Athlenda

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΠΑΙΚΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ... 2012 (1)



Το Ηοοpfellas μετά από πολύ δουλειά, σας παρουσιάζει και φέτος τις λίστες με τους "εκλεκτούς", τα λαβράκια Μade in USA.. Σε μια εποχή που συμπίμπτει με την πιθανότητα  επιλογής 6 Αμερικανών στην Α1 καταλαβαίνει κανείς ότι η ομάδα με το καλύτερο scouting παίρνει αυτομάτως κεφάλι στη μάχη του επόμενου πρωταθλήματος..



Ενδεχόμενη απόφαση για απόκτηση 6 Αμερικανών  αλλάζει πολλά δεδομένα στην Ελληνική λίγκα. Έρχεται σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή για τη κοινωνία και το μπάσκετ (μετά από μια σεζόν μάλιστα όπου ο Ολυμπιακός των νεαρών Ελλήνων σάρωσε τα πάντα..) αλλάζοντας πολλές ισορροπίες  και οικονομικά δεδομένα. Πλέον αυτός που θα κάνει τις καλύτερες και προσεκτικότερες επιλογές μπορεί χωρίς πολλά πολλά να βρεθεί πραγματικά πολύ ψηλά (σε σημείο εκπλήξεως..) και να ξεχωρίσει άμεσα από τον ανταγωνισμό.


Φέτος και με δεδομένη τη μείωση στα μπάτζετ των δύο αιωνίων, αποφασίσαμε να μη βγάλουμε πρώτα τη "λίστα των ακριβών παικτών" αλλά να κάνουμε μια μίξη με παίκτες για όλα τα γούστα και πορτοφόλια. Επίσης προσπαθήσαμε να μη βάλουμε παίκτες από τις περυσινές λίστες, ώστε να υπάρχει μια πιό ολοκληρωμένη εικόνα. Το scouting base μας περιέχει πραγματικά πολύ (πάρα πολύ..) υλικό, απόφθεγμα δουλειάς χρόνων. Με γνώμονα την αγορά, τη παρούσα κατάσταση στις ελληνικές ομάδες, τη προοπτική και πάντα τη δική μας εκτίμηση (μετά από ατελείωτες ώρες μπάσκετ κάθε εβδομάδα και πέρυσι) σας παρουσιάζουμε τις επιλογές μας..

Οι περυσινές λίστες βρίσκονται εδώ..
http://hoopfellas.blogspot.gr/2011/07/ade-in-usa.html

http://hoopfellas.blogspot.gr/2011/07/made-in-usa2-gerrod-henderson1.html



Randy Culpepper (23, 1,80): Κόπια του Τζέρεμι Πάργκο (πρώην της Μακάμπι). Φοβερά αθλητικά προσόντα,σκόρερ ολκής. Πολύ δυνατό πρώτο βήμα, έκρηξη, καλοπροπονημένος, επιδιώκει την επάφή. Καλό τζάμπ σουτ,υστερεί όμως στο shot selection. Χρειάζεται πολύ δουλειά στο μυαλό του, με έναν προπονητή που θα τον μάθει να διαβάζει και μετά να επιλέγει αφού ελέγξει τον παρορμητισμό του. Κλασσική περίπτωση σούτινγκ γκαρντ σε κορμί "άσσου". Προϊόν του UTEP δέσμευσε την Ουκρανική Φέρρο, με την οποία αγωνίστηκε φέτος να τον χρησιμοποιεί 30' ανά ματς στο "1" γιατί με το 1.80 του μόνο για τη θέση αυτή θα τον κοιτάξουν οι ομάδες του ΝΒΑ.  Στην Ουκρανική λίγκα, 22.4π. (51.1 % 2π.-34.5% 3π.-78.6% 1π.) 2.5 ριμπ. 3.6 ασ. 1.7 κλεψ.2.6 λάθη.


Lacedarius Dunn (25, 1.93): Σπουδαίος χεράς. Πολύ γρήγορο release, "γλυκό" σουτ, όταν ζεσταθεί "γράφει" ασταμάτητα φτιάχνωντας από το πουθενά το δικό του σουτ (step back, fadeaway). Δυνατό πάνω μέρος κορμιού (του επιτρέπει παρά το όχι μεγάλο ύψος του να δέχεται τη μπάλα στο ποστ συχνά), αδύνατα πόδια. Υστερεί σε αθλητικά προσόντα. Καλός ριμπάουντερ αλλά λίγο μονοδιάστατος. Καθαρά "πλάγιος" παίκτης, δεν είχε σχέση παρά το ύψος του, με το "1" ποτέ. Θέλει η ομάδα να δουλεύει  για αυτόν ώστε να αποδώσει. Αυτό του κόβει "ματιές" από καλά κλαμπ. Απόφοιτος του Μπέηλορ, τελείωσε τη χρονιά στη Χασαρόν. Φέτος στο Ισραήλ, 18.2 π. (46.8% 2π.-41.9% 3π.-81.6% 1π.) 5.6 ριμπ. 1.7 ασ. 1.5 κλεψ.


Davon Jefferson (26, 2,01): Κυριάρχησε φέτος στη Ρωσία με την Τριούμφ, τελειώνοντας 1ος σε σκορ-ριμπάουντ-μπλοκ στη λίγκα. Παίκτης με μέσα-έξω παιχνίδι, με πρόσωπο και πλάτη, που όμως με το πέρασμα του καιρού μονιμοποιείται πλέον στη ρακέτα. Αξιόλογο σουτ από μέση απόσταση, όχι τρίποντο όμως που αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα. Πολύ σπουδαία αθλητικά προσοντα τα οποία τον βοηθούν πολύ σαν finisher, χτυπάει αρκετά και με ντράιβ τα αντίπαλα "4" με γρήγορο πρώτο βήμα. Κατηγορείται συχνά πάντως για τεμπελιά και νωχελικότητα. Φαίνεται πολλές φορές από τη συμπεριφορά του στην άμυνα, όπου δεν είναι κακός απλά μερικές στιγμές αδιάφορος. Φοβερό δίδυμο με τον Ντορόν Πέρκινς στη Χάιφα, πέρασε και από τη Βιλερμπάν πρίν καταλήξει στη Ρωσία, όπου αυτό το καλοκαίρι  μπορεί να πάρει καλύτερα λεφτά πλέον. 20.3 π. (54% 2π.-21.4% 3π.-73.5% 1π.) 7.9 ριμπ. 2.6 ασ. 1.5 κλεψ. 1.0 μπλοκ..


Justin Dentmon (27, 1,80): Κλασσική περίπτωση scoring PG, πραγματικά καλός. Πλούσιο επιθετικό ρεπερτόριο, μπορεί να σκοράρει από οποιοδήποτε σημείο του γηπέδο με κάθε τρόπο. Εξαιρετικός μηχανισμός στο σουτ. MVP της D-League φέτος, πρώτος σκόρερ στο Ισραήλ το '09. Γρήγορος, με πολύ καλά πόδια. Έχει βελτιώσει πάντως τα playmaking abilities του σταδιακά. Στην εποχή μας που τα σχήματα των two-guard κάνουν θραύση παίκτες με τα χαρακτηριστικά του Ντεντμον έχουν αυξήσει τη ζήτησή τους. Στην Αμερικανική αγορά βέβαια υπάρχουν με το..κιλό αλλά ο συγκεκριμένος επαναλαμβάνω είναι πραγματικά καλός.. Στους Όστιν Τόρος, 22.2π. (48.9% 2π.-41.9% 3π.-87.3% 1π.) 3.6 ριμπ. 5.3 ασ. 1.5 κλεψ. Μέσα στη χρονιά υπέγραψε ολιγοήμερα συμβόλαια στο ΝΒΑ και πέρασε το Μάιο και από το Μιλάνο για 3 ματς..



Andre Smith (27, 2,03): Προϊόν της σχολής "Καρσίγιακα", του μεγαλύτερου εργοστασίου παραγωγής και μεταπώλησης Αμερικανών στην Ευρώπη. "Φοίτησε" 2 χρόνια εκεί. Βρίσκεται πλέον στη καλύτερη φάση της καριέρας του και σε διαρκή άνοδο τα τελευταία χρόνια. Εξυπνος παίκτης. Ξέρει να παίρνει καλές θέσεις στη ρακέτα με σωστές τοποθετήσεις. Πολύ καλός σκόρερ και στο ζωγραφιστό και από μακριά καθώς έχει στο οπλοστάσιό του ένα πολύ αξιόλογο σουτ τριών πόντων. Αθόρυβος. Εξαιρετικός ριμπάουντερ. Τελειώσε τη χρονιά ως 1ος σκόρερ και 4ος ριμπάουντερ στην Ιταλική λίγκα με την Καζέρτα. Δεν έχει πιάσει ακόμα το ταβάνι του.. 18.4 π.( 62.8% 2π.-36.3% 3π.-75% 1π.) 7.7 ριμπ. 1.1 ασ. 1.4 κλεψ.


Elton Brown (29, 2,06): Γνωστός μας από το πέρασμά του τη σεζόν 2005-06 από τον Μακεδονικό, από όπου "χαιρέτησε" νωρίς όντας όμως 1ος ριμπάουντερ στην Α1 (και ο μοναδικός με μ.ο. νταμπλ νταμπλ). Παίκτης εγγύηση, θα στη κάνει τη δουλειά ότι και να γίνει. Θηριώδης σέντερ, εκμεταλλεύεται πλήρως τον όγκο του μέσα στη ρακέτα. Εχει μεγάλη γκάμα στα τελειώματα του, κάνοντας το δύσκολο να μοιάζει υπερβολικά απλό. Γρήγορα πόδια σε σχέση με το παρουσιαστικό του που του επιτρέπουν σε συνδιασμό με τη δύναμή του να δημιουργεί συνεχή μισ-ματς στα αντίπαλα "5". Σουτέρ ελευθέρων βολών κάτω του μετρίου, σχεδόν σε όλη του τη καριέρα σουτάρει από το φάουλ με ποσοστό μικρότερο από αυτό των διπόντων..  Έκανε "σαματά" φέτος στη Τουρκία, όχι όμως και η Τραμπζονσπορ που δε πήγε καλά.. 18.1 π.(57.9% 2π.-56.7% 1π.) 12.2 ριμπ (1ος στην TBL) 2.0 ασ.


Jimmy Barron (26, 1,91): Ο "Κάρολ των φτωχών", συμπαίκτης του Παπαμακάριου στην Λαγκούν Άρο. Pure shooter.. Ενας από τους πιό κλασσικούς σουτέρ αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, θυμίζει έντονα στο τρόπο εκτέλεσης τον αντίστοιχο του Πέτζα Στογιάκοβιτς. Σουτάρει με κάθε τρόπο, είτε μετά από ντρίμπλα, στημμένος ή στο τρανζίσιον. Τη δεύτερη χρονιά του στο Ρόουντ Άιλαντ εκτελούσε με περίπου 48% για τρείς πόντους ενώ πέρυσι στη Λαγκούν πάλι είχε το εξωφρενικό 45.5% με μ.ο. πάνω από 6 σουτ ανά ματς και 98.6% στις προσωπικές.. Το παιχνίδι του δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο. Εχει όμως αυτήν την εξιδείκευση που μπορεί να αποτελέσει διαβατήριο για τα καλά κλαμπ, σαν παίκτης ρόλων. Φέτος στην ACB, 11.9π.(52.8% 2π.-32.8% 3π. 88.2% 1π.) 2.4 ριμπ. Ελαφρά πεσμένος σε σχέση με πέρυσι..


Austin Freeman (23, 1,90): Μέλος των Χόγιας του Τζορτζτάουν, ολοκλήρωσε την πρώτη του επαγελματική χρονιά στη Φορλί και την αρκετά ανταγωνιστική Lega 2 της Ιταλίας. Αθλητής με υψηλό μπασκετικό IQ, παίζει "υπόγειο" μπάσκετ χρησιμοποιώντας πολύ το μυαλό και τη σωματική του δύναμη για να νικήσει τον αντίπαλο. Βελούδινο σούτ. Δεν είναι κακός στο αμυντικό κομμάτι αλλά δυσκολεύεται να μείνει μπροστά από πιό γρήγορα γκαρντ. Φτιαγμένος για Ευρώπη..Καλή και οικονομική επιλογή. 20,9 π. (51.6% 2π.-27.2% 3π.-79.9% 1π.) 4.5 ριμπ. 2.9 ασ. 1.9 κλεψ.


Raymar Morgan (2.02, 24): Ο μόνος παίκτης που συμμετείχε στις περυσινές μας λίστες, αλλά τον έβαλα μπας και ξυπνήσει κανένα "τσακάλι" και τον πάρει (ούτε μανατζέρ του να ήμουνα..). Δε χρειάζονται πολλές κουβέντες, μπορείτε να βρείτε το scouting report του στα λινκ από πάνω. Πρωτοπαλίκαρο του Ίζο στους Σπάρτανς, κόμπο φόργουορντ που μαρκάρει και στις 5 θέσεις της πεντάδας, σκληροτράχηλος, ακούραστος εργάτης που τα δίνει όλα και δε ζητάει τη μπάλα στην επίθεση. Εχει περάσει λίγο από την Καρσίγιακα και από δύο ομάδες του Ισραήλ (Ρισόν, Ασκελόν) όπου έσκασαν δύο βόμβες σε σημείο πολύ κοντινό με αυτό που βρισκόταν. Τον Δεκέμβρη τραυματίστηκε στον επιγονατιδικό τένοντα σε προσπάθεια για κάρφωμα και έμεινε έξω. Εμείς λέμε είναι ακόμα ευκαιρία.. 14.6 π. (65.7% 2π.-65.4% 1π.) 6.9 ριμπ. 1,7 ασ. 0.9 κλεψ.



Malkolm Thomas (24, 2,07): Απόφοιτος του Σαν Ντιέγκο Στέητ, ο αθλητικός φόργουορντ με το μεγάλο wingspan πήρε χοντρό -για ρούκι που δεν επιλέχτηκε στο ντράφτ- πακέτο υπογράφοντας για 350 χιλ. δολλάρια σε ομάδα της Κορέας. Αμυντικό εργαλείο, γεμάτο ενέργεια. Τρέχει καλά το παρκέ και εκμεταλλεύεται την αθλητική του ικανότητα για να τελειώσει φάσεις κοντά στο καλάθι. Αδύνατος επιθετικά. Αρκετά αδύνατος.. Υπέγραψε πέρυσι κάποια ολιγοήμερα συμβόλαια στο ΝΒΑ. Στην Ευρώπη μπορεί να είναι το γρήγορο 4-5 που θα μαρκάρει καλά, ειδικά σε κόουτς που παίζει αλλαγές στο πικ εν ρολ. Έφυγε από από τους Mobis Phoebus της N.Κορέας με μ.ο. 21π.-11ριμπ.-3ασ.-3 μπλόκ..


Dwight Hardy (25, 1,86): Ή αλλιώς "Hardy boy".. Ο κλασσικός εκπρόσωπος των πλέηγκράουντς της Ν.Υόρκης που μάλιστα φοίτησε και στο St.Johns. Σπουδαίος σκόρερ, χρησιμοποιεί πολυ την εκρηκτικότητα του για να περάσει και να τελειώσει με ντράιβ μέσα στα χαρακώματα ή να πάει στις προσωπικές (συχνό φαινόμενο). Το σουτ του είναι "ασανσέρ". Δυάρι, που θέλει ένα ψηλό "άσσο" δίπλα στην Ευρώπη για "φρένο". Εχει καρδιά, μπορεί κάλλιστα να ηγηθεί μιας μικρομεσαίας ομάδας στο πρωτάθλημά μας. Ενστικτο σκόρερ. Πολύ κακή αναλογία ασσίστ/λαθών. Θέλει δουλειά στη λήψη αποφάσεων. Δεύτερος σκόρερ στη Lega 2 με την Pistoia, 22.2 π.( 52.3% 2π.-35.7 3%- 78.9% 1π.)3.1 ριμπ. 2.2 ασ. 1.9 κλεψ.


Aubrey Coleman (25, 1,93): Tον είχαμε πρώτη μούρη στη λίστα αυτή αλλά μας πρόλαβε η Σιένα που δείχνει να τον καπαρώνει και ξενερώσαμε. Πολύ σπουδαίος σκόρερ με μεγάλη ποιότητα στο παιχνίδι του. Το ότι επιλέχτηκε από την Αλιάγα Πετκίμ και φυσικά τη Μπιέλα (ομάδες με κορυφαίο σκάουτινγκ παραδοσιακά, ειδικά οι Ιταλοί) σίγουρα λέει κάτι.. Θυμίζει έντονα τον Αλφόνζο Φόρντ, ειδικά στον τρόπο που επιτίθεται στο καλάθι, πατάει και τελειώνει. Μάστορας στο isolation ειδικά από την κορυφή της ρακέτας δύσκολα κόβεται. Καλό σουτ από μέση απόσταση, μικρή αδυναμία στις βολές. Πολύ δυνατός, στην ουσία πρόκειται για γκαρντ-φόργουορντ με ύψος 1.93.. Πρέπει να βελτιώσει το court vision του. Συνεπής αμυντικός, κλέβει τις περισσότερες μπάλες από τον καθένα. Ίσως ο καλύτερος παίκτης αυτής της λίστας, παίζει άμεσα οπουδήποτε και μπορεί να αποτελέσει ένα από τα νέα αστέρια σε επίπεδο Ευρωλίγκας.. Στη Μπιέλα, 18.2 π. (53.6% 2π.-24.6% 3π.-70.7% 1π.)4.5 ριμπ. 2.0 ασ.  3.3 (!) κλεψ.



Quincy Douby (28, 1,89): Απλά χαραμίζεται στην Ευρώπη ή στις.. Κίνες που τραβιέται. Ταλέντο μόνο για το ΝΒΑ γεγονός που πρέπει να τον κάνει να συζητήσει με τον ίδιο του τον εαυτό τι πραγματικά φταίει. Κόμπο γκαρντ με τεράστια ευχέρεια στη προσωπική φάση. Εκπληκτικός σουτέρ τριών πόντων με μηχανισμούς στο σουτ για σεμινάριο. Όταν ξεκινήσει να βάλει απλά δεν αστοχεί είτε έχει απέναντι του τον Κασουρίδη είτε τον Κόμπι Μπράιαντ.. Αδύνατος σωματικά (κάτω από 80 κιλά..) με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι. Ξέρει να πασάρει καλά, αλλά όχι και να οργανώσει σε αντίστοιχο επίπεδο. Στην Νταρουσάφακα το 2009 έδωσε σόου τελειώνοντας με 23.6 π. (1ος σκόρερ της TBL) και 4.9 ασ. Νο19 του νταφτ από τους Κίνγκς το 2006. Τον έφερε στην Ισπανία η Μούρθια πέρυσι τον Μάρτη όπου είχε 13.4 π. (40.6% 2π.-32.6% 3π.-73% 1π.)1.3 ριμπ. 1.9 ασ. 1.7 κλεψ. σε μόλις 22.0'.. Φημολογείται ότι έχει βρεί καλό συμβόλαιο στη Κίνα για τη νέα σεζόν.

Ακολουθεί η λίστα Νο2..








10 σχόλια:

  1. έχουμε αρκετά ίδια γούστα.,μόνο τον Culpepper δεν ξέρω! in fact, πρώτη φορά τον ακούω καν... :(.

    ο Morgan σύμφωνα με το sportando έκλεισε ήδη Netanya...

    θα επιμείνω σε αυτό που σου είχα πεί και πέρυσι: νομίζω οτι αυτοί οι παίκτες που προτείνεις δεν είναι top αλλά είναι από το πάνω ράφι και δε νομίζω οτι κοστίζουν κάτω από 120 χιλιάρικα (αλήθεια θα έχει κάποια ομάδα της α1 πλην των γνωστών συμβόλαια πάνω από 80 φέτος?).

    όσον αφορά τον jefferson (poulain Μου από την εποχή της Maccabi Haifa) έχω δηλώσει οτι οι δυνατότητές του είναι Mike Batiste. τέτοιο τρένο αμερικάνο στη ρακέτα που συνδυάζει παιχνίδι με παιχνίδι με πρόσωπο δύσκολα βρίσκεις. Βέβαια τώρα κάνει πάνω από 500...

    PS: Τον dentmon τον είχα δεί σε κανα δυο ματς στο Ισραήλ (έπαιζε σε μία από τις χειρότερες ομάδες-μου διαφεύγει τώρα το όνομα) και δεν μου κάθησε καθόλου καλά για point (είναι λίγο κουτρουβάλας). αλλά σε γενικές γραμμές (και με άλλον έναν πραγματικό combo δίπλα του) σίγουρα είναι φοβερός σκόρερ.

    PS2: περιμένω λίστες και με πιο "δεύτερο" πράμα. για εμάς τους φτηνιάρηδες... :) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. palok, σε καταλαβαίνω φίλε αλλά νομίζω υπάρχουν κάποια πράγματα στην "αγορά" που δεν λαμβάνεις υπόψη σου. Όλοι αυτοί οι παίκτες μπορούν να έρθουν στην Α1, άλλοι στους δύο μεγάλους και άλλοι σε ομάδες 300 χιλ. ευρώ. Μη κοστολογείς τον κάθε παίκτη με βάση το μάξιμουμ που μπορεί να πάρει τη συγκεκριμένη στιγμή. Υπάρχουν πολλά στη μέση. Ειδικά οι νεαροί και πιό φιλόδοξοι δε θα πάρουν τα 120 της Ρωσίας αλλά θα προτιμήσουν 70 στην Ελλάδα, σε ένα πρωτάθλημα άλλης φύσεως και με διαφορετικό συντελεστή δυσκολίας ευελπιστώντας σε ένα πολύ καλύτερο συμβόλαιο τη νέα σεζόν. Πάρε παράδειγμα τον Μπέηνς πέρυσι.. Πίστευες ποτέ ότι θα έρθει στον Ίκαρο ενώ μπορούσε να βρεί 200 χιλ. με τέτοιο κορμι για πλάκα?Όλα κανονίζονται..

      Η επόμενη λίστα έχει και ακόμα πιό οικονομικές επιλογές.. Πίου φάση..

      Διαγραφή
  2. ο νταμπι ειναι παιχταρα,πολυ γνωστος.μακαρι να ξυπνησουν στον παο και να τον εφερναν αντι του ξαναζεσταμενου φαγητου νικολας.και τον μοργκαν στα φοργουορντ απαντηση στον παπανικολαου.πολυ οικονομικα και με ποιοτητα συμπληρωνεις ενα καλο ροστερ.μπραβο τζιμ πολυ καλη δουλεια.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι δύο παίζουν για πλάκα στο φετινό παναθηναϊκό..

      Διαγραφή
  3. Ο Κόλεμαν μου αρέσει και εμένα πολύ.Θα ταίριαζε γάντι στο φετινό Ολυμπιακό έχοντας γύρω του τρεις πόιντ γκαρντ,Μάντζαρη Σπανούλη Σλούκα,να τον συμπληρώνουν στη τετράδα των γκαρντ.Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε πάμε σε μια τέτοια επιλογή.θεωρώ επίσης ότι θα ήταν ακόμα καλύτερο να τον αποκτούσαμε πακέτο με τον άλλο 'Ιταλό' της λίστας Αντρέ Σμιθ αντί του Άντιτς θα ήταν σούπερ.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειδαμε και τις περσινές ευστοχες επιλογες σου απο τα κολλεγία που ήρθαν στον Θρύλο...ακόμα γελάμε!

    ΠΑΙΚΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ αλλα πρέπει να ξερουν και μπάσκετ και να μπορούν να παίξουν στην Ευρωπη.

    Φιλικά Γιώργος.

    Υ.Γ Απο εναν φαν του blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Γιώργο. Από τα κολε γία ήρθε μόνο ο Λούκας τον οποίο ακόμα θεωρώ πολύ καλό παίκτη και το απέδειξε στην Μπάνβιτ. Για τον Χάουαρντ είχαμε γράψει τα αντίθετα, οπότε μάλλον δεν είσαι και πολύ φαν του μπλοκ γιατί θα το θυμόσουν. Για δες τους περσινούς παίκτες της λίστας, πήγαν καλά τη σεζόν που μας πέρασε..?
      Να'σαι καλά φίλε..

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα σε όλους: δυο λόγια για το scouting στις ομάδες της Α1: Πέραν του Πανιωνίου και του Ρεθύμνου, δε γίνεται δουλειά. Ο Κολοσσός είναι περίεργη υπόθεση και πολύ φοβάμαι ότι θα σκάσει έτσι και παίξει eurocup. Οι δύο γίγαντες θα αρχίσουν σοβαρή δουλειά τώρα, μέχρι και πέρυσι μιλούσε το χρήμα και όχι το ανθρώπινο δυναμικό στα coaching teams που έχουν. Αλλιώς τον Law για παράδειγμα θα τον έφερναν σηκωτό απ' το προηγούμενο καλοκαίρι. Τους παίχτες που λες δε μπορούν να τους αγγίξουν τώρα οι 10 απ' τους 12. Προβλέπω budget 250 με 300 χιλιάρικα, δεδομένου ότι τα λεφτά από ΟΠΑΠ και τηλεοπτικά θα είναι ακόμη λιγότερα φέτος. Περιμένω τη λίστα με τους φτηνούς για να σου δώσω και μερικά ονόματα που έχω τσεκάρει εδώ πάνω στην Τσεχία και με σχετικά μικρά συμβόλαια μπορούν να βγουν κελεπούρια.
    Για μια στιγμή με έλουσε κρύος ιδρώτας όταν έγραψες πως ο Thomas έπαιξε στη Β. Κορέα αλλά είπα πως θα έκανες λάθος, άνθρωπος είσαι..:)
    Χαιρετισμούς από Πράγα
    Μανόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιά Βόρεια Μάνο, σουβλάκι θα τον έκαναν!Χαχα!Η 2η λίστα έχει πιό φτηνές επιλογές. Υπάρχουν παίκτες που έρχονται Μάνο, το είπα και στον gioxon πιό πάνω γιατί παρακαλάνε να παίξουν στην Ελλάδα μπάσκετ για τον απλό λόγο ότι θα βάλουν τη καριέρα τους σε άλλο δρόμο. Το κλίμα που υπάρχει για τους νεαρούς Αμερικανούς είναι "εαν τα καταφέρεις στην Ελλάδα, τα καταφέρνεις παντού" απλά τα οικονομικά δεν είναι καλά και υπάρχει καχυποψία για το εαν θα πληρωθούν. Εκεί μειονεκτούμε και όχι στις 30χιλ δολάρια λιγότερα..Παιδιά όπως ο ο Φρίμαν, ο Χάρντι ή ο Καλπέπερ μπορούν να αποκτηθούν από τους περισσότερους γιατί τώρα ξεκινάνε, όχι ο Ντάμπι όμως γιατί έχει δείξει ότι κυνηγάει το χρήμα πλέον. Θα δείς και την άλλη λίστα βέβαια..

      Διαγραφή