Athlenda

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΕΓΚΛΗΜΑ & ΤΙΜΩΡΙΑ..



"Κεραυνοί" με την έναρξη της σεζόν.. Ο βελτιωμένος Παναθηναϊκός σκότωσε τον Ολυμπιακό (και την εγκληματική αδράνεια του) βάζοντας οριστικά τέλος στην εποχή Μπαρτζώκα στο λιμάνι. Το Hoopfellas σε μια χορταστική ανάρτηση αναλύει το ντέρμπι και εστιάζει, γράφοντας τις σκέψεις του, στον πρώην πλέον προπονητή των ερυθρολεύκων ..




Ξεκινάω με μερικά στοιχεία, άξια συζήτησης, στο κομμάτι της τακτικής από το ντέρμπι και συνεχίζουμε φυσικά με το θέμα των ημερών, την παραίτηση του Γιώργου Μπαρτζώκα.



-Στην pre-game ανάρτηση για το ντέρμπι και στις σκέψεις μας σε επίπεδο τακτικής, είχαμε κυκλώσει (για πολλούς διαφορετικούς λόγους) το όνομα του Εστεμπάν Μπατίστα. Όχι άδικα όπως αποδείχθηκε μιας και ο Ουρουγουανός σημάδεψε και σημαδεύτηκε πολλάκις και στις δύο πλευρές του παρκέ, επιλογές που αποτέλεσαν βάση στην αμυντική και επιθετική κατεύθυνση των δύο αντιπάλων στο παρκέ. Περιμένοντας ουσιαστικά τον Ολυμπιακό, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έστησε όλη την αμυντική τακτική του πάνω στη φιλοσοφία του να τζογάρει -προκλητικά μάλιστα- το σουτ των ερυθρολεύκων από τη θέση "4" στις pick & roll καταστάσεις, αφήνοντας ακάλυπτη εκεί την πάσα αφού το δικό του "4" έπαιρνε τον παίκτη που ρόλαρε στη ρακέτα και ο τελευταίος αμυντικός της base line (κάποιος εκ των δύο wings αναλόγως την πλευρά που βρισκόταν η μπάλα) κάλυπτε κατευθείαν (χωρίς την παραμικρή αναστολή) τον ερυθρόλευκο "πλάγιο" (Λοτζέσκι στις περισσότερες των περιπτώσεων) στη γωνία. Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός κατεύθυνε τη μπάλα (show στη πάσα στο "4" του αντιπάλου) και πηδώντας μια περιστροφή διάλεγε το σουτ των ερυθρολεύκων. Αυτή η τακτική καθόρισε το μομέντουμ στο ξεκίνημα του παιχνιδιού καθώς οι ερυθρόλευκοι ήταν άστοχοι και αυτό αποτέλεσε το πρώτο χτύπημα των γηπεδούχων δημιουργώντας στον αντίπαλο διστακτικότητα. Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς έχοντας πλάνο αλλά και πολύ κακό execution. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πόσες καταστάσεις pick & roll με δημιουργό τον Σπανούλη (ξεκάθαρα ο Μπαρτζώκας είχε επιλέξει αυτόν και τον παίκτη του Μπατίστα) κατέληξαν σε τρίποντο.. Οι φιλοξενούμενοι δε μπορούσαν στα πρώτα λεπτά να αλλάξουν τη ροή της επίθεσης τους με την κυκλοφορία της μπάλας να ακολουθεί ουσιαστικά τις πόρτες που εσκεμμένα άφηνε ανοιχτά ο Ιβάνοβιτς.


-Σταδιακά οι ερυθρόλευκοι άλλαξε την εικόνα του ματς, όταν μπήκε ο Λαφαγιέτ ο οποίος, σε συνδυασμό με τον Σλούκα (πολύ μακράν του δευτέρου ο πιο δημιουργικός παίκτης της ομάδας του στο ματς, θα μπορούσε να έχει τελειώσει υπό συνθήκες με 10+ τελικές),  πίεσε πολύ αποτελεσματικά τη μπάλα δημιουργώντας πρόβλημα στα γκαρντς του Παναθηναϊκό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άπλωσε την άμυνα του στα 4/4,  επέμενε στο επιθετικό κομμάτι σε συνεργασίες (σε διάταξη τριγώνου) από τον άξονα ψάχνοντας  τον Χάντερ πάνω στην κίνηση (με το "4" σε ρόλο πασέρ) ενώ μέσα από την πίεση στη μπάλα βρήκε ευκαιρίες με "καλές ματιές" στο τρανζίσιον, όπου όμως η ομάδα του ήταν συνολικά άστοχη. Ο κόουτς των ερυθρολεύκων παρουσίασε επίσης ένα down screen στους δύο πλάγιους το οποίο ακολουθούσε κυκλική κίνηση του wing μέσα από τη ρακέτα μέχρι το απέναντι "φτερό", επιλογή (σουτ, side pick αν παίζει εκεί ο Μπατίστα) ή συνέχεια της ίδιας κίνησης από τον απέναντι wing. Το είδαμε πολύ με Σπανούλη -Λοτζέσκι στις θέσεις των "πλαγίων". Ο Αμερικανός ήταν όλα τα λεφτά μάλιστα για τον Ολυμπιακό τη Πέμπτη το βράδυ..


Το καλύτερο διάστημα των ερυθρολεύκων στο παιχνίδι ήταν το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όπου απέδειξαν ότι υπερτερούν σε ποιότητα του αντιπάλου αυτή τη περίοδο παίρνοντας το τιμόνι του παιχνιδιού  πολύ γρήγορα. Με τον Ντάνστον να παίζει ενεργητικά από μπροστά τον Μπατίστα, η επίθεση των γηπεδούχων έχασε τη σταθερά της, το σημείο που ακουμπούσε τη μπάλα για να δημιουργήσει καταστάσεις, να ξεκουράσει τους περιφερειακούς και να φθείρει την αντίπαλη φροντκόρτ (το πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο). Ο Ολυμπιακός έχτισε ένα καλό προβάδισμα εδώ γιατί απλά άλλαξε ολοκληρωτικά τη συμπεριφορά του στις καταστάσεις pick & roll, με τον Σπανούλη να αρχίζει να περνάει προς τα μέσα όντας πιο επιθετικός, δημιουργώντας παράλληλα ρήγματα ενώ φάνηκε ότι υπήρχε σαφή εντολή στους παίκτες να επιδιώκουν να τελειώνουν φάσεις μέσα από το ζωγραφιστό (και εδώ απόρροια  της αλλαγής στη συμπεριφορά του Σπανούλη).


-Ο Παναθηναϊκός, λαμβάνοντας υπόψη τις απουσίες που είχε και το χρονικό σημείο που κλήθηκε να παίξει ένα τέτοιο ματς, μου άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις όντας σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με τα παιχνίδια προετοιμασίας. "Άλλο ματς" ο προημιτελικός με τον αιώνιο φυσικά με τελείως διαφορετικό ψυχολογικό υπόβαθρο. Το θετικό είναι ότι η ομάδα αρχίζει να βάζει σιγά σιγά κάποια πράγματα στο παιχνίδι της.

Οι πράσινοι παρουσίασαν καταστάσεις μέσα από επίθεση A-Set (σας είχα μιλήσει για αυτήν στη παρουσίαση του Ιβάνοβιτς), αρχικά με κορυφή τον Σλότερ (PG) ψάχνοντας side picks με τον Διαμαντίδη -για ευνόητους λόγους δεν επεδίωξε με τον αρχηγό το γνωστό σκρίν χαμηλά για cut κατευθείαν στο κέντρο της ρακέτας, αντίθετα το είδα σε δύο περιπτώσεις με τον Γιάνκοβιτς που όμως ήταν διστακτικός (α ρε Σαν Εμετέριο..) και δε πήρε τη μπάλα- και τον Μπατίστα. Ο Μπαρτζώκας απάντησε με Deny στον Διαμαντίδη στέλνοντας τη μπάλα στον απέναντι πλάγιο (Παππάς) για να δημιουργήσει, κατάσταση που έφερε κέρδος στους φιλοξενούμενους. Γενικά φάνηκε ξεκάθαρα η πρόθεση του Ιβάνοβιτς να απομονώσει στην ίδια πλευρά το δίδυμο Διαμαντίδη-Μπατίστα και να παίξει πάνω σε καταστάσεις 2 εναντίον 2. Είδα επίσης περισσότερη κίνηση συνολικά, με αρκετά give & go που απέτρεψαν τη στατικότητα ακόμα και όταν η ομάδα δεν είχε κανέναν pick & roll γκαρντ στο παρκέ. Κρατείστε το αυτό. Θέλω να δω συνέχεια.


Ο Ουρουγουανός κέρδισε δίκαια τις εντυπώσεις με το παιχνίδι του απέναντι στη φροντκόρτ του Ολυμπιακού. Ωμό post παιχνίδι, έξυπνες τοποθετήσεις, πλήρη εκμετάλλευση του πλεονεκτήματος που του προσφέρει ο συνδυασμός χαμηλού κέντρου βάρους/πλαστικότητας. Στην άμυνα ο Ιβάνοβιτς του έστελνε βοήθεια τον Φώτση όταν βρισκόταν χαμηλά με τον Ντάνστον ενώ έπαιξε καθαρά προσωπική άμυνα με τον Χάντερ. Το νικητήριο κάρφωμα ήταν το κερασάκι στη τούρτα για τον σέντερ των πρασίνων σε μια εξαιρετική για αυτόν βραδιά.


-Το ψυχολογικό προφίλ που είχαν χτίσει με τις διψήφιες διαφορές οι ερυθρόλευκοι γκρεμίστηκε από τα συνεχόμενα επιτυχημένα περιφερειακά σουτ των πρασίνων και τολμώ να πω ότι αντικαταστάθηκε μάλιστα από φόβο. Φόβος στα μάτια των παικτών που αδυνατούσαν να εγκαταστήσουν το status της ποιοτικά ανώτερης και κυρίως πιο έτοιμης ομάδας στο παρκέ. Φόβος που τροφοδότησε την επιθετικότητα του αντιπάλου και τις κακές σκέψεις του παρελθόντος για τους φιλοξενούμενους. Είναι πραγματικά must να προσέξετε το πόση διαφορά έχει ο τρόπος που παίζουν άμυνα οι δύο αντίπαλοι στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός επιτρέπει πραγματικά "πολλά" (αυτή η μαλθακότητα πέρασε και στο επιθετικό κομμάτι την ίδια ώρα που ο αντίπαλος έχει σταθεί όρθιος με τους Μποχωρίδη-Διαμαντάκο να βγάζουν δουλειά στο αμυντικό κομμάτι και προσπαθεί με τους Διαμαντίδη-Μπατίστα να κάνει το μεγάλο κόλπο. Η άμυνα των πρασίνων είναι σαφώς πιο επιθετική με μεγαλύτερο "πιστεύω", πιο διεκδικητική στις μπάλες και τις θέσεις. Το σχήμα με τον Γιάνκοβιτς στο "4" ήταν νομίζω η τελευταία επιλογή του Ιβάνοβιτς για να αλλάξει κάτι στο ματς και "έδεσε" καλά με την παρουσία ενός μεγάλου κορμιού στο "5" όπως ο Διαμαντάκος. Με την παρουσία των Μποχωρίδη-Διαμαντάκου, σε ένα δύσκολο για την ομάδα σημείο, στο παρκέ οι πράσινοι κέρδισαν χρόνο για τους Διαμαντίδη-Μπατίστα. Με την εμφάνιση τους, χρόνο (και ηρεμία) για να δουλέψουν το πρότζεκτ.. Τον είχαν εξασφαλίσει πολύ πριν ο Μπατίστα σκοράρει το νικητήριο καλάθι..


-Game changer και εντυπωσιακός στο δεύτερο ημίχρονο, ο Νίκος Παππάς. Δεν έχω να πω πολλά.. Είχα γράψει ότι αν ξεκινήσει να σουτάρει από θέση καλύτερα θα ανέβει η απόδοση του στην επίθεση του Ιβάνοβιτς. Έδειξε πολύ πάθος αν και αυτά που είδαμε από τον 24χρονο γκαρντ γνωρίζουμε ότι μπορεί να τα κάνει ακόμα και σε τέτοια ματς. Το θέμα είναι να βελτιωθεί με τη μπάλα στα χέρια και να γίνει καλύτερος decision-maker. Τότε θα γίνει πραγματικά καλύτερος παίκτης και όχι όταν βάζει 19-20 πόντους σε ένα ντέρμπι, ικανότητα που όπως είπα ήδη υπάρχει αλλά δε του εξασφαλίζει τη μετάβαση στο επόμενο επίπεδο. Πάντως νομίζω καταλαβαίνετε γιατί φώναζα το καλοκαίρι για Pick & roll-PG πακέτο με τον Νέλσον (είχα γράψει για τον Κούπερ) και όχι για ένα combo που θα σκουντουφλάει με τον Έλληνα γκαρντ.. Πόσο πιο λειτουργική θα ήταν η περιφερειακή γραμμή του Παναθηναϊκού και έτοιμη να διαχειριστεί το πρόβλημα με τον Νέλσον..?


-Η τελευταία φάση με το νικητήριο καλάθι είναι άνευ σχολιασμού και αναλύσεως. Δείχνει την ψυχολογική κατάσταση και την τρικυμία στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Μεγάλη ευθύνη ο Σπανούλης που έχασε επειδή σκέφτηκε να κερδίσει το παραπάνω δευτερόλεπτο στο ρολόι. Είναι δίκοπο μαχαίρι σε αυτές τις περιπτώσεις αυτή η σκέψη. Από τον πάγκο όντως υπήρχε εντολή για φάουλ. Λάθος θέση ο Ντάνστον, χλιαρή συνολικά προσέγγιση της πιο κρίσιμης άμυνας του ματς. Ο Διαμαντίδης δε τα συγχωρεί αυτά.. Κανένα άλλο σχόλιο..


-Overall.. Η δική μου οπτική σε τέτοιες περιπτώσεις και μετά από τέτοιου είδους ματς είναι "μακριά από το υπερβολικό συναίσθημα". Δε θέλει ούτε πολύ χωρά, ούτε υπερβολική πίκρα. Βέβαια, ο τρόπος που ήρθε η ήττα για τους ερυθρόλευκους είναι από αυτούς που ..γράφει μέσα σου όμως ο καλός προπονητής το μετατρέπει σε κίνητρο. Δε θα μάθουμε πως θα το διαχειριζόταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός, με τον συγκεκριμένο -πρώην πλέον- προπονητή (με τα -κατά τη γνώμη μου- συν και  πλην του τα οποία παραθέτω παρακάτω) είχε καλή τύχη να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τη Μαδρίτη, όσο και εάν αυτό σε κάποιους φαίνεται κάπως τώρα. Περιμένουμε τις αποφάσεις πλέον και αξιολογούμε. Από την άλλη οι πράσινοι έδωσαν χαρά και κέρδισαν χρόνο πάντα αναφορικά στη σχέση τους με τον κόσμο τους. Ο Ιβάνοβιτς προσέγγισε σωστά το πρώτο του ελληνικό ντέρμπι και αρχίζει σιγά σιγά να βάζει πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας, πολεμώντας τις απουσίες. Σαφώς και έκανε κι αυτός τα λάθη του. Στο τέλος ειδικά όταν είδα να αφήνει για την τελευταία άμυνα στο παρκέ τον Σλότερ (αντί να τον αλλάξει με τον Μπλούμς) ήμουν σίγουρος ότι οι ερυθρόλευκοι θα επιτεθούν με τον Σλούκα. Επίσης απέσυρε τον Παππά (και όχι τον Σλότερ που ναι μεν είχε πετύχει δύο σημαντικά drives αλλά προερχόταν από κακό περιφερειακό σουτ στο 72-75) όταν θέλησε να "ψηλώσει" στις βολές του Σλούκα. Λεπτομέρειες που υπό κανονικές συνθήκες θα μπορούσαν να του είχαν κοστίσει. Είπαμε δεν είναι και ο καλύτερος closer, όμως το ντεμπούτο του είναι σίγουρα θετικό. Και κάτι τελευταίο.. Αυτές οι ομάδες (σαν του Παναθηναϊκού) έχουν πολλά πάνω-κάτω στην απόδοση τους. Πάρτε το ως δεδομένο αυτό. Αύριο-μεθαύριο που μπορεί να έρθει η ήττα από το Ρέθυμνο π.χ. χρειάζεται υγιή σκέψη και πάνω από όλα υπομονή. Οι στόχος φέτος είναι η ανάπτυξη, όχι οι τίτλοι. Όσο πιο γρήγορα γίνει αντιληπτό τόσο πιο άμεσα δε θα υπάρχουν "ήττες" για τους πράσινους τη φετινή σεζόν..



ΤΕΛΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ



Ειλικρινά, παρότι η φημολογία αυτή τη φορά είχε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και οι ενδείξεις μετά τον προημιτελικό του κυπέλλου ήταν σοβαρές, δε περίμενα να τελειώσει έτσι η σχέση του Ολυμπιακού με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Κυρίως λαμβάνοντας υπόψιν το timing και το ..δεδικασμένο των αποφάσεων της ερυθρόλευκης διοίκησης στο παρελθόν σε ανάλογες καταστάσεις. Η γνώμη μου για τον κόουτς Μπαρτζώκα είναι πολύ συγκεκριμένη και σας την είχα εκφράσει στο ξεκίνημα της σχέσης του με τους ερυθρόλευκους (προ διετίας) συγκρίνοντας τον με τον ομόλογο του στον πράσινο πάγκο Αργύρη Πεδουλάκη. Από τότε βέβαια κύλησε νερό στο αυλάκι..


Ο κόουτς Μπαρτζώκας είναι ένας εξαιρετικός recruiter, από τους πολύ καλούς στο χώρο, πέρα από τα ελληνικά σύνορα. Η στελέχωση των ομάδων του (από τα χρόνια της Ολύμπιας όπου παρουσίασε αρκετά μοντέρνα σύνολα) και η σύνδεση των "υλικών"  ήταν συχνά υποδειγματική. Λάθη βέβαια κάνουν όλοι και σαφώς δε μπορούν να βγαίνουν όλες οι επιλογές σε αυτό το κομμάτι, όμως το πλαίσιο πάνω στο οποίο "έστηνε" ο Μπαρτζώκας μια ομάδα ήταν στη βάση του σωστό. Στο coaching θα τον κατέτασσα όμως πιο πίσω. Έχει αρκετά συν και μείον, σίγουρα όχι την αύρα για να υποστηρίξει επιλογές εκτός πλάνου εμπνέοντας και πείθοντας τους παίκτες του για την ορθότητα τους. Ουσιαστικά θεωρώ ότι είναι περισσότερο ικανός σαν διαχειριστής ενός ρόστερ παρά σαν "κόουτς" που θα διαβάσει έγκυρα και θα παρέμβει αποφασιστικά αλλάζοντας τα δεδομένα ενός ματς.

 Σημείωση: Όλα τα παραπάνω εντάσσονται σε έναν σχολιασμό που αφορά το ανώτερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ γιατί σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να κρίνεται ένας κόουτς-πρωταθλητής Ευρώπης.


Ο 49χρονος προπονητής σε αυτά τα δύο χρόνια έφθασε μέχρι την κορυφή της Ευρωπής παρουσιάζοντας στο Λονδίνο μια ομάδα που έδωσε μοναδική παράσταση κάνοντας πραγματικά ..πογκρόμ στα φαβορί της τελικής φάσης. Η περυσινή σειρά επίσης εναντίον της Ρεάλ (παρά τον αποκλεισμό στο 5ο ματς) ήταν επίσης μια εξαιρετική παράσταση από τους ερυθρόλευκους και προσωπικά πιστώνω μεγάλο ποσοστό αυτής στον Γιώργο Μπαρτζώκα που είχε διαβάσει αρκετά καλά τους Μαδριλένους. Ουσιαστικά λοιπόν ο Έλληνας κόουτς πλήρωσε την πλήρη αποτυχία του να υπερκεράσει το εμπόδιο που λέγεται Παναθηναϊκός. Και είναι αλήθεια ότι στα δύο χρόνια του Μπαρτζώκα στο λιμάνι το πράσινο ψυχολογικό τείχος που δημιουργήθηκε στη ψυχοσύνθεση των ερυθρολεύκων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με τον Παναθηναϊκό να φαίνεται απλά ανίκητος. Σε αυτό το κομμάτι ο πρώην πλέον προπονητής των ερυθρολεύκων απέτυχε πλήρως ακόμα και σε καταστάσεις που οι συνθήκες έμοιαζαν να είναι εμφατικά υπέρ της ομάδας του.


Σαφώς και έχει σημαντικό μερίδιο στην αδυναμία του Ολυμπιακού να κερδίσει εγχώριο τίτλο απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο. Ενώ η επιστολή αποχαιρετισμού του που δημοσιοποίησε την ημέρα της παραίτησης του τον τιμά και δείχνει το ήθος του σαν άνθρωπος (δεν καταφέρθηκε εναντίον κανενός παρά τα όσα είχαν συμβεί το προηγούμενο βράδυ μετά το ματς, ευχαρίστησε και έβγαλε ευγνωμοσύνη απέναντι στους πάντες, μπράβο κόουτς..), το προφίλ που διάλεξε να ακολουθήσει από τον πάγκο στις αναμετρήσεις με τον αιώνιο αντίπαλο, αποτελεί κατ'εμέ βασικό λόγο αποτυχίας. Ένας Μπαρτζώκας νευρικός από το πρώτο δευτερόλεπτο στην πλειοψηφία των ντέρμπι, χωρίς το παραμικρό mental toughness, που φαινόταν να έψαχνε δικαιολογίες περισσότερο από λύσεις μέσα στο 40 λεπτο, στήνοντας στην ουσία πάλι και πάλι και πάλι το σκηνικό που θα επακολουθούσε με την ομάδα του να φεύγει ηττημένη στα ματς που πραγματικά χρειαζόταν να πάρει. Στο δικό μου το μυαλό όλη αυτή η νευρικότητα είχε περάσει βαθιά μέσα στην ομάδα και επηρέαζε σημαντικά τους παίκτες που ταυτίζονταν μέχρι κάποιο σημείο με την εικόνα του προπονητή που δεν ελέγχει το παιχνίδι και όταν το κάνει δε μπορεί να το διαχειριστεί. Ενός προπονητή που δεν έφερνε ηρεμία μέσα στη καταιγίδα και λόγω ακριβώς του προφίλ αυτού δεν ενέπνεε στους παίκτες του σιγουριά μεταδίδοντας την αόρατη φωνή μέσα στο παρκέ η οποία πηγάζει από τη φιγούρα του κόουτς και ψιθυρίζει στο αυτί του παίκτη "μείνε όρθιος και όλα θα πάνε καλά". Ξέρετε, πολλές φορές στο μπάσκετ είναι πιο σημαντικό να πείσεις τους παίκτες του ότι η κατεύθυνση που τους δίνεις είναι η καταλληλότερη από το να είναι πράγματι στα αλήθεια η καταλληλότερη..

Πέτυχε..?



Τελικά πέτυχε ο Μπαρτζώκας στο πέρασμα του από τον Ολυμπιακό..? Η θητεία σημαδεύτηκε από δύο καταστάσεις που "έγραψαν" στο DNA του συλλόγου. Το τρόπαιο του Λονδίνου και την αδυναμία της ομάδας να κατακτήσει σε αυτό το διάστημα εγχώριο τίτλο απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Μπαρτζώκας απέτυχε (αν και δεν ήταν μακριά) να πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσης των συνόλων που είχε χτίσει (μόνη εξαίρεση το Λονδίνο) με κλασσικό παράδειγμα "choke" τον περυσινό 4ο τελικό στο Φάληρο, όταν ο Ολυμπιακός είχε τον Παναθηναϊκό στα σχοινιά (1-2) και κλήθηκε να τον τελειώσει (αυτό το ματς νομίζω έπαιξε τον καθοριστικότερο ρόλο για την μη μακροημέρευση του κόουτς στον ερυθρόλευκο πάγκο). Ο Ολυμπιακός έπρεπε να είχε πάρει οπωσδήποτε αυτόν τον τίτλο σε μια σειρά μετά τα τρία πρώτα  ματς φαινόταν καλύτερος. Από την άλλη σε προσωπικό επίπεδο όμως, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέβασε σημαντικά το status του. Θυμηθείτε τη θέση του στο προπονητικό λόμπι τον καιρό που διαδεχόταν τον Ντούντα και συγκρίνετέ την με την σημερινή. Έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε την Ευρωλίγκα. Βρίσκεται σε μια προπονητικά πολύ καλή, παραγωγική ηλικία. Το οικονομικό του status επίσης είναι σημαντικά ανεβασμένο και νομίζω θα  κεφαλαιοποιήσει αυτή την άνοδο σύντομα στην αγορά εφόσον θελήσει να εργαστεί άμεσα. Ο Μπαρτζώκας λοιπόν βγήκε κερδισμένος από τη διετή θητεία του. Αποτέλεσε μια αναμφίβολα value/money για την ομάδα. Ο Ολυμπιακός από την άλλη αυτά τα δύο χρόνια γνώρισε τόσα πολλά limit ups και limit downs αυτά τα δύο χρόνια, που κρίθηκαν too much για την ψυχική υγεία του συλλόγου και πάνω από όλα για τη σχέση του με τον κόσμο του για την οποία έχει παλέψει τόσο πολύ..

Σωστή η "κοινή" απόφαση?



Το timing της απόφασης για την αλλαγή θεωρώ ότι δεν ήταν ότι καλύτερο. Η διοίκηση μπορούσε να κρατήσει φυσικά τον Έλληνα κόουτς όμως είναι φανερό ότι δεν υπήρχε καμία τέτοια διάθεση μετά τον προημιτελικό του κυπέλλου. Μιλάμε ουσιαστικά για "κοινή" απόφαση.. Ο Μπαρτζώκας είχε πάρει ψήφο εμπιστοσύνης μετά τους περυσινούς χαμένους τελικούς, έστησε την ομάδα καλοκαίρι όπως έκρινε αυτός και την αφήνει μετά το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, μετά από μια τραυματική με τον τρόπο που εξελίχθηκε ήττα από τον αιώνιο αντίπαλο.. Στην Ευρώπη η συγκεκριμένη απόφαση έκανε μεγάλη αίσθηση. Κανείς δε το περίμενε, ακόμα και άνθρωποι που γνωρίζουν άριστα τι σήμαινε αυτή η ήττα από τον Παναθηναϊκό για τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του, με το μέγεθος της πίκρας που έφερε. Είναι όμως σωστή η απόφαση? Αυτό σαφώς και θα το κρίνει η ιστορία. Η δική μας εκτίμηση θα γίνει όταν υπάρξει διάδοχη κατάσταση στον πάγκο. Για να αφήσεις κάποιον να φύγει (και αναφέρομαι στη διοίκηση) , πρέπει να έχει υπόψιν κάποιον άλλον (διαθέσιμο πάντα) που θα πιστεύεις ότι θα σου φέρει καλύτερα αποτελέσματα. Συμφωνώ ότι η ομάδα πιθανόν χρειαζόταν μια καινούργια φωνή στα αποδυτήρια αλλά αυτό ήταν πιο ορθολογικό να γίνει στην off-season. H απόφαση για την επιλογή του διαδόχου είναι μια από τις σημαντικότερες που έχει να λάβει η ΚΑΕ στη σύγχρονη ιστορία της. Στο δικό μου μυαλό έχω σαφείς απόψεις για το ποιος ή ποιοι από τους μέχρι τώρα υποψήφιους προπονητές μπορούν να αποτελέσουν "αναβάθμιση". Θα τους αξιολογήσουμε πολύ σύντομα..

ΥΓ: Τα παιδιά του Πανιωνίου μπορεί να αποδειχθούν μεγάλο κέρδος, τουλάχιστον μέχρι να στελεχωθεί πλήρως η ομάδα. Ο πιο έμπειρος Μοτσενίγος (που έχει παραστάσεις) ήταν εντυπωσιακός στο ματς του κυπέλλου και μπορεί μαζί με τον Σταμάτη να αποτελέσουν σταθερές στο κυανέρυθρο μπακόρτ. Ο Μωραϊτης έβγαλε μάτια σήμερα..





155 σχόλια:

  1. Τα αντανακλαστικά της ΚΑΕ Ολυμπιακός που καταδίκασε -σήμερα- τα επεισόδια στο ΣΕΦ μετά το τέλος του προημιτελικού είναι εκπληκτικά, να τα λέμε και αυτά. Ούτε βδομάδα δεν πέρασε εξάλλου!

    Επίσης ο ΔΓ γνωστός, υπερβολικός, κάφρος, ο γιος του διαβόλου και δεν συμμαζεύεται. Ένα σωστό πράγμα το είπε όμως. Γιατί απολύθηκε ο Μπαρτζώκας αφού για τις ήττες στην Ελλάδα σύμφωνα με τους πρώην πλεον εργοδότες του φταίει το παρασκήνιο, οι διαιτησίες, ο ΔΓ, οι τσιρλίντερ, οι υπεράριθμοι φίλαθλοι κλπ; Στην Ευρώπη υπερ-επιτυχημένος ήταν ο άνθρωπος με μια κούπα και έναν δύσκολο αποκλεισμό από την ανώτερη Ρεαλ με μειονέκτημα έδρας στο 5ο παιχνίδι. Έχει κανείς απάντηση σε αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω την εντύπωση ότι οι πρόεδροι του Ολυμπιακού έκαναν δεκτή την παραίτηση του Μπαρτζώκα, μόνο λόγω της αντίδρασης του κόσμου. Θα ήταν ωρολογιακή βόμβα η παραμονή του στον πάγκο του Ολυμπιακού.Φάνηκε κιόλας από πνεύμα της ανακοίνωσης τους.

      Εγώ προσωπικά θεωρώ λάθος την απομάκρυνση του Μπαρτζώκα. Αν δεν είχε πυγμή και δεν ενέπνεε τους παίκτες, δεν θα είχε πάρει την Ευρωλίγκα, και γενικά δεν θα είχε καλή πορεία στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός. Άλλωστε στην Ελλάδα ούτε ο Γκέρσον, ούτε ο Γιαννάκης πήραν πρωτάθλημα, ενώ ο Ίβκοβιτς το πήρε με μεγάλη δυσκολία στον πόντο. Και είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα το έπαιρνε την επόμενη χρονιά.

      Αυτό που μπορώ να καταλογίσω στον Μπαρτζώκα είναι η έλλειψη σταθερής απόδοσης της ομάδας. Γενικά και τις 2 χρονιές η απόδοση του Ολυμπιακού θύμιζε ασανσέρ, με περιόδους πολύ καλού μπάσκετ να εναλλάσσονται με περιόδους πολύ μέτριας απόδοσης.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Η απόλυση ήταν απλά μια δράση στην αντίδραση του κόσμου...Προσωπικά πιστεύω πως ο κόουτς Μπαρτζώκας είχε πολλά να δώσει ακόμη...Το ψυχολογικό πρόβλημα του οσφπ απέναντι στον Παναθηναϊκό απορρέει από το ψυχολογικό πρόβλημα του ΗΓΕΤΗ του κι όχι του προπονητή του...Και δεν εννοώ ενα δυο λάθη ή μια δυο κακές εμφανίσεις...Μιλάμε για συνεχόμενη ΘΟΛΟΥΡΑ απέναντι στην συγκεκριμένη ομάδα...Και ως ΗΓΕΤΗΣ, η θολούρα σου μεταδίδεται και στους άλλους... Παρατήρησα οτι ο οσφπ ρόλαρε καλύτερα με τον Σπανούλη στον πάγκο και τον Λαφαγετ στο παρκέ...Επίσης υπήρχε εντολή από τον πάγκο για φάουλ (μιας και είχε να δώσει) αλλά ο Σπανούλης (λιγότερο θολωμένος από άλλες φορές, ίσως λόγω απουσίας του κόσμου, αλλά σταθερά θολωμένος) έκανε κι εκεί λάθος!!!!Αν είχε το καθαρό μυαλό να εκτελέσει τη ΣΩΣΤΗ εντολή του Μπαρτζώκα κανείς δεν θα έλεγε τίποτε...Ο οσφπ θα κατακτούσε το Κύπελλο, ο Παναθηναϊκός θα ήταν ευχαριστημένος που κόντραρε στα ίσα το φαβορί, ο Μπαρτζώκας θα συνέχιζε και ο Βασίλης θα είχε πάρει μια σωστή απόφαση (από τις ελάχιστες σωστές που έχει πάρει σε ντέρμπυ με τον ΠΑΟ) κλπ κλπ...ΒΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ Ο ΚΟΟΥΤΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΣΩΣΤΑ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΟΥ, ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ...Με απλά λόγια: Εξιλαστήριο Θύμα κι όχι κύριος υπεύθυνος ο κόουτς Μπαρτζώκας (του οποίου η προπονητική φιλοσοφία μου αρέσει πάρα πολύ)

      Διαγραφή
    4. Οι προεδροι του Ολυμπιακου εχουν μπει στο τριπακι "ασχολουμαι με Δ.Γ. και διαιτησια" ειτε γιατι για καποιο λογο το πιστευουν οτι συμβαινει ειτε γιατι ειναι καλη δικαιολογια για αποτυχιες.

      Ο Μπαρτζωκας σταθηκε αρωγος σε αυτη τη νοοτροπια και εσκουζε συνεχεια, ακομη και τωρα που πριν τον αγωνα κυπελλου, που κατεβαινε ως το απολυτο φαβορι, γκρινιαζε που θα επαιζε παλι στην (αδεια) εδρα του αντιπαλου.
      Ειναι πραγματικα αξιοπεριεργο πως μια δοικηση ομαδας που εκανε back to back στην Ευρωπη, πεφτει τοσο χαμηλα στην Ελλαδα.
      Οτι και να κανει ο Δ.Γ., οι Αγγελοπουλοι δεν εχουν κανενα απολυτως λογο να τον ακολουθουν.
      Η ευθυνη ειναι ολη δικη τους, περνανε τη μιζερια και τη λουζερια στους παικτες, ενω παραλληλα δυναμιτιζουν το κλιμα στους φανατικους οπαδους τους που σκουζουν κι αυτοι με τη σειρα τους για αδικιες (αν και στο τελος δεν την επεσαν σε κανενα δαιτητη, στον προπονητη τους την επεσαν αρα ουτε κι αυτοι ξερουν τι τους γινεται τελικα).

      Εγω δε βλεπω καμια απολυτως διαφορα μεταξυ των προεδρων των δυο ομαδων, απο την ηθικη πλευρα του θεματος. Μαλιστα ισως οι Αφοι να ειναι χειροτεροι, γιατι βαυκαλιζονται να παρουσιαζονται ως οσιομαρτυρες ενω την ιδια στιγμη συμπεριφεροντια κι αυτοι σαν χουλιγκανοι. τουλαχιστον ο ΔΓ αυτο ειναι, αυτο δειχνει .

      Ειναι κριμα, δυο μεγαλες ομαδες, να διοικουνται απο "μικρους" ανθρωπους που θελουν να πρωταγωνιστουν εκεινοι και οχι οι παικτες.
      Οι ομαδες μας εχουν πουλησει την ψυχη τους στο διαβολο, πηραμε 9 ευρωκουπες αλλα ζουμε την καθημερινη παρανοια εντος συνορων.

      Διαγραφή
    5. Ανωνυμε 2;21 με καλυπτεις απολυτα
      Q

      Διαγραφή
    6. "ΔΓ γνωστός, υπερβολικός, κάφρος, ο γιος του διαβόλου και δεν συμμαζεύεται", "τουλαχιστον ο ΔΓ αυτο ειναι (χουλιγκάνος), αυτο δειχνει", κλπ.
      Φίλε μου, σε ένα βαθμό μπορεί να είναι όλα αυτά. Ξεχνάτε όμως όλοι την (επιτυχημένη) προϋπηρεσία του στην κεφαλή εταιρείας ΜΜΕ, όπου έκανε πιθανότατα το... αγροτικό του στην διαχείριση εντυπώσεων, δημοσιότητας, κοινής γνώμης, mind games, και τα συναφή.
      Είναι αφελές να λέμε ότι είναι απλά κάφρος, ότι κάθε ακρότητά του τελικά του φέρνει αργά ή γρήγορα κάποιο πρακτικό όφελος. Θεωρώ ότι, ελέω προϋπηρεσίας, στο επικοινωνιακό κομμάτι είναι το ίδιο πονηρός με τον Μουρίνιο...

      Διαγραφή
    7. Προς Ανώνυμος 12 Οκτωβρίου 2014 - 12:05 μ.μ.

      Σχετικά με το σημερινό θέμα, νομίζω ότι χρειάζεται κάποιος χρόνος για να συνταχθεί μια καταγγελία (ή όπως την λένε τέλος πάντων) από τους δικηγόρους. Μεσολάβησε και ΣΚ, οπότε...

      Δεν γνωρίζω τί προβλέπει ο νόμος, ΟΜΩΣ, θεωρώ ΝΤΡΟΠΗ (και ΑΔΙΚΟ, για τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο του ΠΑΟ, που πέτυχαν μια μεγάλη, ΔΙΚΑΙΗ και σημαντική νίκη ΜΕΣΑ στο παρκέ) να ζητάνε να κατακυρωθεί ο αγώνας υπέρ του ΟΣΦΠ για κάτι που έκανε και αφορά τον ΔΓ. Άλλο να ζητάνε την τιμωρία π.χ. του ΔΓ, και άλλο ουσιαστικά της ομάδας που δεν έφταιξε σε τίποτα και δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα της διοίκησης της.

      Βαθμολογία: Για το αίτημα νίκης στα χαρτιά (0 - ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ)
      Για την τιμωρία του ΔΓ (10)

      Όσον αφορά το "Επίσης ο ΔΓ γνωστός, υπερβολικός, κάφρος, ο γιος του διαβόλου και δεν συμμαζεύεται" που λέτε, πολύ βαριές κουβέντες. Απλά, αγαπάει πολύ την ομάδα του (θεμιτό και πολύ λογικό και σωστό) και αφενός κάποιες φορές ξεφεύγει αυθόρμητα και οπαδικά (όχι όμως δικαιολογημένα, δεδομένου και της θέσης του στον ΠΑΟ, με συνέπεια να χάνει την σοβαρότητα του), αφετέρου λόγω και της διαμάχης του με τους προέδρους του ΟΣΦΠ εντός και εκτός γηπέδου, οδηγείται σε συμπεριφορές που προκαλούν το συναίσθημα του νοήμονως κοινού (όπως το ίδιο συμβαίνει κάποιες φορές ΚΑΙ στους πρόεδρους του ΟΣΦΠ). Αλλά όχι και κάφρος ή γιός του διαβόλου...

      Αν οι διοικήσεις των δύο ομάδων θέλουν να βρίσκονται συνεχώς σε διαμάχη, ας κάνουν 500 μηνύσεις/αγωγές η μία στην άλλη αν γουστάρουν, αλλά αποκλειστικά μεταξύ τους, και σε καμία περίπτωση εις βάρος των ομάδων τους. Αυτή η κατάσταση μας έχει οδηγήσει δυστυχώς στο να σπάμε το χτένι από την ανυπομονησία μας να αρχίσει η Euroleague μπας και ηρεμίσουμε και αποτοξινωθούμε όσο είναι δυνατό, από αυτόν τον πόλεμο εντυπώσεων. Και έχει επιρρεάσει αφάνταστα ΚΑΙ την αγωνιστική ποιότητα των αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων στις ελληνικές διοργανώσεις.

      Κύριοι, αν θέλετε να συνεχίσετε αυτόν τον πόλεμο, οι ΥΓΙΕΙΣ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ, παρακαλούμε να τον διεξάγετε στους οίκους σας και όχι μέσα στις ομάδες σας!

      Και είναι τεράστιο ΚΡΙΜΑ, για τους κ. Π. και Θ. Γιαννακόπουλους (που πρόσφεραν τόσα στο άθλημα για δεκαετίες), για μια ομάδα τόσο μεγάλη πανευρωπαικά όπως ο ΠΑΟ, αλλά και για (τουλάχιστον) τους δύο παίκτες σύμβολα της ομάδας, τον Φράγκι και τον 3D (και ειδικά για τον τεράστιο 3D που βρέθηκε δυστυχώς στη δύνη αυτής της διαμάχης), να μειώνεται η αξία και το έργο τους (και το όνομα της ομάδας) από μερικά τέτοια γεγονότα (κυρίως στην Euroleague, που την παρακολουθεί δεκάδες εκατομμύρια κόσμος σε όλη την Ευρώπη) όπως π.χ. η υπεραριθμία θεατών και οι σειρήνες με την Barca, που θα μπορούσαν πολύ εύκολα να αποφευχθούν αν δεν είχε επικρατήσει ο οπαδισμός...

      Όσον αφορά τον ΔΓ και τους προέδρους του ΟΣΦΠ, να ξακαθαρίσω, ότι μπορώ να κρίνω ΜΟΝΟ αυτά που βλέπω στην οθόνη μου κατά τη διάρκεια των αγώνων ή δραστηριοτήτων που ενδεχομένως συμμετέχουν (όπως π.χ. οι open days των ομάδων) και από την όποια ενημέρωση έχω από τα διάφορα ΜΜΕ που μπορεί να τους αφορά. Από εκεί και πέρα, θα ήταν τεράστιο λάθος και άδικο να τους κρίνω ως επιχειρηματίες ή ως ανθρώπους, από την στιγμή που δεν τους γνωρίζω φυσικά προσωπικά και δεν μου πέφτει βέβαια κανένας λόγος για την προσωπική τους ζωή.

      Αλέξης

      Διαγραφή
    8. αλεξιε,μα ποσο υπερανω,σωστος κυριος.

      Διαγραφή
  2. Jim γεια χαρά!!Είμαι λίγο εκτός θέματος, αλλά έφτιαξα κάποιες ομάδες στο fantasy της Euroleague και είδα private league με όνομα HoopfellasLeague.Πως μπορώ να μάθω κωδικό αν βέβαια το έχεις στήσει εσύ, ή αν το χει στήσει κάποιο από τα παιδιά, να μας πουν τον κωδικό. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Themis Kessaris @Kessaris_
    Πέμπτη βράδυ έπεσε ξύλο. Σάββατο ο Ολυμπιακός το διέψευδε. Κυριακή βράδυ το καταδικάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τζιμ μονο σε εμενα φανηκε οτι την τελευταια φαση στο καρφωμα του Μπατιστα ο Παναθηναικος εβγαλε καποιον τυπο αιφνιδιασμου μετα απο ευστοχη ελευθερη βολη (!) με τους Φωτση, Γιανκοβιτς και Σλοτερ να κανουν υπερφορτωση προς μια πλευρα για να μεινει μονος του ο ερχομενος ως τρειλερ Μπατιστα και να μπουκαρει για καλαθι η φαουλ;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα σε ολους.
    Τον Μπαρτζωκα δεν θα τον κρινω προπονητικα γιατι δεν εχω τις γνωσεις να το κανω.
    Η αληθεια ειναι οτι κατα την θητεια του ο ΟΣΦΠ επαιξε σε αρκετα ματς ωραιο μοντερνο μπασκετ με αποκορυφωμα το Λονδινο.
    Οσο και αν θελουν καποιοι να το υποβαθμισουν για μενα πιστωνεται στον Μπαρτζωκα.
    Το αρνητικο του κοουτς για μενα ηταν η ελειψη ταπεινοτητας που ειχε ολο το προπονητικο τιμ.
    Αυτην την αισθηση αποκομουσα, οποτε εβλεπα καποιον απο ολους να κανει δηλωσεις ,πριν η μετα απο τα παιχνιδια.
    Ειχαν μια ανεξηγητη σιγουρια στις δηλωσεις τους.
    Αυτο ειχε περασει σε ολη την ομαδα γιαυτο και σε οσα παιχνιδια ειχαν τον τιτλο του φαβορι ολα τα χασανε.
    Σα να μην πιστευανε μεχρι το τελευταιο δευτερολεπτο οτι μπορει αυτο να γινει.
    Ποσες φορες αν θυμασται ειχε παρει το φιλι της ζωης ο Πεδουλακης απ αυτα τα παιχνιδια.
    Ενω αντιθετως, οτι καταφεραν σαν ομαδα το πετυχαν παιζοντας σαν αουτσαιντερ.
    Η χρονικη στιγμη που εγινε με βρισκει 100% αντιθετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπατιστa: ο παιχτης που ολοι γελλουσαν με την παρτη του και βγαινει σε ενα επιθετικο οπλο που στο 5 χρονια ειχαμε να δουμε.. πραγματικα δεν σταματιεται κατω απο την στεφανη!! ριχνει αβερτα ξυλο και μαζευει με το κιλο τα ριμπαουντ, ναι εχει αδυναμιες στην αμυνα να ακολουθησει το πικ αλλα γενικα ειναι εξυπνος παιχτης..
    ο γιανκοβιτς πως καταφερε και σκοραρε τοσους ποντους κατω απο το καλαθι του οσφπ???τραγικο το μαρκαρισμα του και ολη η συμπεριφορα της αμυνας.
    Ο παππας δεν μπορουμε να πουμε οτι βελτιωθηκε σε κατι αφου το μονο που εκανε ηταν αυτο που ξερει καλα!! να σκοραρει.. ακομη περιμενω να δω λιγες πλει ικανοτητες και δημιουργιας .
    Σλοτερ.. λιρα 100, γρηγορος στην εκτελεση με βρωμοχερο και αρκετα καλος στις αμυνες μου θυμιζει τον ντρου πριν τον κανει ο σερβος φονια και σε καταστασεις αμυνας.
    Με νελσον το ροστερ στα γκαρντ ειναι μια χαρα και θα διαφωνησω για τον +1 δημιουργο γιατι μετα ο μποχω παπαλα !!!
    Ο Οσφπ πρεπει να ειναι η μονη ομαδα με τοσους ψηλους στο 5 και να μην προκαλει τρομο.. τραγικες επιλογες στην στελεχωση!!
    Καλη τυχη στον μπαρτζωκα που θα ειχε τον απολυτο σεβασμο μου αν δεν εκανε οτι εκανε στα παιχνιδακια με τον παο. Λιγοι κοουτς μπορουνε να υποστηριξουν το διαμαρτυρομαι για καθε φαση στο παρκε χωρις να γινονται κλοουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλησπερα παιδια
    1.απολυτα λαθος η στιγμη που γινεται η απομακρυνση,δεν νομιζω οτι θ κερδισει κατι αυτη τη στιγμη η ομαδα
    2.χωρις να ξερω κατι πειτε το διαισθηση νομιζω οτι θα παει σε κατι μεταβατικο ο ολυμπιακος και του χρονου αγγελου(εγω αυτο θα εκανα)
    3.το γραψανε και ορισμενα παιδια πιο πανω ,η ελλειψη σεβασμου προς τον αντιπαλο(παο),η προσπαθεια να τα χρεωσει ολα στους διαιτητες ειναι το μεγαλυτερο λαθος που μπορουσε να κανει ο μπαρτζωκας,παντως αυτο δικαιολογειται απο το οτι ειναι φολα γαυρος.....και ο πεδουλακης ομως παναθηναικος ειναι αλλα εδινε συγχαρητηρια στον αντιπαλο οταν κερδιζε
    4.προπονητικα δεν ξερω να τον κρινω αλλα η ομαδα του κοουτς ηταν μια ομαδα που σου αρεσε να βλεπεις,αλλα και μια ομαδα που αν ο αντιπαλος ηταν ΣΚΛΗΡΟΣ παρεδιδε πλευμα και περιμενε το μοιραιο
    5.ο σπανουλης μετα το λονδινο εκανε πολυ μεγαλο λαθος που εμεινε,θα ηταν αρχοντας σε καμια τσσκα,μπαρτσελονα,τουρκια και δεν θα ειχε το αγχος να κερδισει τον παναθηναικο να κατατρωει το παιχνιδι του
    6.ειτε το θελουν μερικοι ειτε οχι ,ειτε ανοιξει μια μεγαλη συζητηση ο διαμαντιδης ειναι μακραν του δευτερου ο κορυφαιος ελληνας μπασκετμπολιστας(εξαιρουνται οι μυθοι)........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (στο 2) δύσκολο να μείνει μια ομάδα σε κάτι μεταβατικό για μια ολόκληρη σεζόν. Λες να σκέφτονται κάτι τέτοιο οι αφοί;

      μίμς

      Διαγραφή
  8. Μπαρτζώκας: Ο εγκληματίας του ελληνικού μπάσκετ. Ο άνθρωπος που κατέστρεψε το μεγαλύτερο ταλέντο σε γκαρντ της χώρας: τον Κατσίβελη. Επίσης, ο προπονητής που έριξε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες του Καββαδά για να εξελιχθεί. Ελπίζω να μην ξαναπροπονήσει ποτέ ελληνική ομάδα. Ας πάει να καταστρέψει ξένους παίκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καποιος που ξερει μπασκετ μπορει να καταλαβει ο κακο που εχει κανει αυτος ο ανθρωπος γενικα στην ομαδα και ειδικα σε παιχτες, απο την πρωτη μερα. Ας ανατρεξει καποιος στις δηλωσεις μετα την ηττα απο την Εφες την πρωτη χρονια του Μπαρτζωκα στους ομιλους...
      Η διαχειρηση του ροστερ τραγικη, οι τραυματισμοι ηταν απορροια αυτης τις περισσοτερες φορες.
      Οσο για τον Κατσιβελη, η καταστροφη αυτου του παιδιου ηταν πραγματικα μεθοδικη, οχι γιατι απλα δεν τον χρησιμοποιουσε, αλλα τον εβαζε σε συγκεκριμενα χρονικα σημεια και με τετοιου συμπαιχτες (χωρις να του δεινει ρολο) με ξεκαθαρο σκοπο να τον βγαλει εκτος ροτεισον...

      Διαγραφή
    2. σιγά το ταλέντο τον Κατσίβελη που τον αδίκησαν κιόλας...όποτε έμπαινε είτε έκανε 5 φαόυλ σε dt (αλά Κόλινς) λόγω αγαρμποσύνης είτε απλά ήταν άχρωμος και άοσμος

      Διαγραφή
  9. ο οσφπ εχει στηθει ουσιαστικα για να τρεχει και οχι να πηγαινει σε σετ επιθεσεις.

    το κανει και η ρεαλ αλλα τι παικτες εχει η ρεαλ?
    ο οσφπ παει να το κανει με
    σπαν στα 33 του
    με σλουκα
    με μαντζαρη που παιζει με ασφαλεια
    με λαφαγιετ που δεν εχει ξαναπαιξει ετσι
    με λοτζεσκι.

    δεν ειναι παικτες-υλικα αυτοι για να τρεξεις!!!

    επιπροσθετα,

    απο τους ψηλους μονο ο πριντεζης ποσταρει!!!εχεις 3 πενταρια που δε ποσταρουν ουτε καν 18χρονο παιδι......

    εν ολιγοις , οταν σε σετ δεν εισαι καλος τοτε κακα μαντατα!!!

    ο παο εδωσε μια πρωτη απαντηση σχετικα με το πλανο του!!!
    το οτι κερδισε τον οσφπ δε σημαινει παρα πολλα αλλα σιγουρα κατι δειχνει!

    μποχω και διαμαντακος βοηθησαν πολυ , ενω παππας-βλαντο εδειξαν οτι φετος θα κανουν το βημα παραπανω!
    η ομαδα εχει πολυ ταλεντο και αυτο θα φανει αρκει να υπαρχει υγεια και οχι αλλη κακοτυχια.

    υ.γ δεν υπαρχει ευκολο ματς για τον παο φετος.
    υ.γ θα μας πει κανεις τι τρεχει με το μαντζαρη?σα ζομπι ειναι το παιδι....
    υ.γ τι καλοι προεδροι ειναι αυτοι οι αγγελοπουλοι θεε μου....και σχετικοι με το αντικειμενο...
    υ.γ ενω ο δικος μας , αρχοντας, λες και ηταν σπιτι του!!τουλαχιστον αυτος ο,τι κανει το κανει στα ισια...
    υ.γ σαιτα ο σλοτερ!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για μπαρτζωκα για ο,τι καλο εχει κανει υπαρχει και ενα κακο!!!

    -πηρε κουπα?ναι αλλα εκεινη τη σεζον ο οσφπ ηταν μετριος στην ευρωπη!!!χρειαστηκαν 6 τριποντα του παπ για να πεσει ευτυχως πανω στην εφες που την απεκλεισε στα 5 ματς.....

    -πηρε κουπα?ναι και με τον πιο εμφατικο τροπο που εχω δει εγω προσωπικα σε φ4!!!

    -επαιξε μπασκετ καλο?ναι!!!σε γενικες γραμμες εβγαλε καλη εικονα ο οσφπ, ειδικα την περασμενη σεζον οπου και με τραυματιες σημαντικους παικτες ειχε καλη αποδοση!!

    -ανεδειξε παικτες?απο ελληνες , κατι εκανε με τον παπαπετρου!!ολους τους αλλους τους εθαψε!!!

    -βρηκε καλους ξενους?μονο το λοτζεσκι!!!ο ντανστον μια χαρα ονομα εφτιαξε στην ιταλια!ολοι οι αλλοι ηταν.....

    -απο τιτλους στο εσωτερικο?χαλια!!

    τουλαχιστον επιβιωσε 2 χρονια στο τοπ επιπεδο και ανεβασε, οπως σωστα ειπε ο τζιμ, την αξια του!!!ειμαι σιγουρος οτι θα τον δουμε σε καλο ευρωπαικο κλαμπ σχετικα συντομα!!!και θα τον δουμε σοφοτερο!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι λίγο άδικος...
      --Πήρε κούπα όμως και μάλιστα back to back...Δεν παίρνει κούπα μια μέτρια ομάδα...
      --Συμφωνώ πως έπαιξε καλό μπάσκετ σε γενικές γραμμές..
      --Ο Παπανικολάου έπαιξε με τον Μπαρτζώκα το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του κι έρχεται και Παπαπέτρου...Ο Σλούκας έκανε την έκρηξη με τον Μπαρτζώκα (ειδικά πέρυσι)...Ο Κατσίβελης (πήρε ευκαιρίες ακόμη και σε ντέρμπυ αλλά δεν δικαίωσε κανέναν)...Τον Καββαδά τον πήρε για να κάνει το επόμενο βήμα (μην ξεχνάς οτι τον ήξερε χρόνια σαν παίκτη του) και είχε σκοπό να τον εντάξει σιγά σιγά (γι αυτό και τον δήλωσε ως τρίτο σέντερ της ομάδας στη θέση του Σίμμονς)..Άλλωστε δεν μπορείς ΚΑΘΕ χρονιά (δυο χρόνια ήταν όλα κι όλα) να αναδείξεις παίκτες...Εδώ ο ΖΟΤΣ τόσα χρόνια δεν ανέδειξε ΚΑΝΕΝΑΝ...
      --Οι δε ξένοι παίκτες είναι συνάρτηση και της οικονομικής διάθεσης των αδελφών (και ο Ντάνστον δική του επιλογή ήταν και έπαιζε σε μικρομεσαία της Ιταλίας)
      --Ναι έχασε τους τίτλους στην Ελλάδα αλλά βοήθησε ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ σε αυτό ο ΗΓΕΤΗΣ της ομάδας του...
      Προσωπικά τον θεωρώ ένα σύγχρονο προπονητή με καλή μπασκετική φιλοσοφία..
      Φιλικά πάντα...

      Διαγραφή
    2. ...''Εδω ο Ζοτς δεν ανεδειξε κανεναν''...Τι αλλο θα διαβασουμε πλεον;..Αν δεν ασχολεισαι με το σπορ καλο ειναι να μην παριστανεις τον σχετικο γιατι εκτιθεσαι..

      Διαγραφή
    3. @christos

      -ειπα οτι τη σεζον 12-13 επαιξε μετριο μπασκετ στην ευρωπη χωρις να συμπεριλαμβανω το φ4, οπου ειπα οτι εκει κερδισε εμφατικα!!

      και φαινοταν και απο τα αποτελεσματα.τελευταια αγωνιστικη με κιμκι επαιζες την προκριση και χρειαστηκε ο παπ να τα βαλει ολα για να περασει ο οσφπ.
      μετα με εφες στους 8!!!με πιο σοβαρη ομαδα ειχε αποκλειστει!!!μια πεσμενη εφες εκανε το 2-0 2-2 και παραλιγο εμφραγμα στο πεμπτο ματς οπου προηγηθηκε με καμια 15αρια ποντους στην αρχη!!!δεν προσεδιδε ασφαλεια εκεινη η ομαδα!!!

      στο φ4 βεβαια αλλαξε τσιπ και τα σαρωσε ολα!!!τετοιο μπασκετ ουτε στα πιο τρελα ονειρα των ζοτς και ντουντα σε φ4!!!!

      και κατι ακομα!!!το να λεει καποιος οτι το ευρωπαικο του 13 πιστωνεται στο ντουντα ειναι αβασιμο, εστω και αν η βαση της ομαδας ηταν του σερβου!!!
      αυτο που εκανε ο οσφπ το 2013 ηταν ασυλληπτο!!το 2012 δεν τον περιμενε κανεις, ενω την επομενη χρονια ολοι επαιζαν σα μανιασμενοι εναντιον του, και ομως τα καταφερε!!!και αυτο ειναι το μεγαλυτερο παρασημο του μπαρτζωκα!!!πηρε κουπα ενω ολη η ευρωπη τον περιμενε στη γωνία!!!!

      -τον παπ δεν τον ανεδειξε ο μπαρτζωκας αλλα ο ντουντα!ο παπ , οπως ο μαντζαρης και ο σλουκας, πηρε αρκετο χρονο και τον αξιοποιησε!!υπο αυτη τη λογικη , δε λεω, τον βοηθησε,αλλα οχι οτι τον ανεδειξε!!!με το δικο μου σκεπτικο, ο μπα;ρτζωκας δεν ευθυνεται για τη στασιμοτητα του μαντζαρη, στον οποιον εδωσε επισης χρονο ή για το γεγονος οτι ο σλουκας δεν εχει περασει στο επομενο επιπεδο!!!
      αυτοι οι τρεις (παπ, σλουκας, μαντζαρης) πηραν χρονο απο το μπαρτζωκα και καποιοι τον αξιοποιησαν και καποιο οχι!!!
      δεν πηρε ομςως το ρισκο (καπου δικαιολογημενα λογω πιεσης) να δωσει χρονο στον κατσιβελη.

      το τι εκανε ο ζοτς με τους νεους παικτες δεν εχει καμια σχεση με το μπαρτζωκα.οταν επρεπε ο ζοτς να δουλεψει με απειρους παικτες μια χαρα ομαδα εστησε και το εξαργυρωσε αργοτερα!!!

      -στο ξαναλεω, ο ντανστον δεν ηταν καμια αποκαλυψη.στην ιταλια επαιζε αλλα ολη η ευρωπη εκεινο το καλοκαιρι γι αυτον μιλουσε ολη η ευρωπη ,οπως επισης και για τον λαβαλ!!!
      σαφως και δεν ειχε μεγαλο μπατζετ για να παρει οποιον πραγματικα ηθελε αλλα και παλι, οι επιλογες του δεν τον δικαιωσαν με εξαιρεση το λοτζεσκι!!

      -το τελευταιο σε ψιλοαναιρει!!!με αυτη τη λογικη , ο μπαρτζωκας δεν πηρε κανενα ευρωπαικο αλλα το πηρε ο ηγετης του!!!!με βοηθεια απο λο, αντιτς και σια!!!

      ΣΜ

      Διαγραφή
    4. τι εκανε ο Ζοτς δεν ανεδειξε κανεναν;;;ενα μονο θα πω, Μπατιστ,Ηρθε τριαρι και τωρα κοουτσαρει στο ΝΒΑ διπλα στον Μπλατ τους σεντερ της ομαδας τους.

      Διαγραφή
  11. Καλησπερες,νομιζω οτι ο μπαρτζωκας υποτιμησε και ο ιδιος τον εαυτο του σε καποια θεματα,ομως δεν μπορω να ξερω κατα ποσο ολη αυτη η παραφιλολογια για τον ''κοουτς σπανουλη'' υπαρχει(μην ξεχναμε δηλωσεις ντορσεί΄οταν εφυγε και αλλα γεγονοτα) αλλα καταλαβαινω οτι ο ανθρωπος ειχε τα δικια του σε καποια θεματα.Πρωτου ολοι το ληδωρησουν ας σκεφτουν οτι ειναι ο πρωτος ελληνας κοουτς που πειρε ευρωλιγκα....Δεν ξερω τι θα ερθει ως διαδοχη κατασταση(κατσικαρης-φλεμινγκ),εαν τελικα ο τομιτς παει για πρωτος πολυ θα ηθελα να δω το γιουρι ζντοβτς διπλα του που δειχνει καλα δειγματα δουλειας.
    Κατα τα αλλα γληστρησε ο καντγουελ-ποουπ σε ενα σκριν του ντεχουαν μπλερ στην ουασινγκτον και ενας κρυος ιδρωτας με κοψε,δυστηχως και ο αλλος σουτινγκ γκαρ ειναι τραυματιας ο τζοντι μικς για τους πιστονς και ενω η θεση εμιαζε καλημενη τωρα μενει ο καρτιε μαρτιν που ειταν να ερθει αντι του λοτζεσκι περσυ στον ολυμπιακο....Αλλη μια μεταβατικη χρονια δυστηχως,ελπιζω να στρωσει τα πραγματα ο βανγκαντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια και μόνη παρατήρηση για την ερυθρόλευκη εικόνα του αύριο που πάει να σχηματιστεί: ο Τόμιτς δεν είναι Αλβέρτης και το να μετατρέπεις σε μια νύχτα τον team manager σε πρώτο προπονητή επειδή έτσι έκανε και ο απέναντι είναι λάθος αφού δεν είναι κάθε μέρα του Αγίου Φραγκίσκου!!! Πιθανή επιλογή του απο τους Αγγελόπουλους θα είναι παραδοχή μιας ακόμη χαμένης χρονίας για την Α1. Basketmaniac

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μερικες σκορπιες σκεψεις, οι πλειστες εκτος θεματος. Για να μην παρεξηγουμαστε ειμαι Παναθηναικος, αλλα θελω να πιστευω οχι καφρος, ή τοσο καφρος ωστε οι οπαδικες μου προτιμησεις να επηρεαζουν σε απολυτο βαθμο τις μπασκετικες μου γνωμες:

    1) Θεωρω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ απο πλευρας ΚΑΕ Ολυμπιακος το γεγονος οτι βρηκε μπασκετικη στεγη στον ΟΤΕ. Μου εκανε εντυπωση οτι δεν ειδα πουθενα κανενα να διαμαρτυρεται. Οχι πως εχει κατι ο ΟΤΕ, ισα ισα εχει τα πιο μπασκετικα καναλια πλεον. Μπειτε στη θεση καποιου οπαδου του Ολυμπιακου, που γουσταρει την ομαδα του και θελει να τη βλεπει και στο μπασκετ και στο ποδοσφαιρο. Αν σου περισσευει ενα 50ρικο το μηνα βαζεις ΝΟVA και βλεπεις την αγαπημενη σου ποδοσφαιρικη ομαδα σε Σουπερ Λιγκ, Τσαμπιονς Λιγκ και την αγαπημενη σου μπασκετικη ομαδα στην Ευρωλιγκα. Με ποιο σκεπτικο αναγκαζεις εναν απλο, αγνο οπαδο που γουσταρει την ομαδα του να πληρωνει 90 ευρω το μηνα για να εχει αυτο το προνομιο. Και μην πει κανενας, ας πανε στο γηπεδο να τη δουν γιατι δεν μενουν ολοι στην Αττικη.
    Με το φτωχο μου μυαλο, θεωρω οτι ο Ολυμπιακος πηρε απο τη NOVA την ιδια προσφορα που πηρε και ο Παναθηναικος και προφανως μια καλυτερη απο τον ΟΤΕ. Αξιολογωντας την αξια της ελληνικης Α1 και οτι τα εντος εδρας με τον ΠΑΟ (το πολυ 4) ειναι τα μονα με εξαιρετικα μεγαλο ενδιαφερον, αν και με τον φαινομενικα αδυνατο Παναθηναικο και αυτο θα ηταν συζητησιμο δυσκολευομαι να πιστεψω οτι η διαφορα της προσφορας ηταν μεγαλυτερη απο 50-100 χιλιαδες, ποσο ελαχιστο για τα μπατζετ των 6-8 εκατομμυριων των αιωνιων, Και ρωτω, αξιζε αυτη η ασεβεια, παντα κατα τη δικη μου γνωμη, προς τους οπαδους της ομαδας; Τελοσπαντων, εγω τα βλεπω απο τη δικη μου σκοπια και ποσο θα με ενοχλουσε αν το εκανε αυτο η δικη μου ομαδα, δηλαδη να με "αναγκαζει" να παρω 2 συνδρομητικες για να βλεπω την αγαπη/αρωστια μου.
    Για να ειμαι ξεκαθαρος, και εγω χαλαστηκα που δεν θα βλεπω τα εντος εδρας του ΠΑΟ στη ΝΕΡΙΤ αλλα μπροστα στα ψιχουλα της ΝΕΡΙΤ χαλαλι. Απλα μπαινω στη θεση καποιου Ολυμπιακου που γουσταρει να βλεπει την ομαδα του σε ολα τα σπορ.

    2)Για να αλλαξουμε λιγο κλιμα αλλα οχι θεμα, εβλεπα στα διαλειμματα του ΑΝΤ1 το σποτακι του ΟΤΕ για τα εντος εδρας ματς του Ολυμπιακου. Βρε αδερφε, εχεις χαλασει τοσα λεφτα για να παρεις τα δικαιωματα και το τμημα μαρκετινγκ προμοταρει το προιον με ενα σποτακι που ξεκιναει με το Σπανουλη να "κλαιγεται" στους διαιτητες για βηματα. Ο ανθρωπος εχει σηκωσει 3 τροπαια με τον Ολυμπιακο, εχει βαλει τοσα σουτ, εχει βαλει μεγαλα σουτ που χαρισαν τιτλους και νικες και διαλεγεις να ξεκινησει το σποτακι σου με τον σταρ της ομαδας να διαμαρτυρεται; Τουλαχιστον αστειο.

    3) Ο Κρις Ραιτ που πριν μια εβδομαδα αφησε τους Μπακς γιατι ειχε μεγαλη προταση απο το εξωτερικο που χαθηκε. Οποια ομαδα και αν ηταν αυτη, δεν επρεπε να ειχε υπογραψει ως τωρα; Ή τουλαχιστον να εχει ακουστει ποια ειναι.

    4)Και τωρα στο ντερμπι. Θεωρω τραγικο το γεγονος, οτι ο Ολυμπιακος γνωριζε για το προβλημα του Πριντεζη με το που γυρισε απο την Εθνικη αλλα τον αφησαν να κανει προετοιμασια και να παιζει φιλικα. Ενω στην απεναντι πλευρα, ενω ο Γκιστ μπορουσε να παιξει ισως καποια λεπτα, το τιμ αποφασισε να μεινει εξω ωστε να τον εχει ετοιμοπολεμο στο μελλον και να μην ρισκαρει επιδεινωση. Αυτο δειχνει ποσο ειχαν κυκλωσει αυτο το ματς στον Ολυμπιακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπάρχει link να δούμε το χθεσινό αγώνα του ΠΑΟ με ΚΗΦΙΣΙΑ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΟΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΡΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΥΣ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ.ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΟΛΟ ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΙΑ.ΜΕΤΡΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕΤΡΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝ ΟΧΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΦΗΝΑ.Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ Ο ΝΤΟΥΣΚΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΘΑ ΠΡΟΟΔΕΥΕΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΘΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.Υ.Γ.ΤΟΣΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ Ο 3Δ ΜΟΝΟ 28 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ....ΤΕΛΙΚΑ ΚΥΡΙΕ ΑΡΓΥΡΗ Ο ΠΑΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΕΝΑΝ....ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΠΠΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ Ο ΜΠΟΧΩ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ.ΥΓ2ΕΛΠΙΖΩ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΜΠΛΟΥΜΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ...ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @jim
    κατάρχην να ξεκινησω λεγοντας οτι τον Μπαρτζωκα τον ηθελα πολυ να αντικαταστησει τον ιβκοβιτς,καθως τον θεωρουσα τον καταλληλοτερο, απο αυτα που ειχε δειξει ση μεχρι τωρα καριερα του.

    ετσι λοιπον θα ηθελα να σου κανω μια απλη ερωτηση...

    εχει καμια σχεση ο ολυμπιακος που παρελαβε, με τον ολυμπιακο που παρεδωσε?
    δεν μιλαω για τιτλους η αποτυχιες και τετοια πραγματα.
    μιλαω καθαρα σε θεμα αγωνιστικης φιλοσοφιας και σωστης μπασκετικης λογικης.
    εχει καποια σχεση?
    σε τι κομματι να πιασουμε...
    ομαδικης αμυνας?
    προσωπικης αμυνας?
    ριμπαουντ?
    επιθεση στο 5-5?
    σωστης τροφοδοσίας στο 5 εστω μετα το πνρολ?
    εξελιξης των νεων?
    εμπιστοσυνης των νεων?
    σχεσης ματαξυ παικτων προπονητη?

    η απαντηση μου ειναι οχι.

    επισης γραφεις οτι ειναι καλος recruiter.

    καλος recruiter δεν νομιζω οτι μπορει να χαρακτηριστει καποιος που επιλεγει τον πετγουει στην θεση του αντιτς,που διωχνει και παιρνει μεσα σε 6 μηνες τον σερμαντινι και που στην τελικη θεωρει οτι ανεβαζει την αθλητικοτητα της ομαδας του, οταν την εχει κανει πιο λαιτ και απο βουτυρο με τις δικες του επιλογες.
    υ.γ 1)αναγνωριζω οτι στο ξεριζωμο της μεγαλης ομαδας προ 2 ετων τον κυριοτερο λογο τον εχουν παιξει οι προεδροι,ομως και αυτος στις περιπτωσεις ντορσει αντιτς κατσιβελη ακομα και κεσελι θα πω, που στο τελος της τοτε σεζον ηταν καταλυτικος σε αμυνα κυριως, αλλα και επιθεση.
    υγ 2)
    ο Μπαρτζωκας και παλι δεν εφυγε για ολα τα παραπανω.
    εφυγε κυριως γιατι η κοντρα με τον Σπανουλη εφτασε σε τελμα.

    gskordak



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, φίλε.

      Συμφωνώ ότι ο Μπαρτζώκας :

      - Ήταν από τις καλύτερες διαθέσιμες και εφικτές επιλογές το καλοκαίρι το 2012.
      - Δεν είναι τόσο καλός recruiter όσο η φήμη που τον συνοδεύει.
      - Μπερδεύτηκε αγωνιστικά με την τάση του να παίξει γρήγορα και θεαματικά αμελώντας βασικά κομμάτια του παιχνιδιού όπως αυτά που γράφεις.
      - Έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην θητεία του η κακή χημεία με τον Σπανούλη. Μετά το 4ο ματς των play off με την Εφές το ’13 το γυαλί ράγισε.

      Διαφωνώ ότι ο Μπαρτζώκας :

      - Ευθύνεται για τις αποχωρήσεις Ντόρσεϊ και Άντιτς. Ο πρώτος έφυγε μόνος του και ο δεύτερος λόγω συμπεριφοράς. Σωστά λες ότι έκανε λάθος στους αντικαταστάτες.
      - Για τον Κέσελ. Φίλε, έφερε τον Περπέρογλου στην θέση του. Πού είναι ο Κέσελ τώρα;
      - Έφυγε λόγω Σπανούλη. Αποκλειστικά. Έφυγε γιατί το απαίτησαν οι οργανωμένοι. Οι οποίοι και θα αποφασίσουν για τον αντικαταστάτη του. Αν μείνει μόνιμος ο Τόμιτς πιάσε το μαντολίνο.

      Ερωτήσεις :

      - Πώς εξηγείς την μεταμόρφωση της ομάδας στο F4 του Λονδίνου;
      - Αφού δεν πήγε την ομάδα παραπέρα ή την πήγε πίσω γιατί του ανανέωσαν το συμβόλαιο το καλοκαίρι; Μήπως επειδή αν τον απέλυαν θα αναιρούσαν όλη την επικοινωνιακή τους τακτική απέναντι στον αντίπαλο;
      - Ποιος κατά την γνώμη σου είναι ο καλύτερος για την δουλειά; Από τους διαθέσιμους.

      Διαγραφή
    2. 77 αν εβλεπες τα ταιμ αουτ στα φιλικα την αδιαφορια του Σπαν στις οδηγιες του κοουτς θα καταλαβαινες τι λεει ο gskordak

      Διαγραφή
    3. Μα, το γράφω. Ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Εκείνο το ματς στην Πόλη ήταν κομβικό για την μεταξύ τους σχέση. Εγώ διαφωνώ στο ότι αυτός ήταν ο κύριος λόγος. Θέλω να πω δηλ. ότι αν αυτό το γεγονός είχε βαρύνει τόσο πολύ την ατμόσφαιρα στην ομάδα, το καλοκαίρι ο Μπαρτζώκας θα χαιρετούσε. Δεν θα ρίσκαραν να αρχίσουν την χρονιά μ’ ένα τόσο μεγάλο αγκάθι.
      Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να φτιάξει κάτι καινούργιο το καλοκαίρι του ’13 όταν και ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Σπανούλη. Από τότε είχα την εντύπωση ότι οι Αγγελόπουλοι έκαναν λάθος μιας και θεωρούσα ότι ο Σπανούλης είχε ολοκληρώσει τον κύκλο του. Αλλά κι εκεί επηρεάστηκαν από τους οπαδούς. Άρχισαν οι συμβιβασμοί.
      Πάντως, αν προσέξει κανείς τις απαντήσεις του Μπαρτζώκα σε ερωτήσεις για την απόδοση του Σπανούλη στα ματς με τον ΠΑΟ θα καταλάβει την απόσταση των δύο. Ο κόουτς έλεγε ότι ο αρχηγός πρέπει να ηρεμήσει και να βρει την άκρη μόνος του. Ενώ ο παίκτης θεωρούσε ότι ο προπονητής του δεν κάνει τίποτα για να τον απεγκλωβίσει από την αιχμαλωσία αφήνοντάς τον να εκτεθεί. Ε, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

      Διαγραφή
    4. @77
      φιλαρακι μου,
      ο Αντιτς και ο Σπανουλης,δεν τσακωθηκαν η διαφωνουσαν αν θελεις, με τον Μπαρτζωκα για την παρτη τους.
      δεν ειναι και δεν εχουν δειξει τετοια συμπεριφορά .
      το ολο θεμα ειναι οτι ως εμπειροι αθλητες και εχοντας την εμπειρια απο την προηγουμενη ομαδα,οτι το πλοιο παει για γκρεμο.και στην τελικη ειχαν απολυτο δικιο.
      η ομαδα αλλαζε τα παντα μεσα στο γηπεδο,οχι ομως προς το καλυτερο.
      το μπασκετ που επαιζε ηταν γυρω γυρω ολοι στη μεση ο ψηλος.
      οσον αφορα τον κεσελι.δεν με ενδιαφερει που παιζει τωρα.με ενδιαφερει τι εδωσε τοτε και οτι απο τον περπερογλου αυτα δεν τα πηρα ποτε.
      ετσι και αλλιως στους τελικους που ειχαν περασει.... ο κεσελι εκανε παρτυ στα αργα ποδια του περπερογλου

      gskordak

      Διαγραφή
    5. Δεν μου απάντησες στις ερωτήσεις, όμως.

      Πώς γίνεται η ομάδα να πηγαίνει στα βράχια και στο Λονδίνο να παίζει ολοκληρωτικό μπάσκετ; Και χωρίς τον Ντόρσεϊ που δεν αντικαταστάθηκε ποτέ. Λάθος του κόουτς ο Πάουελ. Και χωρίς τον Μάνταζρη που επίσης δεν αναπληρώθηκε. Κι εδώ λάθος του κόουτς ο Πέρκινς. Να χαρείς μόνο, μην μου πεις ότι πήγαινε με τον αυτόματο του Ντούντα.

      Πώς δικαιολογείς την απόφαση των Αγγελόπουλων να τον κρατήσουν το περασμένο καλοκαίρι ενώ υπήρχε αυτή η αίσθηση που περιγράφεις στους έμπειρους της ομάδας (κυρίως στο Σπανούλη);

      Φίλε, τα πράγματα είναι απλά. Δυστυχώς, τον Μπαρτζώκα τον έφαγαν οι αντιδράσεις των 100 που πήγαν προχθές στο ΣΕΦ. Οι Αγγελόπουλοι δεν άντεχαν να ανοίξουν ένα ακόμη μέτωπο και μάλιστα με τους οργανωμένους. Στη συνείδηση του οπαδού οι αλλεπάλληλες ήττες από τον ΠΑΟ βάρυναν πολύ. Αν ο ΟΣΦΠ έπαιρνε πέρσι το πρωτάθλημα, τότε όλα θα ήταν διαφορετικά. Εκείνο το 4ο ματς στο ΣΕΦ θα κυνηγάει τον κόουτς για χρόνια.

      Για διάδοχο δεν μου ‘πες.

      Υ.Γ. Ποιός Κέσελ, ρε φίλε; Ποιός Κέσελ; Εσύ, ο gskordak, μου γράφεις για τον Μάρκο τον Κέσελ; Αυτόν που είχε καταπιεί διπλάσιο αμονιαζόλ, σαν το AZAX;

      Διαγραφή
    6. Κάθε σύγκριση Κέσελ με Περπέρογλου είναι τουλάχιστον αστεία. Ο Σέρβος είναι κάτω του μετρίου παίκτης.

      Διαγραφή
    7. @77
      ρε συ τι δεν απαντησα στην ερωτηση?
      ο ολυμπιακος εχει αλλαξει σχεδον ολη την ομαδα απο τοτε.
      εχω χαινς εχω λο εχω παπανικολαου? εχω ντορσει? τι εχω?
      απο περυσι τα λεω αυτα.θα με τρελανεις?
      οσον αφορα τον κεσελι....αποψη σου.εγω τον εχω σε εκτιμηση.

      gskordak

      Διαγραφή
    8. Καλημέρα, gskordak.
      Καλά, ξέχνα τα βράχια και τους γκρεμούς. Θα μπλέξουμε σε κουβέντα αν έκανε η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα.
      Πες μου για τον καταλληλότερο διάδοχο στον πάγκο. Σε ρωτάω γιατί έκρινες την θητεία του Μπαρτζώκα με καθαρά μπασκετικά κριτήρια.
      Φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός πάει για Τόμιτς μόνιμο.
      Πιστεύεις ότι είναι η καλύτερη λύση βάσει των συνθηκών; Κι αν όχι, ποιος θεωρείς ότι θα ήταν ιδανικός από τους διαθέσιμους;

      Διαγραφή
    9. @77
      καλημερα ρε boy.
      ο καταλληλοτερος ειναι ο Αγγελου.ξερει την ομαδα τον ξερουν ειναι η ευκαιρια της ζωης του και ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
      ομως απο τη στιγμη που θα μεινει ο Τομιτς,για τον οποιο δεν μπορω να εχω την παραμικρη αποψη, θα πρεπει οπωσδηποτε να παρει 1-2 καλους συνεργατες.
      ανθρωπους που οταν θα παιζεται το παιχνιδι θα μπορουν να το διαβαζουν γρηγορα και να μπορουν να προτεινουν αμεσες λυσεις.
      να μπορουν να δουλευουν με τους παικτες ατομικα και ομαδικα και γενικοτερα να κανουν δηλαδη οτι ο Αγγελου και ο Ιτουδης σαν ασισταντ.
      αν δεν τους εχει αυτους του συνεργατες τοτε θα κολυμπησει στον ωκεανο χωρις σωσιβιο.
      τωρα για το ποιους πιστευω σαν συνεργατες...κατι το οποιο ισως να ειναι και σημαντικοτερο απο τον ιδιο τον κοουτς,νομιζω οτι αυτη τη στιγμη η καλυτερη λυση τηρουμενων των αναλογιων ειναι Λιναρδος και Λημνιατης

      gskordak

      Διαγραφή
  18. Για τον Μπαρτζωκα θα ηθελα να ρωτησω τους οπαδους του Ολυμπιακου που παρακολουθουν την ομαδα μπασκετ να μου απαντησουν ,αν πιστευουν οτι αν αναλαμβανε αυτος κι οχι ο Ιβκοβιτς το καλοκαιρι του 2010,η ομαδα τους θα ειχε παρει ευρωλιγκα και πρωταθλημα μεσα στην επομενη διετια...Ο Μπαρτζωκας σταθηκε τυχερος γιατι παρελαβε μια ομαδα με αγωνιστικο στυλ που θυμιζε κολλεγιακη ομαδα,με παικτες που ειχαν αποδεχτει τους ρολους τους και το κυριοτερο παικτες με ψυχολογια στα ουρανια λογω της ανελπστης ανατροπης στον τελικο της Πολης..Οταν ανελαβε και προσπαθησε ν' αλλαξει καποια πραγματα στο αγωνιστικο κομματι προεκυψαν μετριες εμφανισεις και παρολιγον κηδειες(βλεπε τυχερη νικη με Τσεντεβιτα στο σεφ στην εναρξη των ομιλων της ευρωλιγκας)κατι που τον αναγκασε να αφησει τους πειραματισμους και να γυρισει στα γνωστα και καθιερωμενα..Οσον αφορα την αποδοση στο Λονδινο θα πω οτι αφενος η ψυχολογικη ωθηση της κατακτησης του τροπαιου το '12 κι αφετερου η ταμπελα του αουτσαιντερ που ειχε ο Ολυμπιακος απεναντι σε Τσσκα και Ρεαλ,συντελεσαν στο ρηπητ..Και βεβαια να μην λησμονειται οτι ο Μπαρτζωκας εμφανισε στους τελικους πρωταθληματος του '13 μια ομαδα τελειως ΄΄αδεια΄΄ που ηταν ψυχολογικα απροετοιμαστη να αντιμετωπισει αυτη τη σειρα των αγωνων...Το οτι ο Μπαρτζωκας δειχνει ικανος στο να στησει μια καλη ομαδα που θα παιζει ευχαριστο μπασκετ δεν θα το αμφισβητησω,ομως εκεινο που εγινε φανερο στα δυο χρονια παρουσιας του ηταν οτι στο κοουτσαρισμα στη διαρκεια του αγωνα επαιρνε κακο βαθμο..Η αποσυρση του Σπανουλη τη στιγμη που αυτος ηταν ασταματητος ηταν η καλυτερη βοηθεια που προσφερε στον Ιβανοβιτς κι αποδειξη οτι πρωτος αυτος πιστευε πως και στο ρελαντι θα εξασφαλιζε τη νικη...Υπαρχουνν κι αλλα που θα μπορουσα ν' αναφερω οπως το προσυμφωνο με τη Φενερ,την ελλειψη σεβασμου απεναντι στον Παναθηναικο και τον Πεδουλακη κ.α...Οπως λενε και στη μουσικη βιομηχανια ο Μπαρτζωκας ηταν ''one hit wonder'' και σιγα-σιγα θα εξαφανιστει...Υ.Γ..Καποιοι δημοσιογραφοι που του γραφουν ομορφους επικηδειους καλο θα ηταν να θυμηθουν τι εγραφαν καποτε για τον Παβλισεβιτς και τον Καζαλινι...VECCHIO...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πετγουει, Χαντερ και Μαρντι Κολλινς (περσι) τ'αδερφια, Τζουλιαν Ραιτ φετος ο DPG κι εμεις συζηταμε για το αν ηταν καλος ή κακος ο Μπαρτζωκας. Σε ποια τοπ ομαδα της ευρωλιγκας θα εβρισκαν συμβολαιο αυτοι οι παικτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και ο Μπαρτζώκας και ο RG θα μεγαλουργήσουν. Ο RG όπως είπαμε θα ολοκληρώσει το παιχνίδι του και ο Μπαρτζώκας από την άλλη, σε ένα άλλο περιβάλλον που δεν θα είναι φανατισμένος θα βλέπει πιο ξεκάθαρα τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Julian Wright θα δοκιμαστεί ξανά από τον ΠΑΟ;
    Επίσης η διορία δήλωσης παίκτη για την Ευρωλίγκα είναι ως την Τρίτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τον ειδα στο youtube σε 2-3 βιντεο απο Νοεμβριο και Δεκεμβριο του 2013.Φαινεται οτι ξερει μπασκετ αλλα ειναι απελπιστικα αργος και βαρυς.Ουτε λογος για above the rim παιχνιδι. Σιγουρα καλυτερος παικτης απο Λασμε και Γκιστ αλλα σε κακιστη σωματικη κατασταση. Αντιθετως στα βιντεο απο τη θητεια του στο Ισραηλ φαινεται μια χαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τι να πουμε δηλαδη? Αφου τα ειχαμε πει ενδελεχως για Ραϊτ... Παιχτης που εχει να παιξει 9-10 μηνες και η τελευταια του ομαδα δεν ηταν καν ανταγωνιστικη.

    Ειχε 16 ποντους και 14 ριμπαουντ κοντρα στη Μινσκ! Και λοιπον?????

    Τελικα, ο Δελημπαλταδακης λυνει και δενει στον Παναθηναϊκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. καλημερα παιδια κι απο μενα
    α)Υποθεση Μπαρτζωκας :O coach στην πρωτη χρονια του εκανε καλη δουλειαχωρις να πειραξει ιδιαιτερα το ροστερ αλλα κανοντας καποια elegand additions οπως ειχε γραψει το ο Τζιμ,και συμπληρωσε ικανοποιητικα το ροστερ με τη φυγη του Ντορσυ.Τα πραματα στραβωσαν πολυ περσι οταν πηγε να χτισει τη δικη του ομαδα και αυτη στην πραγματικοτητα δεν επαιξε ποτε μαζ,και σε μενα αυτο το συνολο φαινοταν πολυ ελκυστικο, ικανο για να παιξει πιο επιθετικο μπασκετ, με τεραστιο βαθος (γι αυτο και πηγε αριστα τους 1ους 2 μηνες).Ο Λο περσι στην πραγματικοτητα επαιξε σοβαρα 1-2 δεκαλεπτα συνολο.Ο Μπεγκιτς με το που εγινε καλα επαξε ξυλο με τον τον Μενσα εκτος 2-3 αγωνιστικες μετα δε μπορεσε να επανελθει καθολου αγωνιστικα κι ακομα βλεπω δεν ειναι ετοιμος.Μεχρι και στο Σιμονς του βγηκε ο ωμος σε καποια φαση και εχασε 1-2 μηνες.Οταν δε το Γεναρη τραυματιστηκε ο Σπανουλης η ομαδα κατερευσε και εκανε 2-3 κακες ηττες (Φενερ εξω,Αρμανι μεσα εξω,Μπαρτσα μεσα) που τον εβγαλαν ουσιαστικα εκτος Φ4.ΟΙ κινησεις του στο recruiting τοτε δεν ηταν αποτελσματικες.Κολινς,Σερμα ακομα και ο Καββαδας χωρις να παρει κανονικο ρολο δεν απεδωσαν.Με ενα εκτος ισοροπιας και ψυολογιας ροστερ παλεψε στους τελικους αλλα ενα κακο δεκαλεπτο παλι εχασε ενα πρωταθλημα που θα αλλαζε πολλα για εκεινον και την ομαδα.Κομβικο θεμα ο Σπανουλης που μετα τον τραυματισμο του χειμωνα δεν μπορεσε να πιασει καλη αποδοση στο υπολοιπο της season και στα παιχνιδια με τον ΠΑΟ επαιξε με ευθρασυστη ψυχολογια με αποτελσμα να μην ειναι σταθερος(αν και ειχε πολλα ξεσπασματα) στο παιχνιδι και στο σκοραρισμα.
    Φετος το καλοκαιρι αν εξαιρεθει ο Νταρντεν που παλι εδω χτυπησε η ατυχια,οι μεταγραφες (ειδικα του Χαντερ) εδειξαν να μην εχουν ξεκαθαρο στοχο στο παιχνιδι,και εγιναν απλα για να καταληφθουν κενες θεσεις στο ροστερ.
    Παρ'ολα αυτα θεωρω πως δεν θα βελτιωθει κατι στην παρουσα ομαδα ,το αντιθετο μπορει να περιθωριοποιηθουν οι επιλογες του Μπαρτζωκα (Χαντερ,Πετγουει ,Καββαδας) και να γινει επανεκινηση χωρις πλανο.
    Το καλο στην υποθεση ειναι πως ο ομιλος στην Ευρωλγκα ειναι ευκολος και με μια σψχετικη εγργορση μπορει να βγει το 14' χωρις πολλες απωλειες.
    Θα γραψω αργοτερα και για τον ΠΑΟ

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε φιλε no_closure τι λες? Ο Σπανουλης μετα τον τραυματισμο του δεν ηταν καλος?? Τα ματς με τη ρεαλ τα ειδες περισυ? Ο Σπανουλης τραβουσε την ομαδα με το ζορι στο f4 (με ολιγη απο ντανστον) και οι υπολοιποι απλα δε μπορουσαν...

      Favors

      Διαγραφή
  25. Να πούμε 2-3 ακόμα πράγματα... Ο Τζούλιαν Ράιτ είναι επιλογή Ιβάνοβιτς (αυτό κάτι λέει)... Στην πρώην ομάδα του (μέχρι να τραυματιστεί ήταν ο καλύτερος της παίκτης, βάσει ranking

    Ήταν συμπαίκτης του Ντιμίτρις Νίκολς (αυτού που πήρε ο Ιτούδης στην ΤΣΣΚΑ) και του Άαρον Μάιλς που πήγε στην Κούμπαν μαζί με τον προπονητή του τον Σεργκέι Μπαζάρεβιτς...

    Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται είναι μεγάλο ερωτηματικό, αλλά αν μη τι άλλο μπάσκετ ξέρει... Στο σουτ έχει τα θέματα του, αλλά στα ριμπάουντ κάνει θραύση, πρέπει να τον βοηθάει και το μπασκετικό του IQ... Επίσης πασάρει πολύ καλά, έχει κοντά 3 ασσίστ (μεγάλο νούμερο για ψηλό), αλλά οι περισσότερες είναι στον αιφνιδιασμό που τρέχει αρκετά συχνά...

    Στο Ισραήλ τη Μακάμπι την είχε διαλύσει και μάρκαρε αρκετά καλά τον Σον Τζέιμς...

    Μόνο στο παρκέ θα φανεί η αξία του (αν υπάρχει).... Είδομεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΜΕΤΑ τον τραυματισμο του δεν επανηλθε και οτι δηλαδη αυτο φταιει για την αποδοση του.με τον Παο.Ελεος το γραψε ενας και ολοι το αναμασατε.Οριστε η αποδοση του με την Ρεαλ στα πλει-οφ http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=JUO&clubcode=OLY&gamecode=245&seasoncode=E2013
    (με μ.ο 16.8 ηταν ενω πριν τον τραυματισμο του ηταν πιο κατω,)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γεια σου ρε Τζιμάρα,σούπερ το άρθρο,μου άρεσε και η αναφορά στον Πανιώνιο!

    Συμφωνώ σχεδόν απόλυτα για Μπαρτζώκα.Κατ'εμέ είναι από τους καλύτερους και πιο τετραγωνισμένους Έλληνες προπονητές,είναι γενικά open-minded και είμαι σχεδόν σίγουρος πως αυτό θα του ανοίξει το δρόμο για έναν καλό ευρωπαικό σύλλογο πολύ σύντομα.Είναι σίγουρα ικανός recruiter,πολύ καλός στην αξιοποίηση των μονάδων που έχει και στο τι τρόπο παιχνιδιού και ταυτότητα πρέπει να δώσει στην ομάδα του. Έχει επίσης δείξει αναλαμπές στο coaching στα μεγάλα παιχνίδια,αδίκησε τον εαυτό του στην κόντρα με τον αιώνιο αντίπαλο γιατί απλούστατα έχασε την ψυχραιμία και την αυτογνωσία του μπαίνοντας στο μίζερο τρυπάκι της διαμαρτυρίας και των σχετικών. Δεν μπόρεσε ποτέ να αντιμετωπίσει τον εαυτό του και να κάτσει να παλέψει να διορθώσει τα λάθη του.
    Από το καλοκαίρι πίστευα πως έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για την απώλεια του πρωταθλήματος,αλλά εγώ θα τον κράταγα γιατί πολύ απλά είναι μια "ασφάλεια",έχεις δείγματα δουλειάς,κανείς δεν σου εξασφαλίζει ποιοτική εναλλακτική και φυσικά είναι νέος και Έλληνας και μαθαίνει κι αυτός μαζί με την ομάδα σε αυτό το επίπεδο.
    Βέβαια στην χώρα που ζούμε και μετά την επαναλαμβανόμενη αδράνεια του,το πράγμα πάει σε άλλο επίπεδο,το γυαλί ραγίζει κι από την στιγμή που ο ίδιος δεν επιθυμεί να συνεχίσει όλα γίνονται εύθραυστα και δύσκολα διορθώνονται.Οπότε η κατάληξη έμοιαζε κάπως αναπόφευκτη από τη στιγμή που έχουν μπει στη μέση τα κλασικά δηλητήρια,από οπαδικές αβάντες μέχρι τα γελοία κουτσομπολιά για προπονητή Σπανούλη κλπ.

    Προφανώς η επόμενη μέρα είναι θολή στο λιμάνι και αυτή τη στιγμή νομίζω ότι δύσκολα θα πάει σε προπονητή ο Όσφπ αλλά θα μείνει με τον Τόμιτς.Για μένα θα πρέπει να κοιτάξει να ξυπνήσει λίγο πάλι τον χαρακτήρα εκείνης της θαυμαστής ομάδας που έκανε το repeat και να την βάλει να δαγκώσει μέσα στο γήπεδο.Αρχίζοντας από το attitude παικτών όπως οι Σλούκας και Μάντζαρης(που μαζί με Πρίντεζη και Σπανούλη είναι οι μόνοι κουπάτοι που έχουν μείνει,ας μην το ξεχνάμε και φυσικά δεν φταίει ο Μπαρτζώκας που πρέπει να πάει σε 4άρι 200 χιλιάδων-και μαντέψτε ο καλύτερος που μπορούσε να πάρει ήταν ο Πέτγουει) και συνεχίζοντας παθιάζοντας την ομάδα.Φυσικά δεν αρκούν αυτά για να οδηγήσουν την ομάδα στην πορεία που θέλει,αλλά καλό είναι να ξεκινήσει από εκεί και να κοιτάξει τι μπορεί να κάνει η ομάδα πριν τα Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κατ' αρχάς νο.13 στο νραφτ του ΝΒΑ. Τον πίστευαν εκεί στις ΗΠΑ, είχε καλά κολεγιακά χρόνια αλλά ως 3άρι. Χωρίς καλό σουτ, αλλά με φοβερά αθλητικά προσόντα. Στη χρονιά του στο Ισραήλ (στην ομάδα από την οποία είχαμε μόλις πάρει τον Κίτσεν) έπαιξε αρκετά καλά και την εξαργύρωσε (κυριολεκτικά) με τη μεταγραφή στη Ρωσία. Εμένα μου φαίνεται να έχει βαρύνει πολύ αλλά και η απραξία παίζει το ρόλο της. Και στη Ρωσία καλά τα πήγε μέχρι που χτύπησε.
    Δεν θα τον έλεγα τύπου Λάσμε ούτε Γκιστ. Σίγουρα χειρότερο σουτ και από τους 2 (γρήγορα ξεχάσαμε μου φαίνεται τα money shots του Λάσμε από τα 3-4 μέτρα), σίγουρα καλύτερος δημιουργός έχοντας και προϋπηρεσία ως τριάρι και στα αθλητικά προσόντα μάλλον αν είναι υγιής θα είναι ΟΚ.
    Ο Ιβάνοβιτς μοιάζει να τον πιστεύει πολύ μιας και τον περίμενε να έρθει σε κατάσταση για να προπονηθεί και μάλλον θα αποκτηθεί προκειμένου να δηλωθεί Ευρωλίγκα. Κατ' εμέ αν είναι καλά στην υγέια του και δεν αντιμετωπίσει πολλούς τραυματισμους (είναι και αυτό ένα ζητούμενο) θα μπορέσει να βοηθήσει.
    Στην τελική για μένα δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Θα ήθελα πάντως μια ενημέρωση από κάποιον που γνωρίζει για πόσο καιρό ακόμα θα απουσιάζει ο Μαυροκεφαλίδης. Πολύ ησυχία έχει πέσει στο θέμα και δεν μου αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ρε σεις, οι τύποι θα μας πεθάνουν στα γέλια.....

    Αίτημα Ολυμπιακού να κερδίσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό! (στα χαρτιά βεβαίως βεβαίως...)

    http://www.gazzetta.gr/basketball/article/660100/aitima-olympiakoy-na-kerdisei-ntermpi-me-ton-panathinaiko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδυνατω να πιστεψω οτι οι αφοι Αγγελοπουλοι,αυτα τα ''καλα παιδια'',οι λατρεις του μπασκετ,οι θιασωτες του fair play,ζητανε να παρουν στα χαρτια ενα ματς που εχασαν πεντακαθαρα στο γηπεδο με μια αστεια αιτιολογια που περα απο αβασιμη ειναι και γελοια...Βεβαια,γνωριζουν οτι η ενσταση τους θα απορριφθει,αυτο ομως θα τους δωσει την ευκαιρια να αρχισουν να πιπιλανε παλι τη γνωστη καραμελα..Τι να πεις,ο κατηφορος τους συνεχιζεται,δικαιωνοντας τον ΔΓ..Μηπως θα απαιτησουν να τους δοθει και το πρωταθλημα χωρις αγωνες;..

      Διαγραφή
    2. Κι αν τους το δώσουν; Ξεπλένεται ποτέ κάτι τέτοιο;

      Διαγραφή
  30. TZIM THA VGEI ANARTISH ME TA PAWER RANKING TWN OMADWN??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. δεν ληγει αυριο η προθεσμια φιλε...η πρωτηφαση ειναι διαφορετικη απο τη δευτερη.....αν θυμασαι και ο λασμε δεν ειχε παιξει με ρεαλ στον πρωτο αγωνα το 2012 .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Kαποιος να πει στους Αγγελοπουλους οτι ο ΔΓ το καλοκαιρι παραιτηθηκε απο την προεδρια της καε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Για Μπαρτζωκα και ΟΣΦΠ μιλησα στο προηγουμενο αρθρο οποτε θα σχολιασω λιγο την επικαιροτητα..

    Οπως καθε φορα ο ΟΣΦΠ χανει απο τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ με διαφορετικο τροπο ενω παραλληλα ειναι και χειροτερος, ετσι και οι Αγγελοπουλοι γινονται ολο και πιο γραφικοι και αστειοι..Συνεχιζουν να κυνηγουν φαντασματα κατι το οποιο μονο κακο κανει στην ομαδα τους..

    Ας περασουμε και σε κατι αλλο..Διαβασα πριν απο λιγο τις καινουριες δηλωσεις του Βεζενκοφ εδω: http://www.gazzetta.gr/basketball/article/660121/i-pio-dyskoli-apofasi-ohi-ston-pao

    Και μου κανε ιδιαιτερη εντυπωση ενα αποσπασμα:

    Να υποθέσουμε λοιπόν, ότι από μικρός παρακολουθούσες στενά το ελληνικό μπάσκετ και τις ελληνικές ομάδες και θα είχες Έλληνες μπασκετμπολίστες σαν πρότυπα;

    «Εννοείται! Θυμάμαι ότι άρχισα να παρακολουθώ από το 2005, όταν και η Ελλάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ κι εγώ έπαιζα στα μικρά τμήματα του ΑΠΟΕΛ... Αγαπημένος μου παίκτης ήταν πάντα ο Δημήτρης Διαμαντίδης, γιατί υποστήριζα τον Παναθηναϊκό και θαύμαζα την πορεία που είχε κάνει εκείνη την εποχή σε Ελλάδα και Ευρώπη.»

    Σιγα-σιγα κανει κωλοτουμπα για το οχι το καλοκαιρι στον Παναθηναικο ή μου φαινεται??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτατε πολύ ενδιαφέρουσες πράγματι οι δηλώσεις του μικρού. Για μένα η λογική είναι η εξής:
      Ο Βεζένκοφ σαν πρώτο ζητούμενο βάζει την συμμετοχή. Θέλει χώρο και χρόνο στο παρκέ γιατί έτσι πιστεύει ότι θα βελτιωθεί σαν παίκτης. Ήξερε ότι στον Παναθηναϊκό, ειδικά με την παραμονή του Γκιστ θα ήταν η τρίτη επιλογή στη θέση 4 ενώ στο 3 δεν αισθάνεται ακόμα και πολύ καλά. Οπότε πήρε την δύσκολη απόφαση να παραμείνει στον Άρη και να παίξει όλη τη σεζόν σαν βασικό στέλεχος της ομάδας, έτσι ώστε το επόμενο καλοκαίρι, όταν και θα έχει λήξει το συμβόλαιο του να έχει τη δυναότητα να φύγει ως ελεύθερος και να διεκδικήσει σε όποια ομάδα πάει χρόνο και ρόλο starter.
      Από κει και πέρα ο Παναθηναϊκός παραμένει για τον Βεζένκοφ μια εξαιρετική επιλογή. Είναι ομάδα με στόχο να δώσει χρόνο και ρόλο στους νέους, ο προπονητής δουλεύει πολύ με αυτούς, ενώ το status της ομάδας παραμένει κορυφαίο. Οπότε αρχικά κάνει την πρώτη κίνηση και αλλάζει μάνατζερ (που ήταν πρόβλημα για τον ΠΑΟ) ενώ έχει ήδη απορρίψει τον Παναθηναϊκό δείχνοντας ότι δεν κλείνει την πόρτα, ενώ με τις νέες του δηλώσεις μάλλον τους λέει κάτι σαν "παιδιά, έμεινα στον Άρη να πάρω εμπειρίες και το καλοκαίρι ελάτε να τα βρούμε". Λογικό μου φαίνεται άλλωστε από τη στιγμή που τα συμβόλαια και του Γκιστ και του Φώτση (νομίζω 2+1 είχε υπογράψει) λήγουν.
      Με μια καλή χρονιά στον Άρη ο Βεζένκοφ θα είναι σε θέση με τη πρώτη του χρονιά στο κορυφαίο επίπεδο να είναι starter και με καλύτερο οικονομικά συμβόλαιο μιας και το buy-out δεν θα υπάρχει πια. Μάλλον κάπως έτσι το σκέφτεται.
      Από την άλλη ο Μποχωρίδης διάλεξε τον ανάποδο δρόμο. Να ξεκινήσει σαν 5η επιλογή στα γκαρντς και μέσα από τις προπονήσεις του Παναθηναϊκού να ανέβει επίπεδο.

      Διαγραφή
    2. 5 ασιστ ειχε με κηφισια και 3 με γαυρο ο Μποχωριδης(14 λεπτα),αν συνεχισει ετσι θα βοηθησει αρκετα την ομαδα και ανεβαινει επιπεδο ο μικρος.

      Διαγραφή
    3. Madness,η λογικη μου λεει οτι φοβηθηκε να παει στον Παναθηναικο διοτι εκεινη την περιοδο δεν ειχαμε κανει καμμια μεταγραφη και επικρατουσε ενα χαος..Επισης εκτος αυτου δεν ηξερε πως θα παει η ομαδα και σκεφτηκε οτι καλυτερα ειναι η σιγουρια που μου δινει ο Αρης παρα το αβεβαιο μελλον στον Παναθηναικο,ο οποιος ειχε μολις μια πενταδα και ειχαν φυγει γυρω στους 8-9 παιχτες ..Τωρα που βλεπει οτι η ομαδα ειναι σοβαρη και συνεχιζει με το πλανο που εξειγγειλε ο ΔΓ μπορει να σκεφτεται οτι εκανε και λαθος..

      Για να συνοψισω:Νομιζω οτι πιο πολυ φοβηθηκε οτι το πλανο του Παναθηναικου μπορει να ηταν μουφα και να μην επαιζε καθολου παρα οτι ηθελε να μεινει στον Αρη...Τωρα διαπιστωνει οτι τηρηθηκε το πλανο και οτι θα εβρισκε χωρο ειτε στο 4 ειτε στο 3 και σου λεει εκανα πατατα..

      Ολα αυτα ειναι εικασιες αλλα η αλλαγη στασης απεναντι στον Παναθηναικο απο το καλοκαιρι στο τωρα με οδηγουν σε αυτο το συμπερασμα..

      Να συμπληρωσω οτι με Μποχω ειναι κολλητοι και σιγουρα ενημερωθηκε για το τι γινεται μεσα στην ομαδα οποτε και αυτο φανταζομαι παιζει ρολο..

      Βεβαια μπορει και να εχεις απολυτο δικιο φιλε Madness ,απλα το ξαναλεω οτι αλλαξαν πολυ τα λεγομενα του απο το καλοκαιρι και ετσι οδηγουμαι σε αυτο το συμπερασμα..

      Διαγραφή
    4. Μπορεί πράγματι να είχε και αμφιβολίες για το τι θα γίνει πραγματικά στον Παναθηναϊκό. Δεν έχει και πολύ νόημα να το συζητάμε, το μόνο που πιστεύω ότι έχει σημασία είναι ότι ο Βεζένκοφ με στρατηγικές κινήσεις (αλλαγή μάνατζερ, δηλώσεις) κρατά την πόρτα του Παναθηναϊκού ορθάνοικτη και πιστεύω στην ΚΑΕ έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στον παίκτη.
      Και για να κάνω και μια πρόβλεψη πιστεύω ότι το επόμενο καλοκαίρι (το ξέρω, προτρέχω) η φανέλα με το νο.14 θα αλλάξει κάτοχο. Λογικά ο Γκιστ θα αξιώσει μεγαλύτερο συμβόλαιο, κοντά στο εκατομμύριο και πιστεύω ότι βάση αυτών που είδαμε και με τον Λάσμε, ο ΔΓ θα προτιμήσει και θα το έχει ως πάγια τακτική στο μέλλον, να δίνει τα μεγάλα συμβόλαια σε Έλληνες παίκτες. Οπότε έτσι το κόβω εγώ, Βεζένκοφ αντί Γκιστ.

      Διαγραφή
    5. Νοημα οντως δεν εχει απλα για την κουβεντα..

      Ο Γκιστ ειναι ο μονος ξενος που δεν θελω να φυγει..Δεν με πειραξε ουτε για Λασμε ουτε για Ματσιουλης ουτε και φυσικα για τους υπολοιπους αλλα τον Γκιστ τον θελω..

      Ειναι παρα πολυ πιθανο αυτο που γραφεις και μαλλον ετσι θα γινει (ειδικα σε αυτο που λες οτι τα πολλα λεφτα θα πηγαινουν σε Ελληνες),αλλε επειδη περυσι ανανεωσε μεσα σε 2 μερες χωρις παιχνιδακια τυπου Λασμε και χωρις να ζηταει οσα ο Λασμε και επειδη γουσταρει Παναθηναικο και το εχει δειξει εχω μια ελπιδα οτι μπορει να μεινει..Καθαρα ελπιδα και οχι τιποτα παραπανω..
      Μηπως δηλαδη γινει καποιο θαυμα αναλογο που καποτε η Τσσκα εδινε στον Μπατιστ γυρω στο 1,8 και εμεινε αυτος με γυρω στο μυρριο..Ελπιζω σε κατι αναλογο..

      Διαγραφή
    6. O Βεζενκοφ στη θεση που παιζει θεωρειται ο καλυτερος στην ευρωπη;

      Διαγραφή
  34. Eιμαστε πολυ τυχεροι που ζουμε την ιδια εποχη με τους ΜΑΓΚΕΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ. Μαγκες, Πειραιωτες(?), παντελονατοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλησπέρα στην πιο μπασκετική παρέα της χώρας. Η σεζόν ξεκινάει με σούπερ ανάρτηση και δεν μπορώ να μην σχολιάσω. Λεπόν... :

    Στα του ντέρμπι:

    - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

    Επειδή πολύς ντόρος γίνεται για τον Σπανούλη, θα ήθελα να μου υπολογίσει κάποιος ειδικός την παραγωγικότητα (το Οffensive Rating δλδ) του Ολυμπιακού στα ντέρμπι με και χωρίς τον αρχηγό του. Ενδιαφέρον θα ήταν να είχαμε στο τραπέζι τα +- των Σπανούλη και Λοτζέσκι. Πιστεύω πως ο Ματ είναι από τους παραγωγικότερους παίκτες των ερυθρολεύκων και αν ισχύει ο ισχυρισμός μου θα ήθελα το staff του Ολυμπιακού να χτίζει την επίθεση γύρω από αυτόν στα ματς με τον αιώνιο αντίπαλο.

    - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

    Ο Εΐ Τζεΐ Σλότερ άμα βρει το χέρι του έχει 9-10 πόντους μέσα στο νερό. Διαθέτει drive, σουτ και μπορεί να τρέξει την ομάδα. Ερώτηση: ο Παππάς θεωρείται slasher ; Τέλος, δανείζομαι τον όρο από την επιστήμη των Ανθρωπίνων Πόρων. O Μπατίστα μπορεί να αποτελέσει μέντορας για παιδιά όπως ο Διαμαντάκος και ο Παπαγιάννης. Αν ο Μπατίστ είναι ακόμα χωρίς ομάδα, γιατί η διοίκηση του ΠΑΟ δεν τον εκμεταλλεύεται κατ' ανάλογο τρόπο;

    ΘΕΜΑ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ:

    Αδίκως κατ' εμέ ο Μπαρτζώκας δέχτηκε τόση κριτική. Τολμώ να πω πως είναι από τους πιο underrated κόουτς γιατί:

    α) Δεν του χρεώθηκαν ως δικές του δυο εξαίσιες δουλειές. Το Ευρωπαϊκό του Λονδίνου και η πορεία του Αμαρουσίου στους 8 της Ευρωλίγκας. Παρέλαβε έτοιμες ομάδες λένε πολλοί. Του Ίβκοβιτς και του Σούλη αντίστοιχα. Διαφωνώ και δεν χρειάζεται να πω το γιατί

    β) Δεν πήρε εύσημα για την ανεύρεση παικτών όπως ο Λοτζέσκι και ο Ντάνστον. Τολμώ να πω ότι στο άκουσμα "αμερικανοβέλγος μπασκετμπολίστας" είχα ξεραθεί στα γέλια. Το απότελεσμα το βλέπεται. Δεν λέω ότι δεν έκανε κακές επιλογές (Σίμμονς, Πέρκινς) αλλά μου έμαθε να κρίνω αφού πρώτα βλέπω στο παρκέ 2 πράγματα.

    Βασικό μειονέκτημα του; Για μένα πέρα από αυτά που έγραψες Τζιμ θα προσέθετα την "γαυροσύνη" του. Αυτή τον ωθούσε καλώς ή κακώς σε κυνήγι φαντασμάτων στο τομέα της διαιτησίας. Άλλοτε είχε δίκιο, άλλοτε όχι. Γι' αυτό γίνοταν εύκολος στόχος τεχνικών ποινών και παρατηρήσεων.

    Αυτά από τον μικρό της παρέας, καλή βδομάδα και καλό απόγευμα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε όχι και επιστήμη το HR ρε Dino, μην τα ξεφτιλίσουμε όλα, λίγο έλεος δηλαδή

      (φιλικά, ε;)

      Διαγραφή
    2. Δεν πήγε ποτέ στους 8 της Ευρωλίγκας το Μαρούσι

      Διαγραφή
    3. dino δεν διαβασες ποιο ειναι το επομενο βημα του Μπατιστ,βουηξε ο κοσμος ρε συ.Βοηθος προπονητη στην ομαδα του Μπλατ στο ΝΒΑ προπονει τους σεντερ της ομαδας.

      Διαγραφή
    4. Chris, έστω γενικώς δανείζομαι όρο από τον χώρο του ΗR

      Ανώνυμε 8:08, τους 16 εννοούσα... Η κούραση φταίει... χαχαχα

      Ανώνυμε 8:09 , δεν το ξερα... ευχαριστώ για τη πληροφόρηση

      Διαγραφή
    5. Κατ' ακριβεια ο Μπατιστ ειναι 1ος ή 2ος βοηθός στη θυγατρικη του Κλιβελαντ στη D-League. Παρολα αυτα συμμετειχε, αν δεν κανω λαθος για λιγο στο training camp των Καβαλιερς, ως εκ τουτου εκανε και καποιες δηλωσει για το ποσο επαγγελματιασς ειναι ο Λεμπρον κτλ, αν δεν με απατα η μνημη μου

      Διαγραφή
    6. Ακριβώς! Ο Μάικ Μπατίστ έχει συμφωνήσει να ενταχθεί στο ευρύτερο τεχνικό επιτελείο των Κλήβελαντ Καβαλίερς, της ομάδας του ΛεΜπρόν Τζέιμς και του Ντέιβιντ Μπλατ.

      Ο Αμερικανος, που συνέδεσε το όνομα του με τον Παναθηναϊκό κατακτώντας τρεις τίτλους στην Euroleague, θα δουλέψει στο προπονητικό τιμ της "θυγατρικής" ομάδας των Καβς, των Κάντον Τσάρτζ που συμμετέχουν στο NBDL, έχοντας επιφορτιστεί με την προπόνηση των ψηλών παικτών.

      Μάλιστα ο Μπατίστ έχει μιλήσει με τον Ντέιβιντ Μπλατ (που τον εκτιμά ιδιαίτερα) για το συγκεκριμένο ρόλο. Πρόκειται φυσικά για μια εισαγωγική θέση και μια πρώτη εμπειρία για τον Μπατιστ, ο οποίος δείχνει διατεθειμένος να ακολουθήσει μια καριέρα προπονητή.

      Επί της ουσίας θα είναι άμεσος συνεργάτης του Ισπανού Ζόρντι Φερνάντεθ, ο οποίος έγινε ο νεαρότερος ξένος προπονητής (σ.σ υπάρχουν τέσσερις αυτή τη στιγμή) που αναλαμβάνει χρέη head coach στο NBDL.

      Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομάδες του ΝΒΑ διατηρούν σχέσεις με ομάδες του NBDL, στις οποίες στέλνουν παίκτες που έχουν συμβόλαιο, αλλά όχι θέση στην 12άδα, δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία να πάρουν αγωνιστικές εμπειρίες.

      Διαγραφή
    7. Προς Dino

      Αν μπορέσω να βρω τα στοιχεία για όλους τους αγώνες του VSpan με τον ΠΑΟ τα τελευταία 3 χρόνια (φοβάμαι, κάτι όχι και τόσο εύκολο), τότε κάποια στιγμή (δεν υπάρχει βία εξάλλου) θα προσπαθήσω να υπολογίσω το offensive rating του VSpan, αλά in-the-game, και θα το αναρτήσω.

      Αλέξης

      Διαγραφή
    8. Aλέξη, το +- θέλω από Σπανούλη και Λοτζέσκι... Από offensive rating θέλω της ομάδας με και χωρίς VSpan, το έπιασες; Πως παίζει δηλαδή η ομάδα με και χωρίς τον Σπανούλη γιατί πολύς ντόρος έχει γίνει τελευταία και κάποιος δεν μας έχει δείξει κάτι χειροπιαστό :)

      Διαγραφή
  36. Πάντως, στην τελευταία φάση ο Διαμαντίδης πριν δώσει πάσα, χάνει το σταθερό και κάνει βήματα....Δεν τρολλάρω....βάλτε το στο ριπλεϋ να το δείτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 8.03 ειπα και εγω πως το παθε ο γαυρος και δεν κλαφτηκε,οτι ναναι εισαι.Μονο εσυ το ειδες και κανεις αλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα αν σου πω οτι ειμαι παο, θα με πιστέψεις? Υγ. Οντως κάνει βήματα......

      Διαγραφή
    2. ασε μας γαυρακι,

      Διαγραφή
    3. ρε γαυρε τα λες και τα πιστευεις,το χουμε δει ενα μυριο φορες και εμεις και οι συνγαυροι σου κανεις δν ειπε τιποτα μονο εσυ τα ειδες, ρε καταντια.Σημαια θα το ειχαν κανει οι συνγαυροι σου.Αντε παρατα μας αρρωστε,

      Διαγραφή
  38. ΘΡΥΛΕ ΓΕΡΑ ΠΑΡΤΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος πήραν μέρος στην αποψινή προπόνηση του «τριφυλλιού», στην οποία συμμετείχε και ο Τζούλιαν Ράιτ

    Μετά την νίκη επί του Ολυμπιακού για το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά και την νίκη στην πρεμιέρα του Ελληνικού Πρωταθλήματος κόντρα στην Κηφισιά, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς απόψε έλαβε και άλλες ευχάριστες ειδήσεις. Οι «πράσινοι» σήμερα είχαν ρεπό, αλλά στο κλειστό το Ολυμπιακών εγκαταστάσεων βρέθηκαν για προπόνηση όσοι δεν αγωνίστηκαν ή πήραν λίγο χρόνο συμμετοχής στην αναμέτρηση με την ομάδα των βορείων προαστίων. Ο Μαυροβούνιος τεχνικός είδε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να μπαίνει στο παρκέ και να αρχίζει να προπονείται με μπάλα, ενώ κανονικά προπονήθηκε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ο οποίος ξεπέρασε τη θλάση στους προσαγωγούς. Την ίδια ώρα στο πρόγραμμα συμμετείχε και ο τζούλιαν Ράιτ, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν στην Ελλάδα και έκανε θεραπείες για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Μάλιστα ο Αμερικάνος θα συνεχίσει τις προπονήσεις με την ομάδα του «τριφυλλιού» προκειμένου να δοκιμαστεί από τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς και αν πείσει ότι είναι στην επιθυμητή κατάσταση το θέμα θα.. προχωρήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έτσι εύκολα ξεπερνιέται η θλαση στους προσαγωγούς; ελπίζω να μην βιάστηκαν με το νεαρό...

      μίμης

      Διαγραφή
    2. ολες οι θλασεις δεν εχουν τον ιδιο βαθμο βαρυτητας,υπαρχουν βαριεσ θλασεις,ελαφριες πρωτου βαθμου,β΄' βαθμου

      Διαγραφή
    3. το γνωρίζω ότι υπάρχουν διαβαθμίσεις. Αλλά όλο αυτό το σκηνικό με τους τραυματισμούς με κάνει να αναρωτιέμαι για την αντιμετώπιση των αθλητών. Βέβαια άλλο πράγμα η προπόνηση και άλλο η αποθεραπεία.

      μίμης

      Διαγραφή
    4. Mιμη.ειχα δει τον Μαυροκεφαλιδη να λεει στην καμερα οτι με τον γαυρο θα παιξει(στην παρουσιαση της ομαδας)μαλιστα βγηκε πριν τον αγωνα και εκανε σουτ,πρεπει να ναι ετοιμος απλα τον προφυλαξαν.Επισης ο Γκιστ επαιξε με Κηφισια τρεις μετα,προτιμησαν τον Διαμαντακο στον ημιτελικο παρα να διακινδυνεψουν με τον Γκιστ,φαινεται οτι προσεχουν για να εχουν,Στον ΟΣΦΠ φερθηκαν εγκληματικα στον Πριντεζη τον εβαζαν και επαιζε και σε φιλικα,επαιξε με Παο 30 λεπτα,ενω ειχε προγραμματισμενο ραντεβου για εγχειρηση την Παρασκευη το πρωι.

      Διαγραφή
    5. τότε πάω πάσο. Σ ευχαριστώ για την ενημέρωση.

      μίμης

      Διαγραφή
  40. Καλησπερες,δεν μπορω να καταλαβω το λογο που εχει κολησει με τον ραιτ ο ιβανοβιτς-πολυ ευθραστος φοργουορντ με που οταν εχασε την αθλητικοτητα χαθηκε απ τη λιγκα με πολυ καλο ατζεντη στην αμερικη βεβαια που εχει το κομπε το μπουζερ τον ιγκουανταλα και αλλους...Εαν ο παο θελει να βολευτει με ενα 3-4 αθλητικο πο θα στειλει καποια λεπτα το γκιστ στο 5 ο Robert Covington που κοπηκε απ το χιουστον μου μιαζει ποιο καλη λυση,καλο μακρινο σουτ αθλητικος για το μπο'ι' του και μπορει σε καποια ψηλα σχηματα να παιξει στο 3,ενας ποιο αθλητικος και νεος φωτσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Για Κοβινγτον φιλε συμφωνω απολυτα! Αν κι εχει σημαντικα ελαττωματα πιστευω πως ταιριαζει πολυ στον παναθηναικο! Και θα αυξησει πολυ το σκορ που εχουμε αναγκη! Αλλα ας δουμε και τον Ράιτ, κατι θα εχει δει ο Ιβανοβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Jim ποια είναι η γνώμη σου για Παππά και Γιάνκοβιτς; Είναι η μεγάλη τους ευκαιρία να δείξουν ότι μπορούν να γίνουν μεγάλοι παίκτες και να αποτελέσουν και σταθερά μέλη της 12άδας της Εθνικής; Εγώ θεωρώ πως ο σοβαρός Παππάς θα αφήσει εποχή. Τέτοια ικανότητα στο σκοράρισμα από την φρέσκια εποχή Σπανούλη έχω να δω. Έχει μαγκιά, μπασκετικό θράσος και ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ θα αφήσει εποχή.

    Ο Βλάντο έχει πακέτο για πολλές δουλειές.

    Κανένα νέο με Θανάση Αντετοκούμπο; Προπονείται με Νικς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o Παππας εννοειται οτι αν δουλεψει μπορει να γινει σταθερο μελος της 12αδας της εθνικης...ο Γιανκοβιτς ομως με Αντετοκουμπο, παπανικολαου, παπαπετρου και θαναση αντετο ε μαλλον δε θα παιξει ποτε στην εθνικη

      Ναι προπονειται με Knicks αλλα θα τον φαει η d-league και φετος αλλα θα εχει ρολο ηγετη καπως...


      Favors

      Διαγραφή
    2. Aπο που προκυπτει οτι ο Γιανκοβιτς ειναι κατωτερος των Παπαπετρου και Θαναση Αντετοκουνμπο; Πρεπει να κανεις πλακα. Και καλα ο Παπαπετρου.Ειναι σε μια μεγαλη ομαδα, εχει δειξει οντως καλα στοιχεια, αν δουλεψει μπορει να σε δικαιωσει. Ο Θανασης τι εχει κανει; Α2 και ΝΒDL εχει παιξει. Τι σχεση εχει ως παικτης με τους υπολοιπους που αναφερεις; Ο Γιανκοβιτς ειναι σαφως πισω απο Παπανικολαου και Αντετοκουνμπο, μπροστα απο Παπαπετρου αλλα ειναι σιγουρα κι οι δυο τους πισω απο τον Περπερογλου(μολις 30 ετων). Ο Θανασης Αντετοκουνμπο αν δεν παιξει σε υψηλο επιπεδο δεν ειναι ουτε για προεπιλογη της εθνικης.

      Διαγραφή
    3. Αν ο Γιανκοβιτς κανει καλη χρονια και ανταποκριθει στις προσδοκιες θα ειναι πιθανοτατα στην αποστολη για το ευρωμπασκετ του 2015..Ο μικρος Αντετοκουμπο θα παιξει και παλι στο 4,εχοντας και παλι βοηθητικο ρολο,αφου ειναι και η θεση που μπορει να προσφερει αμεσα..Ο Παπαπετρου θα πρεπει να δουμε σε ποια κατασταση θα ειναι μετα τον τραυματισμο του,εχοντας υποψην οτι δυσκολα θα παρει πολυ χρονο συμμετοχης,εκτος κι αν ο Νταρντεν δεν αποδοσει και παει πισω στο ροτεισον..Ο Παπανικολαου θα ειναι σιγουρα στην αποστολη και πιθανοτατα σταρτερ,ενω για τον μεγαλο Αντετοκουμπο στον οποιο αναφερεσαι εχει πολυ δρομο να διανυσει μεχρι να θεωρηθει μπασκετμπολιστας επιπεδου,αφου εχει μεγαλες αδυναμιες και παιζοντας στη d-league δεν προκειται να βελτιωθει σημαντικα..

      Διαγραφή
  43. Προς Frappes

    Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του ΟΣΦΠ, δεν είμαι σίγουρος που οφείλονται το 2012-2013 (αν και χάσαμε τον Dorsey πολύ νωρίς αλλά και τον Μάντζαρη για 6+ μήνες). Αν όμως κατακτάμε την Euroleague όπως τη χρονιά εκείνη, τότε εύχομαι να έχουμε τέτοια σκαμπανεβάσματα κάθε χρόνο :-).

    Για την χρονιά 2013-2014, ο λόγος είναι ότι είχαμε, ειδικά στο ΤΟΠ-16 πάρα πολλούς τραυματισμούς, πολλών εβδομάδων, βασικότατων παικτών όπως π.χ. αυτοί των VSpan, Law, Πέρπε και Πριντ (ανάμεσα σε πολλούς άλλους παίκτες). Αν σε αυτό προσθέσετε και την τιμωρία των Πριντ και Begic νομίζω ότι τα σκαμπανεβάσματα ήταν αναπόφευκτα.

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Jim, επειδη οι μερες περνουν νομιζω πρεπει να δημιουργησεις μια private league στο fantasy. Η Πέμπτη ειναι κοντα και καλο θα ηταν να συμμετεχουν οσοι περισσοτεροι hoοpfellas γινεται απο την αρχη. Θα ηταν καλος ενας εσωτερικος ανταγωνισμος των αναγνωστων του μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Προστιμο επειδη εχασες; Σοβαρα τωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι άνθρωποι είναι αστείοι . Προσπαθούν να πάρουν με το μέρος τους την κοινή γνώμη ...του μέσου φίλαθλου , χωρίς να νοιάζονται για τίποτα . ΣτέλιοςΚ

      Διαγραφή
  46. http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10492&subid=2&pubid=129864132
    Σιγα μην πληρωναν παραβολα. Δεν ειμαστε για εξοδα.
    Σε καθε περιπτωση καλα πηγε η υποθεση. Ο Θρυλος δε θα πληρωσει την αμοιβη του Μπαρτζωκα, θα γλιτωσει το 50% των μηνιαιων αμοιβων των παικτων και γλιτωνει τα πριμ που λογικα θα προεβλεπαν τα συμβολαια.
    Mεχρι το τελος της χρονιας βλεπω να γινεται προσπαθεια να περιοριστει το μπατζετ στα επιπεδα εκεινου του Παναθηναϊκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. -ας αφησουν τα πειραματα στον οσφπ με τον τομιτς και ας παρουν κανονικο προπονητη!!αν μπερδευονται βεβαια με την περιπτωση αλβερτη , του οποιου η παρουσια περυσι στον παο ηταν θετικη, ειναι αλλο θεμα.εδω μιλαμε για αρχη της χρονιας με μολις 2 επισημα ματς παιγμενα! και οχι για φεβρουαριο μηνα...

    -ο σπανουλης θα πρεπε να χει μονιμοποιηθει στη θεση του ποιντ.καθαρος ποιντ με ισως λιγο περισσοτερες επιθετικες πρωτοβουλιες.ως δυαρι με αυτο το υψος και σε αυτη την ηλικια θα αντιμετωπισει πολλες δυσκολιες πλεον!

    -τελικα τιποτα δεν ειναι τυχαιο!!!λεμε για παικτες που εχουν φθασει μεχρι μια ηλικια και δεν εχουν κανει το ξεπεταγμα σε μεγαλυτερη ομαδα!!!ανακαλυψε ο οσφπ το λοτζεσκι!!!προκειται οντως για ανακαλυψη ο παικτης που εχει δικαιωσει 100% το μπαρτζωκα.
    ΟΜΩΣ
    δεν παιζει αμυνα ρε παιδια ουτε για αστειο!!!βαζει 15-20π στην επιθεση και στην αμυνα θα φαει αλλους τοσους ειτε αμεσα ειτε εμμεσα.
    και μιλαμε για τον πιο επικινδυνο αυτη τη στιγμη παικτη του οσφπ.

    -για τους αγγελοπουλους τι να πω........ξεκινανε τη σεζον με δηλωσεις επι δηλωσεων κανοντας στη media day τους παικτες απο πρωταγωνιστες (μια τετοια μερα) κομπαρσους για να βγουν αυτοι να πουν τα δικα τους!!!χανουν απο τον παο, που ειχε και τραυματιες και παικτες απειρους, σε ενα γηπεδο χωρις κοσμο!!!ενω ξερουν τι θα ακολουθησει αφηνουν την ομαδα να παει στο σεφ μετα το παιχνιδι μην προστατευοντας την!!!"παραιτουν" , αν και αδοκιμος ο ορος, τον προπονητη!!!βαζουν προστιμο στους παικτες και μετα κανουν ενσταση για το ματς!!αλλα οχι, την ενσταση την εκαναν στο ημιχρονο!!!!!!!!!!!!!τραγελαφος κανονικος η σταση τους!!!δειχνουν με τις ενεργειες τους οτι ολοι ειναι λαθος (τρακης, μπαρτζωκας, παικτες, αναδρομος ερμης) εκτος απο τους ιδιους......και δικαιο να εχουν σε ολο αυτο, η τακτικη τους ειναι τετοια που δημιουργει αλλοθι, αναστατωση και ανακατωσουρα!
    ποσο μαγκια ειναι να βγουν και να πουν "συγχαρητηρια στα παιδια του παο" και τελος?και το μπαρτζωκα να κρατησουν στη θεση του (αντε να βρεις τωρα καλυτερο προπονητη) και τους παικτες να στηριξουν (οχι βεβαια με την τακτικη "δε φταιτε εσεις, φταινε οι αλλοι") και συνεχεια να μη δωσουν με το ΔΓ.
    τελοσπαντων, ισως απο αφελεια και αγνοια τα γραφω αυτα....

    για τον παο...

    -υπαρχει η εξης μεγαλη προκληση φετος στην ομαδα.καθε ματς και τελικος!!!καθε προπονηση σα να ειναι η τελευταια!!!ετσι πρεπει να πορευθει η ομαδα.δεν εχει την πολυτελεια η ομαδα να θεωρει δεδομενη καμια νικη!!ουτε καν με την ΑΕΚΝ, οπου προσωπικα περιμενα ντερμπυ!!!

    μεγαλος αγωνιστικος στοχος φετος η προκριση στο τοπ16 για εναν και μοναδικο λογο,
    για να παιξουν αυτα τα παιδια 14 ακομα παιχνιδια ευρωλιγκας!!!το συνολο 24 με αυτα του πρωτου γυρου!!!μεγαλη υποθεση!!!

    -δε ξερω τι λενε για τις σκληρες προπονησεις του ιβανοβιτς , που επιφερουν τραυματισμους αλλα καποιοι απο τους παικτες που περασαν απο τα χερια τους κοουτς παιζουν σε υψηλο επιπεδο και μετα τα 35 τους!!!οποτε, οποιος δε μπορει καλλιστα δηλωνει παραιτηση......οποιος μπορει ας ακουει πιστα το λοχια!!!

    -αν πετυχει φετος το εγχειρημα με τον ιβανοβιτς μαντεψτε τι εχει να γινει απο το επομενο καλοκαιρι και μετα!!!μαντεψτε τι διαπραγματευτικη δυναμη θα χει η διοικηση του παο οταν θα θελει να παρει καποιο νεαρο παικτη........ο στοχος βεζενκοφ δε νομιζω να εχει διαγραφει απο τη λιστα!!!!

    -το σκηνικο με τον παναγιωταρα και τα πιτσιρικια (κονιαρη-χαραλαμπο) δειχνει οτι τιποτα δε γινεται τυχαια στον παο.ναι, φαινεται αντιπαιδαγωγικο και ψευτομαγκικο το σκηνικο εκ πρωτης οψεως αλλα στην ουσια ειναι διδακτικο!!!τιποτα δε κριθηκε ποτε πριν χτυπησει η κορνα!!!ετσι σκεφτεται ο δδ, ετσι ο φωτσης, ετσι σκεφτονταν ολοι οι μεγαλοι παικτες ανεκαθεν!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ουτε λεφτα δεν εχουν για να πληρωσουν τα παραβολα της ενστασης.ποσο γελοιοι πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλημέρα παλικάρια μου.. Σήμερα (ελπίζω να ξεμπλέξω νωρίς) ανάρτηση για κόουτς στο λιμάνι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω υπάρχουν μόλις τρεις σοβαρές επιλογές για τον Ολυμπιακό την παρούσα χρονική περίοδο και δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών. Ο Αγγέλου, ο Αγγέλου και ο Αγγέλου...
      Yuri

      Διαγραφή
    2. Yuri,
      ξέχασες το μεγάλο φαβορι, τον Αγγέλου

      Διαγραφή
    3. ...εδώ ξέχασε ότι έχει συμβόλαιο με την Εφές (...μην πω με τον Ίβκοβιτς...)

      Διαγραφή
    4. Μπροστά στο οποίο να φανταστώ ο γόρδιος δεσμός φαντάζει παιχνιδάκι! Αλλά να φανταστώ η θέση και τα χρήματα για το πόστο του βοηθού στην Εφές είναι τέτοια που δεν του επιτρέπουν να αναλάβει πρώτος στον Ολυμπιακό. Ή μήπως πρέπει να κλείσει κι αυτός δωδεκαετία δίπλα στον 'Ιβκοβιτς ως άλλος Ιτούδης πριν διανοηθεί να αναλάβει τοπ ευρωπαικό κλαμπ.
      Δεν διαφωνώ για τη δέσμευσή και τη δυσκολία. Απλά επισημαίνω ότι δεδομένης της κατάστασης και της 100 τοις εκατό εσφαλμένης αλλά αναμενόμενης για το περιβάλλον απομάκρυνσης του Μπαρτζώκα, είναι ο καταλληλότερος για το ρόστερ και το πρότζεκτ Ολυμπιακός δεδομένης και της εμπειρίας του στο πλευρό του Ίβκοβιτς-αρχιτέκτονα του αρχικού πρότζεκτ. Θεωρώ ότι οι πιθανότητες είναι υπαρκτές και περισσότερες από ενδεχόμενη επιστροφή Μπαρτζώκα, επιστροφή Ίβκοβιτς, Ομπράντοβιτς, Μπλατ, Πόποβιτς.
      Φιλικά
      Yuri

      Διαγραφή
    5. Ουσιαστικά κάνω σουτάκια περιμένοντας την ανάρτηση του Jim για να ρίξει λίγο φως στο θέμα προπονητής.
      Αν βέβαια οι Αφοι επιδείξουν συνέπεια στην ακολουθία του συνόλου των ενεργειών τους από το κάρφωμα του Μπατίστα και μετά οι όποιες συζητήσεις για κανονικούς προπονητές πρέπει να θεωρηθούν χωρίς νόημα αφού η επόμενη μέρα έχει Τόμιτς...
      Yuri

      Διαγραφή
    6. Ο Αγγέλου, από έγκυρη πηγή, έχει συμβόλαιο κοντά στα 500 χιλιαρικα στην Τουρκία. Αν έρθει στον Ολυμλιακό ούτε τα μισά δεν πρόκειται να του δώσουν. Οπότε τί λες, είναι εύκολο να έρθει ή όχι; Άσε που και ως προπονητής δε θεωρώ ότι είναι κάτι το εξωπραγματικό. Ένας μέσος έλληνας κόουτς είναι.

      Pozy

      Διαγραφή
    7. Αν όντως ισχύει το ποσό που λες (και γιατί όχι;) δεν το κουνάει ούτε για συζήτηση χωρίς να είναι ο μόνος λόγος το οικονομικό.
      Ως προπονητή δεν τον έχω πάνω από Κατσικάρη, Ιτούδη, Πεδουλάκη, Μπαρτζώκα αλλά εντός του γκρουπ. Όμως λόγω των γνωστών ειδικών συνθηκών τον θεωρώ πολύ ταιριαστό συγκυριακά για το συγκεκριμένο project. Από τους παραπάνω για παράδειγμα, μόνο ο Κατσικάρης θα μπορούσε να είναι στην λίστα που τώρα ετοιμάζει ο Jim. Προφανώς δεν θα χάλαγε κανέναν πλην ημών των οπαδών της εθνικής, αλλά προσωπικά θα σκεφτόμουν πρωτίστως Αγγέλου ως φυσικής συνέχειας του Ιβκοβιτς αφού δεν υφίσταται ενδεχόμενο επιστροφής και με γνώμονα την εξ ορισμού κοντινή τους φιλοσοφία για το άθλημα. Κατά την ταπεινή μου άποψη, χωρίς την παραμικρή έκπτωση σε σχέση με τους στόχους της χρονιάς, είναι δυνατόν να αναβαθμιστεί ο ρόλος και η συνεισφορά των μονάδων Σλούκα, Μάντζαρη, Κατσίβελη, Παπαπέτρου, Αγραβάνη. Θεωρώ ότι χωρίς αμφιβολία αυτό θα ήταν σχεδόν βεβαιότητα αν στον πάγκο καθόταν ο Ιβκοβιτς.
      Yuri

      Διαγραφή
  50. Ειναι απίστευτη η καταστροφή που μπορεί να φέρει στην ομάδα σου μια και μονο ήττα. Ο προπονητης βγηκε αχρηστος, απολυθηκε. Οι παικτες βγηκαν αχρηστοι, τους επιβληθηκε προστιμο. Η ομαδα ειναι αυτη τη στιγμη χωρις προπονητη, οι προεδροι εχουν γινει περιγελος απο το κοσμο και το... Γιαννακοπουλο και οι οπαδοι δεν θελουν να ακουνε για Ολυμπιακο στο μπασκετ φετος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί αν δεν πήγαιναν τα 100 ζώα στο ΣΕΦ να περιποιηθούν τον Μπαρτζώκα (κυρίως) αλλά και τους παίκτες.
      Αλλά όταν δίνεις εξουσία και λόγο στα ζώα, αυτά συμβαίνουν.

      Διαγραφή
    2. Μην βιαζεστε.
      μπορει ολο αυτο να κανει καλο στον ολυμπιακο και κακο στον παο.
      εινια πολυ νωρις για να τελειωσει η να αποθεωθει καποιος.

      gskordak

      Διαγραφή
    3. εγκλημα αν μεινει ο τομιτς στον ολυμπιακο.......εγκλημα μεγαλο......stonerook

      Διαγραφή
    4. @gskordak
      Δηλ. αν όλο αυτό που βιώνει ο Ολυμπιακός τις τελευταίες ημέρες του βγει σε καλό (αγωνιστικό λέμε), τι σημαίνει; Ότι όλα καλώς καμωμένα;
      Αν είναι έτσι, τότε έχει χαθεί κάθε ίχνος λογικής.
      Οι Αγγελόπουλοι έδιωξαν τον προπονητή της ομάδας επειδή το απαίτησαν 100 πυροβολημένοι. Ε, αν π.χ. ξυπνήσει αύριο το πρωί ο Ντούντα και αποφασίσει να φύγει από την Εφές και να επιστρέψει στον Πειραιά, τι θα πούμε; Ότι η ομάδα σώθηκε μετά την καίρια και καθοριστική παρέμβαση των μουρλών;
      Από την άλλη η επιλογή του Τόμιτς (αν επιβεβαιωθεί) μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότια θα δούμε μια από τα ίδια. Αν όχι χειρότερα. Απλώς θα αλλάξει ο πρωταγωνιστής. Αντί δηλ. ο Ολυμπιακός να ψάξει να βρει έναν άνθρωπο έξω απ’ όλη αυτή τη φασαρία, που να μπορεί να ηρεμήσει την ομάδα, να μεταδώσει σιγουριά και καθαρό μυαλό, πάει σε λύσεις που αποτελούν μέρος του προβλήματος.

      Διαγραφή
    5. @77....Τα οσα συνεβησαν στο σεφ ηταν βουτυρο στο ψωμι των Αγγελοπουλων..Ο προπονητης παραιτηθηκε και δεν απολυθηκε,κατι που θα εκμεταλλευοταν επικοινωνιακα ο ΔΓ(οπως το εκανε αλλωστε),γλυτωσαν την αποζημιωση,καταλαγιασαν την οργη του κοσμου αφου το κλιμα για τον Μπαρτζωκα δεν ηταν και το καλυτερο μεταξυ των οπαδων(αν συνεχιζε θα υπηρχε μουρμουρα στην εξεδρα και στα μμε μετα απο καθε ηττα) και διατηρωντας,πιθανον.τον Τομιτς στον παγκο πετυχαινουν μια καποια συσπειρωση του κοσμου..Βεβαια,μετα το τελος του Μπαρτζωκα σειρα να βρεθουν στο στοχαστρο παιρνουν καποιοι παικτες,οι οποιοι αν δεν ικανοποιησουν θα αντιμετωπισουν εντονη κριτικη.Μην ξεχναμε οτι στο σεφ το κραξιμο αφορουσε και παικτες..Καλα ξεμπερδεματα..

      Διαγραφή
    6. @77
      ολα αυτα που συνεβησαν μετα τον αγωνα,ηταν τα κλασσικα τραγικα που γινονται στην Ελλαδα,που ομως δεν θα ειχαν συμβει αν εκανε και ο Μπαρτζωκας το αυτονοητο στη συνεντευξη τυπου.
      δηλαδη μην τρελαθουμε κιολας.
      εχεις παρουσιασει μια εικονα ακομα χειροτερη απο αυτην που τελειωσες την περσινη σεζον,διατυμπανιζεις μεσω των yesman οτι θα παιξεις αμυνα θα θα θα και τελικα εισαι ακομη χειροτερος.
      χανεις απο μια εντελως ανετοιμη ομαδα και στην τελικη τη συγκεκριμενη χρονικη περιοδο χαμηλοτατου επιπεδου....και δεν παραιτήσαι επιτόπου?προκαλεις την τυχη σου...γνωριζοντας σε ποια ομαδα εισαι και πολυ περισσοτερο και τα συναισθηματα που εχει προκαλεσει

      gskordak

      Διαγραφή
    7. Ώρες είναι να ακούσουμε οτι φταίει ο Μπαρτζώκας που προκάλεσε το κοινό αίσθημα και έθιξε την αξιοπρέπεια (την ποιά) των Uruk-hai. Τα τραγικά που συνέβησαν θα πάψουν να συμβαίνουν όταν σταματήσουμε να τα θεωρούμε "κλασσικά που γίνονται στην Ελλάδα". Η αναγωγή της γαϊδουριάς και της καφρίλας σε γονιδιακό θέμα είναι το καλύτερο άλλοθι.

      Διαγραφή
    8. @christos tsagrounis
      ειναι νομιζω καλυτερο να κρινει ο καθενας τα της φαμιλιας του.γι'αυτο λοιπον αναρωτησου αν τα τραγικα που συμβαινουν με τον προεδρο του παναθηναικου σε εκφραζουν και εκει θα καταλαβεις οτι η γαιδουρια και η καφριλα ειναι προνομια ολων.
      απο κει και περα αλλα λεμε και αλλα καταλαβαινετε.
      ο Μπαρτζωκας με τη σταση του προκαλεσαι κοσμο ηρεμο..ποσο μαλλον τους καφρους.

      gskordak

      Διαγραφή
    9. Για να μπει ένα μέτρο, 100 άτομα πήγαν στο ΣΕΦ μετά τον αγώνα αλλά πολύ περισσότεροι στο ΣΕΦ θα έβριζαν/αποδοκίμαζαν το Μπαρτζώκα σε κάθε επόμενο εντός έδρας αγώνα. Η παραίτηση θα ερχόταν αναπόφευκτα λίγο αργότερα, το κλίμα σε μεγάλη μερίδα (και σίγουρα στη πιο "δραστήρια") των οπαδών του Ολυμπιακου εις βάρος του Μπαρτζώκα δεν ήταν αναστρέψιμο πια.

      Επιτρέψτε σε κάποιους από εμάς που στο ΣΕΦ πάμε λίγο πιο συχνά να ξέρουμε λίγο καλύτερα τα του οίκου μας. Τα έχουμε ξαναζήσει αυτά και με άλλους προπονητές άλλωστε (Γιαννάκης ας πούμε).

      Προσωπικά δεν ήθελα να φύγει ο Μπαρτζώκας και με παραμονή Τόμιτς πιστεύω πως απλά χάνεται η χρονιά σε όλα τα επίπεδα. Νομίζω πως θα προκύψει προπονητής σε ανύποπτη στιγμή, όπως γίνεται συνήθως δηλαδή.

      Διαγραφή
    10. Κάτσε, ρε gskordak.
      Ποιά φαμίλια; Εσύ δεν μπορείς να κρίνεις τον πρόεδρο και τους οπαδούς του αντιπάλου;
      Μετά λες ότι ο Μπαρτζώκας προκάλεσε τον ήρεμο κόσμο του ΟΣΦΠ. Πώς προκάλεσε; Με το ότι δεν παραιτήθηκε; Με την αγωνιστική εικόνα της ομάδας γενικά; Ή με την εικόνα της ομάδας στα ματς με τον ΠΑΟ; Από την μια λες (και σωστά) ότι είναι νωρίς να κρίνουμε φέτος. Κι από την άλλη, λες ότι ο προπονητής έπρεπε να παραιτηθεί αμέσως μετά το πρώτο ματς της σεζόν.
      Θα σου πω κάτι. Ο Μπαρτζώκας ελέγχεται κυρίως για ένα πράγμα. Ότι πήρε χωρίς δεύτερη κουβέντα τα άλλοθι που του προσέφεραν τα αφεντικά του και βολεύτηκε με την καραμέλα περί διαιτησίας. Αυτό γίνεται τώρα επί 2 χρόνια. Δεν μπόρεσε να υπερβεί αυτή την κατάσταση. Γι’ αυτό πιστεύω ότι δεν έπρεπε να τον κρατήσουν το καλοκαίρι.
      Έχουμε, λοιπόν, το εξής παράδοξο. Από την μια, πρόεδροι και φίλαθλοι να ωρύονται για αδικίες και καταστημένα και ο προπονητής με αρκετούς παίκτες να συντάσσονται μαζί τους. Και από την άλλη, στο πρώτο ματς της σεζόν η ομάδα να ξαναχάνει και ο προπονητής να γίνεται αυτός που προκαλεί το κοινό αίσθημα αφού δεν κάνει το αυτονόητο. Να παραιτηθεί. Και τότε, αναλαμβάνουν δράση τα πιθηκοειδή ώστε να εγκατασταθεί η τάξη και να επανέλθει η λογική.
      Εμένα όλα αυτά μου φανερώνουν έναν οργανισμό σε παρατεταμένη τρικυμία. Και η ευθύνη βαραίνει μόνο την διοίκηση. Κανέναν άλλο. Κι αυτό είναι άσχετο με τον ποιόν έχεις απέναντί σου.


      Υ.Γ. Πανάγο, για να συνεννοηθούμε. Μια ερώτηση. Τι χρεώνετε στον κόουτς;

      Διαγραφή
    11. Δεν είμαι Ολυμπιακός, αλλά είμαι οπαδός οπότε μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει βαρύ κλίμα για κάποιον. Για να φτάσουν 100 κάφροι να προπηλακίζουν, σημαίνει πως κάποιοι χιλιάδες άλλοι οπαδοί/φίλοι της ομάδας έχουν απηυδήσει. Απλά οι χιλιάδες πάνω στην τσαντίλα τους το πολύ θα σπάσουν κανά ποτήρι σπίτι τους, ενώ οι εκάστοτε 100-200 χουλιγκάνοι θα πάνε να σπάσουν κεφάλια.

      Διαγραφή
    12. @ ανώνυμος 5.36 Για οπαδός πολύ λογικός είσαι : )

      @77 μπορώ να σου απαντήσω μόνο για τον ευατό μου και θα σου πω πως δεν έχω κάτι να χρεώσω, διότι η συνεργασία διακόπηκε άκαιρα και πρόωρα, έστω και αν οι συνθήκες τη κατέστησαν αναπόφευκτη. Οι σωστοί λογαριασμοί γίνονται στο τέλος και το τέλος δεν ήρθε φυσιολογικά, επιβλήθηκε.

      Αυτό που είδα από το Μπαρτζώκα συνολικά είναι λογικές επιλογές παικτών και αναμενόμενα καλό στήσιμο στο ρόστερ (ξέρω πως θα βγάλετε σπυράκια, ειδικά ο Τσαγκουρνης), ωραίο μπάσκετ, καλή διαχείριση παικτών με τα εξής δεδομένα: α) είχε περιορισμένο προυπολογισμό β) στη 2η χρονιά έφτιαξε ουσιαστικά μια καινούρια ομάδα από την αρχή γ) γαμήθηκε το σύμπαν από τραυματισμούς.

      Τους τελικούς δε τους διαχειρίστηκε καλά (προφανές αυτό) αλλά δεν είχε την ελάχιστη πείρα σε καταστάσεις πίεσης, βλακείας και καφρίλας όμοιες με αυτές του "ελληνικού πρωταθλητισμού". Αυτό όμως είναι κάτι που βελτιώνεται και χρειάζεται υπομονή. Στην Ευρώπη τα δείγματα γραφής ήταν εξαιρετικά συνολικά και έκανε μπαμ πως το ταβάνι του είναι ψηλό αλλά άντε πες το αυτό στο Μπάμπη το Σουγιά ή το Σαλαμάντρα 7...

      Επίσης είχε αστεία χαμηλό συμβόλαιο και είναι φόλα γαύρος.

      Επίσης οι προπονητές που είναι καλύτεροι από αυτόν μετριούνται στα δάχτυλα και αυτοί που ταυτόχρονα έχουν ανάλογα χαμηλά συμβόλαια είναι ΚΑΝΕΝΑΣ.

      Οπότε επιστρέφω στην αρχή του συλλογισμού μου και λέω πως δεν έπρεπε να φύγει ο Μπαρτζώκας.

      ΥΓ Κριτική, εξαγωγή αγωνιστικών συμπερασμάτων και αφορισμοί είναι αστεία πράγματα όταν τα γράφουμε και το ημερολόγιο λέει 13 Οκτωβρίου ακόμα...

      Διαγραφή
    13. Εγώ γιατί να βγάλω σπυράκια; Κι εμένα μου άρεσαν τα στησίματα του Μπαρτζώκα, ασχέτως αν υπήρχαν και μερικές αστοχίες στις επιλογές παικτώ, όλοι έχουν τέτοιες και άλλωστε ο Μπαρτζώκας δεν είχε και φοβερά πολλές επιλογές λόγω budget.

      Για όλα τα υπόλοιπα τα σπυράκια παίζουν πάντως, και ο Πεδουλάκης δεν είχε εμπειρία απο πρωταθλητισμό αλλά η διαχείριση του συγκεκριμένου κομματιού ήταν μέρα με νύχτα κι ας είχε εξίσου κάφρο για αφεντικό.

      Διαγραφή
    14. @77
      οσο και να με προκαλεις να μπω στη διαδικασια να κρινω τη συμπεριφορά αντιπαλου προεδρου η γενικοτερα μιας καταστασης στο ελληνικο μπασκετ(λεγοντας τα περι αλλοθι κτλ) δεν θα το κανω.
      πλεον τετοια πραγματα πρεπει να κρινει ο καθενας μονο για τη φαμιλια του γιατι θα θεωρειται μη αντικειμενικος.
      απο κει και περα...δεν εχεις ακριβως αντιληφθει οτι ο ολυμπιακος ειχε τραγικη εικονα. δεν μπορω να στο εξηγησω διαφορετικα.η εικονα ηταν αδικαιολογητη.
      δεν μπορω να στο εξηγησω καλυτερα.ειναι θεμα αντιληψης.
      απο κει και περα...οταν λεω για το οτι ομαδες χρειαζονται χρονο...εννοω ξεκαθαρα για ομαδες που εχουν υγεια.
      ο ολυμπιακος με τον Μπαρτζωκα πλεον δεν ειχε υγεια.
      δεν μπορω να στο εκφρασω αλλιως...αν με ξαναρωτησεις το ιδιο πραγμα θα στο ζωγραφισω ρε μπαγασα.

      gskordak

      Διαγραφή
    15. O Πεδουλάκης έχει παίξει στον ΠΑΟ ως παίκτης (έστω και αν ο ΠΑΟ τότε δεν ήταν στα καλύτερά του), έχει υπάρξει διεθνής και έχει προπονητική σταδιοδρομία πολύ μεγαλύτερη κατά τη διάρκεια της οποίας είχε διεκδικήσει μέχρι τελευταίας ρανίδος την είσοδο στους τελικούς ως προπονητής με το Περιστέρι όταν το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν κορυφαίο - σημαντική λεπτομέρεια πως είχε αναδειχθεί και κορυφαίος προπονητής 2 φορές εκείνη ακριβώς τη περίοδο. Πήγε σε τελικό ευρωπαικής διοργάνωσης με το Μακεδονικό επίσης. Ο Μπαρτζώκας έχει 7-8 χρόνια ως πρώτος προπονητής στην Α1 όλα και όλα και μηδενική πείρα Α1 ως παίκτης. Δεν ήταν ίδια η αφετηρία επομένως, ούτε φυσικά οι παραστάσεις.

      Όχι δεν είναι εξίσου κάφροι ΔΓ και Αγγελόπουλοι αλλά αυτό ας μη το συζητήσουμε καλύτερα...

      Θα θυμάμαι κάποιον άλλο να αμφιβάλλει για την ικανότητα του Μπαρτζώκα να διαλέγει παίκτες, γράψε λάθος.

      Διαγραφή
    16. @gskordak

      Μιλάμε για μπάσκετ. Τι φαμίλιες μου λες; Τι πάει να πει αντικειμενικός; Όλες οι απόψεις που εκφράζουμε είναι υποκειμενικές. Να σχολιάσεις ό,τι γουστάρεις. Τι είναι αυτά τώρα;

      Κάθε φορά, σε ρωτάω τελείως διαφορετικά πράγματα. Και κάθε φορά μου απαντάς στο ίδιο μοτίβο.
      Συμφωνούμε ότι ο Ολυμπιακός από πέρσι είχε θέματα. Υγείας θες; Μαζί σου. Δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. Θέματα που απολύτως φυσιολογικά βγαίνουν στο αγωνιστικό κομμάτι. Και, προφανώς, η εικόνα στο ματς με τον ΠΑΟ ήταν αδικαιολόγητη. Έστω κι αν μιλάμε για το πρώτο επίσημο ματς. ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ.

      Πάμε στο ζουμί. Ποιος δημιούργησε τα θέματα; Ποιος ευθύνεται για την αρρωστημένη κατάσταση; Εσύ λες ο Μπαρτζώκας. Εγώ λέω ότι ο Μπαρτζώκας έπεται. Την κύρια ευθύνη την έχουν οι Αγγελόπουλοι.

      Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω τόση ώρα. Ενώ, λοιπόν, φταίει ο γάιδαρος εσείς βαράτε το σαμάρι.
      Παραδέξου ότι το πρόβλημα των Ολυμπιακών είναι ότι χάνουν τα τελευταία χρόνια με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο από τον ΠΑΟ. Κι αυτό δεν είναι ευθύνη κυρίως του προπονητή όσο της διοίκησης. Αν δεν αλλάξουν τον τρόπο που διαχειρίζονται την κατάσταση οι Αφοί, πρέπει να βρεις έναν προπονητή εντελώς ξένο προς αυτό το πανηγύρι που θα ηρεμήσει την ομάδα, θα τη στεγανοποιήσει και θα μπορέσει από την αγωνιστική επιτυχία να δώσει την ευκαιρία στο σύλλογο να βγει από τον φαύλο κύκλο που σου περιγράφω. Είτε κάποια τεράστια προσωπικότητα. Είτε κάποιον αποφασισμένο να μην ασχοληθεί με τα γύρω γύρω. Εκεί απέτυχε ο Μπαρτζώκας.

      Υ.Γ. Πανάγο, μαζί είχαμε διαφωνήσει για το recruitment του Μπαρτζώκα.

      Διαγραφή
    17. Δηλαδή η χαώδης διαφορά με την οποία αντιμετώπιζαν τον αντίπαλο ο Πεδουλάκης με τον Μπαρτζώκα είναι λόγω επαγγελματικής εμπειρίας, όχι θέμα προσωπικότητας; Επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Αυτό που μπορώ να δώσω στον Μπαρτζώκα ως benefit of a doubt είναι οτι ο άνθρωπος είχε χάσει με τον ίδιο τρόπο τόσα παιχνίδια και ίσως η πίεση ήταν περισσότερη απ'όση μπορούσε να αντέξει. Αν και υποψιάζομαι οτι και στα χειρότερα του ο Αργύρης πάλι κύριος θα ήταν, η αλήθεια είναι οτι δεν θα μάθουμε ποτέ πως θα συμπεριφερόταν ο Πεδουλάκης αν ήταν αυτός σε τόσο δεινή θέση. Είναι πάντα πολύ ευκολότερο να είσαι γενναιόδωρος ως νικητής παρά ως ηττημένος.

      Θεωρώ πάντως οτι αν ο Μπαρτζώκας δεν είχε υιοθετήσει την καραμέλα των δικαιολογιών που οδήγησε στην διαρκή υποτίμηση του αντιπάλου δεν θα είχε επιβιώσει στον πάγκο του ΟΣΦΠ. Δηλαδή να βγαίνουν οι προεδροι και να λένε μας ψεκάζουν και ο Μπαρτζώκας να αναγνωρίζει την αξία του αντιπάλου, πόσο θα κρατούσε μια τέτοια σχέση;

      Για το καφρόμετρο συμφωνώ, ας μην το συζητήσουμε (πάλι).

      Ο Μπαρτζώκας δεν είναι τόσο καλός recruiter όσο του αποδίδεται κατα καιρούς αλλά είναι σίγουρα αρκετά καλός και δεν μιλάω απαραίτητα για τις επιλογές παικτών όσο για τον τύπο των παικτών που επιλέγει. Καταλαβαίνω όμως και γιατί πολλοί δεν τον θεωρούν καλό σε αυτό το κομμάτι γιατί τα παραπτώματα είναι μπόλικα. Σίγουρα πάντως τον Πεδουλάκη τον βάζει κάτω σε αυτό το κομμάτι, ασχέτως αν υπάρχουν και για τον Αργύρη ελαφρυντικά.

      Διαγραφή
    18. Πώς καταφέρατε πάλι εσείς οι δύο (77 και Τσαγκούρνης) μια κουβέντα για τον Μπαρτζώκα και τον Ολυμπιακό να τη μετατρέψετε σε κουβέντα για τον Πεδουλάκη, με ξεπερνάει. Πρέπει να ιδρύσετε φαν κλαμπ Αργύρη, κρίμα να χαθεί τέτοια λατρεία.

      Διαγραφή
    19. Δεν πάμε, είμαστε το fan club του Αργύρη, είσαι πίσω.

      Διαγραφή
    20. Ώπα!!! Λάθος.

      Εγώ δεν έγραψα για τον Πεδουλάκη σήμερα.


      Διαγραφή
    21. Παρόλα αυτά, συντάσσομαι με το σύντροφο Χρήστο.
      Είμαστε το fan club.

      Διαγραφή
    22. Και για να καταλήξει όλο αυτό ...


      Ναι , ο Μπαρτζώκας είναι ένας αρκετά καλός προπονητής , χωρις τις ιδιαίτερες ικανότητες recruitment κατ εμε αφού στελέχωσε την ομάδα του την δεύτερη χρονιά με μόνο γνώμονα να ματσάρει το παιχνίδι του αιώνιου αντιπάλου , και την τρίτη χρονιά χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις (Λαφαγέτ και Ντάρντεν είναι γνωστοί στο κοινο...).

      Ναι φταίει για την αγωνιστική κατάσταση και το τι παρουσιάζει ο Ολυμπιακός στο παρκε. Δεν εξετάζω αν αφορά παράγοντες αγωνιστικούς ή αποδυτηρίων , όμως το κάζο του κυπέλλου ήταν βαρύ.Δεν ήταν όμως το ίδιο αλλά και περισότερο ο τέταρτος χαμένος τελικός ? Οπότε παμε και στο συμπέρασμα...

      Ναι πρωτίστως φταίει η διοίκηση . Εαν ο προπονητής χάνει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο κάτι φταίει στην ομάδα σου. Δεν τον διώχνεις πριν ακόμη αρχίσει η σαιζόν και ενω την έχει στελεχώσει, προετοιμάσει ακόμη και εαν έχει χάσει τον πρώτο στόχο...Κρεμάς την ομάδα....
      Αν δεν σου κάνει "στείλτον" το καλοκαίρι που απέτυχε. τόσο απλά...

      Run TMC

      Διαγραφή
    23. Μα άμα τον στέλνανε, θα έπρεπε να πληρώσουν αποζημίωση.

      Διαγραφή
  51. Euroleague Fantasy Challenge

    Ανταγωνιστείτε με μάνατζερς, παίκτες και προπονητές της ίδιας της διοργάνωσης στην Private League της σελίδας μας.

    Private League:Hoopfellas.blogspot.gr
    Password: 4812389

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιες ειναι οι δικες σου Τζιμ?

      Διαγραφή
    2. ποιός είναι ο Λιθουανός που είχες πει πρόσφατα ότι θα βγάλει μάτια φέτος;
      LFO

      Διαγραφή
    3. ΓΚΟΥΝΤΑΙΤΙΣ,ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ..ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΠΑΝΤΩΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΟΠ-16..ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΝΑΤΟΣ..

      Διαγραφή
  52. Μπήκαμε λοιπόν στα μεθεόρτια του ντέρμπυ...
    Μερικά σχόλια κι απο μένα, στα σημαντικότερα imo θέματα.

    Ιεραρχικά

    1) Νέος Παναθηναικός
    Η ομάδα είναι αποδυναμωμένη στο 3 συνολικά και στο 5 αμυντικά. Εσχάτως προέκυψε αδυναμία και στον 1 με τον τραυματισμό του Νέλσον και την σχετική επιλογή προσθήκης του Μπλούμ. Το πρόβλημα στο 1 imo δεν είναι τόσο στο επίπεδο δημιουργίας (εκεί έχουμε Διαμαντίδη, Μποχωρίδη και δύο combo guards και Μπατίστα…) αλλά αξιοπιστίας (λάθη) και δύναμης/ταχύτητας.

    Ο Λοχίας πορεύεται με το πλάνο του και δεν θα αλλάξει ρότα, ούτε θα πανικοβληθεί.
    Αυτούς τους παίκτες έχει, σε αυτούς θα βασίστεί και θα προσπαθήσει να τους κάνει καλύτερους, με το μυαλό στο μέλλον και όχι το παρόν. Και καλά κάνει. Δεν στέκεται στα πρόσωπα. Αυτά θα αναδειχτούν μέσα απο την ομάδα. Αυτό είναι το σωστό.

    Το σχέδιο rebuilding το έχω καταδικάσει, επανειλημένα, όπου κι αν γράφω.
    Πίσω του κρύβεται η μη ικανότητα ή διάθεση της διοίκησης να ρισκάρει χρήματα.
    Μια χαρά ανανέωση και αναδειξη νέων ταλέντων μπορούσε να γίνει με πλήρες ρόστερ των 7-8εκ € νετ. Η ομάδα μίκρυνε (ελπίζω να πετύχει και να ανέβουμε σύντομα επίπεδο).
    Δεν ελπίζω λοιπόν σε πολλά αυτή τη χρονιά. Μόνο απο τύχη θα ανέβουν επίπεδο όλοι μαζί (Μποχωρίδης, Παπάς, Σλότερ, Γιάνκοβιτς Χαραλαμπόπουλος και όποιος έρθει ως συμπλήρωμα στο 5). Άρα η ομάδα το πιθναότερο είναι να μην έχει βάθος και να μην πάει μακριά. Μόνο περιστασιακά θα επιτύχει, όπως με τον οσφπ.
    Στηρίζω όμως, γιατί είναι η ομάδα μου και έχει μια συνέχεια... χρειάζεται την υποστήριξή μας για το μέλλον.



    2) Αγγελόπουλοι
    Διοίκηση χωρίς ειδικό βάρος, άδεια ψυχή, μέτριο IQ και κάκιστους σύμβουλους και οπαδούς.
    Πέραν της κλάψας στήνουν προσωποκεντρικές ομάδες και πληρώνουν αέρα κοπανιστό όλα αυτά τα χρόνια. Φορτώνουν μονίμως τα βάρη που τους αναλογούν σε άλλους – δεν έχουν το σθένος να βγουν μπροστά στα προβλήματα.
    Η προσωπικότητα του Ιβκοβιτς τους έδωσε έναν αέρα, που δυστυχώς για τους Ολυμπιακούς δεν τον αξιοποίησαν. Μόνο αν πέσει επίπεδο ο ανταγωνισμός μπορεί να ελπίζουν σε διακρίσεις.

    Τα σκηνικά ξυλώματος της ομάδας επι Ιβκοβιτς αλλά και της ανανέωσης του Σπανούλη στην μετα-Ιβκοβιτς εποχή, που ουσιατικά του έδωσαν τα κλειδιά της ομάδας (θυμίζω ότι στην τότε συνάντηση και οι δύο πλευρές δήλωσαν πως δεν συζήτησαν για τα λεφτά αλλά για το μέλλον της ομάδας... και ο νοών νοείτω!) λέει πολλά για την αδυναμία τους. Αδυναμία που πλήρωσε ο προπονητής, ο οποίος δεν είχε τα εργαλεία να διαχειριστεί όπως θα ήθελε το υλικό του.



    3) Μπαρτζώκας
    Άλλος ένας αδικημένος προπονητής στο λιμάνι.
    Δεν ξέρω αν είναι τοπ, δεν ξέρω αν είναι έξυπνος, αν έχει το βάρος της μεγάλης ομάδας... Ξέρω όμως ότι διαχειρίστηκε μια πρωταθλήτρια Ευρώπης και την επιτυχία του, την χρέωσαν αλλού (στον Ιβκοβιτς, στον Σπανούλη, στον Λο και τον μαγιονέζα, στα νέα παιδιά κτλ...). Λες και μια ομάδα μπορεί να παίξει 40 λεπτά με τηλεπάθεια...
    Τεράστιο λάθος των Αγγελόπουλων και των οπαδών. Έχασαν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Δεν τον στήριξαν ποτέ – δεν τον επιβράβευσαν ποτέ. Τον μίκρυναν συστηματικά οι ίδιοι!

    Σαν κοουτς λοιπόν εμένα μου κάνει. Σίγουρα από τους καλύτερους Έλληνες.
    Τον αδικεί το στύλ του, τον έφαγε η ανύπαρκτη διοίκηση και οι επιστήμονες οπαδοί.
    Του χρεώνω ότι δεν έχει το ειδικό βάρος σε θέματα ψυχολογίας αλλά και στο σχεδιασμό/recruitment της ομάδας.

    Νίκος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. 4) Ολυμπιακός
    H περσινή ομάδα ήταν σε τοπ επίπεδο. Καλύτερη από την Παναθηναικό.
    Πάλεψε και είχε περισσότερες πιθανότητες απο την αρχή ως το τέλος να μπει στο f4.
    Ήταν επίσης μπροστά ως το τρίτο παιγνίδι των περσινών τελικών, μέχρι που πάλι κατάρευσε, για τους λόγους που κατάρευσε...
    Μάντζαρης, Σπανούλης, Σλούκας, Λοτζέσκι, Πρίντεζης, Ντάστον αποτελούσαν ένα σπουδαίο και σχετικά νεανικό αλλά και ψημένο κορμό, ο οποίος σίγουρα ήθελε μερικές προσθήκες – συμπληρώματα στα αδύνατα σημεία του.
    Ήθελε ένα γρήγορο, με επιθετικό προσανατολισμό pg, έναν σκληρό, ένα δυνατό/αθλητικό με αμυντικό προσανατολισμό sf, ένα αθλητικό καλό αμυντικά pf και έναν center παλαιάς κοπής με καλό ρημπάουντ και ποστ – τελειώματα στο ζωγραφιστό.
    Πχ τύπου Νελσον, Νοτσιονι, Γκιστ, Μπατίστα...
    Πήρε Λαφαγιέτ, Ντάρντεν, έμεινε ο Πέτγουει και Χάντερ...!
    Με τους μικρούς που έρχονται απο πίσω (κυρίως Παπαπέτρου, Αγραβάνη) θα είχε παρόν και μέλλον.

    Ο Μπαρτζώκας (?) τα έκανε μαντάρα σε αυτό το τομέα...
    Ας αποδεχτώ ότι ο Λαφαγιετ πληρεί κάποια απο αυτά που χρειάζονται...
    Ο Ντάρντεν είναι 2-3 όπως και ο Λοτζέσκι, ο Πέτγουει είναι φύσει επιθετικός όπως και ο Πρίντεζης και ο Xάντερ άλλος ένας κοντός ψηλός. Άδεια ρακέτα... κάκιστος προγραμματισμός στου ψηλούς!
    Τρικυμία? Όσα βάλουμε και όσα φάμε? Κάτι που δεν βλέπω εγώ? Δεν ξέρω...

    Εκεί πάντως, στο σχεδιασμό, επεμβαίνει μια σοβαρή διοίκηση που σέβεται την επένδυσή της και λέει στον προπονητή ότι πρέπει να ακολουθεί και τα πλάνα του αφεντικού... Εκτός αν το έκανε και είναι δικές της επιλογές (βασιζόμενη στο πολύ ΝΒΑ που βλέπει και online σκακι που παίζει).

    Ας κλαίνε και ας οδύρονται λοιπόν για συμβόλαια, για ασφάλειες, για διαιτητές και ας διοργανώνουν shows / media days με σύσσωμη την ομάδα απο πίσω, να χαχανίζει με τις κοτσάνες και τις αντιφάσεις τους... Σαν Παναθηναικός με βολεύει τα μάλα... Τα ίδια και στον ΔΓ που βρήκε και κάνει... και δεν μπορούμε να μιλήσουμε στο φινάλε γιατί σηκώνει τη κούπα, γιατί έχει αρχηγό – Αρχηγό και το μέλλον της ομάδας στο παρκέ...

    Νίκος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. jim η οποιοσδηποτε αλλος ας μου απαντησει!
    Εκανα εγγραφη στο fantasy challege και την πρωτη φορα που θελω να συνδεθω πρεπει να το κανω μεσω του λινκ που μ εχουν στειλει στο email...
    Το παταω λοιπον πηγαινω και πληκτρολογω ονομα και κωδικο και μου γραφει login invalid!
    Mηπως κανω καποιο λαθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Η δηλωση για τους παιχτες-ροστερ πριν την εναρξη της γιουρολινγκ ισχυει και για προπονητες;;;Θα προλαβουμε να δηλωσουμε προπονητη η δεν ειναι το ιδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω να υπάρχει διορία ούτε για παίχτες ούτε για προπονητή

      Διαγραφή
  56. Για τον Παπαπετρου που το ξερεις; Τον εχεις δει να παιζεις πολλες φορες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αν ο ΠΑΟ δεν ανακοινώσει εντός της ημέρας ψηλό
    δηλαδή παρέλθει η διορία δήλωσης παίκτη στην Ευρωλίγκα
    τότε ο Τζούλιαν Ραίτ ή όποιος άλλος θα έχει δικαιωμα να αγωνιστεί
    μόνο στο ελληνικό πρωταθλημα και το κύπελλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  58. Ο Τζούλιαν Ράιτ περνά από το μικροσκόπιο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, δείχνοντας θετικά και αρνητικά στοιχεία στην προπόνηση της Τρίτης. Διαβάστε τι ισχύει με τη ημερομηνία δήλωσης του ρόστερ για την α' φάση της Euroleague.
    0 σχόλια





    Συνταγή Για Ψωμί
    Ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο να βρεις αυτό που ψάχνεις: Χρυσός Οδηγός!
    www.xo.gr
    Η δοκιμή του Τζούλιαν Ράιτ στον Παναθηναϊκό άρχισε ουσιαστικά την Τρίτη 14/10, με τη συμμετοχή του στην προπόνηση της ομάδας.

    Οι πρώτες εντυπώσεις που άφησε ο Αμερικανός φόργουορντ στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς αναφέρουν ότι η φυσική του κατάσταση κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, απόρροια και της πολύμηνης απραξίας του, όμως στον αντίποδα δείχνουν ότι έχει τις ικανότητες να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν από αυτόν.

    Ο Ιβάνοβιτς θα τον αξιολογήσει και στις προπονήσεις των επόμενων ημερών, προκειμένου να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη και να εισηγηθεί για την απόκτηση του ή για την απόρριψη του.

    Πάντως, επειδή έχει επικρατήσει η ιδέα ότι η σημερινή ημερομηνία είναι η καταληκτική για τη δήλωση του ρόστερ για την πρώτη φάση της Euroleague, αυτή δεν ισχύει.

    Μία ομάδα έχει το δικαίωμα να δηλώσει έναν παίκτη καθ' όλη τη διάρκεια του ομίλου, έως και 24 ώρες πριν το τζάμπολ ενός παιχνιδιού, αρκεί ο εν λόγω παίκτης να μην έχει αγωνιστεί στη διοργάνωση την τρέχουσα σεζόν με τη φανέλα άλλης ομάδας και υπό την αίρεση ότι το ρόστερ δεν ξεπερνά τους 16 μπασκετμπολίστες.

    Ο Ράιτ δεν έχει παίξει φέτος στη Euroleague με άλλη φανέλα, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει λιγότερους από 16 παίκτες στο δυναμικό του. Συνεπώς, υπάρχει χρόνος να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του από τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Και μονο το γεγονος οτι ποτε του και σε κανενα παιχνιδι που εχασε δεν εδωσε συγχαρητηρια στον Παναθηναικο σαν να μην αναγνωριζε την ανωτερότητα του αντιπαλου σε κανενα παιχνιδι, δειχνει και τον χαρακτηρα του και τα κομπλεξ του! Δεν ειναι ντροπη να πεις εστω και μια φορα οτι ο αντιπαλος σημερα ηταν καλτερος και κερδισε δικαια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή