Athlenda

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Η υπομονή είναι πικρή..(2)


Το ενδιαφέρον για τα δρώμενα στον Παναθηναϊκό είναι μεγάλο και το Hoopfellas βγάζει συμπληρωματική ανάρτηση-απόσταγμα της συζήτησης με τους αναγνώστες του στο μπλογκ τις τελευταίες ώρες. Οι στόχοι στο ρόστερ, ο Μπλούμς, το μπακόρτ και ο ψηλός..



Διαβάζω από προχθές με πολύ ενδιαφέρον τα σχόλια σας και θέλησα να ανανεώσουμε το βήμα -μιας και το θέμα έχει αρκετή κουβέντα ακόμα- αλλά και να γράψω την οπτική μου για τα δρώμενα των τελευταίων ωρών, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνεται στην αγορά για δύο παίκτες.

Η συμπληρωματική αυτή  ανάρτηση είναι καθαρά παράγωγο της συζήτησης μας στο μπλογκ και των προβληματισμών πολλών αναγνωστών.. Πάμε να δούμε μερικά σημεία..

Οι 5 στόχοι στο ρόστερ που συνδέονται με το κομμάτι της "ανάπτυξης" Ελλήνων παικτών


1. Χρόνος (είναι πιο ακριβές από το να πούμε "ρόλος" σε αυτό το επίπεδο) στάρτερ για τους Παππά-Γιάνκοβιτς. Και οι δύο περιφερειακοί καλούνται να αποτελέσουν βασικό άξονα στο παραγωγικό κομμάτι και να αποτελέσουν σταθερά στο υψηλό επίπεδο, τώρα που ο αρχηγός έχει μπεί στη τελική ευθεία της καριέρας του, ώστε σταδιακά να πάρουν τη σκυτάλη. Για τον Γιάνκοβιτς καθάρισε πλήρως ο χώρος στο "3". Δε σας κρύβω ότι σε ένα υποθετικό δικό μου πρόγραμμα (γιατί μόνο υποθετικό μπορώ να έχω..) θα τους δούλευα ανεβάζοντας τους θέση, αυστηρά με έμφαση στα κομμάτι άμυνα+playmaking abilities (ειδικά το δεύτερο) με τελικό στόχο να μπορούν να πάρουν χρόνο ως δίδυμο στο μπακόρτ (Παππάς στο "1", Βλάντο στο "2"). Αιρετικό λίγο αλλά το σκεφτόμουν συνεχώς πέρυσι θεωρώντας ότι οι πράσινοι θα διατηρούσαν Ματσιούλις-Μπράμος στο "3". Αν μπορούσαν οι δύο Έλληνες λοιπόν  να αναπτυχθούν σε αυτά τα δύο κομμάτια, θα γινόντουσαν πολύ πιο ποιοτικοί και στις φυσικές τους θέσεις (Παππάς "2"-Βλάντο "3") και σίγουρα θα μπορούσαν να ανοίξουν πολύ πιο εύκολα την πόρτα της δωδεκάδας στην Εθνική.


2. Ρόλος μπακ-απ "3" στον Χαραλαμπόπουλο. Οι δηλώσεις του προέδρου του Παναθηναϊκού την ημέρα που ανακοίνωσε το νέο μοντέλο που θα ακολουθηθεί, για τον νεαρό ήταν ενδεικτικές. Είναι μεγάλο στοίχημα το να ανταποκριθεί ο Χαραλαμπόπουλος (σε συνδυασμό πάντα με τον Γιάνκοβιτς) φέτος (γιατί από του χρόνου το θεωρώ σχεδόν δεδομένο) σε αυτόν τον ρόλο, με "πραγματικά" λεπτά σε αυτό το επίπεδο.


3. Ρόλος τρίτου "5" στον Διαμαντάκο. Ορθά-κοφτά θα σας πω ότι θα ήταν σαφώς πιο εύκολο για τον νεαρό ψηλό να βγαίνει ως τρίτος πίσω από ένα δίδυμο Λάσμε-Μπατίστα (ή και Λάσμε-Μαυροκεφαλίδη).  Το τωρινό δίδυμο Μπατίστα-Μαυροκεφαλίδη έχει αμυντικά κενά και καθόλου above the rim παιχνίδι και pick'n roll άμυνα, όμως αυτό στους πράσινους το γνώριζαν εκ των προτέρων.. Ο τραυματισμός του Λουκά έχει θολώσει το τοπίο. Εδώ βλέπω "μπέρδεμα" και θα το εξηγήσω παρακάτω.

4. Ρόλος "5ου γκαρντ" στον Μποχωρίδη. Του δίνει τον χρόνο να αναπτυχθεί πιο ήρεμα, σταδιακά. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το "3" δεν είναι "φορτωμένο" φέτος (που σημαίνει "ηθελημένο" κενό για να πάρουν χρόνο οι Γιάνκοβιτς-Χαραλαμπόπουλος και σίγουρα σχήματα με τρία γκαρντς) γίνεται κατανοητό ότι ανοίγει παράθυρο για παραπάνω λεπτά στον 5ο του μπακόρτ, αρκεί να μπορέσει να τα κερδίσει.

5. Η τριάδα Κόνιαρης-Λούντζης-Παπαγιάννης να μπορέσει να ανταποκριθεί σε επίπεδο Α1, όσο πιο κοντά στο επίπεδο που το έκανε ο Χαραλαμπόπουλος πέρυσι.


Τι γίνεται όμως στο μπακόρτ?


Πρώτο "μπέρδεμα". Όταν το καλοκαίρι προτείναμε τον Νέλσον, το κάναμε βάζοντας "πακέτο" μαζί του τον Ντι Τζέη Κούπερ, πραγματικό PG με πολύ ανεπτυγμένα playmaking abilities. Αυτό θα βοηθούσε πολύ τον Παππά αν συνυπολογίσουμε και την ύπαρξη του Διαμαντίδη στο μπακόρτ. Αντί αυτού οι πράσινοι επέλεξαν ένα scoring-combo όπως ο Σλότερ. Καλός παίκτης όμως αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός με την απουσία του Νέλσον πονάει στο "1" και θα συνεχίσει να πονάει ακόμα και εάν επανέλθει σε πλήρη δράση ο Σλότερ (από τη στιγμή που ο Νέλσον δε μπορεί να βοηθήσει και για όσο διάστημα είναι εκτός).

Και ο Μπλούμς..?


Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δείχνει να καταλήγει στον Γιάνις Μπλούμς, ως προσθήκη στο μπακόρτ. Ο Μπλούμς είναι παίκτης με πορεία στο χώρο και πολλές παραστάσεις. Τον εκτιμώ. Καλοπροπονημένος με εξαιρετικό shot selection. Ρωτήστε τον Φώτη Κατσικάρη, όπου στη δική του πρώτη version της Μπιλμπάο ο Λετονός ήταν ο παίκτης που ξεχώριζε στα δύσκολα σε μια πολύ ισορροπημένη επίθεση. Όμως η επιλογή αυτή, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή  είναι κατ'εμέ ακατανόητη.  Ο Μπλούμς (εκτός ότι είναι στα 32 του) είναι off-guard, με περιορισμένα playmaking abilities (παρότι ανέβαινε και στη Μπιλμπάο αλλά και κυρίως στην εθνική συχνά στο πόιντ) και συνολικά (όπως και ο διαφορετικός Κρίσταπς Βάλτερς) πολύ μακριά από τα χαρακτηριστικά του Νέλσον, τα οποία ζητά να αντικαταστήσει η ομάδα, καθώς βγάζει μάτι ότι οι πράσινοι χρειάζονται δυνατά πόδια και αμυντικό φίλτρο στην περιφέρεια. Να συμπληρώσω ότι για εμένα μια τέτοια κίνηση έχει λογική μόνο με βραχυπρόθεσμο συμβόλαιο.. Δε βλέπω κανέναν λόγο να υπογράψουν οι πράσινοι έναν παίκτη τύπου Μπλούμς ή Βάλτερς μέχρι το τέλος της σεζόν, άσχετα με το εάν μπορεί ο αθλητής να ανταποκριθεί ή όχι στις απαιτήσεις. Το ζητούμενο φέτος είπαμε είναι διαφορετικό..

Φάκελος "mobile-5"


Mπέρδεμα δεύτερο.. Τάχτηκα από την πρώτη στιγμή κατά της απομάκρυνσης του Στεφάν Λάσμε από την ομάδα. Τα είχαμε πεί εκείνη την περίοδο.. Θεωρώ ότι τέτοιοι παίκτες δημιουργούν το πλαίσιο που θα βοηθήσει τα νέα παιδιά να ενταχθούν πιο ομαλά σε αυτό το επίπεδο και να αναπτύξουν σταδιακά το παιχνίδι τους και εξασφαλίζουν για την ομάδα μια πιο ομαλή μετάβαση στο καινούργιο πρότζεκτ. Τη διετία που μας πέρασε (αλλά και πολλάκις στο παρελθόν επί Ομπράντοβιτς) ο Παναθηναϊκός είχε σήμα κατατεθέν του τέτοιους mobile ψηλούς (Λάσμε, Μπατίστ). Γνωρίζοντας τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς και πριν ο Παναθηναϊκός προχωρήσει στην ανακοίνωση Μπατίστα σας είχα πεί ότι ο Μαυροβούνιος θα πάει σε διαφορετικό (από τον Λάσμε) ψηλό, γιατί αυτή είναι η φιλοσοφία του και πάντα με το σκεπτικό ότι υπάρχει και ο Μαυροκεφαλίδης (συν τα σχήματα με Γκιστ). Δε καταλαβαίνω λοιπόν αυτή τη στροφή πλέον.. Αγωνιστικά ναι, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται σίγουρα τέτοιον ψηλό που θα δυναμώσει σημαντικά την ομάδα στο αμυντικό κομμάτι διευρύνοντας την γκάμα επιλογών στα μετόπισθεν, δε το συζητώ (οι περισσότεροι άλλωστε γνωρίζετε την οπτική μου στο άθλημα). Όμως ο αρχικός σχεδιασμός δεν περιελάμβανε τέτοιον παίκτη, αυτό σας το λέω με σχετική σιγουριά. Είδε το κενό τώρα ο Ντούντα..? Η θέση είναι νευραλγική πλέον και το ρίσκο μπορεί να βγεί ζημιογόνο από πολλές απόψεις (η μία είναι ότι πάει πίσω τον Διαμαντάκο στο ροτέησιον). Ο Παναθηναϊκός δεν κοίταξε ποτέ τέτοιον ψηλό στην αγορά το καλοκαίρι. Και ναι, ο Γκάνι Λαβάλ -από τη στιγμή που έχασες τον Λάσμε- θα ήταν εξαιρετική λύση. Ποτέ μου δε κατάλαβα γιατί ο Γιώργος Μπαρτζώκας προτίμησε τον Χάντερ από τον Λαβάλ.. Ναι, τον Χάντερ που θαύμασα στους τελικούς απέναντι στον Λαβάλ..

Η υπομονή είναι πικρή αλλά γιατί θεωρούμε "σίγουρο" ότι ο καρπός θα είναι ..γλυκός?

Σίγουρο στο μπάσκετ δεν υπάρχει.. Αλλά, για να ρωτήσω.. Εάν επένδυε το κλαμπ σε ένα μπάτζετ αρκετών εκατομμυρίων θα υπήρχε σιγουριά ότι θα πάρει την κούπα..? Σαφώς και όχι, η ιστορία το έχει δείξει. Από τα δύο μοντέλα λοιπόν και τους στόχους που τα συνοδεύουν, κούπα ή ανάπτυξη νέων παικτών και δημιουργία ελληνικού κορμού για τα επόμενα χρόνια, θεωρώ ότι το δεύτερο συγκεντρώνει σαφώς περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας (γλυκού καρπού..) με την έννοια ότι βρίσκεται περισσότερο στο χέρι σου και ο δρόμος (από τη στιγμή που έχεις παίκτες με τις ανάλογες προδιαγραφές) είναι πιο συγκεκριμένος.

Απαραίτητοι οι "6 ξένοι" στο μοντέλο που χτίζεται..

Όχι απαραίτητα ξένοι αλλά παίχτες με σχετική εμπειρία που θα διασφαλίσουν την ομαλή μετάβαση της ομάδας και των νέων παιδιών στην επόμενη ημέρα. Είτε αυτοί λέγονται Λάσμε, Γκιστ είτε Διαμαντίδης, Περπέρογλου, Καϊμακόγλου, Φώτσης.. Το ζητούμενο για τον οργανισμό (ο οποίος περιλαμβάνει και τον κόσμο του φυσικά) είναι να αλλάξει οπτική και να αποκτήσει την τεχνογνωσία ώστε να τρέχει τέτοια πρότζεκτς. Να είστε σίγουροι ότι δεν αρκεί να υπογράψεις ένα τσούρμο ταλαντούχων νεαρών και ένα καλό στο συγκεκριμένο κομμάτι προπονητή για να υλοποιήσεις τον στόχο και να αποκτήσεις το know-how. Χρειάζεται οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και επενδύσεις σε τομείς όπως το scouting που θα σου φέρουν κέρδος σε βάθος χρόνου. Ένα τέτοιο μοντέλο σημαίνει ότι σκανάρεις ότι καλύτερο στα βάθη όλης της Ευρώπης και όχι μόνο στην Ελλάδα για να είναι ολοκληρωμένο. Σαφώς και πρέπει να κοιτάξει και προς τα εκεί ο Παναθηναϊκός. Και όπως σας είπα, στο τέλος της ημέρας, οι πράσινοι δεν έχουν σκοπό και δε θα λειτουργήσουν ως "σκαλοπάτι" όπως το κάνει συνειδητά τόσα χρόνια η Παρτίζαν. Μιλάμε για διαφορετικό brandname. Το NBA είναι άλλη ιστορία και μόνο κέρδος μπορείς να έχεις στέλνοντας παίκτες εκεί. Στην Ευρώπη όμως οι πράσινοι παραμένουν στην ελίτ (και ο στόχος είναι να γυρίσουν σύντομα στη διεκδίκηση του τίτλου με άλλη βάση) και πολλοί παίκτες (Έλληνες ή όχι) θα ήθελαν να ακολουθήσουν τον δρόμο που έδειξε ο Διαμαντίδης.. Είναι ένα από τα θετικά που εισπράττει ο σύλλογος από τη δεκαπενταετή (και..)  μεγάλη πορεία του στη διοργάνωση..


Εν κατακλείδι, που θέλω να εστιάσω.. Μείνετε στο αρχικό πλάνο. Αυτό πάει προς κάθε υπεύθυνο. Συγκεντρωθείτε στον στόχο της "ανάπτυξης" και όχι σε ένα ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ή μια πρόκριση στους "8" ή τους "16" της Ευρωλίγκας. Το πιο απογοητευτικό γεγονός στα δικά μου μάτια θα είναι να ακυρώσει η διοίκηση σταδιακά το ίδιο της το μοντέλο με το να άρει την εμπιστοσύνη στο αρχικό πλάνο, πηγαίνοντας πίσω στο ροτέησιον παιδιά που τώρα δεν είναι έτοιμα αλλά με πολύ δουλειά και υπομονή σε βάθος χρόνου μπορούν να δώσουν πολλά πίσω στον οργανισμό.. Όταν επιλέγεις να ξεκινήσεις ένα τέτοιο πρότζεκτ πρέπει να το υποστηρίξεις μέχρι τέλους. Όπως είπαμε τον Ιούνιο, η "δέσμευση" είναι η λέξη κλειδί..

Υ.Γ: Πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα με τον Βεζένκοφ.. Και βοήθεια στο "3" (ως δεύτερη θέση) και λεπτά στο "4" που θα επέτρεπαν στον Γκιστ να μετακινηθεί περισσότερο στο "5".. Παρόλα αυτά η απόφαση που πήρε το παιδί μπορεί να του βγεί σε καλό..

Υ.Γ1: Νομίζω είναι κατανοητό ότι η κατάσταση στους πράσινους αυτές τις ώρες έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον. Σύντομα θα τα πούμε και για τον Ολυμπιακό..







298 σχόλια:

  1. καλοκαιρι 2011 ο ολυμπιακος ξεκιναει την σεζον με 12αδα
    pg λουκας,μαντζαρης,κατσιβελης
    sg σπανουλης,γκετσεβιτσιους
    sf κεσελι,παπανικολαου
    pf πριντεζης,αντιτς,ματ χαουαρντ
    c χαινς,παπαδοπουλος
    με τον σπανουλη να προερχεται απο κακη χρονια με τον ολυμπιακο,με τον πριντεζη απο χρονια που ηταν εκτος 12αδας στην μαλαγα,με τον χαινς με μια χρονια μονο στην ευρωλιγκα με την μπαμπεργκ,με τον αντιτς απο ομαδα χωρις ευρωπαικες υποχρεωσεις,με τον μαντζαρη να εχει απορριφθει απο τον ζοτς γιατι προτιμησε τον κυριτση,με τον σλουκα να ειναι εκτος 12αδας στα πρωτα 8 παιχνιδια απ τον ιβκοβιτς και με χρονια στον αρη με παρομοια νουμερα με αυτα του μποχωριδη και με 2ο σεντερ τον λαζαρο που ηταν δυο χρονια στον παοκ σαν να λεμε να παει τωρα ο παναθηναικος να παρει τον μπογρη για 2ο σεντερ... ο λο και ο ντορσει αποκτηθηκαν ιανουαριο... φυσικα τα θαυματα δεν επαναλαμβανονται ευκολα και ειδικα στον ιδιο βαθμο αλλα αυτα περι 30αρες και γιουροκαπ ειναι τουλαχιστον αστεια... η ομαδα θελει στηριξη ακομα και αν ο σχεδιασμος δεν ειναι ο καλυτερος επειδη εγκλωβιστηκε απ τα κλειστα συμβολαιο του λουκα και του φωτση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Foni voontos en ti erimo. Pas na eksigiseis sto ellina opado (opoiasdipote omadas)... Xara sto kouragio sou. To kako einai oti auti i arrostia mpike kai sto hoopfellas me mprostarides malista "eponimous" sxoliastes...

      Διαγραφή
    2. Παίδες σόρυ που επεμβαίνω, αλλά ξεχνάτε μία πολύ βασική λεπτομέρεια. Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 2011 προερχόταν από πολλές αποτυχημένες χρονιές (ψηλά μπάτζετ και μηδέν τίτλοι), οπότε ήταν λογική η επιλογή για επανεκκίνηση.
      jpg13

      Διαγραφή
    3. η βασικοτερη λεπτομερεια απ ολες και στις δυο περιπτωσεις ειναι η οικονομικη κριση... επισης και ο παναθηναικος των 34αρων πρωταθληματων θεωρει τοσο μεγαλη επιτυχια ενα πρωταθλημα... ο στοχος φανταζομαι ειναι να χτισει κατι που θα διεκδικησει σε 2-3 χρονια με πραγματικες πιθανοτητες την κορυφη της ευρωπης... στο πρωταθλημα αλλωστε δυο ειναι οι διεκδικητες ε δεν ειναι και τοσο δυσκολο να το παρεις...

      Διαγραφή
    4. Κακό πράγμα η ασθενική μνήμη!!!

      Καθόλου αστείο δεν είναι αυτό που γράφεται για Eurocup!
      Ο Ολυμπιακός το 2011 είχε παρουσιάσει πολύ καλύτερο ρόστερ από αυτό που σήμερα έχει ο ΠΑΟ (ειδικά χωρίς Νέλσον). Μπορεί να έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά να θυμηθούμε ότι για να περάσει την πρώτη φάση μάτωσε.
      Kαι για να καταφέρει κάτι τέτοιο έπρεπε ο αρχηγός του (στα 29 του όχι στα 34) να βάζει 20 πόντους σε κάθε αγώνα της πρώτης φάσης. (ο οποίος αρχηγός του προερχόταν από πολύ καλή σεζόν, ασχέτως αν τα εγχώρια παπαγαλάκια είχα άλλα άποψη).

      Διαγραφή
    5. ποιος εχει την ασθενικη μνημη δεν ειμαι σιγουρος!!!

      αυτο που λες για τον σπανουλη ισχυει ειχε κανει εξαιρετικες εμφανισεις στον 1ο γυρο...τις εμφανισεις του παπανικολαου,του μαντζαρη,του σλουκα τις θυμασαι;στο 3 θυμασαι ποσο προβλημα υπηρχε; στο 5 θυμασαι ποσο βοηθεια πηρες απο τον λαζαρο χωρις να το περιμενει κανει;για ποια εγχωρια παπαγαλακια μιλας νομιζω αναφερεσαι στους περισοοτερους ολυμπιακους που προτιμουσαν τον μιλος απο τον σπανουλη....ο ολυμπακος σε εκεινη την φαση ουσιαστικα επαιζε με 3 παικτες αφου δεν υπηρχε καμια βοηθεια ουτε απ το 1 ουτε απ το 3.το δυσκολα περασε ειναι σχετικο τις ηττες του ολυμπιακου τις θυμασαι;οι δυο ηταν στο καλαθι στην λαμποραλ και στο καντου και οι αλλες δυο ηταν με μεγαλη διαφορα 1η αγωνιστικη που ηταν τελειως ανετοιμος στο μπιλμπαο και απ την φενερ στην τουρκια.

      Διαγραφή
    6. Ναι στο παγκο ομως ηταν ενας ιβκοβιτς,που εκτος απο καλος προπονητης,ηξερε την ελληνικη πραγματικοτητα. Panathinaikos BC ο Ολυμπιακος δεν ειναι και ειδικοτερα εκεινη τη χρονια δεν υπηρχε καμια απαιτηση-γκρινια-μιρλα οπως θελετε πειτε το!Δευετερον ο σοφος εκανε και μια κινηση ματ με Ντορσευ και Λο που ουσιαστικα εκει αλλαξαν ολα!Λαχειο ηταν αυτοι οι δυο παικτες μαζι και ο Σπανουλης στην καλυτερη του ηλικεια! Τι σχεση εχει αυτο το μοντελο , με το φετινο παναθηναικο?

      Διαγραφή
    7. καμια σχεση γιατι το φετινο ροστερ του παναθηναικου ειναι καλυτερο απ αυτο που ξεκινουσε την χρονια τοτε ο ολυμπιακος.
      pg νελσον-διαμαντιδης-μποχωριδης
      sg σλοτερ-μπλουμ-παππας
      sf γιανκοβις-χαραλαμποπουλος
      pf γκιστ-φωτσης
      c μπατιστα-λουκας-διαμανταντακος ισως και επιπλεον μεταγραφη ψηλου.... δηλαδη εκεινη την εποχη ο εκτος12αδας της μαλαγας πριντεζης ηταν καλυτερος του γκιστ; ο πιτσιρικας μαντζαρης που ηταν ρολιστας στο χρεωκοπημενο περιστερι ή ο παππας που πριν 2 χρονια ηταν 1ος σκορερ στην α1;ο μποχωριδης δηλαδη ποσο χειροτερη χρονια ειχε κανει απο τον σλουκα στον αρη;ο μαυροκεφαλιδης ή ο λαζαρος που ηταν δυο χρονια στον παοκ;ο χαινς της μια χρονιας στην ευρωλιγκα ή ο μπατιστα που πριν δυο χρονια υπεγραψε στην εφες με 1,3 εκατ τον χρονο και εχει τουλαχιστον 5 σεζον στην ευρωλιγκα;ο νελσον ή ο λουκας;ο αντιτς που δεν επαιζε καν στην ευρωπη ή ο φωτσης που παιζει πανω απο 10 χρονια στην ευρωλιγκα;ο σλοτερ που ηταν 1ος σκορερ στην γαλλια ή ο γκετσεβιτσιους;
      η χρονια του παναθηναικου ειναι σχεδον απιθανο να εξελιχθει οπως εκεινη του ολυμπιακου αλλα απ την αλλη η καταστροφολογια που επικρατει ειναι γελοια; ας ξεκινησει η σεζον ας δουμε την 1η φαση της ευρωλιγκας και αν αποτυχει η ομαδα εχετε ολο το δικαιωμα να κραζετε μεχρι τοτε ομως εισαστε γραφικοι και εμπαθεις....

      Διαγραφή
  2. Η μόνη μου ένσταση αφορά την περίπτωση Διαμαντάκου. Τον παρακολουθώ τον παίχτη και στα λιγοστά λεπτά που πήρε πέρσι αλλά κυρίως με τις μικρές Εθνικές. Η άποψη μου είναι ότι το potential ability αυτού του παίχτη είναι πολυ περιορισμένο. Έχει δεδομένα ένα πολύ καλό timinig στο rebound σε συνδιασμό με το κορμί του φυσικά, αλλά από εκεί και πέρα δεν βλέπω τίποτα άλλο αξίολογο πάνω του. Ελπίζω να βγω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενας παικτης 2.17 που εχει ηδη ως νεαρος καλο ριμπαουντ, αρκει μετα να αναπτυξει εναν απο δυο τομεις(αμυνα-σκοραρισμα) ωστε να γινει πολυ επικινδυνος,τυπου Τομιτς(αλλος του Ιβανοβιτς)

      Διαγραφή
    2. Έλα μωρέ. Δυο τομείς είναι μόνο. Άμυνα και Σκορ. Σιγά!

      Διαγραφή
  3. τον χαντερ τον πηρε γτ θεωρειται και ειναι κατα τη γνωμη μου καλυτερος αμυντικος απο τον λαβαλ συν το γεγονος οτι και σαν χαρακτηρας ταιριαζει πιο πολυ στο προφιλ της ομαδας...
    ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λαβαλ κοπηκε λογω χαρακτηρα. Ειναι ενα σκαλι πανω απο τον Χαντερ σε ποιοτητα αλλα δεν ευκολα διαχειρισιμος.

      Διαγραφή
    2. Και πιο οικονομικός.. (ο Χάντερ)

      Διαγραφή
  4. Τίποτα το ιδιαίτερο αμυντικά (αλλά και γενικώς...) ο Χάντερ,μην τρελαθούμε κιόλας. Αλλόκοτη επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαι μονο που γραφεις αρθρα προσπαθωντας να αποκρυπτογραφησεις τις προθεσεις του ΠΑΟ, ουτε καν το πλανο του, λεει πολλα για τον φετινο σχεδιασμο της ομαδας, ο οποιος ειναι ο εξης: "δεν εχουμε/δινουμε φραγκα, παμε με την ελληνοποιηση κι οπου μας παει, τους τρελλαινουμε ολους με διασπορα ψευδων ειδησεων ωστε να μην εχουν χρονο να σκεφτουν τι παμε να κανουμε, ηξεις-αφηξεις, κι αν μας κατσει και στο τελος παρουμε ενα ακομη απο τον Ολυμπιακο θα μαστε και οι πρωτοι μαγκες.

    Οσο για τη διοικηση του ΟΣΦΠ και τον προπονητη του, σαν να μην περασε μια μερα. Παιζουν με τον πιο κουτσο/στραβο/κουλο Παο των τελευταιων χρονων, σε αδειο γηπεδο και εξακολουθουν τη μιρλα, την γκρινια και τις γελοιοτητες. Τους αξιζει να χασουν απο τον κουτσο/στραβο/κουλο ΠΑΟ μονο και μονο για να τιμωρηθουν για την αρρωστημενη νοοτροπια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σιγουρο ειναι οτι μολις νικησουν θα πουν '΄επιτελους νικησαμε και την παραγκα" αγνοωντας το αποδεκατισμενο κουλο ροστερ μας,, τα χουλιγκανα τους θα φωναζουν "μπραβο μαγκες Αγγελο" ανακουφισμενα για την νικη των αγιων τους.

      Διαγραφή
    2. Μεγάλε και μόνο για πέρσι, δεν θα έπρεπε να ήσουν καν στους τελικούς της Α1. Πόσο μάλλον να πάρεις και πρωτάθλημα.
      Και ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό τους πέρασαν από πριονοκορδέλα για να πάρεις και πάλι πρωτάθλημα.

      Διαγραφή
    3. Ε βέβαια πες πες, κάτι μένει.Κλασσική προπαγανδιστική νοοτροπία.Τι και αν σε κουβέντες, βίντεο κλπ αποδείχθηκε χίλιες φορές ότι δεν αδικήθηκες πουθενά...

      Διαγραφή
  6. Εμενα η διαφορα στο πλανο στηριξης νεων ειναι η εξης. Δεν μπορεις να παρεις 12 ταλενταρες και να κανεις ομαδα.
    Η ομαδα επρεπε να κραταγε ενα σταθεροτερο κορμο (ΔΔ, Ματσιουλις, Λασμε, Γκιστ, Μαυρο, Φωτσης) δινοντας περισοτερο χρονο σε Παπα, Βλαντο, Χαραλαμποπουλος και αγοραζοντας τους νεους παιχτες που πηρε(Νελσον,Σλοτερ και μικρους Ελληνες).

    Εγω να καταλαβω την απομακρυνση του Μασιουλης με την λογικη οτι δινεις χωρο στους Βλαντο και Χαραλαμποπουλο. Ποια η λογικη απομακρυνσης του Λασμε οταν ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΛΛΟΝ ΞΕΝΟ?

    Ποια σοβαρη ομαδα ψαχνει για παιχτες αρχες Οκτωβρη? Και δεν μιλαω επειδη ετυχαν οι τραυματισμοι, αλλα οτι πηγαν να παρουν παιχτη στο 5, τετοια εποχη με την αιτιολογια οτι μεσα απο τις προππονησεις θα βλεπαν τα κενα? Ολοι ξεραμε οτι ελειπε ενας γρηγορος ψηλος στο 5!

    To πλανο εχει λογικη αλλα ακολουθηθηκε με λαθος γραμμη

    Hugo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λογικη μαλλον ηταν οτι ο Λασμε θα επαιρνε 1,2.Παρα πολλα για την εποχη και το αδειο ΟΑΚΑ,ενα χρονο μεγαλυτερος.Την προηγουμενη χρονια υπεγραψε για 1+1,αλλα προερχοταν απο μεγαλη χρονια και καλυτερος αμυντικος της Ευρωλιγκας.
      Η περυσινη χρονια του ηταν μετρια,πολυ χειροτερη απο την πρωτη.Αν δεις,στα περισσοτερα ματς της Ευρωλιγκας επαιζε 6-7 λεπτα και ειχε 3 φαουλ και ετρωγε παγκο.Τα περισσοτερα απο βλακειες του.Την πρωτη χρονια ηταν αλανθαστος σε αυτο τον τομεα.
      Ο πιο ακριβος ξενος τωρα ειναι ο Γκιστ και παιρνει τα μισα απο αυτα που θα παιρνε ο Στεφαν,μεγαλες διαφορες.Αγωνιστικα,ποιος δε θαθελε Λασμε,εννοειται.

      Διαγραφή
    2. Εννοείται ότι είναι τα λεφτά φίλε μου, τί άλλο να είναι; Και αν δεν είχε κλειστό συμβόλαιο και ο Γκιστ κάτσε να δεις αν θα τον κρατούσαν.. Από την άλλη εγώ θα προτιμούσα Ματσιούλις με χρόνο σε 3 και 4 (με το σκεπτικό του Τζιμ για τον Βεζένκωφ). Αλλά και πάλι είπαμε.. Τα πάντα κινήθηκαν με τη λογική του πολύ χαμηλού μπάτζετ.
      Δ.

      Διαγραφή
    3. Αρα στα ιδια λογια ερχομαστε. Το θεμα ειναι οικονομικο! Αλλιως δεν διαλυεις μια ομαδα και την χτιζεις με μικρους απο την αρχη. Κρατας τον κορμο, περνεις ακομα καλυτερους ξενους και δινεις χωρο στους μικρους. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ
      ΕΙναι ξεκαθαρο οτι το θεμα ειναι οικονομικο

      Hugo

      Διαγραφή
    4. 100% οικονομική απόφαση η απομάκρυνση Λάσμε. Αν και ο Ιβάνοβιτς δε πέταγε ποτέ τη σκούφια του για τέτοιους ψηλούς. Έχει άλλα γούστα στο "5". Με τον Βεζένκοφ Hugo έκανες βήμα μπροστά βάσει του πρότζεκτ που τρέχεις. Και θα ήσουν κομπλέ θεωρώ.

      Διαγραφή
    5. Δηλαδή Τζιμ δεν θα έδινε πολλά ο Ματσιούλις κατ'εσέ στον ΠΑΟ αυτή τη στιγμή; Με τον τρόπο χρησιμοποίησης που λες για Βεζένκοφ. Και ειδικά αφού φαινόταν ότι ο ΠΑΟ θα εισέπραττε την άρνηση του τελευταίου.. Προσωπικά θεωρώ ότι μεταξύ Λάσμε και Ματσιούλις, ο 2ος θα έκανε τη μεγάλη διαφορά αυτή τη στιγμή..
      Δ.

      Διαγραφή
    6. Ο Βεζένκοφ είναι 19.. Άρα πιο συμβατός με το πρότζεκτ..

      Διαγραφή
  7. Το απόσταγμα του ντιμπέιτ είναι το εξής Δημήτρη: Εσύ αναλύεις ποια ήταν η λογική της Ταουγκρές του 2001-2008, δεν μπορείς να καθησυχάσεις τον κόσμο του ΠΑΟ που δεν μπορεί να χονέψει ότι ξαφνικά σε ένα καλοκαίρι περάσαμε από μοντέλο ομάδας με παρά που αγοράζει παιχταράδες σε μοντέλο ομάδας-εργοστάσιο παιχτών. Και το έχω ξαναγράψει, πίσω από την εποχή Ιβάνοβιτς στην Βιτόρια υπήρχε ένας ολόκληρος μηχανισμός σκάουτινγκ και επεξεργασίας ταλέντων. Τέτοιος μηχανισμός υπάρχει στον σημερινό ΠΑΟ; Και πόσο σίγουροι είμαστε ότι η σημερινή ηγεσία της ομάδας θα αντέξει σε ένα πρότζεκτ που κανονικά χρειάζεται γαϊδουρινή υπομονή για να αποδώσει καρπούς;

    Αυτές είναι οι δικές μου ανησυχίες και νομίζω του κάθε μετριοπαθούς οπαδού. Στην άλλη μεριά βρίσκονται οι υστερίες και τα ατελείωτα κατεβατά αυτών που θέλουν να ακούν την φωνή τους (ή τον ήχο του πληκτρολογίου τους ενώ γράφουν). Από δυο φιλικά που έτυχε να δείξει η τηλεόραση προδικάζουν αποτυχία. Αδυνατούν να καταλάβουν ότι είναι η φύση του πρότζεκτ τέτοια, που μπορεί να κριθεί επαρκώς μόνο σε βάθος χρόνου (πέραν της μιας σεζόν λέω εγώ). Αν παραδέχονταν όμως το αυτονόητο (ότι πρέπει να δουν κάτι πριν το κρίνουν), τι θα είχαν να γράφουν σήμερα;

    Φιλιά ο Στεγόσαυρός σου

    ΥΓ: Σεζόν Ευρωλίγκα 2003-2004. Η Τάου παίζει στα Πατήσια με τον μέτριο εκείνη την χρονιά ΠΑΟ. Κατέβηκε στο ματς με 7 παίχτες (ούτε καν έφηβοι να συμπληρώνουν την 12άδα). Καλντερόν, Νοτσιόνι, Σκόλα, Ματσιγιάουσκας και λοιπή συμμορία. Ομάδα φτιαγμένη με υλικά από όλα τα σημεία του ορίζοντα. Κόντεψε να κερδίσει παίζοντας ώρες-ώρες μπάσκετ-ποίημα. Έχουμε την διάθεση να περιμένουμε 3 χρόνια να το ζήσουμε αυτό; Εγώ έχω.

    ΥΓ2: Όσο συντηρούμε το κλίμα αμφισβήτησης τόσο δίνουμε αφορμή στον ΔΓ να ξανακάνει τον Αλβέρτη προπονητή τον Φεβρουάριο, να φέρει 2-3 βετεράνους για να πάρει το πρωτάθλημα και να ξαναβρεθούμε στο 0.

    ΥΓ3: Παίχτης Μποχωρίδης δεν υπάρχει. Η ιεραρχία απαιτεί να δοκιμάσουμε τον Διαμαντάκο μπας και κάνει κάτι προτού στραφούμε στον Παπαγιάννη που είναι the real thing. Ο Χαραλαμπόπουλος θα είναι 80% των λόγων για να βλέπει ο κόσμος Παναθηναϊκό φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεγοσαυρε καλα τα λες, νομιζω ομως οτι την βασικη ευθυνη για τις γκρινιες την εχει η διοικηση με την αλλοπροσαλλη επικοινωνιακη της τακτικη να θολωνει τα νερα αντι να πει τις (σκληρες?) αληθειες.
      Δε μπορω με τιποτε να κατηγορησω αυτους που ανησυχουν, εστω κι απο τα πληκτρολογια τους, ακομη κι αυτους που γραφουν στα ορια της υστεριας.

      Διαγραφή
    2. Από τις λίγες φορές που θα διαφωνήσω μαζί σου!
      Για τον Μποχωρίδη: Την εμπειρία της Α1 την έχει με πολλά λεπτά συμμετοχής και πολλές αγωνιστικές.
      Μην ξεχνάς οτι παίχτες στον άσσο με τα χαρακτηριστικά του Μποχωρίδη( 1.98 ύψος αριστερόχειρας) δεν βρίσκονται εύκολα σε όλη την Ευρώπη!
      Όσο για την αναφορά σου στους έμπειρους παίχτες όπως ο Καιμακόγλου που θα έπρεπε να υπάρχουν στο ροστερ νομίζω ότι υπάρχουν και από τους καλύτερους!
      Ο Διαμαντίδης, ο Γκιστ, ο Φώτσης,ο Λουκάς, ακόμα και ο Μπατιστα και ο Μπλουμς!
      Για το ματς με τον Ολυμπιακό για το οποίο η ΚΑΕ δίνει μεγάλη βαρύτητα και ορθώς κάνει κατ εμέ, αρκεί μόνο να σκεφτείς οτι ένα θετικό αποτέλεσμα θα δώσει ηρεμία και πίστωση χρόνου στην ομάδα να δουλέψει και να πειραματιστεί όπου χρειάζεται πιό ήρεμη και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση που τόσο ανάγκη έχουν οι πιτσιρικάδες αυτή την στιγμή!
      Σε ένα άλλο κομμάτι που θα διαφωνήσω είναι τα δυνατά και γρήγορα πόδια που λες οτι απουσιάζουν από την περιφέρεια και να σου θυμίσω οτι ούτε και πέρυσι υπήρχαν. Ούτε ο Κάρυ τα είχε, ούτε και ο τραυματίας Ούκιτς. Σε αντίθεση με φέτος που τα διαθέτει και ο Νέλσον και ο Σλοτερ και ο Παππας, οσο τουλάχιστον τα διαθέτουν.
      Αυτό που εγώ παρατηρώ ειναι οτι ο Ιβάνοβιτε προσπαθει να φτιάξει μια περιφέρεια που θα έχει το καλό και αξιόπιστο σουτ, κάτι που πέρυσι απουσίαζε παντελώς καθώς όλοι θυμόμαστε τα τραγικά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων. Ποσοστά που έφταναν με το ζόρι στο 18%, έβγαιναν ελευθερα τρίποντα και ήταν συνεχώς άστοχα με αποτέλεσμα τον εκνευρισμό όλων.Φέτος αυτο πάει να διορθωθεί καθώς και ο Παππας που πέρυσι δεν αγωνίστηκε και ο Σλότερ και ο Βλάντο έχουν καλά σουτ. Αν προσθέσουμε και τον Μπλουμς που έχει αξιοπρόσεκτα ποσοστά στο τρίποντο (42%) τότε μιλάμε για μια περιφέρεια που θα έχει καλό σουτ.
      Επίσης θεωρώ ότι έχεις λάθος οσο αναφορά τον Λασμε!
      Αν ρίξουμε μια ματιά στα ρόστερ των μεγαλύτερων ομάδων της Ευρωλίγκα θα δούμε οτι όλοι στρέφονται σε βαριά κορμιά στην θέση 5 και ο τρόπος παιχνιδιού αλλάζει!
      Η ΤΣΣΚΑ έχει τον πολύ βαρύ Καουν των 2,14 η Μπαρτσελόνα τον Τόμιτς των 2,18 και τον Πλάις 2,16 η Ρεάλ τον Μπουρούση 2,13 και τον Μεχρί 2,17 η φενέρ του Ομπράντοβιτς τον Ερντέν 2,13 τον Ζόριτς 2,12 η πρωταθλήτρια Μακαμπι τον Σοφοκλή και τον Μάριτς 2,11 μέχρι τον Ιβκοβιτς που πηρε τον Λάσμε αλλα κατάλαβε και αυτος ότι απέναντι στα θηρία δεν μπορείς να παίξεις με σέντερ 2,02 και πήρε τον Κριστιτς 2,13.
      Ήταν μονόδρος για τον Ιβάνοβιτς να πάρει τον Μπατίστα και να αφήσει τον 32άχρον και πανακριβο(1,2 εκατομμύρια) Λάσμε!

      Διαγραφή
    3. Ο Μποχωριδης δεν ειναι pg. Λογω των προσοντων που αναφερεις αν δουλεψει πολυ μπορει να βρει αλλους τροπους να ειναι χρησιμος.

      Διαγραφή
    4. Στεγόσαυρε μιλάς πολύ σωστά.

      Μάθαμε όλα αυτά τα χρόνια να ψωνίζουμε και οχι να χτίζουμε.
      Επίσης όντως ο Παναθηναικός έπασχε και πάσχει στο θέμα σκάουτινγκ.
      Ο Τζίμ το έχει αναφέρει πολλάκις στο μπλόγκ και το έχουμε διαπιστώσει και πολλοί από εμάς πως η στελέχωση στην αρχή της χρονιάς είναι αυτή που ουσιαστικά δίνει τις βάσεις για την πορεία της ομάδας για την υπόλοιπη χρονιά.
      Με αυτό το δεδομένο είναι λογικό να μην περιμένουν κάποιους τίτλους ή υπερβάσεις οι οπαδοί της ομάδας. Οπότε αναγκαστικά θα χρειαστεί να περιμένουμε να αναπτυχθούν παίκτες που -ελπίζοντας- φέτος με το υπόλοιπο ρόστερ υγιές και του χρόνου με καλύτερες μεταγραφικές κινήσεις να πάμε για περισσότερα πράγματα.

      Run TMC

      Διαγραφή
    5. Φίλε 12΄03 ωραία τα λες αλλά στο τέλος κάνεις ένα λάθος.Ουδεμία σχέση ο Μπατίστα με τους δεινόσαυρους που ανέφερες.Το παιδί είναι 2.06.
      Αν είχε δίπλα του ένα τέτοιο όπως πχ είχε κάποια στιγμή ο Μπατιστ τον Πέκοβιτς, θα μιλάγαμε από άλλη βάση.

      Διαγραφή
    6. Στεγόσαυρε είμαστε στην ίδια σελιδα.. Συμφωνώ απόλυτα.

      Διαγραφή
    7. @Jim
      Ο Στεγόσαυρος :

      - Στην πρώτη παράγραφο συνοψίζει την κατάσταση και εκφράζει ανησυχίες.
      - Στην δεύτερη αναλώνεται σε μπηχτές προς κάποιους που γράφουν στο blog κατεβατά, είναι γκρινιάρηδες, εγωπαθείς και ψωνισμένοι.
      - Στο πρώτο Υ.Γ. περιγράφει την εμπειρία του από ένα μαtς πριν από 10 χρόνια και εκφράζει την προτίμησή του για το μπάσκετ που θέλει να βλέπει.
      - Στο δεύτερο Υ.Γ. προειδοποιεί για επανάληψη φαινομένου Αλβέρτη προπονητή.
      - Και στο τελευταίο υστερόγραφο εκφράζει ην άποψή του για παίκτες όπως ο Μποχωρίδης, ο Παπαγιάννης και ο Χαραλαμπόπουλος.

      Το post δηλ. έχει 5 κομμάτια-ενότητες.

      Γράφεις ότι συμφωνείς απόλυτα.

      Με τι από όλα;

      Διαγραφή
    8. Σε όλα 77 (εκτός της πρότασης για Μποχωρίδη που κατ'εμέ έχει θέμα νοοτροπίας, αν το λύσει μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά Στεγόσαυρε). Μπηχτές δε πετά, το λέει κατάμουτρα. Εσύ απομόνωσες το "κατεβατά" για κάποιο λόγο δικό σου, άσχετο. Το νόημα είναι στη φράση "η φύση του πρότζεκτ είναι τέτοια, που μπορεί να κριθεί επαρκώς μόνο σε βάθος χρόνου (πέραν της μιας σεζόν λέω εγώ).." Συμφωνώ λοιπόν απόλυτα.

      Διαγραφή
    9. ΟΚ.
      Κατάλαβα. Απόλυτη συμφωνία. 5/5.

      Απλώς για την ιστορία. Αυτό που «απομόνωσα» (για τους δικούς μου λόγους πάντα) ήταν αυτή η παράγραφος που τα λέει «κατάμουτρα» :

      ‘’ Αυτές είναι οι δικές μου ανησυχίες και νομίζω του κάθε μετριοπαθούς οπαδού. Στην άλλη μεριά βρίσκονται οι υστερίες και τα ατελείωτα κατεβατά αυτών που θέλουν να ακούν την φωνή τους (ή τον ήχο του πληκτρολογίου τους ενώ γράφουν). Από δυο φιλικά που έτυχε να δείξει η τηλεόραση προδικάζουν αποτυχία. Αδυνατούν να καταλάβουν ότι είναι η φύση του πρότζεκτ τέτοια, που μπορεί να κριθεί επαρκώς μόνο σε βάθος χρόνου (πέραν της μιας σεζόν λέω εγώ). Αν παραδέχονταν όμως το αυτονόητο (ότι πρέπει να δουν κάτι πριν το κρίνουν), τι θα είχαν να γράφουν σήμερα;’’

      Και μια εξήγηση για το «άσχετοι λόγοι».

      Βασικός κανόνας στον διάλογο είναι ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη. Στην προκειμένη περίπτωση όποιος διαφωνεί με την επικρατούσα άποψη στο blog, αντιμετωπίζεται όπως η «κατάμουτρη» παράγραφος του Στεγόσαυρου. Επιπλέον, το γεγονός ότι κι εσύ συντάσσεσαι με την ίδια άποψη μετατρέπει τους διαφωνούντες σε οιονεί αμυνόμενους. Μπορεί να μην είναι αυτή η δική σου πρόθεση αλλά συμβαίνει.
      Ε, αυτούς άσχετους λόγους δεν τους λες.

      Αλλά δεν θα τα χαλάσουμε εκεί, τώρα.

      Τα λέμε…

      Διαγραφή
    10. 77, δε νομίζω οτι υπάρχει επικρατούσα άποψη στο blog (ειδικά σε αυτό το θέμα) ούτε βλέπω κάποια περίεργη αντιμετώπιση. Υπάρχει σε κάποιες φάσεις κάποιο περαστικό troll ή κάποιος ταγμένος οπαδός που ξεστράτισε αλλά τίποτα που το blog δεν έχει δείξει οτι είναι σε θέση να χωνεύσει. Προσωπικά δεν έχω νιώσει ποτέ αμυνόμενος εδω μέσα, νομίζω οτι η φιλοξενία απο πλευράς Jim είναι εξαιρετική, τώρα σε περιπτώσεις όπως του Παντέλου νομίζω ξέρεις και ο ίδιος περίπου που δεν πιάνει μελάνι. Το σχόλιο του Στεγόσαυρου ήταν προφανώς επιτηδευμένα προσβλητικό και επομένως δαπανηρό για την οικονομία της κουβέντας αλλά τίποτα το σοκαριστικό με δεδομένο οτι μιλάμε για σχόλια σ'ένα blog κάπου στο υπερπέραν. Με δεδομένη την εκτίμηση που ξέρεις οτι σου έχω, σε παρακαλώ, βγες απο θέση άμυνας να πούμε καμμια κουβεντούλα να περνάει η ώρα. Άλλωστε, είμαστε και οι δύο όντως πολυλογάδες και εκ φύσεως γκρινιάρηδες, δεν είναι δα οτι ο Στεγόσαυρος αποκάλυψε κανένα φρικτό προσωπικό μας μυστικό, ε; Αν φυσικά το έγραψε ο άνθρωπος για σένα ή για μένα, who knows, who cares?

      Διαγραφή
    11. Σόρρυ για την παρέμβαση ,

      Ας προσπαθήσουμε λίγο να εκτονώσουμε τις καταστάσεις...

      Ο καθένας μπορεί να εκλάβει το γραπτό λόγο του άλλου είτε ως ήπιο είτε επιθετικό είτε προσβλητικό είτε απόλυτο ειτε ειτε ειτε...Ο κάθε ένας από εμάς , γράφει σε ένα -ψυχαγωγικού και γνωστικού χαρακτήρα θα το έλεγα- αθλητικό μπλόγκ , με το ιδιαίτερο προσωπικό του ύφος

      Μην πιανόμαστε από τις λέξεις μια προς μια και ας κρατάμε το γενικό νόημα. Δεν θεωρώ πως ο οποιοσδήποτε στο μπλόγκ είναι απόλυτος και θεωρεί οτι οι διαφωνούντες την άποψή του είναι λάθος.Εκτος από περιστασιακούς φανατικούς και τρολ

      Διάλογο κάνουμε όλοι και φέρουμε το δικαίωμα της γνώμης και άποψής μας.

      Στην προκειμένη περίπτωση μπορεί κάποιος πολύ εύκολα να παρεξηγήσει το ποστ του Χρήστου περι τυφλής πίστης , τον Στεγόσαυρο για την γνώμη του , κλπ κλπ κλπ.

      Ας μην απομονώνουμε κομμάτια που πιθανόν σε κάποιον μπορεί να δείχνουν υπερβολή. Δεν πιστεύω πως κανενας από εμας έχει προσωπικά με κανέναν οπότε ας μείνουμε στο μπασκετικό κομμάτι.

      Και πάλι σόρρυ για την παρέμβαση

      Run TMC

      Διαγραφή
  8. Εγω παλι βλεπω οτι ο Ντουσκο παιρνει Μπλουμς γιατι δεν εχει τριποντο καθολου ο παναθηναικος απο την περιφερεια,πιο καλα σουταρουν οι Φωτσης-Γκιστ παρα οι Παππας-Διαμαντιδης-Νελσον-Μποχωριδης,να δουμε και Σλοτερ...Κατι μου λεει οτι και σκορ θα εχει ο Λετονος γιατι ο Μητσος θα τον βγαλει και 10 φορες μονο του,και θα δημιουργησει καλυτερα απο κατι Παππαδες-Μποχωριδες στο πικ εν ρολ,αμυνα δεν ξερω τι θα κανει.Τον βλεπω αν παει καλα να μενει ολο το χρονο.Μακαρι να βγει ο Χαραλαμποπουλος,υστερει σε ποδια στην αμυνα,αν δυναμωσει θα μιλαμε για μεγαλο παικτη σε 3 χρονια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρω οτι ο Μπλουμ θα προσφερει σκληραδα στην αμυνα και συνολικα ο Μπλουμ της Μπιλμπαο (πριν δυο χρονια) δεν ειναι πολυ κατω απο το μεσο ορο ποιοτητας των παιχτων του Παναθηναϊκου αυτη τη στιγμη ΕΦΟΣΟΝ ειναι σε καλη κατασταση. Αλλα δεν θεωρω οτι μπορει να τραβηξει το κουπι για PG. Για μενα ειναι ενας λαϊτ Σατο.

      Διαγραφή
  9. Πολυ καλο το συμπληρωματικο σου κειμενο Jim και πολυ καλα αντανκλαστικα.

    Περι διαφορας πιστης και στηριξης. Πιστη ειναι να εχεις φαει τη γκομενα ενος φουκαριαρη στις τουαλετες του Παντελιδη, να κανεις σχεση μαζι της, να ξερουν ολοι οτι στα φοραει κι εσυ να επιμενεις οτι ειναι καλο κοριτσι και σ'αγαπαει. Πιστη ειναι να σ'εχει φερει στο χειλος της χρεοκοπιας ο πολιτικος που εστειλες στη βουλη και να τον ξαναψηφιζεις γιατι ειναι ο καταλληλοτερος να σε βγαλει απο το αδιεξοδο στο οποιο ο ιδιος σε εφερε. Και τελος πιστη ειναι να θεωρεις οτι υπαρχει μια παντοδυναμη οντοτητα που ελεγχει τα παντα και την οποια ποτε δεν εχεις δει και για την υπαρξη της οποιας δεν υπαρχει καμμια ενδειξη.

    Και δεν εννοω οτι ειναι παντα ανωφελη ή επιβλαβης η πιστη. Οταν πασχεις απο μια ανιατη ασθενεια πχ ή παλευεις να συλλαβεις και δεν μπορεις και γενικως οταν βρισκεσαι σε μια θεση που δεν μπορεις να ελεγξεις, οταν νιωθεις και εισαι πραγματικα αβοηθητος, η πιστη ειναι μια παρηγορια.

    Ταυτοχρονα ομως ειναι και ενας απο τους βασικοτερους ανασταλτικους παραγοντες στην εξελιξη ενος οργανισμου, ειτε μιλαμε για ατομα ή για ομαδες ανθρωπων ή για κοινωνιες ολοκληρες. Ολοκληρη η εξελικτικη πορεια της ανθρωποτητας κινειται και χρησιμοποει ως καυσιμο την σταδιακη απωλεια επιπεδων πιστης. Καποτε πιστευαμε οτι οι Φαραω ειναι θεοι. Καποτε πιστευαμε οτι η γη ειναι επιπεδη, μεχρι που γνωρισαμε οτι δεν ειναι. Καποτε πιστευαμε οτι καποιες ασθενειες ειναι συμπτωμα δαιμονισμου. Μετα οτι ο κομμουνισμος θεραπευεται με λοβοτομες ή ηλεκτροσοκ. Και πιο προσφατα οτι ο HIV ειναι η τιμωρια των ομοφυλοφιλων.

    Το αντιθετο της πιστης ειναι η γνωση. Αν γνωριζεις, δεν πιστευεις και πιστευεις μονο οσο δεν γνωριζεις. Η στηριξη, που οπως ολοι αποδεχομαστε ειναι απολυτως απαραιτητη για ενα project σαν του ΠΑΟ απαιτει γνωση, οχι πιστη. Πιστη μπορουν να δειξουν οι οπαδοι που ουτως ή αλλως ειναι ταγμενοι. Οι υπολοιποι για να στηριξουν χρειαζονται κατι παραπανω, κατι που προφανως δεν βλεπουν. Το γιατι δεν το βλεπουν ειναι συζητησιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ^^ επώνυμος μπροστάρης της γκρίνας που του αρέσει να ακούει τον ήχο του εαυτού του ή και του πληκτρολογίου του

      Διαγραφή
    2. Filtate den xreiazontai epeksigiseis . Osoi diavazoume hoopfellas xronia se kseroume ....

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ και επαυξάνω, Χρήστο.
      Μόνο, ρε συ, να χαρείς. Μην το γυρίσεις στο ατονικό.

      Πώς με είδες; Λακωνικότατος, ε;

      Διαγραφή
    4. Ήταν απο κινητό, άτονος είμαι κανονικά, απλά στον υπολογιστή έχω συνηθίσει λόγω δουλειάς

      Διαγραφή
    5. Χρήστο ευχαριστώ. Η δική μου οπτική δεν απέχει, όμως..

      Η γνώση, κατ'εμέ πάντα,δεν αρκεί για να φτάσεις μέχρι τέλους φίλε.. Όταν θα βρείς μπροστά σου χοντρές αναποδιές (γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση η γνώση δε σου εξασφαλίζει ομαλή μετάβαση -όπως είπες, κάθε τι μπορεί να αναιρεθεί- καθώς οι αστάθμητοι παράγοντες παραείναι πολλοί) χρειάζεται και πίστη. Πίστη να συνεχίσεις το πλάνο σου (που όμως όπως πολύ σωστά είπες έχεις χτίσει σε σωστές βάσεις και απλά σε πρώτη φάση προσπαθείς να καθορίσεις το χρονοδιάγραμμα). Η γνώση όπως τη θέτεις εσύ (για το συγκεκριμένο πρότζεκτ μιλάμε) δεν αγοράζεται φίλε (για να την έχει ο Παναθηναϊκός από τώρα). Είναι το know-how το οποίο ουσιαστικά βλέπεις στο τέλος του ταξιδιού και για εμένα είναι το πραγματικό έπαθλο πάνω από πρόσωπα, παίκτες-ταλέντα, επενδύσεις κλπ.

      Για εμένα (επειδή βγήκες και από τα στενά όρια του αθλήματος) πίστη είναι, στη "δύσκολη", να μη πιστεύεις ότι "κάτι" (καλό θεωρητικά) ΜΠΟΡΕΙ να συμβεί αλλά ότι θα συμβεί..

      Διαγραφή
    6. Χρήστο, αν κάνω λάθος διόρθωσέ με. Για να ξεκαθαρίσουμε ποιοι συμφωνούμε με ποιους και να ξεμπλέξουμε τα μπούτια μας.
      Το post σου δεν αναφέρεται στην γνώση αυτού που καλείται να τρέξει το project. Αναφέρεται στην γνώση που πρέπει να έχει κάποιος για να στηρίξει το project. Την γνώση που χρειάζεται για να καταλάβει και να αποφασίσει αν θα στηρίξει ή όχι.

      Στο παράδειγμα με την γκόμενα. Ποιός δεν έχει την γνώση ότι κερατώνεται και συνεχίζει να πιστεύει ότι η γκόμενα τον αγαπάει; Η ίδια η γκόμενα; Όχι, βέβαια.

      Σωστά;

      Διαγραφή
    7. Όχι, όταν λέω γνώση εννοώ γνώση απο την πλευρά του παρατηρητή/οπαδού, όχι της διοίκησης. Κανείς δεν περιμένει η διοίκηση να έχει τεχνογνωσία σε κάτι τέτοιο εφόσον τώρα το δοκιμάζει πρώτη φορά. Αυτό ίσως είναι και το μόνο σοβαρό ελαφρυντικό της.

      Κάποιος μπορεί να πει "μα τι γνώση να έχουν οι οπαδοί, απο που κι ως που" και θα έχει δίκιο. Γνώση εν προκειμένω είναι εκείνα τα εμπειρικά στοιχεία τα οποία συμβάλλουν στο να είναι αισιόδοξος κάποιος. Αν δηλαδή απο την διοίκηση του ΠΑΟ στο παρελθόν είχαμε δει :

      - Στοιχειώδη σοβαρότητα
      - Ενα σετ αρχών που να διεπει τον σύλλογο και με τον οποίο να μπορεί να ταυτιστεί το πλατύ κοινό της, όχι μόνο οι κάφροι
      - Σωστή επικοινωνία
      - Σωστή διαχείριση του staff της
      - Υπομονή και επιμονή στα παραπάνω, και, το βασικότερο
      - Πίστη στο πλάνο που η ίδια θέτει

      αν είχαμε δει λοιπόν ειδικά το τελευταίο, τότε και μόνο τότε η στήριξη σε ένα τέτοιο πλάνο θα ξεφευγε απο το πλαίσο της τυφλής πίστης, αυτό που οι οπαδοί αποκαλούν στηρίζω γιατι πάντα πρεπει να στηρίζω και θα πήγαινε σε πλαίσα πραγματικής στήριξης, οτι δηλαδή όχι απλά το βουλώνω και δεν βγάζω κιχ αλλά είμαι και προσωπικά ενθουσιασμένος με το εγχείρημα, το καταννοώ, το καλοβλέπω και πραγματικά το στηρίζω απο καρδιάς. Οτιδήποτε άλλο είναι τυφλή πίστη. Και είπαμε, και η τυφλή πίστη έχει την χρησιμότητα της, αλλά ένα reflex φόβου, πανικού και απελπισίας δεν μπορεί ποτέ να εξετάζεται ως αρετή.

      Διαγραφή
    8. Ακριβώς!
      Αυτό κατάλαβα κι εγώ και συμφώνησα. Γνώση από αυτόν που ζητείται η στήριξη. Δηλ. από τον φίλαθλο.

      Η διευκρίνιση χρειαζόταν γιατί ο Jim αναφέρθηκε στην γνώση αυτού που φτιάχνει και τρέχει το project δηλ. της ΚΑΕ. Ενώ δεν ήταν αυτό το νόημα του αρχικού σου post.

      Διαγραφή
    9. Ας υποθεσουμε οτι το φετινο project του Παναθηναικου ειναι απολυτα σωστο και στη συλληψη και στην εκτελεση.Εφοσον ομως προυποθετει υπομονη σε τεραστιες ποσοτητες για να πετυχει, πρωτιστως πρεπει να εξετασουμε αν υπαρχει αυτο το στοιχειο στην συγκεκριμενη ομαδα. Κανενα σχεδιο δεν μπορει να αγνοει το περιβαλλον και τις συνθηκες. Και δεν θα φταιει ουτε το περιβαλλον ουτε οι συνθηκες για την αποτυχια... Αντιθετα θα φταιει οποιος τις αγνοησε...
      Εδω για τον Παναθηναικο μιλαμε και οχι για καποια σουηδικη ομαδα... Αυτος ειναι ο κοσμος του και αυτη ειναι η διοικηση του...Η γνωση και η πιστη ειναι πολυ σημαντικοι παραγοντες αλλα δευτερευοντες στην συγκεκριμενη περιπτωση....
      Το ερωτημα ειναι λοιπον αυτο...Υπαρχει στο περιβαλλον της ομαδας η υπομονη που χρειαζεται για να πετυχει ενα τετοιο σχεδιο?...Γιατι αλλιως συζηταμε τζαμπα...

      Διαγραφή
  10. ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΔΕΛΦΙΑ
    ========================================
    =-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=-==-=-=-==-==-==-=

    Βασική αρχή ομάδας, οργανισμού, ανθρώπου.
    Μία και δεν καταπατείται ΠΟΤΕ.
    Στον άνθρωπο ο αυτοσεβασμός και ο αλληλοσεβασμός.
    Και σε ομάδα μπάσκετ κυρίαρχη και συγχρόνως Ελληνοποιημένη.
    ΕΞΙ ΞΕΝΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ, ΠΑΝΤΑ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ 1000%.
    ====================================================
    Εξι ξένοι παίκτες, ΦΘΗΝΟΙ στο μπάτζετ που μπορείς, ψαγμένοι από τον Ντούσκο στην συγκεκριμένη περίπτωση, τον Μπεροκάλ, τον Μανωλόπουλο και το scouting που έχουν αν έχουν.
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΞΙ ΞΕΝΟΙ θα πρέπει να δίνουν πάντα ότι σου λείπει.
    ΒΑΘΟΣ ΣΤΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ για το "ΝΒΑ" των 80 παιχνιδιών
    σε Ελλάδα και Ευρώπη.
    ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ ΣΚΛΗΡΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
    ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΔΙΑ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη
    του γηπέδου για σκεπτόμενο run & gun παιχνίδι αλά Ντούσκο.
    Κυρίως στην περιφέρεια.
    Οταν κλείσεις τους ΕΞΙ ΞΕΝΟΥΣ που θα σε καταστίσουν, ανταγωνιστικό
    και αξιόπιστο και σαν ομάδα και σαν νοοτροπία ΚΥΡΙΩΣ (να μην πισωγυρίζεις και πηγαινοέρχεσαι συνεχώς σαν Αστέρας Λουτρακίου, όπως τώρα, σε Ελληνοποιήσεις, αναννεώσεις κλπ κουλά).
    Παίρνεις τους Ελληνες που νομίζεις πώς θα σε βοηθήσουν τώρα και στο μέλλον και τους πετάς στα βαθιά ή τους δανείζεις σε σοβαρά πρότζεκτ όπως του ΑΡΗ, πάντα δίπλα από τους ξένους που δικαιούσε.
    ΠΑΝΤΑ.
    Γιατί είναι η βασική σου αρχή αυτή.
    Να έχεις τους ξένους που σου επιτρέπεται να έχεις και να τους εξελίσεις μαζί με τους Ελληνες που κοιτάς.
    Τέσσερις ξένοι όπως τώρα, επιμονή σε παιδιά που δεν έχουν δείξει τίποτα σε αγώνες μπάσκετ Β'Έθνικής έστω, είναι προχειρότητα, τραυματισμοί, σπασμωδική άμυαλη κίνηση που δείχνει ομάδα ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ.
    Κι αυτό είναι το χειρότερο.
    Εγώ θα έδινα τον Χαραλαμπόπουλο σε ομάδα της Α1 τώρα.
    Αν μπορούσε να σταθεί.
    Και αν έπαιζε και αφού τον παρακολουθούσα συνέχεια θα τον έφερνα
    σε ένα δύο χρόνια στον αυτοκράτορα.
    Οταν πατώσει στα μεγαθήρια της ευρωλίγκα και απογοητευτεί
    θα έχω πρόβλημα.
    Οταν όμως διακριθεί και υπερισχύσει έστω στο πρωτάθλημα μου
    θα πάρει τα πάνω και ΘΑ ΔΙΨΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ.
    Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ έχει κλείσει τις θέσεις των ΕΞΙ ΞΕΝΩΝ ΤΟΥ ;;;;
    Οχι.
    Αρα δεν υπάρχει περίπτωση ΠΟΤΕ όσο δεν τις κλείνει να ξαναγίνει
    αυτοκράτορας.
    Μέσα από ομάδα ΠΟΥ ΣΦΙΖΕΙ ΑΠΟ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
    βγήκε ο Αλβέρτης, ο Τσαρτσαρής, ο Οικονόμου, ο ΜΗΤΣΟΣ, ο Καιμακόγλου, ο Καλάθης, ο Καλαιτζής κλπ, μέσα από πρότζεκτ ΕΞΙ ΞΕΝΩΝ ΕΓΙΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ, με τον έναν από αυτούς ΕΞΙ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ και ιερό τοτέμ απ'άκρη σ'ακρη της, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΑΝ !
    Και όχι απλά ΕΞΙ ΞΕΝΟΥΣ που θέλουμε τώρα να εξυπηρετούν συνεχώς, απλά ένα υγιές, ανταγωνιστικό και αναπτυξιακό πρότζετ.
    ΑΛΛΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΞΙ ΞΕΝΟΥΣ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ τότε που υπήρχαν λεφτά και δεν τα λυπόντουσαν ΟΙ ΘΕΟΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΙ.
    ΑνακΕφαλαιώνω.
    ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ.
    ΕΞΙ ΞΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΠΑΝΤΑ, ΦΘΗΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΔΕΛΕΧΩΣ ΨΑΓΜΕΝΟΙ για να εξυπηρετήσουν ότι θέλεις.
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ 100.000 ΝΤΟΠΙΟΥΣ !
    *
    Ο ΜΠΑΣΚΕΤΑΝΘΡΩΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε συ, ποιος σου είπε και το έχεις δέσει πως δεν θα έχουμε 6 ξένους φέτος;; Ήδη με τον Μπλουμς θα μαστε στους 5 και πάμε και για ψηλό ξένο.

      Διαγραφή
    2. Basketanthrope, sorry gia to asxeto alla mipws eisai o GIATROS?
      DonFlami.

      Διαγραφή
    3. άντε νικόλα , 'μολόγα το να ησυχάσει ο άνθρωπος !

      Διαγραφή
    4. Είναι ένας τύπος που γράφει σε πολλά σαιτς τα ίδια ακριβως πραγματα με διαφορετικά nick names

      Διαγραφή
  11. για να κρινεις πρεπει να λαμβανεις υποψιν ολους , αλλα ολους , τους παραγοντες που παιζουν ρολο σε μια διαδικασια!!!

    ο ΔΓ διαλεξε για φετος την πληρη αποδομηση και το στησιμο εξ αρχης της ομαδας.ορθως κατ εμε!!!και για πολλους φιλους πιστευω οτι ορθα επραξε.το θεμα ειναι ο τροπος που επελεξε να εφαρμοσει μια τετοια πρακτικη.εκει διαφωνουν πολλοι!!!

    θα πω το εξης ομως,

    ειδαμε οτι οποιου εληγε το συμβολαιο (ή ειχε την option η ομαδα) ουσιαστικα εφυγε, βλεπε ραιτ, ουκιτς, καρι,μπραμος, μασιουλις, λασμε.
    αν ηταν στην ιδια μοιρα οι γκιστ, μαυρος, φωτσης πιστευει κανεις οτι θα εμεναν και οι τρεις τους?και αν εμεναν θα εμεναν με την ιδια οικονομικη συμφωνια?

    τι θελω να πω....οτι τα βαρια συμβολαια , σε πρωτη φαση, του φωτση και του μαυροκεφαλιδη ειναι ο λογος που ακομη και σημερα το μπατζετ δεν ειναι ιδιαιτερα πεσμενο σε σχεση με περυσι (αντιθετως, η πτωση της ποιοτητας ειναι αναλογικα πολυ υποδεεστερη) και αν υπηρχε η απολυτη ελευθερια κινησεων απο πλευρας διοικησης και κοουτς ο λασμε θα εμενε και θα αποδεσμευοταν ο μαυροκεφαλιδης σιγουρα και πολυ πιθανον και ο φωτσης!!!
    με την ιδια λογικη, ο γιαννακοπουλος σε περιπτωση που απαλλασοταν απο το συμβολαιο του φωτση θα ειχε μεγαλυτερα διαπραγματευτικα οπλα στο κυνηγι του βεζενκοφ, οπως ενα μεγαλυτερο συμβολαιο και εναν πολυ πιο σιγουρο χρονο συμμετοχης!!!!

    αντι για γκιστ, μαυρο, φωτση, μπατσιτα , διαμαντακο, παπαγιαννη στους ψηλους μπορει να βλεπαμε
    γκιστ, λασμε, βεζε, μπατιστα, διαμαντακο, παπαγιαννη!!!ποσο πιο λειτουργικη θα ηταν μια τετοια φροντ λαιν?και τι ευκαιριες θα εδινε στους μικρους ταυτοχρονα?
    τωρα μας μενει η δυσκολια αξιοποιησης των μικρων ψηλων!!!με μπατιστα, μαυρο και ενα ξενο πενταρι ειναι δυσκολο να βρουν χρονο εκτος και αν η μεταγραφη που καποια στιγμη θα γινει προοριζεται μονο για ευρωλιγκα.

    πηραμε το μποχωριδη και τωρα οποιος μιλαει ελληνικα τον επικρινει επειδη ειναι ανετοιμος γι αυτο το επιπεδο, δεν κανει για ποιντ, δεν , δεν......
    δε ξεραμε οτι ο μποχωριδης ειναι ακομα ανετοιμος?το ξεραμε!!!και τι μ αυτο?δεν επρεπε να τον παρουμε?ή επρεπε να τον αφησουμε στον αρη δανεικο?και με ποιον θα παιζαμε φετος?με ξενους?
    επρεπε λεει να παρουμε τον κουπερ.καλος και φθηνος!!!ισχυει ή δεν ισχυει οτι βιαστηκε να υπογραψει στη ρωσια?αν ισχυει τι συζηταμε ρε παιδια?

    αντε και θελεις να κανεις κατι.......αυτο σημαινει οτι εχεις αυτοματα ολες τις αναγκαιες προυποθεσεις για να υλοποιησεις 100% το πλανο σου?υπαρχουν και εμποδια!!και εδω θα συμφωνησω με το τζιμ απολυτα,
    ας ελπισουμε η διοικηση να μεινει επικεντρωμενη στο πλανο της ανεξαρτητα απο τα αποτελεσματα!!ο,τι δεν εκανε φετος...υπαρχει και η επομενη χρονια!!!

    και στην τελικη, λαθη γινονται και θα γινονται και στο μελλον!!!οποιος καθεται σπιτι του δεν κανει λαθη!!!μην εστιαζουμε μονο σε αυτα λοιπον!!!
    και ο ντουντα το 2011, σε μια παρομοια (οχι ιδια) κατασταση με τον οσφπ, ειχε και αστοχιες!!!ξεκινησε τη σεζον με λουκας χαουαρντ, ενω πηρε και το λαζο, ο οποιος ειχε ηδη τελειωσει με το μπασκετ σε ψηλο επιπεδο!!!πού θα πηγαινε εκεινη η ομαδα με κεινο το ροστερ?

    ας μη βιαζομαστε λεω εγω!!!αν ξερουμε εμεις 5 πραγματα γυρω απο το μπασκετ, αυτοι που εμπλεκονται ξερουν 100!!!


    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παίδες καλημέρα!
    Είμαστε όλοι οι Παναθηναϊκοί προβληματισμένοι, μπερδεμένοι και κάποιοι από εμάς ξενερωμένοι.
    Ο Jim κάνει φιλότιμες προσπάθειες να μας δείξει το πλάνο και να δικαιολογήσει τις επιλογές.
    Εγώ, ως ξενερωμένος οπαδός, που δεν ανανέωσα το διαρκείας μετά από 15 σερί χρόνια, κατηγορώ τον ΔΓ που δεν υπήρξε ξεκάθαρος με τον κόσμο.
    Να βγει και να πει ότι η οικογένεια δεν μπορεί πλέον να αντέξει τα υψηλά μπάτζετ και θα ακολουθήσει άλλους τρόπους οικοδόμησης της ομάδας.
    Υπάρχει κάποιος που δεν θα στήριζε αυτή την προσπάθεια ή στις εποχές που ζούμε δεν θα έδειχνε κατανόηση?
    Όσον αφορά το γεγονός που αναφέρουν ορισμένα παιδιά ότι δεν θέλει να φανεί αδύναμος κτλ κτλ, εμένα προσωπικά μου δείχνουν περισσότερο συμπεριφορά ενός κακομαθημένου και εγωιστικού πλουσιόπαιδου παρά επιχειρηματική απόφαση.
    Αυτά τα ολίγα από μένα προς το παρόν.
    Καλή μπασκετική χρονιά παίδες!
    jpg13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε κολητέ, εδώ έδινε 2,5 εκ $ στον Καλάθη !!!!!
      ======================================
      Και 1.000.000 ευρώ (1.300.000 $) σε κάποιον Μάτζαρη (500 οσφπ , 500 παίκτης) !!!
      Πάρε τον 24χρονο Μούρτο τζάμπα , στη θέση του που έχει παραστάσεις να στον κάνει ο Ντούσκο σφαίρα.
      Για ποιά οικονομική στενότητα μιλάμε ;;;;;
      3.800.000 δολλάρια παρακαλώ !!!!!! για δύο παίκτες !!!
      Απλά ο Δ.Γ κάνει ότι γουστάρει και ότι του λένε οι αυλικοί.
      Αν είχε ομάδα με έξι ξένους ψαγμένους και φθηνούς από 1η Σεπτέμβρη, θα είχαμε τόσα προβλήματα τραυματισμών ;;;
      Ο Φώτσης επειδή δεν είχε άλλο ψηλό πλήν Μπατίστα, μόλις θεραπευμένος από τη μέση του και απροπόνητος πήγε στο τουρνουά της Γαλλίας και μετά σου έβγαλε θλάση !!!!
      Αν είχες 5άρι και 3άρι από την αρχή της προετοιμασίας θα τον πίεζες ;
      Οχι βέβαια !!!
      *
      Ο ΜΠΑΣΚΕΤΑΝΘΡΩΠΟΣ

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα φίλε jpg ,

      Επειδή κακα τα ψέματα -προσωπική άποψη εκφράζω- θεωρώ πως οι μπασκετικοί οπαδοί στροφάρουν λίγο περισσότερο από τους αντίστοιχους της μπάλας , πες ίσως και λόγω φύσης του αθλήματος , θεωρώ πως είμαστε έξυπνα παιδάκια όλοι μας , Παναθηναικοι και Ολυμπιακοί και κατανοούμε πως τα ρόστερ έχουν μειωθεί δραματικά τα τελευταία 3 έτη. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να μας το κάνουν πενηνταράκια.

      Τώρα εαν το ονομάζουν Ελληνοποίηση ή όπως αλλιώς θέλουν προκειμένου να μην θελήσουν να αποκαλύψουν την οικονομική τους δυσφραγκία , αυτό δεν θα κάνει την ουσία διαφορετική (λιγα φράγκα).

      Όταν η Χαλυβουργική είναι έτοιμη μέσα στον επόμενο χρόνο να κλείσει το εργοστάσιό της , όταν αναγκάζεται να χρησιμοποιεί πλεον προσωπικό ασφαλείας για τις ανάγκες του εργοστασίου λόγω αναδουλειών , όταν μπάινουν νέοι νόμοι στα φάρμακα , όταν η χώρα περνάει κρίση , οταν η Ευρωλίγκα δίνει ψίχουλα , όταν τα τηλεοπτικά είναι μηδαμινά και οι χορηγοί ελάχιστοι , όταν μαθαίνω χρόνια να παίρνω το καλύτερο κομμάτι που κυκλοφορεί στην αγορά επι 15 χρονια γιατι είχα να το πάρω και τώρα που δεν έχω γκρινιάζω τοτε μάλλον εγώ θα είμαι και εγώ καλομαθημένος εκτός του κάθε φραγκάτου προέδρου.

      Ξεκάθαρο ήταν όταν έψαχνε αγοραστή για την ΚΑΕ.Φάνηκε όταν μειώθηκαν τα budget.Μάλλον δεν θέλαμε να το παραδεχτούμε και τώρα είμαστε όλοι μας μπροστά στην πραγματικότητα.

      Οκ.Οι Ρώσοι είναι πετρελαιάδες , δουλέυουν πλυντήρια , οι Τούρκοι αναπτυσσόμενοι δίνουν χορηγίες σε όλο το κόσμο (π.χ. turkish airlines) και το χρήμα άρχισε να ρέει , πως να το κάνουμε άλλαξαν τα κόζια.

      Σίγουρα ο ΔΓ είναι "καλόπαιδο" , ψυχάκιας , επιπόλαιος , και δεν ξέρω και εγώ τι ακόμη...Δεν είμαι δικηγόρος του. Όντως η ολική αναδόμηση που αποφάσισε να κάνει με ξενίζει και με ξενέρωσε όπως και σένα που δεν ανανέωσες για πρώτη φορά φέτος.

      Καλή μπασκετική χρονιά να έχουμε όπως πολύ σωστά ανέφερες

      Run TMC

      Διαγραφή
    3. δεν ξερω φιλε μου τι λες για ρωσους χαλυβουργικη κινεζους η τουρκους παντως για την βιανεξ πρεπει να ενημερωθεις καλυτερα.Η εταιρεια μετα απο ενα διαστημα κρισης εχει κανει πραγματικα ανοδο και δεν την πεηρεαζουν οι αλλαγες της νομοθεσιας φαρμακων οπως ανεφερες μιας και εχει στραφει σε αλλαες αγορες με πραγματικα εντυπωσιακα αποτελεσματα

      Διαγραφή
    4. Villain καλημέρα ,

      Η Βιανέξ και πολύ καλά κάνει σημειώνει άνοδο.Αυτο όμως όταν συνδέεται με τον μπασκετικό παναθηναικό (βλ.Σάνγκ πίνγκ) επηρεάζει την ομάδα.

      Απο του χρόνου θα έχει FFP στο μπάσκετ. Μέχρι και την κλειόμενη χρήση 2012 ο Παναθηναικός είχε σωρρευμένα χρέη 57 εκ. .Τα οποία κλείνει σιγά σιγά οχι με αύξηση εσόδων (που δεν παίζει να έρθουν αν δεν αλλάξει η Ευρωλίγκα πολλά πράγματα) αλλα με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που βάζει από την τσέπη η οικογένεια.

      Απλά θέλω να πώ πως είναι ένα ακριβό χόμπι η ιδιοκτησία μιας ομάδας μπάσκετ στην Ελλάδα -και μπραβο του που προσπαθεί να την βάλει σε νέα τεχνοκρατικά επίπεδα σε συνδυασμό με το μάρκετινγκ- η οποία επηρεάζει εφοσον βάζεις λεφτά από την τσέπη σου εαν οχι τις υπόλοιπες εταιρίες σου τοτε τα έσοδα που παντελονιάζεις εσυ ο ίδιος.

      Run TMC

      Διαγραφή
    5. εγω απλα το εθεσα με την εννοια της χαλυβουργικης.Μιλαμε για μια επειχηρηση που κλεινει και για την βιανεξ που με την διευθυνση της κορης του κυρ θαναση και νομιζω και του προεδρου εχει αναπτυχθει μεσα στην κριση.Οσο για to FFP νομιζω ειναι αστειο στο μποασκετ να πανε να ζητησουν στις ομαδες τετοια πραγματα αν πρωτα δεν τους δωσουν και ενα κομματι απο την πιτα που τρωει ο μπερτομεου οπως στο ποδοσφαιρο.Αλλωστε βλεπεις οτι και στο ποδοσφαρο ο πλατινι αντιμετωπιζει σοβαρες δυσκολιες σε αυτο το θεμα αφου πολλοι ιδιοκτητες τον γραφουν...

      Διαγραφή
    6. ΜΠΑΣΚΕΤΑΝΘΡΩΠΟΣ. Καλα τα λες ΘΑ εγινε χρηματα στον καλαθη, ΘΑ εδινε στον Μανταζαρη κλπ. Εκ του αποτελεσματος τα εδωσε?ΟΧΙ. Τα εδωσε αλλου? ΟΧΙ
      ΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΣ

      Hugo

      Διαγραφή
  13. Καλή μέρα σε όλη την παρέα. Ρε Τζιμ απορώ με εσένα πως τα καταφέρνεις σε κάθε σου άρθρο να έχεις να πεις κάτι διαφορετικό κάτι πραγματικά αληθινό που να μας αγγίζει όλους.
    Αυτό που εγώ σήμερα εντόπισα στο κείμενο σου είναι το κομμάτι αυτό.
    Χρειάζεται οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και επενδύσεις σε τομείς όπως το scouting που θα σου φέρουν κέρδος σε βάθος χρόνου. Ένα τέτοιο μοντέλο σημαίνει ότι σκανάρεις ότι καλύτερο στα βάθη όλης της Ευρώπης και όχι μόνο στην Ελλάδα για να είναι ολοκληρωμένο.
    Εξηγώ τους λόγους που επέλεξα αυτή σου την επισήμανση.
    Ο πρόεδρος φέτος ανακοίνωσε σωστά ελληνοποίηση πρώτον για να μπορέσει να μειώσει το μπάτζετ και τις υπεραξίες δεύτερον για να μπορέσει σταδιακά να αντικατασταθεί ο ΔΔ και τρίτον γιατί το περσινό θέαμα ήταν απαράδεκτο.
    Όλοι συμφωνούμε ότι ο ΠΑΟ δεν μπορεί να γίνει Παρτιζάν γιατί απλά ανήκει στο κλάπ 10 ομάδων που διεκδικούν την κούπα κάθε χρόνο ούτε μπορεί να γίνει Μακάμπη γιατί εμείς έχουμε φυτώρια Ελλήνων .
    Το ιδανικό λοιπόν είναι να παντρέψουμε τις δυο φιλοσοφίες όχι απαραιτήτως μόνο με Έλληνες γιατί αν το προαναγγείλουμε ζητούν ένα κάρο χρήματα και κατά δεύτερον και σπουδαιότερο τα ελληνόπουλα στερούσαν σε ταλέντο τα τελευταία χρόνια, απόδειξη οι εθνικές ομάδες.
    Τέλος για να μην μακρηγορούμε περιμένω λοιπόν από την ΚΑΕ σαν πρωτοπόρος να επικεντρωθεί στο οργανωμένο scouting παντού και δεύτερο να λάβει υπόψιν την εξέλιξη του μπάσκετ δηλαδή διαπλάσω
    σωστά το κορμί αθλητή που έχει τα φόντα να παίξει μπάσκετ.
    Νίκος Ηράκλειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν κατάλαβες το νόημα όσων γράφω αγαπητέ φίλε.
    ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΗ ΤΑΛΑΝΤΕΥΣΙΜΗ.
    ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ζήτησα από μιά ομάδα σαν τον Παναθηναικό,
    τον Ολυμπιακό, την Μπάρτσα, τη Ρεάλ, την ΤΣ.Σ.ΚΑ κλπ.
    Κι όχι όποτε τους τη δίνει ή όποτε πατώνουν να συμπληρώνουν
    (οχι να αντικαθιστούν-γιατί αυτό είναι δόκιμο και αναπόφευκτο λόγω τραυματισμών και κακών επιλογών) ξένους στην μέση της περιόδου.
    ΜΕ ΕΞΙ ΞΕΝΟΥΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ, ή έστω να τους ψάχνουν και να τους
    παίρνουν το πολύ δύο βδομάδες πρίν την αρχή των επίσημων υποχρεώσεων τους.
    Και πάνω εκεί να κτίζουν το ρόστερ και τους στόχους του σωματείου.
    Οταν δείς ότι ο Χαραλαμπόπουλος σου βγάλει ψυχολογικά από τις σφαλιάρες και την φυσιολογική του αδυναμία να σταθεί έστω και 10% σε τέτοιο επίπεδο (εδώ με τα πιτσιρίκια της Ζαλγκίρις που ήρθαν δανεικά και ψημένα από άλλες λιθουανικές ομάδες, πάτωσε το παληκάρι κυριολεκτικά)
    και θα πρέπει να φέρεις παιδοψυχολόγο και ξένο στη θέση του θα είναι αργά.
    Δίπλα από ΕΝΑΝ ΞΕΝΟ θα κοντραριστεί και θα του φάει τη θέση.
    Δίπλα από έναν ξένο θα ψηθεί και στο λάθος του. θα τον τραβήξεις στον πάγκο για ιδιαίτερα μαθήματα, αφού έχεις εξασφαλισμένη πληρότητα στη θέση του.
    Είμαστε Ελλάδα με 10 εκ κόσμο.
    Ακόμα και η Εθνική μας δεν είναι ανταγωνιστική επαρκώς σε μεγάλα τουρνουά και θές εσύ ως Παναθηναικός να αναδείξεις παικταράδες με το ζόρι επειδή στην έδωσε ;;;;
    Και παικταράδες που δεν θα χρειάζονται άλλους τόσους ξένους (6 Ελληνες-6 ξένοι) για να πρωταγωνιστείς, όχι κατ'ανάγκη στην Ελλάδα ή στην Ευρωλίγκα, αλλά ώς κάτι αξιόπιστο, υγιές και όχι ανά χρόνο μεταβαλόμενο στις καρδιές των οπαδών σου και όχι μόνο.
    ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΩ.
    Και όχι ξένους όταν σφίξει το αυγό στη μασχάλη και βγάζεις τραυματισμούς από μικρό καταπονημένο ρόστερ, ή δεν γίνει Κούκοτς, το βλαστάρι σου.
    *
    Ο ΜΠΑΣΚΕΤΑΝΘΡΩΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Jim και λοιπα καλα παιδια.

    α)δεν διαφωνω στην αναλυση του Jim Αλλα θελω να προσθεσω πως ο Μπλουμς ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ.
    Μην κοροιδευομαστε-δεν κανεις τοσο κοσκινισμα για εναν παικτη δυο μηνων και αφηνεις αλλον στα κρυα του λουτρου.
    Και στην ερωτηση τι ηρθε να κανει η απαντηση ακουει στο μαγικο αριθμο ΤΡΙΑ.

    Ο Μπλουμς ηρθε ΚΑΙ για να παιζει ΤΡΙΑΡΙ ως swingman μεταξυ ΕΝΑ ΚΑΙ ΔΥΟ με δυνατοτητα τρανζισιον.

    Θυμαται κανεις τον Μπετσιροβιτς που ειχε ερθει για να παιζει pick n roll και τελικα κατεληξε να παιζει τριοδυο;
    Ε αυτο θα γινει και με τον Μπλουμς.Ειναι αθλητικος, σκληρος ωστε στην αμυνα να μπορει να σπρωξει παικτη 15 εκατοστα πιο ψηλο και να μπορει στις αλλαγες να ακολουθει γκαρντ.Οπως ο Γιονας ηταν cornerman , αυτος ειναι guard forrward.

    ΕΞΟΥ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΛΕΙ ΜΕΙΚΙΝΓΚ ΑΜΠΙΛΙΤΙΣ(πως το μιλω το αγγλικο...)

    β)Ο Μποχωριδης θα παρει ΠΟΛΥ περισσοτερο χρονο απο οσο καποιοι πιστευουν και θα δουλεψει ΠΑΡΑ πολυ μαζι του ο Ιβανοβιτς.Αυτο φαινεται.Σουτ εχει, αν βελτιωσει τριπλα και να βλεπει γηπεδο θα γινει ενας καλος point guard.
    Αλλα αυτο ΔΕΝ θα γινει απο τη μια στιγμη στην αλλη αρα μην σκεφτεστε πως ειναι ο Μποχωριδης τωρα, σκεφτειτε πως θα γινει μετα απο ενα χρονο αν εξελιξει πχ τριπλα και pick n roll.

    γ)Ο τιμιος γιγαντας Αργυρης Πεδουλακης ειχε πει περσυ πως ο Βλαντο πρεπει να δουλεψει πολυ τα play making abilities, χρησιμοποιωντας ως μοντελο τον Στοουνρουκ της Σιενα.

    Η δουλεια που εγινε, φανηκε στους τελικους με τον Βλαντο να βγαζει ασιστ αλλα και στον αγωνα με την ΤΣΣΚΑ να λειτουργει ως 2ο πλει μεικερ απο την κορυφη.

    Ο μικρος εχει δυνατοτητα να αφησει ΕΠΟΧΗ στη θεση τρια και να γινει ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ καλυτερος του Παπανικολαου αν βελτιωσει την αμυνα του.Και αυτο γιατι ο Κωστας ειναι ενα παιδι που βασιζεται στα φυσικα του προσοντα ωστε να παιζει τρια ή και 4 με πληθωρα επιθετικων κινησεων και καλη αμυνα ΑΛΛΑ ΔΙΧΩΣ την ικανοτητα του Βλαντο να βλεπει γηπεδο.

    Αν ο Βλαντο δουλεψει την αμυνα του(κυριως στην μπαλα),δεδομενου πως επιθετικα εχει μεγαλο ρεπερτοριο και συνεχισει να βλεπει γηπεδο, θα μιλαμε για ενα καταπληκτικο τριαρι.

    δ)Παιδες, εχω γνωστο που εχει παιξει στα εφηβικα(και πιο πριν) και με Μαντζαρη και με Παπανικολαου και με Βλαντο και με Παππα.
    Μου εχει πει -και τον πιστευω- πως ο τελευταιος στο ταλεντο δε συγκρινεται καν με ολη τη γενια του, μπορει να κανει απιστευτα πραγματα.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ.

    Εγω ειμαι αισιοδοξος, δειχνει πιο ωρισμος, κανει καλυτερες επιλογες, ειναι πιο ηρεμος και μετα απο εναν χρονο θα γινει καταπληκτικος γκαρντ κατω απο τον Ιβανοβιτς.Το κατωτερο οριο για τον Παππα ειναι ο Σαν Εμετεριο.Το ανωτερο, ο Σπανουλης.
    ΑΡΚΕΙ να δουλεψει αλλα αυτο θα το δουμε σε 8 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ.

    Δωστε ΧΡΟΝΟ στον Ιβανοβιτς, μιλαμε για τον προπονητη που εβγαλε ή και εξελιξε

    Καλντερον, Πριτζιονι, Μασιγιακουσκας, Ρακοσεβιτς, Νοτσιονι, Σκολα, Σπλιττερ, Τελετοβιτς, Βαθκεθ, Μπαζιλε, Τομιτς, Ερτελ, Χουερτας, Μαρσελινιο.

    ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟ.ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΦΟΜΟΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ.

    Ειδατε τι εγινε οταν ο Γιονας εκατσε δυο χρονια με εναν προπονητη ή ποσο βελτιωθηκε με περσι ο Βλαντο στο play making λογω Αργυρη.ΔΩΣΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟΔΕΔΕΓΜΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΟΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ στα περισσότερα που γράφεις, πλην αυτού που αναφέρεις για το σουτ του Μποχωρίδη. Πού το έχεις δει το καλό σουτ του; Και δεν μιλάω μόνο για τα ποσοστά του που είναι κακά, αλλά και για το μηχανισμό του (τον ποιον;;).

      Διαγραφή
    2. Ανωνυμε, ο Μποχωριδης απο spot σουταρει δυο χρονιες τωρα στον αρη με 30% +-2%. Ο Διαμαντιδης σουταρε πολυ πιο χαλια στην ηλικια του.Αν δουλεψει περισσοτερο το σουτ (και μετα απο κινηση και μετα απο σκριν), δεδομενου πως οσο περισσοτερο σουταρεις τοσο βελτιωνεται το ποσοστο, μην εκπλαγεις αν σε δυο χρονια δεις εναν Μποχωριδη που σουταρει με ποσοστα Σλουκα.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ πως παίρνει πολλή βελτίωση αν δουλέψει σωστά και μεθοδικά! Αλίμονο, ένας παίχτης 19 χρονών δεν κρίνεται όπως οι έτοιμοι. Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο...

      Διαγραφή
    4. Ο Διαμαντίης στην ηλικία του...


      Ο Διαμαντίδης είναι Διαμαντίδης.
      Σταματήστε να προσβάλετε την μνήμη του (χεχε).
      Λίγο σεβασμό ρε! Δε γίνεται να απαξιώνετε έτσι τον παίκτη σας.

      Διαγραφή
    5. Εμεις που τον θαυμαζαμε και πριν το 2007, τον θυμομαστε πολυ καλα πως ηταν και πως εξελιχθηκε, δεν προσβαλουμε κανεναν.Τωρα αν εσεις αρχισατε να βλεπετε μπασκετ μετα το 2008, δικο σας θεμα.

      Διαγραφή
    6. Ρε μπετό, τον προσβάλεις λέγοντας ότι ο κάθε Μποχωρίδης αν δουλέψει μπορεί να γίνει σαν κι αυτόν. Ξύπνα.

      Διαγραφή
    7. Μαλακία έκανα. Έκατσα και ασχολήθηκα με την ατάκα για Διαμαντίδη, όταν έχει χαρίσει τόσα μαργαριτάρια στο κείμενό σου!

      Ντιέγκο, είσαι επισήμως το νέο μου πουλέν.

      Διαγραφή
    8. Γεια σου ρε παίχτη, σε χάσαμε χτες, αλλά φαίνεται ήσουν στο media day

      Διαγραφή
    9. Βασικά προσπάθησα να την δω από το ίντερνετ, αλλά έπεφτε η σύνδεση. Μάλλον επειδή δεν υπήρχε βάζελος για βάζελος που δεν την παρακολουθούσε; Γιατί έτσι ρε παιδιά;

      Διαγραφή
    10. έλα τώρα, αφού εκεί ήσουν

      κι έκανες ερωτήσεις-ασίστ προς τους πολυχρονεμένους προεδρους μαγγες

      σε είδα

      Διαγραφή
    11. Μιας και γνωριζόμαστε από ότι φάινεται (;) για πες πως σου φαίνεται ο Ντιέγκο; Δεν είναι αξιαγάπητος;

      Διαγραφή
    12. Πως με είδες; Κρεμόσουν από το βίντεο κουφαλίτσα, ε;

      Γιατί τέτοιο άγχος ρε παιδιά. Αφού και με το εφηβικό θα μας κερδίσετε. Σας έπιασε κανένας φόβος μη σπάσει το απόστημα;

      Διαγραφή
    13. Σε είδα σου λέω, σε γνωρίζω καλά

      Ο Ντιέγκο είναι νέο φρούτο, θα δείξει.

      Την ερώτηση μάλλον στους δικούς σας πρεπει να την κάνεις, οι δικοι μας (οσοι ειναι λογικοι τουλαχιστον) το έχουν ξεγραμμένο το παιχνίδι. Εσείς γιατί τόσο άγχος που θα παίξετε απέναντι σε εφήβους;

      Διαγραφή
    14. Εγώ κανένα άγχος δεν έχω. Χάσω κερδίσω, στα αρχίδια μου!
      Αφού ξέρω ότι αν εμφανιστείτε στοιχειωδώς ανταγωνιστικοί, θα φυσάει από πίσω σας ούριος άνεμος. Δεν τα έχουμε ζήσει τόσα χρόνια; Τα ίδια θα συζητάμε!

      Εμένα το μόνο που με απασχολεί φέτος είναι να δω καλό μπάσκετ από την ομάδα κι ένα καλό πλασάρισμα στην Ευρωλίγκα. Αν έρθει και final4, τότε όλα τέλεια.

      Εσύ πως τα βλέπεις; Είσαι έτοιμος για τη βαναυσότητα του Στίματς;

      Διαγραφή
    15. Σιγά τον βάναυσο τον Στίματς χαχαχα

      Καλή σεζόν να έχουμε και η Παναγιά μαζί μας (εσείς την έχετε καπαρωμένη λόγω του Μεγάλου Λογοθέτη)

      Διαγραφή
    16. Δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεσαι αλλά μπορώ να φανταστώ.
      Μου θυμίζετε λίγο το ανέκδοτο με τον τρελό που πήγαινε κόντρα στην εθνική οδό.

      Αφού δεν μπορείτε να δικαιολογήσετε την εγχώρια ξεφτίλα σας, βγάζετε συμπέρασμα ότι δεν είναι παράλογο να χάνει ο πρωταθλητής Ευρώπης από ένα μπουρδέλο, αλλά είναι παράλογο αυτός που χάνει από ένα μπουρδέλο να είναι πρωταθλητής Ευρώπης.

      Για να είμαι ειλικρινής αν κάτι ζηλέυω από την ομάδα σας είναι οι καταπληκτικοί επικοινωνιακοί μηχανισμοί της (ιδιόκτητα μέσα, με πληρωμένους δημοσιογράφους, με εκβιασμούς και πληρωμένα προφίλ)

      Διαγραφή
    17. Κάτσε γιατί δεν σε πιάνω...Πού αναφέρεσαι όταν λες "δεν είναι παράλογο να χάνει ο πρωταθλητής Ευρώπης από ένα μπουρδέλο";;

      Διαγραφή
    18. Ποιον Τομιτς εβγαλε ο Ιβανοβιτς?Δεν συνεργαστηκαν ποτε οι δυο τους

      Διαγραφή
    19. o πρωταθλητης ευρωπης εχασε απο το μπουρδελο 0-3,μαλιστα το απολαυσε, το μαρτυρα το σκορ 0-3 μεγαλο,μεγαλο.(ηθελεστα και επαθεστα καταλαβες κλαψοκωλι)

      Διαγραφή
    20. Ειδικα το επικοινωνιακο ειναι ενα απο τα προσοντα του ΔΓ,...απο την μια γκαφα στην αλλη.ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΙΤ (ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ).ολα τα αλλα τον σκιζουν π.χ εδωσε συνεντευξη ο Λο εσφαξε με το γαντι τους αφους και περασε στα ψιλα,ο δε Μπατιστ που μιλησε "καπως" βαρεθηκαμε να το βλεπουμε παντου σε ολα τα μμε του νετ.Σαν τον χοντρο κανεις μεσα στην μποχα με δικαστηρια καταγγελιες επωνυμες για συσταση συμμοριας κ.α ποινικα αδικηματα και τα ειδαμε σε κατι σαιτ που δεν τα ξερει η μανα τους.Αν καποιο τα δημοσιευσε,το εκανε "τοσο,οσο".

      Διαγραφή
    21. Εννοεί πώς είναι δυνατόν ο Πρωταθλητής Ευρώπης 2011, να χάσει παιχνίδι (2ος τελικός στο ΣΕΦ) από το μπουρδέλο που ήταν ο Ολυμπιακός εκείνη τη σεζόν.

      Διαγραφή
  16. Καλημερα παιδια!
    Θα προσπαθησω να κανω καποια ακομα σχολια πανω στο θεμα του Παναθηναικου αφου στη προηγουμενη αναρτηση μου ηταν δυσκολο να ακολουθησω τη συζητηση.Μπορω να διακρινω πως υπαρχουν δυο τασεις:H ταση που θεωρει πως ο ΠΑΟ φεροτς εχει αποδομηθει και θα παει απατος διαβλεποντας και το τελος του συλλογου(?) οπως τον ξεραμε,και αυτη που θεωρει πως ισχυει ενα project ανασυγκροτησης που θα βγει σε καλο
    Η αληθεια πρεπει να ειναι καπου στη μεση.Καποια σημεια που θελω να σταθω :
    α)Παρακολουθοντας τις εξελιξεις το καλοκαιρι τα λαθη ή οι αντιφασεις της διοικησης ηταν πολλες,συντευξη τυπου με 12 ελληνες στην δωδεκαδα,φωτογραφια με Καλαθη,το "παιδομαζωμα" χωρις στοχους οι μετεπιτα κινησεις με τους ξενους δειχνουν οτι δεν υπηρχε συνοχη.Επισης στο μυαλο μου η κινηση Παπαγιαννη εγινε αποκλειστικα με κριτηριο να μη καταληξει καποια στιγμη στον ΟΣΦΠ οπως ο Παπαπετρου
    β)Βλεπω οτι και ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ εχουν σταματησει να δινουν δανεικους παικτες εδω και καποια χρονια με αποτελεσμα τα παιδια να μην παιρνουν παιχνιδια και να χανονται.Αυο μπορω να το ερμηνευσω υποθετικα ως πληρη ανταγωνισμο μεσα στα 2 κλαμπ που φοβουνται οτι με μια καλη χρονια οι παικτες τους γινονται στοχος των αντιπαλων.
    γ)Τα σπασιματα συμβολαιων του ΠΑΟ ακομα και του Λασμε ειχαν καποια αγωνιστικη λογικη.Ο Γκαμπονεζος δεν ειναι σε πολυ καλη ηλικια για τη θεση και το στυλ που αγωνιζεται,ειχε αρκετα θεματα τραυματισμων και πλεον μπορει να βελτιωνεται τεχνικα αλλα σψματικα θα πεφτει.Ο ΠΑΟ ειναι καλη ομαδα στην αναπτυξη ψηλων και μπορει να ζησει και χωρις τον Λασμε που πιθανως να εχανε και φετος αγωνες.(Δε σημαινει αυτο πως δε μου αρεσε και δεν τον θεωρω πολυτιμο παιχτη)Η περιπτωση Μασιουλις πραγματικα ειναι εκτος λογικης
    δ)Στον αντιλογο στα παιδια που εκαναν καταστροφολογια θα πω οτι δε γινεται απο μια μερα στην αλλη να σβηστει ενα franchise με μονιμο συμβολαιο στην ευρωλιγκα και ενα τοσο ακριβο brand name.Το ιδιο ισχυει περιπου και για ΟΣΦΠ
    Τι να πουν αλλες ομαδες.Η ΤΣΣΚΑ και η Μακαμπι εχουν κανει απαισιες και απαξιωτικες χρονιες,η Ρεαλ εχει να παρει τιτλο στην Ευρωλιγκα 20 χρονια,το κραταιο Μιλανο του 80 ηταν χρονια στην αφανεια,η Βαρεζε και η Μπολονια εχουν κανει τον κυλο τους ,η Λιμοζ επαιξε β εθνικη.
    ε)Αγωνιστικα τωρα.ΕΙδα τουρνουα Καουνας και η ομαδα ηταν πραγματικα απαισια.Η μονη σταθερα στο παιχνιδι ειναι επιτελους το ποστα παιχνιδι του Μπατιστα( ο οποιος πριν 4-5χρονια ηταν απ τους καλυτερους σεντερ στην Ευρωπη και παρα την αγωνιστικη απαξιωση του εχει 2 χρονια πολυ καλου μπασκετ ακομα).Οι τραυματισμοι ειναι σοβαρο θεμα αλλα πιστευω πως υπαρχει χρονος ακομα,ο ΠΑΟ εχει καλο προγραμμα στην ευρωλιγκα και παρα τον δυσκολο ομιλο πιστευω πως θα φατσει στο ΤΟΠ 16
    στ) Ο ΟΣΦΠ θα ξεκινησει λογικα πιο δυνατα εχοντας ρυθμο στο μπακροτ και αν ο Σπανουλης μπει ορεξατα θα παει το 14 οπως και περσι τετοια εποχη.Εαν ειχε επιλογη για τον υπεροχο Λαβαλ και πηρε τον Χαντερ την εχει πατησει ασχημα....Το παιχνιδι με ΠΑΟ δε θα ναι ευκολο για κανεναν απ τους 2.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, no_closure .

      Θα περιοριστώ σε ένα σύντομο σχόλιο γιατί έχει πλακώσει η αστυνομία του blog και μπορεί να με συλλάβει.

      Κάνεις το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι. Βάζεις στον κουβά όσους διαφωνούν ή κριτικάρουν ή γκρινιάζουν. Πες το όπως θες.
      Δεν ξέρω πόσοι είναι αυτοί που αντιδρούν γιατί πιστεύουν ότι ‘’ πως ο ΠΑΟ φέτος έχει αποδομηθεί και θα πάει άπατος διαβλέποντας και το τέλος του συλλόγου (?) όπως τον ξέραμε’’. Εδώ, πάντως, είναι λίγοι.
      Υπάρχει μια κατηγορία ακόμη. Αυτών που υποστηρίζουν ότι η ανανέωση της ομάδας είναι αναγκαία. Που γνωρίζουν και αποδέχονται ότι αυτό θα στοιχίσει σε τίτλους, νίκες και διακρίσεις για κάποιο διάστημα. Αλλά διαφωνούν με τον τρόπο που όλο αυτό υλοποιείται. Και θεωρούν ότι το σχέδιο είναι του ποδαριού καθώς αμφισβητούν την ικανότητα του εμπνευστή τόσο ως προς την εκπόνηση όσο και ως προς την εκτέλεσή του.

      Από έναν ακόμη επώνυμο γκρινιάρη που του αρέσει να ακούει τον ήχο του εαυτού του ή και του πληκτρολογίου του.

      Διαγραφή
    2. Κι εγω διαφωνω με τις μεθοδευσεις της διοικησης και το πλανο και τα γραφω παραπανω.Μη μου πεις ομως πως δεν γραφτηκαν και υπερβολες ετσι?Εγω κανω καποια σχολια στο βαθμο που με ενδιαφερει η κατασταση του ΠΑΟ σαν μπασκετοφιλο και στο βαθμο που αντιλαμβανομαι τα πραματα

      no_closure

      Διαγραφή
    3. Αυτό που σχολίασα είναι η θεωρία του διαχωρισμού. Αυτοί που στηρίζουν κι αυτοί που διαφωνούν. Ε, δεν διαφωνούν όλοι για τους ίδιους λόγους. Ούτε, προφανώς, χρησιμοποιούν τα ίδια επιχειρήματα.
      Μου θύμισε λίγο την θεωρία των δύο άκρων που φοριέται πολύ και από πολλούς. Και είναι πέρα για πέρα σιχαμένη.

      Διαγραφή
  17. Κατ'αρχην, καλημέρα...Συγχαρητήρια τζίμ.. γενικώς..Οι σκέψεις μου συνοψίζονται στα εξής.
    * Η διαδικασία επάνδρωσης νεαρών παικτών απαιτεί υπομονή, όπως αναφέρεις, και από τους φιλάθλους, αλλά και από διοικητική και τεχνική ηγεσία. Η αμφιβολία μου για τη διοικητική αποφασιστικότητα στηρίζεται στη μη συνεργασία με κάποιον ο οποίος θα επωμιστεί την τεχνική διεύθυνση του συλλόγου σε όρια όχι μόνο πανελλήνια αλλά και παγκόσμια(π.χ. Αρης-Βεζενκοφ). Η παραπάνω λειτουργία δεν πρέπει να έρπεται εν κρυπτώ αλλά να γιγαντώνεται συστηματικά με συνεργασίες με ανθρώπινο δυναμικό που λατρεύει την αέναη τροφοδοσία ταλέντων....
    * Η ελληνική μπασκετική πραγματικότητα, έχει δύο χαρακτηριστικά. Τη διαμάχη Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού που βασίζεται στο αιώνιο δηλητήριο της εμφύλιας κομπορρημοσύνης, η οποία όμως κατέστησε τους συλλόγους στα αποτελεσματικότερα μπασκετικά προγράμματα των τελευταίων 20 χρόνων τουλάχιστον στην Ευρώπη. Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι η παραγωγή-εξέλιξη Ελλήνων παικτών-προπονητών (κυρίως) και γενικά προγραμμάτων που ακολουθούν τις ιδέες των δύο "πρώτων", παλιότερα δε φείδονταν χρημάτων ενώ τα τελευταία χρόνια,ευτυχώς, στρέφονται στην επάνδρωση ελλήνων παικτών...
    * Το ενδιαφέρον προς τον Μπλούμς, στα δικά μου μάτια, δικαιολογείται από την επικείμενη αναμέτρηση του κυπέλλου. Πολύ καλός σουτέρ, έτοιμος παίκτης, προσωρινή λύση. Το περίεργο είναι ότι την έλευση του Ράϊτ και η δικαιολογημένη αποπομπή του (θλάση, άρα όχι άμεση εκμετάλευσή του), ακολούθησε η αναζήτηση σε ασσό-δυο.
    * Παρατηρώ βελτίωση του Χαραλαμπόπουλου σε σχέση με την περσινή του παρουσία. Έχω την αίσθηση ότι από πέρσι έπρεπε να είχε περισσότερο χρόνο συμμετοχής αλλά κάλιο αργά παρά ποτές. Ο Διαμαντάκος ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να βελτιώσει την ταχύτητά του.Σε σχέση με το τελευταίο, πολύ ξεκάθαρη η τοποθέτηση του κ.Μπαρτζώκα στη χθεσινή παρουσίαση του ολυμπιακού, απόδειξη ότι ο άνθρωπος διορθώνει τα λάθη του (βλ.Μπέκιτς). Σε συνέχεια του τελευταίου, αποδεικνύεται η σαφής και μελετημένη σχεδίαση του κ.Πεδουλάκη πριν 2 χρόνια (πολλή μεγάλη συζήτηση αυτό το πρόγραμμα, και η βάλτωσή του σε ορισμένες στιγμές...περίεργες οι δηλώσεις Μπατίστ για τη περσινή του παρουσία στην ομάδα)
    Υ.Γ. ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ οφείλουν να λάβουν τα μέτρα τους για Αγγελόπουλους-Γιαννακόπουλους..Αλλά και οι φίλαθλοι (όσοι τουλάχιστον είναι ανεξάρτητοι) οφείλουν να τους αγνοήσουν. Οι πρόεδροι και το περιβάλλον τους είναι γλοιώδεις, αντιμπασκετικοί, οι χειρότεροι αντιπρόσωποι των καλύτερων ευρωπαϊκών προγραμμάτων.Φευ..
    Υ.Γ.2. Προσμονώ με λαχτάρα την επιτυχία των προγραμμάτων Παοκ-Άρη
    Υ.Γ.3 Προβληματίζομαι για την κατάσταση στον Πανιώνιο.
    Με εκτίμηση

    Μεθύβουλος




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. The contract signed by Janis Blums with Panathinaikos is a short term deal.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπεριζω ολη την παρεα, εξαιρετικος τζιμ, εχω καιρο να γραψω αλλα τα διαβαζω ολα τα κειμενα σου κλασσικα.

    Συμφωνω απολυτα μαζι σου στο θεμα προτζεκτ κ θελω να πιστευω οτι αργα ή γρηγορα θα το καταλαβει κ ο υπολοιπος φιλαθλος κοσμος του ΠΑΟ. Εγω ειμαι πιο αισιοδοξος απο οτι πολυς κοσμος αλλα με την προυποθεση η ομαδα να εχει υγεια.

    Χαραλαμπο πρεπει κ καλα θα γινει να παρει χρονο, προσωπικα πιστευω οτι μπορει να σταθει σε τοπ επιπεδο (ευρωλιγκας) απο φετος αλλα με συγκεκριμενο ρολο, επισης το ιδιο πιστευω αλλα σε μικροτερο βαθμο για διαμαντακο, το παιδι μπορει να δινει 5 λεπτα

    Οσον αφορα τους ψηλους, πιστευω θα επρεπε να ειχαμε ενα mobile center στο ροστερ, χαιρομαι που σταθηκες στο βεζενκοφ γιατι ο mobile center μας για φετος θα ειχε το ονομα του τζειμς γκιστ αλλα δε ηρθε ο βεζενκοφ(3/4) οποτε μενει μια θεση για τα φοργουοντς/center

    Εχεις 2 επιλογες ειτε 3/4, ειτε 4/5, απλως αν πας σε 4/5 καπου σβηνεις λιγο το διαμαντακο αλλα ισως καταφερεις να αναβεασεις κ το γκιστ στο 3 λιγο, οποτε θα βρεθει χρονος αλλα εινια καπως ατοπο σχημα, μονο για συγκεκριμενα ματς.
    Απο την αλλη η χρονια ειναι μεγαλη κ θα βρει χρονο ο διαμαντακος αλλα οχι αυτον που θα επρεπε.

    οποτε ειτε ακολουθεις τυφλα το προτζεκτ κ μενεις με διαμαντακο 3 ψηλο εστω κ αν κανεις ηττες λογο μη mobile center ειτε παιρνεις αθλητικο 5αρι παιρνεις μερικες νικες παραπανω-διεκδικεις πλει οφ ευρωλιγκας η γενικα μια καλυτερη χρονια (στα χαρτια παντα) κ ο διαμαντακος μενει πισω στην εξελιξη.

    Η αλλη επιλογη πας για ενα αθλητικο 3/4 με η χωρις σουτ, ωστε να κατεβαζεις γκιστ στο 5 κ να καλυπτει στο 4 το νεο 3/4 εφοσον χρειαστει. Εδω ισως χασει λιγο χρονο ο χαραλαμπο αλλα λογο της ικανοτητας του γιανκο να δινει λεπτα κ στο 2 δεν εχεις τοσο θεμα.
    Μη ξεχναμε οτι η χρονια ειναι μεγαλη οποτε θα βρεθουνε γενικα λεπτα για ολους αν το αξιζουνε.
    Μπλουμς εχεις απολθτο δικιο δε στεκει για αντικαταστατης του νελσον αλλα πιστευω ερχεται με μηνιαια συμβολαιο, δε θεωρω οτι ο νελσον θα λειψε πολυ καιρο, γνωριζει κανεις ακριβως τι εχει?

    Και μια ερωτηση, τι θα ελεγες να δινεις στο 3 λεπτα στο μητσο, στο 4 στον χαραλαμπο κ αυτοματως 5 ο γκιστ? Θα ειχε βαση μια 5αδα σαν αυτη? Ειδικα αν εχεις τον νελσον στο 1 να σου δινει σκληραδα. Την σκεφτομαι καιρο κ δε ξερω ειλικρινα σαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μικρός είναι ο Γιάνκοβιτς.
    Έχει χρόνο ακόμα να δουλέψει την ντρίπλα του, το σουτ του, τα τελειώματά του, τις τοποθετήσεις του, την άμυνα του, τη δύναμή του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ μεγαλε ξερεις πολυ μπασκετ, σε περιμενει μια θεση προπονητου στη Μακαμπι.

      Μαζευτειτε ρε γαυροι, δεν μας ενοχλει τοσο το οτι ειστε ο,τι ειστε αλλα το γεγονος πως δεν ξερετε ΤΙΠΟΤΑ απο το αθλημα και εκφραζετε και γνωμη.

      Διαγραφή
    2. Ευτυχώς που υπάρχουν πανηγυρτζήδες σαν κι εσένα και μας το μαθαίνουν.

      Διαγραφή
    3. Kαι από ότι φαντάζομαι πράγματι πιστεύεις ότι ο Γιάνκοβιτς είναι μικρός!!!

      Διαγραφή
    4. Ξερνάω από τα γέλια!!!

      «Καλντερον, Πριτζιονι, Μασιγιακουσκας, Ρακοσεβιτς, Νοτσιονι, Σκολα, Σπλιττερ, Τελετοβιτς, Βαθκεθ, Μπαζιλε, Τομιτς, Ερτελ, Χουερτας, Μαρσελινιο.»

      ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.
      Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΚΩΜΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ.

      Διαγραφή
  21. Paidia me megali epifulaksi metafero oti skeftontai gia Pops Mensah Bonsu ston panathinaiko.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άλλος ένας δηλαδή που θα έρθει και θα κοπεί στο δίωρο?

      Διαγραφή
  22. Γεια σου ρε μαγκα Τζιμ πολυ καλα τα λες για ακομα μια φορα. Εγω σαν Σταθης εχω την υπομονη να δω την ομαδα να μην διεκδικει τιτλο ακομα και για 2-3 χρονια οταν ξερω οτι ειναι πολυ πιθανο να δω μια νεα ομαδα βασισμενη στον ελληνικο κορμο οπως την διετια 2002-2004 (τοτε πηραμε πρωταθληματα βεβαια αλλα αλλο και το επιπεδο στη λιγκα μας). Πιστευω ομως φιλε Τζιμ οτι αν η ομαδα παιξει ποτε πληρης για ενα διαστημα ακομα και χωρις προσθηκη που λενε και ξαναλενε ολοι στο "3" και στο "5" μπορει να μας εντυπωσιασει και παλι...Δεν μιλαω για φαιναλ 4 και αλλους τετοιους μεγαλους στοχους αλλα για μια αξιοπρεπη εμφανιση στο κορυφαιο επιπεδο και ομορφο μπασκετ. Εχω ενα παραπονο απο εσενα Τζιμ ομως ειχες πει οτι θα γραψεις για Μπατιστα και δεν το εκανες αλλα δεν πειραζει, αν μπορεις πες κατι εδω εστω και λιγο. Εμενα μου φανηκε παντω με πολυ ασχημα πλαγια πισω βηματα στην αμυνα στο πικ εν ρολ αλλα τρομερη αισθηση και τοποθετηση στο ριμπαουντ και φυσικα την σωματικη του δυναμη-διαπλαση που του επιτρεπει να παιρνει σωστες θεσεις και το να χρησιμοποιει το φοβερο του inside score. Συγγνωμη αν κουρασα, χαιρομαι πολυ να γραφω στο blog σου.
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολύ ωραία η ανάλυση σου Jim... Καλά κάνεις και το αναλύεις πιο πολύ γιατί ίσως δεν έχουμε καταλάβει τι ακριβώς θέλει να κάνει η διοίκηση του Παναθηναϊκού.

    Εμένα η απορία είναι η εξής: Πως ένας οργανισμός/μια εταιρεία/ μια ομάδα στην συγκεκριμένη περίπτωση που έχει μάθει τα τελευταία 20 χρόνια να είναι 1. Πρώτος σύλλογος στη χώρα του (Πρωταθλήματα-Κύπελλα-Διαφορά δυναμικότητας με άλλους) 2. Να αγοράζει παίκτες πολύ ακριβούς-ξένους κυρίως -και να κατακτά Ευρωπαϊκά τρόπαια (Ουίλκινς-Σκοτ-Ράτζα-Μποντίρογκα-Σάρας-Ρέμπρατσα κλπ) 3. Να αγοράζει έτοιμους Έλληνες παίκτες και να τους κάνει σούπερ-σταρ (Διαμαντίδης-Σπανούλης) ή πρωτοκλασάτους (Ντικούδης-Τσαρτσαρής-Χατζηβρέττας) 4. Να μην αναπτύσσει/ασχολείται με μικρούς Έλληνες παίκτες (Θέος-Ταταρούνης-Βεργίνης μικρά παραδείγματα) αλλά και Παππάς-Γιάνκοβιτς πρόσφατα, πως λοιπόν θα το κάνει φέτος με έναν γερασμένο, αλλά όχι ξοφλημένο, κορμό με παιδιά 17 και 18 χρονών με ξένους που είναι αμφίβολης ποιότητας και το κυριότερο κατα τη γνώμη μου χωρίς τεχνογνωσία.

    Ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να κερδίζει, να κατακτά. Δεν είναι Παρτιζάν, ούτε Μπάμπεργκ. Σε αυτό το μοτίβο ήταν και είναι η διοίκηση του,επίσης. Της νίκης, της κατάκτησης τροπαίων.

    Οι φίλοι εδώ γράφουν ότι γουστάρουν το σκεπτικό της διοίκησης για φέτος. Το πλάνο.

    Μόνο που και εκείνοι και εγώ μας αρέσει το σκεπτικό που ανέλυσες ΕΣΥ πολύ εύστοχα σε αυτές τις αναρτήσεις. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει αυτό το σκεπτικό; Ποιος θα ανεχτεί, θα αντέξει έναν αποκλεισμό από το Τοπ-16, μία ήττα στο κύπελλο και πιθανώς κάποιες ήττες παραπάνω στο πρωτάθλημα; Είμαστε σίγουροι ότι και τότε θα τηρηθεί το "πρότζεκτ";

    Υ.Γ. Το ότι έγινε κάτι παρόμοιο στον Ολυμπιακό προ τριετίας δεν συνιστά μέτρο σύγκρισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί οι Έλληνες οπαδοί, νομίζουν ότι όλα είναι ζήτημα απόφασης. Αφού πήρε την απόφαση ο πρόεδρας να βγάλουμε μικρούς πάει και τελείωσε: θα βγάλουμε μικρούς.

      Τεχνογνωσίες και μαλακίες δεν περνάνε εδώ

      Διαγραφή
  24. Τζιμάρα καλησπέρα. Δε θα προχωρήσω σε επαίνους και για το ότι διατηρείς μόνος σου την καλύτερη σελίδα μπάσκετ εύκολα στη χώρα και όχι μόνο. Θα ήθελα να πω μόνο ότι σήμερα έχεις ένα τεράστιο προνόμιο (που το κέρδισες με την αξία σου). Να διαμορφώνεις γνώμες. Η άποψη σου έχει τεράστιο αντίκτυπο και μπορεί να αλλάξει ακόμα και το κλίμα μέσα σε ένα σύλλογο καθώς η αντικειμενικότητα σου έχει κερδίσει. Αυτό το προνόμιο όμως σου δίνει και μεγάλη ευθύνη. Η γνώμη σου δεν είναι "έκφραση άποψης από ένα μπλογκ" αλλά έχει μεγάλη βαρύτητα, τη μεγαλύτερη από κάθε άλλον "αναλυτή" στο χώρο. Οπότε και τεράστια ευθύνη.. Πιστεύω ότι είσαι άνθρωπος (δε σε γνωρίζω προσωπικά, σε διαβάζω 3 χρόνια) που μπορείς να διαχειριστείς αυτή τη κατάσταση. Τα λόγια μου έχουν στενή σχέση με τα τελευταία κείμενα. Συνέχισε να είσαι αμερόλιπτος όπως είσαι μέχρι τώρα. Αυτή είναι η μόνη συμβουλή ενός λίγο μεγαλύτερου..

    Ευχαριστώ πολύ..

    Όντι Νόρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε τη Media Day του και ο τεχνικός της ομάδας, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, μίλησε για τους τραυματισμούς που ταλαιπωρούν το «Τριφύλλι», αλλά και για τον νέο παίκτη των «πράσινων», Γιάνις Μπλουμς.

    «Πράγματι βρισκόμαστε σε αναζήτηση ενός παίκτη που να αγωνίζεται στη θέση του σέντερ, όμως αυτή τη περίοδο δουλεύουμε ως έχει και θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια», σχολίασε αρχικά ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Γιάνις Μπλουμς: «Πιστεύω ότι θα βοηθήσει. Είναι πολύ καλός παίκτης που μπορεί να παίξει στη θέση "1" αλλά και στη θέση "2". Μας ταιριάζει πολύ αυτή τη περίοδο».

    Για την αναμέτρηση του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, ο τεχνικός του «Τριφυλλιού» είπε: «Είναι ένα δύσκολο ξεκίνημα κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς έκανε πολύ καλές εμφανίσεις στα φιλικά προετοιμασίας. Εμείς προετοιμαζόμαστε με στόχο να είμαστε απόλυτα έτοιμοι σε αυτό το παιχνίδι».

    Όσο για το θέμα των τραυματισμών, ο Ιβάνοβιτς σχολίασε πως: «Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν είναι οι τραυματισμοί αλλά η προσαρμογή των νέων παικτών. Φέτος δουλεύουμε πάνω σε ένα καινούριο πλάνο και πρότζεκτ που συνδυάζει νέους ηλικιακά παίκτες και τους βετεράνους μας».

    Για να καταλήξει λέγοντας ότι: «Θέλουμε να παίξουμε ένα γρήγορο στυλ παιχνιδιού, το οποίο θα στηρίζεται στην πολύ καλή άμυνα».



    Διάβασε περισσότερα στο: Ιβάνοβιτς: «Ψάχνουμε για ψηλό» | gazzetta.gr
    Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο Παναθηναικός δεν είναι φυτώριο άλλων ευρωπαικών ομάδων.
    =================================================
    Είναι ο εξάστερος αυτοκράτορας της Ευρώπης.
    Και ξαναλέω πώς το φετινό πλάνο του Δ.Γ είναι όχι απλά της πλάκας
    αλλά και για γέλια.
    Ακόμα και σε 5 χρόνια που έχουν συμβόλαιο οι Μποχωρίδης, Κόνιαρης, Χαραλαμπόπουλος να γίνουν παικταράδες.
    Κι έρθει με το που τελειώνει το συμβόλαιο τους ο τότε Ιτούδης της ΤΣ.Σ.ΚΑ, ο τότε Ζότς της Φενέρ, ο τότε Ντούντα της Εφές και ο τότε Τσάβι της Μπάρτσα και τους σκάσουν όσα σκάνε σε Μπουρούση, Παπανικολάου μέχρι πρίν λίγο, πώς θα τους κρατήσει ο Δ.Γ να δρέψει τους καρπούς του μεγάλου πρότζεκτ του Ελληνοποίησης αμούστακων ;;;;;;
    Με ασπιρίνες από τη ΒΙΑΝΕΞ ;
    Θα του φύγουν και θα ξαναβγεί κλαμένος, να μιλάει για νέες Ελληνοποιήσεις της πλάκας.
    Και θα κάνει τον Παναθηναικό φυτώριο της ευρωλίγκααααααα !
    Εκτός αν δεν αξίζουν οι παίκτες και δεν τους θέλει κανείς, οπότε πάλι
    για ποιά ομαδάρα μιλάμε και για ποιούς παίκτες ;;
    Θέλεις Ελληνοποίηση ;;;;
    Δώσε τον Χαραλαμπόπουλο δανεικό στον Πρίφτη,
    Πάρε ένα τριάρι ξένο που θα μοιράζεται το χρόνο με το Βλάντο.
    Κάνεις το Βλάντο φίρμα και αν αξίζει ο μικρός τον βάζεις δίπλα του
    και παίρνεις ξένο σε άλλη θέση.
    Αυτό σημαίνει.
    Αυτοκράτορας.
    Ελληνοποίηση.
    Και τίτλοι μαζί με όλα.
    *
    Ο ΜΠΑΣΚΕΤΑΝΘΡΩΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα, πες αλήθεια, είσαι bot, έτσι δεν είναι;

      Διαγραφή
    2. Γιατρέ άφησες τα Πράσινα Νέα κι έπιασες δουλειά εδώ;
      Η συνεχής ανακύκλωση των ίδιων απόψεων κουράζει.

      rx8

      Διαγραφή
    3. Σε κουράζει τόσο πολύ που τις διαβάζεις.
      Απλά όταν βλέπεις Ανώνυμος πάνω, πάς κάτω κι αν
      δείς ΜΠΑΣΚΕΤΑΝΘΡΩΠΟΣ δεν το διαβάζεις.
      Ποιός είναι ο γιατρός και ποιά τα πράσινα νέα ;;;
      Μπαίνεις σε οπαδικά σάιτ, που ανακυκλώνουν φανατισμό
      και ανεγκεφαλωσύνη και μου λές ότι κουράζω εγώ ;
      Με πέντε τεκμηριωμένες απόψεις που έγραψα ;;;
      Μαθηματικός είμαι.
      Αν την δεκαετία 2000-2009 ζούσες Ρόδο θα με είχες
      στο πολυκλαδικό καθηγητή σου.
      Τώρα είμαι περιφερειάρχης δωδεκανήσων στο Υ.Π.Θ
      *
      Ο ΜΠΑΣΚΕΤΑΝΘΡΩΠΟΣ

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ περιφερειάρχα σας ζητώ συγνώμη.
      Απλά ο τρόπος γραφής,η φρασεολογία κι η επιχειρηματολογία σας μοιάζει υπερβολικά με τον έτερο επιστήμονα που ανέφερα

      rx8

      Διαγραφή
  27. Από τη στιγμή που, σύμφωνα με τον κόουτς, το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι οι τραυματισμοί αλλά η προσαρμογή των νέων παικτών τότε:

    α) για να πηγαίνεις σε προσωρινές λύσεις από το πανέρι επιπέδου Μπλουμς θεωρείς ότι τα γκαρντ σου δεν είναι σε θέση να καλύψουν αυτή τη στιγμή το κενό του Νέλσον.

    β) για να πηγαίνεις για πεντάρι, θεωρείς ότι ο Διαμαντάκος δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του τρίτου ψηλού με την παρούσα σύνθεση στο 5.

    Αυτό δηλαδή που ο έχων στοιχειώδη αντίληψη του αθλήματος πήρε πρέφα εδώ και μήνες ( κίνδυνος να ξαναλιώσει ο Μήτσος στο παρκέ με την απουσία δεύτερου καθαρού pg, μαύρη τρύπα στο 5) η ομάδα το ανακάλυψε Οκτώβρη μήνα και τρέχει για μπαλώματα. Δεν είναι δα και το τέλος του κόσμου ούτε είναι κάτι που δεν λύνεται, αλλά όσο και οπαδός της στήριξης και της υπομονής κι αν είσαι, ένα "θεματάκι" στον σχεδιασμό το βλέπεις. Ουσιαστικά το ομολογεί η ίδια η ομάδα, δεν χρειάζεται να είσαι ούτε γκρινιάρης ούτε ανυπόμονος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα pen

      a) Όσον αφορά το guard δεν νομίζω οτι είναι θέμα σχεδιασμού..Εχεις πέντε guard ξεκινώντας προετοιμασία (ΔΔ, νελσον, μποχώ, Παππά, Σλότερ) και τραυματίζονται (μάλλον σοβαρά ο pg) στα φιλικά...Είναι θέμα σχεδιασμού ή άλλων τρίτων παραγόντων που πρέπει να αναπροσαρμόσεις τα πλάνα σου?

      b) Όσον αφορά τον ψηλό συμφωνούμε. Με τον όρο οτι "κοιμήθηκαν". Αλλιώς μπορώ να υποθέσω διάφορα...πχ δεν μου έκανε κανένας ελεύθερος διαθέσιμος, ο φ.χ.ψ. λόγου χάρη Σλότερ δεν αποδεσμεύεται , ψάχνω από του κομμενους , ανεβάζω το Γκίστ στο 5 κλπ...Δεν είμαι "μέσα" για μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα αλλα το θέμα του σεντερ δείχνει -από οτι βγαίνει προς τα έξω μέχρι τώρα- λάθος σχεδιασμό.

      Run TMC

      Διαγραφή
  28. Θα ακουστεί ίσως μπασκετικός κομπλεξισμός αυτό που θα πω, αλλά γιατί "μπορεί αυτή η απόφαση να του βγει σε καλό"? Τόσο χαμηλό επίπεδο έχει ο μπασκετικός Άρης που θα ανακόψει την πορεία του φέρελπι άσου ή μήπως έχει παραπάνω νόημα να είχε δευτερεύοντα ρόλο στον ΠΑΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί το σύνηθες σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι να τρέχουν οι μικροί να υπογράψουν σε ΠΑΟ και Ολυμπιακό μόλις αυτοί κάνουν το απαραίτητο σινιάλο. Ένα απλό νεύμα.
      Προφανώς, ο Βεζένκοφ έβαλε πάνω από τα λεφτά και την δόξα του να φωτογραφηθεί με τη πράσινη ή την κόκκινη φανέλα, την αγωνιστική του πρόοδο. Κι αυτό μαρτυρά ότι το παιδί είναι συνειδητοποιημένο. Μια χαρά, λοιπόν, θα προοδεύσει και φέτος παίζοντας στον Άρη και για έναν ικανότατο προπονητή.
      Το παράδειγμα της χρονιάς του Σλούκα στον Άρη είναι χαρακτηριστικό.

      Διαγραφή
    2. O Βεζένκοφ στοχεύει το ΝΒΑ οπότε χρειάζεται "γεμάτα" στατιστικά την προσεχή σεζόν, πράγμα που μπορεί να το πετύχει στον Άρη όπου θα έχει ηγετικό ρόλο και θα παίρνει πολλές προσπάθειες. Προαφνώς κάτι τέτοιο δεν θα το έβρισκε ούτε στον ΠΑΟ ούτε στον Ολυμπιακό.

      Διαγραφή
  29. Jim, να το πιάσουμε από την αρχή;
    Αφήνω στην άκρη τα budget, τα κύπελλα, τον ΟΣΦΠ, την Ευρωλίγκα, τους τραυματισμούς κλπ
    Συνοψίζω τα λάθη στη στελέχωση του ρόστερ κατά την δική σου οπτική. Ελπίζω αυτή τη φορά να έχω καταλάβει καλά.

    Λάθος 1ο : Η απόκτηση του Σλότερ αντί ενός pg τύπου Κούπερ. Ώστε να ταιριάξει καλύτερα με τα χαρακτηριστικά των υπόλοιπων του back court και να μην πέσει πάνω στον Παππά.
    Λάθος 2ο : Η απόκτηση του Μπατίστα αντί ενός mobile center (του Λάσμε κατά προτίμηση). Με δεδομένο ότι παρέμεινε ο Λουκάς. Και να μείνει 3ος ο Διαμαντάκος.
    Λάθος 3ο : Η απόκτηση του Μπλουμς αντί ενός γκαρντ με στοιχεία κοντινότερα του Νέλσον. Ή η απόκτηση παίκτη γενικά αυτή την εποχή. Έστω κι αν είναι για 1-2 μήνες.
    Λάθος 4ο : Η εκ των υστέρων αναζήτηση mobile center που θα προστεθεί στους Λουκά και Μπατίστα ως 3ος. Στη λογική ότι πάει πίσω τον Διαμαντάκο στο rotation.

    Προφανώς, θεωρείς λανθασμένη την απόκτηση ενός sf γιατί θα πάει πίσω ο Χαραλαμπόπουλος και ίσως χάσει λεπτά ο Βλάντο. Το ‘χεις γράψει και παλιότερα, νομίζω.

    Μιλάμε, λοιπόν, για τρία σίγουρα λάθη (1,2,3), ένα που έρχεται (4) και ένα που πιθανολογείται (για τον sf). Σύνολο 5.

    Και όλα αυτά στην λογική της εφαρμογής του πλάνου της ανάπτυξης των παιδιών. Ότι δηλ. οι επιλογές αυτές δεν βοηθούν (αν δεν δυσκολεύουν) την προσπάθεια να βγουν μπροστά τα νέα παιδιά. Ανεξάρτητα από το αν οι παίκτες είναι καλοί, έμπειροι ή φτηνοί. Άσχετα με το αν συγκροτούν ένα ρόστερ ανταγωνιστικό ή όχι.

    Να δούμε και τα σωστά;
    Ο Νέλσον. Κι αυτός υπό προϋποθέσεις. Και... Τέλος. Πάντα, κατά την γνώμη σου.

    Σωστά μέχρι εδώ;

    - Πού είναι η στόχευση και πώς αυτή υπηρετείται;
    - Πώς ο προπονητής είναι ο ιδανικός για την δουλειά την ώρα που είτε εισηγείται τις άστοχες επιλογές είτε τις εγκρίνει;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το 3ο λαθος. Ποσοι τετοιοι που περιγραφεις πιστευεις οτι υπηρχαν διαθεσιμοι τη δεδομενη στιγμη.
      1ο δεδομενο: Δεν δινεις buy-out
      2ο δεδομενο: Χαμηλο συμβολαιο
      3ο δεδομενο: Θες λυση 2 μηνων και οχι καποιον που θα θελει ετησιο συμβολαιο
      4ο δεδομενο: Ο παικτης να θελει να παρατησει οτι κανει τωρα, με οποια ομαδα και να βρισκεται και να ερθει
      5ο δεδομενο: να πληροι καποια συγκεκριμενες προυποθεσεις

      Διαγραφή
    2. @cos perd

      Μην ρωτάς εμένα. Αν πρόσεξες στο post, κάνω μια σύνοψη της άποψης του Jim και στο τέλος εκφράζω απορίες. Δεν εκφράζω άποψη.

      Όταν λάβω τις απαντήσεις, υποθέτω ότι θα καλυφθείς κι εσύ.

      Διαγραφή
  30. Ο Ιβάνοβιτς προσπαθεί να χτίσει εξ υπαρχής κάτι διαφορετικό, σχεδόν απολύτως νέο. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι η αναζήτηση αγωνιστικής ταυτότητας επί μακρό. Οι σημερινές δηλώσεις του Μήτσου ότι στόχος της ομάδας δεν είναν οι τίτλοι και το F4 είναι ενδεικτικές του τι περιμένει τον κόσμο του ΠΑΟ. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δυστυχώς δεν θα πάει μακριά η βαλίτσα με Ιβάνοβιτς. Ο κόσμος δεν θα αντέξει τις σφαλιάρες.Νομίζω ότι αυτό το ενδεχόμενο υπήρχε στο μυαλό του ΔΓ ήδη από το καλοκαίρι, για τον λόγο αυτό του έκανε συμβόλαιο 1+1.
    Αποστόλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ας πω και γω τη χαζομάρα μου , έτσι και αλλιώς όλοι χαζομάρες λέμε και το παίζουμε μάνατζερς του καναπέ λες και είναι τυχαίο ότι δεν είμαστε κανονικοί μάνατζερς ...

    Αυτό που καταλαβαίνω εγώ από το hole picture είναι πως οι δύο αιώνιοι πάνε να προλάβουν τους πιτσιρικάδες όσο πιο νωρίς γίνεται . Κακά τα ψέμματα οι τράμπες στους παίχτες ειδικά αν είναι πραγματικά καλοί παίχτες είναι δύσκολες , με εξαίρεση και κανόνα το Σπανούλη όπου είδαμε όλοι την ψυχολογία του μετέπειτα όταν έπαιζε στο ΟΑΚΑ. Άρα έχουν δημιουργηθεί 2 δρόμοι για τους πιτσιρικάδες που έχουν κάποιο καλό ποτένσιοναλ . Ο ΠΑΟ την πάτησε τα τελευταία χρόνια και είπε να πάρει οτι υπάρχει και οτι μπορεί τώρα .

    Τα λεφτά δεν είναι το μόνο κίνητρο για έναν αθλητή . Κίνητρα να μείνει σε μια ομάδα είναι και το ότι του αρέσει να ζει σε μια χώρα , να είναι πολύ αγαπητός στους φιλάθλους και στη διοίκηση , να του αρέσει ο ρόλος του στην ομάδα και άλλα ...Άρα οι πιθανότητες να μείνουν κάποιοι παίχτες που ξεκινούν την καριέρα τους σε μια εκ των δυο ομάδων , είτε να ξαναγυρίσουν , είναι πολύ μεγαλύτερες εως άπειρες από το να ξεκινήσουν από το μισητό αντίπαλο .

    Προφανώς για να κερδίζει μια ομάδα και παιχνίδια αλλά και τίτλους χρειάζεται και έναν δυνατό κορμό με έμπειρους παίχτες αλλά αυτό είναι αλουνού παπά ευαγγέλιο . Ούτε πέρυσι , ούτε πρόπερσι ο Παναθηναικός είχε τέτοιου είδους παίχτες , με παίχτες - ρίσκα έκανε οτι έκανε . Γιατί μη μου πείτε οτι όλοι περιμένατε το Λάσμε και το Γκιστ τόσο αποδοτικούς ? Ή τον Κάρυ να βγαίνει λίρα 100 στους τελικούς ? Χωρίς επίθεση έπαιζε 2 χρόνια .Όμως του Λάσμε πχ ανέβηκε κατακόρυφα η αξία του , και δεν μπορεί να τον κρατήσει ...

    Άρα , συνοψίζοντας , οι Ελληνικές ομάδες δεν πρόκειται στο άμεσο μέλλον να δώσουν λεφτά για παίχτες πραγματικά και αποδεδειγμένα καλούς . Η ''ελληνοποίηση'' ισχύει, απλά για άλλους λόγους ( όπως το καταλαβαίνω εγώ δλδ ) και ότι τους κάτσει , με τις πιθανότητες κάτι θα κάτσει ...Και βασικά είμαι υπέρ του να μπαίνουν παιδιά από τα 20 σε βαριές φανέλες και να προσπαθούν πραγματικά . Irving, Kyrie 22 , Thompson, Klay 24 , Faried, Kenneth 24 goddammit!!!!!

    Σόρυ εκ των ...υστέρων για το παραλήρημα αλλά βαρέθηκα να ασχολούμαι σε πραγματικό χρόνο με το τι έκανε κάθε ομάδα , και άγχος ποιος θα παίζει και τι θα πάρουμε και δεν ξέρω γω τι ...Μπασκετάκι είναι ... ( μου θυμίζουμε τις γκόμενες που ασχολούνται όλη την ώρα με ένα τηλέφωνο -μου έστειλε αυτό , τι εννοεί , μήπως εννοεί κάτι άλλο ? Δε με πήρε πίσω , γιατί ? Τι να σημαίνει αυτό ? ...Έλεος)

    ΥΓ. Τζιμ συνέχισε δυνατά ! Είσαι όαση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Στέλιο όλα καλά και ωραία με αυτά που γράφεις αλλά το να χολοσκάς για γκόμενα είναι το μοναδικό σημαντικό πραγμα που θα κάνεις ποτέ σε αυτόν τον πλανήτη, μην το συγκρίνεις με το οπαδικό αίσθημα σε παρακαλώ :)

      Διαγραφή
    2. Ποιο hole μωρε Στελιο
      Kaspar Hauser

      Διαγραφή
    3. Έλα Kaspar, βάλε και ένα ''w'' μπροστά , μην κάνεις έτσι , 15 χρόνια έχω να γράψω αγγλικά...

      Και μιας και ξαναέγραψα να παραθέσω και μια παράγραφο από τον Peris πιο κάτω που συμφωνώ απόλυτα αλλά παρέλειψα να το γράψω και χωρίς αυτήν το κείμενό μου μοιάζει ασύνδετο ...

      ''Πας στην λογική ότι εφόσον δεν μπορώ πια να πληρώσω τους μεγάλους παίκτες και να φέρω παίκτες ή να πιστέψω ότι θα φέρνω συνέχεια παίκτες των 250Χ και θα παίζουν στο παρκέ ως του 1Μ, θα προσπαθήσω να βγάλω νέος μεγάλους παίκτες,να προωθήσω με τρόπο και στόχο σταδιακά οι νέοι να ανεβάζουν τις μετοχές τους,την απόδοση τους, εσύ να λαμβάνεις σαν οργανισμός την ευκολότερη προσέγγιση σε τέτοιους παίκτες,τα οικονομικά κέρδη από τα "προιόντα" σου και σιγά-σιγά την ικανότητα να φτιάξεις μια ομάδα που βοηθώντας λίγο και στο μπάτζετ παραπάνω από ότι τώρα θα επιστρέψει στην ελίτ. Θα μπορούσες δηλαδή να πάρεις τον Πελεκάνο αντί του Χαραλαμπόπουλου για 2ο τριάρι και να πεις ότι έχεις καλύτερο παίκτη εκεί αυτή τη στιγμή αλλά τι θα κέρδιζες?''

      Διαγραφή
  32. Καλησπερα σε ολους.
    Λεφτα τελος.Ο ΠΑΟ οδηγειτε στη μοναδικη διεξοδο που υπαρχει σ αυτην την περιπτωση.
    Θα γινει Πανιωνιος,Περιστερι,Ηρακλης παλιοτερα και θα παραγει ταλεντα κατα το προτυπο της Μπαρτσα.
    Δεν ειναι απαραιτητα κακο αρκει να εχεις τεχνογνωσια,πλανο,υπομονη και επιμονη.
    Σιγουρος δεν ειμαι για κανενα απ αυτα,αλλα εχω υπομονη και μπορω να περιμενω και 1 και 2 και 3 χρονια αν δω ολα τα παραπανω να υπαρχουν.
    Το ιδιο συμβουλευω να κανουν ολοι οι φιλοι του ΠΑΟ και ν απολαυσουν τη διαδικασια.

    ΥΓ.Φιλε ΤΖΙΜ η ταχυτητα και η εκρηκτικοτητα που ανεφερες για τον Χαραλαμπο.δε δουλευονται.Στα χαριζει η μαμα σου νομιζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ακριβώς Χρήστο. Το DNA πλά σου βάζει κάποιο ταβάνι. Κοίτα τον Σλούκα για παράδειγμα και το πόσο δούλεψε στο κομμάτι της έκρηξης πέρυσι.

      Διαγραφή
    2. Χρήστο 3 χρόνια είναι το minimum νομίζω.

      Διαγραφή
    3. Χρονικό διάστημα που από μένα και νομίζω πολύ κόσμο επίσης είναι αποδεκτό.

      Διαγραφή
  33. Chris Wright is one of the options Panathinaikos is considering to close to the roster for this upcoming season, according to sources.
    Wright has played 32 games in the NBA with Warriors and Bucks averaging 3.7 points and 2 rebounds.
    Last season Wright has played with Maine Red Claws averaging 19.7 points and 8.1 rebounds adding also 1.3 blocks and 2.3 assists.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τι γνωρίζουμε για τον Chris Wright που κοιτάει ο ΠΑΟγια να κλείσει την γραμμή των ψηλών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/08/blog-post_30.html στα σχολια κατι καλο λεει ο Τζιμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Jim Conway31 Αυγούστου 2012 - 6:38 π.μ.
    Σε πληγώνω για να σε πορώνω.. Είχα πεί τον Βελίσκοβιτς, αν και τώρα με τον Άρμστρονγκ στο "5" ίσως κοιτάξει κάτι διαφορετικό. Και ο Κρίς Ράιτ είναι καλό πακέτο, με το μείον του να είναι το σουτ. Μπορεί να ματσάρει τους πάντες όμως στα μετόπισθεν..


    Ανώνυμος31 Αυγούστου 2012 - 7:38 π.μ.
    Ακριβώς Τζιμ, ο Ράιτ είναι καλή λύση με τρομερά αθλητικά προσόντα, πολύ aggresive παίκτης ιδιαίτερα στην άμυνα και πεισματάρης στο να πετύχει όσο δεν πάει. Όταν έσκασε το όνομα του έκανα μια έρευνα και μπορώ να πω μου άρεσε το πακέτο, με ερωτηματικό όπως ανέφερες το σουτ καθώς τα ποσοστά του δεν μπορούν να πουν κάτι δεδομένου του μικρού χρόνου συμμετοχής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Jim Conway31 Αυγούστου 2012 - 4:12 μ.μ.
    Ο Ράιτ μπορεί να ματσάρει σε δύναμη, ταχύτητα κ ενέργεια και τον Παπ και τον Πρι και τον Χάινς. Αν είχε και σουτ.. Johnny Rogers31 Αυγούστου 2012 - 3:09 μ.μ.
    Ναι σωστα το λες Jim οτι ειναι combo - forward ο Wright.
    Τον επικαλεστηκα σαν παραδειγμα διοτι πιστευω οτι στην Ευρωπη ,με βαση τα προσοντα που εχει,θα παει κατευθειαν για 4/5,σαν undersized 5αρι,κατι που δεν μπορει να γινει με τον Velickovic.
    Κι ο Παναθηναϊκος θελει ακριβως εναν παικτη σαν τον Wright σε προσοντα για να ματσαρει Hines και Πριντεζη,κατι που δεν μπορει να το κανει πιστευω ουτε ο Velickovic ουτε καποιος από το υπαρχον ροστερ του Παναθηναϊκού,τουλαχιστον αποτελεσματικα.
    Επιπλεον αν σκεφτει κανεις τι «χημεια» δημιουργειται αναμεσα στους ψηλους του Παναθηναϊκου,με έναν τετοιο παικτη -μιας και θα υπάρχουν σχηματα για όλα τα γουστα -και ποσο αρμονικα βγαινουν τα μαρκαρισματα με ολους τους ψηλους του Ολυμπιακου , τοτε δεν θελει και πολύ να καταληξει κανεις σε ένα τετοιο συμπερασμα.
    Κι αν δεν ερθει ο Wright -που καπου διαβασα οτι τον θελουν οι Γριζλις -νομιζω οτι κατι θα βρεθει στο στυλ του απο τους πολλους κομμενους του ΝΒΑ ή τους "ελευθερους" Αμερικανους της Ευρωπης, αφου και τα λεφτα ( 400 -500 χιλ. δολαρια ειναι υπεραρκετα για εναν ανερχομενο παικτη ) και η αγορα βρίθει από παικτες αυτου του στυλ.POY EISAI JOHNNY ROGERS?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Γειά σου Ντίνο, σε ευχαριστώ πολύ φίλε. Ο Νέλσον είναι καλή "αγορά" και ο Παναθηναϊκός (με τα τωρινά δεδομένα του τραυματισμού του) θα τον περιμένει. Ο Μπλούμς είναι αυτό που λέμε off guard. Δυνατό κορμί, καλό shot selection (πολύ βασικό) που όμως έχει περάσει το pick της καριέρας του και δεν είναι ο ίδιος παίκτης με αυτόν που είχε στη διάθεση του ο Κατσικάρης. Δε θα παίξει στο "3". Ένα τέτοιο σχήμα που αναφέρεις, μπορώ να το φανταστώ μόνο γιατί έχεις δύο γκαρντ με μέγεθος όπως οι Διαμαντίδης-Σλότερ. Ο Μπλούμς είναι καλός σουτέρ αλλά όχι με τα προσόντα να μαρκάρει στο "3" (π.χ. μπορεί να πάει στον πιο περιφερειακό και χωρίς ποστ Λοτζέσκι αλλά όχι στον Περπέρογλου ή τον Ματσιούλις για να καταλάβεις) ενώ από την άλλη δεν έχει αρκετά playmaking abilities για να παίξει το "1" όπως το θέλει ο Παναθηναϊκός. Βέβαια οι πράσινοι έχουν μείνει με έναν μόνο PG, τον Διαμαντίδη, οπότε είναι πιθανό να τον ανεβάσει και στον "άσσο" ο Ιβάνοβιτς, απλά μη περιμένεις πολλά πράγματα στο κομμάτι της δημιουργίας. Δε νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός (με τα μέχρι τώρα δείγματα) θα πάει σε κίνηση Σλότερ λόγω οικονομικών δεδομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλησπέρα στην παρέα του hoopfellas.
    Τζιμ,μου αρέσει η οπτική και το πώς αναλύεις και εξηγείς πάντα τα επιχειρήματα σου άσχετα αν συμφωνώ ή όχι με αυτά.
    Οι ομάδες μας έφτασαν όπως ξέρουμε σε ένα σημείο που το ταμείο δεν σηκώνει τα μεγάλα συμβόλαια(των ετών μέχρι και το 11') και το μπάτζετ αναπόφευχτα θα πέσει.
    Τι γίνεται όμως όταν οι προσδοκίες σου αλλά και του κόσμου με όλα αυτά που κουβαλάς σαν κλαμπ αλλά και μπασκετική χώρα εξακολουθούν να φτάνουν μέχρι την κορυφή της Ευρώπης?
    Ο Πάο θα μπορούσε να συνεχίσει στο πρότυπο των 2 τελευταίων ετών(και αυτού και του Όσφπ) με ένα μπάτζετ σαφώς κουρεμένο και μικρότερο των υπόλοιπων μεγάλων Ευρωπαικών ομάδων.Αυτό,κακά τα ψέματα(και παρά τις πολύ επιτυχημένες ελληνικές πορείες) απαιτεί σχεδόν πάντα υπερβάσεις και εξαιρετικές κινήσεις και δουλειά από τις ομάδες σου + κάποια πράγματα που θα συνεχίζουν να σε κρατάνε στο πάνω σκαλί.
    Κοιτάξτε τι παίκτες-λαβράκια και αποκαλύψεις έχουν βγει από τις 2 ομάδες.Από τον Χάινς,τον Ντάνστον και τον Λάσμε μέχρι τον Λοτζέσκι,τον Μπράμο και τον Μασιούλις.Παίκτες με 1ο ρόλο στην ομάδα που καλούνται να ανταγωνιστούν παίκτες με πολύ υψηλότερο στάτους εκείνη τη στιγμή που τους υπογράφεις.

    Ναι,ίσως θα μπορούσε να συνεχίζει την προσπάθεια για την υλοποίηση παρόμοιας στρατηγικής,αλλά και δεν σου υπογράφει κανείς την επιτυχία και φυσικά υπάρχουν κάποιοι άλλοι παράμετροι που υπάρχουν.
    Προφανώς ο Γιαννακόπουλος θέλει να ρίξει κι άλλο το ήδη κουρεμένο μπάτζετ.Συνεπώς θα πρέπει να στραφεί σε ακόμα πιο φθηνούς παίκτες,κάτι που εξηγεί προφανώς τις απομακρύνσεις Λάσμε-Μασιούλις.Κακά τα ψέματα άσχετα με το πλάνο της ελληνοποίησης και του rebuilding αυτοί οι παίκτες δεν σε εμποδίζουν να το κάνεις,σε βοηθούν.Ειδικά ο Λιθουανός που είναι ακόμα σε καλή ηλικία σε σχέση με τον Λάσμε που κλείνει τα 32 και φαίνεται πως σιγά-σιγά θα έχει πιο πτωτική πορεία. Επίσης,η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν στις 2 ομάδες κάποιες σταθερές που τους έβαζαν και τους διατηρούσαν υψηλά στο Ευρωπαικό προσκήνιο.Στην μία ήταν ο Διαμαντίδης και η ικανότητα του να διατηρεί την ομάδα στο υψηλό επίπεδο με τα κατάλληλα υλικά(έστω και οικονομικά) και στην άλλη ο Σπανούλης με μερικούς ακόμα Έλληνες παίκτες που ήταν υψηλού επιπέδου και έκαναν εύφορο το έδαφος της μείωσης του μπάτζετ και προώθησης νέων.Φυσικά αξίζει να αναφερθεί και η πολύ καλή και επαγγελματική δουλειά των Πεδουλάκη-Μπαρτζώκα,αν το δεις αντικειμενικά είναι επιτυχία τους να έχουν καταφέρει να οδηγήσουν τις ομάδες σε ένα Α' επιπεδο παρά τις δυσκολίες.
    Όμως ο ΔΔ είναι στην δύση της καριέρας του,και ρίχνοντας μια ματιά στο προηγούμενο ενεργό ρόστερ δεν βρίσκεις (Έλληνες ειδικά)παίκτες έτοιμους να τον διαδεχθούν(όχι σε αξία αλλά σε ρόλο) και να σου διασφαλίσουν ότι η ομάδα θα συνεχίσει να κινείται στο ίδιο επίπεδο και χωρίς αυτόν.Αυτό σημαίνει ότι καλείσαι να χώσεις χρήμα για να φέρεις παίκτες που θα σε βγάλουν μπροστά.Παίκτες σε καλή ηλικία,που θα μπορείς να τους κρατήσεις για ένα καλό διάστημα και θα είναι σε αρκετές θέσεις επιπέδου.(πες ότι είναι η ανανέωση του Μασιούλις,του Λάσμε,ένας Ερτέλ,ένας Χάκετ,κάνα 2 παίκτες με συμβόλαια Ούκιτς κλπ.)
    Κι εδώ έρχεται ως λύση(υγιής κατ'εμέ,όταν μια ομάδα έρχεται σε δύσκολη οικονομικά θέση πρέπει να επενδύσει σε νεανικές ομάδες γιαί βγάζει υγεία και φρεσκάδα) που πρέπει να ακοουθήσεις ένα δύσκολο και σίγουρα με ρίσκο μονοπάτι-αυτό της Ελληνοποίησης,απόλυτης ανανέωσης του κορμού.
    Μπορείς ίσως να κατηγορήσεις τον πρόεδρο σου ότι δεν ρίχνει λεφτά στην ομάδα,αλλά από τη στιγμή που δεν μπορεί ή δεν θέλει να το κάνει η ιδέα και το πρότζεκτ αυτής της μορφής είναι κάτι με ενδιαφέρον και που αξίζει την πίστη και την υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πας στην λογική ότι εφόσον δεν μπορώ πια να πληρώσω τους μεγάλους παίκτες και να φέρω παίκτες ή να πιστέψω ότι θα φέρνω συνέχεια παίκτες των 250Χ και θα παίζουν στο παρκέ ως του 1Μ, θα προσπαθήσω να βγάλω νέος μεγάλους παίκτες,να προωθήσω με τρόπο και στόχο σταδιακά οι νέοι να ανεβάζουν τις μετοχές τους,την απόδοση τους, εσύ να λαμβάνεις σαν οργανισμός την ευκολότερη προσέγγιση σε τέτοιους παίκτες,τα οικονομικά κέρδη από τα "προιόντα" σου και σιγά-σιγά την ικανότητα να φτιάξεις μια ομάδα που βοηθώντας λίγο και στο μπάτζετ παραπάνω από ότι τώρα θα επιστρέψει στην ελίτ. Θα μπορούσες δηλαδή να πάρεις τον Πελεκάνο αντί του Χαραλαμπόπουλου για 2ο τριάρι και να πεις ότι έχεις καλύτερο παίκτη εκεί αυτή τη στιγμή αλλά τι θα κέρδιζες?

      Αφού ανέλυσα με τη δική μου γνώμη κάπως απλουστευμένα στο ποιος φαίνεται να είναι ο στόχος στην νέα δόμηση της ομάδας πάμε λίγο και στην αξιολόγηση των κινήσεων και του πώς πας να το κάνεις και σε ποια βαθμίδα.
      Ο Ιβάνοβιτς,δεν είμαι ο άνθρωπος για να τον κρίνω,αλλά είναι κάποιος που ταιριάζει στο πλάνο σου οπότε εδώ είναι θετικό το πρόσημο ξεκάθαρα σε μια σωστή βάσει φιλοσοφίας κίνηση.
      Εδώ πρέπει να θέσεις ξεκάθαρα το τι στόχο έχεις τη φετινή χρονιά,σε τι χρονικό πλάνο στοχεύεις να κινηθείς κλπ.
      Πχ. μπορείς να κλείσεις 2-3 παίκτες τύπου Νέλσον(δηλαδή με καλό όνομα,που μπορούν να ανταποκριθούν από φέτος και να σου δώσουν την ευκαιρία με πολλή δουλειά να είσαι ανταγωνιστικός) δίνοντας χώρο σε παίκτες όπως ο Παππάς ή ο Γιάνκοβιτς(πχ.3ο-4ος γκαρντ,2ο τριάρι) και άλλους όπως Χαραλαμπόπουλος-Μποχωρίδης να είναι αυτοί που κλεινουν την 12άδα σου ώστε να παίρνουν παραστάσεις.
      Μπορεί όμως να θες να "κάψεις" την χρονιά με στόχο να δώσεις όσο περισσότερο χώρο και μεγαλύτερο ρόλο στους μικρούς Έλληνες ώστε να ψηθούν καλά ξέροντας ότι θα συντριβείς από τις καλές ομάδες αλλά με στόχο να παίξουν όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε πχ. από του χρόνου να παίζουν πιο καλά σε μικρότερο ρόλο.
      Εδώ βέβαια είναι ένα από τα βασικά θέματα: ο Πάο δεν διαθέτει τόσο παίκτες 20-23 χρονών που θα στηρίξεις σε αυτή τη φάση.Δηλαδή βλέπουμε να προωθεί Παππά-Γιάνκοβιτς(που αφού είναι στην ομάδα θα έπρεπε να τους προωθήσει ανεξάρτητα από το rebuilding) και απο εκεί και πέρα 17χρονους και 18χρονους που προφανώς δεν είναι έτοιμοι να παίρνουν χοντρά λεπτά σε επίπεδο Ευρωλίγκας.
      Στην κατανομή του ρόστερ δεν υπάρχει σαφής τοποθέτηση στόχων σε αυτό το κομμάτι,πχ. βλέπεις το 3 να είναι κάπως καμμένο με Γιάνκοβιτς σε 1ο ρόλο και Χαραλ. σε 2ο και χώρο για 3 γκαρντ ή στο 5 ευκαιρία για Διαμαντάκο ενώ στην περιφέρεια ας πούμε,έχεις κλείσει παίκτες που είναι σε κάποια στάνταρ. Κι ενώ πιο πολύ το μοντέλο φέρνει στην βίαια προώθηση πολύ νέων παικτών και την κυνική υλοποίηση του "φρεσκαρίσματος" διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες για νέες κινήσεις τύπου Μπλουμς ή σέντερ στην ομάδα που έχω την αίσθηση μπερδεύουν πολύ τα πράγματα και κάνουν λίγο θολό το τοπίο.Μου θυμίζουν τις κινήσεις που βλέπαμε να κάνουν ομάδες του Σκαριόλο ή κάποιες Τούρκικες παλαιότερα και τις κράζαμε...Κι ενώ το κλειδί για τον Πάο είναι να ακολουθήσει μια πολύ συγκεκριμένη συνταγή και να την στηρίξει όσο καλύτερα γίνεται.

      Διαγραφή
    2. Κλείνοντας γιατί πολύ φοβάμαι ότι το κείμενο μου έγινε κουραστικό και δυσνόητο λόγω βιασύνης,είμαι υπέρ της ιδέας φρεσκαρίσματος-πλήρους ανανέωσης της ομάδας σε αυτό το σημείο και την βλέπω με θετικό μάτι.Θυσιάζω 1-2 χρονιές,δουλευω,στηρίζω το πλάνο μου με τον προπονητή που διάλεξα για αυτό και τους κατάλληλους παίκτες κι ελπίζω ότι σε ένα σημείο που έχω θέσει περίπου σαν στόχο αρχίζω και αποκομίζω..Εκεί που γίνεται μια σωστή ομάδα,υπάρχει χημεία-νεανικότητα και οι οιωνοί λένε ότι σύντομα μπορώ να επιστρέψω εκεί που είμαι τα τελευταία 2-3 χρόνια και στην καλυτερη να πλησιάσω το επίπεδο δουλειάς και αξίας που είχα την χρυσή εποχή της προηγούμενης δεκαετίας.
      Όμως βλέπω κάποια μελανά σημεία στην επίτευξη αυτού.Δεν ακολουθώ κάποιους χρυσούς κανόνες στην στελέχωση της ομάδας μου,δεν έχω ακριβώς αυτά που πρέπει για να φέρω εις πέρας το πλάνο και δεν κινούμαι για να χτίσω κορμό σε ένα αξιοπρεπές χρονικό περιθώριο(δηλαδή: δεν εξετάζω ελπιδοφόρα Ευρωπαία ταλεντάκια 21-22 χρονών καθόλου,ανεβάζω στην ομάδα πολύ άγουρους και νέους παίκτες που δύσκολα θα καταφέρουν μέσα σε 2-3 χρόνια να είναι αυτό που θέλω να είναι,αρχίζω και κάνω επιπόλαιες προσθήκες που δεν ανταποκρίνονται στο πλάνο).
      Για παράδειγμα δεν έχεις τον Βεζένκοφ που σε 2 χρονάκια μπορεί να είναι από τα καλύτερα 4άρια στην Ευρώπη,παίκτες στο ηλικιακό γκρουπ και την ετοιμότητα των Παπαπέτρου-Καββαδά(για ηλικία μιλάω μόνο)-Αγραβάνη, δεν οχυρώνω καλά σε στοιχεία συμπληρώματος τον Διαμαντάκο με παίκτη-ες με αθλητικά προσόντα(mobile center πείτε το) που συνήθως θα πρέπει να έχει δίπλα του ακόμα κι αν γίνει μια μέρα καλός παίκτης.(Για Μποχωρίδη έχω πει ότι δεν τον πολυπιστεύω αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική άποψη οπότε πάει περίπατο)

      ΥΓ. Χαίρομαι που τελικά ο Πανιώνιος δεν θα πέσει άδικα 2 κατηγορίες όπου τίποτα δε θα ταν βέβαιο και εύκολο. Ελπίζω και πιστεύω ότι η ομάδα μου θα κινηθεί με ανάλογη φιλοσοφία του Πάο.Όχι ξεκινάμε και μαζεύουμε καλά παικτάκια για Α1 και στο τέλος δεν τους πληρώνουμε καν και έχουμε πάλι τα ίδια.Εξυγίανση... 6-7 Έλληνες κάτω των 24-25,προώθηση παικτών από τις ακαδημίες σε μικρή ηλικία(ναι εδώ επιτρέπονται και 18χρονα) 2 φθηνά και νέα παικτάκια Αμερικανάκια προιον scouting και 2-3 παίκτες με εμπειρία Α1. Προπονητής σοβαρός και Έλληνας που θα ανταποκριθεί σε αυτό,θα βοηθήσει πολύ τους νέους και θα δεχθεί να συνεργαστεί με την ομάδα για αρκετό διάστημα και με συγκεκριμένους στόχους.

      Διαγραφή
    3. peris o καλύτερος με την πιο αντικειμενική ματιά.

      Διαγραφή
    4. Ωραίος ο peris.. Ο Ιβάνοβιτς είναι προπονητής που φέρει τη ταμπέλα του ικανού να δουλέψει και να αναπτύξει νέους παίκτες, στην αγορά. Αυτό φίλε για το οποίο έχω δεύτερες σκέψεις (όπως έγραψα το καλοκαίρι) είναι οι τελευταίες αμυντικές δουλειές του. Είναι πολύ βασικό για μια νέα ομάδα σε αυτό το επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι Μέγκα Βιζούρα.. Τι βλέπεις στον Πανιώνιο peris?

      Διαγραφή
  40. Chris Wright is one of the options Panathinaikos is considering to close to the roster for this upcoming season - See more at: http://hoopshype.com/rumors.htm#sthash.rprPIWma.dpuf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ο τζιμ γραφει : "οι πράσινοι δεν έχουν σκοπό και δε θα λειτουργήσουν ως "σκαλοπάτι" όπως το κάνει συνειδητά τόσα χρόνια η Παρτίζαν. Μιλάμε για διαφορετικό brandname. Το NBA είναι άλλη ιστορία και μόνο κέρδος μπορείς να έχεις στέλνοντας παίκτες εκεί. Στην Ευρώπη όμως οι πράσινοι παραμένουν στην ελίτ (και ο στόχος είναι να γυρίσουν σύντομα στη διεκδίκηση του τίτλου με άλλη βάση) και πολλοί παίκτες (Έλληνες ή όχι) θα ήθελαν να ακολουθήσουν τον δρόμο που έδειξε ο Διαμαντίδης.. Είναι ένα από τα θετικά που εισπράττει ο σύλλογος από τη δεκαπενταετή (και..) μεγάλη πορεία του στη διοργάνωση.."
    το brandname δημιουργειται αλλα και συντηρειται με πραξεις . δεν ειναι μια αοριστη μαγικη εννοια που απο μονη της ενεργει . ο τζιμ ουσιαστικα λεει οτι αν π.χ. σε δυο χρονια οι τουρκοι , οι ρωσοι και αλλοι προσπαθησουν να αγορασουν τα καλυτερα ταλεντα του παο , ο δπγ επειδη εχει σκοπο να παραμεινει στην ελιτ και να διεκδικησει την ευρωλιγκα δεν θα πουλησει τους καλυτερους παικτες . αυτο σημαινει ειτε οτι οι επιχειρησεις του θα πηγαινουν πολυ καλα ειτε σε αντιθετη απευκταια περιπτωση θα πουλησει περιουσιακα στοιχεια προκειμενου να διατηρησει το brandname .
    στην περιπτωση ομως που πουλησει τα καλυτερα ταλεντα , δεν υπαρχει ουτε brandname ουτε καποια μεταφυσικη δυναμη που θα διατηρει τον παο στην ελιτ . θα εχει γινει εφαμιλλος της παρτιζαν ειτε θα θελουμε να το παραδεχτουμε ειτε οχι . δεν υπαρχουν και δεν θα υπαρξουν μαγικα φιλτρα .
    υ.γ. ο διαμαντιδης πραγματι εδειξε εναν δρομο και πολλοι πραγματι θα ηθελαν να τον ακολουθησουν . χρειαζεται ομως πολλη κουβεντα ως προς το ποιοι μπορουν , με ποια ακριβως μεθοδο και σε ποσο χρονικο διαστημα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φράση του jim αυτή μου δίνει την απάντηση που περίμενα (ή πιο πολύ ήλπιζα), ότι δηλαδή το budget σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη των παιχτών θα ανεβεί. Δηλαδή αν για παράδειγμα σε 5 χρόνια η αγορά κοστολογήσει τον Χαραλαμπόπουλο 2 εκ. ευρώ, θα του τα δώσει.

      Διαγραφή
    2. Ναι θα του τα δώσει και cash μάλιστα.
      ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.
      ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.
      Κι αν ο Μποχωρίδης αξίζει για 2 εκ κι αυτουνού θα
      του τα δώσει.
      Γιατί δεν τα δίνει από φέτος σε δυό τρείς σίφουνες αμερικάνους να πάρει το 7ο από φέτος χωρίς να διακινδυνεύσει το 2020 που θα είναι έτοιμοι οι 17άρηδες και να βάλει και δίπλα τους Χαραλάμπη και Μποχώ να πετάνε σε λίγο ;;;
      Αφού λεφτά έχει όπως λές γιατί δεν παίρνει τις κούπες από φέτος και τις θέλει το 2020 ;
      Αφού η καλή ομάδα και οι κούπες είναι το ζητούμενο !
      ο Γελαδερός

      Διαγραφή
    3. Πιθανόν να μην τα έχει τώρα Γελαδερέ, αλλά να μπορεί να τα μαζέψει σε 3 με 5 χρόνια . Και αλλιώς είναι να τα δώσεις για έναν γηγενή παίχτη που ( μακάρι να) είναι σημαία για την ομάδα σου ( τύπου ΔΔ, Σπανούλη κτλ ) και αλλιώς να τα δώσεις σε ένα ξένο ...

      Διαγραφή
  42. αυτην την περιοδο στο ΝΒΑ αρχιζουν τα κοψιματα παιχτων;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προς το παρον κοψιματα παικτων γινονται μονο στον παναθηναικο ...

      Διαγραφή
  43. Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο και μου αρέσουν πολύ οι αναλύσεις του Jim. Θα ήθελα όμως να δώσω μια άλλη διάσταση. Αν στις ομάδες του Ivanovic συχνα πυκνά παρατηρούνται τραυματισμοί οπότε 1-2 παίκτες δεν είναι διαθέσιμοι στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς τότε ίσως είναι απαραίτητοι 1-2 παίκτες παραπάνω χωρις να κόβουν απαραίτητα λεπτά από τους νέους αφου όλο και κάποιος θα είναι εκτός.

    Pan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μια χαρτορίχτρα.. Να προβλέψει σε ποιιές θέσεις θα έχεις τραυματισμούς για να πάρεις τους 1-2 παραπάνω παίχτες..

      Διαγραφή
  44. Η Εφές πήγε να πιάσει Κώτσο τον Κερεχέτα. Δώσε μας λέει τον Ερτέλ και πάρε λεφτά συν τον Πλάνινιτς. Αμ, δε.
    Λες και μιλάνε με κανένα χθεσινό. Ο Κερχέτα έχει κάνει τις πωλήσεις (που στο μπάσκετ είναι σπανιότατες) επιστήμη.
    Τί τους απάντησε ;
    ‘’ Young talent, my friends. Young talent.’’
    Τι να τον κάνει τον Κροάτη; Θέλει νέο αίμα, να το αναδείξει και να το μοσχοπουλήσει σε 1-2 χρόνια. Έτσι επιβιώνει η Λαμποράλ τελευταία.

    http://basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=133021:turkish-battle-for-thomas-heurtel&catid=263:euroland&Itemid=282

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. 9/10/2014 παο-οσφπ 48-106 . και μετα οι πιτσιρικαδες με ακμαιο ηθικο και χωρις ψυχολογικη πιεση θα μπορουν να δουλεψουν πανω στο σουτ , στα συστηματα κλπ. ........................................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ο σπανουλης στο ματς κυπελλου οταν η διαφορα φτασει τους 30 ποντους θα προσπαθησει να ξορκισει ολο το κομπλεξ που εχει μαζεψει και να μεγαλωσει την διαφορα οσο γινεται περισσοτερο . και μετα θα κανει αυτην την διαφορα ποντων λαβαρο-παρασημο-τατουαζ για να την επιδεικνυει σε πρασινους και κοκκινους οπαδους ως αποδειξη της παικτικης του πρωτοκαθεδριας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. gavros alert
    εξαφανιση γαυρου μπορειται να βοηθησετε; τελευταια φορα κρυβοταν πισω απο κατι κουρτινες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. O Κρις Ραιτ, απο βιντεακια που κυκλοφορουν, μου φαινεται οτι καθε αλλο παρα πενταρι ειναι, αλλα σιγουρα εχει τα προσοντα να κλεισει τρυπες. Στο κολεγιο ηταν 3-4 και το 2010 μετρηθηκε 6'7'' με παπουτσια στο καμπ του Λεμπρον ενω τωρα ειναι δηλωμενος 6΄8΄΄. Εκτος αν εβαλε 5-6 ποντους απο τα 22 του μεχρι τα 26 το παιδι ειναι κοντα στα 2 μετρα. Ουτε καν undersized σαν τον Λασμε. Και μην ακουσω για Χαινς, γιατι αν και μολις 1.98 με το ζορι, εχει ανοιγμα χεριων 2.18 και βαρος πανω απο 110 μυικα κιλα, γεγονος που τον καθιστα ισοτιμο με εναν παικτη 2.05-2.07.
    Τα αθλητικα προσοντα του Ραιτ ειναι εξωπραγματικα αλλα, αν ερθει δεν θα ειναι για τη θεση 5. Ισως σπρωξει τον Γκιστ σε περισσοτερα λεπτα εκει και φανταζομαι πως θα παρει και λιγο χρονο στο 3 περισσοτερο για αμυντικους ρολους.
    Μετριος σουτερ, επιπεδου Γκιστ θα ελεγα. Πέρσι σουταρε με 27% στο 3ποντο αλλα παιζει ρολο και το μισο μετρο παραπανω που ειναι η αποσταση απο το καλαθι. Πανω απο 50% στα 2π, σε πολλες προσπαθειες (12.4) που ειναι θετικο. 8 ριμπαουντ (5,5+2.5), 1 κλεψιμο και 1.5 μπλοκ δηλαδη ανω του μετριου αμυντικος. Επισης εκανε πολλα λαθη (2.5) για τη θεση του αλλα ευελπιστω οτι θα μειωθουν καθως δεν θα εχει τη μπαλα τοση ορα στα χερια του.
    Overall φαινεται καλη περιπτωση καθως ανεβαζει τα επιπεδα δυναμης, ενεργειας και αθλητικοτητας στους ψηλους που επεσαν δραματικα με τις απωλειες Γιονας και Λασμε. Αν τα προσοντα του μεταφραστουν και σε εναν πολυ καλο αμυντικο παικτη τοτε θα βοηθησει πολυ και πιστευω θα βρει ενεργο ρολο στην ομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ...peak, βρέι.
    Όχι δηλαδή, αλλά πάνω που ξεπερνούσα την "τρύπια εικόνα" από Στέλιο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Παιδιά να δω ποιος θα κρατήσει τον Ντάνστον μακριά από το καλάθι..Δεν υπάρχει Στεφάν φέτος. Δε συζητώ καν για ποστ ψηλούς τύπου Τόμιτς. Αμυντικά υπάρχει θέμα στο 5.

    Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ερώτηση: αν μια ομάδα τερματίσει 5η στο όμιλο της Ευρωλίγκας, δηλαδή δεν προκρίνεται στο top16 αλλά ούτε βγαίνει τελευταία στον όμιλο, συνεχίζει την Ευρωπαική της πορεία στο Eurocup?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και οι δυο τελευταιοι και ο 5ος και ο 6ος συνεχιζουν στο γιουροκαπ

      Διαγραφή
  52. Απ' ότι φαίνεται οι περισσότεροι συμφωνούν με το πλανο της ανανέωσης αλλά όχι με τον τρόπο που έγινε. Για να περάσουμε όμως σε μια ανάλυση των κινήσεων που έγιναν.
    Αρχικά η συνέντευξη τύπου ΔΓ. Την επόμενη μέρα η ανακοίνωση της αποδέσμευσης των Ματσιούλις και Λάσμε (και Κάρι, Μπράμου). Στον Λιθουανό δεν έγινε εκ νέου προσέγγιση όμως στον Λάσμε, έγινε προσπάθεια να μείνει με χαμηλότερο συμβόλαιο. Ενδιάμεσα, όλη η προσοχή είχε πέσει στον Καλάθη ενώ είχε ξεκινήσει προσπάθεια για απόκτηση του διδύμου Μποχωρίδη / Βεζένκοφ από τον Άρη και έπαιζε έντονα το όνομα του Κούπερ. Η απόκτηση Μπατίστα έγινε λίγες μέρες μετά την υπογραφή του Λάσμε στην Εφές, άρα θα ήταν λογικό να υποθέσουμε ότι οι επαφές είχαν ξεκινήσει ενώ ακομα ήταν ζεστό το θέμα του Λάσμε. Οπότε μπορούμε να πούμε ότι το αρχικό πλάνο ήταν ως εξής:
    Διαμαντίδης, Παππάς, Καλάθης, Μποχωρίδης, (Κούπερ)
    Γιάνκοβιτς, Χαραλαμπόπουλος, Βεζένκοφ, Φώτσης, Γκιστ
    Μαυροκεφαλίδης, Λάσμε, Μπατίστα, Διαμαντάκος + όλους τους νέους
    Ένα ρόστερ ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικό με αυτό που τελικά σχηματίστηκε και κατά την δική μου γνώμη πολύ πιο ανταγωνιστικό αλλά και ακριβό. Θα είχε τους έμπειρους, θα είχε την διάδοχη μέρα με τον Καλάθη, θα άφηνε περιθώρια στους Βλάντο, Παππά και Βεζένκοφ και σταδιακά θα έβαζε και τους άλλους νέους στο πρόγραμμα. Σημειώνω ότι όλα αυτά έχουν γίνει παρουσία του Ιβάνοβιτς και όχι χωρίς να έχει προσληφθεί όπως έγινε με το φημολογούμενο ενδιαφέρον για Βουγιούκα.
    Με την άσχημη εξέλιξη στο θέμα Καλάθη, την άρνηση του Βεζένκοφ και του Λάσμε και την αλλαγή πλεύσης (;) με Κούπερ το αρχικό πλάνο πήγε άκλαφτο. Αποκτήθηκαν οι Νέλσον και Σλότερ (για τον οποίο υπήρχε ενδιαφέρον από νωρίς) ενώ οι προσπάθειες για την απόκτηση του Μποχωρίδη έγιναν πιο έντονες με θετική τελικά κατάληξη. Από κει και πέρα γεννούνται τα εξής ερωτήματα.
    Στον αρχικό σχεδιασμό υπήρχε ο Βεζένκοφ. Μετά το όχι του παίκτη, ποιός αποκτήθηκε για να πάρει τη θέση του;; Κανείς. Δεν ήθελε παίκτη ο Ιβάνοβιτς για το 3/4 δηλαδή;
    Η προσπάθεια για παραμονή Λάσμε δείχνει ότι ο Ιβάνοβιτς ήθελε παίκτη με τα χαρακτηριστικά του. Τότε γιατί δεν πήγε να πάρει κάποιον νωρίτερα;
    Το μπάτζετ που ήταν να χρησιμοποιηθεί για το αρχικό ρόστερ που πήγε;;
    Και φτάνουμε στην έναρξη της προετοιμασίας. Εκεί με τους τραυματισμούς χάθηκε εντελώς η μπάλα ενώ η κλήρωση του Κυπέλλου ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα. Η ομάδα αποδεκατισμένη, τα κενά να "φωνάζουν" και εξαιτίας των τραυματισμών και τα μεταγραφικά σενάρια ξαναφουντώνουν. Αρχικά πάντως και πριν τους τραυματισμούς είχε διαρεύσει ότι η ομάδα θα πάει ως έχει, με τον Ιβάνοβιτς πρώτα να αξιολογεί το παρόν ρόστερ και έπειτα να αποφασίζει για προσθήκες.
    Και φτάνουμε στο σήμερα, με τον Ιβάνοβιτς να θέλει ψηλό τύπου Λάσμε και την περιρέουσα ατμόσφαιρα του συλλόγου να θέτει ως στόχο της σεζόν το ντάμπλ.
    Τελικά, έχω τα εξής ερωτήματα.
    Ο Ιβάνοβιτς με πιο ρόστερ συμφώνησε να δουλέψει; Ναι, έχει αναδείξει παίκτες αλλά πάντα δούλευε με παίκτες πιο έτοιμους και όχι έφηβους. Για να πεις ότι φτιάχνω ρόστερ 5ετίας προφανώς και υπογράφεις μεγάλο συμβόλαιο και όχι 1+1.
    Ο ΔΓ τι περιμένει από τη φετινή ομάδα; Και γιατί το αρχικό μπάτζετ έπεσε τόσο σε σχέση με αυτό που υπάρχει σήμερα;
    Ποιοί είναι οι στόχοι της σεζόν; Αρχικά η πήχης έπεσε, αλλά όλοι τρέχουν εδώ και 1 βδομάδα προκειμένου να μαζέψουν τα πράγματα ενόψει του ματς με τον Ολυμπιακό.
    Γίνεται μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό να περάσει σε φάση ολικής αναμόρφωσης και να βγει από διεκδίκηση τίτλων για 1-2 χρόνια; Ειδικά τη στιγμή που ο αντίπαλος όχι απλά κράτησε τη δύναμή του, αλλά εισχύθηκε κιόλας;;
    Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο όλος σχεδιασμός ήταν τελικά τραγικός. Δεν είναι οι παίκτες που ήρθαν ή δεν ήρθαν αλλά οι στόχοι και η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε για να τους πετύχουμε. Η αίσθηση μου είναι ότι θα γίνουν αρκετές αλλαγές και το επόμενο καλοκαίρι ώστε ο ΔΓ να δει αυτό που θέλει.
    Σε κάθε περίπτωση μου αρέσει που ήρθαν νέοι Έλληνες παίκτες και θα στηρίξω την δική τους προσπάθεια στο παρκέ. Τα παιδιά αξίζουν την υποστήριξη του κόσμου. Απλά το όλο πράγμα έγινε λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλύτερο σχόλιο που'χω διαβάσει ως τώρα για την συνολική κατάσταση, μπράβο Madness, όλο το ζουμί σε μερικές αράδες.

      Διαγραφή
    2. Madness, εξαιρετικός!!!

      Χρήστο, όχι και μερικές αράδες, ε; Κατεβατό βαρβάτο ήταν.

      Διαγραφή
    3. Πολύ καλό σχόλιο φίλε Madness.
      Και γω με βάση οσα καταλαβα από το φετινό καλοκαίρι, καταλήγω ότι ο σχεδιασμός δεν υλοποιήθηκε με τον επιθυμητό τρόπο. Ο ΠΑΟ περίμενε πολύ καιρό τον Καλάθη, αφήνοντας άλλες καλές περιπτώσεις. Από τη μία πλευρά, ο Καλάθης ήταν ίσως, κατά τη γνώμη μου, ο μοναδικός που μπορούσε να εγγυηθεί τη μετά Διαμαντίδη εποχή...Από την άλλη το χρονικό διάστημα της αναμονής ήταν καταδικαστικό για την ομάδα. Και φυσικά παίκτης με ανάλογα χαρακτηριστικά, δεδομένου ότι τα λεφτά που δίνονταν αφορούσαν αποκλειστικά τον Καλάθη και δεν θα δίνονταν για αντικαταστάτη.
      Εκτός όμως από τη θέση του πλει μέικερ, νομίζω ότι ο σχεδιασμός χωλαίνει και στη θέση 5. Η πρόταση μείωσης στον Λάσμε δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει αποδεκτή από τον παίκτη, αφού στην Εφές παίρνει ακόμα περισσότερα από όσα θα έπαιρνε αν ενεργοποιείτο η οψιόν του ΠΑΟ. Η αναζήτηση σέντερ, 6 μέρες πριν το πρώτο ματς, δεν έχει εκ των πραγμάτων πολλές πιθανότητες να φέρει στην ομάδα μια σίγουρη λύση, αφού οι περισσότεροι καλοί ψηλοί, πλην των κομμένων του NBA, έχουν βρει ομάδα. Μάλιστα, αφού αναζητείται αθλητικός ψηλός, και άρα δεν σχετίζεται με την νέα απουσία του Μαυροκεφαλίδη, σημαίνει ίσως ότι αρχικά ο Ιβάνοβιτς αξιολογούσε ως σημαντική την έλλειψη αθλητικών προσόντων. Αν πάλι, έπαιξε ρόλο η απουσία του Μαυροκεφαλίδη, εξ αντιδιαστολής καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η γραμμή ψηλών θεωρείτο πλήρης. Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι υπερεκτιμήθηκε η ετοιμότητα των Διαμαντάκου-Παπαγιάννη να προσφέρουν.
      Όσο για τη θέση 3, ο Γιάνκοβιτς από τη σκιά των Μασιούλις-Μπράμου γίνεται βασικός και ο 17 χρονος Χαραλαμπόπουλος, όσο ταλαντούχος και να είναι, μου φαίνεται αδιανόητο να είναι στη 12αδα στην Ευρωλίγκα, ιδίως πίσω από τη μη δοκιμασμένη λύση του Βλάντο.
      Ο Σλότερ μπορεί να αποδειχθεί λαβράκι, αλλά αυτή τη στιγμή φαντάζει στοίχημα, διπλα σε έναν άλλο παίκτη-στοίχημα, τον Παππά. Ειδικά, ο Χαραλαμπόπουλος θεωρώ ότι θα έμπαινε πιο ομαλά στην ομαδα, αν είχε να καλύψει τη θέση με έναν έτοιμο-έμπειρο φόργουορντ.
      Ο Νέλσον είναι καλός αμυντικός, αλλά λείπει ο δημιουργός που θα αποφορτίσει-ξεκουράσει τον Διαμαντίδη. Ο Μποχωρίδης είναι πιο έτοιμος συγκριτικά με τους άλλους νεαρούς, αλλά και αυτός τώρα μαθαίνει.
      Ο Μπατίστα είναι καλή λύση για συγκεκριμένο ρόλο, εφόσον έρχεται από τον πάγκο για να προσφέρει ό,τι δεν παρέχει ενας αμυντικογενής αθλητικός ψηλός.
      Συμπερασματικά,οι προθέσεις ανανέωσης καλές, η ανανέωση επιβεβλημένη, αλλά με πιο ομαλό τρόπο, ώστε να συνδυαστεί με καλά αποτελέσματα στην Ευρώπη και να στηριχθεί το πλάνο από τους φιλάθλους. Γιατί με βίαες ήττες και αποτέλεσματα άσχημα και πρωτόγνωρα, φοβάμαι ότι η στήριξη δεν θα είναι μακρά από τον κοσμό. Ελπίζω τουλάχιστον, αν η διοίκηηση είναι ικανοποιημένη με το σχεδιασμό, να στηρίξει πραγματικά τον προπονητή και τους παίκτες και να μην αποτελεί η ανανέωση μια βιαστική εξαγγελία, προϊόν παρορμητισμού και υπεραισιοδοξίας!
      Δημήτρης

      Διαγραφή
    4. Πιο "πενηνταράκια" από ό,τι τα έκανε ο Madness, δεν γίνεται.

      :)

      Διαγραφή
    5. Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω οσον αφορα τον υποτιθεμενο αρχικο σχεδιασμο.

      Καθε νεος προπονητης και δη Γιουγκοσλαβος ειθιστε να φερνει του δικους του παιχτες. Π.χ. ο Ιβκοβιτς δεν υπηρχε περιπτωση να ειχε παει στον Ολυμπιακο αν δεν επαιρναν τον Σπανουλη. Το ιδιο και τωρα στην Εφες που ζητησε απαρεγκλιτα τον Σαριτς κι αλλους.

      Ειμαι σιγουρος οτι ο Ιβανοβιτς οταν υπεγραψε εκανε κουβεντα για τους παιχτες που θα ηθελε να φερει (αυτοι ηταν σιγουρα ο Νελσον αρχικα - ειχε βουηξει το Βελιγραδι - και οι Σλοτερ, Μπατιστα αργοτερα - ο τελευταιος ισως να μην ηταν και η μονη επιλογη). Αυτο απαραιτητα προϋποθετει οτι ο Ιβανοβιτς ειχε ενημερωθει απο την αρχη αρχικα για τα οικονομικα ορια μεσα στα οποια μπορουσε να κινηθει γι αυτο και οι παιχτες που εφερε ειναι μεσα σε λογικα πλαισια και καθολου ακριβοι εν πασει περιπτωσει. Αρα, ο Ιβανοβιτς ειχε γνωση εξαρχης οτι τα υποτιθεμενα 2-2.5 εκ για Καλαθη συν τα buy-out για τον Μαντζαρη κλπ. δεν υπηρχαν στο τραπεζι και το μπατζετ θα ηταν εξαιρετικα μαζεμενο. Επομενως αυτο το αρχικο πλανο που δινεις δεν μπορουσε να υλοποιηθει ουτε ως σκεψη - αυτο ηταν γνωστο και μη εξαιρετεο. Το προβλημα του Ιβανοβιτς ηταν (και ειναι ακομα) πως θα βρει 6 ποιοτικους ξενους με συνολικο κοστος μεχρι 1,5 εκ.

      Διαγραφή
  53. τζιμ μια που μιλαμε για παο , ποσοι πεφτουν α2 φετος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Τόση ώρα που μιλάω με τον David Pick μου έμεινε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. (Άσχετο με το πόστ, το λέω για πλάκα...)

    Παιδιά, μόλις γύρισα από μπάσκετ με «τα ρεμάλια» ... Σας παραθέτω στατιστική...

    6π (4/10 1π, 1/1 2π), 14 ριμπάουντ (4 επιθετικά -10 αμυντικά), 3 τάπες, 2 ασσίστ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη.

    Scouting report

    ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

    - Δυνατός κάτω από το καλάθι, σκοράρω σχετικά εύκολα
    - Καλός αμυντικός στο ποστ
    - Καλό ριμπάουντ λόγω όγκου και σωματικής διάπλασης
    - Καλό παιδί, παίχτης της ομάδας, μαχητής

    ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

    - Σχετικά αργός
    - Χάνω μερικά εύκολα καλάθια
    - Ελάχιστες προσπάθειες μακριά από το ζωγραφιστό
    - Προβλέψιμο παιχνίδι

    Χαρακτηριστικά

    Ύψος:1.73 (χωρίς παπούτσια)
    Βάρος: 85 κιλά
    Θέση: Center

    Τζιμ, θα με βολέψεις;

    Χαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα, γειά σου Ντινάρα.. Για παίκτη δε ξέρω αλλά για "γαμπρός" καλός ακούγεσαι.. Θα κοιτάξω για καμιά ξαδέρφη (αφού είσαι και καλό παιδί/μαχητής δηλ. το κυνηγάς το μεροκάματο). Με ένα καλό report στις υποψήφιες όλα γίνονται..!!!

      PS: 14 reb.ρε Μπάρκλεη..???

      Διαγραφή
    2. "Οὐ λήψει τὸ ὄνομα Κυρίου τοῦ Θεοῦ σου ἐπὶ ματαίω....."

      Διαγραφή
    3. Κάτσε βρε Τζιμ να τελειώσω τη σχολή και βλέπουμε... χαχαχαχα...

      19 είμαι σε λίγο πάω 20 να το χεις υπόψιν

      Ναι 14. Γιατι όλοι ήμασταν σχεδόν ισουψείς οπότε το εκτόπισμα μου, η σωματική μου διάπλαση και όγκος μου με βοηθούσαν στα μποξ άουτ ;-)

      Χαχαχαχαχα... Barkley λέει!!! Χαχαχαχαχα The Round Mound of Rebound

      Διαγραφή
  56. Προσωπικά δίνω τεράστια σημασία στο θέμα μπάτζετ... Θεωρώ λογικό στη προ μηνών συνέντευξη του ΔΓ να μην μιλήσει για δραματική μείωση του μπάτζετ αλλά να το περάσει πλαγίως μιλώντας για νέους παίκτες, αν τυχόν έρθουν οι τίτλοι έχει καλώς κτλ. Δεν τον κατηγορώ γι' αυτό. Δεν είμαστε έτοιμοι σαν κοινό και εξαιτίας και της αντιπαλότητας με ΟΣΦΠ να δεχτούμε να ακούσουμε για μεγάλη μείωση μπάτζετ.
    Δε μπορώ να καταλάβω όμως με τίποτα την ιστορία με Καλάθη. Μόνο για Καλάθη θα έδινε 1,5-2 εκατ. (δολάρια); Για κανέναν άλλο; Δεν υπάρχει άλλος; Και το 1,5 εκατ. δεν είναι όπως παλιά. Αλλάζει όλο το επίπεδο του μπάτζετ. Για να μην κουράζω, το θέμα Καλάθη (με τις ιδιαιτερότητές του, τους παράξενους κρυφούς ή φανερούς όρους του συμβολαίου του στο Μέμφις) με κάνει να υποψιάζομαι ότι έπεσε ένα σχετικό δούλεμα... Παρένθεση: Πρέπει να είμαι ο μόνος άνθρωπος που δε μπορεί να αντιληφθεί την προοπτική Καλάθη να εξελιχθεί σε νέο Διαμαντίδη. Όχι αγωιστικά, αλλά γιατί πρόκειται για έναν άνθρωπο που βάζει το χρήμα ψηλά και πάντα θα κοιτάει προς Αμερική μεριά. Πώς ακριβώς θα γινόταν για χρόνια πολλά ο νέος ηγέτης του ΠΑΟ, πο΄τε δεν το κατάλαβα. Κλείνει η παρένθεση.
    Για τον σχεδιασμό στις θέσεις 3-5, απλά προτιμώ να μην πω τίποτα γιατί θα συγχυστώ..
    Και για να μην παρεξηγηθώ (αν και σε αυτό το μπλογκ δεν ανησυχώ για κάτι τέτοιο), είναι αυτονόητο ότι θα στηρίξω την ομάδα που μου έχει προσφέρει τόσα. Αυτό είναι δεδομένο. Απλά δε μπορώ να μην εκφράζω όσα με προβληματίζουν. Και στην τελική, το πρόβλημα δεν θα υπάρξει αν δεν στηρίξω εγώ, αλλά η ίδια η διοίκηση...

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
    Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Μάνο μου, εγώ πιστεύω ότι η ιστορία με τον Καλάθη ήταν εφετζίδικη.. Ο πρόεδρος με όλη αυτή την ιστορία μείωσης μπάτζετ/ελληνοποίησης (που εγώ παρόλα αυτά στηρίζω) θέλησε να περάσει και μια αίσθηση του "άμα τρελαθώ τα χώνω" για το πρόσωπο σε συνδυασμό με το "λεφτά υπάρχουν" για κάτι πραγματικά καλό. Αυτό πιστεύω εγώ φίλε

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δλδ λες οτι μπηκε στο κολπο και ο καλαθης και φωτογραφηθηκε με την φανελα και ειπε οτι ειχα συμφωνησει με παναθηναικο αλλα δεν με αφησαν οι γκριζλις να φυγω...δεν ειχε δλδ αλλη δουλεια ο καλαθης και λεει κατσε να βοηθησω τον προεδρο να κανει τζερτζελο οτι και καλα με ειχε κλεισει!!!ποσο πιθανο σου φαινεται κατι τετοιο δλδ;

      Διαγραφή
    2. Το ότι ήταν "κουφή", στα όρια του γελοίου κατ'εμέ, η φωτογράφια με τον Καλάθη και την πράσινη φανέλα ( παγκόσμια πρωτοτυπία να φωτογραφίζεται παίκτης επειδή του έγινε πρόταση και όχι επειδή υπέγραψε), είναι γεγονός. Να στήσει όμως ο ΔΓ ολόκληρο πανηγυράκι ενώ δεν υπήρξε πραγματική πρόταση στο αμερικανάκι είναι πάρα πολύ τραβηγμένο. Του τα χώνουμε δικαίως πολλές φορές, αλλά σε αυτή την περίπτωση το πάλεψε αλλά δεν του βγήκε. Απλά, καλώς ή κακώς, όπως γράφαμε ορισμένοι τα φράγκα θα πήγαιναν αποκλειστικά στον Καλάθη ως άξιο, κατά τη διοίκηση, διάδοχο του Μήτσου και όσοι περίμεναν ότι "με τα λεφτά του Καλάθη θα πάρουμε 2 παιχταράδες" έμειναν με την όρεξη.

      Διαγραφή
    3. Δε μπορώ να ξέρω φίλε μου... Απλά, από τότε που ξεκίνησε η ιστορία Καλάθη, αυτή ήταν η απορία μου. Τι παίζει με το μπάτζετ.. Γιατί δύο μπάτζετ;; Και γιατί μόνο για Καλάθη που το παιδί έχει δείξει να έχει συγκεκριμένο τρόπο και σκέψης και άλλα όνειρα. Και δικαίωμά του βέβαια.
      Φαντάσου τα χρήματα που θα έδινε (;) για Καλάθη (μείον το μισθό του Νέλσον) να είχαν πάει για κάλυψη άλλων θέσεων...

      Διαγραφή
    4. Βρε παιδια μην τα ξαναλεμε.Αν και εφοσον βεβαια ισχυε η προταση σε Καλαθη,ηταν λεφτα που τα δινει γιατι θεωρει οτι εξυπηρετει το νεο μοντελο που θελει.Ελληνοποιηση,με τον καλυτερο Ελληνα γκαρντ,σε ηλικια 25 ετων.Δε σημαινει οτι αν δε γινει η μεταγραφη,θα τα δωσει σε Λασμε,Μασιουλις και αλλους,δε θελει ετσι.Γκιστ ο πιο ακριβος ξενος με 600 και τελος.
      Αυτο ειναι νομιζω το σκεπτικο.

      Διαγραφή
  58. Αλλά τέλος πάντων αυτά είναι παρελθόν. Ξέρουμε πλέον που κινούμαστε οικονομικά. Το θέμα τώρα είναι ότι είναι 3/10 και η ατμόσφαιρα μεταγραφικά θυμίζει Ιούλιο ενώ από βδομάδα υπάρχει ο Ολυμπιακός και την άλλη ξεκινάει η Ευρωλίγκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ο Λαουδης που γραφει στο gazzetta και κανει ρεπορταζ του Παο,τι ομαδα ειναι;;;αυτος μονο Παναθηναικος δεν ειναι,μηπως ξερετε τι ομαδα ειναι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρυφογαύρος είναι, γράφει καμιά φορά και στο ποδόσφαιρο και χθες έγραψε αυτό
      http://www.gazzetta.gr/football/article/657256/katrakyla-63-theseon-se-6-hronia-gia-pao-stin-oyefa

      Διαγραφή
    2. δεν ξερω αν ειναι γαυρος αλλα αντιπαναθηναικος ειναι σιγουρα.Αισχος να το παιζει ρεπορτερ μας και να περναει οτι θελει με τετοιο τροπο.Σχεδον σε ολα τα αρθρα του μας απαξιωνει.Μετα σου λενε οτι ο ΠΑΟ ελεγχει τα μμε.Εδω γελαμε,χαχα!!!!

      Διαγραφή
  60. Ο ΓΙΑΝΝΙΣ Ο ΜΠΛΟΥΜΣ
    ==================

    Μουσικη: Παύλος Σιδηρόπουλος
    Στιχοι: Hoopfellas

    Μια ιστορία θα σας πω
    για τον Γιαννις, τον Γιαννις τον Μπλουμς
    που εφερε ο Ιβανοβιτς
    μηπως και κανει το ΜΠΟΥΜ!

    Πάντα σκληρος κι αθλητικος
    ήταν ωραίος ο Γιαννις ο Μπλουμς
    τον ρωταγες "Γιαννις πως κι απο 'δω"
    και σού ‘λεγε Μπλουμς, φιλε μου, τωρα ολα ειναι Μπλουμς.

    Πρεσαρε όποιον μάρκαρε
    χωρίς να κουραστεί
    και οταν του την εδινε
    βαρουσε κανα τριποντο μεχρι να βαρεθει.

    Ρωτουσαν τον Ιβανοβιτς
    "Ντουσκο τι κανει ο Μπλουμς;"
    κι εκεινος τους τα 'μασαγε
    Μπλουμς, Μπλουμς, Μπλουμς, φιλοι μου, τωρα ολα ειναι Μπλουμς!

    Το Hoopfellas παντα το 'λεγε
    "δεν κανει για ποϊντ-γκαρντ"
    και τον Ονσπορτς επεμενε
    σας βγαζω red card!

    Ακομα κι οταν εφευγε
    ηταν κυριος ο Γιαννις ο Μπλουμς
    τον ρωταγαν τι εφταιξε
    κι εκεινος τους απανταγε, Μπλουμς, φιλοι μου, τοτε ολα ηταν Μπλουμς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογω ημιτελους copy-paste (αυτα τα καινουργια-μεγαλα touchpad ειναι καταστροφη) επηλθε εμια μικρη αναντιστοιχια στο τελευταιο κομματι:

      Ακομα κι οταν εφευγε
      ηταν κυριος ο Γιαννις ο Μπλουμς
      τον ρωταγαν "Τι εφταιξε, Γιαννις τι δεν πηγε καλα"
      κι εκεινος τους απανταγε, Μπλουμς, φιλοι μου, τοτε ολα ηταν Μπλουμς.

      Διαγραφή
    2. Από Λα μινόρε ακούγεται τέλειο! :-)

      Έπος, thanks for sharing!

      Βαγγέλης

      Διαγραφή
    3. Βαγγελη, ευχαριστω για το κομπλιμεντο. Παυλος Σιδηροπουλος γαρ ;-)

      (διασκευη απο ενα παντελως μουσικα αταλαντο...)

      Διαγραφή
  61. Χαχαχαχαχαχα! Ρε ταλεντάρααα...Που είσαι τόσο καιρό???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ω ρε μάνα μου χάλια στην επίθεση ο Παναθηναικός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. θα αναπολουμε το γρηγορο μπασκετ του Πεδουλακη γιατι αυτο που παιζει ο Παναθηναικος ειναι πιο αργο και απο χελωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Foveri assist o spanoulis . Ama eisai paiktaras....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και αν κανεις 5 βηματα ...

      Διαγραφή
    2. To θεμα ειναι αλλου. Ολοι μπορει να κανουν βηματα, δεν εγινε και τιποτα.Ομως ποιος τολμαει να τα σφυριξει οταν τα κανει ο Σπανουλης.Θα τους λεει παλι οτι δεν τον σεβονται.

      Διαγραφή