Athlenda

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

BADASS TEAM


Η Καρσίγιακα του Ουφούκ Σαρίτσα διατηρεί τον τίτλο της πιο Badass ομάδας του ευρωπαϊκού μπάσκετ, προσφέροντας ένα εναλλακτικό όσο και ανατρεπτικό μοντέλο ως δρόμο για την ανέλκυση ενός κλαμπ στα υψηλότερα στρώματα του αθλήματος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αποτελεί “μπελά” για τους αριστοκράτες.. Το Hoopfellas για την πρωταθλήτρια Τουρκίας..




Έτσι ακριβώς είναι.. Η Καρσίγιακα είναι αυτός ο ενοχλητικός, “αγενής”, ίσως “άξεστος” τύπος που η αριστοκρατία της Τουρκίας και του ευρωπαϊκού μπάσκετ δε θα ήθελε για συντροφιά στο τραπέζι της. Ίσως γιατί παραείναι λαϊκών καταβολών και το περυσινό του θράσος, να ανοίξει τη πόρτα του ελιτίστικου αυτού λόμπι “ξένισε” πολλούς. Ίσως, (λέω εγώ με το σάπιο το μυαλό μου..) γιατί είναι ο συγκεκριμένος τύπος παραείναι “ευθύς” απέναντι στην υπερεθνική ελίτ σε σημείο αυθάδειας. Αυτό αντιπροσωπεύει αυτή τη στιγμή η Καρσίγιακα του Ουφούκ Σαρίτσα στη Τουρκία και στη Ευρώπη. Δε μπορώ να βρώ καλύτερη, πιο περιγραφική εικόνα..


Το περυσινό εκπληκτικό ντεμαράζ της στη Τουρκική post season τράβηξε όλα τα φώτα στη Σμύρνη. Μια πραγματικά σκληρή ομάδα που απλά δε ξέρει να σκύβει το κεφάλι, κατάφερε με τη μαχητικότητα της να γυρίσει υπέρ της, μια κατάσταση που έμοιαζε συνομοσιολογικά στημένη εναντίον της.. Πάντα με πρωτεργάτη τον προπονητή της.. Φέρνω στο μυαλό εικόνες του Σαρίτσα να ορθώνει το ανάστημα του σε όλα επίπεδα απέναντι στους πιο διάσημους “κουμπάρους” του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όντας απλά ο εαυτός του. Έτσι είναι ο Σαρίτσα.. Ένας τύπος που μου την έδινε τρελά ως παίχτης (μποφόριαζα βλέποντας και μόνο τη φάτσα του) όντας το alter ego του Ναουμόσφκι στην Εφές των '90s ο οποίος εξελίχθηκε ταχύτατα στον καλύτερο προπονητή που έχει η σχολή της γειτονικής χώρας. Στην ουσία όμως πρόκειται για έναν πολύ ευφυή άνθρωπο με πολύ ισχυρή προσωπικότητα και μια ικανότητα να πείθει και να μεταδώσει την αύρα του αυτή (το νιώθεις γρήγορα από τα πρώτα λεπτά της επαφής σου μαζί του) στους παίχτες του. Πολύ μεγάλο προσόν.. Και άρρηκτα συνδεδεμένο με την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του στο γήπεδο. Αυτή η Καρσίγιακα απεικονίζει εντός παρκέ και σε μπασκετικό καμβά πολλές πτυχές του χαρακτήρα του προπονητή της. Χωρίς πολλές κουβέντες και προλόγους, αποτελεί τη πιο Badass team αυτή τη στιγμή τριγύρω..



Παραδοσιακά η ομάδα της Σμύρνης (πολύ πριν την εποχή του Σαρίτσα που ανέλαβε το 2012) στηριζόταν σε μεγάλο βαθμό σε ένα από τα καλύτερα τμήματα scouting της Ευρώπης, με εξαιρετική γνώση της αμερικανικής αγοράς. Κομμάτι το οποίο κεφαλαιοποιούσε δουλεύοντας ως εργοστάσιο μεταπώλησης ταλαντούχων ξένων αθλητών αναγκάζοντας ουσιαστικά τα πλουσιότερα κλαμπς να πληρώνουν τις υπηρεσίες scouting που προσέφερε με τη μορφή μαθημάτων στους υπόλοιπους. Οργανισμός ο οποίος δούλεψε και έδωσε βάσεις σε παίχτες όπως ο Γκάρι Νιλ, ο Ντόμερκαντ, ο Κουίντον Χόσλεη, ο Μάρκους Σλότερ, ο Ράιαν Τούλσον κ.α. Οι πιο πιστοί αναγνώστες του Hoopfellas θα θυμούνται σίγουρα πόσες φορές η σελίδα έχει επαινέσει το τμήμα scouting του κλαμπ όπως και αυτό της Μπιέλα ή ομάδων της Ισραηλινής λίγκας για την εξαιρετική δουλειά τους. Ομάδες οι οποίες σε δύσκολες εποχές ακούμπησαν αποκλειστικά στο τμήμα τους αυτό και μπόρεσαν να σταθούν στα πόδια τους..


Δεν είναι μόνο η εξωστρέφεια που διακρίνει τα μεγάλα λιμάνια.. Η Καρσίγιακα εδώ και πολλά χρόνια και λόγω αυτής της υπεροχής της στο κομμάτι της γνώσης της αγοράς και επιλογής ξένων αθλητών, στήριξε διαχρονικά το αγωνιστικό της οικοδόμημα σε Αμερικανούς (κυρίως) παίχτες. Ουσιαστικά παρουσιάζει μια διαφορετική πρόταση στο χώρο, πηγαίνοντας κόντρα στον κανόνα που υποδεικνύει τη δημιουργία ισχυρού εγχώριου κορμού ως προαπαιτούμενο για τη δημιουργία ενός ισχυρού οικοδομήματος. Η Καρσίγιακα στο παρελθόν συχνά είχε καλούς, ταλαντούχους Τούρκους παίχτες, ποτέ όμως έναν πραγματικά ισχυρό κορμό διεθνών αθλητών. Αντίθετα δούλευε στα πρότυπα της Μακάμπι ποντάροντας παραδοσιακά σε ξένους, κυρίως Αμερικανούς. Ήταν σταθερά μια ομάδα 5ης-6ης θέσης τα τελευταία χρόνια στη κανονική περίοδο (5η το 2010-12-14 και 6η το 2011 και 2013). Μέχρι που ήρθε το μπάσκετ του Σαρίτσα..


Ο 43χρονος προπονητής λανσάρει τη δική του πρόταση σε προπονητικό επίπεδο, χτίζοντας το παιχνίδι της ομάδας του πάνω στη φιλοσοφία του κλαμπ σε όρους recruiting και ευτύχησε να πάρει το μάξιμουμ πέρυσι, φτάνοντας στον τίτλο της TBL,αφήνοντας μάλιστα διάχυτη την εντύπωση ότι η ομάδα του θα κατακτούσε τη κορυφή απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο ακόμα και εάν η κάθε σειρά συνεχιζόταν στα 7 ή 9 παιχνίδια. Τόσο πειστική ήταν η υπεροχή της Καρσίγιακα..

High Octane-Up Tempo Basketball και Μετανθρωπισμός..


Ο Σαρίτσα φέρνει στο τραπέζι τη δική του πρόταση. Ένα μπάσκετ υψηλών ταχυτήτων, βασιζόμενο στην ένταση, την ενέργεια, τη δύναμη και το αθλητικό κομμάτι. Για αυτό και οι επιλογές του σε επίπεδο στελέχωσης είναι συγκεκριμένες. Στη Καρσίγιακα διέγνωσαν πολύ καλή προοπτική σε δύο Euroleaguers, οραματιζόμενοι το παιχνίδι τους μακριά από σύνολα που στερούνταν συγκεκριμένης κατεύθυνσης. Τόσο ο Ράγκλαντ όσο και ο Κόλτον Άιβερσον είναι παίχτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά (ο καθένας με τον τρόπο του) στη Σμύρνη μέσα σε ένα ισορροπημένο σύνολο. Ο πρώην γκαρντ της ΕΑ7 αντικατέστησε τον αγαπημένο της πόλης, Μπόμπι Ντίξον και ο κόουτς του έχει δώσει τα κλειδιά για να τρέξει το “σόου” τη φετινή σεζόν, με τα πρώτα δείγματα να είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά. Ο Ράγκλαντ (δουλεύεται για αυτόν ένα ολόκληρο δάσος σκριν μετά τη πρώτη πάσα, σε πολλά playsόπως και ο Άιβερσον είναι “φυσικά” κορμιά, ο καθένας στη θέση του, που δε ματσάρονται εύκολα. Δε γνωρίζω αν ο Σαρίτσα είναι οπαδός του μετανθρωπισμού και πιστεύει στη δημιουργία του “υπερανθρώπου” έχοντας μπει στον πειρασμό να δημιουργήσει μια ομάδα-ρομπότ με ανώτερα φυσικά χαρακτηριστικά (πλήρως ελεγχόμενη όμως ουσιαστικά ως απόρροια της έλλειψης ελεύθερης βούλησης που υποβόσκει στη περίπτωση του κινήματος αλλά μάλλον το πάμε μακριά..). Όμως πραγματικά δεν είναι εύκολο να χτυπηθείς και να τρέξεις δίπλα στη φετινή Καρσίγιακα. Οι Τούρκοι αντικατέστησαν το εξαιρετικό περυσινό δίδυμο “πλαγίων” που σήκωσε την ομάδα σε πολλά σημεία της σεζόν με ανάλογους -σε χαρακτηριστικά- παίχτες, υπογράφοντας έναν G/F όπως ο Τζάστιν Κάρτερ αντί του DJ Strawberry και τον πιο αθλητικό Τζος Κάρτερ στον ρόλο του Shootimg wing αντί του Diebler (ο οποίος όπως και ο Ντίξον θα ενισχύσουν τους βασικούς αντιπάλους της ομάδας , Φενέρ-Αναντολού, στη TBL).


Σήμα κατατεθέν της Καρσίγιακα είναι οι απλωμένες, πιεστικές άμυνες με παγίδες τις οποίες λανσάρει για να κεφαλαιοποιήσει τη φυσική/αθλητική υπεροχή της στο παρκέ. Έχω σημειώσει μορφές ζον-πρες 2-2-1 (με Άιβερσον τελευταίο παίχτη), 2-1-2 και 1-2-1-1 Diamond Press Defense που στοχοποιούν να ανοίξουν τον ρυθμό του παιχνιδιού, να παράγουν ανοιχτό γήπεδο για τη Καρσίγιακα και σε τελευταίο στάδιο να μειώσουν τον διαθέσιμο χρόνο επίθεσης του αντιπάλου στο μισό γήπεδο. Παίκτης-κλειδί ο Κένι Γκάμπριελ. Είτε συμμετέχει σε αρχική διάταξη στη πρώτη γραμμή (στις περισσότερες των περιπτώσεων), είτε έρχεται από πίσω στη 2-1-2, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στη παγίδα δημιουργώντας με το μήκος και το athleticism του μεγάλα προβλήματα στους αντιπάλους. Το ανοιχτό γήπεδο είναι το ιδανικό πλαίσιο για βάλει τα προσόντα της αυτή η ομάδα στην εξίσωση.Ο Σαρίτσα δουλεύει και με τους παίχτες-ρόλων του πολύ για να μπορέσει να έχει όσο το δυνατόν βαθύτερο ροτέησιον το οποίο θα τον βοηθήσει να αντεπεξέλθει σε αυτό το στυλ παιχνιδιού που απαιτεί ανάσες και λύσεις στη φθορά. Προσέθεσε τον Σιπάχι, δανεικό στα γκαρντς, μια γραμμή όπου στα μέχρι τώρα ματς προετοιμασίας τη παράσταση έχει κλέψει ο 23χρονος Muhammed Baygul, ένα καλοπροπονημένο combo που έρχεται από την Άνκαρα και μπορεί να αποτελέσει (μου έκανε εντύπωση το πόσο κοντρολαρισμένος ήταν στη πρώτη του επαφή σε αυτό το επίπεδο και το πως απορροφήθηκε στο στυλ μπάσκετ του Σαρίτσα) σημαντική παράμετρο στο backcourt διεκδικώντας μέχρι και θέση starter καθώς είναι σύγχρονο γκαρντ που μπορεί να σουτάρει, να διεσδύσει, να οργανώσει και να πιέσει τη μπάλα. Θυμηθείτε μάλιστα το πως είχε εισαγάγει ο Τούρκος προπονητής αυτές τις απλωμένες άμυνες στο playbook της Εθνικής ομάδας της χώρας του φέτος, με πολύ θετικό αποτέλεσμα. 


Ο Σαρίτσα επίσης έχει ταιριάξει τον Γκόνλουμ στη γραμμή ψηλών με τον “κομάντο” Παλάσιος (υποτιμημένος παίχτης, χωρίς το σπουδαίο ταλέντο αλλά εργατικός και πολύ μαχητικός με σπουδαία intangibles) και τον αποτελεσματικό και από τη περιφέρεια Γκάμπριελ με τον Άιβερσον (δίδυμο το οποίο φέτος το καλοκαίρι ομολογώ θα ήθελα να δω στις ελληνικές ομάδες, ο πρώτος στον Πειραιά και ο δεύτερος στο ΟΑΚΑ) δουλεύοντας μια μέσα-έξω συνεργασία η οποία έλειψε πέρυσι από την ομάδα στο μισό γήπεδο. Αυτό το κομμάτι της επίθεσης (σετ καταστάσεις) είναι εκείνο που χρειάζεται τη περισσότερη δουλειά για τη Καρσίγιακα στο ξεκίνημα της σεζόν.. Η Ευρωλίγκα είναι σκληρή και κλαμπ χωρίς τη τεχνογνωσία τη νίκης σε αυτό το επίπεδο συχνά γυρνούν με την ουρά στα σκέλια ανεξάρτητα από την ποιότητα τους..


Κάτι διαφορετικό λοιπόν από τη Σμύρνη.. Ένα πρότζεκτ που ταρακούνησε για τα καλά τα θεμέλια του Τουρκικού πρωταθλήματος με τη περυσινή του επιτυχία και με λιγότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ φέτος, προσπαθεί να παρουσιαστεί ανταγωνιστικό καταθέτοντας τη δική του πρόταση στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η δομή και το οικονομικό status της TBL βέβαια ευνοούν τέτοιες προσπάθειες. Αναλογικά στη χώρα μας, το κλαμπ της Σμύρνης θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα κράμα των προσπαθειών στο κομμάτι του scouting του Πανιωνίου των παλαιότερων ετών με τις ομάδες που παρουσίασε ο Άρης επί διοίκησης Δαμιανίδη, οι οποίες και ήταν αρκετά ανταγωνιστικές. Παράλληλα, το ιδιαίτερο στυλ μπάσκετ που λανσάρει ο Σαρίτσα και ο αέρας που έχει εμφυσήσει στο σύνολο αυτό μας αναγκάζει να κυκλώσουμε τα παιχνίδια της Καρσίγιακα σε Ευρωλίγκα και TBL για φέτος. Το προτείνω ανεπιφύλακτα..







197 σχόλια:

  1. Δυνατο αρθρο για Hoop junkies,απ αυτά που μας αρεσουν...
    Σπουδαίος ο Σαριτσα,ισως συντομα να τον δουμε σε τοπ ευρωπαικο κλαμπ,το περσινο του επίτευγμα ηταν επικο,δυσκολο να επαναληφθεί απ'τον οποιονδηποτε στην Ευρωπη...
    Εγκεφαλικος ο Ραγκλαντ,πολλα αθλητικα προσοντα στους ψηλους,σκληραδα στην περιφερεια,και ο καρτερ που πιστευω πως θα βγαλει ματια...Περιμενω με ανυπομονησια να ξεκινησει η ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ...

    ΥΓ Με κατι τέτοιες αναρτησεις δινονται αφορμες να συζητηθεί συνολικα το σπορ και η πορεια του διεθνως σε βαθυτερη βαση...
    Εστιάζοντας σε θεματα όπως πχ σε τι βαθμο επηρεαζει το παιχνιδι ο παραγων ''αθλητικοτητα'',τι κατευθύνσεις χαράσσονται μεσο-μακροπροθεσμα στο ευρωπαικο μπάσκετ και κατά ποσο αυτό μπορει να πλησιασει η και να φτασει τα επίπεδα του ΝΒΑ,το αν τα φυσικα προσοντα των εγχρωμων αθλητων μπορουν να ματσαριστουν απ'τους λευκους και με ποιον τροπο,τεχνικο,τακτικο,προπονητικο κτλ,την θεση τωρινη και μελλοντικη της ελληνικης μπασκετικης σχολης στο ολο σκηνικο,και τις προοπτικες της εγχωριας παραγωγικης διαδικασιας,του στατους Ελλήνων παικτων και προπονητών ανα την παγκοσμια μπασκετικη κοινοτητα που φαινεται ν ανεβαινει,και την εξελιξη/αγωνιστικη πορεια των ελληνικων ομαδων τα επομενα χρονια
    Πολλα θεματα αλλα η πληθωρικοτητα και η ποιοτητα του μπλογκ μου επιτρεπουν,και μου επιβαλλουν να τα θιγω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Vet..To μπλογκ είναι ορθάνοιχτο για τέτοιες συζητήσεις και προβληματισμούς. Ότι καλύτερο..

      Διαγραφή
  2. Συμφωνώ Vet. Έχει πολύ ψωμί μια τέτοια κουβέντα. Άλλωστε ο Τζιμ εκτός από αναλυτής είναι και μελετητής των τάσεων του αθλήματος. Ειδικά αυτά τα άρθρα που αφορούν τις κατευθύνσεις του σπορ είναι ότι καλύτερο.Η Καρσίγιακα είναι φωτεινό παράδειγμα για ομάδες από το 2ο ράφι σχετικά με το πως να βγούν στον αφρό.

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι και μελετητής πανάθεμα με..

      Διαγραφή
    2. Μια σκέψη σχετικά κοντά στις παραπάνω συζητήσεις και θα ήθελα γνώμες φίλων..
      Δεν υποστηρίζω ότι το fiba basketball θα πρέπει να υιοθετήσει συνολικά τους κανονισμούς του NBA.
      Δεν θέλω με τίποτα να δω το αμερικάνικο goaltending ή τα αμυντικά τρία δεύτερα στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ούτε να παίρνουν time out οι παίχτες, ενώ τα 48 λεπτά μάλλον είναι πολλά και μειώνουν πολύ και τις ουσιαστικές κατοχές.
      Αλλά το μεγαλύτερο γήπεδο και κατ' επέκταση το μεγαλύτερο τρίποντο και ίσως και το "βηματάκι" πριν τη ντριπλα, ίσως να δίναν νέα ώθηση στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ..

      Vatos76

      Διαγραφή
  3. Ο Σαρίτσα ήταν ο πρώτος στόχος του ΔΓ το καλοκαίρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο άνθρωπος δεν έχει στάλα υποτέλειας σιγά μην καταδεχόταν τον ΔΓ στο σβέρκο του. Οι κουμπάροι την πάτησαν κυρίως γιατί οι μισοί παίκτες τους ήταν με το ένα πόδι εκτός ομάδας μετά το τέλος της σεζόν (είτε από επιλογή τους είτε όχι), μηδέν πάθος. Αν παίξουν με οσφπ δεν βλέπω να ξεπερνούν τους 65 πόντους έκαστος.

      Διαγραφή
    2. ασχετε τον γνωριζεις προσωπικα ετσι;;.Οτι να ναι ομως.Ενω ο Σαλε ειναι ανδρεικελο ετσι;;.

      Διαγραφή
    3. Όντως ήταν στόχος του ΠΑΟ

      Manu Chao

      Διαγραφή
    4. Όντως στη sort list, αλλά όχι στις πρώτες επιλογές..

      Vatos76

      Διαγραφή
  4. Jim εκείνο το κομμάτι με τον μετανθρωπισμό είναι πολύ μπροστά!!!

    Πολύ ωραίο άρθρο

    Η Καρσικαγια το έχουμε πει ότι είναι η εξελιξη του μπασκετ μετά από το στυλ των κουμπάρων

    Mobile ομαδα ίσως και undersized

    Spacing στο γήπεδο σε άμυνα και επίθεση
    Άμυνα όπως λες απλωμένη, σκληρή (θυμάμαι πέρισυ τον Strawberry να κάνει τον Bogdanovic να φαίνεται παιδάκι)

    Για μενα την προηγούμενη χρονιά key player ήταν ο Diebler
    το σουτ δημιουργούσε διαδρόμους

    Και επιπλέον ο Diebler ειναι παίχτης απάντηση στο προηγούμενο ποστ σου Jim
    παίχτης συγκεκριμένων ικανοτήτων στον ΠΓΣΣ
    όλοι τον είχαμε δει
    εξελίχθηκε με τον Σαριτσα
    το θέμα είναι για την Εφες να μην έπιασε ταβάνι

    ο Αρης του Δαμιανίδη είχε κάποιες καλές επιλογές αλλά δεν είχε κάνει το τμημα scouting τόσο δυνατό. Γιατί ;;;
    Απαντώ μόνος μου, επειδή το scouting ήταν ανάγκη λόγω οικονομικής στενότητας αν υπήρχαν φράγκα όλοι θα τα εσκαγαν για το επανω ραφι

    Η Καρσιγιακα είναι όμως ομαδα με σταθερή λογική και ο περσινός συνδυασμος:
    καλός προπονητης, καλοί παίχτες αγωνιστική καινοτομία
    της έφερε πρωτάθλημα
    Αν ένα όμως συστατικό δεν πετύχει τότε θα παρέμενε στην 3-5 θέση

    sneakersplay.webs.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φέτος θα έχουν απέναντι κ αυτόν...
    http://www.eurohoops.net/el/2015/10/featured-el/132483
    ο Ομπράντοβιτς πρέπει να ευλογά τους Έλληνες παίκτες, φαίνεται μετά τον ΔΔ ότι βρήκε νέο πoυλέν του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oι Ελληνες παικτες μαλλον πρεπει να ευλογουν τον Ομπραντοβιτς

      Διαγραφή
    2. Αυτο το νιτσεικο περι ''μετανθρωπισμου'',ειναι ισως ο μονος δρομος τα επομενα χρονια για ομαδες με χαμηλα μπατζετ,να καταφερουν να σταθουν στο υψηλοτερο επιπεδο ανταγωνιστικα.Και ο μετανθρωπισμος δεν αφορα μονο τα φυσικα προσοντα βεβαια-αλιμονο-αλλα στη δικη μου λογικη την ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ-ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ των μυαλων και των καρδιων των παικτων με τις επιταγες του προπονητη...ΠΟυ θελει χρονο,εξυπναδα και αφοσιωση απο ολο το αγωνιστικο τμημα,κατι που αποτελει μια κατηγορια ποιοτητας απο μονο του,αντισοιχη η και ανωτερη απ τα τεχνικα η τα αθλητικα ατομικα στοιχεια των συντελεστων.Ειναι ο μονος τροπος,ωστε οι ''μικροι'' του σπορ να ανεβουν ενα βημα παραπανω...'Μετα-παικτες,και Μετα-ομαδες παιδια...

      Διαγραφή
  6. Tι να πρωτοπει κανει για το Σλουκα (και για τη διαχειριση του στην Εθνικη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είναι τυχαίο ότι από την Καρσίγιακα ψώνισαν οι τρεις ευρωπαϊκές ομάδες που φέτος αναμένεται να παρουσιάσουν το πιο physical και αθλητικό παιχνίδι στην Ευρώπη. Νομίζω ότι και οι τρεις σύλλογοι, οι δυο με τους μεγαλοφυείς Σέρβους και ο Ολυμπιακός που έτσι κι αλλιώς φέρει το trademark, θα προσπαθήσουν να εμφανιστούν φέτος ως badass ομάδες αλλά στο ανώτερο ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Για να επανέλθω στην ομάδα της Σμύρνης, την οποία δεν είχα τη χαρά να παρακολουθήσω με σταθερό τρόπο, μας υπενθύμισε για άλλη μια φορά γιατί οι ΗΠΑ ήταν, είναι και θα είναι δεκαετίες μπροστά. 4-5 μέτριοι Αμερικάνοι -που καμία σχέση δεν έχουν με το επίπεδο του ΝΒΑ- όταν βρεθούν στα καλά τους, μπορούν να σκορπίσουν οποιαδήποτε καλοκουρδισμένη ευρωπαϊκή ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά δεν είναι έτσι. Τους Αμερικανούς αυτούς τους έβαλε κάποιος να παίξουν έτσι. Όχι Αμερικανός πάντως. Απλά στην Ευρώπη μαθαίνουν το μπάσκετ βαθύτερα. Ειδικά όσοι δεν έχουν φάει τουλάχιστον μια τριετία σε καλό πρόγραμμα του NCAA

      Διαγραφή
    2. Προφανώς και τους έβαλε κάποιος Ευρωπαίους να παίξουν έτσι, αλλά από την άλλη, οι προπονητές που ήταν απέναντί του δεν ήταν Αμερικάνοι, Ευρωπαίοι ήταν, και μάλιστα οι καλύτεροι.

      Μπορείς επίσης να διευκρινήσεις τι ακριβώς σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι μαθαίνουν το μπάσκετ βαθύτερα; Τι ακριβώς δηλαδή γνωρίζει "βαθύτερα" ένας Ευρωπαίος σταρ από έναν αντίστοιχο Αμερικάνο σταρ του ΝΒΑ;

      Διαγραφή
    3. 11:20 έτσι είναι

      στην Τουρκία όταν είσαι μικρός παίζεις στην Καρσίγιακα
      όταν είσαι στο peak σε παίρνει ή η Φενέρ ή η Εφές
      κι όταν έχεις μεγαλώσει, σε μαζεύει ο Μαχμούτι στην Νταρουσάφακα

      Διαγραφή
    4. Ε άλλο πράγμα να στίβεις το μυαλό σου για το πως σπάσεις μια ζώνη σε ένα κλειστό γυμναστήριο των 2 χιλιάδων θεατών οι οποίοι κρέμονται από πάνω σου σαν τσαμπιά και άλλο να δουλεύεις το σποτ σουτ και το ένας ένας αποκλειστικά που σου εξασφαλίζει καλό μεροκάματο. Αυτό εννοώ

      Διαγραφή
  8. Εγώ είδα ότι αντρίκια ο Σαρίτσα καθάρισε Ίβκοβιτς-Ντούντα με το 1/4 του μπάτζετ τους. Είδα επίσης στην εθνική τον Αταμάν προς τιμήν του να κάνει στην άκρη και να τον αφήνει να κοουτσάρει. Δείγμα σεβασμού. Να τον δω και στην Ευρωλίγκα βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπρώχτηκε λίγο νομίζω πάντως. Δεν αναιρεί βέβαια το ότι παρουσίασε τη καλύτερη ομάδα. Ο Στρόμπερι θα είναι σπουδαίο εργαλείο για τον Ολυμπιακό.

      Διαγραφή
  9. "Η Ευρωλίγκα είναι σκληρή και κλαμπ χωρίς τη τεχνογνωσία τη νίκης σε αυτό το επίπεδο συχνά γυρνούν με την ουρά στα σκέλια ανεξάρτητα από την ποιότητα τους.."

    τα είπες όλα Τζιμ. Τρομερό κείμενο.

    Bou Gatsas3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχασε Ντίξον Μπερσέκ από Φενέρ και Ντίμπλερ από Αναντολού. Ο Ράγκλοαντ είναι καλύτερος του Ντίξον και ο Άιβερσον σημαντική αναβάθμιση. Είναι καλή ομάδα, πολύ επικίνδυνη. Όντως το zone press αυτό το έβαλε ο Σάριτσα στην εθνική. Είναι αυτό που μας δυσκόλεψε τότε στο φιλικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχασε Ντίξον Μπερσέκ από Φενέρ και Ντίμπλερ από Αναντολού. Ο Ράγκλοαντ είναι καλύτερος του Ντίξον και ο Άιβερσον σημαντική αναβάθμιση. Είναι καλή ομάδα, πολύ επικίνδυνη. Όντως το zone press αυτό το έβαλε ο Σάριτσα στην εθνική. Είναι αυτό που μας δυσκόλεψε τότε στο φιλικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα φάνε τα μούτρα τους στην Ευρωλίγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 11 πόντους 11 ασσίστ ο Σλούκας χθες στο Μπρούκλιν στη νίκη της Φενέρ επί των Νετς. Εγώ λέω απροκάλυπτα ότι είναι top-5 PG σε όλη την Ευρώπη.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίεργο πράγμα πάντως. 1 μήνα πριν φύγει από τον Ολυμπιακό, οι περισσότεροι πράσινοι εδώ μέσα έγραφαν ότι θα του φάει τη θέση στην εθνική ο Παππάς.

      Διαγραφή
    2. Aς αφησουμε για λιγο τα οπαδικα κι ας φανταστουμε την αυριανη γραμμη γκαρντς της Εθνικης με Καλαθη, Σλουκα, Μαντζαρη, Παππα. Με Χαραλαμποπουλο, Αντετοκουνμπο, Παπαπετρου, Πριντεζη στους φοργουορντς και Κουφο συν Μπουρουση για την ωρα στους σεντερ. Γενικως το προβλημα μας νομιζω οτι ειναι στο 5 και πρεπει να το κοιταξουμε. Στις υπολοιπες θεσεις θα εχουμε σουπερ ροστερ.

      Διαγραφή
    3. Αδερφέ σούπερ ρόστερ δε θα έχουμε αλλά σίγουρα θα είμαστε μια βαθιά ανταγωνιστική ομάδα.

      Διαγραφή
    4. @12:24
      Tον Παπανικολάου ξέχασες, εκτός αν πιστεύεις ότι με μισή κακή σεζόν μένει εκτός κάδρου. Συν τον Αγραβάνη, και έχουμε όντως ένα ανταγωνιστικό μελλοντικό σύνολο που μάλλον θα υποφέρει από την έλλειψη σέντερ (λαμβάνοντας και υπόψιν ότι ο Κουφός δύσκολα θα δίνει το παρών κάθε καλοκαίρι).

      Διαγραφή
    5. Η αποψη μου ειναι οτι ο Παπανικολαου δεν εχει μονο μιση κακη σεζον. Θεωρω μετρια και την παρουσια του στην Μπαρτσελονα. Οπως το βλεπω ο μονος τροπος να αναβιωσει την καριερα του ειναι επιστρεφοντας στον Ολυμπιακο. Αν εκει, μεσα σε ενα οργανωμενο περιβαλλον που του παει, ξαναβρει τον εαυτο του προφανως εχει θεση. Ο Αγραβανης δε μου αρεσει καθολου. Με δεδομενο ομως οτι βρισκεται σε ενα καλο προγραμμα μπασκετ πιστευω οτι αργα ή γρηγορα θα βελτιωθει τοσο ωστε να ειναι χρησιμος σε συμπληρωματικους ρολους στην Εθνικη.

      Διαγραφή
    6. Παπαγιάννης παιδιά. Παπαγιάννης-Κουφός. Και ροτέησιον κάθε καλοκαίρι πίσω τους. Μια Σοφο, μια Βουγιούκας, μια Λουκάς..

      Διαγραφή
    7. Τον Ντόρσει ξέχασες φίλε στη σύνθεση

      Διαγραφή
    8. @Ανώνυμος6 Οκτωβρίου 2015 - 1:05 μ.μ.
      O Nτορσει μεχρι περσι επαιζε σε high school. Εχει καιρο ακομα για να παιξει εθνικη ανδρων. Θα δουμε πως θα εξελιχθει.

      Διαγραφή
  14. οι φάτσες στη φωτό πάνω πάνω είναι η πεμπτουσία του badass..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το δικο μας το χαιβανι δεν μπορουσε να αντιγραψει καμια ανοιχτη πιεστικη αμυνα ειτε σε ολοκληρο το γηπεδο ειτε και στο μισο. Ειχε και τουλαχιστον μια πενταδα αθλητικων παιχτων και βαθος να τους αλλαξει μετα απο φθορα η κουραση... αλλα οχι, εκει ενα μετρο εξω απο το τριποντο και περιστροφες για να μην κουραστουμε. Μεριδιο ευθυνης σε αυτο θεωρω οτι φερει και ο πριφτης. (Σχολιο για την εθνικη που πολυ καιρο κρατουσα μεσα μου..). Ας το κοιταξουν για του χρονου τουλαχιστον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Το δικο μας το χαιβανι δεν μπορουσε να αντιγραψει καμια ανοιχτη πιεστικη αμυνα ειτε σε ολοκληρο το γηπεδο ειτε και στο μισο.." lol

      κλαίω

      Διαγραφή
    2. και εγω κλαιω αλλα οχι απο χαρα...

      Διαγραφή
  16. Tην Κουμπάν την αποκλείει άραγε η Καρσίγιακα για να μπει τοπ 16;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  17. Καλόπαιδο από τα λίγα. Τον θυμάμαι μετά την 25άρα της Εφές στο ΣΕΦ το '94 (από τις πολλές κασκαρίκες του Ερς στον Ιωαννίδη που δεν ξέρω αν έμαθε ποτέ να παίζει εναντίον ζώνης) να λέει στη μητέρα του στο τηλέφωνο "μάνα, ξέσκισα τα σκυλιά".

    Ποοπονητάρα ο Ουφούκ Τζιμ, αλλά βγήκε αν μη τι άλλο από επαναστατική μήτρα. Αυτή της Εφές του Ερς, που πρωτοδοκίμασε 3-guard lineups (Καράσεφ-Ναουμόσκι-Σαρίτσα) το '96-97, και undersized ψηλούς (Ντέρικ Άλστον, Μπράιαν Χάουαρντ) πολύ πριν την υπόλοιπη Ευρώπη. Με έφτιαξες άγρια τώρα και σου ετοιμάζω παρουσίαση ενός αγώνα από τότε, που όμως αντικατοπτρίζει το τώρα. Με ανάλυση κάθε φάσης και συμπεράσματα για το πόσο τελικά μπορεί να έμοιαζε εκείνο το μπάσκετ με το σημερινό. Και παίζει κι ο Σαρίτσα σε αυτό τον αγώνα. Την άλλη βδομάδα θα την έχω έτοιμη, τιμής ένεκεν για την έναρξη της Ευρωλίγκας.

    Rolando Blackman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά παιχταρά μου.. Περιμένω με ανυπομονησία.. Η αλήθεια είναι ότι με 3-guards έπαιζαν και άλλοι τότε και πιο πριν ακόμα. O Σαρίτσα ειδικά ήταν φούλ πλάγιος-σουτέρ,δυνατό κορμί αν και υστερούσε σε κομμάτια όπως το ballhandling και η ταχύτητα.Θυμήσου επίσης τον Λάρι Ρίτσαρντ. 2.02-2.03 "5" τότε, έμοιαζε επαναστατικό..

      Διαγραφή
    2. Σε αυτό τον αγώνα που σου λέω, στη μια ομάδα δεν υπήρχε βασικός παίκτης πάνω από 2 μέτρα, και στην άλλη ο ψηλότερος ήταν 2.08. Φαντάζομαι υποψιάστηκες τώρα ποιος αγώνας είναι...

      Φυσικά οι μονομαχίες Ρίτσαρντ-Τάρπλεϊ στο Τορίνο δεν ξεχνιούνται.

      Rolando Blackman

      Διαγραφή
    3. Όχι δε μου έρχεται.. Με Βιλερμπάν; Βίρτους.. Ουνικάχα (Άνσλεϊ);

      Διαγραφή
    4. Αυτό το πρώτο. Με Τζιμ Μπιλμπά να παίζει τo πιο ολοκληρωμένο παιχνίδι της ζωής του στο 2ο ημίχρονο.

      Rolando Blackman

      Διαγραφή
    5. Έλα ρε.. Ωραία χρόνια. Γράψε..

      PS: O Μπιλμπά είναι φιλαράκι.. Μαχητής μεγάλος, τον υπέγραφα χθες..

      Διαγραφή
    6. Ραντ - Ντιγκμπέ - Άνταμς - Χάουαρντ - Μπιλμπά

      φαινομενικά ήταν 3 SF των 1.95-1.98 στην ίδια ομάδα στο 2-3-4, με διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας, και ο Τζιμ (1.98 κι αυτός), να παίζει σέντερ.

      Κάνε υπομονή, την άλλη βδομάδα...

      (η Μάλαγα που λες είχε και Κένι Μίλερ εκτός από τον Μάικ τον τεράστιο).

      Rolando Blackman

      Διαγραφή
    7. Άμα δεις τι υλικό έχω από εκείνη της Βιλερμπάν.. Βιντεοκασέτα κάργα. Αυτή η ομάδα ξέρεις τι μπάσκετ μπορούσε να παίξει σήμερα;

      Διαγραφή
    8. Εμένα μου λες; Και μετά με Σονκό, Σέι Σιλς, Μπιλ Έντουαρντς...

      Αυτό το συγκεκριμένο ματς με Εφές το έχω βρει ολόκληρο, όπως και τη νίκη επί της Λιμόζ του Μπόζα το '94 με τους 39 πόντους του Ραντ (7 στο πρώτο ημίχρονο!!!), με Μπαρτσελόνα και ΠΑΟ το '96 και άλλα πολλά. Αλλά αυτό το συγκεκριμένο, ήταν σαν να μπαίνεις το 1997 σε χρονοκάψουλα και να πηγαίνεις 15 χρόνια μπροστά.

      Και η πλάκα ξες ποια είναι; Ότι εκείνη η ομάδα δεν πήρε πρωτάθλημα στη Γαλλία με εκείνους τους παίκτες, και το πήρε όταν ήρθε το 2001-02 ο Τάνιεβιτς και την ψήλωσε κατά πολύ (με Ραντούλοβιτς, Mπονατό, Βούισιτς, Τιμ Νέες κλπ). Γι' αυτό λένε ότι για κάθε έναν undersized, θα βγαίνει κι ένας δεινόσαυρος.

      Rolando Blackman

      Διαγραφή
  18. Μπορεί η Καρσίγιακα να αφήσει έξω την Κουμπάν για να μπει τοπ 16;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν στο όμιλό της και κάποιες ομάδες που φοράνε πράσινα. Μπορεί να αποκλείσει αυτές...

      Διαγραφή
    2. Γιατι κάνεις αυτη την ερωτηση σχετικα με την Κουμπαν και οχι για τη Ζαλγκιρις?

      Διαγραφή
    3. η Ζαλγκίρις τον όμιλο τον περνάει μόνο με τη φανέλα.

      Διαγραφή
    4. κι η καρσιγιακα πρασινα φοραει

      Διαγραφή
    5. η κουμπαν εχει εξαιρετικο ροστερ...ικανο για μεγαλα πραγματα...πολυ δυνατη ευρωλιγκα....η χιμκι πχ ειναι ικανη ακομα και για φαιναλ-φορ...ακομα και για το τροπαιο αν κριναμε με βαση το ροστερ τις ομαδες...

      Διαγραφή
    6. αλλα νομιζω το μεγαλο φαβορι ειναι η φενερ..εξαιρετικο ροστερ..

      Διαγραφή
    7. Σωστά. Το ρόστερ δεν είναι τα πάντα. Χρειάζεται πολλά παραπάνω.

      Διαγραφή
  19. Ρε Τζιμ σε παρακαλάμε για 1 άρθρο για ΑΕΚ,ΑΡΗ,ΠΑΟΚ και μας βάζεις για Καρσίγιακα;Δε λέω,ωραίο και αυτό όπως και όλα όσα έχεις γράψεις,αλλά κάνε κάτι και για εμάς.

    Φιλικά πάντα,

    Mikar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα αγορίνα.. Εχθές έκανα ένα πρώτο σχόλιο για ΠΑΟΚ εδώ..

      http://blog.stoiximan.gr/basket/kati-leipei-kooyts/

      Όσον αφορά Άρη-ΑΕΚ, θα μπορούσα και σήμερα να ανεβάσω αλλά σε δύο ημέρες έχουμε ντέρμπι και δεν ήθελα να "καεί" η συζήτηση.

      Διαγραφή
    2. Ξερεις αν ψαχνει στην αγορα ο ΠΑΟΚ; Ειναι πολυ μικρο το ροστερ.

      Διαγραφή
    3. Μικρό δεν είναι.. Απλά χρειαζόταν μια πιο ποιοτική προσθήκη στη frontcourt. Θα δούμε πως θα πάει ο Μπάλαμπαν και αν θα υπογράψει μέχρι το τέλος της σεζόν.

      Διαγραφή
    4. Μήπως στον ΠΑΟΚ έδωσαν πολλά για Βασιλειάδη (μια κίνηση με αγωνιστικά κ όχι μόνο χαρακτηριστικά) με αποτέλεσμα να μην τους βγαίνει η σούμα για τους υπόλοιπους;

      Διαγραφή
    5. Δηλαδη το backcourt σου φαινεται οκ; Τα εγραψες και στο σημειωμα σου. Ποιος θα πιεζει την μπαλα; Τελοσπαντων. Ελπιζω να βρεθουν χρηματα για εναν ακομα παικτη στο 5 τουλαχιστον.

      Διαγραφή
  20. Έχω προχωρήσει τις προβλέψεις μέχρι προημιτελικά. Τα ζευγάρια που έβγαλα είναι

    Φενέρ-Κίμκι
    Ολυμπιακός-Εφές
    ΤΣΣΚΑ-Μπαρτσελόνα
    ΠΑΟ-Ρεάλ

    αύριο θα σας πω τις 4 ομάδες που θα είναι στο Φ4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η περίπτωση της Καρσίγιακα είναι από τις ιστορίες που δίνουν χρώμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Καθαρά μπασκετικό club, με τεχνογνωσία στο scouting, χωρίς τρελά λεφτά και ξεκάθαρο στίγμα στο στυλ του παιχνιδιού. Ο τουρκικός σύλλογος κατάθεσε πέρσι την πρότασή της για το πώς φτιάχνεται μια πραγματικά ανταγωνιστική ομάδα μ’ αυτό το budget. Το περσινό της κατόρθωμα έκανε θόρυβο σ’ όλη την Ευρώπη αφού ξεπάστρεψε με εμφατικό τρόπο τις πανάκριβες Εφές και Φενέρ των κουμπάρων. Ο τρόπος που επιβλήθηκε στις δύο σειρές ήταν σαν παραμύθι. Κανονική αιχμαλωσία. Ποιός θα το έλεγε πέρσι τέτοια εποχή ότι Ζοτς και Ντούντα θα έβλεπαν την πλάτη του Σαρίτσα ανήμποροι να αποφύγουν το τρένο που ερχόταν πάνω τους.
    Δυστυχώς, όμως, αυτές οι ομάδες, που τρυπάνε το ταβάνι τους σε μια σεζόν, έχουν ημερομηνία λήξης καθώς τους είναι αδύνατον να κρατήσουν όλους τους παίκτες που ξεχωρίζουν. Δεν υπάρχουν τα λεφτά κι έτσι ακολουθεί το γκρέμισμα και το χτίσιμο απ’ την αρχή. Θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε τι θα μπορούσε να κάνει στην Ευρωλίγκα η Καρσίγιακα αν κρατούσε όσους παίκτες ήθελε ο Σαρίτσα.

    Σχετικά με τον κόουτς, επιβεβαιώνεται ξανά η αξία της χημείας μεταξύ του προπονητή και του club, των παικτών, του project κλπ. Κάθε προπονητής (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) δεν ταιριάζει παντού και πάντα. Ο Σαρίτσα μπόρεσε να τρέξει το συγκεκριμένο project άψογα. Αυτό αποδεικνύει την αξία του αλλά δεν σημαίνει ότι ο ίδιος άνθρωπος θα μπορούσε να τα καταφέρει σε ένα club με μεγάλο budget, υψηλές απαιτήσεις και πίεση (μοιάζουν οι περιπτώσεις με τον Κατσικάρη και την Μπιλμπάο). Αν δεν κάνω λάθος είχε ένα αποτυχημένο πέρασμα από την Εφές αν και πιο άπειρος τότε. Φαίνεται ότι είναι ανερχόμενος, με ενδιαφέρουσες ιδέες για το άθλημα και εξαιρετική επαφή με τους παίκτες του. Σίγουρα θα έχει την ευκαιρία καριέρας στο μέλλον ώστε να καθιερωθεί στους top προπονητές της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ο γιουρτεβεν ειχε 8 ποντους 7 ριμπαουντ στο φιλικο με τους νετς..και μιλαμε για 98αρη....!!!! επιτελους να βαλουν οι ελ.ομαδες τους νεαρους παικτεςειδικα ο παο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Γιουρτσεβέν σε 2 χρόνια θα παίζει ΝΒΑ θυμήσου με.

      Ο άλλος 18άρης ο Εγκεχάν ήταν επίσης πολύ καλός απέναντι στην Κουμπάν.

      κι αν σκεφτείς ότι στην Εφές παίζει ο Κορκμάζ (6 μήνες μικρότερος του Χαραλαμπόπουλου) το μέλλον διαγράφεται λαμπρό για τους γείτονες.

      Διαγραφή
    2. Παιδιά τα παιδιά που φέρνουν από πίσω οι Τούρκοι τρομάζουν. Αλλά, κρατήστε το αυτό, είναι σημαντική διαδρομή από τη σημερινή εικόνα του σούπερ-ταλέντου μέχρι τον πραγματικά καλό παίχτη. Και καθόλου εύκολη..

      Διαγραφή
  23. Εξαιρετικό κείμενο και απαραίτητο για μια ομάδα που θα έπρεπε να γραφτεί βιβλίο για την εξέλιξή της κι όμως ακόμα δεν έχει την αναγνώριση που της αξίζει.

    Μου θυμίζει λίγο την Porto του Mourinho τη χρονιά που πήρε του Uefa. Δεν σε κερδίζει επειδή έχει ποιοτικότερο υλικό, μα με ένα καταπληκτικό διάβασμα του υλικού της από τον προπονητή που οδηγεί στη βέλτιστη αξιοποίησή του, σε συνδυασμό με την "με το μαχαίρι στα δόντια" ψυχολογία που τους περναει.
    Τα εύσημα στον Σαρίτσα τα έδωσες, δε χρειάζεται να επεκταθώ.

    Από εκεί και πέρα βλέποντάς την από κοντά στο nick galis cup έχω να πω τα εξής:

    - Ο Rangland είναι δυναμίτης. Μετά βίας 1,80 αλλά compact και γεμάτος μυς, με καταπληκτική υποδομή στο κάτω μέρος του σώματος, προστατεύει τέλεια την μπάλα και δεν ψαρώνει στις επαφές όταν ψάχνει να ελευθερωθεί μέσα από screens. Γενικά, απορροφά τους κραδασμούς. Για να τον φέρω λίγο περισσότερο σε δεδομένα NBA μου θυμίζει τον Lowry. Η μηχανική του στο σουτ είναι μεν περίεργη, μα με το που τον δεις να σουτάρει με ρυθμό (και όχι στην προθέρμανση) είναι εμφανές ότι ο τύπος είναι φονιάς.
    - Το κομμάτι του υπερανθρώπου εξέφρασε ακριβώς την εντύπωση που μου άφησε το παιχνίδι με τον Άρη και δεν μπορούσαν να βρω τις λέξεις να το περιγράψω. Αφήνουν μια μόνιμη αδιόρατη αίσθηση ότι είναι πιο σκληροί, πιο δυνατοί, πιο γρήγοροι σε σκέψη και κινήσεις και πιο αποφασισμένοι από εσένα, και μοιάζουν να θέλουν να λυγίσουν τον αντίπαλο με αυτή. Είναι απίστευτο πόσο μοιάζουν σωματικά από το γήπεδο Carter, Palacios, Gabriel (παρ' ότι είναι κοντύτερος και πιο αδύνατος, αυτό δε φαίνεται ιδιαίτερα με το μάτι) και η συνεχής εναλλαγή τους στο παιχνίδι δίνει την εντύπωση ότι δέχεσαι επίθεση από μια στρατιά κλώνων.
    - Πολύ καλές αποστάσεις σε άμυνα και επίθεση. Δύσκολα θα βγάλεις ποιοτικά σουτ απέναντί τους, καθώς η δουλειά τους στο να βγαίνουν στον ελεύθερο παίκτη και να κάνουν contest είναι εντυπωσιακή. Το ίδιο και οι αλλαγές τους. Όποιος θεωρήσει πως μπορεί να τους κερδίσει απλά παίζοντας ένα κεντρικό pick and roll επειδή έχει top παίκτες, θα το πληρώσει. Στην επίθεση είτε με σουτ, είτε με συνεχή κίνηση κρατάνε πάντα τεντωμένη την αντίπαλη άμυνα και δημιουργούν κενά μέσα για εύκολα καλάθια. Παρόλ' αυτά (ακόμα τουλάχιστον) δεν βρίσκονται όσο γρήγορα θα ήθελαν και αναγκάστηκαν σε πολλά σουτ από μακριά και υπό πίεση. Βέβαια τα έβαλαν, επιστρέφοντας στο κομμάτι "αποφασιστηκότητα", και αυτό γέμισε ακόμα περισσότερο τον συλλογικό εγωισμό τους.
    - Ο Baygul δεν μου γέμιζε το μάτι, κι όμως στην πράξη είδα ένα συνεπή two-way player με κρυμμένη αθλητικότητα, που μπορεί να πιέσει τα αντίπαλα guards χωρίς να υστερεί στην επίθεση. Από τους players to watch για φέτος, σε μια νέα γενιά του τουρκικού μπάσκετ που μοιάζει προορισμένη για μεγάλα πράγματα.

    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι δουλειά έχουν οι εγκάθετοι του ball hog εδώ; Πλάκα κάνω προφανώς, πολύ ωραία η αλληλεπίδραση με (καλό) κόσμο από άλλες σελίδες. Άντε να αρχίσει να σχολιάζει και ο Lowe από το Grantland να θολώσουμε!!!

      ΥΓ Άμα είναι απλή συνωνυμία έχω γίνει ρόμπα

      Διαγραφή
    2. Ωραίο σχόλιο, Γιάννη.

      Με αφορμή την αναφορά του Πανάγου στη σελίδα σας, μπήκα και έκανα μια βόλτα. Πολύ ενδιαφέρουσα η προσπάθειά σας. Μόλις κερδίσατε έναν αναγνώστη.

      Στείλε την προμήθεια στον Πανάγο!!!

      Διαγραφή
    3. Έτσι είναι Γιάννη. Τα αμυντικά τους rotations διακρίνονται για τους εξαιρετικούς τους χρόνους, όμως με μια ματιά στο ρόστερ γίνεται εύκολα κατανοητό το γιατί. Αλλιώς δε θα έχτιζαν τη τακτική τους πάνω σε απλωμένες άμυνες ποντάροντας στα γρήγορα recovers τους. Επιθετικά θέλουν δουλειά στο μισό γήπεδο. Ψάχνουν πολύ τη τελική γραμμή (cross cuts) μετακινώντας συνεχώς την άμυνα και βάζοντας τη μπάλα στους ψηλούς τους στη γραμμή των προσωπικών για να "σκανάρουν". Θέλουν δουλειά πάντως στο σετ παιχνίδι, επιμένω, και αυτό θα φανεί απέναντι σε τοπ-ανταγωνισμό. Εξαιρετική η παρομοίωση του Ράνγκλαντ με τον Λόουρι..

      Διαγραφή
    4. PS: Η δεξαμενή παιχτών των Τούρκων έχει μεγαλώσει αισθητά. Υπάρχουν αρκετοί καλοί παίχτες πίσω από τη βιτρίνα της Εθνικής τους τύπου Baygul έτοιμοι να ανέβουν. Ενδεικτικό της ποιότητας πλέον του τουρκικού μπάσκετ σε ατομικό επίπεδο.

      Διαγραφή
    5. 77, χαιρόμαστε να κερδίζουμε αναγνώστες που γουστάρουν το άθλημα και ψάχνονται, όπως φαίνεται τουλάχιστον από τα σχόλια. Είναι και ένας τρόπος να ανεβάζουμε κι εμείς το επίπεδο αυτών που γράφουμε.

      Jim, το ευρωπαϊκό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια δεν είναι τόσο πολύ το στοιχείο μου, και κυρίως βασίζομαι σε διαβάσματα και ότι σκόρπιο καταφέρω να δω απο εδώ και από εκεί πέρα από το top16 της Euroleague και έπειτα.

      Στo πόσο καλά μπορούν να βγάλουν set plays πράγματι θα παιχτούν πολλά. Με τον Άρη φαινόταν η προσπάθεια να βγάλουν αυτά που περιγράφεις στο γήπεδο, μα πολλές φορές ήταν ένα χρόνο πίσω και κατέληγαν στα υπό πίεση σουτ που είδαμε. Απέναντι στον Άρη τα έβαλαν, αλλά σε επίπεδο euroleague θα μπαίνουν 1 στις 5 απέναντι σε πιο μακριές και ταχύτερες στην άμυνα ομάδες. Ιδίως για τον κοντό Carter, εντυπωσιάστηκα με την αυτοπεποίθηση που τα χλάτσωνε, όμως άλλο Ζάρας και άλλο, για παράδειγμα, Μάντζαρης.

      Σε κάθε περίπτωση αξίζει να μείνουν ειλικρινείς στο πλάνο τους, ακόμα και σε περίπτωση κακού ξεκινήματος. Έσπασαν μια φορά την ελίτ, το ζήτημα είναι να διατηρηθούν στα ανώτερα κλιμάκια του εγχώριου μπάσκετ, πράγμα καθόλου εύκολο.

      PS: Σε τι μπάτζετ κινείται η Karsiyaka;

      Διαγραφή
    6. +1 κι από μένα (κάντε pr τον Πανάγο,πρέπει.. :P)

      Διαγραφή
    7. Αριθμό λογαριασμό και IBAN, Panagos!

      Διαγραφή
    8. Ας συνεχίσετε να γράφετε ο Τζιμ και εσείς στο ball hog (και ο Zach από το Αμέρικα), να σας διαβάζουμε και να περναμε ωραία και εντάξει χαλάλι σας, δωρεάν όλα : )

      Διαγραφή
  24. Καλησπέρα παιδιά.. Μου αρέσει που βλέπω αρκετό ενδιαφέρον για την ανάρτηση. Βοήθησε και η συμμετοχή της Καρσίγιακα στο Nikos Galis Cup (οπότε πολλά παιδιά έχουν εικόνα).. Μη ξεχνάτε ότι η σελίδα δημιούργησε τη ταυτότητα της μέσα από ανάλογα κείμενα. Ξεκινάω να απαντώ σε σχόλια, όποιος θέλει μιλάμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τζιμάρα σούπερ το κείμενο για πραγματικά μπασκετικούς. Διπλό η Φενέρ χθες.Σλούκας Μπογκντάνοβιτς καθιερώνονται σαν βασικό μπακόρτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ιδανικό tandem.. Και Ντίξον-Χίκμαν από πίσω. Το είπαμε παιδιά, έχει πολύ καλή στελέχωση φέτος..

      Διαγραφή
  26. Θυμάμαι τη πρώτη χρονιά τον τσαμπουκά του Σάριτσα με τον Ομπράντοβιτς και πέρυσι τον χοντρό με τον Αγγέλου όπου πήγε να πέσει ματσούκι. Glory days..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε το θυμάμαι. Ο Αγγέλου τον είχε. Γυάλιζε το μάτι του.

      Manu Chao

      Διαγραφή
  27. Στη Γλυφάδα ΟΣΦΠ-Ούλκερ το 1999 μετά τους σεισμούς, Σαρίτσα να βάζει κρεμασμένο τρίποντο από τα 8 μέτρα στη λήξη του χρόνου... παράνοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Mάγκες, το λέω τώρα, αν η Φενέρ χάσει φέτος την Ευρωλίγκα θα είναι η μεγαλύτερη έκπληξη ever. Η ομάδα μπαίνει στο θεσμό όπως η ΤΣΣΚΑ του '05 και του '12, ο ΠΑΟ του '07, ο ΟΣΦΠ του '94 ή η Μπανταλόνα του '92. Διόλου τυχαίο ότι από όλες αυτές μόνο ο ΠΑΟ του Ομπράντοβιτς την κατέκτησε. Η Φενέρ φέτος έχει στόχο να πάρει την κούπα, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Και έχει τον κατάλληλο προπονητή γι' αυτό. Οπότε αν το χάσει θα μιλάμε για κάζο μεγατόνων.

    Υ.Γ. Τον Σλούκα ο Ζοτς άρχισε ήδη να τον μετανθρωπίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σλούκας είναι ο ίδιος παίχτης, απλά σε περιβάλλον που του αρμόζει. Όπως θα ήταν και αν έπαιζε στον Παναθηναϊκό ή οπουδήποτε αλλού που θα του δινόταν χρόνος στάρτερ.

      Διαγραφή
    2. Σιγά μην είναι κάζο να το χάσει η Φενέρ. Να μείνει εκτός Βερολίνου ναι. Από εκεί και μετά δύο ματς είναι, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί.

      Διαγραφή
    3. Οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών δεν συμφωνούν με τα λεγομένα σου:
      1) Real Madrid 2.75
      2) Csska Moscow 3.50
      3) Barcelona 6.50
      4) Olympiakos 6.50
      5) Fener 7.50
      6) Panathinaikos 17.00
      7) Efes Anatolou 19.00

      Διαγραφή
    4. Φενέρ-Εφές-ΠΑΟ Value/money επιλογές

      Manu Chao

      Διαγραφή
    5. Αυτό το 17.00 του Παναθηναϊκού φίλε Manu Chao προκαλεί αφάνταστα!!!

      Διαγραφή
    6. Γύρω στο 12.00 μας είχα. Όντως προκαλεί!

      Manu Chao

      Διαγραφή
    7. 6:52 δε θες να σου αναλύσω πού ακριβώς έχω γραμμένες τις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών.

      Αυτό που είπα δεν το παίρνω πίσω.

      Αν η Φενέρ αποκλειστεί από οποιαδήποτε ομάδα, σε οποιαδήποτε φάση, συμπεριλαμβανομένου και του τελικού της Ευρωλίγκας, θα είναι αποτυχία του οργανισμού της και του Ζοτς προσωπικά.

      Διαγραφή
    8. http://www.oddschecker.com/basketball/rest-of-the-world/euroleague/winner

      στον μεσο ορο των στοιχηματικων εταιρειων ο τα τρια πρωτα φαβορι ειναι ρεαλ-τσσκα και φενερ και μετα ακολουθει ο ολυμπιακος με την μπαρτσελονα
      επισης η κιμκι δινεται πιο πανω απ τον παναθηναικο και την εφες

      Διαγραφή
    9. απο τη φενερ εγω εχω την προσδοκια να παιξει το καλυτερο μπασκετ στη φετινη ευρωλιγκα. πρωτα αυτο και μετα ολα τα αλλα. απο τη στιγμη που θα παει βερολινο και ουσιαστικα θα παιζει εντος εδρας (τουρκικη πολη γαρ το βερολινο) και με ζοτς στον παγκο, γινεται αυτοματως νο1 φαβορι για να το παρει. Αλλα αυτα θα τα πουμε τον Απριλιο.

      Διαγραφή
    10. Το θέμα του Σλουκα ηταν ο χρόνος κυρίως, κ επίσης εδώ εχει να μοιράζει μπαλα σε πιο ταλαντουχους παίκτες απο την καλοδουλεμενη κοκκινη μηχανη. Ο Ζοτς με το μπατζετ αυτο για τρίτη χρονια, οπως κ ο Ιτουδης, αν δεν βρεθουν στον τελικο θα είναι αποτυχια...ένας απο τους δύο θα πρεπει να αλλαξει ομάδα του χρόνου. Η ρεαλ μόνο απο την αλαζονεία της μπορεί να αυτοκαταστραφεί. Στα χαρτια είναι παντως φαβορι, δεν ξερω τη γνωμη εχουν κοκκινοι, μπαρτσα, μακαμπι κ ιβκοβιτς. Ο παο θα κλαταρει νομίζω τον Μάρτιο.

      Διαγραφή
  29. http://www.onsports.gr/basket/Eyrwpaika-prwtathlhmata/item/504001-Batoynin-O-Printezis-protathike-se-emas

    βαρεθηκε παλι στο λιμανι ο πριντεζης και προσπαθουσε παλι να φυγει οπως τοτε με την μαλαγα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έξυπνο. Δύο μέρες πριν το ντέρμπι. Αλλά.. Βλέπω 20αρα από τον Πρίντεζη..

      Διαγραφή
    2. κι εγώ αυτό βλέπω. 20 πόντους Πριντ, 15 Σπαν και όλοι οι άλλοι μονοψήφιο. Τους 65 πόντους με το ζόρι τους περνάει την Πέμπτη ο ΟΣΦΠ.

      Διαγραφή
    3. http://www.sport-fm.gr/article/basket/batoutin-den-kaname-protasi-ston-pridezi-o-manatzer-tou-ton-proteine/3113327
      @7.25
      τι αμφισβητεις δηλαδη την δηλωση θες να στην βρω και στα ρωσικα ή θεωρεις οτι ο βατουτιν ειναι υπαλληλος του γιαννακοπουλου και γι αυτο εκανε την δηλωση αυτην την εβδομαδα;;;

      Διαγραφή
    4. 20αρες εβαζε ο Πριντεζης οταν ελειπε ο Γκιστ. Την Πεμπτη ο Γκιστ παιζει. Just saying.

      Διαγραφή
    5. εγω παντως δεν βλέπω πιο ευτυχισμενο καλαθοσφαιριστή απο τον Πρινς

      Διαγραφή
    6. Από τη μια ο Γκιστ που σβήνει παρέα Πρίντεζη και Σπανούλη!
      Από την άλλη ο Φώτση που στα 34 του αξίζει τα 800 χιλιάρικα που παίρνει.

      Τότε ρε παιδιά γιατί σας έχει γλεντήσει οποιοδήποτε αξιοπρεπές power forward έχετε αντιμετωπίσει στην Ευρώπη; Και μιλάμε για μεγάλα γλέντια!

      Διαγραφή
  30. υπαρχει περιπτωση η ομαδα αυτη να δειξει ξανα το ιδιο συνολο με την προηγουμενη χρονια?? μετα απο τοσες αλλαγες σε παιχτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. http://www.superbasket.gr/vatoutin-den-ekane-i-tsska-protasi-ston-printezi/

    Αφιερωμένο στον φίλο που μας τα πρηξε με τον Φώτση και τον Πρίντεζη στην προηγούμενη ανάρτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε δεν βγαζεις ακρη, στην προηγουμενη αναρτηση εγραψα οτι ο Φωτσης ειναι ενας απο εμας με σκωπτικο υφος και εγραψε οτι ειμαι οπαδος προβατο....φαντασου οτι προσπαθουμε να κανουμε διαλογο με καποιους που δεν γνωριζουν την γλωσσα αλλα και δεν εχουν υπομονη και την ψυχραιμια να διαβασουν τρεις σειρες γραμματα...harvester

      Διαγραφή
    2. Το συμβολαιο του Αντωνη δεν τελειωνει ποτε, ειναι ενας απο εμας αλλα με περισσοτερα χρηματα απο εμας για να μην ξεχνιομαστε.Παραμενει και την επομενη χρονια σαν αρχηγος πλεον και τον σταματα η ηλικια

      Αυτό έγραψε και εγώ απλά σου απάντησα την αλήθεια. Ότι όλες τις προηγούμενες φορές που τελείωσε το συμβόλαιο του, ΕΦΥΓΕ.

      Δε θέλω να ξανανοίξω την κουβέντα, αλλά δε μου φαίνεται ότι έχασα κάτι από τις τρεις γραμμές που έγραψες.

      Διαγραφή
    3. Για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού: "Πάντα όταν ήταν να γυρίσω στην Ελλάδα, με πλησίαζε και ο Ολυμπιακός. Και θα σου πω ότι ειλικρινά με τιμά αυτό το ενδιαφέρον. Γιατί παρότι ήμουν τόσα χρόνια αντίπαλος, δεν δίστασαν να μου κάνουν πρόταση.

      Κάθε φορά ξεκαθάριζα στους ανθρώπους του Ολυμπιακού ότι πρώτα απ' όλα θα μίλαγα με τον Παναθηναϊκό, γιατί εδώ είναι το σπίτι μου. Δεν κορόιδεψα ποτέ κανέναν, όπως δεν θέλω να με κοροϊδεύουν. Και θεωρώ ότι πάντα ήμουν έντιμος απέναντί τους"

      παντως παντα εριχνε χυλοπιτα στο σωματειο σου

      Διαγραφή
    4. Θα είχε πραγματική αξία να μου αναφέρεις ότι προσπάθησε να τον πάρει ο Ολυμπιακό το 2008 (στην επιστροφή του από ΝΒΑ δε νομίζω ότι τέθηκε ζήτημα) αν κάπου έγραφα ή υπονοούσα ότι δεν υπήρξε πολύ καλός παίκτης.

      Διαγραφή
  32. Πρόβλεψη για τους ομίλους του Top-16:

    GROUP E GROUP F

    Real Madrid Olympiakos
    Anatolou Efes Barcelona/Panathinaikos
    Lokomotiv Cuban Malaga
    Bamberg Bayern Munich
    Barcelona/Panathinaikos Csska Moscow
    Maccabi Fenerbahce Ulker
    Khimki Moscow Armani Milano
    Laboral Kutcha Zalgkiris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 1)Μεγαλη δεξαμενη παικτων οι Τουρκοι,χωρα των 80+ εκατομμυριων ειναι αλλωστε...
    Κατι αντιστοιχο ισχυει και για τους Γαλλους...
    2)Ο Σλουκας για να δουμε αν καταφερει να καθιερωθει στην πενταδα ως οργανωτης,και να σηκωσει το ακριβο δημιουργημα του Ζελικο στις πλατες του...θαναι το επομενο βημα γι αυτον,και κερδος για την εθνικη ομαδα
    3)Σε καποια απ τις αναφορες σου στον φετινο ΟΣΦΠ,λες οτι μετα την αποχωρηση του Σλουκα η ομαδα καπως χανει σε περιφερειακη εκτελεση και μαλλον εχεις δικιο,ο Χακετ δεν ειναι γνησιος εκτελεστης αλλα πιο πολυ all around περιφερειακος,με αναμφισβητητα προσοντα βεβαια...Σκεφτομουν-μην αρχισεις το κραξιμο-οτι αυτα τα λιγα λεπτα στην περιφερειακη εκτελεση αποκλειστικα,που μοιαζουν να μενουν κενα,θα μπορουσε να τα καλυψει ο νεαρος Τολιοπουλος,που νομιζω οτι το συγκεκριμενο τοχει...
    Ξερω τι θα μου πειτε ποιος Τολιοπουλος τωρα και τετοια,αλλα εμενα μου φαινεται θρασυς και με καλο σουτ ο μικρος,και αν ο Σφαιροπουλος του δωσει καποιον-λιγο-χρονο,με αυστηρα ορισμενες αρμοδιοτητες πανω στο παρκε,ισως κερδισει ανελπιστα εναν παικτη για τη συνεχεια...Και ο Μουρατος θα μπορουσε να βοηθησει αμυντικα,αν κι εκει η περιφερεια των ερυθρολευκων μοιαζει πληρης
    Και ο Ιβκοβιτς τη σεζον '11-'12 εβγαλε πρωταγωνιστες απ το μανικι...
    Ποια η γνωμη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Παιδια για να μην την πατησουμε το καλοκαιρι αν ο Φλεντειν παει οπως στα φιλικα σταθερα καλα μεχρι τα Χριστουγεννα πρεπει να του γινει προωρη ανανεωση γιατι εχει μονοετες και το καλοκαιρι θα ψαχνομαστε ...

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Hoopfellas θέμα από αυτά που εντρυφεί η σελίδα και μόνο αυτή προσφέρει...

    Συμφωνώ απόλυτα με τον παραλληλισμό με τον Πανιώνιο,εμένα μου θυμίζει πολύ σε ιδιοσυγκρασία,ιστορική αναφορά και το κομμάτι των επιλογών στους ξένους τα περασμένα χρόνια την ομάδα μου η Καρσίγιακα.
    Βέβαια διάγουν βίους αντίθετους...

    Χαράζει μια κατεύθυνση που θα επηρεάσει πολύ θαρρώ αρκετές μικρομεσαίες ομάδες στις Ευρωπαικές λίγκες.Είναι από τις ομάδες που ακολουθούν το δρόμο του "διαλέγω ταυτότητα,την στηρίζω όσο πιο πολύ μπορώ" και το έκανε με εξαιρετική τεχνογνωσία,ρηξικέλευθο κόουτς και σε μια λίγκα που αυτό θα την έβγαζε ιδιαίτερα μπροστά διατηρώντας την υπεροχή στο κομμάτι αθλητικότητα-σκληράδα-ταχύτητα-ένταση.

    Η φετινή της ομάδα με μια πρώτη ματιά μοιάζει λίγο αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρυσι(ανήκω στην έτερη κατηγορία και θεωρώ τον Ντίξον αρκετά καλύτερο απο τον Ράγκλαντ ειδικά σε αυτόν τον ρόλο) αλλά το σύνολο είναι και πάλι στην κατεύθυνση,ειδικά οι επιλογές των 2 Κάρτερ είναι καθαρά στη γραμμή πλεύσης τους(ο Τζάστιν της Γαλατά ήταν εξαιρετικός πέρσι,περιμένω να κάνει σούπερ σεζόν σε αυτό το περιβάλλον). Θα δούμε και αν στην πρώτη φάση της euroleague έχουν άντερα και βάρος να κρατήσουν ανταγωνιστικό προφίλ και να διεκδικήσουν οτι τους αναλογεί.(θαρρώ πάντως πως η ομάδα έχει χάσει λίγο σε προσωπικότητα με τις απώλειες Ντίξον και Στρόμπερι).
    Ο Ντίμπλερ φοβερός χεράς,ο Κόρβερ της Ευρώπης...Βέβαια η επιλογή του από τον Ντούντα με ψιλοξένισε,δεν μπορώ να πω ότι είναι παίκτης του βεληνεκούς αυτού και ταιριάζει στην Εφές.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Ντίμπλερ, όποιος θυμάται, τον ήθελε ο Ντούντα και στον Ολυμπιακό το 2011.

      Διαγραφή
  36. Τον αϊβερσον στην θέση του κουζμιτς εννοεις τζιμ? Επίσης ο γκαμπριελ δεν θα ταιριαζε σε παο? εχει και καλο σουτ..

    Φοινικας_11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. https://www.youtube.com/watch?v=KXMEFZWUzYU

    Μερακλης ο Στεφανακης..Two hundred years ahead he is..

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Kali omada. Makari na epaize stin Euroleague. Na vlepame ekei ti tha kataferne.

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την Καρσιγιακα λέει ο υποτιθέμενος βαζελος;;;;χαχαχαχα βρε ψεύτη η Καρσιγιακα ειναι αντίπαλος του ΠΑΟ στην πρώτη φάση Καρφώθηκες τρολακι

      Διαγραφή
    2. έχω κρατήσει το σχόλιό του στην προηγούμενη ανάρτηση και περιμένω. πότε γράφει ως ανώνυμος και πότε ως λογαριασμός στο google.

      Διαγραφή
  39. ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

    Όσοι αναφερθούν στο ρεπορτάζ του Βλαχόπουλου και του contra.gr για τον μεγάλο Βασίλη Σπανούλη, τότε θα πρέπει να δεχθούν ότι το ρεπορτάζ είναι στο σύνολό του αληθές ή στο σύνολο του ψευδές.
    Μονά ζυγά δικά σας, δεν υπάρχουν.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μην εμπιστευτούμε το Βλαχόπουλο..Δεν είναι η πρωτη φορά που κάτι που γράφει έχει ανακρίβειες.

      Όσον αφορά το ότι η Μπάρτσα ήθελε και θέλει το Σπανούλη, είναι γνωστό από τα ρεπορτάζ ξένων δημοσιογράφων. Δεν είναι κάτι νέο ούτε η μεγάλη πρόταση που του κάνανε το 2013 ούτε αυτή που θα του κάνουν το προσεχές καλοκαίρι.

      Διαγραφή
    2. χαχαχα παλι εβαλε ο βασιλακης του δημοσιογραφους για να τα κονομησει
      ακου ζηταει 3ετες στα 34 με πανω απο 2εκατ

      ή το καλυτερο οτι η μπαρτσελονα χωρις να ξερει τι θα γινει με τον σατορανσκι και τους ισπανους γκαρντ που ειναι πιθανο να γυρισουν στην ευρωπη του χρονου το καλοκαιρι πχ καλντερον του εχει κανει προταση απο τωρα για εξασφαλισμενα 3εκατ

      ο σπανουλης θα μεινει 100% στον ολυμπιακο γιατι εκτος απο ρωσια δεν βρισκει πουθενα αυτα τα λεφτα που παιρνει εδω και ρωσια στα 34 με 4 παιδια δεν παει ολα τα αλλα ειναι για να τα τσιμπησει ο βασιλακης απ τους αγγελοπουλους

      Διαγραφή
    3. Χαχαχαχα

      Πόσο φοβερός είναι ο τύπος που από το hoopfellas ξεσκεπάζει τον Σπανούλη που βάζει τους δημοσιογράφους να γράψουν άρθρα. Αλλά δεν μπορεί να καταλάβει ότι οι Αγγελόπουλοι είναι πολύ πιο έξυπνοι από αυτόν, με πολύ περισσότερες άκρες και με ανθρώπους δίπλα του που ασχολούνται μόνο με τέτοια ζητήματα. Οπότε αν ο Παναθηναϊκάκιας του hoopfellas είναι σε θέση σε μισό λεπτό να αποδομεί την "τακτική του Σπανούλη", θα έπρεπε να καταλάβει πόσο πιο εύκολο θα είναι για τους αφούς.

      Οπότε στην ιστορία μας υπάρχει κάποιος -ας το πω ευγενικά- όχι και τόσο ορθολογιστής.
      Ή οι Αγγελόπουλοι, ή το δίδυμο Σπανούλης-Μίσκο, ή ο παναθαναϊκάκιας φίλος μας.

      Διαγραφή
    4. Και τον Γκασόλ, κ τον Σκαριόλο, κ τον Τσεντίλε κ.α. (που έκαναν δηλώσεις για τον Σπανούλη) ο Σπανούλης τους παρακάλεσε: πες βρε καμιά καλή κουβέντα για εμένα, μπας κ πειστούν κάποιοι πράσινοι στην Ελλάδα που έχουν τόση πίκρα που βλέπουν πλέον φάιναλ φορ με τα κιάλια. Και που δεν βλέπουν τα του οίκους τους, πραγματικά ο Μπαλτάκος κ οι παραιτήσεις των δικαστικών δεν σας λένε τίποτα;! ο παο παραμένει το ίδιο βρώμικος με τον ποδοσφαιρικό οσφπ (οι μεν έχουν κάνει κομπολόι τα 6 αστέρια κ οι άλλοι την Άρσεναλ, μέχρι το τέλος της σεζόν).

      Διαγραφή
    5. Επίσης είπαμε ότι το μονά ζυγά δικά σας, πέθανε.
      Ή θα δεχτείς ότι το ρεπορτάζ είναι ψευδές άρα δεν ξέρεις πόσα ζητάει ο Σπανούλαρος, ή θα δεχτείς ότι είναι αληθές οπότε θα δεχτείς ότι και στα 34 τον θέλει η Μπάρτσα με τέτοια λεφτά.

      Διαγραφή
    6. Οτι το καλοκαιρι του 2013 ο Ζοτς ηθελε τον Σπανουλη στη Φενερ...ενταξει σιγουρα το πιστεψα τωρα...

      Διαγραφή
    7. Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι ως προς τα νουμερα των συμβολαιων ΚΑΝΕΝΑ ρεπορτερ, Έλληνα ή ξένο. Κι αυτό γιατί για κάθε παίχτη βλέπουμε διαφορετικά ποσά να ακουγονται, χωρίς να προσδιοριζεται αν ειναι μικτά ή καθαρά, αν είναι σε δολλάρια ή ευρώ. Και μιλάμε για μεγάλες διαφορές απο ρεπορταζ σε ρεπορταζ, όχι κάτι ψιλά.

      Διαγραφή
    8. Σε ποιον????? Τον Βλαχοπουλο????

      LOL... αν ο τυπος δεν ηταν τοσο κουτοπονηρος θα τον ελεγα κουζουλό.

      Το ωραιο ειναι οτι παει κιολας να δικαιολογησει αυτα που γραφει στα σχολια προς τους αναγνωστες και γινεται ο ιδιος περίγελως.

      Γενικα απορω πως κατι τετοιοι τυποι σαν αυτον εχουν το θρασος να αυτο-αποκαλουνται αθλητικοι δημοσιογραφοι.

      Διαγραφή
  40. ακομη και αληθινη να ναι η προταση για τον σπανουλη δεν σημαινει οτι ειναι και σωστη,τι του βρηκανε αραγε τα 9/34 σουτ (φ4-εθνικη Ισπανιας) (με την ρεαλ τσσκα) η με την εθνικη ισπανιας που εσπασε τα καλαθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται ρε. Άλλωστε τι ξέρει ο Πασκουάλ μπροστά σε εσένα;

      Διαγραφή
    2. http://www.sdna.gr/mpasket/euroleague/article/122461/diapseydei-i-mpartsa-gia-spanoyli

      Διαγραφή
    3. 3.45 κριμααααααααααα.

      Διαγραφή
    4. Βγήκε χθες ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ και είπε πως δεν έκαναν πρόταση στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Γιώργου Πρίντεζη. Σήμερα, ο Ραζνάτοβιτς διέψευσε τα ρεπορτάζ που αφορούσαν την Μπαρτσελόνα να κάνει πρόταση για τον Σπανούλη.Τι εγινε ρε παιδια στο λιμανι;;;τι ψεμματα ειναι αυτα, που αποσκοπουν,αραγε.

      Διαγραφή
    5. εντωμεταξυ η Μπαρτσα το διεψευσε,δεν αποκλειετε να το στησε μονος του ο Μισκο και τωρα να δηλωει αγνοια.

      Διαγραφή
  41. ή θα τους φάει ή θα τους καπνίσει (ας αλλάξει κάποιος τις φώτο)...
    http://euroleague.sport24.gr/article/3703654/gkist-tha-exoyn-provlhma-me-emena.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ασχετε θυμασαι πριν τους τελικους που οι αφοι κατηγορησαν εναν διαιτητη πατρινο,ε αυτος λοιπον ο διαιτητης προπυλακιστηκε λιγο πριν τους τελικους απο ολυμπιακους συμφωνα με τον διαιτητη,μην μιλας κοιπον για βρωμια.Οσο για την κυρια δικαστικο που παραιτηθηκε πολυ καλα εκανε η κυρια αυτη λοιπον στο φεισμπουκ της ηταν δηλωμενη οπαδος του γαυρου.Ακομη ειναι παρξενο πως ο Γκιστ πιατηκε για χρηση κανναβης αρχες του απριλη ανακοινωθηκε δυο μερες πριν το ντερμπι.Για εξηγησε μου πως γινεται αυτο;;;;σχεδον ενα μηνα μετα λεμε.Ε η κυρια που παραιτηθηκε ηταν μεσα στο αντιντοπινγκ κοντρολ.ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΖΙΜ ΑΝΑΡΤΗΣΕ ΤΟ ΔΕΝ ΒΡΙΖΩ ΑΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΠΟΣΤΑΡΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ.

      Διαγραφή
    2. ΑΣΧΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΛΙΝΓΚ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΩΣ ΑΛΛΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΩ ΜΕΣΑ:Είναι κρίμα που η πρασινοκοκκινη αντιπαλότητα
      που φέρνει και "Τσουκαλαδες" στο μπάσκετ,
      δεν μας αφήνει να καμαρώσουμε, όπως τους
      αξίζει τέτοιες ομάδες και τέτοιους παικταραδες.
      Απο τη μια μεριά ο εξαστερος, η καλύτερη ομαδα
      του αιώνα στην Ευρώπη και η καλύτερη ever στην
      Ελλάδα, σε ολα τα αθλήματα.
      Κι απ'την άλλη ο ΟΣΦΠ που μέσα σε τέσσερα
      χρόνια έχει τρελάνει τούς Ευρωπαίους,
      με δύο κούπες κι εναν τελικό, οντας
      ο καλύτερος Ευρωπαίος της τετραετίας,
      μακράν του δεύτερου.

      Διαγραφή
  42. Καλησπέρα. Μεγάλη μάχη στο ΠΑΟΚ-ΑΓΟΡ. Η ομάδα του Μαρκόπουλου πρέπει να βελτιώσει την επίδοση της στο αμυντικό ριμπάουντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ο Τσόχλας ήταν ίσως η πιο σταθερή παρουσία του "δικέφαλου" στο backcourt τη περίοδο της προετοιμασίας. Θετικός και σήμερα. Όμως λείπουν τα "πόδια" σε περιφέρεια και frontcourt. Θυμίζει λίγο τον Άρη προ-Αγγέλου (με τον ban) σε αυτό το κομμάτι (της ταχύτητας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορει να αναπληρωθεί το κενο χωρις εγχρωμους αθλητες απ το εξωτερικο?Αποκτωντας ας πουμε επιλεκτικα παικτες απ τις χαμηλότερες εθνικες κατηγοριες ή προωθωντας παιδια απ τις μικρες ηλικιες,με ανεπτυγμενο ειδικα αυτό το κομματι του παιχνιδιού,μην εχοντας ισως σπουδαιο ταλεντο από γενικοτερη σκοπια,αλλα καλύπτοντας τέτοιες ''ειδικες'' αδυναμίες...

      Διαγραφή
    2. Επισης, τι εγινε με το Σαλουστρο; Ξερεις κανεις; Ειναι αγωνιστικοι οι λογοι που βγηκε εκτος ροτεησον;

      Διαγραφή
  44. καλο ματσακι το ΠΑΟΚ-Ρεθυμνο

    ρε σεις, στο Ρεθυμνο παιζει το πουλεν του Μαικ Ντανλιβι Σινιορ; Ο θρυλικος Κορολεφ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτος ειναι
      http://www.clipsnation.com/2011/8/16/2365803/yaroslav-korolev-los-angeles-clippers

      Περσι ηταν απο τους λιγους που προσπαθησαν στο δραμα του Πανιωνίου δεν τον θυμάσαι;Καλη προσθήκη για το Ρεθυμνο αν και χανει πολυ σε αθλητικοτητα απο τον Μο Φαγιε.
      Ο Κουκ πάντως δε μου φαινεται πως μπορει να ανταποκριθεί στο επιπεδο της Α1 ,αν και φαινοταν τρομερο προσπεκτ,μαλλον θα τον χαιρετίσουμε σύντομα.
      Πολυ καλή προσθηκη ο Γιαννοπουλος,ιδανικος παικτης για το Ρεθυμνο σε καλη ηλικια

      no_closure

      Διαγραφή
    2. ναι τον θυμομουνα στον Πανιωνιο, στο Ρεθυμνο δεν ηξερα οτι πηγε

      Διαγραφή
  45. Κοίτα ρε που θα το κάνουνε gazzetta τα πρασινοκόκκινα καθυστέρια.

    Υ.Γ.Πολύ καλό άρθρο Jim.Θαήθελα και τη γνώμη σου αν έχεις εικόνα για Khimki .Καλό ρόστερ και 3τη σεζόν με Ρίμας .

    The Talented C@nt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φιλαράκι. Πιθανόν θα γράψουμε αναλυτικά. Έχουν αρκετά καλό ρόστερ. Αλλά πρέπει να αποβάλλουν τη λογική του "χωριάτη" που κουβαλάει ο οργανισμός. Η ποιότητα τους είναι μεγάλη, ο βασικός κορμός τους στέκεται απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα. Αλλά είναι ικανοί να παίζουν 5ο ματς play offs Ευρωλίγκας εντός και να έχουν 1000 άτομα στις κερκίδες..

      Διαγραφή
  46. Παιδια καλησπερα...Ξερετε φετος αν θα μπορουμε να δουμε match απο euroleague μεσω euroleague tv..μπηκα στο site και δεν εχουν βγαλει κατι επισημο...Αν μπορει ας μου απαντησει καποιος...Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Ευρωλιγκα εχει αλλαξει παροχο του streaming (Neulion) και το website φαινεται πως δεν ειναι ακομα ετοιμο. Αναμενουμε την ανακοινωση και το τιμολογιο σε μερικες μερες.

      Διαγραφή
  47. Τι παιχταρα ειναι αυτος ο Χαγκινς ρε; Πολυ ωραιες μεταγραφες εκανε ο Αρης νομιζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. A ρε Σακοτα, α ρε Σακοτα... κι εσυ ρε Γουορεν τριποντο στα 23'' κανεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αρνείται ακόμα και το ενδιαφέρον η Μπάρτσα

    Το δημοσίευμα ξεκινάει με την διάψευση της Μπαρτσελόνα. Όπως αναφέρει ο Huguet διαφορετικές πηγές μέσα από την Μπαρτσελόνα διέψευσαν ξεκάθαρα πως η ομάδα έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την περίπτωση του Βασίλη Σπανούλη και προτίθεται να καταθέσει ή έχει καταθέσει πρόταση εκατομμυρίων για πολυετή συμφωνία. Όπως υποστηρίζουν στην Μπαρτσελόνα αυτό που τους “καίει”, το άμεσο μέλημα είναι να κρατήσουν στην Βαρκελώνη τον Τσέχο γκαρντ Τόμας Σατοράνσκι, με νέο συμβόλαιο και να μην τον χάσουν από το ΝΒΑ και τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, που διατηρούν τα δικαιώματά του στο ΝΒΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. προς το παρόν εδώ...
    http://www.sportp2p.com/basketball/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Εχει πεσει τελικα παρα πολυ το επιπεδο της ελληνικης μπασκετικης δημοσιογραφιας...Δεν ειναι ρεπορταζ αυτο για Σπανουλη μια μερα πριν απο ντερμπι Ολυμπιακου-Παο.Το οτι ψαχνονται οι μανατζερς με τους παικτες τους ή υπαρχει καποια αναγνωριστικη προσσεγγιση σε εναν μανατζερ,δεν ειναι ειδηση.Ειδικα οταν αυτη αφορα γεγονος της επομενης σεζον ενω δεν εχει αρχισει καν η φετινη.Αν του δωσει η Μπαρτσα 3 μυρια θα παει αλλα δε γινεται να εχει πει η ομαδα στη παρουσα φαση,οτι θα δωσει αυτο το ποσο με 2+1 για ενα χρονο μετα,για παικτη που ειναι τωρα 33 χρονων,οτι και να λεει ο μανατζερ του ή οι Ισπανοι δημοσιογραφοι...Απλα δεν γινεται...

    Οταν εχει βγει ο παικτης 2-3 μερες πριν και εχει πει οτι θελει να κλεισει την καριερα του στον Ολυμπιακο δε βγαζεις τετοιο ρεπορταζ 2 μερες μετα και πριν απο το πρωτο ντερμπι της χρονιας...Ειναι τουλαχιστον ανφεαρ και απαξιωνει εναν μεγαλο αθλητη που εχει δηλωσει οτι θελει να κλεισει την καριερα του στην ομαδα που ειναι τωρα.Ασχετα με το τι θα γινει το καλοκαιρι δεν ειναι αυτο ρεπορταζ...

    Τα ιδια εγιναν και με την εθνικη το καλοκαιρι...Ο ενας δημοσιογραφος πανηγυριζε που ο Σπανουλης ανακοινωσε την αποχωρηση του απο την εθνικη μεσα απο το σταθμο του.Οι αλλοι μας εκαναν αναλυση γιατι πρεπει να δεχθουμε να τους λεμε μακεδονες στο μπασκετ και τις ολυμπιαδες...Καποιοι ρωταγαν τον Μαντζαρη πως αισθανεται που ειναι δωδεκατος παικτης και αν εχει προβλημα...

    Καποιος αλλος επιασε παικτη μας στο αεροδρομιο του Ζαγκρεμπ ενοψει πτησης για Γαλλια και ελυσε μια προσωπικη παρεξηγηση που ειχαν εδω και μια πενταετια και μας το λεει με αρθρο...Ελεος,λυστε την παρεξηγηση αλλα μη μας το γραφετε κιολας κατα τη διαρκεια ενος τουρνουα.Αποσπασατε την προσοχη παικτη μας για προσωπικο σας θεμα ενω ο παικτης επρεπε να ειναι συγκεντρωμενος στο σκοπο του και μας το λετε κιολας...Γραψτε το μετα το τουρνουα ή λυστε το θεμα τοτε
    ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ...

    Να μην πουμε για αυτους που ελεγαν οτι ειναι κακοι στα τριποντα οι Κουνμπο-Καλαθης,απαξιωνοντας τη δουλεια που εχουν ριξει στα γυμναστηρια αυτα τα δυο παιδια εδω και 1-2 σεζον ωστε να σουταρουν καλυτερα...Ειναι κριμα να εκφραζονται τετοιες αποψεις ενω εχουν να δουν τους παικτες απο το προηγουμενο μουντομπασκετ...Αλλοι ηθελαν να κανουν αναλυση για την εθνικη απο το πρωτο φιλικο με Βελγιο αλλα δεν υπηρχε τηλεοπτικη μεταδοση και ετσι εκαναν απο το δευτερο...

    Να μην πω για την ανακοινωση και τις αναφορες που γραφτηκαν για την αποχωρηση Ζηση-Μπουρουση απο εθνικη ενω αυτοι οι δυο δεν εχουν εκφραστει επισημα μετα τη ληξη του τουρνουα.Ειναι τουλαχιστον απαξιωτικο και αγενες...Θα μπορουσα να γραψω πολλα ακομα αλλα οσο ασχολεισαι με τετοια θεματα λερωνεσαι...

    Τα γραφω ομως αυτα ενοψει ντερμπι...Το παιχνιδι με τους οπαδικους δημοσιογραφους εχει ξεφυγει εδω και πολλα χρονια και εχουν δηλητηριαστει ψυχες με εφεση στο να υποστουν κατι τετοιο...Αντι να τους προστατεψουν τους εκαναν πιο φανατικους οπαδους σε ολα τα αθληματα...Δυστυχως το ποταμι δε γυρναει πισω...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά για κλάματα όλοι αυτοί οι τύποι...
      Ο συγκεκριμένος μας είχε κάνει και άρθρο όπου μας ενημέρωνε γιατί ακριβώς με κάθε λεπτομέρεια σταμάτησε ο Σπαν με την εθνική.

      Άλλος με τις υπεργαμάτες αποκλειστικές πληροφορίες του,άλλος με τις γνωριμίες και τι του είπε ο τάδε παίκτης μόλις τον πέτυχε κάπου και ήπιαν καφέ(ή απλά τον βρήκε και του κατσικώθηκε..),ο άλλος με τις αποψάρες που μας περνάει σαν αυθεντία,έχουν καταντήσει τραγικοί.Απλά για κλωτσιές..

      Διαγραφή
  52. Jimαρα παρε μια γευση και απο Gordon Hayward. Φαινεται πως το πουλεον σου δουλεψε το καλοκαιρι στο ballhandling..

    http://uproxx.com/dimemag/2015/10/gordon-hayward-jordan-clarkson-dribbling/

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσει πολύ φίλε. Και όπως σου'χω πει θα ήθελα να τον δω να παίζει πάλι για τον Στίβενς.

      Διαγραφή
  53. Κοιταξτε καρφωμα που εκανε ο Κουνμπο

    http://fansided.com/2015/10/06/giannis-antetokounmpo-dunked-impossible-angle-video/

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και με "λάθος" χέρι κιόλας...σίγουρα θα πρέπει να χτύπησε/ακούμπησε στο ταμπλώ με τον αγκώνα του !!!

      Διαγραφή
  54. Σήμερα ο ΠΑΟ θα περάσει από το ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός νιώθω ότι θα απογοητεύσει. Με πλήρη κυριαρχία στο ζωγραφιστό.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Μεγάλο παιχνίδι από τον Άρη χθες, έχω την αίσθηση πως η ΑΕΚ πλήρωσε τους πολλούς τραυματισμούς.Αν συνεχίσει να δουλεύει στον ίδιο ρυθμό η ΑΕΚ, ίσως φτάσει ψηλά στο Eurocup.

    ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα. Ο Άρης πήρε ένα ματς το οποίο είχε "στραβώσει". Πολύ σημαντικό. Η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία αν και παρατάχθηκε με σημαντικές απουσίες.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρες Τζιμ.Πιστεύω πως οι απουσίες στερήσανε από την ΑΕΚ όχι τόσο βάθος σε πάγκο όσο εμπειρία και safe επιλογές όταν η μπάλα έκαιγε.Ο 'Αρης πάτησε εκεί και με τη βοήθεια της έδρας, γύρισε το παιχνίδι και πήρε μια μεγάλη νίκη.

      Αντιθέτως, παρότι ο Ντούντα πήρε το ντέρμπυ με τους Πίστονς της Ευρώπης, δεν μου έδειξε κάτι να με ενθουσιάσει-πιστεύω πως περισσότερο το έχασε η ομάδα της Σμύρνης μέσα από τα χέρια της το σούπερ καπ.

      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    3. Έτσι φίλε.. Είναι νωρίς ακόμα. Θέλει πολύ δουλειά η Αναντολού.

      Διαγραφή
  56. O Gist πραγματικά μας τρολάρει. Βγαίνει παντού και κάνει δηλώσεις ότι νιώθει σαν θηρίο στο κλουβί και ότι οι 6 μήνες τιμωρίας του τού φάνηκαν σαν μια ολόκληρη ζωή.

    Νομίζω ότι τα όρια του ΘΡΑΣΟΥΣ έχουν ξεπεραστεί προ πολλού!

    Καταρχήν η τιμωρία ήταν 6μηνη στα χαρτιά, καθώς ως πρώτη μέρα της θεωρείται η μέρα που ελήφθη το δείγμα. Άρα τον πρώτο μήνα της τιμωρίας έπαιζε έτσι κι αλλιώς κανονικά.
    Αλλά και πάλι για ποιο 5μηνο μιλάμε; Πότε έμεινε 5 ή 6 μήνες εκτός δράσης;
    Η τιμωρία-σκάνδαλο στην πραγματικότητα ξεκίνησε την πρώτη Μαΐου και ολοκληρώθηκε 14 Ιουνίου. Ο υπότροπος Gist έμεινε εκτός δράση για 45 ολόκληρες ημέρες. ΟΥΑΟΥ!!!

    Και επειδή το θράσος έχει μεταφερθεί και στους πράσινους οπαδούς, να απαντήσω σε έναν ανώνυμο παραπάνω ότι ο ανεξήγητος μήνας που μεσολάβησε από το δείγμα μέχρι το αποτέλεσμά του, ίσως εξηγείται αν σκεφτεί κανείς ότι σε αυτόν τον μήνα ο ΠΑΟ έπαιζε playoffs. Τσάμπα όμως το κουκούλωμα γιατί οι 25άρες έπεσαν βροχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδω καποιος που ντοπαριστηκε(κανονικο ντοπαρισμα οχι τσιγαριλικι) και δεν μπορουσε να κοιμηθει απειλουσε και συνεχιζει να απειλει ομαδες,οπαδους,αντιπαλους και δεν εγινε τιποτα.....για τον γκιστ σε επιασε ο πονος?......stonerook

      Διαγραφή
    2. Απόλλων Πατρών - Παναθηναϊκός Κύπελλο - SPORT ...
      www.sport24.gr › ΜΠΑΣΚΕΤ › ΕΛΛΑΔΑ
      5 Απρ 2015 - Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Απόλλωνα Πατρών Το ΕΣΚΑΝ ενημέρωσε την «πράσινη» ΚΑΕ πως ο Τζέιμς Γκιστ βρέθηκε θετικός στη χρήση ινδικής κάνναβης κατά την εξέταση του πρώτου δείγματος, ύστερα από το σχετικό έλεγχο που έγινε μετά το τέλος του τελικού Κυπέλλου με τον Απόλλωνα ΠάτραςΟ Γκιστ κλήθηκε σε απολογία το Σάββατο το πρωί, λίγες ώρες πριν το ματς με τον Ολυμπιακό. Λογικά η ποινή του, που αναμένεται να είναι από 30 μέρες μέχρι κάποιους μήνες (από τη δειγματοληψία) εκτος κι αν επιβληθεί βαρύτερη καμπάνα λόγω του παρλεθόντος του, αναμένεται να του ανακοινωθεί μέσα στη μέρα και να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής.

      Διαγραφή
    3. Λογικα ο Γκιστ θα ειναι εκτος ρυθμου σημερα. Αυτο ειναι το καλο σεναριο. Αν τυχει και παιξει καλα ομως θα πηξει στα σχολια κλαψας το μπλογκ. Θα καλυψουν καθε αλλη κουβεντα. Χιλιες φορες να πρωτοεπαιζε με τον Αρη.

      Διαγραφή
    4. @stonerook

      Αυτά να μην τα λες σε εμένα αλλά σε όσους τάχθηκαν υπέρ της συμμετοχής του Μπουρούση στην εθνική. Εμένα με είχε πιάσει τότε ο πόνος, να ξέρεις...
      Οι ίδιοι πάντως που ήθελαν τότε τον Μπουρούση στην εθνική, οι ίδιοι συναίνεσαν στον σκανδαλώδη τρόπο με τον οποίο ο Καλάθης έπαιζε στην εθνική ενώ ήταν ντοπαρισμένος και τιμωρημένος από τη λίγκα του.

      υγ
      Ο Μπουρούσης πάντως δεν πιάστηκε ποτέ, καλώς ή κακώς. Οπότε όποιο δίλημμα προκύπτει είναι αποκλειστικά ηθικό. Οι Αγγελόπουλοι το απάντησαν ευθύς αμέσως με τη αποπομπή του (οι εναντίον τους εκφράσεις το έκαναν εύκολο), οι άνθρωποι της εθνικής ακολούθησαν το σύνηθες μονοπάτι.

      Διαγραφή
    5. @1:19

      Εννοείται θα είναι εκτός ρυθμού. Τόσοι μήνες απουσίας ε;

      Τρολάρεις προφανώς.

      Διαγραφή
    6. Α το θεμα ειναι αν πιαστηκε η οτι επαιρνε;;Υποκριτες.

      Διαγραφή
    7. Mα οντως εχει μηνες να παιξει. Γιατι τρολλαρω; Ενα μηνα μενει εξω καποιος κι οταν επιστρεφει χρειαζεται προσαρμογη. Διαφωνεις;;Εγω δε σχολιαζω το αν θα επρεπε να μεινει εξω περισσοτερο ή λιγοτερο. Λεω το προφανες. Μακαρι παντως να πανε ετσι τα πραγματα κι ας κερδισει ο γαυρος γιατι αλλιως θα μας τα ζαλισει το γνωστο τρολλ του μπλογκ.

      Διαγραφή
    8. @1:50
      Προφανώς δεν ξέρεις να διαβάζεις.

      @1:57
      Δηλαδή ένας παίκτης που η ομάδα του έμεινε εκτός playoff, τώρα, στην εκκίνηση της σεζόν θα έχει πρόβλημα προσαρμογής;

      Διαγραφή
    9. Αν δεν επαιξε στα παιχνιδια της προετοιμασιας προφανως θα εχει. Η πραγματικοτητα ειναι απλη, Ο Γκιστ εχει αρκετο καιρο να παιξει μπασκετ σε παιχνιδι που δεν ειναι εσωτερικο διπλο. Ειναι βεβαιο οτι δε θα εχει ρυθμο. Εννοειται οτι ουτε πχ ο Σπανουλης, ο Χακετ κι ο Πριντεζης θα ειναι στην καλυτερη δυνατη κατασταση με δεδομενο οτι δεν εχουν παιχνιδια με την ομαδα. Απλως ο Γκιστ θα ειναι σε χειροτερη. Εγω δε θα τον εβαζα να παιξει σε τοσο κρισιμο παιχνιδι. Ή τελοσπαντων θα τον εβαζα μονο αν αναγκαζομουν.

      Διαγραφή
    10. Σημασια εχει οτι λογω τιμωριας δεν επαιξε στους τελικους και κατα συνεπεια χαθηκε το πρωταθλημα. Τωρα αυτη η προσπαθεια που κανεις να μας πεις οτι και καλα η τιμωρια του δεν ειχε αντικτυπο πραγματικα δεν εχω λογια.

      Διαγραφή
    11. @2:50
      Διαφωνώ αλλά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.
      Σόρρυ που σου είπα ότι τρολάρεις.

      @3:18
      Που κάνω προσπάθεια να σας πω ότι είχε ή δεν είχε αντίκτυπο η τιμωρία του;
      Με συγχωρείς αλλά δεν καταλαβαίνω το πνεύμα του σχόλιού σου. Μήπως πιστεύεις ότι κακώς δεν έπαιξε στα playoff; Μήπως να το κουκούλωναν τελείως δηλαδή;

      υγ
      Επειδή κάποιοι ξεχνάνε, τις 25άρες από τη ΤΣΣΚΑ ο ΠΑΟ τις εισέπραξε και με Παππά, και με Γκιστ, και με Μπατίστα.

      Διαγραφή
    12. Ωπ εχουμε και οπαδους της ΤΣΣΚΑ εδω μεσα?
      Δεν το ηξερα...

      Διαγραφή
    13. Η αναφορά στις 25άρες που εισέπραξες με κάνει οπαδό της ΤΣΣΚΑ;

      Διαγραφή
    14. μεινε εσυ με ις 25αρες που τις κοπανας σε καθε σχολιο και ασε σε μας τους τιτλους.Και εσυ εκανες αρνητικο ρεκορ ομαδας σε φ4 με παθητικο 19, αλλα δεν το καναμε και θεμα.Τρια εσεις 6 εμεις,αυτα μετρανε.Αλλαζουν κατι οι 25αρες;;;;;

      Διαγραφή
  57. https://www.youtube.com/watch?v=LO-RDEBB3a4

    Η τελευταία φάση με το καλάθι του Ντάνστον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jim τελικά τι πιστεύεις για το ντέρπι σήμερα ότι τα γκάρντ του οσφπ θα παίξουν κυρίαρχο ρόλο ή οι ψηλοί του παο, εγώ πάλι νομίζω ότι η θέση 3 θα καθορίσει το παιχνίδι Παπ κ Ματ ή Παβλοβιτς κ Χαραλαμπο...οι ομάδες δεν είναι κ τόσο πίσω, οι κόκκινοι δεν άλλαξαν φιλοσοφία (μπορούμε να δούμε κυρίως την προσωρινή απώλεια του χάντερ, κ του σλούκα) ενώ στους πράσινους ήρθε μια 4αδα Σέρβοι που γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους. Ο αγώνας του πρωταθλήματος θα είναι πάντως πολύ καλύτερος (εύχομαι τον ΔΓ να μην ασχοληθεί κ να πάει στην σπάρτη).

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα. Θα βγάλω ανάρτηση νωρίς το απόγευμα. Οπότε θα μου επιτρέψεις να σχολιάσω εκτενέστερα εκεί.. Σαφώς η μάχη στο "3" είναι σημαντική.

      Διαγραφή
    3. Η αποψάρα του ΜΦΓ λέει πως αν ο Παπαπέτρου βάλει τα τρίποντα και ο ΠΑΟ όχι (τα σπάσουν Βλάντο Παβ Χαραλαμπο), δύσκολα το ματσάκι θα πάει στους πράσινους.
      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    4. Δηλαδή ο Παπαπέτρου θα ρίξει όσα τρίποντα θα ρίξουν 3 παίχτες του ΠΑΟ μαζί; Καμιά δεκαριά δηλαδή;

      Διαγραφή
    5. ΜΦΓ, εγώ πιστεύω πως αν ο Διαμαντίδης βάλει τα τρίποντα και ο Σπανουλης, ο Χακετ, ο Στρομπερυ, ο Λοτζεσκυ και ο Πριντεζης τα σπασουν, δυσκολα θα κερδισει ο ΟΣΦΠ.

      Διαγραφή
    6. Jim, τον Γιάνκοβιτς δεν τοn έβαλα στο 3 του παο, διότι πιστεύω ότι κάτι "τρέχει" με το mentality του παίκτη αυτού όπως και του Αγραβάνη από πλευράς οσφπ...βλέπεις από την άλλη τους Χαραλαμπο κ Παπαπέτρου κ νιώθεις ότι εξελίσσονται, μακάρι αλλά...
      Basilsta

      Διαγραφή
  58. Φτασαμεεε... Δεν προλαβα να γράψω δυστυχώς στο άρθρο για τη στελέχωση, ίσως στο αγαπημένο μου topic. Εδώ νομίζω είναι μια εξίσου ενδιαφέρουσα κουβέντα, λίγο πριν το πρώτο (πολύ) ενδιαφέρον ματσάκι. Και εδώ είναι που θα κριθούν πολλά για τη συνέχεια των δύο ομάδων.
    Το ρόστερ του ΠΑΟ εξαρχής είχε πολύ ενδιαφέρον, και πολλές απορίες. Στα γκαρντ εντοπίζω το μεγάλο ποσοστό των προβλημάτων στην πίεση στη μπάλα και στην αντοχή του Διαμαντίδη. Οι συνδυασμοί είναι προβληματικοί ενώ και η ύπαρξη αμελών/λιγότερο ικανών αμυντικών στο 3, μπερδεύουν ακόμα περισσότερο τη λειτουργικότητα του στην περιφέρεια. Διαφωνούσα με την επιλογή Φελντίν αντί ενός κόμπο με "καλά" πόδια και μοχλό απελευθέρωσης του ταλέντου στο 3. Πιστεύω ότι θα ψάξει πράματα ο Σάλε, αλλάζοντας το ρόστερ μέσα στη χρονιά, έχοντας υπόψιν και οτι ο Παππάς έρχεται από πολύ βαρύ τραυματισμό και δεν πρέπει να αναμένεται ίδιος. Και στους ψηλούς θεωρώ ότι υπάρχουν στοιχήματα, αν και εδώ υπάρχει σημείο αναφοράς. Ραντούλιτσα. Κρίνει τη διάταξη, την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα του ΠΑΟ για το βήμα επιστροφής στη ελίτ. Θεωρώ πως θα παίρνει μαξ 18-20 λεπτά (μην ξεχνάτε τον όγκο που έχει και τον κουράζει αντικειμενικά) αλλά ικανά να απογειώσουν τον ΠΑΟ, ή να τον βαλτώσουν. Όταν στα κλειστά ματς θα πηγαίνει η μπάλα εκεί, να ξέρετε ότι αν βρει λύση ο αντίπαλος, το ταβάνι τσιμεντώνει. Ο Κούζμιτς μου δίνει την εντύπωση ενός executive rebounder που θυμίζει τον Μπουρούση στην αντίστοιχη ηλικία στο κομμάτι αυτό (θυμηθείτε την κυριαρχία του στις σειρές 2009-2011 στον τομέα). Γενικά θυμίζει πολύ Πέκοβιτς-Μπουρούση το δίδυμο.
    Φώτσης? Τεράστιο ερώτημα, αν και ο Γκιστ θα πάρει πολλά λεπτά σαν 4, απόρροια και της στελέχωσης στο 5. Χρειάζεται την αθλητικότητά του ο Ραντούλιτσα.
    Για τον ΟΣΦΠ υπάρχουν θέματα στο ρόστερ, αλλά εδώ υπάρχει μια συνέχεια κι όλας. Άλλαξε ένας παίχτης σε κάθε θέση (Λαφαγιετ,Σλούκας, Ντάρντεν, Πέτγουεη, Ντάανστον) Το ερώτημα το μεγάλο νομίζω είναι ο Στρόμπερι και το αν μπορεί να δώσει περισσότερα αμυντικά από τη διασταύρωση Ντάρντεν στο 2-Λαφαγιετ.(Θεωρητικά στο 3 ο Παπι δίνει τα ίδια και περισσότερα αμυντικά) Νομίζω στο κομμάτι της δημιουργίας ο Χάκετ λύνει όλα τα θέματα που έμειναν ανοιχτα από Σλούκα-Λαφαγιετ. Στο 3 νομίζω θα έχουμε την παρουσίαση ενός πλήρους παίχτη που δεν υστερεί πουθενά. Του Ιωαννη ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ.
    Στους ψηλούς έχει σχεδιαστεί έτσι ωστε να τρέξει με τα γκαρντ ακόμα καλύτερα από πέρσι. Νομίζω ο Πρίντεζης θα παίζει με τους μαύρους undersized και ο Αγραβάνης με το Μιλουτίνοβ για να αποκτά πόδια και ώμους το αμυντικό performance.
    Νομίζω ότι το ματς έχει κάποιους άξονες.
    Παπαπέτρου - Πάβλοβιτς/Βλάντο
    Ραντούλιτσα - Γιανγκ
    Πρίντεζης - Φώτσης
    Και το 5-3 στα γκαρντ. Υπάρχει ένα ελαφρύ προβάδισμα νομίζω στον ΟΣΦΠ, αν και είναι πραγματικά νωρίς.

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.youtube.com/watch?v=mPGFFbyhoCk

      Διαγραφή
    2. Δεν το πιάνω το ποστ βοήθα
      μπακαλοGM

      Διαγραφή
    3. Δεν ειχε να κανει με το post σου. Απλως μου θυμισες τον Ιωαννη. Και για καποιο λογο μου ειχε μεινει στο μυαλο το βιντεο με τα κλαματα.

      Διαγραφή
  59. προβλεψη για σημερα
    ο παβλοβιτς θα παιξει κοντα στο 30λεπτο
    ο γιανκοβιτς θα παιξει αρκετα στο 2 με ματσαρισμα με τον μαντζαρη και θα επιχειρησει να τον ποσταρει αρκετα αμυντικα απλως θα του δινει σε καποιο βαθμο το περιφερειακο σουτ
    παντως και στοιχηματικα απ το 1,44 που ανοιξε ο ασσος του ολυμπιακου εχει φτασει το 1,77 και εχει αυξητικες τασεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσχετο αλλά οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών αντικατοπτρίζουν περισσότερο τις τάσεις των παικτών παρά κάποιου είδους αγωνιστική πρόβλεψη.
      Αν έδιναν στον ΠΑΟ μια τυχαία μεγάλη απόδοση 5, αυτό θα προκαλούσε μεγάλες ροές προς αυτό το ποντάρισμα. Ως συνέπεια, η εταιρία υπό το φόβο να πάθει ζημιά (το λέω απλοϊκά) ρίχνει την απόδοση ώστε να περιορίσει τος ροές προς αυτό το σημείο και να προωθήσει τις ροές προς το αντίθετο σημείο.
      Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό που κάνουν είναι να εξασφαλίζουν μικρότερα κέρδη, αντί να βρεθούν οι ίδιοι στη θέση του τζογαδόρου, υποστηρίζοντας μια υψηλή απόδοση επειδή την πιστεύουν αγωνιστικά.

      Διαγραφή
  60. Jim, ως γυναίκα πρέπει να πω πως η πρώτη φωτογραφία της ανάρτησης πρέπει να μπει σε ημερολόγιο :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Δωρακι το διπλο του παναθηναικου σημερα...οσοι προλαβουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Τζιμ έτσι ακριβώς όπως το έγραψες. Πρόβλημα του ΠΑΟΚ στα πόδια στη ρακέτα, πάρτι ο Λουκάς και ο Μιλόσεβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή