Athlenda

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

NO LEGS, NO GLORY..



Το Hoopfellas σας καλωσορίζει στη νέα, συναρπαστική σεζόν της Ευρωλίγκας σχολιάζοντας τη πρώτη αγωνιστική μέσα από τις εικόνες που μας προσέφεραν οι αναμετρήσεις κατά μήκος της Ευρώπης. Νίκη για τον Ολυμπιακό στη Κρήτη με την ομάδα του Σφαιρόπουλου να «φωνάζει» ότι χρειάζεται χρόνο σε όλα τα επίπεδα. Ήττα (χρήσιμη σε αυτό το σημείο)  για τον Παναθηναϊκό στο Κράσνονταρ η οποία δείχνει τη κατεύθυνση που πρέπει να δουλέψουν οι πράσινοι στη συνέχεια. Διαβάστε το σχόλιο της πιο global  μπασκετικής σελίδας στο ξεκίνημα της χρονιάς..




Αποφάσισα σήμερα να μη κάνουμε τη παραδοσιακή  Χ’s & Os ανάλυση μιας και θεωρώ ότι θα ήταν πιο χρήσιμο για το αναγνωστικό κοινό με γνώμονα ότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν, να δημιουργήσει μια ευρύτερη εικόνα για τις ομάδες της διοργάνωσης και τη κατάσταση που βρίσκονται στην αφετηρία της σεζόν. Αυτό είναι άλλωστε το DNA της σελίδας, πάνω σε αυτή τη βάση έχτισε το κοινό και το προφίλ της δηλ. το μπάσκετ ως παγκόσμια έννοια, ξεκινώντας από την Αθήνα, το Μιλάνο, τη Βαρκελώνη  τη Μόσχα και άλλες ευρωπαϊκές μπασκετικές μητροπόλεις  και φτάνοντας μέχρι τη Ν. Υόρκη, τη Βοστόνη, το  Ντούρχαμ της Βόρειας Καρολίνας, τα πρωταθλήματα της Β’Ελβετίας και τον πάτο της πυραμίδας σε λίγκες της Αμερικής και της Ασίας. Σε αυτό λοιπόν το χρονικό σημείο προτιμώ να μοιραστώ μαζί σας αυτά που φίλτραρα στο μυαλό μου για περισσότερες  ομάδες μιας και φέτος το επίπεδο ανταγωνισμό είναι υψηλότερο.


Σημαντική παρατήρηση που θα διευκολύνει τη κατανόηση της καταστάσης στη παρούσα φάση για τη διοργάνωση. Διαβάζω για «εκπλήξεις» αναφορικά με τη νίκη της Καρσίγιακα, της Κίμκι ή της Λοκομοτίβ όμως στη πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία απολύτως έκπληξη. Όχι μόνο γιατί το επίπεδο των ομάδων που έρχονται από πίσω έχει ανέβει αισθητά (ισχύει, οι ομάδες πίσω από την ελίτ, ανεξάρτητα από το οικονομικό τους status, έχουν βελτιώσει αισθητά τον τρόπο τουλάχιστον που χτίζουν τα ρόστερς τους  και κινούνται στην αγορά) αλλά για έναν κυρίως πολύ απλό λόγο:


Οι κατά τεκμήριο τοπ-ομάδες  έχουν μάθει να ελέγχουν αυτές τις «ύποπτες» εκτός έδρας αναμετρήσεις με την άμυνα τους  ξεκινώντας από εκεί για να κεφαλαιοποιήσουν την ποιότητα τους έναντι του αντιπάλου. Αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο καμία άμυνα ομάδας της αποκαλούμενης «ελίτ» δεν είναι σε επίπεδο που μπορεί να ελέγξει μια τόσο δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση. Κανένα λοιπόν από τα παραπάνω αποτελέσματα δεν αποτελεί έκπληξη..


Η Ρεάλ άφησε τους αστραγάλους της στη Μόσχα..


Αυτή ήταν η αίσθηση που αποκόμισα παρακολουθώντας την  αναμέτρηση της Μόσχας. Δε ξέρω αν ήταν οι καλά αποθηκευμένες στο μυαλό μου εικόνες του Κοπόνεν να κάνει, με εκπληκτική ποικιλία από ντρίμπλες και αλλαγές κατευθύνσεων, τον Γιούλ να μοιάζει με γάτο που γλιστράει πάνω σε σφουγγαρισμένο μάρμαρο ή του Ματσιούλις να παθαίνει λουμπάγκο στην απέλπιδα, αποτυχημένη προσπάθεια του να πιάσει τη μύγα απέναντι στον Ράις.. Η Κίμκι παίζει αυτό που έπαιζε πάντα, το μπάσκετ του Κουρτινάιτις. Καλή και γρήγορη κυκλοφορία στο μισό γήπεδο με βάση το ρήγμα, εξαιρετικό execution και αυτοματοποιημένες συνεργασίες στο transition. Η διαφορά προχθές ήταν ο τρόπος που προσέγγισε το ματς με τη Ρεάλ χτίζοντας τη τακτική της πάνω στο αμυντικό κομμάτι. Ο Λιθουανός ex-deadly shooter και νυν γκουρού «κόουτς» του Eurocup (3 κατακτήσεις) ξεκίνησε με τον μπαλαντερ Όγκουστιν στο «5», δύο φόργουορντς (Μόνια, Χόνεηκατ) δίπλα και τον Βάλτρεφ στο «2» στοχεύοντας να αμυνθεί με αλλαγές και να παρουσιάσει γρήγορα αμυντικά rotations όταν χρειαστεί, οδηγώντας τους πρωταθλητές Ευρώπης σε ένα ζαλισμένο, δίχως τέλος, ένας εναντίον ενός παιχνίδι (σχεδόν μηδενική δημιουργία) όπου το «ναρκωτικό» του δήθεν (σε αυτή τη χρονική περίοδο) πλεονεκτήματος  στη προσωπική φάση τους οδηγούσε σε παραβατική μπασκετικά συμπεριφορά και αδιέξοδες καταστάσεις. Η Κίμκι κυριάρχησε στους αιθέρες, στις κατοχές, στο ένας με έναν και στις δύο πλευρές του γηπέδου κάνοντας τη φτεροπόδαρη Ρεάλ να μοιάζει σκουριασμένη. Ο Τόμκινς όντως φέρνει στο τραπέζι ένα ενδιαφέρον post/face up συνδυασμό στην επίθεση και μια νέα πηγή δημιουργίας όμως, το ξαναγράφω, οι πρωταθλητές χάνουν σε σκληράδα στα μετόπισθεν χωρίς τους Σλότερ-Ρίβερς. Εξαιρετικός ο Σβέντ και ο Τοντόροβιτς με τον πάγκο της Κίμκι να παράγει περισσότερο από τους starters. Καλό μάθημα και καθρέφτης το παιχνίδι για τον Λάσο σχετικά με το που βρίσκεται η ομάδα του σήμερα.

Mean Machine


H Aναντολού αντιμετώπισε μια ομάδα που, τουλάχιστον σήμερα, απέχει πολύ από το να θεωρηθεί ότι μπορεί να παίξει αξιοπρεπή άμυνα σε αυτό το επίπεδο. Μόλις η μπάλα έφευγε από τα χέρια του Ερτέλ (μαζί με τη κατάλληλη ποσότητα αστρόσκονης..) οι Λιμουζό έμοιαζαν με ακέφαλα κοτόπουλα στη προσπάθεια τους να εκτελέσουν τις αμυντικές περιστροφές. Ήταν φυσικό η Αναντολού να κατασπαράξει μια τέτοια άμυνα παράγοντας 27 τελικές (15 ο Ερτέλ που θύμιζε «Γκλομπτρότερ») και σουτάροντας 15/27 τρίποντα. Η τετράδα των Ντάνστον-Τάιους-Μπράουν-Σάριτς (39π. με 16/23 δίποντα) έλεγξε πλήρως το ζωγραφιστό τη στιγμή που ο Ντούσαν Ίβκοβιτς παρουσίαζε διάφορα σχήματα παίζοντας κάθε φορά με το μέγεθος της lineup του (δύο φόργουορντς με τον Σάριτς στο «3», Γκρέηντζερ-Ερτέλ σε 2-Guard Lineup, 2 «πλάγιοι» σουτέρ και Ερτέλ μόνος δημιουργός). Ο Ντίμπλερ έδωσε σόου με την αυτοματοποιημένη ικανότητα του να εκτελεί από τη περιφέρεια (21π. με 6/10 τριπ.) Οι Τούρκοι έπαιξαν καλό μπάσκετ, είχαν σταθερά υψηλό τέμπο στο παιχνίδι τους (χαρακτηριστικό τους τη σεζόν που ξεκινάει) αλλά τους βοήθησε πολύ και ο αντίπαλος που δε μπορούσε να ματσάρει καλά μαζί τους τη προκειμένη στιγμή.

Badass Team


Δε σας κρύβω ότι χάρηκα λίγο που το άρθρο της σελίδας για τη Καρσίγιακα σχεδόν συνέπεσε χρονικά με το σπουδαίο ξεκίνημα της στην Ευρωλίγκα για τον απλούστατο λόγο ότι η συζήτηση μας ήταν ακόμα νωπή, γεγονός που βοήθησε περισσότερο στη κατανόηση αυτού που θέλει να παρουσιάσει ο Σάριτσα. Η Μπαρτσελόνα λοιπόν πήρε μια πρώτη γεύση.. Η βελτιωμένη, σε επίπεδο ποιότητας ρόστερ φέτος, Μπαρτσελόνα. Αυτό που κάνει στο ξεκίνημα της σεζόν (το τονίζω) την ομάδα του Σάριτσα ξεχωριστή είναι σε πρώτη φάση η ικανότητα των παικτών της στη προσωπική άμυνα και σε καθαρά ένας-ένας χωρίς βοήθειες καταστάσεις. Μακράν (σήμερα επαναλαμβάνω ) η πιο δυνατή ομάδα στη λίγκα  στη προσωπική άμυνα με τους παίχτες να κυνηγούν σαν λυσσασμένα σκυλιά-φύλακες τον αντίπαλο μέχρι το τέλος της προσπάθειας του, σαν να μην υπάρχει αύριο. Αυτό το effort καθρεπτίζεται και σε συνολικό επίπεδο στα μετόπισθεν. Έπιασα τον εαυτό μου να περιμένει με ανυπομονησία την επόμενη άμυνα των Τούρκων, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που κάποιος από τους High-flyers Αμερικανούς της θα κρεμαστεί στο καλάθι των Καταλανών. Ο Άιβερσον (από τους παίχτες που η σελίδα ήθελε να δει στον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν) έμοιαζε με κομάντο της ομάδας Δέλτα κάνοντας τον Τόμιτς να μοιάζει με τη ..μπαλαρίνα Βολόχκοβα  ενώ ο Γκάμπριελ (θα αποτελούσε αναβάθμιση έναντι του Πετγουέη στον Ολυμπιακό,το ξαναγράφω) έπαιρνε κεφάλια μέσα σε μια τρομερή ατμόσφαιρα-διαφήμιση για τη λίγκα. 


Η Μπαρτσελόνα δυσκολεύτηκε πάρα πολύ από το aggressiveness των γηπεδούχων και άρχισε να χάνει την επαφή με τα ..εγκόσμια στη τρίτη περίοδο. Ο Πασκουάλ προσπαθούσε να βρεί λύσεις πηγαίνοντας βαθιά στο πάγκο του (δοκίμασε χαμηλά σχήματα με Ναβάρο-Όλεσον, όπως και πέρυσι για να κυκλοφορήσει καλύτερα τη μπάλα και να αλλάξει το μομέντουμ με περιφερειακή εκτέλεση) όμως δε τα κατάφερε απέναντι στην ομάδα που τον Οκτώβρη «γράφει» στο παρκέ τους ταχύτερους χρόνους στα αμυντικά rotations στη διοργάνωση μιας και ο τρόπος που οι πρωταθλητές Τουρκίας καλύπτουν αποστάσεις είναι εντυπωσιακός. Βεβαίως, η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων λέει ότι η Μπαρτσελόνα εκτός του ότι θα βελτιώσει την άμυνα της, σε 2 περίπου μήνες θα έχει φθάσει σε επίπεδο συνεργασιών στο μισό γήπεδο που η ομάδα του Σάριτσα δε πρόκειται να πλησιάσει μέσα σε αυτή τη σεζόν γιατί απλούστατα δεν έχει τις προδιαγραφές ούτε τη ποιότητα των Καταλανών σε αυτό το κομμάτι. Ο Σάριτσα θα συνεχίζει να δουλεύει πάνω σε αυτό το μοντέλο μπάσκετ και να υποστηρίζει αυτή την κατεύθυνση που έχει δώσει στην ομάδα του γνωρίζοντας ότι το κλειδί θα είναι το πώς θα ανταποκριθεί μετά τα χαστούκια που δεδομένα θα φάει. Ας ελπίσουμε ότι το πρώτο, ηχηρό, θα έρθει την ερχόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ..

Βασανίζομαι..


..να βλέπω καλούς, πραγματικά ποιοτικούς παίχτες, να αγωνίζονται σε λάθος πλαίσιο.  Ο Τέηλορ Ρότσεστι θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή για το defensive minded/balanced offense based μπάσκετ των ομάδων μας, τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για τον Ολυμπιακό (αντί του Σλούκα). Σας έγραψα πριν μήνες ότι έχω την αίσθηση πως ο Αμερικανός γκαρντ δε θα βρει το ιδανικό αγωνιστικό περιβάλλον στο Τελ Αβίβ για να είναι μάξιμουμ παραγωγικός στο σύνολο άσχετα με τα νούμερα του. Η Μακάμπι έπεσε στη γνωστή ..μαύρη τρύπα της Μόσχας παρουσιάζοντας αξιολύπητο θέαμα χωρίς τον Ραντλ, με τον Εμπάκουε (πως..;) στο «4», δίχως spacing και αμυντική συνοχή και τον Μπέντερ ως μόνη ηλιαχτίδα φωτός για τις ημέρες που έρχονται. Η ΤΣΣΚΑ είχε ετοιμάσει άριστα το παιχνίδι, έδειξε μεγάλη διάθεση στο αμυντικό κομμάτι και η καλή επίθεση ήρθε από μόνη της συνεπικουρούμενη από τη διάθεση των παιχτών της να πασάρουν και να θυσιάσουν τα «καλά σουτ» στην αναζήτηση των «άψογων σουτ». Μπράβο κόουτς..

Ζοτς rules..


Σπουδαία νίκη για τη Φενέρ με την έννοια ότι ήταν ένα από εκείνα τα παιχνίδια που δείχνουν να στραβώνουν από νωρίς και όλα γύρω σου (μέχρι και το ρολόι του ταμπλό) βγάζουν μικρές φάτσες που σου λένε «φιλαράκο, είναι η κακή σου βραδιά..».  Η Μπάγερν προηγήθηκε με μεγάλες διαφορές, πήρε πάλι κεφάλι όταν η Φενέρ επέστρεψε αλλά δε κατάφερε να τελειώσει τη δουλειά. Θυμάστε πέρυσι πόσο focus είχαμε κάνει πέρυσι στην αδυναμία των γερμανικών ομάδων να τελειώσουν παιχνίδια και αυτό είναι ένα κομμάτι στο οποίο προσπαθεί να δουλέψει ο Πέσιτς αλλά και ο λόγος που έφερε παίχτες όπως ο Ρίβερς  προσδοκώντας να δώσει μια ένεση κυνισμού στην ομάδα του. Μου έκανε εντύπωση  το πώς η ομάδα του Ομπράντοβιτς άλλαζε τη καμπύλη της αμυντικής της απόδοσης μέσα στο σαραντάλεπτο. Από τα αργά rotations  και τη σοφτ άμυνα (ειδικά στη περιφέρεια όπου τα γκαρντς τους  ήταν μέτρια, χωρίς διάθεση για μάχη –π.χ. στο να σπάσουν σκρινς ή να κυνηγήσουν- κομμάτι στο οποίο λείπει σημαντικά ο Χίκμαν) άλλαζε.. κέλυφος μπαίνοντας στη πρίζα με δυνατά αμυντικά τρίλεπτα που την επανέφεραν στη ζωή και τελικά στο τιμόνι.  Χωρίς τους Ούντοχ-Χίκμαν χρειάστηκε έξτρα  effort από τους υπόλοιπους ενώ ο Ντατόμε (οι Τούρκοι επέμεναν παραπάνω από όσο έπρεπε στη close out επίθεση με αυτόν, κομμάτι το οποίο είναι το δυνατό του αλλά πρέπει να εντάσσεται στη συνολική επίθεση πάντα στη σωστή δόση) θεωρώ ότι γρήγορα (με τον Ούντοχ πίσω ειδικά) θα αρχίσει να περνάει περισσότερα λεπτά στο «4» και όχι στο «3» όπως προχθές.

No Shot, No Space..


Ήταν ακριβώς αυτό που περιμέναμε από τον Ολυμπιακό σε αυτό το πρώτο παιχνίδι της σεζόν λαμβάνοντας υπόψη τον βαθμό ετοιμότητας των ερυθρολεύκων αρχές Οκτώβρη και αυτό που μπορούσε να παρουσιάσει η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου τη προκειμένη στιγμή. Από την αρχή γνωρίζαμε ότι η Τσεντεβίτα δύσκολα θα καταφέρει να είναι παραγωγική απέναντι στον Ολυμπιακό.

 Μερικά σχόλια..

-Η άμυνα των ερυθρολεύκων χτίζεται και αυτή τη στιγμή απέχει πολύ από την έννοια της  συνοχής. Οι προσθήκες του καλοκαιριού δεν έχουν (πολύ λογικό) κάνει adapt  της αμυντικής τους θέσης κάθε στιγμή στο γήπεδο και αυτό είναι φανερό σε επίπεδο περιστροφών όπου οι ερυθρόλευκοι απέχουν 2 μήνες από το να αρχίσουν να παράγουν αυτοματοποιημένη συμπεριφορά σαν σύνολο στα μετόπισθεν. Ακόμα και έτσι βεβαίως, ήταν δύσκολο για τους Κροάτες να παράγουν απέναντι σε μια άμυνα με αυτή τη «πρώτη ύλη». Ο Ολυμπιακός εντόπισε γρήγορα τις πηγές δημιουργίας στην επίθεση του Μρσιτς (Γκόρντιτς-Μπίλαν κύριοι δημιουργοί, εναλλακτικά Ουάιτ) και τους κλείδωσε προτάσσοντας την υπεροχή του στο φυσικό/αθλητικό κομμάτι που στη προκειμένη περίπτωση απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο έφτανε και περίσσευε.


Σας έχω πει πως είμαι αισιόδοξος για το αμυντικό οικοδόμημα του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν. Έχει τις προδιαγραφές να παρουσιάσει κάτι πολύ καλό και να χτίσει όλο του το παιχνίδι πάνω σε αυτή του την ικανότητα. Η παρουσία του Γιάννη Σφαιρόπουλου εγγυάται  βελτίωση στα μετόπισθεν όμως το ερώτημα είναι κατά πόσο οι ερυθρόλευκοι θα αρχίσουν να «παράγουν» επίθεση μέσα από την άμυνα τους γιατί επαναλαμβάνω χωρίς αυτή τη διαδικασία θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Το μπάσκετ είναι συνέχεια και μια επίθεση που δε παράγει (ή το κάνει σε κάτω του αναμενόμενου επίπεδα) επηρεάζει το μυαλό και τη συγκέντρωση στην άμυνα τσιμπώντας σε λίγο-λίγο με τη βελόνα της απογοήτευσης που χαλαρώνει το κορμί και το πνεύμα σου. Ο Ολυμπιακός λοιπόν, αισιοδοξώ (βασικά είμαι σίγουρος) πως θα παίξει πολύ καλύτερη άμυνα στη συνέχεια αλλά αν δε συνδέσει άμεσα το effort του στα μετόπισθεν με την επίθεση του δύσκολα θα πιάσει τους στόχους του. Είμαι θετικός σε επίπεδο σκέψης, θεωρώ ότι ο κόουτς Σφαιρόπουλος καταλαβαίνει ότι με αυτό το ρόστερ η «ασφάλεια» βρίσκεται στο ανοιχτό γήπεδο και όχι στην επιμονή σε σετ παιχνίδι παραπάνω από όσο πρέπει.


-Ο Πάτρικ Γιάνγκ είχε μια πολύ καλή παρουσία περισσότερο σε επίπεδο διάθεσης, ενέργειας και θέλησης να μπει στο παιχνίδι των ερυθρολεύκων σε κάθε του εκδήλωση παρά σαν μια μεστή, ολοκληρωμένη παρουσία που αναδείχθηκε στοχευμένα μέσα από τη συνολική δουλειά. Και αυτό στη παρούσα φάση δεν είναι καθόλου ανησυχητικό, πιστέψτε με. Ο Γιάνγκ έκανε τη διαφορά χωρίς να έχει απορροφήσει (σε επίπεδο «αυτοματοποιημένης σκέψης») μεγάλο ποσοστό των αρχών του παιχνιδιού της ομάδας. Καταλαβαίνετε ότι τα περιθώρια βελτίωσης του είναι  πολύ μεγάλα. 


Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού (το οποίο χτίζει πλέον φήμη στην ευρωπαϊκή πιάτσα σχετικά με τη βελτίωση τέτοιων ψηλών ανάλογη με αυτήν της Μπάμπεργκ λίγο παλιότερα η οποία βέβαια πιστωνόταν την ανάπτυξη τους σε πιο πρώιμο επίπεδο)μπορεί να τον βοηθήσει πολύ. Όπως και το γεγονός ότι πρόκειται για άνθρωπο με υψηλό δείκτη ευφυΐας (υπήρξε εξαιρετικός μαθητής σε High School και κολέγιο σε σχολεία της Φλόριντα, όσοι γνωρίζουν τη δομή του αμερικανικού εκπαιδευτικού κλάδου μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει αυτό μιας και η συγκεκριμένη περιοχή  διαθέτει τα καλύτερα σχολεία και υψηλό επίπεδο συναγωνισμού για τους μαθητές). Για παράδειγμα, ο Γιάνγκ υπήρξε αρκετά καλός αμυντικός θέσης στο υψηλότερο  επίπεδο του NCAA παίζοντας υπό τον γκουρού στο “maximizing Bigs potential” Μπιλ Ντόνοβαν . Θυμηθείτε λίγο.. (Noah, David Lee, Speights, Horford). Ο 23χρονος Αμερικανός βιώνει μια διαφορετική κατάσταση στο υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο και με δεδομένου του ότι το πρόγραμμα της Γαλατά δε τον βοήθησε ιδιαίτερα σε επίπεδο αποκωδικοποίησης (ουσιαστικά του προσέφερε παραστάσεις και προσομοίωση) ακόμα μαθαίνει στο κομμάτι του positioning απέναντι σε πολύ πιο έμπειρους και παιγμένους αθλητές. Τα κοντά του χέρια δε του επιτρέπουν να κυριαρχεί στο ριμπάουντ όμως το μυαλό και η καρδιά του είναι αυτά που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Και μια δική μου παρατήρηση. Οι ερυθρόλευκοι μπορούν να δημιουργήσουν περισσότερες Side pick καταστάσεις στο αριστερό φτερό για αυτόν. Στο Florida ήταν από τα φόρτε του.. Να είστε σίγουροι ότι ο Γιάνγκ θα βελτιωθεί όσο τρέχει η σεζόν. Ο Ολυμπιακός επέλεξε σωστά εδώ.


-Από το καλοκαίρι έχει υπογραμμιστεί το πρόβλημα του Ολυμπιακού στη περιφερειακή εκτέλεση καθώς η σύνδεση του backcourt πάντα σε συνδυασμό με το υπάρχων υλικό στα φόργουορντς δημιουργεί προβληματισμό για την αποτελεσματικότητα της ομάδας στο κομμάτι αυτό. Στο ματς του Ηρακλείου οι παίχτες που κάλυψαν τις δύο «πλάγιες θέσεις» εκτός του Λοτζέσκι, «έγραψαν» 1/11 τρίποντα.. Ο Ολυμπιακός «παράγει» καλά σουτ αλλά όταν δεν ευστοχεί ή ακόμα χειρότερα δε πιστεύει ότι θα ευστοχήσει, θα σταματήσει και να παράγει. Είναι απλό, χωρίς σουτ δε θα βρείς ποτέ τις κατάλληλες αποστάσεις στην επίθεση για να κεφαλαιοποιήσεις τα υπόλοιπα καλά στοιχεία σου.. Ας αφήσουμε τις βλακείες π.χ. για τον Στρόμπερι που «δεν είναι για αυτό το επίπεδο». Μια χαρά παίχτης είναι ο Στρόμπερι και αυτό που μπορεί να δώσει στην άμυνα λίγοι το φέρνουν στο τραπέζι. Όμως μπήκε σε ένα σύνολο  που διαθέτει επίσης τον Χάκετ στα γκαρντς και τον Αγραβάνη στο «4», παιδιά με επίσης αμφίβολη αποτελεσματικότητα στη περιφερειακή εκτέλεση (σε θέσεις κομβικές σε επίπεδο spacing για μια επίθεση που δουλεύει πολύ πάνω στη συνεργασία του «2» με τον «5»). Η περιφερειακή εκτέλεση δεν είναι το δυνατό του κομμάτι. Είστε υποχρεωμένος κύριε Σφαιρόπουλε να τον κάνετε να νιώσει άνετα τοποθετώντας στο καλύτερο δυνατό πλαίσιο για να αποδώσει. Η απόκτηση ενός τέτοιου αθλητή σημαίνει ότι το τιμ είχε ξεκάθαρες σκέψεις για τον τρόπο αξιοποίησης του. Η βασική ευθύνη λοιπόν έγκειται στον κόουτς..

No legs, No Glory..


Νομίζω ήταν η πρώτη φορά φέτος που φάνηκαν, χωρίς ίχνος αμφισβήτησης πλέον, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο ρόστερ του Παναθηναϊκού, απόρροια των καλοκαιρινών επιλογών του σε επίπεδο στελέχωσης. Όπως σας είπα σε προηγούμενη ανάρτηση, αυτή τη περίοδο δε είναι εύκολο να τα «μακιγιάρεις» γιατί ακόμα μια ομάδα βρίσκεται σε κατάσταση αναζήτησης και δημιουργίας εσωτερικών μηχανισμών στο παιχνίδι της ώστε να μπορεί να επουλώνει αυτόματα «αιμορραγίες», κάτι που απαιτεί πρότερα πολύ καλή γνώση των δυνατοτήτων και αδυναμιών του συνόλου.


-Οι πράσινοι αντιμετώπισαν σημαντικό αμυντικό πρόβλημα στο Κράσνονταρ απέναντι σε μια ομάδα που δεν είχε αρχικά την αυτοπεποίθηση να επιτεθεί απέναντι τους αλλά την έχτισε σταδιακά όταν κατάλαβε ότι η ελληνική άμυνα χάνει αίμα από παντού. Ας είμαστε ξεκάθαροι παίδες.. Βασικά, ας είμαστε ξεκάθαροι για άλλη μια φορά.. Στο σύγχρονο μπάσκετ των «ποδιών» ο Παναθηναϊκός δεν έχει «πόδια». Τουλάχιστον στο βαθμό που απαιτεί το επίπεδο που αγωνίζεται και οι στόχοι αυτής της ομάδας. Ήταν δεδομένο ότι εφόσον άνοιγε ο ρυθμός η ομάδα του Τζόρτζεβιτς θα δυσκολευόταν να ακολουθήσει. Χτυπάει άσχημα λοιπόν το ότι δεν έχεις ντύσει τα καλά εργαλεία σου στο μισό γήπεδο με μια αμυντική πανοπλία από παίχτες που θα τους βοηθήσουν να κάνουν τη δουλειά εντός των καλύτερων δυνατών συνθηκών.


Εκτός από αυτό το θέμα (για τη λύση του οποίου απαιτείται παρέμβαση στο έμψυχο δυναμικό άλλωστε) διεγνώσθη και πρόβλημα νοοτροπίας όσον αφορά τη προσέγγιση του συγκεκριμένου ματς. Παρακολουθείστε τον Πάβλοβιτς  να ενεργεί ως «βοήθεια» στη strong side. Με τον κάτοχο της μπάλας να ντριμπλάρει διεισδύοντας στο καλάθι ο Σέρβος Wing είναι στη φάση «να βοηθήσω..; να μη βοηθήσω..; Άστο, θα αράξω εδώ ενδιάμεσα..» . Συμπεριφορά που είναι λάθος ούτως ή άλλως αφού ακυρώνει κάθε πιθανή οδηγία του προπονητή του είτε αυτή στόχευε να στείλει τον Πάβλοβιτς σε βοήθεια (παθητικός πλήρως) είτε του έδινε εντολή να μείνει κολλημένος στον παίχτη του (βρισκόταν στο ενδιάμεσο οπότε πάλι η Λοκομοτίβ είχε καλό τρίποντο). Ο Πάβλοβιτς είναι έμπειρο παιδί, ξέρει να χειρίζεται τον εαυτό του γνωρίζοντας τα συν και τα πλην του παιχνιδιού του και περιμένω μεγαλύτερη ετοιμότητα από αυτόν. Ούτε να γίνει εξολοθρευτής, ούτε πολυβόλο από τη περιφέρεια (τίποτα από αυτά δε γίνεται άλλωστε). Μεγαλύτερη ετοιμότητα , συγκέντρωση και αποφασιστικότητα να μεταδώσει στους υπόλοιπους.



- Για τον Κούζμιτς δεν έχω να πω πολλά πράγματα γιατί όσο επαναλαμβανόμαστε θα κουράζουμε. Το παιδί δεν είναι τόσο κακός παίχτης όσο φαίνεται αλλά δεν είναι ο ψηλός που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός. Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια.. Είδατε τι έδωσε ένα γρήγορο «5» όπως ο Σίνγκλετον στο παιχνίδι της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.. Ο Έλληνας κόουτς υπομονετικά στόχευσε στα rotations τα αδύνατα πόδια σε καταστάσεις close out επίθεσης και ένας εναντίον ενός με τους Ρώσους να δείχνουν αξιοθαύμαστη πειθαρχία σε ένα κομμάτι του παιχνιδιού αναφορικά με τον συγκεκριμένο στόχο. Ειδικά απέναντι στον Φώτση περνούσαν τα πάντα.. Όπως και πέρυσι όλες σχεδόν οι ομάδες θα τον σημαδέψουν σε καταστάσεις στις οποίες ο Έλληνας φόργουορντ βρίσκεται αμυνόμενος από τα 4-5 μέτρα και έξω, στη περιφέρεια. Θυμηθείτε το καλό αμυντικό ¾ για το οποίο συζητούσαμε το καλοκαίρι και θα κάλυπτε λεπτά σαν back up “4” ΄(δίνοντας μεγαλύτερη άνεση στον Γκιστ να πάρει χρόνο και στο «5» με τον Φώτση δίπλα του) εκτός από τον δικό του χρόνο ως starter στο «3»..



-Ο Παναθηναϊκός έδειξε και καλά στοιχεία βέβαια στη Ρωσία. Από αυτά που περιμένουμε ότι θα αποτελέσουν «σταθερές» στο παιχνίδι του. Ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι, μπαίνοντας στις γραμμές πάσας του αντιπάλου κατάσταση που του έδωσε άμεσα παραγωγή στο ανοιχτό γήπεδο. Το δίδυμο Καλάθη-Ραντούλιτσα θα αποτελέσει το βαρύ σασί της επίθεσης της ομάδας του Τζόρτζεβιτς ενώ ο Διαμαντίδης βρίσκετα σε καλή κατάσταση και είναι αρκετά παραγωγικός. Η ομάδα έχει πηγές δημιουργίας και αυτό είναι σημαντικό. Όπως σημαντικό είναι να βάλει έναν ακόμα παίχτη στο ροτέησιον αυτή τη στιγμή, όχι για χοντρά λεπτά (σημαντικό όμως για τους υπόλοιπους). Οι πράσινοι ηττήθηκαν γιατί απλά αδυνατούσαν να ελέγξουν με την άμυνα τους τον αντίπαλο και του επέτρεψαν (με λάθη) να πάει το παιχνίδι στο αθλητικό κομμάτι που υπερτερούσε. Η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα επιβλήθηκε στο ριμπάουντ, κέρδισε  μέτρα και θέσεις στο παρκέ που μεταφράζονται σε καλύτερες συνθήκες να εκτελέσεις, να κερδίσεις μπάλες.


Κάπως έτσι οι πράσινοι μπαίνουν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ερχόμενοι από μια κακή εμφάνιση και ένα κουραστικό ταξίδι. Επειδή γνωρίζω τον Τζόρτζεβιτς σας λέω από τώρα ότι θα χτίσει πάνω σε αυτή την ήττα στο Κράσνονταρ ώστε η ομάδα του τη Δευτέρα το βράδυ να μπεί στο παρκέ απέναντι στον Ολυμπιακό έχοντας το πάνω χέρι στο ψυχολογικό κομμάτι. Άλλωστε αυτό το χαρακτηριστικό είναι κάτι που τον διακρίνει στη μέχρι τώρα καριέρα του.. Ο Παναθηναϊκός παίζει στην έδρα το, νιώθει ότι ματσάρει καλά με τον αντίπαλο  και πρέπει να έχει το πάνω χέρι. Γνωρίζει επίσης ότι σε λίγες ημέρες έχει άλλο ένα ματς με ΠΡΕΠΕΙ, αυτό με τη Καρσίγιακα στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα ταξιδεύει μετά στη Βαρκελώνη, οπότε δεν υπάρχουν περιθώρια απώλειας με τους Τούρκους. Ο Παναθηναϊκός αυτή την εβδομάδα απλά ΠΡΕΠΕΙ.. Πρέπει να δαγκώνει γιατί αλλιώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη πρώτη κρίση πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν. Η ομάδα παίζει στην έδρα της, μπροστά στο κοινό της και έχει την ευκαιρία να αντιστρέψει το κλίμα που δημιουργήθηκε μετά το ματς στη Ρωσία. Έχουμε πει άλλωστε.. Αυτά τα παιχνίδια, όπως το ντέρμπι με τον αιώνιο, λειτουργούν (και για τους δύο) ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Είμαι σίγουρος λοιπόν ότι εάν ρωτούσαμε τον Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς για το τάιμινγκ που βρίσκει την ομάδα του αυτό το παιχνίδι θα απαντούσε «απλά τέλειο..!»







313 σχόλια:

  1. To πηρε ο Κωστας το ματσακι μεσα στην Νταρουσαφακα. 18 πονταλακια και καθοριστικος στο τελος.

    Ο Ουντοχ δεν ξερω γιατι δεν επαιξε, αλλα ο Σλοτερ του πηρε πολλα ριμπαουντ του Βεσελι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή δεν κατάλαβα, η διορθωτική κίνηση που πρέπει να γίνει στον ΠΑΟ προτείνεις να είναι στο 3-4 ή στο 5;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, τώρα αυτό φυσικά δε γίνεται.Έχεις τρεις παίχτες στο "3", δε μπορείς να πας για άλλον. Για ψηλό θα κοιτάξεις θεωρώ σχετικά σύντομα.

      Διαγραφή
    2. Απο την σκεψη σου και στο αυτι της ΚΑΕ λοιπον.Ακομη και ενας μη γνωστης το βλεπει.Ελπιζω να μην πετυχουμε τα περσινα 5αρια ομως.

      Διαγραφή
    3. OK.Κατανοητό.Για μένα πάντως η πρώτη άμεσα απαιτούμενη παρέμβαση είναι ένας γκαρντ.Ας είναι μέτριος, ας είναι κι ο Λουντζης.Ειδες τι έγινε στην προπόνηση με τον Καλαθη.Δε γίνεται να περάσουν τοσοι μήνες με 3 παίκτες.

      Διαγραφή
  3. Ο Σλούκας εντωμεταξύ πανηγυριζει κ με πολύ πάθος, νομίζω ο απογαλακτισμος/αποσπανουλισμος ηταν σοφη κινηση από μερους του, αν κ πολλοι θα τρέξουν να την πιστώσουν στο Ζοτς (ο Σλουκ εφυγε ετοιμος απο τους κόκκινους). Τεραστιος ο Σπαν αλλά στην περίπτωση Σλουκα του εκανε κακο από περισυ με τον χρόνο συμμετοχής (βέβαια το ταμείο θα γίνει στα ματς Απρ-Μαιου). Ιδιαιτερο το ματς αύριο, οι κοκκινοι θα αρχισουν ψυχοθεραπειες αν χασουν κ οι πρασινοι προπονητολογιες (ακολουθει καρσιγιακα κ μπαρτσα με τις 2 ηττες να μη θεωρουνται κ εκπληξη)...ωραιο πρωταθλημα στην τουρκια, καθε αγωνιστικη κ 1-2 ντερμπι.
    Basilsta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σεβαστές οι απόψεις σου Jim. Και είναι σημαντικό που είσαι τόσο ξεκάθαρος στο τι να περιμένουμε από τους δύο αιώνιους φέτος στην euroleague από τόσο νωρις . Δεν μπορώ όμως να μη μπω στον πειρασμό να παρατηρήσω μια μικρή εμπάθεια απέναντι στην ομάδα μου (παο) ενώ αντίθετα για τον οσφπ διακρίνω πολλή περισσότερη επιείκεια.
    Για την ομάδα μου λοιπόν εγώ έχω να κάνω την πρόβλεψη ότι θα παιξει καλύτερο και πιο ορθολογικό μπάσκετ φέτος. Θεωρώ ότι το πρόβλημα στο 5 θα υπάρχει σε όλη τη χρονιά αλλά καμία ομάδα δεν είναι τέλεια. Πιστεύω ότι θα βρούμε λύσεις εκ των έσω (Γκιστ σε χαμηλά σχήματα με παράλληλη αναβάθμιση Χαραλαμπόπουλου , Κουζμιτς, Παπαγιάννης )ενώ έχω να περιμένω επιστροφή Παππά και Μποχωρίδη.
    Η ομάδα είναι καινούργια και πολύ πιο ταλαντούχα απ ότι τα τελευταία 2 χρόνια.
    Καλαθης Ραντουλιτσα, Φελντίν και Παβλοβιτς προσωπικά με ικανοποιούν απόλυτα και έχω να περιμένω πράγματα.
    Από την άλλη, ταλέντο στον ολυμπιακό όσο και να προσπαθώ, δεν διακρίνω. Προσωπικά τον θεωρώ αρκετά πιο αδύναμο και προβλέψιμο από περισυ.
    Anyway, προσωπικές απόψεις είναι αυτές. Να δούμε τι και ποιός θα δικαιωθεί στο τέλος.
    Mondokid

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυστηρός είναι με την ομάδα που πιστεύει περισσότερο. Δε διαβάζεις καιρό μάλλον..

      Johny Q

      Διαγραφή
    2. Johny Q τι εννοείς φίλε την ομάδα που πιστεύει περισσότερο;

      Διαγραφή
  5. κάνοντας τον Τόμιτς να μοιάζει με τη ..μπαλαρίνα Βολόχκοβα.....εδω σταματαω παω να βαλω ουισκυ η συνεχεια προμηνυεται απολαυστικη....harvester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να προσθεσω ότι ο Σφαιρο προφανως επελεξε τον χακετ για διαδοχη κατασταση του Σπαν, θα πρεπει ομως να του το εμπνευσει κ να το πραξει, κ στο μιλανο κ στην εθνικη του εχουν "κοψει" την μαγκια του κ ειναι κριμα για τον παιχτη αυτο. Ο Δδ 3 χρονια περιμενε να του δωθουν ανασες κ στον Σπαν δινονται, ας το δει καποιος αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O Sale ofeilei na anoi3ei to rotation apla.Sthn telikh, stretch 4 o Haralambo mia xara borei na einai to stretch 4.To idio kai me to Lountzi-apo to na pareis paikth typou Z. Wright gia 2 mhnes, o Lountzis borei na kanei to idio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε συ Jim o Στρόμπερι τελέιωσε πέρυσι με 39% στα τρίπονα.... δεν εξηγείται απόλυτο μηδέν σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια

    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπερα παιδια...ασχετο με το post...καποιος φιλος σε προηγουμενο αρθρο ειχε αναφερθει σε μια υπηρεσια που μπορει και βλεπει ολα τα match(κατι σαν σπασμενο)..αν μπορει να μας δωσει περισσοτερες πληροφοριες θα του ημουν ευγνωμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. Η καλύτερη περιφέρεια στην Euroleague πιστεύω.

      Διαγραφή
  11. Τζιμάρα καλησπέρα. Απολαυστική ανάρτηση, πολύ γλαφυρή περιγραφή. Βλέπεις ΠΑΟ λοιπόν αύριο αν κατάλαβα καλά? Πιθανόν να μη σκίστηκε ο Σάλε να πάρει το παιχνίδι στη Ρωσία για να έχει στη τσίτα τους παίχτες? Διάλεξε θέλοντας και μη για να διασφαλίσει το ματς που ήθελε περισσότερο.

    Panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Jim πραγματικά Συμφωνώ σε όλα...Πιστεύω πως φέτος θα έχουμε το καλύτερο τουρνουά των τελευταίων χρόνων..Πολλές οι καλές ομάδες φέτος και πιστεύω ότι θα υπάρχουν εκπλήξεις με μεγάλες ομάδες να μένουν εκτός playoffs...
    Όσον αφορά την ομάδα τον παο,δεν έκανε καθόλου καλό παιχνίδι ..Αν εξαιρέσεις τον καλαθη και τον Διαμαντίδη ίσως και το φελντειν,οι υπόλοιποι κινήθηκαν σε πολύ ρηχά νερά..Ο ραντουλιτσα όσους έβαλε δυστυχώς τους έφαγε και με το παραπάνω...Εκτός του ότι είναι Άργος και προφανώς δεν μπορεί να ακολουθήσει τον σιγκλετον έξω από το ζωγραφιστεί,δεν βλέπω και διάθεση να παίξει άμυνα..Δεν προσπαθεί καν...Για τον κουζμιτς με κάλυψε πλήρως ο jim..Δεν είναι καθόλου κακός παίκτης αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν..Θα έχει καλες(όπως με ΟΣΦΠ)και κακές(Κουμπάν)βραδιές...Επίσης ο Πάβλοβιτς εκνευριστικα κακός. Πρώτο ματς που δεν μου άρεσε καθόλου...
    Υ.Γ)Πρέπει να μπει στο rotation ο Χαραλαμπόπουλος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οταν τα λεγα εγω για την....κυρια τομιτς με λεγατε υπερβολικο καποιοι....οταν σας ελεγα οτι για να εκτελεσει βολη δεν πρεπει να μιλαει κανεις ,δεν πρεπει να καπνιζει και φυσικα πρεπει να εχουμε κανονικες θερμοκρασιες πιεσης και θερμοκρασιας.......και κατι τελευταιο ρε παιδια η καρσιγιακα ερχεται στο οακα ελεος,θα χασει ευκολα και θα πει και ευχαριστω....ειπαμε εχει καποια κενα ο παναθηναικος αλλα με την ...καρσιγιακα παιζει...... stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eπιεικώς αλαζόνας φίλε Stonerook

      Διαγραφή
    2. κοιτα μην κανει αλλες 3 ηττες τις επομενες 2 βδομαδες...

      Διαγραφή
    3. Κοιτα αυριο μηπως καποιος ψαχνει για προπονητη....... stonerook

      Διαγραφή
    4. Θα πάρουμε τον Λυκογιάννη αν χρειαστεί stonerook. Θα τον έχουμε μόνο τις καθημερινές για την ευρωλίγκα όμως, τα σαββατοκύριακα θα επιστρέφει στη Ρόδο.

      Διαγραφή
    5. Επίσης stonerook είναι γνωστό ότι στην εποχή του ΔΓ έχετε μικρύνει πάρα πολύ σαν ομάδα. Αλλά όχι και τόσο ώστε κάθε ήττα στο ΟΑΚΑ να αποτελεί αιτία αλλαγής προπονητή.

      Διαγραφή
    6. Φαντασου τι ομαδα εχετε εσεις ανωνυμε που στην καλυτερη περιοδο της χανει τους τιτλους απο αυτην που μικρυνε παρα πολυ ο ΔΓ....

      Διαγραφή
    7. Δεν πειράζει, καμία ομάδα δεν μένει στην κορυφή 20 χρόνια. Εμείς τουλάχιστον μπορούμε να το αποδεχτούμε αυτό. Άλλοι είναι αυτοί που, ακόμα κι όταν η ομάδα τους πάει καλά στην Ευρωλίγκα, τραμπουκίζουν παίχτες & προπονητές για μια ήττα.

      Διαγραφή
    8. Αστείος stonerook... κρίμα, δεν ταιριάζει στα posts που έχεις κάνει τόσο καιρό τέτοια ψευτομαγκιά.

      Διαγραφή
    9. πλεον δεν θα ξαναδειτε αστειοτητα,ψευτομαγκια και αλαζονεια......χαιρετισματα.....stonerook

      Διαγραφή
    10. Άραξε Stone καλά τα λες. Αν και την καρσιγιακα την φοβάμαι λίγο επειδή είναι σε απροσδόκητα καλή κατάσταση για αρχή της χρονιάς. Μη χαμπαριάζεις από κανέναν, οι απόψεις σου είναι τεκμηριωμένες.

      Officer

      Διαγραφή
  14. Δηλαδη στο 3/4 θα μπορουσε να μας ταιριαζε και ο Χαραλαμοπουλος αν ηταν καλος στην αμυνα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. jim γράψε μιά λίστα με αθλητικά 4άρια ή 3 & D παίκτες που είναι ελεύθεροι και θα μπορούσαν να ταιριάξουν στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. emilio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι απο τα δυο που ειπε ο φιλος απο πανω ειναι ο Ερτζεκ πες μου να γελάσω.Επισης σε μια τοσο σοφτ,με κακές περιστροφές και αργα ποδια ομαδα θα βαλεις και τον Ερτζεκ μεσα? Παιδια δεν παιζουμε 31μια αλλα μπασκετ.Οι ομαδες που εχουν μια μέτρια επιθεση αλλα στα δυσκολα μπορουν να παίξουν σκυλίσια αμυνα παντα θα κερδίζουν στο νήμα τις ομαδες με υπεροπλία στην επιθεση

      Διαγραφή
  16. Αυτός ο άτιμος Mike James μου στέρησε Jim το ρολογάκι στο Fantasy...αλλα και αυτός ο Περάσοβιτς υπνος...παλι καλα που απο την άλλη ήταν ο Ρέπεσα και έγιναν μερικά αστεία high-low με τον Mike finisher και κάτι αιφνιδιασμοί στο τέλος και γλυτώσαμε το μειον στο ranking...

    Irisin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπαλαρινα Βολοκχοβα και τα μυαλα στο μπλεντερ...!! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    Εκανα συνειρμο Tomic με φουστιτσα με πιετες, μπαλαρινακια στα ποδια, και ροζ φιογκο στο κεφαλι!! Γεια σου ρε Jim απιστευτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 1)Στον ΠΑΟ εκτος απ'το γρηγορο,undersized φοργουωρντ λειπει κι ενας καλος περιφερειακος αμυντικος περαν του Καλαθη...Ελπιζουμε την λυση να δωσει ο Μποχωριδης όταν επιστρεψει. αν βεβαια παρει παιχνιδια...Οι μεταγραφες Κουζμιτς-Παβλοβιτς δεν ηταν οι ενδεδειγμένες και μου μοιαζουν περισσοτερο επιλογες του κοουτς με προσωπικα κριτήρια και λιγοτερα αγωνιστικα.
    2)Ο ΟΣΦΠ σκληρη ομαδα,ο Χακετ είναι στοίχημα μεγαλο αλλα σιγουρα δεν του λειπει το ταλεντο ουτε η εμπειρια...
    να πω για το θεμα της περιφερειακης εκτελεσης ότι θα μποτουσε να παρει καποια λεπτα σε ρολο σουτερ ο νεαρος Τολιόπουλος,κερδιζοντας ετσι μια ακομα επιλογή ο Σφαιροπουλος για την μεγαλη χρονια που ξεκινησε...
    3)Μακαμπι-Μπαρτσα τραγικες
    4)Στην Φενερ ο Σλουκας ξεκινησε δυνατα και φενεται να παιρνει κεφαλι στην μαχη με τον Ντιξον για την μπαγκετα του φιλοδοξου συνολου που φτιαχνει ο Ζοτς...Ισως πρεπει να κοιταει περισσοτερο και την δημιουργια,συν ναναι συνεπης αμυντικα.Πιθανον να είναι η ευκαιρια του να εκτοξευτεί αγωνιστικα μαζι με την ομαδα βεβαια
    5)Η ΤΣΣΚΑ βαραινει σαν συνολο όπως και ναχει και μου μοιαζει πιο σωστα κτισμενη από οποιαδήποτε άλλη φορα εδώ και πολλα χρονια...Θα δειξει στην πορεια,σταθερο ερωτηματικο η κουζουλαδα του Τεοντοσιτς στα κρίσιμα...Θα μπορουσε ο Παπ να προσθεσει πραγματα στο πλανο του Ιτουδη???
    6)Η Ρεαλ ασυντονιστη,αλλα θ ανεβει σιγουρα στη συνεχεια και θα είναι στους διεκδικητες,γιατι εχει καλο υλικο,συνοχη,και τον μαεστρο Ροντριγκεθ στα γκαρντ,για μενα τον καλυτερο πλει μεικερ στην Ευρωπη τωρα που ο Διαμαντίδης παει προς το τελος...Ετερος υποψήφιος για τον τιτλο,αυτος ο απίθανος Ερτελ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μποχωριδης προοριζοταν γι αυτο το ρολο όντως, αλλά τωρα θα αργησει να επιστρεψει. Χρειάζεται γκαρντ για αυτους τους μηνες.

      Διαγραφή
  19. vet,δες ποιους εχει συμπαιχτες ο Ερτελ και ποσο ευστοχοι ειναι.Αν δεις τις ασιστ οι περισσοτερες ηταν χωρις αμυνα χωρις φαντασια και εμπνευση.Ειναι τυχερος γιατι ο συμπαιχτες του αξιοποιουν την καθε πασα που δινει.Προχτες ο ΔΔ εδωσε κατι ετοιμα καλαθια και οι αλλοι εχαναν τα λει-απ.Σιγουρα ο Ερτελ ειναι υποψηφιος για διαδοχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή φίλε μου ισχυρίζεσαι ότι αυτή τη στιγμή ο Διαμαντίδης είναι ο καλύτερος play maker στην Ευρώπη;

      Διαγραφή
    2. τι να ισχυριστω καλε μου εγω,ποιος ειμαι;;Το λενε μεγαλοι προπονητες,το λεει ολη η ευρωπη ακομη και τωρα ξεχωριζει.Ποιντ-γκαρντ λεμε,προπονητης εντος παρκε,λιγοι σαν τον ΔΔ ακομη και σημερα.Δες τι εγραψαν οι παραγοντες της Λοκο για να μαζεψουν κοσμο στο γηπεδο,το οποιο ηταν καταμεστο.

      Διαγραφή
    3. Ξαναρωτάω λοιπόν. Ισχυρίζεσαι ότι αυτή τη στιγμή ο Διαμαντίδης είναι ο καλύτερος play της Ευρώπης;

      Γιατί άλλο το "ακόμη και τώρα ξεχωρίζει" και άλλο το ακόμα και σήμερα είναι ο καλύτερος.

      Διαγραφή
    4. Μα τι καθεσαι και τον ρωτας ρε αδερφε; Ωραια ειναι απο τους καλυτερους αν παιξει max 15 λεπτα. Ας πουμε τοτε οτι δεν ειναι ο καλυτερος αλλα ειναι σουπερ. Ειναι ομως δυνατο να κανουμε σοβαρα τετοια κουβεντα;

      Διαγραφή
    5. Απλώς προσπαθώ να καταλάβω γιατί τόσο ευαισθησία για το απλό πράγμα που είπε ο vet. Και επιεικής ήταν γιατί εκτός από τον Σέρχιο και τον Ερτέλ υπάρχουν κι άλλοι καλύτεροί του, όπως φυσικά ο Μίλος. Χωρίς να υπολογίζω τους gombo guard, όπως ο Ντε Κολό και ο Σπανούλης που απέχουν πολύ.

      Αν δεν έχει κανένα νόημα η κουβέντα -που δεν έχει- ας μην γράφουμε αηδίες για τον Ερτέλ που έχει καλούς σουτέρ συμπαίκτες.

      Διαγραφή
    6. Καλός ο "πατριωτισμός", αλλά αυτή τη στιγμή, ούτε ο Διαμαντίδης ούτε ο Σπανούλης είναι στην κορυφή των γκαρντς της Ευρωλίγκας. Είναι βεβαίως ψηλά -άλλωστε, η εμπειρία και η συλλογή τίτλων που έχουν, τους κάνουν τοπ επιλογές για τις κρίσιμες στιγμές που κρίνεται ενας τιτλος ή μια πρόκριση -αλλά υπάρχουν νεότεροι που είναι καλύτεροί τους αυτή τη στιγμή. Εάν ας πούμε διαθέτατε άφθονα χρήματα για να φτιάξετε ομάδα, θα προτιμούσατε να πάρετε πχ το Σπανούλη ή το Γιουλ; Το Διαμαντιδη ή τον Τεόντοσιτς;

      Διαγραφή
    7. O Σπανούλης μέχρι και πέρσι ήταν ανάμεσα στους 3-4 καλύτερους της λίγκας που σε συνδυασμό με την εμπειρία και όσα αναφέρεις ενδεχομένως τον έφερναν και στην πρώτη θέση. Φέτος θα δούμε πότε και αν θα ανέβει.

      Ο Διαμαντίδης από τη φυγή του Ζοτς και μετά έχασε πολύ από την αίγλη του. Πλέον, τα τελευταία δυο χρόνια απέχει πολύ από του top παίκτες της λίγκας, με το ρόστερ του ΠΑΟ να παίζει το ρόλο του σε αυτό.

      Τέλος αν στην αρχή της περσινής σεζόν με ρώταγες ποιον θέλω στην ομάδα μου για μια και μοναδική σεζόν, τον Γιουλ ή τον Σπαν, τον Σπαν θα απαντούσα.

      Διαγραφή
  20. «Ειδικά απέναντι στον Φώτση περνούσαν τα πάντα.. Όπως και πέρυσι όλες σχεδόν οι ομάδες θα τον σημαδέψουν σε καταστάσεις στις οποίες ο Έλληνας φόργουορντ βρίσκεται αμυνόμενος από τα 4-5 μέτρα και έξω, στη περιφέρεια.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακριβώς αυτό και να συμπληρώσω ότι έπαιξε 18 λεπτά και κατέβασε 0 (ΜΗΔΕΝ) ριμπάουντ...δεν είναι μόνο το ζήτημα των αργών 5αριών λοιπόν στον ΠΑΟ, άντε διώχνεις κούζμιτς παίρνεις έναν mobile και μετά φυσάς αμυντικά και λύθηκαν όλα τα θέματα...αυτός ο ΠΑΟ έχει προφανώς ποιοτικά ανέβει σε σχέση με πέρσι αλλά παραμένει μια μέτρια για το τοπ ευρωπαϊκό επίπεδο ομάδα, με πολλά θέματα ειδικά στο κομμάτι των ποδιών όπως λέει ο τζιμ δηλαδή της ενέργειας/αθλητικής ικανότητας κλπ...κι αυτό όχι μόνο σε μία θέση (το 5) αλλά σε όλες σχεδόν...γιατί και τα γκαρντ πλην καλάθη έχουν αυτό το πρόβλημα και στο 4 με φώτση έχει πάλι τεράστιο πρόβλημα (ο κλαβέρ έκανε πλάκα σε κάθε μπάσιμο έπαιρνε φάουλ ή γκολ φάουλ όπως κάθε ικανό 4άρι να βάλει στο παρκέ τη μπάλα θα κάνει το ίδιο απένταντι στον φώτση) και στο 3 με πάβλοβιτς (και γιάνκοβιτς ακόμα δεν δείχνει αμυντική συνέπεια, αρχή χρονιάς βέβαια είναι αυτόν περιμένουμε να τον δούμε γιατί είναι 26 και λες μπορεί ακόμα να βελτιωθεί οι άλλοι όλοι είναι 30+ οπότε αυτό που βλέπουμε αυτό είναι).

      ΥΓ: Πάντως όταν έχεις αγοράσει 2 νέους ψηλούς (ραντού-κούζμιτς) και τελειώνεις το ματς με τον γκιστ στο 5 και τον (παλαίμαχο) φώτση στο 4 για να "μακιγιάρεις" τις αδυναμίες σου ήδη από το 3ο επίσημο ματς μάλλον κάτι στον καλοκαιρινό μεταγραφικό σου σχεδιασμό δεν έχει πάει και τόσο καλά.

      ΥΓ2: Επίσης δεν καταλαβαίνω πώς θεωρούν ότι θα τσουλήσουν 2 μήνες κανονικών αγωνιστικών υποχρεώσεων πρωτάθλημα-ευρώπη-κύπελλο (συν τις προπονήσεις που θεωρώ εξίσου σημαντικές για την όποια εξέλιξη μιας ομάδας, οπότε αν έχεις λειψανδρία δεν θέχεις μόνο θέμα στα ματς αλλά δεν θα μπορείς να κάνεις και ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ προπονήσεις για να βελτιώσεις την ομάδα) χωρίς να προσθέσουν παίχτη άμεσα...Σήμερα ακούστηκε ενοχλήσεις ο Καλάθης, αλλά παίζει...ΟΚ αύριο μπορεί να αισθανθεί μια ενόχληση ο φελντίν ή ο μήτσος...τότε???μένεις με λούντζη και κόνιαρη και πορεύεσαι με αυτούς???νομίζω είναι πολύ προβληματική η κατάσταση όσο νωρίς και νάναι δεν είναι κινδυνολογία αλλά νομίζω θάναι δύσκολα τα πράματα ακόμα και την πρώτη φάση της ευρωλίγκας να περάσεις...

      Διαγραφή
  21. Η πρώτη αγωνιστική απέδειξε ότι όλες οι ομάδες είναι ανέτοιμες με πολύ δρόμο μπροστά τους για να παρουσιάσουν την πραγματική τους εικόνα. Καμία από τις νίκες των Καρσίγιακα, Λοκομοτίβ, Χίμκι δεν συνιστά έκπληξη. Η ιστορία της λίγκας είναι γεμάτη από τέτοια «στραπάτσα» των top ομάδων στην regular season. Η διαφορά είναι αλλού. Κάποιες ομάδες (από τις φιλόδοξες) έχουν την πολυτέλεια να περπατήσουν αυτό το πρώτο διάστημα χωρίς προφανή κίνδυνο να πάθουν μεγάλη ζημιά. Κάποιες άλλες, όμως, είναι αναγκασμένες να τρέξουν πιο γρήγορα το πράγμα αφού οι παγίδες είναι περισσότερες.

    Για τους δικούς μας τα ‘χουμε πει. Και μάλιστα νωρίς κατά την περίοδο που τα ρόστερ σχηματίζονταν. Είναι πολύ πιθανό να προβούν σε αλλαγή και οι δύο. Το εύλογο ερώτημα, βέβαια, είναι γιατί αυτές οι χτυπητές ανορθογραφίες δεν αποφεύχθηκαν το καλοκαίρι.

    Από τα υπόλοιπα της Παρασκευής και όσα είδα.

    Η Φενέρ ζορίστηκε από την Μπάγερν. Σημαντικό ρόλο στα αμυντικά σχέδια του Ζοτς θα παίξουν οι απόντες Χίκμαν και Ούντοχ. Ο Σλούκας, όταν έπαιζε, ήταν η βασική πηγή δημιουργία της ομάδας και μάλιστα καθαρά ως pg. Φαίνεται ότι γουστάρει πολύ και αναμένω σπουδαία σεζόν.

    Στο Αρμάνι – Λαμποράλ απλά διασκεδάζεις βλέποντας δύο ομάδες εντελώς αδούλευτες. Νομίζω ότι σ’ αυτό το μέτριο σύνολο των Βάσκων ο Μπουρούσης θα ξεχωρίσει και εύκολα. Οι Ιταλοί έχουν καλές μονάδες αλλά αμφίβολη χημεία και μυστήριο κόουτς. Έβλεπα τον Μακλίν (βελτιωμένος και στις βολές) και έκανα τους συνειρμούς.

    Στο Χίμκι – Ρεάλ όλα ήταν φυσιολογικά. Οι πρωταθλητές περνούν φάση αποφόρτισης των διεθνών που δεν είναι και λίγοι. Αυτή τη στιγμή είναι άδειοι, ανόρεχτοι και βαριεστημένοι. Το ‘γραψα και προχθές. Καλάθης –Κόπονεν δίδυμο στο back court και τα σάλια να τρέχουν.

    Υ.Γ. Αποκαρδιωτική η χθεσινή ΑΕΚ στο Λαύριο. ΟΚ, λέμε ότι όλες οι ομάδες ψάχνονται αυτήν την περίοδο αλλά κάποια minimum βασικά χαρακτηριστικά φαίνονται. Πραγματικά, η ΑΕΚ δεν βλέπεται. Το κάζο με την επιστροφή των νεοφώτιστων από το -15 θα ήταν για βιβλίο.
    Υ.Γ.1 Ο Μίτροβιτς φαίνεται να έπαθε μεγάλη ζημιά σε ματς της ABA. Κρίμα γιατί φέτος τον περίμεναν να κάνει το άλμα για το επόμενο επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μασιούλις αντί Πάβλοβιτς και Τάιους αντί Κούσμιτς. Με αύξηση 1 εκ. ευρώ στο υπάρχον μπάτζετ θα έφτιαχναν ομάδα πάρα πολύ ισχυρή. Δεν θέλει την ομάδα μέσα στις πιο ισχυρές στην Ευρώπη; ώρες ώρες δεν τον καταλαβαίνω τον ΔΓ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτες οι αλλαγες που αναφερεις, μαζι με την εφορία, ειναι πανω απο +1.5 εκ ευρω. Δυστυχως, τετοια ποσα δεν ειναι ψιλά για τις ελληνικες ομαδες.

      Διαγραφή
    2. Λάσμε, όχι Ταίους. Ασε το Jim να λεει για τα ποδια. Σημαντικοτερο απο τα ποδια ειναι το μυαλο. Επρεπε να βρει τροπο να φερει το Λασμε. Ηταν μεγαλη πατατα αυτο που εγινε. Και Μασιουλις οπως λες. Μυαλο, μαχητικος χαρακτηρας και πνευμα νικητη. Θα εφτιαχνε σουπερ ομαδα. Αλλα οπως λες μπορει να μην πολυθελει.

      Διαγραφή
    3. Ε, τότε δε θα ήταν κρίμα να έχεις 4άρι τον γεροΦώτση; Ενώ θα μπορούσες να δώσει ένα έξτρα απόθεμα και να πάρεις τον Ντέρικ Μπράουν ή έστω τον ΜακΛιν.
      Και έπειτα, σε τέτοια ομαδάρα κολλάει ένας άπειρος στο τοπ επίπεδο Φελντέιν; Ενώ θα έκανες την υπέρβαση και θα έφερνες τον Τζ. Σ. Κάρολ.
      Και εδώ που τα λέμε καλός χρυσός ο Βλάντο αλλά το ταβάνι του είναι στον ημιόροφο της ευρωλίγκας. Φέρε τον Κουζμίνσκας που είναι παικταράς και θα βοηθήσει και στο 4 όταν κατεβαίνει ο Γκιστ στον 5. Ή γιατί όχι, τον Ουίμς.
      Kαι μιας και είπα Γκιστ, είναι λογικό σε ένα μπάτζετ 20 εκατομμυρίων να στηρίζεσαι σε έναν παίκτη που έχει πιαστεί δυο φορές θετικός σε χρήση κάνναβης. Δε θα ήταν καλύτερο να πάρετε τον Ντατόμε; Ή ακόμα καλύτερα να πείσετε τον Μπιέλιτσα να μείνει Ευρώπη;
      Και επανέρχομαι στον Κάρολ. Αν θες να κερδίσεις την πρωταθλήτρια, δεν παίρνεις τους αναπληρωματικούς της αλλά τους βασικούς της: Γιουλ λοιπόν. Και γιατί όχι Ρούντι αντί Μασιούλις. Και ποιος Παπάς τώρα. Ντε Κολό κύριοι. Και για 5ο τον Φριτζόν. Ταιριάζει!
      Και σε μια ώρα θα συζητάμε γιατί αφού τα σκασες για Κρις Πολ δεν έδωσες κάτι παραπάνω για Στεφ Κάρι.

      Όχι δε λέω ότι λες κάτι λάθος, ούτε ότι είσαι παράλογος κάπου. Ως ολυμπιακός, έχω την ίδια σκέψη από το καλοκαίρι του 2009 όταν πίστευα (ορθώς) ότι με Τζ Ρ Χόλντεν δε θα χάναμε πουθενά.
      Απλά δε λαμβάνουμε υπόψιν μας ότι μάλλον οι υπερβάσεις έχουν γίνει ήδη. Κι ότι με την ωραία μας οπαδική λογική του "ενός παίκτη ακόμα μωρέ", θα καταλήγαμε πραγματικά σε ομάδα αλλ σταρ γκειμ.

      Διαγραφή
    4. Φίλε 12:29 διάβασε καλά τι γράφω! 1 εκ. ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΜΠΑΤΖΕΤ. Δηλαδή τα συμβόλαια Παβλοβιτς-Κούζμιτς πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από 500.000 ευρώ, οπότε με άλλο ένα εκ. έπαιρνες τους δύο που ανέφερα. Τεσπά όλα αυτά δεν πρόκειται να γίνουν , υπόθεση είναι μαζί με παράπονο, διότι δεν μιλάμε για τρελή αύξηση του μπάτζετ και θα έφτιαχνες ομαδάρα...

      Διαγραφή
    5. Ο Γιονας παιρνει 800.000 το χρονο πλεον και ο Λασμε 1 εκ (νομιζω). Δηλαδη, αν υποθεσουμε πως Κουζμιτς-Παβλοβιτς οπως γραφεις κανουν 500.000 μαζι, τοτε μιλαμε για ΕΠΙΠΛΕΟΝ 1,3 εκ ΜΟΝΟ για καθαρη αμοιβη. Με την εφορία, μιλαμε για περιπου 2 εκ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ σε σχέση με το παρόν μπατζετ.

      Αν πιστευεις πως 2 εκ. επιπλεον ειναι εφικτα, τοτε πασο.

      Διαγραφή
    6. Φίλε μου 1:08 είσαι υπερβολικός. Καταρχάς οι παίκτες που αναφέρω δεν είναι άπιαστο όνειρο για την ομάδα μου, δεν ζήτησα ούτε Ντε Κολό, ούτε Τεόντοσιτς, ούτε τον Σέρχι Ροντρίγκεζ!!! Σίγουρα οι οπαδοί έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι "εχθρός του καλού είναι το καλύτερο", ωστόσο θεωρώ ρεαλιστικές τις παραπάνω κινήσεις σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας.

      Διαγραφή
    7. Αυτο σου λεει. Οτι ενα μυριο ειναι πλεον πολλα λεφτα για τις ελληνικες ομαδες. Δεν μπορουν να τα δωσουν. Εγω θα ημουν ικανοποιημενος αν ειχαν δοθει 2-3 κατοσταρικα παραπανω. Αλλα μαλλον ουτε αυτα υπαρχουν γιατι οπως σωστα εγραψε ο φιλος γαυρος πιο πανω η υπεβασεις εχουν ΗΔΗ γινει.

      Διαγραφή
    8. Πάβλοβιτς παίρνει 300
      Κούζμιτς 400

      Διαγραφή
    9. * οι υπερβασεις

      Διαγραφή
    10. Αυτό ακριβώς ήθελα. Να είμαι υπερβολικός για να σου δείξω ότι η λογική ότι με ένα εκατομμύριο παραπάνω θα άλλαζε η ομάδα, δεν καταλήγει πουθενά αλλού εκτός από τον usa team, όπως αυτή κατεβαίνει στους ολυμπιακούς.

      Κι αλήθεια, πιστεύεις ότι αν ο ΠΑΟ είχε Τάιους και Ματσιούλις δε θα υπήρχαν φωνές -και μάλιστα δικαιολογημένες- που θα έλεγαν ότι είναι αμαρτία σε τέτοιο ρόστερ να μην έχεις καλύψει το 4; Ή να έχεις 3 γκαρντ και να ελπίζεις για τον Παππά;

      Σου ξαναλέω δεν λες κάτι παράλογο. Πράγματι με ένα εκατομμύριο θα ήταν πολύ κλαύτερος ο ΠΑΟ. Και με δυο ακόμα καλύτερος. Και με τρια και με τέσσερα...

      Διαγραφή
    11. Μπορεί να μην τα λογαριάζω σωστά αν και αύξηση 2 εκ. ευρώ που τα βγάζεις εσύ δεν είναι με τίποτα. Ίσως να είναι λίγο παραπάνω από 1 εκ. Πάντως δεν μπορώ να πιστέψω ότι μία τέτοιου είδους αύξηση συνιστά φοβερή εκτροπή του οικονομικού πλάνου μπροστά στο όφελος που θα έχεις στο αγωνιστικό κομμάτι. Προφανώς διαφωνούμε αλλά όπως και να χει αυτές οι κινήσεις έγιναν και έτσι θα πορευτούμε

      Διαγραφή
    12. Κι εγώ θα το θελα τρελα, όπως εσυ. Ειναι κριμα καθε χρονο να σκεφτομαστε πως με πανω κατω 1 εκ. επιπλεον θα μπορουσαμε να ειμαστε στους διεκδικητές του ΦΦ (και γιατι οχι και του τιτλου, αν πας ως εκει, 2 παιχνιδια ειναι...). Αλλά δυστυχως δεν ειμαστε εμεις που αποφασιζουμε για το μπατζετ.

      Διαγραφή
    13. Αν όπως γράφεται ο Λάσμε παιρνει 1, ο Ματσιούλις 800, ο Πάβλοβιτς 300 και ο Κούζμιτς 400 τότε με φορολογία 40% τα καθαρά είναι 1,1/0,6=1,833.

      Πάντως αν ο Ματσιούλις έμενε ελεύθερος σήμερα θα έβρισκε συμβόλαιο πολύ μεγαλύτερο.

      Διαγραφή
    14. Είσαι σίγουρος ότι Τάιους-Μασιούλις (εγώ Τάιους πρότεινα) παίρνουν 1.800.000 καθαρά και ότι Κούζμιτς-Πάβλοβιτς 700.000 μεικτά; εδώ κάποιος πρέπει να μας διαφωτίσει και να προσέξει αν οι αμοιβές τους είναι σε δολλάρια ή ευρώ

      Διαγραφή
    15. Όχι δεν είμαι σίγουρος. Σε αυτά που γράφτηκα παραπάνω βασίστηκα.
      700 καθαρά πάντως λογάριασα.

      Διαγραφή
  23. Νομιζω οτι ο παναθηναικος δεν ηταν τοσο κακος οσο διαβαζω. Περιπου στα 3/4 του παιχνιδιου εκανε γιογιο τους ρωσους και μαλιστα με κακους παιχτες οπως ο παβλοβιτς και ο γκιστ, και χανοντας σε πρωτο ματσακι τα ριμπαουντ ακομη και απο τα φιλικα.
    Το θεμα γκαρντ το εχουμε αναφερει απο τα φιλικα στην κινα , αφου δεν γινεται να τρεχει ο καλαθης σαν τον βεγγο και ειναι ζητημα το κατα ποσο μπορει να βοηθησει ο μποχω ακομη και να ειναι σε καλη κατασταση. Σιγουρα ο παππας θα βοηθησει τον φελντεινι να αποβαλει το στρες για της ευθηνες που του εχουν μαζευτει. Ο χαραλαμποπουλος στο 4 θα βοηθησει σιγουρα ωστε ο γκιστ να παρει ΠΟΙΟΤΗΚΑ λεπτα στο 5 και οχι με την γλωσσα εξω.
    Για την μπαρτσα να πω την αληθεια δεν το περιμενα. Στα γκαρντ ναι χανει σε ποδια και δυναμη αλλα απο το 3 και πανω εχει το καλητερο ροστερ, και δεν γινεται λαουλ και σαμουελς να τρωνε ξυλο απο τον αιβερσον.
    Επιθετικα εχει τρομερες λυσεις που ομως ολα χαθηκαν στο μεγαλο ροτεισον και στο ΜΗ δεσιμο της ομαδος.
    Ο οσφπ μου αρεσει και αν ειχε εναν ακομη σουτερ θα ηταν απο τα φαβορι για τελικο !!
    Εφες απο της αγαπημενες ομαδες περιμενω παιχνιδια με τον οσφπ οπου κατω απο την ρακετα θα γινει πολεμος.
    ΥΠ : ο παβλοβιτς λογιζεται σαν αλαγη του γιανκο και ετσι θα πρεπει να κρινεται, αποκτηθηκε απλα για να ξεκουραζει τον πρωτο και οχι να εχει πρωτο ρολο στην ομαδα, οποτε ετσι θα πρεπει και να κρινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Νας, κάνατε γιο γιο τους Ρώσους ενώ ήσασταν πίσω στο σκορ;

      Διαγραφή
    2. Αναφερεις κι εσυ και αλλοι τον Μποχωριδη. Μα πως θα γινει αυτο; Το παιδι θα μεινει πολλους μήνες εκτος δρασης, μην τον λογαριάζεις να βοηθήσει φέτος. Η ομάδα χρειάζεται επιπλεον γκαρντ και απορω γιατι δεν εγινε κινηση αμεσως μετα τον τραυματισμο του.

      Διαγραφή
    3. 12.26 ουσιαστικα το ματς χαθηκε στο 4ο οπου σκοραραμε 9 ποντους αν θυμαμαι καλα.
      12,31 ισα ισα που λεω οτι ο μποχωριδης δεν ειναι σιγουρο οτι μπορει να βοηθησει ακομη και αν ειναι καλα, δλδ ποσο καλητερος απο την προηγουμενη χρονια μπορει να εμφανιστει ωστε να μπορεσει να σταθει στην ευρωλιγκα εστω και 5 λεπτα... για αυτο απο τα φιλικα ακομη και ελεγα για το κενο στα γκαρντ, αφου και ο παπας δεν ειναι σιγουρο οτι θα επιστρεψει στις καλες εμφανισεις

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ αλλά άλλο χάθηκε στο 4ο κι άλλο τους κάνατε γιο γιο.

      Διαγραφή
  24. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/805808/katagma-peronis-o-mpohoridis

    3 μήνες (Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος)= εκτός χρονιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σήμερα θα γίνει μεγάλη μάχη. Ολυμπιακός προβάδισμα και ΠΑΟ να έρχεται από πίσω για να ανατρέψει το σκηνικό. Προβλέπω νίκη 5-8 πόντους ΠΑΟ.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μετά το παιχνίδι του Κυπέλλου είχα ξενερώσει, θεωρώντας ότι και το σημερινό ματς θα ήταν μια από τα ίδια, αλλά μετά τους αγώνες της Ευρωλίγκας θα το παρακολουθήσω με ανανεωμένο ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
    2. ΠΑΟ με 10-12 ποντους διαφορά.

      Διαγραφή
  26. Όπως είχα υποσχεθεί, τιμώντας την έναρξη της φετινής Ευρωλίγκας, σας παρουσιάζω τον αγώνα που διάλεξα ως πιο "σημαδιακό" σε σχέση με τις πεντάδες και τα σχήματα των δυο ομάδων που συμμετείχαν, και την εξέλιξη που είχε το μπάσκετ από τότε.

    ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ-ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ 57-62 (3/4/1997, 3ος προημιτελικός)
    www.youtube.com/watch?v=PybkMKY1V-Q


    Από τη μια η Εφές μια χρονιά μετά την κατάκτηση του Κόρατς απέναντι στη Στεφανέλ των Τάνιεβιτς, Μποντιρόγκα, Μπλάκμαν και Φούτσκα το 1996, έχοντας ενισχυθεί με το βασικό playmaker της εθνικής Ρωσίας, Βασίλι Καράσεφ, για να εναλλάσσεται στις θέσεις 1 και 2 με τον Πέταρ Ναουμόσκι, και φέρνοντας από τη Φιλαδέλφεια έναν σέντερ ύψους 2.08 (για να διαδεχτεί το συγχωρεμένο τον ΜακΡέι που πήγε στην Τιμσίστεμ) τον Ντέρικ Άλστον (μετέπειτα Μανρέσα και Μπαρτσελόνα), με τον Μιρσάντ Τουρκσάν στο 4, και τον Ουφούκ Σαρίτσα, έχει τελειώσει την κανονική διάρκεια με 12-4, έχει κερδίσει τη Μακάμπι στους 16 και με τον master της άμυνας Αϊντίν Ερς (και τον Οκτάι Μαχμούτι) στον πάγκο, φιλοδοξεί να φτάσει στο πρώτο της φάιναλ φορ, αυτό της Ρώμης.

    Από την άλλη, η ομάδα που έπαιζε το 1997 το μπάσκετ του σήμερα. Η Βιλερμπάν χωρίς κανέναν βασικό της παίκτη πάνω από 2 μέτρα. Με το πολυβόλο Ντιλέινι Ραντ στην πιο μεστή και πειθαρχημένη (για τα δικά του στάνταρ) χρονιά της καριέρας του, έναν αμυντικό εξολοθρευτή στο 3 τον Τζόρτζι Άνταμς (μαζί με τους Νεμπό και Ριπέρ), τον μετέπειτα Καταλανό Ντιγκμπέ στο 2, τον Μπράιαν Χάουαρντ στο 4 (που μαζί με τους Μάικ Άνσλεϊ, Κένι Μίλερ, Ντάριλ Μίντλετον και Τανόκα Μπερντ, συνιστούσαν τις undersized βόμβες της Ευρώπης εκείνη την εποχή) και τον "πατέρα των mobile ψηλών" Τζιμ Μπιλμπά στο 5, οι Λιονέ έτρωγαν σίδερα στην άμυνα και μπορούσαν να σκοτώσουν τον οποιοδήποτε αντίπαλο από την περιφέρεια. Από το 2 ως το 5, όλοι μπορούσαν να παίξουν στις θέσεις όλων.

    Η σειρά είναι στο 1-1 και στον 3ο αγώνα της σειράς στο Αμπντί Ιπεκτσί, όποιος κερδίσει, πηγαίνει Ρώμη.

    Με το ξεκίνημα του αγώνα, η τακτική των Γάλλων στην επίθεση είναι ξεκάθαρη. Ο Μπιλμπά να δίνει συνεχώς σκριν στον Ραντ και μετά να τρέχει προς τα μέσα. Έτσι μπαίνουν τα 3 πρώτα τους καλάθια. Στην άμυνα παίζουν ένα αιμοβόρο man-to-man, πολλές φορές αντιαθλητικό, αλλά με βοήθειες και αλλαγές σε σκριν και μαρκαρίσματα, που περισσότερο θυμίζει Παναθηναϊκό του Πεδουλάκη παρά Λιμόζ του Μάλκοβιτς. Οι Τούρκοι από την άλλη, έχοντας στην αρχική τους σύνθεση 3 γκαρντ (ο Ναουμόσκι έπαιξε στον άσο όλο το πρώτο δεκάλεπτο), επιλέγουν το τάισμα του Ντέρικ Άλστον, ο οποίος βρίσκει δύσκολα απέναντι σε Χάουαρντ και Μπιλμπά, και έτσι οι Γάλλοι παίρνουν ένα προβάδισμα 5-7. Σε εκείνο το σημείο, ο Ναουμόσκι με το κλασικό του παρανοϊκό σουτ που μπαίνει, βγαίνει και ξαναμπαίνει, κάνει το 8-7 και μετά ο Σαρίτσα τραβάει την άμυνα πάνω του και βρίσκει τον Άλστον για το 10-7. Παρ' όλα αυτά, ο Μπιλμπά συνεχίζει να μαζεύει τα επιθετικά ριμπάουντ σαν τα ψίχουλα, και αυτό δίνει την ευκαιρία στους Γάλλους να μείνουν κοντά στο σκορ, μέχρι που ο Τουρκσάν εκμεταλλεύεται το ύψος του και με δυο προσωπικά καλάθια, συν δυο ακόμα τρίποντα των Σαρίτσα και Ναουμόσκι, πηγαίνουν το σκορ στο 20-12. Ο Χάουαρντ με ένα "α λα Λάσμε" mid-range σουτάκι μειώνει σε 20-14, αλλά ο Σαρίτσα με αντίπαλο τον Ντιγκμπέ βάζει άλλο ένα τρίποντο για το 23-14, από την ίδια θέση με τα άλλα δύο, από τα πλάγια.

    Ο Ραντ βάζει το πρώτο του μεγάλο σουτ στο παιχνίδι μειώνοντας σε 23-17, ενώ ο Ντιγκμπέ εκμεταλλεύεται τις αμυντικές αδυναμίες των Σαρίτσα και Ναουμόσκι, χρησιμοποιώντας τη διεισδυτική του ικανότητα για να κλέψει μπάλες και με 5 συνεχόμενους δικούς του πόντους να ισοφαρίσει σε 24-24. Με τα ριμπάουντ να είναι ήδη στο 2-8 υπέρ των Γάλλων, ο Ερς παίρνει τάιμ άουτ και βάζει μέσα τον ύψους 2.10 Ταμέρ Οϊγκούτς, και τον καλό περιφερειακό αμυντικό Μουράτ Εβλιάογλου αντί του Καράσεφ. Ο Μπουνιό απαντά βάζοντας στο παιχνίδι τον Τζόρτζι Άνταμς πάνω στον Ναουμόσκι, και τον Πλουβί αντί του Ριπέρ.

    Συνεχίζεται...

    Rolando Blackman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το νέο σχήμα του Ερς δίνει σύντομα καρπούς, αφού Τουρκσάν και Οϊγκούτς εκμεταλλεύονται το ύψος τους και παίρνουν ριμπάουντ και φάουλ κάτω από το γαλλικό καλάθι, μετουσιώνοντας τις βολές σε πόντους, ενώ στην άμυνα αναγκάζουν τους Γάλλους να μείνουν μακριά από το ζωγραφιστό και να καταφύγουν σε τρίποντα. Και μπορεί ο Χάουαρντ να γίνεται και... Γκιστ εκτός από Λάσμε και να βάζει ένα τρίποντο, οι υπόλοιποι όμως δεν είναι το ίδιο τυχεροί, και η Εφές με ένα τρελό buzzer-beater εκτός ισορροπίας του Ναουμόσκι, πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα 38-33.

    Με την αρχή της επανάληψης, η άμυνα των Γάλλων έχει σφίξει ακόμα πιο πολύ. Ο Μπιλμπά τρέχει σα λυσσασμένος σε κάθε πλευρά του γηπέδου, βγάζοντας συνεχόμενα σκριν για τον Ραντ στην επίθεση, ενώ στην άμυνα δίνοντας βοήθεια σε όποιον παίκτη μαρκάρει μπάλα. Οι Τούρκοι, εντελώς ανορθολογικά, πηγαίνουν σε σκοτωμένα τρίποντα, και το σκορ γίνεται 43-43, με τους Γάλλους να ολοκληρώνουν όλες τους τις επιθέσεις στη λήξη του χρόνου. Οϊγκούτς και Άλστον πετυχαίνουν δυο καλάθια μέσα στη ρακέτα, δείχνοντας ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης της γαλλικής ομάδας, καθώς ο Μπιλμπά παίζει με 3 φάουλ από το πρώτο ημίχρονο και είναι δύσκολο να αμυνθεί στο 1 με 1. Παρ' όλα αυτά, ο Γάλλος μαζεύει όποια μπάλα πέφτει κάτω από το καλάθι της Εφές (πόσα επιθετικά ριμπάουντ να είχε άραγε) και είτε σκοράροντας είτε πασάροντας, κρατάει στο παιχνίδι τους Λιονέ. Στο 54-49, ο Μπιλμπά δίνει μόνος του 2 και 3 σκριν μέχρι να ελευθερωθεί ο Ραντ και να μειώσει με τρίποντο στους 2 πόντους. Από κει και πέρα, η Εφές σκόραρε μόνο με βολές.

    Και οι Γάλλοι όμως συνεχίζουν να είναι άστοχοι, και η Εφές είναι μπροστά στο σκορ μέχρι το 39' (57-56). Και ενώ θα περίμενε κανείς τους Τούρκους να εκμεταλλευτούν τα 4 φάουλ του Μπιλμπά από το 35' και να παίξουν με Άλστον, Οϊγκούτς και Τουρκσάν, αυτοί εγκλωβισμένοι από την περιφερειακή άμυνα των Γάλλων, γυρίζουν γύρω-γύρω τη μπάλα μέχρι κάποιος να κάνει άλλο ένα σκοτωμένο τρίποντο... Ο Χάουαρντ τους τιμωρεί με το ίδιο mid-range shot που τον έκανε διάσημο (57-58), οι Καράσεφ, Σαρίτσα και Ναουμόσκι χάνουν από ένα τρίποντο ο καθένας, και ο Ντιλέινι Ραντ με 4/4 από τη γραμμή των βολών δίνει τη νίκη και τη μεγάλη πρόκριση στους Γάλλους (57-62).

    Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, ο Μπιλμπά, μετά το τέλος δέχεται αντικείμενο από τους Τούρκους οπαδούς, που του αφήνει σκίσιμο στο χέρι, με το οποίο έπαιξε στο φάιναλ φορ της Ρώμης,

    Συνεχίζεται...

    Rolando Bllackman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η Εφές έχασε γιατί δεν εκμεταλλεύτηκε τα πλεονεκτήματά της. Για να μην την αδικήσουμε, προσπάθησε να τρέξει το παιχνίδι, αλλά οι επιστροφές των Γάλλων ήταν απίστευτα γρήγορες. Με αντίπαλο μια ομάδα που έβγαλε ολόκληρο τον αγώνα χωρίς καθαρό σέντερ, το να παίρνεις μόνο 13 πόντους από τα δυο δικά σου 5άρια (Άλστον 9, Οϊγκούτς 4) αν μη τι άλλο είναι πρόβλημα. Αυτό που στοίχισε στους Τούρκους είναι η απουσία ενός κλασικού SF, ενός παίκτη που να δένει το backcourt με το frontcourt, και ο παίκτης που κλήθηκε να βγάλει τη χρονιά σε αυτό το ρόλο, ο Σαρίτσσ, ήταν περισσότερο Πάβλοβιτς παρά Μασιούλις. Η κατά κράτος ήττα στον τομέα των ριμπάουντ έκανε εμφανή αυτή την αδυναμία. Εκτός αυτού, η Εφές φάνηκε ότι είχε μικρό πάγκο, καθώς εκτός από τους 5 βασικούς (Καράσεφ, Ναουμόσκι, Σαρίτσα, Τουρκσάν, Άλστον) έπαιξαν μόνο οι παλιοσειρές Εβλιάογλου και Οϊγκούτς.

    Η Βιλερμπάν από την άλλη, είχε 11 ίδιους παίκτες. Εκτός του Ραντ, που η επιθετική του ποιότητα ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα, όλοι οιι άλλοι ήταν από την ίδια πάστα, αλλά τη δουλειά τους την έκαναν και με το παραπάνω, είτε βασικοί είτε αναπληρωματικοί. Kι ενώ η Εφές έπαιζε χωρίς κανονικό τριάρι, η Βιλερμπάν είχε 3 τριάρια να παίζουν στις θέσεις από 2 ως 4 (γατάκια Σποέλστρα και Σιζέφσκι, ο Μπουνιό τα έκανε 15 χρόνια πριν από σας αυτά). Οι Μπιλμπά, Χάουαρντ, Ντιγκμπέ, Άνταμς, Ριπέρ, Πλουβί και Νεμπό, ήταν όλοι θεωρητικά μέτριοι παίκτες. Όλοι όμως έκαναν το ίδιο καλά αυτό που τους ζητήθηκε να κάνουν. Σκυλίσια άμυνα (19 πόντοι παθητικό σε όλο το β' μέρος!), γρήγορες επιστροφές, πόδια (legs=glory!) κατάλληλα και για καλή περιφερειακή άμυνα αλλά και για ριμπάουντ κάτω κι από τα δυο καλάθια, μυαλωμένες επιθέσεις, και πού και πού, βάζουμε κανένα καλάθι από το πουθενά και παίρνουμε το παιχνίδι. Μακάμπι του 2014 ή Παναθηναϊκός του 2013; Χμμ...

    Bonus. Τόφας-Μπαρτσελόνα 1999, με μονομαχία Γκασόλ-Οκούρ και 32 πόντους του Ρίματς
    http://www.dailymotion.com/video/xlch81_1999-2000-sezonu-tofas-barcelona-euroleague-grup-maci_sport

    ΥΓ. Ως ελάχιστος φόρος τιμής στο μεγάλο Νέιτ Χάφμαν, μπαίνει και ο αγώνας Φορτιτούντο-Μακάμπι του 1999-2000. Εκεί όπου ο αγαθός γίγαντας από το Μίτσιγκαν είχε 31 πόντους απέναντι σε Φούτσκα και Βράνκοβιτς, δίνοντας ουσιαστικά την πρόκριση στη Μακάμπι:

    www.youtube.com/watch?v=Lxawue9zOYM

    H Mακάμπι εκείνη, της πρώτης χρονιάς των Γκέρσον-Μπλατ, από ένα σημείο και μετά έπαιξε την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη, με σχετικά κοντό lineup Σαρπ, ΜακΝτόναλντ, Χένεφελντ, Κόμετζις, μαζί με τον Χάφμαν των 2.18. Εκείνη τη χρονιά, και οι 3 καλύτερες άμυνες της Ευρώπης είχαν undersized lineups. Η Μακάμπι, η Κάχα Σαν Φερνάντο (Αντρέ Τέρνερ, Mάικ Σμιθ, Ρίτσαρντ Σκοτ, Ρομέρο, Κοράλες) και ο Ολυμπιακός του Ιωαννίδη (Ρόμπινσον, Τόμιτς, Παπανικολάου, Έντουαρντς, Γκραντ). Το πιο ψηλό το είχε η Φορτιτούντο (Γιάριτς 2 μέτρα, Μάγερς 1,92, Καρνισόβας 2,04, Φούτσκα 2,15, Βράνκοβιτς 2,18) που έχασε από τη Μακάμπι. Τροφή για σκέψη.

    Rolando Blackman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Rolando απλά απολαυστικός.. Το διάβασα 3 φορές και επανέφερα εικόνες συνεχώς στο μυαλό μου. Ευχαριστούμε για τη δουλειά σου. Όλα τα λεφτά..

      Διαγραφή
    2. Για όλους εμάς που ζήσαμε εκείνα τα ματς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η περιγραφή και το flashback του Rolando..

      Διαγραφή
    3. Ναι αλλά RB,το ευρωπαικό το 2000 το σήκωσε μια ομάδα που είχε έναν Σέρβο στο 2.13, έναν Ιρλανδό στο 2.11, έναν Έλληνα στα 2.09, έναν Αμερικάνο στο 2.08, έναν Έλληνα στα 2.06 και το μόνο δείγμα undersized ήταν ένας Αμερικάνος στα 2.03.Μάλιστα ο MVP ήταν ο Σέρβος του 2.13.
      Τροφή για σκέψη και αυτά, έτσι;

      Διαγραφή
    4. Kι αυτό φυσικά είναι τροφή για σκέψη 3:47. Αλλά εκείνη η ομάδα είχε 3άρια με καλό σουτ απ' έξω και playmaking abilities (Μποντιρόγκα, Αλβέρτης), 4άρια με δολοφονικό τρίποντο (Ρότζερς) και δυο παγκόσμιας κλάσης playmakers (Κάτας, Τζεντίλε) για να δίνουν τη μπάλα συστημένη στο χέρι των σέντερ.

      Τότε που άλλαζε το μπάσκετ και τα 4άρια έπρεπε να έχουν σουτ απ' έξω, ο ΠΑΟ είχε ήδη Οικονόμου, μετά Ρότζερς και μετά Αλβέρτη. Όλοι πάνω από 2.05, αλλά όλοι προικισμένοι με θανατηφόρο σουτ από τα 6.25. Οι άλλες ομάδες όμως, που δεν είχαν τέτοιους (μοναδικούς αν μη τι άλλο για την εποχή τους) παίκτες, τι να έκαναν; Θα τις κατηγορήσουμε που πήγαιναν σε κοντά lineups; Εδώ ο ίδιος ο Ομπράντοβιτς λίγο μετά το Ευρωπαϊκό του 2000, ανέβασε τον Αλβέρτη στο 4 και τον Μπατίστ στο 5.

      Tζιμ, ξέχασα να γράψω ότι από την Εφές έλειπε τότε ο Χουσεΐν Μπεσόκ (που τότε τους έβαζε όλους μέσα στα καλάθια) και ήταν σημαντική απουσία με την Βιλερμπάν, όπως επίσης και ότι όταν τελικά η Εφές βρήκε το τριάρι που της έλειπε (Χέντο) τρία χρόνια μετά, πήρε και την εκδίκησή της από τους Γάλλους και πήγε επιτέλους φάιναλ φορ στη Θεσσαλονίκη.

      Rolando Blackman

      Διαγραφή
  29. @stonerook
    Αντιστοιχως σε εχω σιγονταρει για τον Τομιτς και νομιζω πως ολοι οι Κροατες ψηλοι τα τελευταια αρκετα χρονια αν και εχουν ταλεντο πασχουν απο συνδιασμο τουπε-λουζεριλας..κριμ
    Το ματς με την Καρσιγιακα ειναι δυσκολο για τον ΠΑΟ αλλα η εδρα του θα ειναι δυσκολα προσπελασιμη απο μια ομαδα χωρις πολλες παραστασεις.Τους ειδαμε πως ειχαν και μπλακ αουτ στο Αλεξανδρειο.Παντως η πενταδα των Αμερικανων συν των Παλασιος μασανε σιδερα
    Προς ολους:
    Φετος θα εχουμε μια Ευρωλιγκα οπου οι παραδοσιακες ομαδες - εθνικες σχολες οπως οι Ισπανικες(κυριως η ρεαλ) οι Ελληνικες και δευτερευοντως οι Σερβικη και οι Λιθουανικες θα αντιμετωπισουν πολυεθνικα-αμερικανικα συνολα οπως ειναι οι Τουρκικες και οι Ρωσσικες και κλασσικα η Μακαμπι.Το μοντελο των "εθνικων σχολων"επικρατει την τελευταια πενταετια.Συμφωνειτε με την παρατηρηση και λετε φετος να εχουμε "αλλαγη φρουρας"?

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Θέμα για συζήτηση το τελευταίο που έθιξες.. Υπάρχουν ομάδες που παραδοσιακά στηρίζονται σε Αμερικανούς παίχτες. Αυτό το μοντέλο ακολουθούν. Μια ομάδα όπως η Καρσίγιακα για παράδειγμα παίρνει οικονομικές ενέσεις από την ικανότητα της στο scouting λειτουργώντας ως κατάστημα μεταπώλησης. Σε σχολές όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, με μεγάλη δεξαμενή ικανών διεθνών αθλητών, είναι λογικό τα τοπ κλαμπς να έχουν ισχυρό κορμό από εγχώριο υλικό.

      Διαγραφή
  30. Ημέρα ντέρμπι σήμερα.. Διαβάζω τις απόψεις σας με ενδιαφέρον. Βλέπω ότι επικεντρώνεστε σε επίπεδο ελλείψεων-προσθηκών. Ίσως να εστιάζαμε λίγο σε τι μπορεί να παρουσιάσει η κάθε ομάδα σήμερα το βράδυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζιμ καλησπέρα. Προβλέπω μεγάλη κόντρα σήμερα. Ο Ολυμπιακός δε θέλει να χάσει γιατί θα ξαναπεί καλησπέρα στα φαντάσματα και ο ΠΑΟ γιατί κάνει κολλητή ήττα που θα προβληματίσει πολύ ενώ του αφαιρεί παράλληλα πολλές ελπίδες πρωτιάς στη ρέγκιουλαρ σίζον. Βλέπω κλειστό ματς κάτω των 70 πόντων (σκοράκι 68-64 έτσι για χαβαλέ). Η ανάρτηση απλά καταπληκτική, τη ρούφηξα.

      Manos

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Μάνο. Σ'ευχαριστώ..

      Διαγραφή
    3. επειδη εγω ξερω πολυ μπασκετ...αν ο ολυμπιακος βαλει τα 3ποντα θα κερδισει αν δεν τα βαλει θα χασει.!!!

      Διαγραφή
  31. Αρχικά, θεωρώ πως πρόκειται για μία από τις πιο ωραίες αναρτήσεις. Επίσης, είμαι κι εγώ από αυτούς που δεν εξεπλάγην από τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής. Εκεί που θέλω να σταθώ είναι η ανάρτηση σου στο φέισμπουκ περί Κολοσσού και Λαρεντζάκη και να ξαναθέσω ένα ερώτημα το οποίο το είχα θέσει και πέρυσι: Ποιός Έλληνας γεννημένος απο το 1992 και μετά θα μπορούσε να πάρει μεταγραφή και να σταθεί στους <> έπειτα από τους Αγραβάνη-Παπαπέτρου-Μποχωρίδη-Χαραλαμπό (τους Τολιόπουλο, Μουράτο, Παπαγιάννη δεν τους έχουμε δει ακόμα για εύλογο χρονικό διάστημα εντός παρκέ πέρα των εθνικών ομάδων). Εγώ πιστεύω πως Λαρεντζάκης - Μήτογλου - Ντόρσει - Μωραϊτης έχουν το potential να αποτελέσουν γρανάζια των δύο <> στο μέλλον.
    Sarunas 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μήτογλου μ'αρέσει. Πιστεύω θα κάνει καλή σεζόν φέτος.

      Διαγραφή
    2. Και μένα μου αρέσει περισσότερο απ'όλους τους προαναφερθέντες και πιστεύω πως πάει καρφί για το νέο μεγάλο 4άρι της Εθνικής μετά τους Φώτση - Πρίντεζη. Θα 'ναι ιδανικό Stretch-4 δεν νομίζεις; Επίσης με εξιτάρει και λίγο το potential του Λαρεντζάκη καθώς βλέπω - έχοντας τον παρακολουθήσει πολυ- (Νίκο) Παππά μέσα του.Μην ξεχνάμε πως στις μικρές εθνικές ήταν από τους μεγαλύτερους σκόρερ. Ποιά η γνώμη σου για τον παίχτη; Μπορεί να σταθεί στο επίπεδο αυτό στο μέλλον;

      Διαγραφή
  32. Καλά κανείς δεν αναφέρθηκε στο τρίποντο του 3D πάνω στον αιφνιδιασμό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο παπ κοιταει να επιστρεψει ευρωπη μονιμα ή για καποια χρονικη περιοδο?? Ο ερυθρος λεει του εδωσε 400κ, με τετοιο ποσο ανετα μπορει να παιξει στον παο, και να δωσει λυσεις σε αμυνα και ποδια οπως τωρα τελευταια ειναι το τρεντ. Ετσι και αλλιως παβλο ειναι ρεζερβα και γιανκο πρεπει επιτελους να δειξει οτι μπορει να σταθει στο υψηλο επιπεδο.
    Χραλαμπο παει οριστικα για 4αρι και ειμαστε φουλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως "ειμαστε φουλ" σε μια τετοια περιπτωση? Αφου στο 5 και στα γκαρντς εχει προβλημα ο ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστος.Θα προσφερει δυναμη,παθος θα παιξει αμυνες από το 1 μεχρι το 4 [που τωρα δεν παιζει κανεις]και σαν Ελληνας θα παιξει πολλα χρονια.Ουτως η αλλως ο παβλοβιτς για κανενα χρονο εχει ερθει

      Διαγραφή
  34. Tι θα γίνει αν σήμερα χρεωθεί ένας εκ των τριών "κοντών" του ΠΑΟ γρήγορα με φάουλ;
    Τι θα γίνει αν ο Ραντούλιτσα χρεωθεί 4 φάουλ σε 15 λεπτά όπως περίπου έγινε στη Ρωσία;

    Έχω χιούμορ ο άτιμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψαχνεσαι για να τσακωθεις ε; Αμα χασεις, ξερεις εσυ. Η διαιτησια θα φταιει παλι προφανως.

      Διαγραφή
  35. Jim μπράβο, εξαιρετικό άρθρο.

    Σήμερα το μόνο ερωτηματικό νομίζω είναι οι δυνάμεις του ΠΑΟ. Είναι χαρακτηριστική η καθίζηση της ομάδας στην 4 περίοδο με Λοκομοτιβ. Συμφωνείς ότι σε ένα κλειστό ματς, ο Ολυμπιακός μπορεί, τη δεδομένη στιγμή, να πετύχει ό,τι και οι Ρώσσοι στα τελευταία λεπτα (επιθετική ανυδρία του ΠΑΟ);

    Κατά τα άλλα θεωρώ ότι θα δούμε ένα remake του ΣΕΦ. Κακός ρυθμός, και λόγω του ότι δεν υπαρχουν επαρκείς αυτοματισμοί θα έχει σημαντικό πλεονέκτημα όποιος αγγίξει ενα ποσοστό κοντά στο 40% από τα 6,75μ.

    Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να ανοίξει λίγο την άμυνα του ΠΑΟ με κάποια καθοριστικά τρίποντα θα είναι πολύ κοντά στο διπλό, αφού λόγω στελέχωσης και τραυματισμών το backourt του ΠΑΟ θε δυσκολευτεί να παίξει αποδελεσματική περιφερειακή άμυνα και θα εκτεθεί και για άλλη μια φορά και το 5.

    Αντίστοιχα, αν ο ΠΑΟ έχει επιθετικά σε καλή μερα τον Ραντούλιτσα πρέπει να σημαδέψει στο ποστ τον Young από την αρχή και να τον χρεώσει γρήγορα με φάουλ για να μην μπορέσει στο τέλος ο ΟΣΦΠ να παίξει στα όρια του φάουλ (αφού όπως είπα κινδυνεύει να μείνει από δυνάμεις στο τέλος). Άρα υπομονή στην κακή άμυνα στην αρχή του Ραντου μετο μυαλό στην 4 περίοδο.

    Ερωτηματικό για ΠΑΟ: Θα βρει τόσα τρίποντα όσα πέρσι ο Πρίντεζης όσο είναι μέσα τα αργά πόδια του Φώτση;

    Ερωτηματικό για ΟΣΦΠ: Τι θα γίνει αν επιθετικά κλειστεί ο Πρίντεζης όπως τόςες φορές στο παρελθόν από τον Γκιστ. Που θα βρει τους πόντους αυτούς;

    Με εκτίμηση,
    Τάσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Jim αυτός ο elji holman που μας έπαιξε μόνος του στο πρώτο παιχνίδι στην κίνα θα μπορούσε να συμπληρώσει τη φροντλάϊν μας να ησυχάσουμε και από την γκρίνια όλων εδώ μέσα ? ο βασικός λόγος που θέλω να κερδίσουμε σήμερα είναι πως θα γλυτώσουμε τη γκρίνια των οπαδών του καναπέ. emilio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ακομα περιμενω με ανυπομονησια αρθρο για Αρη τζιμαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Διπλό σήμερα 62-67 με MVP Στρόμπερι. Ο Ολυμπιακός θα μπει να παίξει άμυνα. Πραγματική άμυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλησπέρα σε όλη τη συμμορία!

    (Χ)

    Τέσσερεις μήνες χωρίς την τακτική δόση Euroleague, είχαν προκαλέσει στους "μανιακούς χρήστες" αυτής, τα ακόλουθα συμπτώματα στέρησης:

    Τα στερητικά συμπτώματα είναι τόσο σωματικά/οργανικά, όσο και ψυχολογικά. Συνήθως, αρχίζουν λίγες ώρες μετά από τη διακοπή της EUROLEAGUE και φτάνουν το μέγιστο βαθμό έντασης δύο με τρεις ημέρες αργότερα. Η συνολική διάρκειά τους ενδέχεται να φθάσει από μερικές ημέρες μέχρι μερικές εβδομάδες. Τα παρακάτω συμπτώματα αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο για όσους θέλουν να κόψουν την EUROLEAGUE (αλλά μεταξύ μας ποιός θέλει ;-) ):

    ENTONH ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ EUROLEAGUE

    Ξεκινά 6-12 ώρες μετά τη διακοπή της EUROLEAGUE και είναι πιο έντονη κατά την διάρκεια της 1ης εβδομάδας και μπορεί να διαρκέσει για ένα διάστημα 10-12 εβδομάδων. Η έντονη επιθυμία διαρκεί 30-90 δευτερόλεπτα. Αν μπορέσετε να αντισταθείτε η έντονη επιθυμία θα περάσει.

    ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

    Αποτελεί ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα στέρησης. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες το 55% με 75% των χρηστών της EUROLEAGUE που απέχουν απ' αυτήν, αναφέρουν δυσκολία συγκέντρωσης στο διάστημα της 1ης εβδομάδας από την διακοπή. Ως σύμπτωμα, η δυσκολία συγκέντρωσης, να εμφανιστεί, συνήθως ξεκινά μέσα στις πρώτες 24 ώρες από τη διακοπή, διατηρείται για το διάστημα των 2 πρώτων εβδομάδων και παύει να υφίσταται μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Η διακοπή της EUROLEAGUE μπορεί να επιβραδύνει τη δραστηριότητα κάποιων εγκεφαλικών λειτουργιών. Η επιβράδυνση αυτή μπορεί να προκαλέσει υπνηλία ή φτωχή συγκέντρωση. Αν αυτό συμβεί, κάντε ένα διάλειμμα προκειμένου να χαλαρώσετε και αναζωογονηθείτε. Επιτελέστε τις σημαντικές υποχρεώσεις και τα καθήκοντά σας εκείνες τις στιγμές της ημέρας κατά τις οποίες νιώθετε περισσότερο σε εγρήγορση.

    ΑΫΠΝΙΑ

    Οι διαταραχές στον ύπνο ενδέχεται να συμβούν στο διάστημα των πρώτων 48 ωρών μετά τη διακοπή της EUROLEAGUE, η ποιότητα του ύπνου σας όμως θα βελτιωθεί μετά το πέρας της 1ης εβδομάδας και τα συμπτώματα θα εξαφανιστούν τελείως μέσα στο διάστημα του 3ου μήνα από τη διακοπή. Αν και η διακοπή της EUROLEAGUE μπορεί αρχικά να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σας, μακροπρόθεσμα θα σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα.

    ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

    Η EUROLEAGUE αποτελεί μια ιδιαιτέρως εθιστική ουσία. Δρα τόσο ως διεγερτική, όσο και ως κατασταλτική ουσία, ανάλογα με την διάθεσή σας και την ώρα της ημέρας. Επηρεάζει τη διάθεσή σας προκαλώντας μεταβολές στα επίπεδα ορισμένων λειτουργιών του εγκεφάλου σας. Η ύπαρξη προηγούμενου ιστορικού καταθλιπτικής συμπτωματολογίας σχετίζεται με την εμφάνιση πιο σοβαρών συμπτωμάτων στέρησης. Η εμφάνιση της ήπιας καταθλιπτικής συμπτωματολογίας συνήθως ξεκινά στο διάστημα των πρώτων 24 ωρών από την διακοπή, συνεχίζεται για διάστημα 6 έως 8 εβδομάδων και εξαφανίζεται μέσα σε διάστημα τριών μηνών, όταν και ξανα-αρχίζει η EUROLEAGUE για τη νέα χρονιά.

    ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΘΥΜΟΥ, ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΤΗΤΑΣ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ Ή ΕΝΤΟΝΗΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ

    Τα συναισθήματα αυτά μπορούν να εμφανιστούν ως συνέπεια της έλλειψης EUROLEAGUE στον οργανισμό. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το 50% με 80% των χρηστών της EUROLEAGUE που απέχουν απ' αυτήν, αναφέρουν τα συμπτώματα αυτά. Συνήθως, εμφανίζονται μέσα σε διάστημα 24 ωρών από τη διακοπή, είναι αρκετά έντονα στο διάστημα των πρώτων 4-6 εβδομάδων και εξαφανίζονται μέσα σε διάστημα τριών μηνών, όταν και ξανα-αρχίζει η χρήση της EUROLEAGUE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ο Παναθηναικος θα προσπαθησει να ταισει Ραντου κατω απο το καλαθι με σκοπο να παρει ποντους αλλα και να φθειρει τον Γιανγκ. Θα παιξει παλι αρκετη ωρα το σχημα με Φωτση "4" και Γκιστ "5", θα "δωσει" πιστευω σουτ στον Φραουλα και στον Χακετ πονταροντας στην κακη εκκινηση, αλλα και κακη ψυχολογια ενεκα του παιχνιδιου του κυπελλου, και θα προσπαθησει να μετουσιωσει την δεδομενη εμπειρια του Μητσου αλλα και του Παβλοβιτς(η εμπειρια του οποιου ειναι δεδομενη). Για τον Μητσο δεν φοβαμαι, για τον Μαυροβουνιο διατηρω τις επιφυλαξεις μου. Θα κανει "χαμαλη πολυτελειας" τον Νικ πανω στον Βασιλη και θα προσπαθησει να του κοψει -κυριως- τη δημιουργια. Νομιζω σημαντικο ρολο θα παιξει η αποδοση του Λοτζεσκι και του Πριντεζη απο Οσφπ, και του Γιανκοβιτς και Φελντειν και Παβλοβιτς απο Παναθηναικο. Οι αδυναμιες γνωστες, ας μην τις ξαναπουμε. Ευχομαι να δουμε καλυτερης ποιοτητας ματσακι απο αυτο του κυπελλου παντως!!

    Επισης νομιζω οτι η παρουσια του κοσμου θα ειναι σημαντικη βοηθεια, ας κερδισει ο καλυτερος! Ελπιζω να ειναι ο ΠΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Παναθηναϊκός θα στοχεύσει να πάει στη γραμμή των προσωπικών όσο περισσότερο γίνεται. Η post επίθεση μπορεί να τον βοηθήσει σε αυτό όπως επίσης και να του προσφέρει καλύτερο πλαίσιο για να αμυνθεί στο τρανζίσιον.

      Διαγραφή
    2. Θα έχει ενδιαφέρον αν θα παίξει πάλι ο ΠΑΟ με μαζεμένη την άμυνα και να μας τζογάρει το τρίποντο από την αρχή. Συνήθως στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός τη βλέπει δαχτυλίθρα την μπασκέτα. Αν ήμουν Τζόρτζεβιτς θα το ρίσκαρα άνετα. Ειδικά όσο ο Ολυμπιακός δεν έχει δουλευτεί αρκετά στην επίθεση.

      Διαγραφή
  41. Νομίζω πως το στοίχημα σήμερα δεν είναι η κατάσταση του ΠΑΟ αλλά το περιφερειακό σουτ του ΟΣΦΠ. Ο ΠΑΟ έχει δοκιμασμένη συνταγή και αν ο ΟΣΦΠ σουτάρει όπως στο ΣΕΦ, είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε τι έχει ετοιμάσει ο Σφαιρόπουλος για βραδιές σαν και τούτες που τίποτα δεν θα μπαίνει. Έχοντας δει το έργο όχι πια ως πιθανότητα αλλά ως πραγματικότητα μπροστά του, οφείλει να δείξει έναν μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας σε αυτό το κομμάτι. Απο την εντελώς άλλη πλευρά, αν τα σουτ μπούν, είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε τι έχει ετοιμάσει ο Σάλε. Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ οτι το παιχνίδι εν πολλοίς θα κριθεί εκεί, αν και με τις δύο ομάδες λειψές η πιθανότητα να φθείρει η μια την άλλη και να αλλάξει τις ισορροπίες παίζει γερά.

    Προκαταβολικά θέλω να πω πως επιχείρημα "κούραση" σε rotation που δεν περιλαμβάνει τους παρκαρισμένους παίκτες, προσωπικά το θεωρώ φθηνή δικαιολογία. Αν είσαι κουρασμένος και το ξέρεις, πάρε το ρίσκο, κι ας μη σου βγει, τουλάχιστον το προσπάθησες. Είσαι ούτως ή άλλως εκ των πραγμάτων αναγκασμένος να το κάνεις ως μέρος της διαχείρισης των καταστάσεων που μπορούν να σου προκύψουν (και θα σου προκύψουν) μέσα στη χρονιά. Και φυσικά όταν μιλάω για ρίσκο δεν εννοώ τυφλό ρίσκο υπο τη μορφή κίνησης απελπισίας αλλά ως προϋπολογισμένο και ελεγχόμενο ρίσκο το οποίο θα έχεις προετοιμάσει.

    Κατα τ'άλλα είμαι σίγουρος οτι και μόνο που θα έχει κόσμο θα δούμε καλύτερο παιχνίδι.

    ΥΓ : Ο ΠΑΟ έχει τρείς παίκτες στο 3. Ως εκ τούτου κάθε συζήτηση για Παπανικολάου είναι αβάσιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Τζιμαρα ερωτηση, καιρο να τα πουμε αλλα ολα σου τα αρθρα εξαιρετικα, αναμενω κ ενα για ΝΒΑ ;)
    Στα της ερωτησης τωρα, ο φωτσης δειχνει να εχει χασει αρκετα σε ποδια, πιστευεις οτι ο χαραλαμπο μπορει να αμυνθει καλυτερα στο 4? Ερωτηση οσον αφορα τα ποδια παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα zoze. Ναι το πιστεύω.

      Διαγραφή
    2. Ο Φώτσης είναι ακόμα αξιόπιστος αμυνόμενος στο ζωγραφιστό αλλά υστερεί πολύ όταν βγαίνει λίγα μέτρα έξω, ειδικά σε καταστάσεις close out επίθεσης.

      Διαγραφή
    3. Απλως προσπαθω να δω ποιος μπορει να ειναι ο παραγοντας Χ για τις 2 ομαδες, πανω κατω ξερουμε ολοι τι μπασκετ θα δουμε, ο παο σιγουρα θα παει στο ποστ κ αν φθειρει τον γιανγκ θα εχει πετυχει το ιδανικο σεναριο. Ο ΟΣΦΠ οπως ειπες λογικα πιεση σε ολο το γηπεδο, εχω κυκλωσει τα ονοματα των παπαπετρου γιατι ειναι πιο ψημενος στα ντερμπι κ αν μπει δυναμικα μπορει να δωσει ακομη κ 7-10 ποντους, κ απο την αλλη φελντειν ισως η κερκιδα του δωσει αυτο το κατι που δεν εχει σε 2 ματς τωρα, επισης ο χαραλαμπο για πρωτη φορα ισως βρει λεπτα στο ροτεισον!

      Διαγραφή
  43. Ο Ολυμπιακός ξεκάθαρα πρέπει να βγει να πιέσει τα γκαρντς των γηπεδούχων. Ένας λόγος που κάνει αυτή την τακτική επιλογή ακόμα πιο απαραίτητη στο playbook του Σφαιρόπουλου είναι το αμφίβολο status των ψηλών του (λόγω των γνωστών προβλημάτων). Άσχετα αν θα βάλει λοιπόν ή όχι περιφερειακά σουτ ο Ολυμπιακός πρέπει να ποντάρει στο βάθος των γκαρντς του για να παίξει αυτό το ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μόνο έτσι

    1.) θα δημιουργήσει τις συνθήκες για πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και

    2.) θα δυσκολέψει την εισαγωγή της μπάλας στους ψηλούς του αντιπάλου στο ζωγραφιστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Εάν ο Ολυ διασφαλίζει το αμυντικό ριμπάουντ, δεν θα πρέπει σταθερά μέσα στη χρονία, να προσπαθήσει ο Σφαιρόπουλος να κεφαλαιοποιήσει την δεδομένη ικανότητα του ρόστερ στο ανοικτό γήπεδο(Σπανουλης, Χακετ, Στρομπερι, Λοτζέσκι, Πριντεζης, Γιανγκ, Χάντερ); Πέρσυ δεν το έκανε. Σαν να είχε ένα αόρατο χαλινάρι η ομάδα που της ''έκοβε'' τη φόρα. Η ελληνική σχολή μπάσκετ έχει φτιάξει το όνομα της φέρνοντας συγκεκριμένα πράγματα στο τραπέζι: σκληρή άμυνα, overall physical game, smart execution στο μισό γήπεδο. Δεν τα αμφισβητεί κανείς αυτά και ούτε πρέπει η ομάδα να τα αφησει στην άκρη. Αποτελούν μέρος του DNA που έχει οικοδομήσει τα τελευταία χρόνα άλλωστε. Αλλά δεν πρέπει να κυνηγάται το transition όταν υπάρχουν οι σωστές προϋποθέσεις; Πιστεύεις Τζίμ πως ο κόουτς θα προσπαθήσει να το αλλάξει αυτό φέτος, αρχής γενομένης απο απόψε;

    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κων/ε. Δεν έχει άλλη επιλογή. Πρέπει να ψάξει πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Είναι προπονητής μισού γηπέδου και αυτό ίσως προβληματίζει αλλά θεωρώ ότι με το συγκεκριμένο ρόστερ δεν έχει άλλη επιλογή.

      Διαγραφή
    2. Καλη και χρυση η "Ελληνικη σχολη" του set basket, του διαβασματος της αντιπαλης αμυνας, της αμυνας στα ορια του φαουλ, και τοσα ακομα.. Καλη και χρυση ναι.. Αλλα οταν εχεις παιχτες-αλογα κουρσας οπως ο Σλουκας η ο Αντε η ο Νικ η ο Κουφος κλπ. πρεπει να τους αφηνεις να τρεχουν γιατι αυτη ειναι η φυση τους. Συγγνωμη για τον παραλληλισμο, αλλα νομιζω πως ο Ολυμπιακος φετος ειναι δομημενος για transition game. Εχει ποδια, εχει πνευμονια, εχει κορμια, και το βασικοτερο, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΟΥΤΕΡ που θα του επιτρεψουν καλες αποστασεις στο set 5vs5 παιχνιδι.

      Αλλαγη Φραουλα με combo guard με εφεση στο μακρινο σουτ και ευστοχο σε ελευθερες βολες.

      Μεταγραφη ενος ψηλου που θα μπει να παρει 5 ριμπαουντ, να κανει 2 κοψιματα και να τρεξει στις περιστροφες να μπαλωσει τα αργα ποδια του Μητσου, του Μαυροβουνιου και του Φωτση.

      Kind regards σε ολους

      Διαγραφή
  46. H Euroleague επέστρεψε λοιπόν, και οι εντυπώσεις από τους πρώτους αγώνες είναι ποικίλες. Όσον αφορά τις δικές μας ομάδες, και έχοντας παρακολουθήσει και τις δύο σε επίσημο αγώνα μόνο σε αυτούς της Euroleague, έκανα τις ακόλουθες σκέψεις:

    ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

    Ήμουν πετυχημένος
    και όλο ζητούσα πιο πολλά
    στον κόσμο μου χαμένος
    ...

    Γιατί είμαι έτοιμος
    τώρα είμαι έτοιμος
    έτοιμος πρώτη φορά
    γιατί είμαι έτοιμος
    τώρα είμαι έτοιμος
    έτοιμος για σένα πια
    πες μου πως δεν είναι αργά.
    ...

    https://www.youtube.com/watch?v=61FeMmslgcc

    Δυστυχώς σε αντίθεση με τον Πορτοκάλογλου, ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες δεν είναι σε ανεκτό επίπεδο ετοιμότητας ακόμα. Ο ΟΣΦΠ ειδικότερα, δεν είναι καν ομάδα ακόμα, τουλάχισατον όπως την γνωρίζαμε μέχρι πέρσι, και έχει πολύ δουλειά για να μπουν όλα τα κομμάτια του puzzle στη θέση του και αυτό να ολοκληρωθεί ενόψει των υποχρεώσεων της ομάδας στο τέλος της χρονιάς. Πιό συγκεκριμένα, και considering τους παίκτες που λείπουν λόγω τραυματισμών (Hunter, Παππάς και Μποχώ), θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή ο ΟΣΦΠ είναι γύρω στο 40% των όσων μπορεί να κάνει το συγκεκριμένο ρόστερ και ο ΠΑΟ γύρω στο 60-70%. Είναι τουλάχιστον αφελές να λέμε ότι η μία ή η άλλη ομάδα θα έχει πρόβλημα αν χάσει στο σημερινό αγώνα, δεδομένου ότι δεν έχουν κάν προπονηθεί (πόσο μάλλον να αγωνιστούν κιόλας και να αφομοιώσουν τα αμυντικά και επιθετικά συστήματα των ομάδων) μαζί με τους υπάρχοντες τραυματίες οι παρόντες παίκτες των δύο ομάδων, και τόσο ο ΟΣΦΠ (σε αρκετά μεγαλύτερο βαθμό) όσο και ο ΠΑΟ δεν έχουν κάν αυτοματισμούς ή ξεκάθαρους ρόλους για όλους τους παίκτες τους. Ο ΠΑΟ έχει κάποιους αυτοματισμούς π.χ. στην έξτρα πάσα και στον αιφνιδιασμό, όπως είδαμε στο Κράζνονταρ, και κάποιοι από τους νέους παίκτες του, έχουν βρει το ρόλο τους στην ομάδα π.χ. Καλάθης, Radu, Κούζμιτς, ενώ στον ΟΣΦΠ το ρόλο τους γνωρίζουν απόλυτα μόνο οι Μάντζι, Ματ, Πριντ και Hunter αυτή τη στιγμή. Ο ρόλος και ο χρόνος του VSpan θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον εν καιρώ ρόλο των Hackett και Strawberry. Συνεπώς, κατί "γνώμες" ότι ενδεχομένως ο ΟΣΦΠ είναι με την πλάτη στον τοίχο, στον μόλις δεύτερο αγώνα της χρονιάς στο πρωτάθλημα, ο οποίος δεν κρίνει κανένα πλεονέκτημα έδρας, πολύ περισσότερο κάποιον τίτλο, μάλλον αποσκοπούν σε άλλους στόχους ενόψει του σημερινού αγώνα... Συμφωνώ λοιπόν απόλυτα με τη γνώμη των κκ. Ασπρούλια,

    «Αν μία ομάδα που έχει κατακτήσει δύο Ευρωλίγκες, που πέρσι ήταν φιναλίστ, που έχει διδαχθεί τόσα και τόσα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι οι σεζόν κρίνονται στο φινάλε και όχι στην αρχή τους, είναι άξια της μοίρας της... Και η ομάδα, αλλά και οι οπαδοί της.»

    http://www.sdna.gr/mpasket/basket-league/article/126372/i-mpasketiki-omada-toy-sdna-moirazei-apantiseis

    Λαούδη και Μελάγιες

    «Αν και ο Κ. Μελάγιες είναι αρμοδιότερος να απαντήσει, θεωρώ παράλογο να υπάρξουν αναταράξεις σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού. Είναι σαφές πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι ανέτοιμοι, έχουν πληγεί από την κακή αγωνιστική κατάσταση παικτών - κλειδιά (π.χ. Σπανούλης) και η «επιστροφή» δεν γίνεται συνήθως με αλλαγές, αλλά με υπομονή και δουλειά.»

    «Ούτε καν. Το μόνο που θα υπάρξει σε αυτή την περίπτωση είναι επιπλέον γκρίνια από τους ανυπόμονους φιλάθλους.»

    http://www.gazzetta.gr/basketball/article/818175/laoydis-kai-melagies-apantoyn-se-10-erotimata-gia-ntermpi-pics

    ότι δεν θα υπάρξουν τριγμοί αν ΄χασει ξανά ο ΟΣΦΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Είναι προπονητής μισού γηπέδου. Ο ίδιος όμως έφτιαξε αυτό το ρόστερ στο 100%. Και οι 15 παίκτες είναι επιλογή του. Άρα θεωρείς πως ο ίδιος ετοιμάζεται να αλλάξει το σκεπτικό του και να τρέξει overall την ομάδα, ή λανθασμένα στελέχωσε το ρόστερ πιστεύοντας πως με αυτούς τους παίκτες θα μπορεί να παίξει το set παιχνίδι που θέλει; Μπορεί βέβαια να έχει στο μυαλό του κάτι πολυ διαφορετικό. Να θέλει να παίξει παιχνίδι μισού γηπέδου χωρίς τις σταθερές που έχουμε συνηθίσει και θεωρούμε σωστές σε αυτό το είδος παιχνιδιού(ευχέρεια στο τρίποντο, post up game). Η αλήθεια πάντως είναι πως το ρόστερ διαθέτει ουκ ολίγους δυνατούς penetrators. Ίσως έφτασε η ώρα να δούμε το ύφος του αθλήματος να αλλάζει... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι. Αλλά όπως είναι το μπάσκετ σήμερα σε αυτό το επίπεδο χρειάζεσαι κάποια εργαλεία για να είσαι αποδοτικός στο μισό γήπεδο. Η παρούσα στελέχωση ενώ δεν υστερεί καθόλου σε ποιότητα σε σχέση με τη περυσινή, χάνει σε λειτουργικότητα.Και το μπάσκετ είναι συνέχεια. Όσο χαμηλά και αν κατεβάσεις τον αντίπαλο αν δε δημιουργείς την επόμενη επίθεση μέσα από την άμυνα και το αντίστροφο δε θα βρείς ποτέ ροή και ισορροπία στο παιχνίδι.

      Διαγραφή
  48. Γεια σου Jim. Πολύ ωραία η ανάρτηση, ειδικά το κομμάτι που αναφέρεται στο Κιμκι-Ρεαλ είναι όνειρο!

    1. Ο Kuzmic έχει τα πόδια να αμυνθεί στον κάθε "Σινγκλετον" που θα προσπαθεί να επιτεθεί στα πόδια του Ραντούλιτα?
    2. Ο Γκιστ μπορεί να παίρνει "χοντρά λεπτά" στο 5 είναι τον θεωρείς μπάλωμα της για κάποιες λίγες στιγμές μόνο?
    3. Αν υποθέσουμε πως βλέπουμε τον Χαραλαμπό στο 4, ποιος θεωρείς πως κουμπώνει καλύτερα μαζί του στο 5?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα William και σε ευχαριστώ.

      1. Ο Κούζμιτς έχει παιχνίδι πάνω από το καλάθι αλλά υστερεί σε πλευρική ταχύτητα και πίσω βήματα (όχι για το ύψος του αλλά για αυτό που θέλει ο Παναθηναϊκός).
      2. Με τη παρούσα στελέχωση αν γίνει αυτό μένεις γυμνός αμυντικά στο "4". Το καλοκαίρι θα ήθελα Γκιστ+Mobile "5"
      3. Ένα μεγάλο κορμί, οποιοσδήποτε δηλαδή από τους ψηλούς στο "5".

      Διαγραφή
  49. Τζίμ έχω και δύο ερωτήσεις για τον ΠΑΟ:

    1) Ενώ ο ΠΑΟ έχει σημαία την ελληνοποίηση εδώ και 3 χρόνια, συνεχίζουμε να μην το βλέπουμε στη πράξη αυτό. Οι μικροί είναι σταθερά εκτός rotation. Δεν πρέπει να πάρουν χρόνο; Ο Παπαγιάννης, ο Λούντζης, ο Μποχωρίδης και ο Χαραλαμπόπουλος πως θα αναπτυχθούν με τη σφουγγάριστρα ανα χείρας;

    2) Διαμαντίδης, Καλάθης, Φελντέιν. Μποχωρίδης σε κάνα μήνα και Παππάς από Φλεβάρη. Δηλαδή θα παίζει όλα τα δύσκολα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη με 3 γκάρντ; O Pavlovic δεν έχει τα πόδια ώστε να ανταπεξέλθει αμυντικά στο 2 κατά τη γνώμη μου. Δεν έπρεπε να κινηθεί για Αμερικανό που να δίνει άμυνα ανάσες και τρεξίματα στους υπολοίπους; Γενικά βλέπω ένα έλλειμμα ''ποδιών'' στο ρόστερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Εύκολη νίκη του Παο σήμερα...Βλέπω διαφορά +10 πόντους...Καταλύτης ο Φελντέιν!!!
    Double double o Raduljica...

    ΥΓ:Ελπίζω να μην έχουν παράπονα οι γνωστοί άγνωστοι πάλι για τις βολές και για την διαιτησία!!

    -Makos 13-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

    Η σύνθεση μιας ομάδας είναι σαν ένα puzzle, στο οποίο τα κομμάτια είναι οι παίκτες που την απαρτίζουν. Σαν την σύνθεση ενός καλού κομματιού μουσικής...

    https://www.youtube.com/watch?v=AH9yMKXVTCM

    Το συγκεκριμένο puzzle της ομάδας, ολοκληρώνεται στο τέλος της χρονιάς, όταν πλέον όλα τα κομμάτια έχουν μπει στη θέση τους, γνωρίζοντας το καθένα που ακριβώς ανήκει στο puzzle, με αυτό πλέον να έχει αποκτήσει μια οντότητα και συνοχή. Το puzzle των παικτών μπορεί να αποτελείται από, περίπου, 15 μόνον κομμάτια, αλλά κάθε ένα από αυτά είναι απείρως πιό δύσκολο να ταιριάξει απόλυτα στο συνολικό puzzle της ομάδας από το να φτιαχτεί ακόμα και ένα puzzle των χιλίων κομματιών. Συχνά η θέση ενός τέτοιου κομματιού εντοπίζεται μετά από μήνες δουλειάς, προσπάθειας και πειραματισμών ως προς τη θέση αυτού και το ρόλο που θα κατέχει στο puzzle. Τα puzzle των δύο ομάδων μας είναι άκρως ενδιαφέροντα, και τα τελευταία χρόνια, δύσκολο να συμπληρωθούν επιτυχώς για πολλούς λόγους.

    Πολύ σημαντικός είναι επίσης, ο αριθμός των βασικών κομματιών (αυτών στα οποία ο προπονητής μπορεί πραγματικά να βασιστεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς). Παρατηρούμε λοιπόν ότι ο ΠΑΟ αυτή τη στιγμή έχει στο puzzle του 9 βασικά κομμάτια (αναμένοντας τους Παππά και Μποχώ), ενώ ο ΟΣΦΠ 12 (γιατί ο Hunter είναι κοντά στην επιστροφή του). Το γεγονός αυτό δίνει περισσότερες επιλογές και δυνατότητες στον προπονητή του ΟΣΦΠ να ταιριάξει καλύτερα τα υπάρχοντα κομμάτια στο puzzle, να κάνει καλύτερο και ευρύτερο rotation στους αγώνες, αυξάνοντας και τους τρόπους παιχνιδιού της ομάδας σε άμυνα και επίθεση, και εν τέλει να κρατάει έτσι όλα τα κομμάτια σχετικά ξεκούραστα και φρέσκα.

    Διαφωνώ με την θεώρηση του "ρίσκου" που λέγεται ότι παίρνει ο κάθε προπονητής με τις επιλογές των κομματιών του. Αυτό γιατί, πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα σε διαφορετικό πλαίσιο από το «ο τάδε παίκτης δεν είναι καλός, τραγικός σουτέρ, ανίκανος να κάνει πάσα, δεν κάνει αυτό, δεν κάνει το άλλο, ο άλλος που δεν πήρε η ομάδα είναι μπόμπερ ή ο πηδάει μέχρι τον ουρανό και είναι αθλητικότατος, που στην ομάδα μας έλλειπε, κλπ» και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει αναφερθεί ΜΕΧΡΙ τώρα, στο αν και κατά πόσον οι νέοι παίκτες των ομάδων μας, ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ στη φιλοσοφία του προπονητή που τους επέλεξε. Ποιός, για παράδειγμα, λέει ότι ο Hackett επιλέχθηκε από τον ΟΣΦΠ, για να βάζει σε κάθε αγώνα 20 πόντους με 3-4 τρίποντα; Ή ο Strawberry να είναι, από τον πρώτο του επίσημο αγώνα σε ομάδα αυτού του μεγέθους, το ίδιο αποτελεσματικός στην επίθεση με τον, για τρίτη χρονιά στον ΟΣΦΠ, Ματ; Λέτε επίσης να μην ξέρουν οι προπονητές των ομάδων τις δυνατότητες των π.χ. Αγραβάνη, Τσαϊρέλη και Radu (στην άμυνα), και να περιμένουν εμάς να τους το πούμε ή υπενθυμίσουμε; Έχουμε σκεφτεί καθόλου ποιά είναι η αγωνιστική φιλοσοφία των δύο προπονητών και αν έχουν επιλέξει τους παίκτες βάσει αυτής ή όχι; Γιατί είναι ρίσκο ο Hackett, που νομίζω, αποκτήθηκε ΚΥΡΙΩΣ για την ικανότητά του ως defensive stopper και την καλή του γενικά δημιουργία; Είναι ρίσκο για την άμυνα του ΟΣΦΠ ή την επίθεση; Ή και για τυους δύο τομείς; Τί θα πει ο τάδε παίκτης είναι ρίσκο; Πώς το ορίζουμε αυτό; Προσωπικά, όπως ορίζω εγώ το ρίσκο, πιστεύω, ότι τα μεγαλύτερα ρίσκα του φετινού ΠΑΟ είναι οι Καλάθης και Radu, γιατί πρέπει να αποδείξουν ότι αξίζουν μέχρι τελευταίας δεκάρας, τα σχεδόν 3,5 εκ. δολ. που δόθηκαν για τη χάρη τους. Εξάλλου, αυτοί ήταν οι κύριοι λόγοι που ο ΠΑΟ πήγε σε λύσεις τύπου Φελντίν και Κούζμιτς για τις αντίστοιχες θέσεις του ρόστερ. Θεωρώ πολύ μεγαλύτερο ρίσκο, αν θα βγει δηλαδή, τον Young (γιατί είναι νεαρός και άπειρος ακόμα όπως είναι φυσικό λόγω της ηλικίας του και της θέσης που παίζει), από τα πιθανά των Strawberry (κυρίως) και Haxkett λιγότερο (ο τελευταίος καθόλου ρίσκο στην άμυνα). Θα συνεχίσω άλληγ στιγμή γιατί τώρα έχουμε αγώνα.

    Όπως θα έλεγε και Λεμπέσης, ΕΤΟΜΑΣΟΥ

    Ακριβώς στην οχτώ και μισή...

    https://www.youtube.com/watch?v=HO1RA1KJGGc

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ω ρε φαρδος λεμε .... Αλλα και οι δικοι μας 0 ψυχραιμια τι ειναι αυτα ...

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αρρώστια Κούζμιτσαρος
    Αφροξυλάνθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Το πρωταθλημα θα ειναι αμφιροπο αλλα στην Ευρωλιγκα η οροφη τους ειναι στους 8.Νομιζω δεν ανεβηκε τοσο πολυ η ομαδα μου αλλα επεσε ο Ολυμπιακος, χειροτεροι παικτες και προπονητικη ενδεια για τις συγκεκριμενες ομαδες φυσικα και τους στοχους που ειχαν τα προηγουμενα χρονια...harvester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Οσο περιεργο και να σας φαινεται εναν Ερτσεγκ χρειαζομαστε και ανεβαινουμε επιπεδο ...

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ο ενας παλι συνεδριες με ψυχολογους ο αλλος θα αλλαξει χρονια (αλλα δυσκολα πασχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. εχουν ποιοτικη διαφορα φετος οι δυο ομαδες χρειαζεται ενισχυση ο ολυμπιακος και στην περιφερεια και στο 4 πισω απ τον πριντεζη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. 0-2 ο σφαλιαρόπουλος και συνεχίζουμε. που σαι tom τα έχω κρατήσει τα μηνύματά σου. ήθελα και διψήφια διαφορά,αλλά δεν πειράζει. έτσι κι αλλιώς θα χάσει στο παλέ ο γαύρος και δε θα μας απασχολήσει η διαφορά για την 1η θέση στην κανονική διάρκεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη γίνεσαι προκλητικός, εδώ δεν είναι το gazzetta/sdna/sentragoal etc

      ΜΦΓ

      Διαγραφή
  59. α και περιμένουμε σχόλια για διαιτησία,βολές,αναδρόμο ερμή και άλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Το ματς το πήρε σήμερα ο Σάλε με την προσωπικότητα του και τις επιλογές του (Κούζμιτς).Κατα τα αλλα, και οι δυο ομαδες εχουν θεματακια. Ο ΠΑΟ δεν μπορει να βγαλει 3 μηνες με 3 γκαρντ, η κακη επιδοση του Καλαθη σημερα ήταν και από την κούραση. Ο ΠΑΟ έχει σε 2 μέρες ένα πολύ μεγάλο ντέρμπυ.
    ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Λοιπόν λίγα λόγια για το ματς σήμερα...
    Ο ΠΑΟ δικαια κέρδισε και σήμερα και γενικώς θεωρώ πως έχει καλύτερη ομάδα...Ο ΟΣΦΠ επιθετικά πολύ φτωχός όσο έμπαιναν τα 3ποντα όλα καλά...Μαέστρος ο μητσος, μου άρεσαν αρκετά και τα 2 πενταρια σήμερα...(Ράντου παίξε την άμυνα που έπαιξες σήμερα..Κουζμιτς αρκετά υποτιμημένος)..Πολύ κακοί καλαθης Πάβλοβιτς...(Καλαθης επηρεασμένος από τον τραυματισμό,Πάβλοβιτς νωθρος και χαλαρός μεν τεράστιο μπασκετικό iq δε..)Φελντιν, Φώτσης καλοί...Γκιστ ανέτοιμος...
    Ή διαιτησία άφησε γενικά το ξύλο,πράγμα που ευνοούσε τον ΟΣΦΠ..Δεν ξέρω αν εχω δει μια τόσο χειρότερη επιθετικά ομάδα να έχει περισσότερες βολές σε εκτός έδρας ματς...Και μάλιστα χωρίς καθόλου post παιχνίδι ενώ ο ραντουλιτσα δεν έπαιρνε φάουλ ούτε με αίτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ποσο μα ποσο μικρος ανθρωπος ειναι αυτος ο Τομιτς .....

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ματσαρες απο τις λιγες η σημερινη, εμπαιναν ολα στην πρωτη περιοδο για τον οσφπ και ο παο εμοιαζε χαμενος , καλες αμυνες και απο τους 2 στις επομενες περιοδους, που ομως σε πολλα σημεια τα λαθη βοηθησαν στο να βγουνε αυτες οι αμυνες.
    Τρομερος παβλοβιτς ειδικα στα ντραιβ που εκανε, τρομερος ραντου οχι μονο σε επιθεση αλλα και αμυνα που τουλαχιστον εκανε τα αναγκαια.. ξυλο, χερια ψηλα, μαρκαρισμα οχι μονο με τα ματια. χΩΡΙς ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΟ ΠΑΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να πεσει χρημα για να αναπληρωθει το κενο του.
    Φελντεινι εχει προσαρμοστει ενω ο καλαθης αυτο που κραταω ειναι οτι την αγαπαει την ομαδα και αυτο φαινεται απο το πως παιζει , σκυλισιες αμυνες και ετρεχε για καθε χαμενη μπαλα.
    Τα ευσημα στον κοουτς δεν ειναι μονο για τα συστηματα που βγαζει η ομαδα στην επιθεση αλλα το κινητρο που εχει δωσει σε ολους τους παιχτες που βαζει στο παρκε. Ακομη και ο παβλοβιτς που ισως ειναι η τελευταια του χρονια , και ο κουζμιτς που κανει για νεροβραστος βγαλανε απιστευτο παθος και ενταση.
    Οσο ο ραντου βρισκει αναπνοες και πατηματα τοσο θα κανει την διαφορα μπροστα αλλα και πισω δεν θα ειναι μαυρη τρυπα.
    Ο ολυμπιακος κατερευσε χωρις λογο μολις δεν εμπαιναν τα τριποντα και μπροστα εμοιαζε να μην εχει δευτερο πλανο. Σιγουρα ο χαντερ θα βοηθησει αφου πισω απο τον χαλκ δεν υπαρχει καποιος να συνεχισει με την ιδια ενταση.
    Ειναι κριμα για τον παο , και ειδικα απο την στιγμη που ο σερβος γουσταρει συστημα με 3 γκαρντ να χαθει η φετινη χρονια γιατι δεν εκλεισε η τρυπα στον ασο περιμενωντας αν θα παιξει ο μποχω που την προηγουμενη χρονια ειχε μ.ο στο ελληνικο πρωταθλημα 10 λεπτα και αν.
    Ο παπας ξαναλεω εχει δυσκολο τραυματισμο και δεν ξερουμε καν ποτε και αν θα επανελθει.. Παιχτης σαν τον παππα που στηριζεται στα ποδια του για να κανει οτι κανει, (δεν ειναι πχ στατικος σουτερ) εχιε θεμα με τραυματισμους σε χιαστους και μηνισκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ''Ραντουλιτσα-Κουζμιτς-Φελντειν-Παβλοβιτς ειχανε 41π-10ρ-8 ασσιστ-6 κλεψιματα. Ψαχτε τι κανανε οι αντιστοιχες μεταγραφες του οσφπ.''
      Σχολιο φιλου που τα λεει ολα....τπτ λιγοτερο τπτ περισσοτερο

      Διαγραφή
  64. Ο Σφαιροπουλος λεει πως τα σφυριγματα του Παναγιωτου καθορισαν το παιχνιδι
    χαχαχα. Επαθε Μπαρτζωκιαση

    Aleister

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλαχιστον 8 ποντους εκλεψε ο Γκοντας και αυτοι μιλανε ακομα ...Τελικα ο Σφαιρο ειναι ακομη μικροτερος ανθρωπακος και απο τον Τομιτς....Μηπως να φωναξουμε τον Ντεγιαν να τα πει με τον Τομιτς ??

      Droga

      Διαγραφή
  65. Οι δηλωσεις του Σφαιροπουλου ειναι ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ

    κριμα και τον ειχα σε εκτιμηση γιατι περσι (οσο κερδιζε βεβαια) ηταν σοβαροτατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. μπραβο στον κοσμο του παο για την συμπεριφορα του , μπραβο στον μπαλτακο για οτι εχει καταφερει, οποιος καταλαβε καταλαβε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Που ηταν παλι το plan B οταν ο Σπανουλης δεν εχει κεφια στην εκτελεση; Ο οποιος εκτελεστικα εχει ξεκινησει κακα τη χρονια. Και γενικα απο το 15', ειδα μια εμμονη σε καταστασεις 1v1 και pnr. Τη μπαλα δεn τη βαλαμε ποτε με αξιωσεις μεσα στο post... Επίσης, oταν εσυ εχεις 5 γκαρντ εκ των οποιων τα 4 αθλητικοτατα και με ''ποδια'' ενω ο ΠΑΟ εχει 3 εκ των οποιων το ενα 35, γιατι δεν πιεζεις τη μπαλα full court απο την αρχη του αγωνα με σκοπο να τους βγαλεις τα συκωτια? Η συνταγη της επιτυχιας για την φετινη ομαδα του Ολυ ειναι απλη νομιζω. Πρεπει να ζει και να πεθαινει με την πιεστικη αμυνα πανω στη μπαλα και γενικα με το να κανει τις υπολοιπες ομαδες outlast στα ''ποδια'' και τις ανασες. Ποσο μαλλον απεναντι σε αυτον τον ΠΑΟ. Ποδια, ποδια, ποδια. Κακο κουτσαρισμα απο πλευρας Σφαιροπουλου αποψε. Συνεχιζουμ... Ειναι πολυ νωρις ακομα για συμπερασματα. Συνηθως οι ''προφητειες'' του Οκτωβριου, τον Μαιο μοιαζουν αστειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νομιζω φοβηθηκε την επιθεση ο σφαιροπουλος, βαζοντας πχ στρομπερι , ενω ο ματζαρης εκανε παπαδες και στις 2 πλευρες του γηπεδου. Γενικα κρατησε μικρο ροτεισον για να βρουνε ρυθμο συγκεκριμενοι παιχτες
      Στο ποστ τελικα κανεις παιχτης του οσφπ δεν μπορει να παιξει με πλατη, απο τα 5 ρια μιλλαω...
      Εννοειται πως οι νικες του παο δεν σημαινουν τπτ, ισα ισα που πιστευω οτι ο οσφπ εχει πιο καλα δομημενο ροστερ.

      Διαγραφή
    2. ''Ό,τι γίνεται στο παρκέ, μένει στο παρκέ. Αυτοί θέλησαν να το μοιραστούν αλλά δεν με νοιάζει. Τίποτα δεν ξεκίνησε από την πλευρά μας. Μου είπαν κάτι και αντέδρασα με τον τρόπο που θεώρησα. Αν θέλουν να μιλάω γι’ αυτούς θα πρέπει να με πληρώνουν για να τους κάνω διαφήμιση. Δεν θέλω να μιλήσω για κανέναν.''

      ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ Η ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΜΙΤΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

      Διαγραφή
  68. βρήκαμε τον νέο μπαρτζώκα στο πρόσωπο του σφαλιαρόπουλου από ότι φαίνεται. έχει καλό δάσκαλο βέβαια στο πλάι του,τον τόμιτς. του έχει αφήσει ανεξίτηλα σημάδια εκείνο το μπουκέτο από τον ντέκι στο σεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. http://www.sdna.gr/mpasket/basket-league/article/126568/sfairopoylos-xydaia-epithesi-tzortzevits-den-kathomai-mazi-toy

    ΠΑΕΙ ΤΑ ΕΧΑΣΕ ΑΠ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΛΑΚΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΕΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μονο τραγικα ειναι ολα αυτα, που χαλανε ενα πανεμορφο παιχνιδι, ποιος ο τομιτς?? το καλο παιδι?? τον εβρισε ο σερβος?? και ο καλαθης που δεν εχει δωσει ποτε αφορμη??? καραγκιοζιλικια απο εναν κοουτς που ειχα σε εκτιμηση και απλα δειχνει οτι παγκοι σαν του παο και του οσφπ απλα δεν ειναι για ολους.. οσο για τα σχολια για την διατησια που ηταν 50-50 και εδωσε και τα κουκουτσια στον οσφπ , ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΑ

      Διαγραφή
    2. ''Ό,τι γίνεται στο παρκέ, μένει στο παρκέ. Αυτοί θέλησαν να το μοιραστούν αλλά δεν με νοιάζει. Τίποτα δεν ξεκίνησε από την πλευρά μας. Μου είπαν κάτι και αντέδρασα με τον τρόπο που θεώρησα. Αν θέλουν να μιλάω γι’ αυτούς θα πρέπει να με πληρώνουν για να τους κάνω διαφήμιση. Δεν θέλω να μιλήσω για κανέναν.''

      ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ Η ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΜΙΤΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

      Διαγραφή
  70. Κρίμα Σφαιρό γιατί φαινόσουν σοβαρός. Πιστεύω οτι θα καταλάβεις πως οι σημερινές δηλώσεις σου ήταν λάθος γιατί αν δεν το καταλάβεις και το πιστεύεις οτι φταίει η διαιτησία, τότε είναι κακό για την ομάδα σου.
    Vlade Divac

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Καλησπέρα jim.Χάρηκα πολύ σήμερα για την νίκη γιατί με αυτά που είδα θέλω να σχολιάσω και να μην θεωρηθούν αυτά που θα πω αποτέλεσμα της ήττας.Λοιπόν μετά από 2/2 κόντρα στον μεγάλο αντίπαλο έχω να πω τα εξής:
    -Διαμαντίδης: Τι να πω είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ!!!!Μακάρι να μην σταματούσε ποτέ.Φέτος ελπίζω να μην τον σκάσουμε στην αρχή ώστε με παππά να προσπαθήσει για το τελευταίο final4. Απλά respect!!!!!
    -Καλάθης: Πολύ κακός σήμερα,ΑΛΛΑ παίζει ακατάπαυστα και χωρίς ανάσες και δεν είναι καλό αυτό,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΟ!!!!Ωστόσο δεν γίνεται να παίρνει 2 εκατομμύρια και μην μου πει κανένας ότι είναι Έλληνας και θα αντικαταστήσει τον αρχηγό γιατί πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανείς που να βάζει το χέρι του στην φωτιά ότι δεν θα φύγει μέσα στην τριετία για NBA,άρα άκυρο τέτοιο τερατώδες συμβόλαιο για παίκτη με ασταθέστατο σουτ.
    -Feldeine:Για 4 guard είναι θετικότατος μέχρι στιγμής.Μόλις γυρίσει ο Νικόλας θα είναι πιο φρέσκος και θα προσφέρει περισσότερα.
    -Pavlovic:Κάκιστος και στη Ρωσία και σήμερα και ας έβαλε το σουτ μαχαιριά στο τέλος.Στην επίθεση κάνει βεβιασμένες διεισδύσεις σαν ταύρος και σκουντουφλάει σαν άπειρο παιδάκι και πουλάει φτηνά κατοχές ΑΛΛΑ δεν κράζω γιατί κύριοι ο Pavlovic είναι το 2 τριάρι και για τον ρόλο του είναι value for money και θα πρόσφερε πολλά ΑΛΛΑ έλα που 1 τριάρι είναι ο VLADO GIANKOVIC!!!!!!!!!Ναι ο καλός,τίμιος Vlado.Φτάνει πραγματικά.Παίχτης με τέτοια νοοτροπία δεν γίνεται ποτέ μα ΠΟΤΕ παιχταράς και το 1 τριάρι του εξάστερου πρέπει να είναι παιχταράς.Και επιτέλους σταμάτα τις συνεντεύξεις ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!
    -Gist:Συγκινητικός αν σκεφτούμε ότι λείπει 5 μήνες,θα ανέβει στην συνέχεια.
    -Φώτσης: Θλίβομαι που το γράφω αλλά αν ο Αντώνης παίρνει κοντά στο 1 εκατομμύριο είναι ΕΓΚΛΗΜΑ!!!!! Τοτέμ ναι αλλά μόνο ο αρχηγός τέτοιο συμβόλαιο ανεξαρτήτου προσφοράς.Και ο Τσαρτσαρής τοτέμ και την τελευταία χρονιά είχε χαμηλότατο συμβόλαιο.Μηδέν πόδια,μηδέν άμυνα ψηλά η χαμηλά,μόνο σουτ αλλά και αυτό άρχισε να γίνεται ασταθές πολύ. Αν έκοβε το συμβόλαιο στην μέση μπορεί να διαθέτονταν τα λεφτά για καλύτερο 2 πεντάρι πχ....
    Το 5 συνολικά είναι η μεγάλη πληγή.Λοιπόν αν ο ραντούλιτσα μπορεί μόνο 18 λεπτά και αν δεν βελτιωθεί στην άμυνα κρίμα τα λεφτά πραγματικά.Όσο για Κούζμιτς τον πήραμε αντί για Τάιους αυτό αρκεί.Και μην πει κανείς ότι ήταν καλός σήμερα γιατί θα μας διαλύσουν στο 5 και θα κλαίμε.Ψηλό,αθλητικό 5 ΑΜΕΣΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!
    ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μια προταση..value for money , ο ραντου σκοτωσε στην επιθεση σε 18 λεπτα παρακαλω !!! τον θες παραπανω??? ο κουζιμιτς τρωει κριτικη που δεν πρεπει και μαλιστα για ρολο που δεν ειναι προορισμενος να εχει, φιλε μου ασε να δουμε τι εχει στο μυαλο του ο κοουτς.
      Ο παβλοβιτς σμρ ναι εκανε λαθη αλλα δες τι εδωσε σε αμυνα και επιθεση !!
      Σου εχω παιχτη σαν τον καλαθη με λιγοτερα χρηματα, ΝΕΛΣΟΝ, τον θες??? σου εκανε την διαφορα την προηγουμενη χρονια?? γιατι ο καλαθης φετος στην κανει....

      Διαγραφή
    2. Κι ο Κομπε παιρνει 20.
      Καποιες σημαιες και τοτεμ οπως λες πληρωνονται και για το τι εχουν ηδη προσφερει και μετρα για το συλλογο (σωστο ή λαθος αλλο θεμα και το(συμβολαιο ειναι απο το 2013,τυχον επομενο θα ειναι σιγουρα μικρο).

      Επισης ο Φωτσης παντα ετσι ξεκινα τη χρονια και τελειωνει καλυτερα και πιο δυναμικα πολλα χρονια τωρα,δε θα ειναι αρνητικος ολη τη χρονια και υπαρχουν και μεγαλυτεροι ηλικιακα στη θεση (Ρεγιες,Νοτσιονι)

      Διαγραφή
    3. Παιδιά εγώ ήθελα να εκφράσω σήμερα την δυσάρεστη οπτική των πραγμάτων.Εσείς εκφράζετε την μετριοπαθής.Μαζί σας μακάρι να βελτιωθούν τα πράγματα,να πετύχουμε τους στόχους μας και να βγω τελείως λάθος.Θα το καταευχαριστηθώ. Αλλά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος...οψόμεθα

      Green North

      Διαγραφή
    4. Chris ασφαλώς και δεν ήθελα nelson αλλά ήθελα ας πούμε Ρότσεστι και Ντρέιπερ και να περισσέψουν και χρήματα για να χτυπήσω Τάιους η Ντόρσευ τι να κάνω..

      Green North

      Διαγραφή
    5. σωστος ο ενας ομως ειναι ηγετης που θα σου μεινει για χρονια και αγαπαει την ομαδα και οι αλλοι ειναι απλα μισθοφοροι.. δεν γινεται μια ομαδα να μην εχει γηγενης παιχτες και να γεμιζει ξενους...

      Διαγραφή
    6. Chris αν μείνει χρόνια ο Νικ συμφωνώ αλλιώς είναι πολλά τα λεφτά.Ελπίζω να παρακολουθώ για πολλά χρόνια το ονειρικό δίδυμο Νικ-Παππά. Μακάρι...

      Green North

      Διαγραφή
  72. τον σπανουλη ελπιζω καποτε να το καταλαβουν και να τον παιζουν αμυνα στα 3 μετρα σαν τον νελσον ειδικα στο οακα με το κομπλεξ που χει δεν θα γραψει ουτε ενα στα δεκα, τον σωνουν με τις βοηθειες γιατι του δινουν δικαιωμα να ξεφορτωνεται τη μπαλα και να γραφει ασιστ ο ανθρωπος ειναι πλεον σταυρος ελληνιαδης, οσο για το ματς κλωτσοπατιναδα απο μετριες κ ανετοιμες ομαδες χωρις μεγαλο ταβανι με παικτες απ το κατω ραφι πλην ελαχιστων (λοτζεσκι,πριντεζης,καλαθης,ραντουλιτσα,γκιστ) μαντζαροπαπαπετρηδες και φελντεινογιανκοβιτσιδαιοι και γερασμενοι πρωην ηγετες κ αρχηγοι συνθετουν πια ενα παρηκμασμενο ντερμπι που αν συνεχισει ετσι θα συγκινει μονο τους φανατικους δεν ξερω αν περιμενω πολλα αλλα προσωπικα ειδα πολυ χαμηλο επιπεδο και στα δυο ματς και ειδικα επιθετικα στην περιφερεια του ολυμπιακου και αμυντικα στη ρακετα του παναθηναικου γινεται το ελα να δεις.
    υ.γ παω να διαβασω τα αρθρα για το ποσο βοηθησε στην ανατροπη η παρουσια του διαμαντιδη και την τρομερη εμφανιση σπανουλη με φοβερες ασιστ που οδηγησαν στο +15 του α δεκαλεπτου, τετοια ασυλια δεν ειχε ουτε ο τζορνταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα...κάτι ήξερε ο σλούκας κ εφυγε...ο παο φετος δεν χτιστηκε για φ4 αλλα για την τοπικη κούπα, οι κοκκινοι θα δείξει

      Διαγραφή
    2. ασχετε περιμενε εσυ να πας φ4 με αυτην την ομαδα.Ο Παναθηναικος σημερα δεν εκανε κατι σπουδαιο κερδισε ομως αυτον τον χαλια Ολυμπιακο,γιατι και αυτος ο ΠΑΟ δεν ειναι κατι σπουδαιο.Ο Σπανουλης παλι ηταν ο καλυτερος παιχτης του ΠΑΟ.

      Διαγραφή
  73. ΣΥΝΕΧΕΙΑ
    Λοιπόν και φέτος στο ίδιο έργο θεατές δυστυχώς.Δεν έχουμε 6 ξένους όπως ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ οι ομάδες για δήθεν ελληνοποίηση για να παίζουν οι μικροί.Αν είναι οι μικροί να παίζουν μόνο στα αδύναμα ματς μας κοροϊδεύουν απλά.Και επειδή εγώ,σαν φίλαθλος του ΠΑΟ με νοιάζει το final4 και όχι η αρρωστημένη νοοτροπία να νικάω τον ΟΣΦΠ και όλα καλά θα πω ότι για να είμαστε μέσα στον μεγάλο στόχο θέλουμε αθλητικό 5 αντί κούζμιτς και ένα ξένο 1-2 μέχρι την πλήρη και ΟΜΑΛΗ ενσωμάτωση του Νίκου Παππά και του Λευτέρη Μποχωρίδη αλλιώς θα σκάσουν οι 3 που έχουμε τώρα,μην χτυπήσουν κιόλας φτου φτου και μετά θα κλαίμε αλλά θα είναι αργά δυστυχώς.

    Green North

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ οχι μονο στα μικρα συμφωνω,αλλα δεν πρεπει να ξεκινησουν απο αυτα; Για δικο τους καλο,οχι για δικο μου.

      Διαγραφή
    2. βασικα εγω πιστευω οτι χρειαζομαστε αθλητικο 4-5αρι αλλα να μεινει ΚΑΙ ο Κουζμιτς

      Ο Παο περσι εμοιαζε σε καποια ματς (ειδικα με ΤΣΣΚΑ) να παιζει εναντιον γιγαντων

      Διαγραφή
    3. Abruzzi φίλε μου πρέπει στα μικρά να χτυπάνε ο Βασίλης 20-25 λεπτά και ο Παπαγιάννης 15-20 και άλλα 10 ο Λούντζης και οι 2 πρώτοι από 5-7 και στα εύκολα της euroleague αλλιώς δουλειά δεν γίνεται.Ανώνυμε μαζί σου αλλά έτσι καίγεται ο Παπαγιάννης και υποτίθεται το παιδί έμεινε φέτος για να παίζει.Μην ξεχνάμε πόσο βασικός παίκτης είναι για το ελληνικό μπάσκετ λόγω λειψανδρίας στη θέση 5.

      Green North

      Διαγραφή
    4. Μας καλυψε ο Σαλε στη συνεντευξη τυπου για τους μικρους.Τα υπολοιπα στην πραξη βεβαια.

      Διαγραφή
  74. O Τομιτς ειναι ουρσουλινα και δεν εχει ξανακουσει μπινελικια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Αυτα τα ντερμπυ στην αρχη της χρονιας ειναι win-win και για τις δυο ομαδες. Ο νικητης ειναι νικητης, ο χαμενος κερδιζει υποχρεωτικες μεταγραφες για να καλυψει τα υποτιθεμενα κενα απεναντι στον αιωνιο αντιπαλο... Και οι δυο κερδιζουν λοιπον.
    Ακομα και εγω που ειμαι παναθηναικος σχεδον παρακαλουσα να χασουμε το ματσακι μπας και κανει ο γιαννακοπουλος καμια μεταγραφη που εχουμε τοσο αναγκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Αναρωτιεμαι αν ο Ολυμπιακος βαζει ορο στα συμβολαια των προπονητων που προσλαμβανει την υποχρεωση να κανουν δηλωσεις σαν αυτες του Σφαιροπουλου. Αντι να κοιταξει τα χαλια της ομαδας του που επι 3 δεκαλεπτα θυμηθηκε παλι τους διαιτητες που επαιξαν ακριβως οπως βολευει τους ξυλοκοπους που εχει μαζεψει. Τι να πει κανεις.. Ποσα ειπαμε οτι πηραν οι Γιανγκ και Στρομπερι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Πολύ άσχημα νέα για τον Ολυμπιακό η στάση του προπονητή του, δυστυχώς. Θα εκπλαγώ σοβαρά αν ο Σφαιρόπουλος σε δεύτερο χρόνο δεν καταλάβει τη λούμπα στην οποία πάει να πέσει εντελώς μόνος του. Για Tomic δε νομίζω οτι χρειάζεται κάποιο σχόλιο. Ανόητη η εμπλοκή του Sale και ακόμα πιο ανόητη αυτή του Καλάθη.

    Δύσκολη, πολύ δύσκολη βραδιά για τον Ολυμπιακό που όμως έμαθε πολύ σημαντικά πράγματα για τον εαυτό του και τα όρια του.

    Μου άρεσε πάρα πολύ ο Μάντζαρης σήμερα. Πάρα πολύ όμως, είχα πολύ καιρό να δω κάποια απο τα στοιχεία που έβγαλε σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο σφαιρο φαινεται να κανει το ιδιο λαθος με τον μπαρτζωκα, σε ματς με διατησια 50/50 κλαιγεται, και ακομη χειροτερα μπεκει σε παρεξηγηση του ποιου??? του τομιτς που παιζει μπουνιες με το παραμικρο...
      Ο σαλε ισως εχει τους δικους του λογους που μπλεχτηκε σε ολο αυτο και απο την απαντηση του καταλαβαινεις ποσο εξυπνος και πονηρος ειναι.
      Τα σουβλακια που χρωστας χρησταρα ποτε θα τα παρω???

      Διαγραφή
    2. Και εγώ αν ήμουν στη θέση του Σάλε, τα ίδια θα έκανα.Αν δεν κόψεις την γκρίνια αντιπάλων προς τη διαιτησία έτσι (όποιος και να είναι ο αντίπαλος, ΠΑΟ/ΟΣΦΠ/ΑΡΗΣ/ΡΕΑΛ/ΣΑΣΑΡΙ κοκ), θα σου γυρίσει μπούμερανγκ.

      ΜΦΓ.

      Διαγραφή
    3. Τα πολύ άσχημα νέα για τον ολυμπιακό είναι ότι αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα που ποτέ δεν δίκαιο σε κανένα του τομέα. Ένα πρωτάθλημα που έχει ξεπεράσει τα όρια της βρωμιάς και της σαπίλας. Η τελευταία αλλαγή στην ΚΕΔ με τον κουμπάρο του Ζαβλανού και τον μανιάτη κολλητό του Σαμαρά μιλάει από μόνη της.

      Σε ένα τέτοιο ξεφτιλισμένο περιβάλλον, το οποίο σαν καλοί παναθηναϊκοί δεν είδατε και δεν ακούσατε ποτέ, είναι ανθρώπινο άνθρωποι σαν τον Σφαιρόπουλο και τον Μπαρτζώκα να χάνουν την ψυχραιμία τους. Εδώ λύγισε από τη βρωμιά κοτζάμ Παναγιώτης Γιαννάκης.


      Τώρα γιατί μια ήττα στο ΟΑΚΑ με 4 πόντους θεωρείται δύσκολη, πολύ δύσκολη βραδιά για τον Ολυμπιακό, δεν το καταλαβαίνω, αλλά δε με νοιάζει και ιδιαίτερα.

      Διαγραφή
    4. Δεν ειναι δουλεια του προπονητη να κοβει τη γκρινια του αντιπαλου με γαμωσταυριδια. Μπορει να του την κοβει μεσα στο γηπεδο, οπως και εκανε. Απο κει και περα, αν ο αντιπαλος παγκος θελει να μπει στην αυτοκτονικη λογικη των Αγγελοπουλων και να μην καταλαβαινει γιατι η χθεσινη βραδια ήταν δυσκολη, ε, αστον στη θολουρα του. Αυτο ειναι δικο του προβλημα, οχι δικο σου. Πιστευω πως, σε αντιθεση με τον παγκο του Ολυμπιακου, ο Σαλε θα καταλαβει νωρις πως θα ειναι λαθος του να μπει σε τετοια τριπακια. Και, οκ, χρωσταω σουβλακια :)

      Διαγραφή
  78. green north είσαι άσχετος. ασχολήσου με το ποδόσφαιρο γιατί το μπασκετ θέλει ψηλό IQ. ακου να φύγει ο kuzmic ειδικά μετά τη σημερινή του απόδοση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Απαντήσεις
    1. μην απαντας σε αρνητικα σχολια ο καθενας εχει την αποψη του, και στο τελος θα φανει αν εχει δικιο ή οχι, αν εγω ή εσυ ειμασταν παντα σωστοι τοτε θα ειμασταν προπονητες σε παγκους και οχι σε σαιτ και σε μανατζερ παιχνιδια. Συνεχισε να λες οτι γουσταρεις και μην απαντας σε αρνητικα σχολια

      Διαγραφή
  80. και γιά να μην αναρωτιέστε γιατί κερδίζει ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ to γαύρο :
    οι πράσινοι πήραν 5 nbaers & οι κόκινοι παίκτες σειράς που το nba το έχουν δει από την tv. emilio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Green North,
    εγω συμφωνώ, πιστεύω οτι οι 2 συνεχόμενες νίκες επί του ΟΣΦΠ πάνε να καλύψουν τις εμφανείς ελλείψεις της ομάδας, για μένα κυρίως στο 5. Ο Ραντου στη κατάσταση που είναι, και με βαση αυτά που μπορεί να προσφέρει μπροστα και πίσω στην άμυνα, ειναι ιδανικός για 2ο πεντάρι.
    Ο Κουζμιτς είναι φιλότιμος αλλα το θεωρώ αδικία να παίρνει τη θέση του Παπαγιάννη.
    Δυστυχώς αυτές οι 2 νικες θα μας ρίξουν σταχτη στα μάτια, ελπίζω ο Τζώρτζεβιτς να μη τυφλωθεί από τις 2 αυτές επιτυχίες και να δει το τρελά κενά που έχει το ρόστερ
    τα λέμε,
    ζΑν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς φίλε.Ας σκεφτόμαστε θετικά και βλέποντας...

      Green North

      Διαγραφή
    2. Έτσι ακριβώς φίλε.Ας σκεφτόμαστε θετικά και βλέποντας...

      Green North

      Διαγραφή
  82. ελεος παλι η διαιτησια τους εφταιξε,με 17/23 βολες εναντι 11/16 με ενα φαουλ παραπανω υπερ τους κι παλι κλαινε;;Ουτε βηματα τους χρεωναν ουτε τιποτα,πηραν και τεχνικες ποινες 2 η 3 μεσα στο ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΒΓΗΚΑΝ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΚΛΑΙΝΕ.Ο ΣΦΑΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΧΑΣΕ ΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΕΒΡΙΖΑΝ και καταριοταν τον ΔΔ σε ενα παιχνιδι που χασαμε, εδωσε συγχαρητηρια στους οπαδους του για την συμπεριφορα τους,τωρα δεν μπορει να μιλησει με τον Τζωρτζεβιτς επειδη εβρισε μανες;;;Δεν μας τα λες καλα.Ημουν γηπεδο,τωρα το βλεπω στην Νοβα ηδη δυο καλαθια υπερ τους ηταν λαθος,η διαιτησια δεν επαιξε καν εδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Το παλικαρι τον Beabois που βρισκει και παλι ρυθμο ποιος θα τον αρπαξει απο τη Στρασμπουργ να ανεβει 2 επιπεδα στην περιφερεια του ??? Μονο που τον σκεφτομαι στην Παναθα τρελαινομαι αλλα που ??

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. "Ο παο πηρε 5 νβαερς"...πολυ σωστο αυτο, αμεσα τα αποτελεσματα αλλα δεν ξερω αν μπορει στη συνεχεια η ομαδα να ανεβει επιπεδο, οι κοκκινοι ειναι πιο πιθανο (παιζουν κ οι μικροι πολλα λεπτα κ στην πορεια θα φανει). Για τον Σφαιρο τωρα, ειναι κακο ενας ανθρωπος να εχει ηθος ακομα κ σε ενα ντερμπυ, ακομα κ για διαιτησια να πει αλλα να μην προσβαλει, δλδ ο ΔΔ γιατι πηγε κ μαζεψε τον καλαθη; Λαθος που συμπεριφορες Μαρινακη κ Μελισανιδη παιρνουν στο μπασκετ. Βριζετε κ τον Μπαρτζωκα. Ο Τζορτζ ταιριαζει στην ψυχοσυνθεση του δγ για αυτο κ βρισκεται εκει, αλλα δε νομιζω οτι ειναι αυτος που θα χτισει το νεο παο...κριμα που ο ΔΔ (αλλη περιπτωση Γκαλη) θα ριξει μαυρη πετρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12.56 ελα πεσ μας τι αλλο λεει η γυαλινη σφαιρα;;;πες καλε να μαθουμε και εμεις.

      Διαγραφή
  85. Το να έχεις 3 αμυντικογενεις guard ασπίδα για τον 34 χρόνο σκόρερ σου και 3 αποκλειστικά σέντερ ξένους από τους οποίους κανένας δεν μπορεί να βοηθήσει στο 4 είναι για να κλαις και να γελάς. Επιπλέον νομίζω ότι η κριτική στον strawberry είναι άδικη. Αποκτήθηκε σαν 4ος guard σαν αναπληρωματικος του μαντζαρη όπως περισυ ο Λαφαγιετ. Πήρε 300 χιλ. Ο χακετ παίρνει τριπλά σχεδόν και αποκτήθηκε για να κάνει την διαφορά δίπλα στον σπανουλη. Μόνο εγώ βλέπω ότι είναι χειρότερος πχ από τον feldeine? Και το λάθος είναι δομικό. Δεν θα κουμπώσει πότε ο χακετ με τον σπανουλη.

    Ο παναθηναϊκός έχει ένα ποσοτικό πρόβλημα στο 1-2 λόγω τραυματισμών. Θα έπαιρνα παίχτη αλλά αν δεν μπορεί να παίξει ευρωλιγκα τι νόημα έχει; Να παίξει με ροδο και Ρέθυμνο;
    Επίσης φαίνεται να έχει πρόβλημα στο 5 όπου ο κουζμιτς δεν δείχνει να δένει με ραντου. Ας κάνουμε λίγη υπομονή όμως. Ο κουζμιτς είναι βαρύ κορμί. Θα χρειαστεί χρόνο. Σήμερα έκανε σπουδαίο ματς και φαινόταν να ακολουθεί εύκολα στο roll. Ο feldeine είναι λαχείο για τον ρόλο του. Γενικά ο παναθηναϊκός παίρνει ΠΟΛΛΑ από τις μεταγραφές του ενώ ο Ολυμπιακός τπτ.
    Aleister

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. http://esake.gr/el/action/EsakegameView?idgame=9b382feb&mode=2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ειδατε τι εχασε ο οσφπ απο την φυγη Σλουκα;;;Εμπαινε μεσα καθαριζε για τον υπερδιαφημισμενο αρχηγο και επαιρνε ολη την δοξα και το χρημα ενας οχι αυτος που καθαριζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. καλησπερα.......παναθηναικος-ολυμπιακος αλα σερβια-ελλαδα....στην αρχη μπροστα οι μεν και μολις σφιξουν οι αμυνες και δεν μπαινει η μπαλα στο καλαθι φταινε οι διαιτητες.....ολοι λενε για την αδυναμια του ολυμπιακου στην επιθεση που οντως υπαρχει προβλημα,εγω νομιζω οτι πρωτα απο ολα ο ολυμπιακος δεν εχει ψηλους και ποιοτικα και σαν υψη......κουζμιτς και ραντουλιτσα (που συνεχως θα ανεβαινουν ειδικα ο κουζμιτς καθως ειναι φανερο οτι του λειπουν παιχνιδια με ενταση) θα κανουν παρτι και στις δυο ρακετες.....ειναι φυσικα νωρις και λογικα θα γινουν και αλλαγες αλλα καποια πραγματα ειναι πλεον φανερα..... επισης ο διαμαντιδης με τον καλαθη να τον προστατευει κανει ποιοτικο 25λεπτο ,ο σπανουλης δεν ξερω αν εχει καποιον διπλα του να τον ξεκουραζει.........
    Υ.Γ τζορτζεβιτς και μποντιρογκα εχουν αριστες σχεσεις μεχρι σημερα....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. http://www.eurohoops.net/el/featured-el/137734/%CE%9A%CF%8C%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%82-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CF%84%CF%89%CE%BD-70 ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΒΑΡΛΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ.Αυριο οι φυλλαδες τους θα τους χαιδευουν και θα τους φταινε οι γκρι,στανταρ αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Ρε παιδια μονο εμενα μου φανηκε οτι ο Γκιστ δεν πατουσε ΚΑΘΟΛΟΥ καλα μεσα στο γηπεδο και ο Φωτσης ηταν εκνευρισμενος;; Κατα τα αλλα καλη νικη, μαρεσε η αμυνα πανω στην μπαλα για το οποιο μαλλον φταιει και ο προβλεψιμος ολυμπιακος. Συνεχιζουμε, θελουμε πραγματικα πολυ δρομο ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. τι ειπε ο σφαιροπουλος ? αποδειξαμε οτι ειμαστε καλυτερη ομαδα ? χριστος κι αποστολος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. ο τομιτς δηλαδη ακουσε πιτσκουματερι και προσβληθηκε ? ο τομιτς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. ο σφαιροπουλος ισως επειδη περυσι πετυχε τον χειροτερο παο των τελευταιων 30 ετων νομισε οτι εγινε τριφυλλοκτονος ... αμα ηταν ετσι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Μέχρι σήμερα, αν και είναι νωρίς ακόμα, δικαιώνονται όσοι πίστευαν ότι η χρονιά του Ολυμπιακού έχει ονοματεπώνυμο: ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ... Κατά τη γνώμη μου χάθηκαν τα ακόλουθα και δύσκολα θα αναπληρωθούν:
    1. Η ομάδα είχε έτοιμο αντικαταστάτη του Σπανούλη και κυρίως ΕΛΛΗΝΑ. Προφανώς ο αρχηγός δεν δέχτηκε να μειωθεί σταδιακά ο χρόνος συμμετοχής του και ο Σλούκας καλά έκανε και έφυγε. Η ομάδα θα το πληρώσει αυτό για ευνόητους λόγους.
    2. Τρομερό selection shot ειδικά στο τέλος των 24". Από τα καλύτερα στην Ευρώπη.
    3. Λίγοι παίκτες στην Ευρώπη προσφέρουν τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο.
    4. Πολύ γρήγορα πόδια και άνοιγμα του αιφνιδιασμού με την πρώτη ευκαιρία.
    5. Πολύ καλή από πέρυσι δημιουργία
    6. Πλέον ήταν καλός και στην άμυνα. Όχι σούπερ αλλά καλός.

    Pepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. -το να περιστρεφεται ολη η επιθεση του οσφπ γυρω απο το σπανουλη, οταν μαλιστα αυτος ειναι στα 33 και ειναι καταπονημενος απο το ευρωμπασκετ, δεν ωφελει την ομαδα.αντιθετως, στον παο η μπαλα γυριζει και οι πηγες δημιουργιας ειναι περισσοτερες αφου ολοι οι παικτες μπορουν να μοιρασουν παιχνιδι με εξαιρεση τα 4αρια.ακομα και τα σεντερ του παο μπορουν και βλεπουν γηπεδο.

    -ο σφαιροπουλος ακολουθει την πεπατημενη και δεν εμπιστευεται καθολου τους νεους του παικτες.ο χακετ δε βλεπει καν καλαθι, ενω ο στρομπερι αρχιζει και παραγκωνιζεται μετα απο 3-4 μετρια παιχνιδια.αν δεν παρουν μπαλες πώς θα προσαρμοστουν στο επιθετικο παιχνιδι της ομαδας?δεν ειδα πχ μια φορα στα ματς του οσφπ το στρομπερι να παρει τη μπαλα και να παιξει ενας εναντιον ενος.

    -με την κριτικη στον κουζμιτς εγω διαφωνω.βοηθα πολυ την ομαδα και μεχρι τωρα μονο με τη λοκομοτιβ ηταν μετριος.και στα 2 ματς με τον οσφπ ηταν πολυ καλος.διαφωνω επισης οτι ειναι αργος στα πλαγια βηματα.αντιθετως, ακολουθει τα γκαρντ στα ποδια και κλεινει τη διεισδυση.ειναι ψηλος και μακρυς και δε φευγει ευκολα η πασα απο πανω του!!!χθες σε μια τετοια πασα τσιμπησε τη μπαλα , ενω στο σεφ σε μια αποπειρα του σπαν να την περασει απο πανω του την εστειλε στην εξεδρα.οσο για το ραντουλιτσα, λογικα θα βελτιωνεται σε καθε ματς ολο και περισσοτερο.χθες εβγαλε παθος, εβγαλε αμυνες, εβαλε σημαντικοτατα καλαθια οταν η μπαλα εκαιγε και στην τελικη, εδειξε ανωτεροτητα απεναντι στο γιανγκ.

    -το κακο με τα ελληνικα τριαρια, η ντριπλα!!!ο παπαπετρου αν φτιαξει τη ντριπλα θα αφησει εποχη,αν οχι θα γινει απλα ενας καλος παικτης!!!στο χερι του ειναι πού θελει να φθασει.

    -το πιο ανησυχητικο για τον παο τα 3 μολις γκαρντ του.χθες ο καλαθης εχει ενοχλησεις και ηταν μετριος.στο επομενο ματς αν δεν παιξει τι θα γινει?θα κατεβουμε με δδ και φελντειν?και το προγραμμα δε βοηθα καθολου, απο ντερμπι σε ντερμπι παει η ομαδα!!!σιγουρα θα υπαρχουν απωλειες σε βαθμους απο αυτη την κατασταση!!!

    -ο σφαιροπουλος το χαλασε χθες.περυσι ηταν κυριος γιατι εβλεπε οτι ο παο δε μπορουσε να τον χτυπησει, ενω φετος με το 0/2 να τον βαραινει μιλησε για διαιτησια.στο χθεσινο ματς μιλησε για διαιτησια.....

    -ο δδ συνεχιζει και μας εκπλησσει.σε αυτη την ηλικια καταφερνει και γυρναει ενα τετοιο ματς και αυτο οχι με το σκοραρισμα του.ο τροπος που διαβαζει το ματς σε αμυνα και επιθεση και το παθος που εχει για το παιχνιδι ειναι στοιχεια μοναδικα.καλος για πρωτη φορα φετος και ο γκιστ.πηρε τα ριμπαουντς, εκλεισε τον πριντεζη στο β ημιχρονο αλλα σιγουρα ο παο θελει περισσοτερα απο αυτον.

    -ποσες φορες να εχει ακουσει ο σαλε απο το ντεκι την ιστορια με τα μπουκετα και το χαμενο πρωταθλημα?

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Χρήσιμο το ματσάκι για να βγουν συμπεράσματα για τον Ολυμπιακό.
    Η ήττα φυσικά δε λέει τίποτα, όχι μόνο γιατί ο ολυμπιακός δεν πρέπει ποτέ και για κανένα λόγο να επενδύει στο ξεφτιλισμένο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και γιατί μια ήττα με 4 πόντους στο τέλος της σεζόν μπορεί να αποδειχθεί ισάξια με νίκη. Aλλά και πάλι, καμία σημασία δεν έχει. Λες και κρίνεται κάτι στο γήπεδο.

    Αυτό λοιπόν που πρέπει να κρατήσει πρώτα πρώτα είναι τα 16 λεπτά που έπαιξαν συνολικά. Οι παίκτες δεν ταιριάζουν, είναι πασιφανές, η αλλαγή θα γίνει, το ερώτημα είναι πότε.
    Δεύτερο θέμα η αποφόρτιση του Σπανούλαρου. Ο αρχηγός δεν έπαιζε ρακέτες το καλοκαίρι, το σώμα του είναι εμφανώς ταλαιπωρημένο, και στο εύκολο πρόγραμμα που ακολουθεί πρέπει να βρει πολύ ξεκούραση.
    Τρίτο θεματάκι, ο Αγραβάνης, ο οποίος στο ίδιο διάστημα θα πρέπει να χτίσει. Είναι σημαντικός παίκτης για την ομάδα, και στο παρόν και στο μέλλον.
    Τέταρτο θέμα ο Παπαπέτρου. Το παιδί το ξέρουμε, δε χρειάζεται να κάνει ένα καλό ματς για να πιστέψουμε στο ταλέντο του, γιατί ευτυχώς, την ώρα που κάποιοι διαβάζουν στατιστικούς πίνακες άλλοι βλέπουμε μπάσκετ. Είναι η ώρα του λοιπόν, στον πρώτο γύρο της ευρωλίγκας να βγει μπροστά. Όχι στα εύκολα ματς, αλλά σε όλα. Κι ας μας στοιχίσει μια ήττα στο Βιτόρια που λέει ο λόγος.

    Αν διαχειριστεί σωστά αυτά τα 4 θέματα ο ολυμπιακός, την άνοιξη θα είναι στα φαβορί για το final4.


    υγ
    Αν μια ήττα με 4 πόντους στο γεμάτο οακα σημαίνει ότι ο ολυμπιακός είναι άθλιος, όπως κάποιοι περιγράφουν, το ίδιο άθλιος θα είναι κι ο παο. Λίγο μυαλό παιδιά, δεν έβλαψε κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Τα πρόωρα ντέρμπι τελείωσαν και οι αιώνιοι επιστρέφουν στην κανονικότητά τους. Καλούνται να κάνουν ταμείο και να επαναπροσδιορίσουν τον σχεδιασμό τους από εδώ κι εμπρός. Ο Ολυμπιακός με το ψυχολογικό χάντικαπ των δύο ηττών στην πλάτη βρίσκεται σε ανήφορο από τα μέσα Οκτώβρη. Ο ΠΑΟ πρέπει να προσέξει τον αποπροσανατολισμό που ελλοχεύει λόγω των δύο νικών. Τα προβλήματα και των δύο είναι εδώ, μπροστά τους και τους περιμένουν.

    Οι μεγάλες μεταπτώσεις στην εικόνα και των δύο από 5λεπτο σε 5λεπτο μαρτυρούν ότι κανένας δεν είναι έτοιμος.
    Ο Ολυμπιακός έβαλε 32π. στο πρώτο 10λεπτο και 37 στα υπόλοιπα 30’!!! Ξεκίνησε με 5/5 τρίποντα και συνέχισε με 3/19.!!! Φάνηκε στην αρχή ότι ήταν προετοιμασμένος κατάλληλα για το ματς αλλά όταν ήρθε η πρώτη στραβή κατέρρευσε. Όσο έμπαιναν τα πάντα όλα ήταν καλά. Ο Σφαιρόπουλος πέρσι πήρε τα εύσημα απ’ όλους. Τώρα καλείται να διαχειριστεί την πρώτη περίοδο κρίσης επί των ημερών του κι αν κρίνω από τα όσα δήλωσε μετά το ματς μάλλον έχει πάρει τον λάθος δρόμο. Να θυμάται μόνο ότι ο Μπαρτζώκας έκανε 1 χρόνο να δει ΟΣΦΠ στην TV. Ας μην ανοίξει την ντουλάπα με τα θηρία γιατί ο πρώτος που θα κατασπαράξουν είναι ο ίδιος. Είναι εύκολο να είσαι υπεράνω όταν κερδίζεις. Τα ζόρια είναι μετά από την ήττα. Η ομάδα έχει τα γνωστά αγωνιστικά θέματα συν την διαχείριση του ζητήματος Σπανούλη. Το λέω για την αντίδρασή του στον κόουτς όταν τον έκανε αλλαγή. Στα καπάκια ο αρχηγός επανήλθε στο παρκέ…

    Ο ΠΑΟ κέρδισε ξανά παίρνοντας σαφές πνευματικό προβάδισμα απέναντι στον αντίπαλό του και κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο ανοχής από τους απ’ έξω. Τα δύσκολα, όμως, είναι μπροστά αρχής γενομένης από το ματς με την Καρσίγιακα. Προβληματίζει η λειψανδρία στα γκαρντ και το ξεζούμισμα των 3 που είναι υγιείς. Ήδη ο Διαμαντίδης παίζει πολύ παραπάνω από το προβλεπόμενο κι ο Καλάθης αντιμετωπίζει μικροπρόβλημα τραυματισμού. Ένας παίκτης για 2 μήνες θα βοηθούσε πολύ. Η εξαιρετική εικόνα του Κούζμιτς δεν αλλάζει την κατάσταση. Δεν είπε κανείς ότι ο Σέρβος είναι για τα μπάζα. Αυτό που λέμε είναι ότι δεν ταιριάζει με την υπόλοιπη front line και ειδικά τον Ραντούλιτσα. Ο τελευταίος οφείλει να ανεβάζει σταδιακά τον δείκτη της ενεργητικότητάς του.

    Μερικά που μου έκαναν εντύπωση :

    - Είχα πολύ καιρό να δω τόσο καλό τον Μάντζαρη. Οι φάσεις με την άμυνα στο post στον Πάβλοβιτς ήταν για σεμινάριο.
    - Μ’ αρέσει το πόσο γρήγορα έχει μπει στο πετσί του ρόλου του ο Φελντέιν.
    - Ο ΠΑΟ χρειάζεται σαν το νερό στην έρημο τον καλό Γκιστ.
    - ΟΚ, ο Χάκετ δεν είναι top δημιουργός αλλά το να μην κοιτά καν το καλάθι δεν εξηγείται.
    - Ο Βλάντο κάθε μέρα που περνάει εμφανίζεται όλο και κατώτερος των απαιτήσεων.

    Κι ένα σχόλιο για τα after. Ο Τόμιτς είναι γνωστός και μη εξαιρετέος. Ένας άνθρωπος βγαλμένος από την μεγάλη του Ιωαννίδη σχολή. Αυτές τις προσλαμβάνουσες έχει το παιδί, αυτά κάνει τόσα χρόνια. Πήγε να διαμαρτυρηθεί στους διαιτητές. Αυτός είναι ο ρόλος του και κρίνεται απ’ όλους. Ο Σάλε κι ο Νικ δεν είχαν καμιά δουλειά να πάνε να μπλέξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή