Athlenda

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΠΑΝΙΩΝΑΡΑ!



Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι αποκτώντας τον Μαρκ Πέην. "Κλέψιμο" για την ομάδα της Ν.Σμύρνης, ειδικά με τα στάνταρντ που ισχύουν πλέον στην αγορά. Το Hoopfellas αναλύει τους λόγους..


O Πανιώνιος είναι παραδοσιακά η ομάδα με το καλύτερο σκάουτινγκ στην Α1 (τομέας πάντως στον οποίο υπάρχει βελτίωση στο σύνολο της λίγκας τα τελευταία χρόνια και θα υπάρξει περισσότερη στο μέλλον) και με τη πρώτη του φετινή κίνηση επέλεξε τον Μάρκ Πέην, απόφοιτο του UNIVERSITY OF CALIFORNIA - DAVIS, ο οποίος αγωνίστηκε πέρυσι στην Ισπανία. Με την παρούσα οικονομική κατάσταση η κίνηση αυτή μπορεί να αξιολογηθεί -προσωρινά βέβαια- ως ''κλέψιμο'' καθώς ο παίκτης μπορούσε να βρεί και καλύτερα λεφτά στην Ευρώπη.

Τι εστί Πέην λοιπόν? Κατ'αρχάς πρόκειται για τον ορισμό του ολ αραουντ παίκτη. Πρόκειται για κομπλέ περιφερειακό. Ουσιαστικά είναι κόμπο γκαρντ (ο αγωνιστικός  προσανατολισμός του και η άνεση με την οποία κινείται σε αυτές τις θέσεις τον "πάνε" στο ασόδυο) ο οποίος όμως λόγω σωματοδομής (2.01 ύψος, μεγάλο άνοιγμα χεριών) και ευχέρειας στο παιχνίδι μακριά από τη μπάλα περνάει τον περισσότερο χρόνο του ως πλάγιος. Fundamental player, δυνατός στα βασικά. Παίζει καθαρά 4 θέσεις, από το 1 εως το 4. Εξυπνος. Του αρέσει να ξεκινάει από ψηλά με προσποίηση, μπαίνοντας προς τα μέσα με ριβέρς ή ραχιαίες (το πολύ καλό του ballhandling τον βοηθά) και αποφασίζοντας εκεί εαν θα τελειώσει με σουτ ή θα πασάρει είτε στη μπέηζλάιν είτε στο τρίποντο (το κάνει άριστα). Γενικά είναι κοντρολαρισμένος και ψάχνει υπομονετικά την καλύτερη επιλογή. Το κομμάτι της πάσας σε συνδιασμό με το ύψος του θεωρούμε ότι είναι η πιό γυαλιστερή ''πραμάτεια'' του Πεην. Μέτριος σουτερ από μακριά (με σχετικά αργή απελευθέρωση). Γι'αυτό προτιμά να πηγαίνει τόσο συχνά προς τα μέσα. Ξέρει να τρέχει μια ομάδα στο ανοιχτό γήπεδο με τη μπάλα στα χέρια, ενώ όταν βρεί χώρο να διεισδύσει το κάνει με αποφασιστικότητα. Στην άμυνα θέλει δουλειά χωρίς να είναι κακός. Πέρυσι στην Ουνικάχα πήρε αρκετά λεπτά στον άσσο. Την ερχόμενη σεζόν δίνει την ευκαιρία στον Πανιώνιο να αγωνίζεται με two-guard lineup χωρίς να χάνει σε ύψος (με τον Πέην στο "2") ή με τρείς δημιουργούς (με τον Πέην στο "3").


'Εν ολίγοις, ψαγμένη κίνηση από τον Πανιώνιο, ο οποίος απέκτησε έναν νεαρό (24 ετών) αθλητή, ταλαντούχο, φιλόδοξο με διάθεση να βελτιωθεί και να διακριθεί, ταιριαστό στη νεανική φιλοσοφία της ομάδας. Είδατε με τι ενθουσιασμό ανακοίνωσε τη διετή συμφωνία του με την ομάδα της Ν.Σμύρνης στο twitter, "ομάδα που αγωνίζεται στο eurocup" όπως έγραψε. Μη βρεθείς προ απροόπτου φοβάμαι αγόρι μου και τότε θα δείς..πέην!

5 σχόλια:

  1. Εξαιρετική ανάλυση. συγχαρητήρια. Ασχολείσαι με όλες τις ομάδες, επίσης πολύ βασικό. Θα ήθελα και τον Ντίμπλερ μαζί στην πλατεία. Προσωπική μου αδυναμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ντίμπλερ έκανε σπουδαίο βήμα. Όλη η Ευρώπη να ξέρεις κοιτάζει "λίγο παραπάνω" τους ξένους της Καρσίγιακα..

      Διαγραφή
  2. για πόσα λεφτά μιλάμε jim (οποιαδήποτε τιμή κάτω από 90-100 χιλιάδες ευρώ-δηλαδή σχεδόν το μισό μπάτζετ του 80% των ομάδων της Α1- δεν μπορώ να την πιστέψω με τίποτα!)? επίσης γνωρίζεις να μου πείς ποιός ακριβώς κάνει το scouting 20 χρόνια τώρα στον Πανιώνιο (γιατί από τότε κάνουνε πολύ καλή δουλειά και έχουνε αλλάξει 50 προπονητές και διοικήσεις)? Anyway, συγχαρητήρια στον Πανιώνιο, έχει ξεφύγει νομίζω αρκετά από όλες τις υπόλοιπες ομάδες πλήν των αιωνίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα palok.. Γύρω στο 100αρικο υπολογίζω (κ κάτι ψηλά), θα μάθω σύντομα. Εκτός του Πανιωνίου καλή δουλειά κάνουν ο Ικαρος Καλ. και το Ρέθυμνο. Βέβαια θα τους δούμε σε διάρκεια χρόνου. Αντίθετα οι δύο μεγάλοι δεν είναι σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο

      Διαγραφή
    2. ***΄σε σχέση με τον ανταγωνισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

      Διαγραφή