Athlenda

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

2015 “ΗΟΟPFELLAS” EUROLEAGUE PLAYOFFS-PREDICTIONS



Τα Playοffs της Ευρωλίγκας έφτασαν και το Hoopfellas βαράει κόκκινα αναλύοντας τις παραμέτρους σε κάθε ζευγάρι και δίνοντας τις εκτιμήσεις του μαζί με αυτές διάφορων μεγάλων προσωπικοτήτων του ευρωπαϊκού μπάσκετ σε μια σπέσιαλ ανάρτηση. Προσδεθείτε και ξεκινήστε με την καλύτερη μύηση τις δύο συναρπαστικότερες εβδομάδες της σεζόν..



Είναι η καλύτερη περίοδος της σεζόν.. Αυτή που ονειρευόμαστε από το ξεκίνημα αυτής. 8 μονομάχοι, η ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ χωρισμένη σε 4 ζευγάρια, παίζει τη ζωή και το θάνατο σε 5 γύρους σε ένα μπασκετικό ρινγκ. Τέρμα τα ψέματα..


Τα playoffs είναι το κάτι άλλο για αυτό και ετοίμασα κάτι σπέσιαλ για σήμερα. Πέρα από το αναλυτικό σχόλιο για κάθε σειρά και τις καθιερωμένες εκτιμήσεις μου, επικοινώνησα με μπασκετικό κόσμο σε όλη την Ευρώπη ζητώντας τις δικές του εκτιμήσεις. Πολλούς φίλους, συνεργάτες αλλά και ειδικούς με τους οποίους έχω συχνή επικοινωνία. Σκοπός ήταν να βγάλω ένα ποσοστό σχετικά με το τι πιστεύει η Ευρώπη για τα 4 ζευγάρια των playoffs.


Γενικά η Ρεάλ και η ΤΣΣΚΑ (περισσότερο) εκτιμούνται ως γκραν φαβορί. Ειδικά οι Μοσχοβίτες. Ο Νενάντ Μάρκοβιτς, αν και τείνει προς τα φαβορί,  αφήνει αρκετά καλή πιθανότητα εκπλήξεως στον Ολυμπιακό και την Εφές, το ίδιο και ο Σλόμπονταν Σούμποτιτς που βλέπει μάλιστα ελάχιστο προβάδισμα της Ρεάλ σε μια σειρά σχεδόν «50-50» όπως μου είπε. Τα φιλαράκια μου από το Ισραήλ (Σαρπ, Κάσπι κτλ.) βλέπουν Μακάμπι φανατικά με τη.. Σαρπάρα (αγαπημένος παίκτης-μαχητής, από τους πρώτους που θα πήγαινα μαζί στον πόλεμο) να προβλέπει νίκη της Μακάμπι επί της Ρεάλ και της ΤΣΣΚΑ επί της Μπαρτσελόνα στη Μαδρίτη και κατάκτηση της πρώην ομάδας του με MVP τον Τζ. Πάργκο!! Ο Ντέηβιντ Μπλού αδυνατούσε να δώσει προγνωστικό καθώς έχει κάνει τον τελευταίο καιρό πλήρη αποτοξίνωση από το άθλημα και έχει πέσει με τα μούτρα στη νέα καριέρα του (έχει οικονομικής φύσεως πόσο στη Merrill Lynch). Μιλάμε για τον παίκτη που έκρινε την πρόκριση της Μακάμπι πριν έναν χρόνο στον τελικό της διοργάνωσης.. Ο Αντρέα Ματζόν, παραδοσιακός, πήρε όλες τις έδρες και την σιγουριά του «άσσου» ενώ ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης με τη Λιμόζ, Τζιμ Μπιλμπά διάλεξε Μακάμπι και τρείς άσσους όπως έπραξε και ο Ντούσαν Γιέλιτς αλλά και ο κόουτς Πίτι Χουρτάδο με τον Ολυμπιακό. Γενικά στη προπονητική δεξαμενή υπάρχει πίστη στον Ολυμπιακό (ειδικά στους πρώην Γιούγκο-κόουτς) και στη Φενέρ. Τα ποσοστά που συγκέντρωσα σε δείγμα (σχεδόν) 250 ατόμων του αθλήματος..

ΡΕΑΛ-ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ 88-12%

ΦΕΝΕΡ-ΜΑΚΑΜΠΙ 66-34%

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΟΣΦΠ 56-44%

ΤΣΣΚΑ-ΠΑΟ 93-7%

Πάμε στις δικές μου εκτιμήσεις τώρα..


REAL MADRID-ANADOLU EFES


Πολύ ενδιαφέρον προπονητικά match up σχετικά με το τι μπορεί να κάνει ο μεγάλος Ντούσαν Ίβκοβιτς απέναντι στην ίσως καλύτερη ομάδα του TOP-16 και τη διοργάνωσης συνολικά. Θα σας μιλήσω straight για αυτά που έχω στο μυαλό μου.. Πηγαίνοντας λίγο πιο πίσω, λίγο πριν την έναρξη της φάσης των «16», και βλέποντας αυτή τη μονομαχία να έρχεται (τουλάχιστον με καλή πιθανότητα έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί οι όμιλοι) ομολογώ ότι γοητευόμουν από τις πιθανότητες που είχε το σύνολο του Ντούντα απέναντι στη «Βασίλισσα». H ενέργεια που έβγαζε η Αναντολού και στις δύο πλευρές του παρκέ και ιδιαίτερα η ένταση στο αμυντικό κομμάτι η οποία την καθιστούσε τότε την καλύτερη αμυντική ομάδα της διοργάνωσης, θεωρώ ότι θα μπορούσε να βάλει δύσκολα στο φαβορί. Αυτή η εικόνα όμως μοιάζει μακρινό παρελθόν σήμερα. Το μίνι-λίφτινγκ της Αναντολού, με την προσθήκη του Ερτέλ και την επιστροφή (με πλήρη ένταξη στο ροτέησιον) του Κρίστιτς έχει αλλάξει πολύ το παιχνίδι της. Η ομάδα έχασε την τραχιά υφή της και τα δόντια της στο αμυντικό κομμάτι. Είναι πιο «κλασσάτη» αλλά λιγότερο φιλόπονη. Το σύνολο που παρουσίασαν οι Ίβκοβιτς-Αγγέλου στο TOP-16 μοιάζει με μια fake version ισπανικής ομάδας (της Ρεάλ γαρ) περισσότερο από ότι με τον Ολυμπιακό του 2012 που αποτέλεσε την καλύτερη transition (σε άμυνα και επίθεση) ομάδα της λίγκας τότε. Είναι φανερό ότι τα ποιοτικά στοιχεία των παικτών-προσθηκών δεν εντάχθηκαν σωστά. Η Αναντολού παίζει σε περισσότερες κατοχές πλέον αλλά καλύπτει αποστάσεις, ειδικά αμυντικά στο μισό γήπεδο σε μεγαλύτερους χρόνους πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο αργή.


Απέναντι της έχει την καλύτερη Shooting team της Ευρώπης. Μια ομάδα με πολύ δημιουργία, πολύ καλό spacing, low mistake basketball και αρκετά διαβασμένη άμυνα, την πιο αποτελεσματική στον τρόπο με τον οποίο κατευθύνει τα σουτ του αντιπάλου μακριά από τα καλά του σημεία. Ο Ίβκοβιτς θα χτυπήσει στο ποστ παιχνίδι, ένα από τα λίγα μελανά σημεία των Μαδριλένων στο αμυντικό κομμάτι όμως πρέπει να βρεί τη χρυσή τομή στα λεπτά του Κρίστιτς (βασικός ποστ ψηλός) γιατί θα χάσει στα μετόπισθεν όπου η Ρεάλ θα παίξει πάνω στον Σέρβο. Όσο και να σας φανεί περίεργο, η Αναντολού πρέπει να τρέξει. Όχι να ανεβάσει απαραίτητα το σκορ αλλά να εκμεταλλευτεί κάθε πιθανότητα ανοιχτού γηπέδου μέσα από την οποία βρίσκει ρυθμό η επίθεση της. Στο μισό γήπεδο, απέναντι σε αυτή την άμυνα θα έχει πρόβλημα ειδικά αν τα ποσοστά της από το τρίποντο κατέβουν από το 32-33%, οπότε το «χειρόφρενο» δεν έχει πολύ νόημα. Θα χρειαστεί όμως να πιάσει το απόλυτο στο αμυντικό τρανζίσιον, που σημαίνει πολύ Ντράπερ (ο καλύτερος αμυντικός PG της διοργάνωσης ίσως), Οσμάν, Λάσμε, Σάριτς στο παρκέ και να μη δώσει δεύτερες επιθέσεις κυριαρχώντας στο αμυντικό ριμπάουντ, πράγμα δύσκολο με τη παρούσα εικόνα μιας και η Αναντολού πονάει στο συγκεκριμένο κομμάτι. 


Ο Λάσο θα πιέσει τη μπάλα (14.7 λάθη οι αντίπαλοι του, 1η η Ρεάλ εδώ και καταλαβαίνετε ότι λάθος με τη μπάλα ζωντανή σημαίνει lay up σε συντριπτικό ποσοστό..), έχει τον Ματσιούλις για το post παιχνίδι του Περπέρογλου, θα σημαδέψει τα αργά πόδια του Κρίστιτς και ξέρει ότι με ένα καλό περιφερειακό ποσοστό (39-40 είναι τα στάνταρντς αυτής της ομάδας) έχει το πάνω χέρι. Η Αναντολού διατηρεί την ικανότητα της πάντως να χαλάει τη δημιουργία του αντιπάλου (η πιο δυνατή σε αυτό το κομμάτι μαζί με τον Ολυμπιακό) και αυτή η μάχη, απέναντι στην ομάδα με τις περισσότερες τελικές και μια σπουδαία ικανότητα να δημιουργεί ρήγματα, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό στοιχείο. Κομβικής σημασίας για την Αναντολού να κρατήσει τους Ισπανούς μακριά από το επιθετικό ριμπάουντ. Ειδικά ο Ρέγιες πρέπει να μείνει στη πλάτη του Σάριτς.. Οι δεύτερες επιθέσεις υποστηρίζουν στο έπακρο μια ήδη πολύ efficient offense στο μισό γήπεδο.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Φαβορί η Ρεάλ. Η Αναντολού θα παλέψει ένα ματς στη Μαδρίτη όμως θα χρειαστεί να πιάσει το αμυντικό performance της κανονικής περιόδου για να επιφέρει χτύπημα στην αυτοπεποίθηση της Ρεάλ (οπότε και μεγαλώνει τότε την πιθανότητα upset). 65-35 για τη «Βασίλισσα»..


FENERBAHCE-MACCABI TEL AVIV


Το περιμένω πως και πως.. Μου θυμίζει, σαν προσέγγιση, το περυσινό Ρεάλ-Ολυμπιακός και ο τρόπος που μπήκε η Μακάμπι στη post season (το αγωνιστικό και ψυχολογικό toughness που έβγαλε στο Βερολίνο) καθιστούν τη σειρά ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Ο Ομπράντοβιτς επιστρέφει σε θέση βολής για το F4, με τη Φενέρ να πηγαίνει στα play offs για πρώτη φορά στην ιστορία της με το πλεονέκτημα έδρας. Ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι έχει να αντιμετωπίσει και πώς να διαχειριστεί μια τέτοια σειρά. Ας μη γελιόμαστε.. Το μεγάλο όπλο της Φενέρ απέναντι στους Ισραηλινούς είναι ο mastermind στην άκρη του πάγκου.


Η Μακάμπι είναι ένα Fight Dog των play offs. Ο Ομπράντοβιτς το γνωρίζει άριστα. Κουβαλάει τεράστια παράδοση και το club από γενιά σε γενιά μεταφέρει κάτω από τη φανέλα intangibles σπάνια για τον χώρο. Σε επίπεδο τακτικής όλα ξεκινούν από το κομμάτι του ρυθμού. Έχουμε να κάνουμε δύο διαφορετικές ομάδες και αυτή που θα επιβάλλει το τέμπο της και θα πάει τη σειρά στο «δικό της» αγωνιστικό στυλ παίρνει αυτόματα προβάδισμα. Το πλοίο της Φενέρ μετά από 1.5 χρόνο, αλλαγές και πολύ δουλειά έχει πάρει την κατεύθυνση που θέλει ο Ζοτς, λανσάροντας ένα μπάσκετ μισού γηπέδου, χτίζοντας σε σταθερές όπως τα miss matches (χτυπούν στοχευμένα με προσωπική φάση πάνω σε αυτά και λιγότερο μπάσκετ συνεργασίας μιας και η φιλοσοφία του Ομπράντοβιτς υπογραμμίζει το σουτ κάτω από ευνοϊκές συνθήκες σε συνάρτηση με το σωστό timing που εξασφαλίζει ισορροπία για την επόμενη άμυνα)και το μέγεθος. Η Φενέρ (μαζί με την ΤΣΣΚΑ) είναι η πιο «μακριά» ομάδα στη διοργάνωση και το “length” της πνίγει τον αντίπαλο στον κλειστό χώρο με τους παίκτες καλύπτουν τους όχι ιδιαίτερα γρήγορους χρόνους στα recovers με τα μακρά άκρα τους, αφήνοντας λίγα uncontested shots. Είναι η ομάδα που τελειώνει τις περισσότερες φάσεις στο βαμμένο (εξασφαλίζοντας ισορροπία στο αμυντικό τρανζίσιον, ότι πιο σημαντικό σε αυτή τη σειρά) όμως στον αντίποδα η Μακάμπι, η οποία είναι η πιο midrange ομάδα τους TOP-16 πατώντας στο ζωγραφιστό στο μισό γήπεδο κυρίως με τον Σοφοκλή και λόμπες μετά από Pick & rolls, είναι η πιο εύστοχη εντός ρακέτας με Close Range percentage που αγγίζει το 76.1% (εντυπωσιακό).


Το πιο σημαντικό στοιχείο στην αναμέτρηση είναι το ριμπάουντ. Πρόκειται για δύο από τις καλύτερες rebounding teams της διοργάνωσης (36.5 και οι δύο συνολικά, πολύ δυνατές στο αμυντικό ριμπάουντ με πολύ καλά rebounding-guards). Η Φενέρ υπερέχει σε μέγεθος ενώ η Μακάμπι είναι πιο «φυσική». Αυτός που θα κυριαρχήσει ψηλά έχει βάλει το πρώτο λιθαράκι.. 

Οι Γκούντες-Γκέρσον θα επιδιώξουν να ανοίξουν το γήπεδο. Η άμυνα της Φενέρ είναι πολύ βελτιωμένη (αν και σας έχω υπογραμμίσει ότι η απουσία του Χίκμαν ειδικά στην τρανζίσιον άμυνα είναι σημαντική καθώς ήταν ο γκαρντ που κυνηγούσε τη μπάλα μέχρι τέλους και έστελνε στις πλάγιες γραμμές τον ballhandler) και η Μακάμπι θα έχει πρόβλημα σσε σετ καταστάσεις όπου το ζωγραφιστό θα είναι γεμάτο κορμιά, aggressive ντουμπλαρίσματα down low με συνεχή κατεύθυνση της μπάλας μετά την εξωτερική πάσα στον Οχαγιόν ή τον Ραντλ στην περιφέρεια. Οι πρωταθλητές Ευρώπης τρέχουν καταπληκτικά το γήπεδο (ακόμα και μετά από καλάθι). Ειδικά το δίδυμο Ραντλ-Τάιους όπως σας έχω πεί από το τέλος της regular season, τρέχει τον κεντρικό διάδρομο όπως κανένα άλλο στη διοργάνωση. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε επίσης αν ο Γκούντες θα πάει σε Small ball με τον Σμιθ στο «4» ή θα ακολουθήσει τον αντίπαλο με τον Αλεξάντερ μπαλαντέρ (σημαντικός παίκτης) σε Big lineups. Η παρουσία του Μπιέλιτσα και η άμυνα σε όλες τις γραμμές του Βέσελι δίνει ένα πλεονέκτημα εδώ στη Φενέρ.. Για τη Μακάμπι επίσης θα χρειαστεί να βρεθεί ένας έξτρα παίκτης που θα δώσει ώθηση στο επιθετικό κομμάτι. Ίσως ο Λίνχαρτ ο οποίος ταιριάζει στα σχήματα που εκτελούν κομμάτια της Princeton Offense που εφάρμοζε ο Ντέηβιντ Μπλατ (ή ο Λάντεσμπεργκ που ανανέωσε), τα οποία συνδυάζονται με match up ζώνες ή total switch στα μετόπισθεν.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Ομπράντοβιτς θα προσπαθήσει να πάει τη σειρά στα σίγουρα. Την πεπατημένη.. Γνωρίζει ότι εάν η Μακάμπι κάνει το break σε ένα από τα δύο πρώτα ματς, η σειρά είναι πολύ πιθανόν να τελειώσει στο 1-3 μιας και στο Τελ Αβίβ ισχύουν άλλοι νόμοι στα playoffs. Μικρό προβάδισμα στους Τούρκους σε μια σειρά που είναι πολύ πιθανόν να πάει και στα 5 ματς (3-2). 55-45% η Φενέρ..


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Μεγάλο ζευγάρι σε μια σειρά που μπορεί να γράψει «αναμνήσεις» που θα αποτυπωθούν στο μυαλό μας και μετά το τέλος αυτής της σεζόν. Θα σας εκφράσω αυτό που έχω φιλτράρει, όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα. Από τη στιγμή που χάθηκε το πλεονέκτημα έδρας για το F4, η Μπαρτσελόνα δε κρίνεται άσχημος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό. Το αντίθετο. Έχω ξεκάθαρη γνώμη και για τις δύο ομάδες. Όμως υπάρχουν και εξωγενείς παράγοντες οι οποίοι έχουν θολώσει το τοπίο. Και στα play offs η ετοιμότητα (αγωνιστική/ψυχολογική), το timing και ο τρόπος που διαχειρίζεσαι κάθε τι (θετικό/αρνητικό) σου προσθέτουν ή σου αφαιρούν πόντους.


Η μαχητικότητα που επιδεικνύει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια σε τέτοια ματς (ανοιξιάτικα.. αν με καταλαβαίνετε) είναι μοναδική και έχει θαυμαστεί υπέρ του δέοντος σε όλη την Ευρώπη. Παρότι η ομάδα υποχώρησε βαθμολογικά από την κορυφή του ομίλου στο TOP-16 το αγωνιστικό της status παραμένει υψηλό. Θεωρώ ότι είναι πιο F4 material από τη συγκεκριμένη Μπαρτσελόνα η οποία μοιάζει soft μπροστά του. Φυσικά και παραμένει μια πολύ ποιοτική ομάδα, ένα μεγάλο brand που θα έχει μαζί της την έδρα και όλα τα παρελκόμενα σε αυτή τη σειρά όμως το απόσταγμα των σκέψεων μου με οδηγεί εκεί. Τα πράγματα άλλαξαν μετά τους συνεχόμενους τραυματισμούς που αντιμετώπισε η ελληνική ομάδα, με τελευταίο τον (πολύ σημαντικό) του Χάντερ. ΕΛΠΙΖΩ όλο αυτό το πέπλο μυστηρίου για την κατάσταση του να είναι μια καλή «μπλόφα» που θα «δώσει» πόντους σε επίπεδο μομέντουμ στους ερυθρόλευκους. Ο Ολυμπιακός πρέπει να παραταχθεί πλήρης γιατί στο βάθος της φροντκόρτ υστερεί, με την έννοια ότι πιθανόν χρειαστεί να ανεβάσει παιδιά στο ροτέησιον που τουλάχιστον ακόμα δεν είναι έτοιμα για να ματσάρουν ψηλούς όπως αυτούς του Πασκουάλ (μιλάω για τον Αγραβάνη και κυρίως τον Καββαδά).  Η Μπαρτσελόνα έχει και αυτή ένα θέμα με τον Ντόελμαν (αμφίβολος) και ο Νάχμπαρ που ανέβασε τα λεπτά του στο «4» σουτάρει άσχημα από το τρίποντο με 3/16 στα τελευταία 5 ματς. Το κρατάμε αυτό..


Σε αντίθεση με ότι θα διαβάσετε τριγύρω, η Μπαρτσελόνα βάζει τη μπάλα στο ποστ με βασικό σκοπό πρωτίστως να δημιουργήσει και μετά να εκτελέσει. Η παρουσία του Τόμιτς είναι καταλυτική με τον Πασκουάλ να παίζει την εξωτερική πάσα και σε πρώτο ή δεύτερο χρόνο να ανεβάζει στη γραμμή των προσωπικών τον πασέρ Τόμιτς για βρεί cuts στη base line ή να «μαζέψει» την άμυνα για εξωτερική πάσα σε κάποιον sniper. Σπουδαία η ικανότητα του Κροάτη επίσης να μεταφέρει τη μπάλα στην αδύνατη πλευρά όπου οι Καταλανοί ψάχνουν close out επίθεση στην οποία είναι αρκετά αποτελεσματικοί (κλειδί η ετοιμότητα του Πέτγουεη που μπορεί να αμυνθεί πραγματικά στα close outs). Tα passing skills και το court vision του Τόμιτς χρησιμοποιούνται και ως δόλωμα στη ball screen offense επίσης. Γενικά ο Πασκουάλ πολλές φορές πλασάρει εύκολα ότι «κάνει αυτό» για να κάνει τελικά «κάτι άλλο» στην επίθεση του και με τον Κροάτη έχει ένα σκαλοπάτι ή μάλλον πύργο ελέγχου που διαβάζει τα πάντα στην αντίπαλη άμυνα. Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα με καλές συνεργασίες, με κύριο πεδίο δράσης της τον χώρο που ορίζεται από τα 5.5 μέτρα και μέσα. Αυτό κρίνεται θετικό αν αποκωδικοποιήσουμε μετά από αυστηρή αξιολόγηση τις αρετές της  ομάδας του Σφαιρόπουλου..


Στο παιχνίδι του φετινού Ολυμπιακού διακρίνω κομμάτια, στα μετόπισθεν κυρίως, όπου το ερυθρόλευκο performance τοποθετείται στη κορυφή της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός έχει την ικανότητα να ελέγχει και ενίοτε να ρίχνει τον ρυθμό (ώστε να εκμεταλλευτεί το efficiency της επίθεσης του) στα δικά του επίπεδα (παίζει στο πιο χαμηλό pace της διοργάνωσης φτάνοντας το 69.8 σε αντίθεση με το 71.9 της Μπαρτσελόνα). Έχει τα γκαρντς να το κάνει. Η περιφερειακή του γραμμή είναι μια από τις κορυφαίες στην Ευρώπη όσον αφορά τη ποιότητα, το βάθος και κυρίως τη συνοχή. Μπορεί να ελέγξει τη μπάλα, να ανταπεξέλθει σε καταστάσεις πίεσης κυκλοφορόντας την και δημιουργώντας ροή σε αυτήν, μπορεί γενικά να ελέγξει τέτοια παιχνίδια, γεγονός πολύ σημαντικό. Πάμε παρακάτω και σε κάτι που βρίσκει εφαρμογή στον συγκεκριμένο αντίπαλο. Οι ερυθρόλευκοι έχουν τη μαγική ικανότητα να κατεβάζουν τα ποσοστά του αντιπάλου. Προστατεύουν πολύ καλά το ζωγραφιστό τους (2οι στη λίγκα) όντας αποτελεσματικοί στην άμυνα θέσης αλλά και σε αυτή ψηλά, αμύνονται εξαιρετικά στα midrange shots (30.9% σουτάρουν οι αντίπαλοι τους) και γενικά στα δίποντα (35.1%) με τη πίεση που ασκούν στη μπάλα, το physicality και την αμυντική τους ετοιμότητα κατεβάζουν τη δημιουργία του αντιπάλου στο πάτωμα (1οι αφού αφήνουν 15.0 τελικές μ.ο.).  Μια ομάδα που αγωνίζεται όπως η Μπαρτσελόνα σίγουρα δε θα έχει εύκολο έργο απέναντι σε αυτή την άμυνα ειδικά από τη στιγμή που θα βρίσκεται ο Χάντερ στη διάθεση του κόουτς Σφαιρόπουλου.


Σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα να δω εάν ο Σφαιρόπουλος θα τζογάρει σε κάποια κομμάτια με μονή άμυνα στον Τόμιτς. Είναι ρίσκο αλλά παίζει σαν σκέψη αναλογιζόμενοι την ετοιμότητα των Καταλανών να παίξουν καταστάσεις με έξτρα παίκτη και της ικανότητας του Τόμιτς να βγάζει τη μπάλα από πάνω του στα νταμπλ τιμς. Ο Παπαπέτρου μπορεί να ματσάρει τη δύναμη του Τόμας στο ποστ και ο Ντάρντεν είναι ικανός στο Fighting Through Screens για να μείνει με τους Αμπρίνες-Χεζόνια. Ο Πασκουάλ θα πάει με ψηλότερο παίκτη στον Σπανούλη και έχω την εντύπωση ότι μπορεί να παρουσιάσει και σύνθετη άμυνα. Το κεντρικό  Pick & Roll των ερυθρολεύκων είναι επίσης ένας γρίφος για τον κόουτς της Μπαρτσελόνα μιας και δεν έχει τον ψηλό που του δίνει γκάμα επιλογών. Από την άλλη με βάζει σε βαθιές σκέψεις το βάθος των Καταλανών στη φροντκόρτ. Ο Ντάνστον (και δε μιλάμε για τον άγριο πέρυσι Ντάνστον που έπαιζε μόνος του τους ψηλούς της Ρεάλ) θα πρέπει να ανέβει κατακόρυφα και να μείνει μακριά από φθορά τη στιγμή που ο Πασκουάλ βλέπει τον Πλάης να ανεβάζει χρόνο και παραγωγή στα τελευταία ματς.



ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πριν τον τραυματισμό του Χάντερ και με δεδομένη την παρουσία (με οποιονδήποτε βαθμό ετοιμότητας) τον Σπανούλη-Πέτγουεη είχα κυκλώσει το 45-55% υπέρ του Ολυμπιακού. Ακόμα πιστεύω ότι οι ερυθρόλευκοι είναι F4 material, σίγουρα περισσότερο από την ομάδα του Πασκουάλ, όμως με τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και τα ερωτηματικά είμαι υποχρεωμένος να πάω στο 50-50..


ΤΣΣΚΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


Remake της περυσινής σειράς που χάρισε σπουδαίες στιγμές και παράλληλα ένα από τα πιο κλασσικά ευρωπαϊκά ντέρμπι με τεράστια παράδοση αναμετρήσεων στην ελίτ. Ήμουν ξεκάθαρος πριν μερικές εβδομάδες στη κουβέντα μας στο μπλογκ. Η ΤΣΣΚΑ ήταν η διασταύρωση που θα ήθελα να αποφύγει ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι μάτσαραν καλύτερα με τη Φενέρ η οποίας έχει πολλά ups & downs από βράδυ σε βράδυ τα οποία αφήνουν ανοιχτό παράθυρο από το οποίο μπαίνει φως ελπίδας. Η ήττα από την Άλμπα έσβησε το περιθώριο επιλογής και οι πράσινοι είχαν σαν αποκλειστικό σκοπό την είσοδο στην οχτάδα η οποία (όσο και εάν κάποιοι την υποτιμούν) είναι σημαντικό επίτευγμα στη φάση που βρίσκεται φέτος η καινούργια ομάδα των πρασίνων.


Η ΤΣΣΚΑ είναι ίσως η πιο ποιοτική ομάδα της λίγκας. Είπαμε πολλά πράγματα αρχές Οκτώμβρη στην τότε ανάλυση μας και νομίζω τα είδατε στο παρκέ σε μεγάλο ποσοστό τους μήνες που ακολούθησαν. Η ομάδα του Ιτούδη (όπως μπορείτε να διαβάσετε στα τακτά σχόλια μας στα Power Rankings του Hoopfellas) γνώρισε μια καμπή στην απόδοση της όταν επιχείρηση, μπαίνοντας στο TOP-16 μια μετάβαση σε ένα πολύ πιο γρήγορο τέμπο ανεβάζοντας τις κατοχές της κατά πολύ (από 72.6 σε 80+) κάτι που της κόστισε στο αμυντικό κομμάτι μιας και δεν είχε ισορροπία και ήταν ευάλωτη στο αμυντικό τρανζίσιον. Το κυριότερο όμως, δεν είχε «συνέχεια» στο παιχνίδι της καθώς αδυνατούσε να βρεί ρυθμό περνώντας από τη μια κατοχή στη μπάλα και μέσα από τη σταθερή ροή άμυνας-επίθεσης. Ο Ιτούδης διέγνωσε το πρόβλημα και έκανε στροφή στο αμυντικό κομμάτι (ειδικά μετά την προσθήκη του Κιριλένκο ο οποίος ουσιαστικά παρότι περνάει λεπτά στο «3» αυξάνει τη γκάμα επιλογών/συνδυασμών στη φροντκόρτ ματσάροντας με τη παρουσία του στα φόργουορντς και το «μάκρος» του την έλλειψη μεγέθους στο «5» όταν ο Κάουν παίρνει ανάσες) κατεβάζοντας λίγο το pace (76.0) αλλά κερδίζοντας σε αποτελεσματικότητα στα μετόπισθεν κάτι που βοήθησε την ΤΣΣΚΑ να ελέγξει σημαντικά ματς στον δεύτερο γύρο και να αναρριχηθεί στη πρώτη θέση ενός δύσκολου γκρούπ.


Ο κόουτς Ιτούδης έχει δημιουργήσει μάλλον την καλύτερη Pick & Roll ομάδα στην Ευρώπη φέτος. Η παρουσία του Μίλος Τεόντοσιτς δίνει άλλη διάσταση σε μια ήδη πολύ ικανή, σε αυτό το κομμάτι, ομάδα. Ο τρόπος που μεταφέρει τη μπάλα από τη δυνατή στην αδύνατη πλευρά είναι εξωπραγματικός δημιουργώντας μεγάλο πλεονέκτημα για παίκτες πολύ ικανούς στη close out-επίθεση όπως ο Ουίμς και ο Ντε Κολό. Αν σε αυτό το πλαίσιο προσθέστε  τους ακροβολισμένους snipers αλλά και τους finishers που κινούνται κατά μήκος της base line έχετε μπροστά σας ένα βιβλικό τέρας του Pick & Roll. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι μπορεί να ετοιμάσει ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς σε αυτό το κομμάτι απέναντι στους Ρώσους.. Η «αρκούδα» θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Βιτάλι Φριντζόν, σημαντικού παίκτη (μιας και πρόκειται για έναν εκ των καλύτερων Ευρωπαίων σουτέρ) για τη διατήρηση του εξαιρετικού spacing πάνω στο οποίο έχει χτίσει την επίθεση της η ρωσική ομάδα. Έχω πάντως την εντύπωση ότι ο Έλληνας κόουτς θα βγάλει στη σειρά μπροστά τους ρολίστες του (Τζάκσον, Μαρκοϊσβίλι κλπ.) για πετύχει μεγαλύτερη ένταση στο αμυντικό κομμάτι και να κρατήσει αναμμένες τις μηχανές και ψηλά το ανταγωνιστικό πνεύμα για 40 λεπτά. Οι  Role-players του πάγκου παίζουν ΠΟΛΥ σημαντικό ρόλο στην post season..


Έχω ξεκάθαρη γνώμη για το πώς οι πράσινοι πρέπει να παραταχτούν απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και τι κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσουν για αλλάξουν τα δεδομένα με τα οποία μπαίνουμε στη σειρά. Σίγουρα και πέρα από κάθε συζήτηση αντιμετωπίζουν μια ομάδα που έχει απάντηση στο κάθε τι, όμως το ιερό βιβλίο των play offs έχει να παρουσιάσει τεράστια upsets με μομέντουμ και δεδομένα να γκρεμίζονται μέσα σε ένα βράδυ αλλά και outsiders να γιγαντώνονται κάνοντας γαργάρα όλα τα προγνωστικά. Έμαθα ότι εκεί που σταματάει η λογική, αρχίζει η post season.. Πάμε να δούμε λοιπόν τι χαρτιά πρέπει να πετάξει ο Παναθηναϊκός στη μάχη.

-Με τη παρούσα κατάσταση και όσο ..διεστραμμένο μπορεί να σας φαίνεται αυτό, το πρόβλημα με τον Σλότερ και το παρκάρισμα του Λαουάλ ακούγονται στα αυτιά μου ως μουσική.. Όχι, προσωπικά δε θα άφηνα στην Αθήνα τον Νιγηριανό γιατί αγωνιστικά απέναντι σε μια pick & roll ομάδα με τέτοιο μέγεθος, σίγουρα μπορούσε να βοηθήσει. Όμως ο Ιβάνοβιτς δε τον υπολογίζει, είναι φανερό. Και έμπηξε πιο βαθιά το μαχαίρι επιλέγοντας τον Παπαγιάννη. Αυτό, σε συνδυασμό με την ατυχία του Σλότερ μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πιο σκληρού, πιο αποφασιστικού προφίλ για την ομάδα η οποία πραγματικά καλείται να αντιμετωπίσει θεούς και δαίμονες..


Παράλληλα, μπορεί να υποδείξει ένα διαφορετικό ροτέησιον πάντα με γνώμονα το πλάνο μάχης. Ο Παναθηναϊκός (Pace 71.1) πρέπει να εκτελέσει κάποια πράγματα στην εντέλεια για να ρίξει χαμηλά το τέμπο του παιχνιδιού. Αμυντικό ριμπάουντ και low mistake basketball. Οι δύο ομάδες αναγκάζουν τους αντιπάλους τους σε πολλά λάθη με την ΤΣΣΚΑ (2η με 13.9) να πατάει στο μέγεθος της για να μπεί στα passing lanes και να πνίξει την επίθεση στο μισό γήπεδο. Αυτή τη μάχη πρέπει να κερδίσει ο Παναθηναϊκός αρχικά. Μιλάω για συγκέντρωση και μαχητικότητα. Αν νικήσεις σε αυτά τα δύο πεδία (ριμπάουντ, λάθη) δημιουργείς το πλαίσιο για να ελέγξεις τον ρυθμό.


-Οι πράσινοι χρειάζονται κάποιες «προσαρμογές». Περιμένω να τις δω από τον κόουτς Ιβάνοβιτς γιατί αλλιώς η ελληνική ομάδα πάει ως πρόβατο στη σφαγή. Ως συνέχεια μιας εισαγωγής που έκανα πιο πάνω, θα πω ότι ένα πιο κλειστό 8-man rotation ίσως μπορέσει να βοηθήσει στη συγκεκριμένη φάση. Με την τριάδα Νέλσον-Διαμαντίδη-Παππά στα γκαρντς (η οποία σας είχα πεί ότι κατά τη γνώμη μου πρέπει είναι ο σκληρός πυρήνας του μπακόρτ με τον Σλότερ 4ο ως σουτέρ από τον πάγκο) και τους Φώτση-Γιάνκοβιτς και Γκιστ στα φόργουορντς και τα δύο σέντερς (συν Χαραλαμπόπουλο-Παπαγιάννη). Η βασική μου προσαρμογή θα ήταν η χρησιμοποίηση του Γκιστ ως μπαλαντέρ στα φόργουορντς ως κίνηση που εντάσσεται γενικότερα σε μια στροφή σε Heavy Lineups με τρείς ψηλούς και απαραίτητα δύο γκαρντς. Ο Ιτούδης θα μπεί να ποστάρει τον Κιριλένκο στο «3» και με γνώμονα την αδυναμία του Γιάνκοβιτς στη ποστ άμυνα (ειδικά απέναντι σε ένα τέτοιο κορμί) επιβάλλεται μια τέτοια μετακίνηση που θα σε βοηθήσει να ελέγξεις το ριμπάουντ και να ρίξεις το τέμπο, ΠΑΝΤΑ με το σουτ του Φώτση δίπλα στα φόργουορντς ώστε να διατηρείς αποστάσεις στην επίθεση. Σε βοηθά επίσης να ποστάρεις το «3» στην επίθεση και να δημιουργήσεις φθορά και ισορροπία στην άμυνα κερδίζοντας ανάσες για τα γκαρντς.


-Ο Παναθηναϊκός έχει απέναντι του μια ομάδα που κάνει τα πάντα σχεδόν καλά. Πρέπει λοιπό να διακρίνει τι κάνει λιγότερο καλά και ανάλογα να προσαρμόσει την τακτική του (και εφόσον μπορέσει να κατευθύνει την ΤΣΣΚΑ ώστε να κάνει κάτι για το όποιο νιώθει άβολα). Οι Ρώσοι είναι μια εκπληκτική περιφερειακή ομάδα που σουτάρει όλη τη χρονιά 40% από το τρίποντο. Αντίθετα οι παίκτες της δε νιώθουν ιδιαίτερα άνετα τελειώνοντας μέσα από το ζωγραφιστό (εδώ ήθελα τον Λαουάλ..) όπου η «αρκούδα» ήταν 9η μεταξύ των 16 ομάδων της προηγούμενης φάσης (μόνο το κάθετο μπάσκετ του Ντε Κολό και ο Κάουν προσφέρουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας) ενώ ήταν 12η σε ποσοστό επιτυχημένων εκτελέσεων από μέση απόσταση. Ίσως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ρισκάρει με μονή άμυνα στον Κάουν (ακόμα και αν ξεκινήσει να βάζει, πολύ πιθανό) απέναντι σε μια ομάδα με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας στην επίθεση με έξτρα παίκτη.


-Περιφερειακή ευστοχία. Το άφησα τελευταία γιατί είναι κάτι που δε μπορεί να καθοριστεί. Δεν είναι στο χέρι σου.. Με τα τωρινά δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη ότι η ΤΣΣΚΑ προστατεύει πολύ καλά το ζωγραφιστό της (το 59.8% των αντιπάλων της είναι η 3η καλύτερη αμυντική επίδοση στο TOP-16) ίσως ο Παναθηναϊκός χρειαστεί τα υψηλότερα ποσοστά της σεζόν για να φύγει με διπλό από τη Μόσχα. Ίσως κάτι σε 45% με (σαφώς) διψήφιο νούμερο επιτυχημένων προσπαθειών..

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η ΤΣΣΚΑ είναι ξεκάθαρο φαβορί. Όμως έχει να αποδείξει πράγματα στην τελική ευθεία της σεζόν και ο Παναθηναϊκός μπορεί να ποντάρει στην ψυχολογική  αποσταθεροποίηση της εφόσον της επιφέρει ένα δυνατό χτύπημα. Δε θα είναι εύκολο. «Απαιτώ» όμως πίστη από τους πράσινους και καινοτόμες ιδέες/πλάνο μάχης από τον κόουτς Ιβάνοβιτς. Αν πάει συμβατικά, δεν έχει τύχη. 68-32% η ΤΣΣΚΑ..




Υ.Γ: Μανουέλ «Πίτι» Ουρτάδο και Hoopfellas και φέτος.. Ο Ισπανός κόουτς μου υποσχέθηκε ότι (εκτός απροόπτου) θα είναι μαζί μας στο σχόλιο  όπως έπραξε, με μεγάλη επιτυχία και πέρυσι..













269 σχόλια:

  1. Φοβερο αρθρο ξαι παλι τζιμ!ευχαριστουμε!πιστευω πολυ δυσκολα θα διεκδικισει κατι ο παο στη μοσχα,αν και ο ιβανοβιτς οταν εχει λιγους παιχτεε στη διαθεση του κανει εκπληξεις...μακαρι,αλλα πολυ δυσκολο... Τ Τ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

    θα μπορέσει ο νέλσον να βιδώσει τον Τεόντοσιτς; Αν το καταφέρει, θα μπορέσει ο ΠΑΟ να ελέγξει το παιχνιδι; Πως θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των ριμπάουντς;

    Τζιμ, το ροτέησον των 8 παικτών ίσως είναι εξουθενωτικό για τόσο σκληρή σειρά αγώνων.Νομίζω ότι ο ΠΑΟ θα χρειαστεί βοήθεια από τους παίκτες του πάγκου.

    Αν αρχισουν πάλι κάτι χαζά νταμπλ-τιμ και αφήνουν αντίπαλο ελεύθερο να σκοράρει σε στυλ περιπάτου, με βλέπω να κλείνω την τηλεόραση...

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρομερή ανάλυση!
    Για τον Ολυμπιακό, νομίζω πως για ακόμη μια χρονιά οι τραυματισμοί δεν θα τον αφήσουν να δείξει τι μπορεί να κάνει σαν υγιές σύνολο. Δεν πιστεύω πως θα αντέξει σε 5 παιχνίδια δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επικό άρθρο-μαμούθ. Τρελάθηκα με τη "Σαρπάρα" Τζιμ, αυτοί τα βλέπουν όλα κίτρινα. Τι παιχταράς Θεέ μου!

    Bλέπω Εφές να κάνει δύσκολη τη ζωή του Λάσο φίλε.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φτιάχτηκα ήδη Τζιμάρα, με έβαλες για τα καλά στο κλίμα. Ανοιχτό όλη μέρα στο pc το άρθρο. Θα διαφωνήσω με τη Μακάμπι, βλέπω πιο εύκολα Φενέρ, το πολύ στα 4 ματς.

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετική ανάλυση.
    Τζιμ πως βλέπεις το προτζεκτ Παπαγιάννης στο Κεντάκι? Ακούστηκαν και άλλα μεγάλα κολέγια... Ποίο πρόγραμμα εκτιμάς ότι θα ήταν καλύτερο για εκείνον?

    Αη Μητσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα στη συμμορία. Βλέπω έκλπηξη μεγατόνων με Παπαγιάννη να ξεκινάει για τα πρώτα φάουλ σε Κάουν και Γιάνκοβιτς στο 2 για να ματσάρει Γουίμς.
    Σιγά να μη.. Τα ίδια θα παίξει ο Ντούσκο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστος. Ιδανικη πενταδα σταρτερς θα ηταν ΔΔ - Γιανκοβιτς - Γκιστ - Φωτσης - Παπαγιαννης. Αλλα οπως λες, δεν..

      Διαγραφή
    2. Ζώνη; Θα σε κάνουν σουρωτήρι.. 40% δε διάβασες τι γράφει ο Τζιμ;

      Διαγραφή
    3. το 40% ειναι μετα απο πικ ν ρολ και περιστροφη.

      θελει ζωνη να φυγει η μπαλα απο τα χερια του τεοντοσιτσ.

      το ριμπαουντ θα ειναι το προβλημα στην ζωνη οχι το τριποντο

      Διαγραφή
    4. Καλη λυση δεν υπαρχει με αντιπαλο την ΤΣΣΚΑ. Αυτο που συζηταμε ειναι ποια λυση θα ειναι λιγοτερο κακη. Μπορει πχ ο Παναθηναικος να αμυνθει με man to man απεναντι στην πενταδα που ξεκινησε με Ολυμπιακο; Δηλ Μιλος - Γουιμς - Κιριλενκο - Βοροντσεβιτς και Καουν. Εγω λεω οχι.

      Διαγραφή
  8. Μας έφτιαξες jim,η απόλυτη μπασκετική εβδομάδα ξεκινάει σήμερα, ένα καλό ζέσταμα για την αναμονή ίσως των πιο ενδιαφέρον playoffs στο ΝΒΑ την τελευταία πενταετία τουλάχιστον!!

    sailgeo!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΣΣΚΑ ΠΑΟ 3-2 με εκατέρωθεν μπρέηκ

    Φενέρ Μακάμπι 1-3

    Μπαρτσελόνα ΟΣΦΠ 3-1

    Ρεάλ Εφές 3-2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΣΣΚΑ ΠΑΟ 3-1
    Φενερ Μακαμπι 2-3
    Μπαρτσελονα ΟΣΦΠ 2-3
    Ρεαλ Εφες 3-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ιβάνοβιτς ειδικά θα μας εκπλήξει ευχάριστα σήμερα. Το στάτους του αουτσάϊντερ δε ταιριάζει με την ομάδα. Οι Ρώσοι πάνε χαλαρά να περάσπουν μαρς. Πιστεύω πολύ σε μια νίκη στη Μοσχα. Σίγουρα η ΤΣΣΚΑ μπορεί νασ ανταποδώσει στην Αθήνα.

    ΡΕΑΛ 3-0
    ΦΕΝΕΡ 3-1
    ΜΠΑΡΤΣΑ 3-2

    Panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σωστός Τζιμ. Γιάνκοβιτς στον Κιριλένκο δεν υφίσταται. Αν και πιστεύω ότι το άλυτο πρόβλημα θα είναι ο ΝτεΚολό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και βλέπω τον Κάουν να τελειώνει με κάτι σαν 7/8 δίποντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Tzim το πιο δύσκολο θα είναι το σκορ στη σειρά για τον Παναθηναϊκό. Το 45% στο τρίποντο ακούγεται ουτοπικό. Μήπως να τρέξουμε? Μια ομάδα με τέτοιο μέγεθος να την τρέξεις πρέπει ίσως. Αλλά είναι μάστορες στο γρήγορο τέμπο. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα..

    Ο Ολυμπιακός με γερό τον Σπανούλη θα περάσει. Αρκεί να αμυνθεί στοιχειωδώς καλά στον Τόμιτς.

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θέλω να δω τον Ντούσκο να επαναλαμβάνει το θαύμα του 2010 στους τελικούς της ACB και να παίρνει τη σειρά με το θηρίο. Αυτό που θα συμβεί μετά δε θα έχει προηγούμενο. Ανανέωση πενταετίας, γκουρού, συγκρίσεις με Ζοτς, καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη και λοιπά.. Θα έχει πολύ φάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί όχι φίλε; Ποιος είναι ο Ιτούδης δηλαδή; Εξαιρετικός προπονητής ναι αλλά το γράφω με την έννοια του τι έχει αποδείξει στο κορυφαίο επίπεδο και σε τέτοια ματς. Με τη Μπάνβιτ απέτυχε στο Eurocup και στη TBL με πλεονέκτημα. Γιατί να αποκλείουμε τελείως την έκπληξη από μια αλεπού των πάγκων όπως ο Μαυροβούνιος;

      Διαγραφή
  16. στο μπαρτσα-οσφπ τα παντα θα εξαρτηθουν απο το ποσο ετοιμοι ειναι ο σπαν και ο χαντερ!!!αν ειναι στο 100% αυτοι οι 2 παικτες τοτε η σειρα ειναι ακριβως στο 50-50!!!το μεγεθος του υγιους σπανουλη ειναι πολυ μεγαλυτερο απο του ναβαρου, τον οποιον 2 χρονια τωρα συντηρουν με καθε τροπο εκει στη βαρκελωνη, και απο του τομιτς και φυσικα αποτελει αντιβαρο στο πλεονεκτημα εδρας των ισπανων.

    και τη ζημια να κανει η μακαμπι στην τουρκια ο ζοτς ειναι σε θεση να κανει break στο τελ αβιβ.εχει κανει πολλα διπλά φετος!!!ζορικη σειρα!!!εμπειρη ομαδα με απειρο κοουτς απεναντι σε απειρη ομαδα ενος εμπειροτατου κοουτς.

    ρεαλ και εφες μια απο τα ιδια!!!λασο εναντιον ντουντα!!!γελανε και οι πετρες στην προπονητικη αυτη κοντρα!!!δε θα ξεμπερδεψει ευκολα πιστευω η ρεαλ..η εφες εχει οπλα να χτυπησει τους ισπανους.

    τσσκα-παο.

    πρεπει να συμβουν πολλα για να προκριθει ο παο!!!πολλα ομως!!!

    -να παιξει καλα ο νελσον ωστε να ριξει τους αριθμους του μιλος και να απελευθερωσει το μητσο!!!
    -να παιξει καλα ο μητσος στα 35 του και απεναντι σε εναν αντιπαλο που επιτυγχανει τα τελευταια χρονια την πληρη εξουδετερωση του!!
    -να αναστηθει ο γκιστ που τον τελευταιο μηνα παιζει οχι απλα μετρια αλλα βλακωδως ασχημα!!!
    -να κανουν το παιχνιδι τους ο παππας με το βλαντο.
    -να τα βαλει ο σλοτερ στο οακα...
    -ο κιριλενκο και ο χριαπα να επηρεαστουν απο τη μακρα αποχη!!
    -ο μιλος να τα βρει σκουρα απο το νελσον.
    -ο ντε κολο να παιξει σα γαλλακι.

    ειναι πολλοι παραγοντες για να συμβουν ταυτοχρονα!!!!παρολαυτα ελπιζουμε!!!και περυσι πηγαιναμε σαν τα προβατα στη σφαγη αλλα το πηγαμε στα 5 ματς....παμε για το break σημερα και εχει ο θεος....

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ δύσκολες σειρές, μόνο η Ρεάλ πιστεύω θα έχει σχετικά πιο εύκολο έργο. Η Μακάμπι δεν είναι για να την υποτιμήσεις, ενώ και εγώ μάλλον θα ονομάσω φαβορί τον Ολυμπιακό στη σειρά του παρά το μειονέκτημα έδρας. Στα του Παναθηναϊκού μάλλον καλείται να κάνει κάτι μυθικό. Ενδεχόμενη πρόκριση θα ισοδυναμεί με έπος. Για να έχει τύχη η ομάδα του Ιβάνοβιτς για μένα πρέπει:
    α) να σταματήσει επιτέλους να χάνει ριμπάουντ και μέσα από αυτό να μην χάσει στιγμή την επαφή με το ματς
    β) να παρουσιάσει κάτι καινούργιο στα σχήματα
    γ) να πάρει το 100% από όσους παίξουν.
    Συμφωνώ με ένα 8man ροτέισον, αλλά θα ήθελα και Χαραλαμπόπουλο/Παπαγιάννη σε ρόλους Καϊμακόγλου-Βουγιούκα του 2011. Ειδικά ο Παπαγιάννης πιστεύω έχει κάτι να δώσει στη σειρά, έστω και μόνο κάποια καλά φάουλ που θα δώσουν και ανάσες στον Μπατίστα που ο δόλιος μάλλον θα κάψει φλάτζα μέσα στη σειρά αν τραβήξει και πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όλη η Αμερική σφάζεται στα πόδια του Παπαγιάννη και πιθανόν να πάει Κεντάκι και εμείς τον περιφρονούμε επειδή είναι 17 χρονος. Ελλάδα είμαστε που ο 22χρονος είναι ακόμα ταλαντούχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Ιβανοβιτσ μονο με κατι ριξικελευστο θα μπορεσει να τουμπαρει την σειρα.
    με καμια 1-3-1 ή 1-1-3.ναι με 40% 3ποντο και ναι εχοντας απεναντι ομαδα που κατεβαζει τα επιθετικα σαν αμυντικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Etoimasteite oloi gia ena neo resital proponitikis apopse apo ton titana Ivanovic. Oti ki an kanei min spasete tis tileoraseis sas - skefteite kati pou na sas iremei.

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους..........καποιες παρατηρησεις και απο μενα.....
    1.τσσκα-παο.........ο παο πρεπει να κανει το παιχνιδι της χρονιας για να κερδισει εκει μεσα(αφηνω εξω την παραμετρο διαιτησια).....πιστευω οτι ενα απο τα δυο παιχνιδια ο παναθηναικος θα το χτυπησει δυνατα και για μενα πιστευω οτι υπαρχει ενας τροπος.......ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΚΑΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ.....η τσσκα ειναι βαρια ομαδα και εκει ειναι το μειονεκτημα της
    ρεαλ-εφες......παρολο που πιστευετε οι περισσοτεροι οτι θα χουμε ντερμπι,νομιζω η ρεαλ θα καθαρισει τον ντουντα σαν αυγουλακι πασχαλινο
    φενερ-μακαμπι......γενικα σαν ποιοτητα παικτων ισοδυναμες ομαδες αλλα στον παγκο η διαφορα ειναι χαωτικη και καποια στιγμη οι τουρκοι θα πανε φαιναλ φορ
    οσφπ-μπαρτσελονα.....οι ομαδες ειναι και εδω ισοδυναμες,μειονεκτημα του ολυμπιακου οι τραυματισμοι(αν και πιστευω οτι θα παιξουν ολοι) για μενα θα παιξει κραυγαλεο ρολο η διαιτησια......ο ολυμπιακος θα παιξει στο οριο του φαουλ,αν οι διαιτητες τα σφυριξουν ολα οι δαντελενοι καταλανοι εχουν προβαδισμα.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Stonerook ποιοί περισσότεροι πιστεύουν ντέρμπι στο Ρεάλ-Εφές? Σχεδόν όλοι δίνουν Ρεάλ. Και το "δίκτυο" του Τζιμ το ίδιο. Αν τρέξεις την ΤΣΣΚΑ θα βαρεθείς να μετράς λέη απ φίλε. Είναι η καλύτερη (μαζί με τη Ρεάλ) επίθεση με πολύ υψηλό Offensive Rating κάτι που σημαίνει ότι σε βάθος κατοχών θα σε πεθάνει. Συμφωνώ απόλυτα στο σχόλιο σου για τη σειρά του Ολυμπιακού.

      Bou Gatsas3

      Διαγραφή
    2. Όντως, για τους περισσότερους το "ντερμπι" Ρεαλ-Εφες είναι αν θα παει 3-0 ή 3-1...δεν υπάρχει σύγκρισει σε κανένα επίπεδο
      Οπως και διαφωνω για ισοδύναμη ποιότητα παικτών Μακάμπι-Φενερ, η Φενερ (εκτός του ότι είναι 10 κλάσεις πιο πάνω προπονητικά) είναι σαφώς ανώτερη ατομικά

      Διαγραφή
    3. ποτέ δεν τα σφυριζουν ολα,οταν κανει η ομαδα 30 και σου σφυριζουν τα 20 να ειναι ευχαριστημενοι στον ΟΣΦΠ γιατι αυτο κανουν και το ονομαζουν μπασκετικο ξυλο.Μην τρελαθουμε τωρα οτι τα δυο ροστερ ειναι ισοδυναμα,μονο ο Σπανουλης υπερεχει ολων και μονο αυτος.

      Διαγραφή
  22. O Iβάνοβιτς δεν παίζει ζώνη. Τη θεωρεί άμυνα για τους αδύναμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και καλά κάνει
      Ζώνη έπαιζε ο Γιαννάκης όταν ηταν στον ΟΣΦΠ μπας και κλέψει τη νίκη απο τον ΠΑΟ
      Η ΖΩΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΥΝΑ

      Διαγραφή
    2. https://www.youtube.com/watch?v=iQc-k520A64

      Διαγραφή
    3. εσενα δηλαδη αυτο δεν σου φαινεται για αμυνα?

      https://www.youtube.com/watch?v=DAPoP4NEtp4

      απλα η ζωνη παρεξηγημενη !!

      Διαγραφή
    4. Η μόνη ζώνη που έχει νόημα είναι η 1-3-1 που έπαιζε ο Τάνιεβιτς από τη Μπόσνα ακόμη (και ο Γιαννάκης προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να εφαρμόσει με τον Σοφο στο φτερό δηλαδή δεξιά στη τριάδα εκμεταλευομενος τα γρήγορα πλάγια βηματάκια του)
      Οι άλλες ζωνες έχουν τρομέρό ρίσκο και είναι απλά "αν σου κάτσει"

      Διαγραφή
    5. Ενω το να παιξει 1-1 ο Βλαντο ή ο Νελσον το Γουιμς ή τον Κιριλενκο δεν εχει ρισκο.

      Διαγραφή
    6. Συμφωνώ, αλλά δε παύει να είναι γεγονός για πολλούς ότι "ζώνη παίζουν οι μικρές ομάδες"
      Η ζωνη είναι όταν θέλεις να κρύψεις αδυναμίες, αλλά εδώ μιλάμε για άλλο επίπεδο, δεν είναι 1-2 αδυναμίες που μπορούν να κρυφτούν με ζώνη...
      ή στη χειρότερη παίξε ματς απ

      Διαγραφή
    7. Συμφωνω. Παντως φαινεται οτι δεν ειχε νοημα η συζητηση μας. Το προβλημα του Παναθηναικου ειναι πολυ βαθυτερο απο το ειδος της αμυνας που θα παιξει. Τραγικη εικονα.

      Διαγραφή
  23. Μα η ομαδα του ειναι αδυναμη σε σχεση με την CSKA. Θεωρω κι εγω πιθανοτερο παντως να προτιμαει να χασει 3-0 παιζοντας οπως θελει ο ιδιος παρα να ψαξει την πιθανοτητα να κλεψει καποιο παιχνιδι με αλχημειες. Για μενα η λογικη αυτη ειναι λογικη προπονητη μικρης ομαδας. Οι μεγαλες ομαδες παιζουν μονο για τη νικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα θα κανει να παίξει όπως νομίζει και ας χάσει.Τοσοι νέοι παίκτες πρέπει να καταλάβουν πόσο πίσω είναι από τους πρωτοκλασσάτους παίκτες στην Ευρωλίγκα.

      Διαγραφή
  24. Καλησπέρα παιδιά.Είχα μια σκέψη πριν δυο μέρες.Πιστεύω ότι ο κόουτς πρέπει να υιοθετήσει το σχέδιο Ομπράντοβιτς με μπαρτσα το 2011 και να βάλει τον nelson προσωπικό man to man στον teodosic για δύο λόγους:
    -Πρώτα γιατί ο milos είναι ο κύριος δημιουργός των Ρώσων και αν τον βγάλεις από την εξίσωση η του πειράξεις το μυαλό θα αποσυντονίσεις την ρωσική πολεμική μηχανή.
    -Δεύτερο γιατί ο ζοτς το 2011 με αυτό το πλάνο έδωσε ρόλο στον καλάθη που ψαχνόταν μέχρι τότε με αποτέλεσμα παίζοντας με ένα στόχο στο παιχνίδι του να απελευθερωθεί και να προσφέρει σε πολλούς τομείς και να ανέβει επίπεδο δίνοντας υπερπολύτιμες ανάσες στον αρχηγό.Με αυτό τον τρόπο θα βρει και ο nelson ρόλο και ίσως κάνει το απαραίτητο limit up που είναι απαραίτητο για την ομάδα για να κοντράρει την αρκούδα.


    Green North

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι, αλλά ο Καλαθης είναι κανονικός ταλαντούχος μπασκετμπολίστας, σε αντίθεση με (ότι μας έχει δείξει προς το παρόν ο) Νελσον

      Διαγραφή
    2. couldn't agree more...

      G-bo

      Διαγραφή
  25. Ρεάλ Μαδρίτης - Αναντολού Εφές: 70-30
    ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Παναθηναϊκός: 90-10
    Φενέρ Ούλκερ - Μακάμπι Τελ Αβίβ: 65-35
    Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: 60-40

    Η άμυνα είναι αυτή που μπορεί να δώσει προοπτική πρόκρισης στην ομάδα του Ντούντα. Για να έχει ελπίδες η Εφές πρέπει να κατεβάσει την επιθετική συγκομιδή της Ρεάλ κάτω από τους 80 πόντους. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα λένε ότι στα 5 από τα 7 εκτός έδρας ματς που έδωσαν στο τοπ 16 οι "Τούρκοι", είχαν παθητικό από 83 πόντους (απέναντι στη Φενέρ) μέχρι 109 (απέναντι στη Νίζνι). Λογικό αφού η βασική πεντάδα στελεχώνεται κατά τα 3/5 από τους δαντελένιους Τζάνινγκ, Περπέρογλου και Κρίστιτς. Σε περίπτωση που γίνει το μπρέηκ στη Μαδρίτη, θα ήθελα πάρα πολύ να δω την αντίδραση του Λάσο όταν η ομάδα του βρεθεί να παίζει στην Πόλη, ματς με την πλάτη στον τοίχο και χωρίς αύριο.

    Στο ζευγάρι ΤΣΣΚΑ-ΠΑΟ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Από τη μια έχουμε μια εξαιρετικά γεμάτη σε ρόστερ (με πολλές εναλλακτικές) και αρχές στο παιχνίδι της, ενώ από την άλλη μια ομάδα με κακοφτιαγμένο ρόστερ και μικρό ροτέησον που προσπαθεί ανεπιτυχώς να παίξει ένα στυλ μπάσκετ ξένο από το DNA της και γενικότερα από αυτό της ελληνοσερβικής σχολής. Οι ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης για τους πράσινους είναι μηδαμινές.

    Στο Φενέρ - Μακάμπι κλειδί για την πρόκριση θα είναι ο έλεγχος του ρυθμού. Το αργό και σετ παιχνίδι βολεύει τους Τούρκους ενώ το γρήγορο και το τρανζίσιον τους Ισραηλινούς. Στα ματς ζωής και θανάτου των πλέι-οφ υπερισχύει συνήθως το σετ στυλ. Οι μακαμπαίοι καλούνται να βάλουν λίγο περισσότερη σκέψη και πονηριά στο άναρχο επιθετικό τους παιχνίδι ενώ τα ηνωμένα έθνη του Ζοτς να μη λυγίσουν υπό το άγχος του φαβορί και της κάφρικης εξέδρας.

    Αν υπάρχει μια σειρά όπου είναι πολύ πιθανό να γίνει μπρέηκ στο μπρέηκ αυτή είναι μεταξύ της Μπαρτσελόνα και του Ολυμπιακού.

    Billy Batts

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπερα,

    Ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι ο Παναθηναικος ενα εκ των 2 παιχνιδων θα τα χτυπησει. Ισως παρει και ενα. Η απουσια του Σλοτερ θα συσπειρωσει την ομαδα, θα την κανει να απολεσει ενα μερος του ηττοπαθους εκτος εδρας παιχνιδιου της και θα δωσει στην ομαδα μια ενταση,ενας ρυθμο και κυριοτερα εναν χαρακτηρα που θα ατσαλωσει την ομαδα. Δεν μιλαω για το παιχνιδι ως πλανο-κοουτσαρισμα κτλ, γιατι αυτα θα παραμεινουν τα ιδια. Μιλαω απο πλευρας ηθικου, σε συνδυασμο με την συναρτηση ποσα χανει/ποσα κερδιζει απο την απουσια Σλοτερ εκτος εδρας. Ελπιζω να ειναι ετοιμος για τα εντος εδρας βεβαια, γιατι εκει ειναι αλλιως...

    Σημερα βλεπω μια τρομερη ευκαιρια του Νελσον να αγαπηθει απο τον κοσμο, καθως ειναι ενας αγωνας "δικος του". Πολλα "πρεπει" στην αμυνα, λιγοτερα στην επιθεση. Νελσον, Γκιστ, Φωτσης (αμυντικα) και Παππας, Διαμαντιδης επιθετικα-παραγωγικα τα κλειδια του Παναθηναικου. Δεν θα με χαλαγε επισης ενας ρολος 5λεπτου του Παπαγιαννη πανω στον Καουν...


    Μαρουσι Σαρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η Ρεαλ(δυσκολα θα αποκλειστει απο το αξιολογο,αλλα υπο δημιουργια συγκροτημα του ''σοφου''),ο ΟΣΦΠ(αμα ειναι καλα ο Σπανουλης ο- ακομα μια χρονια χλιαροι-Μπλαουγκρανα του Πασκουαλ δεν εχουν τυχη) και η ΤΣΣΚΑ(γκραν πονταρισμα απεναντι στους ασταθεις Πρασινους) κατα τη γνωμη μου εχουν σαφες προβαδισμα για την προκριση.Το Φενερ-Μακαμπι ειναι το πιο αμφιρροπο και με το μεγαλυτερο ενδιαφερον απο τακτικης-ψυχολογικης πλευρας.Μεγεθος vs αθλητικοτητα,μισο vs ανοιχτο γηπεδο,τακτικη νηφαλιοτητα vs μαχητικος οιστρος.Ενδιαφερον εχει και η τακτικη που θα επιλεξει ο Ιβανοβιτς να αντιμετωπισει το-για μια ακομη χρονια-πρωτο φαβορι της διοργανωσης.Σιγουρα θα πρεπει να μας εκπληξει σφοδρα,ωστε να σταθει ο ΠΑΟ ανταγωνιστικα απεναντι στον μεγαλο αντιπαλο απ τη Μοσχα...Ο Λαβαλ ειναι παικτης-κλειδι για μια τυχον αγωνιστικη μεταμορφωση της ομαδας τοσο για τα προσεχη παιχνιδια,οσο και σε βαθος χρονου και δεν μπορω να καταλαβω γιατι ψηλοι σε αυτο το στυλ δεν αρεσουν στον ''Στρατηγο'',αφου η χρησιμοτητα τους ειναι δεδομενη.Ισως απεναντι στη ''λερναια υδρα του μισου γηπεδου'' οπως γλαφυρα αποκαλεσες το συνολο του Ιτουδη,πρεπει να δωσει χρονο σε πιτσιρικια οπως ο Μποχωριδης,ο Χαραλαμποπουλος η ακομα κι ο Παπαγιαννης για να δωσει επιλογες και φρεσκαδα στην ομαδα,πονταροντας στην αγνοια κινδυνου των νεαρων και αιφνιδιαζοντας τον Ελληνα τεχνικο,που δεν θα ναι προετοιμασμενος να τους αντιμετωπισει.Ειναι βεβαια ρισκο αλλα πιστευω οτι αξιζει,αφου ετσι κι αλλιως ο ΠΑΟ εχει συντριπτικα τις πιθανοτητες εις βαρος του,ενω κατι τετοιο θα συνεβαλλε καθοριστικα και στην αναδειξη-αναπτυξη των παραπανω ταλεντων...

    PS Θα συφωνησω επισης οτι το φετινο ροστερ του ΠΑΟ εχει δυνατοτητες μεγαλυτερες απο ό,τι οι μεχρι τωρα αγωνιστικες επιδοσεις του μαρτυρουν.Με μια προσθηκη ενος καλου αμυντικου/δημιουργικου γκαρντ το καλοκαιρι και ομαλη ενταξη στο ροστερ του Λαβαλ,μπορει να φτιαχτει ενα δυνατο συνολο που θα παιζει μοντερνο μπασκετ και θα ειναι ανταγωνιστικο στο τοπ ευρωπαικο επιπεδο για πολλα χρονια.Αρκει να δοθει πιστωση χρονου στον Ντουσκο,και ταυτοχρονα αυτος να αναπροσαρμοσει καποιες απο τις αποψεις του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. το ρεαλ-εφες καποιοι το φοβουνται επειδη οσο δεν βλεπεις τον παππου νεκρο παντα φοβασαι ... ειδαλλως δεν θα υπηρχε καμια συγκριση αναμεσα στις δυο ομαδες . το φενερ-μακαμπι εγω δεν το βλεπω ντερμπι . νομιζω η μακαμπι θα καθαριστει σαν αβγο . στο μπαρτσα-οσφπ φαβορι ειναι ο οσφπ . μην κοιτατε που ο για-τα-πανηγυρια παο εχασε 4 φορες απο δαυτους . στα προγνωστικα τσσκα-παο αυτος που φταιει για τα ποσοστα τσαουσεσκου ειναι ο παο και οχι η τσσκα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα σε όλους.
    Αν και παρακολουθώ το blog εδώ και αρκετό καιρό, εκτιμώντας ιδιαίτερα τόσο τις αναλύσεις του Jim, όσο και τη συζήτηση που γίνεται στα σχόλια, θα καταθέσω για πρώτη φορά τις σκέψεις μου.
    Θεωρώ ότι θα γίνουν πολύ μεγάλα παιχνίδια στα playoffs, καθώς μπορεί να υπάρχουν κάποια καθαρά φαβορί (ρεάλ και τσσκα) αλλά πάντοτε σε τέτοιες σειρές εμφανίζονται παράγοντες ''Χ'' που μπορούν να ανατρέψουν όλα τα δεδομένα και να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό ποιες ομάδες θα ταξιδέψουν στη Μαδρίτη. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχουν πλέον οι ομάδες-φόβητρο -όπως αυτές που συναντούσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες στο ευρωπαικό μπάσκετ- με αποτέλεσμα το περιθώριο εκπλήξεων να είναι αρκετά μεγαλύτερο.

    ΤΣΣΚΑ-ΠΑΟ: Η σειρά με το πιο ξεκάθαρο φαβορί. Αν και ο παναθηναικός έχει βαριά φανέλα γεμάτη παράσημα, σε μια σειρά πέντε αγώνων θα περάσει η καλύτερη,ποιοτικότερη και πιο πλήρης ομάδα. Στον παναθηναικό θα έδινα τύχη για μια μεγάλη έκπληξη, αν συναντούσε την αρκούδα σε μονό ματς φάιναλ φορ. Εκεί θα μπορούσε να ποντάρει στη λειψανδρία τίτλων των Ρώσων και κατ' επέκταση στο άγχος μια ομάδας που οτιδήποτε άλλο εκτός από την ευρωπαική κούπα αποτελεί αποτυχία.
    ''Σημείο κλειδί'' : Χωρίς καμιά αμφιβολία το ''μέγεθος'' της τσσκα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα κληθεί να λύσει ο κόουτς Ιβάνοβιτς. Στην άμυνα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά κάθε πιθανό miss match αλλά πάνω από όλα θα πρέπει ο παο να ελέγξει το αμυντικό ριμπάουντ. Θυμίζω πως οι Ρώσοι είναι τρίτοι σε συνολικά ριμπάουντ στη φετινή euroleague και πρώτοι από τις ομάδες που συμμετέχουν στο Top8. Κατ' επέκταση με βάση την εξασφάλιση του αμυντικού ριμπάουντ θα πρέπει ο παο να ανοίξει το γήπεδο και να τρέξει στον αιφνιδιασμό βρίσκοντας έτσι εύκολα πόντους, καθώς θεωρώ πως σε σετ παιχνίδι τα κορμιά της τσσκα μπορούν να ''πνίξουν'' τον παναθηναικό που έχει ξεκάθαρο πρόβλημα στη δημιουργία (βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στον Διαμαντίδη).
    Τέλος, τα όσα συνέβησαν στο ματς του ολυμπιακού στη Μόσχα, νομίζω πως μπορούν να αποτελέσουν έναν καλό οδηγό. Κόντραρε στα ίσα την τσσκα διότι κατέβασε τον μ.ό. της παίζοντας σκυλίσια άμυνα (40% στα δίποντα και 26% στα τρίποντα για τους ρώσους) και ταυτόχρονα είχε 42% στα σουτ τριών πόντων αλλά τελικά έχασε το ματς αφού είχε 21 επιθέσεις λιγότερες εξαιτίας των χαμένων ριμπάουντ (19) και των διπλάσιων λαθών (14-7).

    ΤΣΣΚΑ 90%- ΠΑΟ 10%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εγώ προτιμώ να χάσουμε τη σειρά με ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ και να βελτιωθούν την επόμενη χρονιά οι νεαροί παρά να κάνουμε 3-2 ή 3-1 και την επόμενη χρονιά τα ίδια.1000 φορές καλύτερα να βελτιωθούν μέσω αυτής της σειράς Παππάς Γιάνκοβιτς Μποχωρίδης Χαραλαμπόπουλος κοκ και να έρθει 3-0 παρά να τους πηγαίνουμε στο ματς και να μείνουν στάσιμοι, οδηγώντας στην τέλμα την ομάδα.

    Ο στόχος δεν είναι να αποδώσει τα μέγιστα η ομάδα αυτή τη στιγμή αλλά να βελτιωθούν τα αυριανά πρωτοκλασσάτα στελέχη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μια γενική παρατήρηση: θεωρώ πως η διαφορά ποιότητας των 5 καλύτερων ομάδων της φετινής Ευρωλίγκας είναι αισθητά μεγάλη απ’ την 6η, την 7η και την 8η των playoffs. Και δεν θα εκπλαγώ αν δούμε ακόμη και 3 σκουπίσματα… Στο μοναδικό «στα ίσα» ζευγάρι, πάλι, θα διαφωνήσω με τον – χορταστικό, σαν να είδαμε ήδη καναδυό ματς – Τζιμ, πως ο Ολυμπιακός είχε τη χειρότερη διασταύρωση. Θα εξηγήσω παρακάτω.
    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κόντρα όχι μόνο στο ρεύμα, αλλά και στη λογική που διαμορφώθηκε απ’ τα όσα είδαμε τον τελευταίο μήνα, θα πω ότι η μεγαλύτερη ελπίδα του Παναθηναϊκού είναι ο προπονητής του. Ο Ιβάνοβιτς έδωσε ρεσιτάλ κακών επιλογών στο 2ο μισό του τοπ-16, αλλά έναντι του «πρωτάρη» χεντ κόουτς σ’ αυτό το επίπεδο Ιτούδη έχει πλεονέκτημα: το κοστούμι των πλέι οφς της Ευρωλίγκας το αισθάνεται πιο άνετα, η φετινή θα είναι η 8η συμμετοχή του και σε αντίθεση με τον Έλληνα συνάδελφό του, δεν έχει πια άγχος. Κι εγώ δεν συμφωνώ με το «κόψιμο» του Λαγουάλ, αλλά μια τέτοια απόφαση θα την έπαιρνε μόνο ένας κόουτς με σταθερές αρχές. Επιβεβλημένο, όπως γράφει κι ο Τζιμ, να φορεθεί πολλή ώρα σχήμα με Γκιστ στο «3», όπως θεωρώ και πολύς Νέλσον στο «1» με Μήτσο στο «2» - κι όχι βέβαια γιατί θα λείπει ο Σλότερ. Εντελώς μπασκετικά, τα ποσοστά που δίνει ο Τζιμ είναι πολύ (πάρα πολύ…) γενναιόδωρα για τον Παναθηναϊκό. Αν η ΤΣΣΚΑ νικήσει τους δαίμονές της, θα νικήσει εύκολα και τον Παναθηναϊκό. Και το κακό για μας είναι πως αυτοί οι δαίμονες εμφανίζονται στα Φάιναλ Φορ… Κακό χαμπέρι, επίσης, πως ο Κιριλένκο έχει ενταχθεί πλήρως πια, το διαπίστωσε όποιος είδε τα τελευταία ματς με Ολυμπιακό κι Αρμάνι…
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Είναι άδικη για την ποιότητα των εμφανίσεων του Ολυμπιακού στο τοπ-16 η διασταύρωση με την Μπάρτσα, την οποία θεωρώ τη χειρότερη διασταύρωση που μπορούσε να του τύχει, χειρότερη κι από Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ ή Φενέρ. Γιατί η Μπάρτσα, όσο σοφτ κι αν μοιάζει (ειδικά στα φόργουορντ), έχει το μέγεθος στο «5» και την ποιότητα των συνεργασιών για να ακυρώσει την άμυνα του Ολυμπιακού. Εκείνο που δίνει καλές ελπίδες είναι κυρίως πως αρκετοί ρολίστες των Καταλανών (Σατοράνσκι, Ντόλμαν, Τόμας, ακόμη και Πλάις) δεν είναι το παιγμένοι σ’ αυτό το επίπεδο, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για τους αντίστοιχους του Ολυμπιακού. Αντιθέτως, οι Καταλανοί υπερέχουν αισθητά στον πάγκο, ο Πασκουάλ είναι απ’ τους συνεπέστερους προπονητές, έχει επανειλημμένως γυρίσει σειρές πλέι οφς όπου κάτι είχε στραβώσει. Θα είναι, πάντως, μια παράδοξη σειρά, όπου για 1η φορά στα χρονικά οι Έλληνες θα τρέχουν κι οι Ισπανοί θα το πάνε ελεγχόμενα…

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλησπέρα σε όλους και φυσικά στον "Ιρλανδό". Θυμάμαι ότι ο Τζιμ έχει σαν αρχή να μη δίνει πάνω από 70% στα πλέη-οφς σε μια ομάδα και το θεωρώ σωστό. Ο Παναθηναϊκός θέλει μια νίκη στα δύο πρώτα ματς. Δεν έχει καθόλου άγχος και αν (θα χρησιμοποιήσω μια έκφραση-Τζιμ) 'πατήσει' επιθετικά στην αρχή η ΤΣΣΚΑ θα έχει δύσκολο βράδυ. Κανείς δε παραβλέπει ότι οι Ρώσοι είναι απά καλύτερη ομάδα. Ακόμα και μετά από 0-1 σήμερα τα ποσοστά είναι 60-40 υπέρ τους τουλάχιστον. Τα λέμε το βραδάκι, ευχαριστώ για το βήμα..

    Leon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΕΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΠΛΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ.ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΗΜΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ.Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΞΥΛΟ ΞΥΛΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΟΥΝ.ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΠΑΣ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΟΧΕΣ Ο ΜΗΤΣΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙ ΘΕΤΙΚΑ Η ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΞΥΛΟ ΞΥΛΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΡΑΝ ΝΙΚΟΣ ΡΑΝ.ΥΓ:ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΑΤΣ ΒΛΕΠΩ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΟ ΜΑΤΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΤΥΧΙΑ(ΤΟΜΙΤΣ).ΥΓ2 Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΡΑΙΤ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΕΙΧΕ....ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΚΑΜΙΝΣΚΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ε-Κ-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο-Σ-.ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!

    Πριν περάσω στα των play-off, μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, που προσφέρει πολύ τροφή για σκέψη.

    http://www.eurohoops.net/el/2015/04/one-on-one-el/85776/

    Ένα μόνο πράγμα δεν μπόρεσα να καταλάβω, που το άφησε χωρίς να διευκρινήσει, με τη φράση

    "Αυτά τα δύο συν κάτι άλλα ακόμα εκεί στην Ελλαδα ξέρετε καλύτερα αλλά δεν θέλω να εισέλθω σε αυτά τώρα."

    αλλά η υπόλοιπη συνέντευξη είναι, κατά τη γνώμη μου, μια από τις πιό ενδιαφέρουσες που έχω διαβάσει τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Θυμάμαι ένα παλιό adventure της Lucasarts για PC, κάπου εκεί στις αρχές του 90, που είχε αφήσει εποχή, το "Maniac Mansion 2: Day of the Tentacle". Στο εισαγωγικό του βίντεο, στην έκδοση για CD με το full speech, o κεντρικός χαρακτήρας του παιχνιδιού, δίνοντας τις οδηγίες στους υπόλοιπους χαρακτήρες που θα έλεγχε ο παίκτης παίζοντας το παιχνίδι, είπε με την χαρακτηριστική του φωνή, την καταπληκτική προφορά, έμφαση και χρώμα, την περίφημη φράση ...θέλω να ενεργήσετε στην αποστολή σας "commando style"!

    Κάπως έτσι, θα πρέπει να μπουν οι ομάδες μας στους αγώνες των play-off, δηλαδή σαν commandos, με το μαχαίρι στα δόντια, και να μην παίρνουν ούτε αιχμάλωτους. Ενέργεια και συγκέντρωση για 46 λεπτά, και 25 δευτερόλεπτα σε κάθε επίθεση του αντίπαλου (όπως είπε και ο Gerson, άσχετα αν απέναντι τους δεν θα βρουν τον Ζοτς) και προπαντώς πίστη στο στόχο.

    Προγνωστικά θεωρώ ότι είναι δύσκολο να κάνουμε σε play-off γιατί οι ομάδες θα μπουν να αγωνιστούν με τελείως διαφορετικό σκοπό, και ιδιαίτερα μεταμορφωμένες προς το καλύτερο (καθώς τα play-off είναι do-or-die παιχνίδια), από ότι σε ένα TOP-16 των 14 αγώνων, και αναμένω αρκετές "ευρεσιτεχνίες" από τους περισσότερους προπονητές, οπότε όλα είναι πιθανά. Ας μην ξεχνάμε πώς έκανε το 2-0, 2-2 ο λαβωμένος πέρσι ΟΣΦΠ όταν όλες οι ενδείξεις, μετά το 2-0, ήταν υπέρ της σκούπας από την Ρεάλ. Επίσης, προπονητές του επιπέδου του Ντούντα, έχουν... πολλά σακάκκια ταχυδακτυλουργού στη ντουλάπα τους, και μπορούν ανά πάσα στιγμή να βγάλουν πολλούς λαγούς και άσσους από αυτά.

    Τα φαβορί είναι βέβαια οι ομάδες με το πλεονέκτημα έδρας, αλλά θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι προπονητές των υπόλοιπων ομάδων...

    Σε κάθε περίπτωση, ας ευχηθούμε να έχουμε ωραίους αγώνες με σασπένς και πολλές ανατροπές!

    Καλή διασκέδαση!

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. το γλεντι που γινεται στη μοσχα δεν εχει προηγουμενο...τετοια αμυνα μονο εμεις θα μπορουσαμε να παιξουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τα time outs ειναι για τους αδυναμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μεχρι το τελος της σειρας του Παναθηναικου με την Τσσκα ολοι στο Παναθηναικο θα ευχονται να μην ειχε κερδισει ποτε η Μακαμπι και να ειχε αποκλειστει ο Παναθηναικος στη προηγουμενη φαση. Δυστυχως ο Παναθηναικος κινδυνευει να χασει πολλα περισσοτερα απο μερικα ματς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Δε θα με χαλαγε ενας Αλβερτης για τη συνεχεια...καθε λεπτο που περναει η φανελα με τα εξι αστερια ντροπιαζεται ολο και περισσοτερο...παω να δω τους μαγκες στην Κυψελη που ξερουν που βρισκονται και σε ποια ομαδα παιζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ρεάλ-Εφές: Συμφωνώ εν πολλοίς με Τζιμ στην προσέγγιση της σειράς και τη φύση αυτής αν η Εφές είχε διατηρήσει το διαφορετικό
    σκληρό προφίλ που είχε υιοθετήσει στη regular season αντισταθμισμένο με αυτό της Ρεάλ. Δεν ξέρω Τζιμ αν το αποδίδεις αυτό
    στο δίδυμο Ερτέλ-Κρστιτς(εγώ δε θα το έκανα,ειδικά όσον αφορά το 1ο),πιο πολύ ακόμα πιστεύω ότι έφταιξε η κατακόρυφη πτώση
    του Λάσμε(που απλούστατα αν είναι ο καλός Λάσμε μπορεί να δώσει στην Εφές μια πολύ καλή ζαριά) και το γεγονός ότι επικεντ-
    ρώθηκαν περισσότερο στην επιθετική παραγωγικότητα τους όπου τα πάνε αρκετά καλά.Μην ξεχνάμε όμως ότι η ομάδα μπήκε από το
    παραθυράκι στα πλέιοφ μετά το δωράκι της Ουνικάχα και αυτό έχει 2 όψεις του νομίσματος.Η πιο επικίνδυνη είναι αυτή του
    απόλυτου outsider που μπαίνει με μια νοοτροπία "δεν έχω τίποτα να χάσω" και έχει μαζί της κάποια γερά χαρτιά.Ντούντα από
    τη μία και από την άλλη ένα έμψυχο δυναμικό που δεν έχει πλησιάσει καν το ταβάνι του κατ'εμέ.
    Στο δια ταύτα όμως...Σειρά 5 παιχνιδιών,πλεονέκτημα στην Ρεάλ η οποία φέτος δεν έχει βγάλει την περσινή οδοστρωτική διάθεση
    αλλά μοιάζει πιο συνειδητοποιημένη και σίγουρα με μεγαλύτερο βάθος πάγκου που πέρσι την πόνεσε στη σειρά με τον Όσφπ.
    Μπορεί να βγάλει μεγάλη ένταση πάνω στη μπάλα,να πατήσει πάνω στην υπεροχή Γιουλ(είναι σε φάση να χειραγωγήσει όλη την
    περιφερειακή γραμμή των Τούρκων)-Ρούντι(αν είναι καλά θα πνίξει τις ελπίδες της Εφές)-Σέρχι και να βγάλει κάποια όπλα από
    τον πάγκο (τον Κάρολ που τον ξεχάσαμε πέρσι και τελευταία θυμίζει Κάρολ του 12').Παρ'ότι η Εφές μπορεί να πατήσει πάνω σε
    κάποια σημεία όπου εκείνη είναι καλή και ο αντίπαλος έχει θέμα(στην καλή πικ ν ρολ εκτέλεση της-τις ποστ επιλογές της)
    θεωρώ πως η Ρεάλ μπορεί να πιάσει τον αντίπαλο από τον λαιμό και με τη μεγάλη γκάμα επιλογών-και τη φετινή της δίψα,ωρι-
    μότητα να ελέγξει τη σειρά.Παρ'όλα αυτά περιμένω μια αξιόμαχη Εφές,έτοιμη έστω να προβληματίσει.
    (70-30 --> 3-1)
    Φενέρ-Μακάμπι:Ζοτς vs Γκέρσον,total half court vs total transition,οι Τούρκοι νεόπλουτοι κόντρα στο παραδοσιακό powerhouse
    που κουβαλάει κάτω από τη φανέλα ιστορία,guts και φλόγα στην καρδιά.Απολαυστική κόντρα και είναι μια μάχη ανάμεσα σε 2
    εντελώς διαφορετικές φιλοσοφίες που αποτελεί ερωτηματικό το πώς μπορεί να καταλήξει.Θα μπορούσα να πω με μια σχετική
    ευκολία πως η Φενέρ με τον Χίκμαν θα μπορούσε να έχει τα defensive stops στο τρανζίσιον και να στείλει τους χειριστές στις
    γωνίες έτσι ώστε να ελέγξει τον ρυθμό και από εκεί και πέρα να χτίσει την υπεροχή της στο μισό γήπεδο.Τώρα τον ρόλο μάλλον
    θα αναλάβει ο Σιπάχι αλλά δεν θα μείνει τόσο στο παρκέ και ο Ζήσης παρότι σωστός και έξυπνος αμυντικός δεν είναι επουδενί
    παίκτης που θα δώσει defensive stops στο τρανζίσιον.Η Μακάμπι παρότι δεν διαθέτει καμία έκρηξη ποιότητας στο ρόστερ,
    διαθέτει έναν μαγικό τρόπο να βάζει τη μπάλα στο καλάθι με πολλούς παίκτες.Ο εντυπωσιακός καμικάζι Ραντλ,wings με καλό σουτ
    ,ο Big Sofo και ο Πάργκο που κρατάει τα κλειδιά της ομάδας και σίγουρα μεγάλο μέρος της τύχης της σειράς. Η Φενέρ θα παλέψει
    με τα miss-match,την Γιούγκικη καρδιά των Μπιέλιτσα-Μπόγκνταν, τον Ζήση που ψάχνει την εξιλέωση και θα έχει το τιμόνι
    και θα βρει τις ζωτικές λύσεις μόλις ο Γκάουντλοκ πιάσει φωτιά. Η Μακάμπι με τον πιο αξιόπιστο small forward στην Ευρώπη-
    παίκτη με μεγάλη καρδιά και υποτιμημένο, τον Ντέβιν Σμιθ ως αθόρυβο ηγέτη θα ψάξει πραγματικά να πονέσει την ομάδα του Ζοτς
    με τους διεμβολιστές της και την συνεχή επίθεση προς το καλάθι.
    Η πρόβλεψη πολύ δύσκολη..Αναρωτιέμαι πώς η Φενέρ θα κοντρολάρει και θα ανακόψει τον ρυθμό των Ισραηλινών,από που θα αντλήσει
    τις περιφερειακες της λύσεις με την απώλεια Χίκμαν.Έστω κι έτσι πιστεύω πως το δίδυμο Μπιέλιτσα-Βέσελι,η γκετογκανγκστερόφατσα
    Γκάουντλοκ και ο μπαρουτοκαπνισμένος Ζοτς μπορούν να ξεκλειδώσουν το δρόμο προς τη Μαδρίτη.Μακάμπι όμως είναι αυτή...
    (54-46 --> 3-2)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τσσκα-Πάο: Το περσινό remake με 2 ομάδες εντελώς αλλαγμένες και οι 2 σε εντελώς διαφορετική ρότα από πέρυσι.Πιστεύω θα
    εξαρτηθεί πάρα πολύ η πορεία της σειράς από την πρόθεση του Πάο να κυνηγήσει το όνειρο.Αν ο χλιαρός μέσα στα παιχνίδια
    Ιβάνοβιτς δώσει στην ομάδα του κατύθυνση και διάθεση πολέμου και πλήρους προπονητικής προσαρμογής στον αντίπαλο έχει
    ελπίδες.Αν πάει σαν πρόβατο στη σφαγή για απλό τεστάκι της νεόκοπης ομάδας δεν θα κερδίσει και πολλά.Ο Πάο έχει ποιό-
    τητα να αντισταθμίσει τον αντίπαλο.Συμφωνώ πως χωρίς Σλότερ η ομάδα μπορέι να κοιτάξει πιο ουσιαστικά και κάθετα το καλάθι
    ,να βρει καλύτερη συνοχή στο rotation και μέσα από ολιγόλεπτες συμμετοχές των πιτσιρικάδων να αντλήσει την αύρα που ψάχνει
    προς την ανταγωνιστικότητα που επιζητά. Η Τσσκα νομίζω άλλαξε λίγο τσιπάκι τελευταία,παίζοντας πιο αργά,βάζοντας
    τον Κιριλένκο στο 3 με τον Ιτούδη να θέλει καλύτερο αμυντικό impact καλύπτοντας πιο πολλά passing lanes και βγάζοντας
    από το τεφτέρι παγίδες και δυναμικά hedge out.Το άρμα μάχης της Τσσκα είναι το πικ ν ρολ με μια ομάδα που ξέρει τι ζητάει,
    πώς το παίρνει και διαθέτει μερικά από τα καλύτερα όπλα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή για να το πάρει.Ο Πάο μπορεί να βγάλει άσους από
    το μανίκι με τον Παππά που μπορεί να φθείρει και να ξαφνιάσει τα αντίπαλα γκαρντ κοιτώντας το καλάθι,να ρίξει τον Νέλσον
    πάνω στον Μίλος να του βγάλει λίγο το λάδι και ίσως επιδιώξει και κάποιες σύνθετες άμυνες προς match-up ώστε να κρύψει
    την αμυντική αδυναμία πάνω στο πικ ν ρολ.Βαρόμετρο η μάχη Μπατίστα-Καούν και η κατάσταση του Χάινς που αν παίξει στα καλά
    του στάνταρ αυτομάτως έχει γείρει την πλάστιγγα.
    Εν ολίγοις,πιστεύω στον καλό Πάο,στα χέρια του Φώτση,την μαχητικότητα του Γκιστ,την οξυδέρκεια του Διαμαντίδη,την δίψα που μπορούν
    να βγάλουν στο παρκέ Παππάς-Γιάνκοβιτς και περιμένω να δείξουν στην Τσσκα οτι δεν θα πέσουν αμαχητί.Φυσικά οι Ρώσοι έχουν
    παραπάνω ποιότητα και πολύ μεγαλύτερη συνοχή ως ομάδα με ορισμένες αρετές που αν βγουν στο παρκέ ο Πάο δεν έχει καμία τύχη.
    Αν πάλι τους χαλάσεις το μυαλό και τους σπάσεις τον αέρα στα δυνατά τους σημεία μπορείς να διεκδικήσεις τις πιθανότητες σου..
    (65-35 --> 3-1)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Για εμας τους Παναθηναικους μόλις ξεκίνησε η μεγάλη εβδομαδα στην οποία δεν προβλέπεται ανάσταση. Η αποθεωση τις παιδικής χαράς ομαδας χωρις προπονητη.Δεν περιμενα να δω τον Παναθηναικο ποτε σε αυτο το χαλι.....Μου θυμισε εποχες ταφου του ινδου........
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. αυτοι που βριζετε τον ιβανοβιτς σκεφτειτε οτι καποιος φαγωθηκε το καλοκαιρι να τον φερει στην ομαδα , δεν ειδε φως και μπηκε μονος του . κι επισης σε αυτον τον ασχετο απο μπασκετ που τον εφερε καποιοι φωστηρες τον προτειναν . οποτε κατανειμετε το μπινελικι σας ομοιομορφα ...
    κατα τα αλλα αυτη η σπουδη των διαιτητων απο το πρωτο δευτερολεπτο να μην χασει ο παναθηναικος με 30 ποντους αλλα με 50 και πανω , δειχνει οτι οι ρηγας-μπερτομεου εχουν βαθυτατο μισος και αχτι για αυτην την ομαδα . ισως να τους εχει μεινει κουσουρι απο την 15ετια 1996-2011 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχει καλυτερους τροπους να σπαταλησει τα λευτα του ο κος Γιαννακοπουλος...φαινεται εχουν ανεβει οι τιμες απο Κολομβια...αλλα θα παρουμε πρωταθλημα και φετος (μακαρι να το παρει ο ΟΣΦΠ που το αξιζει περισσοτερο τωρα που εφυγε ο Μπαρτζωκας) και ολα καλα ουτε γατα ουτε ζημια...Δυστυχως ομαδα μοντελο την κανανε.......

      Διαγραφή
    2. δεν μας εφταναν τα χαλια μας,ειχαμε και τα κορακια να σφυρανε αναποδα.

      Διαγραφή
  44. Ποιο το νοημα να παρεις Παπαγιαννη και να μην τον βαλεις να παιξει στο +30;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Παρακαλείται ο κύριος Ιβάνοβιτς να μη γυρίσει την Πέμπτη στην Αθήνα.Ας το πετάξουν από το αεροπλάνο πριν την απογείωση.
    Ας μείνει στη Ρωσία.Αρκετό κακό μας έκανε ο ημιπαράφρων.
    ΄Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.


    Human Highlight Meat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Μπαρτσελόνα-Όσφπ: Μια σειρά βγαλμένη από τα όνειρα κάθε μπασκετόφιλου.Ναβάρο εναντίον Σπανούλη σε σειρά πλέιοφ..Hunger games!!!
    Η Μπάρτσα είναι το φαβορί στα χαρτιά λόγω έδρας αλλά κακά τα ψέματα,σε αυτή τη σειρά όποιος κι αν είχε την έδρα δεν θα είχε
    τεράστια σημασία.Φυσικά ο Όσφπ είναι άλλη ομάδα χωρίς Σπανούλη(σε υφή όχι,αλλά μιλάω καθαρά για δυνατότητες) και άλλι με τον αρχηγό
    της..ας μην το ξεχνάμε αυτό. Λίγο πολύ έχουν ειπωθεί τα σημεία κλειδιά,οι διαφορές ποιοτικά δεν έιναι μεγάλες,ο Όσφπ έχει την ποιό-
    τητα στα γκαρντ να ελέγξει το ρυθμό και να πάει το ματς εκεί που θέλει αλλά πιστεύω η σειρά πέρα από κάποιος αστάθμιτους παρά
    γοντες και την απόδοση ορισμένων παικτών(Πέτγουει,Σπανούλης-Ναβάρο,Χουέρτας,Ντόλμαν) θα κριθεί κυρίως στις επιδόσεις της άμυνας
    των ερυθρολεύκων απέναντι στη Μπάρτσα και πως αυτή θα τον αντιμετωπίσει,μιας και ο Πασκουάλ διαβάζει πολύ καλά τον αντίπαλο.
    Το βασικό ερώτημα είναι ποια εικόνα θα δούμε στην πικ ν ρολ άμυνα του Όσφπ.Κι αυτο γιατί η Μπάρτσα είναι μια ομάδα που κυκλοφορεί
    πολύ καλά τη μπάλα στο μισό γήπεδο και απέναντι στην δυναμική hedge out defense του Σφαιρόπουλου μπορεί να χρησιμοποιήσει καλά
    και τα σκαλοπάτια ώστε να περάσει τη μπάλα σε 2ο χρόνο στους πανύψηλους σέντερ της(πιο εύκολο έργο με αυτούς τους 7footer)
    αλλά και να παίξει με το short roll του ούτως η άλλως εξαιρετικού δημιουργού Τόμιτς,παίζοντας με κίνηση στην baseline και τις
    επιλογές των πολύ καλών shooting wings.Ο Όσφπ θα παίξει έτσι παίρνοντας το ρίσκο να δεχτεί πολλά εύκολα καλάθια και να δώσει
    στη Μπάρτσα την ευκαιρία να πάρει μπρος ή θα αποφύγει αυτό τον τρόπο άμυνας παίρνοντας το άλλο ρίσκο,να χαλάσει τους αμυντικούς
    μηχανισμούς της ομάδας που είναι και το δυνατό της σημείο? Περιμένω να δω σε τι κατάσταση θα είναι ο Σπανούλης που μπορεί πραγματικά
    να προβληματίσει την soft άμυνα της Μπάρτσα ενώ ο Όσφπ θα χρειαστεί πάρα πολύ την ευστοχία από το σουτ στο 4.Οι Καταλανοί είναι πάρα
    πολύ καλοί στο να φλοτάρουν και να στέλνουν βοήθειες εκεί που θέλουν,κάτι που μπορεί να στοιχίσει στον Ολυμπιακό.
    Εν τέλει,η σειρά μπορεί πολύ εύκολα να κριθεί στα 5 ματς,η Μπάρτσα μπορεί να την πατάει στο final-4 όπου μένει από ενέργεια
    και ένταση απέναντι στον αντίπαλο αλλά κακώς την έχουν υποτιμήσει μερικοί σε σειρά 5 αγώνων.Έχει μεγάλη εμπειρία να την διαχειριστεί και
    ο Όσφπ θέλει την υπέρβαση για να προκριθεί(όχι όπως πέρυσι αλλά τη θελει).Είναι πιο ισχυρό το μέταλλο του Όσφπ,αλλά ξεκινάει από
    καλύτερη θέση η Μπάρτσα.
    (53-47 --> 2-3)

    Σόρυ για το μακροσκελές παιδιά και Τζιμ,καλά πλέιοφ να έχουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συ Peris (επειδή πάντα σε διαβάζω) κάνε μια προεπισκόπηση πριν ανεβάσεις το σχόλιό σου! Χωρίς παραγράφους είναι πονοκέφαλος! : )

      Διαγραφή
    2. Έλα ρε Πανάγο,έχεις δίκιο σε ευχαριστώ για την παρατήρηση...
      Κι εγώ πάντα σε διάβαζα,ελπίζω να κάνεις συχνότερα σχόλια ;)

      Διαγραφή
  47. Νομίζω σήμερα είδαμε πόσο αναπάντεχα επιτυχημένες ήταν οι 2 προηγούμενες χρονιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. μετα απο ολα αυτα με μια απορια εχω εγω. γιατι δεν επαιξε ο Παπαγιαννης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι ανετοιμος οπως ο Λαβαλ
      Aleister

      Διαγραφή
    2. Απλα το παιδι θα παρει την αποφαση του ποιο γρηγορα για να παει αμερικη σιγα μην περιμενει τον ΔΡΑΚΟΥΛΑ

      Διαγραφή
  49. Τον Ντούσκο τον κρατάς όπως λέει ο Τζιμ και του χρόνου και τότε κάνεις ταμείο.Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5 ελπιδοφόρα projects από 16-21 που παίρνουν χρόνο και κανείς δεν ξέρει το ταβάνι τους.
    Του χρόνου βλέπεις την εξέλιξη τους σε αναβαθμισμένο ρόλο και ανάλογα κρίνεις το Ντούσκο.
    Προσωπικά και έχοντας γνώση της οικονομικής πραγματικότητας στην ομάδα προτιμώ να χαραμίσω 1-2 σεζόν στο 2ο ράφι της Ευρώπης για να δω τι θα βγεί από αυτό το παιδομάζωμα.

    The Talented C@nt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. I kseftila se olo tis to megaleio. Ekleisa tin tileorasi. Kalinixta se olous aftous pou iperaspistikan estw kai ligo ton proponiti pou exoume. Kalinixta se aftous pou eipan oti o Ivanovic fetos petixe. Aiwnioi mirwdiades apo basket. Kai xilia mats na sas valoume na parakolouthisete pali mirwdiades tha meinete. Arketa asxolithika. Arketa spatalisa ton xrono mou me to fetino basketiko sinothilevma tou Panathinaikou.

    Apo tous prwtous 3-4 agwnes pou edwse fetos o Panathinaikos mporouse kapoios na katalavei pws tha kilisei oli i xronia. Apo tous prwtous agwnes fanike oti afta pou thelei na kanei o Ivanovic apla den ginontai. Ta eipame, ta grapsame alla i elpida pethainei panta teleftaia gia kapoious... O Ivanovic katafere na kanei ton Pedoulaki na fainetai Phil Jackson...

    Kind regards,

    Tom

    P.S. (1) Perimenw sxolio tou Diogeni tou Kinikou. Na vgalei tis statistikes kai na ipostirikei me ti glwssa twn arithmwn oti o Ivanovic fetos petixe. Ahaha. Min anisixeis Diogeni, oso iparxei Ivanovic i omada sou tha kanei peripato (tha to deis stous telikous)

    P.S. (2) Jim sta elega oti sovari amina, afti i omada me ti sigekrimeni filosofia, den prokeitai na paiksei pote. Den diathetw diplwma proponitikis oute exw diathesi na to paiksw eksipnos.

    P.S. (3) Jankovic, Mpoxwridis, Diamantakos, Slaughter, Nelson, Batista paizoun en etei 2015 ston PAO... Ti na sxoliasei kapoios... Efxaristw ton Pavlo kai ton Thanasi Giannakopoulo gia osa prosferan epi 20 eti ston basketiko PAO. Opws fainetai den tha ksanaerthoun tetoia xronia.

    P.S. (4) Jim perna to sxolio mou plz. Einai to teleftaio pou grafw. Den tha ksanaenoxlisw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλησπέρα παίδες!
    Το παιχνίδι του ΠΑΟ δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής. Παμε για το επόμενο και ο,τι γίνει...τουλάχιστον ας δούμε τα πιτσιρίκια να παίζουν ( πολυ...!).
    2 παρατηρήσεις:
    1. Τι δεν έχει ο χαραλαμπο ώστε να μην μπορεί να πάρει 10-15 λεπτά; Ο Βλάντο έχει χαθεί φέτος στη μοναξιά της θέσης 3. Μηδέν% λιπαρά.. Χλιαρός και ελάχιστα βελτιωμένος σε σχέση με περσυ.. Το παιδί φωνάζει για λιγο ανταγωνισμό.. Δεν ειναι τόσο κακός παίκτης όσο βλέπουμε..με λίγη πάλι για να κερδίσει λεπτά δίπλα σε ένα άλλο 3αρι είτε αυτός ειναι ο Χαραλαμπόπουλος είτε κάποιος άλλος πιο έμπειρος παίκτης θα εκτόξευσει πιστεύω και το πάθος και την ατομική του βελτίωση.
    2. ΦΑΝΕΛΑ 5ου ΓΚΑΡΝΤ ΣΤΟ ΛΟΥΤΖΗ ΤΩΡΑ! ΤΩΡΑΑΑΑ!
    Για να μην πω 4ου και υπερβάλω. Τέτοια @@ατη εμφάνιση δεν έχει κάνει ούτε ο μποχωριδης ποσω δε μάλλον ο κονιαρης. Αν δεν πάρει στη υπόλοιπη σειρά τουλάχιστον 10 λεπτά θα ειναι απλά έγκλημα από τα πολλα που έχουν γίνει φέτος από το πάγκο.

    G-Bo

    Υγ. Μόλις είδα δηλώσεις Γκιστ... ΚΑΙ ΧΑΡΗΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ..σπόντα για Ιβάνοβιτς ίσως;;; Δεν ξέρω..

    Υγ2. Αχ ρε Νελσον... Αχχχ ρε Νελσον..

    Υγ3. Αχ ρε Ιβάνοβιτς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάλη*
      Σορρυ για τα μάτια σας

      G-Bo

      Διαγραφή
    2. Ο Λουντζης ειναι απειρως καλυτερο ταλεντο απο τον Μποχωριδη. Βασικα δεν υπαρχει παικτης Μποχωριδης

      Διαγραφή
    3. Μπορεί να ναι όπως το λες.
      Ναι μπορεί να πει κάποιος ότι μπήκε όταν όλα είχαν κριθεί, ότι και χάλια να έπαιζε κανείς δεν θα το κατηγορούσε αλλά ρε παιδιά ποτέ είδατε φόβο η διστακτικότητα όσο έπαιξε, ποτέ νιώσατε ανασφάλεια όταν κατέβαζε τη μπάλα, ποτέ πιστέψατε ότι μια πάσα του δεν θα φτάσει συμπαίκτη, κυρίως ποτέ πιστέψατε ότι παίζει ένα 16χρονο.. Δεν ξέρω Αν λέγεται ταλέντο σίγουρα όμως λέγεται χαρακτήρας.
      Ούτε ο μποχωριδης ειναι κακός παίκτης..ίσα ίσα. Απλά δεν έχουν δώσει ρόλο και κατεύθυνση στο παιχνίδι του.
      Κάτι ακόμα για τον Νελσον.. Όσο θωρακίζει εκείνος τον συμπαίκτη του στα Γκαρντ στην αμυνα άλλο τόσο πρέπει να το θωρακίσουν οι συμπαίκτες του και Ο ΠΑΓΚΟΣ στη επίθεση ώστε να κάνει πράγματα που αισθάνεται άνετα.. Ούτε σε αυτόν πιστεύω έχει δωθεί ρόλος ανάλογος των προσόντων του δυστυχώς.. Και σε αυτό ακέραια ευθύνη έχει ο προπονητής.

      G-Bo

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ G-Bo. Οι παίκτες παίζουν σε λάθος πλαίσιο. Για αυτό και ξεχωρίζει ο Παππάς που "δημιουργεί" καταστάσεις ακόμα και όταν δεν υπάρχουν χώροι. Ο Νέλσον πρέπει να παίζει στη τελική. Όπως έπαιζε ο Πασκουάλ τον Σάδα, σας το έχω ξαναπεί. Όσο παίζει στο τρίποντο οι άμυνες θα κλείνουν προς τα μέσα. Ο Λούντζης είναι ότι καλύτερο διαθέτει ο Παναθηναϊκός μαζί με τον Χαραλαμπόπουλο.

      Διαγραφή
  52. Δοξα τω θεω να λεμε που εμεινε ο Ιβανοβιτς και πηγαμε με αυτον προπονητη στα παιχνιδια με ΤΣΣΚΑ. ΑΝ πηγαιναμε με αλλον προπονητη στα παιχνιδια με ΤΣΣΚΑ οπως υποστηριζαν καποιο ημιπαραφρονες δεν θα ειχαμε καμια ελπιδα προκρισης. Ασε που μπορει να μας διεσυραν,

    Aleister

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ''Οι πρασινοι χρειαζονται καποιες προσαρμογες.Περιμενω να τις δω απο τον κοουτς Ιβανοβιτς γιατι αλλιως η ελληνικη ομαδα παει ως προβατο στη σφαγη''..Πολυ ωραια τα εγραψες Τζιμ,ομως ματαια περιμενεις ο,τιδηποτε απο τον Ιβανοβιτς,πολυ απλα γιατι ο συγκεκριμενος εχει παρει διαζυγιο με το αθλημα εδω και πολυ καιρο.Παιζοντας ενα χυμα στο κυμα μπασκετ δεν μπορει να περιμενεις αποτελεσματα.Ο Παναθηναικος του Ιβανοβιτς ειναι μια ομαδα χωρις την παραμικρη φιλοσοφια ειτε σε αμυνα ειτα σε επιθεση.Παιζοντας την ιδια ανερματιστη αμυνα εναντιον του Παοκ στο πρωταθλημα,επετρεψες στους αγραφους παικτες του Δικεφαλου να σου βαλουν 10 τριποντα.Ο Ιβανοβιτς ειναι ΜΑΚΡΑΝ ο χειροτερος προπονητης του Παναθηναικου της τελευταιας 30ετιας,ο οποιος θα μνημονευεται οχι μονο για το τραγικο μπασκετ που επαιξε η ομαδα επι ημερων του,αλλα και για την επιλογη του ΜΑΚΡΑΝ χειροτερου Αμερικανου που επαιξε στην ομαδα τις τελευταιες δεκαετιες.Το πιο βασικο για μια ομαδα ειναι η εικονα που βγαζει στο παρκε και η εικονα της ομαδας ειναι ΤΡΑΓΙΚΗ.Το ανησυχητικο ειναι οτι στο πιο κρισιμο σημειο της σεζον η ομαδα εμφανιζεται ντεφορμε.Το χειροτερο,ομως,ειναι οτι το ντεφορμαρισμα της διαρκει απο το ξεκινημα της σεζον.Μοναδικο θετικο σημερα ηταν η χρησιμοποιηση των Χαραλαμποπουλου,Λουντζη,η οποια σε καποιο βαθμο ηταν αναγκαστικη κι επιβεβλημενη.Κι αναρωτιεμαι γιατι δεν εδωσε χρονο συμμετοχης και στον Παπαγιαννη.Το μοναδικο κερδος του Παναθηναικου απ' αυτη τη σειρα αγωνων θα ειναι η συμμετοχη των νεαρων παικτων και οι εμπειριες που θα αποκομισουν...VECCHIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο αναρωτιέμαι (για Παπαγιάννη και εγώ VECCHIO). Και κάθομαι και σκέφτομαι (συνομιλώντας με τον εαυτό μου) .."αυτά που έγραφες προχθές μέχρι το πρωί, περίμενες αλήθεια ότι θα γίνουν..?" Αναφέρομαι στις "προσαρμογές". Τίποτα δεν είδαμε. Τίποτα φρέσκο, "δικό" του προσαρμοσμένο στη σειρά.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι προς το τέλος ο Ιτούδης έπαιζε με Βοροντσέβιτς και Χριάπα και γενικά τους ελαφρείς ψηλούς του.
      Πού να τους κυνηγάει ο μικρός...

      Διαγραφή
  54. Ντροπή απλά.Άνευ σχολιασμού.Και όχι δεν φταίει ο Ιβάνοβιτς κύριοι άλλος φταίει για αυτήν την ξεφτίλα αλλά δεν πειράζει θα κερδίσουμε τον ΟΣΦΠ τον Μάιο και όλα καλά οκ?Ρε άντε από εδώ ξεφτίλες.

    Green North

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καλησπέρα φίλτατε "Τζίμμυ"...

    είμαι τόσο χολωμένος... απ'την απώλεια της σκληροτράχηλης πανοπλίας της ομάδας μου όλη τη χρονιά (έγκλημα ο διωγμός του Ματσιούλις - μια χαρά θα μοιραζόταν στο 3 ο χρόνος με τον Βλάντο, αντί να πιάνει θέση ξένου ο σουτινγκ γκαρντ Μπλουμς σε 12άδα με Παππά και Σλόττερ)... απ'την ανόητη εγκατάλλειψη του πικ εν ρολ που η ομάδα μου πρώτη δίδαξε στην ευρώπη με τον Μπατίστ και τελειοποίησε με Λάσμε-Γκιστ... απ'την ακόμα πιο ανόητη εγκατάλλειψη του ευφυέστατου πεδουλάκειου τρικ "καμουφλάρουμε τον ΔΔ στην άμυνα ως λίμπερο στις βολές που ελέγχει τα πάντα και συνεπικουρεί τους πάντες και άψογα" και δε τον εκθέτουμε στα 35 του στους Χουέρτας, Ναβάρο, Ρενφρόε, Μίλος κλπ... απ'τον "κατατρεγμό" του αθλητικότατου και φιλότιμου αν και ντεφορμέ (ας τον παίρναμε απ'το καλοκαίρι) Λαβάλ... απ'το έγκλημα στο οακα με την Αλμπα, την ντροπή στο Βελιγράδι και την κατάντια την αποψινή με τους αντιπάλους- παίκτες&θεατές- να γελάνε...

    ...με όλο μου το σεβασμό και την εκτίμηση για τις μπασκετικότατες γνώσεις σου, είμαι τόσο χολωμένος που, δίκην του εκνευριστικού- σε βαθμό αγένειας- "εγώ στα'λεγα", θα κάνω κοπυ πεηστ:

    "Σοβαρά τώρα, έως και 1% τύχη με τέτοια κολλημένα και παρωχημένα μυαλά. Άν ήξερε πραγματικά μπασκετ ο ΔΓ τον ευχαριστούσε από σήμερα το πρωί (σ.σ. επόμενη μέρα μετά το Βελιγράδι) και ετοίμαζαν την ομάδα Φράνκι-Μανωλό κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι εδώ που φτάσαμε μπας και εαν και παρ'ελπίδα... όσο για την αλλαγή πλεύσης στο ροτέησον και τις αλλαγές στο τέλος των αγώνων, να υπενθυμίσω ότι στάθηκε μια χαρά το τοτέμ στο τελευταίο δίμηνο πέρισυ: καθάρισε τη Φενερ του Ζοτς στο οακα και την πέταξε εκτός 8αδας, για ένα σουτ δεν έσπασε την έδρα στον πρώτο αγώνα στη Μόσχα, συνέβαλε δε τα μέγιστα (δηλώσεις Ιουνίου των ήδη φευγάτων Λασμε Μασιούλις) σε άλλον ένα άθλο με το μπρεηκ στο μπρεηκ και τον περίπατο στον 5ο τελικό του πρωταθλήματος."

    Συνοψίζοντας και με την αποψινή εικόνα, μέσα απ'την ερασιτεχνική και "αισθαντική" μου οπτική στο μπάσκετ, η ομάδα έχει ανάγκη ηλεκτροσόκ, ο κόουτς πέραν του ότι δεν κοουτσάρει έξυπνα, δεν εμπνέει τους παίκτες του, δε βλέπω να τον πιστεύουν οι έλληνες αρχηγοί ΔΔ&Φώτσης σα πολύ ξενερωμένους τους είδα εξαρχής σήμερα και μακάρι να παίζει κάτι τέτοιο για να αναλάβουν άμεσα Αλβέρτης&Μανωλόπουλος, είναι πρέπει το πρωτάθλημα ειδικά για το ξεκίνημα τόσων νέων παικτών, σόρρυ για το βαρύγδουπο που θα ρίξω αλλά δε χτίζονται σε αποκαϊδια τα "πρόντζεκτς"... το κρίμα είναι όμως ότι σπαταλήθηκε καθώς φαίνεται μια σειρά πλέη όφφ ευρωλίγκας... μάλλον "κοίμησε" κακώς κάκιστα τις αποφάσεις το ματσάκι/απονομή κυπέλου με τον Απόλλωνα...

    Σπήλιος Καραμεσίνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κόουτς ήταν κακός Σπήλιο. Παραδόθηκε, καμία εναλλακτική. Δεν αντιλέγω. Να τον αντικαταστήσεις με τον Αλβέρτη? Γιατί, για να πάρεις το πρωτάθλημα? Αυτός είναι ο στόχος? Αυτό ήθελες το καλοκαίρι?

      Διαγραφή
    2. Και τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση Τζιμ; Με βαση τα νεα δεδομενα (μηδενικο πλανο,λαθος ρολος-χρησιμοποιηση παιχτων κατ'επαναληψη κτλ κτλ) τι κανουμε; Συμφωνω οτι αλλαγη κοουτς με Αλβερτη δεν θα δωσει κατι παραπανω και δεν ηταν στοχος ετσι και αλλιως το πρωταθλημα. Ξερω οτι θα πεις "υπομονη", και συμφωνω. Υπομονη να κανουμε, βλεπεις ομως να μπαινουν βασεις; Με προπονητη πχ Ντουντα, θα εκανα υπομονη και 3 χρονια. Τωρα;

      Υ.Γ. Και οταν σε 2χρονια βγαλεις τους παιχτες που θες, και φτιαξεις ενα σωστο -αξιομαχο ροστερ, συνεχιζεις με Ντουσκο; Η πας σε προπονητη με καλυτερη τακτικη διαχειριση;

      Διαγραφή
    3. Τότε βλέπεις και κρίνεις. Αν έχεις αναπτύξει τους παίχτες όπως θέλεις η αποστολή του Ιβάνοβιτς θα είναι σούπερ επιτυχημένη και πιθανόν να ολοκληρωθεί. Εξαρτάται τι θέλεις εσύ σαν ομάδα τότε..Σίγουρα υπάρχουν καλύτεροι κόουτς. Ο Ιβάνοβιτς, ήθελα να πιστεύω, ότι δεν ήρθε να νικήσει.

      Διαγραφή
    4. Μέγιστε το σκέφτηκα πολύ χθες το τι θέλω σαν Παναθηναϊκός και τι προσμένω απ'το μέλλον...

      Καταρχήν το χθεσινό ήταν παρωδία, κόντρα στο δυνατότερο αντίπαλο κατεβαίνεις να χτυπήσεις το πρώτο εκτός έδρας να τον πιάσεις απροετοίμαστο, πας για μάχη, το χθεσινό φίλτατε ήταν παρωδία, παράδειγμα προς αποφυγή. Και μια χαρά του την έριξε την ταβανόπροκα ο Γκιστ δεν μπήκαμε εξαρχής σωστά όχι απτο δεύτερο δεκάλεπτο που είπε ο Ντούσκο.

      Για να εναρμονιστώ με το σεβαστό λεφτά δεν υπάρχουν από ΔΓ ούτε κιεγώ θέλω να μπαίνει μέσα ο μοναδικός Παναθηναϊκότατος επενδυτής/στυλοβάτης πληρώνοντας υπεραξίες...

      γιατί όπως είναι υπεραξία τα πιθανα 1,8 με 2εκ που θα χρειάζοταν για να παραμεινουν οι Λάσμε&Μασιούλις άλλο τόσο υπεραξία είναι τα 0,6εκ για τον Ιβανοβιτς!!!

      τέλειωσε πανηγυρικότατα το περσινό πρωτάθλημα (ανοίγω τεράστια παρένθεση, γιατί είστε όλοι τόσο απόλυτοι ότι δεν κάνει για προπονητής ο Αλβέρτης στον Παναθηναϊκό; - σαν ελατήριο πετάγοταν να ζητήσει αλλαγή όταν κάτι στράβωνε δεν περίμενε υπόδειξη από Πρίφτη&Μανωλό, το ζούσε το ματς και ήταν "μανούλα" στο ψυχολογικό κομμάτι- είχε όλα τα φόντα να εξελιχθεί στο προστατευτικό- για τον ίδιο και μόνο ως απειρότατο προπονητή- περιβάλλον σε έπιπλο λίρα 100 όπως ήταν σαν παίκτης&αρχηγός- ο Ζοτς εν μια νυκτί χρίστηκε από παίκτης προπονητής, ο Ιωαννίδης το ίδιο...

      Ας υποθέσω- δε γνωρίζω- ότι δεν ζήτησε να παραμείνει προπονητής ή ότι δεν του ζητήθηκε κιόλας... τον είχαμε τον έτοιμο προπονητή... Πρίφτης. Δεν κατάλαβα γιατί δεν μπορεί ο Πρίφτης να στήσει μια σωστή εκγύμναση/προετοιμασία, άμεσα να ενσωματώσει Παππά, Γιάνκοβιτς και σταδιακά τους υπόλοιπους κατά σειρά αποτελεσματικότητας, και να συνεχίσει όλα τα θετικά που είχε από πέρισυ η ομάδα αντικαθιστώντας τον Λάσμε με έναν οικονομικότερο undersized rodwailer (λ.χ. 0,5 πήρε ο Λαβάλ για να πάει στην τούρκικη ήμαρτον) και κρατώντας τον Μασιούλις ("πιάνω" ότι θα έμενε και με μικρή μείωση και δε θα είχε κανένα θέμα να μοιράζεται εξίσου τη θέση τόσο πολύ δέθηκε με την ομάδα, έγκλημα) και να δοκιμάσει να "τρέξει" λίγο περισσότερο την ομάδα σιγά το δύσκολο με Παππά, Γιάνκο, Γκιστ στην 5αδα και ταυτόχρονα να είναι μέσα και στους τρεις στόχους, διατηρώντας σαφέστατο προβάδισμα κόντρα στον αιώνιο λόγω της σταθερής ταυτότητας die hard της ομάδας.

      Να λοιπόν και το σχέδιο της ανανέωσης του κορμού των Ελλήνων παικτών (γελάω και με την καραμέλα της "ελληνοποίησης" και με την ξενομανία του "πρόντζεκτ") και η διατήρηση της ταυτότητας με μπόλιασμα ταχύτητας και λιγότερες υπεραξίες και Έλληνας προπονητής.

      Αυτά φίλτατε.

      Σπήλιος.





      Διαγραφή
    5. Μόλις είδα το ποστ σου στο φμπ, καμία έκπληξη, εννοείται ότι έφτιαξες και "τρέχεις" την κορυφαία σελίδα για μπάσκετ...

      Αν είναι μέσα τώρα και διαβάζουν τα σχόλια οι παίκτες στη Ρωσσία, εκ των ουκ ανευ να γράψω ότι είναι όλοι τους φιλότιμοι και δείχνουν (δε τους ξέρω και προσωπικά) εξαιρετικοί χαρακτήρες Έλληνες και ξένοι, δε θα γινόταν αλλιώς σε μια ομάδα "φαμίλια" όπως ο Παναθηναϊκός μας. Κανένα απολύτως παράπονο απ'τους παίκτες άσχετα αν λ.χ. δεν ταιριάζουν στη δική μου ιδεατή μπασκετική ισορροπία αυτής της ομάδας ο Σλόττερ και ο Μπλουμς, ο ένας γιατί "τρακάρει" με τον Παππά κιο άλλος γιατί δεν είναι 3άρι, φιλότιμοι και μαχητικοί και οι δύο...

      Το τεράστιο πρόβλημα είναι στον προπονητή, λάθη προπονητικά και τακτικά, στελέχωσης και σχεδίασης απ'το καλοκαίρι... η ψυχοσύνθεση της ομάδας όμως δεν αλλάζει- ότι θες γράψε μου για τη γραφικότητά μου- αυτή η φανέλα είναι από μαντέμι, ας κλείσει ο ΔΓ άμεσα τον Πριφτη με συμβόλαιο 2μη+2χρ, με Αλβέρτη/Μανωλό βοηθούς να δεις για πότε αλλάζει το τσιπάκι και ξεμπλοκάρει όλη η ομάδα.

      Σπήλιος.

      Διαγραφή
    6. Και ένα τελευταίο... γιατί κρίνω κάθε χρόνο ως πρέπει με κεφαλαία γράμματα τον- τελευταίο χρονικά, πρώτο τη τάξει εγχώρια- τίτλο της σεζόν;

      Επειδή όταν είσαι πρωταθλητής, νικητής, τροπαιούχος είσαι ελκυστικότερος προορισμός στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι κιας μην πληρώνεις υπεραξίες... θα κονταροχτυπηθείς με δευτεροτρίτους που πληρώνουν περισσότερα και θα υπερισχύσεις στους παίκτες που "ζυγιάζουν" ισοδύναμα, τις απολαβές με την εξέλιξη στην καριέρα τους.

      Καλή συνέχεια.

      Σπήλιος.

      Διαγραφή
  56. Ολα τα κακα φετος ξεκινανε απο την αφραγκια του Δημήτρη.....Το κακο ειναι οτι δεν ειχε το σθενος να βγει και να πει παιδια το ταμειο ειναι μειον αυτα ειναι τα λεφτα για φετος.....βαλτε πλατη να ξεπερασουμε την δυσκολη- ες χρονια -ες..Αντι ομως για αυτο προτιμησε την κοροιδια τις Ελληνοποιησης....λες και ειμαστε προβατα......Εδιωξε Λασμε, Ματσιουλις, μπραμος, εκανε το κομματι του με μια προσφορα για τα ματια του κοσμου στον Ολυμπιακο για τον Ματζαρη που δεν υπηρχε περιπτωση να δεχοταν ο Ολυμπιακος.( το εκανε μονο για να πληρωσουν υπεραξια οι Αγγελοπουλοι....η πλακα θα ητανε εαν λεγανε ναι αυτοι αυτος θα παθαινε εγκεφαλικο......). Εκανε παλι για τα ματια του κοσμου μια υπερπροσφορα στον Καλαθη που ηταν σιγουρος οτι δεν θα εχει ευτυχη καταληξη και εβαλε τον Κοντο να μας γραψει το περηφημο αρθρο για την Ελληνοποιηση του Παναθηναικου που θα ειχαμε κορμο 5 εφήβους και 4 ξενους που στην μεση τις χρονιας τους συμπληρωσε με τον Μπλουμς και τον Λαουαλ......Εφερε εναν προπονητη παρκαρισμενο και με εμμονες χωρίς τίτλους να τρεξει αυτο το project που βαπτισθει Ελληνοποιηση......Εχουμε κανει ρεκορ στις θλασεις αλλα παρει ηδη εναν τιτλο ειμαστε ηδη στους 8 παιζουμε χωρις προπονητη και βλεπουμε ενα μπασκετ που πονανε τα ματια μας και γελανε οι αντιπαλοι στις κερκιδες......Ποσο μεγαλη φανελα εχει ο Παναθηναικος μας Γιανακοπουλε.......
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεφ πες μας λοιπον γιατι πληρωνει 650.000 στον Ιβανοβιτς.Αν ηταν οπως τα λες γιατι δεν εφερνε κανα Ελληνα κοουτς με 50.000 να κανει και οικονομια.Απλα δεν του βγηκε ο Ιβανοβιτς.Οι παιχτες εχουν χαλαστει και αυτο φαινεται στο προσωπο τους.

      Διαγραφή
    2. λαθος μου 600.000 τον πληρωνει.http://www.eurohoops.net/el/2015/04/dribbling-el/84545/9/ 600.000 ευρώ

      Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έφθασε το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό για να κρατήσει τους Πράσινους στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και να δημιουργήσει μια νέα ομάδα με αρκετούς νεαρούς ταλαντούχους Ελληνες. Εχοντας ως περγαμηνή τη δουλειά του στη Λαμποράλ τόσα χρόνια, ο Παναθηναϊκός τον εμπιστεύτηκε και τον αντάμειψε γι’ αυτό

      Διαγραφή
    3. Ναι αφραγκιες...οχι οτι εχουν ανεβει μαλλον οι τιμες απο Κολομβια και ψαχνει τροπο να ισορροπησει τους ισολογισμους...τεσπα πραγματι επρεπε να βγει και να πει παιδια λεφτα για φετος τελος-πορευομαστε με φτηνους ξενους και ταλεντα (οχι ελληνοποιηση Μαντζαρεους και αλλα τετοια παραμυθια).Μην ξεχναμε οτι οταν ο Ολυμπιακος αποφασισε να να κανει τη δικια του "Ελληνοποιηση" (δηλ να κοψει το μπατζετ)και ναπερασει σε μια μεταβατικη περιοδο ειχε προπονητη τον Ιβκοβιτς και κρατησε και το Σπανουλη στα καλυτερα του (ουτε Πεδουλακηδες/Ιβανοβιτς ουτε τον Διαμαντιδη στα 30φευγα κουρασμενο και απελπιστηκα μονο) που ειχε συνεχως προσφορες απο αλλες ομαδες.Αυτο το εκτρωμα τα τελευταια 2 χρονια (το 1ο χρονο μετα-Ζοτς η ομαδα ηταν αξιοπρεπεστατη) ειναι καθαρα δημιουργημα του κου Γιαννακοπουλου-ας μας ξεκαθαριζει αν θελει να ειναι ανταγωνιστηκος στην ευρωπη (οχι Φ4 αλλα να μπορει να κοιταει στα ματια τους μεγαλους και οχι να τον πατανε-που κοστιζει) η αν θελει απλως να ειναι ανταγωνιστηκος στην Ελλαδα (η ευκολη φτηνη λυση βλ Παρτιζαν).Μαλλον προς το 2ο τηνει αλλα ας ειναι ειληκρινης...(μην ακουω για την Ελλαδα της κρισης και αλλες τετοιες πατατιες-αυτα για τους πλουσιους δεν υπαρχουν(που υποτιθεται οτι ο κος εχει τρελα με τον ΠΑΟ))

      Διαγραφή
    4. 600.000 ευρώ

      Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έφθασε το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό για να κρατήσει τους Πράσινους στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και να δημιουργήσει μια νέα ομάδα με αρκετούς νεαρούς ταλαντούχους Ελληνες. Εχοντας ως περγαμηνή τη δουλειά του στη Λαμποράλ τόσα χρόνια, ο Παναθηναϊκός τον εμπιστεύτηκε και τον αντάμειψε γι’ αυτό http://www.eurohoops.net/el/2015/04/dribbling-el/84545/

      Διαγραφή
    5. ρε Τζιμ συγγνωμη για την υποδειξη,αλλα αφου τα περνας απο εγκριση, το σχολιο του 2.33 τι διαολο το περασες;;;.Εγω απο Κολομπια μονο ναρκωτικα ξερω να αγοραζουν.Αυτος τι θελει να πει οτι ο ΔΓ ειναι εμπορος ναρκωτικων;;;Αντε να σου κανει καμια μηνυση ο τρελοΔΓ να ψαχνεσαι.Προσεχετε,μην δω τωρα και το δικο μου να το εμφανιζετε γιατι θα ειναι αισχος.

      Διαγραφή
    6. Για συγκρινε μου λιγο το μπατζετ της περσινης ομαδας με το περσινο και θα καταλαβεις τι εννοω...ανεβασε το μισθο του πρπονητη καμια 500αρα κοβοντας ομως απο αλλες θεσεις πολλα παραπανω(βλεπε μασιουλις-λασμε)...τουλαχιστον ευτυχως ανανεωσε γκιστ-προσπαθησε να μπαλωσει τη κατασταση με λαουαλ κατι ειναι κ αυτο...αλλα αν ο κος γιαννακοπουλος ηθελε ελληνοποιηση ας εφερνε και εναν νεο προπονητη φιλοδοξο και αποτελεσματικο οχι τον ντουσκο τον ανεργο(εκανα υπομονη μεχρι τωρα και δεν εχω σχολιασει ουτε στις νικες ουτε στις ηττες αλλα το σημερινο ξεπερασε καθε οριο)(ξεχασες επισης να αναφερεις κ τη διαρκεια του χρονου του συμβολαιου του-ναι τοσο πιστευε ο ΔΓ το προτζεκτ που τον εκλεισε με 1+1)(μη ξεχασετε να πανηγηρησετε το πρωταθλημα τον μαιο...δεν εγινε και τπτ να διασυρθουμε στην ευρωπη γι αλλη μια φορα(σε περιπτωση που παρουμε το πρωταθλημα)...τελος στηριζουμε και στα ευκολα και στα δυσκολα αλλα αυτο δε μας αφερει το δικαιωμα της κριτικης...

      Διαγραφή
    7. Επισης αν ο ΔΓ εκανε μυνηση σε οσους τον αποκαλουσαν χρηστη/εμπορο στο ιντερνετ πιστεψς με θα ετρεχε πολυς κοσμος στα δικαστηρια

      Διαγραφή
  57. Σήμερα έκανα μαγική επιλογή.μου λέει η κοπέλα μου πάμε κυψέλη να δούμε ματσαρα ΠΑΟ-ΠΑΟΚ ;;;λέω πάμε μωρε αφού θα χάσουμε απο την τσσκα .πραγματικα μεγάλο ματς στο βολλευ.βλεπω τωρα στην nova την εκπομπή αλλα και στο ματς μέσα που μου λέγανε το σκορ έλεγα τι καλα έκανα που ήρθα.η τσσκα έχει καλύτερους παίχτες ομάδα προπονητή.πιο έμπειρους πιο ποιοτικότερους !!!τερμα.οσοι περιμένουν αντίδραση την Πέμπτη εγω λέω πάλι 30 θα φάμε,,για τους παραπάνω λόγους.σχολιο για το ματς δεν μπορώ να κανω δεν το είδα.στιγμιοτηπα στην nova είδα.αυτη ειναι η ομάδα αυτα μπορει φέτος.

    @delfino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aς παλευαν και ας εχαναν,αλλα αυτοι τα παρατησαν,κανενα παθος κανενας εγωισμος,αδιαφορια μονο.

      Διαγραφή
  58. Με 50αρίσια διαιτησία θα είχε γίνει το break στη μόσχα σήμερα.Αλλά με τα Ρηγόπαιδα δεν γίνεται προκοπή όσο και να παλεύεις.Πέμπτη κοντή γιορτή όμως.

    Πόσους τεόντοσιτς θέλει ο παππάς ο νικόλας;;Παιχταράς.Επίπεδα γκάλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2.14 ενταξει γαυρακο τωρα μπορεις να χαιρεσαι οσο θελεις.

      Διαγραφή
  59. Δεν θέλω να γράψω πάλι για την ΚΑΤΑΝΤΙΑ.
    Δύο πράγματα: Πρώτον, αυτός ο απατεώνας που μετά από 9 μήνες παρουσιάζει αυτό το ΑΙΣΧΟΣ θα με καταντήσει σαν το Σωτήρη Γεωργούντζο στο τέλος.(δεν το γράφω με άσχημο τρόπο αλλά γιατί είναι ωραίος στον τρόπο που τα χώνει)
    Τζιμ, η Φενέρ πέρυσι ναι μεν έπαιζε άσχημα αλλά υπήρχε κάπου φως στο τούνελ και ήξερες ότι με μερικές αλλαγές στο ρόστερ θα ρολάρει.
    Εμείς που να πάμε, με τον θίασο που μπήκε μέσα λες και παίζανε φιλικό τον Αύγουστο.
    Δεύτερον, λευκά μαντήλια στον επόμενο ματς εντός έρθει δεν έρθει η σκούπα.

    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. officer ο ιβανοβιτς ειναι τελειωμενος μετα τα παιχνιδια με τσσκα(μην γινει και την πεμπτη δεν ξερω)....αιτια δεν ειναι η κακη εικονα της ομαδας αλλα οι κακες σχεσεις που εχει με 3-4 παικτες......stonerook

      Διαγραφή
    2. stonerook, η ομάδα χρειάζεται σοκ φίλε. Ελπίζω να το καταλάβει ο Γιαννακόπουλος πριν είναι αργά και χαθεί η χρονιά. Δεν είναι εικόνα ομάδας αυτή. Περίμενα μετά τα κρίσιμα ματς που δεν κατάφερε τίποτα, τώρα που δεν υπάρχει άγχος, να βγει εγωισμός... Ας φέρει κάποιον για να βγει η χρονιά αλλά εν ανάγκη ας βγει μπροστά πάλι ο Αλβέρτης.
      Ειλικρινά λυπάμαι που εκφράζομαι έτσι όπως στο αρχικό σχόλιο αλλά είμαι βαθιά απογοητευμένος.

      Officer

      Διαγραφή
    3. Stonerook, αν ηταν τελειωμενος επρεπε η ομαδα να παει με αλλον προπονητη στα παιχνιδια με ΤΣΣΚΑ να δει τους παιχτες εν οψει τελικων και μεταγραφικου σχεδιασμου. Το να αφηνει τον Λαβαλ στην Αθηνα, και να ξεκιναει με βασικο τον Χαραλαμποπουλο και η γενικη εικονα της ομαδας καθως και οι δηλωσεις που κανουν οι παιχτες τον τελευταιο καιρο , ε το λες και θιασο.

      Aleister

      Διαγραφή
    4. H Φενέρ όντως πέρυσι ήταν μια κακή δουλειά,φέτος είναι πολύ καλύτερη και σοβαρή αλλά η άλλη όψη του νομίσματος λέει ότι εφόσον έχει μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη(Μπιέλιτσα κυρίως,Βέσελι κ Μπογκντάνοβιτς έπειτα) με κάτι ακόμα στην περιφέρεια και στη γραμμή των ψηλών θα ήταν φαβορί για την κούπα...

      Έτσι και ο Πάο θεωρητικά με μια διαφορετική δυάδα στα γκαρντ(η ιστορία με τον Νέλσον στο 3ποντο κ τον παίκτη που τον μαρκάρει στο ζωγραφιστό δεν νοείται..) δίπλα σε Παππά-ΔΔ,ένα καλό παίκτη ίσως στο 2-3,έναν ακόμα στη φροντλάιν και το παρόν σύνολο για μια ακόμη χρονιά μαζί θα είναι άλλη ομάδα,πιθανώς ικανή να ανταγωνιστεί τους μεγάλους.

      Το θέμα δεν είναι τόσο με το υλικό αλλά με το πόσο πείθει ο Ιβάνοβιτς και η συμπεριφορά της ομάδας στο παρκέ οτι όταν "ωριμάσουν" οι συνθήκες θα έχει το πρόσωπο που πρέπει.
      Και πέρσι λέγαμε(κι εγώ μεταξύ αυτών) ότι κάτι πρέπει να αλλάξει ο Ζοτς,ότι μάλλον το σύγχρονο μπάσκετ προχωράει και αυτός μένει παγιωμένος με την ομάδα του να μοιάζει βαριά και απαρχαιωμένη αλλά να που φέτος είναι πάλι στην ελίτ.Όχι δηλαδή ότι έχει φτιάξει και κανένα τρομερό οικοδόμημα αλλά παίζει πάλι στα στάνταρ του πρωταθλητισμού δείχνοντας πως η τέχνη του να εμπνέεις και να προπονείς ένα μπασκετικό σύνολο δεν ξεχνιέται.
      Οπότε με κριτήριο το τι έχεις δει από την ομάδα και τα απαιτούμενα αποφασίζεις και πράττεις(φυσικά όχι την κατάληξη της ομάδας...ακριβώς ίδια ήταν το 13' και το 14' αλλά στο ένα η ομάδα σου έβγαζε υγεία και ένα δυνατό πρότζεκτ με αρχές και την άλλη μια ομάδα προσδοκιών σε κατρακύλα).
      Ο καθένας βέβαια αξιολογεί διαφορετικά το τι έχει δει..
      Εγώ θεωρώ οτι ο Ιβάνοβιτς έχει κάνει δουλειά σε διάφορα πράγματα αλλά κάπου το έχασε μέσα στη σεζόν,ειδικά στο πως διαχειρίστηκε το ρόστερ με αποτέλεσμα αυτό να βγάλει την ομάδα από τη ρότα της και αγωνιστικά.Εφόσον ο στόχος της σεζόν δεν ήταν ο πρωταθλητισμός,πατάς πάνω στην επιλογή σου και δίνεις στον κόουτς και τη 2η σεζόν να δουλέψει ανάλογα και με αυτά που θα του δώσεις.(ασφαλώς η σεζόν δν εχει τελειώσει ακόμα και συνεχίζουμε)

      Για το ματς σήμερα,τραγικός ο Πάο κυρίως αμυντικά.Ο αντίπαλος φυσικά δεν είναι τυχαίος,αν του δώσεις χώρο και είναι σε καλή μέρα την πάτησες..."Μπήκαν" νωρίς οι Ρώσοι,ευστοχούσαν,ήταν σε mood,οπότε γεια σας...Μιλάμε φυσικά για ομάδες που προετοιμάζονται όλο το χρόνο ακριβώς για αυτά τα ματς κάτω από πολύ πιο αυστηρά καθορισμένες συνθήκες,με αυστηρό πλάνο και αρχές γιατί παίζει για πρωταθλητισμό.Δεν μπορείς να πεις οτι κάτι σαν το σημερινό είναι κάτι απίστευτο,ανεπανάληπτο ή απαράδεκτο.
      Το ερώτημα είναι αν οι πράσινοι ήρθαν να παίξουν με τη σειρά με αυτά τα δεδομένα,αποφασισμένοι να πουλήσουν τη σάρκα τους και όχι να παίξουν μπάσκετ ή αν η σημερινή εικόνα ήταν συγκυρία του παιχνιδιού(δεν εννοώ τυχαία,νομίζω καταλαβαίνετε πως το θέτω όπως εξήγησα και παραπάνω).Άρα βλέπουμε και τη συνέχεια και κρίνουμε..Θελω να πιστεύω πως ο Πάο δεν είναι διατεθειμένος για τέτοια πανηγύρια και θα παίξει μπάσκετ,με τα καλά και τα κακά του ακόμα και αν χάσει 3-0.Νομίζω οι φίλοι του,ψημένοι στο χώρο τόσα χρόνια,αν έχει γίνει η προσπάθεια και αυτό που πρέπει να γίνει θα το καταλάβουν...

      Διαγραφή
    5. Και γιατι να παει ρε μαγκες η ομαδα με αλλο προπονητη στα play-offs και να παρει αυτος την ευθυνη για τισ 40αρες και το 3-0?

      Ολοι τοτε θα ελεγαν οτι θα επρεπε να ειχαμε κρατησει τον Ιβανοβιτς. Αστον λοιπον να παιξει τη σειρα και τον διωχνεις μετα τον αποκλεισμο. Η συμπεριφορα καποιων παιχτων αυτο δειχνει δηλ. οτι ξερουν οτι θα φυγει αλλα ισως οχι αμεσως.

      Παντως, εγω προσωπικα, δεν ειμαι σιγουρος οτι θα παει στο 2-0 την Πεμπτη. Ο Ιβανοβιτς εκανε καλη διαχειριση χρονου στους βασικους παιχτες χτες και συναμα με την επιστροφη του Σλοτερ εαν η διαφορα ειναι μεχρι τους 10 ποντους στο 4 δεκαλεπτο ποτε δεν ξερεις.

      Διαγραφή
    6. Το recruiting του Ζοτς πέρυσι ήταν το χειρότερο της καριέρας του. Δεν ερχόταν αυτή η ομάδα στα ίσα της με τίποτα. Και φέτος έκανε πολύ σοβαρά λάθη του καλοκαίρι. Η ομάδα έστρωσε με τον Βέσελι (σε ρόλο mobile ψηλού, έδωσε πολλές επιλογές στην άμυνα και πόδια στο "5") και τον Ζήση. Σκεφτείτε λοιπόν ότι ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο, με τόσα χρήματα στη διάθεση του, έκανε σοβαρά λάθη στη στελέχωση.

      Διαγραφή
    7. @officer

      Σοκ γιατί. Για να πάρεις το πρωτάθλημα? Αυτό είναι το παν?

      Διαγραφή
    8. Εγώ δεν είπα κάτι για τους παίκτες Τζιμ. Μια χαρά είναι η ομάδα και με 2 προσθήκες το καλοκαίρι μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη. Το σοκ χρειάζεται γιατί δεν υπάρχει καθόλου καλό κλίμα. Πέρα από την παντελή έλλειψη κατεύθυνσης έχει χαθεί κάθε έννοια ομάδας και μαχητικότητας.
      Να στο πω και πιο απλα: Δεν με νοιάζει αν του χρόνου πάω με Χαραλαμπόπουλο 3άρι και Λούντζη Μποχωρίδη στα γκαρντ. Αρκεί οι 12 που θα παίζουν να τα δίνουν όλα και όπου βγει. Γιατί μόνο μέσα από την προσπάθεια, την πίεση και τις εμπειρίες γίνεσαι πρωταθλητής. Ποιος θα δουλέψει αυτά τα παιδιά; Αυτός που πέταξε τον Λούντζη για άλλοθι μέσα στην Μόσχα; Με τι ρόλο και κυρίως με τι προετοιμασία; Δες πχ τους μικρούς του ΟΣΦΠ που έχουν το ρόλο τους και βελτιώνονται.
      Και όσο για τη Φενερ δεν αντιλέγω, όμως ρόλαρε μετά απο 1,5 χρόνο αφού βρέθηκε η χημεία και ακόμη και ο Σαβάς ρε φίλε που πριν 2 χρόνια με την Τουρκία γελάγαμε μαζί του, μπαίνει μέσα και κάνει αυτό που μπορεί.

      Officer

      Διαγραφή
  60. Τρίτη, 14 Απριλίου 2015 23:58 Συντάχθηκε από Σκεπτικός
    Η ΤΣΣΚΑ κυριολεκτικά μας έπνιξε στο πρώτο ματς και έκανε το 1-0.
    Μόνο να σταθώ σε κάτι,το οποίο κατά τη γνώμη μου δείχνει πολλά.
    -Ο Ζέλικο,απέναντι στον πιο μεγάλο αντίπαλό μας,όταν τον έβρισκε ''μπόσικο'',έδινε εντολή στην ομάδα να κατεβάσει τους ρυθμούς.Κόντρα στον Αλβέρτη,κόντρα στο οπαδιλίκι μας.Σεβασμός στον μεγάλο αντίπαλο,κάτω από όλες τις συνθήκες,αλλά ταυτόχρονα και σωστή διαχείριση της δικής του ομάδας.Γι'αυτό είναι ο Ζέλικο.
    -Επίσης,το 2003-04,στο Σπόρτιγκ,πέρασε μια ομάδα η οποία είχε αγωνιστική διαφορά μεγαλύτερη από ό,τι η φετινή ΤΣΣΚΑ έναντι του ΠΑΟ.Ήταν η Μακάμπι του Σάρας,η καλύτερη ομάδα που έχει παίξει μπάσκετ στην Ευρώπη τα τελευταία 30 χρόνια.Και αυτή,σεβάστηκε τον αντίπαλό της και δεν προσπάθησε να τον νικήσει με 40 πόντους διαφορά,όπως θα μπορούσε.Γι'αυτό είναι η Μακάμπι.
    -Σήμερα,το ματς είχε τελειώσει από το δεύτερο δεκάλεπτο.Σηκώσαμε λευκή σημαία.Και τι είδαμε;Είδαμε τον κόουτς Ιτούδη να παλεύει με λύσσα να νικήσει με 40 πόντους μια μπόσικη ομάδα,με 3 εφήβους,που είχε σηκώσει λευκή σημαία από το 2ο 10λεπτο.Μάλλον ο κόουτς Ιτούδης προσπάθησε (με αρκετή επιτυχία) να μας αποδείξει ότι δεν είναι και δεν θα γίνει Ζέλικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαννακόπουλε εσύ?
      Μάλλον πως βλέπαμε άλλο ματς, γιατί σε αυτό που είδα εγώ, ο Ιτούδης ήταν αξιοπρεπέστατος και με την συμπεριφορά του κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά και στις δηλώσεις του.

      Διαγραφή
    2. Δεν ξερω απο ποτε εχεις να δεις μπασκετ αλλα ανεκαθεν φιλοσοφια του Ομπραντοβιτς ηταν "σεβασμος του αντιπαλου σημαινει να παιζεις σε φουλ ρυθμο ολο το ματς". Μπορω να σου πω απειρα τετοια παραδειγματα. Και ο Ιτουδης ηταν αψογος χτες. Εκανε τρομερη διαχειριση υλικου ξεκουραζοντας τους βασικους του παικτες, οπως τον Τεοντοσιτς, που επαιξε μονο 18 λεπτα. Οχι αλλο κομπλεξ ρε παιδια

      Διαγραφή
    3. Ρε μεγαλε, το ματς ηταν για 50 ποντους και το τελειωσε στους 27!

      Ποσο αλλο σεβασμο θελεις να σου δειξει;

      Διαγραφή
    4. Εντάξει παιδιά, είναι τέτοιο το ρόστερ (και ο εσωτερικός ανταγωνισμός) της ΤΣΣΚΑ που και να θέλει να κατεβάσει ταχύτητα..

      Διαγραφή
  61. Αυτό τον άνθρωπο ειλικρινά δεν τον καταλαβαίνω.Θέλεις γρήγορο παιχνίδι?...Τι μου παίρνεις Μπατίστ και κρατάς Λουκά για βασικούς,ούτε να καθαρίσουν το ριμπαντ μπορούν ούτε να σου φύγουν μπροστά,τι μου κρατάς Μπλουμς,είναι γρήγορος?Αλτικός?Τι είναι?...Θέλεις παιχνίδι κατοχών,αργό τέμπο,να βρείς τα μις ματς,να γυρίσεις τη μπάλα για το ελεύθερο σουτ?...Τι μου κρατάς τότε Νέλσον,Σλότερ...Δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλεις ρε Ιβάνοβιτς...Θες να παίξεις επιθετικά,αμυντικά,γρήγορα,αργά,τι θέλεις επιτέλους και γιατί τόσο καιρό δεν μας δείχνεις δείγματα της δικής σου φιλοσοφίας...Ρε παιδιά μπορεί κανείς να μου πει τι τακτική ακολουθούμε??????????
    ΜΗΤΣΑΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο κόουτς θέλει ποικιλία στο παιχνίδι....χοχοχο

      Διαγραφή
    2. οτι θελετε λετε για τον Ιτουδη η δεν ειδατε τον αγωνα;;Οταν η διαφορα ειναι στους 30 την ριχνει λιγο ο Παο και παιζει με 2 μικρους δεν παιρνεις ταιμ αουτ 2.5 λεπτα πριν το τελος και ξαναβαζεις μεσα τον βασικο σου γκαρντ να πιεσει.Καλα εκανε και δικαιωμα του,αλλα μην λετε αηδιες οτι μας εκανε χαρη και χασαμε με 27.Ο ανθρωπος βλεπει οτι ο αντιπαλος εχει ριξει λευκη πετσετα,δεν παιρνει ταιμ αουτ παιζει με μικρους,αυτος τους φωναζει στα ταιμ αουτ λες και η διαφορα ειναι στον ποντο.Αυτος ειναι,αυτος ηταν, που οπως ειπαν οι παιχτες μας το καλοκαιρι που εφυγαν αυτος και ο Ζοτς ελεγε σε ολους να φυγουν γιατι η ομαδα διαλυεται.Οποιος δεν πιστευει ας ψαξει στην google να βρει της δηλωσεις.

      Διαγραφή
  62. Jim να μιλήσουμε και λιγάκι για το παιχνίδι......το μαρκάρισμα στον Νελσον σε απόσταση 2 μέτρων από τον προσωπικό αντίπαλο πως το είδες;Δεν ήταν φυσιολογικό ο Ιτουδης να μας κάνει τέτοιο χουνέρι!!!Θύμισε κόλπα του Πεδουλάκη!!!!Ο Νελσον όμως σαν απόφοιτος του DUKE που έχει μάθει σωστό μπάσκετ δεν έπρεπε να διαβάσει την κατάσταση και να επιχειρήσει το σουτ που του αφήνανε ελεύθερο;Αντί αυτού θόλωσε και δεν έκανε τίποτα με αποτέλεσμα να τον χάσουμε στην επίθεση αλλά και στην άμυνα....
    Εάν οι αμυντικές μας περιστροφές ειδικά στην αδύνατη πλευρά με τον Ερυθρο Αστερα ήταν αίσχος....για χθες δεν υπάρχει λέξη που να περιγράφει ακριβώς αυτό το χάλι......
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ρε φιλε μου, ο Νελσον ειναι πιο πολυ παικτης του ραγκμπι παρα του μπασκετ. Σε ολα τα παιγνιδια παιζει αμυνα δυο μετρα μακρια γιατι ακριβως ξερει οτι ειναι δυσκαμπτος και αν τον "στριψει" ο αντιπαλος επιθετικος θα του παρει ευκολα το φαουλ.

      Δεν αρκουν οι πλατες και τα μεγαλα χερια για να γινει καποιος καλος αμυντικος. Κακα τα ψεματα, αν δεν εχεις μαθει μπασκετ νεος ειναι δυσκολο να το μαθεις στα 30 σου. Ειδικα το ευρωπαϊκο.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Στεφ. Κακός και ο Νέλσον, τι να λέμε.. Σας έχω πεί όμως που ξεκινά το πρόβλημα. Παίζει σε λάθος διάταξη στην επίθεση. Ο Νέλσον πρέπει να μεταφέρει τη μπάλα στην επίθεση, να τη δίνει στον δημιουργό και να κατεβαίνει κατευθείαν στη base line. Εκεί πρέπει να παίζει, τουλάχιστον στα περισσότερα plays. Οverall η άμυνα στην αδύνατη πλευρά ήταν στο ίδιο επίπεδο με το ματς του Βελιγραδίου. Πολύ κακή.

      Διαγραφή
    3. Για στασου βρε Jim..600.000 το χρόνο, και μαλιστα σε μια ομαδα με περιορισμενο μπατζετ που δεν της περισσευουν λεφτα, για εναν άμπαλο παιχτη που απλα θα κατεβαζει την μπαλα και θα τη δινει σε αλλον?

      Διαγραφή
    4. Ναι. Καλά δεν είναι..? Τι να την κάνει, να την κρατάει?

      Διαγραφή
    5. Ο Νέλσον παίρνει 450 και ο Σλότερ 350. Αυτά για τα 600 είναι άκυρα. Για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις..

      Διαγραφή
    6. Αν ειναι 450, τοτε γιατί είχαν διαρρεύσει για 600? Μαλλον οταν ειναι να δειξουν πως χαλανε λεφτα, αναφερουν το συνολικο (με εφορια μεσα δηλαδη) ποσο για να κανουν εντυπωση. Και μολις φανει πως η μεταγραφη ηταν αποτυχημενη, ως δια μαγειας, εμφανιζεται το καθαρο νουμερο.

      Ειναι κλασικη γκεμπελιστικη τακτικη, οπως οταν γινεται προταση σε παιχτη που αυτος απορριπτει, αναφερουν το συνολικο και μαλιστα σε δολλαρια, για να φαινεται μεγαλο.

      Διαγραφή
  63. Καλημέρα παιδιά.. Χάλια ο Παναθηναϊκός εχθές. Καμία ένδειξη μαχητικότητας. Αυτό είναι ότι χειρότερο. Αυτό είναι που ενοχλεί.Απόλυτη παράδοση που ξεκινάει από τον πάγκο. Καμία "προσαρμογή", κανένα καινούργιο στοιχείο να παρουσιάσει στον αντίπαλο. Ο Ιτούδης είχε σκανάρει τον Παναθηναϊκό, πολύ διαβασμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ιτουδης ήξερε τον ΠΑΟ καλύτερα κι απ' τον Ιβάνονιτς...

      μίμης

      Διαγραφή
    2. Γειά σου ρε Μίμη..

      Διαγραφή
  64. Kρίμα για τη Μακάμπι. Το είχε το ματς αλλά έμεινε από ανάσες. Δε ξέρω πως μπορεί να λειτουργήσει αυτό στο δεύτερο παιχνίδι. Αν κουβαλήσει το feeling της "χαμένης ευκαιρίας" θα της κοστίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Το χθεσινό δεν ήταν έκπληξη για όσους μπορούν να παρατηρούν ψύχραιμα. Εδώ και 3-4 μήνες το πράγμα δείχνει που πάει. Αλλού θέλω να σταθώ.
    Το πιο περίεργο από το χθεσινό ναυάγιο είναι η επιλογή του Ιβάνοβιτς να ξεκινήσει στην πεντάδα τον Χαραλαμπόπουλο. Ένα παιδί που δεν έχει πάρει το χρόνο συμμετοχής που υπολογιζόταν στην αρχή της χρονιάς. Που έχει περιοριστεί σε συμμετοχές σε ματς των 20-30 πόντων. Που δεν μπόρεσε να γίνει το μπακ-απ τριάρι του Βλάντο. Που φαίνεται ακόμη αδούλευτο σε σχέση με το καλοκαίρι.
    Ε, αυτό το παιδί το ξεκίνησε πεντάδα ο προπονητής του. Απρίλη μήνα. Στο πρώτο ματς της σειράς των play off στην Ευρωλίγκα. Στην Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Είναι βέβαιο ότι ο κόουτς ξέρει ότι ο μικρός είναι ανέτοιμος γι’ αυτό το επίπεδο. Εκτός κι αν κάποιος πιστεύει το αντίθετο. Τα ερωτήματα είναι φυσιολογικά.
    Ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Ιβάνοβιτς? Ποιος είναι ο αποδέκτης? Γιατί διάλεξε την συγκεκριμένη στιγμή?
    Όλοι ήξεραν ότι η φετινή χρονιά θα ήταν δύσκολη και ήταν προετοιμασμένοι να κάνουν την περιβόητη πικρή υπομονή. Όλοι ήταν πρόθυμοι να στηρίξουν το rebuilding και να καταπιούν ήττες, ατιτλίες και αποκλεισμούς. Αλλά κανείς δεν δέχεται να βλέπει μια ομάδα μαλακή, χωρίς πλάνο, χωρίς μαχητικό πνεύμα, χωρίς διάθεση, χωρίς καθοδήγηση, χωρίς ίχνος προόδου. Ας τελειώνει η καραμέλα με την διαφορά στα μπάτζετ. Το πρόβλημα είναι ότι η ομάδα Απρίλη μήνα παρουσιάζει εικόνα καλοκαιρινής προετοιμασίας. Και όχι ότι έχασε με πολλά από την καλύτερη ΤΣΣΚΑ. Η εικόνα πειράζει κι όχι το αποτέλεσμα.
    Δημήτρη, θέτω μερικά ερωτήματα και σε σένα.
    - Πού είναι η φιλόπονη και καλοπροπονημένη ομάδα?
    - Πού είναι η εξέλιξη των μικρών? Πέρα από την άνοδο του Παππά που κι αυτή μάλλον συμπτωματικά προέκυψε, ποιος άλλος έχει εξελιχθεί?
    - Πού είναι η δίψα του κόουτς για να επανέλθει στο τοπ επίπεδο μετά από 2 χρόνια στην αφάνεια?
    - Πού είναι το balanced basketball?
    - Πού είναι η σωστή διαχείριση του ‘’φρέσκου’’ Διαμαντίδη?
    - Ποια είναι τα σημάδια που σε κάνουν να πιστεύεις ότι αυτός ο κόουτς στην 2η χρονιά του θα δείξει πράγματα?
    - Πόσο μεγαλύτερο μπάτζετ έχει η Μακάμπι που και με άπειρο προπονητή παρουσιάζει κάτι?
    - Αυτή την εικόνα φανταζόσουν όταν έγραφες για πικρή υπομονή και γλυκό καρπό?


    Ένας Βαλκάνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βalkan, αυτό με τον Χαραλαμπόπουλο με ξεπερνά και εμένα. Λέμε εδώ μέσα από το καλοκαίρι ότι το παιδί μπορεί να πάρει λεπτά (λίγα αλλά σταθερά) στο ροτέησιον. Ήταν εκτός ροτέησιον όλη τη σεζόν -οπότε κρίθηκε ότι δε μπορεί να προσφέρει- και ξαφνικά ξημερώνει Τρίτη και χρίζεται βασικός. Προσέξτε, δε κατακρίνω το ότι ξεκίνησε ο Χαραλαμπόπουλος. Το αντίθετο, το επικροτώ και μου άρεσε πολύ. Αλλά έμοιαζε "τυχαίο". Δεν έφτασε όπως έπρεπε μέχρι εκεί. Δεν ετοιμάστηκε σωστά, με ένα χρονοδιάγραμμα μέσα στη σεζόν για να φτάσει εκεί και να ανταποκριθεί.

      Διαγραφή
    2. Η μακάμπι παίζει να έχει (δίχως τους φόρους σε κανέναν από τους δύο) 2.5 φορές το μπάτζετ του ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    3. Βαλκάνιε ο Τζιμ έθεσε όλα αυτά σαν στόχους. Δεν είπε ότι θα γίνουν. Νομίζω ότι με αυτό το πνεύμα ρωτάς και εσύ. Γιατί σχεδόν όλη τη χρονιά είναι απέναντι στον προπονητή. Τουλάχιστον η σελίδα εδώ και καιρό (βασικά κάθε εβδομάδα) του ρίχνει μεγάλη ευθύνη για την εικόνα της ομάδας αλλά παράλληλα λέει πως πρέπει να κάνουμε ταμείο το καλοκαίρι.

      Mario

      Διαγραφή
    4. Βαλκάνιε εάν νόμιζες ότι η υπομονή αφορούσε διάστημα μόνο μερικών μηνών, τότε ζεις σε άλλο γαλαξία..

      Διαγραφή
    5. Jim υπομονη κανεις οταν βλεπεις να χτιζεται κατι. Οταν εχεις εμπιστοσυνη σε καποιον και βλεπεις αυτη την εμπιστοσυνη σου να δικαιολογειται. Βλεπεις εσυ κατι τετοιο; Υπαρχουν δηλαδη μεσα στην ως τωρα πορεια του Παναθηναϊκου (και δεν εννοω το κυπελλο και τους 8, αλλα την πορεια προς τον αρχικο στοχο που εθετε το πλανο) στοιχεια που σε κανουν να πιστευεις οτι παει καλα και πρεπει να συνεχιστει;

      Διαγραφή
    6. Ε, μάλλον ζω σε άλλο γαλαξία.
      Γιατί μετά από 8-9 μήνες δουλειάς θα περίμενα να δω 2-3 βασικά πράγματα στην ομάδα. Κάποιοι από τους στόχους να επιτυγχάνονται. Στο δικό μου κόσμο η υπομονή συνοδεύεται από μικρά και σταθερά βήματα προόδου. Σημάδια που να δικαιολογούν την συνέχεια στην υπομονή ώστε σε 2-3 χρόνια να δω κάτι ολοκληρωμένο. Εδώ όμως η πραγματικότητα είναι σκληρή. Και η εικόνα μιλάει από μόνη της.
      Εκτός του Παππά που έχει εμφανώς αδικηθεί από τον προπονητή δεν υπάρχει βελτίωση σε κανένα από τα στοιχήματα που λέμε ανάπτυξη παικτών.
      Ο τρόπος που παίζει η ομάδα δείχνει πρώτα απ’ όλα έλλειψη αρχών, κατεύθυνσης και προσανατολισμού. Αυτό κάνει και τον πιο αισιόδοξο να αμφιβάλλει για το μέλλον.
      Η τακτική προσέγγιση των παιχνιδιών δεν αφορά μόνο την προσπάθεια να νικήσεις. Είναι βασικό κομμάτι ώστε να αποκτήσουν τακτική παιδεία τα νέα παιδιά. Αλήθεια, τι μαθαίνει στα νέα παιδιά ο Ιβάνοβιτς? Τους εκπαιδεύει να διαβάζουν την αντίπαλη άμυνα? Τους μαθαίνει να προσαρμόζονται στις συνθήκες του κάθε αγώνα? Έχει στόχο να τους κάνει να χαρούν και να διασκεδάσουν?
      Η φυσική κατάσταση της ομάδας υποτίθεται ότι θα ήταν ένα από τα όπλα της. Κι όμως βλέπουμε παίκτες σκασμένους χωρίς φρεσκάδα και ενέργεια.
      Το κυριότερο όμως έχει να κάνει με το τι θέλει να λανσάρει ο οργανισμός ως πρόταση μπάσκετ. Κι αν αυτή η πρόταση μπορεί να υποστηριχθεί από τα νέα παιδιά.
      Μια παρατήρηση για τον συσχετισμό που κάνουν ορισμένοι με την εποχή Σπόρτιγκ. Δεν υπάρχει καμία σχέση.
      Η ομάδα τότε μπήκε σε μια διετή περίοδο περιορισμού του μπάτζετ λόγω της ανακαίνισης του ΟΑΚΑ. Την επόμενη χρονιά 2004-05 που επέστρεψε στις 10 και 15 χιλ. φιλάθλους το μπάτζετ αυξήθηκε κατακόρυφα.
      Είχε έναν προπονητή με ήδη 5 χρόνια στην ομάδα, με 2 ευρωπαϊκούς τίτλους και αποδεδειγμένη ικανότητα. Άρα κι αρκετή πίστωση χρόνου και εμπιστοσύνη.
      Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπήρχε αντίπαλος για τον τίτλο. Όσο κι αν έπεφτε ποιοτικά το ρόστερ, ο τίτλος δεν χανόταν. Μεγάλη άνεση λοιπόν.
      Η ομάδα συνέχιζε να παίζει στηριζόμενη στην φιλοσοφία του κόουτς. Μπορεί να έχανε, να μην πήγαινε μακριά στην Ευρώπη αλλά έδειχνε πράγματα. Είχε την σφραγίδα του προπονητή της.

      Ένας Βαλκάνιος

      Διαγραφή
    7. Αν μου εεπιτρεπετε ενα σχολιο για τον Χαραλαμποπουλο, γι αυτο που λες Τζιμ:
      Νομιζω οτι ολα αυτατα σπασμωδικα με το ροτεισον οφειλονται στο οτι αφενος ο προπονητης δεν εχει το ελευθερο να ορισει αυτος το ροτεισον.
      Ο Γιαννακοπουλος αλλαζει πολλες φορες μεσα στη χρονια αποψη για το τι θελει να πετυχει.
      Ναι μεν καλοπιανει τον κοσμο με υποσχεσεις για κορμο και μελλοντικες προοπτικες, αλλα θελει και την προσκαιρη επιτυχια στην Ευρωλιγκα, και αυτο περναει στο ροτεισον.

      Μεχρι στιγμης κυνηγουσαν μια αξιοπρεπη πορεια στην ΕΛ, τωρα που επεσαν πανω στην ΤΣΣΚΑ, οπου ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ (ειμαι κατηγορηματικος και διαφωνω μαζι σου εστω και για το 35%) ο ΔΓ προσπαθει να μετριασει τις εντυπωσεις δειχνοντας στο λαο λιγο Χαραλαμποπουλο και λιγο Λουντζη.

      Ειναι αδικο να ψεγουμε τον Ιβανοβιτς για το αλλοπροσαλο ροτεισον και τον κοσμο του ΠΑΟ για ελλειψη υπομονης, οταν ο ιδιος ο προεδρος -συγγνωμη απλος οπαδος ηθελα να πω- δεν ξερει τι θελει,

      Δημητρης Σ.

      ΥΓ. Εξαιρετικος ο Λουντζης.

      Διαγραφή
    8. Δημήτρη το έχω πεί επανειλημμένως ότι δεν έγινε η πολύ βαθιά τομή που θα θέλαμε όλοι. Η κίνηση με την οποία "μύρισε" η δουλειά ήταν η ανανέωση του (εξαιρετικού μέχρι τότε) Μπλούμς. Εκεί είδα απόκλιση.. Έχω σαν αρχή (αν ψάξεις παλιότερες σχετικές αναρτήσεις θα το δείς και μάλιστα το ανέφερε και κάποιος φίλος εχθές) να μη δίνω πάνω από 70% όσον αφορά τα ποσοστά επικράτησης στα playoffs.

      Διαγραφή
    9. Βαλκάνιε ο Παναθηναϊκός του Σπόρτινγκ ήταν ίσως η καλύτερη δουλειά του Ζοτς. Με Μακντόναλντ.. Με συνάρπασε όσο λίγες ως προπονητική δουλειά. Το σημερινό είναι διαφορετικό πρότζεκτ.

      Διαγραφή
    10. Έτσι είναι. Όμως, ο σωστός προπονητής που σέβεται τον εαυτό του σε αυτές τις περιπτώσεις παραιτείται. Μεγάλο το μερίδιο ευθύνης του Ιβάνοβιτς

      Διαγραφή
  66. οι φιλοι παναθηναικοι τι ακριβως περιμεναν απο το χτεσινο ματς??το αναμενομενο εγινε χτες..υπαρχει παιχτης του παο που θα χωρουσε στο ροστερ της τσσκα??δεν υπαρχει κανενας λεω εγω..ουτε καν ο διαμαντιδης..αρα τι συζηταμε??ποιο σχεδιο να παρουσιασει ο ιβανοβιτς??κοροιδευομαστε τωρα??εδω η τσσκα εχει 3-4 παιχταραδες σε καθε θεση και ο παο κατεβηκε με χαραλαμπο βασικο..δλδ για να γελας..που εγω το πιστευω το παιδι και εχει ταλεντο..οι ευθυνες δεν ειναι σε κανεναν ιβανοβιτς..οι ευθυνες ειναι στον τρακη..για εμενα ειναι πετυχημενη η σεζον του παο στην ευρωπη με βαση το συγκεκριμενο ροστερ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12.31 το σχολιο σου ειναι ειρωνικο και μονο,να σου πω εγω τι περιμενα λοιπον,δεν περιμενα να κερδισουμε αλλα μας ενοχλησε η αδιαφορια και οτι εχασαν με κατω τα χερια.Φυσικα δεν θα νικουσαμε αλλα αναλογικα η αξια της ομαδας μας δεν ηταν να χασει με 30 ποντους.

      Διαγραφή
    2. βασικα για πανω απο 30ποντους επρεπε να χασετε..για 50 ηταν το ματς..τωρα αν τον ρεαλισμο τον λες ειρωνεια ειναι δικο σου θεμα..

      Διαγραφή
    3. να θυμισω το 11 που ο γαυρος εριξε 40 ποντους στην Σιενα (στους 8) και μετα χασατε σερι 3 παιχνιδια και αποκλειστηκατε απο το φ4, η οταν περσι η Ρεαλ νικησε με 40 ποντους την Μπαρτσα και στην συνεχεια η Μπαρτσα πηρε το πρωταθλημα.Η νομιζεις επειδη χασατε με μικρη διαφορα απο ΤΣΣΚΑ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ σασ ειναι ισαξιο η οι δικοι σου παιχτες ειναι αξιοι να παιζουν στην ΤΣΣΚΑ μονο ο Σπανουλης ισως,οσο για τον ΔΔ ασε να το πουν αλλοι οχι εσυ,ακομη και τωρα στην ηλικια του ειναι το καλυτερο ποιντ γκαρντ στην οργανωση αλλο αν χαντακωνεται με τους ψηλους φετος και περσι.
      Αυτο οτι ηταν "αναμενομενο το αποτελεσμα" δειχνει οτι εισαι ασχετος,λες και οι διαφορες στο μπασκετ δειχνουν παντα την αξια μιας ομαδας.

      Διαγραφή
    4. μα εκεινο το ματς με την σιενα δεν ηταν αντιπροσωπευτικο γιατι η σιενα απεδειξε οτι ειχε καλυτερη ομαδα απο εμας..αρα τι συζηταμε??εσυ εθελοτυφλεις..δλδ περιμεναμε το χτεσινο ματς του παο για να καταλαβουμε την ανυπαρξια απεναντι στην ομαδαρα τσσκα?ισαξιο ουτε το δικο μου ροστερ ειναι..απλα εμεις μπορουμε να σταθουμε αξιοπρεπως και σε ενα ματς μπορουμε να κανουμε την ζημια..σε σειρα αγωνων ουτε εμεις μπορουμε απεναντι στην τσσκα..ο διαμαντιδης ειναι το καλυτερο 1 στην ευρωπη??τι λες ρε φιλε??ηταν τεραστιος παιχτης συμφωνουμε..τωρα το καλυτερο που εχει να κανει ειναι να αποσυρθει..αυτη την στιγμη δεν ειναι καν στα τοπ 4-5..ενταξει ειμαι ασχετος..θα δουμε και την συνεχεια και ποσο σχετικος εισαι εσυ..

      Διαγραφή
  67. http://www.sport.es/es/noticias/euroliga/como-puede-barca-secar-spanoulis-4099895

    Ο συνεργάτης μας, κόουτς Πίτι Ουρτάδο μου έστειλε αυτό πρωί πρωί.. Φοβερό βίντεο με θέμα "Άμυνα στον Σπανούλη"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Τζιμ καλημέρα.
    Σίγουρα μιλάμε για μια πολύ κακή ως αδιάφορη εμφάνιση του Παναθηναικού. Αλλά ας αφήσουμε τις υπερβολές ιδίως από τους φίλους του ΠΑΟ. Ο κόουτς είχε ένα κακό βράδυ ή μπορεί να είχε καθώς η ομάδα δεν έβγαλε απολύτως τίποτα και από αυτά που είχε δείξει καθώς και η ΤΣΣΚΑ δεν έπαιξε κάποιο ιδιαίτερα πιεστικό μπάσκετ. Κάποια στιγμή σκέφτηκα ότι ο Ιβάνοβιτς κάνει και ένα αναγνωριστικό μάτς και μπορεί να σοκάρει κόσμο αύριο. Ας σταματήσουν οι υπερβολές, ο Παναθηναικός ιδίως και στο πρώτο γύρο έπαιξε φανταστικό μπάσκετ όπως και με τη Ρεάλ. Ξεχνάμε όλοι τις διαστημικές εμφανίσεις με Αρμάνι και Φενέρ; Βέβαια ως μια ζωή ακραίοι τότε στο 1ο γύρο ζητούσαμε ευρωπαικό και τώρα η ομάδα είναι για τα μπάζα. Φυσικά όλοι οι φίλαθλοι ξεχνάνε τα χρόνια αναδόμησης επί Ομπράντοβιτς 2003-2005 που τα χαστούκια που έτρωγε στο Σπόρτινγκ η ομάδα για την Ευρωλίγκα ήταν άπειρα. Απλά τότε οκ κέρδιζε ο ΠΑΟ τον Ολυμπιακό και όλοι ήταν ήρεμοι. Ας μην μεταφέρουμε την μιζέρια και τη γκρίνια της Λεωφόρου στο κλειστό του ΟΑΚΑ, δεν ταιριάζει στο προφίλ της ομάδας μπάσκετ. Το πρότζεκτ για μένα έχει και λάθη, είναι λογικό και θα έχει και λάθη. Σίγουρα ο Ιβάνοβιτς τακτικά και την ώρα του παιχνιδιού έχει πάρει λάθος αποφάσεις αλλά αλήθεια κοιτάχτε την Φενέρ του Ζοτς και την Εφες του Ιβκοβιτς που στο τέλος κάνανε μεταγραφές τύπου Ζήση και Ερτέλ αντίστοιχα μπας μπορέσουν και βρούν ισορροπία. Μιλάμε για ομάδες με τεράστιο μπάτζετ και πολύπειρους προπονητές που οι λάθος επιλογές παικτών απλά καλύπτονται με χρήμα. Το αποτέλεσμα για μένα είναι ένα. Ο Παναθηναικός επι Ιβάνοβιτς έπαιξε φανταστικό μπάσκετ στο ΟΑΚΑ, έκανε παίχτες επιπέδου Εθνικής τους Παππά και Γιάνκοβιτς, έδωσε τη δυνατότητα στο Διαμαντίδη να βοηθήσει δημιουργικά την ομάδα περισσότερο και δεν τον υποχρέωνε να παίρνει τόσες πρωτοβουλίες στο σκοράρισμα που νιώθει άβολα, βλέπουμε τον καλύτερο Γκιστ από ποτέ και με βελτιωμένο σούτ. Όσο για τον Χαραλαμπόπουλο σίγουρα (για εμάς τους εξω) κουλή η κίνηση να ξεκινήσει βασικός αλλά το πρότζεκτ λέει νεα παιδιά χωρίς να μας ενδιαφέρουν αποτελέσματα. Κάποιοι μάλλον είχαν το όνειρο ο Χαραλαμπόπουλος και ο Παπαγιάννης να μας φέρουν του χρόνου το ευρωπαικό. Παίδες υπομονή, κανείς δεν ξέρει τα προβλήματα της ομάδας και την ομάδα καλύτερα από τον προπονητή, ο προποντής δεν είναι "μυρωδιάς" όπως λένε κάποιοι (έλεος ποδοσφαιρόφατες καταλάβετε ότι το επίπεδο των ελληνικών ομάδων και οι προπονητές μπάσκετ δεν έχουν καμία σχέση με του ελληνικού ποδοσφαίρου). Για μένα έγκλημα να φύγει ο Ιβάνοβιτς, είναι ο καταλληλότερος να γυμνάσει και να προετοιμάσει τα νεα παιδιά του Παναθηναικού και ας χαθούν πρωταθλήματα.

    ΥΓ: Σίγουρα όλοι περιμέναμε πράγματα απο τον Νέλσον, μπορεί να μην έχει ταιριάξει με τη χημεία της ομάδας, αλλά μιλάμε για ενα παίχτη που είχε φανταστικές χρονιές με τον Ερυθρό Αστέρα, καταπληκτικά γυμνασμένο σώμα για γκαρντ Ευρώπης και παίχτη για όλες τις δουλειές. Για μένα λόγω του τραυματισμού του το καλοκαίρι, ιδίως για ένα παίχτη που δεν είχε ούτε πολλούς μικροτραυματισμούς τον έφερε πίσω κυρίως στον ψυχολογικό τομέα. Για μένα αξίζει να μείνει και του χρόνου και θα δούμε ποσο καλός γκαρντ ειναι. Δεν είναι τυχαίο που μια Χαλαπιονιρ τραγουδούσε για αυτόν. Μιλάμε για σέρβικο εκπαιδευμένο μπασκετικά κοινό.

    Με εκτίμηση και διάθεση για κουβέντα.

    Σάββας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σάββα καλημέρα. Υγεία μου έβγαλε το σχόλιο σου. Το πρόβλημα είναι ότι ο πανυγηρτζής Έλληνας θέλει από τον Παναθηναϊκός (με οποιονδήποτε κόουτς στο τιμόνι, απλά ο κόουτς τρώει όλο το κράξιμο) να αναπτύξει τα 17 χρονών παιδιά και από τον Σεπτέμβρη μέχρι τον Απρίλη να πάρει την Ευρωλίγκα. Δε ξέρω αν πρέπει να μείνει ο Ιβάνοβιτς ή όχι. Θα σου πω μετά το τέλος της σεζόν και με βάση το πόσο έχουν βελτιωθεί τα νέα παιδιά, κάτι που θα δούμε στη τελική ευθεία της χρονιάς. Περίμενα καλύτερο μπάσκετ πάντως.

      Mario

      Διαγραφή
    2. Σάββα, ρε φίλε τότε τι θες Μπλούμς και Λαβάλ? Τι περίμενες χθες για να βάλεις τον Παπαγιάννη? ο Χαραλαμπόπουλος που ήταν όλη τη χρονιά? Είμαι κατά φίλε Σάββα, να αποχωρήσει το καλοκαίρι.

      SSS

      Διαγραφή
    3. Ενταξει μας λες οτι εκανε και καποια θετικα πραγματα ο Ιβανοβιτς. Προφανως, αλλιως θα ειχε παρει ποδι απο τον Οκτωβρη. Αλλα πες μου κατι. Απο μια ομαδα που ξεκιναει το καλοκαιρι, η οποια δεν εχει μπει ακομα στο πλανο του προπονητη, αλλα περιμενεις με την παροδο του χρονου να εφαρμοζει σιγα σιγα το πλανο, εως οτου φτανεις Απριλη και περιμενεις να δεις φανερα δειγματα του πλανου του προπονητη. Και τι βλεπεις; Μια ομαδα που με βασει το ενστινκο των παικτων στην αρχη της χρονιας επαιζε φανταστικο μπασκετ, και μια ομαδα τον απριλη που παιζει βασει πλανου του προπονητη και δεν εχει αρχη και τελος. Δεν θα πρεπει να υπαρχει αμφιβολια οτι σε αυτο που παρακολουθουμε την ευθυνη την εχει 100 % ο προπονητης, διοτι η ομαδα αποδεδειγμενα μπορει να παιξει πολυ καλυτερο μπασκετ.

      Διαγραφή
    4. Φίλοι SSS και Mario μην ξεχνάμε και ποιόν ιδιοκτήτη έχει η ομάδα. Κακά τα ψέμματα ο Ντούσκο αν δεν είχε το κύπελλο αυτή τη στιγμή θα τον είχε στείλει ο Γιαννακόπουλος. Έχετε παρατηρήσει ότι ακόμα και τώρα θεωρεί ότι ο ΠΑΟ θα πάρει άνετα το πρωτάθλημα. Όσο για τους νέους σιγά σιγά ρε παιδιά, αν παίξουν βασικοί μπορεί και να καούν. Ο Αμπρίνες είδατε σε τι ρόστερ Μπαρτσελόνα συμμετείχε. Για τον Λαβάλ κάνει μπαμ οτι είναι επιλογή διοίκησης και ο Ντούσκο δεν γουστάρει (εδώ ο Ζοτς άφησε στο πάγκο παίχτη χρηματικής αξίας Ντελκ) όσο για τον Μπλουμς, ήρθε σε εποχη που είχες ξεμείνει από γκαρντ. Ας είμαστε ψύχραιμοι, όχι τόσο εμείς αλλά ο ιδιοκτήτης.

      Σάββας

      Διαγραφή
    5. δεν φταιει ο ΔΓ αν ο ΟΣΦΠ εχασε απο ομαδα που επαιζε πρωτη φορα σε ντερμπι,Σλοτερ,Διαμαντακο,Μποχωριδη, κ.α αυτος νομιζει οτι ο ΟΣΦΠ θα εχει παντα κομπλεξ και θα χανουν πριν μπουν στο γηπεδο.Αν χαναμε τοτε στο κυπελο τωρα θα ηταν μαλλον ολα διαφορετικα.

      Διαγραφή
  69. Δεν θα πω πολλα εγω τζιμαρα, μονο ενα πραγμα, δεχομαι αυτα που λες περι πιστωσης χρονου 2ετιας κτλ, αλλα ο κοουτς χθες δεν.... δεν παρουσιασε τιποτε, αυτα που λεμε ολη τη χρονια να μπει ο χαραλαμπο στο ροτεισον με 10λεπτα κτλ, ξαφνικα τον βλεπουμε 5αδα χθες!!! Κ πολλα αλλα, δεχομαι λαθη κ στη στελεχωση κ στο κουτσαρισμα κ γενικα αλλα δε ΔΕΧΟΜΑΙ τις λεξεις ΣΟΦΤ κ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ..... Πιο βουτυρομπεμπεδικη ομαδα δεν εχω δει στη ζωη μου, μακαρι τα παιδια να με διαψευσουν αυριο αλλα το πραγμα βρωμα καιρο τωρα κ ψωφισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα. Μα και εγώ είμαι απογοητευμένος από τον προπονητή, είναι φανερό εδώ και καιρό νομίζω. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αυτόματα πρέπει να φύγει. Βλέπουμε πως τελειώνει τη σεζόν και το μιλάμε. Και ναι, η ομάδα είναι σοφτ..

      Διαγραφή
  70. ομαδα χωρις πλανο απο το πρώτο λεπτό αμυντικά και επιθετικά ο παναθηναικος εχθες,το μονο εξυπνο που ειδα ισως απο την ομαδα η πρωτη η η δευτερη επιθεση αν θυμαμαι καλα στο ξεκινημα με τον διαμαντιδη να προσπαθεί να ποστάρει τον τεοντοσιτς,αν και θα προτιμουσα να το δω απο τον νελσον,μετα επικρατησε το χαος...επισης ειναι αδικαιολόγητο να μην εχεις σαν προπονητης μια δευτερη λύση στο μυαλο σου για την αμυνα..εστω μια ζωνη..

    sailgeo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Βαλκανιε, να σου κάνω μια ερώτηση με διάθεση για κουβέντα; Πιστεύεις πως ένας παίκτης αναπτύσσεται μόνο όταν διαβάζει την αντίπαλη άμυνα και προσαρμόζεται απέναντό της; Η τρίπλα; Η μαχητικότητα; Η άμυνα; Η φυσική κατάσταση και η σωματοδομή; Η αναγνώριση της αδυναμίας τους; Το να σουτάρουν δίχως ευθύνες;

    Εγω 6-7 μήνες μετά τον Ιβάνοβιτς βλέπω
    α)τον Παππά να παίζει άμυνα και να έχει βελτιώσει (λίγο) το χρόνο που δίνει την πάσα
    β)Τον Γιάνκοβιτς να έχει αναγνώσει τις αδυναμίες του (κορμός και παιχνίδι κάτω από το καλάθι) και να έχει βρει σταθερότητα
    γ)Τον Μποχωρίδη να έχει κτίσει κορμό από τότε που ήρθε από τον Αρη
    δ)Τον Χαραλαμπόπουλο να είναι πιο επιθετικός.

    Οκ, η ομάδα ΜΠΑΖΕΙ , ο κόους στις 20 τελευταίκες κατοχές κοιμάται ΑΛΛΑ πραγματικά ποιος είναι ο στόχος φέτος;
    Να πάμε στους 8 και να διεκδικήσουμε φαιναλ φορ; Να βελτιωθούν οι νέοι έστω και αν αυτό σημαίνει βαριές ήττες;


    'Εχουμε μια ΦΤΗΝΗ (4.5 μύρια δίχως τους φόρους) ομάδα, ΝΕΑΡΗ σε ηλικία, ΝΕΑ ΣΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. Αυτό σημαίνει πως είμαστε ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ. Προσωπικα ΔΕΝ με νοιαζει αν ο Ιβανοβιτς κοιμαται στον παγκο γιατι απλουστατα ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΤΟΝ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΓΙΑ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ. Για να πιεσει τους παικτες να βελτιωθουν τον πηρες. Και σε αυτο βλεπω διαφορα σε σχεση με τον Σεπτεμβρη και πιστευω πως αν μεινει και του χρονου, θα δουμε διαφορες.

    ΥΓ.Δυσανασχετει ο Διαμαντιδης με το πως παιζει ομαδα.Κριμα και για μας που δεν παιζει οπως θα θελαμε, η φανελα του θα κρεμαστει η ομαδα ΑΛΛΑ πρεπει να μαθουμε να ζουμε και ΔΙΧΩΣ ΑΥΤΟΝ, όπως ζουσαμε διχως Φρανκι και Μποντι. Και για να παμε το επομενο βημα μπροστα, πρεπει να ξαναφτιαξουμε τις βασεις ακομα και αν αυτο σημαινει πως θα χανουμε παιχνιδια με τετοιο τροπο.Στόχος είναι να γινουν καλυτεροι παικτες οι Παππας Βλαντο Χαραλαμποπουλος και οχι να κερδιζει ο Διαμαντιδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4,5 μυρια χωρις τους φορους και καπου εκει ΚΑΙ με τους φορους, παρεμπιπτοντως. Ο νοων νοειτω.

      Διαγραφή
  72. Αν είχε αυτό το , έστω φτωχο σε ποιότητα, ροστερ ο Σ. Μαρκόπουλος, θα είχαμε δει και μεγαλύτερη εξέλιξη στους νέους και καλύτερο/πιο ορθολογικό/πιο ταιριαστό μπάσκετ, δηλ το "ελληνοσέρβικο" που ταιριάζει στον ΠΑΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Jim καλημέρα. Κακά τα ψέμματα, ο Ivanovic έχει τελειώσει για τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ο κόσμος θέλει να στηρίξει τη διοίκηση και το νέο project, αλλά έχουν γίνει πάρα πολλά λάθη και δεν μπορεί πια να σταθεί. Θα πρέπει να κάνει κάτι πολύ μεγάλο πλέον για να ανατρέψει την κατάσταση. Δεν λέω να φύγει τώρα για να πάρουμε το πρωτάθλημα με Αλβέρτη. Αλλά το καλοκαίρι θα πρέπει να βρεθεί άλλος να στηρίξει αυτό το project. Το κυριότερο είναι ότι ο ίδιος δεν φαίνεται να μπορεί να βοηθήσει τους νεότερους παίκτες. Το μπάσκετ του και ο ίδιος είναι ξεπερασμένος. Κάνει τα ίδια λάθη και έχει εμμονές. Όλη τη σεζόν δεν έβαλε τον Χαραλαμπόπουλο, και τον ξεκινάει στα play offs βασικό επειδή κουράστηκε ο Βλάντο και έκανε άσχημα παιχνίδια; τώρα θυμήθηκε να πάρει τον Παπαγιάννη; Η διαχείριση του Παππά; Τι δεν καταλαβαίνει, ο 35αρης Μήτσος δεν μπορεί να παίζει άμυνα Σπανούλη, Τεόντοσιτς και παράλληλα να οργανώνει στην επίθεση; Δεν θα μπορούσε να βρει έναν καλό και φιλότιμο αμυντικό στην ομάδα για αυτήν την δουλειά;; πόσοι άμπαλοι τέτοιοι παίκτες έκαναν καριέρα με άλλους προπονητές; Δεν έχουμε κανένα πλάνο σε άμυνα και επίθεση. Η διοίκηση του βρήκε δύο φορές 5ρι (έστω από το τρίτο ράφι) και δεν του κάνει. Ο ίδιος είχε κάποιον να προτείνει στα μέτρα του; έστω έναν νέο; Κάποιον από την λίγκα; ή μήπως δεν παρακολουθεί μπάσκετ πλέον; γιατί αυτήν την εικόνα δίνει..έχουμε 2015. Και το κυριότερο απ'όλα... Θες υπομονή από τον κόσμο για ένα δύσκολο και χρονοβόρο project; Βγες και εσύ μια φορά μπροστά στον κόσμο και πάρε την ευθύνη. Είναι δυνατόν ο Ομπράντοβιτς ή οποιοσδήποτε σοβαρός προπονητής να είχε τέτοια εικόνα και να μην έλεγε στη συνέντευξη τύπου ότι φταίει ο ίδιος; Αυτό δεν έχει σχέση με το budget, δεν μιλάω για πρόκριση-νίκες, αλλά για την άθλια εικόνα. Ο Ομπράντοβιτς (ως αντίπαλος) ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού για την κακή εικόνα της Φενέρ στο ΟΑΚΑ! Που είναι ο "σκληρός" Ivanovic; γελάνε και οι πέτρες. Μεγαλύτερο.. γατάκι δεν έχουμε δει! Εγώ περίμενα μια 30ρα στην Μόσχα και μια μάχη για το 5% της πρόκρισης. Μάχη όμως, όχι -30 στο ημίχρονο. Υπάρχει κανείς εδωμέσα που να πιστεύει ότι αύριο δεν θα έχουμε την ίδια εικόνα; είχε 1000 ευκαιρίες να βγάλει μια καλύτερη εικόνα εκτός έδρας, αύριο θα γίνει; θα βάλει τις φωνές δλδ ή θα πείσει τους παίκτες σε μια μέρα; Οι παίκτες τον σέβονται πλέον; ιδού η Ρόδος. Μακάρι να διαψευσθώ και να αποδειχτεί ότι δεν έχω υπομονή. Με 30ρες όμως πόσο να αντέξει και ο κόσμος;
    ypofenomenos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Χάρη. Αυτό που έχουμε υπογραμμίσει, όσον αφορά το κομμάτι "προπονητικοί χειρισμοί" είναι ότι ο Ντούσκο δεν έχει καταφέρει να πάρει το μάξιμουμ από αυτό το ρόστερ. Βασικά απέχει πολύ.. Λάθη? Πολλά. Διάβασε τις εβδομαδιαίες αναρτήσεις στα ματς της Ευρωλίγκας. Δε νοείται ο Διαμαντίδης να βγαίνει μπροστά να μαρκάρει και να πιέζει (πώς?) τη στιγμή που έχει στο ρόστερ τον Νέλσον. Δε νοείται ο Νέλσον να παίζει συνεχώς στο τρίποντο και όχι στη base line. Δε νοείται ο Λαουάλ να μην παίρνει ευκαιρία με τα προβλήματα που παρουσιάζει η ομάδα αμυντικά στο ζωγραφιστό. Δε νοείται εχθές να μην ανεβάζει τον Γκιστ στο "3" για πολλούς λόγους. Δε νοείται ομάδα με τέτοια στελέχωση να μην έχει ως βασική αρχή στο παραγωγικό κομμάτι την τρανζίσιον επίθεση. Σου εχώ πολλά δε νοείται ακόμα.. Δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι ότι το ρόστερ αυτό έχει "μπάσκετ", πολύ θα πω εγώ, σε ένα Δ Ι Α Φ Ο Ρ Ε Τ Ι Κ Ο ΠΛΑΙΣΙΟ.

      Διαγραφή
  74. Πολυ καιρο τωρα η ομαδα παραπαιει..να ναι καλά η Μακάμπι που περασαμε στους 8..αυτο ειναι και το ταβανι μας.Απο κει και περα..σαφως εχει ευθυνες και ο κοουτς Ιβανοβιτς αλλα δεν ειναι αποκλειστικα υπευθυνος.Προσωπικα θα τον κρατουσα να βγαλω τη σαιζον και μετα θα χωριζαμε σαν φιλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Τελικά κοίτα να δεις που εγώ θα είμαι ο ψύχραιμος -που ήμουν έτοιμος να τα σπάσω όλα χθες και η γυναίκα μου θορυβήθηκε από το βρισίδι που έριχνα- γιατί διαβάζω και μερικά κωμικοτραγικά, εδώ και αλλού.

    Ναι η ομάδα έκανε χθες ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της, σίγουρα το χειρότερο δεκάλεπτο, που έχω δει τα τελευταία χρόνια. Ναι ήμασταν πάρα πολύ soft, μπροστά και πίσω, σε σημείο που ο ψιλοτσαμπουκάς του ΜΚΦ κάποια στιγμή φάνηκε ως αναλαμπή έναντι των υπολοίπων (ήμαρτον και έλεος δηλαδή). Ναι ήταν περίεργο που ξεκίνησε ο Χαραλαμπόπουλος, αν και είχε κάποια λογική (να πάρει τους πρώτους κραδασμούς και να δώσει ανάσες στον Βλάντο) και φυσικά το παιδί έκανε ότι μπορούσε. Ναι ήταν περίεργο που ο Lawal έμεινε Αθήνα και ο Παπαγιάννης ήταν DNP. Αλλά:

    1) Η CSKA "πάτησε" από το πρώτο δευτερόλεπτο και -ίσως λόγω αεράμυνας του ΠΑΟ- έπιασε ασύλληπτα ποσοστά, ειδικά μέχρι το 20', μετά έπεσαν φυσιολογικά. Δεν νομίζω ότι θα έχει 75+% δίποντα και κοντά 60% τρίποντα στα επόμενα παιχνίδια. Δηλαδή είχε ξανά στη ζωή του ο Nichols 100% ?!?!

    2) Για κάποιο λόγο, ο μοναδικός παίκτης που φάνηκε να πατάει καλά ήταν ο Παππάς, ξεχάστηκε στο πάγκο και μπήκε ξανά πολύ αργά. Όχι ότι θα άλλαζε κάτι δραματικά, απλά ίσως να ήμασταν λίγο πιο παραγωγικοί στην επίθεση.

    3) Σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι παίκτες νομίζω έπιασαν το ναδίρ της απόδοσης. Εντάξει, τα βήματα και τα χαμένα lay-ups του Batista τα ξέρουμε, την αδυναμία του Nelson στο μεσομακρυνό σουτ την γνωρίζουν όλοι, αλλά χθες οι παίκτες δεν τρέξανε σωστά ούτε τα βασικά σε άμυνα και επίθεση.

    4) Λεπτομέρεια θα μου πεις, πάντα έτσι γίνεται και το ξέρουμε όλοι εδώ και χρόνια, αλλά αυτό το συνεχές computer-assistance (βλέπε διαιτησία) που έχει η CSKA έχει καταντήσει αστείο. Και μιλάω μόνο για εξώφθαλμες αποφάσεις (σχεδόν όλες του Lamonica, καθόλου περίεργο βέβαια αυτό), όχι για τα σπόρια ή για οριακές "δεν-φαίνεται-ούτε-μετά-από-replay" φάσεις. Προφανώς δεν χάσαμε από αυτούς, αλλά όσο να'ναι αξίζει αναφοράς.

    Ο Ιτούδης μια χαρά χειρίστηκε και το roster και τους παίκτες και το χρόνο τους, στο 4ο έπαιξε με το πάγκο του, αλλά ακόμα και αυτοί έπαιξαν όμορφα και ωραία, εν αντιθέσει με μας.

    Για αύριο, δεν νομίζω ότι μπορούμε να παίξουμε χειρότερα, ελπίζω δηλαδή σε πιο έντονο, δυναμικό και καλό παιχνίδι. Δεν πιστεύω ότι ήταν κανά κόλπο του κόμη το χθεσινό, απλώς και αυτός χθες ήταν πολύ κακός και δεν του βγήκε τίποτα από όσα είχε ετοιμάσει. Πάντως πιστεύω ότι όντως το δικό μας ζευγάρι είναι το πιο "καθαρό" από πλευράς πιθανοτήτων, να ελπίζουμε μόνο σε μια νίκη στο ΟΑΚΑ (και μετά βλέπουμε....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Η ομάδα έχει χάσει το "refuse to lose" , το die hard που λέω εγώ. Αυτό είναι που με ενοχλεί περισσότερο. Σ αυτό φταίνε όλοι. Οι παικτες, προπονητές, αρχηγοί. μπράβο στον Παππά που δεν παραδόθηκε.

    Η ομάδα έπαιξε χωρίς ψυχή, αλλά πάνω από όλα χωρίς ταυτότητα.
    O Ιβάνοβιτς φαίνεται πιο λίγος από τον Πεδουλάκη.. Δεν έχει προσθέσει στην νοοτροπία και την φιλοσοφία του Παναθηναϊκού, "γκρέμισε" όσα έφτιαξε ο Ομπράντοβιτς και συνέχισε ο Πεδουλάκης. Αυτή την εντύπωση μου δίνει.

    Παίκτες που δεν έχουν πάρει χρόνο (Χαραλαμπόπουλος)
    Παίκτες που δεν παίρνουν καν ευκαιρίες (Λαουάλ)
    Παίκτες που δεν χρησιμοποιούνται τουλάχιστον με βάση τις ικανότητές τους (Νέλσον)
    Και κυρίως Παίκτες χωρίς προσωπικότητα ή ηθικό ή αυτοπεποίθηση (Γιάνκοβιτς, Σλοτερ, Νέλσον)
    Ομάδα που δεν παίζει σκεπτόμενο μπάσκετ.

    Τι έλλειπε στην περσινή ομάδα Jim? Νομίζω ένας άσος (λόγω τραυματισμού του Ουκιτς, και δεν εννοώ τον Ράιτ), ένα 5άρι τύπου Μπατίστα και η ενεργοποίηση Παππά και Γιάνκοβιτς που θα μπορούσαν να παίξουν στην transition. Μαζί με τα νέα παιδιά θα μπορούσε ο Πεδουλάκης να κάνει θαύματα.

    Φυσικά και δεν περίμενα να χτυπήσω οχτάδα, να πάρω κύπελλο και πρωτάθλημα φέτος. Περίμενα να δω όμως προσπάθεια για ένα ολοκληρωμένο μπάσκετ. Δεν βλέπω συνεργασίες, δεν βλέπω miss match, δε βλέπω άμυνα που να τρώει σίδερα και λυπάμαι τον Μπατίστα, έτσι που τον χρησιμοποιεί στην άμυνα. Για παράδειγμα θα πάρω μια μεγάλη νίκη μας.. με την Ρέαλ! Περισσότερο πιστεύω ότι τους πήραμε γιατί κυρίως στην transition έκανε όργια ο Παππάς / Νέλσον και κάπου το παράτησε η αντίπαλη ομάδα και όχι γιατί παρουσιάσαμε ένα ολοκληρωτικό παιχνίδι, όπως έκανε η cska σε μας.

    Νομίζω ότι κάναμε βήματα προς τα πίσω από πέρυσι. Ξέρεις γιατί jim? Με 2 κινήσεις θα κάναμε μια ομάδα πολύ καλή και αντί να έχουμε τον Λάσμε με 1-1,5 εκ ευρώ θα μπορούσαμε να έχουμε Λαουάλ με μερικά εκατοστάρικα..

    Είναι Ντροπή αυτό που έγινε. Να και γιατί ο Ιβάνοβιτς έχει 1+1 συμβόλαιο.
    Andreas Craven



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Craven, επειδή το γράφεις συνεχεια, ξέρεις ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ;

      Διαγραφή
    2. Όχι, αλλά αφου πήρες την απόφαση να έχεις ένα 3άρι, τον Γιάνκοβιτς, θα πρέπει να δώσεις και του μικρού περισσότερο χρόνο..Έτσι δεν είναι..
      Πιστευω όμως και κάτι που έχει πει και ο Jim. Δεν έχει κερδίσει ο Γιάνκοβιτς τα 27 λεπτά΄, όχι επειδή δεν έχει ικανότητες, αλλά επειδή δεν έχει το "refuse to lose".
      Andreas Craven

      Διαγραφή
  77. Στις "προβολές σελίδων ανά χώρα" βλέπω (ασυνήθιστα) πολύ κόσμο αυτή τη στιγμή από Ρωσία.. Ο νοών νοείτω.. Κάποια από τα παιδιά του Παναθηναϊκού είναι εντός Hoopfellas αυτή τη στιγμή. Δε χρειάζεται λοιπόν "μηδενισμός" αυτή τη στιγμή αλλά στήριξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τα παιδιά μια χαρά τα στηρίζουμε...δεν ακούστηκε κάτι από κανέναν για τα παιδιά...
      Άλλα είναι τα προβλήματα

      Διαγραφή
    2. ετσι κι αλλιως αυτοι που μηδενιζονται δεν μιλανε ελληνικα για να διαβαζουν τα σχολια μας. τεσπα καλο θα ηταν να διαβαζουν τα σχολια καποιοι και να καταλαβουν σε ποια ομαδα παιζουν ή κοουτσαρουν.

      αμα στον επομενο αγωνα λοιπον δεν σκοτωνουν για καθε μπαλα, καθε κατοχη τοτε δεν πειραζει κι ας διαβαζουν τετοια σχολια. γιατι πολυ απλα αν δεν τα κανουν αυτα δεν κανουν για τον παναθηναικο. δεν εχουν τον απαραιτητο χαρακτηρα.

      οι δηλωσεις και το υφος του γκιστ μετα τον αγωνα δειχνει οτι ΚΑΠΟΙΟΙ ξερουν που παιζουν και πως πρεπει να παιζουν

      Διαγραφή
  78. Μόνο λάθος του Ιβάνοβιτς είναι ότι άφησε την διοίκηση να επηρεάζει το στήσιμο της ομάδα κάτι που δεν δέχτηκε ο Ζοτς με τον Ιτούδη και γι αυτό έφυγαν. Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Στο μπάσκετ παίζουν ΔΥΟ…
    Και όταν ο ένας ΠΙΑΝΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ , ο άλλος πολλές φορές δεν μπορεί να κάνει ΤΙΠΟΤΑ…

    Από την χρονιά που ο γαύρος πήρε την Ευρωλίγκα…
    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ…
    ΠΗΡΕ την Euroleague…
    Τετάρτη 22/2/2012…

    http://www.redplanet.gr/basket/euroleague/live-tsska-mosxas-olympiakos.1662366.html

    Τα δεκάλεπτα: 30-16, 54-26, 72-44, 96-64.

    Ανά δεκάλεπτο: 30-16, 24-10, 18-18, 24-20.

    ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 14(3), Λαβρίνοβιτς 12(1), Σισκάουσκας 8(2), Κριστιτς 6, Κιριλένκο 11(1), Βορονόφ 4, Βοροντσέβιτς 15(3), Σβεντ 10(2), Καούν 2, Κριάπα 2, Πονκρασόφ 10, Γκόρντον 2.
    Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 5, Άντιτς 7, Σπανούλης 12, Ντόρσεϊ 5, Πελεκάνος 7, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους 7(1), Γλυνιαδάκης 6, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 6(2), Σλούκας 7, Λο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μονο που ιβκοβιτς με ιβανοβιτς εχουν 50 επιπεδα διαφορα προπονητικης κλασης ...

      Διαγραφή
  80. Αν μας διαβάζουν..δείξτε αυταπάρνηση και καρδιά, να ματώσουν, να τα δώσουν όλα. Αυτό ζητάμε. όχι break.
    Andreas Craven

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Ο Παναθηναϊκός έχει συγκεκριμένες δυνατότητες , οι οποίες συνοψίζονται στα εξής:
    1. Δεν παίζει καλή περιφερειακή άμυνα… Αν ο αντίπαλος είναι εύστοχος έχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    2. Μήτσος είναι ΜΟΝΟ ένας… Αν ο Μήτσος περιοριστεί ή είναι σε κακή μέρα έχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ…
    3. Έχει κενά διαστήματα … Σε κάθε ματς… Αν τα εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος ΤΡΕΧΕΙ και δεν φτάνει…
    4. Είναι σε φάση ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ χαρακτήρα… Και αυτός αποκτάται ΜΟΝΟ με εμπειρίες… που συνήθως είναι σφαλιάρες που πρέπει να τις φας για να μάθεις…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Όσο παράδοξο και να φανεί ήττα με 30 πόντους ήταν αυτό που προσωπικά περίμενα έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε αντεπίθεση διαρκείας όπως η Σιένα με τον Ολυμπιακό το 2011, που μετά τη συντριβή της Σιένα στο 1ο παιχνίδι όλοι πίστεψαν σε μια εύκολη σειρά και πρόκριση στο φ4.

    Εξ αρχής το ρόστερ της ομάδας μου αρέσει και όλα τα αρνητικά που είχα δει από τον ιβάνοβιτς τα έγραψα πριν από κανά μήνα λίγο πριν τη μεγάλη νίκη επί της Ρεαλ.

    Πρέπει ο κάθε παίχτης ξεχωριστά να δείξει εγωισμό που ουσιαστικά μονο οι 2 μικροί και ο Παππάς έδειξαν.

    Πρέπει επιτέλους να σταματήσει το αστείο με τον nelson στα 6.75.

    Πρέπει ο νελσον να ρίξει κυνήγι σπρωξίδι και μπασκετικό ξύλο στον τεοντοσοτις σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Όχι να μου κανει ανενοχλητος κεντρικό μπάσιμο...

    Η ομάδα στον Παππά 25-30 λεπτά, με τον 3δ να οργανώνει χωρίς να κουβαλά την μπάλα άσκοπα.


    Γκιστ φωτσης μκφ για spacing μαζί. Συν μπλουμς.

    Ας το πάμε φάση-φάση, με σκληραδα στην άμυνα, χωρίς να απογοητευόμαστε. Αν δεν παίξεις καλή άμυνα λογικό να είσαι χωνί πίσω οπότε θέλει σκληραδα και θάρρος. Πάμε και οτι βγει. Ταμείο στο τέλος.

    Φ4 με μόνο τις ακριβότερες ομάδες της EL έχει να γίνει από το 2009, φαίνεται ότι για εκεί πάει, ας τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη εμείς, ο Ολυμπιακός και η Μακάμπι! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Και την τετραετία 2003-2006 (02-03, 03-04 , 04-05 , 05-06) ο ΠΑΟ δεν κατέκτησε Ευρωλίγκα…
    Μάλιστα δεν έφτασε ούτε στους οκτώ τις 3 φορές…
    Την μία πήγε Final Four και ήρθε 3ος (2005)

    Και μάλιστα τότε με ΠΟΛΥ μεγαλύτερο μπάτζετ από ότι στις μέρες μας…

    Με παίκτες όπως ο Αλβέρτης , ο Λάκοβιτς , ο Μακντόναλντ , ο Μίντλετον , ο Τσαρτσαρής , ο Καλαϊτζής , ο Φώτσης , ο Λάζαρος Παπαδόπουλος , ο Ρόντνεϊ Μπιούφορντ , ο Μάικ Μπατίστ , Ο Χατζηβρέττας , ο Διαμαντίδης ,ο Δημήτρης Παπανικολάου , ο Κουτλουάι , ο Σκεπάνοβιτς , ο Λόνι Μπάξτερ , ο Φέμερλινγκ , ο Τομάσεβιτς , ο Σπανούλης , ο Μπράντον Χάντερ , ο Ντούσαν Σάκοτα …

    Πρόχειρα αράδιασα 21 παίκτες που έκαναν και κάνουν ΣΠΟΥΔΑΙΑ καριέρα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ… (Δεν αναφέρω κάτι Ζούζα , Μουγιεζίνοβιτς , Γκαγκαλούδης, Μπαλογιάννης κτλ)

    Πλήρωναν οι Γιαννακόπουλοι και έφερναν και τότε παίκτες στον Ζοτς…
    Γιατί ο Ομπράντοβιτς ΠΑΝΤΑ είχε καλά ρόστερ…
    Εεεεεεεεεε δεν ήταν πάντα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…
    Και εκείνη την τετραετία η ομάδα πέρασε μία κρίση… και ψήθηκε ο Μήτσος , ο Σπανούλης , ο Τσαρτσαρής , ο Μπατίστ… για να πάρουν τις τρεις ευρωλίγκες το 2007 , το 2009 και το 2011…


    Εεεεεεεε ακριβώς έτσι και τώρα…
    Μετά το F4 του 2012 , που έφυγε ο Ομπράντοβιτς…
    Πρόπερσι με νέα ομάδα , μετά την φυγή του Ζοτς μπήκαμε οκτάδα και αποκλειστήκαμε στο 5ο ματς από Μπάρτσα… ενώ είχαμε την ευκαιρία μας να προκριθούμε στο 4ο ματς στο ΟΑΚΑ…
    Πέρσι πάλι στο 5ο ματς των προημιτελικών αποκλειστήκαμε…
    Και φέτος , λογικά και πάλι θα αποκλειστούμε … νωρίτερα από το 5ο ματς … ενώ και ΠΑΛΙ μπήκαμε οκτάδα…
    Και το ρόστερ είναι ΝΕΑΝΙΚΟ , με ξένους που ΨΗΝΟΝΤΑΙ και μαθαίνουν στον ΠΑΟ…
    Ας μην τα βαφουμε ΟΛΑ μαύρα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσα θες να μας τρελάνεις φίλε;;; Έχει ο ΠΑΟ ξένους "που ψήνονται και μαθαίνουν;;; Ποιος μαθαίνει, ο 33χρονος Μπλουμς; ο 32χρονος Μπατίστα; ο 30χρονος Νέλσον; ή ο 28χρονος Σλότερ;;;

      Θα τους ψήσουμε ώστε σε 2-3 χρόνια να είναι έτοιμοι χαχαχα

      Διαγραφή
    2. @Ανώνυμος15 Απριλίου 2015 - 5:58 π.μ.
      Γιατι σου κανει εντυπωση ανωνυμε;; Τι σημασια εχει η ηλικια; Ποτε ειχαν ξαναπαιξει σε αυτο το επιπεδο (με εξαιρεση τον Μπατιστα)? Οσων ετων και να ειναι μαθαινουν.. Μετα τη θητεια τους στον Παναθηναικο θα πανε σε μικροτερες ομαδες και θα ειναι ηγετες για τα λιγα χρονια καριερας που τους απομενουν.

      Διαγραφή
    3. ο ΠΑΟ έχει νέους τους... Μποχωρίδη , Παππά , Γιάνκοβιτς ... έχει ΝΕΟΥΣ στην ομάδα τους Νέλσον , Σλότερ , Μπατίστα , Μπλούμς (που δεν έχουν παραστάσεις και το μέταλλο της ομάδας) ... Δεν μαθαίνουν μπάσκετ... Μαθαίνουν το ΠΑΟ... το μέγεθός του και τη φανέλα του....

      Διαγραφή
    4. Σωστό και αυτό. Χτίζει το μελλον των μικρων ομαδων ο ΠΑΟ, θα πρεπει να παρει μεταλλιο.

      Διαγραφή
    5. Προς ανωνυμος 6:22:

      Οκ, δεν μαθαινουν μπασκετ, μαθαινουν τον ΠΑΟ. Και; Πού και πότε ακριβώς θα εφαρμόσουν αυτά τα (όσα τελοσπαντων) μαθουν; Σάμπως θα μεινουν και του χρονου ολοι αυτοι; Πλην Γκιστ αμφιβάλλω αν μεινει του χρονου στην ομάδα αλλος ξενος.

      Διαγραφή
  84. το Φενέρ-Μακάμπι πάει σε 5ο ματς 100%, κρατήστε το.

    Blackman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Τέλος … θα ήθελα να θυμίσω τη χρονιά 2007-2008…
    Όπου με ρόστερ τους:
    Αλβέρτη , Τσαρτσαρή , Μπατίστ , Χατζηβρέττα , Διαμαντίδη , Σπανούλη , Τομάσεβιτς , Ντικούδη , Μπετσίροβιτς , Περπέρογλου , Γιασικεβίτσιους , Γουίνστον και Αντρια Ζίζιτς
    Και προπονητή τον Ομπράντοβιτς
    δεν μπήκαμε ΟΥΤΕ στην οκτάδα… αποκλειστήκαμε στο Top16…

    Το ίδιο επαναλήφθηκε και το 2009-2010…
    Όπου με ρόστερ τους:
    Φώτση , Τσαρτσαρή , Μπατίστ , Ντρου Νίκολας , Διαμαντίδη , Σπανούλη , Πέκοβιτς , Σερμαντίνι , Νικ Καλάθη , Περπέρογλου , Γιασικεβίτσιους , Τέπιτς , Χάισλιπ , Γκόλεματς και Μπόγρη

    Και προπονητή τον Ομπράντοβιτς
    δεν μπήκαμε ΟΥΤΕ στην οκτάδα… αποκλειστήκαμε στο Top16…


    Οπότε ΜΗΝ μηδενίζουμε…
    Η ομάδα έχει νέους παίκτες , νέο προπονητή , και είναι σε φάση ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ…
    Αυτά από μένα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι οπως ηταν τοτε το τοπ 16, εκανες 1μιση ηττα και εμενες απ εξω. Τωρα κανεις 8 ηττες (Εφες) και περνας.

      Διαγραφή
    2. Ισχύει 100% αυτο που γραφει ο αποπανω. Αν το τωρινό συστημα υπηρχε και παλιοτερα, δεν θα ειχαμε χασει συμμετοχη σε ΦΦ

      Διαγραφή
  86. Tζιμ γι αυτο που (παρα)ακουγεται εδω στη Σαλονικη τι εχεις μαθει; Οτι δλδ ο Γιαννης ο Ιωαννιδης πεφτει καθε βραδυ να κοιμηθει με τη σκεψη "γιατι να μπορει ο Ιβκοβιτς και να μη μπορω εγω;" και ψηνεται να ξαναγυρισει στην προπονητικη και εχει μιλησει με ανθρωπους του Αρη. Εσυ τι ξερεις; Οπως και να χει, ενα πρωταθλημα με Σακοτα και Ιωαννιδη θα εχει το "αλατι και πιπερι" που του ελειπε τα τελευταια χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρίβω τα χέρια μου.. Σαν άνθρωπος του μπάσκετ θα ήθελα πολύ να το δω.

      Διαγραφή
  87. Jim σχολίασες σε κάποιον ότι "Το θέμα είναι ότι το ρόστερ αυτό έχει "μπάσκετ", πολύ θα πω εγώ, σε ένα Δ Ι Α Φ Ο Ρ Ε Τ Ι Κ Ο ΠΛΑΙΣΙΟ."
    Μπορείς να μας πεις ξεκάθαρα τι εννοείς?

    Ανέβασα και ένα ποστ πριν και αναφέρω γιατι η ομάδα δεν έχει δουλευτεί στο σωστό πλαίσιο.. τι λείπει στην ομάδα.
    Andreas Craven

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Καλησπέρα σε ολους κ χρόνια πολλά.

    Λιγα πραγματα για τον ΠΑΟ εχθες.
    Είχα γράψει οτι ο ΠΑΟ ηταν τυχερός που βρέθηκε σε ευκολο όμιλο στους 16. Στον απέναντι όμιλο δεν είχε πιθανότητα πρόκρισης.
    Σήμερα ανασκευαζω κ λέω οτι τελικά ηταν άτυχος. Αυτή η σειρα μοιάζει με κόλαση. Ο μόνος λογος που χθες δεν έχασε με 45 ποντους ηταν η διαχείριση κ ο σεβασμός του Ιτουδη. Την επόμενη φορά όμως;
    Το χειροτερο είναι οτι ο ΠΑΟ θα μικρύνει κι άλλο απο αυτή τη σειρα. Κ υποτίθεται οτι είναι σε διαδικασία ανάπλασης χαρακτήρα των μικρών. Τι χαρακτήρας πλάθεται μέσα απο τριανταρες κ ήττες σε do or die ματς με την αλμπα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Τζιμ,επειδη το 'χω ξαναγραψει.Ο Ιβανοβιτς ειναι ο λιγοτερο ''Γιουγκοσλαβος'' προπονητης απ' οσους κανουν καριερα τα τελευταια χρονια.Θυμιζει περισσοτερο Ισπανο προπονητη και μαλιστα των δεκαετιων '80 και '90,οπου στοχος ηταν το up tempo παιχνιδι και η νικη μεσα απο την επιθεση.Το στυλ παιχνιδιου που λανσαρησε ευτυχησε να εχει αποτελεσματα κατα την πρωτη θητεια του στην Ταου,οπου ο Κερεχετα κι οι ανθρωποι του μπορεσαν να βρουν φοβερα ταλεντα που ειχαν πολυ μπασκετ μεσα τους.Απο κει μετα η πορεια του Ιβανοβιτς ηταν καθοδικη.Η εμμονη του σ' ενα στυλ μπασκετ που ειναι ξενο προς το dna του Παναθηναικου κι η αδυναμια του να προσαρμοστει στο ροστερ που εχει,εξηγει γιατι και το περασμα του απο τη Μπαρτσα κι η επιστροφη του στην Ταου ηταν ανεπιτυχεις.Το μειωμενο μπατζετ της ομαδας ηταν μια καλη ευκαιρια για να δειξει στη μπασκετικη κοινοτητα οτι μπορει να παραγει ακομα ιδεες και να δημιουργει υπεραξια απο κει που κανεις δεν το περιμενει,εχοντας μαλιστα υπο τις οδηγιες του πολλους νεαρους παικτες που για καποιον που προερχεται απο τη ''γιουγκοσλαβικη'' σχολη θεωρειται ευλογια.Ερωτηση-απορια:εχοντας στα χερια του το συγκεκριμενο ροστερ ο Βουγιοσεβιτς θα παρουσιαζε η ομαδα αυτη την εικονα;Κι εχεις δικιο οταν αναφερεσαι στη δουλεια που εκανε ο Ζοτς τη διετια στο Σπορτινγκ,οπου πραγματικα εβγαλε προπονητικα τον καλυτερο εαυτο του και μπορεσε να βαλει τις βασεις για την ομαδα της επομενης 10ετιας.Μακαρι κι ο Ιβανοβιτς να προσφερε κατι αναλογο εστω και σε μικροτερο ποσοστο,αφου ο Ζοτς ειναι απλησιαστος προπονητικα.Κι ενω φετος οι νεαροι παικτες εχουν παρει χρονο συμμετοχης,οπως συνεβη χθες,και ειναι θετικο,το γεγονος,ομως,οτι η ομαδα δεν εχει μια στερεα αγωνιστικη φιλοσοφια,αποτελει τροχοπεδη στην ουσιαστικη βελτιωση τους..VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. 6.25 μονο, με 100 ποντους επρεπε να χασουμε,ευτυχως που μας σεβαστηκε πολυ ο Ιτουδης τοσο που οταν η διαφορα επεσε κατω απο 25-26 ποντους και το παιχνιδι ηθελε 2,5 λεπτα να τελειωσει,ειχαμε μεσα Λουντζη,Χαραλαμποπουλο,πηρε ταιμ αουτ και ξαναεβαλε μεσα τον Τεοντοσιτς.Εσεις ειστε υπερομαδα τοσο που θα σβησετε την καημενη Μπαρτσα με 0-3 τι να λεμε τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή