Athlenda

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

BULLYING..


Ο Παναθηναϊκός «εκφόβισε» της Ρεάλ του Λάσο περνώντας από πάνω της στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ, σε μια βραδιά που περίμενε καιρό ο κόσμος του και ένα αποτέλεσμα που συζητήθηκε ανά την Ευρώπη.. Λάθη από τον Ολυμπιακό που χωρίς τον κορυφαίο closer του γονάτισε στη Βιτόρια. Το Hoopfellas αναλύει..



Φοβερή βραδιά λοιπόν για τον Παναθηναϊκό, στη καλύτερη ίσως παράσταση της σεζόν (σε συνάρτηση με τη δυναμικότητα του αντιπάλου και το σημείο της χρονιάς πάντα) και σε ένα παιχνίδι που θύμισε ACB και τις πολλές «κουφές» (με βάση το μομέντουμ που δε τον ευνοεί) νίκες κατά καιρούς του Ντούσκο απέναντι στους Μαδριλένους. Το πιο σημαντικό κέρδος βέβαια δεν είναι τόσο το βαθμολογικό αλλά το ότι οι πράσινοι μετά από καιρό έπαιξαν ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι απέναντι σε έναν F4 contender και έδειξαν τις προδιαγραφές που διαθέτουν σαν ομάδα. Ουσιαστικά το ψυχολογικό κέρδος είναι μεγάλο μιας και τέτοια ματς πολλές φορές αποτελούν  turning point στη σεζόν, γυρίζοντας το διακόπτη μιας ομάδας που διώχνει το σύννεφο της γκρίνιας και ενισχύει το προσωπικό της πιστεύω. Συμφωνώ απόλυτα το ότι η Βασίλισσα δε «σκοτώθηκε» να κερδίσει και αυτή η χαλαρότητα της κόστισε σε επίπεδο συγκέντρωσης. Όμως ας μη γελιόμαστε, μιλάμε για μια ομάδα η οποία παίζει καιρό τώρα στον αυτόματο και μια τέτοια ήττα  θα προβληματίσει. Οπότε τίποτε δε μειώνει τη νίκη των πρασίνων που έδειξαν ότι είναι εδώ..  Τα προβλήματα παραμένουν. Απλά τώρα ο Παναθηναϊκός κέρδισε μόνος του χρόνο να  δουλέψει σε αυτά ήσυχος.


-Το performance των πρασίνων απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης τη Παρασκευή ήταν βγαλμένο από τις σημειώσεις και τα κιτάπια του Hoopfellas, μιας είδαμε πολλές από τις διορθωτικές κινήσεις που συζητήθηκαν στη σελίδα μας κατά καιρούς αλλά κυρίως μια ετοιμότητα σε επίπεδο διαβάσματος και μια σωστή πνευματική προσέγγιση του παιχνιδιού από τους γηπεδούχους η  οποία πιστώνεται στο προπονητικό επιτελείο.


Προσωπικά θα εστιάσω και πάλι στο αμυντικό κομμάτι το οποίο αποτέλεσε τη ναυαρχίδα σε επίπεδο τακτικής για τον Παναθηναϊκό, με τους γηπεδούχους να πιάνουν αρκετά υψηλό βαθμό διατηρώντας (το υπογραμμίζουμε) ένα πολύ καλό επίπεδο άμυνας και αμυντικής έντασης (βοήθησε και η εξέλιξη αλλά και τα volume του κοινού) σε όλο το 40λεπτο. Οι πράσινοι πήραν κεφάλι πατώντας στις νίκες που κέρδισαν στα δύο ματς απς στα οποία οι προπονητές χρησιμοποίησαν μονή άμυνα και αφορούσαν τους παίκτες που παίρνουν μπάλες και σουτ στοχευμένα στο ξεκίνημα των παιχνιδιών για τις δύο ομάδες. Μπατίστα (μονή άμυνα ο Μπουρούσης) από τη μια και Ρέγιες (εξαιρετικό footwork και γρήγορες αντιδράσεις από τον Γκιστ που του πήρε άμεσα τα μέτρα) από την άλλη.


Το δυνατότερο σημείο του Παναθηναϊκού στα μετόπισθεν και αυτό που κατά τη γνώμη μου έκρινε πολλά στο ματς, ήταν το performance στη πίσω γραμμή άμυνας. Ουσιαστικά «έσπασε» και κατεύθυνε μια ολόκληρη επίθεση, την καλύτερη μάλιστα στη διοργάνωση. Η ομάδα του κόουτς Ιβάνοβιτς ήταν πολύ ενεργητική αμυνόμενη στην εισαγωγή της μπάλας στο ποστ και τολμώ να πω πως η διάθεση και το aggressive attitude (ειδικά των περιφερειακών παικτών αλλά και του Μαυροκεφαλίδη απέναντι σε πιο δυνατά κορμιά) «απογοήτευσε» τους Ισπανούς σε επίπεδο επιθετικών στόχων. Αν ήμουν ο Λάσο θα με προβλημάτιζε πολύ αυτό και θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα συζητούσα με τους παίκτες μου πατώντας στη Μαδρίτη. Η Ρεάλ αδυνατούσε να εισάγει τη μπάλα στο ζωγραφιστό, το πλαίσιο για επίθεση στο ποστ δεν ήταν ιδανικό ενώ η περιφερειακή πίεση των γηπεδούχων στη μπάλα αποτελούσε έναν ακόμα ανασταλτικό παράγοντα. 13/36 δίποντα κύριοι έγραψε κύριοι μια ομάδα με Close Range Percent 66.8% (4η) και συνολικό 2PT% 55.4, το μεγαλύτερο από κάθε άλλη ομάδα της διοργάνωσης στη φάση αυτή.. 

Παράλληλα ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δικαιώθηκε επιλέγοντας «σπάσιμο» των σκρινς αντί «αλλαγής» συγκεκριμένα στη Downscreen Offense της Ρεάλ (είναι αυτή στην οποία βλέπετε συνήθως ως κατάληξη τον Ρούντι να ανεβαίνει, με αφετηρία το σημείο κάτω από το καλάθι, ψηλά στο τρίποντο εκτελώντας μετά από κάθετο σκριν και πάσα του «3» το οποίο επιλέγει post παιχνίδι με τον σκρίνερ εάν αυτό δε βγεί) και στη Horns όπου ο Λάσο με συνεχόμενο side και κεντρικό pick&roll επιδιώκει είτε να βάλει τη μπάλα στο «5» στο ζωγραφιστό είτε να βρεί τρίποντο από τις γωνίες. 


Το μεγαλύτερο πρόβλημα που «έβγαλε» η άμυνα του Παναθηναϊκού στην επίθεση της Ρεάλ (την καλύτερη μακράν στη διοργάνωση με OFRAT  117.2 και Εffective FG% 56.4, No1 και εδώ) ήταν η παντελής έλλειψη υπομονής. Έλλειψη υπομονής και επιμονής ώστε να βάλει τη μπάλα στο ζωγραφιστό και παιδαριώδεις επιλογές στα miss matches όπου τα γκαρντς της επέμεναν να σουτάρουν από τη περίμετρο αντί να χτυπήσουν στα πόδια πηγαίνοντας προς τα μέσα. Έχει πραγματικά ενδιαφέρον να δείτε αυτή τους τη συμπεριφορά. Χαζό, περιφερειακό μπάσκετ από παίκτες που εμφανίστηκαν με προφίλ φυγόπονου που δε πατά το ζωγραφιστό..


-Από τα μετόπισθεν δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για καλή επίθεση, με τον Παναθηναϊκό να χτίζει σταδιακά το παιχνίδι του και να βρίσκει ρυθμό ανοίγοντας (επιτέλους, μια από τις επικλήσεις της σελίδας εδώ και πολύ καιρό..) το τέμπο. Τα αποτελέσματα τα είδατε.. Είναι φανερό ότι οι πράσινοι χαϊδεύοντας λίγο παραπάνω το γκάζι μπορούν να παίζουν κοντά στους 80 πόντους κάθε βράδυ. Έχουν τις προδιαγραφές.


Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς (ο οποίος έκανε πιο ορθολογική χρήση του rotation εκτός ελαχίστων περιπτώσεων όπου είδα ένα-δύο σχήματα επί Μπλούμς όπου η ομάδα δεν είχε δημιουργία αλλά γενικά πήγε "βαθιά" στον πάγκο του σε ένα ματς όπου οι Διαμαντίσης Φώτσης έπαιξαν συνολικά 23', αυτό λέει πολλά..) έβαλε ένα Figure-8 για να δημιουργήσει κίνηση στην επίθεση (όταν βγήκε ο Διαμαντίδης), άλλαξε σε αρκετά plays (επιτέλους Νο2) τη διάταξη του Νέλσον τοποθετώντας τον στη base line ως «υποστήριξη» στον ποστ συμπαίκτη του (διατηρώντας τη πίεση με Φώτση ή Λουκά ψηλά για το σουτ και απαγορεύοντας τη κάθετη βοήθεια ή το νταμπλ-τιμ με δεύτερο ψηλό) ενώ έδωσε στον Παππά ρόλο main ballhandler στήνοντας με αυτόν picks (και βοηθώντας τον Αμερικανό να μπεί πιο ομαλά στην επίθεση της ομάδας). Το συγκεκριμένο περιφερειακό δίδυμο (και οι δύο με μεγάλη φυσική δύναμη) έκανε την καλύτερη ίσως περιφερειακή γραμμή της Ευρώπης να ..νιαουρίζει. Πατώντας στο καλό spacing δημιούργησαν αρκετά ρήγματα ιδιαίτερα στην A-Set επίθεση και στα close outs ενώ στο ανοιχτό γήπεδο κεντούσαν. Το γρήγορο μπάσκετ άλλωστε δεν έχει σχέση με το βιαστικό.. Τα 7 μόνο λάθη των πρασίνων το αποδεικνύουν..


Ο Νίκος Παππάς ήταν απλά εντυπωσιακός. Όπως και η ομάδα συνολικά, έτσι και αυτός έστειλε τα δικά του μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Αυτή την ελευθερία στο να παίξει στη προσωπική φάση (το δυνατό του σημείο) στο ελεγχόμενο πάντα πλαίσιο επίθεσης της των πρασίνων φανταζόμουν το καλοκαίρι όταν σας έλεγα ότι πρέπει να είναι το μόνο «2» στο μπακόρτ (1 pick& roll PG/δημιουργός+Διαμαντίδης+Νέλσον). Δε νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για έναν από τους πιο ικανούς διεμβολιστές στην  Ευρώπη. Η ικανότητα του να μετατρέπει σε μηδενικό χρόνο ένα απλό release από downscreen σε κάθετη επίθεση (με μια συνεχόμενη κίνηση) προς το καλάθι είναι μοναδική. Χωρίς να είναι ο σούπερ προπονημένος αθλητής του γυμναστηρίου έχει πολύ δυνατό upper body και εξαιρετικά χέρια που πολλαπλασιάζουν την αποτελεσματικότητα του στο finishing γύρω από το καλάθι.       Είναι παίκτης ρυθμού και όταν πατήσει σκοτώνει. Πλέον αυτό ανακοινώθηκε επίσημα προχθές σε όλη την Ευρώπη.. Μετέτρεψε μόνος του τη 3-2 match-up ζώνη του Λάσο (αρχικά Ρούντι και μετά Σλότερ στο κεφάλι, με αρχές man to man στο κεντρικό πικ)σε κακή ιδέα..  


Έχω και παράπονα βέβαια (σιγά μη δεν είχα). Σε 3-4 φάσεις ως ballhandler στο τρανζίσιον κόλλησε τη μπάλα στα χέρια του και οι πράσινοι έχασαν 6-8 πολύ πιθανούς πόντους. Πρέπει να ελέγξει τον παρορμητισμό του και να μη ζορίσει πάντα την ..εύρεση του αεροδιαδρόμου αλλά να διώχνει τη μπάλα γρήγορα όταν υπάρχουν γύρω οι συνθήκες για κάτι καλό. Μου άρεσε και η διάθεση του να κυνηγήσει στο αμυντικό κομμάτι. Πολύ περισσότερο από όλα όμως (ακόμα και από τα περίφημα ποσοστά του) το ανταγωνιστικό του πνεύμα απέναντι σε μερικούς από τους τοπ γκαρντ της Ηπείρου μας. Η ορμή και η προσωπική φιλοδοξία του Παππά μπορεί να αλλάξει την ατμόσφαιρα και το παρών αγωνιστικό στάτους των πρασίνων..


Για τον Νέλσον δεν έχω να πω κάτι πέρα από αυτά που σας έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα. Χαίρομαι που είδατε οι περισσότεροι τι μπορεί να προσφέρει και περί τίνος μιλούσαμε το καλοκαίρι. Είναι σημαντικό ότι έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια απέναντι σε ομάδες του στάτους της Μπάρτσα, της Ρεάλ και της Μακάμπι οπότε γίνεται κατανοητό πλέον από όλους ότι το πακέτο και οι δυνατότητες του είναι για το υψηλό επίπεδο και αυτή τη μετάβαση πρέπει να επιτύχει ο Παναθηναϊκός δουλεύοντας μαζί του. Αυτό που θέλω όμως να υπογραμμίσω (γιατί διαβάζω διθυράμβους από τους πάντες που δε γνωρίζουν σχεδόν τίποτα στη πραγματικότητα για τον παίκτη παρά μόνο επιδερμικά και αναφέρομαι στο 95% των ελληνικών media) είναι ότι δεν πρέπει να «κολλάτε» με το ότι σκόραρε 16 ή 20 πόντους ή ότι «έθαψε» τον Νοτσιόνι με το κάρφωμα και τα λοιπά. Ο Νέλσον δεν είναι αυτός.. Είναι, αντίθετα, ο παίκτης που θα τελειώσει το ματς με 2 πόντους και ¼ FG αλλά θα είναι πιθανόν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου για τον προπονητή του κάνοντας πράγματα που δε φαίνονται στο χαρτί. Τα αμυντικά του recovers, ο τρόπος που «όρισε» τον χώρο δράσης των Γιούλ-Σέρχιο και έκοψε κάθε σύνδεσμο επικοινωνίας με τους συμπαίκτες τους είναι ο ορισμός της lockdown άμυνας. Αυτά τα πράγματα θέλω να εκτιμήσουμε (σε πολλούς αθλητές ανά την Ευρώπη) τα οποία δεν είναι η «βιτρίνα» αλλά στο τοπ-επίπεδο και στα μπλοκάκια των προπονητών μπορούν να κάνουν τη διαφορά.



Ο Παναθηναϊκός χάρισε μια μεγάλη βραδιά λοιπόν στο κοινό του, από αυτές που φτιάχνουν αναμνήσεις και «γράφουν». Κυρίως όμως ενίσχυσε τη πίστη του σαν ομάδα στις δυνάμεις και στη δουλειά που κάνει καθημερινά στο γήπεδο. Το χρειαζόταν όσο τίποτα άλλο σε μια περίοδο όπου οι ραψωδίες του ΟΑΚΑ στην αρχή της σεζόν (Φενέρ, ΕΑ7) έμοιαζαν μακρινές. Προσωπικά θα επιμείνω στη γραμμή που δίνει αυτή εδώ η σελίδα εδώ και πολύ καιρό. Υπομονή. Αυτό εδώ το σύνολο παικτών με τον καιρό μπορεί να παίξει πολύ καλό μπάσκετ. Είναι δεδομένο.. Όπως δεδομένο είναι και κάτι άλλο. Μετά τη νίκη αυτή ο Παναθηναϊκός, που ακόμα μάχεται για την πρόκριση, είναι ένας αντίπαλος που κανείς δε θα επέλεγε να διασταυρωθεί μαζί του στα play-offs.. Αυτό στη παρούσα φάση μου κάνει. Μήνυμα εστάλη..

ΒΙΤΟΡΙΑ


Ο Ολυμπιακός έμεινε από ανάσες στη Βιτόρια, γονατίζοντας από τα πολλά προβλήματα τα οποία του κόστισαν κυρίως στο φυσικό/αθλητικό κομμάτι σε πρώτη φάση και μετά σε επίπεδο ποιότητας, απέναντι σε έναν ψυχωμένο αλλά –θα μου επιτρέψετε- ευανάγνωστο αντίπαλο.


Θα συμφωνήσω με τον κόουτς Σφαιρόπουλο που δήλωσε ότι η ομάδα του «έπαιξε καλά», σε συνάρτηση πάντα με τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει. Ο Ολυμπιακός έχασε τη μάχη στη Μπουέσα Αρίνα γιατί δεν έπιασε τα συνήθη στάνταρντς του στο αθλητικό κομμάτι και παράλληλα σε αυτό των φυσικών δυνάμεων που βγάζει σαν ομάδα στο παρκέ (από τα δυνατά του σημεία που εκτοξεύουν το συνολικό performance) απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος είναι από τα σύνολα τα οποία μπορούν να τρέξουν μαζί με τους ερυθρόλευκους και να τους δημιουργήσουν «θέμα» με το athleticism  τους. Πάνω σε αυτή τη βάση χτίζει ο κόουτς Ναβάρο τη νέα δική του Λαμποράλ στη μετά-Ερτέλ εποχή και τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά μέχρι στιγμής.


Ενώ λοιπόν ίσως κάποιοι σταθούν στο γεγονός ότι η ελληνική ομάδα έχασε ένα κλειστό ματς γιατί παρατάχθηκε χωρίς τον καλύτερο ίσως closer σήμερα στη διοργάνωση και ηγέτη της, Βασίλη Σπανούλη, η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική. Ο Ολυμπιακός είχε και έχει παίκτες και ποιότητα να καλύψει αυτό το κενό σε ένα ματς όπως αυτό της Βιτόρια, όμως δε κατάφερε να ματσάρει το έλλειμμα φυσικών δυνάμεων από την απουσία του Πέτγουεη και ουσιαστικά του Ντάνστον. Ο Αμερικανός σέντερ (είχε υψηλό πυρετό πριν το ματς) χρησιμοποιήθηκε περίπου 9 λεπτά (9:17) δεν ήταν έτοιμος να μπεί στο παρκέ και αυτό φάνηκε στο αμυντικό κομμάτι από τη στιγμή που (γρήγορα) έχασε ανάσες. Δεν είχε καμία ισορροπία στα early picks των Βάσκων στο transition, αδυνατούσε να εκτελέσει help & recover στα σκρινς του Μπέρτανς, ενός παίκτη που εκτελεί εκπληκτικά σε πρώτο χρόνο και η στιγμιαία βοήθεια/χέρι πάνω στη μπάλα είναι ζωτικής σημασίας για την άμυνα, έχανε «θέσεις» που δύσκολα χάνει. Κόστισε αυτό στον Ολυμπιακό..


Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν αρκετά σωστά και πάνω στο πλάνο που είχαν χαράξει, τα πρώτα 15 λεπτά του παιχνιδιού. Ο Σφαιρόπουλος χρησιμοποίησε πολύ σωστά το ροτέησιον, όμως πλήρωσε το (μόνο) λάθος του, να μπεί στον πειρασμό να αφήσει στο παρκέ λίγο παραπάνω τον Καββαδά αγοράζοντας χρόνο (και λόγω της κατάστασης του Ντάνστον). Σε αυτό το παραπάνω 1-1.5 λεπτό, τρείς «ήττες» του Έλληνα σέντερ (δε μπορώ να πω λάθη γιατί δεν είναι στις δυνατότητες του να διατηρήσει αμυντική ισορροπία π.χ. ψηλά με τα γκαρντς των Ισπανών) έφεραν τη Λαμποράλ πάλι σε θέση βολής. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου πλήρωσε επίσης, αμυνόμενη στο pick & roll του αντιπάλου, τη τακτική της να μετατρέπει τo Hard help & recover σε Τrapping, με τους Βάσκους να βρίσκουν πολλές ελεύθερες ματιές άμεσα βγάζοντας τη μπάλα από την παγίδα.


Επιθετικά ο Ολυμπιακός παρουσίασε μια μοιρασμένη επίθεση. Ξεκίνησε στοχεύοντας να βάλει τη μπάλα στη καρδιά της ρακέτας με άξονα το κεντρικό pick & roll. Είδα καλή κυκλοφορία της μπάλας που οδήγησε σε αρκετά assisted FGs και μου άρεσαν τα side posts του Μάντζαρη όμως έλειψαν οι έξτρα πόντοι από τρανζίσιον καθώς η ομάδα δεν εξασφάλισε ουσιαστικά ποτέ το εύκολο αμυντικό ριμπάουντ για να βάλει τις βάσεις, απέναντι σε μια πολύ δυνατή στο επιθετικό ριμπάουντ Λαμποράλ. Αντίθετα, προς το τέλος του ματς οι ίδιοι οι ερυθρόλευκοι παρουσίασαν κακή transition άμυνα αφήνοντας τα γκαρντς των γηπεδούχων να φτάσουν με τη μπάλα μέχρι τέλους (Τζέημς, Κοζέρ). Ο κόουτς Σφαιρόπουλος χρησιμοποίησε lineups με δύο Defensive PGs (Λαφαγιέτ, Μάντζαρη) και έναν σκόρερ δημιουργό στο «3» (Λοτζέσκι) για να δώσει stops ειδικά σε καταστάσεις ανοιχτού γηπέδου ελέγχοντας τη μπάλα και μαζί τα γκαρντς του Ναβάρο, όμως αυτό κόστισε χρόνο στον Σλούκα ο οποίος μπήκε αργά στο τέλος για να τραβήξει το βάρος των αποφάσεων (που θα έπαιρνε ο Σπανούλης).



Συμπερασματικά, ο Ολυμπιακός σε βαθμολογικό επίπεδο δεν έχασε κάτι και ίσως αυτή τη (βαθμολογική) χαλαρότητα την πήρε στο παρκέ της Μπουέσα Αρίνα σε κάποιες στιγμές. Επιμένω ότι η απουσία του Πέτγουεη (ειδικά στο αμυντικό ριμπάουντ) και το πρόβλημα του Ντάνστον του κόστισαν παραπάνω από την αντίστοιχη του Σπανούλη στο συγκεκριμένο ματς. Είναι τέτοια η φύση της φροντκόρτ των ερυθρολεύκων με την  έλλειψη ενός παίκτη που μπορεί να καλύψει και το «4» και το «5» (όπως ο Γκιστ ή ένας tweener όπως ο Μαυροκεφαλίδης στον Παναθηναϊκό) που χάνει σε ποικιλία σχημάτων. Σε αυτό είχαμε εστιάσει το καλοκαίρι προτείνοντας τον Λοβερνί (πριν το εντυπωσιακό Μούντο και με την τιμή του σε προσιτό επίπεδο ακόμα). Παρ’όλα αυτά εξακολουθώ στη παρούσα φάση να μεταφράζω θετικά τις πιθανότητες του Ολυμπιακού να φτάσει μέχρι τέλους. Αυτό που με προβληματίζει είναι το πώς θα «κλείσει» η ομάδα το TOP-16 και θα διαχειριστεί τον εαυτό της μετά το ματς του ΣΕΦ με τη Φενέρ. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσει να νικά και αυτό ήταν το μεγαλύτερο κόστος από την ήττα στη Βιτόρια, ώστε να μπεί με το κατάλληλο μομέντουμ (ανεξαρτήτου θέσεως) στην ποστ σίζον. Για αυτό ματς που έρχεται, με την Αναντολού είναι πολύ σημαντικό. Όχι μόνο γιατί σου εξασφαλίζει μια ζαριά για το πλεονέκτημα έδρας στο ματς της Μόσχας αλλά γιατί θα πεί πολλά για το αγωνιστικό στάτους των ερυθρολεύκων αυτή τη περίοδο..

126 σχόλια:

  1. Ο ΠΑΟ δεν ήταν κακός ούτε η ΡΕΑΛ αδιάφορη όπως θέλουν αρκετοί να παρουσιάζουν.Μιλάμε για την μέχρι τώρα καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας. Απλά ο ΠΑΟ είναι πιο καλοδουλεμένη (καλοπροπονημένη αν θέλετε) στο transition από τη Βασίλισσα και αυτό φάνηκε χθες στο γήπεδο.
    Στα θετικά
    a)η συνολική βελτίωση όλο το χρόνο με κορύφωση αυτό το μήνα, απόδοση του Παππά σε όλο το γήπεδο (με έμφαση στην βελτίωση στην άμυνα, επιθετικά όλοι ξέρουμε τι μπορεί να κάνει) όπως και το ball handling.
    b)οι 6 ασίστ του Βλάντο που τις παραβλέψανε όλοι αλλά δηλώνει πολλά (πως ο Βλάντο μπορεί πολύ χαλαρά να παίξει κρυφός play maker)
    και
    c)η συνολική αμυντική βελτίωση της ομάδας (Σλοτερ,Νελσον,Γκιστ,ΜΦΚ κοκ) που επέτρεψε στους πράσινους να τρέξουν στην επίθεση, παίζοντας καλύτερα το transition.

    Σίγουρα η ομάδα θέλει δουλειά ωστόσο είναι σε καλό δρόμο στο να παίζει το μπάσκετ της Ταου-αυτό το γρήγορο δίχως να είναι επιπολαιο, φονικό μπάσκετ των επιθέσεων των 14 δευτερολέπτων με συνεχή κίνηση και ασφυκτική άμυνα.Αν είχαν βρει και χρόνο παραπάνω Μποχωρίδης Χαραλαμπόπουλος, ο χθεσινός αγώνας θα ήταν άψογος.

    Αντί επιλόγου:
    http://www.sdna.gr/gr/gnomes/manos-manouselis/arthro/24286/me-ispaniko-basket-den-kerdizei-o-panathinaikos/

    Ας πει κάποιος στον Μανουσέλη πως η ελληνική εθνική παίζοντας αργά έγινε η καλύτερη πελάτισσα της ισπανικής.Και πως ακόμα και αν παίξεις αργά τίποτα δεν σου εγγυάται πως θα καταφέρεις να τιθασεύσεις την αντίπαλη ομάδα, όταν έχει παίκτες που μπορούν όλοι να εκτελέσουν στο 1-1 όπως έκανε η Αργεντινή στο Πεκίνο.
    Το μπάσκετ γίνεται όλο και πιο γρήγορο και δεν μπορούμε να βαλσαμώσουμε τον Διαμαντίδη ούτε έχουμε τον Ζοτς στον πάγκο.
    Παππά αν διαβάζεις αυτό δεν είναι δικαιολογία όμως για να μην μάθεις να πασάρεις σε 1ο χρόνο στο pick n roll. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω ο ζοτς αρχιζει και εγκαταλειπει το pick n roll απ την στιγμη που βλεπει στην ευρωπη να εχουν καθιερωθει 5αρια τυπου χαινς,λασμε,ντανστον κτλ...

      Διαγραφή
    2. Το pick n roll είναι εργαλείο.Οκ, όταν ήσουν ο μόνος που έπαιζε με σέντερ τον Μπατίστ ήταν ενδιαφέρον αλλά πλέον πολλά τα 5ρια που μπορούν να ματσάρουν το γκαρντ (και δεν έχει και πικ ν ρολλ μετά το επιθετικό).Δεν είναι κακό να το έχεις ως play, για την ακρίβεια είναι κακό να μην έχεις γκαρντ-βαρύ κορμί να το εμφανίσεις στην επίθεση ακόμη και μέσα στην horns offense ΑΛΛΑ δεν είναι πανάκεια.
      Ξανά: Το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να γίνει 5 δευτερόλεπτα πιο γρήγορο.Και αυτό απαιτεί άλλη λογική από το μπάσκετ τόσο του Μεσίνα στο οποίο μεγαλούργησε ο Παπαλουκάς όσο και απο αυτο που έχει συνηθίσει το ΟΑΚΑ.

      Διαγραφή
    3. Αδερφέ το νόμισμα έχει κι άλλη όψη. Πως Παναθηναϊκός & Ολυμπιακός έχουν 6+3 στην 20ετία, την ίδια 20ετία που η Ρεάλ έχει 0 κι η Μπάρτσα 2... Ο Μανουσέλης αναφέρεται στον "ελληνικό" τρόπο μπάσκετ. Και σωστά τα λέει: αυτό είναι το μπάσκετ μας, η σχολή μας, ο Ομπράντοβιτς κι ο Ίβκοβιτς το δίδαξαν. Ελεγχόμενο μπάσκετ, διαφορετικό απ' το μπάσκετ του Ιβάνοβιτς. Με μια διαφορά όμως: ο Μήτσος, που έκανε όλη τη διαφορά, είναι 35 (κι ο Σπανούλης, απέναντι, 33). Οι ομάδες, και ειδικά ο Παναθηναϊκός που άργησε, πρέπει να πάνε κάποια στιγμή παρακάτω...

      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    4. Παιδιά, σας έχω πεί που πάει το μπάσκετ σε τοπ-επίπεδο.. Two way teams. Αυτές είναι το μέλλον. Αυτές που μπορούν να επιβιώσουν και να κερδίσουν ματς σε κάθε τέμπο.. Δείτε τις τελευταίες πρωταθλήτριες Ευρώπης απλά..

      Διαγραφή
    5. Δεν υπαρχει το μπασκετ που κερδιζει. Απλα κοιτας τι υλικο εχει η ομαδα σου και τι μπασκετ μπορει να παιξει. Δεν ειναι δυνατον να εχεις Διαμαντιδη και να θες να παιξεις γρηγορο μπασκετ. Οχι οτι δεν μπορεις να παιξεις γρηγορο μπασκετ με διαμαντιδη, απλα ειναι ανικητος στο αργο μπασκετ. παραδειγμα φερνω το Διαμαντιδη. Μιλαω για ολες τις ομαδες. Θα μπορουσες να εχεις Μαριανοβιτς στην ομαδα σου. θα πρεπει να παιξεις το αντιστοιχο μπασκετ. Δεν υπαρχουν ταμπου στο μπασκετ. Οταν μπορεις θα πρεπει να παιζεις το οτιδηποτε.

      Διαγραφή
    6. Για μένα η ομάδα πρέπει να παίζει σε γρήγορο τέμπο, αλλά θα συμφωνήσω και με τον jim ότι μόνο με το τρανσιτιον μπάσκετ, χωρίς το "σκεπτόμενο" δε φτιάχνεις αυτοκρατορία..
      Ο Διαμαντίδης μπορεί και τα δυο..το έχει αποδείξη άλλωστε..Τώρα απλά χρειάζεται και συντήρηση και να τον ανεβάσει στο 2 και στο 3 μερικές φορές κ.α.. Δεν υπάρχει μόνο μαυρο ή άσπρο.
      Θα ήθελα να δω τον 3D πιο επιθετικό..αλλά δεν μπορεις να του ζητάς και να κατεβάζει την μπάλα και να οργανώνει και να παιρνει ριμπάουντ, και να κλέβει μπάλες, και να δίνει ασιστ, και να καλύπτει κενά, και να παίζει 30-35 λεπτά και να βάζει 20 πόντους..Είναι θέμα Ιβάνοβιτς να βελτιώσει την ομάδα σε σετ επιθέσεις και να βρει τον τόπο να εκμεταλλευτεί τον καλύτερο Ασσο της Ευρώπης.
      Andreas Craven

      Διαγραφή
  2. Jimmy πολύ καλή ανάλυση όπως πάντα...Ποια προτιμάς ως αντίπαλο του ΠΑΟ στους 8; ΤΣΣΚΑ η ΦΕΝΕΡ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα Φενέρ. Έχει πολλά πάνω-κάτω.

      Διαγραφή
    2. Θέλει και ρώτημα ; Προφανώς Φενέρ.... Την νικήσαμε με μεγάλη άνεση φέτος στο ΟΑΚΑ και πιστεύω πως σε βάθος 5 αγώνων την έχουμε ακόμα και με το ντεσαβαντάζ της έδρας...Στο ΟΑΚΑ δε χάνουμε από τη Φενέρ... και έξω μπορούμε να κλέψουμε μια νίκη...
      Με την ΤΣΣΚΑ αντίθετα δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να περάσουμε...

      @Darryl Middleton

      Διαγραφή
  3. Έτσι ειναι jim.θεωρεις οτι ο lawal έπρεπε να παίξει περισσότερο;;ειδικά στην 3 περίοδο που χάσαμε κάποια συνεχόμενα αμυντικά ριμπάουντ ;;;παντός ένα ειναι εντυπωσιακό.η μπαρτσελονα έχει κάνει του κόσμου τις Γκελες φέτος ειδικά στην acb,αν και ήττα στην έδρα της valenthia δεν θα έπρεπε να θεωρητικά γκέλα,χάνει οπότε παίζει με την Ρεάλ και μάλιστα τρώει και 20 άρες , και μας μας έχει κάνει πέλαταρες!!!!λες και έχει φτιαχτεί η ομάδα τους πρώτα να νικάει εμάς και μετα ποιον άλλον μπορει.περιεργο.και αυτη η ήττα στο ΟΑΚΑ μας έβαλε ταφόπλακα για το πλεονέκτημα.οχι η Μακάμπι οχι η Ζαλγκίρις αλλα η ήττα απο την μπράτσα.τεσπα.μακαρι η ομάδα με αφετηρία την Ρεάλ να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και κόψει τα λάθη προπονητικό και μη,και να μπει στα playoffs σαν αουτσάιντερ αλλα με πολύ καλή ψυχολογία και οτι καταφέρει κατάφερε.

    Υγ. Απο τωρα έχει αρχίσει η επιλογή ανάμεσα στους οπαδούς.τσσκα η Φενερμπαχτσέ ;;;;;;ιδού το ερώτημα;;;οχι οτι είμαστε φαβορί με κάποια ακτής δυο αλλα με ποια υπάρχουν λίγες πιθανότητες παραπάνω.ποια μας βολεύει τέλος πάντων πιο πολύ.

    @delfino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα θα διάλεγα Φενέρ. Είναι ή του ύψους ή του βάθους...

      Διαγραφή
    2. Μα δεν υπάρχει κανένα ερώτημα.... Την Φενέρ μπορείς να την νικήσεις και να προκριθείς την ΤΣΣΚΑ όχι...

      Δεν είναι έυκολος αντίπαλος η Φενέρ αλλά είναι εφικτός με εμφανίσεις όπως αυτή με τη Ρεάλ ή με την ίδια τη Φενέρ στη φετινή σεζόν που τους ξεφτιλήσαμε στο ΟΑΚΑ....

      Με τους Ρώσους αντίθετα στα 5 παιχνίδια δεν περνάς...

      @ Darryl Middleton

      Διαγραφή
  4. run and gun λοιπόν (ή όπως ,τόσο eloquently, το έθεσες "χάιδεμα στο γκάζι") .

    Ο λόγος για τον οποίο ο Δ.Γ. χώρισε με τον Πεδουλάκη
    Ο λόγος της γκρίνιας από την κερκίδα παρ'όλα τα καλά αποτελέσματα
    Ο λόγος που αρέσει το άθλημα

    Το κρατάμε και συνεχίζουμε ... και https://www.youtube.com/watch?v=aGmRWd-ni_U&spfreload=10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι run and gun. Απλά μεγαλύτερη βάση στη transition επίθεση. Έχεις να πάρεις από εκεί..

      Διαγραφή
    2. γεια χαρα..εφοσον τιθεται αυτο το ζητημα μπορεις τζιμ ή καποιος αλλος να μου εξηγησει την διαφορα του run n gun με αυτο που παιζει ο παναθηναικος? ή πιο απλα, ποια ειναι τα βασικα χαρακτηριστικα του run n gun? ομαδες που εχουν φυσει επιθτεικογενεις παιχτες, επιθεσεις στα 10΄΄ και ελαχιστη προσηλωση στην αμυνα ωστε να μην κουραζονται οι παιχτες?

      οκ παρακολουθω χροοοονια μπασκετ, αλλα καποιοι οροι με μπερδευουν...χεχε

      Διαγραφή
    3. run and gun είναι αυτό που παίζει η λαμποράλ. επιθέσεις στα 10 δευτερόλεπτα ή και νωρίτερα. που βγαίνουν αιφνιδιασμό και βαράει τρίποντα ο μπέρτανς ή που κατεβάζει τη μπάλα ο τζέιμς και ξαφνικά σταματάει στα 9 μέτρα και σουτάρει ενώ μένουν 20 δευτερόλεπτα για την επίθεση και με την ομάδα του μπροστά.
      transition επίθεση είναι να παίρνεις το αμυντικό ριμπάουντ και να προσπάθεις να βγεις γρήγορα μπροστά στον αιφνιδιασμό πριν οργανωθεί η αντίπαλη ομάδα που έχει παλέψει για το επιθετικό ριμπάουντ με 1-2-3 πάσες

      Διαγραφή
    4. καμία σχέση αυτό που προσπαθεί να παίξει ο παο με run and gun

      Διαγραφή
    5. mhtsara takhs katw apo to aulaki....tha sumfwnhsw me fener twra den to suzhtame...deuteron tha hthela na pw gia ton kouper fetos exei trelathei me tis asists kai tha elega oti einai ganti gia pao tou xronou to pick tou skotwnei kai tha hthela na dw vezenkov duskola men alla me autous tous duo anevazeis epipedo kai me liga lefta..twra gia mploums pou lene polu to paidi mpainei 2-3 lepta oloi ton gnwrizoun ton kanoun diplh kai triplh zwnh amunas kai o ivanovic oute ena susthma na vgei monos tou den tou kanei an valei ena triponto meta tha valei kai alla...krima giati ton ekapse ton paikth..twra tha hthela na pw gia ton titanoterastio gia mena mazi me dancan ton kalutero ths 20etias paikth kevin garnet KG pou ftanei sto telos ths karieras tou....apla terastios...

      Διαγραφή
  5. Jim το ballhandling του Παπά στο προηγούμενο αγώνα σε καταστάσεις transition ήταν ακόμα χειρότερο και πιο κρίσιμο για τον αγώνα.Οι λιθουανοι εξυπνα τον σταματησαν με φαουλ στον αιφνιδιασμο και εκει χασαμε σιγουρα 6-7 καλαθια που θα μεταφραζονταν απλα σε νικη.Για να μην παρεξηγηθω τον Παπα τον παω πολυ απλα θελω να αρχίσει να βλέπει και τους συμπαίκτες εκτος απο το καλάθι για να εκτοξευθει σαν παιχτης και να γινει πιο δυσκολος αντιμετωπισιμος απο τον αντίπαλο....Φαντασου τον Διαμαντιδη το 2011 που ηταν και επιθετικός προς το καλάθι μαζι με το χαρισμα τις πασας που έχει τι οργια εκανε εκείνη την χρονια.....
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To Ballhandling του μια χαρά είναι. Το πρόβλημα είναι οι αποφάσεις του. Είναι φορές που ειλικρινά πιστεύω ότι βλέπει αλλά προτιμά να κρατήσει τη μπάλα και να συνεχίσει μόνος είτε τελειώνοντας είτε πασάροντας αργότερα. Πρέπει να γίνει πιο απλός κάποιες φορές.

      Διαγραφή
    2. ...ΘΑ γίνει.
      Ο Παππάς είναι εμφανώς φύσει σκόρερ παίκτης. Πόσο μάλλον όταν βρίσκεται σε φάση "έχω να τρίψω πράγματα σε μούρες". Θα κάνει λοιπόν το τρίψιμό του, θα καταλαγιάσουν κι οι ορμόνες του, και θα βλέπει περισσότερο γήπεδο/συμπαίκτες/πάσες με το πέρασμα του χρόνου.

      Έτσι τον θυμάμαι και στις εθνικές εφήβων και νέων, να προσπαθεί να "δειχθεί", κι όταν "χόρταινε", γινόταν πιο ομαδικός, αξιοποιούσε τους συμπαίκτες του με πάσες και άλλου τύπου δημιουργίες.
      Καλά, δεν θα γίνει και Σάρας ποτέ, αλλά λέμε.
      Είναι άλλωστε το προφίλ του, ενός "on-a-mission" player. Παίζει και λίγο για να "εκδικηθεί" (ποιός ξέρει τί - μόνο αυτός το ξέρει...). Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα μεγαλειωδώς χορταστικό κάρφωμα που είχε κάνει με την Νέων το '09, σε coast-to-coast αιφνιδιασμό, τελειώνοντας με πήδημα λίγο μετά την προσωπική (!), σλαμμάροντας μέσα στα μούτρα κάποιου Σαμπ (ενός ψιλόλιγνου μαυρούκου των Ισπανών) που του έριχνε μάλιστα καμμιά 15άρα πόντους ύψος.Σ' ένα παιχνίδι που λίγο πιο πριν τον είχε κοπανήσει κάποιος Ισπανός κι έπαιζε με μπανταρισμένο το κεφάλι (στην κυριολεξία με σαμουράι έμοιαζε με την κορδέλα στο μέτωπο, όταν έκανε εκείνο το φοβερό κάρφωμα)...

      Διαγραφή
    3. Ο Παππάς δεν τριπλάρει πολύ χαμηλά,είναι σαν να τρέχει με τη μπάλα πάντα όρθιος,δεν χαμηλώνει.
      Δεν το λες κακό ballhandling αλλά είναι κάτι που του στοιχίζει λίγο(να περάσει στην προσωπική φάση με εκρηκτικό 1ο βήμα ή να κατεβάσει με ασφάλεια τη μπάλα από το 1ο μισό) αν και αλλού ίσως τον ωθεί προς το καλάθι.(με το ωμό κάθετο παιχνίδι του)

      Διαγραφή
  6. Τζιμ αλλη μια ευστοχη μπασκετικη αναλυση εκ μερους αλλα ο τιτλος του αρθρου κρινεται ατυχεστατος..απο εναν φανατικο θαυμαστη σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Θεωρώ ατυχέστατο να σχολιάζει ένας φανατικός φίλος της σελίδας τον τίτλο, γνωρίζοντας τη φιλοσοφία της.

      Διαγραφή
  7. Τζιμάρα πολύ δυνατός. Τι γίνεται με Λαβάλ? Είχες πεί 'οτι δεν ήσουν σίγουρος κατά πόσο αποτελούσε ολοκληρωτικά επιλογή του κόουτς. Δε τον υπολογίζει πάνω από 4 λεπτά είναι φανερό. Όπως και ότι μπορεί να προσφέρει. Δίνει πράγματα σε αυτό τον λίγο χρόνο.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε. Θα το δούμε. Φαίνεται ότι δε θα είναι εύκολο να βρεί 15 λεπτά υπό τον Ντούσκο. Πιστεύω ότι η ίδια η ομάδα θα τον ζητήσει παραπάνω λεπτά στο παρκέ.

      Διαγραφή
  8. H Real έκατσε. Θα ήθελα να δω τον ΠΑΟ και τον κόουτς σε κλειστό ματς.. Το παίρναμε λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο θέτεις φίλε ειναι ένα πολύ καλό ερώτημα!

      @delfino

      Διαγραφή
    2. κλειστό ματς. στη ζυγαριά από τη μια το ζεστό χέρι του παπά και στην άλλη τα μαγικά του Ντούσκο στο τελευταίο τρίλεπτο. μμμμμ

      διπλό για τη Ρεάλ

      Διαγραφή
  9. Μετά τα post game σοφιστικέ πανηγυριτζίδικα των Παπαδογιάννηδων, οι αναλύσεις του Τζιμ έρχονται να θυμίσουν σ’ όσους το ξεχνούν πόσο σημαντικό πράγμα είναι το μέτρο. Μέτρο και στην επιτυχία και στην αποτυχία.
    Σκέψεις για το ματς: ακριβές πως η Ρεάλ δεν σκοτίστηκε πολύ. Αλλά, ισχύει πάντοτε, it takes two to tango. Όσοι έσπευσαν να αποδώσουν τη νίκη στην αδυναμία της Ρεάλ να «διαβάζει» τα ματς στα επίπεδα π.χ. της Μπάρτσα, ας αναλογιστούν πως είναι 1η όχι μόνο σε στατιστικές κατηγορίες που προκύπτουν απ’ το ατομικό ταλέντο (στην επίθεση, όπου είχε 89 μ.ο. πριν το προχθεσινό, ή την ευστοχία). Είναι 1η και στις ασίστ, κάνει τα λιγότερα λάθη – απίστευτο για τον ρυθμό που πάει τα ματς, είχε (πριν φάει τους 85 προχθές) ως και την καλύτερη άμυνα. Τώρα την πέρασε ο Ολυμπιακός. Και 3ος είναι, φυσικά, ο Παναθηναϊκός, για να μην ξεχνιόμαστε. Δεν είναι τόσο πως η Ρεάλ είχε 9-1, είχε 9-1 με μέση διαφορά 18,5 πόντων! Ο Παναθηναϊκός ήταν ο 1ος που την κράτησε κάτω απ’ τους 70… Για τον Νέλσον, πάλι, σπουδαιότερο απ’ την απόδοσή του, εκτιμώ, είναι πως τον είδαμε για 1η φορά στη σωματική κατάσταση των ημερών του Αστέρα. Στο κάρφωμα, ναι, πάτησε με τη σιγουριά του περσινού Νέλσον… Παππάς: στο τοπ-16 έχει 15,6 πόντους μ.ο. σε 21’.25’’ μέση συμμετοχή… Ο Ιβάνοβιτς, επίσης, 1η φορά στο τοπ-16 αξιοποίησε πλήρως το ρόστερ του. Παραμένει, βεβαίως, το ερωτηματικό πώς θα διαχειριστεί, προφανώς σε άλλους ρυθμούς, τα εκτός έδρας. Κι η αίσθηση είναι πως απ’ τον Λαγουάλ δεν περιμένει πολλά περισσότερα απ’ τα 4λεπτα-5λεπτα του Ράιτ…
    Σκέψεις γενικές: στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε φέτος μόνο απ’ την Μπάρτσα κι έκανε Φενέρ & Ρεάλ και μετρά ήδη 6-5 στο τοπ-16, στο οποίο πέρσι τερμάτισε με 7-7. Και πριν τα πλέι οφς έκανε μία όλη κι όλη νίκη επί μεγάλου αντιπάλου (τον Ολυμπιακό εντός με χίλια ζόρια). Κι έχοντας αλλάξει δέρμα, κι ενώ είναι φανερό πως η ομάδα βρίσκει καινούριους πρωταγωνιστές (Παππάς, Νέλσον). Πρωταγωνιστές που, καταπώς φαίνεται, μόλις αρχίζουν… Προφανώς θα πάει πλέι οφς, άποψή μου είναι πως περισσότερο απ’ την Άλμπα κινδύνευε απ’ τον Αστέρα, που αν νικούσε την Μπάρτσα, μπορούσε να πάει ως και στις 7 νίκες. Παραμένει, βεβαίως, αυτή η χαώδης διαφορά των εμφανίσεων εντός κι εκτός ΟΑΚΑ. Αναμένεται ακόμη μια εκτός έδρας υπέρβαση. Είθε, στα πλέι οφς (μετά τον Ολυμπιακό, που απομακρύνεται, πιο επιθυμητή βεβαίως η Φενέρ).

    Υ.Γ. Πολλά συγχαρητήρια σ’ όλους αυτούς τους τσάκαλους τους ζάπλουτους που αγόραζαν σανό κι άφησαν τον Γκιστ να ανανεώσει (σε τιμή ευκαιρίας, αν ισχύει το περί 800.000 δολαρίων ετησίως)…

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μήτσο. Η Ρεάλ είναι καλύτερη ομάδα της Μπάρτσα. Για τον Λαουάλ.. Το παράξενο είναι ότι δείχνει πως "φωνάζει" ότι τα 4 λεπτά είναι πολύ λίγα.

      Διαγραφή
    2. Μακάρι ρε Τζιμ. Γιατί κάποια στιγμή προχθές με τις σέντρες - σουτ του Μπατίστα ξεραθήκαμε στα γέλια. Έπαιζε χωρίς η ομάδα να χρειάζεται σκορ απ' το ποστ. Αλλά προφανώς στο μυαλό του προπονητή οι προτεραιότητες είναι άλλες.

      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
  10. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ...
    ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΟ-ΡΕΑΛ:
    - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΤΑ 99% ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΣΑΝ 3ΟΣ - 4ΟΣ.
    - ΟΣΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ Φ4 ΚΑΙ ΚΟΥΠΕΣ, ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΓΑΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΤΟΜΑ...
    - Ο ΠΑΠΑΣ ΕΙΧΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΡΕΑΛ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ...
    - Ο ΠΑΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΡΗΓΟΡΑ...
    - ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΣΟ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΜΥΑΛΟ... ΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ 3 ΣΤΑ 3? ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Ζεν.. Η πρόκριση είναι ο βασικός στόχος και παίζεται ακόμα. Η Άλμπα κέρδισε στο Τελ Αβίβ και έφτασε μέχρι την παράταση τη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη..

      Διαγραφή
  11. τζιμ περιμενα μια αναφορα στον σλοτερ που ειναι αγαπημενος μου, και εβγαλε αμυνες σκυλισιες παροτι ειναι ντεφορμε αυτη την περιοδο.
    Μονος ο παππας στο 2??? εισαι σιγουρος?? ειδικα απο την στιγμη που δεν εχει το τριποντο?? αντιθετα θα προτιμουσα την δυαδα σλοτερ παππα χωρις μπλουμς + ενα οργανωτη.
    Ο λαβαλ φαινεται πλεον πανετοιμος για 15 λεπτακια.. το θεμα ομως ειναι απλα φαινεται ή πραγματικα ειναι ετοιμος??!!
    Οταν διαμανταρος και σπανουλης φυγουν απο την ενεργο.. ειδικα ο παναθηναικος θα πρεπει να βαλει πολυυυυ βαθια το χερι στην τσεπη για να κλεισει τρυπες.. οχι τρυπα τρυπες.. γιατι κανει πολλα στο γηπεδο ο αρχηγος.
    Οτι και να πει καποιος για τον γκιστ θα ειναι λιγα. Πραγματικο σοου ο ανθρωπος σε καθε αγωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σλότερ προσπάθησε πολύ στην άμυνα αλλά και πάλι δε του βγήκε το ματς επιθετικά και αυτό τον επηρεάζει σταδιακά στο παιχνίδι του και στα μετόπισθεν γιατί δεν έχει το ίδιο καθαρό μυαλό. Είναι καλός παίκτης όμως, το έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα. Απλά θα προτιμούσα τον Διαμαντίδη στο "2" και ένα pick & roll δημιουργό ακόμα στο "1" πίσω από τον Νέλσον. Πολύ καλά αντανακλαστικά η διοίκηση με Γκιστ. Νομίζω ότι η παραμονή του είναι ότι καλύτερο και για τις δύο πλευρές. Θεωρώ ότι δύσκολα ο παίκτης θα συνέχιζε την ανοδική του πορεία μακριά από το ΟΑΚΑ σε αυτό το επίπεδο.

      Διαγραφή
    2. Παιδες μπορει καποιος να με βοηθησει; Αναζητω απο που προκυπτει οτι ο παππας δεν εχει τριποντο αλλα δεν βρισκω κατι. Παντα ειχα στο μυαλο μου οτι ειναι απο τους καλυτερους ελληνες σουτερ απλα δεν σουταρει πολυ γιατι παντα η Νο 1 προτεραιοτητα του ηταν να κανει το drive. Ειναι αυτο που του ανεβαζει τη τεστοστερονη και τη ψυχολογια και το προτιμαει απο το τριποντο.

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι κλασσικός σουτέρ, περισσότερο penetrator αλλά σίγουρα ξέρει να σουτάρει καλά. Σε καμία περίπτωση δε τον αφήνεις δηλ. δε τζογάρεις με το σουτ του

      Manu Chao

      Διαγραφή
    4. 53% στο τριποντο (top16) δεν το λες και λιγο ετσι http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=000464&seasoncode=E2014

      Διαγραφή
    5. νομιζω οτι ο τσαο απαντησε ηδη. απλα ο παππας δεν ειναι ουτε ντρου ουτε σλοτερ. Δεν ειναι βεβαια και νελσον να σπαει τα καλαθια και να τζογαρεις με την παρτη του.

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα σε όλους.
    Ομολογώ πως ανηφορίζοντας στο ΟΑΚΑ προχτές, περίμενα να δω τον ΠΑΟ να πέφτει με το κεφάλι ψηλά λόγω των τελευταίων εμφανίσεων. Και ξαφνικά η ομάδα μας δικαίωσε όλους εμάς που γκρινιάζαμε.
    Ο ΠΑΟ μπορεί να παίξει καλό μπάσκετ και το είδαμε όλοι πως έγινε, όταν ο καθένας κάνει αυτό που μπορεί.
    Επιτέλους ο κόουτς φορμαρίστηκε και εκμεταλλεύτηκε σε μεγάλο βαθμό τις ικανότητες των παικτών. Άλλωστε στο τελευταίο σχόλιο είχα γράψει πως περίμενα την αντίδραση του.
    Όσον αφορά τους πρωταγωνιστές, ο Νέλσον σίγουρα υπερέβαλε εαυτόν αλλά πλέον έχουν περάσει 3 μήνες από την επανοδό του οπότε πρέπει να αρχίσει με σταθερότητα να δείχνει τους λόγους για τους οποίους αποκτήθηκε. Ο Παππάς έστειλε το το μήνυμά του, πως αν μείνει μακριά από τους τραυματισμούς μπορεί να αποτελέσει μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα. Μελλοντικά. Γιατί αυτή τη στιγμή είναι τέταρτο γκαρντ στον ΠΑΟ και πέμπτο(;) στην Εθνική. Με δουλειά στον τομέα της απόφασης και της σκέψης μπορεί να γίνει στα 27 του Νο 1 και στις δυο ομάδες.
    Τα προβλήματα εννοείται πως εξακολουθούν να υπάρχουν αλλά όσο η ομάδα και κυρίως ο προπονητής δουλεύουν και παλεύουν στο
    γήπεδο τα πράγματα μόνο καλύτερα μπορούν να γίνονται. Εγώ προσωπικά, θέλω να βλέπω να παίζουν αυτό που ξέρω ότι μπορούν
    και όχι αναγκαία το κάτι παραπάνω(και σίγουρα το τελευταίο ματς ήταν πολύ παραπάνω).

    Officer

    ΥΓ: Καλά τα λέμε για τον ΠΑΟ αλλά βλέπουμε ότι και η Εφες που τρέχει παρόμοιο πρότζεκτ τα πάει χειρότερα.
    Και με ίσως καλύτερο ροστερ και προπονητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Οfficer

      Καλησπέρα. Από τις λίγες φορές που θα διαφωνήσω. "Εσάς" που γκρινιάζατε δικαίωσε? Όχι φυσικά. Αυτούς που κάνουν υπομονή δικαίωσε και θα δικαιώσει. Αν ξέρεις ότι υπάρχουν δυνατότητες δε γκρινιάζεις, κάνεις υπομονή και προσπαθείς να φτιάξεις το πρόβλημα. Ο Νέλσον είχε και άλλον τραυματισμό ενδιάμεσα αν θυμάσαι. Ο Παππάς νωρίτερα από τα 27 του μπορεί να πάρει τιμόνι στην Εθνική. Γιατί η Εφές πηγαίνει χειρότερα? Πήρε το Κύπελλο σε μια πολύ πιο ανταγωνιστική λίγκα από τη δική μας και στο TOP-16 βρίσκεται πάνω-κάτω στην ίδια μοίρα με τον ΠΑΟ. Και εκεί παίζει ο Κορκμάζ (δεν είναι τόσο τα λεπτά αλλά οι ευθύνες στο χρόνο που πατά παρκέ) και ο Οσμάν είναι βασικότατο στέλεχος..

      Διαγραφή
    2. Μακριά από τις νυχτερινές εξορμήσεις να μείνει ο Παππάς θα έλεγα κυρίως και από άμυαλες αποφάσεις... Να κάτσει λίγο να σκεφθεί ότι έχει φοβερό ταλέντο και ικανότητες να δουλέψει σκληρά καθώς τώρα έχει την ευκαιρία να γίνει είτε ένας νέος Σπανούλης είτε ένας νέος Διαμαντόπουλος... Στο χέρι του είναι τι από τα δύο θα κάνει....

      @ Darryl Middleton

      Διαγραφή
    3. χειροτερα η εφες δεν θα το ελεγα... τα ιδια ναι αλλα με πολλα πολλα περισσοτερα δαπανημενα χρηματα

      Διαγραφή
    4. ΦΙΛΕ Ο ΓΚΙΣΤ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΤΕΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΠΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΟΠΟΝΙΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

      Διαγραφή
    5. Τζιμ, δεν γίνετε να μην γκρινιάζουμε(κριτικάρουμε πιο σωστά) όταν βλέπουμε πως κάτι δεν πάει καλά. Εννοείται δεν μιλάμε για ισοπέδωση αλλά δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια. Αν δεν στηρίζαμε την ομάδα, δεν θα γινόταν sold out με τη Ρεάλ. Η γκρίνια πχ για τον προπονητή που εδώ και ενάμιση μήνα έκανε πολύ μέτρια κουτσαρίσματα είναι λογική. Γι αυτό που γράφεις για Παππά, Νέλσον μακάρι να βγεις σωστός το συντομότερο.
      Τέλος για την Εφες, αναφέρομαι κυρίως στο τελευταίο διάστημα όπου έχασε 2 ματς από χαμηλότερης δυναμικότητας ομάδες στην Τουρκία και ότι η Λαμποράλ την πιέζει πολύ περισσότερο απ'ότι τον ΠΑΟ η Άλμπα. Δεκτό βέβαια πως ο σοφός τους έχει βάλει μπροστά τους πιτσιρικάδες!

      Officer

      Διαγραφή
    6. Είναι σαφώς πιο δύσκολος ο όμιλος της Αναντολού Officer

      Μanu Chao

      Διαγραφή
  13. Καλησπερες στα παιδια,δεν θα σταθω στα τις ευρωλιγκας(δεν ειναι και το φορτε μου αλλωστε),εχω την υποψια οτι ο λαουαλ ειρθε περισσοτερο για τους τελικους της Α1 ωστε να ματσαρει τους ψηλους του ολυμπιακου παρα ως μια προσθηκη που θα ειναι το κατι παραπανω για ευρωλιγκα...

    Στα της ανοιξιατικης τρελλας του μαρτη στο κολλεγιακο,μεγαλη νικη του τομ ιζο και του μισιγκαν στειτ απεναντι στο βιρτζινια τεκ,ο τραβις ραις ειναι χερας και εσυρε το καρο στο πρωτο ημηχρονο εως οτου να παρουν οι αλλοι μπρος-χθες το συνολο των αγριογατων της Αριζονα υπεταξε το καλυτερο γκαρντ του κολλεγιακου φετος το ρασελ και απεκλεισε το Οχα'ι'ο.
    Υ.Γ Δεν θα μπορουσε να λειπει απ το ματς σημερα ο μεγαλυτερος παιχτης της πολιτειας του μισιγκαν και του προγραμματος των σπαρτανς ερβιν(ματζικ) τζονσον.
    Υ.Γ 1 Η Διαφημηση που παιζει με το σακιλ το δοκτωρ τζε'ι' το ντρεξλερ και το κριστιαν λε'ι'τνερ ειναι ολα τα λεφτα.
    Υ.Γ 2 Μολις προσαρμοστει ο ου'ι'λμπεκιν θα τραβηξει πολλα βλεματα οπως εγραψα,μετριο ντεμπουτο στη ροδο με καλη αμυνα-μπορει πολυ καλυτερα εκτελεστικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τον πιστεύει πολύ τον Ουίλμπεκιν Άκη. Διάβασα για θέματα χαρακτήρα..

      Manu Chao

      Διαγραφή
    2. Έλα ρε Άκη.. Τα είδα. Όπως θα γνωρίζεις είμαι μεγάλος φαν του Άιζο..

      Διαγραφή
    3. Ωραια ματς φετος δημητρη με ποιο συγκλονιστικο το ματς του south methodist του λαρι μπραουν με το UCLA.....
      Λογικα σιρακιους το επομενο εμποδιο του τομ ιζο και των σπαρτανς-θα προσπαθησουν να περιορισουν το ρακιμ κριστμας με διαφορα κορμια οπως ο ντοσον και ο βαλεντα'ιν.

      Διαγραφή
  14. Καλησπερα Τζιμ και καλησπερα σε ολους .
    Σε ευχαριστω για την οπως παντα καλη αναλυση σου,
    Μπραβο στον Παναθηναικο για τη νικη αλλα κυριως για τη νοοτροπια που εβγαλε μεσα στο γηπεδο .
    Φανηκε οτι δουλεψε η ομαδα εσωτερικα και οτι τα πραγματα μπηκαν σε μια σειρα στο κεφαλι παιχτων και προπονητικου τιμ .
    Προσωπικα θεωρω την πνευματικη κυριαρχια και την προσηλωση σε εναν καθαρο στοχο πιο σημαντικη απο ενα νικηφορο ματς η μια οδυνηρη ηττα.
    Σε λιγους αρεσει η υπομονη οι πιο πολλοι την θεωρουν αναγκαιο κακο παρα αρετη . Οι πιο πολλοι εχουν μαθει στο εδω και τωρα .
    Οταν εισαι συγκεντρωμενος σε εναν ξεκαθαρο στοχο ο οποιος φετος για τον Παναθηναικο ειναι το χτισιμο ομαδας μπορει να εχεις και παραπλευρα ωφελη οπως για παραδειγμα η διαφαινομενη προκριση στους 8 και η στιβαρη εμφανιση του απεναντι στη Ρεαλ .
    Ο ορθιος Γκιστ στον παγκο που ενθαρυνε την ομαδα για οσο δεν επαιζε ειναι ενα deja-vu αρκετα ευχαριστο απο τον καιρο που ο Μπατιστ ειχε τον ιδιο ρολο ..
    Η ομαδα δενεται περισσοτερο ωριμαζει και συντομα πιστευω οτι θα καταφερει να παρει και ενα απο αυτα τα κλειστα τα ματς που χρειαζεται τοσο πολυ .
    Με εναν Διαμαντιδη που παιζει μολις 14,55 λεπτα πιστευω οτι αυξανονται οι πιθανοτητες για κατι τετοιο ...
    Special thanks σε Νελσον -Παππα
    Προσοχη στον Γιανκοβιτς, και παλι , ελπιζω η ομαδα να τον σπρωξει και να τον σηκωσει λιγο ψυχολογικα , το χρειαζεται .
    Καλο βραδυ
    Μανος Μασσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ο ορθιος Γκιστ στον παγκο που ενθαρυνε την ομαδα για οσο δεν επαιζε ειναι ενα deja-vu αρκετα ευχαριστο απο τον καιρο που ο Μπατιστ ειχε τον ιδιο ρολο .."

      το ίδιο σκέφτηκα κι εγώ φίλε

      Manu Chao

      Διαγραφή
    2. Σημαία όχι (θέλει χρόνια ακόμα). Ηγετική μορφή πλέον, ναι.

      Διαγραφή
  15. Με τον Νελσον,τον Γκιστ και τον Λαβαλ που πρεπει να παρει περισσοτερο χρονο ο ΠΑΟ θα ανεβει πολύ.Επισης αν ανεβασουν αμυντικο/οργανωτικο επιπεδο οι Βλαντο-Παππας και βγει μπροστα ο Μποχωριδης,ιδου η βαση για την νεα ομαδα σε βαθος χρονου.Επισης πιστευω ότι πολλοι αδικουν τον Μπατιστα που εχει γερο κορμι και καλες κινησεις με λογικο συμβολαιο...Με εξεπληξε η ενεργητικοτητα του Μαυροκεφαλιδη μες στην ρακετα σε αμυνα και μαχη για καλυτερη θεση στο ριμπάουντ.Ειναι εργαλειο ο Λουκας αμα γυρω του εχεις 4 πιο αθλητικους παικτες στην πενταδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Den mou leei kati afti i niki. Fainetai pws ola pigan deksia gia ton PAO sto sigekrimeno paixnidi. As doume ti tha ginei ston epomeno agwna...

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαθμολογικά όχι. Και πάλι θες άσσο με Άλμπα. Ψυχολογικά όμως λέει πολλά.

      Mario

      Διαγραφή
  17. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.Ο ΠΑΠΠΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΕΙΝΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟ ΡΟΥΝΤΙ ΣΤΟ ΣΚΡΙΝ ΤΕΩΕΙ ΑΓΚΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΠΤ, ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ Ο ΜΑΥΡΟ ΛΑΘΟΣ ΠΑΣΑ ΣΤΟ ΝΕΛΣΟΝ ΚΛΕΨΙΜΟ ΣΕΡΧΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.Ο ΝΕΛΣΟΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ 15 ΠΟΝΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Τ 5 ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΤΙΣ 4 ΑΣΙΣΤ ΤΟ ΕΝΑ!!!!ΛΑΘΟΣ ΣΕ 27 ΛΕΠΤΑ ΤΟΤΕ ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ...ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤ ΕΜΕ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΓΙΑ ΝΙΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΙΖΕΙ ΕΚΛΠΗΚΤΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΝΗΠΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΥΓ.ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ...ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα παιχταρά.. Εκπληκτικό μπάσκετ δε παίζει αλλά φαίνεται ότι χτίζει κάτι καλό. Όντως για το "παραπάνω" (σε αγωνιστικό επίπεδο καθαρά) φέτος θα χρειαστεί μεγάλη εκτός έδρας νίκη.

      Διαγραφή
  18. Δυστυχώς μας έχουν ρίξει οικογενειακώς στο κρεββάτι ασθένειες και γρίπες και συνάχια, οπότε και αυτό το ματς το είδα από την TV. Δεν "ένοιωσα" το ματς από μέσα, αλλά και στο γυαλί φαινόντουσαν ξεκάθαρα τα πράγματα:

    1) Πρώτες άμυνες, και οι ισπανοί καταλαβαίνουν νωρίς-νωρίς ότι σήμερα δεν θα τη βγάλουν καθαρή. Ο ΠΑΟ μπήκε με 101% συγκέντρωση και τσαμπουκά στο γήπεδο, όπως *συνήθως* κάνει στο ΟΑΚΑ, και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Σχεδόν μηδέν post και γενικά inside game για την Ρεάλ, μπορεί να μην καιγόντουσαν για τη νίκη, αλλά προφανώς δεν μπήκαν για να χάσουν, έτσι ?

    2) Ο Nelson φάνηκε από την αρχή να πατάει καλύτερα, σαν να πίστευε ότι είναι πλέον 100% ΟΚ, αρχικά σε γερό πάτημα σε layup, και απλώς το πιστοποίησε στο κάρφωμα. Προφανώς δεν θα βάζει 15+ πόντους σε κάθε ματς, άλλα είναι τα προτερήματά του, το θέμα είναι να μην παίζουμε με 4 στην επίθεση όταν είναι μέσα.

    3) Όλοι έτρεξαν και πίεσαν πολύ στην άμυνα, γι'αυτό και οι ισπανοί δεν έβρισκαν πολλές λύσεις. Χαρακτηριστική η φάση με τον Blums, που έσπασε screen του Reyes παίρνοντάς τον παραμάζωμα. Ίδια συμπεριφορά από ΜΚΦ, από Παππά, από Slaughter, γενικώς όλοι όσοι έπαιξαν ήταν απολύτως μέσα στο πνεύμα του παιχνιδιού. Το ότι οι Blums και Slaughter δεν έχουν πλέον 80% FGs δεν σημαίνει ότι δεν είναι χρήσιμοι, και χθες το απέδειξαν.

    4) Όπως έχω πει και παλιότερα αρκετές φορές, προπονητής και -νέα σχετικά- ομάδα κρίνονται πάντα στο τέλος. Το ίδιο είχα πει για τον RG, το ίδιο έχω πει και για τον Κόμη. Χώρια που κάθε αλλαγή παίκτη ξαναγυρνάει όλη την ομάδα στη φάση storming (για όσους ξέρουν από PM). Πάντως ακόμα και σήμερα να έληγε η χρονιά, ο φετινός ΠΑΟ είναι ήδη επιτυχημένος, απλώς πάμε για το κάτι παραπάνω.

    Πάμε γερά για τον -αναγκαίο- άσο με τους γερμανούς, και τότε πλέον ξανασυζητάμε για επιλογές και αντιπάλους και F4....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περαστικά Αντώνη.. Όντως η επιθετικότητα στην άμυνα και η γλώσσα του σώματος στις αντιδράσεις "έφτιαξαν" το κλίμα από την αρχή. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στις πιο πολλές προσωπικές μονομαχίες.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ Jim, η σύζυγος ιγμορίτιδα+βρογχίτιδα, και τα δύο μικρά με βρογχίτιδα, εγώ έχω μείνει -σχετικά- όρθιος να παλεύω :-)

      Τελικά άμα θέλει ο Παππάς, παίζει -και- άμυνα. Φαίνεται όμως ότι μερικές στιγμές δεν "θέλει" να δώσει την προφανή πάσα, όπως λες και εσύ υπήρξαν 3-4 φάσεις που η assist έβγαζε μάτι, μάλλον την είχε δει, αλλά προτίμησε να τελειώσει μόνος του. Προφανώς και δεν είναι -ούτε νομίζω θα γίνει ποτέ- pass-first, αλλά το να έχει τη δυνατότητα/ικανότητα και να επιλέγει να δίνει assist θα απελευθερώσει ακόμα περισσότερο και τις δικές του επιλογές, αφού ο αντίπαλος θα ξέρει ότι έχει στη φαρέτρα του και την πάσα, οπότε δεν θα επικεντρώνονται όλοι στο κλείσιμο διαδρόμων και οπτικής επαφής με το καλάθι.

      Διαγραφή
  19. Τζιμ μ'αρέσεις.. Κρατάς χαμηλούς τόνους και τα δίνεις όταν πρέπει. Γελάω με όλους τους αστείους που έμπαιναν εδώ μέσα και μιλούσαν για μέτριο επίπεδο Νέλσον, φεύγα του προπονητή άμεση και άλλα ωραία. Το τουμπεκί τους τα λέει όλα.

    Βλέπω Φενέρ στους οχτώ. Παρότι θα έχει 15 χιλιάδες κόσμο να ουρλιάζει βλέπω παράθυρο ανοικτό για διπλό εκεί περισσότερο από ότι στη κρύα Μόσχα των κοστουμάτων φιλάθλων. Ο ΟΣΦΠ κάνει κοιλίτσα. Να δούμε πως θα χειριστεί την απώλεια Σπανούλη. Και πάλι όμως βλέπω τύχη για να πάει Μαδρίτη.Αυτή τη στιγμή λίγο μεγαλύτερη από του ΠΑΟ.

    Respect,
    Panos B.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Πάνο, ευχαριστώ. Να'σαι καλά. Φαίνεται -εφόσον προκριθεί ο Παναθηναϊκός- ότι η αλλοπρόσαλλη Φενέρ αυτή τη στιγμή (παρότι είναι σε άνοδο) μπορεί να διαβαστεί πιο εύκολα αλλά καλύτερα να περιμένουμε. Για παράδειγμα ένα διπλό του ΟΣΦΠ στη Μόσχα μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Η ΤΣΣΚΑ αμυντικά στη φάση αυτή είναι χειρότερη της Φενέρ. Κλείνοντας τη φάση αυτή θα είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε λοιπόν καλύτερα το μομέντουμ κάθε ομάδας.

      Διαγραφή
    2. Τζιμάρα απογευματάκι το σχόλιο για ΟΣΦΠ?

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    3. Τσσκα σχεδόν απλησίαστη αν και όπως λέει ο Τζιμ αμυντικά δεν τρομάζει.Παρ'όλα αυτά με τέτοια σύνθεση και χημεία που έχει ιδίως επιθετικά δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί να απειληθεί σε σειρά 5 αγώνων από τον Πάο.
      Φενέρ σίγουρα γήινη...ΑΛΛΑ ακριβώς στην κατάσταση που θέλει,με πάρα πολύ καλή άμυνα,με Ζοτς που ξέρει το σκάκι καλύτερα από όλους και με παίκτες σοβαρούς,διψασμένους και πιο έτοιμους από ποτέ.Δύσκολα κι εδώ...
      Η πολύ μικρή περίπτωση Όσφπ μακράν η καλύτερη για Πάο...
      Και λόγω ιδιαιτερότητας και γιατί δεν είναι η ομάδα φόβητρο με την ανεξέλεγκτη ποιότητα..Δύσκολα νικιέται αλλά δεν νικάει και πολύ εύκολα.

      Διαγραφή
  20. This gives an answer regarding Pappas March maddness.
    https://youtu.be/t3LjGUiOuUY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δε βλέπω να γκρινιάζει κανείς πάντως για το ότι δεν έπαιξε ο Μποχωρίδης ή ο Χαραλαμπόπουλος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν σκεφτείς ότι έπαιξαν λίγο και οι λοιποί Έλληνες (ακόμα και ο ΔΔ), μάλλον θα ανακοινωθεί η απόλυση του Ιβάνοβιτς λόγω αποτυχίας να εφαρμοστεί το πλάνο.....

      Διαγραφή
  22. Καλησπέρα παιδιά,

    Φοβερή η εμφάνιση του Πράσινου. Επιτέλους!
    Η ομάδα άνοιξε το τέμπο, έβγαλε πολλές φάσεις στη transition και γενικά έκανε ένα καλό γρήγορο και όχι βιαστικό επιθετικό παιχνίδι. Ό Ιβάνοβιτς άνοιξε το ροτέισον, εκμεταλλεύτηκε περ/ους παίκτες και δεν ξέχασε κάποιον στον πάγκο.
    Παιδιά κριτική κάνουμε, μπορεί να γινόμαστε λίγο υπερβολικοί, αλλά να μην επισημαίνουμε τα κακώς κείμενα κατα την γνώμη μας?

    Ο Νέλσον ντύθηκε Διαμαντίδης σε άμυνα και επίθεση. Θα επιμείνω ότι πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ το τρίποντο και γενικά στο σουτ. Μπράβο στον Ιβάνοβιτς που του έδωσε την μπακέτα και την σωστή θέση.
    Ο Μαυροκεφαλίδης για μένα ήταν από τους πολύ καλούς. Βοήθησε σε άμυνα και επίθεση, μου θύμισε τον Τσατσαρή.
    Για τον Παπά τι να πω.. να συνεχίσει έτσι. Μια παρατηρηση μόνο. Δε θέλουμε να γίνει Διαμαντίδης και να οργανώνει την επίθεση και να δίνει ένα σκασμό ασιστ, άλλωστε δεν το μπορεί, αλλά να δίνει την μπάλα σε πρώτο χρόνο και σωστά όταν πρέπει.

    Θα συμφωνήσω με τον Jim ότι πλέον οι ομάδες πρέπει να έχουν Two way teams.. Γι αυτό και ο Ιβάνοβιτς δε πρέπει να "σνομπάρει" 5άρια σαν τον Λαβάλ..
    Θα ήθελα να δω στην περιφέρεια μας να παίρνει περ/ρο χρόνο η τριάδα Διαμαντίδης, Παππάς και Νέλσον. Ωραίο το transition παιχνίδι, αλλά θέλει η ομάδα δουλειά στο σετ παιχνίδι και εκεί ο Ιβάνοβιτς πρέπει να προσθέσει και να βελτιώσει πράγματα.
    Αυτό που μου την δίνει ΄πραγματικά είναι ότι την είχαμε την Μπαρτσελόνα και χάσαμε χαζά..
    Θα επιμείνω σε κάτι.. Ο Ιβάνοβιτς θα πρέπει να "μιλήσει" με Γιάνκοβιτς (κυρίως) και Σλόιτερ και να τους ανεβάσει. Για μένα dεν έκανε τόσο καλό παιχνίdι ο Γιανκοβιτς παρά τις 6 ασιστ.
    Την πιστεύω την ομάδα, αλλά θέλει δουλειά τόσο από τους παίκτες, όσο και από τον Ιβάνοβιτς..ο οποίος νομίζω ότι έχει τα κλειδιά για το Φ4..
    Andreas Craven

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το προβλημα του Παπα με την απευθειας πασα λυνεται μονο οταν ακουσει οτι του λεει ο παγκος..Θυμαμαι το 2009 που ο Σπανουλης επαιρνε καθοδηγηση απο τον παγκο και απεκλεισε μονος του την Σιεννα τοτε πριν παμε Φ4..Και μαλιστα οταν τελειωσε η χρονια ειχε δηλωσει οτι καθε παιχνιδι που κανει με την εθνικη μιλαει τηλεφωνικα με τους προπονητες για να του λενε τα λαθοι του και να μαθαινει..Κατι τετοιο θελει και ο Παπας για να διορθωσει τα κακως κειμενα..Απολυτη εμπιστοσυνη σενα δασκαλο-προπονητη και πολλη δουλεια..Τοτε μπορει να γινει απο τους καλυτερους..

    Μου κανει τρομερη εντυπωση η δηλωση του Γκιστ σημερα που λεει οτι ο πιο δουλευτερας στις προπονησεις ειναι ο Παπας..Ετσι θα παει μπροστα..Ευχομαι καθε χρονια να δουλευει ετσι και παραπανω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παιδί δουλεύει αλλά πρέπει α πιστώσουμε και στον Ιβάνοβιτς ότι είναι ο μοναδικός προπονητής που κατάφερε να τον βελτιώσει. Έτσι δεν είναι?

      Manu Chao

      Διαγραφή
    2. Εννοειται αυτο Manu..Για μενα αν δεν ερθει ζοτς πρεπει να μεινει τουλαχιστον και του χρονου και ας κανει λαθοι..

      Διαγραφή
  24. έχει κανείς άποψη για τον πιτσιρικά ;
    http://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/GEthniki/hgeths-sta-18-o-milentigievits.3372866.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρεπορτάζ για μάνατζερ και ίσως τον κόσμο του Ολυμπιακού ώστε να πλασαριστεί ως το αντίπαλο δεος (ουτε καν) απέναντι στο παιδομάζωμα του ΠΑΟ. Για την ιστορία και ο Χαραλαμπόπουλος όταν παίζει απέναντι σε συνομήλικους έχει τόσους πόντους.Το ζήτημα είναι πως Κόνιαρης παπαγιάννης λούντζης κοκ παίζουν απέναντι σε ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ παίκτες στον ΠΑΟ, όχι απέναντι σε παίκτες της Γ ΕΘΝΙΚΗΣ.

      Διαγραφή
  25. ΟΣΦΠ-Μακάμπι
    ΡΕΑΛ-Εφες
    Μπάρτσα-ΤΣΣΚΑ
    ΦΕΝΕΡ-Παναθηναϊκός

    με κεφαλαία οι του φάιναλ φορ

    BETAKIAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην στέλνεις τον κόσμο στο κουβά..Αμαρτία είναι!
      Andreas Craven

      Διαγραφή
    2. Που διαφωνείς? Με διπλό του Ολυμπιακού στη Μόσχα αυτές είναι οι διασταυρώσεις.

      TEO

      Διαγραφή
    3. ΑΝ καταφερει ο γαυρος να παρει το διπλο στη Μοσχα που δε το βλεπω..τελευταια αγωνιστικη με το πλεονεκτημα εδρας να παιζεται θα πεφτουν κορμια..αμα χασει η Τσσκα παει στα δοντια της Μπαρτσελονα..χωρια το ξυλο που χε φαει στον πρωτο γυρο στο ΣΕΦ,σιγουρα οι Ρωσοι θα θελουν να ανταποδωσουν..τα ζευγαρια πιθανοτατα θα ναι..

      φενερ-παο
      τσσκα-μακαμπι
      ρεαλ-εφες
      μπαρτσελονα-ολυμπιακος

      tnt..

      Διαγραφή
    4. Α δηλαδή το διπλο του ΟΣΦΠ στη Μόσχα είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα (και δη με Σπανούλη αμφιβολο). ΤΙ ΠΙΝΕΤΕ ΡΕ;

      Διαγραφή
    5. an bgei o osfp deyteros mallon me ton pao tha paiksei afoy o pao allh htta den tha kanei mexri to telos kai me htta ths macampi sth real bgenh 3os opote eprepe na balei ton PANATHINAIKO me kefalea BETAKIA

      Διαγραφή
  26. Νέλσον, Παπάς, Λουντζής, Χαραλαμπόπουλος, Διαμαντάκος η πεντάδα τώρα με Κοροϊβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρει κανείς γιατί δεν συμπεριλήφθησαν οι Κόνιαρης Παπαγιάννης;

      Διαγραφή
    2. Παπαγιαννης τραυματιας και Κονιαρης με μια προπονηση μετα απο ιωση νομιζω..

      Διαγραφή
    3. Το ότι η ομάδα κερδίζει άνετα παιχνίδι Α1 με 17-18 χρονών παιδιά να παίζουν 15+ λεπτά λέει κάτι σε κανέναν? Μήπως ο Ιβάνοβιτς είναι μια χαρά και το πρόγραμμα τρέχει επίσης πολύ καλά?

      Διαγραφή
    4. Πολύ σωστός ο τελευταίος ανώνυμος φίλος.Το γεγονός πως 18χρονα και κάτω ματσάρουν στα ίσα επαγγελματίες παίκτες της λίγκας (οκ, όχι τους καλύτερους) σημαίνει πως ο Ιβάνοβιτς δουλεύει όντως αρκετά με αυτούς.Είναι ένας από τους λόγους που θέλω ό,τι και να γίνει να μείνει και 2ο χρόνο ώστε να βάλει τους μικρούς σε μια γραμμή.

      Διαγραφή
    5. Πολύ σωστός. Like και από εμένα

      Manos

      Διαγραφή
  27. Ζορίζεται ο ΟΣΦΠ με Δράμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι φανερό ότι η ήττα από Φενέρ άφησε κατάλοιπα

      Διαγραφή
    2. Bλέπω διπλό του Ντούντα στο ΣΕΦ.

      Διαγραφή
  28. Η Λαμποραλ πιστευω είναι καλυτερη ομαδα από αυτό που δειχνουν οι φετινες τις επιδοσεις στην ευρωλιγκα και με 2-3 καλες προσθηκες το καλοκαιρι εχει δυνατες προοπτικες για του χρονου.Αυτος ο Μπερτανς είναι κελεπουρι,πληθωρικο ταλεντο,πού τον ανακαλυψαν τετοιο παικτη στη Λετονια...Καλος και ο Τζεημς που πριν λιγο καιρο αγωνιζοταν στην Ελλαδα...Αυτος μπορει να εξελιχθεί σε περιπτωση Ροτσεστι,ξερει μπάσκετ και φαινεται ναχει κινητρο για καριερα σε τοπ ευρωπαικο επιπεδο.
    Ο Ολυμπιακος καλη εμφανιση εκανε θα μπορουσε να τοχε παρει το ματς...Όταν επιστρεψουν ολοι δεν φοβαται κανεναν αντιπαλο σε ολη την διοργανωση...Από την φετινη Μπαρτσα του παντα μετριου Πασκουαλ είναι καλυτερη ομαδα και εχει το προβαδισμα για προκριση ακομα και με μειονέκτημα εδρας,αυτη είναι η γνωμη μου.Επισης να πω ότι ο τρελο-Πετγουει είναι εργαλειο και η απουσια του αγωνιστικα φαινεται και στα μικρα παιδια...Ποτε θα επιστρεψουν αυτος κι ο Σπανούλης...Επισης θελω να δω πιο πολύ κατσιβελη παπαπετρου και αγραβανη ειδικα τωρα με τους τραυματισμούς βασικων παικτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα παιδιά!Εγώ αν ήταν να επέλεγα μεταξύ Φενέρ και ΤΣΣΚΑ θα διάλεγα τους Τούρκους...Αλλά όχι για αγωνιστικούς λόγους!! Οι μοναδικές φορές που ο Ζοτς έχει αποκλειστεί σε προημητελική φάση στην Ευρωλίγκα είναι 1) Από τον ΠΑΟ το 1996 όταν ήταν στον πάγκο της Benetton Trevizo και 2) Από την Ταού του Ιβάνοβιτς το 2006, όταν ήταν στον πάγκο μας!!!!Και τις 2 φορές με break στο τελευταίο ματς της σειράς!!!!Άλλωστε και τα 2 τελευταία χρόνια δείχνει να μην μπορεί να διαχειριστεί τους αγώνες στο ΟΑΚΑ...

    Ironman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 2006 ο Ιβάνοβιτς ήταν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, στον πάγκο της Ταού ήταν ο Περάσοβιτς.

      Διαγραφή
    2. Και επίσης όταν απέκλεισε ο Παναθηναϊκός την Μπενετόν με την τάπα του Βράνκοβιτς προπονητής ήταν ο Ντ' Αντόνι. Ο Ομπράντοβιτς ήταν στη Ρεάλ. Απέκλεισε, μάλιστα, τον Ολυμπιακό στα πλέι οφς...

      Διαγραφή
    3. ola ta brhkes axxxaxaaxaxax

      Διαγραφή
  30. Ήρθαν τα πρωτοβρόχια...http://www.sdna.gr/gr/news-in-english/arthro-news-in-english/24978/vezenkov-attracts-lakers-attention-/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Συγκρατημένα πρέπει να δούμε και τα 2 αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα...
    Ο Πάο(δεν είδα καθόλου το ματς) πήρε ένα μεγάλο ματς στην έδρα του κάτι που θα του δώσει μεγάλη ψυχολογική ώθηση και θα του αποβάλλει την πίεση.
    Η Ρεάλ είναι ομάδα που θα αμυνθεί πάρα πολύ καλά σε κάποια κομμάτια,κυρίως χάρη στην ένταση που μπορούν να βγάλουν μερικοί από τους φτεροπόδαρους της αμυνόμενοι σε closeout,πάνω στη μπάλα και σε δυναμικές βοήθειες. Επειδή οι Μαδριλένοι δεν μπήκαν στο ματς με το μαχαίρι στα δόντια και χωρίς οι σούπερ-σταρ της να είναι ψημένοι να πάρουν οπωσδήποτε το ματς μπορούμε να πούμε ότι βοήθησε τον Πάο να βγάλει πιο εύκολα την υπεροχή του στο παρκέ(δεν μειώνει φυσικά την καλή εμφάνιση και μεγάλη νίκη).
    Απλά επειδή η Ρεάλ είναι ομάδα ρυθμού και ταχύτητας και όχι των σπουδαίων ομαδικών recover,κωδίκων και του μισού γηπέδου,μπορούμε να πούμε ότι δίνει τη δυνατότητα στον αντίπαλο αν μπει πιο "χαλαρή" να κάνει overscore σε τέτοιες συνθήκες.
    Όμως οι πράσινοι τον τελευταίο καιρό έχουν μετατρέψει την άμυνα τους σε μία από τις καλύτερες της διοργάνωσης κερδίζοντας χώρους και πιέζοντας πολύ την αντίπαλη επίθεση να "πατήσει" στους χώρους της.
    Ο Παππάς δίνει απαντήσεις και βάζει κάποια πράγματα στη θέση τους.(πχ. πόσο εύλογο είναι να παίρνεις παίκτη σαν τον Ράιτ τη στιγμή που διεμβολιστή έχεις στην ομάδα και είναι και Έλληνας...έστω και στα χαρτιά όχι τόσο έτοιμος-κάτι για το οποίο Τζιμ δεν τάχθηκες ποτέ καθαρά κατά πέρσι).Ευτυχώς ο κόσμος αρχίζει και πιάνει μερικά πράγματα σε σχέση με μερικούς παίκτες που ο Τζιμ μας υπογραμμίζει,βλέπε Νέλσον τον οποίο αν κουμπώσεις στον κατάλληλο ρόλο μπορεί να ελέγξει πολλές περιφερειακές γραμμές με την αθλητική,σωματική υπεροχή όντας defensive stopper/quarterback guard.(όσο κι αν δεν πολυγουστάρω τους γκαρντ δίχως σουτ).
    Ο Ιβάνοβιτς θα πρέπει να κυκλώσει πλέον το υπερκρίσιμο ματς με την Άλμπα(πολύ πονηρό και επικίνδυνο αντίπαλο) για να μπει στα πλέιοφ και από εκεί και πέρα να τεστάρει που στα αλήθεια βρίσκεται αυτό το σύνολο την εφετινή χρονιά...Έχοντας ήδη το μυαλό στο χτίσιμο της επόμενης ομάδας που θα χαιδεύει σταθερά το γκάζι πάνω στις δυνατότητες παικτών(Παππά-Βλάντο-Νέλσον-Γκιστ) ,προσθέτοντας πινελιές στο προτζεκτ που συνεχίζει και διατηρώντας τον ΔΔ ικανό να κρατήσει τη μπαγκέτα σε αυστηρά σετ καταστάσεις για 15-20 λεπτά.

    Για Οσφπ συμφωνώ εν πολλοίς με τον Τζιμ...Πάντως το πρόβλημα που είχε και πέρσι σε μερικά intangibles με κυριότερο το αμυντικό ριμπάουντ δεν έχει λυθεί στον Οσφπ.Ούτε κορμί με κιλά να σπρώξει ήρθε στη ρακέτα,ούτε ο Ντάρντεν είναι Παπανικολάου στο κομμάτι αυτό(έχοντας πέσει πλέον στην πίσω γραμμή άμυνας) και ο Όσφπ θα τζογάρει πολύ εδώ ελπίζοντας να μην το πληρώσει στα πλέιοφ.
    Με προβλημάτισε ότι δέχθηκε αρκετούς πόντους στο τρανζίσιον από τα φτεροπόδαρα γκαρντ της Λαμποράλ,με τον Μάντζαρη να δείχνει πεσμένος σε αυτό ακριβώς,να κόψει τον κεντρικό διάδρομο στους αιφνιδιασμούς.(δεν παύει να είναι εξαιρετικός αμυντικός στο κεφάλι σε σετ επιθέσεις).
    Από κει και πέρα,επιθετικά και σε σετ καταστάσεις ο Όσφπ δίχως τον Σπανούλη είναι μια απλά καλούτσικη σχετικά ομάδα.Δεν έχει αυτοματισμούς,δεν έχει σπουδαίους σκόρερ,ο Πρίντεζης τραβάει μόνος το κάρο σε post offense και ο Σλούκας για να δημιουργεί σταθερά καλά σε τέτοιο επίπεδο πρέπει να ανέβει κάποιες σκάλες.
    Έχει όλες τις βάσεις ο Όσφπ αναλόγως με τον αντίπαλο(αν δεν είναι η Ρεάλ) να πάει μέχρι τέλους.Αλλά δε φτάνουν οι βάσεις.Περιμένω τον κόουτς και την ομάδα σε αυτό που είχα υπογραμμίσει από την έλευση του..Coaching σε μεγάλα παιχνίδια εκεί που η τακτική βαράει κόκκινο.Θα λύσει πολλά από τα προβλήματα? Θα βρει λύσεις στους επιθετικούς σκόπελους και τα μπλοκαρίσματα της ομάδας?

    *Ο Σπανούλης δεν είναι ίσως ο καλύτερος closer,δεν υπάρχει υπόνοια σε αυτό το θέμα... Είναι ο μεγαλύτερος leader και μαζί closer στα Ευρωπαικά γήπεδα χωρίς αντίπαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φιλε αφου οπως λες δεν τον ειδες τον αγωνα πως μπορεις να σχολιαζεις διαφορα πραγματα γι αυτον ??

      Φιλικα

      Διαγραφή
    2. Πφφφ, ακόμη δεν έγινε η κηδεία του μακαρίτη και στις 9 έβαλε άλλον η χήρα στο σπίτι.Ετσι ειναι ρε οι πιστοι πανιωνιοι; Ακομα δεν επεσε ο Ιστορικος και βρηκαμε αλλη ομαδα;

      Διαγραφή
  32. Μια 5αδα με Νελσον,Παππά,Γιάνκοβιτς,Γκιστ,Λαβάλ μπορεί να σταθεί κατα τη γνώμη σας?
    ΜΗΤΣΑΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός. Αυτή θα πρέπει να είναι η βασική πεντάδα. Ο Μπατίστα θα επανέλθει στο ρόλο που είχε στην μεγαλύτερη διάρκεια της καριέρας του, δηλαδή ως ένας χρήσιμος συμπληρωματικός ρολίστας, περιορίζοντας κάπως τα λάθη που κάνει και στις δύο άκρες του παρκέ. Ο Σλότερ ίσως να είναι πιο χρήσιμος από τον πάγκο προσφέροντας γρήγορο σκορ, ο Λουκάς ούτως ή άλλως δεν είναι για στάρτερ. Ο Φώτσης είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή προσφέρει αυτά που μπορεί όντας υπερχρήσιμος. Ο Μήτσος θα παίρνει τις απαραίτητες ανάσες και θα κλείνει τα παιχνίδια όταν χρειάζεται έχοντας καθαρό μυαλό και όντας απλά ο Μήτσος. Ο Μποχωρίδης θα συνεχίσει να είναι το 5ο γκαρντ και ο Χαραλαμπόπουλος ο 12ος παίχτης. Ο Μπλουμς καβάτζα σε περίπτωση τραυματισμών στη περιφέρεια.
      Ο κάθε αγώνας έχει βέβαια τις δικές του ιδιαιτερότητες και ανάλογα με αυτές θα πρέπει να μεταλλάσσεται και το ροτέισον.
      Του χρόνου με Καλάθη στην περιφέρεια. Βεζέκνοφ ή Θ. Αντετοκούμπο μαζί με τον Βλάντο στο 3 και τον Όγκουστ π.χ. αντί του Λουκά στο 4-5 έχεις μια ομάδα με ταλέντο, νιάτα, παρόν, μέλλον, ελληνικό στοιχείο και το 7ο αστεράκι να σου κλείνει το μάτι....

      Διαγραφή
    2. Ρε ανωνυμε. Δεν διαφωνω σε τιποτα απο οσα εχεις πει αλλα βιαζεσαι πολυ. Εχεις κλεισει Καλαθη, Βεζενκοφ, Ογκαστ και ακομα ειναι Μαρτης. Παλι καλα που δεν μας ειπες οτι με προπονητη το Ζελικο θα γινουν ολα αυτά. Απλά επειδη η σκεψη σου εξιταρει στη θεωρία μπαινω στον κοπο να τη σχολιασω.

      -Ο Καλαθης αρχικα, οσο και αν δεν το καταλαβαινουν πολλοί είναι απο τα καλύτερα back-up pg αυτη τη στιγμη στο ΝΒΑ. Απλά έμπλεξε σε μια κατάσταση όπου ένας εκ των σταρ της ομάδας είναι στον ασσο και ο χρονος του δεν προκειται να πεσει με τίποτα. Αυτό θα εκτιμηθεί στο ΝΒΑ. Φαντάσου για παραδειγμα να τον προσεγγίσουν οι Ρόκετς που δεν έχουν κάποιο σταρ στον ασσο, λιγο χώρο στο salary cap (για σταρ pg). Είναι καλός αμυντικός, καλός πασέρ, και γενικά εξαιρετικός facilitator για το ΝΒΑ. Το παράδειγμα των Ροκετς το εφερα γιατι μπορεί να του προσφέρει ένα συμβολαιο 2-3 εκατ. συν αυξημενο χρόνο, συν την ευκαιρία να γίνει πρωταθλητης.
      Επίσης με το Νικ αυτόματα φεύγει ο Νέλσον. Οικονομικά άλλα και μπασκετικά δεν νομίζω να κολλάνε και οι 2 στην ίδια ομάδα. Είσαι απόλυτα βέβαιος ότι πρέπει να καεί το χαρτί Νέλσον μετά απο 1 χρονιά (μιση ουσιαστικά);

      -Βεζενκοφ. Χιλιοειπωμένο και χιλιοτραγουδισμενο. Έχει αναλυθεί τόσο πολύ που δεν εχω να συμπληρωσω κάτι. Απλά η απόκτηση του πρέπει να συνδυαστεί με αποχώρηση ενός εκ των Φώτση, Μπατίστα, Μαυροκεφαλίδη (θεωρω τελειωμένο το Λαβαλ). Ο 1ος? Ένας εκ των τοπ 5 παικτών στην ιστορία της ομάδας, ενώ έχουμε και τη φήμη του συναισθηματικού συλλόγου που κρατάει παίκτες-συμβολα. Χώρια που κατάτη γνώμη μου μπορεί να προσφέρει ακόμα σαν μπακ-απ 4αρι σε ψηλο επιπεδο. Ο 2ος? Η εύκολη απάντηση. Αλλά (α) τον γουστάρει ο προπονητης και (β) σημαινει μετατόπιση του Γκιστ σχεδόν μόνιμα στο 5. Ο 3ος? Σπάνιες επιθετικές αρετές και Έλληνας (παιζει ρόλο στο νέο ΠΑΟ). Η άποψή μου είναι το 3ο. Επίσης χρειάζεται να βρεθει χρόνος για να παίξει ο Χαραλαμπόπουλος επιτέλους κάποια γερά λεπτα.

      -Θ.Αντετοκουνμπο. Δεν φαυγει από την Αμερική φέτος. Θα πάρει την ευκαιρία του στους Νικς το καλοκαίρι. Μόνο αν θαφτεί στη D-League για αλλη μια σεζον μπορεί να αλλάξει μυαλά, αν και πιστεύω πως όλο και κάποια ομάδα θα του δώσει την ευκαιρία μεσα στη σεζόν.

      -Για τον Όγκαστ δεν έχω να πω πολλά καθώς τον γνωρίζω όσο και οι υπόλοιποι, δηλαδή λιγο. Φιλμακια, box-scores, και κυρίως με ανταγωνισμό στην ηλικία του και μικρότερους (είναι 21, 3ετης). Δεν είναι ασφαλές δείγμα για να μπει σε ομάδα Ευρωλιγκας.

      Συμπληρώνω σε αυτά πως το μεγαλύτερο σφάλμα είναι που δεν θα καταφέρει ο ΠΑΟ να κρατήσει τον Παπαγιάννη. Συμφωνοι πως και να μην παει φέτος κολλεγιο τα χρόνια στην Ευρώπη δεν θα ήταν πολλά, αλλά δεν παύει να είναι μια χαμένη ευκαιρία να έχεις ένα τόσο ταλαντούχο ψηλό για 2-3-4 χρόνια.

      Διαγραφή
    3. Ο Καλάθης πράγματι κάνει λίγο θόρυβο τελευταία, κάπου μάλιστα διάβαζα ότι ίσως αυτός πλέον να είναι ο καλύτερος περιφερειακός στο Μέμφις, κάτι που αποτελεί τεράστιο παράσημο απο την στιγμή που υπάρχει ο Τόνι Αλεν. Παρολαυτά όσο καλός ρολίστας και αν είναι, το θεωρώ απίθανο να του εμπιστευτεί οποιαδήποτε ομάδα τον ρόλο του βασικού λόγω κυρίως ότι το ΝΒΑ είναι πήχτρα στα καλά ποιντ γκαρντ και άνετα θα μπορούσα να σου αναφέρω 30 ποιντ είτε καλύτερα του Νικ, είτε με πολύ μεγαλύτερο potential. Το μέτριο του σουτ τον κρατάει πίσω σε σχέση με τον πολύ σκλήρο ανταγωνισμό.
      Ο Μπέβερλι είναι εξαιρετιικό συμπλήρωμα για τον Χάρντεν, γιατί με την λυσσασμένη του άμυνα καλύπτει τις αμυντικές αδυναμίες του μούσια, τον αποφορτίζει από το κατέβασμα της μπάλας και του δίνει την δυνατότητα να έχει την μπάλα συνέχεια στα χέρια του στην επίθεση μιας και ο Χάρντεν εκτελεί χρέη δημιουργού και εκτελεστή στην επίθεση των Ροκετς.
      Σε κάθε περίπτωση εάν είχα να επιλέξω μεταξύ Νέλσον και Καλάθη, θα επέλεγα Νικ δαγκωτό... για πολλούς λόγους.
      Ο Θανάσης αφού δεν κατάφερε να μπεί στο ρόστερ των φετινών Νικς, δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξει και 3η χρονιά στη D-League.
      Για Παπαγιάννη συμφωνώ, μη σου πω ότι υπό προυποθέσεις θα του έδινα του χρόνου τον ρόλο του 5ου ψηλού.
      Τον Βεζένκοφ τον θέλω στο 3. Θέλει μεν δουλειά για να σταθεί εκεί αλλά εφόσον έχει βλέψεις για ΝΒΑ και δεν θα αρκεστεί σε μια καριέρα ρολίστα stretch 4 τύπου Τελέτοβιτς, θα πρέπει να΄ανέβει στο 3 ξεκινώντας από την Ευρώπη.
      Εννοείται πως προτρέχω... κουβέντα να γίνεται...

      Διαγραφή
    4. ο καλαθης του χρονου δεν προκειται να μεινει στο nba.ακομα και τον τελευταιο μηνα που του δοθηκε περισσοτερος χρονος περιπου 20 λεπτα μο απεδειξε οτι δεν μπορει να κανει τιποτα το ιδιαιτερο μεχρι και ο ουντριχ στο μεμφις ειναι πιο μπροστα του στο rotation....
      στην ευρωπη θα γυρισει εκτος αν μεινει στην αμερικη με συμβολαιο κατω του εκατ που δεν νομιζω πως θα δεχτει κατι τετοιο σ αυτην την ηλικια...

      Διαγραφή
    5. Προφανως και εγω θα διαλεγα τον Νικ από τον Νελσον any day of the week. Απλά, σε ωμά οικονομικούς όρους θα παίρνει τα 3πλάσια. Συμφωνώ ότι υπάρχουν 30 ποιντ καλυερα του Νικ αλλά ούτε 10 με τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ χαρακτηριστικά. Και πιστεψέ με, ομάδες με έτοιμο κορμό που βλέπουν βαθιά στην ποστ-σιζον εκτιμούν αφάνταστα αυτά τα χαρακτηριστικά.
      Τον Ογκαστ τον εχεις δει κάπου και τον εκτιμάς τόσο ώστε να του δώσεις ρόλο στον αυριανό ΠΑΟ ή από οτι ακουγεται?

      Διαγραφή
    6. Συμφωνώ για Καλάθη. Νομίζω ότι είναι καθαρά στο χέρι του να επιστρέψει στην Ευρώπη ή να παραμείνει στο ΝΒΑ. Αν είναι ικανοποιημένος με τον ρόλο του ρολίστα σε καλές ομάδες του ΝΒΑ, τότε εύκολα θα βρίσκει δουλειά εκεί. Στάρτερ όμως δεν τον βλέπω να γίνεται, αν και συμβόλαιο με 2-3 εκατομμύρια το χρόνο ίσως και να μπορούσε να βρει. Στην Ευρώπη θα επέστρεφε αν θέλει χρόνο και ρόλο ηγέτη, με τον Παο να έχει τον πρώτο λόγο αν μπορεί να πλησιάσει τις προσφορές των Ρωσοτούρκων. Τουλάχιστον φέτος θα γνωρίζουμε πολύ νωρίτερα που θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά
      Τον Όγκουστ τον έχω δει σε βιντεακια και εναντίον του Μπατλερ. Ο Παπαδογιάννης του έκανε μια συμπαθητική ανάλυση. Σε κάθε περίπτωση τον ανέφερα ενδεικτικά ως 5ο ψηλό με το εξής σκεπτικό... Ο Παναθηναϊκός για φέτος έθεσε ως στόχο την δια στόματος Γιαννακόπουλου την ελληνοποίηση, και στην Ευρωλίγκα δια στόματος Μήτσου την είσοδο στους 16 και βλέπουμε... Ο στόχος της Ευρωλίγκας επετεύχθη, είμαστε σε πλεονεκτική θέση για είσοδο στους 8 και βλέπουμε... κέρδισε τους Παππά και Γιάνκοβιτς οι οποίοι αμφότεροι ήταν ερωτηματικά στο ξεκίνημα της σεζόν και οι οποίοι μαζί με τον Μήτσο, τον Φώτση και τον Γκιστ θα αποτελέσουν τον σίγουρο κορμό για την επόμενη χρονιά (εάν δεν έχουμε καμία απόσυρση), παράλληλα πέτυχε με τις μεταγραφές των Μπατίστα, ο οποίος εμένα μπορεί να μην μου κάνει για βασικός αλλά δεν θα με χαλούσε αν έμενε και 2η χρονιά για μπακ απ 5αρι και είναι value for money. Του Νέλσον ο οποίος εάν παραμείνει υγιής θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμος στη συνέχεια και επίσης δεν θα με χαλούσε αν παρέμενε και του χρόνου σε περίπτωση που ν δεν έρθει ο Καλάθης. Στην θέση του Σλότερ και σε συνάρτηση με την άνοδο του Παππά, θα ήθελα κάτι διαφορετικό. Ο Λαβάλ δείχνει ότι μπορεί να αποδειχθεί λίρα εκατό εαν ενσωματωθεί σωστά στην ομάδα. Ο Μποχωρίδης κατά πάσα πιθανότητα θα έχει τον ίδιο ρόλο (5ο γκαρντ) και ίσως μεγαλύτερο χρόνο μιας και θα είναι σίγουρα καλύτερος. Αντίο στον Μπλούμς. Από πίσω υπάρχουν οι Χαραλαμπόπουλος, Παπαγιάννης, Λούντζης και Κόνιαρης που τα επόμενα χρόνια θα μπαίνουν σιγά σιγά στο βασικό ροτέισον. Τον Διαμαντάκο δεν τον πολυπιστεύω.
      Για την επόμενη χρονιά λοιπόν, ο στόχος θα πρέπει να είναι το παραπάνω βήμα και αυτό είναι να φτιάξεις ομάδα που θα έχει ως στόχο τουλάχιστον τους 8 στην Ευρώπη και θα διεκδικεί φάιναλ 4. Παράλληλα θα κρατήσουμε το μπάτζετ σε λογικά για την εποχή πλαίσια (μόνο για Καλάθη βλέπω να τα σπρώχνει χοντρά ο Γιαννακόπουλος) και θα κοιτάμε για ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε νέους Έλληνες παίχτες επικεντρώνοντας την προσοχή όχι τόσο σε 17-18αρηδες όπως πέρυσι, αλλά σε αθλητές στα 21-24 που χτυπάνε την πόρτα της Εθνικής και μπορούν να ενταχθούν πιο άμεσα στον ήδη υπάρχον κορμό π.χ. Θανάσης και Βεζένκοφ. Κάπου εκεί μπαίνει και ο Όγκουστ...
      Έχοντας λοιπόν τον ως άνω στόχο δεν χρειαζόμαστε 12 πρωτοκλασάτους παίχτες, όπως ίσως να χρειαζόταν αν θέταμε ως στόχο την κούπα της Ευρωλίγκας όπως η Ρεάλ και η Τσσκα.
      Τα χρόνια άλλωστε που 5ο γκάρντ ήταν ο Χατζηβρέτας ή ο Καλάθης και 5ος ψηλός ο Τσαρτσαρής, έχουν περάσει και πλέον ο 11ος και 12ος αθλητής μας θα είναι νέα παιδιά που σιγά σιγά θα ανεβαίνουν στο ροτέισον διατηρώντας φρέσκο και συμπαγή τον κορμό. Ο ένας υπάρχει ήδη στο πρόσωπο του Μποχωρίδη (5ο γκαρντ), ο άλλος θα μπορούσε να είναι π.χ. ο Όγκουστ ως 5ος ψηλός, καθώς αγωνίζεται και στις 2 θέσεις και θα έπαιρνε την θέση του Λουκά, ο οποίος ούτως ή άλλως έχει τεράστιο συμβόλαιο σε σχέση με την προσφορά του.
      Ο Χαραλαμπόπουλος εκτιμώ ότι ίσως να ήταν καλύτερο να δοθεί δανεικός για 1-2 χρόνια σε ομάδα που θα του δώσει αρκετό χρόνο και ρόλο.
      Όλα τα παραπάνω βέβαια είναι προσωπικές εκτιμήσεις και δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση αν ο Γιαννακόπουλος επέλεγε την προώθηση των Παπαγιάννη και Λούντζη ως 11ου και 12 παίχτη, οι οποίοι μπορεί να είναι υπερβολικά νέοι για τέτοιο ρόλο στον Παο, είναι όμως τρομερά ταλαντούχοι...

      Διαγραφή
    7. Κοιτα, η δικη μου αποψη, ειναι ξεκαθαρη. Αν μπορεις να κρατησεις τον Παπαγιάννη, το κανεις με κλειστά μάτια και του δινεις και τη φανελα του 3ου ψηλου να την παρει σπιτι του.
      Τωρα για τον Ογκαστ, αν πράγματια αξίζει τον κόπο και την επενδυση, του κανεις ενα 3ετές-4ετές με option της ομάδας, το οποιο λογικα θα ειναι χαμηλο αφου θα ειναι και το πρωτο του. Τον στελνεις δανεικο στην Α1 και τον παρακολουθεις και απο εκει και περα βλεπεις τι θα κανεις. Πρεπει να αρχισει και ο ΠΑΟ να δουλευει καποια στιγμη με δανεικους. Οι ευρωπαικες ομαδες το κανουν εδω και χρόνια και μάλλον επιτυχημενο μοντελο μπορει να χαρακτηριστει. Αλλα και παλι κανεις δεν μπορει να προτρεχει για το συγκεκριμενο παικτη καθως μετά τον Κουφο και τον Καλαθη έχουμε μαθει να υπερενθουσιαζόμαστε με όποιον Ελληνοαμερικανο βλεπουμε στο NCAA.

      Διαγραφή
  33. Καλημέρα
    Μερικα σχολια κυριως για το ΠΑΟ-Ρεαλ:
    Αυτο που εντυπωσιασε πιο πολυ απ ολα ηταν η απιστευτη ταχυτητα αναπτυξης της ομαδας με μπακορτ Νελσον - Παππα,και αυτο μεσα στο γηπεδο ηταν ακομα πιο εντυπωσιακο.Απο το ριμπαουντ(η ομαδα πηγε καλα στα ριμπαουντ κυριως με την αρωγη των περιφεριακων που χτυπαγαν σκληρα στα μποξ αουτ) μεχρι το 1ο ποσταρισμα στην επιθεση περναγαν 2-3 δευτερολεπτα,και οσο ο Παππας γυρνουσε γρηγορα τη μπαλα και δε τη κολουσε πολυ στη κορυφη οι επιθεσεις ηταν πολυ επιτυχημενες.Σε καποια φαση δοκιμαστηκε ενα σχημα πολυ ιδιαιτερο Νελσον-Παππας-Σλοτερ(3αρι κατα συνθηκη) -Γκιστ-Λαβαλ το οποιο και σκοτωσε με τη σκληραδα του στο τελος του 1ου ημιχρονου τη Ρεαλ.Ο Λαβαλ πρεπει να παιξει παραπανω,ταιριαζει και με το ΔΔ και με το Νελσον ειναι ψηλο και μακρυ κορμι και τελειωνει σχετικα ευκολα τις λιγοστες μπαλες που παιρνει.
    Μεγαλη μνεια για το Γκιστ.Το παιδι απο τη στιγμη που παταει στο παρκε για προθερμανση κερδιζει τον κοσμο ,επιβραβευτηκε με συμβολαιο που τον κανει τον 2ο μακροβιοτερο Αμερικανο στον ΠΑΟ και εκανε ενα σχεδον αριστο παιχνιδι δειχνοντας οτι βελτιωνεται συνεχως σε ολο το κομματι του παιχνιδιου του,και στο σουτ και στο ποσταρισμα και στο κομματι των αποφασεων.Αρχηγικος μεσα κι εξω απο το παρκε και δειχνει οτι θελει να δουλεψει κι αλλο.

    Να κανω και καποια σχολια για τη Ρεαλ.Η ομαδα στη ρακετα πλην του Ρεγιες που ειναι παικτης κλασης εχει προβλημα.Ο Αγιον ειναι παρα πολυ μετριος ,βαρυς ,χωρις εκρηξη και δειχνει να μην του αρεσει ο ρολος του.Ο Μπουρουσης δειχνει ξενο σωμα με την υπολοιπη ομαδα και τελειως εκτος κλιματος και ο Σλοτερ αν και ανεβασμενος εχει πιασει το ταβανι του και δεν μπορει να αλλαξει ισοροπιες.Οκ η Ρεαλ πιθανως θα το σηκωσει και μ αυτη τη φροντκορτ αλλα μια διασβασμενη και σκληρη ομαδα μπορει να τη σμπαραλιασει για πλακα.Επισης το τριο Ριβερς -Μασιουλις -Νοσιονι στο 3 μπορει να ειναι αρτιο μπασκετικα και να μην τους λειπει κατι αλλα μεσα στο παρκε λειτουργουσαν αρκετα αβουλα παρουσια των Spaniards..

    Για τον ΟΣΦΠ σε δευτερο χρονο

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και να που η ομάδα των χιλίων προβλημάτων καθάρισε την Ρεάλ σαν να ήταν μετριότατη ομάδα της Α1..Τα είχαμε πει από την προηγούμενη βδομάδα, ένα κλικ ήθελε παραπάνω ο Παναθηναϊκός για να παίξει το καλό μπάσκετ που μπορεί και αυτό το κλικ ήρθε την Παρασκευή. Η όρεξη επανεμφανίστηκε, η 12άδα βοήθησε στο σύνολο της και οι παίκτες-κλειδιά (Παππάς, Νέλσον) έπαιξαν καταλυτικό ρόλο.
    Το πιο αισιόδοξο στοιχείο είναι ότι αυτός ο θρίαμβος ήρθε με μηδαμινή συνεισφορά από Διαμαντίδη (και Φώτση). Πρέπει η ομάδα να μάθει να κερδίζει χωρίς τον αρχηγό της και αυτό πρέπει να γίνει από χτες. Ίδιο δεν βρίσκεις οπότε πας σε κάτι καινούργιο. Ο Παναθηναϊκός του Διαμαντίδη σιγά σιγά πρέπει να αφήσει την θέση του στον Παναθηναϊκό του Παππά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Sinenteyksi toy Papa prin dyo xronia,den iksera oti htan filoi me ton Antetokoympo.Eki poy leei gia ton Kalathi einai ola ta lefta. Αλήθεια πως βλέπεις το θέμα του Αντετοκούνμπο;

    "Εχω μία ιδιαίτερη σχέση με τον Γιάννη, μεγαλώσαμε στην ίδια γειτονιά στα Σεπόλια. Πήγαμε στο ίδιο σχολείο όπως και με τον Θανάση, έχω ζήσει με τα παιδιά, είχαν έρθει σπίτι μου πολλές φορές. Του Γιάννη του αξίζει 100% αυτό που ζει. Μπράβο του. Μακάρι όλες αυτές οι δυσκολίες που αντιμετώπισε η οικογένειά του τα προηγούμενα χρόνια να γίνουν ανέσεις. Ολα πάνε καλά μέχρι στιγμής. Είναι τυχερός που θα πάει τόσο μικρός στο ΝΒΑ".

    Και τι θα έλεγες σ' αυτός που βάζουν θέμα...ελληνικότητας;

    "Δεν το εξετάζω καθόλου αυτό. Το παιδί εδώ γεννήθηκε και εδώ μεγάλωσε. Γιατί να μην είναι Ελληνας; Πιο πολύ Ελληνας είναι ο Καλάθης ας πούμε; Δεν χρωστάει κάτι στην Ελλάδα ο Γιάννης, πέραν του θέματος του διαβατηρίου, στο ΝΒΑ τον επέλεξαν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ματσάρα στο Μιλγούοκι και επιτέλους νίκη με τρελό μπαζερ μπιτερ του Μιντλετον. Μεγάλη νίκη από πολλές απόψεις απέναντι στους Χιτ που τους ακολουθούν στο κυνήγι της 6ης θέσης. Το ζευγάρι Καβς-Χιτ ίσως και να είναι το πιο ιντριγκαδόρικο σε ολόκληρα τα ανατολικά πλειοφ. . Ματσάρα έως τώρα και στο Πόρτλαντ με τους Κάρι και Λίλαρντ να βγάζουν φωτιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ...

    ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ:
    - ΕΠΑΙΞΕ ΧΩΡΙΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗ, ΠΕΤ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΤΑΝΣΤΟΝ
    - Ο ΣΦΑΙΡΟ ΕΔΩΣΕ ΣΧΕΔΟΝ 20 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΑΓΡΑΒΑΝΗ, ΚΑΒΒΑΔΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΩΣ ΑΝΕΤΟΙΜΟΙ
    - Η ΚΟΥΤΣΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΚΤΩ
    - Η ΚΟΥΤΣΑ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΤΣΣΚΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΕΝΕΡ ΕΚΤΟΣ (ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΝΤΟΓΚ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ).
    - Ο ΝΑΒΑΡΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΕΩΝ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΚΟΟΥΤΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

    Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΠΟΥ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΤΑ 3 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ (ΓΕΝΙΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ). ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ (ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΝΙΚΕΣ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ, ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ).

    Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ.

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΔΥΝΗΡΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΦΕΝΕΡ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΦΕΣ ΚΑΙ ΝΙΖΝΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ, ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ (ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ, ΟΣΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ), ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ.

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλησπέρα σε όλους.
    Είδα το ματς του ΟΣΦΠ στο β ημιχ.
    Συμφωνώ με τον Τζιμ στα πιο πολλά αλλά έχω μια ένσταση. Ακόμη και χωρίς τον Σπανούλη όταν η ομάδα κάνει το προσπέρασμα πίστεψα ότι το ματς κρίθηκε. Αντ' αυτού είδα ένα μπαράζ βεβιασμένων κινήσεων από μια ομάδα η οποία έχει κάνει επιστήμη το να κερδίζει τα ματς στο τέλος. Πόσο μάλλον όταν απέναντι είχε μια Λαμποράλ η οποία έκανε ακριβώς τα ίδια. Αν ο ΟΣΦΠ είχε παίξει ορθολογικά χτυπώντας με υπομονή στη ρακέτα θα το είχε τελειώσει το παιχνίδι. Το καλό είναι πως πρόκειται σχετικά για μια ανώδυνη ήττα με το σκεπτικό ότι ο στόχος για διπλό στη Μόσχα παραμένει. Αν και χωρίς Σπανούλη το ματς με την Εφές θα είναι δύσκολο. Εκεί όμως ποντάρω στην παρουσία του κόσμου.


    Officer

    ΥΓ: Ένα σχόλιο για την παρουσία των μικρών του ΠΑΟ με τον Κόροιβο.
    Ο Λούντζης είναι εξαιρετικό ταλέντο. Η διαφορά σε σχέση με τους άλλους είναι ότι είναι αθλητικός. Μάρκαρε απροσδόκητα καλά τους Αμερικανούς. Καλός με την μπάλα στα χέρια και με τσαμπουκά. Πίστεύω ότι σε δυο χρόνια θα μπορεί να βλέπει δωδεκάδα αν συνεχίσει έτσι.
    Τώρα για τον Διαμαντάκο τα χω πει. Κόψτε του το μπάσκετ για έξι μήνες τώρα που ανοίγει ο καιρός και στείλτε τον στο στίβο.
    Και πέρα από αυτό, ρε Διαμαντάκο είσαι΄2.17 και ίσα με 130 κιλά. Ποστάρεις κάτω από το καλάθι και μετά κάνεις κάτι χουκ, κάτι σουτ με πίσω βήμα... Βάλτους ρε μέσα στο καλάθι, τι φοβάσαι;; Σβήστους από μπροστά σου. Αν δεν μπορείς εσύ, τότε ποιός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν ριξει τα κιλα και ειδικοτερα την κ@λαρα και δεν φτιαξει τα ποδια του, δεν παει πουθενα... το αισιοδοξο σεναριο ετσι οπως τον κοβω στο μελλον να γινει ενας ψηλοτερος βουγιουκας και αυτο αν δουλεψει πολυ γιατι ετσι οπως ειναι τωρα, ο βουγιουκας πρεπει να τον αφηνει μετρα πισω σε σπριντ...

      Διαγραφή
  39. Καλησπέρα, ξέρει κανείς με πόσα ανανέωσε ο Γκιστ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλησπέρα σε όλους..

    Σήμερα, Hoopfellas Classic.. Με μια special ανάρτηση. Αναμείνατε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Γνωρίζουμε αν η Γαλατασαράι θα παίξει κεκλεισμένων με τον ΠΑΟ λόγω των γεγονότων που συνέβησαν στο Βερολίνο ή θα παίξει με κόσμο κανονικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή