Athlenda

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

2014-15 EUROLEAGUE POWER RANKINGS (1)


Με το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, το Hoopfellas βγάζει τα πρώτα Power Rankings της χρονιάς για την Ευρωλίγκα, σχολιάζοντας και αξιολογώντας στη παρούσα φάση τις 24 ομάδες.. 





2014-15 HOOPFELLAS EUROLEAGUE POWER RANKINGS (1)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Hoopfellas στήνει στην αφετηρία και σχολιάζει όλες τις ομάδες της διοργάνωσης.. Πάμε..!



1. REAL MADRID:  Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος οι Μαδριλένοι ξεκινούν τη σεζόν από το Νο1 στα Rankings του Hoopfellas. Ο Λάσο ανακάτεψε τη τράπουλα στοχεύοντας ξεκάθαρα τη φετινή off season να δώσει μια πιο σκληρή υφή στην ομάδα του, προσθέτοντας παράλληλα περισσότερες επιλογές στο αμυντικό κομμάτι, ακόμα μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο του συν τη προσδοκία για δημιουργία πιο πολλών χώρων στο μισό γήπεδο. Ουσιαστικά υπέγραψε τρείς πολύ ιδιαίτερους σμολ-φόργουορντς (Ρίβερς, Ματσιούλις, Νοτσιόνι) που ανοίγουν κατά πολύ τη γκάμα των lineups ενώ ανέβασε αρκετά την ποιότητα του στο ζωγραφιστό με τον Αγιόν, τον οποίο ξεκινά δίπλα στον Μπουρούση. Η Ρεάλ έχει πολύ ποιότητα και σαφώς αποτελεί φαβορί για το φάιναλ-φορ που θα διεξαχθεί στην πόλη της. Έχει όλα τα όπλα αλλά και σημαντική πίεση να διαχειριστεί (μεγαλύτερη από κάθε άλλη σεζόν ίσως). Το θέμα είναι εάν θα έχει το mental toughness να τελειώσει τη δουλειά.. Αλλιώς για κάποιον/κάποιους θα τελειώσει η δική τους.. δουλειά.


2. CSKA MOSCOW: Πιο φρέσκια, πιο μοντέρνα, πιο γρήγορη, λιγότερο "φορτωμένη" σε σχέση με πέρυσι. Η "αρκούδα" αλλάζει σελίδα με τον Ιτούδη στο τιμόνι θέλοντας να παρουσιάσει κάτι καινούργιο σε επίπεδο μπάσκετ, χωρίς ουσιαστικά να διαφοροποιούνται οι στόχοι της. Ο Ιτούδης έχει στελεχώσει πολύ σωστά την ομάδα, "δουλεύοντας" πάνω στους τραυματισμούς που του προέκυψαν ώστε να δώσει ρόλο σε παίκτες που ίσως στον αρχικό σχεδιασμό υπολογίζονταν να βγαίνουν από πιο πίσω στο ροτέησιον. Η ΤΣΣΚΑ μπορεί να ανοίξει το γήπεδο σε σετ καταστάσεις απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο (ειδικά όταν παίζει smallball), παίζει δυνατή άμυνα και διαθέτει τον Νο1 δελφίνο σήμερα για τον θρόνο του καλύτερου παίκτη της λίγκας, Μίλος Τεόντοσιτς. Είναι πραγματική απόλαυση να βλέπεις τον Σέρβο να εκτελεί το pick'n roll, σίγουρα ένα από τα highlights της διοργάνωσης.. Ο Ιτούδης (εξαιρετική off season σε επίπεδο recruiting, διατηρώντας τον βασικό κορμό με σαφή κατεύθυνση να αλλάξει πράγματα εντός παρκέ περισσότερο και όχι σε επίπεδο προσώπων) ποντάρει στο ότι στη Μόσχα δουλεύει μαζί ένα σύνολο ανθρώπων (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού του) που θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει τα ματς-θανάτου. Θέλω να τους δω πλήρεις, η ένταξη παικτών όπως ο Ντε Κολό στο ροτέησιον θα είναι πρόκληση για τον Έλληνα κόουτς.


3. BARCELONA: Ο Πασκουάλ παρέμεινε μετά το περυσινό "θαύμα" των play-offs της ΑCB και θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα επιδιώκοντας να τη βελτιώσει μέσα στην off season σε συγκεκριμένες θέσεις του ρόστερ. Άδειασε τον "άσσο" με τους Πούλεν και τη σταθερά Σάδα, υπογράφοντας τον Σατοράνσκι (πρέπει να κοντρολαριστεί αλλά είναι φανερό ότι το παιδί μπορεί να παίξει σε άλλες ταχύτητες, πλήγμα ο τραυματισμός του) ενώ ανέβασε από την δεύτερη ομάδα τον 18 χρονο Χάκασον (μετά τον σοβαρό τραυματισμό του επίσης Σουηδού Έρικσον που υπολογιζόταν φέτος),  πρόσθεσε στα φόργουορντς τον 23χρονο Ντισόουν Τόμας της Ναντέρ ενώ έπαιξε τα δυνατά καλοκαιρινά χαρτιά του με τους Ντόελμαν-Πλεής θέλοντας να κάνει τη φροντκόρτ του πιο παραγωγική. Διαφωνώ με το ότι δεν αντικατέστησε ουσιαστικά τον Ντόρσεη πηγαίνοντας τελικά σε έναν παίκτη με σωματοδομή παρόμοια με αυτή του Τόμιτς. Πιθανόν θα του κοστίσει αμυντικά. Η Μπαρτσελόνα (παρόλο που διαθέτει αρκετή ποιότητα) δεν πείθει και πάλι στο ξεκίνημα της σεζόν ότι θα έχει το mentality ώστε να μπορέσει να επιβιώσει στο τέλος του δρόμου όμως ανεβάζει πολλά παιδιά στο ροτέησιον (Χεζόνια και πλέον Αμπρίνες σε καθαρά πρώτο ρόλο) και έχει επίσης πολλούς νέους ποιοτικούς παίκτες που έρχονται από πίσω (από 16 έως 19 ετών) χτίζοντας ουσιαστικά την επόμενη ημέρα χωρίς να πέσει από την ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ αλλά παραμένοντας ανταγωνιστική.


4. OLYMPIAKOS: Ξεκινάει τη χρονιά έχοντας να επιλύσει ένα μεγάλο πρόβλημα, αυτό του προπονητή που φαίνεται ακόμα να βασανίζει την ομάδα. Οι ερυθρόλευκοι πλήρωσαν την ..κακή ήττα στον ημιτελικό του κυπέλλου σε πολλά επίπεδα και παράλληλα με τα παραπάνω έχουν να αντιμετωπίσουν τις απώλειες στη γραμμή των φόργουορντς, με τρείς σημαντικούς παίκτες όπως οι Ντάρντεν, Παπαπέτρου, Πρίντεζης να είναι νοκ-άουτ. Ψυχραιμία.. Ο Ολυμπιακός σχεδιάστηκε φέτος για να είναι διεκδικητής ενός εισιτηρίου για τη Μαδρίτη και όντως η ομάδα έχει την ποιότητα να παλέψει για αυτό. Το ρόστερ είναι καλό, γεμάτο αν και έγιναν κάποιες κινήσεις που έδειξαν μια βιασύνη Δηλ. αποκτήθηκε ο Λαφαγιέτ όταν ο Μάντζαρης φαινόταν να απομακρύνεται ενώ με τον Έλληνα διεθνή στο ρόστερ πλέον οι ερυθρόλευκοι ίσως χρειάζονταν έναν γκαρντ διαφορετικού τύπου. Επίσης η επιλογή των μπακ-απ του Ντάνστον σηκώνει κουβέντα.. Μετά από όλα αυτά σας λέω ότι ο Ολυμπιακός συγκεντρώνει χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να είναι ισχυρός διεκδικητής αρκεί να βρεί την κατάλληλη φωνή που θα καθοδηγήσει την ομάδα. Και η ατμόσφαιρα μπορεί να αλλάξει άμεσα..


5. FENERBAHCE: Είχε την πιο εντυπωσιακή off-season από κάθε άλλη ομάδα στην Ευρώπη, ψωνίζοντας ότι καλύτερο κυκλοφορούσε στην αγορά σε μια επίδειξη του παχυλού τους πορτοφολιού. Μπογκντάνοβιτς, Γκούντελοκ, Χίκμαν, Βέσελι.. Παρ'όλα αυτά ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι θέλει να φτιάξει και το πως θα μοιράσει ρόλους ώστε να διαμορφώσει ένα λειτουργικό σύνολο. Η Φενέρ αυτή μοιάζει περισσότερο με την ..περυσινή παρά με άλλες παλιότερες δουλειές του Ζοτς. Έχει θέματα συνεργασίας και δημιουργίας καταστάσεων μέσα από ομαδική λειτουργία, θέλει δουλειά στην άμυνα και το αμυντικό τρανζίσιον. Και όμως.. Το star quality και η ποιότητα της στο παρκέ και στον πάγκο (Ζοτς) την κάνουν ικανή να καταβροχθίσει κόσμο στα ματς που μετράνε. Ή μήπως τον ίδιο της τον εαυτό..? Η Φενέρ έχει βάθος και καλύτερες προδιαγραφές από πέρυσι πλέον με τον Βέσελι στους ψηλούς, όμως θα χρειαστεί να δουλέψει πολύ με τον Ομπράντοβιτς (που νομίζω θα αναγκαστεί να ανακατέψει την τράπουλα φέρνοντας στον αφρό ρολίστες όπως ο Σιπάχι) για να ανοίξει την πόρτα της ελίτ..


6. EA7: Το Μιλάνο επέστρεψε για τα καλά στην τοπ ευρωπαϊκή σκηνή, φτάνοντας ένα βήμα πριν το φάιναλ-4 (αποκλείστηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Μακάμπι) και κατακτώντας τον τίτλο στην Ιταλία υπό τον σπουδαίο Λούκα Μπάνκι. Παρότι στην ομάδα άλλαξαν αρκετά πράγματα το καλοκαίρι (με το δίδυμο Λάνγκφορντ-Τζέρελς πάνω στο οποίο στηρίχτηκε πολύ η ΕΑ7 τη περασμένη σεζόν, να μετακομίζει στο Καζάν) οι Ιταλοί παραμένουν πολύ ανταγωνιστικοί. Ο Μπάνκι, που έχει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την τιμωρία του Χάκετ (θα πρέπει για μεγάλο διάστημα να βρεί ρυθμό με ένα ματς την εβδομάδα), ανανέωσε την περιφερειακή γραμμή του και πλήρωσε για ένα stretch-4 όπως ο Κλέιζα (δε μπορώ να πω ότι θα έκανα το ίδιο..) ενώ ρίσκαρε με τον Τζέημς αφήνοντας τον παίκτη που έκανε τη διαφορά στο pick & roll. Γκάνι Λαβάλ. Το Μιλάνο γενικά θα χρειαστεί χρόνο και είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί να λύσει θέματα με τη λειτουργικότητα στο ρόστερ όμως έχω εμπιστοσύνη στον Μπάνκι και θεωρώ ότι θα βγάλει καλό μπάσκετ στη συνέχεια.





7. ANADOLU: Αυτή είναι η δική μου team to watch τη φετινή σεζόν.. Ξέρετε πόσο μου αρέσουν άλλωστε τέτοια πρότζεκτς.. Ο Ντούντα διέλυσε την Εφές από τα θεμέλια και έχτισε κάτι δικό του, φρέσκο, που θα χρειαστεί χρόνο αλλά δείχνει να έχει unlimited range. Η φροντκόρτ είναι μια από τις πιο ποιοτικές στην Ευρώπη με επιλογές και συνδυασμούς για όλα τα γούστα ενώ στο μπακόρτ ο Ντούντα προτίμησε να ποντάρει σε δύο blue-collar Αμερικανούς (Nτρέηπερ-Τζάνινγκ) και να πετάξει στα βαθιά τη Generation-X της Αναντολού, η οποία έχει τον καλύτερο πυρήνα νέων παικτών στην Τουρκία. Έχουν να πέσουν ..χαστούκια (και από τον Ντούντα κυριολεκτικά και από αντίπαλες ομάδες μεταφορικά) πολλά, ειδικά τους πρώτους μήνες, όμως μετά τον Ιανουάριο (που θεωρώ ότι η ομάδα θα έχει αρχίσει να πιάνει τα στάνταρντς του κόουτς σε επίπεδο άμυνας και ρυθμού) νομίζω ότι θα δούμε άλλη ομάδα..


8. UNICS: Η πιο "δική μας" ευρωπαϊκή ομάδα, βασισμένη πάνω στο ελληνικό στοιχείο. Ακόμα μοντάρεται και απέχει από το ταβάνι των δυνατοτήτων της. Ο Πεδουλάκης εκμεταλλεύεται τον οίστρο του Τζέρελς και προσπαθεί να χτίσει μια αμυντική βάση για να στηρίξει το οικοδόμημα της Ούνιξ. Η ομάδα είναι πολύ καλά στελεχωμένη με μόνο κενό ίσως ένα έξτρα "5" που θα έδινε επιλογές στο αμυντικό κομμάτι και ανάσες στον Καϊμακόγλου που μετακινείται συχνά εκεί (ειδικά όταν θέλει να ανεβάσει την πίεση της άμυνας του ο Άρτζι ή αντιμετωπίζει πρόβλημα σε καταστάσεις pick & roll) και έχει φτάσει να είναι ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στην ομάδα. Θεωρώ ότι όταν και εφόσον οι Ρώσοι, με γνώμονα ότι αποτελούν ομάδα του Πεδουλάκη, βελτιωθούν στο αμυντικό κομμάτι (που σημαίνει ότι θα μπορούν να ελέγξουν πιο εύκολα κάποια "ύπουλα" ματς) θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί απέναντι σε οποιονδήποτε. Ακόμα όμως θέλουν χρόνο.




9. VALENCIA: Η Βαλένθια μπήκε στη σεζόν  με μια σοβαρή απουσία, αυτή του Ντούμπλιεβιτς, που έχει επηρεάσει την ομάδα και ειδικά το επιθετικό κομμάτι και τη λειτουργικότητα της φροντλάιν, όμως παραμένει σε υψηλό επίπεδο.  Αρκετά βαθιά ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Περάσοβιτς δίνει διψήφιο αριθμό λεπτών κατά μ.ο. σε 11 παίκτες του πηγαίνοντας βαθιά στο ροτέησιον. Οι επιλογές των Χαράνγκοντι και Μπάηκς δίνουν ένα πιο νεανικό προφίλ στην ομάδα, η οποία μπορεί πραγματικά να παίξει άμυνα. Το θέμα είναι να βρεί το κάτι παραπάνω για να μπορέσει να βάλει από κάτω τα μεγάλα κλαμπς της διοργάνωσης και ίσως αυτό είναι το leadership ενός παίκτη που θα τραβήξει την επίθεση της. Ο Μαρτίνεθ βαδίζει στα 33 και τα καλά του παιχνίδια μέσα στη σεζόν αρχίζουν και γίνονται λιγότερα..
.

10. UNICAJA: Η Ουνικάχα είναι αυτή τη στιγμή μια από τις πιο καυτές ομάδες στην Ευρώπη στο ξεκίνημα του σεζόν, έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις, αν και το έργο με ομάδα του Πλάθα το έχουμε ξαναδεί (Ζαλγκίρις). Στη δεύτερη σεζόν του Ισπανού προπονητή η Μάλαγα έχει προδιαγραφές να παίξει σαφώς καλύτερο μπάσκετ όμως το ζητούμενο είναι η διάρκεια. Της λείπει ο πραγματικός δημιουργός στα γκαρντς όμως έχει δυναμώσει σημαντικά μέσα στο ζωγραφιστό με τον Γκολούμποβιτς κάτι που σε συνδυασμό με την όλη δομή της ομάδας δίνει τη δυνατότητα στους Ανδαλουσιανούς να παράγουν πάνω-κάτω 80 πόντους κάθε βράδυ. Πιστεύω θα έχει και βουτιές μέσα στη σεζόν όμως τουλάχιστον τώρα έχει την ευκαιρία να τραβήξει βλέμματα μιας και η σύνθεση του ομίλου της επιτρέπει να βλέπει ψηλά.

11. BAYERN MUNICH: Ο Πέσιτς κάνει σοβαρή δουλειά, με πρόγραμμα και χωρίς φανφάρες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τρόπος που χτίζει την ομάδα του, βήμα-βήμα. Η Μπάγερν φτιάχτηκε για να είναι πιο δημιουργική φέτος και στοχεύει να παίξει καλύτερη άμυνα. Ήδη στα ματς που την έχω παρακολουθήσει δείχνει βελτίωση στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας που έχει αντίκτυπο στο επιθετικό κομμάτι αλλά και στο αμυντικό τρανζίσιον. Το δίδυμο Σάφαρτζικ-Μίσιτς στοχεύει συνολικά σε διψήφιο αριθμό τελικών σχεδόν κάθε βράδυ ενώ οι Βαυαροί πατούν στην ίδια ισορροπημένη επιθετική συνταγή και φέτος. Σκληρό καρύδι. Η εμφάνιση στην πρεμιέρα απέναντι στη Μπαρτσελόνα δεν ήταν καθόλου τυχαία..




-PANATHINAIKOS: Νέα εποχή για τους πράσινους που ξεκίνησαν τη χρονιά με πολλά προβλήματα, σημαντικότερο εκ των οποίων τον τραυματισμό του Νέλσον, η απουσία του οποίου έχει επηρεάσει την εικόνα της ομάδας. Από την άλλη είναι φανερό ότι ο Ιβάνοβιτς δουλεύει. Ειλικρινά δε μπορώ να κατανοήσω γιατί π.χ. προτίμησε τον  (θετικό) Μπλούμς από έναν πόιντ, τη στιγμή που η ομάδα πονάει στον "άσσο" ή κάποια άλλα πράγματα στον τρόπο που τρέχει το πρότζεκτ, όμως το ότι δουλεύει και ότι σταδιακά δίνει στην ομάδα κατεύθυνση είναι φανερό. Ταλέντο υπάρχει και από τη στιγμή που η ομάδα βρεθεί όλη μαζί στο παρκέ (βασικό) θα υπάρξει και ποιότητα ώστε η ομάδα να μπορεί να ανταγωνιστεί σε  υψηλό επίπεδο. Ο όμιλος είναι δρόμος με αγκάθια, εύκολο ματς απλά δεν υπάρχει. Ο φετινός Παναθηναϊκός  θα είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες της διοργάνωσης..



13. MACCABI TEL AVIV: Αλλαγή πλεύσης με τον Γκούντες να παίρνει το τιμόνι και τη διοίκηση της Μακάμπι να κρατάει χαμηλά τη μπάλα παρά την περυσινή κατάκτηση του ευρωπαϊκού Έβερεστ. Η σεζόν έχει ξεκινήσει με μεγάλα προβλήματα, τα οποία αφορούν μάλιστα το βαρύ σασί της ομάδας, τη θέση "5" και τους Σχορτσανίτη-Τάιους με τον δεύτερο να βρίσκεται σε μακρά κόντρα με τη διοίκηση. Ενδεχόμενη αντικατάσταση του θα αποτελέσει κλειδί για το πιθανό range της ομάδας μέσα στη σεζόν. Ο Λαντερσμεργκ είναι ο κρυφός άσσος (πάει για break out-season) στο μανίκι του Γκούντες ενώ η πρόκληση για τον Ισραηλινό κόουτς είναι να παντρέψει το μπακόρτ των Πάργκο-Χέηνς (εξαιρετικοί παίκτες με παρόμοια όμως χαρακτηριστικά) όταν ο Οχαγιόν δε θα βρίσκεται στο παρκέ. Υπάρχει πολύ γκρίνια στο Τελ Αβίβ από το απαιτητικό κοινό και για τις επιλογές της διοίκησης (ειδικά για αυτή του Λίνχαρτ..) όμως θα πω ότι η χρονιά είναι δύσκολη πραγματικά μεν αλλά η κατάσταση στη Μακάμπι (ειδικά εάν χειριστεί σωστά την υπόθεση Τάιους) δεν είναι τόσο άσχημη όσο φαίνεται. Υπομονή στις στραβές χρειάζεται. Από τη δουλειά του Γκούντες θα κριθούν πολλά.


-GALATASARAY: Η Γαλατά ποιοτικά στο σύνολο του ρόστερ της έχει θέση στο TOP-10 της διοργάνωσης όμως το πρόβλημα στα μετόπισθεν στην εποχή Αταμάν παραμένει. Οι Τούρκοι έχτισαν μια γεμάτη ομάδα με ποιότητα σε όλες τις θέσεις, προσθέτοντας παίκτες όπως οι Αραντόρι, Μίτσοβ, Πότσιους και Νόλαν Σμιθ και είναι σαφές ότι εάν "πατήσουν" από την αρχή ενός ματς μπορεί να γαζώσουν σχεδόν κάθε αντίπαλο. Όμως το νόμισμα έχει κι άλλη όψη και τις περισσότερες φορές που θα το ρίξεις, αυτή κάθεται από πάνω.. Όσο λοιπόν το αμυντικό performance της ομάδας του Αταμάν διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα, αυτό το ρόστερ δύσκολα θα πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσης του.


15. CRVENA ZVEZDA: Πολύ καλή δουλειά από τους κόκκινους του Βελιγραδίου οι οποίοι αν και μου έδωσαν την εντύπωση ότι σε κάποιες κινήσεις έπραξαν συγκυριακά (δε ξέρω εάν θα κινούνταν για την υπογραφή δύο εξαιρετικών role-players όπως οι Κάλινιτς-Γιόβιτς εάν δε γινόταν το μπαμ του Μουντομπάσκετ..) αναβάθμισαν σημαντικά την ομάδα τους. Οι Delije έχουν χτίσει έναν πραγματικά καλό εγχώριο κορμό (ειδικά το δίδυμο Μίτροβιτς-Ντάνγκουμπιτς στα φόργουορντς αρέσει πολύ) υπέγραψαν τον Μάρκους Ουίλιαμς και τον εξαιρετικά χρήσιμο Ζίρμπες και θα διεκδικήσουν φέτος την είσoδο στο TOP-16 με περισσότερες πραγματικές πιθανότητες. Ξαφνικά (από εκεί που ο σχεδιασμός θα γινόταν με οικονομικό πήχη στα μέτρα του Eurocup..) η ευθύνη για τον Ράντονιτς είναι μεγάλη..

16. LABORAL KUTXA: Ειλικρινά διατηρώ αμφιβολίες για το πόσο πιθανό είναι να πετύχει ο Κρέσπι στη Βιτόρια. Δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει η χημεία (μεταξύ του Ιταλού και του κλαμπ) στη προκειμένη φάση. Μετά από μια δύσκολη περυσινή σεζόν οι Βάσκοι προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν. Ασανσέρ στην off-season αφού επένδυσε και σε αρκετά ταλαντούχους παίκτες (Μπέρτανς, Σενγκέλια δίπλα στον Ερτέλ είναι μια πολύ καλή βάση) αλλά και σε ερωτηματικά. Ουσιαστικά καινούργια ομάδα, θέλει πολύ δουλειά ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι όπου έχει μεγάλο πρόβλημα στο ξεκίνημα της σεζόν.



17. ALBA BERLIN: Συμμαζεμένη και σκληρή ομάδα από τον φίλο μου τον Σάσα που προσπαθεί να πιάσει το μέγιστο του συνόλου μέσα από την ομαδική δουλειά στο Βερολίνο. Ο Ομπράντοβιτς έχει εστιάσει στο αμυντικό κομμάτι όπου τα "Άλμπατρος" παρουσιάζονται αρκετά δουλεμένα στο ξεκίνημα της Μπουντεσλίγκα. Σημαντική απουσία αυτή του Ταμπού, η οποία κάνει την, τουλάχιστον average για επίπεδο Ευρωλίγκα, επίθεση των Γερμανών ακόμα πιο ασθενική. Έχουν αρχές παρ'όλα αυτά και στην αφετηρία της διοργάνωσης μοιάζουν να βρίσκονται μισό βήμα μπροστά από τους βασικούς τους αντιπάλους για τον μεγάλο στόχο του TOP-16, όμως ακόμα είναι πολύ νωρίς και τα κόζια αλλάζουν. Ελπίζω η νίκη επί των Σπερς να μην κάνει κακό..


18. DINAMO SASSARI: Δε ξέρω εάν ο Σακέτι μπορεί να ξαναφτιάξει ένα ευρωπαϊκό ομοίωμα των Γκόλντεν Στέητ Ουόριορς, όπως η περυσινή Σάσσαρι των δύο Ντίνερς και δύο Γκρινς όμως και φέτος έχτισε στα ίδια πρότυπα. Ραχοκοκαλιά το μπακόρτ των Λόγκαν-Ντάησον, μείγμα με  εκρηκτικά συστατικά από την ένωση δύο καθαρά scoring-guards. Η Σάσσαρι είναι κλασσική ομάδα Ιταλικού Νότου (όπως και η προκάτοχός της στο θεσμό Νάπολι) η οποία έχει μπόλικο αμερικανικό firepower και θα στηριχτεί στο τρίποντο (κλασσική περιφερειακή ομάδα). Στη πρεμιέρα έχασε μεγάλη ευκαιρία να φύγει με το διπλό από τη Δυτική Ρωσία, κάτι που πιθανόν να μετρήσει στον όμιλο. Έχει ιδιαίτερο στυλ και αυτό πρέπει να διαχειριστεί ώστε να το μετατρέψει σε πλεονέκτημα απέναντι σε ποιοτικούς αντιπάλους.

19. ZALGIRIS: Άλλο ένα κλαμπ που έκανε στροφή στο πρότζεκτ ανάπτυξης νέων παιδιών χτυπημένο από τα οικονομικά προβλήματα. Κράπικας και Σάρας (δίπλα του) στο τιμόνι. Λεκαβίτσιους, Καρινιάουσκας, Ουλανόβας, Γκουντάιτις και τα ρέστα.. Ναι, ίσως είναι το πιο αδύναμο ρόστερ που έχουν παρουσιάσει οι Λιθουανοί από το Κάουνας τα τελευταία χρόνια όμως μη ξεχνάμε ότι στη Ζαλγκίρις υπάρχει η τεχνογνωσία του να παρουσιάζουν ανταγωνιστικά σύνολα σε επίπεδο Ευρωλίγκας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Ο όμιλος (όσον αφορά την τέταρτη θέση) είναι ανοιχτός και δε θα μου κάνει καθόλου εντύπωση εάν η Ζαλγκίρις πάρει τελικά το εισιτήριο αν και όντως έχει σημαντικά προβλήματα και λιγότερη ποιότητα από ποτέ . Το ξαναγράφω, τα μάτια στον Αρτούρας Γκουντάιτις. Πολύ καλή περίπτωση για οποιαδήποτε καλή ευρωπαϊκή ομάδα έχει στόχο να δουλέψει με νέα παιδιά..


20. LIMOGES: Ένα μεγάλο ευρωπαϊκό brandname που ξαναβρήκε τον δρόμο για τα σαλόνια της Ευρωλίγκας αλλά παράλληλα και ερωτηματικό για τη φετινή διοργάνωση. Μετά το περυσινό θαύμα, ο Ντουπράζ προσπάθησε να διαχειριστεί την επιτυχία και το ξύπνημα του μπασκετικού "θρύλου" στα χέρια του. Εστίασε στο να αντικαταστήσει επάξια τη ραχοκοκαλιά της ομάδας, δηλ. την περιφερειακή γραμμή, όπου έχασε τους Γκριν, Άκερ, Γκομίς, υπογράφοντας τους Ουέστερμαν, Τζαμάρ Σμιθ, Αμαγκού και Κάρι. Η Λιμόζ μου δίνει την εντύπωση ότι θα παίξει καλύτερα όσο προχωρά η σεζόν. Πολύ ζαχάρωμα για τον Μόερμαν από καλά ευρωπαϊκά κλαμπς..

21. NIZHNY NOVGOROD: Δύσκολη υπόθεση ο όμιλος για την ομάδα του πρώην "μπομπέρ", Μπάγκατσκις. Οι Ρώσοι επένδυσαν στην off-season στο πολύ καλό περιφερειακό δίδυμο των Ρότσεστι & Κίνσεη, δύο παικτών που θα μπορούσαν εύκολα να κοσμούν το ρόστερ τοπ-ομάδων της λίγκας, όμως θα χρειαστούν έξτρα βοήθεια πίσω από τους δύο σταρς τους για να μπορέσουν να κάνουν το έξτρα βήμα. Αναφέρομαι στο δίδυμο των ψηλών (Παραχούσκι-Τόμκινς), το δίδυμο των Ρώσων (Αντόνοβ-Κβοστόβ) και τον Ουίλ Ντάνιελς. Μέτρια ομάδα, έκανε υπερπροσπάθεια την πρώτη αγωνιστική κερδίζοντας ένα ματς που σε περίπτωση ήττας θα την άφηνε πίσω με το καλημέρα.


22. CEDEVITA: Η Τσεντεβίτα κάνει μια αξιοπρόσεκτη προσπάθεια (από αυτές που μου αρέσουν) εστιάζοντας στο να δουλέψει με νέους Κροάτες παίκτες, χρησιμοποιώντας την Ευρωλίγκα ως μέσο για την ανάπτυξη και βελτίωση αυτών των παιδιών. Ο επικεφαλής του προγράμματος, κόουτς Ρέπεσα, έχει δημιουργήσει ένα σύνολο σχεδόν αποκλειστικά με εγχώρια προϊόντα, στη πλειοψηφία τους νέα παιδιά που θα έχουν βασικό ρόλο πλέον δίπλα σε μερικούς βετεράνους όπως οι Ούκιτς-Τόμας. Παιδιά όπως ο Αράποβιτς (96) και ο Μάζαλιν (97) αλλά και μεγαλύτεροι όπως ο Μπίλαν, Μπάμπιτς, Ζούμπζιτς. Η Τσεντεβίτα δεν έχει μεγαλεπίβολους στόχους στη φετινή διοργάνωση όμως το πρότζεκτ της είναι πολύ ενδιαφέρον και ελπίζω να έχει συνέχεια.

23. TUROW: Η Τουρόβ ήταν άτυχη καθώς έπεσε σε έναν όμιλο που της απαγορεύει κάθε σκεπτικό για κάτι καλό. Με εξέπληξε με την υπογραφή του Μάρντυ Κόλινς, σπουδαία κίνηση. Πιθανόν να παίξει ρόλο ρυθμιστή στον όμιλο.

24. NEPTUNAS: Η πιο αδύναμη ομάδα θεωρητικά (πάντα..) της φετινής διοργάνωσης, ξεκινά από το Νο24. Η Νεπτούνας δεν έχει την εμπειρία και το ρόστερ της είναι πολύ ρηχό για να κάνει αισθητή την παρουσία της σε έναν όμιλο με δύο ισπανικές ομάδες, τον Ολυμπιακό και κλαμπς όπως ο Ερυθρός Αστέρας και η Γαλατά. Ο Γκιρντζιούνας (δεν ήταν καλός στην πρεμιέρα) δείχνει επιτέλους έτοιμος να κάνει το βήμα μπροστά πλαισιωμένος από τον Σακούρ, Γκαήλιους και Ζαβάκας εναλλάσσονται στα φόργουορντς ενώ ο πρώην ΑΕΚτζης Μαζέικα σουτάρει με 68.4% από το τρίποντο στη Λιθουανική λίγκα στο ξεκίνημα της σεζόν (13/19). Αυτά..



Υ.Γ: Το ότι ο Μαρκόπουλος κατέβηκε αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο της σεζόν στην Αθήνα σημαίνει ότι ήθελε την ευκαιρία που του προσέφερε ο Ολυμπιακός. Μιλάμε για μια ευκαιρία ώστε να διεκδικήσει την κορυφή σε Ελλάδα και (κυρίως) Ευρώπη. Έχει κερδίσει το δικαίωμα της επιλογής ο Σούλης με το ήθος και τη δουλειά του τόσα χρόνια. Όπως έχει το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί και ο οπαδός του ΠΑΟΚ που σωστά θεώρησε τελικώς ότι με την αντίδραση του θα αλλάξει το σκηνικό. Ο Μαρκόπουλος θα ήθελε χρόνο στον Πειραιά πάντως, όπως και κάθε προπονητής που θα προσπαθήσει να κάνει "τομή" στο παιχνίδι των ερυθρολεύκων. Την άποψη μου για τον πάγκο του Ολυμπιακού την εξέφρασα σε προηγούμενη ανάρτηση. Προφανώς δεν υπάρχει αρκετό διαθέσιμο χρήμα. Απόλυτα σεβαστό. Αν ακόμα παίζει το σενάριο για μονιμοποίηση του Μίλαν Τόμιτς, η διοίκηση θα πρέπει άμεσα να του "κολλήσει" δίπλα έναν έμπειρο κόουτς. Αυτή η ενδιάμεση κατάσταση (αναμονής..?) αδικεί και τον ίδιο και την ομάδα..

Υ.Γ1: Όπως είδατε δε βγήκε ανάλυση για τα παιχνίδια της πρώτης εβδομάδας στην Ευρωλίγκα. Δυστυχώς κάποιες φορές, η ζωή έχει άλλα σχέδια που στα παρουσιάζει με τον πιο σκληρό τρόπο και σε αναγκάζει να αφήσεις τα πάντα να περιμένουν, να αναθεωρήσεις, να συμπαρασταθείς.. Κάποια συμβάντα απλά μας ξεπερνούν..



257 σχόλια:

  1. καλά ρε κολλητέ, αναφέρεσαι στη Μπάγερν Μονάχου χωρίς λέξη για τον παιχταρά Ντζέντοβιτς; Είναι δυνατόν;
    Τον Τομιτς τον έκαψαν οι αγγελοπουλαιοι, με τις κινήσεις τους έδειξαν ότι δεν τον θέλουν, ψάχνοντας για αντικαταστάτη. Ίσως από μεριά Τόμιτς το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί
    Τα λέμε και καλό κουράγιο, όλοι έχουμε περάσει δύσκολες στιγμές, καλύ δύναμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπερα τζιμ......πανω κατω συμφωνω στο μονο που εχω ενσταση ειναι για ολυμπιακο μετα τη φυγη μπαρτζωκα
    1.το χω ξαναγραψει η ρεαλ θα αρχισει οχι καλα οπως περσι,θα κανει καποιες ηττες(αναμενονται) αλλα θα το σηκωσει
    2.φενερ......ομαδα οχι του προπονητη πλεον,δεν βλεπω τον ζοτς να βρισκει ακρη
    3.η τσσκα μου αρεσει πολυ αλλα ειναι η τσσκα......
    4.μου αρεσε επισης το μιλανο πιο συγκροτημενο φετος θα κανει σιγουρα ζημιες
    5.παναθηναικος.......αν περασει τον ομιλο μετα θα κανει μεγαλες ζημιες.....ο ιβανοβιτς δουλευει καλα ειναι φανερο πλεον
    Υ.Γγια το τελευταιο που εγραψες ελπιζω να μην ειναι κατι σοβαρο......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΡΑΙΤ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ.Δεν πειραζει τζιμ οποτε μπορεις μας λες.ευχομαι και εγω να ναι περαστικο το δυσαρεστο που αναφερεις.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ μαζί σου φίλε μου και στα...5 που είπες..

      Διαγραφή
  3. Κάποια συμβάντα απλά μας ξεπερνούν, όταν βαριομαστε.
    Johnny Cash

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα αυτά, λοιπόν, με το «τριφύλλι» να καθοδηγείται από τον πάγκο πάνω σε βάσεις που μοιάζουν ιδανικές για να υπηρετήσουν το πλάνο του και βλέποντας από αγώνα σε αγώνα όλο και πιο ολοκληρωμένη την εικόνα του ρόστερ του. Μάλιστα, μόλις γυρίσει και ο Νέλσον προβλέπονται «μεγάλα» βράδια. Η επέμβαση του Αμερικανού στην πατρίδα του πήγε περίφημα και μετά από 4-5 εβδομάδες αναμένεται στην Αθήνα, καθώς τώρα ακολουθεί συγκεκριμένες οδηγίες στη θεραπεία του και πρέπει να παρακολουθείτε από τους ιατρούς του. Άρα, μέσα Νοεμβρίου θα είναι πίσω και σιγά, σιγά θα μπαίνει με την ομάδα (θα χρειαστεί λίγος χρόνος μετά για να μπει σε αγωνιστικό πρόγραμμα). Τώρα πότε θα είναι έτοιμος να παίξει; Αυτό θα φανεί προφανώς στο αμέσως επόμενο διάστημα, ωστόσο, αν όλα πάνε κατ' ευχήν αυτό δεν θ' αργήσει πολύ μετά την επιστροφή του.

    ΥΓ: Παρεμπιπτόντως 22-4 οι βολές για τον Κολοσσό, έτσι για να κάνουμε και λίγη πλάκα! APO ONSPORTS.GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υγεία, Jim. Thanks για το ωραίο post, η ανάλυση μπορεί να περιμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχομαι να πανε ολα καλα σε οτι κι αν σε βαραινει αυτη την εποχη Τζιμ. Οτι και να ναι περαστικο να ναι.
    Εμας μας εχεις βαλει στον αυτοματο... κι αν δε μπορεις να γραψεις δεν πειραζει, απλα ανοιγε κανα καινουργιο ποστ ετσι οταν γεμιζουν τα παλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αρχισε επιτέλους και η μπασκετική σεζόν στην Ευρώπη!!
    1. Διαφωνώ με την επιλογή σου για τον Ολυμπιακό. Ειδικά μέτα απο τις κινήσεις των δυό τελευταίων εβδομάδων δεν υπάρχει πιθανότητα διεκδίκησης εισόδου στο F4. Η στελέχωση στη frontcourt είναι πολύ κακή, καμία διορθωτική κίνηση στο 4 και χωρίς ποστ ψηλό.
    2. Συμφωνώ για την Fener. Παρά τις καλές μεταγραφές μοιάζει απόλυτα με την περσυνή ομάδα και σε καμία περίπτωση με αυτά που είχε παρουσιάσει ο Ζοτς στο παρελθόν. Βρε μπας και πάει να αλλάξει φιλοσοφία ο κουμπάρος και προσπαθεί να δείξει τον δικό του δρόμο στο αλλαγμένο πλέον ευρωπαϊκό μπάσκετ??
    3. Δεν μου άρεσε καθόλου η Βαλένθια στο πρώτο ματς. Δεν την έχω παρακολουθήσει στο Ισπανικό προτάθλημα αλλά αν και έχει βάθος το ρόστερ δεν φαίνεται να είναι για πολλά φέτος στην Ευρώπη.
    4. Μου αρέσε ανέκαθεν ο Πεσιτς και με πολύ χαρά παρακολουθώ τη δουλειά του και φέτος στη Bayern. Πιστεύω η Βαυαρή θα διεκδικήσουν πολλά στον όμιλο φωτιά... Περιμένω να κονταροκτηπιθούν με τον ΠΑΟ για την τέταρτη θέση και δεν νομίζω το πρότζεκτ του Ιβάνοβιτς θα αποδόσει απο φέτος στην Ευρώπη, άσχετα απο το θετικό κλίμα μετά την πολύ καλή νίκη του κυπέλου.
    5. Άπειρη εκτίμηση επίσης για τον coach Πλάθα, μακάρι φέτος να προχωρήσει στους 16 η Μαλαγα.
    5. Θα παρακολουθήσω Sassari φέτος γιατί πέρσυ δεν υπήρχε εκπρόσωπος αυτού του μπάσκετ στη Ευρωλίγκα και πραγματικά είναι fun to watch ώρες ώρες.

    Η δικιά μου πρώτη τετράδα : 1. Real, 2. Barca, 3. CSKA, 4. Efes

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σχετικά με τοΥ.Γ.1 ελπίζω να εισαι καλά τζιμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εξοχο αρθρο, το περιμενα...Σχετικα με το Υ.Γ 1 ευχομαι να μην ειναι κατι λυπηρο...Οπως και να εχει καλη δυναμη μεγαλε!
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. «Ο Δημήτρης Διαμαντίδης στο Audi Dome: Ηγέτης και θρύλος» αναφέρεται στον τίτλο του σχετικού κειμένου, σύμφωνα με το οποίο ο 34χρονος γκαρντ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ όλων όσοι μεγάλοι έχουν επισκεφθεί την έδρα της βαυαρικής ομάδος: «Αλλά αυτή την Πέμπτη (23 Οκτωβρίου στις 20:45) ο Πρωταθλητής Ελλάδος Παναθηναϊκός έρχεται πρώτος στο δυτικό Μόναχο στο πλαίσιο της νέας αγωνιστικής περιόδου της Ευρωλίγκας και μπορείτε να θαυμάσετε έναν απ' τους απόλυτους αστέρες του ευρωπαϊκού μπάσκετ: τον Δημήτρη Διαμαντίδη».

    Στη συνέχεια γίνεται εκτενής αναφορά στις ατομικές διακρίσεις του, αλλά σύμφωνα με τον αθλητικό διευθυντή της Μπάγερν Μονάχου κι άλλοτε συμπαίκτη του στον Ηρακλή (1999-00) στην πρώτη επαγγελματική χρονιά τού Δημήτρη Διαμαντίδη, Μάρκο Πέσιτς (σ.σ. γιος του προπονητή της ομάδος, Σβέτισλαβ), «πέραν της ιδιοφυΐας του στο παρκέ ο Διαμαντόδης είναι ένας απίστευτα προσγειωμένος άνθρωπος, αντιπροσωπεύει το ιδανικό μοντέλο ενός αληθινού προτύπου». Σίγουρα είναι μία απ' τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του μπάσκετ που έχουν περάσει απ' την έδρα μας».



    Διάβασε περισσότερα στο: «Διαμαντίδης: Ηγέτης, θρύλος, πρότυπο» | gazzetta.gr
    Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. o Ραιτ σημερα σε 10 λεπτα ειχε 9 ποντους,5 ριμπαουντ,1 μπλογκ 2 φαουλ,9 pir,μου φαινεται οτι τα χει λιγο χαμενα,αλλα βγαζει παθος.Απο τις 4 βολες που κερδισε ο ΠΑΟ σε ολο το παιχνιδι oi δυο ηταν δικες του,βεβαια εβαλε μονο την μια.Καλουλης ηταν,τα χαμογελα παντως επιστρεφουν στον Παο και ας μας αξιολογει χαμηλα ο καλος μας Τζιμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τζιμ. ο,τι καλυτερο σχετικα με το υστερογραφο.Και να περασει γρηγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τζιμ , για το υστερογραφο , καλο κουραγιο και συνεχεια οτι και αν εχει συμβει .
    Σε ευχαριστουμε για τα αρθρα σου .
    Μανος Μασσαλια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα , πολύ ωραίο άρθρο Τζιμ !

    Για τον ΠΑΟ που λες '' Ειλικρινά δε μπορώ να κατανοήσω γιατί π.χ. προτίμησε τον (θετικό) Μπλούμς από έναν πόιντ, τη στιγμή που η ομάδα πονάει στον "άσσο" ή κάποια άλλα πράγματα στον τρόπο που τρέχει το πρότζεκτ'' . Μάλλον θα δώσει μεγαλύτερο μερίδιο δημιουργίας σε Παπά/ Γιάνκοβιτς . ΣτέλιοςΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προτιμησε Μπλουμς υποθετω γιατι ενας ασσος τη συγκεκριμενη στιγμη ειναι πιο συνθετο πραγμα,οταν ηθελες αμεση βοηθεια.

      Ο ποιντ γκαρντ μεχρι να μαθει την ομαδα και η ομαδα πως κινειται κια μοιραζει και αυτος,εμπεριεχει αρκετο ρισκο...μπορει περισσοτερο να μπερδεψει παρα να βοηθησει τους υπολοιπους...στη λογικη του μηνα-μηνα συμβολαιου.
      Ενω ενας παιχτης σαν τον Μπλουμς στο φτερο εντασσεται πολυ πιο αναιμακτα,με στοιχεια αμεσης προσφορας στην ομαδα, τριποντο,κυνηγι στην αμυνα.
      Επισης λογω θεσης,παιζει δυνατα να μεινει και μετα επιστροφη Νελσον.
      Διαφωνω οτι θελουμε αλλον ποιντ γκαρντ,ολοι βοηθουν στη θεση και με αρκετους δημιουργους ειμαστε οκ,ατ λιστ μεχρι Νελσον.

      Αλλη αναγκη για ποιντ ειχε ο Μπραμος,ο Μασιουλις και ο Λασμε και αλλη ο Σλοτερ,ο Γιανκοβιτς κι ο Μπατιστα,λογω προσωπικης δημιουργιας.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ.ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΒΑΡΙΑ ΦΑΝΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ 11 ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΠΟ.ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ.Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ-ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ-ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΟΤΑΝ Η ΜΠΑΛΑ ΚΑΙΕΙ.ΗΔΗ ΔΥΟ ΜΑΤΣ ΕΚΡΙΝΕ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΑ ΟΝΤΑΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΑΝΕ ΣΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΥΓ1:ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΟΥΡΑΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΤΑΝ 30-35 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΑΤΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ 10-15 ΛΕΠΤΑ.ΥΓ2ΑΝ ΛΕΩ ΑΝ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΡΕΙ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΩΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ?ΥΓ3ΑΝ Ο ΒΕΖΕΝΚΟΦ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΟΝΤΑΡΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΥΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ.ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

      Διαγραφή
    3. στον Μποχωριδη δινει χρονο στον ασσο και τον δικαιωνει.Σχεδον 4 ασιστ εχει σε καθε παιχνιδι.

      Διαγραφή
    4. Aυτο ακριβως κανει και μου κανει εντυπωση πως καποιος που του αρεσε η ιδεα της ανανεωσης το καλοκαιρι ζηταγε στον αασο μπροστα απο τον μποχωριδη ουσιαστικα να υπαρχει νελσον,διαμαντιδης και κουπερ. Πολυ σωστα αποκτηθηκε ο μπλουμς και εμπιστευθηκε τον μποχωριδη στο ασσο που το δικαιωνει μεχρι στιγμης.

      Διαγραφή
    5. Και γιατί να μην επενδύσεις στον Κούπερ που έχει 10 κιλά περισσότερο ταλέντο από τον Μποχωρίδη;

      Διαγραφή
    6. γιατι τους χωριζουν 4 χρονια διαφορα. πιθανον και οταν επερνε ο παναθηναικος τον διαμαντιδη εσυ να ηθελες τον λακοβιτς. το αν εχει ο κουπερ 10κιλα περισσοτερο ταλεντο θα το κρινει ο χρονος μην βιαζεσαι.

      Διαγραφή
    7. πιθανον εσύ όταν παίρναμε Διαμαντίδη να προτιμούσες Καλαϊτζή

      Διαγραφή
    8. ο μποχωρίδης σε καταστάσεις πίεσης δε μπορεί να περάσει το κέντρο. έχει όμως ταλέντο και μπορεί να εξελιχθεί. Κούπερ σαφώς καλύτερος

      Διαγραφή
    9. Eιναι καλυτερος παικτης ο Κουπερ αυτο δε σημανει ομως οτι ειναι απαραιτητως πιο χρησιμος απο το μελλοντικο Μποχωριδη. Θα κανουν διαφορετικα πραγματα μεσα στο παρκε. Ο Κουπερ ειναι καλυτερος χειριστης, καλυτερος πασερ και καλυτερος σκορερ. Ο Μποχωριδης ειναι 1.96. Αν δουλεψει μπορει να γινει σουπερ αμυντικος, αξιοπρεπης οργανωτης και γενικα να δωσει πραγματα που ο Κουπερ λογω μεγεθους αδυνατει να προσφερει.

      Διαγραφή
  15. Συμφωνώ απόλυτα στα ράνκινγκς. Πιστεύω Τζιμ ότι η έκπληξη φέτος θα είναι η Μάλαγα. Τη βλέπω να παίζει δυνατά γιατην οχτάδα. Στα ματς του Σεπτεμβρίου ήταν εντυπωσιακή και μέχρι τώρα αήττητη στην ACB

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Mεσα στις διαφορες κουταμαρες που διαβασαμε απο τους μπασκετικους δημοσιογραφους (λεμε τωρα..) ας ακουστει και η φωνη της λογικης απο τον Σκουντη.
    http://www.gazzetta.gr/basketball/article/662381/why-soulis-why

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. την ιδια αποψη εγραφα χθες κατω απο τις δηλωσεις της θυγατερας Μαρκοπουλου και πεσανε να με φανε!

      Διαγραφή
    2. Ποιοι; Και τι σου ελεγαν;

      Διαγραφή
    3. Ναι... "Η φωνή της λογικής" Σκουντής που όταν άλλαζε 6 φορές σταθερό ο Γιασισκεβίτσιους στο ΟΑΚΑ αυτός αποθέωνε τα "σουτ-κουτάλα"... Άσε εντάξει, μας έχει πείσει απο καιρό...

      Διαγραφή
    4. 5:36 Εχεις πονεσει πολυ...

      Διαγραφή
    5. 5:36 χαχαχααχαα!!
      Όντως απαράδεκτος ο Σκουντής.

      Διαγραφή
  17. Όταν γράφεις πως τα Power rankings αφορούν την παρούσα φάση των ομάδων, πως μπαίνει ο ΟΣΦΠ στην 4η θέση ρε Τζιμ! Θα τρελαθούμε τελείως; Έχουμε τους κλακαδόρους που κάνουν το άσπρο μαύρο, έχουμε και σένα τώρα να μας τρελαίνεις;

    Υ.Γ1 Η Βαλένθια πιο πάνω από τον ΠΑΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4 Final Four τα τελευταία 6 χρόνια. Γι'αυτό μπαίνει εκεί

      Διαγραφή
    2. @Ανωνυμος 5:38
      Κατσε να φερω το βλακομετρο του 77 να σε μετρησω!

      Διαγραφή
  18. Ποιός είναι ο ΠΑΟ ρε? Άσε τη νίκη με γάβρο στο μείν 13 ήμασταν αυτοί χάνουν μόνοι τους στο ΟΑΚΑ. Κέρδισες στο τέλος τη πιο αδύναμη ίσως ομάδα της διοργάνωσης, την τουροφ.

    Nick

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδω ειναι ο ολυμπιακος 4ος που εχασε απ την κηφισια οταν ο μισος παναθηναικος την προηγουμενη βδομαδα την ειχε μεχρι και με διαφορα 20ποντων αλλα που στο τελος χαλαρωσε.

      Διαγραφή
    2. γαυρακο, εσενα σε κανενα πολεμο να σ εχουμε απο κοντα

      Διαγραφή
  19. Θετικές εκπλήξεις Αρμάνι, Μάλαγα, αρνητικές Μπαρτσελόνα, φαβορί ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Jim
    Φίλε, συλλυπητήρια και καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Jim, καλό κουράγιο υγεία πάνω από όλα.

    - Γενικά οι δουλειές του Ομπράντοβιτς τα τελευταία χρόνια (2 στη Φενέρ + 1 στον Παναθηναϊκό) στην offseason, δεν σε γεμίζουν.

    - Ο Μπράμος ακόμα χωρίς ομάδα? Μήπως έχει αρχίσει να σκέφτεται να ρίξει το κασέ του?

    - Συμφωνώ για τη θέση του Παναθηναϊκού είναι χαμηλά, αλλά άμα κερδίσει χρόνο και έχει και τη στήριξη των φιλάθλων, το potential που έχει θα αποδώσει σταδιακά.

    - Κρίμα για το Μαρκόπουλο, ακόμα και να αποτύγχανε στον Ολυμπιακό, το όνομά του θα γινόταν γνωστό στην Ευρώπη και θα έκανε το βήμα όπως ο RG και ο Μπαρτζώκας (σε λίγο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. o μπραμος ειναι τραυματισμενος,ειχα διαβασει τον αυγουστο-σεπτεμβριο οτι θα ηταν εκτος 3 μηνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. παοκ-παο αενκ,απολ-πατρας ταζευγαρια για το κυπελλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γαμιστερότερη κλήρωση που θα μπορούσε να προκύψει. Το παιχνίδι στην Πυλαία θα'ναι ματσάρα.

      Διαγραφή
    2. Παοκ-Παο,Αενκ-Απολλ.Πατρας

      Διαγραφή
    3. 20-12 Στην Πυλαια. Φετος ο ΠΑΟ στις κληρωσεις ειναι να τον κλαις

      Διαγραφή
  24. David Pick ‏@IAmDPick Sep 24
    Multiple EL teams generated interest in Michael Bramos. He's out till Feb., nursing a foot wound.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Θυμίζω ότι στα περσινά rankings στην αρχή της χρονιάς η Μακάμπι ήταν στο Νο 8. Τελικά πήρε τον τίτλο. Μιλάμε για φωτογραφία της στιγμής. Και με δεδομένο ότι είμαστε στην αφετηρία, αυτά που αξιολογούνται είναι τα ρόστερ, τα φιλικά, οι πρώτες εικόνες από τις εγχώριες λίγκες, οι τραυματισμοί κλπ.

    Real Madrid – Όλο το club δούλεψε το καλοκαίρι με το βλέμμα στραμμένο στο F4 στην Μαδρίτη. Προσπάθησαν να γίνουν πιο σκληροί σωματικά και πνευματικά για να αντέξουν την αναμενόμενη πίεση του σούπερ φαβορί. Η επιλογή του Καμπάτσο αντί ενός κλασσικού αμυντικού γκαρντ είναι η μόνη παραφωνία. Ενώ οι 2 βοηθοί επιπέδου head coach είναι η πρωτοτυπία.
    CSKA Moscow – Αλλάζουν φιλοσοφία και το πάνε πιο λάου λάου φέτος. Κλειδί η κατάσταση του Κριάπα. Χωρίς τον καλό Κριάπα, οι Ρώσοι δεν θα πάνε όλο το δρόμο.
    Barcelona – Πολλά τα ερωτηματικά. Πλέις δίπλα στον Τόμιτς, παραμονή του Λάμπε ως 3ου σέντερ, Τόμας αντί Παπ. Το πρώτο δείγμα με την Μπάγερν δεν ήταν ενθαρρυντικό. Σαν να έχει φθαρεί η σχέση Πασκουάλ-Μπάρτσα.
    EA7 Armani – Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο θα ανταποκριθούν οι Μπρούκς-Ράγκλαντ σε σχέση με τους προκατόχους τους, την όποια προσφορά του Κλέιζα (περίεργη επιλογή) και αν ο Τζέιμς θα επανέλθει σε top επίπεδο. Το πρώτο δείγμα γραφής στην Πόλη ήταν καλό.
    Fenerbahce – Τόσα λεφτά, τέτοια ελευθερία κινήσεων, τόσες φιλοδοξίες και πας με βασικό πεντάρι τον Σαβάς και χωρίς back up point guard. Την ίδια ώρα δίνεις ευκαιρία στον απίθανο Ερντέν; Ρε Ζοτς…
    Anadolu Efes – Όσο καλά έστησε την front line o Ντούντα (αν και για τον Κρίστιτς επιμένω) άλλο τόσο λειψή άφησε την περιφερειακή γραμμή. Με Ντρέιπερ-Τζάνινγκ μόνο; Από Μίσιτς-Νέντοβιτς πήγε σε προσωρινό μπάλωμα ΜακΓκράθ ενώ ο Πλάνινιτς αραγμένος. Δεν μας κάθονται οι στόχοι και το γυρνάμε στην ανάδειξη των μικρών. Από ανάγκη θα βγάλει μπρος τα τουρκάκια ο Ντούντα. Περιμένω προσθήκη πριν το top-16.
    Maccabi – Την είχα για πιο ψηλά στα rankings. Ίσως το πρόβλημα με τον Τάιους και η απειρία του Γκούντες να χαμηλώνουν το ταβάνι.
    Unics – Μπορεί play off αλλά πρέπει να κάνει υπέρβαση. Το ρόστερ είναι ρηχό, οι Ρώσοι παίκτες μέτριοι (ο περιορισμός στην VTB επηρεάζει το rotation), δεύτερο αξιόπιστο ‘’5’’ δεν υπάρχει. Η προσπάθεια του κόουτς είναι να ισορροπήσει τους Τζέρελς-Λάνγκφορντ που όταν παίζουν μαζί είναι ταυτόχρονα ευχή και κατάρα.
    Galatasaray – Κάθε χρόνο πολύ λάδι αλλά από τηγανίτα; Έσκασε και το επεισόδιο με τον Σμιθ κι έδεσε το γλυκό.
    Bayern – Μου φαίνεται πιο βαριά από πέρσι. Αλλά είναι πιο γεμάτη και πιο έμπειρη. Θα της λείψει ο Ντιλέινι.
    Olympiacos – Υπερβολικό το Νο 4. Ομάδα χωρίς προπονητή που παίζει στα ζάρια από την αρχή όλη τη χρονιά. Δεν αποκλείω ανατροπή με τον Σούλη έτσι όπως έγιναν τα πράγματα. Πώς θα συνεχίσει ο άνθρωπος στον ΠΑΟΚ; Κανένας οπαδός δεν έχει το δικαίωμα να πιστεύει ότι μπορεί να επιβάλλει αποφάσεις στην διοίκηση. Ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα ήταν αξιέπαινος γιατί λειτουργούσε τεχνοκρατικά και μπασκετικά. Αυτό έπρεπε να κάνει και τώρα χωρίς να σύρεται από τους οπαδούς.
    Panathinaikos – Η επόμενη πεντάδα αγώνων στην Ευρωλίγκα θα δείξει πολλά.
    Unicaja Malaga – Κάθε χρόνο λέμε ότι είναι η χρονιά της και κάθε χρόνο αποκλείεται στο top-16.
    Valencia – Το πρώτο δείγμα ήταν απογοητευτικό. Ίσως κινδυνεύσει και με αποκλεισμό απ’ αυτήν την ήττα. Ο Περάσοβιτς καλείται να επιβεβαιώσει τη φήμη του.
    Laboral Kutxa – Ο μόνος λόγος για να την βλέπεις είναι για να παρακολουθείς την εξέλιξη του Ερτέλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα!
      Το τσίρκο της Γαλατά και οι Μακάμπι-Μπάγερν πάνω από Ολυμπιακο και η Αρμάνι 4η.
      Οοοοτι να'ναι. Πιο κομπλεξικός πεθαίνεις φίλε.

      Διαγραφή
    2. Κάτσε να βγάλω το βλακόμετρο. Το ‘βγαλα.
      Να σε μετρήσω δυο λεπτά… Αργεί λίγο…
      Ώπα, φίλε!!! Το ‘σπασες!!!
      Τι πάνω και κάτω, ρε γατόνι;
      ΔΕΝ είναι power rankings αυτά. Στην αρχή γράφω ότι συμφωνώ με την ανάρτηση. Μερικές σκέψεις είναι με τυχαία σειρά των ομάδων.
      Α, και πού ‘σαι. Μην απαντήσεις ξανά γιατί δεν έχω εφεδρικό.

      Διαγραφή
    3. Μπορούσες να αφήσεις τα περί βλακομέτρου και να ανέφερες πολύ απλά οτι ΔΕΝ πρόκειται για το δικό σου ranking.
      Σε πολλά απο αυτα που λες συμφωνούμε απόλυτα πάντως.

      Διαγραφή
    4. Μπορούσες να αφήσεις τα γελάκια και τα περί κομπλεξικού. Αρκεί να έλεγες που διαφωνείς. Τότε θα ανέφερα πολύ απλά ότι ΔΕΝ είναι τα δικά μου power rankings.

      Διαγραφή
    5. Διαφωνησα με τη σειρά, την οποία θεώρησα και ως δικο σου ranking, λανθασμένα όπως αποδείχτηκε.
      Με τα σχόλια δε διαφωνώ κάπου. Συγγνώμη αν σε παρεξήγησα.

      Διαγραφή
    6. Ο Ντούντα από την αρχή είχε στο πλάνο του να παίξουν οι μικροί. Είτε έπαιρνε τον Μίσιτς ή τον Νέντοβιτς είτε όχι, οι Τσεντί και Κορκμάζ θα έπαιζαν, δε παίζει ρόλο. Για αυτό και πήγε σε τέτοιους Αμερικανούς και όχι σούπερ-σταρς.. Αυτό είναι de facto.

      Διαγραφή
  26. Ωραια το επαιξαν (και συνεχιζουν να το παιζουν) οι Αγγελοπουλοι παντως. Τα κατευθυνομενα ΜΜΕ εγραφαν οτι ο Μαρκοπουλος ηταν στην Αθηνα (ενω ηταν στη Σαλονικη), ελεγαν οτι τον περιμενουν τη Δευτερα στο ΣΕΦ για προπονηση (ενω εκεινος ειχε ζητησει απο τη διοικηση του ΠΑΟΚ να αποφασισει εκεινη). Ποιος ειπε στους δημοσιογραφους οτι ο Μαρκοπουλος ηταν στην Αθηνα; Ποιος ειπε οτι ειχε κλεισει και ηταν ο νεος προπονητης του Ολυμπιακου; Ο στοχος προφανης. Το ανεφερε ο 77, το λενε ολα τα συστημικα αθλητικα sites κι ολοι οι πληρωμενοι σχολιαστες στα fora.Ηθελαν να μην μπορει ο Μαρκοπουλος να σταθει στον ΠΑΟΚ και να υποχρεωθει να παει στον ΟΣΦΠ. Επιχειρησε το γαυροσυστημα να τον 'βοηθησει' στην αποφαση του στερωντας του καθε αλλη επιλογη.Κι ολα αυτα για να του δωσουν στην ουσια μονοετες συμβολαιο με περιπου 300.000 αμοιβη που κι αυτα ειναι μεγαλη κουβεντα το αν θα τα επαιρνε. Λενε ολοι για τα λεφτα που χρωσταει ο ΠΑΟΚ στο Μαρκοπουλο (που τα αποπληρωνει με δοσεις λογω της υπαγωγης τους στο αρθρο 99) και ξεχναμε τη συμπεριφορα του ΟΣΦΠ απεναντι στον Παπαλουκα κι οχι μονο.Τουλαχιστον ο ΠΑΟΚ αναγνωριζει τα χρεη του και προσπαθει να πληρωσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρικυμία εν κρανίω...
      1ον Δεν διαψεύσθηκε απο πουθενά ότι κατέβηκε Αθήνα. Ούτε απο τη ΚΑΕ σου.
      2ον Ποιός έχασε λεφτά απο την ΚΑΕ; Τον Παπαλουκά τι τον μπλέκεις; Πήρε 9εκ για 3 χρόνια (!) και η παρεξήγηση έγινε επειδή η ανανέωση ήταν προφορικη και "μεταξύ φίλων" ας πούμε. Για πές μας για το "και όχι μόνο" ρε κακομοίρη. Ποιός άλλος;! Τα λεφτά τους τα πήραν ΟΛΟΙ και μιλάμε και για παλαβά λεφτά. Οι δύο "μεγάλοι" έχουν ρίξει τόσο χρήμα στο Ελληνικό μπάσκετ που κάτι "Παοκ" πρέπει να υπάρχουν για 3500 χρόνια για να τους φτάσουν.. .
      3ον Του Σούλη του χρωστάτε ένα κάρο λεφτά, δουλεύει σαν επαίτης με "έναντι" πληρωμές και έχετε τα μούτρα να τον πείτε και "προδότη" επειδή στα 65 του, ήρθε η δικαίωση.. ΜΟΝΟ Παοκτσίδες τέτοια πράματα... ΜΟΝΟ!

      Διαγραφή
    2. συμφωνώ μέχρι κεραίας !
      τακτικές του ...

      Διαγραφή
    3. και το τουϊτ της κορης του Μαρκοπουλου οι Αγγελοπουλοι το εγραψαν;

      Διαγραφή
    4. 1ον http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10604&subid=2&pubid=129870601
      2ον Γιατι εγινε προφορικη συμφωνια με τον Παπαλουκα; Και μαλιστα για τοσο μεγαλο ποσο; Συνηθιζουν τα αφεντικα σου να κανουν προφορικες συμφωνιες; Το ξερει αυτο το ΣΔΟΕ; Ποτε πηρε τα λεφτα του ο Παπαλουκας; Πριν ή μετα απο καμποσα χρονια δικαστικων αγωνων;Επισης τι θα πει πηρε πολλα; Τα πηρε ολα; Αυτο ειναι το θεμα. Οι παικτες που κατα καιρους διωχνετε ή βαζετε στον παγο επειδη δε σας κανουν πληρωνονται το συνολο των συμβολαιων τους; Επειδη οι δυο μεγαλοι (αν κι εγω τωρα μιλαω για το γαυρο τωρα) εχουν δωσει πολλα λεφτα σημαινει οτι μπορουν να κανουν ο,τι γουσταρουν;
      3ον Ο Σουλης μεχρι την περασμενη χρονια ειχε συμβολαιο 150 χιλιαδες. Σου φαινονται λιγα; Εχεις δικιο οτι παιρνει εναντι. Τα παιρνει ομως χωρις να τρεχει στα δικαστηρια οπως ο Παπαλουκας. Αναρωτιεμαι.. Αν ο Μαρκοπουλος ερχοταν και οι καφροι οπαδοι σου (αρα και οι μαγκες οι Αγγελοπουλοι) εκριναν οτι δεν κανει για το θρυλο θα επαιρνε τα 300 ή θα του ελεγαν παρε 100 και να εισαι κι ευχαριστημενος; Να ρωτησουμε τον Μπεγκιτς αν πηρε το συνολο των χρηματων που οριζε το συμβολαιο του; Να ρωτησουμε το Λω; Να ρωτησουμε το Μαυροειδη; Εγω περιμενω να δω αν θα παρει τα 450 ο Μαντζαρης αν συνεχισει να παιζει οπως παιζει.
      Στο Σουλη χρωσταμε και τον πληρωνουμε. Απο εμας τουλαχιστον ξερει οτι θα πληρωθει. Θα συμφωνησω μονο σε ενα πραγμα. Οποιος ειπε το Σουλη 'προδοτη' ειναι ζωο. Κι εχουμε πολλα. Αλλα αυτο ακουγεται καπως οταν το ακουω απο οπαδο της ομαδας που 'εφυγε' τον οπαδο-προπονητη της χρησιμοποιώντας σα μεσο βια απο δηθεν εξαγριωμενους οπαδους. Στον Μπαρτζωκα δωσατε αραγε αποζημιωση; Βολικη η παραιτηση ε;

      Διαγραφή
    5. @Ανώνυμος21 Οκτωβρίου 2014 - 5:58 π.μ.

      Αδερφε η κορη του Μαρκοπουλου ειναι νεο κοριτσι. Ειδε τον πατερα της υπο πιεση να δεχεται υβρεις απο ζωα και αντεδρασε. Καλα εκανε. Το προφανες ειπε. Οτι ο πατερας της αν θελει να παει στον Ολυμπιακο θα παει στον Ολυμπιακο. Δεν εχω διαφωνια. Ας παει οπου θελει. Δε μιλαμε για το Μαρκοπουλο ομως. Μιλαμε για τα μεσα που μετερχεται η ομαδα σου για να πετυχει τους στοχους της. Νυφιτσες. Πραγματικα εχω φτασει να προτιμω το Σαββα και το Μαρινακη. Με αυτους τουλαχιστον σφαζομαστε στα ισα. Ξερουμε με ποιους εχουμε να κανουμε. Δεν κρυβονται.

      Διαγραφή
    6. @ Ανώνυμος21 Οκτωβρίου 2014 - 5:44 π.μ.

      Δηλαδή η "δικαίωση" της μακρόχρονης καριέρας του Μαρκόπουλου θα είναι να προπονήσει για 8 μήνες τον Ολυμπιακό και όχι τελειώνοντας τη (μετά το πενταετές που του έκαναν οι συμπολίτες) αφήνοντας παρακαταθήκη μια ομάδα που θα έχει (ήδη έχει) 100% τη σφραγίδα του, και γιατί όχι έχοντας κατακτήσει τίτλο(ους) ή/και έχοντας παίξει Ευρωλίγκα με αυτή.

      Αυτή η νεοπλουτίστικη αλαζονεία είναι πολύ εκνευριστική αλλά ευτυχώς έχει ημερομηνία λήξης και όπως φαίνεται όχι πολύ μακρινή.

      Διαγραφή
    7. Παντως, το μονο σιγουρο ειναι οτι ο μονος χαμενος απ' αυτην την ιστορια ειναι ο ΠΑΟΚ και ο μονος κερδισμενος ο Μαρκοπουλος. Κι αυτο διοτι τωρα ο ΠΑΟΚ δεν μπορει πλεον να εχει τον Μαρκοπουλο στα φραγκοδιφραγκα... Πρεπει ν' αρχισει να τον πληρωνει κανονικα. Με την πρωτη καθυστερηση ο Μαρκοπουλος θα μπορει να την κανει για αλλες πολιτειες...

      Ο Ολυμπιακος ουτως ή αλλως ουτε ειχε Μαρκοπουλο ουτε τον εχασε.

      Διαγραφή
    8. Σε καθε περιπτωση ο εργαζομενος πρεπει να λαμβανει τα χρηματα που προβλεπει η συμβαση εργασιας του. Αυτο πρεπει να ισχυει για ολους και χωρις εκπτωσεις.

      Διαγραφή
  27. Mερικά σχόλια:
    Η Ρεάλ κινήθηκε κάπως περίεργα στην offseason γεμίζοντας πολύ το βάθος της αλλά όχι με τις ορθολογικά πιθανότερες κινήσεις.Έβαλε άλλον έναν σουτέρ πλάγιο,ένα πιο χαμηλό(αλλά και ανθεκτικό) 4άρι,τον Μασιούλις θέλοντας να δυναμώσει στον τομέα των ριμπάουντ στους φοργουορντ και τον Καμπάτσο μάλλον στοχεύει σε εναλλακτικές στο μισό γήπεδο αγνοώντας το αμυντικό θέμα.Το πιο ουσιαστικό χτύπημα ήταν με τον Αγιόν στο τέλος και μπορεί να αποβεί καθοριστικό.
    Η Τσσκα πιο ορθολογική από ποτέ μου αρέσει αρκετά και μαζί με τη Ρεάλ είναι το καθαρό δίδυμο των φαβορί στο ξεκίνημα της χρονιάς.
    Η Μπάρτσα άλλαξε πλήρως φιλοσοφία στοχεύοντας στην διατήρηση της ανταγωνιστικότητας βάζοντας όμως στο πλάνο την ανάπτυξη και την πορεία με πολλούς παίκτες που ανααμένεται να πρωταγωνιστήσουν τα αμέσως επόμενα χρόνια(θυμίζω Πλάις,Τόμας,Αμπρίνες,Χεζόνια,Σατοράνσκι,Βέστερμαν).Εγώ δεν τη θεωρώ προς το παρόν τόσο ισχυρό ανταγωνιστή όσο λένε οι μπουκς ή τα power rankings.
    O Όσφπ εξακολουθεί να είναι βασικό άλογο στην κούρσα του final4,αν λύσει μάλιστα το θέμα προπονητή με μια σοβαρή λύση,είναι από τα φαβορί.
    Η Φενέρ φέτος έχει πάλι τα θέματα και τις περσινές ανορθογραφίες,αλλά θεωρώ πως είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα και καταρχάς δύσκολα θα μείνει εκτός 8άδας και πιστεύω έχει πολύ καλύτερες πιθανότητες να πάει στην Μαδρίτη.Ο Χίκμαν βάζει quarterback abilities στο backcourt,ο Κλέιζα αντικαταστάθηκε από πιο ταιριαστό στο σύνολο παίκτη,ο Μπογκντάνοβιτς από έναν πιο κοντρολαρισμένο Μπογκντάνοβιτς και στο 5 φέτος υπάρχουν πιο πολλές επιλογές και λύσεις παρά την έλλειψη του mobile ψηλού.Ο Σαβάς αν και λαμβάνει αρνητικά σχόλια είναι πολύ βελτιωμένος κι από τους πολύ καλούς post players αυτή τη στιγμή.
    Εφές και Πάο είναι τα πιο απρόβλεπτα project.Οι Τούρκοι έχουν ταβάνι με τη δομή της περιφέρειας τους,ο Πάο όσο δουλεύει καλά και επανέρχονται όλοι οι παίκτες μπορεί να έχει αισιοδοξία και θα δούμε τι θα γίνει στον όμιλο ώστε να πάρει την ευκαιρία να συνεχίσει στους 16 και να ανεβάσει τα στάνταρ της δουλειάς του.
    Από κει και πέρα θα έβαζα πολύ παραπάνω την Μακάμπι(ειδικά αν τελικά μείνει ο Τάιους,άνετα πάνω από Βαλένθια(που έχει περιορισμένες δυνατότητες) και Μάλαγα(επίσης το υλικό δεν επιτρέπει πολλά όσο κι αν μου αρέσει ο Πλάθα).
    Η Ούνικς δεν με πολυπείθει αλλά αν φτάσει μέχρι τα νοκ-άουτ(για μένα δύσκολο έργο) ο Πεδουλάκης έχει τον τρόπο να προβληματίσει πολύ σοβαρά τον αντίπαλο.
    Γαλατά-->πολλοί καλοί Ευρωπαίοι παίκτες,λείπει η αθλητικότητα και η χημεία από την ομάδα,παρ'όλα αυτά μπορεί και πάλι όπως πέρσι να φανεί ανταγωνιστική στο τοπ16.Ο Ερ.Αστέρας team to watch με την καυτή έδρα και καλή χημεία φέτος,ικανός για πολλές ζημιές.

    Γενικά έχει ανέβει πολύ η ανταγωνιστικότητα και το επίπεδο των μικρομεσαίων ομάδων και δεν υπάρχουν τόσο τα ξεκάθαρα φαβορί και αουτσάιντερ των παλαιών ετών.Τα δικά μου rankings
    1)Ρεάλ 2)Τσσκα 3)Φενέρ 4)Όσφπ 5)Μπαρτσελόνα 6)Αρμάνι Μιλάνο 7)Μακάμπι 8)Γαλατά 9)Ούνικς 10)Εφές -)Πάο 12)Μπάγερν 13)Βαλένθια 14)Μάλαγα 15)Ερ.Αστέρας

    * Καλό κουράγιο Τζιμ,πάντα υγεία και δύναμη να υπάρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ φιλαράκι. Ούτε στα δικά μου μάτια η Μπάρτσα έχει εικόνα νικητή. Δε μου κάνουν αρκετά πράγματα , θα τα πούμε εν καιρώ..

      Διαγραφή
  28. Oσο πιο χαμηλα βαζετε τον παο μου,εδω μεσα χαιρομαι.Οποτε τον μειωνετε σας διαψευδει,συνεχιστε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλη δυναμη Τζιμαρα

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 01. Ρεάλ Μαδρίτης
    02. ΤΣΣΚΑ Μόσχας
    03. Μπαρτσελόνα
    04. Φενέρ Ούλκερ
    05. Ολυμπιακός
    06. Αρμάνι Μιλάνο
    07. Αναντολού Εφές
    08. Μακάμπι Τελ Αβίβ
    09. ΟΥΝΙΚΣ
    10. Μπάγερν Μονάχου
    11. Γαλατασαράι
    12. Ουνικάχα Μάλαγα
    13. Παναθηναϊκός
    14. Βαλένθια
    15. Ερυθρός Αστέρας
    16. Λαμποράλ Κούτσα

    Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ ξεχωρίζουν εμφανώς από τους υπόλοιπους τόσο σε επίπεδο ρόστερ όσο και ομοιογένειας. Αν και είναι πάρα πολύ νωρίς, σε έναν μεταξύ τους πιθανό τελικό θα πόνταρα τα λεφτά μου στους Ρώσους.

    Η Φενέρ έχει πολλούς εξαιρετικούς παίχτες και κακοφτιαγμένο ρόστερ. Θυμίζει αρκετά τον Ολυμπιακό της περιόδου 2008-10, πολύ ταλέντο και αδύναμη μενταλιτέ.

    Η Μπαρτσελόνα δείχνει σαφώς υποδεέστερη απ' ότι την προηγούμενη τριετία που δεν κατάφερε και τίποτα σημαντικό πέρα από τις απλές συμμετοχές στο Φ4. Ο Πασκουάλ χτίζει την ομάδα της επόμενης πενταετίας.

    Ο Ολυμπιακός αν δε βρει σύντομα προπονητή που θα φέρει ηρεμία στα αποδυτήρια, μπορεί άνετα να βρεθεί στο επόμενο power ranking στην 8η-9η θέση, πράγμα που σημαίνει ότι σε βάθος χρόνου το ταβάνι της οχτάδας και των πλέι-οφ μπορεί να αποδειχτεί άπιαστο όνειρο.

    Οι ομάδες στις θέσεις 6-8 είναι ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο. Η Αρμάνι έχει το πλεονέκτημα της περσινής εμπειρίας και του έξυπνου Λούκα Μπάνκι, η Εφές τον Σοφό και το ακριβοπληρωμένο ρόστερ (αν και η ιστορία έχει δείξει ότι: Ίβκοβιτς + λουσάτες μεταγραφές= βέβαιη αποτυχία), ενώ η πρωταθλήτρια Ευρώπης τη βαριά φανέλα.

    Billy Batts



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αρχικά θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στο Jim και ελπίζω να είναι πάντα καλά με υγεία.

    Όσον αφορά τα power rankings τόσο του Jim όσο και κάποιων παιδιών εδώ δεν μπορώ να καταλάβω την ευκολία με την οποία πλασάρεται τόσο ψηλά η Αρμάνι, η οποία κατά τη γνώμη μου είναι μεγάλο ερωτηματικό, βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολο όμιλο, με πολύ δύσκολο πρόγραμμα, θα παίξει 2 παιχνίδια σε άλλη έδρα και ο χάκετ θα παίζει στην αρχή μόνο στην ευρωλίγκα, πράγμα που κατά τη γνώμη μου θα της δημιουργήσει κάποια προβλήματα στο να βρει ρυθμό.

    Πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με πέρυσι διατήρησε το ίδιο ρόστερ μόνο στη θέση 3. Στα guard έδιωξε ίσως τους 2 σημαντικότερους παίχτες της (Τζέρελς-Λάνγκφορντ) για να πάρει το Ράγκλαντ ένα παίχτη άπειρο για αυτό το επίπεδο και κίνηση ρίσκου και τον Μπρουκς ο οποίος θεωρητικά ήρθε ως σκόρερ αλλά σε σχέση με το Λάνγκφορντ έχει εντελώς διαφορετικό στύλ, θέλει αρκετό χώρο για να κινείται και το επιθετικό του ρεπερτόριο θυμίζει Τσιλντρες. Στους ψηλούς είχε μια ιδιαίτερα λειτουργική σύνθεση με Λαβάλ, Σάμιουελς, Γουάλας, Κανγκούρ και Μέλι. Και κράτησε μόνο τον Μέλι και τον Σάμιουελς, ενώ οι άλλοι 3 αντικαταστάθηκαν από τον βαρύ Κλέιζα που πέρυσι έδειξε ότι πλέον είναι για συγκεκριμένα πράγματα στο παρκέ, τον Τζέιμς που είναι 31 στα 32 με αρκετά προβλήματα στη μέση και αποδεσμεύτηκε χωρίς πολλά πολλά από τη Μακάμπι ενώ είχε υπογράψει στην αρχή της χρονιάς ένα τετραετές συμβόλαιο και πήρε και τον Τζίλι...

    Εν κατακλείδι νομίζω ότι η Αρμάνι παραείναι ψηλά για τις προσθαφαιρέσεις που έκανε στο ρόστερ της, οι οποίες δημιουργούν αρκετά ερωτηματικά. Σίγουρα ο Τζιμ εκτιμά πολύ τον Μπάνκι και η εικόνα της στο πρώτο ματς ήταν αρκετά καλή, αλλά ο όμιλος είναι πολύ δύσκολος, το πρόγραμμα που έχει δεν είναι καθόλου καλό, ενώ και η Φενέρ δεν έχει δείξει και τίποτα ακόμα για να αποτελεί ασφαλές το πρώτο δείγμα της Αρμάνι. Οπότε θεωρώ ότι το νούμερο 6 που αξιολογείται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα

    Brian Scalabrine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Brian..Δεν έγραψα ότι η ΕΑ7 είναι καλύτερη από πέρυσι. Κατ'αρχήν δεν εγκρίνω τις περισσότερες κινήσεις της. Αλλά στην αφετηρία ξεκινά πιο πάνω καθαρά από άλλες ομάδες.

      Διαγραφή
  32. Ο Μπανκι στους τοπ,ενω ο Ιβανοβιτς απο το κατω ραφι.Ο.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα, με μεγάλη ιστορία. Έχουν έναν τρομερό προπονητή και ξέρω πως πρόκειται να μας αντιμετωπίσουν. Θα πρέπει να προσέξουμε περισσότερο τους Νίκο Παππά και Βλάντο Γιάνκοβιτς. Και οι δύο βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση αυτή τη στιγμή. Θα πρέπει να πιεστούμε αρκετά, εάν θέλουμε να πάρουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και να εφαρμόσουμε το αγωνιστικό μας πλάνο», δήλωσε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Παιδια ξερει καποιος αν με το power rankings εννοουμε καθαρα παιχτες ή αν μπαινει μεσα και το μεγεθος και ονομα της ομαδας.

    Στην πρωτη περιπτωση δε γνωροζω ολα τα ροστερ και δεν ξερω.

    Στη δευτερη,βλεποντας Παο εκτος 8αδας ειδικα,δε βρισκω λογικη. (Περα απο ομαδαρες,οπως Φενερ,Εφες,Αρμανι,Μπαγερν,οι οποιες ομως δεν εχουν ερθει πανω απο Παο ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ,αλλα κατω και απο αυτη τη Βαλενθια που ειδα;)

    Εκτος 8αδας,μια ομαδα που παει περπατωντας στους 8 (μαλλον σερνοντας) τα 2 λαστ γιαρς με ενα σωρο ασχημα παιχνιδια και παλι πηγαινει.
    Και οχι απλα για να παει,αλλα με τις πρωτες ομιλων Μπαρτσα και Τσσκα,χανει στο 5ο ματς,εχοντας χασει το 1ο εκτος στην παραταση 2 φορες.Μετα απο κατι τετοιο,να κερδισεις 3 απο τα υπολοιπα 4 παιχνιδια ειναι δυσκολο.

    Παει στους 8 την πρωτη χρονια με ΔΔ-Ουκιτς και παγκο ΜΗΔΕΝ.Μπανκς-Ξανθοπουλο (με ενα Σλοτερ αντι Μπανκς καναμε τρεμπλ το 13).Α,κατεβαινε κι ο Μπραμος στο 2 αναγκαστικα lol

    Παει στους 8 τη δευτερη χρονια του Αρτζι,με Κουτσο Ουκιτς,Καρυ,Ραιτ,Μπραμο-πιο ντεφορμε πεθαινεις με κατι 50ρια στην επιθεση και ομως παει.

    Τωρα εχει ενα σωρο λυσεις και μια φανελα τοσο βαρια (και παλι δεν ξερω αν ειναι κατι που προσμετραται στα power rankings),που σπρωχνει παιχτες να βγουν μπροστα.Εχει και μεγαλυτερο προπονητη.

    Η μονη πιθανη εξηγηση (παλι καλα που θεωρουμαστε ομαδα τοπ16 με τη θεση 12) που μπορω να σκεφτω ειναι ο Ρηγας.
    Ειναι επισης η μονη εξηγηση για το 4 αυτου του Ολυμπιακου.

    Οσα λεφτα να εχουν καποιοι,πρεπει πρωτα να αποδειξουν πραγματα.Κι η Κουμπαν μας περασε στον ομιλο,ομως στους 16 εξαφανιστηκε ενω εγω επαιξα do or die για φ4 (ok i died).

    Πολυ υποτιμηση παλι στον Παο και το τεραστιο ειδικο βαρος του,αλλα who cares.

    Εν ολιγοις καθε φορα καποιοι ριχνουν πολυ χρημα..καποια στιγμη το χρημα θα υπερτερησει,αλλα τι εχουμε δει μεχρι τωρα Τζιμ;
    Παλι προβλεπω Παο (12),Μακαμπι (13) πανω απο κατι Μαλαγες,Γαλατασαραιδες,Βαλεντσιες,Ουνιξ και με τις τουρκικες θα δουμε παλι.Ο χρονος θα δειξει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δέχομαι πως ο Ολυμπιακός με Ντάρντεν, Παπαπέτρου, Πρίντεζη είναι ομάδα για final four αν και προσωπικά θα τον έβαζα κάτω από Φενέρ που έχει και καλύτερο (αν και άνισο) ρόστερ και τοπ προπονητή με ένα χρόνο πλέον εμπειρία στην ομάδα. Αλλά με ποιόν coach θα πάει ο Ολυμπιακός στο final four?
      Με την ίδια λογική αν βάλουμε και Μαυροκεφαλίδη/Νέλσον στον Παναθηναϊκό στα ranking είναι σίγουρα μέσα στην 8αδα ΑΝ βέβαια επιβιώσει από τον όμιλο.

      Διαγραφή
    2. o Παπαπετρου απο που και ωσπου ειναι ετοιμος παιχτης στα 21 του,δεν καταλαβα,τι εχει κανει και τον υπολογιζεται ως τετοιον;;με 3.7 pir τον θεωρειται στους τοπ παιχτες;;;;.http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=OLY&pcode=005161&seasoncode=E2013 Σιγουρα το μελλον του μπορει να ειναι λαμπρο,αλλα αυτο απεχει απο το να βοηθησει φετος την ομαδα σας.Οσο για ranking του Παο ειναι μεσα και αυτοι που αναφερεις,Εδω μεσα ο Παο ειναι τελειωμενος οποτε τι ψαχνεις;;;

      Διαγραφή
  35. βαζουν τοσο ψηλα τον οσφπ λες και ειναι υπερομαδα,ποιον αυτον που εχασε απο εναν τσακισμενο λειψο παο και απο μια ομαδα που ο παο την ειχε στην περισσοτερη διαρκεια πανω απο 15 ποντους.Τωρα εμεινε χωρις προπονητη και παλι φιγουραρει στις τοπ ομαδες,ρε πατε καλα εδω μεσα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΕ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΟΥΕΡ ΡΑΝΚΙΝΓΚΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΕΡΑ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛΕΟΣ
      ΚΑΙ ΝΑΙ Ο ΓΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΟΥΕΡ ΡΑΝΚΙΝΓ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΡΟΣΤΕΡ, ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΤΑΒΑΝΙ;
      ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΟΣΕΡΒΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ;

      Διαγραφή
    2. Φιλε καταλαβαινω τι θες να πεις,απλα νομιζω εκανες λαθος στη χρηση της λεξης ταβανι.Του ολυμπιακου ειναι πιο δεδομενο,ξερουμε πια που πατα ο Σπαν,οι Σλουκομανζαροι,ο Ματ και οι λοιποι.
      Του Παο δεν ξερεις πιο ειναι του Μποχω,του Παππα,του Γιανκο,του Σλοτερ...τωρα πας να το δεις.

      Αρα,μπορει καποιος να πει για πιο καλη ή σταθερη ομαδα του Οσφπ (σε βαθος χρονου,ασε τις 2 ηττες τωρα),αλλα κανεις δε μπορει να πει για φετος μεγαλυτερο ταβανι του Οσφπ,γιατι πολυ απλα δεν ξερεις αυτο του φετινου Παο,αρα δε μπορεις να συγκρινεις κατι που ακομα δεν ξερεις.

      Διαγραφή
    3. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ,
      Ο ΟΣΦΠ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ
      Ο ΠΑΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ ΤΟΠ-16 ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ
      ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ...ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΔ, Ο ΠΑΠΠΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΚΑΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΤΑΛΙΠΑΓΚΙΤΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΟΣΦΠ ΕΧΕΙ ΣΑΦΩΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΤΑΒΑΝΙ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ

      Διαγραφή
    4. ΤΕΛΕΙΩΣ ( μα τελειως) λαθος προσεγγιση.

      Το 12 πιο ηταν το ταβανι του Ολυμπιακου κατα τα λεγομενα σου τον Οκτωβρη;
      Των Σλουκομανζαραιων,του Περο και των αλλων;Για να σε προλαβω και μετα τον Δεκεμβρη που ειχες και Λο,Ντορσευ...για να σε προλαβω και πριν τα πλευ οφς με μειονεκτημα με τη Σιενα;

      Ηταν πιο πανω απο ΔΔ-Σαρας; Ηταν πιο κατω θα πει κανεις,ομως η αληθεια ηταν οτι δεν ειχαμε δει στην πραξη πχ πως αντιδρουν οι παιχτες αυτοι,πια ψυχη εχουν στην πιεση ενος μεγαλου αγωνα πλευ οφ ή φ4 ο Χαινς,ο Αντιτς,ο Μαντζαρης,ο Λο,ο Παπανικολαου,με μια κουβεντα.....ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΤΟΥΣ.......

      Η ιστορια εγραψε...

      Διαγραφή
    5. MA ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΝΩΣΤΙΚΑ, ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΩ
      ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ, ΠΩΠΩ

      Διαγραφή
    6. αφετηρια σωστοτατος,το ταβανι ομως φαινεται το Μαιο γιαυτο ειπα εξαρχης καταλαβαινω τι λες,απλα η λεξη ταβανι ειναι λαθος για μενα.

      Διαγραφή
  36. παει χαθηκε το ποστ-σεντονι που εφτιαξα....δεν πειραζει, του χρονου....

    ενα σχολιο ομως για τον παο....

    μη νομιζουμε οτι γιναμε καλη ομαδα ακομα!!!εχει πολλα χιλιομετρα η ομαδα να τρεξει μεχρι να θεωρηθει καλη....και αν τα καταφερουμε και φετος!!!

    ναι, οκ κερδισαμε τον οσφπ!!!καποια στιγμη ομως χαναμε με 12π και σε κεινο το σημειο καποια αλλη σοβαρη ομαδα, που θα βγαζε 2-3 σωστες αμυνες, θα την πηγαινε τη διαφορα στους 20π και θα τελειωνε με +30 το ματς!!!

    ετσι για να μη ξεχνιομαστε και παρασυρομαστε απο το ομολογουμενως καλο ξεκινημα!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και αυτοι εχαναν με 12 στο πρωτο ημιχρονο,τι σημαινει αυτο;;Το οτι ειμαστε ανετοιμοι αυτο δεν σου λεει κατι;;;Ο ΟΣΦΠ απλα δεν ειναι αυτο που νομιζουν πολλοι εδω μεσα.

      Διαγραφή
    2. αλλο το να χανεις με 12π στο πενταλεπτο και αλλο στο 25΄....
      εχει διαφορα!!εκει η σοβαρη ομαδα δε σ αφηνει να σηκωσεις κεφαλι και σε ποδοπατα κανονικα!

      σαφως και ειμαστε ανετοιμοι
      ειχαμε απουσιες
      ειμαστε νεα ομαδα με νεαρους παικτες

      γνωστα αυτα.

      γι αυτο λεω,
      εχουμε να κανουμε πολλα χιλιομετρα ακομα για να θεωρηθει βασιμα οτι οντως κατι καλο χτιζεται στο οακα!!!

      μη ξεχνας επισης οτι στον ομιλο που βρισκομαστε δε θελει και πολυ να φαμε 2-3 καμπανες και να απογοητευθουν οι παικτες και να τους παρει απο κατω....οι μισοι σχολειο πανε ακομα....τροπος του λεγειν.

      εγω ξερω τι ειναι ο οσφπ και το χω καταθεσει εδω μεσα αρκετες φορες.στημενη ομαδα με λαθος λογικη!!!παει να παιξει κατι που δεν εχει τους παικτες να το στηριξει!!!παρολαυτα, στην ευρωπη πρεπει να ομολογησουμε οτι παιζει με αλλο αερα ...ακομα!

      ΣΜ

      Διαγραφή
  37. Ρεαλ..ενισχυθηκε υπερ του δεοντος προκειμενου αυτη τη φορα να σηκωσει το τροπαιο εντος εδρας.Η διοικηση της αυξησε το μπατζετ προσθετοντας παικτες εμπειρους που μπορουν να δωσουν επιπλεον λυσεις στο Λασο.Το θεμα ειναι αν ο Λασο μπορει να ''τελειωσει'' τη δουλεια,εχοντας ηδη δυο αποτυχιες στην πλατη του,αρκετη αμφισβητηση για την επαρκεια του και την προιστορια εναντιον του(Συνηθως οι ομαδες των οποιων το φ4 διοργανωνεται στην πολη τους τις περισσοτερες φορες αποτυγχανουν)..Αν η Ρεαλ δεν τα καταφερει ουτε φετος,η ετικετα των λουζερ θα τους κατατρεχει για χρονια.Επομενως cup or bust....Mπαρτσελονα..Μπορει να μην ειναι το σουπερ φαβορι,αλλα η προκληση να σηκωσει το τροπαιο μεσα στη Μαδριτη,θεωρω οτι βρισκεται στο μυαλο ολων των ανθρωπων της.Γι' αυτο αλλωστε κι αυτη με τη σειρα της ενισχυθηκε,εχοντας βεβαια το βλεμμα και στο μελλον αφου η μετα-Ναβαρο εποχη πλησιαζει.Ερωτηματικο κι εδω ο προπονητης που περσι σωθηκε λογω πρωταθληματος(ας ειναι καλα ο Λαμπε)και πλεον εχει αρκετη πιεση απ' ολους....Τσσκα..Ανανεωμενη σε παγκο και ροστερ,παρα πολυ δυνατη,εχοντας ομως αυτη τη φορα το ρολο του αουτσαιντερ αν βρεθει στη Μαδριτη,πρωτα απ' ολα καλειται να δειξει ενα καλυτερο αγωνιστικο προσωπο απ' αυτο που εδειχνε επι Μεσινα και να ανατρεψει τα προγνωστικα,αυτη τη φορα υπερ της.Θα σπρωχθει και παλι ωστε να δωσει το παρον στο φ4,οπου εκει πλεον θα δουμε αν μπορει να σπασει την αρνητικη παραδοση των δυο προηγουμενων φ4 και να νικησει στον ημιτελικο.Χρονια οροσημο για τον Ιτουδη που ολοι θελουν να δουν αν μπορει να προπονησει σε τοπ επιπεδο και για τον Τεοντοσιτς,που κι αυτος πρεπει να δειξει αν μπορει και στα δυσκολα...Απο τις υπολοιπες ομαδες υπαρχουν καποιες που μπορουν να φτασουν στη Μαδριτη.Θεωρητικα οι δυο τουρκικες(Φενερ κι Εφες)λογω ροστερ εχουν ενα προβαδισμα,αλλωστε και τα χρηματα που σκορπανε οι γειτονες πρεπει να πιασουν τοπο καποια στιγμη.Λογω Ζοτς θα εδινα προβαδισμα στη Φενερ,σημειωνοντας ομως οτι το οτι οι τουρκικες ομαδες δεν εχουν ισχυρη παραδοση και τεχνογνωσια,δυσκολευει την προσπαθεια τους να φτασουν στην κορυφη...Για τον Παναθηναικο εχω να πω οτι για τις φετινες δυνατοτητες του θα μιλησουμε στο τελος της σεζον.Η ανανεωση σε συνδυασμο με τους τραυματισμους δεν μπορουν να οδηγησουν σε ασφαλη συμπερασματα για το που μπορει να φτασει στη φετινη ευρωλιγκα.Δυο πραγματα ομως ειναι σιγουρα.Πρωτον,οτι η ομαδα χτιζεται ωστε να μπορει απο του χρονου να επανελθει σε τροχια διεκδικησης θεσης για το φ4 και δευτερον,οτι λογω ομιλου το ''φ4'' του τριφυλλιου για φετος ειναι το τοπ-16.Κι αυτο γιατι συμμετεχοντας εκει θα μπορεσει η ομαδα και να αποκτησει εμπειριες και να δει τις αδυναμιες της...Υ.Γ.Χωρις να γινομαι μελο,θελω να ευχηθω στον Τζιμ να ειναι παντα δυνατος για να ξεπερναει τις δυσκολες καταστασεις..VECCHIO...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ φίλε VECCHIO.. Η Μπαρτσελόνα για κάποιο λόγο πάλι δε με πείθει σε αυτό το στάδιο. Σίγουρα θα παίξει καλό μπάσκετ όπως πάντα στη β' φάση αλλάδε μου βγάζει εικόνα survivor πάλι. Θα τη δούμε φυσικά και θα ξανακάνουμε εκτίμηση γρήγορα.

      Διαγραφή
  38. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης κερδίζει τις εντυπώσεις με το θράσος και τον «αέρα» που διαθέτει στα πρώτα του παιχνίδια με την πράσινη φανέλα.

    Ο τέως πόιντ του Άρη όχι μόνο βρίσκεται σεβαστό χρόνο στο παρκέ αλλά μ’ αυτόν στο γήπεδο ο κόουτς έχει το κεφάλι του ήσυχο, κρατώντας δίπλα του (πανέτοιμο για τα… ζόρια αν αυτά εμφανιστούν) τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

    Ο 19χρονος «βλέπει» γήπεδο, αποδεικνύεται από τις 10 τελικές πάσες που έχει μοιράσει σε σκάρτα 35 λεπτά συμμετοχής στα παιχνίδια κόντρα σε Κηφισιά, Κολοσσό. Διόλου άσχημος ο μ.ο του σε ασίστ (5), λαμβάνοντας υπόψη ότι κουβαλά και το «ψάρωμα» του ρούκι το οποίο βέβαια μόνο στη θεωρία υπάρχει στην περίπτωσή του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 1 Ρεάλ Μαδρίτης
    2 ΤΣΣΚΑ
    3 Αναντολού Εφές
    4 Φενέρ
    5 Μπαρτσελόνα
    6 Ολυμπιακός
    7 Αρμάνι
    8 Παναθηναϊκός


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλησπερα παιδια
    Πρωτα απ ολα να πουμε στο Τζιμ καλο κουραγιο και καλη δυναμη φιλε..

    Για την Ευρωλιγκα:
    Σε αυτη τη φαση που ξεκιναμε και αξιολογουμε τα ροστερ η Ευρωλιγκα μοιαζει 3 ταχυτητων.Οι Μπαρτσα Ρεαλ και Τσσκα μοιαζουν ενα κλικ παραπανω απ τους υπολοιπους με βαση τα ροστερ (εκτος απο ροτεισον εχουν και εκτος 12αδας υπολογισιμους παικτες) και την οργανωση τους.Με το τωρινο φορματ τις ευρωλγκας οι 3 θεσεις του φαιναλ φορ μοιαζουν καπαρωμενες και επειδη ποτε δε μπορεις να κανεις προβλεψεις στο μπασκετ τοσο απολυτες θα πω απλα πως δυο απο τις τρεις αυτες ειναι απιθανο να λειπουν.
    Οι δικες μας ομαδες μαζι με τη Μακαμπι την Αρμανι και τις τουρκικες συνδιαζουν ροστερ ,δυνατες εδρες ,και καποιους πολυ δυνατους παιχτες και αστερια προπονητες αλλα ολες εχουν κενα στα ροστερ συνεπως και και στο παιχνιδι.Θα παλεψουν για φαιναλ φορ.
    Οι υπολοιπες ομαδες θα παλεψουν για το τοπ 16 και το τοπ 8 αλλα δεν ειναι για κατι παραπανω παρ ολο που υπαρχουν αρκετοι παιχταραδες και σε αυτη τη κατηγορια...Δεν εχουν μεγαλες πιθανοτητες για φαιναλ φορ.

    Οι ομιλοι ειναι χαλια μοιρασμενοι (Ο ΟΣΦΠ θα περασει πολυ ευκολα λογικα ο ΠΑΟ πρεπει να κανει υπερβασεις) αλλα οπως ξανα ειπα ετσι οπως ειναι το φορματ με τους ομιλους του ΤΟΠ 16 γινεται μεγαλο ξεκαθαρισμα.
    Στα επι μερους,θα συμφωνησω σε ολα για τον Ζοτς,ειναι εντελως αλλοπροσαλο για κεινον το χτισιμο της ομαδας (βεβαια και περσι ετσι ηταν) και με ξενιζει πολυ που βασιζει το μπακορτ σε Αμερικανους ενω θα μπορουσε να εχει οποιον θελει (πηρε βεβαια τον Μπογνταν) και τη φροντκορτ στον Σαβας (τιμιος παικτης.).Επισης μου κανει εντυπωση ο Βεσελι,που απο το σπαιντερμαν τις Παρτιζαν που χαζευαμε το 2010 ,μετα απο ενα νο 6 sta draft (υπερβολικο) γυρισε στα 24 του στην ευρωπη κανοντας μια τρυπα στο νερο στο ΝΒΑ και μου φανηκε ανευρος και αδυναμος(σπουδιαος ριμπαουντερ βεβαια)

    β)Περιπτωση Ολυμπιακου-Μαρκοπουλου
    Ολα ακουστηκαν και ολα γραφτηκαν σε ενα σηριαλ που πηρε μεγαλες διαστασεις.Ενα πραγμα μου εκανε εντυπωση που δειχνει πως η λογικη μπροστα στην παραπληροφορηση και την οπαδικη τυφλωση παει περιπατο.
    Το γεγονος οτι γραφτηκε και υποστηριζεται πως ο Μαρκοπουλος συναντηθηκε και κουβεντιασε με τους Αγγελοπουλους την Κυριακη ενω ο Ολυμπιακος επαιζε με την Κηφησια στις 5 το απογευμα.Εαν η συναντηση ειχε προγραματιστει πριν τον αγωνα το σεναριο στεκει,αλλα αναιρει οσα γραφτηκαν για τον Τομιτς.Να συναντηθηκαν μετα τον αγωνα που τελειωσε στις 7 και στις 10 να οι δημοσιογραφοι να ανακοινωνουν τη συναντηση και τη συνεργασια υπερβαινει τους νομους της φυσικης και ακομη και αν του εστελναν ελικοπτερο στο μπαλκονι χρονικα δε βγαινει.
    Σκεφτητε το...

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. No_closure σε ευχαριστώ φιλαράκι, να'σαι καλά.. Ο Βέσελι δεν έμαθε ακόμα να σουτάρει κατ'αρχάς. Όντως ήταν "αράχνη". θυμήσου ότι στη Παρτίζαν έπαιζε "3". Τώρα θα πάρει πολύ χρόνο ως mobile-5.

      Διαγραφή
  41. ρε κολλητέ, τόσα χρόνια σε διαβάζω και ακόμα υπάρχουν κάποιοι που ΔΕΝ καταλαβαίνουν τι στο πέος είναι τα παουερ ρανκγινγς
    Λέει ο άλλος ότι αφού ο ΠΑΟ κέρδισε τον ΟΣΦΠ άρα πρέπει να καταταχθεί πιό πάνω. Ρε θα μας πέσουν τα αυτιά με αυτά που ακούμε.
    Καλό θα είναι κάθε φορά που γράφεις power rankings να έχεις έτοιμη μια παράγραφο που να την κάνεις κοπυ πεηστ ωστε να εξηγείς τι στο διάλο είναι μπας και καταλάβουν κάποιοι και να μην κρίνουν από έναν τυχαίο αγώνα μεταξύ δύο τυχαίων ομάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Η χρονια ειναι μεγαλη και τα power rankings αλλαζουν,αλλα θα μπουν γρηγορα σε τεστ,αφου συμφωνα με αυτα,ο Παο,για πρωτη φορα στην ιστορια του στη Γιουρολιγκ θα μεινει εκτος τοπ16.

    Εχει στον ομιλο

    Μπαρτσα (3)
    Φενερ (5)
    Αρμανι (6)
    Μπαγερν (11)

    Αρα 4 ομαδες πιο πανω απο αυτον.Αν μεινει εξω απο το τοπ16 επαληθευονται τα pr του Τζιμ,αν περασει οχι.
    Απαντηση που δε χρειαζεται να παμε στον Απριλη,αλλα σε 2 μηνες θα ξερουμε.
    Ιντριγκαδορικο.Ειδομεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα power rankings δεν είναι πρόβλεψη κάποιου για το πώς θα πάνε οι ομάδες στην διοργάνωση και σε τι θέσεις θα τερματίσουν αλλά μια προσπάθεια αντικειμενικής απεικόνισης του επιπέδου των ομάδων στην αφετηρία της χρονιάς.

      Στην αρχή της χρονιάς φαντάζομαι έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στην προοπτική των ομάδων μέσα σε όλη τη χρονιά και τα επόμενα αφορούν την απόδοση των ομάδων εκείνη την εποχή και την κατάταξη τους σε δυναμικότητα.

      Για παράδειγμα προσωπικά έχω πει ουκ ολίγες φορές πόσο πιστεύω τους Παππά και Γιάνκοβιτς σαν παίκτες και αδικήθηκαν πέρσι για τον παραγκωνισμό τους.Όμως αν φτιάξω power rankings πχ. θα πρέπει να παραμερίσω λίγο την προσωπική μου άποψη για τους 2 και σε μια άτοπη σύγκριση να δώσω για παράδειγμα ένα πλεονέκτημα σε μια ομάδα που έχει τους Πότσιους-Αραντόρι-Μίτσοβ στα wings οι οποίοι έχουν εμπειρία και μια ενδεδειγμένη αξία,άσχετα από τις προσωπικές μου προβλέψεις.

      Επί της ευκαιρίας ο Τζιμ,περίτεχνα και σωστά,έχει την Μπάγερν και τον Πάο στην ίδια θέση και όχι την πρώτη πάνω από την ελληνική ομάδα.

      Διαγραφή
    2. Όχι φίλε μου 11.56.. Δεν είναι πρόβλεψη τα PR..

      Διαγραφή
  43. Το 2012-13,ο Παο αλλαζει κοουτς μετα απο 13 χρονια,downgrade απο Ζοτς σε Αρτζι.Παιρνει 10-12 παιχτες,με κατι Αρμστρονγκ-Κιτσεν μεσα.
    Στην πορεια,καταληγει να παιζει με 7-8 παιχτες..

    Περιφερεια με ΔΔ,Ουκιτς,Μπραμο (πρωτη φορα σε Ευρωλιγκα) και Μασιουλις,που δεν το ηθελε κανεις.
    Ψηλοι Γκιστ (ολοι ελεγαν απειθαρχος,δεν εχει μυαλο για μεγαλη ομαδα),Λασμε απο Ομπραντοριο ρολιστας,Τσαρτσα και ολιγον απο Σοφο.

    Αποτελεσμα..2-1 την Μπαρτσα του 22-2 στα πλευοφς,με το πρωτο ματς χαμενο στην παραταση με πολυ κακη διαιτησια.Μετα βεβαια εχασε 2 ματς.

    Κατι τετοιο δεν αποτελει πχ εναν οδηγο οταν βγαζουμε power rankings;Δε βλεπουμε τι κανει μια ομαδα,με συνθηκες πιο δυσκολες και απο τις φετινες;

    Η δε συγκριση με την περυσινη ομαδα του Παο (αλλη μια που πηγε στους 8) εχει ως εξης

    1.Ο Αρτζι εγινε Ντουσκο

    2.ψηλοι, οι Λασμε-ΓεροΜαικ εγιναν Μπατιστα-Ραιτ,οι αλλοι ειναι ιδιοι με το Φωτση ενα χρονο ολντερ,αλλα και με εναν Λουκα που απο ανυπαρκτος με Αρτζι,ξεκουμπωσε στο τελος και εχουμε μεγαλυτερες προσδοκιες φετος.

    3.περιφερεια,οι πηλιναποδια Ουκιτς,Ραιτ,Καρυ,Μπραμος,Μασιουλις εγιναν Μποχω,Σλοτερ,Νελσον,Μπλουμς και Παππας,Γιανκοβιτς (2ης χρονιας,ετοιμοι να παιξουν).
    Μπορουμε απο το upside των παιχτων να δουμε οτι οι φετινοι εχουν πολυ περισσοτερες δυνατοτητες.

    Αρα,για μενα η ομαδα ειναι πολυ πιο ενισχυμενη φετος.Βλεπω προκριση απο εναν ομιλο 8 ομαδων στο τοπ16,με καλυτερη θεση απο την 4η των 2 τελευταιων ετων και αρα ανετα στους 8,απλα δεν εχει ''εξασφαλιστει'' ακομα το ιδιο το τοπ16 στον ομιλο φωτια,οπως πχ του ΟΣΦΠ,
    δε σου εγγυαται κανεις οτι θα περασεις καποια εκ των Μπαρτσα,Φενερ,Αρμανι,Μπαγερν ντε και καλα σε αυτη την περιοδο της δημιουργιας της ομαδας και των απουσιων.

    Τεσσαρων ομαδων πιο πανω στα ρανκινγκς απο εμας.
    Για μενα αν το παρακανει ο Ρηγας,παιζει να μεινουμε και απεξω απο τωρα.
    Αν δεν υπηρχε Ρηγας θα μας εβαζα στο 4 του Ολυμπιακου,τωρα σιγουρα πιο κατω,για 12 παντως δεν ξερω,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν μας οπως με τουροφ την βαψαμε.Ο Κολλινς περσι εκανε φαουλ απανωτα και προχτες του σφυριξαν υπερ του 10 χαχαχα αυτος ισος και ομοιος με τον Σπανουλη.

      Διαγραφή
    2. #αν μας σφυριξουν#

      Διαγραφή


  44. ΣΛΟΤΕΡ
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 7 πόντοι, 3/5 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ
    ΑΕΝΚ: 18 πόντοι, 5/8 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 4 κλεψίματα
    ΤΟΥΡΟΒ: 16 πόντοι, 5/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ
    ΚΟΛΟΣΣΟΣ: 11 πόντοι, 1/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ
    Μ.Ο.: 13 πόντοι, 1,5 ριμπάουντ, 1,75 ασίστ, 1 κλέψιμο, 53,8% δίποντα, 41,1% τρίποντα, 75% βολές.

    ΜΠΑΤΙΣΤΑ
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 12 πόντοι, 5/7 δίποντα, 2/3 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ
    ΑΕΝΚ: 14 πόντοι, 6/12 δίποντα, 2/4 βολές, 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα
    ΤΟΥΡΟΒ: 10 πόντοι, 4/6 δίποντα, 2/2 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα
    ΚΟΛΟΣΣΟΣ: 12 πόντοι, 6/7 δίποντα, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο
    Μ.Ο.: 12 πόντοι, 8,25 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ, 1,25 κλεψίματα, 65,6% δίποντα, 66,6% βολές.

    ΜΠΛΟΥΜΣ
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 8 πόντοι, 1/1 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ
    ΑΕΝΚ: 9 πόντοι, 0/2 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο
    ΤΟΥΡΟΒ: 11 πόντοι, 2/3 τρίποντα, 5/5 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ
    ΚΟΛΟΣΣΟΣ: 9 πόντοι, 0/1 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ
    Μ.Ο.: 9,25 πόντοι, 2,25 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 0,25 κλεψίματα, 42,8% δίποντα, 55,5% τρίποντα, 100% βολές.

    ΡΑΪΤ
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: -
    ΑΕΝΚ: -
    ΤΟΥΡΟΒ: 4 πόντοι, 2/3 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο
    ΚΟΛΟΣΣΟΣ: 9 πόντοι, 4/7 δίποντα, 1/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 μπλοκ
    Μ.Ο.: 6,5 πόντοι, 4,5 ριμπάουντ, 0,25 κλεψίματα, 0,25 μπλοκ, 60% δίποντα, 50% βολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Ανώνυμος 21 Οκτωβρίου 2014 - 2:12 μ.μ.

      Ευχαριστούμε για τα στατιστικά. Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά νούμερα. Επιτρέψτε μου όμως να σας υπενθυμίσω ότι είναι νούμερα με μικρές ομάδες στις αντίστοιχες διοργανώσεις (για την μεν ΑΕΝΚ οι ίδιοι οι φίλοι του ΠΑΟ το λέτε αυτό, ενώ για τον ΟΣΦΠ επίσης, όπως λένε όλοι οι φίλοι των δύο ομάδων, παίζει σαν μικρή ομάδα, χωρίς καν αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία μεγάλης ομάδας όταν αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ), οπότε θεωρώ χρήσιμο και σκόπιμο να περιμένω λίγο ακόμα, για να δούμε αυτούς τους παίκτες και με τις μεγάλες ομάδες...

      Αλέξης

      Διαγραφή
    2. αλεξιε και ποιος σου ειπε οτι τα ποσταρω να τα δεις εσυ και οι ομοιοι σου;;;Οσο για την ΑΕΝΚ μικρη ομαδα ειναι σιγουρα, το ξερουμε αλλο αν εχει καποιους καλους παιχτες μεσα, εσεις το ξερετε καλυτερα μετα τα τελευταια χαιρια σας οποτε τι να λεμε.

      Διαγραφή
    3. Προς Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2014 - 9:16 π.μ.

      Σας ζητώ συγνώμη που διάβασα το σχόλιο σας με τα στατιστικά. Όμως, αφού δεν επιθυμείτε να διαβάζονται τα σχόλια σας από εμένα και τους ομοίους μου, πώς θα μπορούμε να πηγαίνουμε στο παρακάτω σχόλιο, χωρίς να διαβάζουμε τα δικά σας, όταν δεν έχετε κάποιο διακριτικό (παρατσούκλι, όνομα, avatar, κλπ) στα σχόλια σας;

      Για την ΑΕΝΚ, μάλλον επαναλαμβάνετε ότι ακριβώς έγραψα και εγώ.

      Αλέξης

      Διαγραφή
  45. Γραφονται αστειοτητες δυστυχως. Ο Ολυμπιακος οχι απλως δεν ειναι για final4, αλλα αν δεν ειχε την αυρα του πρωταθλητη Ευρωπης και τους Σπανουλη, Σλουκα και Πριντεζη δε θα ηταν ουτε για top-8. Με ποιον θα παει στο final4? Mε τον Χαντερ, τον Πετγουει και τον Καββαδα; Μιλαμε σοβαρα; Ή με το Μαντζαρη και τον Κατσιβελη. Πισω απο τους 3 top class παικτες του υπαρχουν αλλοι 3 που ειναι αξιοπρεπεις μοναδες για το επιπεδο που συζηταμε, οι Λοτζεσκι, Νταρντεν και Λαφαγιετ. Μετα απο αυτους το χαος. Αν σε αυτα προσθεσεις την ελλειψη προπονητη, το διοικητικο χαος και την αλαζονεια που δειχνει τελευταια προκυπτει συνταγη αποτυχιας. Ολα βεβαια μπορουν να αλλαξουν αν το αποφασισει η διοικηση του. Αν σταματησει να βγαζει ανακοινωσεις κι αφησει την ομαδα να ηρεμησει, αν προσλαβει εναν σοβαρο προπονητη και του δωσει το ελευθερο να κανει τη δουλεια του οπως νομιζει βαζοντας αυτος τους στοχους, αν παρει εναν ποιοτικο ψηλο στη θεση των αμπαλων που εχει μαζεψει.Τοτε ναι, μπορει και να εχει τυχη ο Ολυμπιακος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ena apo ta pio eustoxa sxolia edo kai polu kairo.I deyteri pentada toy osfp apexei para poly se poiotita tis protis kai auto opoios den to vlepei einai tyflos. Oi epiloges Petway Hunter Simmons einai poly xamiloy epipedou . Me ta idia pano kato xrimata an aytoi antikatastathoun o osfp tha exei to roster na prosvlepei se final 4. Me ta simerina dedomena akoma kai me terastia ypervasi ton kalon tou paikton den vlepo pos kati kalutero apo to top 8 mporei na peiteuxthei.

      Διαγραφή
    2. Μην περιμενεις να σταματησουν τις ανακοινωσεις δεν θα σταματησουν για κανενα λογο, οι αφοι εχουν απολυτη στηριξη απο ολους ο Βασιλακοπουλος τους φοβαται,ο εσακε ειδικα τωρα με τον αγαπημενο τους Χαλβατζακη δεν τους κανουν τπτ δεν παει να κατηγορουν διαιτητες να χειρονομουν να προκαλουν κανεις δεν τους πειραζει.Σημερα καλεσαν τον προεδρο του Αρη σε απολογια ενω εχει καποιο δικιο,αλλα βεβαια εμεις δεν ειμαστε Αθηνα που για να διακοπει παιχνιδι πρεπει να γινουν οργια.

      Διαγραφή
    3. Eγω δεν περιμενω να σταματησουν. Η ομαδα τους εχει αναγκη απο ηρεμια.

      Διαγραφή
    4. Προς Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2014 - 1:56 π.μ.

      Έχετε δίκιο. Η δεύτερη πεντάδα του ΟΣΦΠ (Μάντζαρης - Σλούκας - Darden - Petway - Hunter), αν υπάρχει βεβαια τέτοια, είναι πράγματι για τα πανηγύρια...

      Αόμματος... Αόμματος... Ότι έχετε ευχαρίστηση...

      Αλέξης

      Διαγραφή
    5. Ρε ανώνυμε, μιλάς για αστειότητες και στην αμέσως επόμενη πρόταση αναρωτιέσαι τι θα ήταν ο ΟΣΦΠ χωρίς τους Σπανούλη, Σλούκα και Πρίντεζη και αν θα πήγαινε F4 με Hunter, Petway και Καββαδά. Δηλαδή :

      - Τι θα ήταν η Real χωρίς Rodriguez, Rudy, Llull; Θα πήγαινε F4 με Slaughter, Reyes και Rivers;

      - Τι θα ήταν η CSKA χωρίς Weems, Teodosic και Khryapa; Θα πήγαινε F4 με Vorontsevich, Zozulin και Jackson;

      κλπ κλπ, μην μακρηγορούμε. Μια χαρά είναι ποιοτικά το roster του Ολυμπιακού, σίγουρα όχι χειρότερο (καλύτερο λέω εγώ) ποιοτικά απο τα roster που είχε όταν κατακτούσε τα 2 ευρωπαϊκά και σίγουρα όχι χειρότερο απο το roster που είχε πέρυσι η Maccabi. Επίσης βάζεις τον Μάντζαρη στην μπασκλασαρία και ξεχνάς εντελώς τον Dunston. Οτι θα μπορούσε να είναι πιο γεμάτο απο άποψη ρόλων (ψηλό πεντάρι, backup του Σπανούλη, βαρύ τεσσάρι) να το δεχτώ αλλά το τερμάτισες και είναι και κρίμα γιατί στο δεύτερο μισό του post σου μια χαρά τα γράφεις.

      Διαγραφή
    6. Βαζω το Μαντζαρη εκει που ανηκει. Εκει ανηκει και ο Ντανστον. Και ναι εχεις δικιο. Ειναι το ιδιο με τους αμπαλους του Ολυμπιακου ο Βοροντσεβιτς, ο Φριτζον κι ο Τζακσον. Ο,τι να'ναι..Ασε το μπασκετ, μιλα για πολιτικη που τα λες καλα. (Αν επιμενεις μπορω να σου πω και για το ροστερ της Ρεαλ).

      Διαγραφή
    7. Το μπάσκετ δεν το κατέχω καλά γι'αυτό αλλά με την αναγωγή το'χω. Ο Vorontsevich, o Zozulin και ο Jackson, είναι μέσες άκρες για την CSKA ότι είναι και ο Hunter, ο Petway και ο Καββαδάς για τον Ολυμπιακό. Ναι για ου; Το οτι οι δευτεράντζες της CSKA είναι ποιοτικά ανώτερες απο τις δευτεράντζες του Ολυμπιακού είναι προφανές και αυτονόητο, αλλιώς δεν θα ήταν η CSKA.

      Βασικά γράψε άκυρο τώρα είδα αυτό το "άμπαλους του Ολυμπιακού". Χέστο, δεν ξέρω απο μπάσκετ, καλά τα λες. Γράψε άκυρο, πάμε παρακάτω.

      Διαγραφή
    8. Για να πει πάντως κάποιος ότι ο Μάντζαρης είναι άμπαλος πρέπει να είναι το λιγότερο άμυαλος. Βασικά και ανούμπαλος.

      Διαγραφή
    9. Οχι ειναι τεραστιος παικτης ο Μαντζαρης. Το αποδεικνυει καθημερινα. Εγω θα κανω υπομονη και θα περιμενω μεχρι να συμφωνησει μαζι μου και η ομαδα του. Πιστευω οτι δε θα αργησει.

      Διαγραφή
    10. Πιθανώς να μην αργήσει, άλλωστε η ομάδα του έχει δείξει μια συγκινητική ευαισθησία προς το οπαδικό mindset. Η απέναντι ομάδα θα συμφωνήσει ποτέ μαζί σου όμως ή δεν το κατέχουν ούτε αυτοί το άθλημα;

      Διαγραφή
    11. Kατσε να δουμε. Θα εκπλαγω αν ο Ιβανοβιτς ενδιαφερθει για το Μαντζαρη. Αν το κανει προφανως κατι εχω δει λαθος. Δε μου φαινεται πιθανο ομως. Ο Μαντζαρης εμεινε πολυ πισω απο τον τραυματισμο του και μετα.

      Διαγραφή
    12. Μα ο Ivanovic ήδη έχει ενδιαφερθεί για τον Μάντζαρη

      Διαγραφή
    13. Τελικά όμως πήρε τον Μποχωρίδη που είναι λίγο-πολύ αντίστοιχων προδιαγραφών: ψηλός, αθλητικός, κάπως άτεχνος, χωρίς σουτ, ώστε να γίνει αυτός με τον καιρό ο ρολίστας pg πίσω από τον εκάστοτε βασικό άσο. Άρα θα περίσσευε πλέον ο Μάντζαρης.

      Διαγραφή
    14. :-) Χαχαχαχα. Ναι γι'αυτο αλλωστε εκανε το καλοκαιρι την προσφορα ο dpg. Hθελε να αγορασει το Μαντζαρη. Μη λεμε τετοια μεταξυ μας.

      Διαγραφή
    15. @Ανώνυμος23 Οκτωβρίου 2014 - 2:43 π.μ.
      Δε συγκρινεται ο Μποχωριδης με το Μαντζαρη. Ο Μποχωριδης βελτιωνεται ταχυτατα, ειναι θρασυς και αθλητικος.Αρκετα ατεχνος και αγουρος αλλα αυτο αλλαζει αν δουλεψει. Η παθητικοτητα του παιχνιδιου του Μαντζαρη δεν παλευεται και δε νομιζω οτι παιρνει βελτιωση.

      Διαγραφή
    16. Οπότε ο ΠΑΟ αν χάλαγε η ανανέωση δεν θα τον έπαιρνε τον Μάντζαρη;

      Διαγραφή
    17. Καλη η ερωτηση σου. Θα ηθελα να το δω. Νομιζω οτι δε θα τον επαιρνε. Απο την αλλη ποτε δεν ξερεις με τον dpg. Μπορει και να τον επαιρνε για εξωαγωνιστικους λογους.

      Διαγραφή
  46. Η σχετική ανακοίνωση

    "49/22-10-2014

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.

    Απορρίπτει την ένσταση της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π ΚΑΕ, ως διατυπώθηκε στο Φ.Α. για την κατά παράβαση αποφάσεων του ΜΔΟ είσοδο στο γήπεδο του κ. Δ. Γιαννακόπουλου κατά τον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. της 9-10-2014, ως απαράδεκτη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. http://euroleague.sport24.gr/article/3096260/lafagiet_vs_xanter.html

    και

    http://euroleague.sport24.gr/article/3094446/nelson_vs_sloter.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο διαβασμένοι οι πράσινοι !

      Διαγραφή
    2. Είναι δυνατόν ρε παιδιά, να μην ξέρει ο Λαφαγέτ το όνομα του Μάντζαρη; ΟΚ, καταλαβαίνω το ότι έχει παρατσούκλι, αλλά δείχνει τρελή αδιαφορία το να μην ξέρει καν πώς λέγεται ένας συμπαίκτης του!

      Rick D.

      Διαγραφή
    3. Πολύ ωραία αυτά τα αρθράκια, δεν τα ήξερα καν :-)

      Πάντως αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα (πέραν του ότι οι δικοί μας έχουν "τριφτεί" περισσότερο με την ομάδα και τους παίκτες μας) είναι ότι η πολυαναμενόμενη "ομοιογένεια" (που περιλαμβάνει και αυτά) δεν έρχεται εύκολα ούτε γρήγορα....

      Πάντως οι δικοί μας τα βρήκαν σχεδόν όλα (αυτό για τη θέση του Φώτση στο draft ούτε και εγώ δεν το θυμόμουν), οι άλλοι δεν θυμούνται -ή δεν ξέρουν!- καν τα ονόματα των συμπαικτών τους...

      Διαγραφή
    4. Τον Μάντζαρη γιατί τον λένε Franchise; Ξέρει κανείς;

      Διαγραφή
    5. Προς Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2014 - 4:43 π.μ.

      Ομολογώ ότι και εγώ βρέθηκα αδιάβαστος στην ερώτηση για τη χώρα προέλευσης του Ivanovic, γιατί νόμιζα ότι είναι από την Βοσνία, και όχι από το Μαυροβούνιο.

      Επίσης ήξερα για τον Batman και το draft, αλλά όχι το έτος και για τη θέση του εκεί. Αλλά δεν ήξερα ότι ο Gist είχε περάσει από το draft.

      Βαθμολογία: ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ (απαιτείται άμεσα... εντατική επανάληψη του μαθήματος με ιδιαίτερη έμφαση στα ΣΟΣ της ύλης)

      Αλέξης

      ΥΓ. Ανησυχητικές κάποιες από τις απαντήσεις των παικτών του ΟΣΦΠ...

      Πολύ ωραία ιδέα πάντως αυτές οι ερωτήσεις. Ίσως όμως θα έπρεπε να ήταν ένας παίκτης από μια ομάδα εναντίον ενός από άλλη ομάδα ή ένας παίκτης μόνος του (με π.χ. 10 ερωτήσεις) και το σκορ του να μπαίνει σε λίστα των σκορ για τους διάφορους παίκτες (όχι μόνο από ΠΑΟ και ΟΣΦΠ) και μετά από 90-100 παίκτες, θα μπορούσαμε έτσι να δούμε ποιός παίκτης είναι καλύτερος γνώστης του αθλήματος.

      Διαγραφή
    6. Βασικά είναι δυνατόν να μην ξέρεις πόσα ευρωπαϊκά έχει η ομάδα σου; Εκτός και αν τα παιδιά μπερδεύτηκαν με τα λάβαρα στο ΣΕΦ...Ο Μάντζαρης είναι franchise player που λένε και στο NBA! (εδώ γελάμε)

      Διαγραφή
    7. Χρήστο, φαντάζομαι ξέρεις τί θα πει ο όρος, και απλά ρωτάς "γιατί λοιπόν του βγάλανε ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΑΡΗ αυτό το νικ;"
      (Σε περίπτωση που δεν ξέρεις πάντως, κανονικά ο όρος ταιριάζει γάντι στον Σπανούλη, όταν λέμε για ΟΣΦΠ. Αντίστοιχα στον ΠΑΟ, ο Διαμαντίδης. Μ' άλλα λόγια, "ο ηγέτης", και δη αυτός γύρω από τον οποίον δεν πα' να πέφτουν οι κυβερνήσεις - αυτός μένει εκεί, τσιμέντο, και η ομάδα χτίζει γύρω του αενάως).

      Προσωπικά ιδέα δεν έχω, αλλά μπορώ να υποθέσω ότι του κόλλησε κα'νας Αμερικάνος αυτό το νικ. Κα'νας Πάουελ που ήταν και ψιλο-τρελλίτσα ίσως; Αμερικάνος πάντως σίγουρα λέω 'γω, και μάλιστα ίσως να έχει μείνει κάτι σαν ινσάιντ τζόουκ μεταξύ των Αμερικανών του ΟΣΦΠ, γιατί όλο και κάπου αλλού θα το 'χαμε ακούσει.
      Ίσως πάλι να είναι πολύ φρέσκο.
      Τώρα πώς του ήρθε αυτουνού που το 'βγαλε; Εδώ ξαναγυρνάμε σε Πάουελ, ο οποίος στην ουσία τον γνώρισε τον Βαγγελάκη...σακάτη. Κι ίσως του 'ρθε "πειραχτικά", επειδή πρόπερσι έλαμψε δια της απουσίας του ο Μαντζάρε. Καλοπροαίρετο προφανώς το πείραγμα.
      Από την άλλη, ίσως το καλοκαίρι που έγινε ο ντόρος με την ανανέωσή του να ήταν ο λόγος. Ποιός (Αμερικάνος) να του το κόλλησε; Κά'νας Πέτγουέης;

      Διαγραφή
    8. Εγώ τον μόνο παίχτη που ξέρω ότι τον αποκαλούσαν Franchise ήταν ο Steve Francis. Δεν νομίζω ότι έχουν κάτι κοινό άρα ...

      Διαγραφή
  48. Καλησπέρα Τζιμ και στα υπόλοιπα παιδιά.

    Μπάρτσα, Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ είναι οι λερναίες ύδρες και φέτος. Βγάζουν τον ένα, βάζουν τον άλλο και δεν χάνουν σε ποιότητα. Η Ρεαλ αν δεν το πάρει και φέτος, τι να πω... του κερατά δηλαδή. Να πάει ο Λάσο να ανοίξει ταβέρνα στη Πλάκα ή ας κάνει τον παρκαδόρο. Το ίδιο ισχύει και για τον Πασκουάλ βεβαίως...

    Ο Ολυμπιακός άμα ρολάρει, σοβαρευτεί και με ευνοϊκή κλήρωση θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για F4. Βέβαια στερείται του "banger" και ίσως αυτό περιορίζει τις δυνατότητες του.

    Η Φενέρ με εκπλήσσει αφενός γιατί πρώτη φορά βλέπω τον Ζοτς να κάνει κουμανταδόρους δυο αμερικανούς (Χίκμαν, Γκούντελοκ) και αφετέρου γιατί τον βλέπω δίχως mobile ψηλό που πάντοτε είχε (Μίντλετον, Μπατίστ). Θυμάμαι πάντα είχε και ένα stretch "4" (Φώτσης, Ρότζερς, Τσαρτσαρής, Σμιθ, Καϊμακόγλου). Τώρα θεωρείται ο Μπιέλιτσα ή ο Βέσελι;

    Η Εφες πιστεύω αν είχε έναν ακόμη οργανωτή (βλ. Νέντοβιτς) μαζί με τον Ντρείπερ θα έβαζα στοίχημα το κεφάλι μου πως θα είναι στη Μαδρίτη φέτος. Διατηρώ επιφυλάξεις..

    Όσον αφορά την Αρμάνι Μιλάνο... Τι έγινε με τον Χάκετ; Ποια τιμωρία; Έχω χάσει επεισόδια. Άμα ο Τζείμς είναι υγιής θα είναι αναβάθμιση σε σχέση με τον Λαουάλ που ίσως να πληρώνει και τον προβληματικό του χαρακτήρα. Γούσταρα πολύ πέρσυ Αρμάνι. Περιμένω πολλά.

    Από την Ούνιξ τώρα στα προκριματικά δεν είδα πολύ άμυνα και με ανησύχισε. Επιθετικά έχει ταλέντο. Μεγάλο το κενό στο "5". Ένας Φίσερ δεν φτάνει. Πάλι με 7-8 παίκτες θα παίζει ο Άρτζι

    Από τον Άταμαν περιμένω πολλά ιδίως λόγω των περσινών τελικών αλλά μετά από αυτό με τον Σμιθ δύσκολα. Αν όπως ακούγεται πάει ο Μακκάλεμπ τότε το πράγμα αποκτά πολύ ενδιαφέρον.

    Η Μακάμπι παραδοσιακά φέρνει καλους Αμερικάνους οπότε όταν δέσουν και ρολάρουν θα δούμε ωραία πράγματα. Ανυπομονώ να δω τον Πίνι σε ρόλο ασσίσταντ. Εντύπωση μου προκάλεσε η μη μεταγραφή του Τάιους.

    Η Βαλένθια δε νομίζω να μείνει εκτός Τοp 16 αλλά έχασε ευκαιρία στη πρεμιέρα. Πάντως είναι πλήρη ομάδα. Ίσως της λείπει η εμπειρία και αυτό φάνηκε.

    Τέλος για τον ΠΑΟ το ρόστερ φαίνεται πιο λειτουργικό από πέρσι. Το παιχνίδι με τη Μπάγιερν θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια..

    Καλή σεζόν να έχουμε

    Τα λεμιεν, αμίγκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι ο Χάκετ έχει τιμωρηθεί από την Ιταλική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με 6 μήνες αποχή από τους αγώνες των Ιταλικών διοργανώσεων, λόγω μιας διαμάχης του με την εθνική ομάδα (αρνήθηκε να παίξει με την εθνική Ιταλίας το καλοκαίρι ή κάτι τέτοιο).

      Η τιμωρία αυτή σημαίνει, ό,τι ο Χάκετ θα πρέπει να βρεί ρυθμό μέσα από 1 μόνο αγώνα την εβδομάδα (στη Euroleague), καθώς δεν έχει δικαίωμα να παίξει στο Ιταλικό πρωτάθλημα για το επόμενο εξάμηνο. Αν σκεφτούμε πόσο κόστισε στον ΟΣΦΠ πέρσι η τιμωρία του Πριντ (για 3 μόνο αγώνες), είναι πιστεύω κατανοητό το πρόβλημα της Armani με το Χάκετ φέτος...

      Αλέξης

      Διαγραφή
    2. Μεγάλο το πρόβλημα αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για τον leading guard της ΕΑ7..

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα Dino. Στη Φενέρ το ρόλο του mobile-5 θα έχει ο Βέσελι και ως strech-4 ο Μπιέλιτσα που έχει φυσικά και άλλες αρετές. Δημιουργό ήθελε η Εφές, όχι τόσο σκόρερ (ο Νέντοβιτς είναι πρώτα σκόρερ). Ο Χάκετ τιμωρήθηκε για την ιστορία με την εθνική ομάδα αν θυμάσαι..

      Διαγραφή
  49. Ολυμπιακός στο 4 και Παναθηναϊκός στο 12 σόρι, φίλε, αλλά ούτε οι Αγγελόπουλοι… Τα power rankings είναι βεβαίως φωτογραφία της στιγμής παρά προοπτική, αλλά προσπερνώντας την προοπτική, πώς μπορεί στη φωτογραφία της στιγμής ο Ολυμπιακός να είναι 4ος, όταν μετρά ήδη 2 οδυνηρές ήττες και μείζον ζήτημα με τον προπονητή; Αδιανόητο επίσης να είναι ο Παναθηναίκός χαμηλότερα απ’ το 8-9. Μοναδικό πλεονέκτημα των Ούνικς, Βαλένθια, Μάλαγα είναι ότι παίζουν σε ευκολότερους ομίλους, ειδικά η Βαλένθια, που στα δικά μου μάτια είναι μια χειρότερη βερσιόν της παλιάς Τάου, στο πιο αφελές. Αν όμως κατάλαβα καλά κρίνεις αξίες ομάδων σήμερα, όχι πιθανότητες πρόκρισης στις δεδομένες συνθήκες των γκρουπ. Ακόμη κι η τοποθέτηση της Μπάγερν ίσα, αλλά πάνω απ’ τον Παναθηναϊκό έχει τη σημειολογική της αξία…
    Σε κάθε περίπτωση, σπουδαίας σημασίας ματς το αυριανό: ως κι η διαφορά σε πιθανή ήττα παίζει ρόλο. Για τον Παναθηναϊκό θα είναι πιθανότατα δυσκολότερο να μπει στο τοπ-16 παρά να βγει μελλοντικά από αυτό…
    M.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Π ο λ ύ σημαντικό ματς σήμερα για τον ΠΑΟ στο Μόναχο.. Η Μπάγερν είναι ο πιο straight ανταγωνιστής του ξεκινώντας τη χρονιά.

      Διαγραφή
  50. Δεν θυμάμαι πόσες φορές έχω διαβάσει την ιστορία της τελευταίας συνέντευξης του Ντράζεν. Μπορεί ο Σκουντής να έχει τερματίσει το θέμα αλλά κάθε φορά όλο και κάτι νιώθεις. Δικαιολογείται, όμως, γιατί του είχε παθολογική αδυναμία. Λατρεία κανονική.

    http://www.gazzetta.gr/basketball/article/662946/kai-toy-thanatoy-moy-genethlia-tha-kano-pics

    Ήμουν φανατικός αναγνώστης του περιοδικού σε σημείο να το ψάχνω στα περίπτερα από τα βράδια της Δευτέρας αντί τα πρωινά της Τρίτης που κυκλοφορούσε. Δεν υπήρχε internet και η πληροφόρηση με το σταγονόμετρο. Θυμάμαι τις φήμες εκείνης της περιόδου ότι ο Ντράζεν θα ερχόταν στον ΠΑΟ. Στον ΠΑΟ που είχε διανύσει ήδη τον πρώτο χρόνο της νέας του εποχής. Με προπονητή τον Παβλίσεβιτς ετοιμαζόταν για την δεύτερη χρονιά παίζοντας στο Κύπελλο Πρωταθλητριών (ως 2ος). Είχε προηγηθεί το θέατρο του παραλόγου στους τελικούς που η ομάδα δεν κατέβηκε για τον 4ο στο ΣΕΦ (με τις ζαρτιέρες και το εσωτερικό διπλό) ξεφτιλίζοντας τους πάντες αλλά κυρίως τον ίδιο της τον εαυτό. Διαιτησίες, κέρματα, διακοπές, διαπληκτισμοί στις κληρώσεις των διαιτητών, απειλές, ανακοινώσεις κλπ. Ακριβώς ό,τι ζούμε και τώρα. 20 χρόνια μετά.

    Ο Πέτροβιτς προοριζόταν να αντικαταστήσει τον Κόμαζετς και να έκανε δίδυμο ξένων με τον «αδελφό» του Βράνκοβιτς. Με είχε πιάσει ντελίριο και μόνο στη σκέψη ότι θα έβλεπα στην ίδια ομάδα Γκάλη και Πέτροβιτς. Σκεφτόμουν το ρόστερ της επόμενης περιόδου, αναρωτιόμουν πώς θα συνεργαστούν οι δυο τους, ποιος θα έπαιζε ‘’1’’, πως δεν θα τα σκάτωνε ο ΖεΠα και δεν μπορούσα να διανοηθώ τι θα γινόταν σε κάθε ματς στο κλουβί της Γλυφάδας που πάνω από 2.000-2.500 φιλάθλους δεν έβαζε. Φανταζόμουν την ομάδα να παίζει μπασκετάρα, να ρίχνει 100άρες, να σκορπάει τον τρόμο στην Ευρώπη, να σηκώνει την κούπα στο Τελ Αβίβ και να παίρνει επιτέλους το πρωτάθλημα. Τελικά, όταν πήρα εκείνο το τεύχος στα χέρια μου είχε ήδη γίνει γνωστό το θλιβερό νέο του θανάτου του Ντράζεν. Ήταν πολύ περίεργο το συναίσθημα να διαβάζεις μια συνέντευξη ενός πεθαμένου.

    Βολεύτηκα, λοιπόν, με τον Βολκόφ, την απλή πρόκριση στο F4, την 3η θέση στο πρωτάθλημα και τον Πολίτη να τελειώνει τη χρονιά αφού αντικατέστησε νωρίς τον τουρίστα Κροάτη. Αποζημιώθηκα μερικώς 2 χρόνια μετά με τον Ντομινίκ και το πρώτο ευρωπαϊκό στο Παρίσι.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λοιπον 77 παω σχολειο και μολις με βλεπουν μου λενε ''μου θελατε να παρετε και τον ντραζεν''....δεν το πιανω με την πρωτη ρωταω τι εγινε και οταν καταλαβα πεσανε ψιλες....μολις φτανει 7 του ιουνη το πρωτο πραγμα που μου ρχεται ειναι ο πετροβιτς.......δεν θα θελαμε γλυφαδα τοτε αλλα ανοικτο οακα ετσι και γινοταν.....stonerook

      Διαγραφή
  51. Το 2-man show των "Mozart" και Schmidt στο αξέχαστο Ρεάλ - Καζέρτα το 1989 (100+ πόντοι οι δύο μαζί), ευθύνεται εν πολλοίς για τον θαυμασμό των φίλων του αθλήματος προς αυτούς τους δύο τεράστιους παίκτες.

    Θυμάμαι ότι όταν έμαθα για τον θάνατο του Ντράζεν, είχα πάει στο μάθημα αγγλικών (δεν το είχα ακούσει από τα ΜΜΕ μέχρι το απόγευμα) και ένας συμμαθητής μου εκεί, μου λέει εντελώς ξαφνικά, στο ασανσέρ του κτηρίου που κάναμε το μάθημα, ότι ο Πέτροβιτς σκοτώθηκε σε τροχαίο. Την στιγμή που το άκουσα το μυαλό μου πήγε στιγμιαία στον τότε προπονητή της ομάδας ποδοσφαίρου του ΟΣΦΠ που λέγονταν επίσης Πέτροβιτς. Όταν συνειδητοποίησα ποιόν Πέτροβιτς εννοούσε, το σοκ ήταν ακόμα μεγαλύτερο...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Όσον αφορά τα power rankings, όπως πολύ σωστά έγραψε ο peris, στο σημείο που βρισκόμαστε αφορούν μόνο την θεωρητική δυναμική και τα πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα των ομάδων με βάση τα ΠΛΗΡΗ φετινά ρόστερ τους, και δεν υποδεικνύουν σε καμία περίπτωση π.χ. ποιές θα είναι οι ομάδες του final-four.

    Δεν θέλω να κάνω εκτιμήσεις για τις ομάδες ακόμα, γιατί τις περισσότερες δεν τις έχω δει καν, πόσο μάλλον επαρκώς για να έχω γνώμη για την δυναμικότητα και τις πιθανότητες επιτυχίας των.

    Από τα 2 δεκάλεπτα του Ρεάλ - Ζαλγκίρις, το ένα δεκάλεπτο των Φενέρ - Αρμάνι και το 1 δεκάλεπτο του Barca - Bayern που έχω δει μέχρι τώρα (εξαιρούνται οι δικές μας ομάδες των οποίων τους αγώνες είδα ολόκληρους), μπορώ μόνο να υποθέσω (με τα λίγα που μπόρεσα να διαπιστώσω) ότι:

    1) η Ρεάλ δείχνει ελαφρώς πιό αδύνατη στην άμυνα στο ζωγραφιστό, δεδομένων των πολλών άνετων και συνήθως επιτυχημένων drives των παικτών της Ζαλγκίρις σε όλο τον αγώνα (κάποιες φάσεις έβλεπα και στα διαλλείματα του αγώνα του ΠΑΟ). Ο κινητήρας είναι και φέτος Formula 1 Mercedes αλλά το αμάξωμα (mental toughness) άγνωστο πώς θα τα πάει.

    2) Η Φενέρ είναι μάλλον βελτιωμένη από την περσινή της έκδοση, και το φετινό της σασί δείχνει πιό σκληρό και ανθεκτικό στους ανώμαλους δρόμους, με την μηχανή να φαίνεται να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανηφόρες (βλέπε στα ντέρμπι της Euroleague, στα οποία πέρσι αγκωμαχούσε και έχασε π.χ. εύκολα από την Armani). Πρέπει όμως να δούμε περισσότερες "ειδικές" διαδρομές του Euroleague Rally, με τέτοιες ανηφόρες, για να βγάλουμε ακριβέστερα συμπεράσματα για το συγκεκριμένο όχημα.

    3) Αρμάνι: Θα βγάζει το λάδι των αντιπάλων της και δείχνει ότι ΚΑΙ φέτος θα είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει...

    4) Το ίδιο πιστεύω και για την Bayern.

    5) H Barca παραδοσιακά ξεκινάει με πρώτη και δυσκολίες στη μετάδοση της κίνησης και την επιτάχυνση, αλλά στο TOP-16, βελτιώνει την αεροδυναμική της ικανότητα με τις "προσθήκες" νέων εξαρτημάτων (βλέπε χημεία, ρυθμός, ομοιογένεια, συστήματα, κλπ) και γίνεται formula 1, βάζοντας εβδόμη στο κιβώτιο. Μην ξεχνάτε ότι πέρσι στην κανονική περίοδο είχε χάσει από τη Strasbourg στη Βαρκελώνη, αλλά στο TOP-16 έκανε 12 συνεχόμενες νίκες πριν συντριβεί σε παντελώς αδιάφορο αγώνα.

    6) Πολύ ωραίο το passing game της Turow στον αγώνα με τον ΠΑΟ. Δείχνει ομάδα δουλεμένη, και παρόλο που η υπάρξη του Μάρντυ στην πεντάδα μειώνει την ομαδικότητά της (δεδομένου ότι ο Μάρντυ φαίνεται να παίρνει αρκετές προσπάθειες), σαφώς αυτή τη στιγμή πιό ομάδα από άλλες που είδα.

    7) Στους ΠΑΟ, Βαλένθια και ΟΣΦΠ έχουν ήδη αναφερθεί εκτεταμμένα άλλοι σχολιαστές, οπότε το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι ότι θα χρειαστεί να τις δούμε με ΠΛΗΡΗ ρόστερ και έχοντας βρει τα πατήματά τους, πριν κάνουμε οποιαδήποτε σύγκριση ή εκτίμηση για αυτές.

    Αλέξης

    ΥΓ. Jim, ότι και αν περνάτε σας εύχομαι καλή δύναμη και κουράγιο. Δυστυχώς ούτε ο καλύτερος αμυντικός του κόσμου δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιες "επιθέσεις" που καταφέρνει και βγάζει η ζωή...

    ΥΓ 2. Τελικά, ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί να έχει σχέση με το άθλημα.

    http://euroleague.sport24.gr/article/3097238/krespi-kalos-amyntikos-o-spanoulhs.html

    " Όλοι στέκονται στον Σπανούλη, στο επιθετικό παιχνίδι του και στις αποφάσεις του στις δύσκολες στιγμές όμως είναι επίσης ένας πολύ καλός αμυντικός"

    Τί μπορεί να ξέρει τώρα αυτός ο... άσχετος; Είναι ποτέ δυνατόν να γνωρίζει καλύτερα από εμάς, τους... προπονητές του πληκτρολογίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα το πρόβλημα με τον Σπανούλη είναι ακριβώς αυτό: ενώ μπορεί να είναι καλός αμυντικός, αυτός αδιαφορεί παντελώς για την άμυνα. Αυτό γίνεται ακόμα πιο προφανές όταν -σε λίγα ματς -ενδιαφέρεται και προσπαθεί και παίζει μια χαρά άμυνα. Σε αντίθεση πχ με το Σλούκα που είναι πολύ φιλότιμος στην άμυνα, προσπαθεί πολύ, αλλά δεν το έχει καθόλου, δεν προλαβαίνει τους αντιπάλους.

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ Αλέξη, να'σαι καλά..

      Διαγραφή
  53. Πολύ ωραίος ο ΠΑΟΚ σε ψιλοάδειο γήπεδο πάλι δυστυχώς αλλά με Ιβάν στις κερκίδες απέναντι στους πολωνούς που δεν έχουν ξεκινήσει καλά στη διοργάνωση. Και χωρίς Odum (5 λεπτά). Η επίθεση δεν κόλλησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού (50% τρίποντα) και όταν έπαιξε και καλή άμυνα στην δεύτερη και την τέταρτη περίοδο ήταν super.

    17 π. και 24 ranking ο Σαλούστρος, +21 στο +- Langford και Τσόχλας. Not bad, έ;

    Να'χε και κόσμο το γήπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλός και πάλι ο ΠΑΟΚ. Ο Σαλούστρος θέλει πολύ δουλειά στα τελειώματα του. Για τον Λάνγκφορντ ήμουν κατά το καλοκαίρι. Θεωρώ ότι ήθελε διαφορετικό παίκτη ο ΠΑΟΚ. Εχθές ήταν θετικός παρ'όλα αυτά.

      Διαγραφή
  54. Μεγαλο ταλεντο ο Λιαπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10604&subid=2&pubid=129872938

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Καλησπέρα σε όλους και ένα μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Τζιμ. Κρας τεστ σήμερα για Παναθηναϊκό. Αν δεν δούμε αμυντική βελτίωση, δεν βλέπω πως μπορούμε να τους προλάβουμε.

      Διαγραφή
  57. scottie pippen account:

    https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/10734259_814654261919065_6358308141909958545_n.jpg?oh=4bb4e5552d402af70d52570d8200ee27&oe=54AD3CD0&__gda__=1420998330_24053d0753f1ac45fdefaaaccec61315

    soustas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλησπέρα και από εμένα.

    Πολύ ενδιαφέρουσα η σημερινή ημέρα στην Euroleague. Πριν αναφερθώ στον αγώνα του ΠΑΟ στο Μόναχο, παραθέτω τις δικές μου προβλέψεις (τελείως πλακατζίδικα - καφενειακά) για τους νικητές των σημερινών αγώνων. Έχουμε λοιπόν:

    CSKA - Maccabi 1
    Bayern - PAO 2
    Turow - Fener 2
    Armani - Barca 2
    Neptunas - Crvena Zvezda 2
    Galata - Valencia 2

    Για τα ακριβή σκορ και τους πρώτους σκόρερ των παραπάνω αγώνων, παρακαλώ απευθυνθείτε στον ... Roberto!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ο σημερινός αγώνας του ΠΑΟ είναι πολύ ιδιαίτερος και σημαντικός, γιατί και οι δύο ομάδες έχουν απόλυτη ανάγκη την νίκη, προκειμένου να κάνουν ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση τους στο TOP-16. Πιστεύω ότι είναι παιχνίδι με παγίδες για τον ΠΑΟ, που θα πρέπει να προσέξει πολύ (και να παραμείνει συγκεντρωμένος στον αγώνα για 40 λεπτά) για να φύγει με το ροζ φύλλο στην τσέπη. Ο προπονητής της Bayern είναι πολύ έμπειρος και σωστή αλεπού στο άθλημα. Επίσης, η έδρα της Bayern είναι συνήθως καυτή, με εξαιρετική όμως ατμόσφαιρα.

    Ένα στοιχείο που θα πρέπει να βελτιώσει αν θέλει να έχει ελπίδες, είναι η άμυνα στο 5, που δυστυχώς στο παιχνίδι με την Turow, έμπαζε περισσότερα νερά από τον... Τιτανικό όταν τράκαρε το παγόβουνο. Αναφέρομαι κυρίως στον Batista, που ενώ είναι εξαιρετικός στην επίθεση και τα rebounds, στην άμυνα έχει σοβαρά προβλήματα λόγω της σωματοδομής του, που τον κάνει άργο απέναντι σε γρήγορα πεντάρια. Συνέπεια αυτού ήταν το γεγονός ότι στον αγώνα με την Turow, στην κυριολεξία, για κάθε καλάθι που πετύχαινε ή έφτιαχνε, η ομάδα πίσω δέχονταν τουλάχιστον άλλο ένα, καθώς δεν μπορούσε να γυρίσει εγκαίρως στη θέση του στην άμυνα ή και να μαρκάρει αξιόπιστα (λόγω της έλλειψης ταχύτητας) τους αντίπαλους ψηλούς. Στην Α1 δεν θα έχει πρόβλημα, αλλά στη Euroleague, με καλύτερες ομάδες ή γρηγορότερους ψηλούς από αυτούς της Turow, θα έχει σοβαρό θέμα.

    Μπορεί όμως να αποδειχθεί το κλειδί της νίκης για τον ΠΑΟ σήμερα, αν βρεθεί κάποιος τρόπος να κρυφτεί αυτό το μειονέκτημα στην άμυνα. Επίσης, πιστεύω ότι ο... Μπλούμης θα κάνει πολύ καλό παιχνίδι, αλλά θα χρειαστεί η συνδρομή και άλλων παικτών για να φτάσει ο ΠΑΟ στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

    Σε καθε περίπτωση, ας ελπίσουμε να δούμε έναν αγώνα αντάξιο του περσινού Bayern - ΟΣΦΠ. Καλή επιτυχία στον ΠΑΟ!

    Αλέξης

    ΥΓ. Ερώτηση - Quiz για τους φίλους του ΠΑΟ:

    Σήμερα ο ΠΑΟ αγωνίζεται σε δύο μέτωπα, στο Μόναχο και στην Ολλανδία. Ιδανικό θα ήταν αν επικρατήσει και στα δύο παιχνίδια. Αν όμως κάποιος σας έλεγε (υποθετικά) ότι σήμερα ο ΠΑΟ θα κερδίσει ΜΟΝΟ το 1 από αυτά, αλλά μπορείτε να διαλέξετε σε ποιό. Εσείς, ποιό θα διαλέγατε; Προσοχή, η ερώτηση δεν είναι εύκολη (προσωπικά δεν έχω άμεση απάντηση) και παίζονται πολλά για τον ΠΑΟ ΚΑΙ στα δύο αθλήματα. Με άλλα λόγια αναρωτιέμαι, σε ποιό αγώνα είναι πιό σημαντική (overall) η νίκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ρε σε μπασκετικο blog τι ρωτάς;

      ΥΓ : Η Valencia τον πίνει άγρια

      Διαγραφή
  60. Καλησπερα παιδια.Τζιμ welcome back :)
    Το πρωτο σοβαρο παιχνιδι στην ευρολιγκα για τον ΠΑΟ απεναντι σε μια ομαδα που τις ταιριαζει ο χαρακτηρισμος "φιλοδοξη".Στα χαρτια πιο πληρης απο τον ΠΑΟ με καλους σουτερ και πολλους ψηλους που εχουν το ευκολο καλαθι και τιμωρουν τις τρυπες που ειχε ο ΠΑΟ με την Τουροφ.
    Παραδοσιακα θα εχουμε γρηγορο παιχνιδι και πολλα τριποντα.Νομιζω πως ο Χ-factor θα ειναι οι ρακετες.
    Ο ΠΑΟ εχει δειξει πως αρχιζει να δενει στην περιφερεια ,αλλα στη ρακετα εχει πολλα ερωτηματικα και πραγματα προς βελτιωση
    α) Ο Μπατιστα εκανε 6(!!!!!!!!) λαθη στη πρεμιερα,εδωσε 6 κατοχες που ισοδυναμησαν με 12-15 ποντους.Τα εκανε κυριως γιατι θεωρησε οτι ειναι ο σταρτερ που πρεπει να παιρνει πολλες προσπαθειες και την ειδε και λιγο Ολαζουον αλλα το dream shake δε το κατεχει.Με λιγη σοβαροτητα μπορει να παιξει χωρις λαθη,να βαλει πονττους αφου ειναι ελιτ finisher,και να βοηθησει εν γενει περισοτερο.
    β)Φωτσης-Γκιστ σε κακη ψυχοσωματικη κατασταση κι οι δυο ,ανεβασμενοι θα πρεπει να βοηθησουν στα ριμπαουντ γιατι θα κρινουν πολλα με τα τριποντα που θα πεσουν αποψε.
    γ)Τζουλιαν Ραιτ,θα δουμε τι ψαρια πιανει,ειμαι αρνητικος κατ αρχας ( ο Διαμαντακος μοιαζει καλυτερος αμυντικος,ειναι σιγουρα πιο δυνατος.και πρεπει να παρει καποια στιγμη λιγο χρονο..)αλλα οκ καταλαβαινω ειναι αρχη και πρεπει να δουμε ποσο μπορει να ανεβει η αποδοση του με την παροδο του χρονου και με περισοτερα λεπτα

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Και το preview του παιχνιδιού της εβδομάδας από την Euroleague.

    http://www.euroleague.net/features/voices/2014-2015/frank-lawlor/i/142728

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο αν διαβάζεις τέτοια άρθρα καταλαβαίνεις το μεγαλείο αυτού του αθλητή, γιατί εδώ στην Ελλάδα τον θεωρούμε δεδομένο. Πραγματικός θρύλος ο Μητσάρας στην Ευρώπη. Ειδικά με την τελευταία πρόταση του αρθρογράφου ανατριχιάζεις.

      Διαγραφή
    2. Καλά το οτι είναι μοναδικός είναι δεδομένο , βέβαια ο αρθρογράφος της euroleague το παρακάνει λίγο ώστε να μαζέψει φιλάθλους στη Γερμανία , και βασικά να ιντριγκάρει το μέσο Γερμανό που αδιαφορεί για το μπάσκετ ... ΣτέλιοςΚ

      Διαγραφή
    3. Ο μέσος έλληνας ενδιαφέρεται; Εγώ γεμάτα τα βλέπω τα γήπεδα τους.

      Διαγραφή
  62. ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΠΕΡ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΟΣ. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΟ ΓΚΑΡΝΤ (1.97), ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά βρε φίλε που "δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για τον Κουπερ". Ενταξει, καταλαβαίνω -και ίσως και να δεχτω -ότι ο Μποχωρίδης σε βάθος χρόνου μπορεί να είναι πιο χρήσιμη μεταγραφή για την ομάδα, αν μείνει χρόνια και βελτιωθεί. Αλλά να λες "δεν ειναι πουθενα καταχωρημενος" είναι αστειο. Έχει κάνει ρεκόρ στο κολλέγιό του και θα μνημονεύεται εκει για χρονια, ενω περσυ εκανε ρεκορ στην Α1 (περισσοτερες ασιστ ανα σεζον) ξεπερνωντας το Γκάλη (!!!), κι εσυ λες που ειναι καταχωρημενος; Ο Μποχωριδης δηλαδη που ειναι καταχωρημενος? Τι εχει κανει ως τωρα στην καριερα του που να συγκρινεται με αυτα που εχει καταγραψει ο Κουπερ στη δικη του;

      Διαγραφή
  63. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Σε αυτον το δυσκολο ομιλο,οταν ο αντιπαλος εχει διπλασιο ποσοστο στα τριποντα,θα χασεις.Αν κερδιζες και τοτε,ποτε θα εχανες;
    Τα 2 εντος που ακολουθουν θα κρινουν πολλα.Συνεχιζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Κακή ήττα για τον ΠΑΟ σ'ενα παιχνίδι που μπορούσε να το παλέψει περισσότερο αν είχε πάρει κάποιους πόντους απο Διαμαντίδη και Gist. Ο Παππάς κακός σήμερα. Μεγάλη ζημιά ο Stimac, συνεχίζει να είναι αρκετά ασύνδετος στην άμυνα ο ΠΑΟ και να τζογάρει στο μακρινό σουτ, που, οκ, κάπου θα τζογάρεις αλλά μιλάω για παίκτες να παίρνουν την μπάλα στην κορυφή, να το σκέφτονται 1-2 δευτερόλεπτα και μετά να σουτάρουν. Επιθετικά, ξέρω οτι είμαι μειοψηφία αλλά αυτό που βλέπω δεν μ'ενθουσιάζει. Πολλές ατομικές ενέργειες, πολλά σουτ χωρίς ιδιαίτερη κυκλοφορία, στατικοί παίκτες, δεν βλέπω συμμετοχή στο επιθετικό rebound. Είναι νωρίς και η ήττα δεν είναι καταδικαστική εννοείται αλλά ο ΠΑΟ πρέπει να αρχίσει να γίνεται λίγο πιο συγκεκριμένος και σχετικά γρήγορα γιατί τώρα αρχίζουν τα πραγματικά δύσκολα. Στα θετικά, άλλο ένα καλό παιχνίδι απο τον Βλάντο που έχει βρει την αυτοπεποίθηση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ απλα τα καλα διαστηματα σε αμυνα κι επιθεση ειναι πολυ λιγοτερα απο τα ασχημα(αυτα που αναφερεις)γιατι η ομαδα μ' αυτο το ροστερ εχει λιγα ματς μαζι(κι ερχεται κι ο Μαυροκεφαλιδης)με συνεπεια να χανεται η συνοχη σε αρκετα σημεια του παιχνιδιου κι ειδικα σε καταστασεις πιεσης..Υ.Γ..Ο Βλαντο επρεπε απο περσι να ειχε βρει την αυτοπεπιθηση του,αλλα οταν περσι στην ευκολη πρωτη φαση της ευρωλιγκας επαιζε τη μια ενα λεπτο και την αλλη 20 δευτερολεπτα μαλλον ηταν αδυνατο..Μην ξυνω παλιες πληγες γιατι θα γινω δυσαρεστος..

      Διαγραφή
    2. Απο που και ως που κακια ηττα απο τη στιγμη που ο ΠΑΟ δεν ηταν καν φαβορι γι αυτο το εκτος εδρας παιγνιδι;

      Μαλλον αναμενομενο θα ελεγα και το ερωτημα ειναι αν μπορει ο Παναθηναϊκος να κερδισει σε αλλη εδρα εκτος της Τουροφ.

      Διαγραφή
    3. Γιατι να μη μπορει;
      Στην Αρμανι περυσι εχασε στον ποντο με Καρυ και Ραιτ,στη Φενερ το ιδιο (με τα βηματακια του Κλειζα,αλλα φετος ειναι και αλλη ομαδα),στην Μπαρτσα εχω κανει διπλα και με Ξανθοπουλο-Μπανκς.
      Ακομα και με την Τσσκα που με διελυσε,εχασα δικο μου ματς το πρωτο στην παραταση.
      Οκ,δεν το λεει κανεις και ευκολακι ενα διπλο σε Ιταλια,Τουρκια,Ισπανια με τους πρωταθλητες των χωρων αυτων,αλλα παμε να παλεψουμε κι οτι βγει.

      Διαγραφή
  66. Ο Παναθηναικος πληρωνει την ανυπαρκτη προετοιμασια λογω των τραυματισμων,κατι που εχει οδηγησει την ομαδα να προσπαθει να μονταριστει μεσα απο τα επισημα παιχνιδια,τα οποια ειδικα στην ευρωλιγκα ειναι πολυ δυσκολα..Αν η σημερινη ομαδα ηταν μαζι στα τρια τουρνουα προετοιμασιας θα κερδιζε το σημερινο παιχνιδι..Οσον αφορα το ματς θα σταθω σε τρια σημεια..1ον.ειναι τεραστιας σημασιας η απουσια του Νελσον γιατι εξαιτιας της και φετος(οπως και περσι λογω του σακατεμενου Ουκιτς)δεν μπορουμε να πιεσουμε τη μπαλα με συνεπεια τα αντιπαλα pg να κανουν ο,τι θελουν.Με τον Νελσον θα χαλαγαμε αρκετα plays των αντιπαλων με ο,τι αυτο συνεπαγεται(λαθος πασες,κλεψιματα,σουτ στη ληξη του χρονου),ενω τωρα ειδικα οση ωρα ειναι στο παρκε ο Διαμαντιδης δινουμε το σουτ και την πασα πολυ ευκολα(απολυτα φυσιολογικο γιατι ο Μητσος δεν ειναι ο αμυντικος εξολοθρευτης που ηταν λιγα χρονια πριν)..2ον..ειναι φανερη η ελλειψη ενος αθλητικου σεντερ στυλ Λασμε,ο οποιος θα παρει ρημπαουντ και θ' αλλοιωσει σουτ,απο τη στιγμη που ο Μπατιστα πανω απ' το καλαθι ειναι ανυπαρκτος λογω ελλειψης αλτικοτητας κι εκρηξης..Ο Ραιτ ειναι πολυ καλη περιπτωση,αλλα δεν ειναι ο παικτης που εχει αναγκη η ομαδα..3ον..Σημερα στοιχισε η ανυπαρξια επιθετικα του Παππα,ο οποιος δεν μπορεσε να τρυπησει καθετα την αμυνα της Μπαγερν με τα ντραιβ του,ωστε να δημιουργησει προυποθεσεις για ευκολα καλαθια δικα του η συμπαικτων του.Στηριχτηκαμε πολυ στο περιφερειακο σουτ κατι που ειδικα εκτος εδρας και σε μια ομαδα που ειναι ανομοιογενης δυσκολα μπορει να τη οδηγησει στη νικη...Κλεινοντας θα σημειωσω οτι χαθηκε ο πρωτος απο τους τρεις τελικους που θα εδειχναν αν μπορουμε να μιλαμε για προκριση στο τοπ-16..Με νικη σημερα και μια η δυο νικες στα επομενα δυο ματς θα ειμασταν πολυ κοντα.Πλεον ειναι επιτακτικη μια τουλαχιστον νικη(αν οχι δυο)για να συνεχισουμε να ελπιζουμε..VECCHIO...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Κλασσική ήττα νέας ομάδας που ακόμα ψάχνεται απέναντι σε πιο δεμένο σύνολο, εκτός έδρας. Σκυλιά του πολέμου δεν έχουμε στην περιφέρεια, αλλά ας ελπίσουμε ότι με τον καιρό θα βελτιωθούμε γιατί αυτή τη στιγμή η άμυνα που παίζουμε είναι for the festivals. Πλήρης η εξάρτηση ακόμα κι από τον άποντο Διαμαντίδη, και στις 2 άκρες του παρκέ. Στα θετικά η σχετική μικρή διαφορά, η επιβεβαίωση ότι ο Γιάνκοβιτς δεν ήταν για συμμετοχές δευτερολέπτων κι ένα φάουλ τακτικής, όπως επί Αρτζυ και ότι ο Μπατίστα δείχνει σταθερός σε αυτά που μπορεί και σε αυτά που δεν μπορεί να προσφέρει.

    ΥΓ
    Κακιούλα, αλλά ιιιιιιισως να είχαμε μεγαλύτερη τύχη και να μην έκανε πάρτυ ο Στίματς αν φροντίζαμε να αποκτήσουμε αθλητικό πεντάρι λιιιιιιιιγο νωρίτερα. Αλλα "αν" ν'αγαπιόμαστε, βέβαια...

    ΥΓ1
    Δεν ξέρω αν ο Μποχωρίδης είναι σοβαρότερο πρότζεκτ, αλλά ένας Κούπερ να στήσει 2 πικ εν ρολ με τον Μήτσο απόντα, δεν θα με χάλαγε...( άλλο ένα "αν", ν'αγαπιόμαστε)

    ΥΓ2
    Καλή η νίκη της Μπαρτσελόνας στο Μιλάνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @pensierix..Να 'χεις παντα στο μυαλο σου οτι η ομαδα χτιστηκε υπολογιζοντας για ''ασο'' τον Νελσον,ο οποιος ειδικα στην αμυνα θα ειχε καταλυτικο ρολο,προσφεροντας και την ''αμυντικη πανοπλια''(αγαπημενη φραση του Τζιμ)τοσο στον Παππα οσο και στον Σλοτερ..Τα πολλα λεπτα του Διαμαντιδη ειναι εκτος αρχικου πλανου..Οσον αφορα τον Κουπερ,συμφωνω οτι ειναι καλος παικτης,ομως αν τον ειχαμε σαν back-up του Νελσον θα πηγαινε πισω στο rotation ο Μποχωριδης,ο οποιος,αν αποδειξει οτι μπορει,θα ειναι στελεχος της ομαδας για περισσοτερα χρονια απο τον Κουπερ που,ειδικα σε περιοδους ισχνων ελληνικων αγελαδων,θα ηταν πιθανο μετα απο μια καλη χρονια να βρει μια μεγαλη προσφορα απο το εξωτερικο και να φυγει..Υπολογισε επισης οτι μπορει στην επιθεση να βοηθουσε στηνοντας πικ εν ρολ ,αλλα στην αμυνα σιγουρα θα 'χαμε θεματα λογω υψους(θυμισου ποσο ευκολα ποσταρανε οι δικοι μας αναλογους παικτες-βλεπε Πεν)...Η Αρμανι ειναι πιο βατη απο τη Φενερ και ισως ηταν καλυτερο να παιζαμε πρωτα μ' αυτην..Ετσι κι αλλιως ο Παναθηναικος πρεπει να πηγαινει παιχνιδι-παιχνιδι...

      Διαγραφή
  68. δεν καταλαβα γιατι θεωρειτε δεδομενη την προκριση της αρμανι;;.Πολυ καλη νικη της μπαρτσελονα μεσα στην αρμανι,την αλλη βδομαδα παιζει η αρμανι μεσα στην μπαγερν και μετα μαζι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Καλή εμφάνιση από τον Πάο,θα μπορούσε και καλύτερη,πολλά προβλήματα ακόμα αλλά υπήρχαν και θετικά στοιχεία.
    -)Η επίθεση του Πάο "παράγει" φέτος,έχει στάνταρ πόντους στο ζωγραφιστό με τον Μπατίστα,παίκτες με ικανότητα στην ατομική προσπάθεια και αρκετούς που ανοίγουν το γήπεδο.Κλειδί να ανοίξει την γκάμα στην pick and roll offense(και ο Ράιτ πολύ χρήσιμος αν βγει) και να ψάξει το ανοιχτό γήπεδο.
    Φυσικά είχε πολλά προβλήματα και πολλές φορές οι παίκτες κουτουλάγανε και πήγαιναν σε άσχημα σουτ στο τέλος του χρόνου ή κακές επιλογές.Χρειάζονται πιο σοβαροί κανόνες και σαφής κατεύθυνση.Νομίζω πως μια καλή κυκλοφορία της μπάλας και καλές αποστάσεις θα εξέθεταν αμυντικά την Μπάγερν
    -)Η άμυνα βέβαια ήταν και αυτό που μάλλον στέρησε από τον Πάο την νίκη.Παρότι μου άρεσαν κάποια τρικ και επιλογές είτε στην άμυνα στο πικ ν ρολ για να κρύψει τις αδυναμίες στο 5,είτε σε help defense,και γενικά είδαμε παίκτες που δεν "έκλεβαν" στο αμυντικό κομμάτι, η ομάδα μάτωσε στο δεύτερο ημίχρονο.Έχει να κάνει εν πολλοίς με κούραση και θέμα προσώπων.Ήταν πολλές οι φάσεις που οι περιστροφές δεν έβγαιναν και η close out defense μη αποτελεσματική.Βέβαια όταν βλέπεις ότι υπάρχουν στο ρόστερ σου παίκτες που δεν μπορούν να βγάλουν τα λεπτά που τους ζητάς και λείπει το αμυντικό φίλτρο από πολλές θέσεις ξέρεις ότι θα υπάρχουν αυτά τα θέματα.Ζωτικής σημασίας ο καλός Γκιστ,η προσθήκη του Νέλσον,ο Ράιτ και το καλό rotation.Φυσικά εδώ ο καιρός μέσα στη χρονιά είναι σύμμαχος.
    -)Μπορεί το κακό νέο να είναι ότι ο Πάο έχασε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είχε κερδίσει,αλλά για μένα μπορεί να έχει αισιοδοξία στη συνέχεια.Η Μπάγερν αν και στα χαρτιά μοιάζει λίγο ενισχυμένη και έχει προχωρήσει σε μερικές πολύ καλές μεταγραφές(οι 3 Σέρβοι είναι πραγματικά ποιοτικές μονάδες) και δουλεύει για 2η χρονιά με τον Πέσιτς,νομίζω ότι κάτι έχει κάνει λάθος στον σχεδιασμό της.Λείπει η αθλητικότητα΄,η χημεία και οι αμυντικές περγαμηνές αρκετά.Στο 5 δεν πολυκολλάνε οι 2 παίκτες(αν και μου αρέσουν),στο 4 ο Γιάγκλα είναι 5 αιώνες πιο αργός,ενώ στην περιφέρεια είναι λίγο λάιτ χωρίς τόσο δυνατά πόδια-ταχύτητα.Νομίζω ότι ο Πάο μπορεί να έχει προβάδισμα στη μάχη για την πρόκριση,οι Γερμανοί αν και με δυνατή έδρα,θα βρουν προβλήματα στη συνέχεια.
    -)Πολύ καλός ο Γιάνκοβιτς,πληρέστατος παίκτης επιθετικά,θέλει λεπτά με το τσουβάλι στο επίπεδο και πολλή δουλειά για να φτιάξει σε πράγματα όπως η άμυνα και το ριμπάουντ θέσης.Μεγάλο upside,΄δύσκολος ο δρόμος,αλλά οι συνθήκες είναι με το μέρος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eκτός από τον Σαβάνοβιτς που τον ξέρουμε τόσα χρόνια οτι είναι καλός παικτης, ποιοί είναι οι άλλοι 2 ποιοτικοί Σέρβοι;
      Ε καλα, τον Στίματς δε τον λες ποιοτικό, έχει δυναμη και τσαμπουκα αλλά από μπάσκετ λίγα έως ελάχιστα πράματα και τον Μίσιτς πρέπει να φαει ΠΟΛΛΑ ψωμιά ακόμα για να θεωρηθεί καλός και ποιοτικός

      Διαγραφή
  70. ετσι οπως ειναι ο ομιλος μου φαινεται οτι με 5 νικες θα περασει ομαδα στην επομενη φαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαι με καθοριστικο ρολο να εχουν οι ισοβαθμιες.

      Διαγραφή
  71. 4 λεπτά χαλάρωσης στο τέλος και χασαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Το καλοκαιρι μετα την φυγει του λασμε ο γιαννακοπουλος πηγε να διωξη και τον γκιστ και να παρει τον βεζενκοβ.και γω τον εβριζα.μετα απο 2 μηνες ομολογώ οτι εγω ημουν λαθος και κριμα που ακουσε ο προεδρος τους οπαδους.κριμα.με βεζε και φωτση θα ημασταν σουπερ στο 4.σουπερ !!!ο γκιστ δεν εχει τριποντο δεν εχει μυαλο και δεν εχει κανει προετοιμασία με αποτελεσμα να ειναι και στην αμυνα. Τ Ρ Α Γ Ι Κ Ο Σ...!!!!!!!!!! Ο αρχηγός σε κακη μερα επιθετικα.οσο για τον παπα που πολλοι λενε παλι οτι παλι συνεχίζει να ειναι ασταθης.ρε παιδια δεν μπορει να βαζει σε καθε παιχνιδι 20 ποντους.ποιος το κανει αυτο?σημερα επαιξε λιγο και δεν του βγηκε και το παιχνιδι. .ο μπατιστα πρεπει να μαθει οταν τον κλεινουν να πασαρει γιατι δεν γινεται αλλιώς. Κριμα.μπορουσαμε να κερδισουμε σημερα.δυσκολευει πολυ η πρόκριση. Ο νελσον ΤΕΡΑΣΤΙΑ απουσια.δυστυχως.πιστευω στην ομαδα και την στηριζω ακομα και αν μείνουμε ατιτλοι φετος.το πιστευω το ppproject.παντωςθαξαναπω οτι ο gist σε ολα ταφετινα παιχνιδια ειναι τραγικος.δυστυχως.

    Υ1.μετα τα σημερινα αποτελεσματα να θελω νικη η ηττα της αρμανι στην γερμανια?

    Υ2.η tsska θα κοψει κωλους φετος.για μενα 1 φαβορι.

    Υ3.νωρις αλλα απο τωρα σκεφτομαι την φενερ.

    Delfino kai ton dino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Η προκριση δεν θα εξαρτηθει μονο απο εμας αλλα και τα αποτελεσματα που θα φερουν οι αλλες ομαδες.Την φενερ σημερα την αφησα στους 5 ποντους πριν το τελος (2 λεπτα) πως το διαολο κερδισε με 15 ποντους διαφορα, ποτε προλαβε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Συμφωνο στο οτι εξαρταται και απτους αλλους.απο τισ εικονες που εχουμε και απο τα αποτελεσματα μεχρι στιγμης πιο αποτελεσμα βοηθαει τον παο την επομενη αγωνιστικη γιατην 4 θεση.νικη της αρμανι η νικη της bayern????και γιατι?θυμιζω επομενη αγωνιστικη bayern-milano

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. @Ανωνυμος 3 47...Μην ξεχνας οτι κι ο Γκιστ εχασε σχεδον ολη την προετοιμασια.Ο Ιβανοβιτς προσπαθει να τον ταιριαξει σ' ενα διαφορετικο στυλ παιχνιδιου,απ' αυτο που παιζαμε επι Πεδουλακη..Ο Γκιστ ειναι ενας αθλητικος ψηλος,που ειναι απαραιτητος στην ομαδα..Ο Βεζενκοφ προοριζεται για αντι-Φωτσης κι οχι για αντι-Γκιστ..Φετος θα δουμε αν ο Γκιστ μπορει να προσφερει καλυτερα στο 4 η στο 5,εχοντας το ρολο του Λασμε..Και σιγουρα αν δεν παραμεινει του χρονου πρεπει να αντικατασταθει απο καποιον αναλογου στυλ παικτη..Καθε ματς φετος στον ομιλο ειναι τελικος...Θελουμε νικη της Αρμανι κι ακομα περισσοτερο νικη επι της Φενερ...Scola mesa s' ola...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορει και να εχεις δικιο scola.ξερω τι εγινε το καλοκαιρι με γκιστ.και καλα να γινει επιθετικα ο γκιστ δεν μαρεσει.βεβαια ο περσινος γκιστ ειναι απαραίτητος στην ομαδα.πως το βλεπεις με φενερ?

      Delfino kai ton dino

      Διαγραφή
    2. @Aνωνυμος...Delfino,o Γκιστ εχει φοβερα αθλητικα προσοντα,αλλα οχι ιδιαιτερα υψηλο μπασκετικο iq..στον Παναθηναικο εχει βελτιωσει το παιχνιδι του σε σχεση με τα προηγουμενα χρονια...Αν μπορει να γινει αντι-Λασμε θα ηταν σουπερ..Σιγουρα πρεπει να βελτιωσει το παιχνιδι του,παιζοντας περισσοτερο με μυαλο και λιγοτερο με ενστικτο..Οσον αφορα το ματς με τη Φενερ,θα ειναι πολυ δυσκολο.Η περιφερεια της μπορει να μας λιανισει,οποτε θα χρειαστει να τους κατεβασουμε τα ποσοστα στα σουτ..Το καλο ειναι οτι κι η Φενερ λογω των πολλων αλλαγων ακομα ειναι ανομοιογενης συν οτι το οακα θα βραζει γιατι το ματς ειναι τεραστιας σημασιας για μας...Scola mesa s' ola...

      Διαγραφή
  76. Τζιμαρα οποιο και αν ειναι το προβλημα σου,σου ευχομαι να σου πανε ολα καλα απο εδω και περα και οχι αλλα τετοια..

    Στα του ματς..Το παιχνιδι χαθηκε για μενα στο τριτο δεκαλεπτο οταν και ειχαμε παρει την διαφορα με 6 ποντους και η ομαδα ρολαρε πολυ καλα..
    Τοτε ο Ντουσκο κανει μαζεμενες αλλαγες και η ομαδα χανει τον ρυθμο της και το προβαδισμα της και πηρε πρωτοπορια στο σκορ η Μπαγερν..Σε αυτο το σημειο πολυ σοβαρο προβλημα η ελλειψη δευτερου σεντερ καθως η Μπαγερν σημαδεψε τον Ραιτ με τον Στιματς και πηρε μαζεμενους ποντους με βολες και χαμενα ριμπαουντ..Αν επαιζε ο Μαυροκεφαλιδης ή αν ειχε ο Παναθηναικος εναν πιο ετοιμο παιχτη το ματς δεν χανοταν..

    Αλλο ενα σημειο που θα σταθω ειναι οτι οταν σφιξανε τα γαλατα ολοι εψαχναν παλι τον ΔΔ με αποτελεσμα να γινουμε προβλεψιμοι και ο αρχηγος να παρει ορισμενες τραβηγμενες προσπαθειες επειδη ακριβως φοβοντουσαν ολοι να παρουν την ευθυνη..Σε αυτο το σημειο οι Παπας-Σλοτερ-Μπλουμς πηραν πολυ κακο βαθμο..

    Με λιγα λογια οι απειρια των νεων και η ελλειψη δευτερου ετοιμου σεντερ
    στοιχισε τη νικη..

    Ο Γιανκοβιτς μαλλον θα γινει πολυ μεγαλος παιχτης..Χιλλια μπραβο στον παιχταρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να συμπληρωσω οτι ο Γκιστ δικαιολογειται σενα βαθμο λογω ελλειπους προετοιμασιας και κυριως φαινεται οτι ο τραυματισμος του στοιχισε καθως φοραει ακομα το προστατευτικο καθως μεχρι τοτε στα φιλικα ηταν απο τους πιο ευστοχους και καλυτερους παιχτες..Κατι αναλογο πιστευω συμβαινει και με τον Παπα καθως και αυτος μετα τον τραυματισμο του εχασε την φορμα του..

      Διαγραφή
  77. Εγώ βλέπω ότι για να πάρει σφύριγμα ο δδ πρέπει να ΜΑτωσει όλη η
    άμυνα πάνω του δύο φαουλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Κατι τετοια ματς εγω τα θεωρω ''μπασκετικη νικη''.

    Παρα την αεραμυνα σε αρκετα σημεια και το μονοδιαστατο του παιχνιδιου,οταν η περιφερεια (με εξαιρεση τα 2/3 του φιλοτιμου Μπλουμς) σουταρουν Παππας-Γιανκοβιτς 1/10 και ΔΔ-Σλοτερ 1/12 για συνολο 2/22 και εισαι μπροστα για 3 περιουδους και κατι,αυτο κατι δειχνει.

    Και η διαφορα μεγαλωνει με το το an inch from 50% στα τριποντα της Μπαγερν.Με πιο ''λογικα'' ποσοστα,γιατι ουτε η Μπαγερν θα σουταρει με 50 μεσα στη χρονια,ουτε εμεις με 25,διαμορφωνεται μια αλλη κατασταση.

    Βεβαια,ετσι ελεγα και περυσι,οταν τα εσπαγαν οι ΔΔ,Καρυ,Μπραμος,Ματσιουλις και παλευα καποια ματς,οτι αν βαλουν λιγο παραπανω (δε ζητουσα 50%),τοτε παμε για ζημιες.Ομως πηγαν ετσι μεχρι τελους,σπαζωντας τα καλαθια μεχρι και τα ματς με Τσσκα στο τελος.

    Οποτε κραταμε μικρο καλαθι.Απλα εννοω αν χαναμε και ειχα κανενα 40αρι στα τριποντα,θα ηταν πιο ''μπασκετικη'' ηττα του παιχνιδιου μας αυτη την περιοδο.

    Ειναι και αυτο το Παρασκευη-Δευτερα (Ροδο)-Πεμπτη (Μοναχο),που ειναι πιο δυσκολο (ψαχνω και δικαιολογιες κουρασης;; για τοσο χαλια ποσοστα).
    Αν το συγκρινεις με το Πεμπτη-Κυριακη (Α1) και μετα πας να παιξεις Ευρωλιγκα Παρασκευη,5 μερες μετα.Με το προβλημα και στους ψηλους να φαινεται,με Γκιστ εκτος τοπου,Ραιτ να μπουσουλαει ακομα και Μαυρο στο μηδεν.
    Ακομα αισιοδοξω για την ομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να συμπληρωσω,στα θετικα του χθεσινου και η διατησια.

      Οκ,θα μπορουσε ο Μπατιστα να παει και καμια φορα στις προσωπικες,με τοσα διποντα και ποσταρισματα περιμενω να φθειρει πιο πολυ και οι 2 βολες σε 2 ματς ειναι λιγες.Ο Καουν στην Τσσκα με 11 διποντα θαχε και καμια 10ρια βολες.Επισης λιγα και τα 2 κερδισμενα του ΔΔ,αλλα ειναι εν πολλοις και δικη του ευθυνη,ο Γιανκοβιτς πχ πιο επιθετικος πηρε 6.

      Συνολικα ομως δε χασαμε επ ουδενι απο αυτα τα ψιλα.Με 20-20 φαουλ (ετσι κι αλλιως σπανια εχουμε παραπανω υπερ στη Ευρωλιγκα) το ματς ηταν λουκουμι για διπλο.

      Θα ερθουν και πιο μεγαλα ματς που σιγουρα ο Ρηγας θα μας απογοητευσει,αλλα και αυτο λογιζεται σαν ενα,αφου με διπλο πλησιαζα την προκριση.

      Αρα,στα θετικα και αυτο,ενω μετα το ματς με Τουροφ ελεγα με τετοια διαιτησια δεν παμε πουθενα.

      Διαγραφή
  79. Τζάμπα ήττα για τον ΠΑΟ χθες. Έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει από κάτω τους Γερμανούς και να αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση. Έστω και ανέτοιμος, έστω και με προβλήματα, είχε το ματς. Μερικά σημεία που μου έκαναν εντύπωση.

    1. Είναι ανησυχητική η παρατεταμένη αμυντική αδυναμία. Ελαφρυντικά υπάρχουν αλλά χρειάζεται άμεση βελτίωση. Χθες, δέχθηκε 81 από μια βαριά ομάδα με εμφανές έλλειμμα αθλητικότητας και ταχύτητας. Παίκτες όπως ο Σαβάνοβιτς, ο Γιάγκλα και ο Στίματς δεν δικαιολογείται να σου κάνουν τέτοια ζημιά.
    2. Μπατίστα. Το παιδί έχει εμφανή και γνωστά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Μπορεί να τελειώσει φάσεις με συγκεκριμένο τρόπο, είναι μαχητής αλλά είναι αδύνατον να μένει 35’ στο παρκέ σε ματς τέτοιου επιπέδου. Επιπλέον, στην άμυνα είναι κάτω του μετρίου ενώ στην επίθεση αδυνατεί να βρει την σωστή πάσα σε double team. Με την είσοδο του Λουκά στο rotation και την ενσωμάτωση του Ράιτ θα δούμε πολύ καλύτερο τον Ουρουγουανό.
    3. Σε αντίθεση με τους περισσότερους δεν ενθουσιάζομαι από την επιθετική εικόνα της ομάδας. Υπάρχει ελευθερία και ταχύτητα σε σκέψη κι εκτέλεση. Αλλά βλέπω πολύ 1 on 1, αρκετή βιασύνη και λίγες συνεργασίες. Κι εδώ υπάρχουν ελαφρυντικά.
    4. Βλάντο. Είναι ενθαρρυντική η άνοδός του και η ανταπόκρισή του στις ανάγκες της ομάδας. Θέλει ακόμη πολλή δουλειά αλλά δείχνει ικανός να τα καταφέρει. Κακώς συγκρίνεται με τον Παππά. Στην θέση του Βλάντο δεν υπάρχει άλλος. Ο Παππάς έχει πέσει πάνω στον Σλότερ ο οποίος έχει βασικότατο ρόλο στα πλάνα του Ιβάνοβιτς. Συν τον Μπλουμς που κλέβει κι αυτός χρόνο.
    5. Σχήματα με ‘’1’’ τον Σλότερ είναι δυσλειτουργικά και στις δύο μεριές του παρκέ. Ειδικά όταν δίπλα στον Αμερικανό είναι ο Παππάς ή ο Μπλουμς δεν υπάρχει ισορροπία. Το παιδί είναι πιο πολύ ‘’2’’ και φαίνεται να έχει το ελεύθερο από τον κόουτς να παίρνει πολλές προσωπικές φάσεις πάνω του. Δείχνει, πάντως, έτοιμος γι’ αυτό το ρόλο.
    6. Front court. ΟΚ, καλός ο Φώτσης μπροστά αλλά πίσω ήταν δράμα. Έκανε ήρωες τον Σαβάνοβιτς και τον Γιάγκλα. Μου έκανε καλή εντύπωση η διάθεση και το πάθος του Ράιτ. Γουστάρει που παίζει στην ομάδα και προσπαθεί. Είναι φανερά ανέτοιμος αλλά αν καταφέρει να προσαρμοστεί θα βοηθήσει.
    7. Δεν ξέρω τι θα κάνουν με τον Μπλουμς όταν επιστρέψει ο Νέλσον. Πιστεύω ότι η ομάδα δεν τον έχει ανάγκη. Στην παρούσα φάση θα ήταν προτιμότερος ένας κλασσικός pg. Που θα δώσει την θέση του σ’ ένα τριάρι συμπληρώνοντας τον Βλάντο με την επιστροφή του Νέλσον.
    8. Μου άρεσε η εικόνα της ομάδας όταν έχτιζε το +6. Αλλά ήταν απογοητευτικός ο τρόπος που διαχειρίστηκε το ματς μετά απ’ αυτό το προβάδισμα.
    9. Διαμαντίδης. Τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει κι άλλες τέτοιες βραδιές. Είναι φανερό ότι όπως όλοι είναι ανέτοιμος και ψάχνεται. Η διαχείριση του χρόνου του πρέπει να του επιτρέπει να βρίσκεται στο παρκέ στο τελευταίο πεντάλεπτο. Πάντα.
    10. Ο Μποχωρίδης πήρε χθες ένα καλό μάθημα. Ξεκίνησε με καλάθι και μετά είχε το λάθος με την πάσα πίσω από την πλάτη. Ο κόουτς τον έβγαλε όμορφα κι απλά στην επόμενη φάση παρκάροντάς τον στον πάγκο μέχρι το τέλος. Ούτε κλωτσιές, ούτε κράξιμο, ούτε φωνές, ούτε show για βιντεάκια στο youtube.

    Στα μαθηματικά του ομίλου ήταν πολύ χρήσιμη η χθεσινή ήττα της Αρμάνι. Και πολύ κρίσιμα τα δύο σερί εντός έδρας για τον ΠΑΟ.

    Συμπέρασμα. Είναι νωρίς ακόμη. Η ομάδα λόγω των προβλημάτων με τους τραυματισμούς χρησιμοποιεί τα επίσημα ματς για να βρει ρυθμό. Υπάρχουν καλά και κακά σημάδια. Σ’ ένα μήνα θα έχουμε πλήρη εικόνα και ταμείο στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Το βασικο προβλημα της ηττας για μενα ηταν περιπου οσα εγραψα στο preview μου.Προβλημα στο ευκολο καλαθι.Φαγαμε αρκετα ,βαλαμε λιγα.Επισης εχουμε θεμα στο ριμπαουντ,ο αντιπαλος (οποιος κι αν ειναι) μπορει με καλο στησιμο να ελεγξει το ριμπαουντ και στις δυo πλευρες ενω ο ΠΑΟ ματωνει.
    Για τον Ιβανοβιτς εχω να κανω δυο παρατηρησεις.Η μια ειναι το undercoaching που κανει στη διαρκεια του παιχνιδιου,το οποιο δεν ειναι απαραιτητα κακο αλλα δειχνει να πνιγει λιγο την ομαδα τωρα που ειναι αρχη,και το αλλο που ειναι αρνητικο ειναι το σφιχτο ροτεισον.Αφου ο ΜΚΦ δε παιζει γιατι τον κουβαλας και δε παιρνεις για 2-3 λεππα το Διαμαντακο.
    Κατα τ 'αλλα δε μπορω να καταλαβω την παρουσια Ραιτ,αλλα μ αρεσει πολυ οπως και σ ολους ο Μπλουμς που βγαζει ενα ωραιο βετερανιλικι και παιζει σαν να ναι χρονια στον ΠΑΟ.
    Και τελος ακομα να ξεπερασω το σοκ της μεταδοσης του Χατζηγεωργιου...Μακαριοι οσοι εχουν ξενη περιγραφη

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Μια ιστορία θα σας πω, για τον Γιάνις, τον Γιάνις τον Μπλουμς.
    ...Που του 'λεγες βρε Γιάνις τί τρεχ' εδώ, και σου 'λεγε "Μπλουμς, φίλε μου όλα είναι Μπλουμς".

    Πάντα χεράς και εύστοχος - ήταν ωραίος, ο Γιάνις ο Μπλουμς.
    ...Σούταρε μόνος και διαρκώς - τα 'βαζε Μπλουμς, φίλε μου όλα ήταν Μπλουμς.

    Σούταρε μπροστά σ' όποιον του 'ρχότανε...Χωρίς να το σκεφτεί...Κι άμα ψιλοβαριότανε, άραζε στην τελική την γραμμή.

    Έβαζε μέχρι και τις βολές - ήταν ωραίος, ο Γιάνις ο Μπλουμς.
    ...Αξιοποιούσε τις πάσες τις σωστές - ήταν ωραίος, ο Γιάνις ο Μπλουμς.

    Κι όταν σφίγγαν τα γάλατα, ψόφιος κοριός, ο Γιάνις ο Μπλουμς...
    ...Κι αν τον πολυρωτάγανε, σου 'λεγε "μπλουμ, φίλε μου όλα πήγανε μπλουμ...".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γιαννακης,λογω ολων αυτων που λες εχει μια σοβαρη πιθανοτητα να συνεχισει και μετα την επιστροφη Νελσον,ως μπακ απ 3ρακι.

      Ειναι παιχτης που δε θα θελει πολυ χρονο πισω απο Βλαντο και γεματα γκαρντ,οικονομικος,να μπει να βαλει κανενα τριποντο,καποιος τετοιος μπορει να ειναι χρησιμος σε καθε ομαδα.
      Και στα δυσκολα ειδικα και με Νελσον στο ροτεισον,θα ειναι παγκο ετσι κι αλλιως.

      Διαγραφή
  82. Νομίζω ότι απόψε δεν είχαμε πάθος κι αυτοπεποίθηση για τη νίκη. Ξέρετε πως αυτά τα στοιχεία χρειάζονται για να κερδίσει κανείς παιχνίδια σαν το σημερινό. Υπήρξαν τέσσερα-πέντε λεπτά που χάσαμε την πίστη μας. Όλα ξεκίνησαν από αυτά τα τέσσερα λεπτά. Ήταν μόλις το δεύτερο παιχνίδι μας στην Euroleague και σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο ακόμα''

    Ντούσκο Ιβάνοβιτς (μετά το ματς του Μονάχου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή