Athlenda

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

2014-15 NBA MVP RACE


Αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό δεν έχει προηγούμενο.. Τέσσερις παίκτες καταθέτουν κάθε βράδυ νούμερα βγαλμένα από ταινίες του Χόλυγουντ, κυνηγώντας το βραβείο του ΜVP του ΝΒΑ σε μια κούρσα με σασπένς και ανατροπές, οι οποία χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως «η καλύτερη όλων εποχών». Με αφορμή την αναβίωση των ημερών Big-O από τον Ράσελ Ουέστμπρουκ, το Hoopfellas παραθέτει τους δελφίνους, καταθέτει την άποψη του και ζητά τη δική σας για το πολυπόθητο βραβείο..




Ο γκαρντ της Θάντερ έχει ξεσηκώσει μνήμες Όσκαρ Ρόμπερτσον και έχει βάλει φωτιά στη μάχη για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της φετινής σεζόν στο ΝΒΑ.. Το Hoopfellas αξιολογεί τους υποψηφίους και περιμένει τη δική σας οπτική επί ενός θέματος που καίει την μπασκετική επικαιρότητα..


Ξεκινάμε..

No1. OLD SCHOOL WIZZARD


 Stephen Curry (Warriors)
Stats: 23.6 pts (54% 2PT-41.9% 3PT-90.6% FT) 4.4 REB-7.8 AST-2.1 STL-3.1 TO
Salary (2014-15): $10.629.213


Ναι, ο Κάρι είναι αυτή τη στιγμή μισό βήμα τουλάχιστον μπροστά από τους αντιπάλους του γιατί απλά είναι ο καλύτερος παίκτης της καλύτερης ομάδας της λίγκας. Οδηγεί το Real Plus Minus της λίγκας (δείκτης που αντικατοπτρίζει την επιρροή ενός αθλητή στο παιχνίδι μιας ομάδας και στις δύο πλευρές του παρκέ). Οι φαινομενικά εκπληκτικοί «Πολεμιστές» συντρίβουν τον αντίπαλο με μ.ο. 17 πόντους όσο βρίσκεται στο παρκέ, ενώ ..υπολείπονται με τον «δολοφόνο» στον πάγκο. Η άμυνα του είναι πολύ βελτιωμένη φέτος (γεγονός που περνάει απαρατήρητο από τους πολλούς κατέχοντες επιδερμική σχέση με το άθλημα..) αλλά στα δικά μου μάτια το ..χρυσάφι δε βρίσκεται σε τίποτα από όλα αυτά τα μαγικά που παρουσιάζει κάθε βράδυ ο σούπερ-σταρ των Ουόριορς. Σε μια εποχή που το άθλημα έχει μπεί στις ράγες της παγκοσμιοποίησης , ο Κάρι είναι το πρότυπο του παγκόσμιου παίκτη. Και αυτός (έτσι λέω)  που θα πάρει τη σκυτάλη από τον Λεμπρόν ως το επόμενο «πρόσωπο της λίγκας». Το old school style του Κάρι μαγεύει το ίδιο πλέον τον μέσο φίλαθλο με τα αεροπερπατήματα των εξωγήινων αθλητών του πρωταθλήματος. Ένα παιδί της ..διπλανής πόρτας, χωρίς τα φυσικά προσόντα αλλά με το εκπληκτικό IQ και τη δεξιότητες, επαναφέρει το μότο του «η δύναμη του μυαλού νικά τη δύναμη του κορμιού», στο οποίο πνέει ο αέρας αλλαγής στην Αμερικανική λίγκα (Σπερς, αθρόα πλέον εισροή Ευρωπαίων παικτών σε όλα τα επίπεδα, επιστροφή σταδιακά στα βασικά και αποθέωση του fundamental παιχνιδιού, κτλ). Και ο Κάρι είναι η ίδια η «αλλαγή»..

Νο2. PITBULL


Russell Westbrook (Thunder)
Stats: 27.4 PT (46.4% 2PT-28.5% 3PT-83.8% FT) 7.1 REB-8.4 AST-2.1 STL-4.0 TO
Salary (2014-15): $15.719.063

Όλη η λίγκα χορεύει στον ρυθμό του πλέον και κάθε πρωί ο μισός μπασκετικός πλανήτης ανοίγει τα pc περιμένοντας να δεί τα πεπραγμένα του Ουέστμπρουκ. Κανείς άλλος δεν έχει κάνει αυτή την κούρσα τόσο ενδιαφέρουσα από το "πίτμπουλ" του Σκοτ Μπρούκς. Αν ο Κάρι είναι ένα ξωτικό του μπάσκετ, αυτός είναι ένα υπερηχητικό άρμα μάχης. Ίσως και στρατός ολόκληρος.. 5 τριπλ νταμπλ στα τελευταία 6 ματς με τα οποία ο «Ρας» έχει εξασφαλίσει μια θέση στην αιωνιότητα. Τον τελευταίο καιρό το όνομα του παίζει δίπλα στους μεγαλύτερους θρύλους του αθλήματος. Όσκαρ Ρόμπερτσον, Μάικλ Τζόρνταν (ο Ρας και ο Αιρ οι μοναδικοί με 4 συνεχόμενα τριπλ νταμπλς από το ’89 και μετά), Μάτζικ Τζόνσον (Ρας και Μάτζικ οι μόνοι στην ιστορία με παιχνίδι 30π+11 ριμπ.+17 ασσίστς+4 κλεψ.).. Στα ματς των Θάντερ χωρίς τον Ντουράντ από τον Φεβρουάριο ο Ουέστμπρουκ μετράει τριπλ-νταμπλ μέσους όρους. Αποτελεί απλά μια ασταμάτητη φυσική δύναμη που χύνεται σε όλο το παρκέ. Οδηγεί τη λίγκα σε σκοράρισμα αλλά και παραγωγή πόντων για την ομάδα (σκορ από δικούς του πόντους+πόντους από δικές του τελικές) με το εντυπωσιακό 47.5. Το πιο ενθαρρυντικό είναι ότι βελτιώνεται σαν ηγέτης κυρίως σε επίπεδο decision making ενώ παράλληλα πιάνει κορυφή και ως facilitator. Παρ’όλα αυτά παραμένει παρορμητικός ενώ αναμένεται η αγωνιστική του αντίδραση με το που επιστρέψει ο Ντουράντ. Μη ξεχνάμε ότι η Θάντερ δίνει μάχη για την ποστ σίζον και εάν δε τα καταφέρει δύσκολα ο Ουέστμπρουκ θα έχει τύχη για το βραβείο. Αυτή η παράμετρος μαζί με τα πολλά ματς (15 μέχρι τώρα) που έχει χάσει μέχρι τώρα ο Καλιφορνέζος πρώην γκαρντ του UCLA αποτελούν ίσως τους πιο ανασταλτικoύς παράγοντες στη πορεία του προς το βραβείο..

Νο3. ΤΗΕ ΒΕΑRD


James Harden (Rockets)
Stats: 26.8 PTS (48.8% 2PT-38% 3PT-86.8% FT) 5.9 REB-7.1 AST-1.9 STL-4.0 TO
Salary (2014-15): $14.728.844

O «Mούσιας»  κουβαλάει την ομάδα του στις πλάτες του όσο κανείς άλλος παίκτης στη λίγκα (αν και οι Ουόριορς χωρίς τον Κάρι χάνουν 16.1 πόντους ανά 100 κατοχές και οι Ρόκετς μόνο.. 11.3) Ο Χάρντεν αυτή τη περίοδο είναι απλά καταπληκτικός έχοντας βγάλει το καλύτερο μπάσκετ από μέσα του, κρατώντας όρθιο το Χιούστον σε μια μακρά περίοδο χωρίς τον Χάουαρντ. Τα νούμερα του είναι ενδεικτικά.. ΚατηγορείΤαι για solo αλλά είναι Νο1 SG σε τελικές, 2ος σε ριμπάουντς. Πρόκειται για τον πιο “durable elite player” της λίγκας έχοντας μείνει στο παρκέ περισσότερα λεπτά από κάθε άλλον παίκτη στη λίγκα (πολύ σημαντικό για τοπ-παίκτη με όλα αυτά που βλέπουμε πλέον γύρω) συμμετέχοντας σε όλα τα παιχνίδια της σεζόν. Κάνει χρήση του 30% των επιθέσεων των Ρόκετς όταν βρίσκεται στο παρκέ και οι iso καταστάσεις για αυτόν είναι προϊόν διαφήμισης για τη λίγκα. Nομίζω ότι κανένας άλλος παίκτης δε κρατά την αντίπαλη άμυνα τόσο στις ..μύτες των ποδιών όσο αυτός. Η προ ημερών παράσταση του απέναντι στον Λεμπρόν Τζέημς και τους Καβς ισχυροποίησε την υποψηφιότητα του ενώ το Χιούστον είναι η ομάδα που έχει δώσει το μεγαλύτερο βάρος από κάθε άλλη στη καμπάνια προώθησης του δικού της σταρ για MVP. Από την άλλη υπάρχουν ακόμα κάποια «αλλά».. Ο Χάρντεν δεν μπήκε στη λίγκα με το περιτύλιγμα ενός Λεμπρόν καθώς υπήρξε 6ος παίκτης όταν βρισκόταν στην ίδια ομάδα με τους Ντουράντ-Ουέστμπρουκ. Προσωπικά δε μου λέει απολύτως τίποτα αυτό (το αντίθετο) όμως στην Αμερική και όταν μιλάμε για σταρντομ και βραβεία MVP μετράει.. Σε αγωνιστικό επίπεδο ο Χάρντεν συνεχίζει να γεμίζει το διαδίκτυο με βίντεο που τον δείχνουν να μαρκάρει ..φαντάσματα και αόρατους παίκτες μια και ο δικός του κυκλοφορεί συνήθως ελεύθερος. Το χειρότερο είναι ότι έχει πείσει ότι τα αμυντικά θέματα του είναι θέμα διάθεσης. Όχι ότι καλύτερο για έναν υποψήφιο ΜVP της λίγκας. Η νοοτροπία είναι το παν..

No4 THE KING


Lebron James (Cavs)
Stats: 26.0 (54.1% 2PT-33.7% 3PT-71.5% FT) 5.8 REB- 7.3 AST- 1.6 STL- 4.3 TO
Salary: $20.644.400

Ο Λεμπρόν βιώνει μια καινούργια κατάσταση στην οποία προσπαθεί να αποτελέσει τον συνεκτικό ιστό για την καινούργια ομάδα των Καβς φέρνοντας τους συμπαίκτες του, με το δικό του παιχνίδι, πιο κοντά. Δεν είναι τυχαίο το ότι οι Καβς των τριών σούπερσταρς μετρούν ρεκόρ 2-9 χωρίς τον Τζέημς. O Λεμπρόν έχει βγεί μπροστά εδώ και αρκετό καιρό μετρώντας στα τελευταία 5 ματς (πριν το τελευταίο με τους Σανς) μ.ο. 33.8 πόντων (52% FG) 7.0 REB-7.0 AST-2.3 STL-1.3 BLK..  Είναι πολύ ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι αυτό που λείπει στην καταρρακωμένη (11.2 πόντους κάτω), χωρίς τον Λεμπρόν, επίθεση των Καβς είναι όχι τόσο το σκοράρισμα του αλλά τα playmaking abilities του, κομμάτι στο οποίο έχει βασίσει φέτος ο Μπλατ το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του έχοντας στη διάθεση του ένα ρόστερ με αρκετούς ικανούς σκόρερς γύρω από τον Λεμπρόν. Ο Τζέημς έχει ήδη 4 MVP, έχασε τη «μάχη» πέρυσι από τον Ντουράντ και φέτος σαφώς δεν είναι το πρώτο φαβορί για το βραβείο με πολλά φρέσκα πρόσωπα-διεκδικητές με σπουδαία νούμερα και επιδόσεις ακόμα πιο φανταχτερές από τις δικές του. Όμως τώρα, στη τελική ευθεία της κανονικής περιόδου θα τα δώσει όλα για να δεί τους Καβς να πλασάρονται όσο το δυνατόν ψηλότερα και κανείς δε ξέρει που μπορεί να τον οδηγήσει αυτό σε ατομικό επίπεδο..

TO OUTSIDER


Νο5. Anthony Davis
Stats: 24.3 PTS (54.8% PT-83% FT) 10.3 REB-1.6 AST- 1.5 STL- 2.8 BLK- 1.4 TO
Salary (2014-15): $5.607.240

Πριν προλάβετε να σκεφτείτε ότι ο Ντέηβις ίσως δε θα έπρεπε να βρίσκεται στη λίστα, θα σας πω ότι το ρεκόρ του θρυλικού Ουίλτ Τσάμπερλεην σε PIR σε μια σεζόν (31.8 το 1962-63) κινδυνεύει από τον νεαρό σούπερ-σταρ των Πέλικανς (31.7). Παρακολουθώντας τον Ντέηβις να αγωνίζεται βλέπω το μέλλον. Ο ίδιος είναι αυτή τη στιγμή ο πιο επικίνδυνος παίκτης στη λίγκα μέσα στο ζωγραφιστό έχοντας ανεβάσει την ομάδα του στο Νο1 παραγωγικότητας στη λίγκα μέσα από το ζωγραφιστό (47.1). Το impact του είναι απίστευτο και στις δύο πλευρές του παρκέ. Φέτος ίσως να μη φτάσει στο μεγάλο βραβείο, όμως φαίνεται δεδομένο ότι θα είναι το φαβορί στην ημέρα που ξημερώνει..

Το Hoopfellas ψηφίζει..



Η απίστευτη πορεία και διάρκεια των Ουόριορς μέσα στη σεζόν τοποθετούν τον μοναδικό Στέφεν Κάρι στη κορυφή αυτή τη στιγμή. Ο Sniper των «Πολεμιστών» είναι σε αποστολή από την αρχή της σεζόν έχοντας κάνει επίδειξη δύναμης απέναντι σε κάθε αντίπαλο, παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο πλέον πακέτο. Αν σήμερα έπρεπε να ψηφίσω, θα κύκλωνα το όνομα του. Παρ’όλα αυτά οφείλω να ομολογήσω ότι η κατάσταση είναι ρευστή ακόμα, τη στιγμή που μπαίνουμε στη τελική ευθεία της σεζόν και τίποτα δεν αποκλείεται. Ειδικά εάν ο Ουέστμπρουκ συνεχίσει τα θαύματα..

Περιμένω τις ψήφους σας, το θέμα έχει ..κουβέντα.


Υ.Γ: Το ΣΚ ήμουν «εκτός» και για αυτό δεν είχαμε ανάλυση των αγώνων της Ευρωλίγκας. Δύο λόγια. Δύο μεν, σημαντικά δε.

Για τους φιλάθλους των πρασίνων..

Κάντε υπομονή. Υ Π Ο Μ Ο Ν Η. Αυτό προσπαθεί να περάσει η σελίδα μας τόσα χρόνια. Αυτή είναι η φιλοσοφία της. Με αφορμή το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού προσπαθήσαμε το καλοκαίρι να περάσουμε αυτή τη φιλοσοφία στο ευρύ κοινό. Της υπομονής.. Αν μέσα από αυτή τη σελίδα καταφέρουν να αλλάξουν οπτική για το άθλημα έστω μερικά άτομα, η επιτυχία της θα είναι μεγάλη.
Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός έχασε από το performance του στο αμυντικό κομμάτι. Ναι, υπάρχει ένα θέμα στο closing κλειστών παιχνιδιών. Έχει γραφτεί για το αδύναμο κομμάτι του κόουτς από το καλοκαίρι και διογκώνεται τη στιγμή που ο Διαμαντίδης δεν έχει ανάσες και τα πόδια πλέον να αξιοποιήσει κάθε τι που διαβάζει ο σκληρός του στις τελευταίες κατοχές. Πιστεύω ότι αυτό το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά, με ομαδική δουλειά και κατά τη γνώμη μου, σε ευρύτερο πλαίσιο, με μια αλλαγή στο rotation που θα φρεσκάρει την ομάδα. Παππάς στάρτερ στο «2», Νέλσον στο «1», Σλότερ από τον πάγκο σε ρόλο Τζέησι Κάρολ (διατηρώντας δηλ. το aggressiveness του) και ένας Διαμαντίδης ξεκούραστος για το τελευταίο 4-5λεπτο, έτοιμος να πιάσει το νυστέρι του χειρούργου με περισσότερες ανάσες.. Το συζητάμε.. Ο όμιλος είναι ακόμα ανοικτός.

Για τον Ολυμπιακό..

Άψογος κύριε Σφαιρόπουλε. Θα είναι κρίμα να κριθείς σε μια σειρά τελικών Α1 όπου μπορούν να συμβούν τα πάντα.. Είναι ίσως ο ανήφορος που πρέπει να διασχίσει ο κάθε άνθρωπος για να φτάσει στον προσωπικό του παράδεισο.  

Η ομάδα ήταν πολύ καλή και στο Μιλάνο και το πιο σημαντικό έτοιμη ψυχολογικά για ένα τέτοιο εκτός έδρας παιχνίδι. Εξαιρετική άμυνα στο ποστ (αρκετά δυναμική πάνω στον Σάμιουελς που ερχόταν από εκπληκτικό ματς 36 πόντων και 14/16 σουτ στη Ρωσία) ενώ ο Πρίντεζης αποδεικνύει συνεχώς γιατί παραμένει το καλύτερο «4» σε καταστάσεις τρανζίσιον στην Ευρώπη ακόμα. Περιμένω σταδιακά να ανεβάσει ρυθμούς και ο Παπαπέτρου. Το καλοκαίρι τον οραματιζόμουν ως στάρτερ..


Υ.Γ2: Βλέποντας τον Ουέστμπρουκ να .. σπάει τα κοντέρ, πηγαίνω λίγο πίσω και σας θυμίζω ότι τα κοντέρ τα έχει σπάσει άλλος. Ήταν Μάρτιος του 1989 όταν ο Μάικλ Τζόρνταν (μετά από δίωρη συζήτηση με τον Νταγκ Κόλινς με θέμα την έλλειψη βοήθειας του Αίρ από τους συμπαίκτες του) μετακινήθηκε στη θέση του PG. Mετά από ένα μικρό μεταβατικό στάδιο μερικών παιχνιδιών, ο Τζόρνταν κατάφερε να φτάσει στο τριπλ-νταμπλ 10 φορές σε 11 ματς, μετρώντας 33.6 πόντους-10.8 ριμπ.-11.6 τελικές σε αυτό το διάστημα. Το 5-6 των Μπούλς βέβαια δε βοήθησε και ο Τζόρνταν καθιερώθηκε ως ο καλύτερος off guard στην ιστορία του μπάσκετ. Ο ίδιος παρ’όλα αυτά θεωρεί ότι τότε χρειαζόταν τον χρόνο του για να αναμείξει σωστά και προς όφελος των Μπούλς τους συμπαίκτες του στην επίθεση της ομάδας..



237 σχόλια:

  1. Έλα Τζιμάραααααααα! Με το βλέπω τη γλώσσα έξω στο τέλος δάκρυσα. Ποιος Γουέστμπρουκ και ποιος Κάρι-Λέμπρον.. Λοιπόν ψηφίζω Ράσελ Τζιμ για φέτος. Απίστευτο σερί.

    Και κάτι εκτός ΝΒΑ για αυτούς που αγιοποιούν τον Ζοτς. Σήμερα ξεβρακώθηκε από τον Αταμάν που μόλις με 6 παίκτες του έβαλε 92 και τον νίκησε. Όπως και πέρυσι τον κέρδισε κατά κράτος στους τελικούς.

    Πικουλίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Γαλατά σφάχτηκε πέρυσι. Σωστά δε κατέβηκε στο έβδομο ματς. Ντέηβις Τζιμ. Όπως το είπες. Είναι το μέλλον.

      Διαγραφή
    2. Αν βλέπεις κάθε βράδυ ΝΒΑ και όχι τα πρωϊνά το boxscore και βάζεις το Ράσελ ανάμεσα στο Κάρι και το Χάρντεν,παίζει σοβαρό θέμα αντίληψης της πραγματικότητας(του ΝΒΑ έτσι ,όχι γενικά,μη σε προσβάλω κιόλας ενώ δε σε γνωρίζω)

      Διαγραφή
    3. Koίτα λίγο τις αλλαγές στα μπουκάδικα φιλαράκο. Και επειδή βλέπω ΝΒΑ σου λέω ότι ο Ουέστμπρουκ θα το πάρει, αρκεί να εξασφαλίσει όσο πιο γρήγορα την οχτάδα

      Πικουλίνος

      Διαγραφή
    4. Παίζω κάθε μέρα στοίχημα ΝΒΑ αλλά ειλικρινά δε με απασχολεί τι λένε τα μπουκάδικα,άλλωστε εδώ δε παίζω στοίχημα για να προβλέψω σωστά,είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων,λέμε την άποψή μας για το ποιος το αξίζει.Ο brooks δεν έχει plays,οι υπόλοιποι κινούνται στη μετριότητα και φαίνεται πάρα πολύ διότι βγαίνει μπροστά.Σου θυμίζω τι έκανε πέρυσι ο kd όταν έλειπε ο westbrook,έτσι πάνε αυτά(φυσικά δε συγκρίνω τους 2 τους,είναι μέρα με τη νύχτα).Όσο για Ζοτς,ούτε αυτός ούτε ο Ντούντα μπορούν να κριθούν στη Τουρκία,ομάδες που δεν έχουν καλούς γηγενείς παίκτες,δε μπορούν να παίξουν καλά.Πήγαν εκεί για τα χρήματα και για τη λογική"Αν αποτύχουμε,δε θα μας πει κανείς τπτ διότι 1 ζωή ήταν όλοι στην αφάνεια,αν πετύχουμε θα μείνουμε στην ιστορία"

      Διαγραφή
    5. Δε μπορούν να κριθούν στη Τουρκία ε? Θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει.. Με 30 μύρια έκαστως δε μπορουν να κριθούν. Το ντόπιο υλικό το γνώριζαν από πριν.

      Πικουλίνος

      Διαγραφή
    6. 3.07 σφαχτηκε η Γαλατα;; ελα αληθεια που ειδες τον αγωνα να τον δουμε και εμεις.Επειδη δεν κατεβηκε να παιξει λογω επεισοδιων στους τελικους σημαινει οτι σφαχτηκε,τελικα ορισμενοι βλεπετε φαντασματα παντου.Αληθεια το εννοουσα που ειδατε τους τελικους περσι στην Τουρκια να τους δω και εγω.

      Διαγραφή
    7. Kοκκίνησε ο Βόσπορος, όχι απλώς σφάχτηκε.

      Διαγραφή
    8. Δεν έχουν τόσο(νομίζω δεν ψάχτηκα και στα λογιστικά,τόσο έχει μόνο η αρκούδα) αλλά και να είχε,δεν είναι το παν τα χρήματα.Στις ελληνικές ομάδες πετύχαιναν διότι διέθεταν Έλληνες παίκταράδες που τους πλαισίωναν καλοί Αμερικάνοι,πέρυσι ο Κλέιζα έπαιρνε 2.5 ή 3 μύρια στη Φενέρ και φέτος παίρνει 200-300 χιλιάρικα στη Μιλάνο.Τι σημαίνει αυτό?Ότι επειδή ο Κλέιζα παίρνει τόσα και δεν μπορώ να τον διώξω,απαιτώ να μου πάρει την Ευρωλίγκα?Ο Λάσμε παίρνει 1.5 μύριο στην Εφές και παίζει σαν να παίρνει 100 χιλιάρικα,να κλωνοποιήσει Διαμαντίδη ο Ντούντα δε μπορεί.Σου ξαναλέω,τεράστιο θέμα οι γηγενείς παίκτες.Όσο για το αν το γνώριζαν που λες,σαφώς και το γνώριζαν γιαυτό και είπα ότι πήγαν μην έχοντας τίποτα να χάσουν.Μια ζωή ανύπαρκτοι ήταν οι Τούρκοι οπότε κλάιν.Να αποδείξει ο Ντούντα και ο Ζοτς σε ποιον και τι?Μη στήνεστε σε γωνιές να περιμένετε αρνητικά αποτελέσματα μήπως και δικαιωθείτε.

      Διαγραφή
    9. 700 παίρνει ο Κλέιζα φίλε. Μη μιλάς τυχαία αν δε γνωρίζεις σε παρακαλώ. Δηλαδή είναι καλοί κόουτς μόνο με καλό εγχώριο κορμό. Χωρίς τέτοιον, όχι.

      Διαγραφή
    10. Δε μίλησα τυχαία,το είχα διαβάσει κάπου ότι έκλεισε συμφωνία 10 φορές κάτω απαυτά που έπαιρνε για να μείνει σε ανταγωνιστικό επίπεδο αλλά δεν έχω λόγο να μη σε πιστέψω οπότε συμφωνούμε παίρνει 700.Διαφωνούμε όμως σε κάτι βασικό,ανεβοκατεβάζεις το πήχη ανάλογα με το πόσα παίρνει ο καθένας,το παν είναι η τεχνογνωσία και θαύματα δε μπορούν να γίνουν.Δε ξέρουμε που θα φτάσουν ακόμα και οι 2 οπότε ας περιμένουμε,το μόνο σίγουρο είναι ότι χωρίς αυτούς,θα άρπαζαν φάπες και θα πάλευαν να βγουν τέταρτοι(αν περνούσαν τον α όμιλο)

      Διαγραφή
    11. 3.40 κουραστηκα για να μην πω τιποτα αλλο,να διαβαζω σχολια και ειδικα κοκκινα οτι και καλα οτι εχει πετυχει ο Ζοτς ειναι μονο μα ΜΟΝΟ στην ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ.""Τα επαιρνε στην Ελλαδα του τα εδιναν στην Ευρωπη τωρα ναιιιιιιι και στην Τουρκια""".Α ναι και το ασημενιο στην Ατλαντα και αυτο χαρη των διαιτητων ηταν.Μπαινω εδω μεσα που οι περισσοτεροι υποτιθεται οτι ξερουν μπασκετ αλλα δεν.Κριμα πραγματικα.Υποτιμηση της νοημοσυνης λεγεται αυτο.

      Διαγραφή
    12. Ο Ζοτς είναι σπουδαίος αλλά όχι ιδιοφυϊα. Αυτό λέω. Στην Ατλάντα με Ντανίλοβιτς, Σάλε, Βλάντο, Ντέγιαν θα πήγαινα και εγώ τελικό.

      Διαγραφή
    13. A μπραβο 4.10 ειδες ηρθες στα λογια μου...δηλαδη οταν δεν του τα χαριζε η διαιτησια του τα εδιναν οι παιχταραδες που ειχε,ετσι;;;.Κατι τελευταιο διαβαζω τελευταια οτι ο ΔΔ μαζι με τον Ζοτς εκαναν καριερα επειδη ειχαν παιχταραδες, συμπαιχτες και παιχτες,για καποιο λογο το 11 που πηραν μαζι την ευρωλιγκα δεν αναφερεται πουθενα λες και το ξεχασαν ολοι οτι το σηκωσαν και με Σατο,Βουγιουκα,Μαριτς Τεπιτς,Καιμακογλου(αποντο τοτε)Περπερογλου (2 ποντους),καλοι παιχτες αλλα οχι παιχταραδες,ετσι;. (Συγγνωμη για το ασχετο και την καταχρηση)

      Διαγραφή
    14. Τα ίδια έλεγαν και για τον Πεπ στη Μπαρτσελόνα,και εγώ αν ήμουν εκεί θα τα έπαιρνα όλα αλλά μπορώ να σου απαριθμήσω 50 προπονητές στην Ευρώπη που αν ήταν εκείνη την εποχή στη Μπάρτσα δε θα έπαιρναν τίποτα διότι δεν είναι μόνο το ρόστερ,παίζουν άπειρα πράγματα.Για να πάρεις πρωτάθλημα Ευρώπης δε μπορεί να το πάρεις με το Γεωργέα αλλά ούτε μόνο με Μέσσιδες,θες να έχεις τους κατάλληλους παίκτες.Και ο Καζλάουσκας όλους τους είχε και στον τελικό με τον Οσφπ πήγαινε πέρα δώθε κοιτώντας το χρονόμετρο λες και ήταν ποδόσφαιρο στο 92.Ουδείς αλάνθαστος,δε κάνει λάθη όποιος δε δουλεύει.Εγώ Παναθηναικός είμαι,έχω να του καταλογίσω του Ζοτς ότι δε φρόντισε την επόμενη μέρα όταν άρπαζε ο ΟΣΦΠ ό,τι καλό ελληνικό στοιχείο υπήρχε στην αγορά και τους βλέπαμε στις μικρές εθνικές,αποκεί και πέρα είναι ο καλύτερος.Και δε πήρε τίποτα με διαιτησία.Ο Οσφπ αδικήθηκε στο non-call(όπου σε σεμινάρια διαιτησίας οι μισοί λένε μη κρίνεις αγώνα στο τελ δευτερόλεπτο και οι άλλοι μισοί διαφωνούν,προσωπική γνώμη έπρεπε να δωθεί και στον τρίτο τελικό του 10 όπου 2-3 σφυρίγματα έδωσαν ώθηση στον ΠΑΟ να ξεκινήσει το σερί,ο Γιαννάκης επειδή έχω ξαναδεί το ματς έκανε εγκλήματα εκείνη τη μέρα και έχασε ματς μέσα απτα χέρια του,κατά τάλλα ναι η διαιτησία ευνόησε τον Πάο) τα υπόλοιπα χρόνια,τις μισές χρονιές παίζαμε με το Γιανουζάκο,το άλλο 1/4 με 30αρες διαφορά και το άλλο 1/4 που ο Οσφπ ήταν ανταγωνιστικός ,μετρούσε βολές(εγώ στο Σεφ εκτελούσα 15 λιγότερες,έχουν γίνει και εκεί λάθη και πολλά μάλιστα αλλά δεν είπα ποτέ τπτ διότι κατέβαινα να παίξω συνέχεια με σπλιτ,δεν επεδίωκα ποτέ επαφές) και διαμαρτυρόταν για φάουλ του Σάρας στον Παπαλουκά που πρώτα έκανε όλοτο Σεφ βόλτα.Ας σταματήσει η καραμέλα περί διαιτησίας που αναφέρθηκε πιο πάνω.Παίζουμε 20 χρόνια,ο ΟΣΦΠ έχει αδικηθεί 2 φορές καταφανέστατα και η ιστορία έδειξε μετέπειτα ότι δεν ήταν αλλοίωση πρωταθλημάτων όπως διατείνονταν όλοι αλλά ευκαιρίες κατάκτησης,είχε δικαίωμα στο όνειρο που λένε,κάτι σαν το τρίτο χέρι του Μπλάντεν.

      Διαγραφή
    15. Παιδιά, η ήττα δεν κόστισε του Ζοτς, όμως έτσι δημιουργησε μια κρίση για να έρθει η ομάδα του στο ΣΕΦ και να τρώει σίδερα, τα έχουμε δει αυτά από Ζοτς και Ντούντα εδώ και χρόνια, το ματς του ΣΕΦ θα είναι ΚΟΛΑΣΗ.
      Τζιμάρα, κι εγώ Καρρυ για MVP, όπως γράφεις το παιδί της διπλανής πόρτας που σε κάνει να έχεις μαζί σου 4 σακούλες για τον εμετό!

      Διαγραφή
    16. Καλησπέρα.. Ναι ρε Napi.. Δε μου άρεσε καθόλου αυτή η ήττα του Ζοτς..

      Διαγραφή
    17. ποιον αταμαν ρε συ,τιμωρημενος ηταν αυτος με τον βοηθο του επαιζε η γαλατα.Χαρα ε γαυρουλη;; ειδες, ειναι που εχετε δυσκολο ομιλο.Χανει η ΤΣΣΚΑ απο ομαδες γιουροκαπ, χανει απο διαλυμενες ομαδες η Φενερ,αλλα ειπαμε ο ομιλος σας ειναι ο πιο δυσκολος.

      Διαγραφή
    18. αυτός που δεν έχει χάσει τίτλο στην τουρκία τα τελευταία χρόνια φίλε

      Διαγραφή
    19. δεν εννοω οτι δεν ειναι καλος ο Αταμαν λεω οτι ηταν τιμωρημενος,(για την σφαλιαρα που εδωσε σε παιχτη του), με τον βοηθο του κερδισε η Γαλατα.

      Διαγραφή
  2. carry γιατι είναι η προσωποποίηση ότι όλοι μπορουν να γίνουν super star στο ΝΒΑ

    δεν έχει το φοβερά αθλητικό σώμα

    αλλά το πως σπάει τον καρπό στο σούτ πρέπει να το διδασκουν στα νηπιαγωγεία

    μετά απο τις περιπέτειες με τους αστραγάλους του ανεβηκε μεγάλη ανηφόρα και
    κάνει μεγάλα πράγματα φέτος

    και οι warriors είναι η πιο συμπαθητική ομάδα φετος

    * σχόλιο για τον Davis
    ο μονοφρυδος είναι απίστευτος
    να έχει υγεία και 2-3 μαθήματα να κανει με τον Hakeem για να αναπτύξει το παιχνίδι με πλάτη
    και θα εχει όλους τους ψηλούς μια χαψια :)


    sneakersplay.webs.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβερός ο Ντέηβις. Έχει όλο το πακέτο για το "από κεί" μπάσκετ. Θα κυριαρχήσει αν μείνει υγιής..

      Διαγραφή
  3. στεφ καρι τιποτα αλλο.......ο χαρντεν δεν επρεπε να ειναι στη λιστα,ο γουεστμπρουκ κανει καταχρηση προσπαθειων,ο ντειβις του χρονου,ο λεμπρον εχει κι αλλα mvp.........σε οσους ειναι πιο παλιοι ειναι δεδομενο οτι θα ψηφισουν τον καρι,θυμιζει παικτες παλιας κοπης....προτεινω σε οσους βλεπουν μπασκετ να δουν παιχνιδια των γουοριορς......το μπασκετ στα καλυτερα του,η λιγκα χρειαζεται αλλαγη στην κορυφη...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε στόουνρουκ ο Χάρντεν με τέτοια νούμερα και με τη πορεία των Ρόκετς δεν έπρεπε να είναι στη λίστα? Δε νομίζω ρε φίλε

      Mario

      Διαγραφή
    2. φοβερα νουμερα εχει αλλα οπως λεει και φιλος πιο κατω παιζει περισσοτερο απο τους συνυποψηφιους του για τον εαυτο του και τα νουμερα του,ενω οι αλλοι κανουν καλυτερους και τους συμπαικτες τους...ειδικα ο καρι......stonerook

      Διαγραφή
    3. δε διαφωνώ αλλά ντσξ, όχι και εκτός λίστας. Είναι τουλάχιστον στο τοπ-3. Όχι νο1 αλλά στους τρείς

      Mario

      Διαγραφή
    4. δεν το συζηταμε ειναι απολαυση να τον βλεπεις ειδικα αυτες οι σταυρωτες ντριπλες το κατι αλλο ειναι....αλλα λιγη αμυνα ρε παιδι μου,πολυ αδιαφορια....stonerook

      Διαγραφή
    5. Τεμπέλης και χαβαλετζής. Η νοοτροπία που είπε ο Τζιμ. Δε θέλει τέτοια πρότυπα η λίγκα.

      Mario

      Διαγραφή
    6. Δεν είμαι φαν ούτε του Ουέστμπρουκ ούτε του Χάρντεν. Θα έπαιρνα τον Κρις Πολ και τον Κάρι κάθε στιγμή πάνω από αυτούς. Όμως τα νούμερα και η απόδοση τους δεν αφήνουν περιθώριο να συζητάμε εάν πρέπει να βρίσκονται σε αυτή τη λίστα.

      Διαγραφή
  4. Κάρι χωρίς συζήτηση και χωρίς κανένα επιχείρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στη συνείδηση του απλού φιλάθλου,mvp είναι αυτός που κάνει τους συμπαίκτες του να μοιάζουν 3 φορές καλύτεροι από ό,τι πραγματικά είναι.Δεν είναι το παν τα νούμερα.Αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο ο Κάρι και ο Λεμπρόν.Ο Λεμπρόν όμως ξεκίνησε σα να βαριέται που παίζει σαυτή την ομάδα και να τα έχει πολύ με τον Κyrie που αν και playmaker δεν την έδινε στο αριστερό,μετά σοβαρεύτηκε αλλά το τρένο έφυγε.Ο μονόφρυδος είναι συγκινητικός και παικταράς αλλά λόγω πορείας ομάδας δεν πρέπει να το πάρει.Ο westbrook είναι ρομπότ,κάνει τα πάντα αλλά βρίσκει και τα κάνει.Λείπει ο Ντουράντ,ο brooks είναι χειρότερος και απτον Καλαφατάκη οπότε παίρνει 40 προσπάθειες σε κάθε ματς πολλά εκ των οποίων γίνεται μοιραίος στο τελευταίο λεπτό,ας μην τα απαριθμήσω διότι το νόημα δεν είναι η επίδειξη γνώσεων.Για τον άσχετο που βλέπει το πρωί στη δουλειά τα highlights,χαίρω πολύ φαίνεται θεός.Τον μούσια τον αγαπούσαμε στους Θάντερ που ο westbrook έπαιρνε φόρα και στούκαρε στους σέντερ,έμπαινε μέσα και έβαζε 15 πόντους σε 10 λεπτά,είναι ο κορυφαίος στο 1 με 1 αλλά ούτε αυτός βελτιώνει τους συμπαίκτες του,είναι σε 1 ομάδα που δεν έχει καλό υλικό για πρωταθλητισμό,απλά μεγάλη ποσότητα.Και όσοι λένε ότι δεν τον βοηθούν οι συμπαίκτες,σαυτές τις ομάδες φαίνεσαι πιο πολύ βλέπε love στους Μινεσότα.Στους Γκόλντεν όλα δουλεύουν ρολόι,είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις και όμως έχει κάνει το Green να είναι πρώτο βιολί που άμα έπαιζε στους Χιούστον θα ήτν απλά ένας πολύ καλός ρολίστας.Ο τίτλος έχει ονοματεπώνυμο,Στέφανος Κάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ο brooks είναι χειρότερος και απτον Καλαφατάκη "

      κλαιω

      Διαγραφή
    2. Ο Μπρούκς δεν είναι κακός προπονητής. Ο Ουέστμπρουκ είναι αγύριστο κεφάλι

      Διαγραφή
    3. o Μπρουκς είναι πάρα μα πάρα πολύ κακός προπονητής και δε το στηρίζω αν μπορεί να χαλιναγωγήσει το χελωνονιτζάκι,έχει χάσει φίλε αμέτρητα ματς τόσα χρόνια στη σκακιέρα,όσα πήρε τα πήρε με κάτι buzzer του θεού Κέβιν.Μέχρι και ο Φιλιππινέζος στους Μιάμι,κάτι έδειξε αυτά τα χρόνια,ανέβασε 1-2 παίκτες απτην αφάνεια έστω.

      Διαγραφή
    4. Νταξ, μη τα μηδενίζουμε όλα. Κακός δεν είναι ο Μπρούκς παιδιά.

      Διαγραφή
  6. ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ, θα επανελθω αυριο με σχολιο που θα εχω ωρα να γραψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάρι γιατί έτσι.. Ζοζέ γιατί χωρίς καλάθι ο Τιμ?

      Mario

      Διαγραφή
    2. μετα απο 20 χρονια κ 1545 αγωνες ετυχε :P , εβαλε κατι βολες ομως, δε πηγε αποντος χεχε αν κ φετος η χρονια του ειναι εξαιρετικη για αλλη μια φορα.

      Διαγραφή
    3. Super είναι ο Τίμαρος φέτος.

      Mario

      Διαγραφή
    4. Δεύτερη νιότη.. Για να δούμε στη ποστ σίζον..

      Διαγραφή
  7. Ο Λεμπρόν παραμένει ο καλύτερος και πιο πλήρης παίκτης στη λίγκα. Θα γούσταρα Τζιμ μαζί με τον δικό σου τον Μπλατ να κάνουν καμιά ζημιά φέτος. Κανείς δε τους υπολογίζει τόσο

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kάρι Τζιμ. Είναι ο καλύτερος παίκτης στο κόσμο αυτή τη στιγμή.

      Johny Q

      Διαγραφή
    2. Θα είναι μεγάλο επίτευγμα για το Κλίβελαντ να φτάσει στον τίτλο στη πρώτη χρονιά αυτής της ομάδας. Θα εκτοξεύσει τον Τζέημς στις ιστορικές συγκρίσεις..

      Διαγραφή
  8. το ωραιο ειναι παντως οτι απο τα δυο φαβορι(ρασελ και καρι) μαλλον ενας θα χαιρετησει γρηγορα τα πλει οφ.........παντως τα ζευγαρια της δυσης θα ναι τρομερα ολα......ποιος θα αντεξει τοσο ξενυχτι την ανοιξη......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτσε να μπεί ο Ουέστμπρουκ.. Καλησπέρα σε όλους. Λες stonerook να κάνει το μπαμ η οκλαχόμα με το γκ. στέητ?

      Panos

      Διαγραφή
    2. Στην Ανατολή τι βλέπετε ρε παιδιά?

      Διαγραφή
    3. ξενερωτα ζευγαρια μεχρι να παιξουν καβς-μπουλς τελικους....μονο η ατλαντα μπορει κατι να κανει αλλα δεν νομιζω..ολα τα βλεμματα θα ναι στην δυση......stonerook

      Διαγραφή
    4. είμαι μπούλς και να σου πω την αλήθεια δεν έχω τόση αυτοπεποίθηση για εύκολο δρόμο μέχρι τους τελικούς περιφέρειας.

      Διαγραφή
    5. Άνευ Ρόουζ θα είναι δύσκολα να φτάσεις ακόμα και στους τελικούς Ανατολής

      Διαγραφή
    6. Η Ανατολή είναι μυστήριο.. Όλοι μπορούν, πολλές ομάδες βρίσκονται "κοντά".. Οι Ουίζαρντς για παράδειγμα, μπορούν να κάνουν την έκπληξη..

      Διαγραφή
  9. 2 κοσμοι συγκρούονται.
    Απο τη μια το μπασκετ της προπονησης του low-profile της σεμνοτητας και της υψηλης τεχνικης απο την αλλη το macho ,hyper-musculine προκλητικο,και απροβλέπτο μπασκετ.Και τα δυο παιδια της αφροαμερικανικης μεγαλυτερης σχολης στο κοσμο,και οι δυο υπερβολικα fun to watch.Σαν μετριος ερασιτεχνης προτιμω βεβαια την 1η σχολη αλλα δε μπορω να μη θαυμαζω και τη 2η.
    Θα μετρησει πολυ η τελικη καταξη των Ουοριορς αλλα προτιμώ να μην παιξουν με τους Θαντερ στον 1ο γυρο θα ναι αδικια και για τους 2.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι καλύτερη ομάδα οι Ουόριορς αλλά στα play-offs δε περνάει πάντα η καλύτερη ομάδα της regular season.. Το περιτύλιγμα του outsider μπορεί να είναι ο καλύτερος σύμμαχος για μια ομάδα όπως η Θάντερ.

      Διαγραφή
    2. 1 το πολύ 2 ματς μπορεί να πάρει η θάντερ απέναντι στο γκ.στέητ

      Διαγραφή
  10. μακαρι οχι αλλα ειναι γενικα φρεσκια ομαδα ειναι και αν γυρισει ο ντουραντ θα ναι πολυ επικινδυνοι ....αν αρχιζαν τωρα θα ηταν καρι-ρασελ,μεμφις-σπερς,χιουστον-νταλλας,κλιπερς-πορτλαντ....παντως οι γουοριορς αυτη τη στιγμη ειναι ενα επιπεδο πανω απο ολους...σε δυο μηνες ομως κανεις δεν ξερει......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτά τα 4 ματς απς ΣΗΜΕΡΑ, θα έπαιρνα Κάρι-Μέμφις-Μαβς και Κλίπερς.. Εσείς?

      Διαγραφή
    2. ουόριος-σπερς-μαβς-κλιπερς

      Διαγραφή
    3. Σπερς μόνο. Μόλις αρχίσουν τα πλεηοφς θα αρχίσει και το σόου

      Διαγραφή
  11. Εγω απο Καρι,Χαρντεν και Ουεστμπρουκ συμπαθω σαν παικτη περισσοτερο τον Καρυ αλλα εχοντας δει αρκετα ντερμπι του Χιουστον φετος βγαζω το καπελο στον Χαρντεν εχει βαλει τεραστια καλαθια και χει παρει κρισιμα ματς για τους Χιουστον και νομιζω οτι του αξιζει για MVP κι ας ειναι λιγο γιουρια το παιχνιδι του.JIM για το υστερογραφο αν ο MJ πιστευε πως θα μπορουσε να παιξει PG τοτε θα μπορουσε ας μην αμφισβητουμε τα θεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι παίκτες μου δεν έχουν κίνητρο!

    http://www.sport24.gr/Basket/TurkeyBasket/omprantovits-oi-paiktes-moy-den-exoyn-kinhtra.3348500.html

    ΜΕΓΑΛΕ Ζοτς. Περίφημο το mind game για να έρθουν την Παρασκευή οι παίκτες της Fener τσιτωμένοι και συγκεντρωμένοι για τη νίκη (καθώς φυσικά είναι πολύ πιό σημαντικός ο αγὠνας αυτός της Euroleague από έναν απλό αγώνα Τούρκικης διοργάνωσης), αλλά εμείς σε γνωρίζουμε σαν την τσέπη μας (13 χρόνια... φάπες είναι αυτές ;-) ) και δεν τσιμπάμε πλέον, από πλασματικές ήττες και εικονικές κρίσεις αλά Prokom μετά από την άνετη νίκη των 20+ πόντων του ΠΑΟ τότε.

    Ανοίξαμε και σας περιμένουμε με τις... περηφάνειες σηκωμένες (ειδικά ο VSpan). ΑΠΟΛΥΤΗ συγκέντρωση 40 ΛΕΠΤΩΝ, ΜΠΟΛΙΚΗ ενέργεια και κυρίως ΣΕΒΑΣΜΟΣ στον αντίπαλο (επιτρέπεται η οποιαδήποτε χαλάρωση, μόνο στα... ντους μετά τον αγώνα), για να μπορέσουμε να κάνουμε άλλη μια τρομοκρατική... επίθεση στο ΣΕΦ και να αγκαλιάσουμε έτσι την πρόκριση και το πλεονέκτημα!

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για άλλη μια φορά δείχνει ότι έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

      Αν δεν έχουν κίνητρο λέει θα φύγουν!
      Πέρσι πήραν τίτλο στα χαρτιά. Αν φέτος δεν κάνει την υπέρβαση, νομίζει ότι θα του ξαναδώσουν εκατομμύρια για να διώξει τους παίκτες που ο ίδιος έφερε και να φέρει νέους αποτυχημένους;

      Διαγραφή
    2. Το έγραψα και πιο πάνω. Δε μου άρεσε καθόλου αυτή η ήττα του Ζοτς. Μπερδεύει λίγο.. Αν και οι ερυθρόλευκοι αυτή τη στιγμή είναι καλύτερη ομάδα.

      Διαγραφή
    3. Aλλη καραμελα παλι "το πηρε στα χαρτια" ρε πατε καλα.Ειχε μια νικη παραπανω, ο τιτλος θα κρινονταν στην εδρα του.Εγιναν φασαριες με τους οπαδους,ο Αταμαν ζητουσε να μην εχει κοσμο το γηπεδο, δεν του γινε το χατηρι,αρνηθηκε να κατεβει στο γηπεδο γιατι λεει κινδυνευε η ζωη του.Τι φταιει ρε ο Ζοτς;; που το μισος δεν βλεπει περα απο την μυτη σας.

      Διαγραφή
    4. Γαυροι φίλε, τι περιμενεις. Ετοιμοι ειναι να βγαλουν και τον Ιβκοβιτς αχρηστο (ετσι τον ελεγαν αλλωστε την πρωτη σεζον της επανοδου του στον Ολυμπιακο). "Ο μονος συλλογος οπου πετυχε ο Ιβκοβιτς ειναι ο Ολυμπιακός, άρα ειναι αχρηστος και ξεπερασμενος ο Ντουντα"

      Διαγραφή
    5. Και γιατί να μην έχει ανάποδη ανάγνωση αυτή η ήττα, Τζιμ;
      Η Φενέρ έμοιαζε να έχει βρει πατήματα/ρυθμό εδώ και κάποιες βδομάδες. Και ξαφνικά, έρχεται μια ντόπια ήττα, και δη από ομάδα-υπό-διάλυση (αν όχι ήδη διαλυμένη...). Δεν έχει μια λογική το να να τσιτώσει (αρνητικά) τους παίκτες αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό μάλιστα με το κράξιμο απ' τον κόουτς τους, όταν γενικά το μυαλό τους (λογικά) ήταν προς το ΣΕΦ; Προσωπικά πιο αποσταθεροποιητικό μου κάνει, ως γεγονός, παρά "καμπανάκι". Ή έστω, δεν τους λέει δα και τίποτα. Οι Σέρβοι τον έχουν ήδη "μάθει" τον Ομπράντοβιτς που τους γκαζώνει, οι κάποιοι ξένοι σιγά μην δίνουν δεκάρα (...γκαρίζει ο Ζοτς. Ε και; Σιγά μη "συγκινηθεί" ο Ζήσης που έχει φάει τα γήπεδα -και τις γκαρίδες- με το κουτάλι, σιγά μην ενοχληθούν οι μαύροι, σιγά μην τρομάξει ο Βέσελι κλπκλπ). Οι δε Τούρκοι, στον κόσμο τους ήταν-σε αυτόν και θα μείνουν. Ποιόν λοιπόν να "πουσάρει" ο Ζοτς; Τον Σιπαχί; Σιγά το κέρδος.
      (...Όκεϊ, ο μόνος ίσως ψαρώσαμπλ να είναι ο Μπογκντάνοβιτς. Fits the profile... Αλλά μέχρι εκεί, νομίζω.)

      Να λέγαμε δηλαδή για μεγαλο-ομάδα που " μπούκωσε", "κορέστηκε", οκ, να το καταλάβω - έχει νόημα και η γκαρίδα, αλλά και μια ήττα μπορεί να λειτουργήσει "συνεφερτικά". Στην περίπτωση της Φενέρ, πιο πολύ για "δύο βήματα πίσω" το κόβω, τη στιγμή του ανεβάσματος. Θα δείξει βέβαια αν τα δύο αυτά βήματα τα έκανε μαζί, ή θα κάνει ένα ακόμα στο ΣΕΦ. Διότι προφανώς προφήτες δεν υπάρχουν και η αλήθεια είναι πως μιλάμε για δύο ομάδες που είναι ως επί το πλείστον "Euroleague-orientated" (O OΣΦΠ δείχνει φέτος να είναι επαρκώς συμμαζεμένος για τα εγχώρια βέβαια, αλλά είναι και πιο "παλιός" ως ομάδα), έτοιμες να τα δώσουν όλα σε ένα ματς που ως γνωστόν πρόκειται να κρίνει (μάλλον) πολλά.
      Για διάφορους λόγους βέβαια ο ΟΣΦΠ είναι το φαβορί (πες σε φάση 55-45 κατ' ελάχιστο), αλλά ένα παιχνίδι είναι, και ως γνωστόν σ' ένα παιχνίδι μπορούν να γίνουν πολλά (εδώ γίνονται πολλά σε ολόκληρες σειρές ενίοτε...).

      Τεσπα, η δική μου σούμα είναι ότι την Φενέρ την ίδια έχει να φοβάται περισσότερο ο ΟΣΦΠ, παρά την πρόσφατη εγχώρια ήττα της.
      Η δε Φενέρ, πιο πολύ έχει να φοβάται τον εκνευρισμό από την εν λόγω πρόσφατη ήττα, παρά να "χαίρεται που έχασε". Για την ακρίβεια, πιστεύω ως πιθανότερο το ότι δεν είναι ούτε θετικά, ούτε αρνητικά επηρρεασμένη. Θα δείξει από το παιχνίδι που θα γίνει.

      Διαγραφή
    6. O OΣΦΠ παίζει καλύτερο μπάσκετ από τη Φενέρ. Δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Απλά για τους Τούρκους η συγκεκριμένη ήττα, ασυναίσθητα θα επιφέρει μεγαλύτερο βαθμό συγκέντρωσης. Περισσότερη "τσίτα".. Μέσα σε μια ομάδα, σε ένα σύνολο ανθρώπων με καθημερινή τριβή, η διαχείριση τέτοιων καταστάσεων είναι πολύ σημαντική για αυτό και πολλές φορές οι τεχνιτές κρίσεις χρησιμοποιούνται από τους προπονητές για να ψαποφευχθεί οποιοδήποτε ίχνος χαλάρωσης. Φυσικά δε μπορούμε να πούμε ότι έγινε σκόπιμα μια ήττα σε ένα τέτοιο ντέρμπι σε καμία περίπτωση. Απλά έγραψα ότι δε την ήθελα αυτή την ήττα προ ΣΕΦ. Και πάλι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί.

      Διαγραφή
  13. Αν και δεν παρακολουθώ ΝΒΑ (εκτός φυσικά από τους τέσσερεις συμπατριώτες μας), ψηφίζω PITBULL!

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kάρι γιατί είναι δολοφόνος, δημιουργός, ηγέτης και clutch. Ασφάλεια στα δύσκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Χάρντεν πρέπει να είναι mvp γιατί ο Κάρι έχει πιο ταλαντούχους συμπαίκτες(ο Τόμπσον ειδικά είναι δολοφόνος) και γιατί με την φυγή του Χάουαρντ είναι ολόκληρη ομάδα μόνος του. Για μένα:1.Χάρντεν, 2.Κάρι, 3.Λεμπρον, 4 Ουεστμπρουκ, 5.Κλέι Τομπσον

      Διαγραφή
    2. Ο Χάουαρντ είναι τραυματίας ανά διαστήματα φέτος, δεν πήγε πουθενά.

      Διαγραφή
  15. ρε παιδια ειμαι ο μοναδικος που ειδε το παιχνιδι των γουοριορς με τους μπακς και δεν εντυπωσιαστηκε κα8ολου ? Οσα πανε κι οσα ερ8ουν και οι 2. κατι επι8εσεις για γελια.
    Και μην αρχισετε τα γνωστα " αμα δεν το κατεχεις μην μιλας, στα πλει-οφ οι ομαδες σοβαρευονται και αλλα τετοια ". υπηρχαν 3λεπτα-4λεπτα στο παιχνιδι οπου η μπαλα δεν αλλαζε 3 φορες και απο τις 2 ομαδες. κατεβασμα-πασα-τριποντο,κατεβασμα=πασα-μπασιμο. τι να πω ? και οι μπακς τους κοντραραν στα ισια την "πρωτη" ομαδα του ΝΒΑ . μεχρι που ο καρι αρχισε να πεταει 3ποντα σαν στραγαλια. να μην σχολιασω αν ηταν βγαλμενα απο συστηματα. Ξερω ο αντιλογος 8α με σκισει τωρα , ομως εαν μπορεσει κανεις να βρει το συγκεκριμενο παιχνιδι και να το δει 8α καταλαβει τι λεω. παιδικη χαρα λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τους Μπακς δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης,δεν ευθύνονται γιαυτό οι Μπακς οι οποίοι με τις ανταλλαγές δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα και δεν παίζουν καλά(με Γιάννη,Πάρκερ,Καρτερ Γουίλιαμς θαποκτήσει οπαδούς αυτή η ομάδα),απλά δεν έπαιξαν καλά,αυτό συμβαίνει στο ΝΒΑ κατά κόρον λόγω συχνότητας ματς και ταξιδιών,σε μερικά ματς δίνουν περισσότερη έμφαση χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Νετς.Κατά τάλλα είναι πάρα πολύ δυνατοί και ο Κερ έχει φτιάξει πολλά plays για την ομάδα,έχουν τέτοιο πλουραλισμό που δε θα ξεφουσκώσουν απτο μεγάλο σερί της regular season,το ορθολογικό μπάσκετ και η πολυφωνία δε κουράζει τους παίκτες βλέπε Σπερς πέρυσι που αν ο Πόποβιτς επένδυε όλη τη χρονιά στα ατομικά τους χαρακτηριστικά,το Μάη θα ήταν με τα πιεσόμετρα.

      Διαγραφή
    2. η καλύτερη επίθεση και άμυνα της λίγκας. τα λέει όλα αυτό για Κερ

      Διαγραφή
  16. ο σφαιροπουλος καταρριπτει τον μυθο της αναγκης ψηλου ποστ πενταριου . ο ανθρωπος δινει απο 20 λεπτα σε ντανστον-χαντερ καλυπτοντας ετσι ολο το 40λεπτο με αθλητικους ημιψηλους σεντερ και παιρνει απο αυτους συνολικα 20 ρανκινγκ . και δεν εχει αντιμετωπισει κανενα προβλημα με ομαδες που εχουν δεινοσαυρους στην συνθεση τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το 2012 ο Ντούντα χωρίς "ψηλό" έπαιζε. Σε ποιον μύθο αναφέρεσαι;

      Διαγραφή
    2. ε τον ιδιο μυθο κατερριψε και ο ντουντα ...

      Διαγραφή
    3. Δεν υπάρχει κανένας μύθος.. Το ότι το ποστ "5" σε ανεβάζει στο μισό γήπεδο είναι μια πραγματικότητα. Ο ΟΣΦΠ παίρνει πολύ αποτελεσματικό ποστ παιχνίδι από τον Πρίντεζη ως βάση και από τον Ντάρντεν σε δεύτερη φάση. Μη ξεχνάτε ότι τα "5" της ομάδας μπορούν να τελειώσουν φάσεις με πλάτη (ειδικά ο Ντάνστον) ακόμα και αν δεν μπαίνουν σε καμία περίπτωση στη κατηγορία του post-5. Έτσι καλύπτεται η ανάγκη της ομάδας να ακουμπήσει τη μπάλα χαμηλά σε σετ καταστάσεις..

      Διαγραφή
  17. Ντέηβις μήπως? Τι έκανε χθες το παλικαρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 1. Kάρι
    2.Χάρντεν
    3. Ντεηβις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και αμέσως μετά την ανάρτηση...
    Κάρυ 36 πόντους με 7/13 τρίποντα, Ντέιβις 43 πόντους και 10 ριμπάουντ...

    Υ.Γ. Τζιμ ξέχασες στους mvp να βάλεις τον Γιάνναρο... 29 πόντους 5 ριμπάουντ, 4 ασσίστ, 3 κλεψίματα, 3 κοψίματα... lol

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου κόουτς.. Εξαιρετικός ο Γιάννης, έχει λυθεί πλέον και στο επιθετικό κομμάτι. Μένει να αναπτύξει πράγματα.

      Διαγραφή
    2. Με λίγο καλύτερο σουτ σίγουρα ολσταρ

      Διαγραφή
    3. ...εμ δεν θα αναπτύξει; 20 χρονώ είναι ακόμα (κι ούτε καν από "κόλετζ" πρόλαβε να περάσει)...
      Πού να δούμε όταν θα έχει αποτινάξει εντελώς τα χρόνια των..."σιντί" και του Φιλαθλητικού από κάθε γωνιά του συνειδητού, του υποσυνείδητου και μη πω και του...ασυνείδητου.
      Το μέλλον του ανήκει του παιδιού.

      Διαγραφή
  20. Κάρι δαγκωτό. Αν και παίζει σε μια πολύ φορτωμένη ομάδα με δύο πρώην ολ σταρ να έρχονται από τον πάγκο, ο τύπος είναι μαγεία...

    Υ.Γ. Η όποια αναφορά γίνεται στο γεγονός ότι ο Ντέιβις μπορεί να σπάσει το ρεκόρ του Τσάμπερλεν σε PIR, θα πρέπει να ακολουθείται με την υποσημείωση ότι εκείνη την εποχή το ΝΒΑ δεν κρατούσε στατιστικά σε κοψίματα και κλεψίματα και ο Τσάμπερλεν (όπως και ο Ράσελ) εικάζεται ότι είχε καμιά 10αρια τάπες μ.ο καριέρας...Το PIR στα καλές του σεζόν μπορεί να χτυπούσε 50αρια...

    Αη Μητσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός. Όμως ήταν γίγαντας απέναντι στον ανταγωνισμό.. Παράμετρος που δε φαίνεται επίσης στα νούμερα.

      Διαγραφή
    2. Ο Τσαμπερλεν έπαιξε απέναντι στον Νειτ Θερμοντ, τον Γουολτ Μπελαμι, τον Τζερι Λουκας, τον Γουιλις Ριντ, τον καλύτερο αμυντικό σεντερ όλων των εποχών Μπιλ Ρασελ και κάτι ψιλά απέναντι στον Καριμ... Σίγουρα ήταν γίγαντας καθώς και ίσως ο πιο δυνατός μπασκετμπολίστας εβερ, αλλά και ο ανταγωνισμός που είχε δεν ήταν και του πεταματού... Μάλλον το αντίθετο...

      Αη Μητσος

      Διαγραφή
    3. Μάλιστα. Είμαι ενήμερος για το θέμα.. Προφανώς όμως πιστεύεις ότι ο Μπιγκ Ντίπερ θα τελείωνε μια σεζόν στο σύγχρονο μπάσκετ επίσης με 50 πόντους μέσο όρο, οπότε δε μπορώ να προσθέσω κάτι..

      Διαγραφή
    4. Δεν ξέρω αν θα είχε 50 πόντους μ.ο., κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά, άλλες εποχές, άλλο μπάσκετ, πολύ πιο χαλαρό... Αυτό που που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως αν πράγματι είχε πάει με 20.000 γυναίκες στην εποχή του, στην σύγχρονη θα χτυπούσε 200.000...

      Διαγραφή
    5. Στανταράκι.. Ο τεντυμπόης..

      Διαγραφή
  21. ο καρι , οπως και οι υπολοιποι υποψηφιοι , πλην λεμπρον, ειναι στη φαση εκεινη που αντιμετωπιζουν την κανονικη περιοδο με τον πρεποντα σεβασμο ειτε γιατι ετσι πρεπει ειτε γιατι εχουν πολλα ακομα να αποδειξουν στην καριερα τους.

    σε αυτη τη βαση ο καρι ειναι το πρωτο φαβορι.

    δε ξερω ομως αν το mvp θα ταυτιστει φετος με τον καλυτερο παικτη της λιγκας, ο οποιος εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι ,μακραν του δευτερου (ελλειψει μπραιαντ), ο τζειμς.ο λεμπρον δεν πολυφορτσαρει φετος στην κανονικη περιοδο ειτε γιατι οι καβς ειχαν θεματα να λυσουν , ειδικα στην αρχη της σεζον, ειτε γιατι ο ανταγωνισμος στην ανατολη δεν τον πρεσαρει τοσο ωστε να πιασει το 100% ακομα.μονο οι χοκς εχουν απομεινει ως σοβαρος ανταγωνιστης.οι μπουλς εχουν τσακιστει με τους τραυματισμους και ισως εχουν χασει ηδη το τρενο, η ουασιγκτον ξεφουσκωνει, το μαιαμι ψαχνεται, ενω το τοροντο δεν ειναι ακομα για μεγαλα πραγματα.

    δικη μου προβλεψη ειναι οτι ο καρι θα το παρει και μαλιστα σχετικα ευκολα αλλα αν συναντηθει στους τελικους με το κλιβελαντ τοτε ο λεμπρον θα αποδειξει την αξια του, οπως και στο ματς αλλωστε αναμεσα στις 2 ομαδες προσφατα.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Γιάνναρος ήταν εκπληκτικός χθες... Κρίμα που δεν πήρε τις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις... Αν συνεχίσει να βελτιώνεται με αυτό το ρυθμό του χρόνου μπορεί να είναι ολ σταρ. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα αποφασίσει το καλοκαίρι... Θα μείνει Αμερική να δουλέψει ατομικά ή θα ακολουθήσει την Εθνική? Τον κόβω να θέλει και τα δύο και να δυσκολεύεται να αποφασίσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. PS: Είναι πολύ δημοφιλής, μπορεί αν συνεχίσει να βελτιώνεται με αυτό τον ρυθμό να φτάσει σε επίπεδο ολ σταρ εντός διετίας.

      Διαγραφή
    2. Ο Γιάννης θα έρχεται για τα επόμενα 5-6 χρόνια γονατιστός. Το έχει δηλώσει.

      Διαγραφή
    3. Μακάρι! Αλλά αν μείνει και δουλέψει το καλοκαίρι π.χ. στο σουτ, τότε σε συνδυασμό με μια καλή σεζόν από τους Μπακς, σαν την φετινή, μπορεί να χτυπήσει ολ σταρ από του χρόνου. Και νομίζω πως το ξέρει... Φαίνεται πάντως να γουστάρει Εθνική. Για δούμε τι θα πουν και οι Μπακς... Πέρσι ήρθε ως ένας πολύ ελπιδοφόρος παίχτης που θα του έκανε καλό η συμμετοχή σε ένα διεθνές τουρνουά, φέτος φαίνεται ως ο franchise των Μπακς. Για να δούμε...

      Διαγραφή
  23. Τζιμάρα ο Κρις Π0ολ δε θα έπρεπε να είναι στη κουβέντα?

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πολ, μαζί με τον Μαρκ Γκασόλ, είναι το Νο6 πίσω από τους 5 της λίστας..Κάνει εκπληκτικά πράγματα μετά τον τραυματισμό του Γκρίφιν. Και ο Μαρκ είναι εξαιρετικός. Ο καλύτερος facilitator ψηλός της λίγκας.

      Διαγραφή
    2. Ίσως και ο Πάου. Κάνει εκπληκτική χρονιά εφάμιλλη του αδερφού του

      Διαγραφή
  24. Στην ανατολή οι Καβς εύκολα ή δύσκολα θα περάσουν στον τελικό. Στη δύση 3 είναι τα φαβορί, Σπερς, Γουόριορς και Θάντερ με τον Ποποβιτς να υπερέχει έτη φωτός από τους ρούκι Κερ και Μπλατ και 83 κλάσεις από τον Μπρούκς. Αν μείνουν υγιείς θα κάνουν το ριπίτ. Εύκολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη σου φανεί περίεργο αν τη Δύση δε τη πάρει κανένα από τα τρία φαβορί που έθεσες..

      Διαγραφή
    2. Ναι ναι ξέρω, από την δύση οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να πάει τελικό και θα δούμε φοβερές σειρές πλει οφ. Αλλά έλα όμως που οι Μπλέιζερς δεν μου γεμίζουν το μάτι, ακόμα περισσότερο τώρα που βγήκε εκτός ο Μάθιους, οι Ρόκετς εξαρτώνται υπερβολικά από τον Χάρντεν και τους βλέπω να φεύγουν από τον πρώτο γύρο, ειδικά αν πέσουν πάνω στους Σπερς, οι Κλίπερς προσωπικά δεν με πείθουν ακόμα και με τον Γκρίφιν και οι Μάβερικς αν και έχουν πολύ καλούς και έμπειρους παίχτες και προπονητή επίσης δεν πείθουν ότι μπορούν να το πάνε ολ δε γουει. Η μόνη ομάδα που ίσως να μπορούσε να μπει σφήνα σε αυτούς τους 3 είναι οι Γκριζλις που μυρίζουν ομάδα πρωταθλητισμού και προσωπικά μου φέρνουν κάπως στους Πίστονς της προηγούμενης 10ετίας, αλλά τώρα που επέστρεψε ο Πάρκερ στα γνωστά του επίπεδα και ο Λεοναρντ παίζει σαν τον περσινό MVP, ΑΝ οι Σπερς μείνουν υγιείς, θα δούμε ωραία πλει οφ, συναρπαστικές σειρές και στο τέλος τους Σπερς να το ξανασηκώνουν. Εύκολα...

      Διαγραφή
  25. Καλησπερες,δεν θα μπορουσα ποτε να ψηφησω τον ουεστμπρουκ για mvp,αισθητικα δεν μου αρεσουν τετοιοι γκαρντ που σημειοτεων εχουν ημερομηνια φθορας και ληξης(οπως ο ροουζ) λογο του τροπου που παιζουν και της ενεργειας που βγαζουν(απο οπου και να προερχεται).
    Ο Καρι ειναι χερας εχει βελτιωθει παραπανω αλλα εχει τρομερο σαπορτινγκ καστ στο γκολντεν στειτ(τομσον-μπαρνς-γκριν-ιγκουανταλα μπογκουτ κ.α) κατι που του δινει ενα μειον στην αξιολογηση μου.

    ΜVP για εμενα ειναι ο κυριος''Ενα φρυδι'' ο οποιος κουβαλει μοναχος του τους πελεκανους στη πλατη του,αυτη η ομαδα κανει ροτε'ι΄'σον στους τραυματιες και παρολα αυτα μαχεται για την 8η θεση λογο αυτου του κυριου απ το τσαρτερ του σικαγο...
    Υ.Γ Ολο και ποιο πιθανη η φυγη του μονρο απ το ομπερν χιλς,θα ηθελα να τον δω διπλα στον αντοντι ντε'ι΄βις,εξαλλου ειναι και απ τη νεα ορλεανη και το καλοκαιρι δυσκολα θα μεινει ο ασικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Άκη. Το έγραψα πιο πάνω, δεν είμαι φαν τέτοιων γκαρντ. Προτιμώ τον Κρις Πολ και τον Κάρι.. Μονρό για Σέλτικς..? Πως σου φαίνεται?

      Διαγραφή
    2. PS: Αν και ο ψηλός που ήθελε ο Έηντζ όταν ξεφόρτωνε τους Big-3 από το καράβι ήταν ο ΝτεΆντρε.. Είχε προσπαθήσει με κάθε τρόπο να τον αποκτήσει.

      Διαγραφή
    3. Ο ατζεντης του μονρο εχει τους σαλιντερ&τερνερ και θα τον εσπρωχνε προς τα εκει,ομως δεν κολαει με τον σαλιντερ δεν ειναι rim protector που ψαχουν...Πηγαν για το μαγκι ομως κατι τους φοβησε και εκαναν πισω.
      Τον κολε'ι' Σταιν του κεντακι εχουν βαλει στο ματι στο ντραφτ καi ισως εαν θελησει ο λαβ να μεινει ελυεθερος θα κανουν κηνηση.
      Ο Μονρο εχει 2 προορισμους μιας εκει εχει λιγες πιθανοτητες να μεινει εφοσον ο βανγκαντι θα ματσαρει τα παντα για τον ρετζι τζακσον.
      -Την Νεα υορκη που θα κυνηγησει τα παντα ελευθερα το καλοκαιρι και ειδικα τον Ολντριτζ και ως ντομινο θα προκυψει
      -Δευτερος προορισμος το πορτλαντ ως αντικαταστατης του ολντριτζ,απο αυτο το καλοκαιρι οι μπλειζερς θελησαν να τους κανουν δυδιμο ομως δν τους εκατσε.
      -Οι Πιστονς θα κοιταξουν να βρουν απ tο ντραφτ τον αντικαταστατη του,εαν εχουν την ''τυχη'' του κλιβελαντ με ενα πικ στη τριαδα θα διαλεξουν το Αντονι Ταουνς-εαν μεινει στη γνωστη τους 8η θεση τοτε ισως πανε στο κεβον λουνε'ι η' τον Μπομπ Πορτις...Οπως και να εχει το χρημα θα παει στο τζακσον το καλοκαιρι και σε wing Free agents.

      Διαγραφή
    4. Πιστεύω ότι σε μη-Οκαφόρ περίπτωση οι Νικς πολύ πιθανό να πάνε για Τάουνς.

      Διαγραφή
  26. Άντε, χρόνια μας πολλά και καλά, με μπόλικα τέτοια

    http://www.sport24.gr/Files/thrylikes-eyrwkoupes-kai-xamenes-eykairies.3348595.html

    και... τέτοια!

    http://www.gazzetta.gr/other-sports/article/713298/erythroleyka-top-montel-pics-vids

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κατά τη γνώμη μου αυτός που είναι ο πιο αδικημένος στην κρίση του μπασκετικού κοινού για την φετινή κούρσα για τον MVP, είναι ο Lebron. Θεωρώ πως έχει παίξει ρόλο το γεγονός πως έχει κερδίσει το βραβείο στο παρελθόν (επι 4!), καθώς κ το ότι η σεζόν που κάνει φέτος ίσως δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο οι προηγούμενες που πήρε το βραβείο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν κάνει καταπληκτικά πράγματα κ έχει βάλει μια ομάδα όπως το Cleveland στην συζήτηση για τους NBA Finals. By the way το ρεκόρ του CLE στα 11 ματς που έλειψε ήταν 2-9. Επίσης όλοι θέλουν να δουν ένα νέο πρόσωπο να αναδεικνύεται MVP κ όχι πάλι ένας πρώην νικητής. Αυτά κατά τη γνώμη μου είναι τα μεγαλύτερα μείον του Lebron στην κούρσα. (+ το γεγονός πως δεν θεωρώ πολύ πιθανό να παίξει σε όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια της Regular Season)

    Παρόλα αυτά, και η δικιά μου ψήφος θα πήγαινε στον Curry, λίγο πολύ για τους λόγους που αναφέρθηκαν (Performance, impact, το ρεκόρ του GSW). Είναι απολαυστικός! Πραγματικά έχει κάνει όλα όσα απαιτούνται από έναν εν δυνάμει MVP να κάνει.

    ΥΓ: Με τα ρεκόρ που έχουν OKC και NOP, νομίζω είναι δύσκολο για Westbrook κ Davis να μπουν στην κουβέντα για τον MVP. Πιο πολύ πιστεύω γίνεται μνεία λόγω των εκπληκτικών που επιτυγχάνουν κάθε βράδυ.
    ΥΓ2: Ο Harden όντως έχει πάρει στους ώμους του το HOU, δεν το αμφισβητεί κανείς, παίζει σαν MVP, θα οδηγήσει την ομάδα του λογικά σε 50+ νίκες, αλλά δεν ξέρω κάτι δεν μου κάνει. Μάλλον το ότι ο Steph Το αξίζει περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κάρυ ασυζητητί, μετά Ντέιβις... Τους άλλους δεν τους γουστάρω.
    Ειδικά ο μούσιας παραεκβιάζει όλες τις προσπάθειές του. Βέβαια το παιχνίδι έτσι παίζεται αλλά αν δεν υπήρχαν οι φλώρικοι κανονισμοί των αμυντικών τριών δευτερολέπτων και του goaltending πάνω απ' τη στεφάνη, οι μισες διεισδύσεις του θα σταματούσαν πριν καν αρχίσουν και στις άλλες μισές η μπάλα δεν θα κατέβαινε ποτέ στο πλεχτό..

    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Νομίζω φέτος είναι μεγάλη χρονιά στο ΝΒΑ με μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κούρσες για τον τίτλο ever....
    Στην Ανατολή έχουμε τους εκκολαπτόμενους Σπερς από την Ατλάντα που θα κυνηγήσουν τους τελικούς και θα κοντραροχτυπηθούν με τους υπόλοιπους.
    Ποιοι είναι αυτοί? Οι Μπουλς που περιμένουν τον "μάρτυρα" Ρόουζ να τους δώσει μια άλλη αύρα και να διεκδικήσουν οτι τους αναλογεί με το βαθύ και πλήρες ρόστερ τους τη στιγμή που στο Κλίβελαντ η αναμενόμενη big-3 unit έχει επισκιαστεί από τον Λεμπρόν που κάνει τους άλλους 2 να φαίνονται ρολίστες.Μια ομάδα με ίσως το πιο φανταχτερό ρόστερ και που σίγουρα στα πλέιοφ θα μπει με άλλη νοοτροπία,πιο aggressive,έτοιμη να παίξει.
    Ανάμεσα τους 2-3 ακόμα ομάδες ικανές ζημιές.Θέλω να δω πολύ Ιντιάνα με Πολ Τζορτζ στο τέλος της σεζόν να παλεύει...

    Στη Δύση η υπόθεση πάει σε άλλες διαστάσεις... Οι Γουόριορς παίζοντας σύγχρονο ολοκληρωτικό μπάσκετ όντας το απόλυτο αφεντικό,έχουν μια πλειάδα ομάδων έτοιμες να την κοιτάξουν στα μάτια.Η αμυντική διάσταση του Μέμφις που παίζει κατοχή-κατοχή ένα μπάσκετ σκληράδας, το Χιούστον του ..beard που πολλοί το υποτιμούν όπως άλλες χρονιές αλλά ξεχνούν οτι έχει πλέον ένα πολύ καλό σύνολο βάζοντας και ικανούς αμυντικούς στην εξίσωση,το λαβωμένο και χωρίς πολλές λύσεις Πόρτλαντ αλλά με τους Λίλαρντ-Όλντριτζ να είναι απολαυστικοί,οι Κλίπερς του Πολ που κάνει εντυπωσιακό άλμα,οι Μάβερικς με μεγάλο,βαθύ και έμπειρο δυναμικό,οι πρωταθλητές-ομάδα ορόσημο Σπερς και οι Θάντερ του εξωγήινου Ουέστμπρουκ περιμένοντας τον μέγα Ντουράντ κι έχοντας φρεσκάρει την ομάδα τους.


    Στην μάχη του MVP δεν μπορώ κι εγώ παρά να υποκλιθώ στον Κάρι...και την μπασκετική μαγεία που προσφέρει.Παρ'όλα αυτά (και με το θαυμασμό προς Ράσελ που κάνει απίστευτες εμφανίσεις αλλά είναι μακριά από τη διάρκεια και την απόδοση εντός πλαισίου MVP και προς Λεμπρόν που όμως δεν έχει την μπασκετική τελειότητα του Κάρι) ο Χάρντεν με το leadership που επιδεικνύει κουβαλώντας μόνος μια ομάδα από τις καλύτερες της λίγκας είναι επίσης πολύ κοντά στην υπόθεση MVP με αυτά που περιλαμβάνει το βραβείο,οπότε αν βγει δεν θα το θεωρήσω λάθος και αδικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τζιμ, δεκτός ο "Γολγοθάς" που έχει ν' ανέβει ο Σφαιρό, αλλά είσαι βέβαιος πως το

    "Θα είναι κρίμα να κριθείς σε μια σειρά τελικών Α1 όπου μπορούν να συμβούν τα πάντα"

    έχει πολλή βάση;
    Με όσα έχει δείξει ο ΟΣΦΠ από τη στιγμή που ανέλαβε, προσωπικά πιστεύω ότι έχει κερδίσει και κόσμο και διοίκηση για ανανέωση,,,ακόμη κι αν καν δεν πάει Φ4 ή χάσει την Α1 (ακόμη και με...σκούπα).
    Μην πω δηλαδή και τα δυο μαζί...

    Κι ο κύριος λόγος (πέραν ότι είναι..."παλιός γνωστός του ΟΣΦΠ"), είναι πιστεύω το κοντράστ "σοβαρότητας" (τα εισαγωγικά είναι ολίγον τυπικά εδώ) με τον προκάτοχό του, ο οποίος παίζει όντως χίλια καλά να είχε, αλλά έχασε το πολύ σημαντικό παιχνίδι της "βιτρίνας" κατά κράτος, με (απόλυτη) υπαιτιότητά του. Και για την ακρίβεια, ο Σφαιρόπουλος μοιάζει να είναι το ΙΔΑΝΙΚΟ αντίδοτο σε αυτό που έχθροι και φίλοι (και ουδέτεροι) βλέπανε ως καίριο ψεγάδι ΕΙΔΙΚΑ στον περσινό ΟΣΦΠ...Το "κυριλίκι" που έχει ρετσετάρει στον ΟΣΦΠ, νομίζω πως έχει καλύψει απόλυτα, ειδικά τους οπαδούς, που πάνω κι από τις νίκες/ήττες είχαν έλλειμα...."μούρης", απέναντι (κυρίως) στον αίωνιό τους αντίπαλο...(κι όλοι ξέρουμε ότι η..."μούρη" στο λιμάνι - το άπαν...).
    Και, για να πω την αλήθεια, αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό -κι ας μην ξέρω πολλά- νομίζω ότι παίζει να το έχει εμφυσήσει στην ομάδα που κοουτσάρει τόσους μήνες και να είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους που μέχρι στιγμής ο ΟΣΦΠ προχωρά "σπέρνοντας και θερίζοντας" με χαρακτηριστική κι ανοδική ευστάθεια...

    Προφανώς και μετράνε και οι νίκες και η διαχείριση κτλκτλ, αλλά κι ο Μπαρτζώκας διαχειρίστηκε "ικανοποιητικά" την πρώτη του χρονιά ένα ευρωκουπορόστερ, κάνοντάς το...δίκουπο (εκτός, διότι εντός πήγε άπατος ως γνωστόν). Και οι γκρίνιες/σπόντες είχαν ήδη αρχίσει, πριν ακόμη και την σκούπα από ΠΑΟ το '13. Ενώ δεν θυμάμαι να έχω πετύχει ούτε ΜΙΣΗ...κουβεντούλα περί Σφαιρόπουλου, από τον πρώτο του αώνα (και νίκη) κι έπειτα. Κι όλο αυτό δεν νομίζω να μην το υπολογίσουν, από τους αρκουδιάρηδες της κερκίδας, έως και την διοίκηση, ακόμη και σε όλα τα επίπεδα άτιτλος (που δεν το πιστεύω, αλλά) να τελειώσει φέτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος για αυτό και χρησιμοποίησα το "θα είναι κρίμα". Πρέπει να μάθουμε να αξιολογούμε τη δουλειά του κάθε κόουτς πρώτα. Τώρα υπάρχει ένα κλίμα ανάλογο με τη πορεία της ομάδας για τον προπονητή. Είσαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα έχει την ίδια θετική στάση αν π.χ. αποκλειστε΄λι από τον αιώνιο με πλεονέκτημα στα play-offs? Σίγουρα θα υπάρξει γκρίνια.. To ίδιο ισχύει και για τον Ιβάνοβιτς. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε φιλοσοφία, να κοιτάζουμε μακρύτερα.

      Διαγραφή
    2. ...είμαι, μιας και ρωτάς, έτοιμος και στοίχημα να βάλω για το ότι ο Σφαιρό θα ανανεώσει και για του χρόνου.
      Διότι και με πλεονέκτημα να χάσει την Α1, θα πρέπει να την χάσει με "μειωτικό" τρόπο, ώστε να σαλτάρουν με την πάρτη του οι...κερκιδαίοι. Και μειωτικό τρόπο, δεν βλέπω. Κι ας μην είμαι μέντιουμ.
      Γκρίνιες προφανώς θα υπάρξουν σε περίπτωση χασίματος πρωταθλήματος (και θα μπει υπό...surveillance για την επόμενη σαιζόν), αλλά την μίνι κουβέντα μας την άνοιξα με αφορμή την πιθανότητα να χάσει την θέση του (όπως το έθεσες), αν χάσει την Α1.
      (...για την ακρίβεια, το θεωρώ πολύ πιθανό να φτάσει μέχρι τελικό με Ρεάλ, ΑΝ βγαίνουν οι διασταυρώσεις και να σταματήσει εκεί, λόγω έδρας. Όσο για την Α1, πιο πιθανό θεωρώ το σενάριο ότι την κερδίζει αυτός με 3-1, από οποιοδήποτε άλλο.
      Κι ας είναι....παρανοϊκά νωρίς για οποιαδήποτε σεναριολογία...)

      Προφανώς και είναι προσωπική μου θέση (που κριθεί από την μελλοντική πραγματικότητα άλλωστε), αλλά το πιστεύω πέρα ως πέρα πως έχει ήδη ανακτήσει για πάρτη των θερμοκέφαλων, την..."αξιοπρέπεια" που έχασαν μεταξύ Ιούνη '13 και Νοέμβρη '14.
      Κυρίως γιατί έχει δείξει απαράμιλλη ψυχραιμία σε δηλώσεις/κινήσεις, ουδεμία αφορμή για καζούρα - αλλά φυσικά και διάφορες εμφατικές (ή και όχι τόσο), νίκες ως τώρα.
      Γιατί η αλήθεια είναι ότι ο Μπαρτζώκας τους είχε πληγώσει, πέρα από τις ήττες, και στη "βιτρίνα" που έλεγα, είτε με λόγια, είτε με πράξεις...

      Διαγραφή
  31. Παντως θεωρω οτι ο LBJ οσο και αν φαινεται περιεργο ειναι υποτιμημενος απο τον "μπασκετικο" κοσμο. Σιγουρα ο ανθρωπος εχει τρομερα σωματικα προσοντα ομως υπαρχουν πολλοι παιχτες στο NBA με αντιστοιχα σωματικα προσοντα.Ειναι υποτιμημενο ομως το γεγονος πως στην πραγματικοτητα σε ολες τις ομαδες που επαιξε ειναι ο ουσιαστικος δημιουργος, ειναι πλεον ο ορισμος του Point Forward, παιζει ουσιαστικα μεσα στο παιχνιδι τις θεσεις 1-4, και ειναι ο πρωτος Forward σε ασιστ στην
    ιστορια του NBA απο τα 30 του χρονια που σημαινει οτι θα δημιουργησει ενα ακαταρριπτο σχεδον ρεκορ. Αυτο για οσους λενε οτι ο Lebron εκπροσωπει την ωμη δυναμη
    Aleister

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Jim με την άδειά σου. Κυριολεκτικά λόγω έγκρισης και για το off topic.

    Δευτέρα 9/3/2015 - ‘’Για τους φιλάθλους των πρασίνων..Κάντε υπομονή. Υ Π Ο Μ Ο Ν Η. Αυτό προσπαθεί να περάσει η σελίδα μας τόσα χρόνια. Αυτή είναι η φιλοσοφία της. Με αφορμή το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού προσπαθήσαμε το καλοκαίρι να περάσουμε αυτή τη φιλοσοφία στο ευρύ κοινό. Της υπομονής.. Αν μέσα από αυτή τη σελίδα καταφέρουν να αλλάξουν οπτική για το άθλημα έστω μερικά άτομα, η επιτυχία της θα είναι μεγάλη.’’

    Κυριακή 9/11/2014 (μετά το ματς με την Αρμάνι στο ΟΑΚΑ) ανάρτηση με τίτλο ‘’ Where amazing happens..’’
    Διαβάσαμε για προπονητικό ραβδάκι του Ιβάνοβιτς, για την πιο fun to watch ομάδα της Ευρωλίγκας, για κατηφορικό ΟΑΚΑ, για κόσμο στην Ευρώπη που έχει τρομάξει, για το λεγόμενο balance basketball, για τρομερό efficiency σε άμυνα και επίθεση. Επίσης για σύνολο διαβασμένο, για πάγκο που προετοιμάζει άψογα τα ματς, για την Horns Offense που μοιάζει με Λερναία Ύδρα, για τον Slaughter που η συμμετοχή του σε μια τέτοια επίθεση παράγει το αποτέλεσμα που είδαμε στο ματς, για πολύ υψηλό μπασκετικό IQ του Μπατίστα (!!!), για την πιο φιλόπονη και καλοπροπονημένη ομάδα της λίγκας, για Glory Days του μπάσκετ του Ιβάνοβιτς, για χαρακτήρα που χτίζει η ομάδα. Και τέλος για προίκα στις νύχτες που θα βρεθεί ο αντίπαλος προπονητής ο οποίος θα βάλει stop στον ρυθμό του Μαυροβούνιου κόουτς.
    Περίπου στο ίδιο στυλ ήταν και η ανάρτηση μια βδομάδα νωρίτερα και μετά το ματς με τη Φενέρ στο ΟΑΚΑ. Πού ήταν τότε η υπομονή? Κι εσύ όπως κι άλλοι παρασυρθήκατε. Διαβάσαμε μέχρι ότι ο ΠΑΟ μπορεί να είναι το φετινό underdog της Ευρωλίγκας. Αποπροσανατολίστηκαν πολλοί.
    Γνώμη μου είναι ότι η υπομονή είναι αρετή παντού και πάντα. Στα άσχημα και στα καλά.
    Λες λοιπόν υπομονή. Ναι αλλά για ποιο πράγμα? Πού βαδίζει η ομάδα? Μιλάμε καθαρά μπασκετικά και με βάση τον καλοκαιρινό προγραμματισμό. Όχι για νίκες και πλέι οφ.
    Διαβάζω από μερικούς ότι ο Ντούσκο το πάει καλύτερα του αναμενομένου? Ναι αλλά ποιο ήταν το αναμενόμενο και σε ποια βάση δημιουργήθηκε?
    Θα μου πεις ότι στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό. Σωστά. Το καλοκαίρι θα κριθεί συνολικά το πράγμα. Εφόσον όμως γράφεις διθυράμβους στα καλά και μάλιστα αρχές Νοέμβρη δεν πρέπει να πάρεις θέση και στα δύσκολα? Τώρα στα μέσα του Μάρτη. Ιδιαίτερα αν τα καλά μας έχουν χαιρετήσει εδώ και 3 μήνες. Δεν είναι τα άσχημα closings του κόουτς. Λες και η ομάδα έχει φτάσει στο επίπεδο που την διαφορά της θα την κάνουν τέτοιες λεπτομέρειες. Δεν μιλάω για υπερβολές. Μιλάω για γνήσια χουπφελαστίστικη μπασκετική άποψη. Με τον τρόπο που μας έχεις συνηθίσει. Με πραγματισμό. Η σελίδα μας μαθαίνει να έχουμε υπομονή αλλά μας έχει μάθει τόσο καιρό να βλέπουμε μπασκετάκι.
    Έτσι το βλέπω φίλε. Μπορεί να κάνω και λάθος.


    Με φιλική διάθεση

    Ένας Βαλκάνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενταξει, δεν ειπε κανεις οτι διεκδικει και το αλαθητο του Πάπα ο Τζιμ.

      Διαγραφή
    2. Simfwnw se OLA osa egrapses! Einai ksekatharo gia osous "vlepoun" basket oti o sigekrimenos proponitis den kanei. Pou einai i ipotithemeni veltiwsi pou tha vlepame? Martio eimaste. Paizoume to idio anarxo, anousio basket to opoio wres wres moiazei na min exei KAMIA LOGIKI! Trexoume kai varame triponta oli tin wra - kanena sistima, kanena plano, kanenas sxediasmos! Eleos. Parakolouthw ton Panathinaiko apo to 1994 kai afto pou vlepw fetos den antexetai. To basket pou paizoume einai xazo, anousio, kseperasmeno kai antimetwpizetai poli efkola apo opoiondipote exei estw kai ligo mialo! Ena allo pragma pou mou exei kanei poli arnitiki entipwsi oson afora ton Ivanovic einai oti kata ti diarkeia tou mats polles fores deixnei na min katalavainei ti simvainei me apotelesma na min voitha tin omada.

      Ntrepomai pou to lew alla endomixa efxomai na xasoume apo tin Zalgiris mpas kai ton diwksei o Giannakopoulos. O Ivanovic den einai kalos proponitis. Isws tha mporouse na doulepsei me epitixia se akadimia gia mikra paidia, na ta mathainei ta vasika tou mpasket. Alla gia proponitis megalis omadas pou kanei prwtathlitismo den kanei! Gi'afto kai den ton proslamvanei kaneis. To kalokairi o Giannakopoulos tha prepei na riksei polla lefta na ferei SOVARO, TOP proponiti kai na tou dwsei ta kleidia tis omadas.

      P.S. Den ftaiei mono o proponitis, exoume kai aparadekto roster. Den einai dinaton na paizoun ston PAO en etei 2015 atoma san tous Blums, Nelson, Batista, Diamantakos, Mpoxwridis!

      Tom

      Διαγραφή
  33. Βαλκανιος με φιλικη διαθεση παντα, αλλα τι ζορια τραβας και εσυ ο γαβρος;εκτος αν εισαι αλλος Βαλκανιος τοτε ο.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μάλιστα. Μετά τα ματς με Φενέρ-Μιλάνο στο ΟΑΚΑ σχολίασα αυτό που είδα και τα σχόλια μου, πίστεψε με, δεν ήταν καθόλου διθυραμβικά σε σύγκριση με το υπερθέαμα που προσέφεραν οι πράσινοι τότε. Δεν έγραψα ότι θα παίζει έτσι όλη τη σεζόν ή ότι στο μήνα επάνω άλλαξε όλο το DNA.Aναρωτήθηκα εαν μπορούν να παρουσιάσουν κάτι ανάλογο και εκτός έδρας και για τα σημαντικά τεστ χαρακτήρα που έρχονται αν θύμασαι.. Σίγουρα ο Ιβάνοβιτς έδωσε την κατεύθυνση τότε, όμως προφανώς χρειάζεται πολύ υπόβαθρο. Μέσα στη χρονιά έχει γίνει κριτική. Προσπαθώ όμως να σας ξεκλικάρω από το κουμπί της "αναγκαίας νίκης/πρόκρισης στη Μαδρίτη" γιατί αν παρατηρήσεις τα σχόλια των υποστηρικτών της ομάδας, στο 90% αυτό ζητούν, επιτακτικά μάλιστα. Τα άσχημα closing του κόουτς παίζουν τεράστιο ρόλο, τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο των πολλών κλειστών παιχνιδιών. Δεν είσαι τόσο "μακριά" από ομάδες που φαίνονται πιο μπροστά στη μάχη για την τελική ευθεία. Το ρόστερ είναι καλό και έχει βάθος. Εσωτερικές αλλαγές χρειάζονται. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το ίδιο ακριβώς ρόστερ, του χρόνου π.χ. θα έπαιζε πολύ πολύ καλύτερα. Μη ξεχνάμε ότι πολλά παιδιά με πολύ βασικό ρόλο στην ομάδα δεν έχουν ακόμα τα χιλιόμετρα στο τοπ επίπεδο. Ο στόχος..? Θα γράψω σύντομα για αυτό γιατί καταλαβαίνω τον προβλητισμό σου και δεν είναι μόνο δικός σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Συγχαρητήρια για το ποστ σου Βαλκάνιε, επιτέλους αλήθειες.
    Ένας Βάζελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Βαλκάνιος παρακαλείται να μην εγκωμιάζει τον εαυτό του γράφοντας με άλλο ψευδώνυμο από την ίδια IP

      Διαγραφή
    2. ...θες δηλαδή ν' αλλάξει ΙΡ (...κι αν δεν σε βρει εκεί; )
      ;

      Διαγραφή
  36. Κατ'εμε ο Παναθηναικος εδω και 3 χρονια κανεις δεν καταλαβαινει τι κανει, τι στοχο εχει. Το ιδιο και φετος.Δεν μου ειναι ξεκαθαρο. Σιγουρα τα πραγματα θα ηταν καλυτερα αν ειχε ερθει ο Καλαθης. Πιστευω οτι ειναι απο τους ελαχισττους που μπορουν να αντικαταστησουν τον Διαμαντιδη στον ρολο του Floor General στον Παναθηναικο.Προσοχη δεν λεω σε επιπεδο ποιοτητας, δυσκολα βρισκεις νεο Διαμαντιδη, σαν σημειο αναφορας ομως πρεπει να βρεθει καποιος. Κατα τα αλλα ακομα και με το υπαρχον budget ο Παναθηναικος μπορει να παρει τον Καλαθη διωχνοντας Νελσον/Μαυροκεφαλιδη/ και κανοντας μια μειωση στον διαμαντιδη και να παρει και ενα τριαρι στην θεση του Μπλουμς για να δωσει βαθος στην θεση.Δεν χρειαζεται καποια υπερβαση.Αμερικανοι τριαρια συμπληρωματικοι κυκλοφορουν δεκαδες με 100-200 χιλιαδες. Ο μαυροκεφαλιδης αναμφισβητητα εχει ποιοτητα ομως ειναι πολυ ευπαθης σε τραυματισμους και επιπλεον για εμενα ειναι "αθεσος" στο συγχρονο μπασκετ. Βαρια πενταρια δεν μπορει να ματσαρει,ριμπαουντερ δεν ειναι καλος, ποστ παιχνιδι δεν εχει , αθλητικος δεν ειναι...Ε τι ειναι; Εξαιρετικος για να δωσει μερικους γρηγορους ποντους αλλα το να δινει ο Παναθηναικος 800 χιλιαδες τον χρονο για εναν παιπτη που τα τελευταια δυο χρονια εχει προσφερει ελαχιστα και μαλιστα σαν 3ο σεντερ ειναι παρα πολλα χρηματα, οταν εχει βασικοτατες ελλειψεις αλλου. (πχ δεν εχει καν δευττερο τριαρι).
    Ενα ροστερ με
    PG : Καλαθη-Διαμαντιδη-Μποχωριδη (Λουντζη-Κονιαρη)
    SG: Παππα - Slaughter
    SF : Jankovic - Αμερικανο τριαρι
    PF : Gist-Φωτση
    C: Batista - Lawal - Διαμαντακος
    και με την δυνατοτητα για εναν ακομα ξενο συμπληρωματικο καπου στους ψηλους ισως δεν αποδομει την ομαδα, δεν ειναι ακριβοτερο απο το φετινο και ειναι πληρως ισορροπημενο και με βαθος. Ο βεζενκοφ δεν ξερω αν μπορει να ερθει στον Παναθηναικο ή αν εχει νοημα γιατι καλο ειναι να ερθει αν υπαρχει η προοπτικη να μεινει πολλα χρονια, αλλιως να επενδυσεις σε καποιον νεο για να φυγει μετα απο 1-2 χρονια ειναι χαζο.
    Απλα ειναι σημαντικο να υπαρχει μια συνεχεια και καποιος στοχος στον Παναθηναικο που να ειναι μακροχρονιος και αυτο δεν υπαρχει αυτη την στιγμη. η ομαδα επισης θα πρεπει να απεξαρτηθει απο τον Διαμαντιδη ( ο οποιος ομως σε ρολο 6ου παιχτη μπορει να κανει παπαδες για 2 χρονια ακομα). Νομιζω οτι η αποκτηση του Καλαθη ειναι μονοδρομος και ο Δ.Γ πρεπει να επιμεινει πολυ. Τοσο ποιοτικο PG στην ευρωπη που να γνωριζει τον οργανισμο του Παναθηναικου, να εχει την δυνατοτητα να μεινει για πολλα χρονια κτλ δεν βρισκεις ευκολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ο Χαραλαμπόπουλος εκτός ομάδας δηλαδή. Τράβα για ύπνο φιλαράκο

      Διαγραφή
    2. αμα δε δουλεψει ο Χαραλαμπο..παραειναι αργος κ soft για να σταθει ως 3αρι στο συγχρονο μπασκετ..ισως να πρεπε να δοθι κ δανεικος για να παρει γερα λεπτα συμμετοχης στην Α1..

      Διαγραφή
    3. Δανεικός στον Άρη για 1-2 χρονάκια ως μέρος της μεταγραφής Βεζενκοφ.

      Διαγραφή
    4. Εγώ πάλι θα ήθελα σαν τρελός το Θανάση Αντετοκούνμπο...

      Διαγραφή
    5. Τον ειχα ξεχασει κιολας.Ο Χαραλαμποπουλος αυτη την στιγμη δεν κανει για δευτερο τριαρι στον Παναθηναικο.Μπορει να εξελιχθει αλλα φετος που ειχε την ευκαιρια δεν εδειξε σε κανενα ματς οτι αξιζε κατι παραπανω. Ο Γιανκοβιτς παιζει μονος την θεση και ο Χαραλαμποπουλος δεν εδειξε να μπορει να παρει ουτε 5 λεπτα. Αν εσυ θεωρεις οτι ομαδα στις τοπ 8 της ευρωπης μπορει να παει με διδυμο στα τριαρια Βλαντο-Χαραλαμποπουλο, παω πασο, πεφτω για υπνο, βλεπεις πολυ μπασκετ

      Διαγραφή
  37. Jim, θα θέλαμε σε παρακαλώ μια ανάλυση για το project Παναθηναικός. Που βλέπεις να πηγαίνει το πράγμα και αν με άλλον προπονητή (π.χ. Ζοτς) θα πήγαινε καλύτερα ή χεορότερα η ομάδα. Επίσης, αν έχεις καθόλου πληροφορίες για το που θα κινηθεί η ομάδα μεταγραφικά το καλοκαίρι. Δεν μιλάω φυσικά για ονόματα, αλλά για το τι είδους παίκτες θα κινηθεί. Υπάρχει σκέψη να γίνει πάλι κίνηση για Ομπράντοβιτσ ή θα στηριχτεί ο Ιβάνοβιτσ ανεξαρτήτου αποτελεσμάτων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που θελεις να παει το project του ΠΑΟ ρε φιλε; Φως φαναρι ειναι τα πραγματα. Πανε ρια χρονια τωρα.

      Ο ΔΓ θελει να εχει μπατζετ μαξιμουμ 5-6 εκ. το χρονο και να παιρνει το νταμπλ απο τον Ολυμπιακο για να κανει το κομματι του . Αυτο του αρκει ως προς τα τροπαια, για Ευρωλιγκα και 7ο αστερι ουτε συζητηση, ακομα κι αυτος εχει ξεχασει ποτε ηταν η τελευταια φορα που μιλησε γι αυτο.

      Απο κει και περα ομως εχει αναγκη και τα (πολλα) εισιτηρια της Ευρωλιγκας γιατι με 4-5 αγωνες στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακο δεν βγαινουν τα λεφτα. Οποτε χρειαζεται ενα head coach ικανο να φτιαξει ομαδα που να περναει τουλαχιστον στη φαση των 16 (εκει ειναι τα λεφτα). Ο Αλβερτης, με τη συνδρομη των Μανωλοπουλου/Πριφτη, πηρε το πρωταθλημα απο τον (χαζο)Μπαρτζωκα αλλα δεν ειχε την εμπειρια για να φτιαξει ομαδα Ευρωλιγκας. Εκει χωριζεται η ηρα απο το σταρι και χρειαζεσαι προπονητη που να φτουραει. Οποτε προεκυψε Ντουσκο.

      Οσο η ομαδα μπαινει το τοπ-16, το τραινο θα τσουλαει μ' αυτο τον τροπο. Αν τυχει και καλυτερεψουν οικονομικα οι καιροι μπορει να δουμε κατι καλυτερο. Αλλά αν τυχει και χειροτερεψουν μπορει να εχουμε και ΔΓ-exit ή ΔΓ-accident.

      Διαγραφή
  38. Χτες ο Γιανκοβιτς σε ερωτηση ποιον παιχτη θα θελε στον νεο Παο,ειπε οτι θα ηθελε να δωσουν μια ευκαιρια στον Λινο Χρυσικοπουλο,τον θεωρει ταλεντο και οτι εμεινε πισω λογω ατυχιων και λιγης τεμπελιας,τεμπελιας που και ο ιδιος ειπε ειχε παλια.Ποιος ειναι αυτος ο Λινος ειναι καλος,γνωριζει καποιος;;Ειπε οτι ειναι τριαρι σαν και αυτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Χρυσικόπουλος μέχρι και πριν από μερικά χρόνια θεωρούταν ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο του Ελληνικού μπάσκετ, δυστυχώς δεν είχε την ανάλογη εξέλιξη, ενώ ταλαιπωρήθηκε και από τραυματισμούς.

      Διαγραφή
    2. Προς Ανώνυμος 11 Μαρτίου 2015 - 6:47 π.μ.

      Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε κάποιες πληροφορίες για τον Λίνο Χρυσικόπουλο.

      http://en.wikipedia.org/wiki/Linos_Chrysikopoulos

      http://www.dailymotion.com/video/xhko1t_o-%CE%BBino%CF%83-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83i%CE%BAo%CF%80o%CF%85%CE%BBo%CF%83-%CF%83%CF%84o-contra-gr_sport

      Αλέξης

      Διαγραφή
    3. Μια χρονιά μικρότερός του.
      Αφού δεν έτυχε να μάθεις γι' αυτόν πριν 3-4 χρόνια (ξεχώριζε ως μύγα στο γάλα στη σχετική εθνική εφήβων-νέων), τώρα δεν έχει νόημα.
      Πάντως μιλάμε για ψηλόλιγνο (2.08) 3αρο-4άρι με playmaking abilities και καλό σουτ που εκεί που τα σκάουτινγκ ρηπόρτς τον ετοιμάζαν για ΝΒΑ από τον Άρη, κατέληξε μετά από διάφορους τραυματισμούς σε πόδι και μέση (κυρίως) να χαθεί στα βαθειά νερά του ΚΑΟΔ κι έκτοτε αγνοείται η τύχη του και θεωρείται ταλέντο που πήγε άπατο.

      Διαγραφή
    4. (...εν τω μεταξύ, σίγουρα είπε "τριάρι σαν αυτόν"; Ή μήπως κριάρι...; )

      Διαγραφή
  39. Σχετικα με το κυριο θεμα του αρθρου.
    Ειναι η πρωτη φορα φετος που βλεπω τοσο πολυ ΝΒΑ, λογω του Γιαννη (και της ανεργιας... που επιτρεπει τα..ξενυχτια).
    Συνηθως μετα τη Τζορνταν εποχη, εριχνα κανα βλεφαρο μονο στους τελικους καθε χρονιας, αλλα γενικα δεν πολυασχολουμαι με το ΝΒΑ.
    Φετος λοιπον, εχοντας δει σχεδον ολα τα παιχνιδια των Μπακς και μαζι ολες τις ομαδες του ΝΒΑ σχεδον 2φορες την καθε μια, εχω να πω οτι το ΝΒΑ πραγματικα δε με εντυπωσιαζει καθολου, καθολου ομως. Οκ ειμαστε στην κανονικη σαιζον κα υποθετω τα καλα ειναι στα πλαυ οφ. Δεκτον, αλλα και παλι βρισκω εξαιρετικα βαρετο αυτο που βλεπω.
    Δεν εχω ιδεα απο τεχνικα θεματα, συστηματα, κλπ, και διαβαζω με θαυμασμο αυτα που συνηθως γραφει ο Τζιμ. Οποτε σαν απλος θεατης μπασκετ εχω να πω οτι το ΝΒΑ ειναι βαρετο σε σχεση με αυτο της Ευρωλιγκας ας πουμε.
    Δε λεω, εχει κατι φοβερους αθληταραδες και μερικες εντυπωσιακες φασεις αλλα ειναι σαν βλεπεις συνεχεια τον ιδιο αγωνα και τις ιδιες ακριβως φασεις. Ισως να το απλοποιω λιγο το πραμα, αλλα ετσι μου φαινεται.

    Εχω δει τοσα παιχνιδικα των Μπακς, και φανταζομουν το Γιαννη να παιζει Ευρωλιγκα με καποιον σαν τον Διαμαντιδη να του δινει απιθανες ασιστς και να βαζει απιθανα καλαθια. Μου κανει φοβερη εντυπωση ποσο λιγο ταιζεται ασσιστς ενας παικτης σα το Γιαννη, απλα κατεβαζουν την μπαλα και βαρανε σουτ κι αν σου κατσει. Πραγματικα, σκεφθειτε ΔΔ και Γιαννη στην ιδια ευρωπαικη ομαδα...

    Τεσπα, αν θα ταν να διαλεξω καποιον σαν πολυτιμοτερο, θα ελεγα μεταξυ Καρρυ και Ντειβις.
    Και θα θελα και τους δυο να τους εβλεπα στην Ευρωλιγκα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Το χελονονιτζακι πιστευω οτι το αξιζει. Τα νουμερα του ειναι εξωγηινα και εχει καταφερει να παρει μια ομαδα που της λειπει ο ετερος πυλωνας της στην προτελευταια θεση και να την βαλει στα πλευ οφφ. Πολυ καλος ο Καρι και κομβικος στην ομαδα του αλλα οι Ουοιριρος θα ηταν καλη ομαδα και χωρις αυτον. Μην κοιτατε την πτωση της ομαδας οταν ειναι εκτος ο Καρι γιατι η ομαδα ειναι φτιαγμενη πανω του. Απο την αλλη ο μουσιας εξαιρετικος, οπως και ο Λεμπρον αλλα θεωρω ο Ρασελαρος κανει απιστευτα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. https://www.youtube.com/channel/UCSxFk3bHZ_uh-ScyVNjP6lA/playlists?sort=dd&view=1

    :-)

    Αη Μητσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλησπέρα και από εμένα.

    Καταρχήν, συγχαρητήρια στους κορίτσαρους μας, για την "θρυλική" πρόκριση τους στο final-four του κυπέλλου πρωταθλητριών! Άλλη μια διεθνή διάκριση για το σύλλογο μας!

    Θέλω να αναφερθώ σε δύο σημαντικές συνεντεύξεις που διαβάσαμε τις τελευταίες ημέρες, του Πριντ,

    http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Olympiakos/printezhs-o-olympiakos-einai-to-spiti-moy.3349331.html

    και του Βλάντο (δυστυχώς δεν μπορώ να εντοπίσω πλέον την πλήρη του συνέντευξη).

    http://prasinanea.gr/basket/article3351030.ece

    Κάνοντας ένα φιλτράρισμα στα όσα είπε ο Πριντ, θα ήθελα να παραθέσω τα σημεία που κατά τη γνώμη μου είναι αξιοσημείωτα και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Κρατάω λοιπόν τα παρακάτω:

    Για τον ενάμιση χρόνο που έλειψε από τον Ολυμπιακό: "Ήμουν πολύ τυχερός στη Λάρισα, είχα τον Μπαρτζώκα προπονητή, δουλέψαμε αρκετά, γενικότερα πέρασα πολύ ωραία. Εχω κάνει προπόνηση και μόνος μου, είχα γνωρίσει την απαξίωση, δεν με υπολόγιζαν κάποιο διάστημα και δούλεψα μόνος μου αρκετά. Με Καζλάουσκας και Σφαιρόπουλο έπαιξα κανονικά και ένιωσα μέλος της ομάδας".

    Για τη θητεία του στη Μάλαγα: "Σίγουρα ήταν από τα χειρότερα διαστήματα της καριέρας μου. Είδα πράγματα που με ακολουθούν ακόμη και τώρα, που βλέπω πόσο καλύτερα δουλεύουμε στον Ολυμπιακό. Αλλά και τον χρόνο να γύριζα πίσω, δεν θα το άλλαζα. Πάλι την ίδια επιλογή θα έκανα. Ηταν ομάδα με μεγάλο μπάτζετ, που της άρεσε να αλλάζει συνέχεια παίκτες, το παιχνίδι ήταν ΠΟΛΥ ΕΝΑΣ με ΕΝΑΝ και ΕΠΡΕΠΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ".

    Για την επόμενη ευκαιρία που πήρε στον Ολυμπιακό: "Το συγκεκριμένο καλοκαίρι του 2011 κάθισα τρεις μήνες και ΔΟΥΛΕΨΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ στην καριέρα μου. Στίβο, βάρη, μπάσκετ, απ' όλα. Ηταν τεράστια ευκαιρία γιατί είχα μπροστά μου δυόμιση μήνες. ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ".

    Για την πίεση που μπορεί να ασκήθηκε από κάποιους προπονητές: "Ο ΚΑΘΕ άνθρωπος χρειάζεται ΠΙΕΣΗ και το... ΜΑΣΤΙΓΙΟ για να δώσει το κάτι παραπάνω, είτε σε θέματα πειθαρχίας είτε αγωνιστικά".

    Για τη διαφορά με τους Ισπανούς: "Είναι ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ με ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ στην Ισπανία. Στη Μάλαγα, όλοι Μάλαγα. Οχι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ".

    Για τις διαφορές Μπαρτζώκα - Σφαιρόπουλου: "Ο Μπαρτζώκας άφηνε πιο πολύ το ένστικτο. Με τον Σφαιρόπουλο προετοιμάζουμε πιο πολύ σε κανόνες, στην άμυνα, γενικότερα σε όλα".

    Για τις ήττες από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ: "ΔΕΝ ΨΑΧΝΩ ΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΨΑΧΝΩ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΓΙΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ".

    Για το αν χρειάζεται Μητροπολίτη, μάγο ή το καλύτερο ιατρικό επιτελείο: "ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑ ΘΕΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. Είναι κατάγματα. Σπάσιμο εγώ και επέμβαση, μετά ο Αγραβάνης, μετά ο Πετγουέι έβγαλε τον ώμο του. Συνέχεια κάτι γίνεται".

    Για το αν πρέπει να φύγει μια ομάδα όταν γίνονται επεισόδια: "Να εφαρμοστεί ο νόμος. Τώρα λένε ότι θα γίνει. ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ. Δεν μπορεί να βλέπει εμένα να πλακώνομαι. Θα σεβαστείς τον άλλον και να προσέχεις το γήπεδο. Πιο πολύ με εκνευρίζει το τσιγάρο, παρά το ότι με βρίζει ο άλλος. Με το τσιγάρο τρελαίνομαι".

    Για τον Αντετοκούνμπο: "Τρομερή βελτίωση φέτος, το κορμί του φοβερό για το ΝΒΑ, μπορεί να αφήσει εποχή στο ΝΒΑ. Πρέπει να είναι περήφανη η Ελλάδα που έχει έναν τέτοιο παίκτη. Θυμάμαι τον εαυτό μου στην ηλικία του, 19 χρονών, αριστερό μπάσιμο και το κεφάλι κάτω..."

    Για το πόσο ασχολείται με το μπάσκετ καθημερινά: "Θέλω να ασχολούμαι τέσσερις πέντε ώρες με το μπάσκετ την ημέρα. Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. Μεγαλώνοντας καλό είναι να κάνεις και άλλα πράγματα, είναι η απόλυτη προτεραιότητα, αλλά να κάνεις και κάτι άλλο. Να διαβάζεις ένα βιβλίο, να μάθεις μια τέχνη".

    Για το τι θα κάνει μετά το τέλος της καριέρας του: "Για μετά το τέλος της καριέρας μου, με φαντάζομαι με φόρμα σε ακαδημίες. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΟ".

    Για την εθνική ομάδα: "Δεν μπορείς να ξέρεις πως θα είναι ένα τουρνουά 15 ημερών. ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ, ΣΑΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ. Γι' αυτό και η ομοσπονδία έσπευσε να ανανεώσει με τον προπονητή. ΦΕΤΟΣ, ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΒΑΣΗ. ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ".

    Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα... διαγράψετε! (Χ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τη διαφορά με τους Ισπανούς: "Είναι ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ με ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ στην Ισπανία. Στη Μάλαγα, όλοι Μάλαγα. Οχι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ".

      Για το τι θα κάνει μετά το τέλος της καριέρας του: "Για μετά το τέλος της καριέρας μου, με φαντάζομαι με φόρμα σε ακαδημίες. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΟ".

      'Nuff said!

      Διαγραφή
  44. ο ομπραντοβιτς κατεβαινει πειραια να δει αλλη μια φορα τι χρωμα εχει η γλωσσα του σπανουλη και μετα να ξαναγυρισει σπιτι του . δεν καθεται να δει κανενα βιντεο του πεδουλακη να ξεστραβωθει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στον πεδουλάκη έκανε "αυτάκι" ο σπανουλης

      Διαγραφή
    2. ασε , το τι εχει κανει ο πεδουλακης συνολικα στον σπανουλη μην το αναφερεις . λιγο ελειψε να τον κανει να αλλαξει επαγγελμα ...

      Διαγραφή
    3. Δυο χρόνια έχει να σηκώσει κούπα ο σπανουλης. Μηπως να το ξανασκεφτει αυτο με τις γλωσσες?

      Διαγραφή
  45. Και έρχομαι στη συνέντευξη του Βλάντο. Ενδιαφέρουσα μεν, αλλά δυστυχώς σε μια από τις ερωτήσεις ομολογώ ότι αισθάνθηκα πολύ άσχημα, γιατί κατά τι γνώμη μου, είπε κάτι πολύ βαρύ, που σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν αρμόζει σε παίκτη τόσο μεγάλης ομάδας, όπως ο ΠΑΟ. Πιό συγκεκριμένα, στην ερώτηση

    Αν θα πήγαινε για πολλά χρήματα στον Ολυμπιακό:

    απάντησε (Δεν υπάρχει δυστυχώς η πλήρη του απάντηση, αλλά το κομμάτι που υπάρχει είναι το αντικείμενο του προβληματισμού. Στο υπόλοιπο της απάντησης του δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς είναι δικαίωμα του να έχει αυτή τη γνώμη)

    "Όχι, όχι, όχι. Δεν πρέπει να ΠΡΟΔΩΣΕΙΣ μια ομάδα που σε έχει στηρίξει στην καριέρα σου".

    Ειλικρινά, θέλω να πιστεύω ότι το είπε άθελα του, χωρίς να σκεφτεί τί ακριβώς είπε. Για όσους δεν το κατάλαβαν ακόμα, είπε ουσιαστικά ΠΡΟΔΟΤΕΣ τουλάχιστον τους Λ. Παπαδόπουλο, Πέρπε και VSpan, οι οποίοι πήγαν από τον ΠΑΟ στον ΟΣΦΠ, και μάλιστα νομίζω ότι δεν το μετάνιωσαν δεδομένου ότι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ κατέκτησαν, σε πρωταγωνιστικό ρόλο μάλιστα, πρωτάθλημα Ευρώπης με τον ΟΣΦΠ.

    Επίσης, είπε ΠΡΟΔΟΤΕΣ (για τον ΟΣΦΠ αυτή τη φορά) τους ΜΚΦ και Σόφο, που βρέθηκαν κάποια στιγμή από τον ΟΣΦΠ στον ΠΑΟ, και εν τέλει δεν έκαναν τίποτα με τον ΠΑΟ στην Ευρώπη. Στον ΟΣΦΠ τουλάχιστον πήγαν σε τελικό πρωταθλήματος Ευρώπης, και ο δεύτερος και σε άλλο ένα final-four, συνεπώς φαντάζομαι ότι ούτε αυτοί ζημιώθηκαν από το περασμά τους από τον ΟΣΦΠ. Σε κάθε περίπτωση η ομάδα δεν τους αποκάλεσε σίγουρα ποτέ προδότες επειδή πήγαν στον ΠΑΟ.

    Αφήνω για το τέλος το χειρότερο. Το αδιαμφισβήτητο, από την απάντηση του, γεγονός ότι ΓΕΝΙΚΑ κατά τη γνώμη του, το να πάει κάποιος παίκτης του ΠΑΟ στον ΟΣΦΠ (και φυσικά και το αντίστροφο) είναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Με στενοχωρεί ιδιαίτερα αυτό, ειδικά όταν το έχει πει ο Βλάντο, και δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα είχε τέτοιες ΟΠΑΔΙΚΕΣ απόψεις. Επαναλαμβάνω ότι θέλω να πιστεύω ότι το είπε χωρίς να το σκεφτεί ή καταλάβει τί έλεγε εκείνη τη στιγμή. Σε κάθε περίπτωση, αν ήμουν στη θέση του, θα φρόντιζα να ζητήσω συγνώμη από εκείνους που έβλαψα άθελα μου με την απάντηση αυτή.

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπαδιλικι πουλαει το παιδακι. Δεν εχει δειξει μεχρι στιγμης διαφορετικα δειγματα. Λεει παντα αυτο που θελει να ακουσει η κερκιδα.
      Αλλωστε ξερει πολυ καλα οτι ο Ολυμπιακος δεν αποτελει επιλογη γι αυτον, και να ηθελε.
      Οποτε λεει εκ του ασφαλους αυτο που θελουν να ακουσουν τα αυτακια που τον πληρωνουν.

      Ας εμενε στον Πανιωνιο, αλλιως.

      Διαγραφή
    2. που κολλας ρε Αλεξη,το παιδι ρωτηθηκε αν θα πηγαινε στον γαυρο τι ηθελες να πει.Εξαλλου αλλο να μεταπηδησεις αμεσα στον αντιπαλο και αλλο να περασουν 2-4 χρονια (οπως εγινε με Σοφο ΜΚΦ) και να πας,επαγελματιες ειναι.Η νομιζεις οτι αυτο που εκανε ο Σπανουλης ηταν εντιμο.Μαλιστα απο την στιγμη που ο Θανασης πληρωσε 1.500.000 να τον φερει πισω που εκλαιγε στο ΝΒΑ, η μανα του εβγαινε και ευχαριστουσε τον Παο που εφερε πισω τον γιο της.Ειδαμε το ευχαριστω του ποιο ηταν και πως εγινε.Ωραια επαγγελματιας ηταν,νομιμο και δκαιωμα του ηταν αλλα οχι και ηθικο η εντιμο.

      Διαγραφή
    3. υ.γ σε καμια περιπτωση δεν λεω προδοτη τον Σπανουλη Αλεξιε.Κανεις δεν τον λεει προδοτη εκτος μονο κατι δωδεκαχρονα,βρε μπας και εισαι και εσυ στα 12;;;Ασχολεισαι με λεπτομεριες ανευ ουσιας.

      Διαγραφή
    4. Μάθετε να διαβάζετε συνεντεύξεις.
      Πες πως κάποιος νέος την κάνει ξαφνικά για Άγιο Όρος. Σοκάρει κόσμο η απόφαση, κι όταν των ρωτάνε "γιατί έτσι", απαντά "διότι θεωρώ ύψιστο ανθρώπινο καθήκον την αφοσίωση στον Θεό".
      Σημαίνει αυτό ότι κατ' αυτόν πρέπει όλοι να κάνουμε το ίδιο δηλαδή; Δε νομίζω.
      Γούστο του και καπέλο του του καθ' ένα να αντιλαμβάνεται κάποιες καταστάσεις όπως τις γουστάρει.
      Όπως κι ο Γιάνκοβιτς που θα θεωρούσε "προδοσία" το να πάει (τη δεδομένη στιγμή, γιατί αυριομεθαύριο..........τεσπα θα δείξει, αν η αξία του ανέβει πχ στο 1εκ. και δεν του το παρέχει η τρέχουσα ομάδα του) αλλού (και δη στον default αντίπαλο) "για πολλά λεφτά".
      Δεν τον ρώτησαν ούτε για Σπανούλη πχ, ούτε για κανέναν άλλον. Για τον εαυτό του τον ρώτησαν.
      Αν έβγαινε και έλεγε ότι θεωρεί..."προδότη" τον κάθε έναν που πάει αλλού "για πολλά λεφτά", ας πούμε ότι θα άλλαζε το πράμμα.
      Προφανώς όμως έτσι και η ερώτηση ήταν "προδότης λοιπόν πχ ο Σπανούλης;", άλλη απάντηση θα έδινε, σιγά μην έλεγε "με βάση τα όσα είπα πριν, φυσικά ναι".

      Το συμπέρασμα "είναι σαν να λέει προδότες όλους όσους έχουν αλλάξει ομάδα", είναι από....κιτρινίστικο έως άσκεφτο (μην πω τίποτ' άλλο δηλαδή). Σα να λέμε "ο δάσκαλος μας είπε ότι ο αστυνομικός είναι όργανο, αλλά χθες μας είπε ότι και το μπουζούκι είναι όργανο - άρα είναι σα να μας λέει ότι ο αστυνομικός είναι μπουζούκι" κτλ.

      Τέλος, μικρός είναι ο Βλάντο - θα μάθει κάποια στιγμή να αποφεύγει σχόλια-"παγίδες" των ΜΜΕ.
      Ειδικά αν/όταν θα έχει μπροστά του μια προοπτική πολύ καλύτερου συμβολαίου σε άλλη ομάδα από αυτήν που θα βρίσκεται όταν θα του την κάνουν.
      Μέχρι τότε, ίσως μάθει και ν' απαντά πιο έξυπνα, αντί να επιλέγει απλοϊκά αφελείς απαντήσεις "για να αναδείξει το πόσο τιμητής της τρέχουσάς του ομάδας είναι". Πχ σε φάση "είμαι απόλυτα ευχαριστημένος εδώ που είμαι, έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο στο οποίο είμαι απόλυτα αφοσιωμένος και θεωρώ υποχρέωσή μου να το στηρίξω και δεν έχω καν λόγο να σκεφτώ απάντηση σε τέτοια ερώτηση - δεν με αφορά, είναι ως μη γενόμενη για 'μένα" ...κτλκτλκτλ...

      Διαγραφή
    5. Ρε Αλέξη δημιουργείς θέμα απο το πουθενά,έλεος με τέτοια αυθαίρετα συμπεράσματα,ΕΣΥ το λες ότι είπε προδότες τους παίχτες όχι αυτός.κατινιστικες συμπεριφορές

      Διαγραφή
    6. Προς Dimitrios Sofroniou 12 Μαρτίου 2015 - 3:10 π.μ.

      Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει με οπαδιλίκι. Ήταν απλά μια άτυχη στιγμή.

      Πάντως, έχει κάθε δικαίωμα να πάει σε όποια ομάδα θέλει, και αν δεν θέλει να παίξει ποτέ στον ΟΣΦΠ, είναι δικαίωμα του και δεν μας πέφτει εμάς λόγος.

      Μην ξεχνάτε ότι και ο Ζοτς κάποτε δήλωσε ότι δεν πρόκειται να προπονήσει πότε τον ΟΣΦΠ και τον Ερυθρό Αστέρα, και έχει κάθε δικαίωμα να επιλέγει ποιές ομάδες θα προπονήσει. Και εδώ που τα λέμε, δεν έχει και άδικο για τον ΟΣΦΠ. Με όλα αυτά που άκουσε όλα αυτά τα χρόνια από τους οπαδούς του ΟΣΦΠ, ούτε εγώ αν ήμουν στη θέση του θα ήθελα. Και το μόνο που έκανε ήταν να προπονεί την ομάδα του όσο καλύτερα μπορούσε, και να φέρνει ουκ ολίγους τίτλους στη χώρα μας. Όσον αφορά το πάθος και την ένταση του στους αγώνες, ακόμα και ο Duda βρέθηκε σε αγώνα να έχει μπει διαμαρτυρόμενος προς τους διαιτητές στο γήπεδο, και μάλιστα σε τέτοιο σημείο τιου γηπέδου, λες και περίμενε πάσα για να εκτελέσει ως ελ αλά Σούμποτιτς τον αντίπαλο.

      Αλέξης

      Διαγραφή
    7. Προς Ανώνυμος 12 Μαρτίου 2015 - 4:16 π.μ.

      Πάντως όχι

      Δεν πρέπει να ΠΡΟΔΩΣΕΙΣ μια ομάδα που σε έχει στηρίξει στην καριέρα σου

      Με άλλα λόγια επικροτείτε και συμφωνείτε για τον VSpan. Για Πέρπε και Λάζαρο;

      Αλέξης

      Διαγραφή
    8. Προς Ανώνυμος 12 Μαρτίου 2015 - 4:24 π.μ.

      Όχι, με μεγαλώνετε... εντεκάχρονο είμαι ;-) . Τώρα που το λέτε, πριν από περίπου τόσα χρόνια δεν πήγαν οι Σαργκάνης, Κυράστας, Γαλάκος και Αποστολάκης στον ΠΑΟ; Δυστυχώς ήμουν... αγέννητος και δεν γνωρίζω τί κοινό είχαν. Αλλά τί λεω τώρα, και αυτό... λεπτομέρεια ανευ ουσίας είναι...

      Αλέξης

      Διαγραφή
    9. Προς Ανώνυμος 12 Μαρτίου 2015 - 7:47 π.μ.

      Αυθαίρετο συμπέρασμα και ΕΓΩ είπα

      Δεν πρέπει να ΠΡΟΔΩΣΕΙΣ μια ομάδα που σε έχει στηρίξει στην καριέρα σου

      ;;;;;;;

      Ρε μπας και με λένε Βλάντο και θα παίξω αύριο στη Λιθουανία εναντίον της Ζαλγκίρις, και δεν το κατάλαβα;

      Με συγχωρείτε, αλλά πρέπει να διακόψω, γιατί μόλις συνειδητοποίησα ότι έχω σε λίγο προπόνηση, και πρέπει να τρέξω να προλάβω...

      Βλάντο (συγνώμη Αλέξης ήθελα να πω)

      Διαγραφή
    10. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, γιατί δεν ξέρω αν έγιναν αντιληπτά από όλους.

      1) Πρώτον, ΕΚΤΙΜΩ τον Βλάντο, και για αυτό το λόγο ένιωσα άσχημα με τη συγκεκριμένη δήλωση του.

      2) Δεν με απασχολεί αν κάποτε τα φέρει η τύχη και έρθει στον ΟΣΦΠ, με όποια ιδιότητα και αν έρθει (κανείς δεν ξέρει τί μας φυλάει το μέλλον, εξάλλου ποιός μπορούσε να φανταστεί πριν λίγα μόλις χρόνια ότι κάποια στιγμή θα πρωταγωνιστούσαν οι VSpan και Πέρπε με τον ΟΣΦΠ στην Ευρώπη;). Αν έρθει, όποτε και αν είναι αυτό, καλώς να έρθει. Αν όχι, τί να κάνουμε, πάμε παρακάτω.

      3) Στο χθεσινό μου σχόλιο για το Βλάντο, δεν εννοούσα σε καμία περίπτωση ότι όποιος παίκτης πάει από τον ΠΑΟ στον ΟΣΦΠ, θα ωφεληθεί σίγουρα, ενώ όταν πάει από τον ΟΣΦΠ στον ΠΑΟ, δεν θα βγει ωφελιμένος. Έδωσα απλώς 2-3 χαρακτηριστικά παραδείγματα με τους VSpan, Πέρπε και Λάζαρο για να δείξω ότι, άσχετα με το πότε πήγαν στον ΟΣΦΠ, δεν ζημιώθηκαν από αυτή τους την κίνηση. Φυσικά υπάρχουν καί παραδείγματα παικτών που κέρδισαν από την μετακίνηση τους από τον ΟΣΦΠ στον ΠΑΟ, όπως ο Δ. Παπανικολάου που πήρε περισσότερους τίτλους στον ΠΑΟ, αν δεν κάνω λάθος. Και φυσικά και οι ποδοσφαιριστές που ανέφερα σε άλλο μου σχόλιο, όλοι κέρδισαν από αυτή την αλλαγή. Όπως και οι Ράτζα και Πάσπαλι που δεν έχασαν από τις μετακινήσεις τους στους αιώνιους. Απλά, έτυχε ο Σόφο με τον ΜΚΦ να μην είναι σε περίοδο που ο ΠΑΟ πρωταγωνιστούσε στην Ευρώπη, στο βαθμό που το έκανε παλαιότερα, και μπορεί να φάνηκε ότι το είπα αυτό αρνητικά για τον ΠΑΟ, γεγονός που βέβαια δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

      Αλέξης

      Διαγραφή
  46. Stephen Curry απο εμένα για MVP!!!

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Εγώ ψηφίζω στο παραλίγο Χάρντεν, που έχει ανέβει επίπεδο φέτος και εντυπωσιάζει με το απίστευτο επιθετικό ταλέντο του και ως σκόρερ και ως δημιουργός και τελικά αποδεικνύει πως όντως είναι ηγέτης. Όμως ο MVP πρέπει να είναι ολοκληρωμένος παίχτης, όπως Κάρι ή Λεμπρόν, ενώ ο Χάρντεν είναι ελλιπής αμυντικά. Αφού λοιπόν πρώτοι είναι οι Ουόριορς και οι Καβαλιρς,που τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχουν δώσει το 100% που φαντάζομαι εγώ πως μπορούν να δώσουν, ψηφίζω Κάρι. Γιατί μας αρέσει να το παίρνει και κανένας καινούριος.
    angel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλημέρα. Ο Κρις Πολ κατάπιε τον Ουέστμπρουκ και με 33 πόντους και 9 τελικές οδήγησε τους Κλίπερς σε μεγάλη νίκη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα τζιμ.......κλιπερς-γουοριορς ο τελικος της δυσης φετος.....οι σπερς δεν θα αντεξουν,τους ροκετς δεν τους φοβαμαι,οι μπλειζερς δεν ειναι ακομα για τελικους,μονο οι αχωνευτοι γκριζλις μπορουν να χαλασουν το ζευγαρι........πως βλεπεις τον ολυμπιακο αυριο ?νομιζω πως η φενερ πλεον ειναι διπλα και τριπλα επικινδυνη παιζοντας χωρις αγχος.....stonerook

      Διαγραφή
    2. Γεια χαρά Στόουνρουκ.. Ουόριορς-Κλίπερς μπορούν να προσφέρουν ένα συναρπαστικό match up, ειδικά με την αντιπαλότητα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους πλέον. Το Μέμφις μπορεί να πάρει τη Δύση. Μου αρέσει πολύ , σας το έχω πεί από την αρχή της σεζόν. Και επίσης οι Μαβς.. Έχουν το υλικό, την εμπειρία και τον προπονητή για να κάνουν το μπαμ. Η Φενέρ παίζει καλύτερα εκτός. Έρχεται από μάλλον ντροπιαστική ήττα και θα είναι στη "τσίτα". Πάντως θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος αυτή τη στιγμή. Πρέπει να την απογοητεύσει από την αρχή και να πάρει το τιμόνι.

      Διαγραφή
    3. Τζιμάρα καλησπέρα. Πολ ή Γουέστμπρουκ? Κατά τη γνώμη σου

      Mario

      Διαγραφή
    4. Όχι για το MVP. Eννοώ ποιος είναι καλύτερος παίκτης.

      Mario

      Διαγραφή
  49. Τζιμ θα ηθελα τη γνώμη σου όσον αφορά μια σκέψη μου.Πως θα σου φαινόταν μια πεντάδα της μπαρτσελονα με καθοδηγητή τον χουερτας,στα φοργορντς να παίζουν αμπρινες,χεζονια και τομας(4) και τομιτς ή πλαις;;;Θα μπορούσε να σταθεί αυτη η πεντάδα;Νομιζω λύνει σε αρκετό βαθμο το προβλημα της κακής στελέχωσης της ρακέτας όσον αφορά το κομμάτι αθλητικοτητα.....
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλησπέρα σε όλη τη συμμορία!

    Τα προγνωστικά μου:

    Group E

    Galata - Crvena 2
    Barca - Maccabi 1
    Real - ALBA 1
    Zalgiris - PAO 2

    Group F

    Nizhny - Kutxa 1
    CSKA - Efes 1
    Armani - Malaga 2
    OSFP - Fener (1, αν παίξουμε όπως με την CSKA, 2 όμως αν παίξουμε όπως με τη Μάλαγα, ή όπως έπαιξε η Real με την Schalke ;-) )

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Η Αεκ πηρε σκοτ ουλμπεκιν;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Ενταξη λοιπον μας τραβηξατε την προσοχη ωστε να ψαχνουμε που θα δουμε ματς της Αεκ ως ουδετεροι.
    Ο τυπος ειταν οι ραγες που οι γκε'ιτορς(κολλεγιο του νικ καλαθη-παρσονς) εφθασαν περσυ στη τετραδα κολλεγιακου μαζι με το πατρικ γιανκ της γαλατα,εαν προσαρμοστει θα μιλαμε αρκετα για αυτο το τυπο στο blog!!
    Y.Γ Νορθ καρολα'ι'να-λου'ι'βιλ στις 8,οσοι πιστοι ας προσερθουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ειναι πολυ ικανος τοσο οργανοτικα τοσο και εκτελεστικα,παιζει με ψυχη και δεν θα διστασει να επιτεθει σε μεγαλυτερα γκαρντ στο ντραιβ στο καλαθι.
    Δεν ειναι ομως και πρωτο μπο'ι΄΄ αν και ειναι αρκετα καλος κλεφτης και δεν ειναι τοσο αθλητικος(ωντας λευκος),μερικες φορες διακρινεται απ παρορμιτησμο στις αποφασεις του.
    Ο κοουτς μπιλ ντονοβαν τον εβλεπε ως συνεχεια του erving Walker του κοντορεβηθουλη που κανει παπαδες στη ντιζον στη γαλλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Τζιμ, o Curry μπορει να χαρακτηριστει ως first pass pg οπως οι Paul και Rondo;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Καλημέρα
    57 ποντους ο ιρβινγκ σημερα αποδεικνυονταςοτι αποτελει εναν απο τους μελλοντικους υποψηφιους για mvp με τη σειρα του αρκει να βρουν ρολους στο Κλιβλαντ.
    Παντως μπηκαμε στην ζωνη της ευρωλιγκας,οποτε σημερα νομιζω πως πρεπει να συζηταμε για τη μεγαλη βραδυα ρων ομαδων μας και κυριως του ΟΣΦΠ.Για τα χτεσινα ευτυχως ηταν ολα καλα αποτελεσματα για μας,η Νιζνι κερδισε την Λαμποραλ που με νικη γινοταν ακομα πιο πιεστικη για τον ομιλο,και Μακαμπι και Αλμπα εχασαν φυσιολογικα.Ετσι οπως τα βλεπω τα πραγματα ο ΠΑΟ που λογικα χανει το πλεονεκτημα μαλλον θα προσπαθησει να διαλεξει τον ΟΣΦΠ,ενω δεν ειμαι σιγουρος αν ο ΟΣΦΠ θα προσπαθησει να διαλεξει η να αποφυγει τον ΠΑΟ.
    Στα σημερινα.Ο ΠΑΟ απλα πρεπει να νικησει και θα τα καταφερει μαλλον δυσκολα ,αρκει να εκμεταλευτει την ικανοτητα των παικτων του στο ποστ εναντι της Ζαλγκιρις και να περιορισει ας πουμε μεχρι τα 7-8 τα λαθη του.
    Παμε στο ματς της εβδομαδας οπου υπαρχουν 2 δεδομανα για τον ΟΣΦΠ.Ψηλοι και Σπαν.Αν καταφερουν οι ψηλοι και παρουν τα ριμπαουντ και επισης παιξουν δυνατη αμυνα στα ορια του ξυλου,και επισης με καλο ροτεισον δε βραχυκυκλωσει η περιφερεια τα πραματα θα ειναι καλα.Ο Μαντζαρης θα ειναι θεμα ,(η γνωμη μου ειναι, αν μπορει να παιξει εστω και 5 λεπτα να παιξει) αλλα θα εχει Αγραβανη πρωτιστως και Παπαπετρου δευτερευοντως,ο πρωτος επειδη εχει τσαγανο στο ριμπαουντ μπορει να βοηθησει αποψε..

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταπληκτικό παιχνίδι. Ο Ιρβινγκ τα έβαζε από όπου και όπως ήθελε. Ο Τζεημς είχε 1/4 3π και στο τέλος είχε 2/2 και καθάρισε. Οι δύο χαμένες βολές του Λέοναρντ καθόρισαν το παιχνίδι.( άστοχοι οι σπερς στις βολες στο τέλος γενικά). Πέντε φορές πήγαν οι Σπέρς στην παράταση φέτος και κέρδισαν μόνο μία. Παρατήρησες ότι οι Καβς την έβγαλαν με 9 παίκτες?

      Διαγραφή
    2. Ο Ζοτς παντως εχει τα εργαλεια να εξουδετερωσει τον Σπανουλη (Μπογκντα)

      Διαγραφή
  55. Καβς και Σπερς πρόσφεραν ένα εκπληκτικό preview των φετινών τελικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. σημερα ο σπανουλης θα προσθεσει αλλη μια ταφοπλακα στην προπονητικη καριερα του ομπραντοβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ωπα ωπα ωπα μισο. το σκορ ειναι 74-68 υπερ της ζαλγκιρις, εχουμε δικαιωμα βολων και μενουν 30 δευτερολεπτα. Θελουμε δηλαδη σκορ, τριποντο ή βολες. Το ματς δηλαδη σου φωναζει τι πρεπει να κανεις. Και τι κανει ο τιτανοτεραστιος ιβανοβιτς; Βγαζει τον καλυτερο παικτη μας τον Παππα, που ειναι σε μεγαλη μερα απο την περιφερεια, και πολυ καλος στις βολες για να βαλει τον... Νελσον???;;;;;;;; !!!!!! ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ???;;;;; Βγαζει επιθετικο για να βαλει αμυντικο οταν εισαι πισω στο σκορ;;; Π νελσον που δεν υπαρχει περιπτωση να βαλει τριποντο ενω ακομα και στις βολες ειναι ΚΑΚΙΣΤΟΣ; Πρεπει να φυγει χτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Λες και το ηξερα. Ο νελσον χανει και τις δυο βολες. Οχι δεν ειμαι κανενας προπονητης, ενας ασχετος φιλαθλος ειμαι που ομως φαινεται να ξερω απειρως περισσοτερο μπασκετ απο τον αμπαλο Ιβανοβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Oχι αλλο Ιβανοβιτς. Για το θεο. Χιλιες φορες Αλβερτης..Ημαρτον πια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Μετα και το σημερινο σοου απο το ''παρατραγουδο'' της προπονητικης,απο τον ανθρωπο που απλως παρισταται στον παγκο σαν θεατης,πρεπει ο ΔΓ ν' αναλαβει δραση.Πλεον ο Ιβανοβιτς ειναι προκλητικος σαν παρουσια και το κακο ειναι οτι κι οι ιδιοι οι παικτες τον εχουν παρει πρεφα.Η ομαδα χρειαζεται ενα ηλεκτροσοκ αφου οσο παραμενει το προπονητικο ''απολιθωμα'' στον παγκο δεν υπαρχει ελπιδα.Η διαχειριση του παιχνιδιου τα τελευταια 3'30'' θα διδασκεται στις σχολες προπονητικης σαν παραδειγμα προς αποφυγην...VECCHIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ο ivanovic σημερα εδωσε ρεσιταλ προπονητικης!!!!!!Ειδικα εκει που εβαλε το βρωμοχερο νελσον με την διαφορα στους 4 στο τελευταιο λεπτο με αποτελεσμα να μην βαλει ουτε τις βολες!!!!! Ασε που ξεχασε τον gist στα τελευταια 6 λεπτα και τον εβαλε στα τελευταια δευτερολεπτα για να συμπληρωσει την πενταδα απο το τελευταιο φαουλ του giankovic.Το πιο φανταστικο ομως ειναι δεν ξερω αν το πιασατε μετα το τελευταιο time out η εκφραση του διαμαντιδη στον παπα που μαλλον θα τον ρωτησε τι μολις τους ειπε σαν οδηγια για την επιθεση.Πραγματικα η εκφραση του Διαμαντιδη τα λεει ολα για τα αλαμπουρνεζικα που τους ειπε.
    Ο πεδουλακης που πολλοι τον βριζετε για την ποιοτητα του μπασκετ που επαιζε ενω τωρα βλεπουμε υπερθεαμα σε αυτον τον ομιλο θα την ειχε δευτερη την ομαδα.Μην σας πω για τον Πριφτη .Δυστηχος αυτος ο προπονητης κοιμαται ορθιος σε ολο το παιχνιδι και οχι μονο στο τελος.Και δυστηχος για εμας κοιμαται και ο βοηθος του.
    Στεφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Καλησπερα,μαλιστα ηττα και απο την Ζαλγκιρις...
    Ξερω υπομονη και συμφωνω...προφανως και δεν θα αλλαζα προπονητη τωρα αν ημουν ο αρμοδιος να το κανω αλλα σιγουρα δεν θα τον κραταγα του χρονου...δυστυχως αποδειχτηκε λιγος....μακαρι να με διαψευσει στο κλεισιμο της χρονιας....
    αυτο το πραγμα με τα double teams και τα δυναμικα hedge outs πως τα λετε δεν τα ξερω και τοσο καλα δεν βλεπει οτι το εχουν καταλαβει ολοι?? και βγαινουν ολο μονοι τους και βαζουν ευκολα καλαθια....
    στην δε επιθεση τριποντο...μπουκες προς τα μεσα...και αγιος ο θεος...
    τεσπα η χρονια με τον Ιβανοβιτς θα κλεισει και ας ελπισουμε να βγαλει κανα λαγο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καλησπέρα στον Jim και στους αναγνώστες του Hoopfellas,

    Λίγες σκόρπιες προσωπικές σκέψεις για το παιχνίδι Ζαλγκίρις - Παναθηναικός αλλά και γενικά για τον Παναθηναικό:

    - Με 3 πεντάρια όλα με διαφορετικά χαρακτηριστικά και 2 τεσσάρια μου φαίνεται περίεργο να βλέπουμε για τόση ώρα σχήματα με 2 πεντάρια ή 2 τεσσάρια μαζί.

    - Δεν είδαμε καθόλου στην ίδια πεντάδα Λαβάλ - Διαμαντίδη.

    - Όταν παίζει Νέλσον με Παππά στην ίδια πεντάδα πιστεύω θα μπορούσε να είναι ο Μαυροκεφαλίδης μέσα, ώστε να ανοίγει με το σουτ του δρόμο για διεισδύσεις ή για ποστάρισμα του Νέλσον.

    - Με τη διαφορά στους 6 πόντους, γύρω στο 1 λεπτό πριν τελειώσει το ματς και με τη μπάλα για τον Παναθηναικό δεν κατάλαβα τη λογική να βγει ο καλύτερος ως τότε παίχτης επιθετικά Παππάς και να μπει ένας παίχτης χωρίς καθόλου σουτ σαν το Νέλσον. ϊσως μπορούσε να περιμένει να γίνει η επίθεση και μετά στην άμυνα να γινόταν η αλλαγή.

    - Πολύ θετική παρουσία του Παππά που είναι αρκετά σταθερός τα τελευταία 3-4 παιχνίδια και φαίνεται ότι θέλει να ηγηθεί.

    - Ο Γιάνκοβιτς μου βγάζει ένα περίεργο συναισθήμα (θετικό και αρνητικό μαζί) .. Κάποιες φορές προσπαθεί πολύ, έχει βελτιώσει το μακρινό σουτ, κάποιες φορές χάνεται, κάνει κάποιες αψυχολόγητες ενέργειες όπως το φάουλ για τρίποντο στο τέλος του χρόνου... Έχει πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή του όχι από παιχνίδι σε παιχνίδι αλλά στο ίδιο παιχνίδι. Πιστεύω φέτος είναι γι αυτόν μια μεταβατική χρονιά και του χρόνου θα φανεί αν μπορεί να παίξει στο ανώτερο επίπεδο.

    - Ο Νέλσον με εκπλήσει αρνητικά, τον πίστευα πολύ και είχα ενθουσιαστεί με την απόκτησή του. Τον περίμενα -αν και δεν είναι καθαρός οργανωτής - πολύ καλύτερο οργανωτή σε σχέση με αυτά που βλέπω. Αν και ήξερα ότι δεν έχει καλό σουτ δεν περίμενα και τόσο χάλια.. Από άμυνα αρκετά καλός αλλά έχει κάνει 2 μόνο πολύ καλά αμυντικά παιχνίδια αυτό με την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ και με Άλμπα.

    - Άλλο ενα αρνητικό παιχνίδι εκτός έδρας για τον Σλότερ.

    - Μπλουμς ένα αστέρι που μάλλον σβήνει..

    - Ο Ιβάνοβιτς με είχε εντυπωσιάσει στην αρχή, τώρα τελευταία όμως έχω αρκετές αμφιβολίες σχετικά με το κοουτσάρισμά του, χωρίς να ξέρω τι έχει στο μυαλό του... Θα ήθελα να τον δω όμως και άλλον ένα χρόνο στον Παναθηναικό.

    Υ.Γ.1. Επαναλαμβάνω καθαρά υποκειμενικές οι απόψεις μου και περιμένω με πολύ αγωνία το τέλος της φετινής περιόδου όπου θα γίνει και το ταμείο για τον φετινό Παναθηναικό και τι μπορεί να γίνει μελλοντικά.

    Υ.Γ.2. Περιμένω τον πραγματικό κόουτς Πεδουλάκη να μας πει τα μυστικά για την άμυνα πάνω στον σπανούλη... :)


    Όποιος μπορεί (και συ Τζιμ) αν θέλει ας πει μια γνώμη για τα παραπάνω


    Ευχαριστώ,

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Βγειτε γραψτε οτι ο σπαν εχει πελατη τον ζοτς.οτι ο ητουδης εκανε τις επιλογες στον παο οτι ο ζελικο εχει τεραστιο μπατζετ και και και.ειστε αμπασκετοι.ποσα στοματα θα βουλωσεις ακομα ζελικο??οσα και να βουλωνεις βγαινουν και αλλα.οσο για την ομαδα μου ,μεγαλος παπας μικρος παο τιποτας ιιβανοβιτς.

    @delfino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. 3ος ο Ολυμπιακος, 4ος ο Παναθηναϊκος και κανεις τους και φετος στο φαϊναλ-4.

    Μια απ' τα ιδια δηλ. και να μην παιρνουν τα μυαλα μας αερα οτι δηθεν με μικρο μπατζετ πας στο φαϊναλ-4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Και κατι αλλο: καταλαβατε τι τρομακτικο συνεβη σημερα;

    Ο Ζοτς θα προσπαθησει να αποκλεισει τη μεγαλη του αγαπη στα play-offs!

    Καποτε θα γινοταν, τι σημασια εχει αν ειναι εφετος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Μεγάλη νίκη της Φενερ σήμερα. Χωρίς Σπανούλη ο Ολυμπιακός χάνει πολλή από την δυναμική του. Μπορεί βέβαια να ξαναγίνει αφεντικό με διπλό στην Μόσχα. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Από την άλλη, το μεγαλύτερο επίτευγμα του Ζέλικο είναι ότι καταφέρνει να παίρνει πράγματα και από παίκτες όπως ο Σάβας και ο Ερντεν.. Ποιος να το περίμενε..

    Όσο για την ομάδα μου, όταν χάνεις από την Ζαλγκίρις σε ματς που παρά την κακή αρχή το έχεις φέρει στα μέτρα σου, δεν μπορείς να ζητάς πολλά παραπάνω από την 4η θέση. Πλέον, θεωρω ότι ο Ιβάνονοβιτς δύσκολα θα συνεχίσει μετά το καλοκαίρι. Μακάρι ο επόμενος προπόνητης να είναι εκείνος ο παίκτης με το νούμερο 13 στην φανέλα..

    Υ.Γ. Είχε ενδιαφέρον πως στις τελευταίες στιγμές του παιχνιδιού στο Κάουνας, ο Διαμαντίδης φάνηκε να δυσανασχετεί με τις οδηγίες που δόθηκαν στο time out. Αυτό μάλλον λέει πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή