Athlenda

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Where amazing happens..



Το προπονητικό ραβδάκι του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει μετατρέψει τον Παναθηναϊκό στην πιο fun to watch ομάδα της Ευρωλίγκας και το ΟΑΚΑ στον μεγαλύτερο ..κατήφορο της διοργάνωσης. Νέο θύμα η ΕΑ7 του Μπάνκι, show από τους γηπεδούχους. Αλλαγή κατεύθυνσης από τον Ολυμπιακό στο ντεμπούτο του Σφαιρόπουλου στην εκπληκτική KOMBANK Arena του Βελιγραδίου. Το Hoopfellas σχολιάζει..


Το signature coaching του Ιβάνοβιτς και η επιστροφή στις ρίζες από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο..

Αλλαγή κατεύθυνσης..


Είναι φανερό ότι οι ερυθρόλευκοι υπό τον Γιάννη Σφαιρόπουλο περνούν σε μια νέα εποχή και σε μια διαφορετική –όσον αφορά το κομμάτι της τακτικής- νόρμα, με το όλο πείραμα και την μετάβαση να αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.  Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε πάνω σε μια συγκεκριμένη βάση και έχει φτιαχτεί με προδιαγραφές για να τρέξει. Με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο καλείται αν όχι ακριβώς να..αλλάξει δέρμα, να μεταβεί σε διαφορετική κατεύθυνση χτίζοντας το παιχνίδι της  πάνω στις πιο..παραδοσιακές σταθερές της ελληνικής ταυτότητας (που αποτελούν και τη βάση του δικού μας στυλ μπάσκετ). Άμυνα & half court execution.  Η όλη αυτή μετάβαση είναι πολύ ενδιαφέρουσα και έχει βαθμό δυσκολίας. Πιθανόν να χρειαστεί και κάποια αλλαγή στο άμεσο μέλλον (σε επίπεδο ρόστερ) όμως η περιφερειακή γραμμή της ομάδα και η ύπαρξη αρκετών πολύ ικανών δημιουργών μπορεί να στηρίξει  το όλο εγχείρημα.  Θα δούμε..


-Είναι θετικό το γεγονός πάντως ότι  τουλάχιστον τώρα ο Ολυμπιακός δείχνει να βάζει μα κατεύθυνση και να έχει κάποιους στόχους στο παιχνίδι του. Κατεύθυνση πάνω στην οποία θα δουλέψει και θα δεί που θα τον βγάλει. Στην (ε κ π λ η κ τ ι κ ή) ΚΟΜΒΑΝΚ Αrena ο Ολυμπιακός μπήκε για να ελέγξει τον αντίπαλο με την άμυνα του και να κάνει το πρώτο βήμα στο δρόμο για τη δημιουργία ενός συνόλου με καθαρά defensive-minded χαρακτήρα. Αυτό παρουσίασαν οι ερυθρόλευκοι στο Βελιγράδι και θεωρώ ότι εκεί θα χτίσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος  στη συνέχεια της σεζόν, με στόχο ένα σύνολο που θα παίζει πιο παραδοσιακό-ελληνικό μπάσκετ.


Το σχήμα με τα τρία γκαρντς (και δεδομένων των απουσιών) έμεινε στο παρκέ για περίπου 35 λεπτά και αποτέλεσε τη ναυαρχίδα της τακτικής των ερυθρολεύκων την Παρασκευή. Το καλύτερο κομμάτι στο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι ήταν η πολύ αποτελεσματική, πιεστική περιφερειακή του άμυνα. Με τον Μάντζαρη (το καλύτερο αμυντικό του performance φέτος) στον Μάρκους Ουίλιαμς και το δυνατό κορμί του Λαφαγιέτ στον αέρινο Ντάνγκουμπιτς.  Όλη η αμυντική τακτική του κόουτς Σφαιρόπουλου  στηρίχτηκε στο να κερδίσει χρόνο (μειώνοντας τον αντίστοιχο διαθέσιμο στην επίθεση των γηπεδούχων) με τη πίεση της μπάλας  και σχεδιάστηκε δίνοντας «μέτρα» και  χώρο για σουτ στον Μίτροβιτς (0/5 τριπ. πριν το ματς, 0/7 πλέον..) κρατώντας το «4» προς τα μέσα για να ντουμπλάρει συνεχώς τον Μαριάνοβιτς. Και ο Αγραβάνης και ο Πετγουέη πήγαν καλά σε αυτό το κομμάτι. Άλλωστε στον συγκεκριμένο ψηλό  η λογική λέει trapping με δεύτερο ψηλό γιατί τα γκαρντς κινδυνεύουν να τα ..πατήσει.

Οι ερυθρόλευκοι άπλωσαν από νωρίς την άμυνα τους με ένα πιεστικό man to man στα 4/4 στο οποίο διακρίθηκαν οι Λαφαγιέτ  (παίζει σταθερά καλή προσωπική άμυνα από την αρχή της σεζόν) και ο Κατσίβελης που βρήκε ρόλο και λεπτά στο αμυντικό rotation του Σφαιρόπουλου. Θα είναι πολύ ευχάριστο η ένταξη του στο ροτέησιον να αποτελέσει μια από τις «προσαρμογές» του νέου προπονητή. Συνολικά ο Ολυμπιακός λοιπόν έπαιξε πολύ αποτελεσματική άμυνα, κυρίως περιφερειακή. Και όταν λέω περιφερειακή, δεν εννοώ φυσικά μόνο με τους περιφερειακούς. Ο Μάρκους Ουίλιαμς της 21/7 αναλογίας assist/turnovers πριν το ματς τελείωσε με 4/5 και 3/16 προσπάθειες για σουτ, με τα hedge του Ντάνστον να του σταματούν συνεχώς τη ντρίμπλα και κάθε προσπάθεια του να γίνεται υπό καθεστώς πίεσης με ένα χέρι κολλημένο στο πρόσωπο του.  Με τον κύριο δημιουργό των Σέρβων «εκτός», ο Ολυμπιακός είχε κάνει το πρώτο βήμα..


Εκεί που διέγνωσα «θέμα» για την ελληνική άμυνα ήταν στο κομμάτι του αμυντικού ριμπάουντ. Θα είχε καθαρίσει πολύ πιο εύκολα ο Ολυμπιακός (χωρίς την περιπέτεια των τελευταίων λεπτών) εάν δεν είχε δώσει δεύτερες ευκαιρίες στον αντίπαλο. Με αυτό το όπλο η ομάδα του Ράντονιτς κέρδισε τις «κατοχές» παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του Αγραβάνη (πολύ ενθαρρυντική η εμφάνιση του).


-Στο επιθετικό κομμάτι  ο Ολυμπιακός  ήταν μέτριος δείχνοντας ότι χρειάζεται δουλειά στο μισό γήπεδο, ώστε να βρεί εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής, τώρα που λείπουν εκτός των άλλων δύο μονάδες με πολύπλευρη προσφορά εδώ όπως ο Λοτζέσκι και ο Πρίντεζης.  Ο Ράντονιτς ξεκίνησε τον Λάζιτς  που ουσιαστικά φέτος είναι 5ο γκαρντ πάνω στον Σπανούλη, με τον 25χρονο Σέρβο να κάνει αρκετά καλή δουλειά. Αυτό που δε κατάλαβα ποτέ, είναι ο τρόπος που χειρίστηκε (και χειρίζεται στα τελευταία ματς) των Τζένκινς. Ο Αμερικανός σκόρερ είναι πολύ ιδιαίτερος παίκτης για τον Ερυθρό Αστέρα με την έννοια ότι μπορεί να βάλει φωτιά στο γήπεδο και να παράγει κατά κύματα όμως η διαχείριση αυτή  φαίνεται να είναι εμπόδιο στο ρυθμό του. Εκτιμώ τα αμυντικά σχήματα που επιλέγει ο Ράντονιτς βγάζοντας μπροστά τους Γιόβιτς-Λάζιτς και την ενέργεια του Μπλάζιτς όμως  τότε γιατί ανανέωσε τον Τζένκινς από πέρυσι μάλιστα..? Η απάντηση είναι ότι ο σχεδιασμός άλλαξε στη πορεία και η επιτυχία της εθνικής ομάδας έφερε την προσθήκη Γιόβιτς.. Inside από τον Ερυθρό Αστέρα πάντως μου είπαν το πρωί ότι είναι αρκετά αισιόδοξοι ότι ο Τζένκινς σταδιακά θα δείξει τον καλό του εαυτό.


Η ελληνική ομάδα πάντως επιτέθηκε σε συντριπτικό ποσοστό πάνω στον Μαριάνοβιτς στα λεπτά που το όρθιο χιλιόμετρο του Ερυθρού Αστέρα βρισκόταν στο παρκέ.  Επίθεση με κάθε δυνατό τρόπο. Ξεχώρισα τη πιο σωστή προσέγγιση των δύο «4» στις ευκαιρίες για σουτ που τους έδωσε η αντίπαλη άμυνα (λιγότερη βιασύνη, περισσότερη αποφασιστικότητα) αλλά και το ότι ο Ολυμπιακός δε μπόρεσε να κεφαλαιοποιήσει τα (στοχευμένα) σουτ μετά από κεντρικό pick με τον Μαριάνοβιτς να περιμένει «πίσω» σε αυτές τις καταστάσεις. Είδα cross-screens στη weak side για post παιχνίδι του Ντάρντεν (θα έχει τέτοια παιχνίδια ο Ολυμπιακός στο playbook για τον ικανό χαμηλά Αμερικανό) και screen the screener καταστάσεις για post up παιχνίδι του Ντάνστον, όμως overall η ομάδα του Σφαιρόπουλου πρέπει επαναλαμβάνω να βρεί εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής τώρα που λείπουν δύο από τα σημαντικά επιθετικά της όπλα. Σε αυτό το σημείο φαίνεται ότι οι ερυθρόλευκοι (στη παρούσα φάση) θα έχουν πρόβλημα εάν δεν είναι εύστοχοι από το τρίποντο. Ελπίζουν στην άνοδο του Ντάνστον και το καθαρό μυαλό του Ντάρντεν για να μοιράσουν καλύτερα την επίθεση τους.


Σε ατομικό επίπεδο, ο Δημήτρης Αγραβάνης κέρδισε πόντους με τη μαχητικότητα του (μιλάμε για ένα παιδί που από τα 15-20 λεπτά που παίρνει τώρα, τα μισά βρίσκεται  πεσμένος στο..παρκέ, με όλα τα θετικά και αρνητικά που μπορεί να εμπεριέχει αυτή η εικόνα) και ο Μάντζαρης έκανε ένα πολύ μεστό παιχνίδι. Και πάλι όμως εγώ θα σταθώ στον Κώστα Σλούκα των 2/14 σουτ.. (δε θυμάμαι να είχε ποτέ άλλοτε τέτοιο νούμερο). Είναι τέτοια η δημιουργική ένεση και η ώθηση στην κυκλοφορία της μπάλας (ρήγματα, πάσες σε πρώτο χρόνο) που δίνει στην επίθεση των ερυθρολεύκων, ώστε γίνεται πλέον εύκολα κατανοητό αυτό που είχαμε γράψει παλιότερα, ότι δηλ. πρόκειται για τον καλύτερο δημιουργό του Ολυμπιακού. Ο Σλούκας θα είναι κλειδί για τη συνέχεια, ειδικά στο εγχείρημα της μετάβασης που επιχειρεί ο κόουτς Σφαιρόπουλος..

Κατήφορος..



Αυτά τα οποία συμβαίνουν στο ΟΑΚΑ τις τελευταίες δύο αγωνιστικές έχουν τρομάξει αρκετό κόσμο (πιστέψτε κάποιον που μιλάει σε καθημερινή βάση με τις κυριότερες ευρωπαϊκές μπασκετικές αγορές..) καθώς το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων τείνει να κερδίσει τον τίτλο του πιο κατηφορικού γηπέδου της διοργάνωσης.. Δεν είναι τα αποτελέσματα στα δύο ντέρμπι (γιατί για τέτοια επρόκειτο) αλλά ο τρόπος με τον οποίον αυτά έχουν έρθει. Περίμενα δυνατό παιχνίδι για τους πράσινους απέναντι στο Μιλάνο, όμως ομολογώ ότι το θέαμα των γηπεδούχων με έχει κάνει πλέον να ..περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία το ματς της Παρασκευής στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Θα μπορέσουν οι πράσινοι να διατηρήσουν τον εκκωφαντικό ρυθμό τους μακριά από το ΟΑΚΑ απέναντι σε έναν διεκδικητή του τίτλου..? Πέρα από την ανυπομονησία, αυτό που μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα είναι ότι ο Παναθηναϊκός των δύο τελευταίων αγωνιστικών έχει παρουσιάσει στο μέγιστο βαθμό το λεγόμενο «μπάσκετ της ισορροπίας» (balance basketball) για το οποίο μιλούσαμε αρκετά πέρυσι και αποτελεί ζητούμενο για όλους τους προπονητές, με τρομερό efficiency σε άμυνα και επίθεση.


-Ξεκάθαρα ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, μετά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έκανε “outcoach” και στον Λούκα Μπάνκι κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη των πάγκων, παρουσιάζοντας ένα σύνολο πολύ πιο διαβασμένο από έναν πάγκο που είχε προετοιμάσει άψογα το ματς.  Ο Μπάνκι, ο οποίος έχει παρουσιάσει καλά performances απέναντι σε ελληνικές ομάδες (ειδικά απέναντι στον ΟΣΦΠ πέρυσι) και overall τον εκτιμώ, για κάποιον δικό του λόγο ξεκίνησε με μια switching all man to man άμυνα την οποία οι παίκτες του δεν ήταν έτοιμοι (σε καμία περίπτωση) να ακολουθήσουν. Οι Ιταλοί άλλαζαν όχι μόνο μετά από σκρινς αλλά και σε απλά κοψίματα με τη συνεχή κίνηση της επίθεσης των πρασίνων να δημιουργεί σύγχυση στην άμυνα αυτή και συνεχείς ευκαιρίες στους γηπεδούχους, ειδικά με τους παίκτες των Σάμιουελς-Κλέιζα οι οποίοι είτε δεν είχαν εμπεδώσει είτε δε μπορούσαν να εκτελέσουν (θεωρώ και τα δύο) την τακτική αυτή.


-Ο Δημήτρης Διαμαντίδης κάνει την Horns Offense του Ντούσκο Ιβάνοβιτς να μοιάζει με Λερναία Ύδρα. Είτε εκτελώντας κεντρικό ή side pick, είτε μεταφέροντας τη μπάλα με τον δικό του μοναδικό τρόπο από τη δυνατή στην αδύνατη πλευρά ή βρίσκοντας καλές θέσεις για τους συμπαίκτες του μετά από ball-screen plays, αναμιγνύοντας τους πάντες στην επίθεση της ομάδας. Στήνοντας καταστάσεις pick & roll (και πάλι από A-Set διάταξη στη πλειοψηφία τους) μύρισε αίμα στα αργά recovers του Κλέιζα και στην αδυναμία του να αμυνθεί από την πρώτη περιστροφή με συνέχεια να χάνει συνεχώς τη μάχη της θέσης από τον Μπατίστα, βάζοντας με χαρακτηριστική άνεση τη μπάλα στη καρδιά του ζωγραφιστού της ιταλικής άμυνας. Ήταν τόσο εύκολο για τον Διαμαντίδη  να στείλει εκεί που θέλει τη μπάλα μετά από το trapping  του Μπάνκι ψηλά και να βάλει τον Λιθουανό (ο οποίος κάλυπτε αυτή την πάσα ή τέλος πάντων πιο ρεαλιστικά «έπαιρνε» στην άμυνα τον αποδέκτη της) σε μπελάδες. Αυτή η κατάσταση έδινε συνεχώς πλεονέκτημα στους γηπεδούχους και δημιουργούσε ευνοϊκές συνθήκες για close out επίθεση ή έξτρα πάσα.


-Ο τρόπος που δημιουργεί ο A.J. Slaughter ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα είναι εντυπωσιακός. Στο καλοκαιρινό report του  είχαμε μιλήσει για την ικανότητα του να διαβάζει τους διαθέσιμους χώρους  και η συμμετοχή του σε μια επίθεση (όπως αυτή του Ιβάνοβιτς) που έχει να κάνει καθαρά με την δημιουργία και εκμετάλλευση στο μέγιστο των διαθέσιμων χώρων έχει παράγει το αποτέλεσμα που βλέπετε. Ο Αμερικανός combo επιτίθεται συνεχώς στην αντίπαλη άμυνα και αυτό έκανε και απέναντι στους Λομβαρδούς ενώ παράλληλα η ικανότητα του να σπάει σωστά και στον κατάλληλο χρόνο τη μπάλα χτίζει συνεχώς πλεονέκτημα μιας πάσας (σε χρόνους) γι την πράσινη επίθεση και βάζει τον αντίπαλο σε διαδικασία να κυνηγά.  Ο Σλότερ ήταν ο παίκτης που τελείωσε το παιχνίδι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου..


-Αμυντικά ο Παναθηναϊκός είχε ανάλογη αποτελεσματικότητα, όντας πολύ καλά προετοιμασμένος για αυτό που είχε να αντιμετωπίσει. Οι πράσινοι εστίασαν στο να αποτρέψουν την εισαγωγή της μπάλας στον Σάμιουελς στο χαμηλό ποστ, με πολύ ενεργητική άμυνα στα 3 και 4/4 της πάσας. Θυμάστε πόσο είχαμε τονίσει τη σημασία της post επίθεσης του Σάμιουελς στο επιθετικό οικοδόμημα της Αρμάνι.. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν μπορεί να δέχτηκε 18π. από τον Αμερικανό όμως οι περισσότεροι προήλθαν από διαφορετικές καταστάσεις καθώς η εισαγωγική πάσα είχε δυσκολέψει πολύ για τους Ιταλούς και αυτόματα χωρίς εισαγωγή της μπάλας στο ποστ η επίθεση τους έμοιαζε με ακέφαλο κοτόπουλο.. Αυστηρά περιφερειακή, χωρίς μετακίνηση της αντίπαλης άμυνας και ρήγματα που οδηγούσε (επειδή λέμε ότι το μπάσκετ είναι συνέχεια..) σε ατομικές ενέργειες πάνω σε άμυνα και ευάλωτη δική τους  transition άμυνα.


Αυτό για να καταλάβετε πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Μπατίστα στο ποστ και ότι η εισαγωγή της μπάλας σε αυτόν είναι ζωτικής σημασίας για τον Παναθηναϊκό. Overall το ευτύχημα για τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι ότι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει χτίσει την επίθεση του πάνω σε δύο έμπειρους, με πολύ υψηλό μπασκετικό IQ και αντίληψη αθλητές, τον Διαμαντίδη και τον Μπατίστα που δημιουργούν συνεχώς καταστάσεις ενώ το σύνολο δείχνει ότι κινείται προς την κατεύθυνση Ιβάνοβιτς δηλ.  όπως είχαμε γράψει στην παρουσίαση του τη δημιουργία της πιο φιλόπονης και καλοπροπονημένης ομάδας στη διοργάνωση..  


Οι πράσινοι ακουμπούν στο μέγιστο το λεγόμενο balance basketball και (στα δύο τελευταία ματς)  καθηλώνουν τον θεατή ακόμα και όταν η διαφορά ακουμπά τους 30 πόντους.. Αυτή τη στιγμή ανάλογο συνδυασμό ποιότητας/ρυθμού παρουσιάζουν μόνο η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ αλλά ας μη βιαζόμαστε. Το ημερολόγιο λέει 11 Νοέμβρη.. Πιο σημαντικό από αυτές τις Glory Days του μπάσκετ του Ιβάνοβιτς είναι ο χαρακτήρας που ξεκινά τώρα να χτίζει αυτή η ομάδα. Αυτή θα είναι η προίκα στις νύχτες που θα βρεθεί ο αντίπαλος προπονητής ο οποίος θα βάλει Stop στον ρυθμό του Μαυροβούνιου κόουτς. Ένα πολύ καλό τεστ χαρακτήρα λοιπόν είναι αυτό που έρχεται..


 PS: Είναι σημαντική η ένεση ενέργειας που δίνουν οι δύο ξένοι role players, Μπλούμς και Ράητ από τον πάγκο. Ενέργειας και σωστής νοοτροπίας. Ο Αμερικανός μάλιστα δείχνει βελτίωση στο κομμάτι του conditioning. Και οι δύο (ειδικά ο Μπλούμς) έχουν θετικό πρόσημο και εάν έληγε σήμερα το συμβόλαιο τους θα ανανέωναν. Επειδή όμως η σεζόν είναι μεγάλη, θα πω ότι το μέλλον τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πορεία της ομάδας.



PS1: Ο Παναθηναϊκός μπορεί να η “team to watch” αυτή τη στιγμή στη διοργάνωση όμως ο “player to watch” είναι ο Μίλος Τεόντοσιτς. 27 πόντους (11/14 FG)-10 τελικές απέναντι στην Ουνικάχα, σπουδαία παράσταση.. Μήπως  έχει απαντήσει  ήδη το ερώτημα για τον καλύτερο παίκτη της Ευρωλίγκας..? Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι απαντήσεις δίνονται την άνοιξη..

280 σχόλια:

  1. στο μεθαυριανό ματσάκι με τη μπάρτσα υπάρχει η πολυτέλεια της ήττας. Παρ όλα αυτά όλοι το περιμένουμε με ανυπομονησία, εξ αιτίας των προσδοκιών που δημιούργησαν οι πρόσφατες εμφανίσεις του ΠΑΟ. Μην ξεχνάμε όμως ότι είναι νωρίς για να κρίνει το ο,τιδήποτε.

    αντικειμενικά είναι πολύ όμορφο το μπάσκετ που παίζει ο ΠΑΟ υπό τον ιβάνοβιτς. Αρκεί όμως το όμορφο για να δώσει τίτλους (δλδ ευρωκούπα); Αναρωτιέμαι χωρίς να ελπίζω φέτος σε κάτι τέτοιο.

    Μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://prasinanea.gr/basket/a1/article3132683.ece

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και τι ηθελες να παιζουν το ιδιο μερα παρα μερα,ανθρωποι ειναι οχι κομπιουτερ,οσο για τον προπονητη η δουλεια του ειναι να τους κρατα σε εγρηγορση, καλα κανει και παιρνει τα μετρα του.Δεν μπορεις να τα δινεις ολα μερα παρα μερα,σημασια εχει η νικη οπως ειπε ο Μπατιστα,παιξανε χωρις καμια προετοιμασια.

      Διαγραφή
  3. Μπραβο Τζιμαρα..

    Δωσε μπασκετακι και αναλυση στον λαο σου..Παντα τετοια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος μπασκετικός γιατί είναι σημαντικό το να είναι κάποιος στάρτερ στο παιχνίδι (NBA και Ευρώπη) και το τονίζουν δημοσιογράφοι και coach τόσο πολύ; Έτσι όπως είναι οι κανονισμοί μπορεί να ξεκινήσει ο προπονητής με μια πεντάδα και στο λεπτό πάνω να την έχει αλλάξει όλη ή κάνω κάπου λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Αυτος που ειναι starter στο ΝΒΑ θεωρειται 100% βασικος και πρωτοκλασατος,αφου παιρνει και τον περισσοτερο χρονο συμμετοχης...Στην Ευρωπη ειναι σημαντικο ποιος ξεκιναει,αλλα οχι στον ιδιο βαθμο με το ΝΒΑ γιατι μερικες φορες το ποιος ειναι πενταδατος σχετιζεται και με την αντιπαλη ομαδα η καποιο πλανο τακτικης..π.χ.σε καποια παιχνιδια μπορει να δεις βασικο τον Φωτση και σ' αλλα τον Γκιστ..Οσον αφορα την αλλαγη ολοκληρης της αρχικης 5αδας,γινεται κανονικα..Το ειχε κανει ο Ομπραντοβιτς στο ξεκινημα του περιφημου αγωνα με την Προκομ τη σεζον 2010-2011...

      Διαγραφή
    2. Νομίζω στο ΝΒΑ είναι και λίγο εθιμοτυπικό να παίζουν οι "5 καλύτεροι παίκτες" στην starting lineup και θεωρητικά είναι αυτοί που η ομάδα στηρίζεται περισσότερο πάνω τους.
      Στην Ευρώπη δεν ισχύει κάτι ιδιαίτερο περί starters,συνήθως είναι θέμα rotation,χημείας 5άδας και το τι τακτική θέλει να χαράξει στο εκάστοτε παιχνίδι ο κάθε προπονητής. Δεν έχω ακούσει γενικά κάποιον να το τονίζει τόσο πολύ.

      Διαγραφή
  5. Τζιμ, νομιζω ότι έχεις υπερβολική αδυναμία στον Τεόντοσιτς.Παίζει ώριμα αλλά αυτή τη στιγμή αυτό δεν λέει κάτι, αλλιώς θα πανηγυρίζαμε με το MVP Οκτώβρη του Σπαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο αγωνας του ΠΑΟ απεναντι στην Μπαρτσελονα θα δειξει ποσο ψηλα μπορει να φτασει ο ΠΑΟ φετος.Νικη ή ηττα με 10 ποντους και κατω, θα αποδειξει πως αν ο ΠΑΟ συνεχισει σε αυτο το ρυθμο ισως χτυπησει και f4, where amazing happens.Για μενα κλειδι για τον αγωνα στη Βαρκελωνη ειναι η κατασταση του Μαυροκεφαλιδη (αυτο το pick n pop μπορει να κανει τους βαριους ψηλους της Μπαρτσελονα να υποφερουν) καθως και το ποσο ωριμοι ειναι οι παικτες του ΠΑΟ σε αμυνα(εδω τα λαθη δεν συγχωρουνται) και μεταφορα της μπαλας σε first time (οι Καταλανοι δειχνουν να εχουν προβλημα να ακολουθησουν γρηγορα την μπαλα).

    Οσο για τον ΟΣΦΠ, σιγουρα μετα απο 2 ετη βλεπουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την ομαδα να παιζει αμυνα.Καλη σκληρη ΑΜΥΝΑ.Δεν ημουν, δεν ειμαι και δεν προβλεπω να ειμαι fan του coach B., επομενως θεωρω πως η αλλαγη ειναι για το καλυτερο.Ωστοσο οι αγωνες του ΟΣΦΠ με ομαδες επιπεδου eurocup δεν αποτελουν σαφες τεστ για την αξια της ομαδας.Στον αγωνα με τη Γαλατα θα δουμε ποσο πολυ μπορει να σταθει φετος αυτο το ροστερ.Οσο για το half court basket που θελει να παιξει ο Σφαιροπουλος, υπαρχουν ΠΟΛΥ ΧΤΥΠΗΤΕΣ αδυναμιες της ομαδας: Αδυναμια ψηλου πλην Πριντεζη να ποσταρει, ο χρονος που χανει με την μπαλα στα χερια του ο V Span,η περιορισμενη επιθετικη ικανοτητα του Μαντζαρη και το πλεον μετριο (για περιφερειακο) σουτ του Σλουκα (2 ετη τωρα) δεν ξερω πως ακριβως θα στησουν μια ομαδα με ικανοτητα στο half court απεναντι σε ομαδες τυπου Μπαγερν, Εφες Μακαμπι ή Ζαλγκιρις.

    ΥΓ.Ο Σλουκας δειχνει να γινεται ο επομενος καλος περιφερειακος του ΟΣΦΠ (ο Μαντζαρης πολλα σκαμπανεβασματα και προστασια απο τους δημοσιογραφους).Ο Μποχωριδης δειχνει να θελει πολυ δουλεια στο dribbling (αν και αποκτα το mentality first pass),ο Παππας θελει δουλεια στην μεταφορα της μπαλας σε 1ο χρονο και ο μονος νεαρος εν Ευρωπη που δειχνει βελτιωση ειναι ο Βλαντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραίος όπως συνήθως.
    Να σου πω την αμαρτία μου ρολαρα για το κομμάτι του παο με τη μια.
    Ο οσφπ παρουσιαζει πολύ ενδιαφέρον τακτικά , αλλά ο παο είναι πολύ εντυπωσιακός.
    Σε καλή , αλλά διαφορετική , φάση είναι και οι δύο.
    Διατήρησε ,αν σε παίρνει, την ίδια , αν όχι μεγαλύτερη συχνότητα στα ποστ στο μπλογκ.
    Στην τελική γίνε ο bballbreakdown o ευρωπαίος. Εκεί πήγαινέ το
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Para poli kalo blog, tixaia to anakalipsa. Mr Conway fainetai oti gnwrizete arketa girw apo to basket. Eisastan proponitis sto parelthon?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τζίμη ωραία ανάλυση!
    Να σε ρωτήσω, η προσθήκη του Νέλσον (που πιστεύω κοντοζυγώνει) στο παιχνίδι του Παναθηναικού, μιας και τον είχες προτείνει από την εποχή που ο ΠΑΟ ψαχνόταν με Καλάθη, τι πιστεύεις ότι θα προσφέρει και σε ποια κομμάτια;

    Σάββας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για μια ακόμα φορά το redhoops.gr υποκλίνεται στις γνώσεις και το μοναδικό τρόπο γραφής του μπλογκερ.
    Παρόλαυτα πιστεύουμε ότι τα παραλές για τον ΠΟΑ, και θα θέλαμε να αναλύσεις περισσότερο τα πλεις της περίφημης Α-Σετ ώστε να κατανοήσουμε τον τρόπο που επιτίθεται σαν λερναία ύδρα ο ΔΔ.
    redhoops.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποα;;;;χαχαχαχα ρε νουμερο τωρα εσυ νομιζεις οτι μας προσβαλλες,

      Διαγραφή
    2. Εχεις δικιο, ο ΔΔ ειναι ενα μετριο επιθετικο οπλο.Το πραγματικο πυρηνικο οπλο που εχει ο Λοχιας λεγεται Διαμαντακος και μετα τη ζημια που σας εκανε στο θεσμο του Κυπελλου το κρυβει γιατι αλλιως θα αποβαλουν οι εγκυες γαυρινες απο το φοβο τους εκει κατω στον Περαια..

      Διαγραφή
    3. Και για οσους δεν καταλαβαν, ο τυπας εκανε διαφημιση το website και για να μη γινει τελειως αντιληπτος βρηκε και εναν τροπο να το ριξει στον φανατισμο.

      Διαγραφή
    4. πως γινεται παντα ενας γαυρος να προκαλει εδω μεσα.Αλλα θα μου πεις γαυροι ειναι, τι περιμενεις;;;;

      Διαγραφή
    5. perniesai gia eksipnos tora esu?katse sto sait sou kai sxoliase min katastrefeis auto to blog
      seattlesupersonics13

      Διαγραφή
    6. Καλημέρα ηλίθιε

      Διαγραφή
    7. Εντάξει. Τράβα τώρα να φτι'αξεις το καρμπυρατέρ σου και πίσω στις άλλες μαιμούδες που σε περιμένουν να συζητήσετε και να φάτε μπανάνες. Μπετόβλακα.

      Διαγραφή
  12. το θεμα την προηγουμενη χρονια ηταν το θεαμα.. ειχανε πονεσει τα ματακια μας.. και φετος με το μισο μπατζετακι κανουμε παπαδες.. εννοειται πως δεν πρεπει να ενθουσιαζομαστε, εννοειται οτι ειναι νωρις ομως το μπασκετ που θελουμε να παιξουμε ειναι εντυπωσιακο.
    Πλεον εχει αλλαξει το κλιμα.. ο ιβα εγινε κοουτσαρας απο απλος βρυκολακας.. ο μπατιστα το σεντερ που μας ελειπε και ο διαμαντιδης δεν ειναι πλεον τελειωμενος..
    χρονο παιδια αυτο μονο εχουμε κερδισει, χρονο απο τον κοσμο και την διοικηση να αφησουμε την ομαδα στην ηρεμια της να δουλεψει και στο τελος της χρονιας να κριθει.. οχι με τους τιτλους αλλα με το μπασκετ που παιξαμε και τους παιχτες που βαλαμε στο παιχνιδι μας...
    Εννοειται οτι πολλοι εχουνε κανει τουμπεκι και φαγανε τις γλωσσες τους αλλα τα συγκεκριμενα απο τελεσματα και το συγκεκριμενο μπασκετ δεν το περιμενε κανεις αυτη την χρονικη στιγμη.
    Ραιτ μαυροκεφαλος και μπλουμς πρεπει να παρουνε ενα μινι οσκαρακι για το πως βελτιωνονται σωματικα μερα με την μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου ρε Τζιμ...
    Όσοι σε διαβάζουμε καιρό εκτιμάμε όλο και περισσότερο τη σχέση σου με το αντικείμενο και πόσο σωστά και με αντικειμενικότητα-καθαρό μυαλό μπορείς να κρίνεις και να αξιολογήσεις καταστάσεις
    Και φυσικά αναφέρομαι στο όλο θέμα Παναθηναικός και τη διάσταση που δίνουν μερικοί στην καλή και στην κακή μέρα(το λέω έτσι αφηρημένα).
    Διαβάζοντας κανείς τα άρθρα σου για τον νέο Πάο πριν λίγο καιρό καταλαβαίνει αυτό που λέω.(ειδικά στα αγωνιστικά σου βγάζω το καπέλο)

    Ο Σφαιρόπουλος είναι προπονητής που έχει πολλά να αποδείξει,αλλά μου αρέσει που είναι έτσι defensive maniac ειδικά στο θέμα ένταση-πίεση της μπάλας-αμυντικό attitude.Του στυλ ότι θέλει οι παίκτες του να είναι οι πιο φιλόπονοι στην άμυνα από όλους.Το αν έχει την προσωπικότητα να το περάσει καλά και σε σωστό πλαίσιο(όπως ο Ιβάνοβιτς) θα φανεί...
    Πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι την 1η χρονιά του στον Πανιώνιο(γιατί την 2η η στελέχωση της ομάδας δεν το επέτρεπε) παρουσίασε εξαιρετική ένταση στην άμυνα και η ομάδα έπαιζε πολύ καλή περιφερειακή άμυνα.
    Θα δούμε πως θα συνεχίσει,περιμένω με ενδιαφέρον τις διάφορες πινελιές του στην ομάδα( και στο θέμα half court execution αν και δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα στηριχτεί τόσο στο μισό γήπεδο και δεν θα παίξει στο τρανζίσιον αρκετά η ομάδα-αισθάνομαι ότι το απέφυγε στο Βελιγράδι για να μην ανοίξει τον ρυθμό) και το πώς θα αντιμετωπίσει τεχνικά σαν coach τις μάχες του στους μεγάλους αγώνες της ομάδας.Εκεί δεν μας έχει πείσει,αλλά ας του δώσουμε την ευκαιρία να δούμε τι θα βγάλει στην πρώτη του πραγματικά μεγάλη δουλειά(σε ταιριαστό περιβάλλον γι'αυτόν).

    Για τον Πάο έγραψα πιο πολλά στην προηγούμενη ανάρτηση.Σημαντικό σε αυτή τη φάση να μην ξεφύγει η ομάδα στους εξωαγωνιστικούς τομείς και να μείνει χαμηλά ο πήχυς.Ευτυχώς υπάρχουν προσωπικότητες(Φώτσης-ΔΔ) που μπορούν να οχυρώσουν το περιβάλλον για τους μικρούς και να δείξουν την κατεύθυνση με την τεράστια εμπειρία και σοβαρότητα τους.
    Μου αρέσει πολύ ο Ιβάνοβιτς και αυτά που έχει δείξει.Coaching signature με ταμπέλα και από αυτές που ελάχιστοι προπονητές βγάζουν...
    Θέλω να σταθώ στο ότι ο Πάο δεν έγινε ξαφνικά ομάδα final-4,πρέπει να το θυμούνται αυτό οι φιλάθλοι του και ο προπονητής για να μην μείνει πίσω το πλάνο της ανάπτυξης των μικρών...
    Επιθετικά πιστεύω πως ο Πάο θα συνεχίσει να παράγει σε πολύ καλούς ρυθμούς στις καλές του βραδιές και θα προσφέρει θέαμα.Αμυντικά,κακά τα ψέματα η ομάδα αυτή τη στιγμή δεν έχει το υλικό μιας top Ευρωπαικής ομάδας.Ο Μαυροβούνιος τεχνικός χρησιμοποιεί έξυπνα πολλά τρικ.με βοήθειες πάνω στη μπάλα,κάποια ρίσκα σε παίκτες,ένταση πάνω στην πίεση της μπάλας και "σπρώχνει" την αντίπαλη επίθεση εκεί που θέλει.Κυριότερο θέμα ότι συνήθως στο 5 αναγκάζεται να κρύψει την αδυναμία στο recover του παίκτη του και πρέπει να την καλύπτει με διάφορες άλλες μεθόδους.Πολύ καλός όμως σε αυτό το κομμάτι και θα παρουσιάσει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα στη συνέχεια της σεζόν.
    Σούπερ το ματς με Μπάρτσα και δυνατό τεστ,ο Πασκουάλ διαχρονικά είναι "fundamental" προπονητής,από αυτούς που(δίχως καθεστώς πίεσης) βάζουν την ομάδα τους να παίξει έξυπνο μπάσκετ πάνω στις αδυναμίες του αντιπάλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα συμφωνησω σε οσα ανεφερες εκτος απο το σημειο για την μη υπαρξη υλικου στην αμυνα...στο 1 και 2 (εννοειται υπολογιζοντας μπλουμς και νελσον, ειμαστε υπερκαλυμενοι, με καποιο κενο στο 3 σε ποστ παιχνιδι) στο 4 με γκισταρος φωτσης ειναι οτι πρεπει με τον γκιστ να κατεβαινει μεχρι και τον ασσο στις περιστροφες. Στο 5 περιμενουμε να φτασει στο 80% ο ραιτ ωστε να καλυωει το βαρυ σωμα του μπατιστα. Νελσον στο θεμα αμυνας θα κανει την διαφορα αφου μιλλαμε για πιτ μπουλ. Τα ρισκα που ανεφερεις στην αμυνα τα εχουν ολες οι ομαδες για αυτο και υπαρχει ο ορος γουικ σαιντ

      Διαγραφή
    2. Ποιος εκανε τη στελεχωση της ομαδας στο 2ο ετους του Σφαιροπουλου; Η Αφροξυλανθη; Και ποιος φταιει που δεν ειχε το υλικο τη μονη χρονια που στελεχωσε ο ιδιος την ομαδα;

      Διαγραφή
    3. Κοίτα,δεν θα επιμείνω τόσο στο ότι είναι απαγορευτικό ο Πάο να είναι γενικά καλός αμυντικά φέτος.Άλλωστε πιστεύω ότι θα είναι ο τομέας-βαρόμετρο που θα κρίνει το πολυσυζητημένο ταβάνι του.
      Με την προσθήκη του Νέλσον,την άνοδο του Γκιστ και πιθανή προσαρμογή και άνοδο του Ράιτ στο κομμάτι υπάρχουν κάποια εργαλεία και ο Ιβάνοβιτς έχει παρελθόν σε καλά αμυντικά οικοδομήματα με τη Μπαρτσελόνα όπως μας έχει αποκαλύψει κι ο Τζιμ,δίχως τους σούπερ παίκτες.
      Αυτό με την weak side δεν το πολυκατάλαβα,άλλωστε εγώ αναφερόμουν σε τακτικές αμυντικές επιλογές του Πάο(να μην πάρει χαμηλά τη μπάλα ο Σάμιουελς,ελαφριά ελευθερία στα σουτ περιφερειακών όπως ο Μπρουκς ή και ο Χάκετ)

      Διαγραφή
    4. καλημερα περι, εννοουσα οτι καθε αμυνα εχει τα τρικ τις και τις βοηθειες τις, για αυτο υπαρχει και ο ορος τις αδυναμης πλευρας.. τα τρικ που λες οτι χρησιμποποιει ο ιβα δεν φανερωνουν οτι υπαρχει ελλειψη καλων αμυντικων αλλα τακτικα συστηματα που βοηθανε την ομαδα να αμθνεται σωστοτερα.
      Σε σχεση με την ομαδα του αρτζι θεωρεις οτι εχουμε περισσοτερα κενα στην αμυνα??? παντα με τις προσθηκες που εχουμε κανει + τον νελσον

      Διαγραφή
    5. @chris nas...η απουσια του Νελσον ειναι καθοριστικη και επηρεαζει ολο το παιχνιδι της ομαδας αφου ολα ειναι μια αλυσιδα.Με την επιστροφη του θα μπορεσουμε να παιξουμε πραγματικα επιθετικη αμυνα πανω στην μπαλα κατι που και τις αντιπαλες επιθεσεις θα χαλασει και θα δωσει ευκαιριες για αιφνιδιασμους..Στο σεντερ εχω αρκετες αμφιβολιες αν ο Ραιτ ειναι ο παικτης που μπορει να καλυψει τη θεση,ακομα κι αν παρουσιαστει 100% ετοιμος απο φυσικη κατασταση..Στο τοπ-16 θεωρω πως καλο θα ηταν να ψαξουμε για καποιον καλυτερο στο above the rim παιχνιδι..

      Διαγραφή
    6. Aν μιλάς για την Ούνικς, όχι κι αυτή έχει τα θέματα της,ακόμα και ο undersized center της,ο Φίσερ που έχει υπάρξει σούπερ αμυντικός είναι σε αγωνιστική πτώση λόγω ηλικίας κι αυτό δημιουργεί πολλά θέματα στον Πεδουλάκη που επιμένει στις αλλαγές,αλλά να σου πω την αλήθεια δεν την έχω πολυδει.
      Μιας και μας έχει συνηθίσει σε μεταγραφές εντός της χρονιάς πιστεύω ότι θα πάει σε τέτοια κίνηση-εις.Να τη δούμε και βλέπουμε...Μπορεί να την ανεβάσει αρκετά αμυντικά πάντως ο Άρτζι γιατί αυτός είναι ο τομέας του και από εκεί θα κριθεί επίσης το αν θα πάει καλά.Προβλέπω πάντως ότι θα κινηθεί περίπου στα ίδια που έκανε και Πάο ο Πεδουλάκης,προβληματική συχνά απόδοση,δυνατή σε κάποια σημεία και επικίνδυνη σε κρίσιμα παιχνίδια κλπ. (απλή πρόβλεψη είναι,μην πέσει κανείς να με φάει μετά.. :P)

      Διαγραφή
    7. @above the rim σιγουρα ο ραιτ ειναι ιδιαιτερη περιπτωση αφου μεχρι τωρα ακομη δεν εχω καταλαβει τους λογους που ειχε σταματησει το μπασκετ μεχρι τωρα και γιατι εφυγε απο τις 2 τελευταιες ομαδες του και ειδικα απο την ρωσια που εβγαζε ματια.
      Εννοειται οτι οσα λεμε ειναι υποθετικα και θα πρεπει να δουμε πως θα δεσει ο νελσον με την υπολοιπη ομαδα και βεβαια αν θα καταφερει καποια στιγμη ο ραιτ να φτασει εστω στο 80% της φυσικης του καταστασης.. μεχρι στιγμης εχει δειξει θετικα στοιχεια ο ραιτ τοσο σε αμυνα οσο και σε επιθεση.
      Α ναι ειδα τον λαβαλ στην ευρωλιγκα και ακομη σκεφτομαι ποσο χρησιμος θα ηταν στην ομαδα.. πραγματικος οδοστρωτηρας.. ο χακετ τι εχει παθει?? καμια βελτιωση σε κανενα τομεα.. αγνωριστος πραγματικα.

      Διαγραφή
    8. @περι πλακα πλακα εχω τρομαξει και εγω με τα παλια ρεποστ που γινονται αχαχαχχαχα

      Διαγραφή
    9. Λάθος Lawal είδες Chris, αυτός είναι ο Shane. Ο Gani είναι στην Trabzonspor

      Διαγραφή
    10. της σασαρι ειδα.... απιστευτος ο τυπος!!

      Διαγραφή
    11. Εχει υπογραψει για 1 χρονο στη Σασαρι...Μαλλον το καλοκαιρι θα μπλεξουμε τους Λαβαλ μας..

      Διαγραφή
    12. o shane ήταν στις λίστες του τζιμ φίλε made in usa όταν το κασέ ήταν στο πάτωμα!!!!!!

      Διαγραφή
  14. Προσωπικα πρεπει να παραδεχτω οτι αδικησα τον ραιτ στον αγωνα με την Τουροφ,ακομα σωματικα ο παιχτης δεν ειναι για τοπ επιπεδο αλλα εχει πολυ καλο footwork και παιζει μυαλωμενα,γυριζει πολυ καλα τη μπαλα και πλεον καλυπτει εξαιρετικα τους χωρους στην αμυνα.Η επιστροφη του ΜΚΦ εξαλλου δινει πλεον ανεση στο ποστ του ΠΑΟ και μπορουν να δοκιμαστουν διαφορα σχηματα.
    Επισης με τρελαινει το mentality του "τι ειχες Γιαννη ,τι ειχα παντα" (σχολιο Χατζηγεωργιου) Μπλουμς που ειναι μπανει παντα ετοιμος και ζεστος και βγαζει οτι κλεινει δεκαετια στην ομαδα.Αλανθαστος και αχαστος προχτες,κι ο κοσμος τον γουσταρει πολυ
    Επισης θα την πω την καφριλα μου το παιχνιδι προτες αλλα και της περασμενης βδοαμαδας μου θυμισαν αυτο και βριστε ελευθερα :
    https://www.youtube.com/watch?v=WIU80kSBvo8

    μπορει να υπαρχουν τεραστιες διαφορες κυριως στις συνθηκες αλλα τετοιο εντυπωσιακο παιχνιδι να συνδιαζει σκορ-θεαμα-αμυνα-διαφορες εχω να δω εκεινες τις εποχες απο τον ΠΑΟ.
    Να μην αδικουμε και τον Πεδουλακη της πρωτης χρονιας που εδωσε κι αυτος πολυ δυνατες παραστασεις στο ΟΑΚΑ αλλα βασιζοταν κυριως στη δυναμη στο ξυλο και στον αιφνιδιασμο.
    Εν κατακλειδη αυτη τη στιγμη τα ασφαλη συμπερασματα που μπορει να βγαλει καποιος για τον ΠΑΟ ανεξαρτητως τον αποτελεσματων που θα ακολουθησουν ειναι τα εξης:
    α) οι παιχτες ειναι ευχαριστημενοι με τους ρολους τους και ευχαριστιουνται μεσα στο παρκε
    β)ειναι ευχαριστημενοι με τον Ιβανοβιτς
    γ)ο Ιβανοβιτς δειχνει να χει κατασταλαξει με το ροτεισον τουλαχιστον για την Α φαση της ευρωλιγκας και προσπαθει να βαλει πλαφον τα 25 λεπτα στο Διαμαντιδη με σχετικη συνεποια
    δ) ο Διαμαντιδης επισης ειναι ευχαριστημενος με το ρολο του και μετα απο ενα μουδιασμενο Οκτωβρη μπαινει ορεξατος


    Για τον Ολυμπιακο (ειδα μονο το μισο παιχνιδι) η ευεργητικη παρουσια του προπονητη (σε αυτη τη φαση φανηκε πως τους αρκουσε ενας κανονικος προπονητης ο Σφαιρο καθε αυτος θα κριθει πολυ αργοτερα) φανηκε κυριως απο την αμυντικη αποδοση και την αρκετα καλη διαταξη που ειχαν.Στην επιθεση αυτο που κανει μπαμ ειναι πως στον ΟΣΦΠ δεν ειναι εξοικιομενοι με το smallball και δεν τους αρεσει και πολυ να παιζουν χωρις σταθερα στο ποστ.Λειπει πολυ η ασφαλεια του Πριντεζη που περσι καλυπτε την απουσια κανονικου πενταριου μαζι με την απιστευτη ενεργεια του Ντανστον που φετος ειναι αλλου και εδειξε λιιιγο να ξυπναει.
    Η αγια τριαδα με τον Λαφαγιετ δειχνουν πως ειναι too much για το συγκεκριμενο ομιλο και ο ΟΣΦΠ δε θα ναι παραδοξο να βγαλει την Α φαση και αητητος.Ειμαι περιεργος αν και ποτε και ποιον θα προσθεσει στη φροντ κορτ

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπατιστ -τομασεβιτς στο 5 κανενα αλλο κομεντ

      Διαγραφή
    2. Ο ΠΑΟ του 2007 ηταν ο καλυτερος ΠΑΟ που εχει παρει ευρωπαικο, η ομαδα απλα δεν παιζοταν.

      Διαγραφή
    3. Ο ΠΑΟ του 2009 με Πέκοβιτς και Σάρας-Σπανούλη-ΔΔ-Νίκολας στην περιφέρεια είναι ο καλύτερος ever. Hands down (και επίσης πολύ πιο θεαματικός από του 2007).

      Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

      Διαγραφή
    4. Δεν υπαρχει περιπτωση. ο ΠΑΟ του 2009 ειχε θεματακια στη λειτουργια, οι παικτες χανανε τους ρολους για αυτο και εκανε ηττες σε κρισιμα παιχνιδια.Ο ΠΑΟ του 2007 πηγε τραινο απο την αρχη μεχρι το τελος, ο,τι παιχνιδι επρεπε να παρει ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΗΡΕ.

      Διαγραφή
    5. Σαν ροστερ η ομαδα του 2000 και του 2009 ειχαν πολλα κοινα..Αν κρινουμε απο αποψη ουσιας και θεαματος η ομαδα του 2009 ειναι ενα βημα μπροστα.

      Διαγραφή
    6. Από εκεί και πέρα, ο Ομπράντοβιτς έπειτα από ερώτηση τόνισε πώς η καλύτερη ομάδα που έχει κοουτσάρει ποτέ είναι η εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996, με τον Δημήτρη Ιτούδη να προσθέτει ότι είναι ο Παναθηναϊκός του 2009. Οι δυο τους συμφώνησαν ότι η τρίτη αναμέτρηση με τη Σιένα στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας αποτελεί ένα από τα καλύτερα ματς τους.

      Μιας και ο Ιτουδης τελευταια εχει αναχθει σε γκουρου και μεντορας του Ομπραντοβιτς απο μερικους στο μπλογκ. Νομιζω οτι δοθηκε η απαντηση για την καλυτερη ομαδα του ΠΑΟ

      Brian Scalabrine

      Διαγραφή
    7. Κι εγω θεωρω παντως πως η ομαδα του 07 σαν ροστερ ηταν ο'τι πιο ολοκληρωμενο,πληρες και απιαστο στην αποδοση εχει παρουσιασει ο ΠΑΟ.Η ομαδα του 09 ηταν πιο ταλαντουχα λογω Σαρας και Σπαν και Πεκοβιτς αλλα οχι πιο αποτελεσματικη απο την ομαδα του 07.H λεφη "καλυτερη" ειναι ισοπεδωτικη γενικοτερα.

      no_closure

      Διαγραφή
  15. Τζιμάρα καλησπέρα σε εσένα και όλα τα παιδιά του μπλογκ. Στο Βερολίνο (εδώ μένω και εργάζομαι) έχει γίνει ένας μικρός χαμός με τη πάρτη σου. Εύκολα οι καλύτερες αναλύσεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, η ελληνική κοινότητα εδώ διακατέχεται από ένα είδος φρενίτιδας με το Hoopfellas. Το πρότζεκτ του Ιβάνοβιτς μας έχει κολλήσει όλους , αν μέσα στη σεζόν (επειδή είσαι ταξιδιάρης) έρθεις από τα μέρη μας θα δούμε ματς σε μαγαζί με τουλάχιστον 50-60 άτομα αναγνώvστες φανατικούς Hoopfeliers! Σου έστειλα inbox στο Facebook αδερφέ. Διατήρησε αυτό το ανοιχτό πανεπιστήμιο, εμείς εδώ έτσι το βλέπουμε! Σήμερα επέτειος του τείχους και μετά τη σύναξη μείναμε οι λίγοι μπασκετικοί και το μπλογκ μονοπώλησε τη κουβέντα. Ήρθε και η ανάρτησε και μας έφτιαξες! Keep working!

    Stan Berlin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χαιρετισματα στο καλυτερο μπασκετικο blog ολων των εποχων.σπανια γραφω,μπαινω ομος καθε μερα και διαβαζω αναρτησεις και σχολια.ειμαι pao. Θελω να μοιραστω καπιες αποψεις και ερωτηματα δικα μ με ολουσ σας.

    Για τις παρακατω αποψεις εχω να πω οτι δεν ειμαι εντελως σιγουρος οτι ετσι ειναι ντε και καλα απλως ετσι αισθανομαι οτι ειναι.παμε λοιπον.

    1.οταν ηρθε ο πεδουλακης στον παο ο ολυμπιακος ειχε πολυ δυνατη ομαδα και ηταν πρωταθλητης ευρωπης και ελλαδος και ο παο διαλυμενος.θεωρω οτι σκεφτηκε τα εξης:ακομα και να μου βγουν ολες οι μεταγραφες και παρω οτι καλυτερο μπορω με το υπαρχον badget ειναι σχεδον αδυνατον την πρωτη χρονια ολων αυτων των παιχτων μαζι αλλα και την δικια μ σε επιπεδο ευρωλιγκας να παρω ευρωλιγκα.ακομα και παιχταραδες να μπορουσα να φερω κανενας δεν μου εγκειατε οτι θα το πετυχω.αρα τι θα κανω;για να μπορεσω να κρατησω τη θεση μ και να φτιξω σιγα σιγα μια τετια ομαδα πρεπει να παρω το πρωταθλημα απτον ολυμπιακο.και ετσι ο πεδουλακης διμιουργησε μια ομαδα που να μην μπορει να παιξει καλο θεαματικο μπασκετ,ισως να μην και πολυ καλη η λειτουργικη στην ευρωπη εναντιον αλλων ομαδων,ομως να ειναι ακριβως αυτο που πρεπει να ειναι για να εξουδετερωσει τον ολυμπιακο.εξου και η μανια του να παρει λασμε και γκιστ.το ειχε σχεδιασει.εφτιαξε μια ομαδα που θα μπορει να νικησει τον ολυμπιακο τον σπανουλη το γρηγορο στηλ του ολυμπιακου και απο κει και περα με τις ξενες ομαδες οτι μπορουμε κανουμε.πηρε τους τελικους με 0 3.ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.και το πηρε και την επομενη χρονια παρολου που απολυθηκε.στην ευρωπη ομως ο παο ητανε μετριος και η ομαδα γενικα δεν επαιζε ωραιο μπασκετ.τον στοχο του ομως τον καταφερε.νικησε τον δυνατο ολυμπιακο.και ςν δεν το ειχε κανει ο ιβανοβιτς δεν θα ειχε αυτο το προσφορο εδαφος τωρα.θα υπερχε πιεση για πρωταθλημα απτην πρωτη χρονια με νεους παιχτες και τον ολυμπιακο 2 πρωταθληματα παραπανω και σουπερ ψυχολογια.
    Γιατι γυρισα τον χρονο πισω και τα ειπα ολα αυτα;γιατι ρε μαγκες μου δημιουργείται η αισθηση οτι κατι τετιο παει να κανει και ο σφαιροπουλος.σου λεει ειναι δυσκολο να πας να παρεις την ευρωλιγκα απτην ρεαλ και την τσσκα μεσα στην μαδριτη .ισως ουτε καν f4 να μημηνμπαμε.για να κρατησω την θεση μ στον ολυ,γιατι και εγω εχω φιλοδοξίες θελω να πετυχω πραγματα και μου δινεται η ευκαιρια,πρεπει οποσδηποτε να παρω το πρωταθλημα απτον παο!!!!ακομα και f4 να παο εαν χασω το πρωταθλημα απτην χρονια ανανεωσης του παο ειμαι τελιωμενος.και πιθανον θα παιξω και με μειονεκτημα εδρας.
    Αυτα πιστευω ειναι μεσα στο κεφαλι του σφαιρο και πιστευω οτι παρολου που εχει παρει ενα ετοιμο ροστερ(δεν το εχει φτιαξει αυτος δηλ)πιστευω οτι θα προσπαθησε να τον κανει να παιξει ενα μπασκετ που θα νικαει αυτο το μπασκετ που παιζει ο ιβανοβιτς. Εξου και αυτη η μεταστροφη ξαφνικα στην αμυνα.δεν ξερω τιν θα γινει.ουτε ξερω τι μπασκετ νικαει το μπασκετ του ιβανοβιτς αλλα αυτο νομιζω οτι παει να κανει.
    Εσεις τι λετε για ολα αυτα?jim?

    Y1.αγαπαω ιβανοβιτς.ισως να μπορεσει να οδηγηση το συλλογο σε τεραστιες επιτυχιες τα επομενα χρονια.τον βλεπω να στεργιωνη εδω.

    Υ2.σε μια συνέντευξη ο ζοτς ειχε πει το εξης:ο 3d δινει το 1000 τις εκατο σε καθε προπονηση ωστε συνεχως να βελτιωνεται γιατι πιστευει οτι εαν δδεν βελτιωνεται καπιος αλλος θα τον ξεπερασει.αυτο δειχνει οτι ο 3d ξερει το μυστικο και ειναι λατρεις της προπονησης.θεωρω οτι ο διαμαντιδης χαιρετε παρα πολυ που δουλευει με ιβανοβιτς.ταιριαζουν τα χνωτα τους οπως με ζοτς.βαλτε και την διαχειρηση που του κανει και να ο 3d φαινεται 3 χρονια πιο νεος.και φαινεται οτι γουσταρει και πολυ κιολας αυτην την κατασταση.θυμαστε με πεδουλακη??κοιταζε τον ουρανο σιχτιρεζε.μεγαλη διαφορα.

    Υ3. Αυτος της ζαλκιρις οχι ο αντερσον ενας τριποντακιας.τι χερι εχει ρε μαγκες.πο!!!!ισως να κηδειες φετος.ηδη εχει κανει ισως να κανει και αλλες πιο πολλες και πιο μεγαλες απο εφες.

    Υπογραφη
    Delfino και τον δινω!!!!

    Υπογραφη εκτος εδρας
    Ντεαγιαν μποντιρογκα και στη μπορα κανω γιογκα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Delfino..Υπαρχει μια διαφορα μεταξυ των δυο προπονητων.Ο Πεδουλακης δημιουργησε το ροστερ της ομαδας,ενω ο Σφαιροπουλος το βρηκε ετοιμο..Απο κει και περα επειδη οι Ελληνες προπονητες ειναι αμυντικογενεις ειναι φυσιολογικο να δωσουν εμφαση στην αμυνα.Ο Πεδουλακης διεγνωσε οτι επρεπε να αποκτησει η ομαδα παιχνιδι above the rim,η ελλειψη του οποιου της ειχε στοιχισει την προηγουμενη χρονια,και γι' αυτο πηρε Λασμε και Γκιστ.Εκεινο που επιδιωξε,ειδικα την πρωτη χρονια,ηταν να φτιαξει μια ομαδα που θα τρωει 60-65 ποντους και βασιζομενη κυριως στην προσωπικοτητα των παικτων της θα μπορει να κερδιζει στο τελος τα παιχνιδια.Οταν το σκορ ανεβαινε εκει υπηρχε θεμα.Τη δευτερη χρονια του που επρεπε να εξελιξει την ομαδα,εχοντας και περισσοτερες επιλογες εδειξε οτι αδυνατουσε να το κανει..Η πρωτη χρονια του Πεδουλακη θα μνημονευεται για δεκαετιες γιατι αυτο που πετυχε ειναι κατι που σπανια μπορει να συμβει.Το σημαντικοτερο ειναι οτι διατηρησε την ψυχολογια του πρωταθλητη στην ομαδα,δημιουργωντας ψυχολογικο προβλημα στον Ολυμπιακο,που με το πρωταθλημα και την ευρωλιγκα το 2012 θεωρησε οτι ειχε ερθει η σειρα του να κυριαρχησει...Και οντως τα 2 συνεχομενα νταμπλ εδωσε τη δυνατοτητα στον ΔΓ να ανανεωσει την ομαδα χωρις να υπαρχει πιεση για το αποτελεσμα.Βεβαια,πιεση δεν υπηρχε ουτε οταν ανελαβε ο Πεδουλακης,απλα μετα την κατακτηση του κυπελλου το 2013,δοθηκε η ψυχολογικη ωθηση ωστε να υπαρξει πιστη στις δυνατοτητες της ομαδας.Κατι αναλογο συνεβη και μετα την νικη στο προσφατο νοκ-αουτ ματς του κυπελλου για την τωρινη ομαδα..Οσον αφορα τον ΔΔ περα απο το οτι εμφανιζεται φρεσκος σωματικα,ειναι και φρεσκος πνευματικα,πολυ απλα γιατι με τον Ιβανοβιτς το παιχνιδι της ομαδας αποκτησε και παλι φιλοσοφια και σταθερες και αξιοποιει ολους τους παικτες,κατι που ειχε συνηθισει να συμβαινει τα χρονια του Ζοτς,γεγονος που τον βοηθαει στο παιχνιδι του..Και γενικοτερα ο τροπος παιχνιδιου της ομαδαας ειναι φανερο οτι εμπνεει τους παικτες κι αυτο φαινεται στο γηπεδο..VECCHIO..

      Διαγραφή
    2. Μου φαίνεται ότι σωστά τα λες φίλε vecchio.συμφωνω.

      Delfinoκαι τον δίνω

      Διαγραφή
    3. @DELFINO...Για το θεμα του above the rim παιχνιδιου και της ελλειψης αθλητικοτητας,το ειχε αναφερει σε συνεντευξη του ο ιδιος ο Πεδουλακης..Μην ξεχνας οτι τη σεζον 2011-2012 τα τρια σεντερ της ομαδας δεν εκαναν καλη χρονια.Ο Μαριτς ειχε τραυματισμους και δεν προσφερε,ο Βουγιουκας ηταν μετριος και δεν διακρινεται για τα αθλητικα του προσοντα κι ο Μπατιστ ηταν φανερο οτι βρισκοταν σε καμψη..Το πληρωσαμε στην Καβαλα χανοντας το πλεονεκτημα εδρας και στους τελικους με τον ΟΣΦΠ ειχαμε προβλημα απεναντι στους Ντορσεη και Χαηνς..VECCHIO...

      Διαγραφή
    4. Αδικείς λίγο τον Αργύρη.
      Την 1η χρονιά πρόσφερε θέαμα.. δεν είχε όμως την στήριξη από τον Γιαννακόπουλο. Δε θυμάσαι την 1η χρονιά Μπανκσ και Καπόνο και την 2η με τον κουτσο Ουκιτσ και τον Ραιτ το Γενάρη..? Με τα όπλα που είχε έφτιαξε και την ομάδα. Και στην τελική στις λεπτομέρειες δεν μπήκε σε F4 (ιδιαίτερα, την πρώτη χρονιά).
      Andreas Craven

      Διαγραφή
    5. Ο Καπόνο ήταν καλή μεταγραφή. Για σκεφτείτε να τον είχε ο Ιβάνοβιτς...Αν ο Μπλουμς έχει 80% ευστοχία, πόση θα είχε ο Καπόνο;;;

      Διαγραφή
    6. @ANDREAS CRAVEN..Φιλε,δεν αδικω τον Πεδουλακη.Αν διαβασες πιο πανω σχολια μου θα δεις οτι προσπαθω να τον κρινω οσο το δυνατον περισσοτερο αντικειμενικα.Για το θεαμα που γραφεις,η ομαδα επαιξε καλα στους τελικους και γι' αυτο σου 'χει μεινει σαν τελευταια εντυπωση..Οσον αφορα για τη στηριξη εισαι τελειως λαθος.Θυμησου με ποιο ροστερ ξεκινησε η χρονια και με ποιο τελειωσε.Αν δεν πιστευε στον Πεδουλακη δεν θα εφερνε τον Λασμε ουτε θα εκανε την ανταλλαγη του Καπονο.Ο ΔΓ πιστεψε στην ομαδα και ειδικα μετα τον τελικο κυπελλου τη βοηθησε ωστε στους τελικους να ειναι ανταγωνιστικη..Για τη δευτερη χρονια η ευθυνη για την κακιστη εικονα της ομαδας βαρυνει κυριως τον προπονητη,που δεν μπορεσε να εξελιξει την ομαδα βαζοντας κι αλλους παικτες στο ροτεησον και διαφοροποιωντας λιγο το στυλ της ομαδας,ειδικα απο τη στιγμη που ολοι πλεον την υπολογιζανε και την περιμενανε.Μην ξεχνας οτι η πρωτη φαση της ευρωλιγκας εδειξε οτι η ομαδα ειχε πολλα προβληματα..Για τον Ουκιτς δεν ξερω αν εχει ευθυνη η διοικηση που δεν πηρε καποιον αλλο,αλλα ο Πεδουλακης θα μπορουσε να αξιοποιησει τον Παππα κατι που δεν εκανε.Καδεν θελω να ξυσω πληγες αναφερομενος για συμμετοχες εικοσι δευτερολεπτων του Γιανκοβιτς που ειναι μειωτικες για οποιονδηποτε παικτη..Και ο αποκλεισμος απο το φ4 στα ματς με την Μπαρτσελονα δεν κριθηκε στις λεπτομερειες.Ξαναδες τα σκορ των αγωνων και θα καταλαβεις..Με ενεργητικο 60 ποντους δεν μπορεις να πας φ4..Κλεινοντας,επαναλαμβανω οτι δεν θελω να μειωσω το εργο και την προσφορα του Πεδουλακη που τον εζησα και σαν παικτη.Αυτο που εκανε την πρωτη χρονια ειναι σχεδον απιθανο να μπορεσει να επαναληφθει.VECCHIO

      Διαγραφή
  17. οσο ο μποχωριδης ειναι εκτος ηλιακου συστηματος στην αμυνα τζαμπα θα τα παιρνει τα λεπτα. το παιδι εχει προβλημα σε ολες τις εμφανσεις της αμυνας, τα ποδια του ειναι βαρια. τα χερια του δεν ξερει τι να τα κανει, στις βοηθειες εχει παντελη ελειψη να διαβασει την φαση μα παντελη. δειχνει πολυ μπερδεμενος στο κεφαλι του.

    συνεντευξη νικου παππα στον σκαί. επικο γελιο. μαζεμενος εμφανιστηκε, στον χαβαλε ειπε και τις ατακες του να γραψουν οι δημοσιογραφοι. προχθες βεβαια εμφανιστηκε οταν το παιχνιδη ειχε περασει τους 20 ποντους
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΣΙ ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΒΛΑΝΤΟ ΘΑ ΕΠΑΙΖΕ ΜΠΑΣΚΕΤ.

    αυτο που δεν ειχα φανταστει ηταν το μπασκετ που παιζει η ομαδα του ιβανοβιτσ. καθεσαι να το δεις αν και γαυρος

    στα δικα μας, καλη η αμυνα ακομα καλητερη η πλημμυρα στο κεφαλι των αδερφων μας σερβων. τινει να αποδειχθει σταθερα οτι στην 2ρη περιοδο με τον βασιλη εξω παιρνουμε διαφορες. πολυ χαρηκα την αποδοση κατσιβελη-αγραβανη, ειδικα ο δευτερος εχει καθαρισει το κεφαλι του. ας το παει μονο καποιος το παιδακι να κανει λιγο γιογκα ειναι τελειος ακαμπτος ο κορμος του.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α) Ο Μποχωριδης πασχει απο τις αδυναμιες της ελληνικης σχολης:
      Προβληματικο dribbling για 1 (θυμηθειτε τον 3d στα πρωτα του χρονια, ακομα και το 2007 ειχε θεμα, του φερανε αρον αρον Μπετσιροβιτς και Βουγιανιτς για βοηθειες) και αδυναμος κορμος.Αν σε αυτα προσθεσεις την 1η του χρονια σε αυτο το επιπεδο καταλαβαινεις ΚΑΙ γιατι κανει αρκετα χαζα φαουλ(αφου δεν εχει τον κορμο να σπρωξει) ΚΑΙ γιατι του κλεβουν την μπαλα.
      Το καλο ειναι πως δειχνει να αποκτα το δυσκολοτερο ολων, την first pass mentality. Το dribbling φτιαχνει μετα απο 1-2 χρονια μαζεμενης εξασκησης, στον κορμο καθεσαι τις ημερες της χειμερινης διακοπης 2 ωρες παραπανω και κανεις βαρη καθε μερα επι εναν μηνα.Η νοοτροπια ομως του ΠΡΩΤΑ ΠΑΣΣΑΡΩ δεν φτιαχνει τοσο ευκολα.

      β)Ο Παππας εμφανιστηκε αργα γιατι ηταν απο θλαση και ο προπονητης δεν ηθελε να τον ρισκαρει.

      γ)ο ΟΣΦΠ επιτελους παιζει αμυνα.Το προβλημα του ομως τωρα ειναι στην επιθεση.

      Διαγραφή
    2. Ο Παππας ηταν απο θλαση ετσι και αλλιως δεν θα επαιζε πολυ,(20 λεπτα επαιξε 3 ασιστ 11 ποντους 4 ριμπαουντ 1 κλεψιμο)οταν τον εβαλε στο πρωτο ημιχρονο η διαφορα ηταν μικρη δεν ηταν στους 20 αλλο παιχνιδι εβλεπες μαλλον,τον εβγαλε γρηγορα γιατι του χρεωσαν με το που μπηκε 2 φαουλ,στο δευτερο ημιχρονο εβαλε 11 ποντους εκλεψε πασαρε επαιξε πολυ καλη αμυνα.Εσυ βλεπε οτι σε συμφερει.Γελασες με την συνεντευξη του;;;,επικο γελιο λες, εγω να δεις τι γελιο που κανω οταν διαβαζω σχολια σαν το δικο σου.Αρε ασχετε.

      Διαγραφή
    3. Υ.Γ To δευτερο καλυτερο pir ειχε μετα τον 3D o Παππας που οπως λες ειναι για γελια,φαντασου να επαιζε δηλαδη.Ξεχασες οτι αυτος το γυρισε στο κυπελο εεε,τωρα γελαω εγω.

      Διαγραφή
  18. Άλλο να βλέπεις ευρωλιγκα στο Οακα κ άλλο τους μαβς εντός, πολύ σοου στο γήπεδο αλλά κερκίδα καμιά σχέση με εμάς. Πάντως μοναδική εμπειρία αν ποτέ έχετε την ευκαιρία μη τη χάσετε παιδιά. Μπος κυριαρχεί με τα σουτ του από μέση απόσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2,3 πραγματακια για το τι με εντυπωσιασε στο ματς, το ποσο μακρυς ειναι ο τσαντλερ παρσον, παρα πολυ μακρυς ομως !!!! Κ πολυ αθλητικος δε του φαινεται στη τηλεοραση, τσαντλερ ταισον τερας κατω απο τη στεφανη. Μπος απολαυση μαζι με ουειντ, ντενγκ, μακρομπερτς(στην αμυνα) επαιξαν τρομερα δε ξερω αν εχασε σουτ ο ντενγκ!!!.
      Αυτο που τους κανει να ξεχωριζουν απο τους παιχτες της ευρωλιγκας ειναι τα βηματα κ τα ποδια, δε καταλαβαινες πως φθανουνε εκει που θελουνε κ σε ποσο μικρο χρονικο διαστημα, εβλεπες τον παρσον να βρισκεται στο 3ποντο κ εξω, κ με 2 βηματα ηταν κατω απο τη στεφανη χωρις να επιτυχανει τρομερα.εκπληκτικα πατηματα απο ολους. Μετα εντυπωσιακο το πως μενανε στον αερα , η διαρκεια.

      Κερκιδα τα ειπα κ πανω φλωρικη εως αηδιας, αμα εχεις κ μια κ..ρια να φωναζει διπλα σου (η μοναδικη απο ολους στο γηπεδο με φωνη τσιριδα) go go miami ε ενταξει ελεος !!!!! Το τι τρωνε στο γηπεδο απο φαγητο δε περιγραφεται, μπεργερ/τακος κ οτι μπορειτε να φανταστειτε ....

      Διαγραφή
    2. Έχω δει και ΝΒΑ και baseball (ντρέπομαι που το λέω, αλλά περισσότερα baseball ματς :-) ), και όντως δεν νοείται καν "κερκίδα" όπως Ελλάδα (ή και γενικότερα Ευρώπη). Εκεί είναι περισσότερο του στυλ "πάμε cinema" παρά όπως εμείς λέμε "πάμε γήπεδο". Μου έχει τύχει να πάμε καθυστερημένοι στο γήπεδο, αλλά και να φεύγουμε νωρίτερα, χωρίς καν να ασχοληθούν οι Αμερικανοί της παρέας με το score και ποιος θα κερδίσει.

      Αυτά βέβαια στην κανονική περίοδο, ή σε σχετικά αδιάφορα/εύκολα ματς στο baseball (ή football, το ίδιο είναι). Εκεί που αρχίζουν τα πιο σοβαρά, πλέον υπάρχει πιο συγκροτημένη κερκίδα, όλοι είναι μέσα καμιά ώρα νωρίτερα και κάθονται μέχρι τέλους. Εξαρτάται δηλαδή και από το ποια χρονική περίοδο θα δεις το παιχνίδι (την άνοιξη σοβαρεύουν γενικότερα όλοι).

      Συν αυτό που λες για το φαγητό, πάνε όλοι λες και πρόκειται στην πραγματικότητα για drive-through που απλώς κάποιοι παίζουν και ένα παιχνίδι κάτω εκεί στο παρκέ :-)

      Διαγραφή
  19. να μην ενθουσιαζομαστε οι παναθηναικοι γιατι ενας λογος που ηρθαν αυτα τα αποτελεσματα ηταν τα ποσοστα ευστοχιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ φαβορί. Μπαρτσελόνα καλή αλλά δεν φοβίζει. Φενέρ με θεματάκια μεγάλα αναμένοντας διορθωτικές κινήσεις στον άσσο, Εφές καλή αλλά με σχεδόν άδειες κερκίδες δεν πας πουθενά, ο πλήρης Ολυμπιακός θα βάλει δύσκολα στα φαβορί, θετικές εκπλήξεις Παναθηναικός, Ζαλγκίρις, η Μακάμπι δεν βλέπεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εντυπωσιακός ο Παναθηναϊκός φέτος και ματσάρα το ματς της Παρασκευής με τη Μπαρτσελονα.
    Δεν τρελαίνομαι όμως με τίποτα από τα παραπανω και εξηγω το γιατι.
    Η ομάδα παίζει αφύσικα εντυπωσιακό μπάσκετ γι αυτή την εποχή. Και, δυστυχώς, έχω πολύ κακές αναμνήσεις από ομάδες που είχαν τη φόρμα τους πολύ νωρίς στη σεζόν. Να θυμίσω το 20-0 του Ολυμπιακού πέρυσι;
    Από την άλλη για το ματς της Παρασκευής δεν ξέρω πραγματικά τι είναι καλύτερο για τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή. Να κερδίσει την Μπαρτσελονα, και τις εντυπώσεις, ή να φάει μια σφαλιάρα που θα τον προσγειώσει και θα τον προετοιμάσει ψυχολογικά για τις μελλοντικές σφαλιάρες; Και αυτά στο πρώτο γύρο που, ως γνωστον, δεν μεταφέρονται οι νίκες στην επόμενη φάση άρα δεν θα έχει κάποιο ουσιαστικό κέρδος, αν κερδίσει μέσα στη Βαρκελώνη, πέραν του πρεστίζ.
    Κατά τα άλλα, ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή με το τρόπο που παίζει είναι μια μικρή Ρεαλ. Και λέω μικρή Ρεαλ και στη θεωρία αλλά και στη πράξη. Διότι αν παίζει θεαματικό μπάσκετ ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή τότε η Ρεαλ παίζει διαστημικό ρίχνοντας 120αρες κάθε εβδομάδα. Και το ερώτημα είναι αυτό είναι καλό ή κακό; Σίγουρα είναι καλό για τα ματάκια μας. Αλλά. Πέρυσι παρακαλούσαμε να πέσουμε αντίπαλοι στα νοκ άουτ με τη Ρεαλ διότι είχαμε ομάδα που μπορούσε να κοντράρει ομάδες που παίζουν μπάσκετ στυλ ρεαλ. Και γενικά δεν ήξερες μέχρι που μπορούσε να φτάσει αυτή η ομάδα με την σκληρή άμυνα της. Φέτος σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κοντράρουμε την ρεαλ αφού είναι καλύτερη σε όλους τους τομείς. Έχουμε δηλαδή αντιπάλους που εκ των πραγμάτων είναι σχεδόν αδύνατο να κερδίσουμε(μόνος παράγοντας που μπορεί να αλλάξει την εξίσωση είναι ο Διαμαντιδης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Aνωνυμος 11 44...Η ομαδα ΔΕΝ παιζει αφυσικα καλο μπασκετ για την εποχη.Το γεγονος οτι με τη Φενερ ευτυχησε να εχει φοβερα ποσοστα στα τριποντα δεν σημαινει κατι.Απο τα 4 ματς του ομιλου στα δυο επαιξε μετρια και στα αλλα δυο εξαιρετικα.Ακομα και στα ματς πρωταθληματος δεν εκανε σουπερ εμφανισεις..Οταν το ροστερ αλλαζει απο βδομαδα σε βδομαδα λογω τραυματισμων,οταν υπαρχουν παικτες χωρις εμπειρια απο την ευρωλιγκα και ενας νεος προπονητης που κι αυτος μαθαινει τους παικτες του,δεν μπορει να υπαρξει φορμαρισμα με την εννοια που του αποδιδουμε.Εξαλλου ο Ιβανοβιτς εχει τεραστια εμπειρια και ξερει ποτε η ομαδα πρεπει να εμφανιστει ετοιμη.Απο κει και περα επιβαλλοταν η ομαδα να παρουσιασει καλο προσωπο στον πρωτο γυρο στον ομιλο γιατι με τετοιους αντιπαλους αν δεν παιξεις καλα θα χασεις κι αν σημερα ο συντελεστης ηταν 1-3 αντι για 3-1 θα ειμασταν με το ενα ποδι εκτος τοπ-16 με ο,τι αυτο συνεπαγεται..Οσον αφορα αυτο που γραφεις για τη Ρεαλ λογω ταλεντου και πληροτητας ηταν και ειναι το φαβορι απεναντι στη δικη μας ομαδα.Περσι δεν θα εφτανε μονο η αμυνα κι αυτο φανηκε και με την Τσσκα,ενω φετος η ομαδα δεν εχει την εμπειρια να την παιξει στα ισια.Ετσι κι αλλιως ο στοχος ειναι του χρονου να ειναι ετοιμη η ομαδα ωστε να διεκδικησει διακριση στην ευρωλιγκα..Οσον αφορα το ματς της Παρασκευης ειναι ενα ακομα ματς που θα βοηθησει την ομαδα να εξελιχθει,αφου καθε ματς και ειδικα απεναντι σε τοπ ομαδες ειναι ενα μαθημα για μια ομαδα που τωρα χτιζεται..Υ.Γ..Το πως θα ξεκινησει μια ομαδα τη σεζον εχει να κανει με το πλανο του προπονητη.Με τον Ζοτς ειχαμε ξεκινησει σεζον με 20-0,αλλα τοτε επιβαλλοταν να κανει δυνατο ξεκινημα η ομαδα,αφου και οι ομαδες στο πρωταθλημα ηταν πολυ δυνατες και στην ευρωλιγκα ηταν διαφορετικο το συστημα(αναφερομαι στο 2000)..Υ.Γ..το περσινο 20-0 του ΟΣΦΠ δεν μπορει να συγκριθει πρωτον γιατι οι ομαδες του ομιλου του στην ευρωλιγκα ηταν χαμηλου επιπεδου(σε καποια ματς κι απο τυχη γλυτωσε την ηττα)και μαλλον υπηρξε και κακος υπολογισμος στο τι επεδιωκε ο προπονητης απο την ομαδα(πιθανον το ασχημο τελειωμα της προηγουμενης χρονιας να τον πιεσε ωστε να κερδισει τις εντυπωσεις στο ξεκινημα της επομενης,ανεβαζοντας την ψυχολογια κι εντος κι εκτος ομαδας)...VECCHIO...

      Διαγραφή
    2. Γεια σου vecchio. Αναφέρθηκα στη Ρεαλ διότι πέρυσι η Ρεαλ έπαιζε γρήγορο μπάσκετ ενώ εμείς παίζαμε μπάσκετ λίγων κατοχών, 5 vs 5. Η τσσκα έπαιζε ακριβώς το ίδιο στυλ μπάσκετ με εμάς απλά είχε ταλέντο που της ξεχείλιζε από τα μπατζάκια(και άλλο μπατζετ φυσικά), γι΄αυτο και πήρε την πρόκριση.
      Όσο για την Παρασκευή δεν πάμε στον άλλο γύρο με μια νίκη παραπάνω αν κερδίσουμε. Τα σκορ διαγράφονται και όλες οι ομάδες ξεκινανε από το μηδέν. Στην ουσία δεν έχει διαφορά αν θα πας στην άλλη φάση πρώτος ή τέταρτος.
      Προφανώς θα ήθελα η ομάδα μου να πάρει το Ευρωπαϊκό με 30-0 αλλά η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι σφαλιάρες, ειδικά αυτές που πέφτουν την κατάλληλη εποχή, αποδεικνύονται γιατρικό για μια ομάδα.

      Διαγραφή
    3. Οχι οτι εχει πολυ σημασια αλλα εχει λιγη σημασια... αν περασει πρωτος θα εχεις ομαδα που στη 1η φαση βγηκε πρωτη. αν οχι 2... αλλο να βγεις δλδ 1ος και να παρεις μαζι σου φενερ και αλλο να βγεις τριτος και να εχεις την μπαρτσα. (οπαδικη παρενθεση: """""αν"""""" πεταξεις 2η την μπαρτσα την στελνεις δωρακι στον γαυρο που θα ειναι κατα πασα πιθανοτητα με csska και εφες)

      Διαγραφή
    4. @Aνωνυμος 2 08..Η λογικη του Πεδουλακη ηταν να παω τα παιχνιδια στους 60-65 ποντους,να τα κανω διεκδικισημα κι εκμεταλλευομενος την εμπειρια και το ταλεντο καποιων παικτων να εχω πολλες πιθανοτητες να τα παρω..Αυτο το εκανε απο την πρωτη χρονια και μαλιστα και στην ιδια τη Ρεαλ..Ετσι,ομως,μπορεις να παρεις ενα ματς,αλλα σε σειρα αγωνων θα υπαρξει προβλημα γιατι παντα η επιθεση κερδιζει την αμυνα.Μπορει η ΤΣΣΚΑ να επαιζε ενα μπασκετ που μας βολευε,ομως ειχε παικτες που μπορουσαν να ανεβασουν το σκορ πανω απο τους 75-80 ποντους,εκει οπου εμεις δεν μπορουσαμε να ακολουθησουμε..Και ειναι πραγματικα δυσκολο για μια ομαδα να παιζει καθε βραδυ επιδιωκοντας το χαμηλο σκορ,αφου ετσι κανεις ντερμπι ολα τα ματς με κινδυνο να χασεις καποια που δεν θα 'πρεπε..Πρεπει να εισαι το ιδιο καλος και στις δυο πλευρες του παρκε,αν θες να στοχευεις ψηλα.Το 2011 αποκλεισαμε την σουπερ επιθετικη Μπαρτσελονα δινοντας μαθηματα και στο αμυντικο και στο επιθετικο παιχνιδι..Οσον αφορα και παλι το ματς της Παρασκευης ξαναλεω οτι η πρωτη χρονια μιας νεας ομαδας ειναι χρονια μαθησης.Γιατι μπορει π.χ. ο Διαμαντιδης να εχει παιξει τοσες φορες εκει,αλλα για τη μιση ομαδα θα ειναι μια καινουργια εμπειρια.Προκρινομενοι στο τοπ-16 θα δοθει η ευκαιρια στα νεα παιδια να παιξουν και σ' αλλες δυσκολες εδρες και να αποκτησουν επιπλεον εμπειριες.Οπως ελεγε ο Πατ Ραιλι μια ομαδα πρωτα γινεται νικητρια και μετα πρωταθλητρια.Και στην προσπαθεια να μαθεις να νικας,ειναι δεδομενο οτι θα προκυψουν ηττες..Καλο θα ηταν να νικησουμε στο ματς της Παρασκευης,ομως ακομα καλυτερο θα ειναι να νικησουμε στα ματς εκεινα που ''θα πρεπει'' να τα παρουμε γιατι θα κρινονται ουσιαστικοτερα πραγματα...VECCHIO...





      Διαγραφή
  22. Καλή εβδομάδα σε όλους.
    Η ανάρτηση είναι από τις κλασσικές. Εξαιρετική όπως πάντα. Επαναλαμβανόμαστε αλλά δεν πειράζει.
    Μερικά πράγματα για τον ΠΑΟ.

    Απλά και ωμά, στα ματς με Φενέρ και Αρμάνι η ομάδα έπιασε το άριστα. Ισορροπία, ενέργεια, αποτελεσματικότητα, διάβασμα, αυτοπεποίθηση, αίσθηση κυριαρχίας, επιβολή. Τα πάντα από όλους. Ο Ιβάνοβιτς έχει καταφέρει να κερδίσει το 100% από κομβικούς παίκτες και δημιουργεί παραπάνω προσδοκίες για το μέλλον. Αυτό είναι ενθαρρυντικό αλλά μπορεί να αποδειχθεί αποπροσανατολιστικό και άδικο. Νομίζω ότι όλοι έχουμε μείνει έκπληκτοι μ’ αυτό που βλέπουμε. Δεν ξέρω αν η ομάδα έχει φτάσει στο max και αν αυτό ήταν προγραμματισμένο ή προέκυψε. Αυτό θα φανεί στην πορεία. Δεν γίνεται, όμως, να μην αναγνωρίσουμε ότι αυτό που βλέπουμε είναι ελκυστικό. Ίσως το πιο ελκυστικό στην Ευρωλίγκα, αυτή την στιγμή. Η πρόκριση στο top-16 πρέπει να θεωρείται μάλλον δεδομένη και άρα η ομάδα περνάει αλώβητα το διάστημα της απουσίας του Νέλσον και της ανετοιμότητας του Λουκά. Εκεί, λοιπόν, που περιμέναμε πικρή υπομονή μας προέκυψε γλυκιά απόλαυση.

    Περιμένω με ενδιαφέρον τη συνέχεια. Μια διαπίστωση σχετικά με το μέλλον.
    Βλέπω ότι οι περισσότεροι ζητούν παραμονή Μπλουμς (κυρίως) και Ράιτ. Αν μείνουν και όταν επιστρέψει ο Νέλσον, πόσοι και ποιοι από τα στοιχήματα της χρονιάς θα παίζουν;

    Αυτά για το αγωνιστικό σκέλος που έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο μπλουμς εχει δωσει λυσεις και σαν σκαρτο 3αρι αφου ο χαραλαμπο δεν μπορει να δωσει πανω απο 2,3 λεπτα στο παρκε. στον αγωνα με το ρεθυμνο φανηκε πως θα χωρεσει ο νελσον.. απλα θα μειωθουν τα λεπτα απο διαμανταρο...και βεβαια θα κοπουν οι αλχημειες με τον σλοτερ να κατεβαζει την μπαλα

      Διαγραφή
  23. Πάμε τώρα στο περιβόητο project και σ’ όσους απαιτούν εδώ και τώρα μετάνοιες.

    Η δουλειά που γίνεται σε τέτοιου είδους ομάδες χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Το καλοκαίρι που στήνονται ρόστερ, επιλέγονται παίκτες και καθορίζονται στόχοι. Και η αγωνιστική περίοδος. Εγώ, λοιπόν, έκρινα αυστηρά το πρώτο κομμάτι που ολοκληρώθηκε περί τα τέλη του Σεπτέμβρη. Επιμένω σε όλα όσα έχω υποστηρίξει και στην εκτίμησή μου ότι με βάση τα λάθη του καλοκαιριού, το πλάνο της ανανέωσης και της ανάδειξης των Ελλήνων παικτών δεν θα έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Συνήθως, ο κακός σχεδιασμός, η προβληματική προετοιμασία, οι επιλογές στο παρά πέντε δεν αποτελούν εχέγγυα για επιτυχημένη σεζόν. Ούτε 30άρες, ούτε ξεφτίλες κλπ

    Τι μας είπαν το καλοκαίρι; Ανανέωση, ελληνοποίηση και ωραίο μπάσκετ. Ότι δεν μας νοιάζουν οι τίτλοι και επικεντρωνόμαστε στην δημιουργία ελληνικού κορμού για το μέλλον.
    Έχει περάσει ένας μήνας και αρκετοί επηρεασμένοι από την εξαιρετική αγωνιστική εικόνα της ομάδας θεωρούν τη χρονιά από τώρα επιτυχημένη. Ό,τι κι αν συμβεί από εδώ και μπρος. Δηλ. πιστεύουν ότι από τώρα απαντηθεί θετικά όλα τα ζητούμενα. Το ότι βιάζονται είναι το λιγότερο. Το βασικό είναι ότι ξέχασαν τους στόχους που δημοσιοποιήθηκαν το καλοκαίρι. Φυσικό μέχρι ενός σημείου αν αναλογιστεί κανείς το ντελίριο ενθουσιασμού που επικρατεί.

    Τι έχουμε δει μέχρι τώρα; Η ομάδα παίζει εκπληκτικά. Ειδικά στα 2 τελευταία ματς στο ΟΑΚΑ στην Ευρωλίγκα ήταν να την πιεις στο ποτήρι. Ας δούμε την πρόοδο των παικτών που προορίζονταν για ενεργό ρόλο με βάση τον σχεδιασμό του καλοκαιριού.

    Βλάντο. Ο πιο βελτιωμένος. Δείχνει διάθεση, δουλεύει, προοδεύει. Έχει αδειάσει η θέση για πάρτη του. Μένουν πολλά ακόμη για να θεωρηθεί κερδισμένο στοίχημα. Οι ενδείξεις είναι θετικές ότι αυτό μπορεί να συμβεί μέχρι τον Ιούνη.
    Παππάς. Σίγουρα μεγαλύτερη διάθεση και κίνητρα. Έχει βελτιωθεί σε αρκετά κομμάτια αλλά χρειάζεται να σταθεροποιηθεί . Ωστόσο, πρέπει να του αναγνωριστεί ότι στα γκαρντ υπάρχει πληθώρα η οποία θα μεγαλώσει με την επιστροφή του Νέλσον.
    Μποχωρίδης. Δυσκολεύεται κι αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Θέλει πολλή δουλειά σε πολλά. Το πρόβλημα είναι ότι με την επιστροφή του Νέλσον και την πιθανή παραμονή του Μπλουμς, οι ευκαιρίες που θα του δοθούν θα περιοριστούν αρκετά.
    Χαραλαμπόπουλος. Δεν είναι ακόμη έτοιμος. Απλά.
    Διαμαντάκος. Απέχει χιλιόμετρα από το να θεωρηθεί ενεργό μέλος του rotation.
    Παπαγιάννης και λοιποί. Προπονήσεις, προπονήσεις, προπονήσεις.

    Υ.Γ. Χθες, η ομάδα κοντραρίστηκε από το εξαιρετικό Ρέθυμνο. Είδαμε τον Χαραλαμπόπουλο να παίζει στο τελευταίο πεντάλεπτο που το ματς είχε κριθεί. Τον Μποχωρίδη να παίρνει 7’. Τον Μήτσο 30’. Τον Μπατίστα 25’ παρά το ότι δεν ήταν καλός και ο Λουκάς χρειάζεται χρόνο στο παρκέ για να επανέλθει. Έπαιξε 8’ στο α’ μέρος και καθόλου στο β’. Ο Ιβάνοβιτς δεν ρίσκαρε να χάσει το ματς. Ας το κρατήσουμε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μποχωρίδης επαιξε στα 6 πρώτα λεπτα, βγήκε, ξαναμπήκε στις 3 τελευταιες επιθεσεις για να ψηθεί, όπου τα έκανε μαντάρα και μετά κάθισε για τιμωρία στον πάγκο.Οι Παππάς Βλαντο χασανε πολλές φορές τους αντιπάλους τους και επίσης καθίσανε για τιμωρία στον πάγκο.Ο Λουκάς ήταν εξαιρετικός όσο έπαιξε αλλά απο ό,τι φάνηκε δεν ήθελε να τον ρισκάρει ο Ιβάνοβιτς σε φουλ ρυθμούς (ίσως ήθελε να κρύψει και πράγματα).Ο Χαραλαμπόπουλος παίζει σταθερά 5 λεπτά σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα, δεν το λες και λίγο (μάλιστα στο πρωτάθλημα παρουσιάζεται λιγότερο ψαρωμένος).

      ΥΓ.Συνεχίζω να πιστεύω όπως πολλοί άλλοι πως τα παιχνίδια σε Ευρωλιγκα, Κύπελλο και Πρωτάθλημα είναι αρκετά πολλά για να μην βρουν χρόνο οι μικροί.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω οτι η αυριανη μερα ειναι το βασικοτερο ζητουμενο για τον Παναθηναικο. Μολις επιστρεψει ο Νελσον πιθανοτατα Παππας και Μποχωριδης να επιστρεψουν σε χρονους συμμετοχης εποχης Πεδουλακη. Βασικα μετα την λεγομενη "Ελληνοποιηση" μονο ο Γιανκοβιτς ειναι αυτος που εχει βρει (και θα παραμεινει μετα την επιστροφη νελσον) χρονο στην ομαδα. Στην ουσια δηλαδη εχουμε κανει πολυ μικρο βημα προς την "επομενη μερα" του Παναθηναικου. Αν ισχυει αυτο που ειπε ο Παππας οτι ο Διαμαντιδης σταματαει το μπασκετ το καλοκαιρι(εγω το θεωρω απιθανο), και ισως και ο Φωτσης, ποιος θα αναλαβει την ομαδα που θα μεινει ξαφνικα -2 Ελληνες παιχτες; Μηπως πρεπει να δωσουμε ΠΟΛΥ περισσοτερο χρονο στο Μποχωριδη για αρχη; Ο Περπερογλου δεν το συζητω ειναι τεραστια απωλεια για τον Παναθηναικο(που θελει να κανει Ελληνοποιηση) και το Ελληνικο μπασκετ να τον εκμεταλλευονται οι Τουρκοι ειδικα στα πιο αποδοτικα χρονια της καριερας του.

      Διαγραφή
    3. ρε σεις δεν πατε καλα,αλλα διαβαζετε και αλλα καταλαβαινεται,ελεος με την λογικη σας.Ο Παππας δεν ειπε κατι τετοιο γιατι το λετε λοιπον.Αν το ελεγε θα μας ειχαν πρηξει τα σαιτ με την αποφαση αυτη.

      Διαγραφή
    4. Τι σχεση εχει ο Νελσον με τον Παππα; Ο Νελσον θα παρει τη θεση του Μποχωριδη στο ροτεησον οπως προβλεποταν εξαρχης. Ο Παππας θα ειναι αλλαγη του Σλοτερ. Καλη η διαθεση να δικαιωσεις τις επιλογες Πεδουλακη αλλα δεν υπαρχει σχεση αναμεσα στις δυο χρονιες. Ας το αφησουμε καλυτερα.
      Επισης για να μην ανησυχεις αδικως, ο Παππας εκανε πλακα. Διαβασε τις δηλωσεις και θα καταλαβεις.Σιγα μην του εχει πει ο Μητσος τις προθεσεις του.

      Διαγραφή
    5. Ο Παππάς γιατί να γυρίσει σε "χρόνους Πεδουλάκη" όταν επιστρέψει ο Νέλσον;;; 4 γκαρντς θα έχουμε - ΔΔ-Νελσον-Σλοτερ-Παππάς, όπως όλες οι ομάδες. Ο Μποχωρίδης έτσι κι αλλιώς, στην Α1 πρέπει να παίρνει χρόνο -για ευρωλίγκα δεν είναι έτοιμος ούτε 2 λεπτά να παίρνει

      Διαγραφή
    6. φιλε 77 ελληνοποιηση δεν σημαινει ριχνω στην μαχη 17 χρονους και τους καιω.. ουτε χανω ντε και καλα παιχνιδια βαζοντας ενα μικρο να τρεξει την ομαδα ενω ειναι ντεφορμε!!! Και οπως τονισα και πιο πριν ο νελσον δεν θα κοψει τον δρομο κανενος.. ανασες θα δωσει και θα αφησει τον μποχωρηδη να δουλεψει χωρις την πιεση του να μπει και να δωσει πραγματα αμεσα. Μην προτρεχουμε παλι... ο μπλουμς ειναι παιχτης που μπορει να πατησει παρκε μονο για 2 λεπτα και να σου κανει την διαφορα.. ειναι 32-33 δεν εχει την απαιτηση να ειναι πρωτο βιολι..
      Να δουμε αν η τυχον χρησιμποιηση νελσον σε στιγμες αγωνων ανεβασει τον διαμαντιδη στο 3.. πολλα μπορουνε να γινουν λιγη υπομονη...

      Διαγραφή
    7. Μην τα λες σε μένα, chris. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και το έχω εκφράσει από την αρχή. Αυτό θεωρώ κι εγώ ότι έπρεπε να σημαίνει ελληνοποίηση, ανανέωση και τα ρέστα. Αλλά μην πάθουμε και αμνησία σε σχέση με τα όσα εξαγγέλθηκαν το καλοκαίρι.

      Διαφώνησες όταν ο Jim έγραφε για πικρή υπομονή και για θυσία αποτελεσμάτων μπροστά στο στόχο;

      http://hoopfellas.blogspot.gr/2014/10/2.html

      Κοίτα τους 5 στόχους που γράφει και δες την προσπάθεια επίτευξής τους ένα μήνα μετά. Παρατήρησε τι γράφει για Μπλουμς και Ράιτ. Και πού καταλήγει. Παρεμπιπτόντως, από τα σχόλια που ακολούθησαν εκείνη την ανάρτηση πήρε πολύ υλικό ο φίλος που έκανε το ποτ πουρί προχθές.

      Εγώ απλά κάνω ένα απολογισμό του πρώτου μήνα της χρονιάς σε σχέση με τους μικρούς και εκφράζω απορία για το τι θα συμβεί όταν επιστρέψει ο Νέλσον. Πού βλέπεις να προτρέχω;

      Διαγραφή
    8. Εσυ μια χαρα τα λες. Μαλλον σε μπερδεψε με τον ανωνυμο πιο πανω.

      Διαγραφή
    9. Το είχα ποσταρει σε προηγούμενο άρθρο.
      Ρε 77 δε σε καταλαβαίνω..

      Γενικά μου αρέσουν οι σκέψεις σου για το μπασκετ. Προχωράω..

      Στα 8 "σημεία / στόχοι σου" λοιπόν, οσον αφορά στους παίχτες τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Ο Μποχωρίδης παίζει στην Α1 και παίρνει λεπτά στην Ευρωλίγκα . Ο Βλάντο και ο Παπάς βελτιώνονται και παίζουν πολύ καλά, ιδιαίτερα ο Βλάντο.. Ο χαραλαμπό και ο Διαμαντάκος εντάσσονται και συμμετέχουν στο νέο Παναθηναϊκό. Η ομάδα αρχίζει να αποκτά ταυτότητα, αλλά θέλει και χρόνο. Τώτα για το 1+1 στον Ιβάνοβιτς δε το κρίνω κακό..Η πίεση έχει πέσει στον Προπονητή και όχι στους Παίκτες. Τα υπόλοιπα θα κριθούν εν καιρώ. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα γίνεται δουλειά ως προς τους στόχους.

      Πάμε τώρα ως προς τον τρόπο..του Γιαννακόπουλου!

      1. οι μη ανανεώσεις Λασμε, Ματσιούλις και Μπράμο: Η γνώμη μου σ’ αυτό ήταν απαραίτητες για το project, Ο Λασμε δεν έπρεπε να πάρει 1,2 εκ στα 33, ο Μπράμος δεν πρόσφερε και ο Ματσιούλις από επιλογή.
      2. Αποσυμπίεση των Παικτών με τις σχετικές δηλώσεις του καλοκαιριού. Το βρίσκεις κακό? Νομίζω πως όχι. Μην Γελιέσαι όμως, ο Παναθηναικός έχει στόχους τίτλους..
      3. Πήρε νέους, φιλόδοξους και με ταλέντο παίκτες.
      4. Με τον Μάντζαρη έκανε την πλάκα του και στους απέναντι.
      5. Ο Καλάθης ήταν από την αρχή δύσκολο
      6. Στήριξε την ομάδα, όταν τραυματίστηκαν οι παίκτες και δεν έκανε τα ίδια με πέρυσι που την άφησε στο ελεος, με τον Ραίτ τον Γενάρη και τον Ουκιτς κουτσό.

      Ποιά είναι τα μεγάλα λάθη στον τρόπο του Γιαννακόπουλου ως προς την υλοποίηση του project?

      Χαλάρωσε και απόλαυσε αυτό που βλέπεις και κάνε κριτική όταν έχεις κάποια πρώτα δείγματα.. Πολλά εξαρτώνται από προπονητή και παίκτες και όχι από το Γιαννακόπουλο πλέον. Στο τέλος της χρονιάς θα κριθούν αυτοί περισσότερο και λιγότερο ο Γιαννακόπουλος. Πάντα ο τρόπος αξιολογείται σε συνάρτηση και με τα αποτελέσματα..

      Είσαι λίγο υπερβολικός με τον Γιαννακόπουλο.. Ok όλοι έχουμε αντιρρήσεις όσον αφορά στη συμπεριφορά του κυρίως, αλλά να πούμε ότι σε γενικές γραμμές τα έχει καταφέρει.

      Ο Παναθηναϊκός θα έχει κάνει μια επιτυχημένη χρονιά αν

      1. καταφέρει να μπει στο top-16 και πάρουν ακόμη περισσότερα παιχνίδια τα νέα παιδιά
      2. καταφέρουν να μεγαλώσουν, να ωριμάσουν και έχουν βελτιωθεί στο τέλος της χρονιάς οι καινούργιοι, (συμφωνώ πάνω κάτω μαζί σου, για παράδειγμα με τον Μποχωρίδη)
      3. παραμείνει ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα και πάρει το κύπελλο

      Ο Νέλσον θα αρχίζει να εντάσσεται Ιαν/Φεβ στην ομάδα. ο Μποχωρίδης έχει όλο το χρόνο να ξεψαρώσει..μου θυμίζει τον περσινό Βλάντο.

      Anreas Craven

      Διαγραφή
    10. σε όλα όσα λες συμφωνω, ανωνυμε

      εκτός από το τελευταίο

      τι σχέση έχουν ο Βλαντο με τον Μποχωρίδη;; o Βλαντο είναι 24 χρονών και ηρθε στον ΠΑΟ αφου ειχε κανει σουπερ σεζον στον Πανιωνιο (MVP του ενός γυρου σε Α1, πρωτος ρημπάουντερ αν θυμάμαι σωστά) ενώ ο δευτερος ειναι 20 χρονων, με πολύ μικρή (και ψιλοαπαρατήρητη) παρουσία στην Α1...

      Διαγραφή
    11. @ Anreas Craven

      Έλα, φίλε. Ωραία το πόσταρες αλλά εδώ δεν κολλάει τώρα.

      Τέλος πάντων, έχω γράψει δεκάδες φορές την γνώμη μου για το πώς έπρεπε να καταρτιστεί το πλάνο χωρίς να παραβλέπεται η ανταγωνιστικότητα της ομάδας στο υψηλότερο επίπεδο δηλ. της Ευρωλίγκας. Με την μείωση του budget που αναγκαστικά έγινε. Στη λογική ότι μιλάμε για επαγγελματική ομάδα και όχι κολεγιακή. Γι’ αυτό έγραψα και τους 8 στόχους. ΣΤΑΔΙΑΚΑ είναι η λέξη κλειδί. Μην με βάζεις να τα ξαναγράφω. Άσε που είχα την τιμητική μου το ΣΚ.

      Η αλήθεια είναι ότι αυτό που κάνει μέχρι τώρα ο Ιβάνοβιτς πλησιάζει πολύ στα δικά μου πιστεύω. Και απέχει αρκετά από τις εξαγγελίες του καλοκαιριού που ανέλαβε με λεπτομερή και ωμό τρόπο να μας αναλύσει ο Jim. Όχι μια αλλά πολλές φορές. Εκτός κι αν όλοι καταλάβαμε λάθος.

      Μιλάμε για μέχρι τώρα.

      Αλλά πρέπει να αποφασίσετε τι θέλετε τελικά.

      Προώθηση νέων με κάθε κόστος ή νίκες και τίτλους;

      Αυτό που βλέπω μέχρι τώρα με καλύπτει απόλυτα. Έχω επιφυλάξεις για το μέλλον αλλά προς το παρόν είμαι ικανοποιημένος 100%. Δεν παραβλέπω ότι ορισμένα πράγματα λειτουργούν τόσο ιδανικά που μπορεί και να αποπροσανατολίζουν. Αλλά χαίρομαι μ’ αυτό που βλέπω. Από το 2009 δεν θυμάμαι άλλες τέτοιες επιβλητικές εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα.

      Διάβασε την ανάρτηση του Jim που πόσταρα στον chris και θα καταλάβεις τι εννοώ.

      Διαγραφή
    12. Παλι καποιοι κανετε παιδικα λαθη. (77)
      ''Δε μας νοιαζουν οι τιτλοι'' λες που ειναι λιγο λολ για Παναθηναικο,απο το
      ''ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ'',που πραγματικα ειπαν.

      Και το οποιο αγωνιστικα μεταφραζεται στο στηριζω ενα προτζεκτ χωρις πανικο,με υπομονη.Αν ο Μποχω δεν τραβαει στην αρχη πχ. δεν τον βγαζω εκτος 12αδας και να παρω εναν Καρυ ή Ραιτ για πιο αμεση προσφορα, γιατι νοιωθω οτι ετσι θα πλησιασω πιο πολυ τιτλους.
      Αν κρινουν οτι ο παιχτης ειτε σε 1 μηνα,ειτε σε 1 χρονο (αυτο δε μπορει να το πει κανεις με σιγουρια,στην πραξη φαινεται) θα βελτιωθει και θα κανει τη δουλεια οντας παιχτης κορμου θα τον στηριξουμε κι ας χαθει τιτλος.Οχι οτι δεν κυνηγαω ολους τους τιτλους,ημαρτον.

      Σε αντιθεση λοιπον με περυσι που Παππας,Γιανκοβιτς μολις δεν εδειξαν κατι πολυ καλο παρκαρανε στον παγκο.Ηξερες ομως οτι εχουν καλο μπασκετ μεσα τους και πολυ πιθανως καποια στιγμη θα αποδωσουν,1 μηνα,1 χρονο μετα....φετος εχουν καταληξει οτι θα τους δωσουν αυτο το χρονο.

      Αν πχ ενας τιτλος εχει 50% να τον κατακτησεις με παραπανω μισθοφορους και 30% με τα δικα σου παιδια,προτιμαμε το δευτερο.Τωρα αν μεσα και απο δουλεια στην πραξη φτανουν να παιξουν τοσο καλα που το 50% γινεται και παραπανω,ακομα καλυτερα.

      Διαγραφή
    13. Ρε φίλε μου, ειλικρινά τώρα. Κάνεις πλάκα ή μου την λες για να μου την πεις; Παίζουμε με τις λέξεις; Να με κράξεις για κάτι ουσιαστικό που έχω πει, πάει στο διάολο.

      Αλλά να μου λες ότι κάνω παιδικό λάθος γιατί μετέφρασα το ‘’οι τίτλοι δεν είναι αυτοσκοπός’’ ως ‘’δεν μας νοιάζουν οι τίτλοι’’, είναι αστείο.

      Διαγραφή
    14. @ 10 Νοεμβρίου 2014 - 4:32 π.μ.

      Εννοώ ότι τον έβλεπες στην Πανάθα πέρυσι τον Βλάντο και είχε άγχος , έτρεμαν τ χέρια του και γενικά δεν είχε ξεψαρώσει.. Μονο αυτό. Συμφωνώ ότι είναι 2 Ξεχωριστές περιπτώσεις
      Andreas Craven

      Διαγραφή
    15. 77 είσαι βλάκας. Πάω στοίχημα ότι σε κάθε ματς του ΠΑΟ περιμένεις την κατάρευση για να δικαιωθείς. Που να μου χαθείς ζωντόβολο.. Αντί να βγείς αντρίκια και να πείς είμαι φάουλ γιατί έκραζα σαν πουτ...α όλο το καλοκαίρι το πλάνο' πας να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα και συνεχώς προσπαθείς να το παίξεις Τζιμ εδώ μέσα ενώ όλη η σελίδα γελά πλέον μαζί σου. Άσε τα γλειψίματα, άσε τις δικαιολογίες και τα γκομενίστικά λόγια και βγες πες ΕΠΕΣΑ ΕΞΩ.

      manu chao

      Διαγραφή
    16. Τζιμ να περάσει σε παρακαλώ, εκφράζω πολύ κόσμο του μπλογκ

      manu chao

      Διαγραφή
    17. Ρε manu, μην ασχολείσαι. Ο 77 προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα (κράξιμο για στελέχωση-ρόστερ και ΔΓ). Είναι πραγματικά για λύπηση.

      Thanos

      Διαγραφή
    18. Ο 77 πάντως κάνει ενδιαφέροντα σχόλια και ζωντανεύει το μπλογκ -κι ας έχει μια εμπάθεια για τη διοίκηση του ΠΑΟ. Αφήστε τον τον άνθρωπο, έχετε πέσει πάνω του όλοι!

      Διαγραφή
    19. Για να πείς αντρίκια έπεσα έξω θέλει να κουβαλάς και κάτι.. Τι ψάχνεις τώρα, το παιδάκι πάει να βγεί και από πάνω. Μην ασχολείστε ας μιλήσουμε για κάτι άλλο.

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    20. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό το κόλλημα με τον 77. Έχει μια γνώμη/άποψη, την εξέφρασε, την (υπο)στηρίζει και έχει και (σωστά ή λάθος) επιχειρήματα. Δεν συμφωνείτε ? Πιστεύετε ότι τα λέει λάθος ? Θεωρείτε ότι επιμένει στο λάθος του ή/και ότι δεν το παραδέχεται ? Το λέτε μια φορά και τέλος. Το να το επαναλαμβάνετε συνεχώς δείχνει ότι δεν θέλετε τόσο να αντικρούσετε τα δικά του επιχειρήματα -αφού το έχετε ήδη κάνει στην αρχική τοποθέτησή σας- αλλά να την "πείτε" στον συνομιλητή. Και αυτό κουράζει το ίδιο ή περισσότερο από το αν ο 77 επιμένει ή όχι σε αυτά που λέει, ή αν είναι σωστά/λάθος τα όσα λέει....

      Διαγραφή
    21. Αυτο. Ελεος, διαλογο κανουμε,αφηστε τον 77 και τον 777 να πουν ο,τι γουσταρουν.

      Διαγραφή
    22. Πες τα ρε Manu. Και εγω είμαι σίγουρος οτι θέλει να χάσει ο Παναθηναικός για να πεί "εγώ τα έλεγα..."

      Νικόλας

      Διαγραφή
    23. ok 77 διαβασα το λινκ.

      Να σου πω ότι βλέπω και μια παρερμηνεία.. σε όσα είχε πει ο Γιαννακόπουλος. Όταν είχε πει για Ελληνοποίηση και ελληνικό κορμό είχε στο μυαλό του να φέρει στον Παναθηναικό παιδιά με ταλέντο και σε βάθος χρόνου να αποτελέσουν το κορμό της ομάδας (σε διαφορετικό χρόνο ο καθένας ) και αυτό που μπέρδεψε τα πράγματα είναι οι δηλώσεις του ότι ουσιαστικά δεν πάμε για τίτλο.

      Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πάει για τίτλο (στην Ελλάδα κυρίως, και στην Ευρολίγκα κατακτώντας ένα-ένα τους στόχους). Η άποψη μου είναι ότι ήθελε να πάρει την πίεση από την ομάδα και να προστατευτεί και ο ίδιος, καλά έκανε και έβαλε χαμηλά το πήχη.

      Για τους νέους παίκτες γίνονται πράξη αυτά που είχε πει. Θα υπάρξουν έπιμέρους διαφωνίες, για παράδειγμα τον Λάσμε. Εκεί έχω μια διαφωνία και με τον Τζιμ, νομίζω ότι προσφέρει περ/ρα ο Μπατίστα, ο Λάσμε πέρα από τα αθλητικά του προσόντα έχανε πάρα πολύ στην επίθεση, μη έχοντας κινήσεις με πλάτη και όχι μόνο, να ναι καλά ο 3D, αφήνει ένα κενό στην άμυνα, αλλά πιστεύω ότι ο Ιβανοβιτς θα βρεί τον τρόπο. Δε θα αναλύσω και το θέμα των γκαρντ, γιατι αυτός που αποφάσισε τις λεπτομέρειες μετα το ναυάγιο με τον Καλάθη είναι ο Προπονητής και θα στη τελική θα κριθεί και αυτός στο τέλος της χρονιάς (κ θέλω να πιστεύω όχι μόνο αυτής..)

      Δεν διαφωνούμε, απλά νομίζω παρερμήνευσες ορισμένα πράγματα και ήσουν λίγο υπερβολικός.

      ΥΓ: θέλουμε προώθηση των νέων και σε συνδιασμό με τους έμπειρους και καλούς παικτες να ΄πετύχουν τα 1,2,3..που αναφέρω.
      Δεν υπάρχει μαύρο-άσπρο, υπάρχει και το γκρι
      Andreas Craven

      Διαγραφή
    24. @ Antony Marinos

      Όσον αφορά εμένα, πριν λίγες μέρες αντιλήφθηκα την διαφωνία (το καλοκαίρι δεν έμπαινα στο blog) και περισσότερο απόρησα και ήθελα να καταλάβω που υπήρχε το πρόβλημα.
      Εντάξει αν κουράζεται .. δε θα έγραφε περι project. Αν κουράστηκες εσύ απλά μην διαβάζεις ρε αδερφέ..

      Στην τελική ρε παιδιά μιλάμε για το project, για τι άλλο θα μιλούσαμε.. Αυτό μας καίει
      Andreas Craven

      Διαγραφή
    25. @ manu chao
      Ρε φίλε βρίζοντας πας να επιβάλεις την 'αποψή σου και χρίζεις τον εαυτούλη σου εκφραστή πολλών. Δεν πασ καλά! ο 77 έκανε κριτική και καταλαβαίνω τις ενστάσεις του. Απο κει και πέρα δεν κατάλαβες ποια άποψη έχει...
      ΥΓ: Τώρα κατάλαβα 77.. Δε χρειάζεται όμως να δίνεις σημασία σε ψευτόμαγκες του πλικτρολογίου.

      Διαγραφή
    26. Εδω μεσα για να γραφουμε την αποψη μας θα πρεπει να παιρνουμε πρωτα αδεια πο μερικους. Και αν θα μας δωσουν αδεια για να πουμε την αποψη μας θα πρεπει να μας πουν αυτοι ποια θα ειναι η αποψη μας.
      Ε λοιπον ουτε συγγνωμη θα βγει να ζητησει (αυτο ελειπε να ζηταμε συγγνωμη επειδη λεμε την αποψη μας) για αυτα που εγραψε, αλλα ουτε και θα σταματησει να λεει την γνωμη του. Οποτε φροντιστε να το ξεπερασετε εσεις οι ιδιοι και... περαστικα σας.

      Διαγραφή
    27. Συμφωνω απολυτα με τον 77!! Αλλα ειχαν εξαναγκειλει το καλοκαιρι και αλλα (πολυ σωστα) κανουν!! Το καλοκαιρι ειχε ειπωθει πως θα γινει ελληνοποιηση με τα πιτσιρικια να παιρνουν ρολο στην ομαδα, 2ο 3αρι το Χαραλαμποπουλο 3ο 5αρι το Διαμαντακο κλπ...Φυσικα κατι τετοιο θα εκαιγε τα παιδια και πολυ σωστα το πλανο αυτο εγκαταληφθηκε. Ο μονος νεος που εχει ρολο ειναι ο Μποχωριδης (Παππας-Βλαντο δεν ειναι νεοι) και η ομαδα παιζει κυριως με εμπειρους παιχτες που εχουν ομως πολυ εντονο κινητρο!! Το κριμα και αυτο για το οποιο συνεχιζω να "κραζω" το ΔΓ (εγω και πολλοι αλλοι νομιζω) ειναι πως φετος εγινε ξεκαθαρη μειωση μπατζετ με προφαση την ελληνοποιηση και με λιγα χρηματα (για τα δικα τους δεδομενα) παραπανω η ομαδα θα μπορουσε και να αναδειξει Παππα-Βλαντο-Μποχωριδη και σε Α1 Χαραλαμποπουλο-Διαμαντακο (κυριως) ,αλλα και να παει ευκολα F4!! Ενα 3αρι ακομα (για μενα ο Γιονας ηταν ιδανικος αν και ισως ενας ρολιστας μπομπερ η τρομερος αμυντικος να ταιριαζε πιο πολυ με το Βλαντο) ,ενας δημιουργος ασος οπως λεγοταν για Καλαθη η εστω Χουερτελ η κατι αντιστοιχο και ενας καλυτερος mobile ψηλος πχ Εμπακγουε. Κανενας εκτος του Καλαθη δεν θελει τρελο συμβολαιο και σιγουρα ολοι θα ειχαν κινητρ να παιξουν στο Τριφυλι!! Φιλε Craven στο συγχρονο μπασκετ ο mobile ψηλος ειναι πολυ πιο χρησιμος απο τον "δεινοσαυρο" γιατι κανει παραπανω δουλειες. Υπαρχουν βεβαια και back-to-basket παιχτες που ειναι αρκετα γρηγοροι στα ποδια(Αζανσα) η αρκετοι mobile ψηλοι με post πιαχνιδι (πρωτος διδαξας ο Μπατιστ). Βεβαια γνωμες ειναι αυτα και προφανως μπορει να διαφωνουμε σε κατι.

      DR34M

      Διαγραφή
    28. Βλάκα 77 μόνο εσύ ως ανώνυμος μπορείς να στηρίξεις τα λεγόμενα σου. Κομπλεξικέ.. Βλλλλλλλαααααακα.

      manu chao

      Διαγραφή
    29. Ο Τζιμ θα βλέπει τα IP και θα γελάει μαζί σου βλλλλλλααακα

      manu chao

      Διαγραφή
    30. Mobile λέει ο άλλος ο DR34 ούτε ξέρει τι σημαίνει και πως χρησιμοποιείται ο όρος. Όποιος δεν είναι δεινόσαυρος δηλαδή είναι μόμπιλ. Ουστ ρε τραβάτε στο σπορτ24

      Διαγραφή
    31. @ DR34M
      Δε διαφωνώ.. ο τραυματισμός του Μαυρο και η απόκτηση του Ραιτ (που τον θεωρώ τύπου Λασμε Center..δεν λέω καλύτερο), βοήθησε κάπως να καλυφθεί το κενό.Εχεις τον Μαυρο που έχει πλαστικές κινήσεις και στην άμυνα δεν είναι τόσο δυνατος ( ο Ιβάνοβιτς πρέπει να το βάλει κάτω και να τον ξεσκίσει..), Τον Μπατίστα που δείχνει να έχει ποικιλία στο επιθετικό κομμάτι και έχει δυνατό κορμί και τον Ραιτ, νομίζω ότι αυτη η τριάδα ψηλών για τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί είναι κατι παραπάνω από value for money. Ο Διαμαντάκος πιστεύω ότι με τον Μπατίστα και με τον Προπονητή θα ψηθεί πρώτα στην προπόνηση, σιγα σιγά στην Α1 και αργότερα στην euroleage.
      Σου επαναλαμβάνω ότι η ελληνοποίηση δε σημαίνει βάζω όλους τους μικρούς να παίζουν (δηλ τον Διαμαντάκο να βαράει με την μία 25 λεπτά στην Α1). Στο 1ο στάδιο είναι Παππάς Βλάντο, στο 2ο Μποχωρίδης και ο Χαραλαμπόπουλος (είναι λίγο πιο πίσω).
      Το budget έχει μειωθεί και τα νέα παιδιά ενσωματόνονται στην ομάδα. Πως υποστηρίζεις ότι ο ΔΓ σου είπε αλλα πράγματα..Μπορεις να διαφωνήσεις σε επιλογές, αλλά ότι δεν υποστηρίζει το project και δεν στηρίζει την ομάδα, δεν μπορείς να το πεις.
      Στη τελική DR34 το συγκεκριμένο εγχείρημα θέλει χρόνο (2 χρονάκια..) και σίγουρα μπορεί να χρειαστούν διορθωτικές παρεμβάσεις.
      Andreas Craven

      Διαγραφή
    32. Ασε μας ρε φιλε που θα μας μαθεις εσυ τι ειναι mobile ψηλος,τι back to basket ,τι faceup, τι allaround κλπ...Και δεν καταλαβα, εγινε τσιφλικι σου το μπλογκ και δεν το μαθαμε που θα πεις και ουστ?? Διαβαζω το μπλογκ 3 χρονια τωρα και θα ρθει ο καθε ακυρος που δεν εχει ιδεα ποιος ειμαι,τι μπασκετ εχω παιξει και που και θα μου πει και ουστ... Για παρτο λιγο αλλιως φιλε!!
      DR34M

      Διαγραφή
    33. Το καλοκαιρι ο Παναθηναικος υποτιθεται πηγε σε ενα rebuilding project ελληνοποιησης με βαση τα νεα ταλεντα. Πολλοι λεγαμε οτι αυτο ειναι προφαση για μειωση του μπατζετ. Βγηκαν λοιπον οι εντεταλμενοι του ΔΓ και ελεγαν πως δεν ισχυει κατι τετοιο και πως το μπατζετ θα ειναι και μεγαλυτερο και αποδειξη ειναι ο Καλαθης κλπ κλπ...Επισης οπως σου ειπα και στο προηγουμενο σχολιο το αρχικο πλανο ηταν ξεκαθαρα να παει η ομαδα με 2ο 3αρι Χαραλαμποπουλο και 3ο 5αρι Διαμαντακο κατι που οπως φανηκε με την αποκτηση Ραιτ και τη μη χρησιμοποιηση του Χαραλαμποπουλου εγκαταλειφθηκε (πολυ σωστα κατ εμε αλλα και οπως δειχνουν τα αποτελεσματα).Αρα ειναι πολυ απλο να καταλαβεις το οτι το αρχικο project εχει αλλαξει.
      Στα υπολοιπα που λες συμφωνω απλα το σχολιο μου ηταν οτι με λιγα παραπανω χρηματα θα μπορουσε η ομαδα να χτυπησει F4.
      DR34M

      Διαγραφή
  24. Μπορεί να μου θυμίσει κάποιος το site που έχει εξειδικευμένα στατιστικά μπάσκετ

    ευχαριστώ προκαταβολικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γεια σου vecchio. Αναφέρθηκα στη Ρεαλ διότι πέρυσι η Ρεαλ έπαιζε γρήγορο μπάσκετ ενώ εμείς παίζαμε μπάσκετ λίγων κατοχών, 5 vs 5. Η τσσκα έπαιζε ακριβώς το ίδιο στυλ μπάσκετ με εμάς απλά είχε ταλέντο που της ξεχείλιζε από τα μπατζάκια(και άλλο μπατζετ φυσικά), γι΄αυτο και πήρε την πρόκριση.
    Όσο για την Παρασκευή δεν πάμε στον άλλο γύρο με μια νίκη παραπάνω αν κερδίσουμε. Τα σκορ διαγράφονται και όλες οι ομάδες ξεκινανε από το μηδέν. Στην ουσία δεν έχει διαφορά αν θα πας στην άλλη φάση πρώτος ή τέταρτος.
    Προφανώς θα ήθελα η ομάδα μου να πάρει το Ευρωπαϊκό με 30-0 αλλά η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι σφαλιάρες, ειδικά αυτές που πέφτουν την κατάλληλη εποχή, αποδεικνύονται γιατρικό για μια ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. καλημερα ......
    παιζει ο παππας και ο μποχωριδης......που παμε στην ευρωλιγκα με αυτους τους δυο?
    γυρναει ο νελσον........παει περιπατο η ελληνοποιηση δεν θα παιζουν οι μικροι
    φευγει ο ματσιουλις....που παμε με βλαντο στην ευρωλιγκα?
    παιζει ο χαραλαμποπουλος........δεν βγαινει η χρονια χωρις τριαρι
    δεν βαζει τον χαραλαμποπουλο.......παει περιπατο η ελληνοποιηση
    γυρναει ο νελσον........γιατι να φυγει ο μπλουμς?
    γυρναει ο νελσον.....πεδουλακης=ντουσκο
    εβρεξε χτες βραδυ.......μα γιατι βρεχει?
    εχει ζεστη σημερα...........καλα ακομα να μπει ο χειμωνας?.........stonerook


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. XAXAXA...Mεσα στο μυαλο μου εισαι...+1000 to stonerook

      Διαγραφή
    2. Ωραιος ο stonerook..
      Πολυ σωστα τα λες..Ειμαστε οι πιο γκρινιαρηδες οπαδοι και συναμα αντιδραστικοι και ανικανοποιητοι..Αντι να χαιρομαστε και να απολαμβανουμε το μπασκετ που παιζει η ομαδα αυτη την περιοδο(που συμφωνα με τον τζιμ τρομοκρατησε την Ευρωπη!) ψαχνουμε προβληματα εκ του μηδενος..Αυτοι ειμαστε (και γω μεσα καθως μολις τελειωσε το παιχνιδι με την αρμανι,την επομενη σκεφτομουν οτι ειναι νωρις για φορμαρισμα και δαφορα τετοια),και αυτοι θα ειμαστε μια ζωη..Εχει την πλακα του παντως να δημιουργουμε προβληματα χωρις να υπαρχουν..

      Διαγραφή
    3. ακριβως......για να μην παρεξηγηθω και εγω γκρινιαζω καποιες φορες χωρις λογο και μετα που το ξανασκεφτομαι......stonerook

      Διαγραφή
    4. Σε μπλογκ που μιλαει για μπασκετ ειμαστε. Αν δεν θελετε να μιλαμε για μπασκετ μπορουμε να μιλαμε για συνταγες μαγειρικης. Αν σας ενοχλουνε καποια σχολια δεν υπαρχει λογος να αγχωνοσαστε, πηγαιντε παρακατω. Εγω πιστευω οτι ολα τα σχολια εχουν καποιο προβληματισμο να προσφερουν. Αλλιως μπορουμε να ειμαστε οι οπαδοι-τουβλα που οταν η ομαδα κερδιζει αρχιζουμε να φωναζουμε "θα σας λιωσουμε θα σας πατισουμε, θα φατε τριανταρες".

      Διαγραφή
    5. ας μιλαμε για μπασκετ και ας αφηνουμε τους προπονητες που σιγουρα ξερουν πολυ περισσοτερα απο τον καθενα μας να κανουν τη δουλεια τους.....εσυ ,εγω,ο ταδε δεν ειμαστε επαγγελματιες προπονητες......stonerook

      Διαγραφή
    6. Οι προπονητες σιγουρα ξερουν για μπασκετ περισσοτερα, αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορει να εχει αποψη ο καθενας, και να την κοινοποιει. Αλλιως δεν θα βλεπαμε μπασκετ, θα εβλεπαν μονο οι προπονητες.

      Διαγραφή
    7. Ρεαλιστικά μιλώντας, και πέρα από πλάνα, σχέδια ελληνοποίησης, στοχοθεσίες κλπ, ο Κόμης Δράκουλας κάνει ακριβώς αυτό που πρέπει να υπαγορεύουν οι πραγματικές ικανότητες των Ελλήνων παικτών:

      - ο Γιάνκοβιτς, όντας μόνος του στη θέση, έχει πάρει ΠΟΛΥ τα πάνω του, και μέχρι στιγμής ανταποκρίνεται 100%.

      - ο Παππάς προσαρμόζεται σε αυτό που -πρέπει να- κάνει, εκτός του να σκοράρει, αλλά δεν είναι άσσος, πράγμα που σημαίνει ότι προσπαθεί να κάνει και πράγματα που δεν ξέρει και δεν του βγαίνουν.

      - ο Μποχωρίδης προσπαθεί όσο μπορεί (?) να καλύψει τον άσσο για να βοηθήσει το ΔΔ, αλλά σε επίπεδο Euroleague είναι 2-3 βήματα πιο πίσω/αργός/αδύναμος/κοκ. Με λίγα λόγια στην Α1 στέκεται μια χαρά (αν και πρέπει να έρχεται ως 3ος PG), ενώ στα ευρωπαϊκά πρέπει να βλέπει περισσότερο και να παίζει λιγότερο

      - ο Χαραλαμπό πρέπει επειγόντως να δουλέψει στο κορμί του και να αποκτήσει τσαγανό. Για βοήθεια από τον πάγκο στην Α1 ας πούμε ότι μπορεί να σταθεί. Ούτε σκέψη για Ευρώπη

      - Και οι τρεις άλλοι μικροί είναι ακριβώς αυτό: μικροί. Άρα πολύ δουλειά, πολύ προπόνηση, και ίσως μερικά σκόρπια λεπτά σε Α1 και Κύπελλο, για να "τρακάρουν" με μερικούς έτοιμους καλούς παίκτες (για επίπεδο Α1).

      Άποψή μου ότι και οι δύο "temp agents" (Blums, Wright) είναι απαραίτητοι, καθώς μόνο με αυτούς κλείνουμε κανονική και ανταγωνιστική 12αδα, ακόμα και με την επιστροφή του Nelson. Μην ξεχνάμε ότι απαιτούνται τουλάχιστον 15 ετοιμοπόλεμοι για να έχεις μια σωστή 12αδα. Άρα θεωρώ ότι συνεχίζοντας ως έχουμε, είμαστε απόλυτα σωστοί ως προς το πλάνο αλλά και την εκτέλεσή του.

      Διαγραφή
  27. αρχιζουμε να θυμιζουμε ολυμπιακους στο ποδοσφαιρο οι οποιοι δεν πρεπει ποτε να χανουν,κανενας δεν ειναι καλυτερος απο αυτους,εχουν τα καλυτερα ταλεντα,ειναι η καλυτερη ομαδα στον κοσμο κτλ γραφικα.......που να μην πηγαινε και καλα η ομαδα,ας δωσουμε χρονο στον ντουσκο που εχει παει καλα μεχρι τωρα και κανεναν τιτλο να μην παρουμε (που θα παρουμε) η χρονια θα εχει θετικο προσημο.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Poso dikaio exeis.. Paliotera oi filoi tou basketikou PAO itan normal anthrwpoi. Teleftaia paratirw oti exoun tin idia siberifora kai apopseis me ta ipoanaptikta anthrwpoeidi pou parakolouthoun ton podosfairiko OSFP. Krima.. To mono pou mporoume na kanoume emeis oi ipoloipoi einai na agnououme epeidiktika afti ti nea fournia panathinaikwn pou exoun skata sto kefali (opws fainetai) anti gia mialo. Den prepei na tous afisoume na paroun ton elegxo..

      Διαγραφή
  28. Πανω στη γκρινια της ημερας για το απλωμενο πλεον ροστερ του ΠΑΟ εχω να κανω καποιες παρατηρησεις
    α)Κατ'αρχας κανεις δε ξερει ποτε θα γυρισει ο Νελσον απ το America.Με ενα search της πλακας βρηκα στα τελευταια νεα αυτο :
    http://www.sport-fm.gr/article/prasines-euxes-me-noima-se-nelson/794408
    που δε λεει και τπτ.Ας παρουμε ενα ρεαλιστικο προς απαισιοδοξο σεναριο οτι ο Νελσον γυρναει σε ενα μηνα και θελει αλλο ενα μηνα για να μπει σε ρυθμο ευρωλιγκας μετα βιας προλαβαινει το ΤΟΠ 16 που αρχιζει πολυ νωρις ,στις 30 Δεκεμβρη (http://www.euroleague.net/competition/format) οπου θεωρητικα οι ομαδες μπορουν να κανουν κι αλλες προσθηκες.Αν εχει καποιος υπευθυνη πληροφορηση ας μας φωτισει αλλα συνηθως οι οι παραγοντες - δημοσιογραφοι παντα προτρεχουν για την επανοδο των τραυματισμενων σταρ
    β)Ενα αλλο δεδομενο ειναι πως ο Ιβανοβιτς προσεχει τα λεπτα του Διαμαντιδη και δε βλεπω πλην καταστασεων πλευ οφς εφοσον ερθουν ,να περασει το τριανταλεπτο ο ΔΔ.
    γ)Ενα αλλο δεδομενο ειναι πως οντως με την επιστροφη του Νελσον ενας ξενος περισευει ( μπορει και να κανω λαθος ,διορθωστε με) και η λογικη λεει παλι πως θα παρει τη θεση στη 12αδα της Α1 ή του Χαραλαμποπουλου ή ενος ξενου που μαλλον δε θα ειναι ο Μπλουμς (που πιανει και θεση κοινοτικου.Η αλλη λογικη λεει πως θα βγει ο Ραιτ απ την Α1 και θα παιξει μονο ευρωλιγκα(προσωπικα θεωρω λαθος τον εξτρα ξενο και τα διπλα ροστερ σε τετοιο επιπεδο - δε δουλευουν)
    δ)Η θεση του Μποχωριδη στη 12αδα δε διακυβεβευεται καθως ο Νελσον μπορει να παιξει και σε two - guard lineups και επισης θα χρειαστει και ενα 3ο pg για ανασες
    ε) Οι Παππας - ΣΛοτερ - Μπλουμς αλληλοσυμπληρωνοντε και στο 3 για να δινουν ανασες στο Βλαντο και μπορουν να παιξουν σε ενα lineup με Nelson και ΔΔ μαζι
    στ) Ο Χαραλαμπουλος δυστυχως σωματικα δε μπορει να βοηθησει στο 4 που ειναι μια θεση θεωριτικα πιο ευκολη για εναν πιτσιρικα οποτε αναγκαστικα παιρνει χρονο στο πιο εγκεφαλικο 3 που θελει σε αυτο το επιπεδο πραγματα που δεν εχει ακομα.Στο χερι του παντως ειναι να βελτιωθει η ομαδα δειχνει να τον υπολογιζει

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις λάθος για τους ξένους, δεν περισσύει κανείς

      Νελσον (κοινοτικό, έχει και σέρβικη υπηκοότητα)-Σλοτερ-Μπλουμς (κοινοτικό) - Γκιστ -Μπατίστα-Ράιτ = 6 (2 κοινοτικοί -4 μη κοινοτικοί)

      Διαγραφή
    2. Με nelson η ομάδα έχει ακριβώς 6 ξένους.

      Διαγραφή
  29. Παντως συμφωνω με Τζιμ που καποια στιγμη ειχε γραψει οτι καλυτερα για το πλανο ειναι να συχεχισουμε χωρις ραιτ-μπλουμς οταν γυρισουν πληρως οι τραυματιες νελσον-μαυροκεφαλιδης..Θα ειναι πιο ορθολγικο το σχημα, η ομαδα θα βρισκεται στο τοπ-16 οποτε κινδυνος αποτυχιας δεν θα υπαρχει,οι περισσοτεροι παιχτες θα εχουν προσαρμοστει και βεβαια θα φαμε και τις σφαλιαρες που ειναι πανακειες στην φαση που βρισκεται η ομαδα..

    Νελσον την αλλη βδομαδα λογικα ερχεται Ελλαδα..

    Οσο για το φορμαρισμα της ομαδας που εχει ακουστει και μου φαινοταν παραλογο και μενα,ισχυει μονο για τους παιχτες που δεν εχουν τραυματιστει αν εχετε παρατηρησει..Δηλ για Γιανκοβιτς-ΔΔ-Φωτση-Μπατιστα-Σλοτερ..Οι υπολοιποι εχουν χασει προπονησεις και δεν εχουν δειξει κατι τετοιο,οποτε περιμενω καποια στιγμη φορμαρισμα και απο τους υπολοιπους..Βεβαια και αυτοι που ειναι φορμαρισμενοι αυτην την περιοδο ειναι εμπειροι οι 3 στους 5 οποτε θα μπορεσουν να το διαχειριστουν οταν σφιξουν τα γαλατα..

    Για το χτεσινο ματς και τις δηλωσεις Ντουσκο διαβασα ενα σχολιο στα Πρασινα νεα με το οποιο συμφωνω 100%..

    'ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ,ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ,, ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,

    Και βεβαια οχι μονο ο Πεδουλακης αλλα οι περισσοτεροι προπονητες..Αυτο μου δειχνει μεγαλειο απο τον Ντουσκο και μου θυμιζει εποχες Ζοτς..
    Ελπιζω οι Παππας-Βλαντο-Μποχω να πηραν το μηνυμα και να στρωσουν σιγα-σιγα και σε αυτα τα θεματα..Αλλωστε δεν γινεται να μπαινει ο ΔΔ στα 34 και να παιζει λες και ειναι τελικος Ευρωλιγκας και οι πιτσιρικαδες να μην δειχνου την απαραιτητη διαθεση..Αν και βεβαια θα μπορουσε να πει κανεις οτι δεν μπορουν ακομα να διαχειριστουν την ψυχολογικη κουραση και πιεση..Αλλα με Ντουσκο στον παγκο θα μαθουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μαυροκεφαλιδης σαν πενταρι μονο σε σεναριο επιστημονικης φαντασιας μπορει να παιξει. Εκτος αν θελουμε να γινεται παρτυ κατω απο τα καλαθια μας. Ο Ραιτ μεχρι στιγμης παιζει τρομερη αμυνα και μου θυμιζει στιγμες Λασμε βλεποντας τον να τρεχει να καλυψει παικτες και να μοιρασει ταπες. Μετα τον Γκιστ, ο Ραιτ ειναι οτι καλυτερο εχουμε σε αμυνα για ψηλο. κακα τα ψεματα, ουτε ο Μαυροκεφαλιδης ουτε ο Μπατιστα ειναι καλοι αμυντικοι. Προσωπικη αποψη.

      Διαγραφή
    2. Ι) Φίλτατοι συνσχολιαστές, για μισό λεπτό: Εδώ ελληνικό πρωτάθλημα και παίζει 30 λεπτα ο Διαμαντίδης και άλλα τόσα σχεδόν ο Φώτσης και ο Μπατίστα και πιστεύετε πως με κύπελλο top16 και πρωτάθλημα θα βάζει με τον Πανελευσινιακό, τον ΚΑΟΔ ή τον Κολοσσό τόσο χρόνο τις κύριες μονάδες;
      Φυσικά και υπάρχει χρόνος για Μποχωρίδη, Χαραλαμπόπουλο και θα έλεγα ΚΑΙ για Διαμαντάκο.Εδω στα Τρίκαλα πήρε χρόνο ο Κόνιαρης!
      Χώρια που ΚΑΝΕΙΣ δεν σου εγγυάται πως μέσα στη χρονιά δε θα μείνει κανείς παίκτης εκτός για κανα μήνα λόγω θλάσης.
      Ο ΜΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ.

      'Ολοι οι υπόλοιποι παίρνουν κανονικά χρόνο συμμετοχής(ΠΑΠΠΑΣ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ).

      ΙΙ)Σλότερ και Φώτσης ήταν τραυματίες στην προετοιμασία.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Φωτσης και Σλοτερ την ακολουθησαν απο την αρχη και εμειναν ενδιαμεσα για καμμια δεκαρια μερες εκτος..Δεν εχασαν ουτε την μιση προετοιμασια..Για τον Διαμαντακο εχει βγαλει τραματισμους μετα τον γαυρο και ιωσεις..Δεν γινοταν και να παιξει..

      Διαγραφή
    5. @GIANNIS..Tο οτι εγραψε ο Τζιμ οτι μολις μπουν στην ομαδα Νελσον και ΜΚΦ πρεπει να φυγουν,δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο.Καταρχην δεν υπαρχει κανενας λογος να εχεις 2 λιγοτερους ξενους και στην ουσια 2 λιγοτερο ετοιμους παικτες,που μπορουν να προσφερουν αμεσα.Με μειον δυο ετοιμους παικτες αυξανεται η επιβαρυνση των υπολοιπων παικτων τοσο στην ευρωλιγκα,οσο και στις εγχωριες διοργανωσεις..Δεν ''κλεβεται'' χρονος απο τους νεαρους γιατι πολυ απλα ο Διαμαντακος οταν ειναι ετοιμος να παιξει και να προσφερει θα παρει χρονο συμμετοχης απο τον Ιβανοβιτς κι αυτο δεν εχει να κανει με το αν παραμεινει ο Ραιτ.Ουτε ο Μποχωριδης θα χασει λεπτα γιατι ειναι φανερο οτι ο σκοπος ειναι να μειωθουν τα ''αχρειαστα'' λεπτα του Διαμαντιδη,ωστε να παραμεινει φρεσκος για το δευτερο μισο της σεζον κι ειδικα για τα δυσκολα..Και βεβαια δεν ειναι και το καλυτερο να τρεμουμε μηπως παθει κατι καποιος απο τους 4 ξενους και μεινουμε ξεκρεμαστοι..Και δειτε τον Μποχωριδη που η απουσια του Νελσον του εχει φορτωσει παραπανω βαρος,αφου δεν ενταχθηκε σταδιακα στο ροτεησον,αλλα πηρε αμεσα πολλα λεπτα συμμετοχης και δυσκολευεται να προσαρμοστει..VECCHIO

      Διαγραφή
    6. Ο Τζιμ είπε ότι με Μπλούμς-Ράητ η ομάδα θα κάνει 4-5 νίκες παραπάνω τη σεζόν. Θέμα επιλογής είναι, δεν αμφισβητεί την αγωνιστική τους χρησιμότητα. Ίσα ίσα για τον Μλούμς είπε ότι ήταν από τα γκαρντς που του άρεσαν πολύ παλιότερα στη Μπιλμπάο.

      Thanos

      Διαγραφή
    7. Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ο Μαυροκεφαλιδης μια χαρα αμυντικος ειναι..Το ελλειμα που εχει στα ποδια το διορθωνει με τα χερια..Περυσι μετα την φυγη Πεδουλακη που αλλαξε και λιγο ο τροπος αμυνας θυμαμαι εναν Μαυροκεφαλιδη με Τσκκα και Οσφπ στους τελικους που αμυντικα σταθηκε μια χαρα..Ειδικα στα ματς με Τσσκα μαρκαρε καλυτερα τον Καουν απο Λασμε(και λογω διαφορας υψους) και επιθετικα του εκανε κατι χορευτικα που ακομα θα τα θυμαται..Πιστευω οτι ο καλος προπονητης με καποια τρικ μπορει να κρυψει τις οποιες αδυναμιες εχει ο καθε παιχτης..Συγκεκριμενα στον Μαυροκεφαλιδη τα αργα ποδια που φετος βεβαια λογω προπονησης Ντουσκο θα ειναι πιο γρηγορα οπως και ολης της ομαδας..

      Λογω λαθους το εσβησα και το ξαναγραψα(βλ.χερια-ποδια)..

      VECCHIO στο παρελθον εχω διαφωνησει με τζιμ...Απλα μου αρεσει πολυ το σκεπτικο του..Αλλωστε φετος πας για χτισιμο και οχι για τις 4-5 παραπανω νικες οπως γραφει και ο Thanos πιο πανω που επισημαινει τι ακριβως εγραφε ο Τζιμ..

      Διαγραφή
  30. Μάλιστα, μόλις γυρίσει και ο Νέλσον προβλέπονται «μεγάλα» βράδια. Η επέμβαση του Αμερικανού στην πατρίδα του πήγε περίφημα και μετά από 4-5 εβδομάδες αναμένεται στην Αθήνα, καθώς τώρα ακολουθεί συγκεκριμένες οδηγίες στη θεραπεία του και πρέπει να παρακολουθείτε από τους ιατρούς του. Άρα, μέσα Νοεμβρίου θα είναι πίσω και σιγά, σιγά θα μπαίνει με την ομάδα (θα χρειαστεί λίγος χρόνος μετά για να μπει σε αγωνιστικό πρόγραμμα). Τώρα πότε θα είναι έτοιμος να παίξει; Αυτό θα φανεί προφανώς στο αμέσως επόμενο διάστημα, ωστόσο, αν όλα πάνε κατ' ευχήν αυτό δεν θ' αργήσει πολύ μετά την επιστροφή τουhttp://www.onsports.gr/Opinion/D-Kontos/item/437690-Poy-na-gyrisei-kai-o-Nelson.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Φορμαρίστηκε πολύ νωρίς ο ΠΑΟ και θα έχει θέματα κατά το Φλεβάρη..
    Τζιμ η Αρειανάρα πως σου φαίνεται; Αν μείνει ο Άγγλος γίνεται να κατεβαίνουμε με 2 γκαρντ που μετά βίας φτάνουν το 1.80..θα κάνουν πάρτυ κάτι Καυκήδες όπως με την Κηφισιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου περιμενω Μαυροκεφαλιδη-Νελσον-Παπα-Γκιστ να φορμαριστουν τοτε συν οποιος μικρος ξεπεταχτει αν ξεπεταχτει συν τους εμπειρους που ξερουν να διαχειριζονται το σωμα τους και τους αγωνες..

      Διαγραφή
  32. Ο Jim έχει κάνει ένα βασικό λάθος και έχει συμπαρασύρει μαζί του πολύ κόσμο, λογικό γιατί όλοι σεβόμαστε την άποψή του μιας και έχει πολλές παραπάνω γνώσεις από εμάς. Στο συγκεκριμένο όμως θέμα δεν το είδε σωστά.

    Οι μικροί Έλληνες συμμετέχουν για πρώτη φορά σε ένα τόσο απαιτητικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Τα σώματά τους δεν είναι έτοιμα να ανταπεξέλθουν. Αυτή τη στιγμή μέσα από τις προπονήσεις χτίζουν το μέλλον τους (σώμα και νοοτροπία πρωταθλητή). Δεν γίνεται ένας προπονητής από εκεί που δεν παίζεις στην Α1 να σου εμπιστευτεί λεπτά συμμετοχής στην EL. Το πρώτο σκαλοπάτι είναι η Α1 μετά έρχεται η EL. Όπως είπε και ο φίλος ο Vechio παραπάνω, σε ένα τόσο απαιτητικό όμιλο άνετα θα είμασταν στο 1-3 ή και 0-4 αν έβαζες τους μικρούς μπροστά.

    Λοιπόν, μιας και ο πιο επιβαρυμένος παίχτης των τελευταίων χρόνων είναι κάτω από τα 30 λεπτά συμμετοχής έχοντας διασφαλίσει στη χειρότερη την 4η θέση δεν βλέπω κάποιο λάθος στην αξιοποίηση των νέων. Να θυμίσω και γραπτά του jim ότι οι ψηλοί ωριμάζουν αργότερα από τους κοντούς, σε περίπτωση που κάποιος ισχυριστεί ότι οι Παπαγιάννης και Διαμαντάκος δεν έχουν σχέση με το 30λεπτο του 3D.

    Είναι προφανές ότι αν δεν περάσουμε στο TOP16 οι Μπλουμς και Ραιτ θα κουνήσουν μαντήλι. Αν περάσουμε όμως ο Μπλουμς θα μείνει και ο Ράιτ ανάλογα με την σωματική του κατάσταση θα επανακριθεί και λογικά θα μείνει. Να αποδεσμευθούν και να έρθουν άλλοι καλύτεροι είναι απίθανο και να αποδεσμευθούν μένοντας με 4 ξένους ενώ θα έχεις TOP16 είναι μάλλον χαζό, όπου φυσιολογικά τα λεπτά συμμετοχής θα αναδιανεμηθούν.

    Αφήστε που τον Nelson δεν τον έχουμε δει ακόμα και δεν ξέρουμε πόσο καλός είναι.

    Εγώ ρεαλιστικά μιλώντας θέλω πρώτα να δω τους μικρούς να κάνουν dominate την Α1 (όπως ο Σλούκας κατά το δανεισμό του στον Άρη) και μετά να πάρουν το χρόνο συμμετοχής τους στην EL. Εκεί θέλω να τους δω να επικεντρώνονται και νομίζω ότι και ο coach κάτι αντίστοιχο θέλει. Το θέμα με Παππά και Γιανκοβιτς έχει πάρει το δρόμο του και οι 2 αν είναι σοβαροί και βγάζουν ενέργεια στην άμυνα (κάτι που το κάνουν) χωρίς χαζά φάουλ έχουν το 20λεπτο διασφαλισμένο είτε το παιχνίδι είναι στο +20 είτε στο -5. Στο επίπεδο αυτό και οι 2 καταστάσεις είναι εξίσου σημαντικές και έχεις πράγματα να μάθεις.

    Τέλος, δεν νομίζω ότι κανένας μας έχει τρελαθεί με την απόδοση, έχοντας μάθει μπάσκετ από τον τεράστιο, πάντα βλέπουμε και τα αρνητικά είτε λέγεται υπερβολική ευστοχία από το τρίποντο, είτε μηδενικός έλεγχος των ριμπάουντ, κλπ. Οπότε με τις πολλά υποσχόμενες εμφανίσεις (εντός έδρας) όλοι είμαστε χαρούμενοι (αυτό είναι ο αθλητισμός), αλλά σίγουρα κανένας μας δεν περιμένει Νοέμβριο μήνα οι εμφανίσεις αυτές να συνεχιστούν κλπ. Στο πρώτο γύρω που όλες οι ομάδες μοντάρονται τέτοια αποτελέσματα είναι φυσιολογικά, από το 2ο γύρω ξεκινάνε τα πραγματικά παιχνίδια και προσωπικά μετράω τις δυνάμεις της ομάδας μου, στην Euroleague, μόνο απέναντι σε CSSKA και Barcelona.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oσο ειδαμε τον Νελσον στα φιλικα ηταν ο καλυτερος μας παιχτης με διαφορα,ξερω ηταν φιλικα αλλα εδειξε οτι θα εκανε την διαφορα Δεν βρηκα πολλα ποστ στο νετ ενα βρηκα μονο,θυμαμαι οτι ειχε ανταποκριθει καλυτερα απο ολους,ειχε αφησει τις καλυτερες εντυπωσεις.Παναθηναϊκός: Χαραλαμπόπουλος 3, Σλότερ 6, Μποχωρίδης 5, Γιάνκοβιτς 7, Φώτσης 11, Νέλσον 13, Παππάς 2, Μαυροκεφαλίδης 7,

      Διαγραφή
    2. Τι να κρίνεις από τα φιλικά! :D

      Διαγραφή
  33. Δυο λογια κ απο εμενα για τον ΠΑΟ μιας κ δεν ειδα αλλα ματς λογο διαφορας ωρας κτλ κ αυτο σε επαναληψη το ειδα.

    Απο την αρχη ημουν θετικος σε ολο το εγχειρημα κ οτι η ομαδα θα παρουσιαζοτανε σοβαρη, ειχα πιστη διοτι θεωρω οτι τα γκαρντ μας ειναι τα καλυτερα των τελευταιων ετων. Εκει παιζεται το μπασκετ πλεον. Δε περιμενα να χανουμε με 20, δε περιμενα να νικαμε κ με 20+ οπως συμβαινει μεχρι στιγμης.
    Διαβαζω σχολια για μποχω κ οτι δεν ειναι ετοιμος κτλ!!! Συγνωμη, αλλα ρε παιδια τον ειχατε δει ολοι εσεις περυσι ή φετος ειδατε πρωτη φορα τον μποχω? τον ειδατε με την εθνικη το καλοκαιρι κ τα προηγουμενα καλοκαιρια? Τι ακριβως περιμενατε απο ενα παιδι που περυσι επαιζε λιγο κατω απο 20λεπτα στον Αρη? Να μπει μεσα κ να κανει τι? Ο μποχω λοιπον βρισκεται μπροστα απο το προγραμμα του αρκετα μπροστα, εχει εμφανιστει 1 επιπεδο πανω.
    Το παιδι εκανε καποιες καλες εμφανισεις στην ελλαδα , εχει παρει χρονο κ στην ευρωλιγκα κ αν εξαιρεσω το τελευταιο ματς, ηταν αρκετα καλος στα προηγουμενα, αναλογογουμενου κ τι ζητας κ περιμενεις απο το παιδι. Δινει ενεργεια στην αμυνα, εχει καλο κορμι, δυνατα ποδια, σουταρει ομολογοθμενος ιδιαιτερα οπως κ ο τροπος που παει προς το καλαθι αλλα αυτη τη στιγμη δεν ειναι κ ουτε ειχε πλασαριστει σαν σκορερ, αντιθετα προσπαθει να πασαρει κ το κανει αρκετα καλα. Αν εxει περιθωρια βελτιωσης δε το συζηταμε καν.
    Χαραλαμπο, στοχος του προγραμματος ειναι να παιζει στην Α1 κ αυτο γινεται οπου κ δειχνει πιο ανετος αν παρει κ λιγα λεπτα στην ευρωπη ακομη καλυτερα κ συμβαινει, το παιδι ειναι 97αρης, επειδη ειναι στη πιατσα χρονια τωρα νομιζουμε οτι ειναι κ μεγαλυτερος. Οποτε υπομονη κ με αυτο το παιδι δε πιστευω να ειναι στο πλανο να βγει μπροστα του χρονου αλλα σε μια 3ετια σιγα σιγα.
    Διαμαντακο ναι θα ηθελα να τον βλεπω πιο πολυ αλλα η χρονια ειναι μεγαλη κ πιστευω θα παρει χρονο.
    ραιτ κ μπλουμς ειναι αναγκαιοι αυτη τη στιγμη ο ραιτ εχασε κ κιλα κ δειχνει αθλητης, δεν εχιε ο παναθηναικος τετοιο ψηλο, μπλουμς ειναι σουτερ το εχουμε διαπιστωσει ολοι. Γιατι ειναι αναγκαιοι? Γιατι ζουμε στην Ελλαδα κ αυριο αν χασουμε με διαφορα στη μπαρτσελονα, κανεις κ ηττα στην αρμανι κ στη φενερ θα αρχισουνε να κραζουνε, αχρηστος ο ενας αχρηστος ο αλλος κτλ. καλα δε συζηταμε τη θα γινει αν κανεις καμια ηττα με μπαγερ η την πολωνικη. Οποτε αυτες οι 2/3/10 νικες που θα παρεις με αυτους μεσα δινουνε χρονο να βγαλεις μπροστα καποια παιδια κ να υπαρχει ηρεμια.
    Επισης ειμαι της αποψης οτι οι νικητες γεννιουνται σε περιβαλλον που νικα.
    Στοχος της ομαδας ηταν/ειναι να βγαλει μπροστα τον παππα/βλαντο κ να παρουνε οσο χρονο γινονται τα αλλα παιδια με το μποχω να εχιε εναν πιο ενεργο ρολο.
    Επισης δεν ειναι ευκολο παιδια που παιζανε 1 ματς τη βδομαδα να πανε στα 2 ξαφνικα κ σε αλλο επιπεδο ε, θελει χρονο να εχεις διαρκεια κ να εισαι σταθερα καλος κ να δειχνεις το ποσο ανωτερος παιχτης εισαι κ στη κακη σου βραδια η στη κουρασμενη σου βραδια να νικας.
    Οποτε ηρεμια κ υπομονη, θα κανουμε κ ηττες θα κανουμε κ αλλες μεγαλες εμφανισεις στο οακα(θελω να πιστευω), θα δουμε κ μποχω κ χαραλαμπο κ ολους.
    Ελπιζω να μην κουρασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μποχω οντως ειναι πολυ μπροστα στην κουρσα.Στα 20 του παιρνει αυτα τα λεπτα,οταν Παππας-Γιανκοβιτς και πιο παλια ΔΔ,Σπανουλης,Παπαλουκας πηγαν 24 για να παιξουν σε μεγαλη ομαδα Ευρωλιγκα.Τωρα αν θα ειναι κατι σαν Καραγκουτης ή θα φτασει αυτους τους παιχταραδες θα το δουμε..το ταξιδι,η διαδρομη ειναι all the fun.

      Διαγραφή
    2. @ZOZE..Εχεις δικιο στις επισημανσεις που κανεις.Η μοναδικη μου παρατηρηση ειναι οτι σε πιθανη προκριση στο τοπ-16 καλο θα ηταν εξεταστει η προοπτικη αλλαγης του Ραιτ με καποιον περισσοτερο ετοιμο παικτη,γιατι θεωρω πως δυσκολα θα μπορεσει να βοηθησει ουσιαστικα μεσα στη σεζον...VECCHIO

      Διαγραφή
  34. O ΠΑΟ θα παιζει σαν ΟΣΦΠ και ΟΣΦΠ σαν ΠΑΟ με 65 ποντους παθητικο λογω σκληρης αμυνας.
    Ρε τι αλλο θα δουμε.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. διαβάζω από διάφορους φίλους του μπλογκ ότι ο ΠΑΟ διαθέτει ένα και μοναδικό έτοιμο παίκτη στο 3, τον βλάντο (με δεδομένο οτι ο χαραλαμπό είναι ακόμα πολύ μικρός). Εχω μια ένσταση σε αυτήν την άποψη, τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι. Ο τρόπος με τον οποίο έχει δομήσει την επίθεση της ομάδας ο Ιβάνοβιτς, δείχνει ότι οι δύο παίχτες στα φτερά έχουν τον ίδιο λίγο-πολύ ρόλο, χωρίς να υπάρχει σαφής διαχωρισμός στο παιχνίδι τους. Οπότε δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ποιος παίζει 2 η 3. Αρα η θέση 3 καλύπτεται και από παίκτες 'οπως ο ΔΔ ή ο Μπλούμς κτλ. Ειδικά ο ΔΔ χρειάζεται εκεί, γιατί λειτουργεί ως τροφοδότης τουτ μπατίστα από το πλάι και όχι από την κορυφή της ρακέτας

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 3 δυστυχώς δεν έχει να κάνει μόνο με επίθεση, αλλά (κυρίως) με την άμυνα, ήτοις με το ποιον μπορείς να μαρκάρεις. Ο Μπλουμς δεν μπορεί να μαρκάρει στο 3 (ο ΔΔ εννοείται πως μπορεί, αλλά θα κάνεις έτσι τον άσσο σου κατά συνθήκη 3αρι, σαφέστατα είναι καλύτερο να έχεις ένα κλασικό 3αρι).

      Διαγραφή
    2. το φτιαχνω ροστερ χωρις καθαρο 3αρι δεν ειναι καινουργιο στον παναθηναικο ουτε ο διαμαντιδης να παιζει αμυνα στο 3. το 09 η τριπλετα με τον περισσοτερο χρονο στην περιφερεια ηταν σαρας-σπανουλης-μητσος με τον διαμαντιδη να πηγαινει στο 3.επισης στην εθνικη διαμαντιδης-παπαλουκας-σπανουλης....

      Διαγραφή
    3. συμφωνώ, η άμυνα στο3 (με εξαίρεση το ΔΔ) θέλει δουλειά. Ακόμα και ο Βλάντο θα δίνει miss match όντας αντίπαλος με δυνατά 3 της Ευρωλίγκας. Αλλά πάντα κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Γι αυτό θέλεις προπονητή με βαριά καρύδια, για να ζυγίζει τις καταστάσεις και να φέρνει τις πιθανότητες με το μέρος του.

      μίμης

      Διαγραφή
  36. Η γνωμη ειναι η εξης..(Μπορει να επαναλαμβνομαι σε μερικα αλλα επεξηγουμαι)..

    Απο το top-16 και μετα δεν χρειαζονται οι Μπλουμς-Ραιτ..

    Διοτι: Εχεις 2(Νελσον-ΔΔ) ασσους που μπορουν να παρουν πολυ χρονο,να οργανωσουν καλα, να δημιουργησουν,να κατεβασουν την μπαλα,να παιξουν αμυνα,να πιεσουν στην μπαλα και να κλεισουν τους χωρους..Αρα ο Μποχωριδης θα ειναι συμπληρωματικος ασσος για κανα 5-7λεπτο στην Ευρωλιγκα και σε ματς που πανε καλα..

    Στο 2 εχεις 2 δυαρια που σουταρουν καλα,που βγαζουν μερικες φασεις δημιουργιας,που δυεισδυουν,που δημιοργουν για τον εαυτο τους φασεις,που αμυνονται ανεκτα για Ευρωπη και που στην τελικη πρεπει να παρουν χρονο για να μονιμοποιηθουν σαυτο το επιπεδο..

    Στο 3 υπαρχει ο βλαντο που τα κανει ολα σε αμυνα και επιθεση με εξαιρεση την αμυνα στο ποστ απεναντι σε δυνατα 3αρια..Αυτα ειναι ελαχιστα ομως..Ο Χαραλαμποπουλος ειναι για κανα 10λεπτο max στην Ελλαδα ενω στην Ευρωπη αν και οποτε κατσουν αναλογα παιχνιδια με Αρμανι και Φενερ που εισαι 20+ ποντους μπροστα μπορεις να τον βαλεις μεσα για κανα 7λεπτο..
    Εδω ισως χρειαζεται ο Μπλουμς λογω ανεπαρκειας της θεσης λογω ελλειψης δευτερου τριαριου αλλα και παλι με επιφυλαξη το λεω διοτι μπορεις να παιξεις ειτε με 2 δημιουργους ειτε με δυο δυαρια ταυτοχρονα..Σαυτο το σημειο ειναι και το μοναδικο ερωτηματικο..


    Στο 4 εισαι καλυμενος με Φωτση (που ειναι αναγεννημενος φετος), και Γκιστ(ντεφορμε μεχρι σημερα)..Ισως το μονο σημειο που εχει ελλειμα αυτη η θεση ειναι οτι δεν εχουμε παιχνιδι απο το ποστ..Αλλα στα υπολοιπα ειμαστε απο καλοι ως παρα πολυ καλοι..

    Στο 5 τωρα..Μπατιστα οπου μεχρι σημερα ειναι η αποκαλυψη του Παναθηναικου(θελω πολυ να τον δω απεναντι σε Τομιτς-Πλαις στο πως θα αντιμετωπιστει και πως θα τους αντιμετωπισει) ο οποιος βγαζει ανετα 22 -25 λεπτα μεχρι σημερα..Απο εκει και περα υπαρχει ο Λουκας ο οποιος πρωτη χρονια εφμανιζεται τοσο γυμνασμενος(νομιζω φαινεται η διαφορα στο σωμα του) και πιστευω οτι ενα 15+ το βγαζει ανα ματς..Αρα τι μενει?Ενα σκαρτο 3λεπτο και αν,, στο οποιο μπορει να ανταπεξελθει ο Διαμαντακος,ο οποιος πιστευω οτι ειναι πιο μπροστα απο Χαραλαμποπουλο και Μποχωριδη..Αυτα για την Ευρωπη..Στην Ελλαδα μπορει να παρει ενα 10λεπτο..Στο παιχνιδι με τον Οσφπ με εξεπληξε θετικα παντως..

    Ας κανουμε την σουμα λοιπον..Με αυτα τα λιγα λεπτα που μπορουν να παρουν οι Διαμαντακος-Μποχωριδης-Χαραλαμποπουλος πιστευω οτι θα μπορουν απο του χρονου να δωσουν 5-6 λεπτα παραπανω και ποιοτικοτερα..Σιγουρα θα εχουμε ηττες..Αλλα εφοσον δεν πιστευω ιδιαιτερα οτι μπορουμε φετος να παρουμε την Ευρωλιγκα γιατι τοτε να μην ρισκαρουμε απο το τοπ-16 και μετα?Μονο κερδος θα υπαρχει για τους μικρους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο που λησμονεις ειναι οι τραυματισμοι.Ετσι οπως το λες εειναι ωραια αλλα...
      Μικροι που χανεις 1-2 σημαντικα ομως ματς ή και χειροτερα μεγαλυτεροι.Αν πχ παιζω τοπ16 και εχω βλεψεις και για πλεονεκτημα εδρας και χτυπησει ο Γκιστ τί κανω;
      Δε χρειαζομαι εναν Ραιτ να αναπληρωσει οσο μπορει; Αν ενα δυαρι ή ο Βλαντο στο 3; Να μην εχω εναν Μπλουμς;
      Αυτο κυριως...ακομα ομως και καποιο φοβερο ντεφορμαρισμα καποιου παιχτη α λα Μπραμος περυσι .Εκει πρεπει ναχεις κατι κι απο πισω,η χρονια ειναι μεγαλη

      ΥΣ. Τζιμ χαιρομαι το νεο φιτσουρ γιατι καθε φορα που θελω να ποσταρω σχολιο θυμιζω και στον εαυτο μου οτι δεν ειμαι ρομποτ αλλα ανθρωπος.

      Διαγραφή
    2. Δεν διαφωνω σε αυτο που λες με τους τραυματισμους..Απλα θα ηθελα να βγουν τα δικα μας παιδια μπροστα απο τους 2 ξενους οι οποιοι ως λεγεωναριοι χαρακτηριζονται παρολο που ταδινουν ολα και τιμαν τα λεφτα που περνουν..Με λιγα λογια μαρεσει να βλεπω τους μικρους και ας φανε και 2 φαπες γιατι του χρονου θα ειναι 2 βημτα μπροστα και οχι 1..Αυτο με ενδιαφερει περισσοτερο..Οπως περυσι αν επαιζαν παραπανω Παπας-Γιανκοβιτς φετος θα ηταν ενα σκαλι πιο σταθεροι και ετοιμοι..Ετσι και με αυτους..Βεβαια ο ενδοιασμος που θετεις υφισταται..Αλλα δεν μπορεις να τα εχεις ολα..Το ιδανικο θα ηταν σε μερικα ματς και στην Ευρωπη και στην Ελλαδα να εβγαιναν στο ροτεισον πιο μπροστα οι μικροι και οι ξενοι να εμεναν εκτος,κατι το οποιο το θεωρω απιθανο και γιαυτο ελεγα μολις μπουμε στο τοπ-16 και θα εχει γυρισει ο Νελσον και ο Μαυροκεφαλιδης θα ειναι πληρως ενταγμενος να φυγουν και οι 2..

      Διαγραφή
    3. Ο Μπλουμς είναι μακράν η καλύτερη επιλογή να μαρκάρει στο 3 παίκτη αυτή τη στιγμή, μετά τον Γιάνκοβιτς.Είναι ο μόνος με την εμπειρία και το κορμί.Ειδικά αν πάρει άλλα 3-4 κιλά σε όγκο.

      Ο δε Μπατίστα θα του είναι πλήρως αδύνατο να παίξει άμυνα σε 5ρι που ανεβαίνει μπροστά και σουτάρει απο μέση απόσταση ή έχει το above the rim.Για αυτό και πήρες τον Ράιτ, για να παίζει και κάποιος άλλος πλην Γκιστ σε τέτοιο στιλ.

      Διαγραφή
    4. Φιλε μου δεν διαφωνω σε αυτα που λες καθολου..Απλα με το περισσοτερο ψησιμο οπως περιεγραψα παραπανω πιστευω οτι του χρονου θα ειναι πιο ετοιμοι 2-3 παιχτες απο τους μικρους..Μου αρεσε για παραδειγμα αυτο που εκανε η Εφες περυσι με τον Αγγελου(που προετοιμασε την ομαδα για φετος),και ειδες φετος τους Μπαλμπαι-Κορκμαζ και κυριως τον Οσμαν (που θα γινει πιστευω πολυ μεγαλος παιχτης) ποσο χρονο παιρνουν και πως αποδιδουν..

      Διαγραφή
    5. Ναι,οι Τουρκοι πια ειναι και υποχρεωμενοι λογω κανονισμων να εχουν πιο πολλους γηγενεις.Οταν ομως υπαρχουν ομαδες που θες να ανταγωνιστεις και εχουν 8 ξενους και βεβαια πιο ακριβους οπως η Μπαρτσ που θα παιξουμε τωρα,ή η Ρεαλ ή η Τσσκα και εσυ να παιζεις με 4 και μενα τραυματισμο με 3 ειναι τεραστια διαφορα.
      Επιχειρηματα υπαρχουν και απτις 2 πλευρες.Οι 7 Ελληνες της 12αδας που εχουμε τωρα κι αν γινουν 6 ετοιμοπολεμοι με επιστροφη Νελσον και ανανεωση των μηνιαιων παλι σε πρωτη φαση εμενα με ικανοποιει.
      Εγω εχω εμπιστοσυνη στην ΚΑΕ (μειοψηφια ειμαι μαλλον) οτι αν ξερουν οτι ο χ Διαμαντακος ειναι ετοιμος δε θα παρουν ξενο στη θεση του.Αν νομιζουν οτι δε μπορει ακομα ναι.Και παλι δεν ξερουμε ακριβως τι νομιζαν γιατι οι 2 τραυματισμοι εφεραν τους μηνιαιους,που σημαινει το πλανο ισως ηταν με Χαραλαμπο,Διαμαντακο 12αδα.
      Εξου και τα μηνιαια για προσωρινη βοηθεια,το θεμα ειναι οτι αν τα μηνιαια αποδιδιουν καλα ειναι πειρασμος να τους αφησεις ή να τους κρατησεις.
      Ετσι ικ αλλιως παμε σταδιακα,εδω ειχαμε υπομονη με Παππα-Γιανκοβιτς στα 23 περυσι δε θα εχουμε με τινειτζερς; Χρονος υπαρχει.

      Διαγραφή
    6. Ρε ανωνυμε ελεος δηλαδη!!! Τι ειναι τα 3-4 μυικα κιλα που θα παρει ο Μπλουμς στα 32 του σε 2-3 μηνες. Θα τσακισει 4-5 πιτογυρα και καναδυο πιτσες και καθαρισαμε δηλαδη?? Αν δεν εχεις γνωσεις επι του θεματος καλυτερα να μην πετας μια κοτσανα απλα για να ακουστει μια αποψη. Αν τα μυικα κιλα τα βρισκαμε στα γαριδακια ολοι θα παιρναμε. Για 3-4 μυικα κιλα οι bodybuilders δουλευουν ολοκληρη offseason και φερνω το συγκεκριμενο παραδειγμα γιατι οι συγκεκριμενοι ασχολουνται αποκλειστικα με τη μυικη τους διαπλαση. Οχι ο Μπλουμς.

      Διαγραφή
    7. 11.56 πες τα ρε φιλε,οταν το διαβασα απορησα.Προσεξε δεν ειμαι ειδικος τα στοιχειωδη ξερω και απλα δεν γινεται τοσο γρηγορα και ευκολα να παρεις μυικο βαρος.

      Διαγραφή
    8. Οι Τουρκοι φιλε εχουν τους ιδιους κανονισμους με εμας πλεον..Οποτε δεν ισχυει αυτο..Απλα αν θες να χτισεις μια ομαδα με στοχο την κορυφη απαραιτητο εφοδιο ειναι οι γηγενεις παιχτες..Και μην ακουσω παλι για την Μακαμπι γιατι ειναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα..

      Διαγραφή
    9. Φίλε giannis, σ' αυτό το επίπεδο η θεωρία των λεπτών συμμετοχής είναι σχετική. Αν π.χ. ο Διαμαντάκος παρουσιάσει στις προπονήσεις αυτά που θέλει το τεχνικό team με αντιπάλους τον Batista ή ακόμα και τον Wright, θα πάρει και αγωνιστικό χρόνο. Αν όχι, δεν έχει να του προσφέρει κάτι το σπουδαίο μια πεντάλεπτη παρουσία σε αγώνα, ειδικά αν αυτός έχει κριθεί και αντιμετωπίζει κάποιον κατώτερης ποιότητας αναπληρωματικό center. Όσους πιτσιρικάδες θυμάμαι να έχουν ενεργό ρόλο στις ομάδες τους, έπιασαν κάθε ευκαιρία απ'τα μαλλιά, και είμαι βέβαιος πως το 90% απ' αυτές ήταν στην προπόνηση. Μην ξεχνάς επίσης πως προτεραιότητα για έναν παίκτη στα 18 του (όταν σταματά η αναπτυξη του σκελετού του), είναι το πρόγραμμα εκγύμνασης, διαδικασία που θέλει το χρόνο της. Και η σωματική ετοιμότητα στο σύγχρονο Physical μπάσκετ είναι κανόνας, ώστε να παρουσιάσει κάποιος αντίστοιχη αγωνιστική ετοιμότητα.

      Διαγραφή
    10. λαθος η αναπτυξη δεν σταματα στα 18 μας χρονια,εξαρταται,οι αντρες ψηλωνουν και μεχρι τα 25,ναι μην σου κανει εντυπωση οχι 10 ποντους αλλα 1-2 ποντους η και παραπανω,ο αντετοκουμπο ψηλωσε μετα τα 18 4-5 ποντους.

      Διαγραφή
    11. Αυτο που βλεπω απο Σερβους,Λιθουανους και Τουρκους(τωρα στην εφες) ειναι οτι 20 χρονων δεν θεωρουνται ταλεντα..Επισης δεν εχει καμμια σχεση η προπονηση με τον αγωνα..Μονο μεσα απο αγωνες ετοιμαζεται ενας παιχτης..Η εμπειρια που θα αποκτησει ενα παιδι 20 χρονων σε μια πενταλεπτη παρουσια οπου και το παραμικρο λαθος στοιχιζει απεχει παρασαγκας απο τη εμπειρια της προπονησης οπου ενα λαθος θα στο επισημανει ο προπονητης αλλα ενταξει δεν τρεχει και κατι..Η πραξη με την θεωρια παντα διαφερει..Και μεσα απο την πραξη αλλαζουν επιπεδο οι παιχτες..

      Διαγραφή
  37. συμφωνω σχεδον με ολα αυτα που γραφεις για τον ΟΣΦΠ. Αυτο για το οποιο διαφψνψ ειναι η χρησιμοτητα του Λαφαγιετ που ειναι ηδη το τεταρτος περιφερειακος σε ομαδα που εχει μονο ενα τριαρι. Και αυτο οφειλεται γιατι στην πραγματικοτητα ειναι πολυ κακος στο 80% του παιχνιδιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ...

    ΕΧΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΝΤΡΙΓΚΑΡΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ, Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ...Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΥΜΣ, ΤΟΥ ΜΠΑΤΙΣΤΑ, ΤΟΥ ΡΑΙΤ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ, Ο ΝΤΑΡΝΤΕΝ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΣΕ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΜΕ ΡΕΑΛ, ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ, Ο ΧΑΝΤΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΣΙΕΝΝΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ...ΕΛΑ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΚΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΛΛΑ...Ο ΝΤΑΡΤΝΤΕΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΧΑΛΑΣΕΙ...

    Ο ΠΑΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ, Ο ΟΣΦΠ ΑΓΚΟΜΑΧΑΕΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΗΔΗ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΗΤΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ...

    ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ...ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ Ή ΓΙΑ ΚΗΔΕΙΕΣ?

    ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ):
    - Ο ΠΑΟ ΕΙΧΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΩΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ, ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ...ΤΙ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ? ΜΙΑ ΞΕΓΥΡΙΣΜΕΝΗ 30ΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΤΟΥ. ΜΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙ ΝΕΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΥΣ (ΟΧΙ, Ο ΝΤΟΥΣΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΓΚΗ...ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΠΛΑΣΤΙΚΑ ΓΑΡ, ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΚΤΡΟΧΙΑΖΟΝΤΑΙ).

    - Ο ΟΣΦΠ ΤΟΥ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΛΟΤΖΕΣΚΙ, ΠΡΙΝΤΕΖΗ, ΝΤΑΡΝΤΕΝ, ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟ ΣΠΑΝΟΥΛΗ, ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. ΑΜΥΝΑ, ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...Η ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΗΦΗΣΙΑΣ ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟ...

    ΚΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ...ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ, ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΑΙΩΝΙΩΝ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ...ΤΑ "ΑΔΕΡΦΙΑ" ΗΔΗ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, Ο "ΔΓ" ΜΑΛΛΟΝ ΗΔΗ ΞΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ...ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΥΓ.: ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΜΕ ΚΡΑΞΟΥΝΕ, ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΖΑ...Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΜΟΝΟ ΚΑΛΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ...ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΕΙ ΒΑΡΥΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΔΕΝ ΠΟΛΥΠΡΟΣΠΑΘΕΙ...ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΗΡΕ Ο ΙΤΑΛΟΣ...ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΟΜΠΙΝΑ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΟΥΤ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ...Η ΑΡΜΑΝΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΡΑΠΕΕΙ...ΚΡΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Ζεν, έτσι όπως το πάμε θα "ποινικοποιήσουμε" και τον ενθουσιασμό. Να φάει 30ρα η ομάδα για να έρθει στα ίσια του ο έρμος ο κόσμος που χάρηκαν τα ματάκια του, έσπασε το χειλάκι του με αυτά που είδε και πρέπει σώνει και καλά να πέσει γείωση. Λες και μπάσκετ παίζει η κερκίδα ή λες και επαγγελματικές ομάδες επιπέδου Παναθηναϊκού έχουν ανάγκη από 30ρες για να πάρουν πρέφα τις αδυναμίες τους ή για να τραβήξουν χαλινάρι στους πιτσιρικάδες. Αν ισχύει αυτό τότε ας το κλείσουν το μαγαζί κι ας το γυρίσουν στο κέρλινγκ...Υποτίθεται ότι ο προπονητής, εκτός από το να κοουτσάρει φροντίζει και άλλα πράγματα εντός ομάδας. Συμφωνώ ότι ο υπερμετρος ενθουσιασμός μπορεί να σε "παραμυθιάσει", αλλά μην το πάμε και στο άλλο άκρο, αντιμετωπίζοντας τις ομάδες σαν νηπιαγωγεία...

      ΥΓ
      Αν και η λέξη "κόσμος" αναγκαστικά μας πάει σε γενικεύσεις, πιστεύω ότι ο "κόσμος" του Παναθηναϊκού ούτε πανηγυρτζής είναι ούτε πιστεύει ότι πάμε στη Βαρκελώνη να τους ρίξουμε στ'αυτιά. Το κλίμα, όπως το κόβω από αυτά που διαβάζω, σε γενικές γραμμές είναι του στυλ "να περάσουμε στην επόμενη φάση και όπου μας βγάλει".

      Διαγραφή
  39. o αγωνας παο-αρμανι στα αγγλικα ολοκληρος https://www.youtube.com/watch?v=wxtNtcLnEiM#t=142.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. βγαλε αχρηστες ολες τις ομαδες του ομιλου του παο,ετσι μειωνεις και τις μεγαλες διαφορες που πηραμε.Ενω του οσφπ ειναι επιπεδου f4 και βαλε, τι να λεμε τωρα,το ακουσαμε και αυτο τελευταια στο διαδικτυο.Αυτο με την τριανταρα πια οτι θα φαμε απο μπαρτσα βαρεθηκα να το διαβαζω λετε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. η ομάδα πρέπει να παίξει για την νίκη την παρασκευή και γενικά να προσπαθήσει να βγει πρώτη στον όμιλο στέλνοντας δεύτερη τη μπάρτσα και στον δύσκολο όμιλο του τοπ16 με τσσκα,ολυμπιακό,εφές. με πρώτο τον παναθηναϊκό και δεύτερη την μπάρτσα στους 16 ο παναθηναϊκός θα έχει την ρεάλ να είναι η μόνη ομάδα που "τρομάζει" και φενέρ αν βγει αυτή τρίτη στον δικό μας όμιλο.
    και μόνο ότι καθόμαστε και συζητάμε βέβαια τέτοια πράγματα αυτή την εποχή λέει πολλά γιατί κάποιοι μας είχαν ξοφλημένους και 5ους πίσω από κάποια μπάγερν και έλεγαν ότι και καλύτερα να πάμε eurocup να το σηκώσουμε. φυσικά δεν περίμενα είμαστε τόσο καλοί αυτή την περίοδο,αλλά δεν περίμενα και να ξεφτιλιστούμε(5ος ακόμα και σε αυτό τον όμιλο ξεφτίλα θα ήταν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. τζιμ τι παιζει στο nba......ακουγεται ροντο-ιρβινγκ για ανταλλαγη......ξερεις κατι?......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που το διαβασες αυτο? Μη πιστευεις τιποτε για καβς, λογο του κακου ξεκινηματος βγηκανε δεκαδες μπαρουφο φημες, ξεκινησαμε με γουειτερς κτλ τα μπαλωσε ο ιδιος κ ησυχασαν για λιγο(εδω ισως εχουν βαση τα σεναρια), πηγανε στο λοβ(παλι για λεικερς!!!) κ τωρα στον καιρι, τιποτε δεν ισχυει, οτι ειναι να γινει με τους καβς μετα το πρωτο τριμηνο/4μηνο μη σου πω το τελος της χρονιας.

      Διαγραφή
  43. Το καλοκαιρι για τον Παναθηναικο ακουστηκαν πολλες μπαρουφες απο "εμπειρους και αντικειμενικους" δημοσιογραφους. Για μενα δεν ειναι τυχαιο. Πολλοι παρασυρθηκαν απο τους παραπανω. Θυμιζω οτι το μπασκετικο κονκλαβιο του Gazzeta την μερα πριν τον αγωνα στο κυπελλο ελεγε πως νικη του Ολυμπιακου με κατω απο 10 ποντους θα θεωρηθει ηττα για τον Ολυμπιακο. Στην ελλαδα γενικα ειμαστε της υπερβολης. Οντως ο ΔΓ ειναι αλλοπροσαλλος, παρολα αυτα πρεπει να ειναι ανοητος καποιος μετα απο τοσα χρονια που θα θεωρησει οτι θα παρατησει την ομαδα στο ελεος του θεου.Αλλωστε οταν καποιος δεν θελει να ξοδεψει λεφτα καθολου, κραταει Αλβερτη-Πριφτη,περνει Σουλινιο,Σφαιροπουλο, κτλ με κοστος 100Κ τον χρονο max και οχι 500Κ. Εικονες για τους νεους παιχτες δεν ειχαμε (εξαιρεση ο Νελσον) αλλα ειδικα στην περιφερεια ειναι αστειο να υποστηριζει καποιος οτι θα μπορουσαμε με Νελσον-Διαμαντιδη-Σλοτερ-Παππα, να ειμαστε χειροτερη απο περισυ οπου Ραιτ,Καρρυ και Ουκιτς ηταν σαν να μην υπηρχαν.Ταυτοχρονα ο Ολυμπιακος παρουσιαζοταν σαν σουπερ ενισχυμενος οταν εχασε τον κατα τεκμηριο παιχτη που τον κρατουσε περισυ (Περπε) ενω ουσιαστικα και ο Παναθηναικος 2 παιχτες με συμβολη εχασε (Λασμε,Ματσιουλις). Ολοι οι υπολοιποι ηταν αναλωσιμοι και με μικρη συμβολη. Τα χωνουμε στον 77 ο οποιος ειναι σαφες οτι παρασυρθηκε απο το κλιμα καταστροφολογιας που υπηρχε.Αλλα μηπως αυτο προυρθε απο τους "αντικειμενικους" Ακομα και ο Τζιμ υπεπεσε σε κακες εκτιμησεις κατα την γνωμη μου. Ο Παναθηναικος εχασε απο την Μπαγερν, αλλα η διαφορα στο ροστερ ειναι χαωδης, πως να το κανουμε; Φωτση, Διαμαντιδη η Μπαγερν ουτε στο ονειρο της δεν μπορει να δει. Το να μπαινει στο Power ranking πανω απο τον Παναθηναικο ειναι απλα ασχολιαστο. Το budget στο μπασκετ δεν παιζει παντα σημανικο ρολο. Ο παναθηναικος δειχνει πολυ γυμνασμενη ομαδα,με σαφη προσανατολισμο στο γηπεδο. Ο ιβανοβιτς ειναι προπονητης ο οποιος εχει πολλα χρονια σε υψηλο επιπεδο της ευρωλιγκας, με το σημαντικο οτι οι ομαδες του επαιζαν μπασκεταρα. Το να κλαιγεσαι λοιπον οτι πηρες τον Ιβανοβιτς στην θεση του πεδουλακη ειναι κωμικο. Δεν εχω ψευδεσθησεις για φετος. Η ομαδα φαινεται οτι θα περασει στο τοπ-16.Απο εκει και περα, οτι βγει. Για μενα εφοσον περασει, θα μπορουσε ισως να αλλαξει τον Μπλουμς (που εχει παει πολυ καλα αλλα υπαρχει πληθωρα περιφερειακων) με ενα τριαρι με πολυ καλο σουτ. Απο εκει και περα οτι βγει. Παππας βγαινει, Βλαντο βγαινει,Μποχωριδης στα 20 ειναι ενεργο μερος του ροτατιον (πιο πολυ απο τον Παππα περισυ).
    Δεν μπορω να πιστεψω οτι ολη η απαξιωση ηταν τυχαια.Θεωρω πως ειναι καθοδηγουμενη. Οπως καθοδηγουμενο ειναι και η αποψη οτι ο Ολυμπιακος τα τελευταια 2 χρονια ειναι εμφανως καλυτερη ομαδα, αλλα χανει συνεχεια απο μεταφυσικους λογους...Τωρα ποιος καθοδηγει αυτες τις αποψεις δεν μπορω να ξερω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να αγιασει το πληκτρολογιο σου!

      Γενικα η αντιμετωπιση απο τους Δημοσιογραφους του χωρου ηταν ενας ωραιος υστερικος αχταρμας.
      Αλλοι απο το αρμα του προεδρου προσπαθουσαν να υποστηριξουν το εγχειρημα γραφοντας ακομψα του κοσμου τις αμπασκετες μπαρουφες, αλλοι εκτος αρματος προεδρου εγραφαν κι αυτοι σαχλαμαρες
      Το κονκλαβιο του γκαζεττα, λολ! Ειδικα αυτος ο Παπαδογιαννης ειναι φετος ηξεις-αφιξεις...Τη μια βδομαδα Dr Jekyl, την αλλη Mr Hyde αναλογα με τα αποτελεσματα που φερνει η ιδια ομαδα την χρονικη στιγμη που γραφει.

      Οσο για το πως αντιμετωπιζεται ο ΟΣΦΠ, εχει να κανει με την γενικοτερη ικανοποιηση των οπαδικων αισθηματων. Δε ξερω πια ποσοι ειναι αυτοι οι οπαδοι στις μεγαλες ομαδες που φορανε χρωματιστα γυαλια και δε βλεπουν περαν απο τη μυτη τους, αλλα οι περισσοτεροι ΑΡΔ πουλανε οπαδοσυνη σε αυτους ακριβως, πχ δημοσιογραφος που υποστηριζει τα λεγομενα του Κλειζα και μιλαει για τη μεγαλυτερη κλοπη που εγινε ποτε στον ελληνικο αθλητισμο.

      Αυτα θελουνε να ακουνε οι καθε λογης ηττημενοι οπαδοι, οτι φταιει μονο το παρασκηνιο, οτι ειναι ψυχολογικο το θεμα, μεταφυσικο, η κακια η ωρα, το κισμετ, οι αλλοι παντα σε κλεβουν, μουμπλε μουμπλε μουμπλε.

      Απλα οι ΑΡΔ πανε αγκαζε με το μεσο Ελληνα οπαδο που μονο θελει να νικαει αυτος (οχι η ομαδα, αυτος βασικα).

      Ο μονος σχετικα ψυχραιμος ηταν ο Τζιμ, δε θα πω αν τα πε σωστα ή οχι αλλα ουτε υπεπεσε σε υπερβολες ουτε προσπαθησε να ικανοποιησει οπαδισκους.

      Οπως και να χει, ο φετινος Παναθηναικος ειναι πολυ - πολυ ενδιαφερον project. Περιμενω με ανυπομονησια να δω πως θα παιξει το πρωτο πραγματικα δυσκολο παιχνιδι στη Βαρκελωνη.

      TheBgt

      Διαγραφή
    2. Οι δημοσιογραφοι που αναφερεις ξερουν μια χαρα τι εχει γινει τα τελευταια χρονια. Ποιες ηταν οι κινησεις των δυο(?) στρατοπεδων στο παρασκηνιο,ποιες οι επιδιωξεις τους, ποιος ο ρολος του καθενα κλπ. Το γιατι γραφουν πολυ λιγα ή τιποτα δεν μπορω να το ξερω.
      Ανωνυμος νο.2

      Διαγραφή
    3. εγω θα γινω πιο κακος....δεν νομιζω οτι ειναι οπαδικο το ζητημα,οι δημοσιογραφοι(ξερουμε ολοι ποιοι ειναι αυτοι) ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ να γραψουν τιποτα για τα αγια παιδια τους αδελφους αγγελοπουλους......ουτε για τις ενστασεις,ουτε για τα πρωταθληματα που δεν τελειωναν,ουτε για το ντοπινγκ κοντρολ που δεν ηθελαν πριν δυο χρονια,ουτε για τις διαιτησιες που χει στην ευρωλιγκα ο ολυμπιακος....προκαλω τον καθενα να μου βρει μισο αρθρο που να γραφει για τα λαθη τους,οαν ο ολυμπιακος ηταν χωρις προπονητη για ενα μηνα δεν τολμουσαν ουτε να γραψουν για την αμελεια αυτη αλλα οτι τους ελεγαν εγραφαν....τομιτς να δουμε αν μας κανει και βλεπουμε.....το ευκολο θυμα ειναι ο γιαννακοπουλος που ειναι εκρηκτικος,που βριζει κτλ....τουλαχιστον αυτος τα κανει στα ισια ,δεν βαζει μανδυα καλου παιδιου να κρυφτει.....stonerook

      Διαγραφή
    4. Σε γενικες γρσμμες εχεις δικιο για τους δημοσιογραφους.Ομως ο(ολυμπιακος μαλιστα ο ιδιος) Βαρλας στο eurohoops εχει πολλες φορες κατακρινει τουλάχιστον για αγωνιστικά ζητήματα τους αφους. Και για λαθη στο σχεδιασμό, και για οτι νομίζουν πως ξέρουν περισσότερο μπάσκετ απο όλους, και για τον τομιτς.

      Διαγραφή
    5. ισως ειναι και ο μονος,επειδη ειναι ολυμπιακος και την ποναει την ομαδα του,οι αλλοι οι δηθεν αντικειμενικοι ειναι επικινδυνοι......stonerook

      Διαγραφή
    6. Προφανως δεν ειναι ολοι ιδιοι. Κι οπως λεει ο Stonerook πιο πανω δεν ειναι οπαδικο το θεμα. Ο Βαρλας που ειναι οπαδος κανει και κριτικη γιατι τον νοιαζει το καλο της ομαδας του, οι αλλοι λιβανιζουν ή θαβουν κατ'επαγγελμα.Ποσως τους ενδιαφερει το μελλον του Ολυμπιακου.

      Διαγραφή
    7. δε λεμε οτι οι δημοσιογραφοι ειναι γραφουν οτι γραφουν γιατι ειναι οπαδοι, αλλα για να ικανοποιησουν τους οπαδους (και τους προεδρους τους). Βασικα ομως τους οπαδους γιατι σε αυτους πουλανε. Βεβαια οταν πλεον αθλητικοι μεγαλοπαραγοντες εκλεγονται ανετοτατα δημαρχοι, το πραμα εχει ξεφυγει απο ολες τις πλευρες.

      Διαγραφή
    8. Ωστόσο, ακόμα και ο Βαρλάς, στη media day του ΟΣΦΠ, απήυθυνε ερωτήσεις απολύτως γλειψιματικές, με απολύτως γλειψιματικό τρόπο. Μόνο το "πολυχρονεμένοι μας πρόεδροι" έλειπε...Απογοητεύτηκα πολύ όταν τον άκουσα, δεν το πίστευα. Σαν να έκανε πχ ο Δ.Κοντός ερωτήσεις στον ΔΓ ένα πράμα...

      Διαγραφή
    9. Λογικο. Σε κλειστη εκδηλωση του Ολυμπιακου πως θα μιλαγε. Στα κειμενα του παντως ειναι αξιοπρεπης. Επιπλεον δεν ειναι ασχετος. Σε αντιθεση με τυπους σαν τον Παπαδογιαννη και τον Καρυδα.

      Διαγραφή
    10. Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι αθλητικοί και μη είναι δυστυχώς άσχετοι με το αντικείμενο για το οποίο γράφουν. Ευτυχώς για μπάσκετ έχουμε τον Jim.

      Διαγραφή
    11. To αρχικο ποστ το εγραψα εγω ( Q ) απλα ξεχασα να βαλω αρχικο.
      Δεν γραφω αρκετα, διαβαζω πολυ,κατα κανονα ο Stonerook ειναι πιο κοντα στις αποψεις μου. Για τον 77 που εγραψε απο κατω οτι δεν επηρρεαζεται απο δημοσιογραφους, θα του πω οτι ειναι αλαζονικο καποιος ανθρωπος να λεει οτι δεν επηρρεαζεται απο τον παεριγυρο του. Και εγω ειχα επηρρεαστει,εκανα ομως υπομονη,οχι επειδη εχω τυφλη εμπιστοσυνη στον Χ.Ψ προεδρο (ποσο μαλλον στον Δ.Γ) αλλα επειδη αν καποιος πρεπει να αντιμετωπιστει με εμπιστοσυνη ΕΙΝΑΙ η οικογενεια μετα απο τοσα χρονια χαρων.
      Q

      Διαγραφή
  44. Μάλιστα. Τα ‘χαμε χύμα μας ήρθαν και τσουβαλάτα.

    Manu εκπρόσωπε των πολλών, το να σου εξηγήσω για άλλη μια φορά την γνώμη μου είναι μάταιο. Είναι σαν να προσπαθώ να εξηγήσω σ’ ένα σκύλο πόση σημασία έχει η ανακύκλωση για την προστασία του περιβάλλοντος. Ξέρω ότι είστε περισσότεροι από ποτέ και πρέπει να συνηθίζω πια. Το να με βρίζει κάθε φασιστοειδής τραμπούκος σαν κι εσένα είναι τίτλος τιμής. Αλλά είμαι ταπεινός και δεν θέλω τέτοια μεγαλεία. Ψάξε αλλού.

    Το μόνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν σου έχει διαγράψει τα σχόλια ο Jim, ακόμη. Κι ας είσαι παλιός και εκφράζεις πολύ κόσμο στο blog. Συνέχισε εσύ και η λοιπή συμπλεγματική σου φάρα να βγάζετε όλα σας τα κόμπλεξ εδώ. Καλύτερα σε blog παρά στο σπίτι, στην δουλειά, στην παρέα, στο γήπεδο κλπ. Κάτι είναι κι αυτό.

    Οι ακόλουθοι είναι αμελητέες ποσότητες. Κι αυτοί γνωστοί. Δεν ασχολούμαι.
    Απλώς μια παράκληση. Παρατηρώ ότι έχει ξεχειλίσει βαρβατίλα το blog και οι αναθυμιάσεις προκαλούν ζαλάδες. Μαζευτείτε λίγο, ρε αγόρια, που θέλετε φορτηγά για να τα κουβαλήσετε. Έχουμε πήξει στα αρχιδάτα αντράκια.

    Υ.Γ. Είχες δίκιο, gskordak. Το παραδέχομαι. Μου τα ‘λεγες, φίλε, αλλά δεν άκουγα.

    Υ.Γ.1 Jim, συνέχισε την φοβερή δουλειά. Πρόσεχε μόνο μερικές λεπτομέρειες γιατί το blog παίζει πια σε άλλα επίπεδα. Καταλαβαίνω την δυσκολία αλλά είναι κρίμα να την πατήσεις από χαζομάρες. Α, και μια τελευταία χάρη. Κάνε μια εξαίρεση και γράψε για τα IP για να δούμε πόσες φορές αποθέωσα τον εαυτό μου.

    Υ.Γ.2 Χρήστο, τώρα τι λες; Αμυνόμενος ή όχι; Είδες που καταντήσαμε; Να πρέπει να παίρνουμε οδηγίες από τύπους σαν τον manu για να γράφουμε.

    Υ.Γ.3 Ο καιρός που παρασυρόμουν από δημοσιογράφους έχει παρέλθει προ πολλού. Και σε σημαντικότερα θέματα από το μπάσκετ. Μην προσπαθείτε να βρείτε ιδιοτελή κίνητρα και καθοδηγούμενες μάζες σχολιαστών σε blog. Μην δίνετε μεγαλύτερη αξία στην μπασκετική κουβέντα από αυτήν που πραγματικά έχει. Μιλάμε για χόμπι. Ξεκολλάτε.

    Υ.Γ.4 Αφιερωμένο στο manu chao

    Καληνύχτα μαλάκα
    η ζωή έχει πλάκα,
    έχει γούστο και φλόγα
    είναι κάτι σαν ρόδα,
    σε πατάει και σε παίρνει,
    μόνο ίχνη σου σέρνει.

    Jim, ξέφυγα λίγο αλλά είναι η πρώτη και τελευταία φορά. Μην με σβήσεις. Εκφράζω μόνο τον εαυτό μου!!!

    Τα λέμε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι θεα αγαπη μου

      Διαγραφή
    2. Φτου φτου μη με ματιασω κοιτα πως τα ειπα παλι. Και το επαιξα εξυπνος και εγλειξα τον τζιμ. Αρε παιχταρα 77...

      Διαγραφή
    3. αυτό το πράγμα με τις προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις, κλπ πρέπει να σταματήσει...

      εδώ ερχόμαστε να διαβάζουμε, να συζητάμε, ακόμα και να αρπαζόμαστε λεκτικά όταν διαφωνούμε έντονα, αλλά σίγουρα όχι για να βριζόμαστε πίσω από την ανωνυμία του ίντερνετ

      Διαγραφή
    4. Ο 77 δεν ειναι βλακας. Αντιθετως. Στα υπολοιπα εχει δικιο ο manu.

      Διαγραφή
    5. Η πλάκα είναι ότι ενώ το αρχικό πλάνο της νέας εποχής υλοποιήθηκε μόνο εν μέρει ( προέβλεπε Καλάθη, Μάντζαρη, Βεζένκοφ, ένα ξένο γκαρντ, Παπαγιάννη-Διαμαντάκο πίσω από Μαυροκεφαλίδη, σουτ στον Γκιστ, ένα ξένο σέντερ αν και εφόσον χρειαστεί κοκ), κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό αφού οι σχεδιασμοί δεν πάνε με αυτόματο πιλότο-μαγικό ραβδάκι, εμείς θυμόμαστε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τι έγραψε ή τι νομίζουμε ότι έγραψε ένας σχολιαστής σε ένα μπλογκ και ψάχνουμε κωλοτούμπες, αντιφάσεις, "συγγνώμες" εκ μέρους του κοκ. Εδώ δηλαδή μπορεί να πέσει έξω ένα πλάνο ή να μην υλοποιηθεί όπως είχε σχεδιαστεί και δεν μπορεί να διαψευσθεί ένας σχολιαστής σε ένα μπλογκ. Μιλάμε για διαστροφή, όχι αστεία...

      Αλλά στη φάση κωλοτουμποκυνηγιού με χρήση αρχειακού υλικού που διανύει το μπλογκ με αυτόκλητους μοντερέιτορς, αρχειονόμους σε ρόλο μπαμπούλα, όλα είναι απολύτως φυσιολογικά και αναμενόμενα.

      Διαγραφή
    6. @ 77

      Έχει καιρό τώρα ξεφύγει από το Μπάσκετ, κρίνεις και μιλάς συνέχεια για πράγματα μακρυά από αυτό σε αθλητικό-μπασκετικό blog.

      Διαγραφή
    7. @ 77 εχω διαβασει ολα οσα εχουν ειπωθει τις τελευταιες μερες.
      Θεωρω οτι οσοι στα χωνουν και με δημοσιευση αρχειακου υλικου (scripta manent εχουν δικιο).Πως να το κανουμε,καποιος κρινεται απο την συνεπεια του. Ο Μανου οντως εκφραζει πολυ κοσμο και αυτο φαινεται και απο πολλους που στα χωνουν.
      Χτες πιθανως να ξεφυγε λιγο λεκτικα, αλλα στο σημερινο σου ποστ νομιζω οτι ξεφευγεις ΠΟΛΥ
      Και κουρασες βρε αδερφε
      Αν καποιος με πει βλακα θα τον πω και εγω βλακα
      Αν με πει και δευτερος βλακα θα τον πω και αυτον βλακα
      Αν με πουν 15 θα αρχισω να αναρωτιεμαι αν οντως ειμαι βλακας.
      Q

      Διαγραφή
    8. O 77 δεν ειναι βλακας. Εχει αλλα θεματα αλλα γενικα εχει θετικη συνεισφορα στo blog. Αυτο που πρεπει να θυμηθει ειναι οτι συχνα στο παρελθον ειχε κι εκεινος μειωτικη συμπεριφορα απεναντι σε συνομιλητες του. Οταν διαφωνουσαν μαζι του, τους απαντουσε πανω κατω οτι εχουν μειωμενη αντιληψη και δεν καταλαβαινουν τι λεει.Αλλες φορες οτι ειναι πολυ νεοι (λες και τους ηξερε).Εχει υπαρξει πολλες φορες αμετροεπης.Η εχθροτητα που εχει προκληθει προς το προσωπο του ειναι υπερβολικη αλλα οχι αδικαιολογητη.Η απαιτηση να ζητησει συγγνωμη ειναι στα ορια του γελοιου. Εγω θα ελεγα να σκεφτει απλως τη δικη του συμπεριφορα. Οι αποψεις (οποιες κι αν ειναι) πρεπει να ειναι παντα σεβαστες.Απο την αλλη πλευρα το γλυψιμο στο jim, το υψος χιλιων καρδιναλιων, η λογικη τους 'παλιου' και 'επωνυμου' απεναντι σε 'νεους' και 'ανωνυμους' δικαιολογουν κατα τη γνωμη μου το κραξιμο.

      Διαγραφή
    9. το βλακας δεν πηγαινε στον 77, ηταν εκφραση για να δειξω οτι αν 30 ατομα μου λενε οτι κανω λαθος, καλο ειναι να κοιταξω να κανω και λιγο την αυτοκριτικη μου
      Q

      Διαγραφή
    10. Δεν το εγραψα για σενα. Το ειπε καμποσες φορες ο manu και ειναι αδικο για τον 77.

      Διαγραφή
  45. Ρε σαλίγκαρε..Χαχαχα! Δε παίζεσαι!Κάνε μας αλλη μια κωλοτούμπα! Τάμα για νίκη της Μπάρτσα μεθαύριο!

    Manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο 77 είναι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Είμαι σίγουρος πλέον...

      Αστυνόμος Μπέκας

      Διαγραφή
  46. Καλημέρα σε όλους.

    Θεωρώ ότι με την αλλαγή των ξένων και με δεδομένη πλέον την παρουσία του Σάκοτα στη θέση του head coach, το πρότζεκτ ΑΕΚ αποκτά πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

    Ο Σάκοτα είναι αρκετά χρόνια πια εκτός προσκηνίου. Θεωρώ ότι το όνομά του στην αγορά επισκιάστηκε από την αποτυχία της Σερβίας στο Μουντομπάσκετ του 2006. Ωστόσο, είχε ευκαιρίες να επανέλθει στη συνέχεια, κυρίως στη Φορτιτούντο, αλλά και στην Τουρκία, χωρίς να δείξει κάτι ιδιαίτερο σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις.

    Για να δούμε αν μπορεί να αναγεννηθεί κι αυτός προπονητικά στην ΑΕΚ.

    Το βασικό ερωτηματικό σε αυτή τη φάση, βέβαια είναι τι ξένους μπορεί να βρει τέτοια εποχή, αφού οι καλοί παίκτες, Νοέμβρη μήνα, έχουν συμβόλαια.

    Επίσης, ερωτηματικό συνεχίζει να αποτελεί η διοίκηση. Έχει χειριστεί εντελώς λάθος την επάνοδο στην Α1, δημιουργώντας παράλογες προσδοκίες, αντί να παρουσιαστεί με φιλοσοφία "πάμε να χτίσουμε κορμό, να σωθούμε φέτος και μετά βλέπουμε". Αυτές είναι οι δυνατότητές της οικονομικά (και αγωνιστικά) σε αυτή τη φάση, εκτός αν υπάρχει που δε μαθαίνουμε.

    Rick Deckard.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, μήπως ξέρεις πάνω κάτω τι μπάτζετ έχει η ΑΕΚ; Πέρσυ κάπου διάβασα πως είχε (στη Β' εθνική!) 1ή 2 εκατομμύρια κι είχα κουφαθεί...

      Διαγραφή
    2. Το προβλημα με την ΑΕΚ ειναι πως εχει φιλαθλους οι οποιοι εχουν ποτιστει με τη νοοτροπια "θελω καλο αποτελεσμα εδω και τωρα"¨, ξεχνώντας που ηταν εναν χρονο πριν.Και η κατασταση στην ΠΑΕ κανει τα πραγματα χειροτερα.

      Διαγραφή
    3. Έχω ακούσει κι εγώ διάφορα υπέρογκα ποσά, τα οποία όμως δεν ισχύουν. Με δύο εκατομμύρια budget φτιάχνεις τουλάχιστον ομάδα επιπέδου Eurocup. Αν ίσχυε αυτό το νούμερο, δε θα την έβγαζε με Γκιζόγιαννη και Φαλέκα.Σκέψου ότι η Παρτίζαν μέχρι το '11-'12 είχε περίπου 3 εκατομμύρια budget. Φέτος, έχω ακούσει για αγωνιστικό budget λίγο πάνω από μισό εκατομμύριο, χωρίς να είναι επιβεβαιωμένο..

      Rick Deckard.

      Διαγραφή
    4. Αποτελέσματα εδώ και τώρα θέλουν όλοι οι οπαδοί (γιατί σίγουρα δεν είναι φίλαθλοι με αυτή τη νοοτροπία) στον κόσμο, στην Ελλάδα όμως σίγουρα περισσότερο.

      Διαγραφή
    5. @ Rick Deckard

      Ευχαριστώ για την απάντηση, κι εμένα μου φαινόντουσαν υπερβολικά...Ωστόσο και τα 500.000 είναι πολλά, περισσότερα νομίζω από κάθε άλλη ομάδα της Α1 πλην ΠΑΟ-ΟΣΦΠ...Σίγουρα είναι πολλά για να παίζεις με τέτοιους παίχτες...Ας είχε ο Σούλης τόσα, θα χτύπαγε πρωτάθλημα που λέει ο λόγος..

      Διαγραφή
    6. @ Ανώνυμος - 6.02

      Συμφωνώ απόλυτα. Ας δούμε τι θα κάνει ο Σάκοτα...

      Rick Deckard.

      Διαγραφή
  47. Για να επανέρθουμε λίγο στα μπασκετικά και για να ξεφύγουμε από τις προσωπικές επιθέσεις που εκτοξεύονται από εδώ και από εκεί...

    Μπορεί κάποιος να μου πεί με ποιόν τρόπο θα μπορέσει ο Κρίστοφερ Λόυντ (aka Δράκουλας , aka Δρακουμέλ , aka IBAN και πολλά άλλα...) να βελτιώσει την κατάσταση του αμυντικού ριμπάουντ στον Παναθηναικό?
    Μόνο εγώ διαπιστώνω τις πολλές δεύτερες και τρίτες επιθέσεις που παίρνουν οι αντίπαλες ομάδες? Απέναντι στην ψηλή front court της Barca τι θα γίνει?

    Επιπρόσθετες σκέψεις : α) Όντως όπως προαναφέρθηκε ο Μποχώ χρειάζεται πολλή δουλειά στο ball handling.Είναι καλό μάθημα για το παιδί που μπήκε σε top επίπεδο και θα βελτιωθεί με το χρόνο. β) Μου αρέσει που ο Bullet (aka Σφαιρόπουλος) ξεκίνησε από την άμυνα και που πέταξε και δίνει χρόνο στα νέα παιδιά στα μάτς. Ο RG το είχε κάνει ευαγγέλιο οτι σε λιγο χρονικο διάστημα το μόνο που μπορείς να φτιάξεις είναι η άμυνα σου. Εξάλλου μην ξεχνάμε οτι η άμυνα δίνει ρυθμό και εύκολους πόντους. Επιπρόσθετα "χαλάει" το μυαλό του αντιπάλου και "φτιάχνει" την ομάδα.

    ΥΓ. Διαβάζω όλα τα πόστ του Jim και όλα τα σχόλια. Είναι τόσο δύσκολο να κρατάμε ΟΛΟΙ (συμπεριλαμβανομένου και εμού) μια αυτοσυγκράτηση στις απόψεις μας? Είναι ανάγκη να επιτεθούμε σε κάποιον άλλο αναγνώστη ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης ακόμη και εαν κατα την προσωπική μας γνώμη λανθάνει έστω και επανελλημένα?

    ΜΠΑΣΚΕΤΑΚΙ παιδιά. Για αυτό μπαίνουμε στο μπλόγκ και αυτό αγαπάμε.Μην αναλωνόμαστε σε πράγματα που δεν αξίζουν.

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω πληρως προσθετωντας πως η αμυνα που παιζει ο ΟΣΦΠ ειναι απλα Α Ν Υ Π Α Ρ Κ Τ Η. Οταν τρως 72 ποντους απο τα Τρικαλα εντος (και με σταθερη παραγωγη ανα δεκαλεπτο), ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΡΕΑΛ;
      Και οι δημοσιογραφοι χαιδευουν τους παικτες αντι να το πουν πως οι παικτες ειναι απλα ΤΡΑΓΙΚΟΙ.

      Διαγραφή
  48. Εχει αρχισει να γινεται γραφικη αυτη η συζητηση και πρεπει να σταματησει...

    Δε γινεται να μιλαμε καθε μερα για μπασκετ και να μη λεμε καμια μαλακια.Δε γινεται ομως να ψαχνουμε τι εχει πει ο καθενας μας εδω μεσα για να κραξει τον αλλον.Μου θυμιζει αυτο εναν ανωνυμο που γραφει καθε 4-5 μηνες για Περκινς,Σειμπουτις κτλ για την πει στο Τζιμ.
    Οποιον δε γουσταρετε μην τον διαβαζετε ή μη του απαντατε,ειναι απλο.
    Τωρα αν γραφει οτι να ναι εκτιθεται απο μονος του και δε χρειαζεται να τον βαζετε στο στοχαστρο για να τον εκθεσετε περισσοτερο...

    Οσον αφορα στο θεμα του Παο απο την αρχη πιστευα στο σχεδιο της ομαδος αλλα με μια διαφορα.Εμενα δε με πειραζε αν ερχοταν μια σεζον με αρνητικα αποτελεσματα αρκει να εβγαιναν μπροστα καποια παιδια και να μπορουσαν να σταθουν.

    Η κατασταση για την ομαδα ειναι ή τωρα ή ποτε.Αν δε πιασουν οι Παππας-Γιανκοβιτς,σταματησει ας πουμε ο Διαμαντιδης το καλοκαιρι και δεν ανανεωθουν Φωτσης,Μαυρο με ποιους 6 Ελληνες παικτες θα παιξει του χρονου;;Αρα η ομαδα επρεπε να το παει ετσι γιατι μονο ετσι μπορει να μεινει στη κορυφη.Μονο αμα εχεις 4-5 αξιοπιστους Ελληνες μπορεις να μεινεις στο δρομο των επιτυχιων αφου θα τους πλαισιωσεις με 3-4 καλους ξενους.Δεν υπαρχει αλλη συνταγη για ελληνικη ομαδα και αυτο το εχει δειξει το παρελθον στις ευρωκουπες που πηραν Παο-Ολυμπιακος.
    Και οσο παιζει ο Διαμαντιδης ειναι καλα μετα ομως τι θα γινει;;
    Αυτο σκεφτηκαν στον Παο και το πανε ετσι...

    Απο την αλλη ομως δεν μπορεις να κατακρινεις καποιους οπαδους που ηταν απογοητευμενοι το καλοκαιρι.Υπηρχε ποτε περιπτωση η Ρεαλ,η Μπαρτσα,η Τσσκα να κατεβαιναν με τετοιο ροστερ;
    Ηρθαν μετα τα κακα αποτελεσματα στα φιλικα και ειδικα οι τραυματισμοι οταν επεφταν ο ενας μετα τον αλλο και η απογοητεση επιασε ταβανι.Δε μπορουμε να τους κατακρινουμε γιατι ειναι οπαδοι του Παο και οχι της Αλμπα και παντα θα εχουν απαιτησεις απο την ομαδα τους.
    Επισης δε πρεπει να αποκλεισουμε τη περιπτωση,αυτες οι φωνες των οπαδων να ξυπνησαν προεδρο-προπονητη-παικτες πριν το μεγαλο ματς με Ολυμπιακο...

    Οτι εχει ειπωθει ειναι παρελθον,τερμα.Πρεπει ολοι να απολαυσουν την ομαδα που παιζει τωρα στην αρχη ενα απο τα καλυτερα μπασκετ που εχει παιξει ποτε.Βαζει 90 ποντους για πλακα και Παππας,Γιανκοβιτς εχουν βγει μπροστα.Πολυ καλοι και οι δυο σε αμυνα-επιθεση και ειδικα ο Γιανκοβιτς.
    Και οι Σλοτερ,Μπατιστα καλοι ενω ο 3D εχει μπει πολυ δυνατα.Μεχρι και οι Μποχωριδης,Χαραλαμποπουλος παιρνουν λεπτα συμμετοχης στα 20 και στα 18 τους.Ολα πανε καλα εως τωρα και οι νικες με Ολυμπιακο,Φενερ,Μιλανο ηταν πολυ μεγαλες.Θα ερθουν και στραβα αποτελεσματα και μπορει να μη παρει τιποτα στο τελος(στο κυπελο παντως ειναι κοντα) αλλα βγαζοντας μπροστα φετος καποιους παικτες,του χρονου με συγκεκριμενες προσθηκες θα ειναι πολυ δυνατη η ομαδα.Φετος καθε παιχνιδι ειναι εμπειρια και δοκιμασια και εως τωρα εχει ανταπεξελθει ακομα και στη Μπαγερν που εχασε.Μακαρι να περασουν και να παιξουν αλλα 10-15 παιχνιδια ευρωλιγκας.

    Δε γινεται αυτοι που ηταν απογοητευμενοι το καλοκαιρι και τα εβλεπαν ολα μαυρα να μη χαιρονται με το μπασκετ που παιζει η ομαδα.Εδω αρεσει αυτο το μπασκετ και σε οπαδους αλλων ομαδων.Οποτε δε χρειαζεται σε καθε νικη να βγαινουμε να τους τη λεμε αλλα ουτε και αυτοι να νομισουν οτι δικαιωθηκαν αν παει στραβα η χρονια.Στοχος του Παο φετος ειναι να σταθουν και να παιξουν καποιοι Ελληνες ωστε να φτιαξει ενα κορμο για του χρονου.Ολα αυτα σε μια στιγμη που η ομαδα δεν εχει Ελληνα παικτη στην εθνικη κατι που δεν ειχε ξαναγινει ποτε...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μαρεσει ολο αυτο που γινεται απο εχθρους και φιλους.

    Ξεκινησαν με την προβλεψη 30αρας στο ΟΑΚΑ στο κυπελλο.

    Μετα παμε για 5οι-6οι στην Ευρωλιγκα και εκτος τοπ16.

    Η κριτικη τωρα; Να δουμε τι θα κανει η ομαδα στο τοπ16.(Μας περασαν στο τοπ16)

    Συνεχιστε ετσι,καποια στιγμη δε μπορει,θα σας βγει.Μα στο τοπ 16,μα στα πλευ οφ,μα στο φφ,μα στα ελληνικα πλευ οφ...κι αν τα παρουμε ολα συνεχιζουμε στον ιδιο ρυθμο του χρονου.

    Καποια στιγμη θα σας βγει, δε μπορει...και τοτε θα ικανοποιηθειτε οτι το πετυχατε ,οτι πεσατε μεσα,θα σας πω κι εγω μπραβο για τη διορατικοτητα σας,χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλησπέρες σε όλα τα παιδιά.. Σιγά μη μονομαχήσετε κάτω από τον καυτό ήλιο ρε.. Λοιπόν παλικάρια, σαν Δημήτρης δεν είμαι κάποιος που μπορεί να σας δώσει συμβουλές αλλά σαν admin σας λέω ότι ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Μ@#$%α να κάθομαι να σβήνω σχόλια (το θεωρώ αδιανόητο), ειδικά παιδιών με χρόνια παρουσία στη σελίδα που έχουν δώσει τις εξετάσεις τους, σε εμένα τουλάχιστον, όσον αφορά το επίπεδο τους και διαπιστευτήρια. Τέλος από αυτό. Θα είμαι τριγύρω (..οn air) για να απαντήσω στα σχόλια σας. Όποιος θέλει, μιλάμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή