Athlenda

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

2015 EUROLEAGUE POWER RANKINGS (TOP-16 II)



Το Hoopfellas επιστρέφει με τα τελευταία Power Rankings της σεζόν, λίγες ημέρες πριν τα play-offs απαντώντας στα ερωτήματα που απασχολούν. Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό.. Θα διαλέξει Ολυμπιακό η Ρεάλ..; Τα πάντα λίγο πριν τους αγώνες στη πραγματικά Μεγάλη Πέμπτη του ελληνικού μπάσκετ..


Ημέρα μάχης σήμερα μέσα στη Μ. Εβδομάδα, για τις ομάδες που διεκδικούν θέσεις ακόμα ενόψει play offs, με τον Παναθηναϊκό να παίζει τη πρόκριση στο καμίνι του Βελιγραδίου απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και παράλληλα να κοιτάζει προς το Βερολίνο από όπου η Μακάμπι μπορεί να του στείλει νωρίτερα το πολυπόθητο εισιτήριο.


Αυτά είναι τα τελευταία Power Rankings της σεζόν μιας και μετά από αυτή την αγωνιστική μπαίνουμε σε play off-mood. Μαζί με το σχόλιο μου σας παραθέτω το PACE στο οποίο παίζει κάθε ομάδα και τα Οffensive/Defensive Ratings (επίδοση επίθεση/άμυνας ανά 100 κατοχές). Πάμε λοιπόν, μια αγωνιστική πριν το τέλος του TOP-16, να δούμε που κατατάσσονται οι ομάδες..




1. REAL MADRID (PACE: 72.8  ORAT: 118.8  DRAT: 98.1): Η Ρεάλ έκανε συντήρηση στον δεύτερο γύρο του ΤΟP-16 αφού ουσιαστικά είχε κλειδώσει την πρωτιά. Είναι φανερό ότι με τις αλλαγές των κανονισμών οι οποίες δεν ευνοούν τις rungun ομάδες ο Λάσο έχει χαμηλώσει ταχύτητα προσπαθώντας να παρουσιάσει ένα πιο σκληρό σύνολο. Καλύτερη επίθεση και άμυνα της διοργάνωσης, πιο efficient από όλους σε επίπεδο παραγωγής. Ειλικρινά δε πιστεύω ότι θα διαλέξει αντίπαλο όπως ψιθυρίζεται. Δε βλέπω κανέναν απολύτως λόγο να πέσει πάνω στον Ολυμπιακό. Νοκ άουτ παιχνίδι στη Μαδρίτη το ένα (πιθανός 5ο ματς στα playoffs), νοκ άουτ παιχνίδι στη Μαδρίτη και το άλλο (F4)..


2. CSKA MOSCOW (PACE: 75.9 ORAT: 113.2 DRAT: 102.8): H ΤΣΣΚΑ κατάφερε να επιβιώσει στη μάχη του πλεονεκτήματος (έτσι φαίνεται τουλάχιστον) και να ξαναβρεί αμυντικό ρυθμό, τον οποίο είχε χάσει κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης που πραγματοποιήθηκε στη φάση αυτή και αφορούσε τη σημαντική αύξηση του τέμπο (2η σε PACE). Είναι πανίσχυρη στο αμυντικό ριμπάουντ, η ποιότητα της στην επίθεση της είναι ανεξάντλητη αλλά αν δε δώσει ακόμα περισσότερα defensive stops θα είναι ευάλωτη και θα δυσκολευτεί πολύ να ελέγξει τον αντίπαλο σε ματς-θανάτου. Την πιστεύω πάντως.


3. FENERBAHCE (PACE: 71.5 ORAT: 111.2 DRAT: 103.2): Ομολογώ ότι με εντυπωσίασε η βελτίωση της Φενέρ στο αμυντικό κομμάτι, η οποία αποτέλεσε τη βάση για τη πολύ βελτιωμένη εικόνα των πρωταθλητών Τουρκίας τον τελευταίο καιρό στη διοργάνωση (εξαιρείται η κατηφόρα της Μπουέσα..). Ο Ομπράντοβιτς έχει ρίξει το τέμπο (έχει το χαμηλότερο pace μετά τις ελληνικές ομάδες και την Άλμπα) και ποντάρει στο διάβασμα και στο μέγεθος, βασιζόμενος λιγότερο σε συνεργασίες και παίζοντας πιο πολύ με προσωπική φάση πάνω σε miss match. Ο Μπιέλιτσα είναι ο καλύτερος φόργουορντ στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή και μαζί με τον Μπογκντάνοβιτς έχουν μετατραπεί σε δύο εξαιρετικούς two-way players τοπ επιπέδου. Μεγάλη (πολύ όμως) απώλεια ο Χίκμαν. Σήκωνε πολύ την ομάδα στο αμυντικό κομμάτι, ειδικά στη τρανζίσιον άμυνα. Αυτό το κενό δε ξέρω πως θα το καλύψει ο Ζοτς..


4. OLYMPIAKOS (PACE: 69.3 ORAT: 110.8  DRAT: 103.8): Ο Ολυμπιακός έχασε τη μάχη του πλεονεκτήματος λυγίζοντας από τους τραυματισμούς, όμως η ομάδα είναι εδώ, όρθια και δυνατή. Αυτή η –χωρίς Σπανούλη- περίοδος ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία ώστε να κοιτάξουν και οι υπόλοιποι το πρόσωπο τους στον καθρέπτη. Τα συμπεράσματα είναι θετικά. Η τριάδα των Σλούκα-Πρίντεζη-Λοτζέσκι είναι φτιαγμένη για top class-μάχες και περιμένω πιο αγριεμένο τον Ντάνστον και ΦΥΣΙΚΑ υγιείς τους Πέτγουεη-Χάντερ. Οι ερυθρόλευκοι παίζουν στο χαμηλότερο pace στη διοργάνωση (69.3, σας είχα προετοιμάσει για την εποχή Σφαιρόπουλου..), είναι πολύ αποτελεσματικοί στην άμυνα (κατεβάζουν πολύ χαμηλά το eFG% αντιπάλου) και έχουν καλό execution στο μισό γήπεδο με low mistake basketball. Όπως όμως και ο Παναθηναϊκός, δεν έχουν καθόλου midrange παιχνίδι, ποντάροντας πολύ στο ζωγραφιστό και κυρίως στο τρίποντο. Κάτι λέει αυτό για τις ομάδες και τη σχολή μας.. Περιμένω επιστροφές. Ένας γεμάτος, υγιής Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει στη Μαδρίτη. Το μπάσκετ του έχει παραπάνω δόση ρεαλισμού και winning style από αυτό της Μπαρτσελόνα..


5. BARCELONA (PACE: 71.8 ORAT: 112.5  DRAT: 105.2):  Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε και πήρε σβηστή τη δεύτερη θέση βασιζόμενη στη γνωστή, πολύ αποτελεσματική «από τα 5 μέτρα και προς τα μέσα» επίθεση που διαθέτει με τις δουλεμένες συνεργασίες η οποία στοχεύει την καρδιά της ρακέτας του αντιπάλου. Παρ’όλα αυτά δε με πείθει. Έχει αμυντικά κενά, πρόβλημα στο κομμάτι του ριμπάουντ και είναι σοφτ. Ο Χεζόνια απλά καταπληκτικός, δικαιολογεί όσα είχαμε πεί για αυτόν σε αυτή εδώ τη σελίδα.


6. MACCABI TEL AVIV (PACE: 73.1 ORAT: 104.0 DRAT: 105.0): H Mακάμπι ξεφούσκωσε στη κόντρα ανηφόρα του δευτέρου γύρου και από διεκδικητής του πλεονεκτήματος μετατράπηκε σε διεκδικητής του εισιτηρίου πρόκρισης. Παραμένει η πιο αποτελεσματική ομάδα όταν εκτελεί μέσα από το ζωγραφιστό ενώ τρέχει εντυπωσιακά το γήπεδο (ειδικά επαναλαμβάνω, το δίδυμο Ράντλ-Τάιους είναι ασυναγώνιστο σπριντάροντας στον κεντρικό διάδρομο) παράγωγο της μεγάλης δύναμης της στο αμυντικό ριμπάουντ και των «ποδιών» της σαν ομάδα. Η Άλμπα έχει σίγουρα όλα τα φόντα να την κερδίσει την τελευταία αγωνιστική. Είναι δεδομένο. Όμως κάτι μου λέει ότι οι Ισραηλινοί (που έχουν παίξει πολλά τέτοια ματς) θα μπούν πιο έτοιμοι..


7. PANATHINAIKOS (PACE: 71.3  ORAT: 105.7 DRAT: 102.8): O Παναθηναϊκός προσπαθεί όπως κάθε καινούργια ομάδα να χτίσει τον χαρακτήρα του και η δεύτερη φάση του TOP-16 έδειξε ότι ακόμα έχει δρόμο. Η άμυνα του διατηρείται σε υψηλό επίπεδο (Νο2 DRAT πίσω από τη Ρεάλ μόνο) όμως υπάρχει θέμα στο ροτέησιον. Ο μόνος παίκτης που μπορεί να αλλάξει τη δυναμική της ομάδας στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο είναι, καλώς ή κακώς, ο Παππάς. Το να παίζει πεντάλεπτα και στο δεύτερο άστοχο σουτ να περνάει στον πάγκο δε νοείται (σε αντίθεση με τον Μπλούμς που πρέπει να ευστοχήσει στα 1-2 πρώτα του σουτ για να κερδίσει την παραμονή του στο παρκέ). Τον χρειάστηκε τόσο πολύ ο ΠΑΟ στο τέλος του καθοριστικού ματς με την Άλμπα (όπου οι πράσινοι ήταν επιθετικά προβλέψιμοι) όμως αυτός ήταν κρύος, ξεχασμένος ώρα στον πάγκο. Το «3» έμεινε άδειο για να πάρει κάποιο χρόνο ο Χαραλαμπόπουλος (που δεν παίρνει) πίσω από τον Γιάνκοβιτς και να αξιοποιηθούν εκεί με παραπάνω λεπτά τα γκαρντ με μέγεθος (Παππάς, Μποχωρίδης) που διαθέτει η ομάδα. Ο Βλάντο δεν είναι αυτή τη στιγμή για 26-28’.. Υπάρχει πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ που ταβανιάζει την προοπτική της transition offense που έχω πεί επανειλημμένως ότι μπορεί να μεταμορφώσει τον Παναθηναϊκό. Όταν έγραψα ότι ο Λαουάλ  δεν είναι επιλογή του κόουτς κάποιοι στράβωσαν. Ο Παναθηναϊκός έχει καλή τύχη να περάσει στην οχτάδα, κυρίως γιατί η Μακάμπι έχει επίσης καλή τύχη να περάσει από το Βερολίνο. Η σεζόν των πρασίνων, σε αυτή του πρώτη σεζόν του πρότζεκτ, κρίνεται καλή αλλά κατά τη γνώμη μου ο Ιβάνοβιτς δεν έχει πάρει το μάξιμουμ από το ρόστερ που έχει στα χέρια του. Ούτε καν πλησιάζει..

-CAJA LABORAL (PACE: 76.2  ORAT: 108.1  DRAT: 109.7): Της Μεταμορφώσεως.. O ντόπιος Iμπόν Ναβάρο (για τον οποίο είχαμε μιλήσει νωρίτερα στη σεζόν) έχει φέρει το μπάσκετ της Βασκονίας στη Μπουέσα Αρίνα και πάλι, με τη Baskonia να παίζει πολύ γρήγορα, στο υψηλότερο τέμπο από τους 16 μονομάχους, βασιζόμενη στη κυριαρχία της στους αιθέρες (καλύτερη rebounding team της διοργάνωσης). Αμυντικό ριμπάουντ = βάση για τρανζίσιον επίθεση (αυτό ας το κρατήσουν οι ελληνικές ομάδες). Έχει πολύ δουλειά στο κομμάτι των συνεργασιών, παίζει ατομικό μπάσκετ βασισμένο υπέρ του δέοντος στη προσωπική φάση. Ανεξάρτητα από όλα αυτά, οι Βάσκοι είναι μια πολύ ευχάριστη νότα αν και πιστεύω ότι η Αναντολού μπορεί να βάλει πιο.. δύσκολα στη Ρεάλ σε ένα πιθανό match-up. Παίζουν στη Μάλαγα την πρόκριση περιμένοντας νίκη εντός της Φενέρ στο ντέρμπι της Πόλης.

9. ANADOLU EFES (PACE: 72.5   ORAT: 109.2 DRAT: 110.4): Θα σας φανεί παράξενο αλλά η ομάδα του Ίβκοβιτς με την έλευση ενός σπουδαίου παίκτη όπως ο Ερτέλ που την έκανε σαφώς πιο δημιουργική επιθετική, έχει «βουτυρέψει» σαν ομάδα. Δεν υπάρχει αυτή πείνα και οι ίδιοι τόνοι ενέργειας που κατέθετε το προηγούμενο διάστημα ίσως και για να ματσάρει την έλλειψη ενός τόσο ποιοτικού δημιουργού στην επίθεση. Η καλύτερη αμυντική ομάδα της regular season είναι 12η σε DRAT και δε κατεβάζει τα ποσοστά του αντιπάλου στα επίπεδα που είχαμε συνηθίσει. Η πλήρης επιστροφή του Κρίστιτς έχει παίξει τον ρόλο της.. Συνεχίζει να έχει καλά στοιχεία σαν ομάδα αλλά η αδυναμία της στο ριμπάουντ και η βουτιά σε βασικά αμυντικά κομμάτια την έχουν φέρει να παλεύει για την πρόκριση με τις πιθανότητες μοιρασμένες. Το ματς των «κουμπάρων» έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον..


-ALBA BERLIN (PACE: 69.6  ORAT: 99.8  DRAT: 104.1): Και όμως.. Η Άλμπα θυμίζει κολεγιακή ομάδα και δικαιώνει τον Σάσα Ομπράντοβιτς που πριν το ξεκίνημα του TOP-16 την είχε χαρακτηρίσει δυνατό outsider για την πρόκριση. Χαμηλό τέμπο, πολύ επαφή και (πραγματικά) πειστικά φάουλ γαρνιρισμένα με ένα εντυπωσιακό 39% στο τρίποντο (2η στη φάση αυτή). Αν δεν έκανε τόσα πολλά λάθη (16.3, πρώτη μακράν) θα είχε περάσει ήδη. Έχει ένα πολύ δύσκολο ματς με τη Μακάμπι το οποίο πρέπει να κερδίσει για να περάσει αλλά η συμπεριφορά που έδειξε μακριά από το Βερολίνο λέει πολλά για τη δουλειά που γίνεται εκεί. Από την Άλμπα θέλω να δω συνέχεια. Αυτό είναι το παν και αναφέρομαι στην επόμενη σεζόν. Φέτος, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί, είναι απόλυτα επιτυχημένη.


11.  ZALGIRIS KAUNAS (PACE 72.O ORAT: 98.4 DRAT: 105.4): Αξιοπρεπέστατη. Ομάδα με πολύ συγκεκριμένο ταβάνι στις επιθετικές της δυνατότητες στάθηκε πολύ καλά στο TOP-16 βασιζόμενη στη πολύ δυνατή της άμυνα. Οι Λιθουανοί έβγαλαν μπροστά αρκετά νέα παιδιά (με καλύτερο τον εξαιρετικό Γκουντάιτις για τον οποίο σας είχα πεί το καλοκαίρι), δούλεψαν με ότι είχαν κάνοντας focus στις δεξιότητες του ρόστερ και με low pace basketball κράτησαν ψηλά τη σημαία. Μπράβο στο προπονητικό τιμ. Λίγο ταλέντο, πολύ δουλειά.

12. EA7 (PACE: 72.7  ORAT: 106.9  DRAT: 117.6) : Η ΕΑ7 έκανε ένα βήμα πίσω φέτος μετά την περυσινή εντυπωσιακή σεζόν. Αμυντικό χάλι, κακό recruiting, προβληματικό κλίμα εντός της ομάδας. Η πιο αδύνατη άμυνα της διοργάνωσης (το DRAT είναι ενδεικτικό..), σύνολο ουσιαστικά χωρίς κατεύθυνση. Η βασισμένη στη προσωπική φάση επίθεση του Μπάνκι με τα πολλά iso μόνο καλή δεν έμοιαζε πλέον χωρίς τα περυσινά δόντια στα μετόπισθεν. Ο Τζεντίλε (έχει θέμα με τον κόουτς) τα μαζεύει για το Χιούστον το καλοκαίρι και ο δεύτερος σερί τίτλος στη Lega A είναι μονόδρομος για να σωθεί η σεζόν.


13. CRVENA ZVEZDA (PACE: 73.7 ORAT: 99.8  DRAT: 104.8): Ο Ερυθρός Αστέρας έχει περισσότερη ποιότητα στο ρόστερ του από p.x. την Άλμπα και θα μπορούσε να βρίσκεται στη θέση της όμως στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ η δουλειά του προπονητή κάνει τη διαφορά. Οι Σέρβοι είναι μαχητικοί αλλά βασίζονται αποκλειστικά όσον αφορά το παραγωγικό κομμάτι στο ποστ και στις ευκαιρίες που τους δίνονται στο ανοιχτό γήπεδο. Αυτό σημαίνει ότι είναι ευανάγνωστοι. Κάποιο πουλάκι μου είπε ότι ο Nebojsa Covic (η προεδράρα..) έχει κολλήσει στο ψυγείο του χαρτάκι-λίστα με τα things to do για αυτό το καλοκαίρι. Πάνω-πάνω δεσπόζει το όνομα του Σάσα Ομπράντοβιτς.

14. UNICAJA MALAGA (PACE: 73.9  ORAT: 103.9  DRAT: 112.2): H Oυνικάχα έχει ρίξει το βάρος στην ACB όπου διατηρεί την πρωτιά με το εκπληκτικό ρεκόρ των 23 νικών σε 27 παιχνίδια, σε μια λίγκα όμως που (άσχετα με το επίπεδο) της πηγαίνει περισσότερο ως στυλ παιχνιδιού. Ο Πλάθα κατάλαβε νωρίς ότι εφόσον δεν έχει την ποιότητα της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα δύσκολα θα μπορέσει να κοιτάξει στην post season της Ευρωλίγκας. Η ομάδα εμφάνισε πολλά αμυντικά κενά και είχε απογοητευτικό eFG% (Effective FG Percentage).  Για άλλη μια χρονιά, τίποτα σπουδαίο από την Ανδαλουσία..

15. NIZHNY NOVGOROD (PACE: 71.8 ORAT: 111.5 DRAT: 115.2 ): Κλάταρε και απογοήτευσε. Αν αναλογιστούμε ότι στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν έπαιξε πολύ καλύτερο μπάσκετ από ομάδες όπως π.χ. η Λαμποράλ και ότι ενισχύθηκε με έναν αρκετά καλό PG όπως ο Μέκελ, το κλείσιμο της σεζόν στην κορυφαίο διοργάνωση σίγουρα δεν είναι καλό. Ο Ισραηλινός κάνει τρομερό δίδυμο στο μπακόρτ με τον Ρότσεστι. Ο Αμερικανός ήδη αποτελεί στόχο κορυφαίων κλαμπ για το καλοκαίρι και μπορεί να κάνει θραύση σε μια ομάδα του προπονητή η οποία παίζει σωστό μπάσκετ με αρχές.


16. GALATASARAY (PACE: 72.2 ORAT: 101.2 DRAT: 115.0): Τι να πεί κανείς.. Την βλέπουν οι υπόλοιποι 15 και παρηγορούνται. Οι ίδιοι οι Τούρκοι παρηγορούνται από τον εξαιρετικό 18χρονο Ege Arar (που όμως αναγκαστικά βγήκε μπροστά) και τον Πάτρικ Γιάνγκ που αποτέλεσε μια πολύ καλή επιλογή μέσα στη σεζόν. Η χειρότερη transition άμυνα του TOP-16 με προπονητή σε λευκή απεργία





ΥΓ: Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια ομάδα που ζει και πεθαίνει από το ζωγραφιστό. Είναι 2η σε Close Range Shots Made (επιτυχημένες προσπάθειες από τη ρακέτα) και πρώτη (μαζί με τη Φενέρ) σε εκτελέσεις. Στον αντίποδα, είναι η χειρότερη shooting team της φάσης αυτής. Καθόλου midrange παιχνίδι (27.2% σε σουτ από μέση απόσταση), τελευταία στα ποσοστά από το τρίποντο (27.2 επίσης). Συμπέρασμα: Ο Παναθηναϊκός πρέπει από την αρχή να κλείσει το ζωγραφιστό και σταδιακά (εφόσον χαμηλώσει τα ποσοστά) να τζογάρει όλο και περισσότερα στα περιφερειακά σουτ. Και προς Θεού.. Α Μ Υ Ν Τ Ι Κ Ο   Ρ Ι Μ Π Α Ο Υ Ν Τ. Θα το έγραφα στο μαξιλάρι κάθε παίκτη το προηγούμενο βράδυ. .

184 σχόλια:

  1. Kαλημέρα Τζιμ και καλή Ανάσταση να έχουμε. Μπορώ να μιλήσω ΜΟΝΟ για τον Παναθηναϊκό; Μπορώ, υποθέτω. Μιας και πήγα να τον δω ένα έχω να πω. Δεν έχει παίκτες με κάκαλα, ικανούς για να σηκώνουν μια φανέλα με 6 αστέρια. Αυτά τα banners είναι βάρος, πρέπει να τα παραδεχτούμε. Δεν λέω καλοί ορισμένοι παίκτες αλλά όσο σκέφτεσαι τι παίκτες έχουν φορέσει τη συγκεκριμένη φανέλα και τους συγκρίνεις με τους τωρινούς, θα σε πιάσει κατάθλιψη.

    Να το θέσω αλλιώς. Είσαι φαν των Λέικερς και τους βλέπεις με τους Nuggets να παίζουν με Τζόρνταν Κλάρκσον, Τζαμπάρι Μπράουν (ποιος?), Γουέιν Έλινγκτον, Ράιαν Κέλι, Ταρίκ Μπλακ και σκέφτεσαι πως πριν απο 5 χρόνια είχες Φίσερ, Όντομ, Γκαζόλ, Φάρμαρ κλπ κλπ θα κατέβασεις τον Γιάννη τον Περιπατητή ξεροσφύρι.

    Είσαι φίλος του Παναθηναϊκού και έχεις τον Σλότερ. Ωράια; Ωράια. Καλός χρυσός αλλά πριν από 5 χρόνια θα έβαζε πλυντήριο τις μπλούζες του Νίκολας.

    Έχει μικρύνει ο Παναθηναϊκός πάαααρα πολύ. Εν αντιθέσει με τον Ολυμπιακό που έχει χτίσει την φανέλα του τα τελευταία 5 χρόνια, έχει Λοτζέσκι, Πρίντεζη, Μάντζαρη και Σλούκα που μπορούν να κουβαλήσουν την ομάδα. Ακόμα και με απών τον Σπανούλη. Το μόνο που εύχομαι στον Παναθηναϊκό είναι να του βγουν οι πιτσιρικάδες. Ειδάλλως θα το χάσει το τρένο, φοβάμαι... Για το 7ο λέω...

    Καλή Ανάσταση σε όλους και το φαγητό με ρέγουλα, παίδες :-)

    ΥΓ1: Go Spurs Go!!!

    ΥΓ2: Τζιμ, πως βλέπεις την ΑΕΚ σαν 3η ελληνική ομάδα στη Ευρωλίγκα; Αν και δεν μου αρέσει το στήσιμο του πρότζεκτ (πολλοί ξένοι, λίγοι Έλληνες, φαίνεται να κυνηγάει βιαστικά κάποιο τίτλο, ροτέισον μπλεγμένο κλπ) θα ήθελα να την δω πρώτα στο Γιουροκαπ. Τι λες εσυ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Dino, καλή Ανάσταση αδερφέ.. Καταλαβαίνω το νόημα των σκέψεων σου αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Και ο Νίκοας κάποτε έβαζε.. πλυντήρια. Οι καιροί αλλάζουν σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο. Είναι πολύ πιο σημαντικό (στα μάτια μου) να ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός να δημιουργεί σπουδαίους παίκτες από το να αγοράζει έτοιμους τέτοιους. Συμφωνω για ΑΕΚ. Πρέπει να πάει βήμα βήμα. Ο τρόπος που χτίζεται βέβαια δείχνει το αντίθετο. Θα δούμε.. Θα προτιμούσα να τη δω παράλληλα να δημιουργεί έναν κορμό νέων παικτών. Θέλω πολύ να την δω σύντομα στα σαλόνια, δε το κρύβω. Αλλά πρέπει να γίνει σωστά.

      Διαγραφή
  2. Στην πρώτη δεκάδα, θα έκανα ένα shift τον ΠΑΟ στην ένατη θέση και κατά τα άλλα θα κράταγα τη σειρά ως έχει. Ενδεχομένως να έβαζα Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα από κοινού στην τέταρτη θέση.

    Μιας και αναφέρηκαν τόσο ο Μπιέλιτσα (που είναι πράγματι το καλύτερο 4άρι χωρίς καμία αμφισβήτηση) όσο και ο Ραντλ που έκανε εντυπωσιακή είσοδο στο τοπ επίπεδο, θέλω να πω ότι φέτος υπάρχουν πολλά αξιόλογα PF's, που κάποια θα αποτελέσουν ενδεχομένως και μεταγραφικό στόχο κυρίως για τον Ολυμπιακό.

    Προσωπικά εκτός από τον Ραντλ, έχω εντυπωσιαστεί με τον Τομπκινς της Νίζνι (εξαιρετικός ριμπάουντερ και σουτέρ, μέτριος αμυντικός και επιρρεπής στο φάουλ) που είναι σε πολύ καλή ηλικία, και ακόμα περισσότερα με τον Σενγκέλια που δείχνει χαρακτηριστικά τοπ κλάσης.
    Τον εξαιρετικό ΜκΚλιν θα μπορούσα να τον φανταστώ μόνο ως 5άρι.

    υγ
    Συμφωνώ απόλυτα με τον τρόπο που διατυπώνεται το "δίλημμα" της Ρεάλ. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, δεν έχει να διαλέξει αντίπαλο, αλλά να διαλέξει το πότε (και αν) θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίες οι σκέψεις σου. Ο Μακλίν θα ήταν ταμάμ αν μπορούσε να απειλήσει από την περίμετρο. Δεν έχει μακρινό σουτ. Ο Σενγκέλια δεν είναι τυχαίος. Για τον Ραντλ θα πω ότι δε περίμενα τόσο άμεση προσαρμοστικότητα σε αυτό το επίπεδο. Εξαιρετικός. Το καλύτερο transition-4 μαζί με Πρίντεζη.

      Διαγραφή
  3. Επίσης, ας κάνει κάποιος κάπου κάποτε ένα αφιέρωμα στον Ντέβιν Σμιθ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O oποίος Σμιθ ανανέωσε στα 32 του, υπογράφοντας πολυετές συμβόλαιο με πολύ καλά λεφτά..

      Διαγραφή
    2. Είναι να απορεί κανείς γιατί αυτός ο παίκτης πέρασε από Ελλάδα και δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί του.

      Διαγραφή
  4. Γεια σου Τζιμ,
    Τελικα επελεξες power rankings... Καλως.

    Στα πλειοφ θα ηθελα να δω τους δυο Ομπραντοβιτς αντιμετωπους.
    Πιστευω οτι το ζευγαρι Φενερ-(Μακαμπι/Αλμπα) ειναι το πρωτο υποψηφιο για απσετ.
    Χωρις τον Χικμαν, απεναντι στη Μακαμπι ειδικα, ο Ζελικο δεν εχει ελπιδα. Θα φαει απειρους ποντους απο το ζωγραφιστο, ενω η Φενερ δεν αξιποιει την εδρα της ιδιατερα φετος.

    Ο ΠΑΟ πιστευω θα περασει, δε θεωρω οτι ο αστειος Ραντονιτς θα προετοιμασει την ομαδα του για μαχη, ενω ο ΠΑΟ θα μπει με το μαχαιρι. Φυσιολογικο να θελουν Σασα το καλοκαιρι. ΜΑΤΙΑ βγαζει εδω και 3 χρονια οτι το ροστερ του Αστερα αδικειται απο τον παγκο του.

    Ο Ολυμπιακος θα μεινει με ενα "κριμα". Οι τραυματισμοι εκαναν τη διαφορα αναμεσα σε πρωτη και τριτη θεση, ενω φοβαμαι πολυ τη Μπαρτσελονα διοτι το μπασκετ Σφαιροπουλου ματσαρει ασχημα πανω της.
    Το ροστερ του Ολυμπιακου σαφεστατα μπορει να επικρατησει, αλλα πρεπει να εκτελεσει σε πρωτο χρονο.

    Η Εφες του πρωτου γυρου θα μπορουσε το μπρεικ στη Μαδριτη, το πιστευω και εχεις πολυτο δικιο στη συγκριση.
    ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΜΑ η χημεια σε ενα ροστερ, και ο Σοφος το ξερει.....

    Δημητρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά Δημήτρη Σ. πιστεύεις ότι ο Ζοτς θα αποκλειστεί από τη Μακάμπι? Δε το βλέπω καν σαν πιθανότητα.

      Mario

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνήσω με τον φίλο. Θέλω να δω μετωπική Ζέλικο-Σάσα. Και η Μακάμπι εφόσον περάσει έχει τη φανέλα να δυσκολέψει τη Φενέρ. Γκέρσον vs Ζοτς θα είναι η κόντρα. Ο Γκούντες πρέπει να μεγαλώσει ακόμα..

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα Δημήτρη, καλά όλα φίλε; Ναι, πιστεύω ότι η σκληροτράχηλη Αναντολού με την άμυνα που έπαιζε στη regular season θα ήταν μπελάς για τον Λάσο. Ο Ολυμπιακός πρέπει να παραταχθεί πλήρης στα play offs. Από εκεί ξεκινούν όλα. Κλειδί η κατάσταση του Πέτγουεη.

      Διαγραφή
  5. Α και να προσθεσω, βαρομετρο της σειρας ο Ντανστον, που αν συγκεντρωθει και σοβαρευτει, εχει το πακετο δυναμης/εκρηξης να βαλει πολυ δυσκολα στη φροντκορτ της Μπαρτσα.
    Με την απουσια του Χαντερ, ακομα πιο πολυ.

    ΕΥΚΑΙΡΙΑ το πρωτο ματς με τη Μπαρτσα να ερχεται απο κλασικο!!!

    Δημητρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τον περυσινό Ντάνστον ο Ολυμπιακός έπαιρνε κούπα. Σε χαμηλή πτήση φέτος.

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    2. Αν ο ΟΣΦΠ δε πάει κομπλέ στη σειρά με Μπάρτσα θα φάει ένα εύκολο 3-1. Αν είναι κομπλέ βλέπω 1-3. Γενικά η γραμμή ψηλών του είναι βαρόμετρο.

      Mario

      Διαγραφή
    3. 20 πόντους θα φάμε από τον Μαριάνοβιτς σήμερα με ατελείωτο βόλευ από κάτω. Μόνο η Μακάμπι μπορεί να μας περάσει. Η ομάδα δεν είναι έτοιμη για να κερδίζει εκτός τέτοια ματς. Θα γίνει όμως.

      Διαγραφή
  6. Καλή δοκιμασία για τον Παναθηναϊκό, να κερδίσει την πρόκρισή του στο top8, με εκτός έδρας νίκη στην (πιθανότατα) πιο καυτή έδρα της Ευρώπης. Θα δημιουργήσει ερείσματα για την ομάδα. Παρ'όλα αυτά η αντίδραση της ομάδας στα τελευταία λεπτά κλειστών αγώνων στη euroleague, δημιουργεί ένα ιστορικό πλέον άγχους, το οποίο μπορεί να απομακρυνθεί μόνο με την ψυχολογική ανάταση της ομάδας. Για το τελευταίο έχω την εντύπωση ότι είναι αναγκαίο να δραστηριοποιηθούν πλέον τα αρχαιότερα μέλη της ομάδας είτε τεχνικού επιτελείου είτε παικτών. Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη, κατά την άποψή μου, ομάδα συγκριτικά με τις επανδρώσεις των αντιπάλων που έχουν προκριθεί ή πρόκειται να προκριθούν στα προημιτελικά. Συγχαρητήρια σε Σφαιρόπουλο αλλά και Μπαρτζώκα για την επάνδρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα σε όλους.
    Τζιμ άλλη μια φορά εξαιρετικό άρθρο. Συμφωνώ απόλυτα και κυρίως στα κομμάτια που αφορούν τις ελληνικές ομάδες.
    Ο ΟΣΦΠ απέδειξε ότι υπάρχει ζωή και χωρίς τον αρχηγό σε ένα πολύ δυνατό τεστ που όμως και με τον αρχηγό παρόντα δεν είμαι σίγουρος ότι θα περνούσε από τη Ρωσσία. Πάντως ο καιρός της δοκιμασίας φτάνει για την ομάδα καθώς έχει χτιστεί για Φ4 και αν δεν τα καταφέρει θα είναι αποτυχία.
    Τώρα όσον αφορά τον ΠΑΟ, η μεγαλύτερη ένσταση μου ότι η ομάδα θα μπορούσε να πάει πολύ καλύτερα αν έπαιζαν όλοι οι παίκτες και ο καθένας έδινε αυτό που μπορούσε. Αν και απόψε ο Ντούσκο παρουσιαστεί κατώτερος,όπως στα ματς με ΠΑΟΚ και Αλμπα τότε πρέπει και ο ΔΓ να κολλήσει χαρτάκι στο ψυγείο του.
    Βέβαια ο κόουτς θεωρεί φυσιολογικό όλο αυτο που συμβαίνει καθώς η ομάδα είναι στην πρώτη της χρονιά και οι παίκτες έχουν σκαμπανεβάσματα. Το πρόβλημα του όμως είναι ότι δεν κάνει κάτι γι αυτό...
    Στο επόμενο ματς στο ΟΑΚΑ θα έχω ένα λευκό μαντίλι καλού κακού.

    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Officer, σε ευχαριστώ..

      Lol.. Ρε τι πάθαμε με τα ψυγεία.. Όντως δεν έχει πάρει το μάξιμουμ από το ρόστερ του. Αλλά ας ολοκληρώσει τον πρώτο του χρόνο και βλέπουμε. Είναι πολύ σημαντικό να τον δούμε στα play offs της Ευρωλίγκας. και όχι μόνο από απόψεως στόχων της ομάδας. Θέλω να δω πως θα διαχειριστεί μια σειρά σε τέτοιο επίπεδο με τον Παναθηναϊκό.

      Διαγραφή
  8. Jim συμφωνώ 100% με όσα γράφεις για τον Πράσινο..

    Μπορείς να δώσεις κάποια εξήγηση για το ροτεσιον που ακολουθεί ο Ιβάνοβιτς, ιδιαίτερα για τη θέση 3? ok για Λαβάλ, δεν του αρέσει τέτοιου τύπου σέντερ, αλλά πραγματικά μου κάνει μεγάλη εντύπωση ένας τέτοιος προπονητής να μην χρησιμοποιεί όλα τα όπλα του, να μην είναι open mind.
    Πραγματικά πιστεύω ότι η ομάδα έχει δυνατότητες για Φ4. Έχει σουτερ, έχει παίκτες που παίζουν κάθετα, έχει 3 διαφορετικές επιλογές στο 5΄, έχει Διαμαντίδη..είναι πράγματι κρίμα να μην μπορέσει τελικά να πάρει το μάξιμουm..
    Άπλα θα ήθελα την εξήγησή σου σ΄αυτό.
    Andreas Craven

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ανδρέα.. Δε μπορώ να σου εξηγήσω κάτι για το οποίο αναρωτιέμαι επίσης πιο πάνω, στην ανάρτηση. Η τακτική του καλοκαιριού στη στελέχωση της θέσης "3" έμοιαζε ξεκάθαρη. Αφήνεις ένα "κενό" (με την έννοια ότι δε γεμίζεις τη θέση) ώστε να έχει πολύ χώρο ο Γιάνκοβιτς και να βρεί λεπτά ο Χαραλαμπόπουλος. Παράλληλα αυτό το στοχευμένο "κενό" δίνει τη δυνατότητα σε γκαρντ με μέγεθος (από τα οποία έχεις αρκετά) να βρούν έξτρα λεπτά σε χαμηλότερα σχήματα. Ακόμα και Big μπορείς να παίξεις με τους Γκιστ-Φώτση στα φόργουορντς, αν και στον Ιβάνοβιτς αρέσουν πιο ορθόδοξα σχήματα.

      Διαγραφή
  9. Ένσταση Τζιμ. Τόσο ψηλά ΤΣΣΚΑ και τόσο χαμηλά Μπάρτσα; Σύμφωνοι, λείπει το αθλητικό «5», αλλά με τους Πλάις, Σατοράνσκι λειτουργικούς πλέον η ομάδα παίρνει πράγματα απ’ τα 12/12 του ρόστερ της. Και χωρίς την εξάρτηση της ΤΣΣΚΑ απ’ ευμετάβλητα τα κέφια των Τεόντοσιτς & Ντε Κολό. Κι είναι άδικο για τις πραγματικά πειστικές εμφανίσεις του ελλιπούς Ολυμπιακού να πέφτει (99,9%, θεωρώ αδιανόητο η Ρεάλ να μη διαλέξει Λαμποράλ/Εφές) να πέσει στην Μπάρτσα, η οποία θεωρώ πως λόγω προπονητή μπορεί να τον διαβάσει και να ακυρώσει σε μεγάλο βαθμό την άμυνα – τανάλια. Φυσικά και θα είναι το πιο ανοιχτό ζευγάρι απ’ τα διαγραφόμενα 4, αλλά θα ταίριαζε πολύ καλύτερα στον Ολυμπιακό η ροπή στον αυτοσχεδιασμό που πρεσβεύει η Ρεάλ. Η Μπάρτσα, αντίθετα, μπορεί να αναδείξει την έλλειψη μεγέθους του Ολυμπιακού στη ρακέτα.
    Στα του Παναθηναϊκού να αποδώσω τα εύσημα για την ακρίβεια του καλοκαιρινού σου report για τις διαχειριστικές ανεπάρκειες του Ιβάνοβιτς. Δεν είναι μόνο που ο κόουτς παίρνει λιγότερα από συγκεκριμένους παίκτες του ρόστερ – κι εκείνους, μάλιστα, που έχουν προοπτική (από Λαγουάλ, Μποχωρίδη δεν παίρνει σχεδόν τίποτα), είναι τακτικές επιλογές που ξεπερνούν κάθε λογική: όπως να μην τελειώσει το ματς με την Άλμπα (2η φορά μετά τη Ζαλγκίρις) ο Γκιστ, κι η ομάδα να χάσει, διόλου ανεξήγητα, απ’ το φόλοου ενός απ’ τους πολλούς ημίψηλους των Γερμανών. Θετικό που απόψε η τύχη της ομάδας κρίνεται σε 2 μέτωπα (οι μαθηματικές πιθανότητες αποκλεισμού του Παναθηναϊκού είναι μόλις 25%, μόνο με 1 απ’ τους 4 πιθανούς συνδυασμούς των 2 αποτελεσμάτων), αλλά κακά τα ψέματα: η ομάδα που χαλάλισε τα 23/24 της σεζόν χωρίς να κάνει το βήμα μπρος είναι σχεδόν αδύνατο να το πράξει στα playoffs με την, πιθανότατα, ΤΣΣΚΑ. Όσο κι αν έχει και ο Ιτούδης τα δικά του διαχειριστικά θέματα.

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Μητσάρα, καλησπέρα. Δε με καλύπτει η Μπάρτσα. Σωστό η επισήμανση σου (περί μεγέθους) σου αλλά αν δείς λίγο τα advance stats και προσθέσεις δίπλα την εικόνα που παρουσιάζουν οι ομάδες,η Μπάρτσα δε μπορούσε να πάει αλλού πέρα από το Νο5. Γνώμη μου, αν ξεκινούσε σήμερα μια σειρά με την ΤΣΣΚΑ δεν είχε καμία τύχη. Σαφώς και τα play offs είναι άλλη υπόθεση και το πνευματικό κομμάτι παίζει σημαντικό ρόλο στο να ανατραπούν αγωνιστικά δεδομένα αλλά η εκτίμηση μου είναι αυτή.

      Διαγραφή
    2. Μαθηματικά οι πιθανότητες μπορεί να είναι 25%, αλλά στην πράξη... μάλλον η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να μείνει έξω ο Παναθηναϊκός, με βάση την εικόνα των τεσσάρων ομάδων στα τελευταία ματς κι αν αναλογιστείς ότι απαιτείται εκτός έδρας νίκη σε ένα από τα δύο ματς.

      Διαγραφή
  10. Στον Ιτούδη, Τζιμ, δεν έχω τόση εμπιστοσύνη. Όχι για τα πλέι οφς, εκεί με Παναθηναϊκό/Άλμπα/Μακάμπι θα είναι γκραν φαβορί. Παρακάτω όμως όχι. Υπόψιν, με βάση το ταμπλό πάμε για ημιτελικό Μπάρτσα (αν περάσει Ολυμπιακό) με ΤΣΣΚΑ

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα. Είχα γράψει στην αρχή της σεζόν ότι φέτος, μια ενδεχόμενη συμμετοχή της ΤΣΣΚΑ στο F4 θα φέρει την ώρα των αποδείξεων για τους Ιτούδη-Τεόντοσιτς.

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ να συμπληρώσω ότι άσχετα από συμπάθειες κι αντιπάθειες, αν περάσει η ΤΣΣΚΑ (προφανώς αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό) στο φ.φ. θα είμαι φόλα Τεόντοσιτς. Θα είναι κρίμα τέτοιο ταλέντο να περάσει στην ιστορία ως mega αποτυχημένος και να έχουμε να τον μνημονεύουμε μόνο για τα ωραία του καλοκαίρια με την εθνική.

      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα στην παρέα.Διάβασα τα σχόλια των παιδιών και ήθελα να καταθέσω και την δική μου άποψη.Συμφωνώ με τους φίλους που λένε ότι το ρόστερ του ΠΑΟ δεν είναι τόσο κακό όσο παρουσιάζεται και έτσι μένει στα χείλη όλων ένα μεγάλο αν.Αν ο κόουτς βρει τον τρόπο να ενώσει όλα τα κομμάτια του παζλ και πάρει το μάξιμουμ που μπορεί να προσφέρει κάθε παίκτης ποιο θα είναι το ταβάνι της ομάδας.Η γνώμη μου είναι ότι θα βάλει πολύ δύσκολους γρίφους και καταστάσεις στην csska και εκεί μπορεί να δούμε κάτι που μπορεί να μας ξαφνιάσει όπως πχ το 2011.Πάρα πολύ δύσκολο αλλά έμαθα στο μπάσκετ ποτέ να μην θεωρώ κάτι ως δεδομένο.Ο ΟΣΦΠ,από την άλλη,συμφωνώ jim ότι έδειξε τον χαρακτήρα και την πάστα από την οποία είναι φτιαγμένος ως ομάδα,χωρίς τον ηγέτη της.Κρίμα που μπορεί να αποκλειστεί λόγω τραυματισμών και μόνο από f4.Πάντως είναι η πιο tough and refuse to lose ομάδα που κινείται στα ευρωπαικά παρκέ δίχως καμία αμφιβολία.Καλή επιτυχία στην ομάδα σήμερα μέσα στο σέρβικο καμίνι και ας περάσει το αδιάφορο αυριανό ματς για ΟΣΦΠ χωρίς κανένα απρόοπτο της τελευταίας στιγμής,νομίζω ότι είναι το μόνο που ενδιαφέρει τους κόκκινους σε αυτήν την φάση.

    Green North

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα στην παρέα....Προβλέπω το σημερινό μάτς στην Χάλα Πιονίρ να είναι κλειστό έως το τέλος..Ακόμα και αν ο Παναθηναϊκός καταφέρνει και παίρνει διαφορές 8-12 πόντων θα τις χάνει όπως εδώ και 7 μήνες..Δεν βλέπω να αλλάζει κάτι απόψε (ειδικά με τόσο άγχος που θα έχει πληθώρα παικτών)..Οπότε, με οδηγό όλη την σεζόν, και αφού προβλέπω πως το ματς θα είναι κλειστό το τελευταίο 3λεπτο, δεν βρίσκω τρόπο να το κερδίσουμε, γνωρίζοντας πια τον coach Ιβάνοβιτς..
    Οπότε, μένει μόνο το δώρο από Βερολίνο μεριά, που δεν ξέρω και αν το αξίζουμε..Από την άλλη θέλω πολύ να περάσει η Μακάμπι (και όχι η Άλμπα), οπότε αξίζουμε δεν αξίζουμε θα χαρώ διπλά...
    Οι προβλέψεις μου είναι:
    PLAY-OFFS
    ΤΣΣΚΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ -----> ΤΣΣΚΑ
    ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ----> ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
    ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΕΦΕΣ ---------> ΡΕΑΛ
    ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΜΑΚΑΜΠΙ -----> ΦΕΝΕΡ

    FINAL 4
    ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ:
    ΤΣΣΚΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ --------> ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
    ΡΕΑΛ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ -----> ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
    ΤΕΛΙΚΟΣ:
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ----> ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

    Θα ήθελα να διαβάσω τις σκέψεις σας για το σημερινό ματς στο Βελιγράδι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ (ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΡΟΣΤΕΡ ΤΩΝ 2 ΟΜΑΔΩΝ, ΣΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΟΣΦΠ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΗ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΤΗΝ "ΑΦΗΣΟΥΝ" ΕΚΤΟΣ....ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ.....

      Διαγραφή
    2. Δε συγκρίνονται κι όλας??? Εκτός από το 5 ρε αδερφέ μου η μπαρτσελόνα υστερεί σε όλα τα επίπεδα. Καλοί οι Σατορανσκι, Χεζόνια, Αμπρίνες, αλλά στα δύσκολα ψιλο-(χοντρο)-βιταμ. Αν πέσει το ξύλο σωστά μόνο το ματσάρισμα του Τομιτς με αγχώνει. φορτωμένα ρόστερ, καλυμμένα και πλήρη και τα δύο. Πολύ απλά αυτό το ματσαρισμα ήταν γραφτό. Ο ΟΣΦΠ στον όμιλο της μπάρτσα θα ήταν 2ος και η Μπάρτσα στον όμιλο του ΟΣΦΠ 3η. Τόσο απλά.

      Διαγραφή
  13. Καλησπέρα σε όλους και Καλή Ανάσταση!

    Πριν σχολιάσω το παρόν άρθρο, θα ήθελα να απαντήσω σε κάποια σχόλια που μου έγιναν στο προηγούμενο.

    Προς Ανώνυμος 7 Απριλίου 2015 - 11:05 μ.μ.

    Είπες

    "Αν διάβαζε το υστερόγραφό σου κάποιος που δεν παρακολουθεί καθόλου μπάσκετ και θα νόμιζε πως :"

    "1. δεν αποκλειστήκατε από τα προημιτελικά κιόλας."

    Υπάρχει περίπτωση να συναντήσουμε τον ΠΑΟ στα προημιτελικά της Α1;

    "2. δεν παλέψατε να κλέψετε την πρόκριση στα χαρτιά με κάθε τρόπο επί ένα τετράμηνο."

    Για... τιμωρία, βρες τα σχόλια μου τόσο τον Οκτώβριο μετά τον προημιτελικό, όσο και πολύ πρόσφατα, σχετικά με την άποψη μου για την συγκεκριμένη ένσταση που έκανε η ομάδα.

    "3. κατεβαίνετε στον τελικό ως το μεγάλο φαβορί."

    Νομίζω ότι στον τελικό του κυπέλλου δεν παίξαμε, και στην Α1 δεν υπάρχει τελικός, υπάρχουν τελικοί...

    "4. μετά από σωρεία τίτλων τα τελευταία χρόνια έχετε την πολυτέλεια να χαρίζετε και κανένα κυπελλάκι στις άλλες ομάδες."

    Να με συγχωρήσουν οι κκ. Χαλβατζάκης και Βασιλακόπουλος, αλλά έτσι όπως κατάντησαν τα τελευταία χρόνια οι δύο διοργανώσεις (είδαμε και το φετινό κύπελλο πόσο ενδιαφέρον αποδείχθηκε σε όλα τα επίπεδα, που αν το συγκρίνουμε ειδικά με το final-8 στην Ισπανία, θα ανατείλλει ο ήλιος από τη δύση), μόνο για χάρισμα είναι.

    Εμάς, επιτρέψτε μας να κρατήσουμε το back-to-back και το γεγονός ότι βάσει αποτελεσμάτων είμαστε η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη αυτή τη δεκαετία και μέχρι τώρα (ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΙΚΟΙ, ΔΥΟ ΤΡΟΠΑΙΑ).

    Να σημειώσω επίσης ότι το back-to-back που κάναμε, είναι το μοναδικό (και πιό δύσκολο) στην ιστορία, στο οποίο τουλάχιστον για τον ένα τίτλο -και μάλιστα τον δεύτερο- χρειάστηκαν 31 ΑΓΩΝΕΣ με το νέο σύστημα, και καθώς το νέο σύστημα χρησιμοποιήθηκε τότε για πρώτη φορά, καμία ομάδα δεν ήξερε ουσιαστικά τί να περιμένει, αλλά και πώς να αντιμετωπήσει και να προετοιμαστεί κατάλληλα για τους επιπλέον 10 αγώνες του TOP-16. Νομίζω όλοι έχουμε καταλάβει τις δυσκολίες του νέου συστήματος με τους 10 έξτρα αγώνες πλέον. Αν σε όλο αυτό, προσθέσετε και το γεγονός ότι την δεύτερη χρονιά "ιππεύσαμε" την Ευρώπη με άλλο προπονητή, σαφώς πολύ πιό άπειρο από τον Duda, αλλά και ποιό ήταν το ρόστερ μας σε σχέση με αυτό της Maccabi, νομίζω ότι γίνεται κατανοητή η αξία αυτού του back-to-back...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ παντως δεν πρεπει να εχεις πανω απο 5 χρονια που βλεπεις μπασκετ .. Οσο πιο πολυ γραφεις τοσο πιο εμφανες ειναι

      Droga

      Διαγραφή
    2. Τα μαθηματικα σου δε βγαινουν με τιποτα.
      Απο το 2005 έως το 2015,η δεκαετία που ανέφερεις, εμφανιστηκες σε 4 φαιναλ φορ, πηρες 2 τροπαια και το κανεις και θεμα. Θα μας το παιξεις και κορυφαια ομαδα της δεκαετιας στην Ευρωπη τρομάρα σου.

      Οσο για το δύσκολο back to back,ρώτα την Maccabi που πηρε το 1o ευρωπαικο στη Μοσχα με την ΤΣΣΚΑ αηττητη έως τότε.

      Διαγραφή
    3. Πάτα λίγο Φρένο..κάνε μια στάση, να καθαρισει λίγο το μυαλό..μας λες ότι έχεις την καλυτερη ομάδα.."αυτή τη δεκαετία και μέχρι τώρα" ..υπάρχουν 6/10 για να ολοκληρωθεί η δεκαετία ρε Διογένη, δε χρειάζεται να μιλάς πολύ. Σε έσωσε το "μεχρι τώρα".

      Για το κυπελάκι έχεις δικιο, δεν είναι θεσμός αυτός, αλλά έλα τώρα να είσαι ειλικρινής και να πεις και την άλλη μισή αλήθεια ότι τον ήθελες τον τίτλο..
      Και μια διορθωση.. ο φίλος εννοούσε ότι το μεταξύ μας παιχνίδι στο κύπελο ήταν σαν τελικός. Στο λέω γιατί κάνεις ότι δε καταλαβαίνεις. Σε όλα όσα αναφέρεις και σε άλλα ποστ είμαι μαζί σου
      Andreas Craven

      Διαγραφή
    4. Προς Droga

      Λες

      "Εσυ παντως δεν πρεπει να εχεις πανω απο 5 χρονια που βλεπεις μπασκετ .. Οσο πιο πολυ γραφεις τοσο πιο εμφανες ειναι"

      Λέω

      Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

      Αλέξης

      Διαγραφή
    5. Προς Ανώνυμος 9 Απριλίου 2015 - 10:39 π.μ.

      Δεκαετία 2010-2019 (2009-10, 2010-11, 2011-12, 2012-13, 2013-14,2-014-25, ...)

      Δυστυχώς έχω πάψει προ πολλού να ενδιαφέρομαι για τους τίτλους στην Ελλάδα, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ. Τώρα για τις διεθνείς διοργανώσεις...

      Αν εννοείς τον παρακάτω αγώνα

      http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=218&seasoncode=E2003

      έγινε στο Ισραήλ, και η CSKA είχε ως τότε 4 ήττες, μια από τις οποίες ήταν στην κανονική περιόδο, στη ΜΟΣΧΑ, από τη... Maccabi. Στη Μόσχα η Maccabi κατέκτησε τον 2ο τίτλο της, αλλά όχι απέναντι στην CSKA που και πάλι δεν πήγε αήττητη στο final-four.

      Τέλος σύγκρινε τα ρόστερ Maccabi 2003-04 και ΟΣΦΠ 2011-12...

      Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

      Αλέξης

      Διαγραφή
    6. Προς Andrea Craven

      Για τη δεκαετία και τις ελληνικές διοργανώσεις διαβάστε σε άλλο σχόλιο-απάντησή μου, σε άλλον σχολιαστή, παραπάνω.

      Όσον για τη διόρθωση σας, κατάλαβα απολύτως τί εννοούσε (και πολυ περισσότερα από αυτό), αλλά δυστυχώς αυτός δεν κατάλαβε ή δεν ήθελε να καταλάβει τί έγραψα, οπότε...

      Αλέξης

      Διαγραφή
  14. Προς Ανώνυμος 7 Απριλίου 2015 - 3:08 μ.μ.

    ΑΝΩΝΥΜΕ, λες

    "Αυτο οτι σας ετρεμε η Ρεαλ περσι και απο φοβο εκατσε και εχασε γιατι σας φοβοταν σε νοκ αουτ παιχνιδι δειχνει την αλλαζονεια σας και μονο."

    Για τιμωρία, αύριο 100 γραμμές στον πίνακα, την φράση

    "Δεν θα ξαναδώ γραμμένα "φαντάσματα" στα σχόλια του Διογένη του Κυνικού! Θα διαβάζω πάντοτε πιό προσεκτικά τί έχει γράψει, αλλιώς θα υποχρεωθώ να μάθω όλες τις κουβέρτες που έχει γράψει απ' έξω και ανακατωτά!"

    Λές επίσης

    "Σιγα Μπαρτσα και Ρεαλ μην διαλεγουν αντιπαλους.Δες τα στατιστικα, εσυ ο λατρης των στατιστικων,τα δικα σας και αυτα των Ισπανικων και κανε μας την χαρη."

    Προσπάθησα πολύ σκληρά να βρω τα στατιστικά των Real και Barca στα παιχνίδια με τον ΟΣΦΠ φέτος -γιατί αυτό μας ενδιαφέρει, και όχι τί έκανε η Ρεάλ απέναντι σε μικρές ομάδες- αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να τα βρω. Γιατί άραγε;

    Σου έκανα όμως τη χάρη, και βρήκα τα νούμερα της Ρεάλ (observed - παρατηρηθέντα στους αγώνες της) απέναντι στις ομάδες που θεωρώ ότι είναι κοντά στο επίπεδο του ΟΣΦΠ, δηλαδή τις Barca, Maccabi, PAO και από την κανονική περίοδο την Unics, γιατί αυτές ήταν οι κατά τεκμήριο ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ με τις οποίες αγωνίστηκε φέτος η ΡΕΑΛ μέχρι τώρα, και όπως θα αποδειχθεί στη συνέχεια...

    Έχουμε λοιπόν τα παρακάτω σε σειρά PIR Ρεάλ, PIR αντίπαλων της Ρεάλ, επίθεση Ρεάλ, άμυνα Ρεάλ, νίκες-ήττες)
    PIR PIRA OFF DEF
    ΠΑΟ 88.5 79.5 76 75 (1-1)
    Barca 102.0 81.5 88.5 79 (1-1)
    Maccabi 104.0 87.5 86 82.5 (1-1)
    Unics 79.5 95.0 75.5 80 (1-1)
    -----------------------------------------------------------------
    Total (23) 106.52 75.87 86.87 74.96
    -----------------------------------------------------------------
    Top-16 107.38 72.85 86.54 73.00
    ThreeT 98.16 82.83 83.5 78.83
    -----------------------------------------------------------------
    RS 105.40 79.80 87.30 77.50
    FourT 93.5 85.87 81.5 79.12

    [Glossary: Total(23) - τα συνολικά νούμερα της Ρεάλ σε 23 αγώνες φέτος, Τop-16 -τα νούμερα της σε 13 αγώνες στο Top-16, ThreeT - τα νούμερα της απέναντι σε ΠΑΟ, Barca και Maccabi, RS - τα νούμερα της στην κανονική περίοδο, FourT - τα νούμερα της απέναντι στις τέσσερεις προαναφερθέντες ομάδες. Τα νούμερα των γραμμών-ομάδων είναι οι μέσοι όροι στους δύο αγώνες που είχε η κάθε ομάδα με την Ρεάλ.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη ερμηνεία των παραπάνω αριθμών. Είναι ξεκάθαρο ότι με τις τέσσερεις μεγάλες ομάδες η Ρεάλ έχει τεράστια πτώση στα νούμερα της. Η διαφορά πόντων -γιατί οι πόντοι έχουν σημασία για τις νίκες- στους 8 αγώνες με αυτές τις ομάδες είναι με το ζόρι 2.5 (81.5 -79.12), όταν συνολικά στη διοργάνωση η Ρεάλ έχει 86.87- 74.96, δηλαδή περίπου 12 πόντους διαφορά στους αγώνες της. Αλλά και το PIR της (και η διαφορά των PIR) πέφτει σημαντικά όταν μιλάμε για τις τέσσερεις καλύτερες ομάδες που αντιμετώπισε. Επίσης, στο TOP-16, οι διαφορές στα νούμερα της Ρεάλ είναι μεγάλες όταν μιλάμε για τις τρεις μεγάλες ομάδες που αντιμετώπισε εκεί.

    Ειδικότερα, με τον ΠΑΟ και την Unics που έπαιξαν πολύ καλή άμυνα απέναντι της (ο ΠΑΟ κυρίως στο 2ο παιχνίδι) και την διάβασαν άριστα, τα βρήκε σκούρα τα πράγματα. Και όταν έχασε δικαιότατα από τη Maccabi στο Ισραήλ, μόνο χαλαρή δεν ήταν, καθώς βρισκόμασταν στην πέμτπη αγωνιστική του Top-16 και τίποτα δεν είχε κριθεί ακόμα. Ούτε η διαφορά των Barca, Ρεάλ είναι τόσο μεγάλη όσο έδειξε ο πρώτος αγώνας τους, καθώς η Barca ακόμα ψάχνονταν, ως γνωστόν. Ας μην ξεχνάμε ότι πέρσι έχασε με 40 πόντους στο final-four αλλά στη συνέχεια ήταν πρωταθλήτρια της ACB. Εδώ που τα λέμε, και με την πολύ καλή Zalgiris, στην κανονική περίοδο, δεν θα λέγαμε ότι έκανε και περίπατο η Ρεάλ...

    Η προϊστορία τα τελευταία χρόνια -ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, Maccabi- έδειξε ότι δεν μετράει το PIR και το φαντεζί παιχνίδι στο ποιός θα κατακτήσει το τρόπαιο στο final-four, αλλά ποιός είναι πιό ΕΤΟΙΜΟΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ, ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ και φυσικά ποιός έχει τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ (Ζοτς, Duda, Μπαρτζώκας, Blatt) στο final-four. Η Ρεάλ καλείται φέτος να αλλάξει τα δεδομένα αυτά, αν και στο θέμα του προπονητή δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα...

    Άντε, πάλι καλά διαβασμένος ήρθα στο... μάθημα!

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΤΟ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΑΚΡΥΣΑ.......

      Διαγραφή
    2. Προς Ανώνυμος 9 Απριλίου 2015 - 12:35 μ.μ.

      Εσύ δεν την γλυτώνεις την... αποστήθιση. Και που' σαι, όχι παπαγαλία, για να καταλαβαίνεις τί έμαθες...

      Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

      Αλέξης

      Διαγραφή
  16. Για τα ποσά των προπονητών, δέστε τα... βιογραφικά τους σημειώματα

    http://en.wikipedia.org/wiki/Du%C5%A1ko_Ivanovi%C4%87

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%A3%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82

    και θα διαπιστώσετε γιατί θεωρείται αυτή τη στιγμή μεγαλύτερο όνομα ο προπονητής του ΠΑΟ, και παίρνει τα χρήματα που γράφτηκαν.

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Jim, σχετικά με τη χρησιμοποίηση των advanced stats, πρέπει να εφιστήσω την προσοχή σε δύο σημεία.

    1) Όταν παραθέτουμε στατιστικά, άσχετα από το αν είναι σε επιστημονικά έντυπα ή όχι, που δεν είναι άμεσα αντιληπτό τί ακριβώς δείχνουν ή πως υπολογίζονται, είναι απαραίτητο να δίνεται στο κείμενο που συνοδεύει τα αποτελέσματα ο τρόπος υπολογισμού αυτών. Και αυτό γιατί είναι πολύ πιθανό να ορίζονται με διαφορετικούς τύπους ανάλογα με τις περιστάσεις.

    Παράδειγμα:

    Το PACE, ο αριθμός των κατοχών της ομάδας σε 40 λεπτά (48 στο ΝΒΑ), στο in-the-game.org ορίζεται ως

    (FGA + 0.47 * FTA – Off Reb + TOV) / Tm MP * 40

    http://www.in-the-game.org/glossary-for-detailed-stats/

    ενώ στο basketball-reference.com ως

    48 * ((Tm Poss + Opp Poss) / (2 * (Tm MP / 5)))
    (ο πρώτος όρος (48) αφορά το ΝΒΑ και γίνεται 40 στην Ευρώπη)

    όπου π.χ. το Poss ορίζεται στον ίδιο ιστοχώρο ως

    0.5 * ((Tm FGA + 0.4 * Tm FTA - 1.07 * (Tm ORB / (Tm ORB + Opp DRB)) * (Tm FGA - Tm FG) + Tm TOV) + (Opp FGA + 0.4 * Opp FTA - 1.07 * (Opp ORB / (Opp ORB + Tm DRB)) * (Opp FGA - Opp FG) + Opp TOV))

    [This formula estimates possessions based on both the team's statistics and their opponent's statistics, then averages them to provide A MORE STABLE ESTIMATE.]

    http://www.basketball-reference.com/about/glossary.html

    Τα δύο αυτά νούμερα είναι διαφορετικά, ειδικά από τη στιγμή που στο δεύτερο και στο Poss πέρνουν τις μέσες τιμές των νούμερων ομάδων και αντιπάλων.

    2) Το σημαντικότερο, τα νούμερα αυτά είναι estimated και όχι observed values (παρατηρηθείσες τιμές). Πάντοτε, στη στατιστική, οι παράμετροι των μοντέλων που κατασκευάζουμε, όταν είναι estimates -συνήθως σε μη κανονικές κατανομές των μεταβλητών στα δεδομένα- περιέχουν το λεγόμενο στατιστικό λάθος (error in estimation ή residual όπως αποκαλείται σε κάποιες, συνήθως, πολυμεταβλητές στατιστικές μεθόδους). Συνεπώς, πρέπει να έχουμε υπόψη μας όταν υπολογίζουμε τις τιμές παραμέτρων ότι δεν είναι απόλυτα ακριβείς. Και για αυτό το λόγο, μεγάλο μέρος των αναλύσεων στην στατιστική επιστήμη αφορά την προσπάθεια να μειώθει αυτό το λάθος υπολογισμού όσο το δυνατον περισσότερο, προκειμένου να έχουμε αξιόπιστα, ακριβή και όσο πιό κοντά στα πραγματικά, αποτελέσματα. Εν τέλει, εγώ τουλάχιστον, νιώθω πάντοτε πολύ πιό άνετα να μιλήσω για στατιστικά αποτελέσματα που αφορούν πραγματικές τιμές (όπως αυτά που γράφω σε προηγούμενο σχόλιο μου για τη Ρεἀλ στο παρόν άρθρο), παρά για αυτά που εμπεριέχουν και κάποια δόση υποθέσεως ή ανθρώπινης παρέμβασης στον υπολογισμό αυτών.

    Κλείνοντας, παραθέτω τα comments του in-the-game.org για το pace-adjustment, όπως το αποκαλούν, που δεν είμαι σίγουρος αν, και πώς το λαμβάνουν υπόψη τους, στον άλλο ιστοχώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Per-minute performance of reserves stays consistent when playing big minutes

    Studies analyzing NBA data have shown that per-minute production remains fairly consistent (also read: John Hollinger’s 2002/03 Basketball Prospectus) when a player’s role changes from small minutes to big minutes, with even slight improvements. This allows for the elimination of playing time bias (the more minutes, the more opportunities) from individual player stats. Common adjustments are per 40 minutes or per 36 minutes from overseas. I use per 28 minutes for European basketball, the average number of minutes per game Euroleague starters (players who started all games) posted throughout a three year period.

    Why the pace-adjustment? The influence of game pace on individual statistics is less extreme than minutes played over the course of a full season, but it is particularly important when comparing stats from different eras or when working with a small sample (example: a FIBA tournament). The pace-adjustment is necessary due to the fact that some teams take their shots earlier on the clock than others. The minimum in recent years in the Euroleague was CSKA Moscow 08/09 at 64.7 possessions per 40 minutes, while Nancy had 77.3 possessions in 08/09. That’s a difference of almost 13 possessions, or in other words, in a normal-paced Euroleague game of 71 possessions, seven extra minutes. Which leads to a significant difference in scoring opportunities for the players.

    The per 28 minutes pace-adjusted stats appear as “per 50 possessions” in stats.in the game.

    Νομίζω ότι γίνεται αντιληπτή η δυσκολία να "σταθμίσει" κανείς τί ρυθμίσεις πρέπει να κάνει προκειμένου οι υπολογισμοί του να δώσουν αξιόπιστα, και με νόημα αποτελέσματα.

    Ειδικά η φράση

    I USE per 28 minutes for European basketball, the average number of minutes per game Euroleague starters (players who started all games) posted throughout a three year period.

    μεταφράζεται από τους στατιστικούς επιστήμονες, όταν δεν υπάρχει ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ, ως "πιό υποκειμενικός πεθαίνεις"...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ... όταν δεν υπάρχει επιστημονική ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ εξήγηση εννοούσα. Με συγχωρείτε για την παράληψη.

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η Άλμπα είναι πολύ σκληροτράχηλη ομάδα. Μου δίνει την εντύπωση ότι δε θα αφήσει το παιχνίδι να της φύγει σε κανένα σημείο. Ίσως πιο εύκολα μπορείς να την αντιμετωπίσει,ς αν ξεφύγει αυτή, αγχωθεί και χάσει τη συγκέντρωσή της. Το ματσάκι στο Βερολίνο μου θυμίζει το παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας στο ΟΑΚΑ. Μακάρι να βγω ψεύτης.

    ΝΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γεια σου Ρηγα μεγιστε !!! Επικη διατησια στο Βελιγραδι τουλαχιστον 10 φαουλ του αστερα δεν σφυριξαν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. το εχω ξαναπει τζιμαρε οτι τελικα ο ιβα μπορει να φιαχνει παιχτες αλλα στη διαχειριση ειναι πολυ φτωχος..μαζι με ιτουδη θα εκαναν ενα ωραιο 2αδακι τυπου ομπρα ιτουδη...
    Ασχετα με το σημερινο αποτελεσμα δυσκολα ο γιαννακο θα τον κρατησει στον παγκο μετα το καλοκαιρι αφου ουτε μικροι παιχτες παιζουν ουτε το ροστερ παιζει αναλογα με τις δυνατοτητες του... με τον λαουαλ τελικα τι γινεται??? που ειναι η παιχταρα που θαυμαζαμε στην μιλανο και θελαμε ολοι το καλοκαιρι??!!
    το να τρεχει σαν τρελος στην αμυνα ο αρχηγος δεν του αξιζει.. ουτε να παιρνει τελευταιες επιθεσης ο σλοτερ... παμε δυνατα σμρ για την προκριση... αντε και ενα σπρωξιμο απο μακαμπι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εκείνο για το αμυντικό rebound ξαναπέστο...

    Yuri

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. To ξεκαθαριζω ... Θελω να μεινει αλλη μια χρονια ο Ντουσκο αλλα ειναι ντοπη πραγματικαγια την ομαδα μας εδω που εχουμε φτασει ... Κακο μπασκετ και τα χειροτερα τελειωματα αγωνα που εχω δει στη ζωη μου ..Τελευταιο ο Σλοτερ ειναι μακραν του 2ου το χειροτερο 2αρι στη Euroleague , εγκλημα αν μεινει και του χρονου

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. δυο ανθρωποι πρεπει να αλλαξουν επαγγελμα . ο ιβανοβιτς που προς το τελος βγαζει τον παππα κι εχει εμπνευση να παιξει παλι με 3 ψηλους και να χαλασει ολο το μομεντουμ . και ο διαιτητης που σφυριζει το τελευταιο φαουλ ο ο οποιος ειτε εχει εντεταλμενη αποστολη απο τον ρηγα ειτε πρεπει να αρχισει να πουλαει καλαμποκια στο μενιδι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανεκδοτο της προπονητικης ο Ιβανοβιτς. Ξερω οτι ειμαι υπερβολικος αλλα πιστευω οτι ακομα και ο Μιχαλης Κυριτσης παιζει να διαχειριζοταν καλυτερα το ροστερ του Παναθηναϊκου. Σε καθε περιπτωση η προκριση στους 8 ειναι επιτυχια, συγχαρητηρια λοιπον. Ειναι κριμα ομως να εθιζονται στην ηττα τοσοι νεοι παικτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η ομαδα εχει πιασει πατο, πραγματικα μιλαμε για κακιστες εμφανισεις...
    Ειδικα ο τυπος που καθεται στον παγκο κανει δυστυχως τις χειροτερες "εμφανισεις" του...Δεν βλεπω τροπο να παρουμε εστω και μια νικη απεναντι στους Ρωσους...Θελω να πιστευω οτι στο πρωταθλημα θα μιλησει το κομπλεξ των γαυρων γιατι αλλιως βλεπω να παιζουμε με το Φραγκι στον παγκο ξανα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εντάξει, δε μιλάμε πλέον για κακό closer. Μιλάμε για έναν από τους χειρότερους όλων των εποχών σε αυτό το επίπεδο. Ο τρόπος, με τον οποίο προσεγγίζει το τέλος των παιχνιδιών, μου δείχνει προπονητή χωρίς καθαρό μυαλό και με χαμηλή αυτοπεποίθηση. Και αυτό αντανακλά και στους παίκτες του. Θα το ξαναπώ: Μου αρέσει η μπασκετική του φιλοσοφία, αλλά έχει αρχίσει να κλονίζεται πάρα πολύ η εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο του Ιβάνοβιτς, ως προς το εάν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για το υποτιθέμενο νέο πρότζεκτ της ομάδας. Το χτίσιμο μιας νέας ισχυρής ομάδας πρέπει να έχεις ως αρχή και τέλος το χτίσιμο ισχυρού mentality. Μπορεί να το κάνει αυτό ο κόουτς;

    ΝΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πάω σφαίρα να αγοράσω λαμπάδα Devin Smith.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xaxaxa!!σωστός.ακου εδώ ένα.
      Ο ΠΑΟ θα κάνει 2συνεχομενες εκτός έδρας νίκες τσσκα με ντουσκο!!(πιφφφφφφφφφφ) έκανε το συννεφάκι πάνω απτό κεφάλι μου!!!!!

      @delfino

      Διαγραφή
    2. Πιστευω οτι θα σκουπισουμε την ΤΣΣΚΑ

      Διαγραφή
    3. ...σκούπα είπες; Απαισιόδοξο σε βρίσκω.
      Εγώ πιστεύω ότι δεν θα κατέβουν καν και θα παραχωρήσουν την πρόκριση για να γλυτώσουν τις 30άρες που θα φάνε σε κάθε ένα από τα τρία παιχνίδια.

      Διαγραφή
  30. Ρε Jim σοβαρά τώρα το παιχνίδι δεν το έχασε ο Ιvanovic που εβαλε στο πιο κρισιμο σημειο του παιιχνιδιου τον εκτος τοπου και χρονου σημερα Gist να παρει τρεις απαραδεκτες και τραβηγμενες προσπάθειες...Δεν τρεφω καμια ελπιδα για αυτον τον παναθηναικο φετος.Αποτελειτε απο παικτες που δεν εχουν το ψυχολογικο υποβαθρο να παρουν τα παιχνιδια που πρεπει.Ειναι γατακια....Ο Σλοτερ σημερα ειχε 0/15 διποντα τριποντα το ιδιο και ο Gist,ο προπονητης δεν κατεχει το couching και οι διαιτητες ειναι εναντιον του....Ειναι γελοια τα σφυριγματα που πηραν οι σερβοι στο τελος για να δεσει τελικα το γλυκο........
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ωραια διαιτησια,το ξυλο που φαγαν οι παιχτες μας δεν υπαρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Άλλο ένα fail του Ιβάνοβιτς σε παιχνίδι που είναι ντέρμπι. Πραγματικά κακή διαχείριση. Τέλος πάντων, τα play off είναι μια άλλη εντελώς ιστορία, ο Παναθηναϊκός χρωστάει ένα καλό εκτός έδρας ματς και από κει και πέρα αν οι αστέρες ευθυγραμμιστούν, αν ο Λαουάλ παίξει και αν ο Σλότερ είναι εύστοχος στο ΟΑΚΑ όλα γίνονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΑΒΛΙΣΕΒΙΤΣ.
    ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΣΟΥ.
    ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΣΛΟΤΕΡ ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ.
    ΙΔΙΕΣ ΝΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΜΠΑ, ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΑΙΚΤΩΝ, ΚΑΚΙΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.
    Ο ΑΛΒΕΡΤΗΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ.
    EDGAR JONES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Χάσαμε και αυτό το ματς..
    Δύο μόνο παρατηρήσεις κόβει 2-3 φορές στη ρακέτα ο 3D και δεν του δίνει ο ψηλός την μπάλα..γι αυτό και μιλάω ότι συνεργασία ψηλών με κοντών δεν είναι καλή! και το 2ο είναι οτι πρέπει να σταματήσει το σύστημα σκριν και τρίποντο κύριε Ιβάνοβιτς..Πάλι τα ίδια λάθη, μονοδιάστατο παιχνίδι, χωρίς φαντασία και πολλές συνεργασίες, χωρίς miss match, χωρίς τρέξιμο και πάλι πάγκο οι συνηθεις.
    Πως παίζεται το μπάσκετ..? το δίδαξε ο 3D, δίνοντας τη πάσα στο τρίποντο του Παππά..
    Andreas Craven

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. με τοσο ξυλο,με αυτην την διαιτησια,αρνητικο Γκιστ και Σλοτερ και χασαμε στον ποντο οταν η Μακαμπι εκει μεσα εχασε με 13 ποντους παλι καλα.Αληθεια το φαουλ που πηρε στο τελος ο Μαριανοβιτς οι διαιτητες που το ειδαν;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Akoma ena resital proponitikis apo afton ton ogkolitho tou basket pou legetai Dusan Ivanovic. Evge! Kai eis anwtera! Stous telikous tha parakalame na mas nikisei o osfp mpas kai ton diaolosteilei o Giannakopoulos. Exw sixathei to basket fetos logw aftou tou proponiti.

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τζιμ,οσο και να σ' εκτιμω και να διαβαζω με ευλαβεια τα αρθρα σου πρεπει να σου πω οτι,μετα και τη νεα(ουκ εστιν πλεον αριθμος)τραγικη εμφανιση του Παναθηναικου,το να συνεχιζεις να επιμενεις στην ''υπαρξη'' του προπονητη Ιβανοβιτς σε κανει να μην διαφερεις απο τους τυπους που επιμενουν οτι ο Ελβις ζει(και τον εχουν δει μαλιστα).Εχοντας παρακολουθησει αναριθμητους Γιουγκοσλαβους προπονητες τα τελευταια 30 χρονια,πιστευω ακραδαντα πως ο Ιβανοβιτς ειναι μακραν ο χειροτερος προπονητης που εβγαλε η γιουγκοσλαβικη σχολη.Εχοντας ζησει στην ομαδα τον Παβλισεβιτς μπορω να δηλωσω οτι μπροστα στον Ιβανοβιτς φανταζε Ατσα Νικολιτς.Βλεποντας την ομαδα να παιζει στην επιθεση το συστημα ''πλημμυρα'' και στην αμυνα το συστημα ''χωνι'',ειμαι βεβαιος πως στο τελος της χρονιας ο Ιβανοβιτς θα παρει το ''χρυσο βατομουρο'' ανευ ανταγωνισμου.Ο συγκεκριμενος ηταν πολυ τυχερος που το δικτυο του πανεξυπνου Κερεχετα μπορεσε να εκμεταλλευτει τις συγκυριες και να του παρασχει τη δυνατοτητα να κοουτσαρει μια σειρα υπερταλαντουχων παικτων που εκρυψαν την προπονητικη του ανεπαρκεια.Οταν κατι τετοιο δεν μπορεσε να επαναληφθει στη 2η θητεια του στην Ταου απολυθηκε κακην κακως.Επανερχομαι στα του Παναθηναικου.Επειδη τα στελεχη της ομαδας δεν ειναι χθεσινοι,εχουν καταλαβει οτι η επιλογη Ιβανοβιτς δυστυχως δεν πετυχε και γι' αυτο καλως εχοντων των πραγματων στο τελος των πλεη-οφ θα μας αποχαιρετησει.Εκτος κι αν στραβωσει το ματς με τον Ολυμπιακο,οποτε τιποτα δεν αποκλειεται.Το κακο ειναι οτι δεν υπαρχει αξιοπιστη εναλλακτικη,διαφορετικα θα ειχε απολυθει εδω και καιρο ο Ιβανοβιτς.Μαζι του το καλοκαιρι θα φυγουν και οι ξενοι που εφερε και ειδικα ο Νελσον,για την περιπτωση του οποιου η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα,αφου θελει μεγαλη προσπαθεια να επιλεξεις για τη θεση του ''1'' σε μια ομαδα,οπως ο Παναθηναικος,τον πλεον αμπαλο αμερικανο που αγωνιζεται στην ευρωλιγκα..VECCHIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. τομ ρε συ μην χτυπιεσαι,γαβρος ξεγαβρος χαλαρωσε.Σημερα πραγματικα δεν νομιζω οτι φταιει η διαχειρηση του προπονητη,δειτε ποσα φαουλ πηραν στα κρισιμα οι Σερβοι,τι φταιει ο Ιβανοβιτς οταν κανουν φαουλ στο τριποντο και παιρνουν 4 ποντους στην επιθεση,η το αστειο φαουλ που κερδισε ο Μαριανοβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Φάγαμε 69 αλλά η άμυνα ήταν κακή. Μόλις βγήκε ο Νέλσον καταρρεύσαμε αμυντικά. Και έπρεπε να βγεί για να μπεί ο Παππάς. Αμυντικό ριμπάουντ Τζιμ ε? Ήταν η χαριστική βολή.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΓ Και ο Ντεμάρκους είναι καλός παίκτης Τζιμ. Mea culpaю Αλλά ο Σλότερ όχι.

      Mario

      Διαγραφή
    2. Προσωπικα πιστευω οτι ο Σλοτερ οπως φαινεται και στο πιο πανω ποστ μου η χειροτερη μεταγραφει καιο 1οσ που πρεπει να δει την πορτα της εξοδου το καλοκαιρι.Ο Νελσονας υπο προυποθεσεις ισως πρεπει να μεινει με λεφτα οχι πανω απο 450 ομως ...
      Παρεπιπτοντως ποια παραλαγη της κυριλικης μιλας/γραφεις φιλε Mario ??

      Διαγραφή
  40. πανω που με τριπλετα παππα-διαμαντιδη-νελσον τους ειχαμε παρει τα σωβρακα , ο φωστηρας βαζει απανωτα στο 3 γκιστ και μετα γιανκοβιτς οι οποιοι κανουν 5 συνεχομενες μ...κιες και καληνυχτα μετα . και περιμενεις μετα να σε σωσει ο ρηγας, δηλαδη αντιο ζωη σαν να λεμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλησπέρα Τζιμ.........

    έλα φτάνει... ότι είχα να δω το είδα με αυτόν τον προπονητή... εσύ θες να τον δεις στα πλευ οφ εγώ θέλω να δω Φράνκι-Μανωλό μπας και κλέψω κανα ματς εκτός έδρας...

    Ούτε πρότζεκτ, ούτε τίτλους δε θα δούμε με δαύτονα, έργο Διαμαντίδη με πολύτιμη αρωγή Μπαρντζώκα ήταν το 77-76 και το συνεπακόλουθο κύπελλο...

    Τι να πρωτογράψω πάλι για το αποψινό... που ξεκινάει κάθε αγώνα ο έρωτας του ο φτενός και φοβικός Σλόττερ... που γύρισε το ματς με Παππά και τον έβγαλε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου την ώρα που πήγαινε να προσπεράσει και ξανάφυγε ο Ερυθρός Αστέρας... που έπαιξε πάλι τετράλεπτο ο Λαβάλ στο πρώτο ημίχρονο και τέλος... που έφτιαξε μια 5άδα πάλι εκεί γύρω στο 37 και δε θα την άλλαζε αν δε βγαίνανε 2 με 5 φάουλ... που επέλεξε τον δικαιολογημένα κουρασμένο Γκιστ και φως φανάρι ντεφορμέ απόψε με τέτοιο κουπί που'χει τραβήξει φέτος να πάρει τις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις... που δε βλέπω όλο το ματς ένα σύστημα κάθετου μπάσκετ (πικ εν ρολ με Μήτσο και αράπια να κατεδαφίζουν λέγεται αλλά σσσσς μην ακούσει ο κόουτς δεν του αρέσουν αυτού του τύπου πάικτες, προσπάθησε να ανταποκριθεί και απόψε ο υπερφιλότιμος Εστέμπαν αλλά χωρίς άλμα δεν)... που επέλεξε στην τελευταία υπερειδικών συνθηκών επίθεση 2,5 δευτ να πάιξει με Φώτση στην επαναφορά και χωρίς κίνηση με σκριν... ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΣΗ ΣΤΟ ΣΟΥΤ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΑΠΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΕ 2.09 ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ 1ΜΕΤΡΟ ΕΠΙΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΜΥΝΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ'ΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΌΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΚΡΥΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΑΛΦΑΔΙ!!!

    Αρκετά, ευχαριστώ, να κρατηθεί ως ευαγγέλιο η καλοκαιρινή προετοιμασία και εκγύμναση του και να πάει στο καλό.

    Υ.Γ. όπως είπαν χαρακτηριστικότατα και οι φίλοι μου που βλέπαμε μαζι το ματς "ἁν είχε κερδίσει η Άλμπα θα το σπάγαμε το σπίτι μἀυτά που είδαμε πάλι".

    Σπήλιος Καραμεσίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "αράπια";
      Λίγο ντεμοντέ και μπανάλ (για να μην πω καμιά βαριά κουβέντα);

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
    2. Σιγά ρε που θίχτηκες και θα μου πεις και βαριά κουβέντα.
      Τ"ἀράπια"- και ειδικά στο μπάσκετ αλλά όχι μόνο- τα γουστάρω και τα υπερεκτιμώ γιατί είναι μαχητές και αθληταράδες και εννοείται ότι δεν είμαι ρατσιστής, τώρα άμα εσένα από ένα τέτοιο ποστάρισμα μπασκετικότατό μου σου κάνει ντεμοντέ και μπανάλ η φράση τ'ακούω βερεσέ.

      Σπήλιος Καραμεσίνης

      Διαγραφή
    3. Για ψάξ' την λίγο καλύτερα...

      Διαγραφή
  42. vlepw poli apaisiodoksia gia ta paixnidia me cska...........o panathinaikos ena paixnidi stin mosxa tha to parei den kserw an tha mporesei sto oaka......edw eimaste na ta leme...i macabbi den exei tuxi me zots,i real opws exw pei apo to septemvri tha sikwsei tin koupa,to barca olympiakos einai amfirropo kai tha eksartithei apo tin filosofia twn diaithtwn....stonerook



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ειναι παντως πραγματικα κριμα και ΑΔΙΚΟ, οι δυο ελληνικες ομαδες να βρισκονται στον ιδιο παρονομαστη, μετα το τελος του τοπ16.

    Ο Παναθηναικος που οπως και περσι θα τελειωσει τη σεζον με περισσοτερες ηττες απο νικες, και θα προκριθει στο τοπ16 χαρη στη Μακαμπι και ισοβαθμος.

    Και ο Ολυμπιακος που δεν ειχε εναν παικτη του απ ολη τη 15αδα, ΕΣΤΩ ΕΝΑΝ, που να μην εχει τραυματιστει και χασει ματς Ευρωλιγκας φετος. ΚΑΙ οι 15 εχουν χασει ματς τραυματιες.
    Και που επρεπε να φτασει να εχει το Σπανουλη τραυματια μεσα στο τοπ16 για 5 παιχνιδια, για να χασει την πρωτη θεση του ομιλου και το πλεονεκτημα εδρας.

    Τα γραφω επειδη τα εγχωρια ΜΜΕ θα ψαχνουν να μας πεισουν σε καναδυο μηνες οτι ο ΠΑΟ ορθως κοντραρει τον Ολυμπιακο στους τελικους, αφου και στην Ευρωλιγκα ειναι ιδιας δυναμικοτητας οι δυο ομαδες.........

    Δημητρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ασε μας ρε μεγαλε στον πονο μας εχουμε και σενα ...

      Διαγραφή
    2. Το καταλαβαινω αυτο που λες , αλλα εσυ καταλαβαινεις οτι αυτο γινεται σε ολα τα ομαδικα αθληματα στην φαση των ομιλων και οτι δεν μπορεις να συγκρινεις 2 διαφορετικους ομιλους και να βγαζεις συμπερασματα ?? Και πριν ξεκινησεις εσυ ή ο συνοπαδος σου ο Αλεξης να απαντησετε παραθετοντας στατιστικα οπως σας βολευει μην μπειτε στο κοπο διοτι δεν προκειται να σας απαντησω ...

      Droga

      Διαγραφή
    3. XAXAXA Dημητρης νομιζεις οτι ειχαμε τον ιδιο ομιλο,ο ομιλος σας ειχε τρεις ομαδες μονο, οι αλλες εβοσκαν στο λιβαδι,αμυνες με τα ματια μονο.Μαλλον ετοιμαζεσαι οπως και οι φυλλαδες σας για την αδικια που σας κατατρεχει μια ζωη,δεν εξηγειται αλλιως αυτη η γκρινια,φιλικα Δημητριε.

      Διαγραφή
    4. droga πραγματικα και εγω δεν προκειται να απαντησω στις κουβερτες του Αλεξακου γιατι δεν παλευεται καθολου το παιδι,το φερνει απο δω απο εκει και τα γραφει οπως τον συμφερει.Αδικος κοπος,τον προσπερναω,σιγα μην διαβαζω τα αλλαζονικα υπερφιαλα τραπεζοκουβερτορια του.Απα πα.

      Διαγραφή
    5. Λαβοραλ, Νιζνι και Εφες που "εβοσκαν" στο λιβαδι, αν ηταν στον ομιλο σας θα σας ειχαν απο κατω.

      Αυτο λεμε. Εμεις χασαμε την πρωτη θεση απο τα δυο πρωτα μπατζετ της ΕΛ, Φενερ και ΤΣΣΚΑ, επειδη μειναμε και χωρις Σπανουλη.

      Εσεις βοσκατε στο λιβαδι, αλλα τσουπ παλι μπηκατε πλειοφ.
      Αυτον τον Ολυμπιακο με αυτον τον ΠΑΟ, κατι Λαουδηδες και κατι Μπακουλομπαζα θα μας κανουνε σε δυο μηνες να πιστευουμε οτι ειναι ισαξιοι διεκδικητες του πρωταθληματος και οι πιθανοτητες ειναι μοιρασμενες.

      Διαγραφή
    6. Παντα ο ομιλος του ΟΣΦΠ ειναι πανδυσκολος,το οτι η Μακαμπι επρεπε να κανει 9 νικες για να περασει τελευταια αγωνιστικη ενω εσυ ειχες περασει πριν δυο βδομαδες δεν σου λεει κατι, με 6 νικες περασε η Εφες που στο -+ ειχε -30.Υπερομαδες Εφες-Φενερ καθε χρονο ειναι στο Φ4 τι να λεμε τωρα.Φτιαχνετε κλιμα για την Α1, μια ζωη τα ιδια σας μαθαμε.

      Διαγραφή
  44. Oι… απαράδεκτοι του Βελιγραδίου. Στην ΠΡΑΣΙΝΗ της Μ.Παρασκευής
    Η κακή εμφάνιση και ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ερυθρό Αστέρα κι η πρόκριση στους «8» χάρη στη νίκη της Μακάμπι επί της Άλμπα στο Βερολίνο.
    Η ΠΡΑΣΙΝΗ ήταν στη Σερβία, σας μεταφέρει όλα όσα θέλετε να ξέρετε και τολμά να κάνει την κριτική ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ στον Παναθηναϊκό.
    Επόμενος αντίπαλος: ΤΣΣΚΑ Μόσχας! TO AVRIANO EKSOFYLO THS PRASINHS DEN MOY ARESI KATHOLOY,SAN NA XTYPANE KAMPANES AKOYGETAI,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aντιθετως. Το πρωτοσελιδο σημαινει οτι μπορουμε να ελπιζουμε σε αποπομπη.

      Διαγραφή
    2. Ετσι ακριβως. Απο κοντα και το livesport.

      Μαλλον περιμεναν τον αποκλεισμο για να τελειωσουν τον Ιβανοβιτς.

      Διαγραφή
  45. Jim kalispera! Diabazw to blog trith season twra. Me ekanes na katanohsw to athlima kalytera kai na parathsw entelws to podosfairo to opoio fantazei vareto pleon. Grafw prwti fora..
    Thelw na rwthsw pws ephreazei ta mats me Panathinaiko i apousia Fridjon. Pws boithaei ta plana Ivanovic kai pws allazei to rotation kai tis isorropies stin CSKA. Ton exw se megalh ektimhsh alla den exw parakolouthisei poly CSKA wste na ''dw'' tis allages stids isorropies.. Euxaristw!! (paizei na to esteila 2 fores..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Εκτος κλιματος συζητησης, εκτος κλιματος αρθρου γενικα αλλα Τζιμ θα ηθελα καποια στιγμη πριν το τελος της σεζον να κανεις μια αναρτηση για τα νεα ταλεντα του ελληνικου μπασκετ (ή και του ευρωπαικου) και μια αναφορα στις αρετες τους.. Ειχες κανει κατι αντιστοιχο πριν 2 χρονια αν θυμαμαι καλα..

    Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαι πριν λίγο καιρό..

      http://hoopfellas.blogspot.gr/2014/12/top-15-european-prospects-1995-97-born.html

      Διαγραφή
  47. καλημέρα σε όλους.

    θέλω να εκφράσω την ίδια απογοήτευση με όλους τους φίλους για τις τακτικές του ιβάνοβοτς. Όταν πχ έβγαλε τον παπά την στιγμη που είχε βάλει 3 καλαθάκια κολλητά και βάζει τον πάλι καλό σλότερ....

    έχω μια παρατήρηση που δεν έχει γραφτεί μέχρι στιγμής : εκείνος ο βλάξ (συγνώμη κιόλας, αλλα δεν κρατιέμαι) ο βλάντο γιατί πάει και κάνει φάουλ πάνω σε σουτ 3 ποντων;; τι σκατά σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή; τους έστειλε 2-3 φορές στις βολές στο τελευταίο λεπτό !!!! για ποιο λόγο;; δεν υπάρχει κανείς στην ομάδα να του μιλήσει για τη διαχείριση των φάουλ;

    κάτι τετοιες μ...κίες ταβανιάζουν την ομάδα φέτος, μαζί με τη διαχείριση του ιβανοβιτς, ο οποίος ακολουθεί τη λογική : θα βάλω αυτούς που θέλω και όταν φτάσουμε να χάνουμε +10 θα τους αλλάξω και θα βάλω αυτούς που πρέπει, αλλά για λίγο, μην κερδίσουμε κιόλας, δεν χρειάζεται να μαζεύουμε ροζ φύλλα, φτου κακό...

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλημέρα στην παρέα.Μια από τα ίδια και χθες:
    -Καταρχάς ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουν όλοι στον ΠΑΟ σήμερα στον παικταρά david smith και στη παρέα του.Χρονιάρες μέρες ας πάρουν ένα τηλέφωνο έστω,για να μην πω για τραπεζώματα και άλλα.Πολύ καλός ο Σοφοκλής επίσης στο λίγο που το είδα το ματς στο ημίχρονο του δικού μας.
    -Στα δικά μας.Πίστευα ότι η ήττα από Άλμπα θα μας έκανε ένα μεγάλο καλό.Θα αναγκαζόμασταν να κάνουμε ένα διπλό στην καυτή έδρα των Σέρβων για να περάσουμε,κάτι που θα ήταν ίσως το κλειδί για να αλλάξει το momentum της καινούργιας και υπό διαμόρφωση ομάδας μας. Αμ δε όμως φρούδες ελπίδες.Χθες πιάσαμε πάτο ως σύλλογος για φέτος για μένα για ένα και μόνο λόγο.Περνάμε χάρις την maccabi,ενώ εμείς χάνουμε με παιδαριώδη λάθη ξανά το παιχνίδι και βγαίνει ο πρόεδρος και μιλάει ότι ο στόχος επιτεύχθη και μπράβο και πάμε χωρίς άγχος και όλα ρόδινα.Ας τον σκουντήξει κάποιος και ας του πει ότι περάσαμε γιατί το άλλο ματς ξεκίνησε 45 λεπτά πιο νωρίς και μόνο για αυτό.Κατάντια πραγματικά μετά τις δηλώσεις του για Ολυμπιακό λίγες μέρες πριν.
    -Τώρα για nelson,slaughter θα πω τα ίδια και θα είμαι γραφικός μετά.Η παραμονή τους στο ρόστερ μετά το καλοκαίρι=έγκλημα.Τόσο απλά.Δύο πολύ κακοί παίκτες,ο πρώτος τραγικός επιθετικά,πραγματικά ακίνδυνος και ο άλλος μηδέν οξέα,μηδέν λιπαρά.Φοβισμένος και με το κεφάλι κάτω χωρίς να βλέπει κανέναν.Ας παίζει ο Παππάς 40 λεπτά να έχουμε κέρδος από την σειρά.
    -Γιάνκοβιτς απογοήτευση.Όσο περνάει ο καιρός τόσο πιστεύω ότι για πρώτο τριάρι είναι πολύ λίγος.Αν πάμε για παραπάνω του χρόνου παίρνεις ένα καλό τριάρι και ο Γιάνκοβιτς δεύτερος αλλιώς βράστα. Χαμηλότατο μπασκετικό iq.Κάνει 3 χαζά φάουλ στο τελευταίο λεπτό και τους στέλνει συνεχώς στις βολές για εύκολους πόντους.Συν ότι δεν έχει δύναμη να ποστάρει κανέναν στην επίθεση.Τίποτα πραγματικά.
    -Ο κόουτς πάλι δεν κάνει το κάτι παραπάνω.Για να έχουμε ελπίδα στους 8 θα πρέπει να βρει τρόπο να δέσει κόμπο τον Ιτούδη και να κοιμίσει την csska πράγμα που με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαντάζει αδύνατο.Σοβαρότατη απουσία Fridzon που προσδίδει ηρεμία στην αλλοπρόσαλλη περιφέρεια της csska και είναι και καλός πάντα απέναντί μας αλλά με τέτοιο χάλι δεν ασχολούμαι με τους άλλους αφού εμείς τί να εκμεταλλευθούμε και πώς?Κρίμα απλά.Αλλαγή του το καλοκαίρι οπωσδήποτε(Πρίφτης?????)
    -Και κάτι τελευταίο.Ο Lawal τόσα κοψίματα στην ρακέτα μετά από σκριν ας του δώσει κάποιος την ρημάδα την μπάλα εκεί.Έλεος δηλαδή.Ούτε μια φορά δεν πήγαμε για pick n roll.Μιλάμε για ξερίζωμα του dna μας όχι αστεία.

    Green North

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη ανασταση φιλε, θα συμφωνησω με τα περισσοτερα, αλλα μην ξεχναςο νελσον δεν εκανε προετοιμασια, και προερχεται απο δυνατο τραυματισμο..
      Ο σλοτερ γενικα μου αρεσει αλλα ειναι πολυ ντεφορμε και τετοιοι παιχτες που φαινονται για το σουτ τους ειναι πολυ ασχημοι αγωνιστικα οταν ειναι ντεφορμε. Ο κοουτς εχει μεγαλο μεριδιο ευθυνης αφου αυτος τον προστατευει και του βαζει λουρια στα σουτ που θα παιρνει...
      Ο γιανκο απο εκει που επαιζε 3 λεπτα μπηκε στα πολυυυ βαθεια παιζοντας μονος του την θεση 3.. χωρις ανασες χωρις τπτ...το παρα πολυ στο παρκε ειναι το ιδιο ανασταλτικος παραγοντας στην εξελιξη του παιχτη με το πολυ λιγο στο παρκε...
      Αυτο με τον λαβαλ με καιει παρα πολυ.. εχεις τον διαμαντιδη.. εχει τον λαβαλ και δεν κανει πικ.. αμαρτια..
      Θα κατηγορουσα τον προεδρο για την επιλογη κοουτς.. αλλα σκεψου ποσο δυσκολο ειναι τελικα να βρεις τον καταλληλο...εσυ ποιον θα εφερνες??!! για να μεγαλωσει τους μικρους και παραλληλα να κραταει την ομαδα ψηλα με μικρο μπατζετ??

      Διαγραφή
    2. Καλή ανάσταση αδερφέ μου.Εγώ προσωπικά έχω εκφράσει την άποψη μου για το ζήτημα του προπονητή.Θα έπαιρνα Πρίφτη με ένα καλό supporting cast από πίσω(Παπαχατζής.Βονόρτας,Παπαδόπουλος π.χ) και θα προχωρούσα.Μην ξεχνάς ότι του χρόνου είναι η τελευταία χρονιά του 3D οπότε θα στόχευα final4 και όχι ελληνοποιήσεις για μια σεζόν.Για slaughter πιστεύω ότι είναι λίγος και "κρύος" παίκτης,δεν βράζει το αίμα του στα δύσκολα και δεν μου αρέσουν αυτοί οι παίκτες με χαλαρό στυλάκι. Μπράβο στον Παππά για τις δηλώσεις του,έχει αντιληφθεί σε ποιόν σύλλογο παίζει.

      Green North

      Διαγραφή
    3. Εγω Chris πάντως οχι για να το παινευτω μολις ακουσα το καλοκαιρι οτι θα μας φερει αυτον τον προπονητη με επιασε κρυος ιδρωτας.Δεν τον πιστευα ποτέ.. ...Εδω με τοσους παιχταραδες που εχουν περασει απο τα χερια του τοσα χρονια απο τιτλους μονο ενας......αυτος που επιασε στον υπνο την Μπαρτελονα και της πηρε το πρωταθλημα......Εγω θυμαμαι επισης και την Καχα ραμποραλ προπερσι που τον εδιωξε στην μεση τις χρονιας και εβαλε τον Ταμπακ στην θεση του τι μεταμορφωση εκανε η ομαδα.Η Τσσκα για να την αποκλείσει χρειαστηκε να κανουν οι Ρωσοι αλλη μια σφαγιαστικη διαιτησια υπερ τους οπως ειχαν κανει με τον Παναθηναϊκό στην Κωνσταντινουπολη....Μηπως λεω πρέπει να παρει ποδι τωρα μηπως και σωσουμε και κατι αλλο απο την φετινη χρονια......
      Στεφ

      Διαγραφή
  49. Αφιερώνω αυτο το κομμάτι στον εαυτό μου που πίστεψα στον βρικόλακα ,στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς ,και σε όσους πιστεύουν οτι η αυτη η ομάδα μπορει να νικήσει αυτήν την τσσκα στην έδρα της και μετα να την αποκλείσει οταν έχει φέτος 3 νίκες σε 14 εκτός έδρας ματς.ορχηστρα πάμε!!!

    Έχετε γεια βρυσούλες λόφοι βουνά ραχουλες,,,
    Έχετε γεια βρυσούλες και σεις σουλιοτοπουλες!!!!!!

    Καλη ανάσταση να έχουμε ολοι!!!!

    @delfino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να διαβάζεις σχόλια αργά το βράδυ στο Hoopfellas μετά από κακό performance του Ιβάνοβιτς..

      Aξία ανεκτίμητη..

      Γειά σου ρε Ντελφίνο.. Καλή Ανάσταση φίλε!

      Διαγραφή
  50. Καλό Πάσχα σε όλους.
    Με υγεία σε εσάς και στους γύρω σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που εισαι μωρη παιχτουρα! Πιστευω να εισαι ο δικος μας 77!!!
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    2. 77 ειναι δυνατον να χαθηκες εσυ απο εδω μεσα,τους εκανες το χατηρι,ετσι ευκολα το βαζεις στα ποδια;

      Διαγραφή
    3. χρόνια πολλά

      μίμης

      Διαγραφή
    4. Kαλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους..

      Διαγραφή
    5. 77,

      Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

      Αλέξης

      Διαγραφή
  51. Καλημέρα Τζιμ και φίλοι και καλο Πάσχα
    Τελος λοιπον πρωοορο στο ΤΟΠ 16 ,με ηττα του ΠΑΟ και αδιαφορο ματς του ΟΣΦΠ με μονο θεμα τον αντιπαλο του 2ου που κατα 95% θα ειναι η Ρεαλ
    Κι αλλη ηττα του ΠΑΟ χτες στην τελευταια επιθεση πραγμα που εκτος απο εκνευρισμου στον κοσμο πρεπει να εκνευριζει και την ιδια την ομαδα που πλεον πλην του Παππα και του Γκιστ παιζει με την αυτοπεποιθηση στο πατωμα.Κρινοντας ψυχραιμα μαλλον το ΤΟΠ 8 ειναι το ταβανι της ομαδας η οποια ομως ειχε τρομακτικες εκλαμψεις φετος στην εδρα της που φανερωναν δυνατοτητες του συγκεκριμένου ροστερ,και εκαναν τις ηττες ακομα πιο οδυνηρες.Παντως ειναι καθολικη η παραδοχη πως η διαχειρηση του συγκεκριμενου ροστερ απο τα πρωτα φιλικα μεχρι σημερα τουλαχιστον στην Ευρωπη ηταν προβληματικη.Η φιλοδοξια για ταυτοχρονη αναπτυξη ελληνικου κορμου αλλα και διακρισης στην Ευρωπη ηταν λαθος οριοθετημενη με αποτελεσμα και στα 2 θεματα να εχει επιτυχια ο ΠΑΟ αλλα αυτη η επιτυχια να ειναι μερικη και οχι απολυτη.Εισαι στην ελιτ των 8 και μαλλον δε μπορεις να πας παραπανω,και ταυτοχρονα εβαλες καποιους νεους παικτες στο ροτεισον αλλα δεν μπορεις να πεις οτι τους εκανες ετοιμους να βγουν μπροστα.Τουλαχιστον εκαναν το επομενο βημα Παππας-Γιανκοβιτς(με τον Γιανκοβιτς βεβαια να εχει πολλα ερωτηματικα για την εξελιξη του στη θεση που επαιξε φετος).
    Ο ΟΣΦΠ παλεψε κι εδειξε πως το προγαμμα του αποδιδει καρπους αλλα παλι καποια λαθη στη στελεχωση των ξενων του στερουν το πλεονεκτημα.Πιο συγκροτημενο συνολο αλλα χωρις δυνατη εδρα(ανεξηγητα) κι αυτο ειναι θεμα.

    ΝΒΑ:Παιδες εδω εχει αρχισει να παιζεται χοντρο παιχνιδι.Ο Ροουζ γυρισε και μονο η φανελα του στο γηπεδο ανεβαζει μια κλαση τους Μπουλς,ο Τζορτζ το ιδιο,οποτε ας μη ξεγραφουμε την ανατολη με τον LBJ να θελει να κανει την υπερβαση φετος.Oι Γουοριορς εφτασαν τις 65(!!!) νικες που ειναι ασυληπτο ρεκορ για την εποχη ,και δειχνουν ετοιμοι να παρουν τη δυση,αλλα τα βαμπιρια οι Σπερς αυτη την εποχη ξυπνανε,και δε χασουν ευκολα τον τιτλο.
    Χαμος γενικα

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός no_closure.. Ο Παναθηναϊκός έχει αρκετά παιδιά για πρώτη φορά σε πρώτους ρόλους σε αυτό το επίπεδο. Είναι λογικό να παρουσιάζει πάνω-κάτω. Το σημαντικό είναι να διαγνώσει ποια από αυτά τα παιδιά έχουν το μεγαλύτερο ταβάνι μπροστά τους μέσα σε αυτό το πρόγραμμα και υπό ποιόν αγωνιστικό ρόλο.

      Διαγραφή
  52. Eγιναν σοβαρα λαθη το καλοκαιρι. Δε γινεται να καλυπτεις το 3 με Γιανκοβιτς και Χαραλαμποπουλο και να ενοχλεισαι που δεν τα καταφερνουν. Αν ηθελαν να αφησουν χωρο ας επαιρναν εναν ισαξιο του Γιανκοβιτς. Ακομα και στον Πανιωνιο μοιραζοταν τη θεση με τον Πεην. Η ευρωπαικη αγορα ειναι γεματη απο φθηνα 3αρια. Θα του εδιναν τη δυνατοτητα να αναπτυχθει πιο ομαλα. Τα ιδια και στο 2. Απο οποια μερια κι αν το δουμε ο Σλοτερ ειναι κατωτερος του Παππα. Ακομα και στο σουτ που ειναι το μεγαλο του οπλο ειναι λιγοτερο σταθερος, στα υπολοιπα χαρακτηριστικα δεν υπαρχει καν συζητηση.Ας επαιρναν καποιον καλυτερο. Η δικη μου εικονα ειναι οτι ο σχεδιασμος ηταν λαθος. Ο Παναθηναικος λογω φανελας και λογω ΔΔ & Φωτση καταφερε να περιορισει τις συνεπειες του λαθους. Ας μαθει ομως απο αυτη τη χρονια. Δε θα υπαρχουν παντα αυτοι για να τον διασωζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την αλήθεια περίμενα ότι θα πάρει ένα τέτοιο παίκτη στο "3". Μάλιστα είχαμε γράψει για την περίπτωση του Μούριτς ο οποίος έκανε καλό Μουντομπάσκετ και τον τσίμπησε ο Βουγιόσεβιτς στην Παρτίζαν.

      Διαγραφή
    2. Εγω θα κοιταζα καποιον μεγαλυτερο σε ηλικια(απο το Μuric). Πιο ωριμο αλλα οχι τοσο καλο ωστε να ειναι ξεκαθαρα μπροστα απο το Βλαντο.

      Διαγραφή
  53. Πεφτω στα γονατα και ζηταω μια ταπεινη συγνωμη απο τον Διαμαντιδη διοτι το καλοκαιρι που πηραμε τον Ιβανοβιτς πιστευα οτι ηταν μια καλη μεταγραφη. Αντ αυτου προαλεσαμε μονο να χαθει μια ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΙΜΗ χρονια (την προτελευταια της καριερας του) του τεραστιου Διαμαντιδη. Μια ταπεινη συγγνωμη. Το ιδιο θα πρεπει να κανει και ο Ιβανοβιτς, σημερα κιολας, ζητωντας μια δημοσια συγγνωμη απο το Διαμαντιδη.
    Επισης ο Παναθηναικος αποκλειστηκε. Επρεπε να κερδισει τον Αστερα για να περασει και δεν τα καραφερε. ΔΥΣΤΗΧΩΣ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΤΑ @@, ΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙ ΤΗ ΤΥΧΗ ΤΟΥ. Τωρα το οτι μας λυπηθηκε η Μακαμπι και χτες επαιζε για δυο ομαδες θα πρεπει, σημερα κιολας, να στειλει ενα ευχαριστηριο τηλεγραφημα στη διοικηση της Μακαμπι για το εισιτηριο στους 8. ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ο Σλοτερ ειναι με 80 χιλιαρικα το χρόνο.Για αυτα που παιρνει, ειναι εξαιρετικος αλλα σιγουρα ΔΕΝ ειναι για πολυ παραπανω γενικοτερα. Περισσοτερο με προβληματιζει η ανικανοτητα του Βλαντο να διαβασει το παιχνιδι και να κανει συνεχομενα χαζα φαουλ (πχ χθες, στον αγωνα με τον ΟΣΦΠ στο ΣΕΦ) παρα η αστοχια των παικτων ή τα κακά κοουτσαρίσματα ενός ΜΕΤΡΙΟΤΑΤΟΥ ροστερ.
    Του χρονου ο Νελσον πρεπει να φυγει (υπερβολικα βαρυ συμβολαιο για αυτα που κανει), ο Χαραλαμποπουλος να παει δανεικος σε ομαδες τυπου Αρη όπου θα παρει πολλα λεπτα εμπειριας, να παρουμε 2ο δημιουργο διπλα στον Διαμαντιδη, 2ο τριαρι πισω απο τον Βλαντο γιατι αυτη η συνεχης εκθεση τον ζημιωνει.

    Καταλαβαίνω πως πολλοι θυμονται τις χρυσες χρονιες του Ζοτς στον παγκο αλλα εχω μια απορια:

    Φετος ποσο διαφορετικη ειναι η χρονια σε σχεση με τις 2003 και 2004 χρονιες του ΠΑΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Lol.. Όχι, ο Σλότερ πληρώνει κιόλας για να παίζει στον Παναθηναϊκό... Έχεις μπερδευτεί φίλε. Το ποσό που λες δεν ισχύει. Τόσα έπαιρνε (σχεδόν, σε ευρώ) ο Κούπερ πέρυσι στον ΠΑΟΚ..

      Διαγραφή
    2. Δεν ξερω αν ειναι αληθεια, αλλα τα ΠΝ ειχαν αναφερει γυρω στις 350χιλ. Πολλα φαινονται τωρα βεβαια.

      Διαγραφή
  55. Isws eimai ektos thematos alla thelw na kanw ena sxolio dioti vlepw tis teleutaies meres kati perierga dimosieumata gia ton logo pou o Kidd afise ton Gianni eksw proimerwn vs Cavaliers.
    O kidd ton afise ston pagko dioti den einai akoma etoimos o Giannis na kanei recor summetoxwn kai na exei paiksei full season se ola ta paixnidia.

    Paromoio gegonos sunevei kai se enan agwna pro imerwn opou o Giannis ithele an thimamai kala 2 rebound kai 2-3 assist gia na kanei triple double kai itan molis 3i periodos. Orthws vlepontas o Kidd pws tha to petuxei, ton afise ston pagko wste na min fouskwsoun ta muala tou kai na meinei afwsiomenos stin proponisi.
    O proponitis prepei na skeftetai etsi kai o Kidd einai polu psimenos gia na kanei to megisto lathos na afisei enan nearo talantouxo paixti na piasei tavani grigora. Anthithetws an paei me vimata pros tin kataksiwsi, to tavani megalwnei...

    Otan o Giannis paei gia recor i gia ekseretika noumera, tote prepei na prosgeiwnetai wste auti i metriopathia pou ton diakatexei, na fountwnei akoma perissotero, gemizontas ton me dipsa gia ekseliksi.

    Kidd master mind, tin epomeni fora pou o Giannakis paei na kanei triple double, parkare ton sta apodutiria gia diataseis kai flexibility trainning..

    MarKeZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μίλησε ο Κιντ σχετικά με το θέμα..Συμφωνώ με τον τρόπο που το θέτεις. Και ο Κιντ είναι αλάνι πεζοδρομιακό.. Γνωρίζει τα πάντα για τη λίγκα. Το καλό και το κακό της πρόσωπο.

      Διαγραφή
  56. Καλησπέρα. Δύο-τρία πραγματάκια από το χθεσινό ματς στο Βελιγράδι..

    -Η άμυνα του Παναθηναϊκού στη Weak Side ήταν η χειρότερη που έχω δεί από τους πράσινους τα τελευταία χρόνια. Απογοητευτική σε επίπεδο αντίληψης/ετοιμότητας, συγκέντρωσης, ταχύτητας. Τα αμυντικά rotations είναι αργά, ειδικά μετά τη δεύτερη περιστροφή, χάνονται "θέσεις" και δημιουργείται μια ανισορροπία που οδηγεί σε χαμένα αμυντικά ριμπάουντς. Οι μόνοι παίκτες που στέκονται παντού και απέναντι σε οποιονδήποτε σε αυτό το κομμάτι είναι οι Νέλσον και Γκιστ. Όλοι οι υπόλοιποι, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, έχουν θέματα στη προσωπική άμυνα. Το 69 που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός εχθές δεν είναι μικρό, αν αναλογιστούμε το πόσο ευανάγνωστος ήταν ο αντίπαλος. Δέχθηκε 19 πόντους στο τελευταίο πεντάλεπτο, πολλοί από τους οποίους πηγάζουν από την αδυναμία να βγάλουν προσωπικές άμυνες η οποία και έστειλε τους Σέρβους στη γραμμή των βολών.

    -Το τελευταίο play του κόουτς, με 2.2'' για τη λήξη απλά ασχολίαστο. Ήλπιζα σε step out του Φώτση και τρίποντο από το κέντρο της ρακέτας αλλά ένας από τους ελάχιστους που μπορούσαν να ευστοχήσουν την προκειμένη στιγμή βρισκόταν στην ..επαναφορά. Σκεφτόμουν στο time out για διαδοχικά down screens στα γκαρντς που θα αποτελούσαν το "δόλωμα" για να βγεί μια πάσα στη καρδιά της ρακέτας στον Μπατίστα.. Τίποτα τελικά..Η διάταξη έκανε μπαμ για "πνιγμένο σουτ" Διαμαντίδη..

    -Το επίπεδο έντασης στο οποίο παίχτηκε το Άλμπα-Μακάμπι μοιάζει μακρινό για τον τωρινό Παναθηναϊκό. Εκεί κατανοείς τον όρο καλοπροπονημένη ομάδα.

    -Ο Ράντονιτς τζόγαρε προκλητικά με τον Γκιστ, γυρίζοντας τον Αμερικανό 2 χρόνια πίσω.. 0/5 είχε ο Τζέημς συν τα 0/7 του Σλότερ..

    -Ειλικρινά δε νοείται να μη σπας ρεκόρ στήνοντας το μεγαλύτερο νούμερο pick & roll καταστάσεων με τον Μαριάνοβιτς στον άξονα. 2 on 2 καταστάσεις στις οποίες εμπλέκονται ο Σέρβος γίγαντας και ο Διαμαντίδης είναι άχαστες για τον Παναθηναϊκό..

    -Άλλο ένα χαμένο κλειστό παιχνίδι. Εκτός του θέματος του κόουτς και το execution των παικτών δεν είναι το καλύτερο. Σε ειδικές καταστάσεις στο τέλος τέτοιων παιχνιδιών όπου τα ματς πάνε πολύ σε ένας εναντίον ενός, ο Διαμαντίδης πλέον δεν έχει τα πόδια να καθαρίσει. Χρειάζονται άλλοι τρόποι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Τζιμμυ...

      τα ίδια πάλι βλέπουμε τα ίδια πάλι λέμε χαμπάρι ο Ντούσκο...

      η δεύτερη σου παράγραφος για το play με Φώτση... με διαβάσες βλέπω χεχε να σε τρολλάρω ευχάριστα όχι σα τον άλλονα χθες βράδυ που πήγε να μου κάνει και μάθημα έκφρασης... ρε ουρτ ρε!

      Σοβαρά τώρα, έως και 1% τύχη με τέτοια κολλημένα και παρωχημένα μυαλά. Άν ήξερε πραγματικά μπασκετ ο ΔΓ τον ευχαριστούσε από σήμερα το πρωί και ετοίμαζαν την ομάδα Φράνκι-Μανωλό κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι εδώ που φτάσαμε μπας και εαν και παρ'ελπίδα... όσο για την αλλαγή πλεύσης στο ροτέησον και τις αλλαγές στο τέλος των αγώνων, να υπενθυμίσω ότι στάθηκε μια χαρά το τοτέμ στο τελευταίο δίμηνο πέρισυ: καθάρισε τη Φενερ του Ζοτς στο οακα και την πέταξε εκτός 8αδας, για ένα σουτ δεν έσπασε την έδρα στον πρώτο αγώνα στη Μόσχα, συνέβαλε δε τα μέγιστα (δηλώσεις Ιουνίου των ήδη φευγάτων Λασμε Μασιούλις) σε άλλον ένα άθλο με το μπρεηκ στο μπρεηκ και τον περίπατο στον 5ο τελικό του πρωταθλήματος.

      Καλό Πάσχα.

      Σπήλιος Καραμεσίνης

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Σπήλιο και καλή Ανάσταση φίλε. Θα διαφωνήσω. Αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή δε κάνεις αλλαγή για κανένα λόγο. Σε λίγες ημέρες ξεκινάς play offs, το timing δεν είναι καλό γιατί δε μπορείς αλλά (το πιο βασικό) δε μπορείς να πείσεις τους παίκτες ότι θα αλλάξεις κάτι σε αυτό το διάστημα. Μαγικά ραβδάκια δεν υπάρχουν. Εκτός αυτού, είμαι υποστηρικτής του ότι ένας προπονητής σε αυτό το επίπεδο χρειάζεται μίνιμουμ 2 χρόνια για να κριθεί. Πρέπει να αλλάξουμε λίγο τη νοοτροπία μας στην Ελλάδα σε αυτό το κομμάτι. Τα λάθη τα βλέπω πολύ καλά και τα αναφέρω. Το coaching του Ιβάνοβιτς το γνωρίζω χρόνια. Πολλές επιλογές/αποφάσεις του (και σε προηγούμενες δουλειές του) με ξεπερνούσαν και απλά δε μπορούσα να τις εξηγήσω. Αλλά ας τον δούμε στη διαχείριση δύο πολύ δυνατών σειρών (μια τώρα και πιθανόν μια στους τελικούς της Α1 εφόσον επικρατήσουν τα φαβορί) και το ξαναμιλάμε.

      Διαγραφή
  57. Καλησπέρα Τζιμάρα. Το play στο τέλος όντως απογοητευτικό. Προβλέψιμο. Ούτε οι παίκτες δε το πίστευαν.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ωραίο άρθρο.

    Υπάρχει περίπτωση η πτώση στην απόδοση κ στην ενέργεια τον τελευταιο μηνα να ειναι σχεδιασμένη?

    Εμένα αυτό που με ανησυχεί είναι οτι δεν βλέπω διαφορές μετά απο ταιμ-αουτ, οι αλλαγές παικτών κάνουν τη διαφορά στα ματς παρά συγκεκριμένα plays.

    Πως βλέπεις τον Γιάνκοβιτς? Τα λάθη στα τελευταία λεπτά έχουν αρχίσει να γίνονται συνήθεια...

    Αναμένω τα ποσοστά πρόκρισης στα ζευγάρια.

    Καλό πάσχα

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ. Είναι παραπάνω από μήνα το πρόβλημα Γιάννη.. Όχι, σε αυτό σημείο της σεζόν δε πιστεύω ότι αποτελεί μέρος σχεδίου. Όσον αφορά τη "διαφορά" στα ματς όντως πηγάζει πολλές φορές από τη διαχείριση και όχι το coaching. Ο Γιάνκοβιτς είναι soft και αυτό ταβανιάζει το παιχνίδι καθώς οι προδιαγραφές του είναι καλές. Θέλει πολύ δουλειά το καλοκαίρι και κάποιον να τον "αγριέψει" λίγο.. Η ανάρτηση με τα ζευγάρια είναι από τις αγαπημένες μου. Καλό Πάσχα Γιάννη..

      Διαγραφή
  59. Σωστές οι επισημάνσεις για το χθεσινό ματς Δημήτρη, ως συνήθως.
    Έχω μια ερώτηση μιας κ το ανέφερες: πως εξηγείς εσύ το γεγονός πως ο ΠΑΟ απέχει πολύ απ το να χαρακτηριστεί "καλοπροπονημένη ομάδα". Αυτό άλλωστε ήταν ένα από τα θετικά στοιχεία που κουβαλούσε ο κόουτς.

    ΥΓ: Όποιος αποκλείσει τους Σπερς θα έχει κ τον πρώτο λόγο για τον τίτλο. Πόσο συμφωνείς με αυτό?
    ΥΓ2: Οι Κλίπερς έχουν τύχη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον τελευταίο καιρό η ομάδα δείχνει "σκασμένη". Αυτή τη στιγμή δύσκολα μπορεί να τρέξει μαζί με τη Μακάμπι ή να βγάλει την ένταση της Άλμπα. Θυμήσου την 4η περίοδο στο πρόσφατο ματς με τους Γερμανούς.. Οι Μαβς παραδοσιακά δυσκολεύουν τους Σπερς. Ειδικά σε επίπεδο coaching..

      Διαγραφή
  60. Χθες ο Παναθηναικος εκανε τα γνωστα!
    Εχασε στο τελος τη διαφορα του(δεν ηταν και τεραστια βεβαια)!
    Εδειξε ακομη μια φορα οτι ποναει πολυ στο reebound και εμοιαζε λιγοψυχος!
    Δεν δικαιολογω σε καμοια περιπτωση την ηττα και την χαλαροτητα στο τελος αλλα νομιζω οτι αν ειχε κερδισει η αλμπα ο Παναθηναικος δεν θα το εχανε το ματς...
    Οπως και αλλοι ετσι και εγω παρολο που βλεπαμε τα εγκληματα και τις μεγαλες αδυναμιες του Ιβανοβιτς ειπαμε οτι ειναι λαθος να αντικατασταθει!
    Jim επιμενεις οτι ο Παναθηναικος πρεπει να παει με αυτον ως τελους?
    Εγω εχω αρχιζει και αλλαζω γνωμη παντως...
    Ο Πριφτης θεωρεις θα ταιριαζει στον Παο?(για το καλοκαιρι παντα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι βλέπουμε τα λάθη του κόουτς.. Θεωρείς όμως τώρα, σε αυτό το σημείο ότι είναι σωστό να αλλάξει η ομάδα προπονητή; Εγώ λέω να περιμένουμε τουλάχιστον το καλοκαίρι για ένα πρώτο ταμείο και μετά συζητάμε το οτιδήποτε. Ο Πρίφτης είναι ένας καλός προπονητής, τον εκτιμώ. Σε αυτή τη φάση όμως είναι καλύτερο και για τον ίδιο να δουλέψει αυτό που έχει αρχίσει στον Άρη.

      Διαγραφή
    2. εφοσον τεθει θεμα προπονητη το καλοκαιρι η καλυτερη λυση ειναι ο κατσικαρης!

      Διαγραφή
  61. jim θεωρεις οτι ο λαβαλ μπορει να βελτιωσει πραγματα στην αμυνα?δεν πιστευω οτι ειναι τοσο αδιαφορος οσο τον παρουσιαζουν τα μμε.δεν ξερω και δεν ειμαι ειδήμων αλλα με αποκορυφωμα το ματς με αλμπα ο ιβανοβιτς προσπαθει τοσο να περιορίσει τους αντιπαλους αμυντικα που ξεχνάει να δημιουργησει προβλήματα στην αντιπαλη αμυνα,και στο μυαλο μου τετοια προβληματα μπορουν να τα προκαλεσουν παιχτες που τους ξεχνάει στον παγκο ο παππας,ο μαυροκεφαλιδης ακόμα και ο λαβαλ στο δικο μου μυαλο...

    sailgeo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ιβάνοβιτς προσπαθεί να βρεί τη χρυσή τομή με lineups εξίσου αποδοτικές σε άμυνα και επίθεση.Ανάλογα με το ματς επιλέγει αλλά δε του βγαίνει πάντα. Κάποια σχήματα του έχουν θέματα (Φώτσης-Λουκάς στο ριμπάουντ/άμυνα στο ζωγραφιστό). Ο Λαουάλ πρέπει να παίξει περισσότερο τώρα. Η ΤΣΣΚΑ θα σε διαλύσει στον άξονα αν δε βελτιώσεις την pick & roll άμυνα σου.

      Διαγραφή
  62. δημητρη πολυ κατατοπιστικο αρθρο .Μια ερωτηση θελω να κανω σχετικα με τον ιβανοβιτσ. θεωρεις οτι γουσταρει τον παναθηναικο γιατι τον βλεπω λιγο ξενερομενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ. Δεν υπάρχει προπονητής που να μη θέλει μια τέτοια δουλειά. Κανένας.

      Διαγραφή
  63. Καλησπέρα Τζιμ και λοιποί αναγνώστες,
    Διαβάζοντας σήμερα για το χτεσινό ματς και για τη διασταύρωση με την ΤΣΣΚΑ, πολλοί εξέφραζαν την άποψη ότι ο ΠΑΟ θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος αν κάνει μια νίκη. Την στιγμή που πέρυσι με χειρότερο ρόστερ δυσκολέψαμε αρκετά την ΤΣΣΚΑ στα 3 από τα 5 ματς. Αυτή δυστυχώς είναι η κατάντια μας.
    Είμαστε με διαφορά η χειρότερη ομάδα στο τοπ 8 γιατί τουλάχιστον η Εφές παίζει και με πιτσιρικάδες, αν και αυτή μοιάζει μπερδεμένη το τελευταίο 2μηνο.
    Το πρόβλημα όσον αφορά την άμυνα Τζιμ είναι ότι δεν υπάρχει η φλόγα στο μάτι. Στους περιφερειακούς άπαντες πλην του ΔΔ μπορούν να παίξουν άμυνα, αν σκυλιάσουν, αλλά το κακό είναι ότι η ομάδα παρουσιάζεται χαλαρή, καμιά σχέση με τους ταλιμπάν του Σάλε που τους θαύμαζα για ένα ακόμη ματς να δίνουν ότι έχουν στο γήπεδο ενώ από την άλλη έβλεπα την κακοποίηση του αθλήματος.
    Η ομάδα έχει ψηλό ταβάνι και με 2 ποιοτικές προσθήκες το καλοκαίρι μπορεί να ατενίζει το επόμενο Φ4. Και προφανώς αλλαγή προπονητή. Το κακό με αυτόν τον άνθρωπο είναι ότι όσο ανίκανος είναι άλλο τόσο είναι τυχερός. Στραβώνει το ματς με τον ΠΑΟΚ, λέμε θα γλυτώσουμε, τσουπ το βάζει ο Βλάντο, τα κάνει μούτι με Άλμπα και Αστέρα και βάζουν πλάτη οι Ισραηλίτες. Αν αυτοκτονήσει και ο ΟΣΦΠ στο πρωτάθλημα θα τον φάμε στην μάπα, να μας λέει για το πλάνο του και να γελάει μαζί μας όλος ο ντουνιάς.
    Έχει αποτύχει πλήρως στο βασικό κομμάτι να αναπτύξει νέους παίκτες. Αυτό που είπε ότι τους βάζει να παίζουν το ακούω βερεσέ. Και που παίζει ο Διαμαντάκος εδώ και 9 μήνες είναι πιο αργός και από τον Επιτάφιο.
    Ας πάμε έστω μέχρι το καλοκαίρι, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει και κάποιος αξιόλογος προπονητής αυτή τη στιγμή ελεύθερος.
    Όσον αφορά τον Σάρας, δεν είναι ακόμη έτοιμος. Ας έρθει σαν βοηθός ενός προπονητή έστω και Έλληνα αλλά μην γελιόμαστε δεν είναι ακόμη για πρώτος.
    Καλή Ανάσταση παιδιά!

    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω κατά πόσο ήταν χειρότερο το περσινό ρόστερ με Λάσμε, Ματσιούλις και Μπράμο, σίγουρα όμως είχαμε καλύτερη ομάδα...
      Για Σάρας συμφωνώ απόλυτα. Το ότι ήταν τεράστιος ως παίχτης δεν σημαίνει ότι θα είναι εξίσου καλός προπονητής. Συνήθως αυτά τα 2 δεν πάνε μαζί και σε κάθε περίπτωση, δεν είμαστε για τέτοιου είδους πειράματα... Όλοι οι Παναθηναϊκοί αγαπάμε Σάρας αλλά δεν γίνεται να δώσεις τα κλειδιά της ομάδας σε κάποιον που δεν έχει κοουτσάρει ποτέ σε επίσημο παιχνίδι. Ας αναλάβει ως πρώτος προπονητής σε κάποια άλλη ομάδα, ώστε να δώσει κάποιο δείγμα γραφής και βλέπουμε...
      Αυτός που ήταν κελεπούρι και θα μπορούσε ήταν ο συνεχιστής της αυτοκρατορίας για πολλά χρόνια, χάθηκε μέσα από τα χέρια μας για τους γνωστούς ηλίθιους λόγους και πλέον έρχεται τις επόμενες ημέρες με άγριες διαθέσεις...
      Το καλοκαίρι του 12 όταν ο ΔΓ έκλεινε με ανήθικο και unfair τρόπο το κεφάλαιο Ιτούδης για την ομάδα, έλεγα για το τεράστιο ατόπημα προειδοποιώντας ότι θα το βρούμε μπροστά μας... Το κράξιμο που είχα φάει δεν περιγράφεται...
      Το καλοκαίρι του 13 όταν και υπέγραφε στην Μπάνβιτ, έλεγα ότι προτιμούσα Ιτούδη από Πεδουλάκη (τον οποίο εκτιμούσα και συνεχίζω να εκτιμώ) λέγοντας ότι θα ήταν προς όφελος του ΠΑΟ (έστω και μακροπρόθεσμα μιας και ο Πεδουλάκης θεωρούνταν αμετακίνητος εκείνο το καλοκαίρι) να γινόταν προσπάθεια από ΔΓ να εξομαλυνθούν οι σχέσεις τους... Το κράξιμο ήταν χειρότερο από την προηγούμενη χρονιά...
      Από το καλοκαίρι που υπέγραψε στην ΤΣΣΚΑ έλεγα γι' αυτό το συναπάντημα λέγοντας πως δυστυχώς η αρκούδα, αργά ή γρήγορα θα μας περάσει σε ευρωπαϊκά... Το κράξιμο ήταν πολύ λιγότερο από ότι ήταν τα 2 προηγούμενα καλοκαίρια...
      Σήμερα λοιπόν, ο Ιτούδης σιγά σιγά αναγνωρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη, κοουτσάρει την ομάδα που είναι πρωτοδεύτερο φαβορί για την κούπα, έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ και ετοιμάζεται δυστυχώς όχι απλά να μας βιάσει και να μας αποκλείσει από το Φ4, αλλά να ράψει εκείνος το 7ο αστέρι για την ομάδα του, πάνω από την σάρκα της πρώην...
      Στην άλλη πλευρά εμείς από το 2012 παρουσιάζουμε κάθε χρόνο και χειρότερη ομάδα, με ταβάνι τους 8 της Ευρώπης και ψάχνουμε ήδη τον 4ο προπονητή σε 3 χρόνια, ενώ στη Μόσχα έσπευσαν ήδη πριν από ένα μήνα να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Ιτούδη...
      Πουτ@να ζωή...

      Αη Μητσος

      Διαγραφή
  64. Κατ'εμε ο Ιβανοβιτς απετυχε σε ολα. Η ομαδα εχει χασει ολα τα ,ατς που κρινονται στον ποντο.Και οχι κατα τυχη, παιζει σαν χαμενη στα τελευταια λεπτα του καθε αγωνα. Ο Γιανκοβιτς παιζει γιατι ετσι και αλλιως δεν υπαρχει αλλο τριαρι, ο Χαραλαμπο δεν επαιξε καθολου αν και αυτο ηταν το πλανο.Εμεινε ο Μπλουμς με την επιστροφη Νελσον αφηνοντας την ομαδα με 6 περιφεριακους και 1 τριαρι, ενω ειναι δευτερη φορα μεσα στην χρονια που αποκτηθηκε ξενος για 3ο πενταρι που παιζει 2-3 λεπτα max, Ο παππας δεν εχει βελτιωθει, απλα παιζει το συστημα μπουκα και γιουρουσι που του παει και ειναι ο μονος που μπορει να κανει κατι το απροβλεπτο,Ειναι σαφς οτι οι ξενοι του Παναθηναικου μπροει να ειναι και η χειροτερη εξαδα ολης της διοργανωσης σαν συνολο, περα οτι το να εχεις 2 παικτες ξενους σε αρκετα παιχνιδια DNP (Μπλουμς,Λαβαλ,) καταδεικνυει και το μεγεθος του προβληματος. Κατ'εμε η αλλαγη προπονητη πρεπει να γινει αμεσα.Σημερα. Να παει η ομαδα με νεο προπονητη στα παιχνιδια με ΤΣΣΚΑ να εχει την ευκαιρια ο νεος προπονητης να αξιολογησει τους παιχτες εν'οψει των ελληνικων τελικων και του μεταγραφικου σχεδιασμου.Ετσι και αλλιως η ομαδα οπως ειναι σε σειρα 5 παιχνιδιων δεν εχει πανω απο 5% πιθανοτητες οποτε δεν βλεπω πως θα μπορουσε να βλαψει την ομαδα.Οποιος πιστευει οτι υπαρχει εστω και 1% να μεινει και του χρονου ο Ιβανοβιτς στην ομαδα κανει λαθος οποτε η παραμονη του δεν εχει να προσφερει τπτ.Κατ'εμε οι δυο καλυτερες επιλογες βαση των συνθηκων ειναι ο Σαρας και ο Πριφτης. Με Πριφτη πιθανως να ειχε προβλημα ο Αρης, αλλα μπορει να γινει μια συμφωνια σε επιπεδο δανεικων του χρονου (Λουντζης Χαραλαμποπουλος κτλ). Ετσι και αλλως παιχτης δεν ψηνεται αν παιζει πενταλεπτα σε αδιαφορα και κριμενα ματς, πρεπει να παρουν σεζον πραγματικες στα ποδια τους.
    Aleister

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατι τετοιοι σαν και εσενα και τον Officer αδικουνται... Που ειστε τοσο καιρο εσεις κρυμμενοι βρε; Μιλαμε για κελεπουρια... Θα κοιταξω στις επομενες μερες να στειλω φαξ στον Μανο Παπαδοπουλο να διωξει τον Ιβανοβιτς και τον μυρωδια τον Μπεροκαλ και να παρει εσας τους δυο...
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    2. Ο καθένας λέει αυτό που πιστεύει Στάθη. Έτσι πάει το πράγμα εδώ. Αν θες να συζητήσουμε επί του θέματος, κανένα πρόβλημα. Η ειρωνεία καλό είναι να μην υπάρχει όμως γιατί καταδεικνύει έλλειψη επιχειρημάτων.

      Officer

      Διαγραφή
    3. Δεν ειρωνευομαι κανεναν ψηλε το ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!! το τοποθετω στο τελος καθε σχολιου που κανω στο μπλογκ. Απλα φερνετε την καταστροφη σε ενα σημειο που ολα πανε στραβα και η ομαδα δεν το χρειαζεται αυτο για κανεναν λογο. Αν ειστε πραγματικοι Παναθηναικοι αφηστε την γκρινια περι Ιβανοβιτς, ας τελειωσει η χρονια οπως λεει και ο Τζιμ, ας κανουμε ταμειο και μετα οταν θα υπαρχουν προπονητες στη γυρα, να βγουμε και να κραξουμε τον Ντουσκο. Αυτη τη στιγμη αυτο ειναι αυτοκαταστροφη, δεν το καταλαβαινετε;
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    4. Σταθη η ειρωνια δεν ειναι στο φιλικα παντα. Εκανα ενα σχολιο που ειναι δικια μου εκτιμηση με δικα μου επιχειρηματα, Το δικο σου επιχειρημα ειναι να με παρουν προπονητη στον Παναθηναικο. Αυτο δεν ειναι ειρωνια; Δεν ηξερα οτι πρεπει να ζητησω την αδεια σου για να εκφερω την γνωμη μου, ουτε θα κρινεις εσυ αν ειμαι παναθηναικος ή οχι. Οποτε ασε τα πιστοποιητικα Παναθηναικοφροσυνης κατα μερος.
      Φιλικα παντα
      Aleister

      Διαγραφή
    5. Σωστος Σταθη αν και προσωπικα θα ηθελα να τρεξει αλλον ενα χρονο ο Ντουσκο , εκτος αν φαμε σκουπισμα και στην Ευρωπη αλλα και στους τελικους και παλι οχι σιγουρα ...

      Droga

      Διαγραφή
    6. -"Ο παππας δεν εχει βελτιωθει, απλα παιζει το συστημα μπουκα και γιουρουσι που του παει και ειναι ο μονος που μπορει να κανει κατι το απροβλεπτο."

      Σοβαρα τωρα; Δεν εχει βελτιωθει ουτε λιγο στην αμυνα και με την μπαλα στα χερια;

      -"Ειναι σαφς οτι οι ξενοι του Παναθηναικου μπροει να ειναι και η χειροτερη εξαδα ολης της διοργανωσης σαν συνολο."

      Δεν νομιζω το αμυντικο υπεροπλο Νελσον, το υπεροπλο Γκιστ, ο Σλοτερ που οκ διανυει μια μακρα περιοδο καμψης και ο Μπατιστα που βρεξει χιονισει εχει 10-15 ποντους και 6-8 ριμπαουντ (ναι και 2-4 λαθη δεν το ξεχναω) σε καθε ματς να ειναι τοσο κακοι.

      -"Κατ'εμε η αλλαγη προπονητη πρεπει να γινει αμεσα.Σημερα. Να παει η ομαδα με νεο προπονητη στα παιχνιδια με ΤΣΣΚΑ"

      Ουτε εσυ δεν το πιστευεις αυτο φιλε. Ποτε θα προλαβει να μαθει πραγματικα την ομαδα σε 2 μερες που μενουν;

      -" Nα γινει μια συμφωνια σε επιπεδο δανεικων του χρονου (Λουντζης Χαραλαμποπουλος κτλ). Ετσι και αλλως παιχτης δεν ψηνεται αν παιζει πενταλεπτα σε αδιαφορα και κριμενα ματς, πρεπει να παρουν σεζον πραγματικες στα ποδια τους. "

      Τα πιτσιρικια ομως αν φυγουν δεν θα προπονουνται με τον Ιβανοβιτς και με τους παικτες του Παναθηναικου αλλα με τους αντιστοιχους του Αρη η οπου αλλου πανε. Ετσι στην ουσια αχρηστευεις εντελως τον (ηδη αχρηστο για εσας) Ιβανοβιτς αφου το μεγαλο του ατου ως κοουτς ειναι να εξελισσει παικτες και αυτο ειδικα σε τετοιες ευαισθητες ηλικιες δεν γινεται μεσα απο αγωνες αλλα κυριως απο την προετοιμασια και την σκληρη καθημερινη προπονηση.

      Δεν θα παρεις την αδεια κανενος για να γραψεις και καλα κανεις, δεν σου ειπα να μην γραψεις απλα εκανα εντονη κριτικη σε αυτα που λες. Με αυτα που λες φιλε με ολο το θαρρος μου φαινεσαι ως ενας απο αυτους τους γκρινιαριδες τυπους που διελυσαν ολοι μαζι το περηφανο ποδοσφαιρο μας και τωρα βρηκαν αποκουμπι στο μπασκετ και πανε τα ιδια να κανουν και εκει. Ακου να φυγει ο Ιβανοβιτς σημερα κιολας και να παμε με αλλο κοουτς στην Ρωσσια... Για αυτο εγραψα πριν για εσενα. Αν φυγει ποιος θα παει; Εσυ και ο Officer;
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    7. Στάθη, εγώ προσωπικά στηρίζω την ομάδα όσο αντέχω οικονομικά με την παρουσία μου στο γήπεδο. Όταν όμως βλέπω κάτι που δεν μου αρέσει θα το λέω. Και το "φιλικά πάντα" το ακούω βερεσέ.
      Τέλος πάντων επί του θέματος, και γω θέλω να τελειώσει τη χρονιά για να έχουμε μια πλήρη εικόνα αλλά με τα πεπραγμένα του ως τώρα δεν πιστεύω ότι αξίζει να παραμείνει για δεύτερη χρονιά.
      Και πόσο μάλλον, σε επανάληψη όσων είχα πει σε άλλο σχόλιο, πώς φαντάζεσαι εσύ τον ΠΑΟ του Ιβάνοβιτς σε 3 χρόνια; Τον φαντάζεσαι νικητή;
      Εγω, όχι.

      Officer

      Διαγραφή
    8. Με ενα καλο pg (Nick Calathes) και ενα καλο βασικο center (δεν εχω καποια αδυναμια εδω) , πιστευω οτι οχι σε 3 χρονια αλλα απο του χρονου μπορει να ειναι νικητης οπως το φανταζομαι οτι το εννοεις

      Droga

      Διαγραφή
    9. Ο παππας δεν εχει βελτιωθει, απλα παιζει το συστημα μπουκα και γιουρουσι που του παει και ειναι ο μονος που μπορει να κανει κατι το απροβλεπτο."
      Επιμενω, ο Παππας δεν εχει βελτιωθει καθολου, απλα περνει χρονο συμμετοχης, και την αντιστοιχη βελτιωση που εχει οποιοσδποτε παιχτης με εμπειρια 2 χρονων ευρωλιγκας απο 22 στα 24-25.
      Δεν νομιζω το αμυντικο υπεροπλο Νελσον, το υπεροπλο Γκιστ, ο Σλοτερ που οκ διανυει μια μακρα περιοδο καμψης και ο Μπατιστα που βρεξει χιονισει εχει 10-15 ποντους και 6-8 ριμπαουντ
      Μιλαω για συνολο εξαδας. Βλεπω οτι τους 2 τους αφαιρεις και εσυ. Ο νελσον δεν μου κανει για υπεροπλο, Ακομα και στο ΟΑΚΑ με Αλμπα φαγαμε φολλου καρφωμα απο τον πλευ της Αλμπα στο τελευταιο λεπτο.Εσυ αν εχεις κρινει απο το συνολο των παιχνιδιων οτι αυτος ο παιχτης ανεβαζει επιπεδο των Παναθηναικο, εχουμε αλλη αποψη/. Ο γκιστ ειναι επιπεδου ευρωλιγκα κα συμφωνω. Σλοτερ υπαρχουν καμια πενηνταρια ανα την ευρωπη, σε καμια περιπτωση δεν σε ανεβαζει επιπεδο. δεν δικαιολογει καν το γεγονος οτι ειναι βασικος στην θεση του παππα.Δεν μιλαμε για ντεφορμαρισμα, ειναι αψθχος, εκτος ΟΑΚΑ δεν εχει κανει ουτε ΕΝΑ καλο ματς. Ο μπατιστα βαζει 10-15 ποντους σε 25-30 λεπτα συμμετοχης αλλα τρωει αλλους τοσους, ειναι τρυπα στις περιστροφες και ειναι κακος στα ριμπαουντ.Θα ηταν φοβερος σε ρολο δευτερου ψηλου οπως ο Σοφο η ο Βουγιουκας, να παιζει 10-15 λεπτα και να δινει ποντους στο ποστ.Αυτο που εκανε σε ολη του την καριερα σε χαμηλο επιπεδο δηλαδη.

      Κατ'εμε η αλλαγη προπονητη πρεπει να γινει αμεσα.Σημερα. Να παει η ομαδα με νεο προπονητη στα παιχνιδια με ΤΣΣΚΑ

      Μαλλον διαβαζεις οσα σε συμφερουν.Εγραψα πως ο Παναθηναικος σε 5αδα αγωνων δεν εχει πανω απο 5% πιθανοτητες με ΤΣΣΚΑ.Ας παει νεος προπονητης ΟΧΙ για να αποκλεισει την ΤΣΣΚΑ,αλλα για να δει την ομαδα σε δυσκολα ματς εν οψει τελικων με ΟΣΦΠ και καλοκαιρινου μεταγραφικου σχεδιασμου.

      Τελος νομιζω οτι εισαι ο μονος που πιστευει πως οι παιχτες δεν βελτιωνονται μεσα απο τους αγωνες αλλα μεσα απο τις προπονησεις.Παντως τα παραδειγματα των 2 Παπανικολαου,του Σλουκα του Βεζενκοφ κτλ δεν σε δικαιωνουν. Αντιθετα θυμαμαι πολλους Βεργινηδες και Μπογρηδες.
      Εχω διαρκειας στον Παναθηναικο του ποδοσφαιρου απο το 99,και μαλιστα ημουν εναντιον του σχεδιου Βγενο καθως θεωρουσα οτι ειναι μεγαλο λαμογιο, και πως αν εφευγεο Τζιγγερ η ομαδα επρεπε να παει ΜΟΝΟ στους Αφους.Οσο για το αποκουμπι στο μπασκετ εχω να σου πω πως ημουν μεσα στα 5 απο τα 6 ευρωπαικα που εχει παρει ο Παναθηναικος χανοντας του Παρισιου μονο λογω ηλικιας.Μην κρινεις τους ανθρωπους μεσα απο ενα forum γιατι μπορει να εκτεθεις.

      Φιλικα
      Aleister.
      Καλη ανασταση

      Διαγραφή
    10. Συμπλρωματικα για τον Ιβανοβιτς δεν ειναι τυχαιο πως εχασε ΟΛΑ τα κλειστα ματς, οσο για τους ξενους, το γεγονος οτι στο τελευταιο 5 λεπτο (κρισιμο) του αγωνα επαιζε με 1 ξενο, δειχνει και το ποσο πιστευει και ο ιδιος στους ξενους της ομαδας. Αν εσυ εχεις δει αλλη ομαδα στην ευρωλιγκα που παιζει τα κρισιμα λεπτα με μονο εναν ξενο στην πενταδα, οχι επειδη οι ελληνες εκαναν σουπερ παιχνιδι αλλα επειδη οι ξενοι σου ειναι ανυπαρκτοι ενημερωσε με plz.
      Aleister

      Διαγραφή
    11. Officer, δεν μπορω να ξερω τι θα γινει μεσα σε 3 χρονια διοτι δεν ειμαι μεντιουμ. Παντως μεχρι στιγμης η ομαδα αλλαζει προφιλ και με αρκετα χαμηλο μπατζετ (για τα δεδομενα του οργανισμου) εχει κανει καποιες εμφανισαρες και ειναι στους 8 της διοργανωσης ενω το καλοκαιρι ειπαμε οτι στοχος δεν ειναι οι τιτλοι και οι διακρισεις απο φετος. Ηδη πηραμε εναν παντως και ειμαστε μεσα στους αλλους και στο πρωταθλημα μια νικη με 5 ποντους θελουμε για να παρουμε το πλεονεκτημα. Παπας και Γιανκοβιτς εχουν γινει βασικα στελεχη του ροτεισιον και οι μικροι παιρνουν μπολικο χρονο στο πρωταθλημα. Ο Μποχωριδης παιρνει αρκετο χρονο στην Ευρωπη μολις στα 20 του (προσωπικα δεν μου αρεσει καθολου ως παικτης) και ο Χαραλαμποπουλος σε καποια ματς πηρε πολυ χρονο.
      Καλη ανασταση !
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    12. Ο Μπατιστα παιζει μεσο ορο καπου στα 20 λεπτα και εχει 6 ριμπαουντ μεσο ορο, περισσοτερα απο οσα ειχε ο αθλητικος Λασμε περυσι... Στις περιστροφες ειναι αργος, χανεται και ποναμε συμφωνω απολυτα. Αν ηταν καλος και σε αυτο θα επαιρνε 2-3 μυρια το χρονο οντας το κορυφαιο πενταρι στην Ευρωπη. Μονο τον Μπατιστ θυμαμαι απο το προσφατο παρελθον τοσο πληρες 5αρι με τα ολα του. Ο Σλοτερ ειναι καλος παικτης δεν ειναι κακος. Μακρια απο το ΟΑΚΑ εκανε καποια καλα ματς (Φενερ, Μπαρτσα πχ). Ναι τον Μπλουμς δεν τον θεωρω ιδιαιτερα καλο και τον Λαουαλ απο τη στιγμη που δεν τον χρησιμοποιει τον θεωρω αχρειαστο αν και ειναι παιχταρας. Ο Ιβανοβιτς πηρε καποια κλειστα παιχνιδια οπως με Γαλατα, Ερυθρο μεσα, Αλμπα εξω και Μακαμπι εντος. Το ξερω οτι τα πραγματικα δυσκολα (Μπαρτσα, Μακαμπι εξω, Αλμπα μεσα και το προχτεσινο) τα εχασε αλλα σε αυτα που κερδισε ειχε μεσα πολλους ξενους. Με Μακαμπι τελειωσε το ματς ο Σλοτερ και ο Μπατιστα και ο Γκιστ και στα αλλα επαιζαν ολοι (Νελσον, Μπλουμς κλπ).
      Για τους μικρους: Ο Ιβανοβιτς φημιζεται για την πολυ αποτελεσματικη δουλεια του στην προπονηση. Ειναι λογικο τα 16-17 χρονα να βελτιωνονται μεσα απο την προπονηση αφου (κυριως σωματικα) τα παιδια δεν ειναι ετοιμα για ανδρικο επιπεδο. Βεργινης και Μπογρης επαιζαν στα 19-20 στον Παναθηναικο, οταν ενας παικτης εννοειται οτι μπορει να κανει εισοδο σε ανδρικο επιπεδο (εκτος αν προκειται για ιδιαιτερη περιπτωση). Σε ζηλευω αν οντος ησουν μεσα σε ολα τα Ευρωπαικα που λες, εγω λογω οικονομικων και ηλικιας (μολις 21) δεν μπορω να στηριζω τοσο την ομαδα με την παρουσια μου αν σκεφτεις κιολας οτι τα 4 τελευταια χρονια σπουδαζω στην Θρακη.
      ΥΓ: Τζιγγερ Θεε ΞΑΝΑΠΑΡΕ την ΠΑΕ!
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
  65. Αμα φετος αποκλειστεις με μειονεκτημα εδρας απο την ΤΣΣΚΑ των 40 εκατομμυριων που εχει να παρει ευρωλιγκα 7 χρονια δεν ειναι δα και καταστροφη για μια ομαδα που τωρα χτιζεται απο ολες τις αποψεις...Και φτανει στην Ελλαδα η μανια με τις αλλαγες προπονητων μετα απο 5 μηνες...Ο Στρατηγος εχει τα φοντα να ξαναοδηγησει τον εξαστερο ψηλα αν του δοθει πιστωση χρονου,και παραλληλα να αναπτυξει τον νεο ελληνικο κορμο δινοντας ταυτοχρονα ενα πιο επιθετικο,συγχρονο αγωνιστικο στυλ...Περασαν οι εποχες που κατακτουσες την ευρωλιγκα με αμυνες τυπου Μαλκοβιτς η Λιμοζ των 90ς,η μονο με τις αργες επιθεσεις των '00 με τα πολλα σκριν κτλ του Ομπραντοβιτς και του Μεσινα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Jim μπορεις να μας διαφωτισεις για το ποσα παιρνει τελικα ο Σλοτερ ??

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Oti kai na eipwthei gia afto to basketiko sinolo einai ligo - oti extise me aima kai idrwta o Obradovic ta teleftaia 15 xronia paei na to dialisei o Ivanovic mesa se 1 xrono. Terastia thlipsi kai apogoitefsi ean eisai filos tou Pao. Erxontai mavra xronia ean o Giannakopoulos den kanei rizikes allages to kalokairi. Mavra xronia.

    Episis, einai ntropi na paizoun se afton ton sillogo paixtes opws oi Jankovic, Boxwridis, Slaughter, Nelson, Batista kai Diamantakos. Kali Anastasi an kai den eimai thriskos.

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επισης ΤΟΜ ειναι ντροπη να εισαι γαβρος και να το παιζεις βαζελος.Καλο Πασχα και ας μην εισαι θρησκος.

      Διαγραφή
  68. Παιδιά, κάνω copy-paste αυτό που έγραψα στο φίλο τον Σπήλιο πιο πάνω για να το διαβάσουν όλοι, πάντα σχετικά με το θέμα του προπονητή.

    ..είμαι υποστηρικτής του ότι ένας προπονητής σε αυτό το επίπεδο χρειάζεται μίνιμουμ 2 χρόνια για να κριθεί. Πρέπει να αλλάξουμε λίγο τη νοοτροπία μας στην Ελλάδα σε αυτό το κομμάτι. Τα λάθη τα βλέπω πολύ καλά και τα αναφέρω. Το coaching του Ιβάνοβιτς το γνωρίζω χρόνια. Πολλές επιλογές/αποφάσεις του (και σε προηγούμενες δουλειές του) με ξεπερνούσαν και απλά δε μπορούσα να τις εξηγήσω. Αλλά ας τον δούμε στη διαχείριση δύο πολύ δυνατών σειρών (μια τώρα και πιθανόν μια στους τελικούς της Α1 εφόσον επικρατήσουν τα φαβορί) και το ξαναμιλάμε.΄

    Σίγουρα το ρόστερ αυτό έχει παραπάνω δυνατότητες, δε το συζητώ. Επίσης, με τα όσα έχουμε δεί, είναι δύσκολο να αλλάξει πράγματα ο κόουτς τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της σεζόν. Δε ξέρω αν μας ετοιμάζει ένα θαύμα τύπου Κάχα 2010 (0-3 στους τελικούς τη πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάρτσα). Το πιο πιθανό όχι. Όμως το σωστό είναι να περιμένουμε. Χωρίς καμία περιστροφή θα σας πω ότι το μπάσκετ που έπαιξε πέρυσι, στη πρώτη του σεζόν ο Ομπράντοβιτς με τη Φενέρ, ήταν κατώτερο από αυτό του φετινού (πολύ πιο οικονομικού) Παναθηναϊκού. Βασικά αναλογικά με το κόστος, ήταν κακή δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Η φετινή χρονιά μου θυμίζει πάρα πολύ την δεύτερη χρονιά των Πατησίων, 2003-04, όταν και τότε λόγω περικοπών ο Ομπράντοβιτς αναγκαζόταν να δουλεύει με δεύτερα υλικά. Να θυμηθούμε τις μεταγραφές εκείνης της χρονιάς: Κένιον Τζόουνς, Μασλαρινός, Αρτέμης Κούβαρης (!), Γκαγκαλούδης (και Μπατίστ βέβαια). Στα μέσα της χρονιάς είχε έρθει και ο Χάρις Μουγεζίνοβιτς (!). Και τότε όπως και τώρα ο ΠΑΟ είχε βγάλει την Ευρωλίγκα με αρνητικό ρεκόρ: 7-7 στην κ.π. και 2-4 στο τοπ-16 (δεν υπήρχαν πλέι οφ τότε). Μια χρονιά μετά από αυτόν τον... γαλαξία αστέρων και αυτήν την θαυμαστή πορεία ήμασταν στο φάιναλ φορ της Μόσχας.

    Τι θέλω να πω: Και στο παρελθόν ο ΠΑΟ έχει περάσει από μέτριες περιόδους και ταπεινά ρόστερ. Το χρηματικό δεν είναι απαραίτητα το θέμα για διάκριση. Η περσινή Μακάμπι δεν ήταν πολύ πιο ακριβή από τον φετινό ΠΑΟ. Το πλάνο και η φιλοσοφία είναι που μετράνε. Το σημαντικό είναι να μείνει κάτι από την φετινή χρονιά που να μπορείς να χτίσεις στο μέλλον. Ας μην πανικοβαλόμαστε.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Operation barcelona:
    η μπαρτσα ειναι 2 ομαδες:μια με τον χουερτας και μια με τον σατορνασκυ.
    με τον χουερτας εχουμε ποιο πολλα πικ ν ρολ (κεντρικα και πλαγια) ο σατορνασκυ λειτουργει ball mover για τα πολλα off ball screen για χερονια και αμπρινες.

    Το 5 της μπαρτσελονα θα ειναι το σημειο κλειδι: τομιτσ και λαμπε ειναι 2 μεγαλα και βαρυα κορμια. εαν στην επιθεση τα γλεντησεις με τα πικ ν ρολ και στην αμυνα δεν κανουν παρτυ στα επιθετικα θα εχουμε κανει ενα μεγαλο βημα,. το κακο ειναι οτι ειναι πολυπροσωπη επιθεση και θελει κυνηγι σε ολους με πολλυ συγκεκριμενους τζογους.

    Η απουσια του χαντερ ειναι σημαντικη


    υ.γ.1 ο παναθηναϊκος δεν εχει καμια τυχη, θα ειναι επιτυχια να παρει εστω κ ενα παιχνιδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ...
    Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΤΟΠ 16 ΜΕ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΙΟΥΣ...
    ΟΣΦΠ: 10-4 ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, ΕΝΩ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΙ 4 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗ...ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΔΡΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ (ΜΕΤΡΙΑ ΦΕΤΟΣ) ΜΠΑΡΤΣΑ...ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΛΟΙΠΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΡΥΘΜΟ...
    ΠΑΟ: 7-7, ΜΕΤΡΙΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ (ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΕΝΤΟΣ ΜΕ ΡΕΑΛ), ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΔΕ ΣΤΑ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ (ΚΡΙΣΙΜΑ) ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ...ΠΟΛΛΗ (ΜΑ ΠΟΛΛΗ) ΓΚΡΙΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕ ΒΟΗΘΑΕΙ...Ο ΠΑΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΡΕΣΤΑΡΤ, ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΟΚΑΡΕΙ ΣΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΗΣ ΤΣΣΚΑ...
    ΤΟΠ-8: ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΜΑΤΣΑΡΕΣ ΚΑΙ ΕΚΛΠΗΞΕΙΣ...ΑΝΑΜΕΝΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΖΙΜ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ (ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. για μένα ο ΟΣΦΠ εχει κάνει υπερβαση
    το 10-4 με όλα αυτα τα προβλήματα είναι παρα πολυ καλο ρεκορ
    βεβαια αν το δεις λίγο αναποδα είναι κριμα με 10-4 να βγαίνεις 3ος

    η μπαρτσελονα ειναι δυσκολη ομαδα για playoff
    ειναι σεταρισμενη
    δεν ξεφευγει απο το πλανο
    και εχει ανοδική πορεια απο τον τραγικό πρώτο γύρο του TOP 16

    ο ΠΑΟ θα είναι θαυμα αν περασει
    για μενα ολη η σειρά ειναι στο 1ο παιχνίδι εκτός
    αν αιφνιδιάσει και παίξει καλά και πάρει το ματς τότε ίσως και να τα καταφερει
    αλλα αντικειμενικα μια προβλεψη είναι στο 3-1 για την cska

    η εφες δεν ξέρω ειλικρινα τι μπορει να καταφερει
    ο ιβκοβιτς εχει εμπειρία
    μπορεί με καποια τρικ να αλλαξει καποιο ματς απο την σειρά
    αλλα η ρεαλεχει παρασοβαρευτεί που καταντα μειονεκτημα.

    ο ομπραντοβιτς πιστευω με τον ενα ή τον αλλο τρόπο θα την πάρει την μακαμπι
    εχει απωλεια τον χικμαν
    αλλα με ζηση να δίνει την μπαλα μέσα σε μπιέλιτσα και με σουτερ οπως γκουντλοκ για το box out
    θα παίξει safe και θα περασει


    αντε καλή ανασταση (γενικότερα όπως λεει σωστα και ζεν μαστερ) και
    καλη μπασκετική εβδομαδα

    http://sneakersplay.webs.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. για τα λεφτά που παίρνει μια χαρά είναι και ο σλότερ και ο μπατίστα(ο οποίος είναι ο καλύτερος μας παίχτης σταθερά φέτος). ο νέλσον πρέπει να ανέβει,αφού έχει αναλαμπές σε κάποια παιχνίδια(πχ μέσα στην μπαρτσελόνα,με μακάμπι και ρεάλ). φυσικά μερικοί έχουν μείνει κολλημένοι στις εποχές που είχαμε περιφέρεια διαμαντίδη,γιασικεβίτσιους,σπανούλη και νίκολας. όσο δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι εκείνες οι εποχές έχουν περάσει και αναγκαστικά θα ψάχνουμε να βρούμε φθηνούς παίχτες που θα αποδίδουν πάνω από αυτά που τους πληρώνουμε,τότε κάθε χρόνο θα ζητάνε αλλαγές σε όλους τους ξένους.
    ξαναλέω λοιπόν ότι ο σλότερ των 250000/300000 ευρώ/χρόνο είναι μια πετυχημένη μεταγραφή(παίζει και πρώτη φορά ευρωλίγκα,μην το ξεχνάμε),εξάλλου είναι στην ίδια θέση με τον παππά και μια μεταγραφή κάποιου ακριβότερου παίχτη θα είχε και επίπτωση στο χρόνο συμμετοχής και την ένταξη του παππά στους πρωταγωνιστές της ομάδας. τα ίδια ισχύουν και για τον μπατίστα,ο οποίος είναι στους 5 καλύτερους σέντερ της διοργάνωσης(το ράνκινγκ του το λέει,όχι εγώ). κι εκεί μερικοί έχουν μείνει στις εποχές που είχαμε δίδυμο μπατίστ-πέκοβιτς.

    όλοι θα θέλαμε να έχουμε στην ομάδα τους καλύτερους παίχτες της ευρώπης(πχ αντί σλότερ να είχαμε γκούντελοκ και αντί μπατίστα να είχαμε τόμιτς),αλλά αυτό δε γίνεται,οπότε αναγκαστικά θα πηγαίνουμε σε μεταγραφές τύπου σλότερ και μπατίστα από δω και πέρα,δηλαδή φθηνούς παίχτες που θα τους πληρώνεις λίγα και θα σου προσφέρουν περισσότερα από αυτά που τους δίνεις.

    Ta-saras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. για του χρόνου η ομάδα πρέπει να συνεχίσει στο φετινό πλάνο με προπονητή ιβάνοβιτς.
    όποιος δεν τον θέλει ας προτείνει ονόματα,γιατί όλο διαβάζουμε να τον διώξει,αλλά κανείς δεν προτείνει κάποιον. και όσοι αναφέρουν σχολιάζουν για πρίφτη,σάρας(χωρίς να τον έχουμε δει κάπου σαν πρώτο προπονητή), μαρκόπουλο(ΕΛΕΟΣΣΣΣ. 2015 έχουμε,όχι 1994),αλβέρτη,τώρα έμαθαν και τον σάσα ομπράντοβιτς κλπ.
    ο ιβάνοβιτς μέχρι στιγμής έχει πετύχει απόλυτα σε όσα είχαν τεθεί ως στόχος το καλοκαίρι:
    1.προώθηση ελλήνων στην ομάδα. πέρσι είχαμε διαμαντίδη,φώτση και μπράμο μοναδικούς παίχτες στο ροτέισον,φέτος διαμαντίδη,φώτση μπήκαν στο ροτέισον οι παππάς,γιάνκοβιτς που θα είναι οι έλληνες της επόμενης μέρας στην ομάδα και ο μαυροκεφαλίδης. επίσης παίζει λίγο και ο μποχωρίδης,όσο έπαιζε πέρσι ο μαυροκεφαλίδης. αυτοί που γκρινιάζουν που δεν παίζουν τα πιτσιρίκια είναι οι ίδιοι που το καλοκαίρι γκρίνιαζαν και έλεγαν που πάμε με τα ανήλικα. με αυτούς δεν αξίζει καν να ανοίξει διάλογο κάποιος. ο μόνος που θα έπρεπε να πάρει κάποιες παραπάνω ευκαιρίες είναι ο χαραλαμπόπουλος,κυρίως λόγω της έλλειψης εναλλακτικής λύσης στο 3.
    2. πρόκριση στην ευρωλίγκα. αυτοί που γκρινιάζουν τώρα που δεν πήραμε πλεονέκτημα έδρας,είναι οι ίδιοι που το καλοκαίρι έλεγαν ότι πάμε να κάνουμε 3 νίκες στην πρώτη φάση για να περάσουμε την τούροφ και να συνεχίσουμε στο eurocup(βέβαια το ότι είναι άσχετοι με το άθλημα φαινόταν ακριβώς από αυτή τη δήλωσή τους,καθώς και ο 5ος και ο 6ος στην πρώτη φάση συνεχίζει στο eurocup.). μόλις περάσαμε(με απουσίες κιόλας καθόλη τη διάρκεια της πρώτης φάσης),συνέχισαν στο ίδιο τροπάριο,λέγοντας ότι πάμε για 7η-8η θέση στους 16. μόλις η ομάδα στον 1ο γύρο πήγαινε για το πλεονέκτημα έδρας,άρχισαν να τα γυρίζουν και να απαιτούν πλεονέκτημα έδρας. εδώ φυσικά δεν κατηγορώ αυτούς που έβλεπαν ότι όντως η ομάδα μπορούσε να πάει για τη 2η θέση,αλλά τους κωλοτούμπες που όλη τη χρονιά μοιρολογούσαν και κάπου μέσα στον γενάρη έκαναν την κωλοτούμπα και άρχισαν να έχουν παραπάνω απαιτήσεις,από ότι είχαν τον δικαίωμα,αφού οι ίδιοι ήταν που δεν πίστευαν την ομάδα στην αρχή της χρονιάς.
    ακόμα βέβαια η χρονιά δεν έχει τελειώσει,αλλά οι ίδιοι που κλαίγανε τον σεπτέμβρη,συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν,με ένα μικρό διάλειμμα το τρίμηνο νοέμβρη-γενάρη που γλυκάθηκαν από τις νίκες της ομάδας. μερικοί εξαφανίστηκαν,μερικοί περίμεναν να χάσει η ομάδα για να δικαιωθούν. αν αποκλειστούμε από την τσσκα(λογικά έτσι θα γίνει,η καλύτερη ομάδα είναι φέτος οι ρώσσοι),θα εμφανιστούν και πάλι,όντας "δικαιωμένοι". βέβαια τα σχόλιά τους,πριν κάποιους μήνες έχουν μείνει.
    3. κύπελλο. κάντε δημόσια τα σχόλιά σας,όσοι είστε μάγκες να δούμε τι λέγατε τον σεπτέμβρη. τι για 30αρες διαβάζαμε,τι για ρεβάνς του 51-81,τι,τι,τι. και όλα αυτά από "παναθηναϊκούς",όχι από γαυράκια που αυτοί καλά έκαναν και έλεγαν ό,τι έλεγαν. ήρθε η φάπα εκεί και μετά οι προφήτες,άρχισαν την αποθέωση
    4. πρωτάθλημα. εδώ το ταμείο θα γίνει τον ιούνιο όταν τελειώσει το πρωτάθλημα(και η ομάδα ξαναπάρει το πρωτάθλημα-προσωπική γνώμη). τον σεπτέμβρη(είναι πάντα ο μήνας που βγαίνουν οι προφήτες,αφού έχουν τελειώσει οι μεταγραφές και τα φιλικά-άλλη πληγή κι αυτή με τους γνώστες του αθλήματος) οι προφήτες μίλαγαν για αποκλεισμό από 4αδα,τελικά η ομάδα είναι μια νίκη πίσω από την πρώτη θέση και θέλει νίκη με 7 πόντους στην έδρα της(που ακόμα και οι προφήτες παραδέχονται ότι είμαστε δυνατοί φέτος) με τον γαυράκο για να έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. είναι μια μικρή βελτίωση είναι η αλήθεια όλο αυτό,από το μειονέκτημα έδρας από την πρώτη φάση των πλέι οφ να πηγαίνεις στο απόλυτο πλεονέκτημα έδρας.
    αυτά για τον προπονητή κι αφού το να έρθει κάποιος τοπ κλας προπονητής (ζοτς, ίβκοβιτς,μπλατ) φαντάζει αδύνατο αυτή τη στιγμή,οπότε μια χαρά επιλογή είναι ο ιβάνοβιτς. ξαναλέω,όποιος δεν τον θέλει,να προτείνει ονόματα

    Ta-saras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. πάμε και στο ρόστερ. η μόνη θέση που πρέπει να πέσει χρήμα του χρόνου είναι στον διάδοχο του διαμαντίδη,οπότε καλάθης,όσα και να κοστίσει. καλό οργανωτή σε σετ παιχνίδι εκτός διαμαντίδη δεν έχουμε,οπότε ο καλάθης είναι η καλύτερη λύση σε αυτή την περίπτωση. από ευρώπη είναι ο ερτέλ,ο οποίος εφόσον πήγε τουρκία δεν τον βλέπω να φεύγει,και είναι και ξένος εκτός των άλλων. εφόσον έρθει ο καλάθης έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο για τα επόμενα 6-7 χρόνια. από κει και πέρα βεζένκοφ(με ένα καλό buy out για νβα για να τον έχουμε 2-3 χρόνια πριν φύγει αμερική).
    και μετά από αυτούς τους 2 κάποια μεταγραφή σε άλλη θέση,εφόσον έχουμε αποχωρήσεις
    1. καλάθης,νέλσον(αμυντικά δεν έχουμε κανέναν καλό περιφερειακό πλέον,αφού και ο διαμαντίδης πιο πολύ βοήθειες σε άλλους δίνει,παρά παίζει ατομική άμυνα)
    2. παππάς,σλότερ,διαμαντίδης(μπαλαντέρ στις θέσεις των κοντών,κυρίως στο 2 και να μπαίνει στο τέλος ξεκούραστος για να οργανώνει αν χρειαστεί)
    3. γιάνκοβιτς 20 λεπτά,χαραλαμπόπουλος(του χρόνου ο στόχος θα είναι να μπει αυτός στο ροτέισον όπως μπήκαν φέτος οι παππάς-γιάνκοβιτς,όχι φυσικά με 25λεπτά μ.ο,αλλά ένα 10 λεπτό πιστεύω μπορεί να το πάρει),βεζένκοφ(για λίγα λεπτά σε ψηλότερα σχήματα με γκιστ στο 4)
    4. γκιστ,φώτσης(για λίγα λεπτά,με μειώση αφού το 1 εκατομμύριο σχεδόν είναι υπερβολικό για την προσφορά του πλέον),βεζένκοφ(με την μετατόπισή του και στο 3 κάποιες φορές θα έχει άνετα 18-20 λεπτά μέσο όρο,που είναι πιστεύω και ο σκοπός του για του χρόνου,δηλαδή να παίζει σε μια καλύτερη ομάδα από τον άρη στο υψηλότερο επίπεδο και με εξασφαλισμένο χρόνο για να τραβήξει περισσότερα βλέμματα από νβα)
    5. μπατίστα,μαυροκεφαλίδης και βοήθειες από γκιστ αν χρειαστεί ή κάποιον άλλο μαύρο στυλ λαουάλ(αν και φαίνεται ότι ο ιβάνοβιτς τέτοιους παίχτες δεν τους χρησιμοποιεί. εκτός αν τον εμφανίσει ξαφνικά με τσσκα και τον κρατάει για έκπληξη)
    το μπάτζετ αυτού του ρόστερ είναι λίγο μεγαλύτερο από το φετινό,αφού ο βεζένκοφ έχει ρήτρα 250Κ αν τον πάρουμε πριν από κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία και με 350-400Κ συμβόλαιο πιστεύω θα έρθει αν βεβαιωθεί για το χρόνο που θα έχει,ενώ και τα 1,5-2 εκατομμύρια που λογικά θα κοστίσει ο καλάθης,μπορούν να βρεθούν από αποδεσμεύσεις λαουάλ,μπλουμς και μειώσεις συμβολαίων σε διαμαντίδη(τώρα παίρνει 1,3-1,5 εκατομμύριο νομίζω,800Κ ο μαυροκεφαλίδης τώρα,900Κ ο φώτσης τώρα)


    από τους μικρότερους. δανεικοί:μποχωρίδης(και με ηγετικό ρόλο αν γίνεται στην ομάδα που θα πάει για να μάθε να έχει τσαμπουκά στο παιχνίδι του,γιατί τώρα παίζει χωρίς θράσος και φοβάται ότι στην πρώτη πατάτα θα βγει),διαμαντάκος(να μάθει τα βασικά του αθλήματος και κυρίως τον έλεγχο του σώματός του. είναι σέντερ κι έχει χρόνια ακόμα μπροστά του για να τα μάθει. στο μέλλον μπορεί να γίνει κάτι σαν τον μπατίστα)
    κόνιαρης-λούντζης,παπαγιάννης να μείνουν στην ομάδα και να πάρουν πολλά παιχνίδια στην Α1 όπως φέτος και εμπειρίες στην ευρωλίγκα σε πιο αδιάφορα ματς ή σε παιχνίδια που έχουμε τραυματίες. ο παπαγιάννης εφόσον φύγει για κολλέγιο,τη θέση του να την πάρει ο διαμαντάκος
    φυσικά να γίνει και πάλι παιδομάζωμα με ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στις μικρές ηλικίες και να μείνουν στην εφηβική ομάδα ή να δωθούν δανεικοί σε ομάδες Α2,Β εθνικής

    Ta-saras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Χρόνια πολλά Τζιμ και λοιποί, καλή Ανάσταση.
    Για τα επιμέρους των προημιτελικών προσωπικά θα τοποθετηθώ μετά τις αναλύσεις του Τζιμ. Θα θυμίσω μόνο ένα πράγμα, το οποίο ήταν το πρώτο που αυτό το μπλογκ έγραψε όταν περάσαμε στην εποχή Ιβάνοβιτς: πως το πρότζεκτ θα υπάρξουν στιγμές που θα αμφισβητηθεί και θα χρειαστεί στήριξη, ακόμη κι αν έλθουν κακές ήττες. Κακές ήττες ήλθαν (και δεν ήλθαν τυχαία, ήταν απόρροια ενός ολόκληρου μήνα διαδοχικών κακών εμφανίσεων), ο προπονητής εύλογα εγείρει αμφιβολίες, αλλά προσπερνιέται σαν αυτονόητο μια λεπτομέρεια: πως η ατζέντα έχει αλλάξει σε σχέση με το φθινόπωρο. Πριν το ερώτημα ήταν πόσες φορές θα διασυρθεί ή πότε θ' αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός της Ευρωλίγκας. Κάποια στιγμή, πριν το ματς με την Μπάρτσα στο ΟΑΚΑ, η κουβέντα πήγε στο αν μπορεί να πάρει πλεονέκτημα έδρας. Και σήμερα τα βρήκαμε κάπου στη μέση, αλλά πάλι με γκρίνια, γιατί η ομάδα δεν επιβεβαίωσε με ανάλογης ποιότητας μπάσκετ την πρόκριση στην 8άδα. Λες και πέρσι θαμπώσαμε.
    Περιμένουμε με ανυπομονησία το preview.

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλη τη... συμμορία του Hoopfellas!

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Μια παρατηρηση για τα σχολια.Παιδια η διαφορετικη αποψη δεν ειναι απαραιτητα καταδικαστεα. Για αυτο ειμαστε εδω για να ανταλλασουμε αποψεις. Οποιος πιστευει οτι η δικη του αποψη ειναι η μοναδικη σωστη και οσοι δεν την συμμεριζονται ειναι μυρωδιαδες,ασχετοι,κρυφογαυροι,κρυφοβαζελοι κτλ και πρεπει να αντομετωπιζοται με ειρωνια μεχρι να κανουν γονατιστες μετανοιες, πρεπει να αναθεωρησουν λιγο τον τροπο σκεψης τους, Αλλιως μπορουν να φτιαξουν ενα δικο τους blog Και να γραφουν αυτα που θελουν αυτοι και να περναν επισης τα μηνυματα που θελουν αυτοι.
    Aleister

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός ο Aleister. Ο καθένας πρέπει να λέει τη γνώμη του ελεύθερα. Όποιος διαφωνεί, ας επιχειρηματολογήσει.

      Officer

      Διαγραφή
    2. Επιχειρηματολογουμε ολοι μαγκες. Απλα οταν ακους ακραια πραγματα θα απαντησεις ακραια (ακομα και με ειρωνια). Καλη ανασταση και χρονια πολλα!
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    3. Οχι Σταθη, κανεις λαθος. Καταρχας ακραια τα θεωρεις εσυ, αλλα ισως καποιοι αλλοι οχι. Κατα δευτερον η ειρωνια ειναι ανεπιτρεπτη ακομα και αν αυτο που διαβαζεις σου φαινεται ακραιο. Δειχνει ελλειψη αγωγης.
      Aleister

      Διαγραφή
  79. Νομιζω πως οταν μιλαμε για εναν απο τους κορυφαιους εγκεφαλικους play-maker που περασαν απο το ευρωπαικο μπασκετ ειναι λιγο ουτοπικο να λεμε πως δεν ειναι ετοιμος για πρωτος προπονητης ο Σαρας.Δεν ξερω ποιες ακριβως ηταν οι παραστεσεις του Kidd ή του Ομπραντοβιτς σαν προπονητες οταν ανελαβαν πρωτοι, ουτε ποσο μεγαλυτερες ειναι οι παραστασεις του καθε αλλου προπονητη απο τις αντιστοιχες του Σαρας. Ολες οι επιλογες εχουν το ρισκο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Eν τωμεταξύ αυτό που έγινε στο Βελιγράδι με παίκτη του Παναθηναϊκού δεν έχει προηγούμενο

    http://euroleague.sport24.gr/article/3408598/o-ntemarkoys-nelson-se-rolo-klark-kent.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Εκτος αποστολης για το Βελιγραδι ο Λαουαλ.. Ουτε καν σαν βοηθεια απο τον παγκο λοιπον... Μια αποφαση που κατα την γνωμη μου θα στοιχησει, ειδικα σε αυτα τα ματς ο Λαουαλ χρειαζοταν, πικ ν ρολ αμυνα κτλ κτλ. Μια αδικαιολογητη αποφαση που εφοσον στοιχησει, μονο κακο θα κανει στον Ιβανοβιτς. Σιγουρα αφηνει πισω στην Αθηνα και ενα σωρο λυσεις που μπορουσε να βρει στο παιχνιδι...


    Μαρουσι Σαρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ο Ιβανοβιτς αφησε εκτος τον Λαουαλ απο την αποστολη για Μοσχα
    επιβεβαιωνοντας αυτο που ειχε πει και ο Jim οτι δεν ειναι επιλογη προπονητη αυτος ο παιχτης!
    Μεγαλη εμπειρια για τους Λουτζη,Παπαγιαννη οτι θα βρεθουν Μοσχα για playoff!
    Παντως στον ΠΑΟ αυτο ο Λαουαλ θα μπορουσε να ειναι Σταρτερ βελτιωνοντας καπως τον Παναθηναικος!15 λεπτα απο τον παγκο ο Μπατιστα θα ηταν οτι πρεπει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Καλησπέρα κ χρόνια πολλά. Jim υπάρχει εξήγηση για το οτι άφησε τον Λαουάλ στην Αθήνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Με πιανει πονοκεφαλος.. παμε στην μοσχα με τους ρωσους να ειναι σαν αστακοι στο 4 και το 5 και δεν παιρνεις τον λαουαλ.. οκ αν δεν εχει θεμα ο παιχτης τοτε γραφεις ιστορια. Ακομη και με 2 νικες να φυγουμε απο εκει αυτη η κινηση δεν δικαιολογηται.. εκτος και αν θελει να μπει στο ματι του γιαννακοπουλου που του εφερε παιχτη που δεν γουσταρει,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. AYTA EGRAPSE STO SAIT TOY DPG ONSPORTS O KONTOS,PISTEYETE AN O LAOYAL HTAN KALOS O IVANOBITS THA TON EKOVE?????:Δημοσίευση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015 01.02 Από την άλλη, ο Γκάνι Λαουάλ για έναν ακόμη αγώνα έδειξε πως δεν έχει προσαρμοστεί καθόλου. Μπήκε στο ματς και ήταν εκτός τόπου και χρόνου και αυτό έρχεται να προστεθεί στην επιλογή του κόουτς να μην τον χρησιμοποιεί πολύ έχοντας προφανώς και εικόνα των προπονήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. TΣΣΚΑ: Τεοντοσιτς, Γουιμς, Κιριλενκο, Βοροντσεβιτς, Καουν
    ΠΑΟ: ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. η μπαρτσελονα ειναι τοσο σοφτ φετος που θα κονιορτοποιηθει απο τον οσφπ 0-3 μεσα εξω με διαφορες μαμουθ . το ιδιο θα παθει και απο την ρεαλ στο ισπανικο πρωταθλημα . ο παναθηναικος δυστυχως δεν εχει ελπιδα οχι επειδη ειναι τοσο αχτυπητη η τσσκα αλλα επειδη δεν εχει βρει ουτε κατα διανοια τροπο να αξιοποιησει ολη την 12αδα , γεγονος ακρως απαραιτητο για να σταθεις σε 5 παιχνιδια με την αρκουδα . και προπερσι και περσι στα πλειοφ ο παο χτυπουσε πολυ τα πρωτα παιχνιδια οσο αντεχαν οι 7-8 παικτες που χρησιμοποιουσε και μετα κατερρεε . το ιδιο θα συμβει και φετος που θα παιξει με 4 μονο ξενους ( λαουαλ εξω , σλοτερ τραυματιας ) . τουλαχιστον ας ψησει τον χαραλαμποπουλο σε αυτην την σειρα να παρει εμπειριες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12.39 και εγω αυτο λεω,εμεις το χουμε σηκωσει ηδη στην Μαδριτη εχουμε την καλυτερη αμυνα 0-3, τι να μας πει εμας η Μπαρτσα,τσσσσσσ!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  88. 3-1 η τσσκα τον παναθηναϊκό,3-1 και η μπαρτσελόνα τον ολυμπιακό. πιο κοντά σε διπλό πάντως παρόλη την κακή φετινή του εκτός έδρας εικόνα πιστεύω ότι θα φτάσει ο παναθηναϊκός.
    καρμπόν με την περσινή είναι η φετινή μας εικόνα εκτός έδρας,απλά φέτος καθαρίζουμε εύκολα τα περισσότερα ματς στο ΟΑΚΑ,ενώ πέρσι είχαμε ντέρμπι εκεί μέσα ακόμα και στο ελληνικό πρωτάθλημα. και πέρσι η ομάδα εκτός έδρας ήταν αλλού γι αλλού με ελάχιστες νίκες,αλλά στα πλέι οφ έφτασε κοντά σε ένα διπλό.
    σε αντίθεση βέβαια με τον ολυμπιακό που κάθε μήνα"τρομοκρατεί" την ευρώπη τον νοέμβριο-δεκέμβριο και μετά χάνει το πλεονέκτημα έδρας,επειδή "είχαμε τραυματίες και δεν παίζαμε ποτέ πλήρεις"(αλλάξτε γιατρούς για να γυρίζει στην ώρα του ο πρίντεζης και να μη μένει έξω 1,5 μήνα ο σπανούλης επειδή ήθελε να παίξει εναντίον του ζοτς). όπως και πέρσι(100 στα 120 συνολικά λεπτά της σειράς ήταν πίσω με διψήφιες διαφορές) πιστεύω δύσκολα θα απειλήσει καν σε κάποιο ματς στην ισπανία την μπαρτσελόνα.

    στα άλλα 2 ζευγάρια. ρεάλ-εφές 3-0 και φενέρ-μακάμπι 3-2 με σπάσιμο έδρας εκατέρωθεν πιστεύω

    Ta-saras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Καλησπέρα σε όλους.. Στα τελειώματα της ανάρτησης με τις εκτιμήσεις μου για τα play offs της Ευρωλίγκας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή