Athlenda

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Τεστ χαρακτήρα..



Τεστ χαρακτήρα για τις ελληνικές ομάδες επιφύλασσε η 6η αγωνιστική της διοργάνωσης.  Ο Ολυμπιακός επιβίωσε στο θρίλερ με αντίπαλο τη Βαλένθια του Περάσοβιτς.. Εύκολο διπλό για τον Παναθηναϊκό, σούπερ ο Μαυροκεφαλίδης.. Το Hoopfellas και οι σημειώσεις του από την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας..



Πάμε στο σημειωματάριο μας κατευθείαν λοιπόν, χωρίς προλόγους στο λαό του Hoopfellas..

4 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ..


-Ο Περάσοβιτς παίζει από την αρχή φέτος αρκετά μια motion επίθεση με συνεχόμενες hand off συνεργασίες (που βοηθούν στο να κυκλοφορήσει η μπάλα απέναντι σε πιεστικές άμυνες όπως αυτή του Ολυμπιακού) οι οποίες καταλήγουν συνήθως σε pick& roll του Ρίμπας στην κορυφή της ρακέτας γαρνίρει το επιθετικό κομμάτι της Βαλένθια με καταστάσεις Horns στις οποίες το μέσα-έξω παιχνίδι του Ντούμπλιεβιτς είναι ταμάμ (για αυτό το καλοκαίρι αν θυμάστε σας είχα πεί ότι είναι ο ψηλός που θα μου έκανε για το μπάσκετ του Ιβάνοβιτς..). Οι hand off συνεργασίες βοήθησαν τους Ισπανούς να αντεπεξέλθουν στην πίεση της ελληνικής ομάδας παρά την απουσία του βασικού τους PG, Βαν Ρόσομ, σπάζοντας την πίεση στην πρώτη γραμμή άμυνας και πετυχαίνοντας να κυκλοφορήσουν καλύτερα τη μπάλα κερδίζοντας σε χρόνους. Ουσιαστικά οι Ισπανοί κατάφεραν να ορθοποδήσουν όταν ο Ολυμπιακός στη δεύτερη περίοδο προσπαθούσε να τους "τελειώσει" , τη στιγμή που ένιωσαν πιο άνετα στην πίεση της απλωμένης ερυθρόλευκης άμυνας.


-Ο Ολυμπιακός παρουσίασε πρόβλημα απέναντι στις ζώνες του Περάσοβιτς. (1-3-1 για να ματσάρει plays με καταστάσεις "υπερφόρτωσης" και 3-2 με τον Λούσιτς "κεφάλι" για να αμυνθεί στο κεντρικό pick & roll των γηπεδούχων). Τολμώ να πω ότι οι συγκεκριμένες ζώνες του Κροάτη κόουτς δεν είχαν ιδιαίτερα τρεξίματα ενώ τα recovers των παικτών του θα μπορούσαν να είναι και πιο γρήγορα. Προφανώς ήταν κακή η αντιμετώπιση από πλευράς Ολυμπιακού.. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν "επιτέθηκε" (νομίζω καταλαβαίνετε τι ακριβώς εννοώ..) στην άμυνα χώρου της Βαλένθια. Αντιμετωπίζοντας μια τέτοια κατάσταση είναι δεδομένο ότι πρέπει να μετακινήσεις την άμυνα του αντιπάλου σε συνέχεια ώστε αρχικά να αποκωδικοποιήσεις αμυντικές αντιδράσεις και να αρχίζεις να διαβάζεις το κενό κατά τη μετακίνηση. Μόνο έτσι θα δημιουργήσεις ρήγματα, με τα οποία μια ομάδα με την ποιότητα του Ολυμπιακού μπορείς να γονατίσεις τέτοιες άμυνες. Βασικό να μπορεί να εισάγεις τη μπάλα στο High ή  το Low post και ακόμα πιο βασικό κομμάτι ο τρόπος που θα τη βγάλεις από εκεί.  Ο Ολυμπιακός δεν είχε  τον δημιουργό στo ποστ έτσι κι αλλιώς, ούτε ήταν νομίζω όμως σωστά προετοιμασμένος για ζώνη. Το κρατάμε αυτό, θετικό ότι δόθηκε η αφορμή να γίνει focus όσον αφορά την αντιμετώπιση. Οι ερυθρόλευκοι ήταν στατικοί λοιπόν επιτρέποντας στην συνεχιζόμενη περιφερειακή αστοχία να περάσει θηλιά στο λαιμό τους στην 3η περίοδο.


-Είναι φανερό το πόσο ταιριάζουν σε αυτό το agressive αμυντικό προφίλ που προσπαθεί να δώσει στην ομάδα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, οι Λαφαγιέτ-Ντάρντεν. Ο πρώην PG της Βαλένθια, θα το επαναλάβω, δίνει άλλη διάσταση στο αμυντικό κομμάτι και ειδικά στη πίεση της μπάλας. Στη παρούσα φάση μαρκάρει από το "1" μέχρι το "3" (στη 3-guard lineup), πηγαίνει πολύ στην επαφή κουράζοντας τον αντίπαλο, ξέρει να σπάσει σκρινς με το κορμί του. Παρατηρείστε πόσες ευκαιρίες για τρανζίσιον επίθεση δημιουργούνται από την αμυντική προσήλωση των Λαφαγιέτ-Ντάρντεν.. Όσον αφορά τον πρώην φόργουορντ της Ρεάλ, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ο πιο απαραίτητος από τους 3 small-forwards που έχει συνολικά το ρόστερ (ναι, ίσως πάνω και από τον εξαιρετικό στο ξεκίνημα Λοτζέσκι) με την έννοια ότι αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ backcourt και frontcourt, δεν έχω καταλάβει γιατί δεν έχει κατέβει καθόλου στο "4" μέχρι στιγμής. Με το φάντασμα των άστοχων τριπόντων από τη θέση "4" και του τζόγου της αντίπαλης ομάδας στα συγκεκριμένα σουτ, θα μπορούσε άνετα ο Σφαιρόπουλος να πάει σε τέτοιο σχήμα (ειδικά με τον Λούσιτς απέναντι). Κατανοώ ότι δεν έχει καν swingman για να βάλει δίπλα του στο "3" και πιθανόν η μίξη τριών γκαρντς και του Ντάρντεν μαζί στην ίδια πεντάδα να ελαφρύνει πολύ την ομάδα όμως η λίγκα προσφέρεται για τέτοιες "πατέντες".. Θα ήθελα να το δω.


-Ο Ολυμπιακός παρουσίασε διακυμάνσεις στο αμυντικό κομμάτι. Ενώ λοιπόν στο αμυντικό performance των ερυθρολεύκων είναι εμφανής η ώθηση που δίνουν οι Λαφαγιέτ-Ντάρντεν και γενικότερα η ανεβασμένη διάθεση που δείχνει όλη η ομάδα στο συγκεκριμένο κομμάτι (παρατηρείστε το όσο περισσότερο προσπαθεί ο Σπανούλης), παρατηρώ διαστήματα με έλλειψη συγκέντρωσης. Κόστισε στον Ολυμπιακό εχθές η απώλεια συγκέντρωσης που τροφοδοτήθηκε και από το κακό επιθετικό performance της ομάδας που χάλασε τη σκέψη των γηπεδούχων. Ειδικά ο Πετγουέη (και ο Χάντερ που εχθές όμως ήταν θετικός) χάνεται ουκ ολίγες φορές. Ρίμπας και Ντούμπλιεβιτς επίσης, δύο αρκετά ποιοτικοί βέβαια παίκτες, δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα κερδίζοντας πολλές ένας με έναν φάσεις απέναντι στους παίκτες των ερυθρολεύκων. Μου άρεσε πολύ η μαχητικότητα του Αγραβάνη. Η αυτοπεποίθηση του είναι σε άλλο επίπεδο και πλέον προσεγγίζει πιο σωστά τα παιχνίδια χτίζοντας τα λεπτά του με βάση την άμυνα και τα hustle plays, όχι τα δύο ελεύθερα σουτ.

Από την άλλη ο Νέντοβιτς έδειξε ότι θέλει λίγο χρόνο (φυσικό) για να βγάλει αυτό που πραγματικά μπορεί. Έπεσε πάνω στην απουσία του Βαν Ρόσομ και πήρε αρκετό χρόνο στο "1" (είναι περισσότερο off-guard) απέναντι σε μια ομάδα που τον πίεσε πολύ και προστάτεψε αποτελεσματικά το κέντρο της ρακέτας της.  Η Βαλενθια θα παίξει καλύτερα στη συνέχεια. Έχει ποιότητα, το έδειξε ξεκάθαρα στο ΣΕΦ και είναι ώρα να κάνει τη ρελάνς. Θεωρώ ότι είναι καλύτερη ομάδα και από την Λαμποράλ και από τις Γαλατά-Νεπτούνας..

3 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ


-Ο Παναθηναϊκός -μετά το πρώτο αναγνωριστικό διάστημα- έδειξε ξεκάθαρα ότι έφτασε στη Πολωνία στοχεύοντας να αμυνθεί πραγματικά στο τρανζίσιον. Το είχε δουλέψει αρκετά η ομάδα και το επίπεδο ετοιμότητας αλλά και εκτέλεσης ήταν αρκετά ικανοποιητικό όπως και η συνολική άμυνα που παρουσίασε το σύνολο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Έτοιμα πόδια να σταματήσουν τη μπάλα και να στείλουν τον χειριστή στις γωνίες, κομμένος ο ..αεροδιάδρομος στον Κόλινς ο οποίος βγάζει πολλές φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο μετά από αμυντικό ριμπάουντ, σπρώχνοντας τη μπάλα με στόχο να φτάσει μέχρι μέσα. Είναι δυνατή η Τουρόβ σε αυτό το κομμάτι και το κυνηγά πολύ στηρίζοντας μεγάλο μέρος της παραγωγικότητας της. Υπό τον φόβο του τριπόντου, είδαμε αρκετό "switch" στο μισό γήπεδο για τους πράσινους με τον Ράιτ να κάνει καλή δουλειά στην περιφερειακή άμυνα  μένοντας "μαζί" με τα γκαρντς των γηπεδούχων και τον Παππά αρκετά μαχητικό στη πίσω γραμμή άμυνας. Είναι κατανοητό ότι οι πράσινοι δε δυσκολεύτηκαν να ελέγξουν τον αντίπαλο με οδηγό την άμυνα τους. Αυτό π.χ. που δε μπορεί να κάνει η Μπάγερν (ούτε η Φενέρ που ακόμα δε της έχει κοστίσει)  αυτή τη στιγμή.. Το τελικό σκορ αδικεί την συνολική προσπάθεια και το διάβασμα που είχε γίνει στο αμυντικό κομμάτι, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα του Ιβάνοβιτς έκλεισε το ματς -στα τελευταία 5'30''- δεχόμενη ένα 14-1 σερί..


-Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε παίκτες-σκόρερς όπως ο Μαυροκεφαλίδης και ο Παππάς είναι να "μπούν" στην επίθεση της ομάδας μέσα από συχνά ταξίδια στη γραμμή των προσωπικών. Συνδέονται με το καλάθι, "πατούν" στην επίθεση, βρίσκουν ρυθμό και ζεσταίνονται. Ο Λουκάς ήταν απολαυστικός, παρουσιάζοντας την ικανότητα του να σκοράρει πολύ σε συνέχεια, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Πολύ σημαντικό για παίκτη που βγαίνει από τον πάγκο. Ο Ιβάνοβιτς τον έπαιξε και στις δύο θέσεις των ψηλών, τον ανέμειξε σε pick & rolls και του έδωσε μπάλες σε ένας με έναν καταστάσεις ενθαρρύνοντας τον στο να βάλει περισσότερο τη μπάλα στο παρκέ. Χωρίς τον Φώτση, οι πράσινοι χρησιμοποίησαν διάφορα σχήματα στη φροντκόρτ με τον Ράιτ μπαλαντέρ, να παίζει επίσης και τις δύο θέσεις των ψηλών. Είναι σημαντικό να μπεί και ο Λουκάς πλέον στο rotation καθώς ανοίγει τη γκάμα των επιλογών στη φροντκόρτ. Δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο "τραχύς" όσο ο Ράιτ, όμως ο tweener χαρακτήρας του και το γεγονός ότι ζει λιγότερο από τα γκαρντς δεδομένου ότι έχει προσωπική φάση μπορούν να "δώσουν" στο παιχνίδι των πρασίνων..


-Η Τουρόβ δεν είναι ακόμα στο επίπεδο ώστε να μπορεί να παίξει άμυνα απέναντι σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός. Για αυτό και δε μπορεί να τις κοιτάξει στα μάτια στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Είναι χαρακτηριστικό το πόσες φορές στέλνουν οι Πολωνοί την ελληνική ομάδα στις προσωπικές στη πρώτη περίοδο.. Έχαναν συνέχεια "θέσεις" στο παρκέ, αδυνατούσαν να τρέξουν σαν ομάδα μαζί με τον αντίπαλο τους και φυσικά να ελέγξουν τη μπάλα. Όταν ο -αρκετά καλός- Γκιστ έβαλε τα 2 περιφερειακά σουτ που χρειαζόταν η επίθεση της ομάδας του ώστε να ανοίξει το γήπεδο, όλα είχαν πάρει το δρόμο τους. Παρ'όλα αυτά θεωρώ "κατόρθωμα" το ότι ο Παναθηναϊκός δε σκόραρε 85+ σε αυτή την ομάδα. Θα μου πείτε είχε 78 στο 35ο λεπτό..


 Με τον Σλότερ εκτός παιχνιδιού από την πρώιμη φθορά που του προκάλεσε το match-up με τον Τέηλορ και τους Διαμαντίδη-Μπατίστα σε χαμηλή πτήση, οι πράσινοι έπαιξαν πολύ το δίδυμο Παππά-Μαυροκεφαλίδη στην επίθεση τους και δικαιώθηκαν.. Στη συνεργασία αυτών των δύο προικισμένων σκόρερς μπορεί να ακουμπήσει ο Παναθηναϊκός φέτος..


Υ.Γ: Η Αναντολού θα έχει τέτοιες βραδιές φέτος.. Παιχνίδι που έλεγχε πλήρως στη μεγαλύτερη διάρκεια του αλλά δε σκότωσε ποτέ τον αντίπαλο. Θα το ξαναπώ, μου αρέσουν αρκετά οι Τούρκοι που δαγκώνουν στο αμυντικό κομμάτι. Σπουδαίο αποτέλεσμα για τον Πασούτιν στο ντεμπούτο του. Για τον Πεδουλάκη θα μιλήσουμε σύντομα..


Υ.Γ1: Τραγωδία στη Πόλη με τον νεκρό οπαδό του Ερυθρού Αστέρα.. Όσο και εάν προσπαθούμε σαν σελίδα να επικεντρωθούμε στο μπάσκετ, κάποια πράγματα που συμβαίνουν γύρω από αυτό μας ξεπερνάνε. Κρίμα για το σπουδαίο ματς εντός παρκέ και το ρεκόρ του Ουίλιαμς (17 τελικές)..

Απολαύστε τον Μάρκους Ουίλιαμε εδώ..


Υ.Γ2: Mε την ευκαιρία του τουρνουά που συμμετείχε ο Παναθηναϊκός στην preseason σας είχα πεί πόσο εκτιμώ τον Τέηλορ Ρότσεστι. Μπασκετικό γκαρντ.. Με 29 πόντους και 7 τελικές οδήγησε τη Νίζνι σε τεράστιο διπλό στη Σαρδηνία και στο 3-3 στον όμιλο.. Αποτέλεσμα κομβικής σημασίας που μπορεί να κρίνει ακόμα και πρόκριση..

Y.Γ3: Απλά Σπανούλης.. Με τέτοια σουτ σκορπάει φόβο ανά την Ευρώπη υπενθυμίζοντας ότι παραμένει ένας από τους καλύτερους closers στο τοπ-επίπεδο στη Γηραιά Ήπειρο..









132 σχόλια:

  1. Θαυμασιο αρθρο και παλι μεγαλε Τζιμ... Οσο για τον Σπανουλη στο τελευταιο υστερογραφο καλα τα λες, αλλα στους αγωνες με τον ΠΑΟ τι γινεται;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.youtube.com/watch?v=y2L_GuWB8A0

      Πες τα ρε Στάθη, με τον άμπαλο!

      Διαγραφή
    2. χχαχαχαχα ελα ρε σοβαρα;;; στα 10-12 παιχνιδια κανει ενα καλο και ξεχνιουνται οτι σερνεται στα περισσοτερα.

      Διαγραφή
  2. οπως παντα αναλυτικοτατος τζιμ
    1.παναθηναικος.....παιχνιδι που και δυο εβδομαδες να παιζανε δεν υπηρχε περιπτωση να το χασει,κλασικο παιχνιδι που το διαβασμα του παγκου κλειδωνει τον αντιπαλο ο οποιος λεει και ευχαριστω στο τελος....σιγουρα ο παναθηναικος θα κριθει οταν γυρισει ο ντε μαρκους για το που εχει βλεψεις....νομιζω οτι αν ειναι υγιεις οι παικτες θα ειναι στα πλει οφ
    2.ολυμπιακος.....εμφανης η προσπαθεια στην αμυνα αλλα επιτρεψτε μου να τον κρινω οταν παιξει με πιο δυνατες ομαδες και οταν ερθει η ωρα να διαχειριστει μια ηττα.....καποιες δηλωσεις του αγραβανη παντως που ειδα καταλαβα οτι κοιμουνται και ξυπνανε στον πειραια με το βλεμμα στον παναθηναικο
    Υ.Γ πολυ κακη ομαδα το κλιβελαντ,με στελεχωση ο,τι να ναι και χωρις ρολους....ευκολα βρισκω δεκα ομαδες στη λιγκα με πολυ καλυτερους ψηλους(με λευκους ψηλους δυσκολα ειχε ποτε τυχη καποιος)...επισης ειναι η μονη ομαδα που δεν εχει πλει μεικερ,αν δεν ανταλλαξουν τον ιρβινγκ δεν εχουν τυχη......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε stonerook γενικά συμφωνώ σε αυτά που γράφεις, όχι μόνο πιο πάνω αλλά τις περισσότερες φορές. Όσον αφορά το ΥΓ θεωρώ πως θα υπάρξει σημαντική βελτίωση στην πορεία για το Κλίβελαντ, πιστεύω πως αυτή τη στιγμή ίσως είναι στο 50-60% (μπορεί να λέω κ πολύ). Άλλωστε κ το Miami στην πρώτη χρονιά του Lebron είχε ξεκινήσει με 9-8 (ή κάτι παρόμοιο τέλος πάντων).

      Διαγραφή
    2. Οι Καβς είναι στο 30-40% max παιδιά αυτή τη στιγμή. Το ρόστερ έχει πολλές δυνατότητες, ακόμα "βρίσκεται". Πολύ ενδιαφέρουσα η αντίδραση Μπλατ σε αυτόν τον πρώτο ..τοίχο που βρίσκει μπροστά του.

      Διαγραφή
  3. Ανάρτηση ξημερώματα Παρασκευής και τρελαίνομαι. Ο Μαυροκεφαλίδης Τζιμ κάποτε είχες πεί ότι έχει το πιο πλούσιο ρεπερτόριο κινήσεων για έλληνα ψηλό. Απλά είναι σοφτ για την ιδιοσυγκρασία του ΠΑΟ. Θα βοηθήσει σίγουρα.

    Μanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μάνο, ο Μαυροκεφαλίδης έχει μεγάλη γκάμα και πλαστικότητα που δύσκολα συναντάς.

      Διαγραφή
  4. Ρότσεστι παιχτάρα Τζιμ. πέρυσι θα ήταν πολύ καλή επιλογή για ΠΑΟ αλλά α; όψεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά, συνεχίστε να κρατάτε σαν επτασφράγιστο μυστικό ότι ο ολυμπιακός παίζει χωρίς τον καλύτερο σουτέρ του και τον καλύτερο ποστ παίκτη του. Μη σας ξεφύγει πουθενά και εκτεθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως τα λες ειναι. Ο Ολυμπιακος με Λοτζεσκι και Πριντεζη θα ειναι καλυτερος. Απο την αλλη, στο κυπελλο ηταν παροντες κι οι δυο κι εχασε απο τον ελλιπεστατο Παναθηναικο. Δεν ειναι τα προσωπα το θεμα λοιπον. Εκτος κι αν μιλαμε για το Διαμαντιδη ή το Σπανουλη. Το λαθος του Ολυμπιακου ηταν οτι διαλεξε το Σφαιροπουλο που ειναι μεν αξιοπρεπης επαγγελματιας αλλα μαλλον λιγος για το μεγεθος της ομαδας που προπονει.

      Διαγραφή
    2. 1.17 ειδες δεν το λεμε πουθενα οτι και οι δυο αυτοι που ανεφερες ειναι καλοι επιθετικα αλλα στην αμυνα μπαζουν.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε 1:17, μη σου ξεφύγει πουθενά ότι παίζει με ανύπαρκτους αντιπάλους μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός και γλιτώνει οριακά πολλές φορές, όπως επίσης ότι έπαιξε με τον ανύπαρκτο -τότε- ΠΑΟ, σε ματς-τίτλο και έχασε εκκωφαντικά! Μην το πεις όμως και εκτεθούμε!!!

      Διαγραφή
    4. αυτο που βλεπουμε τωρα απο τον ολυμπιακο με την μεγαλη προσπαθεια στην αμυνα οταν θα γυρισουν πριντεζης και λοτζεσκι θα παει περιπατο......εδω ειμαστε και θα τα λεμε.....οι παικτες που χει ο σφαιροπουλος γι αυτο που παει να κανει ,δηλαδη να στηριχτει πολυ στην αμυνα απλα δεν κανουν ,ειναι συγκυριακο,βεβαια δεν εχει ευθυνη ο ιδιος,δεν τους διαλεξε.....stonerook

      Διαγραφή
    5. σεβομαι τον τζιμ αλλιως θα γραφα τι εχει κανει κιμα ο τρακης.....stonerook

      Διαγραφή
    6. 9.40 ωραιο επιπεδο να το χαιρεσαι.στο ιδιο υφος εγραψαν αυτοι και ακριβως στο ιδιο υφος απαντησες εσυ.Ποιος ειναι προβατο φανηκε.

      Διαγραφή
    7. Ο DPG σας εχει γραμμενους εσενα και τους ομοιους σας.Αυτος συνεχιζει τις επιτυχιες του σαν επιχειρηματιες στην απω ανατολη,και σαν προεδρος τησ ΚΑΕ ακομη και εκπτωτος σας γλενταει.Ποιος σας υπολογιζει ρε καρπαζιερς.Τα βαλατε με τον 77 και τωρα εχει σειρα αλλος,φασιστομουτρα.Λιγος σεβασμος στο μπλογκ δεν βλαπτει,αλλα σαν γαυρος που εισαι τι να περιμενει κανεις απο εσας.Μια ζωη εδω μεσα προκαλειτε πρωτοι βριζοντας χυδαια τους παντες.

      Διαγραφή
    8. Φίλε stonerook μεινει ανεπηρεαστος.... Το blog χρειαζεται ατομά με τις γνώσεις σου και το χαρακτήρα σου!

      Διαγραφή
    9. Χορός.. Χορός.. Μου αρέσει η λέξη «χορός».. Μου αρέσει ο τρόπος που προφέρεται.. Και μου αρέσει και η ακουστική της.. Καθαρή λέξη.. Καθαρή και εύηχη......stonerook

      Διαγραφή
    10. Mαγκες Αγγελοπουλοι σας ευχαριστουμε. Ειστε οι πρωτοι μαγκες. Φετος θα παρουμε και τους τρεις τιτλους. Με το ροστερ που φτιαξατε και τον προπονητη που διαλεξατε θα τα σαρωσουμε ολα μαγκικα και Ολυμπιακα.

      Ε.Π.

      Διαγραφή
    11. 77 μπραβο τους εκανες το χατηρι και χαθηκες,,κριμα ατομα σαν και εσενα με γνωσεις,σχολια,επιπεδο,να μην σχολιαζουν πια εδω.Οι καφροι σε κερδισαν.

      Διαγραφή
    12. O stonerook βλέπω ότι κάνει ΧΡΗΣΗ του κλασσικού λεξιλογίου.
      Είναι κι αυτός από ότι φαίνεται ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ στο ψέμα και στην αλητεία.
      Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ της ομάδας του από τις παρασκηνιακές κινήσεις δε θα έπρεπε να το κάνουν χαρούμενο.
      Η ιδιοκτήτης της ομάδας του έχει διαλύσει την ομάδα του αλλά του χρυσώνει το ΧΑΠΙ με την εν Ελλάδι αλητεία.
      Χρειάζεται οπωσδήποτ ΕΝΕΣΕΙΣ πραγματικότητας.
      Και να αντιδράσει αλλιώς τα ευρωπαικά λάβαρα στην οροφή του ΟΑΚΑ θα πιάσουν ΣΚΟΝΗ.
      Και θα ξαναζήσει τα περσινά, όταν η ΤΣΣΚΑ τον έκανε ρόμπα χωρίς ΚΟΥΜΠΙ.

      Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ άσχημο να βλέπεις ανθρώπους να στερούνται τη ΔΟΣΗ του, στην εφορία ή στην τράπεζα, και παρόλα αυτά να πανηγυρίζουν για τα επιχειρηματικά κατορθώματα ενός πάμπλουτου.
      Μοιάζουν με πρόβατα που βελάζουν και καταπίνουν αμάσητο το ΧΟΡΤΟ που τους δίνουν.

      Θα τους πρότεινα να αράξουν, να πιουν μια ΚΟΚΑ κόλα και να δουν τα πράγματα αλλιώς.

      Διαγραφή
    13. 2 39 το σαββατοβραδο και σε εχει βαρεσει κατα κουτελα κρετινε.Δεν υπαρχει σωτηρια για την περιπτωση σου.

      Διαγραφή
    14. Το δικό μου σαββατόβραδο περιλαμβάνει απλά λίγες μπύρες, άντε και κανένα ουίσκι. Τα σαββατόβραδα άλλων να φοβάσαι.

      Διαγραφή
    15. Παιδιά, σόρυ που παρεμβαίνω, αλλά ο 77 είναι γαύρος. Αυτά για όσους έχουν αποπροσανατολιστεί. Το ότι κάποιος που υπερασπίζεται τον ΔΓ, λέει "...που είσαι ρε 77...¨" το εκλαμβάνω ως τρολάρισμα.

      Διαγραφή
    16. δεν σεβονται τπτ καποιοι εδω μεσα,αυτο ειναι το επιπεδο των οπαδων τους,γαυροι γαρ.Μην απαντατε σε καταπτυστα σχολια δεν βγαζει πουθενα.

      Διαγραφή
    17. Υψηλου επιπεδου πνευματικα σχολια απο τους ανθρωπους που ψηφισανε τον Μωραλη για δημαρχο.Εγω τους καταλαβαινω ομως τους ανθρωπους:Μια ζωη τελευταιοι στη ζωη, μια ζωη πονος απο τον εργοδοτη στην επιχειρηση, κερατο απο τη γυναικα, μαθημενοι στις κλεψιες της ΠΑΣΟΚαρας και τωρα που τελειωσανε ολα και ξαναβρισκουνε τον πατο της τροφικης αλυσιδας οπως τους αξιζει ξεσπανε οπου βρουνε.
      Μια στη ΧΑ της οποιας προπυργιο ειναι οι μισφιτ, μια στα γηπεδα, μια στα μπλογκ εδω.7 μερες πικρα για να βρισουν μια φορα στο γηπεδο.Το μονο καλο ειναι πως η Μερκελ θα φροντισει αυτοι ανθρωποι να συνεχισουν να βασανιζονται οπως τους αξιζει.

      Διαγραφή
    18. Oι προεδροι μας, οι μαγκες Αγγελοπουλοι απεδειξαν σημερα οτι σεβονται το νομο.

      Ε.Π.

      Διαγραφή
    19. Τζιμ , μπραβο για το αρθρο και παλι αλλα νομιζω πως η κατασταση στα σχολια εχει ξεφυγει λιγο. Τουλαχιστον τα υβριστικα δεν θα ταν κακο να διαγραφονται.
      DR34M

      Διαγραφή
    20. Μπραβο στο παλικαρι που μιλησε οπως μιλησε στο 9.40. Ειπε τις αποψεις του αντρικια και εριξε και καμια χριστοπαναγια γιατι οπως και να το κανουμε ειμαστε αντρες και μιλαμε για μπασκετ. Αυτος ειναι ο σωστος τροπος συζητησης! (χωρις ιχνος ειρωνιας). Δεν καταλαβαινω γιατι μια λεξη οπως "ηλιθιος" ειναι απαγορευμενη, εχει την θεση της στο ελληνικο λεξιλογιο και θα πρεπει να χρησιμοποιειται χωρις περιορισμους εφοσον χρησιμοποιειται για να περασει μια συγκεκριμενη θεση. Πως να το κανουμε υπαρχουν και ηλιθιοι στο κοσμο! Θα με εκνευριζε αν απλα εμπαινε να βρισει χωρις να πει καμια αποψη. Αυτος θα ηθελε delete απο το blog!
      Για το πρωτο παλικαρι, ο συμφωνω οτι θα ανεβει ο Ολυμπιακος πολυ οταν γυρισουν οι τραυματιες. Το οτι ειναι μυστικο δεν ξερω απο που σου προεκυψε. Βλεπεις τους Παναθηναικους ολη μερα να λενε για τον Νελσον και τον Μαυροκεφαλιδη(που ελειπε μεχρι τωρα) που ειναι τραυματιες;

      Διαγραφή
    21. 11,31 αν δεν ξερεις μην κανεις υποδειξεις, μακαρι ο 9.40 να ελεγε μονο την λεξη ηλιθιος.Τα μνμ που εσβησε ο Τζιμ, ηταν τοσο χυδαια, προκλητικα και εμμετικα που δεν υπηρχε λογος να τα διαβαζει ο καθενας εδω μεσα.Μονο αηδια σου φερνουν τετοια σχολια και ας ειμαι Ολυμπιακος, ντρεπομουν που τα διαβαζα,.

      Διαγραφή
    22. Ένα άτομο είναι που μπαίνει εδώ και καιρό και γράφει αυτά τα εμετικά. Είχε εξαφανιστεί βέβαια από εκείνο το απόγευμα στις αρχές του Οκτώβρη -με τα τελευταία τότε σχόλιά του να αφορούν "50ρες", ρεκόρ ήττας. εξευτελισμούς, Eurocup και κάτι τέτοια. Τώρα στα μουλωχτά ξαναφάνηκε -θα εξαφανιστεί πάλι από τις 28 Δεκέμβρη..

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα Δημήτρη. Να πω και εγω το σχολιο μου. Πολύ καλό διάβασμα από τον coach Dusko. Σε μια μέτρια βραδιά για την ομάδα ήρθε εύκολα η νίκη. Προβληματίστηκα με τον Σλοττερ. Είναι κατ' εμε παίχτης ψυχολογίας ξεκάθαρα. Από τη στιγμή που θα γυρίσει το pitbull θεωρώ θα μειωθεί πολύ ο χρόνος του αν συνεχίσει να έχει διακυμάνσεις στην απόδοσή του. Πολύ μεστό παιχνίδι από τον Μποχωρίδη και απο τον Yannis Blooms. Βοήθησε και στις πίσω γραμμές της άμυνας ο Γιάννης. Θα ήθελα να μου εξηγήσεις όμως γιατί χρησιμοποιείται τόσο λίγο όμως ;;;

    ΥΓ: Συγκρίνοντας τους δύο Wright που ήταν μεταγραφικοί στόχοι της ομάδας θεωρώ πως ο Julian είναι κλάσεις ανώτερος. Υπομονή κανα μήνα ακόμη και μετά θα δείτε γιατί στο MIlwaukee του έδιναν τις '' δύσκολες αποστολές'' στην άμυνα!

    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΕΥΤΩΝΙΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθηγητά συμφωνώ απολύτως για τον Julian Wright....Σε ένα μήνα θα τρίβουμε τα μάτια μας με αυτό τον παίχτη!

      In DUSKO WE TRUST

      ΚΩΣΤΑΣ.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα κύριε καθηγητά.. Στην ερώτηση σου για τον Μπλούμς θα σου απαντήσω ότι εκτός από τη φυσική υπάρχει και η ..χημεία. Ο Λετονός είναι καθαρά παίκτης ρόλων σε αυτό το ρόστερ και η λειτουργικότητα επιβάλλει συγκεκριμένα λεπτά σε τέτοιου είδους παίκτες.

      Διαγραφή
  7. συμφωνω στα περισσοτερα. στεκομαι στην αμυνα. οι καλες ομαδες παιζουν πανω κατω οπως η βαλενθια σε στυλ αλλα το παιζουν πολυ καλυτερα. οποτε η αμυνα εχει θεμα. δευτερον με λαφαγιετ ολα καλα. την αμυνα την ξεραμε απο περσι οτι ειναι το δυνατο του σημειο, εσβησε τον γκουντελοκ, αλλα νομιζω οτι στο μπροστα κομματι δεν εχει βοηθησει καθολου. 13-40 σουτ ειναι αυτα και πολλα με καλες προυποθεσεις. ο νταρντεν ανεβαινει. περα απο αμυνα εχει πολυ καλες επιλογες στην επιθεση και οντως ειναι σουπερ απαραιτητος. τελος ο αγραβανης μπορει να εξελιχθει σε σουπερ παικτης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλεξ η αμυντική συμπεριφορά του Λαφαγιέτ σου δημιουργεί ευκαιρίες για πόντους στο τρανζίσιον.

      Διαγραφή
  8. ΕΓΩ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΠΙΟ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ:ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΙΝΤ ΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΣΤΟ 1VΣ1 Η ΟΜΑΔΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ.ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ.ΣΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΤΡΙΕΣ Η ΚΑΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΥΣ 70 ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΟΡΙΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΣ.ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΙΟ ΘΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ(ΜΠΟΧΩ ΣΛΟΤΕΡ ΡΑΙΤ ΠΑΠΠΑΣ ΒΛΑΝΤΟ)ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.ΥΓ1:Ο ΠΑΠΠΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ(ΑΜΥΝΑ).ΥΓ2:ΚΑΛΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ 8?ΥΓ3:ΚΑΚΟ ΝΕΟ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΓΡΑΒΑΝΗ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΕΑΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ?ΥΓ4:ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΑΚΟΜΑ Η ΕΥΡΟΛΙΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΣΕ ΜΑΤΣ ΥΨΗΛΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ...ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην άμυνα θα παιχτεί το παιχνίδι για τον ΠΑΟ φέτος αναφορικά με το που θα φτάσει. Ο Ερυθρός Αστέρας μέχρι τώρα είναι η καλύτερη ομάδα πίσω από τον ΟΣΦΠ στον όμιλο. Το ποιος μπορεί οχτάδα και ποιος όχι θα φανεί στο TOP-16. Αλλάζουν δέρμα πολλές ομάδες εκεί..

      Διαγραφή
  9. ροτετσι πολυ καλος αν και δεν τον εχω δει σε ολοκληρο αγωνα.. ασταθεστατος θα ελεγα, με ιβα στον παγκο περιμενω να φερουμε τετοια λαβρακια στην ομαδα.. για την ομαδαρα δεν νομιζω οτι μπορουμε να πουμε κατι οταν παιζει με ανετοιμους τον μαυρο τον ραιτ και τον σλοτερ που ειχε θεμα μικροτραυματισμου και ιωσης. Περιμενω νελσον για να βγουν καποια συμπερασματα. μπραβο στον κοουτς που παροτι παιζει με μιση ομαδα καθε φορα βγαζει μπροστα 10 ετοιμοπολεμους παιχτες.. σουπερ ροτεισον και σουπερ ψυχολογικη στυριξη!!!
    Ο πεδουλακης δεν αντεξε για πολυ και θα επιμεινω στις κακιστες επιδοσεις του στο χτισιμο ομαδων.. οταν αγοραζεις παιχτες με μικρα συμβολαια μπορεις να τους αλλαξεις 5,6 φορες χωρις κανενα θεμα.. οταν ομως κοουτς διαχειριζεσαι ενα απο τα πιο καυτα μπατζετ στην ευρωπη τοτε πρεπει να εισαι σιγουρος για το τι φερνεις.. το πιθανοτερο ειναι να σε διωξουν παρα να διωξεις...
    Ιτουδης παιρνει τα ευσημα αφου φαινεται να στρωνει τον μιλο και να δενει την ομαδα.. δεν περιμενα οτι μιλος και ντε κολο θα μπορουσαν να συμβιωσουν στην ιδια ομαδα...
    Τραγικη η μιλανο που μαλλον εχει αρχισει να ψαχνει για νεο κοουτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Μιλάνο κοιτάζει τον Τζαμόντ Γκόρντον για αντί-Μπρούκς..

      Διαγραφή
    2. Den einai eukolo na diokseis paikti pou xthes evale 37 pontous kai genika fainetai se anodo... MONTANA

      Διαγραφή
    3. Μετά τη φήμη που βγήκε προς τα έξω για αλλαγή του, έχει ανεβάσει στροφές όντως.

      Διαγραφή
  10. Μια παρατήρηση που περνά στα ψιλά: πέρσι και πρόπερσι ο Παναθηναϊκός είχε στα μισά του 1ου γύρου, 2-3. Πέρσι έκανε το 3-3 νικώντας με το ζόρι τη Λιέτουβος στο ΟΑΚΑ, πρόπερσι με νίκη - έκπληξη (έτσι έμοιαζε τότε) επί της Ρεάλ. Τη δε πρόκριση την κλείδωσε ουσιαστικά, με μπόλικο άγχος, πρόπερσι στο Καντού, πέρσι νικώντας (πάλι με κακή εμφάνιση και πολύ άγχος) τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ.
    Φέτος, πάλι, σε σαφώς πιο ανταγωνιστικό όμιλο (στα δικά μου μάτια η Μπάρτσα είναι ισότιμο 1ο φαβορί με τη Ρεάλ κι η Φενέρ η ομάδα με τα μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης σ' όλη τη διοργάνωση) και με εντελώς διαφορετική ομάδα, ο Παναθηναϊκός έκανε ξεκούραστα 3-2 στο 1ο μισό, 4-2 προχθές χωρίς άγχος, πάει για 5-2 με την Μπάγερν και θα εξασφαλίσει τυπικά πρόκριση απ' την 7η αγωνιστική. Πιθανότατα θα πάει στο 6-4 και λογικά θα τερματίσει 3ος, πληρώνοντας την γκέλα στο Μόναχο, και θα πάει σε πολύ δυνατό όμιλο τοπ16 (με Μπάρτσα, Ρεάλ, Μακάμπι, Ζαλγκίρις και πιθανότατα Βαλένθια - τη μοναδική σοβαρή αντίπαλο στον όμιλο του Ολυμπιακού, το 1-5 είναι εντελώς μαγική εικόνα).
    Ήδη, ωστόσο, χωρίς να το συνειδητοποιούμε, η ατζέντα έχει αλλάξει. Όταν έγινε η κλήρωση, που τον έβαλε σε όμιλο με 3 ομάδες πλέι οφς πέρσι (Μπάρτσα, Παναθηναϊκός, Αρμάνι) κι άλλες 2 που αποκλείστηκαν οριακά στο τοπ16 (Μπάγερν, Φενέρ), υπήρχε - πολύ λογικά - ερωτηματικό ακόμη και για την πρόκριση. Και μόνο που η κουβέντα είναι πλέον ποια τα οφέλη της 2ης και ποια της 3ης θέσης, αντιλαμβάνεται κανείς πως το πρότζεκτ παραείναι πετυχημένο. Και ικανοποιώντας, μάλιστα, έναν βασικό στόχο: να γίνουν βασικοί οι Γιάνκοβιτς, Παππάς (στους ρόλους των περσινών Ματσιούλις, Ούκιτς), εξοικονομώντας κάπου 1 εκατ. ευρώ και 2 θέσεις ξένων...
    Και μια παρατήρηση για τον κόουτς: βλέποντας τη Βαλένθια του Περάσοβιτς θυμήθηκα πόσο αφελής ήταν στο παρελθόν η Τάου του Ιβάνοβιτς. Τελικά τον προπονητή τον κάνει ΚΑΙ το περιβάλλον. Εδώ, με Μήτσο στο παρκέ, ο Ντούσκο μοιάζει πολύ πιο λογικός. Ως τώρα παίρνει χαμηλό βαθμό μόνο στην Μπάγερν, αλλά στη 2η αγωνιστική υπάρχουν εξ ορισμού δικαιολογίες.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Φενέρ με τα διπλά σε Μιλάνο και Μόναχο δείχνει λίγο μπροστά στη μάχη της δεύτερης θέσης. Ο Διαμαντίδης παραμένει ένας από τους καλύτερους closers της διοργάνωσης και ναι μπορεί να κάνει κάθε κόουτς να φαίνεται λίγο πιο.. γάτος.

      Διαγραφή
  11. Τζιμ ξέρεις πολλή μπάσκετ το έχουμε πει. :
    - Ο Αγραβάνης μεγάλη έκπληξη και λύση - πιστεύω ότι η βελτίωση του οφείλεται στα guts του και όχι τόσο στο basket που ξέρει (αυτό κάνει τη διαφορά τελικά). Το κορμί το έχει πάντως και θα δώσει λύσεις στην άμυνα όπου και λείπει ύψος
    - είναι τρελοί να μη δουλεύουν την ψυχολογία του κατσίβελη ο οποίος έχει προσόντα swingman και μόνο η αυτοπεποίθηση του λείπει για να παίζει όπως ο satoransky - ξέρει basket, είναι πλαστικός δίμετρος, στην άμυνα αν δυναμώσει λίγο θα παίζει βδέλα μέχρι το 3
    - συμφωνώ για darden παίχτης νικητής φοβερής ποιότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολλη μπασκετ?
      Ολυμπιακος εισαι φιλε?

      Διαγραφή
    2. είμαι σιγουρος ότι παρα το εκα παραδρομης λαθος μου ξερω καλυτερη γραμματικη από σενα φιλε - το γεγονος ότι θελεις να ταυτοποιήσεις τους ολυμπιακους με τον αμορφωτο κοσμο δειχνει ότι εχεις φοβερη παιδεια - ανατριχιασα φιλε

      Διαγραφή
    3. Να'σαι καλά Sportsfan. Έχω πεί πολλάκις ότι ο Κατσίβελης έπρεπε να πάρει ευκαιρίες. Μπορεί πολλά παραπάνω.

      Διαγραφή
  12. jim είσαι ο καλύτερος της περιφέρειας . Αν είχα αδερφή θα ερχόμουν ο ίδιος να σου προσφέρω το χέρι της .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για γαμπρός ναι, είμαι ο καλύτερος..

      Διαγραφή
    2. (Χ)

      Προς Ανώνυμος 22 Νοεμβρίου 2014 - 11:30 π.μ. (και Jim)

      Πριν προσφέρετε το... χέρι της αδελφής σας, χρειάζονται και άλλα προσόντα πέρα από τις γνώσεις περί καλαθοσφαίρισης.

      Για παράδειγμα, ο υποψήφιος γαμπρός θα πρέπει να μπορεί να "σουτάρει" την "μπάλα" στο... καλάθι του super market με την ευστοχία του Σλότερ, να "πασάρει" τα... πιάτα στο πλυντήριο με την ακρίβεια και ταχύτητα του 3D, να "κλέβει" τις... λερωμένες πάνες του μωρού και να τις ξεφορτώνεται με την ικανότητα του Ginobili, να "κόβει"... λάσπη αλά Lasme όταν η συζήτηση "γυρνάει" στις λέξεις... καταστήματα και αγορές, να "χειρίζεται" την... κουτάλα και την κατσαρόλα με την επιδεξιότητα, στην μπάλα, του Magic και τέλος να είναι έτοιμος να ξεδιπλώσει τα επιθετικά του συστήματα στα... κατάλληλα για αυτό το σκοπό γήπεδα και να... "σκοράρει" αλά Γκάλης οταν και όποτε του ζητηθεί!

      Αλέξης

      ΥΓ. Ζητώ συγνώμη από τις κυρίες και δεσποινίδες, που τυχόν διάβασαν το παραπάνω σχόλιο, αν ξέχασα κάτι στη... λίστα των προσόντων, αλλά τις διαβεβαιώ ότι είναι καθαρά χιουμοριστικό σχόλιο και φυσικά ουδεμία πρόθεση έχω να τις προσβάλλω, καθώς ούτως ή άλλως τη σημερινή εποχή οι δουλειές του σπιτιού οφείλουν να είναι μοιρασμένες μεταξύ των μελών μιας οικογένειας και όχι να φορτώνονται οι γυναίκες με όλο το νοικοκυριό...

      Διαγραφή
  13. Για τον παπα:ειναι εμφανος βελτιωμενος με πέρσι αλλα για μενα πρεπιε να βελτιωθεί κιαλλο στα εξης:ball handling,creativity, να βαλει στο παλμαρε του την κίνηση του σπανουλη που στο τελευταίο βημα βαζει δυναμη στο ποδι αντιθετη με την φορά του και αποφεύγει τον ψηλο με αυτο το αλμα προς τα πισω,και θα γινει ο τοπ μπουκαδορος στην ευρωπη.βεβαιαγια να το κανει αυτο χρειαζεται πολυ δυνατα ποδια.και εδω το σημαντικοτερο.παρατηρωντας τον παπα βλεπω απτο σωμα του οτι δεν ειναι πολυ γυμνασμενος,πρεπει να χασει οτι λιπος εχει και να βαλει μυικα κιλα στα ποδια και στα χερια ειδικα στα ποδια για να αύξηση την ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΤΗΤΑ του.αυτη η δουλεια ομως δε μπορει να γινει μεσα στην σεζον παρα μονο το καλοκαιρι και ειναι και αρκετα δυσκολο γιατι θελει ειδική διατροφη και βαρη για να χασεις το οποιο λιπος και μετα αλλο προγραμμα για αυξηση μυιων.αυτη ειναι η γνωμη μ.
    Τον λουκα τον πιστευω πολυ φετος.πιστευω υπο καθεστως ιβανοβιτς θα κανει την καλυτερη επιθετικη χρονια της καριερας του.

    Πιο πολυ απο ολες τις μεταγραφες πιστευω στον νελσον.περιμενω πως και πως να παιξει.το θεμα ειναι να ειναι 100% υγεις .μακαρι μακαρι γιατι πιστευω οτι ο παο θα εχει εναν super quarterback. Για τα επομενα 4 χρονια.περιμενω πως και πως να δω ποσο θαναβαθμιστεί ο παο με αυτον υγείες και σε καλη αγωνιστική κατασταση.πως και πως!!!!!

    Θεωρω οτι δεν πρεπει ο ντουσκο να βασιζεται στο τριποντο του γκιστ.για μενα ειναι μετριος τριποντος.στου φωτση με χιλια στου γκιστ οχι.ο γκιστ πρεπει να βαραει 1 τριποντο σε καθε αγωνα.αντε το πολύ. 2..οχι παραπανω.σωστα τον διαβασε ο coach της τουροβ παρολου που εβαλε τα μισα.ετσι πιστευω.

    Ο μπλουμς γιαυτο που κανει να μπαινει μεσα για λιγο να βαζει 3χ3 κ λιγη αμυνα σε καθε παιχνίδι ειναι τελείος.τελειος.και να ουτε παραπονα ουτε τιποτα.σουπερ επαγελματιας.

    Πως βλεπεται του χρονου στον παο:καλαθης,ντοελμαν και λαβαλ της σασαρι???ξερω οτι δ3ν θα γινει αλλα ειναι ωραιο ονειρο.

    ΥΓ.jim ξαναδιαβαζω τις αναλυσεις σου για παιχτες και ομαδες που εκανες στη αρχη της χρονιας.εισαι οντως απαιχτος.εχεις πολυ ματι και γνωσεις.αν ημουν προεδρος ομαδας θα σου εκανα προταση για συμβουλο και σκαουτερ της ομαδας μ.δεν ειρωνευωμαι ουτε γλειφω!!!

    YΓ2. 77 ελα πισω.μην μας ξενερωνεις.

    Υπογραφη

    Delfino kai (DEN) ton dino

    Kai

    Pablo prigioni kai tin κοβω με πριονι!!!!

    Και

    Ουγκο σκονοκινι και μαρεσουν τα μπικινιιιιιι!!!!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου ρε Ντελφίνο.. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ο Λαβάλ ήταν στις λίστες του Hoopfellas όταν κόστιζε κάτω από κατοστάρικό.. Viva Argentina

      Διαγραφή
  14. Προς ολους τους φανατισμενους γαυροβαζελοσκουληκομπαοκηδες και τα τα ρεστα: ΣΚΑΣΤΕ.
    Εδω μεσα γραφουμε για το μπασκετ ως αθλημα ανωνυμα χαλαρα καυλαντιζοντας.Ουτε για να μας πετανε οι μισοι τι γραφανε αλλοι πριν 5 χρονια(ΣΤΑ @@ ΜΑΣ) ουτε για να βριζεστε αν ο Πριντεζης ειναι καλος ή κακος αμυντικος ή αν ο Παππας ειναι κωλοχαρακτηρας.Τσουρεκια μας τα κανατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Mr Conway pistevete pragmatika oti to basket rithmou tou Kiriou Ivanovic exei thesi stin epoxi pou zoume? Pistevete oti me afto to modelo o PAO tha xtipisei titlous? Looking forward to your answer.

    Kind regards,

    Jimmy B

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Παναθηναϊκός παίζει σύγχρονα στο επιθετικό κομμάτι Jimmy. Πρέπει να χτίσει πιο ισχυρούς κώδικες επικοινωνίας και να μάθει να τελειώνει κλειστά ματς κάτω από τη καινούργια φιλοσοφία. Μόνο έτσι θα μπεί πραγματικά η βάση.

      Διαγραφή
  16. Jim πως σχολιαζεις το γεγονος οτι ο Ολυμπιακος παιζει τοσο πολυ με την επαφη στην αμυνα στα ορια του φαουλ?το σχολιασε κ ο Περασοβιτς μετα το παιχνιδι στην συνεντευξη τυπου..μου θυμιζει λιγο λογικη κανω τοσα φαουλ οσα δε μπορει να σφυριξει ο διαιτητης..κ στα τρια φαουλ σφυριζουν το ενα..π.χ στο παιχνιδι με τη Γαλατα ο Ολυμπιακος στο 2ο δεκαλεπτο ειχε συμπληρωσει ηδη απ'το 3ο-4ο λεπτο 5 φαουλ..μπορει με αντιπαλους χαμηλοτερης δυναμικοτητας οπου θα παρεις κ κανα σφυριγματακι παραπανω αυτη η αμυνα να χει αποτελεσμα..αλλα με αντιπαλους μεγαλυτερης δυναμικοτητας δε νομιζω πως εχεις τυχη..η φθορα στα φαουλ θα ναι αμεση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμιζει λογικη Σιενας οπως πολυ σωστα εγραψες, θα κανω περισσοτερα απο οσα θα δωσει ο διαιτητης, θα κουρασω τον αντιπαλο και θα βγω γρηγορα στην επιθεση. Ακομα και με καλυτερους αντιπαλους εχει αποτελεσμα, μονο πενυματικα δυνατες ομαδες μπορουν να σταθουν και να σε κερδισουν.Για τον ΟΣΦΠ με βαση τους παικτες που εχει πλην 2-3 δεν μπορουν να παιξουν σωστη αμυνα (ή και δεν θελουν κατα κυριο λογο), ισως ειναι ο μονος τροπος να στρωσει αμεσα η αμυντικη του γραμμη.
      Σαν σκεψη ειναι ενδιαφερουσα, ας το δουμε κυριως στο τοπ16.

      Διαγραφή
    2. Μου αρέσει και τάσσομαι υπέρ από τη στιγμή που έχει το βάθος να ανταποκριθεί σε περιπτώσεις φθοράς.

      Διαγραφή
  17. Καλημερα...
    Καποιες παρατηρησεις για τον Παναθηναϊκό.
    1.Νομιζω οτι ο Μαυροκεφαλιδης δενει σαν χημεια αρκετα με τον Ραιτ,και λιγοτερο με τον Γκιστ.Με τους Φωτση και Μπατιστα νομιζω οτι δεν πολυταιριάζει.Ο Μαυροκεφαλιδης εχει το χαρισμα της δημιουργιας αρκετα ανεπτυγμενο,εχει καλο σουτ απο μεση και μακρινη αποσταση -κυριως οταν αποκταει αυτοπεποιθηση μεσα στον αγωνα- και πλαστικοτητα κινησεων μεσα στη ρακετα.Με τον Ραιτ μαζι του ,νομιζω οτι καλυπτονται οι αμυντικες αδυναμιες που εχει,ενω και ο Ραιτ εχοντας την ικανοτητα να παιρνει σωστες θεσεις επιθετικα,γινεται πιο χρησιμος μαζι του,κυριως με επιθετικα ριμπαουντς ή με τελειωματα φασεων κατω απο το καλαθι.Οι δυο αυτοι παικτες αλληλοσυμπληρονονται πολυ καλα..Ο Μπατιστα χρειαζεται ενα strech-4 διπλα του για να γινει επικινδυνος,κυριως τον Φωτση ή τον Γκιστ(λιγοτερο).Ισως ενας λογος που δεν φανηκε πολυ ο Μπατιστα ειναι και το γεγονος οτι επαιξε αρκετα με τον Ραιτ διπλα του.
    2.Στο backcourt τωρα,πιστευω οτι η επιστροφη του Νελσον σε 3-4 εβδομαδες δεν θα οδηγησει σε παρκαρισμα του Μποχωριδη΄στον παγκο ή την εξεδρα.Τα λεπτα του μικρου θα διατηρηθουν πιστευω ή και θα αυξηθουν αναλογως την εξελιξή του,Μαζι με τον Νελσον θα γινουν η ασπιδα του Διαμαντιδη.Ο Blums θα γινει swingman("2" και "3") και μοναδικό 3αρι θα ειναι ο Γιανκοβιτς.Μπαινω στον πειρασμό να σκεφτω ποσο θα ταιριαζε σε αυτο το σχημα ο Βεζενκοφ,αντι του Γκιστ.
    3.Δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται με τον Χαραλαμπόπουλο...Στα λεπτα που μπαινει μεσα στο γηπεδο ειναι σαν "μπούλης".Ωραια ειναι 17 - 18 χρονων,αλλα ας βγαλει λιγη ενεργεια...Για να γινει μεγαλος παικτης πρεπει και να γυαλιζει το ματι του...Μηπως να τον πλακωνει στα χαστουκια ο Παναγιωταρακος στον παγκο για να ξυπναει λιγο?Αυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Βεζενκοφ θα γινοταν cornerman, παιζοντας σε 3-4.Ακομα και αν ερθει του χρονου, θα ταιριαξει πραγματικα πολυ ωραια.Οσο για τον Χαραλαμποπουλο,παρουσιαζει τελειως αλλη εικονα σε αγωνες Ελλαδας και σε αγωνες Ευρωλιγκα.

      Διαγραφή
    2. @ Johnny Rogers
      Άκη Παναγιωταρά λένε το φυσικοθεραπευτή του ΠΑΟ

      Διαγραφή
  18. Πέραν των συλλογικών θεμάτων, παρακολουθώ τους Έλληνες παίκτες. Ο Αγραβάνης είναι το νέο στοιχείο φέτος. Για τον Γιάνκοβιτς και τον Παππά πίστευα πως έπρεπε να βρουνε το κουμπί τους. Και το βρίσκουν.
    Ο Ιβάνοβιτς θα βάλει Χαραλαμπόπουλο, Διαμαντάκο, Παπαγιάννη και Κόνιαρη σιγά-σιγά στα παιχνίδια. Κυρίως της Α1. Ξέρει αυτός.

    Επιτέλους, ήρθε ο Σφαιρόπουλος και κατάλαβε πως ο Κατσίβελης έχει μια σπουδαία χρησιμότητα. Βάλτον 20 λεπτά να αναλάβει μια αποστολή και θα στην φέρει σε πέρας. Σαν την εποχή Λιμόζ ή Ιωαννίδη. Ο Δημήτρης είναι ένας πολύτιμος παίκτης σε μεγάλες ομάδες όπου δεν μπορούν να είναι και οι 12 σκόρερ.

    Άντε να επιστρέψει και ο Παπαπέτρου. Μακάρι γερός και δυνατός γιατί έχει στόφα.

    Ο Μήτογλου μπήκε πολύ δυνατά στο NCAA. Μακάρι να μη γυρίσει Ελλάδα.

    Θα ήθελα τέλος όλοι οι χρήστες και σχολιαστές να πούνε ένα σχόλιο για τον Δημήτρη Μαυροειδή. Ο άνθρωπος σπάει τα κοντέρ. Επέστρεψε με τρομερή αυτοπεποίθηση και παίζει σε μια σπουδαία ομάδα στο ίδιο επίπεδο με τον ΠΑΟΚ, πιστεύω.
    Και επειδή αυτός που τον έβγαλε στο πάλκο σε διεθνές επίπεδο είναι ο Κατσικάρης, νομίζω πως θα τον δούμε το καλοκαίρι ξανά στην προετοιμασία της Εθνικής. Μπράβο στον Δημήτρη Μαυροειδή (χθες 29 πόντους και 10 ριμπ.). Είναι ο πρώτος ριμπάουντερ της Α1.

    ΥΓ. Ο Γιαννάκης και ο Παπ πετάνε φλόγες. Ο Γιάνναρος ως τεσσάρι κάνει θραύση.
    Jim θα ήθελα τη γνώμη σου. Έχουμε Νικ Καλάθη, Θανάση, Παπ, Γιάννη στην Αμερική. Έχουμε όλους τους Έλληνες της Ευρωλίγκας (κανά 15αριά) τοπ επιπέδου. Έχουμε και 3-4 παιδιά (Αθηναίου, Μπόγρης, Μαυροειδής, Γλυνιαδάκης και κάποια έκπληξη ίσως). Θα ναι και ο Φώτης στον πάγκο. Τι πρέπει να κάνουμε για χαρούμε με μια διάκριση; Άκυρη περίοδος αλλά τώρα φτιάχνονται οι χρονιές για τους παίκτες. Για τον Κουφό τι πιστεύεις για Εθνική;

    ΤΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μαυροειδής είναι σπουδαίος παίκτης και καταπληκτικός χαρακτήρας. Όποιος τον θυμάται στο Μαρούσι τη χρονιά του Μπαρτζώκα, ξέρει ότι αυτός ο παίκτης δεν είναι για την Κηφισιά, ούτε για να λιώνει στον πάγκο του Ολυμπιακού.

      Χαίρομαι πάρα πολύ που μετά από τόσο μεγάλη ατυχία επανέρχεται δυνατός και δείχνει την κλάση του.

      υ.γ.
      Για να πάει καλά η εθνική πρέπει πριν και πάνω από όλα να απαλλαχτεί από την παρουσία του Βασιλακόπουλου. Όσο υπάρχει αυτός το κλίμα στην ομάδα θα είναι νοσηρό.

      Διαγραφή
    2. Νοσηρο μυαλο ειναι το μυαλο σου ρε αρρωστε, ο βασιλακοπουλος φταιει που οι παιχτες και οι προπονητες τα κανουν θαλλασα;;.Αηττητη η Εθνικη μεχρι που συναντησαν του Σερβους, μεχρι τοτε το κλιμα ηταν ανθηρο μολις παιξαν με τους Σερβους θυμηθηκαν οτι ακομη εχουμε τον βασιλακοπουλο και εκατσαν και εχασαν αφου ειπατε "ειναι νοσηρο το κλιμα εξαιτιας του".Ξερατος αυτη η λογικη,ναναι καλα οι γαυροφυλλαδες που το καλλιεργουν και τα προβατα που το πιστευουν

      Διαγραφή
    3. Ο Μαυροειδής είναι σίγουρα ένας αρκετά καλός παίκτης για αυτό το επίπεδο. Είναι σημαντικό να παίξει καλά φέτος κυρίως για να επανακτήσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Κάνει πολύ καλή σεζόν, η Κηφισιά είναι καλή κατάσταση για αυτόν.

      Διαγραφή
    4. Τάκη θα έχουμε θέμα σύντομα.

      Διαγραφή
    5. Διάβασα το άρθρο του Παναγιώτη Περπερίδη για το επικείμενο ταξίδι του Φασούλα και του Βασιλακόπουλου στις ΗΠΑ για τον Κουφό. Από το φιλικό στο ΟΑΚΑ με την Τουρκία κατάλαβα πως ο Φασούλας θα έχει ενεργό ρόλο στην Εθνική. Ίσως πάει και ο Κατσικάρης,

      Δε ξέρω τι θα γίνει. Αλλά πάντα πιστεύω πως αν μαζευτούν όλοι οι σπουδαίοι Έλληνες παίκτες στην Εθνική τώρα και με τον Φώτη στον πάγκο δεν μπορεί να μας κοντράρει κανείς στο Ευρωμπάσκετ. Και Σπανούλης και Νικ Καλάθης και Αντετοκούμπο και Παπανικολάου και Μπουρούσης και και και....

      Ίδωμεν...

      ΤΑΚΗΣ

      Διαγραφή
    6. ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟ. ΤΕΛΟΣ

      Διαγραφή
  19. Δεν ξερω τι χαλι ειναι αυτο εδω πλεον..Πραγματικα δεν πιστευω οτι ειναι γαυροι αυτοι που τα γραφουν..Απλα πιστευω οτι θελουν να καταστρεψουν το καλυτερο μπασκετικο μπλογκ που υπαρχει..Σε καποιους μαλλον δεν αρεσει αυτο που γινεται εδω μεσα..Το μονο που πρεπει να κανουμε ειναι να το διαφυλαξουμε εμεις που γραφουμε καιρο,μιλωντας αποκλειστικα για μπασκετ και αδιαφορωντας για τον καθενα που ξεφευγει απο αυτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. giannis ποιος σου ειπε οτι ειναι γαυροι εξωγηινοι ειναι και δεν το ξερεις.

      Διαγραφή
  20. α)Ακομα και απεναντι στον ΚΑΟΔ, ο Ιβανοβιτς προτιμα τον Παπαγιαννη αντι του Διαμαντακου. Μαλλον κατι παιζει στον ΠΑΟ με τον τελευταιο.

    β)Ο ΠΑΟΚ θελει αρκετη δουλεια αν θελει να φτασει ψηλοτερα στο Eurocup. Πρεπει να βρει λυσεις απεναντι σε αμυνες επιπεδου ευρωλιγκας και με τον ΟΣΦΠ πηρε ενα σκληρο αλλα πολυτιμο μαθημα.Θα πρεπει να δουλεψει ο Μαρκοπουλος περισσοτερο τις συνεργασιες αν θελει να δει την ομαδα του να προχωρησει στο Eurocup.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει μικροπροβληματα ο διαμαντακος τελευταια,δηλαδη εσυ τωρα που κολλας;;;δεν βαζει παπαγιαννη εχουν προβλημα με τον μικρο,τον βαζει εχουν προβλημα με διαμαντακο.Ορισμενοι με το ζορι να βρειτε προβλημα.

      Διαγραφή
    2. Ο ΠΑΟΚ δείχνει λιγότερο φρέσκος τελευταία. Είναι αρκετά δουλεμένη ομάδα και έχει διαθέσει σωστά τα χρήματα του στην αγορά. Εκτός από την περίπτωση Λάνγκφορντ. Στο Φάληρο βέβαια ήπιαν θάλασσα.

      Διαγραφή
    3. O ΠΑΟΚ θα ειναι φετος (πολυ) χειροτερος απο την περσινη ομαδα. Το περσινο ροστερ δεν αντιστοιχουσε σε ομαδα με μπατζετ 280 χιλιαδες κι αυτο φανηκε φετος οταν Κουπερ, Μπογρης, Τσαιρελης και Πεην βρηκαν πολυ καλυτερα συμβολαια. Καρτερ, Βον, Οντουμ, Κακαρουδης και Σαλουστρος ειναι φιλοτιμοι και αξιολογοι (αλλος περισσοτερο αλλος λιγοτερο) παικτες σε καμια περιπτωση ομως δεν μπορουν να μπουν στα παπουτσια των περσινων.Επιπλεον, ο Χαραλαμπιδης και Δεδας ειναι ενα χρονο μεγαλυτεροι. Η περσινη χρονια ηταν ειδικη περιπτωση. Ας το παρουμε αποφαση οι ΠΑΟΚτζηδες. Αν θελουμε να εχουμε συχνοτερα τετοιες χρονιες χρειαζονται περισσοτερα χρηματα.

      Διαγραφή
  21. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΖΙΜ,

    ΞΕΝΕΡΩΣΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΑΤΑΜΑΝ, ΤΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΝΙΒΛΑΚΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...

    ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΖΟΤΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΥΓ: ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΠΑΠ ΣΕ ΡΟΚΕΤΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ζεν. Θλιβερό γεγονός, επισκίασε τα πάντα. Θα τα πούμε σύντομα για Παπ..

      Διαγραφή
    2. Ποιες ακριβώς ήταν οι δηλώσεις του Ζοτς; (Σέρβος- "ταυτισμένος" με την αιώνια αντίπαλο Παρτίζαν- που εργάζεται στην αιώνια αντίπαλο της Γαλατασαράι,ενδιαφέρων ο συνδυασμός αν δεν μιλάγαμε για θάνατο)

      Διαγραφή
  22. ματσαρα μεμφις-κλιπερς για οποιον αντεχει αρχιζει.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ματσαρα όντως φίλε. Παίρνω μέμφις λόγω άμυνας.

    Manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τι εμφανισεις φορανε οι Κλιπερς?Πολυ ρετρο φαση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πιτζαμες gianni.......manu την μισω αυτη την ομαδα η λιμοζ του NBA....αλλα καλη ομαδα....stonerook

      Διαγραφή
    2. Έλα ρε Στόουν.. Το Μέμφις είναι πολύ καλή ομάδα, τους γουστάρω πολύ.

      Διαγραφή
  25. Παιδια, καποιος να πει του Ιβανοβιτς να παρακολουθει τις εξελιξεις με Σλοτερ-Πλαις..πολυ εκτος ομαδων τους (ιδιαιτερα ο πρωτος) και ειναι κριμα!και επισης τρελη ευκαιρια να προλαβεις να τους τσιμπησεις..

    ΥΓ: αυτη η Ζαλγκιρις ειναι απολαυση να τη βλεπεις φετος!!ενα αφιερωματακι θα ηταν στολιδι για το μπλογκ..ισως στο τελος της ρεγκιουλαρ σιζον! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πλάις εκτός του ότι είναι ακριβός δεν είναι παίκτης που χρειάζεσαι.

      Διαγραφή
    2. PS: Όντως η Ζαλγκίρις είναι ευχάριστη έκπληξη.

      Διαγραφή
  26. Μπραβο στο Παοκ που αρνηθηκε να τηρησει 1 λεπτου σιγη στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ για ενα φιλαθλο του ΕΡΥΘΡΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΣΕΡΒΙΑΣ σε ενα ματς στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Επισης θελω να καταγγειλω τον Ολυμπιακο που δεν τηρησε 1 λεπτου σιγη την περασμενη εβδομαδα που πεθανε η γιαγια μου στην Αμερικη.

    Τα αδελφακια Αγγελοπουλεοπουλοι νομιζουν οτι ειναι τσιφλικι τους το Ελληνικο πρωταθλημα, ευτυχως που υπαρχει και ο Γιαννακοπουλεοπουλος για να τους ριχνει που και που μερικες σφαλιαρες και να τους βαζει στην θεση τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπαμαι τον Κεφαλλογιαννη για το αρθρο που εγραψε στο contra. Δεν ηξερε οτι μετα απο ενα τετοιο αρθρο θα ηταν αντιμετωπος με 5 εκατομμυρια ολυμπιακους; Δηλαδη αντιμετωπος με 5 εκατομμυρια ανθρωπους με IQ VERIKOKKO!

      Διαγραφή
    2. σιγά μην είναι και 15 εκατομμύρια

      άκου 5 εκατομμύρια ολυμπιακοί

      Διαγραφή
    3. Είναι γνωστό ότιι ο ΠΑΟ έχει τoν περισσότερο κόσμο, άλλο που έχει ξενερώσει κυρίως από το ποδόσφαιρο και δεν είναι τόσο ενεργός. Αυτά περι μυρίων ολυμπιακών είναι προπαγάνδα.

      Διαγραφή
  27. Ax, hthela na dw to sxolio tou 77 kai ekei katalava apo kapoia sxolia ti egine edw mesa !

    A re zwa !!!!! Autoi pou kseroun estw kai ligo apo basket se goustaroun, re file !

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. η μια ακραία άποψη είναι αυτή που λέει, δεν κάνανε ενός λεπτού σιγή οι Σέρβοι για τον οπαδό του Εθνικού πριιν 2 μήνες (ναι, το άκουσα κι αυτό χτες σε ραδιόφωνο) άρα να κάνουμε εμείς για το Σέρβο, τι μας νοιάζει.

    η άλλη ακραία άποψη, είναι αυτή που ακούω από χτες κάτι γαύρους να ηθικολογούν και να λένε "οι ούγκανοι τα μπαόκια, οι μογγόλοι, τα μεμέτια, που δε σεβάστηκαν το νεκρό". Κύριοι γαύροι, από τη στιγμή που εσείς και κανένας άλλος εδώ στην Ελλάδα δεν έκανε ενός λεπτού σιγή για το νεκρό οπαδό της Νάπολι, είναι υποκρισία να ζητάτε από όλους τους φιλάθλους να κάνουν ενός λεπτού σιγή για το χαμό του οπαδού του Αστέρα.

    Δυστυχώς ζούμε στην Ελλάδα, τη χώρα της καπηλείας. Τη χώρα που ο άλλος έγινε ευρωβουλευτής και κονομάει 8 χιλιάρικα το μήνα ως "πατέρας δολοφονημένου μέλους της χρυσής αυγής" (αναρωτιέμαι αν αυτό το δηλώνει ως επάγγελμα), τη χώρα που οι δικοί μας νεκροί είναι καλοί και οι δικοί σας κακοί, τη χώρα που υπάρχουν άτομα που παρακαλάνε να υπάρξει νεκρός από μετανάστη για να κάνουν πογκρόμ ή νεκρός από αστυνομικό για να κάψουν την Αθήνα. Το παρατραβάω, σταματάω εδώ.

    για το Ούνικς-Εφές 67-64 Τζιμ κάνε μια ανάλυση είτε εδώ είτε δίπλα στο basketblog, αξίζει τον κόπο. Όχι τόσο γιατί κέρδισε η Ούνικς, αλλά για τον τρόπο που κέρδισε, που δείχνει ότι ο Πεδουλάκης έχει περάσει τις αρχές του στη νέα του ομάδα. Μοιράζει πόνο ο Ανάργυρος σε μερικούς-μερικούς εδώ μέσα (εγώ, εσύ, ο 77, ο τσαγκούρνης και ο -σχολιαστής- πεδουλάκης είμαστε οι μόνοι που δε συμμετέχουμε στο διαγωνισμό "βρίσε κι εσύ τον Αργύρη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξέχασα ένα "γιατί" μετά το "άρα" στην πρώτη παράγραφο.

      Διαγραφή
    2. Τον έχουν διώξει τον Ανάργυρο. Πασούτιν είχαν στον πάγκο. Βέβαια θα μου πεις πότε πρόλαβε αυτός σε μια βδομάδα να περάσει τη φιλοσοφία του...

      Διαγραφή
    3. ωωωωωχχχ...τεράστια μαλακία μου και το παραδέχομαι (τζιμ μετά από αυτό το σχόλιο ας τον κράξει όποιος θέλει τον Αργύρη, εγώ ρεζίλι έγινα).

      Διαγραφή
    4. Lathoi kanoun oloi ( i sxedon oloi kathos merikoi exoun to alathito tou papa) min trelenesai. Aneksartita pantos apo tin apotuxia tou Arguri stin rossia, gia mena paramenei kalos proponiitis kai entimos anthropos. Theoro omos oti i epilogi na paei stin rossia kai stin sygkekrimeni omada lathos t. Pantos i stelexosi den itan kaki. Elpizo toulaxiston na min spatalise olo to kefalaio pou eixe xtisei stin thiteia tou ston pao kai na ton ksanadoume se europaiko pagko.MONTANA

      Διαγραφή
  29. http://sportportal2014.blogspot.gr/2014/11/photosvideo.html?spref=fb.
    Τι είχε γίνει σε εκείνο το παιχνίδι ρε παιδιά;Xαμός πραγματικός.Κρίμα για εκείνη την ομάδα των Πέισερς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η είδηση στο μπάσκετ και αν προχωρήσει θα ΕΙΝΑΙ ΒΟΜΒΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
    Σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δε θα μπορεί να είναι πλέον πρόεδρος. Κάτι που μάλλον το είχε ψιλοκαταλάβει. Γι αυτό και σιγά-σιγά έφερε στο προσκήνιο τον Παναγιώτη Φασούλα που πάει για τη ηνία. Άλλωστε απέκτησε ενεργό ρόλο στην Εθνική ομάδα.

    Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο νόμο έχει αυστηρές κυρώσεις για όσους ΔΕ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ, εκτός από διαπιστωμένο ιατρικό πρόβλημα. Άρα όπως διάβασα και κάπου, αν τολμάνε ας μη πάνε Εθνική.

    Αυτά τα δύο με ενδιαφέρουν και σας τα λέω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίμα για τους γαβρους, πάει κι αυτή η καραμέλα! Να δούμε ποίος θα φταίει μετά, περίεργος είμαι!

      Διαγραφή
    2. Ο Φασουλας θα φταιει φυσικα...γνωστος βαζελος απο κουνια. Γιαυτο τον φωναζουν Βαζελουλα!

      Διαγραφή
    3. Οπότε θα εκτοξευτεί το άθλημα και μια παρέα δημοσιογράφων του χώρου θα χαρεί ιδιαιτέρως. Όσον αφορά το μπασκετ συνολικά, κι όχι τα μικροσυμφέροντα κάποιων λίγων, μάλλον ζημιωμένο θα βγει από την φυγή (;) του κ.Βασιλακόπουλου.

      Διαγραφή
  31. Να στε σιγουροι καποιος αλλος θα τους φταιει παντα εκτος απο την υπερομαδα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Να στε σιγουροι καποιος αλλος θα τους φταιει παντα εκτος απο την υπερομαδα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. καλημέρα
    σταχυολογοντας απο δω κι απο κει εχουμε διαφορα νεα ενδιαφεροντα και λιγοτερο ενδιαφεροντα
    -ΑΕΚ: Μετα την προσληψη Σακοτα και το επιτυχημενο restart της ενωσης που σιγουρα το ροστερ της αδικειτω απ τα αρχικα αποτελεσματα ερχεται και η φημη για Βουγιουκα που σημαινει αναβαθμιση εντος οριων και χορος για τον παικτη να βρει τα πατηματα του.Η αληθεια για τον συμπαθη Ιαν ειναι πως εκμεταλευτηκε στο απακρο το συγκλονιστικο του διμηνο την ανοιξη του 11 και εκανε συμβολαια που ηταν λιγο πλασματικα για την αξια του,παραμενει ομως ενας παικτης με καλη γνωση των βασικων της επιθεσης τουλαχιστον και με υψηλες παραστασεις.
    ΕΘνικη : Διαβασα με ενδιαφερον και πολλες επιφυλαξεις τα σεναρια για την εθνικη μπασκετ και το ροστερ για το Euro.Το μονο σιγουρο για μενα ειναι πως εχουμε Φωτη στον παγκο.Το concept πως ο Σπανουλης ειναι σιγουρος και οι ΝΒΑερς αμφιβολοι απο τωρα μου μοιαζει λιγο μουφα.Επισης δεν εχω λογο να παρω θεση σε συζητηση Βασιλακοπουλος ή οχι-Βασιλακοπουλος απλα εχω διαπιστωσει και προσωπικα πως η ΕΟΚ εχει σοβαρα οργανωτικα θεματα στο καθημερινο της προγραμμα ποσο μαλλον στα ζητημα κορυφαιου επιπεδου.Επισης ας μη συζητησουμε για τις δεκαδες ερασιτεχνικες λιγκες που φτιαχοντε ανα την επικρατεια και για τις οποιες η ομοσπονδια δε δινει δεκαρα(κυριολεκτικα και μεταφορικα)
    -Ευρωλιγκα : O ΠΑΟ μπροστα του το ματς της χρονιας οπως και οι Βαυαροι,το ΟΑΚΑ αναμενεται να ειναι γεματο και ελπιζω η χαμηλη εμπορικη δυναμη της Μπαγερ να μην αποτελεσει ανασταλτικο παραγοντα για τον κοσμο γιατι χρειαζεται πολυ σ αυτο το ματς.Ενας καλος ΜΚΦ θα κανει καλη δουλεια απεναντι στα βαρια κορμια της Μπαγερ αφου ματσαρει καλυτερα απ τον Μπατιστα.Ο Μακαλεμπ παραδοσιακα δε κανει καλα ματς στο ΟΑΚΑ οποτε υπαρχει μια πιθανοτητα ο Ιβανοβιτς να προσπαθησει να του αφηνει αρκετη ωρα τη μπαλα στα χερια.
    Ο ΟΣΦΠ εχει αρκετα δυσκολη αποστολη και νομιζω δεν εχει και πολυ μεγαλο κινητρο το αητητο αφου δεν εχει καποια σημασια για τη συνεχεια.Η Λαμποραλ εχει το κακο οτι με τους παιχτες που εχει μαζεψει την περιφερεια θελει πολλες μπαλες για να τους ικανοποιησει.Το θεμα του ΟΣΦΠ ειναι τι κανει στη ρακετα αφου οι Λαμποραλ εχει πολυ ψηλα κορμια (και τον Μπεγκιτς που θα θελει να αποδειξει οτι δεν ειναι τελειωμενος στην ομαδα που περασε και δεν ακουμπησε) και θα δεινοπαθησει στο ριμπαουντ αλλα και στην επιθεση του.Ο Λαφαγιετ με τον Νταρντεν θα ειναι ρυθμιστες για τον ΟΣΦΠ και ελπιζουμε και ο Σλουκας να ανεβει επιθετικα.
    Επειδη δεν ειμαι καλος σ αυτα εχει ασχοληθει κανενας φιλος με τα σεναρια για την τελικη καταταξη των ομαδων μας;

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω οτι ο Βουγιούκας θα είναι τεράστια αναβάθμιση για το ροστερ της ΑΕΚ. Μια φιλική διόρθωση: Είναι Μπαγερν που σημαίνει Βαυαρία και όχι Μπαγερ που είναι η γνωστη φαρμακοβιομηχανία. Τέλος νομίζω ότι αν ο ΠΑΟ βγει 3ος θα πέσει στον όμιλο του ΟΣΦΠ που λογικά θα είναι πολύ δύσκολος.

      Διαγραφή
    2. Αν ο Παναθηναικος βγει 3ος δεν παει στον ομιλο του Ολυμπιακου αλλα στον αλλο. Για να παει στον ομιλο του Ολυμπιακου πρεπει να βγει 2ος η 4ος, πραγμα που φανταζει αρκετα δυσκολο αν κερδισει την Παρασκευη. Οποτε το πιθανοτερο σεναριο ειναι οτι θα ειναι σε διαφορετικο ομιλο φετος στο top 16.

      Γενικα no_closure δεν εχει ξεκαθαρισει εντελως το τοπιο αλλα με τα μεχρι τωρα δεδομενα ο ενας ομιλος θα ειναι Ρεαλ, Μακαμπι, Αλμπα, Μπαρτσελονα, Παναθηναικος και τρια ερωτηματικα (ο τριτος του πρωτου ομιλου οπου θα ειναι μια εκ των Ζαλγκιρις, Νιζνι και Ουνικς με πιθανοτερο σεναριο αυτο της ζαλγκιρις και δυο απο τον ομιλο του Ολυμπιακου οπου λογικα η μια θα ειναι ο Αστερας και μετα ετσι οπως ειναι η κατασταση ειναι ψιλοαγνωστο)

      Οσον αφορα τον ομιλο του Ολυμπιακου λογικα Εφες που φαινεται οτι παει δευτερη, Τσσκα, Μαλαγα, Φενερ, Αρμανι, η τριτη απο τον ομιλο του και η τεταρτη απο τον ομιλο της ζαλγκιρις οπου αναφερθηκα πριν.
      Ακομα ειναι νωρις παντως γιατι παντα παιζουν εκπληξεις που μπορουν να διαφοροποιησουν την κατασταση. Πιο μπλεγμενοι ειναι ο πρωτος και ο τεταρτος ομιλος, οι αλλοι δειχνουν πιο ξεκαθαροι.

      Brian Scalabrine

      Διαγραφή
    3. Δεν βλέπω πώς μπορεί ο Ολυμπιακός να δυσκολευτεί απέναντι σε αυτή την Κάχα που έχουμε δεί φέτος...Ο Ολυμπιακός είναι μια στιβαρή και σκληροτράχηλη αμυντικά-στημένη ομάδα η οποία εαν απομονώσει τον Ερτέλ ο οποίος είναι η μισή Κάχα ουσιαστικά κλειδώνει το ματσάκι.Δεν γίνεται να μην το έχει δεί ή να μην το ξέρει ο Bullet , οπότε προβλέπω Μάντζαρη-Λαφαγιέτ (ίσως και Κατσίβελη) να βγάζουν τα συκώτια στον Ερτέλ καταστρέφοντάς του την δημιουργία.

      Κατόπιν θα έρθει εύκολα ο έλεγχος των ριμπάουντ , τα λάθη της Κάχα και οι πόντοι στο επιθετικό τρανζίσιον...

      Run TMC

      Διαγραφή
  34. Καλησπέρα "καλόπαιδα".. Μάθημα άμυνας από τον αυτοαποκαλούμενο "καλύτερο παίκτη της TEAM USA" αυτό το καλοκαίρι.. Στην Ελλάδα θα είχε πάει κατηγορούμενος από την ΚΑΕ για αυτό.. Κλάψτε ελεύθερα.

    https://www.youtube.com/watch?v=AC53cIJC_00

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντίθετα, αρκούν 10" "αμυντικής" προσπάθειας του Harden για να γελάς μόνος σου μέχρι και για 5 λεπτά....:-D

      Τα videos έχουν γίνει πλέον τόσα πολλά, και η φράση "Harden defence" είναι punchline για ανέκδοτο (σύμφωνα με τους σχολιαστές του ΝΒΑ).

      Όσο τον πάω ως επιθετικό παίκτη, τόσο γελοία θεωρώ την γενικότερη συμπεριφορά του στην άμυνα....αν και αδυνατώ να θεωρήσω ότι δεν μπορεί και δεν καταλαβαίνει πως να παίξει άμυνα, απλά έχει τόσο "γραμμένη" την άμυνα που δεν ασχολείται καν....

      Πως έλεγε ο AI: "f@ck practice", ε αντίστοιχα ο Harden λέει "f@ck defence" :-)

      Διαγραφή
  35. Απαντήσεις
    1. Μα γιατί το λες αυτό ρε συ Jim και τον κακολογείς τον άνθρωπο....

      https://www.youtube.com/watch?v=-J7XX0TGfsQ

      Διαγραφή
  36. χαχ...
    το αλλο ομως δε το λες,τι εχει παθει ο ντορσυ και δε μπορει να βαλει field goal φετος...ολο ταπες και σιδερο βρισκει..
    Επισης μιας και μιλαμε για το ΝΒΑ η κατασταση με το Rose ειναι δραματικη ΄:/
    Οποτε παω να πατησω στα χαιλαιτ των Μπουλς τρεμει η ψυχη μου μην εχει τραυματισμο του μεσα..Και στα μισα παιχνιδια εχει.Στα discussion boards του ΝΒΑ οι περισοτεροι φιλαθλοι σιγα σιγα σταματανε να τον υπολογιζουν γενικα,και θεωρειτε σχεδον βεβαιο οτι ποτε δε θα ναι ξανα ο παικτης του 11'.Οι Μπουλς βεβαια εχουν φτιαξει ομαδαρα που δεν βασιζεται παρα πολυ στην παρουσια του αλλα ειναι ακομα franchise player.Η λογικη λεει συντηρηση αφου στα πλευ οφς οι Μπουλς θα ειναι κ μαλιστα με ορους φαβορι και εφοσον ειναι υγιης να βοηθησει εστω και στο 20 λεπτο .
    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. JIM , ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΥΒΡΙΣΤΙΚΩΝ,ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ , ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ .

    ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ BLOG ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙΣ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ , ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΧΟΛΙΑ .

    ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ .

    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΣ ΕΚΤΟΝΩΘΕΙ ΑΛΛΟΥ .

    ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ .

    ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ 2 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ .

    ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ !

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ γιατι δεν τα προσπερνας, που ειναι πολυ πιο απλο?η θελεις τη μαμα σου να σου τα "κοβει"?η εχεις τοση ανασφαλεια, ως ανθρωπος, που θες να "κρυβεις τη βρωμα κατω απο το χαλακι" για να μην τη βλεπεις???

      Διαγραφή
  38. Εσύ, μάθε πρώτα να μην ουρλιάζεις και άσε τις υποδείξεις. Κάτι τύποι σαν και σένα, είναι χειρότεροι από αυτούς που αναφέρεις. Δεν μπορείς απλά να γράψεις για μπάσκετ, παρά να κάνεις παρατηρήσεις στον μπλόγκερ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. "* Ο Ettore Messina έγινε ο πρώτος γεννημένος στην Ευρώπη προπονητής που καθοδήγησε ομάδα του ΝΒΑ σε ματς της regular season. O Gregg Popovich δεν βρέθηκε στο γήπεδο, εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας."

    Αυτό ισχύει πραγματικά, ο Μεσίνα έτρεξε το παιχνίδι ως πρώτος ή υπάρχει μια δόση υπερβολής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Όλα καλά και όλα ωραία στους Warriors , όμως ρε κόουτς πήγες και πήρες τον Rush που στα 5 τελευταία μάτς δεν έχει βάλει ούτε πόντο και δεν δείχνει πως μπορεί να βρεί ρόλο στην ομάδα , ο Κούζμιτς με τον Εζέλι είναι στον κόσμο τους και έστειλες Ζερμαίν και Νέντοβιτς που μπροστά τους δείχνουν μπασκετικοί γίγαντες...

    Πάλι καλά που ο Λίβινγκστον είναι λίρα εκατό...

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλησπέρα σε όλη τη συμμορία...

    Πριν περάσω σε δύο λόγια για την προηγούμενη αγωνιστική, να δώσω τα προγνωστικά μου για τους σημερινούς αγώνες. Έχουμε λοιπόν:

    Real - Unics 1
    Maccabi - CSKA 2
    ALBA - Malaga 2
    Fener - Turow 1
    Crvena Zvezda - Neptunas 1
    Kutxa - OSFP 2

    Για τους αυριανούς έχουμε:

    Nizhny - Zalgiris 2
    Efes - Sassari 1
    Cedevita - Limoges 1
    PAO - Bayern 1
    Barca - Armani 1
    Valencia - Galatasaray 1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δύο λόγια για τους αγώνες των ομάδων μας την περασμένη Πέμπτη.

    Turow - PAO
    (ή ο Ivanovic στα χνάρια του... Stephen King)

    Τον είπαν Κόμη Δράκουλα, Βαμπίρ, Jason (από το Friday the 13), αλλά η μόνη σχέση που έχει με τους προαναφερθέντες είναι στο γεγονός ότι μέχρι τώρα έχει "σκηνοθετήσει" τις καλύτερες ταινίες... τρόμου για τους αντίπαλους του ΠΑΟ στη Euroleague. Ξεκίνησε την... "σκηνοθετική" του καριέρα στο... στούντιο παραγωγής ταινιών τρόμου ΟΑΚΑ, όπου πρωταγωνίστησαν και φονεύθησαν βιαίως (όπως ως συνήθως απαιτούν οι ταινίες τρόμου να συμβεί στους πρωταγωνιστές) τόσο η Fener όσο και η Armani. Την περασμένη εβδομάδα (δεδομένου ότι οι δουλειές πάνε καλά) οι παραγωγές τρόμου της φιλμογραφικής εταιρείας ΚΑΕ ΠΑΟ επεκτάθηκαν και στην Πολωνία, στο θρίλερ που σκηνοθέτησε για άλλη μια φορά με τεράστια επιτυχία ο Ivanovic.

    Ένας σοβαρός ΠΑΟ που δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Turow να μείνει... ζωντανή μέχρι τους τίτλους κλεισίματος αυτής της ταινίας τρόμου, και που αν συνέχιζε με την ίδια απόδοση και στο 4ο δεκάλεπτο, τότε θα υποχρεώνονταν να αλλάξει το είδος της ταινίας από θρίλερ σε... ακατάλληλη δια ανηλίκους πριν την προβολή της στους κινηματογράφους. Εξαιρετικός στην άμυνα (κλείδωσε τον Collins στα καμαρίνια μέχρι το τέλος της ταινίας), δεν απειλήθηκε ουσιαστικά σε κανένα σημείο της ταινίας. Ο ΜΚΦ κέρδισε το όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου για την αψεγάδιαστη ερμηνεία του με 21 πόντους, 6 rebound, 2 τελικές πάσες, 1 κλέψιμο, 6 κερδισμένα foul και 30 στο PIR. Από κοντά σε β` ανδρικό ρόλο τον στήριξαν επιθετικά οι Παππάς και Gist, σε τέτοιο βαθμό, ώστε η απουσία των σύνηθων πρωταγωνιστών Batista, Slaughter και Φώτση να περάσει απαρατήρητη (το τελικό συνολικό PIR των δύο ομάδων 60-90 είναι νομίζω διαφωτιστικό). Την πεντάδα των πρωταγωνιστών (supporting cast) συμπληρώσαν οι Γιάνκοβιτς και 3D.

    Ο "κίνδυνος" να δούμε άλλη μια τέτοια ταινία τρόμου στο Studio ΟΑΚΑ ελλοχεύει παραπάνω από πιθανός. Είτε τρόμου είτε ως ροζ ταινία, δυστυχώς οι ταινίες που παράγει μέχρι στιγμής ο ΠΑΟ είναι ακατάλληλες και χωρίς το ειδικό σηματάκι της ώρα προβολής της ταινίας, κινδυνεύει να επέμβει και να επιβάλλει πρόστιμα μέχρι και το.. ΕΣΡ!

    ΥΓ 1. Ο Jack the Ripper (συγνώμη ο Ivanovic εννοούσα) είναι τελικά άνθρωπος...

    http://www.ethnos.gr/ethnosport/article.asp?catid=8332&subid=2&pubid=129897198

    ΥΓ 2. (Χ)

    Αναφορά του λόχου του Hoopfellas

    Λοχαγός: Γιατί πιδίμ 77 δεν εμφανίζε`ς τελευταίως στις αν`φορές του λοχ του Hoopfellas και δεν γραφ`ς σε αυτό;

    77: ...

    Λοχαγός: Γιατί διν μας ιξιγίς τι συμβέν πιδίμ;

    77: ...

    Λοχαγός: Καλά, όπως υπιθιμείς. Αφού δεν γραφ`ς, δέκα μερς τιμουρία εντατική προυπόνς με τον Ivanovic...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Συγνώμμη για την παράλειψη εκ παραδρομής. Η πρόταση

    Ο "κίνδυνος" να δούμε άλλη μια τέτοια ταινία τρόμου στο Studio ΟΑΚΑ ελλοχεύει παραπάνω από πιθανός

    αφορούσε τον αυριανό αγώνα του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ με την Bayern.

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Γιώργος Βασιλακόπουλος πήρε θέση για τα δημοσιεύματα που… ενημερώνουν για την απόφασή του να χρίσει διάδοχο στην προεδρία της ΕΟΚ και ήταν απόλυτα ξεκάθαρος , ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

    «Πληροφορούμαι τα όνειρα θερινής νυκτός που αναφέρουν ως πληροφορίες κάποιοι. Θέλω να τους ενημερώσω ότι η διαδοχές γίνονται μέσα από την αναζήτηση του συγκεκριμένου κοινωνικού σώματος και όχι μέσω “δαχτυλιδιών” και ορισμών. Πέραν τούτου όμως, θέλω να τους πληροφορήσω ότι δεν είναι στις προθέσεις μου να… συνταξιοδοτηθώ, παρά να συνεχίσω να υπηρετώ το άθλημα από τη θέση που βρίσκομαι», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, ο οποίος αναφερόμενος στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο είπε πως αυτό «είναι ένα συνονθύλευμα διατάξεων άγνοιας και θράσους» superbasket

    Χαχαχαχα

    Τζάμπα χάρηκε το γνωστό παρεάκι της δημοσιογραφίας του αθλήματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Παιδιά μπορεί το Milwaukee πλειοφ ή θα ξεφουσκώσει σύντομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το πολυεμπιστεύομαι Peris.
      Δεν είναι θεμα ξεφουσκώματος όσο όλων των παραγόντων που λειτουργούν αθροιστικά (πώς θα τα πάει στα Δυτικά όταν ξεκινήσει τα ταξίδια,πόσο θα είναι υγιές το ρόστερ,για πόσο ο Μέιγιο με τον Νάιτ θα τραβάνε το κουπί και πότε θα πάρει μπρός ο Τζαμπάρι,έχει ήδη την στόφα και το μέταλλο ? κλπ κλπ) .

      Run TMC

      Διαγραφή
    2. αν καταφερει και περασει θα ειναι απο μια απο τις πλεον ευχαριστες εκπληξεις στο ΝΒΑ την τελευταια δεκαετια.Ο Κιντ δουλευει παιδια στο ροτεισον κι εχει πλεον φτιαξει ομαδα με 7-8 παικτες ετοιμους καθε βραδυ που ειναι σουπερ για ΝΒΑ.Βεβαια σιγουρα μετα το All Star Break τα πραγματα ζοριζουν για τετοιες ομαδες οποτε πρεπει να κρατηθουν σ αυτο το επιπεδο μεχρι τοτε για να ελπιζουν.Τζαμπαρι - Γιαννης στην ιδια πενταδα παντως ειναι μουρλια

      no_closure

      Διαγραφή
    3. Παίδες εμένα μ'αρέσουν και λόγω Ανατολής πιστεύω μπορούν να το κάνουν.
      Μέιγιο και ειδικά Νάιτ το χουν με το σκοράρισμα,υπάρχουν πολλά εργαλεία(Γιάννης,Μίντλετον,Χένσον που μ αρέσει πολύ αν και δν παίζει) και περιμένει από τον Τζαμπάρι να πάρει κι άλλο μπρος.

      Διαγραφή
  46. OSFP - VALENCIA
    (ή Ποιός Hitchcock; Ο ΟΣΦΠ!)

    Το παιχνίδι του ΟΣΦΠ με την Βαλένθια επανέφερε στις μνήμες των φίλων της ομάδας, αγώνες από το παρελθόν στους οποίους η ομάδα συνήθιζε να γυρνάει Χιτσκοκικές ταινίες, όσον αφορά την επιστροφή της από το -19, -17, -15 κλπ. Την περασμένη Πέμπτη οι... καρδιολόγοι έπιασαν πάλι δουλειά, καθώς το παιχνίδι του ΟΣΦΠ με την Βαλένθια ήταν άνταξιο του σασπὲνς των ταινιών του Χίτσκοκ. Ο ΟΣΦΠ που βρέθηκε να χάνει με 10 πόντους στο 31, χρειάστηκε τα τρίποντα των Αγραβάνη, Lafayette και την εντυπωσιακή πινελιά του αρχηγού στο τέλος της ταινίας αυτής, προκειμένου να καταβάλλει την καλύτερη Βαλένθια που είδαμε από την αρχή της διοργάνωσης. Οι έμπειροι VSpan, Dunston, Darden, Lafayette πρωταγωνίστησαν στην ταινία, συνεπικουρούμενοι για άλλη μια φορά από τον εξαιρετικό Αγραβάνη (8 πόντοι, 10 rebounds - 5 επιθετικά), τον Hunter και τον Petway στην άμυνα, αλλά και τους Σλουκ και Μάντζι κυρίως στη δημιουργία και στα rebounds.

    Δυστυχώς, όταν την προηγούμενη εβδομάδα έγραφα ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ, δεν φανταζόμουν ότι θα αποδεικνύονταν αυτό μόλις στον επόμενο αγώνα της ομάδας. Το δικαίωμα σε αυτή την διαπίστωση μου το δίνει η πολύ κακή εμφάνιση της ομάδας στο 3ο δεκάλεπτο, όπως δείχνει και το σκορ του δεκαλέπτου αυτού (9-20). Ανύπαρκτη άμυνα, έλλειψη συγκέντρωσης στο μεγαλύτερο μέρος του δεκαλέπτου, φλυαρία στην επίθεση, και το συνολικό σκορ από 45-40 στο ημίχρονο να γίνεται 54-60 στο 30ο λετπό. Όταν η ομάδα σοβαρεύτηκε στο 4ο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 23-16), έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, αφού πρώτα επέστρεψε (από τον τόπο κατοικίας του) ο Hitchcock για να γυρίσει το 4ο δεκάλεπτο της ταινίας, με την μαεστρία, το σασπένς και την ικανότητα που μόνος αυτός διέθετε.

    Πάντως, το γεγονός πως ο ΟΣΦΠ γύρισε το παιχνίδι χωρίς τους βασικότατους για το παιχνίδι του επιθετικά, Ματ και Πριντ, απέναντι σε μια καλή Ισπανική ομάδα, δείχνει αφενός τον "αρνούμαι να πεθάνω" χαρακτήρα της ομάδας, αφετέρου ότι τελικά η ομάδα ίσως είναι πιό πλήρης από ότι θέλουμε να πιστεύουμε, ειδικά αν συνυπολογίσουμε ότι παίκτες όπως ο Αγραβάνης, ο Κατσίβελης και ο Johan έχουν δείξει ότι, αν συνεχίσουν να παίζουν όπως τώρα, θα είναι βασικοί στην ομάδα φέτος.

    Αλέξης

    ΥΓ. 1. Συνέντευξη Πριντ: Στην ηλικία του Αγραβάνη, δεν μπορούσα ούτε να σουτάρω, πόσο μάλλον να ποστάρω...

    ΥΓ. 2. Αν στην κακή του ημέρα ο ελλιπής ΟΣΦΠ κερδίζει έστω και δύσκολα (με ανατροπές) Ισπανικές ομάδες, τί θα κάνει πλήρης και στην καλή του; Άραγε ποιό είναι το ταβάνι του;

    ΥΓ. 3. Χίλια μπράβο στους Προέδρους μας για την ενίσχυση του ερασιτέχνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ο Έρικ ΜακΚόλουμ είναι στο Νο1 της λίστας με τους σκόρερ όλων των ηπείρων, έως τη σήμερον ημέρα, στην τρέχουσα σεζόν!

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή