Athlenda

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

WITNESS..


Ο Παναθηναϊκός θύμισε Ταουγκρές των "early '00s" παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ απέναντι στη Φενέρ του Ομπράντοβιτς. Αυτό είναι το μπάσκετ του Ντούσκο Ιβάνοβιτς κύριοι.. Το Hoopfellas αναλύει τα όσα συνέβησαν στον "κατήφορο" του ΟΑΚΑ και γράφει για τον Ολυμπιακό της Λιθουανίας και την πρόσληψη του Γιάννη Σφαιρόπουλου..



Αυτό είναι το μπάσκετ του Ντούσκο Ιβάνοβιτς κύριοι.. Αυτό για το οποίο μιλούσαμε όταν υπέγραψε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι. Το μπάσκετ του ρυθμού και της δημιουργίας χώρων. To μπάσκετ που έγινε συνώνυμο της Baskonia χτίζοντας μια ομάδα ορόσημο για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είχαμε πεί στην ανάλυση μας για τον Μαυροβούνιο κόουτς και τα μπασκετικά ιδανικά που πρεσβεύει ότι "θα δείτε πράγματα, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, που δε τα έχετε ξαναδεί στο ΟΑΚΑ". Καταλαβαίνετε φυσικά ότι δεν αναφέρομαι στην εκπληκτική ευστοχία από το τρίποντο που δύσκολα θα ξανασυντροφεύσει σε αυτό τον βαθμό τους πράσινους μέσα στη σεζόν..


-Ο Παναθηναϊκός έπιασε το απόλυτο σε ένα κομβικό για τη συνέχεια ματς προσφέροντας στους οπαδούς του εξαιρετικό θέαμα. Μύρισε από νωρίς αίμα απέναντι σε μια αστεία για το σύγχρονο μπάσκετ σε αυτό το επίπεδο, άμυνα και διέλυσε κάθε ελπίδα των Τούρκων.


O Nτούσκο Ιβάνοβιτς έχει χτίσει τη φετινή επίθεση του Παναθηναϊκού  πάνω στη δημιουργία χώρων με κάθε πιθανό τρόπο. Στο επιθετικό του playbook (όπως παρουσιάστηκε και στο ματς απέναντι στη Φενέρ) κατά κύριο λόγο τρέχονται plays που ξεκινούν από Α-Set και 1-3-1 διάταξη. Στην Α-Set (οι wings ανοιχτά χαμηλά στις γωνίες, οι ψηλοί στο High-post και ο PG "κεφάλι" ώστε να δημιουργείται σε σχηματισμό ένα μεγάλο Α) οι γηπεδούχοι βρήκαν πολλές ευκαιρίες, ακόμα και για pick'n roll καταστάσεις σε πρώτο χρόνο με τον Διαμαντίδη να επιλέγει την πλευρά του Σαβάς που στοιχηματίζω ότι δεν είχε ούτε στο πίσω μέρος του μυαλού του πιθανό ρολάρισμα του Μπατίστα ενώ σε καταστάσεις επιλογής πάλι με τον Διαμαντίδη ήταν εντυπωσιακός ο τρόπος που ο αρχηγός των πρασίνων "μάζευε" την άμυνα ώστε να ξεκινήσει τη μεταφορά της μπάλας στο σωστό χρόνο. Και στην A-Set και στην 1-3-1 (όπου έτρεξε πολύ επιτυχημένα και σε συνέχεια το play με το κόψιμο του Διαμαντίδη στη strong side και το back screen του Μπατίστα δημιουργώντας κενό στην άμυνα και πλεονέκτημα/διαφορά μιας πάσας μεταξύ μπάλας-άμυνας). Σε όλες αυτές καταστάσεις κλειδί για την επίθεση του Παναθηναϊκού είναι η ικανότητα του Διαμαντίδη να μεταφέρει τόσο αποτελεσματικά και στο σωστό χρόνο τη μπάλα από την δυνατή στην αδύνατη πλευρά με τις κατά μήκος πάσες του. Αυτό το στοιχείο γονάτισε τη Φενέρ προχθές δεδομένου του ότι μετακινούσε την (αργή) άμυνα της και ταυτόχρονα δημιουργούσε χώρους με τη μετακίνηση αυτή.  Είναι εύκολα αντιληπτό ότι χωρίς τον Διαμαντίδη στο "1" (ειδικά όταν εκεί βρίσκεται ο Μποχωρίδης με το under construction playmaking παιχνίδι του) οι πράσινοι δεν είναι το ίδιο γρήγοροι στο μισό γήπεδο. Όμως συνολικά και ανεξαρτήτως προσώπων έχουν βελτιώσει πολύ τον συγχρονισμό τους, τους χρόνους ξεμαρκαρίσματος και τα τρεξίματα τους στο μισό γήπεδο συν την κυκλοφορία της μπάλας με σταθερό σημείο αναφοράς την ικανότητα του Μπατιστά (εδώ το προσωποποιώ..) να κερδίζει όλες "θέσεις" στο ποστ και ανάλογα με το που βρίσκεται η μπάλα απέναντι στον αντίπαλο του. Το έκανε με εκκωφαντικό τρόπο απέναντι στους ψηλούς της Φενέρ..


-Ο κόουτς Ιβάνοβιτς παρουσίασε διάφορα plays, με τον Γιάνκοβιτς ακόμα και στο "1" ή τον Σλότερ (έκανε εκπληκτικό ματς, σεμιναριακή εκτέλεση, πραγματικά έτοιμος να παιξει το συγκεκριμένο ματς) να λειτουργεί ως "σύρτης" στη base line και τον Γιάνκοβιτς να ακολουθεί σε αντίστοιχη κίνηση ψηλά δημιουργώντας τρίγωνο με τον Μπατίστα στο post. Η Α-Set του Μαυροβούνιου που βασίζεται πολύ σε on-ball screen και drive & kick καταστάσεις και απαιτεί λεπτομερειακό spacing, θεωρώ ότι στη συνέχεια θα αποτελέσει "εισαγωγή" και για άλλα παιχνίδια στην επίθεση του Παναθηναϊκού (ο Ιβάνοβιτς την είχε χρησιμοποιήσει παλιότερα ως εισαγωγικό play για να "τρέξει" επίθεση motion).


-To ίδιο έτοιμος ήταν και αμυντικά ο Παναθηναϊκός απέναντι στην ομάδα του Ομπράντοβιτς. Με τον Φώτση να παίζει δυνατά από μπροστά στη strong side (απόσταση μιας πάσας) τον Βέσελι και να φλοτάρει πλήρως  "μαζεύοντας" προς τον άξονα όταν η Φενερ έτρεχε pick'n roll, τον Διαμαντίδη να στέλνει πολύ έξυπνα δίνοντας συνεχώς κατεύθυνση τον Γκάουντλοκ σε άβολα για αυτόν σημεία και τον Μπατίστα να παίζει hedge μόνο σε κάθε side pick του Αμερικανού "μπόμπερ", οι πράσινοι έβγαλαν "εκτός" από νωρίς την επίθεση των Τούρκων, με μόνο μελανό σημείο το ότι έδωσαν επιθετικό ριμπάουντ στους φιλοξενούμενους κάτι που δεν οφείλεται αποκλειστικά στο πλεονέκτημα ύψους που έδιναν αρκετές lineups στη Φενέρ αλλά και σε στιγμιαία αδράνεια. Οι Τούρκοι χρειάστηκαν 70 κατοχές για να σκοράρουν 73 πόντους  και νομίζω ότι τους βοήθησε  πολύ και το πείραμα του Ιβάνοβιτς στη τελευταία περίοδο (Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς, Χαραλαμπόπουλος μαζί τη συγκεκριμένη στιγμή δε λειτουργούσε)..


-Δύο λόγια για τη Φενέρ και τον Ομπράντοβιτς. Ο Ζοτς είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές του πλανήτη και σίγουρα ένας από τους καλύτερους στην ιστορία του αθλήματος με πολλά γαλόνια. Αλλά το θέαμα που παρουσιάζει και φέτος όπως και ο τρόπος που έχει στελεχώσει την ομάδα έχοντας όλη την οικονομική άνεση που θα ήθελε, δημιουργεί ερωτηματικά. Η κριτική είναι πάντα κριτική λοιπόν για όλους. Ο Ιβάνοβιτς τον κέρδισε κατά κράτος σε όλα τα κομμάτια, έχοντας προετοιμάσει πολύ καλύτερα το παιχνίδι (πραγματικό outcoached). Η Φενέρ είναι αργή, ασύνδετη και ψάχνει λειτουργικότητα στο μπακόρτ. Θεωρώ ότι εάν δε της τύγχανε και το λαχείο (για την Ευρώπη) Βέσελι, ώστε να αποκτήσει ταχύτητα στη φροντκόρτ θα ήταν καταδικασμένη και φέτος όσον αφορά την τύχη της στο τοπ-επίπεδο της Ευρωλίγκας. Αυτά φυσικά είναι μάθημα για κάποιους ειδικά στη γείτονα χώρα) που είχαν "ακυρώσει" τον Πιανιτζιάνι (που ναι δεν είναι Ζοτς αλλά έχει μια πορεία στο χώρο)  νομίζοντας πως με τον Ομπράντοβιτς θα αποκτήσουν αμέσως την τεχνογνωσία να ανέβουν στη κορυφή. Δεν είναι εύκολο, ο Μεσίνα είναι άλλωστε ένα ακόμα παράδειγμα. Σαφώς και ο Ζοτς ξέρει ότι φέτος πρέπει να κάνει το παραπάνω βήμα και στην Ευρώπη γιατί το ίματζ του θα δεχτεί ένα σοβαρό πλήγμα. Προσπαθεί να αλλάξει πράγματα και ίσως το κάνει με το trade που σας έγραψα εχθές στο Euroland ( αν και ο Χίκμαν θα ήταν ιδανικός για να συμπληρώσει έναν παίκτη τύπου Ερτέλ στο μπακόρτ..) όμως θα χρειαστεί να κοπιάσει για να βρεί τρόπους να "πάει" αυτό το σύνολο. Ομπράντοβιτς βέβαια είναι αυτός, μπορεί να το κάνει. ;Exei thn poi;othta. Ξέρει ότι εάν φτάσει μέχρι την τελική ευθεία κάνεις αντίπαλος δε θα θέλει τη Φενέρ μπροστά του.. Αλλά μέχρι τώρα οι πρωταθλητές Τουρκίας παίζουν μέτριο μπάσκετ χωρίς κατεύθυνση.


-Μεγάλη βραδιά λοιπόν για τον Παναθηναϊκό. Σε ένα κρίσιμο ματς κιόλας.. Οι πράσινοι προχθές έβγαλαν αυτό που ονειρευόταν η διοίκηση τους σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο ηλεκτρίζοντας το γήπεδο με το θέαμα που προσέφεραν. Φυσικά κανείς δε πρέπει να πετάει στα σύννεφα γιατί θα προσγειωθεί απότομα.. Είπαμε, ο φετινός Παναθηναϊκός, τουλάχιστον μέχρι το νέο έτος, θα έχει βραδιές σαν αυτή της Πέμπτης και άλλες κακές με πολλά σκαμπανεβάσματα. Αυτός είναι ο δρόμος που αναπτύσσονται οι νέες ομάδες που στηρίζονται σε νέα παιδιά. Το θετικό είναι ότι η ομάδα συνολικά δείχνει να απορροφά καθημερινά πράγματα από τη φιλοσοφία του προπονητή της. Η ομάδα, είναι πολύ πιο γρήγορη στο μισό γήπεδο και κυρίως έχει δημιουργία (χωρίς την ασφάλεια του έξτρα δημιουργού) αφού η επίθεση που παίζει φτιάχνει από μόνη της ευκαιρίες για όλους. Εγώ θα επιμείνω ότι χρειάζεται να δουλέψει στο αμυντικό κομμάτι (παρότι τη Πέμπτη ο βαθμός που παίρνει ήταν αρκετά καλός). Τότε θα πατήσει γερά τα πόδια του σαν ομάδα στη γη και θα καταλάβει το πραγματικό του status απέναντι στον ανταγωνισμό..






Καθρέπτης..


Λένε, πολύ σωστά, ότι το πρώτο βήμα για τη λύση ενός προβλήματος είναι η παραδοχή του.. Αυτή η ρήση ταιριάζει γάντι στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει αυτή την περίοδο ο Ολυμπιακός. Το ματς απέναντι στη Νεπτούνας του έβαλε το πρόσωπο στον καθρέπτη, αποδεικνύοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο τα όσα λέγαμε τον τελευταίο καιρό για την ανάγκη βοήθειας στο προπονητικό κομμάτι. Φυσικά όλοι οι "επιστήμονες" του διαδικτύου και των φυλλάδων έσπευσαν να γράψουν ότι οι ερυθρόλευκοι δεν θέλουν προπονητική βοήθεια, ότι η ομάδα είναι στο 3-0 δικαιολογώντας την εικόνα με το ελαφρυντικό του timing της σεζόν και των τραυματισμών. Όλα καλά.. Πριν λίγες ώρες βεβαίως τους ακύρωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο η διοίκηση της ομάδας προσλαμβάνοντας τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στη θέση του head coach.. 


Παρακολουθώντας το ματς της Λιθουανίας την Παρασκευή το βράδυ, κατέληξα λίγο πριν το τέλος ότι για την ελληνική ομάδα θα ήταν καλύτερο να χάσει. Πιθανόν η ήττα να αποτελούσε λύτρωση, με την έννοια ότι θα έφερνε εξελίξεις. Ήταν στιγμές που στην όμορφη παραλιακή Κλάιπεντα και στη SVYTURIO ARENA οι ερυθρόλευκοι φώναζαν "βοήθεια" με το παιχνίδι τους, απευθυνόμενοι στον πάγκο τους. Καμία απάντηση. Ο Μίλαν Τόμιτς είχε πιεί το περισσότερο ..νερό από όλους και το δικό του performance είχε τεράστιο αντίκτυπο στην πολύ κακή εικόνα της ομάδας στο παρκέ.


Ο Τόμιτς υπήρξε ως παίκτης winner, με μεγάλη καρδιά (από τις ..κόπιες που μου αρέσουν) αναγκάζοντας με να του βγάλω πολλάκις το καπέλο στη μακρά του σταδιοδρομία. Αυτό φυσικά δεν έχει να κάνει με το ότι κρίθηκε (σωστά) ακατάλληλος για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό ως προπονητής τη συγκεκριμένη περίοδο. Προσέξτε, αυτό δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τον παράγοντα νίκη ή ήττα και φυσικά λαμβάνονται υπόψιν (το έγραψα πριν μερικές ημέρες) το ότι διανύουμε τον πρώτο μήνα της σεζόν και η ομάδα έχει χτυπηθεί από σημαντικές απουσίες. Αυτός που ξέρει να κρίνει είδε από νωρίς ότι ο Μίλαν Τόμιτς  δε συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για τη δουλειά. Δεν έχει την οξυδέρκεια, προπονητικά αντανακλαστικά και δεν πείθει τους παίκτες του όσο καλή διάθεση και να υπάρχει από το μέρος τους. Δε πείθει γιατί ακόμα δεν έχει πείσει τον εαυτό του για την προπονητική του ικανότητα, τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο.


Υπήρξαν στιγμές την Παρασκευή το βράδυ που οι ερυθρόλευκοι έπιασαν αγωνιστικό "πάτο". Αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με τραυματισμούς, ούτε με το κομμάτι της συνοχής. Μιλάω για ισχυρό χτύπημα στο αγωνιστικό DNA που έχει χτίσει αυτή η ομάδα τα τελευταία χρόνια. Για εμφανή έλλειψη οποιασδήποτε κατεύθυνσης μέσα στο παρκέ. Η Νεπτούνας είναι μια ομάδα χωρίς ιδιαίτερο βάθος και ποιότητα που παρ'όλα αυτά κάνει αρκετά αξιόλογη προσπάθεια με τον κόουτς Μάκσβιτις. Eίναι επίσης μια ομάδα που μπορείς να την κατευθύνεις εκεί που θέλεις και να τη χειραγωγήσεις ειδικά όταν διαθέτεις ρόστερ της ποιοτικής βαθμίδας του Ολυμπιακού. Τη Παρασκευή είδαμε το αντίθετο.. Οι ερυθρόλευκοι παγιδεύτηκαν στη τραγική "τρίποντη" βραδιά του Πέτγουεη, το spacing της επίθεσης τους δέχτηκε τελειωτικό χτύπημα και φάνηκε από νωρίς ότι η ομάδα θα επιβιώσει μόνο με την προσωπική φάση. Πάλι καλά που ο Σπανούλης είναι too much για τέτοιες ευρωπαϊκές ομάδες. Περίμενα από τον Τόμιτς να κάνει τη δική του παρέμβαση στο παιχνίδι, έστω με τη μορφή "ρίσκου" (αν και με τη τροπή που είχε πάρει το παιχνίδι, το παρακάτω μάλλον ήταν ότι πιο ασφαλές μπορούσε να πράξει) παίζοντας με τον Λοτζέσκι στο "4". Δε το έπραξε ποτέ (αν και οι πιθανότητες του να αλλάξει την άμυνα των γηπεδούχων και τις αποστάσεις αυξάνοντας τους διαθέσιμους χώρους στο παρκέ απέναντι επαναλαμβάνω σε μια άμυνα που κατεύθυνε συνεχώς τη μπάλα στον ελεύθερο Πετγουέη με τους φιλοξενούμενους να πέφτουν κατ'επανάληψη στην παγίδα), ούτε καν στην τελευταία κατοχή (στον αντίπαλο δεν έμενε χρόνος) όπου σκεφτόμουν πριν δω τις lineups "νταξ, τώρα θα το κάνει. Λοτζέσκι και 3 κοντούς, δε παίζει κάτι άλλο.."


Σαφώς και η ομάδα έχει κι άλλα προβλήματα, σημαντικά. Η κατάσταση του Ντάνστον σωματικά και κατ'επέκταση αγωνιστικά είναι κακή. Ειδικά στο αμυντικό κομμάτι μοιάζει με ..Maverick. Μακριά από την αγέλη, χάνεται και έχει χάσει το agressiveness του στο χαμηλό post, τα recovers του είναι μακριά από τους περυσινούς χρόνους. Για τον συγκεκριμένο βέβαια πιστεύω ότι θα ανακάμψει.. Οι τρείς απουσίες στη γραμμή των φόργουορντς έχουν μειώσει σημαντικά τη γκάμα των επιλογών στις lineups.. Ο Χάντερ πηδάει ακόμα και όταν ο αντίπαλος σηκώνει το κεφάλι για να φτερνιστεί και ο μοναδικός που φέρνει ένταση στην άμυνα σε μόνιμη βάση είναι ο Λαφαγιέτ. Θα το ξαναγράψω.. Είμαι σκληρός με τον Ολυμπιακό γιατί πιστεύω ότι σαν ρόστερ (με τα οποία μειονεκτήματα του) συγκεντρώνει στοιχεία που μπορούν να τον βάλουν στη πορεία σε θέση διεκδικητή, όμως η κατάσταση που βιώνει η ομάδα μετά τον προημιτελικό του ΟΑΚΑ έχει αλλάξει τα πάντα.. Χωρίς αμφιβολία.

Ο ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ


Για τον κόουτς Σφαιρόπουλο έγραψα τη γνώμη μου στην αντίστοιχη ανάρτηση όταν και ανοίξαμε τον φάκελο για τον διάδοχο του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ήταν πολύ προβλέψιμο ότι ο Ολυμπιακός θα έφτανε σε αυτή τη λύση μιας και φανερά χρήμα δεν υπήρχε ούτε για τον προπονητή ούτε για τις 1-2 αλλαγές στο ρόστερ που σίγουρα αυτός θα ζητούσε. Ο Σφαιρόπουλος παλιότερα θα μπορούσα να πω ότι έμοιαζε φτιαγμένος για να αναλάβει κάποτε αυτή τη δουλειά. Πήγε πολύ καλά στη Ρόδο (όπως αντίστοιχα ο Μπαρτζώκας στη Λάρισα) αλλά στο τελευταίο του κρίσιμο "σκαλοπάτι", αυτό της Ν.Σμύρνης απέτυχε να παρουσιάσει στοιχειωδώς καλό μπάσκετ στελεχώνοντας (πέρυσι) την ομάδα λάθος από την αρχή. Ουσιαστικά λοιπόν έφτασε στην προαγωγή αφού τον ευνόησαν οι συγκυρίες (αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό, τώρα θα κληθεί να αποδείξει) γιατί σε διαφορετική περίπτωση πολύ δύσκολα θα τον βλέπαμε στο τιμόνι τέτοιας ομάδας. Αποτελεί αναβάθμιση σε σχέση με τον Τόμιτς όμως. Πρέπει να μη φοβηθεί να ρισκάρει και να μην κάνει καμία είδους παραχώρηση, περισσότερο όσον αφορά το ..πρωτότυπο των δικών του σκέψεων για την ομάδα. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα σίγουρα. Προσωπικά δε θα πήγαινα -το γνωρίζετε άλλωστε- σε αυτή την επιλογή για τη θέση του head coach (αντίθετα τον αξιολογώ ως πολύ καλή περίπτωση assistant για έναν ξένο προπονητή στη παρούσα φάση). Στον Πειραιά καλείται όχι μόνο να ξαναβάλει το τραίνο στις ράγες αλλά και να πάρει το μέγιστο της παραγωγικότητας από μια ομάδα που έχεις πολύ καλές προδιαγραφές στο ανοιχτό γήπεδο. Μπορεί? Διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις εδώ.. Νομίζω το ίδιο και η διοίκηση του Ολυμπιακού. Ο Σφαιρόπουλος είναι μια περίπτωση στα ..χνάρια του Γιώργου Μπαρτζώκα όμως μη ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον σε διαφορετικό φεγγάρι από τον καιρό που ο πρώην τεχνικός του αντικαθιστούσε τον Ντούντα. Ο Σφαιρόπουλος παίρνει μια ευκαιρία που ενδόμυχα ονειρευόταν σε όλη του τη ζωή. Μένει να δούμε πόσο σφιχτά θα την κρατήσει. Θα είναι σπουδαίο να κερδίσει το ελληνικό μπάσκετ έναν ακόμα προπονητή στο τοπ-επίπεδο.. Ας περιμένουμε να δούμε τι μπορεί να αλλάξει στην κατεύθυνση της ομάδας και το συζητάμε ξανά..

Υ.Γ: Από το καλοκαίρι είχαμε σημειώσει τα ups & downs ομάδων που στηρίζονται σε νέα παιδιά. Για το δίδυμο Ίβκοβιτς-Αγγέλου προχθές ήταν μια από αυτές ..τις βραδιές. Το αντιλήφθηκαν από την αρχή αλλά πιστέψτε με δεν είναι εύκολο να γυρίσεις το κλίμα του ματς υπέρ σου. Πρέπει να πας πολύ βαθιά πνευματικά και όσον αφορά τη διαχείριση της ομάδας σου σε ένα τέτοιο ματς. Μεγάλο διπλό για τη Ζαλγκίρις. Και αυτή στηρίζεται σε νέα παιδιά που εκείνο το βράδυ βρίσκονταν στην άλλη όχθη..


Υ.Γ1: Πολύ θετικό ότι ο Γκιστ πλησιάζει το 100% και πάλι. 1000+ τελικές ο Διαμαντίδης σε μια λίστα με θρύλους της διοργάνωσης.. Εξαιρετικός προχθές ο Παππάς..


Υ.Γ2: Ο Σπανούλης είναι too much όχι μόνο για ομάδες  Ευρωλίγκας της ταχύτητας της Νεπτούνας αλλά και μεγαλύτερης από μόνος του.. Είναι θετικό ότι έκανε ένα τέτοιο παιχνίδι ώστε να βρεί τον υψηλό αγωνιστικό ρυθμό που ψάχνει σε προσωπικό επίπεδο..

Y.Γ3: Ήταν η αγωνιστική των μεγάλων κανονιών όμως νομίζω ότι ο Τζέησι Κάρολ τους ξεπέρασε όλους.. 32π. με 7/9 τριπ. σε 21'.. Όταν βρισκόταν στη Γιούτα είχα πεί ότι μου θυμίζει Ρακόσεβιτς, κυρίως στον τρόπο που εκτελεί πάνω σε άμυνα. Πολύ σπουδαίος σουτέρ, ήθελα να τον δω φέτος να κάνει ένα τέτοιο παιχνίδι.


188 σχόλια:

  1. ωραιο ποστ τζιμ που ειπες ολα οσα ειδαμε αλλα δεν μπορουσαμε να τα καταλαβουμε
    2 σημεια που θα ηθελα την αναλυση σου... ραιτ.. και μαυρος, ποιος ο ρολος τους?? πως βλεπεισ οτι μπορουνε να χρησιμοποιηθουνε ??
    το σχημα με τα 3 γκαρντ πως το ειδες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχήμα με τα 3 γκαρντς θα το βλέπουμε συχνά ειδικά στην Ευρωλίγκα μιας και ο Μπλουμς ουσιαστικά είναι η αλλαγή του Γιάνκοβιτς στο 3 και όχι ο Χαραλαμπόπουλος. Βασίζεται στην εξαιρετική αμυντική παρουσία του Λεττονού και μέχρι τώρα είναι λειτουργική αφού δημιουργεί χώρους στην επίθεση και εξασφαλίζεται γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και δεν βγάζει τρύπες πίσω στην άμυνα. Εννοείται όταν βρεθούμε απέναντι σε post up τριάρι τύπου Ματσιούλις θα υπάρξει θέμα.
      Για ΜΚΦ και εγώ έχω αυτή την απορία. Υπήρχε ανάγκη για απόκτηση αθλητικού ψηλού όμως αυτή τη στιγμή ο Ράιτ δεν είναι ακριβώς κάτι τέτοιο. Προς το παρόν αμυντικά δίνει κάποιες καλές βοήθειες και μέχρι εκεί. Στην προσωπική ακόμα δεν τα πάει καλά, ενώ επιθετικά έχει για μένα ένα καλό ρεπερτόριο που θα ταίριαζε στο μπάσκετ του Ντούσκο, αλλά του λείπουν τα πατήματα.
      Λογικά ο ΜΚΦ σιγά σιγά θα αγωνίζεται περισσότερο για να γίνει και η ενσωμάτωση του στο rotation πιο ομαλή, ενώ ο Ράιτ νομίζω ανάλογα και με τον αντίπαλο θα περιορίζεται σε κάποια 5λεπτα-10λεπτα, μέχρι να αποδείξει το αντίθετο.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα. Όπως σωστά έγραψε ο Madness το σχήμα με τα τρία γκαρντ το βλέπουμε λόγω της πληθώρας παικτών στις θέσεις 1-2 (και μάλιστα παιδιών κοντά στο 1.95 που έχουν μέγεθος) σε αντίθεση με την έλλειψη παίκτη με λεπτά-μπετόν πίσω από τον Γιάνκοβιτς στο "3". Είμαι υπέρ της χρησιμοποίησης Χαραλαμπόπουλου περισσότερα λεπτά. Όταν γυρίσει ο Λουκάς οι πράσινοι θα κληθούν να πάρουν απόφαση σχετικά με τον Ράητ. Θα τον κρατήσουν μέχρι το τέλος της σεζόν ή θα δώσουν χρόνο στον Διαμαντάκο από τη στιγμή που θα υπάρχει ικανό μπακ απ του Μπατίστα? Το θέμα για εμένα είναι απλό Chris.. Με τους Μπλούμς-Ραητ ο Παναθηναϊκός θα κάνει παραπάνω νίκες (τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβρη). Με (περισσότερο) Μποχωρίδη-Χαραλαμπόπουλο και Διαμαντάκο ακολουθεί το πρότζεκτ. Διαλέγω το δεύτερο χωρίς σκέψη..

      Διαγραφή
    3. Θα συμφωνήσω με τον Τζιμ, αν και πιστεύω ότι ο Μπλούμς θα μείνει μέχρι τέλους της σεζόν.

      Διαγραφή
    4. Τζιμ, οι αγωνες ειναι πολλοι και αν ο ΠΑΟ περασει στην επομενη φαση χαλαρα μπορουν Χαραλαμπουπουλος ΔΙαμαντακος να παιζουν κυριως Ελλαδα στο πρωταθλημα και στο Κυπελλο και οι Ραιτς Μπλουμς Ευρωλιγκα.Επισης, ΚΑΝΕΙΣ δεν σου εγγυαται πως δε θα συμβουν και αλλοι τραυματισμοι μεσα στη χρονια.

      Διαγραφή
    5. τζιμαρε σωστος αλλα το θεμα ειναι κατα ποσο η χρησιμποποιηση του διαμαντακου και του χαραλαμποπουλου ειναι συνεδεμενη με τους ραιτ μπλουμς.. για μενα οχι.. αλλα χαρακτηριστικα οι μικροι αλλα οι ξενοι. Επισης με ραιτ και μπλουμς και 2,3 νικες επιπλεον δινεις τον χρονο σε ολο αυτο το προτζεκτ να συνεχισει και να μην καουνε οι μικροι. Αλλωστε μιλλαμε για 18 χρονα παιδια και οχι 22 χρονους που θελουν αρκετο χρονο στο παρκε.
      Το ελληνικο πρωταθλημα ειναι οτι πρεπει για να παιζουν τα μικρακια. αλλωστε οπως ειπε και ο ανωνυμος εχουμε ενα θεματακι με τους τραυματισμους μεχρι τωρα

      Διαγραφή
  2. Jim όπως πάλι εξαιρετική δουλειά, εμείς ο μπασκετοφιλοι περιμένουμε πως και πως τα άρθρα σου για να βγάλουμε γούστα!
    Ο Παναθηναϊκός έχει πάρα πολύ δρόμο και προβλέπω πολλές "κωλοτουμπες" από τους χιλιάδες "προπονητές " του ιντερνετ! Σχετικά με τον Σφαιροπουλο μαζί με τον Πριφτη αποτελούν τους δυο πιο ελπιδοφόρους Ελληνες προπονητές.Αν και παναθηναϊκός εύχομαι να κάνει μια δυνατή πορεία και να δούμε ένα αξιόλογο Ολυμπιακό!
    Τα φιλιά μου Jim από την Ρουμανία!
    Στεφανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Στέφανε, να'σαι καλά εκεί πέρα φίλε.. Μακάρι να κερδίσει άλλον έναν προπονητή τον ελληνικό μπάσκετ σε αυτό το επίπεδο.

      Διαγραφή
  3. Καλημερα Τζιμαρα...Περιττο να πω κατι για την αρθραρα....Ερωτηση. Πιστευεις οτι Μπακουε(πως σου φαινεται?) αντι Χαντερ το χειμωνα θα ηταν εφικτη? Ποια η γνωμη σου για Γκουνταιτις ?

    Alphonso Ford

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Al, σε ευχαριστώ φίλε. Τον Μπάκουε τον προτιμούσα το καλοκαίρι γιατί είναι πιο ριμπάουντερ.. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χρήμα. Ανάλογα με τη πορεία (και της Μπάμπεργκ) βλέπουμε μέχρι τότε. Για τον Γκουντάιτις τα είπαμε πριν αρχίσει η σεζόν. Πολύ καλός, θα τον υπέγραφα με κλειστά μάτια σε ΟΣΦΠ-ΠΑΟ.. Τώρα!

      Διαγραφή
    2. Να σαι καλα φιλε. Ευχαριστω για την απαντηση.

      Alphonso Ford

      Διαγραφή
  4. Ο ΠΑΟ πρεπει να δουλεψει πολυ τη δημιουργια ΔΙΧΩΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ, με Μποχωριδη Slaughter Παππα σε pick n roll καταστασεις και γρηγορη μεταφορα της μπαλας απο strong σε weak side για να βελτιωθει στο set παιχνιδι.Μονο ετσι θα ανεβει επιπεδο.Οταν μαλιστα επανελθουν ΜΚΦ και Nelson, αυτα θα ειναι ακομα ευκολοτερα.Σιγουρα βρισκεται στο σωστο δρομο.

    Ο ΟΣΦΠ ευτυχως πηρε προπονητη.Ο Σφαιροπουλος ταιριαζειι στη φιλοσοφια Μπαρτζωκα και θα βοηθησει την ομαδα να ξανακυλισει στις ραγες, αφου θα υπαρχει βοηθεια απο τον παγκο στην προσπαθεια του ΟΣΦΠ να παιξει γρηγορο παιχνιδι.Πιστευω αντιθετως με σενα Τζιμ πως θα παρει τα μεγιστα απο το ροστερ και ισως προχωρησει και σε αλλαγες ξενων.Πλεον ο ΟΣΦΠ ξαναδειχνει ικανος να φτασει στο τοπ8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωπα ρε μεγαλε ουτε τον Φιλ Τζακσον να επερνε...
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
  5. Τζιμ, ο Ολυμπιακος είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να κάνει αλλαγές μετά το top16. 'Οπως το βλέπω, χρειάζεται σίγουρα 5 με πόστ παιχνίδι...Προτάσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακούω ότι ο Λάζαρος Παπαδόπουλος έχει ξεκινήσει προπονήσεις. Λες;

      Shaddamn

      Διαγραφή
  6. Γεια σας παιδιά.
    Τζιμ θα ήθελα την άποψη σου για τον Σφαιρόπουλο, όσον αφορά το στυλ μπάσκετ που αναμένεται να παρουσιάσει στον Ολυμπιακό. Για να γίνει πιο συγκεκριμένος: βλέπεις να χτίζει πάνω στη φιλοσοφία Μπαρτζώκα με έμφαση στο παιχνίδι ανοιχτού γηπέδου σε φουλ τέμπο ή να ποντάρει περισσότερο στο σετ παιχνίδι με πιο χαμηλό ρυθμό και μικρότερο αριθμό επιθέσεων;
    Προσωπικά το μπάσκετ που έπαιξε ο ολυμπιακός επί Μπαρτζώκα είναι ακριβώς αυτό που θέλω να βλέπω από την ομάδα μου και θεωρώ πως και ο νέος κόουτς με 2 θητείες δίπλα στον Καζλάουσκας, θα στηριχτεί στο γρήγορο παιχνίδι, βάζοντας -προφανώς- και τις δικές του προπονητικές πινελιές.
    Εν κατακλείδι, θεωρώ πως ο οσφπ θα εμφανιστεί πολύ καλύτερος το επόμενο διάστημα καθώς πλέον έχει ξανά ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ αλλά θα γεμίσει και το ρόστερ με την επιστροφή των τραυματιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι περιθώρια βελτίωσης έχει ο παο με την προσαρμογή των Ραιτ και Λουκά καθώς και με την προσθήκη του Νέλσον, η οποία πλησιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπερες δημητρη,ειχα την εντυπωση για το 1-3-1 του ιβανοβιτς μου θιμιζει αυτο www.youtube.com/watch?v=LX1WVnke8c4 απο τομ ιζο αλλα και αυτο www.youtube.com/watch?v=MbzyioWWTqM,μπορει να και κανω λαθος βεβαια,τελος παντων η νικη αυτη της αρμανι στη γερμανια σημαινει οτι ο παο θα μπορει ποιο ευκολα να μπει 4αδα αλλα δυσκολα στη δυαδα.
    Οι αγγελλοπουλοι αποφασησαν οτι θελουν players coach και οχι σατραπη που θα μαζεψει τα ενστικτα των (περιφερειακων) παικτων,αυτο ειναι ενα ρισκο που ο χρονος θα δειξει αν τους πιασει.
    Υ.Γ Οταν ο καλυτερος περιφερειακος αμυντιικος σου ειναι ο καρον μπατλερ που ειναι συνομηλικος μου τοτε καληνυχτα και σκεπασου καλα...
    Υ.Γ 1 Κεντακι κανσας η ντιουκ;;πολυ καλη στελεχωση ως συνηθως τα τελευταια χρονια για τα 3 αυτα κολλεγια,γουισκονσιν και αριζονα αουτσαιντερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταφ τζους ρε! Πέρσι στο Milwakee τον έλεγαν tank commander Butler! Περαστικά!

      Ody

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα στη παρεά, πολύ καλή δουλεία Jim. Πιστεύω ότι θα ήταν καλό (το θέτω ως ιδέα-ξέρω οτι απαιτεί περισσότερο χρόνο), ειδικά για τους όχι και τόσο μυημένους στις τακτικές του μπάσκετ, τα π.χ. plays να ακολουθείτε από κάποιο αντίστοιχο videακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου ρε μαγκα Τζιμ...Μεγαλη εμφανιση και νικη της Αρμανι στο Μοναχο...Την Παρασκευη στο ΟΑΚΑ και οι δυο ομαδες με ανεβασμενη ψυχολογια...Μηπως ηρθε η ωρα να δουμε και τον Λουκα σε δραση; Ο Νελσον εχεις καμια ιδεα ποτε γυριζει;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. απο σαιτ του ΔΓ η εγχειρηση εγινε, πετυχε, στα μεσα νοεμβριου ερχεται ελλαδα, το ποτε θα ενταχθει θα δειξει.******Η επέμβαση του Αμερικανού στην πατρίδα του πήγε περίφημα και μετά από 4-5 εβδομάδες αναμένεται στην Αθήνα, καθώς τώρα ακολουθεί συγκεκριμένες οδηγίες στη θεραπεία του και πρέπει να παρακολουθείτε από τους ιατρούς του. Άρα, μέσα Νοεμβρίου θα είναι πίσω και σιγά, σιγά θα μπαίνει με την ομάδα (θα χρειαστεί λίγος χρόνος μετά για να μπει σε αγωνιστικό πρόγραμμα). Τώρα πότε θα είναι έτοιμος να παίξει; Αυτό θα φανεί προφανώς στο αμέσως επόμενο διάστημα, ωστόσο, αν όλα πάνε κατ' ευχήν αυτό δεν θ' αργήσει πολύ μετά την επιστροφή του*****.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν η πορεια αποθεραπειας εξελιχθει κατα τα προβλεπομενα μαλλον θα ειναι διαθεσιμος για τις δυο τελευταιες αγωνιστικες του ομιλου στην ευρωλιγκα και στα δυο ματς με ΠΑΟΚ στην Πυλαια(κυπελλο) και ΟΣΦΠ στο Σεφ(πρωταθλημα)..Το πιθανοτερο ειναι να δουμε τον Νελσον σε φουλ φορμα στην αρχη του 2015,αφου σιγουρα θα χρειαστει αρκετα ματς για να επανελθει 100% και βεβαια με προυποθεση οτι δεν θα προκυψει καποιο απροοπτο,π.χ.θλαση.

      Διαγραφή
  12. Ωραιος Jim. Ωραιο αρθρο αλλα θα διαφωνησω με ενα σημειο. Γραφεις για τον Ομπραντοβιτς και λες οι οπως ολοι δεχονται κριτικη ετσι πρεπει να κανουμε και για αυτον. Εδω τα χαλαμε. Δεν ειναι δυνατον να κανουμε κριτικη στο ΑΓΙΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ, τον ανθρωπο που εμαθε μπασκετ την ευρωπη, αυτον που στα συστηματα ηταν 10 χρονια μπροστα απο τους υπολοιπους, που εβαλε πρωτος τον Μπατιστ στο 5, τον Αλβερτη στο 4 και τον Διαμαντιδη στο 1, τον ενα και μοναδικο τον τεραστιο, τον μεγιστο Ομπραντοβιτς. Ειναι ιεροσυλια.
    Οποιαδηποτε αποψη εκτος απο την παραπανω(την δικη μου δηλαδη), γραφεται απο ασχετους, καραγκιοζηδες, μυρωδιαδες του μπασκετ και θα πρεπει να διαγραφεται ή να τρωνε ban απο το μπλογκ. Δεν μπορει ο καθε καραγκιοζακος να εχει διαφορετικη αποψη απο τη δικη μου και να μου λεει οτι ο Ιτουδης ειχε αναλαβει το σκαουτινγκ τη στιγμη που στην ομαδα υπηρχε ο τρισμεγιστος Ζοτς και μπορουσε να τα κανει ολα με ενα κουνημα του χεριου του. Πως μπορει να κανει λαθος ο Ζοτς;
    Μπορουμε να μιλαμε για τα παντα εδω, εκτος απο τον Ζοτς. Τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκοταδισμός.. Ο Ζοτς και το αλάθητο του Ποντίφικα. Σιγά ρε μεγάλε. Αν έβλεπες τον Ζοτς δίπλα στον Πόποβιτς πριν λίγες ημέρες θα καταλάβαινες ότι πρόκειται περί γατακίου όταν έχει να κάνει με πραγματικά μεγάλους. Ο Παναθηναϊκός μεγαλούργησε γιατί είχε ένα σπουδαίο προπονητικό τιμ. Σούπερ προπονητή-σούπερ ασίσταντ. Από τη στιγμή που έφυγε ο Ιτούδης από δίπλα του, ο Ομπράντοβιτς είναι απλά ένας από τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης, ούτε καν ο καλύτερος. Τέλος και τελεία.

      Διαγραφή
    2. Νομιζω οτι ο 7:53 π.μ. ειναι ειρωνικος.

      Διαγραφή
    3. Ε ρε κολλημα με τον Ιτουδη μερικοι εδω μεσα. Δεν ξερω αν ο 7.53 ειναι ειρωνικος. Αλλα ρε 8.20 τι εχει κανει δλδ ο Ιτουδης χωρις τον Ομπραντοβιτς? και στο φιναλε τι ηταν ο καθενας πριν τη συνεργασια τους? εχεις συναισθηση η ετσι τα πετας? Δλδ ειναι δυνατον να πιστευεις οτι πιο πολλα κερδισε ο Ομπραντοβιτς απο τον Ιτουδη παρα ο Ιτουδης απο τον Ομπραντοβιτς?
      Θα μου πεσουν τα μαλλια και δεν εχουν μεινει και πολλα

      Διαγραφή
  13. 70-96 gia simera. Poso geleies kai makrines fantazoun pleon oi analuseis ton eponimon sxoliaston peri anamenomenon sfaliaron fetos stin A1. Kapoia mera tha timoriso ton eauto mou kai tha mazepso ta kalutera eks auton( duskoli doulia giati oi tupoi eixan dosei resta kastrofologias) na ta paratheso sto blog na gelasoume. I omada eixe kai exei provlimata kai adunamies alla auto pou prospathisan na perasoun to kalokairi, ta peri katastrofis kai duasurmou( dimosiografoi kai papagaloi) itan alitia. Mia alitia pou den aggikse tin megali merida ton opadon tou pao( ton aplon opadon den milao gia tous organomenous) pou exoun me autin tin omada mia sxesi monadiki sto eidos tis stin ellada.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αντε αηδια εχετε καταντησει γελοιοι εδω μεσα,ολο ειρωνια για να περασει η ωρα.Αντε στα ρεντπλανετ να καμαρωσετε τα νεα κατορθωματα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αναρτήσεις σαν και αυτή είναι συλλεκτικές. Σε ευχαριστούμε Τζιμ!

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Jimmy, δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου αλλά βλέπω τον Διαμαντίδη μια ταχύτητα πάνω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν ξέρω αν φταίει ο Ιβάνοβιτς, η προπόνηση του Ιβάνοβιτς, τα συστήματα του Ιβάνοβιτς ή η σωστή χρησιμοποίησή του, αλλά φταίει ο Ιβάνοβιτς. Είναι σαν να βλέπω τον Διαμαντίδη στην τελευταία χρονιά του Ζοτς. Μην το ματιάσω το παιδί, αλλά για 34 δεν μου κάνει. Από εκεί και πέρα δεν έγινε κάτι με αυτή τη νίκη. Θέλει συνεχόμενη δουλειά. Βρίσκεται στον σωστό δρόμο η ομάδα.

    Kaspar Hauser

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Kaspar Hauser(φοβερο νικ)..Εκεινο που μπορει καποιος να διαπιστωσει ειναι οτι ενω περσι και προπερσι ο Διαμαντιδης στο ξεκινημα της σεζον παρουσιαζοταν βαρυς κι εκτος ρυθμου,φετος συμβαινει ακριβως το αντιθετο..Και παρ' ολο που λογω του τραυματισμου του Νελσον εχει παρει περισσοτερο χρονο συμμετοχης,ειδικα στον ''ασο'',και ειδικα στο κατεβασμα της μπαλας,κατι που δεν προεβλεπε το αρχικο πλανο..Βεβαια,το στυλ παιχνιδιου του Ιβανοβιτς που θελει και οι τρεις περιφερειακοι να μπορουν να παρουν την μπαλα απο το αουτ και να ξεκινησουν επιθεση,τον εχει βοηθησει να παρει ανασες..Η σωστη διαχειριση του,η καλη ζωη που κανει και ο σωματοτυπος του μπορει να του δωσουν ακομα μια καλη χρονια μπασκετ κι αναφερομαι στην ερχομενη σεζον..Για μια νεα ομαδα καθε παιχνιδι της πρωτης χρονιας της ειναι σημαντικο γιατι τιποτα δεν θεωρειται δεδομενο απο τη στιγμη που χτιζει χαρακτηρα βημα-βημα.Καθε ματς ειναι μια δοκιμασια για να μπορεσει να βελτιωσει το παιχνιδι της..Και θα ΄ρθει κι η στιγμη που θα πρεπει να κερδιζει και πιο κλειστα ματς..Παντως ειναι φανερη η συνεχης προοδος της..

      Διαγραφή
    2. τα νουμερα το αντιθετο λενε μαλλον ο χειροτερος διαμαντιδης που εχει υπαρξει ποτε. γι αυτο μπορει καποιος να ειναι πολυ αισιοδοξος για την συνεχεια αν ανεβει λιγο ο δημητρης.
      http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=PAN&pcode=JKO&seasoncode=E2014

      Διαγραφή
    3. Πολλες φορες οι αριθμοι δεν αντικατοπτριζουν την πραγματικοτητα.Το σημαντικο ειναι πως παιζει κι αν εχει τη φρεσκαδα που πρεπει.Λογω της απουσιας του Νελσον θα παρει παραπανω λεπτα κατι που θα τον επιβαρυνει με συνεπεια να εχει στατιστικα οπως αυτα στο ματς του Μοναχου.

      Διαγραφή
    4. εδω εκανε δυο κλεψιματα και δεν καταγραφηκαν καθολου,οι αριθμοι εδω δεν εχουν σχεση με την αποδοση του.Ο Τζιμ εξηγει τι προσφερε ο ΔΔ πραγματα που η στατιστικη δεν καταγραφει.ακόμα και για pick'n roll καταστάσεις σε πρώτο χρόνο με τον Διαμαντίδη να επιλέγει την πλευρά του Σαβάς που στοιχηματίζω ότι δεν είχε ούτε στο πίσω μέρος του μυαλού του πιθανό ρολάρισμα του Μπατίστα ενώ σε καταστάσεις επιλογής πάλι με τον Διαμαντίδη ήταν εντυπωσιακός ο τρόπος που ο αρχηγός των πρασίνων "μάζευε" την άμυνα ώστε να ξεκινήσει τη μεταφορά της μπάλας στο σωστό χρόνο. Και στην A-Set και στην 1-3-1 (όπου έτρεξε πολύ επιτυχημένα και σε συνέχεια το play με το κόψιμο του Διαμαντίδη στη strong side και το back screen του Μπατίστα δημιουργώντας κενό στην άμυνα και πλεονέκτημα/διαφορά μιας πάσας μεταξύ μπάλας-άμυνας). Σε όλες αυτές καταστάσεις κλειδί για την επίθεση του Παναθηναϊκού είναι η ικανότητα του Διαμαντίδη να μεταφέρει τόσο αποτελεσματικά και στο σωστό χρόνο τη μπάλα από την δυνατή στην αδύνατη πλευρά με τις κατά μήκος πάσες του. Αυτό το στοιχείο γονάτισε τη Φενέρ προχθές δεδομένου του ότι μετακινούσε την (αργή) άμυνα της και ταυτόχρονα δημιουργούσε χώρους με τη μετακίνηση αυτή. Είναι εύκολα αντιληπτό ότι χωρίς τον Διαμαντίδη στο "1" (ειδικά όταν εκεί βρίσκεται ο Μποχωρίδης με το under construction playmaking παιχνίδι του) οι πράσινοι δεν είναι το ίδιο γρήγοροι στο μισό γήπεδο.εδω το +- του αγωνα με φενερ ο ΔΔ ηταν και εδω ο καλυτερος.http://live.euroleague.net/gamesjs.aspx?ig=euro_31&st=90&dp=FSAM7F265549311GB256YEMEM&z=0

      Διαγραφή
    5. Το νέο στυλ της ομάδας και το βάθος το μπακόρτ μπορούν να αλλάξουν την εικόνα αρκετών σε ατομικό επίπεδο, όχι μόνο του 3D

      Διαγραφή
  17. Ο Ολυμπιακος επρεπε επιτελους να δωσει ενα τελος σε αυτη τη μετεωρη κατασταση και να παρει προπονητη οπως εκανε η να ορισει τον Τομιτς.
    Απο δω και στο εξης μονο καλυτερα μπορει να παει....
    Ο Παο αρχιζει να παιζει με το στυλ του Ντουσκο, απαλαγμενος απο το βαρος του αποτελεσματος, που εχει λειτουργησει ευεργετικα για ολους .
    Για μενα, αυτο θα επρεπε να το ειχε κανει η δοιηκηση και πριν 2 χρονια αλλα καλλιο αργα παρα ποτε.
    Ο Ζοτς τωρα, δε χρειαζεται να αποδειξει τιποτα σε κανεναν, γιατι εχει παρει τοσες κουπες και με ολους τους πιθανους τροπους, οποτε..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @xristos grigo..Το καλοκαιρι του 2012 ο Ιβανοβιτς ηταν και τοτε η πρωτη επιλογη.Για δικους του λογους που δεν θελουν και πολλη σκεψη,αρνηθηκε και στο δρομο προεκυψε Πεδουλακης..Επομενως η διοικηση και τοτε και τωρα,απ' ο,τι φαινεται μαλλον ειχε σωστο πλανο..Μπορει η δυτερη χρονια του Πεδουλακη να ηταν κακη για την προοδο της ομαδας,ομως το οτι αφησε πισω μια ομαδα που περασε στη μετα-Ζοτς εποχη νικηφορα,δινει την ευκαιρια στον Ιβανοβιτς να δουλεψει με λιγοτερη πιεση για το αποτελεσμα,ασχετα αν στο τελος ερθει κι αυτο.

      Διαγραφή
    2. Αυτο που λεω ειναι οτι και τοτε θα επρεπε ο πρωτος στοχος
      να ειναι να φτιαχτει ομαδα που να παιζει καλο μπασκετ χωρις το αγχος του αποτελεσματος,ανταυτου η μονιμη επωδος ηταν οτι ειμαστε Παναθηναικος και παμε για ολους τους στοχους.
      Αυτο ειναι γραμμη της ΚΑΕ και την ακολουθουν και οι υπολοιποι.

      Διαγραφή
    3. @xristos grigo..Mα το καλοκαιρι του 2012 και με τις συνθηκες που επικρατουσαν μονο το αγχος για το αποτελεσμα δεν υπηρχε.Ο Πεδουλακης δεν ειχε την πιεση του πρωταθλητισμου,παρα μονο να φτιαξει μια στοιχειωδως ανταγωνιστικη ομαδα που να εχει αξιοπρεπη παρουσια.Και το αν θα παιξει καλο μπασκετ η ομαδα δεν εχει να κανει τοσο με τις επιθυμιες της διοκησης,οσο με την ικανοτητα του προπονητη.Και εν τελει στο δευτερο μισο της πρωτης χρονιας η ομαδα επαιξε καλο μπασκετ γι' αυτο αλλωστε μπορεσε να παρει το νταμπλ και να αποκλειστει δυσκολα απο την Μπαρτσελονα.Το προβλημα εμφανιστηκε τη δευτερη χρονια οταν κανονικα η ομαδα επρεπε να εμφανιστει καλυτερη κι εμφανιστηκε χειροτερη.Κι ακριβως επειδη παιζοντας κακο μπασκετ προεκυψε το στραπατσο με την Λαμποραλ,απομακρυνθηκε ο Πεδουλακης.Το οτι σαν Παναθηναικος κανεις πρωταθλητισμο ειναι αλλο,κι αλλο ειναι το αν η ομαδα θα πρεπει να παιζει καλο μπασκετ.Κι εννοειται οτι αν παιζεις καλα μπορεις να εχεις βλεψεις για στοχους,αφου μια ομαδα που δεν παιζει καλα δεν μπορει να παει μακρια.Και η απαιτηση για καλο μπασκετ ειναι απαιτηση και των φιλαθλων,οχι μονο της διοικησης.Κι αυτο εχει περασει στο dna ολων και πως δεν θα περνουσε οταν αυτο ηταν προαπαιτουμενο για τον Ζοτς στο ξεκινημα καθε προετοιμασιας.

      Διαγραφή
  18. σύμφωνοι, αλλά μπορεί να θέλει να αποδείξει στον εαυτό του!

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αναφέρομαι στο σχόλιο περί ζοτς, στο κείμενο του xristos grigo

      μιμης

      Διαγραφή
  19. Τζιμ κρίμα για τον Ολυμπιακό...με ένα coach που δεν θα ήταν άλλο ένα στοίχημα και ένα καλό ψηλό θα μπορούσε πολλά φέτος.

    Πιστεύω ότι στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου κάποιο λαβράκι θα βρεθεί για να δώσει balance στους ψηλούς. Δώσε καμιά ιδέα σίγουρα έχεις ονόματα στο μυαλό σου. Η ομάδα κάνει μπαμ ότι χρειάζεται σοβαρό post παιχνίδι.

    - Πιστεύω τον Petway σε αντίθεση με τους περισσότερους όμως πλέον πιστεύω ότι η ομάδα χρειάζεται άλλο ψηλό στο 4, όχι τόσο light..

    - Ένα θετικό είναι ότι κανένα φαβορί δεν έχει βρει ρυθμό/πατήματα - όλοι είναι χάλια θα έλεγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Ζοτς με αυτα που εχει καταφερει στην καριερα του- μιλια μακρια απο τον δευτερο- εχει τη δυνατοτητα να αποτυγχανει για τα επομενα δεκα χρονια και παλι να παραμενει στην κορυφη βασει επιτυχιων/ποσοστων νικης/τιτλων...Καταλαβαινω την πικρα των γαυρων, απο το '94 τους παστελωνει οπου τους βρει...20 χρονια πονου εχουν δημιουργησει πολλα ψυχολογικα κι απωθημενα σε οπαδους και αθλητικογραφους και ειναι αναμενομενη η χολη...Περαστικα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Τα Τρίκαλα έπαιξαν καλά, μία ομάδα γρήγορη με καλούς σουτέρ. Προετοιμάσαμε την άμυνά μας, παρόλα αυτά δεν λειτούργησε στο πρώτο ημίχρονο για δύο λόγους. Πρώτον γιατί τα Τρίκαλα έπαιξαν καλά απέναντι στην άμυνα μας και δεύτερον γιατί κάποιοι παίκτες μας δεν ήταν έτοιμοι για να παίξουν στο παιχνίδι αυτό. Αλλά σταθήκαμε τυχεροί γιατί στην συνέχεια κάποιοι άλλοι παίκτες μας έδειξαν ετοιμότητα

    Ιβάνοβιτς 2/11/2014

    Φωτογραφία του Μποχωρίδη!

    Kaspar Hauser

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και του Σλότερ...

      Διαγραφή
    2. για τον σλοτερ ηταν η μπηχτη ξεκαθαρα. αλλωστε δεν ειναι ιδιες οι απαιτησεις για αυτους τους δυο. ο ενας προοριζεται μετα την επιστροφη νελσον για 5ο-6ο γκαρντ ενω ο αλλος για βασικος.

      Διαγραφή
  22. Καταγμα στον αγκωνα ο Κριστιτς και 2 μηνες εξω..Για να δουμε πως θα προσαρμοσει το παιχνιδι της Εφες ο Ιβκοβιτς πανω στον Λασμε που αναγκαστικα θα βγει μπροστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπροστά ήταν ήδη ο Λάσμε.. Απλά η post-based επίθεση του Ντούντα δέχτηκε πλέον μεγάλο πλήγμα. Από το κλαμπ πιστεύουν σε ταχύτερη ανάρρωση.

      Διαγραφή
    2. Μόνο η post-based? Όλη η ομάδα ήταν ο Κρστιτς στην επίθεση,παθολογική η εξάρτηση από τον Σέρβο ρίχνοντας μια ματιά στο υλικό της ομάδας,πολύ δύσκολα τα πράγματα για την Εφές.Θα πρέπει να ματώσει σε αυτό το διάστημα,πολύ τυχερή που βρίσκεται σε έναν όμιλο με δύο σάκους του μποξ(Σάσαρι και Νίζνι) και δεν θα έχει πρόβλημα για την πρόκριση..
      Πολλές ομοιότητες το πρότζεκτ της Εφές με τον Πάο,το πλεονέκτημα των Τούρκων είναι ότι μπορούν φέτος να δημιουργήσουν τα πλαίσια για την ένταξη μερικών παικτών και βλέποντας ποιοι κάνουν στον Ντούντα ναα σπρώξει και το απαραίτητο χρήμα του χρόνου για να χτίσει ομάδα διεκδικήτρια του τίτλου.Ο χρόνος μοιάζει να είναι σύμμαχος..

      Διαγραφή
  23. παιδια πως ετυχαν ουνιξ νιζνι στον ιδιο ομιλο..ξερει κανεις;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ετυχαν, η νιζνι πηγε ως δευτερη ρωσικη ομαδα απο την καταταξη της στο περιεργο συστημα που εχουν οι Ρωσοι με Vtb και Ρωσικο πρωταθλημα το οποιο ουσιαστικα δεν υπαρχει πια. Η ουνιξ περασε απο τα προκριματικα της ευρωλιγκα. Η ομαδα των προκριματικων οταν γινεται η κληρωση δεν ειναι γνωστη οποτε μπορει να κληρωθει χωρις κανενα περιορισμο, ετσι κληρωθηκε στον πρωτο ομιλο που ειναι και η Νιζνι και ετυχε να ειναι η Ουνιξ, θα μπορουσε να ειναι η Βιλερμπαν που εχασε στο τελικο των προκριματικων η οποιαδηποτε αλλη ομαδα απο τα προκριματικα.

      Brian Scalabrine

      Διαγραφή
  24. Ηδη τουρκια μερια αρχιζουν οι πρωτες μουρμουρες για ζοτς..δυσκολοι καιροι για βασιλιαδες και τον βλεπω να την κανει με ελαφρα για νβα μερια. Αν και ειναι τοσο πεισματαρης που μονο αν τον στειλουν θα φυγει απο εκει.
    Το μιλανο ερχεται και ηδη ο ιβαρος ψαχνει τροπους να δωσεις επιπλεον ανασες σε μπατιστα μεσα στο παιχνιδι. Γιατι οχι λοιπον να μην δουμε λιγο περισσοτερο τον μαυρο μετα απο πολυ καιρο.
    Ο διαμανταρος μαλλον βρηκε το παιχνιδι οπυ του ταιριαζει.. ασιστ λιγα λαθη και σκοραρει κατα ριπας. Ο χαραλαμποπουλος πολυ κουρασμενος μα παραααα πολυ.
    Αγγελοπουλοι: καλα πως κατεβαινουν ετσι στην παρουσιαση του νεου κοουτς?? ειτε βγηκανε απευθειας απο το γυμναστηριο ειτε θελουν ανανεωση της γκαρνταρομπας τους.
    Ο σιμονς σε προσφατη εξοδο του ακομη προσπαθει να πεισει οτι παιζει στον ολυμπιακο!!!
    Απομενει ο μπαρτζωκας να βρει θεσουλα σε ουρολιγκατη ομαδα για να ειναι και επισημα ελληνικη η λιγκα...
    Η τσσκ παιζει καλυτερο μπασκετακι απο την προηγουμενη χρονια ή με γελλανε τα ματια μοθ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα,έχω την αίσθηση πως απο μόνος του ο Σφαιρόπυλος θα τα βρεί σκούρα.Χρειάζεται έναν ικανό βοηθό.'Εχω την αίσθηση οτι και το προπονητικό επιτελείο είναι ντεφορμέ.Έχεις κάποια πρόταση;Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Συμφωνώ ότι γενικά αποτελεί υποβάθμιση για τον πάγκο του Ολυμπιακού η πρόσληψη Σφαιρόπουλου σε σχέση με τον Μπαρτζώκα, αλλά μήπως με Σφαιρόπουλο υπάρξει καλύτερη αξιοποίηση και εξέλιξη των νεαρών της ομάδας;
    Με Μπαρτζώκα η ομάδα έπαιζε πολύ καλό μπάσκετ, αλλά δεν "ανέβηκε" κανένας νέος, ενώ Μάτζαρης και Σλούκας παρέμειναν στάσιμοι.Το λέω από την άποψη ότι παίζοντας λιγότερο αυτοματοποιημένο μπάσκετ, θα υπάρξει ευκαιρία για τους παίκτες να εξελίξουν τις προσωπικές τους δυνατότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημέρα σε όλους.
    Η επιλογή Σφαιρόπουλου ήταν αναμενόμενη με βάση την κατάσταση και τις διαθέσιμες επιλογές. Ίσως και αναγκαστική. Στην ΚΑΕ κατάλαβαν το προφανές. Ότι ο Τόμιτς δεν μπορεί να περπατήσει την ομάδα. Ένας κανονικός προπονητής, λοιπόν, στον πάγκο της ομάδας. Προσωπικά δεν τον έχω σε εκτίμηση αλλά είναι ένας κανονικός προπονητής. Οπότε, χειρότερα το πράγμα αποκλείεται να πάει.

    Στα του ΠΑΟ. Είδα αρκετούς που ξεσάλωσαν το ΣΚ. Θεωρούν ότι είναι καβάλα στ’ άλογο και ειρωνεύονται την αντίθετη άποψη. Κι ας είμαστε στην αρχή ακόμη. Η αλήθεια είναι ότι η απροσδόκητα καλή εικόνα της ομάδας στα τελευταία ματς τους δίνει πάτημα. Εκστασιασμένοι από το ελκυστικό μπάσκετ θεωρούν ήδη επιτυχημένη τη σεζόν. Προτρέχουν αλλά αυτό είναι σύνηθες.
    Ωστόσο πριν γράψουν την σύντομη και περιεκτική γνώμη τους καλό είναι να μην ξεχνούν τους στόχους του πλάνου. Οι οποίοι δεν είναι αγωνιστικοί όπως μας ξεκαθαρίστηκε στην αρχή της περιόδου.

    Μια ερώτηση, λοιπόν.

    Πότε θα θεωρήσετε επιτυχημένη τη χρονιά; Διαλέξτε ένα από τα δύο ακραία, πάντως, σενάρια. Ή περιγράψτε το δικό σας με το σύντομο τρόπο.

    Α. Η ομάδα κατακτά Ευρωλίγκα, πρωτάθλημα, κύπελλο και παίζει ελκυστικό μπάσκετ. Δηλ. ξεπερνά κάθε φαντασία, σαρώσει όλους τους τίτλους και θυμίζει Μακάμπι στο Μιλάνο. Στο τέλος της χρονιάς, όμως, διαπιστώνεται ότι ο Παππάς και ο Βλάντο έχουν μείνει στάσιμοι. Ο Μποχωρίδης και ο Χαραλαμπόπουλος έχουν κάνει βήματα προς τα μπρος αλλά δεν θεωρούνται ακόμη επαρκείς για επίπεδο Ευρωλίγκας. Διαμαντάκος και λοιποί δεν έχουν πάρει χρόνο ούτε καν στην Α1.

    Β. Η ομάδα δεν βγαίνει από το top-16, χάνει το κύπελλο από τον ΠΑΟΚ και το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Στο τέλος της σεζόν, όμως, έχουν ξεπεταχτεί ο Παππάς και ο Βλάντο έτοιμοι για Εθνική (ναι αυτή την τριτοκλασάτη Εθνική) και για ηγετικό ρόλο του χρόνου. Μποχωρίδης και Χαραλαμπόπουλος είναι έτοιμοι να στελεχώσουν την ομάδα παίρνοντας χοντρά λεπτά στην Ευρωλίγκα του ’15-‘16. Διαμαντάκος και λοιποί έχουν παίξει αρκετά στην Α1 και δείχνουν ικανοί να διεκδικήσουν περισσότερο χρόνο την επόμενη σεζόν.

    Και κάτι για τον Ζοτς. Ο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής όλων των εποχών στην Ευρώπη. Και θα συνεχίσει να είναι ακόμη κι αν σταματήσει στο τέλος της χρονιάς την καριέρα του αποτυγχάνοντας στο εγχείρημα της Φενέρ. Δεν υπάρχει λόγος να αναλύσω τους λόγους. Αυτό δεν απαγορεύει σε κανέναν να του ασκεί κριτική για τα πεπραγμένα του στην Τουρκία. Ίσα ίσα που το μεγαλείο του δημιουργεί απαιτήσεις. Ταυτόχρονα, μετατρέπει σε γραφικούς όσους επιχειρούν να απαξιώσουν τα κατορθώματά του. Ειδικά αν αυτοί είναι Έλληνες.


    Υ.Γ. Είδα χθες τους Κόνιαρη και Χαραλαμπόπουλο. Σοβαροί, με κατεβασμένο κεφάλι, ταπεινοί παρά που το ματς ήταν στο +20. Μαθαίνουν γρήγορα τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς ο κόουτς είναι σοβαρός και κοιτάζει να τους προσγειώσει. Άλλωστε, όποιος είδε το παιχνίδι απέναντι στα Τρίκαλα κατάλαβε πως η ομάδα έχει πολύύύύ δρόμο ακόμα να διανύσει για να πει κανείς πως είναι καλή. Έχει σημαντικά προβλήματα στην άμυνα, ειδικά στην άμυνα σε πικ'ν'ρολ καταστάσεις, στα ρημπάουντς, αλλά και στη δημιουργία όταν ο ΔΔ δεν είναι μέσα. Είναι φανερό το πόσο έχει ανάγκη να επιστρέψουν δυο σημαντικές μονάδες της (δυο από τα ακριβότερα συμβόλαιά της), οι Νέλσον και Μαυροκεφαλίδης. Για τους επόμενους μήνες όπου ο μεν Νέλσον θα είναι εκτός ή θα προσπαθεί αν επανέλθει, ο δε Λουκάς θα προσπαθεί να ξαναβρεί αγωνιστικό ρυθμό, η ομάδα θα πορεύεται με αλχημείες και λύσεις εκ των έσω, μπαλώνοντας τις τρύπες και συνεχίζοντας να παρουσιάζει αρρυθμίες. Έως τότε, για μένα τουλάχιστον ως οπαδό της ομάδας, ο ΜΟΝΟΣ στόχος (παράλληλα φυσικά με τη δουλειά που έτσι κι αλλιώς γίνεται και θα γίνεται) είναι να πάρουμε την πρόκριση έστω και στο τελευταίο παιχνίδι και στο τελευταίο σουτ. Και αυτό γιατί, όσο και να έχει η διοίκηση (ορθώς) αποσυμπιέσει την ομάδα λέγοντας πως δεν θα είναι φέτος αυτοσκοπός η καλή πορεία στην Ευρωλίγκα, όλοι ξέρουμε πως αν δεν προχωρήσουμε θα υπάρχει απογοήτευση και μέσα στην ομάδα αλλά και στον κόσμο.

      Αν τα καταφέρουμε να περάσουμε στους 16, τότε από το νέο έτος θα μπορούμε να κρίνουμε με κάποια ασφάλεια το πού βαδίζει η ομάδα αγωνιστικά, το κατά πόσο εξελίσσει τους παίχτες, κλπ. Είναι δύσκολες οι συγκυρίες με αυτούς τους σοβαρούς τραυματισμούς και χρειάζεται πολλή υπομονή από όλους απέναντι στις ανορθογραφίες που παρουσιάζει τώρα (και που θα συνεχίσει να παρουσιάζει εωσότου να ξαναείναι πλήρης).

      Διαγραφή
    2. Ρε συ 77,ήμαρτον(με την καλή έννοια πάντα..) :P

      Προφανώς αν πάρεις Ευρωλίγκα δεν σε νοιάζει και αν την έχεις πάρει με τον Αλβέρτη βασικό. Το πλάνο δεν είναι να κάνεις Ελληνοποίηση και να βγάλεις καλούς και νέους εξελίξιμους παίκτες απλά για να τους έχεις και να τους χαίρεσαι.
      Είναι να μπεις στην διαδικασία της παραγωγής παικτών γιατί είναι ο πιο σωστός(και δύσκολος) δρόμος να μπεις πάλι σε τροχιά επιτυχιών και και μεγάλης ομάδας εφόσον δεν μπορείς να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη.
      Τους δίνεις τον χώρο για να έχεις και πάλι ελπίδες να πάρεις την Ευρωλίγκα σε λίγα χρόνια.
      Ο στόχος είναι αυτός της ανάπτυξης και παραγωγής κορμού,όχι για ομορφιά αλλά γιατί θες αυτός να σε σπρώξει πάλι προς την κορυφή.
      Λες να θεωρηθεί αποτυχημένη η χρονιά αν πάρεις την Ευρωλίγκα με τον Μπλουμς,τον Ράιτ και τον Σλότερ και δεν έχουν προχωρήσει ο Χαραλαμπόπουλος και ο Παππάς?(ούτε το 1 μπορεί να γίνει,ούτε το άλλο).
      Οι στόχοι που έχουν τεθεί συνοψίζονται στο: προτιμάμε να κάνουμε οικονομία προωθώντας τους νέους παίκτες και πηγαίνοντας μέχρι τους 16 και χάνοντας το πρωτάθλημα,παρά να σπαταλήσουμε μερικά παραπάνω χρήματα(όπως πέρσι-πρόπερσι) και να πάμε μέχρι τους 8 κατακτώντας και το πρωτάθλημα.(ποντάροντας σε έτοιμους Ευρωπαίους παίκτες)

      Κατά τ'άλλα συμφωνώ με σένα,και μπράβο σου που μένεις συγκρατημένος και βλέπεις την πραγματικότητα.Ο Πάο δεν έγινε ξαφνικά ομάδα για final-4,ούτε άρχισε να παίζει διαστημικό μπάσκετ μέσα στον 1ο μήνα της χρονιάς.Αρχή είναι,παίζεις ένα μπάσκετ πιο ανοιχτού ρυθμού,με στήριξη στο περιφερειακό σουτ και θα έχεις πολύ καλές και πολύ κακές βραδιές.Άλλωστε ο ανταγωνισμός στη regular season είναι κάτι σαν τα φιλικά των εθνικών πριν τα τουρνουά το καλοκαίρι.
      Το πολυ θετικό που πρέπει να κρατάμε,είναι ότι ο στόχος και το πλάνο που έχει στο μυαλό της η διοίκηση δείχνει να μπαίνει σε σωστό δρόμο μιας και ο Ιβάνοβιτς δίνει κατεύθυνση στην ομάδα,δουλεύει με ελκυστικά αποτελέσματα και η ανταπόκριση των νέων παιδιών και των επιλογών του στους ξένους είναι θετικότατη ως τώρα.


      Για Σφαιρόπουλο έγραψα αναλυτικά στο προηγούμενο άρθρο μιας και έχω μια ολοκληρωμένη άποψη μετά τη διετία του στον Πανιώνιο.
      Με λίγες λέξεις, η γνώμη μου για αυτόν και τη δουλειά που επέδειξε δεν είναι η καλύτερη.Πολλά παράπονα,μικρή εκτίμηση προς τις προπονητικές του ικανότητες,δεν πιστεύω ότι βρίσκεται στη λίστα των 5-6 καλύτερων Ελλήνων προπονητών.
      ΌΜΩΣ,πρέπει να αξιολογούμε την περίπτωση ανάλογα με την κατάσταση.Και η φιλοσοφία του κόουτς δείχνει να ταιριάζει αρκετά με το ρόστερ του Ολυμπιακού,είναι νέος και Έλληνας δηλαδή εξελίξιμος,βρίσκεται σε καλύτερο περιβάλλον και παραλαμβάνει την ομάδα σε φάση που έχει πιάσει πάτο και θα πρέπει να ανεβαίνει.Για μένα η πορεία του Όσφπ μπορεί ακόμα να είναι καλή φέτος.Μπορεί ο Σφαιρόπουλος να μην είναι κανένα τέρας της προπονητικής,αλλά περιμένω να βγάλει δουλειά στην άμυνα και να πατήσει πάνω στις ήδη υπάρχουσες βάσεις της ομάδας.
      Δηλαδή η επιτυχία δεν είναι απαγορευτική για τον Ολυμπιακό.Μπορεί έχοντας απλά έναν καλό αλλά αμφισβητίσιμο coach στο top level να δουλέψει στα σωστά πλαίσια,με καλές επιλογές και να προχωρήσει όπως θέλει μέσα στη χρονιά.Μένει να δούμε τώρα...Το αισιόδοξο που εντοπίζω είναι ότι μπορεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα στην εικόνα της ομάδας,που ως τώρα έπαιζε με προπονητή τον κανέναν.(ή τον Σπανούλη-κι αυτό είναι κοπλιμέντο)

      Διαγραφή
    3. 77 καλημέρα. Μήπως είσαι εσύ γραφικός με τυφλή πίστη στον Ζοτς? Η δουλειά του είναι τραγική στη Φενέρ. Με το Νο1 μπάτζετ στην ευρώπη. Δεν αναιρούνται οι τίτλοι σίγουρα αλλά πλέον δείχνει όλίγον παρωχημένος. Του κάνουν πλάκα οι πάντες.

      Sotos

      Διαγραφή
    4. Ο Ντούντα είναι καλύτερος.

      Διαγραφή
    5. Ο Ντουντα ειναι καλυτερος και ο Ζοτς ειναι παρωχημενος ακριβως οσο και ο ΟΣΦΠ ειναι πρωταθλητης.

      Διαγραφή
    6. Σορρυ ξεχασα. Επισης οσο και ο Σπανουλης ειναι αρχηγος της εθνικης.

      Διαγραφή
    7. @Sotos
      Ποια τυφλή πίστη; Αν είσαι παλιός στο blog θα ήξερες ότι τον έχω ξεσκίσει πέρσι και φέτος το καλοκαίρι. Για στελέχωση, στυλ μπάσκετ, διάφορες εκρήξεις του κλπ. Άλλο αυτό κι άλλο να διαβάζουμε ότι τον έκανε μάγκα ο Ιτούδης ή ότι μόνο στο ιδανικό περιβάλλον του ΠΑΟ μπορούσε να έχει επιτυχίες. Μην τρελαθούμε, τώρα. Όλο το ελληνικό μπάσκετ οφείλει πολλά στο Σέρβο όπως κι αυτός οφείλει πολλά στο εγχώριο συνάφι. Έτσι λειτουργούν αυτές οι σχέσεις. Αμφίδρομα.
      Και μην τον βάζετε στην ίδια μοίρα με τον Ντούντα. Είναι μια κλάση παραπάνω σε όλα α επίπεδα.

      @peris
      Τα’ χουμε ξαναπεί. Δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε. Συμφωνούμε μεταξύ μας.

      Διαγραφή
    8. Μου θυμίζει τις συζητήσεις επί εποχής Σπόρντινγκ, τότε που ο Παναθηναϊκός δεν σήκωνε Ευρωλίγκες και ο Ομπράντοβιτς ήταν και πάλι παρωχημένος. Η συνέχεια γνωστή...Λες και υπάρχει συμβόλαιο με την επιτυχία, λες και ο Σέρβος δεν κάνει λάθη ( ή δεν έχει δικαίωμα στα λάθη) ή λες και αν αποτύχει στη Φενέρ την οποία προπονεί για μια αιωνιότητα (1 χρόνο και κάτι ψιλά), ξέχασε πως παίζεται το μπάσκετ. Ναι, θα του το μάθει ο Μπαρτζώκας, ο Πασκουάλ, ο Ιβκοβιτς, ο Ιβάνοβιτς ή ο Λάσο που δεν είναι ξεπερασμένοι. Αυτοί άλλωστε ούτε παταγώδεις αποτυχίες είχαν στην καριέρα τους και δεν υπήρξε χρονιά που να μη σηκώσουν τουλάχιστον 2 τίτλους.

      ΥΓ
      Αν ο γερο-Πόποβιτς προπονούσε στην Ευρωλίγκα και έχανε τον τίτλο με τον τρόπο τον έχασε πέρσι στο ΝΒΑ ( "δώρο" στο Μαϊάμι), θα του κλείναμε θέση στο καπί της γειτονιάς. Παρωχημένος γεροξεκούτης και ο Πόποβιτς.

      Διαγραφή
    9. Θυμάσαι pensierix το σχετικό άρθρο του Τ. Μαγουλά το 2005 που έλεγε "για πόσο καιρό θα μας δείχνει τα δάχτυλά του (=τα 5 ευρωπαϊκά που είχε ως τότε κατακτήσει στην καριέρα του) ο Ομπράντοβιτς; Δεν έχει καταλάβει πόσο παρωχημένος είναι, δεν έχει καταλάβει ότι ανήκει στο παρελθόν";;;

      Αυτά έγραφε τότε ο Μαγουλάς...Τη συνέχεια την γνωρίζουμε: 3 ευρωλίγκες....

      Διαγραφή
    10. @pensierix..Θυμησου τι ειπωθηκε και φραφτηκε μετα την απωλεια του τιτλου απο τους Σπερς στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ μμε για τον Ποποβιτς σχετικα με την τελευταια φαση..Οι γνωστοι ειδημονες δημοσιογραφοι ητα ετοιμοι να του αφαιρεσουν το διπλωμα..Ευτυχως που δεν ειχαν το κινητο του ιδιοκτητη των Σπερς γιατι ειμαι σιγουρος οτι καποιοι απ' αυτους θα τον βομβαρδιζαν με μηνυματα του στυλ ''τι τον κρατας τον γερο-ξεκουτη'',''δεν βλεπεις οτι κοιμαται στον παγκο'',''ελεος με τον γερο-Γκρεγκ,διωχτον επειτελους'' και αλλα ωραια..Αθανατη Ελλαδα..

      Διαγραφή
    11. @ Ανώνυμοι

      Αυτά θυμάμαι και κάνω τον "συνήγορο" του Ομπράντοβιτς χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος...

      Διαγραφή
    12. Αν ο Ιτούδης λεγόταν Ιτούδιτς, κανείς από την εγχώρια μασονία δε θα έγραφε αυτά που γράφει, ούτε που θα ασχολούταν μαζί του....Αλλά είναι "δικό μας παιδί", φοράμε τσαρούχια και φουστανέλες και γράφουμε υπερβολές...(Αλήθεια, γιατί κανείς τους δεν αναφέρει καν το όνομα του Μπεροκάλ; Στην περίπτωση αυτή ο βοηθός δεν κάνει τίποτε;)

      Διαγραφή
    13. 77 είμαι από το 11-12 στο μπλογκ (μπορείς να το τσεκάρεις) οπότε μάλλον πιο παλιός από εσένα φίλε (όχι ότι έχει σημασία). Γενικά προσπάθησε να έχεις μια γνώμη και άσε τους ελιγμούς. Ο Ιτούδης κάνει εξαιρετική δουλειά, είναι στο ξεκίνημα. Ο Ομπράντοβιτς (σκ΄λες πιο πάνω στην προπονητική ιεραρχία) χωρίς τον Ιτούδη πλέον ούτε ομάδα δε μπορεί στελεχώσει. Δύο χρόνια τραγικές επιλογές. Είναι πιο κόουτς πό τον "δικό" μας αλλά το μπάσκετ πλέον τον ξεπερνά. Σήμερα δε θα μπορούσε ποτέ να πετύχει με μια ομάδα 8 10 εκατομυρίων όπως ο Μπλατ ή ο Ίβκοβιτς.

      Sotos

      Διαγραφή
    14. Ο Ιτούδης πάντως σε μια ομάδα 8-10 εκατομμυρίων απέτυχε πέρσυ...

      Διαγραφή
    15. Σχετικό.. Πως είναι δυνατόν ένας προπονητής που απέτυχε να κερδίζει συμβόλαιο στην πιο χρυσή καρέκλα της Ευρώπης το οποίο θα ήθελαν όλοι ανεξαιρέτως?

      Sotos

      Διαγραφή
    16. @Sotos
      Είσαι πιο παλιός, όντως. Άρα ξέρεις την γνώμη μου. Αν διαβάζεις τα δικά μου post. Όχι ότι είναι απαραίτητο. Το αν είσαι παλιός το ‘γραψα για να σου θυμίσω ότι είμαι από τους πρώτους που έκριναν αυστηρά τον Ζοτς.
      Τώρα το άλλο για τους ελιγμούς, δεν το πολυπιάνω. Σου λέω, λοιπόν, ξεκάθαρα ότι η γνώμη μου είναι ότι ο Ομπράντοβιτς είναι ο μεγαλύτερος προπονητής όλων των εποχών στην Ευρώπη. Και κατά τα φαινόμενα θα είναι για πολλά χρόνια ακόμη. Έστω κι αν αποτύχει σε όλα από εδώ και πέρα.
      Για τον Ιτούδη, βιάζεσαι φίλε μου. Και προτρέχεις. Είναι στον δεύτερο χρόνο του ως head και πρώτο στην Ευρωλίγκα. Ας περιμένουμε. Έχει αναμφίβολα ικανότητες.
      Αλλά, δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει αυτό με την απαξίωση του Ζοτς. Μήπως το ξεχείλωσες λίγο;

      Διαγραφή
    17. Σωστο το ερωτημα Sotos. Αυτη ειναι η ευρωπαϊκη μπασκετικη αγορα. Εδω παρολιγο (αν πιστεψουμε τα δημοσιευματα) να αναλαβει τη Ρεαλ ο Κατσικαρης. Τη Ρεαλ που συνεχιζει να εχει προπονητη το Λασο.

      Διαγραφή
    18. @ pensierix

      "o Μπαρτζώκας, ο Πασκουάλ, ο Ιβκοβιτς, ο Ιβάνοβιτς ή ο Λάσο"

      ιεροσυλία ρε τύπε να βάζεις τον Ντούντα στην ίδια πρόταση με όλους αυτούς. Μιλάς για τον προπονητή που δημιούργησε ομαδάρα το 2012 (Ολυμπιακό) όπως και το 1979 (Παρτιζάν). Πες μου έναν άλλον που να είναι ακόμα τόσο relevant για το ευρωπαϊκό μπάσκετ μετά από 33 χρόνια συνεχούς καριέρας. Και επειδή λες "ποιος θα τα μάθει στον Ζοτς... ...ο Ίβκοβιτς..." να σου θυμίσω ότι ο Ζοτς ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΟΥΝΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗΣ, αυτά που δεν έμαθε ο Ιωαννίδης, ο Ρενέσες, ο Μεσίνα, και που ξέρει ο Βουγιόσεβιτς, ο Μάλκοβιτς, ο Ιβάνοβιτς και ο Τζόρτζεβιτς.

      Διαγραφή
    19. για την ερώτησή σου Σώτο, πώς γίνεται μετά το κάζο από τη Γαλατά (το +14 να γίνεται -7 από τους 35άρηδες του Αταμάν σε ένα ημίχρονο μέσα) να γίνεις προπονητής στην ΤΣΣΚΑ, η απάντηση είναι... να έχεις Σέρβο μάνατζερ.

      Διαγραφή
    20. 77 όχι φίλε, π[ροσπάθησα να ξεκαθαρίσω ότι δε κάνω ουδεμία σύγκριση μεταξύ Ζοτς Ιτούδη. Απλά πλέον είναι ξεκάθαρό ότι χωρίς τον Ιτούδη δίπλα του ο Ζοτς παύει να είναι ο κορυφαίος της Ευρώπης. Όπως δεν ήταν και σε επίπεδο εθνικών ομάδων ποτέ. Το τιμ του ΠΑΟ λοιπόν ήταν το κορυφαίο της Ευρώπης (σίγουρα) και όχι ο προπονητής μόνος του. Καμία σύγκριση. Είναι προφανές και όποιος βλέπει μπάσκετ καταλαβαίνει.

      Sotos

      Διαγραφή
    21. Επίτηδες έβαλα και τον Ιβκοβιτς στο λογαριασμό, γιατί αν την αυστηρή κριτική που κάνετε στον Ομπράντοβιτς μετά από έναν κακό χρόνο στη Φενέρ την κάνατε και στον Ιβκοβιτς που ΚΑΙ επικές σφαλιάρες έχει φάει ΚΑΙ παταγώδεις αποτυχίες είχε με ΤΑ μπάτζετς, τότε ο κουμπάρος θα έπρεπε να έχει σταματήσει το σπορ εδώ και καμιά 15ετία...Εκτός κι αν ο Ιβκοβιτς είναι μόνο ο Ολυμπιακός του 12 κοκ και δεν έχει αποτυχίες ολκής στην καριέρα του.

      Διαγραφή
    22. Η διαφορά των δύο φάνηκε από την τελευταία θητεία τους στην εθνική Σερβίας.

      Διαγραφή
    23. ΟΚ, παίδες...Μονά- ζυγά μονόζυγα. Αν δεν καταλαβαίνετε ότι είναι αστείο πχ να περιμένω αποτυχία του Ιβκοβιτς στην Εφές για να τον βγάλω μυρωδιά ή ξεπερασμένο, τότε δεν έχει νόημα να γίνεται αυτή η κουβέντα. Βγάλατε το κουφό πόρισμα (ξεπερασμένος Ομπράντοβιτς μετά από ένα χρόνο στη Φενέρ) και με λογικά άλματα προσπαθείτε να το υποστηρίξετε.

      Διαγραφή
    24. ναι pensierix, εννοείται ότι θα γίνεται περισσότερη κριτική στον Ομπράντοβιτς όταν είναι η δεύτερη χρονιά του στη Φενέρ. Ο Ντούντα 3 μήνες είναι εκεί που είναι.

      Προπονητής χωρίς αποτυχίες δεν νοείται. Αλλά προπονητής που να είναι από το 79 στο τοπ επίπεδο και πάλι να μην είναι παρωχημένος, είναι μόνο ο Ντούντα, με συγχωρείς αλλά έτσι είναι.

      Για το αν είναι "μια κλάση παραπάνω σε ΟΛΑ τα επίπεδα" που λέει ο 77, ο Ζοτς από τον Ντούντα, αυτό που μπορεί να κάνει ο Ντούντα με τους μικρούς παίκτες, δε μπορεί να το κάνει ΚΑΝΕΝΑΣ προπονητής πουθενά αλλού και εξηγούμαι.

      Στη Σιμπένκα το '82 έχει Ντράζεν 18 χρονών. Τα στατιστικά του Ντράζεν τη σεζόν 81-82 (πριν τον Ντούντα) είναι 15,3 πόντοι στο γιουγκοσλάβικο πρωτάθλημα και 14,6 στο Κόρατς. Τη σεζόν 82-83 (με τον Ντούντα) έχει στο πρωτάθλημα 25,1 πόντους (ΣΤΑ 19 ΤΟΥ) και 21,7 στο Κόρατς, και 40 (ΣΑΡΑΝΤΑ) στον τελικό των πλέι-οφ με τη Μπόσνα.

      Όσο ιερόσυλο κι αν ακούγεται, ο Ντράζεν για να μεταλλαχτεί από παιδί-θαύμα σε υπερπαίκτη και ηγέτη, χρειάστηκε τον Ντούντα.

      Στην Εθνική του 1989-91 δεν είχε τόσο μεγάλο ρόλο, όχι γιατί εκείνη η ομάδα μπορούσε να πάρει κούπα και με το Φούφουτο στον πάγκο, αλλά γιατί η γενιά του '68 (Ντίβατς-Κούκοτς-Ράτζα-Ντανίλοβιτς-Τζόρτζεβιτς κλπ) πρώτη φορά "ενώθηκε" από τον Τσόσιτς και τον Πέσιτς στο Μουντομπάσκετ των Νέων στο Μπόρμιο το 1987.

      Ποιος μετέτρεψε τον Παπαλουκά από "χασοβόλη" που τον λέγανε, στον καλύτερο all-around παίκτη της Ευρώπης, αμυντικό, ασισταδόρο και σκόρερ στην ΤΣΣΚΑ των υπερ-αστέρων; Κι ας μην πήρε Ευρωλίγκα. Οι Ευρωλίγκες είναι για τους προέδρους και για τους οπαδούς.

      Ποιος έκανε παίκτη τον Τεόντοσιτς; Ποιος ετοίμασε πέρσι στο Ευρωμπάσκετ τη νέα φουρνιά της Εθνικής Σερβίας που έκανε φέτος παπάδες με τον Τζόρτζεβιτς; Ποιος έκανε το Μάντζαρη του Απριλίου-Μαΐου 2012 να μοιάζει με μικρό Διαμαντίδη του 2005, και ποιος έδωσε στο Σλούκα τα στοιχεία για να γίνει ο επόμενος βασικός πλέι-μέικερ της Εθνικής; (κατάρα στον Μπαρτζώκα που τους άφησε 2 χρόνια στάσιμους και τους δύο).

      ΠΟΙΟΣ έκανε το Χάινς από ένα τεσσαροπενταράκι της Μπάμπεργκ, τον καλύτερο με διαφορά undersized σέντερ της Ευρώπης; ΠΟΙΟΣ έκανε το Λο (αυτόν που δεν μπορούσε να τον κάνει ζάφτι ούτε ο Βουγιόσεβιτς) τον πιο ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟ guard της Ευρώπης για 2 χρόνια, που έμπαινε μέσα και έδεινε πειθαρχία σε όλη την ομάδα;

      Σε αυτό τον τομέα είναι πάνω από τον Ζοτς ο Ντούντα. Ίσως να είναι ο μόνος τομέας, αλλά είναι σημαντικός.

      Διαγραφή
    25. Ο Ιτούδης, αν πετύχει στην ΤΣΣΚΑ φετος, θα είναι ανώτερος από τον Ίβκοβιτς που απέτυχε παταγωδώς στην ΤΣΣΚΑ. Και μάλιστα κάτι τέτοιο θα αποδείξει πως στην πραγματικότητα χωρίς τον Αγγέλου ο Ίβκοβιτς δεν μπορεί να επιτύχει.

      Διαγραφή
    26. και ΝΑΙ, κι εγώ περιμένω στην Εφές να αποτύχει, όπως στον ΠΑΟΚ του '93, την ΤΣΣΚΑ του '05 και τον Ολυμπιακό του '11. Αλλά ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι από αυτόν όλο και κάτι θα μάθουν τα τουρκάκια από μπάσκετ. Ο Ομπράντοβιτς μπορεί να φύγει, να τους φάει τα λεφτά και να μην έχουνε μάθει και τίποτα.

      Διαγραφή
    27. @ 4:24 όπως δηλαδή έγινε και στον ΠΑΟ, ε;

      "έφαγε τα λεφτά των Γιαννακόπουλων και δεν έμαθε κανείς Έλληνας παίχτης τίποτε από τη θητεία μαζί του"...

      (όταν δεν συμφωνεί η πραγματικότητα μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα)

      Διαγραφή
    28. Ειναι παντως πολυ ευκολο να φανει πισω απο την κουβεντα ο πονος του γαυρου που τοσα χρονια ετρωγε τις σφαλιαρες τη μια πισω απο την αλλη. Και με μετρια ομαδα σφαλιαρα και με κακη ομαδα σφαλιαρα και με σουπερ ομαδα σφαλιαρα. Ο πονος αυτος λοιπον μετατρεπεται σημερα σε μνησικακια και διαθεση για ρεβανς απο τον Ομπραντοβιτς που οντως φαινεται ντεφορμε και σε υμνους για το μοναδικο προπονητη που εχει καταφερει να κανει το σκορποχωρι του γαυρου ομαδα. Το μεγαλο Ντουσαν Ιβκοβιτς. Μικρη σημασια εχει το ποιος ειναι μεγαλυτερος.Ειναι κι οι δυο τεραστιοι. Αυτοι ειναι τα τελευταια πολλα χρονια το ευρωπαϊκο μπασκετ. Ουτε ο ενας ουτε ο αλλος, κι οι δυο μαζι.

      Διαγραφή
    29. Ρε παιδιά Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς τι να λέμε τώρα...
      Ότι κριτική γίνεται,γίνεται στις επιλογές και την απόδοση τους ως προπονητές αυτή τη στιγμή(για τον 1ο δηλαδή) και φυσικά ΌΧΙ στην αξία τους.
      Περιττό να χαρακτηρίσουμε γραφικούς και αδαείς αυτούς που λένε ότι ο Ομπράντοβιτς οφείλει στον Ιτούδη τέτοιο μερίδιο της επιτυχίας του.Λες και τον ξέρετε κι από χθες τον Ιτούδη και το τι μπάσκετ ήξερε για να μάθει και στον καλύτερο.
      Από κει και πέρα υπάρχουν δυνατά και αδύναμα σημεία σε όλους τους προπονητές,υπάρχουν φανερά και αφανή σημεία(βλ. πχ το πρωτάθλημα της ΑΕΚ που χρωστά πολλά στην δουλειά του από τον προηγούμενο χρόνο,ή τον κορμό που άφηνε και την παρακαταθήκη στις δουλειές που έκανε),υπάρχουν συγκυρίες και διαφορετικά κριτήρια που μπορεί ο καθένας να κρίνει.
      Οι τίτλοι μιλούν από μόνοι τους και ο Ομπράντοβιτς είναι ο πιο πολυνίκης coach,ένας πανέξυπνος άνθρωπος και φοβερός διαχειριστής-οργανωτής μιας ομάδας.Αυτά που έκανε και εφάρμοσε σε στιγμές που έπρεπε στο Ευρωπαικό μπάσκετ,η φιλοσοφία του και το προπονητικό του ταλέντο είναι αδιαμφισβήτητο και του χάρισαν την κορυφή. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπογράφεις συμβόλαιο με την νίκη ούτε ότι πρέπει να ακυρώνεις και τους νέους προπονητές.Όλα εξελίσσονται και μπορεί η οπτική κάποιου νέου προπονητή πάνω στο άθλημα σήμερα να είναι πιο εξελιγμένη από κάποιου άλλου,η δουλειά του και οι επιλογές του να είναι πιο right in the target και μεε καλύτερο timing.Δεν υπάρχει "μπασκετογνωσιόμετρο" όπου αν ο ένας προπονητής έχει περισσότερες παραστάσεις,έχει καταφέρει περισσότερα και ξέρει πιο πολλά μας λέει οτι είναι και καλύτερος.
      Άλλωστε,η σύγκριση του παλιού με το νέο(όπου πάντα εισάγονται νέα πράγματα,καινοτομίες,έννοιες κλπ.)και η προσαρμογή σε αυτό υπάρχει σε όλους τους τομείς της ζωής,χαρακτηριστικά κάτι παρόμοιο ας πούμε στην επιστήμη.

      Διαγραφή
    30. 4:29 όπως έγινε πέρσι στη Φενέρ τύπε.

      Στον ΠΑΟ ήταν άλλο περιβάλλον. Και πώς θεωρείς ότι "έφαγε τα λεφτά των Γιαννακόπουλων" όταν ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙΟΛΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΡΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ;

      Στη Φενέρ νομίζεις ότι τον νοιάζει το πρότζεκτ; Στ' αλήθεια το πιστεύεις αυτό; Το αντίθετο δείχνει πάντως.

      (το χειρότερο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να βάλει στο στόμα μου λόγια που δεν είπα. Έχει πολλούς Γκέμπελς το μπλογκ, μου φαίνεται)

      Διαγραφή
    31. Στο σενάριο με το τρεμπλ του Παναθηναϊκού αναγκαστικά πρέπει όλη η ομάδα να ανέβει τουλάχιστον 3-4 επίπεδα για να επιτευχθεί, άρα αναγκαστικά θα πρέπει να κάνουν to step-up τόσο ο μεσαίοι (βλαντο,παππάς) όσο και οι μικροί, στο άλλο σενάριο μάλλον θα καούν και οι μεσαίοι και οι μικροί καθώς θα τους παρασύρει ο κατήφορος της ομάδας...το πιό πιθανό σενάριο είναι η κατάκτηση του κυπέλλου, η 1η-2η θέση στην Α1 και το τοπ 8, με αυξημένες αρμοδιότητες στην μεσαία τριάδα και κάποιες αρμοδιότητες στους μικρούς. Δεν γίνεται σε μία χρονιά να βγάλεις 10 παίχτες ευρωλίγκας, αν σταθεροποιηθούν 3 φέτος στο επίπεδο της ευρωλίγκας και άλλοι 2-3 στο επίπεδο της Α1 είμαστε σούπερ. Το κριτήριο για τους προπονητές είναι πάντα οι τίτλοι, άντε και η αναλογία νικών ηττών (που στην Ευρώπη δεν γίνεται να είναι αντιπροσωπευτική), το αν έχουν καλό σκαουτινγκ, αν βελτιώνουν παίχτες, αν, αν, αν....αυτά είναι αδιάφορα αν το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να έλθει...με αυτό το κριτήριο ο Ζοτς είναι μπροστά...

      Διαγραφή
    32. 3:51 Nαι από τη Γαλατάσαράη η οποία πήρε το πρωτάθλημα πέρυσι στην Τουρκία (δε ξέρω αν είδες τελικούς) με τον Αταμάν και τους 35αρηδες να κάνουν πλάκα στο Ζοτς. Η διαφορά είναι ότι η κούπα πήγε στη Φενέρ. Ο τίτλος έμεινε στον Αταμάν και τη Γαλατά.

      Sotos

      Διαγραφή
    33. και τι μας νοιάζει Σώτο για το αν πέρσι η Φενέρ πήρε πρωτάθλημα όπως το είχε πάρει ο Ολυμπιακός του Ιωαννίδη το '93;

      η μπάνβιτ νικούσε 28-42 στον 4ο ημιτελικό μέσα στη γαλατά στο ημίχρονο και έχασε 73-66. Αν δεν έχεις σέρβο μάνατζερ, αυτό το αποτέλεσμα σε οδηγεί στην ανεργία. Αν έχεις, σε οδηγεί στην Τσσκα.

      Διαγραφή
    34. Το καλυτερο που εχω διαβασει εδω και καιρο. Μεταφορα της γαυρικης κλαψας στην Τουρκια. Πες μας και για το βαζελακοπουλο Soto. Πες και για τους Τανατζοσχιναδες. Ειναι σαν τα πρωταθληματα που εκλεψε ο Παναθηναϊκος του Ζοτς απο την ερυθρολευκη αρμαδα.

      Διαγραφή
    35. Δεν ξέρω αν τον ενδιαφέρει το πρότζεκτ, δεν είμαι στο κεφάλι του ούτε στο πορτοφόλι του ούτε έχω μαντικές ικανότητες γενικά. Ωστόσο, μπορώ να υποθέσω με σχετική ασφάλεια (μιας και δεν είναι σε ηλικία ένα-βήμα-πριν-απο-τη-συνταξη αλλά αντιθετως σε καλή, δημιουργική ηλικία των 50κάτι χρόνων με χρόνια καριέρας μπροστα του) πως ένας άνθρωπος με τον εγωισμό, το πείσμα και την τελειομανία που τον διακρίνει, να μη θέλει ούτε να αποτύχει ούτε να περάσει η θητεία του στην Τουρκία απαρατήρητη, χωρίς να αφήσει έστω κάτι παρακαταθήκη στη Φενέρ. Όχι γιατί είχε μια σκασιλα για το τούρκικο μπάσκετ, αλλά γιατί είναι σοβαρός επαγγελματίας ως τώρα στην καριέρα του, δεν έχει πουθενά δείξει αδιαφορία. Ίσα ίσα, ιδιαιτερως εκνευρισμενο τον βλεπω, δεν νομιζω να συμβιβαζεται ευκολα με την αποτυχια -αλλιως, θα τσεπωνε τα 1,3 εκ. ευρω το χρονο που προβλεπει το συμβολαιο του στη Φενερ και θα ηταν με ενα χαμογελο ως τα αυτια, χανει-κερδιζει. Λες να κοκκινιζει τοσο απο τα νευρα του επειδη μπορει να μην εισπραξει το μπονους κατακτησης ευρωλιγκας;;; Λες να χαλαει τη ζαχαρενια του για μερικες εκατονταδες χιλιαδες ευρω παραπανω;; Μπορεί, δεν ξέρω. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο φραγκοφονιάς, αλλιώς θα πήγαινε εξ αρχης σε καμια ΤΣΣΚΑ όπου κάτω από τα 2 εκ. ευρω δε θα ήταν το συμβολαιο του. Ή θα είχε φύγει από τον ΠΑΟ νωρίτερα, όταν τον χρυσωνανε με τετοιες προσφορες οι Ρωσοι.

      Διαγραφή
    36. 77 σταμάτα για μια φορά να γράφεις σαν ανώνυμος

      Διαγραφή
    37. (σιγα μην ειμαι ο 77, ακου εκει! λολ)

      είναι η νέα μόδα των φανατικών φίλων του οσφπ: εξυψωνουν υπέρ του δέοντος τον Ιτούδη, τον οποίο όταν ήταν στον ΠΑΟ, άσχετο τον ανέβαζαν, "πουθενάς στηριγμένος στις πλάτες του Ομπραντοβιτς" τον κατέβαζαν...βέβαια οι ίδιοι κοροϊδεύαν τότε και τον Περπέρογλου ("ο Λεμπρον"...) μέχρι που πηγε σε αυτους και τους ανέβασε και τώρα κλαίνε που εφυγε...Ή τον Καϊμακόγλου που τότε ήταν ένας "ασήμαντος από το Μαρούσι που φαίνεται καλός μονο λογω του βαζελοσυστήματος" και τώρα τους φαίνεται ξερολούκουμο και ιδανικός για το κενό της ομάδας τους στο 4...

      Διαγραφή
    38. αυτή η συζήτηση με τον Ιτούδη και τον Ζοτς και οι θεωρίες συνωμοσίας για το "μαγικό φίλτρο του ασίσταντ Ιτούδη που είχε ο Ζοτς και τώρα το έχασε" μου θυμίζει - μιας και πάντα το μπάσκετ και το hip-hop πάνε μαζί - τις εδώ και 20+ χρόνια υπάρχουσες θεωρίες συνωμοσίας για τον Dr. Dre και τους "ghost-producers" που έχει, που του "φτιάχνουν τις μουσικές κι αυτός δεν κάνει τίποτα" λέγε με Scott Storch, Mel-Man, Cold 187um, Daz Dillinger κλπ.

      Συγγνώμη για το ευχάριστο μουσικό διάλειμμα, συνεχίστε με την ησυχία σας να πλακώνεστε για το ποιος είναι μάνατζερ ποιανού, ποιος έμαθε μπάσκετ σε ποιον, ποιος τρώει τα λεφτά ποιανού και ποιος είναι ο πιο αυθεντικός εκπρόσωπος του Γιουγκισμού, ο Ζοτς, ο Ντούντα, ο Γιούγκι, ο Κάιμπα, ο Πίκατσου κλπ. Εγώ θα αράξω σε μια γωνιά και θα σας διαβάζω.

      Rolando Blackman

      Διαγραφή
    39. έτσι είναι το στυλ του. Όταν είναι ντέρμπι το ματς κοκκινίζει. Και όταν χάνει με πάνω από 20 πόντους κατεβάζει καντίλια. Σε όλες τις ομάδες το κάνει αυτό. Αλλά το περιβάλλον του Παναθηναϊκού το αγάπησε από την πρώτη μέρα. Η Φενέρ και το περιβάλλον της, σιγά μη μπορεί να του βγάλει τα ίδια αισθήματα.

      Διαγραφή
    40. Εννοείται, συμφωνώ σε αυτό και δεν νομιζω ουτε ο ιδιος να περιμενει να ζήσει εκει κάτι αντιστοιχο, ακόμα κι αν τελικά πετύχει και κάτσει καιρό. Δεν μιλησα για αγάπη ή για δεσιμο, αλλα καθαρα για επαγγελματισμο και φιλοδοξία/εγωισμό, που έχει πιστεύω σε μεγάλο βαθμό.

      ΥΓ Το ξαναέγραψα πριν μερικές μέρες σε άλλη ανάρτηση: για το καλό των δικών μας ομάδων, μακάρι να μείνει καιρό εκεί. Τον προτιμώ στους Τούρκους, παρά να τον δω να φευγει το καλοκαιρι πχ για καμια Μπαρτσελονα ή Ρεαλ ;)

      Διαγραφή
    41. Φιλε 77 εγώ νομίζω οτι προτιμάς να βγείς εσυ σωστός παρά να πάει η ομάδα τραίνο μέχρι το τέλος της σεζόν... ψάξτο λίγο

      Νικόλας

      Διαγραφή
    42. Για να δουμε τι λέει ο Popovich για Ivkovic, Obradovic και ολίγον Γιαννάκη. http://www.youtube.com/watch?v=oY12cFjrHjU
      Flow

      Διαγραφή
    43. Να το ψάξω Νικόλα και να σου πω.
      Το ζουμί είναι αλλού. Εσύ, πότε θα με θεωρήσεις δικαιωμένο;
      Όχι τίποτα άλλο. Να το ξεκαθαρίσουμε τώρα που είναι νωρίς για να μην έχουμε μετά ‘’είπα ξείπα’’.

      Σε βοηθάω.
      Εγώ, λοιπόν, θα θεωρήσω ότι έσφαλα αν στο τέλος της περιόδου έχουν συμβεί τα περισσότερα από τα παρακάτω.

      1. Συνεχίσει και τη νέα χρονιά στον πάγκο της ομάδας ο Ιβάνοβιτς.
      2. Παππάς και Βλάντο είναι έτοιμοι να αποτελέσουν την βάση της ομάδας του χρόνου. Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.
      3. Μποχωρίδης και Χαραλαμπόπουλος να έχουν βελτιωθεί τόσο ώστε να μπορούν να λογίζονται ως βασικά στελέχη στο rotation της επόμενης χρονιάς. Μιλάμε για Ευρωλίγκα. Κάτι σαν 3ος-4ος γκαρντ ο ένας και δεύτερο τριάρι ο άλλος.
      4. Ο Διαμαντάκος να είναι ξεκάθαρα ο 3ος σέντερ της επόμενης περιόδου.
      5. Η ομάδα να δείχνει ότι είναι έτοιμη για να κάνει ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με φέτος. Από πλευράς αποτελεσμάτων.
      6. Να έχει αποκτήσει σαφή αγωνιστική ταυτότητα η οποία θα περιλαμβάνει το ελκυστικό μπάσκετ.
      7. Να μην χρειάζονται πάνω από 2-3 αλλαγές στο ρόστερ το καλοκαίρι του ‘15.
      8. Να έχει πείσει τον κόσμο ότι το project είναι σε πλήρη εφαρμογή και θα τηρηθεί απαρέγκλιτα και τον δεύτερο χρόνο.

      Ούτε αποτελέσματα, ούτε προκρίσεις, ούτε τίτλοι.

      Αυτά μας παρουσιάστηκαν ως στόχοι. Ε, αυτά θα κρίνω.
      Μέχρι τότε, θα γράφω την γνώμη μου για το πώς εξελίσσεται όλο αυτό.

      Διαγραφή
    44. Εγώ θα συμπληρώσω ότι είμαστε προνομιούχοι που ζούμε "εν δράσει" προπονητές όπως ο Ζοτς και ο Ντούντα.. Κάνουν το αντικείμενο πολύ ενδιαφέρον..

      Διαγραφή
  28. καλημερα 77 .....στο Α που γραφεις το ενα ειναι συναρτηση του αλλου αν τα χει σαρωσει η ομαδα θα χουν προοδευσει σιγουρα βλαντο-μποχωριδης-παππας,αν οχι τοτε ας ξεχασουμε φαιναλ φορ ....παντως εγω τους βλεπω οτι προοδευουν......συμφωνω απολυτα για ζοτς,απλα να προσθεσω οτι γινεται προσπαθεια απαξιωσης με μπροσταρηδες τους καρυδοπαππαδογιαννηδες(δηλαδη αυτους που εχουν πονεσει ασχημα απο τον ζοτς)......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα, stone, καλημέρα.
      Φίλε, έχουμε διαφωνήσει από την αρχή για τον ΠΑΟ. Αλλά ο ένας σέβεται την άποψη του άλλου και μπορούμε να κουβεντιάζουμε. Η ερώτηση έχει συγκεκριμένους αποδέκτες.
      Τώρα σ’ αυτό που λες, δεν είναι απαραίτητο να έχουν προοδεύσει οι μικροί αν η ομάδα σαρώσει τα πάντα. Πάντως, μέχρι τώρα κι εγώ τους βλέπω βελτιωμένους. Παππά, Βλάντο και Μποχώ. Αλλά, φίλε, είναι ακόμη αρχές Νοέμβρη. Ας περιμένουμε. Δεν μπορεί ορισμένοι να συνιστούν υπομονή και αυτοσυγκράτηση τον Αύγουστο και να πανηγυρίζουν εκστασιασμένοι τέλη Οκτώβρη αρχές Νοέμβρη.
      Να ‘σαι σίγουρος ότι αν τον Ιούνη αποδειχτεί ότι έκανα λάθος εκτιμήσεις, θα το παραδεχτώ. Απλά, καλό είναι να ξέρουμε ακριβώς τι υποστήριζε ο καθένας. Δεν έχει νόημα να παίξουμε το παιχνιδάκι της δικαίωσης ανάλογα τα αποτελέσματα κάθε εβδομάδας. Γιατί η βασική μας διαφωνία δεν έχει να κάνει με τα αποτελέσματα και τους τίτλους. Αυτά τα έβγαλα εξαρχής από την εξίσωση.

      Διαγραφή
    2. δεν διαφωνουμε 77 οι πρωτες ενδειξεις δειχνουν προοδο ειδικα του βλαντο αλλα και ο παππας γινεται κανονικος μπασκετμπολιστας....σιγουρα ειναι νωρις για τιτλους(οπως λες και εσυ δεν ειναι το ζητουμενο τη φετινη χρονια) κτλ αλλα για ατομικη προοδο παικτων εμεις που ασχολουμαστε με το μπασκετ την περιμεναμε ουτως ή αλλως απο τον ντουσκο....stonerook

      Διαγραφή
    3. και κατι αλλο δεν ξερω οι αλλοι φιλοι του παναθηναικου τι περιμενουν αλλα εγω απο την ομαδα μου θελω 1.καλο μπασκετ που δυο χρονια δεν βλεπαμε2.νεους παικτες....οι τιτλοι θα ερθουν δεν χαθηκε ο κοσμος αν μεινουμε και δυο χρονια χωρις πρωταθλημα....stonerook

      Διαγραφή
    4. @77..Νομιζω οτι σχεδον κανεις οπαδος του Παναθηναικου δεν πανηγυριζει,ουτε ονειρευεται ευρωλιγκες.Ο κοσμος ειναι ζεστος γιατι βλεπει μια νεα ομαδα που κανει βηματα προοδου και κατανοει οτι η ομαδα θα βαδισει ενα δρομο που θα 'χει αρκετες δυσκολιες.Καποια παιδια απλα πανηγυρισαν περισσοτερο μετα τις 2 σημαντικες νικες με ΟΣΦΠ και ΦΕΝΕΡ κοντρα σ' ολα αυτα που γραφονταν και λεγονταν πριν ξεκινησει καν η σεζον και απαξιωναν την ομαδα.Θεωρω οτι οι οπαδοι εχουν παρει το μηνυμα οτι φετος χτιζεται μια ομαδα με μακροχρονιο οριζοντα και γι' αυτο ειναι εγκρατεις στις προσδοκιες τους.Το σημαντικο ειναι η ομαδα να παιξει καλο μπασκετ,οι παικτες που θα βασιστει επανω τους τα επομενα χρονια να ανεβασουν το επιπεδο τους κι αν στο τελος ερθουν και καποιοι τιτλοι,ακομα καλυτερο.Μια ακομα αποδειξη ειναι οτι η δηλωση του ΔΔ για στοχο προκρισης στο τοπ-16,εχει περασει και στον κοσμο της ομαδας και γι' αυτο οπως διαβαζεις σε διαφορα σχολια ολοι κοιτανε το επομενο ματς και τα σεναρια προκρισης..Ακομα και η προκριση στο τοπ-16 για τους περισσοτερους κρινεται περισσοτερο σαν ευκαιρια αυτη η νεα ομαδα να αποκτησει περισσοτερες εμπειριες και να τεσταρει το ταβανι της και λιγοτερο σαν ενα βημα παραπανω για προκριση στο φ4 και για ονειρα για το 7ο..Υ.Γ.Νομιζω οτι οι οπαδοι εχουν δειξει περισσοτερη ωριμοτητα στις κρισεις μετα το ξεκινημα της σεζον παρα οι ''επαιοντες'' του χωρου.Τοσο ακραια αντιδραση οσο τα δυο αρθρα του Παπαδογιαννη στο gazzetta μετα το Μοναχο και μετα τη Φενερ,νομιζω πως δεν τα 'χει κανει σοβαρος οπαδος της ομαδας..Και τωρα Αρμανι στον οριζοντα,ακομα ενα δυσκολο τεστ για την ομαδα.Ενα δευτερο must win ματς και με τους Ιταλους περισσοτερο υποψιασμενους..VECCHIO..

      Διαγραφή
    5. Stone, δεν εννοώ ότι διαφωνούμε τώρα στην περιγραφή της κατάστασης. Διαφωνήσαμε το καλοκαίρι ως προς το πλάνο ή το ‘’πλάνο’’, την τακτική, την φιλοσοφία κλπ. Αυτό δεν μας εμπόδισε να συζητάμε.
      Όσον αφορά το ωραίο μπάσκετ και τις ανανεώσεις. Είναι απείρως ευκολότερο να επιχειρείς να παίξεις ελκυστικό μπάσκετ προωθώντας νέα παιδιά όταν δεν έχεις την πίεση του αποτελέσματος. Σου θυμίζω ότι πέρσι ο ΠΑΟ ξεκίνησε με στόχο να ράψει το 7ο ή στην χειρότερη το F4. Η προπέρσινη χρονιά ήταν ειδικών συνθηκών. Και πάντως, μετά τον Γενάρη μια χαρά μπάσκετ παίξαμε.

      Διαγραφή
    6. 77 κατι ασχετο........με το που γραψεις κατι ζωντανευει το μπλογκ ετσι?πολυ καλο αυτο......stonerook

      Διαγραφή
    7. 77 δώσε ζωή στο μπλογκ!! Φίλε, δημιουργείς πανικό, καλό είναι αυτό στη ζωη!
      Στο δια ταύτα τώρα, για μένα ο μόνος παίκτης που κακώς έχει μείνει πίσω τη φετινή σεζόν είναι ο Διαμαντάκος. Κόνιαρης, Λούντζης και Παπαγιάννης θα δουν 12άδα αλλά μόνο αν προκύψουν τραυματισμοί, αντίστοιχα με τον ρόλο που είχαν μέχρι πέρσι ο Χαραλαμπό και ο Διαμαντάκος. Ο Χαραλαμπόπουλος αγωνίζεται στην Α1 και ανάλογα την εξέλιξη του ματς και στην Ευρωλίγκα. Παππάς και Γιάνκοβιτς έχουν βασικούς ρόλους, ο Μποχωρίδης παίζει και Α1 και Ευρωλίγκα. Ο καθένας παίρνει της ευκαιρίες του και μέχρι τώρα πάνε καλά.
      Το θέμα είναι ο Διαμαντάκος που θα έπρεπε να είναι τρίτος σέντερ Ευρωλίγκα και κάτι σαν δεύτερος Α1. Ίσως ο τραυματισμός του ΜΚΦ και η ανάγκη απόκτησης του Ράητ να τον έχουν πάει πίσω.

      Διαγραφή
  29. 77 αν σταματησει την καριερα του φετος στη Φενερ, και χωρις τιτλο, εννοειται οτι θα ειναι ΠΑΛΙ ο καλυτερος προπονητης ολων των εποχων στην Ευρωπη.

    Αν ομως δε σταματησει την καριερα του φετος, αλλα τη συνεχισει για αλλα 15 χρονια, και δεν παρει ευρωπαϊκο, τοτε τι θα ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε θα είναι ένας από τους μύθους στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ και θα ανήκει στο παρελθόν, μιας και προφανώς θα έχει "αντικατασταθεί" από κάποιον ή κάποιους άλλους νεότερους.

      Όπως ο Γκάλης ας πούμε. Μέχρι να βγει καλύτερος Έλληνας παίχτης από τον Γκάλη, πάλι σε αυτόν θα αναφερόμαστε ως κορυφαίο, έτσι δεν είναι;

      Διαγραφή
    2. Το κακό με τους περισσότερους είναι ότι έχουν ανάγκη να μυθοποιούν κάποιον για να καλύπτει τις ανασφάλειες τους. Το ότι ο Ομπράντοβιτς είναι ενας παρα πολύ καλός προπονητής δεν αμφισβητείται από κανέναν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτόματα κάθε του επιλογή είναι και η σωστή. Σημαίνει ότι έχει κερδίσει το δικαίωμα να κάνει επιλογές και να τις στηρίζει για κάποιο χρονικό διάστημα τις οποίες μπορεί οι περισσότεροι να μην καταλαβαίνουν αλλά στο τέλος θα κριθεί κι αυτός. Και αυτοί που κρίνουν τις επιλογές του ίσως είναι και αυτοί που του αξίζουν δεδομένου ότι έχουν απαιτήσεις από αυτόν και δεν είναι fan club που να τον αποθεώνει σε ότι κι αν κάνει. Και η δουλειά του στη Φενερ μόνο επιτυχημένη δεν φαίνεται μέχρι τώρα, μετά από 1 χρόνο και στην ομάδα όταν πχ ο Ιβάνοβιτς φαίνεται με μισή προετοιμασία και παίχτες που μαζεύτηκαν φέτος το καλοκαίρι να παρουσιάζει μια ομάδα (όχι καλύτερη ή χειρότερη αλλά) με πιο σαφή προσανατολισμό και πιο ΟΜΑΔΑ. Θέλω να καταλήξω επειδή κούρασα ότι κανένας δεν είναι τέλειος και κανένας δεν είναι βλάκας, οπότε μην αγωνίζεστε να τους παρουσιάσετε ως τέτοιους.
      74

      Διαγραφή
  30. ο Τόμιτς ήταν winner παίκτης όταν είχε δίπλα του Σιγάλα, Ρίβερς, Βολκόφ, Πάσπαλι κλπ. Όταν έμεινε μόνος του, μόνο για κάτι χαμένες βολές το 2002 με την ΑΕΚ που στέρησαν το πρωτάθλημα στον ΟΣΦΠ τον θυμάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρίως Σιγάλα...Πολύ ταλαντούχος παίκτης ο "Ράμπο".

      Καλοσυνάτος

      Διαγραφή
    2. Έχει καθαρίσει βάζελο σαν φυστίκι άπειρες φορές. Ματσάρες και νικητήρια σουτ σε Παλέ, Μπολόνια μου έρχονται πρόχειρα.

      Διαγραφή
    3. ο Τόμιτς ήταν παίκτης ψυχολογίας καθαρά. Αν η διαφορά ήταν από -2 ως +5 και σούταρε, το έβαζε. Αν ο Ολυμπιακός έχανε από 4 πόντους και πάνω και έπαιρνε τη μπάλα ο Τόμιτς, ήσουνα σίγουρος 80% ότι θα το χάσει (βλέπε Λιμόζ μέσα στο ΣΕΦ το '94, ΤΣΣΚΑ το '96 - την άλλη χρονιά μετά τα νερά - ΠΑΟ το '99 στο 5ο που πήγε να απαντήσει στο τρίποντο του Οικονόμου, μετά ξανά στο 5ο του 2001 που τα τίναζε ο Αλβέρτης από τα 7 μέτρα και ο Μίλαν στην τελευταία περίοδο είχε 0/5 κλπ). Το ότι ο Ολυμπιακός για 11 χρόνια πήγαινε με 2άρι βασικό τον Τόμιτς πρέπει να σου λέει πολλά γιατί πήρες μόνο 1 ευρωπαϊκό τότε και όχι 3-4.

      Διαγραφή
    4. 3.37 xaxaxaxaxa αυτο οπως το λες,αντε κοιμισμενε.

      Διαγραφή
  31. Καλημερες @ ody.....
    Το θεμα δεν ειναι τι μπορει να κανει ο καρον μπατλερ φιλε το θεμα ειναι οτι η ομαδα εινα φτωχη σε wing αθλητες,παιχτες οπως ο iso joe(Johnson) κανουν παρτι ειτε μπαινοντας δυναμικα με ντραιβ στη ρακετα ειτε σουταρωντας με χερι μπροστα τους.Οταν εισαι μικρη αγορα δεν μπορεις να παρεις καλους ελευθερους ειναι τυχαιο οτι ο μπατλερ ειταν στους μπακς περσυ;;Ο ντενγκ θα ερχοταν ντιτροιντ οταν προτημησε το μαιαμι απο ατλαντα;;;ο ιγκουανταλα περσυ;;
    Οταν εισαι μικρη αγορα χτιζεις απο ντραφτ ειναι γνωστο,εαν φετος κραταγαμε τη 8η επιλογη ο μακντερμοντ θα επαιζε στο 3 να εισαι σιγουρος,αυτο θα αλλαζε τοσο την οικονομια του ροστερ οσο και τη γεωμετρια-ο βανγκαντι θα ειχε ενα καλο αθλητικο πλαγιο παιχτη με φαρμακερο σουτ και θα πηγαινε με παραπανω χρημα για ενα διαφορετικου τυπου 2αρι(αντι των μικς-καρτιε μαρτιν) και εχω ενα στο νου μου που πηγε προς σαρλοτ.Η κληρονομια που αφησε ο ντουμαρς 14 σεζον στον βανγκαντι ειναι βαρια απο καθε αποψη....πολλα ληγων συμβολαια(6) 20 μυρια περιπου και αλλη ομαδα του χρονου,για φετος καλο μπασκετ και οπου βγαλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός.. Ο Στέφεσον θα ήταν ιδανικός για το λεγόμενο Detroit basketball.

      Διαγραφή
  32. οσοι θριαβολογουν με τη μεχρι τωρα ικανοποιητικη πορεια της ομαδας στα ελαχιστα επισημα ματς και προεξοφλουν οτι ετσι θα πορευθει η ομαδα μεχρι τελους κανοντας λογο για φ4, ευρωλιγκες και νταμπλ ειναι το ιδιο υπερβολικοι με αυτους που μεχρι πριν απο 3-4 εβδομαδες προεξοφλουσαν τη διαλυση της ομαδας, καταδικαζαν το ΔΓ και θεωρουσαν οτι με αυτους τους ελληνες παικτες δεν παμε πουθενα!!!

    δεν καταλαβα γιατι οι μεν και οι δε βιαζονται.ειναι τοσο σημαντικο να πετυχεις την πορεια μιας ομαδας απο σεπτεμβρη μηνα?

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ρε πατε καλα ποιος μιλαει στον παο για φ4 και αλλες βλακιες,τι στο διαολο που το ειδατε αυτο,Εδω η επισημη ομαδα βαζει στοχο τους 16.Ουτε 15χρονα δεν ονερευονται ευρωλιγκες την δεδομενη στιγμη.Μηπως μπερδεψατε τους γαυρους που εχουν δεδομενη την προκριση και την κουπα στην Μαδριτη;;Απο την απαξιωση στην ειρωνια ειστε εδω μεσα,μου αρεσει που το παιζετε Παναθηναικοι.Ουτε στα πρασινα σαιτ δεν κανουν λογο για φ4 και μιλατε εδω εσεις γεματοι ειρωνια;;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπερα..

    Ο Ζοτς σιγουρα ειναι ο πιο πετυχημενος προπονητης του Ευρωπαικου μπασκετ ανεξαρτητα του τι θα κανει απο εδω περα..Μεχρι λοιπον καποιος να τον ξεπερασει σε τιτλους και κυριως ευρωπαικους θα ειναι ο κορυφαιος τελος..

    Οσο για την φενερ κατεμε επρεπε να φτιαξει κατι πιο νεο και εξηγουμαι..Δεν χρειαζονταν Γκουντελοκ,Ερντεν,Σαβας..
    Θα επαιρνε εναν ασσο σαν τον Ερτελ μαζι με Χικμαν και Μπογντα και θα ηταν πολυ καλος στο ασσο-δυο (ενω θα ειχε και Σιπαχι-Μαχμουτογλου)..Θα επαιρνε και ενα καλο 4αρι διπλα στον Μπιελιτσα και τον Βεσελυ θα τον εκανε το αθλητικο του 5αρι(ετσι νομιζω οτι θα καταληξει κιολας, καθως δεν εχει καθολου σουτ).. Τριαρι τον Πρελζιτς ή σε πιο κοντα σχηματα θα επαιζε με 3 κοντους..Και θα ηταν ετοιμος για μεγαλα πραγματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πολλοι εδω μεσα δεν καταλαβαινουν οτι ο Ζοτς και ο καθε επαγγελματιας που εχει ενα ταλεντο δεν ξυπνησε μια μερα και το βρηκε στο κομοδινο διπλα του .
    Εφαγε τεραστιες σφαλιαρες και επισης συνεχιζει να τρωει σφαλιαρες γιατι δεν υπαρχει οριο στη σφαλιαρα σε αυτη τη ζωη οσο ζεις θα τρως που και που σφαλιαρες.... Απορω πως οσοι λενε για τον Ζοτς οτι τον εφτιαξε ο Ιτουδης ο Διαμαντιδης και αλλες τετοιες σαχλαμαρες δεν μπορεσαν τοσα χρονια να δουν το πιο σημαντικο σε αυτον τον ανθρωπο.
    Ο πρωτος που κανει κριτικη στον εαυτο του ο πρωτος που ειναι πιο σκληρος με τον εαυτο του ειναι ο ιδιος ο Ζοτς , ετσι οταν λεει οτι ειναι μαχητης και δεν το βαζει κατω μας λεει ουσιαστικα οτι εχει δει τα λαθη του και οτι θα τα διορθωσει οσο πιο πολυ αποτελεσματικα γινεται ειτε αμεσα ειτε οταν καταφερει να περασει αυτο που θελει στους παικτες του .
    Αν εξαιρεσεις τον Γιαννακη κανεις αλλος Ελληνας κοουτς πριν την αφιξη του Ζοτς δεν ειχε τετοια νοοτροπια . Την νοοτροπια οτι ειμαι σκληρος πρωτος απο ολους εγω με τον εαυτο μου και δεχομαι τη κριτικη αφου σιγουρα δεν μπορει να ειναι πιο σκληρη απο αυτη που εκανα εγω στον εαυτο μου .
    Τη νοοτροπια της δουλειας παρολο τις σφαλιαρες και τα πισωπατηματα,,,
    Ψαξτε στο νετ παλαιοτερες συνεντευξεις του Ζοτς που το λεει και μονος του.
    Οποτε ναι , επιτρεπεται η κριτικη στον Ομπραντοβιτς δεν εχει καμια ασυλια ετσιι και αλλιως ο ιδιος με τις πραξεις του και την εως τωρα καριερα του αυτο εχει διδαξει και οσοι δεν το καταλαβαν ειδαν μονο τη μιση εικονα του πως γινεσαι πολυνικης προπονητης....
    Οσο για τον Ιτουδη οντως ενα επιτυχημενο επαγγελματικα διδυμο ειναι πολυ πιο δυσκολο να φτιαχτει απο το πουθενα στη Φενερ . Οντως οι δυο τους ειχαν χημεια που εβγαινε με τον καλυτερο τροπο στην ομαδα του Παναθηναικου αυτο ομως δεν σημαινει σε καμια περιπτωση οτι ο ενας δεν κανει χωρις τον αλλο .
    Αυτο που με εντυπωσιαζει στη Φενερ του Ζοτς δεν ειναι οι λαθος επιλογες στο ροστερ , δεν ειναι η αποψη περι παρωχημενου προπονητη , ειναι η εικονα που παρουσιαζουν οι παικτες του .
    Θυμισαν σε καποια στιγμη Εθνικη Σερβιας του 2005 , αψυχοι αδιαφοροι χωρις να εχουν καταφερει να αισθανθουν μελη της ιδιας ομαδας .
    Αυτο ειναι ενα απο τα δυσκολοτερα τσαλεντζ που εχει μπροστα του ο Ζοτς και μαλιστα απουσιαζει ο ο γηγενης μεγαλος παικτης που θα συνταξει γυρω του ολους τους υπολοιπους εκατομυριουχους...
    Τι ειναι η Φενερ τι θελει η Φενερ ποσο σημαντικο ειναι για την ιδια την Φενερ να παει μπροστα σαν ομαδα?
    Αυτες οι απαντησεις δεν εχουν δωθει ακομα απο τους παικτες του .
    Μολις το καταλαβουν τα πραγματα θα αλλαξουν , στη Τουρκια παιζει οχι στην Ελλαδα ...
    Μανος Μασσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μάνο.. Συν ότι το κλαμπ τώρα προσπαθεί να δημιουργήσει την τεχνογνωσία του "νικάω σε τοπ-επίπεδο". Δεν είναι ούτε Ρεάλ, ούτε Παναθηναϊκός..

      Διαγραφή
  36. Καλησπέρα σε όλους.
    Τζιμ, δεν νομίζω ότι υπάρχει παρέκκλιση από το πρόγραμμα του ΠΑΟ λόγω Ράιτ και Μπλουμς. Εξηγούμαι:
    Ο ΠΑΟ έχει αυτή τη στιγμή μια δωδεκάδα με παίκτες ετοιμοπόλεμους. Προφανώς ο Κόνιαρης, ο Λούντζης και ο Παπαγιάννης δεν υπολογίζονται σε αυτούς. Άρα λοιπόν με τους δύο ξενους έχει ένα ρόστερ 14 παικτών οι οποίοι μπορούν άνετα να παίζουν όλοι, δεδομένου του ότι η χρονιά θα είναι μεγάλη και οι τραυματισμοί αρκετοί. Πχ αν ο Παππάς δεν επιστρέψει για το ματς της Ευρωλίγκας, θα κατεβείς με 5ο γκαρντ τον Κόνιαρη;
    Συνεπώς το πλάνο λειτουργεί μια χαρά. Υπάρχουν 4 νέοι παίκτες για να τραβήξουν κουπί φέτος, Γιάνκοβιτς, Παππάς, Μποχωρίδης και Χαραλαμπόπουλος. Οι άλλοι δεν είναι έτοιμοι ακόμη. Ούτε πρέπει ντε και καλά να παίξουν όλοι φέτος. Οι μικροί θα κάνουν τις προπονήσεις τους με τους άντρες και ας παίζουν τις Κυριακές στο εφηβικό.

    Officer

    Υ.Γ. Ρε Τζιμ ο Ράιτ φαίνεται να το κατέχει το άθλημα, αλλά δεν απειλεί.
    Και δεν γίνεται 5άρι που φαίνεται ότι ξέρει να ντριμπλάρει να μην παίρνει προσπάθειες.
    Είναι ψυχολογικό ή είναι έτσι γενικά στην καριέρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φιλαράκι. Ξεχνάς τον Νέλσον.. Με την επιστροφή του Νέλσον ο Μποχωρίδης θα είναι 6ο γκαρντ..? Όχι. Έχω πεί μπακ-απ "3" Χαραλαμπόπουλος, 5ο γκαρντ ο Μποχωρίδης τρίτο "5" Διαμαντάκος. Στη προκειμένη περίπτωση ναι, θα πήγαινα με 5ο γκαρντ τον Κόνιαρη/Λούντζη. 5ος θα είναι, όχι στάρτερ.. Ο Ράητ έχει επιθετικά ένστικτα απλά προσπαθεί να κερδίσει τα λεπτά του από άλλα πράγματα στο παρκέ.

      Διαγραφή
    2. Το σέβομαι αλλά εξακολουθώ διαφωνώ. Στους μικρούς στα γκαρντ κακό θα τους κάνει να παίξουν από τώρα σε υψηλό επίπεδο. Υπάρχει κίνδυνος να καούν. Δεν είναι πχ ο Μποχωριδης που θα φάει κανά δυο ζόρια αλλά θα προχωρήσει. Είναι πολύ μικροί ακόμη. Δεν μπορούν όλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Χαραλαμπόπουλου που στο κάτω κάτω είναι 2 χρόνια στην ομάδα.
      Όσο για το Ράητ καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά δεν γίνεται όχι απλά να μην δίνει πόντους αλλά να μην προσπαθεί καν. Αν δεν αρχίσει να προσφέρει και επιθετικά θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην ομάδα στα δύσκολα ματς.

      Officer

      Διαγραφή
  37. Πάντως, έχει πλάκα το τί παιχνίδια σκαρώνει η ζωή και το πώς μπορούνε οι εντυπώσεις να αλλάζουν μέσα σε λίγους μήνες. Πχ, μέχρι το φετινό καλοκαίρι, ο Ντούσκο ήταν κάποιος που ήταν άνεργος από σύλλογο (και είχε δουλειά μόνο σε τριτοκλασάτη εθνική) και μάλιστα έχοντας ουσιαστικά απολυθεί από την Ταού (μια ομάδα όπου λατρεύεται αντίστοιχα με το πώς λατρεύεται ο Ζοτς στον ΠΑΟ -φανταστείτε λοιπόν να είχε αντίστοιχα απολυθεί από ΠΑΟ ο Ζοτς μεσούσης της σεζόν). Θεωρούταν από τα μήντια και από αρκετό κόσμο παρωχημένος, "has been", μυστήριος σε υπερθετικό βαθμό και προπονητής που δεν μπορούσε ποτέ να σηκώσει ευρωλίγκα παρά τα σπουδαία, πρωτοκλασάτα ρόστερ που είχε κατά καιρούς. Και λίγους μήνες μετά, η εικόνα είναι τελείως διαφορετική. Να είναι λόγω του ΠΑΟ και της υγείας που έχει συνολικά ως οργανισμός;; Πιθανόν! Πιστεύω και ο ίδιος γουστάρει πολύ που είναι εδώ, μάλλον έχει ξανανιώσει και έχει σπουδαίο κίνητρο. (προσωπικά, δεν συμμεριζόμουν αυτές τις ανοησίες που είχαν γραφτεί όταν ήρθε, ο καλός προπονητής είναι καλός ανεξαρτητως των ατυχιών και αποτυχιών)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τζιμ τι άποψη έχεις για τον γεραγωτέλλη?Νομίζω ότι στο συγχρονο μπάσκετ ο coach είναι το ίδιο σημαντικός όσο η στελέχωση του staff.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μπορώ να σχολιάσω τον άνθρωπο γιατί δε γνωρίζω τη δουλειά του.

      Διαγραφή
  39. Eντωμεταξυ ο Ολυμπιακος τα βρισκει σκουρα στη πρωτη περιοδο ...
    Σπανουλιαδα εν οψη και σημερα ....
    Αντε να δουμε κανα ντερμπι απο τα παλια ...
    Ανεβαινει και το επιπεδο της Α1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Συγχαρητήρια για τα ωράια σου άρθρα!
    Θα ήθελα απλώς να σχολιάσω ότι κατά την άποψη μου αδικείς τον κόουτς Σφαιρόπουλο γράφοντας "απέτυχε να παρουσιάσει στοιχειωδώς καλό μπάσκετ στελεχώνοντας (πέρυσι) την ομάδα λάθος από την αρχή".
    Το λέω αυτό γιατί ο Πανιώνιος είχε "απαγορευτικό" στο να κάνει ελεύθερες μεταγραφές και έπρεπε να ψωνίσει παίχτες που έπαιζαν στο ελληνικό πρωτάθλημα την προηγούμενη χρονιά, περιορίζοντας έτσι αισθητά τις όποιες επιλογές είχε.
    Το λέω αυτό γιατί σέβομαι πολύ τις αναλύσεις που κάνεις για τους προπονητές και νομίζω στο συγκεκριμένο θέμα δεν έλαβες όλα τα δεδομένα υπόψη σου, οδηγούμενος σε λάθος συμπέρασμα (κατά την ΄΄αποψη μου παντα).
    Ελπίζω να δώσει λύση στο πρόβλημα της ομάδας και ελπίζω ότι στο τέλος της θητείας του θα είμαστε back to back πρωταθλητες Ελλάδος!
    SLOUKAS the next best thing

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φίλε μου και σε ευχαριστώ. Και ο Αγγέλου είχε το ίδιο (και μεγαλύτερο) πρόβλημα στον Άρη και όμως παρουσίασε πολύ καλό μπάσκετ τηρουμένων των αναλογιών..

      Διαγραφή
    2. Κατι αλλο σε back to back θα εισαι.Ξερεις εσυ.Τραβα τωρα να κανεις καζουρα στην ΑΕΚ που την κερδισες με αιμα και ιδρωτα με 10 φορες μεγαλυτερο μπατζετ.

      ΥΓ.SLOUKAS the next best thing? Seriously?!

      Διαγραφή
    3. Ο Σλούκας είναι ο καλύτερος δημιουργός που διαθέτει ο Ολυμπιακός.

      Διαγραφή
    4. Eιναι πολυ καλος ο Σλουκας και χαραμιζεται στο γαυρο. Πρεπει να παει σε καμια σοβαρη ομαδα για να γινει ο παικτης που μπορει να γινει.Θα ηταν σουπερ για Ζοτς ας πουμε. Στο γαυρο δε γουσταρουν το μπασκετ του Σλουκα, προτιμανε τις Σπανουλιαδες.

      Διαγραφή
  41. Γιατι ως γνωστον ο Ολυμπιακος διαθετει κορυφαιους δημιουργους στην Ευρωλιγκα και ο SLOUKAS ξεχωριζει μεσα σε ενα δυσκολο, απαιτητικο και ανταγωνιστικο περιβαλλον.Κατι σαν τον Μαντζαρη, το αμυντικο υπεροπλο που δεν κανει ουτε μιση ταπα και τα κλεψιματα του 0.7 ανα αγωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ Μάντζαρη και Σλούκα, ποιοτικά ο δεύτερος υπερέχει πολύ.

      Διαγραφή
  42. Μπέγκιτς στην Εφές , Σίμονς στη Σάσαρι. Ξεφορτώνεται ένα συμβόλαιο ο ΟΣΦΠ , θα προχωρήσει λέτε σε απόκτηση 4αρο-5αριου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπορει;;αφου ο Σιμμονς ηταν 7μος ξενος μας, 6 ξενους δεν εχουμε;;νομιζω 6 επιτρεπεται στην Α1

      Διαγραφή
    2. Ο Σίμονς αγωνιζόταν ως κοινοτικός (Βουλγαρικό διαβατήριο) νομίζω.
      Flow

      Διαγραφή
    3. Κοινοτικος,ξενος δεν εχει σημασια.Λαφαγιετ,Λοζετσκι,Νταρντεν,Πετγουει,Χαντερ,Ντανστον ειανι ηδη 6.Η προσθηκη αφηνει καποιον στη απεξω.

      Διαγραφή
    4. Δε θα αλλαζες Πετγουει και Χαντερ;;

      Διαγραφή
  43. Έξω ενα μήνα ο Lojeski, αποχαιρέτησε ο Simmons. Για να δούμε. Προβλέπω αντικατάσταση του τελευταίου και πολλές αλχημείες για να καλυφθεί το κενό του πρώτου.

    77 σ'έχω αφήσει μόνο σου. Δουλειά φίλε. Συνοπτικά, ο Ivanovic το πάει καλά το καράβι ως τώρα κυρίως επειδή έχει κερδίσει τους οπαδούς του ΠΑΟ με αυτό που παρουσιάζει και αυτό του δίνει την ηρεμία να δουλέψει (και δουλεύει, είναι φανερό). Εν τούτοις, αυτό έχει έρθει με κάποιο κόστος. Συγκεκριμένα, Διαμαντάκος και Χαραλαμπόπουλος ως projects είναι στο 0. Μας μένει ο Μποχωρίδης ο οποίος έχει βρει ρόλο εκμεταλευόμενος την απουσία του Nelson. Όταν επιστρέψει o Nelson και αν παραμείνει ο Blums που δύσκολα θα φύγει αν συνεχίσει έτσι, θα κατέβει μια θέση στο rotation. Κάτι που σημαίνει οτι κατα βάση πρόοδο θα κάνουν φέτος οι Παππάς και Γιάνκοβιτς. Το οποίο για μένα είναι επιτυχία γιατί τα πάντα θέλουν ισορροπία, σιγά σιγά και χωρίς βιασύνες, όμως σίγουρα δεν είναι αυτό που παρουσιάστηκε ως πλάνο για φέτος.

    Ακόμα και έτσι όμως, προσωπικά αν ο ΠΑΟ συνεχίσει να εντάσσει αυτούς τους δύο παίκτες στο βαθμό που το κάνει αυτή τη στιγμή μέχρι το τέλος της χρονιάς και παράλληλα αποφύγει σενάρια που πιθανώς να προκαλέσουν τριγμούς θα θεωρήσω το project άκρως επιτυχημένο, με την παραδοχή οτι αυτό που τελικά μας παρουσιάστηκε ήταν μια εκλογικευμένη εκδοχη αυτού που αρχικά μας ανακοινώθηκε. Και απο του χρόνου μπορούν να ενταχθούν στην ομάδα ως βασικό project άλλοι δύο παίκτες, ο Χαραλαμπόπουλος και ο Μποχωρίδης και έτσι σταδιακά, χωρίς υπερβολές στα στοιχήματα η ομάδα μπορεί να ολοκληρώσει αυτό που τόσο άγαρμπα φέτος ξεκίνησε.

    Και σε όσους βγαίνουν δικαιωμένοι απο τον Οκτώβρη για την πίστη τους στη διοίκηση του ΠΑΟ, συστήνω υπομονή και μνήμη. Υπομονή γιατί θα έρθουν και τα ανάποδα αποτελέσματα. Μνήμη γιατί θα πρέπει να θυμηθείτε οτι ή βασική αντίρηση όλων των αντιφρονούντων, και εδώ μέσα αλλά και αλλού δεν ήταν το πόσες φορές θα χάσει ο ΠΑΟ αλλά ο τρόπος με τον οποίο υλοποιήθηκε αλλά και επικοινωνήθηκε το φετινό project. Το οτι ο ΠΑΟ κέρδισε τον ΟΣΦΠ με μισή ομάδα ή οτι παραλίγο να ρίξει 100άρα στη Fener δεν αναιρεί την αντίρρηση γιατί δεν έχει σχέση με το πλαίσιο της αντίρρησης.

    Για τον δε Ζοτς, κριτική μπορεί να κάνει ο καθένας στον οποιονδήποτε. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε οτι αντίστοιχα απο την ποιότητα της κριτικής κρίνεται και ο κριτής. Όταν λοιπόν κάποιος λέει οτι ο Ζοτς δεν ξερει να χειριστεί υπολογιστή, τι άλλο να κάνεις εκτός απο το να γελάσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Χαραλαμποπουλος επαιξε οσο και ο Μποχωριδης με τα Τρικαλα. πηρε και χρονο με τη Φενερ, ο Διαμαντακος τραυματιας αλλα κατα τα αλλα και οι δυο στο 0.
      Και ναι, να περιμενετε να παιζουν στην Α1 ,με Πανελευσινιακο και ΚΑΟΔ 15 λεπτα Μπλουμς και 25 Φωτσης Διαμαντιδης οταν γυρισουν οι τραυματιες.Εκει δε θα βρισκουν χρονο συμμετοχης Χαραλαμποπουλος Μποχωριδης και Διαμαντακος...

      Διαγραφή
  44. Όπως έγραψε κι ένας παραπάνω, τη μεγαλύτερη πλάκα την έχουν εκείνοι που επιχειρούν να εκλογικεύσουν την καλοκαιρινή καταστροφολογία. Και βάζουν αφ' εαυτού τους στόχους που ουδέποτε προσδιορίστηκαν, για να τους επικαλεστούν μετά, για να γλιτώσουν την κυβίστηση. Λες κι είπε κανείς ποτέ ότι ο 17χρονος Χαραλαμπόπουλος θα παίζει κάθε βράδυ... Υπομονή, πράγματι, θα γίνει κι η κακή ήττα που θα σας δικαιώσει. Κι όταν καταλάβετε ποια αντίρρηση έχετε με το πρότζεκτ, πείτε τη και σε μας...

    Δ. Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα.
      Οι στόχοι της ομάδας όπως τους έχουμε ακούσει είναι:
      1. Να μπουν νέοι Έλληνες παίκτες στο δυναμικό του Παναθηναϊκού για να αποκτήσει μια Ελληνική βάση.
      Και εννοείται σε κάποιο βάθος χρόνου κι όχι αύριο.
      2. Να περάσουμε στους 16 της Ευρωλίγκας.

      Όλα τα υπόλοιπα είναι ανοησίες από κάποιους που συμπέραναν ότι με τον Λούντζη ο Παναθηναϊκός δεν πάει πουθενά.

      Το μοναδικό μεγάλο ερώτημα είναι πόσο αποφασισμένη είναι η διοίκηση να στηρίξει το project και τον Ιβάνοβιτς στις στραβές.
      Αν γινόταν σήμερα για παράδειγμα το παιχνίδι του κυπέλλου με τον γαύρο οι απαιτήσεις του κόσμου θα ήταν τόσο ψηλές που η νίκη θα φάνταζε μονόδρομος. Θα αντέχαμε την ήττα;
      F.T.

      Διαγραφή
  45. Ηταν φανερο εξαρχης οτι το πλανο απεβλεπε να αξιοποιηθουν οι Παππας και Γιανκοβιτς που ηλικιακα ηταν ετοιμοι για να παρουν πρωταγωνιστικο ρολο.Και το στοιχημα ηταν και ειναι να δειξουν οτι μπορουν να ανταποκριθουν.Κι απο τους πιο νεους παικτες που στελεχωνουν το ροστερ ηταν δεδομενο οτι ο Μποχωριδης λογω εμπειριας απο την Α1 κι ο Χαραλαμποπουλος λογω ταλεντου θα ειχαν την ευκαιρια τους,ειδικα ο μεγαλυτερος Μποχωριδης..Η υπολοιπη πιτσιρικαρια θα ειχε την ευκαιρια να δουλεψει σε επαγγελματικο επιπεδο και να αξιολογηθει για το μελλον..Οσοι ειχαν παρει φορα και γραφανε για ''εφηβικες ομαδες'' και διασυρμους μαλλον πρεπει να ανηκαν στο 30% του πληθυσμου που πιστευουνε οτι μας ψεκαζουνε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντώ και στον παραπάνω, τον Δ.Α. 2 σε ένα.

      Φαντάζομαι και ελπίζω οτι το ποσοστο των ψεκασμένων είναι μικρότερο και σχετικά ακίνδυνο, εως και χαριτωμένο. Αντιθέτως το ποσοστό των "ναι σε όλα" είναι απείρως μεγαλύτερο και αρκετά τρομακτικότερο σε ουσιαστικό επίπεδο.

      Επαναλαμβάνω τις προσωπικές μου αντιρρήσεις στον σχεδιασμό της φετινής χρονιάς, και μπορώ να τις επαναλαμβάνω και καθ'όλη τη χρονιά αν θέλετε :

      α) Απαράδεκτη συμπεριφορά προς παίκτες που προσέφεραν στην ομάδα και αστείες δικαιολογίες αναφορικά με το γιατί εκδιώχθηκαν αυτοί οι παίκτες ενώ το θέμα ήταν απλό και κατανοητό απ'όλους. Πχ, ο Λάσμε δεν κάνει για το γρήγορο μπάσκετ του Ιβάνοβιτς (ενώ κάνει για το αργό του Ντούντα) και ο Μασιούλις είναι βαρύς και αργός (τόσο αργός που κατέληξε στην αέρινη Ρεαλ).

      β) Υπόθεση Καλάθη αλλά και Μάντζαρη

      γ) Γραμμή της διοίκησης για οργανωμένη εξύβριση οποιοδήποτε ασκεί κριτική.

      δ) Ελληνοποίηση (όχι προσθήκη νέου αίματος αλλά νέου απαραιτήτως ελληνικού αίματος). Άκυρος στόχος χωρίς καμμία τεκμηρίωση του γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν απαραιτήτως θετικό.

      ε) 1+1 στον Ιβάνοβιτς

      στ) Επιφυλάξεις για το κατα πόσο η διοίκηση μπορεί να στηρίξει ένα τόσο ριψοκίνδυνο εγχείρημα όταν πίασουν οι φορτούνες.

      Αυτά τα πέντε ήταν τα βασικά στα οποία στάθηκα στην κριτική μου αυτό το καλοκαίρι αλλά και γενικά αυτά στα οποία στάθηκαν οι περισσότεροι αντιπαναθηναϊκοί. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι αντιπαναθηναϊκοί σταθήκαμε στην ανάγκη στήριξης του πλάνου χωρίς παρεκκλίσεις, μέχρι τελικής πτώσεως και ανεξαρτήτως αποτελέσματος εφ'όσον αυτό το πλάνο ήταν που επιλεχθηκε.

      Και το βασικό πράγμα που ακούσαμε ήταν οτι θα κάνουμε κωλοτούμπες. Όπως παρατηρείτε, κωλοτούμπες προσωπικά δεν κάνω γιατί δεν βλέπω κάποιο απο τα σημεία που επισήμανα παραπάνω να αναιρείται. Αν παρ'όλα αυτά το δω, πολύ ευχαρίστως να κάνω αυτό που ο οπαδός έχει μάθει να αποκαλεί κωλοτούμπα και το οποίο ο υπόλοιπος πληθυσμός αποκαλεί απλά αναγνώριση του λάθους σου. Και αναφέρομαι φυσικά στα τελευταία τρία απο τα σημεία που παρέθεσα καθώς τα τρία πρώτα έχουν γράψει και δεν ξεγράφουν.

      Αν όντως έρθει η ήττα (που προφανώς είναι αρκετά λογικό και πιθανό για ένα τέτοιο project να έρθει) δεν βλέπω ακριβώς πως δικαιώνομαι εγώ αλλά καταλαβαίνω τι εννοείς. Αυτό που θα με δικαιώσει εμένα προσωπικά είναι να δω αυτόν που σήμερα πανηγυρίζει αύριο να γκρινιάζει.

      Διαγραφή
    2. 1) πως συνιστά «απαράδεκτη συμπεριφορά» η χρήση της οψιόν που είχε η ομάδα να μην ανανεώσει Λάσμε, Ματσιούλις, Μπράμο είναι προσωπική σου αυθαιρεσία. Όπως επίσης και τα περί ακαταλληλότητάς τους. Πιθανότατα τα έβγαλες απ' την κοιλιά σου, γιατί ουδείς στην ομάδα τα επικαλέστηκε.
      2) Υποθέσεις Καλάθη και Μάντζαρη. Όταν δεν καθίσταται εφικτή μια μεταγραφή σημαίνει πως δεν υπήρξε ποτέ και θέμα; Ή μήπως επρόκειτο για εύκολες υποθέσεις; Υποσχέθηκε κανείς πως θ' αποκτηθούν;
      3) «Οργανωμένη εξύβριση». Αδυνατώ, πραγματικά, ν' αντιληφθώ τι εννοεί ο ποιητής.
      4) Άκυρος στόχος η ελληνοποίηση. Ενώ άπαντες έχουν (δικαίως) αποφανθεί πως όταν έχασε τα πρωτεία απ' τον Ολυμπιακό, αυτό συνέβη γιατί αγνόησε τους καλύτερους Έλληνες πιτσιρικάδες (Σλούκα, Παπανικολάου, Μάντζαρη κλπ). Όντως, η τεκμηρίωση ελλείπει. Να κάνω εγώ μια μαντεψιά: μάλλον ο Δημητράκης είναι χρυσαυγίτης. Στην  καλύτερη περίπτωση  καρατζαφερικός.
      5) Συμβόλαιο με οψιόν. Τι σπάνιο, αλήθεια, στο σημερινό μπάσκετ. Και, ναι, μπορείς να πέσεις απ' τα σύννεφα: ένα τέτοιο πρότζεκτ έχει πιθανότητες αποτυχίας.
      6) Επιφυλάξεις για το πώς θα διαχειριστεί η διοίκηση πιθανή αποτυχία. Τις έχουμε όλοι μας. Εδώ κάποτε, το 2011, μετά το 6ο ευρωπαϊκό, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί ούτε την επιτυχία. Ξαναπέσε από τα σύννεφα: ο πρωταθλητισμός βεβαιότητες δεν έχει.
      Και μετά από τόσους σοβαρούς λόγους κριτικής, να συμπληρώσω ότι ξέχασες το ακόμη σοβαρότερο: αυτός ο Ιβάνοβιτς, καράφλα και χαίτη μαζί, αίσχος. Σαν τον Πηνειώτη της Καλαμαριάς.
      Α, και κανείς δεν πανηγύρισε. Απλά κάποιοι περίμεναν, πριν αρχίσουν το καλοκαιρινό ξεχέσιμο, να δουν. Κι αυτό το νέο που βλέπουν αρέσει.
       
      Υ.Γ. Ο μόνος εκπεφρασμένος αρμοδίως (Διαμαντίδης) στόχος της ομάδας για φέτος είναι η πρόκριση στο τοπ-16. Και παραμένει δύσκολος, γιατί μέσα σ' όλα έπεσε και στον πιο ανταγωνιστικό όμιλο ever.
       
      Δ. Α.

      Διαγραφή
    3. Μαλλον ολα τα σχολια σου γινονται απλα και μονο για να προκαλεσουν κοντρες με σενα στο επικεντρο.Καθησες κι εγραψες ενα κατεβατο απαντωντας σς δυο σχολια(το δικο μου και του Δ.Α.)βαζοντας τον εαυτο σου στην πλευρα ολων αυτων που το καλοκαιρι δεν ηταν σκεπτικοι η επιφυλακτικοι με το πλανο της διοικησης,αλλα ειχαν παρει σβαρνα τα ΜΜΕ και γραφανε ο,τι παπαρια τους ερχοταν στο μυαλο.Αν εσυ δεν θεωρεις ψεκασμενο αυτον που εβγαινε και σχολιαζε οτι ο Παναθηναικος θα παιζει με εφηβους και θα διασυρεται απο τα καθε Τρικαλα,αλλα σπευδεις να τους υπερασπιστεις,νομιζω πως δεν μπορει να γινει σοβαρη αντιπαραθεση..Και οι 5 λογοι που ασκεις κριτικη ειναι πραγματικα για γελια..Κριτικαρεις τη διοικηση οτι εκανε συμβολαιο 1+1 στον Ιβανοβιτς..Δηλαδη εσυ ποσα χρονια ηθελες να του κανει συμβολαιο 3,4,5,6;..Οταν οι Γιαννακοπουλοι ειχαν προσλαβει τον Ζοτς τι συμβολαιο του ειχαν κανει το 1999;..Κανεις παικτης δεν εκδιωχτηκε απο την ομαδα.Απλα δεν ανανεωθηκαν τα συμβολαια τους.Μπορει οι λογοι να ηταν οικονομικοι,μπορει αγωνιστικοι,μπορει και τα δυο,αλλα η ουσια ειναι οτι εληξαν τα συμβολαια τους και δεν ανανεωθηκαν.Τωρα αν ο Λασμε κι ο Μασιουλις μπορουσαν να υποστηριξουν το στυλ μπασκετ του Ιβανοβιτς,νομιζω πως οποιος παρακολουθει την ομαδα δεν θα δυσκολευτει να απαντησει..Αν εσυ δεν κρινεις σκοπιμο η ομαδα να εχει ελληνικο κορμο,οπως αλλωστε συνεβαινε κι ολα σχεδον τα χρονια του Ζοτς και που πανω σ' αυτο εχτισε τις ομαδαρες του,αλλα προτιμας να βλεπεις μια ομαδα με 5 μισθοφορους που μετα απο 1-2 χρονια θα βρουν καλυτερη προσφορα απο καπου αλλου και θα φυγουν,θεωρω οτι τα σχολια περιττευουν..Τελειωνω καπου εδω και σου επαναλαμβανω,το να κανεις ανερματιστη κρτικικη και να αυτοαποθεωνεσαι στα σχολια σου,καποια στιγμη χανει και το γουστο του.

      Διαγραφή
    4. Προσπερνω τις προσωπικες προσβολες, στο web ειμαστε, αμα δε ριξουμε ενα καντηλι σ'ενα συνομιλητη μας δεν εχει γουστο. Προσπερνω επισης τα περι Λασμε, ελληνικο κορμο ανιδιοτελων παικτων κλπ που τα χουμε πει το καλοκαιρι. Mε τους θαμωνες του web που αναφερεις δεν ταυτιζομαι γιατι προσωπικα χεστηκα αν χασει ο ΠΑΟ απο τα Τρικαλα και μακαρι κιολας να μπορουσαν τα Τρικαλα να κερδισουν τους δυο μεγαλους. Οι αντιρρησεις μου εξ αρχης ειχαν να κανουν με τον τροπο της υλοποιησης και το πως επικοινωνηθηκε, οχι απαραιτητα με το ιδιο το πλανο στο συνολο του. Στην ερωτηση ποσα χρονια συμβολαιο επρεπε να κανουν στον Ivanovic αν οχι 1+1 σου απαντω : 2. Κλειστα.

      Διαγραφή
  46. Για την ιστορια, κι εμενα μ'αρεσει αυτο που βλεπω, με ολες τις φυσιολογικες αδυναμιες που παρουσιαζει η ομαδα. Για τα υπολοιπα τα εξαντλησαμε σε πολλους γυρους το καλοκαιρι.

    Σημαντικο επισης που ειδα σημερα οι ευχες τις ΚΑΕ στον παικτη των Τρικαλων, παρα πολλα μπραβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Χρηστο το παρακανες.

    Ο σχεδιασμος γνωριζω οτι ειχε Καλαθη αντι Νελσον και καθολου Μπλουμς.Φανταζεσαι στην ομαδα τωρα να ηταν ο Νικ αντι του Γιανις; Αντεχες με τοσα γκαρντ να εχεις Χαραλαμπο μονιμα στο 3 στη 12αδα.Στην εποχη μας ο Νικ ηταν κατι δυσκολο,αλλα ηταν πολυ πιο κοντα αποσο νομιζεις.

    Επισης γνωριζω οτι εγινε προταση γυρω στα 800χιλ στο Λασμε που δεν την αποδεχτηκε.Αυτο δειχνει οτι σε αυτη την τιμη τον ηθελες στην ομαδα.Το 1,2 που ειχε υπογραψει προπερσι ηταν για 2ο χρονο ενος παιχτη που ηταν καλυτερος αμυντικος Ευρωλιγκας.Η 2η του χρονια ηταν πολυ μετρια σε σχεση με την πρωτη,πολυ επιρρεπης και στα φαουλ.Αρα 1,2μ στα 33 απο μετρια χρονια δε σηκωνεται για ξενο στο μισοαδειο ΟΑΚΑ.Να σου θυμισω οτι ο πιο ακριβοπληρωμενος ξενος ειναι ο Γκιστ και παιρνει 600χιλ.

    Ο Γιανκοβιτς προοριζοταν για βασικο 3αρι.Χωρια το τι χρηματα ζηταγε ο Μασιουλις (σιγουρα πολυ παραπανω απο Μπλουμς,αν μεινει κιολας),δεστο αγωνιστικα,μπασκετικα.Θα ανεχοταν ο Μασιου να ειναι αλλαγη του Βλαντο να παιζει 10 λεπτα σαν τον Μπλουμς;; Δε γινονται αυτα.Θα χαλαγαν οι ισορροπιες στην ομαδα μονο στη σκεψη.

    Αληθεια το 1+1 τοσο φοβερο; Σε εποχη που κοιτας να κοψεις απο το οτιδηποτε,να πας και για αποζημιωσεις στην στραβη;
    Τι διαφορα εχει;; Αν δεν τον θες (για οποιοδηποτε λογο) κερδιζεις.
    Αν τον θες,τον ανανεωνεις.Τι φοβασαι; Μηπως τον θελει η Τσσκα μετα απο 1 χρονο και δε θα θελει; Μα αμα ειναι ο προπονητης σου,ο 1ος που πρεπει να πιστεψει το προτζεκτ να μεινει χωρις να το θελει,επειδη δεσμευεται με συμβολαιο,ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ.
    Και να ειχε συμβολαιο 2 ετων,αν εβλεπαν στη διοικηση οτι δε γουσταρει το 2ο,δεν πεφτει με τα μουτρα και διαθεση στην προσπαθεια,θα τον αφηναν να φυγει.

    Νομιζω το εχουμε παρακανει,κι ολα αυτα ειναι λιγο παιχνιδακια.Αντι να πουμε συγχαρητηρια και μπραβο σε παραγοντες (χαραχτηρηστικο των ελληνικων ομαδων ετσι κι αλλιως) που εχουν την τεχνογνωσια και ειναι πολυ μπροστα απο πολλες ευρωπαικες χωρες,στο τι κανει,πως φτιαχνεται μια καλη μπασκετικη ομαδα.
    Εγω ηξερα,ημουν σιγουρος,παρα την απολυτη στασιμοτητα μεσα στο καλοκαιρι,οτι θα φτιαχτει κατι μπασκετικο βρε παιδι μου.Θα παιζουμε μπασκετ.οχι τουρλουμπουκι.
    Και εκει που ο Ελληνας (ας μεινω ομως στην οικογενεια και το επιτελειο της ομαδας) θελει 10 δραχμες για να φτιαξει κατι καλο,ο Τουρκος πχ θελει 100.
    Ταπε κι ο Ζοτς προσφατα στη συνεντευξη του ματς.Το brand name και η φανελα ερχονται με μια υψηλη τεχνογνωσια στην ομαδα.Ξερουν πια τον τροπο.Εχουν το know how βρε παιδι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ σε πολλά από αυτά που λες ( αφήνεις "κενά" για να ανεβάσεις παίκτες που επενδύεις επάνω τους , έχεις το know how να φτιάξεις ομάδα τοπ 8 (να παίξεις μπασκετ αξιώσεων ) θέλεις να αποκτήσεις το know how της δημιουργίας παικτών (κορμού) της επόμενης ημέρας ( σε υψηλό επίπεδο off course) αλλά αυτό με τα συμβόλαια 1 χρόνου είναι λίγο κόλλημα ρε φίλε (κάπως σαν να μην εμπιστεύεσαι το project σου)
      Flow

      Διαγραφή
  48. Απευθύνομαι στους δυο που διαφώνησαν χθες με τον Χρήστο.

    Είναι εύκολο να τσουβαλιάζεις. Ειδικά όταν είσαι άμαθος ή απρόθυμος στο να ακούσεις τι λέει ο συνομιλητής σου. Το κάνετε και οι δυο σας. Είτε από πρόθεση είτε από αδυναμία να καταλάβετε. Για να διανοηθείτε το μέγεθος της μπαρούφας, θα σας φέρω ένα παράδειγμα.
    Η Χ.Α. θεωρεί ότι το πολιτικό σύστημα είναι διεφθαρμένο. Πιθανόν κι εσείς να πιστεύετε ότι ίδιο. Είστε χρυσαυγίτες; Ελπίζω όχι. Ε, αν κάποιος θεωρεί το πολιτικό σύστημα άμεμπτο και σας αποκαλέσει χρυσαυγίτες, τι θα του απαντήσετε;

    Το καλοκαίρι υπήρξαν κάποιοι που διαφώνησαν. Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.
    α) Σ’ αυτούς που δεν έχουν καμία απαίτηση να δουν ξανά την dream team του 2009. Η διαφωνία τους είχε να κάνει με τον τρόπο που εκτελείται το πλάνο και με τους λόγους που χρησιμοποιήθηκαν ώστε να θεωρηθεί το project μονόδρομος.
    β) Σ’ αυτούς που θέλουν την Πανάθα του 2009 να δημιουργείται πάλι και καταστροφολογούν γράφοντας για συντριβές από ΟΣΦΠ, ήττες από Τρίκαλα, ξεφτίλες και ξεπεσμό.

    Εγώ ανήκω στην πρώτη όπως κι ο Χρήστος. Δεν διαφωνώ με την ιδέα του rebuilding. Αλλά με τον τρόπο που αυτό επιχειρείται. Αν αποδειχθεί ότι έκανα λάθος θα το παραδεχτώ. Το ‘χω ξανακάνει και δεν θα μου πέσει βαρύ.

    Αν αυτό το απλό πράγμα δεν μπορείτε να το καταλάβετε τότε έχετε πρόβλημα αντίληψης. Αν πάλι δεν θέλετε, δικαίωμά σας.

    Και κάτι τελευταίο που έγραψε ο Δ.Α. ‘’… βάζουν αφ' εαυτού τους στόχους που ουδέποτε προσδιορίστηκαν…’’. Πες μας εσύ ποιοι είναι οι στόχοι και πότε θα θεωρήσεις την σεζόν επιτυχημένη. Σε βοηθάω στο ‘’ουδέποτε προσδιορίστηκαν’’.

    http://www.onsports.gr/Opinion/D-Kontos/item/409143-Sto-myalo-toy-neoy-Panathinaikoy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καλυτερη ομαδα που ειχε ποτε ο ΠΑΟ (ΟΜΑΔΑ) ηταν αυτη του 2007.Το ειχε πει και ο Μπατιστ:
      Εβγαζε ενα συστημα ο Ζοτς και μετα βγαινανε οι παικτες και το εκτελουσανε διχως προβλημα. Το 2007 ο ΠΑΟ πηγε ΤΡΑΙΝΟ μεχρι τον τελικο.

      Διαγραφή
    2. Κανένα τσουβάλιασμα. Αναφέρομαι συγκεκριμένα σε όσους επιχειρούν (ματαίως, παιδιά, μην προσπαθείτε) να εκλογικεύσουν το πιθανό άστοχο των προβλέψεών τους.
      Ξέχασες μια 3η κατηγορία διαφωνούντων. Προέκυψε εσχάτως, μετά τις νίκες με Ολυμπιακό και Φενέρ. Είναι εκείνων που, από αποστροφή προφανώς στον Δημητράκη (δικαίωμά τους) «χτυπάνε» εμμέσως την ομάδα (καθόλου δικαίωμά τους). Κι αφού προεξόφλησαν την καταστροφή το καλοκαίρι, τώρα που διαπιστώνουν πως υπάρχει πιθανότητα το πρότζεκτ αυτό να δικαιωθεί, άλλαξαν το τροπάρι. Δεν διαφωνούν με το πρότζεκτ, αλλά με «τον τρόπο που αυτό εκτελείται». Σαν να ακούς να μιλάει πολιτικός σε πάνελ.
      Στα περί αφ' εαυτού σας στόχων ήταν απάντηση σε παραπάνω σχόλιο πως Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης, Διαμαντάκος είναι στο μηδέν. Ενώ οι 2 πρώτοι είναι μονίμως 12άδα (και παίζουν συχνά), ο δε 3ος πήρε 10' εναντίον του Ολυμπιακού. Ελλείψει άλλων, ναι, ελάχιστη σημασία έχει.
      Το κείμενο που ανάρτησες είναι προφανώς η επίσημη «γραμμή» στα περί στόχων. Και λέει πως φέτος θα παίξουν πολύ οι μικροί. Από όσους αναφέρονται οι Παππάς, Γιάνκοβιτς, Μποχωρίδης, Χαραλαμπόπουλος είναι μόνιμα στη 12άδα. Αν, πάλι, η ένστασή σου είναι πως αναφέρει και Καλάθη, Βεζένκοφ, Μάντζαρη, πέσε κι εσύ από τα σύννεφα: υπάρχουν φορές που οι μεταγραφικοί στόχοι δεν γίνονται πράξη. Ειδικά σε κείμενα με ημερομηνία 11 Ιουνίου.
      Α, και υπόψιν, για Καλάθη & Βεζένκοφ θα ξανακούσεις και του χρόνου. Μην σου πω και για Μάντζαρη, μετά τα σούτια που έπεσαν στον ίδιο και στον αδερφό του.
      Δ. Α.

      Διαγραφή
    3. @Δ.Α.
      Συνεχίζω την μάταιη προσπάθεια εκλογίκευσης του άστοχου των προβλέψεών μου. Του άστοχου που έχει κριθεί από τον μήνα Οκτώβριο!!!

      Η τρίτη κατηγορία που λες δεν με αφορά. Δεν έχω κάνει αναφορά για συντριβές, ήττες, ξεφτίλες, κατηφόρα κλπ.

      Πάμε σ’ αυτό που δεν χωράει ο νους σου. ‘’Δεν διαφωνούν με το πρότζεκτ, αλλά με «τον τρόπο που αυτό εκτελείται». Σαν να ακούς να μιλάει πολιτικός σε πάνελ.’’

      Παράδειγμα αφού έπιασες την πολιτική. Συμφωνώ ότι η πρέπει να μειωθούν τα ελλείμματα της χώρας. Αλλά διαφωνώ με τους τρόπους που έχουν επιλεχθεί για να συμβεί αυτό. Τώρα, το πιάνεις;

      Μια χαρά κατάλαβες. Το link είναι η επίσημη γραμμή περί στόχων. Για ποιους στόχους δηλ. έπρεπε να μιλάμε; Τους δικούς σου; Ακόμη κι έτσι να ‘ναι, δεν βλέπω να τους γράφεις πουθενά.

      Διαγραφή
    4. Όχι, δεν έχουν κριθεί άστοχες οι προβλέψεις σου. Αλλά για παν ενδεχόμενο - κι επειδή τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά (για την ομάδα, όχι για τις προβλέψεις σου) πιάνεις πόρτα για τον χειμώνα.
      Η 3η κατηγορία είναι δική σου και μερικών ακόμη. Της κωλοτούμπας. Κυβίστησης, στο επιστημονικότερο.
      Αυτός ο ''τρόπος'' είναι, αν θυμάμαι καλά, τραγούδι των Τσαρμς. Ή των Ολίμπιανς, δεν είμαι σίγουρος. Άλλον τρόπο δεν ξέρω. Συμβουλή, πάντως. Μην ξαναεπικαλεστείς τον 'τρόπο' που έγινε ό,τι έγινε. Σε έχουν πάρει στον μεζέ οι μισοί εδώ μέσα πως διαφωνείς μόνο και μόνο για να διαφωνείς.
      Δεν έχει ''δικούς μου'' στόχους. Επισήμως ετέθηκαν 2 στόχοι. 1ον (διά στόματος Δημητράκη), να παίξουν οι μικροί. Γίνεται ήδη. 2ον (διά στόματος άλλου Δημητράκη), να πάει στο τοπ-16 η ομάδα. Δύσκολο, αλλά σε καλό δρόμο.

      Δ. Α.

      Διαγραφή
    5. @Δ.Α.

      Δεν ξέρω πόσα χρόνια παρακολουθείς το παιχνιδάκι. Θα έπρεπε να ξέρεις ότι ούτε τώρα ούτε τον χειμώνα κάνεις ταμείο. Και στην προκειμένη περίπτωση το ταμείο δεν αφορά τίτλους και προκρίσεις. Το ξεκαθάρισα από την αρχή σεβόμενος τους στόχους που έχει διακηρύξει η ίδια η ΚΑΕ. Μήπως να φρεσκάρεις ξανά τα δεδομένα;

      Στο ξαναγράφω γιατί κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Η τρίτη κατηγορία που λες δεν με αφορά. Δεν έχω κάνει αναφορά για συντριβές, ήττες, ξεφτίλες, κατηφόρα κλπ. Μίλα με τα πιτσιρίκια γι’ αυτά.

      Όσον αφορά την κωλοτούμπα. Ναι, θα την κάνω τον Ιούνη. Αν κι εφόσον οι εκτιμήσεις που έκανα στην αρχή αποδειχθούν λανθασμένες. Σιγά τ’ αυγά. Για πες εσύ. Πότε να σε περιμένουμε;

      Δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει τρόπος να καταστρώνεις ένα πλάνο και τρόπος που το υλοποιείς. Σου είναι αδιανόητο. Λοιπόν, κοίτα. Μπορείς να έχεις μια μεγαλοφυή ιδέα. Ελκυστική, προχωρημένη, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Κάθεσαι για φτιάχνεις ένα σχέδιο, ένα πρόγραμμα για να το κάνεις πράξη. Και μετά μπαίνεις στην εφαρμογή. Τρία κομμάτια. Σύλληψη ιδέας, κατάστρωση πλάνου, εφαρμογή. Στο πρώτο είμαι ΟΚ. Στο δεύτερο και στο τρίτο, όχι. Τώρα μήπως;

      Για τους μεζέδες. Όντως οι μισοί κράζουν. Υπάρχουν και οι άλλοι μισοί που δεν κράζουν, όμως. Συμπέρασμα;
      Πάλι παράδειγμα. Οι μισοί Έλληνες θεωρούν ότι δεν αξίζει να ψηφίζεις και απέχουν από τις εκλογές. Οι άλλοι μισοί το αντίθετο. Πού είναι ο μεζές και ποιος είναι ο μάγκας;

      Για τους στόχους είσαι ωραίος. Να παίξουν οι μικροί. Γενικά.

      Διαγραφή
    6. Κάτσε βρε συ 77. Πώς λες ότι η εφαρμογή του πλάνου δεν σε βρίσκει σύμφωνο, πότε πρόλαβες να την κρίνεις; Αντιφάσκεις όταν από τη μια λες (σωστά) πως τον Ιούνη θα φανεί με ασφάλεια αν η υλοποίηση του πλάνου γίνεται σωστά και από την άλλη λες, αρχές Νοέμβρη, πως το αρχικό πλάνο ειναι μεν σωστό αλλά η εφαρμογή του όχι.

      Διαγραφή
    7. @Ανώνυμος 5:24 π.μ.
      Άντε πάλι.
      Συμφωνώ με την ιδέα της ανανέωσης του ρόστερ με το βλέμμα στο μέλλον. Συμφωνώ και με την αιτία που είναι η δραστική μείωση του budget.
      Πάμε παρακάτω.
      Διαφωνώ με τον σχεδιασμό και με τον τρόπο που αυτός υλοποιείται. Δηλ. εκτιμώ ότι έτσι όπως σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται το πλάνο δεν θα επιτευχθεί ο στόχος της ανανέωσης. Προς το παρόν, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχω άδικο ή δίκιο. Θα το δούμε τον Ιούνη. Αυτό λέω. Την τρέλα μου μέσα.
      Αν αποδειχθεί ότι έσφαλα, θα βγω και θα το παραδεχτώ. Και μάλιστα, χαμηλώνω και τον πήχη. Κοίτα στο post που έγραψα προχθές απαντώντας σ’ ένα Νικόλα που μου έκανε ψυχανάλυση.

      Διαγραφή
    8. Ok, τώρα νομίζω πως σε πιάνω! Bοήθησε όντως και αυτό το ποστ που λες όπου τα είχες συγκεκριμενοποιήσει.

      Οπότε τώρα μπορούμε να μιλήσουμε πιο ουσιαστικά: τι θα έκανες διαφορετικά εσύ στις επιλογές; Πχ, δεν θα έπαιρνες Ράιτ για να παίζει ο Διαμαντάκος ως τρίτος; Εγώ ας πούμε θα το σκεφτόμουν αυτό γιατί πιστεύω πως ο μικρός θα μπορούσε να βοηθήσει άμεσα ως 3ος, αν και από την άλλη ίσως η μακρά απουσία του Λουκά να οδήγησε τον κόουτς στο να πάρει και άλλο ψηλό.

      Διαγραφή
    9. Η καταστροφολογία σου δεν είχε να κάνει με ήττες και 30άρες, είχε να κάνει με την εκ των προτέρων απαξίωση μιας νέας και άγνωστης για όλους προσπάθειας. Απαξίωσες, για τον "τρόπο" της, μια προσπάθεια πριν τη δεις. Και να είχες να πεις κάτι για τον ενδεδειγμένο τρόπο; Αοριστολογίες.
      Το φετινό πρότζεκτ Παναθηναϊκός δεν θα κριθεί τον Ιούνη. Θα έχει κριθεί νωρίτερα, εφόσον δεν αλλάξει η ισχύουσα πρακτική και συνεχίσουν να παίρνουν τόσο πολύ χρόνο συμμετοχής αυτοί που θ' αποτελέσουν και τις επόμενες σεζόν τον κορμό της ομάδας. Τον Ιούνη θα κριθεί μόνο αν αυτό το πρότζεκτ θα έχει και απρόσμενα γρήγορη επιτυχία. Μετά τα 2/2 νταμπλ, τα οποία το κυριότερο που πέτυχαν ήταν να εμποδίσουν την εγκαθίδρυση της δυναστείας του Ολυμπιακού (που το καλοκαίρι του '12 έμοιαζε βέβαιη), η ομάδα έχει φέτος την πολυτέλεια να χάσει και τίτλους χωρίς σοβαρές αναταράξεις. Αυτό είπαν διοίκηση και Διαμαντίδης, αν δεν το κατάλαβες, αλλά πλαγίως (γιατί επί λέξει, φυσικά, δεν μπορεί να γίνει τέτοια δήλωση).
      Πώς να γίνει ρε φίλε; Αυτός είναι ο στόχος της σεζόν: να βγουν μπροστά οι μικροί. Καθόλου γενικά. Να είναι βασικοί οι Γιάνκοβιτς, Παππάς, να παίξουν οι Μποχωρίδης, Διαμαντάκος, Χαραλαμπόπουλος. Οι 4 απ' τους 5 είναι μόνιμα στη 12άδα. Ο Χαραλαμπόπουλος έπαιξε στο τελευταίο 10λεπτο με τη Φενέρ και θυσιάστηκαν 10 πόντου διαφοράς που ίσως στοιχίσουν... Ακόμη κι αυτός ο στόχος του τοπ-16 είναι για να πάρουν άλλα 14 ματς οι μικροί και να μεγαλώσουν γρηγορότερα. Ό,τι παραπάνω έλθει θα είναι μπόνους.

      Υ.Γ. Μόνο οι μισοί κράζουν, πράγματι. Απλά, οι άλλοι μισοί βαρέθηκαν. Μαζί σου συμφωνεί μόνο ένας...

      Δ. Α.

      Διαγραφή
    10. @77
      θα ρωτησω συγκεκριμενα αν αυτα που θα πω ειναι καλοκαιρινες σου αποψεις και αμα θες μου απαντας
      1)ο διαμαντακος δεν κανει ουτε καν για 12αδα το ιδιο και ο χαραλαμποπουλος;
      2)ο μποχωριδης δεν ειναι ετοιμος για να εχει χρονος συμμετοχης στην ευρωλιγκα;
      3)ο παππας δεν εχει δειξει ικανος για επιπεδο ευρωλιγκας οποτε επρεπε να εχει αποκτηθει πιο εμπειρος παικτης απο τον σλοτερ;

      δηλαδη αν φετος αποκτησουν σημαντικο ρολο ο γιανκοβιτς και ο παππας και παρουν σημαντικο χρονο ο μποχωριδης και ο χαραλαμποπουλος δηλαδη μια 4αδα ελληνων που εχει περιπου 10χρονια μπροστα της καριερα και ο κονιαρης,με τον διαμαντακο παρουν συμμετοχες σε επιπεδο α1 δεν θα εχει επιτευχθει το πλανο;

      Διαγραφή
    11. @ Δ.Α.

      Μόνο για το Υ.Γ. μια κουβέντα.
      Έγραψα ότι οι μισοί με κράζουν και οι άλλοι μισοί όχι. Δεν είπα ότι οι μισοί συμφωνούν μαζί μου. Είπα ότι δεν κράζουν. Διαβάζουν, διαφωνούν, συζητούν. Υπάρχει απόσταση.

      Βλέπεις τώρα ποιο είναι το πρόβλημά σου; Ότι ταυτίζεις την διαφωνία με το κράξιμο. Αυτό δηλ. που σου έγραψα από την αρχή. Δεν μπορείς να διακρίνεις την διαφορά.


      @Ανώνυμος 6:29 π.μ.

      1) ΝΑΙ
      2) ΝΑΙ
      3) ΝΑΙ. Αλλά και με τον Σλότερ μπορεί να υπάρξει ανταγωνισμός στη θέση.

      ΝΑΙ και στα υπόλοιπα. Κοίτα στο post που απάντησα στο Νικόλα.

      Διαγραφή
    12. οποτε ελπιζω στο τελος της χρονιας να συμφωνησουμε οτι εκανες λαθος.αν και ειναι πολυ νωρις και ενω ανηκω στους σχετικα αισιοδοξους απ το καλοκαιρι μπορει μεχρι τον μαιο να αλλαξει η κατασταση και να δικαιωθεις. παντως θεωρητικα το 1ο διμηνο θα επρεπε να ειναι το πιο δυσκολα της χρονιας οποτε με γεμιζει αισιοδοξια η μεχρι τωρα πορεια...

      Διαγραφή
  49. Καλημέρα. Σχετικά με το (α) -όπου προφανώς εντάσσεις τον εαυτό σου -μήπως μπορείς να το κάνεις πιο σαφές γιατί ειλικρινά δεν έχω καταλάβει πού έγκειται η διαφωνία σου για " τον τρόπο που εκτελείται το πλάνο και με τους λόγους που χρησιμοποιήθηκαν ώστε να θεωρηθεί το project μονόδρομος". Ρωτάω απόλυτα καλοπροαίρετα γιατί γράφεις πάντα ενδιαφέροντα πράγματα και πραγματικά δεν έχω καταλάβει τι σε έχει χαλάσει στο όλο πρότζεκτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανως ουτε ο ιδιος ξερει τι ακριβως τον χαλαει..Συμφωνει με το rebuilding,αλλα δειαφωνει με τον τροπο..Και δεν αναφερει ποιον τροπο ο ιδιος θα θεωρουσε σωστοτερο..Αοριστιες και κριτικη για την κριτικη..Ο αλλος διαφωνει με την ελληνοποιοηση,αυτος με τον τροπο του rebuilding και δωστου σχολια επι σχολιων ανευ αντικειμενου..

      Διαγραφή
    2. @Ανώνυμος 5 Νοεμβρίου 2014 - 1:31 π.μ.

      Ειλικρινά σου λέω ότι τα ‘χω γράψει δεκάδες φορές. Τις ενστάσεις μου και τον τρόπο που εγώ θεωρώ ενδεδειγμένο. Είμαι ένας από τους κατεβατάδες του blog.
      Έχει κουράσει όλο αυτό. Χαίρομαι να συζητώ με παιδιά που διαφωνούμε αλλά σέβονται την αντίθετη άποψη. Δεν έχω πρόβλημα και με τους υπόλοιπους να συζητώ αραιά και που. Αλλά δεν γίνεται να επαναλαμβάνομαι συνέχεια. Μετά θα με πουν κουραστικό και θα ‘χουν δίκιο.
      Να, ο άλλος από κάτω το ‘βγαλε το συμπέρασμα. Μπορεί να μην ξέρει καν πως γράφεται η λέξη ‘’διαφωνία’’ αλλά κατάλαβε ότι δεν ξέρω τι μου γίνεται. Τι τα ψάχνεις;

      Διαγραφή
    3. Οκ, σεβαστό, ίσως ψάξω παλιότερα ποστς σου. Ευχαριστω για την απάντηση.

      Διαγραφή
    4. @3.43 αυτο ειναι το καλυτερο ψαξε και θα καταλαβεις τι ρολο παιζουν μερικοι εδω μεσα.... αλλα ο ιβανοβιτς θα μοιρασει πολυ πονο φετος.

      Διαγραφή
    5. Πόνο φίλε θα μοιράσει -αν μοιράσει -σε αντιπάλους. Οι φίλοι της ομάδας, ακόμα κι αν ήταν υπέρ του δέοντος απαισιόδοξοι, πιστεύω μόνο χαρά θα πάρουν αν η ομάδα πάει καλά.

      Διαγραφή
    6. το ποσο φιλος της ομαδος ειναι καποιος που ευχεται να χασει ο παναθηναικος με διαφορα απ τον ολυμπιακο για να παρει 3αρι ο γιαννακοπουλος ας μην το συζητησουμε καλυτερα...

      Διαγραφή
    7. Εννοείται πως δεν είναι φίλος της ομάδας! Όπως εννοείται πως δεν είναι φίλος της ομάδας κάποιος πχ που λέει "αμα παίξει ο ΠΑΟ με την Ουνικς θα είμαι φουλ με την Ούνικς". Αλλά εδώ δεν είναι οπαδικός χώρος, υπάρχουν μπασκετικοί όλων των αποχρώσεων.

      Διαγραφή
  50. γελαει ο κοσμος με μερικους εδω μεσα που δηθεν του πειραζε το επικοινωνιακο του καλοκαιρινου σχεδιασμου και οχι ο ιδιος ο σχεδιασμος. φυσικα η σχεση τους με το αθλημα ειναι τοση που μιλουσαν για 30αρες για προημιτελικο παρωδια με διαφορα πανω απο 15 ποντους και αλλα τετοια ωραια. τουλαχιστον σταματηστε τις κολοτουμπες γιατι τα γραπτα μενουν και ειναι πολυ ευκολα να τα βρει καποιος στα κειμενα του ιουλιου και του αυγουστου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για 30αρες εγραφε ενα γνωστο γαυρο τρολ που εχει εξαφανιστει απο το βραδυ του παιχνιδιου με οσφπ

      τον ψαχνουμε ακομα

      Διαγραφή
  51. Ο Σπανουλης μιλαει για σπουδαια πραγματα φετος,μαλλον εμμεσα μας λεει οτι παμε για γιουρολινγκ ############################################################O φετινός Ολυμπιακός είναι ανώτερος από τον περσινό και είναι ικανός να πετύχει κάτι μεγάλο δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας - See more at: http://basketplus.gr/index.php/rssall/item/67066-spanoylis-eimai-edo-gia-titlous#sthash.WZbOggkf.dpuf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ρε 77 δε σε καταλαβαίνω..

    Γενικά μου αρέσουν οι σκέψεις σου για το μπασκετ. Προχωράω..

    Στα 8 σημεία / στόχοι σου λοιπόν, οσον αφορά στους παίχτες τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Ο Μποχωρίδης παίζει στην Α1 και παίρνει λεπτά στην Ευρωλίγκα . Ο Βλάντο και ο Παπάς βελτιώνονται και παίζουν πολύ καλά, ιδιαίτερα ο Βλάντο.. Ο χαραλαμπό και ο Διαμαντάκος εντάσσονται και συμμετέχουν στο νέο Παναθηναϊκό. Η ομάδα αρχίζει να αποκτά ταυτότητα, αλλά θέλει και χρόνο. Τώτα για το 1+1 στον Ιβάνοβιτς δε το κρίνω κακό..Η πίεση έχει πέσει στον Προπονητή και όχι στους Παίκτες. Τα υπόλοιπα θα κριθούν εν καιρώ. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα γίνεται δουλειά ως προς τους στόχους.

    Πάμε τώρα ως προς τον τρόπο..του Γιαννακόπουλου!

    1. οι μη ανανεώσεις Λασμε, Ματσιούλις και Μπράμο: Η γνώμη μου σ’ αυτό ήταν απαραίτητες για το project, Ο Λασμε δεν έπρεπε να πάρει 1,2 εκ στα 33, ο Μπράμος δεν πρόσφερε και ο Ματσιούλις από επιλογή.
    2. Αποσυμπίεση των Παικτών με τις σχετικές δηλώσεις του καλοκαιριού. Το βρίσκεις κακό? Νομίζω πως όχι. Μην Γελιέσαι όμως, ο Παναθηναικός έχει στόχους τίτλους..
    3. Πήρε νέους, φιλόδοξους και με ταλέντο παίκτες.
    4. Με τον Μάντζαρη έκανε την πλάκα του και στους απέναντι.
    5. Ο Καλάθης ήταν από την αρχή δύσκολο
    6. Στήριξε την ομάδα, όταν τραυματίστηκαν οι παίκτες και δεν έκανε τα ίδια με πέρυσι που την άφησε στο ελεος, με τον Ραίτ τον Γενάρη και τον Ουκιτς κουτσό.

    Ποιά είναι τα μεγάλα λάθη στον τρόπο του Γιαννακόπουλου ως προς την υλοποίηση του project?

    Χαλάρωσε και απόλαυσε αυτό που βλέπεις και κάνε κριτική όταν έχεις κάποια πρώτα δείγματα.. Πολλά εξαρτώνται από προπονητή και παίκτες και όχι από το Γιαννακόπουλο πλέον. Στο τέλος της χρονιάς θα κριθούν αυτοί περισσότερο και λιγότερο ο Γιαννακόπουλος. Πάντα ο τρόπος αξιολογείται σε συνάρτηση και με τα αποτελέσματα..

    Είσαι λίγο υπερβολικός με τον Γιαννακόπουλο.. Ok όλοι έχουμε αντιρρήσεις όσον αφορά στη συμπεριφορά του κυρίως, αλλά να πούμε ότι σε γενικές γραμμές τα έχει καταφέρει.

    Ο Παναθηναϊκός θα έχει κάνει μια επιτυχημένη χρονιά αν

    1. καταφέρει να μπει στο top-16 και πάρουν ακόμη περισσότερα παιχνίδια τα νέα παιδιά
    2. καταφέρουν να μεγαλώσουν, να ωριμάσουν και έχουν βελτιωθεί στο τέλος της χρονιάς οι καινούργιοι, (συμφωνώ πάνω κάτω μαζί σου, για παράδειγμα με τον Μποχωρίδη)
    3. παραμείνει ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα και πάρει το κύπελλο.

    Andreas Craven

    ΑπάντησηΔιαγραφή