Athlenda

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ΜΠΑΤΣΑΚΙΑ..




Ο Παναθηναϊκός καλωσόρισε την Καρσίγιακα του Ουφούκ Σαρίτσα στον κόσμο των «μεγάλων» πιάνοντας την από την αυτί στο ματς του ΟΑΚΑ. Πως πατεντάρει ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς την 1-3-1 Motion Offense στο υλικό των πρασίνων..; Μνήμες Βλάντε Ντίβατς ξεσήκωσε ο Γιάννης Μπουρούσης  στη Βιτόρια απέναντι σε έναν απογοητευτικό Ολυμπιακό ο οποίος δείχνει ότι στη παρούσα φάση έχει βαθύτερο πρόβλημα από το δεδομένο, αυτό της λειτουργικότητας του ρόστερ.  Το Hoopfellas για όλους και για όλα..



Ο Γιάννης Μπουρούσης τη Παρασκευή το βράδυ στη Βιτόρια..


ΟΑΚΑ


Με διαστήματα εξαιρετικού μπάσκετ ο Παναθηναϊκός  πήρε μια νίκη που χρειαζόταν απαραίτητα μετά την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας στη Ρωσία, απέναντι στη Καρσίγιακα. Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς έστειλε τους Τούρκους στα σχοινιά και τους σφυροκοπούσε συνεχώς από το πρώτο λεπτό. Ο Τζόρτζεβιτς ήταν πολύ διαβασμένος και κέρδισε κατά κράτος τη μάχη των πάγκων απέναντι στον Σαρίτσα.

1-3-1 CUTTING/SCREENING MOTION OFFENSE



Ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς  έχει φέρει φέτος στο ΟΑΚΑ και στον δικό του Παναθηναϊκό μια 1-3-1 επίθεση πάνω στην οποία δουλεύει η ομάδα από την αρχή της σεζόν και η οποία μέχρι στιγμής δείχνει να αποδίδει γιατί από τη βάση της είναι δομημένη έτσι ώστε να αναμειγνύει όλους τους παίχτες στο παιχνίδι και με τη ροή της να δημιουργεί ευκαιρίες για όλους.


Ουσιαστικά μιλάμε για μια Motion επίθεση  η οποία δημιουργεί μια συνεχή ροή στο παιχνίδι σου μεταφέροντας τη μπάλα από τη μια άκρη του μισού γηπέδου στην άλλη και  παράλληλα δίνει στον προπονητή μεγάλο περιθώριο να εισάγει δικές του καινοτομίες  πάντα με βάση τις δεξιότητες των αθλητών του. Ο Παναθηναϊκός δουλεύει καλά αυτόν τον τύπο επίθεσης η οποία απαιτεί να διαθέτεις παίχτες που να μπορούν να ποστάρουν στο «4» και στο «5»   (για αυτό και οι πράσινοι την τρέχουν καλύτερα όταν βρίσκονται μαζί στο παρκέ οι Γκιστ-Ραντούλιτσα) και γκαρντς που είναι δημιουργικοί με τη μπάλα στα χέρια (Καλάθης, Διαμαντίδης, Φελντέιν). Προσωπικά μου ήταν πολύ ενδιαφέρον το πώς θα προσέγγιζε ο κόουτς Τζόρτζεβιτς το ματς με τους Τούρκους σε συνάρτηση με την επίθεση που τρέχει η ομάδα γιατί η 1-3-1:

1. Εκτιμάται ως μια από τις καλύτερες επιλογές για να αναπτυχθείς και να επιτεθείς απέναντι σε άμυνες press όπως αυτές που χρησιμοποιεί κατά κόρον ο κόουτς Σαρίτσα γιατί σου εξασφαλίζει «χώρους» αλλά από την άλλη..

2.  Δεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη απέναντι σε ομάδες που τρέχουν καλά στο ανοιχτό γήπεδο και παράγουν  πολύ μέσα από fast breaks (όπως οι πρωταθλητές Τουρκίας) γιατί δε σου εξασφαλίζει τις καλύτερες θέσεις ώστε  να μπορέσεις να είσαι σε ετοιμότητα ελέγχοντας καταστάσεις επιθετικού τρανζίσιον του αντιπάλου. Καταλαβαίνετε ότι το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο..


Ο Τζόρτζεβιτς, ο οποίος είχε στα συν του το ότι αυτό το είδος επίθεσης είναι λειτουργικό εξίσου απέναντι και σε άμυνα ζώνης την οποία περίμενε από τον αντίπαλο, κατάφερε με αυτή του την επιλογή να βάλει το τραίνο στις ράγες. Η 1-3-1 Μotion Offense που έχει επιλέξει δημιουργεί επιλογή πάσας-ντρίμπλας-εκτέλεσης και στους 5 παίχτες που έχουν οι πράσινοι στο παρκέ, σε κάθε επίθεση.  Αφήστε με να το ξαναγράψω. «Δημιουργεί επιλογή πάσας-ντρίμπλας-εκτέλεσης και στους 5 παίχτες που έχουν οι πράσινοι στο παρκέ, σε κάθε επίθεση..» Αυτό σημαίνει ότι ο Σέρβος κόουτς έχει κατασκευάσει το πλαίσιο για να παρουσιάσει μια πολυπρόσωπη, ισορροπημένη επίθεση που χαρακτηρίζει τις πραγματικά καλές ομάδες στο σύγχρονο μπάσκετ αλλά παράλληλα αυτό το είδος επίθεσης δημιουργεί ευθύνη στον κάθε παίχτη ώστε να είναι οξυδερκής γνωρίζοντας το τι θα πρέπει να κάνει με τη μπάλα ανά πάσα στιγμή. Για αυτό και η συγκεκριμένη επίθεση όπως την τρέχει ο Παναθηναϊκός, θα «ξεράσει» από μόνη της όποιον παίχτη δε μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό. Οι τρείς πυλώνες πάνω στους οποίους οικοδομείται είναι οι ακόλουθοι:

 1. Screening (τα καλά σκρινς είναι κομβικής σημασίας για να λειτουργήσουν οι χρόνοι)

2.Cutting (θέλει λίγο δουλειά εδώ ο Παναθηναϊκός, ειδικά ο Φελντέιν που κάποιες φορές όταν βρισκόταν η μπάλα χαμηλά δε συγχρονιζόταν σωστά στο κόψιμο του)

3. Proper Spacing


Για αυτό και παρατηρείται τους Wings των πρασίνων να παίζουν τόσο ανοιχτά στο φτερό μιας και είναι προαπαιτούμενο. Σε μια και μόνο επίθεση στον αγώνα και την Καρσίγιακα μπορούσες να δεις  την ομάδα του Τζόρτζεβιτς να δημιουργεί τρείς φορές καταστάσεις post up με τρείς διαφορετικούς παίχτες , σουτ από την κορυφή για τον εκάστοτε off guard κλείνοντας με side pick για τον PG (Καλάθη).  Παράγει επίσης  πολλές High-Low καταστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι απέναντι στους Τούρκους και με τον Κούζμιτς στη πεντάδα, στην 1-3-1 ο Σέρβος έπαιζε στο High post με βασική αποστολή να στήνει συνεχώς σκρινς και να διευκολύνει τη κυκλοφορία της μπάλας προσφέροντας εναλλακτική πάσα στα γκαρντς που δέχονταν την πίεση της Καρσίγιακα και ο Γκιστ στη τελική γραμμή όπου είχε ευκαιρίες απομόνωσης στο post ενώ με τη καλή του βραδιά περιφερειακά έσερνε μαζί του τον αμυντικό στη γωνία δίνοντας την ευκαιρία, σε αυτόν τον σχηματισμό, στον Καλάθη να χτυπήσει με το «5» από τον άξονα. Ακόμα καλύτερα πάντως παράγουν οι πράσινοι στα περισσότερα plays της επίθεσης αυτής όταν έχουν στο παρκέ ψηλούς που πασάρουν καλά τη μπάλα από και προς το post. Μέχρι σήμερα πάντως η συγκεκριμένη επιλογή του Τζόρτζεβιτς με αυτόν τον τύπο επίθεσης κρίνεται αρκετά καλή και προσωπικά αυτό που μου αρέσει περισσότερο (πάντα αναφορικά με την εφαρμογή της στο υλικό των πρασίνων)είναι τα περιθώρια βελτίωσης που υπάρχουν.

-Σαφέστατα το κλειδί της νίκης απέναντι στους Τούρκους ήταν η εξαιρετική άμυνα των γηπεδούχων. Στο άρθρο της σελίδας για την Καρσίγιακα σας είχα υπογραμμίσει ότι οι Τούρκοι θέλουν δουλειά στο μισό γήπεδο και το γεγονός ότι δε διαθέτουν πηγές δημιουργίας σε σετ καταστάσεις θα είναι πρόβλημα στο υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης. Ο Παναθηναϊκός πίεσε πολύ τον main ball handler  των Τούρκων χτυπώντας το κέντρο δημιουργίας τους μιας και η Καρσίγιακα αναγκαζόταν να μεταφέρει το βάρος της απόφασης σε κακούς decision-makers όπως ο Τζάστιν και ο Τζος Κάρτερ. Το αποτέλεσμα ήταν μια ομάδα που στο μισό γήπεδο ήπιε θάλασσα σουτάροντας συνεχώς τρίποντα (31) και για είναι πιο συγκεκριμένος, «κακά τρίποντα» (22.6%).  Οι Τούρκοι ήταν επικίνδυνοι μόνο σε καταστάσεις ανοιχτού γηπέδου στο οποίο τρέχουν και επιτίθενται στο καλάθι καταπληκτικά αλλά το πολύ κακό performance τους στο μισό γήπεδο τους χάλασε το μυαλό και επηρέασε και την άμυνα τους. Ο Παναθηναϊκός αμυντικά ήταν πολύ διαβασμένος δυσκολεύοντας την εισαγωγή της μπάλας χαμηλά και ελαχιστοποιώντας τον χώρο για ρήγματα από τους περιφερειακούς του Σαρίτσα. 

ΚΑΛΑΘΗΣ & ΓΚΙΣΤ

Με αφορμή την αναφορά μου στη καλά διαβασμένη άμυνα των πρασίνων είναι ευκαιρία να σταθούμε σε δύο παίχτες σε προσωπικό επίπεδο. Ο Νικ Καλάθης είναι ο αθλητής που ξεκάθαρα έχει ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό. Δουλεύει πολύ και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο τρόπος που χρησιμοποιούσε την .. «αβάντα» της απουσίας σταθερής περιφερειακής απειλής από το χέρι του Σιπάχι για να βοηθήσει στην άμυνα στο ποστ ήταν υποδειγματικός όπως και η ιδιοσυγκρασία του στο αμυντικό κομμάτι και ο τρόπος που έβαζε τα χέρια του στη μπάλα. Ο Καλάθης  αποτέλεσε βασικό λόγο για την επιτυχία της post άμυνας των πρασίνων. Επίσης είναι χαρακτηριστικό το πόσο γρήγορα ήταν τα αμυντικά rotations όταν μετά από picks  η μπάλα πήγαινε στη πλευρά που αμύνονταν αυτός και ο Γκιστ. Εκτιμώ ότι φέτος θα αποτελέσει δυνατή υποψηφιότητα για την All-Defensive Team της διοργάνωσης. Αν βάλουμε στην εξίσωση και το πόσο δημιουργικός είναι στο επιθετικό κομμάτι.. Είναι φορές που το παιχνίδι του μου θυμίζει παλιά Fundamental Guards των Σέλτικς που μπορούσαν να κάνουν μαγικά με τη μπάλα όμως πάντα προτιμούσαν να παίζουν σωστά, με computerized λογική, σκληρά και με αφοσίωση στην άμυνα..


Όσον αφορά τον Γκιστ.. Έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στη διοργάνωση. Μπήκε από νωρίς δυνατά, ζεστάθηκε και έμεινε συνδεδεμένος με το καλάθι. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η τακτική του Σαρίτσα για trapping με τον Γκάμπριελ στις press άμυνες δημιουργούσε Miss matches στα οποία ο Γκιστ κομμάτιασε τα γκαρντς της Καρσίγιακα. Ο Τζόρτζεβιτς έξυπνα, όταν οι Τούρκοι πίεσαν σε όλο το γήπεδο, έστειλε το «2» μακριά στην άλλη άκρη του παρκέ για να «σύρει» μαζί του τον σκληροτράχηλο και δυναμικό on ball-defender Τζάστιν Κάρτερ, προτιμώντας να δεχθεί παγίδα από τον Τζος. Ο Γκιστ πάντως ήταν σούπερ χτυπώντας κατευθείαν κάθε κενό στην αντίπαλη άμυνα με post up, καλό διάβασμα και αψεγάδιαστη περιφερειακή εκτέλεση τελειώνοντας το παιχνίδι με 27 πόντους. Ήταν η βραδιά του..

BUESA ARENA



Ο Ολυμπιακός  με απογοήτευσε. Όχι, δεν εστιάζω στο αγωνιστικό κομμάτι, όπου όντως οι ερυθρόλευκοι έχουν αρκετά θέματα προς επίλυση, αλλά  σε συναισθηματικό επίπεδο με τον τρόπο που προσέγγισαν το ματς της Βιτόρια, ερχόμενοι μάλιστα από ήττα στο ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου. Τους περίμενα πιο «θυμωμένους». Πίστευα ότι θα έβλεπα την εικόνα μιας ομάδας που θα έβγαζε έναν δημιουργικό «θυμό» στο παρκέ της Buesa Arena όμως διαψεύστηκα. Πάμε να πούμε δύο-τρία πραγματάκια..



-Ο Ολυμπιακός έκανε ένα πολύ κακό αμυντικό παιχνίδι σχεδόν στα ¾ της αναμέτρησης και αν εξαιρέσουμε μόνο την τέταρτη περίοδο. Αστείο αμυντικά παιχνίδι δείγμα της έλλειψης πνευματικής συγκρότησης με την οποία η ομάδα του κόουτς Σφαιρόπουλου προσέγγισε τον αγώνα.  Σας είχα πει προ ημερών ότι διανύουμε μια περίοδο στην οποία οι λεγόμενες τοπ-ομάδες της διοργάνωσης  χτίζουν την άμυνα τους και ακόμα δεν μπορούν να ελέγξουν μέσα από αυτή (όπως παραδοσιακά γίνεται) τα εκτός έδρας παιχνίδια με αντιπάλους ίσως κάτι λιγότερο ποιοτικούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Παναθηναϊκός της πρώτης αγωνιστικής..

Ο φιναλίστ της διοργάνωσης βρίσκεται σε μια περίοδο που προσπαθεί να χτίσει τις συνεργασίες του συνολικά και να δημιουργήσει αμυντική συνοχή. Έχει τις προδιαγραφές να παράγει πολύ καλό αμυντικό αποτέλεσμα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό που παρουσίασε στη Βιτόρια δεν ήταν απογοητευτικό για μια ομάδα με τόσα εργαλεία στο συγκεκριμένο κομμάτι. Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν αμυντικές συνεργασίες για αυτό και τη προκειμένη περίοδο πληρώνουν κάθε αδράνεια και λάθος στη προσωπική άμυνα. Προσπαθούν να είναι aggressive πάνω στη μπάλα αλλά καταλήγουν (όπως έγινε στη Βιτόρια) ουσιαστικά να βοηθούν τον αντίπαλο να παίζει με παίχτη παραπάνω αφού δημιουργήσει το παραμικρό ρήγμα και μεταφέρει τη μπάλα στην άλλη πλευρά του παρκέ.


-Τα δύο βασικά προβλήματα στο παιχνίδι της ελληνικής ομάδας αποτέλεσαν η άμυνα πάνω στον Γιάννη Μπουρούση και η έλλειψη εναλλακτικών πηγών δημιουργίας στην επίθεση η οποία έκανε τους ερυθρόλευκους να μοιάζουν ευανάγνωστοι  και προβλέψιμοι.


Ο Μπουρούσης θύμισε .. Βλάντε Ντίβατς απέναντι στη πρώην ομάδα του. Από εκείνη τη ..καταραμένη ατάκα του Ντούσαν Ίβκοβιτς (περί της προοπτικής να εξελιχθεί σε  «νέο Ντίβατς») ο διεθνής σέντερ μου έχει θυμίσει ουκ ολίγες φορές το πρότυπο του. Με τον τρόπο που σκύβει και γκρινιάζει δείχνοντας τις παλάμες του, με αυτόν που ξεφυσάει όταν εκτελεί προσωπικές ή με τους μορφασμούς του προσώπου του. Αγωνιστικά όμως σε τέτοιο βαθμό ποτέ. Τη Παρασκευή ήταν εντυπωσιακός κερδίζοντας τη front court του Ολυμπιακού κατά κράτος. Η ουσία είναι  ότι η ελληνική ομάδα δε κατάφερε ποτέ να αμυνθεί πραγματικά πάνω στον Μπουρούση παρά μόνο όταν (πιο αργά στο παιχνίδι) ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε να αμυνθεί μόνιμα με τον ψηλό στα 4/4, από μπροστά. Και ο Χάντερ και ο Γιάνγκ αντιμετώπισαν θέμα στο positioning απέναντι σε έναν ψηλό-αλεπού της διοργάνωσης. Τους δυσκόλεψε  και το λίγο ανορθόδοξο του στυλ του Μπουρούση για τόσο ψηλό παίχτη μιας και ο Έλληνας σέντερ δεν έχει αυτοματοποιημένες post κινήσεις  που του επιτρέπουν να ζητάει τη μπάλα βαθιά στο ζωγραφιστό και να τελειώνει αλλά προτιμά να την παίρνει ανοιχτά στο φτερό και να πηγαίνει χαμηλώνοντας τον αντίπαλο μέχρι μέσα με ντρίμπλα εκμεταλλευόμενος τη βελτίωση  του τα τελευταία χρόνια στο να διαβάζει τα double teams.  Η παραγωγικότητα του Μπουρούση άλλαξε όλη τη κατεύθυνση στην επίθεση των Βάσκων. Εκτιμώ ότι εάν οι ερυθρόλευκοι είχαν καταφέρει να τον σταματήσουν (τουλάχιστον σε έναν βαθμό) οι γηπεδούχοι χωρίς σημείο αναφοράς στο ζωγραφιστό τους θα οδηγούνταν υποσυνείδητα στο  να πάνε να πάρουν το παιχνίδι από το τρίποντο, προσανατολισμό που θα ήθελε η άμυνα του Ολυμπιακού. Αντίθετα με τη σταθερά του Μπουρούση χαμηλά αλλά και στον άξονα γενικότερα παρήγαγαν καλά σουτ στα οποία προσέθεσαν τις παραδοσιακά καλές ματιές τους στο τρανζίσιον για να φθάσουν στο εντυπωσιακό νούμερο των 13/26 τριπόντων. Ο Μπουρούσης έφερε στο τραπέζι πέρα από τα νούμερα του και τον χάρτη για μια πιο ισορροπημένη επίθεση.


-Ήταν προβλέψιμος από  ένα σημείο και μετά ο Ολυμπιακός και η διστακτικότητα του θόλωσε το τοπίο ακόμα περισσότερο.  Οι ερυθρόλευκοι σημάδεψαν καταστάσεις απομόνωσης 2/2 στον άξονα θέλοντας να χτυπήσουν με κεντρικό πικ τον Μπουρούση όμως, αν και στην αρχή βρήκαν πόντους σημαδεύοντας τα base line cuts, δεν έχουν αναπτύξει ακόμα κώδικες επικοινωνίας και το execution έμοιαζε φτωχό όταν στη συνεργασία αναμειγνυόταν ο Γιανγκ. Πέρα από τα picks του Σπανούλη (σας είχα πει ότι ο Χάνγκα μπορεί να τον παίξει καλά) ο Ολυμπιακός απειλεί συνεχώς με τα ίδια, συγκεκριμένα πράγματα. Ball Screen Offense και Weak Side με τον (εκπληκτικό και πάλι) Λοτζέσκι, Post ups και (λιγότερο) Close outs με τον Πρίντεζη, παιχνίδι μέσα-έξω των δύο αυτών παιχτών στη πλευρά. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός θα βελτιωθεί –ως φυσική συνέχεια των πραγμάτων- εφόσον ο Γιανγκ βελτιώσει τη PnR  συμπεριφορά και τη κίνηση του γιατί στη Βιτόρια έβαζε σε σκέψεις τον δημιουργό για τον εάν πρέπει να ρισκάρει να του δώσει τη μπάλα στη κίνηση, όταν πάψει υποσυνείδητα να πατάει αυτό το αόρατο φρένο στο τρανζίσιον το οποίο π.χ. στέρησε καταστάσεις early post στις οποίες ο Πρίντεζης είναι πολύ αποτελεσματικός και φυσικά όταν βρεί εναλλακτικές πηγές δημιουργίας. Έχει ικανά post guards, μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις από εκεί. Επίσης, ο Βαγγέλης Μάντζαρης ίσως θα πρέπει να κοιτάξει λίγο περισσότερο το καλάθι σε μόνιμη βάση (δεν έχει ιδιοσυγκρασία σκόρερ και δε μπορεί να λειτουργήσει έτσι  γιατί θα ζημιώσει τον εαυτό του και την ομάδα αλλά στη παρούσα φάση όπως είδαμε και στη Βιτόρια το καθαρό μυαλό μπορεί να αναμιχθεί περισσότερο και στο κομμάτι της εκτέλεσης).


Η δε τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας αντικατοπτρίζει το προφίλ του «γκαφατζή»  με το οποίο εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στη Βιτόρια. Και όταν το λάθος το κάνει ο Σπανούλης (με τον Πρίντεζη να περιμένει σε απόσταση μιας πάσας και τον Μάντζαρη δεύτερη επιλογή, το μόνο που χρειαζόταν ήταν να «μαζέψει» την άμυνα πάνω του) καταλαβαίνετε.. Το μυαλό των ερυθρολεύκων είχε πειραχτεί. Παρόλα αυτά μου άρεσε που είδα τον Στρόμπερι στο αρχικό σχήμα στο «3» και περιμένω ένα καλό παιχνίδι από τον Χάκετ. Έτσι όπως στελέχωσε το ρόστερ  το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να περιμένει αυτά τα παιδιά. Το τι χρειάζεται δε είναι ανάγκη να αποτελεί το κέντρο της συζητήσεως μας κάθε εβδομάδα. Ίσως σε λίγο καιρό δούμε τον Χάκετ να παίρνει  ρόλο defensive-stopper στα γκαρντς  και τον Στρόμπερι να αντικαθιστάται από έναν PG δημιουργό με περιφερειακή εκτέλεση. Ίσως ο Ολυμπιακός απλά να προσθέσει ένα «4» για την Ευρωλίγκα. Ίσως.. Το θέμα είναι να εξαντλήσει την πιθανότητα αυτό το ρόστερ να λειτουργήσει. Και αυτή τη στιγμή είναι μακριά από το να «εξαντλήσει». Μόλις έχει αρχίσει να ψάχνεται..




Εν κατακλείδι, θα επαναλάβω κάτι που σας είπα στις συζητήσεις μας προ ημερών. Είναι τόσο νωρίς που απαγορεύεται να βάζουμε ταμπέλες. Ρίξτε μια ματιά στο τι γίνεται τριγύρω.. Η Κίμκι που τόσο υμνήθηκε τη προηγούμενη εβδομάδα έχασε για πλάκα στο Μόναχο. Η Μπαρτσελόνα ψάχνεται, η Μακάμπι είναι κακή, κλασσικό παράδειγμα έλλειψης λειτουργικότητας σε ένα ρόστερ που έχει ποιοτικούς παίχτες οι οποίοι δυσκολεύονται (δικαιολογημένα) να παίξουν «μαζί». Η Φενέρ είδε τον ουρανό με τ’άστρα στο Στρασβούργο όπου στο τέλος ήταν αποκαρδιωτική σε σημείο που μπορεί και να της κάνει καλό γιατί θέλει πάρα πολύ δουλειά (όπως σας έγραψα πριν ξεκινήσει η σεζόν θεωρώ ότι θα είναι ομάδα του "δεύτερου μισού" της σεζόν). Η Αναντολού επίσης δυσκολεύτηκε με το Μιλάνο για μεγάλο διάστημα. Θα αλλάξουν πολλά πράγματα στην εικόνα όλων. Για αυτό, όχι ταμπέλες..

                                                                                                                    


Υ.Γ: Ο Άρης είναι καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ. Έχει μεγαλύτερη ποιότητα, βάθος, παίζει μοντέρνο μπάσκετ και βρίσκεται σε σαφώς καλύτερη κατάσταση. Όμως ο ΠΑΟΚ επί Μαρκόπουλου σχεδόν πάντα παίζει καλά στο Παλέ. Το ίδιο έκανε και εχθές σε μια έδρα που δημιούργησε καταπληκτική ατμόσφαιρα. Αυτό το ντέρμπι  έχει κρατήσει –πίσω από τη βιτρίνα των «αιωνίων» της Αθήνας-  με τον τρόπο του στα πόδια της την ελληνική λίγκα σε καιρούς χαλεπούς για το άθλημα. Και θα είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα που θα έχουμε  να πουλήσουμε όταν η λίγκα μας ξαναφθάσει εκεί που πρέπει..


Υ.Γ1: Η Λοκομοτίβ του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ίσως η μεγαλύτερη κερδισμένη στη διοργάνωση μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές και το διπλό στο Κάουνας σε ένα ματς που οι Ρώσοι έλεγξαν από την αρχή καταφέρνοντας  στο τέλος να αποκρούσουν την αναμενόμενη επίθεση των γηπεδούχων.  Η Λόκο είναι ΣΩΣΤΑ στελεχωμένη από έναν μετρ του είδους. Ο Μπαρτζώκας έχει ως βάση ένα 3-guard Rotation με τρείς παίχτες στη περιφέρεια οι οποίοι διαθέτουν δυνατά πόδια και κορμί (ειδικά οι Ντρέηπερ-Μπίκοβ) αν και η ομάδα θα χρειαστεί κάποια στιγμή καλύτερες αποφάσεις από τον ηγέτης της (Ντιλέηνι). Διαθέτει φόργουορντς-«διπλοθεσίτες» που δίνουν στον κόουτς την ευκαιρία να «παίξει» με το μέγεθος της εκάστοτε lineup και ψηλούς που συμπληρώνονται σωστά. Θα ήταν αδικία να χάσει στο Κάουνας απέναντι σε μια Ζάλγκιρις που δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες απογοητεύοντας το κοινό της. Βλέποντας στη τελευταία φάση τον Καλνιέτις να προσπαθεί (αλλά να μη μπορεί) να περάσει τον Ντρέηπερ καταλήγοντας σε ένα σουτ από τα 7.5 μέτρα υπό πίεση ήταν σαν να έβλεπα την εικόνα των δύο ομάδων σε όλο το ματς..

Υ.Γ2: H Mπαρτσελόνα συνηθίζει τέτοια μαύρα βράδια στην αρχή κάθε σεζόν. Τις περισσότερες φορές στο τέλος των παιχνιδιών..το σώνει βέβαια. Το θέμα είναι ότι στο 70-72 (1 λεπτό πριν το τέλος) και με τις πιθανότητες (έτσι όπως είχε αναπτύξει την επίθεση της) κατά της για να σκοράρει, ο Ναβάρο πήρε ένα φάουλ που αμαυρώνει την εικόνα της λίγκας. Πάντα υπάρχει (και είναι απολύτως σεβαστός) ο παράγοντας του ανθρώπινου λάθους αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δυσκολεύομαι να το πιστέψω..



Υ.Γ3: Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος είναι μια πολύ καλή επιλογή για την ΑΕΚ αρκεί να βρεί το χώρο του για εργαστεί λειτουργώντας σε συνεργασία με τον Σάκοτα ώστε και ο ίδιος να είναι παραγωγικός. Προσωπικά θα τον έπαιρνα κατευθείαν για πρώτο, χωρίς δεύτερη σκέψη. Προσθέτοντας μέλος στο προπονητικό τιμ η διοίκηση αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα. Όμως η πραγματική λύση δεν είναι να αλλάζεις/προσθέτεις ασσίσταντ.. 

262 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε Jim για το όμορφο άρθρο.
    Ζητώ μια χάρη όμως.
    Σε περιπτώσεις σαν την σημερινή που αναλύεις το επιθετικό σύστημα του Παναθηναικού,καλό θα ήταν το κείμενο να συνοδεύεται και από κάποια γραφήματα που θα βοηθήσουν τους λιγότερο μυημένους να καταλάβουν καλύτερα αυτά που γράφεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.coachesclipboard.net/131Offense.html

      ΜΦΓ.

      Διαγραφή
    2. Jim, καταρχήν Χρόνια Πολλά και Καλά, με Υγεία και πάντοτε τέτοια άρθρα!

      Θα συμφωνήσω με τον THEO και τον Vales παρακάτω, στο ότι κάποιες φορές στα άρθρα του hoopfellas αναφέρονται συγκεκριμένες κινήσεις/ενέργειες που δεν αφορούν απαραίτητα γνωστά συστήματα όπως π.χ. η επίθεση 1-3-1 του σημερινού άρθρου, αλλά περισσότερο τρόπους αντιμετώπισης (από τους προπονητές) προβλημάτων που προκύπτουν στους αγώνες (υπήρχε μια πολύ χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση σε προηγούμενο άρθρο, αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι τώρα σε ποιό και πότε αναρτήθηκε, και δεν έχω την υπομονή να το εντοπίσω). Επειδή, λοιπόν, αυτές οι κινήσεις, είναι συχνά σε πολλά στάδια, κάποιες φορές γίνεται δύσκολο να τις παρακολουθήσει κάποιος (ενώ καταλαβαίνει την ορολογία και τις εκφράσεις) χωρίς ενδεικτικά γραφήματα ή άλλο οπτικό υλικό. Αν δεν είναι πολύς ο κόπος και ο χρόνος, θα ήταν επιθυμητή η ύπαρξη κάποιων τέτοιων μέσων, όπου κρίνετε ότι θα ήταν σκόπιμη η χρήση αυτών.

      Ένα παράδειγμα τέτοιου κειμένου στο παρόν άρθρο είναι το παρακάτω. Δεν είναι ακριβώς αυτό που ήθελα, αλλά είναι περίπου ενδεικτικό.

      «Η τακτική του Σαρίτσα για trapping με τον Γκάμπριελ στις press άμυνες δημιουργούσε Miss matches στα οποία ο Γκιστ κομμάτιασε τα γκαρντς της Καρσίγιακα. Ο Τζόρτζεβιτς έξυπνα, όταν οι Τούρκοι πίεσαν σε όλο το γήπεδο, έστειλε το «2» μακριά στην άλλη άκρη του παρκέ για να «σύρει» μαζί του τον σκληροτράχηλο και δυναμικό on ball-defender Τζάστιν Κάρτερ, προτιμώντας να δεχθεί παγίδα από τον Τζος.»

      Ενώ, καταλαβαίνουμε τις λέξεις (και τις έννοιες), είναι κάπως δύσκολο να "εικονοποιήσουμε" στο μυαλό μας, τουλάχιστον όσοι δεν έχουμε σχέση με το άθλημα ως προπονητές, παίκτες, κλπ. την ακριβή εκτέλεση των παραπάνω (π.χ. με ποιόν τρόπο το trapping προκάλεσε τα miss-matches του Gist; Έκανε ο Γκάμπριελ double-team με τον Κάρτερ, στη μπάλα μένοντας έτσι ο Gist με κόντο ή χωρίς αντίπαλο; Είχαμε απλά αλλαγές μεταξύ του Γκάμπριελ και του guard που εν τέλει βρέθηκε να μαρκάρει τον Gist;).

      Ευχαριστώ

      Αλέξης

      Διαγραφή
  2. Τζιμ πόσα πρέπει να πληρώσω για να δω έναν αγώνα Ευρωλίγκα μαζί σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Moυ κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η αναφορά σου στο φάουλ του Ναβαρρο...έβλεπα το παιχνίδι και στη φάση σκέφτηκα το ίδιο ακριβώς, και μάλιστα στεναχωριομουν γιατι έψαχνα κάποιον να το σχολιάσω και δεν είχε δει κανεις τη φάση. Πολύ κρίμα να στερεις από μια μικρή ομάδα τη χαρά μιας τέτοιας νίκης που μάλιστα θα της έδινε ισχυρό κίνητρο και για τα υπόλοιπα ματς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Jim, θα σου δωσω guards να μου πεις τη γνωμη σου για ολυμπιακο: milosavlievic, dairis bertans, stiptevic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οδηγησε την ομαδα μου στο ιστορικο υψηλο 64-18 την σεζον 05-06,σε 3 τελικους Ανατολης τις 3 σεζον που εκατσε στο παγκο της....Ενας απ τους καλυτερους επιθετικογεννης κοουτς στην ιστορια της λιγκας.
    Rest In Power FLIP SAUNDERS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και είχε πει την πιο μνημειώδη ατάκα στο ΝΒΑ:

      "Ball don't lie" (δεν το είπε ο Rasheed πρώτος)

      R.I.P. coach... σε ευχαριστούμε για το μπάσκετ που μας έμαθες...

      Διαγραφή
  6. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΖΙΜ. ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ Ο ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΔΥΟ ΠΛΑΓΙΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΠΑΒΛΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΩΡΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΗΜΑ,ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ H' ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ; ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΚΑΡΝΤ;...........ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου άρεσε η ανάλυσή σου για τον Παναθηναϊκό, κυρίως γιατί κάνει σαφές ότι την ομάδα την φτιάχνεις με βάση τις ανάγκες και τα 'θέλω' σου, όχι τις τάσεις και τις 'απαιτήσεις των καιρών'. Ο προπονητής υπάρχει για να βρει πρώτα παίχτες που θα παίξουν αυτό που έχει στο μυαλό του, και κατόπιν για να διευκολύνει το υλικό του να παίξει με βάση τα προσόντα του, όχι για να υλοποιήσει ένα κάποιο αδιόρατο zeitgeist. Αναφέρομαι φυσικά στην επίμονη συζήτηση για την περιβόητη έλλειψη mobile αθλητικού (ημι)ψηλού στον Παναθηναϊκό.

    Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι λάτρης του διδύμου Ραντούλιτσα-Κούζμιτς. Τον μεν πρώτο θα τον θεωρούσα ιδανικό για τρίτη επιλογή στο σέντερ για ομάδα κορυφής - ένας παίχτης που θα έμπαινε για 10 λεπτά για να δώσει γρήγορο σκορ. Για τον δεύτερο θεωρώ ότι η τεχνική του είναι προσβολή προς την εθνικότητά του. Το σουλούπι του μου φέρνει πιο πολύ σε κάτι Σκανδιναβούς ψηλούς των 90ς (Ματίας Σάλστρομ, Τοργκέιρ Μπριν) παρά σε Σέρβο. Ποτέ όμως δεν θα απέρριπτα αυτούς τους δυο εκ των προτέρων μόνο και μόνο επειδή είναι ψηλοί!

    Νομίζω υπάρχει μια παρεξήγηση που πηγάζει από την δυναμική της Ευρωπαϊκής αγοράς τα τελευταία χρόνια. Αυτό που έχει συμβεί είναι ότι όλοι οι καλοί Ευρωπαίοι σέντερ παίζουν πια στο ΝΒΑ. Από την άλλη μεριά υπάρχει υπερπληθώρα Αμερικανών παιχτών με αθλητικά προσόντα αλλά έλλειψη ύψους και τεχνικής, τέτοια ώστε να είναι αδύνατον να σταθούν είτε ως 4άρια είτε ως 3άρια στο ΝΒΑ. Ο θαυμασμός για τα undersized πεντάρια είναι επειδή βλέπουμε καθημερινά τους Χάινς και Λάσμε της Ευρώπης, αλλά ακούγεται ώρες-ώρες σαν να λέμε ότι οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή ομάδα είχε δίδυμο κάποιων εκ των Γκαζόλ, Γκομπέρ, Βαλανσιούνας (ή ακόμα-ακόμα και Λεν, Νούρκιτς ή Πλάις) θα πήγαινε άπατη. Ας είμαστε σοβαροί.

    Είδα αυτήν την βδομάδα τα ΠΑΟ-Καρσίγιακα, Μακάμπι-Μάλαγα, Μπάγερν-Κίμκι και Μπάμπεργκ-Νταρουσάφακα. Μαγκιά του Σαρίτσα που πήρε πρωτάθλημα με λίγα λεφτά και καλό σκάουτινγκ, και κάποιοι Αμερικανοί παίχτες που παίζουν στην Ευρώπη είναι πραγματικά ποιοτικοί παίχτες (πχ Χέντριξ). Αλλά όταν ομάδες όπως η Καρσίγιακα έπαιζαν κατά 4/5 ή 5/5 με έγχρωμους αθλητικούς Αμερικανούς, το θέαμα έφτανε απειλητικά στα όρια του αποκρουστικού. Αν δεν υπήρχαν ακόμα κάποιοι Ευρωπαίοι παίχτες σαν τον Ντζέντοβιτς, τον Πρέλντζιτς, τον Νέντοβιτς ή τον Κόπονεν, δεν νομίζω να κατόρθωνα να δω ολόκληρους τους αγώνες.

    Επειδή Γερμανοί, Τούρκοι και Ιταλοί έχουν βρει την φάμπρικα του φτηνού Αμερικανού ως όργανο να ανταπεξέλθουν στην αγορά, δεν σημαίνει ούτε ότι αυτό αποτελεί θέσφατο για αγωνιστική επιτυχία ούτε ότι αποτελεί κάποιο αισθητικό μέτρο. Μπορεί να χάσεις και ένα και δυο παιχνίδια από κάποιο αποτυχημένο Αμερικανό τριάρι που αποφάσισε να βγάλει το ψωμί του σε λιγότερο απαιτητικές λίγκες ως σέντερ όπως ο Σίνγκλετον. Αλλά αυτό δεν είναι μια νόρμα στην οποία πρέπει να προσαρμόζονται όλοι. Άλλο η ανάγκη για αθλητικά πόδια, ταχύτητα και ικανότητα να μαρκάρεις σε μεγάλο μέρος του γηπέδου (που εν πολλοίς είναι και ζήτημα θέλησης και μυαλού), και άλλο να λες ότι πρέπει ντε και σώνει να έχεις τρεις Γκάμπριελ ή Γιανγκ διαφορετικά θα αποτύχεις.

    (Τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν και στην περιφέρεια. Αν πιεις πάρα πολύ το Kool Aid του αθλητικού αμυντικού γκαρντ, καταλήγεις να έχεις μια περιφερειακή γραμμή αποτελούμενη από Μάντζαρη-Στρόμπερι-Χάκετ και περιμένεις τα σόλο του Σπανούλη για να μπει η μπάλα στο καλάθι.)

    Ο Τζόρτζεβιτς έχει αποφασίσει να παίξει με τους δικούς του κανόνες και αρχές - όχι με αυτούς που επιβάλλουν οι διάφορες αόριστες 'τάσεις'. Οι Ραντούλιτσα-Κούζμιτς μπορεί να είναι οι σωστές ή λάθος επιλογές για να υποστηριχτεί αυτό που έχει στο μυαλό του - η πορεία θα δείξει. Έχω την εντύπωση όμως ότι, ανεξάρτητα με την κατάληξη του φετινού Παναθηναϊκού, θα κάνει πολλά για να μας κάνει να επανεκτιμήσουμε τι είναι πραγματικά όμορφο μπάσκετ.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΥΓ: Η Ευρωλίγκα ας κοιτάξει κάποτε να ξαναβάλει ένα όριο στον αριθμό των Αμερικανών που μπορεί να χρησιμοποιεί μια ομάδα (όχι απαραίτητα δυο, ας είναι και τέσσερις), γιατί έτσι όπως πάει θα καταλήξει ένα πιο ποιοτικό και έξυπνο NBDL.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβερό άρθρο. Συμφωνώ σε όλα. tsou.

      Διαγραφή
    2. Κανενα οριο στους αμερικανους να μη βαλει η Ευρωλιγκα.Αντιθετα να αρουν τους περιορισμους οι εθνικες λιγκες.Ελευθερη αγορα για ολους,οποιος αξιζει να παιζει.Το μονο που γινεται με τους κανονισμους που οριζουν αριθμο γηγενων ειναι να χρυσοπληρωνονται εγχωριες μετριοτητες.Στο κατω κατω οι αμερικανοι και η καλη επιλογη τους ειναι ο μονος τροπος μικρομεσαιες ομαδες να φαινονται ανταγωνιστικες.

      Διαγραφή
    3. Το τι αποτελεί όμορφο μπάσκετ ή όχι είναι στην υποκειμενική κρίση του καθένα. Εμένα ας' πούμε μου αρέσει το Αμερικάνικο και Ισπανικό στύλ. Βαριέμαι λίγο το Βαλκανικό. Αλλά όλα αυτά δεν σημαίνουν τίποτα. Αυτό που μετράει είναι μια ομάδα να βελτιώνεται και να κάνει βήματα προόδου. Αυτό! Τίποτα άλλο.
      Αν μπορείς να το καταφέρεις με 5 ημίψηλους πρώην NCAA παίχτες, μπράβο, αν χρειάζεσαι διαφορετικής φιλοσοφίας προσέγγιση στο παιχνίδι και Βαλκάνιους παίχτες, πάλι μπράβο! Τόσο απλό. Δεν καταλαβαίνω απο πού έχει προκύψει αυτός ο διαχωρισμός εκτός και αν προέρχεται απο δημοσιογραφιλίκι για να έχουμε να λέμε και να γράφονται άρθρα ώστε να κρατάνε κάποιοι τις δουλειές τους εν καιρώ κρίσης!

      Φιλικά
      ΜαρΚεΖ

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα. Ο Παναθηναϊκός έχασε τον Κούζμιτς πριν το ματς με τη Μπάρτσα όπου πιθανόν να παιζόταν η πρώτη θέση. Τώρα να δούμε κύριε Τζόρτζεβιτς που θα χρειαστεί να ανεβάσει τον Παπαγιάννη και τον Χαραλαμπόπουλο. Είχε καλή τύχη ο ΠΑΟ στη Βαρκελώνη αλλά με έναν ψηλό είναι πολύ δύσκολο. Ο Ολυμπιακός θα πάρει γκαρντ δε γίνεται αλλιώς. Και για να μη ξεχνιόμαστε, οι Αγγελόπουλοι τι λένε? κομπλέ η ομάδα? ο Αγραβάνης 4 λεπτά πήρε στη Βιτόρια. Τζιμ είσαι ένας από τους καλύτερους αναλυτές στην ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι λες μωρε;;ποια 1 θεση σημασια εχει να περασεις σε αυτην την φαση,αφου οι ομιλοι χωριζονται σε δυο,η πρωτος η τριτος ,η δυτερος η τεταρτος το ιδιο ειναι.

      Διαγραφή
    2. Μμμ, βασικά όλα ανάποδα. Δες..
      Καταρχάς, δεν έχει σημασία τι θέση θα τερματίσει μια ομάδα στην 1η φάση της Ευρωλίγκας.
      Κατα δεύτερων, η Μπαρτσελόνα ιδρώνει να κερδίσει κάτι Ζίελονα στην έδρα της. Σίγουρα θα είναι ένα κλασσικό Ευρωπαικό ντέρμπι άρα οι καταστάσεις είναι διαφορετικές αλλά δεν παύει να είναι μια πολύ ανέτιμη ομάδα που και με Χαραλαμπόπουλο την κερδίζεις μια χαρά σε αυτό το στάδιο της λίγκας.
      Ο Ολυμπιακός αν πάει θα πάει για mobile 3-4 στην μέση της σεζόν για να χτυπίσει τους στόχους του και εφόσον κριθεί απαραίτητο βάση της απόδοσης του Αγραβάνη και Παππαπέτρου.

      ΜαρΚεΖ

      Διαγραφή
  9. α)RIP Flip Saunders.
    β)Jim τη γνώμη σου:Θα ήθελα να δω πάρα πολύ τον ΠΑΟ να παίζει την Horns Offense. Με Ραντούλιτσα,Γκιστ Φελντέιν και Καλάθη-Παύλοβιτς πως την κόβεις;
    Κατά τα άλλα, ο Σάλε δεν ξεφορτίζει τα 3 γκάρντ ούτε με το Ρέθυμνο και τον βλέπω να κλαίει!
    γ)Ο ΟΣΦΠ δεν έχει πρόβλημα μόνο στη στελέχωση (όπου κατ εμέ ο Χάκετ είναι πιο προβληματικός από τον Φράουλα).Ο ΟΣΦΠ εμφανίζεται ΜΗ ΚΑΛΟΔΟΥΛΕΜΕΝΟΣ, με τον Σφαιρόπουλο σε σύγχιση, να μην μπορεί να κρατήσει και τον αντίπαλο κάτω από 65 πόντους και να βάλει αυτός άνετα πάνω από 70.Δουλειά είμαι σίγουρος πως γίνεται άρα τα προβλήματα είναι στην κατανομή ρόλων και στο τι θέλει η ομάδα να κάνει.'Οχι απλά δεν υπάρχει καθαρό μυαλό αλλά και τα plays είναι μπερδεμένα όπως βγαίνουν στο γήπεδο.
    Πάντως ένα πράγμα κρατάμε:
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ (ΓΚΟΥΧ ΓΚΟΥΧ).
    δ)Ο Μαρκόπουλος πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγή ενός σέντερ με έναν Αμερικάνο με έμφαση στο σκοράρισμα.Αλλιώς ούτε η 5η θέση θα του έρθει...
    ε)Η Εφές έχασε από την Μπάνβιτ, η ΤΣΣΚΑ από την Νίζνι.Τα φαβορί ψάχνονται.Όμως μόνο οι μισές ομάδες θα ...βρεθούν.

    ΜΦΓ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εβαλε παλι σημερα ενα απιστευτο τριποντο ο ΔΔ,το φοβερο δεν ηταν το καλαθι γιατι εχει βαλει πολλα απιθανα καλαθια,αυτο που εντυπωσιαζει και ειναι αξιο σχολιασμου,ειναι η σταση του.Μα να μην κανει τιποτα,σαν να μην εβαλε τιποτα,οι μικροι πρεπει να παρουν οτι μπορουν απο αυτον τον απιστευτο παιχτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.youtube.com/watch?v=gSvxMod31fg

      Διαγραφή
    2. Τί να έκανε δηλαδή; Να πανηγύριζε ένα τυχερο ως προς την κατάληξη τρίποντο με το οποίο μείωσε στους 6 πόντους από το Ρέθυμνο; Η αξία στη φάση είναι ότι πήγε στην μπάλα και πρόλαβε να σουτάρει παρότι περενεβλήθη χέρι αντιπάλου στην πάσα, όχι η κατάληξη του σουτ.

      Διαγραφή
  11. Καλησπερα στην συμμορια

    Jimαραααα!! Ρε μαν αγαπαμε το μπασκετ πολυ αλλα δεν εχουμε τις γνωσεις σου(λογικο).. Δωσε βιντεο με αναλυσεις και κανα γραφημα στο λαο σου να ξεστραβωθουμε να μαθουμε δυο πραγματακια παραπανω! Ξερω εξαρχης οτι αυτο που λεω ειναι και χρονοβορο, και ισως και ανουσιο. Αλλα νομιζω σαν κ εμενα ειναι κι αλλοι που θελουν να καταλαβαινουν καλυτερα τι βλεπουν τις Πεμπτες κ τις Παρασκευες. Μεσα απο τις αναλυσεις σου μαθαμε παρα πολλα για το πως να βλεπουμε το παιχνιδι, αλλα και να "διαβαζουμε" καποιες λεπτομερειες. Γι αυτο ξανα σκεψου το! Ισως 1 φορα το μηνα να ηταν καλη ιδεα για βιντεακι με γραφηματα, η απλα γραφηματα με συνεχειες στην κινηση των παιχτων, στα σκρην, στα κοψιματα κλπ.

    Ευχαριστω για τον χωρο

    Υ.Γ Παιδες κανα νεο απο τραυματισμο Κουζμιτς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναυποθεσω τζιμαρε το 1-3-1 ειναι το τριγωνο που ειδα στον αγωνα με τους τουρκους και σε ρωτησα τι παιζει με αυτο??? και τους 2 κοντα στην κορυφη
    Γενικα βγαινουν ομορφα πλει που αφηνουν στους παιχτες περιθωρια να παιξουν ομορφο μπασκετ
    Αυτο που εχει αρχησει πλεον να με ανχωνει δεν ειναι τα οποια κενα και αν τελικα κουζμιτς και παβλο μπορουν να προσφερουν αλλα το ροτεισον σε συγκεκριμενους παιχτες
    Γκιστ καλαθης και μετα διαμανταρος παιζει να αδειασουν απο νωρις και μετα να σκουντουφλανε.
    Πρεπει οπωσδηποτε στο ελληνικο πρωταθλημα να μπουνε οι μικροι για αρκετα λεπτα.
    Ναι ο γκιστ δεν ειχε υποχρεωσεις, ναι ο καλαθης στην αμερικη επρεπε να κανει συνεχεια ταξιδια και φουλ παιχνιδια οποτε αυτα πρεπει να τα βλεπει σαν παιχνιδακι , αλλα οι τραυματισμοι παραμονευουν ειδικα για παιχτες που παιζουν με αυτες τις εντασεις.
    Ας κλεισουμε τον θανασαρο να μπει σε 3 και 4 να παρει χρονο απο τις πλατες του γκιστ και ο τελευταιος να βοηθησει και στο 5.
    Και ας κανουμε προσευχες αφου δεν φαινεται να ερχεται παιχτης στα γκαρντ , ο παππας και ο μποχω να μπουνε το γρηγοροτερο αλλα και να ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ.
    Ολες οι ομαδες ψαχνονται οποτε οτι παρουμε τωρα που ειναι ευκαιρια. Δεν μου φαινεται τοσο δυσκολο να σπασουμε την εδρα αυτης της μπαρτσα που σερνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα ήθελα τη γνώμη των παιδιών εδώ μέσα. Θανάσης ή Παπανικολάου? Ποιος είναι καλύτερη επιλογή για τους δύο αιωνίους, κοιτάζοντας σε βάθος 3 ετών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου φιλε ανωνυμε.Θελω αρκετες μερες να γραψω τη γνωμη μου για τους δυο αυτους Ελληνες.Εχω καταληξει οτι ειναι καλυτερα να πηγαινε ο Παπανικολαου στον Ολυμπιακο και Κουνμπο στον Παο.

      Ο Παπ βοηθησε παρα πολυ να παρει ο Ολυμπιακος τις δυο συνεχομενες ευρωλιγκες και του γυρισε πισω πολλα φραγκα με την μεταγραφη στην Μπαρτσα.Οφειλει η ομαδα να τον βοηθησει και πρεπει να βαλουν και οι δυο νερο στο κρασι τους(οικονομικο),αν υπαρχει τετοιο θεμα.Και ο Παπ πρεπει πρωτα να μετρησει τις συνθηκες και το περιβαλλον και πολυ μετα τα λεφτα.

      Μετα τη φυγη Σλουκα ο Ολυμπιακος θελει ελληνικη ενισχυση.Επισης εχει καλυψει τις θεσεις ξενων προς το παρον και εχει μια μεγαλη τρυπα στο 4 συν την ασταθεια που ειναι λογικο να δειχνει ο Παπαπετρου στο 3.Αρα κολαει ομορφα ο Παπ ωστε και την ομαδα του να βοηθησει αλλα και την καριερα του να σωσει.Τον ειχα δει στο ΝΒΑ για καμια δεκαρια παιχνιδια οταν ελειπε ο Τζοουνς και προτου τραυματισθει και την παιζει τη θεση 4.Λιγο προβλημα στα αμυντικα ριμπαουντ μπορει να εχει(κανει ομως καλα μπλοκ αουτ) αλλα πολλες το ριμπ ειναι και ομαδικη υποθεση.Παντως γενικα το παιχνιδι του εχει να δωσει πολλα στην ομαδα με την προυποθεση να το ξαναθυμηθει...

      Στον Παο οπως τον εχεις δει στην επιθεση,κολλα του τον Κουμπο και σκεψου τι μπασκετ θα μπορουσε να παιξει και τι επιλογες θα ειχε.Απο το ανοικτο γηπεδο μεχρι τα μπασιματα του και τα κοψιματα του στο καλαθι σε σετ επιθεσεις.Θα βλεπαμε πολλες πασες στο ζωγραφιστο και αλει ουπ πασες απο Καλαθη-Διαμαντιδη.Ειναι και μονο 23 και δε ξερουμε και τι ταβανι εχει στην επιθεση.Με ενα 30%-35% στα τριποντα θα βοηθουσε ακομα πιο πολυ.Επισης θα επαιρνε αρκετα επιθετικα ριμπαουντ και θα επαιζε και στα ποδια μερικες φορες τον προσωπικο του αντιπαλο.

      Για αμυνα τι να πουμε...Η τριαδα Καλαθης-Κουμπο-Γκιστ θα εκανε θραυση.Ο κουμπο θα βοηθουσε και στα αμυντικα ριμπ.Γενικα μπορει να δωσει δυναμη-ταχυτητα-μπασιμο-αμυνα-ριμπ-θεαμα και θα τον επαιρνα με κλειστα ματια για τρια χρονια βαζοντας του την ελαχιστη ρητρα για NBA,γυρω στα 650-700.Στο 4 δεν ξερω αν μπορει να σταθει στην επιθεση γιατι δεν τον εχω δει αλλα σιγουρα μπορει να μαρκαρει το αντιπαλο τεσσαρι.Γενικα ειναι μονο 23 και εχει πολλα περιθωρια βελτιωσης...

      WILKINS

      Διαγραφή
    2. προφανώς ο παπανικολάου,αλλά σε βάθος 3 ετών όπως λες,γιατί τώρα είναι απλά χαμένα λεφτά(στον ολυμπιακό θα μπορούσε να είναι ψυχολογική ένεση,αλλά αντί να κάνει τα πράγματα ευκολότερα θα μπλέξει ακόμα περισσότερο τους ρόλους και τις θέσεις όλων παιχτών από το 2 έως το 4). ο θανασοκούμπος δεν κάνει. απλά είναι η μόδα της εποχής κάθε αθλητικός παίχτης να γίνεται μήλον της έριδος για τους προπονητές του πληκτρολογίου. δε πα να παίζει μπάντμιντον ο άλλος,αν έχει αυτά τα 2 αυτομάτως γίνεται κατάλληλος γι αυτό το επίπεδο.

      Διαγραφή
    3. Το Θανάση τον πάω πολύ. Έπαθα πλάκα όταν τον είδα πρώτη φορά το 2010 όπου στο εφηβικό κοντεψε να κερδίσει μόνος του τον Παναθηναϊκό. Αλλά σήμερα πρόκειται για άλλο παίκτη.
      1)Όταν ο Φισερ λεει οτι τον κόψαμε γιατι είναι αδύναμος επιθετικά τότε καταλαβαίνεουμε ότι στην Ευρώπη αυτό σημαίνει αυτόματα ότι δεν θα τη βάζει με τίποτα.
      2)Έχει να παίξει οργανωμένο μπάσκετ πάνω από 2 χρόνια, για να μην πω κατι χειρότερα για τη D-League. Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει πόσο θα πελαγώσει στα τακτικά πλαίσια του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.
      3)Στην Αμερική γενικά επιτρέπουν τις πιο physical αμυνες, ειδικά όταν δεν είναι στην προσπάθεια για σουτ, άρα δεν ξερουμε πόσο αποτελεσματικός θα είναι χωρίς τα hard-check που χρησιμοποιεί και on-ball και off-ball.
      4)Δεδομένα η παρουσία του θα μάζευε όλη την άμυνα μέσα στη ρακέτα αφού θα τζόγαραν όλοι στο σουτ του.
      5)Τέλος το παιδί έχει επενδύσει τόσο πολύ στο όνειρο του ΝΒΑ που εχει μεινει πίσω σε κομάτια του Ευρωπαϊκού παιχνιδιού, αλλά έχει δημιουργηθεί και μια αίσθηση ψηλού κασέ. Δηλαδή φαντάζομαι πως θεωρούν δεδομένο ότι δεν υπογράφει με κάτω από 400-500 χιλιαρικα πουθενά. Αυτό το ποσό είναι απαγορευτικό για ομάδες επιπέδου Eurocup και κάτω, που θα τον βγάλουν μπροστά, ώστε να πάρει ρόλο και χοντρά λεπτά και να προσπαθήσει να ανέβει σιγα σιγά τα σκαλιά για τις τοπ Ευρωπαϊκές ομάδες. Σε ομάδες Ευρωλίγκας φοβάμαι θα θαφτεί στον πάγκο και θα μετρήσει άλλη μια χαμένη χρονιά.

      Ποτέ δεν είναι αργά για ένα 23χρονο να κάνει μια στροφή στην καριέρα του και να καταξιωθεί και πραγματικά το εύχομαι γιατί πρόκειται για ένα παιδί που δουλεύει και έχει σπάνια προσόντα, που μπορούν σε βάθος χρόνου να αλλάξουν επίπεδο και την εθνική

      Διαγραφή
    4. σίγουρα ο παπ είναι παίχτης κλάσης, ο θανάσης ίσως για δεύτερη/τρίτη επιλογή σε αυτό το επίπεδο αλλά όχι ο παίχτης που θα κάνει διαφορά.
      προσωπικά δε θα έπαιρνα κανένα, είτε σε ολυμπιακό, είτε σε παναθηναικό.
      δεν καταλαβαίνω το θέμα με Παπανικολάου για Ολυμπιακό πάντως. το τελευταίο που χρειάζεται η ομάδα είναι ένα 3άρι. ο Ολυμπιακός χρειάζεται 4άρι με σουτ και ένα μάχιμο γκαρντ αν δεν ανέβει (πολύ) ο Χάκετο. ήδη η ομάδα έχει 2 πολύ καλά 3άρια με καλο και αξιόπιστο σουτ οπότε (όσο και αν αγαπώ παπ), τσάμπα λεφτά στην παρούσα φάση και τσάμπα μπέρδεμα ρόλων.

      Andreas

      Διαγραφή
  14. επιθετικα ο θανασης ειναι ανυπαρκτος, πραγματικα ομως, και οι 2 αμυντικα μπορουν να δωσουνε πολλα, βεβαια ο θανασης μπορει να ανεβει και στο 4. Αυτη την στιγμη ο θανασης θα βοηθουσε περισσοτερο μονο και μονο τον παο, και αυτο γιατι ο παπ φαινεται να ειναι πολυ πισω για να ξαναπατησει παρκε
    Αντιθετα ο οσφπ θελει επιθεση δεν νομιζω οτι εχει θεμα με παιχτες που παιζουν αμυνα και με αθλητικοτητα παιχτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o Θανάσης είναι κοντός και δεν έχει σουτ για να παίξει το 4 σε αυτό το επίπεδο νομίζω παιδιά

      Διαγραφή
    2. Για τον λογο οτι δεν εχει σουτ τον βαζω στο 4, αν παει στο 3 και δεν μπορει να απειλησει απ εξω ειναι φουλ προβλεψημος, νομιζω οτι εξαρταται απο το τι υπαρχει πισω του σε παιχτες στην ομαδα που θα ειναι, τι υψος εχει?? νομιζω ειναι 2,03 + χερια + αθλητικος μια χαρα για 4αρι. Στο τρια δεν θα μπορει να σταθει ουτε σε δημιουργια.

      Διαγραφή
    3. Ο Παπ δείχνει ταβανιασμενος και με ελαφρώς καθοδική πορεία από τότε που έφυγε από τον Ολυμπιακό. Ο Θανάσης εκτιμώ ότι δεν βρίσκεται καν κοντά στο ταβάνι του. Έχει τρομερό potential λόγω εκπληκτικών φυσικών προσόντων και το ότι θέλει δουλιτσα στην επίθεση δεν σημαίνει ότι είναι και αμπαλος... Κοντά 14 πόντους μ.ο. είχε στην D-League.

      Διαγραφή
  15. Ένα άρθρο για Άρη ρε συ πέρα απο τις απλές αναφορές. Δυο μήνες το περιμενω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Ανώνυμος 25 Οκτωβρίου 2015 - 11:49 μ.μ.

      Ελπίζω να σας καλύπτει...

      http://www.sdna.gr/mpasket/basket-league/article/128924/areianara-sastisa-se-eida-kai-laskari-sa

      Αλέξης

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα Jim,

    Θα ήθελα μια σύντομη αγωνιστική ανάλυση για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΟΚ στάθηκε καλύτερος απ'ότι τον περίμενα. Δεν άφησε τον Άρη να τρέξει και να εκμεταλλευτεί την υπεροχή στους ψηλούς. Πάντως απο θέμα ρυθμού και ποιότητας ήταν απο τα καλύτερα ντέρμπυ των τελευταίων χρόνων το ευχαριστήθηκε ο κόσμος!!

    Ο Τσούκποβιτς συνεχίζει εκτός κλίμακος και φαντάζει ανίκανος να διεκδικίσει σοβαρό ρόλο σε αυτό το ρόστερ. Νομίζω ότι είναι πολυτέλεια να κρατάς θέση κοινοτικού για 3 λεπτά/ματς. Βλέπω σίγουρη αλλαγή εκεί με ιδανική μια προσθήκη στο 5 (ένα βαρύ κορμί) με Κοέν να κατεβαίνει καθαρά στο 4 και Οκάρο περισσότερο χρόνο στο 3.
    Τα περί Θανάση Αντέτο μου ακούγονται ιστορίες για αγρίους, πιστεύω όμως ότι για τον παίκτη καλύτερη επιλογή σε αυτή την φάση της καριέρας του θα ήταν να γυρίσει Ευρώπη και να κυνηγήσει την καθιέρωση στο υψηλότερο επίπεδο. Τα χαρακτηριστικά του είναι μεν καλά αλλά δεν κάνουν την διαφορά για NBA...

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στη βικι, ο Θ.Αντετονκουμπο ειναι ηδη παικτης του Αρη και ο ΠΑΠ του ΟΣΦΠ.Ρε τι γινεται.
    ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θες να κάνω και σένα παίχτη του παναθηναϊκού? στο wiki ο καθένας μπορεί να κάνει αλλαγές σε όποιον θέλει

      Διαγραφή
    2. Αυτό ακριβώς είναι το νόημα του σχολίου, πως στην βικι,έχουν ξεφύγει.
      ΜΦΓ

      Διαγραφή
  18. μέρος μιας 1-3-1 motion offense δεν ήταν κι ο ίδιος ο Τζόρτζεβιτς όταν έπαιζε στο Μιλάνο υπό τον Ντ' Αντόνι (1992-94);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ωραια αναλυση εκανες Τζιμ για αλλη μια φορα...

    Για Παο τα ειχαμε πει πριν ξεκινησουν τα επισημα και το μονο που θελω να πω αυτη τη στιγμη ειναι οτι στην τελευταια αγωνιστικη χρονια του 3D πρεπει να τον παει η διοικηση,ο προπονητης,οι συμπαικτες,ο κοσμος σε αλλο ενα,τελευταιο F4 και γιατι οχι να το παρει.Προς το παρον αυτος τραβαει προς τα κει την ομαδα και λιγοτερο η ομαδα αυτον.Σιγουρα δε θα μπορουσε να γινει αλλιως αφου γενικα ειναι ο καλυτερος ολων και παντα ο πιο ετοιμος πνευματικα σε οποια ηλικια και να ειναι.
    Ποσο μπασκετ εχει μεσα του αυτος ο παικταρας;
    Τι κριμα να εχει σταματησει απο εθνικη απο τα 30-31;
    Καταληγοντας πρεπει η διοικησει να βοηθησει τον Σαλε και να του παρει ευκινητο,αθλητικο πενταρι οτι καλυτερο μπορει να βρει διαθεσιμο σε κανονικα λεφτα.
    Αν παιζει ο Γκιστ αυτον τον ρολο σιγουρα μπορει να ανταπεξελθει αλλα θα λειπουν τα λεπτα του στο 4.Αν τωρα επαιρνε και αλλον εναν στο 2-3 ή τον κουμπο,η ομαδα θα γινοταν παρα πολυ δυνατη...Οι μικροι μπορουν να παιζουν 15-20 λεπτα στην Α1 και ειδικα στα εντος οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να φρεναρει το πλανο της ελληνοποιησης.Ετσι και αλλιως ειναι μονο 19 χρονων.

    Θελω να πω μερικα πραγματα για Ολυμπιακο.Απο την αρχη στο προχθεσινο ματς ειχα επικεντρωθει στο ποσες πασες θα παρει ο Πριντεζης στο χαμηλο ποστ που ειναι πολυ δυνατος.Μετρησα δυο που κερδισε το φαουλ,δυο που εριξε το πεταχταρι μεσα,μια πασα που πηρε στο ζωγραφιστο και καρφωσε σε ενα κοψιμο και αλλη μια φορα που την πηρε χαμηλα και εδωσε ετοιμο καλαθι στον Μιλουτινοφ το οποιο και εχασε.Αντε να εχασε και κανα χουκ που δε θυμαμαι...
    Μη κοροιδευομαστε μεταξυ μας.Ο καλυτερος Ελληνας παικτης και πιο σταθερος ειναι ο Πριντεζης,την τελευταια τετραετια.Αν παρει τη μπαλα χαμηλα δεν μαρκαρεται ή μαρκαρεται μονο με φαουλ.Ειναι τοσο γρηγορη και καλη η εκτελεση του που εχει σχεδον παντα πλεονεκτημα.

    Πρεπει ο Σφαιροπουλος να ακουμπησει τη μπαλα στον Πριντεζη.Πρεπει να αλλαξει στυλ η επιθεση ωστε να προσαρμοστουν αλλιως και οι αντιπαλες αμυνες.Πρεπει να δωσει σκριν στον Πριντ ωστε να παρει τη μπαλα χαμηλα.Και καλη εκτελεση εχει αλλα και καλη πασα μπορει να δωσει.Μερικα πλαγια πικ εν ρολ Σπανουλη-Πριντ μπορει να βοηθουσαν επισης.Σημασια εχει οτι θα αλλαζαν οι αντιπαλες αμυνες και θα απελευθερωνοταν και ο Σπαν απο το συνεχες κεντρικο πικ εν ρολ που ειναι προβλεψιμο και διαχειρησιμο αρκετες φορες απ τις αντιπαλες ομαδες.Η μπαλα λοιπον πρεπει να παει στον Πριντεζη στο ποστ αρκετα πιο πολυ...

    Ενα αλλο που ειδα και μου εκανε αρνητικη εντυπωση,ειναι δυο φορες ο Χακετ σε κεντρικο πικ αντι να παει μεχρι μεσα που μπορουσε, σταθηκε στο τριποντο να περιμενει τον Σπανουλη να βγει απο τα σκριν να του δωσει την μπαλα.Ολα αυτα για να ξαναπαιξει η ομαδα κεντρικο πνρ αυτη τη φορα με χειριστη το Σπανουλη στο τελος της επιθεσης...Προχθες δεν ειχαν προβλημα στην επιθεση γιατι τα εβαζε ολα ο Λοτζ.Την αλλη θα ανεβει ο Σπανουλης και θα τα βαζει αυτος ή καποιος αλλος,δεν ειναι αυτο το θεμα.Το θεμα ειναι οτι στα κρισιμα παιχνιδια θα ειναι δυσλειτουργικη αυτη επιθεση με Σπαν κεντρικο πικ και τρεις στημενους στο 3ποντο με λιγα κοψιματα στο καλαθι και χωρις πολλες πασες στον Πριντ στο ποστ.

    συνεχιζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οτι κακος σχεδιασμος εγινε,παει τελειωσε,ειναι παρελθον.Τωρα μπορει να παρει Παπ για 3-4 και να κανει μια αλλαγη ξενου.Δε ξερω αν πρεπει να φυγει ο Στρομπ γιατι εχω δει οτι μπορει να δωσει πραγματα που λειπουν απ την επιθεση της ομαδος οπως ταχυτητα,μπασιμο,ποσταρισμα.Δεν ειναι ευστοχος για αρχη αλλα ειναι και η αλλαγη επιπεδου.Και το σουτ του θελει λιγο υπομονη για τον ιδιο λογο.Αμυνα ειναι πολυ καλος,δυνατος και γρηγορος.Δε μπορω να βγαλω συμπερασμα αν δεν τον δω 10 παιχνιδια.Ο Χακετ παιρνει πολλα και ειναι δυσκολο να τον αλλαξεις.Πρεπει να του δωσεις τη μπαλα,να ξαναθυμηθει να παιξει και να τιμησει τα λεφτα του.Δεν ειναι κακο να κανει ο Σπανουλης για λιγο τον οφ γκαρντ γιατι θα τον βοηθησει στο σουτ και την ευστοχια και θα βρει διαδρομους για μεσα.Θα θελουν βεβαια προσοχη στο αμυντικο τρανζισιον αλλα και οπως το πανε τωρα παλι προσοχη θελει γιατι τρωνε κατι αιφνιδιασμους της πλακας.Ο Μιλουτινοφ θα μπορουσε να αλλαξει και να δοθει δανεικος για παραδειγμα και να περασει στο 4-5 για πεμπτος ψηλος ο Αγραβανης.

    Παρεπιπτοντως πρεπει στον Ολυμπιακο να του φτιαξουν τον χαρακτηρα γιατι ειναι κριμα να χαθει παικτης με τετοια σωματικα προσοντα και αξιοπρεπες σουτ τριων ποντων.Αν φτιαξει το χαρακτηρα του και συγκεντρωθει μπορει να γινει πολυ καλος.Δεν υπαρχει λογος να βιαζεται να γινει κατι,που σιγουρα μπορει να γινει αμα ειναι ταπεινος και δουλευει.Παιζει σπουδαιο ρολο η προσωπικοτητα στον αθλητη.
    Αν δουλεψει,δε βιαζεται και ειναι ταπεινος θα παει καποια στιγμη στην Ατλαντα.

    Αν αλλαξει Μιλουτινοφ ή Στρομπ πρεπει να παει σε οτι καλυτερο βρει σε κομπο που θα εχει σουτ,σκορ και δημιουργια και θα μπορει να σταθει απο 10 μεχρι και 30 λεπτα.Αν υπαρχει τετοιος διαθεσιμος αυτον πρεπει να παρουν.Απαραιτητος ειναι αυτη τη στιγμη και Παπανικολαου ως Ελληνας στο 3-4.Προς το παρον πρεπει να παρει ο Σφαιροπουλος τη μπαλα απο τον κιλ μπιλ και να αφησει να τρεξουν τις επιθεσεις και αλλοι καθως και να παει η μπαλα στο ποστ στον Πριντεζη.Ο Λοτζεσκι εχει καλο χερι και ειναι σε ετοιμοτητα,ενω ο Χακετ μονο ετσι μπορει να ανεβει,αν ανεβει.

    Γενικα ο Σφαιροπουλος πρεπει να βαλει νεες ιδεες στην ομαδα για να τρεξει ομορφα η επιθεση και να προστατεψει και τον Σπανουλη.Δουλεια επισης χρειαζεται και η αμυνα ειδικα για μια ομαδα με αμυντικους προσανατολισμους...Ολοι παντως χρειαζονται λιγο χρονο για να στρωσουν τις ομαδεςτους και δεν υπαρχει λογος για κλαψα και απογοητευση οτι λαθος σχεδιασμο και να εκαναν το καλοκαιρι.Πολλες φορες οι λυσεις δινονται μεσα απο την ιδια την ομαδα και το υλικο της...Και με μια-δυο προσθηκες(παπ,ξενος) τα πραγματα μπορει να ξαναμπουν στον σωστο δρομο...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω οτι ολοι εχουμε καταλαβει πως οι 2 μεγαλοι παντα στις μεταγραφες τους προσπαθουν να μπουνε στο ματι του απεναντι.
      Ετσι αποκτηθηκε ο μαυροκεφαλος ετσι ηρθε ο μιλου και αν θυμαμαι καλα καπως ετσι ειχε ερθει και ο ματζαρης που βεβαια δεν εκανε στον ομπραντοβιτς.Νομιζω και ο καββαδας που τοτε ο οσφπ ειχε 3,4 ψηλους, μεσα σε αυτους ηταν και ο σερμαντινης αν θυμαμαι και παλι καλα.
      Ο μιλου μπορει σε 2,3 χρονακια να ειναι παιχταρος αλλα δεν μπορεις να χτυπας τετοιο παιχτη οταν στην ρακετα σου θες ποστ παιχνιδι για να μην γινεις προβλεψημος εχοντας ηδη 2 παιχτες που δεν το εοχυν με τιποτα.
      Επισης αποκτηθηκαν χακετ και στρομπερι οταν δεν υπαρχει καποιο πλανο για την πραγματικη αξιοποιηση τους !!
      Το εχω ξαναπει αλλα ο σφαιρο φαινεται να χανει το παιχνιδι οπως ο πεδουλακας την δευτερη χρονια.αντι να καλυψει τα κενα μου, μου παιρνει παιχτες που παιζουν αλλο πραγμα απο αυτο που θελει ο ιδιος να παιξει !!
      Γενικα ειναι νωρις αλλα δυσκολο να αλλαξουν πολλα πραγματα στην λειτουργια μιας ομαδας

      Διαγραφή
  21. -πολυς λογος γινεται για τον παπανικολαου και το τι πρεπει να κανει.σαφως και ο ιδιος ξερει το καλυτερο για τον εαυτο του.αν ημουν στη θεση του βεβαια θα διαλεγα μια μεσαια ευρωπαικη ομαδα, χωρις μεγαλη πιεση και χωρις μεγαλους στοχους και θα πηγαινα να ξαναφτιαξω το ονομα μου.
    ακουστηκε για μια προταση του ερυθρου αστερα με 400 χιλιαρικα.δε ξερω κατα ποσο ευσταθει.....αλλα αν οντως ετσι ηταν δε θα το σκεφτομουν καν!!!σε μια μεσαια ομαδα ευρωλιγκας ο παπ θα εβρισκε τις ιδανικες συνθηκες να ερθει στα επιπεδα του σιγα σιγα, να παιξει μπασκετ και να τον δουνε, χωρις να υπαρχει η μεγαλη πιεση για διακριση, τουλαχιστον οση στην ελλαδα.

    σε ποιον ολυμπιακο να παει?στον οσφπ που καιγεται για το αποτελεσμα ηδη απο την αρχη της χρονιας και που προσπαθει να μονταριστει εχοντας ηδη εναν παικταρα στο 3 και αλλο εναν νεαρο παικτη να ερχεται απο πισω με τα μπουνια?δυσκολα πραγματα!!!!τι και αν ξερει την ομαδα ο παπ?ο οσφπ δεν ειναι ο ιδιος πλεον!!!εχει αλλαξει πληρως σε σχεση με οταν ηταν στην ομαδα ο παικτης!!!η ομαδα του πειραια πλεον αν θελει νεο παικτη θελει καποιον να τη ξεμπλοκαρει επιθετικα και να της δωσει επιπλεον λυσεις και οχι καποιον ρολιστα (γι αυτο το επιπεδο).

    -οσο για τον αντετοκουμπο τον μεγαλυτερο......αυτος θα 30ρισει και μπασκετ δε θα εχει παιξει!!!καποιος του ειπε οτι ειναι μεγαλο ταλεντο και οτι η θεση του ειναι μονο στο νβα!!!ο αδερφος του?ο πατερας του?ο μανατζερ του?

    πηγαινε ρε αδερφε σε μια ομαδα στην ευρωπη να δειξεις τι αξιζεις και αν αξιζεις οντως τοτε κατσε στο nbdl 10 χρονια μεχρι να σε φωναξουν απο το Nba.....μου θυμιζει κατι ψιλομετριες γκομενες που μενουν ανυπαντρες επειδη περιμενουν τον πριγκηπα να ερχεται καβαλα στο ασπρο αλογο!!!!

    -ο μαντζαρης στο υπαρχον ροστερ του οσφπ κρινεται για μενα ο πιο κομβικος παικτης αν αποφασισει να αλλαξει στυλ παιχνιδιου.και λεω "αν αποφασισει" γιατι κατα τη γνωμη μου μπορει να το κανει!!!δε γινεται να μου περναει τον προσωπικο του αντιπαλο και αντι να παει προς το καλαθι να γυρναει πισω και να ψαχνει το σπανουλη!!!το εκανε 4-5 φορες με την καχα!!!!και να σκοραρει μπορει και στο ντραιβ μπορει να παει και στο ποστ μπορει να παει και γενικως οι δυνατοτητες του ειναι πολυ μεγαλυτερες απο αυτα που προσφερει μεχρι τωρα.αν αυτος, που παιζει 5ο χρονο στην ομαδα, εχει τοσο safe στυλ παιχνιδιου λογικο ειναι και οι νεοι παικτες να δισταζουν για το κατι παραπανω.

    -εντυπωση μου κανει η καχα στην ισπανια.κερδισε χθες μεσα στη μαλαγα γυρνωντας απο το -11.εντυπωσιακος και ο μπουρουσης αν και ειχε θεματα με τα φαουλ!!!
    αυτος ο κερεχετα παντα βρισκει τροπο να στηνει αξιομαχα ροστερ παιρνοντας ο,τι περισσευει απο τις αλλες ομαδας.παιρνει παικτες εμπειρους, ποιοτικους και με κινητρο παντα και εικαζω και με λιγα χρηματα!!!αν του κατσει και ενας καλος προπονητης θα ξανακανει το μπαμ στην ευρωπη.τον εχουν τον τροπο εκει στη βασκονια απο παλια.....

    -ο φελντειν δυσκολα θα σταθεροποιηθει ως σκορερ στον παο.ειναι πολυ δυσκολο σε τετοια ομαδα να παραγεις συγκεκριμενο αριθμο ποντων σε καθε ματς.δεν ειναι τετοια κλαση ο αμερικανος και ουτε πληρωνεται ως τετοιος!!!αυτο που μου αρεσει ομως ειναι οτι αμυντικα ειναι σουπερ.δεν ειναι η προσπαθεια που επιδεικνυει σε καθε ματς, δεν ειναι οτι το κορμι του τον βοηθα να παιξει αμυνα αλλα γενικοτερα η αντιληψη που εχει στα μετοπεισθεν.ξερει πού βρισκεται η μπαλα, ο αντιπαλος, ο συμπαικτης του.πολυ σημαντικο αυτο!!!

    -ωραιος ο αρης , καλοι παικτες οι αμερικανοι του, καλη και η αμυνα του σε ενα ακομα απαιτητικο ματς αλλα αυτον το λαρεντζακη γιατι τον εχει ακομα δανεικο?ο ζαρας ειναι καλυτερος?

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για το mobile 5 που λείπει από τον ΠΑΟ.
    Έξυπνος είναι ο προπονητής που δεν ξεχνά την φιλοσοφία του αλλά βλέπει τι γίνεται γύρω του. Παρατηρεί πως παίζεται το παιχνίδι στην Ευρώπη και θωρακίζει την ομάδα του, πολύ περισσότερο όταν έχει και περιορισμένα μέσα δηλ. φράγκα. Τι να κάνουμε τώρα που σχεδόν όλοι οι εξαιρετικοί ψηλοί βρίσκονται στο ΝΒΑ; Το να λέμε ότι θα δουλέψουμε τον Χ δεινόσαυρο και θα τον κάνουμε να πετάει είναι μάταιο. Ο Σάλε είναι φανερό ότι θεωρεί αναγκαία την ύπαρξη ενός τέτοιου ψηλού. Γι’ αυτό και βλέπουμε ότι όποτε ζορίζεται η ομάδα βάζει εκεί τον Γκιστ. Επομένως, δεν νομίζω ότι έχει βάση η άποψη ότι ο Σάλε πάει να ανατρέψει τις τάσεις του αθλήματος στην Ευρώπη και θα μας επαναφέρει στις εποχές με τους καλούς fundamental ψηλούς και μόνο αυτούς. Καλή η νοσταλγία αλλά πρέπει να ακολουθείς τις εξελίξεις. Τα παραδείγματα όσων προσπάθησαν να πάνε κόντρα σ’ αυτή την τάση τα τελευταία χρόνια είναι διδακτικά.

    Για τα χάλια του Ολυμπιακού.
    Εκτός από το σαφέστατο αγωνιστικό θέμα υπάρχει πλέον και ψυχολογικό. Όσο χάνεις και μάλιστα δεν βλέπεσαι, αυτά συμβαίνουν. Τώρα θα μετρηθεί η ανθεκτικότητα των πάντων στον Πειραιά με δεδομένο ότι οι υποχρεώσεις τρέχουν και δυσκολεύουν. Κυρίως του προπονητή και της διοίκησης που με περισσή έπαρση πριν λίγο καιρό έλεγε αμπάσκετους όσους είχαν επιφυλάξεις για τη στελέχωση.

    Νομίζω ότι σε μερικές μέρες ο Μανωλόπουλος θα είναι ο head coach της ΑΕΚ. Θα κάνουν την καρδιά τους πέτρα και θα ζητήσουν από τον Σάκοτα να τους αδειάσει τη γωνιά. Το αν θα καταφέρει ο νέος coach να μαζέψει αυτό το μπουλούκι είναι άλλη κουβέντα. Σίγουρα, πάντως, θα το παλέψει με καλύτερες προϋποθέσεις.

    Αυτή τη στιγμή ο Άρης απέχει πολύ από τους δύο δικεφάλους στην κούρσα για το Νο 3. Σε όλα τα επίπεδα. Μακάρι ο Λάσκαρης να μην αποδειχθεί φούσκα σαν αυτές που έχουμε δει κατά καιρούς στην Ελλάδα. Είναι απογοητευτικό το στήσιμο του φετινού ΠΑΟΚ με κύρια ευθύνη του Σούλη. Σωστά αποθεωνόταν τα προηγούμενα χρόνια, τώρα ήρθε η ώρα της κριτικής.

    Χθες, ο ΠΑΟ δυσκολεύτηκε αρκετά. Το σκορ είναι πλασματικό. Καλάθης και Διαμαντίδης τραβούν μεγάλο κουπί. Η ομάδα σοβαρεύτηκε στο β’ μέρος, ναι με Γκιστ στο 5 και λόγω απουσίας του Κούζμιτς, και καθάρισε.
    Θέλω να κάνω μια διαπίστωση για τον Ραντούλιτσα. Δεν είμαι μεγάλος fan αλλά αναγνωρίζω ότι φέρνει σημαντικά στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας. Πρέπει κάποιος να του εξηγήσει ότι δεν βρίσκεται πλέον στην Κίνα όπου κάνει πλακίτσα όλον τον χρόνο και φορτσάρει το καλοκαίρι για την εθνική. Δεκτό να είναι επηρεασμένος από το Ευρωμπάσκετ, δεκτό να θέλει χρόνο προσαρμογής, δεκτό να είναι ντεφορμέ. Αλλά δεν είναι αποδεκτή η έλλειψη διάθεσης και προσπάθειας. Τα δείγματα πλέον είναι αρκετά. Δείχνει ράθυμος και ανόρεχτος. Είναι ένα θέμα για τον coach με δεδομένο ότι ο Σέρβος γίγαντας είναι το μεγάλο προσωπικό του στοίχημα. Είναι μεγάλη πολυτέλεια γι’ αυτόν τον ΠΑΟ να έχει με 1 χαρτί το χρόνο τον λευκό Σόφο. Μην φτάσουμε στο σημείο να νοσταλγούμε τον Μπατίστα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @77
      Μπράβο σου ρε μάγκα.
      ΑΑ all arround

      Διαγραφή
    2. κοιτα μπροστα ο ραντου το εχω ξαναπει οτι ειναι οτι καλητερο κυκλοφορουσε, και μονο οι ποντοι που δινει στα λεπτα που παταει παρκε βοηθανε, βαλε τα φαουλ που μαζευει και τις πασες που βγαζει δικαιολογει το ενα μυριο που παιρνει.. εδω τοσα περιπου παιρνει ο γιανγκ, που μπροστα πρεπει να ταιστει για να σκοραρει , απο πασες μηδεν, και μενει η αμυνα που μπορει να παιξει. Σορρυ αλλα τετοιοι ψηλοι υπαρχουν αμετρητοι.
      Τωρα για την διαθεση που λες το εχω τονισει απο το πρωτο φιλικο οτι πισω κανει λες και ειναι ερασιτεχνης ... απλα κοιταει και δεν εχει ιδεα τι γινεται, ομως στο ματσακι με τους τουρκους εκλεψε μπαλες, εριξε ξυλο και μαρκαρε σωστα.
      Ειναι θεμα του κοουτς η διαχειρηση του και το να τον κανει τουλαχιστον να προσπαθει στην αμυνα και οχι απλα να κοιταει

      Διαγραφή
    3. Για τον ΠΑΟΚ, άποψή μου είναι ότι η μεταγραφή Βασιλειάδη ( λόγω κυρίως υψηλού κασέ) χάλασε όλη τη δουλειά. Οκ παιχταράς (για τον ΠΑΟΚ) αλλά αν είναι να χαλάει όλο το σχεδιασμό, τι να το κάνω; Προηγούμενες χρονιές ο ΠΑΟΚ με ιδιο μπάτζετ έφερνε παίχτες όπως ο Κούπερ, Κάρτερ κτλ.
      Βέβαια η μεταγραφή Β. έχει κ άλλη όψη. Αν ακούσεις τους διοικητικούς του ΠΑΟΚ συνέχεια αναφέρονται στο γεγονός της μη προσέλευσης του κόσμου οπότε κ τα λίγα έσοδα. Θέλοντας λοιπόν να κάνουν μια μεταγραφή πρόσκληση στο κόσμο έφεραν τον Β., αλλά δε βλέπουμε να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ούτε κόσμος, ούτε νίκες.

      geobat

      Διαγραφή
  23. Τζιμάρα Χρόνια πολλά!!!!!!
    Να'σαι δυνατός να οδηγείς τη καλύτερη μπασκετική κοινότητα ever. Ότι καλύτερο αδερφέ..

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δημήτρη χρόνια πολλά, να είσαι γερός να μας μαθαίνεις το μπάσκετ όπως εσύ ξέρεις.Yγεία εύχομαι!

    Thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζιμ χρόνια πολλά αδερφέ

      "Jim Conway Fans Club London"

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Άμα έχουμε και Fan Club στο Λονδίνο.. Είναι σοβαρό..

      Διαγραφή
  25. Μερικά γρήγορα σχόλια για όλα τα ματσάκια που αναφέρει ο Jim και είδα και εγώ τις τελευταίες μέρες:

    1) Το ΠΑΟ-ΟΣΦΠ ήταν απλά ένας ακόμα τρόπος για να χάσει ο ΟΣΦΠ μέσα στο ΟΑΚΑ. Διαστημικά ποσοστά ΟΣΦΠ και τραγική άμυνα ΠΑΟ για 10', διαστημικό μπάσκετ ΠΑΟ και τραγική ομαδική συμπεριφορά ΟΣΦΠ (υπερβάλλω και λίγο !) για τα υπόλοιπα 30'.

    2) Συνέχεια του πολύ καλού ΠΑΟ με τους Τούρκους, το ματς έδινε την αίσθηση ότι παίζαμε όπως, όπου και όποτε θέλαμε, και απλώς οι Τούρκοι προσπαθούσαν να μην χάσουν με πολλά (και το κατάφεραν). Ένας σοβαρός ΠΑΟ δεν θα έχει πρόβλημα ούτε εκεί μέσα, εκτός και αν αλλάξουν πολλά και στις δύο ομάδες. Και sorry δηλαδή, η Καρσίγιακα είναι "τούρκικη" ομάδα ? Προχθές έπαιζε για πάνω από 5' με πλήρως αμερικάνικη 5αδα....

    3) Αντιθέτως το ότι ο ΟΣΦΠ κατάφερε (περί κατορθώματος πρόκειται) να χάσει από αυτή τη Κούτσα, που ο Μπουρούσης είναι η μοναδική όαση μπασκετικής λογικής (!!!!), είναι πραγματικά αστείο. Η φάση που ο Adams προσπαθεί σε τρεις !! συνεχόμενες επιθέσεις, χωρίς να αλλάξει ΜΙΑ πάσα, να βάλει τρίποντο από τα 8,9 και 10 !!! μέτρα, είναι χαρακτηριστικό του πόσο ομάδα ΔΕΝ είναι η Κούτσα. Α ρε Περάσοβιτς.....Και ο Σπανούλης είπε να τον ξεπεράσει, σουτάροντας από τα 8 μέτρα πάνω σε άμυνα, με εύκολες πάσες που δεν είδε, και με αρκετό χρόνο στο ταμπλώ για να χάσουν το ματς. Πάλι καλά για τον Σπανούλη που ήταν εκπρόθεσμο του James....Α, και με τέρμα computer assistance (τρίο γκρι) για τον φιλοξενούμενο, και με Ματ-Μαντζ να είναι on-fire....

    4) Για να το λες και εσύ Jim, μάλλον δεν ήταν ιδέα μου. Πλέον το computer-assistance για την Μπάρτσα (και τη CSKA) είναι σταθερά του παιχνιδιού, και ενεργοποιείται πάντα και όχι μόνο όταν "χρειάζεται". Κρίμα και άδικο, τους λυπόμουν τους πολωνούς, είναι σαν να είπαν στον Δαυίβ ότι δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει πέτρες στη σφεντόνα του...κρίμα....

    5) Ωραίο ματσάκι το προχθεσινό ντέρμπυ, από την μια έχεις μια ομάδα με καλούς αμερικανούς που βασίζεται περισσότερο στην ποιότητά τους (Άρης) και από την άλλη έχεις μια πιο ομάδα που βασίζεται στο σύνολο (ΠΑΟΚ). Απλώς εκεί που χρειαζόταν 1-2 επιτυχημένες προσπάθειες ο ΠΑΟΚ, δεν τα κατάφερε γιατί ο Χατσερ είχε σκάσει και ο Βασιλειάδης ήταν κλεισμένος και έριξε άσφαιρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αν έπαιζε μονο Ευρώπη ο ΠΑΟ θα σήκωνε κούπα.
    Με Ελλάδα και Ευρώπη (οι 3 ιδιοι γκαρντ κι ο Γκιστ καθαρισαν με ΑΓΟΡ αν και ο Νικ ηταν
    κατάκοπος απο Ε.Μ και συνεχή ματς ταξίδια ) και κοντό ροτεισον δεν θα παει πουθενά για χίλιους λόγους.
    AA all arround

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημέρα σε όλη τα συμμορία. Τις θερμότερες ευχές μου για τον μεγαλύτερο ακαδημαϊκό του σύγχρονου μπάσκετ.. Δημήτρη, υγεία, ευτυχία και χαρά εύχομαι σε εσένα και την οικογένεια σου. Το Hoopfellas γεμίζει ευχάριστα τον χρόνο μας και άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε το άθλημα.
    Ο Παναθηναϊκός θα πάρει ψηλό. Και γρήγορο ψηλό. Γιατί όταν οι ομάδες ρολάρουν καλύτερα θα τρώει τα πικ εντ ρολς το ένα πίσω από το άλλο. Δε θυμάμαι τέλη Οκτώβρη πέρυσι να μιλάει κανείς για έλλειψη μόμπιλ ψηλού επί Ιβάνοβιτς. Σε ένα μήνα θα δούμε..

    Bohemian

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ παιδιά.. Bohemian έτσι, πέρυσι τέτοιο καιρό δε θυμάμαι κανείς να παραπονιόταν ενώ μάλιστα η ομάδα είχε μεγάλο θέμα σε αυτό το κομμάτι (απλά δεν είχε φανεί τόσο έντονα). Εδώ το συζητούσαμε από το καλοκαίρι..

      Διαγραφή
  29. Χρόνια πoλλά Jim! Τα καλύτερα σου εύχομαι! Πάνω από όλα υγεία!

    Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται οπωσδήποτε γκαρντ για αυτούς τους δύο μήνες! Αρχίζουν με φοβίζει η κούραση μην βγει σε τραυματισμούς! Έναν καλό αμυντικό γκαρντ θέλει για να ξεκουράζει και το Καλάθη! Περιμένω να γίνει κίνηση και για το 4 ή για mobile center. Ο Φώτσης είναι πολύ κακός στα πόδια και μου φαίνεται ότι επιβαρύνεται πολύ ο Γκιστ (και εδώ φόβος για τραυματισμό)

    Και μία πρόταση Jim. Μπορείς να ανεβάζεις κάθε βδομάδα ένα άρθρο που ξεχώρισες από άλλον αρθρογράφο. Από ξένο μέσο είτε στα αγγλικά είτε με μια πρόχειρη μετάφραση στα ελληνικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο παππάς σε λιγότερο από μήνα θα μπει στις προπονήσεις και μέσα στο δεκέμβρη θα παίζει κανονικά ώστε μέχρι να αρχίσει το τοπ16 να έχει βρει και κάποιο ρυθμό. 1 παίχτης θα έρθει στο 4-5 μόλις τελειώσει η πρώτη φάση της ευρωλίγκας(και λιγότερα λεφτά θα ζητάει και περισσότερες επιλογές από τις ομάδες που θα έχουν αποκλειστεί)

      Διαγραφή
    2. μεχρι το Δεκεμβρη που λες οτι θα βρει τα πατηματά του, ειναι ~30-50 μερες. τια θα γινει στα παιχνιδια εως τοτε, θα παιζουμε Κυριακη-Πεμπτη με 3 γκαρντς?

      Διαγραφή
    3. ο παππάς θα χάσει άλλα 6-7 παιχνίδια συνολικά σε ελλάδα κι ευρώπη. τέλη νοέμβρη θα αρχίσει να παίζει,οπότε το ροτέισον θα είναι 4ρων παιχτών+ γιάνκοβιτς+πάβλοβιτς. η συντήρηση πρέπει να γίνει στον διαμαντίδη. δε νομίζω ότι θα πάθει τίποτα ο καλάθης αν παίζει 25 λεπτά πέμπτη-κυριακή. το ίδιο θέμα έχουν κι άλλες ομάδες στην ευρώπη(βλέπε εφές που παίζει με ακόμα λιγότερους παίχτες από εμάς)

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ Jimanko. Κρατάω τη πρόταση σου..

      Διαγραφή
  30. @ 77 (επειδή μάλλον σε μένα απάντησες αν και δεν έκανες τον κόπο να αναφέρεις το όνομά μου)

    'Παρατηρεί πώς παίζεται το παιχνίδι στην Ευρώπη'

    Αυτό είναι σαν να λες ότι βλέπεις τι γίνεται στην ελληνική αγορά την περίοδο της κρίσης και αποφασίζεις ότι μοναδική μπίζνα είναι αυτά τα μαυραγορίτικα ανταλλακτήρια χρυσού που έχουν ξεπηδήσει παντού. Δεν λέω ότι πρέπει να ανοίξεις την νέα google, αλλά κάτι καλύτερο (και αισθητικότερο) μπορείς να κάνεις αν έχεις μυαλό και λίγο κεφάλαιο. Η ιδέα ότι χρειάζεσαι απαραιτήτως έναν mobile ψηλό για να κερδίσεις ομάδες τύπου Καρσίγιακα και Κουμπάν όταν λέγεσαι Παναθηναϊκός και έχεις στην περιφέρεια (γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα) τον Καλάθη και τον Διαμαντίδη με ξεπερνάει.

    Γιατί βάζει τον Γκιστ 5

    Τον βάζει γιατί είναι οξυδερκής (βασικότερο από το ύψος), ξέρει την ομάδα χρόνια, έχει σουτ απέξω (μην πεις στον Χάινς ή τον Λάσμε να πάνε πιο μακριά από τα 3 μέτρα, κάνει ντα) και οι άλλοι δυο ακόμα έχουν θέματα. Όλα αυτά θα έκαναν τον Γκιστ κατάλληλο και αν ήταν 5 πόντους ψηλότερος (δεν λέω 10 γιατί τότε θα έπαιζε στο ΝΒΑ). Και δεν μίλησα για fundamental ψηλούς. Δεν περιμένω τον Bill Walton. Ο Κούζμιτς πχ θεωρώ ότι είναι μέτρια επιλογή. Ακόμα και ο Μαυροειδής θα ήταν καταλληλότερος (δεν λέω φυσικά για Μπουρούση).

    'Τα παραδείγματα όσων προσπάθησαν να πάνε κόντρα σ’ αυτή την τάση τα τελευταία χρόνια είναι διδακτικά.'

    Ποια παραδείγματα ακριβώς; Η Μπαρτσελόνα (των Πέροβιτς-Ντονγκ-Βάσκεθ-Τόμιτς) που πάει Φ4 5 από τα 7 τελευταία χρόνια; Ή η πιο δεινοσαυρική ομάδα της Ευρώπης, η ΤΣΣΚΑ, που φθάνει κάθε χρόνο σβηστή; Έχω εξηγήσει αλλού γιατί θεωρώ την πρόκριση στο Φ4 έναν τίτλο Ευρωλίγκας κομμένο στα τέσσερα. Είναι το πραγματικό δείγμα διάρκειας και ανωτερότητας. Το αν κατορθώνει να χάνει κάθε χρόνο η ΤΣΣΚΑ από τον κάθε Σπανούλη και τον κάθε Ράις, ή αν η Μακάμπι πήρε τίτλο το 2014 με κλεφτοπόλεμο, δείχνει απλά ότι το Φ4 είναι το φορμάτ των εκπλήξεων, καμιά τάση ή αναπόφευκτη επιλογή για τους υπολοίπους.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αναφερόμουν σε σένα αλλιώς θα έγραφα κάτω από το post σου. Έγραψα γενικά για την κουβέντα που αναπτύσσεται μετά την απόφαση του Σάλε να μην πάρει (ακόμη) αθλητικό σέντερ.

      Όταν λέω ότι παρατηρεί πως παίζεται το παιχνίδι στην Ευρωλίγκα δεν εννοώ αυτό που κατάλαβες. Ενώ σωστά διαπιστώνεις για ποιο λόγο ευδοκιμούν τα undersized πεντάρια τα τελευταία (κάμποσα πάντως) χρόνια συνεχίζεις να πιστεύεις ότι πρόκειται για μόδα που μάλιστα κάνει το άθλημα αντιαισθητικό (αυτό είναι και λίγο θέμα σχέσης γούστου-στόχου). Αυτό που εγώ πιστεύω είναι ότι πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο μίγμα στο ρόστερ μιας ομάδας σαν τον ΠΑΟ που δεν του τρέχουν τα λεφτά απ’ τα μπατζάκια. Δηλ. ισορροπία. Ναι, χρειάζεται ο ψηλός με το παιχνίδι στο post που θα προκαλέσει φθορά κλπ. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να έχεις και την εναλλακτική που θα σε καλύπτει σε άλλα κομμάτια κοιτώντας τους βασικούς σου αντιπάλους οι οποίοι δεν είναι ομάδες τύπου Καρσίγιακα και Λοκό. Απ’ την άλλη δεν είναι ομάδα του NCAA να πειραματίζεσαι σε νέες νόρμες κόντρα στο ρεύμα ούτε μια ομάδα χωρίς στόχους στο ΝΒΑ που σηκώνει το λάβαρο της επανάστασης απέναντι σε πατενταρισμένες τακτικές. Και για να το παρομοιάσω κι εγώ. Είναι σαν να θεωρείς στην Ελλάδα της κρίσης ότι η καλύτερη επένδυση είναι να φτιάξεις κατασκευαστική εταιρεία γιατί κάποτε οι κάθε λογής εργολάβοι κονομάγανε τρελά. Δεν είναι φαλιμέντο η μπίζνα εκ των προτέρων;

      Για τον Γκιστ. Τον βάζει στο 5 γιατί δεν έχει αυτόν που συζητάμε και επειδή οι άλλοι δύο είναι βαριά κορμιά. Όσο κι αν τους δουλέψει, όσο φιλότιμοι κι αν είναι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις συγκεκριμένες ανάγκες της ομάδας. Ειδικότερα όταν έχει τέτοια γκάρντ που είναι αυθεντίες στο p’n’r’. Φαντάσου πόσο πολυδιάστατη θα ήταν η επίθεσή σου και με έναν σέντερ που θα μπορούσε να το εκτελέσει σταθερά και αποτελεσματικά. Για την άμυνα είναι ευκόλως εννοούμενη η διαφορά.

      Πάμε στα παραδείγματα.
      Κοίτα μόνο όλες τις top ομάδες της λίγκας πως στελεχώνουν τις front lines τους. Πηγαίνοντας παραπίσω, ο ΠΑΟ του Ζοτς είχε πάντα τον Μπατίστ (Μίντλετον παλιότερα) και τον πλαισίωνε μ’ έναν post ψηλό Πέκοβιτς, Τομάσεβιτς, Βουγιούκα κλπ. Κοίτα πέρσι την Ρεάλ με την αύξηση του χρόνου του Σλότερ προς το τέλος, την περσινή Μπάρτσα που ο Πασκουάλ την είδε Jurassic Park, την ΤΣΣΚΑ που πήρε τον Χάινς, την φετινή Εφές, την μετάλλαξη του Βέσελι από τον Ζοτς και την απόκτηση φέτος του Ούντοχ κλπ

      Τελικά, καλώς ή κακώς η αθλητική ικανότητα είναι ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία του σύγχρονου μπάσκετ. Αυτό προφανώς δεν αφορά μόνο τα πεντάρια αλλά όλο το ρόστερ. Και μένα θα μ’ άρεσε να βλέπω έναν νέο Μπάνε να τα χώνει από παντού και ας ήταν 10 κιλά υπέρβαρος ή έναν ευτραφή Φάνη να παίζει για πέντε αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς το άθλημα εξελίσσεται και αλλάζει.

      Καλή η νοσταλγία ως συναισθηματική δοκιμασία αλλά αν μείνεις εκεί δεν πας παραπέρα.

      Διαγραφή
    2. προς το παρόν πάντως οι mobile ψηλοί δεν τα πάνε και τόσο καλά. όπως και να χει πιστεύω ότι με το τέλος της πρώτης φάσης θα πάρουμε κι έναν τέτοιο

      Διαγραφή
  31. Η ομάδα χρειάζεται 5αρι.
    Είναι μέγιστη μαλακία να πάρεις τον Γκιστ και να τον κάνεις 5αρι. Στην καλή του μέρα και αμυντικά και επιθετικά είναι μακραν το καλύτερο 4αρι στην Ευρώπη.. Προφανώς έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα: δεν ειναι σταθερός (ελλειψη συνεχούς συγκέντρωσης, γι αυτο και δεν μπορείς να βασιστείς πάνω του σε κλειστά ματς: βλ. μπαρτσελόνα - παο την πρωτη χρονια του πεδουλα πρωτος αγωνας πλέι οφ). Έχει στοιχεία στο 4 που δεν τα 'χουν ούτε ο φώτσης, ούτε ο χαραλαμπό.
    Επίσης δεν μιλάω για αντικατάσταση του Κούζμιτς. Οι ψηλοί όταν τραυματίζονται δημιουργούν μεγαλύτερη ανισορροπία στην ομάδα απ ότι οι κοντοί.. Απλά είναι πολύ δύσκολο να βρεις παίχτη που ουσιαστικά θα παίρνει τον περισσότερο χρόνο απ τους center (γυρω στο 20λεπτο, ραντουλιτσας γυρω στα 15 και συμπληρωματικός ο Κούζμιτς).
    Το ζητούμενο, επομένως, είναι κατα πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη για προσθήκη κάτι καλού στο 5 για τον προπονητή. Το να πάρουμε μια καρικατούρα 5αριου μονο και μόνο επειδή έχουμε κενό εκεί δε μου λέει κάτι (βλ. λαουαλ περισυ).
    Μόνο αν δεν κυκλοφορεί τιποτα καλό και μόνο αν δεν σε παίρνει να περιμένεις μέχρι το τοπ 16 (παλι για κάτι καλο) και μόνο αν θεωρήσει ο προπονητής ότι αυτά που ζητάει για το 5(ατομική+ομαδική άμυνα) μπορεί να του τα δώσει ο Γκιστ (καθιέρωση στο 5) τότε υπάρχει κάποιος που μπορείς να κάνεις την υπέρβαση.. Ο Ερτσεγκ. Για 4αρι, όχι για πεντάρι όπως στην εθνική.

    Ένας Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το καλύτερο άρθρο του hoopfellas ever!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. απο που προκυπτει οτι ο παπανικολαου ειναι πλεον παικτης επιπεδου; παικτης που μεχρι τωρα η μονη προταση που ειχε ειναι απ τον ερυθρο αστερα και που το καλοκαιρι δεν μπορεσε να δωσει ουτε ενα ποιοτικο 5λεπτο στην εθνικη σ ολοκληρη την διοργανωση....
    το να παει στον ολυμπιακο ειναι η μονη του επιλογη αφου ποια ξενη ομαδα ποιοτικη θα θυσιαζε θεση ξενου για τον παπανικολαου(εκτος απ τις ισπανικες που δεν εχουν προβλημα) απλα κανει τον δυσκολο στον αγγελοπουλο μπας και του δωσουν κανα συμβολαιο 500χιλ γιατι πλεον ουτε 200χιλ δεν βρισκει στην αγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημέρα παιδιά, ο Σάλε έχει ζητήσει mobile ψηλό αλλά βρίσκει τοίχο στον ΔΓ. Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμοι αρκετοί παίχτες από τα κοψίματα στο NBA οι περισσότεροι εκ των οποίων θα ψαχτούν για Κίνα που πληρώνουν καλά και απ' ότι γνωρίζω μόνο σε περίπτωση τραυματισμού θα γινόταν κάτι, σοβαρού όχι διάστρεμμα όπως του Κούζμιτς. Δεν πειράζει, όταν το χειμώνα θα ψαχνόμαστε θα είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πεστα ρε Αφρο..ο Σαλε ηταν ξεκαθαρος κ στην συνεντευξη του στον Καλκαβουρα..ειχε ζητησει κ το καλοκαιρι mobile ψηλο,αλλα η διοικηση σφυριζε αδιαφορα..φαντασου τωρα να χες παρει τον Ταιους αντι του Κουζμιτς..κ να παιζες στην αμυνα στο τελος κλειστων παιχνιδιων με Γκιστ στο 4 κ Ταιους στο 5..θα θεριζες..

      αν δεν παρουν κ τωρα ή εστω πριν την εναρξη του τοπ-16 ενα mobile ψηλο(κανονικο παιχτη οχι πρωην μπασκεμπολιστα σαν τον Λαβαλ περυσι) το final-4 του Βερολινου θα το δουμε παλι με κυαλια..μεχρι τους 8 κ παλι πολυ θα μας ειναι..

      κ επιπλεον θα συμφωνησω κ με τον φιλο 3-4 ποστ πιο πανω με την υπογραφη Ένας Γιώργος...δεν γινεται να κανεις συνεχως τον Γκιστ τιραμολα για να σου καλυπτει τα κενα στους ψηλους..περα απ'το κενο που δημιουργειται στο 4 αφου πλεον ο Φωτσης δεν ειναι για πολλα πολλα(υστερει αμυντικα στα ποδια) υπαρχει κ το ενδεχομενο ο παικτης να κλαταρει καποια στιγμη αμα παιζει στο κοκκινο απο Οκτωβρη αμυνα..ειπαμε δινει ενεργεια στην ομαδα αλλα αμα ολη η υπολοιπη σου front-line(Ραντουλιτσα-Κουζμιτς-Φωτσης-Παπαγιαννης) υστερει σημαντικα σε αθλητιικοτητα- εκρηξη-ταχυτητα στα ποδια τι να σου κανει μονος τουκ ο κακομοιρης ο Γκιστ ?

      δε ξερω αμα το χει πρεφα κανεις αλλα ετσι κ σου τραυματιστει ή περασει καμια περιοδο ντεφορμαρισματος ο Γκιστ εχουνε να κλαψουνε μανουλες..

      Διαγραφή
    2. Θεωρώ ότι την θέση αυτή θα την παίξει ο Γκίστ πράμα που δεν μπορώ να πω πως με χαλάει βάσει των ικανοτήτων του. Απλά σε αυτή την περίπτωση θα μπεί στα βαθιά ο Χαραλαμπόπουλος γιατί ο Φώτσης δεν θα αντέξει.
      Εκτιμώ βάση λογικής οτι ο ΔΓ δεν θα έλεγε όχι σε ένα ακόμα συμβόλαιο που θα έκλεινε οριστικά το ρόστερ και θα έδινε μεγαλύτερες πιθανότητες για να επιτευχθούν οι στόχοι, οπότε, οχι, δεν το πιστεύω οτι ο Σάλε ζήτησε επιπλέον ημίψηλο.
      Θεωρώ πως ήταν ηθελειμένο το μικρό κενό στο ρόστερ.

      ΜαρΚεΖ

      Διαγραφή
  35. Μα το δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια στην τελευταία του συνέντευξη ο Τζόρτζεβιτς ότι η ομάδα καραψάχτηκε για mobile ψηλό το καλοκαίρι αλλά ζητούσαν πολλά και γι'αυτό δεν αποκτήθηκε. Οπως δεν απέκλεισε (ίσα-ίσα) να γίνει κάποια διορθωτική κίνηση μέσα στη χρονιά. Τουτέστιν, ούτε ο Σάλε είναι ο Τζουράσικ φαν που νομίζαμε, ούτε δεν βλέπει ότι με ένα αθλητικό πεντάρι η ομάδα θα ανέβαινε ένα επίπεδο. Αν το πορτοφόλι δεν μας επιτρέπει την απόκτησή του ή αν περιμένουμε τις εκπτώσεις είναι άλλο θέμα. Να μπορούσε να πάρει τον χ Λάσμε και να στήλωσε τα πόδια σε φάση " Κούζμιτς θέλω τώρα τον θέλω", κομματάκι απίθανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε. Τα ήξερε ο Ζοτς αυτά γι' αυτό πήρε δρόμο.....

      Διαγραφή
  36. Χρονια πολλα και καλα Τζιμαρα

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Θα χασουμε στην Μπαρτσα,αλλα δεν τρεχει και τιποτα.Με νικες μετα με Ζγκορα και Ζαλγκιρις παμε στο 3-2 πρωτο γυρο με 2 ηττες σε Κουμπαν-Μπαρτσα,μια χαρα.

    Οπως και να ειναι η Μπαρτσα τωρα θα μετρησει το μεγαλο της ροτεισον και θα μας λυγισουν,αφου το δικο μας μικραινει κι αλλο.

    Ευκαιρια για Παπαγιαννη,για μενα ειναι πιο ετοιμος απο οτι νομιζουν πολλοι.Η προοδος του απο το περσινο καλοκαιρι μεχρι το φετινο (δειγμα εθνικης,αφου εκει παιζει ειναι ραγδαια).
    Πια παιρνει ευκολα ρεμπς,(περσι ειχε και κακες τοποθετησεις),εχει ποστ παιχνιδι παρα πολυ καλο στο να δημιουργησει τις προυποθεσεις για το σουτ/χουκ (ωραιο χειρισμο και αισθηση της μπαλας)καλυτερα απο τον τωρινο Ραντουλιτσα,χωρις βεβαια να εχει τα τελειωματα του Σερβου,παντως τα σουτακια του ειναι γλυκα,δειχνει τεχνικη,σε σχεση πχ με το ατσαλο του Κουζμιτς.
    Επισης ειναι ανωτερος και απο τους 2 στην ταπα,(Κουζμιτς χειροτερο ταιμινγκ,Ραντου καθολου και καλυτερα να παιζει καθετη αμυνα εκει γιατι αν πηγαινε για ταπα λογω ογκου θα εχει επαφες για φαουλ).
    Με τον Παπατζον απλα δεν πας μεσα στη μουρη του να σουταρεις,μεγαλη προοδο και εκει.
    Βεβαια οταν το μεγαλυτερο δειγμα ειναι απεναντι σε αλλα 18χρονα (και οι 4-5 ταπες στο φιλικο με Παρτιζαν ηταν απεναντι σε μικρους της) δε λεμε οτι ειναι ετοιμος να παιρνει τα ματς μονος του κιολας,αλλα η πρωτη υλη ειναι για μενα ηδη εκει,ετοιμη και να πεσει στα βαθια.

    ΥΓ1 ωραιος ο Παβλοβιτς,στο φιναλε του αγωνα με Ρεθυμνο.

    Εχουν βαλει ενα 18χρονο οπως ειπαν (στη φατσα και στο υψος εμοιαζε με 14)
    και κατεβαινουν για τελευταια επιθεση.Ο Παβλο μαρκαρει το μικρο στη γωνια του τριποντου που εχει παει.Ο Παβλο κανει τοτε νοημα στον πλευ μεικερ να δωσει την μπαλα στο μικρο και ταυτοχρονα ο ιδιος φευγει και παει στη ρακετα ωστε να τον αφησει αμαρκαριστο να παρει το παιδι και ενα σουτ.
    Οντως η μπαλα παει εκει απλα ο μικρος σουταρωντας στο τελευταιο δευτερολεπτο για τρεις αστοχει.

    ΥΓ2 Στεγοσαυρε ζωγραφιζεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Χρόνια πολλά Τζιμ, υγεία και ευτυχία σε όλη την οικογένεια.
    ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Για Μπάρτσα, εκτός οριστικα ο Κούζμιτς, παίζεται για Γιάνκοβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Χρονια πολλα στον αρχισυμμοριτη Conway και σε οποιοδηποτε αλλο μελος της συμμοριας γιορταζει σημερα. Παντα γεροι και δυνατοι.

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Παρελθόν ενδέχεται να αποτελέσει για τον Ερυθρό Αστέρα ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης...

    http://www.onsports.gr/basket/Eyrwpaika-prwtathlhmata/item/506468-Stin-porta-tis-exodoy-o-Shortsanitis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Το μπαμ θα το κάνει ο ΟΣΦΠ με κίνηση απρόσμενα δυνατή..

    Xρόνια πολλά σε έναν άνθρωπο που παράγει τέχνη. Ότι καλύτερο εύχομαι Δημήτρη. Πολλά από τα κείμενα θα αποτελέσουν μελλοντικά οδηγό στη μπασκετική ανάλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αληθεια ποιον θα πρωτοδιωξει ο Σφαιροπουλος,εκτος αν εννοεις τον Παπανικολαου.

      Διαγραφή
  43. Να ξεκαθαρίσω κάτι: Δεν είπα ότι οι Ραντούλιτσα-Κούζμιτς είναι καλές επιλογές για το ένα ή το άλλο στυλ. Από πολλές απόψεις είναι προβληματικές επιλογές, το είπα και παραπάνω. Αλλά το τι ζήτησε το καλοκαίρι ο Τζόρτζεβιτς είναι κάτι που δεν μπορούμε να ξέρουμε με ακρίβεια (και σαν μην μου αρέσει που τα γυρνάει τώρα ο Σάλε). Εν πάση περιπτώσει, κανένας δεν του απαγόρευε τότε να πάρει έναν ημίψηλο mobile με καλό σκάουτινγκ (άλλωστε ο Κούζμιτς δεν παίρνει λίγα για αυτά που προσφέρει). Το ότι τώρα θα πάρει έναν τέτοιο δεν είναι θέμα θέλησης αλλά ανάγκης - εκ των πραγμάτων, μόνο τέτοιους θα βρεις τέτοια εποχή.

    @77
    Κοίτα δεν είναι θέμα νοσταλγίας (εντάξει, ίσως είναι και λίγο τέτοιο:)). Είναι θέμα τι είναι απαραίτητο και τι όχι. Το αν ο mobile αρκεί για να πας Φ4 το είδαμε τα προηγούμενα χρόνια του Παναθηναϊκού. Για τα παραδείγματα του Μίντλετον και του Μπατίστ που αναφέρεις: Ο ΠΑΟ πήρε κούπα στην Μπολόνια με αντίπαλο τον Χάφμαν (RIP) και τους Γκρίφιθ-Άντερσεν, και ο Μπατίστ πρωτοπήρε κούπα το 2007 ενώ τα προηγούμενα έτη οι φροντ λάιν που το σήκωσαν ήταν (κατά σειρά), οι Βαν ντεν Σπίγκελ-Σαβρασένκο, ο Βούιτσιτς, και οι Ντουένιας-Φέμερλινγκ-Βαρεζάο. Ακολουθούσε τότε τάσεις ο Ζοτς ή έφτιαχνε ο ίδιος;

    Τώρα για Χάινς στην ΤΣΣΚΑ και Σλότερ στην Ρεάλ, ΟΚ, παίζουν, αλλά δεν τους θεωρώ κομβικούς για αυτό που κομίζει η κάθε ομάδα. Αλλά αυτό είναι και λίγο υποκειμενικό.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το 2004-2005 στην φροντλαιν της Μακαμπι δεν υπηρχε μονο ο Βουισιτς αλλα κ ενα εξαιρετικα αθλητικο 4-5αρι ονοματι Μασεο Μπαστον που πηδαγε στον Θεο(με αρκετα καλες σεζον) κ εβγαζε τρελα highlightw παρεα με τον Σαρας..φιλικα παντα..

      Διαγραφή
    2. Τεσάρι ήταν ο Μπαστόν φίλος. Αναπληρωματικοί ψηλοί ήταν ο Ντιόν Τόμπσον και ένας άλλος δεινόσαυρος, ο Σουντόβ (και λίγο χρόνο έπαιρνε ο Γιανίβ Γκριν). Ο Μπαστόν δεν έπαιζε ποτέ στο σέντερ στην Μακάμπι.

      Διαγραφή
    3. τον Ντιον Τομας προφανως εννοεις..τεσπα μπορει να μην επαιζε στο 5 αλλα εκανε αρκετη δουλιτσα στην αμυνα κ για τον Βουισιτς..κατι μου λεει οτι στην σημερινη εποχη 10 χρονια θα παιζε περισσοτερο στο 5..

      Διαγραφή
    4. 10χρονια αργοτερα εννοουσα..νομιζω οτι ο Μπαστον χωρις τριποντο καθολου στο ρεπερτοριο του χαλαρα θα παιζε σημερα καθαρα στο 5..κατα τ'αλλα ηταν μεγαλη παικτουρα..γενικοτερα ηταν υπερηχητικη εκεινη η ομαδα της Μακαμπι της διετιας 2003-2005..

      Διαγραφή
    5. O Mπαστόν θα ήταν ένα από τα καλύτερα "5" στο σύγχρονο μπάσκετ. Τότε έπαιζε "4" δίπλα σε έναν καταπληκτικό ψηλό με μέσα-έξω παιχνίδι. Ταίριαζαν απόλυτα γιατί ο Κροάτης ήταν πραγματικό κέντρο αποφάσεων ενώ ο Μπαστόν έπαιζε πάνω από το καλάθι.

      Διαγραφή
  44. Προς Χρήστος

    Για το Warzycha, ρώτησα την Πολωνέζα γνωστή μου και παραθέτω τον σωστό τρόπο προφοράς στον ανώνυμο παρακάτω (είναι κοντά στο δικό σας με ελάχιστες διαφορές, κυρίως στον τονισμό).

    Για τους συμβιβασμούς, συμφωνώ απόλυτα. Διαφωνώ όμως κάθετα για το θέμα του εκφυλισμού μιας γλώσσας. Αν δεν διαμαρτυρηθούμε εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες για τη γλώσσα μας (άσχετα αν μπορούμε ή όχι), ποιοί θα το κάνουν; Παραθέτω μερικούς συνδέσμους - άρθρα, για τα διαπιστώσετε τη σημασία της γλώσσας για τον άνθρωπο.

    http://www.greek-language.gr/greekLang/studies/guide/thema_b3/index.html
    http://www.greek-language.gr/greekLang/studies/guide/thema_b9/index.html
    http://www.greek-language.gr/greekLang/studies/guide/thema_d3/index.html
    http://www.greek-language.gr/greekLang/studies/guide/contents.html

    Θα μπορούσα να παραθέσω και μεριά βιβλία, αλλά επειδή πολύ φοβάμαι ότι οι απηυδισμένοι αναγνώστες που τυχόν μας διαβάζουν θα πετάξουν τους υπολογιστές τους από το παράθυρο, δεν θα το κάνω.

    Συμφωνώ για τις περιπτώσεις που η μετάδοση ενός αγώνα αφορά π.χ. ομάδες από χώρες με πολύ ιδιαίτερες γλώσσες, όπως οι κινέζικες, που χρησιμοποιούν ιδεογράμματα για το σχηματισμό λέξεων και έχουν 7-8 διαφορετικούς τονισμούς σε συγκεκριμένες συλλαβές, καθιστώντας την ακριβή μετάφραση των ονομάτων αυτών στα Ελληνικά, εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

    Προιφανώς επίσης δεν θα έπρεπε να υπάρχει η ανάγκη, από σχολιαστές, να τονίζουν τη σωστή προφορά ξένων ονομάτων, αλλά στη δική μου περίπτωση αυτό το έκανα μόνο για τον Strawberry, γιατί θα τον ακούμε για μεγάλο διάστημα (ειδικά την τελευταία εβδομάδα ήταν στη μόδα και φορέθηκε πολύ από όλους μας), και το επίθετό του είναι πολύ συνηθισμένη λέξη της αγγλικής γλώσσας, οπότε θεώρησα ότι δεν επιτρέπεται να τον προφέρουμε λάθος. Για τον ίδιο λόγο, δεν επιδίωξα ποτέ να πω τίποτα για ονόματα όπως π.χ. αυτό του Goudelock.

    Επειδή όμως, έχω την εντύπωση ότι το πρόβλημα δεν ήταν η επισήμανσή μου για το όνομα του Strawberry, αλλά η "ατυχής" έκφραση (ου, ρε ου) που χρησιμοποίησα καθάρα χιουμοριστικά, ζητώ συγνώμη από όσους προσβλήθηκαν με τη χρήση της.

    Προτείνω να γράφουμε όλοι τον Strawberry ως Στρώμπερυ, όπως είπατε και 'σείς, και συμφωνήσαμε ως προφορά στην προηγούμενη συζήτηση. Νομίζω ό,τι έτσι θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Χρόνια πολλά Τζιμάρα, με υγεία!

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. δηλαδη για να καταλαβω.. ο σαλε ηθελε και ραντου και κουζμιτς και μομπαιλ ψηλο??? και ο παππαγιαννης??? και το μπατζετ??? αστεια πραγματα, οταν ξερεισ οτι εχεις ενα χ,ψ μπατζετ παιρνεις οτι παιχτες θες με καλο σκαουτινγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Προς Anonymous 26 Οκτωβρίου 2015 - 1:35 π.μ.

    Λέτε

    «Warzycha = Bαζέχα, πολύ σωστά γράφεται έτσι στα ελληνικά, απλά το ζ πρέπει να προφέρεται παχύ, όπως το γαλλικό j.
    Kατά τα άλλα σωστός Τσαγκούρνης.»

    Πρώτον ο Χρήστος έγραψε Βαζύχα, όχι Βαζέχα. Δεύτερον, το ζ πράγματι είναι όπως το γράφετε παχύ αλά γαλλικά. Ο Χρήστος αναφέρθηκε πρωτίστως στο όνομά του και όχι τόσο στο επίθετο ως κακοποιήμενο στην προφορά του από εμάς τους Έλληνες. Το όνομα του είναι πράγματι όπως έγραψε, Ξύστοφ.

    Το επίθετο του γράφεται ως Βάζυχα (τονίζεται 100% στο ΒΑ), με παχύ ζ, και το ΧΑ παρατείνεται ελαφρά (δεν είναι κοφτό 'χα'). Επίσης το y στα πολωνικά, σύμφωνα με το IPA (International Phonetic Alphabet) προφέρεται όπως το e στη αγγλική λέξη roses (ρόουζις), είναι δηλαδή καθαρό 'ι' ή 'υ'.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Help:IPA_for_Polish

    Μπορείτε να ακούσετε πώς προφέρεται το Warzycha πατώντας την ακρόαση
    στον παρακάτω σύνδεσμο.

    https://translate.google.gr/?oe=utf-8&ie=UTF-8&hl=el&client=tw-ob#pl/el/warzycha

    Να διευκρινήσω ό,τι ήξερα ήδη πώς γραφόταν το όνομά του με λατινικούς χαρακτήρες, αλλά νόμιζα ότι η Πολωνία είχε και κυριλλικό αλφάβητο (όπως η Σερβία) και αυτό ζητούσα ως πρωτότυπο. Τελικά διαπίστωσα ότι δεν έχει, οπότε στη δική μου υπόθεση (Βάρτσικα), το μεν ch (δεδομένων κάποιων ομοιοτήτων της πολωνικής με τη γερμανική γλώσσα, όπως το 'w' που προφέρεται 'β' και στις δύο γλώσσες) το θεώρησα ως ομόηχο με το γερμανικό 'g' που σε συγκεκριμένες περιπτώσεις προφέρεται 'κ' (ή όπως το ch στην αγγλική λέξη technology), και αντίστοιχα, το δε z ως 'τσ'. Για το 'ch', στα πολωνικά προφέρεται και ως 'g' (η εξήγηση στο ΙΡΑ είναι: roughly like go, but without completely blocking air flow on the g, για παράδειγμα στη λέξη niechby, στην οποία προφέρετε περίπου ως έντονο 'γ'), αλλά στο warzycha είναι η άλλη του προφορά ως παχύ 'χ', όπως στην πολωνική λέξη chleb ή τη σκοτσέζικη loch.

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. φίλε Αλέξη, με όλο το σεβασμό και όλο το θάρρος, Ε Λ Ε Ο Σ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (X)

      Τον καινούργιο υπολογιστή, σε ποιά διεύθυνση να σας τον στείλω;

      Εντάξει, τα... σεμινάρια γλώσσας τέλος! Από εδώ και πέρα, όποιος θελήσει να τα παρακολουθήσει, μόνο με... πληρωμή!

      Αλέξης

      Διαγραφή
  49. ειναι θεμα συνθηκων πλεον το πώς θα ντυσει ενας κοουτς την ομαδα του σχετικα με τον τυπο του σεντερ που θα επιλεξει.

    το 2011 ο ντουντα επελεξε το χαινς με 350χιλιαρικα εκει που ειχε το ρασκο την προηγουμενη χρονια.....μετα τον συνοδευσε με το ντορσει, ο οποιος λογικα θα πηρε ενα χαμηλο ποσο.αυτη η επιλογη βγηκε στον οσφπ και απο τοτε εγινε μοδα.δεν συνδεω αυτη τη μοδα με την επιλογη του ζοτς να εχει το μιντλετον στην ομαδα του ή να μετατρεπει ενα φοργουορντ σα το μπατιστ σε σεντερ.καμια σχεση.αυτοι οι παικτες ηξεραν και μπασκετ, δεν ηταν απλα μυες και πνευμονια!!!

    αυτη τη μοδα την ακολουθησε μετα ο παο με γκιστ-λασμε, ενω τετοιοι παικτες βγηκαν στην επιφανεια απο το καμπιονατο , οπως ο ντανστον, ο λαουαλ, ο ταιους, και πηγαν σε μεγαλυτερες ομαδες.παντα με ενα λογικο αντιτιμο!!!

    αυτοι οι παικτες ευνοηθηκαν σε μεγαλο βαθμο απο καποιες συγκυριες.οποιος σεντερ περασε απο τον οσφπ οφειλει να δινει μερτικο στο σπανουλη, ο οποιος με τις πασες του και την αποδοση του τους εκανε μαγκες!!!ομοιως και ο λασμε με το δδ, οπου στον παο ο λασμε βρηκε και εναν προπονητη που εδινε εμφαση στην αμυνα και κολησε καλα μετα απο χρονια παρουσιας στην ευρωπη!!!ο ταιους ωφεληθηκε απο την αφελεια της αρμανι να χασει ματς απο το +12 μεσα σε 80 δεύτερα και απο ενα ποιντ , οπως ο ραις που πηγε μετα στην κιμκι με 2εκ συμβολαιο!!!σε διαφορετικη περιπτωση , και χωρις την κουπα του 2014, δε θα ειχε τοση ζητηση!!!για ποιον αλλον περιζητητο ευελικτο ψηλο να μιλησουμε?αυτοι ειναι, 4-5 παικτες, οι υπολοιποι ειναι πολυ κατω σε αγωνιστικη αξια!!

    να δουμε και λιγο τι εκαναν τετοιοι παικτες οταν πηραν μεταγραφη με περισσοτερα χρηματα ή απλα αλλαξαν περιβαλλον?μια τρυπα στο νερο!!!ο λασμε αλλαζει ομαδα καθε καλοκαιρι, ο ντορσει εχει παρει την κατιουσα σε αποδοση (και το περασμα απο το χιουστον δε με πειθει για το αντιθετο), ο χαινς στην τσσκα δεν εχει κερδισει τριτο χρονο τωρα την εμπιστοσυνη των προπονητων του, ο λαουαλ ηρθε περυσι στον παο ως φαντασμα μετα την εκπληκτικη χρονια του στην αρμανι, ενω θα δουμε φετος τι ψαρια θα πιασουν οι ντανστον-ταιους στη μακαμπι και ο εμπακουε στη μακαμπι.

    και ερχομαι σε μια κινηση που εγινε το καλοκαιρι και που για μενα ισως επηρεασει τις εξελιξεις απο δω και περα!!!το καλοκαιρι ο οσφπ υπεγραψε το γιανγκ, εναν παικτη που εδειξε καλα δειγματα στη γαλατα , οπου αγωνιστηκε εν πληρη ελευθερια για κανα τριμηνο!!!ο παικτης πηρε ενα συμβολαιο-προκληση και για τα τεχνικα του χαρακτηριστικα και για το background του.γραφηκε οτι πηρε κοντα στα 800-900χιλιαρικα!!!αυτο για μενα ισως σημανει το τελος αυτης της τασης!!!

    οταν ενας παικτης , οπως ο γιανγκ, που δε ξερει να σκαει τη μπαλα και δεν εχει δειξει κατι σε σοβαρο επιπεδο παιρνει ενα τετοιο συμβολαιο τοτε λογικο ειναι και αλλα τετοια παιδια να ζητησουν παρομοια ποσα απο δω και περα.και τοτε, ο εκαστοτε προπονητης θα κοιταξει , αφου θα δωσει που θα δωσει μεγαλο ποσο, να τα σπρωξει σε εναν πιο μπασκετικο ψηλο!!!!αλλωστε, σπανουλη και διαμαντιδη δεν εχουν ολες οι ομαδες για να αξιοποιουν τετοιους παικτες!!!

    η ελλειψη μπασκετικων ευρωπαιων ψηλων , οι οποιοι προτιμουν το νβα , και το οικονομικο οδηγησε σε αυτη την ταση (θυμιζω οτι οταν ο οσφπ του 2011 και ο παο του 2012 εριξαν στο μισο το μπατζετ τους αμεσως κινηθηκαν για τετοιους παικτες) .αν το συμβολαιο του γιανγκ επιχειρησουν να το κυνηγησουν και αλλοι μανατζερς, ενω συνεχιστει η επιστροφη καποιων παικτων απο το νβα (θυμιζω οτι απο σεντερς δε γυρισε μονο ο ραντουλιτσα στην ευρωπη αλλα και οι φεσενκο, κραβτσοφ, φριλαντ) τοτε ισως οι προπονητες αλλαξουν προτιμηση.

    δεν εχεις στην ομαδα σου ποιντ επιπεδου σπανουλη και δδ και μπορεις με τα ιδια σχεδον χρηματα να παρεις το ραντουλιτσα και το γιανγκ, σοβαρα τωρα θα προτιμησεις τον δευτερο?

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προσωπικα δεν νομιζω οτι προκειται περι μοδας mobile ψηλων..απλα το μπασκετ σταδιακα τεινει προς τα εκει,δηλαδη στο τρεξιμο,την ταχυτητα κ τα αθλητικα προσοντα ..γενικοτερα εχει γινει κ πιο γρηγορο..σ'αυτο συντελεσαν κ η αλλαγη των κανονισμων με τις επιθεσεις των 14 δευτερολεπτων κ η μετατοπιση της γραμμης του τριποντου στα 6,75 οπου μοιραια δημιουργουνται περισσοτεροι χωροι μες στη ρακετα..

      γενικοτερα πιστεω αμα δεν εχεις γρηγορα ποδια τοσο στα γκαρντ οσο κ στους ψηλους δυσκολα πας μακρια στην ευρωλιγκα..

      εδω ακομα κ ο Ζοτς ειδε κ αποειδε οτι δεν προκειται να κανει προκοπη με τους διαφορους Ζοριτς,Ερντεν,Σαβας,Σεκουλιτς κ πηγε φετος σε ενα εξαιρετικα αθλητικο διδυμο ψηλων Βεσελ-Ουντοχ..δεν υπαρχουν κ οι σεντερ τυπου Παου,Μαρκ Γκασολ,Βαλαντσιουνας(αν κ προσωπικα δεν το εχω σε μεγαλη εκτιμηση) που θεωρητικα θα μπορουσαν να κανουν την τεραστια διαφορα σε επιπεδο ευρωλιγκας με το παιχνιδι τους με πλατη στο καλαθι..

      οπως εχει πει κ ο Δαρβινος δεν επιβιώνει ο πιο δυνατός ούτε ο πιο έξυπνος, αλλά αυτός που προσαρμόζεται καλύτερα στις αλλαγές..αυτο πιστετω βρισκει χρηση κ σε επιπεδο ευρωλιγκας..

      Διαγραφή
    2. Σκεφτείτε πόσο δουλεύουν οι ομάδες στην Αμερική για να ακολουθήσουν τις τάσεις που διαμορφώνονται στη λίγκα. Δεν είναι θέμα μόδας αλλά αναγκών που σύντομα θα γίνουν προαπαιτούμενα. Αναγκάζεσαι να προσαρμοστείς σε αυτό που ξημερώνει. Στην Ευρώπη το έχω υπογραμμίσει. Το σύγχρονο μπάσκετ είναι πόδια και playmaking. Στερεότυπα δεν υπάρχουν. Τι πάει να πει undersized-έγχρωμος ψηλός; Ο καλύτερος mobile στη λίγκα είναι λευκός και ψηλός (Βέσελι)..

      Διαγραφή
  50. Χρόνια μου πολλά...

    Αη Μητσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και σε σένα και στον πρόεδρο και στον άλλον τον τσάρο στη Μόσχα και σε αυτόν που αρέσκεται σε στρατιωτικούς χαιρετισμούς στο λιμάνι και στον νέο κλειδοκράτορα του Αυτοκράτορα.

      ΜΦΓ

      Διαγραφή
  51. Περί 5ριου: Παίδες, εξαρτάται τι έχει και ο Σάλε στο μυαλό του.Εγώ προσωπικά θεωρώ ως καλύτερη επιλογή, έναν tweener μεταξύ 4 και 5 από ό,τι ένα καθαρό mobile 5ρι.Αυτό όμως εξαρτάται και από τι έχει ο Σάλε στο μυαλό του σχετικά με το ροτέισον-θα βάζει στο 4 τον Χαραλαμπό, που φαίνεται πως την έχει τη θέση; Αν ναι, πάμε σε 5ρι τότε.Θα δώσει αρκετό χρόνο στον Παπαγιάννη; Ο Κούζμιτς θα εισαχθεί περισσότερο στο επιθετικό ροτέισιον της ομάδας; Ο Παππάς θα έρθει στην ίδια κατάσταση με πριν; Θα δέσει στην 1-3-1;

    Δεν πιστεύω πως αξίζει ο ΠΑΟ να βιαστεί για mobile 5ria, έναν να πάρουμε να μπορεί να παίξει αξιοπρεπώς το pick and roll σε επίθεση και άμυνα, οι Καλάθης ΔΔ θα τον κάνουν 1ο παίκτη.

    Περί ΟΣΦΠ: ΟΣΦΠ Αρκαδικός και ο Φράουλας αίρμπολ σε βολή.Η ψυχολογία στην ομάδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ.

    ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. συγχαρητηρια στο οσφπ που ξεφτιλησε τον Αρκαδικο,μπραβο ρε ειστε παιχταραδες,Εντω μεταξυ ο Σπανουλης ουτε με Αρκαδικο δεν τα εβαλε σημερα,ο Στρομπερι ηταν πιο ευστοχος,παει ο αρχηγος τον χανουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κορυφαία φάση του Στρόμπερι, το airball στην βολή. Έπος

      Διαγραφή
  53. Χρόνια πολλά στον μεγαλύτερο μπασκετικό professor αυτής της γωνιάς του πλανήτη.Jimare υγεία προσωπική και οικογενειακή και επιτυχίες παντού στην ζωή σου!!!Να είσαι πάντα καλά!

    Green North

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Χρόνια πολλά στον μεγαλύτερο μπασκετικό professor αυτής της γωνιάς του πλανήτη.Jimare υγεία προσωπική και οικογενειακή και πάντα επιτυχίες στην ζωή σου εύχομαι!!!Να είσαι πάντα καλά!!!

    Green North

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Όσον αφορά στη συζήτηση γιαmobile center στον Παναθηναικο είναι πολύ δύσκολη η αγορά 4ου ψηλού, αν όχι απίθανη. Πιστεύω μόνο σε περίπτωση Που τραυματιστεί σοβαρά ο Κουζμιτς είτε πουληθεί. Ο Παναθηναϊκός είχε επι μια δεκαετία έναν mobile ψηλό τον Μπατιστ, οποίος πλαισιωνόταν με ένα 5άρι "ποστ", όπως Πετκοβιτς και Μάριτς και άλλους. Συνεπώς δεν είναι κ τόσο μόδα στην ομάδα μας οι mobile center! Σταθήκαμε πολύ τυχεροί που ο Μπατιστ ήξερε τόσο μπασκετ! Πρέπει να καταλάβουμε ότι ένα τέτοιο δίδυμο center λειτουργεί συμπληρωματικά. Η ομάδα παίρνει διαφορετικά πράγματα από τον καθένα. Η όλη συζήτηση έχει προκύψει γιατί ο Κούζμιτς δεν είναι ούτε mobile ούτε ποστ center. Το στοίχημα του προπονητή έχει ονοματεπώνυμο και αυτό είναι Κουζμιτς..
    Andreaskremm
    Χρόνια πολλά Δημήτρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. 4αρο5άρι value for money που το έψαξα, είναι ο Kenny Kadji της Μπρίντεζι.
    Ερχεται με ψίχουλα.
    Είναι στύλ Feldein στους ψηλούς.
    Τον δουλεύεις και σου αποδίδει τα μέγιστα.
    Θα ήθελα τη γνώμη του Jim πάνω σε αυτό, γιατί τα χρήματα
    που θα απαιτηθούν για τέτοιον ψηλό είναι ελάχιστα μπροστά
    σε αυτά που θα πάρεις.
    Στην αγορά τώρα κυκλοφορούν παικταράδες κομμένοι από ΝΒΑ
    και από την αναπτυξιακή λίγκα.
    Θα είναι ολέθριο σφάλμα, ομάδα που μπορεί να τα κτυπήσει όλα
    με γεμάτο ρόστερ να την έχεις στην αγωνία τραυματισμών και κόπωσης
    των ίδιων και των λίδιων που τραβάνε το λούκι και θα σκάσουν αργά ή γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2.11,αθλητικός,όχι ιδιαιτερα δυνατός, με αξιόλογο σουτάκι που φτάνει μέχρι και 3ποντο,και αξιοπρόσεχτο χειρισμό για ψηλό.Όμως ο Παναθηναικός χρειάζεται νομίζω κάποιον να δίνει κάτι πολύ παραπάνω αμυντικά,κατι που δε νομίζω να μπορεί ο συγκεκριμένος.Στους τελικούς νομίζω στην Ιταλία έπαιζε 4αρι,όπου φέτος πήραν το Πέτγουει.Πάνω κάτω νομίζω ότι έχουν τα ίδια πλεονεκτήματα-κουσουρια,όμως σαφώς πλεον ο Πετγουει θεωρείται πιο παιγμένος.Περσυ έπαιζε στα τρίκαλα.Πάντως αν αποκλειστεί η σασαρι,νομίζω πιο ενδεδειγμένη λύση και ελπίζω να μπορεί ο ΠΑΟ να τον φέρει για ενα 5μηνο θα ήταν ο Βαρναντο,ο οποιος έχει μνημονευτεί εδώ ουκ ολίγες φορες...

      Διαγραφή
    2. Καλός παίχτης που μπορεί να γίνει καλύτερος αλλά όχι αυτό που θέλεις. Ο Παναθηναϊκός θεωρητικά χρειάζεται κάποιον που μπορεί να παίξει άμεσα και ο Kadji θέλει χρόνο. Το ότι παίζει στην Ιταλική λίγκα τον βοηθάει πολύ. Είναι πλαστικός, γρήγορος, καλό footwork αλλά φυγόπονος και "δαντέλα". Δεν είναι ο τύπος που θα τις παίξει στο ζωγραφιστό. Οι πράσινοι θέλουν ωμό παίχτη ρακέτας. Υπάρχει τέτοιοι σήμερα αλλά προφανώς κρίνονται αλμυροί..

      Διαγραφή
  57. Καλησπέρα σε όλους..

    Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις ευχές σας. Με τη σειρά να ευχηθώ ότι καλύτερο σε όσους γιορτάζουν ή έχουν δικούς τους εορτάζοντες.. Όπως σας έχω πει, το Hoopfellas είναι ένα παιδί που μεγαλώνει και παράλληλα μια δεύτερη οικογένεια για εμένα. Μαθαίνω και γίνομαι καλύτερος σε όλα τα επίπεδα μαζί σας, μέσα από τη κοινότητα. Αρκετά είπα (έγραψα), δεν είμαι και πολύ καλός σε αυτά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Παιχνίδια όπως το σημερινό του Ολυμπιακού βοηθούν τις ομάδες να βρουν αγωνιστικό ρυθμό. Και φυσικά συγκεκριμένους αθλητές που χρειάζονται χρόνο και καλές εμφανίσεις σε πραγματικές συνθήκες αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jim, κι ότι το είχα ξεχάσει! Άκουγα την Παρασκευή το βράδυ το ραδιόφωνο του sport24 μετά τον αγώνα του ΟΣΦΠ, και ευτυχώς που δεν... οδηγούσα! Είπαν, ο ΟΣΦΠ παίζει τώρα την Δευτέρα με τον Αρκαδικό, και τί έγινε;

      Αυτά τα παιχνίδια με ομάδες όπως ο Αρκαδικός (με όλο το σεβασμό προς την ομάδα αυτή), είναι πολύ σημαντικά για μια ομάδα στην παρούσα κατάσταση του ΟΣΦΠ. Μόνον σε τέτοιους αγώνες μπορεί ο ΟΣΦΠ να βρει ρυθμό, χημεία, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση οι νέοι παίκτες (όπως κι έγινε σήμερα, πρώτα τρίποντα ο Strawberry) και να δοκιμαστούν / δουλευτούν κάποια συστήματα για περαιτέρω χρήση στους δύσκολους αγώνες. Αν αυτά δεν επιχειρηθούν σε τέτοιους αγώνες, πού θα επιτευχθούν, στους αγώνες με την Αρμάνι και την Εφές εκτός;

      Αλέξης

      Διαγραφή
  59. Από την άλλη εκτιμώ ότι αργά ή γρήγορα (και δεν έχει να κάνει με τον τραυματισμό του Κούζμιτς) ο Παναθηναϊκός θα κοιτάξει ψηλό που θα του δώσει επιλογές στην άμυνα γιατί με τα μεγάλα κορμιά/πιο αργά πόδια στο "5" μπορεί να αμυνθεί με συγκεκριμένους τρόπους. Θα "ζητήσει" η ομάδα από μόνη της τέτοιον παίχτη και όχι γιατί το λέει η μόδα και άλλα τέτοια ωραία που διαβάζω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Και ..ψοφάω να δω τον Άρη μεθαύριο στο Καζάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να πήγαινε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στον Άρη, γίνεται εξαιρετική δουλειά από τον Πρίφτη και τη διοίκηση.

      Διαγραφή
  61. Χρονια σου πολλα Τζιμ και γεματα υγεια...Συμφωνω με την επισημανση σου περι αναζητησης ''ψηλου'' απο τον Παναθηναικο που θα δωσει επιπλεον λυσεις και στις δυο πλευρες του παρκε.Το ζητημα ειναι ποιες θα ειναι οι διαθεσιμες επιλογες κι εδω μπορεις να συνεισφερεις με τις classic πλεον λιστες σου,οταν ερθει η ωρα..Θελω τη γνωμη σου για τον Οκαρο Γουαιτ και τις προοπτικες του.Ποια ειναι τα περιθωρια εξελιξης του και σε ποιον παικτη απο τους ηδη καθιερωμενους θα μπορουσε να μοιασει;..VECCHIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Από ότι κατάλαβα ο Δημητράκης πέρυσι φόρτωνε mobile ψηλούς στον Ιβάνοβιτς, παρά την θέληση του τελευταίου και φέτος που τον παρακαλάει ο Τζόρτζεβιτς, ο φιλαθλοπροεδρας κάνει τον Σάο Πινγκ...
    Welcome to the twilight zone...
    Βρε μπας και έχει ξενερωσει ο Δημητράκης με τον καράφλα που του φόρτωσε τον Παλτούλιτσα... Δεν θα χε κ άδικο....
    Πρόεδρε σοβαρεψου κ κάνε ότι περνάει από τα χέρια σου ώστε ο Μητσάρας να παίξει σε ένα ακόμη φ4. Το αξίζει και με το παραπάνω.
    Για τον Διαμαντίδη ρε γαμώτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα ρε συ κατσε να δουμε πως θα παει και μετα κραζουμε τον ΔΓ.Τωρα απο φημες δεν λεει να θαβουμε κανεναν.

      Διαγραφή
    2. Περσι αλλαξαμε τρεις,Ραιτ,Λαουαλ,Μοργκαν νομιζω ο καλυτερος ηταν ο Ραιτ αλλα δεν επιασε δεν του δωθηκε η ευκαιρια να αποδειξει αν μπορει.

      Διαγραφή
  63. Οι ομαδες μετρανε τις δυναμεις τους με μεγαλες ομαδες.Οι μικρες και μετριες ομαδες δεν σου δινουν το περιθωριο να καταλαβεις που βρισκεσαι και που πατας.Μετα σου ερχεται κατακεφαλα η σφαλιαρα και δεν ξερεις απο που σου ηρθε,μπορει να κανω λαθος ο Τζιμ βεβαια ξερει καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μίλησε κανείς για μέτρηση δυνάμεων. Ότι βοηθάνε τα ματς αυτά να βρει ρυθμό η ομάδα, είπε ο άνθρωπος.
      Φιλικά,

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
  64. Ένα τέτοιο βίντεο δεν μπορεί να είναι ποτέ off topic. το δώρο μου για την γιορτή του ΤΖΙΜ, αν και είμαι βέβαιος ότι αυτό και άλλα θα τα έχει δει εκατομμύρια φορές. ...

    simply speechless ....

    https://www.youtube.com/watch?v=T3y7cWmoBCI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ο Μάρκους Ουίλιαμς μπορεί για ΟΣΦΠ?

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι τις 30 Νοε αν δεν κάνω λάθος είναι εκτός λόγο της τιμωρίας του. Κατά τα άλλα νομίζω ότι έναν τέτοιον παίχτη θα τον ήθελε ο Ολυμπιακός αν και θεωρώ ότι αφενός θα πρέπει να δώσει χρόνο στους νέους (Χάκετ και Στρόμπερι) και αφετέρου ότι πρέπει να καλύψει πρώτα τη θέση 4.

      Διαγραφή
    2. Eννοούσα αλλάζοντας Στρόμπερι Αφροξυλάνθη.
      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    3. Μόνο αν έρθει στη θέση του Χάκετ, όχι του Strawberry.Αλλιώς έχεις έναν λιγότερο ποιοτικό Hackett.

      ΜΦΓ.

      Διαγραφή
    4. Tο πιο σοφό για τους κόκκινους είναι να περιμένουν μέχρι Ιανουάριο, να δουν τις ανάγκες τους και ποιος θα μείνει απέξω (ομάδες που δεν προχωρούν), οι τωρινοί θα πρέπει να κριθούν στον δεύτερο γύρο...εδώ ο Σπαν με τον Αρκαδικό δεν τράβηξε το περιμένεις από 2 νέους.
      Basilsta

      Διαγραφή
  66. @enforcer

    λαμβανω υποψιν τις αλλαγες που αναφερεις.σαφως και η ταχυτητα παιζει μεγαλο ρολο, οπως και οι αποστασεις.δεν ηταν ομως τα μοναδικα στοιχεια που επαιξαν ρολο σε αυτη τη μεταστροφη ομως.ναι, αλλαζει το παιχνιδι αλλα μην παμε στο αλλο ακρο, οπου μονο τα ποδια και τα πνευμονια παιζουν ρολο.

    η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι το επικεντρο της αλλαγης δεν ειναι οι κανονισμοι και το πού παει το ιδιο το παιχνιδι αλλα το οικονομικο.

    οσο υπερβολικο και αν ειναι το συμβολαιο του γιανγκ, οσα λεφτα και αν πηρε ο ταιους ή ο νταντσον στην εφες δεν παυουν τα νουμερα αυτα να απεχουν απο τα χρηματα που μπορει να διεκδικησει στην αγορα ενας υγιης κρστιτς ή ο τομιτς!!!και εκει φαινεται και η διαφορα αναμεσα σε εναν ευελικτο ψηλο με καποια εμπειρια στην ευρωλιγκα και σε εναν κλασσικο ψηλο με τεχνικη και σε κατασταση φυσικα να βγαλει 25 λεπτα αγωνα (οχι σαν το ραντουλιτσα που σερνεται ακομα και μπαινει νοεμβριος).και αλλοι ψηλοι να γυρισουν απο το νβα, ωστε οι ομαδες να εχουν τη δυνατοτητα επιλογης, και παλι τα κασε θα χουν διαφορα.

    και για την οικονομια της κουβεντας, θα πω και ενα τελευταιο.προσωπικα δε θα συγκρινω το λασμε με τον κουζμιτς.ο πρωτος εννοειται οτι μπορει να βοηθησει τον παο περισσοτερο απο το σερβο και γι αυτο εχει διπλασιο κασε.θα συγκρινω ομως τις δυνατοτητες του λασμε, που θεωρειται τοπ ψηλος στο ειδος του με εναν κλασσικο ψηλο που μπορει να σταθει ως πρωτος σε μια ομαδα οπως ο παο.εκει ας ζυγισει κανεις τι μπορει να προσφερει ο ενας και ο αλλος και ας καταληξει στο συμπερασμα του.

    εννοειται οτι ο συνδιασμος και των δυο τυπων ψηλου ειναι ο καλυτερος για μια ανταγωνιστικη ομαδα.ποσες ομαδες ομως μπορουν να εχουν τον τομιτς ως πρωτο και το λαουαλ , που παιρνει ενα εκατ., ως δευτερο?το θεμα της σελιδας , αν εχω καταλαβει καλα, ειναι η συγκριση ενος δευτεροκλασσατου λευκου ψηλου οπως ο κουζμιτς με εναν δευτεροκλασσατο ευελικτο ψηλο και εκει η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι υπερεχει ο πρωτος.

    @τζιμ

    η αντιθετη γνωμη απο τη δικη σου ειναι για σενα "..και αλλα τετοια ωραια που διαβαζω.."?ανταλλαγη αποψεων κανουμε, δε χρειαζεται να συμφωνουμε ολοι στην ιδια αποψη.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΜ, πόσα παραπάνω χρήματα παίρνει ο Χάντερ από τον Κούζμιτς;

      Αυτή νομίζω είναι μια καλή σύγκριση.

      Διαγραφή
    2. Λάθος κατάλαβες, ΣΜ.
      Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους του blog αλλά για μένα η σύγκριση δεν είναι μεταξύ ενός δευτεροκλασάτου ψηλού όπως ο Κούζμιτς κι ενός δευτεροκλασάτου ευέλικτου ψηλού ο οποίος συνήθως (αλλά όχι απαραίτητα) είναι έγχρωμος. Έτσι γενικά και αόριστα. Η σύγκριση στον ΠΑΟ (για να μην γενικεύουμε και χαθεί το τόπι) γίνεται μεταξύ του Κούζμιτς και του mobile center ως συμπλήρωμα του Ραντούλιτσα. Όχι ποιος είναι καλύτερος που κι αυτό είναι σχετικό. Αλλά ποιος ταιριάζει καλύτερα με τα υπόλοιπα μέλη της front line της ομάδας αλλά και με το συγκεκριμένο back court. Κι όλα αυτά έχοντας ως βάση το μπάσκετ που παίζεται στη λίγκα, τα ρόστερ των ανταγωνιστών, την φιλοσοφία του προπονητή και φυσικά το budget.

      Είναι πολύ απλό για να μην γίνεται αντιληπτό. Εφόσον η ομάδα επέλεξε να τα χώσει για τον Ραντούλιτσα, η κουβέντα που άρχισε απ’ το καλοκαίρι δεν αφορά την αξία του Κούζμιτς αλλά αν ο παίκτης ικανοποιεί τις ανάγκες της ομάδας. Αν δηλ. είναι το σωστό κομμάτι του παζλ που έλειπε.

      Τώρα, αν ο Σάλε ζήτησε τέτοιον παίκτη, δεν βρέθηκε κάποιος με τα διαθέσιμα λεφτά ή δεν ζήτησε γιατί θεώρησε ότι θα καλυφθεί από τον Κούζιμτς είναι κουβέντα που αφορά το παρελθόν. Η ομάδα φωνάζει ότι χρειάζεται ενέσεις αθλητικής ικανότητας και θα είναι κρίμα να ταβανιαστούν οι δυνατότητές της από μια λάθος προσέγγιση.

      Δέχομαι τα ζητήματα αισθητικής, γούστου, νόστου, αναζήτησης νέων τάσεων ή επαναστατικών προτάσεων ενάντια στα καθιερωμένα. Αλλά όλα αυτά αφορούν μια φιλοσοφική κουβέντα για την πορεία του αθλήματος και δεν ταιριάζουν σε ένα club που στοχεύει στο F4 της Ευρωλίγκας. Η εικόνα είναι πολύ ξεκάθαρη για να την αγνοείς.


      Διαγραφή
    3. φιλε ΣΜ θα συμφωνησω οτι ο ιδανικοτερος συνδυασμος για να ναι μια ομαδα ανταγωνιστικη ειναι ο συνδυασμος κ των δυο τυπων ψηλων..βεβαια θα διαφωνησω οτι το θεμα ειναι οικονομικο κ οι ομαδες στρεφονται γι'αυτον προς τους ευελικτους ψηλους..απλως τεινει προς τα εκει το αθλημα,ειναι η φυσικη εξελιξη των πραγματων..

      οσον αφορα τους κλασσικους ψηλους που αγωνιζονται αυτη την στιγμη στην ευρωλιγκα δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος που να μπορει να κανει την τεραστια διαφορα με την παρουσια του κ το ποστ παιχνιδι του,ανεξαρτητα του ποσο αδρα πληρωνονται..εδω ο υγιης Κρστιτς δεν μπορεσε να κανει την διαφορα πριν 4-5 χρονια με την Τσσκα,θα την κανει τωρα?οσον για τον Τομιτς σορρυ αλλα οσα προσοντα κ να χει,οσα κ να του δινουν(κοντα στα 2 μυρια το χρονο ανανεωσε με την Μπαρτσα) κ να χει ανεβει το κασε του,προσωπικα δε θα τον ηθελα στην ομαδα μου.. ο τυπος ειναι η επιτομη αυτου που λεμε "γατακι"..παρουσιαζεται πολυ λιγος σε ψυχικα αποθεματα οταν τα πραγματα ζοριζουν..λαθη,χαμενες βολες,ελλειψη αυτοσυγκεντρωσης με οτι αυτο συνεπαγεται στο τελος ενος κρισιμου,κλειστου παιχνιδιου..

      να μου λεγες οτι μια ευρωπαικη ομαδα εχει την δυνατοτητα να φερει τον Παου ή τον Μαρκ Γκασολ να συμφωνησω..αλλα κ παλι ποσοι ειναι οι ευρωπαιοι κλασσικοι ψηλοι που αγωνιζονται αυτη τη στιγμη στο nba κ που ερχομενοι στην ευρωπη θα μπορουσαν να γειρουν δραματικα υπερ της ομαδας που τους αποκτουσε?ελαχιστοι,μετρημενοι στα δαχτυλα τους ενος χεριου..περα των δυο Γκασολ,βαλε κανα Βαλαντσιουνας,κανα Μοζγκοφ,κανα Πεκοβιτς..αντε κ κανα Γκομπερ..που δεν ειναι ο κλασσικος ποστ παικτης..αλλα ο συνδυσμος μεγεθους(2.16) κ αθλητικων προσοντων σιγουρα θα κανε μια καποια διαφορα..

      υ.γ..Τζιμ ποια η γνωμη σου για τον Οκαρο Γουαιτ?μ'αρεσει αρκετα..πιστευεις θα μπορουσε να σταθει του χρονου σε επιπεδο ευρωλιγκας σε εναν εκ των Παναθηναικου,Ολυμπιακου?

      Διαγραφή
    4. 2010-2011
      Ημιτελικός Ρεάλ-Μακάμπι
      17 πόντους / 6 ριμπ / 19 pir

      2012-2013
      Playoff με ΠΑΟ
      10,4 π / 8 ρμπ / 18 pir
      Ημιτελικός με Ρεάλ
      18 π / 12 ρμπ / 34 pir

      2013-2014
      Ημιτελικός με Ρεάλ
      16 π / 8 ρμπ / 21 pir

      Ακόμα και στη χειρότερη του σειρά, με Ολυμπιακό πέρσι:
      10,3 π / 7,5 ριμπ / 13,8 pir

      Αν Έλληνας ψηλός είχε τέτοια συνέπεια σε μεγάλα ματς θα λέγαμε ότι ήταν ο νέος Ντίβατς.

      Διαγραφή
    5. στον Τομιτς αναφερεσαι σωστα?εγω παντως τοσο στο οακα στο 3ο παιχνιδι της σειρας των play-off του 2012-13 με τον Παναθηναικο οσο κ περυσι στα δυο παιχνιδια στο σεφ με τον Ολυμπιακο τον θυμαμαι να τρεμει σαν το ψαρι κ να χανει στα τελευταια λεπτα την μια βολη μετα την αλλη..μιλαμε παντα για κλειστα παιχνιδια,που τα παντα κρινονται στο τελευταιο δευτερολεπτο κ λεπτομερειες οπως οι χαμενες βολες μετρανε..τεσπα η προσωπικη μου γνωμη ειναι αυτη για τον Τομιτς,οτι στα κρισιμα παιχνιδια δεν εχει τα "cojones" ..ο καθενας μπορει να χει την προσωπικη του αποψη για τον παικτη..

      Διαγραφή
    6. Εννοείται ότι ο καθένας μπορεί να έχει ότι άποψη θέλει για κάθε παίκτη. Εγώ προσωπικά δε θεωρώ ότι ένας παίκτης που βάζει 6/6 δίποντα μαζεύει 9 ριμπάουντ και χάνει 2 βολές στο τέλος είναι λίγος ή γατάκι. Θα έλεγα μάλλον ότι είναι κακός στις βολές...

      Έχει κάνει φοβερές εμφανίσεις σε μεγάλα ματς ο Τόμιτς, που ακόμα κι αν δεν είναι ο κατάλληλος για να πάρει την τελευταία επίθεση, αξίζει σίγουρα κάθε ευρώ που παίρνει. Μακράν ο καλύτερος ψηλός της λίγκας εδώ και πολλά χρόνια.

      Διαγραφή
    7. παικταρας κ μακραν ο καλυτερος τεχνικα ψηλος της ευρωλιγκας τα τελευταια χρονια σιγουρα ειναι..δεν αντιλεγει κανεις σ'αυτο..το γατακι αναφερεται στα ψυχικα αποθεματα του οταν το παιχνιδι κρινεται στις λεπτομερειες..κ απ'οτι φαινεται δεν ειμαι ο μοναδικος που χει σχηματισει την συγκεκριμενη αποψη για τον Τομιτς..σου παραθετω παρακατω κομματι της αναρτησης του Jim(Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015) μετα το τεταρτο νικηφορο περσινο παιχνιδι του Ολυμπιακου επι της Μπαρτσελονα.. http://hoopfellas.blogspot.gr/2015/04/glory-days.html

      "Και οι δύο ομάδες λοιπόν στηρίχτηκαν στα πιο σίγουρα χαρτιά που διαθέτουν. Σπανούλης και Πρίντεζης για τον Σφαιρόπουλο, Ναβάρο-Τόμιτς για τον Πασκουάλ. Ο Κροάτης με τα φοβερά playmaking skills (τα οποία δέχτηκαν πλήγμα όταν οι ερυθρόλευκοι του έκρυψαν τον σύμμαχο της ..base line) είχε 10.3 πόντους-2.8 τελικές στη σειρά όμως «έγραψε» 45% στις προσωπικές στα 4 ματς και λιποψύχησε (δεν είναι πρώτη φορά) σε σημεία-κλειδιά, ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι."

      Διαγραφή
    8. @11:18

      για τη δικη μου αποψη καλο αντεπιχειρημα.οντως , ο χαντερ για δευτερο σεντερ ειναι τελειο fit.σωστος!

      @77

      το ιδιο πραγμα δε λεμε?εσυ λες οτι η κουβεντα γινεται για το ψηλο που θα συνοδευσει το ραντουλιτσα και εγω λεω για συγκριση του κουζμιτς με καποιον δευτεροκλασσατο ευελικτο ψηλο.απο τη στιγμη που ο παο δε μπορει να παρει λασμε και ταιους λογω του οικονομικου, το ιδιο πραγμα λεμε.διορθωσε με (ξανα) αν κανω λαθος.

      εσυ στα πρωτα ματς ειδες τον κουζμιτς να μην ικανοποιει τις αναγκες της ομαδας?γιατι εγω στα ματς με τον οσφπ και την καρσιγιακα τον ειδα σουπερ.

      @enforcer

      οκ. διαφωνουμε.εσυ λες για την εξελιξη του παιχνιδιου , εγω λεω για το οικονομικο.δε θα τα χαλασουμε!!

      οσον αφορα τους κρστιτς και τομιτς,και εκει διαφωνω.υψηλου επιπεδου παικτες.ο λασμε, ο οποιος το 2013 ειχε φθασει την αμυντικη του επιδοση σε φοβερο επιπεδο (συνδιασμος αλτικων προσοντων, γρηγορων ποδιων και αντιληψης γηπεδου) με αυτους τους 2 δεινοπαθησε!!!

      υ.γ παιδια πολλα (αν οχι ολα) εξαρτωνται απο το οικονομικο.γκρινιαζουμε γιατι επεσαν τα μπατζετ και απο κει που ειχαμε το χαλπεριν και το χατζηβρεττα 12ους παικτες τωρα εχουμε κατι νιανιαρα 16 χρονων , που απαιτουν κιολας οι τριγυρω τους να παιξουν κιολας!!!!στο πλαισιο αυτης της νεας καταστασης γκρινιαζουμε εμεις στον παο για το αν ο κουζμιτς ειναι καλη λυση ή οχι μιας και το πλανο της ομαδας λεει οτι ενας 18χρονος αναγκαστικά θα ειναι το τριτο σεντερ!!!δε θα καθορισει την επιτυχια ή οχι της ομαδας ο δευτερος σεντερ (οταν η μπαρτσελονα και η τσσκα πχ εχει 3 σεντερ πρωτης γραμμης) , μην αγχωνεστε!!!

      ας τραβηξει ο καλαθης με το ραντουλιτσα, ας γυρισει ο παππας υγιης και δυνατος, ας μεινει μακρια ο γκιστ απο τα ντουμανια, ας μην κλαταρουν ο δδ, ο παβλοβιτς και ο φωτσης, ας "μεγαλωσει" λιγο ο βλαντο και ας παιζουμε με τον ονιεν τον κουζμιτς, τον τιμιο σαρανταπηχο απο τη σερβια!!!

      ΣΜ

      Διαγραφή
    9. @ΣΜ

      Για τον Χάντερ που σου έγραψα δεν είναι αντεπιχείρημα αλλά ερώτημα.

      @enforcer
      Για να σου πω την αλήθεια, από το να ανατρέχω σε αυθεντίες προτιμώ να κρίνω πρόσωπα και καταστάσεις μόνος μου.
      Προσωπικά αν ήμουν recruiter σε ομάδα άνευ περιορισμών ο πρώτος ψηλός που θα έπαιρνα θα ήταν ο Τόμιτς. Και θα έπαιρνα κι έναν Μπατίστ, έναν Χάινς, έναν Τάιους κτλ που μπορεί να ανταποκριθεί στα τελευταία λεπτά της διοργάνωσης, εκεί που το μπάσκετ αποχωρεί και δίνει τη θέση του στο ξύλο.
      Αν θυμάσαι καλά, κι ο Πέκοβιτς ήταν εξαιρετικά μέτριος σε close καταστάσεις. Αλλά ήταν αυτός που έκανε -μακράν του δεύτερου- τη διαφορά στον ΠΑΟ το 2009.

      Διαγραφή
    10. ο Πεκοβιτς μπορει να μην ειχε την τεχνικη κ την ικανοτητα στην πασα του Τομιτς,αλλα ηταν σαφως πιο killer στο ζωγραφιστο,ειδικα την πρωτη του χρονια στον Παναθηναικο..για μετριο closer επιθετικα να σου πω δεν τον θυμαμαι..για μετριο αμυντικο τον θυμαμαι,αρκετα ευαλωτο στα pick"n"roll των αντιπαλων..βεβαια για αυτο ειχες κ τον Μπατιστ να καλυπτει τις οποιες αδυναμιες του Πεκοβιτς..

      τωρα για το ποιος εκανε την διαφορα την χρονια του triple crown το 2009 για τον Παναθηναικο νομιζω ειναι μεγαλη συζητηση κ σχετικα ανουσιο να το συζηταμε..ο καθενας μπορει να πει κ απο ενα ονομα..με Διαμαντιδη,Σπανουλη,Σαρας,Νικολας ειχες μια απ'τις πιο πληρεις περιφερειακες που εχουν εμφανιστει ποτε στα ευρωπαικα γηπεδα..ενω κ η frohntline σου με Πεκοβιτς,Μπατιστ,Τσαρτσαρη,Φωτση δεν πηγαινε πισω..

      Διαγραφή
    11. Σου θυμίσω πχ το χαμένο lay up δευτερόλεπτα πριν το χαμένο χουκ του Μπουρούση στο Βερολίνο.

      Φοβερός ο Σπανούλης, καταπλητικός ο Διαμαντίδης, μεγάλος ο Μπατίστ.
      Αλλά τα πράγματα που έκανε ο Πέκοβιτς απλά δε γίνονται από παίκτη εκτός ΝΒΑ. Για αυτό εξάλλου έφυγε άρον άρον...

      Διαγραφή
    12. το θυμαμαι μια χαρα φιλε το χαμενο lay-up του Πεκοβιτς,απο πικ που χε στησει ο Σαρας..τον ειχε φτυσει η μπαλα..υπαρχει τεραστια διαφορα ως προς αυτο που εννοω για τον Τομιτς..τεσπα δε θα χαλασουμε τις καρδιες μας..το βλεπουμε το πραγμα απο διαφορετικη οπτικη γωνια..

      Διαγραφή
    13. Ναι αλλα ειναι και ο τελευταιος παιχτης που σκοραρε σε εκεινο το ματς παιδια. με το pnr με το Σαρας. Δεν νομιζω οτι προκυπτει απο καπου οτι ο Πεκοβιτς δεν ηταν καλος closer. Απο που κι ως που? ποσες τελευταιες προσπαθειες χρειαστηκε να παρει δλδ στη διετια του στον Παναθηναικο? ειδικα οταν ειχε 5-6 συμπαικτες που ηταν πιθανοτερο να παρουν τελευταια επιθεση για πολλους λογους (Διαμαντιδης, Σαρας, Σπανουλης, Νικολας, Μπατιστ, Φωτσης). Το αν ηταν η οχι καλος closer δεν θα το μαθουμε ποτε. Το μονο σιγουρο ειναι οτι ηταν ο μοναδικος παιχτης του Παναθηναικου τη σεζον 2009/2010 που οταν η ομαδα ηταν εκτος κλιματος αυτος ακομα κι ετσι ηταν σταθερος.

      Διαγραφή
  67. Καλημέρα στην παρέα και στον Τζιμαρο.
    Θα ηθελα like κάτω απο τα ποστ Τζιμη αν γινεται, δεσμευτικα ανά ΙΡ και σοβαρά προφίλ.
    Ωστε οταν μαζεύονται πολλά οπως τωρα να εστιάζω εκεί περισσότερο.
    Εύχομαι υγεία σε όλους τους φιλους.
    Ολα τα αλλα ειναι μάταια και προϊόντα
    του ανω θροσκω (άνθρωπος )
    ΑΑ all arround

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Χαντερ Κουζμιτς ίδια λεφτά παίρνουν στο περίπου.
    Η μαγκιά είναι οτι χάθηκε πέρσι ο Χαντερ για ενα καπρίτσιο προεδρικό.
    (Ελληνοποιησεις μουφα και δεν είναι αυτοσκοπός οι τίτλοι ).
    Ειδεμη τώρα θα τον είχε κανει ο 3D,
    δύο και τρεις Λασμε!!!!!!
    ΑΑ all arround

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαντερ - νταστον σε λίγες μέρες, πολύ ενδιαφέρουσα μάχη...

      Διαγραφή
    2. Τον Χάντερ δεν τον ήθελε ο Ιβάνοβιτς.

      Διαγραφή
    3. Όπως και κάθε παίκτη που δεν μπόρεσε να αποκτήσει ο ΠΑΟ, τελικά δεν τον ήθελε ο προπονητής του...

      Διαγραφή
    4. 2.21 ειδες και τους τρεις αλλους ψηλους που του πηρανε ποσο τους εβαλε να παιξουν;;.(Ραιτ Λαουαλ Μοργκαν).

      Διαγραφή
    5. Τεράστια η αντίφαση στα γραφόμενά σου. Από τη μια τον Χάντερ δεν τον πήρατε επειδή δεν τον ήθελε ο προπονητής, από την άλλη τρεις* παίκτες που δεν ήθελε ο προπονητής τελικά τους πήρατε.
      Άρα προφανώς ο λόγος που δεν πήρατε τον Χάντερ δεν είναι ότι δεν το ήθελε ο προπονητής!!!

      *Τον Μόργκαν δεν τον πήρε ο Μανωλόπουλος αφότου είχε φύγει ο Ίβαρος;

      Διαγραφή
    6. 5.36 κοιτα τι εγινε τι δεν εγινε, κανεις δεν ξερει,αυτο οτι βγαινει ο καθε ενας και κρινει με το μαλλον, το μπορει,και το ισως, εμενα με ξεπερναει.Και στη τελικη που ξερεις ρε μεγαλε αν τον θελαμε η οχι.Επειδη γραφτηκε,αν ειναι ετσι να καταπινουμε αμασητο οτι γραφετε.(ενα σχολιο εκανα το 2.59)

      Διαγραφή
    7. o 11:50 λεει οτι δεν ηρθε ο Χαντερ για καπριτσια προεδρικα. Ο 1:35 οτι δεν τον ηθελε ο Ιβανοβιτς. Και τα δυο ισχυουν. Εσυ πού κολλησες;

      Διαγραφή
    8. Καλά, δε γράφτηκε όπου κι όπου. Στην εφημερίδα του προέδρου σας γράφτηκε...

      Εγώ δεν κρίνω κανέναν, αλλά είναι τουλάχινστον αστείο ότι όποιον παίκτη αποτυγχάνεται να πάρετε μετά λέτε ότι τον έκοψε ο προπονητής. Λες και μα μεταγραφική αποτυχία είναι τίποτα σοβαρό.

      Διαγραφή
  69. α) http://www.gazzetta.gr/stili/to-mauro-kouti/article/822363/ta-22000-hiliometra-toy-prasinoy-oktovri

    Η απόδειξη του ό,τι μας διαβάζει και ο Λαούδης.

    β) http://www.gazzetta.gr/basketball/article/822705/endiaferei-ti-galata-o-alntemir

    DIN DANG DONG, TO WHOM THE BELL TOLLS

    ΜΦΓ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος είναι αυτός?

      Διαγραφή
    2. Ποια είναι η απόδειξη;

      Διαγραφή
    3. http://hoopfellas.blogspot.ch/2015/10/blog-post.html.

      Anonymous11 Οκτωβρίου 2015 - 8:16 μ.μ.

      Τα πολυωρα ταξιδια δεν μετρανε;;;.10 ωρες ταξιδευαν Κινα Ρωσια.
      Απάντηση
      Replies

      Anonymous11 Οκτωβρίου 2015 - 8:22 μ.μ.

      Με τα ποδια το καναν;

      Διαγραφή
    4. 27 Οκτωβρίου 2015 - 2:43 μ.μ.

      Ειπε κανεις κατι τετοιο; Δεν κουραζεσαι εσυ αμα πηγαινοερχεσαι σε χωρες με διαφορετικο κλιμα, ελλειψη υπνου, με δυσκολα και σημαντικα ματς που πρεπει να παρεις και ψυχολογικη πιεση; Σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα;

      Διαγραφή
    5. Είσαι λίγο υπερβολικός.

      Διαγραφή
  70. είναι επιτακτική η ανάγκη να προστεθεί mobile PF/C στον Παναθηναϊκό. Ένας rim protector που θα εμποδίζει τις γρήγορες επιθέσεις από το ζωγραφιστό, θα κλείνει τον κεντρικό διάδρομο του p&r, θα εμποδίζει follow ups & follow dunks και θα μαζεύει σκουπίδια αφαιρώντας δεύτερες ευκαιρίες, που κυρίως στοίχησαν στη μοναδική μας ήττα σε επίσημο παιχνίδι. επιπλέον θα αυξηθεί η πίεση στην αντίπαλη περιφέρεια αφού δεν θα χρειάζονται τόσες βοήθειες στη ρακέτα από περιφερειακούς
    και ήδη η ομάδα δίνει πάρα πολλά τρίποντα στους αντίπαλους και πολλές φορές ελεύθερα. η barcelona ας ούμε μεθαύριο μπορεί να τα εκμεταλλευτεί και να πάρει το παιχνίδι από αυτά. δεν μπορεί να περιμένουμε το τοπ 16 γιά την προσθήκη αυτή γιατί ενδεχομένως να έχουμε βρεθεί εκτός στόχων μέχρι τότε αφού τραυματισμοί συμβαίνουν συχνά όπως βλέπουμε & το ρόστερ είναι ήδη κοντό (14 παίκτες μαζί με τους μικρούς & τους τραυματίες) και κινδυνεύουμε να εμφανιστούμε στη βαρκελώνη με 10 ή και 9 παίκτες. ξεφτίλα γιά σύλλογο με 6 αστέρια. μεταγραφή ΤΩΡΑ !!
    emilio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός ο emilio.
      Αν κάψεις τα πρώτα σοτ βιολιά τώρα ,δεν επανέρχονται εύκολα.
      ΑΑ all arround

      Διαγραφή
  71. Jim γράψε μας την άποψή σου γιά τον elji Holman που παίζει στην κίνα ? Yannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. & γιά τον chris walker που έμεινε ελεύθερος από τους rockets ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Aυτά που λένε κάποιοι ότι κάνει πλάκα η Φενέρ, και παίζει χαλαρά και όπου να 'ναι θα μαρσάρει και θα τους καταπιεί όλους, τα ακούω βερεσέ. Ο Ζοτς αυτή τη στιγμή πρέπει να κάνει μια έκρηξη α λα Πρόκομ, αλλιώς δεν ξυπνάνε. Το κάθε ασόδυο της Στρασμπούρ και της Κόνιασπορ έχει γίνει Στεφ Κάρι απέναντι στην περιφερειακή τους άμυνα, και όταν βγαίνουν μπροστά ο κάθε ένας από αυτούς θέλει να κουβαλάει μια μπάλα για ολόκληρη την επίθεση (εκτός από τον Κώστα).

    Και με την Νταρουσάφακα και χτες έχει πρόβλημα ο Βέσελι με αλτικά 5άρια (Μάρκους Σλότερ και Σον Γουίλιαμς). Τον Ντατόμε από το μαλλί και μόνο τον καταλαβαίνεις, ο τύπος την έχει δει σούπερ σταρ, σε ένα ντράιβ χτες έφαγε ταπίδι στα ίσια, ο Κάλινιτς πιο ουσιαστικός αλλά, παίκτη του Ομπράντοβιτς να κάνει φάουλ στο 0'' σε τρίποντο, μα την Παναγία δε θυμάμαι να έχω ξαναδεί.

    Ακόμα αυτή η Φενέρ ομάδα δεν είναι. Τρέμω τη μέρα που θα γίνει, αλλά ακόμα δεν είναι.

    Υ.Γ. Τζιμ, αυτοί οι δυο που καθαρίσανε χτες τη Φενέρ, ο Τάκερ και ο Μπράζελτον, λες να δούμε κανέναν από αυτούς σε καμιά ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ; Βρωμόχερο έχουνε οι άτιμοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ton tucker τον θυμόμαστε στη real, παίκτης σειράς και μάλιστα παλιοσειράς. με την άμυνα που παίζει η φενέρ όλοι οι αντίπαλοι θα γίνουν superstars

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. αν πάρει αλντεμίρ η γαλατά βλέπω να παίρνουμε 1 από τους 2 μαύρους σέντερ που έχουν. λογικά λάσμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. λογικό tasuto91. γιά αυτό είχα γράψει πως όποιος είδε το galsaray - aek κατάλαβε ποιός θα κλείσει το roster του Παναθηναϊκού. ο lasme έπαιξε 2,5 λεπτά, τον τράβηξε στον πάγκο & τον ξέχασε εκεί. O ataman είναι καλός αλλά γιά δέσιμο. άμα του τη δώσει μπορεί να τους διώξει & τους δύο. emilio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικές φορές απορώ που τα σκέφτεστε και τα γράφετε.
      12 λεπτά έπαιξε και έκανε 3 φάουλ.

      Διαγραφή
  77. Χρόνια πολλά Jim.καλά mind games να έχεις και φέτος..

    2marlow

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Καλησπέρα παιδιά.

    Πως βλεπετε τα παρακάτω:

    Ζιελόνα - Λοκομοτιβ Κουμπαν, 2
    Μπαγερν - Στρασβουργο, 1
    Μάλαγα - Νταροθσαφακα, 1
    Λιμοζ - Λαμποραλ, 2
    Φενερ - Ρεαλ, 1

    Τάσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τόσο νορμάλ Τάσο? Λέω Ζιελόνα 1 και Λιμόζ 1.

      Διαγραφή
    2. Ρεάλ 2 και εξετάζεται και το Λιμόζ-Λαμποράλ.Τα υπόλοιπα ίδια..

      Διαγραφή
  79. Ο άλλος λέει γιατί δεν παίρνει mobile ψηλό ο Τράκης... Ρε σεις, ο Τράκης αυτή τη στιγμή και για τους επόμενους 2 μήνες θα ασχολείται μόνο με τον Καμμένο, και καλά να πάθει έτσι όπως τα έκανε. Μεταγραφή πριν το Γενάρη μην περιμένετε σε καμιά θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To pragmatiko erwtima tha einai an parei o DPG kanali pou thelei diakaws.H kuvernhsh exei logous toso na tou dwsei oso kai na mhn tou dwsei.

      Διαγραφή
  80. Εσυ νομιζεις οτι ο ΔΓ ασχολειται μονο με τον Καμμενο;;; χαχαχαχα.Απο προεδρος της Βιανεξ εγινε αντιπροεδρος,και μπηκε στην προεδρια της Ελληνικης Φαρμακοβιομηχανιας,μαλιστα διαβασα οτι καταφερε και εκλεισε συμφωνια για εξαγωγη Ελληνικων Φαρμακου στην Ρωσια.Ηδη γινονται εξαγωγες στην Αγγλια,το Ελληνικο φαρμακο χρησιμοποιειται στα νοσοκομεια με μεγαλη επιτυχια.Δεν ειναι ο τρελος που βγαινει προς τα εξω,προσωπικα δεν τον ξερω,αλλα εχει επιτυχιες με οτι καταπιαστει.(αυτο για την Αγγλια το ξερω προσωπικα το αλλο για Ρωσια το διαβασα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι. Στους Άγγλους πουλάει τις φαρμακάρες και σε μας τα γενόσημα.

      Διαγραφή
    2. υ.γ δεν ξερω αν ειναι προεδρος της Ελληνικης Φαρμακοβιομηχανιας το σιγουρο ειναι οτι εχει ενεργο ρολο στις εξαγωγες της ΠΕΦ.

      Διαγραφή
    3. Να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά.
      Οι περισσότεροι ξέρουν τον Δ.Γιαννακόπουλο ως το ...ζαβό που έχει την ΚΑΕ ΠΑΟ και το newsbomb, αλλά υπάρχει και ένας άλλος κόσμος που τον ξέρει ως ΒΙΑΝΕΞ.
      Η οποία Βιανέξ λύνει και δένει στην Ελ. Φαρμακοβιομηχανία-αυτή, η Ντέμο και η Φαμάρ είναι οι 3 μεγαλύτερες.
      Σε αυτήν παράγονται μεγάλες ποσότητες των καλλυντικών Apivita και Κορρε (τουλάχιστον μέχρι η 1η να χτίσει το εργοστάσιο), εξάγει φάρμακα παντού ενώ ηγείται της μεγαλύτερης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Έχει μεγάλα κονέ στις ΗΠΑ (καποιες γκουχ κακές γλώσες γκουχ λένε πως ακολουθεί οδηγίες μέσω του newsbomb) ενώ είναι ο 2ος πιο χωμένος Ελληνας επιχειρηματίας στην Κίνα (μετά τον κύριο Folie Folie n Duty Free Κουτσολιούτσο).

      Ο λόγος που σκούζει είναι δεν έχει επενδύσει σε χαμηλής ποιότητας γενόσημα παραγόμενα από την TEVA(=οι Εβραίοι για τους οποίους φώναζε) σε χώρες όπως Κύπρος,Νιγηρία,Ινδία κοκ αλλά σε αναπαραγωγή υψηλής ποιότητας φαρμάκων, μη πατενταρισμένων από μεγάλες εταιρίες πχ Eli Lilli, Sanofi, Takeda ) κοκ. Οι μισθοι που δινει ειναι εξαιρετικοι-εν καιρω κρισης 1200 καθαρά παίρνει ο νυκτοφύλακας, ξέρω φίλη Πειραιώτισα που πάει Καραισκάκη και δουλευει σε γενοσημική εταιρία, την Specifar, που θα σκότωνε να πήγαινε Βιανεξ.

      Αυτά για να μη νομίζετε πως ο Γιαννακόπουλος είναι ΜΟΝΟ αυτό που δείχνει-που νομίζετε πως βρήκε τα λεφτά να ρίχνει 40 μύρια κάθε έτος στην ΚΑΕ ;
      ΜΦΓ

      ΥΓ.Οι Αγγελόπουλοι και αυτοί δεν έιναι η νεκρή πια Ατσαλοβιομηχανία αλλά η ναυτιλιακή Arcadia+ τα εκάστοτε επενδυμένα σε funds χρήματα.Δεν μιλάμε τώρα για μικροαπατεώνες τύπου Κοντομηνά αλλά για περιουσίες κοντά στο δις.

      Διαγραφή
    4. 7.31 ειδες που προτρεχεις στην Αγγλια ελληνικα γενοσημα χρησιμοποιουν και δεν ειπα οτι ειναι του ΔΓ, απο οσο ξερω δεν εχουν πολλα γενοσημα στην Βιανεξ.Κανεις λαθος με τα γενοσημα ειναι ισαξια με τα πρωτοτυπα,δεν θα κανουμε αναλυση ομως εδω.Κατι τελευταιο, ξερω πολλους που χρησιμοποιουν γενοσημα και τα ζητανε πιο πολυ απο τα πρωτοτυπα,τα οποια ειναι πιο οικονομικα και ειναι το ιδιο καλα.

      Διαγραφή
  81. Πολυ ενδιαφέροντα όλα αυτά φίλε. Θα ήθελα αν μπορείς να μας πεις και άλλα για τις επιχειρήσεις των δύο οικογενειών Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ερώτηση: Ο χρόνος των 8 δευτερολέπτων που έχει μια ομάδα στη διάθεσή της να περάσει το κέντρο ανανεώνεται μετά από φάουλ των αντιπάλων ή όχι; Αν δηλαδή κρατήσει την μπάλα κάποιος για 5 δεύτερα χωρίς να περάσει το κέντρο και του κάνουν φάουλ, μετά την επαναφορά θα έχει 3 ή 8 δευτερόλεπτα για να περάσει το κέντρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κανονικά για 8. όταν γίνεται φάουλ το χρονόμετρο πάει ξανά στα 24 ή στα 14 αν η επίθεση ήταν κάτω από τα 14 τη στιγμή του φάουλ. η δεύτερη περίπτωση άσχετη με αυτό που ρώτησες,απλά την αναφέρω σχετικά με το τι γίνεται με το χρόνο και τα φάουλ

      Διαγραφή
    2. Οκ. Ευχαριστώ πολύ. Και εγώ αυτό ήξερα. Απλά παίζοντας σήμερα NBA 2K στον υπολογιστή, έκανα 4-5 συνεχόμενες επαναφορές πίσω από το κέντρο, σε κάθε μία από τις οποίες οι αντίπαλοι μου έκαναν φάουλ, για να συμπλήρωσουν τα ομαδικά και να με στείλουν στις βολές μιας και κέρδιζα για 2, είχα την μπάλα και μέναν γύρω στα 25 δευτερόλεπτα για να τελειώσει το παιχνίδι. Και στην 4 ή 5 επαναφορά που έκανα, με το που έπιασε την μπάλα ο παίκτης μου, μου χρέωσαν παράβαση 8 δευτερολέπτων. Τρώγοντας δηλαδή λίγα λίγα τα δευτερόλεπτα με τις συνέχεις επαναφορές από το 00:25 έφτασε ο χρόνος στο 00:17 και με χρέωσαν με παράβαση 8sec, πράγμα που μου φάνηκε πολύ παράξενο.

      Διαγραφή
  83. Να πλέκονται πλαστά εγκώμια για τον ΔΓ και τις επιχειρήσεις του επιτρέπεται από ότι βλέπω, παρότι καμία σχέση δεν έχει με το άθλημα.
    Η απορία του γιατί φοβάται τον Κοντονή ο ΔΓ κόβεται και θα ξανακοπεί.

    Γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψιτ μεγάλε:
      Δεν ξέρω ποιος είσαι και απο πού μας γράφεις και από ένα σημείο και μετά,για να είμαι ειλικρινής, I DO NOT GIVE A FUCK. 'Ομως αν θεωρείς πως τα εγκώμια (;!) ειναι πλαστά, τότε και εγώ μπορώ να σου απαντήσω πως λες ΕΠΙΕΙΚΕΣΤΑΤΑ ΠΑΠΑΡΙΕΣ και θα σε προτρέψω να διαβάσεις τον Πρωταθλητή από το να μας πρήζεις τα συκώτια εδώ μέσα.
      Οι υπόλοιποι ρωτήστε τον φαρμακοποιό της γειτονιάς σας αν όσα αναφέρω (για τις Big 3, την Βιανεξ, τα φάρμακα της κοκ) είναι φούμαρα ή οχι.Καθότι τα ψέμματα έχουν κοντά ποδάρια, θα σας πει εύκολα αν μοιράζω κουτόχαρτο ή οχι.

      ΜΦΓ.

      ΥΓ.Επειδή κάποιοι νομίζανε πως ο Τράκης ήταν υπερβολικός όταν έλεγε για το θάνατο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας: Την προηγούμενη εβδομάδα. η Demo.gr απέλυσε 20 άτομα.ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.Και δεν άπέλυσε ακριβώς υψηλόβαθμους (άλλωστε δεν δίνει και φοβερούς μισθούς).

      Διαγραφή
    2. δεν νομιζω οτι τον φοβαται ο ΔΓ,αυτος με την τρελα που εχει δεν φοβαται κανεναν,ο Κοντονης ουτε ραντεβου δεν καταδεχεται να κλεισει μαζι του γιατι να τον θελει;;.Ενω με τα καλα παιδια... εχει συναντηθει οπως εχουμε δει νομιζω σε αγωνα μπασκετ.

      Διαγραφή
    3. Ο Δγ δεν αγαπαει Κοντονη γιατί αγαπαει Μαρινακη.

      Διαγραφή
    4. @MΦΓ
      Μεγάλε μάθε να διαβάζεις προτού το παίξεις και μάγκας. Δεν αμφισβήτησα πουθενά την πορεία της ΒΙΑΝΕΞ, τη συμβολή του ΔΓ αμφισβητώ σε αυτήν ξεκάθαρα. Κι εντάξει φίλε, μάτια έχουμε και βλέπουμε ποιος είναι ο ΔΓ, ο απόφοιτος ΙΕΚ.

      Όσο για τον Κοντονή, αυτό που ΤΡΕΜΕΙ ο ΔΓ είναι η πρόθεσή του να αφαιρέσει τον έλεγχο των ΚΕΔ από την ΕΠΟ και την ΕΟΚ. Αυτό φοβάται.


      Διαγραφή
    5. Και τι θα γίνει ρε φίλε αν πάρει την ΚΕΔ από τον έλεγχο της ΕΟΚ;
      Θα σταματήσει να ευνοεί τον ΠΑΟ μάλλον και δε θα ξαναπάρει πρωτάθλημα...
      Τι μπαίνετε και γράφετε εδώ μέσα αφού δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Γυρίστε πίσω στα λεωφόρος, ρεντπλάνετ κτλ. Μας μολύνεται το χώρο με τα σχόλια σας.

      Officer

      Διαγραφή
    6. 10.54 εσυ εισαι διανοια φιλε,ειχε μια σκασιλα ο ΔΓ οποιος και αν παρει τον ελεγχο τι να σου πω.Αλλα τι να πει κανεις,εσεις κερδιζετε χανετε σας φταιει η διαιτησια η νοβα και οτι αλλο σας κατεβει.Πραγματικα μολυνετε τον χωρο.

      Διαγραφή
    7. Όταν εκφράζεται ένα επιχείρημα, όσο γελοίο κι αν σας ακούγεται, για να το αποκρούσετε κάτι θα πρέπει να σκεφτείτε ρε παιδιά. Ένα αντεπιχείρημα.
      Με το να γράφετε γύρνα στο redplanet ή ακόμα χειρότερα "είχε μια σκασίλα ο ΔΓ", απλά φαίνεσται γελοίοι.

      Αν λοιπόν έχετε κατά νου γιατί ο ΔΓ έστελνε μηνύματα στο Καμμένο με για τον Κοντονή, παρακαλώ ενημερώστε με. Αλλίως απαλλάξτε με από ανούσια ποστ.

      Διαγραφή
  84. MΦΓ Eγω τα ξερω αυτα που λες, βεβαια οχι ακριβως απο μεσα,αλλα οποιος εχει σχεση με τον χωρο της υγειας τα ακουει καθημερινα.Τι περιμενεις να ακουσεις καλο απο ασχετους και μαλιστα γαυρους,αστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. jim, τι πιστευεις για επιστροφη παπανικολαου σε Αρη;και ο σοφο δε θα ταν μια καλη εναλλακτικη απ τον παγκο για σετ παιχνιδι σε κλειστα ματς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή