Athlenda

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

GLORY DAYS


Είναι ο Ολυμπιακός της ..Spanoulis-Era η πιο μαχητική ομάδα που γνώρισε η Ευρωλίγκα στη σύγχρονη εποχή; Το The Shot II του Γιώργου Πρίντεζη και ο τρόπος που οι ερυθρόλευκοι γύρισαν μια ολόκληρη σειρά απέναντι στη Μπαρτσελόνα μπορεί να έδωσε την τελική απάντηση σε αυτό.. To Ηοοpfellas για τον μύθο που χτίζεται στο ΣΕΦ..



Μύθο που αναπτύσσεται και μεγαλώνει μέσα από τέτοιες βραδιές.. Μέσα από τη φιγούρα του ανθρώπου που έχει νικήσει το χρονόμετρο (Πρίντεζης) και την εικόνα του Σπανούλη να γκρεμίζει τα πάντα για να πανηγυρίσει με την οικογένεια του μέσα σε αποθέωση. Ο Ολυμπιακός έγραψε μια ακόμα χρυσή σελίδα σε αυτό το παιχνίδι που θα θυμόμαστε για χρόνια. Έχω την εντύπωση όμως ότι η μεγαλύτερη κατάκτηση αυτής της ομάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν είναι οι 5 συμμετοχές στα τελευταία 7 F4s ούτε οι κούπες που σήκωσε. Είναι ότι σε ματς όπως ο τέταρτος ημιτελικός με τους Καταλανούς, που το μομέντουμ είναι εναντίον της, σου δίνει την αίσθηση ότι κάτι θα συμβεί. Και κάθε φορά συμβαίνει με πιο θεαματικό τρόπο..


Ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε όλους. Η Ελλάδα επιστρέφει στο F4. Αυτό είναι απειλή..

Ας ξεκινήσουμε από τον φιλοξενούμενο της σελίδας μας, «Πίτι» Ουρτάδο που γράφει αποκλειστικά για το Hoopfellas τη γνώμη του και φέτος στα playoffs της Ευρωλίγκας. Είναι άλλωστε πολύ ενδιαφέρον να έχουμε τη γνώμη ενός ειδικού από την «απέναντι» χώρα και να ενημερωνόμαστε για τον τρόπο που βλέπουν τα παιχνίδια εκεί.

«1.) Η τελευταία κατοχή: Μεγάλο λάθος του Όλεσον. Defensive fake πολύ νωρίς και πολύ ψηλά με τον Σπανούλη να τον ελέγχει. Ο Σλούκας πήρε θέση ψηλά στο κέντρο της ρακέτας (το πιο δύσκολο σημείο για να αμυνθείς). Ο Ντοέλμαν δεν ακολούθησε την περιστροφή και ο Αμπρίνες πήρε τον Σλούκα. Ο Μάντζαρης έκοψε στο ζωγραφιστό και ο Τόμιτς είχε να αποφασίσει εάν θα μαρκάρει το εύκολο lay up του Μάντζαρη  ή θα βγεί στον Πρίντεζη (θυμηθείτε, ο φόργουορντ του Ολυμπιακού είχε 0/5 μέχρι εκείνο το σημείο). Ο Τόμιτς λοιπόν έπραξε σωστά όμως το πρόβλημα ήταν το ρίσκο που πήρε ο Όλεσον και η θέση του Ντόελμαν (έμεινε στον Λοτζέσκι).


2.) Ο Ολυμπιακός έπαιξε το τελευταίο λεπτό με 4 κοντούς και τον Πρίντεζη. Κέρδισαν ένα κλέψιμο πιέζοντας με αυτό το σχήμα (λάθος του Τόμιτς). Επίσης, στη τελευταία κατοχή, το να κάνεις “swinging & recover” με κορμιά όπως του Τόμιτς ή του Ντοέλμαν είναι δύσκολο και γίνεται σαφώς σε αργότερους χρόνους απέναντι σε παίκτες όπως οι κόντοι του ΟΣΦΠ συν τον Πρίντεζη. Το Small Ball κέρδισε.

3.) Η Μπαρτσελόνα μετά το παιχνίδι διαμαρτυρήθηκε στα media για τους διαιτητές και την απόδοση τους όμως η αλήθεια στη στατιστική δείχνει Ολυμπιακός 14 προσωπικές, Μπαρτσελόνα 25..

4.) Ο Όλεσον ήταν η καλύτερη αμυντική επιλογή για τον Σπανούλη αλλά όχι αρκετή. Στην πραγματικότητα, η σειρά ήταν μια «κόλαση» για τους Όλεσον-Σατοράνσκι γιατί οι βοήθειες των ψηλών ήταν πολύ «σοφτ» σε όλη τη διάρκεια των τριών τελευταίων ματς. Ειδικά στη Hand-Off συνεργασία στη κορυφή της ρακέτας, ο Σπανούλης «διάβαζε» εύκολα την άμυνα.


5.) Καμία χρήση ζώνης ή κάτι άλλου ώστε να σπάσει το μομέντουμ του Ολυμπιακού.

6.) Μόνο στο πρώτο παιχνίδι η Μπαρτσελόνα ήταν αποτελεσματική στο να παίζεις στα miss matches και να πασάρει τη μπάλα σε «τρίγωνα» ειδικά με τον Τόμιτς και τον Πλέης (κοιτώντας την εσωτερική πάσα).

7.) Ο Χεζόνια δεν έπαιξε στο τελευταίο ματς. Θα μπορούσε να αποτελέσει ένα όπλο απέναντι απέναντι στο Small Ball των γηπεδούχων.

8.) Τα συγχαρητήρια μου σε όλους τους Έλληνες μπασκετικούς φιλάθλους και προπονητές για την επιτυχία. Θερμούς χαιρετισμούς..!»


Ευχαριστούμε και εμείς τον κόουτς Μανουέλ «Πίτι» Ουρτάδο για την συνεργασία του με το Hoopfellas για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Το σχόλιο του είναι πολύτιμο.

Πάμε και στο δικό μου..


-Ήταν μια καταπληκτική σειρά, η οποία σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά σε αυτό της τακτικής πήγε όπως περιμέναμε και κυρίως όπως θέλαμε να πάει (σχεδόν στο απόλυτο) και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία του Γιάννη Σφαιρόπουλου απέναντι σε έναν πραγματικό κόουτς (με παρέμβαση στο παιχνίδι) όπως είναι ο Πασκουάλ. Ο Ολυμπιακός επέβαλλε το τέμπο του και το δικό του αγωνιστικό στυλ παίρνοντας ότι του έδινε σταδιακά κάθε δευτερόλεπτο που κύλαγε στη σειρά. Χαμήλωσε τον αριθμό των κατοχών (η Μπαρτσελόνα των 72.5 κατοχών στο TOP-16 κατέβηκε στις 65.3) και παράλληλα κέρδισε τη μάχη αυτή (66.8). Η άμυνα των ερυθρόλευκων και η ικανότητα τους να αποδίδουν σε αυτό το μπάσκετ, σε physical καταστάσεις και με τρομερό execution κάτω από πίεση, αποτέλεσε κομβικό σημείο στη σειρά. Είχα γράψει λίγες ημέρες πριν ότι η άμυνα μοιάζει να ποτίζει ενέργεια το παιχνίδι του Ολυμπιακού.. Η ελληνική ομάδα σούταρε καλύτερα παντού μέσα στο παρκέ.

Close Range FG%   66.1 (Ολυμπιακός)  έναντι 58.6 (Μπαρτσελόνα)

Μid Range FG%     40.0   έναντι 34.5

Συνολικά πιο εύστοχος σε δίποντα και τρίποντα, μένοντας πίσω μόνο στις βολές οι οποίες τελικά κόστισαν στον αντίπαλο στο 4ο ματς. Η Μπαρτσελόνα δε κατάφερε σε κανένα σημείο μετά το ξεκίνημα της σειράς να βάλει το βάθος της σαν ομάδα στο παρκέ. Το στυλ μπάσκετ στο οποίο πήγαν τα παιχνίδια δε τη βοήθησε μιας και μειώθηκαν οι ευκαιρίες για παίκτες που «μπαίνουν» στο παιχνίδι από την επίθεση.


Και οι δύο ομάδες λοιπόν στηρίχτηκαν στα πιο σίγουρα χαρτιά που διαθέτουν. Σπανούλης και Πρίντεζης για τον Σφαιρόπουλο, Ναβάρο-Τόμιτς για τον Πασκουάλ. Ο Κροάτης με τα φοβερά playmaking skills (τα οποία δέχτηκαν πλήγμα όταν οι ερυθρόλευκοι του έκρυψαν τον σύμμαχο της ..base line) είχε 10.3 πόντους-2.8 τελικές στη σειρά όμως «έγραψε» 45% στις προσωπικές στα 4 ματς και λιποψύχησε (δεν είναι πρώτη φορά) σε σημεία-κλειδιά, ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι. Κάπως έτσι ο Πασκουάλ έμεινε όπως supporting cast, τη δυνατή γραμμή της Μπαρτσελόνα δηλαδή. Ο Τόμας βγήκε εκτός μόλις ο Ολυμπιακός του έκοψε τις βόλτες στη τελική γραμμή και μαζί του η Μπαρτσελόνα έχασε έναν από τους ελάχιστους παίκτες στο ρόστερ που μπορούν να της δώσουν μια πιο σκληρή υφή στο παιχνίδι της. Ο Χουέρτας (2.8 πόντοι-2.0 λάθη), βασικός πόλος της δημιουργίας, «κόντυνε» απότομα (έχουν μειωθεί τα λεπτά του από τον Φεβρουάριο) μιας και ο τραυματισμός του Όλεσον επέβαλλε ακόμα περισσότερη παρουσία του Σατοράνσκι στο παρκέ ως παίκτη που θα αμυνθεί στον Σπανούλη. Ο Τσέχος PG ήταν η τρίτη σταθερά στο παιχνίδι των Καταλανών όπως ακριβώς εξελίχτηκε, σε μια σειρά άμυνα-κατοχών-ρυθμού, ο Βαγγέλης Μάνταρης (κυρίως) και ο Οθέλο Χάντερ για τον Ολυμπιακό. Για τον Μάντζαρη η σελίδα έχει κάνει πολλές φορές αναφορές και φέτος.




Στη σειρά αυτή έδειξε γιατί παίζει τόσα χρόνια σε αυτό το επίπεδο και τι μπορεί πραγματικά να κάνει. Η άμυνα του στον Ναβάρο, ειδικά οι τοποθετήσεις του κορμιού του μακριά από τη μπάλα, ο βαθμό συγκέντρωσης του και η αποφασιστικότητα του ήταν στοιχεία καταλυτικά στη μάχη της πρόκρισης. Σούταρε το εκπληκτικό 9/10 τρίποντα συνολικά ενώ ο τρόπος που επαναφέρει με προσωπικούς του πόντους τον Ολυμπιακό στη ζωή στο 4ο ματς είναι φοβερός.


-Όπως σας είπε και ο Πίτι, το Small Ball του Σφαιρόπουλου στο τέλος ήταν  κομβικός παράγοντας για όσα ακολούθησαν. Είναι μια απόφαση του προπονητή που θέλει, με κάποιο τρόπο, να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων σε ένα παιχνίδι που εάν όλα εξελιχθούν φυσιολογικά στον εναπομείναντα χρόνο, θα το χάσει. Απόφαση-ηλεκτροσόκ.. Ο Έλληνας κόουτς χρησιμοποίησε αρκετά σαν καθαρό «1» τον Σπανούλη, από την εισαγωγική μάλιστα πάσα ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη αμεσότητα και να μπεί πιο εύκολα στο επιθετικό κομμάτι ο αρχηγός του, ο οποίος μεν δε ξεκίνησε καλά αλλά είναι γνωστό ότι μπορεί να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση. Ο Πασκουάλ πήγε κατευθείαν σε παγίδα όποτε ο Σπανούλης κέρδισε «αλλαγή» αλλά δε μπόρεσε να μικρύνει το γήπεδο για τον αντίπαλο παρεμβαίνοντας με την άμυνα του στο κομμάτι του spacing πατώντας στην ευκαιρία που του έδινε η αστοχία (0/5) του Πρίντεζη από την περίμετρο. Οι Καταλανοί απέφυγαν να βάλουν αυτή τη φορά πολύ τη μπάλα στο High post μετά από pick. Το ότι ο Ολυμπιακός είχε διαβάσεικαι προσαρμοστεί αμυντικά στη πηγή δημιουργίας της επίθεσης τους, επηρέασε πολύ το μυαλό τους στο δεύτερο και τρίτο, συνεπώς ο Πασκουάλ ήθελε να το αποφύγει. Ο Σφαιρόπουλος από την άλλη χρησιμοποίησε αρκετά Flash & recover άμυνα στα pick & rolls (και λιγότερο hedge out)  για να κερδίσει σε αμυντικούς χρόνους στην εισαγωγή της μπάλας από τους Καταλανούς στη γραμμή των βολών, μειώνοντας τον χρόνο απόφασης για τον σέντερ-δημιουργό τους με αυτό τον τρόπο.


Ο ήρωας του ματς Γιώργος Πρίντεζης διαχειρίστηκε σωστά την περιφερειακή του αστοχία. Παρέμεινε επιθετικός, χτύπησε στα close outs, έβαλε τη μπάλα στο παρκέ, τον «ένιωθε» κάθε στιγμή ο αντίπαλος. Μέχρι τη στιγμή της λύτρωσης. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πολλά πράγματα που μπορεί πραγματικά να κάνει μια άμυνα, σε μια φάση όπως η τελευταία στο συγκεκριμένο παιχνίδι, από τη στιγμή που ξεκινούν τα αμυντικά rotations, πέρα από το να επιλέξει. Ο Τόμιτς επέλεξε σωστά. Ένα τρίποντο ενός παίκτη με 0/5 μέχρι εκείνη τη στιγμή θα ήταν ένα σουτ που θεωρώ ότι στο τάιμ-άουτ και εφόσον υπήρχε η δυνατότητα, θα το διάλεγε ο Πασκουάλ. Βέβαια το μπάσκετ δεν είναι μόνο νούμερα. Το mentality του συγκεκριμένου εκτελεστή είναι τέτοιο που μπορεί να σκοράρει σε clutch στιγμές ακόμα και αν κουβαλάει 39’ αστοχίας. Ο Όλεσον όντως ανέβηκε λίγο νωρίς στον Σπανούλη (1-2 ντρίμπλες μετά και πριν την προωθητική θα ήταν καλύτερος χρόνος) όμως ουσιαστικά αυτός που κάνει το λάθος είναι ο Ντόελμαν. Ο Σλούκας έχει πλάτη και δύσκολα θα έβρισκε καλή γωνία πάσας για τον Λοτζέσκι. Ο Αμερικανός έχει ξανακάνει κομβικό λάθος στις αμυντικές περιστροφές και στο κύπελλο απέναντι στη Ρεάλ και τον Ροντρίγκεθ..


Τι άλλο θα δούμε από αυτή την ομάδα..; Μια ομάδα πραγματικό Fight Dog που έχει δώσει άλλη διάσταση στον όρο «μαχητικότητα». Από την αρχή της σεζόν η σελίδα την πίστευε πολύ (εξ ου και οι κατατάξεις στα Power Rankings). Ο κόουτς Σφαιρόπουλος, με μεγάλη μου χαρά, διέψευσε εμένα και οποιαδήποτε αμφιβολία γύρω από το πώς θα ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο πόστο, κάνοντας πραγματικότητα την ευχή της σελίδας για διάψευση και κέρδος ενός ακόμα σπουδαίου προπονητή στο τοπ-επίπεδο για τη χώρα. Έχουμε ημέρες να πούμε πολλά για το F4 και θα το κάνουμε. Μου αρέσει πολύ το status με το οποίο θα μπεί η ομάδα της χώρας μας στη μάχη και οι πιθανότητες της αυτή τη στιγμή..






207 σχόλια:

  1. Εγω απο τη μερια μου θελω να πω ενα μπραβο στη διοικηση του καλπικου που επιμενει σε Ελληνες κοουτς και δικαιωνεται διοτι τελικα η ομαδα αποδιδει "Ελληνικο winning μπασκετ" και οχι αχταρμα τυπου" βαλε λιγο ισπανικο, λιγο γαλλικο λιγο ρωσικο μπασκετ και ο Θεος βοηθος". Ομολογω οτι δεν τον πιστευα τον Σφαιροπουλο, αλλα τελικα ηταν ΑΨΟΓΟΣ.
    Και ενα μπραβο στους Ελληνες παικτες του καλπικου που συνεχιζουν να ειναι πρωταγωνιστες, με τους ξενους να εχουν μετατραπει σε κομπαρσους.
    Ελπιζω καποια στιγμη να γινει το ιδιο και στον Παναθηναικο, γιατι δεν μπορω να βλεπω ΑμεΑ ξενους της κακιας ωρας να τρωνε χρονο παιχνιδιου απο Ελληνοπουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφεις ένα θετικό σχόλιο και χρησιμοποιείς δυο φορές τη λέξη "κάλπικος". Χαίρε κόμπλεξ αμέτρητο.

      Διαγραφή
    2. 1.59 μην σκας αυτος δεν ξερει τι ομαδα ειναι.Αν και ανωνυμος η λεξη καλπικος ειναι το σημα κατατεθεν του, την αναφερει συχνα.Αν διαβασεις προσεχτικα αυτα που γραφει υμνει τον ΟΣΦΠ και κραζει μονιμος τον ΠΑΟ.Μονο η λεξη καλπικος θολωνει τα νερα,αλλα το μαθαμε πλεον,

      Διαγραφή
    3. Ειπαμε να λεμε μονο αληθειες εδω οχι να χαιδευουμε αυτια

      Διαγραφή
  2. To κακό για την ομάδα μου είναι ότι σε αυτή τη μάχη, πηγαίνει πολύ πιο "χορτασμένη" από τους αντίπαλους. Ο Ολυμπιακός είναι πιο επιτυχημένος τα τελευταία χρόνια, αυτός έχει αποδείξει ότι μπορεί να το κάνει, αυτός έχει τα γαλόνια, και ως εκ τούτου, λογικό είναι να υπάρχει αισιοδοξία στον Πειραιά, αλλά και "ψίλιασμα" σε Μόσχα, Μαδρίτη και Κων/πολη.

    Για τη σειρά λίγο πολύ τα έχουμε πει.
    Θα ήθελα να δω ένα σχόλιο, για το από πότε έχουμε να δούμε παίκτη στα ευρωπαικά γήπεδα τόσο κυρίαρχο όσο ο Σπανούλης: τεράστιες ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα προσανατολίζουν το 100% των δυνάμεών τους στο να αντιμετωπίσουν τον Σπανούλη. Και δεν καταφέρνουν τίποτα. Όχι απλά χάνουν, αλλά χάνουν και από τα χέρια του αρχηγού.
    Απλά απίστευτος και ασύγκριτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Τζιμ και παρέα
    Μερικά σχόλια μονο αφου ειπαμε αρκετα στην προηγουμενη αναρτηση

    -Δεν ειδα να γινεται ειδικη αναφορα στον Χεζονια.Ο τυπος μοιαζει με κλασσικη περιπτωση Κροατη(μετα 90'ς) .Μπηκε με τον αερα της μεγαλης πριμαντονας των ευρωπαικων γηπεδων εφαγε 3 ταπες σε 5-6 λεπτα (ειδικα αυτη απο Αγγραβάνη πρεπει να "πονεσε") και ουσιαστικα παροπλιστικε για την υπολοιπη σειρα,παρα τα 3-4 σουτακια που εβαλε.Αφενος δεν ειναι ακομα ετοιμος πνευματικα για τετοια ματς,αφετερου η προσεγγιση του να χτυπαει πινακιδες και παρκε ηταν λιγο ενδεικτικη ενος λάθος mentality,που παιζει πολυ στους Κροατες τελευταια.Μια προβλεψη μου :μπορει να παιξει ΝΒΑ συντομα με καλα νουμερα εχει τις δυνατοτητες να παιξει μπασκετ πολυ υψηλου επιπεδου,αλλα δεν ξερω αν θα γινει ποτε ηγετης(ειδικα στην Ευρωπη με τιποτα)
    Περιπτωση Τομιτς:Tα γράφαμε και στο παγκοσμιο,οσο αρτιος ειναι τεχνικα,τοσο ψυχη του λειπει,συν το οτι κουραζεται αρκετα ευκολα.Ο Πασκουαλ προσπαθησε αρκετα επιτυχημενα να τον εναλλάσει με τον πολυ βελτιωμένο Πλαις αλλα και παλι η υποτονικοτητα του στοιχισε.Ο παικτης εχει πιασει το ταβάνι του και δυστυχως στα δυσκολα ειναι λιγος,και με την εθνικη και με την Μπαρτσα.
    -Ο Αμπρινιες απ την αλλη μπορει να μην εχει το ταλεντο του Χεζονια αλλα εχει ψυχη και δεν φοβαται,ειναι κριμα για αυτον που πεφτει πανω στον Ρουντι στην εθνικη,και τυχη που παιζει μαζι με τον Ναβαρο.Για Πασκουαλ - Ναβαρο μονο σεβασμος...

    Και ενα λιγο πιο ακυρο σχολιο-τροφή συζητησης για τον Παπαγιαννη: Κατ'αρχας ηταν λιγο περιεργο ενας παικτης απο αμερικανικο λυκειο να πηγαινει σε μια ομαδα οπως ο ΠΑΟ.Φανταζομαι χωρις να εχω στοιχεια ,πως στον ΠΑΟ φοβηθηκαν πως μπορει να παιξει παρεμβαση ΟΣΦΠ και τον καπαρωσαν.Απο την αλλη φοβαμαι πως θα ναι πισογυρισμα για τον παικτη να παει στο κολλεγιο απο του χρονου ,και να χασει 2-3 απο τα πιο παραγωγικα του χρονια στο επαγγελματικο μπασκετ.Ειναι φανερο οτι εχει πολλες δυνατοτητες ειδικα για το ευρωπαικο μπασκετ και μπορει σε 2 χρονια να ειναι σταρτερ στην ευρωλιγκα,και να παει ετοιμος 25-26 ετων στο ΝΒΑ με πολυ καλυτερους ορους αν το θελει.Το μελλον του στο κολλεγιο θα ειναι ,να γινει σωματικα πιο δυνατος ,μπασκετικα στασιμος μαλλον και να μπει στην 1η εικοσαδα του ντραφτ,οπου θα μπορει να γινει ενας επομενος Αλεξ Λεν ή Κοντι Ζελερ,οχι σπουδαια πραματα δηλαδη.Αν ακολουθήσει ας πουμε το δρόμο του Μοζγκοφ η του Σπλιτερ θα εχει καλυτερες πιθανοτητες να κανει μεγαλη καριερα κι εδω και απέναντι.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μόνος Κροάτης που δε μασάει είναι ο Μπογκντανοβιτς (ο καλός των Νετς και όχι η απομίμηση της εφές) και αυτό μάλλον δικαιολογείται από το ότι είναι Βόσνιος στη καταγωγή και όχι φλωρο-Κροάτης
      Κατα τ'άλλα συμφωνώ

      Διαγραφή
    2. Διαφωνω για Μπογκντα της Φενερ, και οχι της Εφες οπως γραφεις... Καρυδατος παιχτης κατ εμε με μεγαλα περιθωρια βελτιωσης ακομα... Συμφωνω απολυτα με no closure για Χεζονια Αμπρινες οπως εχουν τωρα τα πραγματα.. Συμφωνω και για Ναβαρο Πασκουαλ

      Κωστας

      Διαγραφή
    3. ο μπογκντάνοβιτς της φενέρ είναι σέρβος. κροάτη έχει η εφές,τον σάριτς.

      Διαγραφή
    4. Ίσα ίσα, ο Κροάτης Μπογκντάνοβις είναι κι αυτός παίκτης τύπου Κλέιζα. Μπορεί να έχει ΜΟ 15 πόντους, μεγάλο ματς δε θα σου πάρει ποτέ

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Τζιμ και μπράβο για τη δουλειά που κάνεις γενικώς, αλλά ακόμα περισσότερο για τις μέρες των πλέι-οφ. Αφενός γιατί δεν μασάς τα λόγια σου, αφετέρου γιατί -με την "ισπανική βοήθεια"- πρόσθεσες άλλο ένα αστεράκι στην κορυφαία ελληνόφωνη μπασκετοανάλυση του web. Keep up και οι πιστοί σου θα αυξάνονται και θα πληθύνονται διαρκώς.

    Τώρα, δεδομένου ότι ο κορμός του Ολυμπιακού είναι παιγμένος χρόνια τώρα και έχει κερδίσει γαλόνια με τρομερά heroics, θέλω να σταθώ στον Σφαιρόπουλο που θεωρώ ότι με τη σειρά αυτή ανέβασε το στάτους του σε μια κομβική στιγμή για την πορεία της καριέρας του. Εδώ κάνει μια προσωπική νίκη απέναντι στον Πασκουάλ και την καλοδουλεμένη Μπαρτσελόνα, έχοντας κυριαρχήσει πλήρως, με την επιβολή του ρυθμού του, με βελτιώσεις από παιχνίδι σε παιχνίδι και με παρεμβάσεις στις κρίσιμες στιγμές. Γενικότερα έχει παρέμβει δομικά στην ομάδα του (αλλαγή ρυθμού επίθεσης κλπ) χωρίς μάλιστα να πάει σε αλλαγές προσώπων, αλλά πιο πολύ έδειξε ότι έχει τη δυνατότητα και μέσα στο ματς, στις οριακές κατοχές, να πάρει ρίσκα και να τα κερδίσει. Αυτό από έναν προπονητή που λίγο-πολύ είχε συνδεθεί με τις κακές στιγμές του Γιόνας Καζλάουσκας και που η πιάτσα μας τον θεωρούσε "λίγο".

    Σε κάθε περίπτωση χαίρομαι να βλέπω επιτυχίες από Έλληνες προπονητές και ονειρεύομαι μια μεταμόσχευση mentality από αυτόν τον Ολυμπιακό στην Εθνική το καλοκαίρι.

    Αυτά και καλημέρα στους φίλους hoopfellistas.

    Shaddamn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή η προσπάθεια αλλά τώρα περιμένει ο εφιάλτης τους και ο μαθητής του..Στο τέλος της χρονιάς πάλι άτιτλοι με ένα λάβαρο του κομπάρσου και ηττημένου σε όποια διοργάνωση και αν συμμετείχαν..Δεν τους έκατσε να πάρουν έναν τίτλο έστω στα χαρτιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπερδευτικες αδερφε στα Πρασινα Νεα ηθελες να γραψεις τον πονο σου...

      Διαγραφή
    2. δεν πας να βγάλεις αλλού τον πόνο σου γιατί χαλάς το κλίμα εδώ.Απλά για κάθε τέτοιο Παναθηναικό αξίζει ένας ποδοσφαιρικός Μαρινάκης και τούμπαλιν

      Διαγραφή
    3. Μπορεί να δικαιωθείς μπορεί και όχι, τόπι είναι αυτό. Καλό όμως θα ήταν να έβαζες και το ονοματάκι σου ώστε στην δεύτερη περίπτωση να έχεις και την ανάλογη αντιμετώπιση. Αλλιώς τζάμπα μάγκας φίλε μου

      Διαγραφή
    4. Το βασικο ερωτημα αγαπητε ανωνυμε 27 Απριλίου 2015 - 7:10 π.μ.ειναι αλλο. Αν η ομαδα σου δεν παρει την ευρωλιγκα και χασει το πρωταθλημα θα εισαι ευχαριστημενος απο την προσπαθεια που εκανε φετος;
      Θελω να πω οτι ο Ολυμπιακος επαιξε πολυ καλο μπασκετ στο σημαντικοτερο μερος της σεζον.Στους 8 απεκλεισε καθαρα μια ομαδα ακριβοτερη και καλυτερα δουλεμενη απο τον ιδιο, στον ημιτελικο κυπελλου εχασε κυριολεκτικα στο τελευταιο δευτερολεπτο (για μενα δεν εχει καμια σημασια η συνθεση του Παναθηναικου) και στους τελικους του πρωταθληματος θα παει να πολεμησει με 50-50 πιθανοτητες. Δεν εχω καμια αμφιβολια οτι θα κανει το καλυτερο που μπορει να γινει. Δικαιουται ο οπαδος του Ολυμπιακου να ειναι δυσαρεστημενος αν τελικα δεν παρει τιτλο;

      Διαγραφή
  6. Τωρα που ηρεμησαμε λιγο,

    η μπαρτσα εμφανιστηκε λιγη ψυχικα, με 2 κροατες, εναν τσεχο και εναν γερμανο πολεμο δεν κερδισε ποτε κανεις. αυτο φανηκε στις διαμαρτυριες στου διαιτητες τα φαλτοσφυριγματα υπερ του ολυμπιακου δεν ηταν τοσα πολλα ουτε σε σημεια που εκριναν τπτ.

    αυτη η πλυμμηρα εμφανιστηκε και στον παγκο τους-που αδυνατουσε να αλλαξει το πλανο. σαν να μην το πιστευε οτι αυτο που δουλευε ολη την χρονια αποτυγχανε και ξανα αποτυγχανε σε αυτην την σειρα.

    ολυμπιακος εκτος απο το 2ρο παιχνιδη που ηταν διαστημικος στα αλλα 2 δεν ηταν εξαιρετικος-ηταν απλα καλος.με κακα διαστηματα στην επιθεση. αλλα παντα ηταν σκληρος και δυνατος. αυτο δεν αντεξε η μπαρτσα. επεισης εδωσε στον τομιτσ την δυνατοτητα να σκεφτει και αυτο τον σκοτωσε, βγαινονται απο το comfort zone βραχυκυκλωσε και τους πηρε μαζι του στον πατο.

    MVP της σειρα ηταν ο Μαντζαρης- δεν εχει το επιθετικο ταλεντο του σκλουκα, ουτε το αθλητικο πακετο του κατσιβελη- αλλα αντιλαμβανεται διαβαζει το παιχνιδη καλητερα.

    ο σφαιροπουλος επιβεβαιωνει αυτα που ολοι πιστευαμε-ελπιζαμε οτι δεν εχασε στο τελευταιο περασμα απο το πανιωνιο! την πηγε την σειρα εκει που βολευε την ομαδα τους, πηρε ρισκα (και του βγηκαν) και παει F4.

    στην μαδριτη δεν παμε σαν underdog ποια, αλλα ως η ποιο φθηνη ομαδα απο τις 4.ολοι πλεον ετοιμαζονται για dogfights απεναντι μας. ο Ιτουδης ειναι αρκετα εξυπνος και εχει τους παικτες μαχητες να ετοιμαστει για τον ημιτελικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θεωρώ ότι ο Πασκουάλ την πήγε τόσο λάθος τη σειρά. Αυτού που του χρεώνεται είναι η αδυναμία να προετοιμάσει ψυχολογικά την ομάδα του για τον δεύτερο αγώνα.
      Τον τέταρτο αγώνα πχ τον έχει πάρει. Ότι έπρεπε να κάνει για να κερδίσει η ομάδα του το έκανε. Ότι οι παίκτες του ήπιαν θάλασσα, δεν μπορεί να το λύσει αυτός, όπως δε μπορεί να προβλέψει ότι θα τον σκοτώσει ο Μάντζαρης με σκοτωμένα σουτ.

      Συνολικά νικητής ο Σφαιρόπουλος, αλλά δε θεωρώ ότι έκανε κακή δουλειά ο Πασκουάλ. Λάθη έχουν γίνει στη στελέχωση αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα (και αρκετά ενδιαφέρουσα)

      Διαγραφή
    2. οταν βαζεις στο 61-65 τον Τομιτς μεσα ενω ο αντιπαλος παει με 4 κοντους, 1) κινδυνευεις να δεχτεις τριποντο στην αμυνα, που "ποναει" πολυ περισσοτερο απο το διποντο (αν πουμε οτι βαζεις Τομιτς για να γλιτωσες το διποντο), και 2) χανεις εναν χειριστη της μπαλας στην επιθεση, που θα μπορουσες να εχεις αντι του Τομιτς

      + ολο το στησιμο της αμυνας στην τελευταια φαση (3 στον Σπαν, 1 στον Σλουκα με αποσταση 1 μετρου, και 1 κατω απο τη ρακετα) ηταν εντελως ερασιτεχνικο. Φυσικο ηταν να βρεθει μονος του ο Πριντ εκει που βρεθηκε.

      39 λεπτα μπορει να κερδισε τη μαχη των παγκων ο Πασκουαλ. Αλλα το να εισαι 39 λεπτα καλυτερος και αυτο το 1 που τα χανεις να ειναι το 40ο, ειναι σαν αυτο που ελεγε ο Γεωργιου "εχεις τη γκομενα στο κρεβατι και τελικα εκσπερμάτωνεις στα σεντονια.

      τζιμ περνα το, δεν "βριζω" ουτε καν στην παρομοιωση.

      Διαγραφή
    3. η τυχη μετραει πανω απο ολα, συστηματα, ψυχη.Ο Παο στην Ισπανια τα εκανε ολα εχασε με 4 ποντους στο τελος αφου ειχε προηγηθει και με 10-11 ποντους.Αλλα η τυχη δεν τον βοηθησε, αφου ο Χουερτας εβαλε για πρωτη φορα 6-8 τριποντα.Aν εχεις τυχη πετυχαινεις τα παντα και ο Ολυμπιακος εχει μπολικη δεν εχει να φοβαται τιποτα.Η διαιτησια απλα δεν σφυριξε το ξυλο του Ολυμπιακου,η Μπαρτσελονα να μην μιλαει για αδικια γιατι εμας εκει μεσα μας σφυρισουν την καθε επαφη 14 φαουλ μονο τους χρεωσαν ενω σε εμας 21.Ολη η αμυνα πανω στον ΔΔ και κερδισε μονο 2 φαουλ.Να σκασουν λοιπον και να μην μιλανε. http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=130&seasoncode=E2014

      Διαγραφή
    4. Προσωπικά δεν εκτιμώ καθόλου τους προπονητές που δρουν μέσα στο ματς ως followers. Ειδικά όταν έχουν εκ των πραγμάτων το ματς στα χέρια τους. Όπως γράφει κι ο Τζιμ, η απόφαση για τη small ball πεντάδα εκ μέρους του Σφαιρό, έγινε για να διαταράξει την κανονικότητα του παιχνιδιού. Η άποψή μου είναι ότι ο αντίπαλος προπονητής πρέπει να δρα ως αντίρροπη δύναμη σε αυτή την προσπάθεια, και να παίξει όσο πιο "κανονικά" γίνεται. Έτσι κι αλλιώς, η επιλογή ενός small ball δεν γεννάει από μόνη της περισσότερα πλεονεκτήματα από ότι μειονεκτήματα. Αν ήταν έτσι, θα τη χρησιμοποιούσαν 40 λεπτά.

      Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας ο Πασκουάλ δε δικαιώθηκε από την επιλογή του να κρατήσει τον Τόμιτς εντός παρκέ. Εγώ ωστόσο αυτό δεν το χρεώνω ως λάθος, κι ας ήταν ο Κροάτης ο μοιραίος στην επίθεση.

      Ξαναλέω, ότι θεωρώ ότι ο Πασκουάλ συνολικά έχασε τη μάχη των πάγκων. Απλά λέω ότι δεν ήταν κακός, όχι τόσο τουλάχιστον όσο παρουσίαζεται.

      Διαγραφή
    5. @4:36
      Την τύχη τη φτιάχνουμε μόνοι μας.
      Πόσα τρίποντα έπρεπε να σας βάλει ο Χουέρτας για να καταλάβετε ότι δεν είναι ...Σάδα (ή Νέλσον), να τον αφήνετε προκλητικά αμαρκάριστο;

      Διαγραφή
    6. Με Ντόρσεη δε την έχανε τη σειρά η Μπάρτσα. Με τίποτα.

      Διαγραφή
    7. Με Ντόρσευ θα χάνανε πιο εύκολα: θα τον στέλνανε συνεχώς στις προσωπικές οι παίχτες του ολυμπιακου κι εκει θα γελαγαμε (κυριολεκτικα)

      Διαγραφή
  7. στο Spanoulis Era είναι και το Ολυμπιακός-Σιένα 1-3, μην ξεχνιόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xεχεχε!!!

      Έχεις πλάκα

      Διαγραφή
    2. άλλος συμπλεγματικός μας βρηκε από δω...δε παίρνεις και καναδυο ακόμα ανώνυμους με τα ίδια "θεματάκια" να φτιάξετε ένα δικό σας φόρουμ, να στάξετε όση χολή γουστάρετε να ξεμπουκώσετε;

      Διαγραφή
    3. Και ομως φιλε μου, οχι δεν ανηκει. Την μπαγκετα στον οσφπ ο σπανουλης την πηρε απο τη στιγμη που εφυγαν παπαλουκας τεοντοσιτς απο την περιφερεια του, και μοναδικος και αδιαπραγματευτος κουμανταδορος ειναι αυτος. Αρα μαλλον η σπανουλης era ξεκιναει απο το 11-12 και την πολη.

      Διαγραφή
    4. Προς Ανώνυμος 28 Απριλίου 2015 - 12:01 π.μ.

      Πολύ σωστά. Το 2010-11 ο ΟΣΦΠ είχε ακόμα αρκετούς star και έμπειρους στο επίπεδο αυτό παίκτες, όπως τους Τεό, Μίλος, Μπούρου, Nesterovic, Halperin και Jamon Gordon, οπότε o VSpan δεν ήταν το πρώτο και μοναδικό... βιολί της ομάδας τότε.

      Την επόμενη χρονιά όλοι αυτοί έγιναν παρελθόν και ο μοναδικός superstar που έμεινε ήταν ο VSpan. The rest was history όπως λένε...

      Αλέξης

      Διαγραφή
  8. 82-84 ο Ντούντα μέσα στον Ζοτς σε μια ματσάρα που δυστυχώς δε βλέπουμε πια στην Α1. Τώρα είναι πρώτος ο Μαχμούτι (που έχει μαζέψει όλο τον παλιό Ολυμπιακό, Γκόρντον, Σεϊμπούτις, Γκριρ) κι αν πάει τελικό την Νταρουσάφακα στην πρώτη της χρονιά στο πρωτάθλημα θα είναι από μόνο του τεράστιο κατόρθωμα. Μετά είναι ο Ζοτς και μετά ο Ντούντα με μια νίκη διαφορά, αλλά τώρα πια με όποιον και να ισοβαθμήσει η Φενέρ θα έχει μειονέκτημα στα πλέι οφ.

    Θέλω να δω τη Φενέρ και στο Φ4 και στα τούρκικα πλέι-οφ. Ακόμα δεν είναι 100% ομάδα Ομπράντοβιτς, 50-60% ναι αλλά όχι 100%, με βαριά σέντερ και γκαρντ σουτέρ και όχι οργανωτές, μη νομίζουν μερικοί ότι θα πάει στη Μαδρίτη και θα κάνει περίπατο. Και μόνο που την πήγε Φ4 αυτή την ομάδα ο Σέρβος απλά αποδεικνύει πόσο τεράστιος κόουτς είναι και πόσο δεν έχει ανάγκη κανέναν Ιτούδη (γιατί μας το λέγανε κι αυτό μερικοί το Νοέμβρη, ότι τον έκανε μάγκα ο Ιτούδης).

    Την περσινή σεζόν βέβαια ήταν 0% ομάδα Ομπράντοβιτς η Φενέρ (εδώ έβγαιναν βρώμες ότι δεν είχε κάνει ούτε καν τις μεταγραφές ο Ζοτς αλλά ο Τουρκσάν κι ο Γκεραρντίνι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γκεραρντίνι έχει φύγει??

      Διαγραφή
    2. στη βικιπαιδεια ακομα τον εχει GΜ της φενερ παντως

      Διαγραφή
  9. Απο ποτε ο αριθμος των βολων ειναι αποδειξη καλης η κακης διαιτησιας,δηλαδη εμας μας αδικησαν οταν παιζαμε με τον Κολοσσο;; http://esake.gr/el/action/EsakegameView?idgame=C202F935&mode=2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. στους 4 εχουμε δυο Παοκτσακια προπονητες (Σφαιρας-Ιτουδης)

    εναν Παρτιζανο (Ομπραντοβιτς)

    και το Λασο που δεν ξερω τι ειναι

    οποτε τι εχουμε;

    ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μπορεί να μη μου αρέσουν αυτά που λες, αλλά μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι!

      Διαγραφή
  11. Ασχετο, ο Τεοντοσιτς εχει τον ιδιο κουρεα με τον Κιριλενκο; Ιδιο μαλλι εχουν, μαλλον πλασαρουν μοδα κλαρινογαμπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου Τζιμ ..
    Δεν μπορω να μην σταθω στις εμφανισεις του Μαντζαρη , ολο το παιχνιδι ηταν περασμενο μεσα του ολος ο ρυθμος ....
    Απιστευτος συγχρονισμος και τρομερη αυτοπεποιηθηση στη κρισιμοτερη φαση της χρονιας .
    Ακομα και τριποντο με ταμπλο.....
    Πολυ ενθαρυντικο για το μελλον του παικτη αλλα και για ΟΣΦΠ -ΕΘΝΙΚΗ.
    Το ταβανι πλεον θα πρεπει να ψηλωσει λιγο ...
    Μανος Μασσαλια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σηκώνοντας τα μάτια λίγο ψηλότερα, μακρύτερα από μια – δυο σεζόν, διαπιστώνεται πως το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Ολυμπιακού είναι άλλο: πως σ’ ένα διεθνές σκηνικό όπου δεδομένα οι όροι του ανταγωνισμού θα γίνονται κάθε χρόνο και δυσκολότεροι για τους Έλληνες, με αντιπάλους που θα δύνανται για διαφορετικούς λόγους (Ρώσοι και Τούρκοι λόγω των εξωφρενικών τους οικονομικών, Ισπανοί χάρη στο impact του ποδοσφαίρου σε όλο το κλαμπ) να ξοδεύουν πολλά περισσότερα, ο Ολυμπιακός κατορθώνει να εξαργυρώνει στο έπακρο την παρουσία του ηγέτη του – ο οποίος, στα 33 του πια, δεν θα έχει απεριόριστες ευκαιρίες στο μέλλον – και τη δυνατότητά του να κάνει, ακόμη, τη διαφορά στο τοπ επίπεδο. Γιατί όσο περνά ο χρόνος θα διαπιστώνουμε πως και στο μπάσκετ, όπως και σ’ όλους τους τομείς της ζωής, αυτά που συνέβησαν τα τελευταία 10-15 χρόνια ήταν εξαίρεση κι όχι κανόνας. Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός είχαν την τύχη να στηρίξουν τις αυτοκρατορίες τους σε Διαμαντίδη & Σπανούλη, οι οποίοι ωστόσο δεν είναι πια λυκόπουλα. Και μπορεί ενδεχομένως με μεθοδική δουλειά και τεχνογνωσία οι ομάδες να διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο, τη διαφορά, ωστόσο, την έκαναν/κάνουν τα δυο ιερά τέρατα. Ο 2 χρόνια μεγαλύτερος Μήτσος είναι προφανές πως δεν μπορεί πια να κάνει τη διαφορά σε τέτοια κλίμακα, χρειάζεται να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον (που ο Παναθηναϊκός, με λάθος επιλογές στο «1», δεν έχει δημιουργήσει). Και γι’ αυτό ο Παναθηναϊκός δεν πλησιάζει, έστω, τα Φ.Φ. τα 2 τελευταία χρόνια που ο Μήτσος είναι εμφανώς «πεσμένος». Επειδή, λοιπόν, ο Σπανούλης το παιχνίδι του το βασίζει πολύ στην αθλητική του ικανότητα κι επειδή ουδείς μπορεί να εγγυηθεί πως αυτά τα γρήγορα πόδια θα τα έχει ως τα 35, είναι σπουδαίο κατόρθωμα που ο Ολυμπιακός αξιοποιεί αυτά τα τελευταία καλά χρόνια του Σπανούλη και διεκδικεί άλλη μια πρωτιά (την οποία στη μετά Σπανούλη εποχή είναι άγνωστο πότε θα ξαναδιεκδικήσει, όπως κι ο Παναθηναϊκός στη μετά Διαμαντίδη, αφού αντικαταστάτες του ιδίου βεληνεκούς δεν φαίνονται στον ορίζοντα, όσο πολύτιμοι κι αν είναι Σλούκας & Μάντζαρης, όσο κι αν προσαρμόζεται στη λογική της μεγάλης ομάδας ο Παππάς). Μεγάλο κατόρθωμα, λοιπόν, η παρουσία στη Μαδρίτη, είτε τα καταφέρει είτε όχι να σηκώσει κούπα (που σαφώς έχει πιθανότητες, 25% όπως όλοι, αφού ειδικά με την ΤΣΣΚΑ οφείλει να εκμεταλλευτεί τους δαίμονες που κουβαλούν χρόνια τώρα οι Ρώσοι). Αλλά επειδή χωρίς κούπα οι συμμετοχές σε Φ.Φ. είναι παράσημα χωρίς αντίκρισμα, ο Ολυμπιακός οφείλει να σηκώσει τώρα όσες κούπες μπορεί. Γιατί ενδέχεται στο μέλλον να μην μπορεί πια…

    Υ.Γ. Επειδή το Hoopfellas (παρα)μεγάλωσε και φιλοξενεί πια κάθε καρυδιάς καρύδι, σχεδόν τα μισά σχόλια των τελευταίων ημερών κατάντησαν οπαδικές ηλιθιότητες. Αντί να παραδεχτούμε άπαντες πως η πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μπάρτσα ήταν απολύτως αρμοστή με τη συμπαγή εικόνα του όλη τη σεζόν… Κι είναι μερικοί τόσο κοντόμυαλοι που δεν σκέφτονται πως ο ασφαλέστερος τρόπος για να «σπρώξει» περισσότερα ο Δημητράκης στο μέλλον είναι να ζηλέψει τους Αγγελόπουλους. Και να επιχειρήσει να τους προσπεράσει. Σήμερα, ήδη, διαβάζω για Βεζένκοφ…

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μήτσο,

      Ξέρω ότι για πολλούς το θέμα εδώ μέσα είναι κόκκινο πανί, κι ότι λίγο πολύ απαγορεύεται να εκφράζει κάποιος απόψεις σαν τη δική μου.

      Αλλά νομίζω ότι τα μπράβο δεν πρέπει να απευθυνθούν στον ολυμπιακό που εξαργυρώνει την παρουσία του αρχηγού του, αλλά κυρίως στον ίδιο τον Βασίλη Σπανούλη.
      Δεν είναι θέμα στελέχωσης της ομάδας, δεν είναι θέμα προστασίας του παίκτη: απλά ο Βασίλης είναι αξεπέραστος.
      Δεν υπάρχει παίκτης να μπει δίπλα του, όχι τουλάχιστον από όσους αφιέρωσαν την καριέρα του στην Ευρωλίγκα.

      Σε καμία περίπτωση δε φταίει ο Διαμαντίδης ούτε ο ΠΑΟ, που δεν μπορούν να επαναλάβουν τα κατορθώματα του Σπανούλη. Γιατί απλά είναι ανεπανάληπτα και φοβάμαι ότι θα περάσουν πολλά χρόνια για να δούμε ξανά κάτι τέτοιο, όχι στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη συνολικά.

      Ξέρω ότι θα ακολουθήσουν χλευαστικά σχόλια, αλλά δεν πειράζει. Κάποτε θα περάσουν τα χρόνια, θα ωριμάσετε, θα πάψει να σας ενοχλεί η φυγή του, και τότε ίσως αξιολογήσετε τα κατορθώματά του.

      υ.γ.
      Φοβερός ο Διαμαντίδης του 2011, δεν το συζητάμε. Αυτή η σεζόν τον καθιέρωσε ανάμεσα στους μύθους του σύγχρονου ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αλλά είχε δίπλα του τον Μπατίστ, είχε τον Φώτση, είχε τον Νίκολας, είχε τον Σάτο, είχε τον Καλάθη, και πάνω από όλα είχε πίσω του τον Ομπράντοβιτς. Συν τοις άλλοις, είχε πολύ χαμηλό ανταγωνισμό.
      Ο Σπανούλης δεν χρειάζεται τίποτα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει πάει φάιναλ4 με τέσσερις διαφορετικούς προπονητές. Και ότι οι δυο εξ αυτών ήρθαν στον ΟΣΦΠ από τον Πανιώνιο...

      Διαγραφή
    2. Σπουδαίος ο Μπίλ όντως, θα μείνει στο πάνθεον των μεγάλων παιχτών της Ευρωλίγκας, αλλά έως τώρα δεν έχει σηκώσει ούτε κυπελλάκι του καφέ στον ΟΣΦΠ χωρίς τον Λω δίπλα του. Όταν το καταφέρει, το συζητάμε.

      Διαγραφή
    3. Εντάξει, είπαμε, σπουδαίος ο Σπανούλης, ισοϋψής του Μήτσου, η μετακίνησή του άλλαξε τις ισορροπίες, αλλά εσύ το τερμάτισες. Το "δεν μπορούν να επαναλάβουν ο Διαμαντίδης κι ο Παναθηναϊκός τα κατορθώματα του Σπανούλη" είναι προφανώς το ανέκδοτο της χρονιάς. Όπως επίσης και πως είχε χαμηλό ανταγωνισμό με την Μπάρτσα εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης, με τον Ναβάρο ακμαίο...

      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    4. o.k ακυρωσε τους ολους οσους ειναι διπλα του και βγαλτον ανθρωπο ορχηστρα.Ουτε Λο ουτε Ντορσει ουτε Αντιτς (αφου βαζεις Σατο)Πριντεζη Χαινς.Λες και οι αλλοι δεν επαιξαν,αλλο αν το 09 επρεπε να το παρει ο Σαρας και το 13 ο Λο.Η ξεχασες οτι και στα δυο φ4 το γυρισε η ομαδα σου οταν αυτος ηταν στον παγκο.Ο ΔΔ δεν καθιερωθηκε απο μια σεζον τον καθιερωσε η πορεια του και οι στατιστικες που εχεις πρωτια.Δεν ειναι τυχαιο οτι θεωρειται ο παιχτης με το πιο ψηλο iq.

      Διαγραφή
    5. Σωνει και καλα να γινει συγκριση και μειωση του ΔΔ.Αληθεια ποση βοηθεια ειχε απο το 35 χρονο τοτε Μπατιστ τον 20-21 Καλαθη,τον Περπερογλου που ηταν στον παγκο,τον Μαριτς τον Βουγιουκα τον Τεπιτς,ακομη και ο Καιμακογλου τοτε στον τελικο ηταν αφαντος,το ροστερ μας δεν συγκρινονταν με της Μπαρτσελονα ειχε πολυ καλυτερο.Δηλαδη επειδη ο Γκαλης δεν ευτυχησε να παει φ4 ειναι χειροτερος ολων.Τι συμπλεγματα εχετε βρε εσεις.Αντε μειωστε μας και αλλο, δεν ειχε λεει ανταγωνισμο το 11,καλα κρασια.Να υποθεσω οτι εισαι απο αυτους που αρχισαν να βλεπουν μετα το 11 οποτε δικαιολογεισαι..

      Διαγραφή
    6. Ο σπανουλης λεει τα πηρε μονος του τα φαιναλ φορ... χαχχα απο χιλιομετρο φαινονται αυτοι που δεν εχουν δει τα ματς του Ολυμπιακου στα φαιναλ φορ ουτε καν απο το γιου τουμπ!

      Διαγραφή
    7. Όπως προέβλεψα...

      @Μήτσος
      Ναι, χαμηλός ανταγωνισμός. Η εν ενεργεία πρωταθλήτρια Μπάρτσα ήταν άδεια (όποιος θυμάται την εικόνα της καταλαβαίνει...), αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν η μόνη σοβαρή αντίπαλος που αντιμετώπισε ο ΠΑΟ. Μια ματιά στα ρόστερ του final4 αρκεί για να σε πείσει.
      Παιδιά, μη μάθουμε το μπάσκετ σήμερα. Το 2011 ήταν χρονιά πριν το lock out, το δολάριο άρχισε να ανακάμπτει έναντι του ευρώ(1~1,5 το 2009, 1~1,26 το 2011), ενώ είναι η πρώτη χρονιά που η κρίση έχει περάσει για τα καλά από τη Αμερική στην Ευρώπη. Αν παρακολουθούσες τότε μπάσκετ, θα θυμάσαι τις ροές ΝΒΑers προς την Ευρώπη μέχρι το 2010, αλλά θα θυμάσαι και πως γύρισαν πίσω όλοι αυτοί...

      @7:29
      Για να καταλάβεις τι λες. Ο Λο δεν έπαιξε επί της ουσίας στο πρώτο final4, ο Ντόρσει δεν έπαιξε στο δεύτερο. Δεν μηδενίζω τους υπόλοιπους παικταράδες που έχει και είχε ο ολυμπιακός, αλλά όλοι ξέρουμε ότι χωρίς τον Σπανούλη δε θα είχαν τύχη.
      Επίσης, καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι ο ΔΔ θεωρείται ο παίκτης με το ψηλότερο iq, γιατί είναι ο παίκτης με το ψηλότερο iq.

      @1:10
      Πας καλά ρε; Ποια μείωση του ΔΔ; Δηλαδή αν πούμε τη γνώμη μας είναι μείωση;
      Τι να κάνουμε ρε φίλε αν είναι λίγο χαμηλότερα από τον Σπανούλη; Να λέμε ψέματα και να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας για να μη στεναχωρηθείτε; Ποιος έχει τελικά συμπλέγματα;

      Επίσης, "φίλε", δε μίλησα καν για προκρίσεις σε final4. Που το είδες εσύ και έγραψες την αποψάρα σου για τον Γκάλη; Αν κάτι κάνει τον Γκάλη πραγματικό ΜΥΘΟ δεν είναι οι τίτλοι του, δεν είναι καν οι μέσοι όροι του. Είναι η εικόνα του. Μια εικόνα ενός ανθρώπου να μπλέκεται ανάμεσα σε 4-5 τέρατα και να τους τα βάζει με κάθε τρόπο. Διαφωνείς;

      Ε, λοιπόν αυτή η εικόνα (τηρουμένων των αναλογιών) είναι που βάζει τον Σπανούλη πάνω από όλους. Η εικόνα μιας ολόκληρης Μπαρτσελόνα (...και τόσων άλλων ομάδων) να προσπαθήσει να τον σταματήσει με κάθε τρόπο, με διπλές και τριπλές άμυνες, με παγίδες, με hedge out, και να μην τα καταφέρουν! Και να χάνουν από αυτόν!

      Διαγραφή
    8. Ρωτήστε πόσες εκατοντάδες φίλων της Μπαρτσελόνα έμειναν στο γήπεδο για να χειροκροτήσουν τον Σπανούλη. Θυμηθείτε τι έγινε πέρσι στη Μάλαγα. Πόσα standing ovation σε έδρες όπως το Μιλάνο;

      Για ποιον άλλον τα έχουμε δει αυτά; Θα σας πω εγώ: ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ

      Διαγραφή
    9. @Ανώνυμος
      Πως είναι κομβικό σημείο στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ η αρπαγή του Σπανούλη είναι, φαντάζομαι, ορατό πια και στον τελευταίο. Από αυτό, ωστόσο, το σημείο μέχρι να χαρακτηρίζεις τα κατορθώματα του Σπανούλη "ανεπανάληπτα" έχει πολύ δρόμο. Όπως και να ακυρώνεις ένα εξαιρετικό support (Λο, Χάιντς, Πρίντεζης κι η νεολαία με Παπανικολάου και σία). Η δε Μπαρτσελόνα του 2011 ήταν τόσο άδεια σε σύγκριση, για παράδειγμα, με τη σημερινή που και σήμερα ακόμη, 4 χρόνια μετά, η γηραιός πια Ναβάρο παραμένει κορυφαίο σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της. Τότε, με τον Ναβάρο ακμαίο, η Μπάρτσα ήταν φυσιολογικά άδεια. Με Λόρμπεκ, Ρούμπιο, Άντερσον και σία.
      Κι ήταν "η μόνη σοβαρή αντίπαλος που αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός" γιατί, προφανώς, η Σιένα που έριξε εμφατικό 3-1 στον Ολυμπιακό (Ολυμπιακό τότε των 20 εκατ. ευρώ με Σπανούλη Τεόντοσιτς, Παπαλουκά, Μπουρούση, Νεστέροβιτς και Ίβκοβιτς) ή η Μακάμπι σε μια νεότερη βερσιόν της ομάδας που το σήκωσε πέρσι, ήταν μάπα κι οι δύο.
      Αλλά ξέχασα: είναι η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου που κάνει τη διαφορά...

      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    10. Ξέρεις Μήτσο, τα ονόματα των παικτών δεν παίζουν μπάσκετ από μόνα τους. Το ρόστερ της Μπάρτσα και το 2011 ήταν γεμάτο. Αυτό που ήταν άδειο, ήταν οι παίκτες από κίνητρο. Σαν φίλος του ΠΑΟ θα έπρεπε να το γνωρίζεις αυτό. Το 2010 που σε απέκλεισε η Παρτιζάν, είχες χειρότερο ρόστερ από το 2009; Όχι, το ίδιο είχες και λίγο καλύτερο. Αλλά η ομάδα σου δεν έπαιζε μπάσκετ. Γιατί;

      Η δε Σιέννα; Μου κάνεις πλάκα, ε;
      17 λεπτά ο Ράκοβιτς.
      Η Μακάμπι νεότερη βερσιόν της ομάδας που το σήκωσε πέρσι; Από που προκύπτει αυτό;
      Ούτε η μία ήταν μάπα, ούτε η άλλη. Αλλά αν τις συγκρίνεις με την Ρεάλ του Ρούντι και του Σέρχιο, με την ΤΣΣΚΑ του Κιριλένκο και του Σβεντ, ή αν προτιμάς με την ΤΣΣΚΑ του Σίσκα, του Λάνγκτον και του Σμόντις, τότε πάω πάσο και σταματάω την κουβέντα, γιατί αν δεν ασχολείσαι τόσο με τον μπάσκετ ή αν είσαι τόσο κολλημένος, δεν έχει νόημα να συζητάμε.

      Τέλος, αν δεν καταλαβαίνεις τον τρόπο με τον οποίο η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνει ισορροπίες (και) στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, τότε απλά μπορείς να το προσπεράσεις και να μην το σχολιάσεις. Να κάνεις τον έξυπνο σε κάτι που μάλλον δεν καταλαβαίνεις, να ξέρεις ότι δε σε τιμά.


      Να απαντήσω επιπλέον για το αν τα κατορθώματα του Σπανούλη είναι ανεπανάληπτα, δεν υπάρχει λόγος. Θέλω να δω αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και το σηκώσει και φέτος, θα βαπτίσετε τον Χάντερ νέο Ολάζουον και τον Λαφαγιέτ νέο Τζέισον Κιντ; Για να μην παραδεχτείτε το μοιραίο;

      Διαγραφή
    11. Κάτι άσχετο. Στον από πάνω που γράφει για τον "35χρονο Μπατίστ"...

      Αλήθεια ποιος μειώνει το suppot cast του αρχηγού του. Ο 35χρονος Μπατίστ που ήταν 34χρονος, επιλέχθηκε στην καλύτερη 5άδα της διοργάνωσης. Και την επόμενη χρονιά που ήταν πράγματι 35, στη δεύτερη. ΕΛΕΟΣ.

      Διαγραφή
    12. xaxaxaxaxa ακου τι λεει χειροκροτουν λέει τον Σπανουλη και δεν το κανουν για κανεναν αλλο;;;;;Ρε πας καλα;;Μενω σε τουριστικο μερος καθε χρονο βλεπω Ιταλους,καποιους Ισπανους να φορανε το 13, ακομη το 7 δεν το ειδα οταν το δω μπορει να αλλαξω γνωμη.Οι φιλαθλοι χειροκροτουν την προσπαθεια της ομαδας τους.Ο Παο εχασε με μεγαλη διαφορα στο ΟΑΚΑ χειροκροτουσε την προσπαθεια,δηλαδη τωρα οι Ρωσοι μπορει να καυχιονται οτι τους χειροκροτησε ολο το ΟΑΚΑ.Θυμαμαι περσι οταν παιζατε εκτος στην Ισπανια ολο το γηπεδο ορθιο εκραζε τις αποφασεις των διαιτητων(Μαλαγα η Καχα)και οι εφημεριδες σας εγραψαν οτι σας χειροκροτησε ολο το γηπεδο.Το ιδιο εγινε και στην Αρμανι περσι.Η ξεχασατε τι ειπε ο Αθηναιου οτι σκουπιζουν τα ποδια τους (οι παιχτες της Αρμανι) στα αποδυτηρια πανω στα λαβαρα της ομαδας σου.

      Διαγραφή
    13. ολες οι αντιπαλες αμυνες προσαρμοζονται πανω σε αντιπαλους παιχτες,το ιδιο γινεται με τον Ναβαρο ΔΔ Παργκο Τεοντοσιτς,αλλα ειπαμε εσεις μονο τον Σπανουλη βλεπετε να κυνηγανε.Ποσο σανο πια;;Στο μονο που εχει παραπανω απο ολους ειναι η υπερφιλοδοξια και η αλλαζονει που εχει περισσοτερο απο ολους.Η ξεχασαμε τι δηλωσεις εκανε στην Εθνικη,(αληθεια στην εθνικη τι εκανε;;)μιλησε για ξεσκαρταρισμα οταν ο ιδιος σερνοτανε.

      Διαγραφή
    14. κυριε Μελαγιες καρφωνεσαι,το παρακανες φτανει.

      Διαγραφή
    15. @Ανώνυμος
      Ξέρεις πόσο εύκολο είναι να μηδενίσεις; Ποιος Σβεντ, τι κέρδισε; Ποιος Κιριλένκο, αυτός που έχασε σ' ένα ημίχρονο 20 πόντους απ' τον Ολυμπιακό; Ποιος Ρούντι, αυτός που κρύβεται στα δύσκολα και φτάνει να παλεύει τη Μακάμπι ένας Μπουρούσης; Η απαξίωση είναι εύκολη, επιχειρήματα βρίσκεις ένα σωρό. Αλλά εδώ μηδένισες το υπόλοιπο (πλην Σπανούλη) ρόστερ του Ολυμπιακού, στους μονίμως χαμένους θα μασήσεις; Έλα ντε, τι σχέση είχε η Μακάμπι του '11 με τη Μακάμπι του '14; Μήπως πως ήταν χτισμένη απ' τον ίδιο προπονητή, στην ίδια smallball φιλοσοφία, με ανάλογα υλικά; Ράις/Πάργκο, Χίκμαν/Πέρκινς, Σμιθ/Έιντσον, Τάιους/Χέντρικς, Σόφο/Σόφο, Μπλου/Μπλου; Πράγματι, καμία σχέση. Όπως το ευρώ με το δολάριο ένα πράμα. Έχει αναδείξει πρωταθλητές και πρωταθλητές αυτή η ισοτιμία...
      Υ.Γ. Αν φαντάζεσαι πως σε παίκτες επιπέδου Σπανούλη μια κούπα παραπάνω ή παρακάτω κάνει τόση διαφορά, τότε τα κριτήριά σου παραείναι φτηνά. Τη θέση του στο Πάνθεο ο Σπανούλης την έχει κερδίσει χάσει/κερδίσει στη Μαδρίτη, την είχε κερδίσει έχανε/κέρδιζε την Μπάρτσα. Όπως κι ο Διαμαντίδης, του οποίου η συνεισφορά στο να κάνει 2/2 νταμπλ ένας διαλυμένος το καλοκαίρι του '12 Παναθηναικός και να αποτρέψει τη δυναστεία του Ολυμπιακού είναι ανεκτίμητη. Όχι για τους τίτλους, αλλά γιατί ο Ολυμπιακός θα γινόταν ο αποκλειστικός προορισμός της επόμενης γενιάς διεθνών. Αξία ανεκτίμητη...

      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    16. ήτανε λέει άδεια η Μπαρτσελόνα του '11 επειδή το είχε πάρει το '10, και έχει όντως μια βάση αυτό, αλλά ξεχνάει πού γινόταν το φάιναλ φορ του '11. Ξεχνάει επίσης ότι όποια άλλη ομάδα στην Ευρώπη (και η δικιά του) αν επιχειρούσε να παίξει ζώνη box-and-one εκείνη τη Μπαρτσελόνα, θα έφευγε με τρεις 30άρες στο κεφάλι. Τη Μπαρτσελόνα του '13 πάλι, που και καλύτερη από την τωρινή είναι και το ίδιο "γεμάτη", έπρεπε να την κερδίσει 4 φορές μόνος του ο Διαμαντίδης (3 δε φτάνανε από ό,τι φάνηκε σε εκείνη τη σειρά) για να φτάσει λιιιιιιιιιιιιιγο τα κατορθώματα του Σπανούλη.

      κι ο Μουρίνιο μάπα προπονητής επίσης. Αφού κέρδισε τη Μπαρτσελόνα το '10 που ήταν άδεια επειδή το είχε πάρει το '9.

      ΡΕ ΣΕΙΣ, ΔΕ ΒΡΕΧΕΙ, ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝΕ...

      Διαγραφή
    17. o,τι κανει ο Σπανουλης φετος το εκανε ο Διαμαντιδης το 12-13. Απλα αντι για Σλουκα Μαντζαρη ειχε διπλα τον Μπανκς. Τελος συζητησης.

      Διαγραφή
  14. Τζιμάρα με έχει κρατήσει στη σελίδα από το πρωί. Έχω ανοιχτό αυτό το άρθρο, τα δύο για τον Μάντζαρη και το "Μασία του Πασκουάλ". Μήτσο το Hoopfellas ήταν μεγάλο εδώ και 2.5 χρόνια, δε μεγάλωσε τώρα. Συμφωνώ πάντως για τους κοντόμυαλους. Ο Βεζένκοφ είναι ΠΡΕΠΕΙ αυτό το καλοκαίρι (ο τζιμ τον είχε Νο1 στόχο πέρυσι αν θυμάμαι). Θα ήθελα από όλα τα παιδιά να μου πούν τη γνώμη τους στη σύγκριση ΠΑΟ 2011-ΟΣΦΠ 2015 με κοινό σημείο αναφοράς τη μαχητικότητα των δύο ομάδων και τις σειρές πλεηοφς με Μπάρτσα.
    Ευχαριστώ, Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έγραψα πως το Hoopfellas μεγάλωσε τώρα. Κι επειδή προσωπικά διαβάζω (και σχολιάζω) πριν τα δυόμισι χρόνια που περιγράφεις, από εποχές όχι με 400, αλλά με διψήφιο αριθμό σχολίων, δεν έχω κι ανάγκη από πατρονάρισμα. Ούτε κι ο Τζιμ φαντάζομαι από κολακεία.

      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    2. Το πρεπει για το Βεζενκοφ δεν το καταλαβαινω. Αν δεν δουμε με ποσα χρηματα εκλεισε η συμφωνια για τη θεση ΞΕΝΟΥ(και απειρου απο υψηλο επιπεδο) και τι αλλες επιλογες ειχαμε δεν μπορω να πω οτι ειναι καλη επιλογη

      Διαγραφή
  15. MVP του μήνα ο Γιώργος Πρίντεζης.
    Αν δεν κάνω λάθος, μόλις ο 4ος Έλληνας που παίρνει το βραβείο του μήνα. Σπανούλης, Διαμαντίδης, Περπέρογλου οι άλλοι τρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου Τζιμ, για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα έβγαλα 2-3 Post το ίδιο βράδυ οπότε να μην επαναλαμβάνομαι.
    Τι τύχη Jim δίνεις στον Ολυμπιακό για τον Ολυμπιακό και ποια τα προγνωστικά σου για το Ρεαλ-Φενέρ.
    Σαν πονηρός Ελληνας και επειδή παίζουν στην Μαδρίτη το Ρεαλ-Φενερ θα γίνει βράδυ.
    Αρα την Ρεαλ θεωρητικά ποιος αντ'ιπαλος θα την συνέφερε, Ο Ολυμπιακός ή η ΤΣΣΚΑ/ Εγώ νομίζω ο Ολυμπιακός. Αρα μήπως αν θέλουν να δώσουν το κυπέλλακι στη Ρεαλ κάτσουν στον ημιτελικό και χειρουργήσουν την ΤΣΣΚΑ, παραδείγματος χάριν επιτρέποντας τις πολλές επαφές και το πολύ ξύλο?
    Για μπες στη σκέψη μου Τζιμ.
    Ο Ολυμπιακός με τον Σπανούλη να έχει 3/3 f4 μέχρι τωρα σίγουρα δεν είναι ξεγραμμένος.
    Κατά τη γνώμη μου όμως θα έχει τύχη αν κάνει ημιτελικό ανάλογο με το 2ο παιχνίδι με την Μπαρτσα στην Ισπανία.
    Τον Ιτούδη σε πίεση δεν τον έχουμε δει. Είμαι περιέργος να τον δω, γιατι τον Τεόντοσιτς τον έχουμε δει κα πολύ καλά μάλιστα

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Πριντεζης μεταμορφωμενος στην σειρα...Ο Μαντζαρης ουσιαστικος και ο Σπανουλης ηγετης.Ο ΟΣΦΠ εχω την αισθηση οτι θα βαλει δυσκολα στους αντιπαλους του στη Μαδριτη,που ξεκινουν με θεωρητικο προβαδισμα.Συγχαρητηρια στον Σφαιροπουλο που του πιστωνεται μεγαλο μερος της επιτυχιας,και οποως ειπες σωστα το ελληνικο μπασκετ κερδιζει εναν ακομα σημαντικο προπονητη στο τοπ επιπεδο της Ευρωπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 18 ασιστς σε 21 λεπτα ο κούπερ
    http://www.gazzetta.gr/basketball/article/733729/1-2-3-18-asist-se-21-lepta-o-koyper-vid

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πάρτε και ένα νέο...Του χρόνου θα χάνετε και απ'τον Βενζέκοφ εκτός από τον Διαμαντάκο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρε και εσυ ενα νεο. Δεν μας νοιαζει. Αν παρουμε και φετος το Ευρωπαικο το οποιο θεωρω δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο να δω τι αντεπιχειρημα θα προβαλλεις? Οτι χανουμε το πρωταθλημα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ? Χχχααχαχχαχα

      Διαγραφή
    2. Πως προκύπτει αυτό φίλε? Εχεις πληροφορία?

      Διαγραφή
  20. Καλησπέρες στο καλύτερο Ελληνικό μπασκετικό blog.
    Γράφω μετά από πολύ καιρό καθώς διαπίστωσα διαβάζοντας τώρα τελευταία ότι έχουν αποχωρήσει ή εκδιωχθεί κάποιοι κάφροι-τρολ που είχαν βρει καταφύγιο εδώ.
    Δυστυχώς η ομάδα μας δεν τα κατάφερε και φέτος στην Ευρωλίγκα να φτάσει στο F4 (όχι ότι ήταν αυτός ο στόχος με αυτό το ρόστερ). Κατά τη γνώμη μου βασικός υπαίτιος για το απογοητευτικό μπάσκετ που παρουσίασε η ομάδα στο ΤΟΡ16 - ειδικά εκτός έδρας - ήταν ο προπονητής και η λάθος διαχείριση/αξιοποίηση του ρόστερ. Θεωρώ αδιανόητο να παρουσιάζει τόσο χαμηλού επιπέδου μπάσκετ και να χάνει με κάτω τα χέρια από ομάδες της σειράς.
    Έχω πολλά παράπονα και απο τη διοίκηση καθώς θεωρώ ''καραγκιοζιλίκια'' τα όσα κάνει και λέει ο ΔΓ και το μόνο που πετυχαίνει είναι να εισπράττει πρόστιμα και να χαλάει το όνομα της ομάδας.
    Το μόνο καλό είναι ότι αρχίσει και καταστρώνει τα πλάνα για τη νέα χρονιά. Είχαμε την ανανέωση (ξαφνικά) του Γκιστ, θα συνεχίσει ο ΔΔ, σήμερα ακούστηκε ότι έχουμε συμφωνήσει με τον Βεζένκοφ με buy out για NBA (λογικά θα πάει στον δεύτερο γύρω και θα μείνει Ευρώπη) ενώ εδώ και ένα μήνα περίπου ακούγονται (σε δημοσιογραφικούς κύκλους) περί συμφωνίας με τον Σάρας για να αναλάβει προπονητής για τη νέα χρονιά.
    Το μόνο που μπορώ να πω αν είναι αλήθεια, είναι ότι με τη λατρεία που τυγχάνει θα στηριχθεί και θα συσπειρώσει τον κόσμο της ομάδας. Ίσως να χρειαστεί και κάποιον εμπειρότερο δίπλα του ως τεχνικό δ/ντη.

    Κλείνω λέγοντας ότι ο Jim είχε δίκιο στα περισσότερα απ' όσα έγραφε το καλοκαίρι για τη λάθος στελέχωση του ρόστερ για μια ακόμα χρονιά. Ελπίζω και εύχομαι φέτος να γίνουν όλα σωστά.
    Θα τα λέμε συχνά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας ελειψες.
      Ξεχασες και την ανανεωση του Παππα.

      Διαγραφή
    2. αν ειναι μετα την αστεια επιλογη του ξεπερασμενου ιβανοβιτς να παρουμε τον σαρας τοτε παει και η επομενη χρονια!!!

      Διαγραφή
    3. Το παικτη Σαρας τον γνωριζω. Τον προπονητη Σαρας λυπαμαι δεν τον ξερω τον κυριο. Και αν ο Παναθηναικος σκοπευει να κανει πειραματα σε μια τετοια θεση να το ξερουμε οτι και η επομενη χρονια ειναι χρονια σφαλιαρας

      Διαγραφή
    4. Σωστά, ανανεώσαμε και τον Παππά. Για Σάρας δεν είναι τίποτα σίγουρο, τι ακούγεται έγραψα.

      Διαγραφή
    5. @Αφροξυλάνθη

      Γεια σου αγάπη.. Σε ευχαριστώ. Μας είχες λείψει. Σε θέλω πιο ενεργή γιατί τα σχόλια σου πάντα είναι ενδιαφέροντα. Κατά τη γνώμη μου, ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού (από τη στιγμή πάντα που καταλήξει ότι δε θα συνεχίσει/ανανεώσει με Ντούσκο) θα πρέπει να είναι να επαναπατρίσει τον Δημήτρη Ιτούδη το καλοκαίρι του 2016.. Το πρώτο βήμα έγινε. Ένας χρόνος είναι αρκετός για δημιουργηθούν ακόμα πιο ευνοϊκές συνθήκες..

      Διαγραφή
    6. Δημήτρη πολύ σωστό αυτό που λες για Ιτούδη, αλλά όπως ανέφερες αυτός ο στόχος πάει για το 2016 κ ερωτώ: έστω πως αυτό επιθυμεί ο ΠΑΟ. Με τι προπονητή θα πορευτεί του χρόνου; Με μεταβατικό; Με νέο κ ανερχόμενο; Με βάση τι κριτήρια θα πάρει προπονητή αν στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει πως θα τον έχει για ένα χρόνο; Μόνο αν ήταν παρόμοιο του στυλ Αγγελου στην Εφες ώστε να προετοιμάσει το έδαφος.

      ΒΑΣΙΛΗΣ

      Διαγραφή
    7. Τζιμ, θεωρείς πιθανό να επιστρέψει ο Ιτούδης με Δημητράκη ως πρόεδρο? Και αν ναι...πως?

      Διαγραφή
  21. Γεια σας Τζιμάρα και παλιοπαρέα.

    Μεγάλα βράδια για τον Ολυμπιακό, δυστυχώς είδα πολύ λίγο ΠΑΟ για να μπορώ να σχολιάσω...
    Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες και τον Τζιμ, η μεγάλη επιτυχία του Bulletman είναι πως έπεισε μια ομάδα που πέρυσι είχε με Μπρτζώκα upptempo να παίξει κοντρολαρισμένα, με λιγότερες κατοχές και χωρίς ποστ παιχνίδι εκτός του Πριντεζη και λίγο του Ντάρντεν.
    Είναι η μέρα με τη νυχτα ο Ολυμπιακός χωρίς Πρίντεζη, εγώ αν ήμουν Ιτούδης θα τον χτύπαγα στο ποστ και στις ανάσες για να του μειώσω το χρόνο παιχνιδιού του, κακά τα ψέματα, το ενεργητικό παιχνίδι του Πριντ θέλει ανάσες...
    Το ίδιο ισχύει και για τον Σπαν είναι η αλήθεια, συμφωνώ και με τα παιδιά του έγραψαν ότι τα πόδια του δύσκολα θα τον κρατήσουν στο ίδιο επίπεδο για πολλά χρόνια, ίσως να έχει 1-2 χρόνια σε κορυφαίο επίπεδο, μετά θα δούμε πιο πολύ περιφερειακό παιχνίδι με σουτ από τα 6,75. Όπως και να έχει είναι απόλαυση να τον βλέπεις να μπορεί μέσα στο ίδιο το παιχνίδι να διαβάζει/αλλάζει τη στρατηγική του για να βοηθήσει την ομάδα του.
    Μου αρέσει η διάθεση του Λοτζέσκι στην άμυνα, πραγματικά έχει επενδύσει σε αυτό...
    Βλέποντας πάντως Μάντζαρη, Παπ, Αγραβάνη να προσπαθούν στον ποστάρουν κοντύτερους/πιο αδύναμους αντιπάλους, θέλω πολύ να δω την ομάδα με στελέχωση Σφαιρόπουλου του χρόνου.

    Ελπίζω πως ο Ολυμπιακός θα αντέξει στα ματς της Μαδρίτης, βασικά αν είναι κοντά στο σκορ το τελευταίο δίλεπτο νιώθεις μία αύρα να τυλίγει το γήπεδο και αναρωτιέσαι από που θα τους έρθει, μου θυμίζει λίγο την εθνική 2004-2006 χωρίς να θέλω να γίνω υπερβολικός, μια που εκείνη η ομάδα ήταν μυθική...

    Είναι κρίμα ο κόσμος του ΠΑΟ να μη θυμάται πως ξεκίνησε ο χρονιά με ήττες και φόβους για μεγάλες αποτυχίες, πως μερικές μεγάλες νίκες έφεραν την ελπίδα και τώρα που ήρθαν οι – σε ένα βαθμό - φυσιολογικές αποτυχίες να κράζουν τον Κόμη. Συμφωνώ πως η ομάδα (όσο η κοράκλα με αφήνει να βλέπω αγώνες) δεν εχει παιξει το ορθολογικό/στοχευμένο μπάσκετ που στιγματισε μια ολόκληρη εποχή, αλλά έχει κερδίσει τον Παππά που μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς του ΠΑΟ για χρόνια, και ελπίζω να δω περισσοτερο χρόνο για τους πιτσιρικάδες στα υπόλοιπα μας της σαιζόν. Ειδικά ο Χαραλαμπόπουλος είναι τρομερό υλικό... Πάντως ο Κόμης μοιάζει μόνος και σε ένα βαθμό και αυτό είναι κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΝΑΠ,

      ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΕΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ, ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΟΠ 16. ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΔΡΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΦΟΡΜΑΡΙΣΜΕΝΗ ΦΕΝΕΡ.
      ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΜΕ ΜΠΑΡΤΣΑ, ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ...
      ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟΣΟ ΕΜΦΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑΤΣ...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ Φ4, ΟΧΙ ΤΟ ΜΑΤΣ 3 ΚΑΙ 4 ΟΠΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΗ (ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΣΠΑΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝΤ) ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ...ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ Φ4 ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΟΣΤ...

      ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ...ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΗ ΟΜΑΔΑ, ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ...ΗΜΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΘΕΡΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΓΑ ΚΡΑΞΙΜΟ (ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΛΟΥΤΖΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΣΗΜΕΡΑ)...ΑΛΛΑ ΟΧΙ, ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΤΣΣΚΑ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ (ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ) ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ...ΚΑΙ Η ΕΦΕΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΚΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΤΟΠ 16 ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΠΑΟ) ΚΑΙ ΠΑΛΕΨΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΡΕΑΛ (ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΓΙΑ ΜΠΑΤΖΕΤ, ΑΠΛΑ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ Ο ΠΕΡΠΕ ΚΑΙ Ο ΚΡΙΣΤΙΤΣ)...
      ΚΑΙ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΦΤΑΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    2. Ενταξει η Εφες ειχε ενα ακομα χρονο προετοιμασια επι ημερων Αγγελου πριν παει ο Ιβκοβιτς εκει και επισης εχει και μεγαλυτερο μπατζετ.

      Π.χ. Κριστιτς vs. Μπατιστα: η διαφορα στην ποιοττητα αντικατοπτριζει και την διαφορα στο μπατζετ.

      Διαγραφή
    3. zen master

      η εφες ειναι διαφορετικη περιπτωση απο τον παο και κατα τη γνωμη μου το παραδειγμα ειναι ατυχες.

      εσυ μπορει να μη θες ν ακουσεις για μπατζετ αλλα δυστυχως ειναι μια πραγματικοτητα.η εφες εχει παικτες που κανουν τη διαφορα πανευρωπαικα, οπως ο κριστιτς, ο περπερογλου, ο ερτελ, ο λασμε.
      φαντασου οτι το λασμε δε μπορουσε καν να τον κρατησει ο παναθηναικος λογω οικονομικου και η εφες τον εχει για δευτερο σεντερ....καταλαβαινεις οτι η διαφορα ειναι μεγαλη μονο απο αυτο....

      ποια ανανεωση κανει η εφες?με ποιον?μονο ο οσμαν παιζει και ο μικρος οντως ειναι αστερακι μιας και εχει σαρωσει τα παντα στις μικρες ηλικιες....τον κορκμαζ δεν τον ειδα εγω να παιζει το τελευταιο διαστημα!!!

      οσο για τη ρεαλ, και συ τα ιδια θα παρουσιαζες απεναντι στους ισπανους και ισως και καλυτερα!!!και αυτοι απεναντι σε αυτη τη τσσκα θα τρωγαν μια σκουπα και εξω απο την πορτα...βασει τι εδειξαν οι ομαδες μεσα στη χρονια παντα...

      και στην τελικη, εγω δεν κατηγορω το ντουντα με την πορεια που εχει μεχρι τωρα στην εφες.φυσιολογικα πραγματα βλεπουμε και του χρονου θα ναι καλυτερη η τουρκικη ομαδα.απορω ομως με την ευκολια που κριτικαρουν τον ιβανοβιτς οταν υπαρχουν διπλα μας τοσα και τοσα παραδειγματα αλλων προπονητων, με μεγαλυτερο μαλιστα background, που ειχαν αναλογες και χειροτερες μαλιστα πορειες απο το ντουσκο την πρωτη τους χρονια!!!!

      ΣΜ

      Διαγραφή
    4. Η Εφές θα μπορούσε να είχε προκριθεί απέναντι στη Ρεάλ. Γενικά έβγαλε αρκετά καλό μπάσκετ στη σειρά απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Η βασική διαφορά στο ρόστερ των Τούρκων με τους πράσινους (εκτός αυτών που αναφέρατε) είναι ότι οι ηγετικές φυσιογνωμίες τους είναι σε καλύτερη μπασκετική ηλικία. Πιστέψτε με, αυτός ο Παναθηναϊκός θα έδειχνε πολύ διαφορετικός με τον Διαμαντίδη στα 30 του..

      Διαγραφή
    5. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΜ,
      ΓΕΝΙΚΑ Η ΒΑΣΙΚΗ ΜΟΥ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ, ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ...
      Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΤΥΧΗΣ... ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ...ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΛΑ ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΩ:
      • ΕΙΧΑΝ ΚΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΤΟΠ 16, ΕΠΕΣΑΝ ΜΕ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΔΡΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΓΚΡΑΝΤ ΦΑΒΟΡΙ, ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ...ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ.
      • Η ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΛΕΨΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (ΕΦΕΣ) ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ, ΕΝΩ Η ΑΛΛΗ ΜΑΛΛΟΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ (ΤΡΩΓΩΝΤΑΣ 3 ΕΙΚΟΣΑΡΕΣ). ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΕΔΩ?
      • ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟ ΟΝΕΙΡΕΥΤΑΙ ΤΟΝ ΚΡΙΣΤΙΤΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΞΕΤΡΕΛΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΣΜΕ (ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΣΕ, ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ – ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΧΑΝΤΕΡ)
      • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ, ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΕΦΕΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ, ΦΩΤΣΗ, ΓΚΙΣΤ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΗΛΙΚΙΑ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΤΖΙΜ)
      • Ο ΕΡΤΕΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΛΑΣΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΧΡΟΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΠΑΠΑ)
      • Η ΕΦΕΣ ΕΧΕΙ ΣΤΑΝΤΑΡ ΣΤΗΝ 12ΑΔΑ ΤΗΣ 3 ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 21 (ΣΑΡΙΤΣ, ΟΣΜΑΝ, ΚΟΡΚΜΑΖ, ΟΥΛΟΥΜΠΑΙ), ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΜΕΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΛΕΠΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΙΟΙ 3 ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 21 ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ 12ΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΟ
      • ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΩΝ, ΟΙ ΕΡΤΕΛ, ΜΠΑΛΑΜΠΑΙ, ΜΠΑΤΟΥΚ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 26
      • ΤΟ ΟΤΙ Η ΤΣΣΚΑ ΘΑ ΕΡΙΧΝΕ ΣΚΟΥΠΑ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΡΕΑΛ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ
      • ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΕΓΩ ΟΛΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ ΛΕΩ ΣΤΟΝ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ?
      ΑΥΤΑ...
      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    6. ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      -πιστευεις οτι με τη ρεαλ θα ειχαμε εικονα αναλογη με αυτη που δειξαμε με τη τσκα?δε θεωρεις οτι με τους ισπανους θα υπηρχαν μεγαλυτερα περιθωρια το παιχνιδι μας να ειναι πιο αποτελεσματικο?γιατι ναι, και στο β ματς της μοσχας εφαγες 20π αλλα επαιξες και μαλιστα επαιξες καλα αλλα ηταν αδυνατο να διαπρεψεις οταν ο κιριλενκο ξεκινα με 3/3 στο πρωτο δεκαλεπτο και μαλιστα απο το τριποντο....και ναι, μεσα στο οακα η ρεαλ δε θα σου ριχνε ποτε 15-20π.
      αντιστροφως, θεωρεις οτι η εφες θα ηταν το ιδιο αποτελεσματικη με τη τσσκα του κιριλενκο σε σειρα αγωνων?

      δεν ειμαι απολυτος , εικασια κανω αλλα στηριζεται στο τι ειδαμε μεσα στη χρονια.

      -διαφωνω και εδω!!!εδω κραζουν πολλοι γιατι δεν κρατησαμε το λασμε και θα μας χαλαγε ο λασμε ως δευτερος και ο κριστιτς ως πρωτος σεντερ?οκ, ειπαμε οτι ο σερβος δεν ειναι αυτος που ηταν αλλα παραμενει ποιοτικος παικτης που μπορει να κανει τη διαφορα, οπως και την εκανε στη σειρα με τη ρεαλ,απο οσο προλαβα να δω φυσικα...

      -και εδω διαφωνω.ο δδ και ο φωτσης ειναι παικτες που εκαναν τη διαφορα, δεν την κανουν, τουλαχιστον σε μονιμη βαση!!!ο γκιστ ειναι αλλη περιπτωση.δε θα λεγα οτι κανει τη διαφορα ο αμερικανος, αλλα ειναι ενας πολυ καλος ρολιστας.ο ερτελ μπορει να μην αποκτησει ποτε την κλαση του δδ αλλα στην παρουσα φαση ειναι πανω στα ντουζενια του και αυτο σε συνδιασμο με την ποιοτητα του τον καθιστουν πολυτιμη μοναδα!

      -και ο παππας φετος αρπαξε την ευκαιρια απο το ντουσκο και εξελιχθηκε και ποιος ξερει, ισως του χρονου να ειναι ακομα καλυτερος και να πλησιασει παικτες, για τους οποιους τωρα γινεται ντορος πανευρωπαικα.

      -βαζεις το σαριτς στην ιδια μοιρα με τους τουρκους νεαρους?γιατι?επειδη εχουν την ιδια ηλικια?ειναι απειρως πιο ετοιμος παικτης ο κροατης και ως πιο ετοιμο παικτη τον χρυσοπληρωσαν οι τουρκοι.εμεις εχουμε το χαραλαμποπουλο , το μποχωριδη και οποιον αλλον συμπληρωνει 12αδα.ομοιως μπορω να σου πω οτι στα 24-25 οι τουρκοι δεν εχουν ετοιμο παικτη γηγενη οπως εμεις!!!η ανανεωση δε μπορει να κριθει σε μια και μονο χρονια αλλα σε ευρος διετιας και τριετιας...

      -ασχολιαστο το τι θα κανε η εφες με τη τσσκα.δεκτο, δε μπορω να το αποδειξω.απλα υποστηριζω τη γνωμη μου βασει αυτων που ειδα μεσα στη χρονια.

      -με εξαιρεση το πρωτο ματς δε θεωρω οτι σηκωσαμε τα χερια στην τσσκα και θεωρω ατυχες να συγκρινομαστε με την εφες που παλεψε περισσοτερο τα ματς με μια ομαδα, κατα τη γνωμη μου, λιγοτερο ποιοτικη.δε ξερω αν τη λες στον ιβανοβιτς αλλα αποψη μου ειναι οτι δεν εχει το μεριδιο ευθυνης που του προσαπτουν στα ματς με τη τσσκα.

      ΣΜ

      Διαγραφή
  22. Εδώ ένα χθεσινό βιντεάκι με τον Ντάρκο Μίλισιτς (που το έχει γυρίσει στο καράτε). Χαχαχαχα μιλάμε για πιστοποιημένο τρελό..
    https://www.youtube.com/watch?v=7SH7zds-aGc&noredirect=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβερός.. Κλαίω..

      Διαγραφή
    2. Χεχε.. απίστευτος! Έκατσα και είδα έναν αγώνα του στο youtube... Mοσχάρ απ τα λίγα...
      Αν λάβουμε υπόψιν ποιοι επελέγησαν πίσω του σε εκείνο το ντραφτ, μιλάμε για μακράν την χειρότερη επιλογή στην ιστορία.

      Διαγραφή
    3. Wade, Anthony, Bosh. Δυνατός.
      Αλλά και ο Olowokandi έχει παίξει καλή μπαλίτσα, μην ξεχνάμε.
      Κάρτερ, Νοβίτσκι, Πιρς.

      Διαγραφή
    4. Σωστός για Ολοβοκάντι... Σου έχω όμως και καλύτερο... Κουαμι Μπραουν... άφησε πίσω του Τ. Τσαντλερ, Π. Γκασολ, Τζ. Τζονσον, Ζ. Ραντολφ, Τονι Παρκερ...

      Διαγραφή
    5. Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ εύκολο για εμάς να παριστάνουμε τους μετά Χριστό προφήτες, όπως επίσης ξεχνάμε ότι οι ομάδες μέσω draft επιθυμούν συχνά να καλύψουν άμεσες ανάγκες.

      Αλλά διάολε, μερικές φορές θέλεις να φωνάξεις: ΜΑ ΚΑΛΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ!

      Διαγραφή
  23. Μα καλά, ο Τζιμ δεν εγραφε οτι η υπομονη ειναι πικρη αλλά ο καρπος θα ειναι ... γλυκος? Πως ηταν λαθος η στελεχωση λοιπον?

    Κι οσον αφορα το χαμηλού επιπέδου μπάσκετ που αναφερεις, τα στατιστικα της Ευρωλιγκας δειχνουν οτι συνολικα ο Παναθηναϊκος επαιξε φετος καλυτερο μπασκετ απο τις δυο προηγουμενες χρονιες (ΠΙΡ 82 vs. 75 vs. 76).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το pir δεν έχει σχέση και με το ρυθμό που παίζει μια ομάδα; Όσο ανεβαίνουν οι κατοχές δεν ανεβαίνει και το pir;

      Διαγραφή
    2. Επίσης δε μετράει και το pir του αντιπάλου σου;

      Διαγραφή
  24. Το PIR της σειράς του ΟΣΦΠ δείχνει Μπαρτσελόνα φίλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Βεβαιως και το δειχνει κι αυτο ειναι το σωστο.

    Η Μπαρτσελονα επαιζε μπασκετ ενω ο Ολυμπιακος προσπαθουσε να το καταστρεψει.

    Το ιδιο ισχυει και για τον ΠΑΟ. Ο ΠΑΟ του Ιβανοβιτς παιζει καλυτερο μπασκετ απο τον ΠΑΟ του Πεδουλακη αλλα οχι τοσο επιτυχημενο οσον αφορα τα αποτελεσματα.

    Ποιος διαφωνει οτι, αν ο ΠΑΟ του Πεδουλακη ειχε παει στο φαϊναλ-4, θα εβαζε πολυ δυσκολα σ' ολες τις ομαδες εκει?

    Απλα, ο μεσος φιλαθλος αρεσκεται να βλεπει περισσοτερο τον Παναθηναϊκο του Ιβανοβιτς (κυριως εντος εδρας) και εδω το ΠΙΡ δεν κανει λαθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος 4:07 τί εννοείς το "ΡΙR δείχνει Μπαρτσελόνα"? Ότι όλα τα παιχνίδια τα κέρδισε αυτός με το καλύτερο PIR, εκτός του τρίτου που ήταν 81-86 και το κέρδισε ο Ολυμπιακός στον πόντο?

      Κι έρχεται κι ο 10:11 κι υπερθεματίζει... Η υπερβολή πάει σύννεφο.

      Διαγραφή
  26. Ο Τόμιτς τελικά μένει στην Βαρκελόνη και δεν πάει ΝΒΑ
    κατα την γνώμη μου κάνει κακό στην εξέλιξη του project της Barcelona.

    Αυτή η ομάδα και ο Πασκουαλ κάνουν του κεφαλιού τους και δεν ακολουθουν τις τάσεις του μπάσκετ.
    Για να δούμε θα βγάλουν κάτι νέο ή απλά θα παραμένουν ξεπερασμένοι;

    sneakersplay.webs.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον.. Η τάση του μπάσκετ στην Ευρώπη δε λέει να αφήσεις έναν παίκτη σαν τον Τόμιτς να φύγει. Αλίμονο.. Ο Κροάτης δεν είναι τυχαία ένας από τους τοπ-παίκτες της διοργάνωσης. Η ικανότητα του στο ποστ και στη πάσα είναι χαρακτηριστικά που μετρούν στο σύγχρονο μπάσκετ. Απλά, εφόσον θέλεις να αυξήσεις τη γκάμα των επιλογών σου στο αμυντικό κομμάτι, χρειάζεται να τον δέσεις στο "5" με έναν mobile ψηλό.

      Διαγραφή
  27. Ο ΠΑΟ του Πεδουλάκη θα είχε παίξει πολύ πιο ελκυστικό μπάσκετ αν ο Διαμαντίδης δεν είχε μείνει μονάχος στον άσσο. Ατυχία λόγω τραυματισμού του Ούκιτς? Ακόμα ένα λάθος της διοιίκησης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΠΑΟ του Πεδουλάκη δε στόχευε να παίξει ελκυστικό μπάσκετ αλλά winning basketball. Τη πρώτη χρονιά του έλειψε ένας έξτρα γκαρντ τη δεύτερη μια δυνατή παρουσία επιθετικά στο ποστ (στη θέση "5"). Έφτασε πολύ κοντά στο F4 και τις δύο σεζόν.

      Διαγραφή
    2. Σύμφωνοι. Ο Πεδουλάκης όμως αποπέμφθηκε γιατί Α) δεν έπαιζε ''ελκυστικό'' μπάσκετ, κατηγορούμενος ότι ή ομάδα δεν ξεπερνούσε τους 65 στην επίθεση (ασχέτως αν κέρδιζε) και Β) δεν αξιοποίησε τους Παππά και Γιάνκοβιτς.
      Αμφιβάλλεις ότι αν είχαμε ένα σοβαρό δημιουργό πίσω (ή και μπροστά) από τον Διαμαντίδη, θα σκοράραμε τουλάχιστον 10 πόντους μ.ο. παραπάνω στην επίθεση παίζοντας το ίδιο winning basketball?

      Διαγραφή
  28. ο ολυμπιακος εξαργυρωνει το μεταλο που εχει φτιαξει τα τελευταια 4 χρονια περνοντας οτι καλυτερο νεο ελληνα κυκλοφορει και εντασοντας τον ομαλα σε ενα περιβαλον με καλους παιχτες αλλα κυριως προπονητες που ακολουθουν το τωρινο μπασκετ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! δηλ, αμυνα και το λεγομενο εξυπνο μπασκετ ( διαβασμα του αντιπαλου,και ευελιξια παιξηματος αναλογως του ροστερ).
    Το ανυσηχητικο με τον ιβανοβιτς ειναι οτι δεν ταιριαζει το χνωτο του με αυτο το μπασκετ που πρεσβευει η ελληνικη-γιουγκο σχολη και νομιζω οτι δεν ειναι καταλληλος για την περαιτερο αναπτυξη των νεων ελληνων παιχτων....αναρχο μπασκετ σε σημειο οτι παιζουμε ρολοι, γρηγορο μπασκετ χωρις ουσια , εμμονικες αντιληψεις,και παροχυμενο μπασκετ....ο μονος ελληνας που ξεχωρισε λιγο δεν ειναι τυχαιο οτι ειναι ο παππας που απο μονος του ειναι παιχτης που δεν μπαινει ευκολα σε καλουπια
    υγ οι ισπανικες ομαδες ειναι ωραιες να τις βλεπεις αλλα οταν σφιγγουν τα γαλατα τα κανουν πανω τους, βλεπε πασκουαλ που δεν θυμαμαι να εχει κερδισει ποτε σημαντικο κλειστο ματς στο τελος και η ρεαλ μολις φαει λιγο ξυλο ....κλαιει...
    υγ2..επιτελους θα δουμε φαιναλ φορ κατα τα3/4 με κανονικους προπονητες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φίλε.. Και οι Πεδουλάκης/Γιαννάκης άμυνα και έξυπνο μπάσκετ έπαιζαν. Ο Ολυμπιακός όμως έχει και ταχύτητα τα τελευταία χρόνια. Φέτος έριξε ηθελημένα το τέμπο μόνο ο Σφαιρόπουλος. Ο Πασκουάλ έχει κερδίσει αρκετά σημαντικά ματς. Και έχει χάσει επίσης. Είναι σημαντικό είναι να βρίσκεσαι κάθε χρόνο σε αυτά τα ματς..

      Διαγραφή
    2. καλησπερα τζιμ ο πεδουλακης δεν δουλεψε καθολου την επιθεση,( δδ και αγιος ο θεος),μαλιστα ο παο ειχε φτιαχτει πρωτιστος να ματσαρει τον οσφπ με οποιοδηποτε κοστος και ο γιαννακης δεν ειχε δωσει το απαιτουμενο μεταλλο(του φταιγαν συνηθως ολοι οι αλλοι) το οποιο φτιαχτηκε σιγα-σιγα.βλεπε ντουντα, Νομιζω οτι αλλο ειναι να τρεχεις στοχευμενα ξεκινωντας πρωτα απο την αμυνα σου και την ενεργεια στο παρκε διαχειρισημη προς οφελος σου(στοχευση ειναι και αυτο),και αλλο το ρολοι...ο κοουτς ιβανοβιτς μου δινει την αισθηση οτι δεν μπορει να δωσει ρολους και να παρει το μαξιμουμ απο τους παιχτες, ακομα και τους μικρους τους χρησιμοποιει χωρις πλανο και ξεκαθαρο ρολο και μου δινει την εντυπωση οτι το εισπρατουν και αυτοι
      Τωρα για την μπαρτσα με τετοια φανελα και ποιοτικο ροστερ τι να πεις, νομιζω οτι δεν πρεπει να ειναι και αρκετα ευχαριστημενοι στη βαρκελονη τα τελευταια χρονια, το μονο ελαφρυντικο που δινω στο πασκουαλ για φετος ειναι οτι τον μονο πραγματικα μπαρουτοκαπνισμενο παιχτη απο μεγαλες διοργανωσεις και με καρυδια που εχει ειναι ο ταλαιπωρημενος ναβαρο..

      Διαγραφή
  29. Τα λεγα για τους Bulls, δε μου γεμιζουν το ματι.
    Το πιθανοτερο ειναι να παρουν τη σειρα με τους Μπακς και ακομη να χτυπησουν τους Καβς (εξω ο Λαβ, εξω και ο JR) αλλα για πρωταθλητες, πολυ λιγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λαβ χάνει όλο τον 2ο γύρο. Ο Σμιθ τους 2 πρώτους αγώνες. Οι Μπακς στο 5ο ματς επέλεξαν να δώσουν το 3ποντο στον Ρόουζ και δικαιώθηκαν. Πάμε ρε Γιάνναρε δυνατά,΄να αποκλείσετε τις αγελάδες και θα μείνετε στην ιστορία ως η πρώτη ομάδα που γύρισε σειρά από το 3-0.

      Διαγραφή
    2. 0/7 τρίποντα ο Ρόουζ.. Φοβερό ματς από τον Κάρτερ Ουίλιαμς. Ο Love χάνει όλη τη σειρά από ότι φαίνεται και ο Σμιθ 2 ματς. Μπορούν να στραφούν στην άμυνα οι Καβς..?

      Διαγραφή
    3. Αναγκαστικά θα γίνουν πιο αμυντικοί μιας και οι αντικαταστάτες (Σαμπερτ και Τ. Τομπσον) των Λαβ και Σμιθ στο βασικό σχήμα, είναι καλύτεροι αμυντικοί. Κακά τα ψέματα όμως ο Λαβ είναι τεράστια απώλεια για τους Καβς... Άνοιγε το γήπεδο με το σουτ του, τραβούσε το αντίπαλο 4αρι στο 3ποντο ανοίγοντας την ρακέτα για τους Τζέιμς και Ιρβινγκ, επέτρεπε στον Τζειμς να εναλλάσσεται στο 3-4... Ο Τόμπσον είναι επίσης εξαιρετικός ριμπάουντερ, αλλά και τελείως διαφορετικός παίχτης από τον Λαβ...
      Βλέπω την ρακέτα των Μπουλς να κλείνει ασφυκτικά και τον Τζειμς να αναλώνεται περισσότερο σε σουτάκια από την περιφέρεια...Θα μπουν?
      Μπορεί βέβαια να περάσουν οι Μπακς στη θέση των Μπουλς...

      Διαγραφή
    4. Τελικά ο Λαβ μάλλον πως χάνει την σεζόν...

      Διαγραφή
  30. Ελπίζω να παίζει..
    https://m.youtube.com/watch?v=j6GKnqc8lyI

    Επειδή κάποιοι κόντεψαν να με βγάλουν τρελό και άμπαλο.
    Μήπως και ο Ερβέλ ήταν 3άρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. http://euroleague.sport24.gr/article/3431455/ta-mpatzet-toy-final-four.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν κατάλαβα τι θέλεις να μας πεις με το βιντέο...
    Τρελός και άμπαλος δεν ξέρω αν είσαι φιλαράκι αλλά μάλλον πως δεν την παλεύεις και επιτέλους κατάλαβε αυτό που σου έχουν πει αρκετά παιδιά εδώ μέσα... Ο ΚΑΚΙΟΥΖΗΣ ΗΤΑΝ 3ΑΡΙ!
    Μπορεί να έπαιζε και στο 4 για λόγους που σου έχουν εξηγήσει ο Τζιμ και κάποιοι άλλοι, αλλά ας το πάμε άλλη μια φορά... Ο ΚΑΚΙΟΥΖΗΣ ΗΤΑΝ 3ΑΡΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ δηλαδή στο βίντεο τον είδες να παίζει 3άρι;
      Ο Τζιμ, που είπε ότι έπαιζε 3άρι, έχει ήδη πει ότι στη Σιέννα έπαιζε στο 4...

      Μήπως μαζεύονται αρκετά;

      Διαγραφή
    2. Και για να σε προλάβω.
      Δεν εννοώ ότι εγώ έχω δίκιο και εσείς άδικο.
      Αλλά ρε φίλε δε γίνεται να με βγάζετε και τόσο τρελό.

      Διαγραφή
  33. του χρονου παμε για το πεμπτο ευρωπαικο
    δηλαδη το τεταρτο ευρωπαικο σε 5 χρονια
    και το δευτερο μπακ 2 μπακ
    απιστευτο μονο εμεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και η μονη ομαδα αυτη τη δεκαετια που εχει παρει τρια ευρωπαικα σερι 2015-2018. Απιστευτο αλλα μονο εμεις. Η καλυτερη ομαδα της τελευταιας 20ετιας. Επισης η Euroleague μετονομαζεται σε Europetway ως φορο τιμης στον παικτη του Ολυμπιακου(και μετεπειτα αστερι του πενταγραμμου.) που τραγουδησε τον καινουργιο επισημο υμνο της Euroleague. Απιστευτο αλλα μονο εμεις. Επισης ο Ολυμπιακος ειναι η μονη ομαδα που συμμετεχει απευθειας στο φαιναλ φορ χωρις προκριματικα. Οι υπολοιπες 23 ομαδες διεκδικουν τα υπολοιπα 3 εισιτηρια. Απιστευτο αλλα μονο εμεις. Το ΝΒΑ σταματαει αυτη την εποχη και περιμενει να τελειωσει το φαιναλ φορ της Ευρωλιγκας ωστε να συμμετεχει -καπακι- και στον τελικο του ΝΒΑ καθως και εκει η μια θεση ειναι καπαρωμενη για την καλυτερη ομαδα του πλανητη. Απιστευτο αλλα μονο εμεις. Κατα τα λοιπα το βραβειο καλυτερου αμυντικου ονομαζεται Βραβειο Mantzaris μετα τις 10 συνεχομενες νικες του στο βραβειο. Ο Σπανουλης ονομαζεται καλυτερος παικτης ολων των εποχων αφου ειναι πρωτος στις κατηγοριες πρωτου σκορερ, πρωτου πασερ, πρωτου στα κοψιματα και πρωτος στα ριμπαουντ. Οι Αγγελοπουλοι αλλαζουν το σημα του Ολυμπιακου για να περιλαμβανει τα 10 αστερια και τα 7 δαχτυλιδια ΝΒΑ ενω νοικιαζουν ειδικο κτιριο - αποθηκη για να αποθηκευσουν τις κουπες. Φυλακα στην αποθηκη για να φυλαει τις κουπες βαζουν τον Δημητρη Γιαννακοπουλο μετα τις αποκαλυψεις οτι ειναι ¨κρυφοολυμπιακακιας" απο κουνια ενω δηλωνει μεγαλη τιμη που θα ειναι ο τροπαιοφυλακας του Θρυλου-μια-ζωη. Αυτα για τη βραδυνη βαρδια. Την πρωινη την εχει καπαρωσει ο Διαμαντιδης καθως δηλωσε μεγαλος φαν του καλυτερου παικτη ολων των εποχων Spanouli Vasili τη φωτογραφια του οποιου, με αυτογραφο, την εχει πανω απο το κρεββατι του.
      Απιστευτο, αλλα μονο εμεις!

      Διαγραφή
  34. Γειά σου Δημήτριε,
    με απογοήτευση μαθαίνω ότι η Μπάρτσα σουτάρει τον Ντοελμαν (που δεν είναι τόσο κακός, καλύτερος σαφώς από τον Wallace) για τον Βεζένκοφ...
    και πραγματικά με πιάνει απελπισία και κατάθληψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Γιατί το παίρνεις κατάκαρδα..? Μη κάνεις καμιά τρέλα..

      Η Μπάρτσα άφησε προ λίγων ωρών να εννοηθεί ότι θα κρατήσει τον Ντόελμαν. Να σου πω την αλήθεια με εξέπληξε.. (ίσως έγινε σκόπιμα για να δημιουργήσει κίνητρο στον παίκτη για το τέλος της ACB). Eίναι διαφορετικός παίκτης από τον Ουάλας. Σαφώς πιο πλαστικός, πολύ πιο ικανός στο εκτελεστικό κομμάτι αλλά πιο αδύναμος στο ριμπάουντ και στην άμυνα στο ποστ. Για τον Βεζένκοφ πολλά ακούγονται.. Ας περιμένουμε. Περιττό να σου πω ότι εάν ο "Βέζε" φτάσει (σν ταβάνι) να γίνει Ντόελμαν στη καριέρα του, θα έχει αποτύχει. Χωρίς να είναι καλύτερος παίκτης σήμερα, θα τον έπαιρνα πάνω από τον Αμερικανό σίγουρα.

      Διαγραφή
    2. Γειά σου φίλε μου.
      Ίσως δεν το διατύπωσα σωστά: συμφωνώ απόλυτα (το έγραψα εξ'άλλου) ότι προτιμώ Ντόελμαν από Ουάλας (ίσως γιατί μοιάζει πιο "γιουγκος" στη φάτσα). To θέμα δεν είναι ότι τον αφήνει η Μπαρτσα
      Αυτό που εννοούσα είναι ότι είναι κρίμα να αφήσει ο ΠΑΟ πχ τον Βεζένκοφ και αυτός να παει στη Μπαρτσα που κακά τα ψέματα δε θα έχει πολύ χρόνο συμμετοχής (αρχικά τουλάχιστον). Δεν είναι έτοιμος παίχτης σα τον Παπανικολαου πχ.
      Και προφανώς συμφωνουμε ότι το ταβάνι του Βεζένκοφ ειναι πολυ πιο ψηλά απο Ντόλεμαν

      Διαγραφή
    3. Χαχα.. Πιο "Γιούγκος" στη φάτσα.. Μ'αρέσεις.Πιστεύω ότι οι αιώνιοι θα χτυπήσουν δυνατά τον Βεζένκοφ το καλοκαίρι. Με μια πρώτη εκτίμηση, θα έδινα μικρό προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Αλλά αυτά αλλάζουν ανά πάσα στιγμή.

      Διαγραφή
    4. Ποιόν έχει μάνατζερ τώρα ο Βεζένκοβ; Είχε πάει στον αδερφό του Σφαιρόπουλου;

      Διαγραφή
  35. καλησπερα Jim..πολλες φορες εχεις αναφερθει στο προσωπο του Ιβανοβιτς λεγοντας οτι το σωστοτερο θα ταν να κριθει σε βαθος χρονου 2-3 ετων..αλλωστε το συγκεκριμενο προτζεκτ της προωθησης νεων ελληνων παικτων θελει χρονο..παραλληλα ομως στο θεμα του Λαβαλ εχεις αναφερει οτι τετοιοι παικτες τυπου Λαβαλ για το 5 δεν αρεσαν ποτε στον Ιβανοβιτς που προτιμαει βαρια κορμια κ οτι k τον Χαινς να του φερναν κανεις δεν εγγυαται οτι δεν θα τον χρησιμοποιουσε παρα μονο 5λεπτα..
    σορρυ αλλα εμενα κ μονο το συγκεκριμενο κομματι μου δειχνει οτι ο Ιβανοβιτς δεν κανει για τον Παναθηναικο..ενας ανθρωπος που προτιμαει να χασει με τον δικο του τροπο παρα να εκσυχρονιστει στις τασεις του συγχρονου ευρωπαικου μπασκετ κ να διεκδικησει κατι καλυτερο για την ομαδα του..τι παει να πει δεν του αρεσουν τετοιου στυλ 5αρια οπως ο Λαβαλ?δεν μιλαμε για μπλουζακια που ναι να αγορασεις κ λες μ'αρεσει ή δε μ'αρεσει..

    επιπλεον πολλοι αναφερονται πολλοι στο ξεπεταγμα των Παππα-Γιανκοβιτς δινοντας τα ευσημα στον Ιβανοβιτς..σορρυ αλλα κ παλι εδω θα διαφωνησω..ο Παππας πιστευω οτι ετσι κ αλλιως εχει τα φοντα να πρωταγωνιστησει στο υψηλοτερο επιπεδο,το μονο που χρειαζοταν ηταν εναν προπονητη να του δειξει εμπιστοσυνη κ χρονο συμμετοχης,κατι που δεν εκανε ο Πεδουλακης περυσι..κ η γιαγια μου πιστευω οτι αμα κοουτσαρε φετος τον Παναθηναικο κ εδινε χρονο συμμετοχης κ ρολο στην ομαδα στον Παππα παλι τα ιδια θα βλεπαμε απο τον συγκεκριμενο παικτη..για τον Γιανκοβιτς απ'την στιγμη που ο ιδιος ο Παναθηναικος ειχε αποφασισει να αφησει επιτηδες χωρις ουσιαστικο back-up την θεση 3 νομιζω οτι ηταν αναποφευκτο να κανει το βημα μπροστα..κ θα συνεβαινε παλι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ προπονητη φετος..οποτε για ποιο εργο Ιβανοβιτς μιλαμε?δεν θα αναφερθω στο πολλες φορες αλλοπροσαλλο κοουτσαρισμα του..ο ανθρωπος αυτος ειναι επικυνδυνος κ ξεπερασμενος απο το ιδιο το μπασκετ κ θα πρεπε να αποτελεσει παρελθον απο το παγκο του τριφφυλιου ανεξαρτητου κατακτησης ή οχι στο τελος της σεζον..μην πω το συντομοτερο δυνατο..
    εδω κοτζαμ Μεσινα εφυγε κακην κακως απο την ΤΣΣΚΑ προδομενος απ'τις ιδιες του τις εμμονες..αργο μπασκετ,βαρια κορμια στην 5αδα,κλπ..την οποια παρεπιμποντως ειχε οδηγησει κ δυο φορες στην κορυφη της ευρωπης το 2006 κ το 2008..κ μεις δηλαδη θα πρεπει να ανεχτουμε την ξεροκεφαλια κτις εμμονες του Ιβανοβιτς?δεν νομιζω..

    green warrior..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύγε green warrior..

      Σπήλιος Καταμεσίνης

      Διαγραφή
    2. @Green warrior

      Το ότι δεν έπαιξε ο Λαουάλ στα playoffs και ουσιαστικά σε όλο το διάστημα που βρίσκεται με την ομάδα, δεν οφείλεται στο ότι προωθήθηκε κάποιο νεότερο παιδί στο rotation. Απλά δεν παίζει με τέτοια "5" ο Ιβάνοβιτς.. Περιμένουμε το τέλος της σεζόν, κάνουμε ταμείο και αξιολογούμε. Είναι γνωστό ότι η άποψη σου αντιπροσωπεύει πολύ κόσμο του Παναθηναϊκού.

      Διαγραφή
    3. Ωραίος ο πολεμιστής...
      Εγώ θα ήθελα να επαναλάβω μια ερώτηση που είχα κάνει σε παλαιότερη ανάρτηση προς τον Τζιμ (προφανώς δεν έλαβα απάντηση) αλλά και σε όσους έχουν απομείνει να υποστηρίζουν ότι ο Ιβάνοβιτς καλό θα ήταν να έμενε και 2η χρονιά ώστε να φανεί το έργο του...
      Βάζοντας στην άκρη τα πολλά μειονεκτήματα του κόουτς και εμμένοντας στο εξής ένα...ήτοι το γεγονός ότι ο Ιβάνοβιτς είναι κάκιστος closer χάνοντας δικά του παιχνίδια στα τελευταία λεπτά ενός αγώνα, όχι μόνο φέτος αλλά σε ολόκληρη την καριέρα του... Με ποιο σκεπτικό περιμένετε να μην συμβαίνει το ίδιο και του χρόνου στις τελευταίες κατοχές κλειστών αγώνων, όταν θα κρίνονται προκρίσεις και τίτλοι???

      Διαγραφή
  36. Τζίμ πως πάει η κατασκευή της ιστοσελίδα (ή ανανέωση αυτής δεν θυμάμαι πως το είχες γράψει κάποια στιγμή);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη παρούσα φάση θα βελτιώσουμε αυτή τη πλατφόρμα (mobile friendly και άλλες αλλαγές/βελτιώσεις). Έπρεπε να είναι έτοιμη από τον Μάρτη αλλά λόγω ενός απροόπτου πήγε πίσω.

      Διαγραφή
  37. Καλησπέρα σε όλους! Μιάς και πιάσαμε λίγο την κουβέντα για Βεζένκοφ και Παναθηναϊκό θα ήθελα να απευθύνω μια ερώτηση στον Δημήτρη και σε όλους τους υπόλοιπους. Βλέποντας την σειρά με την ΤΣΣΚΑ και το εμφανές πρόβλημα στο size -μεταξύ άλλων- που είχε η ομάδα, πως φαίνεται μια μελλοντική 5άδα με Διαμαντίδη, Γιάνκοβιτς, Χαραλαμπόπουλο, Βεζένκοφ, Γκιστ. Γενικότερα βλέποντας το δεδομένο ενδιαφέρον για Βεζένκοφ αλλά και την επίσης δεδομένη παρουσία Γκιστ, Φώτση στο 4 και Γιάνκοβιτς, Χαραλαμπόπουλου στο 3 ψάχνω να βρω τρόπους για να χωρέσουν όλοι μαζί σε κάποια σχήματα.
    Μια 5άδα λοιπόν με μέσο όρο ύψους πάνω από 2.02, με mobility, με 5 παίκτες που μπορούν να σουτάρουν, με έναν κλασικό και 3 αν δυνάμει δημιουργούς και με άνεση στις αλλαγές μαρκαρισμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Madness.. Διαμαντίδης, μελλοντική..? Όλοι χωρούν. Με τον Βεζένκοφ (και εφόσον ανταποκριθεί, πράγμα το οποίο πιστεύω ακράδαντα) στο ρόστερ, ο Φώτσης θα κάνει ένα βηματάκι πίσω στο rotation. Δεν είναι αυτοσκοπός το μέγεθος (μιας και ανέφερες τη σειρά με την ΤΣΣΚΑ). Με το aggressiveness το ματσάρεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σειρά του Ολυμπιακού με τη Μπαρτσελόνα..

      Διαγραφή
    2. Nomizw pws otan ftasei o Charalampopoulos na paizei basiko rolo sthn omada 8a exei aposur8ei o arxhgos.Ton blepw polu agouro akoma k eksairetika adunamo sto amuntiko kommati.Xarakthristiko oti epaize ta 3aria ths cska sta 2 metra.Den peirazei omws exei olh th zwh mprosta tou me sklhrh douleia mporei na paei pshla.
      Vigotank

      Διαγραφή
    3. Στην άμυνα θα έχεις τεράστιο θέμα... Άσε που με αυτή την πεντάδα, ο Μήτσος θα αφήσει τα κόκαλά του στο παρκέ.
      Ο Βεζένκοφ από ότι ακούγεται, αλλά και από ότι δείχνει και ο ίδιος, είναι ξύπνιο παλικάρι. Θα γνωρίζει λοιπόν ότι το ταβάνι του στο 3 είναι πολύ ψηλότερο από ότι στο 4 και ότι θα πρέπει να δουλέψει ούτως ή άλλως σε συγκεκριμένα τομείς (που έχει εξηγήσει και ο Τζιμ στο παρελθόν, αλλά έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Βεζέ) για να μπορέσει να κάνει την παραπάνω μετάβαση, η οποία είναι επιβεβλημένη αν θέλει μελλοντικά να κάνει καριέρα στο ΝΒΑ, ως κάτι καλύτερο από ένας συμπαθητικός ρολίστας... Εκτός όμως από δουλειά θα χρειαστεί και χρόνο στο 3 παίζοντας στο ψηλότερο (εκτός ΝΒΑ) επίπεδο και με αυτό το γνώμονα, ο ΠΑΟ θα ήταν εξαιρετική επιλογή...
      Για φανταστείτε να κλείσει τελικά ο Βεζέ στον γαύρο και ο Καλάθης σε καμία ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη... Θα ψάχνει ο Δημητράκης τρύπα να κρυφτεί...

      Διαγραφή
  38. Τζιμ ασχετα με το θεμα προπονητη το ροστερ του ΠΑΟ ειναι γενικα καλο.Με την προσθηκη ενος καλου αμυντικου γκαρντ(πχ Μπραμος)και την αναβαθμιση του Μποχωριδη και-εννοειται-του Λαβαλ(ή η αποκτηση καποιου αλλου παικτη με παρομοια στοιχεια) το υλικο μου μοιαζει επαρκες.
    Κανε και μια αναφορα στην ΑΕΚ του Σακοτα και μεχρι που πιστευεις οτι μπορει να φτασει το εγχειρημα αυτο...
    Για τον ΟΣΦΠ το στοιχημα Σφαιροπουλου πετυχε και μακαρι να σηκωσει και την κουπα με τοσους Ελληνες παικτες μεσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, το ρόστερ έχει βάθος. Διαφορετική διαχείριση χρειάζεται. Η ΑΕΚ πιστεύω ότι μπορεί να τερματίσει 3η από φέτος, στα playoffs. Το σημαντικό είναι να μη χτίσει στα παραπάνω χρήματα που μπορεί να διαθέσει αλλά να αξιοποιήσει τη δυνατότητα της αυτή φτιάχνοντας μια βάση για τα επόμενη χρόνια.

      Διαγραφή
    2. Τζιμ και vet,η ΑΕΚ εχασε το Σαββατο απο τον ΑΓΟΡ (ημουν στο γηπεδο) και με απογοητευσε αρκετα γιατι περιμενα να δω σοου απεναντι στo μετριοτατο πλην τιμιο ροστερ του φετινου ΑΓΟΡ.Παρ'ολα αυτα επαιξε πολυ αναιμικη αμυνα ειδικα μεσα στη ρακετα(καταλαβαινει ευκολα καποιος γιατι ο Μπονσου δεν ηταν ετοιμος φετος για Ευρωλιγκα) και στην επιθεση βασιστηκε στην εμπερια και το ταλεντο του Χερστον και εχασε σε μια λεπτομερεια απο μια πολυ χαμηλοτερου επιπεδου ομαδα στην επιθεση τουλαχιστον.Το ροστερ της πιστευω στεκει και για Ευρωλιγκα με καποιες διορθωσεις αλλα χρειαζεται σκληραδα.Πιστευω πως ενισχυση του ελληνικου στοιχειου θα της τη δοση.

      no_closure

      Διαγραφή
    3. Σαφέστατα.. Το έχουμε ξαναπεί, η ΑΕΚ θέλει πολύ δουλειά στο αμυντικό κομμάτι. Δεν είναι θέμα Μπονσού (όχι απλά είναι παίκτης-Ευρωλίγκας αλλά από αυτούς που μπορούν να έχουν ρόλο σε δυνατές ομάδες) αλλά ομαδικό. Για αυτό και δε θα είναι εύκολα τα πράγματα απέναντι σε σκληρές ομάδες όπως οι δύο μεγάλοι της Θεσσαλονίκης. Απλά για την Α1 η ποιότητα κάποιων μονάδων της είναι too much..

      Διαγραφή
  39. For your... information!

    http://www.eurohoops.net/el/2015/04/trademarks-el/89070/11/

    Αλέξης

    ΥΓ. Επίσης και με την CSKA στο ΣΕΦ έβαλε τους 8 από τους τελευταίους 11 πόντους του ΟΣΦΠ στο τέλος του αγώνα (με 8/8 βολές), αλλά εκεί ο ΟΣΦΠ είχε μάλλον ήδη καθαρίσει το... ματσάκι και τους... Ρώσους πριν φτάσουμε στα τελευταία 2-3 λεπτά του αγώνα, οπότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ασχετο αλλα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σε αυτους που βλεπουν παραπανω Nba απο εμενα.Γιατι ετσι οι Toronto?2οι στην ανατολη κ sweep στον 1ο γυρω?
    Vigotank

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4η ηταν στην ανατολή και χωρίς ιδιαίτερη πείρα στα playoffs. H Washington σκληρή ομάδα με έμπειρος παιχτες.πέρσι πέταξαν εξω τους bulls με μειονέκτημα. Έχουν και το Truth φέτος. Τους βλέπω για τελικούς της ανατολής φέτος.
      White chocolate

      Διαγραφή
    2. Με πουλησε το παρακατω link που τους παρουσιαζει 2ους,
      http://gr.global.nba.com/playoffs/
      Κατα τ αλλα συμφωνω ο Pierce ειναι βαρυ χαρτι για play offs.
      Vigotank

      Διαγραφή
    3. Σωστός ο τρελούτσικος...Ομάδα πλει οφ η Ουάσινγκτον, παρόλο που ούτε ο πιο φανατικός οπαδός τους, δεν περίμενε τόσο εύκολη σκούπα εναντίον του Τορόντο ...
      Εγώ θα το τραβήξω και θα πω ότι μετά τον τραυματισμό του Λαβ, μπορουν μέχρι και τελικούς ΝΒΑ...
      Υ.Γ. Την πίσω από την πλάτη νο λουκ πάσα με τον αγκώνα, του δικού σου, την έχει επαναλάβει κανείς?

      Διαγραφή
    4. Να έβαζε και το καλάθι ο αμπαλος ο lafrentz θα ηταν ακόμη καλύτερη. Παρολα αυτάς εμείνε στην ιστορία.
      https://youtu.be/m-Vq-DO86RE
      White chocolate

      Διαγραφή
    5. Την έχει ξανακάνει... στη Κίνα.
      https://www.youtube.com/watch?v=FLNcGWONYw4

      Διαγραφή
  41. Ο Κόμης δείχνει τα δόντια του στη Θεσσαλονίκη.. 23-38 στο ημίχρονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. http://www.euroleague.net/resourceserver/19080/7dd1e5a9-6d1e-44ba-805c-0858188b732f/b88/rglang/en-US/filename/7dd.jpg

    http://www.euroleague.net/rs/18820/7dd1e5a9-6d1e-44ba-805c-0858188b732f/f0f/filename/7dd.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ντού γιού χαβ ε πόιντ ή θέλεις απλά να μας τρομάξεις?

      Διαγραφή
  43. Αμα αυτος ο Lawal ειναι επαγγελματιας καλαθοσφαιριστης εγω παω πασο... Κατα τα αλλα μονο Μητσος και Νικολας ηταν καλα και παλι , οι αλλοι για τα λιονταρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Εάν ο Παναθηναϊκός κερδίσει τον Ολυμπιακό με 6 πόντους επόμενο κριτήριο στην ισοβαθμία είναι η διαφορά πόντων? Όποιος γνωρίζει παρακαλώ ας απαντήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Υ.Γ.: Και δυο λόγια για την μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού... Δεν με εξέπληξε το γεγονός ότι τα κατάφερε όσο ότι κατάφερε να νικήσει τρεις σερί φορές αυτή την Μπαρτσελόνα. Υπάρχουν στιγμές που ο Ολυμπιακός μου θυμίζει τον Παναθηναϊκό της εποχής Ομπράντοβιτς, τότε που παρακολουθούσες ένα παιχνίδι και αισθανόσουν πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο οι «πράσινοι» θα έφευγαν νικητές από το γήπεδο.

    Δεν συγκρίνω την ποιότητα και την ποσότητα της τότε ομάδας με την τωρινή του Ολυμπιακού, άλλωστε η διαφορά ποιότητας είναι χαώδης, αλλά τον χαρακτήρα που έβγαζαν οι «πράσινοι» και καταθέτουν τώρα οι «ερυθρόλευκοι». Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που μπαίνει στο παρκέ και το πιστεύει, το πιστεύει τόσο που βάζει τρίποντα σαν κι αυτό του Μάντζαρη με ταμπλό, όπως κατά καιρούς τα βάζει και ο Διαμαντίδης με την αντίστοιχη δόση τύχης.

    Αυτό είναι λοιπόν και το μεγάλο του ατού στο φάιναλ φορ, ότι θα πατήσει στο παρκέ και θα πιστεύει ότι μπορεί...



    Διάβασε περισσότερα στο: Σοβαρός, αποφασιστικός και έτοιμος για το ντέρμπι | gazzetta.gr
    Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. O Πόποβιτς μας κάνει πλάκα,ε? Πιο πολύ μπορεί να χαλάσει το μυαλό της ίδιας του της ομάδας με όλο αυτό(Τζορνταν) πιστεύω...

    Θεωρώ οτι οι Κλίπερς είναι πνευματικά πιο έτοιμοι και με μεγαλύτερη ενέργεια φρεσκάδα,μπορούν να την πάρουν την σειρά..για να δούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τη σειρά φίλε peris και πέρα από τα λάθη των Clippers, που αναμφίβολα θα τους στοιχίσουν έχω δύο σημεία να σημειώσω. Πρώτον, αυτό που κάνει ο Πόποβιτς είναι μεγάλο καραγκιοζιλίκι γενικότερα για το μπάσκετ του NBA και ευτυχώς από ότι διαβάζω αναζητούν τρόπους να το καταργήσουν από του χρόνου.Δεύτερον, η διατησία παίζει Σπερς σε όλα τα ματς και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια, αν θυμάσαι και εκείνα τα πλέη οφ με Σανς που είχαν βγάλει τον Στουνταμάιρ και τον Νας από τα ρούχα τους με αυτά που σφύριζαν. Από αυτό και μόνο ελπίζω να περάσουν οι Κλίπερς αν και μετά το χθεσινό το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο.

      Διαγραφή
    2. καλημερα ....εγω τα λεγα παιδια απο το πρωτο παιχνιδι και με ειπαν υπερβολικο....μιλαμε για το μεγαλυερο καραγκιοζιλικι που χουμε δει στο nba....ειναι φανερο πως δεν μπορουν οι σπερς,τελειωνουν αργα ή γρηγορα........αν ημουν ντοκ ριβερς θα εδινα εντολη στον τζορνταν να χτυπησει εσκεμμενα τον ντανκαν ή τον λεοναρτ ωστε να χασουν τα επομενα παιχνιδια και στη συνεχεια να το ονομασει hack a timmy ή μερος του παιχνιδιου ή τακτικη....αν περασουν στους τελικους της δυσης θα τους παρει το κεφαλι ο καρι,θα τους βγαλει την γλωσσα το γκολντεν στειτ και ευκολα μαλιστα.......
      Υ.Γ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΡ ΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΑΟΥΛ ΣΤΟΝ ΡΕΙ ΑΛΕΝ ''ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ''......stonerook

      Διαγραφή
    3. Παιδιά ξέρει κανείς γιατι δε μέτρησε το καλάθι του Τζόρνταν? Άκουσα κάτι για αντικανονικό αλλά είδα την φάση και ένα φόλοου είδα, δεν κατάλαβα. Κοίταζα και κάτω μήπως έληγε ο χρόνος αλλά πάλι δεν είδα κάτι. Ξέρει κάποιος να μου πει?

      Πεδουλάκης

      Διαγραφή
    4. Ο Ρίβερς το καλύτερο που θα είχε να κάνει για να είναι πραγματικό φαβορί απέναντι στους Σπερς είναι να είχε φτιάξει ένα στοιχειώδη πάγκο αλλά απέτυχε παταγωδώς (και δεν είναι τυχαίο πως οι Κλιπερς το break το έκαναν με τον υιο Ρίβερς να προσφέρει 20 πόντους από το πουθενά - αν ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο έχουν τύχη, αλλιώς δύσκολα τα πράγματα)...δείτε λίγο τι κάνουν τα 2nd units των 2 ομάδων και θα διαπιστώσετε πως ο τακτικισμός με τα φάουλ στο Τζόρνταν είναι πολύ μα πολύ δευτερέυον ζήτημα...

      Peris πνευματικά πιο έτοιμη ομάδα από τους Σπερς δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ (και βάζω και τους Warriors μέσα - σαφώς το χαίρονται το παιχνίδι πιο πολύ από τον καθένα και ψυχολογικά πετάνε αλλά μιλάμε για πλει-οφ και εκεί μετράει πιο πολύ το "been there, done that" και όχι το "happy to be here")

      Διαγραφή
    5. @Ανώνυμος 3:26, δεν έχει το δικαίωμα ν'ακουμπήσει την μπάλα όσο αυτή βρίσκεται εντός του δακτυλίου της στεφάνης. Τώρα το γιατί, τί να σου πω...

      Διαγραφή
    6. παιδιά , συγνώμη κιόλας αν φανώ πολύ άσχετος, αλλά τι παράβαση έδωσε στο Τζορνταν στο τέλος?

      Διαγραφή
    7. Στο NBA όσο η μπάλα βρίσκεται εντός του νοητού κυλίνδρου που σχηματίζει η στεφάνη (με βάση τη στεφάνη και προς τα πάνω) απαγορεύεται να αγγίξει κάποιος τη μπάλα. Αν την ακουμπήσει αμυντικός, μετράει το καλάθι (2ποντο ή 3ποντο). Αν την ακουμπήσει επιθετικός σταματάει η φάση και έχουμε αλλαγή κατοχής.

      Γιώργος Μετ/ση

      Διαγραφή
    8. Καταρχην να μην λεμε οτι θελουμε η μαλλον να ξερουμε τι λεμε.Δεν το ξεκινησε ο ποπ αυτο με τον τζορνταν.Φια οποιον παρακολουθει nba ολοι θυμουνται το ιδιο συνεβαινε με τον σακιλ οπως επισης κατα καιρους και με τον χαουαρντ.Αλλο αν καταργηθει καποια στιγμη.Οσον αφορα το θεμα του κανονισμου στην περιπτωση τζορνταν υπαρχει απο το 1937 και διδασκεται στους αμερικανους παιχτες πρωτο.Αρα η βλακεια ειναι του οχι και πολυ εξυπνου ντε αντρε

      Διαγραφή
    9. Παίδες,όταν εγραψα το σχόλιο το ματς ήταν στην 3η περίοδο και περίπου στα ίσια.Όχι βέβαια οτι πιστεύω πως έχουν καθαρίσει τη σειρά οι Σπερς..Απλά πλέον έχουν το πάνω χέρι.

      Φυσικά και η τακτική με τον Τζόρνταν δεν κρίνει τη σειρά,απλά έχει ενδιαφέρον πολύπλευρο και για αυτό είναι στο επίκεντρο πολλών συζητήσεων. Άλλωστε με καθαρά μπακαλίστικα μαθηματικά το ποσοστό σκοραρίσματος του Τζόρνταν στις βολές δεν είναι τόσο μακρινό από το ποσοστό σκοραρίσματος των κατοχών της ομάδας πχ.

      Θα συμφωνήσω κι εδώ με Πανάγο,όντως,οι Κλίπερς με κάτι διαφορετικό στον πάγκο,1-2 παίκτες άλλης υφής θα είχαν άλλες ελπίδες.Πλέον αναγκάζονται να κουβαλήσουν την ομάδα πολύ συγκεκριμένοι παίκτες δίχως πολλές ανάσες και προσαρμογές που χρειάζονται σε μερικές φάσεις του αγώνα.Εξακολουθώ να πιστεύω οτι αυτό που βλέπουμε τουλάχιστον για την ώρα είναι οι Σπερς να μοιάζουν ανοιχτό βιβλίο καιι λιγάκι προβλέψιμοι από τον διαβασμένο αντίπαλο.Δεν θα εκπλαγώ αν οι Κλίπερς γυρίσουν τη σειρά.Εδώ θέλει κότσια και σοβαρότητα..Τα έχετε κύριοι Πολ και Γκρίφιν?

      Για να κλείσω,προσωπικά δεν κατακρίνω επουδενί την τακτική του μη-φαουλ στον Άλεν και τις ανάλογες καταστάσεις.Δεν είναι κάτι που κατέβασε από το μυαλό του ο Πόποβιτς.Είναι μια σύμβαση ανάμεσα στον κόσμο του ΝΒΑ και πρέπει με τιμιότητα να την τηρήσεις.Δεν "κόβεις" από τον αντίπαλο την τελευταία του επίθεση.(στο scramble δεν αφήνουμε αυτόν που ξεκίνησε τελευταίος να ολοκληρώσει τον γύρο του? κάπως έτσι...) Απολύτως σεβαστό. Από την άλλη, είναι οφθαλμοφανές πως μερικά από αυτά που δέχονται να κάνουν και αυτά που δεν δέχονται να κάνουν συγκρούονται.Δηλαδή αν έχουν τελευταία επίθεση οι Κλίπερς κι είσαι μπροστά με ένα πόντο,κάνεις φάουλ στον ΝτεΑντρέ η δεν κάνεις? Ποιος "νόμος" υπερισχύει εκεί?
      Αυτά νομίζω είναι πράγματα που πρέπει να τους απασχολήσουν στην λίγκα τους εν πάσει περιπτώσει.

      ΥΓ.Οι Χοκς ζορίζονται απροσδόκητα και οι Γουίζαρνς μετά τη σκούπα περιμένουν...Καβς με Μπουλς?(επίσης ζόρια..) Καλό είναι να μην ξεγράφουμε τους Ανατολίτες.
      Στη Δύση η παρέα του μούσια με επιβεβαίωσε, από την άλλη περιμένουμε το splash vs smash που είναι μάχη μεταξύ τελείως διαφορετικών ομάδων,που η καθεμία ξεχωρίζει στο είδος της.Περιμένω να δω το μέταλλο και την τακτική των Γουόριορς.

      Διαγραφή
  47. Στο ντραφτ λεει και ο Μποχωριδης. Νταξ, το επιπεδο του ντραφτ εχει πιασει πατο. Δεν το ηξερα να κατεβασω και τη γιαγια μου για ντραφτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έλα ντε

      Μποχωρίδης και Αγραβανης

      γελάει ο κόσμος

      Διαγραφή
    2. Τι σχέση έχει το επίπεδο του ντραφτ με τον αν δηλώσει συμμετοχή σε αυτό ο Μποχωρίδης, ο Αγραβάνης, η γιαγιά, εσύ και εγώ;

      Το σχόλιό σου θα έχει νόημα αν γίνουν pick.

      Διαγραφή
    3. Βασικο το σωστο σχολιο θα ηταν "που πα ρε καραμητρο" σε ολους αυτους που δηλωνουν για ντραφτ. θα πρεπει να εχουν μεγαλη ιδεα για τον εαυτο τους, αντι να βαλουν το κεφαλι κατω και να δουλεψουν μπας και βελτιωσουν τις 287345 αδυναμιες που εχουν στο παιχνιδι τους.

      Διαγραφή
    4. Ευτυχως που υπαρχουν και οι draft experts στο μπλογκ και διδασκομαστε πραγματα.
      1) Ενας Ευρωπαιος παικτης με το που δηλωσει συμμετοχη στο ντραφτ μπαινει αυτοματα στο ματι των ομαδων για μια πιθανη επιλογη χαμηλα στο 2ο γυρο. Συνεπως κάποιοι θα του ριξουν ενα βλεφαρο για να δουν τι περιπτωση ειναι αυτος και ισως να τον επιλεξουν μονο και μονο γιατι ειναι στην Ευρωπη και να μην χρειαστει να τον πληρωσουν ποτε.

      Φυσικα το πιο πανω σχολιο αφορα παικτες απο το το 2ο ραφι οπως Μποχωριδης και Αγραβανης και οχι παικτες σαν τον Χεζονια ή λιγοτερο το Βεζενκοφ.

      2) Αν μια ομαδα μπει στον κοπο να σε επιλεξει για οποιοδηποτε λογο προφανως θα σε επιλεξει καπου χαμηλα στον 2ο γυρο, μετα το 50. Απο εκεινη τη στιγμη αποτελεις "μελος" του ΝΒΑ απο την αποψη πως εισαι περιουσιακο στοιχειο μιας ομαδας (αν σε θελει και αυτη φυσικα) και μπορει να σε χρησιμοποιει σε ανταλλαγες. Απο εκεινο το σημειο, το λιγοτερο μια διακριτικη παρακολουθηση οφειλει να υφισταται.

      Και για οποιους λενε, σιγα μην επιλεγουν υπενθυμιζω οτι εχουν δηλωσει 93 αθλητες και επιλεγονται 60.
      Και επισης καντε μια αναδρομη στα τελευταια νουμερα των ντραφτ των τελευταιων 10 χρονων και θα δειτε τι απιθανοι εχουν επιλεγει. Ποσο καλυτερος ήταν ο τοτε Πριντεζης με τον τωρα Αγραβανη?

      Διαγραφή
    5. Θεωρώ πολύ ρηχό το φετινό draft και ως εκ τούτου δεν θα εκπλαγώ αν κάποιος από αυτούς επιλεγεί(2ο ράφι) τελικά...

      Διαγραφή
  48. @stonerook
    Πριν από 2 χρόνια όταν γίνονταν οι τελικοί Spurs-Heat με το αλήστου μνήμης 6ο ματς που ο Άλεν ισοφάρισε με τρίποντο ενώ ο Πόποβιτς δεν επέλεξε το φάουλ και τελικά έχασε τον τίτλο, είχαμε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα εδώ στο blog. Αφορμή ήταν η απάντηση του κόουτς σε σχετική ερώτηση ευρωπαίου δημοσιογράφου μετά το ματς ‘’μα γιατί δεν κάνατε φάουλ τακτικής;’’. Εκεί ο προπονητής των Spurs πήρε ανάποδες και αφού ρώτησε τον δημοσιογράφο αν είναι από την Ευρώπη του απάντησε ενοχλημένος ότι ‘’εμείς στο ΝΒΑ δεν τα κάνουμε αυτά’’.
    Τότε μου φάνηκε υποκριτική η στάση του και είχαμε μια διαφωνία με τον Jim. Είχε μπει στην κουβέντα κι ο Τσαγκουρνής και το πράγμα ξέφυγε από το στενό μπασκετικό πλαίσιο. Αναφορικά με τον τρόπο που προσεγγίζουν διάφορα θέματα οι Αμερικανοί και το πώς ερμηνεύουν αρχές και αξίες.
    Έψαξα και βρήκα το link.

    http://hoopfellas.blogspot.gr/2013/06/blog-post_19.html

    Αν πήγαινε ο ίδιος δημοσιογράφος στην συνέντευξη τύπου μετά το ματς με τους Clippers και θύμιζε στον Πόποβιτς την προ 2 ετών στιχομυθία τους, τι θα του έλεγε ο κόουτς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 77 εσύ;

      Tο hack-a-Shaq προυπήρξε του hack-a-Jordan και το είχε ήδη εφαρμόσει (και) ο Πόποβιτς οπότε αυτό που θα του έλεγε ο κόουτς μάλλον είναι "πες μας κάτι που δε ξέρουμε" με το χαρακτηριστικό σαρκαστικό του ύφος.

      Σε κάθε περίπτωση δεν είναι απαραίτητα το ίδιο πράγμα η "κοσμοθεωρία" κάποιου (ή μιας μπασκετικής σχολής) για την άμυνα στη τελευταία επίθεση με την εκμετάλλευση μιας χτυπητής αδυναμίας ενός παίκτη της αντίπαλης ομάδας.

      Σχετικά με τη διαβόητη απάντηση του Πόποβιτς που αναφέρεις, αυτή δόθηκε λίγα λεπτά αφού είχε χαθει με σπαραξικάρδιο τρόπο ένα παιχνίδι-τίτλος. Ας μην εξαντλούμε την αυστηρότητά μας και πλατιάζουμε κάνοντας λόγο για υποκρισίες και αξιακά συστήματα και δε ξέρω γω τι άλλο. Η ποιότητα του Ποπ κρίνεται 15 χρόνια τώρα, όχι από μια δήλωση.

      Διαγραφή
    2. καμια σχεση η μια περιπτωη με την αλλη.Η λογικη των προπονητων στο νβα ειναι σε μια επιθεση που κρινει ενα ματς να μην κανουν φαουλ.Η τακτικη στον τζορνταν ειναι οτι κανω λαθος σε ενα αμπαλο για να κερδισω μεσω της αστοχιας του μομεντουν.

      Διαγραφή
  49. Ρε 77 τι μου θύμισες? Σε εκείνο το άρθρο (άσχετο λίγο με την επισήμανση σου) ο Τζιμ πρότεινε τον Ρόουλαντ στον άσσο για ΠΑΟ τον οποίο πήρε ο Ιτούδης με τον Αμερικανό να κάνει σούπερ σεζόν στη Μπάνβιτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΟΣΦΠ, όπως λέμε... CLUTCH!

    https://www.youtube.com/watch?v=1vqZ3MtNkKQ&spfreload=10

    Saint Print, όπως λέμε... Μίλαν, όπως... Rivers, όπως...Δ.Παπ, όπως... Τεό, όπως... Γκούλιας, όπως... Καρνισόβας, ..., όπως... Childress, όπως... Μάντζι, όπως... Σλουκ, όπως... VSpan, όπως... Saint Print...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με τον Γκούλιας με πέθανες ρε τύπε. Ακόμα μου 'χει μείνει το 0/7 τρ. που είχε σε ένα Ολυμπιακός-Ηρακλής.

      Διαγραφή
  51. τι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΤΣΑΡΑ γίνεται στο Ικόνιο! Έχει γυρίσει τον αγώνα από το 59-73 η Κόνια απέναντι στη Φενέρ και τώρα είναι 80-80!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Όπως ανακοίνωσε η Euroleague, το τριφύλλι καλείται να πληρώσει 15 χιλιάδες ευρώ για την χρήση φωτοβολίδων, 10 χιλιάδες για την χρήση λέιζερ και 5 χιλιάδες για την ρίψη αντκειμένων στο παρκέ, κάτι που σημαίνει ότι συνολικά το πρόστιμο για τους πράσινους ανέρχεται στις 30 χιλιάδες ευρώ.AΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΣΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ;;; Η ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eίσαι γραφικός, το καταλαβάνεις, ε;

      Διαγραφή
    2. 11.47 γραφικος εισαι εσυ που νομιζεις οτι το γραψα ειρωνικα,ο ιδιος ποσταρα πιο κατω αλλο σχολιο Ανώνυμος29 Απριλίου 2015 - 1:00 μ.μ.

      Διαγραφή
  53. κέρδισε τελικά η Φενέρ, αλλά κέρδισε κι η Εφές και τώρα τα πράγματα έχουν μπλεχτεί πάρα πολύ με τη βαθμολογία. Την Κυριακή πάει ο Ζοτς να παίξει εκτός έδρας με τον Ιωαννίδη της Τουρκίας (Μαχμούτι), κι αν χάσει μπλέκει σε τριπλή ισοβαθμία, στην οποία μένει τρίτος αφού θα έχει χάσει και στα 4 ματς (2 από Εφές και 2 από Νταρουσάφακα). Αν κερδίσει πάει μόνος πρώτος. Μέσα στο Ικόνιο πάντως σήμερα μόνο με βολές σκόραρε η Φενέρ στα τελευταία 3,5 λεπτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Με «βαρύ» πρόστιμο και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός από την Ευρωλίγκα, η οποία τιμώρησε και τον Παναθηναϊκό.

    Η Ευρωλίγκα τιμώρησε με «βαρύ» πρόστιμο τον Ολυμπιακό για τον τέταρτο προημιτελικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα (23/04) και την είσοδο των οπαδών του στο παρκέ καθώς και για το άναμμα καπνογόνων. Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ καλείται να πληρώσει πρόστιμο 97.000 ευρώ και επιπλέον τιμωρήθηκε και με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών. Παράλληλα στην ανακοίνωσή της, η διοργανώτρια αρχή έκανε λόγο για αποτυχία των προστατευτικών μέτρων από την πλευρά του Ολυμπιακού αλλά και ενέργειες που έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία όσων βρίσκονταν στο γήπεδο.
    Με συνολικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ τιμωρήθηκε από την Ευρωλίγκα και ο Παναθηναϊκός. Αναλυτικά τα 15.000 ευρώ αφορούν τις φωτοβολίδες και τα καπνογόνα, τα 10.000 ευρώ τα αντικείμενα που δυσκόλευαν όσους βρίσκονταν στο παρκέ να κάνουν την δουλειά τους και τέλος τα 5.000 ευρώ τα αντικείμενα που έπεσαν στο παρκέ.ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΕΞΟΝΤΩΝΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Jim όταν λες ότι "το πρώτο βήμα έγινε" στην επαναπροσέγγιση του Ιτούδη από τον ΠΑΟ έχεις κάτι συγκεκριμένο υπόψιν; Θα θυμάσαι ότι ο Γιαννακόπουλος στο παρελθόν έχει κλείσει την πόρτα στον Ιτούδη. Άλλαξε κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι ο Τζιμ αναφέρεται στην αντιμετώπιση του Ιτούδη από τον κόσμο του ΠΑΟ...

      Διαγραφή
  56. https://www.youtube.com/watch?t=20&v=rfPoHYBk8nM... το ξανα ποσταρω γιατι δεν περναει απο το συστημα.. απλα ετσι να μας θυμιζει ποσο δικιο ειχε ο τζιμ οταν ελεγε οτι τον ηθελε στον παο μαζι με νελσον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Καλησπέρα.
    Τζιμ δύσκολο μου φαίνεται για Ιτούδη. Γιατί να αφήσει την χρυσοποίκιλτη Μόσχα; Μετά τους τελικούς περιμένω άρθρο-πρόταση για προπονητή και πιστεύω ότι μάλλον σκεφτόμαστε τον ίδιο.
    Μπάι δε γουέι, θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσουμε και την άποψη του κόουτς Πίτι για τον ΠΑΟ του Ιβάνοβιτς. Πως βλέπεις αυτός άραγε τη δουλειά που γίνεται στου Πράσινους και αν πιστεύει ότι ο κόουτς δικαιούται ανανέωση συμβολαίου. Τώρα όσον αφορά τον Βεζέ εκτιμώ ότι στον ΠΑΟ θα βρει πολύ περισσότερο χρόνο και ευκαιρίες στο 3-4 παρά στον ΟΣΦΠ που τρέχει είδη τα πρότζεκτ Παπαπέτρου-Αγραβάνης.

    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αυτό το Hack a τάδε στην Ευρωπή στα τελευταία λεπτά είναι δυνατόν να γίνει ; Δηλαδή χάνει μια ομάδα 3 πόντους και πάει και κάνει foul σε αυτόν που έχει την μπάλα ( guard ) . Γιατί δεν πάει να πιάσει το χέρι του center ξερωγω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δε θα σφυριχτεί, και στο ΝΒΑ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το σφυρίζουνε...

      Διαγραφή
  59. Συμφώνησε με ΠΑΟ ο Βεζένκοφ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Kλείσατε Βεζένκοφ από ότι λένε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Από το καλοκαίρι του 2014 και έκτοτε, ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ είναι ο διακαής πόθος των διοικούντων τον Παναθηναϊκό από την ελληνική αγορά.

    Τότε, παρότι είχε επιτευχθεί συμφωνία με τον Άρη, ο Βούλγαρος πάουερ φόργουορντ προτίμησε να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη για άλλη μία σεζόν, έχοντας στο μυαλό του την προοπτική του NBA.

    Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Prasinanea.gr, μερικούς μήνες από εκείνη την εξέλιξη, ο 19χρονος μπασκετμπολίστας έλαβε, οριστικά και αμετάκλητα, την απόφαση να φορέσει τη φανέλα με το Τριφύλλι!

    Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες ώρες θα αποσύρει τη συμμετοχή του από τα ντραφτ του NBA, επιβεβαιώνοντας ότι θα παραμείνει στην Ευρώπη.

    Ο Βεζένκοφ πείστηκε από τον τρόπο που προσεγγίστηκε, ότι ο Παναθηναϊκός είναι η ιδανική ομάδα για να εξελιχθεί - αγωνιστικά και σε προσωπικότητα - και να μπορέσει σε μεταγενέστερο χρόνο να κάνει το ταξίδι προς την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

    Παράλληλα, πλέον, συνεργάζεται με άλλο ατζέντη, γεγονός που συνέβαλλε στην πιο εύκολη επαφή με τους ανθρώπους της ΚΑΕ.

    Επί της ουσίας, οι πληροφορίες του Prasinanea.gr, αναφέρουν ότι οι συμφωνίες του Παναθηναϊκού με τον Βεζένκοφ και τον Άρη είναι κλεισμένες και με τη λήξη της σεζόν, θα ανακοινωθούν.

    Αναμφίβολα, πρόκειται για μία μεταγραφική επιτυχία της διοίκησης, αφού ο Βεζένκοφ είναι ένα από τα πιο ταλαντούχα "4" στην Ευρώπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ποιοί το λένε ρε παιδιά???Εγώ γιατί δεν διαβάζω κάτι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sta prasina nea to grapsan alla an den anakoinothi δεν πιστευουμε τιποτα.Σημερα διαβασα δηλωσεις του Μποχωριδη οτι τον θελει μα ζι του στον ΠΑΟ.Αν δεν υπηρχε κατι ο Μποχωριδης δεν θα δηλωνε κατι τετοιο.Ακομη το οτι αλλαξε μανατζερ και εδιωξε τον Λωτσο που μαζι μας ειχε κακες σχεσεις κατι λεει και αυτο.Συντομα θα μαθευτει,ψεμματα η αληθεια

      Διαγραφή
  63. Διαψευδει η ΚΑΕ για Βεζενκοφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Θετικός σε κάνναβη ο Γκιστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Δε γίνονται αυτά. Καληνύχτα ντέρμπι. Ότι χειρότερο για την ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Eξου και η φήμη για Βεζένκοφ.. Χμμμ.. Περίεργος συγχρονισμός δε λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εγω τα ιδια σκεφτηκα και ας ειμαι Παναθηναικος,η καναβη δεν ειναι ντοπα να σου δωσει ενεργεια καθε αλλο.Το δειγμα δωθηκε μετα τον αγωνα κυπελου στον τελικο ο Γκιστ εβαλε 6 ποντους.Οταν διαβασα ομως το παρακατω κειμενο καταλαβα ποιος εχει συμφερον για αυτο το μαθαμε λιγο πριν τον κρισιμο αγωνα.Η ανακοινωση για τον Γκιστ εγινε απο την ΚΑΕ και απο κανεναν αλλον.Αυτο με εβαλε σε υποψια.Το κειμενο ομως που παραθετω με κανει να καταλαβω ποιος ειναι απο πισω.@@@@ Σε απολογία κλήθηκε ο Τζέιμς Γκιστ πριν καν υπάρξουν τα αποτελέσματα του δεύτερου δείγματος...

      Αυτά μόνο στη Ελλάδα της γνωστής κυρίας, ερυθρόλευκων αισθημάτων, Χαράς Σπηλιοπούλου, μπορούν να συμβούν. Λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίηση της είδησης πως ο Τζέιμς Γκιστ υπήρξε θετικός σε ινδική κάνναβη η πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ έτρεξε να... προλάβει.

      Αν και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα του δεύτερου δείγματος που έχει δώσει ο παίκτης του Παναθηναϊκού, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα ο παίκτης θα είχε δικαίωμα συμμετοχής στο ματς, η κυρία Σπηλιοπούλου τον κάλεσε σε απολογία το Σάββατο το πρωί. Ελάχιστες ώρες, δηλαδή, πριν το τζάμπολ του «τριφυλλιού» με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

      Είναι προφανές πως η κίνηση αυτή της κυρίας Σπηλιοπούλου δε συνηθίζεται, όπως είναι προφανής και ο λόγος αυτής της της… πρωτοβουλίας. Η πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ ουδέποτε έκρυψε τα «ερυθρόλευκα» αισθήματά της και για τον λόγο αυτό έκανε ότι θα έκανε κάθε αγνός οπαδός του Ολυμπιακού, προκειμένου να "χτυπήσει" και να αποδυναμώσει τον Παναθηναϊκό.

      Διαγραφή
    2. δλδ δεν θα ηταν σκανδαλο αν το θεμα εβγαινε μετα το ντερμπυ;...ο γιαννακο του το εδωσε, σιγα μην τιμωρηθει απο τον μαστερ του ειδους

      Διαγραφή
    3. Ε, να τη βγάλουμε ρε παιδιά, να την ξηλώσουμε.
      Αφού λέει η ανακοίνωση ότι είναι ερυθρόλευκων αισθήματων, τότε πάει να πει ότι υπάρχει ασυμβίβαστο.

      Και να βάλουμε στη θέση της τον Χάντζο που είναι γιατρός της ΚΑΕ ΠΑΟ αλλά εκεί δεν υπάρχει ασυμβίβαστο.

      ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΗΘΙΚΗ

      Διαγραφή
  67. Ενα λεπτο παιδια εχω μερικες αποριες

    1)Ο Γκιστ θα αγωνιζοταν κανονικα το Σαββατο πριν την ειδηση;
    2)Προλαβαινει να τιμωρηθει μεχρι τοτε,αν δε βγουν τα δειγματα και απολογηθει ή οτι γινεται ;
    3)Ποιες ειναι οι ποινες και ποιοι εμπλεκοντε(EΣΑΚΕ Ευρωλιγκα,ΕΟΚ;)

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Θα έπαιζε κανονικά. Πάντως, ακόμη και αν το 2ο δείγμα (που θα είναι θετικό - σχεδόν ποτέ δεν συμβαίνει το αντίθετο) δεν έβγαινε πριν από το Σάββατο, δεν θα τον χρησιμοποιούσε ο Ιβάνοβιτς, για ευνόητους λόγους.
      2. Απολογείται Σάββατο πρωί και λογικά η απόφαση θα βγει την ίδια μέρα. Δεν προλαβαίνει το ντέρμπι.
      3. Από τη στιγμή που είναι υπότροπος, η ποινή θα είναι απο 3 μήνες έως δύο χρόνια.

      Dan Majerle

      Διαγραφή
    2. αυτο σε ναρκωνει δεν σε ντοπαρει οπως ξερουμε.Αφου το ηξερε οτι απαγορευεται γιατι το πηρε;;Βγηκαν τωρα και λενε οτι ντοπαρεται,η καναβη δεν εχει σχεση με ντοπα.

      Διαγραφή
  68. o Eskan to iksere toses meres prin giati to anakoinose shmera???Mipos gia na mhn prolaboyn ston PAO??Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, το ΕΣΚΑΝ ενημέρωσε τους πράσινους ότι ο Τζέιμς Γκιστ βρέθηκε θετικός σε χρήση ινδικής κάνναβης, σε έλεγχο που υπεβλήθη μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Απόλλωνα Πατρών στο ΟΑΚΑ.

    Από εδώ και πέρα όμως αρχίζουν τα περίεργα, καθώς ένας παίκτης καλείται σε απολογία μόλις εξεταστεί και το δεύτερο δείγμα, ωστόσο το ΕΣΚΑΝ αποφάσισε να καλέσει σε απολογία τον Αμερικανό φόργουορντ το πρωί του Σαββάτου, ελάχιστες ώρες πριν το ντέρμπι ''αιωνίων'' στο ΟΑΚΑ.

    Αλήθεια γιατί τέτοια ''φούρια'' από το ΕΣΚΑΝ και την πρόεδρο του, Χαρά Σπηλιοπούλου, προκειμένου ν' απολογηθεί ο Αμερικανός φόργουορντ;

    Μήπως επειδή αν δεν γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα του δεύτερου δείγματος που έχει δώσει ο παίκτης του Παναθηναϊκού, θα είχε δικαίωμα συμμετοχής στο ματς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η τυπισσα φταιει, οχι οτι προεδρος κ παιχτης θελουν ενα βαπορι περσικο...οτι να ναι...

      Διαγραφή
    2. Τι ακριβώς λες; Ότι το ΕΣΚΑΝ έπρεπε να καθυστερήση τον επανέλεγχο για να μπορέσει να παίξει στο ντέρμπι ένα παίκτης που είναι πολύ πιθανό να κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών;

      Κλασική ηθική μπασκετικού παναθηναικού.

      Ο Χάντζος τέτοια έκανε;

      Διαγραφή
  69. 1. Θα έπαιζε κανονικά.
    2. Έχει κληθεί σε απολογία το πρωί του Σαββάτου. Την ίδια μέρα θα βγει και η απόφαση. Λογικά το δεύτερο δείγμα θα έχει βγει έως τότε.
    3. Καθότι υπότροπος, κινδυνεύει με τιμωρία από 3 μήνες έως 2 χρόνια.

    Dan Majerle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Φύσα ρούφα τράβα τόνε
    Πάτα τόνε και αναφτόνε...

    Ε ρε να καούν τα κάρβουνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή