Athlenda

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Άβατο..



Το ΟΑΚΑ είναι πλέον το πιο.. κατηφορικό γήπεδο στην Ευρώπη με τους αντιπάλους -"καπετάνιους" να πνίγονται  ένας-ένας στο "τρίγωνο των Βερμούδων" του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, Προβλημάτισε ο Ολυμπιακός που έχασε με κάτω τα χέρια στη Βιτόρια. Το Hoopfellas αναλύει..



Με μια ακόμα καλή εμφάνιση και αποδίδοντας ωραίο μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός καθάρισε τη Μπάγερν του Πέσιτς σκοράροντας πάλι (σχεδόν) 90 πόντους (αυτό έλειπε απέναντι σε αυτή την άμυνα..).. Πρώτη ήττα με αμυντικό Βατερλό (χωρίς κανένα βαθμολογικό κόστος όμως) για τον Ολυμπιακό που χρειάζεται γρήγορα επιστροφές τραυματιών που θα λύσουν τα χέρια του κόουτς Σφαιρόπουλο και θα δώσουν κανονική μορφή στο ροτέησιον..


-Είναι πλέον εμφανές ότι το ΟΑΚΑ έχει μετατραπεί σε άβατο για τους αντιπάλους των πρασίνων. Σκεφτόμουν προχθές αν υπάρχει ομάδα αυτή τη στιγμή στη διοργάνωση που θα πόνταρα υπέρ της σε επίσκεψη στα βόρεια της Αθήνας και κατέληξα πως όχι. Ίσως μόνο η ΤΣΣΚΑ σήμερα.. Το ΟΑΚΑ πάντοτε είχε τη δική του μυσταγωγία και είναι γνωστό ότι ο κόσμος στη Νότια Ευρώπη (και στη Βαλκανική χερσόνησο) δημιουργεί ένα ιδιαίτερο κλίμα "ζέστης" για τον φιλοξενούμενο, γνωρίσματα που πάντα θα συνοδεύουν την έδρα αυτή. Η διαφορά πλέον στο.. έργο είναι το αγωνιστικό στυλ του Ντούσκο Ιβάνοβιτς και πως αυτό και τα δρώμενα στο παρκέ ποτίζουν την κερκίδα στέλνοντας ντεσιμπέλ ενθουσιασμού στο κοινό.  Πριν λίγο καιρό σας είχα πεί ότι ο Παναθηναϊκός και ο τρόπος που επιτίθεται κατά κύματα στον αντίπαλο θυμίζει Ταουγκρές των early '00s. Πλέον -στο δικό μου το μυαλό το σάπιο βέβαια- σκέφτομαι ότι o τρόπος που ρουφά το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων τον αντίπαλο, σε συνάρτηση πάντα με το αγωνιστικό στυλ με το οποίο επιβάλλεται ο γηπεδούχος, θυμίζει Μπουέσα Αρίνα. Δύο έδρες δυνατές, με τελείως διαφορετικό όμως mentality αλλά πλέον κοινές εικόνες εντός γηπέδου με σημείο αναφοράς το μπάσκετ του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ήταν τότε, πριν την εποχή των two-guard lineups που σήμερα είναι must στο σύγχρονο μπάσκετ, όπου οι προπονητές που επισκέπτονταν την έδρα της Τάου παρέτασσαν σχεδόν για 40 λεπτά δύο πόιντ και κύκλωναν με τεράστια γράμματα στον πίνακα των αποδυτηρίων την εντολή "απαγορεύονται λάθος μεταβιβάσεις, σκοτώνουμε για το αμυντικό ριμπάουντ μήπως καταφέρουμε να ρίξουμε τον ρυθμό".. Συνήθως, έπαιρναν time out στο 5 λεπτο για να δούν τι μάρκα είναι η μπάλα βέβαια..


-Θα είμαι ειλικρινής. Εκτιμούσα (όπως είχε υπογραμμίσει και ο κόουτς Ιβάνοβιτς) πως το παιχνίδι θα είναι δύσκολο για τον Παναθηναϊκό. Βασικά περίμενα ότι οι Βαυαροί θα έχουν ένα καλό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Όμως κάθε ελπίδα τους ναυάγησε μαζί με τον τραυματισμό του Μίσιτς, ο οποίος ήταν ο μοναδικός παίκτης του Πέσιτς που έκανε πράγματα να συμβαίνουν στην επίθεση των Γερμανών. Ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά διαβασμένος αμυντικά. Πίεσε πολύ τη μπάλα δημιουργώντας  αργοπορία στη ροή της επίθεσης της Μπάγερν, επιφέροντας σημαντικό χτύπημα στις συνεργασίες τους. Στο μεγαλύτερο ποσοστό των επιθέσεων η ομάδα του Πέσιτς παίζει ατομικά, με προσωπικές φάσεις απέναντι σε μια άμυνα που έχει διαβάσει τι παίζουν. Όταν ο Παναθηναϊκός έγινε πιο αποτελεσματικός στο κομμάτι του αμυντικού ριμπάουντ κρατώντας μακριά από το καλάθι τα μεγάλα κορμιά του Πέσιτς, η διαφορά άνοιξε. Πολύ σημαντικό επίσης το γεγονός ότι ο Ιβάνοβιτς είχε προετοιμάσει την ομάδα για να έχει συγκεκριμένη συμπεριφορά στην transition άμυνα, με σωστές επιστροφές βασιζόμενες στις καλές επιθετικές επιλογές που παρήγαγαν αμυντική ισορροπία και ετοιμότητα για την επόμενη άμυνα. Το βασικό μάλιστα play εισαγωγής του Πέσιτς στην transition επίθεση, το οποίο παίζουν οι Γερμανοί όταν έχουν στο παρκέ σχήματα με δύο γκαρντς και τον Ντέντοβιτς στο "3" και βασίζεται σε down screen στον Βόσνιο και άμεσα pick & roll στον άξονα με τον ίδιο και το "5", δε λειτούργησε καθόλου λόγω της πίεσης που άσκησαν οι γηπεδούχοι με την οποία χάλασαν τους χρόνους του αντιπάλους και έβγαλαν τον συγκεκριμένο παίκτη "εκτός", όπως θα λέγαμε στη μπασκετική αργκό..


-Ο Παναθηναϊκός του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει χτίσει την επίθεση του πάνω σε αγωνιστικές αρχές-ευαγγέλιο στο αγωνιστικό δόγμα του Ιβάνοβιτς. Λεπτομερειακό spacing, ταχύτητα στο μισό γήπεδο, αμεσότητα στην κυκλοφορία της μπάλας. Όλα αυτά παράγουν χώρους. Αυτό που βλέπετε φέτος και είναι τόσο αρεστό στο μάτι έχει να κάνει με την αύξηση του γηπέδου. Όχι, οι διαστάσεις στο παρκέ του ΟΑΚΑ δεν άλλαξαν σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Ο Παναθηναϊκός το κάνει να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο, δημιουργώντας χώρους και συνεπώς πολλαπλές καταστάσεις για όλους.


Οι πράσινοι (και απέναντι στην -πολύ προβληματική φέτος- άμυνα της Μπάγερν) στήριξαν πληθώρα των plays τους δημιουργώντας στοχευμένα ένα "τρίγωνο", είτε στην πλευρά είτε στον άξονα με τα δύο γκαρντ παράλληλα, απαρτιζόμενο από τους Διαμαντίδη-Σλότερ-Μαυροκεφαλίδη διατηρώντας ανοιχτά ως floor spacers τους Φώτση και Γιάνκοβιτς οι οποίοι απαγόρευαν στη Βαυαρική άμυνα να κλείσει, διατηρώντας χώρους για το "τρίγωνο" (ο Φώτσης παραμένει τοπ σε αυτό το κομμάτι). Το execution εδώ ήταν υποδειγματικό (ένας λόγος για την εντυπωσιακή 13/0 αναλογία ασσίστ/λαθών) . Όπως και οι συνεργασίες μεταξύ των τριών. O Παναθηναϊκός παίζει συνέχεια τέτοιες καταστάσεις πολύ αποτελεσματικά και με τον Μπατίστα όμως το μέσα/έξω παιχνίδι του Λουκά απορροφήθηκε άψογα στην επίθεση τέτοιου τύπου και σε πολλές περιπτώσεις (και θα το δείτε και στη συνέχεια της σεζόν) ο Μαυροκεφαλίδης μοιάζει να παίζει "ρολόι" (διαλέγει θέση και σουτάρει από τα 4.5-5 μέτρα). Ή "δόλωμα" για σκριν στον άξονα στον Διαμαντίδη και αντ'αυτού αλλαγή κατεύθυνσης άμεσα από τον σκρίνερ (Λουκάς) και down screen στον Σλότερ για σουτ στο φτερό. Εκτός αυτού μου άρεσαν καταστάσεις δημιουργίας με τον Γιάνκοβιτς και στο ποστ αλλά και σαν "κεφάλι" σε διάταξη A-Set ψάχνοντας παιχνίδι στην αδύνατη πλευρά.  Είναι σημαντικό να δουλέψει ο Βλάντο με τη μπάλα στα χέρια. Και για την ομάδα αλλά και για τον ίδιο και το μέλλον του σε επίπεδο Εθνικής όπου θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι έτοιμος να ανέβει στο "2"..


-Σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα να σταθώ στον A.J. Slaughter. Στα ματς του ΟΑΚΑ μεταμορφώνεται σε πραγματικό θεριστή μετρώντας σε 4 εντός παιχνίδια 16.8 πόντους με 13/23 τρίποντα (αντίθετα έχει 1/10 στα τρία εκτός..). Ο τρόπος που επιτίθεται στην αντίπαλη άμυνα από το πρώτο δευτερόλεπτο είναι εντυπωσιακός και άμεσα συνυφασμένος με αυτό που παρουσιάζουν οι πράσινοι στο ΟΑΚΑ. Τον "νιώθεί" από το πρώτο δευτερόλεπτο ο αντίπαλος ενώ είναι πολύ αποτελεσματικός και σε close out καταστάσεις και φυσικά η "απελευθέρωση" του είναι υποδειγματική και πάνω της έχει στηρίξει ο Ιβάνοβιτς το σημαντικότερο κομμάτι της ball-screen επίθεσης της ομάδας. Βεβαίως οι πράσινοι παίζουν δύο κολλητά εκτός έδρας μας τις επόμενες δύο εβδομάδες και αυτά αποτελούν σημαντικά τεστ για τον Αμερικανό "κανονιέρη" επίσης.. Credit για ένα ακόμα ματς στον Παππά. Μου αρέσουν αυτά που βλέπω. Είναι φανερά πιο έτοιμος για ένα σύνολο τέτοιου επιπέδου ενώ φαίνεται να έχει αποβάλλει κάθε χαλαρότητα στο παιχνίδι του. Θέλω να τον δω να αναπτύσσει περισσότερο playmaking γιατί ακόμα η φύση του τον οδηγεί κατευθείαν στο καλάθι. Έχει κάνει βήμα μπροστά στο pick & roll execution αλλά πρέπει να δουλέψει στο να μεταφέρει την μπάλα σωστά (σε τρόπο και κυρίως χρόνο) στην αδύνατη πλευρά. Στο ματς με τους Βαυαρούς ήταν από τους καλύτερους πάντως. Όπως θετικός ήταν ο Μαυροκεφαλίδης που πλέον μπήκε στην ομάδα. Καταλαβαίνετε γιατί ο Παναθηναϊκός, εφόσον ποντάρει στον Λουκά, είναι πιο χρήσιμο να έχει έναν καλό συμπληρωματικό ψηλό όπως ο Ράιτ και όχι έναν παίκτη από τα ψηλά ράφια που θα απαιτεί 20 λεπτά συμμετοχής..

Ο Ερτέλ και ο .. "Σπεσιαλίστας"


Ο Ολυμπιακός με απογοήτευσε στη Βιτόρια. Δε  μιλάω για αποτέλεσμα (οι ερυθρόλευκοι θα βγούν πρώτοι στον όμιλο τους) αλλά για αυτό που κατέθεσαν την Πέμπτη το βράδυ στο παρκέ της Μπουέσα Αρίνα. Άσχετα με τη σκοπιμότητα του παιχνιδιού (ότι και να πούμε σαφώς υπάρχουν παιχνίδια μέσα στη σεζόν που θέλοντας και μη, μπορεί να υπάρξει πνευματική χαλαρότητα) έχει σημασία το "πως" χάνεις.. Και ο Ολυμπιακός έδειξε μερικά κακά σημάδια ως συνέχεια του ματς με τη Βαλένθια στο Φάληρο. Πιστεύω ότι η σφαλιάρα της Βιτόρια να χρησιμοποιηθεί ως κίνητρο για τη συνέχεια.. Σίγουρα θα παίξει καλύτερα. Απλά σε αυτό το σημείο χρειάζεται απεγνωσμένα τις επιστροφές των παικτών που του λείπουν. Σε πρώτο στάδιο του Πρίντεζη (κυρίως) και του Λοτζέσκι. Θα είναι άλλη ομάδα ο Ολυμπιακός αυτόματα.


-O Ibon Navarro διάλεξε να προστατέψει κυνικά το ζωγραφιστό του, επιλέγοντας μια πολύ κλειστή άμυνα, τζογάροντας παράλληλα με το περιφερειακό σουτ της ελληνικής ομάδας. Όλη η ισπανική άμυνα είχε εστιάσεις στο να "σπρώχνει" τον αντίπαλο εκτός ρακέτας και με έτοιμα πόδια στα recovers να αφήσει όσο το δυνατόν λιγότερα uncontested shots, στο όριο του ανθρώπινου δυνατού μιας και με την αμυντική αυτή επιλογή γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι παραχωρείς καλές ματιές προς το καλάθι σου από την περιφέρεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός του παίκτη που ακολουθούσε τον Σπανούλη, όλοι οι υπόλοιποι αμυντικοί του Ναβάρο είχαν τα πόδια μέσα από το τρίποντο κλείνοντας διαδρόμους και έχοντας αποφασίσει να μη χάσουν από την καρδιά της ρακέτας. Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός βρήκε αρκετά καλά, ελεύθερα σουτ κυρίως μετά από έξτρα πάσα στην αδύνατη πλευρά όμως ήταν εκνευριστικά άστοχος (3/21 τρίποντα συνολικά). Ουσιαστικά από ένα σημείο και μετά μόνο ο Σπανούλης αποτελούσε απειλή για το καλάθι των Βάσκων..


Είναι σημαντικό να σημειώσουμε και την κακή εκτελεστικά περίοδο που διανύει από την αρχή της σεζόν ο Κώστας Σλούκας. Έχουμε πεί ότι είναι ο πιο δημιουργικός παίκτης των ερυθρολεύκων και έτσι είναι, όμως τα φετινά ποσοστά του (7/28 δίποντα, 5/14 τρίποντα) μόνο Σλούκα δε θυμίζουν. Ο 24χρονος γκαρντ πάντα τιμωρούσε τέτοιες άμυνες όμως στη Μπουέσα Αρίνα είχε συνολικά 2/7 FG (1/4 τριπ.) 


-Σαφώς ο κύριος παράγοντας της κακής εμφάνισης και της ήττας στη Βιτόρια προέρχεται από το αμυντικό performance της ελληνικής ομάδας. Κακή προσωπική άμυνα, κακές αμυντικές συνεργασίες, αργό αμυντικό rotation. O Eρτέλ θύμισε Πριγκιόνι.. Οργάνωσε υποδειγματικά αφήνοντας να έρθει το παιχνίδι σε αυτόν, στοχεύοντας να κρατήσει όσο περισσότερους από τους συμπαίκτες του "ζεστούς"  στην επίθεση της ομάδας του. Σε καμία περίπτωση, κανένας αμυντικός των ερυθρολεύκων δε τον έκανε να νιώσει έστω λίγο άβολα. Τα Hedge πάνω του ήταν παθητικά (μόνο hedge δεν ήταν, περισσότερο σε  ..flash & recover έμοιαζε μιας και η ντρίμπλα του Γάλλου δε σταμάτησε ποτέ), οι αμυντικές συνεργασίες πάνω του στα picks κάτω του μετρίου. Γενικά ο Ολυμπιακός εμφάνισε μια εικόνα νωθρότητας, τελείως ασυνήθιστη για αυτόν στο αμυντικό κομμάτι. Δεν κυνήγησε, δεν έσπρωξε, δεν πάλεψε όπως συνηθίζει. Μπορώ να καταλάβω  την περιφερειακή αστοχία για κάποιο βράδυ. Συμβαίνει.. Όχι όμως τη νωθρότητα. Ήταν φορές που η ερυθρόλευκη άμυνα έμοιαζε ότι απλά συμμετείχε στο έργο της επίθεσης των Ισπανών. Ο Ναβάρο προσπαθεί πολλές φορές να απομονώσει το "4" κοντά στο καλάθι και αυτός είναι και ο στόχος του στην transition επίθεση της Λαμποράλ που κλείνει με κόψιμο του "4" από την αδύνατη πλευρά στη καρδιά της ρακέτας. Και εδώ φαινόταν ότι οι ερυθρόλευκοι είναι παθητικοί όσον αφορά την αντιμετώπιση του. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του Μπέγκιτς που μάτωσε σε κρίσιμο σημείο τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πρέπει να επικεντρωθεί στο αμυντικό κομμάτι. Δεν αρκεί να τον ανακηρύξεις σε βαρύ σασί του παιχνιδιού σου. Πρέπει να σου γίνει δεύτερη φύση ώστε να αποφύγεις σίγουρα βραδιές σε αυτήν..


Κλείνω με δύο λόγια για τον Ντέηβις Μπέρτανς, τον 22χρονο Λετονό-ντραφτ των Σπερς, ο οποίος μετά την περιπέτεια του στο Βελιγράδι με τον σοβαρό τραυματισμό του, ήρθε στη Βιτόρια. Το ξεκίνημα του στη σεζόν είναι σχετικά καλό. Αν και το ποσοστό του στο τρίποντο είναι χαμηλό (30% σε 47 προσπάθειες, 6.8 ανα παιχνίδι..) έχει το mentality του κλασσικού σουτέρ και απλά πρέπει να βελτιώσει το shot selection του γιατί ο Πόποβιτς ενδιαφέρεται πραγματικά για την περίπτωση του και θέλει να τον εντάξει στους Σπερς γρήγορα. Η περίπτωση του Μπέρτανς, σε σχέση με τη μεταπήδηση του στη κορυφαία λίγκα του πλανήτη, έχει ένα συν εκτός από το σπουδαίο του μέγεθος για wing. Μπορεί να μπεί στη κατηγορία των παικτών που θεωρούνται "σπεσιαλίστες". Πίσω από τους "σταρ" της ομάδας, role players που κάνουν ένα πράγμα πολύ καλά (π.χ. σουτ, ριμπάουντ, άμυνα) έχουν καλύτερη τύχη να συγκεντρώσουν περισσότερα λεπτά από παίκτες πολύ πιο ολοκληρωμένους αλλά χωρίς κάποιον τομέα που ακουμπούν το άριστα. Ο Μπέρτανς δουλεύει σε αυτή την κατεύθυνση ώστε να αποτελέσει τον τύπο του executive shoter. Θέλει βελτίωση ακόμα αλλά έχει το πακέτο..






145 σχόλια:

  1. για τον κακο λαφαγιετ θα πουμε τιποτα.6-19 διποντα και 9-27 τριποντα και ρανκινγκ μεσο ορο 5? τελικα γιατι τον πηρε η ομαδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Λαφαγιετ τον πηρατε γιατι πιστευατε πως θα φυγει ο Μανταρης (ή θελατε να τον πιεσετε να υπογραψει).Δωστε του χρονο ομως, ενας παικτης σε ενα ομαδα με αποτομη αλλαγη προπονητη θελει χρονο.Δεν σας λεω να μην τον κρινετε, ΑΠΛΑ να του δωσετε διορια να δειτε τι γινεται εως ΚΑΙ τον Γεναρη.
      Δεν ειναι κακος παικτης, εχει στοιχεια οπως αμυνα,ball handling,διεισδυση διχως ομως να ειναι πρωτοκλασσατος πχ Σλουκας,Παππας

      Διαγραφή
    2. οταν ομως ελεγα για τον λαφαγιετ οταν τον πηρατε οτι ηταν ουσιαστικα το 3ο γκαρντ της βαλενθιας και μετα τον μαρτιο στα κρισιμα ηταν εξαφανισμενος μερικοι ομοιδεατες σου επεσαν να με φανε. οχι πως ειναι κακος παικτης αλλα δεν θα κανει και ποτε την διαφορα ενας παικτης διαφορετικος σε στυλ αλλα επιπεδου κολλινς.οπως ελεγα και για τον χαντερ.το καλο για τον ολυμπιακο ειναι οτι στο τελος της 1ης φασης θα υπαρξουν εξαιρετικες περιπτωσεις παικτων που θα ειναι διαθεσιμοι

      Διαγραφή
    3. Όντως ο Λαφαγιέτ αποκτήθηκε ως "ασφάλεια" για την περίπτωση απώλειας του Μάντζαρη. Περίμενα έναν πιο επιθετικό γκαρντ, τύπου Ντιλέηνι ας πούμε, όμως μπορώ να καταλάβω το τότε σκεπτικό. Αναμφίβολα είναι καλός παίκτης, παίζει σωστά χωρίς φανφάρες και ανεβάζει πολύ την ομάδα στο κομμάτι της πίεσης της μπάλας. Όμως, όπως και ο Σλούκας, έχει μέτρια ποσοστά για την ώρα. Γενικά το μπακόρτ του Ολυμπιακού δεν έχει παράγει τα αναμενόμενα μέχρι στιγμής όμως υπάρχει ποιότητα και όταν γυρίσουν οι Πρίντεζης-Λοτζέσκι θεωρώ ότι όλοι θα παίξουν καλύτερα.

      Διαγραφή
    4. Το θεμα Λαφαγιετ ειναι το μεγλαυτερο ψεμα του καλοκαιριου. Η πραγματικοτητα δυστυχως ειναι οπως την αναφερει ο δευτερος φιλος. Το θεμα Τζιμ ειναι το κολπο με αμυντικο αμερικανο γκαρντ η ομαδα το εζησε περσι στο δευτερο μισο της χρονιας. η ομαδα εγινε απολυτα μονοδιαστατη μπροστα με συνεχη πικ εν ρολ με σπανουλη και νταντ η ομαδα ειχε λοτζεσκι και το ειδαμε οτι δεν μπορει να παρει το ρολο του σπανουλη η ομαδα ειχε περπερογλου με αρκετο σκορ και κυριως παιχνιδι με ποστ πολλες κλασσεις ανωτερο απο Νταρντεν και τελικα η ομαδα απετυχε παταγωδως. Οσο Για τον πρωτο φιλο αν φτασει Γεναρης ζητω που καηκαμε. Η ομαδα παει σε ομιλο στο Τοπ 16 που πιθανοτατα θα ειναι ο πιο δυσκολος στην ιστορια του θεσμου. οτι αλλαγες πρεπει να γινουν πρεπει να γινουν σχεδον αμεσα ωστε η ομαδα να ειναι ετοιμη για το τοπ 16.

      Διαγραφή
    5. geia sou aderfe jim.....prwton hthela na pw oti o pao eixe kapoia kena diasthmata sto basket se sxesh me armani kati to opoio den aresei sto koouts kaigiauto to rotetion otan epefte h apodosh...tha hthela na dw ton nelson otan arxizei kai vriskei ruthmo....deuteron gia olympiako egw den katalava thn diafora sfairopoulou mpartzwka duo proponhtes panw katw ta idia me isws ton mpartzwka na exei apodeiksei pio polla p.x stous kuaneruthrous..apousies polles vevaia alla h hta auth kalh twra...ligo nba twra memfis treno kai toronto apousia terastia derozan kai vlepw bulls siga siga.....jim perimenw to ranking sthn evdomada ksereis esu.....p.sena filaraki sou takis...........

      Διαγραφή
    6. p.s 2 thelw na dw ton ertel an den sunexisei h laboral pou tha paei fener h efes?kati mou leei ivkovic esu ti les jimara?sigoura tha ksereis polla..

      Διαγραφή
    7. Τάκη νομίζω έχει γράψει ο Τζιμ για Ερτέλ στο Euroland, μισό να στο βρώ..

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    8. τα βρήκα

      http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=134226:baskonia-wants-to-trade-heurtel&catid=263:euroland&Itemid=282

      http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=133021:turkish-battle-for-thomas-heurtel&catid=263:euroland&Itemid=282

      TEO

      Διαγραφή
    9. File teo to gnwrizw alla o jim kserei ti lew...epishs hthela na grapsw o stef kary apla monadikos oi polemistes favori ektos tis pareas tou koufou...

      Διαγραφή
    10. Ο Κάρι απίστευτος. Είμαι και εγώ φαν. Προσωπικά και πάλι στο τέλος βλέπω Σπερς. Και μεγάλη μάχη στην Ανατολή.

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    11. Egw file teo eimai boston alla ponemenh istoria...tha hthela paul kai kary mazi na tous dw kapoia stigmh tha htan mageia..den kserw gia spurs sthn arxh kai egw elega mia apo ta idia fetos alla vlepw polles omades fetos na strofaroun oso pernaei o kairos..

      Διαγραφή
    12. Γειά σου Τάκαρε.. Μπαρτζώκας-Σφαιρόπουλος έχουν κοινά αλλά στην ουσία είναι κόουτς με διαφορετική κατεύθυνση. Ο Σφαιρό κινείται επιθετικά σε πιο σετ προσανατολισμούς. Με τον Ερτέλ θα δείξει φίλε.. Υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετακομίσει στη μέση της σεζόν. Η αίσθηση που υπάρχει στη Τουρκία είναι ότι η Αναντολού τον θέλει περισσότερο και σε περίπτωση που βγεί ο παίκτης στην αγορά θα είναι ένα βήμα πιο κοντά. Οι Μπούλς όντως καλοί, έχουν βάθος, ποιότητα και είναι ανταγωνιστικοί πλέον και χωρίς τον Ρόουζ.

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Στα @@ μας.

      Kaspar Hauser

      Διαγραφή
    2. Άμα νύσταξες, γράψε εσύ τίποτα για να χουμε να γελάμε όπως παλιά.

      Β.Β.

      Διαγραφή
  3. Εξαιρετική ανάλυση για άλλη μια φορά Δημήτρη. Πολύ θελκτικό μπάσκετ από την ομάδα του Παναθηναϊκού. Πολύ σωστός ο παραλληλισμός με την Ταού του 2000. Aν η τότε Ταού είχε έναν διαμαντίδη θα είχε πάρει και ευρωπαϊκή κούπα... Tα δύο χρόνια που απείχε ο Ivanovic από τους πάγκους τον ωρίμασαν και άλλο προπονητικά και απέβαλε απ΄ότι φαίνεται υπερβολές του παρελθόντος. Ακόμα πιο μυαλομένος λοιπόν δημιουργεί το μεγαλύτερο underdog της φετινής ευρωλίγκας!

    ΥΓ: Από τον Wright έχουμε δει ένα 40% των δυνατοτήτων του. Μαζί με την προσθήκη του Nelson και την σταθεροποίηση του Slotter σε υψηλά επίπεδα και εκτός έδρας θα δοούμε ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση.

    Καθηγητής Νευτώνιας Φυσικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα στον καθηγητή μας.. Του "πάει" ο Παναθηναϊκός του Ιβάνοβιτς. Είναι φανερό. Η σεζόν είναι μεγάλη. Αν τρέχαμε το TOP-16 και η ομάδα έπαιζε έτσι θα σου έλεγα, ναι, ότι μπορεί να εκπλήξει κόσμο και να φτάσει μέχρι τέλους. Αλλά ακόμα είναι νωρίς.

      Διαγραφή
  4. μήπως να περιμένουμε τον αγώνα με τη μπάρτσα τζιμ, σχετικά με το άβατο; αντικειμενικά όμως ο ΠΑΟ αποδίδει καλά.

    Για τον Ολυμπιακό αυτή μπορεί να ήταν "καλή" ήττα.

    Μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι ξερουμε, αν την κερδισουμε θα πειτε οτι ηταν αδιαφορο το παιχνιδι για αυτο και η νικη μας,σας μαθαμε πια.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ Μίμη. Η Μπαρτσελόνα αποδεδειγμένα ξέρει να κερδίζει τέτοια ματς σε δύσκολες έδρες, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της σεζόν. Αλλά σήμερα δε θα πόνταρα υπέρ της στο ΟΑΚΑ.. Για τον Ολυμπιακό σαφώς μπορεί να είναι "καλή" ήττα. Αρκεί να τη διαχειριστεί σωστά.

      Διαγραφή
  5. Καθηγητά θα συμφωνήσω μαζί σου. Πολύ θα ήθελα τον συγκεκριμένο προπονητή και στην ομάδα μου. Εξαιρετική δουλειά και βλέπεις μπάσκετ που δεν το βαριέσαι. Δυστυχώς θεωρώ πως ο τωρινός προπονητής είναι λίγος για ομάδα με τόσο υψηλές βλέψεις! Αν και με την προσθήκη Πρίντεζη και λοτζέσκι θα βελτιωθούμε κι άλλο...Θεωρώ κ εγώ λοιπόν πως ο Παναθηναίκος και μετά η Ζαλγκίρις θα είναι οι εκπλήξεις της φετινής Ευρωλίγκας!

    Περικλής Τσ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναθηναϊκός, Ζαλγκίρις και Εφές παιδιά. Υπάρχει η πιθανότητα στο δεύτερο μισό να ανέβει πολύ η ομάδα του Ντούντα..

      Διαγραφή
  6. Ο Ντουσκο περα απο το στυλ παιχνιδιου που παρουσιαζει,εχω την αισθηση οτι εχει γινει πιο cool.
    Σου αποπνεει μια σιγουρια γιατι δεν τον βλεπεις να πανικοβαλεται σε κανενα σημειο του παιχνιδιου.
    Πλησιαζει η αντιπαλη ομαδα στο καλαθι και αυτος βαζει μεσα τον Μποχωριδη. Ψαρωνω.........
    Για τον Σφαιρο δινω τον χρονο που χρειαζεται καθε επαγγελματιας για να παρουσιασει εργο.
    Ειμαι και προθυμος να του συγχωρησω και οποια λαθη κανει στην αρχη λογω απειριας σε τετοιο επιπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με Δ.Δ. και εγω γινομαι cool....Αν τον εχει φρεσκο στα τελευταια λεπτα και παιζει η σωστη 5αδα...

      Διαγραφή
  7. ΣΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΠΟΛΛΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΦΕΤΟΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΧΤΙΖΕΙ Ο ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ ΛΑΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΡΑΙΤ ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΛΙΡΑ ΕΚΑΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΑΜΥΝΑ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΨΗΛΑ ΧΑΜΗΛΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΕ ΧΑΜΕΝΟ ΛΕΥ ΑΠ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... ΥΠΟΜΟΝΗ.ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οποιος δεν ειχε ζησει τα δυο παιχνιδια με τη μπαρτσελονα(ειδικα το δευτερο) στα πλευ οφ του 2011 δεν ξερει τι θα πει ατμοσφαιρα,ολα τα αλλα για γιαντ ελιαου και βελιγραδια τα ακουω βερεσε.......stonerook

      Διαγραφή
    2. Νταξ.. Το Βελιγράδι είναι κάτι άλλο. Η Nokia Arena έχει μια μυσταγωγία τύπου Γκάρντεν/Φόρουμ που δεν υπάρχει αλλού. Σε ένταση οι έδρες των Βαλκανίων είναι top by far.. Π.χ. από τις καλύτερες που έχω πάει (και δεν έχω πάει σε λίγες..) είναι το Παλέ στη Θεσσαλονίκη..

      Διαγραφή
    3. εκεινο το πραγμα με την μπαρτσα δεν συγκρινεται,νομιζες οτι και οι μπασκετες φωναζαν,τρομακτικη ενταση

      Διαγραφή
    4. Δυστυχώς δεν ήμουν με την Μπαρτσα. Ήμουν με την Μακάμπι το '12. Δεν υπήρχε η ατμόσφαιρα. Δεν μπορούσες να ακούσεις ούτε τις σκέψεις σου..

      Officer.

      Διαγραφή
    5. Τα 2 παιχνίδια με τη Barcelona, δύσκολα θα ξεπεραστούν.

      @ ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ εγώ κατάλαβα ότι ο Ράιτ κατέχει το μπάσκετ όταν στο παιχνίδι με τη turow σε μία φάση που κλέβει τη μπάλα φεύγει στον αιφνιδιασμό, για να δώσει στον Παππά λες και είναι guard. Τώρα αν θα δούμε το πραγματικό του πρόσωπο -από αθλητική άποψη- για να μπορέσουμε να τον κρίνουμε σοβαρά είναι άλλο θέμα.

      Διαγραφή
  8. καλησπερα παιδια........ας ξεκινησω με παναθηναικο,νομιζω οτι το σημαντικοτερο για αυτη την ομαδα φετος ειναι το ωραιο μπασκετ που παιζει καθως και το οτι ο κοσμος γουσταρει με τα χιλια και φευγει ευχαριστημενος απο το γηπεδο....προσωπικα περιμενω να δω ενα ματς της Α1 οσο περιμενω και ενα της ευρωλιγκα......παμε στον αιωνιο.....συγνωμη παιδια αλλα οι παικτες που εχει ο ολυμπιακος δεν ταιριαζουν σε ομαδα που θελει να παρει τα παιχνιδια με κυριο οπλο την αμυνα οπως εκανε ο πεδουλακης στον παναθηναικο και αυτο θα φανει ακομα περισσοτερο οταν γυρισει ο πριντεζης με τον λοτζεσκι...σιγουρα ειναι νωρις να κριθει ο κοουτς αλλα αν δεν βρθουν τιποτα λαβρακια κατα την διακοπη εχει δυσκολο εργο.....το ροστερ που χε σχεδιασει ο μπαρτζωκας ηταν ιδανικο για το μπασκετ που ηθελε ο ιδιος να παιξει αλλα πληρωσε την ηττα απο τον παναθηναικο......προσωπικη παρακινδυνευμενη προβλεψη ειναι ο,τι ο τομιτς θα τελειωσει την χρονια στον ολυμπιακο......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κάπταιν.. Ο Ολυμπιακός σχεδιάστηκε για να παίζει πιο γρήγορα και σαφώς ένα μπάσκετ σαν και αυτό που ήθελε να παρουσιάσει ο Μπαρτζώκας. Δε ξέρω αν μπορεί ο παραδοσιακά σετ αρχών Σφαιρόπουλος να βγάλει κάτι τέτοιο από την ομάδα, παρότι υπάρχουν οι προδιαγραφές. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παρουσιάσει μια TOP-4 τουλάχιστον άμυνα στη διοργάνωση για να μπεί στη στενή ελίτ των διεκδικητών. Δεν είναι απίθανο. Ούτε και εύκολο βέβαια.

      Διαγραφή
    2. παντως ειναι αρκετα δυσκολο παικτες με το επιθετικο ταλεντο των σπανουλη,λοτζεσκι,πριντεζη να μπουν σε τετοια διαδικασια......εγω πιστευω παντως οτι θα ζητησει αλλαγες ο σφαιροπουλος,κελεπουρια στην ευρωλιγκα απο τις ομαδες που θα αποκλειστουν υπαρχουν πολλα......κανενα μεταγραφικο νεο απο τουρκια μερια τζιμ?.....stonerook

      Διαγραφή
    3. Υπάρχουν όμως παιδιά που μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το μπάσκετ. Λαφαγιέτ, Ντάρντεν είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Ίσως όμως χρειάζονται κάποιες προσαρμογές στο rotation. Πιθανόν να έχω κάτι μέσα στην εβδομάδα. Θα βγεί εδώ..

      Διαγραφή
    4. γεια σου jim. ωραία ανάλυση για ακόμα μια φορά. νομίζω είναι πια προφανές ότι πετ και λαφαγιετ είναι οι αδύναμοι κρικοι αυτη τη στιγμή. για τον πετ είναι γνωστο τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει.ο λαφαγέτ από την άλλη κατώτερος των προσδοκιών. ποιους θα πρότεινες εσύ για αντικαταστάτες; ενα 4-5 δηλ και έναν guard.

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα Νίκο. Αυτή τη στιγμή κανέναν. Ο Ολυμπιακός θα περιμένει τις επιστροφές, αυτό είναι ότι πιο λογικό. Ο Λαφαγιέτ είναι καλός παίκτης. Έχει ποιότητα και θα παίξει καλύτερα στη συνέχεια.

      Διαγραφή
  9. Καλησπερα Jim.Αν ησουν ο ΠΑΟ θα προτιμουσες να εισαι στον ομιλο του ΟΣΦΠ στους 16 ή οχι; Προτιμας Ρεαλ Βαρκελωνη Ουνικς και τα ρεστα ή Εφες ΤΣΣΚΑ ΟΣΦΠ Μιλανο Μακαμπι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρητικά, το καλύτερο είναι να μην πέσεις με ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Μπάρτσα στους "8" με μειονέκτημα..

      Διαγραφή
  10. O Kalathes θα μεγαλουργούσε με Ιβάνοβιτς.Το αυτό και ο Σλούκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι. Είναι γκαρντς που μπορούν να παίξουν αυτό το μπάσκετ.

      Διαγραφή
    2. ασχημα θα μας κακοπεφτε στην εθνικη ομαδα ο ντουσκο τζιμ?αλλο συλλογος βεβαια και αλλο εθνικη αλλα πιστευω γαντι θα ταιριαζε......stonerook

      Διαγραφή
    3. Καθόλου. Μια χαρά. Αλλά έχουμε προπονητή και μάλιστα καλό.

      Διαγραφή
  11. Τζιμ η τελευταία σου φράση, πως καλύτερα ένας συμπληρωματικός σαν τον Ράιτ παρά κάποιος που θα μοιραστεί το «5» με τον Μπατίστα είναι μόνο εκτίμηση ή και πληροφόρηση; Υπάρχει περίπτωση να γίνει κίνηση; Γιατί ο Ράιτ δήλωσε σήμερα «μακάρι να μείνω ως το τέλος της σεζόν», που σημαίνει πως δεν υπάρχει οριστική απόφαση ακόμη…
    Και μια παρατήρηση για έναν κατά τη γνώμη μου βασικό λόγο των απρόσμενα χορταστικών (σε μπάσκετ και σε νίκες) εμφανίσεων: θεωρώ πως ο Ιβάνοβιτς θα έκανε έτσι ή αλλιώς μια νέα ομάδα που θα γέμιζε το μάτι, αλλά πως τη διαφορά κάνει η τρομακτική προσαρμογή των δυο παλιών στο πρότζεκτ. Δεν είχαν άδικο όσοι είχαν αμφιβολίες το καλοκαίρι αν Μήτσος και Φώτσης, μαθημένοι στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας τους σε περισσότερο ελεγχόμενο μπάσκετ, θα ταίριαζαν με το «Τάου» μπάσκετ του Ιβάνοβιτς. Κι αντιθέτως βλέπουμε τον Μήτσο να απολαμβάνει τον νέο του ρόλο, που επιθετικά δεν απαιτεί πια να σουτάρει (πέρσι έκανε κάπου 10 προσπάθειες μ.ο., φέτος έχει κάνει 31 σε σύνολο 7 αγώνων) παρά μόνο να δημιουργεί, αλλά κι έναν Φώτση καλύτερο σε αριθμούς ακόμη κι απ’ τη σεζόν του 6ου ευρωπαϊκού, κι ας πέρασαν 4 χρόνια. Έναν Φώτση που, προσωπικά, με εκπλήσσει πως πλέον βάζει συχνά την μπάλα στο παρκέ. Πράγμα που στο μυαλό μου «κολλάει» με την ιδέα πως οι παίκτες που διάλεξε ο Ιβάνοβιτς πρέπει να έχουν την ικανότητα για προσωπική φάση, να δημιουργούν: για τον εαυτό τους ή για τους άλλους (ακόμη κι ο Ράιτ μπορεί να βάλει μπάλα στο παρκέ, εξαίρεση ίσως ο Μπλουμς, που όμως ήταν επιλογή ειδικών συνθηκών)…
    Κατά τα άλλα, μεγάλη υπόθεση τα +14 ματς του τοπ16 για πρωτάρηδες (Σλότερ, Μποχωρίδη) ή σχεδόν πρωτάρηδες (Παππά, Γιάνκοβιτς) στην Ευρωλίγκα. Είναι ένα θέμα τα εκτός έδρας και σωστά λες πως τα 2 σερί αποτελούν κριτήριο. Όχι η νίκη, η ανταγωνιστικότητα.

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μήτσο. Εκτίμηση είναι φίλε. Όταν έχεις με τα τωρινά δεδομένα ένα συμβόλαιο σαν του Λουκά δε σε παίρνει να το πληρώνεις ως τρίτο "5". Επομένως το χρησιμοποιείς, το κάνεις να σου παράγει.. Είναι τελείως διαφορετικά δομημένη η επίθεση του ΠΑΟ φέτος. Χώροι, κίνηση, ταχύτητα ανάπτυξης/εκτέλεσης.. Παλιότερα η αυστηρά pick & roll επίθεση περνούσε αποκλειστικά από τον Διαμαντίδη, σε βαθμό που δεν έκανε καλό στον ίδιο τον παίκτη..

      Διαγραφή
  12. Και νομίζω πως όντας χορτασμένοι από τίτλους, το απολαμβάνουν ως κάτι καινούριο, μια διαφορετική πρόκληση τώρα στα γεράματα. Τη δε σοφία του Μήτσου εύχομαι να την εξαργυρώσει κι ο ίδιος Ιβάνοβιτς, που διαχρονικά με την Τάου δεν πήρε όσα άξιζε

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μητσάκο συνεχίζω εδώ. Για αμπάσκετος καλά τα γράφεις αυτή τη φορά. Αν και έχεις ένα θέμα στον τρόπο που χειρίζεσαι τις μετοχές. Άκου ‘’όντας χορτασμένοι’’. Αυτό γιατί την είπες στο παιδί με το μπλογκ αντί μπλοκ. Το να ασχολείσαι εσύ ένα μορφωμένο και καλλιεργημένο άτομο μ’ έναν αμόρφωτο λεχρίτη που συχνάζει σε μπλόγκια επειδή δεν έχει κανονική ζωή είναι μεγάλη υπόθεση. Το αντιλαμβάνομαι και το εκτιμώ. Αυτόν τον Χάνεκε που λες δεν τον έχω ακουστά. Μόνο την μπύρα Χάινεκεν ξέρω. Ούτε και ξέρω τι έγινε στην 14 Μαρτίου. Στις 25 όμως κάτι έχω ακούσει. Και σου εξομολογούμαι ότι δεν ξέρω πως αλλάζει μια IP. Για την ακρίβεια ίσα που ξέρω πώς να ανεβάζω τα σχόλια. Μην με μπερδεύεις μ’ αυτά. Βλέπεις? Εγώ παραδέχομαι την ασχετοσύνη μου και τις περιορισμένες γνώσεις μου σε πεδία που εσύ φυσάς. Φέρσου κι εσύ λίγο λογικά και παραδέξου ότι πρέπει να φας πολλά ψωμιά στο μπάσκετ. Η τάπα στον Πολ ήταν ένα από τα παραδείγματα που σου έγραψα στην αρχή. Και βρήκες να μου πεις για την τάπα του Σάρας. Και μετά καταλήγεις σε ένα παιδικό συμπέρασμα που δεν είναι του επιπέδου σου. Φουκαριάρη μου, συνεχίζεις να μην παραδέχεσαι ότι έγραψες κοτσάνα. Και αυτό είναι χειρότερο και από την ίδια την κοτσάνα. Είναι αδικαιολόγητο για σένα με τέτοιο μυαλό να συμπεριφέρεσαι αλαζονικά και να θεωρείς τον εαυτό σου αλάθητο. Εκτός κι αν το αντιλήφθηκες αλλά δεν θέλεις να το παραδεχτείς. Πες το σκηνικό στην Έφη και θα δεις ότι θα σου πει τα ίδια. Η γυναικεία αντίληψη είναι πάντα πιο μπροστά.

      Διαγραφή
    2. http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?5046-%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9

      Διαγραφή
  13. Τζιμ, οταν επιστρεψει και ο Μπατιστα υπαρχει περιπτωση λες να δουμε σχημα με Λουκα στο 4 και τον Ουρουγουανο στο 5; Και μια ερωτηση που θελω την απαντηση σου... Περιμενες τετοιο μπασκετ απο τοσο νωρις για τον ΠΑΟ ειλικρινα; Εμενα μου φαινεται οτι η ομαδα ακομα βρισκεται και οτι αυτο το μπασκετ δεν ειναι τυχαιο αλλα χωρις τραυματισμους θα δουμε ακομα καλυτερα πραγματα... Η συνεχεια θα δειξει... Απαιχτη και παλι η αναρτηση σου παντα στην κορυφη το σαπιο σου το μυαλο!
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Στάθη, καλά όλα φίλε? Υπάρχει. Δεν είναι προτεραιότητα όμως σε ειδική κατάσταση ναι μπορεί, αν και αμυντικά θα υπάρχει πρόβλημα. Όχι, δε περίμενα τέτοια απόδοση τόσο νωρίς. Σας είχα προετοιμάσει για αυτό το μπάσκετ αλλά περίμενα ότι θα βγεί αρκετά πιο μετά.

      Διαγραφή
  14. τζιμ εισαι ο γκρεγκ ποποβιτς της μπασκετικης αρθρογραφιας. μαεστρος!

    ας ξεκινησω καποιες σκορπιες σκεψεις-παραληρημα καθοτι η μπασκετικη στεγη που μας προσφερεις ενδεικνυται για κατι τετοιο.

    οσον αφορα στην ομαδα μου, αυτο το ομορφο μπασκετ (με ΤΕΛΕΙΩΣ αλλη μορφη βεβαια το τονιζω-απλα η ομορφια του μπασκετ μια ειναι..) το ειδα τελευταια φορα το 2011 στις σειρες με τη μπαρτσα κ στο φαιναλ φορ της βαρκελωνης. (αντε κ το 2012 με μακαμπι στον 1ο και 4ο αγωνα) οποτε μπορω να πω οτι μου λειψε και οτι χαιρομαι που το ξαναβλεπω

    δυστυχως τα δυο τελευταια χρονια περα απο τις εμπνευσεις του μητσαρα και τα χαιλαιτ των γκιστ-λασμε δεν βλεπαμε κατι το εντυπωσιακο.(για να μην παρεξηγηθω ημουν απο τους ενθερμους υποστηρικτες του πεδουλακη καθως ο αργυρης ηταν δουλευταρας και μαγκας που ανελαβε την ομαδα εκεινη την χρονικη περιοδο)

    ας παμε ξεχωριστα:

    --ιβανοβιτς- o mvp μεχρι στιγμης! εμπνεει πολυ σιγουρια (οπως ενεπνεε κ ο ζοτς) παιρνει τα μεγιστα απο καθε παιχτη. μαγος!
    --διαμαντιδης- διαμαντι, δεν χρειαζεται να σχολιασω τιποτα.
    --φωτσενκο- ο αγαπημενος μου ελληνας παιχτης οποτε δεν θα ειμαι κ τοσο αντικειμενικος. η καλυτερη σεζον εδω και τρια χρονια. εχει 70% στα τριποντα με αρκετες προσπαθειες. ειναι πιο ξεκουραστος απο οτι ηταν περσι σε μας κα προπερσι στην αρμανι κ οι εμφανισεις του ειναι βαρομετρο για την ομαδα.
    --μαυροκεφαλιδης- ουσιαστικοτατος, φοβαμαι απλα οτι θα τον παρουν χαμπαρι καποια τσακαλια προπονητες κ θα τον αφοπλισουν σχετικα ευκολα. πιστευω σε αυτον. μακαρι να κανει το μπρεικθρου της καριερας του φετος.
    --παππας- με πορωνει οπως παιζει, κανει την πιο ωριμη σεζον της καριερας του. πρεπει να σταματησουμε τις γελοιοτητες περι κακου παιδιου και κουραφεξαλα. το παιδι ειναι στυλ σπανουλη, αν και για να τον φτασει θελει ακομα.ειμαι της αποψης παντως οτι το ταβανι του δεν το χουμε δει ακομα. μετα τη φυγη του μητσου θα ηγηθει. επιβαλλεται να μεινει χρονια στην ομαδα αν συνεχισει ετσι και εξελιχθει κι αλλο.
    --βλαντο- τεραστιο ταλεντο, ειναι παρα πολυ ουσιαστικος και αυτος.. ισως ειμαι υπερβολικος αλλα βλεπω τον επομενο αρχηγο του παναθηναικου στο προσωπο του, οπου παρεα με παππα θα γινουν συμβολα στο μελλον για την ομαδα.(ονειρα θερινης νυκτος?)
    --σλωτερ- πολυ καλος σκορερ, ειναι σημαντικοτατο γραναζι.αν κ παιρνει πολλες προσπαθειες ποτε δεν εκβιαζει καταστασεις. πιστωνεται στον ιβανοβιτς.
    --μπλουμς- κιλλερ και ψυχαρα.ειναι απαραιτητος
    --μποχω- αγορι μου ξερεις μπασκετ...μη δειλιαζεις. με τη μπαγερν τον ειδα να μη φοβαται και ετσι πρεπει να συνεχισει.λιγο σπρωξιμο θελει..
    --μπατιστα- τσαμπουκας στο παιχνιδι του, καλος σκορερ, αρκετα καλος ριμπαουντερ(λιγο προβλεψιμος και κανει πολλα λαθη βεβαια). τον γουσταρω πολυ ομως γιατι ειναι παιχταρας κ παλευε μονος του στο 5 μεχρι πριν 2 βδομαδες.. βοηθαει που στην ιδια θεση ο παο εχει αλλους 2 τελειως διαφορετικους παιχτες
    --ραιτ- περιμενω να τον δω πληρως ετοιμο για να χω αποψη, αλλα μου αρεσει. ενω ειναι μπουλουκος φαινεται οτι στα καλα του θα σκιζει.
    --γκιστ- αγαπημενος, αλλα πρεπει ωρες ωρες να παιζει κ με το μυαλο (οπως πχ η ασιστ στον ραιτ) και οχι τοσο με το ενστικτο γιατι σκουντουφλαει καμια φορα λογω καυλας να κανει κατι εντυπωσιακο.. παιχταρας, μακαρι να μεινει χρονια στον εξαστερο.
    --χαραλαμπο- αγορι μου κ συ εχεις ταλεντο, μη φοβασαι...φαινεται φοβισμενος. πρεπει ο ιβανοβιτς να τον απαλλαξει απο το αγχος του. ελπιζω (κ πιστευω οτι) σε 3 χρονια θα κανει παπαδες.

    περασαμε στο τοπ16, τωρα θα δουμε ποσα απιδια πιανει ο σακος. οτι κ να γινει,αυτην την ομαδα την στηριζουμε. ειτε περασουμε στα πλει οφ ειτε οχι. ειτε περασουμε παοκ ειτε οχι. ειτε παρουμε πρωταθλημα ειτε οχι. αυτο ειναι νομος.
    εγω αν και επιφυλακτικος ονειρευομαι το 7ο. κι ομως δεν ειναι τοσο μακρια. ο ιβανοβιτς οπως ειπαμε κανει φοβερη δουλεια.
    μακαρι να μεινει πολλα χρονια στην ομαδα. ολοι θαυμασαμε το εργο του στην ταου κ νομιζω οτι η ζωη/τυχη του χρωσταει ενα ευρωπαικο (δν μιλαω για φετος απαραιτητα) καθως ατυχησε που επεφτε πανω σε σουπερ μακαμπι κ τσσκα.

    1000 συγγνωμη για το μεγαλο κειμενο
    καλο μηνα παιδια και τζιμ keep up

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα πρόεδρε, σε ευχαριστώ πολύ. Χορταστικό όντως κείμενο. Να το επαναλάβεις, εδώ δεν έχουμε πρόβλημα με τα.. σεντόνια. Το σημαντικό είναι να αναγνωρίσουμε την αξία του προπονητή και να του δώσουμε τον χρόνο (περιβάλλοντας τον με εμπιστοσύνη) ώστε να τρέξει το πρότζεκτ έστω και αν στραβώσει κάτι.

      Διαγραφή
  15. Χαιρετώ την παρέα στο μπλογκ.
    3 θεματάκια μιας και δν είχα σταθει στο προηγούμενο άρθρο:
    -Παπανικολάου-Αντετοκούμπο μπορούν να είναι το δίδυμο της starting lineup της εθνικής στα φοργουορντ τα επόμενα χρόνια.Ο Γιάννης σιγά σιγά μας συστήνεται πιο επίσημα σαν παίκτης,αν και έχει ακόμα πολλή εξέλιξη μπροστά του.Είναι όπως λέει και το προσωνύμιο του "freak" και μένει να δούμε κατά πόσο αυτή η πρώτη ύλη και το ακατέργαστο ταλέντο θα μεταφραστεί σε σπουδαίο παίκτη ή όχι.Βλέποντας πόσο έχει βελτιωθεί στην προσωπική φάση(ballhandling-αλλαγές κατεύθυνσης-footwork) νομίζω πως το μέλλον του στο FIBA basketball είναι κυρίως στη θέση 4 όπου μπορεί να βγάζει miss match με τους αντιπάλους του παίζοντας του στα πόδια,μια θέση από την οποία αν έχεις πηγή παιχνιδιού σήμερα αποκομίζεις πολλά σαν ομάδα...(δείτε Μπιέλιτσα που έχει κάνει την closeout offense επιστήμη πλέον).Φυσικά όπως έχει σημειωθεί αυτό που μένει είναι ο Άντε να φτιάξει καλό και σταθερό σουτ.Αυτό θα είναι διαβατήριο για μια καλή καριέρα.
    Ο Παπανικολάου είχαμε πει ότι πρέπει να είναι καλός στα καλά του αρχικά για να σταθεί.Βέβαια τελικά ο Μακχέιλ του φύλαγε βασικό ρόλο και αυτό είναι ιδιαίτερα καλό στοιχείο για τον παίκτη που δεν θα χρειαστεί να αγχωθεί και να απογοητευτεί για μια θέση στο σχήμα της ομάδας του.Κάνει τη διαφορά με το διάβασμα του παιχνιδιού.Ο Παπ εν γένει είναι ένας παίκτης με πολύ μεγάλο μπασκετικό iq αλλά δεν έχει αναπτύξει playmaking abilities από τη θέση 3(χειρισμός μπάλας,πλαστικότητα κορμιού,τεχνική κλπ.) και στο ΝΒΑ αυτό ξεχωρίζει μιας και ο Παπ λειτουργεί σαν game reader και κάνει την διαφοράς ως ball mover στις επιθέσεις της ομάδας του προσφέροντας με το σωστό μπάσκετ του.Αυτό είναι που τον βοηθά και στην άμυνα σε help defense ή σωστές τοποθετήσεις στην προσωπική.Οπότε έχει άνετα ρόλο σε μια ομάδα που ψάχνει αμυντικά φίλτρα και εξισσορροπιστές στην 2man show επίθεση της ως παίκτης που θα περιμένει το παιχνίδι να έρθει σε αυτόν,θα μοιράσει τη μπάλα,θα φέρει ενέργεια και με το αθλητικό του πακέτο δεν θα βγει μείον στην άμυνα,ακόμα και στο 4.Ειδικά αν σουτάρει καλύτερα θα ναι σούπερ οικονομικός.Πάντως σε βάθος χρόνου αν και ο Κώστας δεν είναι ο κατεξοχήν παίκτης ΝΒΑ,μπορεί να αναπτύξει και να αναβαθμίσει το παιχνίδι του δουλεύοντας τον εαυτό του στην Αμερικάνικη λίγκα ώστε να ξεφύγει (και στην από δω μεριά) από τη λογική του weak side player,energy guy που τείνει σε ρολίστα και να ανέλθει λίγο περισσότερο.
    -Στο θέμα Πάο δεν θα μιλήσω για το ματς της Παρασκευής μιας και δεν το παρακολούθησα καλά αλλά 1-2 σημειώσεις γενικά:
    Ο Ιβάνοβιτς αντίθετα με την μόδα των πολλών screen στην επίθεση μισού γηπέδου και των πολύ συγκεκριμένων τακτικών,στηρίζεται περισσότερο στην ταχύτητα-λεπτομέρεια εκτέλεσης και το spacing που δημιουργεί χώρους ανεβάζοντας έτσι φρεσκάδα-ρυθμό-εξέδρα και δίνοντας τις κατάλληλες συνθήκες σε παιδιά όπως Παππάς-Γιάνκοβιτς να παίξουν στην ομάδα(ακόμα προσπαθώ να καταλάβω γιατί αυτοί οι 2 δεν είχαν επουδενί θέση στον περσινό Πάο).
    Μου αρέσει ιδιαίτερα ο Σλότερ και είναι από τους παίκτες που θα στέκονταν σε οποιαδήποτε σχεδόν Ευρωπαική ομάδα-σούπερ επιλογή Ιβάνοβιτς.Παίκτης σχεδόν ταυτόσημο της κλασικής έννοιας "2άρι" αλλά που είναι και καθαρό guard,διαθέτοντας και ντρίπλα και ικανότητα δημιουργίας.Μου θυμίζει Νίκολας,είναι ο παίκτης που θα παίξει με ένταση και επιμονή στην άμυνα,θα σουτάρει καλά και φτιάχνοντας το σουτ του,θα πάρει και προσωπικές φάσεις,θα λειτουργήσει ως ώθηση στην ομάδα χωρίς να καταχραστεί προσπάθειες. ------>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη θέση 5 ο Ράιτ είναι νομίζω με τα καλά του και τα κακά του,τις αμφιβολίες του η πιο έγκυρη επιλογή ως 3ος γιατί θες να υπολογίζεις στον Λουκά και φυσικά τον Μπατίστα(ο οποίος δεν πιστεύω ότι θα συνεχίσει έτσι ακριβώς όπως άρχισε) και όταν χρειάζεσαι αθλητικότητα και ενέργεια να τον φέρνεις μέσα χωρίς να απαιτεί πολλά λεπτά.Οπότε αν ανέβει και ο ίδιος τότε η 5άδα ψηλών του Πάο( με την ευχάριστη έκπληξη του Ουρουγουανού που ελάχιστοι περίμεναν τόσο dominant-ποιοτικός ξέραμε ότι ήταν) μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα αξιόπιστη.
      Η επιστροφή του Νέλσον λογικά θα σηματοδοτήσει παροπλισμό Μποχωρίδη στην Ευρώπη υπό νορμάλ συνθήκες.(προσωπικά πάντως παρά τις αμφιβολίες που είχα,πήρα κάποια ενθαρρυντικά μηνύματα από τον παίκτη).Κι αυτό γιατί μάλλον θα μοιράζονται το χρόνο στο 1 με τον Διαμαντίδη και δύσκολα θα ξεπερνούν αθροιστικά τα 45 λεπτά.Ο Ιβάνοβιτς σε αυτή την επίθεση ζητά από τους πλάγιους του,γρήγορα πόδια,επαφή με το καλάθι,άμεσες εκτελεστικές αρετές.Οπότε αν και το δίδυμο Νέλσον-ΔΔ θα ήταν το πιο στανταράκι για τους περισσότερους προπονητές(πχ. Άρτζι) σε μια pick and roll based ομάδα με τον Νέλσον quarterback και τον Διαμαντίδη δημιουργό,αυτό φέτος δεν πάει παρέα με τα στάνταρ του Παναθηναικού οπότε δε θα το δούμε και τόσο.
      Η παραμονή Μπλουμς(που για να μην ξεγελιόμαστε δεν θα έχει πάντα εγγυημένο χρόνο συμμετοχής και σκοράρισμα,συνήθως δεν θα τους έχεις όλους ζεστούς στα σημαντικά ματς) ήταν η σωστή κίνηση με βλαση το πλάνο.Χώρο στους Βλάντο-Παππά-Σλότερ-τους 2 μικρούς και από κει πέρα διατηρείς και μια ακόμα επιλογή στο επιθετικό σου ρεπερτόριο εξασφαλίζοντας και ανάσες στο ροτέισιων των 2 ματς ανά εβδομάδα(με το 1 να αποτελεί προπόνηση και τελικά να είναι πλεονέκτημα για τις ελληνικές ομάδες)

      -Στον Ολυμπιακό τώρα.Δεν μου άρεσε καθόλου αυτό που είδα στη Βιτόρια,πρώτα ανησυχητικά δείγματα από Σφαιρόπουλο.Η άμυνα πέρα από χαλαρότητα η οποία για μένα δεν θα αποτελούσε πρόβλημα είχε λάθος επιλογές και συνεργασίες.Κακό timing στα hedge out,ανοργάνωτες περιστροφές και λάθος κατεύθυνση τακτικά με τον κόουτς να επιμένει σε συγκεκριμένα πράγματα.Ο Ναβάρο από την άλλη πολύ καλός,βλέπω τη Λαμποράλ να έχει προβάδισμα στο δρόμο για τους 16.
      Από την άλλη στην επίθεση δεν υπήρξε κανένα άλλο πλάνοο στόχευσης μετά από κάποιο σημείο πέρα από το Σπανούλης-σκριν-διείσδυση.Αν ξεκινάς έτσι από τώρα...φαντάσου που θα καταλήξεις(θύμισε περσινό 5ο ματς στη Μαδρίτη).Ο Β-Σπαν πάντως αν και δεν έχει πια την φοβερή εκρηκτικότητα στα βήματα του,εξακολουθεί να βρίσκει τους διαδρόμους προς το καλάθι χρησιμοποιώντας περισσότερο μυαλό και πονηριά(άλλωστε είναι one of a kind στο χειρισμό του κέντρου βάρους του σώματος του και να τρυπώνει μετά τα pick and roll) εξαργυρώνοντας και το καλοκαίρι ξεκούρασης από την εθνική.Βέβαια αυτό το συν θα εξανεμιστεί αν συνεχίσει να εξαρτάται τόσο η ομάδα από αυτόν.Εκεί ήταν και το λάθος στην υπόθεση Λαφαγιέτ,συμφωνώ με Τζιμ παραπάνω,χρειαζόσουν πλέον ένα 2ο γκαρντ που θα δημιουργεί ρήγματα ειδικά πλέον στην εποχή Σφαιρόπουλου που έχει επιθετικό ταβάνι και παρουσιάζει πρόβλημα στο να τρέξει μια καλή επίθεση ειδικά τέτοιου επιπέδου(5 ασίστ...).
      Πάντως ας μην είμαστε τόσο αυστηροί γιατί ο Ντάνστον τώρα αρχίζει να βρίσκει τον περσινό εαυτό του,ο Νταρντεν είναι φανερά ανέτοιμος ακόμα,η περιφέρεια ακόμα αφομοιώνει τους νέους ρόλους και τον νέο Λαφαγιέτ ενώ λείπουν 2 νευραλγικοί παίκτες για την επίθεση της ομάδας.
      Μια παρατήρηση: η συνέπεια της ομάδας στο αμ.ριμπάουντ άσχετα από όλα τα άλλα θα είναι καθοριστική και φέτος μιας και η υφή της γραμμής των φοργουορντ δεν πολυάλλαξε μιας και ο Ντάρντεν είναι πιο σκληροτράχηλος αμυντικά και χαμηλά,δεν πολύμπλέκει στην γραμμή αεροκυκλοφορίας.
      Και η ερώτηση:
      Τζιμ,αν σου λέγανε "κάνε μια αλλαγή στο ρόστερ και σε καλύπτουμε καλά χρηματικά" θα τον άλλαζες τον Πετγουει?Το να τον παίζει στα πόδια και ο Σενγκέλια ενώ ποτέ δεν θα σαι σίγουρος για το αν θα βάλει τα 3ποντα είναι ένα θέμα.Ψιλοταιριάζει με τη φιλοσοφία της aggressive άμυνας,τις παγίδες κλπ. αλλά σε μια ένταξη πιο half-court based συνόλου υπάρχει θεματάκι...

      Διαγραφή
    2. Ένσταση κύριε Πρόεδρε :
      Υπάρχει σίγουρα κάποιο όφελος από τα"εύκολα" ματς του πρωταθλήματος (δεν απαριθμώ τα συν τα τα πλην, τα έχουμε πει και στο παρελθόν σ αυτό το μπλογκ), αλλά νομίζω ότι ΠΑΟ και ΟΣΦΠ θα ήταν κερδισμένοι συνολικά αν είχαμε πιο δυνατό-ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

      Φυσικά θα ήταν πιο καλό για το ίδιο το άθλημα και για την εθνική, αλλά αν κατάλαβα καλά δεν το βάζεις αυτή τη στιγμή στο λογαριασμό, δεν θεςνα επεκταθείς σε αυτό

      Μίμης

      Διαγραφή
    3. Ναι,Μίμη μιλάω μόνο για τα άμεσα αγωνιστικά οφέλη που φαίνονται μέσα στη σεζόν και τους ευρωπαικούς αγώνες της εβδομάδας, δεν εξετάζω καν τα υπόλοιπα κριτήρια.

      Ασφαλώς μια συνολικά διαφορετική δομή και μορφή της ελληνικής λίγκας και των ομάδων(γιατί δεν αρκεί απλά η μεγαλύτερη δυσκολία) θα έφερνε διαφορετικούς εμπορικούς συσχετισμούς και δεδομένα για τις 2 ομάδες και τις ΚΑΕ αλλά δεν αναφέρομαι καθόλου σε όλο αυτό το πολύ μεγάλο όπως καταλαβαίνεις ζήτημα.

      Διαγραφή
    4. @Peris

      έλα φιλαράκι, ο Πετγουέη δεν είναι κακός για τα λεφτά του αλλά έχει θέμα συγκξέντρωσης. Αν είχα την οικονομική άνεση ναι θα τον άλλαζα.Όμως από τη στιγμή που γυρνά ο Πρίντεζης και ο Αγραβάνης αρχίζει να ανταποκρίνεται δεν υπάρχει λόγος να κόψεις τον δρόμο του νεαρού. Πάντως ναι, θεωρώ ότι ήθελε διαφορετικό παίκτη εκεί ο Ολυμπιακός.

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ απόλυτα,ο Πέτγουει δεν είναι καθόλου κακός για τα λεφτά του, για αυτό και θεωρώ πως δεν είναι λάθος του Μπαρτζώκα η επιλογή του όπως έχουν πει πολλοί,κάθε άλλο.

      Αλλά αν το ρόστερ του Όσφπ χρειάζεται κάπου μια αναβάθμιση,τότε μάλλον είναι στην φρονκορτ και ο 1ος προς επιλογή είναι ο αβέβαιος Πέτγουει. Το ενθαρρυντικό(και ανασταλτικό για εξελίξεις) είναι η εμφάνιση του μικρού που καλώς ή κακώς αποκομίζει πράγματα και μπορεί να βρεθεί στο ροτέισιον αν ο Όσφπ είναι λαβωμένος ή θες κάτι άλλο από τη θέση 4.
      *άλλωστε η εικόνα που περιμένουμε σε θετική εξέλιξη από τον παίκτη σε 3 χρόνια,είναι αυτό που θέλει ο Όσφπ από τον συμπληρωματικό του Πρίντεζη

      Διαγραφή
  16. Καποιες σκόρπιες σκέψεις για το project μετά και την επίτευξη του 2ου φετινού στόχου.
    Οι αμφισβητίες βιάστηκαν να βγάλουν τον Γιαννακόπουλο ψεύτη, να ασκήσουν κριτική και έδωσαν την εικόνα ότι περιμένουν με το πιστόλι στο χέρι.. και όταν ήρθε το Φθινόπωρο δεν παραδέχτηκαν ότι ήταν υπερβολικοί και επέμεναν στα του καλοκαιριού και παρέπεμπαν στο επόμενο καλοκαίρι. Για να κρίνουν τι; Αν Μποχωρίδης πήρε το χρόνο και βελτιώθηκε? Δες και μετά κρίνε ρε αδερφέ. Οι άνευ όρων υποστηρικτές γενικά δε τους πιστεύω, δεν πιστεύω ότι πας μπροστά χωρίς κριτική, χωρίς να έχεις άποψη. Στην Τρίτη κατηγορία των υπομονετικών, στην οποία θέλω να πιστεύω οτι είναι οι περισσότεροι και εγώ μέσα, περιμένουμε να δούμε και να κριτικάρουμε, να αμφισβητήσουμε και να πούμε την άποψή μας.
    Βλέπουμε ένα τρίμηνο τώρα να έχει ενισχυθεί το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα, ο Βλάντο μαζι με τον Παπά και τον Μαυροκεφαλίδη να πρωταγωνιστούν και να πλαισιώνουν με τον καλύτερο τρόπο τον Φώτση και τον Διαμαντίδη. Το σημαντικότερο είναι ότι δουλεύονται παιδιά σαν τον Μποχωρίδη, τον Παπαγιάννη και τον Διαμαντάκο, οι οποίοι μπορεί να αποτελέσουν το μέλλον του Παναθηναϊκού. Αν στην εξίσωση προσθέσουμε και τις εύστοχες επιλογές ξένων έχουμε μια ομάδα χωρίς κενά, με πλουραλισμό σε επίθεση και άμυνα. Και η καλύτερη επιλογή όλων είναι αυτός ο Ιβάνοβιτς, ο οποίος έχει το know-how και το μεταδίδει στην ομάδα.
    Μπορώ να πω πλέον ότι αυτή η ομάδα είναι για top-8 και F4. Οταν μπουν όλα τα γρανάζια στην θέση τους και θα αρχίσει να δουλεύει η μηχανή, έχει όλες τις δυνατότητες ο Πράσινος να γράψει μια νέα δεκαετία επιτυχιών.

    ΥΓ:Για τον Λασμε, έχω πει ότι ήταν περίπτωση η οποία δεν εφαρμοζόταν το “value for money”. Center χωρίς κινήσεις μέσα στο καλάθι και δεν εννοώ μόνο με πλάτη. Δεν είχε πλαστικότητα. Αυτό που έχει είναι πλούσια σωματικά προσόντα και σουτάκι από τα 4-5 μέτρα. Φυσικά υπήρχε και ο 3D που έκανε μαζί του παπάδες.. Ο 3D όμως αν έχει έναν Ράιτ 100% έτοιμο θα δούμε τρελές συνεργασίες και ο Ράιτ είναι καλός παίκτης. Αν θα πιάσει θα εξαρτηθεί από τον ίδιο και τον προπονητή
    Andres Craven

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μισο φιλαρακι. Ο Γιαννακοπουλος ειπε για ελληνοποιηση. θα σου αραδιαζα ποσους ξενους ειχε περισυ η ομαδα και ποσους εχει φετος αλλα πρεπει να φυγω δεν προλαβαινω. Η μονη θεση στην ουσια που αλλαξε ειναι ο Γιανκοβιτς που πηρε τη θεση του Μπραμου ο οποιος παλι Ελληνας ηταν. Αρα δεν εγινε Ελληνοποιηση σε καμια περιπτωση. Αυτο που δεν ειπε αντρικια ο Γιαννακοπουλος ηταν η ΑΛΗΘΕΙΑ. Οτι δηλαδη δεν υπαρχουν λεφτα και επρεπε να διωξει ολους τους παικτες για να παρει φτηνοτερους. Αν δεν το εχεις καταλαβει οτι ολο το καλοκαιρινο σοου εγινε μονο και μονο για να μειωθει το μπατζετ τοτε τι να πω. Καποια στιγμη θα το καταλαβεις...

      Διαγραφή
    2. Για μισο ρε ανωνυμε που απαντας στον Craven.Η Ελληνοποιηση δε σημαινει ΜΟΝΟ αριθμο ξενων αλλα και ΡΟΛΟ μεσα στην ομαδα.Θεωρεις πως φετος εχουν τον ιδιο ρολο ΜΚΦ,Παππας και Γιανκοβιτς οπως περσυ;
      Εδω ο Μποχωριδης παιζει οσο επαιζε περσυ ο Γιανκοβιτς και ολα αυτα στην Ευρωλιγκα.Για Basket league οπου μεχρι και ο Χαραλαμποπουλος παιζει 6λεπτα, δεν το συζητω καν.

      ΥΓ.Αν μαλιστα ερχοταν και ο Καλαθης αντι του Νελσον, οπως το σχεδιασε ο DPG, το σχεδιο θα ειχε πετυχει απολυτα.

      Διαγραφή
    3. Και για το ΥΓ. να προσθέσω ότι πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η ηλικία του(ειδικά σε τέτοιο project) και πέρσι είδαμε πολλά σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν.

      Όσο για τους στόχους του Πάο,νομίζω θα τους θέσουν τα παιχνίδια του τοπ16.Είναι αρκετά νωρίς ακόμα,κυρίως γιατί οι περισσότερες ομάδες είναι σε πολύ αναγνωριστικά στάδια και γιατί θες να δεις διάρκεια σε συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού από την ομάδα.
      Πάντως το τοπ-8 είναι φυσικά εφικτός και ρεαλιστικός στόχος-όχι κι εύκολος βέβαια.Κι αν αυτό μπορεί να επετευχθεί τα υπόλοιπα δεν είναι απαγορευτικά(εκτός κυρίως από σειρές με μειονέκτημα σε Τσσκα,Ρεάλ και μάλλον Μπάρτσα)

      Διαγραφή
    4. καταλαβαινεις βεβαια οτι η μεγαλυτερη κατηγορια ανθρωπων εδω μεσα ειναι αυτοι που πιστευουν οτι τα εχουνε βρει με την παρτη τους και ως εκ τουτου οι ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ τους εχουν μεγαλυτερο βαρος απο αυτες των αλλων(βλεπε "μπορω πλεον να πω με σιγουρια οτι αυτη η ομαδα ειναι ακομα και για F4").
      Αντε ρε, καλα χριστουγεννα!!

      Διαγραφή
    5. @Ανώνυμος1 Δεκεμβρίου 2014 - 8:22 π.μ.

      Φίλε μου είναι μια προσωπική εκτίμηση, ίσως παρατραβηγμένη, αλλά έχω κερδίσει με 20άρες και 30αρες ομάδες πολύ καλές, στα χαρτιά τουλάχιστον, κόντραρα και την Barcelona και πιστεύω ότι στη Φενερ και στο Μιλάνο θα είμαι ανταγωνιστικός.Αυτά είναι τα δεδομένα, άσε και το όμορφο μπάσκετ που όλοι μας βλέπουμε. Με μια χαζομάρα δε κάνεις διάλογο, δε κάνεις κριτική, δε βελτιώνεσαι, γι αυτό προσεχε και τι γράφεις, μην σε πουν και χαζό.
      Άντε ρε, καλή χρονιά.!.
      Andreas Craven

      Διαγραφή
    6. @ Peris
      Ο στόχος για μένα ήταν το top 16. Επιτευχθηκε και προχωράμε. Βλέπω ότι η ομάδα μαζί με τον Νέλσον έχει πάρα πολύ καλή περιφέρεια. μου θυμίζει ομάδες του Ομπράντοβιτς.. που είχες 3D, Σπανούλη, Νίκολας, Σάρας, Πέρπε. Εχεις τώρα Γκιστ, Φώτση στο 4, Μπατιστα και Ραιτ στο 5 και τον Μαύρο μπαλαντερ! και έχεις τον Ιβάνοβιτς που θέλει και αυτός πάρα πολύ το Ευρωπαικό. Η άποψή μου, να με συγχωρέσει ο ανώνυμος πιο πάνω, είναι ότι η ομάδα ανήκει σίγουρα στο τοπ 8, δε λέω ότι 100% θα είμαστε εκεί, αλλά από όσα έχουμε δει πιστεύω ότι είμαστε αυτού του επιπέδου.
      Εξάλλου και έμεις σε αναγνωριστικό στάδιο είμαστε και μάλιστα περισσότερο από πολλές ανταγωνίστριες ομάδες.
      Ασχετο αυτό με το Νίκολας και τον Σλόιτερ έχεις απόλυτο δίκιο, αν βελτιωθεί ακόμη περ/ρο στην άμυνα θα γίνει και καλύτερος.
      Andreas Creaven

      Διαγραφή
    7. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟ είναι εύκολα στις ομάδες που έχουν παρουσιάσει το καλύτερο μπάσκετ μέχρι στιγμής. Αλλά επειδή η σεζόν είναι μακρά και πολλά αλλάζουν, τα Top-8, Top-16 και τα F4 θα τα δούμε όταν έρθει η ώρα. Είναι πολύ σημαντικό το timing..

      Διαγραφή
    8. Jim στο ποστ σχολιάζω την εικόνα της ομάδας και την υλοποιήση του project. Η πληρότητα της ομάδας, η δυσκολία του ομίλου, η επιτευξη του στόχου και η εικόνα του Παναθηναικου (αν κ περιμενω να δω και το τέλος της Α φάσης) με κάνουν να πιστευώ οτι η ομάδα είναι ενα επίπεδο παραπάνω απο μια απλή καλή ομάδα..Δηλαδή τι να κάνω..να μην πω ότι μου το βγάζει αυτό η ομάδα. Στω σωστό timing θα κρίνουμε αν τα κατάφερε, αλλά αυτό είναι κάτι διαφορετικό..
      Andreas Craven

      Διαγραφή
    9. Στο παραπανω ανωνυμο θελω να απαντησω που λεει οτι ελληνοποιηση δεν ειναι μονο αριθμος ξενων αλλα και ρολος στην ομαδα. Αν ηθελε ο Γιαννακοπουλος να δωσει ρολο στους Ελληνες μπορουσε και περισυ να δωσει σε Παππα, Γιανκοβιτς, Μαυροκεφαλιδη, Χαραλαμποπουλο και Σια χωρις να χρειαστει να διωξει ΟΛΟΥΣ τους ξενους για να παρει αλλους στην θεση τους. Για μια φορα σταματηστε να ειστε προβατα και χρησιμοποιηστε λιγο το μυαλουδακι σας. Μην καταπινετε τον σανο αμασητο. Και ναι ειμαι υπερ της Ελληνοποιησης, αλλα ειμαι κατα του βλαχοτσοπανισμου.

      Διαγραφή
    10. http://www.newsbeast.gr/files/1/2014/11/26/whatever/goats/horan-_mg_5185-edit-2.jpg

      Διαγραφή
    11. Δεν του έβγαιναν τα συστήματα στο πινακάκι του Γιαννακόπουλου και γι΄αυτό δεν έδωσε ευκαιρίες στους Παππα, Γιανκοβιτς, Μαυροκεφαλιδη.. Τώρα ο Ιβάνοβιτς ακουσε τον Πρόεδρο και εφαρμόζει το Α set και όλα τα υπόλοιπα..
      αντε τώρα να πάτε να κάνετε παρέα..
      http://www.newsbeast.gr/files/1/2010/09/16/provata/sheeps-red.jpg
      Andreas Craven

      Διαγραφή
    12. Ρε συ Craven, συγνωμη κι ολας..κι εγω ΠΑναθηναικος ειμαι...και ειμαι επισης(σαν κι εσενα δηλαδη) εντυπωσιασμενος απο την μεχρι τωρα πορεια της ομαδας, απο το μπασκετ που χτιζει και απο το πολυ σοβαρο ενδεχομενο-ευκαιρια να παει ψηλα στην ευρωλιγκα.
      Σχολιασα απλα το γεγονος οτι στην εισαγωγικη σου τοποθετηση πρωτα κανεις κριτικη στους αλλους που κανουν βιαστικες εκτιμησεις, και στα καπακια δινεις τη δικη σου εκτιμηση για κατι που απεχει μηνες...μην κρινουμε λοιπον την κ@βλ@ του αλλου να πει τη χαζομαρα του, οταν κι εμεις οι ιδιοι κανουμε ακριβως το ιδιο...μην κατηγοριοποιουμε ετσι απλα τους ανθρωπους οταν και η δικη μας τοποθετηση μας κατατασει ετσι απλα στην ιδια κατηγορια...αυτο, τιποτα παραπανω..
      ΥΓ: ναι, ηταν λιγο ειρωνικο το πρωτο μου σχολιο(το καλα χριστουγεννα κτλ) αλλα χωρις παρεξηγηση ηταν αντιδραση σε αυτο που εβλεπα να γραφεις..πολυ σωστα κανεις την εκτιμηση σου...αλλα μην κρινεις ταυτοχρονα τις εκτιμησεις των αλλων ως βιαστικες τη στιγμη που κανεις την ιδια προσπαθεια προωρης εκτιμησης..
      δεν τα'χω μαζι σου, ειλικρινα...απλα καμια φορα να διαβαζουμε και τι γραφουμε...
      ΥΓ2: ειμαι ο Θανος by the way...σορρυ που παρουσιαζομαι ανωνυμος..

      Διαγραφή
    13. Ρε Θάνο δεν σχολίασα την κ@βλ@ του άλλου. Σχολίασα μια κριτική και κείμενα ολόκληρα σχετικά με το project, μίλησα για την εικόνα που μου δίνει η ομάδα με αφορμή την επίτευξη του στόχου του ΤΟΠ 16. Εντάξει αφιέρωσα μια γραμμή για να πω την κ@βλ@ μου και να πω ότι όλα δείχνουν ότι η ομάδα περπατάει σε δρόμους γνώριμους..δρόμους Ομπράντοβιτς.. Σε ένα κείμενο είδες αυτή την γραμμή μόνο..Σε όλα τα άλλα διαφωνείς..α ναι γιατί.
      Δεν έκρινες μια εκτίμηση με επιχειρήματα, αλλά ένα παρατραβηγμένο σχόλιο.
      Andreas craven

      Διαγραφή
    14. εγω χαιρομαι και για τη δικη σου εκτιμηση και για αυτη των αλλων..να ακουγεται..και η δικη μου εχει ακουστει κατα καιρους και θα ακουστει..
      η δικαιολογια εχω επιχειρηματα αρα μπορω να πω τη κ@βλ@ μου, αλλα οι αλλοι ειναι απλοι χασομερηδες, ειναι και λιγο ρατσιστικο ως προς την καβλα!απλα δεν μπαινουν στον δικο σου κυκλο συζητησης..στη δικη σου θεματολογια..τους προσπερνας..αυτο

      Διαγραφή
    15. Θα στο πω απλά: Άλλο κριττική/άποψη/εκτίμηση με επιχειρήματα και άλλο ένα σχόλιο, να δεχτώ κάπως υπερβολικό. Μην τα μπερδεύεις αυτά τα δυό μαζί..

      Σχολίασα μια άποψη και όχι ένα σχόλιο. Με συγχωρείς εσύ κριτικάρεις το σχόλιο και όχι την άποψη. Δε μπορώ να στο πω πιο καθαρά.
      Andreas Craven

      Διαγραφή
  17. Το καρφωμα του Αντετοκουμπο μπροστα στον Παπ μπορει να μην ειναι τρομερα εντυπωσιακο αλλα απαιτει ΤΡΟΜΕΡΗ αθλητικη ικανοτητα να κανεις αλμα μια φορα για να αποφυγεις αντιπαλο και καπακι, χωρις να κανεις καποιο βημα, να κανεις δευτερο αλμα και να καρφωνεις. Οσοι νομιζουν οτι ειναι ευκολο τους προκαλω να το δοκιμασουν. Οχι να καρφωσουν, αλλα να να κανουν δυο συνεχομενα αλματα και το δευτερο να ειναι πανω απο ... 5 εκατοστα. Πηδηχτουλης ο Αντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ο Μπλακχεντ αποχώρησε τραυματίας από το ματς με Κόροιβο Αμαλιάδας.....Φόβοι για πρόβλημα στον προσαγωγό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Καταλαβαίνετε γιατί ο Παναθηναϊκός, εφόσον ποντάρει στον Λουκά, είναι πιο χρήσιμο να έχει έναν καλό συμπληρωματικό ψηλό όπως ο Ράιτ και όχι έναν παίκτη από τα ψηλά ράφια που θα απαιτεί 20 λεπτά συμμετοχής.."

    Χμμμμ...αυτο θα το παρω(ΚΑΙ) ως απαντηση στο αν πρεπει ο ΠΑΟ να κοιταξει προς Πλαις..δεκτο!και απολυτα κατανοητο..
    Βεβαια στην περιπτωση του Σλοτερ(η ακομη και του Λαουαλ!!!!!-Σειν φυσικα) δε νομιζω να εχουμε πολυ σοβαρες διαφωνιες...ε??? :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι πως θα τεθει ζητημα τετοιο αλλα μιλαμε για την απογοητευση της χρονιας αυτην την στιγμη εχει βρεθει πισω και απ τον λαμπε στο ροτεισιον

      Διαγραφή
    2. αναφερω αυτα τα ονοματα γιατι οι ομαδες τους μαζευουν απλα παιχταραδες στην ιδια θεση και μετα δεν ξερουν τι να τους κανουν...και ασε τη μπαρτσα...αρκει να δεις τι συμβαινει στη ρεαλ στους ψηλους..ο σλοτερ ακομα παιζει 3λεπτα και 4λεπτα στο τεταρτο δεκαλεπτο..ο μπουρουσης δεν μπορει να βρει ρυθμο γιατι με το παραμικρο θα σου βαλει μεσα τον μεχρι η τον αγιον..παρομοια αναλυση μπορεις να κανεις και για το 4αρι..ρεγες, νοτσιονι, αγιον..οπως και στην μπαλα...τεινουν να γινουν απλα και ακαταστατα συνοθηλευματα αστερων..

      Διαγραφή
    3. jim, τι δεν καταλαβες??η το παιζεις βλακας(σορρυ κι ολας) για να αποφυγεις την ερωτηση??αυτο μπορεις αλλωστε να το κανεις απλα μη απαντυωντας..καλο, ε?

      Διαγραφή
  20. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ...
    ΠΟΛΛΑ ΚΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ...ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ.
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΝΒΑ: ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ, ΣΕ ΚΑΛΑΘΗ ΚΑΙ ΚΟΥΦΟ (ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΓΑΡ), ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΒΕΛΤΙΩΣΗ (ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΚΟΥΦΟ, ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΣΑΝ ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΠΟΥ ΧΑΖΕΥΑΜΕ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ?).
    ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΠΑΠ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ. Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΛ ΣΤΑΡ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ...ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΛΗΘΩΡΙΚΟ ΤΑΛΕΝΤΟ? ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΑΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟ ΝΒΑ...ΠΡΟΣΥΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ (ΕΙΔΙΚΑ Ο ΠΑΠ), ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ, ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ...ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΙ ΣΤΟ «4» ΣΤΟΥΣ ΡΟΚΕΤΣ ΤΟΥ ΜΑΚ ΧΕΙΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΤΑΡΤΝΤΕΝ.
    ΠΑΟ: ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΝΙΚΗ ΜΕ ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΤΟΠ 16, ΠΟΥ ΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΟΥΤΣ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ. ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΡΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ – ΚΡΑΣ ΤΕΣΤ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΠΛΑΣΑΡΙΣΜΑΤΑ...
    ΟΣΦΠ: ΕΝΤΑΞΕΙ, ΗΤΤΑ ΜΕ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...ΑΣ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΦΑΓΙΕΤ. Η ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ. ΛΑΦΑΓΙΕΤ, ΝΤΑΡΝΤΕΝ ΚΑΙ ΧΑΝΤΕΡ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑΔΩΣΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΤΕΙΣΟΝ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΑΝΤΖΑΡΗ ΚΑΙ ΣΛΟΥΚΑ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ. ΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ, Ο ΟΣΦΠ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΤΓΟΥΕΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ, ΚΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ. ΕΔΩ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ Ο ΟΣΦΠ, ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.
    ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: ΚΙ ΑΛΛΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΡΕΑΛ...ΙΣΩΣ Ο ΛΑΣΟ ΘΕΛΕΙ ΚΟΙΛΙΑ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΑΘΜΟ...
    ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΜΠΑΡΤΣΑ, ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ. Ο ΠΑΣΚΟΥΑΛ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΑΜΠΡΙΝΕΣ, ΧΕΖΟΝΙΑ – ΑΛΗΘΕΙΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΙΧΤΟΥΡΑ, ΤΟ ΝΕΞΤ ΜΠΙΓΚ ΘΙΝΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ) ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ, ΑΛΛΑ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.
    ΜΠΑΛΑΜΠΑΙ – ΟΣΜΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΕΦΕΣ, ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΓΕΡΟΣ (ΑΛΟΙΜΟΝΟ), ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ.
    ΤΕΛΟΣ, ΤΙ ΠΑΙΧΤΟΥΡΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΒΑΛ ΤΗΣ ΣΑΣΑΡΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΜΑΚ ΧΕΙΛ ΚΑΙ ΧΑΡΝΤΕΝ.

      ΣΟΡΡΥ,
      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    2. Έλα Ζεν, ωραία τα λες φίλε.. Toν Λαβάλ τον είχαμε στις καλοκαιρινές λίστες όταν έπαιζε ακόμα στη Βερόνα.

      http://hoopfellas.blogspot.gr/2013/07/made-in-usa-2013.html

      Διαγραφή
  21. Kalispera Jim . Megali apogoiteusi fetos oi Pistons . Pisteuo ton van Gundy kai perimena na xtisei kati kalutero. Eilikrina den perimena na kratisei to idio vari sxima . Kat eme enas ek ton Monroe Drummond eprepe na fugei gia ena kalo triari me sout kai score. Ena sign and trade tou Monroe to kalokairi tha itan to pio logiko. Apogoiteuoun polu episis oi Hornets, oi opoioi episis extisan polu dusleitourgiki omada. MONTANA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα συνάδελφε.. Συμφωνώ. Η μη λειτουργικότητα της φροντκόρτ τους έχει καταστρέψει. Τους είδα και εχθές με τους Ουόριορς. Για εμάς που έχουμε μεγαλώσει με τους παλιούς Πίστονς η εικόνα προκαλεί θλίψη. Περίμενα καλύτερα πράγματα από τον Βαν Γκάντι.

      Διαγραφή
    2. Καλησπερες,για την κατασταση στους πιστονς που περσυ τετοι καιρο εειχαν 6-9 με το τσικς στον παγκο δεν φταει ουτε ο βανγκαντι ουτε η φροντκορτ.,..Φταιει το ΕΛΑΧΙΣΤΟ επιθετικο και αμυντικο ταλεντο που εχουν στους πλαγιους,ο καντγουελ ποουπ που μιαζει ο καλυτεροςγια να βαλει 20 ποντους θελει 20 σουτ...Τι πρεπει να κανει ο βαγκαντι;;;;;Χμμμμμ μερικα σαιτ οπαδων των πιστονς λενε οτι κανει οτι περσυ το μιλγοουκι για να παρει τον αντιστοιχο τζαμπαρι που θα ειναι ειτε ο τζαστιν γινσλοου του ντιουκ(ο πατερας του επαιξε χρονια στη τουρκια) ειτε τον Στανλει τζονσον της αριζονα.Με ολα τα λιγοντα συμβολαια για το καλοκαιρι και την απροθμια του μονρο ακομα και να ανταλαχθει που ερχεται κατι στο νου... www.youtube.com/watch?v=KQlThjhdGVw .Σε ρολο του πρωταγωνιστη ο βανγκαντι. Ριχτωωω

      Διαγραφή
    3. ρικι γουινσλοου τι μας θυμισες τωρα....ιπταμενος.....stonerook

      Διαγραφή
    4. Και αυτος ιπταμενος ειναι stonerook .....www.youtube.com/watch?v=o90af1j5EgQ. Ο βανγκαντι σε ρολο αρμενη κολαει γαντι παντως...μεχρι το ιδιο μουστακι εχουν!!Πραγματικα με ΑΥΤΟ το ροστερ που κληρονωμησε με τις ελαχιστες δικες του πινελιες αξιζει να το αφησει ετσι να κανει τανκινκ μεχρι εκει που ΔΕΝ παει!Το Καλοκαιρι φευγουν Σινγκλερ-Μπατλερ-Ντατομε-Γερεμπκο-Μιτσελ-Τζοελ αντονι κ' Μονρο,με 23 μυρια ελευθερα και τα συμβολαια τζεννιγκς κ'ογκουστιν στο τελευταιο χρονο εχει ευκαιρια ν αφτιαξει μια ΔΙΚΙΑ του ομαδα...Για φετος επιμενω στο γκρεμισμα.

      Διαγραφή
    5. ειναι φανερο οτι θελουν να βγουν τελευταιοι...κι ομως θα μπορουσαν να χτισουν κατι καλο σε μονρο-ντραμμοντ.....μεγα λαθος ο σμιθ......stonerook

      Διαγραφή
  22. http://instagram.com/p/wCAnmwiu-w/ Ο Πεδουλάκης έφυγε, ο Βόβορας έμεινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαινεται τωρα ποιος ηταν ο ιθυνων νους πισω απο τις επιτυχιες του Πεδουλακη. Ξερει και αγγλικα. Βλεπω τη CSKA να του δινει τα κλειδια αν αποτυχει ο Ιτουδης.

      Διαγραφή
    2. @ 10:55
      χαχαχαχαχαχαχαχχα
      Αν εισαι ο γιωργος, εγραψες..αν δεν εισαι, παλι εγραψες

      Διαγραφή
  23. Θεωροντας οτι ο Παναθηναικος θα παρει το κυπελλο ευκολα-δυσκολα εχοντας αποκλεισει ηδη τον ΟΣΦΠ και οτι η πορεια του θα συνεχιστει ετσι μεχρι τελους με τα φυσιολογικα σκαμπανεβασματα που μπορει να εχει μια νεα ομαδα πιστευω οτι ο Ιβανοβιτς θα μεινει και του χρονου (αν δεν γινει κατι συνταρακτικο τυπου να χασει 3-0 απο τον ΟΣΦΠ στους τελικους ή να αποκλειστει ως τελευταιος στο ΤΟΠ16 ,γεγονοτα που φανταζουν εξαιρετικα απιθανα τη στιγμη που γραφω αυτες τις γραμμες)..

    Βλεποντας την ομαδα ενας παιχτης δεν μου κολλαει αυτην την στιγμη στο ροστερ..Αυτος ειναι ο Γκιστ ο οποιος δυσκολευεται πολυ να προσαρμοστει στην φιλοσοφια του Ιβανοβιτς..Ο Γκιστ ο οποιος μεχρι περυσι ηταν για μενα μαζι με τον ΔΔ οι πιο σημαντικοι παιχτες του Παο..Κανοντας λοιπον μια πρωτη εκτιμηση διαπιστωνω ποσο δεν θα ταιριαζαν οι Λασμε-Ματσιουλης οι οποιοι ειναι μεν παρα πολυ καλοι αμυντικοι αλλα επιθετικα ειναι εξαιρετικα μονοδιαστατοι ενω βεβαια δεν μπορουν να δημιουργησουν για τον εαυτο τους..Αυτο που αντιληφθηκα ειναι οτι παιχτες οι οποιοι δεν μπορουν να βαλουν την μπαλα στο παρκε και να δημιουργησουν δεν κανουν για αυτον τον Παναθηναικο..Το συμπερασμα που εξαγεται ειναι οτι αν δεν αλλαξει ο παιχτης, πραγμα το οποιο θεωρω δυσκολο, το καλοκαιρι θα μας χαιρετησει..Αντιθετως βλεπω τον Ραιτ να μενει και του χρονου ο οποιος αποτι φαινεται διαθετει ικανοποιητικο μπασκετικο iq ενω οταν χασει μερικα κιλα ακομα πιστευω οτι θα δημιουργει ο ιδιος για τον εαυτο του..

    Δεν χωρανε παιχτες πλεον που κανουνε ενα πραγμα τελειο και τα υπολοιπα χαλια..Αλλα χωρανε παιχτες που τα κανουν ολα μετρια εως καλα..Μου αρεσει αυτη η φιλοσοφια και πιστευω εκει κρυβεται η επιτυχια του φετινου Παναθηναικου..Ολοι δημιουργουν για τον εαυτο τους αλλα και για ολους..Αλλοι περισοοτερο και αλλοι λιγοτερο,αναλογως τι διαθετουν σε υψηλοτερο βαθμο..

    Αν συνεχιστει το ιδιο επιτυχημενα η χρονια ,απο το καλοκαιρι πιστευω οτι η ομαδα θα γινει και παλι μαγαζι γωνια για ολους τους παιχτες..Δεν θα αντιμετωπισουμε αναλογα προβληματα με φετος οπου σε ολες τις διαπραγματευσεις οι παιχτες φοβοντουσαν μηπως καει η καριερα τους βλεποντας βεβαιως και τα παραδειγματα του Γιανκοβιτς-Παπα..

    Αυτο που με χαροποιει (ακομα και αν η ομαδα κατακτησει μοναχα το κυπελλο) ειναι οτι επιτελους αποκταει παλι την λαμψη της.. Σου δειχνει οτι η ομαδα βαδιζει σωστα και αναγεννιεται..Κατι καλο χτιζεται επιτελους μετα απο διαστημα 3 ετων..

    Θελω επισης να αναφερω οτι ο Ιβανοβιτς φετος δειχνει πιο ωριμος απο ποτε..Ισως μια ομαδα με τετοιο DNA βοηθησει να ξεπερασει και ο ιδιος διαφορα προβληματα που αντιμετωπισε τα προηγουμενα χρονια οπου εφτανε στην πηγη και δεν επινε νερο..Βεβαια σε αυτο μπορει να συμβαλλει και ο Μητσος ο οποιος ειναι γεννημενος για τετοιες καταστασεις..Ο Μητσος φετος παρεα με τον Φωτση δειχνουν να απολαμβανουν το παιχνιδι οσο ποτε αλλοτε..Ενα ακομα δειγμα υγειας του φετινου Παναθηναικου..Μεχρι περυσι ακουγα οτι ο Φωτσης ειναι παλαιμαχος κατι που αποτι διαπιστωνω ηταν εντελως λαθος..Απλα ειναι ενας σημαντικοτατος παιχτης ο οποιος εχει μαθει να ειναι μερος του συστηματος δουλευοντας παντα με ρυθμο...Μεχρι περυσι βεβαια δεν υπηρχε συστημα τουλαχιστον επιθετικα..Μεχρι περυσι απο τα 10 τριποντα που σουταρε τα 5 ηταν σκοτωμενα στην ληξη του χρονου με αμυνα τα 3 ηταν πισω απο σκριν σε φασεις εκτος ρυθμου(αφου ρυθμος δεν υπηρχε) το 1 ελευθερο και το αλλο με παιχτη κρεμασμενο πανω του..Φετος τα σουτ που βγαινουν ειναι υπο εξαιρετικες προυποθεσεις και αυτο φαινεται απο τα στατιστικα του..

    Ελπιζω η ομαδα να ειναι υγιεις απο δω και περα..Μικροτραυματισμοι 5-7 ημερων ειναι μεσα στο προγραμμα παντα..Ελπιζω να συνεχισει ετσι η ομαδα μεχρι τελους και να μην ξαναπονεσουν τα ματια μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @giannis...αν θυμασαι η ξαναδεις τα παιχνιδια μεχρι τωρα θα παρατηρησεις οτι υπαρχουν plays για τον Γκιστ,οπου παιζει με πλατη τον αντιπαλο του.Ο Ιβανοβιτς προσπαθει να βελτιωσει τον παικτη,βαζοντας τον να κανει πραγματα που επιβαλλεται κι εχει τα προσοντα να τα κανει.Απο κει και περα ειναι θεμα του παικτη να δουλεψει και να γινει πιο πληρης παικτης κατι που θα ανεβασει το status του και θα του δωσει καλυτερα συμβολαια.Μεχρι περσι λειτουργουσε περισσοτερο με το ενστικτο γιατι η ομαδα ειχε προβλημα στο επιθετικο κομματι,φετος ομως μ' εναν προπονητη που εχει συγκεκριμενα πλανα και στις δυο πλευρες του παρκε,ο Γκιστ καλειται να παιξει οργανωμενο μπασκετ.Αν το μπορεσει θα 'μαστε μπροστα σε μια νεα περιπτωση Μπατιστ(δεν συγκρινω αξιες),αν οχι σε μια νεα περιπτωση Σμιθ..Εχεις δικιο οτι ο Ιβανοβιτς θελει οι παικτες του να ειναι δημιουργικοι με τη μπαλα στα χερια.Αυτο αλλωστε ηθελε κι ο Ζοτς απο τους παικτες του γι' αυτο οσοι ανταποκριθηκαν ανεβηκαν επιπεδο(π.χ.Περπερογλου)..Ο ΔΔ κι ο ΑΦ ειναι ανανεωμενοι γιατι παιζουν μπασκετ βασισμενο σε αρχες κι οχι στον αυτοσχεδιασμο.Και γενικοτερο το μεγαλο συν ειναι οτι σε ολους τους παικτες αρεσει ο τροπος παιχνιδιου της ομαδας κι αυτο φαινεται στο γηπεδο...VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. VECCHIO οντως ποσταρει παραπανω..Ενω μου δειχνει οτι σουταρει λιγοτερο απο το τριποντο..Μακαρι να εξελιχτει αν και το βλεπω δυσκολο..Παντως αν τα καταφερει σε αυτο το κομματι,μαλλον θα μεινει μετα..

      Διαγραφή
  25. Καλημερα Τζιμ και καλο μηνα, καλα εισαι φιλε? Η κλασσικη μου ερωτηση...Οι Κινγκς ειναι πολυ ενδιαφερουσα ομαδουσα. Πως σου φαινεται ο Καζινς φετος? Ο ανθρωπος για μενα ειναι το καλυτερο 5 αυτη τη στιγμη στην Αμερικη! Συμφωνεις?

    Alphonso Ford!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Απορώ πως δν εχει πεταχτεί ακόμα κανένας να γράψει "τι έγινε ρε Τζιμ κωλοτούμπα; έβαζες τον Παναθηναικό 12 στα παουερ ρανκινγκ και την Βαλένθια απο πάνω του;;;;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Θλαση ο ΜΚΦ.10 μερουλες εξω το λιγοτερο.Βλεπω τον ΠΑΟ να βγαινει 3ος και να στελνει τον ΟΣΦΠ σε αυτο τον ομιλο μωρε με ΤΣΣΚΑ Makabi/Alba Εφες Ουνικς Φενερ Μιλανο και καμια Γαλατα/Καχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ πιθανό..

      Mario

      Διαγραφή
    2. εαν νομιζεις οτι ειναι δυσκολος ομιλος,παλι ο γαυρος σε πιο ευκολο ομιλο θα καταληξει.Μονο η ΤΣΣΚΑ ειναι ομαδαρα οι αλλες ακομη δεν εχουν δειξει κατι. που να της φοβασαι.

      Διαγραφή
    3. ***αν νομιζεις*** οτι ειναι δυσκολος ομιλος

      Διαγραφή
    4. καλα το καψα τελειως,ξαναγραφω λοιπον "αν νομιζεις οτι ειναι δυσκολος ομιλος *κανεις λαθος* το καψα ξανα γιατι μαλλον ειρωνικα το λες,χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  28. Τι λέτε? ήρθε η ώρα του Διαμαντάκου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΗΡΘΕ-Η ΩΡΑ-ΤΟΥ ΔΙΑ-ΜΑ-ΝΤΑΚΟΥ......
      βαλτο σε ρυθμο και το βλεπω συνθημα στα χειλη των φιλαθλων στο 1ο 10λεπτο..κριμα που παιζουμε εκτος και δεν θα γινει κατι τετοιο :D

      Διαγραφή
  29. Η ΑΕΚ παιρνει Αθηναιου ενω ειπε η διοικηση οτι του χρονου θα παει για πρωταθλημα..Παραλληλα εχει σοβαρο προπονητη ο οποιος αποσο λεει εχει πλανο..Ελπιζω σε μια δυνατη ΑΕΚ μπας και αναβαθμιστει το προιον στην Ελλαδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πιο πιθανον ,αν κρινω και απ τα τμημα βολλευ της αεκ που εβαζαν τελευταια μεγαλους στοχους, να βρεθει η μπασκετικη αεκ παλι β εθνικη παρα να παει για πρωταθλημα.μακαρι να τα καταφερει αλλα αυτα ειναι ασοβαρα πραγματα να λες με αθηναιου,βουγιουκα και ντελινικαιτις παω για πρωταθλημα.
      επισης ο αθηναιου εκδιωχθηκε ως αποτυχημενος αφου ουσιαστικα αντικατασταθηκε απο αμερικανο ποιντ γκαρντ απ την τελευταια ομαδα της τουρκιας.

      Διαγραφή
    2. Δεν ειπε η ΑΕΚ με Αθηναιου-Βουγιουκα-Ντελινικαιτις παω για πρωταθλημα..Απο του χρονου θα παει ειπαν απο την διοικηση..Αν παντως η διοικηση εχει σκοπο να βαζει λεφτα καθε χρονο ολα ειναι πιθανα..

      Παντως αυτο που λες για Α2 και γω το φοβαμαι..Ειναι απειρα τα παραδειγματα..

      Διαγραφή
    3. ειλικρινα και ας ειμαι παναθηναικος μακαρι η αεκ να πρωταγωνιστησει και να παρει και τιτλους. αλλα επειδη η διοικηση της βλεπω να βαζει υπερβολικα ψηλα τον πηχη χωρις να δικαιολογειται απ τον ονομα του επιχειρηματια που ανελαβε ας κρατησουμε χαμηλο καλαθι.
      επισης απο του χρονου ειπε και ουσιαστικα ειπε θα βασιστει σε 4 ελληνες διεθνεις μεσα στους οποιους συμπεριελαβε τον αθηναιου και τον βουγιουκα...
      ας εκπληρωσει πρωτα τους φετινους της στοχους που για μενα με το τωρινο ροστερ μπορει ανετα την 4αδα και του χρονου ξαναμιλαμε αλλα ειναι ασχημο να ταζεις πολλα στους οπαδους και μετα να απογοητευονται οπως εγινε και στο χαντμπολ της αεκ που ταζαν ευρωπαικους τιτλους και κατεληξαν χρεωκοπημενοι...

      Διαγραφή
    4. Και γω Παναθηναιοκος ειμαι αλλα θελω δυνατες ομαδες..Και τον Παοκ και τον Αρη και την Αεκ και οσες ομαδες ακομα μπορουν και ας χανω και πρωταθληματα και κυπελα..Καλα Βουγιουκας-Αθηναιου ως συμπληρωματικοι παιχτες αν προπονουνται καλα κατι το οποιο εγγυειται ο Σακοτα ολο και λογω καποιων απουσιων θα μπορουσαν να βραθουν..Για το ελληνικο επιπεδο(Πλην ΠΑΟ-ΟΣΦΠ) αυτη την στιγμη ξεχωριζουν αυτοι οι 2 παιχτες..
      Τον επιχειρηματια δεν τον ξερω..Επομενως δεν ξερω και την ισχυ του και την σοβαροτητα του αλλα και τους λογους που μπορει να κρυβει η εισοδο του στην ΑΕΚ..Απλα πιστευω αυτα που ακουω μεχρι αποδειξεως του εναντιου..Αλλωστε καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη..

      Για να δουμε..

      Διαγραφή
    5. Κι εγω(οχι και γω) Παναθηναικος ειμαι..

      Διαγραφή
  30. https://www.youtube.com/watch?v=RAJdAAwXfdk ο αγωνας παο-μπαγερν ολοκληρος (αγγλικα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για τον σύνδεσμο του αγώνα. Και ότι σκεφτόμουν αν θα τον έβλεπα τελικά ποτέ ολόκληρο, μια που τον είδα κουτσουρεμένο. Να είχαμε και το ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ, τί καλά που θα ήταν...

      Αλέξης

      Διαγραφή
    2. αλεξη αυτα τα ανεβαζει ο σοπιστ,φιλαθλος του παο,λατρεμενος με υπεροχα βιντεακια που φτιαχνει ο ιδιος δικα του(αφιερωματα) ή αγωνες της ομαδας ολοκληρους ή και αποσπασματα.Εχει δικο του καναλι στο γιουτιουπ.Ψαξε μπορει να υπαρχει αντιστοιχος του Παοκ η του ΟΣΦΠ.

      Διαγραφή
  31. Και εκει που ο Τζιμ ειχε στους παικτες to watch τον Τζειμς του Κολοσσου, να σου η Καχα και η Ζαλγκιρις να κανουν προταση! Well done Jim, well done.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Και Ερτέλ στην Εφές, τώρα που θα πάει λαμποράλ ο Τζέημς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Προς Ανώνυμος (;) 30 Νοεμβρίου 2014 - 5:40 π.μ.

    Οι απαντήσεις είναι με τυχαία σειρά.

    1) "Δεν ξερεις τον Κορκμαζ και κατ επεκταση τη νεα γενια του Ευρωπαικου μπασκετ."

    Ότι και να πείς, έχεις απόλυτο δίκιο. Που να ξέρω τους Αγραβάνη, Μουράτο, Πεφάνη, Λιάπη, Μήτογλου, Παπαπέτρου, Σαλούστρο, Καμπερίδη, Σταμάτη, Λούντζη, Κόνιαρη, Παπαγιάννη, Διαμαντάκο, ΒΧ, κλπ, καθώς και αυτούς π.χ. της Barca, της Efes και της Fener. Αλλά τί λέω τώρα, αυτοί είναι όλοι βετεράνοι...

    2) "Ανακεφαλαιωνω. Εισαι ασχετος με τους νεαρους Ευρωπαιους παικτες."

    Δεν θυμάμαι να έγραψα ποτέ σε σχόλιό μου, ότι είμαι ειδικός ή γνώστης σε θέματα νεαρών Ευρωπαίων παικτών. Το αντίθετο, έχω επανειλλημένως τονίσει στα σχόλιά μου, ποιές είναι οι γνώσεις μου περί καλαθοσφαίρισης, συνεπώς δεν μπορώ να καταλάβω τί νόημα έχει η πρότασή σου αυτή...

    3) "Επισης το πως καταλαβες οτι ο ανθρωπος δεν εχει αυτοσεβασμο με ξεπερναει, αλλα κατι πρεπει να πεις για να προσβαλεις τον αλλον και να μεγαλωνεις τα σχολια σου."

    Λυπάμαι, αλλά είναι αδύνατο να το καταλάβεις αυτό, γιατί απαιτούνται συγκεκριμένα προσόντα (και βιώματα) για την κατανόηση τέτοιων εννοιών. Απλά, άστο να σε ξεπεράσει...

    4) "Μαλλον πηγες να στειλεις sms στους Αγγελοπουλους αλλα καταλαθος το ποσταρες στο hopfellas, ενα χωρο οπου ο κοσμος μαπαινει για να διαβασει/σχολιασει/συζητησει. Ατιμη τεχνολογια σε μπερδεψε."

    Προσπάθησα να εντοπίσω τα δικαιολογητικά που απαιτούνται προκειμένου να πάρω άδεια (από που και ποιόν άραγε) για να αναρτήσω ένα σχόλιο στο διαδίκτυο, καθώς και για το πώς και σε ποιόν ιστοχώρο επιτρέπεται η ανάρτηση σχολίων, αλλά ομολογώ ότι απέτυχα παταγωδώς. Άτιμη τεχνολογία, επιτρέπεις να αναρτούνται σχόλια σαν το δικό σου αλλά, το χειρότερο, σαν τα δικά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 5) "Επιπλεον εισαι εμφανως ειρωνας στην τελευταια σου παραγραφο, ασχετα σε ποιον απευθυνεσαι. ΑΡΑ εισαι ενας ασχετος ειρωνας. Τοσο απλο."

    Είναι τουλάχιστον ΑΦΕΛΕΣ να θεωρείς (ή να υποστηρίζεις) ότι είμαι είρωνας προς τους ανθρώπους που από το 2008-2009 (τα τελευταία 6 χρόνια δηλαδή) μπαίνουν κάθε χρόνο μέσα οικονομικά, προκειμένου να κάνουν την ομάδα μου την κορυφαία στην Ευρώπη αυτά τα χρόνια, με βάση τα αποτελέσματα. ΤΕΣΣΕΡΑ FINAL-FOUR, ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΙΚΟΙ, ΔΥΟ ΤΡΟΠΑΙΑ! Αν δεν ήταν αυτοί, το πιθανότερο είναι ότι η ΚΑΕ ΟΣΦΠ θα είχε το budget ομάδας πετοσφαίρισης ή υδατοσφαίρισης, με ότι αυτό θα συνεπάγονταν. Εκτιμώ και σέβομαι αυτά που έχουν πετύχει, και πιστεύω ακράδαντα ότι θα συνεχίσει να πετυχαίνει η ομάδα στο μέλλον χάρη σε αυτούς τους ανθρώπους. Βέβαια είναι αλήθεια, ό,τι κάνα-δύο φορές, στο παρελθόν, τους τα "έψαλλα" Αρχιεπισκοπικά, αλλά ήταν για το καλό της ομάδας. Τόσο απλό...

    6) "Τελος,συμφωνα με τη δικη σου λογικη, απαιτω να μην ξανασχολιασεις ΠΟΤΕ, κανενα σχολιο αναγνωστη και επισης καμια αναρτηση του Τζιμγιατι δεν απευθυνεται σε σενα, επομενως θα στερειται καθε λογικης. (Αντιγραφω την πρωτη γραμμη του σχολιου-απαντησης σου)"

    Τελικά, η φράση του Σόλωνα "Γηράσκω δ’ αιεί πολλά διδασκόμενος", είναι πράγματι σοφή. Μετά από τόσα χρόνια, συνεχίζω να μαθαίνω και εν προκειμένω, έμαθα ότι η παραπάνω φράση σου, σημαίνει ακριβώς ότι και η παρακάτω φράση του δικού μου σχολίου στο οποίο αναφέρεται.

    "Δεν μπορεί (και δεν έχει το δικαίωμα) κάποιος που γράφει με αυτό το απαράδεκτο ύφος και τρόπο σε κάποιον που δεν γνωρίζει, να κρίνει το ύφος κάποιου άλλου σχολιαστή."

    Όσον αφορά τη λέξη απαιτώ, που στην wikipedia, ορίζεται ως "ζητώ κάτι επιτακτικά, επειδή έχω την εξουσία προς τούτο ή επειδή το θεωρώ αναφαίρετο δικαίωμά μου", προφανώς δεν γνώριζες τη σημασία της, γιατί ούτε την εξουσία έχεις σε αυτό το blog, ούτε φυσικά μπορεί ποτέ να είναι αναφαίρετο δικαίωμα σου αυτή η απαίτηση προς εμένα, ούτε καν χρησιμοποιώντας την "Διογένειο" λογική, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για άρθρα του Jim (που είναι και ο μόνος που έχει το δικαίωμα να "απαιτεί" σε ότι αφορά το blog του) . Η λέξη αυτή ΑΠΑΙΤΕΙ, όπως και ο αυτοσεβασμός παραπάνω, κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά από αυτόν που την χρησιμοποιεί, και κατά συνέπεια η χρησιμοποίηση της ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗΣ (Διογένειας ή άλλης) στην περίπτωση σου.

    Στο σημείο αυτό σταματώ, γιατί αφενός κινδυνεύω να θεωρηθώ δολοφόνος των υπόλοιπων αθώων αναγνωστών του blog, από τα πολλά γέλια τους με το σχόλιο μου και μαζί μου, αφετέρου για να σηκωθώ από το πάτωμα στο οποίο πάλι κατάφερα να υποβιβάσω τον εαυτό μου. Άτιμη τεχνολογία...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ''Στο σημείο αυτό σταματώ, γιατί αφενός κινδυνεύω να θεωρηθώ δολοφόνος των υπόλοιπων αθώων αναγνωστών του blog, από τα πολλά γέλια τους με το σχόλιο μου'

      Πω ρε φιλε σε φανταζομαι με τον Μπογδανο να παιρνετε μαζι συνεντευξη απο τον Σαμαρα και ξαφνικα να μπαινει μεσα ενας τζιχαντιστης και να σας τρωει και τους 3 μαζι.ΕΠΟΣ

      ΥΓ.Τετοιο νουμερο που εισαι ή για τον πολιτικο στιβο προοριζεσαι ή για δικη σου εκπομπη στην τιβι.

      Διαγραφή
    2. Δεν θα παρενέβαινα αλλά είσαι τόσο καυχησιάρης όσο μπορεί να είναι ο κλασσικός ημιμαθής "επιστήμονας".
      Ακόμα και στα πιο απλά είσαι παραπειστικός και κυνικός. Θεωρείς μια εγκυκλοπαίδεια ως ερμηνευτικό λεξικό. Άρχισε λοιπόν "επιστήμονα" εντατικά μαθήματα ελληνικών:

      απαιτώ -είς, -εί ρ. (απαίτ-ησα, -ήθηκα, -ημένος) ζητώ κάτι που μου οφείλεται ή μου ανήκει: απαιτώ αποζημίωση - απαιτώ να μου αποδοθούν οι τόκοι | διατυπώνω αξίωση, επιβάλλω, ζητώ επίμονα: απαίτησα τους στρατιωτικούς κανόνες, γιατί δεν ανεχόμουν το μπουλούκι (Ρέα Γαλανάκη) | (για πράγματα) χρειάζομαι, έχω ανάγκη: η κατάσταση της οικονομίας απαιτεί άμεσα και δραστικά μέτρα | πληθ. ουδ. μτχ. τα απαιτούμενα ως ουσ., τα απαραίτητα υλικά ή άλλα εφόδια.

      Όπως καταλαβαίνεις το "σεντόνι" που ακολουθεί την ερμηνεία του "απαιτώ" είναι άκυρο...

      ΑLFA POLAR

      YΓ: Για να μην ψάχνεις στο wikipedia και για να μην σε υποβάλλω σε άσκοπες αμπελοφιλοσοφίες,το Alfa Polar είναι η μάρκα και το χρώμα του αυτοκινήτου μου και μου αρέσει να το χρησιμοποιώ σαν nickname.

      Διαγραφή
    3. πατε καλα, ρε?ρε, τι κατεβατα ειναι ολα αυτα που γραφετε, ρε???ρε, θα γελαν κι οι κοτες!!

      ΥΓ: alfa polar εγραψες!!να βγουμε για μπυρες :D

      Διαγραφή
  35. Πως γινεται ο Γιανκοβιτς να βελτιωθει στο 2 απο τη στιγμη που το ροστερ ειναι γεματο σε αυτη τη θεση και δε μπορει να παρει χρονο στο 2?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλησπέρα και από εμένα.

    Ζητώ συγνώμη από τους λοιπούς αναγνώστες του blog (αν έχουν επιζήσει) για τα δύο προηγούμενα σχόλιά μου, καθώς και για την καθυστέρηση της άποψης μου για το παιχνίδι του ΠΑΟ, αλλά ανάμεσα σε άλλα με "έφαγε" και ο... αυτοσεβασμός.

    Καταρχήν, δεν κατάφερα ουσιαστικά να δω το πρώτο ημίχρονο του αγώνα, λόγω διάφορων συνεχόμενων προβλημάτων με τους συνδέσμους στο διαδίκτυο. Η γενικότερη εικόνα που αποκόμισα από το δεύτερο ημίχρονο και τα άρθρα στο διαδίκτυο ήταν ότι ο ΠΑΟ δεν δυσκολεύτηκε να καταβάλλει την αντίσταση της Bayern, παρόλο που του έλλειπε το βασικό του 5.

    Ο Ivanovic σκηνοθέτησε άλλο ένα θρίλερ, σε ηπιότερους, από τα προηγούμενα στο Studio του ΟΑΚΑ, τόνους γιατί δεν είχε τον βασικό του πρωταγωνιστή σε σκορ και rebound. Το supporting cast της ταινίας αποδείχθηκε όμως για άλλη μια φορά, πολύ καλά στελεχωμένο (και με ιδιαίτερα καλή χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών, και ως συνέπεια αυτού του γεγονότος η ταινία ήταν άκρως επιτυχημένη. Απομένει να δούμε αν, σε αυτό το "φεστιβάλ ταινιών" της κανονικής περιόδου, θα είναι επιτυχημένη και η ταινία που ο... σκηνοθέτης της ομάδας ετοιμάζει για την Barca,η οποία θα γυριστεί επίσης στο Studio OAKA. Ο Ivanovic πάντως έχει αποδείξει ότι μπορεί να γύρισει τις... ταινίες του με μεγάλη επιτυχία ακόμα και χωρίς βασικότατους πρωταγωνιστές, καταφέρνοντας πάντοτε να αλλάζει τα "σενάρια" των ταινιών προς δυστυχία των αντιπάλων, έχοντας έτσι βρει το κατάλληλο makeup (λύσεις), σε βαθμό που να μην φαίνεται καθόλου η απώλεια των παικτών, και τα σενάρια να παραμένουν δυνατά, πάντοτε με ευχάριστο τέλος (τουλάχιστον μέχρι στιγμής στο Studio OAKA). Φήμες ότι ο Stephen Spielberg και άλλοι διάσημοι σκηνοθέτες τον έχουν προσεγγίσει προκειμένου να μάθουν τις μεθόδους με τις οποίες αλλάζει τα σενάρια του (στην κυριολεξία την ημέρα των γυρισμάτων των ταινιών) ελέγχονται ως ανακριβείς.

    Όσον αφορά το supporting cast της ομάδας, o Slaughter (που μέχρι τώρα είναι όνομα και πράγμα, και ταιρίαζει κουτί στις ταινίες θρίλερ του Ivanovic) ήταν για άλλη μια φορά πολύ καλός (σωστός εκτελεστής), συνεπικουρούμενος από τους Βλάντο, Batman (αρχίζει και θυμίζει τον γνωστό υπερ-ήρωα), Παππά και τον αναγεννημένο φέτος ΜΚΦ που κάνει το ένα μετά το άλλο εξαιρετικό παιχνίδι. Θετικός και ο 3D, που πλέον αρχίζει και κάνει μόνο αυτά που θα έπρεπε να κάνει εδώ και 2-3 χρόνια, και φαίνεται αυτό στις μεστές και ποιοτικές εμφανίσεις του. Ο Gist (παρεπιπτόντως όπως μου είπε κατηγορηματικά ένας Αμερικάνος συνεργάτης μου σε μια έρευνα, προφέρεται Τζίστ και όχι Γκιστ, όπως τον λέμε εμείς στην Ελλάδα - αν θέλετε ρωτήστε τον ίδιο για επιβεβαίωση) με έχει λίγακι μπερδέψει φέτος. Θέλω να τον δω και σε άλλα παιχνίδια (και κυρίως στο TOP-16) για να βγάλω πιό ασφαλή συμπεράσματα.

    Συνοψίζοντας, το παιχνίδι αυτό ήταν άλλη μια ημέρα στη δουλειά (στα γυρίσματα) για τον ΠΑΟ. Το συνολικό PIR 106 του σχετικά χαλαρού ΠΑΟ στον αγώνα αυτό νομίζω ότι επαρκή ως απόδειξη αυτού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχχαχαχαα εχεις πολυ πλακα εσυ, ρε μαλακα.σε παω

      ΥΓ: μονο λιγο καμια παραπανω τελεια να βαζεις, σε παρακαλω

      Διαγραφή
  37. Και δύο λόγια για τον ΟΣΦΠ.

    Η άνετη νίκη στον αγώνα με τον ΚΑΟΔ έδειξε ότι η ομάδα έχει σφυγμό, και ότι το παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης ήταν μια κακή παρένθεση. Πολύ ενθαρρυντική η εμφάνιση των παικτών που δεν φάνηκαν στον αγώνα με την Kutxa. Απομένει να δούμε πώς θα αντιδράσει και στον αγώνα με την Neptunas την ερχόμενη Παρασκευή. Προσεχώς στις... οθόνες σας!

    Μετά και τον τραυματισμό του Lafayette, φήμες ότι στον αγώνα με τον ΠΑΟ ο ΟΣΦΠ θα κατέβει με σύνθεση ανάγκης, με παίκτες (αν δεν τραυματιστούν στο μεταξύ και αυτοί - φτου φτου) το προπονητικό και ιατρικό επιτελείο, τον οδηγό του πούλμαν, τον Θρυλέοντα και (αν χρειαστεί και δεν συμπληρώνει δωδεκάδα) τους... Προέδρους, ελέγχονται ως ακριβείς...

    Αλέξης

    ΥΓ. Αν η Maccabi απέκτησε τον Bender μετά το συγκεκριμένο U18 πρωτάθλημα, να με συγχωρέσουν όλες οι διοικήσεις των ομάδων, αλλά έπιασε "κώτσο" όλες τις άλλες μεγάλες ομάδες της Ευρώπης (Real, Barca, CSKA, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, κλπ).

    ΥΓ. 2. Που το έχω; Που το έχω; Κάπου εδώ το είχα το εληξίριο της μετατροπής σε Mr. Hyde (AKA 77). Είμαι σίγουρος ότι θα το βρω και τότε ο Mr. H(y)de θα εμφανιστεί και πάλι :-) ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. χαχαχαχαχχαχαχαα εχεις πολυ πλακα εσυ, ρε μαλακα.σε παω

    ΥΓ: μονο λιγο καμια παραπανω τελεια να βαζεις, σε παρακαλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΩ 12 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΖΩ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ.ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΒΑΣΙΖΟΜΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΝΤΑΞΩ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ.ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΣΕΠΕΙΘΕΙ:ΟΥΚΙΤΣ ΡΑΙΤ ΔΔ-ΔΔ ΜΠΟΧΩ ΝΕΛΣΟΝ/ΠΑΠΠΑΣ ΚΑΡΙ-ΠΑΠΠΑΣ ΣΛΟΤΕΡ/ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ ΜΠΡΑΜΟΣ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ/ ΧΑΡΑΛΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ ΜΠΛΟΥΜΣ/ΦΩΤΣΗΣ ΓΚΙΣΤ -ΟΜΟΙΩΣ/ΛΑΣΜΕ ΜΑΥΡΟ ΜΠΑΤΙΣΤ/ ΡΑΙΤ ΕΣΤΕΜΠΑΝ ΜΑΥΡΟ ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΕΠΕΣΕ ΓΙΑΤΙ ΓΛΙΤΩΣΕΣ ΒΑΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΛΑΣΜΕ ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ ΜΠΡΑΜΟΣ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ?ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΕΧΩ 4-5 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΙΘΕΜΕΝΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΑΠΟ 4-5 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΜΥΝΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΡΩ ΤΠΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ.ENA ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΤΖΙΜ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΘΑΚΑ ΚΑΜΙΝΣΚΙ ΓΟΥΙΣΚΟΝΣΙΝ ΤΙ ΠΑΙΧΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ 7"er ΤΡΕΧΕΙ ΣΑΝ ΓΚΑΡΝΤ ΤΡΙΠΛΑΡΕΙ ΣΕΝ ΤΡΙΑΡΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΟΥΤ ΠΑΙΖΕΙ ΞΥΛΟ ΤΡΩΕΙ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ?ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τι θα ήθελες για Χριστουγεννιάτικο δώρο;

    «Θα ήθελα πολύ κάτι, όχι για μένα, το οποίο δεν είναι υλικό και αφορά στον μεγαλύτερο αδερφό μου, τον Θανάση. Να ανέβει από το NBDL στο ΝΒΑ! Οι Νικς δεν έχουν αρχίσει καλά και πιστεύω ότι χρειάζονται έναν αθλητικό και πληθωρικό παίκτη, που μπορεί να παίξει ρόλο σε κάθε τομέα του παιχνιδιού. Εκείνος παίζει πολύ καλά με την ομάδα του (Westchester Knicks) και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να πάρει κι αυτός την ευκαιρία του, γιατί την αξίζει. Ήρθε για μιάμιση μέρα, για το Thanksgiving και όλη η οικογένεια ξανάσμιξε και πάλι, μετά από πολύ καιρό. Περάσαμε πολύ όμορφα κι αυτό μου έδωσε φοβερή δύναμη...»

    Πραγματικά ο Γιάννης αν είναι υγιής θα αφήσει εποχή γιατί έχει τεράστιο ταλέντο και δεν ξεχνάει απο που ξεκίνησε, που σημαίνει ότι δεν θα σταματήσει να δουλεύει. Αυτή η απάντηση είναι συγκλονιστική γιατί μου δείχνει πόσο ώριμος και προσγειωμένος είναι για την ηλικία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο του, αν πραγματικα το σκεφτεται ετσι!!
      Και Μπραβο σου, που δινεις εμφαση και συγκινεισαι απο τετοιες ανθρωπινες στιγμες!!
      Και Μπραβο μας, που ζουμε σε ενα κοσμο οπου η αναδημοσιευση συγκινητικων δηλωσεων μας κανει να αισθανομαστε πιο ανθρωποι..

      Διαγραφή
  41. Νομιζω πως η Αρμανι ειναι η μοναδικη,ισως,ομαδα που εχει καταργησει τα συστηματα..Κι αυτο φυσικα εχει εξηγηση..Λουκα Μπανκι..Η μοναδικη χρησιμοτητα του στο παγκο ειναι να ζηταει απο τη γραμματεια αλλαγες και ταιμ-αουτ..Παιζοντας το συστημα ''μονος μου και ολοι σας'' ο Χακετ πηρε το παιχνιδι απεναντι στη Μπαγερν που δεν ειχε τον Πεσιτς στον παγκο..τραγικο το επιπεδο των Ιταλων προπονητων..η Σασαρι του Σακετι ειναι οσα πανε κι οσα ρθουνε,στη Βαρεζε ο Ποτζεκο σκιζει τα πουκαμισα του,ο Μπανκι διδασκει μπασκετ αλανας,ο Κρεσπι εφυγε νυχτα απο τη Λαμποραλ..και μετα γκρινιαζουμε για τους δικους μας..VECCHIO...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. VECCIO δεν τον ειδα τον αγωνα αλλα την περασμενη βδομαδα αδικηθηκε εντονα η Αρμανι μεσα στην Μπαρτσα απο την διαιτησια,Εφτασε να χανει σε ολο τον αγωνα με διψηφια διαφορα και κερδισε στο τελευταιο λεπτο.Ο ομιλος μας ειναι ομιλος πρωταθλητων και οχι αδικα.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω ως προς την αδικια στην Αρμανι την προηγουμενη εβδομαδα και τονιζω οτι εχει ποιοτικους παικτες,ομως αυτο που παιζει δεν ειναι μπασκετ.Κανονικα φετος επρεπε να εμφανιστει καλυτερη,παρα τις αλλαγες που εκανε,αφου η τετραδα Τζεντιλε-Χακετ-Μος-Σαμιουελς,που ειναι η ραχοκοκαλια της ομαδας παρεμεινε..Σημερα η Μπαγερν χωρις Μισιτς και με καλυτερους τους Σαφαρτζικ και Μπραιαντ,παραλιγο να τους παρει το ματς..Για τον ομιλο μην τα ξαναλεμε..ειναι ομιλος πρωταθλητων κι αυτο απο μονο του δινει αλλη αξια στις νικες..Καπου διαβασα οτι δεν θα παιξει αυριο ο Μπατιστα,οποτε πρεπει να δουμε τι θα σκαρφιστει ο Ιβανοβιτς..VECCHIO

      Διαγραφή
    3. ακριβως, αυριο δυσκολα θα παιξει ο μπατιστα,με ραιτ μονο σωθηκαμε,ειναι σαν να παιζει ο οσφπ μονο με καββαδα.3ο πενταρι.

      Διαγραφή
    4. ειναι σα να παιζει η ρεαλ μονο με Μαρκους Σλοτερ.3ο 5αρι

      Διαγραφή
    5. μονο που εμεις εχουμε και διαμαντακο...ΒΑΛΤΕ- ΜΕΣΑ- ΤΟΝ ΔΙΑ- ΜΑ- ΝΤΑΚΟ λεμεεεεεε ;)

      Διαγραφή
    6. Συμφωνώ με τον VECCHIO. Έπρεπε να εμφανιστεί καλύτερη, κορμό σταθερό έχει και ποιότητα έχει. Όμως παίζει και σε όμιλο πρωταθλητών. Πολύ σωστά, φταίει ο τρόπος παιχνιδιού της και η έλλειψη ομαδικής δημιουργίας.
      Andreas Craven

      Διαγραφή
  42. Για το παιχνίδι με την Φενέρ δύσκολα τα πράγματα..Αν σου λείπει 4αρι/ Φώτσης, παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο ο Γκιστ, κατεβάζεις και τον Λουκα στο 4, καλύπτεις το κενό. Αν σου λείπει ο 1 έχεις Διαμαντίδη άν όμως σου λείπουν και τα 2 σου 5αρια έχεις θέμα. Πιστεύω ότι θα δούμε Γκίστ και ίσως και πιτσιρικι.. Είναι ευκαιρία του Ραιτ να πάρει χρόνο και περισσότερες μπάλες!
    Andreas Craven

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Tζέιμς στην Λαμποράλ,Ερτέλ στην Εφές και αμέσως η ομάδα του Ίβκοβιτς αλλάζει στάτους.Πλέον μπορούμε πιο εύκολα να πούμε ότι έχει στόχο μέχρι και το final-4,όχι βέβαια ότι είναι φαβορί,αλλά έχει ελπίδες και βρίσκεται στο σωστό δρόμο να βγει μπροστά από φέτος κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχουμε πει πααρα πολλες φορες φετος αυτο το "Ερτελ στην Εφες"..αυτη μπορει να ειναι και η καλη..αλλα μηδενα προ του τελους κακαριζε.
      Οσο για την Εφες, ειναι ηδη στους 7-8 δυνατους υποψηφιους μνηστηρες για Φ4..κι αν οι πρωτοι 3 ειναι ΤΣΣΚΑ, ρεαλ, μπαρτσα(τα δυνατα χαρτια καθε χρονο), ξερουμε ποιοι μενουν να κοντραρει για να ανεβει στατους.,

      Ασχετο: "ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ?" (cit.)

      Διαγραφή