Athlenda

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

NOT IN MY HOUSE!



Πειστικές νίκες από τους γηπεδούχους μετά τα πρώτα ματς των Playoffs της Ευρωλίγκας. Πολύ κάτω των στάνταρντς τους οι Ελληνικές ομάδες που δέχτηκαν ηχηρά χαστούκια. Δυσκολεύτηκαν Φενέρ-Ρεάλ παίρνοντας όμως νίκες-χρυσάφι.. Το Hoopfellas δίνει τη δική του οπτική για την πρώτη αγωνιστική των αναμετρήσεων ενόψει των δεύτερων «καυτών» ματς.




ΤΣΣΚΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


Σας είπα ότι η «αρκούδα» είναι μια ομάδα που σου βάζει τη μούρη στον καθρέπτη, ξεμπροστιάζοντας πολύ κυνικά κάθε αδυναμία του αντιπάλου. Διαβάζει, αποκωδικοποιεί και χτυπάει σε πραγματικά γρήγορους χρόνους. Ήταν ευτύχημα για αυτήν το ότι ο Παναθηναϊκός δεν παρουσίασε τίποτα καινούργιο. Απλά δε την έβαλε στη διαδικασία να σκεφτεί, να το φιλτράρει και να προσαρμοστεί. Απολύτως τίποτα καινούργιο προσαρμοσμένο στον αντίπαλο και στη φύση της σειράς. Η ομάδα του Ιβάνοβιτς έδωσε στο πιάτο του αντιπάλου ένα παιχνίδι το οποίο είχε προετοιμαστεί άριστα να παίξει. Χτυπάει «άσχημα» να βλέπεις την ομάδα να παίζει στον αυτόματο. Είτε παίζει με την Άλμπα, είτε με τη Ζάλγκιρις είτε με την ΤΣΣΚΑ.. Η ίδια κατεύθυνση, γεγονός που έχει κάνει την ομάδα ευανάγνωστη. Πόσο μάλλον για έναν προπονητή σαν τον Δημήτρη Ιτούδη..


Τα λίγο πιο εξειδικευμένα στατιστικά δίνουν μια καλή απεικόνιση της «σφαγής» που συντελέστηκε στο Universal Sports Hall της Μόσχας.

CSKA MOSCOW                        PANATHINAIKOS

 125.7               OFF RATING   86.8 (αντίστροφα τα νούμερα για το DEF RATING)

   37.0               OFF REB%       16.1

   83.9               DEF  REB%      63.0

   69.4               EFF  FG%         53.6

Mε λίγα λόγια, πάλι καλά που το παιχνίδι τελείωσε στα 40 λεπτά γιατί όσο συνεχιζόταν το μαρτύριο θα μεγάλωνε..


Ο Παναθηναϊκός δεν υστέρησε σε κατοχές (αντίθετα είχε και ένα πολύ ελαφρύ προβάδισμα) αλλά ήταν απελπιστικός στο αμυντικό κομμάτι. Και σε επίπεδο προετοιμασίας και execution στο παρκέ. Το να αμύνεσαι έτσι με τον Μπατίστα απέναντι σε μια ομάδα την οποία χαρακτηρίσαμε Pick&roll Monster κόουτς, είναι μάλλον αλαζονικό. Επέτρεψε μου.. Κάθε Pick & roll που έστηνε η ομάδα του Ιτούδη πάνω στον Μπατίστα, δημιουργούσε αυτόματα μια αμυντική ανισορροπία στους πράσινους, είτε αυτοί επέλεγαν άμυνα Hedge out (στον Τεόντοσιτς ο οποίος έβγαζε άμεσα τη μπάλα από πάνω του) είτε προσπαθούσαν να οδηγήσουν τον δημιουργό με πλάγια βήματα στις γωνίες (Ουίμς). Με το που έφευγε η μπάλα από τον ballhandler οι Ρώσοι αποκτούσαν τεράστιο πλεονέκτημα (με τον Μπατίστα ψηλά απενεργοποιημένο αφού τα recovers του είναι πολύ αργά) σε καταστάσεις στις οποίες καλούνταν να επιτεθούν άμεσα με έξτρα παίκτη, κομμάτι στο οποίο είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη (για να μη πω η καλύτερη).


Η άμυνα στη Weak Side ήταν συνέχεια του έργου που είδαμε στο Βελιγράδι και τα νέα plays που έχει δημιουργήσει ο Ιτούδης για να εντάξει ομαλά τις δεξιότητες του Κιριλένκο (πάσα, cuts, παιχνίδι χωρίς τη μπάλα) στο επιθετικό κομμάτι βρήκαν άμεση εφαρμογή σε ..στρωμένο κρεβάτι. Σαφώς και το είχε διαβάσει ο Ιτούδης. Είτε ανέβαζε τον Κιριλένκο στη γραμμή των προσωπικών για να «μαζέψει» την άμυνα και να «σπάσει» τη μπάλα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση (Κάουν στη base line) είτε φέρνοντας τον με κατά μήκος πάσα από τη πλάτη της άμυνας, εφόσον πρώτα είχε στήσει όλο το σκηνικό «αποπροσανατολισμού» στη Strong side (Κάουν «δόλωμα» στο ποστ).  Αντίθετα οι πράσινοι έπαιξαν πάνω στη συνηθισμένη τους Α-SET επίθεση με πολύ μικρή επιτυχία. Kάποιες Screen the screener καταστάσεις για τον Μαυροκεφαλίδης, μετρημένες pick & roll συνεργασίες και παιχνίδι με τον Γκιστ στο ποστ, ήταν ότι καλύτερο είχαν να παρουσιάσουν.

ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΑΓΩΝΑ..


Αυτό που με στεναχώρησε περισσότερο στο πρώτο ματς δεν έχει να κάνει με το πολύ κακό performance, την αστοχία και τα λάθη αλλά την πλήρη έλλειψη ανταγωνιστικού πνεύματος και αθλητικού εγωισμού από την ομάδα. Πλήρης παράδοση που ξεκίνησε από τον πάγκο και τον τρόπο που αντιμετώπισε ο κόουτς το παιχνίδι. Με έκανε να σκεφτώ, μετά την ανάλυση κάποιων «προσαρμογών» που σας έγραψα στη προηγούμενη ανάρτηση σχετικά με  τη σειρά, ότι δεν αλλάζει τίποτα και σπάμε όλοι το μυαλό μας για να βρούμε πως θα γυρίσει το καράβι..  Αυτό το ανταγωνιστικό πνεύμα περιμένω να δω από τα παιδιά στο δεύτερο παιχνίδι. Παίζεται η αθλητική τους υπερηφάνεια και ο εγωισμός. Θέλω να δω «δόντια» στη μπάλα, πολύ δύναμη στις προσωπικές μονομαχίες και σκύλιασμα. Αυτά τα παιδιά πρέπει να μάθουν να παίζουν στη «κόντρα», όταν όλα γύρω τους μοιάζουν χαμένα. Να δώσουν νόημα στη κάθε μπάλα, να τρέξουν πίσω στην άμυνα μετά το λανθασμένο σφύριγμα για να κερδίσουν την επόμενη φάση. Άσχετα με τα ποσοστά και το τελικό σκορ. Χλωμά πρόσωπα και συμπεριφορά προβάτων επί σφαγήs   δε συνάπτουν με την ελληνική μπασκετική κουλτούρα.. Είναι πάνω σας πλέον.



ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Ο Ισπανός κόουτς και συνεργάτης μου, Μανουέλ Πίτι Ουρτάδο σχολιάζει το παιχνίδι του Παλάου Μπλαουγκράνα.. Θα ακολουθήσει εντός της ημέρας (θα συμπληρωθεί στη παρούσα ανάρτηση) και βίντεο-ανάλυση.



Φανερά ο Ολυμπιακός έφτασε στο Παλάου Μπλαουγκράνα, όχι με την καλύτερη "φυσική κατάσταση". Με τον "Κill Bill" και άλλους συμπαίκτες του σε περίοδο ανάρρωσης.

Τα κλειδιά του παιχνιδιού ήταν: 
1.) H φυσική/σωματική υπεροχή των Τόμιτς/Λάμπε/ Πλάης κοντά στο καλάθι. Η Μπαρτσελόνα πάσαρε πολύ καλά τη μπάλα βρίσκοντας πάσες επικοινωνίας με και για τους ψηλούς της.


2) Pick and roll defense vs Spanoulis: Ο Τόμιτς έκανε πολλές φορές "flash" με επιθετικό τρόπο καλύπτοντας πολύ καλά τη μπάλα και παρ'όλο που μερικές φορές βρέθηκε εκτεθειμένος κυνήγησε το να χαλάσει τις γραμμές πάσας και βοήθησε στο να αλλοιώσει στη τελική προσπάθεια του αντιπάλου.

3.) Satoransky: Ο καλύτερος αμυντικός εχθές, σταμάτησε τον Kill Bill με το μέγεθος και την επιθετικότητα του. Πέρναγε τα σκρινς δυναμικά. O Βασίλης ήτα φυλακισμένος σε όλο το ματς (όπως θα δείτε στο βίντεο που σας ετοιμάζω).

4.) Ο Ναβάρο δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με δύο-τρία χρόνια πριν αλλά μετά την ήττα από την Ρεάλ τη Κυριακή ήθελε πολύ να οδηγήσει την ομάδα και πήρε πολλές ευθύνες. Χρησιμοποιώντας πολύ staggered screens και μακρινά σουτ μετά από pick & roll.

5.) O Oλυμπιακός έχει καρδιά πολεμιστή. Στη Βαρκελώνη περιμένουν ένα πολύ διαφορετικό δεύτερο ματς. 57 πόντοι παραείναι μικρό νούμερο. Θα δούμε..

Χαιρετισμούς σε όλους τους αναγνώστες της σελίδας και τους Έλληνες που αγαπούν το μπάσκετ.

Coach Manuel "Piti" Hurtado







Να συμπληρώσω και εγώ με δύο λόγια.. 


Δε θέλω απογοήτευση. Τίποτα δεν έχει αλλάξει αναφορικά με τις παραμέτρους που ζυγίζαμε πριν το πρώτο ματς. Αυτό που μας βάζει σε σκέψεις είναι η εικόνα της λαβωμένης από τραυματισμούς ομάδας και ειδικά του κεντρικού άξονα της Βασίλη Σπανούλη. Εκεί είναι όλο το παιχνίδι. Στο κατά πόσο αυτό το σύνολο θα μπορέσει να είναι καλά στο «φυσικό» κομμάτι για να αντεπεξέλθει σε αυτή τη σειρά. Γνωρίζοντας τα intangibles αυτής της ομάδας πιστεύω ότι οι ερυθρόλευκοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Έφαγαν το χαστούκι με τον κατάλληλο τρόπο (υπάρχει μεγάλη σημασία σε αυτό) για να γυρίσουν στο δεύτερο ματς «θυμωμένοι» (και όχι ζαλισμένοι) και έτοιμοι για απάντηση. Δεν έχω αλλάξει άποψη για τη σειρά, αρκεί να μπορέσει να ανταγωνιστεί ο Ολυμπιακός υγιείς και όχι χτυπημένος (στο μέτρο του δυνατού) από εξωγενείς παράγοντες.


Στο κομμάτι της τακτικής, ο Τσάβι Πασκουάλ έδειξε γιατί αποτελεί έναν από τους πραγματικά καλούς σύγχρονους κόουτς. Είχε διαβάσει καλά τον αντίπαλο, έδωσε κάτι (τζόγος στο τρίποντο του Πρίντεζη) κερδίζοντας σε μέτρα και χώρους στο ζωγραφιστό. Παράλληλα (με την αστοχία του "Πρι") ευτύχησε να χαλάσει το spacing των φιλοξενούμενων, Τα γκαρντς του ήταν πολύ επιθετικά μένοντας βδέλλα στη πλάτη του αντιπάλου ballhandler μετά το σκριν κατεύθυνσης στο Pick & roll, μην επιτρέποντας το midrange σουτ με το οποίο μπορούσε να χτυπήσει ο Ολυμπιακός την  θέση «πίσω» των ψηλών κορμιών των Καταλανών. Μου άρεσε πολύ η ενέργεια και οι άμυνες που έβγαλε ο Ντάρντεν στο ξεκίνημα του ματς, δείγμα της νοοτροπίας που χρειάζεται να μπεί ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ματς. 


 Η σημαντικότερη (για αυτό την άφησα για το τέλος) βέβαια προϋπόθεση για μπορέσει ο Ολυμπιακός να παρουσιάσει το μπάσκετ που θέλει και χρειάζεται για να φύγει με το διπλό από τη Βαρκελώνη είναι το αμυντικό ριμπάουντ. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου πρέπει να «πεθάνουν» στο παρκέ για αυτές τις μπάλες και τις μάχες των θέσεων για να ματσάρουν την υψομετρική διαφορά υπέρ του αντιπάλου. Πέρυσι ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός F4 γιατί τα έκανε όλα σωστά αλλά τα 4αρια του δε κατάφεραν να κρατήσουν στη πλάτη τους τον Ρέγιες. Θα είναι κρίμα να επαναληφθεί αυτό και φέτος..

Υ.Γ: Παίκτης-κλειδί για τον Ολυμπιακό στη σειρά  είναι ο Πρίντεζης. Πρέπει να βάλει τη μπάλα στο παρκέ, να ευστοχήσει από την περίμετρο και να πάρει το αμυντικό ριμπάουντ. Τον περιμένω..


ΦΕΝΕΡ-ΜΑΚΑΜΠΙ


Το είχε το ματς η Μακάμπι.. Διαβασμένη και έτοιμη πνευματικά να μπεί και να κάνει θόρυβο, με το δίδυμο Πάργκο-Τάιους να «κεντάει» και άμυνα αρκετά καλή κατά διαστήματα, ειδικά ψηλά. Έμεινε από ανάσες όμως.. Όσο περνούσε το ματς η Φενέρ «κεφαλαιοποιούσε» το βάθος της. Καθαρό μυαλό ο Ζοτς «χτύπησε» τον Σοφοκλή στην επίθεση, απενεργοποιώντας (10’27’’ συμμετοχή) ένα σημαντικό όπλο στο αντίστοιχο παραγωγικό κομμάτι για την Μακάμπι. Συγκλονιστικός ο Βέσελι, σε ένα από τα καλύτερα performances στη φετινή Ευρωλίγκα (23PTS 11/14 FG-7 REB σε 21’), έκανε τη διαφορά στο τέλος και στις δύο πλευρές του παρκέ. Πόσο καλύτερη είναι η Φενέρ με έναν τόσο ικανό mobile ψηλό στη σύνθεση της, ειδικά στο τέλος των παιχνιδιών όπου της δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στις προσωπικές μονομαχίες (ειδικά στα μετόπισθεν όπου μπορεί να αμυνθεί παντού και να καλύψει πολλά κενά και λάθη συμπαικτών του με την ταχύτητα και το «μάκρος» του. Είναι σημαντικό το πώς θα διαχειριστεί η Μακάμπι το πρώτο ματς. Αν μείνει στο feeling της «χαμένης ευκαιρίας» θα θυσιάσει και το επόμενο. Αγωνιστικά οι Ισραηλινοί δεν είναι μακριά από τη Φενέρ. Η σειρά έχει δρόμο..

ΡΕΑΛ-ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ


Ο Ντούντα είχε ετοιμάσει τους παίκτες για «μάχη» και η Αναντολού είχε ζυγίσει πολύ καλά τον αντίπαλο καταστρώνοντας ένα πολύ σωστό πλάνο αναχαίτισης του. Όμως δεν άντεξε την αντεπίθεση που έκανε το «βαρύ πυροβολικό» στη τρίτη περίοδο. Ο Ίβκοβιτς προσπαθεί να φτιάξει μια two-way team, αλλά ακόμα «χτίζει» καθώς η ομάδα του παρουσιάζει μεταπτώσεις μέσα στο 40λεπτο. Ο Κ.C. Rivers (οι πιο παλιοί θα θυμούνται ότι ήταν ο παίκτης που μου άρεσε για το «3» του Παναθηναϊκού όταν ξεκινούσε η πρώτη χρονιά του Πεδουλάκη και πριν υπογράψει τον Ματσιούλις) ήταν εντυπωσιακός και είναι εύλογο ότι όταν μια ομάδα σαν τη Ρεάλ παίρνει τέτοια ώθηση από έναν role player (πολυτελείας βέβαια..) όπως αυτός, δύσκολα σταματιέται. Η Αναντολού χτύπησε με Pick & roll, ο Λάσο απάντησε με τον Σλότερ (και στις δύο γραμμές άμυνας, μπροστά στην αγαπημένη του 3-2 και πίσω σε προσωπική) και πήρε κεφάλι με την υπεροχή της στο ριμπάουντ και το Efficiency του κορυφαίου παίκτη της φέτος, Φελίπε Ρέγιες. Δεύτερο ματς αύριο και οι Τούρκοι θα πρέπει να βγάλουν την ίδια ενέργεια στην άμυνα αλλά να κάνουν λιγότερα λάθη. Τα 16 απέναντι σε αυτή την ομάδα είναι αριθμός καταδικαστικός..




215 σχόλια:

  1. τι βλεπουν παλι τα ματακια μου... καλε μου λαουαλ που να εισαι τωρα???!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ανεξαρτητως αποτελεσματος αποψε καθως και εμφανισης του παναθηναικου το προφανες ειναι οτι ο παναθηναικος εχει χασει ΤΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ DNA ΠΟΥ ειχε σαν ομαδα και για να κερδισεις σειρες με μεγαλες ομαδες αν δεν βγαλεις αμυνες αντιο ζωη.......οι μονοι παικτες που μπορουν να βγαλουν αμυνες ειναι ο οι μητσος,φωτσης,γκιστ...αλλος δυστυχως δεν υπαρχει.....επειδη καποιοι θα πουν για εξωπραγματικα ποσοστα της τσσκα τα ακουω βερεσε,μεγαλα ποσοστα μια ομαδα μπορει να χει για δεκα λεπτα,αντε δεκαπεντε.......οι μικροι πρεπει να δουλεψουν παρα πολυ και να ξεκινησουν απο τα βασικα δηλαδη την ΑΜΥΝΑ.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sorry stone αλλα αμυνα παιζει και ο παππας παιζει και ο νελσον...παιζει και ο λαουαλ.. το θεμα ειναι οτι ο προσανατολισμος της ομαδος εχει αλλαζει.. ουτε αμυνα αλλα ουτε και επιθεση.. τουρλουμπουκι και αν μεινει ο ιβα μετα τα παιχνιδια με την τσσκ εγω κερναω ποτακι

      Διαγραφή
    2. δεν θα μεινει,ισως και αποψε τελος.....stonerook

      Διαγραφή
    3. stonerook επειδη το θελεις η εχεις πληροφοριες εκ των εσω;;;σε παρακαλω πες μας.

      Διαγραφή
    4. μονο για φιλαθλους του ΠΑΟ http://www.onsports.gr/Opinion/D-Kontos/item/479136-To-parke-leei-panta-alitheia

      Διαγραφή
  3. Θλιβερός Γκιστ. Στο -25 θυμήθηκε να βγει στο παρκέ για να γράψει στατιστικά. Ποιος μικρος δε γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι ακριβως . οταν παιζεις στον παναθηναικο εισαι υποχρεωμενος ακομη κι αν χανεις με 40 να προσπαθησεις να κατεβεις στους 15 . και οχι να περιμενεις απλως να τελειωσει το παιχνιδι .

      Διαγραφή
  4. Το έγραψα και προχθές. Άτυχος ο ΠΑΟ. Καλυτερα να ήταν στο απέναντι όμιλο και να αποκλειόταν διατηρώντας μια σχετική αξιοπρέπεια.
    Διασύρεται και μικραίνει απελιπιστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 11.35 o Παο δεν μικραινει ετσι εσυ βγαζεις το αχτι σου,πολυ πικρα λεμε,ετσι;;;

      Διαγραφή
    2. Εντάξει. Δεν μικραίνει. Ότι πεις.

      Διαγραφή
  5. Το λυπηρό είναι ότι σήμερα είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχασε 4-6 πόντους ανά 10λεπτο. Αυτή είναι η διαφορά. Δεν μπορεί παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://en.wikipedia.org/wiki/Fragiskos_Alvertis#As_a_coach

    https://www.youtube.com/watch?v=VRlxaGeLkZE

    Το 1ο απαραίτητη συνθήκη για να γίνει το 2ο μπας και αρχίσει να ξαναθυμίζει η ρακέτα της ομάδας μου ναρκοπέδιο και όχι παιδική χαρά και καπάκι για να παίξω ένα σωστό πικ εν ρολ φέτος.

    Σπήλιος Καραμεσίνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λιγοστές γρήγορες παρατηρήσεις για το σημερινό ματς:
    1) Δεν συμφωνώ με όσους ισχυρίζονται ότι θα ήταν καλύτερα να μην είχε περάσει ο ΠΑΟ στα πλεί οφ, λόγω της κακής εικόνας που παρουσιάζει. Τα παιχνίδια αυτά έχουν ιδιαιτερότητες και είναι σημαντικό να εξοικειώνονται με αυτές οι νέοι παίχτες. Ούτε θέμα εθισμού στην εύκολη ήττα τίθεται για μένα, αφού αυτά αλλάζουν από χρονιά σε χρονιά, εφόσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.
    - Η παρουσία του Χαραλαμπόπουλου ήταν ευχάσιστη έκπληξη. Πανηγύρισα κάθε καλάθι, ριμπάουντ, άμυνά του. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ξεχαστεί πάλι στον πάγκο, ακόμα κι αν θα έχει (που θα έχει) κακές βραδιές.
    - Το ρόστερ χρειάζεται οπωσδήποτε ενίσχυση όποιοι κι αν είναι οι στόχοι της ομάδας. Η στελέχωση πρέπει να γίνει με βάση ένα σοβαρό αγωνιστικό πλάνο που θα έχει νόημα (και όχι αερολογίες του στυλ "ελληνοποίηση", "ανανέωση") και το οποίο θα στηριχθεί με πίστη από διοίκηση, τεχικό τιμ, οπαδούς. Δεν είναι το παν οι τίτλοι, συμφωνώ, αλλά απαιτείται μια ξεκάθαρη προοπτική για τον κόσμο της ομάδας (που τώρα δεν τη βλέπω). Κι αυτά δε νομίζω ότι χρειάζονται πολλά χρήματα.
    - Ο κόουτς να ολοκληρώσει τη σαιζόν και βλέπουμε. Δε χρειάζεται πανικός. Μπορεί να χαθεί και το πρωτάθλημα (το πιθανότερο), αλλά ας δούμε με τι εικόνα θα κλείσει τη χρονιά η ομάδα.
    - Όσο για την ΤΣΣΚΑ, όσα χρόνια τη θυμάμαι έφτανε σχεδόν αέρα μέχρι το F4. Είναι ομάδα που βγάζει τεράστια αυτοπεποίθηση στην κανονική περίοδο και (συνήθως) στα πλέι οφ. Αν της πειράξεις, όμως, το μυαλό, μπορεί να χάσει τον προσανατολισμό της και να πέσει εκωφαντικά στα βράχια. Αυτό μπορεί να αποφεύγεται μέσα στη χρονιά με κάποια σφυριγματάκια, που τη βοηθούν να ξαναβρίσκει ρυθμό. Αλλά το F4 είναι άλλη ιστορία. Εκεί πρέπει να πάρεις δύο απανωτά παιχνιδια απέναντι σε ομάδες με αντίστοιχη ποιότητα και με winning mentality που η ίδια δεν διαθέτει. Άντε να πάρεις ένα ματσάκι με σπρωξιματάκια (βλ. με ΠΑΟ το 2011), αλλά στο δεύτερο θα βρεθεί μια άτιμη Μακάμπι, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ να σε ξεβρακώσει. Για να δούμε αν μπορεί να το αλλάξει αυτό ο Ιτούδης (δεν είμαι και τόσο σίγουρος).

    ΝΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μας κερδισανε χαλαρα......Πιο χαλαρα δεν γινοταν.....Λες και παιζαμε φιλικό.100 ποντους στην αμυνα βολει κατω απο το καλαθι μας μηδεν νευρο μηδεν αντιδραση.Εχω την αισθηση οτι ο Αταμαν Jim ειχε μεγαλυτερη επιρροή στο παιχνιδι ακομα και με την λευκη απεργία που εκανε απο τον δικο μας.Στο τελος τις 1 περιοδου ειχαμε τον χρονο ολο δικο μας και καναμε επιθεση στα 10 sec με τριποντο...το χανουμε και τρωμε χαλαρα τριποντο απο τον de colo....Στην αμυνα ειμασταν που ειμασταν για τα πανηγυρια προσπαθουσαν 4 να παιξουν για 5 γιατι ο Μπατιστα ηταν στον κοσμο του...Στην επιθεση δε εχανε τα λει απ κατω απο το καλαθι και στο καπακι ο αιφνιδιασμος πηγαινε συννεφο....Ο Νελσον ΤΙΠΟΤΑ μα ΤΙΠΟΤΑ..Gist εδειξε κατι οταν το παιχνιδι ειχε κριθει....Το χειροτερο και πιο σπαστικο συναμμα ηταν ο speaker που ηταν ανακουφισμενος και ενθουσιασμενος στην διαρκεια ολου του αγωνα που πηγε η διαφορα στρωτα και σιγα και οχι αποτομα οπως στο πρωτο παιχνιδι.ΚΑΤΑΝΤΙΑ.....Ο καλυτερος μας παίχτης σήμερα ηταν ο Χαραλαμποπουλος και ηταν το μοναδικο κερδος για εμας.
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε παιδιά εγώ μαζί σας, άμπαλος ο Ιβάνοβιτς, άχρηστοι οι παίκτες να φύγουν όλοι αλλά όταν παίζει μια ομάδα με 40+ εκατ μπάτζετ με μια που μετά βίας φτάνει στα 10 ειδικά όταν έχει στον πάγκο έναν σοβαρό προπονητή το λογικό είναι να κερδίσει και με 10 και με 20 πόντους στην έδρα της.

    Για να ανατραπεί αυτό σε μια σειρά best of five πρέπει να σε ευνοήσουν οι συγκυρίες, (τραυματισμοί κλπ όπως πέρσι με Τεόντοσιτς), να έχεις έναν κόουτς στον πάγκο γάτα να τους σκαρώσει ένα τρικ από εκεί που δεν το περιμένουν (σειρά με Μπάρτσα και Καλάθης αν και τα μπάτζετ ήταν πολύ πιο κοντά τότε) ή να σε υποτιμήσουν τραγικά και να μπουν με λογική πετάμε χαρταετό.

    Να φύγει ο Ιβάνοβιτς αν το θέλει ο ΔΓ αλλά για άλλους λόγους. Να φύγει για την εικόνα με Γαλατά και Άλμπα, να φύγει γιατί η ομάδα δεν έχει δείξει σταθερότητα. Να φύγει για τα τραγικά closing του στα παιχνίδια. Να μην φύγει επειδή έφαγε 20 και 30 στο κεφάλι και κατά πάσα πιθανότητα θα χάσει τη σειρά 3-0.

    Από εκεί και πέρα αν υποθέσουμε ότι ισχύουν τα περί Ελληνοποίησης του ΔΓ το καλοκαίρι και δεν ήταν μια δικαιολογία για να πέσει το μπάτζετ μέχρι και ευχαριστημένος πρέπει να είναι από σήμερα. Βασικός και πρώτος σκόρερ ο Χαραλαμπό, τι άλλο θέλει δλδ.

    Sobeit

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο κόλπο αυτό, χαμήλωνε, χαμήλωνε τον πήχη, ε κάποια στιγμή κάποιος πιτσιρικάς θα ξεχωρίσει. Όχι ότι είναι κάνας τυχαίος ο Χαραμπόπουλος, αλλά έχει πάρα πολλά χιλιόμετρα να διανύσει κι εργατοώρες να γράψει ώστε το να είναι καλύτερος παίκτης της ομάδας σε τέτοιο παιχνίδι να λογίζεται ως καλό νέο...

      Διαγραφή
  10. Νομιζω οτι ο μαρκοπουλος το ειπε καλητερα απο ολους για τον παναθηναϊκο-ξενερωμενη ομαδα(αγελαστη τα ακριβη του λογια) απεναντι σε ενα μεγαθηριο σε φορμα. ο χαραλαμποπουλος τον εκθετει που δεν τον χρησιμοποιηουσε ολη την χρονια.

    στα δικα μας τωρα: πρεπει να αλλαξουμε τακτικη(αφου δεν μας πηγε ο τζογος με τις βοηθειες). 2 με 2 στο πικ ν ρολ χωρις αλλαγες.

    πρεπει να παμε σε ειδικες 5δες. με πολυ λιγοτερο ματζαρη, το παιδι προσπαθει (και αυτο δειχνει οξυδερκια) αλλα ακομα δεν μπορει επιθετικα και εκει εχουμε θεμα, ειδικα με τον σπανουλη εκτος φορμας.
    λοτζεσκι-παπαπετρου-νταρντεν πρεπει να παρουν χρεωστικο τα φτερα(ναι οκ old school) και σλουκας-σπανουλης -λαφαγετ τον ασσο.

    ξερουμε οτι ο τομιτσ δεν το αφηνει το ζωγραφιστο στην αμυνα-οκ δεν εχουμε τον ψηλο να τον κανει να το πληρωσει- αλλα μπορουμε να το χρησιμοποιησουμε για να παρουμε καλα σουτ απο τους περιφεριακους(σλουκα, λοτσεκι,παπαπετρου).

    π.χ.θα εβαζα τον νταρντεν στο ποστ(για να κανει παιχνιδι) και θα εφερνα το αλλο φτερο μετα απο διαδοχικα ή σταγκ σκριν να σουταρει.

    αν ξανακανει την εξυπναδα να παιξει με 2 ψηλους βαλε το τεσσαρι για το κεντρικο πικ ν ρολ.

    και μην φοβηθεις την 1-3-1 που επαιξες σε 2 φασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o Aλεξανδρης νομιζω το ειπε αυτο για τον Παο, εκτος και αν το ειπε και ο Μαρκοπουλος και δεν το ξερω.

      Διαγραφή
  11. Jim βλεπω συνεχιζεις να υποτιμας την Mπαρτσελονα κ θα εκτεθεις ασχημα..δηλαδη δεν ειναι αυτη η Μπαρτσελονα final4 material(χρησιμοποιω δικη σου ορολογια) κ ειναι ο φετινος Ολυμπιακος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπερδεύεσαι..Δεν έγραψα ότι "δεν είναι" F4 Material αλλά ότι ο Ολυμπιακός είναι "πιo" F4 Material από αυτήν. Στη προηγούμενη ανάρτηση είναι, μπες να το τσεκάρεις.. Αν παρακολούθησες λοιπόν το TOP-16 νομίζω θα είχες την ίδια γνώμη. Σιγά μωρέ.. Και να εκτεθώ τι τρέχει..? Πρώτη φορά θα είναι?

      Διαγραφή
  12. Από τη σημερινή προσπάθεια είμαι καλυμμένος και ικανοποιημένος 100%.

    Είναι μεγάλη η διαφορά κλάσης, δεν καλύπτεται και κάτι που δεν πρέπει κανείς πλέον να υποτιμά είναι ότι, οι ομάδες με μεγάλα μπάτζετ τα τελευταία 3 χρόνια έχοντας δει ομάδες με σαφέστατα λιγότερο ταλέντο να τις υπερπηδούν μου βγάζουν ένα "μίσος" σε κάθε φάση, το μαρκάρισμα του Jackson, στον Λούτζη, το κλέψιμο του Weems, κλπ είναι ενδεικτικά.

    Είναι γνωστό άλλωστε ότι σε σειρές παιχνιδιών νικάει πάντα ο καλύτερος.

    Το ματς χάθηκε, όταν ο ο γιάνκοβιτς, λόγω της γενικότερης ατολμίας που τον διακατέχει έκανε συνεχόμενα λάθη χωρίς να είναι επιθετικός όταν πρέπει και να κοπανάει αψυχολόγητο τρίποντο πάλι όταν δεν πρέπει στην επόμενη επίθεση. Αυτές οι 2 φάσεις μαζί με το χαμένο (ένα από τα δυστυχώς πλέον πολλά) αμυντικό rebound του μκφ έκριναν το παιχνίδι. Από αυτές τις μαζεμένες τρεις φάσεις και μετά μας πήρε η κάτω βόλτα, μιας και δεν υπάρχει στο ρόστερ, πια, αυτός ο ένας που μπορεί να αναστήσει ψυχολογικά την ομάδα.

    Ότι και να πει κανείς για τον Χαραλαμπόπουλο είναι λίγο, με το μπασκετικό iq που έχει και τη δουλειά που ρίχνει στο γήπεδο και στο γυμναστήριο η θέση του ένα ξεκάθαρα πλάι στον Πόποβιτς. Έκανε πράγματα και θαύματα όσο το παιχνίδι παιζόταν (σε αντίθεση με το γατάκι τον weems! :D), αλλά για άλλη μια φορά ο coach έβγαλε ένα καυτό παίχτη και τον πάρκαρε στον πάγκο για ώρα! :)

    Για Nelson και lawal, για τον πρώτο άμεση διακοπή συμβολαίου λόγω του ότι το παιδί δεν έχει μπάσκετ μέσα του (πολύ ψηλό συμβόλαιο για να σε παίζουν άμυνα στα 3 μέτρα, όσο και να υπάρχει η δικαιολογία του τραυματισμού είναι περίπτωση perkins) και για τον 2ο τα μισά να ισχύουν από αυτά που ακούγονται να είναι αλήθεια δεν έχει επίσης θέση στην ομάδα. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι πως στην Ευρώπη υπάρχουν γενικά ένα σωρό άσπροι Αμερικανοί που έχουν μπασκετικό iq και τα fundamentals σε πολύ υψηλό επίπεδο και ο μοναδικός λόγος που δεν παίζουν ΝΒΑ είναι η έλλειψη αθλητικότητας και εμείς (γενικότερα όχι μόνο ο ΠΑΟ) έχουμε κολλήσει σε κάτι ταγάρια-μποξέρ.

    Τέσπα 100% επιτυχία το σημερινό, στις χαρές και στις λύπες μαζί, όλοι γήπεδο τη Δευτέρα, το πιθανότερο είναι το 3-0 εκτός αν ο Ιτούδης συγκινηθεί και μας το χαρίσει "for the old times sake" :D.

    Πάμε για το πρώτο f4 μετά του 9 με τα μεγαλύτερα μπάτζετ, θα ξαναγίνουν εκπλήξεις? Θα πάνε όλα τα παιχνίδια στο 3-0, έτσι όπως φαίνεται τώρα? Για να δούμε...ελπίζω να κάνω λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα φίλε y0zh1! Η ομάδα σήμερα προσπάθησε. Έβγαλε ενέργεια και έδειξε διάθεση να παλέψει το ματς όσο μπορούσε, αντιθέτως με το 1ο αγώνα όπου παραδόθηκε με κάτω τα χέρια. Δυστυχώς όμως, ούτε αυτό αρκεί να κερδίσεις αυτή την ομαδάρα. Γιατί περί ομαδάρας πρόκειται. Μιλάμε για απίστευτο βάθος και ποιότητα. Βρίσκεται πολύ άπλα σε άλλο επίπεδο. Βέβαια, ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ είναι άλλη ομάδα. Νομίζω το 3ο ματς θα το πάρει, άλλα όχι και το τέταρτο.

      Σίμος

      Διαγραφή
    2. ταγαρι ο λαουαλ δυσκολα παντως...

      Διαγραφή
    3. Δεν περίμενα ποτέ ότι ο ΠΑΟ θα έπεφτε τόσο χαμηλά ώστε οι οπαδοί του να είναι ικανοποιημένοι όταν χάνουν μόνο με 20 πόντους.

      Αλήθεια, όταν γράφεις διακοπή συμβολαίου για Νέλσον, τι ακριβώς εννοείς;

      Διαγραφή
    4. Έτσι είναι φίλε μου. Δεν συμφωνώ με πάρα πολλά πράγματα από αυτά που συμβαίνουν (αν θες τα αναλύουμε, τα έχω γράψει όμως κι εγώ και άλλα παιδιά πολλά από αυτά κατά καιρούς), δεν μπορώ να έχω καμία επιρροή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, οπότε το μοναδικό που μπορώ να κάνω είναι υπομονή να δούμε τι θα γίνει του χρόνου, γιατί το να αρχίσω την γκρίνια τώρα στα δύσκολα είναι το πιο εύκολο πράγμα.

      Διακοπή, αποζημίωση και Αντίο! Λίγο ο ιβ που το χρησιμοποιεί, όπως γράφει και ο βαλκάνιος λίγο παρακάτω και άλλους παίχτες, εντελώς λανθασμένα, λίγο και αυτός που κάνει ένα σωρό λάθη από πάσες, σουτ, διεισδύσεις κλπ φαίνεται να έχει ψυχολογία υπό το 0 για να ανέβει, στα έτσι κι αλλιώς ανούσια, ελληνικά play-off.

      Διαγραφή
    5. y0zh1
      Σε ρώτησα γιατί συνήθως η διακοπή είναι άνευ αποζημίωσης (και με υπαιτιότητα του παίκτη).

      Διαγραφή
  13. Τι ακοyγεται για τον Λαουαλ δηλαδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω φιλε μου

      Διαγραφή
    2. αυτα που γραφονται στο συγκεκριμενο αρθρο μπορει να γραφτουν και για αλλους παιχτες της ομαδας απλα επιλεγεται ο λαουαλ που ειναι ευκολος στοχος

      Διαγραφή
    3. Εγώ αυτό που άκουσα είναι ότι ο Λαουάλ δεν σηκώνει το καπάκι της τουαλέτας όταν κατουράει.

      Ελάτε παιδιά. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε.

      Διαγραφή
    4. Μια χαρά είναι ο Λαβάλ. Ρωτήστε τον Σπανούλη.. Απλά ο Ιβάνοβιτς δε τον υπολογίζει. Δεν είναι δική του επιλογή. Τετράλεπτα τον έβαζε. Ας βγούν οι φωστήρες τώρα να μας πουν σαπακι τον νιγηριανό.

      Διαγραφή
    5. Σαπάκι δεν είναι, αλλά ούτε κ σούπερ σταρ που παρουσιάστηκε.
      Το ερώτημα επίσης είναι απλό: πόσες ομάδες έχει αλλάξει τα τελευταία 3-4 χρόνια;

      Διαγραφή
    6. Super τι? Ποιος τον παρουσίασε έτσι? Μη βγάζεις πράγματα από το μυαλό σου

      Διαγραφή
    7. Που ζεις; Στις Βρυξέλλες; Θέλεις να με βάλεις στον κόπο να ψάξω άρθρα και δημοσιεύματα;

      Διαγραφή
  14. Ιβανοβιτς: "Μπορούμε να κάνουμε το 2-1 ακόμα κιαν χρειαστεί να παίξει 40λεπτά ο Διαμαντίδης."
    Αυτός είναι επικίνδυνος ρε!!!

    υ.γ. stonerook απ'το στόμα σου και στου ΔΓ το αυτί!!!

    Σπήλιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρεπει να πουμε ενα τεραστιο μπραβο στον ΔΔ που στα 35 του,παιζοντας στο φ8 εναντιον μιας υπερομαδας,αναγκαζεται να παιζει 30',εχοντας για back-up,στην ουσια,εναν 17χρονο,εξαιτιας της αξιοθρηνητης επιλογης του προπονητη του να φερει εναν απαραδεκτο Αμερικανο.Το θεμα δεν ειναι οι διαφορες στα ματς με την Τσσκα,που ειναι ετσι κι αλλιως ανωτερη ομαδα,αλλα το γεγονος πως ολη τη χρονια,η εικονα της ομαδας ειναι τραγικη.Μια ομαδα που στην αμυνα ειναι χωνι και στην επιθεση παιδικη χαρα και με τελειως σοφτ συμπεριφορα στα δυσκολα.Κι ολα αυτα ειναι αποτελεσμα της ''δουλειας'' ενος τραγελαφικου προπονητη..VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ποσο αδικειται ο Παππας απο τον χρονο που του δινει ο Ιβανοβιτς.Φετος παιζει αμυνα δινει και ασιστ και παιζει πολυ λιγοτερο απο τον Γιανκοβιτς και τον Σλοτερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπό τον Γιάνκοβιτς είναι λογικό να παίζει λιγότερο λόγω έλλειψης ανταγωνισμού στο τρια. Και ο Σλότερ έκανε πολύ καλό πρώτο μισό.
      Αυτό που δεν μπορεί να εξηγηθεί είναι γιατί παίρνει λεπτά ο Μπλουμς έναντι του Παππά.

      Διαγραφή
    2. Ο Σλότερ δεν έπρεπε να έρθει καν. Πολύ λάθος κίνηση σε επίπεδο χημείας. Επιλογή του κόουτς.

      Διαγραφή
  17. Μπροστά στο προπονητικό ναδίρ της Τρίτης, το αποψινό του Ντούσκο ήταν μαγεία. Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να κάνει τόσα απίθανα μαζεμένα… Απόψε δεν συνέχισε με Μήτσο στον Τεόντοσιτς, ούτε με παγίδα Μπατίστα σε κάθε φάση που πρόσφεραν ένα σωρό χαλαρούς πόντους και τελείωσαν από νωρίς το 1ο ματς. Μοιραία, ρίσκαρε να δώσει κάτι. Και διάλεξε να δώσει το μικρότερο ρίσκο, το τρίποντο στον Κιριλένκο. Έκατσε στην κέντα του 3/3 σε δυο λεπτά… Γενικώς, η ομάδα έμεινε ανταγωνιστική μέχρι που χρειάστηκε να ξεκουραστεί ο Μήτσος, ο οποίος ακόμη και κακός είναι, προφανέστατα, απαραίτητος. Προφανώς για να την πει στον τραγικό Νέλσον (που πήρε το ματς στο 11-14 και το παρέδωσε, σε λιγότερο από 3’, στο 21-14…), ο Ντούσκο έβαλε επιδεικτικά τον Λούντζη κι όχι τον Αμερικανό. Λάθος, μεγάλο λάθος, και γι’ απόψε και για το υπόλοιπο της σεζόν… Η διαφορά απ’ τους 13 στο 27’ πήγε στους 21 στο 28’, τετέλεσται… Γενικά, η ομάδα δεν είχε αμυντικές απαντήσεις και δεν μπόρεσε ούτε απόψε να περιορίσει την παραγωγικότητα της ΤΣΣΚΑ, η οποία δικαίωσε όσους υμνούν την καλή δουλειά του πρακτικού Ιτούδη. Αν ο κόουτς την έχει κάνει και εξίσου σκληρή ομάδα πνευματικά, θα το δείξει στη συνέχεια, όχι βεβαίως με τον Παναθηναϊκό… Πρόβλεψη: η σειρά είναι ακόμη ζωντανή, στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός (αν είναι πλήρης) θα είναι ανταγωνιστής για τη μία, τουλάχιστον, τιμητική νίκη. Οι σειρές best of 5 είναι σαν τα σετ του τένις: κάθε ματς είναι μια νέα αρχή…
    Ο Ολυμπιακός, κακά τα ψέματα, χωρίς Σπανούλη δεν έχει τύχη σε σειρά πολλών αγώνων. Χθες ειδικά του έκανε κακό η χρησιμοποίηση, έπρεπε να τον αφήσει εκτός 12άδα, να το πάει όπως Μόσχα (δημιουργώντας και στον αντίπαλο την ψευδαίσθηση της σίγουρης νίκης). Αλλά, το έγραψα και προκαταβολικά, θεωρώ την Μπαρτσελόνα τη χειρότερη ομάδα που μπορούσε να του τύχει, λόγω μεγέθους ψηλών, ποιότητας συνεργασιών και Πασκουάλ. Ήταν άδικη τόσο δύσκολη διασταύρωση (η δυσκολότερη που μπορούσε να του τύχει) με τέτοια πορεία. Ισχύουν, βεβαίως, κι εδώ τα περί σετ τένις, αλλά του Ολυμπιακού ο στόχος δεν είναι, όπως του Παναθηναϊκού, μια τιμητική νίκη, αλλά η πρόκριση. Η μισή πρόκριση, λοιπόν, παίζεται αύριο: με 2-0, θεωρώ πιθανό η σειρά να μη γυρίσει Βαρκελώνη για 5ο ματς. Η Μπάρτσα έχει δείξει στο παρελθόν πως δεν τρομάζει από ΣΕΦ.
    Για τις άλλες 2 σειρές, μικρές εκπλήξεις. Προσωπικά πρόβλεψα πως θα δούμε ως και 3 σουίπ. Αυτά που Μακάμπι κι Ολυμπιακός με το 1/3 μπάτζετ των άλλων κάνουν θαύματα δεν γίνονται, αλίμονο, κάθε χρόνο. Σε μάκρος χρόνου το πορτοφόλι έχει, δυστυχώς, το πλεονέκτημα. Πάμε για Φάιναλ Φορ των ματσωμένων

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Παναθηναικός είναι εκνευριστικά σοφτ αυτή την περίοδο. Απλά αδυνατεί να δώσει defensive stops και να βρεί στοιχειώδη αμυντική ισορροπία. Για έναν οπαδό του Παναθηναϊκού που έχει γαλουχηθεί σε συγκεκριμένες αμυντικές νόρμες το θέαμα είναι αποκρουστικό. Το καταλαβαίνω.

      Διαγραφή
    2. Προσωπικά Τζιμ δεν γκρινιάζω, είμαι συνειδητοποιημένος πως τις επόμενες σεζόν, χωρίς Μήτσο, θα έρθουν μεγαλύτερες δοκιμασίες, μπροστά στις οποίες ένα φετινό ενδεχόμενο σουίπ στους "8" θα μοιάζει mega επιτυχία. Αν περνάμε τη φάση της παρακμής (μέχρι να μεγαλώσουν οι Χαραλαμπόπουλοι και να ξανάρθει η ακμή) παίζοντας πλέι οφς, θα είμαι κι ευτυχισμένος... Αλλά είναι κρίμα που με 2-3 (προπονητικές) παρεμβάσεις η ομάδα θα ήταν πολύ - πολύ πιο ανταγωνιστική, και στη σειρά και στην ευρωπαϊκή της σεζόν γενικότερα. Κι είναι κρίμα κυρίως γιατί πάνε χαμένες οι τελευταίες σεζόν του μεγαλύτερου παίκτη στην ιστορία του συλλόγου...

      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    3. ''πάνε χαμένες οι τελευταίες σεζόν του μεγαλύτερου παίκτη στην ιστορία του συλλόγου...'' τα είπες όλα εδώ,αυτό πονάει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο όντως κάθε φίλο του μπάσκετ γενικότερα όχι μόνο του ΠΑΟ

      Διαγραφή
  18. http://live.euroleague.net/gamesjs.aspx?ig=euro_239&st=90&dp=TATHPFF6FD4A8D8171HB34451&z=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ο χαραλαμποπουλος μοιαζει πολυ σε στυλ σε βεζενκοφ..πολυ ομως...πιο αδυναμος βεβαια και λογω ηλικιας..O Bezenkof ειναι δουλευταρας..μακαρι να γινει και ο χαραλαμπο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. https://youtu.be/yx_kIDymy60 Που ειναι αυτος ο Nelson?? 1. Επηρεαστηκε οσο δεν παει απο τον τραυματισμο του το καλοκαιρι, 2. Δεν χρησιμοποιειται σωστα απο τον Ιβανοβιτς, 3. Τον εχει πλακωσει η φανελα με τα 6 αστερια και δεν μπορει να τη σηκωσει. Διαλεξτε και παρτε.

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oλα αυτα μαζι. Επιπλεον στον Παναθηναϊκο υπαρχουν πολυ υψηλοτερες απαιτησεις στις οποιες προφανως δεν μπορει να ανταποκριθει. Ειναι εμφανες.
      Ασε που αυτα που δειχνει το βιντεο τα εχει ηδη κανει κι εδω. Ενα βιντεο πεντε λεπτων με σκορπια σουτ και κλεψιματα - καρφωματα δε λεει τιποτα. Μπορεις να φτιαξεις αναλογο με το Νελσον να φοραει την πρασινη φανελα και σκεψου οτι εχει παιξει ελαχιστα φετος. Τα βιντεο στο youtube δεν αρκουν για να γνωρισεις εναν παικτη. Γι'αυτο υπαρχουν οι scouters. Αλλιως θα εψαχναν οι οπαδοι στο youtube και θα προτειναν εκεινοι παικτες στις ομαδες τους.

      Διαγραφή
    2. Μια χαρά παίκτης είναι ο Νέλσον. Από τους καλύτερους αμυντικούς παίκτες στην Ευρώπη. Σουτ δεν έχει αλλά το ξέραμε. Ο τρόπος που τον χρησιμοποιεί ο προπονητής είναι αστείος απλά. Όπως και με άλλους παίκτες. Ήμουν σε μια κουβέντα με 2 κόουτς της Α1 προχθές. Το ίδιο ακριβώς είπαν.

      Διαγραφή
    3. Ο Νέλσον μπορεί να προσφέρει. Δε γίνεται να σβήνει τον Πάργκο, να κατεδαφίζει τον Νοτσιόνι και να βάζει 7/8 στη Βαρκελώνη και μετά να πιάνει πάτο ψυχολογικά. Έναν Μάντζαρη ψάχναμε όπως είχε ειπωθεί εδώ, ε ο Νέλσον είναι τουλάχιστον ισάξιος. Χρόνο συνεχόμενο και σωστό ρόλο θέλει.

      Mario

      Διαγραφή
    4. Aπό τους καλύτερους αμυντικούς ναι αλλά και από τους πιο αδύναμους σουτέρ. Παρόλα αυτά συμφωνώ για την λάθος διαχείριση του από τον κόουτς

      Διαγραφή
    5. Καλα. Κι εγω ημουν σε μια κουβεντα με αλλους δυο κοουτς της Α1 και ελεγαν το αντιθετο. Το θετικο ειναι οτι ανεξαρτητως του τι λεμε εμεις εδω ο Νελσον θα αποχωρησει το καλοκαιρι και θα βρει μια ομαδα που να ταιριαζει στις δυνατοτητες του.

      Διαγραφή
    6. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ρωτήθηκε για το μεγάλο χρόνο συμμετοχής του Δημήτρη Διαμαντίδη. Τι είπε; "Ο Νέλσον έχει αντιμετωπίσει πάρα πολλά προβλήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και γι αυτό δε μας έχει βοηθήσει όσο θέλαμε. Άλλωστε γι αυτόν τον λόγο παίζει αρκετή ώρα ο Διαμαντίδης. Και αν χρειαστεί τη Δευτέρα θα παίξει και 40 λεπτά. Νομίζω ότι στο τρίτο ματς μπορούμε να κερδίσουμε".

      Διαγραφή
  21. Jim καλημέρα. Μήπως γνωρίζεις γιατί η διαχείριση του Παπαγιάννη είναι αυτή που είναι και πώς γίνεται ο Διαμαντάκος με το χαμηλότατο ταβάνι να παίρνει περισσότερες ευκαιρίες αντ' αυτού;

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ιβάνοβιτς έχει συγκεκριμένη άποψη για τη διαχείριση των νέων παικτών. Μια ματιά στα χρόνια του στη Βιτόρια θα σε πείσει. Ανεβάζει τα νέα παιδιά πιο αργά από άλλους προπονητές που επίσης είναι γνωστοί για τη δουλειά τους με παίκτες τέτοιων ηλικιών. Ο Διαμαντάκος είναι πιο μεγάλος. Ο Παπαγιάννης φυσικά έχει πολύ καλύτερες προδιαγραφές.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή να μην είμαι καχύποπτος ότι η διαφορά στα λεπτά συμμετοχής οφείλεται στην καταγωγή; Βλέπεις εσύ κάποιο potential στον Διαμαντάκο για να σταθεί σε αυτό το επίπεδο; Γιατί εγώ ομολογώ ότι αδυνατώ. Στην καλύτερη τον βλέπω να εξελίσσεται σε έναν Γλυνιαδάκη των φτωχών. Αυτόν τον ήδη πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων παίκτη για επίπεδο Ευρωλίγκας.

      Δημήτρης

      Διαγραφή
  22. Τελικα, ειμαι σε διλημμα: ποια ειναι η 5η καλυτερη ομαδα της φετινης Ευρωλιγκας;

    Ολυμπιακος ή Μακαμπι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το ενδιαφέρον της σειράς ΤΣΣΚΑ-ΠΑΟ είναι αλλού πια. Στο πως θα αντιδράσουν οι φίλοι της ομάδας την Δευτέρα στο ΟΑΚΑ. Είναι βαριά η ατμόσφαιρα για πολλούς. Μεγάλο crash test.

    Θέλω 3 παρατηρήσεις για τον Ιβάνοβιτς.

    1. Κάθε παίκτης έχει πλεονεκτήματα & μειονεκτήματα. Ο προπονητής οφείλει να προσπαθήσει να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε ο παίκτης να βγάλει τα θετικά του στο παρκέ και να κρύψει όσο γίνεται τα αρνητικά του. Να διαμορφώσει το περιβάλλον ώστε από τη μια να παίρνει από τον παίκτη αυτά που μπορεί να δώσει κι από την άλλη να μην τον εκθέτει ζητώντας του να κάνει πράγματα που αποδεδειγμένα αδυνατεί. Ο Ιβάνοβιτς έχει αποτύχει 100% σ’ αυτό το κομμάτι με όλους τους παίκτες. Νέλσον, Μαυροκεφαλίδης, Μπατίστα, Σλότερ, Γιάνκοβιτς, Φώτσης, Λαουάλ και φυσικά Διαμαντίδης. Κανείς απ’ αυτούς δεν βοηθιέται από τον πάγκο για να κάνει αυτά που μπορεί με συνέπεια. Ο προπονητής τους διαχειρίζεται λες και δεν τους ξέρει. Λες και του είναι άγνωστοι. Οι μόνοι που σώζονται είναι οι Γκιστ και Παππάς. Και πάντως όχι γιατί τους έχει βοηθήσει ο κόουτς.

    2. Η χρησιμοποίηση των Χαραλαμπόπουλου και Λούντζη στη Μόσχα. Μπορεί να μπήκαν στην αποστολή επειδή τραυματίστηκαν ο Σλότερ και ο Μποχωρίδης αλλά ο πολύς χρόνος που τους δόθηκε δεν δικαιολογείται από τον τρόπο που τους διαχειρίστηκε μέχρι τώρα ο κόουτς. Δεν είναι δυνατόν να μην παίρνουν χρόνο τα παιδιά αυτά στην Α1 και στο top-16 και ξαφνικά να τους πετάς στο λάκκο με τα λιοντάρια. Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι τώρα μέσα Απρίλη οι δυο μικροί είναι έτοιμοι να παίξουν μετά από 9 μήνες σκληρής δουλειάς με τον ‘’καταλληλότερο’’ προπονητή. Οπότε η επιλογή του να παίξουν οδηγεί σε δύο συμπεράσματα. Ότι ο Ιβάνοβιτς έχει παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια να αλλάξει την κατάσταση και αναμένει το μοιραίο δημιουργώντας άλλοθι. Και ότι έχει διάσταση απόψεων με την διοίκηση.

    3. Ο Ιβάνοβιτς δεν ταίριαξε με τα χνώτα του club. Η ιστορία και η παράδοση του ΠΑΟ δεν κολλάνε με την φιλοσοφία του προπονητή. Οι ελληνικές ομάδες πέτυχαν ότι πέτυχαν τα τελευταία 20 χρόνια βασισμένες σε μερικές αρχές. Ο Δημήτρης πριν την σειρά έγραψε για λίγες κατοχές και low mistake basketball ενώ την ίδια ώρα απορούσε γιατί ο Ντούσκο έχει τραβήξει χειρόφρενο εδώ και καιρό. Μα πώς να παίξει low mistake basket η ομάδα όταν δεν ξέρει να το κάνει? Πώς να σκληρύνει ξαφνικά και να αλλάξει την τακτική της προσέγγιση? Πώς ο προπονητής να προετοιμάσει ένα ματς κόντρα στα πιστεύω του? Από την άλλη διαφωνώ ότι η ομάδα είναι φτιαγμένη για να τρέχει. Κι αν το έκανε κάποιες στιγμές μέσα στη χρονιά αυτό έγινε λόγω συγκυριών. Υπάρχει σύγχυση στο τι είμαστε, τι θέλουμε και τι μπορούμε να παίξουμε. Κι αυτό είναι άσχετο με την ποιότητα των παικτών και το ύψος του μπάτζετ. Η εικόνα δείχνει ασαφείς στόχους, κακή στελέχωση, κακή διαχείριση του ρόστερ, μπερδεμένη φιλοσοφία, καμία κατεύθυνση, άθλιο coaching, μηδενική συνοχή, τραγική φυσική κατάσταση, κακή ψυχολογία και ελάχιστη εξέλιξη των νέων παικτών. Όλα αυτά από έναν προπονητή που παίρνει 5-6 κατοστάρικα το χρόνο. Να του δώσουμε κι άλλη πίστωση χρόνου για να κάνει τι ακριβώς?

    Ένας Βαλκάνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστές παρατηρήσεις. Αλλά ο Παναθηναϊκός έχει προδιαγραφές ανοιχτού γηπέδου. Κοίτα το ρόστερ απλά. Ο κόουτς Ιβάνοβιτς ΔΕΝ έχει πάρει όσα θα μπορούσε από αυτό το ρόστερ. Αυτό είναι το μόνο δεδομένο. Και η εμφάνιση του Χαραλαμπόπουλου τον εξέθεσε.

      Διαγραφή
    2. Εύγε Βαλκάνιε!!!

      Εννοείται ότι η ατμόσφαιρα θα είναι αρρωστημένη και ψιλοεμφυλιακή γιατί πάντα υπάρχουν οι ξενομανείς άσχετοι στιριχτάκιδες/ταγοί που θα γυρίσουν να πουν σ'εμας τους υπόλοιπους να μην γιουχάρουμε (θα το κάνω για πρώτη φορα και κακώς δεν τοκανα με την Άλμπα που τονιωθα ναρχεται) τον Ιβάνοβιτς κατά την παρουσίαση. Αλλά προσωπικά θα γιουχάρω αγρίως, δε γίνεται αλλιώς.

      Στο δια ταύτα είναι παρεταταμένο "έγκλημα" να πάμε τη Δευτέρα με τον Ιβάνοβιτς ακόμα προπονητή, μόνο και μόνο για τις δηλώσεις του σα να θέλει να επιβληθεί στο Διαμαντίδη, για τον παροπλισμό του Λαβάλ, για την απώλεση της αμυντικής ταυτότητας μας και για όλη του αυτή τη συμπεριφορά με τους πιτσιρικάδες που ξεδιάντροπα δείχνει δειλία και ότι ψάχνει άλλοθι για να αποσοβήσει τις ευθύνες του, ε πρέπει να αποδεσμευτεί σήμερα κιόλας.

      Αλβέρτης πρώτος με Μανωλόπουλο στο αφτί (Πρίφτης πρώτος με τους άλλους δύο βοηθούς θα ήταν το τέλειο κιας τα "σπάγαμε" μεσούσης με τον Άρη, ειδάλλως απτο καλοκαίρι) να αλλάξει άρδην η τακτική προσέγγιση, το ροτέησον και να δεις για πότε αλλάζει και το κλίμα ... και που ξέρεις μπορεί και να πάψει να δείχνει τόσο αχτύπητη και απλησίαστη η Τσεεσκα από Δευτέρα βράδυ κιόλας...

      Σπήλιος Καραμεσίνης.

      Διαγραφή
    3. Σωστός ο Βαλκάνιος.
      Χρειαζόμαστε ένα προπονητή με δίψα για διακρίσεις της σερβικής σχολής. Ο Πρίφτης μπορεί να είναι μια λύση. Πάντως σίγουρα ο Ιβάνοβιτς δεν είναι ικανός να δώσει σάρκα και οστά στο όραμα της διοίκησης της ομάδας και των οπαδών της. Μετά και τα χάλια αυτής της σειράς, εκτιμώ ότι δεν χρειάζεται καν πίστωση χρόνου ως τους τελικούς του πρωταθλήματος.

      Officer

      Διαγραφή
  24. Για άλλη μια φορά εμετικά σχόλια στην εκπομπη της Νοβα (Σουπερ Ευρωλιγκα) από υιό Συρίγο: "έπρεπε να τους σπάσουν τα χέρια" "ξύλο ξυλο ξυλο". Τα ίδια έλεγε πέρσυ στη σειρά του Ολυμπιακου με Ρεαλ; "γιατι δεν σπαγανε τα χερια των αντιπαλων οι του ΟΣΦΠ".

    Δεν μπορώ να φανταστω ποδοσφαιρικο δημοσιογραφο να παιζει πχ Μπαρτσελονα-ΠΑΟ και να βγαινει να ζηταει επιτακτικα "μην αφηνετε το Μεσι να παιζει, σπαστε του το πόδι"...Ντροπη πια, αν ζουσε ο πατερας του θα τον εκραζε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσα ίσα, αν ζούσε θα τον επικροτούσε.
      Δεν ήταν καλύτερος ο Φίλιππος σε αυτά.

      Στην ουσία του θέματος, έχεις απόλυτο δίκιο. Απαράδεκτη και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.

      Διαγραφή
    2. Ο μονος λογος που εχει λογο υπαρξης η εκπομπη της ΝΟVA ειναι ο Μανουσελης που ματαιως προσπαθει να κρατησει το επιπεδο της.
      Ο,τι και να πει κανεις για το λαϊκισμο του Συριγου ειναι λιγο. Ντροπη.

      Διαγραφή
    3. Ενταξει παιδια μην ειμαστε υπερβολικοι. Το μπασκετ επιτρεπει τα φαουλ, και μαλιστα και οι προπονητες τα χρησιμοποιουν. Ιδανικα καθε ενα απο τα 4 φαουλ ανα περιοδο πρεπει να ξοδευεται για να γλυτωνεις 4 καλαθια κτλ. Δεν φανταζομαι οτι ηθελε πραγματικα να του σπασουν τα χερια. Εμενα μου αρεσει ο λογος των μπασκετικων δημοσιογραφων περισσοτερο. Εχουν αποψη και ξερουν το σπορτ. Στο ποδοσφαιρο ντροπονται να πουν αν ειναι offside ή οχι
      Aleister

      Διαγραφή
    4. Αλλο φαουλ για να μην φας το καλαθι, για λογους τακτικης, κλπ, και αλλο να σπασεις τα χερια. Αλλο παιζω δυνατα, στα ορια του φαουλ για να δυσκολεψω και να εκνευρισω τον αντιπαλο και αλλο να ειμαι αντιαθλητικος επιτηδες. Δεν το λεει μεταφορικα, το ειπε και το επανελαβε: "μπαινει ο αλλος μεσα να σου βαλει καλαθι, σπαστου τα χερια να βγει εξω".

      Οσο για τους μπασκετικους συντακτες, πλην ελαχιστων, ειναι ασχετοι με το αθλημα γι αυτο και περιοριζονται σε γενικολογα σχολια τυπου "επαιξε καλη αμυνα στην περιφερεια", "εχασε τα ριμπαουντ" και τετοια που καθε απλος φιλαθλος τα βλεπει και μονος του. Τεχνικη αναλυση δεν μπορουν να κανουν, δεν ξερουν.

      Στο ποδοσφαιρο ειναι πιο χαμηλο το επιπεδο γενικως, αλλα τετοιες χοντραδες απο mainstream δημοσιογραφους δεν θα ακουγαμε.

      Διαγραφή
    5. Σου φαινεται οτι ξερουν το σπορ οι αθλητικοι δημοσιογραφοι; Σοβαρολογεις; Και σε ποιους αναφερεσαι; Στους 'ειδικους' της ΝOVA;

      Διαγραφή
    6. To νόημα του σχολίου -προφανώς υπερβολικό και λίγο εκτός ορίων- ήταν να δείξουν τσαμπουκά, τσαγανό και λίγη περηφάνεια. Όχι να κάνουν πραγματικές ζημιές, αλλά να σπρώξουν, να τρέξουν, να πιέσουν, στην τελική να χτυπήσουν και κανά χέρι που τους τσεκάρει στη μέση. Αντί όλα αυτά να τα βλέπουμε από τους παίκτες μας, τα βλέπαμε από τους ρώσσους, όταν μάλιστα κέρδιζαν 20 και 30 πόντους. Αυτό μάλλον ήθελε να πει, αλλά το είπε με εντελώς άκομψο τρόπο....

      Διαγραφή
    7. Ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι μπασκετικοί δημοσιογράφοι σχολιάζουν διαιτητικές αποφάσεις; Εδώ το 2010 στον αλησμόνητο τελικό δεν είδαν το παραμικρό.

      Δεν είναι αυτό το θέμα μας όμως. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχω ακούσει ποτέ σε εκπομπή ΤΣ.Λ να λένε ότι έπρεπε να του κάνει τάκλιν και να του σπάσει τα πόδια.

      υ.γ.
      Το χειρότερο είναι ότι ο λόγος που τα λένε είναι ότι δεν έχουν να προτείνουν τίποτα άλλο σοβαρό και έτσι προβαίνουν σε αηδίες.

      Διαγραφή
    8. Σιγά μη τους κεράσουμε και καφέ.. Καλά το είπε ο Συρίγος. Δεν είδα την εκπομπή για να έχω ακριβή γνώση του τι είπε, όμως φαντάζομαι ότι εννοούσε "μπασκετικό ξύλο" με όλα τα παρελκόμενα. Οπότε δε χρειάζεται να το κουβεντιάζουμε.

      Διαγραφή
    9. πες τα ρε Τζιμ σιγα μην τους βγαλουμε κ κουλουρακια!!!ο Ολυμπιακος μια χαρα "μπασκετικο" ξυλο ειχε ριξει στον πρωτο γυρο του τοπ-16 στην ΤΣΣΚΑ..εμεις γιατι παιζουμε σαν φλωροι?σιγουρα τοτε η Τσσκα δεν ειχε στην συνθεση της Κιριλενκο,Κριαπα,Τζακσον κ φανερα ανετοιμο τον Γουιμς απο τραυματισμο αλλα το ξυλο που ειχανε οι Τεοντοσιτς,Ντε Κολο καθε φορα που προσπαθουσανε να στησουνε πικ θα το θυμουνται για καιρο!!!ας παιξουμε ετσι τη Δευτερα με το μαχαιρι στα δοντια κ ας χασουμε!!!οχι ομως αυτο το αμυντικο χαλι των δυο πρωτων αγωνων!!!


      warrriors!!!come out and playyyy!!!

      Διαγραφή
  25. Το αστείο ήταν με το προκλητικό προμόσιον του Αυγουλή στον Γιάνκοβιτς. Εντάξει είστε φίλοι αλλά όχι και έτσι. Γελιοποιείσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Όταν βλέπεις τον Διαμαντίδη να γελάει ειρωνικά στον Παππά μετά από τάιμ άουτ καταλαβαίνεις ότι το πρόβλημα δεν είναι οι παίκτες. Λευκά μαντήλια τη Δευτέρα για τον Ιβάνοβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κρίμα για την φανέλα με τα 6 αστέρια που έχει τέτοιος οπαδούς. Και στην τελική, μην πατάτε ρε ΟΑΚΑ, λίγοι και καλοί. Νομίζετε πως είστε στο 2012 ακόμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζεις πως οσοι τα γραφουν αυτα ειναι φιλοι του ΠΑΟ; Δευτερος σε εισιτηρια ειναι...Ο κοσμος στηριζει παρα τις αδυναμιες που βλεπει

      Διαγραφή
    2. οτι στηριζει δεν σημαινει πως δεν βλεπει τα τεραστια λαθη του γιαννακοπουλου και του ιβανονιτς

      Διαγραφή
  28. Μύρισε Ζοτς στη Μαδρίτη.. Επιστροφή στα φάιναλ φορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Tελικό με Έλληνα σίγουρα ο Ζοτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έλληνα διαιτητή;;

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλή η Φενέρ εχθές. Ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Μπράβο τους..

      Διαγραφή
  30. Και όμως πιστεύω πως με επιστροφή σλότερ και ένα ποσοστό στα τρίποντα υποφερτό (της τάξης του 60-70%) όπως εναντίον της φενέρ,έχουμε τύχη να επιστρέψουμε μόσχα.Και εκεί αναλαμβάνει ο αρχηγός και μας πάει final4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. http://www.sdna.gr/gr/gnomes/manos-manouselis/arthro/30446/ade-tora-na-markareis-ton-tomits-kai-ton-kaoun/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας είχα τον Ντόρσεη και σου λεγα εγώ. Θα τους κατάπινε αμάσητους

      Διαγραφή
  32. Γιατι να μην παμε γηπεδο την δευτερα?η ομαδα ειναι ηδη επιτυχημενη οσον αφορα τους στοχους που ειχε θεσει απο την αρχη η διοικηση.Την δευτερα ολοι οακα να στηριξουμε αυτα τα παιδια..και στο τελος να χειροκροτησουμε οπως παντα!!

    sailgeo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο coach Piti Ηurtado δημιούργησε ένα καταπληκτικό βίντεο για την άμυνα της Μπάρτσα στον Σπανούλη. Όπως είδατε προστέθηκε στην ανάρτηση μας και συμπληρώνει το σχόλιο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπέρα Jim...Κάνε μας μια mini ανάλυση του χθεσινού...Σου έμεινε έστω μια γλυκιά αίσθηση από Χαραλαμπόπουλο ή όυτε καν?? Τελικά, γιατί επέλεξε να βάλει τώρα Χαραλαμπό - Λούντζη?? Μου φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα με Ιβάνοβιτς, νομίζω οτι φάνηκε από μια αντίδραση Διαμαντίδη..Την βρήκα τουλάχιστον ειρωνική...

    ΥΓ: Γύρω από την κουβέντα που έχει ξεκινήσει με το αν κάνει καλό ή κακό η χρησιμοποίηση των νεαρών σε τέτοιες καταστάσεις ποια η άποψή σου...Τα άλλοθι που δίνονται από την ομάδα για τις ήττες πια, μπορούν να κάνουν κακό στο mentality των νέων (Χαραλαμπο, Λούντζη, Μποχωρίδη, ακόμα και Παππά - Βλάντο) σε σχέση με τα άλλοθι που δεν δίνονταν το 2004 - 5 που είχαν έρθει Διαμαντίδης - Σπανούλης ή όχι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε. Καμία έκπληξη με Χαραλαμπόπουλο. Κάνε μια ανδρομή σε αυτά που έχουν γραφτεί όλη τη σεζόν για το παιδί. Η βασική μου ένσταση ήταν γιατί αυτό το παιδί δε παίρνει λίγα (αλλά σταθερά) λεπτά στο ροτέησιον των ματς της Ευρωλίγκας. Γιατί..? Μη τρώτε παραμύθι.. Αυτά που έκανε εχθές μπορούσε να τα κάνει και κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Όποιος έχει γνώση του επίπέδου του παίκτη καταλαβαίνει.. Το 2004-05 ήταν τελείως διαφορετική η κατάσταση στην ομάδα. Πάντως βραδιές σαν τη χθεσινή κολλάνε γάντι στο η "υπομονή είναι πικρή αλλά ο καρπός της γλυκός"..

      Διαγραφή
    2. Ναι γιατί ως γνωστόν οι Τσαρτσαρής Διαμαντίδης και λοιποί όταν μαζεύανε ήττες στην Ευρωλίγκα το 2003,2004 (ή και πιο πριν σε μικρότερες ομάδες), εθίζονταν στις ήττες.

      Παίδες, οι Λούντζης Κόνιαρης Μποχωρίδης κοκ έχουν πολύ μεγαλύτερο win/lose ratio στην ηλικία τους από κάτι άλλους.

      Διαγραφή
  35. Καλημέρα.
    Πριν 15 μήνες περίπου ο ΔΓ αποφάσισε ότι θα μειώσει το μπάτζετ της ομάδας, λογω των οικονομικών θεμάτων που είχε με τις επιχειρήσεις του (θυμίζω πρωτοσέλιδο Πράσινης κατά του τότε υπ. Υγειας). Μείωση του μπάτζετ αυτομάτως σημαίνει νεαρούς και παίκτες παίκτες μικρότερης ποιότητας, άρα και σύνολο χαμηλότερης δυναμικότητας. Για να το περάσει αυτό "αναίμακτα" και χωρίς πολλές αντιδράσεις από τον κόσμο αποφάσισε να χάσει το πρωτάθλημα, ώστε η ελληνοποίηση - χτίσιμο ομάδας με προοτική ετών να φαντάζει ως η μόνη λύση. Στο βωμό αυτης της απόφασης θυσιάστηκε - απολύθηκε ο Πεδουλάκης, ο οποίος παρότι δεν έπαιζε ωραίο μπάσκετ, ήταν ο δήμιος του Οσφπ και άρα θα έπαιρνε και πάλι το πρωτάθλημα, εύκολα ή δύσκολα. Η επιλογογή του ΔΓ να συνεχίσει χωρίς κανονικό προπονητή αποδεικνύει τα ανωτέρω. Αυτό που δεν υπολόγισε ήταν το μέταλλο της ομάδας, την προσωπικότητα του Αλβέρτη που έχει μάθει να μην χάνει ούτε στο μονό, και την φυσικά την τριάδα ΔΔ, Γκιστ, Λασμέ που έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν ειδικά στον τέταρτο αγώνα, αρνούμενοι να χάσουν. (Θα μπορούσα να προσθέσω και τα κόμπλεξ της αντίπαλης ομάδας, αλλά αυτά αφορούν αυτούς και μόνο).
    Χάνοντας το άλλοθι που είχε προετοιμάσει, προχώρησε στο πλάνο του, έχοντας ως plan b άλλοθι, τον Καλάθη, στον οποίο δημοσίως πρότεινε 2 εκατ. δολλάρια, ενώ ήξερε ότι είχε συμβόλαιο και δεν μπορούσε να έρθει. Παρόλα αυτά τα 2 εκατ δολλάρια δεν τα διέθεσε για άλλους παίκτες.
    Ο Ιβάνοβιτς ήταν μέρους του αρχικού σχεδιασμού ως (φερόμενος) ο πλέον κατάλληλος να δουλέψει με νεαρούς παίκτες.
    Όσον αφορά τη φετινή χρονιά, παρότι ξεκίνησε ιδανικά, ειναι σαφές ότι κάτι δεν παει καλά τους τελευταίους μήνες. Πιθανολογώ ότι ο Ιβάνοβιτς, βλέποντας μερικές μεγάλες εμφανίσεις της ομάδας στο ΟΑΚΑ (σε μη κρίσιμους όμως αγώνες), μάλλον υπερεκτίμησε τις δυνατότητες της ομάδας, και κυνήγησε την υπέρβαση.
    Πλέον προέχει η ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό, ώστε η χρονιά να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αναλόγως των στόχων της ομάδας.
    πτΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε, τα θες και τα λες;
      Πέρσι μετά το διπλό του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, εκεί που οι πράσινοι κατάφεραν άλλο ένα ιστορικό ακατόρθωτο -να παλεύουν να κάνουν ανατροπή και να εκτελούν 18 αναπάντητες βολές, δεν είχε βγει ο ΔΓ απειλώντας on camera τους διαιτητές και βρίζοντας άλλους προέδρους του ΠΑΟ;

      Τι ήταν αυτά; Μέρος της προσπάθειας να απολέσει το πρωτάθλημα;

      ΕΛΕΟΣ

      Διαγραφή
    2. Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι γράφω. Στο εξηγώ λοιπόν: Άλλο τι κάνει δημόσια ο ΔΓ και άλλο τι έχει σχεδιάσει. Τα on camera παραληρήματα είναι για το θεαθήναι και για όσους τα καταπίνουν αμάσητα, με άλλα λόγια απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό.
      Εκτός αν πιστεύεις ότι το συγκεκριμένο ματς χάθηκε από τη διαιτησία.
      πτΣ

      Διαγραφή
    3. χαχα ΕΛΕΟΣ και περσι σας κλεψανε;;;ε ρε μυαλα,για αυτο εχετε κομλπεξ μια ζωη.Ας ερχοσασταν στο ΟΑΚΑ μετα να νικησετε εσεις ηρθατε σαν κοιμισμενοι.Αυτος απειλει και τον τιμωρουν αλλο αν δεν βαζει μυαλο.Αν τον υπολογιζαν και τον φοβοντουσαν οι διαιτητες δεν θα εγραφαν τιποτα στα φ.α ξερεις εσυ τα κανουν και αλλοι υπογεια και δεν τους αγγιζει κανεις.Αυτος οτι κανει ειναι απο βλακεια και αλλαζονεια,τουλαχιστον ομως ειναι δημοσια.

      Διαγραφή
    4. Ποιοι τα κάνουν υπόγεια; Αυτοί που συναντιόνται σε τυροπιτάδικα με τον Ζαβλανό;
      Ας μην ανοίξουμε τέτοια κουβέντα.

      Διαγραφή
    5. EΔΩ ΓΕΛΑΝΕ...ΛΙΓΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ γινανε ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ Α1 ΜΕ ΤΟΥ ΑΦΟΥΣ,Η ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΙΠΝΑ ΤΩΝ ΑΦΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΡΤΟΜΕΟΥ,ΑΥΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ;;;.Αλλα οταν εισαι γαυρος με αυτα που γραφουν τα κοκκινα σαιτ σας εχουν χαζεψει.Εδω πιστευετε οτι ο Ζοτς θα παει τελικο και θα το σηκωσει μονο αν εχει Ελληνα διαιτητητ,εχω βαρεθει να το διαβαζω τελευταια και αυτο.Υ,Γ σε τυροπιταδικο;;α καλα,,,

      Διαγραφή
  36. Αν και χθες, μετά από δεν θυμάμαι και εγώ πόσα χρόνια, έφυγα από το σαλόνι και απλώς άκουγα την εξέλιξη, αφού δεν ήθελα να δω άλλο το παιχνίδι, παρόλα αυτά θα είμαι -ξανά- μετρημένος και ήρεμος.

    Ναι χθες ξανά ο ΠΑΟ έπαιξε χωρίς τσαμπουκά, πίστη και δύναμη, ώστε να ανταπεξέλθει -όσο γίνεται- στην διαφορά ταλέντου, μεγέθους, ταχύτητας, ποιότητας κλπ που υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων. Ναι και χθες οι ξένοι μας ήταν ωσεί παρόντες, πλην Batista που όσο μπορεί παίζει -και δυστυχώς περιλαμβάνω και τον Gist που περνάει εκπληκτικό ντεφορμάρισμα. Ναι και χθες η CSKA έκανε πολύ καλό εώς άριστο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να εκμεταλλευτεί πλήρως όσα -αρκετά- τις έδινε ο ΠΑΟ.

    Από την άλλη όμως, οι διαφορές που είπα σε δύναμη, μέγεθος, ποιότητα κλπ αντικατοπτρίζεται πλήρως στη διαφορά budget. Επίσης οι νέοι και "νέοι" του ΠΑΟ δεν ήταν ποτέ, ούτε θα γίνονταν ξαφνικά χθες, ηγέτες και παικταράδες έτοιμοι να οδηγήσουν το μέτριο ΠΑΟ σε εκτός έδρας νίκη στη Μόσχα. Τέλος, όσα και να έκανε ο κόμης, απέναντι στην λερναία ύδρα που λέγεται CSKA δεν θα έφταναν, ειδικά όταν μάλιστα πιάνει τέτοια απόδοση και ποσοστά.

    Ο ΠΑΟ σε μια ακόμα μεταβατική χρονιά (μείωση budget, αλλαγών, νέων παικτών κλπ) έχει πάρει το κύπελλο (σιγά τα ωα θα μου πείτε....), έχει κάνει ολοκληρωτική υπέρβαση φτάνοντας στους 8, ενώ 99% θα διεκδικήσει και φέτος το πρωτάθλημα, ελπίζοντας σε ένα ακόμα double. Αν πιστέψουμε μάλιστα τις ατάκες του ΔΓ περί ελληνοποίησης, η παρουσία και απόδοση των Παππά, Βλάντο, Χαραλαμπο, Κόνιαρη, Λούντζη, Διαμαντάκου και Παπαγιάννη (με αυτή τη σειρά) μάλλον τον δικαιώνει.

    Προφανώς και θα πάμε ΟΑΚΑ μεθαύριο, προφανώς και θα χειροκροτήσουμε τον Ιτούδη, προφανώς και θα πούμε "μπράβο" με το δικό μας τρόπο στους παίκτες μας. ΑΛΛΑ εγώ περιμένω και θέλω να δω τσαμπουκά, τσαγανό (που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ επιδεικνύει ο Χαραλαμπο), να δω προσπάθεια και στα 40', και αν αποδειχτεί ότι δεν έχουμε αρκετά "υπερ" για να νικήσουμε ή έστω να κάνουμε derby το ματς, καλώς να χάσουμε. Αλλά τουλάχιστον να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε, όχι άλλο μοιρολατρικό "γιατί να τρέξω να καλύψω αφού θα το βάλει και θα χάσω"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, για τα πανηγύρια και εγώ, τον Μποχωρίδη τον ξέχασα εντελώς...!

      Διαγραφή
    2. Σωραίος εσύ, ακριβός η νοοτροπία που θέλουμε.

      Διαγραφή
  37. Η χθεσινή εμφάνιση του Χαραλαμπόπουλου ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς μηνών του προπονητή? Είναι ο γλυκός καρπός της υπομονής?
    Αν ο Σλότερ και ο Μποχωρίδης δεν έλειπαν, μήπως έμενε στην Αθήνα ο Βασιλάκης?
    Εγώ αυτό δεν το βλέπω ως προγραμματισμένη ανάπτυξη νέου παίκτη. Η σωστή σειρά των πραγμάτων θα ήταν να παίρνει σταθερά χρόνο στην Α1 και από ένα σημείο και μετά στην Ευρωλίγκα. Σταδιακά να ανεβαίνει στο rotation. Κι όχι να παίζει στη χάση και στη φέξη σε ψόφια ματς. Τότε, ναι να πάρει χρόνο και με την ΤΣΣΚΑ ανεξάρτητα από το ποιοι λείπουν λόγω τραυματισμών. Και εννοείται να είναι το σταθερό back up του Γιάνκοβιτς. Γι’ αυτό δεν έμεινε άδεια η θέση?
    Κατά τον κόουτς ο Χαραλαμπόπουλος με τον Λούντζη δεν ήταν έτοιμοι να παίξουν στην Δράμα πριν ένα μήνα αλλά είναι τώρα έτοιμοι για τη Μόσχα. Τι έγινε, σεληνιάστηκαν? Είπαμε. Ο Ιβάνοβιτς φτιάχνει άλλοθι για το μοιραίο που έρχεται. Το να βαφτίζουμε την απόγνωση του κόουτς γλυκό καρπό της υπομονής είναι σαν αυτό με το κρέας και το ψάρι.
    Δημήτρη, τα ‘χει θαλασσώσει ο Ντούσκο σε όλα τα επίπεδα. Το να επικαλείσαι συνεχώς το παράδειγμα της Ταού δεν έχει νόημα. Ότι κάπου κάποτε ανέδειξε 1-2 παίκτες κι έπαιξε ωραίο μπάσκετ δεν του εξασφαλίζει εμπιστοσύνη και ασυλία αορίστου χρόνου. Νομίζω ότι η απόλυση τώρα ή το καλοκαίρι θα είναι η πιο πειστική απόδειξη ότι το πλάνο φέτος πήγε άκλαυτο. Δεν υπάρχει ούτε μια πτυχή της δουλειάς του που να δικαιολογεί μια απόφαση που θα του έδινε και 2ο χρόνο στον πάγκο της ομάδας.
    Τα περί Αλβέρτη δεν είναι τόσο εύκολα. Πέρσι ο Φράγκι ανέλαβε την ομάδα με μοναδικό στόχο να αλλάξει την ψυχολογία. Η ομάδα συνέχιζε να παίζει αυτό που είχε μάθει επί Πεδουλάκη. Τώρα δεν είναι το ίδιο. Δεν είναι απλό να τους πει ξεχάστε αυτά που μαθαίνατε όλο το χρόνο. Πάμε πάλι στα παλιά. Άσε που είναι κι άλλο το ρόστερ. Από την άλλη δεν μπορεί και να τους πει συνεχίζουμε όπως παίζαμε επί Ντούσκο. Τελείως διαφορετικές οι συνθήκες.

    Ένας Βαλκάνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αυτό σου λέω ρε Mπαλκάνι.. Ότι ο Χαραλαμπόπουλος αυτά μπορούσε να τα προσφέρει από την αρχή της σεζόν και δεν είναι απαραίτητα έργο προπονητή. "Μη τρώτε παραμύθι.. Αυτά που έκανε εχθές μπορούσε να τα κάνει και κατά τη διάρκεια της χρονιάς." Το γράφω.. Αυτό με την υπομονή το έχεις μπερδέψει λίγο. Έχει να κάνει με το πρότζεκτ της ανάπτυξης και μετά με τον κόουτς που είναι κομμάτι της διαδικασίας για την επίτευξη του στόχου.

      Διαγραφή
    2. Τι λέτε ρε παίδες, σας εγγυάται κανείς πως ο Χαραλαμπόπουλος του μηνός Απριλίου ήταν ο ίδιος με τον Χαραλαμπόπουλο του μηνός Οκτωβρίου ή Δεκεμβρίου; Δεν δουλεύει ο μικρός καθόλη τη χρονιά;

      Διαγραφή
  38. o Παναθηναικος οπως ειναι αυτη την στιγμη, με την τελευταια ομαδα της Α1 να επαιζε εκτος εδρας θα χανε με διαφορα .Η ομαδα σχεδον ολη δεν εχει ενεργεια κανανε την ΤΣΚΚΑ να φαινεται καλυτερη απο οτι ειναι λες και ειναι ομαδα ΝΒΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Jim αφου στην ουσια εχει τελειωσει η σειρα των play-off me thn TΣΣΚΑ κ δυσκολα μπορει να διεκδικησει ο Παναθηναικος το οτιδηποτε ας μιλησουμε λιγο υποθετικα..ετσι για τη σπεκουλα..εστω θεωρητικα οτι δεν ειχες ενα αρτηριοσκληρωτικο στον παγκο οπως ο Ιβανοβιτς κ ηθελες να κατι διαφορετικο με την προσμονη να βραχυκυκλωσεις τους Ρωσους..θα δοκιμαζες μαρκαρισμα του Γκιστ πανω στον Τεοντοσιτς,οπως με τον Σπανουλη?με την λογικη ομως οτι θα παιζεις την περισσοτερη ωρα με 3 ψηλους στην 5αδα?δεν εχει Ματσιουλις φετος που να μπορει να μαρκαρει το αντιπαλο 4αρι,ο Γιανκοβιτς παραειναι σοφτ για τα αντιπαλα 4αρια..Γκιστ στο 3,Φωτση 4,Μπατιστα στο 5 κ οσο βοηθησουν οι Μαυροκεφαλιδης,Λαουαλ απο τον παγκο..ξερω οτι ενα τετοιο συστημα δε θα ταν λειτουργικο στην επιθεση..αλλα λεμε αν ηθελες να σφιξεις την αμυνα σου κ να δοκιμασεις κατι καινουργιο..θα βαζες Γκιστ πανω στο Τεοντοσιτς?

    warrriors!!!come out and playyyy!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nα σε ρωτήσω; Θυμάσαι τον Πεδουλάκη να χρησιμοποιεί τον Γκιστ με επιτυχία εναντίον άλλης ομάδας πέραν του Ολυμπιακού;
      Προσωπικά θυμάμαι να το κάνει με Ναβάρρο και δεν του βγήκε καθόλου μα καθόλου καλά.
      Έχει υπόψιν σου κάποιο άλλο παράδειγμα;

      Διαγραφή
    2. Νέλσον και Γκιστ στα γκαρντς τους. Αλλά αν παίζουν με Κιριλένκο στο "3" δε βγαίνει. Με Ουίμς ίσως. Τώρα καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό ήταν να έχεις δύο "πλάγιους" που να μπορούν να "χτυπηθούν" στη πίσω γραμμή άμυνας με ψηλά κορμιά όπως οι Μπράμος-Ματσιούλις.

      Διαγραφή
    3. ο Πεδουλακης το χε δοκιμασει με επιτυχια κ περσι στην αρχη του τοπ-16 κοντρα στην Ταου στην Ισπανια με τον Γκιστ πανω στον Ερτελ..

      warrriors!!!come out and playyyy!!!

      Διαγραφή
  40. Παπαδογιάννης: "Κατόρθωσε να μπλοκάρει τον Τεόντοσιτς, με παίκτη-αιχμή (κάπως απροσδόκητη επιλογή) τον Βλάντο Γιάνκοβιτς. Έβαλε εμπόδια στην αντίπαλη κυκλοφορία της μπάλας, με τα αδιάκοπα hedge out του πολύ καλού Μπατίστα." Τζιμ τι λέει? Ισχύουν αυτά?



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα όχι. Το "αδιάκοπο hedge out" του Μπατίστα προκαλεί γέλιο και ο Ιτούδης κάνει high five στα κρυφά με τους βοηθούς στον πάγκο. H τακτική αυτή εκθέτει τον παίκτη, την ομάδα και τον προπονητή. Ένας από τους λόγους που η ΤΣΣΚΑ σκοράρει όποτε θέλει είναι η αμυντική ανισορροπία που δημιουργείται μόλις βγεί η μπάλα από το pick μιας και τα recovers του Μπατίστα είναι πολύ αργά. Βασικά, στα πίσω βήματα, πιστεύω ότι θα σωριαστεί κάποια φορά. Δε φταίει το παιδί βέβαια (που είναι πολύ μαχητικό). Αυτό του είπαν να κάνει, αυτό προσπαθεί.

      Διαγραφή
    2. Για την ακρίβεια, μια φορά όντως σωριάστηκε κάτω επειδή παραπάτησε σε πίσω βήματα (μπορεί να μπερδεύτηκε και με τον Hines νομίζω....). Όπως λέει ο Jim και ήταν προφανές χθες, ο Esteban έκανε ότι μπορούσε για να ανταπεξέλθει σε ότι του είχε ζητήσει ο κόμης, και παρόλα αυτά ήταν ο μοναδικός ξένος που διασώθηκε -και- χθες....

      Επίσης κάποια στιγμή δεν έπαιξε και σχήμα με Gist-Φώτση-ΜΚΦ με τον Gist στο 3, αλλά ούτε αυτό δούλεψε (κυρίως λόγω Gist) ?

      Διαγραφή
  41. ο Πεδουλακης το χε δοκιμασει με επιτυχια κ περσι στην αρχη του τοπ-16 κοντρα στην Ταου στην Ισπανια με τον Γκιστ πανω στον Ερτελ..

    warrriors!!!come out and playyyy!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το θυμάμαι το ματσάκι, αλλά από ότι βλέπω ο Ερτέλ είχε βάλει 13 πόντους και 6 ασσίστ (5/5 δίποντα), σε μια χρονιά που οι μ.ο. ήταν 8 και 5,3 αντίστοιχα.
      Αν δεν έγινε κάτι περίεργο, δε θα έλεγα ότι πήγε και τόσο καλά το τρικ.

      Διαγραφή
    2. κ 1/4 τριποντα..κ ειχε αναγκασει τον Σκαριολο να κρατησει τον Ερτελ στο γηπεδο μολις 28:50 παιζοντας στο τελος με κατι Χοτζ κ Ποετα στα γκαρντ..αμα ξαναβλεπες το ματς θα καταλαβαινες..τεσπα η ουσια του πραγματος ειναι τι ο Παναθηναικος ετσι κι αλλιως ειναι χαμενος απο χερι στην σειρα με την ΤΣΣΚΑ κ μονο απο τον τροπο που αμυνεται..μιλαμε υποθετικα αν αλλαζε κατι κ πειραζες το μυαλο του Τεοντοσιτς βαζοντας τον Γκιστ πανω του..

      warrriors!!!come out and playyyy!!!

      Διαγραφή
  42. Θέλω να κάνω μια ερώτηση που μου ήρθε στο κεφάλι δεν ξέρω και εγώ πως, και όποιος ξέρει κάτι ή θυμάται ας απαντήσει...Προ μηνών (αν θυμάμαι Νοέμβριο - Δεκέμβριο) είχε γραφτεί ότι θα έρθει στην ομάδα ο Τσαρτσαρής ως βοηθός για να προπονεί ψηλούς αλλά και αυτούς που μένους εκτός των αποστολών της ομάδας..Αν θυμάμαι είχε μιλήσει και ο ίδιος ο Τσαρτσαρής τότε σε μια συνέντευξή του για' αυτό..Μετά από αυτό τίποτα, ούτε είρθε ούτε ξαναγράφτηκε κάτι..Θυμάται ή γνωρίζει κανείς τίποτα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδω δεν εχουμε προπονητη για ολοκληρη την ομαδα , θα παρουμε για τους ψηλους ?

      Διαγραφή
  43. Έχει γραφτεί πουθενά ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΠΑΟ ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του με περισσότερες ήττες από ότι νίκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οσες ηττες και να χει εσυ εχεις 3 και ο Παναθηναιλος 6.κερδιζεις μια ευρωλιγκα στα δεκα χρονια αν κανεις περισσοτερες νικες;;Ποση πικρα πια;;;

      Διαγραφή
  44. Ο κος Παπαδογιαννης γιατι γραφει αυτα τα παραλογα πραματα στο τελευταιο του αρθρο στο γκαζεττα?
    "ο Παναθηναικος αριστευσε αλλα εχασε απο την υπερηχητικη ΤΣΣΚΑ που εχει θεση στα πλευ οφ του ΝΒΑ".
    Θα τρελλαθουμε τελειως? αριστευσε χθες ο ΠΑΟ?? εχει θεση η ΤΣΣΚΑ στο ΝΒΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Jim είμαι λίγο εκνευρισμένος, όχι μαζί σου! Μίλησες σε προηγούμενο ποστ για "διαφορετικό πλαίσιο". Τι εννοείς? Τώρα μιλάς ότι η ομάδα φτιάχτηκε για ανοιχτό γήπεδο.. Μόνο γι αυτό όμως? Από πέρυσι έχει ανοίξει αυτή η συζήτηση. εγώ θυμάμαι την ομάδα του 2011 που έπαιζε σε υψηλό τέμπο, έτρεχε στο γήπεδο, αλλά έβγαζε συνεργασίες, διάβαζε την αδυναμία του αντιπάλου, χτυπούσε σε miss match, έπαιζε το P n R, αλλά πάνω από όλα έπαιζε άμυνα. Το ροτέισον ήταν καταπληκτικό, η ομάδα είχε χημεία, κάθε παίκτης είχε ρόλο ξεκάθαρο. Η ομάδα έπαιζε και σε set καταστάσεις. Δε περιμένω να τα κάνουμε όλα αυτά, αλλά είχαμε το know-how, το μπούσουλα για να σταθούμε. Ξέραμε σε ποια κατεύθυνση έπρεπε να δουλέψουμε.

    Αυτό που έλειπε πέρυσι ήταν 2 γκαρντ (άσσο-δυα) που θα ανέβαζαν το τέμπο και θα είχαμε 15 πόντους παραπάνω + ένα Μπατίστα.

    Η κίνηση του Γιαννακόπουλου ήταν σωστή το καλοκαίρι, αλλά έπρεπε από πριν να κρατήσει τον Πεδουλάκη που πρέσβευε τις αρχές του Ζότς και έχει βγάλει ένα σωρό παίκτες, να έπαιρνε τον Σλότερ, τον άσσο του Παοκ και τον Μπατίστα και να αποδέσμευε Μπράμο, ουκιτς, Ραιτ, Ξανθόπουλο Κάρυ, Μπατίστ. Αυτά πάνω κάτω. Αν ήθελε να δώσει λιγότερα χρήματα ας έδινε τον Ματσιούλις-Λάσμε και να έπαιρνε πίσω Καιμακόγλου-"Λαουάλ".

    ΥΓ: Δεν έχουμε χάσει μόνο την σκληράδα στην άμυνα, έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας, τις αρχές μας. Αυτά τα λέω σε νίκες και σε ήττες. Συμφωνώ με τον Βαλκάνιο.
    ΥΓ2: Οι στόχοι μας ήταν να διεκδικήσουμε κύπελο-Πρωτάθλημα,τοπ-16, να καθιερωθούν Παππάς, Γιάνκοβιτς και να πάρουν αρκετά λεπτά οι νέοι παίκτες, να αναδειχτεί και να πάρει περισσότερο χρόνο ο Χαραλαμπόπουλος (η μια πλευρά του νομίσματος είναι ότι εκτέθηκε ο Ιβάνοβιτς με την παρουσία του μικρού στην Ρωσία), να παίξει η ομάδα ελκυστικό μπάσκετ χωρίς να αλλοιωθεί το DNA του Πράσινου. Σε αυτά θα κριθεί ο Ιβάνοβιτς. Αν και η ζυγαριά έχει γείρει..

    Ε και αυτή η A-set επίθεση δεν λέει πολλά αν δεν κάνεις και πολλά άλλα.

    Andreas Craven

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστο. Α-Set με τους 4 ακινητους να περιμενουν τον PG δεν εχει μεγαλες ελπιδες επιτυχιας.

      Διαγραφή
  46. "...και ο Ιτούδης κάνει high five στα κρυφά με τους βοηθούς στον πάγκο."
    Έγραψες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μια λογική εξήγηση έχει κανείς γιατί ο Ιβάνοβιτς που χρησιμοποίησε για 32 λεπτά τον Διαμαντίδη σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Δράμα τολμάει να ρίξει στη "φωτιά" της Μόσχας με τη διαφορά στους 13 πόντους τον υπερταλαντούχο Λούντζη? Εκεί που λες να μειώσεις κάτω από τους 10 πόντους την διαφορα στο κλείσιμο του 3ου 10λεπτου μήπως κάνεις το come back στο 4ο.. E αυτό δεν μπορώ να το χωνέψω με τίποτα.
    Andreas Craven

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανδρέα καμία επίθεση δε "λέει πολλά" από μόνη της. Πρέπει οι παίκτες να μπορέσουν να εντάξουν τις δεξιότητες τους σε αυτήν. Το "διαφορετικό" πλαίσιο" είναι ένα σαφώς πιο γρήγορο τέμπο στο οποίο οι περισσότεροι παίκτες σου (Παππάς, Νέλσον, Γιάνκοβιτς, Λαουάλ, Γκιστ κτλ.) θα μπορούσαν να κατά τη γνώμη μου να κάνουν θραύση. Έχεις προδιαγραφές να είσαι μια από τις καλύτερες τρανζίσιον ομάδες και όχι ένα προβλέψιμο στο μισό γήπεδο (ελλείψει δεύτερου δημιουργού, για αυτό επέμενα το καλοκαίρι) σύνολο χωρίς ταχύτητα. Τον φετινό Παναθηναϊκό τον φανταζόμουν -σαν μπάσκετ- με αυτές τις προδιαγραφές σαν κάτι κοντινό στον ΟΣΦΠ του 2012. Αλλά εκεί υπήρχε Ντούντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ σε όλα όσα λες. Αυτό χρειαζόταν η ομάδα. Αλλά θα ήθελα να τη δω και σε σετ επιθέσεις να παίζει το μπάσκετ που έμαθα 20 χρόνια τώρα και όχι να βραχυκυκλώνει η ομάδα. Το transition προϋποθέτει άμυνα και ριμπάουντ όμως.
      όταν χρησιμοποιεί τον Μπατίστα έτσι και τον εκθέτει, όταν δεν χρησιμοποιεί τον Χαραλαμπόπουλο σχεδόν καθόλου, όταν δε θέλει τύπου Λασμε, Λαουάλ σέντερ, όταν ο Νέλσον δεν έχει βγει καθόλου και είναι θέμα προπονητή, πως να ανεβάσεις το ρυθμό.

      Η στελέχωση δε θα έπρεπε να ήταν λίγο πιο προσεκτική?

      Και κάτι άλλο, σχετικά με τον Νέλσον, έχεις πει ότι δεν το πήραμε για σουτερ,σωστό, αλλά ε όχι και αυτό το χάλι.Θυμάμαι και έναν άλλο παίκτη που δεν είχε σουτ, λεγόταν Νίκος Καλάθης, και καθάρισε την Μπάρτσα..Γι αυτό δε δέχομαι γκαρντ να μην έχουν αξιοπρεπή ποσοστά. Τι έχει κάνει γι αυτό? Είναι πολλά τα λάθη και δέχομαι ότι δε φταίει μόνο Ιβάνοβιτς.
      Andreas Craven

      Διαγραφή
    2. Ντούντα Jim, είπες όλη την αλήθεια με μια λέξη...

      μίμης

      Διαγραφή
  49. Καλησπέρα σε όλη τη συμμορία!

    Για τον ΠΑΟ, δύο μόνο σκέψεις:

    1) Δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη για το θέμα του προπονητή, ότι και αν γίνει στο πρωτάθλημα, όταν μάλιστα ο... "γνωστός φίλαθλος" του ΠΑΟ έχει δηλώσει ότι οι τίτλοι φέτος δεν είναι αυτοσκοπός για την ομάδα. Αλλά επειδή δεν ζούμε στον πλάνητη Vulcan, Fox και Dana βοήθεια...

    2) Στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο του ο κ. Μανουσέλης (που νομίζω, όλο και κάτι παραπάνω από εμένα γνωρίζει για το άθλημα...) γράφει

    "...

    Οι επόμενοι στόχοι όλων εκείνων που ψάχνουν απελπισμένα να βρουν ποιος φταίει για τις ήττες είναι φυσικά οι προπονητές. Ιβάνοβιτς και Σφαιρόπουλος βρίσκονται ή, θα βρεθούν στο επίκεντρο αρνητικής κριτικής για λάθη, επιλογές και παραλείψεις, που –εννοείται- εκ των υστέρων επισημαίνουν οι ΚΟΟΥΤΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ.

    Σε μια ήττα (και σε μια νίκη), σε μια αποτυχία (και σε ένα θρίαμβο) της ομάδας η ΕΥΘΥΝΗ και η ΔΙΚΑΙΩΣΗ είναι ΚΟΙΝΗ ανάμεσα σε ΠΑΙΚΤΕΣ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ και ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Είναι, όμως, προφανές ότι αν έχεις στην διάθεση σου αυγά, το πολύ – πολύ που μπορεί να μαγειρέψει ο σεφ είναι μια περιποιημένη ομελέτα. Οποιος θέλει να γευτεί φιλέτο, θα πρέπει να πάει κρεατάκι στην κουζίνα.
    ..."

    http://www.sdna.gr/gr/gnomes/manos-manouselis/arthro/30446/ade-tora-na-markareis-ton-tomits-kai-ton-kaoun/

    Επίσης από το άρθρο του

    http://www.sdna.gr/gr/gnomes/manos-manouselis/arthro/30181/na-poun-oi-pades-tin-alitheia-gia-ton-panathinaiko/

    "...
    Από την ώρα, λοιπόν, που δεν γίνεται πλέον να αγοραστεί μια υπερομάδα που θα διεκδικεί αυτόματα και κάθε χρόνο όλους τους τίτλους, τότε η μόνη επιλογή που μένει είναι να χτιστεί μια ομάδα από το μηδέν.

    Είναι παράλογο να έχει ο κόσμος την απαίτηση να κερδίζει η ομάδα στην Ευρωλίγκα κλαμπ με έξι και επτά φορές μεγαλύτερο μπάτζετ, την χρονιά που ξεκινάει την ανοικοδόμηση της. ΗΔΗ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ. Μένει το να πουν οι πάντες την αλήθεια και να μην δημιουργούνται προσδοκίες. Το να γίνεται στόχος ο Ιβάνοβιτς σήμερα και αύριο ο επόμενος προπονητής του Παναθηναϊκού, (λες και αν ήταν ο Φιλ Τζάκσον στον πάγκο η ιστορία θα γραφόταν με διαφορετικό τρόπο), απλά θα καθυστερήσει την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

    Κανένας δεν μπορεί να διαγράψει την ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού στην Ευρώπη και όσα γίνουν από εδώ και εμπρός δεν μειώνουν το μέγεθος του συλλόγου. Τώρα χρειάζεται ΠΛΑΝΟ, ΥΠΟΜΟΝΗ και ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ, ώστε να ΧΤΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ μια ΥΓΙΗΣ ΟΜΑΔΑ με ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ και ΨΗΛΟ ΤΑΒΑΝΙ.

    Το ερώτημα, λοιπόν, για τον Ιβάνοβιτς είναι αν θέλει και αν μπορεί να κάνει τέτοια δουλειά. ΤΟ ΝΑ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΕ ΜΕ ΚΑΤΩ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣΤΕΙΟ… Το ΙΔΙΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΝΑΙ και ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ την ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ με ΑΝΤΙΠΑΛΟ την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ που έχουν ΣΗΜΕΡΑ οι Ρώσοι…"

    Αλλά τί ξέρει μωρέ αυτός ο... άσχετος με το άθλημα;

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αδερφέ δε τον κριτικάρουμε γιατί έχασε..εξάλλου ως προς τους στόχους-αποτελέσματα είναι επιτυχημένος..Απλά για την στρατηγική του, το πλάνο, τον τρόπο, την νοοτροπία και τις επιλογές κρίνουμε.
      Πιστεύω ότι η ομάδα έχει άλλες δυνατότητες απ αυτές που βλέπουμε ένα τετράμηνο τώρα!!
      Andreas Craven

      Διαγραφή
  50. ΤΑ 5 ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

    1)Το πρότζεκτ πέτυχε ή όχι?
    2)Να περιμένουμε τον Ιούνιο ή έληξε το ματσάκιον?
    3)Τελικά ο Τσαγκουρνής, ο 77 και οι λοιποί δικαιώθηκαν ή όχι?
    4)Ποιοι θα κάνουν τελικά τις κωλοτούμπες?
    5)Να φύγει ο Ιβάνοβιτς ή να μείνει?

    Οι πρωταγωνιστές πού είναι? Για την ταμπακιέρα θα μιλήσει κανείς, μωρέ? Μήπως έχετε δώσει ραντεβού τον Ιούνιο στα γουναράδικα και δεν μου το λέτε? Ρε, μπας και πάτε για έναν έντιμο συμβιβασμό που είναι και της μόδας? Όλοι και λίγο δίκιο και λίγο άδικο? 70% δίκιο – 30% άδικο? Αφήστε τις δημιουργικές ασάφειες. Τσεκουράτα. ΝΑΙ ή ΟΥ? Και τα ρέστα παγωτά.

    Τον λόγο έχει ο λαός του hoopfellas!!! Δημοψήφισμα τώρα!!! Μπορούν να ψηφίσουν και οι κάτω των 18. Άμεση ολοκληρωτική δημοκρατία. Όχι fake.

    Ψηφίζω πρώτος. Σαν τους γέρους με την αυγούλα.

    1) Το πρότζεκτ απέτυχε.
    2)Όχι. Σχόλασε το πανηγύρι.
    3) Ναι. Τσαγκούρναρος, Seventy sevenαρος & Company LTD είχαν δίκιο!!! Από μένα παίρνουν τα credits που τους αξίζουν. (Αν ήταν σε ευρώ θα κονομάγατε, ρε μούτρα… Κι εγώ θα χρεοκοπούσα… Εντός ευρώ πάντα.)
    4) Κωλοτούμπες από τους υπόλοιπους προσεχώς. Πάρτε το χρόνο σας αλλά δεν θέλω «μα μου σου του». Μην κολλάτε. Μια φορά είναι, δεν χάλασε ο κόσμος. Εδώ άλλοι το ‘χουν κάνει επάγγελμα. Φοράμε παντελόνια, που λέει και ο ex PM.
    5) Τι? Ακόμα εδώ είναι?

    Λέτε να βιάζομαι? Μπορεί.
    Δεν βαριέστε, ψήφισα τώρα…
    (Λες και θα είναι η πρώτη φορά που θα μουντζώνομαι στον καθρέφτη.)

    Α, κάποιος να μετράει τα ψηφαλάκια, έτσι? Να τις μοιραζόμαστε τις δουλειές…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 77 σταμάτα να γράφεις ανώνυμα. Σε έχουν πάρει χαμπάρι όλοι. Και έχεις διαψευσθεί πανηγυρικά στις προβλέψεις σου.

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά όμως.

      Διαγραφή
    3. Απλοϊκή σκέψη..Αρχικά το πρότζεκτ δε κρίνεται ούτε καν στο τέλος της σεζόν, εν μέρει μπορεί να λέμε απόψεις.
      Ο Ιβάνοβιτς θα κριθεί στο τέλος και ο φίλος 77 δεν είχε τα άντερα να αγνοήσει ορισμένους..δε βλέπω που δικαιώνεται!
      Andreas Craven

      Διαγραφή
    4. Mα καλα δεν ντρεπεστε λιγο; Εγραφε επωνυμα του λεγαμε οτι παριστανει τον παλιο, το συνιδιοκτητη του blog, κλπ.
      Σταματησε να γραφει επωνυμα, ισως (κανεις δεν μπορει να πει με βεβαιοτητα) γραφει ανωνυμα, του λετε να σταματησει να γραφει ανωνυμα. Ειστε απιστευτοι.

      Διαγραφή
  51. ο χαραλαμποπουλος ειναι μια κλαση πανω σε ταλεντο απο ολους τους πρασινους πιτσιρικαδες .
    οσοι κραζετε καποιους μεμονωμενους παικτες θυμηθειτε . ποιος ηταν ο χαινς και ο ντορσει προ ιβκοβιτς ? ο μαντζαρης και ο σλουκας ? ακομη και ο παπανικολαου ? ο αντιτς ? το θεμα ειναι αυτους που εχεις πως τους χρησιμοποιεις . καποιοι μπορει να ειναι σκαρτοι . αλλα δεν γινεται να ειναι η πλειοψηφια σκαρτοι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. η τσσκα δεν θα παρει την ευρωλιγκα . θα αποκλεισει ευκολα αυτον τον παο και θα νομιζει οτι κατι εκανε . και μετα στον ημιτελικο θα φαει την καρπαζια απροετοιμαστη ψυχολογικα και με το γνωστο απυθμενο κομπλεξ .
    παντως το να βλεπεις τον ιτουδη επι 40 λεπτα να διαμαρτυρεται στην διαιτησια ειναι κατι που χρηζει ψυχιατρικης διερευνησης ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εγω αυτο λεω,ο Παναθηναικος τους αποκοιμιζει,ακομη και με ομαδα της Α1 οπως ειμαστε τωρα θα χαναμε, (αυτην την εποχη) και αυτοι νομιζουν οτι ειναι υπερομαδα.Θα φανε σφαλιαρα ξεγυρισμενη

      Διαγραφή
  53. . Με τον Ντάριλ Μίντλετον ήμασταν συμπαίκτες. Με τον άμεσο συνεργάτη του Ιτούδη, Ανδρέα Πιστιόλη, είχαμε επίσης συνεργαστεί στον Παναθηναϊκό. Τους γνωρίζω καλά, μαζί με τον γυμναστή Κώστα Χατζηχρήστο, είναι μια ελληνική παροικία στη Μόσχα».ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΟ.ΕΧΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ.ΔΗΛΑΔΗ.ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙ Η ΤΣΣΚΑ ΝΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ.ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Και μερικές σκέψεις για τον ΟΣΦΠ.

    1) Δεν πρόκειται να κηρύξω νέα "Γαλλική Επανάσταση" στήνοντας γκιλοτίνες και παίρνοντας τα κεφάλια παικτών και προπονητών για την ήττα από τη Barca. Ούτε δέχομαι ότι η ομάδα έκανε τη χειρότερη εμφάνισή της φέτος, όταν, κατά τη γνώμη μου, η χειρότερη εμφάνιση φέτος ήταν με την Laboral στην κανονική περίοδο, και έπεται η εμφάνιση με την Έφες στην Πόλη.

    Γιατί δεν ξεχωρίζω άμυνα και επίθεση, βλέπω καταρχήν ποιός είναι ο αντίπαλος, έπειτα το σύνολο της εμφάνισης της ομάδας και λαμβάνω επίσης υπόψιν ΚΑΙ τις ειδικές συνθήκες υπό τις οποίες (αν υπάρχουν βέβαια) έγιναν αυτές οι εμφανίσεις.

    Όταν οι VSpan, Pet και Hunter δεν είναι ούτε στο 50% έτοιμοι, τραυματίζονται μέσα στον αγώνα οι Dunston και Πριντ, οι υπόλοιποι παίκτες δεν είναι σε καλή ημέρα επιθετικά και σπάζουν τα στεφάνια στα σουτ τριών πόντων και στις βολές, ενώ οι Satoransky και Nachbar τα βάζουν από παντού στην περιφέρεια έχοντας 5/5 και ο Huertas ανέλπιστα, σου βάζει, στο μοναδικό του σουτ σε όλο τον αγώνα, ένα απίστευτο off-logic, off-balance (βάλτε όσα... off θέλετε εδώ) τρίποντο, όταν η Barca διαθέτει τρίδυμους πὐργους (και εσύ δεν έχεις ούτε έναν τέτοιο) και έχει έτσι όλη την άνεση να παίζει βόλλεϋ κάτω από τα καλάθια, τότε μάλλον δεν μπορείς να έχεις περισσότερες απαιτήσεις ως προς την έκβαση του αγώνα.

    2) Από το παιχνίδι κρατάω τις καλές εμφανίσεις των Αγραβάνη και Σλούκα επιθετικά, και των Darden και Ματ αμυντικά -εντυπωσιακά τα κοψίματά τους ακόμα και πάνω στον Tomic. Επίσης, το γεγονός ότι αν και χάσαμε κατά κράτος τα rebounds, δεν πληγωθήκαμε από αυτά τόσο μέσα στο καλάθι όσο έξω από αυτό, με τους Tomic και Lampe να έχουν μαζί 4/11 σουτ δύο πόντων, και τον PLeiss να ευστοχεί και στα, μόλις, δύο σουτ που επιχείρησε. Βέβαια, έκαναν καλή δουλειά στη δημιουργία και από το τρίποντο έγινε η μεγαλύτερη ζημιά, καθώς στα δίποντα είχαμε ίδιο αριθμό εύστοχων σουτ.

    3) Νομίζω ότι είναι πάντοτε καλύτερο για την ψυχολογία και τα νεύρα των παικτών να δεχθεί η ομάδα ένα δύσκολο στην επίτευξή του, δίποντο, παρά ένα απίθανο αλά "La bomba" τρίποντο από τα 9 μέτρα. Όταν αυτά είναι πολλά...

    4) Το σχήμα με τους Lampe στο 4 και Tomic στο 5, το όποιο είχε προβάρει ο Πασκουάλ στο παιχνίδι με τη Γαλατά, με αρκετή επιτυχία, ήταν ένα από τα κλειδιά της νίκης της Barca, και δεν ξέρω πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε επιτυχώς, αφού δεν έχουμε κάποιον παίκτη στο στυλ και τη σωματοδομή του Antic...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. 5) Έχω μια μικρή ένσταση στην παράγραφο του κ. Μανουσέλη

    "Υπό αυτές τις συνθήκες και μόνο η παρουσία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στους οκτώ της Ευρωλίγκα είναι υπέρβαση. Εχουμε όμως την αίσθηση ότι το καύσιμο που κινεί τις ομάδες είναι οι …αναθυμιάσεις που έχουν μείνει στο ντεπόζιτο από το φουλάρισμα του παρελθόντος. "

    Ο ΟΣΦΠ φέτος είχε προκριθεί στο TOP-8 3-4 αγωνιστικές πριν το τέλος, και διεκδικούσε επί ίσοις όροις και το πλεονέκτημα έδρας μέχρι και 6" πριν το τέλος της προτελευταίας αγωνιστικής στη Μόσχα απέναντι στην CSKA. Ας μην είχαμε τους τραυματισμούς στους τελευταίους αγώνες του TOP-16 και θα βλέπαμε αν είναι αναθυμιάσεις όλα αυτά...

    Και πέρσι, πάλι με τραυματίες τους VSpan, Πέρπε και Πριντ φέραμε την Real στο αμήν, πριν παραδόσουμε το πνεύμα....

    6) Κ. Μανουσέλη, εν τέλει το άρθρο σας εκείνο έρχεται ελαφρώς (σε εκείνο το σημείο) σε αντιπαράθεση με το άλλο σας άρθρο

    http://www.sdna.gr/gr/gnomes/manos-manouselis/arthro/27643/megali-omada-kai-horis-ton-spanouli/

    με το οποίο συμφωνώ απόλυτα και από το οποίο παραθέτω ένα μικρό κομμάτι για να κατανοηθεί τί ακριβώς εννοώ.

    "Τελικά, λοιπόν, τι αντιπαρέταξε ο Ολυμπιακός, χωρίς τον κορυφαίο δημιουργό του, απέναντι στην υπεροπλία της ΤΣΣΚΑ:

    α) Νοοτροπία και συμπεριφορά! Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας έπαιξαν σαν αληθινοί νικητές, με καρδιά και συγκέντρωση, με αυτοπεποίθηση και ομαδικό πνεύμα, ανεξάρτητα από το ποιος βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο.

    β) Αγωνιστική πειθαρχία και μαχητικότητα, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Η μπάλα πήγε στους σωστούς παίκτες, στα σωστά σημεία του γηπέδου και η ομάδα εκτέλεσε το πλάνο της.

    γ)Την ίδια στιγμή αμυντικά ο Ολυμπιακός επιτέθηκε στα ατού της ΤΣΣΚΑ, ανέβασε την πίεση του στο κέντρο του γηπέδου, χρησιμοποίησε τους αθλητικούς του ψηλούς και έβγαλε τους γηπεδούχους από το πλάνο τους.

    ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Η ΤΣΣΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ και ο Ολυμπιακός είναι η ζωντανή απόδειξη του πόση αλήθεια εμπεριέχεται σε αυτή την φράση! Το μόνο που μένει είναι να τελειώσουν οι ερυθρόλευκοι όπως τους αξίζει την σεζόν, γιατί - όσο και αν είναι άδικο αυτό - η τελευταία εντύπωση είναι που μένει... "

    Εμένα προσωπικά, τα παραπάνω δεν μου μοιάζουν ακριβώς ως αναθυμιάσεις του πρόσφατου παρελθόντος...

    7) Ο VSpan δεν θα είναι 100% έτοιμος ούτε την άλλη εβδομάδα. Τέτοιο θαύμα δεν μπορεί να το κάνει ούτε η... Παναγία της Τήνου.

    8) Σαν σήμερα, στις 17 Απριλίου του 1961, ο Μάνος Χατζιδάκης είχε βραβευτεί με το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού για το τραγούδι "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ" που ακουγόταν στην ταινία "Ποτέ την Κυριακή". Ας ελπίσουμε ότι σήμερα που είναι Παρασκευή, ο Γ.Σ. θα βραβευθεί με το Όσκαρ καλύτερης εμφάνισης της ομάδας του ΟΣΦΠ.

    8) Keep the faith!

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. παντως ο χεζονια που παιζει συχνα 25 λεπτα φετος και ειναι 2 χρονια μεγαλυτερος του χαραλαμποπουλου, μονο 1 φορα εχει βαλει φετος πανω απο 15 ποντους που εβαλε χθες ο χαραλαμπο....αν δουλευει για ποιο λογο δεν τον εμπιστευομαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. οκ, εχει πλακα να αναγνωριζεται "μετα θανατον" η δουλεια του πεδουλακη αναμεσα στις ταξεις των φιλων του παο!!!

    "μεχρι και ο πεδουλακης ειχε ενα πλανο".....ποσες φορες τη διαβασα αυτη την ατακα?

    ειμαι φαν του Αργυρη και θεωρω οτι προσφερε τα μεγιστα στην ομαδα μας και εχει πλακα να διαβαζω τωρα θετικα σχολια γι αυτον.

    οπως ειμαι φαν του ντουσκο και ειναι αστειο να διαβαζω να του φορτωνουν ολα τα κακα της μοιρας μας και να μην αναγνωριζεται ουτε στο ελαχιστο η δουλεια του!!!αλλα μια στιγμη....θα αναγνωριστει του χρονου ....οταν θα τον εχουν διωξει ως αποτυχημενο θα βγουν αυτοι που τωρα τον κραζουν για το εργο που αφησε πισω του.....οταν ο επομενος κοουτς δε θα χει παει καν στους 8......

    φταιει που εχει χασει τους παικτες του ο κοουτς!!
    φταιει που δεν παιζει ο χαραλαμποπουλος!!!
    φταιει που παιζει ο χαραλαμποπουλος στους 8 , ετσι αποτομα, ο οποιος χαραλαμποπουλος ηταν ετοιμος , λεει, απο την αρχη της χρονιας.
    φταιει που δε ξερει να χρησιμοποιησει το νελσον, που η θεση του ειναι στη Base line.
    φταιει που ο διαμαντιδης κανει ειρωνικες γκριματσες μετα απο ταιμ αουτ!!
    φταιει που ο λαουαλ δεν παιζει!!!
    φταιει που τρωμε 30αρια απο τη τσκα!!
    φταιει που πεσαμε πανω στην τσκα.
    φταιει που ο μπατιστα δε μπορει να παιξει αμυνα!
    φταιει που δεν εχω ορεξη για δουλεια και γραφω σε μπλογκ....ναι και σε αυτο φταιει!!!

    δνε εχει κανει τιποτα σωστο ο ιβανοβιτς!!γιαννακοπουλε διωξτον και φορα γραβατα στο φραγκι,επιασε μια φορα, θα πιασει και δευτερη, μη μασας!!και αν ψαχνεις για προπονητη το καλοκαιρι παρε το βασιλη το φραγκια, που τα λεγε καλα χθες στη νοβα!!!θα τους σπασει τα χερια ολονωνε (!!) του χρονου στην ευρωλιγκα, δε θα περναει μυγα....και αν δεν τα βρεις με το φραγκια παρε κανεναν που τα γραφει καλα στο ιντερνετ και ειναι αιχμηρος οσο δεν παει αλλο με τον ασχετο τον ιβανοβιτς που ντροπιαζει τον εξαστερο!!!

    συνεχιζεται...

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ο ντουσκο περιττο να αναφερω οτι εχει ανεβασει ολους τους παικτες ατομικα!!ακομα και ο δδ παιζει 30 λεπτα χωρις να του βγαινει η γλωσσα στο πατωμα.......το να υποστηριζει ο τζιμ οτι ο χαραλαμποπουλος μπορουσε απο την αρχη να κανει αυτα τα πραγματα, προσωπικα διαφωνω.μιλαμε για 18 χρονων παιδι και οχι για τον παππα που αδικουταν περυσι μπασκετικα (το τι συμπεριφορα μπορει να ειχε ηταν αλλο θεμα, δεν το γνωριζω).

    ο ντουσκο μπορει να ηρθε σε μια ομαδα που ο προεδρος της ειπε οτι δεν τον ενδιαφερουν οι τιτλοι αλλα ηξερε οτι μεχρι τους 8 επρεπε να παει με καθε κοστος!!!δε θα του ελεγε κανεις "μπραβο κοουτς" αν αποκλειοταν με το διαμαντακο στον πρωτο γυρο!!!ή δε θα του πει κανεις μπραβο αν χασει το πρωταθλημα με το χαραλαμποπουλο να εχει μεσο ορο 15π στο 3-0 απο τον οσφπ....και ο σπανουλης να βγαζει επιδεικτικα τη γλωσσα πανω απο το πτωμα του λουντζη.....

    ο κοουτς ηρθε σε μια ομαδα με συγκεκριμενο μπατζετ , στην οποια ομαδα υπηρχαν τρια συμβολαια βαριδια.....τα ξερουμε ολοι ποια ειναι αυτα....και ερωτω, παιζει κανεις απο τους δδ, φωτση, λουκα αναλογα με τα λεφτα που παιρνει?δεν ερωτω αν τα αξιζουν οι παικτες βασει ιστοριας και σεβασμου!!!ρωτω πχ αν ειναι σε θεση ο Μητσος να παιξει για 1,5εκ το χρονο...τοσα παιρνει σχεδον ο τεοντοσιτς θυμιζω.....παιζει ο φωτσης για τα 700χιλιαρικα ή ο λουκας για αλλα τοσα?

    ο ιβανοβιτς ειχε επενδυσει πολλα στο νελσον αλλα ατυχησε με τον τραυματισμο του.πλεον ο παικτης προσπαθει με το πιστολι στον κροταφο να σωσει το συμβολαιο του και η ψυχολογια του ειναι στο πατωμα.του φευγει η μπαλα απο τα χερια λες και τον αλειψαν με γρασσο!!!ok, shit happens...

    το μπασκετ του ιβανοβιτς ειναι ενα ελευθερο μπασκετ που βασιζεται στο οτι ο παικτης ειναι αρτιος τοσο σωματικα οσο και τεχνικα!!ειναι εκτος ελληνικης λογικης και ξενιζει, απαιτει χρονο να εξελιχθει ως μοντελο αλλα τα οφελη μεσομακροπροθεσμα θα ειναι ευεργετικα και για τον παο αλλα και για την εθνικη!!!και το παω παραπερα......

    με τη φυγη του διαμαντιδη η ομαδα θα πεσει επιπεδο και δε θα αρκει η μαχητικη ψυχη ενος αμυντικου συνολου για να σταθει στην 8αδα της ευρωλιγκας.πρεπει να προετοιμασεις παικτες που θα μπορουν σε μεγαλο βαθμο να βαζουν και τη μπαλα στο καλαθι μιας και σε μεγαλο βαθμο τοσα χρονια τη μπαλα στην εβαζαν καλαθι οι ξενοι....αυτο θα επιτευχθει μεσω του ντουσκο,που εχει φτιαξει μια καραβια παικτες (που δεν εγιναν παικταραδες απο παρθενογεννεση) και οχι μεσω του σουλη του μαρκοπουλου...που διαβαζω δεξια αριστερα ολο το χειμωνα....

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φιλε ΣΜ το οτι δεν εχουμε προπονητη στον παγκο δεν μετραει;Ναι εχεις δικιο οτι αφηνει τους παιχτες ελευθερους και εξελίσσονται ατομικα......αλλα αφου φυγουν απο την ομαδα και πανε στο ΝΒΑ η σε αλλη ομαδα.Ετσι δεν εγινε με τους παιχταραδες που ειχε στην Λαμποραλ;Δεν πηραν κανενα τιτλο σε αυτη την ομαδα Ξερεις γιατί; Γιατι δεν ηταν ποτε ομαδα και δεν ειχαν προπονητη να τους κανει ομαδα......να τους καθοδηγηση στα τελευταια κρισιμα λεπτα που κρινονται τα μεγαλα ματς.Ο Παναθηναϊκός δεν ειναι ομαδα σκαλοπατι για να πας σε κατι καλυτερο αλλα ομαδα τιτλων που θελει προπονητη να τους μαθαινει το μπασκετ και στην προπονηση αλλα και μεσα στο παιχνιδι.Εναν προπονητη που να τους παρει ενα παιχνίδι μόνος του.....να χρησιμοποιεί καροτο και μαστιγιο ...Στο λαθος να τους εξηγηση το λαθος τους και να τους ξαναβαλει μεσα και οχι να τους παρκαρει στον παγκο για τιμωρια μεχρι το τελος του αγωνα.Φιλικά ο Μαρκόπουλος ειναι ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ο Ivanovic δεν ειναι.....Το γηπεδο δεν ειναι λιβαδι να αφησεις τα προβατα να βοσκησουν ελευθερα.....
      Στεφ

      Διαγραφή
    2. O Διαμαντιδης ειναι η ψυχη της ομαδα!
      Ειναι βαρομετρο ακομα και στα 35 του!Τα αξιζει ναι!
      Ο Φωτσης εχει μεγαλωσει και στην αμυνα εχει προβληματα!
      Καλος σουτερ και πολυ λιγο απο ολα τα αλλα!
      Σε θεμα χρηματων με τα ιδια λεφτα συμφωνω οτι θα ειχε καλυτερο!
      Αλλα ενταξει Φωτσης ειναι!
      Αυτος π δεν δικαιλογει σε καμια περιπτωση το συμβολαιο του ειναι ο Μαυροκεφαλιδης!

      Διαγραφή
  59. Σκάει το διπλό στη Μαδρίτη...

    ΝΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηδένα προ του τέλους...ά ρε Στράτο 3 συνεχόμενα χαμένα τρίποντα και καπάκι σου χάνεις την μπάλα από τον Llull; Που πας;

      Διαγραφή
  60. Ρε τον Στράτο! Θα τον στείλει μια ώρα νωρίτερα τον Ντούντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Για σου ρε Ρηγα !!! 10 φαουλ ασφυριχτα απο τη μερια του Ολυμπιακου μεχρι το 15 ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φιλαράκο, καταντάτε γραφικοί...

      Διαγραφή
    2. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ εισαι θεός προσκυναωωω. Μ***κία του Σπανούλη που έβαλε αυτή τη βολή έπρεπε να χουμε 0/3 έτσι για μαγκια καθαρα... ΧΑΧΑΧΑΧΑ 14-26 ΦΑΟΥΛ ΜΕΓΑΛΕ!!! Ούτε οι Καρακατσούνηδες τετοιο ρεσιταλ

      Διαγραφή
    3. συγνωμη δηλαδη σας εσφαξαν παλι;;;Ρε μαθετε να βλεπετε μπασκετ.Χτες οχι 26 φαουλ 56 επρεπε να σας σφυριξουν,αφου τα κανατε γιατι να μην τα σφυριξουν.Oπως ειπαν στην ΝΟΒΑ "αν κανεις 30 φαουλ και σου σφυριξουν τα 20 να σαι ευχαριστημενος".Αποβολη παιχτης σας με 5 φαουλ δεν ειχατε με τετοιο ξυλο,αντι να λετε ευχαριστω μην γκρινιαζετε.Και μην ακουσω οτι ειμαστε ζηλοφθονοι μακαρι να παιζαμε και εμεις τετοια αμυνα.Υ.Γ οι δικοι σας να μην ξεχασουν να βγαλουν μπλουζακι 22-3.χεχε!!!

      Διαγραφή
  62. COJONES...
    ΡΙΣΠΕΚΤ ΣΤΟΝ ΚΟΟΥΤΣ ΣΦΑΙΡΟ...

    ΦΙΛΙΚΑ
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Prideee fucking pride

    Σπανουλης στα καλα τους, μανατζαρης στα εκπληκτικα του(να τα διαβαζει ο λεωνιδακος αυτα) ΚΑΙ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ να κανει γιογιο ολο το frontline της μπαρτσα.

    Ποσο μπασκετ να ξερεις ρε μητσο ποια ποσο μπασκετ-ποσο βουτυρο αυτη η μπαρτσα ελλιωσε με το που της στραβωσε το παιχνιδη.

    PRIDEEEEEEEEEEEEE το ποσοστα στα διποντα της μπατσα τα λεει ολα τι εγινε. απλα το ποσοστο στα 3ποντα το εκανε θριαμβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Παροτι δε μου ειναι ευχαριστο πρεπει να συγχαρω το γαυρο. Συγκροτημενη ομαδα, προπονητης που βοηθαει οσο μπορει τους παικτες του, παρεμβαινει στο παιχνιδι και τους εμπνεει. Απο την αλλη οσο και να εκτιμω τον Πασκουαλ δεν μπορω παρα να πω οτι δεν αξιζει τον επαινο που παιρνει σταθερα τα τελευταια χρονια. Ελαχιστος. Βλεπει την ομαδα του να αγκομαχαει και αποφευγει να παρει time out. Αν δεν υπηρχε και ο μεγαλος Ναβαρο σημερα η Μπαρτσελονα θα εχανε με 30 ποντους διαφορα. Αυτα τα περι Ρηγα ισχυουν απο τη μια, εχει οντως πολυ καλες διαιτησιες ο γαυρος αλλα δε φταιει ο Ρηγας αν οι παικτες της Μπαρτσελονα χανουν τις βολες, τα ελευθερα σουτ και τα layup.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Γεια σου Τζίμαρε και παρέα, δυστυχώς έχω δει λίγο τα ματς του ΠΑΟ και γι αυτό απόλαμβάνω να διαβάζω τα σχόλια σας, είδα όμως απόψε σχεδόν όλο το ματς του Ολυμπιακού και πανηγυρίζω για τη νίκη και την σούπερ εμφάνιση σε πολλούς τομείς, άμυνα, ριμπαουντ κλπ.
    Αλλά δεν ξερω πώς θα πάρουμε 2 αγώνες ακόμη στο ΣΕΦ αν δεν μας μπουν τα σουτ και αν δεν κάνει ΜΑΤΣΑΡΑ όπως απόψε ο Πριντ. Η Μπαρτσελόνα σίγουρα μπορεί να κάνει το διπλό και η εξάρτηση μας από το τρίποντο απόψε με χάλασε. Επίσης το τραγικό να εκτελέσουμε μόνο 3 βολές. Σημάδι πως και δε σφυρίχτηκαν φάουλ για… ψύλλου πήδημα, αλλά και της έλλειψης παιχνιδιού στο ποστ και διεισδύσεων. Προφανώς η ανετοιμότητα του Σπαν κοστίζει και ο οίστρος της ομάδας από τα 6,75 έχει σημασία, αλλά νομίζω πως εκεί έχουμε αδυναμία και το να πάρουμε 2 από τα 3 επόμενα παιχνίδια μου φαίνεται εξαιρετικά δυσκολο… Μάλλον θα πάμε σε 5ο ματς…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. εμεις το 11 με Μαριτς, Βουγιουκα 35αρη Μπατιστ Τεπιτς καναμε το 1-3 με μειονεκτημα γιατι να μην το κανετε και εσεις.Χασαμε μονο το πρωτο παιχνιδι και το τελειωσαμε στο ΟΑΚΑ.Τριποντα βαλατε και μεσα στην ΤΣΣΚΑ ετσι νικησατε και την Φενερ τι πειραζει, σημερα μπηκαν 13 που το κακο και αυτα μεσα στο παιχνιδι ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και διηγώντας τα να κλαις...

      Διαγραφή
    2. Ρε φιλαρακι βγαζεις τέτοια ξινιλα επειδή κέρδισαν οι καλπικοι που πραγματικα με κάνεις και ντρέπομαι που είμαι Παναθηναϊκός. Δεν ξέρεις πως να βγαλεις τη χολή σου που ξεκινησες να μας κανεις ιστορικές αναδρομές απο την εποχή του λίθου. Πως να το κάνουμε, οι καλπικοι είχαν παρελθον και έχουν και παρόν. Εμείς έχουμε ξεκινήσει να αναπολουμε περασμένα μεγαλια διότι παρόν δεν υπάρχει. Καλυτερα δεν είναι απλα να κλεινεις το στοματακι σου αν δεν εχεις να πεις κάτι, απο το να βγαζεις ξινιλα και κόμπλεξ?

      Διαγραφή
    3. Ξυνιλα επειδη ανεφερα οτι μπορειτε να τους νικησετε με μειονεκτημα γαβρε που το παιζεις παο,δεν χρειαζεται να εχεις παιχταραδες ουτε πλεονεκτημα εδρας,αυτο η

      Διαγραφή
    4. 11.28 ξινιλα αναφορα στο 11 με μειονεκτημα στην σειρα και ομαδα την Μπαρτσα;;μακαρι να συνεχισετε μεχρι τελους και να το σηκωσετε διολου δεν με αφορα.Μακαρι να παρετε που θα παρετε το πρωταθλημα,μπας και μας φτιαξει και εμας ομαδα ο ΔΓ.Ο γαβρος απο εμας πηρε το παραδειγμα και θελει ευρωκουπες,τον Παο θελει να φτασει οπως και εμεις θα θελουμε να γινουμε καλυτεροι τωρα.Μην ξεχνας αν δεν υπηρχε ο Παο δεν θα υπηρχε ο γαβρος (σαν και εσενα)και το αντιστροφο.Να ζηλεψω γιατι;;επειδη μια Ελληνικη ομαδα προχωραει αυτην την στιγμη καλυτερα απο τον ΠΑΟ.Κοιτα εμεις δεν θα γινουμε γαβροι να μειωνουμε τις κουπες σας.Εχουμε 6 και πως λετε μονο οι δυο ειναι αληθινες οι αλλες ειναι κλεμμενες και οι δυο χαρισμενες.Ποιος εχει κομπλεξ φαινεται.Θα ζηλεψω ισως μονο αν μας ξεπερασετε μεχρι τοτε αδιαφορω. Ποιος ο λογος να προκαλειτε εδω μεσα ρε παιδια,μπραβο σας που παιζετε ετσι τι αλλο να πουμε για να σας πεισουμε, μην κρινετε εξ ιδιων.Οι καφροι δεν χωρουν εδω μεσα.

      Διαγραφή
  67. Ειμαι εδω και ενα χρονο φανατικος αναγνωστης του blog και υποκλινομαι στις φανταστικες αναλυσεις σου Jim. Γραφω για πρωτη φορα με αφορμη τη μεγαλειωδη εμφανιση του Ολυμπιακου στη Βαρκελωνη. Για να μην με παρεξηγησετε δηλωνω μπασκετικος και δευτερευοντως φιλικα προσκειμενος στον Ολυμπιακο.

    Σημερα η ομαδα εδειξε το παθος και τη συγκεντρωση που ελειψαν στον πρωτο αγωνα. Πολυ μαχητικοι στα ριμπαουντ και με υπομονη στην επιθεση για να βρεθει η καλυτερη επιλογη. Η εκπληκτικη για εκτος εδρας ματς ευστοχια στρα τριποντα βοηθησε να ερθει σχετικα ευκολα η νικη. Και βεβαια οταν ο αρχηγος ειναι καλα η ομαδα ανεβαινει επιπεδο. Φανταστικος Πριντεζης και Μαντζαρης (ειδικα στην αμυνα). Πολλα credits στον Σφαιροπουλο που σωστα διαλεξε τα double team στον αιωνιο γκρινιαρη, αλλα και τεραστιο παιχτη, Ναβαρο, ωστε να φευγει η μπαλα απο τα χερια του. Ειναι ο μονος παιχτης της Μπαρτσελονα με winning spirit. Οι πιτσιρικαδες καλοι αλλα πρεπει να φανε πολλα καρβελια ακομα.

    Η σειρα προφανως εχει πολυ δρομο ακομα. Με τη σημερινη αμυνα ομως, θεωρω οτι η ομαδα δεν φοβαται τιποτα.

    Pepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. https://www.youtube.com/watch?v=WGESrgMDm5k
    for us all.
    jim σε ευχαριστούμε
    LB33

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Συγχαρητήρια στους καλπικους. Ομολογώ οτι ζηλεψα το μπάσκετ που έπαιξαν. Ειδικά την άμυνα, που τα νωθρα παιδιά του Παναθηναϊκού δεν πρόκειται να παίξουν ποτέ. Καταπληκτικος Πρίντεζης ενω με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο που σχεδόν κατέστρεψε την ομάδα του στη συνέχεια ο Σπανούλης κατάφερε να δώσει ρυθμό και ψυχολογία νικητή. Εννοείται τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι εχετε παθει με το 'καλπικος'...οι τελευταιοι που πρεπει να μιλουν ειναι αυτοι που η ευρωπαικη τους πορεια ξεκινησε με καλπικη κουπα...να μην λεμε για τα της Ελλαδας.

      Διαγραφή
    2. 11.20 κανει κρα οτι εισαι γαβρος,αληθεια απαντας στομ εαυτο σου,εχεις πλακα.

      Διαγραφή
  70. Τεράστιο respect κύριε Τζιμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Respect Mr.Conway. Αριστο διάβασμα και πάλι. Για αυτό μας κρατάς αιχμάλωτους εδώ μέσα!

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
  71. οφειλω να δωσω τα μπασκετικα μου συγχαρητηρια στον οσφπ και για τις 2 εμφανισεις του στη βαρκελωνη.ο λογος?επαιξε αμυνα!!

    στο μεν πρωτο ματς ο σπανουλης δεν ηταν καλα και δε δουλεψε η επιθεση και εχασε σχετικα ευκολα αλλα χθες ο σπανουλης ηταν καλυτερα, τα βαλε ολα η ομαδα και σε συνδιασμο με την τελεια αμυνα που επαιξε τους κερδισε απο το πρωτο λεπτο.

    χαρακτηριστικο της αμυνας το οτι οι ισπανοι εκνευριστηκαν αμεσως.πηγαινε ο καλυτερος τους παικτης στις βολες και ειχε 1/2....εμενε ο ισπανος μονος του στο τριποντο, δεν το πιστευε οτι τον αφησαν επιτελους μονο του και το χανε!!!αυτα κανει η αμυνα....

    βεβαια, να κανω και εναν (αποτυχημενο ισως) αντιλογο.ο οσφπ παιζει αυτη την αμυνα γιατι τον παιρνει να την παιξει.οπαναθηναικος πχ μεσα στη βαρκελωνη με την κολιτσιδα το λαμονικα που μας ακολουθει σε καθε κρισιμο και δυσκολο παιχνιδι δε νοειται να παιξει ετσι!!!μας σφυριζε ο ιταλος φαουλ μεχρι και στα μπλοκ αουτ...ο ολυμπιακος ομως παροτι δεν ευνοειται ποτε δεν υπαρχει και περιπτωση να αδικηθει!!πολυ σημαντικο αυτο!!!

    βασει της εικονας των 2 πρωτων παιχνιδιων, η επιθεση του οσφπ θα κρινει τη σειρα!!θεωρω δεδομενη την εξαιρετικη αμυνα, την καλυτερη κατασταση του σπανουλη και την πνευματικη ανωτεροτητα των παικτων του οσφπ.αν τα βαλει και στα επομενα ματς (και δε χρειαζεται να τα βαλει ολα οπως χθες) θα περασει....

    θυμισε το χθεσινο ματς το φ4 του 2013!!!ισοπεδωτικος και μεσα στη βαρκελωνη!!!μπραβο τους.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δυστυχως τον λαμονικα τον φαγαμε κ μεις περισυ στη μαδριτη....

      Διαγραφή
    2. Έλα φίλε ΣΜ, πάντα φιλικά αλλά μετράει ο τρόπος που παιζεις αυτην την άμυνα στα όρια του φάουλ, η ένταση και η διάθεση όλων των παικτων.
      Ο Εστεμπαν, ο ΜΚΦ, ο Σλοτερ δεν μπορούν να παιξουν με τόση ένταση χωρίς να φαίνεται ότι κάνουν φάουλ, αντίθετα ο Πρίντεζης, ο Χαντερ, ο Μάντζαρης και από τον ΠΑΟ οι Νέλσον, Γκιστ και πέρυσι οι ΜΑτσιουλης, Μπραμος, ο ΛΑσμε μπορούν να παιξουν τέτοια άμυνα, δε φταιει ο κολιτσίδας ο ιταλός, τον οποίο προσωπικά έχω βρίσει όσο κανέναν άλλον διαιτητή σε οποιοδήποτε σπορ... Ίσως να έχω βρισει παραπανω τον Μπραζαουσκάς, καλα να είναι ο άνθρωπος όπου είναι, σφυρίχτρα να μη βάζει στο στόμα του μονάχα...
      Δυστυχώς ο Ιβάνοβιτς δεν έχει διαλέξει αυτή τη γραμμή για να πνίξει τον αντίπαλο, που με Γκαβαλ, Γκιστ, Νελσον, ΔΔ θα μπορούσε να κάνει καλή δουλεια... Είδομεν δευτέρα βράδυ, ελπίζω πως μετά από 4 χρόνια θα ξαναπάω γήπεδο!!!

      Διαγραφή
    3. συμφωνω οτι ο οσφπ εχει πιο καταλληλους παικτες να παιξουν αμυνα, αναμφισβητητα!απλα θεωρω οτι ο παο παρα την προσπαθεια που κανει να παιξει αμυνα, κατι που εχει καταφερει κατα διαστηματα φετος, εντουτοις δεν εχει συνεπεια σε αυτο τον τομεα λογω του οτι εχει ατυχησει στο 1 και στο 5 αμυντικα!!!δηλαδη, οταν ο καλυτερος σου αμυντικος , ο νελσον, σερνεται λογω τραυματισμων και κακης ψυχολογιας πλεον και ο βασικος σου σεντερ εχει προτερηματα μονο επιθετικα και δεν εχεις καταφερει να παρεις ενα σεντερ που να ειναι σε θεση να παιξει με συνεπεια ουτε για ενα διλεπτο (εχεις και το λουκα με τα 700-800χιλ στο ροστερ) τοτε με τι υλικα να παιξεις σκληρη αμυνα?
      οσο για το Μητσο, οκ, ο Μητσος αμυνα παιζει εδω και 3-4 χρονια μονο με το μυαλο!!!συνεισφερει φυσικα αλλα καμια σχεση με το να ηγηθει μιας δυνατης αμυντικης γραμμης!!

      ξαναλεω,

      ειναι ευκολο να "ντυθει" ο παο με παικτες οπως ο μπραμος και ο μασιουλις και να τρωει σιδερα πισω αλλα πιστευω πραγματικα οτι δεν ειναι αυτο το μελλον της ομαδας!!το καναμε αυτο το 2012, επρεπε να το κανουμε, να αγιασει το χερι του πεδουλα γιατι καταφεραμε και μειναμε σε ενα αξιοπρεπες επιπεδο αλλα πρεπει να προχωρησουμε παρακατω!!!
      ο παναθηναικος πρεπει να φτιαξει παικτες ολοκληρωμενους γιατι με την επικειμενη αποχωρηση του δδ,οπως ξαναγραψα, δε θα αρκει απλα ενα μαχητικο αμυντικο συνολο.δεν ειμαι κατα της αμυνας, προς θεου, αλλα πιστευω οτι δεν αρκει η θεληση, πρεπει να εχεις και τους παικτες και η επιλογη παικτων με τετοια χαρακτηριστικα και μονο δεν πρεπει να ειναι προτεραιοτητα σε αυτον τον παο.με αλλα λογια, ο παο εν οψει της τελευταιας χρονιας του Αρχηγου πρεπει να δουλεψει σε 2 κατευθυνσεις.πρωτον να βρει τον αντικαταστατη του και δευτερον να φθασει τους ηδη υπαρχοντες νεαρους σε ενα επιπεδο που να μπορουν να σταθουν μονοι τους στο υψηλο επιπεδο της ευρωλιγκας.και το ενα και το αλλο δεν ειναι ευκολα πραγματα!!το ενα θελει τυχη και χρημα και το αλλο θελει χρονο και ....πονο στο μεσοδιαστημα!!!

      και να στο δικαιολογησω αυτο που λεω!!!
      κοιτα το πρωτο ματς του οσφπ με τη μπαρτσα!!!καλη αμυνα ο οσφπ αλλα απων ο αρχηγος του!!!εχασε ευκολα!!ναι, δε διασυρθηκε αλλα εχασε ευκολα.οταν θα τελειωσει ο σπαν τι θα γινει μετα?ποιος θα το παρει πανω του?ο μαντζαρης που το μονο πραγμα που κανει επιθετικα ειναι να σουταρει μονος?ο σλουκας που μεχρι τοτε θα χει γαλουχηθει ως αναπληρωματικος και θα παει ξαφνικα στα βαθια?ο παπαπετρου , που το παλικαρι εχει απιστευτα σωματικα και τεχνικα προσοντα, που στο βωμο του αποτελεσματος χανει χρονο απο τον κακο φετος νταρντεν και τον κακο μετα το συμβολαιο λοτζεσκι?για τον μικρο βεβαια θελω να δω και την επομενη χρονια πώς θα τον χειριστουν...

      δε ξερω αν γινομαι κατανοητος.

      δε θελω σε καμια περιπτωση να δικαιολογησω την κακη αμυνα του παο με τη τσσκα!!απλα θεωρω οτι οσο και να θελουν δυσκολα θα μπορουσαν να παιξουν καλυτερα, ειδικα στο β ματς, γιατι στο πρωτο ματς οντως μπηκαν αναιτια χαλαρα...

      ΣΜ

      Διαγραφή
    4. Συμφωνούμε σε πολλά από αυτά που λες ΣΜ, ειδικά στο κομμάτι ότι χωρίς ΔΔ, Σπαν οι ομάδες μας κατεβαίνουν επίπεδο.
      Σκέφτομαι τα μακρινά χρόνια στο τέλος των 90ς, τότε περιμέναμε από τους ξένους μας να ηγηθούν, θα είναι κρίμα να καναδούμε τέτοιες εποχές μα ομάδες τέτοιου είδους που έχουν ξένους για ηγέτες υπάρχουν, κλασσικό παραδειγμα η Μακάμπι, Παργκο, πέρυσι ο Ράις, Σμιθ τραβάνε κουπί για την ομάδα του λαού και οι γηγενείς/ομογενοποιημένοι αμερικανοί είναι περισσοτερο κομπάρσοι...
      Συμφωνώ πως ο Σλούκας θα τα βρει μπαστούνια, αν και ελπίζουμε ο Σπαν να μειώσει σταδιακά το χρόνο συμμετοχής του και δε θα σταματήσει ξαφνικα, διαφωνώ πως ο Παπαπέτρου στερείται λεπτά, όταν έρχεται από 6μηνη αποχή, δεν μπορείς να βασίσεις παιχνίδι πάνω του ακομη...
      Ελπίζω να δω σκυλιασμένο ΠΑΟ τη δευτέρα το βράδυ, έχω να δω ματς ευρωλίγκας live 4 χρόνια!

      Διαγραφή
  72. "Υ.Γ: Παίκτης-κλειδί για τον Ολυμπιακό στη σειρά είναι ο Πρίντεζης. Πρέπει να βάλει τη μπάλα στο παρκέ, να ευστοχήσει από την περίμετρο και να πάρει το αμυντικό ριμπάουντ. Τον περιμένω.."

    Τζίμαρε γκουρού. Δεν έχω λόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. ΤΖΙΜ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΦΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΡΟΣΤΕΡ ΑΠΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ Ή ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗ ΧΡΟΝΚΗ ΣΤΙΓΜΗ;

    ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΕΥΚΟΛΟ 3-1 ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΑΔΡΙΤΗ,ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΦΕΤΟΣ.

    KOTS 52

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε, τίθεται ζήτημα για το αν έχει καλύτερο ρόστερ η ΕΦΕΣ;
      Και καλύτερο ρόστερ, και καλύτερο προπονητή.

      Διαγραφή
  74. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού. Είδαμε παίκτες που πετούσαν και έναν προπονητή που έχοντας περάσει από το ελληνικό φροντιστήριο ήξερε καλά το μάθημα του και έγραψε άριστα. Αν και Παναθηναϊκός δεν μπορω παρά να απόδωσω το ανάλογο respect, ειδικά για το perfromance στα εκτός έδρας. Για την δικιά μου ομάδα, φέτος ήταν μια περίεργη χρονιά που μάλλον θα τελειώσει περίεργα: Από την απαισιοδοξία του καλοκαιριού με τις 30αρες στα φιλικά, στην νίκη με τον ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ, στα εκπληκτικά παιχνίδια με Φενέρ και Αρμάνι μέχρι την ήττα από την Άλμπα και τις συντριβές από ΤΣΣΚΑ.. Και όλα αυτά μέσα σε μια χρονιά, που όπως είχε πει και ο κύριος Jim Conway θα έπρεπε να τα περιμένουμε. Κάτι ξέρει από basketball ο κύριος αυτός :P..
    Το μόνο που μπορώ να ζητήσω από την ομάδα μου για τώρα είναι αξιοπρεπείς εμφανίσεις και ει δυνατόν μια νίκη για τον κόσμο μας που αγαπάει την ομάδα. Για το καλοκαίρι ζητάω πλάνο. Καμμιά εμπάθεια προς τον coach Ιβανοβιτς αλλά τόσα χρόνια έμαθα άλλο μπάσκετ και τώρα που πέφτει το budget δεν νομίζω ότι είναι σώφρον να αλλάζεις ταυτότητα. Μου έλειψε το pick n roll, το καλό stretch 4αρι, θέλω τον Διαμαντίδη άρχοντα μέσα στο γήπεδο και όχι να κυνηγάει τον έναν και τον άλλον..
    Αυτά τα ολίγα. Και πάλι μπράβο στον Ολυμπιακό. Καλό να υπάρχουν και ομάδες-winners στον F4 γιατί από ομάδες losers (βλέπε ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα) έχουμε μπόλικες τα τελευταία χρόνια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Jim αν μπορείς κανε ενα σχόλιο για το εξαιρετικό Ρεάλ-Εφες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Τρομερη εμφανιση απο τον ολυμπιακο με τρομερη αμυνα και πολυ καλα ποσοστα στο τριποντο.respect απο εναν παναθηναικο.ΟΜΑΔΑ με τα ολα του ολυμπιακος,ο καθες παιχτης εχει τον ρολο του,βεβαια θα χρειαστει και στην συνεχεια με τετοιο πριντεζη και ποσοστα παρομομοια με τα χθεσινα απο το τριποντο 48,1% για να κρατησει το πλεονεκτημα που εχει αποκτησει με την χθεσινη του νικη.Επισης κατι ασχετο,δεν εχω παρακολουθησει καθολου το ισπανικο πρωταθλημα φετος αλλα εχω δει πολλα βιντεο του χεζονια,ειναι πολυ καλος παιχτης αλλα δεν μπορω να καταλαβω απο που προκυπτει αυτη η υπεροψία του στο παιχνίδι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Kalispera paidia!

    Kserei kaneis an o Lawal mporei na paiksei sta epomeno paixnidi sto OAKA?

    Sigxaritiria ston Olympiako.Apisteyti emfanisi xthes epi 40 min sta kokkina se amyna /epithesi.Top-3 emfanisewn tou Printezi aneta.

    Dimitris Gloucester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Αν συνεχισει αυτην την αμυνα ο γαβρος δεν εχει να φοβαται τιποτα,ακομη και αν δεν μπουν τα τριποντα,θα τους τελειωσει στο ΣΕΦ Ο τραυματισμος του Ολεσον και του ανετοιμου Ντοελμαν ηρθαν ταμαμ στον ΟΣΦΠ.Μια χαρα ο Αγραβανης και τιποτα να μη ξαναδωσει την δουλεια του την εκανε τον εβγαλε νοκ αουτ τον ξανθομπουμπουρα τον καλυτερο τριποντα της Μπαρτσας !Απο αγαρμποσυνη τον τσακατεψε χαχαχα!!!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Καλησπέρα και απο μένα αρρωστάκια
    Διαβάζω το μπλογκ 2 χρόνια τώρα αλλά σπανίως γράφω.
    Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την είκονα του χτες. Μας έφερε μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν και έκανε ένα γερό βήμα για πρόκριση στο F4.
    Αν διατηρήσει αυτό το μομέντουμ στα 2 επόμενα εντός έδρας παιχνίδια δεν έχει τίποτα να φοβάται από αυτή την Μπάρτσα που έχει ταλέντο, αλλά και έλλειψη σκληράδας και τον μέτριο coach Pasqual στον πάγκο. Βέβαια είναι δύσκολο να πετύχει ποσοστά ευστοχίας όπως τα χτεσινά ειδικά από τα 6,75, αλλά εντός έδρας και με την ενίσχυση του κόσμου θα είναι πιο εύκολο να πατήσει το ζωγραφιστό.
    Πρίντεζης βρίσκει φόρμα στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν, ενώ η ομάδα δείχνει να έχει ενέργεια και ψυχικά αποθέματα για να διεκδικήσει τις πιθανότητες της για την κούπα.
    Παρότι το δίδυμο Χάντερ,Ντανστον με ξένιζε στην πράξη ο ένας συμπληρώνει τα λεπτά του άλλου, και αποτελούν μια σταθερά ειδικά στην άμυνα για τον Ολυμπιακό.
    Γενικά το ρόστερ που έχτισε ο Μπαρτζώκας είναι αρκετά πλήρες, και του αξίζουν συγχαρητήρια, σαν coach όμως είχε τα θεματάκια του, που ο coach Σφαιρο έβγαλε στη φόρα.

    Όσον αφορά τον Παναθηναικό, δεν νομίζω ότι δικαιολογείται απογοήτευση.
    Η ομάδα βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Διαβάζω εδώ πικρόχολα σχόλια για τον Ivanovic, και δεν καταλαβαίνω τι περίμενε ο κόσμος.
    Η εικόνα που έβγαλε στο τελευταίο παιχνίδι με την cska είναι αυτό που μπορεί να πετύχει αυτή τη στιγμή ο Παναθηναικός απέναντι σε μια ομάδα που χτίστηκε για να κατακτήσει την κούπα, με ένα ακριβό και πλήρες ρόστερ.
    Ο Ivanovic δεν είναι Obradovic, κι ούτε περίμενε κανείς να μπει στα παπούτσια του. Για μένα θα είναι λάθος να φύγει το καλοκαίρι ανεξάρτητα από τους τελικούς της Α1. Ήρθε για να χτίσει μια ομάδα για το μέλλον, και το έργο του θα πρέπει να κριθεί μετά και το πέρας του 2ου χρόνου. Και πάλι όχι βάσει τίτλων αλλά της εικόνας των μικρών. Το ότι δεν είναι closer ήταν λίγο πολύ ξεκάθαρο και από τις αναλύσεις του Jim, αλλά δεν ήταν ποτέ αυτός ο στόχος.
    Γι αυτό που είμαι προσωπικά ευχαριστημένος είναι ότι ο ΔΓ φαίνεται να πιστεύει το πλάνο και να μην το παραατάει όπως μας έχουν συνηθίσει Έλληνες, υπομονή λοιπόν...
    ΥΓ Αυτό το παληκάρι ο Χαραλαμπόπουλος αν δουλέψει λίγο ακόμα με το σώμα του έχει τρομερό potential..

    king joffrey

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Βρήκε κάποιος τσάκαλος το χθεσινό παιχνίδι σε torrentομάγαζο για να το κατεβάσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. σε περιπτωση που γινει το 0-3 στον παο , ο δπγ θα υποστει μεγαλη οικονομικη ζημια διοτι θα χασει το σολντ αουτ του 4ου ματς . οταν λοιπον οι μ...κιες δεν περιοριζονται μονο στο ηθικο/ψυχολογικο κομματι αλλα πονανε και στην τσεπη , το πραγμα χοντραινει πολυ . μαλιστα , εαν γινει το 0-3 ακουγεται οτι ο ιβανοβιτς θα βιωσει απο τον κοσμο στιγμες 97 επι μαλκοβιτς ... οι περισσοτερες πατατες το καλοκαιρι εγιναν απο τον προεδρο αλλα ας ειχε μυαλο ο ιβανοβιτς να το προβλεψει και να αποφυγει το λιντσαρισμα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Η χθεσινή εμφάνιση του Πρίντεζη είναι μια καλή απάντηση σε αυτούς που τον υποτιμούσαν απέναντι στους Φώτση-Τσαρτσαρή στη συζήτηση που είχε ανοίξει στο μπλογκ για το καλύτερο τεσσάρι όλων των εποχών στο ελληνικό μπάσκετ..

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα...
      Μόλις με πρόλαβες.

      Διαγραφή
    2. Και να θυμήσουμε κάτι.
      Πέρσι ο Πρίντεζης έπαιξε τραυματίας στα playoff και αυτός ήταν εν πολλοίς ο λόγος που αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός (όσοι θυμούνται τα όργια του Ρέγες πάνω στον Πετ καταλαβαίνουν).

      Πρόπερσι στα playoff με ΕΦΕΣ ο Πριντ κολλάει 26 πόντους στο πρώτο ματς.
      Το 2012 με Σιέννα στην Ιταλία 20 και 15 πόντους αντίστοιχα.
      (εννοείται ότι και στις δυο σειρές διψήφια στατιστικά)

      Ακόμα και πιτσιρικάς. 2009 18 πόντους με Ρεάλ (9/10 δίποντα) και διψήφιο μέσο όρο πόντων στη σειρά.
      2008 με ΤΣΣΚΑ πρώτη του συμμετοχή σε playoff, ερχόμενος από τη Λάρισα. Κολλάει στην ΤΣΣΚΑ 17 πόντους. Συνολιγκά τελειώνει τη σειρά με 8,7 πόντους και 9,7 pir.
      Άλλοι δε γράφαν τέτοια νούμερα ούτε στο απόγειό του.

      Διαγραφή
  83. Καλησπέρα σε όλους,

    Το χθεσινό ματς δεν επιδέχεται κριτικής. Ο Ολυμπιακός χθες κυριάρχησε σε κάθε σημείο του παρκέ, γιατί είναι πιο σκληρή ομάδα, γιατί έπαιζε με περισσότερο πάθος, γιατί σε αυτή τη φάση είναι και πιο έμπειρη ομάδα.
    Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα με περισσότερο ταλέντο, περισσότερα κορμιά, βαθύτερο ρόστερ και καλύτερο προπονητή. Οπότε η σειρά κάθε άλλο παρά τελειωμένη είναι.
    Αυτά για το παιχνίδι.

    Επειδή είμαι μεγάλη καμήλα, θα σταθώ στην απόδοση του Πρίντεζης.
    Τον τελευταίο μήνα συμμέτειχα σε δυο διαφορετικές συζητήσεις που συνέκριναν τον Πριντ με τον Τσαρτσαρή και τον Γκιστ αντίστοιχα.
    Χθες, ελπίζω για άλλη μια φορά να πήρατε την απάντησή σας γιατί αυτοί οι τρεις παίκτες δεν έχουν επαφή.
    Καλός ο Κωστάρας και χρήσιμος, αλλά 22 πόντους και 34 rankings δεν έχει γράψει ποτέ του όχι σε μεμονωμένο αγώνα playoff, αλλά ούτε και σε σειρά ολόκληρη (ναι, καλά διαβάσατε, ούτε σε 5 αγώνες μαζί).
    Ο δε Τζέιμς φάνηκε ότι λυγίζει στα ματς με αντίπαλο την Άλμπα, αλλά θυμάται να βγαίνει μπροστά όταν οι διαφορές φτάνουν τους 25 πόντους. Λογική συμπεριφορά από έναν παίκτη που δε θα παίξει ποτέ στην καριέρα του final4.

    υ.γ
    Νέναντ Κρστιτς κύριοι.
    Κουτσός; Κουτσός. Αργός; Ακίνητος. Πρώην; Πρώην.
    Τον σταματάσει κανείς; ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περισσότερα κορμιά ναι, αλλά περισσότερο ταλέντο;;; Σοβαρά;;
      Από τον πάγκο έρχονται Λοζέτσκι, Σλούκας, Χαντερ ακόμα και ο Λαφαγιέτ, καλά για τη βασική πεντάδα δε το συζητώ, εκτός απο τη θέση "5" ο Ολυμπιακός είναι 2 κλάσεις ανώτερος σε κάθε θέση
      όσο για προπονητή...εχθές ο Μπούλετ τον έσκισε τον Πασκουάλ

      Διαγραφή
    2. Μου βάζεις τον Χάντερ στους παίκτες με ταλέντο;
      Είναι σούπερ παίκτης, τουλάχιστον για τον τρόπο παιχνιδιού μας, αλλά από ταλέντο δε θα έλεγα ότι σφίζει.
      Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα. Όλη της η δωδεκάδα ξέρει μπασκετάρα. Από τον Τόμιτς και τον Ναβάρρο μέχρι τον Νάχμπαρ και τον Λάμπε. Μόνο ο Τόμας υστερεί.
      Από την άλλη ο Ολυμπιακός έχει πολύ σκληρούς παίκτες, το είπαμε αυτό, που από την άλλη δυσκολεύονται σε βασικά πράγματα.
      Μάντζρης, Ντάρντεν, Αγραβάνης, Πέτγουει, Χάντερ ακόμα και Ντάνστον, δε θα έλεγες ακριβώς ότι το μπάσκετ ρέει μέσα τους. Κι ας είναι κάποιοι από αυτούς παικταράδες.

      Όσο για τον προπονητή, ο Πασκουάλ έχει πάρα πολλά ραμμένα παράσημα στο προπονητικό του κοστούμι για να τον συγκρίνουμε με τον ανερχόμενο Σφαιρόπουλο.

      Διαγραφή
  84. θα ελεγε καποιος να αποκλειστει ο παο 3-0 για να εχει χρονο να κατσει να δουλεψει . αλλα το θεμα ειναι οτι ο ιβανοβιτς ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ σε τι να κατσει να δουλεψει . δεν ξερει τι πρεπει να κανει . οποτε ο οποιος ελευθερος χρονος παλι χαμενος θα πηγαινε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταξύ μας τώρα, αλλά δουλεύουν άλλοι για τα ελληνικά πλέυ ωχ

      Διαγραφή