλλαγή πάντως. Δεν ξέρω πως τα κατάφερε ο Σάλε, αλλά είτε με Καβάλα παίζουμε, είτε με CSKA, είτε εντός έδρας, είτε εκτός, η αίσθηση μετά τα πρώτα αγωνιστικά λεπτά είναι πως θα έχουμε ντέρμπι. Αλλά το θέμα είναι πως αν στην αρχή ή στα μέσα της χρονιάς αυτό ήταν απογοητευτικό, πλέον έχει αρχίσει να γίνεται ελκυστικό με δεδομένο πως τα παιχνίδια στα playoffs θα χρειαστεί να είναι έτσι.
    PS : Μόνο σε μένα η κοψιά του Hunter θυμίζει Batiste όταν ο Mike είχε πρωτοέρθει από το Memphis?

    Kaspar Hauser

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμενα ο Hunted δεν μου θυμιζει Batiste. ο Mike ηταν πιο μυωδης και ειχε καλουτσικο σουτακι και επαιζε οτν πρωτοηρθε πιο πολυ στο 4 (αλλες εποχες βεβαια)

      Παρολα αυτα στα λιγα που εχω δει τον Χαντερ μου αρεσει παρα πολυ. Εννοειται πως βγαζει σημαδια απειριας οπως τα 2 φαουλ στις πρωτες 2 φασεις στον Ερντεν αλλα μιλαμε για 21 χρονων παιδι που παιζει πρωτη φορα επαγγελματικα.

      Τρομερο πλεονεκτημα και για ψηλο το γεγονος πως στο μικρο δειγμα που εχουμε, βαζεις τις βολες σε ικανοποιητικο ποσοστο.

      Q81

      Διαγραφή
    2. Καμία απολύτως σχέση. Ο Μάικ ήταν μέγεθος. Τον Χάντερ ο Σλότερ τον βάραγε σφαλιαρίτσες και τον πετούσε από δω και από κει.

      Διαγραφή
    3. Βρε συ 1:03, διαβαζεις το παραπανω και καταλαβαινεις οτι ο Σλοτερ εβαλε καμια 20αρια ποντους

      Q81

      Διαγραφή
  15. Καλημέρα
    -Καταρχας σκεφτόμουν να γραψω κατι για τον Παπαγιαννη και με καλυψε πλήρως ο GiS απο πάνω..Ο μικρος δεν μπορει ακομα να τα βάλει με παικτες σαν τον Ερντεν στην αμυνα και στα ριμπαουντ,ειδικα τον γερολυκο Ερντεν που εχει και παρασταεις ΝΒΑ και εχει και τεραστια χερια και παιζει και λιγακι βρώμικα.Ο Κουζμιτς κακα τα ψεμματα θα ηταν καλο fit για το μαρκαρισμα.
    -Για τον Γουιλιαμς ακουγονται και γραφονται πολλα.Εγω θα πω μερικές σκέψεις.Καταρχας το καλο για τον ΠΑΟ ειναι πως δεν ειναι παικτης ΝΒΑ,αφου δεν εχει skill set για SG ουτε εντυπωσιακα προσοντα για SF με τα εκει δεδομένα παντα.
    Αυτα που με εντυπωσιαζουν στο παιχνιδι του στον ΠΑΟ ειναι τα εξης:Πολυ καλο ball handling,μετα το ΔΔ και τον Καλαθη ειναι ο παικτης που μπορει να δωσει ασφαλεια στο κατεβασμα της μπαλας.Τελειος closer,το επιπεδο του decision making ανεβαινει κατακορυφα οταν τα ματς ειναι οριακα.Ψυχραιμος στις εκδηλωσεις του(ακομα και οταν κανει δηλωσεις δειχνει μια ποιοτοτητα αθλητη) εντος και εκτος παρκε,δυσκολο για Αμερικανο,τρομερη δυνατοτητα αφομιωσης συμπαικτων και ομαδας.Αυτα εχουν κερδισει το κοσμο νομιζω πιο πολυ απ τα δυο τρια μεγαλα σουτ που εχει βαλει ως τωρα.Σηκωνει παρα πολυ μεγαλη βελτιωση στο επιθετικο του παιχνιδι,και νομιζω αν μεινει Ευρωπη θα γινει ακομα πιο εγκεφαλικος παικτης (και πιθανως λιγοτερο εντυπωσιακος αθλητης αλλα δεν πειραζει στην παρουσα φαση)...
    -Ο ΠΑΟ εξακολουθει παντως να εχει μικρό ροτεισον πραγμα που σημαινει πως για να κανει την υπερβαση οι παικτες που μπορουν να τραβηξουν το σκορ να παιξουν στο κοκκινο

    - Ο ΟΣΦΠ παιζει τα ρέστα του και γενικά ειναι μια ομάδα που δε μπορεις να ξεγράψεις και παραδοσιακα εμφανιζει τεραστιες μεταπτωσεις μεσα στη σεζον.Εχει την πολυτελεια να εχει πολλους ετοιμοπολεμους παικτες στις θεσεις 1-3,τον Πριντεζη στη φαση της σεζον που ανεβαζει στροφες,και τους υπαρχοντες ψηλους να δειχνουν οτι θελουν να ανεβασουν λεβελ αποδοσης...
    Θα ηθελε να δω τον Σφαιροπουλο να παρκαρει το Σπανουλη και να του δινει ρολο Διαμαντιδη,νομιζω οτι θα ανεβαινε κατακορυφα ετσι η αποδωση της ομαδας,αλλα δε νομιζω ο ΣΠαν να ειναι ετοιμος να δεχτει κατι τετοιο ουτε ο Σφαιρο ετοιμος να του το ζητησει.Παντως στη πραξη το διδυμο Μαντζαρη - Χακετ δειχνει να μπορει να δουλεψει μια χαρα και να εναλασεται στο 1-2 ,ετστω και σε αυτη τη φαση της σεζον

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προπονητής στον Ολυμπιακό είναι ο Σπανουλης.
      Πως θα παρκάρει ο πραγματικός προπονητής τον εαυτό του στον πάγκο ?
      Ο Σφαιροπουλος φτιάχνει τα αμυντικά συστήματα μόνο που θα στηρίζουν τον προπονητή στο ματς.
      Δεν κατηγορώ τον Σπανουλη.
      Αντίθετα του πιστωνω τα επιθετικά plays της ομάδας
      και την έμπνευση που δίνει στους συμπαίκτες του να παλεύουν την κάθε μπάλα με αυταπάρνηση.
      Προπονητή έχει ο ΠΑΟ χωρίς να εξετάζω αν ειναι καλός η οχι.
      Που θα παρκάρει τον Καλαθη όπως στην Τουρκία και δεν θα ξαναδεί λεπτό αν ειναι κακός.
      Με λάθη δυστυχώς στη στελεχωση και στο να πάρει αυτό που πραγματικά μπορεί να δώσει ο κάθε παίκτης.
      Θα μου πεις βέβαια πως ενα ξέσπασμα του Βασίλη μπορεί να σου δώσει ενα ματς.
      Μπορεί ομως να σου δωσει και 20Σαρας στη Λιθουανία μαζί με Τρινκερι μέσα εξω.
      Εν κατακλείδι.
      Οταν ο παίκτης δεν ειναι απλά πιο ισχυρή προσωπικότητα απο τον κοουτς ( συμβαίνει που και που αυτό ) αλλά τον εμπιστεύονται οι συμπαικτες του περισσοτερο απο τον προπονητή τότε παρτ' αυγό και κουρευτο.
      Ο ΟΣΦΠ θέλει ισχυρή προσωπικότητα στον πάγκο.
      Χωρίς να είναι τεράστιο όνομα, αλλά παιγμένος σε τέτοιο επίπεδο και με κυρίαρχη την αυτοπεποιθηση του.

      Διαγραφή
    2. Νο Closure, νομιζω οτι το ξαναεγραψες, αλλα γιατι πιστευεις πως ο Παο εχει μικρο rotation?

      Εχει πραγματκα ενεργους Καλαθη-Διαμαντιδη-Χεηνς-Φεντεην- Παυλοβιτς-Ουιλιαμς-Γκιστ-Φωτση-Κουζμιτς-Χαντερ-Ραντουλιτσα, και τον Βλαντο που δεν παιζει στην Ευρωπη αλλα στην Ελλαδα παιζει.

      Ακομα και με την Νταρουσαφακα επαιξαν ολοι αυτοι με την εξαιρεση του τραυματια Κουζμιτς. Δηλαδη 10 παιχτες ενεργα.

      Ποσοι να παιζουν δηλαδη; Ποιες ομαδες εχουν μεγαλυτερο βαθος ροστερ; Η Κουμπαν; Η Λοκομοτιβ; Η Λαμποραλ; Η ακριβη Φενερ;
      Q81

      Διαγραφή
    3. Ο Παβλοβιτς ο Κουζμιτς και ο Χαντερ δε δινουν σκορ,ειναι ρολιστες,και το ιδιο περιπου κανει πλεον και ο Φωτσης που ειναι φετος παικτης ειδικων καταστασεων.Ο Παβλοβιτς δε ειναι σε συνεχη πτωτικη πορεια μετα τον αποκλεισμο του απο την ομαδα της α1.Ο Βλαντο που θα μπορουσε να δινει λυσεις στο 3 δεν ειναι σε καλη κατασταση και ο Χεινς ως τωρα ειναι μπερδεμενος-ασταθης.Επομενως ο ΠΑΟ βασιζεται στην επιθεση σε 6 παικτες εκ των οποιων οι 3 ειναι παγκοσμιας κλασης μπασκετμπολιστες ,ενας αμερικανος με πολλες δυνατοτητες και οι Γκιστ Φελντειν που περιπου στο ταβανι της αποδοσης τους με τον ΠΑΟ.
      Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι για να περασει ο ΠΑΟ φαιναλ φορ που ειναι ο στοχος, πρεπει και οι υπαρχοντες να ανεβασουν αποδοση και οι ρολοι να αναδιανεμηθουν για εξοικονομηση δυναμεων γιατι το τοπ 8 ,ειδικα τα εκτος εδρας χρειαζονται λυσεις κυριως οταν οι αντιπαλοι θα διαβαζουν το παιχνιδι του ΠΑΟ η θα ντουμπλαρουν ασφυκτικα το Ραντουλιτσα..
      Επισης παιρνουμε ως δεδομενο οτι οι προσθηκες τελειωσαν για φετος και οτι δυστυχως ο Παππας φαινεται να μην υπολογιζεται για το υπολοιπο της σεζον(η παρουσια του θα ηταν αναμφισβητητα x-factor)

      no_closure

      Διαγραφή
    4. Καμια ομαδα δεν εχει 10 παιχτες που να δινουν σκορ χωρις ρολιστες.Αυτα δεν γινονται ουτε στο 2K. Ο χαντερ τις προαλλες εβαλε 7 ποντους σε 13 λεπτα.

      Επιπλεον το μεγαλο rotation ειναι κυιρως για την κανονικη διαρκεις. Ετσι και αλλιως στα πραγματικα μεγαλα παιχνιδια 7-8 παιχτες παιζουν σε ολες τις ομαδες πραγματικα.

      Ο Παππας κανενα x-facτοr δεν μππορει να παιξει. Εχει να παιξει 1 χρονο μπασκετ και οι Ουιλλιαμς-Φελντεην παιζουν καλυτερα απο οτι επαιξε ποτε ο Παππας.

      Ο Παναθηναικος εξακολουθει να εχει ενα σωρο προβληματα αλλα το μικρο rotation για μενα δεν ειναι ενα απο αυτα.

      Φυσικα και ηταν τρομερο προβλημα στην αρχη, που τραβηξαν κουπι οι γνωστοι 3 (Καλαθης/Γκιστ/Φελντεην) και τωρα αναρωτιωμαστε γιατι δεν παιζουν καλα

      Q81


      Διαγραφή
    5. Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν πάνω από 6 βιολιά στην επίθεση.Αν 6 (3D,Nick,Radu,Williams, Feldeine&Gist) παίκτες σου βάλουν 8 πόντους ο καθένας, έχεις άμεσα άμεσα 48 πόντους. Επίσης, οι Βλάντο/Χάντερ/Χέινς/Πάβλοβιτς/Κούζμιτς/Φώτσης βάλουν ο καθένας 3 πόντους, συνολικά πας στους 66 πόντους. Δλδ μιλάμε για μια επίθεση που στην πολύ κακή της μέρα θα βάλει 66 πόντους και στην καλή υπόλογιζε 76+. Δεν είναι πλέον "μικρή" η ομάδα.

      Συμφωνώ πως ο Παππάς, ΟΡΘΑ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΣ, θα μπορούσε να εκτινάξει το ενεργητικό της ομάδας σε 88+ αλλά θα πρέπει να μπει στην ομάδα σωστά, διευκολύνοντας τον τρόπο που αμύνεται και επιτίθεται αλλά και βοηθώντας επίσης σε άλλους τομείς (χειρισμός της μπάλας, άμυνα στα γκαρντ). 'Ομως ανεξαρτήτως του τι λέμε εμείς, ο Σάλε αποφασίζει.

      Διαγραφή
    6. Το θεμα δεν ειναι ποσοι παιζουν συνολικα αλλά ποσοι παιρνουν ικανοποιητικο χρονο και εχουν ικανοποιητικη αποδοση στο ροτεϊσον. Και υπ' αυτη την εννοια ο ΠΑΟ δεν φαινεται να εχει ανεβει απο τους 6 παιχτες δηλ. πριν: ΔΔ, Καλαθη, Φελντιν, Γκιστ, Φωτση, Ραντουλιτσα και μετα: ΔΔ, Καλαθη, Γουϊλλιαμς, Φελντιν, Γκιστ, Ραντουλιτσα. Οι υπολοιποι ειναι απλα για συμπληρωμα οπως λεει κι ο closure.

      Καπου κερδιζεις και καπου χανεις οταν προσπαθεις να ανοιξεις το ροτεϊσον και συμφωνω οτι για να ανεβει ολη η ομαδα πρεπει να ανεβασουν την ποιοτητα τους και οι ρολιστες. Κατι που εκανε περισυ καλα π.χ. ο Λασο αλλα φαινεται να το εχει χασει λιγο φετος.

      Δυστυχως για πολλους προπονητες, το ανοιγμα του ροτεϊσον γινεται με σκοπο να ξεκουραστουν βασικοι παιχτες ξεχνωντας οτι πολλες φορες οι παιχτες που ερχονται απο πισω κατεβαζουν την συνολικη ποιοτητα για διαφορους λογους (ατομικη ικανοτητα, ρολος στην ομαδα, προσαρμογη κλπ.). Π.χ. οι Χεϊνς/Οντομ ενω εχουν ατομικη ικανοτητα εχουν λαθος ρολους, οι Χαντερ/Αγραβανης εχουν περιορισμενη ικανοτητα για να εχουν ενεργους ρολους ο δε Γουορικ θελει πολλη προσαρμογη σ' αυτο για τον οποιο τον χρησιμοποιει ο Σφαιροπουλος. Ο ενας και μοναδικος Γουϊλλιαμς ειναι ενα επιπεδο πανω απο ολους αυτους και μπορει να παιζει οπως του γουσταρει. Σε πολλα η συμπεριφορα του το γηπεδο μου θυμιζει τον Γκαλη που οταν ειχε ερθει ειπε "απο την πρωτη προπονηση καταλαβα οτι ημουν ενα σκαλοπατι καλυτερος απο οποιοδηποτε αλλον στην Ελλαδα ..."

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα σε όλους, back to athens back to hoopfellas. Για όσους ασχολούνται με το τουρνουά του ncaa χθες βγήκε η τετράδα του f4 που θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο.

    Villanova - Oklahoma
    Syracuse - North Carolina

    Μεγάλα φαβορί η Oklahoma με τον Buddy Hield να σκοράρει από παντού (θύμισε Jim..όπληκτο) και η North Carolina που μπορεί να μην έχει κάποιον μελλοντικό σταρ αλλά είναι εξαιρετική ομάδα. Μεγάλη έκπληξη η συμμετοχή του Syracuse στο final4 μπαίνοντας από τη θέση 10 ενώ η Villanova με πρωταγωνιστή τον Ryan Arcidiacono δεν βλέπω να έχει τύχη απέναντι στην παρέα του Hield.

    Όσον αφορά στα δικά μας η ομάδα συνεχίζει τις κακές εμφανίσεις αλλά ευτυχώς κερδίζει. Πολύ σημαντικό να ανέβει ξανά η απόδοση του Καλάθη γιατί με Χέινς στον άσσο βλέπουμε όλοι ότι υπάρχει πρόβλημα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσηρθες μικρή γλυκιά πολύχρωμη πασχαλίτσα.
      Μου έλειψες.

      ΥΓ Αν θέλεις, μπορείς και σ'αρέσει, βάλε στη φωτο σου τη Σκαρλετ.
      Να μας πεθάνεις με κολπική μαρμαριγη :)
      Φιλήδονη.... :) :) :)

      Αφροξυλανθ..οπληκτος

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα φιλενάδα-πολύχρωμη πασχαλίτσα (κλαίω..)
      Kαλώς επέστρεψες στο φτωχικό μας. Θα σου πρότεινα να αφήσεις τα προγνωστικά γιατί ακόμα ψυχορραγούμε με το Michigan St.. Φαβορί είναι οι Ταρ Χιλς, όχι η Οκλαχόμα. Και αυτό είναι το μεγάλο τους μείον παράλληλα..

      Διαγραφή
    3. Όχι απλά πολυχρομη αλλά και μικρή και γλυκιά από τον γλυκουλη Jim..οπληκτο. Η Οκλαχομα θα το πάρει. Παίξε ότι έχεις και δεν έχεις χαχα.

      Διαγραφή
  17. Μεγάλα ματς την Πέμπτη και την Παρασκευή. Glory days και στο blog με το επίπεδο των σχολίων να απογειώνεται. Διαιτητολαγνεία και ντοπαρολογία. Με τον παραμορφωτικό φακό βασικό εργαλείο, τις ιστορικές αναδρομές απαραίτητο ντεσού και την κατηγοριοποίηση των δημοσιογράφων σε γαύρους και βάζελους χρήσιμη γαρνιτούρα.

    Ο ΠΑΟ κέρδισε ένα σημαντικό ματς που έγινε δύσκολο καθαρά με δική του ευθύνη. Το ότι τελικά τα κατάφερε οφείλεται σε δύο παράγοντες. Την προσωπικότητα δύο παικτών του (Διαμαντίδης & Ουΐλιαμς) και την αφέλεια του αντιπάλου. Το να δίνει κανείς στην Νταρουσάφακα μεγαλύτερη αξία απ’ αυτήν που αποτυπώνει η βαθμολογική της συγκομιδή και η μέχρι τώρα εικόνα της δεν μπορεί να κρύψει κάτω απ’ το χαλί τα προβλήματα που εξακολουθεί να έχει η ομάδα. Λιγότερα, βέβαια, σε σχέση με πριν από 2 μήνες. Οι Τούρκοι είναι βελτιωμένοι ειδικά στον β’ γύρο του top 16 αλλά δεν είναι η ομάδα που θα σε κερδίσει ενώ εσύ γκαζώνεις για τα play off. Μόνο αν εσύ της το επιτρέψεις.
    Τα σκαμπανεβάσματά του Σάλε από βδομάδα σε βδομάδα είναι εντυπωσιακά. Άλλοι δεν τα βλέπουν ή στην καλύτερη τα δικαιολογούν (οι ‘’προστάτες’’), άλλοι τα βλέπουν και έχουν επιφυλάξεις (οι ‘’εχθροί’’). Μετά τις προσθήκες υπάρχουν τομείς που η ομάδα δείχνει σαφή βελτίωση κι άλλοι (λιγότεροι πάντως) που προβληματίζουν. Το αν η ομάδα φτάσει στο F4 εξαρτάται απ’ το κατά πόσο ο προπονητής θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μια ανταγωνιστικής σειράς play off και απ’ την κατάσταση του Καλάθη. Αν ο Νικ δεν επανέλθει στα γνωστά του επίπεδα τότε οι δυνατότητες της ομάδας περιορίζονται πολύ. Γεγονός είναι ότι ο ΠΑΟ εκμεταλλεύτηκε την σύνθεση του ομίλου του ξεπερνώντας χωρίς κόστος τα άσχημα βράδια του.

    Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός. Το βασικό ζητούμενο πριν το ματς ήταν να δείξει σφυγμό και πίστη ότι μπορεί να τα καταφέρει. Να πείσει τον εαυτό του και τους απ’ έξω ότι μπορεί ακόμη να καθορίζει την τύχη αγώνων με μεγάλη πίεση όπως αυτό με τη Ρεάλ. Ξεκίνησε απ’ την άμυνα, λοιπόν, κι έχτισε πάνω σ’ αυτή. Έχει κάνει, όμως, απλά το 1/3 της δουλειάς. Η αποστολή του εξακολουθεί να είναι δύσκολη αν βάλει κανείς στην εξίσωση και το σημερινό κομβικό ματς με την Άρη. Τα περί αδιάφορης ΤΣΣΚΑ στο τελευταίο ματς του ομίλου είναι ευσεβείς πόθοι. Λες και δεν υπάρχει η προϊστορία των πρόσφατων χρόνων. Οι Ρώσοι θα κάνουν τα πάντα για να ξεφορτωθούν τον κακό τους δαίμονα. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα περάσουν οι Ρώσοι και οι τρεις ισπανικές ομάδες.

    Το σίγουρο είναι ότι παρακολουθούμε την πιο απρόβλεπτη και συναρπαστική Ευρωλίγκα των τελευταίων χρόνων. Δικαίωμα στο όνειρο έχουν όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι'άλλη μια φορά μπράβο 77αρη μου.
      Σοβαρή as always καταγραφή των γεγονότων.
      Για μένα ο ΟΣΦΠ πληρώνει ενα είδος περίεργης κυκλοθυμίας.
      Δεν ξέρει ποτέ να αποσπανουλοποιηθει και πότε να σπανουλοποιηθει, με ματιά στην πρόοδο του.
      Μπερδεύεται ανάλογα με τη μέρα του βαρομετρου του.
      Αυτό πρέπει να ξεκαθαριστει απο τον πάγκο.
      Η εκπληκτική μέρα του Ματζαρη και η αναποτελεσματικοτητα του Λασο να εμπνεύσει τα αστερια του να παίξουν δυναμικά, τον βοήθησε να πνίξει τη Ρεαλ απο την αρχή.
      Ειναι ίσως η πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, που δεν ξέρεις σε τι μέρα θα βρεθεί ο ΟΣΦΠ και πως θα στηριχτεί στον ηγέτη του στο επόμενο ματς.
      Η κυκλοθυμία που λέγαμε.
      Για μας τα κουκιά ειναι μετρημένα.
      Μια ομάδα που κακά τα ψέματα δεν είχε αρχή και τέλος πριν δύο μηνες, τώρα παλεύει να συνηθησει εναν σκόρερ που μας πήρε απο το χέρι και συγχρόνως να εντάξει τον δημιουργό και αμυντικό δόρυ της,πάλι στην ομάδα, μετά το ντεφορμαρισμα που περναει για πολλούς λογους.
      Κερδίσαμε σε εναποθεση της μπαλας οταν καίει επιθετικά και χάσαμε αμυντικά.
      Κρίμα.
      Γιατί με δυνατό Καλαθη θα ανεβαιναμε ανηφόρες τρεχοντας.
      Με το γνωστό αποτελεσμα.
      Να πρέπει ΠΑΛΙ ο αρχηγός να ενώσει αντιρροπες δυνάμεις στην ομάδα και στα παιχνίδια.

      Μπασκετολογος Τζιμοπληκτος.

      Διαγραφή
  18. -ο παπαγιαννης δικαιολογημενα δεν παιρνει δευτερολεπτο στην ευρωλιγκα.πολυ σωστα αναφερθηκε οτι ολα τα ματς του παο ειναι κλειστα.ακομα και χθες με την καβαλα τρομαξαμε για 30 λεπτα.υπο αυτες τις συνθηκες δε μπορει να μπει ενα παιδι μεσα και να φαει 3 καλαθια στη σειρα μεχρι να τον τραβηξει στον παγκο ο προπονητης.ο παπαγιαννης δεν παιζει αμυνα και το μονο που τον νοιαζει ειναι πώς θα ριξει κανα κοψιμο.οι τοποθετησεις του ειναι ολες, μα ολες, λαθος.και αν στην Α1 το να φας 10π στο χαλαρο ειναι αναστρεψιμο στην ευρωλιγκα δεν ειναι διοτι μπορει να σου κοστισει και τετοια πολυτελεια στο φετινο παναθηναικο δεν υπαρχει.ομοιως, δεν παιρνει χρονο και ο μποχωριδης.θυμαμαι με την εφες το +10 εγινε μεσα σε 3 φασεις-κατεβασματα του μποχωριδη, οπου εχασε τη μπαλα, +4....το καλο βεβαια με τον ψηλο ειναι οτι βελτιωνεται στην επιθεση οπου εχει προσθεσει σουτακι, χουκ, ενω και στις κινησεις του σιγα σιγα προσαρμοζεται.

    -η ανανεωση του ουιλιαμς εξαρταται αποκλειστικα απο τη διαθεση του παικτη και πώς βλεπει αυτος το μελλον του.αν θελει νβα τοτε ο παο δε μπορει να τον κρατησει, ποσο μαλλον να εξαρτηθει ο σχεδιασμος ολοκληρης ομαδας ,και ενδεχομενως να καθυστερησει, απο αυτον.αν θελει πολλα λεφτα αμεσα παλι ο παο δε μπορει να κανει κατι γι αυτο.θα βρεθουν αλλες ομαδες να του δωσουν τα διπλασια.αν νομιζει ομως οτι βρηκε ενα περιβαλλον που να του ταιριαζει και να περναει καλα και παραλληλα να βγαλει 4-5εκ καθαρά την επομενη 3ετια τοτε ο παναθηναικος εχει πολλες πιθανοτητες να τον κρατησει.μη ξεχναμε οτι το καλοκαιρι του 2017 ο καλαθης εχει option για νβα, οποτε εκει μπορει να το παιξει και η ομαδα και να βαλει μια πιο ελκυστικη option στο συμβολαιο που θα προτεινει στον ουιλιαμς (στην ουσια να επιλεξει αν θα κρατησει τον ουιλιαμς το επομενο καλοκαιρι με πολλα λεφτα-μεγαλο μερος του συμβολαιου του καλαθη δηλαδη αν φυγει τελικα ο πλει μεικερ-ή να αναγκαστει και να τον αποδεσμευσει αν ο νικ μεινει και δεν κανει χρηση της option αν δε μπορει να σηκωσει 2 τοσο πολυ μεγαλα συμβολαια).

    -πολυ θετικο το γεγονος οτι ο φελντειν ηταν καλος στην τουρκια.για πρωτη φορα νομιζω το διδυμο φελντειν-ουιλιαμς ηταν τοσο αποδοτικο.απο δω και περα θεωρω οτι αυτοι θα παιρνουν τη μεριδα του λεοντος απο πλευρας χρονου συμμετοχης με το νικ στον ασο και το Μητσο αλλαγη.στα ρεστα λιγο ο χεινς να ξεκουραζει κυριως τον καλαθη, αντε και ο βλαντο στο 3.μετα το εκτρωμα και της τουρκιας , οσον αφορα τον παβλοβιτς, δυσκολα ο σερβος θα ξαναπαει πανω απο 10-15 λεπτα.και ειναι κριμα για τον παβλοβιτς γιατι ειναι μεγαλη ποιοτητα ως παιτης.η φαση που βγαινει στον αιφνιδιασμο και αποφευγει με ραχαια ντριπλα τον αμυντικο και ταυτοχρονα δεν κοβει ουτε στο ελαχιστο ταχυτητα ειναι ενδεικτικη του ποσο μπασκετ ξερει ο σερβος!!αλλο τριαρι της ευρωλιγκας εκει θα σκουντουφλαγε και θα πεφτε φαρδυ πλατυ στο παρκε.τι να το κανεις ομως...

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί απλά να δώσει το συμβόλαιο του Διαμαντίδη στον Ουίλιαμς και να βρει έναν άσσο που θα πλαισιώνει τους Καλαθη Μποχωρίδη με συμβόλαιο κοντά στα 300.000-400.000. Δεν είναο απαραίτητο να πάμε για πρωτοκλασσάτο άσσο τύπου Ντιό και Μίσιτς, ένας Stefano Gentile πιστεύω θα ήταν καλή φάση. Δεν έχει νόημα να ψάχνουμε να βρούμε τον νέο Διαμαντίδη, ειδικά με το στιλ παιχνιδιού που θέλει να λανσάρει ο Τζόρτζεβιτς.

      Διαγραφή
    2. Εχει βαρυνει πολυ. Κανενας δεν αμφισβητει οτι το κατεχει το τοπι. Αλλα οταν κανει ντριπλα ορθιος τρελαινομαι. Δεν χαμηλωνει καν το κορμι...
      q81

      Διαγραφή
    3. Πράγματι ΣΜ, η ραχιαία ντρίπλα ήταν highlight. Για να τα λέμε, όμως, όλα. Δεν υπάρχει άλλο τριάρι που να επιχειρεί να κατεβάσει μπάλα και μετά από σταυρωτή σε ρυθμό slow motion να του παίρνουν το πορτοφόλι. Μιλάω για το κλέψιμο του Ρέντινγκ. Ο Πάβλοβιτς δεν λυγίζει πόδια ούτε μετά από μαστίγωμα. Όρθιος. Πάντα όρθιος. Αν τον παρατηρήσεις στις βολές ούτε εκεί χαμηλώνει.

      Ευτυχώς, έστω κι αργά, ο Σάλε τον βάζει όσο τον παίρνει. Ένα πεντάλεπτο τώρα που στα play off θα γίνει DNP. Αρκετά πια με το αστειάκι.

      Διαγραφή
    4. Ποια ομάδα του ΝΒΑ θα δώσει το συμβόλαιο που δινει ο ΠΑΟ στον Καλαθη?
      Και γιατί?
      Αν είχε σουτ το συζητάγαμε.
      Κι ο Γουίλιαμς με κανένα εκατομμύριο καθαρό ειναι για Ευρώπη κι αυτός.
      Ποιος θα του δώσει στο ΝΒΑ πανω απο 1,5 για να πάρει ενα?
      Αν γίνει καλός χειρισμός απο ΚΑΕ εδώ θα μείνει ο Ελιοτ.

      Διαγραφή
    5. 77 συμφωνησαμε και σε κατι :)
      Q81

      Διαγραφή
    6. @2:18

      πώς μπορεις να ξερεις αν αρκει κατι τετοιο?και αν ερθει καμια τσσκα και του δωσει το συμβολαιο του τεοντοσιτς?λεω εγω τωρα...

      @q81,77

      σωστοι και οι δυο.

      @2:44

      για μενα δεν ειναι 100% δικαιο να κρινεις τον καλαθη σε μια ομαδα με το στησιμο του παο.ο παο δεν προστατευει καθολου τις αδυναμιες του παικτη (τη μια αδυναμια βασικα), αντιθετως τον εκθετει.πλην φελντειν δε σουταρει κανεις και ο καλαθης εκτιθεται.αν η τσσκα παλιοτερα δεν ειχε το μπατζετ να συντηρει τοσο μεγαλους σουτερ (χολντεν, λαγκντον,σμοντις) ισως τωρα να μη μιλαγαμε για το μυθο του παπαλουκα!!!
      φαντασου τον καλαθη σε ενα ροστερ σαν και αυτο της φενερ στη θεση ...ας πουμε...του σλουκα ή του χικμαν (βασικα του σλουκα που ηταν πιο μπροστα στο rotation)!!!κλασεις ανωτερη θα ηταν!
      αυτο που θελω να πω ειναι οτι αν και ο παο βαλει 1-2 χεραδες στο ροστερ του τη νεα σεζον και ο καλαθης θα ναι πολυ διαφορετικος και οταν ενας παικτης με την πληθωρικοτητα του νικ ειναι ανεβασμενος τοτε χωραει παντου.

      ΣΜ

      Διαγραφή
  19. Οπως φαινεται η ομαδα του Παναθηναικου το καλοκαιρι θα δημιουργηθεί ξανά απ την αρχη.
    Απο αυτους που παιζουν τωρα , δεν βλεπω να συνεχιζουν για διαφορους λογους οι :
    Χαραλαμποπουλος (δανεικος)
    Παυλοβιτς
    Κουζμιτς
    Χεινζ
    Διαμαντιδης
    Γουιλλιαμς
    Δεν ξερω αν συνεχισει κ ο Φωτσης , χλωμο τον βλεπω...

    Οπερ σημαινει οτι η ομαδα θελει πολλες μεταγγραφες.
    Αναλογως πως θα εξελιχθουν οι φετινοι τελικοι στην Α1 , φανταζομαι θα κριθει κ ο Τζωρτζεβιτς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βλεπω πως η ομαδα θα δημιουργηθει απο την αρχη.
      Με εξαιρεση τον ΔΔ και τον Γουιλλιαμς (που δεν ξερουμε αν θα φυγει) ο κορμος αυτης της ομαδας φαινεται να μενει αναλοιωτος

      Καλαθης-Φελντεην-Παππας-Μποχωριδης-Βλαντο-Γκιστ-Ραντουλιτσα-Χαντερ ειναι παιχτες που μπορουν να μεινουν.

      Απο αυτους που γραφεις, ο Χαραλαμποπουλος δεν εχει ρολο στο rotation.
      Ο Παυλοβιτς εχει ολο και λιγοτερο, ως καθολου και τα λεπτα του ειτε μπορει να τα παιξει πλεον ο Βλαντο (αν μεινει) ή καποιος αλλος χωρις μεγαλο κοστος (Μπραμος οπως ακουγεται);

      Ο Κουζμιτς επι της ουσιας εχει ηδη αντικατασταθει απο το Χαντερ.
      Ο Χεινζ εχει εναν ρολο ρολιστα που θα ξεκουραζει το βαρυτερο συμβολαιο της ομαδας και δεν θα βρισκει πανω απο 15 λεπτα συμμετοχης. Μαλιστα δυσκολευεται στον ρολο του PG. Μπορεις ευκολα να βρεις καλυτερο στα ιδια χρηματα.

      Για τον Φωτση δεν ξερω και εγω τι θα γινει, οπως πιστευω και με τον Σαλε. Αν επρεπε να παιξω στοιχημα θα ελεγα οτι θα μεινει με ενα 60-40%


      Σε αντιθεση με τα προηγουμενα χρονια, ΑΥΤΗ την χρονια εγω ειμαι αισιοδοξος για τον κορμο του Παναθηναικου.Ο Διαμαντιδης θα ειναι μια μεγαλη απουσια που πρεπει να καλυφθει με εναν παιχτη προσωπικοτητας, που δεν χρειαζεται να ειναι και παιχτης 30 λεπτων. Ιδανικο σεναριο θα ηταν για μενα ο Σλουκας αλλα πιστευω πως και ο Ζησης θα ηταν καλη διαδοχη κατασταση.

      Πιο πολυ με προβληματιζει ο αριθμος Ελληνων, παρα η απουσια κορμου. Δεν μπορω νω πω οτι θα μου χαλασει ο κορμος επειδη θα φυγει ο Κουζμιτς ο Χεινς ο Παυλοβιτς και ο Χαραλαμποπουλος.

      ο ΔΔ ειναι μια απουσια τεραστια, την οποια γνωριζουμε... Ας ελπισουμε το αντικτυπο ειναι ειναι μικροτερο απο οτι φανταζομαστε ολοι
      Q81

      Διαγραφή
    2. το καλοκαίρι θα γίνουν από 2 έως 5 μεταγραφές(μαξ και αρκετά τραβηγμένο σενάριο). πιο πιθανό νούμερο οι 3 ή 4 μεταγραφές
      -αναπληρωματικό pg
      -κάποιο 3-4 ή 4-3 ή καθαρό 4αρι

      από εκεί και πέρα από τους ξένους ο μόνος που βλέπω να χαιρετάει είναι ο χέινς και απλά τη θέση του θα πάρει ο αναπληρωματικός pg.
      οι άλλες 3 μεταγραφές που υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνουν είναι οι εξής
      -αντικαταστάτης του williams αν φύγει
      -αντικατάσταση γιάνκοβιτς με μπράμο
      -αντικατάσταση χάντερ με κάποιον αντίστοιχο

      Διαγραφή
    3. tasuto εσύ έλεγες θα νικήσει η Ρεάλ το θρύλο και της πήρε και τη διαφορά.
      Και πως ο Παναθηναϊκός θα κάνει μια προσθήκη στους 16.
      Οπότε γράφε για να βγαινουν τα αντιθετα.
      Ο Μασιουλις μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.
      Πως τον βλέπεις για θρύλο αν δεν μπορέσει να συνεχίσει ο Λοτζο;
      Ακούγεται έντονα το ονομα του στη χαλυβουργική.
      Παρέα με Delayne.

      Διαγραφή
    4. βρες μου που είπα ότι θα κερδίσει η ρεάλ τον γαύρο,γιατί δεν το είπα πουθενά. το ψέμα και την προπαγάνδα την έχετε στο αίμα σας,αλλά εδώ και σε μένα αυτά κομμένα.
      είπα όμως ότι θα χάσετε σήμερα από τον άρη και την πέμπτη από την κίμκι. αν δεν πετύχω σε αυτά πολύ ευχαρίστως να μου την πεις

      Διαγραφή
    5. 4:11 Στην Βιανεξ ακουγεται πολυ ο Ντιρκ τωρα που χαιρεταει το ΝΒΑ, καθως και ο Κομπι λεγεται θα γυρισει Ευρωπη για μια χρονια. Παραλληλα, τελειωνει το συμβολαιο του Σπανουλη και ο Γιαννακοπουλος θα τον παρει για πλακα, να κανει μασαζ στον "προβληματικο" Παππα. Οταν χτυπησει το ξυπνητηρι σου, ξυπνα και εμενα.

      Διαγραφή
  20. Οι «πράσινοι» προχώρησαν σε αυτή την άκρως αξιόλογη κίνηση την ώρα που άλλοι συνεχίζουν τις καταγγελίες.
    Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, μέσω του διευθυντή λειτουργίας των Ακαδημιών της Αριστείδη Χριστόπουλου, απέστειλε επιστολή στους «ερυθρόλευκους» αποδεικνύοντας εμπράκτως τη βούλησή της για εξαφάνιση κάθε είδους μορφής βίας και διατήρησης της μεταξύ τους κόντρας μόνο για 40 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο.
    Διαβάστε την ανακοίνωση του «τριφυλλιού»!
    «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, πιστή στις εξαγγελίες της από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου για διαφύλαξη και διατήρηση της καλής ατμόσφαιρας και των ιδανικών του ευ αγωνίζεσθαι, απέστειλε τη Δευτέρα (28/3/2016) πρόσκληση στην ΚΑΕ Ολυμπιακός για φιλικούς αγώνες μεταξύ των Ακαδημιών των δύο ομάδων!
    Συγκεκριμένα η πρόσκληση αφορά αθλητές γεννηθέντες τα έτη 2003 και 2004 που αγωνίζονται στις Ακαδημίες των δύο ΚΑΕ.
    Με τον τρόπο αυτό η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει την αδιαπραγμάτευτη βούλησή της για ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους και για εξαφάνιση κάθε υποψίας βίας με δεδομένο ότι οι ομάδες είναι αντίπαλοι για 40 αγωνιστικά λεπτά και οι όποιες διαφορές λύνονται αποκλειστικά στον αγωνιστικό χώρο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εξαιρετικο αρθρο Τζιμ και πολυ βοηθητικα τα πινακακια,ελπιζω να τα καθιερωσεις.Τα προβληματα του Χεινς ως pg,τα ειχα προσεξει κ στην Sassari και προφανως τα ειχε δει και τα βλεπει τωρα και το προπονητικο τιμ αλλα νομιζω οτι οι αναγκες που εχουν δημιουργηθει στην θεση απο τραυματισμους,χρονους συμμετοχης και την σωστη χρησιμοποιηση του Μητσαρα,τους περιοριζει τις επιλογες.Ελπιζω να βοηθηθει τουλαχιστον στο κατεβασμα που ειναι εμφανες το προβλημα του πλεον και γινεται στοχος,με σκαλοπατια και την βοηθεια του Γουιλιαμς που ειναι ικανος και σε αυτον τον τομεα.Η ομαδα εχει χρονο ακομα μεχρι τα νοκ αουτ κ πιστευω οτι θα βελτιωθει και θα συνερθουν καποιοι παιχτες που ειναι σε κακη κατασταση τωρα.Ο Ολυμπιακος εκανε πολυ πειστικη εμφανιση κοντρα στην Ρεαλ και εδειξε οτι μπορει να καταφερει την προκριση.Το ματς με την κιμκι βεβαιως ειναι πολυ δυσκολο αλλα μπορει να κερδισει πιστευω και να δουμε σπουδαιες μαχες με Ζοτς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ. Ο Xέινς έχει πολλά περισσότερα καλούδια στο παιχνίδι του για να χρησιμοποιείται απλά ως μεταφορέας. Στην ουσία ευνουχίζεται. Είναι κατανοητό ότι ο Τζόρτζεβιτς προσπαθεί να του βρει λεπτά και τα μόνα που περισσεύουν είναι σε αυτόν τον ρόλο αυτή τη στιγμή. Εγώ θα ήθελα να τον δω σε ball screen επίθεση. Και ως "μεταφορέα" θα μετακινούσα για μερικά λεπτά τον Ουίλιαμς (όπως έκανε ο Σάλε με τη Φενέρ) ο οποίος αυτή τη στιγμή ρολάρει και ο κόουτς φοβάται μη του χαλάσει τον ρυθμό.

      Διαγραφή
  22. Καλησπερα Τζιμ,ευχαριστω για την απαντηση και την βοηθεια που μας δινεις να καταλαβουμε καλυτερα το αθλημα.Συνεχισε την ωραια δουλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μεγάλο ματς σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίον θα προσεγγίσουν οι δύο κόουτς τη κατάσταση. Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί rotation και η λογική υποδεικνύει μεγαλύτερο ρόλο σε παιδιά που έρχονται από πίσω στα ευρωπαϊκά ματς (Όντομ) όμως η παράδοση είναι αφοπλιστική. Αυτά τα ματς είναι συνήθως "ματς Ελλήνων παιχτών". Για τον Άρη θα είναι πολύ σημαντικό να μείνει μακριά από φθορά. Είναι πιο φρέσκος από τον αντίπαλο του και αυτό μπορεί να βγει στο παρκέ ειδικά από τη στιγμή που οι Χάγγινς-Ουάιτ-Μακνίλ μείνουν μακριά από τα γρήγορα φάουλ. Ο Πρίφτης θα πρέπει να πάει βαθιά πνευματικά για να επιβάλλει τα θέλω του και να επικρατήσει. Επαναλαμβάνω, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συμπρωτεύουσα εχει πάρει φωτιά.
      Κατάμεστο το Νick Galis hall.
      Ντέρμπι.
      Ελπίζω με καλή διαιτησία.
      Προβάδισμα σίγουρα ο Ολυμπιακός.
      Αλλά η φανατισμενη έδρα και η δίψα του ΑΡΗ θα εξισορροπησουν την κατάσταση.
      Μικρό το ροτεισον του ΑΡΗ με παίκτες για τέτοιο ματς.
      Πρέπει να δώσουν βοήθεια οι Έλληνες που έχει και υστερούν έναντι του Ολυμπιακού.
      Το ματς θα κριθεί στη δίψα και στην αυταπάρνηση για κάθε μπάλα.
      40-60 υπέρ Ολυμπιακού οι προβλέψεις.
      Ο ΟΣΦΠ καίγεται για νίκη.
      Ο ΑΡΗΣ καίγεται για πιστωποιηση μιας νεας ομάδας που θέλει να μπει σφήνα στους μεγάλους.
      Εχει δρόμο μεγαλο και είναι ευκαιρία σημερα να τον μικρύνει ψυχολογικά.

      Διαγραφή
    2. Το μικρό ροτέισιον δεν θα ναι πρόβλημα για τον Άρη, θα είναι φρέσκος. Ο ΟΣΦΠ μπορεί να μη βγάλει κούραση εδώ, ωστόσο όμως στη Μόσχα την Παρασκευή αν τον τρέξει πολύ η Κίμκι, θα ζοριστεί.

      Διαγραφή
  24. Το 3αρι στον ΠΑΟ καλύπτεται επαρκώς του χρόνου με Μπραμος, Βλαντο και Θαναση Αντετοκουμπο.
    Να δουλευτει ο Νάσος για μετέπειτα μαζί με την ενέργεια που θα δινει.
    ΒΧ δανεικός να παρει παιχνιδια.
    Σίγουροι ξενοι ο Φελντειν και ο Γκιστ.
    Ο Ραντου κρίνεται κι αν μείνει που θα μείνει αν μείνει ο Σάσα, πάει για μείωση συμβολαίου διμερως αποδεχτό.
    Ο Γουίλιαμς δεν θα βρει στο ΝΒΑ το χρήμα που θα πάρει εδώ.
    Μένει με οψιον ΝΒΑ για το 2017 η 18 οπου κι αν υπογράψει στην Ευρώπη.
    Τον πρώτο λογο τον έχουμε εμείς.
    Μας λείπουν δύο ξένοι κι ενας συμπληρωματικός μονο για Ευρώπη.
    Αν γίνει κίνηση για Ζήση πάμε σίγουρα για δίπολο καλών ψηλων ξένων ο ενας να αλλάζει Γκιστ και ο άλλος να σκεπάζει Ραντου.
    Με τον συμπληρωματικό να ειναι κομπο γκαρντ.
    Αυτή πρέπει να ειναι η ανθρωπογεωγραφια της νεας περιοδου και θα σταλεί και με δισελιδο στην ΚΑΕ.
    30 ματς στην Ευρώπη κολασμένα.
    Απαιτούν διάβολους ενέργειας,οργανωσης,μεθοδικοτητας,προνοιας και ορίζοντα για την μετά ΜΗΤΣΟΥ εποχή.

    Jim.. οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ομάδα του χρόνου θα χρειαστεί pg με ποιότητα και σουτ μετά από ντρίμπλα! Παίκτη που οι αντίπαλες άμυνες θα ξεκινάνε με την σκέψη, "σε αυτόν δεν δίνουμε το σουτ", και θα τον κυνηγάνε λυσσασμένα. Τα μισά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην επίθεση ο ΠΑΟ ξεκινάνε από την επιλογή να παίξουν under τον Καλάθη...Εκτός ότι ο αντίπαλος παίκτης έχει την επιλογή να πάρει απόσταση για να κόψει οποιοδήποτε drive του, παίζει ταυτόχρονα και με το μυαλό του. Μόλις ο εξαιρετικός κατά τα άλλα Nick χάσει ένα-δύο σουτ αυτόματα ο παίκτης που τον μαρκάρει γίνεται λίμπερο. Έτσι μπλοκάρει κυρίως επιθετικά ο ΠΑΟ...και επειδή, εύχομαι φυσικά να μείνει γιατί είναι παικταράς, ούτε ο Ουίλιαμς είναι τέτοιος σουτέρ πρέπει να πάμε σε άσσο που θα παίζεται απαραίτητα over (μέχρι και pg έπαιξε ο αθεόφοβος). Μου αρέσει πολύ σαν παίκτης ο Γιόβιτς αλλά δυστυχώς δεν είναι τέτοιος...
      Όσον αφορά τα 3άρια που προτείνεις μου αρέσει ο Θανάσης μαζί με τον Γιάνκοβιτς...αλλά αν έρθει 3ος πρέπει να έχει αξιόπιστο τρίποντο. Στους δύο αναξιόπιστους τρίτος δε χωρεί...
      Το recruiting του χρόνου πρέπει να γίνει προσεκτικότατα...να μην τρέχουμε όπως εφέτος.
      Φιλικά και με εκτίμηση
      tentas13

      Διαγραφή
    2. Σωστός tentas13! Ισως ο Antoine Diot ταιριαζει, αλλα θα μου αρεσε πολυ ο Micic που οργανωτικα μπορει να γινει φοβερος και προς το παρων μου αρεσει πως εκτελει μετα απο τριπλα απο μεση αποσταση και χρησιμοποιει ταμπλο.

      Διαγραφή
    3. Ο Micic θεωρώ πως είναι pg που μπορείς να στήσεις τον ΠΑΟ της επόμενης 10ετίας...τρομερό prospect, που μέσα στον οργανισμό του 6άστερου μπορεί να γίνει ο νέος leader!!! Δεν είναι όμως ο παίκτης που μπορεί σήμερα να σε οδηγήσει στην Euroleague των 30 αγωνιστικών της regular season! Χωρίς φυσικά να είμαι ειδικός ΕΑΝ έπαιρνα τον Micic θα επέλεγα ακόμα έναν pg (Jovic ίσως ή και ο Diot) στη θέση του Μποχώ που θα τον έδινα δανεικό!Αν όμως κρατήσεις τον Λευτέρη θες παίκτη των 25+ λεπτών...
      Η Euroleague του χρόνου θα είναι minimum 1-2 level πιο απαιτητική από ότι εφέτος...δεν έχεις την επιλογή της χαλαρής εκκίνησης μιας και τα θηράματα επιπέδου Καρσίγιακα-Σάσσαρι κτλ θα παρακολουθούν από την τηλεόραση...
      Γεμάτο ρόστερ 15 παικτών που θα έχουν δυνατά πνευμόνια και μούσκουλα για αυτό που θα αντιμετωπίσουν...
      Όποιος αφήσει κενό στο ρόστερ του χρόνου, δε θα μπορεί να το μαζέψει στη μέση της σεζόν...δεν θα είναι το ίδιο εύκολο να κάνεις διπλά όπως έκανες ή μπορείς να ξανακάνεις εφέτος.
      Φιλικά
      tentas13

      Διαγραφή
    4. Έχεις απόλυτο δίκιο. Με Μποχωρίδη 5ο γκαρντ, ο Micic δεν ειναι μαλλον η καλυτερη επιλογη. Και ακομα δεν μπορουμε να ξερουμε σε τι κατασταση θα ειναι ο Παππας (σωματικη-ψυχολογικη και σχεση με Djordjevic) και αν θα μεινει ο Elliot. Ελπίζω να έχουμε καλυτερη offseason φετος.

      Διαγραφή
  25. Καλησπέρα Jim. Ξέρω οτι προτρέχω, μιλώντας κυρίως για την επομενη χρονιά, αλλά πιστεύεις οτι χωράνε στο rotation μαζί Φώτσης, Παπαγιάννης? Εκτός αν υπήρχε ο Samuels (π.χ.) αντί του Hunter ή/και ένα τριάρι σαν τον Kuzminskas που θα βοηθουσε στο 4?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τραυματιας ο Χαντερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγα ρε συ απο μια σφαλιαρα ξαναστροφη του Παπανικολαου ποσο να τραυματιστηκε.

      Διαγραφή
  27. Αυτο μς τη διαιτησία και τον Ολυμπιακό εχειι καταντησει εκνευριστικο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το κοουτσάρισμα του Πρίφτη σήμερα είναι για τα θηρία με πιο τρανό παράδειγμα το παρκάρισμα του πιο ζεστού του παίκτη στον πάγκο.Καλός στο διάβασμα του αντιπάλου αλλά μέχρις εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο Αρης θα χασει ετσι και αλλιως,αλλα ελεος ρε παιδια δινουν φαουλ στον Σπαν χωρις να τον αγγιζουν καν.Η Ρεαλ με τα χαλια της εκανε τον Ολυμπιακο να φαινεται διαστημικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ας τελειωσει η συζητηση για τη διαιτησια, καταντησε κουραστικη. Παρτε το αποφαση, ετσι θα ειναι στο εξης. Θα συνηθισετε ολοι με τον καιρο οπως συνηθισατε και στο ποδοσφαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7.56 αυτος εισαι μπραβο, τουλαχιστον το παραδεχεσαι.Πρωτοι στις βολες με διαφορα στην Α1 ενω βαρατε τα περσισσοτερα τριποντα,παιζετε την πιο σκληρη αμυνα και εχετε τα λιγοτερα φαουλ απο ολες τις ομαδες,μην χαιρεσαι ετσι οπως εισαι μπορεις να τα παιρνεις Ελλαδα και εξω θα χανεις τα παντα.

      Διαγραφή
    2. ***λαθος μου τα περισσοτερα κερδισμενα φαουλ ηθελα να γραψω.

      Διαγραφή
  31. Ωραια διαιτησια ετσι;;6/20 διποντα ο ΟΣΦΠ, ευτυχως και εβαλαν 5 τριποντα πηραν και 12 βολες και εφτασαν στους 34 ποντους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Παντως αυτο το φαινομενο με τις βολες του ΟΣΦΠ θα μεινει ανεξηγητο για παντα..

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 6 boles o aris
    20 boles o sfp ws twra me thn amyna pou paizei...

    ΤΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ακομα βαραει βολες ο ΟΣΦΠ στην τριτη...
    Q81

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. χτες ο Παο κερδισε 4 βολες σε ολο τον αγωνα οταν ειχε τις περισσοτερες προσπαθειες απο το διποντο.Να ταν μονο οι βολες σημερα,εδω γινεται σφαγη και στα φαουλ.Mπραβο στον Αρη που το παλευει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σε αγωνα που μπορει να κρινει το μισο πρωταθλημα βλεπουμε αυτη τη διατησια ..

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Goaltending εγινε..ταπα!!Μάλιστα.. Τι αβαντα ειναι αυτη απο.διαιτησία σσε ΟΣΦΠ. εχουν χαλασει το παιχνίδι!!
    Ντιρκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καθαρα στο ταμπλο η μπαλα στην πιο κρισιμη επιθεση και οι αοματοι καταπιαν την σφυριχτρα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. γλιστραει ο χακετ φαουλ λεει παρε βολες λοιπον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ελα τελος .. Ειναι το 3ο παιχνιδι που κερδιζει φετος ο ΟΣΦΠ στην Ελλαδα μονο απο τη διατησια ... ΑΙΣΧΟΣ

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Εντάξει, κάτι οι υπερδιπλασιες βολές, κάτι το goaltending που έκανε το +2 του Άρη -2 στην επόμενη φάση.το μόνο φάουλ που δεν σφύριξε είναι αυτό που ήθελε να κάνει ο Άρης. Πανάξια ο Ολυμπιακός.
    Q81

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. q81 ετσι οπως το γραφεις θα νομιζουν οτι το εννοεις για την δικαιη διαιτησια.

      Διαγραφή
  42. κανουν φαουλ τωρα οι παιχτες του Αρη και δεν τα δινουν τα κορακια επειδη συμφερει τον ΟΣΦΠ ξεφτιλα ρε σεις.Εντωμεταξυ η μεταδοση ειναι αθλια υπερ του οσφπ.Να το χαιρεστε ρε σεις.Διπλασιες βολες χαχαχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ο ΟΣΦΠ πλεον ξεκιναει αυτοματα με το μπονους των 30 (βολων ) !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ημαρτον πια. Ποση κλαψα για τη διαιτησια; Ετσι θα παμε δηλαδη στο εξης; Οκ, καταλαβαινω οτι δε σας αρεσει αλλα δε βαριεστε να γκρινιαζετε; Οποιος κανει επενδυσεις, θα παιρνει πρωταθληματα. Φτιαξτε ομαδες σαν του Θρυλου για να κερδιζετε.
    Επισης, κατι πρεπει να γινει με το αντιολυμπιακο μενος του Αυγουλη. Εβλεπε το παιχνιδι με κιτρινα γυαλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ειναι απολαυστικα σουρεαλιστικο να διαβαζεις οπαδους του παναθηναικου να διαμαρτυρονται για τη διαιτησια στο μπασκετ...οταν ολα τα προηγουμενα χρονια δεν εβλεπαν τππ μεμπτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραια η default απαντηση αποφυγης σας , ομως τοτε δεν υπηρχε το blog εδω για να συζητησουμε ... Τωρα που υπαρχει για πες μας ομως τι βλεπεις

      Droga

      Διαγραφή
    2. και την εποχη που κλαιγατε στα μεταξυ μας παιχνιδια συνολικα ειχες περισσοτερες βολες.Δεν καταλαβα δηλαδη εχετε πιο ακριβο ροστερ και μιλας σαν τον Σαββα τον κερατουκλη;;.

      Διαγραφή
    3. Τώρα που υπάρχει μάγκες,δεν προσφέρεται για αυτή τη συζήτηση,υπάρχουν ωραιότατα μέρη για να την κάνετε. Στο καλό!

      Διαγραφή
    4. 9:35 γιατι δεν προσφερεται για αυτη την συζητηση;

      Οσοι υποτιθεται αγαπανε το σπορ, λογικα θελουν 50-50 διαιτησιες, και αγωνες στους οποιους ο μικροτερος (τα τελευταια χρονια, οχι συνολικα) εχει δικαιωμα να κερδισει. ΜΕΣΑ στο γηπεδο.

      Αν λοιπον εσυ δεν θελεις να κανεις αυτη την συζητηση, σε εναν αγωνα που καθοριστηκε απο την διαιτησια, μαλλον πρεπει να πας σε κανα red-planet να γραψεις για το θρυλικο μεταλο

      Στο καλο!

      Q81

      Διαγραφή
  46. Ιδανικο το αποτελεσμα για τον αυτοκρατορα τζουνιορ. Και το παλεψε και τελικα δε στερησε το πλεονεκτηκα εδρας απο τον πραγματικο αυτοκρατορα του ευρωπαϊκου μπασκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. 16 βολες ο Αρης και 34 ο ΟΣΦΠ αντε να τις αφησουμε τις βολες,αλλα τα φαουλ με το ξυλο του ΟΣΦΠ 21 φαουλ ο ΟΣΦΠ;;; και 28 ο Αρης;;.Στο σεφ μεσα εκει που ειμαστε τραγικοι ειχανε περισσοτερα τριποντα και πηραν 27 βολες και 15 εμεις, τα φαουλ δε 28 για μας 23 ο γαυρος.Εχουν το θρασος ακομη να μιλανε για διαιτησια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αν κανετε τετοιο χαμο για ενα παιχνιδι που εχασε αλλη ομαδα τι θα κανετε δηλαδη μετα τα παιχνιδια στο ΣΕΦ; Ας μην εχαναν τα layup οι παικτες του Αρη, ας ηταν πιο ευστοχοι στις βολες που εριξαν αντι να γκρινιαζουν για εκεινες που δεν εριξαν, ας μην ετρωγαν 14 ποντους απο το Σπανουλη στο πρωτο ημιχρονο, ας μην εκαναν τοσα φαουλ. Τα ιδια θα ισχυουν και για σας οταν θα γκρινιαζετε μετα τα παιχνιδια στο ΣΕΦ. Και για να πουμε και κατι πιο σοβαρο, πιστευετε οτι αγγιζει κανεναν η οπαδικη γκρινα για τη διαιτησια; Απορω πραγματικα με την επιμονη σας. Ο Θρυλος εχει μεγαλυτερο και πιο ποιοτικο ροστερ.Παντα η διαιτησια θα βοηθαει ειτε θα φαινεται οτι βοηθαει την πιο ισχυρη ομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. 9.38 η διαιτησια ηταν εμετικη η ιδια που ηταν και μεσα στο Σεφ μαζι μας,τοτε δεν ειπαμε και πολλα επειδη ειμαστε χαλια,να το χαιρεστε το πρωταθλημα το χετε κανει σαν το ποδοσφαιρο,αλλα με τετοια ευννοια, στην ευρωπη δεν θα πατε μακρια.Πως γινεται να εχετε 90 βολες παραπανω απο τον ΠΑΟ οταν βαρατε περισσοτερα τριποντα μου λες;;πως γινεται να παιζετε ξυλο και να εχετε τα περισσοτερα κερδισμενα φαουλ.Αυτο το ξερετε μονο εσεις και ομως εχετε το θρασος να κλαιτε ακομη και τωρα και να μιλατε για παραγκες στο μπασκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Παιδια ξεκολλατε απ το τροπαριο της διαιτησιας. Κοιτατε εναν αριθμο βλεπετε πολλες βολες και αρχιζετε την γκρινια! Δειτε λιγο τα 40+ ριμπαουντ. Δειτε τα 7 κλεψιματα. Για δυο σφυριγματα εχει δικιο ο Αρης να φωναζει. Η καθαρη ταπα που εφαγε ο Σπανουλης και του εδωσαν 3 βολες και στο τελος που το φαουλ του Πριντεζη στον Waters. Δεν παιρνω ορκο οτι δεν εγινε στο σουτ 3 ποντων. Τα υπολοιπα συνιστουν ποδοσφαιροποιηση του αθληματος


    The_Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 10.02 δυο φασεις στο τελος εκριναν το παιχνιδι υπερ σας,δεν γινεται στην Α1 να εχετε περισσοτερα τριποντα και να εχετε 90 βολες παραπανω απο τον ΠΑΟ.Κανατε σημαια σας τις 46 βολες στο κυπελο ενω κανατε φαουλ εσκεμμενα στο τελος και πηραμε 10 βολες απο 5 φαουλ.Σημερα εγινε σφαγη τουλαχιστον μην ξανακλαψετε για διαιτησια.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδη για το goal tending στην φαση του Παπαπετρου δεν εχει δικιο να φωναζει ο Αρης; Θα πηγαινε στο +2 με 1,5 λεπτο για το τελος και στην αντεπιθεση ο Ολυμπιακος προηγηθηκε
      Q81

      Διαγραφή
    3. 10.02 απο τα ριμπαουντ καταλαβες οτι η διαιτησια ηταν καλη ε;;;μπραβο τοτε εδω που εχουμε τα ιδια ριμπαουντ εγινε σφαγη http://esake.gr/el/action/EsakegameView?idgame=75D04B81&mode=2

      Διαγραφή
    4. Πως να παρει ριμπαουντ ο Αρης ρε μαγκες; Αφου ο Ολυμπιακος δεν εκανε σουτ, μονο βολες βαρουσε...
      Q81

      Διαγραφή
    5. αφου δεν ειδες τον αγωνα πως λες οτι ειχατε 40 ριμπαουντ http://esake.gr/el/action/EsakegameView?idgame=9e9e50de&mode=2

      Διαγραφή
    6. Ο ολυμπιακος σημερα κερδισε δικαια. Εδειξε μεταλο και ψυχραιμια και πηρε το ματς. Πηρε και ορισμενα κρισημα σφυριγματα αλλα δεν αλλοιωνουνε τιποτα το αποτελεσμα. Τα υπολοιπα ειναι για εσωτερικη καταναλωση. Και ο Παο εχει λαρει παρομοια σφυριγματα. Περσυ περασε απ τον ημιτελικο με τον παοκ με τη βοηθεια των διαιτητων. Βηματα μπατιστα ρεμεμπερ?? Αλλα εκει δεν εγινε επανασταση. Οιεγαλες ομαδες θα παρουν και καποια τετοια. Αλλα δεν νικανε απ αυτα. Τελος με την ποδοσφαιροποιηση.
      Για τα συνθηματα για τη μανα του Σπανουλη δεν βλεπω να ενοχλειθηκατε.. Βεβαια.. Αφου ειναι "εχθρος", παιζει "στους απεναντι"

      The_Joker

      Διαγραφή
    7. "Πηρε και ορισμενα κρισημα σφυριγματα αλλα δεν αλλοιωνουνε τιποτα το αποτελεσμα"

      Τα βηματα του Μπατιστα μονο εσυ τα ειχες δει γιατι δεν υπαρχουν. Υπαρχει ομως ενα πεντκαθαρο φαουλ του Μαργαριτη στην προηγουμενη φαση.

      Τωρα πως η απαντηση σου σε ενα ματς ειναι οτι ο ολυμπιακος πηρε κρισιμα σφυριγματα αλλα που δεν αλλοιωσαν τα αποτελεσμα (τι σοι κρισιμα ηταν τοτε) και πως αυτο συσχετιζεται με το βρισιμο στην μανα του Σπανουλη( πρωτη φορα μαλλον ακουσες χυδαια πραγματα στο γηπεδο) μονο εσυ το ξερεις

      Q81

      Διαγραφή
    8. Πώς να πάρει ριμπάουντ ο Άρης αφού οι παίκτες του Ολυμπιακού έσπρωχναν σε κάθε διεκδίκηση;

      Διαγραφή
    9. To σφυριγμα που δεν αλλοιωσε αποτελεσμα φιλε ειναι το goaltending του παπαπετρου. Ναι το πηρα το σφυριγμα. Απλα δεν ημουν σιγουρος στη ροη του αγωνα. To ειδα στο ιντερνετ μετα. Τετοιο σφυριγμα ειχε παρει και ο Λασμε οταν μας κανατε break στο break (επειδη εχεις κοντη μνημη και ξεχνας τα βηματα του Μπατιστα και μαλλον ολα τα υπερ σου σφυριγματα που ΝΑΙ εχεις παρει). Το θεωρω ανθρωπινο λαθος του διαιτητη φιλε. Οπως το θεωρουσα και πριν 2 χρονια. Ειναι πολυ οριακες φασεις και δεν μου αρεσε που ο Μπαρτζωκας μετα το ανεφερε σαν διακαιολογια. Συν το οτι εγινε 3 λεπτα πριν το τελος. Αλλοιωσε αποτελεσμα?? Σοβαρα τωρα?? Αν θες να βρεις φασεις να φωναζεις θα βρεις 1000. Δεν αναλωνομαι αλλο συνεχισε μονος σου


      The_Joker
      The_Joker

      Διαγραφή
    10. @The_Joker

      Λοιπόν επειδή αναφερέσαι στον περσινό ημιτελικό με τον Παναθηναικό.Μάθε 2 πράγματα για τα βήματα:

      1 - Όταν παίρνεις την μπάλα από επαναφορά για να σου δοθούν βήματα θα πρέπει να ΕΧΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ. Στην αρχή ο Μπατίστα παίρνει την μπάλα εν κίνηση και δεν έχει έλεγχο της μπάλας όποτε η όλη κίνηση είναι είναι καθόλα νόμιμη.

      2 - Δεν υπάρχουν βήματα μετά την ντρίμπλα, ο παίχτης πιβοτάρει με το δεξί. Όταν πιβοτάρεις μπορείς να κάνεις ότι θες αρκεί να μη μετακινήσεις το σταθερό. Μπορείς να σηκωθείς στον αέρα να σουτάρεις η να πασάρεις πριν ξανά προσγειωθείς αν έχεις καποιο σταθερό.

      3 - Επειδή λες αερολογίες και δεν ξέρεις τα βασικά.Για περαιτέρω απορίες διαβάστε το άρθρο 25.1 της FIBA σχετικά με το travelling.

      -Makos 13-

      Διαγραφή
    11. Δεν παιρνω συμβουλες απο κανεναν τυχαιο μεσω ιντερνετ πολυ περισσοτερο αν ο τυχαιος εχει υφακι. Πολυ πολυ περισσοτερο μαλιστα αν υπογραφει και ως μακος 13.

      https://www.youtube.com/watch?v=cw8sSxegk3c

      5:45 ξεκιναει η φαση. Πηγαινε κατω δεξια στο βιντεο και πατα να δεις με ταχυτητα 0.25. Ευτυχως το youtube παρεχει αυτη τη λειτουργια. Μην πεις στον κοπο να απαντησεις και να με βγαλεις τυφλο ή ψευτη θα πεσει στο κενο. Αλιμονο αν βασιζομουν σε τυχαρπαστους για να μαθω μπασκετ


      The_Joker

      Διαγραφή
    12. The_Joker
      σταματησα να απανταω επειδη ειπες πως θα σταματησεις να γραφεις, αλλα εσυ συνεχιζεις με τις μπαρουφες.

      Τα βηματα του Μπατιστα κατ'εμε ΔΕΝ υπαρχουν, και αν υπαρχουν ειναι μια δυσκοη φαση. Αρνεισαι ομως να μιλησεις για την προηγουμενη φαση και το φαουλ του Μαργαριτη, σε ενα παιχνιδι που η διαιτησια ειναι 70-30 υπερ του ΠΑΟΚ και δεν διαμαρτυρυθηκε ουτε ο ΠΑΟΚ. Ειναι εντυπωσιακο παντως οτι η μοναδικη φαση που προσπαθεις να θυμηθεις ειναι μια αμφισβητουμενη περισυνη στο κυπελλο.

      Ξεπερνωντας ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ παιχνιδι, και το αστειο 3ο δεκαλεπτο που ο Ολυμπιακος σκοραρε ΜΟΝΟ με βολες (εξου και υπερδιπλασιες), στο τελευταιο 3λεπτο εχουμε.

      α)Διεκδικηση ριμπαουντ για τον Αρη, με τον Παπανικολαου να σπρωχνει φανερα τον Ουαιτ. Ο διαιτητης με τον Ουαιτ να σωριαζεται ανακαλυπτει ποδι του Ουαιτ.

      β)Goal tending πεντακαθαρο του Παπαπετρου 2'30 πριν το τελος με το ματς στην ισοπαλια και τα καλαθια να μπαινουν με το σταγονομετρο. Στην αμεσως επομενη επιθεση ο Ολυμπιακος βγαινει στο τρανζισιον τρωει ταπα και στην επαναφορα προηγειται για πρωτη φορα στο ματς.

      γ) Στην αμεσως επομενη επιθεση του ΟΣΦΠ ο Χακετ τρακαρει με το απλωμενο γονατο του αμυντικου. Ειναι φαουλ (που ισως θα μπορουσε να μην δωθει) αλλα ορθως δωθηκε. Στην επιθεση του Αρη ομως ο Χακετ κανει 5 φορες φαουλ σtον Waters ΚΑΙ με τα χερια, ΚΑΙ με τα ποδια/γονατα και ο διαιτητης σφυριζει τζαμπολ και επιθεση 4 δευτερολεπτων.

      δ) Ο Αρης στην προτελευταια επιθεση κανει ξεκαθαρο φαουλ για να σταματησει τον χρονο αλλα οι διαιτητες αντι να το σφυριξουν στα 9 το σφυριζουν στα 4,5 και οχι στον τραυματισμενο στο χερι Χακετ αλλα στον Πριντεζη.

      ε) το λες και μονος σου. Η φαση στον Waters ενδεχεται να ειναι στο τριποντο. Ο Waters δεν ντριμπλαρει την ωρα που του γινεται το φαουλ. Εχει την μπαλα στα χερια του, συνεχιζει τον βηματισμο και σουταρει. Ειναι ενα σφυριγμα που δεν το βλεπουμε συχνα, κατ'εμε ομως (οπως λες και εσυ αλλωστε) πιθανως ειναι στο τριποντο.

      Πως λοιπον ολες αυτες οι "κρισιμες" οπως χαρακτηρισες φασεις στο τελευταιο 3λεπτο του αγωνα (ξεπερνωντας και παλι την σφαγη του 3ου δεκαλεπτου) δεν συνιστουν αλλοιωση ενος ματς που κριθηκε στο καλαθι ειναι κατι που ξερεις μονο εσυ.

      Αν ομως αλλοιωση θεωρεις εσυ μονο την τελευταια φαση, και μιας και αναφερεσαι σε περισυνο παιχνιδι, ποια ειναι η γνωμη σου για το φαουλ του Παπαπετρου στην Γλυνιαδακη με την Κηφησια; Ουτε εκει αλλοιωθηκε το αποτελεσμα;

      Q81

      Διαγραφή
    13. Εννοουσα προηγειται πρωτη φορα στο δεκαλεπτο, οχι στο ματς
      Q81

      Διαγραφή
  51. Καθαρό καλάθι του Άρη δεν μέτρησαν οι διαιτητές της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό με το σκορ στο 62-62, 02:50 για το τέλος.

    Ο Τζέρελ ΜακΝίλ προσπάθησε να σκοράρει με λέι απ, όμως ο Ιώαννης Παπαπέτρου βρέθηκε εκεί για αλλοιώσει την προσπάθειά του. Ωστόσο, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, η μπάλα είχε ακουμπήσει στο ταμπλό μετά την προσπάθεια του Αμερικανού γκαρντ και οι διαιτητές της αναμέτρησης (Χριστοδούλου, Κορομηλάς, Σταματόπουλος) λανθασμένα ακύρωσαν το καλάθι των γηπεδούχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ο Μελαγιες γραφει για μαγικη εμφανιση του Σπαν ασ του πει καποιος οτι χωρις βολες δεν παει πουθενα με 3/10 σουτ ειχε 17 ποντους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Για τους φίλους ολυμπιακούς που κράζουν όσους μιλάμε για την διαιτησία, θέση θα πάρουν για το ματς και την διαιτησία του ή θα πετάνε την μπάλα στην εξέδρα; Είναι οι ίδιοι που στο παιχνίδι με την τσσκα διαμαρτυρονταν επειδή συνολικά είχαν 3 φάουλ παραπάνω και για το φάουλ του τεοντοσιτς στον μαντζαρη στο -6;
    Q81

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. 16-34 βολες 21-28 φαουλ. δηλαδη αν δεν επαιζε και στην εδρα του ο αρης ποσες θα ηταν? 8-52 βολες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ο χριστοδουλου και ο γκοντας εχουν αναλαβει να κλειδωσουν το πρωταθλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ο γιαννακοπουλος δεν εχει πια διοικητικη δυναμη. οι αγγελοπουλοι εχουν καβατζωσει πια ολα τα σημαντικα ποστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ο Χρηστος Χριστοδουλου ειναι ιδανικος για τη θεση του Βασιλακοπουλου. Εχει ολα τα προσοντα να δωσει νεα δυναμικη στο ελληνικο μπασκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. απο το πολυ ξυλο που παιζουνε τωρα αρχισαν να δερνονται και μεταξυ τους! βλεπε χαντερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧ πολυ αστειο ΧΑΧΑΧΑ τα νεφρα μου ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑ ΧΑ

      Διαγραφή
  59. Τελικα ποιο ειναι το συνολικο ποσό που ξοδεψε ο ΔΓ για να φερει τους Χεϊνς, Γουϊλλιαμς και Χαντερ μεχρι το τελος της χρονιας?

    Χωρις εφορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με τα buy out(100 ο haynes,50 ή 60 για hunter όπως είχα δει κάπου) γύρω στα 600-700 χιλιάρικα είναι μάλλον. 300 χιλιάδες ο williams(80 το μήνα) κανά 150αρι ο haynes και 100 ο hunter. για haynes και hunter δεν έχουν ακουστεί νούμερα,στο περίπου τόσο τα φαντάζομαι

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω.

      Ειναι ενα σοβαρο ποσο, ειδικα με την εφορια μεσα.

      Αναρωτιομουν αν το συνολικο ρισκο άξιζε, με το σκεφτικο οτι ο ενας παιχτης ειναι τελικα παιχταρας αλλά οι αλλοι δυο μαλλον δεν θα αποδωσουν και τοσο. Αν παει φαϊναλ-4 θεωρω οτι σιγουρα αξιζε, αλλά ακομα και αν δεν παει, ο Γουϊλλιαμς δειχνει οτι ειναι παιχτης που μπορει να κρινει και τους ελληνικους τελικους.

      Διαγραφή
  60. Δευτέρα, 28 Μάρτιος 2016 23:13 | Ραφαήλ Αλαγάς
    Το αντικανονικό μπλοκ στον ΜακΝίλ (vid)
    Με το σκορ στο 62-62 στο 38ο λεπτό και το ντέρμπι του «Αλεξανδρείου» να βρίσκεται στην «κόψη του ξυραφιού», ο Άρης είχε την κατοχή και ο ΜακΝίλ επιχείρησε να εκδηλώσει την επίθεση με λέι-απ. Μπροστά του, βρέθηκε ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος ανέκοψε την πορεία της μπάλας προς το καλάθι, προκαλώντας ωστόσο τις διαμαρτυρίες των «κιτρίνων».

    Όπως θα φανεί από την παρακάτω προβολή, το κόψιμο του Έλληνα φόργουορντ προς τον Αμερικανό γκαρντ είναι αντικανονικό, αφού η μπάλα έχει πρώτα χτυπήσει στο ταμπλό, με τους διαιτητές της αναμέτρησης να μη μετρούν το καλάθι υπέρ του Άρη. Στην επόμενη φάση και μετά από άστοχο σουτ του Παπανικολάου, ο Σπανούλης πήρε την μπάλα και έδωσε ασίστ στον Ουόρικ για το 62-64.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Κακά τα ψέματα, ασχέτως του αποψινού σπρωξίματος, ο Ολυμπιακός άξιζε το πλεονέκτημα έδρας: ήταν καλύτερος αθροιστικά στα 2 ματς με τον Παναθηναϊκό. Για όσους, πάλι, παραπήραν αέρα και δίνουν στον Ολυμπιακό παραπάνω από 51%-49% πιθανότητες, έχω να απαντήσω με 4 λέξεις: 2009, 2011, 2013, 2014. Παιδιά, στις 6 τελευταίες φορές που ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να το σηκώσει αξιοποιώντας την έδρα του, στις 4 το σήκωσε ο Παναθηναϊκός. Αν πάλι ελπίζουν πως είναι μαθηματικώς πιθανό να την πιει ξανά πάλι ο Γκιστ και να κόψει τον χιαστό του ο Γουίλιαμς, πάσο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε αφού στα 2 ματς ήταν αθροιστικά καλύτερος να μην παίζουν στους άλλους αγώνες. Ας παίζουν 7 παιχνίδια στους τελικούς. Εγώ ξέρω πως έκαναν από μια ήττα αλλά ο οσφπ πήρε 2 παιχνίδια με την διαιτησία σήμερα και με την Κηφισιά. Αλλα 2 με πολύ σπρώξιμο εντός με Παοκ - Άρη και 2 σε παραστάσεις με αεκ και Παοκ εκτός. Γιατί άξιζε το πλεονέκτημα λοιπόν; Αν το αξίζει να το κερδίσει με το σπαθί του. Όχι καλπικα

      Διαγραφή
    2. Αδερφέ η έκφραση "το πήρε με τη διαιτησία" είναι γενίκευση που ξεπερνά το γεγονός, το δε "κάλπικα" είναι αποθέωση της υπερβολής: πως τον έπαιξαν πρίμα οι κόρακες δεν σημαίνει πως του δώσανε και τα ματς... Η πρώτη θέση του Ολυμπιακού αποδίδει μια γενικότερη δικαιοσύνη: ας πρόσεχε ο Παναθηναϊκός να είχε κάνει νωρίτερα τις ενισχύσεις, όχι μετά το ΣΕΦ.
      Χάνεις την ουσία όμως: η πλάκα είναι μεγαλύτερη όταν γίνεται με διπλό. Δεν θέλεις, αλήθεια, να ξαναζήσεις το '13, με τα διαδοχικά διπλά; Δεν θέλεις να ξαναζήσεις το '14, όταν οι παγωμένες σαμπάνιες δεν βγήκαν ποτέ απ' το ψυγείο; Δες την ευκαιρία πίσω απ' το αρνητικό: τέλη Μάη κι αρχές Ιούνη, με τους τρεις ξένους πλήρως ενταγμένους πια, μην τρομάξεις αν γίνει κανένα νέο 0-3 με διπλό μπρέικ...

      Διαγραφή
    3. Μάγκες, αν το αξίζουμε, θα κάνουμε διπλό στο Σεφ και θα το πάρουμε. Εξάλλου τόσες φορές το έχουμε κάνει και εννοείται ότι μπορούμε να το ξανακάνουμε. Πλέον έχουμε πολύ καλύτερη ομάδα. Ο Ολυμπιακός δεν υπερέχει πουθενά. Στο χέρι μας είναι.

      Διαγραφή
    4. για να παρει πρωταθλημα ο παο θα πρεπει να ειναι πολυ ανωτερος του οσφπ στους τελικους. μια ελαφρια υπεροχη δεν θα του φτασει. κι οποιος καταλαβε καταλαβε

      Διαγραφή
    5. @Ανώνυμος29 Μαρτίου 2016 - 9:37 π.μ.
      Αυτο δεν ειναι καινουργιο. Ισχυει απο την εποχη που ανακοινωσε ο Θανασης οτι θελει να φυγει απο την ομαδα και ψαχνει αγοραστη. Κι οποιος καταλαβε καταλαβε.

      Διαγραφή
  62. Δεν θα ασχοληθω με τη διαιτησια καθολου. Σημερα θελω να βγουν αυτοι που ελεγαν να φυγει ο Σαλε για να ερθει ο Πριφτης. Ο Πριφτης στον Παναθηναικο. Αυτος ο Πριφτης ο αποψινος.. Που αν επαιζαν σε οποιαδηποτε αλλη εδρα αποψε θα ειχε χασει απο το δεκαλεπτο. Που ξεχασε τον Ζαρα στον παγκο. Που, που, που.. Μην ξαναπει κανεις τιποτα για τον Σαλε. Κανει λαθη οπως ολοι. Στο τελος θα δουμε τι θα καταφερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Να βγει ο Τομ να μας πει για τη δίκαιη νίκη του Ολυμπιακού και πως ο Παναθηναικός δεν πάει πουθενά με τέτοια χάλια. Τοοοοοοοομμμμμ!!! Μ' ακούς, dear;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Jim κάνε κάτι με τα σχόλια, δεν γίνεται να υπάρχει αυτό το ύφος και το πνεύμα στις συζητήσεις. Καταλαβαίνω την θέση σου, αλλά το blog τείνει να αλλάξει χαρακτήρα. Μπαινουμε για συζητησούλα μπασκετική, και καταλήγουμε να διαβάζουμε το κοντό και το μακρύ του καθενός. tasuto, droga και αλλοι δεν ειναι για εδω.. Υπάρχει και το gazzeta για να διοχετεύουν την ασχετοσύνη τους. Γράφω αυτό το σχόλιο για να το διαβάσεις εσύ κυρίως. Δεν με ενδιαφέρει να το δω στο μπλογκ, απευθύνομαι κυρίως σε σένα αλλά να σαι σίγουρος πως υπάρχουν πολλοί που ενστερνίζονται την "αγανάκτηση" μου. Αν αποφασίσεις να το περάσεις, επίσης δεν έχω πρόβλημα. Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Το πλεονέκτημα έδρας χάθηκε,γιατί ο Παναθηναικός άργησε
    να κάνει τα αυτονόητα και να αντικαταστήσει η να προσθέσει
    παίκτες την ώρα που έπρεπε.
    Ο σκοπός είναι να δούμε καλούς Ελληνικούς τελικούς
    και ο καλύτερος να το πάρει μακριά από έκτροπα και βία
    που φέρνουν οι ποδοσφαιρικοί κυρίως στο μπάσκετ.
    Ενα άθλημα μας έμεινε,που μάς κάνει υπερήφανους
    στην Ευρώπη,ας μην το αμαυρώσουμε κι αυτό.
    50-50 ήταν,είναι και θα είναι οι τελικοί,οποιος
    κι αν είχε το πλεονέκτημα.
    Μιλάμε για ευρωπαικούς κολοσσούς του μπάσκετ.
    Τόσο ο ΟΣΦΠ που τα τέσσερα τελευταία χρόνια είναι
    δυνατός ευρωπαικά,όσο και ο Παναθηναικός που αρχίζει
    και θυμίζει από φέτος τον Παναθηναικό που ξέραμε.
    Τουλάχιστον από πλευράς διοικητικού ενδιαφέροντος
    να δυναμώσει και πάλι η ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Για το τέλος της χρονιάς Jim,το post που περιμένω εναγωνίως από εσένα,ή έστω αυτό που σου κάνω παραγγελιά, είναι το εξής:
    Πρέπει να μείνει ή να φύγει ο Σπανούλης;
    Εξηγούμαι:
    Πέρα από τα φετινά αποτελέσματα,είναι αναγκαία η παρουσία του Σπανούλη κοιτάζοντας το μέλλον;
    Αυτά,έχοντας στο μυαλό μου,ότι ο Σπανούλης μου θυμίζει Γκάλη στον χαρακτήρα,σε αντίθεση με τον Διαμαντίδη που μου θυμίζει Γιαννάκη.
    Θυμάσαι το τέλος των 2 υπερπαικταράδων μας...
    Πόσο διαφορετικό...

    Και τώρα που το έγραψα για να μην το ξεχάσω,ας απολαύσουμε την φετινή σεζόν,που ακόμα δεν έχει αρχίσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Theo οτι θέλει θα κάνει ο Σπανουλης στον Ολυμπιακό.
      Τους εχει χειροπόδαρα δεμένους τους Αγγελόπουλος που αισθάνονται υποχρεωμενοι απέναντι του.
      Και γιατί "πουλησε" τον Παναθηναϊκό για παρτι τους και γιατί μαζί του χαμογέλασε το χειλακι τους.
      Αρα οτι και να πει ο Jim και οι υπόλοιποι δεν μετράει.
      Θα έρθει ο μάνατζερ του στο λιμάνι θα φέρει την υποτηθεμενη η αληθινή πρόταση που θα έχει απο Ευρώπη για Σπανουλη και θα ζητήσει απλά να την ματσαρουν οι Αγγελόπουλοι, ακόμα και με κατατι λιγότερα για να δείξει πόσο θέλει ο πελάτης του να μείνει στην ομάδα που αγάπησε.
      Ούτε που θα εμπλακεί ο Σπανουλης για την παραμονή του.
      Θέμα Σπανουλη καθαρά η παραμονή του στο λιμάνι λοιπον.
      Οι Αγγελόπουλοι απλά καλούνται να πληρώσουν την απόφαση που θα πάρει αυτός.


      Διαγραφή
    2. Για μένα η ερώτηση είναι η εξής και την έχω ξαναγράψει:
      Ποια είναι η επόμενη ημέρα του Σπανούλη και ο ρόλος που πρέπει να έχει σε όποιαδήποτε ομάδα;
      Περισσότερη δημιουργία από εκτέλεση;
      Η ομάδα να μην εξαρτάται στην επίθεση αποκλειστικά από αυτόνκαι να έχει και άλλες πηγές δημιουργίας;

      Σίγουρα η προσφορά του στον Ολυμπιακό είναι τεράστια, αλλά ορθολογικά θα πρέπει να δεχτεί σημαντική μείωση συμβολαίου. Εκτός κιαν, κόντρα στις πιθανότητες, πάει Βερολίνο...

      Pepe

      Διαγραφή
  67. fantasy information

    Αν η mega vizoura η ομάδα του Ραζ πάρει την Αδριατική λίγκα, μην απορήσετε αν δείτε ενα τεράστιο όνομα πελάτη του Ραζ να την ενισχύσει στη νεα ευρωλιγκα!
    Υποχρεώσεις ειναι αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αποκαλύπτω γιατί θα καρφωθεί.
      Ψήνεται.
      Ηδη έχει επιλέγει πρωην ανάκτορο νυν επαυλη ενοικιαζομενη που το είχε ο βασιλιάς της Σερβίας ως εξοχικό στη Σρεμσκα Μιτροβιτσα για να μείνει με την οικογένεια του.
      Η θα τα πάρει παλι χοντρά.
      Η θα γινει βασιλιάς στη Βοιβοντινα.

      Διαγραφή
    2. 10:51

      Εγω καταλαβαινω ποιον λες, αλλα δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομμυριο. Ο εγωισμος του συγκεκριμενου παιχτη δεν θα του επετρεπε ποτε να παιξει σε καποια Μεγκα Βιζουρα.

      Q81

      Διαγραφή
    3. Q81

      Δηλαδή οι παικταραδες Ντιλεινι, Κλαβερ και Ραντολφ δεν εχουν εγωισμό ??
      Που παίζουν σε καποια Κουμπαν.
      Δηλαδή αν τον Βεσελι πχ δεν τον ήθελε η Φενερ και ειχε τα λεφτά να τον πάρει η Χιμκι η η Μεγκα Βιζουρα δεν θα πήγαινε.

      Δημητρης Σ.

      Μη βρίζεις Μήτσο για να στηρίξεις αξιοπρεπώς και με υψηλή αυτοεκτίμηση οσα γράφεις.

      Διαγραφή
    4. Ολοι θα πήγαιναν παντού.
      Στην πιο άγνωστη γωνιά της Ευρώπης αν έβρεχε τρελο χρήμα
      που δεν θα εβρισκαν αλλού.
      Βγαζω εξω μονο το Διαμαντιδη γιατί απέδειξε το αντίθετο.
      Εδώ ήρθε ο Ντομινίκ Ουιλκινς στον άγνωστο τοτε Παναθηναικο.
      Ο Ντιλεινι προτίμησε την Κουμπαν απο ΟΣΦΠ.
      Ο Ζοτς τη Φενερ και παει λεγοντας.

      Διαγραφή
    5. Δημητρης Σ.

      Γιατί χαρακτηριζεις τόσο ακομψα τα κυριλέ γραφτα κάποιου ρε φίλε?
      Αν διαφωνείς απαντας όμορφα και τέλος.
      Αν αυτή η ομάδα πάρει πρωτάθλημα και παίξει ευρωλιγκα γιατί να μην πάνε οι παίκτες αν πληρωθούν καλυτερα απ'οπουδήποτε αλλού?
      Ποιοι ηταν ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ πριν έρθουν προπονηταραδες και παικταραδες που τους εκαναν κορυφαιους?
      Δηλαδή αν στον Πριντεζη και στον Καλαθη με το που τελειώσει το συμβόλαιο τους τους δώσει η Μεγκα 2.500.000 και οι ομαδες τους 1.000.000 και 1.500.000 δεν θα πάνε εκεί?
      Αν στον kill Bill πούνε οι Αγγελόπουλο έχουμε ταβάνι 800 χιλιάρικα για σενα Βασιλη οσα πηρε ο 3D φέτος και του δωσει η Μεγκα 4.000.000 για δυο χρόνια δεν θα πάει???
      Ο Φωτσης κι ο Μπουρού δεν οηγαν στην ανύπαρκτη Αρμάνι για την κονόμα???
      Που ειναι το λάθος και είσαι υβριστικός?
      Πάντα φιλικά.

      Διαγραφή
    6. Κατ'εμε ο παιχτης που υπαινισσεται δεν εχει καμια σχεση με τους Ντιλευνη, Κλαβερ και Ραντολφ σε ιστορια και μεγεθος.

      Οτι η Αρμανι Μιλανο (πρωην Τρεησερ) ειναι συγκρισιμο μεγεθος με την Μεγκα Βιζουρα δεν το φανταζομουν.

      Τωρα ο Δημητρης Σ. ειναι γνωστος για τον τροπο που μιλαει.

      ΤΟ ακομα καλυτερο ειναι οτι σε πολλα ποστς του ζηταει απο τους αλλους να ειναι μπασκετικοι και κοσμιοι

      Q81

      Διαγραφή
    7. Κι επειδη εδω μεσα πρεπει να λεμε και το προφανες, δεν εχω απολυτως καμια διαθεση να υποτιμησω την αξια και την καριερα του ΔΔ.
      Δεν αμφιβαλω παντως οτι ολο και καποιος ανωνυμος θα παραφρασει το ποστ μου και θα την παει εκει την κουβεντα.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    8. Δημητρακη τι καιρο εχει στην Ελβετια;;

      Διαγραφή
    9. Δεν ξερω φιλαρακι, ειμαι ταξιδι. Ελα FB να δεις φωτο και κανε και κανα λαικ τοση ωρα εκει μεσα.

      Διαγραφή
    10. Δεν το θεωρω εντελως απιθανο ως μια προταση που να παιζει στο μυαλο του μεγαλο-ατζεντη σε συνδυασμο με την επιστροφη του βαψομαλλια στη Σερβία.

      Διαγραφή
    11. Q81

      Ας μη βρει το συμβόλαιο που θέλει και ας του τα χώσει η Μεγκα του κολλητού του αν βγει ευρωλιγκα και τοτε θα το δούμε.
      Ο Κλαβερ υπέγραψε στην Σιβηρία οντας πρωταθλητής Ευρώπης και μάλιστα πενταδατος αν μιλάμε για μεγέθη τωρινά πάντα και με μελλον.

      Διαγραφή
    12. Q81, πού να ξέρει ο 11:46 ποια είναι η ιστορία της Αρμανι? Σαμπως ξέρει τίποτε από μπάσκετ? Εδω μεροκάματο βγάζει. Σημερα ειναι εδω, αυριο θα ποσταρει σε μπλογκ και φορα πχ για τα νεα του φαρμακου, μεθαυριο σε μπλογκ και φορα για πολιτικη, κλπ. Ό,τι εντολή πάρει.

      Διαγραφή
    13. το κρασνοντάρ όπου βρίσκεται η έδρα της κουμπάν,δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη σιβηρία. η πόλη βρίσκεται στο ύψος της ρουμανίας γεωγραφικά,λίγα χιλιόμετρα πάνω από τη μαύρη θάλασσα και το κλίμα της μοιάζει με το κλίμα μιας κρύας πόλης στην ελλάδα(πχ φλώρινα). για ρωσία βέβαια είναι από τις πιο ζεστές πόλεις

      Διαγραφή
    14. 1:35

      Ψυχολόγε.
      Ναι γι'αυτό πηγαν στην ανύπαρκτη Αρμανι ο Φω κι ο Μπου για την ιστορία της.
      Ηταν θαυμαστές του Μπομπ Μακαντου :P
      Αχαχαχαχα.
      Η Ριγα εχει 4-5 ευρωπαϊκά ως πρωταθλήτρια της ΕΣΣΔ, γιατί δεν πηγαν στην Λετονία ρε ιστορικέ του μπάσκετ να βάλουν κι απ' την τσεπη τους οταν ταξιδεύουν με την ομάδα ??
      Μάθε να συζητάς σε μπασκετικα sites κι ασε τις εξυπνάδες για τους έξυπνους.

      Διαγραφή
    15. ανυπαρκτη η Αρμανι λεει;;;;χαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    16. 3 ευρωπαικα η Αρμανι και ειναι ανυπαρκτη η ιστορια της;;;.Εδω αλλοι με τρια το παιζουν αυτοκρατορες.

      Διαγραφή
    17. 3:13

      H Αρμάνι, εκτός από τη μεγάλη ιστορία της, είναι κάθε χρόνο στην Ευρωλίγκα, συμμετέχει στο τοπ16 και ενίοτε και στο τοπ8 τις περισσότερες χρονιές, έχει μεγάλο μπάτζετ και σταθερά φροντίζει να έχει καλούς παίχτες (ακόμα και μεγάλα αστέρια) και καλους προπονητές. Από πού κι ως που να τη συγκρινω με, ας πουμε ξεπεσμένες, δυνάμεις που φτάνουν το πολύ σε μια αδιάφορη συμμετοχή στο Eurocup?

      Συνεχισε εσυ, αμπασκετε, να μιλας για "ανύπαρκτη" Αρμάνι. Κλασικός εξυπνάκιας άσχετος Ελληνάρας που κάνει διαγωνισμό ατάκας στο ίντερνετ.

      ΥΓ Ο "Φω" και ο "Μπου" και δε συμμαζεύεται. Κολλητοί είστε? Ή είναι άλλη μια απόπειρα να το παίξεις ιντερνετομαγκάκι? Πόσων χρονών είσαι, 15?

      Διαγραφή
  68. και επίσημο πλέον, mvp της αγωνιστικής αναδείχτηκε ο κορομηλάς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Να και ενα θετικο που βγηκε σμρ, οτι ο ουλιαμς εχει τελικα οψιον για ευρωπη μονο βεβαια, που εννοειται οτι θα ενεργοποιηθει και η διοικηση προσπαθει να τον πεισει να μεινει εδω.
    Θα ηταν πολυ περιεργο να μην υπηρχε οψιον εστω για ευρωπη αφου αν εβγαινε θα επεφταν ολοι πανω του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός αν δέσει με την ομάδα και βρίσκονται ολοι με κλειστά μάτια, θα γράψει ιστορία στην Ευρώπη.
      Ποιον να πρωτοσταματησεις?
      Τον Γουίλιαμς που θα γράφει απο παντού η τους άλλους που θα βρίσκουν αδύνατες πλευρές οταν κανουν παγίδες στον Γουιλιαμς?
      Εχει εκρηκτικό πρωτο βήμα απίστευτη ελαστικότητα και επαφή με το καλάθι μετα απο ντραιβ.
      Το screen βρήκε το σκοπό του επιτέλους στο γήπεδο!!!

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω αν ισχύει το ρεπορτάζ του contra που λέει ο Chris, πάντως έχω αναρωτηθεί πολλές φορές αυτός ο παίκτης όπως τον βλέπουμε που θα ήταν χωρίς τους σοβαροτατους τραυματισμούς του? Σταρτερ με μ.ο. 10+ πόντων σε ομάδα playoff Nba θα έλεγα εγω αλλά δεν θα μάθουμε ποτε...

      Διαγραφή
    3. Το contra δεν είναι ακριβώς συνώνυμο της αξιοπιστίας (ως πηγή).

      Διαγραφή
    4. κοντρα. συμφωνω οτι δεν ειναι φουλ αξιοπιστο αλλα γενικα δεν βγαζει ευκολα θεματα αν δεν ειναι τσεκαρισμενα

      Διαγραφή
  70. Η μεγαλυτερη αποτυχια του Σαλε ειναι που εχασε το πλεονεκτημα εδρας απο τοσο κακο αντιπαλο που τα χρειαστηκε με ΠΑΟΚ,ΑΕΚ,Κηφισια,Αρη.

    Ας προσεχε λοιπον ο ΠΑΟ που οι παικτες του στα μισα παιχνιδια μπαινουν στο πρωτο δεκαλεπτο για τουρισμο.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ας προσεχε ναι,αλλα οταν οι αλλοι εχουν βοηθεια οταν πρεπει στα κρισιμα τι να σου κανουν και οι παιχτες μας.

      Διαγραφή
  71. "oταν κερδιζει ο ΟΣΦΠ ειναι παντα δικαια και οταν χανει παντα φταιει κατι αλλο.Ουδεποτε εχασε δικαια, μονο οταν τον αδικουν χανει".Τι αλλο θα περιμενες απο οπαδους που αυτοαποκαλουνται θρυλοι,πιο αλλαζονικοι δεν γινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. http://www.basketnet.gr/gossip/p/78137/epiko-trolarisma-areianon-%C2%A0se-spanouli-photos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το προβλημα δεν ειναι τα φαουλ που σφυριχτηκαν στον Αρη. Ηταν τα περισσοτερα και σωστα τα εδωσαν οι διαιτητες. Το παιχνιδι χαθηκε γιατι ο ΟΣΦΠ τελειωνε τα δεκαλεπτα με 4 φαουλ. Το πεμπτο οποτε εγινε σφυριχτηκε μεσα στο τελευταιο λεπτο του καθε δεκαλεπτου. Οι παικτες του ΟΣΦΠ πηγαιναν καροτσακι τους αντιπαλους τους, τους εσπρωχναν, τους κλειδωναν με ασυλια απο τους διαιτητες. Επαιξαν δηλαδη το γνωστο αντρικο, πειραιωτικο παιχνιδι του Θρυλου. Ειναι κριμα που εχει μεγαλωσει ο Τασος Μητροπουλος. Αν ηταν νεοτερος θα εκανε μεγαλη καριερα στο θρυλο ως undersized center.

      Διαγραφή
  73. Πάντως με Καλάθη, Γκιστ και Γουίλιαμς (αν μείνει θεωρώ ότι σταδιακά θα ανεβάσει τα ποσοστά του στο τρίποντο), ο άσσος και το τεσσάρι που θα πάρουμε το καλοκαίρι θα πρέπει να έχουν αξιόπιστο περιφερειακό σουτ.
    Πιστεύετε ότι χωράνε στο ίδιο ρόστερ και ο Μπράμος και ο Γιάνκοβιτς ή μόνο ένας εκ των δύο; Μήπως θα ήταν καλό να δουλευτεί σαν άσσος ο Γιάνκοβιτς, κάτι που προσπάθησε να κάνει και ο Πεδουλάκης; Ή να βάλει περισσότερα κιλά πάνω του και να μείνει στο 3. Τι λες Τζιμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άσσος το έχω σκεφτεί και εγώ! Θα έχει φοβερό πλεονέκτημα λόγω ύψους. Και οι αποφάσεις του στο να στήνει plays δεν είναι καθόλου κακές, πέρσυ με τον Ιβάνοβιτς έδωσε περισσότερες ασσίστ απόσες ο Μάντζαρης! Ο ίδιος δεν το θέλει αλλά ο ΄Ιβκοβιτς μετά την ήττα από τον ΠΑΟ, όταν ο Σάλε τον πέρασε στο 4 πέταξε τη μπηχτή πως ο ΠΑΟ έπαιξε με 3 γκαρντ, δείγμα πως τον θεωρεί γκαρντ και αυτός. Για 2ρι δεν κάνει γιατί δεν σκοράρει αλλά πιστεύω στο 1 θα είναι καλός.

      Διαγραφή
    2. Παιδιά δεν είναι εύκολο να ανέβει κάποιος στον "άσσο" επειδή μπορεί να ντριμπλάρει. Για παράδειγμα ο Βλαδίμηρος στερείται οξυδέρκειας για αυτόν τον ρόλο. Πολύ.. Ο Γιάνκοβιτς λόγω πολλών παραγόντων τους οποίους είχαμε εξηγήσει αναλυτικά προ τριετίας είναι wing και όχι combo forward. Η δεύτερη θέση του δηλαδή είναι το "2", όχι το "4". Πρέπει να δουλέψει σε άμυνα και playmaking. Όπως και ο Παππάς. Έχω βαρεθεί πλέον να το γράφω..

      Διαγραφή
    3. Μπορεις να εξηγησεις πιο αναλυτικα τι εννοεις; Τι θα πει δουλευω το 'playmaking'; Τι θα πει δουλευω την 'αμυνα'; Εννοεις οτι πρεπει να βελτιωθουν σε πνευματικο επιπεδο ή πρεπει να βελτιωθουν τεχνικα σε κατι; Προσπαθησε να εισαι οσο πιο επεξηγηματικος γινεται. Οχι σε σχεση με τους δυο παικτες, γενικα περισσοτερο.

      Διαγραφή
    4. τι δε καταλαβαίνεις? να δουλέψει και να βελτιωθεί σε αυτούς τους δύο τομείς.

      Διαγραφή
    5. Το θέμα είναι ότι με τον Σάλε ο συγκεκριμένος παίζει αποκλειστικά στο τρία. Ακόμα και όταν ψοφάφαμε για έναν έξτρα γκαρντ ποτέ δεν έπαιζε με δύο πλάγιους όπως είχε προτείνει ο Τζιμ για να μεγαλώσει το ροτέησιον στα γκαρντ. Τώρα τα πράγματα είναι απλά. Με Τζόρτζεβιτς στον πάγκο, Παππάς και Γιάνκοβιτς είναι ουσιαστικά εκτός ομάδας. Τους έχασε τους παίχτες αλλά η μεγάλη ευθύνη είναι δική τους. Ο ένας χωρίς κανένα ίχνος επαγγελματισμού που αυτόματα δείχνει ότι κάνει μόνο για ομάδα γειτονιάς και ο άλλος πολύ σοφτ, ακατάλληλος για τον Παναθηναϊκό και αυτό το επίπεδο.

      Bohemian

      Διαγραφή
    6. Ξαναρωτησα με αφορμη το σχολιο του φιλου 6:31 αλλα το σχολιο μου κοπηκε για καποιο λογο. Πως δουλευει κανεις ατομικα το playmaking; Ειναι σαφης η ερωτηση μου.

      Διαγραφή
  74. Ο Παππάς θα επιστρέψει σύντομα στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα μετά από την εισήγηση του coach Djordjevic.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλι ραδιο αρβυλα για τον Παππα; Τελικα πονεσε πολυ η περσινη προκριση στο κυπελλο.

      Διαγραφή
    2. Θα ΘΑ, θΑ, θα, θα θα τα τα...

      Διαγραφή
  75. http://www.cnn.gr/news/sports/story/26932/eytyxismenos-me-tin-apofasi-toy-na-erthei-stin-eyropi-kai-ton-panathinaiko-o-eliot-goyiliams

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. τωρα ακογεται οτι ο Ουιλιαμς εχει οψιον αν παραμεινει στην ευρωπη να τον κρατησει ο παναθηναικος με συμβολαιο 1 εκατ.
    στο ΝΒΑ και να βρει ομαδα τετοιο συμβολαιο δυσκολα να βρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Τζιμάρα πως σου φαίνεται να παίξουν δίδυμο στην περιφέρεια Καλάθης-Χέινς; Έχουν παίξει ελάχιστα λεπτά μαζί στο Τοπ-16, αλλά μου φαίνεται λειτουργική ως λύση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Η τριπλέτα Χριστοδούλου, Κορομηλάς και Σταματόπουλος υπέπεσε σε σωρεία λαθών τα οποία ήταν μόνο προς μια κατεύθυνση. Διαφορετικά κριτήρια, λάθος υποδείξεις, κακή συνεργασία των «γκρι» συνέθεσαν το σκηνικό σ’ ένα παιχνίδι όπου το γήπεδο ήταν ασφυκτικά γεμάτο και δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα.

    Τα λάθη είναι πολλά και ανεπίτρεπτα για διαιτητές της κλάσης του Χριστοδούλου και του Κορομηλά. Διότι από αυτούς περιμένεις να «καθαρίσουν την μπουγάδα», γι’ αυτό και ορίστηκαν από την ΚΕΔ και δεν έγινε κλήρωση και όχι από τον Σταματόπουλο που είχε βοηθητικό ρόλο, αλλά συνολικά ήταν καλύτερος.




    ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
    ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χρήστος Χριστοδούλου, Ηλίας Κορομηλάς, Κωνσταντίνος Σταματόπουλος
    Η ΚΕΔ έκανε ορισμό των δυο πρώτων διαιτητών (Χριστοδούλου, Κορομηλάς) και οι ομάδες συμφώνησαν για το πιο μεγάλο παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής. Τελικά άπαντες διαψεύστηκαν, αφού και οι κορυφαίοι διαιτητές κάνουν λάθη. Και ενίοτε τραγικά που διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα. Κι αν ο Σταματόπουλος είναι ένας διαιτητής με περιορισμένες δυνατότητες σφύριξε αυτό που έβλεπε. Δεν μπορούν όμως οι άλλοι δυο ρέφερι να μπουν στο ίδιο καζάνι.
    Πρόκειται για διαιτητές με τεράστια εμπειρία, πολλά χιλιόμετρα στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα, αλλά για πρώτη φορά έκαναν πάρα πολλά λάθη μαζεμένα προς μια κατεύθυνση.
    Πιάνοντας το κουβάρι του αγώνα από την αρχή και ξετυλίγοντας τις υποδείξεις τους παρατηρούμε πως ήταν:
    ΛΑΘΟΣ το επιθετικό φάουλ που υπέδειξε ο Κορομηλάς στον Σίμτσακ στο πρώτο ημίχρονο.
    ΛΑΘΟΣ το φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο του Χριστοδούλου από τον Μακ Νιλ πάνω στον Σπανούλη. Στο ριπλέι φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει επαφή.
    ΛΑΘΟΣ το φάουλ σε επαφή του Μούρτου στα 4’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου πάνω στον Σπανούλη που δόθηκε από τον Κορομηλά. Μια επαφή που έγινε κατ’ επανάληψη και στις δυο πλευρές του γηπέδου, αλλά δεν δόθηκε.
    Στο δεύτερο ημίχρονο ορθώς δεν μέτρησε ο Χριστοδούλου καλάθι του Χάγκινς, καθώς έπιασε με το ένα χέρι την στεφάνι, όμως δεν μέτρησε το καλάθι του Οκάρο Ουάιτ (έκοψε την μπάλα αντικανονικά ο Παπαπέτρου, καθώς είχε χτυπήσει στο ταμπλό) με το σκορ να είναι 62-62 στο 37’. Βέβαια, από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου υπήρξαν φάσεις που προκαλούσαν απορίες. Αρχικά η επαφή του Μακ Νιλ με τον Σπανούλη δόθηκε φάουλ μπροστά στον πάγκο του Άρη από τον Χριστοδούλου και στην συνέχεια ο αρχηγός του Ολυμπιακού πήρε και δεύτερο φάουλ κάνοντας κίνηση ο ίδιος προς τον Ζάρα και όχι ο αμυνόμενος προς τον άσο των Πειραιωτών. Τα κριτήρια ήταν διαφορετικά στις αποφάσεις των «γκρι» και γι’ αυτό το λόγο είναι ακατανόητα μεγάλη η διαφορά στις ελεύθερες βολές (16 έναντι 34 του Ολυμπιακού) γιατί οι άμυνες ήταν εξίσου σκληρές και οι επαφές ανάλογες.
    Στο φινάλε με το σκορ να είναι 69-71 στα 10’’ ο Μακ Νιλ κάνει σκόπιμα φάουλ στον Χάκετ (μπροστά στον Κορομηλά) το οποίο δεν υποδεικνύεται και κυλάει ο χρόνος και δίνεται φάουλ στον Πρίντεζη σωστά. Ο Πρίφτης παραπονέθηκε αλλά μάταια. Ενώ, ακόμη και όταν όλα είχαν κριθεί ο Παπαπέτρου χτυπάει στο κεφάλι στον Γουότερς στο τελευταίο σουτ του αγώνα, αλλά οι «γκρι» ούτε εκεί είδαν τίποτε.
    Εν κατακλείδι ήταν μια απογοητευτική διαιτησία που προκαλεί μεγάλο προβληματισμό καθώς τα μεγάλα και σημαντικά παιχνίδια είναι μπροστά και δυστυχώς στο πρώτο σοβαρό crash test οι «γκρι» πήραν πολύ χαμηλό βαθμό. basketnet.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Τωρα στο eurosport2 ο πρώτος ημιτελικός του eurocup.
    Στρατσμπουρ-Τρεντο= 16-31 στο α' δεκάλεπτο!!
    Παιχνιδαρα.

    JB

    ΑπάντησηΔιαγραφή