Athlenda

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΑΚΡΙΒΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ



Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε το "μπακράουντ" του Ρόκο Ούκιτς χρυσάφι. .Το Hοοpfellas αξιολογεί το χτύπημα των πρασίνων με τον Κροάτη γκαρντ και κάνει τα πρώτα σχόλια για τον Γιόνας Μασιούλις.





 Μιλώντας -όπως πάντα- έξω από τα δόντια και χωρίς πολλά πολλά θα πούμε ότι δε μας άρεσε η κίνηση Ούκιτς για τον Παναθηναϊκό. Βασικά δε νομίζω ότι σε κανέναν οπαδό της ομάδας προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Ο Ούκιτς είναι ένας παίκτης που επί Ομπράντοβιτς (σε φιλοσοφία, όχι οικονομική δυνατότητα) ΑΠΛΑ δε θα ερχόταν στον Παναθηναϊκό.

 Κατ'αρχήν κανένας δεν ρίχνει μαύρο στον παίκτη, προς Θεού. Ικανότητες έχει ,πολλές. Όμως βάσει των νόμων που επικρατούν στην αγορά καθε πράγμα έχει την τιμή του, η οποία εξαρτάται και δια μορφώνεται από αρκετούς παράγοντες.

 Ωμά, κοφτά και χωρίς μα,μου,μεν.. Οι πράσινοι έδωσαν 800 χιλιάρικα ετησίως στον Ούκιτς, ποσό με το οποίο αγόραζαν ΔΥΟ Αμερικανούς γκαρντ που ..φύσανε και θα αποτελούσαν πανοπλία για την περιφέρεια. Σκεφτείτε΄μόνο -και αναφέρομαι στους γνώστες της κατάστασης-, ότι με  αυτά τα λεφτά οι πράσινοι έπαιρναν το περυσινό δίδυμο της Μπιέλα, Πούλεν-Κόλεμαν.. Πάμε παρακάτω..


 Που επένδυσαν οι πράσινοι? Στο ''μπακράουντ'' του Κροάτη. Αυτό πλήρωσαν. Ενας ποιοτικός παίκτης Ευρωλίγκας, με "καλό" πέρασμα από το ΝΒΑ, ο οποίος κρατούσε στην Ευρωπη τα γκέμια ομάδων με φιλοδοξίες οχτάδας. Μετράει ο Ούκιτς σαν παίκτης, αυτό είναι αλήθεια.Οντως μπορεί να παίξει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του φέτος στον Παναθηναϊκό. Προσωπικά θεωρώ ότι μπορεί να το κάνει κάλλιστα. Βρίσκεται στη πιό ωριμη περίοδο του σαν παίκτης, άλλαξε περιβάλλον ερχόμενος σε μια τοπ-ομάδα (όχι στα λόγια, αλλά στο παρκέ) της Ευρωλίγκας η οποία βρίσκεται σε φάση αναδόμησης και του δίνει βασικό ρόλο, δίπλα σε έναν σπουδαίο παίκτη-συμπαίκτη, όπως είναι ο Διαμαντίδης στη πράσινη περιφέρεια.


 Ο Κροάτης είναι ένας παίκτης με ξεκάθαρα χαρακτηριστικά. Ψηλός (1.96, μακριά χέρια) ταιριάζει απόλυτα με τον Διαμαντίδη, δημιουργώντας ένα ''μακρύ'' περιφερειακό δίδυμο δημιουργών-εκτελεστών, με το μεγαλύτερο wingspan στην Ευρώπη. Πολύ δυνατός σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός. Θα δώσει στον Παναθηναϊκό τη διείσδυση, προκαλώντας πολλά ρήγματα στον αντίπαλο και αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούν οι πράσινοι στελεχώνοντας -αρχικά- σωστά το ρόστερ τους, γιατί μέχρι τώρα δεν το έχουν κάνει. Δηλ. να ενισχύσει τη περιφέρεια του με 1-2 σουτέρ.. Το δικό του σούτ είναι ένα θέμα. Ποτέ δεν υπήρξε αξιόπιστος σουτέρ (από τον Καλάθη είναι καλύτερος αν ρωτάτε)αν και ο μηχανισμός του δεν είναι άσχημος, προτιμά τη διείσδυση εμπιστευόμενος τα δυνατά του πόδια και την αντοχή του στις επαφές όταν τελειώνει τη φάση. Συχνά εκτελεί από τα 3,5-4 μέτρα σταματώντας τη ντρίμπλα, είτε με σουτ είτε με ''φλόατερ'' στο οποίο είναι αρκετά ικανός. Έχει ενέργεια σαν παίκτης. Aμυντικά δεν είναι κακός. Τον είχε δουλέψει πολύ ο Ιβάνοβιτς στη Βαρκελώνη σε αυτό το κομμάτι, σε μια Μπαρτσελόνα η οποία τότε κατάφερε να παίζει εξαιρετική περιφερειακή άμυνα (την οποία κληρονόμησε ο Πασκουάλ) χωρίς να έχει αρχικά ούτε ένα καλό περιφερειακό αμυντικό (Λακοβιτς, Ούκιτς, Ναβάρο, Μπαζίλε).  Πάμε και στα άλλα βέβαια.. Δεν είναι πόιντ γκαρντ που μπορεί να οργανώσει μια ομάδα όπως οι πράσινοι. Θα δώσει ταχύτητα και φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο οι οποίες έλειψαν πέρυσι κάνοντας την ομάδα να δείχνει αργή και παρωχημένη, αλλά δτο μισό γήπεδο δε μπορεί να αποτελέσει floor general, θέση την οποία κατέχει ο Διαμαντίδης βέβαια, απόντος όμως του οποίου η ομάδα θα υστερεί σημαντικά οργανωτικά. Όποιος διαβάζει συστηματικά το Hoopfellas θα θυμάται πόσες φορές τη σεζόν που μας πέρασε γράψαμε ότι ''η Φενέρ παίζει καλύτερα με τον Τζέρελς στο κουμάντο παρά με τον Κροάτη'' που κοίταζε φανερά το καλάθι περισσότερο απ'όσο έπρεπε και δεν έβαζε τους συμπαίκτες του μέσα στην επίθεση της ομάδας. Αυτό σημαίνει περισσότερο βάρος στους ώμους του Διαμαντίδη, ο οποίος πέρυσι είχε δίπλα του έναν πολύ καλύτερο οργανωτή (και αμυντικό, ώστε να λειτουργεί ως πανοπλία για τον 32χρονο σταρ) όπως ο Καλάθης. Επιθετικά θεωρούμε ότι εύκολα αναγνώσιμος από μια υψηλού επιπέδου άμυνα. Δείτε το ιστορικό του. Ο Ούκιτς δεν ήταν ποτέ ο παίκτης που φόβιζε ομάδες με σπουδαίους προπονητές και καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή. 

 Εν ολίγοις, ο Ούκιτς δεν είναι ο παίκτης που θα δώσει τη φρεσκάδα και την ένεση ανανέωσης στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι σε αυτή τη φάση της καριέρας του, ίσως γενικά δεν είναι αυτός ''ο παίκτης'' για το τριφύλλι τώρα. Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν έναν παίκτη στο αγωνιστικό στυλ του Έησι Λο αυτή τη στιγμή, δίπλα στον Διαμαντίδη. Η ποιότητα του Κροάτη είναι φανερή βέβαια, όπως και η εμπειρία του σε υψηλό επίπεδο αλλά με τα φετινά οικονομικά δεδομένα το ποσό που δαπανήθηκε είναι υπερβολικό για έναν παίκτη που δε θα φέρει την "αλλαγή". Περιμέναμε κάτι πιό φρέσκο, πιό ..ρισκαδόρικο από τον Παναθηναϊκό στα γκαρντ..

Ο ΜΑΣΙΟΥΛΙΣ



 Έχουμε λάβει πολλά μυνήματα και για τον Γιόνας Μασιούλις, ο οποίος έπαιζε στη Σιένα πέρυσι. Γνωστός στη μπασκετική πιάτσα και ως "the Bull.." λόγώ του χτιστού σώματος και της πολή μεγάλης σωματικής του δύναμης. Πληθωρικός παίκτης, μπορεί να ανέβει στο "2" και να κατεβει στο "4" με την ίδια ευκολία, έχει τον τρόπο του στο σκοράρισμα, συνεπής αμυντικός, πολύ καλός ριμπάουντερ. Πριν 1.5 χρόνο θα λέγαμε αφοβα ναι σε αυτή τη κίνηση. Τώρα θα μας επιτρέψετε νε εκφράσουμε κάποια δυσπιστία. Δεν μας έχει πήσει ακόμα ότι έχει αφήσει πίσω τον τραυματισμό του 100% ενώ οι ομάδες που έχει αγωνιστεί έως τώρα έπαιζαν λίγο "αλέγκρο" μπάσκετ. Αντίθετα στη Σιένα τελείωσε θετικά τη σεζόν και μπορούμε να πούμε ότι βοήθησε, με τη διαφορά ότι ο Πιανιτζιάνι εκεί τον έβαλε στο ροτέησιον της θέση "3" μαζί με τους Μος, Θόρντον, Καραρέτο.. Εκεί θέλουμε να καταλήξουμε. Εξαρτάται που θα "προσγειώσει" τον παίκτη ο Παναθηναϊκός και σε τι ρόλο θα τον ενεργοποιήσει. Η γνώμη μας είναι ότι με έναν Περπέρογλου δίπλα του, ο Λιθουανός μπορεί να αποτελέσει σημαντική προσθήκη. Σε περίπτωση που του δώσουν τα κλειδιά της θέσης "3" ως δίδυμο με τον Μπράμος, οι πράσινοι θα έχουν θέμα στα παιχνίδια υψηλού επιπέδου και αυτό θα φανεί γρήγορα. Απλό.. Tον παίκτη θα αναλύσουμε περισσότερο στη συνέχεια όσο η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη συμπληρώνει το ρόστερ της. Είναι φανερό όμως ότι με τις προσθήκες τόσο του Μασιούλις, όσο και του Μπράμος, ο Παναθηναϊκός στοχεύει στο να ανταγωνιστεί τη "φυσική δύναμη" και το "athleticism" που έβγαλε ο Ολυμπιακός πέρυσι και του στέρησε τον τίτλο.

30 σχόλια:

  1. (Τα αρθρα σου ειναι μια μπασκετικη οαση στον βουρκο της ανακριβειας, της ασχετοσυνης και του οπαδισμου απο -υποτιθεμενους- μπασκετικους, γνωστες του αθληματος, ντεμεκ (που λεμε κι εδω στην Θεσσαλονικη) δημοσιογραφους, που και τον Πιου να αποκτουσαν οι αιωνιοι θα διαβαζαμε για τον "Λεμπρον των φτωχων"!)

    Στα δικα μας τωρα, ειναι εμφανες οτι ο Πεδουλακης προσπαθει να ματσαρει τον Ολυμπιακο (οπως εκανε περυσι και ο Ντουντα, π.χ. επιλογη Χαινς για Μπατιστ κ.λπ.)! Γι'αυτο και η αποκτηση Πανκο και Λασμε, παιχτες δηλαδη που μπορουν να ακολουθησουν τον Πριντεζη, οπως και του Μασιουλις ο οποιος βγαζει αντιστοιχα φοβερη ενεργεια στο παρκε με αυτην του Παπανικολαου.

    Οσον αφορα τον Ουκιτς, δεν εχω κατι να προσθεσω, τον περιεγραψες τελεια! Καμια ομαδα δεν ειδε προκοπη με τον Ουκιτς στο κουμαντο! Και πως θα μπορουσε αλλωστε οταν η περσινη του αναλογια ασσιστ λαθων ειναι 1 προς 1 (2.1 ασσιστ και 2.1 λαθη ανα παιχνιδι). Θεωρω λοιπον πως ο Ουκιτς θα χρησιμοποιηθει αποκλειστικα στο 2 (αναφερομαι στα παιχνιδια με Ολυμπιακο) με εναν πολυ ειδικο ρολο: να φθειρει τον Σπανουλη! Ο αρχηγος του Ολυμπιακου θα εχει προβλημα απο την διαφορα υψους και την εκρηκτικοτητα στα αλλεπαλληλα drive του Ουκιτς και ειναι σιγουρο πως θα πρεπει να ξοδεψει πολλες δυναμεις (και φαουλ) στην αμυνα.

    Οσον αφορα τον Μασιουλις, εχω αρκετα καλη αποψη: ταυρι στην αμυνα (δεν μπορω να σκεφτω και πολλα 3αρια που να μπορουν να τον ποσταρουνε), μαρκαρει ανετα απο 1-4, εξαιρετικος ριμπαουντερ, εχει βελτιωσει πολυ το στατικο του 3ποντο και διαολε οπως και να το κανουμε ειναι Λιθουανος (και μαλιστα σημαντικο γραναζι της εθνικης). θα συμφωνησω ομως με την προσεγγιση σου οτι ειναι "λιγος" για να στηριχτεις αποκλειστικα πανω του για την θεση στο 3! Με λιγα λογια ο παιχτης αυτος ειναι "κουτι" για τον Ολυμπιακο, οπου θα συνεθετε ενα φοβερο διδυμο με τον Παπανικολαου. Αν ο Παο μεινει με Μπραμος και Μασιουλις στο 3, θα εχει σοβαρο θεμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά gioxon. Νομίζω συμφωνούμε στα περισσότερα φίλε. Δε θα είναι εύκολο να φθείρει τον Σπανούλη, αντίθετα θεωρώ πιό εύκολα μπορούν να σημαδέψουν τα γκαρντ του Ολυμπιακού τη κακές αμυντικές του στάσεις μετά τη πρώτη πάσα της επίθεσης (ξεχνιέται) και να τον αναγκάσουν σε φάουλ.

      Διαγραφή
  2. Ukic: o megalyteros karkinos tou evropaikou basket irthe ston panathinaiko, mallon apofash tou dimitraki. Perysi me th fener kindinepsa na spaso thn thleorash kai as min yposthriza tous tourkous. Amyalos, atomisths, pasa mono apo to aristero sto deksi xeri tou, vazei ena koulo kalathi kai apo ton ypertrofiko egoismo tou pairnei meta alles 5 synexomenes koules astoxes prospatheies. Epimenei mexri na ton katsoun ston pango. Apla anypoforos...me 800 xiliarika pirame oxi apla ena palto, alla enan paikth pou sou prokalei ahdia...p.s.: o obradovic latreve na exei tetoious paiktes...antipalous vevaia. o zisis (2 klaseis anoteros) pige sth bilbao me perissotera?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ghourou εσύ βγήκες από τα ρούχα σου τελείως! Ο Ζήσης έκλεισε με πολύ λιγότερα (γύρω στα 500 αν θυμάμαι καλά, 800 έπερνε στη Τοσκάνη) στη Μπιλμπάο και ναι θεωρώ ότι είναι καλύτερος, ειδικά για μια ομάδα όπως οι πράσινοι.

      Διαγραφή
  3. Επιτέλους κάποιος τα είπε ως έχουν για τον Ούκιτς γιατί θα μας τρελάνουν μερικοί. Άμα δεν τον αφήσεις να πάρει το πρώτο βήμα που θα τον οδηγήσει στην αγαπημένη του μπούκα, τότε έχει πρόβλημα. Θέλει χώρο για να κάνει τις δυο - τρεις ντρίμπλες που κάνει πριν σηκωθεί για το τζαμπ σουτ ή το φλόουτερ που λες και σε καλές άμυνες όντως δεν θα βρει αυτόν τον χώρο. Αν πάει γρήγορα βοήθεια πάνω του, δεν έχει την οξυδέρκεια να αποφύγει το λάθος και να πασάρει σωστά, αντί να εκτελέσει υπό πίεση. Στη δε Φενέρ είχε έναν coach που αφενός μεν έπαιζε μπάσκετ που γουστάρει ο παίκτης, αφετέρου δε, του άφηνε ένα κάποιο ελεύθερο λόγω συμπάθειας (Κροατία, γαρ).
    Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πως έχει περάσει τόσο αβαβά το ότι μιλάμε για playmaker με πολύ λίγες ασσίστ, ενώ παίζει κάνα μισάωρο ανά ματς, και έχει και περισσότερα λάθη από ασσίστ.
    Όσο για τον φίλο που είπε ματς απ με Σπανούλη: Αφενός μεν τον Ούκιτς θα τον μαρκάρει ο εκάστοτε ΑΣΣΟΣ της ομάδας (Μάντζαρης, Λο - καλοί αμυντικοί και οι δυο), αφετέρου δε, όποτε ο Ούκιτς έχει προσπαθήσει να μαρκάρει τον Σπανούλη, ο Σπαν έκανε πάρτυ. Επίσης πέρυσι στο ΣΕΦ τον Ούκιτς τον "έσβησε" ο... Κατσίβελης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. poion koroideuoyn me metriantzes typou ukic pou exoun hdh piasei tavani?
    apolaush na se diavazw!synexise etsi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ego prosopika eimai enthousiasmenos me ton ukic.

    einai alitheia oti einai ligo akriboutsikos, alla epitelous enas assos slasher pou mporei na katarreusei amines (kati pou sigoura den itan o kalathes). mia pou den mporousan na paroun drew nicholas (pou tous xefige gia cska), aftos einai o paiktis pou epsachnan kai brikan. me to ipsos tou dimiourgei panta mismatch me amintikes omades kai einai echairetiko simplirima me diamantidi pou tha diamorfosoun ena apo ta ipsilotera backup stin europi. fovamai na to po alla o panathinaikos me tis metagrafes tou dimiourgei palli omada pou chtipaei euroliga.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου dafno, ωραία που παραθέτεις και την άλλη οπτική, την αντίθετη γνώμη. Να καταρρεύσει άμυνες δε το βλέπω αλλά στο ανοιχτό γήπεδο μπορεί να "θερίσει", είναι πολύ καλός εφόσον βρεί χώρους.. Έχω σοβαρές αμφιβολίες για το mentality του παίκτη..

      Διαγραφή
  6. Δημήτρη εξαιρετική ανάλυση. Πριν 2 χρόνια ήμουν οπαδός του Μασιούλις τώρα μου θυμίζει Βασιλόπουλο, όχι σε γκαντεμιά αλλά σε στασιμότητα. Για τον Ούκιτς τα εγραψες όλα.

    Δύο ερωτήσεις έχω να κάνω.
    Είναι ιδέα μου οτί ο Παναθηναικός προσπαθεί να χτίσει μια ομάδα, μέχρι στιγμής, χωρίς σουτ, χωρίς παιχνίδι στη στεφάνη και χωρίς αξιόπιστο ριμπάουντερ;
    Μήπως ο Πεδουλάκης έχει στο νου του να δηνιουργήσει ένα πιο "επιθετικό " Παναθηναικό;

    soulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Σούλη, σ'ευχαριστώ πολύ. Ο Παναθηναϊκός εάν δε πάρει σουτέρ θα "κλάψει" μέσα στη σεζόν. "Επιθετικό" ως προς τι? Αμυντικά ή σαν νοοτροπία να δώσει βάσει στην επίθεση? Ο Πεδουλάκης παίζει σετ μπάσκετ με πολύ προσοχή στο αμυντικό κομμάτι, όπου περιμένω δυνατό τον Παναθηναϊκό φέτος. Εκεί θα βασίστεί..

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς αυτό που λες. Εξηγώ το "επιθετικό". Πως κολλάει αμυντικό κομμάτι και Σοφοκλής ή Πάνκο ή Ούκιτς; Ειδικά οι 2 από τους τρεις δεν πολυενδιαφέρονται(δεν φημίζονται έστω) στο να παίζουν άμυνα.
      Εκτός και αν περιμένουν να κλείνουν οι τρύπες στην άμυνα από τους Μπράμο,Διαμαντίδη, Ξανθόπουλο.

      soulis

      Διαγραφή
    3. Σούλη σε αυτό το επίπεδο θες και παίκτες σταθερές στην επίθεση. Ακόμη και οι ομάδες που βασίζονται εξ ολοκλήρου στην άμυνα τους. Πως θα παίξεις στο μισό γήπεδο εάν δεν έχεις inside game?Εξ ού και ο Σόφο. Θα πρέπει να περιμένουμε να κλείσει το ρόστερ πρώτα. Εγω θεωρώ ότι πρέπει να κλείσουν οι Λάσμε-Περπέρογλου αυτή τη στιγμή, θα δώσουν μεγάλη ώθηση -σε διαφορετικούς τομείς- στον Παναθηναϊκό.

      Διαγραφή
  7. Δημήτρη εξαιρετική ανάλυση. Πριν 2 χρόνια ήμουν οπαδός του Μασιούλις τώρα μου θυμίζει Βασιλόπουλο, όχι σε γκαντεμιά αλλά σε στασιμότητα. Για τον Ούκιτς τα εγραψες όλα.

    Δύο ερωτήσεις έχω να κάνω.
    Είναι ιδέα μου οτί ο Παναθηναικός προσπαθεί να χτίσει μια ομάδα, μέχρι στιγμής, χωρίς σουτ, χωρίς παιχνίδι στη στεφάνη και χωρίς αξιόπιστο ριμπάουντερ;
    Μήπως ο Πεδουλάκης έχει στο νου του να δηνιουργήσει ένα πιο "επιθετικό " Παναθηναικό;

    soulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ στην αναλογία που θέτεις, νούμερο συμβόλαίου-προοπτική απόδοσης βάσει παρελθόντος.

    Παρόλα αυτά, ο τρελό Κροάτης τα τελευταία χρόνια έπαιζε με προπονητή τον Σπάχια στη Φενέρ με ένα τρόπο παιχνιδιού σχεδόν ροκ. Πόσο σίγουροι είμαστε φέτος ότι θα γίνει το ίδιο, έχοντας δίπλα του τον Μήτσο να κρατάει τα γκέμια?

    Ο ΠΑΟ πέρυσι δεν είχε έναν (1!!!) παίχτη ικανό να δημιουργήσει ατομική φάση από την περιφέρεια μόνος του και περίμενε να μπει ο 36άρης Σάρας να ρολάρει η ομάδα σε πιο γρήγορους ρυθμούς στην επίθεση.

    Σωστό το σχόλιο για τον Καλάθη του...δευτέρου εξαμήνου του 2010 όμως, γιατί ο περσινός Νικ απογοήτευσε άπαντες νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γειά σου Στράτο. Νομίζω ότι αυτός ήταν ο λόγος που αποκτήθηκε, η ικανότητα του στη προσωπική φάση αλλά το ξαναλέω σε τοπ επίπεδο θεωρώ ότι είναι ευανάγνωστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ενταξει,ο ουκιτς εχει μειονεκτηματα αλλα εχει και αρκετα πλεονεκτηματα...ειναι ψηλος γκαρντ,εχει φοβερη διεισδυση,θεωρω οτι βοηθαει και στα ριμπαουντ με βαση τη θεση που παιζει,ειναι πολυ καλος στο ανοιχτο γηπεδο,δεν τον θεωρω κακο αμυντικο,οχι οτι φημιζεται για την αμυνα του,απλα δεν ειναι και τρυπα στην αμυνα οπως θελετε να τον παρουσιασετε καποιοι.ειναι παιχτης που μπορει να ξεκολλησει την ομαδα στην επιθεση και μας ελειψε πολυ ενας τετοιος περυσι.μην ξεχναμε οτι δεν ερχεται για ηγετης,αυτος ειναι ο μητσαρας,αλλα σαν ενας παιχτης που συμπληρωνει τον διαμαντιδη και νομιζω οτι οι δυο τους θα αποτελεσουν ενα απο τα καλυτερα διδυμα ποιντ γκαρντ.
    οσο για μασιουλις,αν ειναι υγιης,ετσι εδειξε στο προολυμπιακο,θα βοηθησει πολυ την ομαδα..εχει πολυ ενεργεια,βοηθαει στην αμυνα,στα ριμπαουντ,μπορει να παιξει αμυνα και σε κοντο και σε ψηλο παικτη,βοηθαει στο σκορ,ειναι με λιγα λογια παιχτης για ολες τις δουλειες..αν δεν μεινει ο περπε,ο παναθηναικος θα κινηθει για αλλον παικτη σ'αυτη τη θεση.για τη θεση δυο θα μου αρεσε ο ζοραν ντραγκιτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλός είναι ο Ντράγκιτς φίλε και οικονομικός αλλά ο Παναθηναϊκός θεωρώ χρειάζεται κάτι καλύτερο εκεί. Όχι απαραίτητα πιό ακριβό..

      Διαγραφή
  11. μετα το ναυαγιο λασμε στον παναθηναικο ποιος παιχτης απο την λιστα σου αλλα και την ευρωπαικη αγορα μπορουσε να κανει τις ιδιες δουλειες με τον αμερικανο και να κοιταξει στα ματια πριντεζη-χαινς ??
    η γνωμη σου για καββαδα και γιαννοπουλο ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίς έτσι όπως παίζεται το μπάσκετ σήμερα οι undersized αθλητικοί ψηλοί είναι περιζήτητοι. Κοίτα τι συμβόλαια έκαναν ο Χέντριξ με τον Σλότερ στο Μιλάνο και στη Ρεάλ (παίκτες ιδανικοί για τον παο αλλά πανάκριβοι κ πλέον με συμβόλαια). Ο Σίμονς δεν είναι τέτοιος παίκτης, θα ήταν πολύ καλός ως τρίτος σέντερ όμως. Ο Καββαδάς είναι πολύ δυνατό παιδί αλλά θέλει πολύ δουλειά ακόμα για να παίξει σε τοπ επίπεδο. Ο Γιαννόπουλος είναι καλός σουτέρ, οι πράσινοι τον σκέφτονται για "γέμιση" στα φόργουορντ, δε θα είναι εύκολο όμως να βγεί μπρόστά στο ροτέησιον. Εγώ φίλε δε θα σταθώ στον ψηλό, Στέκομαι στα γκαρντ και θεωρώ αδιανόητο ότι έδωσες 800χιλ. και δεν κοίταξες τον Ντορόν Πέρκινς που παίζει περίπου σε αυτό το πόσο. Αδιανόητο. Δεν έχει τη προσωπική φάση του Ούκιτς αλλά είναι ίσως το καλύτερο αμυντικό γκαρντ τώρα στην Ευρώπη, έχει ξεπέράσει (έτσι έδειξε) τον τραυματισμό του. Με αυτόν δίπλα στο Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός θα άλλαζε επίπεδο.

      Διαγραφή
    2. εννοεις τον πρωην παιχτη της μακαμπι και της καντου??
      φιλε μου και εγω τον θεωρω αμυντικαρα και πριν 1 μηνα χαζευα βιντεακια του στο youtube και ευχομουν να τον δω στον παο !!!
      παντως αν και ηρθε ο ουκιτς(οντως πολλα τα λευτα για τα δεδομενα του μπατζετ) ο παο θα ψαξει ακομα για 1αν ακομη και 2 γκαρντ....δεν ειναι αργα για να κλεισει ΑΝ ειναι ελευθερος ακομα ο περκινς....
      τωρα για σλοτερ και χεντριξ οσο καλοι και αν ειναι καμμια ελληνικη ομαδα δεν ειχε τα λευτα της αρμανι και της ρεαλ για να τους κλεισει...
      επισης απο οτι διαβασα σημερα το θεμα λασμε παιζει ακομα για παο και αυτα που ακουστηκαν για παραμονη του στην ομπραντοριο λογω μιας οψιον που του επετρεπε μεχρι της 27 να βρει οποια ομαδα θελει δν ισχυουν...
      Υ.Γ. εξαιρετικη δουλεια εχεις κανει στο μπλογκ σου χθες το βρηκα και εμεινα εκπληκτος !! συνεχισε ετσι !

      Διαγραφή
  12. ΔΗΛΑΔΗ ΤΖΙΜ ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΠΟΙΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΘΑ ΕΦΕΡΝΕΣ ΕΣΥ ΣΤΟΝ ΠΑΟ?

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με το σάπιο το μυαλό μου Παναγιώτη καταλήγω ότι μια τριάδα ξένων όπως οι Πέρκινς-Κρίστμας-Λάσμε θα έκανε πολλούς αντιπάλους να χάσουν τον ύπνο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 100% συμφωνω !
      αλλα οι μονες ρεαλιστικες μεταγραφες ειναι του περκινς και του λασμε...τον κριστμας δυστυχως τον ανακαλυψανε...

      Διαγραφή
  14. jim conway φιλε εσυ που τα ξερεις απαντησε μου σε παρακαλω !!
    βλεπω αμερικη-νιγηρια και γουσταρω ικε ντιογκου για παναθα !
    εχει συμβολαιο πουθενα ?? αν οχι ποσο ειναι το κασε του ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. jim conway φιλε εσυ που ξερεις απο αυτα θελω να ρωτησω κατι !
    εβλεπα πριν αγγλια-ισπανια και γουσταρω πολυ φριλαντ που παιζει μαλαγα..εχει συμβολαιο ? ποσο παει το κασε του ?
    και επισης βλεπω τωρα αμερικη-νιγηρια και μου αρεσει πολυ ο ικε ντιογκου ! εχει συμβολαιο αυτος ?? κασε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γειά σου Κρίς. Ο Φρίλαντ υπέγραψε τριετές στους Μπλέηζερς πρίν 20 ημέρες. Ο Ντιόγκου ΗΤΑΝ προσιτός, τώρα πλέον το κασέ του έχει ανέβει. Τον ψήνει η Μάλαγα και μια ρωσική από ότι έμαθα. Πολύ καλός παίκτης, δεν έχει τα αθλητικά προσόντα του Λάσμε αλλά σαν πακέτο είναι καλύτερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε συγγνωμη για τα ατελειωτα σπαμ που στελνω , αλλα παντα χρειαζομαστε καποιον που θα εχει παραπανω γνωσεις απο εμας για να μας διαφωτιζει...
      ο γιονας γκουτιερεζ της αργεντινης μου αρεσε πολυ οσο τον εχω δει και θα ηθελα να μου πεις το κασε του και αν ειναι free agent ... επισης ειδα σε αθλητικα σαϊτ το ονομα του D.J. Strawberry να παιζει για τον παο...τσεκαρα βιντεακια,ειδα τα στατιστικα του σε eurocup,euroleague αλλα θα ηθελα και μια αξιολογηση ενος μπασκετικου για αυτον τον παιχτη...
      ευχαριστω για τον χρονο σου και παλι συγγνωμη που γεμιζω το αρθρο σου με ασχετα πραγματα !

      Διαγραφή
  17. Έλα Κρις. Τον Χουάν ή τον Λεονάρντο εννοείς? Δε μου κάνει κανείς τους για Παο.. Μην τους βλέπεις τώρα που παίζουν δίπλα σε Τζινόμπιλι-Σκόλα-Ντελφίνο και "δείχνουν".. Χαμηλά κασέ και οι δύο, δεν είναι ακριβοί, τους υπογράφει εύκολα αλλά στο ξαναλέω δεν.. Ο Στρόμπερι ήταν στις λίστες μου για τα άρθρα με τους προτεινούμενους Αμερικανούς. Καλό πακέτο σωματικά, καλός αμυντικός αλλά μέτριο σουτ και κυρίως underachiever. Μπορούσε περισσότερα στη καριέρα του. Δεν είναι κακός αλλά στα ίδια χρήματα θα κοίταζα κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή