Athlenda

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Ένα ταξίδι χιλίων μιλίων αρχίζει με ένα βήμα..




Αυτό το βήμα καλούνται σήμερα να κάνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ξεκινώντας τη δική τους διαδρομή στη σεζόν που ξεκινάει. Δύο ομάδες, δύο διαφορετικές ιστορίες που λαμβάνουν χώρα στο ίδιο βιβλίο.. Το Hoopfellas παραθέτει τα δεδομένα για τη τιτανομαχία του προημιτελικού που θα παρακολουθήσουμε στο ΣΕΦ σήμερα το βράδυ..




ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ



Πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, ντέρμπι με τον «αιώνιο» και παράλληλα νοκ-άουτ παιχνίδι που κρίνει κατά ένα ποσοστό έναν τίτλο στη χρονιά. Αυτόματα γίνονται κατανοητά δύο πράγματα.

1.) Κάτι δε πάει καλά.. Φυσικά. Η δομή της διοργάνωσης είναι αστεία και όποιος δε το βλέπει εθελοτυφλεί. Όταν επιτέλους ακολουθήσουμε τη φόρμα των άλλων δυτικών χωρών στο θεσμό, τότε ίσως ασχοληθούμε (όλοι εμείς) σοβαρά με το Κύπελλο σαν διοργάνωση. Προς το παρών ασχολούμαστε με τα ματς του Κυπέλλου, σαν παιχνίδια που μας δίνουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις ελληνικές ομάδες να παίζουν με αυτοσκοπό τη νίκη διαχειριζόμενες αυτό τον παράγοντα/την ανάγκη, τόσο νωρίς στη σεζόν.


2.) Υπάρχει πίεση. Μιλάμε για νοκ-άουτ παιχνίδι (όσο και αν το γεγονός ότι παίζεται τόσο νωρίς στη σεζόν ευτελίζει το θεσμό από μόνο του και αναφέρομαι σε όλες τις ομάδες που καλούνται να βιώσουν την ίδια κατάσταση, όχι μόνο στους δύο αιωνίους).  Η ομάδα που θα καταφέρει να διαχειριστεί το συναίσθημα που δημιουργεί η αλληλεπίδραση αυτής της πίεσης με το γεγονός ότι ο βαθμός ετοιμότητας απέχει πολύ από το ..απόλυτο, θα πάρει κεφάλι.


Σε αυτά τα ματς το μομέντουμ είναι πολύ σημαντικό και οι προπονητές με τις αποφάσεις τους μπορούν να το καθορίσουν. Καλύτερη τύχη στη μάχη των πάγκων θα έχει ο πιο «πρακτικός», αυτός που θα παρουσιάσει συγκεκριμένα πράγματα τα οποία θεωρεί ότι θα τον βοηθήσουν ανοίγοντας του δρόμους στο ματς, έχοντας  προετοιμάσει με μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση τους παίχτες του για να δουλέψουν πάνω σε αυτά στο βραδινό ματς και όχι ο «θεωρητικός». Συμπέρασμα άρρηκτα συνδεδεμένο με το χρονικό σημείο που διεξάγεται το ματς όπως καταλαβαίνετε. Αν και ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα της έδρας (με ή χωρίς κόσμο, παραμένει το γήπεδο του) θεωρώ ότι οι πράσινοι μπαίνουν με αρκετά καλό μομέντουμ στον σημερινό προημιτελικό και τους δίνω αρκετά μεγάλη πιθανότητα να φύγουν με το διπλό από το Φάληρο. Ακόμα π.χ. και το ότι έχασαν (αντί να νικήσουν) στο πόντο στο Gomelsky cup από τη ΤΣΣΚΑ είναι θεωρητικά υπέρ τους. Από την άλλη οι ερυθρόλευκοι είναι σαφώς πιο ξεκούραστοι, με τον κόουτς Σφαιρόπουλο να έχει τη δυνατότητα να κάνει πιο «προχωρημένη προπόνηση» αυτή τη περίοδο αφού ο βασικός κορμός των ερυθρολεύκων έμεινε μαζί του στο λιμάνι και φέτος.

X-FACTOR


Πολλές φορές, σε τέτοια ματς, τελικά παίρνεις την ώθηση που ψάχνεις  όχι από νεοφερμένους σταρς αλλά από παιδιά που έχουν ξαναπαίξει τα συγκεκριμένα παιχνίδια έστω και σε δεύτερους ρόλους. Δε θα μου κάνει εντύπωση για παράδειγμα στον Ολυμπιακό, να μη δώσει πολλά ο Χάκετ αλλά να στηρίξουν σημαντικά τη προσπάθεια της ομάδας παιδιά όπως ο Αγραβάνης (που θα έχει την ευκαιρία μιας και ο αντίπαλος θα «τζογάρει» στην άμυνα μαζί του) ή ο Παπαπέτρου που φέτος θα έχει πολύ περισσότερες αρμοδιότητες.  Αυτό βέβαια δεν είναι «κανόνας» και ποικίλει ανάλογα με τη περίπτωση. Στον Παναθηναϊκό ας πούμε, ο Πάβλοβιτς έχει την ιδιοσυγκρασία να μπεί και να παράγει άμεσα, ειδικά σε αυτή τη φάση της καριέρας του καθώς ο «κυνικός» χαρακτήρας του όσον αφορά το σκοράρισμα και τον τρόπο που πηγαίνει στο καλάθι βοηθούν σημαντικά σε περιστάσεις όπως η σημερινή. Είναι πάντως σύνηθες φαινόμενο  τέτοια ματς (απολύτως δικαιολογημένα) να μη διεκδικούν δάφνες ποιότητας. Τα περιφερειακά ποσοστά δε θα είναι έκπληξη να μείνουν χαμηλά για αυτό και  οι προπονητές «κυκλώνουν» εναλλακτικούς τρόπου αύξησης της παραγωγής με εύκολο σκοράρισμα (που σου δίνει και ψυχολογικούς πόντους) από τη γραμμή των προσωπικών και τους πόντους από τρανζίσιον επίθεση.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Θα βασίσει το πλάνο στην άμυνα του. Είναι πολύ σημαντικό να προετοιμάσει την υφή της. Σκληρή με πολύ ενέργεια. Αυτό θα παίξει ο Ολυμπιακός όλη τη χρονιά. Υπογραμμίζω την άμυνα θέσης (ειδικά στο post) η οποία μπορεί να επιφέρει ισχυρό πλήγμα στο κομμάτι «δημιουργία» του Παναθηναϊκού.  Το σύνολο του Τζόρτζεβιτς είναι πιο επικίνδυνο όταν παράγει μέσα από συνεργασίες και η επίθεση του ρολάρει, ξεκινάει να ζεσταίνεται μέσα από σωστή επικοινωνία και κυκλοφορία της μπάλας. Είναι δύσκολο να σταματηθεί τότε ο Παναθηναϊκός γιατί έχει εναλλακτικές πηγές δημιουργίες και παιδιά που ξέρουν να παίζουν μακριά από τη μπάλα. Εκεί θα στοχεύσει νομίζω ο Ολυμπιακός στο σημερινό ματς πιέζοντας σημαντικά στο μισό γήπεδο, μπαίνοντας στις γραμμές πάσας του αντιπάλου και παρουσιάζοντας το aggressiveness που απαιτεί ο χαρακτήρας μιας τέτοιας αμυντικής αποστολής. Με τον Μάντζαρη ή τον Στρόμπερι πάνω στον κινητήριο μοχλό των πρασίνων, Νικ Καλάθη, και τον Παπαπέτρου πάνω στον Πάβλοβιτς (και ο Στρόμπερι μπορεί να πάει άνετα εδώ όμως θεωρώ ότι το πακέτο του Παπαπέτρου είναι ότι πρέπει απέναντι σε έναν έξυπνο slasher που θα επιδιώξει να πάει όσο το δυνατόν περισσότερο στη γραμμή των προσωπικών φθείροντας των αντίπαλο με κάθε ..τρόπο. Χρειάζεται ετοιμότητα και προσοχή επίσης στα baseline cuts που χρησιμοποιεί ο Τζόρτζεβιτς (τα οποία παίζει και στην Εθνική Σερβίας με πραγματικά άψογο execution και πολύ καλό συγχρονισμό) με τον Καλάθη και τα φόργουορντς. Και σίγουρα καλή διαχείριση του Γιάνγκ. Μη ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει Χάντερ. Ο Μιλουτίνοβ έχει τη ποιότητα να ανταπεξέλθει όμως η ιδιαιτερότητα του match up με έναν αντίπαλο που θα προσπαθήσει να σε χτυπήσει με γκαρντς και ψηλούς από μέσα, απαιτεί συγκεκριμένο πλάνο. Όλα τα λεφτά για το που θα γείρει η πλάστιγγα τα Hustle plays.. Kοιτώντας  το ρόστερ του ο Σφαιρόπουλος, μπορεί να νιώθει αισιόδοξος αναφορικά με αυτό το κομμάτι.


Επιθετικά οι ερυθρόλευκοι νομίζω θα είναι συγκεκριμένοι με σαφείς στόχους. Pick & Roll based επίθεση, στήνοντας πολλές καταστάσεις από τον άξονα όπου ο Ραντούλιτσα με συγκεκριμένες δυνατότητες στη πλευρική ταχύτητα και τα πίσω βήματα θα αποτελέσει στόχο, ειδικά ψηλά στο κέντρο του γηπέδου όπου ο χώρος για τον δημιουργό είναι μεγαλύτερος και κάνει τον ψηλό των πρασίνων αυτόματα πιο ευάλωτο, μακριά από τον σύμμαχο της τελικής γραμμής. Το ζητούμενο για τους ερυθρόλευκους είναι να μπορέσουν να δημιουργήσουν το  σωστό πλαίσιο για να εκτελέσουν επιτυχώς τις καταστάσεις που θα στήσουν. Χωρίς το κατάλληλο spacing θα υπάρξει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ανοίξει τις αποστάσεις στην άμυνα των πρασίνων ώστε να μπορέσει να τρέξει τα plays του με ασφάλεια, στο καλύτερο δυνατό αγωνιστικό περιβάλλον στο πεδίο μάχης απέναντι σε ψηλούς που δε φημίζονται για τα γρήγορα recovers τους (εκτός Γκιστ). Γκαρντς όπως οι Σπανούλης-Χάκετ μπορούν με υπομονή να κρατήσουν στη πλάτη τους μετά το πικ τον αντίπαλο και να ψάξουν τη καλύτερη δυνατή απόφαση σκανάρωντας το γήπεδο, με την υποστήριξη ζεστών χεριών από snipers στις γωνίες. Αλλιώς, σε περίπτωση traffic, οι ερυθρόλευκοι θα έχουν πρόβλημα. «Στόχος» τα πόδια του Φώτση στα close outs (από οποιονδήποτε βρεθεί μπροστά του μετά τα αμυντικά rotations των πρασίνων) ενώ περιμένω να δω ποστ παιχνίδι από τα τους περιφερειακούς (με στόχο τη φθορά περισσότερο και τη δημιουργία και λιγότερο το σκορ). Σίγουρα ο Σπανούλης  είναι ο Floor general της ομάδας (θα παίξει νομίζω μεγάλο ρόλο το πόσο θα αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του και όχι το πόσο θα σκοράρει) αλλά το βαρύ χαρτί είναι (και πάλι)ο Πρίντεζης στο πρόσωπο του οποίου οι ερυθρόλευκοι απολαμβάνουν μια πρωτόγνωρη ασφάλεια στα μεγάλα ματς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


Για τον Παναθηναϊκό και κυρίως τον Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς το σημερινό ματς είναι ένα σπουδαίο τεστ χαρακτήρα. Όχι στον απόλυτο βαθμό της νίκης ή της ήττας αλλά για τον τρόπο που θα προσεγγίσουν οι πράσινοι το παιχνίδι και το πώς θα τους προετοιμάσει ο προπονητής του να ανταποκριθούν σε αυτή τη δοκιμασία. Λένε (και τους  πιστεύω..) ότι το μεγαλύτερο προσόν του Ντούσαν Ίβκοβιτς βρίσκεται μακριά από το πινακάκι και τις ιδέες που μπορεί να κατεβάσει στη μάχη και ταυτίζεται με την ικανότητα του να προετοιμάζει παίχτες αγωνιστικής αξίας του «7» (σε κλίμακα 10) να κατεβαίνουν στη κόλαση και να παίζουν «9».. Έτσι εξηγούνται πολλές μεταμορφώσεις παιδιών σε άντρες εν μια νυκτί.. Για εμένα λοιπόν μετράει πολύ ο τρόπος που οι πράσινοι θα προσεγγίσουν το σημερινό ματς, διαθέτοντας αυτή τη φορά στον πάγκο τους έναν προπονητή εξαιρετικά ικανό στο κομμάτι της ψυχολογικής προετοιμασίας.


Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θα (πρέπει να) μπεί για να παίξει «κάθετο» μπάσκετ. Να χτυπήσει τον αντίπαλο από τον άξονα στήνοντας όμως "παγίδες" αναφορικά με τον προσανατολισμό του κάθε φορά. Οι πράσινοι έχουν τα γκαρντς να διαχειριστούν την αντίπαλη πίεση και  να βάλουν τη μπάλα στο ζωγραφιστό στο σωστό χρόνο, κατάσταση η οποία σε βάθος χρόνου θα βάλει τις βάσεις για να παρουσιάσουν μια ισορροπημένη επίθεση. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι υπομονετικός  στο κομμάτι της επίθεσης και να ψάξει με επιμονή τη καλύτερη επιλογή κρατώντας χαμηλά τον αριθμό λαθών που μπορεί να σκοτώσουν σε ένα εκτός έδρας ματς. Όσο σημαντικό είναι για την ομάδα του κόουτς Τζόρτζεβιτς να ακουμπήσει σε συνέχεια τη μπάλα στο ζωγραφιστό άλλο τόσο είναι να μπορέσει να διαχειριστεί σωστά αυτή τη κατάσταση και να μη πέσει στη παγίδα του να επιμένει να κοιτάζει συνεχώς καλάθι από εκεί. Θεωρώ για παράδειγμα πιο «σοφό» για τον Ραντούλιτσα να ψάξει πρώτα τη πάσα απέναντι στον Γιανγκ (και όχι το σκορ πάνω στον Αμερικανό) σκανάροντας όλες τις δυνατές επιλογές που του δίνονται και να πάει ωμά προς το καλάθι όταν στη πλάτη του βρίσκεται ο Μιλουτίνοβ. Βαρόμετρο για τους χώρους που θα βρεί ο θηριώδης Σέρβος σέντερ η αποτελεσματικότητα των φόργουορντς στο περιφερειακό σουτ για αυτό και οι πράσινοι προτιμούν τον Φώτση ή περιφερειακό ψηλά σε καταστάσεις High-low του Ραντούλιτσα. 


Ο «Σάλε» θα παρουσιάσει λογικά και σχήμα με δύο Wings και τον Γιάνκοβιτς (ή τον εκάστοτε παίχτη του Σπανούλη) να κατεβαίνει χαμηλά στο ποστ. Μπαλαντέρ στις θέσεις των φόργουορντς ο Χαραλαμπόπουλος ανάλογα με τον βαθμό ετοιμότητας του Γκιστ. Περιμένω πάντως τον Παναθηναϊκό να επιτεθεί μέσα από το ζωγραφιστό με drives, cuts και post παιχνίδι κατά κύριο λόγο για να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα και να ξεκουράσει τα γκαρντς του και όχι να μπεί στο ΣΕΦ για να σουτάρει αφειδώς τρίποντα.


Στο αμυντικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός θα «τζογάρει»ή αν θέλετε θα «επιλέξει», αφήνοντας  σκόπιμα «μισάνοιχτες» πόρτες στην άμυνα του οι οποίες ασυνείδητα για τον αντίπαλο θα καθοδηγούν τη μπάλα στην ερυθρόλευκη επίθεση εκεί που πραγματικά θέλουν οι πράσινοι. Οι φιλοξενούμενοι θα «τζογάρουν» διακριτικά  πάνω σε παίχτες με αμφισβητούμενη ικανότητα στη περιφερειακή εκτέλεση (Χάκετ, Στρόμπερι, Αγραβάνης, Πρίντεζης)  τακτική που πολλές φορές γυρίζει μπούμερανγκ όμως στις περισσότερες περιπτώσεις σε βοηθά να διασφαλίσεις πράγματα ελέγχοντας τη κινητικότητα στη ρακέτα σου και το αμυντικό ριμπάουντ. Απέναντι σε καταστάσεις Pick & roll ο Παναθηναϊκός θα επιλέξει να κρατήσει τον Ραντούλιτσα «πίσω» από τη στιγμή που εκτός του Σπανούλη και ελλείψει Σλούκα πλέον ο αντίπαλος δεν έχει την ευχέρεια της εκτέλεσης μετά από ντρίμπλα. Ο Καλάθης είναι ο πιο ικανός περιφερειακός αμυντικός των πρασίνων ώστε να πάει πάνω στον Σπανούλη όμως μη ξεχνάμε ότι είναι και ο κύριος μοχλός της πράσινης επίθεσης, οπότε πιθανόν ο κόουτς Τζόρτζεβιτς θα επιλέξει τον Φελντέιν για την αποστολή αρχικά, εκτός βέβαια και ξεκινήσει με σχήμα ενός ballhnandler και δύο «πλαγίων» που σημαίνει Καλάθης στον Σπανούλη. Ερωτηματικό η ετοιμότητα του Γκιστ ο οποίος μπορεί να αμυνθεί και στη close out επίθεση των ερυθρολεύκων (μένοντας μαζί με τον Πρίντεζη) και στη pick & roll ως «5» αμυνόμενος στον screener. Χωρίς τον Αμερικανό στο παρκέ οι πράσινοι θα έχουν θέμα στο να ελέγξουν τον Πρίντεζη και ίσως προσανατολιστούν στο να τοποθετήσουν έναν από τους SF τους πάνω του.


Εν κατακλείδι, το σημερινό ματς είναι σπουδαίο αλλά δε προσφέρεται για συμπεράσματα πέραν αυτών που αφορούν τη παρούσα κατάσταση των ομάδων. Καλό θα είναι να το απολαύσουμε, να προβληματιστούμε, να πάρουμε τροφή για συζήτηση μετά στη σελίδα αλλά όχι για να αρχίσουμε να μηδενίζουμε και να ακυρώνουμε ή να ετοιμάσουμε αυτό το κλίμα (αφού αυτό είναι το πρώτο ματς της σεζόν και δε μας παίρνει να «κακολογήσουμε»..) για το επόμενο παιχνίδι (που είναι το..δεύτερο). Και οι δύο ομάδες φέτος είναι καλές, έπαιξαν δυναμικά στην αγορά με  δυνατές κινήσεις παραμένοντας στο γκρούπ των διεκδικητών ενός εισιτηρίου για το Βερολίνο στη διοργάνωση της Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός έχει την έδρα και τον μεγαλύτερο βαθμό συνοχής στα υπέρ του, ο Παναθηναϊκός κατά τη γνώμη μου το μομέντουμ για να κάνει ένα καλό παιχνίδι, κάτι που είναι σημαντικό σε τέτοιες μάχες τόσο νωρίς στη σεζόν.

Καλή μας χρονιά. Το εννοώ ειλικρινά..





Υ.Γ: Και ο Άρης και ο ΠΑΟΚ πήραν δύο ματς που φαίνονταν να στραβώνουν, υπό καθεστώς πίεσης. Όλοι γνωρίζουμε το πόσο σημαντικό είναι για τις δύο αυτές ομάδες να κρατήσουν ζωντανό το όνειρο ενός τίτλου.. Για τον ΠΑΟΚ τα είπαμε πρόσφατα, θα χρειαστεί αλλαγές ο Σούλης για να μπορέσει να παίξει το δικό του μπάσκετ.  


Ο Άρης είναι αυτή τη στιγμή καλύτερη ομάδα, πιο μοντέρνα, πιο βαθιά. Θέλει δουλειά στο μισό γήπεδο. Μου αρέσουν οι προδιαγραφές του σε καταστάσεις πιο γρήγορου ρυθμού τις οποίες προσπαθεί να "γεννήσει" μέσα από τη πιεστική του άμυνα. Θα τα πούμε σύντομα, αναλυτικά..


Για την ΑΕΚ τώρα.. Είχε σημαντικές απουσίες ναι, το έφερε το ματς στο σημείο που ήθελε αλλά δε μπόρεσε να το τελειώσει. Πιστεύω πολύ το δίδυμο Κατσίβελη-Κάρτερ,ο Ανοσίκε είναι πολύ καλός ριμπάουντερ αλλά θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να πατήσει. Συνολικά έχει ίσως τη περισσότερη ποιότητα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αυτό που με προβληματίζει και σας το έχω υπογραμμίσει από πέρυσι, είναι το εάν μπορεί να προχωρήσει πραγματικά το πρότζεκτ με το Ντράνγκαν Σάκοτα.. Ας περιμένουμε.. Τα παιχνίδια του Eurocup θα αποτελέσουν φέτος ασφαλές κριτήριο για τη δουλειά που γίνεται στην ΑΕΚ..


244 σχόλια:

  1. Απόλαυση το άρθρο σου Τζιμάρα.Για άλλη μια φορά εκπληκτικός!!!

    -Makos 13-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. μόνο αυτό έχω, και δεν είμαι και σίγουρος αν θα δουλέψει

      http://olympiakos-live.gr/streaming/Olympiakos-Panathinaikos

      Διαγραφή
  3. Εξαιρετική ανάλυση. Το ματς είναι διπλό σήμερα. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει καλύτερο μπάσκετ και θα φτάσει πιο ψηλά φέτος αλλά σήμερα νομίζω διπλό.

    Thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοτζέσκι Πρίντεζης παραείναι καλοί για τη τωρινή κατάσταση των πρασίνων (με ανέτοιμο Γκιστ) στα φόργουορντς. Άσσο μετά από σκληρή μάχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ, από την απόδοση αυτών των δύο θα κριθεί νομίζω ο αγώνας.

      Διαγραφή
    2. Σοβαρά Αφροξυλάνθη? Εγώ βλέπω προβάδισμα νωρίς ο ΠΑΟ, ανατροπή ο Ολυμπιακός και στο τέλος θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

      Mario

      Διαγραφή
    3. Άφροξυλάνθη ανυπομονώ να δούμε τον Τζόρτζεβιτς σε ένα τέτοιο ματς. Όπως το έγραψε και ο Τζιμ. Τι αύρα θα εμφυσήσει στην ομάδα..

      Manu Chao

      Διαγραφή
    4. Μέσα πεσατε... Ο Πρίντεζης με τον Ματ ήταν οι καλύτεροι του ΟΣΦΠ, αλλά...

      Διαγραφή
  5. Ωραιο αρθρο Τζιμ, καλη μας χρονια.

    Δυστυχως το ματσακι προβλεπεται φοβερα βαρετο και δεν περιμενω καμια απο τις δυο ομαδες να παιξει μπασκετ αντιπροσωπευτικο του πλανου της.

    Μια σημειωση. Τα ματς αυτα κυπελλου μεταξυ αιωνιων γινονται τα τελευταια χρονια τοσο νωρις ακριβως για να διευκολυνουν την ομαδα που δεν εχει συνεχεια και υπολειπεται σε ποιοτητα και παραστασεις. Ο νοων νοειτω.

    Ο Παναθηναικος τα τελευταια χρονια μονο υπο τετοιες ειδικες συνθηκες (οι διεθνεις ειναι κουρασμενοι, οι ομαδες εχουν κουραση απο προετοιμασια) μπορουσε να χτυπησει τον Ολυμπιακο σε μονο ματς, και αυτο το ξερουν αυτοι που πρεπει.

    Τα τελευταια τρια χρονια οι δυο ομαδες βρεθηκαν οοοολως τυχαιως σε προημιτελικο για να παιχτει το ματς στο ΟΑΚΑ (αν ηταν τελικος θα παιζανε σε ουδετερο).
    Φετος που το πλεονεκτημα το εχει ο Ολυμπιακος το ματς μπηκε τοσο ΠΑΡΑΛΟΓΑ νωρις για να εκμεταλλευτουν τη μια αγωνιστικη τιμωρια που εχει ο Ολυμπιακος.

    Οποιος δε βλεπει τις υπερβολικα διαολικες συμπτωσεις επισης εθελοτυφλει. Δεν υπαρχει καμια κληρωση.

    Δημητρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη βαρετό δε νομίζω ρε αδερφέ. Οκ, δεν έχει κόσμο, παλμό και εμένα με χαλάει. Αλλά έχει πολλά νέα πρόσωπα, έναν νέο κόουτς, πολλά πράγματα να δούμε και να κρίνουμε. Το αντίθετο λοιπόν κατά τη γνώμη μου ..

      Johny Q

      Διαγραφή
    2. και περσι κεκλεισμενων εγινε στο ΟΑΚΑ στην πρωτη αγωνιστικη με τρανταχτες απουσιες απο μεριας ΠΑΟ.Παντου βλεπετε διαολικες συμπτωσεις ορισμενοι....και ολες εις βαρος μια ομαδας που εχει κανει σημαια της την γκρινια.

      Διαγραφή
    3. Johny Q ο φιλος αλλο θελει να πει,τωρα εσυ καταλαβες οτι θεωρει βαρετο τον αγωνα;;;.Η αφελης εισαι η τον κανεις.

      Διαγραφή
    4. Δημητρης Σ. εχεις καμια σχεση με τον Αργυρη Ντινοπουλο??
      https://www.youtube.com/watch?v=wsmKS2OuODA

      -Makos 130

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ με Δημήτρη. Καμία κλήρωση και μελετημένο πρόγραμμα.

      Black Dahlia

      Διαγραφή
    6. Φίλε Δημήτρη, μην έχεις ανησυχίες. Ο ΟΣΦΠ και πάλι έχει πλεονέκτημα. Όσο για τις "διαολικές συμπτώσεις", να θυμίσω ότι ο ΠΑΟ τα χρόνια που είχε την πρωτοκαθεδρία είχε δώσει κάμποσα ματς νοκ άουτ για το κύπελλο στο ΣΕΦ. Μία τουλάχιστον από αυτές πολύ νωρίς στη σεζόν (δεν μπήκα στον κόπο να ψάξω λεπτομέρειες, επειδή δε θεωρώ ότι αξίζει να σταθούμε). Θυμάμαι μάλιστα και μία τριαντάρα σε τέτοιο ματς. Οπότε καλύτερα να μη βλέπουμε παντού φαντάσματα και σκιές. Εξάλλου, αν κάποιος ήθελε να δώσει οποιοδήποτε πλεονέκτημα στον ΠΑΟ θα κανόνιζε να γίνει το ματς ΟΑΚΑ. Επίσης, στην κλήρωση της Α1 ο ΠΑΟ δίνει πρώτο ματς στο Αλεξάνδρειο. Δεν το λες κι ευνοϊκό αυτό, ε;

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
  6. Το μόνο που προσφέρει πλέον το κύπελλο σαν διοργάνωση είναι ένα σχετικο φολκλόρ και 2-3 κλασσικές αναμετρήσεις το χρονο,και εν τελεί τις χρονιές που η τυχη του φέρνει και οι αιώνιοι κληρώνονται νωρίς ,είναι μια ευκαιρία να συστηθούν στο κοινό τους σε ένα ντέρμπι χωρίς αύριο
    Θυμαμαι την αντιστοιχη αναμετρηση πριν από 09 χρονια όταν ο ΠΑΟ πήρε τους 3 τιτλους κερδισε δυσκολα σε ένα ωραιο παιχνίδι τον ανανεωμένο τότε ΟΣΦΠ..

    Στο σημερινό παιχνίδι ο ΠΑΟ ειναι φαβορί,όπως ηταν κι ΟΣΦΠ φαβορί περσι..
    Ο ΠΑΟ εχει συγκεκριμενα πλεονεκτηματα
    1)πιο «γεμάτη» προετοιμασία 2)καλύτερη παράδοση- know how 3)ελαφρώς μεγαλυτερο κίνητρο
    Αγωνιστικά ο ΠΑΟ παρα τις αρκετες αλλαγές είναι σχετικά στημένη ομάδα σε αντιθεση με τον ΟΣΦΠ,που το μπακορτ του στην σημερινη συγκυρία αποτελει ερωτηματικό τεράστιο,αλλα και η ελλλειψη του Χαντερ που αφηνει μονο του το Γιανγκ και δημιουργει κενο στη φροντκορτ…
    Ερωτηματικά για μένα στον ΠΑΟ είναι το πόσο θα παίξει ο Γκιστ,το αν θα παίξει ο Χαραλαμποπουλος ,και ποσο θα αντεξει ο Παβλοβιτς στο 2….
    Στον ΟΣΦΠ το μεγαλο ερωτηματικο είναι η αποδοση του Χακετ ,σε συναρτηση με το Σπανουλη και μονος του,η κατασταση των επιβαρυμενων του διεθνων,πως θα ανταποκριθει ο Μιλουτινοφ σε νερά που δεν εχει κολυμπησει (και σε ένα ματς που θα παιξει αρκετο χρονο αναγκαστικα)
    Όλα αυτά βεβαια από φαση σε φαση και από σουτ σε σουτ σε τετοια ματς ανατρεπονται πολύ ευκολα και το αποτελεσμα είναι πολύ ανοιχτό σε κάθε πρόβλεψη

    No_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντε και καλη μας χρονια!! Το χθεσινο ορεκτικο για την εποχη ηταν νοστημοτατο και πλεον παμε στο main menu.
    Μια μικρη παρενθεση, ο θεσμος στο κυπελλο πρεπει να αλλαξει οπως και να εχει.. Μικροι ομιλοι των 3 που θα περναει ενας??? και wild card για τον κατοχο?? κατι τετοιο γιατι οπως εχει δεν παει αλλο.
    Ο ολυμπιακος λοιπον παραμενει μυστηριο, δεν τον εχουμε δει να παιζει με τους διεθνεις οποτε αυτο λεει πολλα.
    Σμρ θα φανουν αρκετα πραγματα κυριως για την στελεχωση του ροστερ του παο , τοσο στο 5, οσο και χωρις pitbull στο 3.
    Νομιζω οτι το ροστερ θα ενισχυθει με εναν ακομη παιχτη αν αποψε αλλα και στην πρωτη φαση της ευρωλιγκας φανουν κενα ειτε στον ασσο ειτε στο 5. Γενικα τοσο απο παο οσο και τον οσφπ εχουν μεινει καποια κενακια στα ροστερ εσκεμενα για να βρουνε χωρο παιχτες οπως γιανκοβιτς μποχωριδης χαραλαμποπουλος, αγραβανης παπαπετρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάβλοβιτς και Γιάνγκ για πολυτιμότεροι παίχτες, Πρίντεζης πρώτος σκόρερ.

    Το ματς θα παιχτεί στους 76 πόντους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. καλησπερα Jim..ασχετα απ'την σημερινη εξελιξη του ματς πιστευεις οτι ο Παναθηναικος χρειαζεται ενισχυση στο ασσοδυο?στην ουσια εκει εχεις μεινει με 3 παικτες Διαμαντιδη,Καλαθη,Φελντειν?σιγουρα βλεπω να παιζει κατα διαστηματα κ ο Γιανβοβιτς στο 2..αλλα πιστευεις οτι ετσι μπορει να βγει ολη η πρωτη φαση της ευρωλιγκας?

      green arrow..

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα. Δε θα υπέγραφα παίχτη. Έχεις τρία παιδιά στο "3". Και τους μικρούς. Απλά θα πιεστεί παραπάνω ο Καλάθης. Γνώμη μου πάντα.

      Διαγραφή
    3. Εμπεριέχει όμως ένα ρίσκο αυτό..

      Διαγραφή
    4. Σαφέστατα. Θα φορτωθούν παραπάνω οι υγιείς περιφερειακοί (σωματικά). Ουσιαστικά θα πρέπει να επιβαρυνθούν (μοιράζοντας οι 3 τους) ένα 15λεπτο.

      Διαγραφή
  10. Βλέπω Ολυμπιακό για σήμερα γιατί έχει τη δυνατότητα να παίξει πιεστική άμυνα σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού και, τόσο νωρίς μέσα στη σεζόν, η ομάδα που μπορεί να το κάνει αυτό το παίρνει το παιχνίδι (όταν μιλάμε για αγώνα μεταξύ ομάδων στα ίδια πάνω κάτω κυβικά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σουβλακια στοιχηματακι χρησταρα ?? γιατι εγω βλεπω παο...

      Διαγραφή
    2. Πάλι τα ίδια Τσαγκουρνη; Σε λίγο θα εμφανιστεί κι ο άλλος ο κολλητός σου ο 77 και θα αρχίσει τις χολερικές προβλέψεις. Δεν βάλατε μυαλό μετά τα περσινά πατσαβουριασματα που φαγατε.

      Διαγραφή
    3. Θα το'χανα αλλά νομίζω συμφωνείς οτι 6.5 λεπτά άποντο Ολυμπιακό σε τέταρτη περίοδο δύσκολα μπορούσε κανείς να προβλέψει.

      Διαγραφή
  11. Αν και δε νομίζω να δουλέψει, ακόμα και να είναι αληθινό θα το μπλοκάρουν
    https://www.youtube.com/watch?v=7l77oUUKNAc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. με ένα ψηλό στο β μερος ο οσφπ...δύσκολα τα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 26-26 σκορ ημιχρονου. Να το χαιρομαστε το κυπελλο. Συγχαρητηρια να δωσουμε και στην ΕΟΚ.

    Δεν πειραζει, ο Ολυμπιακος να παιζει κεκλεισμενων και τα αλλα ειναι δευτερευτοντα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενω περσι εμεις στο κυπελο με τοσους παιχτες εκτος ηταν καλα;; η μηπως ξεχασατε το κεκλεισμενων στο ΟΑΚΑ.Ελεος με την κλαψα σας.Οταν δεν σας φταιει η διαιτησια σας φταιει το κεκλεισμενων.

      Διαγραφή
  14. υπαρχει καποιο λινγκ, λαιφ
    στατιστικων;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν δεν ανέβει ο Πάβλοβιτς ίσως πρέπει να δοκιμαστεί και ο Χρλμπόπουλος στο 3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει είναι τραγικό, ο Πάυλοβιτς νομίζει ότι παίζει σε αλάνα της σερβίας
      και ο Τζώρτζεβιτς δεν βάζει τον Χαραλαμπόπουλο, έλεος τραγικά πράγματα, τι περιμένει δηλαδή;

      Διαγραφή
  16. Welcome back to the age of Πέδουλας...

    μια χρονιά μόνο άντεξε τελικά το "ανοιχτό" μπάσκετ στην Ελλάδα...

    2/11 τρίποντα, 50% βολές, 14 λάθη, και νικάει 33-38... Ηell yeah!

    ρε Γιανγκ, ήμαρτον ρε συ. Ήμαρτον που θα 'λεγε κι ο φαφούτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. σφαιρο-σασα 0-1...για μένα η έλλειψη φιλικών κ η αύρα του σλούκα, άλλος παίκτης ο δδ ξεκούραστος. Πιστευω να δούμε καλυτερο ματς σε 10 μέρες, με κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα πληρωσει τις επιλογες του ο Σφαιροπουλος. Ειναι νωρις βεβαια αλλα αυτη η ομαδα που εφτιαξε εχει δυο παικτες να βαζουν την μπαλα στο καλαθι (Πριντεζη και Λοτζεσκι). Δε φτανουν. Ο Σπανουλης που ξεραμε δεν υπαρχει πια. Ειναι αριστος ακομα σε αλλους ρολους αλλα δε γινεται να περιμενουν απο αυτον να τραβηξει στο σκοραρισμα.Επισης, παραλογα τα λεφτα που πηρε ο Γιανγκ. 300 χιλιαρικα μαξιμουμ επρεπε να του δωσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. οσο δε γινεται αποσπανουλοποιηση αυτα θα βλεπουμε. Ο παο πια μπορει και χωρις το διαμαντιδη, ο ολυμπιακος ακομα ειναι στο "αν παιξει ο σπανουλης, θα νικησουμε"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολυ μεγαλυτερο βαθος ο Παναθηναικος απο τον Ολυμπιακο.
    Ο Κουζμιτς εδειξε οτι δεν χρειαζεται να εισαι 2.02 για να εχεις γρηγορα ποδια, ο Βλαντο εδωσε απαντησεις και δειχνει ποσο διαφορετικα μπορει να παιξει ενας παιχτης με εναν ακομα να μοιραζεται την θεση.
    Πολυ λιγος ο Ολυμπιακος ποσοτικα. Οταν Αγραβανης/Αθηναιου/Παπαπετρου/Τσαιρελης περνουν τοσο πολυ χρονο καταλαβανεις οτι υπαρχει προβλημα.Τραγικη επιλογη να παρει ο Ολυμπιακος 3 σεντερ ξενο και να μεινει γυμνος στο 3/4

    P.S. Ειναι δευτερο παιχνιδι που καθαριζει ο Βλαντο μεσα στο ΣΕΦ. Καλη η κριτικη, ασχημο πραγμα η ισοπεδωση. Ποσο μαλλον η συγκριση με τον Παπαπετρου που μπασκετικα πιθανως να εχει σπουδαιο μελλον, αλλα μεχρι αυτη την στιγμη δεν μπορει να ειναι ο αναπληρωματικος SF του Ολυμπιακου.Ενταξει ο Αγραβανης ειναι απο αλλο ανεκδοτο. Ο Petway μοιαζει Garnett μπροστα του.
    Aleister

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μιλουτίνοφ ήρθε για να μην πάει στον παο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει κάποιον καλό σουτέρ, ρίσκο...όπως κ να έχει πρέπει να περιμένει κανείς, κ να σταματήσει επιτέλους αυτό με τα 30-40 τρίποντα, εκτός κ αν βάσει στατιστικής πιστεύουν ότι θα χάνουν 2-3 αγώνες το χρόνο κάνοντας τον σταυρό τους να μην είναι κομβικοί, όπως σήμερα.

      Διαγραφή
  21. Στα τελευταία λεπτά έπαιζαν οι Χάκετ Αθηναίου και όχι ο Σπανούλης. Αν δεν τραυματίστηκε, υπάρχει θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eκανε τον Ολυμπιακο Πανιωνιο ο Σφαιροπουλος. Εφτασε ο Ολυμπιακος να παιζει με Στρομπερι, Αθηναιου, Αγραβανη, Παπαπετρου, Γιανγκ. Δε φτανουν τα μπρατσα και το ξυλο. Δεν ειναι μπασκετ αυτο. Ειπαμε να παιζεις πιεστικη αμυνα αλλα πρεπει να εχεις και παικτες που να ξερουν μπασκετ. Αν δεν ειχε αυτα τα χαλια στις βολες σημερα ο Παναθηναικος θα κερδιζε με 15 ποντους διαφορα. Να γινουν διορθωτικες κινησεις οσο υπαρχει χρονος.

      Διαγραφή
  22. Δεν είδα το ματς, αλλά μπήκα να δω τι έγινε και βλέπω τα εξής στατιστικά: 66 φάουλ, 78 εκτελεσμένες βολές, 9/46 τρίποντα, 34 λάθη. Πρέπει να έβγαλαν μάτια οι δυο ομάδες, υπερθέαμα! Διαμαντίδης 1/1 δίποντο και 16 βολές; Πώς γένεν αυτό;

    Τέλος πάντων, αν η ΕΟΚ πιστεύει ότι αυτό είναι διαφήμιση του μπάσκετ, ας συνεχίσει να διοργανώνει το κύπελλο με τον ίδιο τρόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. aφου ειδες τα στατιστικα θα ειδες και τα ποσοστα του οσφπ στο τριποντο βαρεσανε 30 σε αντιθεση με τον Παο που βαρεσε 16.Οι πολλες βολες προηλθαν και απο τα εσκεμμενα φαουλ που κανανε στο τελος και ανεβηκαν οι βολες υπερ μας

      Διαγραφή
    2. Μα δεν τα είπα ως ένδειξη εύνοιας υπέρ του ΠΑΟ, αλλά ως ένδειξη άθλιου θεάματος. Και 5-6 φάουλ να έγιναν στο τελευταίο λεπτό, πάλι μιλάμε για 60 φάουλ. Τραγικά πράγματα. Εδώ ο νικητής έκανε 19 λάθη και είχε 25% στο τρίποντο και κέρδισε άνετα. Τι να λέμε τώρα.

      Διαγραφή
  23. το καλύτερο ρόστερ σήμερα κέρδισε,έστω και αν βασικότατοι παίχτες ήταν κακοί. ο πάγκος σήμερα έκανε καλό στον γιάνκοβιτς(αν και ο πάβλοβιτς ήταν μέτριος,αλλά δεν πειράζει αφού μας βγήκε σε καλό με τον πεισμωμένο γιάνκοβιτς). στα θετικά ο πλήρης έλεγχος των ριμπάουντ από την ομάδα μας

    για την ομάδα-φόβητρο(γελάμε) τι να πει κανείς. μάλλον το πάθημα του πέδουλα που έπαιζε το ίδιο μπάσκετ,δεν έγινε μάθημα. με μοναδικό αξιόπιστο σουτέρ τον λοτζέσκι και γύρω τους ΚΑΚΟΥΣ σουτέρ αγραβάνη,πρίντεζη,φράουλα,χάκετ κλπ δεν πας πουθενά αν οι αντίπαλοι κάνουν απλά τα βασικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο παο εχει αρχισει την να μπορει να παιζει και χωρις τον αρχηγο.. ο ολυμπιακος οχι, ποσο μαλλον που εχασε τον σλουκα, τον μοναδικο ελληνα που θα μπορουσε να αναπληρωσει το κενο του.
    Για παβλοβιτς τον ειδα απο τα φιλικα οτι δινει πονο σε αμυνα και επιθεση, με κλεψιματα, ριμπαουντ ξυλο, και καλαθια που εχουμε να δουμε απο ματσιουλης.
    Καλαθης σε δημιουργια οταν βρηκε χωρους απλα φανταστικος..
    Γιανκοβιτς ισως η πρωτη φορα που δικαολογησε το ονομα του στο παθος που εβγαλε.
    Κουζμιτς δεν πηδαει εφημεριδα!! αλλα με καλη δουλεια σε αμυνα
    Ραντουλιτσα ασχολιαστος, στην αμυνα ειναι βαρυτατος!!!
    Ο γκιστ δεν ξερω κατα ποσο ηταν ετοιμος να παρει τοσο χρονο...
    Μεγαλο θεμα στον ολυμπιακο το περιφερειακο σουτ.. εκτος απο λοτζεσκι σπανουλη παπαπετρου δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος αλλος που να μπορει να απειλησει. Ισως το 2μο χακετ στρομπερι να ηταν υπερβολη για την περιφερεια απο την στιγμη που κανενας τους δεν εχει το σουτ.
    Ο πριτεζης πολυ μονος του στο 4...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πιο ευκολα απο οτι περιμενα... Ας δουμε και το δευτερο ματς για συμπερασματα...

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπα φιλε μου , ουτε εκει ειναι για συμπερασματα, ειναι πολυυυυ νωρις , το μονο που μπορουμε να δουμε αυτη την περιοδο ειναι ενα δειγμα απο τους παιχτες, ενα δειγμα απο τα κενα που υπαρχουν , ενα μικροοοο δειγμα της δουλειας που γινεται

      Διαγραφή
  26. Χάλια, πολύ χάλια παιχνίδι, εντελώς αχρείαστη αυτή η ταλαιπωρία και για τους δύο. 46 βολές ο ΠΑΟ, 32 ο Ολυμπιακός, 78 σύνολο, δε νομίζω οτι χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο για όποιον δεν είδε το παιχνίδι.

    Ίσως λίγο υπερβολικά προφανές το πρόβλημα του Ολυμπιακού στο (ελεύθερο) σουτ αλλά δεν είναι ομάδα του 25%, ούτε ομάδα που θα κάνει 6 λεπτά να σκοράρει σε τελευταία περίοδο, οπότε οκ, ας περιμένουμε να δούμε. Ο Young σίγουρα είναι για περισσότερα απο αυτά που έδειξε σήμερα πάντως. Ο Αγραβάνης απο μυαλό τίποτα, τα ίδια με πέρυσι. Πάγιο αίτημα δικό μου για φέτος, περισσότερος Αθηναίου, νομίζω μπορεί να βοηθήσει αρκετά.

    Για ΠΑΟ έχω δυο ενστάσεις. Το πρώτο είναι το DNP των Χαραλαμπόπουλου και Παπαγιάννη. Σε βραδιά που ο Pavlovic (κυρίως) και ο Γιάνκοβιτς δεν τράβηξαν, που τα τριάρια του αναγκαστικά πήραν χρόνο και στο 2 και που ο ΟΣΦΠ πονούσε σε ποσότητα στο 5 και με όλους τους ψηλούς να φορτώνουν φάουλ απο νωρίς, το βρίσκω τουλάχιστον περίεργο σαν επιλογή (επιεικώς για να μην πω κάτι πιο βαρύ). Το δεύτερο είναι η απόλυτη έλλειψη σοβαρότητας που έδειξαν παίκτες και πάγκος απο το 36 και μετά. Μιλάμε για φρικτά πράγματα, ο Ολυμπιακός που δεν είχε σκοράρει καθόλου στη τέταρτη περίοδο πρόλαβε να σκοράρει στα τελευταία 3.5 λεπτά 20. 20!!! Σε 3.5 λεπτά. Και όχι με βομβαρδισμό απο το τρίποντο αλλά με καρφώματα, πόντους απο επιθετικό rebound και με lay up και με βολές. Δηλαδή, ομάδα που κυνηγάει στο σκορ πήγαινε σε βολές, ξανά και ξανά. 20 σε 3.5' έχοντας σκοράρει 44 σε 30'!!! Και με τον ΠΑΟ να κρατάει σε DNP τους πιτσιρικάδες του. Δεν ξέρω αν έχω ξαναδεί κάτι πιο τραγικό σε αγώνα μπάσκετ, πραγματικά. Κύριε Sale δεν ξεκινήσαμε καλά τη σχέση μας.

    Μια ένσταση και για τους δύο προπονητές. Παίδες έλεος με τις αλλαγές, έλεος, μπάσκετ παίζουμε, μην ξεχνιόμαστε, ε;

    Highlight του αγώνα σε ένα τόσο χάλια παιχνίδι ο εκφωνητής του άδειου γηπέδου που τα έλεγε και στα αγγλικά και με συνοδεία ηχητικών εφέ. Δεν είμαι σίγουρος πιο ήταν πιο γραφικό, αυτό ή οι μαζορέτες στο ΟΑΚΑ πέρυσι;

    Χάλια, πολύ χάλια. Ελπίζω να μη δούμε τέτοιο έκτρωμα και στο ΟΑΚΑ. Λογικά θα βοηθήσει που θα'χει και κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλο παιχνιδι βλεπαμε Χρηστο
      Aleister

      Διαγραφή
    2. Τρολαρεις ή αληθεια τωρα ??

      Droga

      Διαγραφή
    3. Χάλια φίλε. Πολύ χάλια το άρθρο σου. Χειρότερο κι από του Τζόρτζεβιτς ένα πράμα...

      Διαγραφή
    4. το οτι δεν επαιξαν οι μικροι ειναι για να ρολαρουν οι βασικοι.. δεν ειναι δυνατον να ζηταμε απο παιχτες που μολις γυρισανε απο ταξιδι προετοιμασιας να μπαινουν μεσα και να μασανε σιδερα. Ο παβλοβιτς μονο σε μενα αρεσε?? και αν ναι γιατι???
      Ο σαλε οποτε δικαιολογηται για τους μικρους, ισως να υπαρχει μια ελαχιστη ενσταση στο αν επρεπε να παιξει τοσο ο γκιστ απο δεν ειχε δωσει κανενα φιλικο.
      Ο σαλε εσβησε σπανουλη , ουτε καν πηρε τις τελευταιες επιθεσεις!!
      Γενικα εκανε καλο διαβασμα οποτε η κριτικη νομιζω εινια ανουσια για το αν εβαλε μεσα τα 19 χρονα την στιγμη που ειχε λυσεις στον παγκο!!
      Πιο ορθη παρατηρηση θα ηταν το σχημα γκιστ φωτση για πολυ ωρα στο παρκε την στιγμη που θελαμε ποντους στην επιθεση. Ισως για τις αμυνες που ομως οπως ανεφερες ολοι οι ποντοι ηταν μεσα απο το τριποντο αρα δεν δουλεψε το συγκεκριμενο σχημα

      Διαγραφή
    5. Εχει δικιο ο Χρηστος. Οταν εχει συνηθισει να βλεπεις το υπερθεαμα που απεδιδε η ομαδα του Πεδουλακη ειναι λογικο να μην παλευεις αυτο που ειδες σημερα. Σε καταλαβαινω.

      Διαγραφή
    6. Ρε Χρήστο, μια ερώτηση. Ποιό τριάρι του ΠΑΟ πήρε σήμερα χρόνο στο 2;

      O Βλάντο ήταν μια χαρά σήμερα.

      Διαγραφή
    7. Για όποιν θέλει να συζητήσουμε στα σοβαρά :

      Για 77, παρεξήγηση, ήθελα να γράψω οτι ήταν γνωστό εκ των προτέρων οτι ίσως χρειαστεί να κατέβουν εκεί άρα δεν θα έστεκε κάτι του στυλ "δεν είναι έτοιμοι". My bad. Για τον Γιάνκοβιτς διαφωνώ, αλλά οκ μέσα στο γενικό χάλι μπορώ να δεχτώ οτι ήταν οκ. Για ΠΑΟ μου άρεσε αρκετά το πως ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού ο Feldeine, φιλότιμος όπως πάντα ως τώρα ο Kuzmic και (παραδόξως) μου αρέσε και ο Καλάθης παίζοντας κάτω απο αυτό που μπορεί ομως.

      Για chris nas : ούτε τους προπονητές, ούτε τους παίκτες θέλω να κάνω κριτική απο τόσο νωρίς, θετική ή αρνητική και εννοώ όσον αφορά την αξία τους. Δε ζητάω να μασάνε σίδερα ούτε να βγάζουν μάτια, σοβαρότητα όμως δε νομίζω να είναι παράλογο να ζητάς, ακόμα και σε αυτό το σημείο. Αλλά το τελευταίο 3λεπτο του ΠΑΟ θα έπρεπε να είναι εντελώς διαδικαστικού χαρακτήρα. Το οτι δεν ήταν δεν οφείλεται σε κάποιο πάθος που επέδειξε ο Ολυμπιακός αλλά στην έλλειψη σοβαρότητας του ΠΑΟ. Πρόβλημα για μένα. Δεν υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί DNP στους Χαραλαμπόπουλο/Παπαγιάννη σήμερα για μένα. Μικρό χρόνο θα το καταλάβαινα. DNP όχι. Για Σπανούλη νομίζω οτι ήταν προφανές πως δεν ήταν σε καλή κατάσταση, ασχέτως του πως τον αντιμετώπισε ο Σάλε. Ο Pavlovic όχι, δεν μου άρεσε (και είμαι fan, απο την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε).

      Διαγραφή
    8. ισως και να εισαι σωστος σε οτι λες με τους μικρους και να μπορουσαν να παρουν χρονο ειδικα ο παπαγιαννης την στιγμη που ο ραντου ηταν σε κακη κατασταση απο την στιγμη που του βγηκε του κοουτς , αναμονη να δουμε τι εχει στο μυαλο του με την αξιοποιηση τους

      Διαγραφή
    9. Χρήστο, οι μικροί δεν είναι ακόμη έτοιμοι για τέτοια ματς. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι και να μην έχουμε απαιτήσεις. Η δουλειά του Σάλε σ’ αυτό το κομμάτι θα κριθεί όσο τρέχει η σεζόν. Αν δηλ. δεις και τον Γενάρη DNP σ’ ένα τέτοιο ματς, τότε ναι θα χρειαστούν εξηγήσεις. Δεν σου κάνει εντύπωση ότι ενώ ο Ραντούλιτσα ήταν χάλια, ο Κούζμιτς είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και ο Γκιστ έπαιξε επίσημο ματς μετά από 6-7 μήνες δεν πήρε χρόνο ο Παπαγιάννης; Τα ίδια ισχύουν και για τον Χαραλαμπόπουλο.

      Διαγραφή
    10. Διαφωνώ κάθετα οριζόντια και πλαγίως οτι οι μικροί είναι για 0 λεπτά σε τέτοια ματς. Και προφανως μου κάνει φοβερή εντύπωση οτι δεν πήραν χρόνο, γι'αυτό και το επισημαίνω. Δέχομαι (προφανώς) αυτό που λες για το DNP τον Γενάρη και οκ ήταν ένα παιχνίδι, θα δούμε αν ήταν συγκυριακό στην πορεία της χρονιάς.

      Διαγραφή
    11. Τί λες ρε φίλε και το συνεχίζεις κιόλας. Ότι δεν σου άρεσε το DNP δύο 18αρηδων σε ματς τίτλου, στη δέκατη μέρα του προπονητή σου στο πάγκο της ομάδας και τη στιγμή που το βασικό σου τριάρι ήταν MVP του ματς; Ή ότι το +15 έγινε +7 από μία από τις πιο σκληροτράχηλες ομάδες της Ευρώπης με ευθύνη του προπονητή σου; Δηλαδή το +15 έγινε μόνο του; Ή για το καλύτερο όλων ότι "ήταν προφανές" ότι ο Σπανούλης δεν ήταν σε καλή κατάσταση ανεξάρτητα του πώς τον αντιμετώπισε ο Σάλε; Και θέλεις να σε πάρουμε και στα σοβαρά; Με όλη την ευγένεια δεν έχω ακούσει τίποτα πιο ασόβαρο.
      tsou

      Διαγραφή
    12. Γεια σας παιδια.
      Χρηστο ο μονος μικρος που μπορουσε να παιξει σημερα ειναι ο Χαραλαμποπουλος,να χωσει 1-2 τριποντα και να φαει 3-4 ποντους στην αμυνα.Σε τετοιες στιγμες ομως κοιτας να τελειωνεις τη δουλεια ωστε να εξελισσονται τα ταλεντα σου χωρις μεγαλο αγχος.Σκεψου οτι κατα 95% ο Παο εχει κατακτησει ηδη τον εναν τιτλο.Τωρα σε κατι παιχνιδια Α1 μπορει να τους βαλει ευκολα για πολλα λεπτα χωρις μεγαλο αγχος...
      Το θεμα ειναι να κερδισουν αυτα τα παιδια τη συμμετοχη τους μεσω της προπονησης και οχι επειδη ολος ο κοσμος τα θεωρει ταλεντα...

      WILKINS

      Διαγραφή
    13. Chris, αλλο ματς βλεπαμε; Δεν λεω οτι εβγαλαν ματια τα 3αρια, αλλα για πρωτο ματς και μαλιστα τοσο κρισιμο ηταν απλα θετικοτατοι! Για τα νεα παιδια τωρα. Εχεις μπερδεψει την αναγκαιοτητα των μικρων του Ολυμπιακου (που εγινε απο επιλογη, για την εξελιξη τους), με την υπαρξη και εξελιξη των μικρων του ΠΑΟ. Περα του οτι μιλαμε για παιδια 18 χρονων και οχι 20, που δεν εχουν ουτε την προσωπικοτητα, ουτε την ψυχολογια για αυτα τα ματς, περα του οτι ειχαμε πολυ καλυτερες επιλογες για αυτες τις θεσεις, καθως ξεχνας οτι μιλαμε για ματς ΤΙΤΛΟΥ, ακομη και αν δεχτω οτι επρεπε να παρει καποια λεπτα ο Παπαγιαννης στο 5, ποιος σου λεει οτι θα επαιζε καλυτερα απο τους αλλους δυο; Ποιος σου λεει οτι εστω η εμπειρια θα τον βοηθησει; Συνειδητοποιεις οτι ισως του κανεις ψυχολογικη ζημια; Ο Χαραλαμποπουλος οντως θα μπορουσε να βοηθησει, αλλα αν συγκρινουμε τις βοηθειες αυτου και των Παβλοβιτς-Γιανκοβιτς, θα συμπερανουμε οτι θα εκανε ζημια στην ομαδα και στην εκβαση του αγωνα, με οτι συνεπαγεται αυτο για τον ιδιο και οχι για την ομαδα. Ο Γιανκοβιτς και ο Παβλοβιτς (κυριως αυτος) επαιξαν σημαντικες αμυνες στα δυνατα κορμια του Ολυμπιακου, εκει που ο Χαραλαμποπουλος δεν το εχει ακομα και σιγουρα προσφεραν περισσοτερα απο οτι θα προσφερε ο Χαραλαμποπουλος στην επιθεση.
      Ο Ολυμπιακος αναγκαζεται να ζησει απο την αποδοση των μικρων του, που επαλαμβανω, ειναι 2-3 χρονια μεγαλυτεροι! Ηταν επιλογη τους, για να εξελιξουν τους μικρους. Και ισχυει οτι το κανουν εξαιρετικα μεχρι τωρα. Αλλα δεν ειναι ο Χαραλαμποπουλος και ο Παπαγιαννης τα αντιστοιχα παραδειγματα στον ΠΑΟ. Το αντιστοιχο παραδειγμα στον ΠΑΟ θα ηταν ο Μποχωριδης. Ναι, αυτος σημερα θα επαιρνε χρονο για να ξεκουρασει τους playmakers, ασχετα αν θα τον αξιοποιουσε ή οχι.

      Για να το κλεισω. Η συμμετοχη τους και μονο για μερικα λεπτα ΔΕΝ θα τους βοηθουσε, καθως δεν ειναι ακομα ΕΤΟΙΜΟΙ για αυτον τον ρολο. Αντιθετα μπορει να τους δημιουργησεις τυψεις σε περιπτωση αποτυχιας. Ο ρολος των αναγκαιων λεπτων (λιγων ή πολλων) στα ντερμπι ή στα ματς που κρινουν τιτλους θα τον εχουν σε 1-2 χρονια. Προς το παρων, θα παρουν χρονο σε πιο αδιαφορα ματς, στην Ευρωπη και στην Ελλαδα. Καλο ειναι κιολας να μπει μεσα τους το στοιχειο του ανταγωνισμου και της διεκδικησης στην ομαδα. Ακομη και αν, λεμε τωρα, ο Χαραλαμποπουλος (γιατι ο Παπαγιαννης θελει δουλεια) βγαλει ματια στα πιο αδιαφορα ματς, δεν θα το διακινδυνευα να τον βαλω σε ματς μεγαλης κρισιμοτητας. Επαναλαμβανω, οχι τοσο για την ομαδα, αλλα για την εξελιξη του ιδιου. Ειναι πολυ λεπτο το θεμα της εξελιξης των μικρων και ο Τζορτζεβιτς, ακομη και ο περσινος Ιβανοβιτς, ξερει περισσοτερα απο εμενα και εσενα.

      Διαγραφή
    14. Christos Tsagkournis άλλαξε ομάδα ρε φίλε. Μέσα στην κλάψα σε κάθε σχόλιο να πούμε. Ελεος.

      Pozy

      Διαγραφή
  27. Τι ειπε παλι ο θεουλης ο Καρυδας!!

    Κατανοω βεβαια τον πονο του και ομολογω την αμαρτια μου το να βλεπω σε τετοιες βραδιες τη φατσα του μαζι με αυτη του Αυγουλη ειναι ολα τα λεφτα.

    ΠΡΩΤΗ του κουβεντα στο σχολιο μετα απο αυτο που ειδαμε τελος παντων ηταν η εξης..
    ''Ο Παναθηναικος ειναι μια ομαδα που φετος θα ζει απο το σουτ/τριποντο''.

    Χαχα,θεουλης πραγματικα.
    Αμυνα φαινεται τιποτα,
    συνεργασιες μηδεν,
    μπασιμο αστο καλυτερα,
    αφνιδιασμο ουτε λογος
    ουσιαστικα μας εβγαλε Αλμπα και κατω...αν δε εχουμε δλδ κατι σαν 50% στα τριποντα δε νικαμε φετος.

    Αυριο τα λεμε και για το ματς,πανω κατω πηγε οπως το βλεπαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού δεν είπε ότι φταίει ο Βασιλακόπουλος πάλι καλά να λες.

      Διαγραφή
    2. o τακης τσουκαλας του μπασκετ σε ενα ματς που ο ολυμπιακος εκτελεσε 30 τριποντα και ο παναθηναικος 16 ειπε την μαλ...... του

      Διαγραφή
  28. Σημαντική νίκη ψυχολογίας για τον ΠΑΟ, ειδικά για τα παιδιά που ήταν και πέρσι στην ομάδα και βίωσαν το βαρύ 0-5. Δεν γίναμε σοφότεροι από την εικόνα των ομάδων που είναι φανερά ανέτοιμες. Τα προβλήματα και των δύο που έχουν τονιστεί κι εδώ από αρκετούς ξεδιπλώθηκαν στο παρκέ. Μένει να δούμε πως θα τα διαχειριστούν οι δύο κόουτς προϊόντος του χρόνου. Ήταν το πρώτο ματς, σημαντικό μεν, αλλά η χρονιά μόλις άρχισε και θα είναι μακριά και δύσκολη. Μερικά σύντομα στοιχεία που ξεχώρισα :

    ΠΑΟ

    - Η ομάδα χρειάζεται έναν 4ο γκαρντ. Το πράγμα φωνάζει. Σήμερα ήρθε η νίκη με Νικ-Ραντούλιτσα μέτριους. Ο Νικ φορτώθηκε νωρίς με φάουλ και βγήκε εκτός ρυθμού ακριβώς λόγω της έλλειψης του 4ου γκαρντ αφού αναγκάστηκε να πάει απ’ την αρχή στον Σπανούλη. Χρειάζεται προσοχή γιατί έχει πέσει μεγάλο βάρος στο παιδί. Είναι μεγάλη κλάση αλλά όχι υπεράνθρωπος.
    - Είδαμε αρκετά τον Γκιστ στο 5. Αναμενόμενο. Το θέμα είναι, λοιπόν, αφού παίζει αυτά τα σχήματα ο Σάλε γιατί δεν πήρε αυτόν τον έρμο τον mobile.
    - Μου άρεσε σήμερα μετά από καιρό ο Βλάντο. Το παιδί απελευθερώθηκε από το αποκλειστικό βάρος στο 3 και έκανε αυτά που μπορεί.
    - Καλός κι ο Φελντέιν και κυρίως καθόλου ψαρωμένος.
    - Το κοουτσάρισμα του Σάλε ικανοποιητικό. Μου άρεσε η ψυχραιμία του αν και μερικές φορές το παράκανε με τις αλλαγές μην αφήνοντας μια πεντάδα να ρολάρει. Καλό κι αυτό που είπε στον πάγκο ότι ‘’μην τρελαίνεστε ένα ματς πήραμε, έχουμε άλλα 70’’. Το ότι η ομάδα διαχειρίστηκε το ματς σωστά παρά την κακή ημέρα βασικών παικτών είναι credit στον κόουτς.
    - Ο Ραντούλιτσα ώρες ώρες δείχνει να είναι στην κοσμάρα του.
    - Είδα ελάχιστο p’n’r’.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

    - Μεγάλο πρόβλημα στο μακρινό σουτ. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν πληγώθηκε ο ΠΑΟ στο 5 με τα βαριά πόδια. Οι σέντερ των πράσινων έμεναν πάντα πίσω αφού έδιναν αφειδώς τα σουτ.
    - Υπερβολική εξάρτηση από τον Σπανούλη ο οποίος είναι πια 33. Δεν υπάρχει δεύτερη πηγή δημιουργίας.
    - Ο Σφαιρόπουλος το ‘χασε λίγο στην αρχή του 4ου 10λέπτου που έτρεξε το καθοριστικό σερί ο ΠΑΟ. Δεν βάζεις τον Αθηναίου, κόουτς, να σου γυρίσει τέτοιο ματς. Φέτος, οι απαιτήσεις είναι περισσότερες αφού η στελέχωση είναι δική του.
    - Ο Γιανγκ είναι τέρας της φύσης αλλά δεν ελέγχει καλά το σώμα του. Χρειάζεται δουλειά σ’ αυτόν τον τομέα.
    - Ο Παπαπέτρου πρέπει να δουλέψει κι άλλο. Φέτος έχει μεγάλη ευκαιρία. Δεν τον είδα ψυχολογικά έτοιμο.
    - Αν χτυπήσει ο Πρίντεζης, έχετε γεια βρυσούλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για το γκαρντ το εχω αναφερει αρκετες φορες, και δεν ξερω κατα ποσο θα βοηθησει ο μποχω ακομη και οταν γυρισει... ισως να περιμενουν την επιστροφη παππα μαζι με τον μποχω
      Ο ραντου βαρυς βρε παιδι μου και δεν μπορεσε να παρει την μπαλα και στην επιθεση!! Για αυτο και εμεινε και εξω απο το παρκε αφου ετρωγε ευκολα ποντους και δεν μπορουσε να τους απαντησει

      Διαγραφή
    2. Αργεί η επιστροφή του Μποχωρίδη και ο Παππάς θα χρειαστεί χρόνο όταν γυρίσει για να βρει ρυθμό. Αυτούς τους 2 μήνες, τι γίνεται; Χρειάζεται ένας γκαρντ να παίρνει 10’-15’ για να αποφορτιστεί ο Νικ και να μην παίζει πάνω από 20’ ο Μήτσος. Σήμερα π.χ. χρεώθηκε με 2 φάουλ ο Νικ έχοντας αναλάβει τον Σπανούλη. Έτσι αχρηστεύτηκε στο α’ μέρος και μας έλειψε στην επίθεση. Αν υπήρχε ο παίκτης που λέμε, θα ξεκινούσε 5άδα και θα έπαιρνε πάνω του την φθορά των φάουλ και το κυνηγητό του Σπανούλη.
      Για τον Ραντούλιτσα θα έχουμε πολλή κουβέντα όλη τη χρονιά. Ο τύπος είναι ευχή και κατάρα.

      Διαγραφή
    3. Σωστα. Επρεπε να εχει κι ο Παναθηναϊκος εναν παικτη επιπεδου Αθηναιου. Θα του ηταν πολυ χρησιμος ακομα και με Παππας - Μποχωριδη. Ενα ζευγαρι επιπλεον ποδια για να πιεζουν δεν ειναι ποτε αχρηστα. Ο Ραντουλιτσα ειναι οπως λες αλλα εχεις το βαθος για να το αντεξεις. Εγω νομιζω οτι μπορει να δινει χρησιμα λεπτα κι ο Παπαγιαννης. Ειναι γρηγορος, ειναι καλος τεχνικα και ειναι καλος τακτικα.

      Διαγραφή
    4. 77, φωνάζει αλλά είναι και δύσκολη απόφαση, με τον Μποχωρίδη τι κάνεις όταν γυρισει; Είτε πάρει είτε δεν πάρει θα το καταλαβω, θα προτιμούσα όμως να μην πάρει, νομίζω πως μπορεί να το καλύψει μέχρι τον Δεκέμβρη/Γενάρη.

      Διαγραφή
    5. Χρήστο, είναι απλό. Τον παίρνεις για 2 μήνες κι αν οι τραυματίες γυρίσουν 100% τον στέλνεις. Αλλιώς, τον κρατάς για κάλυψη είτε του ενός είτε του άλλου. Με 3 γκάρντ δεν βγαίνει ειδικά απ' τη στιγμή που κανένα απ' τα 3άρια σου δεν μπορούν να κατέβουν στο 2.

      Διαγραφή
    6. Κι αν βγει περίπτωση Blums; Τι τον κάνεις μετά; Εγώ θα κατέβαζα τριάρι στο 2 για μικρά διαστήματα, κι ας συμφωνώ οτι δεν κατεβαίνουν εύκολα ούτε ο Βλάντο ούτε ο Pavlovic.

      Διαγραφή
    7. Φιλε 77 ο Βλαντο μπορει να κατεβει ανετα στο 2.

      -Makos 13-

      Διαγραφή
  29. καλησπερα......εμενα δεν μου αρεσουν τα πολλα λογια ενα θα πω....οταν στην καλυτερη φαση της καριερας τους ο ενας διωχνει τον σλουκα και ο αλλος παιρνει τον καλαθη ολα εχουν παρει το δρομο τους......ο ολυμπιακος ειναι οπως ο παναθηναικος του 2012 με σπανουλη πλεον σε δραματικη πτωση(οπως τοτε ο μητσος)......πραγματικα απορω με την αποφαση τον αγγελοπουλων να μην κρατησουν τον σλουκα(ευκολα η μαλακια της χρονιας)....οσο για αυτους στην νοβα απλα δεν αντεχονται τους εχω βαρεθει οι τυποι νομιζουν οτι ο κοσμος κρεμετε απο τα χειλη τους...........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και φαντασου να γινοταν η στραβη και να ερχοταν στον παο , με 3αδα διαμανταρο καλαθη και σλουκα...
      Ο ζησης εχει κλεισει καπου αραγε??? μια χαρα θα μου κολλουσε...
      ασχετο , ο παναθηναικος μετρησε 4 φιλικα, και ταξιδια σε ολο τον κοσμο.. ο ολυμπιακος γιατι ηταν κουρασμενος??

      Διαγραφή
    2. Ποση αληθεια φιλε stonerook εμπεριεχουν αυτα που εγραψες...Δε γινεται να εισαι οργανισμος με 2 συνεχομενες ευρωλιγκες και εναν τελικο και να υποτιμησεις το ρολο του Σλουκα στην ομαδα για 300.000 ευρω και 10 λεπτα χρονου παραπανω...Μιλαμε για παικτη μονο 26 χρονων που οπως βλεπω εγω το μπασκετ δεν εχει δειξει ακομα(παρα τις 2 κατακτησεις ευρωλιγκας) ουτε το 50-60% απ οτι μπορει να κανει ως βασικος...

      WILKINS

      Διαγραφή
    3. το χειροτερο ειναι οτι ο καλαθης οταν εφυγε ειχε το ψωνιο του ΝΒΑ στο μυαλο του....ο σλουκας χαθηκε οπως ακριβως λες εσυ.....τα λαθη πληρωνονται...........και για να παω ενα βημα μπροστα ειναι χρονια συμβολαιου για σπανουλη με οτι αυτο συνεπαγεται.........τι θα κανει ο ολυμπιακος?.....stonerook

      Διαγραφή
    4. o dd μπορει να ηταν σε πτωση αλλα δεν ηταν ποτε αρνητικος για την ομαδα.Οσο για τον Σπαν δεν ειναι η πρωτη φορα που δεν ειναι καλος με εμας δεν σημαινει οτι τελειωσε.

      Διαγραφή
    5. Ο Καλαθης ειναι παικτης NBA,απλα δεν εχει τα σουτ του Ντραγκιτς ή εστω του Ουντριχ, για να του δωσει μια ομαδα συμβολαιο 4-5 εκατ το χρονο.Ευτυχως βεβαια για Παο...

      Ξερεις τι μου θυμιζει η αποκτηση του Σλουκα απο Ζοτς;
      Η εκδικηση ειναι ενα πιατο που τρωγεται κρυο...
      Τι του εκανε του Ζοτς ο Ολυμπιακος;Του πηρε απο τα 2 ποιντ(3D-Σπαν)το ενα το μικροτερο σε ηλικια...Ετσι του πηραξανε την ομαδα,παρα τη κατακτηση της ευρωλιγκας το 11,αφου εφυγε τελικα και πηγε Φενερ...
      Με το ιδιο νομισμα τους πληρωσε ο Ζοτς φετος...Απο την πιο πετυχημενη ομαδα της τριετιας στην Ευρωπη,πηρε απο τους δυο μεγαλους κοντους που διεθετε τον εναν,που ειναι και μικροτερος σε ηλικια..

      WILKINS

      Διαγραφή
    6. Φιλς chris nas o Ζησης εχει κλεισει στην Μπαμπεργκ

      -Makos 13-

      Διαγραφή
  30. Νομίζω ότι μετά το απόλυτο σοκ της αποχώρησης του μεγάλου Ζέλικο, η ομάδα για πρώτη φορά δείχνει να αποκτά ρόστερ περασμένης δεκαετίας και κυρίως να ξαναβρίσκει προπονητή...

    tsou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κέρδισε ή καλύτερη ομάδα σήμερα..Σαφώς ανώτερος ο ΠΑΟ και χωρίς να πιάσει απόδοση..Πολύ καλος-αποφορτισμενος Διαμαντίδης, πολύ καλός σε άμυνα και οργάνωση καλαθης, λαβράκι ο φελντειν θετικοί Γιάνκοβιτς, Παύλοβιτς..Ο κουζμιτς επίσης αρκετά καλός ,έκανε καλή δουλειά στην άμυνα...Ο ραντουλιτσα ναι μεν δεν ήταν καλός αλλά διαβάζω πολλές υπερβολές..Ο άνθρωπος σταματιοταν μόνο με φάουλ(σφυριζαν το 3ο οι διαιτητές)..Και στην άμυνα εγώ ειδα έναν τεμπέλη μεν έξυπνο δε αμυντικό.. Σίγουρα πρέπει να ανέβει κάτι που θεωρώ δεδομένο..
    Ο ΟΣΦΠ πολύ κακός πραγματικά τα έσπασε..Πρίντεζης,Λοτζεσκι πολύ καλοί όλοι οι άλλοι πραγματικά κακοί..Ο Γιανγκ δεν πήγε καλά κάτι που πάνω κάτω περίμενα..Αρκετά υπερτιμημένος,φοβερή σωματοδομή αλλά....Ο Χακετ έπαιξε σχετικά καλά...Δεν είναι δημιουργός όμως πράγμα που διάβαζα σε πολλά σχόλια και πραγματικά απορούσα..
    Ο ΠΑΟ είναι για μεγάλα πράγματα φέτος...Το κλειδί είναι ο Πάππας..Αυτός θα καθορίσει το που θα φτάσει ή ομάδα..Με εναν καλό παππά τον βλέπω final 4..Ο ΟΣΦΠ χρειάζεται σκορ..Αν δεν το βρει το ταβάνι του για φέτος είναι η 8αδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. http://www.novasports.gr/web-tv/on-demand-player/video/26654/olubiakos-panathinaikos-64-70-hl/

    Highlights απο Νοvasport.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Άφροξυλάνθη πως το είχαν πει αυτό οι Αγγελόπουλοι? "Όποιος λέει ότι έπρεπε να πάρουμε τεσσάρι είναι άσχετος". Κρίμα. Ο ΟΣΦΠ έχει όντως καλή ομάδα φέτος (και φέτος) όμως το να μη βλέπει ο προπονητής του (γιατί η διοίκηση δε το γνωρίζει το αντκείμενο) ότι θέλει έναν παίκτη πίσω από τον Πρίντεζη είναι εξωφρενικό.

      Διαγραφή
  33. Κρισιμος ο Γιανκοβιτς απο ΠΑΟ
    ο ΟΣΦΠ πιεζε παρα πολυ ψηλα για παρα πολυ ωρα τον Καλαθη
    Και τελικα τα εφτυσε και δεν ειχε καθολου ενεργεια στην επιθεση για αυτο κανει πολλα λαθη στην αρχη του 4 δεκαλεπτου
    Κακη επιλογη απο τον Σφαιροπουλο

    Strawberry και Young καλοι παιχτες αλλα λιγο αψητοι για ελληνικο ντερμπι ενω ο Χακετ πιο εμπειρος απεδωσε καλυτερα
    Φανηκε αυτο για μενα


    Καλαθης μεγαλη προσθηκη

    Κουζμιτς mobile ψηλος. νομιζω τιποτα αλλο

    Παβλοβιτς αυτο που ειπε ο jim κυνικος οτι του δοθηκε το πηρε

    Χαραλαμποπουλος δεν ειχε πολλες πιθανοτητες να μπει
    (Αν δεν κανω λαθος Δεν μπηκε στο φιλικο με την cska θα εμπαινε σημερα?)

    Ενθαρρυντικη εμφανιση του ΠΑΟ αποθαρρυντικη του ΟΣΦΠ
    Αυτο ειναι το συμπερασμα πολυ απλα
    Ειναι πολυ μακρια η σεζον

    Jim ποια η γνωμη σου για την λογικη του Φαρου
    παιρνω ετοιμους μεγαλους ηλικιακα παιχτες επίπεδου Α1 και ανεβαινω αερας την Α2
    Εχει νοημα?στην Α2 δεν θα επρεπε να παιζουν ιδανικα κυρίως παιδια απο 20 ως 25
    Κατι γινεται λαθος . απο την αλλη πες εσυ καποιον που ειναι καλυτερος απο τον παπαμακαριο ;;
    Εχεις γνωμη;;;;;


    Sneakers.play.webs.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. χαζη ερωτηση, αλλα αν τελικα ο μιλου ελεγε το ναι στον παο.. οποτε δεν περναμε τον κουζμιτς.. ποιος θα επαιζε αμυνα μετα στο 5 ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Παιδες χαλαρωστε παιζουν την αλλη Δευτερα για πρωταθλημα και καθε προπονητης έχει φυλάξει κόλπα για εκείνον τον αγωνα.
    ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. o παο αν εχανε σημερα ειχε πολλες δικαιολογιες ειδικα την κουραση απο τα πολυωρα ταξιδια ο οσφπ ποια δικαιολογια εχει;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τζιμ, ερώτηση: Είχαμε κουβέντα με φίλους πως θα επηρεάσει το αποτελεσμα του Κυπέλλου το ματς πρωταθλήματος.Θα κατέβει ο ΟΣΦΠ με το μαχαίρι στα δοντια ή θα παει ο ΠΑΟ με άλλο αέρα;
    Και ποσα διαφορετικα τρικ θα δειξουν σε εκεινο το παιχνιδι οι προπονητες;
    ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι το τι θα παρουσιάσει ο καθένας σε επίπεδο τακτικής αλλά η προσέγγιση. Άλλο ματς. Τελείως. Και καλύτερα ας το συζητήσουμε το βράδυ της Κυριακής μετά την επίσκεψη του ΠΑΟ στο Παλέ.

      Διαγραφή
    2. έξυπνη απάντηση...το παιχνίδι αυτό νομίζω έκρυψε τις αδυναμίες του παο (ψηλοί) κ ανέδειξε αυτές του οσφπ (αποσπανουλισμός)...πολύ νωρίς...

      Διαγραφή
  38. Εννοειται καλο βραδυ να εχεις και συ και η φαμιλια.
    ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. περιμένουμε και τη νέα προφητεία από τον guru του αθλήματος tom

    Tom Delone3 Οκτωβρίου 2015 - 3:21 μ.μ.
    Perisi tetoia epoxi profitevame tin efialtiki xronia pou tha akolouthouse me ton mega apatewna/erasitexni proponiti Ivanovic. Simera, distixws, den exoun allaksei dramatika ta pragmata. Sigekrimena, ta fetina erwtimata/parametroi:

    1) Tha fanei ti soi proponitis einai o Djordjevic
    2) O metagrafikos sxediasmos itan toulaxiston METRIOS
    3) Tha prolavei na desei i nea omada kai na deiksei kati i sto telos tis xronias (afou exoun xathei oloi oi titloi) tha kounisoume mantili ston Sasha?
    4) Den exei meinei poli ipomoni sto ntepostito twn Panathinaikwn filathlwn

    Siberasmatika odevoume pros mia nea apotiximeni xronia me MIDEN titlous. As proetoimastoun oi filoi Panathinaikoi. Afti i xronia tha thewrithei petiximeni mono ean apodeixthei oti o proponitis einai sovaros/epaggelmatias kai prepei na meinei kai ta epomena xronia kai episis ftiaxtei ena dinato sinolo pou paizei orthologiko, swsto, katharo, omorfo basket (ean erthoun titloi akoma kalitera). Makari na kanw lathos. Distixws i diaisthisi mou peftei sxedon panta mesa. Edw tha eimaste oli ti xronia na ta sizitame.. Thank you.

    P.S. Ean perisi itan mia fora diskolo na xtipisei o pao ton osfp, fetos tha einai pente.. Tha ekplagw ean nikisei estw kai mia fora o pao ton osfp fetos. Ena apo ta favori gia Euroleague fetos o osfp, kat'eme.

    Kind regards,

    Thomas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη γίνεσαι εριστικός, δεν οδηγεί πουθενά.
      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο ότι δεν οδηγεί πουθενά, αλλά κάποια στιγμή δεν θα πρέπει να σταματήσουν οι αφορισμοί και τα σχόλια τύπου "δεν έχει μείνει υπομονή στο ντεπόζιτο των Παναθηναϊκών φιλάθλων"; Προσωπικά βλέπω τον Παναθηναϊκό από το 1993 και όσο υπάρχει αυτή η νοοτροπία αυτής της ομάδας η υπομονή μου δεν τελειώνει ούτε το 2093. Δεν γίνεται νομίζω, κάποιοι να προσπαθούν να το αλλάξουν αυτό στους νεότερους. Καλόπιστη κριτική ναι. Αλλά τέτοια σχόλια νομίζω κάνουν μόνο κακό στο άθλημα.
      tsou

      Διαγραφή
  40. Το σημερινό ματς δεν αποτελεί -επαναλαμβάνω- τροφή για συμπεράσματα σε βάθος χρόνου. Και οι δύο ομάδες μας είναι ποιοτικές. Βλέπω για παράδειγμα στον Ολυμπιακό φοβερή προοπτική στο αμυντικό κομμάτι. Μου άρεσε συνολικά -λαμβάνοντας υπόψιν τη χρονική περίοδο που διεξήχθη το ματς- ο Χάκετ για παράδειγμα ως μια all around παρουσία στη περιφερειακή γραμμή σε άμυνα και επίθεση.Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο έτοιμος να παίξει ένα τέτοιο παιχνίδι, νομίζω ήταν φανερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αμυντική προοπτική σαφώς και υπάρχει στον ολυμπιακό. επιθετική δεν βλέπω να υπάρχει. οι φίλοι ολυμπιακοί νομίζω τρέμουν και μόνο στην ιδέα να πάθει κάτι ο πρίντεζης που είναι η μοναδική πηγή κινδύνου για τις αντίπαλες άμυνες πέραν του σπανούλη.που το είχα πει και όταν έπαιζε η εθνική ότι πλέον θα μεταφέρει όλο και πιο μακριά από το καλάθι το παιχνίδι του. το ποσοστό του ολυμπιακού στα τρίποντα σήμερα ήταν τραγικό,αλλά δεν το λες και μη αναμενόμενο. χάκετ,στρόμπερι,παπαπέτρου,αγραβάνης,πρίντεζης είναι όλοι ΚΑΚΙΣΤΟΙ σουτέρ

      Διαγραφή
    2. Οι ομάδες δε σουτάρουν καλά αυτή τη περίοδο, το έγραψα και στο άρθρο. Ναι, έχω υπογραμμίσει ότι είμαι υπέρ μιας πιο ασφαλής προσθήκης (τύπου Γκάμπριελ π.χ.) στο "4" πίσω από τον Πρίντεζη αλλά δε μπορείς μετά από τόσα χρόνια να υποτιμήσεις την ικανότητα του προγράμματος του ΟΣΦΠ να βελτιώνει παίχτες..

      Διαγραφή
    3. σίγουρα ο ολυμπιακός έχει βελτιώσει παίχτες(κυρίως στο 5). τα στοιχήματα φέτος είναι ο αγραβάνης και ο παπαπέτρου.

      για τον πρώτο η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για έναν υπερεκτιμημένο πιτσιρικά που εκτός των άλλων φαίνεται να έχει άσχημη νοοτροπία. είναι κακός σουτέρ,αλλά συνεχίζει να σουτάρει. μπουρουσίζει επικίνδυνα. και το κακό είναι ότι πίσω του είναι ένας παίχτης που και να θες να τον βελτιώσεις δε γίνεται,αφού έχει χτυπήσει ταβάνι και δεν είναι και στην πρώτη νιότη του να πεις ότι τώρα μαθαίνει

      ο παπαπέτρου από την άλλη μου αρέσει. αλλά στην προσπάθειά τους να τον ανεβάσουν θέση,φουσκώνοντάς τον,έχουν καταστρέψει στην κυριολεξία το μακρινό του σουτ.

      για τους 2 περιφερειακούς ξένους τα πράγματα είναι απλά. είναι 2 κακοί σουτέρ,οι οποίοι θα κάνουν συγκεκριμένες δουλειές σωστά.
      ο χάκετ είναι ένας αθλητικότερος μάντζαρης που θα κάνει και μπασίματα,θα ποστάρει κιόλας.αλλά δεν είναι σλούκας. κι εδώ ο οσφπ δεν μπορεί να τον βελτιώσει. όταν θα παίζει καλά ο σπανούλης,ο χάκετ θα βοηθάει περισσότερο. όταν όμως ο σπανούλης δεν είναι καλά,ο χάκετ παρόλο που θα βοηθάει και πάλι,αυτή η βοήθεια δεν θα είναι αρκετή γιατί επιθετικά δεν μπορεί να κουβαλήσει. και στη σιένα και στην αρμάνι οι καλές του χρονιές ήταν δίπλα σε πολυβόλα(μπόμπι μπράουν και λάνγκφορντ)

      ο στρόμπερι μου φέρνει κάτι μεταξύ κόλινς και πέρκινς. πιστεύω είναι ο πρώτος υποψήφιος για φυγή,εφόσον καταλάβουν ότι υπάρχει θέμα στο 4 και πάρουν παίχτη. και πάλι βέβαια θα μείνει κενό στην περιφέρεια όπου δεν υπάρχει ο παίχτης που θα κουβαλήσει όταν είναι εκτός ή κακός ο σπανούλης

      Διαγραφή
    4. με λίγα λόγια εγώ αντί του στρόμπερι θα έπαιρνα κάποιον σαν το μακόλουμ και στο 4 ή θα κράταγα τον πέτγουεϊ ή θα έπαιρνα κάποιον άλλο σαν τον πέτγουεϊ(πχ ο γκάμπριελ που λες κι εσύ jim). οπότε θα είχε 7 ξένους,άρα περισσεύει ο γιανγκ ή ο χάντερ,αφού ο μιλουτίνοφ δίνει διαφορετικά στοιχεία. προσωπικά προτιμώ τον χάντερ που είναι πολύ καλύτερος αμυντικός από τον γιανγκ.ο οποίος παρεπιπτόντως δεν έχει καμία σχέση αμυντικά με άλλους αθλητικούς ψηλούς αυτού του στυλ όπως ο ντόρσεϊ,ο τάιους,ο ντάνστον(που είναι καλύτερος επιθετικά) κλπ. απλά είναι πιο σωματώδης,αλλά από μυαλό άστα να πάνε

      Διαγραφή
  41. Παράλληλα διακρίνω -και νομίζω όλοι σας- συγκεκριμένα προβλήματα. Ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να παράγει "καλές ματιές" και "ευκαιρίες" στο μισό γήπεδο για σουτ αλλά δεν έχει στο ρόστερ του παίχτες που θα σουτάρουν αξιόπιστα με συνέπεια. Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε στη πίεση του αντιπάλου. Δε μπόρεσε να είναι δημιουργικός (που είναι το δυνατό του κομμάτι φέτος) και να κυκλοφορήσει με ασφάλεια τη μπάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρες Τζιμ.Ο τραυματισμός του Μποχωρίδη πονάει περισσότερο από όσο πίστευαν ορισμένοι τον ΠΑΟ.'Εχει οργανικό ρόλο φέτος στην ομάδα.
      ΜΦΓ.

      Διαγραφή
  42. Ο Ολυμπιακός θέλει περισσότερη δουλειά στο μισό γήπεδο. Πρέπει να πάει την επίθεση του ένα βήμα παραπέρα για να μη σκοντάφτει στις ατομικές αδυναμίες των παιχτών του.Χρειάζεται δουλειά αυτό το κομμάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tζιμ θα έχει πολύ δρόμο ο Ολυμπιακός σε αυτό το κομμάτι φέτος και εξαρχής έχουμε αναφερθεί σε αυτό...

      Θεωρώ πως έχει βουνό να ανέβει και θα παρουσιάσει μεγάλα προβλήματα(που προφανώς θα πλήξουν και την άμυνα του γιατί το μπάσκετ δεν είναι μόνο στη μία πλευρά) αν δεν δείξει πολλή καλή δουλειά στον τομέα αυτό.

      Είχα πει πέρσι πως η half-court offense σαν συνέχεια είναι το κακό κομμάτι του Σφαιρό από τη δουλειά που είχα δει στον Πανιώνιο.Τη 2η χρονιά ήταν απίστευτα κολλημένη η ομάδα με ελάχιστες συνεργασίες και πολλές επιθέσεις που κατέληγαν σε 1 on 1.

      Το γεγονός πως πλέον δεν υπάρχει πλέον Σλούκας(ο Χάκετ δεν είναι τόσο δημιουργός όσο έχουμε διαβάσει από πολλούς αλλά πιο πολύ facilitator και οργανωτής),ότι ο Σπανούλης δεν είναι πια ο παίκτης που θα πάρει δέκα σκριν τρέχοντας να πάρει τη μπάλα και φτιάχνοντας τις επιθέσεις καθαρά με δική του πρωτοβουλία(δλδ μαζεύοντας πάνω του την άμυνα με διεισδύσεις κλπ.),ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες με αμφισβητίσιμο σουτ πλέον αντί παικτών που το είχαν(Λαφαγιετ,Σλουκ και μετέπειτα Petway) ότι ακόμα η ομάδα είναι αλλαγμένη σε σχέση με πέρσι που ήταν έτοιμο ρόστερ και υπήρχε και λίγο η ασφάλεια του Μπαρτζώκα και ακόμα και ότι ο Γιανγκ αντικατέστησε έναν πολύ καλύτερο finisher είναι όλα πράγματα που θα προβληματίσουν τον Ολυμπιακό τη φετινή σεζόν.

      ΥΓ. Ξέρω οτι τον Αθηναίου Τζιμ δεν τον έχεις και ιδιαίτερα ψηλά σαν παίκτη,το θυμάμαι ακόμα και από τότε που έπαιζε στον Πανιώνιο. Να όμως που πρέπει ο Βαγγελάκης να δείξει 2-3 πραγματάκια παραπάνω φέτος,ειδικά τώρα που η ομάδα δεν έχει δημιουργία αν θέλει να είναι τόσο αναντικατάστατος αλλιώς ο πρώτος παίζοντας την καλή του άμυνα και όντας εύστοχος στα σουτ του δεν αποκλείω να κλυδωνίσει μερικές ισορροπίες. Καλή ευκαιρία για τον Μάντζαρη να προβληματιστεί και να ανεβάσει κι άλλο το παιχνίδι του,δεν θα έχει πάντα δίπλα του έναν σούπερ δημιουργό βεληνεκούς Σπανούλη στα καλά του ή του περσινού Σλούκα(συν ένα 3άρι που παίζει τόσο με τη μπάλα).

      Διαγραφή
  43. To περσινό ήταν one in a million. Κόντρα στα πάντα είχε κερδίσει ο ΠΑΟ αλλά πάλι ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός έχει ομάδα και ο ΠΑΟ όχι.

    Το φετινό πάλι, έτσι όπως το είδα, μου έβγαλε κάτι ρουτινιέρικο. Μου έβγαλε την αίσθηση ότι έτσι θα πάνε όλα τα ντέρμπι αιωνίων της χρονιάς, σαν το σημερινό. Είναι η γενική εικόνα των 2 ομάδων, σε πρώιμο στάδιο πάντα αλλά γενική εικόνα. 1) ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει πάγκο, 2) ότι ο ΠΑΟ δύσκολα να χάσει φέτος αγώνα από τη στιγμή που θα πάρει τον έλεγχο το σκορ, και γενικά θα χάνει δύσκολα φέτος σε σχέση με πέρσι-πρόπερσι, 3) ότι ο Ολυμπιακός θα φτάσει μέχρι εκεί που θα τον πάει η άμυνά του. Αν αυτή η άμυνα τρώει σίδερα (δηλαδή μιλάμε για κάτω από 1000 πόντους παθητικό σε όλο το τοπ-16) μπορεί να καβατζάρει μια θέση στα πλέι-οφ της ευρωλίγκας με μειονέκτημα έδρας. Για παραπάνω δεν είναι φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Νομιζω πρεπει να αναθεωρηθουν καποιες αποψεις για το μπασκετ.
    Το φτιαχνω μια καλη αθλητικη ομαδα με ψηλα κορμια,μεγαλο ανοιγμα χεριων κτλ οχι μονο δεν φερνει τους τιτλους αλλα καταστρεφει και το μπασκετ

    Εγω το μπασκετ το αγαπησα με τον μποντιρογκα,τον σαρας,τον τομασεβιτς κτλ παικτες που μονο για την ταχυτητα και την αθλητικοτητα τους δεν φημιζοταν

    Ο ολυμπιακος φετος θα τιμωρησει το εγκληματικο μπασκετικο λαθος που εκανε περυσι αντι να ανανεωσει προωρα τον σλουκα πηγε και ανανεωσε με τον μαντζαρη που ειχε αλλον εναν χρονο συμβολαιο επειδη εκανε τα επικοινωνιακα παιχνιδια ο παναθηναικος

    το μιλγουοκι που φτιαχνει ο κιντ πιστευω θα αποτυχει παταγωδως αυτο το πραγμα που ειδα προχτες και με το σικαγο σε καθε αμυνα λογω αθλητικων προσοντων να ριχνω ταπες και σε καθε επιθεση λογω ελλειψη μπασκετικου ταλεντο να τρωω ταπες ειναι μια αηδια και δεν θα φερει κοσμο στο μπασκετ αλλα θα διωξει το μπασκετ δεν ειναι γενετικη αλλα παιχιδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν βγάλεις την πρώτη παράγραφο, έχεις δίκιο.

      Διαγραφή
  45. Nikise o pao. Den leei kati afto (arxi tis xronias einai, den exoun rolarei akoma oi omades). Kapoies episimanseis oson afora ton agwna:

    1) Den eida pragmata apo ton Djordjevic pou na me enthousiasoun
    2) O osfp eixe 5/30 sta triponta polla ap'ta opoia itan elefthera (den tha ksanasimvei kati tetoio filoi panathinaikoi)
    3) Xreiazetai opwsdipote akoma enas guard gia ton pao

    I omada me ta perissotera provlimata (kanei mpam) einai o pao. Favori gia ton epomeno agwna pao-osfp einai o osfp. Thetiko oi dilwseis tou Djordjevic meta ton agwna. Thank you.

    Kind regards,

    Thomas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προβλήματα έχουν και οι δύο και μάλιστα πολλά. Ο Τζόρτζεβιτς χωρίς προπονητικά να παρουσιάσει κάτι τρελό (2 βδομάδες τους κάνει προπόνηση) κατάφερε να εμφανίσει ένα σύνολο με καθορισμένους ρόλους που δεν κουτουλούσαν μεταξύ τους και κέρδισε το ματς εύκολα.
      Μέσα σε 10 μέρες δεν ξέρω κατά πόσο θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στον Ολυμπιακό ώστε να έινια φαβορί μέσα στο ΟΑΚΑ και με κόσμο. Τα ποσοστά δεν θα είναι πάντα τόσο κάτω αλλά δεν θα είναι και πολύ πιο πάνω να ξες.
      Γκαρντ θέλει ο Παναθηναϊκός αλλά καλώς περιμένει τον Μποχωρίδη και τον Παππά. Επενδύσεις είναι και οι δύο και πρέπει να έχουν χρόνο και χώρο.

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα..α ρε Thomas. Δε βαζεις μυαλο.

      Διαγραφή
    3. Thomas κάνε ένα καλό στον εαυτό σου,και σε έμας τους υπόλοιπους και μην ξαναδείς αγώνα μπάσκετ!!!!Φιλικά στο λέω

      Διαγραφή
  46. Σημερα η καλυτερη ομαδα κερδισε..Ειναι φανερο οτι ο Παναθηναικος,ακομα και με τον Παππα εκτος,εχει περισσοτερες επιθετικες λυσεις σε σχεση με τον Ολυμπιακο,κοινως εχει μεγαλυτερη ποιοτητα.Οταν θα επιστρεψουν και οι Παππας-Μποχωριδης κι εχουμε την πραγματικη εικονα της ομαδας θα εκτιμηθει και η δυνατοτητα της για προκριση στο φ4.Ο Τζορτζεβιτς παιρνει καλο βαθμο και στην προετοιμασια της ομαδας και στο κοουτσαρισμα,που ειναι ο τομεας που καλειται να αποδειξει οτι εχει ταλεντο αναλογο μ' αυτο που ειχε σαν παικτης.Το θετικο για τον Παναθηναικο ειναι οτι η διοικηση εφτιαξε μια ομαδα που συνδυαζει ταλεντο και προοπτικη,επανερχομενη στη λογικη της περιοδου Ομπραντοβιτς....Οσον αφορα τον Ολυμπιακο ειναι φανερο οτι ειναι εμφανως λιγοτερο ποιοτικος σε σχεση με περσι και εχει λιγοτερες λυσεις.Επειδη ο Σφαιροπουλος ειναι ενας ακομη Ελληνας προπονητης που στηριζει το παιχνιδι του στην αμυνα,επελεξε να φτιαξει μια ομαδα που θα προσπαθει σε καθε ματς να τρωει 60 ποντους,ωστε να μπορει να διεκδικει τη νικη μεχρι τελους,με λιγοτερες(στα εκτος εδρας ματς)η περισσοτερες(στα εντος εδρας μας)πιθανοτητες.Αυτο βεβαια θυμιζει σε μας τη λογικη Πεδουλακη,μονο που εκεινος διεθετε καλυτερους παικτες.Κατανοω οτι διανυουμε εποχες ισχνων αγελαδων,ομως η διοικηση του Ολυμπιακου η δεν μετρησε σωστα την κατακτηση του περσινου πρωταθληματος η επαναπαυτηκε σ' αυτο..VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Δεν έχω δει πιο άσχημο ματς αλλά ακόμα και έτσι ένα παιχχίδι αιωνίων έχει την γοητεία του. Ο Παναθηναϊκός πήρε μια δίκαιη πέρα ως πέρα νίκη χωρίς ουσιαστικά να παράγει κανένα από τα ζητούμενα που έχει θέσει από την αρχή της σεζόν. Ουσιαστικά κέρδισε έχοντας μια καλή αμυντική προοπτική που βασίστηκε στην αστοχία του αντιπάλου και απο κει και πέρα διαχειρίστηκε το παιχνίδι σωστά και κέρδισε εύκολα.
    Ο Φελντέιν πρέπει να διάβασε την ανάρτηση του Τζιμ και παρουσιάστηκε ακριβώς όπως έπρεπε και αρκετά νωρίς μέσα στη σεζόν. Έκανε 2 λάθη αλλά ήταν απόλυτα ουσιαστικός και χτύπησε και από μέσα και απο έξω. Η πολυφωνία στο 3 επιθετικά απελευθέρωσε τον Γιάνκοβιτς ( που θα κάνει καλύτερη χρονιά) ενώ η παρουσία του Καλάθη κράτησε φρέσκο τον Διαμαντίδη.
    Απο κει και πέρα, ο Κούζμιτς έχει προοπτικές αλλά θέλει δουλειά και αυτοπεποίθηση, ο Ραντούλιτσα είναι εμφανώς κουρασμένος και θέλει μια διαχείριση ενώ ο Φώτσης πέρα απο εμπειρία και κάποια σουτ νομίζω στα δύσκολα παιχνίδια δεν θα έχει και μεγάλο ρόλο όπως και είναι λογικό.
    Μελανό σημείο το DNP του ΒΧ. Έπρεπε ένα 5λεπτο να το πάρει όταν έπαιζε με Τσαϊρέλη στο 4 ο ΟΣΦΠ.
    Συμπεράσματα πολλά δεν βγήκαν απλά για τον Παναθηναϊκό φάνηκε ότι θα είναι σε άλλο level σε σχέση με πέρσι.
    Ο Ολυμπιακός δεν θα είναι όπως τον είδαμε σήμερα. Μεγάλο πλήγμα ο Χάντερ για αυτό το ματς. Μόλις ρολάρει ο Χάκετ θα παρουσιασει καλά πράγματα σε αυτή την επίθεση. Αμυντικά έχει προοπτικές γι καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός πάντως. Καλή πίεση και συνεργασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Για να τελειώνουμε από νωρίς

    1. Όποιος προσπαθεί να βγάλει το οποιοδήποτε συμπέρασμα από αυτό το ματς, δεν έχει απλά κρίση, αλλά δεν μαθαίνει από τα λάθη του. Πέρσι τέτοια εποχή διαβάζαμε για τον Μπλουμς που μας διέλυσε. Η κατάληξη είναι γνωστή: ο ολυμπιακός στον τελικό και ο παο συλλογή 25άρας.
    2. Προσωπικά με τις εγχώριες διοργανώσεις δεν ασχολούμαι καν και οι λόγοι είναι προφανείς. Αυτοί που με διαβάζουν τακτικά, αποθηκεύουν και αναδημοσιεύουν τα σχόλιά μου, ενίοτε αναλαμβάνουν και την επιμέλειά τους, ξέρουν ότι δεν πανηγύρισα σε κανένα από τα 5 περσινά ματς.
    Παρόλα αυτά επειδή αυτή είναι η μπάλα, δέχομαι την καζούρα τους ανοιχτά. Στο κάτω κάτω, ο οπαδός του Παναθηναϊκού είχε να πανηγυρίσει μια επιτυχία σε οποιοδήποτε σπορ εδώ και ένα χρόνο. Ας ξεσπάσουν σήμερα.
    3. Δεν ξέρω πόσο μακριά θα φτάσει ο οσφπ φέτος, πάντως ένα είναι σίγουρο, θα πονέσουν τα μάτια μας στο ΣΕΦ.


    ΥΓ
    Δίκαια κέρδισε ο ΠΑΟ χθες, αλλά η φάση με το Διαμαντίδη και τις βολές απλά κωμική. Ξεφτιλίζεται εντελώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι ειναι κωμικη ρε ανωνυμε; Πιο κωμικο θα ελεγα ειναι το εξης: Ο Ολυμπιακος εχει ηδη κανει 5 ομαδικα φαουλ σε 4 λεπτα και ο Σφαιροπουλος παιρνει ταιμ αουτ για να τους πει οτι δεν πιεζουν αρκετα στην αμυνα.Την ιδια στιγμη δεν μπορουν στα σταυρωσουν καλαθι στην επιθεση, αλλα αυτο δεν ειναι προβλημα για τον προπονητη. Οταν παιζεις συνεχως αμυνα με τα χερια θα παρεις φαουλ. Ο ΔΔ λογω εμπειριας κι ονοματος τα παιρνει ευκολοτερα. Δηλαδη υπαρκτα φαουλ που (κακως) δε δινονται σε αλλους δινονται σε εκεινον. Που ειναι το κωμικο; Τι ζητας δηλαδη; Να καλυπτει ο εκαστοτε διαιτητης την αδυναμια της εκαστοτε ομαδας; Δε σας αρεσε ο Μπαρτζωκας που πηρε ευρωλιγκα παιζοντας επιθετικο μπασκετ γιατι εχασε ενα παιχνιδι και δηθεν δεν επαιζε αμυνα. Προτιμουσατε Σφαιροπουλο και αμυνα ταναλια, αλλα βεβαια χωρις φαουλ. Ας τον δουμε τωρα.

      Διαγραφή
    2. Έλα ρε φίλε τώρα. Ο τύπος θα είναι υποψήφιος για τα ερμηνεία της χρονιάς με τόσο θέατρο.
      Ξαναλέω ότι νίκησε δίκαια ο ΠΑΟ αλλά η φάση με το Διαμαντίδη ήταν all time classic.

      Δε θα το συζητήσω πάντως άλλο.

      Διαγραφή
    3. Αντε αγορι μου να γραψεις σε κανα redplanet που θα πεις οτι ξεφτιλιζεται ο Διαμαντιδης και "δεν θα το συζητησεις" αλλο κιολας.

      Αντε πασακα μου εκει με τους ομοιους σου.Ο Διαμαντιδης μεχρι να αποσυρθει θα σου στερει τιτλους, καταλαβε το να ηρεμησεις κι εσυ

      Διαγραφή
    4. Επιμένω ότι δεν θέλω να το συνεχίσω...

      Απλά απορώ με αυτά τα "άντε αγόρι μου" κι "άντε πασάκα μου" νομίζεις ότι κερδίζεις κάτι; Σου ανεβαίνει το ηθικό; Τι παίζει;

      Διαγραφή
    5. ανωνυμε 1:16..
      ειναι καπως τραγικο ομως να λες οτι δεν ηταν τα χθεσινα φαουλ και ο Διαμαντιδης εκανε θεατρο.
      Ολα ηταν απο ολους. Ειδες κανεναν να διαμαρτυρεται στους διαιτητες? Στην κατασταση που ειναι αυτη τη στιγμη οι δυο ομαδες θα μπορουσαν και ολοι οι ποντοι απο φαουλ να τανε. Κι ο Ολυ 32 βολες εκτελεσε, δεν τις λες και λιγες ετσι?

      Διαγραφή
    6. Eνω εσυ με το να αναφερεσαι ετσι στον Διαμαντιδη τι κερδιζεις?Σου ανεβαινει το ηθικο μετα την χτεσινη ηττα?

      Αυτο που κανω εγω στα ελληνικα λεγεται παραινεση( σε περιπτωση που δεν το γνωριζεις) να πας να συζητησεις με ομοιους σου.
      Αυτο που κανεις εσυ λεγεται χαρακτηρισμος και προσβολη.

      Καμια αλλη εξηγηση θελεις?

      Διαγραφή
    7. @1:16
      No prob. Αυτός είδες εσύ. Εγώ είδα αλλιώς. Να μην τα χαλάσουμε.

      @1:41
      Είθισται μετά από αγώνες να αναφερόμαστε σε παίκτες. Άλλοτε ουδέτερα, άλλοτε αποθεωτικά κι άλλοτε απαξιωτικά, ανάλογα με την κρίση του καθενός.
      Κι αφού λοιπόν εσύ απλά παραινείς να σε ενημερώσω ότι δεν λαμβάνεται υπόψιν η παραίνεσή σου.

      Διαγραφή
    8. Miα και μιλάμε για βραβεία και θέατρο δείτε εδώ μια ερμηνεία,αυτή πιστευω ειναι μακραν όλων η καλύτερη https://m.youtube.com/watch?v=xkablUhsbig

      Διαγραφή
    9. @2:23
      Προφανως και δεν λαμβανεται υποψιν, ειναι πολυ αργα για να αλλαξεις μυαλα.Ο τροπος που εκφραζεις την αποψη σου προκαλει με τη σειρα του εντυπωσεις παλι αναλογα με την κριση του καθενος.Και τις αναλογες αντιδρασεις.

      Διαγραφή
    10. @2:46
      Έτσι σας θέλω...

      @3:04
      Αν με το να αλλάξω μυαλά εννοείς να γυρίζω στα blog και να βρίσκω ποιος έγραψε κακή κουβέντα για τον Διαμαντίδη ώστε να τον "παραινέσω" να σταματήσει να γράφει, ευτυχώς είναι αργά για να τα αλλάξω.
      Κάνε μου τη χάρη και ασχολήσου με κάτι άλλο.

      Διαγραφή
    11. @3:25
      Απο το να γυριζω στα μπλογκ και να κανω σαν χηρα για τις βολες του Διαμαντιδη ειναι μια βελτιωση.

      Μην ανησυχεις ομως η δικη σου παραινεση θα ληφθει υποψιν.Εχεις και συ την πικρα σου.

      Διαγραφή
  49. Καλημέρα

    Αναμενόμενο πάνω κάτω αποτελεσμα ,σε ενα αντιεμπορικό παιχνιδι που ομως μας σύστησε τις φετινες ομάδες ,
    Ο ΠΑΟ έχει ,ξαναλέω, πιο έτοιμη ομάδα,ο κοουτς τους περισοτερους παικτες τους ξέρει καλά και θεωρώ οτι μπορει να πάρει τα μαξιμουμ απο τα δευτερα βιολιά τυπου Φελντειν η Κουζμιτς.Η διαχειρηση του Ραντουλιτσα μοιαζει να θελει πολυ προσοχη γιατι έχει μεγαλα κενα.Ο Παυλοβιτς θα γινει αγαπημενος της κερκιδας φετος,ειναι ταυρι,εχει στοιχεια που ελειπαν περσι απ τον ΠΑΟ ,αφου εχει καποια πραγματα που ειχαν και ο Μπραμος και Ματσιουλις,σε καποια κομματια ειναι ανώτερος κι ολας ,αλλα ειναι σε μια ηλικια που σωματικα τα ορια του ειναι σαφως μικροτερα...Αυτο συν την καλη (οπως δειχνουν τα πραματα) ενσωματωση του Γιανκοβιτς σε αυτο το σερβικο μοντελο (φυσικα κι αυτος εχει πολυ Σερβια στο αιμα του) ενδεχομενα να δυσκολεψουν την ανοδο του Β.Χ στο ροτεισον κι αυτο μπορει να ειναι casus beli με τον κοσμο και τη διοικηση...
    Στο θέμα τον Γκαρντς σαφως και δεν βγαιναι η χρονια με 3 ατομα ,αλλα νομιζω πως αν δεν ξεκαθαρισει η υποθεση Παππα δεν θα γίνει κινηση εκει.Εφοσον ο Παππας το Δεκεμβρη μπορει να παιρνει λεπτα δε θα χρειαστει κινηση.

    Στον ΟΣΦΠ τα πραγματα ειναι δυσκολα και ολα τα φωτα θα πεσουν στον Σφαιρο και τη διαχειρηση που θα κανει..Πρεπει βεβαια να πουμε πως μεσα στη χρονια δυσκολα ο ΟΣΦΠ θα ειναι τοσο αστοχος στα ελευθερα σουτ..Ακομα δεν υπαρχουν ρολοι και οι παικτες χτες επαιξαν περισοτερο ενστικτωδως παρα βαση συστηματος,ειδικα στην επιθεση.Σαν ροστερ στα χαρτια ειναι καλυτερος απ τον ΠΑΟ αλλα πρεπει να βγει στοι γηπεδο.Επισης θα πρεπει να μάθουν να παιρνουν σκορ (οπως και περσι) στα δυσκολα με τον Σπανουλη εκτος ρυθμου,και δεν μπορει τον ρολο αυτο να τον παρει ουτε ο Αθηναιου ουτε ο Στρομπερι αλλα ο πρεπει να ανεβει ο Χακετ..Παραπανω απο οφθαλοφανης η απώλεια του Σλουκα.Στη φροντκορτ ο Πριντεζης φετος (αποντος του Μπιελιτσα) μπορει να ειναι το καλυτερο τεσσαρι της ευρωλιγκας αφου η αισθηση του σκοραρισματος και η αγωνιστικη του συνεποια είναι παροιμιώδης.Ο Μιλουτινοφ ειναι μαχητης αλλα μου φαινεται σωματικα αγουρος ακομα για το επιπεδο.Αντιθετα ο Αγραβάνης εχει δουλεψει αρκετα και ανέβει κι αλλο φέτος.Στοιχημα σιγα σιγα φετος θα ειναι να καπαρωσει ο Παπαπετρου θέση βασικου,και τα σουτ θα μπουν,

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Μιας και έιδα και τα υπολοιπα παιχνιδια του κυπελλου :
    Αρης( η ομαδα που λογο μεταδωσεων εχω παρακολουθησει πιο πολυ):Μετα απο μια σειρα πολυ κακων σεζον και δυο καλών με Βεζενκο-κεντρικο στήσιμο o Αρης ξαναγυρίζει στο προ δεκαετιας αμερικανικο μοντελο που τον ειχε στειλει Ευρωλιγκα.ΟΙ τέσσερις Αμερικάνοι του ειναι υψηλών προδιαγραφών και αναποφευκτα θα γινουν το κεντρο της ομάδας σε σκοραρισμα και άμυνα.ΠΙαθανως να ήθελε λιγο καλυτερες κινησεις στους Ελληνες και στους κοινοτικους αλλα είναι σιγουρο πωςο Πριφτης θα ανεβάσει κι αλλο την αποδοση του ροστερ,θελει ισως να μαθει να το διαχειριζεται καλυτερα μεσα στους αγωνες.στην εδρα του φετος ΠΡΕΠΕΙ να ειναι σε θεση να χτυπαει ολους τους αγωνες και να κερδισει την τριτη θέση.

    ΑΕΚ:Σε απαρτια εχει καλυτερο ροστερ απο τον Αρη,αλλα εχει κι εδω θεμα ρολων,και θεμα μπλακ αουτ σε πολλα σημεια του παιχνιδιου.Εχει παντως 4-5 παικτες επιπεδου ευρωλιγκας και ωφειλει να παει καλά στο Γιουροκαπ.Πολυ πλουσιος ο παγκος της επισης.Θα προτιμουσα καλυτερο παικτη απ το Γουορεν στο βασικο ασσο,αλλα σαν τον Χερστον δεν εχουμε πολλους στην Α1

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ας μην βγάζουμε ακόμα συμπεράσματα και για τις δύο ομάδες. Είδαμε και πέρυσι τι έγινε. Το μόνο που μπορούμε να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος από πέρυσι. Με φοβίζει όμως η άμυνα στο pnr και ο Ραντούλιτσα γενικότερα. Ίσως χρειάζεται ακόμα ένα γκαρντ για αυτούς τους δύο μήνες που θα λείπουν Μποχωρίδης και Παππάς γιατί φοβάμαι ότι θα επιβαρυνθούν πολύ ο Καλάθης και ο Διαμαντίδης και είναι νωρίς ακόμα. Ο Ολυμπιακός σιγά σιγά θα βρει τα πατήματά του αν και δεν πιστεύω ότι είναι καλύτερος από πέρυσι. Όλα και όλοι θα κριθούν μετά το Φλεβάρη που έρχονται τα δύσκολα...

    Υ.Γ Αν σε δυο χρόνια ο Παναθηναϊκός είχε τη δυνατότητα να πάρει ή τον Σλούκα ή τον Μάτζαρη και δεδομένου ότι θα έχει Καλάθη Παππά και Μποχωρίδη ποιον θα παίρνατε εσείς? Απλά μια απορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγουρα το Σλουκα ,γιατι εχει και δημιουργια και εκτελεση ενω με τον Καλαθη εχεις ποδια,υψος και αμυνα

      no_closure

      Διαγραφή
  52. Είναι πολύ νωρίς, το πρόγραμμα του μήνα ιδιαίτερα για τον παο είναι πολύ δύσκολο (άρης, οσφπ, κ 3 ματς φωτιά σε ευρώπη), για τον οσφπ νομίζω το κύριο θέμα είναι το ματς στο οακα (αφού έχει θέμα με την ψυχολογία του τι να κάνουμε) ίσως και η λαμποράλ, όλα τα άλλα ματς ομαλά (ίσως κ για αυτό ο σφαίρο δεν έτρεξε με φιλικά). Όπως και να χει κ σε ένα μήνα πάλι νωρίς θα είναι, οι αδυναμίες του παο στους ψηλούς κ τα Σπαν-κολλήματα του οσφπ βγάζουν μάτια, την υγεία τους να έχουν όλοι.
    Basilsta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. παιδια ο παναθηναικος δεν εχει αδυναμια στους ψηλους....αδυναμια στους ψηλους εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ο ολυμπιακος οπου εκτος πριντεζη(που φετος με γκιστ θα χει προβλημα) ολοι οι αλλοι δεν μπορουν ουτε κατα διανοια να δημιουργησουν φαση........ο κουζμιτς ειναι κανονικος ψηλος που στην αμυνα τα δινει ολα και δεν επιτρεπει σε αντιπαλους παιχνιδι πανω απο τη στεφανη ενω αν ο ραντουλιτσα ειναι σε καλη κατασταση στο καλο του εικοσαλεπτο στο ματς δεν ματσαρεται απο κανεναν στην ευρωπη...........οι γιανγκ και χαντερ εξαρτωνται απολυτα απο τους κοντους και μονοι τους δεν δημιουργουν προβληματα,ο μιλουτινοφ σαν πρωτη γευση μου δωσε οτι το μονο που ξερει ειναι να σπρωχνει,ενω ο αγραβανης αφηστε το καλυτερα....ο ολυμπιακος συντομα ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΨΗΛΟ......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aν ισχυαν αυτα που κυκλοφορουσαν για Παραχουσκι ο Ολυμπιακος εκανε εγκλημα που πηρε το Γιανγκ. Ακατανοητη συμπεριφορα.

      Διαγραφή
    2. Το ελεγα σε εναν φιλο Ολυμπιακο το καλοκαιρι οτι ο Παραχουσκι ειναι παικταρα και ηλπιζα να μην τον παρουν

      Διαγραφή
  54. Εκτός από τα κλισέ ότι είναι νωρίς και τα σχετικά, υπάρχουν μερικά στοιχεία που επιβεβαιώθηκαν μετά το χθεσινό πρώτο δείγμα.

    1. Ο Γκιστ είναι φέτος πιο κομβικός από ποτέ. Όσο η ομάδα πορεύεται μ’ αυτή την front line, ο Αμερικανός θα είναι υπεραπαραίτητος έχοντας περί 30’ συμμετοχής σε σημαντικά ματς.
    2. Έχει ενδιαφέρον ο τρόπος που θα αμύνεται ο ΠΑΟ απέναντι σε ομάδες που θα μπορούν να γράφουν απ’ έξω. Χθες, ο Σάλε τζόγαρε το σουτ απ’ όλες σχεδόν τις θέσεις της πεντάδας του Ολυμπιακού. Όσο ο αντίπαλος αστοχούσε τόσο περισσότερο έμεναν μέσα οι ψηλοί. Μ’ αυτόν τον τρόπο ο ΠΑΟ δεν πληγώθηκε από τα αργά πόδια των πενταριών του και την αδυναμία πλέον του Φώτση να αμυνθεί ικανοποιητικά στα close outs. Επιπλέον, καθάρισε εύκολα τα αμυντικά ριμπάουντ.
    3. Ο Ολυμπιακός έχει την δυνατότητα να πιέζει πολύ την μπάλα. Χθες, ο ΠΑΟ δεν είχε σχεδόν καθόλου παιχνίδι από p’n’r ακριβώς λόγω της πίεσης στον Καλάθη.
    4. Όπως είναι δομημένο το ρόστερ του Ολυμπιακού μέχρι τώρα, βαρόμετρο θα είναι η επιθετική συνεισφορά του Λοτζέσκι. Ο παίκτης προβλέπω να έχει πολύ αναβαθμισμένο ρόλο και επιπλέον βάρος.
    5. Με δεδομένο το πρόβλημα του Ολυμπιακού στο μακρινό σουτ που συνεπάγεται περιορισμένες επιλογές στο σετ και λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν τα γκαρντ για να πιέσουν στα 4/4 του γηπέδου, φαντάζει ως μονόδρομος η εκδήλωση περισσότερων επιθέσεων στο transition. Ο Σφαιρόπουλος πρέπει να τολμήσει. Στα μεγάλα ματς, βέβαια, που ο ρυθμός είναι ελεγχόμενος το πρόβλημα θα εξακολουθεί να υπάρχει.
    6. Ο ΠΑΟ χρειάζεται έναν ακόμη γκαρντ έστω για 2 μήνες. Είναι χαρακτηριστική η τωρινή συγκυρία. Ματς χθες στο ΣΕΦ, την Κυριακή με τον Άρη εκτός, την Παρασκευή με την Κούμπαν εκτός, την Δευτέρα πάλι με ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ και καπάκι ματς με την Καρσίγιακα στο ΟΑΚΑ. 5 δύσκολα ματς σε 15 μέρες που πρέπει να βγουν με 3 γκαρντ. Η σκέψη να κατέβει κάποιο τριάρι για λίγα λεπτά στο 2 δεν φαίνεται να απασχολεί τον κόουτς και ορθά. Ο Καλάθης έχει τις δυνατότητες να είναι φέτος στην all star 5άδα στην Ευρωλίγκα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να του βγάλουν τα συκώτια. Να μην γίνει ο νέος Βέγγος της ομάδας.
    7. Νομίζω ότι στον Ολυμπιακό έκαναν ένα βασικό λάθος στον φετινό σχεδιασμό. Υπερεκτίμησαν την δυνατότητα του Σπανούλη να σηκώσει περισσότερο βάρος ενώ μάλιστα φέτος υπάρχει στην πλάτη του παίκτη και το απαιτητικό Ευρωμπάσκετ που προηγήθηκε. Δεν υπάρχει η παραμικρή σύγκριση με την αντίστοιχη κατάσταση του ΠΑΟ το καλοκαίρι του ’12. Οι πράσινοι είχαν μείνει με 2 παίκτες στο ρόστερ, εντελώς ξεκρέμαστοι.
    8. Οι λέξεις Κούζμιτς και mobile δεν μπορούν να συνυπάρξουν στην ίδια πρόταση. Φιλότιμος ο Σέρβος αλλά όχι και mobile.
    9. Ο Τζόρτζεβιτς είναι ένα στοίχημα προπονητικά. Δεν ξέρω τι θα καταφέρει αλλά δείχνει να ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση.
    10. Μην ξεχνάμε ότι μία αλλαγή παίκτη μεσούσης της περιόδου μπορεί να αλλάξει πλήρως την εικόνα των ομάδων. Το έχουμε δει στο παρελθόν, αφορά και τους δύο. Τον Δεκέμβρη θα γίνει ένα πρώτο ταμείο και ενδεχομένως να υπάρξουν αλλαγές ενόψει του top-16.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για το 7.
      το πρόβλημα λέγεται "χρήμα" που δεν μπορούν πλέον να διαθέσουν αφειδώς ούτε οι μεν ούτε οι δε .
      οταν ένας παίκτης - όσο καλός και αν είναι - σου "τρώει" όλο το μπάτζετ τότε μοιραία θα έχεις τέτοιες καταστάσεις που έζησε ο παο τα προηγούμενα 2 χρόνια και ο οσφπ θα ζήσει τα επόμενα 2-3 (ανάλογα πόσο θα αντέξει ο βασίλης) .

      Διαγραφή
    2. Διαφωνώ, Παναγιώτη. Το χρήμα είναι η μία όψη του νομίσματος και η εύκολη δικαιολογία. Ο Χάκετ κοστίζει περί τα 8 κατοστάρικα. Μ’ αυτά λεφτά πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να βρει έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Σλούκα; Ο Στρόμπερι νομίζω είναι γύρω στο 500άρικο. Τα ίδια ισχύουν κι εδώ.

      Για τον ΠΑΟ το καλοκαίρι του ’12.
      Δεν υπήρχε κορμός, έφυγε ο επί 13 χρόνια προπονητής, άλλαξε η διοίκηση, μειώθηκε δραστικά το budget. Κοσμογονικές αλλαγές. Δεν βρίσκω ομοιότητες με το φετινό καλοκαίρι του Ολυμπιακού.

      Διαγραφή
    3. σωστοτατος σε ολα, ακομη και να γυρισουν παππας και μποχω δεν ξερουμε σε τι κατασταση θα ειναι , ειδικα ο παππας
      Δεν νομιζω οτι τελικα εψαχνε ο κοουτς για μομπιλε ψηλο.. εκτος απο λασμε και απο αλλη μια περιπτωση , οι στοχοι ηταν ψηλοι δεινοσαυροι...

      Διαγραφή
    4. Ξεχνας τον Ταιους Chris, ακουστηκε πριν απο τον Λασμε. Απλα με το Λασμε εγινε σηριαλ. Νομιζω οτι ο βασικος στοχος ηταν ο Ταιους απλα επελεξε την Εφες.

      Διαγραφή
    5. ναι το ταιοθς εννοουσα για αυτο εγραψα για λασμε +1 ακομη τετοιυ στυλ, ολοι οι αλλοι ηταν ομως τυπου κουζμιτς, θυμισου τον ψηλο της ρεαλ, μεχντι καπως ετσι, ή τον μιλι που πηγε στον ολυμπιακο

      Διαγραφή
  55. Μολις τελειωσε το πρωτο ματς της χρονιας και βλεπω τους Ολυμπιακους ηδη να ζητανε αποσπανουλοποιηση του Ολυμπιακου και να βρεθει ο νεος Σπανουλης του μελλοντικου Ολυμπιακου. Ολα αυτα 1 μηνα αφου εφυγε ο Σλουκας απο τον Ολυμπιακο. Αυτο θα πει προγραμματισμος!

    Ενσταση θα εχουμε φετος απο τους Αγγελοπουλους ή μπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Τζιμ ποια η γνωμη σου για τον Ονουακου που απεκτησε η Μακαμπι?..φαινεται ενδιαφερουσα περιπτωση ψηλου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Καλησπέρα δάσκαλε.Ένα σχόλιο από εμένα για το ματς.Ήταν κατά γενική ομολογία ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι,αναμενόμενο λόγω της εποχής,μιας και μιλάμε για αρχή σεζόν.Η ομάδα έδειξε καλά στοιχεία,έλεγχε το ματς σε όλη τη διάρκεια πλην του α δεκαλέπτου και άξιζε την νίκη,μια νίκη που ίσως δώσει άλλον αέρα στην ομάδα από εδώ και μπρος.Πολύ καλοί γιάνκοβιτς,διαμαντίδης,φελντέιν και αρκετά σταθεροί πάβλοβιτς,καλάθης,κούζμιτς. Ελπίζω ο Σάλε να αρχίσει στις σφαλιάρες τον ραντούλιτσα μπας και ξυπνήσει.Ο ΟΣΦΠ φανερά ανέτοιμος όμως το μακρινό σουτ και το spacing στην περιφέρεια θα πληγώσουν πολύ φέτος.Κάκιστος Σπανούλης συγκινητικός Πρίντεζης συμπαθητικός Μιλουτίνοφ.Αυτά η συνέχεια στο ΟΑΚΑ. Αλλά πριν κομβικό το διπλό στο Αλεξάνδρειο την πιο δύσκολη έδρα της χρονιάς.Ο ΟΣΦΠ θα δυσκολευτεί εκεί μέσα γιατί ο Άρης θα είναι πιο έτοιμος αργότερα.

    Green North

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΠΗΞΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΠΟ ΓΚΟΥΡΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤΟΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ , ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΖΙΜ , ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑ POWER RANKING ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ , ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ !

    ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ , ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ .

    ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΜΕΣΑ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΓΚΟΥΡΟΥ ΣΤΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ !

    ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΔΑΧΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΕΖΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ , ΑΠΛΑ ΞΕΥΤΙΛΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ !

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΕΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ !

    ΥΓ. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΒΑΘΜΟ ( ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ), ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΧΗΜΕΙΑ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ , ΑΝΤΙΘΕΤΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΕΤΟΙΜΟΣ , ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΑ , ΓΙΑΤΙ Η ΧΗΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΦΟΡΜΑΣ ΛΟΓΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ.

    ΕΤΣΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΟΑΚΑ , ΟΜΩΣ , ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ , ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8-10 ΑΓΩΝΕΣ

    ΥΓ2. ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ . ΑΛΛΟ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ( ΓΙΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ) ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΣΤΙΣ 9/10, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΚΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΟΤΑΝ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα πως γινεται ο παο να ειναι φορμαρισμενος, οταν :\

      ο φελντεινι ηταν σε διοργανωση με την εθνικη του , η 5αδα ηταν κατα 3/5 αλαγμενη, ειχε διεθνης με ελλαδα και σερβια !! γκιστ χωρις παιχνιδια απο το πασχα..
      Ειδικα στον παο οοοχι μονο αλλαξε η πρωτη 5αδα του, αλλα εφυγαν και ενα σωρο παιχτες

      Διαγραφή
    2. Ο ΚΑΛΑΘΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟΣ ,ΟΙ ΨΗΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΛΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ,Ο ΠΑΒΛΟΒΙΤΣ ΕΚΕΙ ΓΥΡΩ ( ΧΑΧΑ ). ΜΟΝΟ Ο ΦΕΛΝΤΕΙΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΛΙΜΑΤΟΣ , ΟΜΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ( ΡΥΘΜΟ ) ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ,ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΛΟΓΩ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΠΑΠΠΑ. ΕΥΚΟΛΗ ΧΗΜΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ .ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ ΕΧΕΙ 15 ΦΙΛΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 1,5 ΜΗΝΑ .

      ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ , Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗ ΚΑΙ ΜΑΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΟΡΤΙΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ,Ο ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΚΑΗΚΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΕΙ, Ο ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ 30 ΜΕΡΕΣ ΚΟΥΝΑΕΙ ΠΕΤΣΕΤΕΣ, Ο ΧΑΚΕΤ ΠΑΛΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ( ΚΑΚΙΣΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ),ΜΟΝΟ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ - ΛΟΤΖΕΣΚΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΛΟ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΦΑΝΗΚΕ ΧΘΕΣ.

      Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΦΙΛΙΚΩΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΦΑΙΡΟ ,
      ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΡΥΘΜΟ ( ΓΚΙΣΤ ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ( Ο ΦΕΛΝΤΕΙΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟΣ , ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ )

      ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΥΝΟΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΤΟΝ ΠΑΟ .ΠΕΡΣΥ Η ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΝΟΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ?
      ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΟ , ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΠΑΙΚΤΕΣ, ΜΕ ΕΥΚΟΛΗ ΧΗΜΕΙΑ - ΞΕΚΑΘΑΡΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ .
      Ο ΣΦΑΙΡΟ ΕΠΕΛΕΞΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ , ΠΟΥ ΨΙΛΟΤΡΑΚΑΡΟΥΝ ΣΕ ΡΟΛΟΥΣ ,ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ , ΤΟ ΜΕΛΟΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΕΑΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ

      Διαγραφή
    3. Ο ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ , ΤΟ ΙΔΟ ΚΑΙ Ο ΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΝΤΕΡ ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΠΑΙΧΤΗ ΤΥΠΟΥ ΓΚΙΣΤ ( 4-5 )

      Διαγραφή
  59. Παίδες ξέρει κανείς που μπορώ να βρω ολόκληρο το χθεσινό ματσάκι κυπέλλου οσφπ-παο???
    Pozy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καποτε τα ανεβαζε ο σοπιστ.τελευταια η νοβα τα μπλοκαρε.

      Διαγραφή
  60. Καθοριστικός ο παιχταράς Γιόχαν χτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναμενομενο. Οπως λενε πολλοι εδω ειναι ηδη ενας πληρης παικτης. Οπως κι ο Αγραβανης που ελειψε το καλοκαιρι απο την εθνικη. Παιχταραδες.

      Διαγραφή
    2. Ωραιο και το Γιοχαν σαν παρατσουκλι, αλλα σαν το να σε φωναζουν Ιωαννη δεν εχει

      Aleister

      Διαγραφή
  61. δεν θα σχολιασει κανεις την χακιμ δε ντριμ ενεργεια του γιανκοβιτς στον μιλουτινοφ... δεν τον ειχα για τετοιες κινησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Μεγαλη απολαυση τα σχολια του Καρυδα. Μου ειχαν λειψει. Κανεις αλλος σαν αυτον. Κανει μεγαλη προσπαθεια ο νεαρος Συριγος βεβαια. Οταν με το καλο αποσυρθει ως βετερανος θα αναλαβει να καλυψει το κενο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Η όποια ετοιμότητα ίσως βασίζεται και στο ότι ο οσφπ είχε την μισή ομάδα (βασικά θέσεις 3-4-5) με ηλικία 21+ (παπ, αγραβ, μιλου, γιανγ), ενώ ο παο παίκτες με μ.ο. ηλικίας 10 χρόνια πάνω (ειδοποιός διαφορά σε νοκ άουτ)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι απλως νεοτεροι. Ειναι χειροτεροι παικτες. Μπορει σε μερικα χρονια να ειναι σουπερ, για την ωρα παντως δε συγκρινονται με τους αντιστοιχους του Παναθηναϊκου. Ειναι αδικη για τα παιδια η συγκριση.

      Διαγραφή
  64. η δικαιολογια των διεθνων ειναι αστεια
    οι διεθνεις των ομαδων
    παναθηναικος(4) κουζμιτς-φελντειν-ραντου-καλαθης
    ολυμπιακος(6) σπανουλης-πριντεζης-μαντζαρης-μιλουτινοφ-λοτζεσκι-χακετ

    1ος σε συμμετοχη στην εθνικη σε λεπτα ηταν ο καλαθης αντιθετα ο μαντζαρης ειχε σχεδον μηδενικο χρονο συμμετοχης

    στην σερβια επισης ο μιλουτινοφ δεν επαιζε

    απ τον παναθηναικο ελειπε και ο προπονητης του αντιθετα ο σφαιροπουλος εκανε κανονικα την προετοιμασια και στα φιλικα δεν επαιζε και ο γκιστ στον παναθηναικο...

    ο παναθηναικος εκανε ταξιδι στην κινα και ρωσια ειδαμε και την ρεαλ πως την επηρεασε το ταξιδι στην βραζιλια και εχασε με 20 ποντους στο σουπερκαπ απ την μαλαγα

    χτες οι δυο καλυτεροι παικτες του ολυμπιακου ηταν αυτοι που ουσιαστικα ειχαν τον σημαντικοτερο χρονο συμμετοχης πλην σπανουλη στο ευρωμπασκετ ο πριντεζης και ο λοτζεσκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Όλο το καλοκαίρι ακούμε για την άμυνα του Ολυμπιακού. Για την άμυνα του Παναθηναϊκού που εμφανίστηκε ακόμα καλύτερη αυτής του Ολυμπιακού, θα πούμε τίποτε ή χαλάει το σενάριο του "μόνο όποιος έχει πολλούς μαύρους με μούσκουλα παίζει καλή άμυνα";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Γουσταρω τρελα να βλεπω Νικ Καλαθη να παιζει.

    Τι ball handling ειναι αυτο; Σαν να κινειται,τρεχει,αλλαζει κατευθυνση μονος του,σαν να μην κουβαλαει και μια μπαλα μπασκετ μαζι του.Και φαινεται τοσο effortless.

    Ωραιο και το crossover στον Πριντεζη στο 53-61 και καλαθι μετα απο προσποιοηση και 3-4 αλλαγες διευθυνσης πριν.Απλα αρχοντικος.

    Με την απουσια κοσμου προσεξα και αρκετα τους παγκους των αιωνιων...τι ωραιο θεαμα!
    2 τζεντλμεν,ηρεμοι,σοβαροι,με ελαχιστες εως καθολου υποδειξεις-παραπονα σε διαιτητες...
    αυτο με τον Μπαρτσωκα ηταν τοσο μα τοσο κουραστικο σε καθε φαση ειτε ειχε αποδεκτη διαιτητες,παιχτες του,το θεο δεν ξερω..και παντα βεβαια ο σκηνοθετης επρεπε να κανει ζουμ σε καθε φαση για να το δουμε απο κοντα κιολας.

    Θα ειναι ωραια με αυτους τους 2 φετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jim,ποια η γνωμη σου για το σχεδιασμο στο μπλοκακι επιθεσης απο τον Καλαθη; Για οτι το επικροτησε ο Σαλε; Ειναι οντως τοσο ακομπλεξαριστος;

      (Και μαλιστα σε νοκ αουτ ντερμπυ και το σκορ κοντα.Δινει αλλη βαρυτητα απο το να ηταν με τον Κοροιβο)

      σσ η επιθεση ηταν επιτυχης σε 5 δευτερολεπτα

      Διαγραφή
    2. Δεν το πρόσεξα αυτό το τελευταίο. Υπάρχει κάποιο βίντεο;

      Διαγραφή
    3. Ειδα το βιντεο του αγωνα τωρα,το πλανο ειναι μακρινο.Ομως μολις μπαινει το καλαθι αμεσως μετα απο το ταιμαουτ,ο δημοσιογραφος του παγκου μαλλον,κ Σπυρος Δημολιτσας λεει το στορι...οτι ειναι ολο του Καλαθη,πηρε το πινακακι και το σχεδιασε.

      Απλα προς επιβεβαιωση ρωτηθηκε και ο Σαλε χτες (λεγοντας οτι ο Νικ ειναι μεγαλο μυαλο και συνεχως θελει να μαθαινει κι αλλο) και το βλεπω και στη συνεντευξη του Φελντιν τωρα στο σπορ-φμ,που λεει οτι αλλοι κοουτς δεν επιτρεπουν τετοια,αλλα ο Σαλε το δεχτηκε με χαρα
      και εδωσε το οκ.

      σσ στο 39-40 σκορ,ο Καλαθης αφου με ραχιαιες ντριπλες υποπιεση κατεβαινει το γηπεδο κανει την κινηση την ιδα ωρα που ο και καλα αδιαφορος στο φτερο Παβλοβιτς κανει το cut στο καλαθι στην πλατη της αμυνας και καρφωνει απο την ασιστ.(εκανε και η Σερβια τετοια cuts το καλοκαιρι)

      Διαγραφή
    4. Σε ευχαριστώ φίλε μου. Θα το ψάξω.

      Διαγραφή
  67. -θεωρω πολυ πιθανο φετος ο οσφπ να μην καταφερει να καλυψει μεσα απο το παιχνιδι του την απωλεια του σλουκα.δεν εφερε παικτη με τα χαρακτηριστικα του και αυτα (σουτ, ντραιβ, πασα, αξιοποιηση συμπαικτων και σκορ στα ζορικα) θα του λειψουν σε συνδιασμο με την ηλικια του σπανουλη, ο οποιος και μεγαλωνει αλλα και προερχεται απο ενα ευρωμπασκετ.λαθος της διοικησης αν μπορουσε και δεν τον ανανεωσε οταν επρεπε.οπως αποδειχτηκε το καλοκαιρι ηταν ηδη αργα.

    η κατασταση του σπαν και η απωλεια του σλουκα ισως εχουν επιπτωσεις και σε αλλα θεματα οπως η αξιοποιηση των ψηλων.ο χακετ θα φερει αλλα στοιχεια στην ομαδα και σιγουρα οχι τη σιγουρη αξιοποιηση πχ του γιανγκ.

    -οταν μια ομαδα προερχεται απο μια κακη χρονια δεν αρκει ενα παιχνιδι για να αλλαξει αρδην το κλιμα.ο παο εκανε απλα μια καλη αρχη χθες αλλα πρεπει να αποδειξει πολλα το επομενο χρονικο διαστημα!!!ο σαλε εχει παικτες με ταλεντο και προσωπικοτητα αλλα η ταχυτητα δεν ειναι συμμαχος αρκετων παικτων του παο και εκει θελει πολλη δουλεια για να καλυψεις μια τετοια αδυναμια.

    -το στοιχημα στους ψηλους του παο , κατα την ταπεινη μου γνωμη, δεν ειναι ο κουζμιτς αλλα ο ραντουλιτσα.ο πρωτος θα τα βγαλει τα λεφτα του, ο δευτερος πρεπει να φτιαξει φυσικη κατασταση , η οποια αυτη τη στιγμη πρεπει να βρισκεται κοντα στο μηδεν!!!ο κουζμιτς χθες , οπως κυλησε το ματς, ηταν καταλυτικος στη ρακετα του παο.μεχρι και τα γκαρντ του οσφπ ακολουθουσε στα ποδια....

    -η μεταγραφη του παβλοβιτς ειναι πραγματικη κλοπη!!!δεν εχει πρωτο βημα αλλα κατα τα αλλα ειναι σουπερ!!!

    -ο πριντεζης θα κληθει φετος να κανει μεγαλη χρονια και πιστευω θα την κανει!!!απο κοντα και ο λοτζεσκι.για μαντζαρη δεν το πολυσυζηταω, δεν εχει την προσωπικοτητα να αναλαβει εχτρα υποχρεωσεις αλλα πραγματικα θελω να αποδειξει το αντιθετο!!!ο σπανουλης φετος θελει βοηθεια και απο τους συμπαικτες του και κυριως απο τον προπονητη του.

    -δεν περιμενα το γκιστ καλο χθες αλλα αυτο που ειδα ηταν απογοητευση.ντιπ μυαλο....

    -δυσκολο το εργο του τζορτζεβιτς σχετικα με την αξιοποιηση του φωτση!!!πολυ αργος ο μπατμαν δυστυχως.

    -ευκολη η παρομοιωση του παιχνιδιου με το περσινο στο αδειο οακα αλλα αβασιμη!!!μονο κοινο στοιχειο το αποτελεσμα και οι αδειες κερκιδες.

    -ελεος με αυτη την υποτιμηση του κυπελλου απο πλευρας φιλαθλων.οκ, το κανει η εοκ με τον τροπο που το διοργανωνει αλλα το κανουμε και εμεις ως φιλαθλοι?ειναι ενας τιτλος με τη δικη του (μικρη εστω) σπουδαιοτητα και προσωπικα εγω το σεβομαι.τον χαλασε δηλαδη τον παο περυσι, που σε μια κακη χρονια προσθεσε ενα κυπελλο στην κατοχη του?

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο με τον παβλοβιτς ξαναπεστο........στο οακα θα ναι 10 φορες καλυτερος....δεν ηταν αδικα τοσα χρονια στην αμερικη,κατι ξερουν και αυτοι εκει.....stonerook

      Διαγραφή
    2. Τι σου ειναι το recruiting ομως ε;

      Και περυσι ο Παβλοβιτς στην Παρτιζαν ηταν με ψιχουλα.
      Κι αν τον φωναζε ομαδα σαν Παο θα ηθελε προφανως.

      Και ειχες και συμπατριωτη του Μαυροβουνιο κοουτς που επελεξε στο 3 τον Μπλουμς...που ειχε μονο τριποντο και τπτ αλλο,ουτε την μπαλα στο παρκε δεν εβαζε.Μολις τον καταλαβαν τον επαιζαν αμυνα στα 7 μετρα κολλητα (αφου το μπασιμο ηταν out of the question) και τελος.

      Διαγραφή
    3. @abruzzi

      φιλε μου δεν παει ετσι, κατα τη γνωμη μου παντα.

      ο ντουσκο ο,τι εκανε περυσι ηταν δεδομενων των συνθηκων.

      εχασε το νελσον λιγο πριν αρχισουν τα επισημα και αναγκαστηκε να ψαχτει για γκαρντ.βρηκε το βαλτερς και προεκυψε μετα ο μπλουμς, ο οποιος λογικα ηρθε με ψιχουλα, γιατι τοσα διεθετε το μαγαζι!!!

      γιατι θεωρεις δεδομενο οτι αμα σφυριζε στον παβλοβιτς τελη σεπτεμβρη θα αφηνε/κρεμαγε την παρτιζαν για να ερθει στον παο για ψιχουλα?

      κατα τη γνωμη μου και για να το παω παραπερα, δεν πρεπει να συγκρινουμε το ντουσκο και τις συνθηκες τις οποιες βρηκε στην ομαδα με το σαλε , ο οποιος συναντησε μια εντελως διαφορετικη κατασταση!!!

      στον εναν δοθηκε ενα μικρο ποσο για να παρει βασικο ποιντ και σεντερ και στον αλλον δοθηκε το μισο μπατζετ της ομαδας για αυτες τις 2 θεσεις!!!

      μπορει ο σαλε φετος να εχει 1εκ παραπανω μπατζετ αλλα αυτα τα χρηματα ειχε τη δυνατοτητα να τα αξιοποιησει καλυτερα σε σχεση με το ντουσκο , ο οποιος ηρθε σε μια ομαδα οπου επαιρνε σχεδον 2χαρτια ο δδ και απο 700-800 φωτσης και λουκας!!!δεν εχουν καμια σχεση οι 2 αυτες καταστασεις...

      δεν ειμαι σιγουρος οτι αλλος προπονητης περυσι στη θεση του ντουσκο θα πετυχαινε κατι καλυτερο υπο εκεινες τις συνθηκες.

      ΣΜ

      Διαγραφή
  68. Βλεπωντας βιντεακια απο τον αγωνα παρατηρω οτι ο οσφπ ισως ειναι η μοναδικη ομαδα στον πλανητη που μετα απο προετοιμασια εχει αμυντικο πλανο πιεση σε ολο το γηπεδο για 30 λεπτα...
    Που να βρεθει ενεργεια για επιθεση μετα, οσο περισσοτερο βλεπω τον σφαιρο τοσο μου θυμιζει τον πεδουλακα της 2ης σεζον !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Για ΠΑΟΚ:μπορει να αναπληρωθεί το κενο χωρις εγχρωμους αθλητες απ το εξωτερικο?Αποκτωντας ας πουμε επιλεκτικα παικτες απ τις χαμηλότερες εθνικες κατηγοριες ή προωθωντας παιδια απ τις μικρες ηλικιες,με ανεπτυγμενο ειδικα αυτό το κομματι του παιχνιδιού,μην εχοντας ισως σπουδαιο ταλεντο από γενικοτερη σκοπια,αλλα καλύπτοντας τέτοιες ''ειδικες'' αδυναμίες...
    2)Για ΟΣΦΠ:Ο Βασιλης Τολιόπουλος δεν θα μπορουσε να παρει καποιον χρονο-προσπαθειες καλύπτοντας την σχετικη ελλειψη που παρουσιάζεται στο μπακκορτ των ερυθρολευκων...Νομιζω είναι καλος σουτερ και αξιόπιστος χειριστης ενώ και η ομαδα θα κερδισει έναν παικτη ετσι
    3)Για ΑΡΗ:Περιμενουμε ολοι πραγματα στο Γιουροκαπ και στο πρωταθλημα,καλο ροστερ και ο Πρίφτης είναι εγυηση στον παγκο...
    4)ΑΕΚ:Να δω floor general τον Κατσιβελη και τιποτα στον κοσμο...Καλο υλικο εχουν παντως σε ολες τις θεσεις,ισως πρεπει ο δικέφαλος να επιστρεψει στην ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ απ του χρονου,πρεπει να το κυνηγησει ξ ιδια με την ομοσπονδια
    5)ΠΑΟ:Εχει παικτες αλλα οι τραυματισμοι Μποχο-Παππα κοστιζουν ενώ οι μεταγραφες των Κουζμιτς-Παβλοβιτς καπου δεν μ κάθονται...Θα δουμε...Πολύ μέγεθος παντως φετος σε ολες τις θεσεις,μοιαζει ομαδα ΝΒΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά...Αν έχει βρει κάποιος το χθεσινό παιχνίδι (Full game) που λόγω υποχρέωσης δεν κατάφερα να δω, ας παραθέσει κάποιο link....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Προσωπικά πως είδα το ματς ο σαλέ φαίνεται να περνάει αυτό που θέλει στους παιχτες με το καλημέρα... Είναι τοσο ξεκάθαρο και προσηλωμένος στις αρχές του ο σαλεε σαν coach που πιστεύω οτι ο ΠΑΟ με αυτον στο τιμόνι της ομάδας να πετύχει αυτό που θέλει τόσο πολύ... Να παει ομάδα φιναλ φορ... Δεν λέω οτι είναι ευκολο γιατί η ευρωλίγκα φέτος θα είναι παρα πολύ ανταγωνιστική... Αλλά διαολεε φέτος εχεις προπονητη με @@@ που ξέρει τι θέλει και τι ζηταει... Και το ωραίο είναι οτι οι παιχτες θα αποδεχτούν ο καθένας τον ρολο για το καλό της ομάδας... Τρεμω στην σκέψη τι μπορεί να κανει ο Καλάθης και ο ξεκούραστος Διαμαντίδης στο top-16 και στα πλει-οφ... Φοβερό backcourt απο τους πράσινους... Απο τα καλυτερα της Ευρώπης... Κάτω βέβαια απο ρεαλ ,τσσκα ... Για τον ολυμπιακό ο χάκερ και ο γιανγκ πιστεύω θα βγουν γιατί είναι καλοί παιχτες απλά θέλουν χρονο... Χάντερ ηταν μεγάλη απουσία... Φοβερή άμυνα στο pick'n'roll..ο bill kill πρεπει να πάρει υποστήριξη απο τα αλλά γκαρντ... Στην θέση του στρομπερι έπρεπε να αποκτηθεί παίχτης με τα χαρακτηριστικά του σλουκα ... Δεν γίνεται να εχεις 3 defensive stoppers και τον Σπανούλη... Ε πρεπε να ηταν 2-2 για λόγους ισορροπιας ... Ο αγραβανης απλα δεν κανει ερτσεγκ η χαραγκοντι τα ιδανικά 4αρια με αξιόπιστο σουτ πίσω απο πριντεζη ο οποίος παιζει μόνος μου επιθετικά... Παπαπέτρου αμα δουλέψει θα αφήσει εποχή φέτος θα κανει το step-up... Χαραλαμπόπουλος πρεπει να πάρει ευκαιρίες.. Φοβερό μυαλοο το παιδί αλλά θέλει δουλεια στην άμυνα για να σταθεί σε επίπεδο Ευρωλίγκας... Α1 μπορεί να παίξει άνετα θα ηθελα στην ομάδα που υποστήριζε τολιοπουλο,σκουλιδαα τεσπα... Φοβερές αναλύσεις Jim συνέχισε έτσι... Η μπάρτσα είναι όντως τόσο καλη για να παει φιναλ φορ;;; δεν μου γεμίζει το ματι σαν ομάδα σαν μονάδες τοπ-λεβελ... Ζω για τελικο στο Βερολίνο παο-οσφπ... Πάω να κλεισωω τα εισιτήρια για παν ενδεχόμενο...

    Monkey D.luffy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραιος, νικητη βλέπεις; η το αφήνεις για σασπενς;
      εγω βλέπω 3 απο τους 4 περσινούς εκτος κ αν μπλεξουν μεταξυ τους στους 8, ισως με την μακαμπι ή εφες τεταρτη.

      Διαγραφή
    2. Μην υποτιμας καμια απο τις ελληνικές ομάδες έχουν την δυνατότητα να πάνε φιναλ φορ αλλά δεν εξαρτάται μονο απο τις ίδιες τις ομάδες σαφως...

      Διαγραφή
    3. πως να μην τις υποτιμας, ο παο στους 8 δεν θα προλαβαινει να παραλκολουθει στις θεσεις 4 κ 5, κ οι κοκκινοι αν δεν μαθουν να παιζουν κ χωρις σπαν θα περιμενουν να παρουν κρισημους αγωνες με 15% στα τριποντα...

      Διαγραφή
  72. Real,Csska,Fener,Panathinaikos για Final-Four φέτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Δεν αντεχεται η εικονα του ΠΑΟΚ με Μπαλαμπαν, Ντουβνιακ, Μαρκοβιτς, Τεπιτς. Κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλές ανορθολογικές επιθέσεις από τον ΠΑΟΚ και έλλειψη τόσο σχεδίου όσο και παικτών για να απειλήσει με άλλον τρόπο από το τρίποντο (ούτε καν στο μπόνους των βολών δεν σκέφτηκαν να πάνε). Πρέπει να βελτιώσει άμεσα τουλάχιστον τα plays του ο Μαρκόπουλος γιατί στο eurocup θα τον υποχρεώσουν σε βαριές ήττες.
      Η ΑΕΚ θέλει να δουλέψει περισσότερο σε θέματα συγκέντρωσης-είχε πολλές ευκαιρίες να καθαρίσει το ματσάκι.Επίσης η ομάδα θέλει πολλές προπονήσεις γιατί υπάρχουν θέματα ρόλων.

      ΜΦΓ
      ΥΓ.ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΠΛΟ τα Τρίκαλα, με άλλες 3 νίκες μένουν κατηγορία.

      Διαγραφή
    2. Δε βγαινει με τιποτα η χρονια με αυτο το ροστερ. Οπως το ειδα εγω δε φταινε τα plays. Οταν βγηκαν Ντουβνιακ, Μαρκοβιτς και Μπαλαμπαν και μπηκαν στη θεση τους Τσοχλας, Μαργαριτης και Κακαρουδης μια χαρα εβγαιναν τα plays. To παιχνιδι τελειωσε οταν τραυματιστηκε ο Τσοχλας. Ή θα γινουν αλλαγες ή η χρονια θα ειναι πολυ διαφορετικη απο τις προηγουμενες. Τα παιδια που εφεραν φετος δεν μπορουν. Ειναι για αλλη ταχυτητα της Α1. Για Eurocup δεν το συζηταμε.

      Διαγραφή
    3. Μαγκες συμφωνω δεν μπορει η ομαδα αλλα αυτοι οι παικτες πληρωνονται οσο οι γενικοι γραμματεις του δημοσιου, τι να παρεις?
      Δεν ξερω εαν εχει να προτεινει ο Τζιμης καποιο σχεδιο για τις ομαδες που θελουν να πρωταγωνιστησουν αλλα δεν μπορουν? harvester

      Διαγραφή
  74. ΠΕΜΠΤΗ 15/10

    19.00 PINAR KARSIYAKA-BARCELONA LASSA
    20.00 CRVENA ZVEZDA-STRASBOURG
    20.00 CSKA MOSCOW-MACCABI FOX
    21.00 DARUSSAFAKA-DINAMO SASSARI
    21.45 OLYMPIACOS-CEDEVITA
    21.45 UNICAJA MALAGA-BROSE BASKETS

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/10

    18.00 LOKOMOTIV-PANATHINAIKOS
    19.45 FENERBAHCE-BAYERN MUNICH
    20.00 KHIMKI MOSCOW-REAL MADRID
    20.00 ZIELONA GORA-ZALGIRIS KAUNAS
    21.45 LIMOGES CSP-ANADOLU EFES
    21.45 EA7 MILAN-LABORAL KUTXA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Λαθη του παρελθοντος στην ΑΕΚ , με εμπειρο προπονητη και ομως γινεται η αγορα ξενων πουναι μπορει να βοηθησουν, ομως δεν ειναι αυτο που ψαχνει η ομαδα τοσο σε χαρακτηρα οσο και σε τακτικα ζητηματα. Νεοπλουτισμος?? Σταφ χωρις ικανοτητες για στελεχωση του ροστερ ?? Η διοικηση πρεπει να τα δει αυτα περισσοτερο απο το απλα να νικαει και να χαιρονται για μια χρονια, αν βεβαια θελουν να μεινουν περισσοτερο απο 2,3 χρονια στην διοικηση της ομαδος και οχι να την παρατησουν μολις βαρεθουν να δινουν χρημα χωρις αποτελεσμα.
    Ο Παοκ δεν μας ειχε συνηθισει σε τοσο κακη στελεχωση και μαλιστα οχι του παγκου του αλλα της πρωτης 5αδας !!
    Μπραβο στον πριφτη και στους υπολοιπους του Αρη για την δουλεια που κανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην ΑΕΚ ισχυει το ''λεφτα υπαρχουν,σχεδιο δεν υπαρχει''.Φανερη ειναι η ελλειψη γνωσης οσον αφορα την αμερικανικη αγορα,γι' αυτο παικτες ερχονται και φευγουν.Περσι υπηρχε η δικαιολογια της πρωτης χρονιας που η ομαδα επεστρεψε στην Α1.Φετος δεν δικαιολογειται να εμφανισει τα ιδια συμπτωματα.Το ερωτημα ειναι αν θα εμφανιστει ομοιογενης και δυνατη στα πλεη-οφ,εχοντας το πλεονεκτημα των ευρωπαικων παιχνιδιων στο eurocup ,που θα τη βοηθησουν να γινει ομαδα(η αντιθετως,θα εμφανισουν τις αδυναμιες της).Ακομα και με μειονεκτημα εδρας στα πλεη-οφ,αν ειναι σε καλη κατασταση μπορει καλλιστα να παρει την 3η θεση.Το θεμα ειναι πως αν η ομαδα δεν δειξει σταδιακη βελτιωση κυριως στον τροπο που παιζει,η μουρμουρα για τον προπονητη θα ενταθει.Παντως ετσι κι αλλιως,η ΑΕΚ πρεπει την επομενη χρονια να στραφει στην προσληψη ενος νεου σε ηλικια προπονητη,ισως Ελληνα,που θα φερει μια νεα φιλοσοφια στην ομαδα,εκμεταλλευομενος και την προθεση της διοικησης να στηριχθει σε γηγενεις παικτες...Για τον ΠΑΟΚ ισχυει μαλλον το ακριβως αντιθετο,δηλαδη ''σχεδιο υπαρχει,λεφτα δεν υπαρχουν'' και τη λυση καλειται να τη δωσει ο Σαββιδης..VECCHIO..

      Διαγραφή
    2. Δεν θεωρεις δλδ οτι στην Αεκ υπαρχει θεμα κοουτς?? Συμφωνω σε οτι λες, αλλα νομιζω ο κοουτς ειναι αυτος κανει την επιλογη. Ο Ιγκλις γιατι εφυγε ??

      Διαγραφή
    3. ο ινγκλις στα πλει-οφ με τον αρη ειχε 5 ποντους μ.ο

      Διαγραφή
    4. Δεν ξερω γιατι δεν ειμαι οπαδος της..Οσον αφορα τον Σακοτα,απο τη στιγμη που η διοικηση ανανεωσε την εμπιστοσυνη της στο προσωπο του,μαλλον σ' αυτη πρεπει να ασκηθει κριτικη,σε περιπτωση,βεβαια,που η ομαδα δεν αποκτησει ταυτοτητα και συνοχη.Φετος,η πιεση ειναι μεγαλυτερη για τον προπονητη,ειδικα απο τη στιγμη που υπαρχουν χρηματα και φιλοδοξιες.Αν εχω διαβασει σωστα,ο Σακοτα στο τελος της σεζον θα αποχωρησει ετσι κι αλλιως,παραδιδοντας τη σκυταλη.Το ζητημα ειναι οτι αν δεν υπαρξει βελτιωση και νικες,πιθανον η αλλαγη να γινει νωριτερα..VECCHIO..

      Διαγραφή
    5. για ινγκλις δεν κανω κριτικη απλα ρωτησα γιατι τον ηθελε αλλη ομαδα που μαλιστα ειναι χαμηλα στην βαθμολογια. Ολη την περιοδο ηταν αρκετα καλος και μου εκανε εντυπωση

      Διαγραφή
  76. Σοβαρα εδωσε 800 χιλιαρικα για το Γιανγκ ο Ολυμπιακος;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ο Παο δεν πάει καλά, στο ημίχρονο και δδ. και Φώτσης έχουν παραπάνω λεπτά από τους βασικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαρα ε ασχετε;;;ελα ομως που η ομαδα τωρα χτιζεται,κριμα που δεν εχασε ο ΠΑΟ τελικα εεε;;;!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  78. αν βγαλεις τον ΔΔ δεν υπαρχει ομαδα ουτε για τους 8, πρεπει να παρει αξιοπιστο παικτη, ο καλαθης, κ αν γυρισει καλα ο παππας μπορουν το κατι παραπανω, τους νεους στο ραφι...κριμα για τον χαραλαμπο να μην τον εμπιστευεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ο ΠΑΟ στο Αλεξάνδρειο κέρδισε χάρη στην ποιότητα των παικτών του αλλά ο Σάλε δεν έκανε καλό κοουτσάρισμα.Πολλά λάθη συγκέντρωσης από τους πρασίνους, που πιέστηκαν αρκετά στα γκαρντ καθότι ο Πρίφτης διάβασε ΟΡΘΑ την λειψανδρία στη συγκεκριμένη θέση.Στο β ημίχρονο, που επιτέθηκε πιο ορθολογικά μέσα από τη ρακέτα, πήρε πολλούς πόντους και έφτασε στη νίκη.
    Ο κόουτς Σάλε οφείλει να προβληματιστεί από τις πολλές άστοχες προσπαθειες Φελντέιν και Γιάνκοβιτς ενώ παράλληλα, πρέπει να σκεφτεί τι θα γίνει στο Κούμπαν αν, η σαφέστατα πιο ποιοτική από τον Άρη, Λοκομοτίβ πιέσει και αυτή στα γκαρντ.Ενδεικτικό της έλλειψης σχεδίου και καθαρού μυαλού είναι η απουσία επιτυχών προσωπικών φάσεων (πλην Γκιστ και Ραντούλιτσα) επιθετικά.Δεν πόσταρε ο Γιάνκοβιτς, δεν προσπάθησαν το πικ εντ Ποπ με τον Κούζμιτς από την κορυφή της ρακέτας, δεν προσπάθησε να πάει γρήγορα στο μπόνους των βολών με ντράιβ.

    Πάμε στους κιτρινόμαυρους-ο Άρης το πίστεψε,το πάλεψε αλλά η διαφορά ποιότητας είναι υπαρκτή.Μέχρι τα μέσα του 3ου δεκαλέπτου έπαιζε επί της ουσίας με 6 παίκτες (άρα κούραση και φάουλ).Καλά ποσοστά στα τρίποντα, καλό επίπεδο συγκέντρωσης αλλά όταν έχεις τον Ραντούλιτσα μέσα στη ρακέτα με τη μπάλα, απλά ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ παίκτη να τον σταματήσει.'Οσο έπαιξε άμυνα μπροστά, κάτι πήγε και ήρθε.Όμως όταν το άφησες, σου έκανε διπλή ζημιά καθότι με τον όγκο του, δημιουργούσε και χώρους παραδίπλα για τον Γκιστ.Ο Άρης, αν ήθελε να το πάρει, έπρεπε να σουτάρει περισσότερο από το τρίποντο (είχε καλά ποσοστά) και να παίξει περισσότερο με τους κοντούς απέναντι στους ψηλούς του ΠΑΟ.Όπως και να έχει, η έδρα του θα είναι δύσκολη για ΟΛΟΥΣ φέτος.

    ΜΦΓ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή