Athlenda

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Και τώρα ποιος..?


Η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει πλέον κληθεί να πάρει μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου, η οποία αφορά τον αντικαταστάτη του Γιώργου Μπαρτζώκα. Το Hoopfellas σκανάρει την αγορά, αξιολογεί πιθανές περιπτώσεις και κάνει τη δική του πρόταση..



Νομίζω η αρχική λεζάντα τα λέει όλα.. Η σημασία της απόφασης είναι τεράστια και το μπαλάκι βρίσκεται στα χέρια της διοίκησης για τον κατάλληλο άνθρωπο που θα αναλάβει να τρέξει το πρότζεκτ. Ας ξεκινήσουμε..

Οι σκέψεις..

Orhun Ene 


Από την Τουρκία βγήκε σήμερα ενδιαφέρον των ερυθρολεύκων για τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή των "γειτόνων" ο οποίος είναι free-agent αυτή τη στιγμή. Για τον 47χρονο Ενέ έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν. Από τα πιο δυνατά χαρτιά του νέου κύματος προπονητικής στην Τουρκία, με μακρά παρουσία στις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του, έχτισε το θαύμα της Μπάνβιτ κάνοντας στη Μπαντίρμα το παραπάνω βήμα στη καριέρα του το οποίο τον έστειλε στον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Είναι ένας προπονητής στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση με τον Γιώργο Μπαρτζώκα με τον οποίο θεωρώ ότι έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Είναι εξοικειωμένος στο  να δουλεύει με νέα παιδιά και γενικά στοχεύει στο balance basketball, ψάχνοντας το ισορροπημένο performance σε άμυνα και επίθεση. Πέρυσι εργάστηκε για αρκετά καλά χρήματα στην TBL2, στη Νταρουσάφακα, η οποία έχει ένα πολύ φιλόδοξο πρότζεκτ -κάτι που θα το καταλάβετε σύντομα- κατακτώντας τον τίτλο έχοντας υπό τις οδηγίες του παίκτες όπως ο Λιν Γκριρ, ο Κουίνσι Ντάμπι και ο Λόρενς Ρόμπερτς. Από την Τουρκία μου είπαν ότι στον ίδιο δεν έγινε καμία κουβέντα και ότι  απλά προτάθηκε από γνωστό Έλληνα  μάνατζερ στους ερυθρόλευκους.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: O Eνέ έχει μεν καλά στοιχεία ως προπονητής όμως στη περίπτωση του και σε συνάρτηση με την κατάσταση στο λιμάνι, η ικανότητα δεν είναι το πρωτεύων και μοναδικό ζητούμενο. Χρειάζονται και άλλα στοιχεία τα οποία ο Τούρκος δε συγκεντρώνει ενώ παράλληλα θεωρώ ότι δεν ταιριάζουν τα χνώτα του με το κλαμπ. Ο Ολυμπιακός στη παρούσα φάση είναι απλά too much για τον Τούρκο προπονητή. Όχι λοιπόν για Ενέ..


Vincent Collet


Ο αρχιτέκτονας της εθνικής ομάδας της Γαλλίας στη προσπάθεια της να πατήσει στην κορυφή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και κόουτς του Στρασβούργου με το οποίο ξεκινά την τέταρτη σεζόν του φέτος. Ο Κολέ είναι ένας καλός προπονητής. Ξέρει να διαβάζει και έχει αντανακλαστικά μέσα στο ματς ενώ στη Γαλλία συγκέντρωνε μεγάλο σεβασμό πολύ πριν το χρυσό της Σλοβενίας. Η ομοσπονδία επέμεινε στο να δουλέψει μαζί του και δικαιώθηκε. Στα συν του ότι σαν προσωπικότητα και ο ίδιος κερδίζει τον σεβασμό με το low profile στυλ του. Παίκτες-αστέρες  όπως ο Πάρκερ και ο Ντιαό τον αγαπούν. Διακρίθηκε στην ProA γιατί αντιπροσωπεύει μια αποκλίνουσα από την κοινή γραμμή της λίγκας φιλοσοφία, δίνοντας βάρος στη κατανομή ρόλων και στο αμυντικό κομμάτι. Θεωρώ ότι είναι ο πιο "βαλκάνιος" Γάλλος κόουτς σε αντίθεση με τους πολλούς Αμερικανικών επιρροών ομοεθνείς συναδέλφους του. Για τον ίδιο οι ερυθρόλευκοι είναι ευκαιρία ζωής, η πρόταση που πάντα περίμενε όμως ο πρόεδρος της Στρασμπούργκ  φαίνεται ότι θα ζητήσει ..μπαγιόκο για να τον αφήσει και αυτό αλλάζει πολλά. Φημολογείται ότι του έγινε πρόταση συνεργασίας μέχρι τον Ιούνιο του 2017.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τον Κολέ τον εκτιμώ όμως θα σας πω straight που καταλήγω  πηγαίνοντας λίγο πιο βαθιά στις σκέψεις μου. Μην επηρεάζεστε τόσο από την εικόνα της Εθνικής ομάδας της Γαλλίας, την οποία ο 51χρονος κόουτς γνωρίζει απ'έξω και ανακατωτά. Δούλεψε χρόνια για να φτάσει εκεί και είχε ιδανικές συνθήκες όπως η απόλυτη στήριξη και ένα σούπερ ταλαντούχο ρόστερ. Η δουλειά του στην ProA είναι πιο αντιπροσωπευτική σαν οδηγός σχετικά με μια πιθανή έλευση του στο λιμάνι. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται πράγματα άμεσα. Σε όλα αυτά προσθέστε ότι οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να καταβάλλουν buy out. Όχι και εδώ λοιπόν κατά τη γνώμη μου. Ο Κολέ δεν είναι ο άνθρωπος που χρειάζονται τώρα στο λιμάνι..


Η βατή λύση..

Γιάννης Σφαιρόπουλος


Το όνομα του έπαιξε άμεσα μετά την παραίτηση Μπαρτζώκα καθώς θεωρητικά συγκεντρώνει χαρακτηριστικά που μπορούν να κολλήσουν στο πρότζεκτ που ήδη τρέχει ο Ολυμπιακός. Είναι νέος και εκπρόσωπος της σχολής μας, έχει επιδείξει καλές δουλειές και σπουδαίο ..αγροτικό δίπλα σε ικανούς κόουτς, έχει δουλέψει ξανά στο λιμάνι, δε κοστίζει πολλά και είναι διαθέσιμος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Σφαιρόπουλος είχε κερδίσει την εκτίμηση παρουσιάζοντας δουλειές όπως αυτή στη Ρόδο αλλά με απογοήτευσε πλήρως στη θητεία του στον Πανιώνιο. Δεν εξετάζω τα αποτελέσματα αλλά το μπάσκετ που παρουσίασε ειδικά πέρυσι και ενώ υπήρχε το πλαίσιο να δείξει κάτι πολύ καλύτερο. Καμία σχέση με τον Πανιώνιο του Μπαρτζώκα που ήταν καλύτερη στημένη ομάδα και με φανερά πιο σαφή κατεύθυνση. Όχι, κάθετα, από εμένα για τη θέση του head coach στη παρούσα στιγμή. Αντίθετα τον βλέπω ως μια πολύ καλή προσθήκη στο προπονητικό επιτελείο εφόσον η διοίκηση στραφεί σε ξένο κόουτς ή στον κύριο που ακολουθεί από κάτω.. Ο Σφαιρόπουλος μπορεί να "δουλέψει" ως κίνηση στη θέση του ασσίσταντ για τον Ολυμπιακό.

Μίλαν Τόμιτς


Για τον Τόμιτς είναι άδικο και άτοπο να κάνουμε εκτιμήσεις από τη στιγμή που δεν έχουμε δεί πραγματικά δικιά του δουλειά, δεδομένου του ότι η πρότερη θητεία στον πάγκο των ερυθρολεύκων δε βοηθάει καθόλου για την εξαγωγή συμπερασμάτων για προφανείς λόγους. Αυτό όμως που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο Τόμιτς είναι μια προσωπικότητα που συγκεντρώνει χαρακτηριστικά που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή το τμήμα για να συσπειρωθεί και να κρατήσει τον κόσμο κοντά του. Μπορεί να αποτελέσει το πρόσωπο που θα βγεί μπροστά. Κανείς όμως δε μπορεί να γνωρίζει εάν έχει και την ανάλογη ικανότητα για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις. Ξεκάθαρα λοιπόν ο Τόμιτς είναι ένα προπονητικό ρίσκο. Θα χρειαστεί ένα δυνατό supporting cast γύρω του (είτε μιλάμε για Μίνιτς, είτε για έναν κόουτς τύπου Σφαιρόπουλου). Το σημαντικό είναι ότι συγκεντρώνει πολλά θετικά στοιχεία σαν προσωπικότητα. Είμαι σίγουρος ότι σαν άνθρωπος μπορεί να "πείσει" τους παίκτες (δεν έχω καμία αμφιβολία). Ειλικρινά, δε ξέρω εάν μπορεί να το κάνει ως προπονητής όμως. Στον Ολυμπιακό θα το ήθελαν πολύ και να είστε σίγουροι ότι αυτό το θεωρητικά μεταβατικό διάστημα τον "μετράνε". Κατ'εμέ το ματς με τη Βαλένθια μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση μιας κατεύθυνσης στην απόφαση της διοίκησης..


Η Ευρώπη..

Simone Pianigiani


Ο "Σίμο" μετά την αποτυχημένη "έξοδο" στη Τουρκία και τη Φενερμπαχτσέ αποφάσισε να αφοσιωθεί στην εθνική Ιταλίας ώστε να ανασυγκροτηθεί και ο ίδιος ανασυντάσσοντας τη καριέρα του. Οι δυσκολίες πάντως που αντιμετώπισε ο Ζοτς στο ξεκίνημα του με τη Φενέρ νομίζω έκαναν ξεκάθαρο το δύσκολο του εγχειρήματος γιατί ο Ιταλός κόουτς είχε δεχθεί μεγάλη "επίθεση" στο πέρασμα του από την Κωνσταντινούπολη. Ο Πιανιτζιάνι είναι άνθρωπος με προσωπικότητα και δεν έχω καμία αμφιβολία πως μπορεί να επιβάλλει το δικό του νόμο στο λιμάνι, όμως είναι γεγονός ότι έχει αγωνιστικά "κολλήματα" (που σαν φαν της Μοντεπάσκι εάν αρχίζω να απαριθμώ αυτά και το τι πιθανόν να στέρησαν στην ομάδα θα φτάσει πρωί..). Από την light-stretch φροντκόρτ της Τοσκάνης που μάτωνε στο ριμπάουντ, στον πειραματισμό με τον Μπατίστ στο "4" στην Πόλη (πήγαμε στο άλλο άκρο) και την τελική αποδοχή ότι η ομάδα λειτουργεί καλύτερα με τον Πρέλντζιτς ως δεύτερο ψηλό (ουσιαστικά έψαχνε τη δύναμη και το διάβασμα/πάσα του Στόουνρουκ σε αυτά τα ..δύο όμως πρόσωπα). Παρότι λοιπόν στη Μοντεπάσκι έχτισε έναν θρύλο, η επόμενη δουλειά του σε συλλογικό επίπεδο θα είναι καθοριστική και δε ξέρω εάν μπορεί να πάρει τέτοιο ρίσκο ο Ολυμπιακός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μεγάλο ρίσκο. Σκέφτομαι το μπάσκετ της Σιένα (transition offense στα καλύτερα της και πολύ πιεστική στη μπάλα άμυνα με πολύ επαφή) μεταφρασμένο στο λιμάνι με το υλικό του Ολυμπιακού και μου βγαίνουν εικόνες Λονδίνου αλλά κύριοι δεν είναι τόσο απλό. Αν μιλούσαμε για τον Μπάνκι δε θα είχα αμφιβολία και θα κατέθετα άμεσα τη θετική ψήφο μου. Για τον Πιανιτζιάνι όμως δεν μπορώ να είμαι κάθετος ενώ παράλληλα το κασέ του καθιστά το ρίσκο ακόμα μεγαλύτερο.


Κρις Φλέμινγκ


Ο Φλέμινγκ έχει χαρακτηριστικά που αρέσουν στη διοίκηση και μπορώ να καταλάβω εύκολα το γιατί. Μιλάμε για έναν πολύ σπουδαίο προπονητή στο κομμάτι της επίθεσης, ο οποίος με τις τακτικές του και μια παραλλαγή της motion offense που χρησιμοποιεί ως βάση για να χτίσει την επίθεση του έχει παρουσιάσει σπουδαίο θέαμα και παραγωγικότητα διαχρονικά αποβάλλοντας με συνεχή κίνηση τα θέματα στατικότητας. Παράλληλα στο Μπάμπεργκ μαζί με το επιτελείο του έφερε το know how στο κομμάτι του σκάουτινγκ και της γνώσης της αγοράς, στοιχείο που νομίζω άφησε ως κληρονομιά στο κλαμπ. Πολύ ωραία μέχρι εδώ αλλά έχω κι άλλα.. Η ομάδα-φόβητρο της Μπουντεσλίγκα παρουσίαζε μια χαρακτηριστική έλλειψη κυνισμού ικανότητας να καθαρίσει στο τέλος παιχνίδια στα οποία υπερείχε, η οποία στοίχισε σημαντικά και κατ'επανάλειψη και μάλιστα χαρακτηρίζει και το ίδιο το κοουτσάρισμα του Αμερικανού. Η αμυντική του δουλειά δεν ήταν η καλύτερη, ειδικά πέρυσι όπου οι Βαυαροί  γκρεμίστηκαν καθαρά από αυτό το κομμάτι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ναι, ο Φλέμινγκ είναι ένας προπονητής με βαθιά γνώση του αντικειμένου που μπορεί να φέρει σούπερ-παραγωγικότητα και θέαμα στο Φάληρο, όμως ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή θέλει να νικήσει. Ο Φλέμινγκ μπορεί να φέρει τεχνογνωσία σε διάφορα κομμάτια στη λίγκα μας αλλά δε νομίζω ότι η περίπτωση του Ολυμπιακού μπορεί να του δώσει άπλετο χρόνο. Είναι free-agent (φημολογείται ότι τον έχει πλησιάσει η γερμανική ομοσπονδία) και οικονομικός αλλά  σίγουρα τζογαδόρικη κατάσταση για μια ομάδα που έχει συγκεκριμένους στόχους και ήδη έχει ένα έτοιμο ρόστερ. Ασυναίσθητα κάνω παραλληλισμούς με τον Τσαρλς Μπάρτον. Εκείνος ο Άρης έπαιξε το θεαματικότερο μπάσκετ που είχε παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια με τον Αμερικανό (εποχή Ιβανωφείου), κατέκτησε ένα Κύπελλο στη Λαμία αλλά στα play-offs γονάτιζε και έμενε μακριά από τον μεγάλο στόχο της Ευρωλίγκας.

Εβγένι Πασούτιν


Καλώς τον.. Προπονητής με δυνατότητες και upsides ακόμα μιας και δείχνει ότι δεν έχει πιάσει το προσωπικό του ταβάνι αλλά και μυστήρια περίπτωση. Και εδώ έχουμε κόουτς που παρουσιάζει ομάδες που μπορούν να ανταποκριθούν σε διάφορα τέμπο και να επιβιώσουν σε διαφορετικές καταστάσεις. Είναι σε αρκετά πράγματα απόλυτος και αυτό του έχει κοστίσει. Έχει χάσει σε "σχέσεις" με τους παίκτες, ιδιαίτερα με Αμερικανούς για τους οποίους έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο διαχείρισης. Καταλαβαίνετε ότι σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός αυτό είναι "κάπως"..

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολλά βράδια τον έχω εκτιμήσει για την προσοχή στη λεπτομέρεια αλλά και γιατί δε φοβάται να πάρει ρίσκα. Άλλα τον έχω δεί να βυθίζεται (εννοώ το κοουτσάρισμα του) μαζί με την ομάδα του. Έχει μπλέξει με την Εθνική Ρωσίας σε μια κατάσταση που μάλλον την περίμενε διαφορετική΄προσπαθώντας πλέον να έχει τον πλήρη έλεγχο στην παραγωγική διαδικασία σε όλες τις ηλικίες. Δύσκολη περίπτωση, σίγουρα όχι στις πρώτες επιλογές για πολλούς λόγους. Ειλικρινά δε θα πόνταρα ότι θα ταιριάξουν τα χνώτα του με αυτά του συλλόγου παρόλο που η προπονητική του ικανότητα είναι υψηλού επιπέδου. Nazdarovya..

Μπόγκνταν Τάνιεβιτς


Ο τρελός επιστήμονας "Μπόσα", θρυλική μορφή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, θα ήταν σίγουρα μια ιντριγκαδόρικη κίνηση από πλευράς Ολυμπιακού τη συγκεκριμένη στιγμή αλλά και ένα πολύ ενδιαφέρον μπασκετικό πείραμα. Για τις ικανότητες του Τάνιεβιτς είναι περιττό να μιλήσουμε. Αυτό που με φρενάρει είναι το τωρινό status των δύο πλευρών. Ο Ολυμπιακός σαφώς και έχει δείξει σαφή προτίμηση να επενδύσει σε έναν πιο νέο, διψασμένο προπονητή (εκτός και εάν λέγεσαι Ντούνται, οπότε έχεις τύχη για τη δουλειά σε οποιαδήποτε ηλικία..) ενώ ο Τάβιενιτς έχει ..καβατζωθεί ως σύμβουλος  της τουρκικής ομοσπονδίας και συντονιστής των μικρών εθνικών ομάδων.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Επιλογή με ενδεδειγμένες ικανότητες αλλά σε διαφορετική κατεύθυνση από τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού. Δύσκολο να συμβεί.  Καθαρά μπασκετικά θα ήθελα πολύ να το δω..


Το Hoopfellas..

Πάμε και στις επιλογές της σελίδας.. Καλά όλα αυτά αλλά το Hoopfellas έχει συγκεκριμένη άποψη για το θέμα "πάγκος του Ολυμπιακού" αυτή τη στιγμή, με τις διαθέσιμες (..?) επιλογές στην αγορά.


ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ


Πολλές φορές η λύση είναι η προφανής.. Ο Φώτης Κατσικάρης σαν προπονητικό πακέτο μοιάζει το ιδανικό fit για τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή και τις προδιαγραφές του ρόστερ του που πιθανόν να χρειαστεί μόνο να αλλάξει ελάχιστα. Κόουτς που πιστεύει στις two-side teams, πρεσβευτής αυτού που λέμε balance basketball το οποίο είναι το trend της εποχής μας στο άθλημα. Θα είμαι ξεκάθαρος. Δε θα ήθελα να ματώσει η Εθνική ομάδα από μια τέτοια συμφωνία. Είτε χάνοντας έναν καλό προπονητή είτε για εξωαγωνιστικούς λόγους που έχουν να κάνουν με την κόντρα των δύο αιωνίων. Το έχουμε δεί το έργο στο παρελθόν ξανά.. Είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να αποτελέσει για τον Κατσικάρη (και το αντίστροφο) το άρμα για τα βάθη του ωκεανού της Ευρωλίγκας. Σαφώς και θα χρειαστεί χρόνος αλλά έχω την αίσθηση λιγότερος σε σύγκριση με άλλους υποψηφίους. Αν οι ερυθρόλευκοι καταφέρουν να βρούν φόρμουλα ώστε να τακτοποιήσουν τα πάντα (και το οικονομικό κομμάτι) η άστοχη χρονικά αποδοχή της παραίτησης Μπαρτζώκα μπορεί να είναι τελικά ευεργετική..


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ


Τον είχα χαρακτηρίσει "ευλογία" για τον Άρη όταν ανέβαινε στη Θεσσαλονίκη να αναλάβει μια ομάδα γεμάτη συντρίμμια. Η ιστορία έγραψε.. Σας έχω πει επανειλημμένως ότι πρόκειται για έναν από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές, αυτή τη στιγμή κατά τη γνώμη μου στη στενή "ελίτ" των 3-4 ονομάτων της σχολής. Νομίζω πολλοί έχετε σκεφτεί πως έχει γεννηθεί για αυτή τη δουλειά (τον ερυθρόλευκο πάγκο). Ίσως τώρα να είναι η ώρα. Διαβασμένος, δουλευταράς, μάστερ στο ψυχολογικό κομμάτι. Θεωρώ ότι είναι ο μόνος που μπορεί τόσο άμεσα να αλλάξει το ψυχολογικό υπόβαθρο των παιχνιδιών στο ΟΑΚΑ. Μοντέρνο μπάσκετ, τρανζίσιον επίθεση, άμυνα με κατεύθυνση, πολύ καλό διάβασμα. Ακόμα βελτιώνεται, σαφώς και έχει μείον (εγκυρότητα στο να διαβάσει). Αλλά νομίζω είναι ιδανικός για να αναπτυχθεί "μαζί" με την ομάδα. Το πρόβλημα είναι βέβαια ότι έχει συμβόλαιο με την Αναντολού. Ίσως οι καλές του αποδοχές στη Τουρκία να είναι δευτερεύων πρόβλημα σε μια προσπάθεια της διοίκησης του Ολυμπιακού να τον επαναπατρίσει. Ο βασικός ενδοιασμός του λογικά θα έγκειται στο να αφήσει τον μέντορα του ενώ η σεζόν έχει ξεκινήσει. Γιατί ο Ίβκοβιτς μπορεί να μη του κόψει τον δρόμο αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα του αρέσει μια τέτοια εξέλιξη τώρα.. Βαγγέλη, η συγκυρία μοιάζει ιδανική..

Οποιοσδήποτε εκ των δύο κόουτς, Αγγέλου ή Κατσικάρης, αποτελεί κατά τη γνώμη μου "αναβάθμιση" για τον πάγκο της ομάδας. Και σίγουρα μια σχετικά (γιατί όλα σχετικά είναι..) ασφαλής επιλογή ότι η ομάδα θα κυμανθεί σε ένα καλό επίπεδο τουλάχιστον κάπου κοντά στις δυνατότητες της σαν σύνολο απέναντι στον ανταγωνισμό. Το Hoopfellas πιστεύει ότι η λύση βρίσκεται στην ελληνική προπονητική αγορά.. Ο Ολυμπιακός οφείλει να δώσει μια ευκαιρία στον Μίλαν Τόμιτς βέβαια. Είναι άδικο γιατί την παίρνει σε αυτή τη μικρή μεταβατική περίοδο και δεν έχει το χρόνο να δείξει τη δουλειά του. Θυμάμαι μια ατάκα του Μίλαν όταν σε μια περίοδο βίωνε την κατάσταση μεταξύ πάγκου και DNP-CD. "Σε μια τέτοια περίπτωση, πρέπει να κάνεις κάτι μόνος σου για να βοηθήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό". Ε λοιπόν Μίλαν, αυτό ισχύει και τώρα..

Υ.Γ: Για κάποιο λόγο θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός δε θα πάει σε κόουτς που είχε πάλι στο παρελθόν. Για αυτό και τα ονόματα των Γιαννάκη-Ζούρου δε βρίσκονται στις επιλογές..

Υ.Γ1:


Euroleague Fantasy Challenge

Ανταγωνιστείτε με μάνατζερς, παίκτες και προπονητές της ίδιας της διοργάνωσης στην Private League της σελίδας μας. Αυτό το ξέρω εκ των προτέρων.. Η συμμετοχή των ανθρώπων του αθλήματος από όλη την Ευρώπη στη Private League του Hoopfellas θα είναι τεράστια..! Αύριο ελπίζω να βρω χρόνο να μπω και εγώ..

Private League:Hoopfellas.blogspot.gr
Password: 4812389





Στο 1.08 ο Παναθηναϊκός, στο 2.02 ο Ολυμπιακός στο μεγάλο ματς με τη Βαλένθια.




392 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ, ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΙΝΤΡΙΓΚΑΔΟΡΙΚΟ ΘΕΜΑ...

    ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ, ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥΣ...

    ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΦΕΡΩ ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ:
    1. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΑΔΙΚΑ ΚΑΦΡΙΛΙΚΙΑ, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ. ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΟΤΑΝ (ΣΥΓ)ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ, ΕΦΤΑΣΕ Φ4 ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΕ ΚΟΥΠΑ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ / ΕΜΦΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΠΑΙΞΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΡΕΑΛ ΠΕΡΣΙ.
    2. Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΠΕΡΣΙ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ... ΚΥΡΙΟΙ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΟΙΝΟ, ΟΠΩΣ Ο ΟΣΦΠ.
    3. ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ... ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ Μ@Λ@Κ@Σ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΤΑΦ ΑΠΟ ΠΑΛΙΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕ? ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ...

    ΣΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΩΡΑ:
    - Η ΓΙΟΥΓΚΟ-ΑΓΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ, ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΟΥ ΖΑΝ ΤΑΜΠΑΚ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΡΕΑΛ...Ο ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΠΕΚΤ, ΑΛΛΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ (ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ)
    - ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΟΜΟΡΦΟ ΜΠΑΣΚΕΤ...ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ (ΕΠΙ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ) ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ... ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΓΓΕΛΟΥ ΔΑΓΚΩΤΟ, ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΣΤΑΦ ΒΟΗΘΩΝ...

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΓΕΡΟΣ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ζεν.. Στην Ευρώπη όντως φίλε δε θεωρείται must ο τεχνικός διευθυντής, διαφορετική νοοτροπία. Είναι κάτι σαν τον ντεκορατέρ παλιότερα, αυτός που πληρώνει πιστεύει ότι μπορεί να "στήσει" μόνος του αλλά δεν είναι έτσι πάντα. Ο Μπαρτζώκας όπως έγραψα ανέβασε το status του στην αγορά αναλαμβάνοντας μια δουλειά στα... βαθιά. Αυτό σίγουρα λέει κάτι.

      Διαγραφή
  2. Ο Γιαννάκης θα ήταν η καλύτερη λύση τη δεδομένη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ξερει κανεις αν καποιες ελληνικες ομαδες ειχαν πλησιασει τον τανιεβιτς?? μου φαινεται πολ παραξενο που αυτος ....μας ξέφυγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πάλι πιστεύω πως ο ιδανικός για τον ολυμπιακό θα ήταν ο ιβανοβιτς του παο. Θεριστης στο τρανζισιον, άμυνα επαφών και αντοχή για up tempo basket 40 λεπτα...

    Pasqual

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Jim θα διαφωνήσω στο θέμα recruiting όσον αφορά τον μπαρτζωκα.φετος άφησε εντελώς γυμνή την ομαδα σε ψηλούς με πιβοτ παιχνιδι κ γενικα σε ψηλούς που να μπορούν να δημιουργήσουν μόνοι τους.καταλαβαινω οτι για το δικό του στιλ εκανε τις ιδανικές επιλογές αλλα τωρα που δεν θα ειναι αυτός δείχνει πολυ γυμνή η γραμμή των ψηλών.θα ήθελα πολυ Κατσικάρη με μια προσθήκη ενός tweener με έφεση στο σκορ.ο αγγέλου ειναι καλη περίπτωση αλλα δεν νομιζω να αφήσει την Τουρκία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. του το λεω εδω και 2 χρόνια. Ένα πραγμα που δεν έχει ο μπαρτζώκας ειναι η στελέχωση.

      Διαγραφή
    2. Ο Μπαρτζώκας όπως και ο Ζούρος, είναι καλοί recruiters με γνώση της αγοράς. Συμφωνώ απόλυτα, και εγώ θα έντυνα τον Ντάνστον με έναν ψηλό τύπου Πολ Ντέηβις.

      Διαγραφή
  6. Πες και μια γνωμη για τον Πεσιτς hoopfellas.Κανε και γι'αυτον μια αναλυση.Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι μοιαζει ΙΔΑΝΙΚΟΣ αυτη την στιγμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε κι εγώ θα γούσταρα Pesic, αλλά δύσκολα θα αφήσει το project Bayern...πολύ καλά φράγκα & τρομερή δυναμική...άσε που έχει καβατζώσει και τον υιό...

      Antoine

      Διαγραφή
    2. Και ο Ντοκ Ρίβερς είναι καλός.. Αυτή τη στιγμή έχεις τις ίδιες πιθανότητες να τον φέρεις όσες και τον Πέσιτς.

      Διαγραφή
  7. Εξαρετικη αναλυση. Για μενα η ομαδα αν ψαξει προπονητη πρεπει να βρει εκτος ελληνικης πραγματικοτητας. τωρα ως προς τις επιλογες της διοικησης και του Μπαρτζωκα θεωρω οτι η ομαδα πρεπει να παει σε αλλαγες ροστερ κατα την γνωμη μου στο ασσοδυο( πολυ καλος ο Λαφαγιετ, λατρεμενος σου, αλλα δεν βγαζει σκορ, και στο 4 που πραγματικα ο Πετγουει ειναι αρκετα λιγος. Δυστυχως αυτο το ροστερ ειναι με ταβανι και μαλιστα αρκετα χαμηλο. Η λογικη λεει παντως ειναι οτι θα παει με Τομιτς ωστε να στηριχθει ο σχεδιασμος. Που λεφτα για ανοιγματα αλλωστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Άλεξ.. Είπα και στο ξεκίνημα πέρυσι ότι η ομάδα χρειαζόταν κιλά στο "4", το πλήρωσε πέρυσι με τον Ρέγιες. Για αυτό και πρότεινα το καλοκαίρι τον Λοβερνί, παίκτη που καλύπτει και το "5" αλλά κατά συνθήκη και το "4".

      Διαγραφή
    2. Jim,
      λάθος με τον χάντερ
      λάθος με το 4άρι
      πήρε και "κοντό" 3άρι
      πέρσι πήρε Πετγουει, Σίμονς Σεμαρτίνι και είδαμε τι έγινε με τον Κόλλινς...

      Και εξακολουθείς να πιστεύεις ότι είναι ο Μπαρτζώκας καλός recruiter.
      Ή τους διάλεξαν και επέβαλαν άλλοι ή έχουμε αντίφαση αδερφέ.

      Διαγραφή
  8. Γεια σου Τζιμ. Ακομα ενα ωραιο αρθρο. Παρολο που αρνηθηκε, ποια ειναι η αποψη σου για Τζορτζεβιτς? Πιστευω θα ηταν ο ιδανικος αυτη τη στιγμη προκειμενου να "πορωσει" τους παικτες. Αυτη τη στιγμη, κατα την αποψη μου, ο Ολυμπιακος δεν χρειαζεται τοσο την αλλαγη φιλοσοφιας, αλλα της ψυχολογιας του!

    Alphonso Ford.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεράστια προσωπικότητα που θα μπορούσε να δώσει ψυχολογική ώθηση σε ολόκληρο τον οργανισμό. Σαν κόουτς ακόμα μαθαίνει όμως. Δεν είναι σε τοπ-επίπεδο.

      Διαγραφή
  9. Jim, ειλικρινά θέλω την άποψή σου για τον Σούλη Μαρκόπουλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Κόουτς" με όλη τη σημασία της λέξης. Πρακτικός. Τον σέβομαι απεριόριστα. Δε παίζει για τους δύο μεγάλους όμως για άλλους λόγους. Είναι σε μια φάση της καριέρας του που δεν υπάρχει τέτοιο timing.

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα... το λέω ανοιχτά... δεν είμαι ο πιο ειδικός να κρίνω κάποιους προπονητές γιατί ίσως τα βλέπω τα πράγματα με αρκετή δόση κακίας ή/και ειρωνείας (πχ τον Λάσο τον έχω συχνά αποκαλέσει ταβερνιάρη) αλλά σιγά σιγά προσπαθώ να μπω στο κόλπο της σοβαρής αξιολόγησης των προπονητών.

    Αυτός που με έχει καταπλήξει με την σταθερότητα του στην πιο δύσκολη λίγκα της Ευρώπης είναι ο Joan Plaza. Η Μάλαγα όμως δείχνει να έχει ταβάνι τους 16 και αυτό είναι το ερωτηματικό μου. Θα ήθελα την άποψη σου, Τζιμ περί τούτου

    Αν μιλάμε τώρα για ελεύθερους προπονητές o Piannigianni που αναφέρεις, Τζιμ πιστεύω πως θα δούμε περισσότερο ξύλο παρά μπάσκετ και ψηλούς τύπου Εζέ και Στόουνρουκ.. Παναγία μου!!! Ο Σφαιρόπουλος δεν είναι ακόμα έτοιμος για τέτοιο επίπεδο καθώς εκτιμώ θέλει 1-2 δυνατές δουλειές για να στρώσει και να κατακαθίσει στην συνείδηση μου ως έτοιμος για το μεγάλο βήμα. Υπάρχει και ο Ζούρος αλλά δεν νομίζω να είναι για τόσο υψηλό πάγκο. Για τον Γιαννάκη, τι λες;

    Ο Κατσικάρης νομίζω πρεσβεύει την ισορροπία (όχι μόνο στο μπάσκετ του αλλά φαίνεται άνθρωπος ισορροπημένος) και δύσκολα θα μπει στο τρυπάκι του διπόλου ΠΑΟ - ΟΦΣΠ ή ΟΦΣΠ - ΠΑΟ όπως προτιμάται.

    Νομίζω πως ο Τόμιτς βολεύει και την διοίκηση του Ολυμπιακού και αφήνεται να βγει αυτό προς τα έξω.

    Oψόμεθα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Πλάθα είναι καλός προπονητής και θα έπαιζε σίγουρα εάν δεν είχε συμβόλαιο. Για Γιαννάκη-Ζούρο έγραψα στο υστερόγραφο.

      Διαγραφή
  11. δύσκολη επιλογή. Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση τους...Δεν υπάρχουν άλλοι διαθέσιμοι πρπονητές;

    πόσο δίκιο έχει ο ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ στο (3).....

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν προπονητή, που θα συσπειρώσει την ομάδα και θα επαναφέρει τη λεβεντοτσολιάδικη ταυτότητά της, ενώ παράλληλα θα εκμεταλλευτεί το ταλέντο των παικτών της ομάδος. Χρειάζεται έναν προπονητή, ο οποίος θα προέρχεται από την ομάδα και θα μπορεί να μιλάει στις καρδιές των παικτών, των προέδρων και του "πύρινου" κόσμου της.
    Ο μόνος τέτοιος προπονητής, που δεν τον έχει σκεφτεί και αναφέρει κανείς, είναι ο Γιώργος "Ράμπο" Σιγάλας.
    Brutal ο ίδιος, θα εμφυσήσει το μαχητικό του πνεύμα στους παίκτες, με άμεση συνέπεια τη βελτίωση της άμυνας, ενώ η αποδεδειγμένη ικανότητα που διαθέτει στη διαχείριση κρίσεων θα συμβάλει αναμφίβολα στη ψυχολογική τόνωση παικτών και παραγόντων.
    Ιδού λοιπόν μια δυναμική, ριζοσπαστική και (φθηνή) λύση για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Τι λέτε;

    Μανώλης Γαβαθιώτης


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγάλας. Μάλιστα! Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο Ράμπο του ελληνικού μπάσκετ προπονεί το Αιγάλεω BC (sic). Σε συλλογικό επίπεδο έχει προπονήσει για έναν ολόκληρο χρόνο και τον Ερμή Λαγκαδά. Για να πούμε και κάτι παραπάνω... Μην νομίζεις πως είναι ιδιαίτερα αρεστός στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Ναι, για τους περισσότερους ήταν αρχηγός της ομάδας μπάσκετ. Για τους μυημένους όμως και αυτούς που θυμούνται καλά ---->
      http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140131/giorgos-sigalas-o-opados-tis-aek

      Απάντησα νομίζω σε όλα.

      Kaspar Hauser

      Διαγραφή
    2. Συγγνώμη αλλά αν ήθελε κάποιον να εμφυσήσει το μαχητικό πνεύμα στους παίκτες ας πάρει τον Τάκη τον Τσουκαλά. Την βενζίνη για το παπάκι να του πληρώνουν οι Αγγελόπουλοι, ευτυχισμένος θα 'τανε.

      Διαγραφή
    3. O Τσουκαλας δεν εχει αναγκη απο βενζινη για το παπακι. Απο το στοιχημα εχει βγαλει 5εκ ευρω τα τελευταια χρονια. Μαλιστα... 5 εκατομμυρια. Συμφωνα με καταγγελια στη βουλη και επισημα στοιχεια ολα αυτα.
      Σορρυ για το οφφ τοπικ απλα για να παρετε μια ιδεα πως οι διαφοροι οργανωμενοι δεν ειναι απλα οπαδοι μιας... ιδεας

      Διαγραφή
    4. Aνώνυμε που σπιλώνεις τον Τάκαρο, η λίστα Κανέλλη αναφέρει ότι ο Δημήτρης Τσουκαλάς έβγαλε 5 εκ. ευρώ από το στοίχημα. Ο Τσουκαλάς της Θύρας 7 λέγεται Παναγιώτης. Σταμάτα τη λάσπη.

      Διαγραφή
  13. H ομαδα χρειαζεται ψυχολογο και οχι κοουτσ.

    Τομιτσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Jim περιμενα με αγωνία αυτο το άρθρο σου!!! μου έκανε εντύπωση που δεν πρότεινες τον αγαπημένο μου ΠΕΡΑΣΟΒΙΤΣ. Το ξέρω έχει συμβόλαιο αλλα δεν λέει τπτ. Ο άνθρωπος ειναι οτι πρέπει για θρύλο! Τι λες εσυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Περάσοβιτς έχω γράψει πολύ πριν γίνει φίρμα. Εξαιρετικός. Το συμβόλαιο που έχει τα λέει όλα, όχι "τίποτα". Ξέχνα το.

      Διαγραφή
    2. γιαυτο σε πάω απιστευτα
      !!! γιατι εισαι μπροστά απο την εποχή σου!!!

      Διαγραφή
  15. Καταρχας Jim πολυ καλη αναρτηση & πολυ καλη αναλυση ολων των "υποψηφιων", Μπραβο. Προσωπικα νομιζω πως, αν ο Οσφπ δεν κρατησει τον Τομιτς μεχρι τελος, ο ιδανικοτερος κατ' εμε αυτη την στιγμη για τον παγκο των ερυθρολευκων ειναι ο Αγγελου....Γιατι??....γιατι πολυ απλα ανεφερες τη "φραση κλειδι" που τον διαφοροποιει απο τους αλλους: . Κατι που ολοι οι υπολοιποι προπονητες της λιστας δεν μπορουν να το κανουν ή τουλαχιστον δεν μπορουν να το κανουν αμεσσα, θα χρειαστουν χρονο!!! Τελος, οχι Κατσικαρη, αρχικα διοτι ειναι κριμα να χασει η Εθνικη εναν τοσο καλο προπονητη και επισης διοτι δεν νομιζω πως χρειαζεται η ηδη υπαρχουσα κοντρα των αιωνιων σε ολα τα επιπεδα, να επεκταθει τωρα και στην εθνικη!!!

    ΥΓ: Btw Jim πως τα βλεπεις τα ματς των 2 Ελληνικων ομαδων στην πρεμιερα της Ευρωλιγκας?? Προσωπικα νομιζω πως το ματς του Οσφπ ειναι πολυ δυσκολο και θα μου κανει εντυπωση αν ο Οσφπ στη "κατασταση" που ειναι, τοσο αγωνιστικη οσο και ψυχολογικη, που ειναι και το κυριοτερο, το κερδισει!!! Οσο για τον Παο πιστευω πως αν παρουσιαστει σοβαρος ευκολα-δυσκολα θα το κερδισει!!!

    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύσκολα ματς, τελείως διαφορετικά σε προσέγγιση. Θεωρητικά ο Ολυμπιακός παίζει το πιο δύσκολο ματς της 1ης φάσης. Αλλά είναι σε μομέντουμ να βγάλει εγωισμό.

      Διαγραφή
  16. Eksairetiko arthro... den exw tipota na pw parapanw...

    Jim, telika tha ftiaxeis kai sy omada gia to fantasy challenge?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ευχαριστώ. Αν δε προλάβω αύριο θα μπω σίγουρα κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μια επιλογή, που σε κάποιους (με ασθενή μνήμη) μπορεί να ξενίσει, αλλά έχει βαρύ όνομα, "ειδικό βάρος" και ενδεχομένως κίνητρο να επιστρέψει στο προσκήνιο είναι και ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς. Παλαιάς κοπής αναμφίβολα, αλλά με εμπειρία σε τοπ επίπεδο, μάστερ της άμυνας με ισχυρή προσωπικότητα. Αξίζει μια ευκαιρία νομίζω...

    Πεζοναύτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και φυσικά μέντορας του Ιβάνοβιτς ο Μπόζα...έτσι για την ίντριγκα & το πράσινο παρελθόν θα είχε κάποιο ενδιαφέρον η υπόθεση αν & δεν υπάρχει νομίζω καμία σκέψη...

      Antoine

      Διαγραφή
  19. Καλημέρα.
    Αναμενόμενες οι προτάσεις για Αγγέλου και Κατσικάρη. Το πιθανότερο, όμως, είναι να δούμε head coach τον Τόμιτς με έναν καλό βοηθό δίπλα του, μάλλον τον Σφαιρόπουλο.

    Κακά τα ψέματα. Ο Ολυμπιακός ψάχνει έναν προπονητή που θα κερδίσει επιτέλους τον ΠΑΟ παίρνοντας το πρωτάθλημα. Εκεί έχουν κάνει focus οι Αγγελόπουλοι. Είναι ξεκάθαρο. Αλλά δεν αρκεί να βρουν έναν εμψυχωτή που θα συσπειρώσει τον κόσμο κλπ.

    Κατά την γνώμη μου, ο Ολυμπιακός χρειάζεται αρχικά καθαρό μυαλό στον πάγκο. Κάποιον που θα επιβάλλει την ηρεμία στην ομάδα, θα αλλάξει το τσιπάκι, θα επαναπροσδιορίσει πράγματα, θα προσπαθήσει να κάνει delete στο παρελθόν. Να αδειάσει το τραπέζι και να ξαναμοιράσει την τράπουλα. Με πλήρη αλλαγή στο τεχνικό team, εξυπακούεται. Τίποτα να μην θυμίζει το πρόσφατο παρελθόν.

    Μπορεί ο Τόμιτς; Εννοείται πως όχι. Δεν έχει ούτε τις ικανότητες αλλά και την διάθεση να υπερβεί αυτήν την κατάσταση. Ο άνθρωπος, εξαλλου, δεν είναι προπονητής.
    Μπορεί ο Αγγέλου; Επίσης, όχι. Δεν έχει τα χαρακτηριστικά για κάτι τέτοιο. Είναι εκρηκτικός χαρακτήρας και μάλλον ακατάλληλος να λύσει τον γόρδιο δεσμό με τον ΠΑΟ.
    Μπορεί ο Κατσικάρης; Υπό προϋποθέσεις, ναι. Αμφιβάλλω, όμως, αν θέλει. Ο κόουτς είναι πολύ προσεκτικός στις επιλογές του και εκτός των άλλων υπάρχει και η εθνική.

    Νομίζω ότι στον Ολυμπιακό πρέπει να δουν και την περίπτωση Πρίφτη. Ο συγκεκριμένος, εκτός των άλλων, έχει κι ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα. Το ότι πέρσι θήτευσε ως βοηθός στον πάγκο του ΠΑΟ, έστω και για 2 μήνες.

    Πάντως, στην ΚΑΕ πρέπει να αποφασίσουν σύντομα. Ο όμιλος στην Ευρωλίγκα έχει παγίδες.

    Υ.Γ. Στην Εφές έχει προκύψει θέμα Σάριτς. Ο Ντούντα δεν τον είχε προχθές στο ρόστερ της τουρκικής λίγκας (υπάρχει περιορισμός στους ξένους). Ο μικρός και ο πατέρας του σήκωσαν παντιέρα απειλώντας ακόμη και με αποχώρηση. Μπελάδες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 300.000 ΣΤΗΝ ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΟΥΓΙΟΣΕΒΙΤΣ ΜΕ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟ
    ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΤΖΙΜΑΡΑΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ.
    *
    2η ΛΥΣΗ ΜΑΛΚΟΒΙΤΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΜΠΕΤΟΝ ΑΡΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΝ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗ.
    *
    3η ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΗ Ο 45ΧΡΟΝΟΣ ΡΑΝΤΟΝΙΤΣ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΤΩΡΑ.
    ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ.
    ΝΕΟ ΜΥΑΛΟ, ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ ΣΕΤ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ.
    ΔΥΝΑΤΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΡΙΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ.
    ΡΙΣΚΟ Η ΑΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΣΕΡΒΙΑΣ.
    *
    ΦΥΛΑΡΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ========================
    Γιασεμί Σαμαντούρα κύριοι.
    ========================
    Ηταν head κόουτς στο γυναικείο του Παναθηναικού και χρόνια παίκτρια
    της ομάδας του τριφυλλιού.
    Ξέρει απ'έξω κι ανακατωτά πώς σκέφονται γενικά το μπάσκετ
    στον εξάστερο.
    Ρίξη με το αντρικό κατεστημένο και τεράστια καινοτομία από τους
    κυρίους Αγγελόπουλους.
    Την πιστεύω.
    Μπορεί να δώσει πίσω στους Πειραιώτες, που είναι πληγωμένα θηρία
    αυτή τη στιγμή, τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση και δυναμική.
    Και οι κύριοι Πρόεδροι να καρπωθούν μιά περίοπτη θέση στο βιβλίο
    Γκίνες.
    Να έχουν στην ομάδα τους και την πρώτη Ελληνίδα προπονήτρια - εκτός από τον πρώτο Ελληνα προπονητή - που κατέκτησε την ευρωλίγκα.
    Γιά να δούμε.
    Μακάρι.
    *
    *
    Ο Γνωμοδότης : Διογένης ο Κυνικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασες να πεις ότι θα φέρει και τον ανιψιό στην ομάδα.
      Πέρα από την πλάκα η κα Σαμαντούρα έιναι κορυφαία προσωπικότητα στο γυναικείο μπάσκετ και αξίζει σεβασμό ακόμα και από τους κυνικούς.

      Διαγραφή
  22. Ο Κατσικάρης είναι πολύ βελουτέ για τη καφρίλα των ελληνικών τελικών και σίγουρα δεν είναι ο κατάλληλος για την ανάκτηση οποιουδήποτε τσαμπουκά. Δεν άντεξε τη πίεση στον Άρη, δε νομίζω πως θα την άντεχε στον Ολυμπιακό. Άν ο Ολυμπιακός έπαιζε στην Ιταλία ή την Ισπανία ή στο Πλούτωνα θα ήμουν υπέρ 100%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερώτηση. Ο Πεδουλάκης που πήρε τα σώβρακα του Μπαρτζώκα σε όλα τα παιχνίδια τίτλου έκανε κάποια καφρίλα ή κάποιον τσαμπουκά; Γιατί εγώ αυτό που είδα είναι οτι αυτός που πήγε να πάρει τα παιχνίδια με τσαμπουκάδες έφαγε τα μούτρα του και αυτός που ασχολήθηκε με το καθαρά αγνωνιστικό κομμάτι τα κέρδισε όλα.

      Διαγραφή
    2. Άλλα γράφω, άλλα θες να καταλάβεις και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πάψε να βάζεις το Πεδουλάκη σε κάθε αναφορά στο Μπαρτζώκα, δείχνει εμμονικό...

      Διαγραφή
    3. Λες για καφρίλα των ελληνικών τελικών και λες οτι ο Κατσικάρης δεν θα την άντεχε. Και σε ρωτώ. Ποιός τη διαχειρίστηκε την καφρίλα καλύτερα; Ο Μπαρτζώκας που ταυτίστηκε με το οπαδικό και διοικητικό αίσθημα της ομάδας του ή ο αντίπαλος του που κοίταξε καθαρά το αγωνιστικό κομμάτι; Ποιός βγήκε κερδισμένος; Ο προπονητής ή ο ψυχολόγος;

      Διαγραφή
    4. Ο Σκαριόλο που πήρε τα σώβρακα του Πεδουλάκη πάντως είναι πολύ κυριλέ και Ζεν προπονητής.

      Διαγραφή
    5. Η απάντηση στην ερώτηση του Χρήστου είναι προφανής.

      Θυμίζω αυτό που είναι πολύ χαρακτηριστικό
      http://www.gazzetta.gr/basketball/article/590078/oi-apantiseis-pedoylaki-ston-mpartzoka-vid

      Αλλά υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Ο ένας κέρδιζε και ο άλλος έχανε. Ως εκ τούτου, ο ηττημένος ήταν μονίμως σε θέση άμυνας και άρα ήταν απείρως δυσκολότερο γι’ αυτόν να μπορέσει να διαχειριστεί την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.
      Παρόλα αυτά, νομίζω ότι το κρίσιμο διάστημα που ο κόουτς έχασε οριστικά τη μάχη (με τον ΠΑΟ και άρα τους οπαδούς) ήταν αυτό που ακολούθησε το f4 του Λονδίνου. Θυμίζω ότι οι τελικοί (που κατέληξαν στο sweep) άρχισαν σχεδόν αμέσως. Εκεί ο κόουτς εκτίμησε λάθος την κατάσταση. Πίστεψε ότι με τη φόρα που είχε η ομάδα, θα έπαιρνε τον τίτλο εύκολα. Υποτίμησε την δυναμική του αντιπάλου και όταν κατάλαβε το λάθος του ήταν πλέον αργά. Προτίμησε, λοιπόν, να πάρει αβλεπεί τα άλλοθι που του προσέφερε η διοίκηση της ομάδας. Στον ίδιο δρόμο βάδισε μέχρι τέλους. Και όχι μόνο βάδισε αλλά πλειοδότησε σε ένταση και εμμονές αδικώντας την δουλειά του. Τότε που τα γράφαμε μας απαντούσαν ότι είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις την αδικία και να την προσπερνάς. Ότι τον κόουτς τον έπνιγε το δίκιο και καλώς καταγγέλλει.

      Σε σχέση με αυτό που υποστηρίζει ο Χρήστος, θέλω να θυμίσω και κάτι άλλο. Μετά το πρώτο ματς των play off της Ευρωλίγκας το ’13 όπου χάσαμε στην Βαρκελώνη στον πόντο, ο ιδιοκτήτης της ομάδας βγήκε και κατήγγειλε το Ρήγα. Θυμάστε τα περί ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών κλπ. Μεσολαβούσαν 2 μέρες μέχρι το επόμενο ματς, πάλι στην Βαρκελώνη. Φέρτε στο μυαλό σας τον τρόπο που διαχειρίστηκε όλη την κατάσταση το αγωνιστικό τμήμα. Προπονητές, βοηθοί και παίκτες. Και θυμηθείτε πώς εμφανίστηκε η ομάδα στο επόμενο ματς ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

      Διαγραφή
    6. 77, σχετικά με αυτό που γράφεις στην τελευταία σου παράγραφο: στον ΠΑΟ έχουν κατά κάποιο τρόπο μάθει/συνηθίσει οι εκάστοτε προπονητές και παίχτες να "κλείνουν τα αυτιά τους" στις κορώνες της διοίκησής τους και να κάνουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους, από τα χρόνια που ήταν ο Τυφώνας επικεφαλής...Είναι χαρακτηριστικό εδώ και χρόνια στον ΠΑΟ και είναι ένα από τα σημεία που συντελούν στην κυριαρχία του.

      Διαγραφή
  23. Εγώ πάλι θεωρώ οτι ο Ολυμπιακός χρειάζεται προπονητή, όχι ψυχολόγο. Και κάποιον που θα μπορέσει να κλείσει αυτιά, να διαγνώσει τα όποια προβλήματα της ομάδας σωστά και να μπορέσει να δουλέψει το υλικό που έχει. Αυτά περί προπονητή με αρχίδια και άνθρωπο που θα μιλήσει στην καρδιά του λαβωμένου θηρίου προσωπικά τα βρίσκω μάλλον προς το μελόδραμα. Και γι'αυτό το λόγο θα προτιμούσα Κατσικάρη ή Fleming στη δεδομένη στιγμή και θα έμενα πολύ μακριά απο Αγγέλου και Tomic και οποιονδήποτε θα ένιωθε την ανάγκη να ακούσει την ερυθρόλευκη εξέδρα. Θα πήγαινα δηλαδή σε κάποιον που έχει παντελή άγνοια κινδύνου γιατί θεωρώ οτι αυτό ακριβώς είναι που σκότωσε το project του Μπαρτζώκα. Με ιντριγκάρει και η περίπτωση Pashutin αλλά πιστεύω οτι δεν τον σηκώνει το κλίμα αυτή τη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου, ωστόσο αυτό προϋποθέτει να αντιληφθούν οι διοικούντες τον ΟΣΦΠ πως τα αίτια των αποτυχιών της ομάδας τους είναι κυρίως αγωνιστικά και όχι μεταφυσικά. Ναι μεν παίζει ρόλο το ψυχολογικό βάρος που έχει συσσωρευτεί στον ΟΣΦΠ λόγω των απανωτών αποτυχιών με ΠΑΟ, όμως δεν είναι ο βασικός λόγος η κακή ψυχολογία, αλλά ο αγωνιστικός προσανατολισμός και η κακή στελέχωση που απορρέει από αυτόν. Δείτε πχ τη γραμμή ψηλών του Ολυμπιακού: πλην Πρίντεζη που είναι ποιοτικός και top level παίχτης και Ντάνστον που είναι συνολικά θετικός, οι υπόλοιποι (Χαντερ, Πετγουει, Σίμονς, Καββαδάς) είναι πολύ χαμηλού επιπέδου για μια ομάδα που θέλει να διακρίνεται στην Ευρωλίγκα. Νομίζω πως εχουν πέσει στον Πειραιά θύματα μιας -ακατανόητης για μένα - θεωρίας πως το μόνο που χρειάζεται ένας ψηλός στο σημερινό μπάσκετ είναι αθλητικά προσόντα, να πηδάει ψηλά και να μπορεί να καρφώνει με άλευ ουπ. Ή αντίστοιχα πως το μόνο που χρειάζεται ένας περιφερειακός είναι να είναι δυνατό και ψηλό παιδί με μακριά χέρια. Ανοησίες! Πάντα, πάνω από όλα, χρειάζεται τεχνική και δεξιότητες, χρειάζεται να γνωρίζεις μπάσκετ, πού θα σταθείς, πότε θα σταθείς, πότε θα κάνεις προσποίηση, πότε θα σουτάρεις και βέβαια πώς θα σουτάρεις.

      Επιπλέον, ο Ολυμπιακός τις τελευταίες δύο σεζόν, αν εξαιρέσουμε ελάχιστα παιχνίδια, μετρημένα στα δάχτυλα, παρουσιάζει άμυνα-σουρωτήρι. Ιδιαίτερα όταν στην πεντάδα του βρίσκεται ο Σπανούλης που δείχνει προκλητική αδιαφορία στα αμυντικά του καθήκοντα, η ομάδα γίνεται η χαρά των αντιπάλων γκαρντς (ως κι ο Μποχωρίδης σκόραρε με αντίπαλο το Σπανούλη!!). Δεν γίνεται να πορεύεσαι έτσι απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους -και ο ΠΑΟ φυσικά ανήκει σε αυτούς, ανεξαρτήτως ετοιμότητας ή πληρότητας του ρόστερ του.

      Διαγραφή
    2. Η διοίκηση του Ολυμπιακού (θα έπρεπε να) είναι αδιάφορο το πως βλέπει το άθλημα καθότι δεν είανι αυτή η δουλειά της, εκτός αν μιλάμε για τον ΑΟ Κάτω Μαγούλας οπότε πάσο. Έναν προπονητή που τον ενδιαφέρει η άποψη της διοίκησης, τον ενδιαφέρει γιατί θέλει πρωτίστως να τα'χει καλά μαζί της. Για να κάνει όμως δουλειά ένας προπονητής πρέπει να τον ενδιαφέρουν πρωτίστως άλλα πράγματα και κάπου εδώ συναντάμε την κατάρα του να είσαι έλληνας προπονητής.

      Οι έλληνες προπονητές έχουν ωριμάσει μέσα σε ένα κλίμα στο οποίο η ταύτιση με την διοίκηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να κρατήσουν τη θέση τους. Τόσο ο Πεδουλάκης όσο και ο Μπαρτζώκας φάγανε τα μούτρα τους ακριβώς επειδή δεν είχαν το ειδικό βάρος να μπορέσουν να εξασφαλίσουν την ησυχία τους. Με διαφορετικό τρόπο ο καθένας, και οι δύο δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν απο τις προσταγές των εργοδοτών τους και γι'αυτό τον λόγο λέω οτι ίσως είναι πολύ προτιμότερο ο Ολυμπιακός να πάει σε μια λύση που δεν καταλαβαίνει απο τέτοια. Και για μένα αυτό είναι εντελώς αδύνατο να συμβεί αν μιλάμε για Tomic κυρίως και Αγγέλου δευτερευόντως. Υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να χάσει ο Tomic παιχνίδι με τον ΠΑΟ και να βγει και να πει χάσαμε δίκαια αν η διοίκηση έχει άλλη άποψη; Το βρίσκω χλωμό και θα εκπλαγώ ευχάριστα αν γίνει κάτι τέτοιο αλλά δεν το νομίζω.

      Αυτό που για μένα θα έπρεπε να κοιτάει ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι ποιός είναι ο καταλληλότερος για να διαχειριστεί το υπάρχον ρόστερ σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο. Τίποτε άλλο δεν θα έπρεπε να τους ενδιαφέρει.

      Διαγραφή
  24. γα μενα καθαρα μπασκετικα κατσικαρης=μπαρτζωκας(ο σφαιροπουλος βιαστηκε να γινει πρωτος)....ο ολυμπιακος πρεπει να παει σε αγγελου που και ψυχολογια θα δωσει αλλα και οταν θα στραβωσει το παιχνιδι δεν θα κατσει με σταυρωμενα τα χερια,ξερει και την ψυχολογια της εξεδρας....για μενα στον ολυμπιακο πρεπει να αλλαξουν ροτα οι ιδιοκτητες του....λεμε οτι ο σπανουλης εχει εμμονη με τον παναθηναικο,αλλα τι να πουμε για τους αδερφους αγγελοπουλους....ολα αυτα αγχωνουν γενικα την ομαδα με τα γνωστα αποτελεσματα.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, stone.

      Κοίτα το link. Αφορά δηλώσεις του Αγγέλου μετά τον τελικό του κυπέλλου το 2012.

      http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Olympiakos/aggeloy_proponhtikh_ntroph_o_marits.1690492.html

      Πιστεύεις ότι ο Αγγέλου είναι ο κατάλληλος;

      Διαγραφή
    2. καλημερα 77.........νομιζω ειναι καταλληλος για να σκληρυνει λιγο ο ολυμπιακος και να αλλαξει την ψυχολογια..με κατσικαρη ο ολυμπιακος θα παθαινει οτι με τον μπαρτζωκα...παντως για ενα ειμαι σιγουρος με αυτον αν καποτε παει στο λιμανι,θα ζησουμε εποχες ιωαννιδη(απο πλευρας συμπεριφορων) και οι φιλοι ολυμπιακοι θα τον λατρεψουν........stonerook

      Διαγραφή
    3. που το ξέθαψες αυτό το λινκ ρε συ 77; κρατάς αρχείο;

      μιμης

      Διαγραφή
  25. μέγα λάθος η απόλυση μπαρτζώκα

    αλλα τελος πάντων

    ο περάσοβιτς είναι αυτή την στιγμή ο προπονητής που δείχνει οτι θα μπει ανάμεσα στους κορυφαίους
    αλλα η βαλένθια δεν τον διώνχνει με τιποτα

    απο εκει και πέρα ο ΟΣΦΠ ειναι ομάδα που εχει ως στόχους πλεον κατα προτεραιότητα:

    Πρωτάθλημα και Final 4

    (ενω αντιστοιχα ο ΠΑΟ να περάσει στην επόμενη φάση της euroleague , κύπελλο και πρωτάθλημα)

    οπότε προπονητες που θελουν να δουλέψουν το υλικο και να βάλουν νεα πράγματα στο παιχνίδι του ΟΣΦΠ δεν κάνουν

    κατά την γνώμη μου πρέπει μια λύση Αγγελου είναι αποδεκτή αλλα πολυ οπαδισμό έχει μέσα του κάτι που μπορεί να του βγεί αρνητικα

    ο Κατσικάρης δεν τον βλέπω να μπλέκει με αντιπαλότητες ΟΣΦΠ και ΠΑΟ ενω εχει γίνει αποδεκτός απο όλους στην Εθνική

    ο Flemming είναι μια λυση που ταιριάζει στο παιχνίδι και στο ροστερ του ΟΣΦΠ αλλά από ελλάδα και την ζούγκλα τελικών δεν ξέρει

    ο Μαχμούτι θα ήταν μια καλή ωραία λύση
    η εφες του εμοιαζε παρα πολυ στον σημερινο ολυμπιακό
    και είναι σκληραγωγημενός

    SuperSportSpy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ====================
    Αντρέα ΤΡΙΝΚΙΕΡΙ......
    ====================
    Για μένα η άλλη εναλλακτική.
    Και εξηγούμε προφανώς, διαφανώς, καταφανώς και αμετακλήτως.
    Οι κύριοι Αγγελόπουλοι δώσανε γή καί ύδωρ να μείνει πέρσι
    στην ιστορική ομάδα του Πειραιά, ο καταπληκτικός και σωτήρας τους
    κύριος Σπανούλης.
    Ο Αντρέα Τρινκιέρι, πέρσι που ήταν στην Εθνική, συννενοούταν εύκολα,
    άνετα, αδελφικά και παντιοτρόπως με το Βασίλη.
    Μάλιστα ο Βασίλης είχε και λόγο στην επάνδρωση, ρόστερ, διαμόρφωση και επιλογή των παικτών της Εθνικής μας ομάδας.
    Οπότε ο Αντρέα για τον παρώντα ΟΣΦΠ του κυρίου Σπανούλη
    είναι η απόλυτα ενδεδειγμένη λύση.
    Να βλέπετε τα πράγματα πρακτικά και τις συνθήκες που καλούνται
    να υπηρετήσουν.
    *
    *
    Διογένης ο Κυνικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ένας προπονητής που θα ταίριαζε με το ήπιο προφίλ των αδερφών Αγγελόπουλων, είναι και ο Νέβεν Σπάχια. Παρεξηγημένος στη χώρα μας, ωστόσο πρόκειται για έναν προπονητή με εμπειρία σε τοπ επίπεδο και επιτυχίες, ενώ δεν θα διαταράσσονταν και οι ισορροπίες. Δεν θα ερχόταν σε ρήξη δηλαδή, μ τους πρωτοκλασάτους παίκτες της ομάδος (Σπανούλη κυρίως, Πρίντεζη κλπ)

    Lojeski Groupie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ηπιο;;;;χαχα να σου θυμισω τις καταπτυστες δηλωσεις περσι στα πλει-οφ με την ΡΕΑΛ οταν αποκλειστηκαν,αυτη η καραμελα παλιωσε οι ανθρωποι ειναι υποκριτες υποδυομενοι τα καλα παιδια.

      Διαγραφή
    2. Κροάτης και"ήπιος" δε γίνεται...γενικά γιούγκος και ήπιος δε γίνεται...

      Διαγραφή
    3. Ο Σπαχια ειναι μαζι με τον Περασοβιτς οι καλυτεροι Κροατες προπονητες.Ομως ειναι πλεον ασισταντ στους Ατλαντα Χοκς.

      Διαγραφή
  28. Οι αποδεδειγμενα καλοί και δοκιμασμενοι κοουτς είναι κλεισμένοι!ειτε απο συλλόγους ειτε απο ομοσπονδίες.

    Γι αυτό το λογο θεωρώ άκυρη την απόλυση Μπαρτζώκα στο πρωτο επισημο ματς της σεζόν.τι παει να πει "θα ταν βαρύ το κλιμα αν συνέχιζε"? Δεν το καταλαβαίνω αυτό.με μια απλή κ λιτή ανακοίνωση της διοίκησης θα τελείωνε ε το θεμα.

    Δηλαδή πριν το ματς η διοίκηση εμπιστευόταν το Μπαρτζώκα ,ενω μετα το ματς η εμπιστοσυνη αυτή χάθηκε?δηλαδή η σχέση αυτή ηταν του ενος ματς?και αν αυτή η σχέση όντως κλονίστηκε απο τις προηγούμενες ήττες απο τον ΠΑΟ γιατί δεν απολύθηκε το καλοκαίρι?και στην τελική,για ποιες ήττες μιλάμε?αφού καμια δεν αναγνώρισε ποτέ της η διοίκηση του ΟΣΦΠ....

    Αστεία πράγματα απο τη διοίκηση του ΟΣΦΠ.....

    Άντε βρες τώρα κόουτς....η καλυτερα,άντε μείνε τώρα με τον Τόμιτς!η φανατιλα θα πιασει κοκκινο με το πρωτοπαλικαρο του Σωκράτη.....

    Σμ





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν "απολύθηκε" ο Μπαρτζώκας..παραιτήθηκε...(αν και το όλο κλίμα ήταν σαφώς εναντίων του, και τον "ώθησε" στη παραίτηση)

      Διαγραφή
    2. Tι απολύθηκε τι τον παράτησαν,το ίδιο είναι......εκτός και αν νομίζεις οτι ο κόουτς πιστευε οτι δε μπορούσε να συνεχισει να παράγει έργο αρχές Οκτωβρίου κ έφυγε μόνος του....

      Σμ

      Διαγραφή
    3. "παραίτησαν"....

      ΣΜ

      Διαγραφή
  29. συμφωνα με το σπορταντο πληρωνουν γη και υδωρ για τον Κολε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Kill Bill παίκτης προπονητής.
    Εχει μεγάλη αντίληψη ο V-Span ώς προπονητής.
    Αν καταφέρει ότι και σαν παίκτης, δεν χρειάζεται άλλες περίεργες
    λύσεις τώρα.
    Με βοηθό του το Νικόλα τον Οικονόμου.


    Πετάω στο τραπέζι και το όνομα του Λευτέρη του Σούμποτιτς
    από την Αλί Αχμάν Αμπτούλ Μωχάμετ Βηρυτού του Λιβάνου.
    Ηπιος χαρακτήρας, γνώστης του αθλήματος, ισορροπιστής
    καταστάσεων.
    Με Παπαχατζή μαζί θα ήταν σούπερ, αλλά ο Παπαχατζής πήγε
    Πανιώνιο και δεν ξέρω, αν μπορεί να φύγει.

    Αγαμέμνων Χατζηκυριάκειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χένρικ Ντέτμαν κύριοι. Αυτός είναι ένας προπονητής που θα ταίριαζε στον Ολυμπιακό. Και δεν το γράφω σαν ανέκδοτο. Ο άνθρωπος που έβγαλε το φινλανδικό μπάσκετ από την αφάνεια. Με πολύ μεγάλες επιτυχίες και στον πάγκο της εθνικής Γερμανίας (3η θέση στο παγκόσμιο του 2002 στην Ιντιανάπολη). Ικανός να διαχειρίζεται υπεραστέρες βεληνεκούς Νοβίτζκι. Γιατί να μην του δοθεί η ευκαιρία και σε συλλογικό επίπεδο. Αν μάλιστα ερχόταν και ο βοηθός του στην "νασιονάλμανσαφτ", ο Ρολάντο Μπλάκμαν, θα ήταν ευχής έργον.
    Στον Ολυμπιακό των ισχυρών προσωπικοτήτων (Σπανούλης, Πρίντεζης, Καββαδάς) και των πολλών αμερικανών, θα ήταν ταμάμ.

    Πεζοναύτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός.
      Ενας Ντετμάν για ένα Ντέτκλαμπ.

      Δίκορκος

      Διαγραφή
  32. ΡΕΣΤΟ ΦΑΝΤΑΣΙ ΠΑΙΞΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ..ΕΛΕΟΣ...ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ 3 ΚΑΙ ΜΕ 4!! ΑΔΙΚΙΑ..

    ΥΓ. Α,Α ΠΑΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΟΝ ΓΑΥΡΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΑΡΕΙΑΝΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΝΕ ΦΡΑΓΚΟΦΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΨΑΧΝΕ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ερωτηση: στο φαντασι εφοσον παρουμε παικτη αξιας ανω των 80 λενε στο σπορτ24 θα χασει την αξια του...ναι αλλα ενταξει εγω αφου με 80 τον αγορασα τι με νοιαζει;;; ακομα και αν η αξια του πεσει στο 60 πχ. μετα ταπρωτα ματς εγω τι προβλημα θα εχω; (απλα δεν θα μου αυξηθουν τα κρεντιτς);..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Δεν χανει την αξια του υποχρεωτικα αλλα πολυ δυσκολα ανεβαινει. Ο στοχος ειναι να μην σε νοιαζει ο παικτης πχ θελω το Διαμαντιδη/Σπανουλη στην ομαδα μου γιατι ειναι ο αγαπημενος μου παικτης, αλλα το ποσο καλα θα παιξει.
      Το προβλημα που θα εχεις ειναι οτι για να πεσει στα 60 απο τα 80 σημαινει οτι ειναι επιεικως μετριος, αν οχι χαλια.
      Δηλαδη κανει χαμηλα σκορ.
      Αρα τι να τον κανεις στην ομαδα σου αν σου δινει 10ρακια με το ζορι?
      Αρα θα χρειαστεις σαν σωστος κοουτς να τον αντικαταστησεις αλλα απο τα 80 αρχικα credits θα μπορεις να ξοδεψεις 60, δηλαδη 20 credits χασουρα.
      Αρα στο συνολο θα εχεις ενα σταρ, ο οποιος παιζει χαλια και οταν το παρεις χαμπαρι και θα θες να τον αντικαταστησεις θα εχεις πεταξει και 20 credits στα σκουπιδια.
      Αυτο

      Διαγραφή
    3. Για να σου δωσω και ενα αριθμητικο παραδειγμα για το πως μπορει να πεσει ενας παικτης απο το 80 στο 60.
      1)Το πιο συντομο που μπορει να γινει αυτο ειναι σε 2 αγωνιστικες(λογω του περιορισμου μεταβολης +-15%) και χρειαζεται να κανει σκορ κατω απο 13. Αρα εκανες χαλια επιλογη απο την αρχη και μπορεις να αποδεχτεις τη χασουρα σου ή να ευχεσαι να ανακαμψει, αλλα μαλλον εχεις χασει ηδη εδαφος.
      2)Σε μεγαλυτερο βαθος χρονου πχ 8 αγωνιστικες πρεπει να κανει κατω απο 15 περιπου οπου το εχεις χασει πλεον το παιχνιδι και αν δεν εχεις πετυχει καποιο λαχειο με τις αλλες επιλογες σου τα πραγματα ειναι μη αναστρεψιμα.

      Διαγραφή
  34. προς ολα τα παιδια που θςωρουν οτι κακως εφυγε ο Μπαρτζωκας...
    θα ηθελα σας παρακαλω να μου εξηγησετε τα βηματα μπροστα που εκανε η ομαδα ουτως ωστε να θεωρειται άθος η απομακρυνση του.

    παρακαλω μην αναφερετε τα αρνητικα...γιατι δεν εχω χροο να διαβαζω τοσο μεγαλα κειμενα.θα με πιασει νυχτα

    ευχαριστω.

    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έφευγε το καλοκαίρι θα είχε νόημα η ερώτηση σου και θα μπορούσε να γίνει συζήτηση. Απο τη στιγμή όμως που κάποιος φεύγει στον πρώτο αγώνα της σεζόν, η ερώτηση παύει να στέκει.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Χρήστο ο Μιχάλης Κυρίτσης είναι free agent ?
      Aν ναί, νομίζω είναι καλή περίπτωση τώρα για τον ΟΣΦΠ και το καλοκαίρι φεύγει.
      Σορώτος και Ποτόσογλου όσο κι αν συνδέονται με το Πειραικό μπάσκετ, πιό πολύ κοουτσάρισαν Πειραικό και δεν νομίζω πώς ταιριάζουν με τη φιλοσοφία των Αγγελόπουλων.
      Καλή επιλογή θα ήταν και ένας εκ των Νίκου Παύλου αλλά και του Τούλη, που ανέδειξαν από την αφάνεια το Κρητικό μπάσκετ μέσω του Ηρακλείου Ο.Α.Α

      Δίκορκος

      Διαγραφή
    3. @χρηστος
      φυσικα και το λαθος ηταν τελικα οτι δεν εφυγε το καλοκαιρι.
      ομως σε μερικες περιπτωσεις ποτε δεν ειναι αργα...
      το γιατι επρεπε να μεινει ρωταω ομως και απαντηση δεν πηρα.

      @δικορκος.
      Σορωτος θεος.
      πιστευω οτι θα εκανε λιγοτερη ζημια μεσα σε 2 χρονια απο αυτην που τελικα εχει κανει ο Μπαρτζω.
      ισως και οι πολιτης και κιουμιουρτζογλου να ειναι μια καλη λυση.
      επισης και ο φραγκι...δεν θα ταν ασχημος

      gskordak

      Διαγραφή
    4. @ gskordak

      Ελα ρε κολητέ, επιτέλους ένας παλιός original μπασκετικός.

      Ο Σορώτος σε όποια ομάδα πήγε επειδή τον είχα προπονητή
      στον Αμύντα Υμ. δεν κουνιώταν φύλλο στα αποδυτήρια.
      Σκληρός, τρελός, αλλά γνώστης και δίκαιος κόουτς.
      Πάντως δεν μου ακούγεται άσχημος ο Πολίτης να αναβιώσει τo eya of the tiger και να γίνει της μουρλής στο ΣΕΦ.
      Με μιά προυπόθεση.
      Να έχει βοηθούς το Μπακατσιά και τον Καστρινάκη, με general
      manager τον απόλυτο manager Ελληνιάδη.
      Της σταυροπροσκυνήσεως θα γινόταν στο Φάληρο από ΤΣ.ΣΕ.ΚΑΔΕΣ και Μπαρτσελόνες.
      Αλλά θα τον κλείσουν οι Αγεγλόπουλοι ή θα στραφούν σε Φρανσουάδες τύπου Κόλε και Νταντά του Ντακουρί ?

      Δίκορκος

      Διαγραφή
    5. Νομίζω εννοείς "ποτέ δεν είναι νωρίς" και αυτός είναι και ο (μόνος) λόγος που δίνω εγώ, οτι δεν απολύεις τον προπονητή σου στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

      Άσχετο, δείτε εδώ http://grantland.com/features/how-rebounds-work/

      Διαγραφή
    6. @ΔΙΚΟΡΚΟΣ
      ΧΑΧΑΧΑ
      ναι ρε Σορωτος θεος.
      εγω τον ειχα παντα ως αντιπαλο....
      το μπινελικι ακουγόταν έξω απο το γηπεδο..χαχαα τι μου θυμισες...
      ηταν περυσι στον εθνικο τωρα δεν ξερω αν συνεχιζει εκει.πριν 2 χρονια ηταν στον φαρο.

      gskordak

      Διαγραφή
    7. O Ελληνιαδης βολευτηκε στο Δημο Πειραια... ολοι οι "καλοι" βολευονται τελικα ;)

      Διαγραφή
    8. @gskordak

      Έλα φάτσα. Επειδή το κουράσαμε.
      Να σου κάνω κι εγώ μια ερώτηση. Και σε παρακαλώ για μια ειλικρινή και ευθεία απάντηση.
      Έστω ότι το πρώτο ματς της σεζόν δεν ήταν με τον ΠΑΟ και ο Ολυμπιακός έχανε παίζοντας άθλια.
      Θα ζητούσες την αποχώρηση του προπονητή;

      Διαγραφή
    9. @77
      εγω ναι...
      ομως δεν θα υπηρχαν οι αντιδρασεις του υπολοιπου κοσμου και δεν θα γινοταν.
      αυτο ακριβως σου εξηγω.
      οτι εγω προσωπικα οτι ηταν να δω απο μπαρτζω το ειδα.καταλαβα το εργο.
      οταν στην πρωτη συνεντευξη της σεζον σου λεει οτι θελω να παιζω πιο γρηγορα απ'οτι περυσι...τι αλλο να δω ρε συ 77 μου?
      να παιζουν ολη τη χρονια σαν να κατουριουνται? επιθεση σε 3,5 δευτερα? τι να περιμενω.αμυνα βουτυρο?οι ψηλοι διακοσμητικοι?
      οσον αφορα τον υπολοιπο κοσμο ισως να μην εδινε σημασια.
      εγω απο τον προσανατολισμο που ειδα και απο τα πρωτα φιλικα αν θελεις...ειδα κοπυ πειστ...και μαλιστα αν θυμασαι σε προηγουμενη αναρτηση πριν φυγει στο ειχα πει.
      πιστευω τωρα σε καλυψα

      gskordak

      Διαγραφή
    10. ΟΚ. Πάμε παρακάτω.

      Έχει ανοίξει μια συζήτηση από το καλοκαίρι σχετικά με το γρήγορο παιχνίδι στην επίθεση και σε συνάρτηση με την αλλαγή κάποιων κανονισμών. Αυτή η κουβέντα επηρέασε και τον τρόπο που προσέγγισε το παιχνίδι η εθνική με δεδομένο ότι ο Κατσικάρης πρεσβεύει αυτό το στυλ.
      Διαπιστώνω ότι αρκετοί Έλληνες προπονητές την ψάχνουν ώστε πέρα από defensive specialists που είναι οι περισσότεροι να εμπλουτίσουν και να αναβαθμίσουν τον τρόπο που παίζουν οι ομάδες τους στην επίθεση. Εκεί, νομίζω ότι έχουν μπερδευτεί τα πράγματα και κάποιοι απ’ αυτούς κάνουν λανθασμένες επιλογές προσπαθώντας να εναρμονιστούν με τις νέες τάσεις παραμελώντας τα βασικά συστατικά των ομάδων τους.
      Από την άλλη, είναι δεδομένο ότι η πλειοψηφία των μεγάλων παιχνιδιών παίζονται στο σετ. Όπου χρειάζεται καλό διάβασμα από πάγκο και παίκτες αλλά και αρκετές επιλογές στην εκδήλωση μιας επίθεσης.

      Θέλω τη γνώμη σου.

      Διαγραφή
    11. @77
      κοιτα...τα πραγματα ειναι πολυ απλα...
      μακαρι να μπορουσες να τρεξεις με ολους και να τους εβαζες 100 ποντους και να τρωγαμε και 2 πακετα πατατακια.
      ομως υπαρχουν και κατι σπαστικες ομαδες που εχουν τα κακο ελαττωμα να ειναι σοβαρες.δηλαδη να μην σε αφηνουν να τρεχεις και να κανεις οτι γουσταρεις στο γηπεδο να εχουν επιστροφες να κατεβαζουν τις κατοχες να σου κλεισνουν το ζωγραφιστο και να σου μενει η μπαλα στα χερια του γκαρ σου 20 δευτερα η να πετας μια πετρα στο τελος της επιθεσης.
      και το χειροτερο ειναι οτι συνηθως αυτες οι ομαδες ειναι ικανες και στο ανοιχτο αλλα και στο 5-5 και ομαδς σαν τη ρεαλ και σαν τον ολυμπιακο τον περυσινο μπορουν να τους παρουν τη μπουκια απο το στωμα.
      βεβαια αν το επιπεδο της ομαδας που τρεχει ειναι σαν την ηπα...οκ υπαρχει μια χαοτικη διαφορα επιπεδου παικτων ετσι?
      οι αλλοι ειναι σε ατομικο επιπεδο πολυ μπροστα

      gskordak

      Διαγραφή
    12. @77
      οσον αφορα τους ελληνες προπονητες,οι περισσοτεροι ειναι ευρηματα των ελληνων δημοσιογραφων..λιγοι ειναι που ισως να εχουν δυνατοτητες...
      κατι σφαιροπουλοι κατι κατσικαρηδες και κατι αλλοι εμενα προσωπικα δεν με καλυπτουν ως φιλοσοφια απο αυτα που εχω δει απο τις ομαδες τους.

      gskordak

      Διαγραφή
    13. Συμφωνώ απόλυτα. Εξάλλου, οι Έλληνες παίκτες (στη συντριπτική τους πλειοψηφία) δεν έχουν μάθει και δεν μπορούν να υπηρετήσουν τέτοιου είδους μπάσκετ. Τρεχάλα και κρίσιμα ματς δεν γίνεται. Είναι χιλιοειπωμένο ότι είναι απείρως ευκολότερο για μια ομάδα να κατεβάσει το ρυθμό και να μειώσει τις κατοχές από μια ομάδα που ψάχνει απεγνωσμένα το ανοιχτό γήπεδο.
      Οπότε, το ζητούμενο είναι η βελτίωση των ομάδων στην συμπεριφορά τους στο 5-5. Με δεδομένο ότι στην άμυνα υπάρχει η τεχνογνωσία και εκεί είναι βασισμένη η εθνική μας λίγκα. Η ταχύτητα στο 5-5, οι νέες ιδέες, οι πολλές εναλλακτικές επιλογές έκφρασης, η έμφαση στις σωστές αποστάσεις, οι παίκτες με χαρακτηριστικά που να αλληλοσυμπληρώνονται κλπ.
      Με λίγα λόγια, δεν μπορούμε και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γίνουμε Ισπανοί. Στην τελική, τι έχουν πετύχει οι ισπανικοί σύλλογοι τα τελευταία χρόνια για να τους αντιγράψουμε.

      Διαγραφή
  35. Παιδες,ξερει κανεις ποσους κοινοτικους εχει ο Παναθηναικος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Tomic mexri telos sezon , Sasa apo kalokairi me Tomic Voitho !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε 6:41, Μάκης Δενδρινός με κλειστά μάτια.
      Θα αναμορφωθεί ο Θρύλος στα χέρια του.
      Βοηθοί του ο Κώστας ο Αναστασάτος και ο Στίβ ο Γιατζόγλου
      που έχουν περάσει από τον πάγκο της ομάδας του Πειραιά
      και ξέρουν πρόσωπα και πράγματα.

      Δίκορκος

      Διαγραφή
  37. Και μην ξεχνιομαστε με τα power rankings παρακαλώ,αρχιζει σημερα η euroleague....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. http://www.sport24.gr/Basket/EuropeBasket/stis_13_asist_o_kouper.3083749.html

    Αυτή η παιχοτού γιατί δεν έκανε στον ΠΑΟ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Παιδες,ξερει κανεις ποσους κοινοτικους εχει ο Παναθηναικος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νομιζω τρεις, Νελσον, Σλοτερ,Μπλουμ.

      Διαγραφή
    2. δεν ειμαι σιγουρος,αλλα ειχα ακουσει οτι θα επαιρναν ευρωπαικη υπηκοτητα οι δυο πρωτοι.Εψαξα πριν λιγο και ειδα οτι εχουν αμερικανικη υπηκοτητα,οποτε μαλλον κανω λαθος.

      Διαγραφή
    3. http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Panathinaikos/servos_o_nelson.2950279.html βρηκα για τον Νελσον

      Διαγραφή
    4. Την πολωνική υπηκοότητα ετοιμάζεται να πάρει ο Έι Τζέι Σλότερ καθώς βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την πολωνική ομοσπονδία.

      Σύμφωνα με την πολωνική ιστοσελίδα «Gazeta Wyborcza» ο Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού έχει έρθει σε επαφή με την πολωνική ομοσπονδία για να αποκτήσει την πολωνική υπηκοότητα. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ανέφερε ότι ο Σλότερ πληροί τις προϋποθέσεις για το πολωνικό διαβατήριο ενώ ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Γιάτσεκ Γιακουμπόφσκι τόνισε πως ο Σλότερ θα υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό, με το οποίο θα δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα της Πολωνίας.

      Αυτό σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός θα είναι στην ευχάριστη θέση να έχει «ανοικτή» άλλη μια θέση ξένου.ΕΔΩ ΚΑΙ Ο ΝΕΛΣΟΝ

      Διαγραφή
    5. Και ο Μπατιστα κοινοτικος δεν ειναι;

      Διαγραφή
    6. OXI EINAI ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

      Διαγραφή
    7. ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ είναι το σωστό

      Διαγραφή
  40. Ποια η άποψη σας για τον "Κίτσο" Κώστα Διαμαντόπουλο; Με την υπερσύγχρονη ζώνη που θα εφάρμοζε θα έπνιγε τους αντιπάλους και θα οδηγούσε τον Ολυμπιακό στη Γη της Επαγγελίας για άλλη μία φορά.
    Επίσης μιας και ο Ολυμπιακός φέρεται να εξετάζει και την τουρκική αγορά στην προσπάθεια ανεύρεσης προπονητή, τι θα λέγατε για τον "Πατριάρχη" του τουρκικού μπάσκετ Αϊντίν Ερς. Σύγχρονος προπονητής με καινοτόμες ιδέες, ιδανικός να περατώσει το φετινό project του Ολυμπιακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμαν είναι να πάρει Τούρκο να πάρει τον Ιμπραίμ τον Κουτλουάι.
      Ξέρεις τι συστήματα εχει ξεσηκώσει απ'όταν ήταν
      παίκτης του Ζέλικο ;
      Ταμάμ θα του έρθει του Ολυμπιακού και είναι και νέος
      για να τον κρατήσει χρόνια.
      Με βοηθό του τον Αταμάν, να διαλύσει και την ΓαρΓάλατα
      που είναι στον όμιλο του.

      Δίκορκος

      Διαγραφή
    2. @Δίκορκος
      Είσαι ο άνθρωπος μου

      Πεζοναύτης

      Διαγραφή
    3. @Dikorkos

      με βοηθο τον αταμαν αλλα και αυτον με τη μυτη που επαιζε στο εξπρες του μεσονυχτιου, τον ηθοποιο.

      gskordak

      Διαγραφή
    4. Αυτος με τη μυτη ηταν Ελληνας και πεθανε πριν 2-3 χρονια.

      Διαγραφή
  41. ΔΕΝ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣΤΟΣΟ...

    Μπορεί να κάνει μεταγραφή ο Παναθηναϊκός

    Μπορεί να κάνει μεταγραφή ο Παναθηναϊκός


    Ο Παναθηναϊκός δεν βιάζεται να κλείσει το θέµα της απόκτησης του σέντερ που αναζητεί. Και δεν βιάζεται διότι έχει χρόνο µπροστά του.

    Η Ευρωλίγκα µεν ξεκινάει, αλλά δεν υπάρχει χρονικός περιορισµός στις µεταγραφές. Οι οµάδες µπορούν να κάνουν προσθήκες όποτε θέλουν στον πρώτο γύρο και µπορούν να δηλώσουν νέο παίκτη ακόµα και 24 ώρες πριν από ένα µατς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ξερει κανεις ποσους κοινοτικους εχει ο Παναθηναικος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Se deuteri paratasi o paok stin tourkia . Are re Souli mastora...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ο Μπατιστα οχι (Τις αγωνιστικές περιόδους 2005/06 και 2006/07 αγωνίστηκε στο ΝΒΑ (ο πρώτος Ουρουγουανός που αγωνίστηκε ποτέ στο ΝΒΑ) με τη φανέλα των Ατλάντα Χοκς. Ο Μπατίστα είναι διεθνής με την Εθνική Ομάδα της Ουρουγουάης με την οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες του 2007, όντας ο ηγέτης της μια και είχε 20,8 πόντους και 12,4 ριμπάουντ ανά παιχνίδι") ΝΕΛΣΟΝ ΣΕΡΒΙΚΗ,ΣΛΟΤΕΡ ΠΟΛΩΝΙΚΗ,ΜΠΛΟΥΜ ΛΕΤΟΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Moνο ΠΑΟΚ!!!! Μονο Σουλης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Μέγας ΠΑΟΚ , μέγας Σουλάν Μαρκόπουλιτς , κέρδισε μετά από δύο παρατάσεις την Καρσίγιακα μέσα στην Τουρκία. Το έχει φέτος με τις παρατάσεις.
    Flow

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζιμαρα ακομη περιμενουμε εκεινο το αρθρο για τον μπιδη, στα 39 του ο ανθρωπος κ επαιξε 30λεπτα (εξαιρετικα) στο eurocup, ουτε το κρασι δεν παλαιωνει τοσο καλα...

      Διαγραφή
    2. Αντρικια και καρυδατη νικη ο ΠΑΟΚ του Σουλη μεσα στη Τουρκια

      Διαγραφή
  47. Παιδιά στο fantasy μόνο 3 αλλαγές συνολικά δικαιούμαστε ως το τέλος του top 16 ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. γιατι δεν μου βγάζει σαν επιλογή το join a private league στο fantasy ? Προσπάθω να μπω αλλά φευ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. γυναικα και ασχολεισαι με μπασκετ;;;

    πρεπει να περιμενεις τωρα μεχρι να τελειωσουν τα ματς της παρασκευης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. απαγορεύεται δηλαδή να ασχολούνται οι γυναίκες με το μπασκετ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπορεί να φοβάται ότι ξέρεις περισσότερα από αυτόν....

      Διαγραφή
    2. στην δικια μου 2 χρονια και το πικ εν ρολ παιζει να μην το εχει καταλαβει ακομα..εν παση περιπτωσει τωρα θα εχεις μεινει πισω στην βαθμολογια να ξερεις..

      Διαγραφή
  51. Σε ειχα ρωτησει κανα 2 χρονια πισω για τον ερτελ κ αν μπορει να σταθει στο ΝΒΑ στο αμεσο μελλον, παντα τον ξεχωριζα σαν σκορερ ποιντ γκαρντ, πλεον ειναι first pass play maker , σε αυτα τα 2 χρονια εχει κανα αλματα, το βημα δεν θα αργησει. Τα αθλητικα του προσοντα θα ανεβουνε αν παει στην αμερικη!!
    Μπερτρανς δειχνει κ αυτος να ανεβαινει μετα το τραυματισμο που τον ταλαιπωρησε κ την μετρια περσινη χρονια, αν κ πρεπει να βελτιωσει κ αλλο το σουτ ωστε να μπορει σταθει σαν stretch 4 στους σπερς!!
    Νεπτουνας καλυτερη ομαδα θα ελεγα απο οτι δειχνει το σκορ, με 1/2 αμερικανους θα εκανε ζημιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερες,ο ερτελ πρεπει να γινει λιγο ποιο σκληρος για αμερικη και ισως ποιο γρηγορος,τα εργαλεια τα εχει παντως-θα τον εβλεπα φετος στο πορτλαντ(οπου ο κοουτς εχει προπονησει ομαδα στη γαλλια)....Λιγα πραγματα παντως η ευρωπη φετο στο ντραφτ καμμια σχεση με περσυ.Δυνατο το κανσας στη στελεχωση(οπως τα παντα τα τελευταια χρονια) με παιχτες οπως ο Kelly Oubre που ειναι ενα αθλητικο 2-3 και Cliff Alexander που ειναι ενα δυνατο 4-ποιο ενδιαφερον παιχτης ο Stanley Johnson της αριζονα με αρκετα δυνατο κορμι και ταχυτητα στο 3 που θα επαιζε κα φετος στην επαγγελματικη λιγκα,λιγο αγουρος επιθετικα αν και εχει καλουτσικο μηχανισμο στο σουτ αλλα σιγουρα δυνατος στην αμυνα και σχετικα καλο χειρησμο στη μπαλα,θα εχει πολυ ενδιαφερον το κολλεγιακο θελω να δω τον κσιζεφσκι πως θα πλασει την ομαδα του γυρω απ τον τζαχιλ οκαφορ.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα παιδιά.
      Νομίζω ότι ο Ερτέλ θέλει αρκετή δουλειά στο αθλητικό κομμάτι για να πάει ΝΒΑ. Για την Ευρώπη είναι όμως σούπερ. Κατά την γνώμη μου είναι μέσα στου 3-4 καλύτερους pg. Φέτος και με δεδομένο ότι δεν έφυγε από την Λαμποράλ έχει την ευκαιρία να ανέβει επίπεδο. Κάθε χρόνο εμφανίζεται και καλύτερος. Συν το εξαιρετικό τουρνουά που έκανε το καλοκαίρι με την εθνική. Η Λαμποράλ άλλαξε πάλι πολύ και ο Γάλλος είναι ο αναμφισβήτητος ηγέτης της. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες σ’ ένα εύκολο ματς ο Ιταλός κόουτς τον άφησε στο παρκέ για 33’. Έχει πολύ ενδιαφέρον η εξέλιξή του υπό την καθοδήγηση του Κρέσπι.

      Διαγραφή
  52. Καλημερα Τζιμ και καλημερα σε ολους ...

    ΠΑΟΚ απο τα παλια σημερα με κολωνα τον Σουλη που πολυ καλα εκανε και δεν εμπλεξε ποτε με αιωνιους . Οτι σχολη και αν υπαρχει σημερα στην Ελλαδα εχει προελευση και απο τις μαχες που εδωσε ο Σουλης να κρατησει τη φωτια αναμενη στον βορα ...
    Στο θεμα μας τωρα , ο Κολε θα ερχοταν τρεχοντας εαν δεν ειχε τον πεισματαρη προεδρο του ... Οντως ενας απο τους Βαλκανιους κοουτς στην LNB (υπαρχουν και κατι φυντανια εδω με κατι πρασινα και κοκκινα κουστουμια αλα ΝΒΑ για πολλα γελια..). Μολις ομως διαβασα για τις επαφες σκεφτηκα το ιδιο με τον Τζιμ, ο Κολε ειναι σωστη λυση αλλα οχι για τωρα αλλα για του χρονου για μια περιπτωση μερικης ανακατασκευης του Ολυμπιακου και με μεγαλη πιστωση χρονου ... Επειδη τον γνωριζω καλα τον θεωρω ανθρωπο που δουλευει υποδειγματικα στην προετοιμασια του παιχνιδιου και εχει βελτιωθει τρομερα στις αντιδρασεις του μεσα στο παιχνιδι . Καλος λοιπον αλλα για του χρονου ...
    Απλα πραγματα ο Ολυμπιακος θελει Αγγελου τελεια και παυλα ...
    Θελει τον Αγγελου που πρεπει επιτελους να κανει το μπαμ και να αφησει το βοηθητιλικια στον Ιβκοβιτς ...
    Θελει Αγγελου οχι μονο γιατι ειναι καλη προοπτικη για φετος αλλα γιατι ειναι ο μονος που μπορει να ανασυγκροτησει και να μαζεψει λιγο τα κομματια του Ολυμπιακου , το εχει ο Αγγελου αυτο το ευχαριστο κουσουρι ... Ας κανει μια εισαγωγικη χρονια στα βαθια και του χρονου φευγει και αυτος οπως ο Πεδουλακης για πιο σοβαρες καταστασεις ...
    Για του χρονου παντως ειμαι 100 τις εκατο για Κολε και μεγαλες αλλαγες στο ροστερ ...
    Μανος Μασσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. AXAXAXA AKOMA να μαθει αγγλικα αυτος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει και εκτελεί, εδώ και μερικά χρόνια. ένα
    διαφορετικό για τα δεδομένα της Ελλάδας , πρότζεκτ. Αφού Ξεπέρασε
    (ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται) ανυπόφορες και τρομακτικά δύσκολες
    καταστάσεις (ειδική εκκαθάριση , υπηρεσιακές διοικήσεις ) κατάφερε να
    τον αναλάβουν άνθρωποι- Παοκτσίδες καταρχήν- αλλά και
    (όπως αποδεικνύεται) εξαίρετοι (αλλά όχι στυγνοί )επαγγελματίες ,
    με αγάπη προς την ομάδα και προς το άθλημα , με σχέδιο , γνώσεις ,
    αλλά και γνώση της κατάστασης, προσγειωμένοι αλλά και με όραμα
    και σκοπό.
    Πρώτα ο Μπάνε σαν πρόεδρος που συμμάζεψε τα πάντα και έθεσε αλλά
    και τρέχει το πλάνο , μετά ο Νίκος Σταυρόπουλος σαν τεχνικός διευθυντής
    με την απαράμιλλη ικανότητα να ανακαλύπτει λαυράκια (κυρίως γκαρντ)
    στα κολέγια οβερσις και φυσικά ο Σουλης Μαρκόπουλος , ο κόουτς που
    παίρνει πιτσιρικάδες, κολεγιόπαιδα ,ημιτελειωμένους Έλληνες ,
    στάσιμα ταλέντα , σχεδόν τελειωμένους Αμερικάνους ή κοινοτικούς
    και τους ανεβάζει επίπεδο/α , τους κάνει ομάδα που παίζει όμορφο μπάσκετ
    και φέρνει καλά αποτελέσματα και τον επόμενο χρόνο ξεκινάει πάλι από
    την αρχή.
    Κατάφεραν αυτοί οι τύποι πάνω στην Πυλαία να μας αποδείξουν ,
    σε πείσμα των ,καιρών ότι μέχρι ενός σημείου και με πορδές βάφονται αυγά.
    ΥΓ1. Υπάρχει βέβαια και ο Μπίδης.
    ΥΓ2. Αφήστε τους ήσυχους να δουλέψουν , δεν έχουν ανάγκη από κανέναν (Ιβαν) να «χώσει» κάνα μύριο , αν είναι να χαλάσει το πρότζεκτ και να επέμβει στη δουλειά τους (όποιος βάζει τέτοια ποσά σίγουρα έχει κάποιο σκοπό που σχεδόν πάντα θα τα χαλάσει όλα).
    ΥΓ3.Αν μπορούσε να κρατήσει μερικούς από τους καλούς παίκτες που
    έφτιαξε ο Σούλης για μερικά χρόνια (να κρατούσε ένα καλό κορμό)
    θα τρίβαμε τα μάτια μας.
    ΥΓ4. Να στήριζε και ο κόσμος.
    Flow

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Iβαν εχει ηδη βοηθησει. Με τον τροπο και στο χρονο που το ζητησε ο Μπανε.

      Διαγραφή
  55. Μαρκόπουλος για ΟΣΦΠ.
    Θα εγκληματίσουν οι Αγγελόπουλοι αν δεν τον κατεβάσουν τώρα
    στο λιμάνι, πληρώνοντας ότι ζητήσει ο ΠΑΟΚ για buy out.
    Σούλης με κάθε τρόπο τώρα.
    Κι ας αφήσουν τους Τόμιτς και τους Κόμικς.
    Η ομάδα θέλει συμάζεμα με βαρβάτο προπονητή και όχι με "δημόσιο" υπάλληλο της ΚΑΕ, κολητό των κυρίων Προέδρων και πίτσι πίτσι τους.
    Αν δεν μπορούν να φέρουν το Σούλη ας φέρουν το γιό του από Κόροιβο.
    Το Μαρκοπουλέικο είναι εγγύηση τώρα γιοα το Θρύλο.
    Σε κάθε περίπτωση για βοηθό προετίνω τον ερυθρόλευκο γνώστη
    Θύμιο Μπακατσιά.

    Δίκορκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @δικορκος
      δεν υπαρχουν πλέον οραματιστες ρε φιλε στο μπακετ.
      οι ανθρωποι δεν εχουν σχεδιο,χρειαζονται τετοιες φωνες να τους ξυπνανε που και που

      υ.γ. και ο καρατζας δεν θα ταν λιγος....

      gskordak

      Διαγραφή
    2. Ή ακόμα και ο Μπάμπης ο Παπαδάκης...

      Πεζοναύτης

      Διαγραφή
  56. "Αναλαμβάνουμε παρέα τον ΟΣΦΠ, για να τον οδηγήσουμε
    εκ του ασφαλούς, στο πρωτάθλημα και στο final four του Μιλάνο.
    Πράγματα για τα οποία δεσμευόμαστε.
    Στο final four μπορεί να γίνουν τα πάντα και θα πολεμήσουμε για την κούπα"

    Με εκτίμηση

    Κόουτς : Φράνκο Νάκιτς

    Βοηθοί : Τζίμης Μανιάτης - Βασίλης Ντάκουλας

    (Dikorkos)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Η εμφανιση της βραδιας χτες απο τον Ερτελ. Ξεκινησαμε δυναμικα το fantasy οσοι τον επιλεξαμε. Παικτης που θα ηταν υποψηφιος για mvp αν επαιζε σε αλλη ομαδα. Με ομαδα που εχει ως ταβανι τους 8 δεν παιρνεις τετοιες διακρισεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Η απομάκρυνση Μπαρτζώκα(αν και δική του απόφαση οπότε ξαλαφραίνει λίγο την διοίκηση) είναι κάτι που με ώριμη ματιά και άσχετα με την κατάληξη δεν είναι σωστός χειρισμός και απόφαση με το σκεπτικό ότι μιλάμε για ξεκίνημα της χρονιάς,για ομάδα που χτίστηκε από αυτόν,για προπονητή που έχει δείξει την αξία του και δείγματα της δουλειάς του κερδίζοντας Ευρωλίγκα,για Έλληνα και νέο που μαθαίνει μαζί με την ομάδα.
    Όπως είπα όμως και στο προηγούμενο άρθρο αν στην Ελλάδα οι ισορροπίες ανατραπούν σε κομμάτια πιο πολύ εξωαγωνιστικά,τότε η πορεία των πραγμάτων είναι προδιαγεγραμμένη.

    Ωραία ανάρτηση,προσωπικά διάβασα και για προπονητές που δεν γνώριζα τόσο.Αν με τη λέξη αναβάθμιση εννοούμε αλλαγή-άνοδο επιπέδου διαφωνώ κάθετα.Για μένα ο Μπαρτζώκας είναι πολύ ψηλά στην κατάταξη των Ελλήνων προπονητών και σε καμία περίπτωση τόσο κάτω των Κατσικάρη-Αγγέλου.
    Αν εννοούμε ότι γίνεται αναπροσαρμογή της ταυτότητας των ομάδων και έχουμε έναν ...νέο αέρα στην ομάδα τότε ναι,αν και πιστεύω ότι αυτό ισχύει και για άλλους προπονητές της λίστας.Εγώ θα το πω άλλη μια φορά,δεν καταλαβαίνω γιατί ο Σούλης Μαρκόπουλος ποτέ δεν είναι κατάλληλος και κάθε φορά δεν τον ευνοεί το... timing.
    Συμφωνώ κι εγώ για Αγγέλου-Κατσικάρη,είναι οι πιο "ασφαλείς" επιλογές,θα σε βάλουν σε μια ρότα και θα υπάρχει συγκεκριμένη φιλοσοφία και κανόνες χωρίς να ξεφύγουν από τα όρια.
    Υπάρχουν καλές περιπτώσεις και στα υπόλοιπα ονόματα αλλά είναι ή του ύψους ή του βάθους και δεν είσαι σίγουρος για το τι να περιμένεις.
    Με τον Φλέμινγκ πχ. μπορεί να δεις πολύ ωραία επίθεση αλλά ρισκάρεις πολλά στην άμυνα σε τέτοιο επίπεδο και στον χαρακτήρα της ομάδας,με τον Πιανιτζιάνι ρίχνεις ζαριά και δεν ξέρεις τι θα σου βγει,ο Τάνιεβιτς και ο Πασούτιν έχουν ενδιαφέρον αλλά είναι περίεργοι τύποι.Για Σφαιρόπουλο έχω κακή γνώμη τουλάχιστον μέχρι να τον ξαναδώ σε δική του πιο καλή δουλειά σε καλύτερες συνθήκες(μιας και στον Πανιώνιο με απογοήτευσε πλήρως).
    Πάντως με αυτά που διαβάζω και με βάση τα σημάδια,κατά πάσα πιθανότητα ο Όσφπ θα συνεχίσει με τον Τόμιτς(εκτός αν τα αποτελέσματα επιβάλουν αλλαγή),οπότε αναμένουμε να δούμε τι πουλιά πιάνει κι ο Σέρβος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Κίμων Κοκορόγιαννης θα ήταν μια λύση με προοπτική για τον πάγκο του Ολυμπιακού.

    Πεζοναύτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν μπορεις να αντέξεις την ζέστη, τότε καλύτερα να μέινεις έξω από την κουζίνα. Στηβ Γιατζόγλου και τα μυαλά στα κάγγελα.

      Διαγραφή
    2. @ πεζοναύτης

      Χωρίς πλάκα φίλε μου πεζοναύτη, ο προπονητής που μπορεί
      να βγάλει τον ΟΣΦΠ από αυτή τη δύσκολη θέση είναι ένας και τα έχει ξανακαταφέρει.
      Και είναι ο μεγάλος ό Γιώργος ο Μπαρλάς.
      Που μαζί του από το 1979 έως το 1983 πανηγύρισε ένα κύπελο
      και δύο φιναλίστ πρωταθλήματος, με παντοκράτορα ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
      Με βοηθούς του τον Πώλ το Μελίνι και τον Αρη το Ραφτόπουλο
      τώρα, θα έκανε μητροπολίτες στο μεγάλο λιμάνι, όχι απλά παπάδες.
      Στο χέρι των Αγεγλόπουλων είναι η εκτόξευση.
      Και η λύση ορατή και βγάζει μάτι.

      Δίκορκος, ο ναύτης ο πεζός. (Εσύ είσαι πεζοναύτης στο επάγγελμα προφανώς και μπορεί να έχεις αυτοκίνητο.Εγώ
      δεν έχω και είμαι ένας πεζός ναύτης)

      Διαγραφή
  60. Η κόντρα του με τον Βασίλη Σπανούλη απέκτησε μυθιστορηματικές διαστάσεις. Ισως να μην μάθουμε ποτέ σε ποια ύψη έφτασε η ένταση μεταξύ των δύο ανδρών, ιδίως μετά τα παιχνίδια με την Εφές Πίλσεν στην Κωνσταντινούπολη πριν το θρίαμβο του Λονδίνου, ωστόσο πρόβλημα, και μάλιστα σοβαρό, υπήρξε. Ο προπονητής και ο σταρ της ομάδας χρειάστηκε να μιλήσουν κατ‘ ιδίαν ώρες επί ωρών για να λύσουν τα μεταξύ τους θέματα, ουδείς όμως μπορεί να ξέρει με ασφάλεια αν επήλθε η ειρήνη ή μία απλή ανακωχή. Το σίγουρο είναι ότι ο Μπαρτζώκας έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Σπανούλη για το ταλέντο και τον τρόπο δουλειάς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΤΖΙΜ δυο σειρες για τον Τζουλιαν Ραιτ μπορουμε να χουμε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Παναγιωτης Φασουλας κυριοι...εχει διατελεσει και δημαρχος Πειραια,κατι που ειναι πολυ εκτιμητεο στους κοκκινους κυκλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο ο αγαθός γίγαντας μπορεί να τους εμπνεύσει τώρα.
      Ο Αργύρης ο Καμπούρης.
      Ναι , τον πιστεύω.
      Μόνο αυτός ο κολοσσός μπορεί να ξαναβάλει αυτή την μπασκετική μηχανή που λέγεται back2back πρωταθλητής Ευρώπης, πάλι σε αεροδιάδρομο απογείωσης.
      Αν μπορέσουν και κλείσουν οι αφοί Αγγελόπουλοι για βοηθό του
      τον Τζώρτζ Παπαπάκο μαζί με την Ορθούλα την αδελφή του
      στο σκάουτινγκ ριπόρτ, θα μιλάμε για κόκκινη παλιγενεσία.
      Για να δούμε.

      Δίκορκος

      Διαγραφή
  63. Επειδη σημερα εληξε η συνδρομη μου στην euroleague, ειδα οτι εχει προσφορα το global pass, για 33$ , αξιζει πιστευω μιας κ εχει αρκετες διοργανωσεις κυριοτερες euroleague/vtb , απλως προσεξτε τα geo restrictions, εγω εδω που ειμαι δε με επηρεαζει καθολου. Καλυτερα θα ηταν να ρωτουσατε στο Live chat τοθσ για λεπτομεριες κτλ αν δε τα βρειτε στα faq

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξίζει, μόνο και μόνο που δεν έχει ελληνική περιγραφή δηλαδή εγώ θα πλήρωνα και τα διπλάσια. Plus, o player του stream επιτρέπει πολλαπλά streams να παίζουν ταυτόχρονα με image in image κλπ.

      Διαγραφή
    2. που το είδες 33$; εγω το είδα 50 ευρώ = 60$ το γλοβαλ πασ

      Διαγραφή
    3. σιγουρα μιλαμε για το ιδιο? Αυτη τη στιγμη λεει

      $32.99 : Global Pass 33% Off
      Special Offer: Access to Live Global Basketball Pass for $32.99 a year, repeating at $48.99 a year until cancelled

      Εκτος κ αν αλλαζει το νουμερο αναλογα με τη χωρα που εισαι.

      Διαγραφή
  64. Καλησπέρα και από εμένα.

    Το θέμα του προπονητή, δυστυχώς προέκυψε στην, ίσως, χειρότερη χρονική στιγμή για τον ΟΣΦΠ, που θα μπορούσε. Οι υποχρεώσεις έχουν αρχίσει, και οι ελεύθεροι προπονητές, που θα μπορούσαν να σταθούν στον ΟΣΦΠ, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η απόφαση είναι πολύ δύσκολη και σημαντική, και θέλει πολύ προσοχή στην επιλογή του κατάλληλου προσώπου (που ανάμεσα στα άλλα προσόντα του, θα πρέπει να αντέχει και σε... ηλεκτρικές καρέκλες... υψηλής τάσεως και φορτίου, όπως αυτή του ΟΣΦΠ - είναι πολλά τα... βόλτ Άρη).

    Δεν μπορώ να κρίνω ποιοί προπονητές ταιριάζουν στο ρόστερ και τη χημεία της ομάδας, λόγω της έλλειψης γνώσεων στο αντικείμενο. Όμως το πρώτο που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι οι στόχοι της ομάδας.

    Αν η ομάδα θέλει να επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα της Α1 (και να δώσει λιγότερη βάση στη Euroleague - πράγμα που δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι), τότε μάλλον δεν μπορούμε να μιλήσουμε για Έλληνα προπονητή, καθώς θεωρώ αδύνατο να μην επιρρεαστεί κάποια στιγμή από την περιρρέουσα νοσηρή και μίζερη ατμόσφαιρα των ντέρμπι των αιωνίων, που κρίνουν και τους τίτλους στην Ελλάδα. Νομίζω αυτό μπορεί ίσως να αποφευχθεί μόνο από δύο συγκεκριμένους Έλληνες προπονητές με προσωπικότητα και με μεγάλη εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα. Στην περίπτωση αυτή, οποιοσδήποτε ξένος προπονητής, έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να ασχοληθεί και με τα εξωαγωνιστικά... salad dressings των αγώνων των αιωνίων, λόγω διαφορετικής ιδιοσυγκρασίας, νοοτροπίας και χαρακτήρα από τους Έλληνες, μη χάνοντας έτσι το στόχο αγωνιστικά (όπως έγινε με τον κ. Μπαρτζώκα).

    Αν ο ΟΣΦΠ θέλει να επικεντρωθεί στην Euroleague, τότε ακόμα και αξιόλογοι Έλληνες προπονητές, όπως ο κ. Κατσικάρης, θα μπορούσαν να αναλάβουν αυτό το έργο. Δεδομένου ότι είναι σχεδόν αδύνατο να έρθει ο Perasovic, που στα δικά μου μάτια φαίνεται ο καταλληλότερος από όλους τους ξένους (με εξαιρετική δουλειά στη Βαλένθια), και παντελώς αδύνατο ο Μπλατ (δυστυχώς), δεν μπορώ να σκεφτώ ποιός άλλος ξένος προπονητής είναι κατάλληλος. Ο ένας από τους δύο Έλληνες που σκέφτομαι από την προηγούμενη ενότητα, δεν είμαι σίγουρος αν είναι συνολικά ο καταλληλότερος, λόγω έλλειψης εμπειρίας από την Euroleague. Άρα κρατάω τον μόνο Έλληνα προπονητή, που θεωρώ ότι έχει τα προσόντα και την πείρα που απαιτούνται για τις δύο αυτές διοργανώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Πριν αποκαλύψω ποιόν προπονητή σκέφτομαι, παραθέτω δύο αποσπάσματα από σχόλια στο προηγούμενο άρθρο που πιστεύω περιγράφουν εύγλωττα και με ακρίβεια, τί χρειάζεται να έχει ως προσόντα ο προπονητής του ΟΣΦΠ (copyright: 77):

    "...Ολυμπιακός να ψάξει να βρει έναν άνθρωπο έξω απ’ όλη αυτή τη φασαρία, που να μπορεί να ηρεμήσει την ομάδα, να μεταδώσει σιγουριά και καθαρό μυαλό...

    ...πρέπει να βρεις έναν προπονητή εντελώς ξένο προς αυτό το πανηγύρι που θα ηρεμήσει την ομάδα, θα τη στεγανοποιήσει και θα μπορέσει από την αγωνιστική επιτυχία να δώσει την ευκαιρία στο σύλλογο να βγει από τον φαύλο κύκλο που σου περιγράφω. Είτε κάποια τεράστια προσωπικότητα. Είτε κάποιον αποφασισμένο να μην ασχοληθεί με τα γύρω γύρω..."

    Νόμιζω ότι υπάρχει ένας ΕΛΛΗΝΑΣ προπονητής, ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ παγκοσμίως στο χώρο του αθλήματος, με μεγάλη πείρα σε Euroleague και Α1, εξαιρετικός στην ψυχολογία των παικτών, hard of hearing στις βεντέτες μιας ομάδας, μανούλα στο χειρισμό και την βελτίωση των νέων παικτών, και έχει πάει σε τελικό της Euroleague, όταν με την ίδια ουσιαστικά ομάδα (και τον VSpan) ο Duda έφτασε μόνο μέχρι τα play-off. Πιστεύω ότι έχει την προσωπικότητα να ηρεμήσει την ομάδα, μπορεί να απορροφήσει τα σκαμπανεβάσματα που φυσιολογικά θα προκύψουν στην πορεία, και να μην εμπλακεί στον πόλεμο εντυπώσεων που συνήθως διακοσμεί τους αγώνες των αιωνίων. Όπως καταλάβατε, ο ΟΣΦΠ δεν ήταν ομάδα το 2010 και παρόλα αυτά έφτασε στον τελικό της Euroleague, οπότε φανταστείτε τί μπορεί να επιτύχει με την φετινή ΟΜΑΔΑ που έχει. Είναι φυσικά ο Δράκος, και δεδομένου ότι δεν μπορεί να έρθει π.χ. ο Perasovic ή ο Μπλατ (προφανώς), δεν μπορώ να δω ποιός θα ήταν καταλληλότερος. Ο άλλος Έλληνας που σκεφτόμουν είναι ο κ. Μαρκόπουλος (πατήρ), αλλά νομίζω ότι δεν έχει πείρα από Euroleague.

    Εναλλακτικά, αν δεν έρθεί κάποιος άλλος προπονητής , θα εμπιστευόμουν τον Tomic, και θα πρόσθετα στο προπονητικό επιτελείο τουλάχιστον κάποιον σαν τον κ. Πρίφτη (ως βοηθός - σύμβουλος)

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσχετο αλλά όταν έφυγε από την Κίνα , έγινε θέμα πίσω στην Κίνα όλα αυτό ή το περάσαν στο ντούκου εκεί ? Γιατί εδώ θα γινόντουσαν ''τα άλλα''....

      Τώρα για τον Ολυμπιακό δεν ξέρω . Θα προσθέσει πολλά καλά χαρακτηριστικά αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να ακολουθήσει στο σύγχρονο μπάσκετ ...Βλέπεις ένας αιώνας για το Δράκο είναι μια στιγμή ...Αργεί με τα δικά μας μάτια να προσαρμοστεί πολύ ( :P ).

      Αλλά μην ξεχνάς κιόλας με τι ρόστερ ήταν τότε ο Ολυμπιακός . Ναι μπορεί να είναι πιο δεμένη τώρα η ομάδα(από τις κακουχίες μάλλον - :P κακιούλα ) αλλά τότε ήταν οι ( και παραθέτω από το γουίκι το ρόστερ του 2009-10) :
      ''Τζος Τσίλντρες, Θοδωρής Παπαλουκάς, Σκούνι Πεν, Νίκολα Βούισιτς, Γιάννης Μπουρούσης, Γιοτάμ Χαλπερίν, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Λίνας Κλέιζα, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, Μίλος Τεόντοσιτς, Κώστας Σλούκας, Κώστας Παπανικολάου, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Πάτρικ Μπέβερλι, Βον Ουέιφερ'' και μάλιστα δεν έπαιζε ιδιαίτερα με τους πιτσιρικάδες , σε αντίθεση με τον Ίβκοβιτς την επόμενη χρονιά . Τώρα θα του ζητηθεί να ελιχθεί και να εξελιχθεί μπασκετικά .

      ΣτέλιοςΚ

      Διαγραφή
    2. Συνεχίζω από πάνω ...

      Καλημέρα είπα ? Δεν είπα ...Καλημέρα λοιπόν.

      Επίσης , ο νέος προπονητής θα πρέπει να διαχειριστεί και το ''κεφάλαιο'' και κεφάλαιο Σπανούλης όπου παιχνίδι το παιχνίδι θα έχει περισσότερες ''κακές'' βραδιές , θα πρέπει να έχει μικρότερο χρόνο συμμετοχής , και ένας τραυματισμός ( φτου κακά ) μπορεί να σημάνει και το τέλος της καριέρας του....
      Κασσάνδρα εεεε....ΣτέλιοςΚ ήθελα να πω !

      Διαγραφή
  66. Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι του ΟΣΦΠ στην Euroleague, περιμένω ότι θα είναι πολύ δύσκολο, ειδικά από την στιγμή που η ομάδα κατεβαίνει να αγωνιστεί χωρίς τους Darden, Πριντ και Παπαπέτρου. Αν μπορέσει να κρατηθεί κόντα στο σκορ, θα είναι καλό, αλλά συνολικά το βλέπω πολύ δύσκολο να μπορέσει να νικήσει. Η ομάδα θα πρέπει να βρει τα πατήματά της μετά το στραπάτσο της Πέμπτης, και να φτιάξει την ψυχολογία της για τους δύσκολους αγώνες, με της απόκτηση αυτοπεποίθησης μέσα από αυτά τα παιχνίδια. Πιστεύω κλειδί στο σημερινό παιχνίδι θα είναι η απόδοση του αρχηγού, του μόνου, αυτή τη στιγμή στην ομάδα, με μεγάλη εμπειρία από τέτοιους αγώνες.

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Παπαπετρου που λες ειναι ο γνωστος Johan? Γιατι δεν καταλαβα

      Διαγραφή
  67. Μολις τελειωσε το πρωτο ημιχρονο του Ολυμπιακου στη Βαλενθια και προσπαθω να καταλαβω πως ακριβως εχασε αυτη η ομαδα απο τον φετινο Παναθηναικο. Ακατανοητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι ειδες η Βαλενθια τετοια υπερομαδα...πως να μην την κερδισει ο γκαλακτικους;;;;

      Διαγραφή
  68. Η περισυνή σεζόν του Αγγέλου στην Εφές ως πρώτος προπονητής θεωρείται επιτυχημένη; Κατ' εμέ όχι, απέτυχε και σε Ευρωλίγκα (σάκος μποξ) και στο πρωτάθλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. oraios o stefanou .Sta 6 deyterolepta mporei na krinei to paixnidi i diaitisia sta 3 den mporei. Pantos o osfp epaikse kala tiroumenon ton dynatotiton toy apenanti se mia metria omada.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Σημερα το ματς ηταν σαν να 'βλεπες Πανιωνιος-Αμπελοκηποι,Τζουροβιτς εναντιον Καλαφατακη,σουτ κι αγιος ο Θεος...τελειως παλιομοδιτικο μπασκετ,ακριβως σαν το κουστουμι του Τομιτς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Milan tomic gia panta . O anthropos pou den fovithike to karo den fovatai tpt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. γεια σας παιδια......για σημερα
    1.καθαρα με το ενστικτο παιξανε στον ολυμπιακο χωρις καμια καθοδηγηση απο τον παγκο.....αν κρατησουνε τομιτς ερχονται μεγαλα χαστουκια...απλα δεν ειναι προπονητης(δεν κρινω απο το σημερινο παιχνιδι) η μονη αλλαγη που εφερε στην ομαδα ηταν τα κακογουστα κουστουμια
    2.μακαρι στην ευρωπη να ειχε και ο παναθηναικος τετοιες διαιτησιες
    3.μου αρεσε ο πετγουει......πρωτη φορα εβγαλε αμυνες....πολυ καλος
    4.o ολυμπιακος απο δω και περα θα εξαρταται καθαρα απο τα κεφια του σπανουλη...ο μπαρτζωκας προσπαθησε καποιες φορες να το αλλαξει αλλα
    5.ο ολυμπιακος ειναι πιο πληρης απο ποτε(εχω μια ενσταση στο 5) αλλα ξαναλεω ΠΡΕΠΕΙ να βρει κανονικο προπονητη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Αυτη η Βαλενθια δεν ειναι απιθανο να μεινει εκτος τοπ-16...Ετσι οπως εμφανιζονται οι ομαδες του ομιλου και μετα τη σημερινη ηττα της,δυσκολα θα προκριθει..Εχει δυο σερι εξω,σε Πολη και Βελιγραδι κι ευκολα θα βρεθει με 0-3 στο ξεκινημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Νομιζω πως σημερα ο Περασοβιτς μαλλον θα απογοητευσε οσουν τον πιστευουν..Θυμισε περισσοτερο Κροατη παρα Γιουγκοσλαβο προπονητη..Ομαδα με τετοια επιθετικη θολουρα καιρο ειχαμε να δουμε..Κι ο Ντουμπλιεβιτς να επαιζε την ιδια εικονα θα ειχε..Γυρω-γυρω ολοι κι ο,τι κατσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι ρε συ,μην τα λες αυτα,ομαδαρα ειναι η Βαλενθια.Αφου το λενε οι κοκκινοι.

      Διαγραφή
  75. Κακά τα ψέματα, με δεδομένο το πρόσφατο meltdown, τις απουσίες και το οτι έπαιζε χωρίς προπονητή, το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό ήταν η νίκη σήμερα, η απόδοση δεν απασχολεί. Μελανό σημείο οτι κάθε φορά που έβλεπα τα κοστούμια στον πάγκο έχανα κανα 5λεπτο απο τον αγώνα. Πολύ εμπνευσμένη επιλογή, μπράβο. Μου αρέσει που ο Ολυμπιακός λανσάρει φέτος το αντίθετο απο τη Barcelona με δύο undersized πεντάρια, έχει ενδιαφέρον. Valencia λίγα πράγματα αλλά ούτε και πέρυσι μου άρεσε οπότε δεν περίμενα και πολλά. O Πρίντεζης πότε επιστρέφει;

    Ο Ερυθρός Αστέρας νομίζω έκανε την εμφάνιση της αγωνιστικής, μπήκαν πολύ γερά οι Σέρβοι. Φοβερό όπως πάντα το γήπεδο.

    Ο Ivkovic έχει πολύ δουλειά αλλά ο Πεδουλάκης έχει ακόμα περισσότερη, σε όλα τα παιχνίδια της η Unics δείχνει εξίσου αδούλευτη και να'ναι καλά ο Jerrells που τραβάει κουπί. Το τελικό σκορ μάλλον τον κολακεύει τον Αργύρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. συγκινητικος petway
    τραβηξαν κουποι τα μικρομεγαλα
    ο τομιτσ δεν μπορει να κριθει αν και η ομαδα επαιξε και αλλα συστηματα εκτος του κλασικου.
    αργος και νοθρος ο ντανστον.
    business done ας τελειωσει το θεμα του προπονητη να ηρεμησει η ομαδα.
    Ο αγραβανης αδειο το εχει το κεφαλι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Petway βάρεσε 30λεπτο αλλά 0 πόντους σε 30 λεπτά με 0 προσπάθειες αν βγάλεις τα τέσσερα άστοχα τρίποντα είναι λίγο too much, μπορεί και καλύτερα. 8 rebounds όμως.

      Διαγραφή
  77. Πολλοι δεν μπορουν να καταλαβουν τί γινεται στα ματς με τον Παο.Εγω αναποδα αδυνατω να καταλαβω τί γινεται στην Ευρωπη.Πως,παιχτες σαν το Σλουκα,το Μαντζαρη αποδιδουν τοσο στην Ευρωλιγκα.

    Στην Ελλαδα (ουσιαστικα στα ματς με Παο οπου χωραει η κριτικη) ειναι τοσο χαλια,μιλαμε πια για δεκαδες ματς,οχι 1 και 2.
    Εγω σαν Παο,ποτε δε φοβαμαι οτι θα χασω ενα ματς απο Σλουκα,Μαντζαρη,οπως εχουν χασει αυτοι πχ απο Ουκιτς,ακομα και Καρυ και φετος απο Παππα και αλλους.

    Το ιδιο και με την εθνικη,πανω κατω ανυπαρκτοι,game impact μηδαμινο.
    Και ξεκινα και η Ευρωλιγκα,Σλουκας 20 αξιολογηση σε ενα δεκαλεπτο,με 4-0 φαουλ,γρηγορος,επιθετικος,ευστοχος.Μαντζαρης 50% 3/6τρ κτλ.

    Δε θελω να μπω στο τρυπακι της σουπερμαντολινης,που υποστηριζουν φιλοι μου,οτι δεν υπαρχει στην εθνικη βεβαια και στην Ελλαδα με Παο φοβουνται το αντιντοπινγκ που απαιτει ο Γιαννακο πια.Βεβαια,ετσι ελεγαν και με Λο,που γυαλιζε και το ματι του και τωρα τοκοψε το μπασκετακι,ενισχυοντας την ιντριγκα.

    Ας δωσουμε ομως το benefit of the doubt γιατι αλλιως δε γινεται και συζητηση και παμε σε εικασιες.
    Μπορει καποιος εδω να δωσει μια μπασκετικη εξηγηση;

    Αν ελειπε το πρωταθλημα του 12,μπορει να το εξηγουσα σαν ψυχολογικο,δεν εχεις κερδισει χρονια,αλλα η αρχη εγινε,οπως και με την Τσσκα στην Ευρωπη το 12 (μεχρι τοτε δεν την ειχε ποτε) και μετα ξεκουμπωσε.
    Να το διαχωρισω,μιλω για basketball attitude,οχι για ποσοστα ευστοχιας,οπου οντως μπαινουν τα ψυχολογικα στο μπασκετ.Δλδ,να ειναι αστοχος ο Σπανουλης με Παο ναι,αλλα απο basketball attidute;
    Χθες επιτιθονταν,πηρε 10 φαουλ,εδω τί γινεται; Δεν τολμαει καν.(Ας ειμαστε ωριμοι και ας αφησουμε τη διαιτησια απεξω,οτι εδω δε θα παρει,ας βαλει το κεφαλι κατω 10 φορες σαν χτες να παει μεσα και αν δουμε φαουλ συνεχεια που δε σφυριζονται εδω ειμαστε να τα πουμε).

    Και ελειπε και ο Γκιστ,ο οποιος κανει βεβαια φοβερη δουλεια,αλλα αν ηταν να εξουδετερωνει τελειως καθε σουπερ σταρ γκαρντ,θα περναμε και την Ευρωλιγκα.Εκει ειχαμε ρεκορ 15-16 ομως.

    Μπασκετικη εξηγηση anyone; Οχι για την Ελλαδα για μενα,αυτο το αναλυουν πολλοι και μαλιστα κυριως μεταφυσικα,αλλα για το Ευρωπαικο κοστουμι του Ολυμπιακου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για μενα το προβλημα ειναι το στησιμο της ομαδας σε συνδιασμο με το υφος παιχνιδιου που θελει να ακολουθησει!!!

      απο το 2012 και μετα ο οσφπ επαιζε ενα παιχιδι καλης αμυνας, στο οποιο βοηθουσαν παικτες με καλα σωματικα προσοντα, και στην επιθεση ετρεχε (καλη αμυνα και τρεξιμο στην επιθεση πανε μαζι)!!!αυτο το στυλ παει να παιξει και τωρα με τη μεγαλη διαφορα οτι δεν εχει τους παικτες για να το υποστηριξει!!!και ταυτοχρονα δεν εχει την ποιοτητα των παικτων της ρεαλ να το στηριξει, η οποια ρεαλ παιζει παρομοια.

      πώς να τρεξεις οταν το τριαρι σου ειναι ο λοτζεσκι πλεον και οχι ο παπανικολαου?αλλη αμυνα επαιζες με χαινς-ντορσει και αλλη με ντανστον μονο και ερημο στο 5!!!
      αλλιως θα τρεξει η ομαδα με το σπαν στο 1-2 και πανω στο peak της καριερας του και αλλιως με το σπαν στα 32-33 του που υπο το μπαρτζωκα λουφαρε στην αμυνα!!
      αλλιως ετρεχε η ομαδα με το λο μεσα και αλλιως χωρις λο, ο οποιος μη ξεχναμε οτι ακομα και σε σετ καταστασεις ηταν φονιας οταν εκτελουσε.

      λο, χαινς, ντορσει, παπ, περο εφυγαν απο την ομαδα, ενω ο σπαν μεγαλωσε και δεν αντεχει να παιζει φουλ σε αμυνα-επιθεση.κανεις τους δεν αντικατασταθηκε απο ισαξιο παικτη, ισως μονο ο ντανστον κανει εξισου καλη δουλεια.
      και παρολαυτα, το στυλ παιχνιδιου παραμενει το ιδιο!!δε γινεται το αποτελεσμα να παραμενει επισης το ιδιο!!!καπου χαλαει η δουλεια!!!

      ο παο λοιπον τι εκανε?εστησε μια ακρως αμυντικη ομαδα , εκοψε το τρεξιμο στον οσφπ και τον πηγε σε σετ καταστασεις,εκει οπου η απουσια ενος μπουκαδορου σαν το λο και κυριως η ανυπαρξια ποστ παιχνιδιου της κοκκινης φροντ λαιν εκανε το εργο του ευκολο!!εξ ου και οι συνεχομενες νικες επι του οσφπ!!

      πού να ακουμπησει τη μπαλα ο σπανουλης?σε ποιον ψηλο?δεν ειχε ενα ψηλο πενταρι που να ξερει μπασκετ και να κανει γιο γιο το λασμε , οπως τον εκαναν στην ευρωπη ο τομιτς της μπαρτσα ή ο κρστιτς της τσσκα!!!

      αυτα περι ψυχολογιας εγω τα ακουω βερεσε!!!αν ειχε υπερ του τη ψυχολογια ο παο λογω συνεχομενων νικων επι του αντιπαλου του, καλλιστα θα μπορουσαν να υποστηριξω οτι και ο οσφπ θα μπορουσε να εχει τη ψυχολογια με το μερος του λογω αντικειμενικα καλυτερης ομαδας απο τον παο τα τελευταια 2-3 χρονια!!!

      το μονο στοιχειο που απτεται του ψυχολογικου παραγοντα για μενα ειναι το εξης,
      οποιος ερχεται στον παο του μαθαινουν γρηγορα οτι εδω που ηρθε ειναι κλαμπ νικητων ασχετα τι μπατζετ εχει η ομαδα και με ποιους παιζει!!!ακομα και ο χαραλαμποπουλος ,που ειναι 17 χρονων, με τετοια νοοτροπια γαλουχειται!!και ο,τι μπασκετ ξερει ο καθενας τους κατα συνεπεια το βγαζει στο παρκε σε αντιθεση με τον οσφπ οπου βλεπουμε παικτες με τεραστιο ταλεντο να κολλανε!!!

      ΣΜ

      Διαγραφή
    2. και ξεχνα ποιος ηρθε και ποιος εφυγε και το στυλ παιχνιδιου, αν θες, και τις ψυχολογιες!!!

      εισι λο ειναι η απαντηση σε μεγαλο βαθμο !!!

      ο αμερικανος επαιξε σπουδαιο μπασκετ στον οσφπ, εκανε τα παντα και υπο οποιεσδηποτε συνθηκες!!επαιζε αμυνα, ετρεχε την ομαδα, εκτελουσε σε σετ καταστασεις, εβαζε πολυ μεγαλα καλαθια , απο αυτα που σου κοβουν τα ποδια και το σημαντικοτερο, εδεσε μαγικα με το σπανουλη μην αποσπωντας απο τον αρχηγο ουδεμια αρμοδιοτητα και πρωτοβουλια!!!!

      απο οταν τραυματιστηκε ο λο, πριν τους τελικους και τη σκουπα του 2013 ,αρχισε και η κατρακυλα του οσφπ στα ντερμπυ με τον παο!!!

      ΣΜ

      Διαγραφή
    3. Φιλε,αυτο το ''αντικειμενικα καλυτερης ομαδας'' δεν παιζει οταν τα δυο τελευταια χρονια το σκορ ειναι 4-0 σε τιτλους..Το μπασκετ δεν ειναι ποδοσφαιρο..Ασε που αν το πεις σε καποιον ξενο θα τον πιασουν τα γελια..

      Διαγραφή
  78. καλημερα.
    δεν θυμαμαι ποτε ηταν το τελευταιο παιχνιδι που κερδισε ο ολυμπιακος απο την αμυνα.πρεπει να εχει περασει πολύς καιρος.
    ο τομιτς στις μερες που εχει στα χερια του την ομαδα...ειναι αδυνατον να αλλαξει τα επιθετικα plays...καθως ο εχει και το θεμα οτι εχει δομηθει απο το καλοκαιρι η ομαδα με τρια καθαρα 5αρια 3 λαιτ 4αρια απο τους οποιους μπορει να ποσταρει μονο ενας.αρα αναγκαστικα θα πας στο σουτ.και απο πνρολ καταστασεις παλι δυσκολο ειναι να χτυπησει με ψηλους καθως εχει δομηθει με ψηλους που μπορουν να τελειωσουν μονο με καρφωμα πανω στη στεφάνη.
    στο θεμα της αμυνας ομως προσπαθησε και αλλαξε τη φιλοσοφια.
    επανεφερε ντουντα mode με διαδοχικες αλλαγες στα σκριν και στα κοψιματα και αυτος ηταν και ενας απο τους βασικους λογους που δεν επαιξε και ο ντανστον πολυ,καθως το παλικαρι στην αμυνα ειναι ...μια ωραια πεταλουδα.ο χαντερ χωρις να ειναι χαινς...ηταν πολυ καλος.
    παντως ειναι ξεκαθαρο οτι η ομαδα χρειαζεται αλλαγες σε παικτες.να παρει ενα κομπο 4-5αρι να τον βοηθησει σε αμυνα και επιθεση και να αφησει τον σιμονς να κουναει αλλου την πετσετα.
    το συμπερασμα... εντελως λαθος δομηση της ομαδας το καλοκαιρακι.
    ειναι αλλο το χαρτι και το μολυβι και τα σχεδιακια στα πινακακια και αλλο η πραγματικοτητα με τις πραγματικες συνθηκες.

    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @gskordak
      Όλα σωστά εκτός από το πρώτο που γράφεις. Τα πιο πρόσφατα ματς που κέρδισε ο Ολυμπιακός από την άμυνά του ήταν πέρσι τα 2 με τη Ρεάλ στο ΣΕΦ. Στα play off.

      Διαγραφή
  79. O Oλυμπιακός ή μάλλον καλύτερα ο Μπαρτζώκας εφάρμοσε μια περίεργη εκδικητικότητα σε παίκτες που δεν γουστάρει (Σίμονς, Κατσίβελης, Καββαδάς). Τους κράτησε στην ομάδα για να μην τους αφήσει να παίξουν αλλού. Σατανικό! Ο άνθρωπος είναι τρομερός λαλά..ας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Καλημέρα.
    Σημαντική νίκη του Ολυμπιακού χθες. Για την αυτοπεποίθηση της ομάδας, για τον νέο κόουτς και για τα μαθηματικά του ομίλου. Κλασσικό ματς Ευρωλίγκας. Μερικές σκέψεις.
    - Ο Τόμιτς μάλλον μονιμοποιείται. Απεφάνθη και το κονκλάβιο της NOVA. ‘’Δώστε την ευκαιρία στον Μίλαν’’, φώναξαν με μια φωνή. Αλλά θέλει supporting cast οπωσδήποτε. Α, και άλλα κοστούμια στον πάγκο.
    - Η άμυνα και ο ρυθμός κρίνουν τέτοια ματς. Και στα δύο ο Ολυμπιακός πήρε πολύ καλό βαθμό.
    - Ο σταδιακός απογαλακτισμός από τον Σπανούλη, που είχε ξεκινήσει από τον Μπαρτζώκα, πάει στις καλένδες. Νομίζω από επιλογή πια. Καλό ή κακό, θα φανεί.
    - Εξαιρετική παρουσία ο Χάντερ, κυρίως αμυντικά.
    - Με απογοήτευσε η Βαλένθια. Είναι νωρίς ακόμη αλλά δεν είδα την φοβερή καθοδήγηση από τον Περάσοβιτς.
    - Και με 5 κοντούς να έπαιζε ο Ολυμπιακός, η Βαλένθια δεν υπήρχε περίπτωση να διαβάσει τα miss match στην επίθεση. Και 10 ώρες να έπαιζαν.
    - Μετά την regular season ο Ολυμπιακός πρέπει να ψάξει για έναν ψηλό που να καλύπτει και το ‘’4’’ και το ‘’5’’. Τζάμπα πληρώνουν τον Σίμονς.
    Στο Εφές-Ούνιξ
    - Οι Τούρκοι έχουν κενά. Ειδικά στην περιφέρεια. Χθες, κέρδισαν δίκαια αλλά χρειάστηκαν δύο μεγάλα σουτ από τον Ντρέιπερ και 1-2 σφυρίγματα από τους διαιτητές.
    - Ο Λάσμε στην επίθεση χωρίς έναν p’n’r’ γκαρντ να τον ταΐζει ήταν αόρατος. Μήπως να αξιοποιούσαν τον παρκαρισμένο Πλάνινιτς;
    - Η Ούνιξ αναζητά την ισορροπία στις δύο πλευρές του παρκέ. Γύρισε πάλι το ματς αλλά υπέκυψε από τις κακές επιλογές στο τέλος. Ο Πεδουλάκης έχει πολλή δουλειά κυρίως στην αμυντική συνοχή της ομάδας του και στη συγκέντρωση κάποιων παικτών που είναι άμαθοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Σιμονς τον πληρώνουν για να μην πάει απέναντι

      Διαγραφή
    2. @ Φίλε 77

      Με όλο το θάρρος απέναντι σου.
      Και απέναντι στην σπουδαία ομάδα των κων Αγγελόπουλων.
      Η χθεσινή ομάδα απέναντι στην οποία έπαιξε ο ιστορικός Ολυμπιακός, δεν ήταν Βαλένθια....αλλά Χαβαλέ-νθια.
      Xωρίς να μειώνω τη νίκη των Πειραιωτών σε καμμία περίπτωση.
      Ετσι εξηγήται και η ήττα της στην πρεμιέρα από κάποια
      Μουρ-Θεία.

      Δίκορκος

      Διαγραφή
    3. Η Valencia γενικώς δεν διαβάζει, δεν είναι καινούργιο αυτό. Με τον Σπανούλη μην ψαρώνεις, είναι λογικό σε αυτή τη φάση να πάει το παιχνίδι πάνω του. Όταν ο Ολυμπιακός αποκτήσει κανονικό προπονητή θα επανέλθουμε στη φάση διαχείρισης του Βασίλη. Το τι λένε οι δημοσιογράφοι για τον Tomic είναι ενδεικτικό μεν του τι βγαίνει απο τη διοίκηση αλλά θεωρώ οτι οι Αγγελόπουλοι κάποια στιγμή θα στανιάρουν και θα καταλάβουν τι πάνε να κάνουνε. Πάντως θα αρχίσω να ανησυχώ αν δεν έχει βρεθεί προπονητής μέσα στον επόμενο μήνα γιατί το πολύ κακό για τον Ολυμπιακό είναι οτι έχει εύκολο όμιλο και χτυπάει άνετα πρωτιά και χωρίς προπονητή οπότε αν ο Tomic επιβιώσει μέχρι τα Χριστούγεννα προλαβαίνει να ξαναβρεί τον Παναθηναϊκό και να τον νικήσει και μετά άντε να τον ξηλώσεις.

      Ο Ivkovic έχει όντως κενά αλλά κάνε λίγο υπομονή, εγώ πιστεύω οτι το'χει πλανάρει στο κεφάλι του το πράγμα. Ο Αργύρης προς το παρόν με απογοητεύει, με πολύ καλό υλικό η ομάδα του είναι ακόμα στη φάση που δεν έχει ιδιαίτερη συνοχή απο παιχνίδι σε παιχνίδι και δεν βλέπω και ιδιαίτερη βελτίωση όσο περνάνε τα παιχνίδια. Έχει και ενα θεματάκι στο 3 το οποίο δεν πολυβλέπω να καλύπτεται εύκολα.

      Διαγραφή
    4. Ο Σπανούλη χθες ήταν βέβαιο ότι θα έβγαινε μπροστά. Ήταν ένας από τους λόγους που έφυγε ο Μπαρτζώκας. Όμως, η προσπάθεια του κόουτς για απογαλακτισμό ήταν από τις σωστές του καθώς ο Βασίλης δεν γίνεται να είναι έτσι κάθε βράδυ.

      Για τον Τόμιτς μην έχεις την παραμικρή αμφιβολία. Θα είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού μέχρι το τέλος της σεζόν. Με το χθεσινό σιγούρεψε την δουλειά.

      Για την Εφές. Περιμένω να δω τι θα φτιάξει ο παππούς. Δεν είναι μόνο η περιφέρεια. Θα δυσκολευτεί πολύ και τα κολπάκια με τις κλωτσιές και τις φωνές στους Μπαλμπάι είναι για σόου και μόνο. Είμαι σίγουρος ότι θα ψάξει μέσα στην χρονιά για έναν ακόμη γκαρντ. Δεν πιστεύω ότι περιμένει από τον Ντρέιπερ να τραβήξει το κάρο.

      Για τον Πεδουλάκη. Κάνε υπομονή. Θα την βρει την άκρη. Αυτή τη στιγμή έχει δύο βασικά προβλήματα. Το πρώτο αφορά το ρόστερ. Δηλ. την υποχρεωτική παρουσία των 6 Ρώσων στην VTB, που σημαίνει ότι πρέπει να κόβει έναν ξένο κάθε εβδομάδα και την απουσία δεύτερου καλού ψηλού στο ‘’5’’ πίσω από τον Φίσερ. Το δεύτερο σχετίζεται με την φύση κάποιων παικτών, κυρίως των Τζέρελς και Λάνγκφορντ, και στις δύο πλευρές του παρκέ.. Πρέπει να τους ισορροπήσει. Τα παιδιά αυτά έχουν μάθει να παίζουν μ’ έναν συγκεκριμένο τρόπο και τώρα καλούνται να προσαρμοστούν σε κάτι άλλο. Προσπαθούν, πάντως. Κοίτα πόσες φορές ο Λάνγκφορντ ποστάρισε τον αντίπαλό του χθες.

      Διαγραφή
    5. Ο Περπερογλου ειναι σε πολυ καλη κατασταση και θα παρει πολλες επιθεσεις.Η διαπιστωση για Λασμε νομιζω ειναι καθολικη,αλλο παικτης πραγματικα,σε συναρτηση με την κακη κατασταση του Κριστιτς δημιουργουν ενα ενδιαφερον κενο στην πολυδιαφημισμενη φροντλαιν της Εφες.Τα αεροπλανικα του Ντρειπερ και τα σουτ του Τζανινγκ κρατησαν την ΤΣΣΚΑ.

      Καλη αλλα συντηρητικη η προσεγγιση του Πεδουλακη που θα μπορουσε να τρεξει παραπανω.Τα staggered picks των Τζερελς και Λανγκφορντ με των Καιμακογλου με τους Αμερικανους να εκτελουν ηταν αρκετα textbook basketball.
      Προφανης η ελλειψη δευτερου ψηλου,και το πως προσπαθει να προστατεψει απ τη φθορα των Φισερ,αλλα στη συνεχεια θα χρειαστει να παιρνει 30λεπτα...

      no_closure

      Διαγραφή
    6. Θα δειξει για Tomic. Ευρωλιγκα παντως με Tomic δυσκολα πας μακρια και αυτο πιστευω το ξερουν. Το πρωταθλημα ουτως ή αλλως ειναι καπαρωμένο οποτε ξέρω γω;

      Δε νομιζω οτι ο Μπαρτζωκας προσπαθουσε να απογαλακτισει τον Ολυμπιακο απο τον Σπανουλη. Περισσοτερο προσπαθουσε πιστευω να του δινει ανασες, να αφηνει χωρο για να βγουν μπροστα οι αλλοι guards και να μην αφησει την ομαδα του να γινει ενα προβλεψιμο one man show. Σε καποιες περιπτωσεις δουλεψε καλά αυτο αλλα οταν δεν εβγαινε ετρωγε κραξιμο απο τον κοσμο. Παντως πραγματικα δε νομιζω οτι εχει βαση οτι ο Σπανουλης εφαγε τον Μπαρτζωκα.

      Για τον Αργυρη θα πρεπει να περιμενουμε λιγο αλλα ναι οι αμερικανοι προσπαθουν και φαινεται να υπαρχει και καλο κλιμα μεταξυ των παικτων. Βλεπουμε.

      Διαγραφή
    7. @77...Δεν νομιζω οτι ο Μπαρτζωκας επιχειρησε απογαλακτισμο απο τον Σπανουλη.Το οτι τον ''παγκωσε'' αρκετη ωρα στο ματς κυπελλου οφειλεται στην πιστη του οτι και στο ρελαντι δεν θα 'χανε το ματς.Μετα το επιβεβλημενο κι αναγκαιο καλοκαιρινο μπρεηκ απο την εθνικη ο Σπανουλης εμφανιζεται σαφως πιο φρεσκος,ομως λογω πλεον ηλικιας και φθορας το παιχνιδι του θα συνεχιζει να στηριζεται περισσοτερο στο σουτ.Θεωρω οτι ο Τομιτς θα δωσει εμφαση στο περιφερειακο παιχνιδι,περιοριζοντας το παιχνιδι μεσα στη ρακετα,με τους Ντανστον και Χαντερ να 'χουν λιγοτερη συμμετοχη στην επιθεση...Ο Πεδουλακης θα χρειαστει αρκετο χρονο για να φτιαξει μια ομαδα με χαρακτηρα.Για την Εφες του Ιβκοβιτς θεωρω οτι δεν προκειται να πετυχει κατι σημαντικο φετος..

      Διαγραφή
    8. σε εμας περσι ο Λασμε σε λιγα παιχνιδια βοηθησε και αυτο μετα τον Φεβρουαριο

      Διαγραφή
  81. Καλημερα παιδια
    εχω διαφορες ενστασεις,σε διαφορα σχολια ας τα κουβεντιασουμε
    -Ειχα τελειως διαφορετικη εικονα για το παιχνιδι πριν αρχισει (για καποιο λογο επισης νομιζα πως θα δω ΣΕΦ) και μολις ειδα το ροστερ της Βαλενθια σκιαχτηκα λιγακι.Μπαιαρς ,Χαρανκγοντι και Σατο ειναι παικτες ΑΑΑ οι Αμερικανοι ειδικα στην επιθεση ειναι ασυληπτοι,ο δε Σατο ειναι στιγμες που σου θυμιζει τον προ δεκαετιας φονια της Σιενα αλλα και του ΠΑΟ
    (δεν επαιξε τοσο καλα στα μερη να τα λεμε).Επισης βοηθητικο καλο ψηλο σαν τον Λοντσαρ ο Ολυμπιακος δεν εχει.
    -Οταν αρχισε το ματς θυμηθηκα λιγο το περσινο του ΠΑΟ με τη Μαλαγα με τον Τουλσον και τον Κεινερ Μεντλει να σουταρουν με 80% απο το 3ποντο,αλλα η Βαλενθια δεν συνεχισε σε αυτους τους ρυθμους.Επισης ο Αγκιλαρ θα κληθει να πληρωσει για τις ζημιες στη στεφανη απ τα σουτ του;p
    -Ο Ολυμπιακος το 1ο πενταλεπτο αγγιξε την αθλιοτητα στην επιθεση ,αλλα οταν ειδαν οτι η αμυνα τον περιφεριακων μπαζει πολυ αρχισαν να βρισκουν ρυθμο και να σκοραρουν
    -Πολυ καλη κυκλοφορια της μπαλας απ τον ΟΣΦΠ ,τα περισοτερα σουτ αν οχι ολα βγηκαν εξτρα πασα με πολυ καλες συνθηκες ,αλλα σχεδον ανυπαρκτος στο ποστ(τι σχεδον ,τελειως) αφου ο μονος που προσπαθησε να ποσταρει λιγο ηταν ο Λοτζεσκι.ΟΙ ψηλοι δεν μπορουν καθολου
    -Μπρνετ Πετγουει:Ο Μπρεντ ειναι ο ορισμος του παικτη ομαδας,καλος χαρακτηρας,υπερβολικα οικονομικος για τη δουλεια που κανει και ζει ενα ονειρο αφου η προηγουμενη του καριερα ηταν μιλια μακρια απ το επιπεδο ευρωλιγκας.Δε μπορει να ποσταρει ,δε μπορει να τριπλαρει και δε θα το μαθει αυτα στο 27-28 του.Εχει δουλεψει ομως παρα πολυ του σουτ του με ωρες ατομικηςπροπονησης(αφου ξερει πως αν δεν εχει και σουτ δεν μπορει να κανει κατι σπουδιαιο) και ειναι ο καλυτερος above the rim που εχει ο Ολυμπιακος τωρα.Αυτο δεν το συζηταω καν.Αν ο ΟΣΦΠ δεν παρει ψηλο πρεπει να παιξει και στο 5,αφου ειναι φανερο πως ο Χαντερ ειναι ανεπαρκης.
    -Ψηλοι ΟΣΦΠ: Tα πραγματα εδω ειναι δραματικα αν ο Ντανστον και ο Χαντερ συνεχισουν ετσι.Δεν υπαρχει παινδι στο ποστ αλλα κυριως δεν υπαρχουν ριμπαουντ,και το κλαμπ αυτου του επιπεδου εχουν ψηλους κλασης που δεν χαριζοντε.Εδω ο Λοντσαρ εκανε ζημια.
    Ο Καββαδας που χτες θα μπορουσε να βοηθησει με το στυλ των ψηλων της Βαλενθια μαλλον ειναι στον παγο ,το ιδιο και ο Σιμονς(πραγματικα οποιος ξερει τη συμβαινει φετος με δαυτον ας ενημερωσει,και ο Αγραβανης που εχει παρει λεπτα σε δυσκολα παιχνιδια δειχνει πως εχει σοβαρο θεμα attitude.Moυ δινει την εντυπωση πως νομιζει πως ειναι κραμα Νοβιτσκι και Μπερντ ενω σε βασικα ζητηματα ειναι σε ερασιτεχνικο επιπεδο..ΣΕ αμυνα και ριμπαουντ τωρα δε μπορει να βοηθησει.Εχει ταλεντο αλλα θελει περισοτερη δουλεια απο αλλους συνομιλικους του.
    -Τομιτς : Εκτος απο το θεικο κουστομι ,νομιζω ειχε μια μικρη συμβολη στην απελευθερωση των κοντων.Δε θυμαμαι πολλα παιχνιδια που Σπανουλης ,Σλουκας και Μαντζαρης παιζουν καλα ταυτοχρονα.Οι πιο μικροι επαιξαν και καταπληκτικη αμυνα στο 2ο ημιχρονο οπου χρειατηκε να παιξουν αμυνα και στο ποστ.Κατα τ 'αλλα ναι δεν ειναι προπονητης,αλλα δε ξερω κατα ποσο στον Ολυμπιακο ειναι διατεθιμενοι στην αρχη της χρονιας να ξεκινισουν με καποιον προπονητη την ομαδα απ την αρχη (και δεν υπαρχουν και πολλοι προπονητες αυτη τη στιγμη να θελουν να παορυν τον Ολυμπιακο με ετοιμο ροστερ).
    -Περασοβιτς : Εχει ενα αρκετα πρωτοκλασατο συνολο,το αγκαθι του ειναι η ελλειψη Ισπανων παικτων (βεβαια αυτο ειναι προβλημα γενικο στην Ισπανια) που μικραινουν τις επιλογες και τη συνοχη της ομαδας.Το κοουτσαρισμα του επισης ηταν μετριο χτες,αλλα το παιχνιδι ηταν περιεργο ετσι κι αλλιως οποτε δεν κρινεται
    -εν κατακλειδι νομιζω πως με ενα ρετουσαρισμα στους ψηλους ο ΟΣΦΠ θα μπει σε ενα καλο δρομο που θα βγει ανετα στην 8αδα.Χρειαζεται ειτε προσθηκη ειτε αναδιανομη ρολων οπωσδηποτε.

    Περιμενω με αγωνια να δω και πως θα παραταχθει και πως θα παιξει ο ΠΑΟ αποψε.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σκιαχτηκες οταν ειδες το ροστερ της βαλενθια...;;;αμα επαιζε και ο ντουμπλιεβιτς δλδ,θα παρακαλουσες να μην κατεβει κθλ ο ολυμπιακος;;

      Διαγραφή
    2. φετος δεν εχω παρακολουθησει καθολου τη στελεχωση των μεσαιων ομαδων της ευρωλιγκας,οι αμερικανοι της Βαλενθια κι ο Ντουμπλιεβιτς μπορουν και σε υψηλοτερο επιπεδο..

      no_closure

      Διαγραφή
    3. ο ντουμπλιεβιτς σιγουρα....ο σατο θα ηταν χρησιμος και σε μεγαλυτερη ομαδα..για τους υπολοιπους δεν ξερω κατα ποσο θα επιαναν σε υψηλοτερο επιπεδο..

      Διαγραφή
  82. ενταξει η διαιτησια επαιξε φουλ ολυμπιακο ειχε δικιο ο περασοβιτς που ειπε για καποια σφυριγματα που δεν δινονται αλλα ετσι κι αλλιως ηταν αγωνας χωρις ιδιαιτερη σημασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. αυτο λεμε ο ΟΣΦΠ η σεφ παιζει η ευρωπη ειναι ενα και το αυτο.Μολις ακουμπουσαν χτες τον ηλεκτρισμενο Σπαν σφυρουσαν με το παραμικρο,στο τελος δε το παρακαναν υπερ των φιλοξενουμενων, αυτο μονο η τσσκα τα παιρνει και εκτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. @@Η Τουρόφ έκανε το 2/2 στην πολωνική λίγκα, μετά το 83-119 με το οποίο έφυγε από την πόλη Ταρνομπρζέγκ, επί της ομώνυμης ομάδας@@@ .119;;;;;;ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑΘΟΜΗΧΑΝΕΣ,ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδω φαγαν 76 ποντους απο τον ολυμπιακο που ματωσε χτες να βαλει 70 ποντους στην μιση βαλενθια.

      Διαγραφή
    2. ναι εφαγαν 76 ποντους με την πιο μεγαλη απουσια αμυντικα αυτη του Γκιστ.Με ενα και μοναδικο πενταρι σωστο, ενα τριαρι και ενα τεσσαρι, το οποιο 4αρι ειναι απο τραυματισμο και μαλιστα ντεφορμε..

      Διαγραφή
  85. γιατι η Βαλενθια ειχε απουσιες χτες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Πάντως, αν κάνει κάποιος σήμερα μια βόλτα σε μπασκετικά άρθρα, απόψεις, αναλύσεις κλπ στο internet θα νομίσει ότι όλη η μπασκετική Ευρώπη είχε συνωμοτήσει να κρατά κάπου κρυμμένο ένα τεράστιο προπονητικό ταλέντο που ακούει στο όνομα Μίλαν Τόμιτς. Ο οποίος με την πρώτη ευκαιρία ξεδίπλωσε όλες του τις αρετές θυμίζοντας κάτι μεταξύ Ντούντα και Πόποβιτς.

    Μιλάμε για διθυράμβους. Κι όλα αυτά με ένα μόνο ματς ως δείγμα το οποίο κατά σύμπτωση κρίθηκε στον πόντο. Φαντάζομαι ότι αν ο Σλούκας δεν έπαιρνε το επιθετικό ριμπάουντ μετά τη χαμένη βολή και οι Ισπανοί κέρδιζαν, θα διαβάζαμε για το πόσο κακό κάνει η ολιγωρία της ΚΑΕ να προσλάβει έναν κανονικό προπονητή.

    Το σκηνικό, λοιπόν, είναι έτοιμο. Το μόνο που μένει είναι να ανακοινώσουν οι Αγγελόπουλοι το «αυτονόητο». Και κατά τον Απρίλη αν στραβώσει το πράγμα, οι ίδιοι θα κράζουν για το μοιραίο λάθος να μην αναλάβει την ομάδα ένας original προπονητής.

    H κατάσταση μοιάζει αρκετά με το πρώτο ματς του ΠΑΟ με τον Αλβέρτη πέρσι. Νίκη στην Πόλη επί της Εφές στην παράταση η οποία προέκυψε από την αβλεψία των Τούρκων να κάνουν φάουλ λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος κι ενώ ήταν στο +3. Κρεμασμένο τρίποντο ο Μασιούλις, ισοφάριση, παράταση και νίκη ο ΠΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως ... οπως τα λες.

      Επι του πρακτεου τωρα, φανηκε χθες οτι οι παιχτες του Ολυμπιακου επαιξαν ενα διαφορετικο μπασκετ απο' οτι επαιζαν με τον Μπαρτζωκα;

      Σαν να ηθελαν να δειξουν οτι δεν πολυγουσταραν τα συστηματα Μπαρτζωκα, αυτη την εντυπωση μου εδωσαν.

      Διαγραφή
    2. 77, μην τα ξαναλέμε. Δύσκολοι οι καιροί και το'χουν ρίξει όλοι στο χαρτζιλίκι απο τα γραφεία τύπου. Και με τον Αλβέρτη τα ίδια κάνανε, δεν έχει σημασία.

      Διαγραφή
    3. Το ότι έπαιζε με ομάδα λειψή, το ότι διαχειρίστηκε αυτά που ο "άλλος" (ναι τα αυτονόητα) τα έκανε σκατά, δε σου λέει κάτι? Για πες μας έναν προπονητή επίσης αυτή τη στιγμή που θα ερχόταν να αναλάβει την ομάδα...

      Διαγραφή
    4. ε καλα οχι η μπασκετικη ευρωπη ,αλλα τα ελληνικα media σιγουρα παιζουν υπερβολικα πολυ Τομιτς.Οι δε οπαδικες εφημεριδες ειναι ολα τα λεφτα.Ειναι και το γεγονος οτι ειναι ταυτισμενος με την εξεδρα και την ομαδα του 90,ειναι και τα λεφτα του συμβολαιου..
      Παντως εχω την εντυπωσει πως αν ο Σαλε επαιζε στην αγορα μπορει και να τον βλεπαμε στα μερη μας.Μπορει να εκατσε καλα το οχι του στους Αγγελοπουλες (sic) αλλα ,κακα τα ψεματα,ηταν το μοναδικο ελευθερο ονομα που εκανε αυτη τη στιγμη για τον Ολυμπιακο.και οχι τοσο προπονητιικα αλλα σαν προσωπικοτητα (και τωρα θα χει πλακα να πεταχτει καποιος και να πει πως ο Τομιτς τον ειχε σβησει στον τελικο του 97:P)

      no_closure

      Διαγραφή