Athlenda

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

2014-15 NBA POWER RANKINGS (1)


Άρχισε..! Μια σεζόν στην άλλη μεριά του Ατλαντικού που περιμένουμε όλοι με πολύ αγωνία.. Το Hoopfellas συνεπές στο ραντεβού του βγάζει τα πρώτα Power Rankings της σεζόν για το ΝΒΑ..




Επιστροφή Λεμπρόν στους Καβς με τον Λοβ να τον ακολουθεί, ο Ρόουζ πίσω στα παρκέ αποφασισμένος όσο ποτέ να μείνει γερός και να διεκδικήσει τον τίτλο με τους πολύ δυνατούς φέτος Μπούλς, παρελθόν οι ..Χιτλς που ξαναγίνονται η ομάδα του Ουέηντ (πόσο ψοφάω να τον δω και πάλι απέναντι στον Λεμπρόν..), underdog οι Ουίζαρντς που υπόγραψαν τον Πολ Πιρς, όλα τα φώτα στον Αντετοκούνμπο και το πείραμα των Μπακς. Ουόριορς και Κλίπερς στο κατώφλι του Πόποβιτς, σε αδιέξοδο οι Λέηκερς , θα μπορέσει ο Ουίγκινς να γίνει το επόμενο Alpha Dog της λίγκας..?



Το Hoopfellas παρουσιάζει τα πρώτα Power Rankings της χρονιάς.. Ξεκινάμε.!.



No1. San Antonio Spurs: Νταξ.. Ο Πόποβιτς κάνει πλάκα σε όλη τη λίγκα. Η απόδοση του συστήματος του έπιασε το μάξιμουμ με τους συγκεκριμένους εκφραστές. Δε νοείται λοιπόν (πάρα τον ένα ακόμη χρόνο στη πλάτη) να μη ξεκινούν οι Σπέρς από το Νο1. Η "παγίδα" (και μεγάλη πρόκληση για τον κόουτς) είναι ότι η ομάδα του φέτος δύσκολα θα είναι το ίδιο διψασμένη..

Θα σκοράρει κατά μέσο όρο ο Λεμπρόν πάνω από 26.0 πόντους στη σεζόν? Στο 1.87 η απόδοση για το Over στη Stoiximan.gr




No2.  Cleveland Cavaliers: Ας μη γελιόμαστε. Στα χαρτιά έχουν το καλύτερο ρόστερ στη λίγκα. Σε αυτό το σημείο όμως ξεκινά η ..μαγεία του αθλήματος. Θα μπορέσει ο Ντέηβιντ Μπλατ να βάλει όλα τα κομμάτια του παζλ μαζί? Μη ξεχνάμε ότι ο mastermind του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι "ρούκι" στη λίγκα και ένα από τα βασικά του όπλα (Λοβ) δεν ξέρει τι εστί playoff basketball. Kλειδί ο Ίρβινγκ, θεωρώ ότι φέτος θα είναι η χρονιά του. Σημείωση: Οι Καβς ήταν η ομάδα που έπαιξε στο χαμηλότερο pace στη λίγκα αυτή την preseason και εντυπωσίασε με τη δύναμη της στο επιθετικό ριμπάουντ. Πολύ σημαντικά στοιχεία..

Ο Ντέρικ Ρόουζ έκανε θραύση στην preseason. Θα τελειώσει τη σεζόν με περισσότερους από 20.0 πόντους ανά παιχνίδι? Δείτε τις αποδόσεις στη Stoiximan.gr


No3. Chicago Bulls: Οι Μπούλς έχουν συνοχή, ομοιογένεια, εμπειρία, αμυντικό φίλτρο, σούπερ καθοδήγηση από τον πάγκο και ανέβασαν τον δείκτη ποιότητας τους αυτό το καλοκαίρι, ειδικά στη φροντκόρτ. Ο "σβηστός" Ρόουζ του FIBA Basketball έδωσε τη θέση του στον γνωστό MVP Performer του ΝΒΑ στην pre season γράφοντας 27.2 pts-5.8 reb-4.7 assists.. Το παν για τους Μπούλς είναι να μπορέσουν την ώρα της κρίσης να παραταχθούν υγιείς και κυρίως με τους Ρόουζ-Νόαχ στο παρκέ.


No4. L.A. Clippers: Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για τον Κρις Πολ, ήρθε η ώρα να νικήσει. Ο Μπλέηκ Γκρίφιν  θα κάνει MVP-season όμως τα πάντα θα εξαρτηθούν από το αμυντικό κομμάτι (στη preseason και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες αυτών των ματς, ήταν χάλια) και από το τι θα δώσουν παίκτες ρόλων από τον πάγκο. Η ομάδα παραμένει μια από τις καλύτερες της λίγκας.


Νο5. Golden State Warriors: Ο Κλέη Τόμπσον ήταν πραγματικό "κτήνος" σε αυτή την preseason όντας το πιο καυτό χέρι της λίγκας στα ματς προετοιμασίας. Ο Κερ έχει δώσει βάση πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας και τις συνεργασίες στο επιθετικό κομμάτι όμως για την ώρα η ομάδα δουλεύει για να απορροφήσει αυτά τα στοιχεία στο παιχνίδι της και αυτό φαίνεται από τα πολλά λάθη.

Νo6. Dallas Mavericks: Η ομάδα που δυσκόλεψε περισσότερο τους Σπερς και ο κόουτς που πραγματικά έκανε τον Πόποβιτς να "ματώσει" πέρυσι.. Με τον Πάρσονς στα φόργουορντς, τον Τσάντλερ κολόνα και μια τριάδα στο "1" όπως αυτή των Φέλτον, Χάρις, Τζαμίρ Νέλσον, ο Καρλάισλ έχει δικαίωμα να αισιοδοξεί. Οι Μαβς θα είναι πραγματικά καλοί φέτος.  Ειδικά η επίθεση τους έχει τεράστιες δυνατότητες παραγωγής με διάφορους τρόπους.

No7 Portlant Trail Blazers: Η starting lineup του Στοτς είναι μια από τις καλύτερες της λίγκας όμως η βοήθεια από τον πάγκο παραμένει ερωτηματικό. Πόσο θα δυναμώσουν σε αυτό το κομμάτι οι Blazers με τις προσθήκες των βετεράνων Μπλέηκ και Κάμαν..?

Στα πρώτα φαβορί για τον τίτλο η Οκλαχόμα.. Δείτε τις αποδόσεις για τον πρωταθλητή από τη Stoiximan.gr


No8 Οklahoma Thunder: Η Θάντερ σε βάθος χρόνου θα αποτελέσει σοβαρό διεκδικητή, τουλάχιστον έχει τις προδιαγραφές να το κάνει. Χωρίς τον Ντουράντ το ξεκίνημα θα είναι δύσκολο, να είστε σίγουροι. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τον Ουέστμπρουκ να σπάσει το ρεκόρ περισσοτέρων προσπαθειών σε ένα ματς το οποίο κατέχει ο Ουίλτ Τσάμπερλεην (63)..

No9 Memphis Grizzlis: Το Μέμφις είναι από τις ομάδες που μου αρέσουν. Έχει αμυντική συνοχή και βγάζει σκληράδα και ομαδικό πνεύμα. Οι ανησυχίες προέρχονται από την υγεία του Γκασόλ και το επιθετικό κομμάτι ειδικά το περιφερειακό σουτ. Μένει να δούμε αν ο Βινς Κάρτερ μπορεί να δώσει την απαιτούμενη ώθηση εδώ..

Νο10 Houston Rockets: Η "ανταλλαγή" Πάρσονς-Αρίζα μπορεί να απογοήτευσε αρκετούς στο Χιούστον όμως εγώ θα πω ότι μπορεί να αποτελέσει αμυντική αναβάθμιση για την ομάδα, την οποία είχε μεγάλη ανάγκη. Ευκαιρία για τον Παπανικολάου καθώς η δομή του ρόστερ του προσφέρει χώρο για να ανταγωνιστεί τουλάχιστον, για κάποια λεπτά. Ελπίζω να βελτιωθεί με τη μπάλα στα χέρια με τη συμμετοχή του στη second unit του Χιούστον στα λεπτά που δε θα έχει τον dominant ball handler Χάρντεν δίπλα του.


No11 Wasinghton Wizards: Ο τραυματισμός του Μπιλ τους αποδυναμώνει σημαντικά όμως θεωρώ ότι μπορούν να τερματίσουν ψηλά φέτος καθώς το veteran leadership του Πιρς ήταν ότι έπρεπε για αυτή την ομάδα. Πολύ σημαντικότερο και από τους ίδιους τους αριθμούς του Truth..


Νο12 Miami Heat: Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ακόμα η Χιτ είναι καλή ομάδα. Θα έλεγα πολύ καλή με την προϋπόθεση ότι ο Ουέηντ θα βρίσκεται ετοιμοπόλεμος σε τουλάχιστον 60+ παιχνίδια στο παρκέ.. Ο Ντενγκ δεν είναι Λεμπρόν αλλά παραμένει ένας πραγματικά καλός φόργουορντ, ο Μπος είναι εκεί και αναμένω και τον Ναπίερ στο πόιντ.. Με τον Σπόελστρα και τους σταρς χωρίς προβλήματα το Μαϊάμι μπορεί να είναι πολύ ανταγωνιστικό αντίθετα με το τι πιστεύουν πολλοί..

No13 Toronto Raptors: Οι Ράπτορς εντυπωσίασαν στην preseason και δείχνουν ότι φέτος μπορούν να αποτελέσουν παράγοντα στην Ανατολή. Καλή αμυντική ομάδα που ..γέρνει πολύ περιφερειακά στην επίθεση.

No14 Charlotte Hornets: O Στέφεσον θα ανεβάσει κι άλλο τον αμυντικό πήχη μιας ομάδας που έκανε εξαιρετική δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Η επίθεση όμως παραμένει limited.. Μέσα στις δυνατότητες τους σίγουρα η post season.

No15 Phoenix Suns: Ειλικρινά θέλω να δω τις σκέψεις του Χόρνασεκ για το γεγονός ότι οι 3 σταρς (Ντράγκιτς, Μπλέντσοε, Αηζάια Τόμας) του αγωνίζονται ουσιαστικά στην ίδια θέση. Στην preseason φορέθηκε σχήμα και με τους τρείς στο παρκέ αλλά ειλικρινά, δε ξέρω πόσο λειτουργικό μπορεί να είναι σε βάθος χρόνου..

Νο16 Denver Nuggets: Ειλικρινά θα έβαζα τους Νάγκετς ψηλότερα εάν δεν υπήρχε ο παράγοντας "συχνότητα τραυματισμών".  Η ομάδα είναι πολύ καλή (γύρισε ο Γκαλινάρι, πρόσθεσε Αφλάλο) και ο Φαρίντ θα συγκεντρώσει πολλά βλέμματα. Ενδιαφέρον για την πρώτη χρονιά του Νούρκιτς (τον είχαμε μνημονεύσει όταν βρισκόταν στη Τσεντεβίτα, πριν ..φορεθεί καν)


Νο17 Νew Orlean Pelicans: Ο Άντονι Ντέηβις είναι ο επόμενος σούπερ σταρ της λίγκας και οι Χόρνετς μετά το περυσινό στραπάτσο έχουν φέτος την ευκαιρία να δείξουν άλλη εικόνα. Ο Ασίκ ταιριάζει δίπλα στον Ντέηβις, ο Ρίβερς πρέπει φέτος να δείξει κάτι και το μπακόρτ των Γκόρντον, Χολιντέη, Έβανς να μείνει υγιές.

No18 Atlanta Hawks: Σε αυτή τη λίγκα βρίσκεσαι σε καλό δρόμο όταν είσαι σε θέση διεκδικητή του τίτλου ή αποτελείς μια εκ των πραγματικά κακών ομάδων-φαβορί να πιάσουν πάτο.. Οι Χοκς -για μια ακόμη- δεν ανήκουν σε καμία εκ των δύο κατηγοριών, εγκλωβισμένοι στη "χρυσή" μετριότητα..


Νο19 Brooklyn Nets: Ο Χόλινς είναι σπουδαίος προπονητής, αυτό δεν αμφισβητείται. Ούτε η ποιότητα στο ρόστερ των Νετς. Αντίθετα αμφισβητείται το εάν μπορούν οι βετεράνοι της ομάδας να μείνουν υγιείς και για αρκετά παιχνίδια στο παρκέ. Ήδη το Μπρούκλυν ξεκινά τη σεζόν με προβλήματα. Θα μπορούσαμε σε αυτό το σύνολο να δούμε μια Top-5 ανατολική ομάδα όμως ακόμα και για τον Χόλινς δε θα είναι εύκολο να ανταγωνιστεί π.χ. το πολύ πιο φρέσκο Τορόντο στην Ατλάντικ.. Ίδωμεν.


No20: Detroit Pistons: Θέλω να δω πως θα εντάξει ο Βαν Γκάντι στη floor-spreading offense του παίκτες όπως ο Σμιθ (ελαχιστοποίησε τα σουτ από το τρίποντο στην preseason) ή ο Μονρό.. Το Ντιτρόιτ χτίζεται πάνω στον Ντράμοντ (ετοιμαστείτε να δείτε πολλά φέτος από τον επόμενο κυρίαρχο σέντερ της λίγκας), θα επιδιώξει να παίξει καλύτερη άμυνα  αλλά θα χρειαστεί "εργαλεία" όπως οι (τραυματίες) Μικς & Πόουπ για να ανοίξει το γήπεδο.

Καρμέλο και τριγωνική επίθεση.. Over ή Under 27.0 όσον αφορά την ανά παιχνίδι παραγωγικότητα του..? Δείτε την απόδοση στη Stoiximan.gr




Νο21 New York Knicks: Η ένταξη του Καρμέλο στη τριγωνική επίθεση υπό τον Φίσερ είναι ένα από πιο δημοφιλή θέματα της λίγκας στο ξεκίνημα της σεζόν όμως ας μη γελιόμαστε. Το ρόστερ των Νικς πρέπει να καθαρίσει από παίκτες όπως ο Σμιθ, ο Μπαρνιάνι (ο Φιλ επιμένει ότι μπορεί να αποδώσει στην Triangle μεταφέροντας το μεγαλύτερο ποσοστό των σουτ του από τα 6 μέτρα και μέσα) ή το συμβόλαιο του Αμάρε..

Νο22: Indiana Pacers: Τα όνειρα των Πέησερς γκρεμίστηκαν μαζί με το τσακισμένο πόδι του Τζορτζ. Ο Στέφεσον δεν είναι πια τριγύρω.. Ο Βόγκελ που ανανέωσε είναι καλός προπονητής και πιστεύω ότι θα βρεί τρόπο να παρουσιάσει μια καλύτερη από αυτή που αναμένεται εικόνα (οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες) αλλά μπορεί να κάνει το ίδιο και για το πεσμένο ηθικό..?

No23 Utah Jazz: Η Τζαζ έχει δημιουργήσει έναν πολύ καλό νεανικό πυρήνα παικτών στα πρόσωπα των Χέηγουορντ, Φέηβορς, Μπερκ, Μπερκς, Καντέρ και Ντάντε Ιξάμ αλλά η ..άγρια Δύση δεν αφήνει το παράθυρο αρκετά ανοιχτό για φιλοδοξίες πλέη-οφς. Του χρόνου θα είναι πιο έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Το ταλέντο είναι άφθονο.

No24 Sacramento Kings: Οι Κινγκς των δύο παικτών στην TEAM USA αναδόμησαν το μπακόρτ τους με τους Κόλισον, Στάουσκας συν τον Σέσιονς όμως σαφώς και αυτό δε φτάνει για αυτό και κοιτούν να προσθέσουν All-star ποιότητα δίπλα στον "Μπούγκι". Κοιτούν έντονα προς τον Ρόντο..



No25 Boston Celtics: Οι Σέλτικς είναι η καλύτερη ομάδα στη λίγκα στην on the ball-defense με το μπακόρτ των Σμαρτ-Έηβερι Μπράντλεη (σκεφτείτε και τους Ρόντο-Τέρνερ σε αυτό το κομμάτι) να πνίγει τους αντίπαλους γκαρντ και τη Βοστόνη να αναγκάζει τους αντιπάλους στα περισσότερα λάθη στην preseason. Ο Έηντζ θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το τρέηντ του Ρόντο καθώς οι Σέλτικς πρέπει να προβούν σε αυτή τη κίνηση μόνο με ανταλλάγματα που μπορούν να υποστηρίξουν τη φύση του πρότζεκτ τους.


No26 Μinesota Timberwolves: Οι Λύκοι πήραν ότι καλύτερο από το φετινό ντραφτ (Ουίγκινς, Λαβάιν) δίνοντας τον απογοητευμένο σούπερ-σταρ τους, Λοβ. Δε θα νικήσουν φέτος, είναι πραγματικά δύσκολο όμως το θέαμα θα είναι άφθονο καθώς η τριάδα των Ρούμπιο-Ουίγκινς-Λαβάιν μπορεί να κάνει παπάδες στο ανοιχτό γήπεδο και να έχει θέση-μπετόν στα ημερήσια Top-5/10 με τα highlights..


No27 L.A. Lakers: Οι Λέηκερς στο 1ο ματς της σεζόν έχασαν τον μοναδικό λόγο που είχαν για να χαμογελούν φέτος, όταν ο Ράντλ έσπασε το πόδι του. Κρίμα για τον Σκοτ που θα μπορούσε να δείξει κάτι διαφορετικό αλλά είναι φανερό ότι έχει λίγο ταλέντο στο ρόστερ.

No28 Orlando Magic: Το Ορλάντο έχει μαζέψει αρκετό νέο ταλέντο αλλά είναι άτυχο καθώς έχασε τον Τσάνινγκ Φράι και τον Ολαντίπο τον οποίο περίμενα πως και πως να δω δίπλα στον Έλφριντ Πέητον. Τα μάτια στην εξέλιξη του Άαρον Γκόρντον..


No29 Milwaukee Bucks: Πρότζεκτ με unlimited range για τους Μπακς με τον Αντετοκούνμπο -και το ενδεχόμενο ανέβασμα του στον "άσσο"- να έχει επισκιάσει το φαβορί για τον τίτλο του ρούκι της χρονιάς και μεγάλο επιθετικό όπλο των Μπακς, Τζαμπάρι Πάρκερ. Θα είναι μια fun to coach-season για τον Τζέησον Κιντ μιας και δεν υπάρχει πίεση για αποτέλεσμα.

No30 Philadelphia Sixers: Επιστήμονες του tanking οι Σίξερς που πήραν το ρίσκο του Έμπιιντ. Ο Νόελ είναι ο βασικός λόγος για τους οπαδούς ώστε να παρακολουθήσουν την ομάδα. Η προοπτική σε βάθος χρόνου είναι πολύ καλή αλλά μέχρι τότε η...υπομονή είναι (πολύ) πικρή..



Τα σημερινά παιχνίδια με τις τρέχουσες αποδόσεις και τα ειδικά στοιχήματα από τη Stoiximan.gr

206 σχόλια:

  1. πολυ ενδιαφερουσες αποψεις jim.. εντυπωση μου κανει ποσο ψηλα εχεις τους portland, memphis και αντιστοιχα ποσο χαμηλα τους nets, knicks ειδικα αν λαβεις υποψη τις περιφερειες που βρισκονται (οπως π.χ. το κανεις για τους jazz)..

    ΣΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Μέμφις το πιστεύω λόγω στυλ παιχνιδιού, το Πόρτλαντ είναι σε άνοδο. Οι Νικς έχουν πολλά θέματα να λύσουν και δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή.

      Διαγραφή
  2. Απιστευτος Τζιμ για ακομα μια φορα...Εμεις για ακομα μια χρονια (Κινγκς) βλεπω να τερματιζουμε 5οι-6οι απο το τελος και στα ντραφτ να κανουμε ακομα μια κακη κινηση...Επισης οπως ειπες πολυ μαζεμενο ταλεντο στην Γιουτα. Πιστευω οτι μπορουν να διεκδικησουν την ποστ σιζον απο φετος...
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου ρε Στάθη..! Σακραμέντο από Peja περίοδο ή παλιότερος (Ρίτσμοντ)? Ένα τρέηντ (Ρόντο) μπορεί να αλλάξει τα πάντα για τους Κινγκς. Η Τζαζ είναι καλή, τώρα ξεκινάει του χρόνου θα είναι πολύ καλύτερη. Μου αρέσει ο Χέηγουορντ. Θα τους παρακολουθώ.

      Διαγραφή
    2. 21 χρονων ειμαι Τζιμ αρα απο εποχης Πετζα Ουεμπερ (ινδαλμα)...
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    3. Η φετινή επιλογή των Kings ήταν επιεικώς απαράδεκτη καθώς διαλέγουν παίχτη στην ίδια θέση με την προηγούμενη χρονιά ακυρώνοντας επί της ουσίας την περυσινή επιλογή τους. Επίσης, έχοντας πάρει την απόφαση να διώξουν τον Τόμας δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν επέλεξαν τον Πέητον στο ντραφτ. Πραγματικά δεν είναι τυχαία η θέση των Kings τα τελευταία χρόνια.

      Saxon

      Διαγραφή
  3. Ainge παραιτησου.Μονο ζημια κανεις στην ομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει.. Έχει όντως πλάνο. Είναι πολύ βασικό το πως χειριστεί το θέμα Ρόντο. Αν καταφέρει να τον ανταλλάξει για "ταλέντο" στη φροντκόρτ οι Σέλτικς δημιουργήσουν εξαιρετική βάση για τα επόμενα χρόνια.

      Διαγραφή
    2. Γιατι να μη τον κρατησει και να του κανει προταση το καλοκαιρι;
      Δε νομιζω πως οι ομαδες μπορουν να εχουν την πολυτελεια να δινουν παικτες του βεληνεκους του ροντο και ειδικα σε μια περιοδο που η φημη του στο πρωταθλημα ειναι χαμηλα αρα σιγουρα θα παρουν λιγοτερα απο την "αξια" του.
      Ανανεωση σε ροντο λεω εγω που εχει η ομαδα και τα μπερντ ραιτς και με τοσα μελλοντικα πικς που εχει μπορει ο Ειντζ να μαγειρεψει καποιο σουπερ τρειντ που θα τους στειλει αμεσως κοντα στην κορυφη. Για σκεψου την ομαδα αυτη μονο με την προσθηκη του Μαρκ Γκασολ πχ.

      Διαγραφή
    3. Μήπως είναι μεγαλύτερο ρίσκο να καθυστερήσει την ανάπτυξη του Σμαρτ κατά έναν χρόνο..? Αυτό από έναν πραγματικό φαν του Ρόντο.. Η επιλογή στο ντραφτ και το κλίμα που βγαίνει από τη μεριά του Στίβενς δείχνει ότι ο Ρόντο είναι διαθέσιμος. Με την κατάλληλη όμως πρόταση θα συμπληρώσω εγώ. Το "ρίσκο" λοιπό είναι πάντα σχετικό. Για σκέψου να έχει (Θεός φυλάξει) ο Ρόντο δεύτερη σερί κάκή με τραυματισμό..? Τώρα η αξία του είναι ακόμα ψηλά.

      Διαγραφή
    4. Μα γιατι να δωσει εναν παικτη που αποδεδειγμενα αλλαζει τις ισοροπιες στα πλει οφ (οκ αυτη τη στιγμη λογω τραυματισμου "σχεδον" σουπερσταρ) για την ελπιδα να φτασει ο σμαρτ στο επιπεδο αυτου που ειχε; Και σε ποσο θα φτασει σε 3 χρονια; σε 4;
      Εξ αλλου δεν νομιζω πως κρατωντας τον ροντο καταστρεφεις τον σμαρτ. Δεν θα ηταν πολυ καλο ενα μπακ κορτ με μπραντλει ροντο σμαρτ που και οι τρεις θα εχουν μεγαλους ρολους με τον ροντο παντα να ειναι ενα σκαλι μπροστα παντα βεβαια;
      Για το οτι ειναι διαθεσιμος παντως, παρακολουθωντας τα νεα των σελτικς δε νομιζω οτι βγαινει κατι τετοιο απο την ομαδα.Περισοτερο οι δημοσιογραφει τον μπλεκουν συνεχεια σε σεναρια ανταλλαγης χωρις να προκυπτει κατι απο τις δυο πλευρες.
      Αν ημουν ειντζ παντως αδιαπραγματευτοι θα ηταν ο ροντο και ο σαλιντζερ και ισως ο ολινικ. Εχει μαζεψει πολλα πικς και εχει και υποσχομενους νεους και βετερανους που μπορουν να βοηθησουν μια καλη ομαδα για να κανει ενα καλο τρειντ αντι να μπει σε διαδικασια χτισιματος απο την αρχη τελειως και με αμφιβολο αποτελεσμα. Δε νομιζω οτι υπαρχει και λογος για την δευτερη επιλογη.

      Διαγραφή
    5. Ρόντο+Σμαρτ μαζί (και οι δύο μου αρέσουν πολύ) είναι ίσως το χειρότερο shooting backcourt στη σύγχρονη ιστορία του αθλήματος. Πως θα ανοίξεις τις άμυνες..?

      Διαγραφή
    6. Ναι αυτο ειναι το αδυναμο τους σημειο. Πρεπει να δουμε πως θα λειτουργησει στην πραξη.
      Η ουσια αυτου που λεω ομως ειναι πως αν εχεις ενα παικτη σαν τον ροντο τον κρατας και χτιζεις γυρω του δεν εχει νοημα να τον δωσεις και να ψαχνεις τον επομενο σταρ κατα την αποψη μου. Μην ξεχναμε οτι ειναι μικρος και εχει την πιο παραγωγικη του ηλικια μπροστα του.

      Διαγραφή
  4. ΘΆΝΤΕΡ τελικό και μπούλς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τζιμάρα το περιμέναμε αυτό το άρθρο! Το Χιουστον πέρασε περίπατο από το ΛΑ που κατά τη γνώμη μου έχει την χειρότερη ομάδα της λίγκας

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μάνο.. Ήταν σοκ για το L.A. o τραυματισμός του Ραντλ. Είχα δώσει την ψήφο μου στον Σκοτ πολύ πριν υπογράψει. Αλλά δεν έχει υλικά να παίξει αυτό που θέλει. Οι Λέηκερς έχουν τύχη μόνο εάν χτίσουν μια Top-10 άμυνα. Αλλά με τι υλικά..

      Διαγραφή
  6. Παίδες άσχετο αλλά ερώτηση για το fantasy :

    Έχει βγάλει τραυματία τον Dario Saric αλλά στο internet δεν βρίσκω κάτι , ξέρετε τίποτα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ουίζαρντς και Ουόριορς οι εκπλήξεις σε Ανατολή Δύση αντίστοιχα. Ο Κόμπι είναι σάπιος, να αποσυρθεί. Το Σικάγο αν δεν έχει θέματα τραυματισμών μπορεί να φτάσει μέχρι τον τίτλοαλλά δύσκολο ειδικά για Νοά με το πρόβλημα που έχει. Νεα Υόρκη από του χρόνου με Γκαζόλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Ουίζαρντς έφαγαν πλήγμα με τον Μπιλ.. Το σύνολο είναι αρκετά καλό για Ανατολή..

      Διαγραφή
  8. Πίστονς και Πέλικανς θα μπούν play offs φέτος. Η δική μου πρόβλεψη για τη Δύση είναι Ουόριορς. Τζιμ τι λες? Έχουν το καλύτερο περιφερειακό δίδυμο στο ΝΒΑ και ολ σταρ επιπέδου παίκτες γύρω τους.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόλου απίθανο, με την προϋπόθεση ότι θα πάνε στην ποστ-σίζον χωρίς τραυματισμούς. Φοβάμαι λίγο τον Κερ. Μου άρεσε η αμυντική φιλοσοφία του Τζάκσον. Αλλά ας περιμένουμε γιατί είναι η πρώτη του χρονιά στους πάγκους. Το υλικό είναι εξαιρετικό.

      Διαγραφή
  9. Ευχάριστη έκπληξη η αισιοδοξία σου για το Portland.Τους είχα παρακολουθήσει αρκετά τη περσυνή χρονιά που απέδωσαν πολύ ωραίο μπάσκετ, όμως πραγματικά το ερώτημα για τη βοήθεια απο τον πάγκο είναι κομβικό.

    Πιστεύω ότι οι Spurs θα τα κρατήσουν και φέτος τα σκήπτρα στη Δύση αλλά θα φτάσει η ενέργεια για τους τελικούς?? Φανταστείτε πάντως το μπάσκετ του Ποπ σε ρόστερ με πολύ αθλητικούς και παράλληλα ικανούς να ενταχθούν στο σκεπτόμενο μπάσκετ παίκτες, προς τα εκεί θα έβλεπα το μέλλον.

    Στην Ανατολή θα προσεύχομαι για τους Bulls...

    Φέτος εκτός απο Bulls,Cavs και Bucks θα παρακολουθήσω πολύ Portland και Phoenix.
    Let the fun begin!!!

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν μια από τις καλύτερες starting lineups στη λίγκα και απέχουν από το ταβάνι τους.. Θα δούμε Dali.S. Θέλω να δω στο Φοίνιξ πως θα μοιράσει ο Χόρνασεκ τον χρόνο στα γκαρντς..

      Διαγραφή
  10. Θα ήθελα να υποβάλω τα σέβη μου εκ μέρους όλου (σχεδόν) του redhoops forum. Συγχαρητήρια και συνέχισε έτσι!
    Eleni7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια χαρά!
    Προ 5ετίας όταν ξεκίνησες το παρόν ιστολόγιο ως ένας ακόμη μύστης (μεταξύ πολλών εκεί έξω),δε ξέρω αν ανέμενες την επιτυχία του.Οπότε,απλώς θα ήθελα να αξιοποιήσω το χώρο σου, ώστε ν΄αναρτήσω μιαν άλλη άποψη (όχι αντιθετική):
    http://www.humbazine.gr/index.php/blog/nba-season-2014-15-ta-prota-rankings-gia-ti-chronia-pou-erchete/#sthash.H2A86i6P.dpbs

    Ευχαριστώ!
    Υ.Γ. με τόσους μη γηγενείς παίχτες στο ΝΒΑ,γιατί φαίνεται ακόμη τόσο μεγάλο το χάσμα άραγε (που φάνηκε μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου); Ο Πόποβιτς θ΄αλλάξει το mentality κι ο Μπλατ θα συνεχίσει σε ανάλογο δρόμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον.. Η σελίδα μου είναι ανοιχτή για όλες τις απόψεις. Υπάρχει μια αργή αλλά σταθερή σύγκλιση ΝΒΑ και ευρωπαϊκού μπάσκετ σε αγωνιστικό καθαρά επίπεδο. Είναι φανερό τα τελευταία χρόνια.

      Διαγραφή
    2. Μόνο που το link του πιζητά μόνο πάουερ ράνκινγκς δεν έχει. Απλά άποψη λέει. Έλεος με τις αντιγραφές.

      manu chao

      Διαγραφή
    3. Χαιρετώ το πανεπιστήμιο του μπάσκετ και όλα τα μέλη του. Κύριε καθηγητά (Τζιμ) Μπρούκλυν.. Πεθαίνω να σε ακούσω!

      Johny Q

      Διαγραφή
    4. Πιστεύω τον Χόλινς ως κόουτς, μου αρέσει αρκετά. Το Μπρούκλυν έχει ποιότητα αλλά σε πολύ βασικές νευραλγικές για το παιχνίδι του θέσεις στηρίζεται σε πήλινα πόδια..

      Διαγραφή
    5. Ναι ρε Τζιμάρα. Για Νικς τι λες?

      Johny Q

      Διαγραφή
    6. Η φετινή σεζόν θα είναι χρονιά εκκαθάρισης και προσαρμογής στην τριγωνική.

      Διαγραφή
    7. manu chao το λινκ του ΠιΖήτα είναι απο το Humbazine που μόνο περιοδικό που αντιγράφει δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις. Είναι ίσως το μόνο διαφορετικό αθλητικό περιοδικό που κυκλοφορεί και δεν ακολουθεί την πεπατημένη. Ψάξ'το λίγο κι εγώ μη νομίζεις 2 τεύχη έχω διαβάσει αλλά η διαφορά φαίνεται και στην θεματική και στον τρόπο γραφής. Φιλικά.

      Διαγραφή
    8. προφανώς τότε δεν έχουν ιδέα τι εστί power rankings (οπότε ας μη τα βάζουν) γιατί αν αυτά είναι pr εγώ είμαι ο πραγματικός manu chao. Αν δε κατέχεις κάτι, άστο. εκτίθεσαι.

      manu chao

      Διαγραφή
    9. Συμφωνώ ότι δεν είναι power rankings και ότι ο τίτλος είναι ατυχής αλλά δεν προκύπτει από πουθενά θέμα αντιγραφής όπως είπες. Γι' αυτό και η επισήμανσή μου. Επίσης δεν μου φαίνεται ότι ο αρθρογράφος δεν το κατέχει το άθλημα.

      Διαγραφή
  12. Πες μας αν θα κατεβει κανενας κομμενος προς Ευρωπη μερια και δη στα μερη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευχαριστούμε.Η μόνη μου ένσταση σε μια πρώτη ανάγνωση έιναι οι Hornets,τους οποίους θα τοποθετούσα στο 9.H εκτίμησή σου για τον Gilchrist?Μπορεί να παρουσιαστεί αισθητά βελτιωμένος φέτος?
    Να είσαι πάντα υγιής φίλε μου
    Στασινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα δε μαθει μπασκετ δεν... εξαιρετικος αθλητης αλλα δεν εχει βελτιωθει μπασκετικα οσο θα επρεπε, καλος παιχτης ομως θα κανει πολλες καλες χρονιες αλλα μεχρι εκει. Αν κ ταλαιπωρηθηκε απο τραυματισμους οποτε δικαιουται τον χρονο του πιστευω να κανει μια χρονια υγιης.

      Διαγραφή
    2. Γεια σου φίλε zoze.Και εμένα με απογήτευσε η δεύτερη σεζόν του,ελπίζω να μην μείνει στάσιμος.Σαν φίλος των Pacers που εντυπωσιάστηκε με την περυσινή χρονιά του Stephenson θεώρησα εξαιρετική την προσθήκη του στους φετινούς Hornets.Περιμένω βελτίωση και από τον Zeller,για να δούμε
      Στασινός

      Διαγραφή
    3. Να'σαι καλά φίλε μου, επίσης. Ο Gilchrist είναι καθαρόαιμο και θα παίξει καλύτερα φέτος. Δημιουργεί πολύ δυναμική περιφερειακή γραμμή δίπλα στους Ουόκερ-Στέφεσον. Πρέπει να μάθει να παίζει καλύτερα με τη μπάλα στα χέρια και να κοντρολαριστεί λίγο..

      Διαγραφή
  14. Καλησπεριζω ολη την παρεα, εγω θα ξεκινησω λεγοντας οτι 4 φορες αποτυχαμε την 5 θα τα δωσουμε ολα για να τα καταφερουμε, ο νοων νοειτο !!!
    #1 χωρις πολλα πολλα σπερς, καβς 2 ε χμμμμ επετρεψε μου να βαλω τους μπουλς, που μολις τους ειδα κ μιλαμε η 2nd line up τους ειναι ισως καλυτερη απο των σπερς!!! Παρανοια πραγματικα το να βγαζεις απο το παγκο ταζ γκιμπσον (6 παιχτης της σεζον για εμενα), μακμπακετς/μιροτιτς+χαινριχ μολις γυρισει ο μπατλερ. Ροουζ δειχνει εξαιρετικος οπως κ ο παου που σαν να κολλησε αμεσως αν κ παιζανε με τα λιμα της νεας υορκης.
    Οσον αφορα τους καβς θελω να δω αν θα ξυνισει ο λοβ η οχι ηδη εχουν γινει καποιες δηλωσεις αλλα οι νικες θα τον γλυκανουνε πιστευω.

    Δε θα σχολιασω ολα τα Power rankings μονο αυτα που με βρισκεις αντιθετο.
    πρωτο οι losers tou LA με ηγετη(τον αγαπημενο σου) τον περασα 1 φορα τη πρωτη φαση των πλει οφ σε 10 χρονια καριερας... κακως βρισκονται τοσο ψηλα. Και φετος θα αποτυχουνε, δεν τους θεωρω ανωτερους απο τους θαντερ που ισως λογο ντουραντ να πεσανε λιγο αλλα με ανταμς(προσεξτε τον φετος) + μοροου θα ειναι πιο επικινδυνοι για τιτλο.
    Γουοροιρς δε ξερω θελω να τους δω δε μου αρεσε που εδιωξαν τν μαρκ τζακσον αλλα ο λιβινγκστον θα δωσει μεγαλη ωθηση κ το να φερει επισης τον ιγκι απο τον παγκο ισως αποδειχτει κομβικο.

    Πορτλαντ χρονια κριτηριο να δουμε αν ηταν πυρετεχνημα ή οχι!!

    Μιαμι επισης θα κανουνε αξιοπρεπεστατη χρονια, ειναι καλη ομαδα σε κακη περιφερεια με εξαιρετικο gm κ καλο προπονητη.

    Νετς οσο κ αν μου αρεσει ο χολινς σαν κοουτς δε βλεπω πολλα #19 μονο κ μονο λογο περιφερειας αν ηταν δυση θα ηταν μαζι με τους ΛΑ, πολυ κριμα για τον ραντλ αλλα ισως αποδειχτει καλυτερο για τους ΛΑ, κακη ομαδα, εχω τις αμφιβολιες μου για τον σκοτ κ ισως το να πατωσουν να τους κανει να παρουνε ενα πικ τοπ 5 τους δωσει μελλον, τωρα οπως ειναι κ το νερο της νοοτητας να βρεις κ να το δωσεις στον κομπι δε κανουνε τιποτε, η περιφερεια ειναι τρομερη κ γεματη απο ομαδαρες. Πικ το οποιο ειναι protected top5 που σημαινει αν παει #6+ το χανουνε !!!! οποτε τανκινγκ κ μονο τανκινγκ, ασε το κομπι να παιρνει 25-30 σουτ (χαλαρα) να γραφει 24+- να ειναι χαρουμενος κ ολα οκ, κ του χρονου βλεπεις αν κανεις κατι.

    Ιντιανα κατω απο ντιτροιτ!!!! Δε νομιζω.

    Μινεσοτα πολυ καλυτερη ομαδα απο το #26 θα βρεθει κοντα στην 10-11 θεση της περιφερειας ισως θα κανει περισσοτερες νικες απο την 8-10 της ανατολης.

    Σελτικς θα μπουνε πλει οφ κ ας τους εχουνε ολοι στο πατο, μονο αν ανταλλαξουνε τον ροντο δε θα μπουνε, ο αντζι μπορει να τα καταφερε κ η ομαδα να τανκαρε περυσι αλλα ηδη εχει πολλα πικ δε χρειαζεται κ αλλο τανκινγκ αν κ θα το ηθελε πολυ, και εδω ακριβως ερχεται ο εξαιρετικος στιβενς. Ο ανθρωπος θελει να νικησει κ το εδειξε κ περυσι, αυτο θα κανει κ φετος μονο που δε θα σταματησει οπως περυσι, περυσι εκανε το χατηρι στον αντζι κ μετα απο ενα σημειο εκανε κατι τρελα κ χανανε ωστε να παρουνε ενα πικ στο φετινο δραφτ το οποιο ηταν το #6 σμαρτ, φετος δεν εχει τετοια. Δεν ξερω αν εχετε καταλαβει ποσο καλος ειναι ο ολινικ με τον σαλινγκερ!!!! Πλαισιωμενοι απο εξαιρετικα γκαρντ κ εναν πολυ καλο forward (green), επισης ο παγκος ειναι αρκετα γεματος κ ο στιβενς θα τον αξιοποιησει.
    Τον ροντο τον ειδατε αποψε?

    Γιουτα δε ξερω εχω τις αφιβολιες για το νεανικο πυρηνα, σιγουρα θα ειναι κατω με διαφορα απο σελτικς!!! κατι καντερ/φειβορς κτλ υπερεκτιμημενοι, πληρωσανε πολλα στον χειγουορντ... Εξουμ ιντριγκαρει κ δειχνει να εχει εξαιρειτκη πρωτη υλη κ οι μπερκ/μπερκς ειναι καλοι παιχτες αλλα εγω δε τους βλεπω, κατι τους λειπει, δε βλεπω τοσο μελλον.
    Μελλον που βλεπω στη φιλι αλλα θελει χρονια να στρωσει κ ισως μεχρι τοτε να ειναι αργα....
    Αυτα απο εμενα ελπιζω να μην κουρασα θα εγραφα περισσοτερα αλλα θα διαβαζατε 1 ωρα χααχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπούλς εκπληκτικοί σήμερα. Πολύ βάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μήπως μαζί με τα power rankigns μπορούμε να έχουμε και τα budget των ομάδων, ώστε εμείς που δεν είμαστε γνώστες, να μπορούμε να κρίνουμε τη δουλειά που γίνετε πίσω από τα φώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δες εδω¨

      http://www.spotrac.com/cap-tracker/nba/

      http://hoopshype.com/salaries/boston.htm

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ! :) Μόνο με αυτές τις λίστες που έβαλες, βγάζουν νόημα τα power rankings!

      Προσωπικά δεν ήξερα ότι υπάρχουν τόσο μεγάλες αντιθέσεις.

      Διαγραφή
    3. Κανένα νόημα φίλε μου οι μισθοί. Απλά πρέπει να γνωρίζεις τις ομάδες.. Καμία μα καμία σχέση.

      Celtic 13

      Διαγραφή
  17. jim καλημέρα ελπίζω όλα να είναι καλύτερα.
    Θα ήθελα να σε ρωτήσω την γνώμη σου για τους clippers, πιστεύεις οτι έχουν το βάθος για να φτάσουν στους τελικούς της περιφέρειας τους αρχικά και έπειτα να σηκώσουν το δαχτυλίδι; Δεν ξέρω αν έχουν το πνευματικό κομμάτι παρόλο που έχουν εναν παρα πολύ καλό προπονητή.
    Θα είχε πολύ ενδιαφέρον ενας τελικός με bulls και φυσικά το cp3 vs derrick.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Go Celtics. !Πλουραλισμός ο Στίβενς στα κόκκινα. Ο Σάλιντζερ πάει για μεγάλη χρονιά.

    Celtic13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.youtube.com/watch?v=H-lxEN1mceY

      τα highlights του Ρόνο χθες

      Διαγραφή
    2. τι πιστεύεις εσυ celtic13 για το trade η όχι του Rajon? Κ αν τελικά δεν γίνει, δεν συμφωνεις οτι οι celtics χρειάζονται εναν καλο trade για να χτυπήσουν κάτι καλύτερο τα επόμενα χρόνια ;

      Διαγραφή
    3. Νομίζω είναι λίγο απογοητευμένος και πιθανόν όταν η ομάδα αρχίσει να χάνει θα δημιουργήσει πρόβλημα. Οπότε με καλό αντάλλαγμα λέω ναι σε trade

      Celtic 13

      Διαγραφή
    4. Διαφωνω καθετα, τι να τα κανει τα πικ ρε παιδια? Ξερετε ποσα εχει ηδη!!! Εγω μετραω 6 πικ πρωτου γυρου τα επομενα 2 χρονια τι να τα κανει κ αλλα κ να αφησει το ροντο στα 28!!! Μιλαμε για εναν παιχτη που μεχρι τα 35++ θα βγαζει 10 ασιστ, δε παιζει με ταχυτητα κτλ για να επηρεαστει με τα χρονια, αρκει βεβαια να αποφυγει τραυματισμους.

      2015 first round draft pick from Philadelphia
      Philadelphia's 2015 1st round pick to Boston (via Miami) protected for selections 1-14; if this pick falls within its protected range and is therefore not conveyed, then Philadelphia will instead convey its 2015 2nd round pick and 2016 2nd round pick to Boston [Miami-Philadelphia, 6/28/2012 then Boston-Golden State-Miami, 1/15/2014]

      2015 first round draft pick from L.A. Clippers
      L.A. Clippers' 2015 1st round pick to Boston [Boston-L.A. Clippers, 6/25/2013]

      2016 first round draft pick from Brooklyn
      Brooklyn's 2016 1st round pick to Boston [Boston-Brooklyn, 7/12/2013]

      2016 first round draft pick from Cleveland
      Cleveland's 1st round pick to Boston protected for selections 1-10 in 2016, 1-10 in 2017 and 1-10 in 2018 and unprotected in 2019 [Boston-Brooklyn-Cleveland, 7/10/2014]

      Τι σημαινουνε αυτα τα πικ? Οκ δεν ειναι πρωτου γυρου αλλα παραμενουνε πικ, δινοντας 2 απο αυτα μπορεις να ανεβεις στα λοτερι πικ κτλ... Χωρια τα πικ 2 γυρου που εχουν καμποσα επισης, δε λενε πολλα αλλα γεμιζεις ροστερ κτλ.

      Του μιαμι 2015 θα ειναι 18~23 λογικα, κλιπερς 2015 24~30, μπρουκλιν 2016 10~25 (αγνωστο πως θα ειναι οι νετς του χρονου φετος) , καβς 2016 28~30.
      Σε αυτα τα πικ βαζουμε κ το 2015 των σελτικς θεωρω 15~20, σελτικς 2016 15~25.

      Διαγραφή
    5. δεν ειναι λοτερυ πικ εννοω φυσικα κ ειναι πρωτου γυρου ;)

      Διαγραφή
    6. Συμφωνω απολυτα με ζοζε.
      Εχει μαζεψει ηδη τοσα πικς που ειναι σχεδον αδυνατο να μην γινουν ανταλλαγες. Πρεπει να βρει τροπο ο ειντζ να βρει εναν ελιτ αμυντικο ψηλο που οι σελτικς εχουν τρυπα εκει. Εχει και συμβολαια που ληγουν και μπορει να τα βαλει και αυτα σε προταση. Υπαρχει και ο Γουαλας που ληγει του χρονου.
      Το σημαντικοτερο ομως κατ εμε. Οταν εχεις ενα σουπερσταρ δεν τον δινεις στα 28 του για να ψαχνεις απο την αμεσως επομενη μερα για παικτες που υποσχονται να φτασουν στο επιπεδο του.
      Προβλεψη: Ο ροντο θα υπογραψει στο τελος της χρονιας κοντα στο μαξιμουμ με ρητρα νο τρειντ.
      squalo

      Διαγραφή
    7. Μήπως τότε πρέπει να δοθεί το βάρος σ'έναν καλο ψηλό που να τρώει και να ρίχνει και ξύλο και κάποιους ρολίστες που να τραβήξουν στο σκορ ;
      Θεωρω επιτακτική πάντως την ανάγκη θωράκισης της front court ωστε να εκμεταλευτούν τα 4-5 καλά χρόνια που έχει μπροστά του ο Ρόντο και σιγα σιγά να μπορέσουν να επανέλθουν στην κορυφή. Μιλάμε άλλωστε για πολύ βαρια φανέλα

      Διαγραφή
    8. δεν υπαρχουνε πολλοι καλοι ψηλοι, δε βρισκεις ευκολα τετοιους κ στα πικ πανε ψηλα, δεν ξερω τι υπαρχει στα φετινα δραφτ απο ψηλους ισως ο Ακης γνωριζει αλλα δεν ειναι ευκολο να βρεις τετοιο παιχτη. Ο τζιμ πχ ειχε γραψει για τον νουρκιτς προ καιρου κ δειτε ποσο ψηλα εφθασε στα δραφτ κ ποσο νωρις!!! Δε το περιμενα , παιχτης που θελει χρονια να δουλευτει οποτε απο πικ ετοιμο ψηλο δε βρισκεις ετσι, θελουν το χρονο τους.

      Ισως σας ακουστει καπως αλλα ο ασικ θα ηταν καλος, του χρονου τελειωνει το συμβολαιο του νομιζω οποτε γιατι οχι !!!

      Διαγραφή
    9. http://www.draftexpress.com/nba-mock-draft/2015/

      αμα ριξεις μια γρηγορη ματια στα mock draft του 15 θα δεις πολλους ψηλους δε ξερω τι λενε τα παιδια κατω του τοπ10(μιας κ δε πιστευω οτι μπορουνε οι σελτικς να μπουνε τοσο ψηλα στα δραφτ) αλλα υπαρχουνε επιλογες κ πολλες!!! Δε περιμενα τοσους ψηλους, αν κ πολυ νωρις να μιλαμε για κατι τετοιο

      Διαγραφή
    10. Καλησπερες στα παιδια,ζοζε δεν υπαρχει καθαρος rim protector σε αυτο το ντραφτ,ο τζαχιλ οκαφορ εχει πολλες πλαστικες κινησεις κοντα στο καλαθι αλλα ειναι εμφανως αδυναμο το σωμα του και ο τροπος που το κινει,κατι τετοια μιαζει ασημαντο αλλα οι σκαουτς κοιτανε τα παντα υπολογιζοντας τραυματισμους και καθαρες σεζον...Το ντιουκ θα ειναι φορτωμενο στο 5 διπλα στον οκαφορ θα παιξει ο τριτος αδερφος των πλαμλι.
      Το παιδι απ τη δομινηκανη δημοκρατια ο καρλ ταουνς του κεντακι κεντακι μιαζει με 4,εαν προσεξεις το αριστερο του γονατο εχει μια τεραστια επιγονατιδα,boom or bust ο ντραμοντ του 15 ισως....Για να μην μακρυγορω η βοστωνη θελει ενα τυπο σαν το νοελ της φιλαδελεφεια η' τον νοελ της φιλαδελφεια.
      Αντιθετα απ ολα αυτα υπαρχουν καλοι wing παιχτες,το χω γραψει θα ηθελα πολυ το στανλει τζονσον της αριζονα,σε βαθμο που ο βανγκαντι θα παραταγε τα πλει οφ...Ο γινσλου του ντιουκ δεν ειναι κακος οπως ο και ο ουμπρε του κανσας που μιαζει περισσοτερο με 2 ενω ο ποιο ενδιαφερον παιχτης ολου του ντραφτ ειναι ο Kevon Looney του UCLA,ολα αυτα βεβαια στο χαρτι κανεις δεν ξερει τιθα γινει με αυτα τα παιδια που ειναι ολοι freshman...Απ τα υπολιπα παιδια ο χαρελ του λουιβιλ ειναι γνωστος energy player και ο κολε'ι' σταιν ενας καλος μπακ απ σεντερ της λιγκας στο μελλον.

      Διαγραφή
  19. http://www.onsports.gr/Synenteyxeis/item/439966-Mpogkntanovits-sto-Onsports-Oneireyomoyn-Panathinaiko-kai-Diamantidi-photos-videos «Οι εποχές έχουν αλλάξει, ίσως λόγω της οικονομικής κατάστασης ή του προπονητή. Αλλά θυμάμαι ότι παρακολουθούσα τον Παναθηναϊκό. Πολλοί Σέρβοι μπασκετμπολίστες έπαιρναν μεταγραφή για τον Pana. Ένας από τους καλούς μου φίλους, ο (Μιλένκο) Τέπιτς ήταν ανάμεσα σε αυτούς και μου είπε για τη σπουδαία εμπειρία που είχε και πόσο μεγάλος σύλλογος είναι. Ήταν ένας μεγάλος σύλλογος και θα συνεχίσει να είναι στο μέλλον».

    Γνωρίζω ότι θαυμάζεις τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Θα είσαι αγχωμένος που θα τον αντιμετωπίσεις ή αυτό μπορεί να σε κάνει να παίξεις ακόμη καλύτερα, στο ΟΑΚΑ;

    «Ο Διαμαντίδης έχει κρίνει πολλούς τίτλους και παιχνίδια. Μου αρέσει σαν παίκτης και τον σέβομαι. Ονειρευόμουν να αγωνιστώ εναντίον του ή να είμαι συμπαίκτης του όταν ήμουν νεότερος. Αλλά τώρα έχω την ευκαιρία να τον αντιμετωπίσω. Ήταν το είδωλό μου, οπότε είναι μια εξαιρετική δυνατότητα, αυτή που μου δίνεται».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημερα παιδια
    Θα σημειωσω 5 underdogs (παιχτες) που μου αρεσουν να παρακολουθω και πιστευω πως φετος θα κανουν καλη χρονια

    1)Taj GIbson : Ο Ταζμεινια μπαινει στην 6 χρονοα του ,περσι ειχε ανεβασμενους μεσους ορους και φετος σε ενα Σικαγο που θα χει πολυ inside game θα παιξει πολυ και αναμεται να κανει γερες ζημιες.Εφυγε ο Μπουζερ και ηρθε ο Γκασολ πραγμα που τον βολευει να παρει παραπανω χρονο.Τερας της φυσης(φαντασιωνομουνα τη μπορουσε να κανει ενας τετοιος παικτης στην ευρωλιγκα)
    2)Jarred Sulinger : Τον παρακολουθω απ τα προπερσινα ντραφ,αν μεινει υγιης ειναι ενα πολυ δυνατο οπλο στην επιθεση.Καλος στο ποστ,καλος σκορερ γενικα και παιζει σε μια ομαδα που θα του ζητησει να σκοραρει φετος.Ευθραυστο σκαρι παντως.
    3)Norris Cole : Ενα ντραφτ πικ - κλοπη απο τους τοτε πρωταθλητες Heat,(28ο),ενας παιχτης με quarterback skills που φετος θα χει και μεγαλυτερες ευθυνες-ευκαιριες.Καλος σουτερ επισης
    4)Αδερφια Μorris Τρομερο αθλητικο πακετο στους διδυμους που πραγματικα δυσκολα ξεχωριζουν μεταξυ τους ακομα και στο παιχνιδι τους(Ο Μαρκιφ στα 4 χρονια εχει αρκετα καλυτερα νουμερα αλλα φετος φαινεται κι ο Μαρκους να ξεκινα δυνατα) παιζουν σε ενα ξενοιαστο απο αποτελεσματα Phoenix και εχουν χωρο για να πρωταγωνιστησουν
    5)Iman Shumpert : (με επιφυλαξεις εδω) ενα ακομα παιδι απο το ντραφτ του 2011 απο τον οποιο οι Νικς περιμεναν πολλα αλλα δεν απεδωσε τα αναμενομενα,φετος κι αυτος θα εχει ευκαιριες,αθλητικα ειναι πολυ καλος ,αμυντικα ειδικα ειναι τερας αλλα θελει πραγματα ακομα οπως το σουτ.

    ΥΓ 1:Tζιμαρα χρονια πολλα αναδρομικα..ο'τι επιθυμεις
    ΥΓ2 : Αυριο θα χρειαστει να ξενυχτησω,ποιον αγωνα προτεινετε να δω στο ΝΒΑ;

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ φίλε. Ωραίο κείμενο. Λες για Σούμπερτ..? Μακάρι.. Βρίσκεται σε βαθύ ύπνο αυτό το παιδί καιρό τώρα. Ο Κόουλ έδωσε μια γεύση εχθές.. Ο Σάλιντζερ δείχνει ότι φέτος θα παίξει ακόμα καλύτερα, του δίνει τη μπάλα αρκετά και ο Στίβενς.

      Διαγραφή
  21. Prwth fora pou sumfwnw toso ligo me ena power rankings tou Jim :

    Alla mou fainontai polu underated oi Heat kai oi Thunder (mporoun eukola akoma kai telikous Conference), mhn tous ksexaste.

    Kai pisteuw oti oi Celtics kai oi Wolves tha einai polu kaluteroi.

    Polu over oi LA Loosers (Clippers) ! Akoma kai to GS den me peithei.

    Apopseis einai ola auta vevaia !

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. no closure
    οκλαχομα-κλιπερς αξιζει αλλα καλο θα ναι και το μελο-λεμπρον....καλο ξενυχτι....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κι εγω σκεφτομομουν οτι το Οκλαχομα Κλιπερς ειναι περιοστερο ματς για πλευοφς..

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. http://paovoice.blogspot.gr/2014/10/blog-post_30.html?m=0

    Για να κερδισετε δωραν διαρκειας του παο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπερες,οι μπουλς εδειξαν χθες γιατι ειναι αυτοι το φαβορι για την ανατολη,ειναι ομαδα και οχι fantasy team(ονοματα δεν λεμε).Xωρις το καλυτερο περιφερειακο τους αμυντικο το τζιμι μπατλερ και με σχετικα ανετοιμο το ροουζ κερδισαν χαλαρα σε μια παραδοσιακη εδρα,ολα τους πηγαν καλα το καλοκαιρι με το μακντερμοντ να μιαζει ιδανικος για το καλυτερο κοουτς που δεν εχει παρει πρωταθλημα ακομα...Οι μπακς εδειξαν συνοχη θα κανουν πολλες κηδειες σε οσους του υποτιμησουν(στοιχηματικες),ομοιως και οι σελτικς που ισως κανουν την εκπληξη και χωθουν στα πλει οφς-οποτε τους εχω λιγο παραπανω στην καταταξη.
    Στο δικο μας χα'ι'ρι στους πιστονς το χθεσινο ειταν λιγο πολυ αναμενομενο,διπλα στις απουσιες του τιμωριμενου μονρο και τραυματια μικς ειρθε να προστεθει και αυτη του καρτιε μαρτιν....Με το ποουπ να μπαινει τη τριτη στις προπονησεις ως μοναδικος καθαρος σουτινγκ γκαρντ και με το τζοελ αντονι μια εβδομαδα στο ροστερ ως μπακ απ σεντερ οι πιστονς καταφεραν να πανε καλα εως τη τελευταια περιοδο,εκει τα φαουλ των σμιθ και ντραμοντ εδωσα πολλες δευτερες ευκαιριες στου σβωλους του ντενβερ να κερδισουν το ματς.Ηττα προβλεπω και σημερα στη μινεζοτα με αυτες τις ιδιες απουσιες,αντιθετα στο ματς του σαββατου εντος με τους νετς επιστρεφει ο μονροαπο τιμωρια και ισως ο καρτιε μαρτιν και οπως ειδα την ομαδα του χολινς υπαρχουν πολλες ελπιδες για νικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μινεσότα δύσκολο για πλει οφ?Υπαρχει κανεις που πιστευει πως ο Ρουμπιο αξιζει το maximum συβόλαιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. τι επικο μπουρδελοο ειναι αυτο που εφτοιαξε παλι ο ομπραντοβιτσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Ο slaughter στο παιχνιδη της ζωης του

      Διαγραφή
    3. ο σλοτερ ηρθε με 43% στο τριποντο ειχε μ,ο 17.5% ποντους στην Γαλλια, δεν ηταν τυχαια η επιλογη του.

      Διαγραφή
    4. λεωνιδα,μειωνεις τον ζοτς για να απαξιωσεις τον παο,εχεις πλακα.

      Διαγραφή
  28. Με λίγα λόγια...
    http://www.youtube.com/watch?v=oGTUJ7zyRDg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. το σημερινο αφιερωνεται εξαιρετικα σε οσους κανανε ονειρα για αποκλεισμο του παναθηναικου απο τον τοπ 16....κατι πολυ μεγαλο γιεννιεται....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχουμε να σου κανουμε κατι αφιερωσεις κατα τον δεκεμβρη.

      και περισσοτερα λαθη ειχατε και περισσοτερα επιθετικα πηραν.
      Κοιτα και εκτος του ποσοστος σας στα 3ποντα.

      Διαγραφή
    2. εμεις αφιερωσεις καναμε πριν απο κανενα μηνα και κανουμε και καθε μαη....stonerook

      Διαγραφή
    3. ΛΕΩΝΙΔΑΚΟ ΟΤΑΝ ΣΕ ΕΧΩ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΜΕ ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ 12ΑΔΑ ΜΟΥ ΕΙΧΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 22 ΣΤΗΝ Α ΕΣΚΑ ΤΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ...

      Διαγραφή
    4. Λεωνιδα καλε μου,μην βλεπεις τα λαθη,εγιναν ολα συσωρευμενα. Στην νοβα ειπανε οτι ολα τα λαθη, μαλλον πανω απο τα μισα, ο Παο τα εκανε οταν χαλαρωσε και η διαφορα ηταν στο + 25 καταλαβες;; γιατι στο α΄ημιχρονο ειχαμε 4-5 λαθη.Μονο τα επιθετικα μας ηταν χαλια,Κανε ονειρα εσυ,εχεις πλακα.Ακομη η ομαδα μονταρεται καταλαβες;;

      Διαγραφή
    5. Παρόλα αυτά, όμως, τα τρίποντα δεν ήταν τα μοναδικά στοιχεία που είδαμε. Δεν ήταν μόνο οι βόμβες (18/26) που οδήγησαν σε αυτόν τον θρίαμβο που ανάγκασε τον Ομπράντοβιτς να τρελαθεί με τους παίκτες του και να πει το φοβερό «ντρέπομαι που το κοινό του Παναθηναϊκού είδε την ομάδα μου να παίζει έτσι. Όλοι ξέρουν πως είμαι μαχητής». Οι «πράσινοι» είχαν πλάνο χτυπώντας τις αδυναμίες της Φενέρ αρχικά μέσα στη ρακέτα και εξαφανίζοντας παίκτες κλειδιά όπως οι Γκούντελοκ, Χίκμαν ακόμη και τον Πρέτζλιτς.

      Διαγραφή
    6. Χαρη στην αμυνα κερδισαμε γαυρακο,μονο οταν τελειωνε το παιχνιδι χαλαρωσαμε (με Χαραλαμποπουλο μεσα και Μποχωριδη) και ετσι η Φενερ ξεπερασε τους 70 στο τελευταιο δεκαλεπτο ειχαμε σκορ 9-16.

      Διαγραφή
    7. αγαπουλες εμενα δεν με τρελανατε. τα καλα σας ποσοστα και τα κακα δικα τους αλλοιωνουν την εικονα του παιχνιδιου.

      αυτο που γουσταρα ειναι το ξεβρακωμα του πανακριβου συνοθηλευματος χωρις καρδια του ομπραντοβιτσ. Επεισης εκπληκτικο το ποσο απροετοιμαστει ηταν για το A-horns σας. πηρατε πολλους ποντους με βουτηγματα μεσα στην ρακετα, που ειναι ανεπιτρεπτα για αυτο το επιπεδο.

      Διαγραφή
    8. σε καταλαβαινω παντως λεωνιδα, ποσα να αντεξει το ατομο σου!!!!!!

      Διαγραφή
    9. re lewnidako agori mou den mas noiazei an se entiposiasame
      arkei se emas pou i omada douleuei me to kefali kato kai deixnei mia veltiosi.ante pou mpainete edo mesa gia na kanete tin propaganda sas geloioi.exeis na mas analiseis kati mpasketika i tha rixneis xoli?
      seattlesupersonics13

      Διαγραφή
  30. ο Παναθηναϊκός πάει στο ημίχρονο με 10/12 τρίποντα !!!!!!! δεν γίνονται αυτά λέμε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ελα και συ πισω Μαντελα να παμε για κουπα.Ανετα σημερα.Μονη παραφωνια τα κορακια του Ρηγα,εδωσαν καπου 20 ποντους στη Φενερ απιστευτους.Τι με νοιαζει αν ειναι στους 25 η διαφορα; Αν ο αλλος αγκιστρωνει και σκοραρει πρεπει να σφυριξει,ελεος.

    Τζιμ δικαιωνομαι για Παο-Μακαμπι που τους ειχες στη μεση του ρανκιν.Δε μπορει ομαδες οπως η Βαλενθια ή η Μαλαγα που επρεπε να χασει απο την Αλμπα (που τη διελυσε σημερα η Μακαμπι),να ειναι πιο πανω απο 2 τοσο παραδοσιακες δυναμεις.
    Ειναι πολυ βαριες οι φανελες τους για να μπαινουν απο κατω απο τετοιες ομαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σοκαριστικο το πρωτο βημα του Σλοτερ σημερα.Νομιζες πως θα πεταξει.Επιπεδου των μεγαλων σταρ του ΝΒΑ.Τον εχανα στο μονιτορ.Τα σουτ μια θα μπουν αλλη παλι οχι,παντως αυτο φαινεται ως καλο οπλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. me exei entiposiasei to ballhandling tou sloter file.kai i ikanotita na pasarei ston psilo otan ginetai to screen deixnei paikti poli xrisimo
      seattlesupersonics13

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά απίστευτο ball handling.

      Διαγραφή
  33. Ενα εξωπραγματικό ποσοστό στα τρίποντα και ένα (σχεδόν) "τέλειο" παιχνίδι μπορεί να είναι αποτέλεσμα και της τύχης. Οι 1000 και βάλε ασσίστ του Κορυφαίου και το " Ομπράντοβιτς, πορομ, πορομ, πομ, πομ" στο τέλος του ματς, δεν έτυχαν. Πέτυχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΟΚ
    να μην ενθουσιαζόμαστε λέμε γιατί είναι μεγάλη η χρονιά
    μπα , χέστο ... ΘΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΩ !

    δεν είναι τόσο το σκοράρισμα (σεληνιασμένοι όλοι τος) όσο το ότι έβλεπα ΑΠΑΝΤΕΣ να παίζουν σκυλίσια άμυνα ... δύο και τρία και τέσσερα (τόσα μέτρησα) defensive stops στην ΙΔΙΑ ΦΑΣΗ ... μπράβο τους !!!

    και ένα τελευταίο
    ο ιβάνοβιτς φαίνεται ότι τους έχει δώσει το οκ να πυροβολάνε ελεύθερα
    ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ειδικά αφού μας έχουν ξεγραμένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Nemanja Gluščević How many times he beat Barcelona and i have never been mad at him, I just respect him a lot!!! HE IS REAL LEGEND!!!!!!
    Δεν μου αρέσει · Απάντηση · 242 · 2 ώρες · Τροποποιήθηκε
    Nemanja Gluščević Of course friend! I just telling some facts who everybody has to know! I am real, and that is all story my friend. I will give you one example. I like Spanoulis like a player, I wish he played for Barça, but he will never be bigger than Diamantidis!!! Never!!! Dimitris would never leave Pao, never... And he will never wear red jersey! That is difference beetween this 2 player.. Dimitris is LEGEND.. But Spanoulis is not... Spanoulis is just good player for me nothing else!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.facebook.com/TheEuroleague/posts/10152832371939948σχολια απο ξενο σαιτ,για ΔΔ,μαλλον τον εκτιμουν πιο πολυ και απο τους παναθηναικους εξω

      Διαγραφή
  36. http://live.euroleague.net/gamesjs.aspx?ig=euro_31&st=90&dp=FSAM7F265549311GB256YEMEM&z=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΟΚ, το εξωπραγματικό ποσοστό στα τρίποντα έκανε την νίκη θρίαμβο αλλά γενικά η ομάδα πέρνει άριστα στο δυσκολότερο της παιχνίδι μέχρι σήμερα. Κυρίως για την απίστευτη άμυνα που έπαιξε. Αυτό θα μου μείνει και μένα προσωπικά, ότι κάθε παίκτης έδωσε το 110% στην άμυνα και ότι το παιχνίδι διαβάστηκε σωστά από το επιτελείο. Όταν παράλληλα με αυτό ξεκινάς και με τέτοια ποσοστά στην επίθεση μετά το ματς πάει κατηφόρα.
    Καλή αρχή γενικά στη σεζόν. Πολλοί πίστευαν ότι δεν θα μπορέσει να κάνει πράγματα ο φετινός ΠΑΟ αλλά μάλλον έπεσαν έξω. Το σίγουρο είναι ότι βλέπουμε μια πολύ πιο επιθετική ομάδα από αυτή που είχαμε τα τελευταία 2 χρόνια, χωρίς όμως αυτό να είναι a priori θετικό. Αυτό που έχει σημασία είναι η διάρκεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Oυαου , ειμαι ασχετος απο ΝΒΑ αλλα η σημερινη βελτιωμενη εικονα του Παναθηναικου με εκανε πολυ χαρουμενο . Ειναι φανερο οτι γινεται δουλεια στο κομματι της αμυνας και οτι τα κομματια του παζλ αρχιζουν να μπαινουν στη σωστη σειρα . Ποση πια χαρα να αντεξει ενας Ελληνα μπασκετοφιλος απο το να βλεπει παικτες οπως ο Παππας να παιζουν αμυνα με μαχαιρι στα δοντια ... Να βλεπεις Γιανκοβιτς Μποχωριδη Φωτση και Διαμαντιδη στα γεραματα να τα δινουν ολα .
    Απο την αλλη ειχαμε πολλα χρονια να ευχαριστηθουμε εναν τετοιο τυπο παικτη οπως ο Σλοτερ , θυμισε παλιες εποχες οπου τετοιοι πυροβολητες περνουσαν απο τα Ελληνικα γηπεδα .. Γκιστ η επιστροφη ... Ποιος να το ελεγε .. Κατι καλο μαγειρευεται στο ΟΑΚΑ και θα φανει του χρονου ακομα πιο καλα ... Μανος Μασσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Eλπιζω να μην εχει μονοετες ο Σλοτερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ουσιαστικα δυετες 1+1 με την option στην ομαδα.

      Διαγραφή
  40. the legent
    https://www.youtube.com/watch?v=cGvTfOusYvU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Για μενα χτες ο Διαμαντιδης επαιξε με τον τροπο που θα πρεπει να παιζει απο εδω και περα. Δηλαδη μονο δημιουργια και ελαχιστες μετρημενες με το σταγονομετρο επιθετικες πρωτοβουλιες. Κακα τα ψεματα εχει γερασει και εχει χασει την επαφη που ειχε με το καλαθι. ΑΥτο στο οποιο ακομα ειναι αχτυπητος ειναι η δημιουργια και μονο γιάυτο θα πρεπει να μπαινει στο γηπεδο.
    Παμε τωρα στο κεφαλαιο Μποχωριδης. Μετα απο καθε παιχνιδι του εχω να πω τα ιδια. Τοσο κακο παικτη εχω να δω δεκαετιες. Μηδεν δημιουργια, τραβηγμενες προσωπικες επιθετικες ενεργειες, μαλλον το παιδι θα νομιζει οτι ειναι τζορνταν Νο2 οταν κανει μπασιμο με ΟΛΗ την αντιπαλη αμυνα στο ζωγραφιστο, καμια επαφη με το στατους του παιχνιδιου(χτες μου βαρησε τριποντο, που μπηκε βεβαια αλλα δεν εχει καμια σημασια, οταν το χρονομετρο ηταν στα 15 δευτερολεπτα και το παιχνιδι ηθελε 3 λεπτα για να ληξει). Μπορω να γραφω για ωρες. Αν οι αλλοι πιτσιρικαδες του Παναθηναικου θελουν χιλιαδες ωρες παιχνιδιων για να γινουν παικτες αυτος θα χρειαστει τον Αϊ Παντελεημονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νομίζω είσαι λίγο άδικος με τον Μποχωρίδη. Δεκαετίες όλοκληρες ; σοβαρά τώρα ; ΟΚ έχει αδυναμίες αλλα έχει και potential

      Διαγραφή
    2. Αρχηγέ μου, μάλλον δεν έχεις δει όλα τα παιχνίδια του μέχρι τώρα και πιθανότατα δεν έχεις και πολύ μπασκετικό μάτι (με κάθε σεβασμό). Μην ξεχνάς ότι πρόκειται για 20χρονο που δεν έχει παραστάσεις από μεγάλα παιχνίδια και σίγουρα δεν βρίσκεται στο επίπεδο της Ευρωλίγκα ακόμα. Παρόλα αυτά έχει μεγάλες δυνατότητες και είμαι βέβαιος ότι θα εξελιχθεί. "Μηδέν δημιουργία" σε ένα βράδυ που έχει 3 τελικές σε 15΄; Με την ΑΕΚ (έστω σε αυτό το χαμοπρωτάθλημα της Α1) είχε 13 ασίστ. Για το Νο2 που λες, είπαμε, είναι ακόμα άγουρος. Μην παραβλέπεις, όμως, το γεγονός ότι ανάγκασε τους αντιπάλους του να τον σταματήσουν 3 φορές με φάουλ, πράγμα που σημαίνει ότι δημιουργεί καταστάσεις με το παιχνίδι του στην επίθεση. Για μένα το σημαντικότερο πρόβλημά του είναι στην άμυνα, όπου δεν μπορεί να ακολουθήσει τους προσωπικούς αντιπάλους και δίνει εύκολα το φάουλ.

      Διαγραφή
  42. Καλημέρα.
    Ωραία η ανάρτηση και οι κουβέντες των παιδιών για το ΝΒΑ. Αλλά, χθες είχαμε Ευρωλίγκα.

    Απίστευτη παράσταση από τον ΠΑΟ. Πέρα από κάθε φαντασία. Μερικά σημεία.

    1. ΟΚ. Η ραψωδία από το τρίποντο ήταν ανεπανάληπτη. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι παρόμοιο. Αλλά η νίκη δεν ήρθε από τα τρίποντα. Τα τρίποντα μετέτρεψαν τη νίκη σε θρίαμβο. Η νίκη προέκυψε γιατί η ομάδα βελτίωσε αισθητά τις αδυναμίες που έδειξε στο Μόναχο. Θα κέρδιζε και με μικρότερα ποσοστά.
    2. Ξεκάθαρη βελτίωση στην άμυνα. Η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να αυξήσει την ένταση στο αμυντικό κομμάτι και να πατήσει σ’ αυτό όταν δεν θα μπαίνουν τα πάντα. Από την άμυνα ξεκινούν τα πάντα. Ελπίζω να σταθεροποιηθεί το αμυντικό performance της ομάδας στα χθεσινά επίπεδα.
    3. Στην επίθεση δεν είδαμε μόνο τρίποντα και 1-1. Είδαμε συνεργασίες, p’n’r’, transition, post up. Ποικιλία που βοηθήθηκε από τα εξωπραγματικά ποσοστά από τα 6,75. Αλλά και την αεράμυνα των Τούρκων.
    4. Πολύ θετικό σημάδι ο τρόπος που μπήκε η ομάδα στο παρκέ. Δύναμη, ενέργεια, πίστη, αποφασιστικότητα. Credit στον κόουτς.
    5. Μελανό σημείο κάποια χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Θέλει προσοχή στο συγκεκριμένο τομέα γιατί μπορεί να αποδειχθεί πληγή. Ο Μπατίστα πρέπει να γίνει πιο προσεκτικός. Πολλές φορές κι ενώ η μπάλα διεκδικείται αυτός έχει ξεκινήσει να τρέχει για το transition.
    6. Διαμαντίδης. Πήρε πάλι το remote control και καθοδηγούσε τους πάντες. Συμπαίκτες κι αντιπάλους. Και χωρίς να σκάσει. Έκανε μάγκα τον Μπατίστα και κουτούς τους υποτιθέμενους σέντερ της Φενέρ. Ποιος Σαβάς, ποιος Ζόριτς και ποιος Ερντέν, τώρα…
    7. Φενέρ. Τραγωδία. Ομάδα χωρίς πυξίδα, χωρίς σφυγμό, χωρίς εγωισμό, χωρίς νεύρο. Μηδέν σε όλα. Άμυνα για γέλια και επίθεση γιούρια. Ο Ζοτς έχει μπροστά την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Αν αποτύχει θα είναι η τρίτη σερί σεζόν της καριέρας του που φτιάχνει ομάδες χωρίς ταυτότητα. Θέλει αθλητικό σέντερ, χθες.
    8. Είναι ακόμη νωρίς. Η ομάδα ακόμη μοντάρεται. Θα υπάρξουν καλά και κακά βράδια. Χρειάζεται υπομονή και αυτοσυγκράτηση. Την επόμενη εβδομάδα με την Αρμάνι στο ΟΑΚΑ θα παίξουμε την μισή πρόκριση. Αν χάσουμε κανείς δεν θα θυμάται τα χθεσινά.


    Στα υπόλοιπα

    - Πρώτο σκληρό και δίκαιο μάθημα στην Εφές του Ντούντα. Τα πιτσιρίκια της Ζαλγκίρις έκαναν σκόνη και θρύψαλα τους φιλόδοξους Τούρκους. Κι ο σοφός έχει πολλή δουλειά μπροστά του. Δύσκολοι καιροί για τους κουμπάρους.
    - Η Ούνιξ παίζοντας 15’ άμυνα επιπέδου Άρτζι ξεπάστρεψε την Σάσαρι. Σούπερ Καϊμακόγλου με 8 ασίστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραιο σχολιο.. ουσιαστικα ειπες οσα ηθελα να πω. αρχιζω να αμφιβαλλω για τις ικανοτητες του ζοτς στο χτισημο και αναρωτιεμαι ποσο σημαντικες ηταν τελικα ο ιτουδης στα οικοδομηματα του... οταν με το καλο μπουν ραιτ μαυρος και νελσον θα δουμε αλλα κολπα και θα κανουμε μεγαλες πλακες σε μεγαλα ροστερ

      Διαγραφή
    2. Παιδια συγγνωμη κιολας, αλλα το να λεμε αν ειναι καλος ο Ομπραντοβιτς στο χτισιμο ομαδας κλπ ειναι λιγο αστειο. Ευρωλιγκες πηρε και πριν τον Παναθηναικο. Μην τρελαθουμε κιολας. Εγω σαν προβλημα του Ομπραντοβιτς στη Φενερ βλεπω την αρνηση του να προσαρμοστει στα νεα δεδομενα του ευρωπαικου μπασκετ. Καλως ή κακως στο παρελθον καινοτομησε αρκετες φορες και τον ακολουθησαν πολλοι προπονητες. Απο το 2011 και μετα, το μπασκετ στην Ευρωπη , λογω και της αλλαγης των κανονισμων , εγινε πιο γρηγορο και αρχισε να βασιζεται περισσοτερο στα αθλητικα προσοντα των αθλητων και εγινε λιγοτερα εγκεφαλικο. Ο Ομπραντοβιτς σε αντιθεση με τον Ιβκοβιτς δειχνει οτι εχει προβλημα προσαρμογης στα νεα δεδομενα και στα 2 του χρονια στη φενερ δειχνει να ψαχνεται. Αρνειται πεισματικα να παρει αθλητικο σεντερ που ειναι της μοδας, στα guard ουσιαστικα εδιωξε το μακαλεμπ και φετος παροτι πηρε goudelock και hickman τους χρησιμοποιει περισσοτερο ως σκορερ οπως ειχε το 97 το Γουιλιαμς στη Μπενετον, και κανει πειραματα στη δημιουργια ειτε με σιπαχι, ειτε με Πρελντζιτς ειτε με Μπιελιτσα. Γι αυτο το λογο προσπαθει απεγνωσμενα να παρει τον Ερτελ οπως ακουστηκε σημερα.
      Νομιζω οτι το βασικο του προβλημα ειναι οτι θελει να παει η ομαδα με το δικο του τροπο, μενει να δουμε αν θα βαλει νερο στο κραστι του ή αν ο δικος του τροπος παραμενει ο σωστος.

      Brian Scalabrine

      Διαγραφή
  43. http://www.youtube.com/watch?v=Pct_nOqTF74

    AYTA EINAI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλημερα!
    Εντυπωσιακος γενικα ο ΠΑΟ κυριως γιατι δεν μας εχει συνηθισει σε τοσο ελευθερο παιχνιδι.
    -Το ΟΑΚΑ με ικανοποιητικο κοσμο ειναι πολυ καλο κινητρο για να παιξεις δυνατα και αποτελεσματικα.Θα ειναι απο το μεγαλα οπλα του ΠΑΟ φετος αφου θα κερδισει ακριβοτερα και ποιοτικοτερα ροστερ με την ωθηση της εδρας.
    -Δεν εχω καταλαβει ακομα αν το undercoaching του Ιβανοβιτς θα ειναι εποχικο για να αρχισουν οι παικτες να ανεβαινουν και να δενουν μεταξυ τους ή θα τραβηξει στην επιθεση ετσι ολη τη χρονια και οσο παει.Τεινω στο 1ο προσωπικα αλλα δεν ειμαι και σιγουρος.
    -ΔΙαφωνω στα αρνητικα για το Μποχωριδη,προφανως και ολοι θα σημαδεψουν στην αδυναμη τριπλα του και θα τον οδηγησουν ευκολα στο λαθος σε αυτη τη φαση αλλα εχει πολυ τσαγανο στην αμυνα οποτε μπορει να διορθωνει χαμενες κατοχες,ειναι εξαιρετικος ριμπαουντερ στην αμυνα και το σουτ του ειναι εξελιξιμο (εχει το μηχανισμο δεν εχει καλο release).Επομενως ειναι καλυτερο να μη κερδιζουν με 25 και να μπαινουν μεσα λιγο οι μικροι και οπως λεει κι ο Τζιμ ας χαθουν και καποια αποτελεσματα.
    -Μεγαλη το αβανταζ οταν ο Φωτσης και ο Γκιστ ειναι σε καλη κατασταση,φανηκε εχτες
    -Οι Sons of anarchy o Παππας και ο Slaughter .Το πιο θετικο ειναι πως δε κουτουλανε μεταξυ τους αντιθετα αλληλοσυμπληρωνονται και το σχημα με τους 2 μεσα παραδοξως δουλευει.
    -Πολλα λαθη ο Μπατιστα παλι.Παρα πολλα.Δε ξερω τι θα κανει ο Ιβανοβιτς αλλα δε μπορει να κανει 5 λαθη μεσο ορο και ολη η ομαδα να κανει 15.Ο Ραιτ δεν ειναι καλη λυση(ειναι υπο παρα πολλες προυποθεσεις)
    Ο ΜΚΦ (να δουμε και σε τη κατασταση ειναι) θα δωσει λυσεις αν βρει το ρολο του

    ΥΓ- εκανα κακη διατυπωση χτες,παρασκευη προς σαββατο θα δουμε NBA,η επιλογη Μπουλς-Καβς ειναι προφανης

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπατιστα ειναι μια χαρα για συμπληρωματικος ψηλος. Οσο μενει εκτος rotation ο Λουκας θα εχει προβλημα. Επισης πρεπει να δουν τι θα κανουν με το Ραιτ. Τους φαινεται επαρκης;

      Διαγραφή
    2. 4 εκανε ο μπατιστα http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=31&seasoncode=E2014#!boxscore

      Διαγραφή
    3. 15.000 κοσμος ηταν απλα ικανοποιητικος;;καλα.

      Διαγραφή
    4. 5 λαθη μεσο ορο εγραψα δες παλι
      ο κοσμος χτες ηταν παρα πολυς (θα παει και περισοτερος μαλλον στην πορεια),αλλα δε νομιζω σε ολα τα εντος της φασης να εχει τοσο πολυ ,θα ειναι καλο να εχει μεσο ορο 10 χιλιαδες

      no_closure

      Διαγραφή
  45. καλημερα στην παρεα.....
    1.ο παναθηναικος θα κριθει οταν μπουν στην ομαδα μαυροκεφαλιδης και ντε μαρκους,τοτε θα δουμε που μπορει να φτασει,παντως και ο πιο δυσπιστος καταλαβαινει οτι ο ντουσκο δουλευει πολυ,παρα πολυ
    2.το μεγαλυτερο καλο που θα κανει στο ελληνικο μπασκετ ο ιβανοβιτς δεν ειναι ουτε η αναδειξη του βλαντο(αναμενομενο),ουτε η εξελιξη του μποχωριδη(επισης αναμενομενο) αλλα το οτι θα κανει κανονικο μπασκετμπολιστα τον παππα.....ισως,λεω ισως μετα απο χρονια να μνημονευεται ο ιβανοβιτς οπως ο ντουντα στον ολυμπιακο
    3.παμε στη φενερ....αν ημουν ζοτς θα πηγαινα στη βασκονια με τον χικμαν και κανα εκατομμυριο ευρω και θα γυριζα με τον ερτελ,πραγματικα αν μεινει με αυτο το ροστερ δεν υπαρχει γυρισμος
    4.εφες.....κατι δεν μου κολλαει ρε παιδια σε αυτη την ομαδα δεν ξερω,δεν την πιστευω........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, stone.

      Είναι νωρίς για όλους. Πραγματικά, το εννοώ. Είμαστε στην αρχή. Κοίτα την εικόνα του ΠΑΟ από βδομάδα σε βδομάδα. Θέλει ακόμη χρόνο. Οι νίκες είναι αναγκαίες για την πρόκριση και για τον χαρακτήρα. Την επόμενη αγωνιστική έχει ένα σπουδαίο ματς στο ΟΑΚΑ με αρκετή πίεση για το αποτέλεσμα. Θα κρίνουμε και την δυνατότητα αντίδρασης σε τέτοιες καταστάσεις.

      Τα ίδια ισχύουν και για τους Τούρκους. Με 1-2 προσθαφαιρέσεις μπορεί να αλλάξουν εικόνα στο top-16. Κι αυτές είναι καινούργιες ομάδες επί της ουσίας με την διαφορά ότι έχουν τα λεφτά να πάρουν όποιον γουστάρουν. Το θέμα είναι ο περιορισμός των 6 ξένων.

      Η Εφές δεν έχει γκαρντ. Εδώ πήγε και πήρε τον ΜακΓκράθ για μπάλωμα. Με Ντρέιπερ και Τζάνινγκ starters δεν μπορεί να κοιτάξει ψηλά. Καλοί παίκτες αλλά συμπληρωματικοί. Χθες που έλειπε ο Σάριτς δεν υπήρχε δημιουργός και η μόνη επιλογή στην επίθεση ήταν ο Κρίστιτς. Που πίσω είναι τρύπα. Έβγαζε τον Σέρβο κι έβαζε το Λάσμε, έδενε η άμυνα. Στην επίθεση, όμως, χωρίς p’n’r’ γκαρντ ο Γκαμπονέζος ήταν περαστικός. Έβγαζε τον Στεφάν και ξανάβαζε τον Κρίστιτς κι ό,τι έβαζε στην επίθεση το έτρωγε στην άμυνα.

      Στη Φενέρ δεν φτάνει ο Ερτέλ. Εκτός του Γάλλου (συν τον Χίκμαν εννοείται με τον οποίο αλληλοσυμπληρώνονται) θέλουν και πεντάρι. Αυτοί που έχουν είναι για κανένα πεντάλεπτο ο καθένας. Το περίεργο είναι ότι ο Ζοτς πίστεψε ότι με τους Ζόριτς, Σαβάς και Ερντέν θα μπορούσε να καλύψει τη θέση. Λες και δεν μπορούσε να βρει στην αγορά παίκτη.

      Διαγραφή
    2. 77 πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω την εμμονη του με ζοριτς-σαβας-ερντεν,λες και το κανει επιτηδες........το καλο με τον παναθηναικο ειναι η αυτοπεποιθηση που δειχνουν να βρισκουν οι παππας-βλαντο-μποχω τα στραβα αποτελεσματα ειναι δεδομενο οτι θα ερθουν(μπορει και με μιλανο) αλλα πιστευω πολυ τον ιβανοβιτς........τα λεφτα δεν κανουν τις ομαδες αυτο ειναι βεβαιο.....ο σαρας καλα παει με ζαλγκιρις ,λες να τον δουμε πρωτο προπονητη συντομα?.......stonerook

      Διαγραφή
  46. Δυστυχώς δεν είδα το ματς εκ του σύνεγγυς (ας όψονται τα παιδικά κρυολογήματα), αλλά ήταν το καλύτερο παιχνίδι που έχουμε κάνει τα τελευταία 3-4 χρόνια.

    Βέβαια με 80% στα τρίποντα είναι σχεδόν αδύνατο να χάσεις, και εξαιρετικά απίθανο να μην κερδίσεις με μεγάλη διαφορά, αλλά -αν εξαιρέσουμε το τελευταίο 10λεπτο- η ομάδα έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ συνολικά.

    Προφανώς θα έρθει και το ακριβώς αντίθετο, όπου θα τρώνε τάπες από το στεφάνι, αλλά δεν πειράζει, είδαμε τι μπορεί να κάνει φέτος η Πανάθα.

    Από την άλλη, οι κουμπάροι χθες έπαθαν τρελή νίλα. Ο Ζοτς είδε την πρώην ομάδα του να τα βάζει όλα από παντού (κυριολεκτικά) και απέφυγε την 40αρα από σύμπτωση και από παιδικά λάθη Μποχώ και Χαραλαμπο (θα αποκτήσει τσαμπουκά αυτό το παιδί ?), ενώ ο Ίβκοβιτς είδε να του πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι. Και οι δύο τούρκικες δεν εμπνέουν καμία μα καμία εμπιστοσύνη, πράγμα περίεργο και για τους δύο προπονητές τους.

    Η Ρεάλ συνεχίζει στο επακριβώς ίδιο μοτίβο με πέρσι. Κάθε χρόνο τα ίδια....θα έχει και την ίδια κατάληξη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. εγω εντυπωσιαστικα απο την αμυνα χθες.καλες περιστροφες, κανεις δεν εχανε τον παικτη του, συγκεντρωση μεγαλη στην αμυνα με εξαιρεση το ριμπαουντ, το οποιο ομως δε μπορουσαν να αξιοποιησουν οι τουρκοι παλι λογω της αμυνας μας.

    το ποσοστο στα σουτ ειναι ηψηλο αλλα εχει εξηγηση περα απο την καλη μερα που βρεθηκαν οι παικτες.καλη κυκλοφορια της μπαλας, συνεχης κινηση στην επιθεση, πολλες επιλογες στα plays (ειτε p&r, ειτε 1οn1, ειτε απο συστηματα που εβγαζαν τον παικτη αμαρκαριστο ή τουλαχιστον επρεπε ο αμυντικος να σπασει 2-3 σκριν, ειτε ποστ παιχνιδι) και σιγουρα πολλοι χεραδες στην ομαδα!!!σλοτερ, παππας, βλαντο, δδ, φωτσης, μπλουμς ειναι φονιαδες απο την περιφερεια και αν δεν ειναι καποιοι ακομα (παππας, βλαντο) θα γινουν στο μελλον!!!δεν ειχε απο πού να φυλαχθει χθες ο σερβος!!!

    αυτο που μου κανει καπως μεχρι τωρα ειναι η αδυναμια των χαραλαμποπουλο και διαμαντακου να παιξουν στην ευρωπη.ο δευτερος χανει το ρολο του απο το ραιτ (που προσωπικα περιμενα ο μικρος να παιξει χθες) και ο πρωτος δηλωνει 100% ψαρωμενος.δε δεχομαι οτι δεν ειναι σε θεση να αλλαξει μια πασα ο χαραλαμποπουλος, απλα φοβαται!!!τουλαχιστον να παιρνουν χρονο στην Α1.

    οσο για το φιλο πιο πανω που ειπε οτι ο μποχωριδης ειναι ο,τι χειροτερο εχει δει τα τελευταια χρονια.......εγω θα πω οτι το ποστ του ειναι ο,τι πιο αδικο εχω διαβασει για νεο παικτη τους τελευταιους μηνες.αλλο το να λες οτι εχει αδυναμιες και αλλο οτι προκειται για τον χειροτερο της 20ετιας!!!

    οσο για το ζελικα...

    -στη φενερ δεν εχει Μητσο!!!
    -στη φενερ και σε ολη την τουρκια δε μπορει να βρει εναν γηγενη να μπορει να εξελιχθει στο μελλον σε ποιοτικο παικτη.1-2 που εχει η τουρκια τους εχει η εφες (οσμαν, κορκμαζ).
    -στη φενερ δεν εχει καν αξιοπιστο ποιντ.ο πρελντζιτς ειναι ανεκδοτο πλεον....
    -δεν εχει φερει εναν ψηλο της προκοπης!!!εναν οχι δυο!!!
    -δεν εχει τον ιτουδη να του κανει τη βρωμικη δουλεια!!!
    -στη φενερ αρχιζουν και τον καπελωνουν με την προσληψη του γκεραρντινι ως μανατζερ.τα χει τελικα αυτος τα κλειδια της ομαδας οπως τα ειχε απο την πρωτη στιγμη στον παο?
    -εχει κινητρο μετα απο τοσους και τοσους τιτλους και τοσο χρημα?

    σαφως και αποτελει τον κορυφαιο κοουτς στην ευρωπη αλλα στη φενερ δεν εχει ολα τα εχεγγυα για να φθασει στην κορυφη.......οπως τα ειχε στην ελλαδα και στον παο!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κίνητρο σαφώς και έχει, μεγάλο μάλιστα: να μετατρέψει ένα αμπάσκετο οργανισμό σε έναν με βάσεις, χαρακτήρα και σωστό μεντάλιτυ. Δεν ξέρω αν θα το πετύχει (δύσκολο το βλέπω, εκτός αν μείνει χρόνια εκεί και με επιμονή και δουλειά τελικά το καταφέρει). Προσωπικά βέβαια, προτιμώ να παραμείνει εκεί για χρόνια, παρά να πάει σε μια Ρεάλ ή Μπάρτσα που έχουν τις μπασκετικές βάσεις και άρα θα είναι πολύ πιθανόν να επιτύχει.

      Διαγραφή
    2. γνωμη μου ειναι ΣΜ οτι ο ζοτς στην φενερ πληρωνει την κακη οργανωση που εχει το τουρκικο μπασκετ και την μικρη παραδοση που εχουν σαν λαος στο αθλημα.......αν εξαιρεσεις τους οσμαν,καντερ τοσα χρονια δεν εχουν βγαλει ταλεντα τοπ επιπεδου αν και ειναι ενα κρατος με πολυ μεγαλυτερο πληθυσμο απο την ελλαδα........ισως ζοτς και ντουντα βρουν την ακρη αλλα σιγουρα στην τουρκια δεν υπαρχει η μαγια που υπηρχε εδω πανω στην οποια δουλεψαν με τα γνωστα αποτελεσματα.......και κατι τελευταιο για το αθλημα γενικα ας το παρουμε αποφαση οτι στην ευρωπη πλεον μετα τη φουρνια παπαλουκα-σαρας-διαμαντιδη-σπανουλη-ναβαρο δεν υπαρχουν παιχταραδες,ακομα και αμερικανοι τυπου μπατιστ-μπραουν-χολντεν-πιτ μαικλ λειπουν απελπιστικα.....stonerook

      Διαγραφή
    3. @ΣΜ
      Κράζεις τον άλλο για τον Μποχωρίδη και μετά λες ανέκδοτο τον Πρέλτζιτς…

      Διαγραφή
    4. Έλα ντε!...Ο Πρελετζιτς ειναι παιχταρας, μακάρι να ρχόταν κατά δω από το να χαραμίζεται στην Τουρκία..

      Διαγραφή
    5. @STONEROOK....Ευστοχα τα σχολια σου για τις δυο τουρκικες ομαδες κι οχι μονο.Σε παραδοση και τεχνογνωσια ειμαστε πολλα χρονια μπροστα,παρ' ολα τα κακως κειμενα και την ελλειψη χρηματων τα τελευταια χρονια..Χθες στο οακα ηρθε να παιξει μια ομαδα με μπατζετ 30 εκατ ευρω απεναντι σε μια ομαδα που μονο η φανελα της αξιζει τα δεκαπλασια..Για να αποκτησει κουλτουρα πρωταθλητισμου σε ευρωπαικο επιπεδο ο Παναθηναικος χρειαστηκαν πολλα χρονια και πολλη δουλεια απ' ολον τον οργανισμο..Ειναι αδυνατο μια ομαδα που ερχεται απο το πουθενα μεσα σε 1-2 χρονια να αποκτησει αυτη την τεχνογνωσια οσο κι αν δουλευει σωστα..Ο Ζοτς ευτυχησε να δουλεψει στον Παναθηναικο με Ελληνες παικτες υψηλου αγωνιστικου και πνευματικου επιπεδου και με ξενους που διεθεταν οχι μονο προσοντα,αλλα και προσωπικοτητα..Σημερα,υπαρχουν αναμφισβητητα παικτες κλασης,ομως δυσκολευονται να περασουν απο το επιπεδο του σπουδαιου στο επιπεδο του μεγαλου..Δυστυχως,δεν υπαρχουν στην αγορα παικτες σαν τον Μποντιρογκα,τον Πεκοβιτς η τον Σαρας..VECCHIO..

      Διαγραφή
  48. Αναλυτικά τα όσα είπε ο γκαρντ του Παναθηναϊκού Ν.Παππας στο NovaSport Fm 94,6:

    Για το ματς με την Φενέρ: «Η εικόνα μας ήταν πάρα πολύ καλή. Τα ποσοστά είναι εξωπραγματικά. Εμείς ξέρουμε ότι δουλεύουμε στην προπόνηση και περιμέναμε. Στο πρώτο ημίχρονο που χτίσαμε τη διαφορά, πέρα από τα τρίποντα που βάλαμε, η άμυνα ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΕΤΥΧΕ 13 ΤΡΙΠΟΝΤΑ....ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΠΑΓΕΡΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ 8 ΤΡΙΠΟΝΤΑ....ΕΠΕΙΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΒΑΖΕΙ 15....ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΗΡΘΕ ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΚΑΙ ΡΕΚΟΡ ΤΡΙΠΟΝΤΩΝ ΝΟΥΜΕΡΟ 18....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Μπορώ να δώ κάπου το χθεσινό match ολόκληρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σημερα αυριο θα τo αναβασει ο sopist 2007 sto youtube θα το ποσταρω και εγω εδω.

      Διαγραφή
    2. αν και απο νοβα αμφιβαλλω φετος αν μπορει να το ανεβασει ολοκληρο,

      Διαγραφή
    3. Υπάρχει εδώ αλλά πρέπει να το κατεβάσεις πριν το δεις.

      http://forum.rojadirecta.es/showthread.php?230742-BALONCESTO-Euroleague-2014-2015-Gr-C-J3-Panathinaikos-BC-v-Fenerbahce-30-10-2014

      Διαγραφή
  51. 1.Ο Μπατιστα κανει και θα κανει λαθη.Καποια απο αυτα του χρεωνονται ελεω Ρηγα,(νομιζω τα επιθετικα φαουλ χρεωνονται ως λαθη και χτες πηρε 2 αστεια τετοια).Θα πρεπει να κερδιζει καποια φαουλ παραπανω αποφευγοντας επισης καποια λαθη.
    Με 19/25 διποντα σε 3 ματς και μολις 4 κερδισμενες βολες κατι δεν παει καλα.Θελαμε 5αρι να ποσταρει,να σκοραρει αλλα και να φθειρει.Ο Λασμε κερδιζε περισσοτερες.Περιμενω να δω κι αλλο,γιατι με το Ρηγα μπερδευεσαι...ειναι φορες που σπρωχνεται για φαουλ και καταλογιζονται βηματα κι ο παιχτης χρεωνεται το λαθος.

    2.Ειχαμε 32 ευστοχα σουτ και τα 25 απο αυτα χρεωθηκαν με ασσιστ,αρα και καλο μπασκετ εκτος της ευστοχιας.

    3.Εγω αντιθετως ειμαι ενθουσιασμενος με Μποχωριδη.Η αληθεια ειναι οτι τον ειχα για πολυ λιγα πραγματα φετος.Νομιζα οτι δε θα πολυακουμπισει την πρωτη χρονια,οτι θα ειναι μεταβατικη.Οπως των Παππα,Γιανκοβιτς περυσι,ή η πρωτη του Περπερογλου,που σκουπιζε παγκο και επαιζε ο Γουινστον,ή του Καιμακ που δεν ακουμπησε το 11.

    Και κανεις απο αυτους δεν ηταν 20 χρονων.Ομως ο Μποχω παιρνει λεπτα αρκετα απο τωρα χωρις να εχω εγω το αισθημα απεξω του ''αντε να περασουν τα λεπτα να μπει παλι ο ΔΔ''

    Σε αυτη τη φαση δεν ειναι για μενα το ζητουμενο να κανει το τελειο οταν διεισδυει,αλλα το οτι ΔΙΕΙΣΔΥΕΙ.Το παραδειγμα του αβουλου Μαντζαρη ειναι εκει,το βλεπουμε.
    Και η αφετηρια του ειναι τοσο εντυπωσιακη.Στα 20 χρονια,πολλα λεπτα Ευρωλιγκας με Παο.Σε σχεση με την αφετηρια ΔΔ,Παπαλουκα,Σπανουλη που πηγαν 24-25; Εχει πολυ χρονο.

    Κι ετσι,οπως ειχε πει κι ο Τζιμ,μεγαλωνει η ομαδα.Οταν εγω τον υπολογιζα για 5ο γκαρντ με ελαχιστο χρονο,εχει γινει 4ος με την απουσια Νελσον,παιρνει πολλα λεπτα και βοηθαει κι οταν γυρισει κι ο Μαντελα θα ειναι παλι 5ος.Κι αν ο 5ος σου σταθηκε μια χαρα κι οταν ηταν 4ος μεγαλωνει η ομαδα και αποκταει βαθος.

    4.Να μεινει ο Μπλουμς.Θελουμε πισω απο Βλαντο ενα παιχτη ετοιμο για προσφορα (σε αυτα που μπορει ο παιχτης),ο οποιος δε θα διαμαρτυρηθει για χρονο συμμετοχης,οσο κι αν παιξει.Αν πχ ειχες Μασιουλις,θα δεχοταν να ειναι πισω απο Βλαντο και να παιξει ενα δεκαλεπτο; Θα χαλαγαν οι ισορροπιες.

    5.Τα ποδια του Ραιτ ειναι σαν να τρικλιζει,πολυ αστειο.Καμια σχεση με τα βιντεο του.Σε κανει να αναρωτιεσαι πιο το upside του αν επανελθει σε εκεινη την κατασταση.Καπου διαβασα αυστηρες κριτικες.Οκ,αλλα μην τρελαθουμε κιολας.Ο ανθρωπος στον ιδιο μηνα κοπηκε με θλαση και επαναπροσληφθηκε και επαιξε 3 ματς Ευρωλιγκα μετα απο 10 μηνες.Του αξιζουν μπραβο μονο για αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. λεωνιδα 2 λαθη ειχαμε στο α' ημιχρονο Από την προσεκτική κυκλοφορία της μπάλας που μεταφράστηκε σε αναλογία-ρεκόρ: 16 ασίστ, 2 λάθη στο α’ ημίχρονο.

    Από την προσήλωση στο σχέδιο του προπονητή.

    Τίποτε απ’όλα αυτά δεν έχει άμεση σχέση με τα τρίποντα. Όπως πολύ σωστά επισήμανε ο Δημήτρης Καρύδας από το μικρόφωνο της Nova λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Παναθηναϊκός θα κέρδιζε με διαφορά ακόμα και αν σταματούσε ο οίστρος του Σλότερ και των άλλων.

    Αποδείχθηκε και στην πράξη αυτό. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μόλις 32 πόντους στο β’ ημίχρονο. Τα λάθη του εκτοξεύτηκαν από τα 2 στα 16. Στην τελευταία περίοδο δεν πέτυχε ούτε ένα δίποντο, ούτε μία βολή. Ωστόσο, προστάτευσε με άνεση τα κεκτημένα και τελείωσε τον αγώνα με μία διαφορά (18 π.) που κολακεύει τον ηττημένο.

    Ο αρχιτέκτων Ντούσκο Ιβάνοβιτς αδιαφόρησε για την έκταση της νίκης και έβαλε στο φινάλε τα τρίτα. Ηταν το μοναδικό του λάθος και ελπίζω να μη το μετανιώσει.



    Διάβασε περισσότερα στο: Αϊνστάιν με σορτσάκι | gazzetta.gr
    Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Δεν ξέρω τι καπνό φουμάρει ο Ράιτ κι αν τελικά μπορεί να βοηθήσει με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει ( δεν έχω διαβάσει ανάλυση του Τζιμ για τον παίκτη, όποιος μπορεί να δώσει τυχόν λινκ τον ευχαριστώ εκ των προτέρων), αλλά ακόμα κι αν έγραψε σχεδόν μηδέν στην στατιστική, μου φάνηκε βελτιωμένος σε ό,τι έχει να κάνει με φυσική κατάσταση/ ενέργεια και κυρίως τον είδα να μην χάνεται τόσο χτυπητά στις περιστροφές, δείγμα του ότι μπαίνει στο νόημα σιγά-σιγά. Ισως να ήταν και εντύπωσή μου/προϊόν μιας βραδιάς που (σχεδόν) όλα σου φαίνονται υπέροχα, αλλά δεν είχε την εικόνα ακέφαλου κοτόπουλου όπως στο ματς με την Μπάγερν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Kalispera paides!
    Pragmata kai taymata xthes.Pragmatika to xarika poly opoia kai an einai i synexeia.

    Thelw na dw pws tah moirastei o xronos otan epistrepsei o Nelosn.Tha meiwthei o xrobos tou Mpoxw pisteyete??

    Dimitris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω βλεπω ακομα λιγοτερο χρονο Διαμαντιδη.Και τα 15 λεπτα του Μπλουμς μεχρι τωρα θα πεσουν σιγουρα.(χρειαζεται ομως να μεινει)

      Διαγραφή
  55. Ο τρόπος που επιτίθεται ο Παππάς στο καλάθι είναι αξιοζήλευτος.

    Ο Μποχωρίδης για την ηλικία που είναι και τις παραστάσεις που είχε μέχρι τώρα, η πορεία του, έως τώρα, είναι φανταστική.

    Και εμένα με αγχώνει το άγχος που δείχνει ο Χαραλαμπόπουλος, αλλά το θεωρώ φυσιολογικό ένα μικρό παιδί σαν αυτόν να μην μπορεί να βγάλει το ταλέντο του μπροστά σε τόσο κόσμο με αποτέλεσμα ο φόβος του να τον υπερνικά.

    Ο Ράιτ δείχνει εμφανή σημάδια βελτίωσης, δεν τον ξέρω σε τι επίπεδο μπορεί να παίξει όταν βρεθεί σε σωστή σωματική κατάσταση, αλλά εχθές η όλη του προσπάθεια και προσήλωση ήταν αξιοπρόσεκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ο Μποχωριδης με εξεπληξε και μενα.
    Δεν κατεω πολλα απο τεχνικα θεματα, αλλα μου εχει κανει μεγαλη εντυπωση το θρασος του και η αυτοπεποιηθηση που δειχνει.
    Ας μην ξεχναμε οτι ειναι 20χρονω παιδι.
    Για τον Χαραλαμποπουλο δε φοβαμαι, διπλα στο Διαμαντιδη δε γινεται να μην εξελιχθει αναλογα με το ταλεντο του.

    Ωραια τα χθεσινα, αλλα θα ρθουνε και οι ηττες, γιατι νεα ομαδα = και ασταθης. Οποτε χαμηλα το κεφαλι.

    Παντως, τεραστια τελικα ωθηση η νικη επι του ΟΣΦΠ...γεμισε τα νεουδια θαρρος και θρασος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανωνυμος 6 51...Πρεπει να περιμενουμε παρα πολυ καιρο για να διαμορφωσουμε αποψη για το που μπορει να φτασει ο Μποχωριδης.Καποια κοινα χαρακτηριστικα με τον ΔΔ(αριστεροχειρας,θεση,υψος,καταγωγη)του εχουν κολλησει την ετικετα του ''νεου'' η του ''διαδοχου'' του ΔΔ..Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ο Διαμαντιδης ηρθε στον Παναθηναικο στα 24 του,ως ΜVP του πρωταθληματος και με συμμετοχη σε δυο διοργανωσεις με την εθνικη ανδρων..Ο Μποχωριδης στα 20 του εχει πολυ δρομο να διανυσει για να δειξει αν μπορει να σταθει στο τοπ επιπεδο..Ο χρονος θα δειξει αν στο μελλον θα γινει σημειο αναφορας για την ομαδα η ενας αξιοπιστος ρολιστας..Και το σημαντικοτερο που πρεπει να δουμε ειναι αν εχει την προσωπικοτητα για να ξεχωρισει απο τους υπολοιπους..Οσον αφορα την ομαδα ειναι δεδομενο οτι θα εξελισσεται με την παροδο του χρονου και μια πιο αξιοπιστη αποψη για τις φετινες της δυνατοτητες θα μπορεσουμε να εχουμε αν προκριθει στο τοπ-16..Η ωθηση που εδωσε σ' αυτη τη νεα ομαδα η νικη στο κυπελλο ειναι αναλογη μ' εκεινη που εδωσε η αντιστοιχη νικη στον τελικο του 2013 στην ομαδα του Πεδουλακη..VECCHIO..

      Διαγραφή
  57. Φέτος ανεβαίνει το έργο «Η αποκαθήλωση του Ζοτς».

    Πέρσι είχαμε το «Τεράστιε Ζοτς γύρνα στο σπίτι σου».

    Οι μπασκετικοί γραφιάδες έδωσαν και δίνουν ρεσιτάλ. Όχι όλοι.

    Άλλο η κριτική κι άλλο η απαξίωση.

    Μην το ξεφτιλίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρελά γέλια σήμερα με τους γραφιάδες, έχεις απόλυτο δίκιο 77.

      Οι ίδιοι (πχ Παπαδογιαννης) που την προηγούμενη εβδομάδα μας βγάζαν ομάδα της σειράς, τώρα μας βαφτίσαν καλύτερη και από τις υπερομάδες του 2007 ή του 2009 που πήγαν τρένο και τελικά σηκώσαν την Ευρωλίγκα. Οι ίδιοι που μας ζάλισαν το καλοκαίρι πως ο Ιβάνοβιτς είναι ένας ξεπερασμένος, ημίτρελος και αποτυχημένος (άνεργος από σύλλογο πριν έρθει εδώ θυμίζω) που είναι μεγάλο ρίσκο, σήμερα τον βαφτίσαν περίπου καλύτερο του Ομπράντοβιτς -που άλλωστε "μόνο με μεγάλο μπάτζετ και παιχταράδες μπορεί να φτιάξει ομάδα ενώ ο Ιβάνοβιτς μπορεί με χαμηλό μπάτζετ". Δεν μας λένε βέβαια πως τόσα χρόνια ο Ιβάνοβιτς με μεγάλα μπάτζετ και υπερπαίχτες σαν το Ναβάρο, το Σκόλα, το Σπλίτερ, τον Πριτζιόνι και τόσους άλλους δεν έχει καταφέρει να σηκώσει ποτέ ευρωπαϊκό.

      Με αυτά που λέω, δε θέλω φυσικά να μειώσω τον κόουτς μας που είναι συμπαθέστατος, σοβαρότατος, ξέρει καντάρια μπάσκετ και είναι μεγάλη προσωπικότητα. Άλλωστε χάρηκα πολύ όταν έμαθα πως τον κλείσαμε και τον πιστεύω πολύ, θα κάνει εξαιρετική δουλειά. Και ποιος ξέρει, ίσως με την αύρα, τη φανέλα και το ειδικό βάρος του Παναθηναϊκού να καταφέρει ό,τι δεν κατάφερε με την Ταού και την Μπαρτσελόνα. Απλά γελάω με το πόσο παρορμητικά και ευκαιριακά εξυψώνουμε ή ισοπεδώνουμε ομάδες, προπονητές και παίχτες που έχουν αποδείξει διαχρονικά την ικανότητά τους.

      Εννοείται πως αν χάσουμε την άλλη βδομάδα θα ξαναγίνουμε "ομάδα της σειράς΄" και ο κοουτς μας "για λίγα πράγματα".

      Διαγραφή
    2. Και να προσθέσω και κάτι ακόμα. Όταν ο ΠΑΟ κέρδισε τον ΟΣΦΠ για το κύπελλο, ενώ έδειξε και τότε πολλά από τα στοιχεία που έδειξε χτες -όχι φυσικά με τόση επιτυχία και ένταση όσο χτες - όπως καλή κυκλοφορία, καλά σουτ, καλές άμυνες, κλπ, οι γραφιάδες βγήκαν και μιλήσαν μόνο για το ψυχολογικό πρόβλημα του ΟΣΦΠ απέναντι στον ΠΑΟ. Δεν έγραψαν κουβεντα για το πόσο γρήγορος και καλός εκτελεστής ήταν ο Σλότερ, πόσο σοβαρός ήταν ο Παππάς σε άμυνα κι επίθεση, πόσο κομπιούτερ ήταν στο τέλος ο ΔΔ, πόσο αποτελεσματικός ήταν ο Μπατίστα, ο Γιάνκοβιτς ή ο Μπλουμς, ούτε για τη δουλειά που κάνει ο Ιβάνοβιτς. Κι ας φάνηκαν αυτά -ξαναλέω, εστω σε μικρότερη διάρκεια από χτες, ωστόσο φανηκαν. Όχι, δεν υπήρχε ούτε αξιόλογο ρόστερ του ΠΑΟ, ούτε αξιόλογος προπονητής, ούτε αξιόλογο τημ βοηθών (Μπεροκαλ-Μανωλοπουλος), παρά μόνο υπήρχε "αυτοκτονία του πολυ ανωτερου ΟΣΦΠ που ακόμα κι αν έπαιζε στο ΟΑΚΑ με καρέκλες απέναντι αντί για αντιπάλους θα έχανε". Τότε λοιπόν, υπήρχαν μόνο μεταφυσικοί λόγοι που νίκησε ο ΠΑΟ, μιας και απέναντι ήταν η ομαδάρα του ΟΣΦΠ με το υπερ-ρόστερ και το φοβερο προπονητικο team που μόνο αν αυτοκτονήσει χάνει. Τώρα όμως που απέναντι ήταν μια ξένη ομάδα, οι "τουρκαλάδες που είναι άσχετοι" με τον "υπερεκτιμημένο Ομπραντοβιτς", ξεσαλώσαν στο να εκθειάζουν τις αρετές του φετινού ΠΑΟ.

      'Ετσι γίνεται όταν γράφεις με ιδιοτέλεια και όχι βάσει αυτών που βλέπεις στο γήπεδο...Εξοφλείς γραμμάτια...

      Διαγραφή
    3. φίλε ανώνυμε, άψογος. Με εκφράζεις απόλυτα.

      Διαγραφή
    4. @77...Εξαιτιας τετοιων φαινομενων η δημοσιογραφια εχει παρει τον κατηφορο εδω και χρονια.Τουλαχιστον στο μπασκετ θα διαβασεις και 4-5 αρθρα που εχουν καποια βαση..Το παν ειναι οταν γραφει καποιος να μην ειναι εμπαθης η ξερολας..Και μην ξεχναμε οτι πρεπει να φιλτραρει οσα διαβαζει καποιος στα μμε..VECCHIO..

      Διαγραφή
    5. Για να είμαι ειλικρινής, το έργο "γύρνα σπίτι σου, τεράστιε" παίχτηκε περισσότερο στις τάξεις των οπαδών ( οι οποίοι ΚΑΙ χτες απέδειξαν ότι και αναγνωρίζουν και δεν διαθέτουν μνήμη χρυσόψαρου) παρά στη δημοσιογραφική φάρα, που δε νομίζω ότι έχει και σε καμιά ιδιαίτερη συμπάθεια τον Σέρβο...Το έπος του Παπαδογιάννη αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του κλίματος. Σε 1-2 χρόνια ( αν δε αποτύχει στη Φενέρ θα διαβάσουμε ΤΑ τέρατα) ο Ομπράντοβιτς θα είναι ένας διαχειριστής τεραστίων μπάτζετς, που δεν βελτίωσε μισό παίχτη, που είχε έμμονη με το πικ εν ρολ και που τον έκανε μάγκα ο Ιτούδης.

      :)

      Διαγραφή
  58. https://www.youtube.com/watch?v=opF2lL3bHEo το ανεβασε ο σοπιστ απο ισπανικο καναλι.ολοκληρος ο αγωνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. η επιστροφη ομπραντοβιτς στο παναθηναικο θα ειναι το ιδιο λαθος οπως ηταν και αυτη του μπατιστ. και οι δυο προσφεραν,εχουν τεραστια συνεισφορα στην ιστορια του παναθηναικου αλλα ο κυκλος τους στον συλλογο τελειωσε το καλοκαιρι του 12...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Foveri teleutaia epithesi osfp .Xathike megali eukairia me to eleuthero triponto tou Dunston (sigoura fasi doulemeni stin proponisi apo ton anerxomeno coach Tomic) na parei mia megali niki mesa se mia kauti edra apenanti sto megathirio tis Neptounas. Makari na antexi stin paratasi kontra kai stin xeirourgiki diaitisia. Ma 27 voles... opos eustoxa paratirise kai o koryfaios tou eidous tou Vaggelis Ioannou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φοβερος παιχτης ο Μαντζαρης, πρεπει να παρει τη φανελα του βασικου σπιτι του

      Διαγραφή
  61. λιγα λογια για τον ολυμπιακο.......
    αν δειτε την συνεντευξη του τομιτς στην νοβα μαλλον ολοι θα καταλαβουν τι συμβαινει στον ολυμπιακο......"παιξαμε πολυ καλη αμυνα σε σετ καταστασεις,ειμαστε ομαδα,ολα τα παιδια δωσανε την ψυχη τους κτλ''αν ο δημοσιογραφος δεν τον ρωτουσε τι δεν εκανε ο ολυμπιακος καλα θα νομιζε κανενας οτι εκανε το τελειο παιχνιδι...αν αφησουν την ομαδα στον τομιτς οι αγγελοπουλοι θα κανουν ΤΡΟΜΕΡΟ ΛΑΘΟΣ...ο τυπος δεν ειναι προπονητης,δεν εχει τις γνωσεις για προπονητης,ισως υπερβαλλω αλλα.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. @77

    πού διαφωνεις δε μου ειπες.......

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ο Ολυμπιακός βιώνει πραγματικά δύσκολη κατάσταση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Το προβλημα στον ολυμπιακο δεν ειναι ο προπονητης αλλα η στελεχωση του ροστερ.Ομαδα με μονο εναν παικτη να εχει παιχνιδι με πλατη τον πριντεζη,με δυο 5αρια με ιδια χαρακτηριστικα που ουσιαστικα ''συγκρουονται'',χωρις κλασσικο σουτερ εκτος λοτζεσκι ακομα και ο σπανουλης εξω απ τα 6.75 εχει μο στην καριερα του κοντα στο 30%.Ο κολλινς ειναι πολυ καλυτερος παικτης και απ τον μαντζαρης που του ανανεωσαν και απ τον λαφαγιετ.Ισως αν ο νταρντεν θυμιθει στα 34 αυτον της ζαλγκιρις τοτε κατι θα διορθωθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To προβλημα του Ολυμπιακου ειναι οι 'μαγκες Αγγελοπουλοι'. Πιστευουν οτι ξερουν μπασκετ, πιστευουν οτι παικτες και προπονητες δεν δικαιουνται να κοιτανε το συμφερον τους, πιστευουν οτι μπορουν να κανουν ο,τι κουταμαρα περναει απο το μυαλο τους και να μην εχει αντικτυπο στην ομαδα. Οσο λοιπον αντιμετωπιζουν το μπασκετ και τα εσωτερικα της ομαδας τους με τετοια αλαζονεια η κατασταση δεν προκειται να αλλαξει. Αν σοβαρευτουν, προσλαβουν ενα σοβαρο προπονητη, του δωσουν το επιτελειο που θα ζητησει, του δωσουν μπατζετ για να κανει τις διορθωσεις που απαιτουνται και αποφασισουν να δουν ως θεατες στο ΣΕΦ τα αποτελεσματα της δουλειας του τοτε πιθανοτατα η κατασταση στον Ολυμπιακο θα διορθωθει. Κι οταν λεω διορθωθει δεν εννοω οτι θα παρει παλι ευρωλιγκα οπως βλακωδως περιμενουν οι Αγγελοπουλοι. Το ζητουμενο ειναι να παιξει σοβαρο μπασκετ.Το αν θα παρει μια ομαδα ευρωλιγκα μας εχει δειξει η ιστορια οτι δεν μπορει να το ελεγξει κανενας. Ειναι κυριως ζητημα συγκυριων. Ας παιξει μπασκετ ο Ολυμπιακος πρωτα και μετα βλεπουμε.

      Διαγραφή
  65. milan tomic:παιξαμε σαν πρωταθλητες.....τα σχολια περιττευουν...θελω να πιστευω οτι ειναι η τελευταια του φραση ως κοουτς του ολυμπιακου.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ματσαρα αυτή τη στιγμη στο Σικάγο .....

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. κορμια πεφτουν δειτε το οσοι αντεχετε.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Σημαντική η νίκη του ΠΑΟ και οπωσδήποτε με το σκορ να είναι στο 70-40 είναι απολύτως φυσιολογικά τα χαμόγελα. Διαβάζω πως δεν πρέπει να μένουμε στην επική ευστοχία στα τρίποντα και πως ο ΠΑΟ θα κέρδιζε και με ένα πιο γήινο ποσοστό. Πιθανότατα έτσι είναι όμως δεν είναι και σίγουρο. Όταν σουτάρεις με τέτοια ποσοστά το κέρδος δεν είναι μόνο οι πόντοι αλλα κυρίως η ψυχολογία. Και ακόμα περισσότερο η ψυχολογία του αντιπάλου που διαλύεται και επομένως είναι σχετικά ανεδαφική και εν τέλει και αδιάφορη η συζήτηση για το αν θα κέρδιζε και χωρίς τα τρίποντα. Ούτως ή άλλως πάντως στον ΠΑΟ τα τελευταία χρόνια έχουν τύχει μπόλικες βραδιές που τα ποσοστά του ήταν τραγικά και επομένως, φιλολογικά εντελώς η μπάλα του χρωστούσε μια τέτοια βραδιά.

    Παρ'όλα αυτά έγω θέλω να δούμε και κάποια αρνητικά. Η ομάδα δείχνει ακόμα κακή συμπεριφορά στο rebound οπου τόσο μπροστά όσο και πίσω οι παίκτες δεν συμμετέχουν συνολικά στη διεκδίκηση της φάσης και αυτό δεν ξέρω πως μπορώ να το αιτιολογήσω αλλά οπωσδήποτε είναι κάτι που τίνει να παγιωθεί και θεωρώ οτι αν δεν αρχίσει να βελτιώνεται σύντομα θα είναι και ο καθοριστικός παράγοντας για τον προσδιορισμό του ταβανιού του φετινού ΠΑΟ. Αμυντικά συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα αλλά εκεί τουλάχιστον κάτι κινείται.

    Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο για τον ΠΑΟ τώρα είναι να μείνει όρθιος σε αυτόν τον φοβερά δύσκολο όμιλο και δυστυχώς αυτό σημαίνει οτι απο παιχνίδι σε παιχνίδι πιθανώς να προκύπτουν σκαμπανεβάσματα ψυχολογικά οπότε χρειάζεται καθαρή σκέψη για την αξιολόγηση της απόδοσης της ομάδας.

    Σχετικά με τον Ζοτς θεωρώ οτι το μεγαλύτερο μέρος της κριτικής που του γίνεται είναι ανυπόστατο. Δεν μπορώ να κατανοήσω πως κάποιος τον κατηγορεί οτι δεν θέλει να ακολουθήσει την μόδα της ταχύτητας πάνω απο τη σκέψη όταν ο άνθρωπος ξεκάθαρα δεν έχει βάλει στην ομάδα του ούτε ταχύτητα ούτε σκέψη. Το πρόβλημα πχ για μένα δεν είναι οτι ο Ζοτς δεν έχει mobile ψηλό αλλά οτι δεν έχει καθόλου ψηλό. Ακόμα περισσότερο όμως δεν μπορείς να λες οτι ο Ζοτς κακώς θέλει να το πάει στο εγκεφαλικό μπάσκετ όταν δεν έχει φροντίσει να έχει στο roster του έναν τέτοιο οργανωτή. Η δε απαξίωση του στυλ ο Ιτούδης τον έκανε μάγκα είναι ίσως ό,τι πιο ελληναράδικο μπορεί να ειπωθεί. Μιλάμε για τον άνθρωπο που έμαθε στην Ελλάδα μπάσκετ και μας έδειξε πως πρέπει να λειτουργεί ένας αθλητικός οργανισμός και θεωρώ οτι, ευτυχώς, όσο και να χτυπιούνται κάποιοι δημοσιογράφοι ο κόσμος δεν θα ξεχάσει ποτέ. Ο Ζοτς πιθανώς να αποτύχει με τη Fener και πιθανώς να είναι μια αποτυχία καθαρά προσωπική. Συμβαίνουν όμως αυτά, μέσα στη ζωή είναι και δεν αφαιρούν τίποτα απο το μεγαλείο της καριέρας του Ζέλικο. Ο Messina που είναι ένας εξαιρετικός προπονητής απέτυχε τόσες φορές σε μια ομάδα με ακόμα μεγαλύτερο budget και πραγματικά θεόβαρη φανέλα, όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι.

    Για τον Ολυμπιακό δεν έχω ιδιαίτερα σχόλια. Η συνέντευξη του Tomic (αλλά και του Μαρμαρινού) είναι ενδεικτική της κατάστασης. Σα να άκουγα τον Μπαρτζώκα μετά απο ήττα απο τον ΠΑΟ, σα να μην άλλαξε τίποτα. Και γιατί να αλλάξει; Στο ίδιο team ήταν οι άνθρωποι, στο ίδιο τριπάκι βρίσκονταν, απο που προκύπτει οτι ο Tomic συγκεκριμένα δεν θα κρυφτεί; Ο όμιλος του Ολυμπιακού είναι τέτοιος που του επιτρέπει να στέκεται χωρίς ιδιαίτερες τριβές και θεωρώ οτι αυτό είναι κάτι που η ομάδα θα έπρεπε να έχει εκμεταλευτεί ωστέ να δώσει στο νέο της προπονητή τον χρόνο να κάνει τα λάθη του και να μάθει. Αν όμως ο νέος προπονητής αναλάβει στο top 16 το πράγμα θα ζορίσει πολύ και απότομα. Την περίπτωση να μείνει ο Tomic θεωρώ οτι πλέον ούτε οι φανατικοί του Ολυμπιακού δεν την θέλουν. Οπότε περιμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Tsagkournis..Το προβλημα με το ρημπαουντ οφειλεται πρωτον στο οτι ο Μπατιστα εχει προβλημα στις προσωπικες διεκδικησεις με σεντερ που διακρινονται για την αλτικοτητα τους και δευτερον στην ελλειψη συγχρονισμου των παικτων στις διεκδικησεις(παρατηρειται το φαινομενο να πηδανε 2 παικτες μαζι για το ρημπαουντ και καποιες φορες να χανεται η κατοχη)..Οσον αφορα την ομαδα σημασια εχει οι παικτες να μην φοβουνται να σουταρουν,να εχουν εμπιστοσυνη στα χερια τους..Αυτο που ειπε ο Παππας οτι τους αρεσει ο τροπος που παιζουνε θα ειναι το κλειδι της επιτυχιας...

      Διαγραφή
    2. Περισσότερο με ανησυχεί το οτι δεν πηδάνε καν παρά το οτι κουτουλάνε, αυτό θα φτιάξει με τον καιρό. Το οτι δεν διεκδικούν όμως φαίνεται να παγιώνεται και πρέπει να κάνει τα κουμάντα του ο coach σιγά σιγά.

      Διαγραφή
  69. Γιαννακοπουλος: Ελα αγορι μου ολα καλα;
    Ματζαρης: Καλημερα Προεδρε. θα δειξει, σε λιγο τελειωνει το συμβολαιο μου.
    Γιαννακοπουλος: Αγορινα μου μην ανησυχεις, ξερω οτι εισαι Παναθηναικαρα, και εγω τα δικα μου τα παιδια τα προσεχω. Κοιταξε να δεις. Εγω στην Παναθα αυτη τη στιγμη δεν σε χρειαζομαι. Μην ανησυχεις ομως θα κανονισω οχι μονο να σου κανουν ανανεωση στον Ολυμπιακο, αλλα και με μεγαλυτερο συμβολαιο. Εγω τα δικα μου παιδια τα προσεχω. και οταν θα εχεις καλυτερες παραστασεις και εμπειρια, και εισαι αρκετα ωριμος να παιξεις το καλυτερο μπασκετ της καριερας σου, θα φροντισω να ερθεις στην Παναθα. Προς το παρον θα κατσεις στον Ολυμπιακο.
    Ματζαρης: Ευχαριστω Προεδρε!
    Η συνεχεια ειναι γνωστη...

    https://imagizer.imageshack.us/v2/620x348q90/819/27upw.jpg

    Πολυ συντομα θα αποδειχτει ποιος ηταν το mastermind στον Παναθηναικο επι εποχης Ομπραντοβιτς. Χωρις βεβαιως να κανουμε καμια αποκαθηλωση του σπεσιαλιστα στην ψυχολογια Ομπραντοβιτς, νομιζω οτι ο Ομπραντοβιτς χωρις τον Ιτουδη δεν θα ειναι ΠΟΤΕ ο ιδιος. Ο Ομπραντοβιτς που δεν ξερει να ανοιξει ουτε υπολογιστη, απορω πως θα χειριστει τα πολυπλοκα τεχνικα προγραμματα που χρειαζεται ενας συγχρονος προπονητης για να κανει σωστο σκαουτινγκ. Το σκαουτινγκ που ο Ιτουδης ειναι ισως ο καλυτερος στην Ευρωπη. ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aναρωτιεμαι παντως ποιος απο τους top προπονητες ξερει να ανοιγει υπολογιστη. Την αναφορα σε 'πολυπλοκα τεχνικα προγραμματα' που χειριζεται ο Ιτουδης την αφηνω ασχολιαστη.

      Διαγραφή
    2. Ανωνυμε 1.59. Εχω καποιες αποριες. Πρωτον πως εισαι τοσο βεβαιος οτι ο Ομπραντοβιτς ειναι ασχετος στη χρηση τεχνολογιας, κανατε παρεα σεμιναρια στα ΚΕΚ και δεν το ειχε με τπτ? Δευτερον, ακομα και να ισχυει σημασια εχει ποιος ανοιγει και χειριζεται το μηχανημα ή ποιος λεει τι πρεπει να γινει? Τριτον, ο Ομπραντοβιτς εχει αναλαβει ενα πολυ πιο απαιτητικο προτζεκτ στη Φενερ ενω η αποστολη του Ιτουδη ειναι σαφεστατα ευκλοτερη στη Τσσκα, πηγε εκει για να παρει ευρωλιγκα οποτε θα κριθει το Μαιο, γιατι η Τσσκα ειναι και σε ευκολο ομιλο και εχει το ειδικο βαρος να φτασει αερα μεχρι το final 4, αλλωστε πολλοι προκατοχοι του εχουν φτασει για πλακα στο final 4 με αυτη την ομαδα.Ομως, η Φενερ ειναι μια ομαδα που σα σημαντικοτερη επιτυχια της εχει μια προκριση στους 8 το 2008...να υπενθυμισω απλα, οτι περυσι η Φενερ πηγαινε τρενο στην πρωτη φαση και βγηκε για πλακα πρωτη σε ενα πολυ δυσκολο ομιλο με Μπαρτσελονα και Τσσκα, αλλα στη συνεχεια δεν βλεποταν. Λιγη υπομονη δεν βλαπτει, 3 ματς εχουν γινει ολα κι ολα στην ευρωλιγκα. Τεταρτον, πριν τον Παναθηναικο τι ηταν ο Ομπραντοβιτς και τι ο Ιτουδης?

      Brian Scalabrine

      Διαγραφή
    3. Γκεγκεγκεγκε! Πληρης ασχετοσυνη. Ενας μεσος φιλαθλος με μια μεση ενημερωση γνωριζει οτι αυτα τα εχει πει ο Ιτουδης. Εσυ ομως που το ξερεις οτι ξερει απο υπολογιστη, κανατε παρεα στα σεμιναρια στο ΚΕΚ;
      Μαλιστα, ο Ομπραντοβιτς εχει πιο δυσκολο εργο απο του Ιτουδη. Το αλλο θα ακουσω σημερα; Ο Ομπραντοβιτς που εχει μια ομαδα ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ με ΑΠΑΤΟ μπατζετ, και καθαρα δικες του επιλογες παικτων ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ, εχει δυσκολοτερο εργο απ[ο τον Ιτουδη που ειναι η πρωτη του χρονια στην Τσσκα, που η πιεση του πρωταθλητισμου ειναι 10 φορες μεγαλυτερη απο την ανυπαρκτη εως τωρα στις μεγαλές διοργανωσεις Φενερ, και μελιστα υστερα απο απανωτες αποτυχιες που η υπομονη και η απαιτηση του κοσμου για Ευρωπαικο ειναι στο μαξιμουμ. Ελεισον τους φτωχους τω πνευματι!

      Διαγραφή
    4. Μπορεις να ποσταρεις ενα λινκ με τις δηλωσεις του Ιτουδη; Κυριως θα ηθελα να δω τη δηλωση με τα "τα πολυπλοκα τεχνικα προγραμματα".Ελεησον ημας δεσποτα.

      Διαγραφή
    5. Ανωνυμε 6.07 περιμενω με ανυπομονησια τις δηλωσεις του Ιτουδη που αναφερεις οτι τις γνωριζουν ολοι. Ομως, περιμενω να μου εξηγησεις πως ακομα και αν ισχυει οτι αυτος χειριζοταν τον εξοπλισμο, οτι αυτος κοουτσαρε, αυτος εκανε τη δουλεια και οτι ο Ομπραντοβιτς απλα παρατηρουσε? Για να στο πω απλα μπας και καταλαβεις, αν σου υπαγορευσει καποιος ενα κειμενο, ποιος το εχει γραψει στην πραγτικοτητα? εσυ που κραταγες το στυλο?

      Οσον αφορα το ποιος εχει πιο δυσκολο εργο, η Τσσκα πλουσιε τω πνευματι εχει παει στα 11 απο τα τελευταια 12 final 4 και εκανε 2-3 καλες προσθηκες φετος. Η πιεση που θα ασκηθει στον Ιτουδη ειναι το Μαη στο final 4, γιατι η Τσσκα στο final 4 ευκολα δυσκολα φτανει. Απο την αλλη η Φενερ εχει ολη κι ολη μια οχταδα στην Ιστορια της..Αρα πιεση υπαρχει απο το πρωτο παιχνιδι.
      Επισης, 3 ματς εχουν παιξει ολα κι ολα μεχρι στιγμης, μ αρεσει που τα χεις προδικασει ολα. Λες και η Τσσκα σαρωσε τη μετριοτατη Τσεντεβιτα χθες..Περυσι ξαναλεω τετοια εποχη η Φενερ σαρωνε τα παντα και ειδαμε τι εγινε τλκ.

      Τελος, περι budget...εχει οντως τη δυνατοτητα να ξοδεψει η Φενερ, αλλα ρε μεγαλε δεν εχει η Τσσκα. πλακα κανεις? δες και εδω ενα λινκ, που μπορει να μην το ξερουν ολοι, αλλα υπαρχει

      http://www.contra.gr/Basketball/Europe/ta-akrivotera-symvolaia-poy-vriskontai-spanoulhs-kai-diamantidhs.2623955.html

      Brian Scalabrine

      Διαγραφή
  70. O Ομπραντοβιτς που δεν ξερει να ανοιξει υπολογιστη... μαλιστα , ρε φιλε το τερματισες, υπαρχουν στο μπλογκ υψηλου επιπεδου αναγνωστες αλλα ορισμενοι πρεπει να κοβονται λογω βλακειας... Harvester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαλιστα, ο ιτουδης ηταν μπροστα απο τον ζοτς;;;τι αλλο θα ακουσουμε,δηλαδη οτι πετυχε ο ζοτς πριν τον παο τι ηταν ρε ασχετε;;;κυπελλα σαπορτα, ευρωλιγκες,ευρωπαικα σε εθνικο επιπεδο,ασημενο σε ολυμπιαδες ηταν χαρη στον ιτουδη.Μου αρεσει που πουλας και πνευμα Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (Σερβικά: Желимир Обрадовић) είναι Σέρβος πρώην καλαθοσφαιριστής και νυν προπονητής. Γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου 1960 στην πόλη Τσάτσακ (Čačak) της ενωμένης τότε Γιουγκοσλαβίας. Συγκαταλέγεται στους πιο πετυχημένους προπονητές στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, έχοντας κερδίσει οκτώ Euroleague τίτλους με τέσσερις διαφορετικές ομάδες.

      Σήμερα είναι προπονητής της τουρκικής Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

      Εκτός από την επιτυχία του σε επίπεδο συλλόγων, έχει κερδίσει σημαντικά τρόπαια με την εθνική ομάδα της Σερβίας ως προπονητής μπάσκετ, όπως το 1997 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών και το 1998 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών.

      Το 2009 ψηφίστηκε από τους αθλητικούς συντάκτες στην Ελλάδα ως κορυφαίος προπονητής.[1]

      Θεωρείται ως ένας εκ των κορυφαίων προπονητών του ευρωπαϊκού μπάσκετ, έχοντας κατακτήσει συνολικά οκτώ φορές την Ευρωλίγκα με τέσσερις διαφορετικές ομάδες..

      Διαγραφή
    2. Φιλε μου δεν τα λεει κανενας αναγνωστης, ο Ιτουδης τα ελεγε. Εσυ λοιπον απαλλασεσαι λογω ασχετοσυνης απο το μπλογκ.

      Διαγραφή
    3. Η πλακα ειναι οτι το παλικαρι που εγραψε για το σκαουτινγκ αγνοει οτι ο Παπαδοπουλος και αργοτερα ο Πιστιολης ηταν αυτοι που ετοιμαζαν την αναλυση των αντιπαλων ομαδων και παικτων..Μαλιστα,τα χρονια που ηταν ο Πιστιολης ειχε αγοραστει απο τις ΗΠΑ ενα προγραμμα που χρησιμοποιουσαν καποιες ομαδες του ΝΒΑ και το οποιο εδινε τη δυνατοτητα στο χρηστη να αναλυει τον τροπο παιχνιδιου του αντιπαλου(αυτο γινεται εδω και χρονια στο βολλευ)..Και υπευθυνος γι' αυτο ηταν ο Πιστιολης..Και μαντεψτε που δουλευει τωρα ο συγκεκριμενος...

      Διαγραφή
    4. Και ειναι νομιζεις αυτο το προβλημα του Ομπραντοβιτς; Πιστευεις δηλ οτι στη Φενερμπαχτσε στερειται τους πορους που ειχε στον Παναθηναικο; Και τι εγινε που πηγε στην ΤΣΣΚΑ ο Πιστιολης; Δεν υπαρχει αλλος στην ευρωπαικη ή την αμερικανικη αγορα που να μπορει να κανει την ιδια δουλεια; Αυτο ελειπε. Εγω νομιζω οτι το προβλημα του ειναι αλλο και κατα τη γνωμη μου σημαντικοτερο. Δεν πιστευει αυτο που παει να κανει. Δεν το πολυθελει, δεν του καθεται καλα. Μου θυμιζει αντρα που βγαινει απο μακροχρονια σχεση με σουπερ γκομενα, μενει ενα διαστημα μονος και μετα οταν τελικα τα ξαναφτιαχνει με καποια δεν ειναι 100% το μυαλο του εκει.Δεν ειναι τα πραγματα οπως τα ειχε συνηθίσει και τον ενοχλουν. Η αποψη μου ειναι οτι τελικα θα αποτυχει στη Φενερμπαχτσε. Οχι επειδη δεν ειναι σουπερ προπονητης, ουτε επειδη οφειλε την ως τωρα επιτυχια του στον Ιτουδη βεβαια. Αυτα ειναι γραφικοτητες. Αλλα τα χρονια περνανε και οσο επαγγελματιας να ειναι καποιος μετα απο τοσες επιτυχιες δυσκολα εχει το κινητρο που ειχε οταν ξεκινουσε.

      Διαγραφή
    5. Το σχολιο εγινε γι' αυτον που εγραψε οτι ο Ιτουδης ηταν το μυστικο της επιτυχιας..Εννοειται οτι καθε ομαδα που κανει πρωταθλητισμο και σεβεται τον εαυτο της εχει πολυ καλα οργανωμενο τμημα σκαουτινγκ και σαν ανθρωπινο δυναμικο και σαν τεχνικα μεσα..Για το θεμα Ζοτς-Φενερ,δεν ξερω αν πηγε εκει με μιση καρδια η θεωρησε προκληση να δημιουργησει μια σπουδαια ομαδα απο το μηδεν,σιγουρα ομως το να φευγεις απο ενα περιβαλλον που διακρινοταν για συγκεκριμενες δομες,λειτουργιες και συμπεριφορες και να πηγαινεις να δουλεψεις καπου που τα παντα δημιουργουνται απο το μηδεν,ειναι αρκετα δυσκολο κι επιπονο.Και σε μια ομαδα χωρις κανενα μπασκετικο υποβαθρο..Φανταστειτε ο Φεργκιουσον η ο Βενγκερ να εφευγαν και να πηγαιναν να δουλεψουν σε καποιες πλουσιες Ελβετικες ομαδες..Και στο φιναλε ακομα και να αποτυχει πανηγυρικα στη Φενερ δεν τρεχει και τιποτα.Κανεις δεν εχει συμβολαιο με την επιτυχια.Και μεσα απο τις ηττες και τις αποτυχιες,αν εισαι εξυπνος,μαθαινεις..

      Διαγραφή
  71. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/665943/tomits-paixame-san-omada-paixame-san-protathlites
    Απιθανοι. Πρωταθλητες (μονο) στις καρδιες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ρε σεις, ο Ιβάνοβιτς δε μοιάζει λίγο με το Γερομανταρινάκη στο πιο νέο;

    Rolando Blackman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Επιβάλλεται:

    1) Στον κ. Δ. Γιαννακόπουλο Πρόεδρο της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, ως αθλητικό παράγοντα στον οποίο προγενέστερα επεβλήθη ποινή και ο οποίος υπέπεσε, εντός διετίας από την επιβολή της, σε νέα παράβαση από τις προβλεπόμενες στον παρόντα κανονισμό, ποινή απαγόρευσης εισόδου σε όλα τα γήπεδα που διεξάγονται αγώνες του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης, διάρκειας πέντε (5) μηνών, κατά τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ της 9-10-2014 και



    2) Στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ για την πράξη του Προέδρου της ΚΑΕ κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, πρόστιμο 44.000,00€, για τον ως άνω αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Βλέποντας που γέρνει ο Ολυμπιακός μετά την αποχώρηση Μπαρτζώκα και το πώς μεταφράζεται σε συγκεκριμένα σημεία το ρόστερ του στο γήπεδο,μπορούμε να διαπιστώσουμε πόσο λάθος είναι να κόψεις βίαια τη συνεργασία σου με τον προπονητή που είχε σχεδιάσει την ομάδα.(για τους κλασικούς "ελληνικούς" λόγους)
    Το ρόστερ έχει δομηθεί έτσι ώστε να ανεβάσει πολύ την ένταση στην άμυνα και την πίεση της μπάλας δίνοντας καλύτερες ματιές στο τρανζίσιον,την διάρκεια και την αθλητικότητα-στήριξη στο παραπάνω τέμπο του παιχνιδιού από την φροντλάιν ρισκάροντας ας πούμε πράγματα επιθετικά όπου και πάλι δεν υπάρχει μεγάλο σημείο αναφοράς και πολλές επιλογές στο μισό γήπεδο πέραν του Σπανούλη(όπου και πέρσι κακά τα ψέματα στο 2ο ημίχρονο του ματς στη Μαδρίτη ο Kill Bill έπαιζε μόνος του με αλλεπάλληλες δικές του επιθέσεις και δημιουργίες).
    Για μένα ένα ρεαλιστικό και υπαρκτό πλάνο από τον Μπαρτζώκα προσαρμόζοντας το μπάτζετ και το υπάρχον υλικό σε επιλογές που αν δουλέψει καλά μέσα στη σεζόν μπορούν να του δώσουν την ευκαιρία να ανταγωνιστεί στα ίσια ή να εξαντλήσει τις πιθανότητες του απέναντι στις πιο πλούσιες και μεγάλες ομάδες στη διοργάνωση.

    Τώρα στα χθεσινά,ντάξει.Όσοι μιλούν για απλό ντεφορμάρισμα και τραυματισμούς μάλλον δεν "νιώθουν" από μπάσκετ.Έχουμε δει ομάδες να είναι ανέτοιμες,να παίζουν σε πιο χαμηλό ρυθμό,να μην έχουν την απαιτούμενη χημεία σε αυτή τη φάση της σεζόν,αλλά δεν μιλάμε για τέτοια πράγματα.
    Ο Όσφπ πρέπει να πάρει προπονητή.Μπορεί το λάθος με τον Μπαρτζώκα να έγινε,αλλά μπορείς να κάνεις κάτι να το μπαλώσεις και να δεις τι θα διορθώσεις.Ο Τόμιτς δεν κάνει.Ομαδική transition defense ανύπαρκτη,οι αιφνιδιασμοί που έβγαιναν ήταν παιδικά μπάτε σκύλοι αλέστε,στην άμυνα αυτές οι "αφιλτράριστες" αλλαγές που κάνουν στα junior επειδή είναι το πιο εύκολο να βγει, και επιθετικά η μπάλα στον Σπανούλη κι ότι βρέξει ας κατεβάσει.(κι ευτυχώς που σε αυτές τις καταστάσεις ο χαρακτηριστικότερος go-to guy των τελευταίων χρόνων στην Ευρώπη μπορεί να ξεχωρίζει ακόμα και ένα κλικ πιο αργός και με λιγότερο εκρηκτικά πατήματα)
    Όχι ότι επί Μπαρτζώκα βλέπαμε καμιά πολυδιάστατη επιθετική λειτουργία με πολλή κίνηση και plays,αλλά αυτά που έκανε τα έκανε πολύ καλά και το παραβλέπουν πολλοί αυτό.Είχε πολύ καλό spacing,εξαιρετικό passing game σε χρόνο και closeout offense και γενικά μια κατεύθυνση που έβγαινε στο παιχνίδι της ομάδας.(φυσικά και rotation που δεν το ακουμπάμε καν αυτή τη στιγμή)
    Να δούμε αν λένε να το καταλάβουν στο λιμάνι ή θέλουν να πετάξουν μια χρονιά στα σκουπίδια βάζοντας σε κίνδυνο και τα θεμέλια της ομάδας.

    Τον Πάο δεν τον είδα,απλά να θυμίσω στους υπερενθουσιασμένους ότι στη regular season τα τρελά αποτελέσματα δεν είναι λίγα.Πέρσι η ίδια ομάδα που δεν πέρασε καν στα πλέιοφ είχε διασύρει Μπαρτσελόνα και Τσσκα στους ομίλους.Είναι καλό στα πλαίσια ανάπτυξης της ομάδας να παίρνουν τέτοιες ωθήσεις τα νέα παιδιά,αρκεί να μην ξεφύγουν από τους βραχυπρόθεσμους στόχους στη διοργάνωση.
    Ο Ομπράντοβιτς συνεχίζει να προβληματίζει όσο δεν προσαρμόζεται και δεν δείχνει να "ακολουθεί" το σημερινό μπάσκετ.Τα λέμε από πέρσι,δεν δείχνει μια αρχή στην ομάδα του στην οποία να πατήσει,αλλά πηγαίνει σε αρκετές ευκαιριακές επιλογές όπως είναι πάλι οι φήμες με τον Ερτέλ.
    Οι ομάδες του ήταν πάντα δυνατές σε αυτά που λέμε basics και του έδιναν το ελεύθερο με τις επιλογές στα χέρια του να πάει στο αγαπημένο και αναπόσπαστο του pick and roll συχνά έχοντας τους καλύτερους σε αυτό.Πρέπει να κοιτάξει όμως τι έχει στα χέρια του τώρα..Αν δεν έχει τα εργαλεία για το κλασικό του στυλ να κάνει τις προσαρμογές του,να αναθεωρήσει.Ακόμα και με τα 1000 θέματα του θέλω πολύ να τον δω σε σειρά πλέιοφ φέτος,ειδικά σαν αουτσάιντερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μιλατε για υπερενθουσιασμους;; οταν ολοι σας εδω μεσα, μας ειχατε για πεθαμενους για 40αρες και βαλε,για ξεφτιλικια κ.α ωραια, σε πειραξε τωρα η χαρα του κοσμου.Ειμαστε σε ομιλο φωτια, οποια νικη με οποιο τροπο μας δινει το δικαιωμα να αντιδραμε υπερβολικα ξερουμε οτι θα ρθουν ηττες και τοτε παλι θα αρχισετε την απαξιωση,την μιρλα, καταστροφολογια,ειμαστε προετοιμασμενοι μην ανησυχεις.

      Διαγραφή
  75. Ο Μπλούμς πάντως μια χαρά κόλλησε. Off player, αποφασιστικός και ενεργητικός στην άμυνα και μεγάλο συν ότι βρέξει - χιονίσει θα έχει 3 τριποντάκια κάθε ματς. Και ο Ντούσκο τον βάζει σαν τριάρι σε σχήμα με 3 γκαρντς, οπότε δεν θα κουτουλήσει και με Νέλσον όταν γυρίσει αυτός, οπότε τον βλέπω να μένει για Ευρωλίγκα ως το τέλος της σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Αυτά που διαβάζω από προχθές εδώ μου θυμίζουν μια εκπομπή στην παλιά ΕΡΤ3, όπου ο Γιώργος Φοιρός είχε πει, ως καλεσμένος μετά από μια βραδιά Τσάμπιονς Λιγκ, αυτολεξεί: "ο Μουρίνιο έχει μείνει πίσω"...
    Έτσι κι εδώ. Με όση σοβαρότητα μπορούν να διαθέτουν, υπάρχουν αναγνώστες που επικρίνουν τον Ομπράντοβιτς, ο οποίος, λέει, δεν μπορεί να προσαρμοστεί στις επιταγές του σύγχρονου μπάσκετ! Λες και το "σύγχρονο μπάσκετ" είναι κάτι που φύτρωσε μόνο του, λες και δεν είναι ο Ομπράντοβιτς εκείνος που κατεξοχήν το εξέλιξε σ' αυτό που είναι... Το γιατί δεν πήρε ξανά φέτος καθαρό "1" κι εγώ δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλίμονο όμως αν επιχειρήσω να εξηγήσω με τη δική μου (τη δική σου, τη δική του...) λογική για το τι εστί μπάσκετ έναν megamind σαν τον Ομπράντοβιτς.
    Ουδόλως με απασχολεί (και, πιθανότατα, μετά από τόσες κούπες, ίσως και για τον ίδιο να μην συνιστά προτεραιότητα) αν η Φενέρ θα πετύχει ή όχι. Η επιτυχία, οι τίτλοι, τα φάιναλ φορ είναι μόνο ένα από τα κριτήρια της συνεισφοράς του καθενός. Ακόμη και για τον ίδιο τον Ομπράντοβιτς, οι περισσότεροι αδαείς έχουν να λένε για τα 5 ευρωπαϊκά με τον Παναθηναϊκό ή τα άλλα 3 με ομάδες που δεν το ξαναπήραν έκτοτε. Εγώ θα πω πως η δουλειά του που σημάδεψε όσο καμία άλλη το σύγχρονο μπάσκετ ήταν σε μια ομάδα που δεν πήρε ευρωπαϊκό τίτλο: ο Παναθηναϊκός του Σπόρτιγκ, που μας σύστησε Λάκοβιτς, Μπατίστ στο "5", Αλβέρτη στο "4". Τότε που το μπάσκετ ανέβασε μια για πάντα ταχύτητα. Κι εγώ ενθουσιάστηκα, βεβαίως, από όσα είδα την Πέμπτη, αλλά εδώ έχει χαθεί το μέτρο. Και συγκρίνει ο κάθε γραφικός τον Ομπράντοβιτς με τον Ιβάνοβιτς ή με τον Ιτούδη...
    Γραφικοί κι αυτοί, γραφικοί κι εκείνοι που απ' το καλοκαίρι είχαν αποφανθεί πως "ο Παναθηναϊκός μίκρυνε". δεν τους έχει διδάξει τίποτε η (πολύ πρόσφατη) ιστορία. Η περσινή Μακάμπι, ο προ 3ετίας Ολυμπιακός. Ομάδες με τις οποίες γελούσαμε το φθινόπωρο και μας έκαναν όλους ρόμπες τον Μάη...
    Και βγαίνουν τώρα θαμώνες του μπλογκ να εκλογικεύσουν, τρομάρα τους, τη μηδενιστική τους στάση όταν υπέγραφαν ο Σλότερ, ο Μπατίστα, ο Νέλσον. Ανερυθρίαστα...
    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστοτατος στα λεγομενα σου για τον Παναθηναικο του Σπορτιγκ...

      Cool Κωστας

      Διαγραφή
    2. Εδώ ρε φίλε οι ίδιοι πάρλες μετά την νίκη επί του Ολυμπιακού στο κύπελλο (μια νίκη που θα την μνημονεύουμε δεκαετίες μετά, σαν τους τελικούς ΠΑΟΚ-Άρη με το τρίποντο του Γιαννάκη και το γκολ-φάουλ του Σέλερς) σχολιάζαν με κατεβατά το ότι ο φροντιστής τα έχωσε στον Χαραλαμπόπουλο στο τελευταίο τάιμ άουτ. Αυτό τους απασχολούσε. Προφανώς ψάχναν μεμπτά σημεία για να καλύψουν την δικιά τους υστερία και μιζέρια.

      Εγώ δεν θα κρυφτώ. Ούτε κι εγώ περίμενα έτσι τον Παναθηναϊκό. Άλλο αυτό όμως και άλλο οι υστερίες επειδή χάσαμε ένα φιλικό με 30 πόντους πριν 2 μήνες με μισή ομάδα. Τέλος πάντων, οι γνώμες ως γνωστόν τζάμπα είναι, ο καθένας έχει και μια. Απλά καλό είναι να μιλάμε όταν έχουμε κάτι να πούμε και όταν υπάρχει κάτι να σχολιάσουμε.

      ΥΓ: Η χθεσινή νίκη θα είναι σαν να μην έγινε αν δεν κερδίσουμε και την Αρμάνι.

      Διαγραφή
    3. 7:07 τροφή για σκέψη το σχόλιό σου.

      Ειδικά όταν υπάρχουν, στην ευρωπαϊκή μπασκετική ιστορία, τα παραδείγματα του Μπιανκίνι, του Μάλκοβιτς, και προσφάτως του Μεσίνα.

      Αν δηλαδή συγκρίνεις τον Μπιανκίνι των 80s, τον άνθρωπο που μετά από 2 συνεχόμενα ευρωπαϊκά με την Καντού, πήρε τη Ρόμα 8η στην Ιταλία το '82 και την έκανε πρωταθλήτρια Ευρώπης το '84, τον προπονητή που είχε κάνει πελάτη του τον Νταν Πίτερσον και είχε φτιάξει, μετά τις Καντού και Ρόμα, και τη μεγάλη Σκαβολίνι του '88-'91, ουσιαστικά δηλαδή τον άνθρωπο που δημιούργησε τον ιταλικό τρόπο παιξίματος του μπάσκετ, όπως ο Νίκολιτς δημιούργησε τον γιουγκοσλάβικο, ο Γκομέλσκι τον ρώσικο κτλ. Και δες μετά τον ίδιο Μπιανκίνι το 1998 στην Τιμσίστεμ Μπολόνια, με Ρίβερς, Ουίλκινς, Γιάριτς, Μάγιερς, Μούλα, Καρνισόβας, να μην μπορεί να περάσει τους 55 πόντους απέναντι στην Κίντερ σε 5 διαφορετικούς αγώνες. Και τον Μπιανκίνι πάλι το 2003 στην Κίντερ να κάνει 0-6 στην Ευρωλίγκα. Εκεί λες ή όχι ότι τον έχει ξεπεράσει το μπάσκετ;

      Αν δεν πρόλαβες τον Μπιανκίνι, πάρε το Μάλκοβιτς. Ο Μάλκοβιτς στα 90s δεν υπήρχε ομάδα που να μη της έδωσε ευρωπαϊκό τίτλο όταν την ανέλαβε. Τη δεκαετία του 2000 ο ίδιος προπονητής έμεινε άτιτλος και στη Μάλαγα και στην Ταού, και τώρα δεν ξέρω αν προπονεί και πουθενά. Λες ότι τον ξεπέρασε το μπάσκετ ή όχι;

      Ο Μεσίνα πέρσι με την ΤΣΣΚΑ πήγαινε με 3 και 4 ψηλά κορμιά μέσα να πάρει Ευρωλίγκα. Δε λες φυσικά ότι τον ξεπέρασε το μπάσκετ, μπορείς να πεις ότι του άλλαξε μυαλά το ΝΒΑ, που εκεί έχεις 5 point forwards, αλλά στην ΤΣΣΚΑ τέτοιος ήταν μόνο ο Κριάπα. Αυτός ο Μεσίνα που έβλεπα εγώ πέρσι στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ μύριζε κούραση από χιλιόμετρα. Κουράζονται κιόλας οι άνθρωποι, δεν είναι ρομπότ.

      Κι ο Ζοτς που κοουτσάρει από το '91 στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και ΠΑΝΤΑ η δουλειά που έκανε ήταν ποιοτικά και ποσοτικά περισσότερη από τους άλλους προπονητές (γιατί για να νικήσεις 3 φορές τη Μπάρτσα του 2011 πρέπει να δουλέψεις πολλές ώρες περισσότερες από τον Πασκουάλ), σκέφτηκες αν νιώθει την κούραση, και μαζί με όλο αυτό το μη-μπασκετικό περιβάλλον που έχει γύρω του στη Φενέρ, βγάζει λιγότερη ενεργητικότητα από ότι έβγαζε στον Παναθηναϊκό;

      Διαγραφή
    4. Βy far ο πιο επιτυχημένος προπονητής ο Ομπράντοβιτς,φυσικά έχει υπάρξει καθοριστικός στο πώς προσεγγίζουν και οι υπόλοιποι προπονητές το μπάσκετ,αλλά αν ο Ομπράντοβιτς αυτός κάθεαυτος έχει εξελίξει ένα άθλημα σε αυτό που είναι σήμερα με όλες του τις πτυχές τότε να μην το λέμε basketball αλλά Zotsball.
      Δεν ξέρω ρε φίλε,όπως ο Στεγόσαυρος,αν θες να αναφερθείς σε κορώνες και υπερβολές άλλων που έχουν γραφτεί εδώ ή αλλού που μπορεί να μη συμφωνείς μαζί τους,αλλά επειδή φαίνεται ότι το δικό μου σχόλιο είναι αφορμή για να γράψεις το παραπάνω,δεν καταλαβαίνω που κολλάς.Αν δεν αντέχεις την διαφορετική άποψη,δεν γίνεται να την διαβάζεις.
      Ναι,εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι ο Ομπράντοβιτς είναι ο ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ,ο ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΣ,ο ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΣ και απαγορεύεται κάποιος να σχολιάσει τη δουλειά και τις επιλογές του. Έχεις ένα point στο ότι όταν ασκούμε κριτική σε κάτι συγκεκριμένο δεν ξέρουμε ως απλοί φίλαθλοι στο που επενδύει και τι στοχεύει ο προπονητής για την ομάδα του από αυτό,αλλά από την άλλη -επειδή ένας άνθρωπος έχει καταφέρει να γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και να διδάξει με το έργο του τι σημαίνει πλήρης καθοδήγηση ενός κλαμπ στο τοπ επίπεδο,και έχει πετύχει με το μπάσκετ που έπαιξε και τη φιλοσοφία που είχε-εφάρμοσε-συνήθισε απέναντι σε κάποιους κανόνες μπάσκετ δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει και ο ίδιος τα λάθη του,εκ του αποτελέσματος δηλαδή-
      Αλλά επειδή πολλά μπορεί να επιπώθηκαν για το τίποτα,ο Ομπράντοβιτς είναι αυτό που είναι,όλα του τα κατορθώματα μιλούν από μόνα τους και στην τελική δεν έχει ανάγκη να ασχοληθεί με κανέναν "έξυπνο" που πετάει τη μαλακία με τον Ιτούδη. Και φυσικά δεν έγινε τίποτα με μια ήττα.Έχει πολύ δρόμο μπροστά η χρονιά και κατ'εμέ έχει πολύ καλύτερα εφόδια να διακριθεί απ'ότι πέρσι,αρκεί να μην αρχίσει να "ακυρώνει" τις επιλογές του.

      Διαγραφή
  77. ειναι επισημο ο σφαιροπουλος στον οσφπ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ειδα εχθες τις δυο καλυτερες ομαδες της ανατολης.
    Ειχε αγωνια το παιχνιδι δε λεω αλλα ρε παιδια πολυ κακο μπασκετ. Ρεσιταλ λαθων και ανεπαρκεις στο ριμπαουντ το σικαγο και απο την αλλη ο Ιρβινγκ να το παιζει ηρωας και με το γνωστη σταρ αντιμετωπιση στο κλιβελαντ.
    Οκ ελειπε ο μπατλερ απο το σικαγο εκατσε και η ατυχια με τον ροουζ αλλα αν το πως επαιξαν εχθες ειναι ενδεικτικο του τι θα κανουν στο υπολοιπο της σεζον, δεν εχουν καμμια απολυτως τυχη απεναντι στις καλες ομαδες της δυσης ετσι οπως το βλεπω.
    squalo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Σφαιροπουλος λοιπον...περιμένουμε ποστ για να δουμε τι να περιμένουμε (?)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Η βατή λύση..

    Γιάννης Σφαιρόπουλος



    Το όνομα του έπαιξε άμεσα μετά την παραίτηση Μπαρτζώκα καθώς θεωρητικά συγκεντρώνει χαρακτηριστικά που μπορούν να κολλήσουν στο πρότζεκτ που ήδη τρέχει ο Ολυμπιακός. Είναι νέος και εκπρόσωπος της σχολής μας, έχει επιδείξει καλές δουλειές και σπουδαίο ..αγροτικό δίπλα σε ικανούς κόουτς, έχει δουλέψει ξανά στο λιμάνι, δε κοστίζει πολλά και είναι διαθέσιμος.

    ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Σφαιρόπουλος είχε κερδίσει την εκτίμηση παρουσιάζοντας δουλειές όπως αυτή στη Ρόδο αλλά με απογοήτευσε πλήρως στη θητεία του στον Πανιώνιο. Δεν εξετάζω τα αποτελέσματα αλλά το μπάσκετ που παρουσίασε ειδικά πέρυσι και ενώ υπήρχε το πλαίσιο να δείξει κάτι πολύ καλύτερο. Καμία σχέση με τον Πανιώνιο του Μπαρτζώκα που ήταν καλύτερη στημένη ομάδα και με φανερά πιο σαφή κατεύθυνση. Όχι, κάθετα, από εμένα για τη θέση του head coach στη παρούσα στιγμή. Αντίθετα τον βλέπω ως μια πολύ καλή προσθήκη στο προπονητικό επιτελείο εφόσον η διοίκηση στραφεί σε ξένο κόουτς ή στον κύριο που ακολουθεί από κάτω.. Ο Σφαιρόπουλος μπορεί να "δουλέψει" ως κίνηση στη θέση του ασσίσταντ για τον Ολυμπιακό.
    ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΣΥ ΠΟΣΤ,ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟ, ΒΟΛΕΨΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΠΡΙΝ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΕ.ΕΔΩ ΜΑΣ ΕΤΑΞΕ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΓΙΑ ΡΑΙΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ XEXEXE.;)),

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Tο στοιχημα για τον Ολυμπιακο ειναι αν μπορει να επανελθει η πιστη στις δυνατοτητες του ροστερ και δεν παγιωθει η αντιληψη ''η μπαλα στα χερια του Σπανουλη κι ο,τι γινει''.Αν το ματς με τη Νεπτουνας εξελιχθει σε κανονα ειναι δεδομενο οτι την ανοιξη ο Σπανουλης θα παρουσιασει την εικονα που ειχε την περασμενη ανοιξη,αφου θα 'χει εξαντλησει ολα τα αποθεματα ενεργειας του,παρ' ολη την καλοκαιρινη του αναπαυση..Μπορει ο Σφαιροπουλος να διωξει την ανασφαλεια που επικρατει και να φροντισει για τη συντηρηση του αρχηγου της ομαδας,την ιδια στιγμη που η πιεση θα μεγαλωνει οσο περνανε οι αγωνες και πλησιαζουν τα πραγματικα δυσκολα ματς σε Ελλαδα κι Ευρωπη;..Μαλλον ο πρωην ασισταντ προσληφθηκε για χεντ κοουτς μεχρι το καλοκαιρι οπου θα ειναι εφικτο να βρεθει αξιοπιστος πρωτος προπονητης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Σφαιρόπουλος λοιπόν....
    Για 2η συνεχή φορά ο Όσφπ επιλέγει τον απερχόμενο προπονητή του Πανιωνίου. Τι να περιμένουμε εν ολίγοις(μιας και είδα αρκετά το έργο του τις τελευταίες 2 χρονιές):
    Πρώτα απ'όλα ο Όσφπ κάνει το αυτονόητο,διώχνει τον ακατάλληλο Τόμιτς του οποίου τις δηλώσεις είδα πριν στην τηλεόραση και επειδή δεν τον είχα ξαναδει να μιλάει,κατάλαβα για τα καλά πως κατάφερε να είναι τόσο χάλια χθες η ομάδα. "Πρέπει να χαιρόμαστε για τη νίκη της ομάδας μα είτε είναι με 3 πόντους ή περισσότερους".Ε,άντε βγάλε χρονιά με αυτό τον άνθρωπο στον πάγκο.
    Ο Μπαρτζώκας λοιπόν στον Πανιώνιο είχε φτιάξει μια πολύ ωραία ομάδα,μπάσκετ συνεργασίας,υψηλή ετοιμότητα σε όλα τα θέματα για ομάδα του επιπέδου,με πολύ καλές επιλογές στη στελέχωση σε Έλληνες και ξένους.
    Ο Σφαιρόπουλος παρότι αφήνει την ομάδα με 2 σχετικά επιτυχημένες χρονιές βάσει αποτελεσμάτων μου έχει αφήσει μια πιο μέτρια εντύπωση με την εικόνα της ομάδας.
    Νέος προπονητής,"σύγχρονη αντίληψη" που λέμε τελευταία για το άθλημα,προτιμά πολύ το γρήγορο μπάσκετ των αιφνιδιασμών και του τρανζίσιον.Αμερικάνικη επιρροή,πολλές καταστάσεις για iso στην επίθεση,στηρίχτηκε πολύ σε παίκτες όπως Μακκόλουμ-Παππά που ευδοκίμησαν σε αυτό το περιβάλλον.Αρκετή ελευθερία κινήσεων στους παίκτες του και τα πρόσωπα που το έχουν με το σκοράρισμα,θέλει να παίρνει σκορ από πολλές θέσεις.Την 1η του χρονιά με Παππά-Γιάνκοβιτς είχε στα χέρια του ένα πολύ καλά στελεχωμένο ρόστερ από τον Σκουρτόπουλο πάνω στο οποίο πάτησε,έκανε μια δυνατή ομάδα σε όλα τα βασικά,ενταση στην άμυνα,ικανοποιητική στο ριμπάουντ,έφερε γρήγορα αποτελέσματα.Τη 2η χρονιά και με τον περιορισμό για παίκτες εκτός Α1,έκανε πολλές αμφίβολες επιλογές χωρίς αμυντικό φίλτρο,ομοιογένεια και χημεία.Έχοντας έτοιμη ομάδα από πρόσωπα,παίρνει στα χέρια του ένα υλικό που μπορεί να αξιοποιήσει και να "ταιριάξει" με το δικό του μπάσκετ.
    Θα στηριχτεί πολύ στην άμυνα και έχοντας καλά υλικά θα πάει σε high intensity για να του δώσει μπάλες στο ανοιχτό γήπεδο,μπορούμε να πούμε ότι θα "κολλήσει" με το ρόστερ.
    Συγκεντρωτικά, μπορεί να στρώσει γρήγορα το χθεσινό συνοθύλευμα, έχει πολλές παραστάσεις, θα βάλει σειρά στο rotation μέχρι ενός σημείου,στα ριμπάουντ,μπορεί ο Όσφπ σιγά σιγά να χτίσει στην άμυνα του και να παίξει το μπάσκετ που του έδωσε τις επιτυχίες.
    Όμως,πολλά τα ερωτηματικά και έχει πολλά να αποδείξει για τη θέση του ο Σφαιρόπουλος.Παίρνει μια μεγάλη ευκαιρία δίχως να έχει να επιδείξει καμιά φοβερή δουλειά και πρέπει να την αρπάξει απο τα μαλλιά.
    Είναι θέμα το πώς και σε τι βάσεις θα χτίσει την επίθεση του Όσφπ,αν και πότε θα δοκιμάσει κάποια διορθωτική κίνηση-προσθήκη ενώ δεν έχουμε δείγμα του σε υψηλό επίπεδο και δεν ξέρω πόσο μπορεί να αποδειχθεί αρκετός για αυτό σε coaching τέτοιων παιχνιδιών και διαχείρισης του βάρους τέτοιας ομάδας και παικτών.
    Τουλάχιστον,είναι προπονητής....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. peris το 12-13 ο Πανιωνιος ειχε dream team τηρουμενων των αναλογιων παντα,ξεκινησε πολυ ασχημα με το Σκουρτοπουλο και ο Σφαιρο τον εστρωσε στην Α1 αλλα περιμενα κατι παραπανω στο Eurocup με τετοιο ροστερ,και πηγε σχεδον απατος...
      Τη δευτερη χρονια παλι ειχε μαζεψει περιπου τους καλυτερους ξενους που κυκλοφορουσαν στην Α1 παρ'ολα αυτα επιθετικα στηριχτηκε υπερβολικα στον ΜακΚολουμ.Χαρακτηριστικο επισης η πανωλεθρια που επαθε στο Αλεξανδρειο απ τον περσινο αναιμικο Αρη.
      Οντως χειροτερα δε μπορει να τα παει απ το παιχνιδι με τη Νεπτουνας αλλα υποψιαζομαι οτι θα ανεβασει τον συγκεντρωτισμο του Σπανουλη.Στα συν του οτι ειχε ανεβασει στον Πανιωνιο τον Αγραβανη(ειχε διωξει τον Ντραγκισεβιτς για να τον προωθησει) που βεβαια ειναι ακομα παρα πολυ αγαρμπος για Ευρωλιγκα.

      Θεωρω δεδομενο παντως οτι ο ΟΣΦΠ θα κανει και διορθωτικες στους ξενους στο τελος της 1ης φασης ειτε με εισηγηση του Σφαιρο ειτε οχι

      no_closure

      Διαγραφή
  83. καλησπερα σας......
    αυτο που κανουν καποιοι με τον ζοτς ειναι τουλαχιστον αδικο αλλα ελληνες ειμαστε μια ζωη τα ιδια
    οι κυριοι δημοσιογραφοι που τα ξεκινουν αυτα ειναι οι ιδιοι που εψαχναν αφορμη οταν ο ζοτς ηταν εδω να κανουν κριτικη....οι ιδιοι που λεγανε οτι ο ζοτς δεν εχει ψηλους,οι ιδιοι που λεγανε οτι δινει τα παιχνιδια στην παρτιζαν,αυτοι που λεγανε οτι δεν αξιοποιει τους νεους παικτες,οι ιδοι που παραμυθιαζαν τους οπαδους του ολυμπιακου οτι εχουν καλυτερο υλικο οταν ο ζοτς ειχε σαρας-διαμαντιδη-σπανουλη.....για να το χοντρυνουμε λιγο αυτοι που ποτε δεν χωνεψαν τα χουνερια των κουμπαρων στην εθνικη μας ομαδα εντος εδρας το 95 και 98....και τον ντουντα στην πρωτη ευκαιρια τον ειχαν στο κραξιμο....αλλα το ειπα πιο πανω απο την αποθεωση στην απαξιωση μεγα σπορ των ελληνων....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @STONEROOK..Αναφερεσαι σε ορισμενους μετρημενους στα δαχτυλα του ενος χεριου..Καλως η κακως παντα θα υπαρχουν κι αυτοι που θα δημοσιοποιουν αποψεις της πλακας η προσωπικα συμπλεγματα..Μην τους δινεις σημασια..Δεν χρειαζεται καν να διαβαζεις τα κειμενα τους..Παρε παραδειγμα τον Παπαδογιαννη που τον θυμαμαι απο το ξεκινημα του στο μπασκετικο ρεπορταζ(εποχη ''Τριποντου'').Κοντευει 30 χρονια στο χωρο και πριν μια εβδομαδα μετα την ηττα στο Μοναχο εσπευσε να γραψει επικηδειο και προχθες μετα τη νικη με τη Φενερ εγραψε πανηγυρικο..Στην εποχη της πολυ-πληροφορησης πρεπει να εισαι επιλεκτικος..Και να μην ξεχνας τα κουσουρια της φυλης..VECCHIO..

      Διαγραφή
    2. συμφωνω απολυτα απο τον συγκεκριμενο πηρα αφορμη.....stonerook

      Διαγραφή
  84. Off topic, αλλά έτσι για να έχετε γνώση. Λοιπόν άρχισαν οι "ομορφιές" στο πρωτάθλημα της Α1. Φαίνεται ότι δόθηκε η εντολή να σωθεί ο Πανιώνιος τώρα που αρχίζει να φτιάχνει το ρόστερ του και στο σημερινό παιχνίδι με τον ΑΓΟΡ είχαμε διαιτητές "καμικάζι". Οι τύποι εκτελούσαν "διατεταγμένη υπηρεσία" και εκτελούσαν αποστολή εις όφελος της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Δεν σφύριξαν πάνω από 15 εξώφθαλμες παραβάσεις (βήματα, νταμπλ, μεταφορές, φάουλ κλπ.), έδωσαν τεχνική ποινή στον Αλεξανδρή και καπάκι στον Σκουρτόπουλο που απλώς κοιτούσε για να μην ξεφύγει το σκορ και πολλά άλλα.... Ε, στο τέλος δεν μπορούσε να κρατήσει άλλο ο Πανιώνιος και το άφησαν να λήξει. Πληροφοριακά ο "Ιστορικός" τώρα έχει αξιοπρεπές ρόστερ, έρχονται και 2 αξιόλογες προσθήκες, ο Αλεξανδρής είναι καλός κόουτς, μαχητής και θα το παλέψει, θα έχει και την βοήθεια των γκρι, νομίζω ότι θα την σώσει την παρτίδα. Αλλά θα έχουμε μουρμούρες και θα το δείτε....

    ΤΟΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ΤΟΝΥ εισαι κι εσυ απο κατω;Ημουν κι εγω μεσα σημερα οπως και σε καθε αγωνα του ΑΓΟΡ,οι διαιτητες ξεφυγαν οντως στο 2ο (ειδικα στο 2ποντο του Προυιτ που ξεσηκωθηκε ολο το γηπεδο) ,σε καλο του βγηκε βεβαια του ΑΓΟΡ γιατι αλλιως δε ξεσηκωνεται ο κοσμος.Τι ωραιος παιχτης βγηκε απο το πουθενα ο Σαφτενααρ....
      Ο Πανιωνιος θα παλεψει για να σωθει και θα δουμε πολλες ασχημιες ειδικα στην εδρα τους αλλα ξεκινανε με 4 ηττες και οι δυο στην εδρα τους θα τους πονεσουν πολυ..
      Ο ΑΓΟΡ ειναι πολυ ιδιαιτερη ομαδα φετος,αλλα δε θελω να αρχισω να γραφω τωρα γιατι θα ξεφυγω πολυ

      no_closure

      Διαγραφή
    2. Μπες εδώ, κάνε αίτημα, και θα τα λέμε για τον ΑΓΟΡ https://www.facebook.com/groups/61822615760/

      ΤΟΝΥ

      Διαγραφή