Athlenda

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

EURO SIGNS: Έκλεισε (?) το backcourt της η Μακάμπι με τον Ντέηβιντ Λόγκαν!






Μετά από 2-3 χρόνια έντονου φλέρτ Μακάμπι και Ντέηβιντ Λόγκαν έδωσαν τα χέρια για συνεργασία 2 ετών. Οι σκέψεις του Hoopfellas για την προσθήκη του Αμερικανού και την καινούργια Μακάμπι που χτίζει ο Ντέηβιντ Μπλατ. 





 Ο Ντέηβιντ Λόγκαν λοιπόν θα είναι ο εκλεκτός που θα συμπληρώσει τη περιφερειακή γραμμή του Ντέηβιντ Μπλάτ στην ολοκαίνουργια και οικονομική Μακάμπι που χτίζει φέτος ο Αμερικανοεβραίος προπονητής. Ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού δεν ήταν εξ'αρχής η Νο1 επιλογή των Ισραηλινών, όμως κατείχε καλή θέση στη λίστα και αναρριχήθηκε σιγά σιγά στη κορυφή, μετά τα διαφορά απρόοπτα που συνάντησε -για ένα ακόμα καλοκαίρι- στο σχεδιασμό της η "ομάδα του λαού".
Αν θυμάστε πέρυσι -σχεδόν- τέτοιο καιρό ο Μπλάτ σχεδίαζε την ομάδα πάνω στον πολύ βελτιωμένο Τζέρεμι Πάργκο, ο οποίος όμως αποφάσισε να "την κάνει" για το ΝΒΑ με τη Μακάμπι να τον πηγαίνει στα δικαστήρια και να δικαιώνεται.


 Φέτος η διοίκηση της ομάδας του Τελ Αβίβ ποντάριζε στο ότι θα ανανεώσει το καυτό δίδυμο (στο μπάσκετ και στο τραγούδι..) των Λάνγκφορντ-Χέντριξ, οι οποίοι θα αποτελούσαν τις σταθερές της ομάδας τη νέα σεζόν (έχοντας στα χέρια τους πρόταση που ακουμπούσε το 1εκ. δολάρια ετησίως) και δίπλα στον Οχαγιόν θα επαναπάτριζε τον Χαλπερίν βγάζοντας από τον πάγκο της ενα πολύ ποιοτικό δίδυμο γηγενών παικτών, συν τους Ελιάγχου-Πνίνι. Το μαύρο σύννεφο όμως παραμένει πάνω από τη ΝΟΚΙΑ Αrena με αποτέλεσμα τίποτα από αυτά να μην υλοποιηθεί και τον Μπλάτ να χτίζει από την αρχή ένα ολοκαίνουργιο οικονομικό σύνολο, που θα προσανατολίζεται να παίξει μοντέρνο μπάσκετ.


 Ραχοκοκαλιά της ομάδας θα είναι το δίδυμο των γκαρντ Χίκμαν-Λόγκαν που δίνει την ευκαιρία στον κόουτς Μπλατ να ξαναπαίξει για πολύ ώρα πάλι με τη γνωστή του two-guard lineup. Άλλωστε η Μακάμπι έχει παράδοση στις θέσεις αυτές καθώς έχει παρουσιάσει δίδυμα που στραγγάλιζαν τον αντίπαλο με την πίεση και το physical strength τους, όπως οι Μακντόναλντ-Σαρπ και οι Πέρκινς-Πάργκο. Κάτι τέτοιο προσπαθεί να δημιουργήσει και τώρα ο Μπλατ. Ο Χικμαν έχει την προοπτική να αποτελέσει μια πιό οικονομική version του Πέρκινς. Παίχτης με δυνατό κορμί, σκληροτράχηλος σαν quarterback του NFL, floor leader, βδέλλα στην άμυνα που ξέρει να βάζει ιδανικά τα χέρια του. Κάπου εδώ έρχεται να κολλήσει ο Λόγκαν. Ο Αμερικανο-Πολωνός δεν έχει τη σωματοδομή π.χ. του Πάργκο ή τη δύναμη του Ουίλ Μπάινουμ αλλά στο παιχνίδι διακρίνονται αρκετά χαρακτηριστικά που κολλάνε γάντι σε αυτό που θέλει να παίξει ο προπονητής του, δημιουργώντας την πεποίθηση-σιγουριά ότι στο στυλ της Μακάμπι θα ταιριάξει πολύ καλύτερα και θα ρολάρει άμεσα, αντίθετα με τη παρουσία του σε Βιτόρια και Αθήνα όπου είχε ξεσπάσματα και δε βρήκε ποτέ σταθερό ρόλο.


 Ο Λόγκαν όντως θα ευνοηθεί από το υψηλό τέμπο που επιδιώκει η Μακάμπι στην επίθεση της και το "ελεύθερο"-με αρχές αλλά και παρότρυνση στην ιδιωτική πρωτοβουλία- μπάσκετ που παίζει σε αυτό το κομμάτι. Είναι εκπληκτικός finisher, με πολύ καλό επιτόπιο άλμα και πολύ σωστή τοποθέτηση του κορμιού του στον αιφνιδιασμό, σουτέρ ρυθμού, έχει εξαιρετικό ντράιβ και κυρίως  έφεση στη πίεση της μπάλας όταν αμύνεται, γεγονός που τον βοηθάει να κλέβει συνεχώς μπάλες. Πέρυσι δυσκολεύτηκε στην επίθεση μισού γηπέδου του Ομπράντοβιτς (η οποία τον έβαζε να σκεφτεί σε βαθμό που δεν το είχε ξανακάνει στο παρελθόν) ενώ διακρίθηκε τις φορές που οι πράσινοι έπαιξαν πιό γρήγορα (θυμηθείται το 1ο παιχνίδι των play-offs με τη Μακάμπι).


 Κοιτώντας το μέχρι τώρα ρόστερ παρατηρούμε ότι η Μακάμπι αντικατέστησε τον Οχαγιόν με τον Ισραηλινό Μόραν Ροθ της Χολόν (από τους καλύτερους πασέρ της Ισραηλινής λίγκας χρόνια τώρα) ανανέωσε τον αμυντικό στόπερ Ντεβιν Σμιθ και επένδυσε στον Σύλβεν Λάντεσμπεργκ της Χάιφα για τις θέσεις των πλαγίων, έκανε τη μεγάλη μεταγραφή με τον Κάνερ Μέντλεη βάζοντας τον δίπλα στον Σερμαντίνι στη φρόντκορτ. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα συμπληρώσει το υπόλοιπο ρόστερ, ειδικά τη γραμμή των ψηλών, καθώς η διοίκηση έριξε και άλλο το μπάτζετ φέτος. Δεν είναι άλλοθι όμως αυτό.. Οι ομάδες που έχουν πραγματικά καλούς προπονητές δεν έχουν να να φοβηθούν τίποτα. Το αποδεικνύουν τόσα χρόνια η Μακάμπι, η Σιένα, το απέδειξε ο Ολυμπιακός πέρυσι.. Μιλώντας για χρήματα να πούμε ότι σύμφωνα με τον σύνδεσμό μας στο Ισραήλ το ύψος των αποδοχών του Λόγκαν θα φτάνει τα 500 χιλ. δολλάρια τη 1η σεζόν (η Μακάμπι πληρώνει μόνο σε δολλάρια..) και τα 650χιλ. τη 2η. Μια χαρά είναι Ντέηβιντ, μη το πείς ούτε του.. ραβίνου!

Υ.Γ: Μεγάλες πιένες η περυσινή περιφερειακή γραμμή του Πέζαρο.Ο Χάκετ στη Μοντεπάσκι, ο Χίκμαν στη Μακάμπι και ο Ουάϊτ στους... Νικς! Αυτά είναι..

8 σχόλια:

  1. o James White den eixe akousti persi kai gia ton Panathinaiko?? Telika megalo lathos pou den ton klisane!A...kai na min ksexaso na po ena megalo bravo sto blog sou!auta pou mathenis gia to basket edo mesa den ta sinantas alou ...sinexise etsi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φίλε. Ναι ο ίδιος είναι, είχε ακουστεί σαν αντι-Σάτο.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Jim!
    Ξέρεις με πόσα περίπου έκλεισε ο Logan ? Στον Παναθηναικό έπαιρνε περί τα 800,000 αν δεν κάνω λάθος.. Νομίζω πως με μια μείωση γύρω στα 500,000 είχε θέση στην ομάδα.. Το πρόβλημά του ήταν ο Ζοτς εξ'άλλου.. Πάντως η Maccabi έχει κλίση σε αθλητικούς αμερικάνους με έφεση στο iso, play που προτιμάει αρκετά ο Blatt συνήθως σε κρίσιμα παιχνίδια (τουλάχιστον πέρυσι).. Σε διαβάζω καιρό, συγχαρητήρια για το blog, είσαι απόλαυση!
    Kaspar Hauser

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου Kaspar, σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Μάλλον σταμάτησες να διαβάζεις γιατί στις τελευταίες σειρές της ανάρτησης γράφουμε αναλυτικά πόσα θα πάρει για τον 1ο και τον 2ο χρόνο. Η Μακάμπι και το στυλ μπάσκετ που αυτή παίζει είναι η ευκαιρία του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλός παίκτης ο Logan (και πολύ έμπειρος) αλλά νομίζω με 250K USD βρίσκεις καλύτερους αμερικανούς combo... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε διαφωνώ. Κάπου έχει "ταβανιάσει".. Περιμένω τη φετινή σεζόν για να κρίνω σίγουρα, σε ένα πιό ταιριαστό για αυτόν περιβάλλον.

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα Jim .Πρόσφατα σε ανακάλυψα και έχω περάσει πολλές ώρες διαβάζοντας περασμένα ποστ. Πολύ καλή δουλειά και φυσικά είσαι πολύ ψαγμένος.
    Αν και φαντάζομαι πως είναι στα σχέδια σου περιμένω την ανάλυση σου για την ΤΣΣΚΑ και το μπάσκετ που θα παίξει ο ΜΕσίνα. Πιστεύεις πως θα έχει μεγάλες διαφορές στο στυλ του ο Μεσίνα από την τελευταία φορά; Πάντως εγώ θα προτιμούσα την περυσινή βερσιόν με τον Μεσίνα και δίχως Τεόντοσιτς, αλλά στο κουμάντο Σβεντ και κάποιος Αμερικάνος.

    Οι Ρώσοι προφανώς και δεν έριξαν 44 εκ , όπως είχε κάπου γραφτεί αλλά έχουν χρήμα.
    Αν δεν έχω χάσει κάτι έχουν εκτός από πέρυσι:
    Κιριλένκο - Σβέντ - Σισκα - Κουρμπανόφ _ Γκόρντον - Μέχια - Λαβρίνοβιτς

    και έχουν πάρει: Άαρον Τζάκσον - Νίκολας - Μίτσοβ - Ουίμς (αυτός με παραξένεψε, τον έβλεπα πέρυσι με Ζαλγκίρις λίγο μπλαζέ στα υπόλοιπα εκτός της επίθεσης που είναι σούπερ)- Ζόραν Έρτσεγκ (λάθος παίχτη έδιωξε ο Ολυμπιακός τότε) - Ζοζούλιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γειά σου Πάνο, σ'ευχαριστώ για το σχόλιο και τα καλά σου λόγια.Για ΤΣΣΚΑ θα είναι ένα από τα επόμενα μας άρθρα και θα δείς τις σκέψεις, γιατί άλλωστε Μεσίνα μελετάμε πολύ. Όπως τα λες είναι. Ο Ουίμς είναι παιχτάρα Πάνο, έχει εκπληκτικό πακέτο για Ευρωλίγκα και είναι coachable. Δε του'καναν τυχαία τριετές. Κλειδί η ανανέωση του Βορόντσεβιτς κατ'εμέ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή