Athlenda

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Keep an eye on..



Πίσω από τα φώτα και τη "γκλαμουριά" της Ευρωλίγκας και των ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο στα κορυφαία εθνικά πρωταθλήματα της Ευρώπης, υπάρχουν Αμερικανοί παίκτες με ταλέντο και δυνατότητες οι οποίοι μπορούν να ξεχωρίσουν φέτος. Το Hoopfellas ξεκλειδώνει την πόρτα πίσω από τη βιτρίνα για το κοινό του, υπογραμμίζοντας ονόματα που καλό θα ήταν να παρακολουθήσετε τη τρέχουσα σεζόν..





Πίσω λοιπόν από τη βιτρίνα της "ελίτ" του ευρωπαϊκού μπάσκετ κρύβεται ταλέντο και παιδιά που δουλεύουν ώστε να πάρουν την ευκαιρία με το κάλεσμα από ψηλά. Πέρυσι (ακριβώς έναν χρόνο πριν) είχα γράψει στο Basketblog.gr για τα παιδιά που είχαν ξεκινήσει δυνατά τη σεζόν. Φέτος πάμε ακόμα πιο βαθιά.. 6 ονόματα λοιπόν που αξίζει να παρακολουθείτε κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν..


Kerron Johnson (1990, 1.85-PG):  Ο ηγέτης της fast-paced Λούντβισμπουργκ και ένας από τους καλύτερους floor generals στη Μπουντεσλίγκα αυτή τη στιγμή. Old school περιφερειακός, χωρίς ιδιαίτερα φυσικά ή αθλητικά προσόντα την έλλειψη των οποίων ματσάρει με την οξυδέρκεια και το πνεύμα νικητή που τον χαρακτηρίζει από τις ημέρες του στο Μπελμόντ. Εξαιρετική αντίληψη του χώρου και ικανότητα στο penetration, δυνατός στο ανοιχτό γήπεδο (με τις αγαπημένες του αλλαγές κατευθύνσεων), δημιουργικός στην close-out επίθεση. Ο Τζόνσον έχει τρελάνει κόσμο στη Γερμανία, στο ξεκίνημα του ουσιαστικά στο επαγγελματικό μπάσκετ. Ακόμα δουλεύει το σουτ του (από τη φύση του κοιτάζει περισσότερο το drive) ενώ τα playmaking abilities του είναι σε αρκετά καλό επίπεδο. Οι New Zealand Breakers είχαν την φαεινή ιδέα να σπάσουν το συμβόλαιο μαζί του ("εξαιρετικός παίκτης, απλά ψάχνουμε άλλον τύπο PG..") γεγονός που καρπώθηκαν εκεί κοντά στη Στουτγάρδη.. Οδηγεί την BBL σε σκοράρισμα (22.3)..


Brandon Triche (1991, 1.93-G): Ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη. Workhorse του Boeheim στο Σίρακιουζ, αναζήτησε στην Ιταλία την τύχη του, αρχικά στο Τρέντο όπου κατέκτησε τον τίτλο και την άνοδο στη Lega A μαζί και ένα συμβόλαιο με τη Ρόμα, στην οποία αγωνίζεται τη φετινή σεζόν. Δυνατό παιδί, με εξαιρετικούς μηχανισμούς στο σουτ και γρήγορο release, έχει σωστές βάσεις από το πρόγραμμα στο οποίο φοίτησε. Off-guard-πολυεργαλείο, παίζει καλύτερα στο "2" με παίκτες όπως ο Αντρές Φοράη (πέρυσι) ή ο Στίπσεβιτς (φέτος) δίπλα του. Ξέρει να παίξει με τη μπάλα στα χέρια, τρέχοντας pick'n roll ή φτιάχνοντας για τον εαυτό του. Καλός finisher στο ανοιχτό γήπεδο, βάζει έξυπνα το κορμί του. Προσοχή: Μιλάμε για ένα παιδί που έχει ξεκινήσει την Lega A με 8.3 π.μ.ο. και 10/38 σουτ (3.3 ριμπ.-4.5 τελικές) όμως γρήγορα θα "πατήσει" στη λίγκα και θα αφήσει τα διαπιστευτήρια του μιας και έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης. Ήδη στο ξεκίνημα του Eurocup κάνει θραύση.. 22.3 π.μ.ο. (57.7% διπ.-50.0% τριπ) 5.0 ριμπ.-4.3 τελικές-2.3 κλεψίματα..


Khalif Wyatt (1991, 1.93-SG): Εδώ η σελίδα ευλογεί λίγο τα γένια της μιας και "μπόμπερ" του Τεμπλ, πρόγραμμα με μακρά παράδοση σκόρερς στα ευρωπαϊκά γήπεδα, ήταν μια από τις βασικές καλοκαιρινές επιλογές στη γνωστή πλέον λίστα των MADE IN USA (2014) όπου μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτόν. Ο Wyatt έχει κάνει εξαιρετικό δίδυμο με τον Κέβιν Πάλμερ στα "φτερά" της Χαποέλ Εϊλάτ, οδηγεί τη Winner League σε σκοράρισμα (19.6) και μετράει 46.2% στο τρίποντο συν 5.0 τελικές.. Καλά δεν είναι..?


Jajuan Johnson (1989, 2.08-F/C): Μια από τις καλύτερες κινήσεις για αυτό το καλοκαίρι στη γείτονα χώρα, από μια ομάδα (Μπεσίκτας) που δείχνει ότι ξέρει καλά την αγορά και κινείται σωστά στην Αμερική τα τελευταία χρόνια. Ο πρώην δυναμίτης του Περντιού και μέλος των Σέλτικς (36 παιχνίδια τη σεζόν 2011-12) με το σούπερ αθλητικό πακέτο και το τεράστιο wingspan (7'2'') έχει μπεί πολύ δυνατά τη φετινή σεζόν με τους "Αετούς". Η ικανότητα του να παίξει κοντά και μακριά από το καλάθι (όπου μάλιστα με τον τρόπο που σουτάρει και από το ύψος που το κάνει είναι μάλλον αδύνατο να κοπεί..), να αμυνθεί ψηλά και να τρέξει το γήπεδο είναι παροιμιώδης. Εξαιρετικός finisher, καλό footwork και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Του λείπει η δύναμη και αυτό του κόστισε μια καλύτερη τύχη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεδομένου του ότι είχε χαρακτηριστικά που του άνοιγαν πόρτες στη λίγκα αλλά αυτό του το μειονέκτημα (δεν είναι μόνο σωματικό το θέμα, προσωπικά θεωρώ ότι του βγαίνει πολλές φορές και στο παιχνίδι του) σήμαινε αυτόματα αδυναμία επιβίωσης στο ζωγραφιστό. Στη TBL o άλλοτε first-rounder "γράφει" 18.0 π.μ.ο.-6.0 ριμπ.-1.8 κλεψ.-2.0 τάπες ενώ ανάλογα νούμερα έχει και στο Eurocup (16.7 π.μ.ο.-8.0 ριμπ.-2.7 κλεψ.-2.0 τάπες)..


Ahmad Nivins (1987, 2.06-C/F): Tο ..μπαρμπάκι της λίστας μιας και είναι ο μοναδικός που ξεπερνά τα 25 έτη (27). Ένας από τους ποιοτικότερους και πιο αξιόπιστους παίκτες στην Pro A την τελευταία διετία. Mobile ψηλός με πολύ δυνατό κορμί, καλός pick'n roll αμυντικός και εξαιρετικός ριμπάουντερ (ειδικά στο επιθετικό, πραγματικά είναι δύσκολο να τον κρατήσεις μακριά από το καλάθι) που παράγει και στην επίθεση ειδικά σε face-up καταστάσεις. Φέτος ανέβηκε επίπεδο με τη Βιλερμπάν στην οποία κάνει ..παπάδες στο ξεκίνημα της σεζόν, αποτελώντας με το δυνατό frame του ιδανικό συμπλήρωμα για τον Άντερσεν. Πρώτος σκόρερ της ASVEL (15.5)και πρώτος ριμπάουντερ (7.2), με το εντυπωσιακό 68.5% στα FGs (περιττό να πω ότι και εδώ είναι πρώτος..). Παίκτης που έχει βάλει το πόδι στο σκαλοπάτι για τη μετάβαση στο επόμενο επίπεδο όπου μπορεί να αποτελέσει έναν ποιοτικό blue-collar ψηλό ..


Mike James (1990, 1.86-G): Wanted.. Ο "εκτελεστής" της δικής μας λίγκας (24.3 π.μ.ο..-5.3 ριμπ.-4.5 τελικές, 63.3% FGs-48% 3PT.) που δίκαια έχει τραβήξει τα βλέμματα τον πρώτο μήνα της σεζόν. Δεν είναι μόνο τα scoring insticts του αλλά και η ποικιλία στο ρεπερτόριο του. Σούπερ εκρηκτικός, πολύ δυνατό πρώτο βήμα και σταυρωτή που ..τσακίζει λαιμούς, επιτίθεται στο καλάθι με αυτή τη no fear αύρα τον διακατέχει. Στο Ζάγκρεμπ έκανε πολλούς -δύστροπους- Κροάτες να του βγάλουν το καπέλο. Η επιρροή του σε αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού είναι αισθητή. Μου αρέσει να τον βλέπω δίπλα στον Στεφανίδη σε 2-guard lineup.. Χρειάζεται να βελτιώσει λίγο τη σκέψη του και τον τρόπο που διαβάζει τις αντίπαλες άμυνες για να είναι το ίδιο αποτελεσματικός όταν πλέον θα τον αποκωδικοποιήσουν. Και δεν υπάρχει καλύτερη λίγκα από την ελληνική ώστε να αναπτύξει ένας σκόρερ αυτή την πτυχή του παιχνιδιού του..

Υ.Γ: Μπορεί ο Ζοτς απέναντι στη Μπαρτσελόνα..?  Πολύ ενδιαφέρον ματς στη Πόλη από πολλές απόψεις.. Και το αποτέλεσμα της Φενέρ στο ΟΑΚΑ το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον..



223 σχόλια:

  1. Καλησπερες δημητρη ...ωραια λιστα ως συνηθως,2 παιδια που ξεχωριζω.
    Ο τονι μιτσελ της τρεντο ειναι μια καλη περιπτωση,περσυ επαιξε λιγα ματς στους μπακς και το περισσοτερο χρονο του το περασε στη αναπτηξιακη λιγκα,do it all πολυ αθλητικος φορογουορντ της alabama.
    Ervng walker της ντιζον ,undrafted θαυματουργος κοντορεβηθουλης απ το φλοριντα,περσυ ευρωλιγκα με τη ζιελονα γκορα δεν τα πηγε τοσο καλα αντιθετα φετος του παει η ντιζον,ιδανικος σκορερ παρα το μπο'ι' του και αρκετα καλος κλεφτης και σκληρος στην αμυνα.
    Δυστηχως οι καλοι κομμενοι απ το nba πανε κινα πια...εκτος του μαρμπουρι που εχει ριζωσει εκει και του τζορνταν κροφορντ που πηγε φετος ,πηγε και ο κονγκολεζος νο.1 φαβορι για πρωτια στο ντραφτ ο μουντιε'ι'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκη καλησπέρα.. Αν σου πω ότι ο Ουόκερ ήταν ο 7ος στην εξάδα θα το πιστέψεις..? Απλά πήρα έναν από κάθε λίγκα..

      Διαγραφή
    2. Ναι βεβαια,μαλιστα πριν απο λιγο στο ματς με τη καντου στο γιουροκαπ εβαλε 28 ποντακια με 7 ασιστ.....Κοιτα λιγο το παιδι της τρεντο,τον βρηκα τυχαια λογο συνωνυμιας με ενα παιχτη που εχουν στο ροστερ οι πιστονς!Ειναι φρεσκος στην ευρωπη πιστευω θα παρει καλα συμβολαια στο μελλον.

      Διαγραφή
    3. To είδα.. Τον Μίτσελ τον ξέρω από το Αλαμπάμα. Είμαι σίγουρος ότι τον πέτυχες ψάχνοντας για τον second rounder των Πίστονς (North Texas). Πολύ καλός.

      Διαγραφή
    4. Ναιι πεσρυ,αυτο το παιδι απ το North Texas ειταν υποτιθεται για παραπανω στο ντραφτ ομως οι ομαδες τον προσπερασαν σωστα,δεν εχει θεση στη λιγκα ειναι ενας αθλητικος φοργουορντ χωρις θεση και μπασκετικο IQ...Φετος θα τον αφηναν ελευθερο αλλα λογο του φιασκου με τον ααρον γκρε'ι' εμεινε στο ροστερ. Του χρονου θα ερθει ευρωπη ως 4 να κυνηγησει την τυχη του....δυστηχως ο καλυτερος second rounder του ντουμαρς μετα τον Amir Johnson πηγε ανταλλαγη για τον Jennings στο μιλγουοκι...ο Khris Middleton περι ου ο λογος εχει μελλον στη λιγκα,γενικα εκεινη η ανταλλαγη ειταν λαθος.

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετικος Τζιμ!!!
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tzim από την Α1 ποιόν άλλον Αμερικανό βλέπεις να κάνει πολύ καλή χρονιά?

    Thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα από Μόναχο! Οι αναλύσεις του Τζιμ (όπως η προηγούμενη για την επίθεση του Ιβάνοβιτς) δεν υπάρχουν πουθενά στην Ευρώπη (για Ελλάδα δε το συζητώ). Κeep going Jim! Να συμπληρώσω ότι ο Κ. Τζόνσον είναι εύκολα ο καλύτερος Αμερικανός αυτή τη στιγμή στην Γερμανία.

    Xάρης
    Μόναχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. gia ton mpoxoridi oute logos??dimitris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απο τους κομμενους του ΝΒΑ ποιους βλεπεις να κατηφοριζουν προς τα δω και ποιοι θα κανουν το ξεπεταγμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Jim με την επιστροφη του νελσον δημιουργειται ενα τεραστιο ζητημα κρατας τον μπλουμς και μενει εκτος 12αδας ενα απ τους μποχωριδη ή χαραλαμποπουλο ή διωχνεις εναν παικτη που στα 32 του εχει αρπαξει μια ευκαιρια ζωης και κανει εξαιρετικες εμφανισεις;Εσυ τι θα εκανες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραιος ως συνηθως, το πουλεν μου στην Ιταλια (Langston Hall) τον εχεις δει καθολου? Μονο στατς εχω δει κ δειχνει να προσαρμοζεται στα ευρωπαικα δεδομενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν τον εχεις δει καν οπως λες.. πως σκατα ειναι το πουλεν σου????? απλα πετας ένα όνομα ετσι ωστε αν ξεπεταχτει σε 2-3 χρονακια να το παιζεις μούρη....

      Ένας/Μία Ανώνυμος/η

      Διαγραφή
    2. Προφανως τον εχει δει στο κολεγιο. Μην αρπαζεσαι δεν σε εβρισε κανεις

      Διαγραφή
    3. Κι ετσι να ειναι οπως τα λεει ο ανωνυμος.. Και τι εγινε; Θα το παιξει δηλ μουρη ο zoze σε ενα forum που το 99% των σχολιων ειναι ανωνυμα. Και λοιπον;

      Διαγραφή
    4. χαχαχαχ εχει πλακα ο ανωνυμος, δε νομιζω να εχω πουλησει μουρη γενικα εδω στο μπλογκ τα 4 χρονια που διαβαζω τον τζιμ. Τελος παντως τον παιχτη τον ειχα δει στο κολλεγιο σε μερικα ματς κ με ειχε εντυπωσιασει, θεωρω οτι ειναι ιδανικος για ευρωπη κ σε λιγα χρονια θα τον δουμε σε καλη ομαδα. Ειναι αρκετα καλος σε καταστασεις πικ & ρολ κ αυτο με εντυπωσιασε, εξαιρετικος ball handler , δεν εκβιαζει καταστασεις, μιλαμε για επιπεδο ευρωπης οχι για ΝΒΑ.
      γενικα μου αρεσε πολυ, εμεινε 4 χρονια στο κολλεγιο εχει δουλευτει αρκετα κ ξερει πως παιζεται το παιχνιδι, δεν ειναι απο τυς τπους που θα πεσουνε πανω σε μια αμυνα κ θα κουτουλανε το κεφαλι τους

      Διαγραφή
  9. καλημερα παιδια.....μιλγουοκι-σικαγο αποψε και λιγα λογια για τον γιαννη...ο τυπος φετος θα ανεβει επιπεδο ειναι φανερο,πλεον μαζευει τα ριμπαουντ σαν φιστικια,δεν φοβαται τις επαφες,δειχνει πιο δυνατος και αποφασιστικος,ειναι θεμα χρονου να γινει παικτης των 10 ποντων-10 ριμπαουντ αν παιχνιδι...αν βελτιωσει το σουτ του σε τρια τεσσερα χρονια θα ειναι σουπερσταρ....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιας κ ειμαι Αμερικη εδω κ κατι βδομαδες εχω δει αρκετα ματς βασικα πιο πολλα απο οτι περιμενα, γιαννης χθες εκανε εξαιρετικο ματς δε το ειδα ολο μιας κ εβλεπα γουασινγκτον( wall εξαιρετικος, ταιζει συνεχομενα τους συμπαικτες του κ εχει αλλαξει αρκετα προς το καλυτερο σαν παιχτης, πολλα bravo στον voggel για χθες) εκεινη την ωρα αλλα ηταν εξαιρετικος, επαιξε απο το 2 μεχρι το 4, σε ενα ιδιαιτερο συστημα με 3/4 χωρις διακριτους λογους αναμεσα σε αυτον κ τον παρκερ(λιγο τον ειδαμε μαζι με τον παρκερ νομιζω κανα 5λεπτο ), μια στιγμη τον ειδαμε κ στο 2 αλλα γενικα ηταν στο 3 με την b line up. γενικα εδω τον πιστευουνε πολυ ολοι κ οτι σε μερικα χρονια θα επιστρεψει με αυτον k to the fear of the dear :D

      Διαγραφή
    2. Ωραίος zoze, ενημέρωνε μας με τέτοια κειμενάκια. Τον Γιάννη τον πιστεύω πολύ και εγώ.

      manu chao

      Διαγραφή
    3. deer ti dear grafo ekei tora to eida !!!! alla to dear einai kalo gia troll

      Διαγραφή
  10. jim ποια είναι η γνώμη σου για τον kullig της turow; νομίζεις θα ταίριαζε στον ολυμπιακο στη θέση του petway;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν στυλ παιχνιδιού ναι, έχει το πακέτο και τα χαρακτηριστικά. Θεωρώ ότι θα δυσκολευτεί πιθανόν στη μετάβαση σε αυτό το επίπεδο.

      Διαγραφή
  11. Πολυ καλος ο James και στη Ροδο θα βρει χρονο στο παρκε ωστε να βελτιωσει ακομα περισσοτερο το διαβασμα του αντιπαλου.
    Εμενα μου αρεσoυν και ο Φιτζπατρικ των Τρικαλων (αν βελτιωθει επιθετικα, θα γινει πολυ χρησιμος παικτης 12δας για μεγαλες ομαδες) οσο και ο Μποου των Τρικαλων (ο Σκουρτοπουλος ειναι καλος στο σκαουτινγ).
    Μπραβο Τζιμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Φιτζπάτρικ είναι του Απόλλωνα Πατρών...

      Διαγραφή
    2. Ο Σκουρτόπουλος είναι στο Ρέθυμνο......

      ΤΟΝΥ

      Διαγραφή
  12. Δημήτρη καλημέρα.
    Για τον Χάνκοκ του Πανιώνιου έχεις να πεις κάτι;
    Δεν τον βάζω φυσικά στο επίπεδο αυτών που αναφέρεις εδώ...

    Jonas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ ωραίο άρθρο Jim! Πολλά μπράβο για αυτά τα άρθρα που όντως είναι μοναδικά για Ελλάδα.

    Δεν έχω παρακολουθήσει κανέναν από τους παίκτες που μας επισημαίνεις εκτός από τον James και αυτόν στα εκτεταμένα στιγμιότυπα της nova. Θα προσπαθήσω να τους δω φέτος στα πρωταθλήματα τους αλλά σίγουρα μπαίνουν στο shortlist, θα έχουμε αρκετές ανάγκες τα επόμενα χρόνια στην Αριανάρα :)

    Πές μου αν θέλεις τη γνώμη σου για την παραμονή ή όχι Αντεκμπόγιε. Εγώ είμαι αντίθετος γιατί πιστεύω ότι σαν χαρακτηριστικά "χτυπάει" πάνω στον Τόμας που όμως έχει πολύ καλύτερη ποιότητα οπότε θα προτιμούσα να διατηρηθεί ο αρχικός σχεδιασμός στην περιφέρεια και να πάρει περισσότερο χρόνο ο Πουλιανίτης και ο Γκίκας στον 1 και ο Μούρτος στο 2. Σίγουρα έχει κάνει καλές εμφανίσεις ο Στέφεν αλλά αυτές δεν είναι οι περιπτώσεις που τον υπογράφεις και μετά χτυπάς το κεφάλι σου απο την μετριότητα ή κάποιον τραυματισμό?? Επίσης οικονομικά πρέπει να γίνει μια υπέρβαση ή να αποδεσμευτεί για παράδειγμα ο Καραθανάσης.

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Dali. Ο Αντεκμπόγιε είναι καλός παίκτης αλλά τρακάρει με τον Τόμας. Προτιμώ λοιπόν Γκίκα (πολύ σημαντική χρονιά για αυτόν φέτος με την έννοια ότι μπορεί να δείξει που θα πάει η καριέρα του) Μούρτο, Πουλιανίτη. Μια χαρά είναι αυτό το backcourt.

      Διαγραφή
  14. Τζιμ αναρτησάρα. Ο Τζόνσον της Μπεσίκτας του χρόνου θα παίζει ευρωλίγκ σίγουρα.Τα προγνωστικά μου για αυτήν αγωνιστική, περιμένω και από τους υπόλοιπους.

    Nizhny Novgorod vs. Anadolu Efes -7
    Zalgiris Kaunas vs. Unics Kazan 5
    Maccabi Tel Aviv vs. Cedevita Zagreb 14
    CSKA Moscow vs. Unicaja Malaga 12
    ALBA Berlin vs. Limoges CSP 4
    PGE Turow vs. FC Bayern Munich -6
    Fenerbahce vs. FC Barcelona -7
    Panathinaikos vs. EA7 Milan -2
    Crvena Zvezda vs. Olympiacos 5
    Valencia Basket vs. Laboral Kutxa 11
    Galatasaray vs. Neptunas 5

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον ίδιο παίκτη ξεκίνησα να γράφω, αλλά έχασα όλο το κείμενο πριν το ποστάρω...τεςπα, τον έχω δει στο Eurocup, και πιστεύω ότι, όχι μόνο για το ΝΒΑ, αλλά ούτε καν για Ευρώπη δεν μπορεί να θεωρηθεί "δυνατός center", post ή γενικά παίκτης ρακέτας. Δεν μπορούσε να ποστάρει τα guards της Ρίγας όταν γινόντουσαν αλλαγές και κατέληγε πάντα σε ένα fadeaway σουτάκι από τα 3-4 μέτρα. Αλλά για PF -χωρίς να έχει ΤΟ σουτ από μακρυά- μπορεί όντως να ανέβει κατηγορία....

      Διαγραφή
  15. Nizhny Novgorod vs. Anadolu Efes +2
    Zalgiris Kaunas vs. Unics Kazan -7
    Maccabi Tel Aviv vs. Cedevita Zagreb +20
    CSKA Moscow vs. Unicaja Malaga +15
    ALBA Berlin vs. Limoges CSP -4
    PGE Turow vs. FC Bayern Munich +2
    Fenerbahce vs. FC Barcelona +3
    Panathinaikos vs. EA7 Milan +6
    Crvena Zvezda vs. Olympiacos -5
    Valencia Basket vs. Laboral Kutxa +19
    Galatasaray vs. Neptunas +11

    Thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 3 Ιουλίου του 2013 ειχα γραψει τα εξης στο ποστ με τιτλο the Match:
    "2 προτάσεις για γκαρντ για τους αιώνιους:
    1.Αν φύγει ο Σπανούλης,πάρτε τον Khalif Wyatt του Temple:ο καλύτερος παίκτης που βγήκε απο το Temple μετα τον Dionte Christmas
    2.Για τον ΠΑΟ για 5ο γκαρντ-οργανωτή:τον Αυστραλό Mat Dellavedova του St.Marry's. Τον ξέρει κι ο Παππας απο το Παγκόσμιο.Είναι ένα κλικ καλύτερος από τον Σλούκα & πιο καθαρός"άσος".
    Κι οι 2 ήταν undrafted,άρα φθηνοί σχετικά και με διάθεση να κοιτάξουν προς τα εδώ.Πάρτε τους και μην τους αφήσετε να παίξουν στα σαμερ λιγκ και να ανοίξουν τα μάτια όλων των Ευρωπαίων.
    Kαλοί γκαρντ είναι κι ο Seth Curry(ως αντι-Γκετσεβίτσιους),Brandon Triche,για μικρότερες ομάδες,αλλά κι ο Vander Blue που αναφέρθηκε ο Jim...
    Papaserv"
    Λοιπον Jim,ο Wyatt και ο Triche ειναι εδω(ο Dellavedova βεβαια ειναι ακομα πιο ψηλα),τι λες μπορω να βρω καμια εμμισθη θεση σκαουτερ,μια κι η ανεργια θεριζει?
    Love,Papaserv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο δικό μου team αύριο το πρωί.. Υπάρχει εκτίμηση στο πρόσωπό σου Papaserv! Για τον Ντελαβεντόβα μιλήσαμε πολύ το καλοκαίρι. Θα ήταν καλή περίπτωση PG για καλές ομάδες ευρωλίγκας αλλά προς το παρόν είναι δύσκολο να έρθει κατά τα μέρη μας.

      Διαγραφή
  17. τι τον εκανε τον λασμε ο ιβκοβιτς; δεν δινουμε τον λουκα ανταλλαγη ετσι οπως παιζει ο στεφαν δεν την βγαζει την χρονια στην κωνσταντινουπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. OTI NANAI ΛΕΣ,ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΣΜΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΕΒΑΙΑ.5 ΠΟΝΤΟΥΣ 2/5 ΣΟΥΤ 4 ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ 1 ΑΣΙΣΤ 2 ΛΑΘΗ 3 ΚΟΨΙΜΑΤΑ 3 ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΦΑΟΥΛ 8 PIR ΣΕ 20 ΛΕΠΤΑ. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.

      Διαγραφή
    2. ναι φυσικα 1,2 εκατ πιθανον και ο πιο ακριβοπληρωμενος παικτης της εφες ισως μετα τον κριστιτς για να βαζει 5 ποντους και να παιρνει 4 ριμπαουντ οταν ηταν ουσιαστικα το μονο 5αρι που ειχε ο ιβκοβιτς σημερα στην 12αδα

      Διαγραφή
    3. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.ΣΕ ΕΜΑΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΕΙ ΒΓΗΚΕ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΡΟΛΙΝΓΚ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ ΚΑΣΕ ΤΟΥ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΟΗΘΗΣΕ. .ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.

      Διαγραφή
    4. (Σχεδόν) Κανείς δεν είναι τόσο καλός όσο για τα λεφτά που δίνουν οι Τούρκοι, πόσο μάλλον ο γεννημένος τον Δεκέμβρη του 1982 τριαντατετράχρονος Lasme.

      Με ~8 πόντους, ~6 rebounds, ~1.5 block και γύρω στο 8 pir σε 20 λεπτά μια χαρά είναι ο Stephane για δεύτερος και θα'ναι ακόμα καλύτερα όταν ο Duda φέρει και έναν κανονικό οργανωτή.

      Meanwhile η Cedevita πάει για το αποτέλεσμα της ημέρας, ο Πεδουλάκης τρικλίζει και η Barca οφείλει να ολοκληρώσει την πολύ βολική ημέρα για τον ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    5. το πηρε το ματς η τσεντεβιτα μεσα στην μακαμπι με απιστευτο ουκιτς.

      Διαγραφή
    6. Βρε χρηστο 32 ειναι και παει στα 33 πως τον εκανες 34.

      Διαγραφή
    7. Για την ακρίβεια τυπικά για έναν ακόμα μήνα και κάτι ψιλά 31 κλεισμένα είναι και όπου να'ναι κλείνει τα 32 αλλά το καλοκαίρι πήρε κανα δυο χρόνια στην πλάτη για μπόνους.

      Η Barca την έκανε την καλή τελικά, αν φροντίσει και ο ΠΑΟ αύριο θα'χουμε χαμόγελα

      Τραγικό κλεισιμο παιχνιδιού για την ομάδα του Πεδουλάκη που πήγε να το πάρει α λα ελληνικά και στην πουστιά το παιχνίδι αλλά δεν είναι κάθε μέρα χριστούγεννα

      Διαγραφή
    8. Παιδιά ο Λάσμε μια χαρά παίζει, όποιος παρακολουθεί μπορεί να καταλάβει. Θα του λείψει ο Κρίστιτς, αλληλοσυμπληρώνονται εξαιρετικά. Γενικά η φροντκόρτ της Αναντολού είναι άρτια στελεχωμένη.

      Διαγραφή
  18. O Fredette δεν φαινεται να μπορεί ουτε φέτος να σταθεί στο NBA, λέτε απο του χρόνου να έρθει από τα μέρη μας? Νομίζω ότι του ταιριάζει η Ευρώπη και έχει την ικανότητα να αφήσει εποχή. Πάντως δεν μπορώ να εξηγήσω πως ένας παίχτης με αυτό το ταλέντο δεν μπορεί να αξιοποιηθεί ούτε ως ρολίστας στην Αμερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπερες στα παιδια,ισσοροπημενο ματς στη τουρκια περιμενω δυνατο γ' δεκαλεπτο απο ομαδα τους ζοτς ως συνηθως....
    Για να παιρνουμε καμμια ιδεα απ την αλλη ακρη του ατλαντικου 5 καλα plays απ τη πρωτη εβδομαδα www.youtube.com/watch?v=fqJSjudpFP0&list=UUSpvjDk06HLxBaw8sZw7SkA&index=3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απαντήσεις
    1. ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ

      Διαγραφή
    2. Υπαρχει εντονη γκρινια απεναντι , ειδικοτερα για την στελεχωση της ομαδας.
      Αν η λαμποραλ κανει την μαλακια της χρονιας και δωσει τον ερτελ για τον χικμαν μπορει να τα φερει τουμπα ο σερβος

      Διαγραφή
    3. ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΤΕΛ.ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΕΡΕΧΕΤΑ ΓΙΑ ΣΚΕΤΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 1ΕΚΑΤ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΤΟ ΧΙΚΜΑΝ Η ΚΑΧΑ.ΙΣΩΣ ΟΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΖΟΤΣ,ΠΕΣΙΤΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΟΒΙΤΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΥΝ

      Διαγραφή
    4. Δεν έχει συνδέσει τα κομμάτια σωστά ο Ομπράντοβιτς, νομίζω είναι φανερό πλέον αυτό που λέγαμε το καλοκαίρι. Ένας παίκτης με την ποιότητα του Χίκμαν μοιάζει σαν ψάρι έξω από το νερό του.. Ίσως με λιγότερο φορτωμένο και πιο ευέλικτο ρόστερ η Φενέρ να ήταν πιο λειτουργική και στις δύο πλευρές του παρκέ.

      Διαγραφή
  21. Μετα τα σημερινα αποτελεσματα στον ομιλο,η προκριση στο τοπ-16 βρισκεται στα χερια του Παναθηναικου.Με νικες επι Αρμανι,Τουροφ,Μπαγερν(ιδανικο το +6)και μικρη ηττα στην Πολη,περασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με αυτα τα αποτελεσματα οχι μονο περναει αλλα βγαινει και 2ος. η 2η θεση θα κριθει στις 6-7 νικες αφου ηδη ολοι εκτος της μπαρτσελονας και του παναθηναικου εχουν 2 ηττες

      Διαγραφή
  22. με 4 νικες θα περασει η 4η ομαδα απο οτι φαινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. η μπαγερν εχει πολυ δυσκολο προγραμμα,εχει δυσκολεψει η προκριση για αυτους απο οτι φαινεται.Εκτος Παο,εκτος Αρμανι εκτος Φενερ,με μια νικη μεχρι τωρα που παει;;Την αλλη βδομαδα ο Ζοτς δεν θα χασει στην Γερμανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Ανωνυμοι 3 40 και 3 54....Πριν τα χθεσινα παιχνιδια φαινοταν πως ο Παναθηναικος επρεπε να κανει οπωσδηποτε 5 νικες(και να προσεξει τα goal-average)για να περασει σιγουρα.Τωρα,οντως,και οι 4 νικες να δινουν προκριση.Η Τουροφ,εκτος απροοπτου πηρε μαζι της την Μπαγερν..Σημερα με νικη γινεται το μεγαλυτερο βημα για την προκριση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Παναθηναϊκός με νίκη σήμερα παίρνει προβάδισμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Θα δούμε.. Το παιχνίδι έχει σημαντικές δυσκολίες. Το Μιλάνο ψάχνεται από την αρχή της σεζόν αλλά έχει ποιότητα και μπορεί να περάσει από το ΟΑΚΑ.

      Διαγραφή
  25. Καλημέρα. Πλήρης απογοήτευση και εχθές για την ομάδα του Ζοτς. Η αλήθεια είναι ότι το μπάσκετ της Φενέρ μάλιστα απογοητεύει πολύ περισσότερο από τα αποτελέσματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα τζιμ.........τωρα ο ζοτς θα αναπολησει παυλο-θαναση και κοσμο του παναθηναικου...οι τουρκοι δεν εχουν την ιδια υπομονη και παροτι ειναι μαχητης αν κατσουν κι αλλα στραβα αποτελεσματα ολα ειναι πιθανα....stonerook

      Διαγραφή
    2. Το να χάνεις με ένα καλάθι από την Μπαρτσελόνα (που πάει όπως κάθε χρόνο τρένο στο ΦΦ) δεν είναι τραγικό. Τραγική είναι η ως τώρα φετινή κατάσταση του Πρελετζιτς...Ήταν σουτ αυτό που έκανε στο τέλος;; Ούτε στεφάνη δεν βρήκε...Ο Χίκμαν επίσης κακός, αλλά πες αυτός άλλαξε περιβάλλον και δεν του βγαίνει -ο Πρελετζιτς δεν ξέρω τι έχει πάθει...

      Πάντως, αν και στη φετινή στελέχωση της Φενερ προσωπικά δεν πιστεύω καθόλου λόγω έλλειψης προσωπικοτήτων (πχ δεν υπάρχουν πια ΜακΚαλεμπ, Μπογκντανοβιτς και Κλειζα που σκοράρανε σταθερά), πρέπει να πω πως κάποια πράγματα βγαίνουν τακτικά: έχει σταθερά πολλές κατοχές, αρκετά περισσότερες από τους αντιπάλους, έχει πολλά περισσότερα δίποντα (=προσπάθειες στο ζωγραφιστό) σε σχέση με τρίποντα, πράγμα που σημαίνει πως το πάνε σωστά αλλά χρειάζεται να βρουν αυτοπεποίθηση και άρα ευστοχία οι παίχτες. Το ερώτημα είναι, έχουν αυτοί οι παίχτες την πιθανότητα να τη βρουν; Εκεί αμφιβάλλω.

      Διαγραφή
    3. το πρωτο ημιχρονο ειδα με τη μπαρτσα και δεν ηταν κακη η φενερ!!!με μεγαλο παιχνιδι απο το ζοριτς οσο εβλεπα!!!

      εγω εξακολουθω να πιστευω οτι ο πρελντζιτς ειναι απογοητευτικος (για τη θεση που εχει στην ομαδα, για την εμπειρια του και την ηλικια του).χθες οσο επαιζε στο α ημιχρονο ηταν λιγο ατσαλος αλλα εβγαζε φασεις!!δε θες ομως αυτο απο τον παικτη που εχεις στηριξει πανω του τοσα πολλα γιατι κακα τα ψεματα ο πρελντζιτς για τη φενερ ειναι μεγαλο κεφαλαιο και ετσι πρεπει να κρινεται!!αν δηλαδη ηταν 7ος-8ος παικτης και εκανε αυτα που κανει τοτε κανεις δε θα λεγε κατι!!θα ταν υπεραρκετα!!!
      και το λεω εγω αυτο για αυτον τον παικτη που πριν απο 2-3 χρονια τον ειχα ψηφισει στην αρχη μιας σεζον για πιθανο mvp της χρονιας.τοσο τον πιστευα παλιοτερα!!!

      η κατασταση στον ομιλο ειναι ακομα ρευστη και τιποτα δεν εχει κριθει για κανεναν πλην της μπαρτσα!!!με ενα παιχνιδι και ολα αλλαζουν τουμπα!!!

      ο ζοτς σιγουρα μπορει να παει μες στη μπαγερν και να κερδισει και να τελειωσει τον α γυρο με 3-2 με 3 ματς μαλιστα εκτός εδρας!!!καλα θα ναι....

      ΣΜ

      Διαγραφή
    4. To Bayern-Fener θα είναι κομβικό ματς και για τους δύο..

      Διαγραφή
  26. ποιος να το περιμενε οτι ο ζοτς θα ταν σε τοσο δυσκολη κατασταση......καποτε στον παναθηναικο ο παυλος και ο θανασης τον παρακαλουσαν να παρει παικτες μεσα στη χρονια ανεξαρτητους κοστους ωστε(ψηλους) να βελτιωθει η ομαδα αλλα ο ομπραντοβιτς ελεγε οχι ....καποτε του εβγαινε καποτε οχι......τωρα ομως που μπλεξε με τους γειτονες και σιγουρα θα θελει καποιες αλλαγες αφου το πραγμα δεν περπαταει δεν πιστευω οτι θα του κανουν το χατηρι....κακα τα ψεματα αυτη τη παθολογικη αγαπη που ειχαν παυλος και θανασης για τον παναθηναικο ,αλλα και την στηριξη που του δινε ο κοσμος στις στραβες δεν θα τις βρει πουθενα.......επειδη ο σερβος ειναι γατα ισως το γυρισει το παιχνιδι αλλα προς το παρον δε το βλεπω......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι θέμα διοικήσεως. Ακόμα και πέρυσι του έδωσαν μέσα στη σεζόν λευκή επιταγή για παίκτη και αυτός προτίμησε τον Πιέρ Τζάκσον. Η διοίκηση της Φενέρ δε φείδεται χρημάτων, να είσαι σίγουρος κάπταιν.. Αλλά θέλει να δεί έργο..

      Διαγραφή
    2. συμφωνω τζιμ αλλα θα του δωσουν για μια δυο χρονιες χρηματα και μετα θα θελουν ευρωλιγκα(τιποτα λιγοτερο)....και δεν νομιζω να χουν αλλη υπομονη.......stonerook

      Διαγραφή
    3. Πάντως φέτος, δεν έχουν μεγάλα συμβόλαια. Δεν νομίζω να υπάρχει αυτή τη στιγμή συμβόλαιο στη Φενέρ πάνω από το 1,4 εκ. ευρω του Μπιέλιτσα. Ίσως το νέο που υπέγραψε πέρσυ ο Πρελετζιτς; (το προηγούμενό του συμβόλαιο ήταν 1 εκ ευρω). Και επίσης οι Τούρκοι έχουν χαμηλή φορολογία, γύρω στο 10%. Το μόνο που τους ανεβάζει το μπάτζετ είναι τα συμβόλαια των Τούρκων που είναι σχετικά ψηλά -και πάλι όμως χαμηλά σε σχέση με αυτά των Ισπανών ή των Ρώσων. Οι Ισπανοί έχουν φορολογία >45% στα ήδη υψηλά συμβόλαια των 2-3 εκατομμυρίων (βλεπε Λορμπεκ, Ρουντυ, Καρολ, κλπ)

      Διαγραφή
    4. τζιμ την μπαρτσελονα πως την βλεπεις?φαινεται οτι δεν εχει τρωτα σημεια,αλλα ολο και κατι θα υπαρχει....μου αρεσει το μπασκετ που βγαζει παντως....με ηρεμια,με συνεπεια,με προσανατολισμο,αν δεν υπηρχε η ρεαλ ισως να ελεγα οτι ειναι η ωρα της.....stonerook

      Διαγραφή
    5. Όχι stone.. Δε με πείθει, ακόμα τουλάχιστον. Έχει πολύ καλό επίπεδο συνεργασιών και ετοιμάζει παιδιά για το άμεσο μέλλον, αυτό είναι το θετικό. Έχει χάσει πολύ σε ένταση στο αμυντικό κομμάτι χωρίς τον Ντόρσεη (ειδικά) και τον Παπ. Ο Ζόριτς γέλαγε εχθές.. Απολαυστικός ο Όλεσον. Πέρυσι μου άρεσε περισσότερο. Έβγαλε το καλύτερο της στα playoffs της ACB.. Φέτος έχει αδυναμίες.

      Διαγραφή
  27. παυλος και θανασης δεν βρισκονται ευκολα,ο σουμποτιτς μιλησε στον σκουντη και ειπε ποσο ζεστοι και φιλικοι ανθρωποι ηταν στις διαπροσωπικες τους σχεσεις,παρο ολο που τον απελυσαν.Ολοι μιλανε με τα καλυτερα λογια,μεχρι και αμερικανους πρωην παιχτες εχω διαβασει να τους επαινουν για το ποσο απλοι και αγαπητοι.Ενας μαλιστα (δεν θυμαμαι ποιος)ανεφερε οτι τον καλουσαν συχνα και του εκαναν το τραπεζι στο σπιτι του Παυλου.Αλλες εποχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 12.20 ας περασουμε και ας ειμαστε 4οι δεν εχει σημασια αλλωσε δυο ομιλοι θα ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ Τζιμ... Δεν έχω τι να πω παρά να προσθέσω δυο πουλέν μου από τις μέρες που έπαιζα International Basketball Manager

    * Feldeine James: τότε έπαιζε Β' Ισπανίας, νομίζω τώρα είναι Καντού

    *Euguene Lawrence: Από πρωτάθλημα Σλοβενίας.. τώρα είναι Γερμανία. Τον έπαιρνα στη Καβάλα και στό νερό είχε 3-4 ασσίστ.

    Αυτόν τους έχω δει παρακολουθώντας κολεγιακό:

    * Marquis Wright, Siena University

    * Rakeem Christmas, Syraccuse

    *Tuys Jones, Duke University

    * JaHill Okafor, Duke University

    Έχεις να κάνεις κάποιο σχόλιο πάνω σε αυτούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Jim, πώς θα σου φαινόταν ως επιλογή ο Μπαρτζώκας για Μακάμπι; Νομίζω θα ταίριαζε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό συζητάω από το πρωί με Ισραήλ.. Γενικά εκτιμούν πολύ τους Έλληνες προπονητές (παλιότερα άρεσε πολύ ο Κατσικάρης) και αν θες τη γνώμη μου οι συνθήκες μπορεί να ευνοήσουν πολύ έναν γάμο με τον Μπαρτζώκα. Ναι, σαφώς και ταιριάζει. Η Μακάμπι άλλωστε με τον Γκούντες ψάχνει τον δικό της Μπαρτζώκα μετά την κούπα και τη φυγή του Μπλατ. Αντίστοιχη περίπτωση δηλ. με Ίβκοβιτς και τον δρόμο που επέλεξε ο Ολυμπιακός.

      Διαγραφή
    2. thanks για την απαντηση

      Διαγραφή
  31. Για τους Bue Devils.. Πολύ καλές περιπτώσεις. Ο Οκαφόρ είναι εξαιρετικός by the back ψηλός, μπορεί να κάνει θραύση. Ο Τζόουνς έχει playmaking abilities σε υψηλό επίπεδο και το πρόγραμμα του Coach-K (που έχει έφεση στον τρόπο που δουλεύει και βελτιώνει τα γκαρντς). O Κρίστμας (αδερφός του Ντιόντε) μπορεί να βρεί συμβόλαιο στην Ευρώπη ως mobile ψηλός αν και θέλει δουλειά σε διάφορα κομμάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *και το πρόγραμμα του Coach-K (που έχει έφεση στον τρόπο που δουλεύει και βελτιώνει τα γκαρντς) μπορεί να τον αναπτύξει, ειδικά σε τομείς που υστερεί (άμυνα)

      Διαγραφή
  32. Εχουν περάσει κιόλας 23 χρόνια?Σαν σήμερα στις 7 Νοεμβρίου 1991, ο κύριος Έρβιν Τζόνσον ανακοίνωσε πως είναι φορέας του ιού HIV και ουσιαστικά τερμάτισε την καριέρα του.
    Flow

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Βλεπω Τουροβ-Μπαγερν στη Νοβα τωρα..

    Οι Πολωνοι ειναι πολυ υποτιμιμενοι ομαδα..Ειναι ΟΜΑΔΑ και εχει τους Τειλορ,Κολινς,Κουλιγκ που παιζουν πολυ καλα..Πολυ γρηγορο μπασκετ με πολλες συνεργασιες..Ωραια φιλοσοφια σαν ομαδα..Πολυ καλη δουλεια ο προπονητης τους..Σιγουρα θα κανουν και αλλες ζημιες(ελπιζω οχι στον Παναθηναικο)..Ο Κρις Ραιτ που τον ηθελε και ο Παναθηναικος ειναι καθαρο 4αρι..Σε καμμια περιπτωση 5,μετριος παιχτης αν και ειναι νωρις να κριθει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Tζιμ με αγχωσες απιστευτα με αυτο το σχολιο η διαφορα ειχε παει στους 24 και εγω ακομη φοβομουν Jim Conway7 Νοεμβρίου 2014 - 5:00 π.μ.
    Ο Παναθηναϊκός με νίκη σήμερα παίρνει προβάδισμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Θα δούμε.. Το παιχνίδι έχει σημαντικές δυσκολίες. Το Μιλάνο ψάχνεται από την αρχή της σεζόν αλλά έχει ποιότητα και μπορεί να περάσει από το ΟΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως στα χαρτιά ήταν δύσκολο το παιχνίδι. Αυτός ο μηδενισμός των αντιπάλων είναι τόσο δυνατός που αντί να δώσω το credit στην ΟΜΑΔΑΡΑ που στήνει ο Λοχίας όλο λέω ότι δεν κατέβηκε ο αντίπαλος. Αλλα συνέρχομαι και θα το πω,εκπληκτική άμυνα σήμερα,πάρθηκαν τα σωστά σουτ στην επίθεση. 0 λεπτά για τον Αρχηγό στο 4 δεκάλεπτο,και fair play απο τον Λοχία.

      Μοντέρο

      Διαγραφή
  35. ποσο δικιο ειχατε ολοι αυτοι που λεγατε για 30αρες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. vlepan mprosta oi magges. Eidika enas poy diatynotan oti tha epaize ton panathinaiko 30 pontous diafora se kathe match, prepei na exei xestei sto talaro. Pou na ta provlepsoume auta emeis oi asxetoi...

      Διαγραφή
    2. 1.43 ναιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!! τον ειχα ξεχασει,ειχε ξεσαλωσει απιστευτα ο τυπος.ΚΛΑΙΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  36. ο τρακης επεσε απο την ακροπολη και βρηκε πορτοφολι με τον ιβανοβιτσ.
    Ο ιβανοβιτσ βρηκε στον διαμαντιδη το βιαγκρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν θυμασε ο ιβανοβιτς ηταν η 1η επιλογη και το καλοκαιρι το 12 αλλα ειχε συμβολαιο και τελικα καταληξαμε στον πεδουλακη.
      http://www.panathinaikoskosmos.com/42432/stelnoyn-ivanovic-kai-sto-vathos-pedoylakis/

      Διαγραφή
  37. Δεν ξέρω αν μας "παραμυθιάζει" αυτή τη στιγμή η ομάδα κι αν παίζει πάνω από τις πραγματικές της δυνατότητες, αλλά τέτοιας ποιότητας μπάσκετ και τόση ενέργεια Νοέμβρη μήνα, ούτε ο πιο αισιόδοξος μπορούσε να προβλέψει...Μπράβο στα παιδιά και στον κόουτς για την αποψινή παράσταση.

    ΥΓ
    Το μόνο που δεν έχει κάνει ο 3D είναι να τετραγωνίσει το καλάθι. Αυτό του μένει και μετά ας αποσυρθεί, του το επιτρέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. me 6 pontous o DD kai ekane 24 pir apisteyto.http://live.euroleague.net/gamesjs.aspx?ig=euro_43&st=20&dp=FSAM7F265549311GB256YEMEM&z=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ρε τι πραγμα ειναι αυτο ρε, μεχρι και η λουκαδουρα εφτιαξε σωμα με τον ντουσκο...μονο εγω τον ειδα αδυνατισμενο και ψιλογραμμωμενο; ε αντε γραμμησου ρε ντουσκο να πουμε, θα μας τρελανεις ολους φετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. ΣΤΗΝ ACB ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΛΙΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ.

      Διαγραφή
  40. Φανταστικος ο ΠΑΟ, υποκλιση, σημερα τα'καβε ολα. Καθολου καταχρηση τριποντου, συμμετοχη στα rebounds, καλυτερες περιστροφες, αυτοπεποιθηση χωρις αλαζονια. Πολυ καλο τελειωμα της αγωνιστικης που ολα του πηγαν πριμα. Η Armani θεωρω οτι αδικει τον εαυτο της με αυτο το 1-3 που πιθανως να γινει και 1-4. Τον Ολυμπιακο δυστυχως δεν τον προλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να χασει πιθανως στην Ιταλια απο Τουροβ εννοεις;; Χμμ

      Διαγραφή
  41. Μπασκετικη απολαυση ο Παο.
    Με μεγιστα λεπτα τα 24 του Διαμαντιδη που θα πεσουν οταν ερθει κι ο Νελσον.
    Περυσι μας ειχαν πρηξει οτι ο Παο παιζει κατενατσιο (δεν ειχαν και πολυ αδικο) με 7 ποντους λιγοτερους απο τον Ολυμπιακο.Φετος,ο Παο σε πιο δυσκολο ομιλο εχει 85 ποντους μο εναντι 68 μο του Ολυμπιακου.17 ποντοι διαφορα.Στη Νοβα βεβαια εκθειαζουν τωρα μονο την καλη αμυνα του,ενω με τον Παο περυσι εστιαζαν συνεχεια το χαμηλο επιθετικο ταβανι...τελοσπαντων.
    Με ταβανι τους 70 κι ο Ολυμπιακος δεν παει πουθενα,αλλα βεβαια εχει πιστωση χρονου ο Σφαιρο να μας δειξει κατι παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. o iβανοβιτς ειναι κυριος,οι αντιδρασεις του ειναι συγκροτημενες και μετρημενες,τους παιχτες τους σεβεται.Ο Μποχωριδης σημερα δεν ηταν καλος τον εβαζε ξανα και ξανα.Στο τελευταιο δεκαλεπτο με τα δευτερα μας που δεν φημιζονται για την αμυνα τους και η διαφορα δεν επεσε κατω απο οταν μεσα η πρωτη πενταδα,ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Όπως είχα γράψει,ο Σφαιρόπουλος θα ξεκινήσει από την άμυνα,κι έτσι έγινε.Έχει άλλωστε το υλικό να παίξει με μεγάλη ένταση εκεί και να δώσει στην ομάδα το πάτημα για τη μετάβαση στο ανοιχτό γήπεδο. Πρόβλημα στο ριμπάουντ,πιστεύω θα το φτιάξει ο κόουτς.Για την επίθεση,δεν περιμένω κάτι το φοβερό αλλά έχει την τύχη να διαθέτει άλλο επίπεδο επιλογών στην pick and roll offense και μια ομάδα που παίζει στον αυτόματο με τον Σπανούλη σε αυτόν τον τομέα.Άλλωστε,θα ανοίξει η γκάμα των επιλογών του με τους Λοτζέσκι,Πρίντεζη και Ντάρντεν. Εξακολουθεί να παραμένει ημιερωτιματικό ο Λαφαγιετ μέχρι να βρει φόρμα επιθετικά.Ευτυχώς είναι ο πιο πεστικός γκαρντ πάνω στη μπάλα και δεν αποτελεί τρύπα.

    Ο Πάο "λαμβάνει" ήδη από το πλάνο του.Γίνεται δουλειά,είναι σαφές.Μεγάλο μπράβο στον Ιβάνοβιτς που όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα είμαι σίγουρος ότι θα αφήσει κληρονομιά στον Πάο τη δουλειά του με νέους παίκτες και δικές του επιλογές.
    Φυσικά,η ομάδα βρίσκεται τώρα σε stroke και θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη να παίξει καλά στα κλειστά ματς απέναντι σε "ετοιμες" ομάδες(γιατί Φενέρ και Αρμάνι είναι σε επίπεδο φιλικών και χειρότερα).
    Η horns offense του Ιβάνοβιτς παράγει συνεχώς φάσεις,δημιουργεί καταστάσεις για τους wings των πρασίνων με τους Παππά-Σλότερ-Γιάνκοβιτς-Μπλουμς να βλέπουν το παιχνίδι να "έρχεται" σε αυτούς(ο Παππάς όχι τόσο,θέλει χρόνο ακόμα να προσαρμοστεί πλήρως στον ρόλο του-αν κάνει μεγάλο step up θα βοηθήσει φοβερά τον Πάο)
    Ευλογία για την ομάδα να διαθέτει σε αυτή την κατάσταση της,τον μεγάλο Διαμαντίδη.Κομπιουτεράκι,απόσταγμα τεράστιας εμπειρίας,σοφίας,μπασκετικού iq,μοιράζει τις μπάλες και τις ασίστ πλέον με άλλον αέρα.Η προσφορά του στο παρόν πρότζεκτ είναι από αυτές που θα φανούν στη συνέχεια,βάζει την ομάδα στον σωστό δρόμο και καθοδηγεί τους υπόλοιπους.
    Άλλο ένα credit στον Ιβάνοβιτς οι επιλογές των ξένων.Οι ελληνικές ομάδες(με όλο τους το background) έχουν το κοκκαλάκι της νυχτερίδας απότι φαίνεται και ακόμα κι αν τα μπάτζετ παίζουν στο 0 θα φέρνουν παίκτες που αποδίδουν.
    Ο Μπατίστα από τα αζήτητα αποδεικνύεται ως ένας εκ των ποιοτικότερων post players στην Ευρώπη(και με εξαιρετική φυσ.κατάσταση),ο Σλότερ από το Γαλλικό πρωτάθλημα δείχνει ότι μπορεί να έχει ρόλο σε καλή ομάδα Ευρωλίγκα,ο Μπλουμς αναγεννιέται και σουτάρει ως ο καλύτερος στην Ευρώπη..Μακάρι να συνεχίσουν έτσι και να χωρέσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τα εναπομείναντα κομμάτια του παζλ ο Μαυροβούνιος τεχνικός.

    -Μακάμπι...τραγική ήττα.Δεδομένου ότι ακόμα και του Μπλατ έτριζε η καρέκλα στις αποτυχίες θεωρώ πως μπορεί εύκολα να αλλάξουν προπονητή και σίγουρα ο Μπαρτζώκας είναι από τα πιο hot και δυνατά ονόματα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.Θα ναι δικαίωση για τον Έλληνα κόουτς και μπορεί να αποδώσει σε αυτό το περιβάλλον άμεσα πιστεύω.
    -Αυτή η Αρμάνι...Φαντάζομαι πριν τους πάρει τους Αμερικάνους ο Μπάνκι τους τσεκάρει να έχουν μπασκετικό IQ κάτω από 50.Ανομοιογένεια και κακές επιλογές.Ο Χάκετ με επιβεβαιώνει πως δεν μπορεί να σταθεί σαν μπροστάρης μιας ομάδας.Εργαλείο σούπερ-δεν νομίζω πως ανταποκρίνεται σε προσδοκίες "επόμενου καλύτερου γκαρντ στην Ευρώπη".Η Φενέρ δεν έχει χημεία και δεν παίζει ολοκληρωμένο και καλό μπάσκετ.Η Μπάγερν πιο "ομάδα",λιγότερη ποιότητα.Θα γίνει μάχη,νομίζω ο Πάο στην κατάσταση που βρίσκεται μπορεί να "καθαρίσει" την πρόκριση.Έχει και την ασφάλεια της Μπάρτσα στο Οάκα τελευταίο παιχνίδι.
    -Τσσκα-Ρεάλ είναι το επίσημο δίδυμο των διεκδικητών φέτος και μπορούμε να το πούμε με σιγουριά.Ένα σκαλί πάνω από τους υπόλοιπους αλλά αυτά μπορούν να ανατραπούν μέχρι την τελική ευθεία όπως πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=43&pcode=JKO&seasoncode=E2014#!boxscore

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ο,τι ο Παππας επαιζε και ως 1 σημερα, σε θεση δημιουργου (για αυτο και δεν πηρε προσπαθειες), το ειδες ή μπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Κανα σχολιο απο τον παραλι(ν)α για το ματς;..να μας πει πως βιωσε την 27ποντη κλοπη στο ΟΑΚΑ..Κι αν διεφερε απο αναλογες που βιωσε ως παικτης του Ολυμπιακου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Aναρωτιεμαι ποιος θα ηταν καλυτερος πορτιερης σε κλαμπ..ο Κλειζα η ο Καββαδας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Magka o kavvadas me diafora tha kane kaluteri douleia logo kai fatsas. Gia tous palious podosfairofilous o monos kaluteros tou kavvada tha tan o proin paiktis tou osfp o Alekos o Tatsis.

      Διαγραφή
  48. kabadas re file exi genithi gia auto apla den tou to exoun pi akoma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. https://www.youtube.com/watch?v=Tb0Ji1IzbZ4
    Panathinaikos B.C - Armani (90-63) EL 2014/2015 (Highlights)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. θα ξεκινησω καινουργια μοδα ευρεση των πιο ''πετυχημενων'' καλοκαιρινων σχολιων
    Ανώνυμος8 Οκτωβρίου 2014 - 1:54 μ.μ.
    ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΤΟΥΣ gay-rous ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΜΑΣ.ΑΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΚΟΡΝΕΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΔΟΥΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ!!
    ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΓΕΛΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΑΚΙΑ ΣΤΟΜΑ ΕΧΟΥΝ Κ ΜΙΛΙΑ ΓΙΟΚ!
    ΦΕΥΓΕΙ Ο ΣΛΟΤΕΡ?
    Ο ΝΕΛΣΟΝ ΤΑ ΙΔΙΑ?


    Υ.Γ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ ΟΤΙ Ο ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΟΥΤΣ ΤΗΣ ΤΡΥΠΙΑΣ ΔΕΚΑΡΑΣ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ Κ ΕΠΑΘΕ ΥΠΟΤΡΟΠΗ!!!
    ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ..
    ΟΥΣΤ ΡΕ ΞΕΦΤΥΛΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3 Οκτωβρίου 2014 - 4:20 π.μ.
      9/10/2014 παο-οσφπ 48-106 . και μετα οι πιτσιρικαδες με ακμαιο ηθικο και χωρις ψυχολογικη πιεση θα μπορουν να δουλεψουν πανω στο σουτ , στα συστηματα κλπ. ........................................................

      Διαγραφή
  51. 3.52 ηταν ατελειωτα,καποια τα γραφαν δικοι μας αλλα γαυροι που το επαιζαν βαζελοι.Λιγοι Παναθηναικοι, ηταν ψυχραιμοι παντως με αυτα που βλεπαμε και διαβαζαμε..Ο Κλαιει-ζα ηταν χαρμα οφθαλμων σημερα, ο καλυτερος μας παιχτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. εσεις οι βαζελοι καλα τα λετε, αλλα απο την ισπανια με κατω απο 20 δεν γυριζετε.η πρωτη σοβαρη ομαδα που θα παιξετε ειναι, μην τρελενεστε με τα σκορποχωρια φενερ κ αρμανι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ξερουμε οτι δεν εχουμε παιξει με καμια σοβαρη ομαδα μεχρι τωρα...σε ολες τις διοργανωσεις(ειδικα στο κυπελλο),περιμενουμε τη νεπτουνας στο τοπ16 μπας και βρουμε καποιον να μας κοντραρει

      Διαγραφή
    2. Πρέπει να είσαι ο ίδιος που μας έταζες 30άρες στο κύπελλο.Πότε θα μάθετε επιτέλους ότι δεν πρέπει να λέτε πολλά και να κάνετε λίγα.Οσο για την 20άρα τα σκορποχώρια και τις υπόλοιπες γραφικότητες,η ιστορία θα δείξει.
      Περαστικά σου.

      Διαγραφή
    3. αυτος ειναι γιατι νομιζεις εμφανιστηκε μετα το ειρωνικο μηνυμα στις 3.57 δεν αντεξε ο κακομοιρης την ειρωνεια.

      Διαγραφή
    4. στην αρχη ηταν ολοι στον ομιλο μας ομαδαρες και θα τρωγαμε 30αρες τωρα που νικαμε με διαφορες εγιναν σκορποχωρια;;;χαχαχαχα.Περιμενε εσυ να φαμε 30αρα απο μπαρτσα.Ακομη και να χασουμε θα χασουμε με μικρη διαφορα, η τριανταρα ειναι για αλλους οχι για την Παναθα.

      Διαγραφή
  53. Τεραστιε Κλειζα,νομιζω πως η θεση σου δεν ειναι στο ΝΒΑ,ουτε στην Eυρωλιγκα...η θεση σου ειναι στο μαγευτικο πρωταθλημα της Αυστραλιας διπλα στον παλιο σου συμπαικτη,τον ετερο τσουρουκα αμπαλο Τσιλντρες..Στους Σιντνεη Κινγκς εσεις οι δυο θα κανατε θαυματα...αν βεβαια σας αφηναν οι διαιτητες κι ο Βασιλακοπουλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον αμπαλομπατιστα θα μας πεις τι τον ποτισατε και εγινε Σαμπονις; Και ο Λασμε παντως δεν την παλευει χωρις τον μαγικο ζωμο, οπως τοσοι και τοσοι που περασαν απο το οακα...

      Διαγραφή
    2. παρε τον αστραπογιαννο τον μπουρουση να σου εξηγησει

      Διαγραφή
    3. μυστικα του επαγγελματος τρακη μου ε;οκ δεκτον

      Διαγραφή
    4. μυστικα της ηλιθιοτητας που μας εχουν ποτισει σαν φιλαθλους...Λες και οι αλλες ομαδες δεν εχουν ζωμους μα που ζειτε στον αρη?

      Διαγραφή
    5. Θα μπορουσε να ρωτησει τον Σπανουλη και τον Περπερογλου..αλλα που να το σκεφτει..το ''μαυρο'' του 'χει καψει και τα ελαχιστα εγκεφαλικα κυτταρα που διεθετε..Αντε γεια..

      Διαγραφή
    6. Τελικα υπαρχει μαλλον σχολη ηλιθιοτητας στην ελλαδα...

      Διαγραφή
    7. Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες.
      Αλβέρτος Αϊνστάιν

      Το βλάκα μπορείς να τον καταλάβεις από δυο ενδείξεις: μιλάει για πράματα που είναι γι’ αυτόν άχρηστα και εκφράζει γνώμη για κάτι που κανένας δεν τον ρωτάει.
      Πλάτων

      Τι κρίμα οι βλάκες να είναι τόσο σίγουροι και οι έξυπνοι τόσο διστακτικοί!
      Bertrand Russell

      Απ’ όλους τους κλέφτες, οι ηλίθιοι είναι οι χειρότεροι επειδή σου κλέβουν το χρόνο και το κέφι σου.
      Βόλφγκανγκ Γκαίτε,

      Δεν ήξερα ότι υπήρχαν τόσο πολλοί ηλίθιοι στον κόσμο μέχρι που άρχισα να χρησιμοποιώ το Ίντερνετ.
      Στανισλάβ Λεμ,

      Διαγραφή
    8. Ξέχασες το καλύτερο.
      Πρέπει να είσαι τέρμα βλάκας αν ξεσηκώνεις κάθε ρήση που έχει ειπωθεί για τη βλακεία για να το παίξεις έξυπνος.

      Διαγραφή
    9. @5.09
      Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής.
      George Courteline

      Διαγραφή
    10. @5.14 exeis na peis kai alli lalakia?edo mesa akougontai poli oraies mpasketikes kouventes kai erxesai esu kai kapoioi alloi gia na kanete ti?na xalasete to blog?to thes?goustareis na xalas to blog?se xalaei mipos?an thes na les tis lalakies sou ksereis poli kala oti iparxoun polla opadika sait opou mporeis na grafeis anenoxlita kai na perniesai kai gia eksipnos.gt den to kaneis?auto to blog oso kai na to thelete den tha xalasete.jim einai kai sto xeri sou diaforous tetoious na tous vazeis sti thesoula tous.
      seattlesupersonics13

      Διαγραφή
  54. Χαρηκα για τον Παναθηναικο παρα πολυ σημερα .
    Αμυντικα περνει σχεδον αριστα . Το ειπα και τη προηγουμενη φορα πρεπει να παρατηροησουμε καλα την αλλαγη που εχει επελθει στον Παππα , ο τροπος που αμυνεται η μαχητικοτητα του και η αποφαση του να γινει παικτης ομαδας και οχι παικτης τυπου ΕΓΩ ειμαι και κανεις αλλος . Η πιο σημαντικη του χρονια ειναι φετος τον βλεπω σε πολυ καλο δρομο.
    Μηπως ο Μπλουμς να επερνε κανα συμβολαιο για ολο τον χρονο? Ο Ραιτ βελτιωνεται και αυτος .
    Μποχωριδης, τον συμπαθω γιατι απο τα πιτσιρικια του ΠΑΟ εχει το μεγαλυτερο θρασος αλλα πασχει απο τις αρρωστιες του Ελληνικου μπασκετ κακο ball handling καποια στιγμη του εδωσε σκριν στο κεντρο ο Μαυρο .. Διορθωνεται αυτο αλλα θελει πολλα παιχνιδια σαν το σημερινο οπου τα λαθη δεν θα κοστισουν νικη .
    Γουσταρω horns -pick continuity και οτι αλλο εχω δει επιθετικα απο τον Ιβανοβιτς και το βλεπω πολυ καλυτερα παιχνιδι με παιχνιδι ...
    Επιθετικα η ομαδα δειχνει σιφουνας δεν ξερεις απο που θα σου ερθει ειναι τετοια η ροη της επιθεσης του Παναθηναικου που δημιουργει ευκαιριες για σκορ απο ολες τις θεσεις υπο τις καλυτερες προυποθεσεις .
    Αυτο σημαινει για εμενα πολυ δουλεια στη προπονηση στο στησιμο των σκριν των πικ και φοβερη δουλεια στις αποστασεις .
    Δεν ξερω που θα καταληξει η χρονια αλλα βλεπω εναν κοουτς αποφασισμενο να βαλει τους παντες στην εξισωση σε ολες τις καταστασεις και απο αυτο μονο κερδισμενοι μπορουν να βγουν παικτες ομαδα και συλλογος ...

    Μανος Μασσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Η ομάδα ξεμπουκώνει μετά από δύο χρόνια και αποσυμπιέζεται σαν ελατήριο. Μου θυμίζει την ομάδα του Αρη με Τάρπλει, Αντερσον το 92 και Γιατζόγλου_Νίκολιτς στον πάγκο και στο ποδόσφαιρο την ομάδα του Ρότσα μετά τον Οσιμ. Πλέον οι παίκτες χαίρονται το παιχνίδι πιο πολύ από οποιονδήποτε το παιχνίδι. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Επίσης έχω καιρό να δω τόσο μπερδεμένη ομάδα όσο η Φενέρ. Μπογκτάνοβιτς, Πρέλζιτς, Μπιέλιτσα σκουντουφλάν ο ένας πάνω στον άλλο, ψηλοί περιορισμένων δυνατοτήτων και άσοι σκόρερ όχι δημιουργοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ετσι οπως φαινεται,σε ντερμπι αιωνιων ο Ολυμπιακος θα ειναι αυτος που θα προσπαθει να καταστρεψει το παιχνιδι και να το οδηγησει γυρω στους 65 ποντους.Βρε πως αλλαζουν τα πραγματα μεσα σε λιγους μηνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αντιμπάσκετ είναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ίδιον του παο φίλε μου. Θα σε δω στον β γύρο πόσους θα βάζεις εσύ και πόσους ο οσφπ.

      Διαγραφή
    2. Tι εγινε αρχηγε; Κερδισατε στο φιλικο και βγηκατε απο τις φωλιες που ειχατε κρυφτει;

      Διαγραφή
    3. Φιλε,αφου μας ενημερωσες για το αντιμπασκετ που διαχρονικα ειναι ιδιον του ΠΑΟ,θα μας πεις τιποτα και για το πρωταθλημα που πηρατε περσι σπαζοντας την εδρα στο ΟΑΚΑ;..Και μετα θελω σχολιο και για τη συντριβη του ΠΑΟ στο προσφατο νοκ-αουτ ματς του κυπελλου..Φωτισε μας με τις αληθειες που δεν λεει και γραφει κανενας..

      Διαγραφή
    4. @5.26 ποιες φωλιες ρε μαστορα; Σε οποιο ευρωπ γηπεδο παει ο θρυλος αναγνωριση και χειροκροτημα απο αντιπαλους που δεν θα δει ποτε η ομαδουλα σου 3 χρονια τωρα.Τι να κανουμε, οι ανθρωποι δεν βλεπουν basket league σκρατς με το δδ να κατασκηνωνει στις βολες

      Διαγραφή
    5. http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=OLY&pcode=JUO&seasoncode=E2014 τα σταιστκα του λαθουλη σας στις βολες και οι βολες του ΔΔ
      http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=PAN&pcode=JKO&seasoncode=E2014 τι λες ρε νουμερο 29 βολες ο σπαν και 7 ο ΔΔ αλλα ετσι σου ειπαν προβατο.Το αλλο οτι σας χειροκροτανε ρε γιδι οπου πατε;; ειναι οτι πιο γελοιο, θυμαμαι στην Ισπανια κατι κραξιματα απιστευτα και οχι μονο μια φορα,συνεχεια.Στο τελευταιο μαλιστα παιχνιδι σας στην Βαλενθια σηκωθηκε ο κοσμος ορθιος απο τις αντιδρασεις των διαιτητων υπερ σας,αλλα ετσι σου ειπαν και αυτα πιστευεις..

      Διαγραφή
    6. eδω οι βολες του ΔΔ http://esake.gr/el/action/EsakeplayerView?idplayer=0000011A&mode=1&idteam=&idchampionship=3E05D578εδω του σπαν http://esake.gr/el/action/EsakeplayerView?idplayer=00000577&mode=1&idteam=&idchampionship=3E05D578 ΠΟΙΕΣ ΒΟΛΕΣ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ;;;ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΝΕΙ ΣΤΙΣ ΒΟΛΕΣ.

      Διαγραφή
    7. @5.15 poso geloios mporei na eisai??poso re agori mou??poso??POSO?????POSSSSOOOO???re geloia atoma mpainete akoma edo mesa na kanete propaganda??pes mou tin alitheia to euxaristiesai?exeis kamia alli euxaristisi sti zoi sou??pes mou exeis?mpes re agori mou na sxoliaseis omorfa kai oraia kai me sevasmo stous ipoloipous anagnostes kai den tha sou pei kanenas tipota.mpaineis omos na kaneis tin propaganda sou kai na apoprosanatoliseis ton kosmo edo mesa.pes tin alitheia poso se ponese i itta sto kipello?den sinirthes akoma?akoma??akoma??jim kane kati me tous lapsologous edo mesa den mporei na sinexistei auto
      seattlesupersonics13

      Διαγραφή
    8. Γαυρε βρες τροπο να κρεμασεις στο ΣΕΦ την 'εκτιμηση' γιατι σε πρωταθληματα και ευρωπαϊκα υστερεις. Σε εκτιμηση πας οντως καλα. Σε εκτιμαει η Νεπτουνας, ο γαυρος Σερβιας και γενικως ομαδες που Φλεβαρη παιζουν eurocup.

      Διαγραφή
    9. "Τιμούμε το μπάσκετ, είστε ντροπή"

      Οπαδοί ΤΣΣΚΑ - 2/5/2009

      Διαγραφή
  57. Kριμαααααααααααα ο Παππας σας διαψευδει το παλικαρι,τι κριμαααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!Τον ειχατε για τελειωμενο ρε τσακαλια εεεεεεεεεεεε???????????Παιζει αμυνα, πασαρει, σουταρει,παιχτης ομαδας, σας απογοητευσε ε χαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!Ου να χαθειτε παντογνωστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ο Παππας στον ΣΚΑΙ ειπε σε συνεντευξη οτι ο 3D εχει παρει αποφαση να σταματησει το καλοκαιρι ... Κριμα αντεχε αλλον ενα χρονο σιγουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Δεν ειπε αυτό,
    τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Σαν άνθρωπος είναι ένα σπουδαίο παιδί, ένας ωραίος τύπος. Είναι σεμνός και ταπεινός. Από την πρώτη μέρα το διαπίστωσα αυτό. Είναι τιμητικό για μένα που πρόλαβα να συνεργαστώ μαζί του και εύχομαι να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, αν και δεν το βλέπω. Ίσως επειδή δεν του δίνω και την μπάλα και μου γκρινιάζει (γέλια)».

    Διάβασε περισσότερα στο: Παππάς: «Μου αρέσει παρά με χαλάει ο τίτλος του κακού παιδιού» | gazzetta.gr
    Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. πως αλλαζουν οι καιροι τωρα ο οσφπ λεει παιζει αμυνα που τσακιζει περσι ο παο επαιζε την ιδια αμυνα επαιζε λεει αντιμπασκετ τυπου λιμοζ,πραγματικα πως αλλαζουν οι καιροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ μεγαλο πλεονεκτημα τα drive των Σλοτερ,Παππα κ Γιανκοβιτς.Ειναι κατι που ο Παναθηναικος το εψαχνε,ειχε αναγκη για χρονια.Με τις προσωπικες φασεις των 3 παραπανω και το παιχνιδι με πλατη του Μπατιστα,αποφορτιζεται και ξεκουραζεται ο Διαμαντιδης,ο οποιος μας παρουσιαζει ξανα τον 3D.Δλδ κανει τα παντα σχεδον τελεια

      Διαγραφή
  61. το αλλο που διαβαζω τελευταια ειναι οτι ο ομιλος του γαυρουλη ειναι πανδυσκολος και ναι εχει μονο νικες ενω ομιλος του παο σκορποχωρι με τελειωμενες ομαδες και ναι εχει μονο 3-1 νικες και μαλιστα μονο εντος ενω λεει ο αδικημενος απο την κληρωση του πανδυσκολου ομιλου τις κανει εκτος εδρας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H πλάκα είναι ότι ο παο θα κάνει άλλη μία νίκη μέχρι το τέλους του 1ου γύρου και θα περάσει με ρεκόρ 4-6 !

      Διαγραφή
    2. Με τον ιδιο τροπο δηλαδη που περασες κι εσυ τη σεζον που πηρες το ευρωπαικο στην Κωνσταντινουπολη.

      Διαγραφή
    3. ναι, μονο που εσυ δεν θα δεις ουτε φαιναλ 4...

      Διαγραφή
    4. Καλα. Οταν τελειωσεις παλι ατιτλος τη χρονια να ερθεις να μου πεις οτι δεν πηγα στο f4.

      Διαγραφή
  62. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ. MΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ ΚΟΠΟ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ: "ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ"
    ENJOY

    Ο τρόπος όμως με τον οποίο η διοίκηση διαχειρίζεται την κατάσταση είναι τρόπος ομαδούλας του πεταματού "Tsagkournis "

    Η ΚΑΕ απο την αλλη, συμπεριφερεται ασοβαρα, προσβλητικα (και σε παικτες αλλα και σε οπαδους), αλλαζονικα, με μια επικοινωνιακη πολιτικη λες και οι φιλοι του ΠΑΟ ειναι ανεγκεφαλα "προβατα". "theBGT"

    ο παναθηναικος σκορπιζει στους πεντε ανεμους και ο ιβανοβιτς λειπει για διακοπες ... μιλαμε για πολυ αυστηροτητα ο τυπος ...

    Ισχύει ότι ο κόουτς Αργύρης "Μποχού" Πεδουλάκης, θα συνεχίσει την καριέρα στη σχολική του 14ου λυκείου Περιστερίου;
    Υπάρχει περίπτωση κάποιος εκ των άξιων νταμπλούχων Ούκιτς, Κάρρυ να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο;
    Ισχύει ότι ο Ιβάνοβιτς θα κοουτσάρει από το skype; Ή μήπως περιμένει κάποια προσφορά στα αεροπροικά από την airtickets;

    Δυστυχώς ο παρορμητικός χαρακτήρας του προέδρου έδρασε άλλη μια φορά και κατέστρεψε μια ομάδα που ο κόσμος δέθηκε μαζί της και κατά τη γνώμη μου ήθελε απλά κάποιες διορθωτικές κινήσεις για να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα στην Ευρωλίγκα και να παίξει πιο ελκυστικό μπάσκετ."jpg13"

    μην ασχολεισαι..που να μπλεκεις με νεους Κιτσεν..καλυτερα να βλεπεις ΝΒΑ..εκει δεν εχει ουτε επικοινωνιακα κολπα,ουτε option in,ουτε option out..

    Με την έλευση Ιβάνοβιτς δεν θα αργήσει η ώρα που ο Παππάς θα βγάλει τον πραγματικό του χαρακτήρα, θα μπει στο μάτι του Ιβάνοβιτς ο οποίος θα τον τρελάνει στα καψόνια αναγκάζοντας την πριμαντόνα που λέγεται Παππάς να μην θέλει να πάει ούτε στις προπονήσεις.

    ....3 μήνες αργότερα.
    Ο Παναθηναικός έλυσε σήμερα την συνεργασία του με τον Ιβάνοβιτς ο οποίος πληρώνει τις κακές του επιλογές για το ρόστερ στην περίοδο του καλοκαιριού αλλά και τις άσχημες σχέσεις που ανέπτυξε με τους παίχτες του τριφυλλιού. Ο Νίκος Παππάς αναμένεται να επιστρέψει συντόμως στις προπονήσεις αφού εξάντλησε την 2μηνη άδεια που είχε πάρει για προσωπικούς λόγους.

    Ο υιός ετοιμάζεται για τη μεγάλη έξοδο και θα βρει το τέλειο άλλοθι στη δυσαρέσκεια του κόσμου..."Thunder Dan"

    Κακα τα ψεματα η πρωτη σκεψη των περισσοτερων για τον Μπατιστα ηταν "ακομα παιζει μπασκετ αυτος?"..Επισης οπως ειναι τωρα αυτος μου θυμιζει φαση Nikola Prkačin.. "No_Closure"

    Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες τον πήρε για να κάνει άνοιγμα στην αγορά της Ουρουγουάης.

    αν ειναι ο βασικος σεντερ της ομαδας ο μπατιστα πεταει λευκη πετσετα ο δημητρης γιαννακοπουλος για φετος.....τουλαχιστον να παιξουν διαμαντακος-παπαγιαννης.....δυσκολες νυχτες ερχονται........"stonerook"

    Tα μηνιατικα 2 μηνων γλιτωσε η ΚΑΕ με το μην κανει μεταγραφες το καλοκαιρι,ενταξει δικαιολογουνται μωρε....

    Οδηγείς ένα αμάξι και κατευθήνεσαι προς τον γκρεμό. Κάποιος που το παρατηρεί αυτό έχει δύο επιλογές :
    α) να σε προειδοποιήσει ή και να σε εμποδίσει
    β) να σε αφήσει ή και να σε παροτρύνει να πέσεις στο γκρεμό "Christos Tsagkournis"

    Εμπάθεια για τον προπονητή που λέμε πως χρησιμοποιεί αναχρονιστικές μεθόδους και έχει μέχρι τώρα ρεκόρ τραυματισμών;
    Προεξόφληση αγωνιστικής αποτυχίας όταν σε μία εβδομάδα παίζεται το κύπελλο απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο και δεν μπορούμε να κατεβάσουμε ούτε καν δεκάδα;Που είναι η προεξόφληση;
    Μιλάμε για τετελέσμένο "ΗΗΜ"








    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το οτι η ομαδα φαινεται να πηγαινει πολυ καλα, σε τι αλλαζει τον αθλιο επικοινωνιακο τροπο με τον οποιο διαλεξε να στηριξει τις επιλογες της η διοικηση?

      Διαγραφή
    2. Αυτο ειναι το σημαντικο αλλωστε, η επικοινωνιακη πολιτικη της ομαδας. Η αποδοση ειναι δευτερευον θεμα.

      Διαγραφή
    3. Ολα εχουν τη σημασια τους. Εξαλλου το ποστ τα βαζει και με αυτους που ενοχληθηκαν με τις παπαριες των πληρωμενων ΑΡΔ στα site του προεδρου.
      Αν εσενα σου αρκει η ομαδα σου να πηγαινει καλα ενω παραλληλα ο προεδρος της σε μεταχειριζεται σαν ιθαγενη με γεια σου και χαρα σου.

      Διαγραφή
    4. Γιατι η διοκηση δεν ειπε εξ αρχης οτι θα κανει ελληνοποιηση;..εκανε μηπως κατι αλλο;.μερικοι ανακαλυπτουν θεματα για να γραφουν βαθυστοχαστα σχολια που περιισοτερο στεκονται σε ανουσια πραγματα.

      Διαγραφή
    5. Ελα τωρα μην κοροιδευομαστε και μεταξυ μας, ουτε η ιδια η διοικηση δεν πιστευε στην επιτυχια,γι αυτο κι εβαζε ολες τις πληρωμενες πενες να γραφουνε αρλουμπες.
      Η ιδια η διοικηση περασε τον πανικο στον κοσμο. Το οτι παει καλα ηομαδα (μεχρι στιγμης ετσι?) δε σημαινει οτι δεν ανησυχησαν οι φιλοι του Παο τσαμπα.

      Διαγραφή
    6. 8.39 τι λες ρε συ οτι η διοικηση πληρωνε πενες;;, οι μονες πενες που εγραφαν θετικα ηταν οσοι δουλευαν στον ομιλο του DPG ολοι οι αλλοι που δηλωναν παο ταχα μου δηθεν μονο υβρεις και ειρωνια ηταν σε ολα τα σαιτ π.χ Λαουδης Παπαδογιαννης που το παει ουδετερος ουτε καν η Μπακουλη δεν εγραφε θετικα κ.α.Μηπως ηθελες να τον κακολογουν και οσοι δουλευαν στον ομιλο του;;.Ο ΔΓ ειναι πανεξυπνος και ηξερε τι εκανε,δεν θα πληρωνε τζαμπα 500.000 τον προπονητη αν δεν ηταν σιγουρος.

      Διαγραφή
  63. Τζιμ θυμασαι αλλη περιπτωση ολοκληρωτικης καταρρευσης και ολικης αποδομησης και διαλυσης μεγαλης ευρωπαικης ομαδας μπασκετ για να κανουμε συγκρισεις ?

    Προσωπικά θα διασκεδάσω και τη φετινή σεζόν και το παρανοϊκό πείραμα του ΠΑΟ, το μόνο που πραγματικά θα με χαλάσει είναι να δω κατήφια και απογοήτευση στα πιτσιρίκια "Christos Tsagkournis"

    Το ζήτημα είναι η δυνατότητα να αντιληφθείς την κατάσταση, να αξιολογήσεις τα δεδομένα, να ιεραρχήσεις στόχους, να εκτελέσεις με ψυχραιμία το πλάνο χωρίς υπερβολές, παραλογισμούς και τυμπανοκρουσίες. Αυτό είναι το πρόβλημα που διαγνώστηκε από την αρχή από κάποιους, τώρα από κάποιους άλλους. "77"

    θυμάμαι εκεί το καλοκαίρι που ο επίσημος τύπος του ΠΑΟ είχε δώσει το σύνθημα, κάθε αντιφρονών να δέχεται την απειλή οτι σε λίγους μήνες θα κάνει κωλοτούμπα και θα αποθεώνει τη διοίκηση για το ιδιοφυές της σχέδιο. Και δυο μήνες μετά οι αντιφρονούντες μιλούν για στήριξη στο πλάνο και στον coach no matter what και οι γνήσιοι Παναθηναϊκοί ψάχνουν να βρουν ποιόν ξένο θα πάρει ο ΠΑΟ για να μπαλώσει τις μαύρες τρύπες. Θα'ταν αστείο αν δεν ήταν τραγικό."Christos Tsagkournis"

    Kαλησπέρα στην παρεα.
    Δεν έχω κουράγιο να γράψω πολλά.
    Οι φόβοι μας μέχρι τώρα επιβεαιώνονται απολύτως.
    Το ρόστερ μας είναι κοντό.
    Οι όποιες ανάγκες πάνε να καλυφθούν Οκτώβρη μήνα με παίκτες που δύσκολα θα έβρισκαν συμβόλαιο σε μικρομεσαία ομάδα της Α1.
    Οι πιτσιρικάδες είναι εντελώς ανέτοιμοι.Ο Κόνιαρης των παιδικών πρωταθλημάτων δείχνει καλύτερος από το Μποχωρίδη...Ο προπονητής φαίνεται πως έχει προλάβει να κάψει τη μισή ομάδα.Ο Μήτσος κουρασμένος, ξενερωμένος.Ελπίζω να φυλάει δυνάμεις για τα δύσκολα αν και έχω αμφιβολίες αν αυτά θα έρθουν ποτέ.Εκτός και αν δύσκολα και σημαντικά εννοούμε την αποφυγή της τελευταίας θέσης στον όμιλο της ευρωλίγκας.
    Δυστυχώς όσοι γκρινιάζαμε τον Ιούνη για το παράλογο πλάνο, φαίνεται πως είχαμε δίκιο.Μέχρι τώρα επιβεβαιωνόμαστε μέχρι κεραίας.Όχι εμείς δηλαδή, η κοινή λογική.
    Δράμα μάγκες, αυτό δεν είναι Παναθηναικός.
    Και δυστυχώς χρόνος δεν υπάρχει όπως λένε πολλοί.

    Παει και ο Νελσον,ειμαστε η πιο γελοια ομαδα...
    Αν αυτο συνεβαινε στους γαβρους θα ειχε γινει επανασταση.....
    Ελα ΠΡΑΣΙΝΗ ταισε σανο,ολα δουλευουν ρολοι,ξερει ο Ντουσκο,θα παιξει ο Διαμαντιδης 3,ευκαιρια στους μικρους....και αλλες κουταμαρες....
    Αμα δεν ξυπνησουμε εμεις σαν οπαδοι αυτοι θα μας κοιμιζουν ολο το χρονο

    ο αρης αν προσεξει μπορει να τερματισει δευτερος φετος στο πρωταθλημα πισω απο τον ολυμπιακο . ο οσφπ αυτην την στιγμη παιζει τρεις κλασεις πανω απο τον παο . ειναι η μεγαλυτερη διαφορα δυναμικοτητας που εχει υπαρξει αναμεσα στους δυο μεγαλους απο την σεζον 2005-6 ( τοτε ηταν υπερ του παο )

    Απο που κ ως που ξανα στηριξη?Απο το 2012 που εφυγε ο Ομπραντοβιτς και επεσαν οι προσδοκιες υπηρχε πραγματικη στηριξη ακομα κ σε ηττες με οσφπ.
    Εγω τωρα νιωθω οτι με κοροιδευουν,ελληνοποιηση κ παπαριες......Βλεπει κανεις πλανο φετος?
    Αποκρυπτουν τραυματισμους,τσιμουδια για το χρονο αποθεραπειας,ξαφνικα ωχ,χρειαζομαστε τελικα μεταγραφες εστω κ στο παρα 1,παρε οτι ξεμεινει στο καλαθι....
    Κατα τα αλλα ο κοουτς χτενιζει την αγορα,σκαναρει,εκτυπωνει....
    Λες κ πηραμε τα σουπερ ταλεντα ,να πω ""ναι ρε, θα κανω υπομονη φετος"'!
    Ουτε ο γαβρος επι εποχης Κορυδαλλου τετοια ομαδα....




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ο παναθηναϊκος (μετα την κληρωση του κυπελου) εχει εναν στοχο μονο το πρωταθλημα. στην ευρωλιγκα με την δυσκολη κληρωση που του εκατσε δεν θα παει πουθενα, στο κυπελο θα αποκλειστει!"Lewnidas"

    Το αποδεκατισμένο ρόστερ πότε θα γίνει κανονικό και υγειές ρε αδερφέ;
    Και ποιος μου λέει πως η προπόνηση κάθε φορά που θα γυρίζει ένας τραυματίας δε θα καίει άλλους δύο; Τα φιλικά μέχρι τώρα είναι απλώς η πικρή επιβεβαίωση των φόβων μας."HHM"

    Φώτσης πιστεύω δεν κάνει τη διαφορά όχι στον παναθηναικό αλλά και σε ομάδα μικρομεσαία ευρωλίγκας πλέον.Έχει βαρύνει αρκετά.Διαμαντίδης πιθανότατα θα διανύσει την χειρότερη σεζόν της καριέρας του μέχρι την επόμενη αν η φετινή δεν είναι η τελευταία.Όσο και να σε φανατίζω βαζελάκο, οι 30άρες που θα πέσουν φέτος θα είναι πολλές...
    Προσωπικά, σε κάθε εκτός έδρας αγώνα του ΠΑΟ στην ευρωλίγκα θα παίζω διαφορά 25+ και θα σας αναρτώ το κουπόνι!!!
    Θα μας πληρώσει πολύ φέτος ο Τράκης και το μπουρδέλο του.

    Ειμαι παναθηναικος δεν με πειραζει αν χασω το κυπελο,σκεφτομαι οτι αν σπασει ο διαολος το ποδι του και κερδισουμε θα μεινουμε ως εχει,ενω αν χασουμε με μια καλη διαφορα μπορει να μας παρουν κανα παιχτη να παμε καλα τουλαχιστον στην ευρωπη

    Η φετινη χρονια για τον Παναθηναικο θα ειναι ισως η πιο μαυρη την τελευταια 20ετια σε ολα τα αθληματα. Το σβερκο απο τις πολλες σφαλιαρες θα γυαλιζει στον ηλιο.

    Λάθος 1ο : Η απόκτηση του Σλότερ αντί ενός pg τύπου Κούπερ. Ώστε να ταιριάξει καλύτερα με τα χαρακτηριστικά των υπόλοιπων του back court και να μην πέσει πάνω στον Παππά.
    Λάθος 2ο : Η απόκτηση του Μπατίστα αντί ενός mobile center (του Λάσμε κατά προτίμηση). Με δεδομένο ότι παρέμεινε ο Λουκάς. Και να μείνει 3ος ο Διαμαντάκος.
    Λάθος 3ο : Η απόκτηση του Μπλουμς αντί ενός γκαρντ με στοιχεία κοντινότερα του Νέλσον. Ή η απόκτηση παίκτη γενικά αυτή την εποχή. Έστω κι αν είναι για 1-2 μήνες. "77"

    Μηπως αν χασουμε με πολλους ποντους ειναι καλυτερα μπας και γινει καμια μεταγραφη;Λεω τωρα....

    μετα και τον τραυματισμο χαραλαμποπουλου εγω το λεω στα ισα . θα πηγαινω στο γηπεδο , θα χειροκροταω τα νεαρα παιδια αλλα στον ιβανοβιτς 40 λεπτα κραξιμο και μπινελικι .

    Δες το story με τον γιο του Gomelsky και θα καταλάβεις πόσο λίγο χρόνο παίρνει στον κόσμο να μυριστεί τη δουλειά. Και τέλος πάντων, ακόμα και το να πουλάς φούμαρα στην αγορά θέλει δεξιοτεχνία και απο δαύτη δεν παίζει πολύ στον ΠΑΟ."Christos Tsagkournis"

    νικη του οσφπ με 21 ποντους και πανω δινει 8 αποδοση ! θα πουλησω το σπιτι μου για να παιξω και θα γινω ζαπλουτος .

    Και κατι απο εμενα. Το παραπανω σχολια δεν ειναι ολα της ιδιας κατηγοριας. Αναμεσα τους υπαρχουν και σχολιαστες τους οποιους προσωπικα εκτιμω. Το γεγονος αυτο καταδυκνυει ακομα πιο εκδηλα ποσο ισωπεδωτικος μπορει να γινει ακομα και ενας υγυεις οπαδος/φιλαθλος οταν παρασύρεται απο το γενικο ρευμα κατστροφολογιας. Η ομαδα σιγουρα δεν ειναι ετοιμη και ηττες θα ερθουν . Λαθη στο σχεδιασμο και στην επικοινωνια υπηρξαν αλλα επιμενω οτι αυτο που πηγε να γινει το καλοκαιρι απο διαφορους κυκλους ηταν αλητεία.

    Σκοτωσε τον ελληναρα που εχεις μεσα σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ που δεν εισαι ελληναρας τι πιστευες πριν τα 2 ευρωπαικα του ΟΣΦΠ (ιδιως πριν το πρωτο);

      Διαγραφή
    2. σας πληρωνει ο Δ.Γ.? ποιος νορμαλ ανθρωπος καθεται και κανει τετοιο ποστ??
      Νοεμβριο εχουμε ακομη, κατσε να τελειωσει η χρονια.

      Διαγραφή
    3. Κοίτα αδερφέ.Δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν...Η φάση είναι για popcorn και διάβασμα.Credit στο παληκάρι που δείχνει γλαφυρά πόσο δυσανάλογα αμπάσκετος κόσμος υπάρχει για το επίπεδο του sport στην Ελλάδα.

      The Talented C@nt

      Διαγραφή
    4. Το εχεις πιασει λαθος ταλαντουχε. Δεν ειναι απαραιτητα αμπασκετοι αυτοι που εγραφαν τις παπαριες που συγκεντρωσε ο φιλος. Ειχαν τους λογους τους που τα εγραφαν.

      Διαγραφή
    5. Δε πατε καλα μου φαινεται, επειδη εκατσε το λοττο στον ΠΑΟ σημαινει οτι οποιος τρομαξε με τις αρχικες επιλογες ειναι αμπασκετος ή "βαλτός"...
      Καλα λεω οτι σας πληρωνει ο Δ.Γ. να γραφετε κουταμαρες στα μπλογκς..

      Διαγραφή
    6. Οχι ρε παιδια, εσεις οι πρασινοι εχετε πολυ μπασκετ μεσα σας. Το καλοκαιρι λεγατε που παμε με αυτους,θα ξεφτυλιστουμε, τωρα ειστε μια ανασα απο την κουπα! Ελα μνι στον τοπο σου

      Διαγραφή
    7. το ποσο μπασκετ ξερουμε μερικοι ή οχι αστο καλυτερα.... εγω αυτα εγραφα οταν αλλοι παναθηναικοι δεν ειχαν καν την υπομονη να ξεκινησει η σεζον για να κραξουν.φυσικα ακομα ειναι πολυ νωρις και δεν εχει κριθει τιποτα αλλα η ομαδα εχει σωστες βασεις εν αντιθεσει με αυτα που διαβαζαμε το καλοκαιρι...
      Ανώνυμος1 Οκτωβρίου 2014 - 4:19 μ.μ.
      καλοκαιρι 2011 ο ολυμπιακος ξεκιναει την σεζον με 12αδα
      pg λουκας,μαντζαρης,κατσιβελης
      sg σπανουλης,γκετσεβιτσιους
      sf κεσελι,παπανικολαου
      pf πριντεζης,αντιτς,ματ χαουαρντ
      c χαινς,παπαδοπουλος
      με τον σπανουλη να προερχεται απο κακη χρονια με τον ολυμπιακο,με τον πριντεζη απο χρονια που ηταν εκτος 12αδας στην μαλαγα,με τον χαινς με μια χρονια μονο στην ευρωλιγκα με την μπαμπεργκ,με τον αντιτς απο ομαδα χωρις ευρωπαικες υποχρεωσεις,με τον μαντζαρη να εχει απορριφθει απο τον ζοτς γιατι προτιμησε τον κυριτση,με τον σλουκα να ειναι εκτος 12αδας στα πρωτα 8 παιχνιδια απ τον ιβκοβιτς και με χρονια στον αρη με παρομοια νουμερα με αυτα του μποχωριδη και με 2ο σεντερ τον λαζαρο που ηταν δυο χρονια στον παοκ σαν να λεμε να παει τωρα ο παναθηναικος να παρει τον μπογρη για 2ο σεντερ... ο λο και ο ντορσει αποκτηθηκαν ιανουαριο... φυσικα τα θαυματα δεν επαναλαμβανονται ευκολα και ειδικα στον ιδιο βαθμο αλλα αυτα περι 30αρες και γιουροκαπ ειναι τουλαχιστον αστεια... η ομαδα θελει στηριξη ακομα και αν ο σχεδιασμος δεν ειναι ο καλυτερος επειδη εγκλωβιστηκε απ τα κλειστα συμβολαιο του λουκα και του φωτση.

      Διαγραφή
  65. ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ!!! Χαρά στα κουράγιο σου που τα μάζεψες όλα αυτά! Κακά τα ψέμματα αυτό ήταν το κλίμα τους προηγούμενους μήνες για τον ΠΑΟ. Κ η τελευταία παράγραφος που έχει το δικό σου σχόλιο είναι πολύ σημαντική. Το παραθέτω ξανά αυτούσιο γιατι μου άρεσε: "Το παραπανω σχολια δεν ειναι ολα της ιδιας κατηγοριας. Αναμεσα τους υπαρχουν και σχολιαστες τους οποιους προσωπικα εκτιμω. Το γεγονος αυτο καταδυκνυει ακομα πιο εκδηλα ποσο ισωπεδωτικος μπορει να γινει ακομα και ενας υγυεις οπαδος/φιλαθλος οταν παρασύρεται απο το γενικο ρευμα κατστροφολογιας. Η ομαδα σιγουρα δεν ειναι ετοιμη και ηττες θα ερθουν . Λαθη στο σχεδιασμο και στην επικοινωνια υπηρξαν αλλα επιμενω οτι αυτο που πηγε να γινει το καλοκαιρι απο διαφορους κυκλους ηταν αλητεία. "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Αθανατοι Ελληνες...
    Πανικοβλητοι το καλοκαιρι, θριαμβολογοι τωρα. Κι αμα ο Παο κανει καμια-δυο ασχημες ηττες θα αρχισουν παλι οι μοιρολογοι.

    Βρε σεις, ΝΟΕΜΒΡΙΟ εχουμε. Ν-ο-ε-μ-β-ρ-ι-ο.

    Μηπως να αφηναμε τα πανηγυρια ή τις κηδεις για Μαιο μερια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Μπραβο στο παλικαρι που αναδημοσιευσε ολα αυτα τα σχολια..Αποδεικνυεται για αλλη μια φορα οτι ο Ελληναρας εχει παρει διαζυγιο με τη λογικη..Τι εμποδιζε ολους αυτους να πουνε οτι ''θα 'ναι μια δυσκολη χρονια,οπου κανεις δεν ξερει πως θα εξελιχθει,οποτε περιμενουμε να δουμε καποια ματς και μετα τα ξαναλεμε για την ομαδα'';..Η ομαδα μπαινει σε μια νεα φαση,προσπαθει να διορθωσει καποια λαθη του παρελθοντος και χρειαζεται πιστωση χρονου..Το μονο που βασει λογικης μπορεις να κανεις ειναι να περιμενεις να παιξει η ομαδα 5-1ο ματς ωστε να δωσει καποιο ενδεικτικο δειγμα γραφης και μετα ο καθενας θα μπορουσε να σχολιασει τι του αρεσει και τι οχι σχετικα με την ομαδα.Στην Ελλαδα οι περισσοτεροι ειναι π.Χ. η μ.Χ. προφητες..Και μαλιστα με συμπεριφορα αγελης..Με κατι τετοια εχει γινει προτυπο ο Μελισσανιδης και οι κυβιστησεις του..Φτασαμε στο 2014 κι ο ελληναρας δεν μπορει να χαλιναγωγησει τα συναισθηματα του και τις αντιδρασεις του,δεν μπορει να σταθει αξιοπρεπης στη νικη και στην ηττα,στη χαρα και στη λυπη και πανω απ' ολα να πιστευει σ' αυτα που βλεπει και καταλαβαινει κι οχι σ' αυτα που ακουει και διαβαζει...Καπως ετσι φτασαμε στο σημειο ο ενας να σκιζει τα μνημονια καθε βδομαδα κι ο αλλος να περιμενει να τα σκισει μια και καλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ειναι φανερο απ' ολους νομιζω οτι ο Παναθηναϊκος ειναι αυτη τη στιγμη η πιο καλοπροπονημενη ομαδα της διοργανωσης.
    Ειναι αυτο που ειχε τονισει και ο Jim το καλοκαιρι περι δεσμευσης των παικτων του Παναθηναϊκου στα θελω και τις απαιτησεις του κοουτς Ιβανοβιτς.
    Ειναι τρομακτικη η ενεργεια που βγαζει η ομαδα και στις δυο πλευρες του παρκε,που μοιαζει να βρισκεται ενα και δυο σκαλια παραπανω απο τους αντιπαλους της.
    Το τονισε αλλωστε και ο Johnny Μπλουμς στις δηλωσεις του για το ποσο υπεφεραν στις 2-3 τελευταιες προπονησεις πριν τον αγωνα με την Αρμανι.
    Καπως ετσι νομιζω οτι προς το παρον καλυπτεται αμυντικα η απουσια ενος quarterback skilled αμυντικου (νελσον),καθως και η ελλειψη δευτερου δημιουργου στο μπακορτ.
    Όμως τι θα γινει όταν ο Παναθηναϊκος βρει καποια ομαδα που θα αποκωδικοποιησει στο επακρο τον τροπο παιχνιδιου του ή που θα βγαζει την ιδια ενεργεια και ενταση στο γηπεδο? Τι θα γινει επισης όταν ο Παναθηναϊκος δεν θα εχει τα τωρινα ποσοστα πισω από τα 6,75 ΄η βρει μια ομαδα που θα εχει παρομοια ευστοχια?
    Νομιζω ότι η ομαδα θα πρεπει να βρει απαντησεις μεσα από το προγραμμα που εθεσε σαν στοχο από την αρχη της χρονιας.Δεν πρεπει να ξεφυγει από το πλαισιο αυτό,μεθυσμενη από την ευφορια των νικων που κανει αυτή τη στιγμη.
    Η αληθινη προοδος του Παναθηναϊκου και η μεταβαση του στο επομενο επιπεδο θα προελθει όταν ο Μποχωριδης αποκτησει επαρκη playmaking abilities,όταν ο Γιανκοβιτς βελτιωσει περισσοτερο το ballhandling,τη δημιουργια και γινει ενας ικανος defensive stopper στο «3».οταν ο Παππας μαθει να διαβαζει καλυτερα τις αντιπαλες αμυνες,γινει καλυτερος ball mover και βελτιωσει ακομη περισσοτερο την αμυντικη του παιδεια.Ακομη ακομη όταν ο Χαραλαμποπουλος δεν θα μπαινει μεσα στο παρκε σαν φοβισμενο παιδακι ή ο Διαμαντακος κερδισει μεσα από τις προπονησεις μια θεση στην 15αδα.
    Γι αυτό προσηλωσει στο πλανο ακομη κι αν κοστισει καποιες ηττες.Ο καρπος που θα δρεψουμε θα είναι πιο γλυκος στο τελος…
    ΥΓ.Δεν ξερω τι θα γινει με την περιπτωση του Μπλουμς όταν επιστρεψει ο Νελσον.Αναγκαστικα θα πρεπει να θυσιαστει καποιος από τους Μποχωριδη ή Χαραλαμποπουλο αν μεινει ο Λετονος…Αλλα από την άλλη πως διωχνεις έναν παιχτη με 80% στα τριποντα?
    ΥΓ1.Ο Νελσον δεν ξερω αν ταιριαζει με τον Μπατιστα μεσα στην πενταδα ,με δεδομενη την αδυναμια του στο περιφερειακο σουτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οσο επαιξε στα φιλικα ο Νελσον ειχε τα καλυτερα ποσοστα απο ολους και ειδικα απο τον Σλοτερ,Δεν ειναι Μπλουμ στο τριποντο αλλα δεν τον λες και κακο περιφεριακο.http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=RED&pcode=002829&seasoncode=U2013

      Διαγραφή
    2. http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=RED&pcode=002829&seasoncode=E2013

      Διαγραφή
  69. Ο dpg ειναι αυτος που ειναι κι οντως εκανε πολλα επικοινωνιακα λαθη. Δεν εχει νοημα να το συζηταμε αλλο. Το αν οι αγωνιστικες επιλογες του ηταν σωστες ή λαθος θα φανει στο τελος της χρονιας.Για την ωρα δικαιωνεται αλλα οντως ειναι νωρις. Αυτο που ειναι ομως πραγματικα απολαυστικο ειναι ο πονος των γαυρων. Γραφουν, γραφουν, γραφουν, παριστανουν τους Παναθηναϊκους, τους Πανιωνιους, τρολλαρουν, βριζουν. Ο,τι και να κανουν δεν αλλαζει το γεγονος οτι εχουν προπονητη το Σφαιροπουλο κι ενα μετριοτατο ροστερ. Αν με αυτα τα υλικα πιστευουν οτι μπορουν να πανε f4 και να παρουν πρωταθλημα, μαγκια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Πιό λυπηρό κι από το πόνημα-φακέλωμα του Ανώνυμου (με αφορμή το μπασκετάκι, μην το ξεχνάμε ε...) είναι τα "μπράβο" που εισπράττει επ'αυτού. Το ότι οι φακελωμένοι θα μπορούσαν να γράψουν τις εξυπνάδες τους, τις μπούρδες τους, τις κακοπροαίρετες κριτικές τους ανώνυμα, αποφεύγοντας την ελάχιστη έκθεση και σκηνικά όπως το σημερινό, είναι λεπτομερειούλα. Οχι ότι είναι καμιά μαγκιά το να βάζεις ένα νικ της πλάκας σε ένα σχόλιο με αφορμή τη σπυριάρα ούτε είναι πρόβλημα ο ανώνυμος σχολιασμός (ίσα-ίσα), αλλά το ματσάκι δεν παίζεται επί ίσοις όροις, ε...Γιατί τον αποστομώσαμε τον " Φούφουτο13", αλλά αν ο έρμος ο Φούφουτος( που δε νομίζω να έχει και καμιά όρεξη, αλλά λέμε τώρα) θέλει να ανατρέξει στα...αρχεία του μπλογκ για να κάνει την ίδια δουλειά με τον Ανώνυμο, θα δυσκολευτεί να βρει τα σχόλιά του...Οχι μόνο κακόγουστο το ματσάκι, αλλά και unfair (που δεν λένε και στο χωριό μου).

    Τώρα γιατί πρέπει να αποστομώσουμε τον Φούφουτο13 ( προσπερνάω το timing, πιο εύκολη συγκυρία από την τωρινή, με την ομάδα να πετάει δεν υπάρχει άλλωστε) αντί να χαρούμε με την εικόνα της ομάδας μας (έστω και εφήμερης, αφού άγνωσται αι βουλαί της σπυριάρας) είναι κάτι που δεν μπορώ να το φανταστώ και πάντα υπάρχει το ρίσκο να πέσουμε στη σοβαροφάνεια από τη πολλή ανάλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρεις φυσιολογικο κι αυτονοητο καποιος που δεν ειναι και σιγουρο αν εχει μεγαλη σχεση με το αθλημα,να βγαινει πριν την εναρξη της σεζον και να καταστροφολογει,να προβλεπει πραματα και θαματα..Και οταν καποιος αλλος ερχεται και θυμιζει τι λεγανε ολοι αυτοι που σημερα ειτε εχουν κανει κωλοτουμπα,ειτε συνιστουν αυτοσυγκρατηση,που βεβαια δεν ειχαν οι ιδιοι 1,5 μηνα πριν,ειτε εχουν εξαφανιστει απο το μπλογκ,του ασκειται κριτικη γιατι το κανει..Το θεμα δεν ειναι ποιος θα την πει σε ποιον και με ποια αφορμη.Το θεμα ειναι η ελλειψη στοιχειωδους παιδειας και υπομονης απο καποιους που σπευδουν να προβλεψουν το μελλον..Κι οταν εχεις την εμπειρια μερικων χρονων παρακολουθησης του αθληματος και της ομαδας,φροντιζεις να εισαι φειδωλος στα σχολια σου..

      Διαγραφή
    2. @Ανώνυμος 8 Νοεμβρίου 2014-2:47 μ.μ.
      Άψογος φίλε. 100% ΣΩΣΤΟΣ

      Διαγραφή
    3. Σε ένα μπασκετικό μπλογκ ο καθένας είναι ελεύθερος να γράψει ό,τι του κατέβει, δεν χρειάζεται να είναι "ειδικός" ή "ψαγμένος" και οι απόψεις του κρίνονται, όπως σε κάθε διαδικτυακό χώρο άλλωστε. Πάρε το σχόλιό μου και κάνε με βίδες, κανένα πρόβλημα. Ακόμα όμως κι αν δεχτούμε την πρακτική " ψάχνω τι έγραψες 5 μήνες πριν για να σε ταπώσω" ( κακόγουστη κατ'εμέ, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα) είναι κομματάκι αντιφατικό να παραδίδεις μαθήματα περί "στοιχειώδους παιδείας" όταν αυτό που ο άλλος σου επιτρέπει να κάνεις, το να αραδιάσεις δηλαδή τις απόψεις του και να τον "φακελώσεις", εσύ του το στερείς παραμένοντας ανώνυμος. Διότι θα μπορούσε κάλλιστα να σε χαρακτηρίσει "τζάμπα μάγκα", αφού όχι μόνο δεν εκτίθεσαι ούτε στο ελάχιστο χρησιμοποιώντας ένα ψωρονίκ, αλλά περιμένεις 2 εντυπωσιακές εμφανίσεις της ομάδας για να το παίξεις δικαιωμένος. Δεν θεωρώ ιδιαιτέρως έξυπνο αν πχ ο Παναθηναϊκός χάσει 3 ματς στη σειρά με κάτω τα χέρια (μακριά από εμάς!) και κάποιοι βρουν την ευκαιρία για να σου την πουν. Και να ήθελαν βέβαια, αυτό θα ήταν αδύνατο.

      Διαγραφή
    4. Δεν μιλαμε για αποψεις και κριτικες σοβαρες και λιγοτερο σοβαρες.Το να γραψει καποιος οτι ''θεωρω πως με τον Μπατιστα βασικο σεντερ δυσκολα μπορουμε να πετυχουμε κατι'' ειναι τελειως διαφορετικο απο το ''που παμε με Ουρουγουανο σεντερ,ελεος ρε Γιαννακοπουλε''..Αν στην πρωτη περιπτωση χρησιμοποιησεις το σχολιο για να του την πεις δειχνει ποσο λακαμας εισαι.Αν στη δευτερη περιπτωση χρησιμοποιησεις το σχολιο για να του την πεις δειχνει ποσο λακαμας ηταν αυτος που το εγραψε...Το να περιμενει καποιος μια νικη η μια ηττα για να σπεκουλαρει και να αυτοαποθεωθει επειδη ειχε φροντισει πριν καν δει την ομαδα να βγαλει συμπερασματα,ειναι αποδειξη της ελλειψης παιδειας και λογικης..Η φετινη ομαδα εξαρχης σου κινουσε την περιεργεια για να δεις πως θα πορευθει μεσα στη σεζον και κατ' επεκταση διστακτικοτητα οσον αφορα την προβλεψη της πορειας της..Επομενως οσοι εσπευσαν να προφητευσουν καταστροφες μαλλον λιγο σχεση εχουν με τον αθλητισμο..

      Διαγραφή
    5. Αποφεύγεις την ουσία του πράγματος. Το θέμα δεν είναι οι υπερβολικές, απαξιωτικές απόψεις ή οι μπούρδες που μπορεί να πετάξει ο καθένας μας και αν αυτές πρέπει να κρίνονται. Ασφαλώς και κρίνονται και θα ήταν παράλογο και βαρετό αν αυτό δεν συνέβαινε. Το θέμα είναι ότι από τη μια είσαι υπέρ της "κουκούλας" (και κανένα πρόβλημα επ'αυτού, ο "ανώνυμος σχολιασμός" δεν είναι κάτι το μεμπτό, αυτό μας έλειπε), κι από την άλλη χρησιμοποιείς τις "κάμερες" όταν σε βολεύει. Και κάμερα για τους άλλους και κουκούλα για την πάρτη μας, είναι κομματάκι αντιφατικό.

      ΥΓ
      ΟΚ, δεν την απέφυγα την σοβαροφάνεια. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του και όπως έγραψα και πριν, γούστα είναι αυτά κι όπως τη βρίσκει κανείς στην τελική. Το δικό μου κακόγουστο είναι το αριστούργημα του διπλανού.

      Διαγραφή
    6. Νομιζω οτι καποιοι εχουν ξεχασει το ''scripta manent'' των Λατινων..Και η ουσια βρισκεται εκει,ουτε στις καμερες,ουτε στις κουκουλες..Κι οποιος δεν αντεχει την κριτικη και δεν αρεσκεται σε αυτοκριτικη,καλο θα ειναι να μην εκτιθεται..

      Διαγραφή
    7. ΟΚ, πλέον παίζουμε με τις λέξεις. Το ότι εσύ μπορείς να μου τρίψεις στη μούρη κάτι που εγώ έγραψα πριν από 5 μήνες ( κάτι που εγώ σου επέτρεψα να μπορείς να κάνεις) ενώ εγώ μπορώ να περιοριστώ ( όχι ότι θα έμπαινα στη διαδικασία να ψάξω στα αρχεία ε...) σε αυτό που γράφεις τώρα, αυτό σημαίνει ότι εσύ ξέρεις ότι τα γραπτά μένουν ενώ εγώ δεν το έχω πάρει πρέφα ή δεν αντέχω την κριτική; Αν όλη αυτή η συζήτηση έγινε για να καταλήξουμε στο ότι οι "ανώνυμοι" κρίνουν και οι "επώνυμοι" ( λέμε τώρα) είναι οι μαλάκες της υπόθεσης που δεν πήραν χαμπάρι ότι το να γράφουν ανώνυμα είναι πιο ανώδυνο, τότε πάσο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι την κριτική με ορίζοντα εξαμήνου και βάλε εσύ δεν την αντέχεις, αφού το τι υποστήριζες τότε δεν είναι δυνατό να το γνωρίζουμε.

      ΥΓ
      Εχω διαβάσει "ανώνυμα" σχόλια διαμάντια και "επώνυμα" ( αρχής γενομένης από τα δικά μου ξαναδιαβάζοντάς τα) που με έπαιρνε ο ύπνος. Ασχετο, αλλά προς αποφυγή περαιτέρω παρεξηγήσεων.

      Διαγραφή
    8. Το σχολιο δεν ηταν προσωποιημενο σε σενα..Και δεν τριβεις στη μουρη την αποψη καποιου που βασιζεται στο αποτελεσμα της κρισης του κι οχι σε φαντασιωσεις και συμπλεγματα..Επειδη παρακολουθω χρονια αγωνες πλεον εχω μαθει ουτε να μοιρολογω,ουτε να θριαμβολογω ειδικα πριν πεσει η αυλαια..

      Διαγραφή
  71. Προς το παιδί που έκατσε και έψαξε το blog για σχόλια το τελευταίο 6μηνο. Κατ'αρχάς, στέκομαι προσοχή και χαιρετώ, τέτοιο work ethic είναι παντα αξιέπαινο. Στην ουσία τώρα και όσον αφορά τις παραθέσεις απο δικά μου σχόλια. Κατ'αρχάς, πάνω στην τούρλα του ενθουσιασμου υποθέτω, γίναν κάποια λάθη στις παραθέσεις και έτσι φαίνεται να μου αποδίδονται σχόλια τα οποία δεν είναι δικά μου, όπως :

    "Tα μηνιατικα 2 μηνων γλιτωσε η ΚΑΕ με το μην κανει μεταγραφες το καλοκαιρι,ενταξει δικαιολογουνται μωρε...."

    "Τζιμ θυμασαι αλλη περιπτωση ολοκληρωτικης καταρρευσης και ολικης αποδομησης και διαλυσης μεγαλης ευρωπαικης ομαδας μπασκετ για να κανουμε συγκρισεις ?"

    "Μηπως αν χασουμε με πολλους ποντους ειναι καλυτερα μπας και γινει καμια μεταγραφη;Λεω τωρα....

    μετα και τον τραυματισμο χαραλαμποπουλου εγω το λεω στα ισα . θα πηγαινω στο γηπεδο , θα χειροκροταω τα νεαρα παιδια αλλα στον ιβανοβιτς 40 λεπτα κραξιμο και μπινελικι ."

    Απ'ότι βλέπω δεν είμαι ο μόνος που του αποδίδονται σχόλια που δεν έκανε αλλά μάλλον πρόκειται για προχειρότητα στο copy paste, οκ, δεν παρεξηγώ, απλώς για την αποφυγή παρεξηγήσεων τα αναφέρω.

    Τώρα, για τα υπόλοιπα σχόλια μου, συνοπτικά : Επιμένω σε όλες τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις και δεν βλέπω τίποτα απολύτως που να τις αναιρεί. Αν παρ'όλα αυτά κάποιος θεωρεί πως κακώς επιμένω, με πολύ χαρά να το συζητούσουμε. Είναι και σχετικά λιγότερο κοπιαστικό απο το να διαβάσεις 2000+ posts για να κανεις ποτ πουρί απο απόψεις που θεωρείς οτι σε δικαιώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρηστο προφανως τα σχολια αυτα δεν ειναι δικα σ( δεν συναδουν και με το υφος σ εκτος των αλλων), ειναι απο ανωνυμους .Τα δικα σ σχολια ειναι μονον αυτα που στο τελος τους εχουν το ονομα Christos Tsagkournis. Αυτα που στο ΤΕΛΟΣ τους δεν εχουν τπτ ειναι απο ανωνυμους. Κατι στο οποιο ημουν πολυ προσεκτικος ηταν να αποδωσω στον καθενα ακριβως οτι ειχε πει. Καθε νεο σχολιο χωριζεται απο παραγραφο . Αυτα μιας που κάθισες να τα διαβασεις.

      Διαγραφή
  72. Προς ανωνυμο ...
    Καλη δουλεια ωραιος αλλα ενταξει , να θυμομαστε μονο οτι ειναι ακομα Νοεμβρης και οτι η χρονια εχει ακομα πολυ δρομο .
    Ειναι εντυπωσιακο το πως ολοι μας επηρεαζομαστε απο τη περιρεουσα ατμοσφαιρα στα ΜΜΕ. Το βρισκω λογικο αυτο και δεν θελω να πεσω στη παγιδα του Νεοελληνα γιατι μετα θα χρειαστω να πεσω στη παγιδα του ΝεοΓαλλου (εδω ειναι 15 φορες χειροτεροι απο εμας και ας φανταζονται οι Νεοελληνες οτι εδω ειναι πολιτισμενοι επειδη πατανε κανα χειροκροτημα που και που ... ).
    Λοιπον κανενας Νεοελληνας δεν πρεπει να σκοτωθει , ολοι εχουν δικαιωμα στη κωλοτουμπα ακομα και εσυ ανωνυμε και σε συμβουλευω να μη τη φοβασαι τη κωλοτουμπα καθολου ...
    Ο Παπαδογιαννης που γραφει για τα Βαλκανια και τα Νεοελληνικα τερτιπια ας παει να ζησει σε αλλη χωρα και να δει ποσο χειροτεροι κωλοτουμπες και καταστροφολογοι ειναι οι ξενοι .. Το ιντερνετ ειναι πιο αποκαλυπτικο απο οτι ενα χειροκροτημα στο γηπεδο ...
    Εγω καμια φορα γελαω με τα σχολια του οπαδικου επιπεδου που βρισκουμε και εδω μεσα δεχομαι και τις κωλοτουμπες μου αμα λαχει ...
    Παντως πραγματικα πηγαινε κανε αυτες τις υποδειξεις σε ολους τους στρατευμενους δημοσιογραφους στα μεγαλα σαιτ και αν σε δημοσιευσουν να μου στειλεις μηνυμα με κωδικα μορς γιατι ποτε δεν θα σε δημοσιευσουν ..
    Εδω τωρα ερχεσαι δεν βαζεις ενα ονομα και βαφτιζει κοσμο και κοσμακη Νεολληνες ..
    Ε λοιπον πιο Ελληναρα θεωρω εσενα που μας φακελωνεις παρα ολους οσους αναφερεις που στη τελικη απλα γραφουν σε ενα μπλογκ ..
    Σορρυ φιλε αλλα να μας λειπει το φακελωμα εδω μεσα ..
    Ολοι κανουν λαθος εκτιμησεις και ειναι απλο . Τιποτα παραπανω τιποτα παρακατω...
    Μανος Μασσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Μπραβο φιλαρακι,ωραια δουλεια με τα σχολια,θυμομουν το ρεζουμε,αλλα το να ξαναβλεπεις τα ακριβη λογια σε πορωνει πιο πολυ για αυτα που κανει η ομαδα μεχρι τωρα.

    Ελπιζω ο τυπος που ελεγε να βαλει το σπιτι του για +25 στο ΟΑΚΑ για να τα κανει 8 να μην το εκανε και να μη ζει τωρα στα παγκακια μεσα στο κρυο.

    Τα 2 τελευταια χρονια του ΔΓ επρεπε να του ειχαν δωσει ενα κρεντιτ απο τον κοσμο κατι που δε συνεβη.

    Αυτο που εκανε ο ΔΓ ειναι μεγαλη μαγκια.Θελησε να αλλαξει το στυλ μπασκετ που παιζαμε,ενα στυλ που κερδιζε το βασικο αντιπαλο στην Ελλαδα.
    Εβαλε το
    ''θελω να παιξω αλλο,πιο ελκυστικο μπασκετ'' απο το
    ''θελω να κερδιζω τον Ολυμπιακο πασει θυσια''.

    Φαγωθηκαν με την ''ελληνοποιηση'' και το '' οι τιτλοι δεν ειναι αυτοσκοπος''και δεν καταλαβαν τι εννοουσε.
    Οταν εκτος απο τους παλιους ΔΔ,Φωτση,και Μαυρο που ειναι πια 30,ειχαμε να παιζει μονο τον Μπραμο,ηθελε μια αλλαγη.

    Εγω καταλαβα αμεσως,δεν εννοουσε οτι θα παιζω απο την αρχη με Κανιαρη.Καταλαβα οτι οι 24ηδες Παππας,Γιανκοβιτς θα στηριχτουν για βασικα γραναζια σε πρωτη φαση οπωσδηποτε και το οι τιτλοι δεν ειναι αυτοσκοπος σημαινει στηριζω το πλανο κι αν δλδ τον πρωτο μηνα οι 2 τους ειναι σαν το Μποχωριδη τωρα,δε σημαινει οτι θα τους κανω στην ακρη και θα τους αλλαξω με ξενους.Θα τους στηριξω κι ολη τη χρονια,χωρις να με πιανει πανικος για τιτλους αμεσα αν δεν...Αρα οχι ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ.Αν τσουλησει το πραγμα ομως ο Παο δε θα χαριστει εννοειται..θα κυνηγησει τιτλους.Ο ακριβης σχεδιασμος μπορει να ειχε και Καλαθη και μονο Χαραλαμπο και Διαμαντακο κι αρα 4 μονο ξενους,αλλα οι τραυματισμοι εφεραν τους μηνιαιους Μπλουμς,Ραιτ.

    Αρα στηριζω αμεσα Παππα,Βλαντο που περυσι δεν ακουμπησαν και προοθω/αγοραζω Χαραλαμπο,Διαμαντακο,Μποχω,Παπαγιαννη,Κονιαρη,Λουντζη.Ο καθενας απο αυτους θα εχει το δικο του χρονοδιαγραμμα για να μπει ενεργα,αναλογα και το βαθμο εξελιξης και ανταποκρισης τους.2 τωρα οι υπολοιποι σε 1 μηνα,1 χρονο,2 χρονια,οπως παει,αυτο ειναι το πλανο ελληνοποιησης.

    Τα ιδια και με τον κοουτς.Φωαναζα το καλοκαιρι οταν ολοι κραζανε με τις θλασεις...ο κοουτς ειναι εμπειρος,εχει κανει 15+ προετοιμασιες,δε μπορει να μην ξερει ποσο πρεπει να πιεζει τους παιχτες.Κι αν ερθουν θλασεις τωρα,επειδη οι παιχτες δεν εχουν συνηθισει τετοια προπονηση,που θα παει...θα συνηθισουν.Το Μαιο που παιζονται οι τιτλοι θελω να δω τη φυσικη τους κατασταση.Δειγματα της βλεπω απο τωρα.Η πλειοψηφια ομως επιλεγει την καταστοφολογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Θέλετε instantly quotable πράμα ρε; Μην ψάχνετε στ' αρχεία, σας δίνω αμέσως. Χαχαχα!

    Ο Μπατίστα δεν είναι καλός post-up παίκτης.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. ΣΥΜΦΩΝΩ με τον JOHNY ROGERS πιο πανω.....
    Στον φιλο ανωνυμο που εκανε το παραπανω αλμπουμ με τα ποστ, να πω
    οτι τουλαχιστον αυτα ειναι γραμμενα με χαρακτηριστικο ψευδονυμο η ονομα ,δεν ειναι ΑΝΩΝΥΜΑ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Αδυνατώ πραγματικά να καταλάβω γιατί το να ανατρέξεις για copy/paste στο τι έλεγαν κάποιοι προ μηνών συνιστά «δόσιμο». Αντίθετα, το θεωρώ εξόχως επωφελές. Scripta manent… Η ιδέα του παιδιού παραπάνω ήταν ωραιότατη κι ενημερώνω πως με μια ωρίτσα δουλειά όλη κι όλη βρήκα πολλά περισσότερα ενδιαφέροντα. Όχι troll χουλιγκάνων, αλλά εκτιμήσεις θαμώνων του μπλογκ (2 συγκεκριμένων, πασιφανές ποιων), με κοινό τόπο την απαξίωση. Και μάλιστα με τρομερή σιγουριά... Αρκούσε να ανατρέξεις σε 2 συγκεκριμένες περιόδους: 1) το καλοκαίρι που είχε αποδεσμεύσεις & μεταγραφές και 2) τον Σεπτέμβρη με τις 30άρες στα φιλικά.

    ΜΕΡΟΣ 1ο

    Ρόστερ. Πραγματικά δεν έχω καταλάβει τι συμφώνησε να αναλάβει ο Ιβάνοβιτς. Του είπαν δηλ. πάρε αυτό το ρόστερ, βρες και 1-2 δικούς σου ξένους και δούλεψε; Ο ΔΓ δήλωσε ότι οι παίκτες θα είναι αποκλειστικά επιλογές του κόουτς. Πώς συμβαδίζουν αυτά τα δύο;
    Προπονητής. Όσον αφορά τις μεθόδους νομίζω ότι γυρνάμε στην 10ετία του ’90. Ο ΠΑΟ είναι επαγγελματική ομάδα και όχι training camp ούτε κολλέγιο. Φοβάμαι ότι αν ο κόουτς αρχίσει τις στρατικοποιήσεις, θα αποτύχει οικτρά. Η λογική του μαστιγίου δεν έχει πλέον πέραση.

    Παππάς. Γιατί πρέπει να αδειάσει εντελώς το 2 για να παίξει το παιδί; Του έβαλαν δίπλα έναν άπειρο και φτηνό παίκτη και όχι έναν σταρ που θα μένει 30’ στο παρκέ.
    Μποχωρίδης. Κυριαρχεί η άποψη που λέει ότι το back court πρέπει να αποτελείται από τους Νέλσον, Διαμαντίδη, Σλότερ, Παππά και Μποχωρίδη. Μήπως, μ’ αυτόν τον τρόπο, έχουμε remake του έργου «Σκάστε τον 3D»; Μήπως, τζογάρουμε επικίνδυνα με 3 στοιχήματα (Μποχωρίδης, Παππάς, Σλότερ);
    Το νέο στυλ της ομάδας με σφραγίδα Ιβάνοβιτς. Από όσα διαβάζω προκύπτει η εξής απορία : Ο Διαμαντίδης και ο Φώτσης είναι συμβατοί με το νέο προπονητικό δόγμα;
    Μπατίστα και 5. Με τον Ουρουγουανό, μάλλον έκλεισε η front court. Σε συνδυασμό με το διαφορετικό μπάσκετ που θα δούμε, δημιουργούνται θέματα στην αμυντική εικόνα της ομάδας. Το έλλειμμα αθλητικότητας πώς θα αντιμετωπιστεί; Αρκεί η μετατόπιση του Γκιστ στο 5;
    Διαμαντάκος. Πραγματικά, υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι το παιδί αυτό είναι ικανό σήμερα να σταθεί σε ματς Ευρωλίγκας; Από πού κι ως πού;

    Μπατίστα. Ο παίκτης είναι γνωστός. Τον ξέρουμε, τον έχουμε δει. Το ερώτημα, όμως, δεν είναι αν θα ταιριάξει. Γιατί δεν ξέρουμε για τι ρόλο προορίζεται.
    Είναι για 1ος; Χέσε ψηλά κι αγνάντευε.
    Είναι για δευτερότριτος; Συμπαθητική περίπτωση.

    Η ανάρτηση είναι βασισμένη σε μια παραδοχή. Ότι υπάρχει project που αφορά την ανανέωση και την ελληνοποίηση του ρόστερ. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Σ’ αυτό το σημείο διαφωνώ. Κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει σχεδιασμός κι αυτό αποδεικνύεται από αρκετά δεδομένα της υπόθεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΜΕΡΟΣ 2ο
    Παίρνουν τον Ιβάνοβιτς. Αυτός, λόγω Βοσνίας, δεν έχει φυσική παρουσία στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Και μην μου πεις ότι έχει συμβεί κι αλλού. Γιατί εδώ μιλάμε για έναν καινούργιο προπονητή σε μια καινούργια ομάδα. Στέλνει, λοιπόν, τον βοηθό κι αυτός εποπτεύει από μακριά. Μετά την 3η-4η μέρα, αρχίζουν να πέφτουν οι παίκτες σαν τα κοτόπουλα. Ο ένας μετά τον άλλο. Από την αρχή και μέχρι τώρα, πάντα λείπουν 2-3 παίκτες από τις προπονήσεις. Άσε που δεν επιστρέφουν και γρήγορα. Δουλειά, λοιπόν, δεν μπορεί να γίνει. Με το που επιστρέφει ένας βγαίνουν δύο εκτός.
    Αφού έρχεται κι ο Ιβάνοβιτς αρχίζει και καλά το ψάξιμο για τα κενά στο ρόστερ. Και έχουμε φτάσει τέλος Σεπτέμβρη, η ομάδα παίζει φιλικά με σύνθεση ανάγκης αντί να μοντάρεται, ψάχνει παίκτες για δοκιμές (!!!), έχει τραυματίες των οποίων οι χρόνοι αποκατάστασης δεν έχουν γίνει γνωστοί και διαβάζουμε κάτι κουλά του στυλ «το καλό είναι ότι στο Κάουνας πήραν χρόνο οι μικροί», ότι αναζητούνται γκαρντ για 1-2 μήνες και πάει λέγοντας.
    Ποιός ευθύνεται για τους τραυματισμούς; Αυτό που συμβαίνει είναι άνευ προηγουμένου.
    Γιατί με δεδομένο ότι είναι εκτός ο Λουκάς, οι μικροί Διαμαντάκος και Παπαγιάννης παίζουν από ελάχιστα μέχρι καθόλου και ο Μπατίστα χτυπάει 35’+; Μέχρι να βγει κι αυτός off.
    Γιατί ψάχνουν προσωρινό αντικαταστάτη του Νέλσον για 1-2 μήνες; H ελληνοποίηση δεν είναι ο στόχος; Ας προωθήσουν ως 4ο τον Μποχωρίδη με κάθε κόστος.
    Αυτοί, λοιπόν, που έχουν επηρεαστεί από τα φιλικά, τις ήττες και τον φόβο του ματς με τον ΟΣΦΠ είναι οι της ΚΑΕ. Γι’ αυτό τρέχουν άρον άρον να μπαλώσουν ό,τι μπαλώνεται. Και στο τέλος, και παραπάνω θα του κοστίσει και μια τρύπα στο νερό θα έχουν κάνει.

    Να πάρουμε αντικαταστάτη του Νέλσον ή όχι; Κι αν ναι, προσωρινό ή για όλη τη χρονιά; Ή μήπως είναι σοβαρό το πρόβλημα και του Σλότερ, οπότε χρειαζόμαστε παίκτη όπως και να ‘χει; Ναι, αλλά τι παίκτη; Άλλο Νέλσον κι άλλο Σλότερ. Και, τελικά, ο Νέλσον πότε θα είναι διαθέσιμος; Ρε, μήπως να προωθήσουμε Λούντζη και Κόνιαρη; Nα πάρουμε τριάρι ή όχι; Μήπως, όμως, φράξουμε τον δρόμο στον Χαραλαμπόπουλο; Από την άλλη, αν δεν πάρουμε τριάρι μένουμε γυμνοί στην θέση. Αλλά, τι γυμνοί; Αφού στόχος είναι να προωθηθούν οι νέοι. Στο ‘’4’’ είμαστε καλά. Ναι, αλλά ο Φώτσης έχει 3 τραυματισμούς μέχρι τώρα. Και ο Γκιστ υπολογίζεται και για το ‘’5’’ αλλά έχει χάσει μεγάλο μέρος της προετοιμασίας. Μπορεί να μας προκύψει κι εδώ θέμα. Να πάρουμε παίκτη ή όχι; Στο ‘’5’’ ψαχνόμαστε. Θέλουμε έναν αθλητικό παίκτη οπωσδήποτε. Είναι τραυματίας και ο Λουκάς. Δεν ξέρουμε και πότε γυρνάει. Αλλά μήπως να το αφήσουμε; Ο Διαμαντάκος και ο Παπαγιάννης πότε θα παίξουν; Αλλά καλά καλά ούτε στα φιλικά δεν παίζουν. Ε, ας δοκιμάσουμε κανέναν και βλέπουμε. Τι γίνεται με τον κόουτς; Σαν πολλοί τραυματισμοί δεν μας προέκυψαν; Τελικά θέλει ενίσχυση η ομάδα ή όχι; Μήπως δεν έπρεπε να λείπει ο Ιβάνοβιτς από την αρχή της προετοιμασίας; Μήπως το παράχεσε με τις εξαντλητικές προπονήσεις; Μια στιγμή, όμως. Είναι γνωστές οι απαιτητικές προπονήσεις του Μαυροβούνιου. Το ξέραμε από την αρχή. Ας πάμε έτσι και βλέπουμε. Το πολύ πολύ τον στέλνουμε τον Νοέμβρη, πάμε με Φράγκι, παίρνουμε και 1-2 παίκτες και πάμε φουλ για το πρωτάθλημα. Κι άσε τα projects και τα rebuilding για του χρόνου. Όλα αυτά 9 μέρες πριν το ματς με τον Ολυμπιακό και 17 πριν την πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα. Αντί η ομάδα να μοντάρεται, μετράει θύματα και προσπαθεί να συμπληρώσει 10άδα για φιλικά. Αντί να έχει συμπληρώσει το ρόστερ, ψάχνεται. Επίσης, φωνάζουμε έναν πιτσιρικά Αμερικανό που του έκατσε η κέντα με τον Πανιώνιο και ξέμεινε στην Ελλάδα. Για τις προπονήσεις, κανά φιλικό και βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. ΜΕΡΟΣ 3ο
    Λάθος 1ο : Η απόκτηση του Σλότερ αντί ενός pg τύπου Κούπερ. Ώστε να ταιριάξει καλύτερα με τα χαρακτηριστικά των υπόλοιπων του back court και να μην πέσει πάνω στον Παππά.
    Λάθος 2ο : Η απόκτηση του Μπατίστα αντί ενός mobile center (του Λάσμε κατά προτίμηση). Με δεδομένο ότι παρέμεινε ο Λουκάς. Και να μείνει 3ος ο Διαμαντάκος.
    Λάθος 3ο : Η απόκτηση του Μπλουμς αντί ενός γκαρντ με στοιχεία κοντινότερα του Νέλσον. Ή η απόκτηση παίκτη γενικά αυτή την εποχή. Έστω κι αν είναι για 1-2 μήνες.
    Λάθος 4ο : Η εκ των υστέρων αναζήτηση mobile center που θα προστεθεί στους Λουκά και Μπατίστα ως 3ος. Στη λογική ότι πάει πίσω τον Διαμαντάκο στο rotation.

    Δεδομένα πάντως, αν ο ΠΑΟ δεν μπορεί να βάλει απο κάτω την Bayern, ίσως είναι καλύτερα που του έτυχε τέτοιος όμιλος, να γλιτώσει και την ταλαιπωρία.


    Το πρόβλημα είναι οτι το να βγάζουν θλάσεις οι παίκτες του Ivanovic δεν προκύπτει απο ατυχία, έτσι δεν είναι; Και επίσης υποτίθεται οτι ο Ivanovic είναι ο καταλληλότερος για να δουλέψει με τους νεαρούς. Έτσι δεν είναι; Προσπαθώ να πω, δεν μπορείς να έχεις Ivanovic a la carte, ή τον παίρνεις πακέτο όπως είναι με τα καλά του και με τα κακά του ή δεν τον παίρνεις καθόλου. Και εφόσον τον πήρες, δύσκολο τώρα να του πεις γιατί το πας έτσι ρε μάστορα; Όχι οτι θα είναι πρωτοφανές για την παρούσα διοίκηση του ΠΑΟ να κατηγορήσει έναν προπονητή γιατί κάνει τη δουλειά του όπως την έκανε πάντα, αλλά λέμε τώρα.


    Οδηγείς ένα αμάξι και κατευθήνεσαι προς τον γκρεμό. Κάποιος που το παρατηρεί αυτό έχει δύο επιλογές :
    α) να σε προειδοποιήσει ή και να σε εμποδίσει
    β) να σε αφήσει ή και να σε παροτρύνει να πέσεις στο γκρεμό
    Σε ποιά περίπτωση ο παρατηρητής είναι φίλος σου; Ρητορική ερώτηση.


    Για τους περισσότερους που δεν είναι ταγμένοι οπαδοί του ΔΓ έχει γίνει προφανές απο την ανακοίνωση του σχεδιασμού οτι ο ΠΑΟ τη φετινή χρονιά χωρίς ένα μικρό (ή τεράστιο) θαύμα δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικός και επομένως τα δύο αντικείμενα που έχουν ενδιαφέρον είναι τα εξής δύο :
    α) Αν θα αντέξει η διοίκηση να στηρίξει το εγχείρημα υπο το βάρος της πίεσης όσων τώρα τη στηρίζουν, που δεδομένα θα είναι και οι πρώτοι που θα αρχίσουν την άγρια γκρίνια
    β) Με δεδομένη την εικόνα των πιτσιρικάδων τη δεδομένη στιγμή, που είναι περίπου στο απόλυτο 0, έχουμε την ευκαιρία να δούμε πόσο μπορεί να βελτιωθεί ένα νέο παιδί υπο τέτοιες συνθήκες. Θεωρώ δεδομένο οτι τουλάχιστον δύο παίκτες (Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς) θα βγούν κερδισμένοι απο τη χρονιά, ανεξαρτήτως του πως θα κυλήσει. Και ποτέ δεν ξέρεις, ίσως βγει και κάποιος ακόμα.


    Η προσωπική μου αίσθηση είναι οτι αν η διοίκηση δεν έχει αυτοακυρωθεί μέχρι να ξεμπερδέψει ο ΠΑΟ με την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας τα πράγματα θα κυλήσουν σχετικά ομαλά απο κει και πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. ΜΕΡΟΣ 4ο
    Τον προπονητή τον έχεις δει πουθενά; Τον έχουν παρουσιάσει; Μας έχει πει τί σκέφτεται, τί πρεσβεύει, τί θα προσπαθήσει να φτιάξει;
    Εγώ ξέρω ότι όταν ανακοινώνεται ένας προπονητής από μια ομάδα, ακολουθεί η παρουσίασή του μετά από 1-2 μέρες. Εκεί όλοι παίρνουν τουλάχιστον μια γεύση από τον νέο κόουτς. Εδώ, Ιβάνοβιτς δεν έχουμε δει ακόμη. Απλά, η ΚΑΕ έχει αναλάβει να διαρρέει τις επιθυμίες του. Μας έχουν πει δηλ. ότι έχουν εξηγήσει το πλάνο στον κόουτς κι αυτός συμφώνησε.
    Ας δούμε το τελικό roster του ΠΑΟ και μιλάμε. Και προφανώς, ότι roster και αν είναι αυτό αξίζει να τους δωθεί μια ευκαιρία και να έχουν κάποια στήριξη, δεν φταίνε τα πιτσιρίκια η ο Διαμαντίδης που ο πρόεδρος είναι μην πω τι είναι. Αλλά μεταξύ μας, για να σε στηρίξει ο κόσμος στις σφαλιάρες πρέπει να του'χεις φερθεί κι εσύ ξηγημένα, κι εδώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Επίσης, επειδή για τον Ivanovic δεν έχω ξεκάθαρη άποψη, αν ισχύουν όλα αυτά που λέγονται για το mentality του coach, είμαστε όλοι σίγουροι οτι πρόκειται για έναν άνθρωπο που είναι κατάλληλος να διαχειριστεί κοσμογονικά στραπάτσα; Ή θα τους λιώνει στο καψόνι μετά απο κάθε ήττα;


    Αυτό το έκτρωμα που διάβασα σήμερα στο site του Γιαννακόπουλου είναι απλώς μια μαλακία και μισή, απ'όπου και να το πιάσεις. Απο τη μία διαβάζεις για Μάντζαρη και απο την άλλη διαβάζεις για Λούντζη/Παπαγιάννη. Και καπάκια για Καλάθη. Και κοιτάς τους center και βλέπεις έναν όλο κι όλο επαγγελματία ο οποίος μάλιστα δεν είναι καν καθαρό πεντάρι. Και παίρνεις για επιδόρπιο, στην τελευταία θέση του ρόστερ το επικών διαστάσεων "Ξένος σεντερ (όταν και εφόσον κριθεί αναγκαίο)". Οτι δηλαδή με τριάδα ψηλών τους Μαυροκεφαλίδη, Διαμαντάκο και Παπαγιάννη παίζει και να μην κριθεί ποτέ αναγκαίος ένας ξένος σεντερ. Α, ρε Δημήτρη Διαμαντίδη πόσο τρολάρισμα έχεις να φας ακόμα στη ζωή σου.


    Προσωπικά θα διασκεδάσω και τη φετινή σεζόν και το παρανοϊκό πείραμα του ΠΑΟ, το μόνο που πραγματικά θα με χαλάσει είναι να δω κατήφια και απογοήτευση στα πιτσιρίκια. Αν κάποιος τους εξηγήσει πραγματικά ποιός μπορεί να είναι ο ρεαλιστικός στόχος αυτής της σεζόν θεωρώ οτι κάτι τέτοιο μπορεί να αποφευχθεί. Αν περιμένουν απο τον Μποχωρίδη και τον Χαραλαμπόπουλο top8 και να κοντράρουν τον Ολυμπιακό, πολύ φοβάμαι οτι η σεζόν θα μείνει στη ιστορία ως η σεζόν που ο ΠΑΟ έκαψε τη μισή επόμενη φουρνιά παικτών.


    Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν το πουν ή όχι ως προς το αποτέλεσμα. Δες το story με τον γιο του Gomelsky και θα καταλάβεις πόσο λίγο χρόνο παίρνει στον κόσμο να μυριστεί τη δουλειά. Και τέλος πάντων, ακόμα και το να πουλάς φούμαρα στην αγορά θέλει δεξιοτεχνία και απο δαύτη δεν παίζει πολύ στον ΠΑΟ.



    Σ.Σ. Sorry για τον πολύ χώρο, αλλά φτιάχνεις πάντοτε νεφρό ξαναδιαβάζοντας εκ των υστέρων επισημάνσεις τόσο κατηγορηματικά απαισιόδοξες. Μεγάλος ρουφιάνος αυτό το Ίντερνετ. Ό,τι γράφεις δεν ξεγράφει...

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρομαο για την υγεια του νεφρου σου, επιμενω στην αποψη μου τη στιγμη που την εγραφα.

      Διαγραφή
  80. @ΜΗΤΣΟΣ...Ολες αυτες οι βαθυστοχαστες αναλυσεις καποιων σχολιαστων περα απο το οτι ξαναδιαβαζοντας τις γελας,σου δειχνουν και ποσο μακρια νυχτωμενοι ειναι με το αθλημα..Ευφανταστοι σεναριογραφοι με ελαχιστη επαφη με την πραγματικοτητα...Η τελευταια παραγραφος που παραθετεις απο το κειμενο του ''μελλοντολογου''(Δες το story με τον Γκομελσκι....δεν παιζει πολυ στον ΠΑΟ)φανερωνει και τη σοβαροτητα των αποψεων του..Aτιμο πραμα αυτο το Ιντερνετ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Καλημερα σε όλους.
    Παρότι τα σχόλιά μου είναι μετρημένα στα δάχτυλα, διαβάζω το hoopfellas ανελλιπώς, κυρίως για τις αναρτήσεις και τα σχόλια του Jim, αλλά και για την κουβέντα που γίνεται από κάτω, στην περιοχή των σχολίων. Βρίσκω το επίπεδο του σχολιασμού εξαιρετικό και θεωρώ πως ακόμα και η ανώνυμη καζούρα για τους αιώνιους έχει την πλάκα της. Όποτε έχω λίγο ελεύθερο χρόνο μέσα στη μέρα μου, θα κάνω ένα scroll down στα σχόλια.

    Παρατηρώ με απογοήτευση σήμερα, πως με αφορμή τα σχόλια του ανώνυμου που αναπαράγει σχόλια παιδιών από το καλοκαίρι, έχει αποπροσανατολιστεί η κουβέντα από το μπάσκετ κι έχουμε περάσει σε ένα γαϊτανάκι όπου καλείται ο καθένας να λογοδοτήσει για τη γνώμη που εξέφρασε πριν κάποιο καιρό.

    Νομίζω πως αυτή η λογική είναι 1000% λάθος. Άλλωστε, δικαίωμα στη γνώμη, και συνεπώς ακόμα και στη λάθος γνώμη, έχουμε όλοι, ανεξαιρέτως. Όταν λοιδωρείς κάποιον επειδή έκανε λάθος, το μόνο που πρόκειται να καταφέρεις, είναι να του δημιουργήσεις φόβο στο να εκφράζει τη γνώμη του. Και όταν κάποιος φοβάται να εκφραστεί, κινδυνεύει η ίδια η ελευθερία της έκφρασης.

    Την αυτοκριτική του και την παραδοχή των λαθών του, ας την κάνει ο καθένας μας ξεχωριστά και ας επιστρέφουμε εδώ, στα σχόλια του hoopfellas για να μιλήσουμε για το μπάσκετ, χωρίς εκπτώσεις στις κόντρες, τις διαφωνίες και τις καζούρες μας.
    Αν κάποιος, τώρα, δεν θεωρεί πως έκανε λάθος το καλοκαίρι, αλλά επιμένει πως είχε απόλυτο δίκαιο, έχει και πάλι δικαίωμα στη γνώμη του, ακόμα και αν οι συγκυρίες τον διαψεύδουν. Στο κάτω κάτω, εδώ θα είμαστε όλοι και στις αρχές Ιουνίου του '15, για να κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς και να δούμε εκ των υστέρων ποιος είχε δίκαιο και ποιος άδικο σε ποια φάση της σεζόν.

    Ας αποφύγουμε να μπούμε στο γαϊτανάκι της αλληλοκατηγορίας. Αν πέσουμε σε αυτό το φάουλ, η ποιότητα των σχολιασμών στην περιοχή κάτω από την ανάρτηση θα πληγεί ανεπανόρθωτα και θα καταντήσει μία εγωκεντρική αψιμαχία του στυλ: "εσύ είπες έτσι, αλλά την πούτσισες γιατί μετά νικήσαμε" --> "εσύ μου κοπάναγες ότι νικάμε, πάρτα τώρα που χάσαμε".

    Επομένως, κάνω έκκληση σε όλους που συμμετέχουν σε αυτή τη -χωρίς νόημα- κόντρα: ας μην καταστρέφουμε το βήμα μας, το χόμπι μας και ας μην σαμποτάρουμε τον κόπο του Jim να χτίσει ένα blog που βρίσκεται στα 2.500 top -από πλευράς επισκεψιμότητας ελληνικά σάιτς, έχοντας να ανταγωνιστεί, με μίνιμουμ πόρους, κολοσσούς.

    Συγγνώμη για το κατεβατό,
    Rick Deckard

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Οσο εσεις τσακωνεστε ποιος εχει δικιο, οι καταστροφολογοι ή οι θριαμβολογοι, εγω ακουω τον Καριμ να σχολιαζει το Γιαννη Ανετοκουμπο και να λεει ποσο versatile παικτης ειναι και ποσο μελλον εχει μπροστα του και να αναφερει το μεγαλο Magic. Ο Καριμ. Συμπαικτης του Magic.
    Αυτα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο την αλλη ο Παπανικολαου στο 1ο ημιχρονο εχει σπασει τα καλαθια, αλλα εχει τον 3ο μεγαλυτερο χρονο συμμετοχης.
      Γενικα ο Παπανικολαου παιρνει πολυ χρονο συμμετοχης, ειδικα για ρουκι. Αν και ειναι αστοχος στα μεχρι τωρα παιχνιδια και φαινεται και η ελειψη αθλητικοτητας, δινει αρκετες ασιστ και γενικα φαινεται οτι το κατεχει το αθλημα και εχει μπασκετικο iq , σε σχεση με πολλους απο τους συμπαικτες του (ενδεικτικο ποσες φορες οι σχολιαστες εγκωμιαζουν τις καλες ασιστ του).
      Ποτε δε φανταζομουν οτι θα ελεγα καλα λογια για τον Παπανικολαου που οταν επαιζε στον ΟΣΦΠ συμπεριφεροταν σαν κακομαθημενο παλιοπαιδο.
      Αλλα τα σωστα να λεγονται!

      Διαγραφή
    2. The making of a superstar aka Giannis... για να δουμε πως θα ληξει κ αν θα το παρει το ματς...

      Διαγραφή
    3. 18 ποντους!! πρωτος σκορερ και αποφασιστικα καλαθια στην 4η περιοδο μεσα στα μουτρα του Μαρκ Γκασολ.
      Μπραβο βρε Γιαννη! υγεια να χεις και θα πας πολυ μπροστα!

      Διαγραφή
    4. Τρομερος Γιαννης κ νικη για τους μπακς απεναντι στο μεμφις, οπως θα βλεπετε αυριο τα βιντεο κτλ απλως προσεξτε τι εχει κανει ο γιαννης μεχρι το 4 δεκαλεπτο κ τι κανει στο 4 κ πως ξεκινα η ανατροπη!!!

      Για τον παπ κ τις ασιστ που λεει ο φιλος απο πανω, αν δεν κανω λαθος ειναι μεσα στο τοπ 5 απο τους ρουκι σε ασιστ, νομιζω #3 αν κ θελει να το ψαξω ξανα δε θυμαμαι που το ειδα. Στα γρηγορα ξερω ο πειτον ειναι #1 προφανως :)

      Διαγραφή
    5. zoze, εχει εντυπωσιαστε ο Παπ με τις ασσιτς. Νομιζω 3.1 μ.ο. Θα βρει και το χερι του ελπιζω.

      Γιαννης, χα χα
      https://twitter.com/jadande/status/531297190409687041

      Διαγραφή
    6. Κ στα ριμπ τα παει καλα σημερα κατεβασε κ 10 αν κ σημερα ηταν ιδαιτερη 5αδα κ ματς. Ξεκινησε καλα με το σουτ κτλ στην αρχη της χρονιας στα τελευταια 2/3 ματς καπου το εχασε, σημερα ηταν η ευκαιρια του να γραψει κ σκορ ηταν στην αρχικη 5αδα πηρε πολυ χρονο κ σουτ.
      Χωρις σχολια τα χερια του Γιαννη δε περιγραφονται !!!

      Διαγραφή
  83. Ηγέτης Αντετοκούμπο,τους πήρε μόνος του τους Γκρίζλις ο παιχταράς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Για να ξεκαθαρίζονται κάποια πράγματα:

    α) Άλλο οι προβλέψεις, άλλο η καταστροφολογία. Αν παρλάρεις ασύστολα για το ίδιο πράγμα και γίνει το ακριβώς ανάποδο, ε τα γραπτά σου θα σε 'κυνηγήσουν'. Λογικό. Κατά τα άλλα για μπάσκετ μιλάμε σε ένα μπλογκ. We all have lives, δεν χαλάμε την ψυχή μας...

    β) Μου αρέσει ότι αυτοί που προέβλεπαν σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς με βάση δυο φιλικά τον Σεπτέμβριο κατηγορούν τους ενθουσιώδεις ότι 'προτρέχουν' τον Νοέμβριο. Δυο μέτρα, εκατό σταθμά.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω οτι και οι μεν και οι δε υπερβαλλουν.
      Το να αδραξεις ομως την "ευκαιρια" να την πεις στις "Κασσανδρες" μολις η ομαδα εκανε 2 καλα παιχνιδια στη σειρα και μαλιστα τοσο οργανωμενα, σορρυ αλλα ειναι τουλαχιστον υπερβολικο (για να μην πω τιποτε χειροτερο).
      Με την ιδια λογικη, μολις η ομαδα κανει 2 κακα παιχνιδια (που θα τακανει στα πλαισια της λογικης της νεας ομαδας) θα βγαλουν οι αλλοι τα μαχαιρια και θα κραξουν. Ενταξει.. παντελως αχρειαστο το ποστ με τους καλοκαιρινους πανικους..

      Διαγραφή
    2. Το "να την πεις" στις "Κασσανδρες" οργανωμένα είναι υπερβολικό (ή κάτι χειρότερο), το να γράφεις, με την εμπάθεια που γράφεις και να εκφέρεις άποψη για μια ομάδα, πριν καν δημιουργηθεί ή από τα αποτελέσματα των φιλικών της (στα οποία ήταν μισή), και χρησιμοποιείς τις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν σε κάποια ποστ, πώς λέγεται; Έκφραση ανησυχίας και προβληματισμού;
      Μια χαρά έκανε ο φίλος και υπενθύμισε με την αναδημοσίευση των ποστ "το τι έγραφαν κάποιοι". Όπως όλοι αυτοί οι...σκεπτικιστές ασκούσαν κριτική και εξέφραζαν άποψη με τον κατηγορηματικό και μηδενιστικό τρόπο που το έκαναν, για θέματα που δεν γνώριζαν, έτσι γίνεται και τώρα.

      Διαγραφή