Athlenda

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Φάκελος Marquez Haynes: Ματωμένο διαμάντι..(;)



Το Hoopfellas σκανάρει τον καινούργιο γκαρντ του Παναθηναϊκού, Marquez Haynes, και αξιολογεί τη κίνηση των πρασίνων μέσα από τη δική του οπτική.. Είναι ο παίχτης που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν; Τι θα δούμε στο παιχνίδι του; Διαβάστε την εκτίμηση της σελίδας..



Καλησπέρα σε όλους.. Μετά από ένα ολιγοήμερο επαγγελματικό  ταξίδι που μας στέρησε την  ευκαιρία να τα πούμε με φρέσκια ανάρτηση για τα παιχνίδια της προηγούμενης εβδομάδας, το Hoopfellas επιστρέφει δριμύτερο.. Σήμερα έχουμε Scouting report και .. Marquez Haynes. Ξεκινάμε άμεσα..!



Πρόλογος


Θα είμαι ευθύς και ειλικρινής. Ο Παναθηναϊκός στο δικό μου το μυαλό χρειαζόταν πρωτίστως έναν Pick & Roll-PG με καλή περιφερειακή εκτέλεση, ειδικά από τη στιγμή που ο Τζόρτζεβιτς μίλησε για αθλητή με προοπτική να μείνει στην ομάδα και τη νέα σεζόν αντικαθιστώντας τον Διαμαντίδη. Είμαι της άποψης ότι τόσο ο Ιβάνοβιτς όσο και ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς έχουν λάθος οπτική στη περίπτωση του αρχηγού και τον έχουν ταλαιπωρήσει αρκετά. Από τη πρώτη χρονιά της μετά-Ζέλικο εποχής έπρεπε ο αρχηγός να περάσει στο “2” διατηρώντας το τιμόνι στο playmaking μετά τη πρώτη πάσα στο δεύτερο μισό, όπως δηλ. Τον χρησιμοποίησε ο Αργύρης Πεδουλάκης (ο οποίος χρεώνεται ότι άργησε να πάρει τον έξτρα γκαρντ που θα του έδινε ανάσες). Οι ανάσες του τοτέμ των πρασίνων είναι πολύτιμες για να σπαταλιούνται σε κυνηγητά και προσπάθεια προστασίας της μπάλας απέναντι σε νεαρά “κοκοράκια” με πιο φρέσκα πόδια. Στο σύγχρονο μπάσκετ επίσης είναι ευλογία να έχει δύο δημιουργούς στις θέσεις των γκαρντς και ο Παναθηναϊκός το έχει πιστωθεί αυτό φέτος καθώς πέραν των Καλάθη-Διαμαντίδη και ο Φελντέιν βρίσκεται σε καλό επίπεδο ενώ με τη συνδρομή και του Ραντούλιτσα η ομάδα έχει αρκετές πηγές δημιουργίας και μπορεί να δουλέψει σε ακόμα περισσότερο βάθος  με αυτές δημιουργώντας ένα signature style για την νέα εποχή βασίζοντας το παιχνίδι της στο playmaking. Πέρα όμως από το θέμα “θέση” εκτιμώ ότι η ομάδα του κόουτς Τζόρτζεβιτς χρειαζόταν περισσότερου έναν παίχτη μυαλού παρά ενστίκτου. Όμως ας μη γελιόμαστε. Το χρονικό σημείο της σεζόν είναι πολύ ιδιαίτερο και οι επιλογές συγκεκριμένες. Με βάση αυτό το κριτήριο και τα οικονομικά δεδομένα λοιπόν ο Haynes είναι ένας από τους καλύτερους παίχτες που μπορούσε να υπογράψει η ομάδα.


Ο Marquez Haynes είναι ένας παίχτης με μεγάλη θητεία στα ευρωπαϊκά γήπεδα, αρκετά γνωστός στο ευρύ κοινό. Είχα τη πρώτη μου επαφή μαζί του όταν ξεκίνησε να παίζει υπό τον Αλ Σκίνερ στο φημισμένο Boston College, υπηρετώντας το παραδοσιακό Banging basketball της Big East. Τότε βίωνε μια κατάσταση όπου ερχόμενος ως 2ος παίχτης από τον πάγκο έπρεπε να δώσει μια γερή ένεση ενέργειας ξεκινώντας καθαρά από το αμυντικό κομμάτι με πολύ συγκεκριμένο ρόλο στην επίθεση. Μιλάμε για μια ομάδα η οποία είχε στις τάξεις τον Jarred Dudley, τον Tyrese Rice, τον πρώην Αρειανό (παπάδες ως ρούκι-επαγγελματίας στη Καρσίγιακα) Sean Marshall και τον Sean Williams. Τελειώνοντας τη δεύτερη σεζόν και αξιολογώντας τον ρόλο του σε αυτό το πραγματικά καλό πρόγραμμα κατάλαβε ότι δύσκολα θα κέρδιζε το ενδιαφέρον ομάδων του ΝΒΑ, μεταπηδώντας σε ένα μικρότερο κολέγιο και σε ένα διαφορετικό στυλ μπάσκετ που του προσέφερε πιο γρήγορο ρυθμό, περισσότερες μπάλες και ευκαιρίες για σκορ. Και μάλιστα πίσω στη γενέτειρα του (UT Arlington).


H ιδιαιτερότητα του Παναθηναϊκού

Διατηρώντας στενή επαφή με το παιχνίδι του Haynes αρκετά χρόνια, μπορώ με σιγουριά να σας πω ότι είναι η πρώτη φορά στη περιπλάνηση του στο υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο που εντάσσεται σε ένα περιβάλλον σχεδόν άρτιο για αυτόν και τις πραγματικές του δεξιότητες. Η τωρινή μορφή της ομάδας του Παναθηναϊκού και ειδικά οι παίχτες που τον πλαισιώνουν στο Backcourt είναι ότι καλύτερο έχει συναντήσει ο Αμερικανός (με Γεωργιανό διαβατήριο) γκαρντ ως πλαίσιο για να βάλει τις δεξιότητες του. Φυσικά για αυτό φέρει ευθύνη και ο ίδιος. Στο Μιλάνο δεν είχε καμιά δουλειά με Λάνγκφορντ-Τζέρελς και δεν είναι τυχαίο ότι μετά το trade με τον εξαιρετικό facilitator Χάκετ η ομάδα πήρε μπρος παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ. Στη Σιένα, σε μια από τις πιο ωραίες μπασκετικές ιστορίες στο σύγχρονο μπάσκετ, ήταν εξαιρετικός και οδήγησε την μια ανάσα από τον τίτλο παίζοντας όμως ως “1” μαζί με Shooting Guards όπως ο Τζάνινγκ και ο Έρικ Γκριν (οι οποίοι πολλές φορές ανέβαιναν στον άσσο για να του δώσουν την ευκαιρία να παίξει στη φυσική του θέση). Στη Σάσσαρι πλήρωσε (παρότι ο ίδιος ήταν αρκετά καλός σε προσωπικό επίπεδο φέτος) για μια ακόμα φορά τη τάση των ιταλικών ομάδων να δουλεύουν με Scoring Guards στη θέση “1”, κατά τα αμερικανικά πρότυπα. Στη Σαρδηνία ξεκινούσε στο “1” με τον Λόγκαν στο “2” (πάλι καλά που υπήρχε και ο Στίπσεβιτς από πίσω) ενώ το περυσινό μαρτύριο κατ'εμέ της Μακάμπι ήταν κάτι στο οποίο ίσως δεν έπρεπε να υποβάλλει τον εαυτό του. Ενώ ήταν φανερό ότι μπορούσε να ανταποκριθεί ποιοτικά σε αυτό το επίπεδο και να δώσει στο γρήγορο μπάσκετ της “ομάδας του λαού” η συμβίωση με τον Τζέρεμι Πάργκο τον έφθειρε πολύ με αποτέλεσμα να παίζει συνεχώς με Chip on his shoulder mood η οποία τον ωθούσε να εκβιάζει καταστάσεις, με άμεση απεικόνιση στο Shot selection του. Στον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά ο Haynes θα βρεί ένα σαφώς καλό περιβάλλον για να ενταχθεί. PG με Quarterback Skills (Καλάθης), μια τεράστια προσωπικότητα και παράλληλα πηγή δημιουργίας και μάθησης για την ομάδα (Διαμαντίδη), έναν αρκετά αξιόπιστο 3&D Guard (Φελντέιν).

Το πιο σημαντικό από όλα όμως (για αυτό και αλλάζω παράγραφο καθώς δεν έχω καμιά εικοσαριά βελάκια να βάλω να αναβοσβήνουν τριγύρω από αυτές τις γραμμές) είναι ότι εντάσσεται σε ένα σύνολο το οποίο δουλεύει πολύ σε επίπεδο συνεργασιών για να παράγει τους πόντους του και η προσωπική φάση δεν αποτελεί το βαρύ σασί της επιθέσεως του. Μπίνγκο.. Εδώ μπορεί να μπει “φυτευτός” και να αποδώσει ο Haynes. Στη συνέχεια θα καταλάβετε γιατί.. Σαφώς καλύτερη κατάσταση λοιπόν και μένει να δούμε (πάνω από όλα) την οπτική και του προπονητή του για τον ρόλο του Αμερικανού μπόμπερ στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Ο 29χρονος Combo-guard διαθέτει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον φυσικό περιτύλιγμα . Με ύψος κοντά στο 1.89μ., μακριά άκρα (ακουμπάει το 1.97μ και θα προστεθεί δίπλα σε περιφερειακούς με το μέγεθος των Καλάθη-Διαμαντίδη και το 2.05μ wingspan του Φελντέιν) και κυρίως δυνατό κορμό ο οποίος του δίνει τη δυνατότητα (μαζί με τη Νo fear ιδιοσυγκρασία που τον διακρίνει) να κερδίζει μάχες απέναντι σε ψηλότερους αντιπάλους. Σημαντικό εξτραδάκι για γκαρντ αυτού του μεγέθους.. Τα πόδια του επίσης τον βοηθούν πολύ. Πιθανόν να σας εκπλήξει με τα άλματα του γύρω από το καλάθι όμως δουλεύει πολύ καλά αυτό το κομμάτι. Μια από τις πρώτες “προσαρμογές” στο δικό μου playbook με τον ερχομό του παίχτη θα ήταν να δημιουργήσω για αυτόν καταστάσεις, μέσω αντίθετης κατεύθυνσης σε Down Screen ή ξεμαρκάρισμα, με alley oops στη τελική γραμμή/πλάτη της άμυνας. Είναι ο τύπος του γκαρντ που δίνει τη δυνατότητα στον χειριστή να σηκώσει ψηλά τη μπάλα στο τρανζίσιον ή γενικότερα στη πλάτη του αντιπάλου μιας και και μπορεί να τελειώσει τέτοιες φάσεις χωρίς μάλιστα να έχει αναπτύξει πλήρη ταχύτητα (fool speed). Χωρίς να είναι το τοπ αθλητικό πακέτο, τρέχει αρκετά καλά το γήπεδο με τη μπάλα ή χωρίς, σταματάει γρήγορα, επιδιώκει την επαφή και επιβιώνει μέσα από αυτή βρίσκοντας ισορροπία πολλές φορές, έχει ικανοποιητικό motor. Δεν είναι ο φανατικός “παίζω με το μαχαίρι στα δόντια” τύπου Πάτρικ Μπέβερλι όμως μεταφράζοντας τη προσθήκη του στο παρόν ρόστερ εκτιμώ ότι μπορεί να προσφέρει “φλόγα” σε ένα σβησμένο από τη κούραση backcourt, βγάζοντας ενέργεια κυρίως από την επίθεση και με τον τρόπο που τρέχει/επιτίθεται προς το καλάθι και όχι με αυτόν που κυνηγάει στην άμυνα ή πιέζει τη μπάλα.


Μπαίνοντας στο επιθετικό κομμάτι είναι σαφές ότι μιλάμε για έναν σκόρερ. Ένα παίχτη με scoring insticts, ικανό να συνδεθεί με το καλάθι χωρίς να φέρει συγκεκριμένες ταμπέλες ανάλογα με την οδό που τον οδηγεί σε αυτό. Τα δύο πιο δυνατά του όπλα είναι η transition και η ball screen επίθεση. Έχει μια επιθετικότητα η οποία μερικές φορές δείχνει να του ανοίγει μαγικά δρόμους προς το καλάθι (αν και οι αμυντικοί που θα καταφέρουν να του κάνουν body up θα τον φέρουν σε δύσκολη θέση, σημειώστε αυτό ) και προσωπικά εκτιμώ ότι μπορεί να διαβάζει και να επιλέγει τις προσπάθειες του παίζοντας μακριά από τη μπάλα και γύρω από τα σκριν. Με το πέρασμα των χρόνων μάλιστα γίνεται πιο περιφερειακός σκόρερ και αυτό έχει φαίνεται άμεσα από τον αριθμό των προσωπικών που εκτελεί.

Η λέξη-κλειδί πάντως (πάλι βελάκια που αναβοσβήνουν..) σχετικά με την αποτελεσματικότητα του στην επίθεση του Παναθηναϊκού είναι μια και έχει διπλή υπογράμμιση. Efficiency. Όταν τελείωσε τη πρώτη του σεζόν στη Γαλλία, εντάχθηκε στη “σχολή-σουτέρ” της Γκραν Κανάρια όπου αντιμετώπισε θέμα σε επίπεδο Shot selection. Έκτοτε έχει βελτιώσει αισθητά τη προσέγγιση του στην επίθεση δουλεύοντας περισσότερο με τους συμπαίχτες του και καλλιεργώντας μια μεγάλη αρετή, την υπομονή. Έμαθε να περιμένει για τα σουτ του και να ξεχωρίζει βάζοντας χαλινάρι στον παρορμητισμό του. Έμαθε επίσης σταδιακά να δουλεύει μέσα από την ομαδική επίθεση (σε επίπεδο “ψάχνουμε όλοι μαζί τη καλύτερη κατάσταση, δεν εκβιάζω εκεί που απλά βλέπω λίγο φως”).Φέτος στη Σαρδηνία ήταν αρκετά καλός παίζοντας σε ένα άναρχο σύνολο με λάθος κατανομή ρόλων σε μια κλασσική version μπάσκετ ιταλικού νότου. Παράσημο ότι διατήρησε υψηλά τα ποσοστά του σε αυτό το πλαίσιο όπου μάλιστα είχε την ευθύνη των αποφάσεων ως ο κύριος δημιουργός.

Πρόκειται για έναν ικανό one on one παίχτη με slashing abilities. Μη φανταστείτε αλά Παππά (όχι τόσο ικανός), δεν είναι τόσο αποτελεσματικός πηγαίνοντας προς τα μέσα ειδικά απέναντι σε ..κόσμο παρότι δε φοβάται την επαφή. Ελπίζω να έχει και την ίδια άποψη ο Τζόρτζεβιτς.. Το γράφω αυτό γιατί ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι ο Σάλε θα πάει για “κάθετο” παίχτη βλέποντας ότι ο Νίκος Παππάς θα χρειαστεί χρόνο. Ο Haynes είναι λοιπόν ικανός στο ένας με έναν, μπορεί να φτιάξει τους χώρους του για το δικό του σουτ και να σκοράρει γύρω από το καλάθι όμως δεν έχει το mentality του Go to guy που θα ανοίξει μόνος του δρόμους στην επίθεση (και θα ταξιδέψει συχνά στη γραμμή της φιλανθρωπίας). Αποτελεί πολύ μεγαλύτερη αξία όταν επιλέγει να παράγει μέσα από το σύστημα (executive shooter) και ειλικρινά οφείλω να δηλώσω αρκετά αισιόδοξος για αυτόν και τη πορεία του στην Ελλάδα εφόσον μπει σε αυτό το mood.


Ο χρονισμός στον μηχανισμό του σουτ του (σε συνδυάζει με τον δυνατό κορμό του αλλά σε χαμηλότερη κλίμακα βέβαια) μου θυμίζει λίγο Ιγκόρ Ρακόσεβιτς. Έχει αυτό late jump release point, απελευθερώνοντας αφού πιάσει το κατακόρυφο στο άλμα του και αυτή τη μίνι-κλίση στο κορμί του που θυμίζουν έντονα “Ράκο”. Πρόκειται για εξαιρετικό σουτέρ τριών πόντων και ένα πολύ ικανό midrange shooter. Το pull up jumper του ειδικά είναι αρκετά αποτελεσματικό. Εκτιμώ ότι το παν στη περίπτωση του είναι να μάθει να πηγαίνει στις καλές του θέσεις ειδικά σε καταστάσεις close out επίθεσης (θέλει δουλίτσα, αν και το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχημένων τέτοιων επιθέσεων αφορά σταμάτημα και εκτέλεση από μέση απόσταση) και γενικότερα αδύνατης πλευράς. Αρκετά αποτελεσματικός από τη γραμμή των προσωπικών. Ελπίζω η επίθεση συνεργασίας των πρασίνων να τον βοηθήσει να ταξιδέψει στη γραμμή του φάουλ αν και δε δηλώνω τόσο αισιόδοξος για αυτό.

Ένα κομμάτι του παιχνιδιού του το οποίο μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς είναι η ικανότητα του να δημιουργήσει για τους συμπαίχτες του. Σε καμία περίπτωση “κύριος δημιουργός” για μια επίθεση συνεργασίας χωρίς πολύ προσωπική φάση όπως αυτή των πρασίνων αλλά αρκετά ικανοποιητικός ως δεύτερος δημιουργός δίπλα σε έναν εκ των πόιντ γκαρντς του Σάλε. Αναγκάστηκε να μάθει να σκανάρει καλύτερα το γήπεδο παίζοντας αρκετά στην Ευρώπη ως main playmaker. Φέτος στη Σάσσαρι μάλιστα ήταν αρκετά αποτελεσματικός στήνοντας picks σε Α-Set επίθεση με τον (πρώην πλέον) με σκριν επιλογής όταν ο (πρώην πλέον) Σακέτι έστηνε τον Varnado (roll) και τον Joe Alexander (pop) στη κορυφή.


Αμυντικά θα ξεκινήσω με ένα “θεώρημα” για να έχετε μια καλύτερη εικόνα εξ'αρχής. Ο Haynes είναι καλύτερος στη προσωπική άμυνα από ότι στην ομαδική. Αμύνεται καλύτερα σε ένας-ένας καταστάσεις, ειδικά όταν έχει μπροστά του τον κάτοχο της μπάλας. Αυτό που διακρίνω έντονα στο performance του στα μετόπισθεν είναι οι αυξομειώσεις στη διάθεση του. Φυσικά αυτά δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Πρέπει να τα ξεχάσει. Έτσι απλά. Ο Φελντέιν έχει κερδίσει τόσα λεπτά στο παρκέ και πόντους στην εκτίμηση του προπονητή του όχι επειδή το backcourt των πρασίνων μετράει συνεχώς απώλειες αλλά γιατί είναι αξιόπιστος και πάντα εκεί στην άμυνα. Ο Haynes έχει επίσης τα εργαλεία να το κάνει. Το δυνατό του κορμί (σαν έξτρα) τον βοηθάει όμως χρειάζεται συγκέντρωση, ετοιμότητα και το μεγαλύτερο δυνατό effort. Τα τελευταία δύο χρόνια η χαλαρότητα που επικρατούσε αναφορικά με την άμυνα στις ομάδες με τις οποίες υπέγραψε τον επηρέασε σημαντικά και έχω την εντύπωση ότι βλέποντας το περιβάλλον γύρω του εξοικονομούσε ανάσες. Στον Παναθηναϊκό θα χρειαστεί να θυμηθεί ημέρες Boston College.. Είναι άλλωστε ο γκαρντ που ξέρει να κρατάει τη θέση του, έχει καλή ταχύτητα από στάση για να κυνηγήσει γύρω από τα σκριν, θέλει δουλειά στα πλάγια βήματα και γενικά πρέπει να ενεργοποιήσει αντανακλαστικά γιατί οι χρόνοι του -κρίνοντας το αθλητικό του πακέτο- είναι μεγάλοι γιατί στερείται συγκέντρωσης. Πνευματικά όπως καταλαβαίνετε στο αμυντικό κομμάτι θα χρειαστεί να δουλέψει πολύ ο Τζόρτζεβιτς μαζί του. Αν δούμε αλλαγή στην ιδιοσυγκρασία του η πρώτη μάχη από το coaching staff του Παναθηναϊκού θα έχει κερδηθεί..


Eν κατακλείδι.. Ο Haynes είναι σαφώς ένας καλός παίχτης ο οποίος διαθέτει τη ποιότητα να παίξει σε αυτό το επίπεδο. Δεν υπάρχει αμφιβολία περί αυτού. Oι επιλογές του με γνώμονα το αγωνιστικό περιβάλλον που βρέθηκε κάθε φορά του απονείμουν το προφίλ του"ματωμένου διαμαντιού". Ο Παναθηναϊκός, με το ρόστερ στη παρούσα κατάσταση και το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας, του δίνει μια πραγματικά καλή ευκαιρία. Το θέμα μας βέβαια δεν είναι το πως θα κεφαλαιοποιήσει ο Haynes τη παρουσία του στον Παναθηναϊκό αλλά ο Παναθηναϊκός τη παρουσία του παίχτη στο παιχνίδι του. Το κλειδί σε αυτή τη συνεργασία βρίσκεται στα χέρια του κόουτς Τζόρτζεβιτς. Ποιες είναι οι ιδέες του για τον παίχτη; Σε ποιο πλαίσιο και με ποιο τρόπο θα τις υλοποιήσει στο παρκέ. O Haynes είναι οff-guard που μπορεί να δέσει καλά με τον Καλάθη, να σουτάρει στο μισό γήπεδο ή να δημιουργήσει σε δεύτερο χρόνο ειδικά μέσα από drive & kick καταστάσεις, να δώσει πόντους με τη μύτη του σκόρερ που διαθέτει. Δεν είναι ο δημιουργός που θα τρέξει μια επίθεση συνεργασίας μισού γηπέδου και θα βάλει τους συμπαίχτες του στις σωστές θέσεις σε αυτήν. Αντίθετα αυτοί πρέπει να τον βάλουν. Το ότι θα χρειαστεί να πάρει λίγα λεπτά ως PG με τα φετινά προβλήματα της ομάδας είναι δεδομένο απλά περιμένετε να λειτουργήσει κυρίως ως ball mover. Θα χρειαστεί βοήθεια από τους προπονητές του λοιπόν, ειδικά στον τρόπο που θα χειριστεί τον εαυτό του στην επίθεση και το effort που θα καταθέσει στα μετόπισθεν. Ο οργανισμός του Παναθηναϊκού έχει την ευκαιρία για να κερδίσει έναν παίχτη και για την επόμενη σεζόν.. Και να δώσει μεγαλύτερη αξία σε μια κίνηση μετατρέποντας την από απλή προσθήκη σε επένδυση για την επόμενη ημέρα της ομάδας..



Y.Γ: Σχετικά με τον Ολυμπιακό.. Σε περίπτωση “αλλαγής” του Όντομ θα δημιουργηθούν σαφέστατα σκέψεις σχετικά με τη σοβαρότητα του πλάνου. Σε αντίθεση με ότι διαβάζεται η αγωνιστική συμπεριφορά του Αμερικανού γκαρντ είναι όχι απλά καλή αλλά αρκετά καλή μέχρι σήμερα λαμβάνοντας υπόψιν το βήμα που έκανε και τα δεδομένα που είχε άμεσα να διαχειριστεί. Έχει κατανοήσει πλήρως το περιβάλλον στο οποίο έχει ενταχθεί, είναι συγκεντρωμένος και σοβαρός (πέρα από τα συν και τα πλην του σαν παίχτης). Θέμα “χημείας” σαφώς και υπάρχει στον Ολυμπιακό. Μου μεταφέρθηκε ότι οι ερυθρόλευκοι ενόχλησαν τον Ραζνάτοβιτς για τον Τζαμέλ Μακλίν της ΕΑ7. Ένα παιδί για το οποίο η σελίδα είχε μιλήσει μετά το τέλος της περυσινής σεζόν σε μια ανάρτηση-πρόταση στους δύο “αιωνίους”. Αν θέλετε τη ταπεινή μου γνώμη ο Μακλίν (που κάνει αρκετά καλή σεζόν στο Μιλάνο) δεν είναι ο παίχτης που χρειάζεται ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή γιατί δεν έχει το αμυντικό impact που ζητάει η ομάδα. Είναι περισσότερο offense-oriented ψηλός. O άνθρωπος των ερυθρολεύκων είναι ο Κόλτον Άιβερσον (και ας μην έχει τα πόδια του Γιάνγκ). Η blue collar-ιδιοσυγκρασία του, ο δυναμισμός και κυρίως το μεγάλο του κορμί κουμπώνουν άριστα με τα light forwards που θα χρησιμοποιήσει πλέον ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη θέση “4” από εδώ και στο εξής.

Υ.Γ1: Πολύ μεγάλος ΠΑΟΚ σήμερα. Στους 72 πόντους κράτησε ο Σουλίνιο τη Βαλένθια, “λεφτά στη τράπεζα” ο Χάτσερ. Και όλα αυτά μετά από εντός έδρας ήττα στο μεγάλο ντέρμπι με τον Άρη. Κάτι λέει αυτό.. Μεγάλο μπράβο!

Υ.Γ2: Kρίμα ρε κόουτς.. Ένα λεπτό συγκέντρωσης έλειψε από τον Άρη για να φύγει από τη Κλαπέιντα με μια νίκη χωρίς να πάει στη ρουλέτα των τελευταίων δύο λεπτών. Το δεύτερο ημίχρονο του Ξανθόπουλου, ειδικά ο τρόπος που επηρέαζε το παιχνίδι στην άμυνα, ήταν απλά εκπληκτικό αλλά δεν έφτασε. Θετικό ότι η ομάδα άντεξε απέναντι σε ένα πολύ physical σύνολο και πήρε το τιμόνι του ματς. Κρίμα όμως..


549 σχόλια:

  1. άλλο ένα ματς που ο προπονητής που θέλουν μερικοί να φορτώσουν ετσιθελικά στον εξάστερο (επειδή είναι έλληνας και οι έλληνες προπονητές και καλά είναι προπονηταράδες) κατάφερε να χάσει,παρότι για πολλοστή φορά κέρδιζε στο τελευταίο τρίλεπτο. έχω χάσει το μέτρημα πόσα τέτοια ματς έχει χάσει ή έχει κερδίσει με την ψυχή στο στόμα ο άρης, πέρσι και φέτος.
    ανύπαρκτα συστήματα πέρα από αυτό. 30-35 επιθέσεις από μακνίλ,ουάιτ και γουότερς και 10-15 για όλους τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, μωρέ. Ποιος Πρίφτης τώρα; Λίγος, πολύ λίγος.

      Ενώ ο εξάστερος εδώ και δύο χρόνια με τους ξένους προπονητές έχει θαμπώσει με το μπάσκετ που παίζει. Θεαματικό, οργανωμένο, πολυδιάστατο, σύγχρονο και χορταστικό. Ας μην μιλήσουμε για τα κλειστά ματς που τα παίρνει εύκολα με το εξαιρετικό coaching. Ούτε για τις εύστοχες επιλογές των ξένων παικτών. Στον έναν πέρσι έδινε 600χιλ και στον άλλον φέτος 800. Πολύ ανεβασμένο το επίπεδο για να ξεπέσουμε στον προπονητή που δεν καθαρίζει τα ματσάκια στο Eurocup έχοντας στην διάθεσή του το τεράστιο budget του σκάρτου εκατομμυρίου. Που θέλουν ορισμένοι ετσιθελικά να φορτώσουν στον εξάστερο.


      Διαγραφή
  2. έτσι όπως έχουν ερθει τα πράγματα ο οντομ χρειάζεται, συμφωνώ μαζί σου οτι τα έχει πάει καλά διότι διάφοροι δημοσιογράφοι τον βάζουν στο ιδιο σακί τον τζέιμς. με τον αιβερσον θεωρώ ότι κλειδώνεις το πρωτάθλημα, ευρώπη δεν ξέρω αν σου δώσει το κάτι πολύ παραπάνω, σίγουρα παντως θα είναι μια σημαντικη προσθήκη κυρίως για τις ανάσες του Πριντ αλλά κ να γεμίσει η 5. Πρέπει όμως ο σφαιρο να κατανοήσει οτι οι παικτες του ξέρουν κ να βαζουν την μπάλα στο καλάθι, ευτυχως με τις 3 σφαλιάρες δεν ακούμε συνεχώς την ατάκα περι άμυνας.
    Καλος σουτέρ ο χεινς αλλα πρέπει να τον δούμε σε μεγάλους αγώνες, μακάρι να τα βάζει στην ευρώπη κ οχι στην ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τον δίνει τον Αιβερσον η Καρσιγιακα!Θέλει τουλάχιστον 350.000 δολλάρια για να τον αποδεσμεύσει. Ανέφικτη περίπτωση..

      Ανδρές

      Διαγραφή
  3. Τζιμακο μας έλειψες. Αυτές οι αναλύσεις σου είναι ΣΧΟΛΕΙΟ για εμάς. Μας δίνουν την δυνατότητα να γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε το άθλημα που Υπεραγαπαμε. Ένα μικρό σχολιο θέλω μόνο αν μπορείς να μου πεις αν ταιριάζει και για τον ΠΑΟ ο Κολτον Αιβερσόν (ακούστηκε για εμας) ή αλλιώς πια ΕΦΙΚΤΗ λύση πιστεύεις ταιριάζει για αντι-Κουζμίτς. Φιλικά
    Gregorio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απολαυστικος οπως παντα...Πως θα σου φαινοταν ο Κολτον Αιβερσον για τον Παναθηναικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια Τζιμ κ παλι!!!Κάνεις μια ανάρτηση. Κ ξαφνικά όλες οι άλλες αναρτήσεις θυμιζουν δημοτικό γενικώς....!Είσαι σοβαρός ανθρωπος κ δεν θες ουτε επιδιωκεις κάτι τέτοιο, απλα πρέπει να το επισημάνουμε!!Χάρις στις αναρτήσεις σου μαθαίνουμε μπάσκετ όμως!!

    Σίγουρα οι Έλληνες κόουτς σε παρακολουθούν κ καλά κάνουν!!! Το κακό είναι οτι ο Σάλε δεν ξέρω αν το κάνει όπως κ οι βοηθοί του όντας ξένοι όλοι!!

    Το κακό είναι οτι δεν ξέρουμε πόσες προσθήκες πρέπει να γίνουν για να διορθωθούν τα λάθη του καλοκαιριού... Ή ομάδα στήθηκε λάθος, το πλάνο έπαψε να υπάρχει κ παίκτες πρωσοπικες επιλογές του κόουτς δεν βγήκαν... συν οτι ο Σάλε πληρώνει την απειρια του σε πάγκο ομάδας!!! Το μπέρδεμα ξεκινά απο τον Γιαννακόπουλο που δεν μας λέει ξεκάθαρα τι θέλει... θέλει τίτλους "πάρε παικταραδες τότε "
    θέλει ελληνοποιηση κ χαμηλό μπάτζετ "σταμάτα να λες για ευρωπαϊκα κ μη κ πάρε εναν προπονητή κ αστον να δουλεψει"!!

    Μακάρι να προκριθούν κ οι 2 ομαδες γιατί το ελληνικο μπάσκετ πρέπει να παραμείνει ψηλά!!

    vai13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έλα ρε Τζιμάκο, μας έλειψες, περιμέναμε πως και πως άρθρο σου.
    Τον Χέινς από τα βιντεάκια που τον έχω δει είναι καλός παίκτης με ενέργεια, οπότε ο Τζόρτζεβιτς οφείλει να τον εκμεταλλευτεί
    Πιστεύω να δώσει στον ΠΑναθηναικό λύσεις από την περιφέρεια και καταστάσεις με 3 κοντούς , αν θεωρήσουμε ότι δεν θα πάρουμε 3αρι
    Τώρα για τον Αιβερσον της Καρσικαγια ακούστηκε και για τους 2. Ποια ομάδα είναι πιο κοντά?
    Νομίζεις ταιριάζει στον Παο?
    Τι άλλο παίζει για mobile center?

    Είδα τον Άρη(β μέρος). Άθλιο μπάσκετ πραγματικά και από τις 2 ομάδες, χαλαρά θα το έπαιρνες για παιχνίδι Α2

    Koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήτσο εξαιρετικος όπως πάντα..Ο haynes είναι όντως μια πολύ καλή επιλογή τη δεδομένη χρονική στιγμη.. Για να δούμε τι έχει στο μυαλό του και ο σαλέ..Ο σαλέ δείχνει να μην υπολογίζει πλέον στον Κουζμιτς μετά και τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής του στο ματς της δεύτερας..Ακούστηκε ο Άιβερσον που προτείνεις για τον ΟΣΦΠ.. Θα ήταν καλή επιλογη? Κι αν όχι ποιον παίχτη θα ήθελες να δεις στον ΠΑΟ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου Τζιμ..Θεωρω τον Χεηνς καλο παικτη(μου αρεσε οταν επαιζε στη Σιενα),ομως πιστευω οτι δεν ηταν αυτο που χρειαζοτανε αυτη τη στιγμη(και πολυ καιρο πριν)η ομαδα..Ηταν αναγκη να προστεθει ενας pg με τα χαρακτηριστικα που αναφερεις..Εναν pg που θα μπορουσε να δωσει 10-15 ποιοτικα λεπτα ξεκουραζοντας τον Καλαθη κρατοντας σε ισορροπια το παιχνιδι της ομαδας,οταν ο Νικ θα ηταν στον παγκο..Και η αναγκη ηταν μεγαλυτερη απο τη στιγμη που ο Μποχωριδης δεν εχει αποκτησει ρολο λογω της αποχης του με συνεπεια ολο το βαρος να ειναι πανω στον Νικ..Και ειναι βεβαιο οτι στα δυσκολα ματς εντος κι εκτος συνορων ο Χεηνς θα κληθει να τρεξει τα plays της ομαδας και να στησει τους συμπαικτες του στο σετ παιχνιδι,πολυ απλα γιατι σε τετοιο ρυθμο θα πανε τα παιχνιδια που κρινουν,ειδικα,τιτλους..Κι αμφιβαλλω αν μπορει να το κανει,για να μην πω οτι δεν μπορει καθολου..Ο Χεηνς θα ταιριαζε σαν αντικαταστατης του Παππα,ενοσω ηταν τραυματιας,παρα σαν back-up του Καλαθη..Κι αν στον παγκο υπηρχε καποιος ''γατος'' προπονητης θα ελπιζα σε κατι διαφορετικο,ομως παροντος του Τζορτζεβιτς δεν βλεπω πως θα βοηθησει την ομαδα ο Αμερικανος..Μην ξεχναμε οτι ο Σερβος εφτιαξε μια αργη ομαδα που δεν μπορει να τρεξει και τωρα καλειται να ενταξει σ' αυτη εναν παικτη που εκανε τα καλυτερα παιχνιδια του στο up tempo παιχνιδι της Σιενα..Θεωρω οτι ειναι περισσοτερο πιθανο να μπλεχτει περισσοτερο το backcourt της ομαδας παρα να υπαρξει μια καλυτερευση του..Σε σχεση με την αναρτηση σου για το ντερπι και οσα αναφερεις για τον Τζορτζεβιτς κι επειδη εχω αναφερθει απο καιρο στο οτι δεν το εχει,θα πω οτι μου φαινεται απο δυσκολο εως απιθανο να παραμεινει και του χρονου στην ομαδα και η στηριξη που του δινεται οφειλεται στο οτι δεν υπαρχει εναλλακτικη λυση και στο οτι δεν μπορουν να αλλαχτουν παραλληλα και οι ξενοι που εφερε το καλοκαιρι..VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μηπως ηρμανι αφησει τον μακλιν επειδη εκλεισε τον μπατιστα πολυ σεντερ μαζευτηκαν εκει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λιγο παραδοξο να παιξει ο Σαλέ με τρεις γκαρντ με παρομοια στοιχεια (Φελντιν, Παππας, Χεϊνς) αλλα σ' αυτη τη φαση φαινεται οτι πηγε για τον καλυτερο παιχτη που μπορουσε να παρει και οχι για τον καταλληλοτερο (για να ειμαστε δικαιοι ισως και να μη μπορουσε να τον βρει).

    Το προβλημα του Χεϊνς ειναι ιδιο με το προβλημα που ειχε και ο Σον Τζέϊμς στον Ολυμπιακο. Πρωτοι γραψαμε εδω μεσα οτι ο Τζεϊμς οχι μονο δεν μπορουσε να ειναι ο αντικαταστατης του Γιανγκ, αλλα θα ανταγωνιζοταν μαλιστα τον Μιλουτινοφ σε χρονο συμμετοχης. Καποιοι εδω μεσα ειρωνευονταν, η ιστορια ομως το απεδειξε!

    Το ιδιο θα συμβει και τον Χεϊνς. Πρεπει να αποδειξει οτι ειναι καλυτερος του Φελντιν αλλιως θα πρεπει να παιζει μονιμως στο "1", κατι για το οποιο δεν ειναι φτιαγμενος. Η θεση "1" ειναι νευραλιγκη στον Παναθηναϊκο ειδικα δε στα κρισιμα παιγνιδια που ερχονται, δεν μπορεις να δωσεις τα κλειδια της ομαδας σε ενα νεοφερτο, οσο ταλαντουχος κι αν ειναι αυτος.

    Χμμ, Φελντιν vs. Χεϊνς με ολιγον Παππα ενδιαμεσα, προβλεπω χιονοστιβαδα σχολιων στο προσεχες μελλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ροτέισον στα 3 10λεπτα, και προς το τελος : καλαθης 1, χεινς/παπας/φελντειν στο 2, δδ στο 3 για ελεγχο του ματς

      μιμης

      Διαγραφή
  11. καλησπερα..ο αντι παβλοβιτς αν ειναι πχ ο μπραμος δεν αλλαζει και ο σχεδιασμος οσον αφορα την μεταγραφη σους ψηλους με την εννοια να υπαρχει αμυνα στο 4?δλδ να ερθει οχι καθαρο 5 αλλα 4-5 ακριβως σαν γκιστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλησπερα Τζιμ..ωραια η αναρτηση σου για τον Haynes,αλλα μη τους το χαλας.. ακους εκει,οργανισμός του Παναθηναϊκού έχει την ευκαιρία για να κερδίσει έναν παίχτη και για την επόμενη σεζόν..εδω μεσα πολλοι δεν τον ειδαν καλα καλα τον Haynes με την πρασινη φανελα κ βγαλαν το συμπερασμα οτι δεν κανει κ τον βγαλαν off απ'το ροστερ της επομενης σεζον..

    για την θεση του ψηλου στον Παναθηναικο τι βλεπεις?κολλαει ο Κολτον Αιβερσον σε μας?..ξερω την προτιμηση σου περι μεταγραφης φοργουορντ(μακρυ 4αρι,οπως ειπες χαρακτηριστικα) αλλα μιλαω με την προυποθεση οτι κανεις αυστηρα μονο κ μια ακομα μεταγραφη κ αυτη ειναι 5αρι..ή ψαχνεις καποιον με πιο γρηγορα ποδια στο 5 απο τον Αιβερσον?

    υ.γ.1 για τον Ολυμπιακο το θεωρω δεδομενο οτι θα ψαχτει για αθλητικο ψηλο..οι Μιλουτινοφ,Αγραβανης δεν μπορουν να βγαλουν την ενταση που θελει ο Σφαιροπουλος στο 5..

    υ.γ.2 ο Σφαιροπουλος ωρες ωρες μου δινει την εντυπωση οτι ετσι κ ειχε την δυνατοτητα θα κατεβαζε ομαδα με 12 (κατα προτιμηση εγχρωμους) Αμερικανους στην ευρωλιγκα..λογω μεγαλυτερων αθλητικων προσοντων,κλπ..στηριζει ισως υπερ του δεοντος πολλα στο αθλητικο κομματι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αργησα να καταλαβω οτι τα ποστ αφορουσαν τον πρωην παιχτη της μακαμπι...
    Δυνατο κορμι, γρηγορα ποδια , καλες αμυνες με τρελα τριποντα απο το κεντρο του γηπεδου ουκ ολιγες φορες.
    Παροτι ειχε αναφερθει αρκετες φορες και απο εσενα τζιμ και απο αλλα παιδια , δεν τον εχω παρακολουθησει στις αλλες ομαδες του , αλλα νομιζω οτι ειναι απο τις καλυτερες λυσεις που υπαρχουν αυτη την στιγμη.. θα κοιτουσα και τον ΟΝΤΟΜ αν τον αφηνε ο οσφπ..
    Θα ηθελα καθαρο ασσο που να μπορει να οργανωσει ακομη και μονος του χωρις πατεριτσες.. μπορει να ειναι μονος στον ασσο ο χαινς?? αυτο δεν εχω καταλαβει.. μπορει να οργανωσει για αρκετα λεπτα στο παρκε χωρις να κανει τα λαθη του φελντεινι??
    Μπορει να οργανωσει χωρις πρωτα να ψαχνει το σκορ???
    Να σου πω την αληθεια τον ΚΟΛΤΟΝ τον περιμενα να τον αναφερεις για παο.. και οχι τοσο για οσφπ..
    Στον ολυμπιακο το προβλημα δεν νομιζω οτι ειναι τοσο στο 5 οσο στο 4 (που βεβαια ερχεται και ο παπανικολαου) αλλα και στην ομοιογενεια, πολλες αλλαγες την στιγμη που ακομη δεν εχουν μπει καλα καλα τα παιδια που ηρθαν το καλοκαιρι. Ωρες ωρες φαινεται οτι ορισμενοι παιχτες δεν εχουν ρολους και ψαχνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Jim ποιά είναι η άποψή σου για σχήματα με τρία guards παρόντος του Haynes; Περιμένεις να αυξηθεί το σύνολο του χρόνου πεντάδας με 3 guard line up δεδομένου πλέον του αριθμού των guards (6) και άρα την πιο δόκιμη χρησιμοποίηση των επανακάμψαντων Παππά και Mποχωρίδη με λεπτά που τους αναλογούν βάση απόδοσης και όχι ανάγκης; Πιστεύεις ή μήπως έχεις πληροφόρηση εάν τέτοιου είδους σκέψεις/πλάνα του Σάσα παίξουν κάποιο ρόλο στον τύπο του forward που θα αποκτηθεί-αν αυτό γίνει τελικά-στη θέση του Pavlovic;

    Yuri

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για να το πουμε χυμα ... ο Σαλέ χρειαζοταν ενα Οντομ και εφεε ενα Χεϊνς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επρεπε να παρουμε τον Οντομ δανεικο απο το γαυρο. θα βολευε και τους 3 [παο,ολυ, οντομ]

      μιμιης

      Διαγραφή
  16. Υπαρχει περιπτωση Τζεϊμς για Παναθηναϊκο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε οχι κ Τζειμς στον 6αστερο...Ο Ραντου ειναι σιφουνας μπροστα του....

      Διαγραφή
    2. 1.Ντε κολο , Καλαθης
      2. Ντιλεινι , Παππας ,
      3. Μπονγκου Κολο, Μιλλερ
      4. Χαραγκοντι , Γκιστ
      5. Αγιον, Μπουρουσης

      Αυτους θα ζητησω απο τον Αγιο Βασιλη κ παμε για το 7ο..

      Διαγραφή
  17. Υπαρχει πληροφόρηση για τους παίκτες που κοιτάζει ο Παναθηναϊκός; Ρωτώ για να έχουμε μια εικονα για το τι ψάχνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ξερουμε ποιοι ειναι στην κορυφη της λιστας(αν υπαρχει ) για ΠΑΟ ??

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 1)ΚΑΙ 30 ΠΟΝΤΟΥΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΜΑΡΚΗΣΙΟΣ,ΚΑΙ 10 ΑΣΣΙΣΤ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΨΗΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ.................
    ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗ ΡΑΚΕΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΠΑΡΤΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.............
    2)Ο ΠΡΙΦΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΑ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΑΝΟ.ΕΠΑΙΖΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΧΑΣΕΙ!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.............
    (ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ,ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΑΡΗ ΨΗΛΑ)
    3)Ο ΔΕ ΠΑΟΚ,NO MONEY MEANS NO GOOD PLAYERS MEANS NO EUROPE.
    Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ (ΚΙ ΑΣ ΤΗ ΝΙΚΗΣΕ ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ).Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ JIM ME TO ΥΓ1.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΝΙΚ ΤΗΕ FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σερι 13-0 εφαγε σε τρια λεπτα απο το 56-63 πηγε στο 69-63 και τελος.

      Διαγραφή
  20. Ο Mbawke γιατι δεν παιζει σημερα στο Eurocup με Μaccabi(DNP) ενω χανουν και κινδυνευουν να αποκλειστουν ?? Ειναι τραυματιας ή ??

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εψαξα τα στατιστικα του,και μου επεσε το σαγονι 10 ριμπαουντ εχει περιπου,10 που εμας ουτε 5 δεν εχουν και οι δυο οι σεντερ μας.Ειναι ακριβος αραγε;;

      Διαγραφή
    2. μακρια απο παικτες της μακαμπι. αυτοι μεσα σε 4 μηνες εχουν ξεχασει το μπασκετ. οποιος σημερα ειδε το ματς με την ολυμπια μονο να γελαει μπορουσε με παικτες οπως ο ροτσεστι και ο πνινι. καταντια

      Διαγραφή
    3. Αξίζει αυτός ο παίκτης να επενδύσεις πάνω του. Είναι και πολύ καλός μπλοκέρ και για σέντερ έχει ένα αξιοπρεπέστατο 70+% στις βολές.
      Βρίσκεις αθλητικό ψηλό για χρόνια. Απορώ πώς δεν τον χτυπήσαμε το καλοκαίρι ή ακόμα και την περσινή σεζόν που έπαιζε στην Μπάμπεργκ και είχε buy out για ομάδα Ευρωλίγκας γύρω στις 75.000 αν δεν κάνω λάθος.
      Και αντί να πάρουμε αυτόν, φέρναμε Ράιτ και Μόργκαν.

      Διαγραφή
    4. δεν ειδα τον αγωνα (ειδα τα δικα μας παιχνιδια μονο)ειναι να απορεις πως η Μακαμπι με τετοιους παιχτες χανει ετσι,μαλλον δεν εχει σωτηρια πλεον.Εχει παιχτες που ολοι θα ηθελαν και ομως χανει απο ομαδες μικροτερης δυναμικης.Ο προπονητης θα την πληρωσει σιγουρα παλι.

      Διαγραφή
    5. Είχε ενοχλήσεις στο γόνατο και δεν έπαιξε.

      Διαγραφή
  21. Ο Jarvis Varnado είναι μέσα στους ψηλούς που εξετάζει ο Παναθηναϊκός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. καλά, αν τους odom & james τους είχε φέρει ο σφαιρόπουλος θα ήταν ήδη στο ταμείο ανεργίας. δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη πως στο γαύρο τις μεταγραφές τις κάνουν οι ανοιχτομάτηδες.
    τώρα σε εμάς, νομίζω πως περισσότερη ανάγκη είχαμε από τον logan παρά από τον haynes δλδ χρειαζόμαστε μάλλον έναν γνήσιο PG να ξεκουράζει τον καλάθη και να κατεβάζει μπάλα παρά έναν combo guard.τέλος πάντων θα βοηθήσει, θα δώσει άμυνα, σκορ και ανάσες αλλά κυρίως ενέργεια. καλοδεχούμενος. περίπτωση να δώσουμε kuzmic και κανά ψιλο στους τούρκους γιά τον iverson παίζει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε φιλε δεν τον λες κ γνησιο PG τον Λογκαν..σε καμια περιπτωση..

      Διαγραφή
    2. O Logan γνήσιο pg.
      Και να πεις ότι δεν έχει παίξει μπάσκετ στον ΠΑΟ.

      Κάποιοι ξεκίνησαν βλέπουν μπάσκετ το 2013 μάλλον.

      Διαγραφή
  23. Μια που όσοι παίχτες έχουνε ακουστεί είναι είτε από Ιταλία είτε από ..ελεύθερους στην Κίνα θεωρώ πως κάτι από εκει θα κοιτάξουμε..Ίσως και απο την Σάσαρι κανεναν Eyenga ή Varnando.

    Ενώ απο Κίνα υπάρχουνε οι Γκρεγκ Οντεν , Τζερόμ Ταίλερ , Σάμιουελ Ντελαμπέρντ , Μπερναντ Τζειμς και Τζέισον Μάξιελ.

    Πάντως πιστεύω οτι αυτοί που θα έρθουν είναι σε άμεση εξάρτηση απο τουλάχιστον μια νίκη αύριο. Διαφορετικά πιθανό να φύγει και ο Τζόρτζεβιτς. Άρα είτε φέρνουμε απλά εναν αθλητικό ψηλό χωρίς να διώξουμε κανεναν και πάει ο Κουζμιτς 7ος είτε χάνουμε αύριο και πιθανότατα φεύγει όλο το Σερβικο lobby ( εκτος απο Ραντουλιτσα π εχει μεγάλο συμβόλαιο ) .

    Παίζει αυτό το σενάριο ; Η μόνο εγώ το βλέπω έτσι ;

    Παναθηναικός 1908 ΧΡΟΝΙΑ μας πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ξερει κανεις για ποιο λογο αυτη η κινηση [αποκτηση παιχτη απο ΠΑΟ] δεν εγινε [πολυ] νωριτερα; Γιατι δλδ θα επρεπε να σκασουν/τραυματιστουν οι καλαθης και ΔΔ για να παρει το γκαρντ που ελειπε απο την αρχη της σεζον;

    μιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολύ κρίμα για την ήττα στη Λιθουανία...

    Πάλι τα μυαλά μας πόνεσαν στο κλείσιμο του ματς.
    Κακές επιλογές από τον βασικό σου pg και εμμονή στο τρίποντο χωρίς καμία προσπάθεια να περάσει η μπάλα στη ρακέτα για ορθολογική επίθεση και εύκολους πόντους από βολές.Κρίμα...

    Σαφώς και έκανε πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη το φετινό ρόστερ αλλά με τις εμφανίσεις στο last32 αδικούν τους εαυτούς τους και την προσπάθεια του.

    Τώρα συγκέντρωση στην κατάκτηση της τρίτης θέσης και τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς.

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. απ οσο μπορω να καταλαβω ο παο παει για καλαθης-διαμαντιδης στο 1 και φελντειν-χεινζ στο 2. ο μποχωριδης και ο παππας τριτες επιλογες στην καθε θεση και ενα 5λεπτο με 3 γκαρντ. θα ηταν καλυτερα αν ειχε γινει 3-4 μηνες πριν, αλλα καλιο αργα παρα ποτε.

    αντε να δουμε ποιος θα μπει στη θεση του κουζμιτς για να ξερουμε μεχρι που μπορει να παει η ομαδα...

    οσο για τον ολυμπιακο, καποια στιγμη του χρονου ισως φανει/καταλαβουμε γιατι πηραν τον οντομ. φετος η ομαδα θελει καποιον να τραβηξει το σκορ. αν δεν ανεβουν πριντεζης-σπανουλης τα πραγματα θα ειναι δυσκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπέρα. Νομίζω πως στον ΠΑΟ ιεράρχησαν σε μεγαλύτερο βαθμό τη δυνατότητα άμεσης ενσωμάτωσης του guard απο τις αγωνιστικές ανάγκες. Προτίμησαν δηλαδή πρωτίστως να πάνε σε έναν παίκτη που έχει και παραστάσεις και αναγνωρισμένες δυνατότητες και πραγματικά δεν μπορώ να τους κατηγορήσω γι'αυτό. Για να μπορέσουμε να κρίνω αν έκαναν την καλύτερη δυνατή επιλογή θα έπρεπε να ξέρω ποιά άλλα ονόματα είχαν στη shortlist τους. Για το υπόλοιπο της χρονιάς λοιπόν και με δεδομένο οτι υπάρχει Διαμαντίδης, πιστεύω οτι η προσθήκη του Haynes είναι πολύ καλή κίνηση, αρκεί, όντως, να τον εντάξει ο coach στην ομάδα σωστά.

    Αντιθέτως όσον αφορά την πιθανότητα παραμονής του και του χρόνου, δεν είμαι τόσο αισιόδοξος μιας και δεν μπορείς να φτιάξεις γραμμή με μόνο έναν αξιόπιστο δημιουργό, 3 scoring guards και έναν υπο ανάπτυξη παίκτη για backup, θα χρειαστείς μεγαλύτερη ισορροπία. Και εδώ έρχεται η σκέψη, τι κάνεις αν ο Haynes σου βγει.

    Για Iverson δεν είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος όσον αφορά το ενδιαφέρον του ΠΑΟ (δεν θα ξυνίσω και ιδιαίτερα όμως αν τον φέρουν), λίγο περισσότερο όσον αφορά τον ΟΣΦΠ. Νομίζω πως δεν είναι η πρώτη χρονιά που ο ΟΣΦΠ μαζεύει πολλούς παίκτες χωρίς να φαίνεται να το έχει πολυσκεφτεί πριν τους αποκτήσει. Ειδικά στην περίπτωση του Odom, δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το πρόβλημα. Δεν κάνει ο παίκτης τη δουλειά; Αφου την κάνει και με το παραπάνω, κι ας τρώει χρόνο απο τον πολύ καλό Αθηναίου. Οπότε αφού κάνει τη δουλειά και παρ'όλα αυτά θέλεις να τον στείλεις, γιατί τον πήρες to begin with. Ασόβαρη κατάσταση και με τον James. Είπαμε οτι οι παίκτες είναι γρανάζια και μπαίνουν κάτω απο την ομάδα, αλλά δεν αλλάζεις καμμιά 10αριά μέχρι να κουμπώσει σωστά το γρανάζι. Νομίζω το'χουν λίγο χέσει στον Πειραιά. Πιθανώς με τις καλύτερες των προθέσεων αλλά σίγουρα χωρίς ρέγουλα.

    Ωραίος ο ΠΑΟΚ, λίγο περισσότερο χαλαρή απ'ότι θα περίμενε κανείς η Valencia. Ο Πρίφτης πρέπει να δουλέψει πολύ στη διαχείριση αυτών των καταστάσεων για να κάνει το επόμενο βήμα.

    Η Maccabi βλέπω το παλεύει σοβαρά να αποκλειστεί και απο το Eurocup. Κρίμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ► Ποιός επέμεινε εδώ μέσα για βδομάδες και έστειλε και γράμμα δισέλιδο στην ΚΑΕ για τον Haynes ????
    ► Ποιός τούς είπε για Μπράμος και για 4αρο5άρι που
    κτυπάνε τώρα ;
    ► Ναι το γράμμα μου είχε και Μπόγρη για του χρόνου
    μέσα, το παραδέχομαι κι ας μου τα χώσει ο Christos T :-)
    ► Αν δω εδώ μέσα, τουλάχιστον 20 ΕΠΩΝΥΜΕΣ αιτήσεις για να ποστάρω το γράμμα που έστειλα στην ΚΑΕ πρίν 20-25 μέρες,
    θα το διαβάσετε κι εσείς ! !

    ♣ Για να καταλάβαιτε όλοι αγαπημένοι μου ποιός είναι ο...


    Jim...οπληκτος.


    ΥΓ Εν καιρό θα σάς ποστάρω και το πιό hot αμερικάνικο
    όνομα του χρόνου, που θα γίνει σφαγή στα πόδια του
    από τους μεγάλους της ευρωλίγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ααχχα εχω χασει επεισοδια αλλα απ οτι καταλαβα ειχες προτεινει τον χαινς....το οτι εγραψες ομως και γραμμα μας τρελανες... ελπιζω να ειχες και επιχειρηματα μεσα.. απο ψηλο τι προτεινες??

      Διαγραφή
    2. Chris
      Τους εχω γράψει στη διοίκηση και θα επιλεγουν απο το γραπτό μου.
      Τους εχω αναφέρει κι εδώ, απλά προστεσα εναν "Τουρκο" και δύο "Ιταλους".
      Ο Μπραμος δυσκολεύει κι αυτό ειναι πρόβλημα γιατί θα μείνουμε χωρίς ενέργεια και σκορ δυνατό στους ημιψηλους κι ισως κοπουμε στα δυο.

      Διαγραφή
    3. Κάποτε ο ΠΑΟ θα πάρει κάποιον παίκτη, και τέτοια.

      Υπογραφή
      Μπύρα με Αφρο

      Διαγραφή
    4. Τον Mbakwe να προτείνεις Jim...όπληκτε!

      Διαγραφή
    5. Απόρώ που οι διοικούντες της ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχουν βάλει τον Jim...όπληκτο Τεχνικό Διευθυντή ακόμη ...τόσες γνώσεις να πηγαίνουν χαμένες... Αλήθεια, Jim...όπληκτε/Beer/aaaalf.../Καθηγητή/Ανώνυμε... ή με όποιο άλλο nickname γράφεις πόσο χρονών είσαι? ...σίγουρα όχι πάνω από 19

      Διαγραφή
    6. http://www.gazzetta.gr/football/article/871634/arhiskaoyt-eton-23-sti-mpagern

      Διαγραφή
  29. Προσωπικα θεωρω οτι η ομαδα ποναει πολυ περισσοτερο στο
    και κυριως στην αμυνα απο το 5,ακολουθως στο 3 και δευτερευοντως στην περιφερεια.
    Φυσικα και για να γινει ανταγωνιστηκοτερη επρεπε να κινηθει και για περιφερειακο.Νομιζω οτι μπορουσε να κυνηγησει τον Μπραουν που κατεληξε στην Αεκ για να παρει σκορ και ενδεχομενως να πιεσει λιγο την μπαλα στο κατεβασμα εκμεταλλευομενος τα γρηγορια ποδια του Αμερικανου.Οπως εχεις πει και ο ιδιος JIM o Παο εχει γκαρ με μεγεθος και θα κολλουσε ο Τζ Κοβαν.
    Ο Μπραουν υποθετω οτι θα ηταν οικονομικοτερος και ετσι θα μπορουσε η ομαδα να κινηθει υπο προϋποθεσεις για 2 παικτες αν και ξερω οτι δεν ειναι οτι καλυτερο να αλλαζει ριζικα μια ομαδα μεσουσης της σεζον!
    Πολυ σημαντικο να ανεβασει ρυθμους ο Γιανκοβιτς γιατι τοσο καιρο αισθανομαι οτι εινα γυμνος στο 3 ο Παναθηναικος.
    Παντως ο Χεινς σαν κινηση νομιζω οτι ηταν αρκετα καλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "Αν και οι αμυντικοί που θα καταφέρουν να του κάνουν body up θα τον φέρουν σε δύσκολη θέση"
    Τι εννοείς λέγοντας body up, Jim?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο ΣΦαιρό ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΑΙΚΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΜΥΝΑ-ΘΕΛΕΙ ΠΑΙΚΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΞΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΝΙΛ.ΕΧΕΙ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙ ΠΩΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΛΑΘΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μακλίν λέγεται. μακνίλ είναι αυτός που έχει ο άρης,ο sg.

      ο οσφπ θέλει παίχτη και στο 4 και στο 5. στο 4 κουτσά στραβά βοηθάει ο παπαπέτρου(αν και νομίζω τον χαραμίζουν εκεί,αλλά δεν είμαι ολυμπιακός,οπότε ας κάνουν ό,τι θέλουν). στο 5 μόνο με χάντερ δε βγαίνει με την καμία. ο αγραβάνης είναι κουκουρούκου το παιδί δεν κάνει,ενώ ο μιλουτίνοφ παρότι το ψιλοκατέχει το άθλημα,δε νομίζω ότι ταιριάζει και πολύ σε αυτό που θέλει ο σφαιρόπουλος από τα σέντερ του

      Διαγραφή
  32. Ράις-Καλάθης-Μποχωρίδης
    Παππάς-Φελντέιν
    Μπράμος-Γιάνκοβιτς-Χαραλαμπόπουλος
    Γκιστ-Μίλερ-Μήτογλου
    Μπουρούσης-Παλάσιος-Παπαγιάννης

    και ομαδάρα και 9 Έλληνες για του χρόνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να σου πω αν θα ναι ομαδαρα, πες μου και ποιον θα έχεις προπονητή.

      Εκτός αν θεωρείς πώς ο προπονητής δεν παίζει ρόλο και από μόνοι τους οι παίχτες μπορούν να κάνουν ομαδα

      Διαγραφή
    2. curry, rondo, kalathes
      thompson, harden, papas
      lebron, korver, vlado
      dankan, kevin love, gist
      gasol, chandler, papayannis

      Διαγραφή
    3. Σε αυτή την ομάδα που λέει ο φίλος, ΜΟΝΟ Γιαννάκης προπονητής, κανένας άλλος.

      Διαγραφή
    4. Ελπιζω στο 5 να εννοεις τον παου γιατι αν εννοεις τον ντεμεκ-γκασολ καιω το διαρκειας μου τωρα....

      Διαγραφή
  33. Τζιμ και λοιποί φιλοι.
    Θα μπορουσε ο παίκτης που ψάχνει ο ΠΑΟ να είναι ο Joe Alexander της Σάσαρι; Από τη μία πάει πολύ να πάρεις 2ο παίκτη από τη Σάσαρι το Φεβρουάριο, από την άλλη σύμφωνα με το sportando ήταν φευγάτος αρ΄χε Ιανουαρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Jim χάθηκες για λίγο και ανησυχήσαμε...

    Λοιπόν ο Παναθηναϊκός χρειάζεται πρωτίστως ψηλό και μετά 3αρι. Το αν ο ψηλός θα είναι 5αρι η μακρύ 4αρι εξαρτάται αν θα πας σε καθαρό 3αρι (sf) η σε 3αρι που να μπορεί να παίξει και 4αρι (sf/pf). Κατά την γνώμη χρειάζεται (sf/pf) καθώς ήδη έχεις 6 γκαρντ οπότε άνετα θα μπορείς να παίζεις και με 3 γκαρντ όταν χρειάζεται.

    Ο Μπράμος δεν μου γεμίζει το μάτι αυτή τη στιγμή και δεν νομίζω ότι τον χρειάζεται και καλύτερα είναι να έρθει το καλοκαίρι που θα ναι ελεύθερος. Για μένα αν μπορεί ας πάρει τον Βoungou Cole αν και αυτό θα εξαρτηθεί και από τον ΠΑΟΚ.

    Τώρα για ψηλό από Τουρκία μεριά έχει δύσκολες περιπτώσεις. Dorsey, Iverson, Gabriel. Θέλω τη γνώμη σου και για τον συμπαίκτη του Haynes στο Boston College τον Sean Williams. Θα μπορούσε να βοηθήσει? Δεν πιστεύω ότι είναι δύσκολη περίπτωση.

    Από Ιταλία μεριά οι δύο δύσκολες περιπτώσεις που είναι ο McLean και Jajuan Jonson. Και δύο πιο εύκολες περιπτώσεις που είναι ο Dario Hunt τον οποίο είχε αναφέρει ένας φίλος εδώ και ο Daye οποίος όμως είναι πολύ soft. Ο Dario Hunt είναι θηριάκι από θέμα δύναμης αλλά υστερεί πάρα πολύ στο σουτ. Είναι για επιθέσεις πάρε βάλε αν και με Διαμαντίδη Καλάθη δεν φοβάσαι.

    Από Κίνα και από Αμερική άποψη μου ότι δεν πρέπει να κοιτάξουν εκτός αν πάνε σε κανένα παίκτη όπως ο Harrell που όμως πολύ δύσκολα να γίνει.

    Υ.Γ1 O Roberts Howell που παίζει στο Ισραήλ πιστεύεις ότι στο μέλλον θα μπορούσε να σταθεί σε μεγάλη ομάδα?

    Υ.Γ2 Αρχίζω να έχω αμφιβολίες για τον Πρίφτη. Στα δύο τελευταία παιχνίδια στο Eurocup στην πιο κρίσιμη επίθεση και στα δύο ματς και μετά από ταιμ αουτ ο Ουότερς παίρνει δύο κάκιστες και βιαστικές προσπάθειες. Δεν ξέρω αν ήταν εντολή του Πρίφτη αλλά και να μην ήταν ότι έγινε δυο φορές δείχνει πόσο πειθαρχημένος είναι ο Ουότερς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τζιμ τι θα λεγες για Dustin Hogues της Κηφισιας στον ΠΑΟ???
    Για τον Αρη απλα κριμα,αμα περνουσε ειχε προοπτικες να παει μακρια.
    Εαν κρατησουν αυτο τον κορμο παικτων και τον Πριφτη με 3-4 λογικες προσθηκες ο Αρης μπορει να επανελθει για τα καλα...
    Μπραβο και στον Μαρκοπουλο π χρονια τωρα κραταει την σημαια του μπασκετικου ΠΑΟΚ σε αξιοπρεπη επιπεδα,παρα τα πενιχρα μεσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Απολαυστική, για μία ακόμη φορά, η ανάλυσή σου Jim. Νομίζω ότι Haynes ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να υπογράψει αυτήν την περίοδο ο ΠΑΟ. Κατά τη γνώμη μου, ό,τι και να κάνει ο DPG η ομάδα δεν φτιάχνει με τον Τζόρτζεβιτς προπονητή. Ο Σέρβος έχει αποτύχει απολύτως στις επιλογές της ομάδας και έχει επιδείξει λίγα πράγματα στο κοουτσάρισμα. Παραμένει χάρις στη μεγάλη μπασκετική προσωπικότητα και το όνομα που διαθέτει. Τούτα όμως δεν μπορούν να το διασώζουν επί μακρό. Είναι ζήτημα χρόνου η (δίκαιη) αποπομπή του.Ίσως μία ήττα σήμερα στην Κροατία να ήταν λυτρωτική για το σύλλογο, αφού θα λειτουργούσε ως καταλύτης εξελίξεων.
    Αποστόλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο Γιαννακόπουλος είσαι και εχεις παλι πέντε ξένους ?
    Οι εξι ξένοι είναι προπατορικο αμάρτημα?
    Aν κτυπήσει ο Καλαθης οπως φέτος το ναυάγιο πως θα λέγεται?
    Βαλε ενα γκαρντ ακόμα να είσαι σίγουρος πως δεν θα γελάνε με τα χάλια μας όπως φέτος.
    Μη τσιγγουνευεσαι
    10ετες σε μαραθώνιο υπεγραψες.
    ΥΓ Παλασιος σέντερ δεν υπάρχει.
    Ομάδα πιο χαμηλοταβανη απο φετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Jim, για την ήττα του Άρη τι πιστεύεις ότι έφταιξε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακό κλείσιμο, μια λάθος απόφαση με την αντικατάσταση του Ξανθόπουλου, ακατανόητη κατ'εμέ, για να ψηλώσει το σχήμα τι στιγμή που έλεγχες πλήρως τη μπάλα και τον ρυθμό. Ο Πρίφτης κατάφερε σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι από όλες τις απόψεις να φέρει την ομάδα στο +7 αλλά αυτός ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό για τα όσα επακολούθησαν. Τον εκτιμώ πολύ πάντως. Πηγαίνει βαθιά, ψάχνεται.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς αυτή είναι και η δικη μου άποψη. Κρίμα...

      Διαγραφή
  39. Ο Χέινς θα βοηθήσει. Αυτό είναι βέβαιο έτσι όπως είναι η κατάσταση εδώ και καιρό. Σαν να συγκρίνουμε τον Χέινς με τον κανένα. Είναι γνωστός και ξέρεις τι παίρνεις. Μιλάμε για Φλεβάρη μήνα με τις διαθέσιμες επιλογές να είναι περιορισμένες. Ναι, ΟΚ. Θέλαμε κλασσικό pg με σουτ και p’n’r’. Ε, άντε βρες τον με τα λεφτά που διαθέτεις.

    Αυτό που υποψιάζομαι είναι ότι μάλλον θα φάμε στην μάπα τον Πάβλοβιτς μέχρι το τέλος της σεζόν. Αν κι εφόσον φτάσει ως εκεί ο Σάλε, πράγμα δύσκολο. Από ό,τι φαίνεται θα θυσιαστεί ο Κούζμιτς (που αν τον βάλεις στη ζυγαριά με τους Πάβλοβιτς-Ραντούλιτσα με παραμέτρους κόστος/προσδοκίες/απόδοση μάλλον δεν είναι ο χειρότερος) για έναν αθλητικό ψηλό και προσθήκη στο ‘’3’’ δεν θα υπάρξει. Με μπαλώματα των 3 guard line ups θα καλυφθούν οι μαύρες βραδιές των SF που αναμένονται κάμποσες ακόμη μέχρι το τέλος.

    Στα των ομίλων.

    Ο Ολυμπιακός αν δεν κερδίσει αύριο την Χίμκι (χωρίς τον πιο φορμαρισμένο του παίκτη τον Χάκετ), χαιρετάει την πρόκριση. Την άλλη εβδομάδα πάει στην Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ. Με 2-5 στο τέλος του α’ γύρου και σ’ αυτόν τον όμιλο δεν υπάρχει επιστροφή.

    Ο ΠΑΟ θέλει τουλάχιστον μία νίκη είτε σήμερα στην Κροατία είτε την άλλη εβδομάδα εντός με την Εφές. Αν χάσει σήμερα βάζει και τους Κροάτες στο παιχνίδι της πρόκρισης και την άλλη εβδομάδα θα παίξει ματς επιβίωσης με την Εφές.

    Είναι πιο πιθανό από ποτέ να μην υπάρχει φέτος ελληνική ομάδα στα play off. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία δηλ. αφού καμιά απ’ τις κλασσικές top ομάδες της λίγκας δεν φοβίζει. Η Ευρωλίγκα φέτος είναι πολύ πιο ανταγωνιστική γιατί έχουν μειωθεί οι αποστάσεις των ομάδων της πρώτης, της δεύτερη και της τρίτης ταχύτητας κι αυτό φαίνεται να πληγώνει τους δικούς μας (ήττες από Αστέρα, Κούμπαν, Μπάμπεργκ, Ζαλγκίρις και το κοντέρ συνεχίζει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αφήνω ένα παραθυράκι γιατί δεν ξέρω αν έχουμε επανέλθει (μετά το οχι της Παρασκευής) για τον Mbakwe ο οποίος είναι εξαιρετική επιλογή άσχετα με το τι κάνει φέτος στο τσίρκο της Μακάμπι.
    Κομβικό το ματς σήμερα για την πορεία της ομάδας και νομίζω και για τον Σάλε, καθώς ακούγονται διάφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφρο μου κουκλιστικη.

      Παραμονεύει ο Λύκος κι από κοντά ο Γιάννης :)
      Για να ξεκοκκαλισουν το θεριό τον Κιν-Σασα (πρωτευουσα του π. Ζαιρ).
      Quiz...
      Υπήρχε περίπτωση με τεχν.διευθυντη τον Τζιμοπληκτο να μεναμε με τρία γκαρντ και να πατουσαν το πόδι τους στο ΟΑΚΑ εστω και με εισητηριο διαρκειας ο Γκουφη και ο Πάβλοβα???
      Τον φάγανε τον Γιουλ (απο το Γιουλ Μπρινερ, οχι τον δαίμονα της Ρεαλ) χωρίς χαλιναρι απο την αρχή διπλα του.
      Ακλαφτος πήγε ο ηλικακος:-)

      Beer

      Διαγραφή
    2. Ποιος wolfjohn, ποιος Μπράμος και ποιος Μπόγρης ρε Jim..όπληκτε; Με αυτούς θα πάρεις Ευρωλίγκα;

      Διαγραφή
    3. πεστα βρε Αφρο

      θα παρουμε λεει ευρωλιγκα με τον Μπογρη, το Μουρτο το Ζαρα τον Κολο τον κενυ γκαμπριελ κλπ

      μιλαμε για αστειους παιχτες αν δεις τι παιχτες εχουν οι τοπ ομαδες της ευρωλιγκας

      Διαγραφή
    4. Ναι μωρακι μου με αυτούς.
      Μη ξεχνας πως φέτος εχω ΔΔ και Καλαθομπομπ :-)
      Δηλαδή ο Μπαρτζωκας ηταν καλυτερος?
      Η οι Ματζαρεοι και οι Σλουκαιοι στην περιφέρεια που είχε (εξαιρετικοί) και το πήρε ειναι καλύτεροι απο τους Θεούς μας?
      Ολα ειναι θέμα συγκυριας αγαπουλα μου.
      Να πιστέψεις στο θαύμα ΟΝΤΑΣ πλήρης ομως κι οχι κουτσή Μαριώ με νοσοκομείο τριων γκαρντ πχ και να πεθάνεις στο γήπεδο για το στοχο σου.
      Κάτι που έκανε ο Πεδουλας χωρίς πληρότητα αλλά με ψυχαρες εναντια στον πρωταθλητή Ευρωπης που πριν απο λιγο ειχε κονιορτοποιησει στο Λονδινο ΤΣ.Σ.ΚΑ και ΡΕΑΛ.
      Με Μπραμος σκούπισες τον πρωταθλητή Ευρωπης.
      Μονο που είχες και δύο τρεις ακομα που το παλευαν καλά.
      Εδώ το πήρε ο Σερμαντινος και ο Βουγιουκας, στον Μπογρη κόλλησες αν πλαισιωθει Τζιμοπληκτα?

      Φιλουθια bella.

      Διαγραφή
    5. @ 11:52

      Δεν τσιμπαω κούκλε.
      Απομονωσε οτι θες απο οτι εχω γράψει και βαλτα για μόστρα.
      Οταν θα βάλεις νικ - για να δω τι μπαρούφες γράφεις και να απαντησω κι εγώ :-) - τότε θα γίνεις αξιόπιστος και ισοτιμος συνομιλητής μου.
      Παρ'όλα αυτά εισαι αδελφός.

      Jim.. πληκτος.

      Διαγραφή
    6. @11:52
      Έχει δίκιο σε αυτό. Για να συζητήσει τις μπαρουφες που γράφει πρέπει να ξέρει τις δικές σου ώστε να είστε ισότιμοι. Γιατί ως γνωστό οι μπαρουφες του ενός δικαιώνουν τις μπαρουφες του άλλου.

      Δηλαδή το αν ο Μπογρης είναι παράγοντας κατάκτησης Ευρωλίγκας εξαρτάται από το αν λες μπαρουφες ή όχι σε μια σειρά άσχετων θεμάτων.


      Ανωνυμα όπως παντα.

      Διαγραφή
    7. @ 12:19

      Σ'αγαπάω και ανώνυμα, οπως πάντα.
      Είσαι η ανώνυμη αδυναμία μου.
      Αύριο θα βρέχει κολλητέ.
      Αυτός ο παλιόκαιρος ευνοεί ολες τις ιώσεις.
      Να προσέχεις.

      Jim.. οπληκτος Μπαρούφας.

      Διαγραφή
    8. ...Κούκλε Jim...όπληκτε, παρ' όλα αυτά δεν απάντησες σε καμία εκ των ερωτήσεων, ούτε για τα 10 nicknames σου, ούτε για την ηλικία σου. Αλήθεια, Τι διαφορά έχει ένας "ανώνυμος" από ένα που γράφει με 10 διαφορετικά nicknames?
      Υ.Γ. Κανείς δεν είναι ισότιμος με εσένα, είσαι πραγματικά τεράστιος
      Υπογραφή
      ..."Jim...πληκτο/Beer/aaaarf.../Καθηγητο/Ανωνυμο"..πληκτος
      Σου κάνει το nickname μου για να γίνω αξιόπιστος?

      Διαγραφή
    9. 0 12:19 προς οπληκτος

      Λυπάμαι αλλά για λόγους ισοτιμίας δεν μπορώ να μπω σε διάλογο μαζί σου. Δεν έχω κανένα ψευδώνυμο και νιώθω άβολα για αυτό. Έτσι έχω επιλέξει να μιλάω με ανώνυμος ή το πολύ με όσους έχουν έως ένα ψευδωνυμο, για να μη νιώθω μειονεκτικά. Εξ ου και δε σου απευθύνθηκα. Παρακαλώ όπως πράξεις αντιστοίχως.

      Διαγραφή
    10. Jim-οπληκτε, ολο παιχτες προτεινεις. Για προπονητη δεν εχω ακουσει να λες τιποτε. Γιατι?

      Φουφουτος Φουφουτοβιτς

      Διαγραφή
    11. 12:34

      Ξέχασες και το JB και το Jim Beam που χρησιμοποιώ κατά κόρον.
      Οχι κούκλε δεν θα απαντήσω σε καμιά ερωτηση σου για να σε προφυλαξω απο τον πολυπροφιλικο Τζιμοπληκτο.
      Θα βάζεις νικ κανονικό εσύ να ξέρω τι πρεσβευεις, οχι σαν κι εμενα :-) κι οταν δεν μου απαντάς και γράφεις το your own post και μετά θα σου απαντήσω σε όλα και με το παραπάνω.
      Προς το παρών εσύ έχεις απόλυτο δίκιο κι εγω το απόλυτο άδικο.
      Συμφωνώ σε οτι γράφεις και απολογουμαι για τις αστειότητες μου.

      Beerjimopliktos

      Διαγραφή
    12. 12:46

      Αγαπητέ και σεπτε ανώνυμε.
      Σαφέστατα και καταφανώς η αίτηση σου δια την αντιστοιχία των πραξεων μου, απέναντι στη σεβαστή δική σου, θα γίνει απολύτως αποδεκτή.
      Η δυναμική της ανώνυμης γραφής άλλωστε ειναι τόσο εξεχουσας σημασιας που δεν μου αφήνει πέρα του ενός περιθώρια επιλογής.
      Όμως θα μου επιτρέψεις να επισημάνω πλήρης συναισθηματικής ομοφωνιας, την τεράστια συμπάθεια μου προς το πρόσωπο σου,διανθισμενη με την αναγκαιοτητα της ταπεινης μου συμφωνίας επί των λαμπρων και ζωτικων γραφομενων σου.

      Jim.. οπληκτος.

      Διαγραφή
    13. Jim...όπληκτος
      jimopliktos
      Beer
      Beerjimopliktos
      Beertuosso
      JB
      Jim Beam
      al.aaraaf
      Καθηγητής
      Φιλουθια bella
      Ανώνυμος
      Ανωνυμος
      ...και πολλά-πολλά άλλα
      Απλά ΘΕΟΣ!!!
      Έχεις 15 ολόκληρα λεπτά να post...άρεις
      Μην μας το κάνεις αυτό
      pleeeease

      Διαγραφή
    14. Στο δικο μου ερωτημα δεν απαντας όμως, παροτι ειναι επωνυμο.

      Φουφουτος Φουφουτοβιτς

      Διαγραφή
    15. 1:29

      Φίλε καλά που τον ξεμπροστιάσες τον αλητάμπουρα τον Τζιμοπληκτο.
      Αν έχει φτάσει στο σημείο να υπογράφει και σαν "φιλουθια bella" ειναι ανίατη η περίπτωση του και μην ξανασχοληθεις μαζί του αδελφέ.
      Ακου φιλουθια bella :-)
      Ειχα κι εγώ ψύχωση μαζι του αλλά τον ξεπέρασα.

      bella

      Διαγραφή
    16. @ φουφουτος φουφουτοβιτς

      Μπορεί να απαντήσει ρε γίγαντα?
      Αφού τον κόλλησες στον τοίχο.
      Ζήταγε επώνυμα και τώρα την κάνει γυριστή μετά γαργάρας:-)
      Να μου το θυμηθείς, είναι καληνυχτακιας και δεν απαντάει οταν τον στριμωχνουν.
      Κρίμα γιατί έχεις ολοκληρωμένο νικ με ονοματεπώνυμο.
      Αλλά τέτοιος είναι.
      Φυγοπονος.

      Βeer

      Διαγραφή
    17. αν χασει απ την τσεντεβιτα απο αυριο εχει δρακο η ομαδα

      Διαγραφή
    18. Φτανει ρε ανθρωπε του θεου εχεις γεμισει το μπλογκ με σχολια..Χρησιμοποιεις και εκατο ονοματα!!Ελεος ρε φιλε!!!Φτανει

      Διαγραφή
    19. Για το αν οι Σλούκας-Μάντζαρης του '13 είναι καλύτεροι από τους Διαμαντίδη-Καλάθη του '16... κοίτα, τότε ήταν ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ-ΛΟ-ΣΛΟΥΚΑΣ-ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ...

      Ας έκανες κι εσύ το καλοκαίρι περιφέρεια με ΡΑΪΣ-ΚΑΛΑΘΗ-ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ-ΠΑΠΠΑ να συζητούσαμε για σύγκριση με τον Ολυμπιακό του Βαψομαλλιά και του Ρτζωκαμπά.

      Διαγραφή
    20. 2:39

      Για Μπαρτζωκα μιλάμε.
      Τι δουλειά έχει ο Λο με Μπαρτζωκα?

      Διαγραφή
    21. ....επειδη Σλουκας και Λο ειναι υπερεπιτυχημενοι στην Ευρωλιγκα δεν παει να πει οτι ατομικα ειναι παικτες επιπεδου Καλαθη και Ραϊς..

      Διαγραφή
    22. 3:12

      τη σεζόν 2012-13 σε ποια χώρα ήσουνα εσύ μανούλα μου;

      να πεις τι σχέση έχει ο ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ με το Μπαρτζώκα, να το δεχτώ (ήταν τραυματίας σε όλη τη χρονιά του ριπίτ). Αλλά ο Λο εκείνη τη χρονιά ήταν το 50% της επιτυχίας του Ολυμπιακού.

      Εκτός αν μιλάς για 13-14 σεζόν.

      Διαγραφή
  41. Well done Jimmy for the exellent article.
    Nice job fm one "spectacular" basket mind.
    Epic..... once more.

    JB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. O ΠΑΟΚ κερδισε χθες γιατι ελειπε καποιος. Ειναι φανερο απο την αρχη της χρονιας οτι δημιουργει προβλημα στην ομαδα αντι να βοηθαει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχυει, ο Βασιλειαδης μοιαζει βαριδι για την ομαδα, παιζει για τον εαυτο του και το συμβολαιο ειναι δυσαναλογο της αξιας και προσφορας του

      Q81

      Διαγραφή
    2. Ειναι εξοργιστικος απο την αρχη της χρονιας. Ο ΠΑΟΚ εχει πολλα προβληματα για τα οποια δεν ευθυνεται ο Βασιλειαδης. Παντως το μεγαλυτερο προβλημα ειναι εκεινος. Παιρνει ασχημα σουτ, ειναι κακιστος στην αμυνα, συμπεριφερεται ωσαν να ηταν ο Μπανε στα καλα του, με τη διαφορα οτι δεν ειναι. Εκανε τεραστιο λαθος ο Μπανε που τον εφερε. Με τα ιδια χρηματα θα επαιρνε δυο αξιοπρεπεις αμερικανους και δε θα αναγκαζοταν να εχει μπακαπ του Σοφοκλη το Μαρκοβιτς. Γενικως οταν οι αποφασεις σε αγωνιστικα θεματα λαμβανονται με μη αγωνιστικα κριτηρια αυτη ειναι η καταληξη.

      Διαγραφή
  43. Στεφ Κάρι μας τρολάρει. Έχω αρρωστήσει με το τυπάκι, ποιος θα το περίμενε ότι θα ξενυχτούσαμε ξανά με nba. Post για gsw δεν είδαμε Δημήτρη, το περίμενα μετά το θρίαμβο επί spurs. Έρχεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Εγώ έχω δύο απορίες για το κείμενο του Τζιμ.

    Η πρώτη στην αρχή του κειμένου που γράφει ότι ο παίκτης είναι από τις καλύτερα επιλογές με βάση τη χρονική συγκυρία και τα χρήματα που ξόδεψε ο ΠΑΟ. Αυτη ή έκφραση προσωπικά μου μοιάζει ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Μου ακούγεται περισσότερο ως "είναι ο καλύτερος από αυτούς πήραμε".
    Είναι λοιπόν ο Δεινά ή υπέρβαση που υποσχέθηκε ο ΔΓ στους πράσινους οπαδούς ή είναι απλά καλύτερος εκ του κανενος;

    Ή δεύτερη απορία μου αφορά στο τέλος του κειμένου. Εκεί που αναφέρεται ότι ο παίκτης έχει τις ικανότητες να παίξει σε αυτό το επίπεδο.
    Μου ακούγεται λίγο γενικόλογο. Σε ποιο ακριβώς επίπεδο; Σε επίπεδο Φ4 όπως έταξε ο ΔΓ; Ή στο σημερινό επίπεδο του ΠΑΟ; Με απλά λόγια. Είναι ο παίκτης που θα τον οδηγήσει φ4, ο παίκτης που θα αλλάξει τη μοίρα του ΠΑΟ, ο παίκτης που μπορεί να ανταποκριθεί εναντίον της Τσεντεβιτα; Τι από όλα αυτά;


    Στα της ομάδας μου.
    Μην φοβάστε. Δεν υπάρχει περίπτωση να σας πάρει τον Άιβερσον μέσα από τα χέρια. Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί -αν κινηθει- για 5αρι που ή ομάδα του θα απαιτεί χαμηλό έως καθόλου buy out. Κι αυτό γιατί οποίον παίκτη πάρει τον θέλει για 4-5 μήνες. Το καλοκαίρι χαιρετάει.
    Εκτός αν πάει σε ψηλό τύπου ΜκΛιν που να παίζει και τις δύο θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφω από κινητό και το κείμενο κουτσουρευτηκε εντελώς. Ο Δεινά είναι ο Χεινζ.

      Διαγραφή
    2. Γιατί να χαιρετησει ο παιχτης (αν τελικα αποκτηθει) το καλοκαιρι? Το καλοκαιρι μπορει να φυγει ο Χαντερ, τελειωνει το συμβολαιό του και αν κρινω απο τις περιπτωσεις Χαινς και Ντανστον, πιστευω οι Αφοι θα προτιμήσουν να πάνε ξανά σε μια λυση που θα ειναι οικονομικη παρά να πληρωσουν υπεραξια.

      Διαγραφή
    3. @12:27
      Όντως υπάρχει αυτή ή πιθανότητα.
      Απλά να επισημανω ότι οι Αγγελόπουλος δεν άφησαν τον Χάινς και τον Ντανστον να φυγουν. Προσπάθησαν να τους κρατήσουν και δεν τα κατάφεραν. Ελπίζω ότι έχουν μάθει από τα λάθη τους.

      Πιστεύω επίσης κι ότι στον ΠΑΟ έχουν μάθει από τα λάθη τους. Κ θεωρώ άκρως πιθανό αν ο Χάντερ μείνει ελεύθερος να τον χτυπήσουν. Ειναι κι αυτός ένας λόγος να ελπίζω ότι οι αφοί θα κινηθούν νωρίτερα για Χάντερ.

      Διαγραφή
    4. οσον αφορα την πρωτη απορια σου φιλε ειναι η καλυτερη δυνατη επιλογη την δεδομενη χρονικη στιγμη..τι δεν καταλαβαινεις?..ποιον να σου φερνε?τον Φαρμαρ,που ακουγεται οτι δεν εχει πλεον κινητρο?τον Γκιμπσον που δεν εχει παιξει ποτε ευρωλιγκα?καποιον αμερικανο(π.χ Φριντετ) απο nbdl μερια που δεν εχει παιξει ποτε του ευρωπη? ή να πηγαινε Φλεβαρη μηνα στη Τσσκα κ να ζηταγε τον Ντε Κολο?ή στον Μπαρτζωκα κ να ζηταγε τον Ντιλεινι?ή στην Κιμκι κ να ζηταγε τον Κοπονεν?αυτα δεν γινονται ουτε στην σφαιρα της επιστημονικης φαντασιας..οποτε αν τα βαλεις κατω για τα δεδομενα της εποχης ειναι απ'τις καλυτερες επιλογες ο Χεινς..

      οσον αφορα την δευτερη απορια σου..ο Χεινς ειναι αυτος που θα σου δωσει καποια εξτρα πραγματα,το που θα φτασει ο φετινος Παναθηναικος εξαρταται απο το συνολικο perfomance της ομαδας κ οχι αποκλειστικα στο τι θα κανει ο καθε Χεινς..

      ο Χεινς π.χ θα σου δωσει εξτρα ενα ζευγαρι γρηγορα ποδια για να μην αναγκαζεται ο Διαμαντιδης να κυνηγαει τον καθε Ντιλεινι στην αμυνα ή να μη σπαταλαει τσαμπα ανασες κατεβαζοντας την μπαλα..θα σου δωσει μια επιπλεον απειλη απο το 3ποντο..με την εκρηξη του,φασεις ενας εναντιον ενος πραγμα το οποιο δεν ειχες φετος κ με τον τραυματισμο του Παππα..

      υ.γ.1 στα της ομαδας σου..οτι οι Αγγελοπουλοι θα κινηθουν για 5αρι που θα χρειαστει απο χαμηλο εως καθολου buy-out το θεωρω δεδομενο..κ οι μεταγραφες των Τζεημς,Οντομ μ'αυτη την λογικη εγιναν..

      υ.γ.2 το οτι οποιον ψηλο κ να παρει ο Ολυμπιακος θα τον παρει για 4-5 μηνες μη το θεωρεις κ τοσο σιγουρο..ναι το καλοκαιρι θα επιστρεψει ο Γιανγκ,αλλα ληγει κ το συμβολαιο του Χαντερ..κ αν κρινω απο τις περιπτωσεις των Χαινς,Ντανστον ετσι κ αξιωσει ο Χαντερ αυξημενες οικονιμικες απολαβες το πιθανοτερο θα ναι να χαιρετησει..οποτε παλι θα θες αθλητικο ψηλο..

      Διαγραφή
    5. Φιλέ enforcer ακριβώς αυτό εννοω όταν γράφω για κολυμβήθρα του Σιλωάμ.
      Η διατυπωση ότι ο ΔΓ έκανε το καλύτερο δυνατο για τη δεδομένη συγκυρία, είναι άκρως παραπλανητική. Μια σωστότερη διατύπωση θα ήταν ότι έκανε ότι καλύτερο μπορούσε ο ίδιος. Αλλά κι αυτή ελλειμματική θα ήταν.

      Σε κάθε περίπτωση οποία διατύπωση κι αν δεχτούμε έρχεται σε σφοδρή αντίθεση με τις υποσχέσεις για υπέρβαση.

      Με την επιστημονική φαντασία τα πάω πολύ καλα. Ωστόσο ή απόκτηση του Ερτελ από την Εφές δεν έγινε εντός τηςψσεζν δεν έγινε σε κάποια σχετικό βιβλίο ή ταινία. Ούτε αυτή του Χακετ από τη Μιλάνο. Ούτε του Ρίβερς από τη Ρεάλ. Ούτε του Ολεσον από την Μπάρτσα.
      Και μάντεψε. Αυτές είναι οι ανταγωνίστριες για να κάνει ο ΠΑΟ την υπέρβαση.

      Διαγραφή
    6. ωραια πες μου φιλε ποιον ηθελες να σου φερει?ποιο γκαρντ θα καλυπτε τις προσδοκιες σου την δεδομενη χρονικη στιγμη?ολες αυτες οι προσθηκες που αναφερεις(Ερτελ,Χακετ,Ριβερς)γιναν Δεκεμβρη μηνα,πριν την εναρξη του top-16..κ τους εδωσαν ομαδες θεωρητικα μικροτερες..η πανισχυρη οικονομικα Εφες που περυσι ειχε βλεψεις για f4 πηγε κ πηρε τον Ερτελ απο την παρηκμαζουσα περσινη Ταου η οποια δεν ειχε κ σοβαρες βλεψεις για την συνεχεια της ευρωλιγκας..η Μιλανο ειχε παρει τον Χακετ απο την διαλυμενη οικονομικα Σιενα η οποια ειχε ηδη αποκλειστει απο την συνεχεια της ευρωλιγκας κ την πρωτη φαση της..το ιδιο εγινε κ φετος με την Μπαγερν κ την Ρεαλ κ την μεταγραφη του Ριβερς..

      τωρα Φλεβαρη μηνα ποια ομαδα σοβαρη η οποια εχει βλεψεις στην ευρωπη θα δωσει βασικο παικτη της σε ανταγωνιστρια ομαδα,απ΄την στιγμη που λογω κανονισμων δεν θα μπορει να καλυψει το κενο του?..θα σου διναν την συγκεκριμενη χρονικη στιγκη τον Ντε κολο,τον Ντιλεινι,τον Κοπονεν οσα λεφτα κ να τους εδινες?ασε κ που κ να γινοταν κανα τετοιο παλαβο,δε θα χες δικαιωμα να τον χρησιμοποιησεις στο υπολοιπο της ευρωλιγκας..οποτε κ παλι μια τρυπα στο νερο θα κανες οσον αφορα την ενισχυση του ροστερ της ομαδας στην εφετινη ευρωλιγκα..

      το μονο γκαρντ που θεωρητικα θα μπορουσες χτυπησεις τωρα απ'το πανω ραφι(εχοντας κ ευρωπαικη εμπειρια,λιγοτερο χρονο προσαρμογης,κλπ)ειναι κανας Ροτσεστι απο την Μακαμπι που ειναι στο eurocup..αλλα κ εδω παιζει ρολο το εξης..πρεπει να θελει να πουλησει κ ο αλλος..δεν ειναι καμια ομαδουλα η Μακαμπι(ειναι κ θεμα prestige) με οικονομικα προβληματα που θα ναγκαστει να πουλησει τον καθε Ροτσεστι για να επιβιωσει..ουτε η Βαλενθια θα σου δωσει τωρα τον καθε Ντιο π.χ απ'την στιγμη που εχει βλεψεις για την κατακτηση του eurocup κ στην Ισπανια παει τρενο..

      Διαγραφή
    7. Η διατύπωση είναι ξεκάθαρη. Με βάση την εποχή και τα οικονομικά δεδομένα του φετινού Παναθηναϊκού ήταν μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορούσε η ομάδα. Όσον αφορά το επίπεδο αναφέρομαι στο επίπεδο του Παναθηναϊκού. EL Playoff, σε αυτές τις 8-10 ομάδες που κοιτούν (άλλος με λιγότερες άλλος με περισσότερες πιθανότητες) προς το F4.

      Διαγραφή
    8. Τι δε καταλαβαίνετε κύριε μου; (Γεροβασίλη)

      Διαγραφή
    9. @enforcer
      Δεν υπαρχει λογος να μου αναφέρεις τις αιτιες για τις οποίες μια υπέρβαση θα ήταν δύσκολη. Αν δεν ήταν δύσκολη δε θα ήταν υπέρβαση.
      Αλλά μην τα βάζεις μαζί μου. Δεν σου υποσχέθηκα εγώ υπερβάσεις που θα σε πανε φ4.

      @τζιμ
      Θα μπορούσε μια διατύπωση να είναι εξαιρετικά σαφής αλλά εγώ να μην την καταλαβαίνω. Μη μου κακιωνεις.
      Η επαναδιατύπωση σου πάντως με διαφωτίζει πλήρως. Αν καταλαβαίνω καλά ο Χεινζ είναι ένας παίκτης που τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και αγωνιστικό συμβαδίζει με τη σημερινή κατάσταση του ΠΑΟ.
      Ο οποίος προφανώς θα δώσει λύσεις στην ανεπαρκως επανδρωμένη πράσινη περιφέρεια, ασχέτως αν θα του αλλάξει τη μοίρα σύμφωνα με τις διακηρύξεις του ΔΓ.

      Διαγραφή
    10. @ 4:58 μ.μ

      φιλε δε τα βαζω μαζι σου,απλως σου εξηγω πως εχουν τα πραγματα..για τα δεδομενα της εποχης(μη ξαναεπεκταθουμε σ'αυτο) μια χαρα μεταγραφη ειναι ο Χεινς για μενα.. κ ειμαι απολυτα ικανοποιημενος μ'αυτη,δεν τα βαζω με κανεναν..

      τωρα οποιος περιμενε οτι Φλεβαρη μηνα οτι ο Γιαννακοπουλος λεγοντας υπερβαση θα του φερει εναν Ντεκολο,Ντιλεινι,Σατορανσκυ,Κοπονεν,Γιουλ ή δεν ξερω εγω ποιον αλλο,σιγουρα ζει εκτος πραγματικοτητας..τετοιες μεταγραφες δεν γινονταν μεσουσης της σεζον ουτες τις καλες εποχες που οι Γιαννακοπουλοι κ οι Αγγελοπουλοι σκορπουσαν χρημα..

      Διαγραφή
  45. "Τα χρήματα είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τους παίκτες αλλά όχι το μοναδικό. Όταν μάλιστα πρόκειται για νέους παίκτες με φιλοδοξίες για καριέρα τα χρήματα τους ΕΝΟΣ συμβολαίου εχουν ακόμα μικρότερη σημασία.

    Ή φιλοδοξία, οι τίτλοι, η ανελιξη, η ανάδειξη, ή βελτίωση, άλλοτε ή συμμετοχή κι ο ρόλος είναι κριτήρια που σε κάποιες περιπτώσεις παίζουν πολύ σημαντικότερο ρόλο από τα χρήματα."

    Δεν διαφωνω, απλα στην υποθεση του Iverson η ομαδα δεν τον αφηνε εκτος και αν τους τα εσκαγες χοντρα. Του χρονου ο συγκεκριμενος θα παει σε καλυτερη ομαδα οποτε θα κοιταξει και τα χρηματα. Εχουν ανεβει οι μετοχες του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αναφερομουν στον Αιβερσον...

      Διαγραφή
    2. Η συζητηση ομως απο οτι θυμαμαι ηταν για αυτον τον παικτη. Εβαλες τα ονοματα των Οντομ-Τζειμς στην συζητηση και σου λεω οτι δεν υπαρχει συγκριση. Οι Αγγελοπουλοι αν και εχουν λιγο το know how και κινουνται εξυπνα, δεν απεχουν πολυ απο τις χρηματικες δυνατοτητες του Γιαννακοπουλου. Οποτε αν δεν επαιζε η υποθεση Iverson σε εμας λογω χρηματων, δεν θα επαιζε και σε εσας. Εκτος και αν εχετε και εκει κονε με μανατζτερ, τι να πω.

      Διαγραφή
    3. O Iverson θελει να γυρισει στους Σελτικς γι αυτο δεν θα ρισκαρει να παει τωρα σε ομαδα που μπορει να αποτυχει. Το ρισκο αυτη τη στιγμη ειναι οτι καμία απο τις ελληνικές ομαδες δεν εγγυαται οτι θα παει στο φαϊναλ-4, για να μην πουμε στους 8!

      Οσον αφορα το θεμα για το αν ερεχεται πιο ευκολα στον Ολυμπιακο παρα στον Παναθηναϊκο υπαρχουν παραδειγματα ξενων παιχτων που φαινεται να προτιμουν τον πρωτο θεωρωντας τον ομαδα με πιο πολλες προοπτικες αυτη τη στιγμη (Χακετ, Χαντερ). Βεβαια υπαρχουν και Ελληνες (ΜΚΦ) που κανουν το αντιθετο. Ο Καϊμακογλου το καλοκαιρι θα ειναι ενδιαφερουσα περιπτωση.

      Διαγραφή
    4. O Καίμακόγλου θα είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση το καλοκαίρι για την ΑΕΚ. Ή τον Κόροιβο.

      Διαγραφή
    5. 1:47 Αυτην την στιγμη ο Ολυμπιακος εχει λιγοτερες πιθανοτητες να περασει, λογω ομιλου. Οποτε περισσοτερες πιθανοτητες εχει να επιλεξει Παναθηναϊκο παρα Ολυμπιακο. Γενικα παντως καμια ομαδα δεν εχει σοβαρες πιθανοτητες για f4. Και επαναλαμβανω, δεν ειναι θεμα παικτη, ειναι θεμα ομαδας. Ο παικτης μπορει να ηθελε να παιξει Euroleague και με τις δυο ομαδες, οσο ασχημα και να ειναι τωρα, απλα η ομαδα τον θελει και ζηταει να πεσει χρημα που κανεις μας δεν διαθετει αυτην την στιγμη.

      Διαγραφή
    6. @12:54
      Όχι φιλέ. Εγώ έγραψα ένα κ μοναδικό σχόλιο, το συγκεκριμένο, κι αναφερομουν στην επιλογή του Μιλουτινοφ να έρθει στον Ολυμπιακό.
      Μπερδεύτηκαμε οι ανώνυμοι.

      Διαγραφή
  46. Kαλησπερες μετα απο καιρο,δεδομενου οτι και οι 2 ομαδες της ευρωλιγκας βλεπουν στην αγορα mobile ψηλο και εχουν το νου τους προς ιταλια νομιζω οτι θα εχει πεσει το Ματι τους στο Dario Hunt της καζερτα...
    2.06 αθλητικο πενταρι που θυμιζει λιγο λασμε χωρις σουτ βεβαια,πολυ καλη αισθηση της ρακετας αλλα κακος σουτερ ελευθερων βολων.Για οστιν Ντει και JJ τα εχει γραψει ο jim.
    Προσωπικα θα μου αρεσε και ο αδερφος του Aaron Gordon που παιζει στη γαλλια(4αρι πρωην παρτιζαν και περασμα ιταλια) και κανει καλη χρονια,εαν βεβαια πηγαινε στο 5 ο γκιστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ο μακλιν εκλεισε στον ολυμπιακο για 2 χρονια με 700,000 ευρω το χρονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οταν ανακοινωθει θα βριζεις τον προεδρο σου

      Διαγραφή
    2. τι να τον κανει τον μακλιν για να παιξει με τον κοροιβο και το λαυριο. αυριο τελειωνει το παραμυθι με την κιμκι και μενουμε ελλαδα....

      Διαγραφή
    3. Για να παρει πρωταθλημα την τελευταια χρονια του ΔΔ. Θα ειναι μια ιστορικη νικη για τον ΟΣΦΠ αυτη.

      Διαγραφή
    4. το παιχνιδι αυριο ειναι ασσος με πανω απο 10 ποντους......πρωτος σκορερ ο λοτζεσκι

      Διαγραφή
    5. @2,21
      σιγουρα θα ειναι ιστορικη νικη για να καταφερετε μην σας φτασει σε τιτλους ο διαμαντιδης

      Διαγραφή
    6. Σου φανηκα γαυρος; Δεν ξερω τι θα κανει ο ΟΣΦΠ παντως τα πρωταθληματα για τον ΠΑΟ στο εξης θα ειναι δυσκολη υποθεση χωρις ΔΔ και με παικτες σαν αυτους που προτεινει ο Jimoπληκτος.

      Διαγραφή
    7. Έλα ρε Άκη.. Για τον Ντριού Γκόρντον έχουμε μιλήσει πολύ στη σελίδα, ειδικά το καλοκαίρι πριν πάει στη Μπάνβιτ (τότε ο Ιτούδης είχε φτιάξει πολύ Hoopfellas-ομάδα με Ρόουλαντ, Γκόρντον, Στεφάν Μάρκοβιτς, Ντέηβις κλπ.) Είναι καλός παίχτης, περισσότερο προς το "5" όμως για το δικό μας μπάσκετ. Παίζει πολύ καλά στη Σαλόν.

      Διαγραφή
  48. Τζιμ η Μπάγερν προσέλαβε 23χρονο ως υπεύθυνο τμήματος σκάουτινγκ. Η Τσέλσι παλιότερα με επιλογή Μουρίνιο είχε κάνει το ίδιο με έναν φοιτητή. Οι ιδιοφυΐες πρέπει να αξιοποιούνται. Για ποιον χτυπάει η καμπάνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Jimοπληκτο!!!!
      Τοσα κειμενα, τοση προσπαθεια δεν πρεπει να πανε χαμενα.

      Διαγραφή
    2. 1000 like!!! Θα ήταν ονειρώδης η προοπτική. Ειλικρινά η αναγγελία μιας ενδεχόμενης πρόσληψης του Jim ως υπεύθυνου του τμήματος scouting του Παο για παράδειγμα θα προκαλούσε ντελίριο ενθουσιασμού μεγαλύτερο από ότι η ανακοίνωση της επιστροφής του Ζέλικο. Ήταν βαρύ; Κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα. Εγώ θα το προτιμούσα ως προοπτική σαφώς, παρόλο που θα υπάρχουν τριγμοί στο μοναδικό αυτό μπλογκ.

      Yuri

      Διαγραφή
    3. Για ποιον; Tον Ισίδωρο τον Πηλουσιώτη;

      Διαγραφή
    4. 100% διαυγής και χωρίς διάθεση φιλοφρονήσεων. Εγώ ευχαριστώ

      Yuri

      Διαγραφή
  49. Πιο χαμηλοτάβανη θα είναι η ομάδα του χρόνου έτσι κι αλλιώς από τη στιγμή που δε θα παίζει ο Διαμαντίδης.

    Θα πάρεις Μπράντεν Ντόσον ή Κουίνσι Μίλερ ή Τζαχουάν Τζόνσον για το 4

    Nτάριο Χαντ ή Xέντριξ ή Άιβερσον ή Παλάσιος για το 5

    Nτεσόν Τόμας ή Μπράμο ή Κάιλ Κούριτς για το 3

    στο 2 κρατάς Παππά-Φελντέιν (ή φέρνεις Κίνσεϊ αντί Φελντέιν)

    και τα πολλά γκαφρά τα δίνεις για Ράις. Μόνο αυτόν μπορείς να αγγίξεις. Εκτός αν πιστεύουμε ότι μπορούμε να πούμε στην ΤΣΣΚΑ "τσάκω 5 μύρια και δώσε Τεόντοσιτς" ή να πάει ο Τράκης στην Ουάσινγκτον και να πει στον Γουίτμαν "ξέρεις, μπορεί εσύ να έχεις μόλις πάρει τον Σατοράνσκι που τον περίμενες από το 2012, αλλά τώρα σου τον ζητάω εγώ, ο Μήτσος ο Γιαννακόπουλος, και είσαι υποχρεωμένος να μου τον δώσεις για να μην έρθω το βράδυ στο σπίτι σου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Χέντριξ θα τον πάρεις για πρόεδρο των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ?

      Διαγραφή
    2. Τον Χέντριξ θα τον πάρεις για πρόεδρο των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ?

      Διαγραφή
    3. τον Λάσμε (της Ομπραντόιρο) για πρόεδρο των συνταξιούχων τον πήρες;

      Διαγραφή
  50. Καλησπέρα! Λοιπόν, έχουν εκφραστεί μια χούφτα ερωτήσεων παραπάνω σχετικά με την έλευση και τη χρηστικότητα του Μαρκησίου σε 3-guard line-ups. Τί έχετε να πείτε ως προς τον διαφωτισμό μας φίλτατε και αγαπητέ;

    Yuri

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Yuri. Ο Μαρκήσιος είναι γκαρντ και θα σου δώσει βάθος στο SG/PG. Ξεκινώντας από αυτό (το βάθος) μπορείς να τροφοδοτήσεις τέτοια σχήματα όχι γιατί πήρες τον Haynes αλλά γιατί έχεις πολλά γκαρντς με μέγεθος. Και να μην είχες τον Haynes οπότε, σου έφταναν οι υγιείς Παππάς-Μποχωρίδης για να τρέξεις τέτοια σχήματα.

      Διαγραφή
    2. Θα επρεπε ηδη να χρησιμοποιει συχνοτερα το μεγεθος των γκαρντς. Τις προαλλες για παραδειγμα ο Παππας ποσταρε τον Γουιλμπεκιν και σκοραρε ευκολα. Με δεδομενο οτι λογω αποχης ειναι αργος και υστερει με τον αντιπαλο μπροστα του θα περιμενα να τον βλεπω να το κανει συχνοτερα ωστε να εκμεταλλευεται υψος, ογκο και τεχνικη. Γενικως ομως δε βλεπω στοχευμενες επιθεσεις στο βαθμο που το ειχαμε συνηθισει απο τον Παναθηναϊκο της εποχη Ομπραντοβιτς και Πεδουλακη.

      Διαγραφή
  51. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
    Ο ΡΑΝΤΟΥΛΙΤΣΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!

    ΝΙΚ THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. καλησπερα τζιμ..κανα μεταγραφικο πικαντικο νεο εχουμε?..οσον αφορα την αγορα ψηλου παικτη απο Παναθηναικο,Ολυμπιακο/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι Enforcer. Αλλά έχω μια διαίσθηση ότι μετά από αυτή την αγωνιστική της Ευρωλίγκας μπορεί να έχουμε κάτι.

      Διαγραφή
    2. το αυριανο ματς μεταξυ των κουμπαρων πως το βλεπεις?ευελπιστω σε επικρατηση της αρμαδας του Ζοτς..αλλα δεν ειμαι κ τοσο σιγουρος..παντως θα γινει ωραιο ματσακι..

      Διαγραφή
  53. ΥΠΟΠΤΟ...

    http://www.sdna.gr/mpasket/basket-league/article/164510/o-giannakis-sti-giorti-ton-palaimaxon-toy-panathinaikoy-pic

    graz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που ειναι το υποπτο αφου ηταν παικτης του Παναθηναικου. Μην παει αμεσως το μυαλο μας στο προπονητικο (που δεν με χαλαει το ξεκαθαριζω), αν και νομιζω πως δεν υπαρχει στο μυαλο της ΚΑΕ

      Διαγραφή
    2. Τι θέλεις να πεις Αφροξυλάνθη? Υπάρχει περίπτωση Πεδουλάκη?

      Thanos

      Διαγραφή
    3. δεν ηταν ουτε ενας απο την τωρινη Καε,οποτε τι σημασια εχει.

      Διαγραφή
  54. Φιλε Jim δεν θεωρεις οτι εχει παραγεμισει το backcourt του Ολυμπιακου?Ο Σφαιρο φαινοταν αποφασισμενος να βγαλει τη χρονια παιζοντας με σχηματα με 3 κοντους(Strawberry,Lojeski στο 3) αλλα η μεταγραφη του Παπ μπερδεψε την κατασταση η οποια εν τελει δεν ηταν κ δικη του επιλογη.Ειδικα στο σημειο που ειναι η season ειναι δυσκολο για εναν προπονητη να διαχειριστει καινουρια θεματα στο rotation.Συμφωνω οτι μια κινηση στους ψηλους με αποχωρηση Odom θα δειξει ελλειψη σοβαροτητας.Ισως πρεπει να χαμηλωσουμε πολυ τα σχηματα μας αλλα στα τελευταια παιχνιδια φαινεται με τετοια σχηματα να εχουμε θεμα στα rebounds.Για να λυθει θα πρεπει να κλεινει ολη η ομαδα στο τελος της επιθεσης για να μειωθουν τα επιθετικα των αντιπαλων λογω κ των πολλων switch που γινονται σε καθε αμυνα μας,με αυτον τον τροπο ομως δεν θα μπορουμε να κανουμε το παιχνιδι πιο γρηγορο κατι που χρειαζεται η ομαδα.Απο την αλλη στο 5 δεν φαινεται να βγαινουν τα κουκια.Αν δεν ειναι σε καλη κατασταση ο Hunter σε καποιο παιχνιδι οι πιθανοτητες νικης μειωνονται δραματικα.Γενικα ειμαι ενας αισιοδοξος φιλαθλος του Ολυμπιακου κ νομιζω οτι σαν οργανισμος εχουμε τον τροπο να ξεπερναμε τετοια μικροθεματα αλλα φετος κ με την μετρια χρονια του αρχηγου κινδυνευουμε να μας ψαρωνει καθε αντιπαλη αμυνα πριν καν ξεκινησει το match.Θα επαιρνες την μπαλα απο τα χερια του Σπανουλη μετατρεποντας τον σε πλαγιο spot shooter η κατι τετοιο?
    ΥΓ:Νομιζω οι bucks χρειαζονται play maker scorer(teague ισως) για να μην κολλανε τοσο στην επιθεση και να πεταξουν κ ολον τους τον παγκο!
    ΥΓ2:Θελω να βγω για καφε με τον μπακαλοGM κ να συζηταμε 5 ωρες για basket!
    Ο Vigotank του ενος σχολιο/10 αρθρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη σκέψη μου είσαι φίλε.
      Νασαι καλά.
      Κι εγώ θέλω να βγω με την Σκαρλετ Γιοχανσον και να συζητάμε 5 ωρες για basket
      και με την Κιμ Καρντασιαν αλλες 5 ωρες για volley.

      Διαγραφή
  55. Ο Σάτο σε τι κατάσταση είναι; Ξέρω, έχει μεγαλώσει πλέον, αλλά θα έκανε για τριάρι αυτή τη στιγμή στη θέση του Πάβλοβιτς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΑΦΡΟΞΥΛΑΝΘΗ
    ==============

    Σ'αγαπησα πολύ Αφροξυλανθη
    Σαν τη λατρεία μου τον ΠΑΟ μα και πιότερο.
    Σου έδωσα ολα μου της ψυχής τα ανθη.
    Μα πήγες με εναν άλλο που εχει κότερο :-)

    Κι εγώ προσμένω ποτέ θα ξαναρθεις
    οπως προσμενουν οι οπαδοί μας το 5αρι
    Ενας ρομαντικός ειμαι Καβάφης
    που σ'αγαπάει βρε κουτό γλυκό μανάρι!

    Γύρνα ξανά και σαν τρελος,
    τα πάντα ολα παλι θα σου δινω.
    Ταξίδια, διαρκειας και φιλιά
    εκλεισα θέση για τα δυό μας Βερολινο!!!

    ΥΓ ( με κέτσαπ Χεινς και
    με μια ψηλή μουστάρδα
    νίκα Παναθα μου κι Ευρωπη
    και Ελλάδα :-) )



    Jim.... οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Only love darling, με συγκίνησες παλιόπαιδο :Ρ

      Διαγραφή
    2. Η συγκίνηση είναι ολη δικιά μου.
      Γυναίκα μου καινούργια απ'τα παλιά μου !
      Κι οσο θα συγκίνησε με πεισμα θα σου γράφω,
      τις τρικυμίες του έρωτα εγώ με ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟ !

      Διαγραφή
    3. Και μετά το δίδυμο Παπαμιχαήλ-Βουγιουκλάκη του μπλογκ να σας δώσω και το preview για σημερινό πολύ σημαντικό ματς του ΠΑΟ.

      http://blog.stoiximan.gr/basket/euroleague/to-match-pou-tha-se-shkwsei/

      Διαγραφή
    4. δώσε ρυθμό Τζιμοπληκτάρα να ξέρω πώς θα το τραγουδήσω.

      Μπερδεύομαι. Το κουπλέ σου ("σ' αγάπησα...) μου θυμίζει μετρικά το κουπλέ του "Κοιμήσου Περσεφόνη" ("εκεί που φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα...κι έβγαζε η γη το πρώτο της κυκλάμινο"), αλλά μετά μου πετάς το ρεφρέν "γύρνα ξανά..." και με μπερδεύεις.

      Δώσε μας στοιχεία να ξέρουμε πώς μελοποιείται η ποιηματάρα.

      Τζιμοπληκτόπληκτος (ο υπό Τζιμοπλήκτου πληγείς)

      Διαγραφή
    5. Κανένα περιθώριο πλήξης από τους πλήττοντες, τους πληγέντες και τους πληγέντες των πληγέντων :)
      Yuri

      Διαγραφή
    6. ΤΡΑΓΟΥΔΙ : ΤΙ ΖΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ (απορία της Αφροξυλάνθης)
      =================================================
      Με κουπλέ και ρεφρέν για τον αδελφό @ 5:12
      που τα ζήτησε.

      *
      Μ'ένα καράβι όνειρα ξεκίνησα για νά ρθω
      στ'απάνεμο λιμάνι σου την ευτυχία νά βρω
      Και σήκωσα την άγκυρα και έτρεξα με χίλια
      να καταπιώ τις θάλασσες και όλα τους τα μίλια

      Ζείς το μύθο σου κυρά μου
      Ζείς το μύθο σου
      Και στον ξύπνιο σου σε θέλω
      και στον ύπνο σου

      Ζώ για να σε βλέπω πλάι
      και στο προσκεφάλι μου
      ζώ γιατί εσύ υπαρχεις
      μέσ'την παραζάλη μου

      Ζείς το μύθο σου και ήρθα
      για να ζήσουμε
      και το πρωινό του μύθου,
      έλα (ένα) να ξυπνήσουμε

      Κι ήρθα κοντά σου όνειρο που διώχνεις εφιάλτες
      καρδιά, ψυχή κι ανασεμιές είναι δικές σου πάρτες
      Κι ήρθα κοντά σου κόσμημα ακριβό του Βυζαντίου
      κοχύλι μακρινού βυθού κι ανάσα τ'Απριλίου


      Ζείς το μύθο σου κυρά μου
      Ζείς το μύθο σου
      Και στον ξύπνιο σου σε θέλω
      και στον ύπνο σου

      Ζώ για να σε βλέπω πλάι
      και στο προσκεφάλι μου
      ζώ γιατί εσύ υπαρχεις
      μέσ'την παραζάλη μου

      Ζείς το μύθο σου και ήρθα
      για να ζήσουμε
      και το πρωινό του μύθου,
      έλα (ένα) να ξυπνήσουμε

      Jim...οπληκτος.

      Διαγραφή
  57. σημαντικό ματς σήμερα για το πλεονέκτημα έδρας για τον παναθηναϊκό. ας ελπίσουμε να ξεκινήσουμε καλά και να πάρουμε το προβάδισμα από την αρχή του παιχνιδιού και όχι να κυνηγάμε στο σκορ,όπως σε όλα τα τελευταία ματς(παρότι σε όλα καταφέραμε και το γυρίσαμε).

    ελπίζουμε και σε νίκη της μάλαγας σήμερα με τη λοκομοτίβ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε, ποιο πλεονεκτημα εδρας..?
      Εχουμε παιξει πιο πολυ εντος απο οσο εκτος μεχρι στιγμης, και παρα δυο ματς που τα πηραμε στην εκπνοη στο ΟΑΚΑ δεν ειμαστε στο 0-5..?
      Απορω με την αισιοδοξια σου.
      ΑΝ κερδισουμε αποψε, με Μπαμπιτς και Zοριτς τραυματιες, θα εχουμε κανει απλα το αυτονοητο, αλλιως ειμαστε για πεταμα απο το τοπ16.

      Διαγραφή
    2. θα το δούμε στο τέλος του τοπ16. εγώ το έχω πει και συνεχίζω να το λέω ότι ο παναθηναϊκός θα βγει 2ος,με τρίτη τη λοκομοτίβ και 4ο τον βαψομαλλιά

      Διαγραφή
    3. o Zoριτς τι εχει;;γιατι δεν παιζει τελευταια;

      Διαγραφή
    4. θα παίξει σήμερα. τραυματίας ήταν νομίζω.
      από την άλλη δε θα παίξει ο μπάμπιτς που είναι αρκετά καλός παίχτης και βοηθά σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού της τσεντεβίτα(κυρίως επιθετικά)

      Διαγραφή
    5. τασουτο ευχαριστω,εχω δεν οτι δεν παιζει τελευταια,παιζει λοιπον σημερα, αυτο δεν το ηξερα.

      Διαγραφή
    6. αν πάρουμε τα επόμενα 3 παιχνίδια και πάμε στο 5-3 τότε αφενός περνάμε και αφετέρου πάμε γιά το πλεονέκτημα, αν οι διαφορές είναι με το μέρος μας

      Διαγραφή
  58. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ:ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ 39ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΑΘΗ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΧΡΙΣΤΕΙ ΙΕΡΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ!
    ΦΗΜΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΠΕ:ΚΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΣΗΜΕΡΑ!ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΟΛΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ!ΑΠ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΩ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ,ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΥΠΟ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΕΙ ΜΑΡΚΗΣΙΟΣ WANNA BE TYRESE RICE.TON ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΑΠ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟ,ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΛΙΓΟ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΑΛΙΟΦΙΛΟΥΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΥΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΥΣ(σσ εννοει jim conway,beeroπληκτους κ.τ.λ),ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ.

    ΥΓ.Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΝΙΚ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΕΙ.ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ(ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ)ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΡΑΚΟΣ!

    ΝΙΚ ΤΗΕ FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. efes, Panathinaicos, real, τα σίγουρα. asteras, chimki,cska μάλλον και στα άλλα δύο μικρό προβάδισμα των γηπεδούχων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Jim θα ετοιμάσεις άρθρο για το ποιους παίκτες από την φετινή Α1 θα έπρεπε να κοιτάξουν ΠΑΟ-ΟΣΦΠ? Θέλω να μου σχολιάσεις και το recruting του Κολοσσού (όχι τον προπονητή..) .O Davis πχ αν δυναμώσει νομίζω είναι εξελίξιμος αρκετά. Το σουλούπι και το στυλ του Releford δεν θυμίζει πολύ τον συγχωρεμένο τον Alfonso?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Παντως σχετικα με την μεταγραφολογια τον τελευταιων ημερων και τα σεναρια για αποδεσμευση του Οντομ ο Σφαιρο μολις δηλωσε οτι δεν παιρνουν παιχτη και οτι η ολη συζητηση βλαπτει την ομαδα.
    http://www.gazzetta.gr/basketball/article/872087/sfairopoylos-de-tha-paroyme-paikti-i-metagrafologia-mas-kanei-kako-vid
    Εγω παντως ασχετα αν χρειαζεται καποια ενισχυση στους ψηλους συμφωνω με τον κόουτς, απ' τι μια ειναι δυσκολο να βρεις τον καταληλο παιχτη τετοια εποχη και απ'την αλλη οι ηδη υπαρχοντες δεν νιωθουν καλα(ειδικα ο οντομ που εχει ακουστει πολυ το ονομα του ενω δεν εχει κανει τιποτα που να δικαιολογεί την φυγη του)οποτε καλυτερα να πορευτει οπως εχει και να δωσει βαρος στα χτησιμο παιχτων(παπαπετρου,αγραβανης)που μπορει να τον βοηθησουν μελλοντικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Σκόρπεις σκέψεις...

    Ο Γουότερς είναι αδιανόητα κακός στα τελευταία λεπτά σχεδόν κάθε κλειστού παιχνιδιού του Άρη που έχω δει ή/και γενικά σε κρίσιμα διαστήματα που διομορφώνουν το αποτέλεσμα (χωρίς να δέχεται απαραίτητα ιδιαίτερη πίεση στην άμυνα). Το παιχνίδι με τη Νεπτούνας δεν το είδα αλλά είμαι σίγουρος πως έκανε τουλάχιστον 2-3 γκέλες. Γιατί παίζει όμως (και μάλιστα πολύ συχνά) μόνος του χωρίς τον Ξανθόπουλο που αν μη τι άλλο για επίπεδο Eurocup είναι από τους καλούς pass-first PGs?

    Στα του Ολυμπιακού έχω μπερδευτεί κάργα και δεν εμπιστεύομαι τη σημερινή δήλωση του Σφαιρο περι μη πραγματοποίσης μεταγραφής. Άλλωστε τη προτελευταία φορά που το είπε αυτό πήραμε τον Όντομ και τη τελευταία πήραμε τον Παπ. Τρικυμία εν κρανίω; Θα φανεί σύντομα, αν χάσουμε από τη Χίμκι αύριο, τελειώσαμε από Ευρωλίγκα οπότε θα έχουμε απλετο χρόνο για ομφαλοσκόπηση...

    Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ χθες, δείγμα της δύναμης Αρη και ΠΑΟΚ στην έδρα τους. Με ένα μύριο ακόμα και οι δυο μαζί (και 1-2 καλούς Έλληνες για τον Άρη) είναι για πολλά πράγματα. Άν βρει και η ΑΕΚ σοβαρό άσο (και σταματήσει το παρτι των μανατζερ, δε μπορώ να εξηγησω αλλιώς αυτό το χάλι) από του χρόνου θα έχουμε σοβαρό πρωτάθλημα. Επιτέλους!

    Ο Σόφο μπορεί είτε να είναι διαλυτικός (στον Αστέρα), είτε καταλυτικός (στο ΠΑΟΚ): για όλα είναι ικανός ανάλογα με το περιβάλλον, αγωνιστικό, συναισθηματικό. Μοναδικός στο είδος του.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ξέρει η κοριτσάρα (αφροξυλάνθη) να μας δώσει κανα αξιόπιστο λινκ να δούμε τον αγώνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΑΜΑΝ με τους αδιαφορους Παβλοβιτς και Μιρο ..... Αν ειναι δυνατον πεταμενα λεφτα στους τουριστες αλλα τι να κανουμε να σωσουμε οτι σωζεται και οπου μας βγαλει ...

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. O Πίλεπιτς ίδια φατσούλα με Μάντζαρη εντωμεταξύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Αυτη η Τσεντεβιτα κερδισε την Εφες εκει μεσα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και μέσα και έξω. Για την ακρίβεια όχι αυτή. Η Τσεντεβίτα με Ζόριτς-Μπάμπιτς-Γκόρντιτς κέρδισε την Εφές.

      Διαγραφή
  67. Απαντήσεις
    1. Ναι ειναι αληθεια το ειδα και εγω, αρχικα νομιζα οτι με πηρε λιγο ο υπνος και μου φανηκε σαν ονειρο αλλα ειναι αληθεια. :P

      Διαγραφή
  68. 0 min ο Παππας με το σκορ στο +20; Προφανως παιζουν πειθαρχικοι λογοι εδω και να αφησουν καποιοι τα σαπια που μιλαγανε για.. τραυματισμους. Επισης προβληματιζει το 30+ λεπτα του Καλαθη με το σκορ στο +20.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 9.32 προχτες τον εβαλε κοντα 20 λεπτα με το ρεθυμνο τοτε δεν υπηρχαν πειθαρχικοι λογοι;;;;.Εχετε εμμονη με τον ΠΑΠΠΑ οτι και καλα ειναι κ@@@@δο.Eχετε κουρασει πραγματικα.Ο Παππας δεν χρειατηκε σημερα,κουμαντο θα κανετε και στο ροτεσιον.Ελεος πραγματικα.

      Διαγραφή
  69. Καλησπέρα Jim, εξαιρετική ανάρτηση -όπως πάντα άλλωστε- θα ήθελα να σε ρωτήσω αν με την φράση "οι αμυντικοί που θα καταφέρουν να του κάνουν body up θα τον φέρουν σε δύσκολη θέση" έχεις ουσιαστικά "φωτογραφήσει" τον Strawberry...

    Φιλικά Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ φίλε. Όχι δεν είχα αυτόν στο μυαλό αλλά ναι ο συγκεκριμένος μπορεί να το κάνει στους περισσότερους περιφερειακούς αυτού του μεγέθους. Ο Haynes θα πρέπει να μάθει να φθάνει στις καλές του θέσεις απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους που θα προσπαθήσουν να τον βγάλουν "εκτός".

      Διαγραφή
  70. Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί με τη σημερινή μεγάλη νίκη και καλή εμφάνιση κόντρα στους κροάτες, Η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί και όλα είναι ανοικτά ακόμα και για το πλεονέκτημα έδρας. Θα έχει μεγάλη σημασία αν ηττηθεί ο Αστέρας σήμερα.

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Εχει καταντησει αηδια η εμμονη στο Παβλοβιτς. Ο Γιανκοβιτς αδικειται ξεκαθαρα. Οσο δεν επαιζε καλα λεγαμε οτι ειναι κι οι δυο χωμα και βαζει τον Παβλοβιτς που ηταν ας πουμε καλυτερος. Τωρα ο Γιανκοβιτς ειναι φορμαρισμενος αλλα παλι ψαχνει ευκαιρια να τον πεταξει εξω. Την ιδια στιγμη αλλοι παικτες εχουν ασυλια. Μενουν μεσα και παιρνουν προσπαθειες ανεξαρτητως λαθων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ναι !! Η Νταρουσαφακα κερδισε τον Ερυθρο Αστερα , πολυ θετικο για μας ... Αν πανε καλα και τα αλλα ματς θα ειμαστε οι 5 βασικοι στις 3 νικες και ειναι στο χερι να σοβαρευτουμε στο τελυταιο ματς και στο 2ο γυρο και να κυνηγησουμε ακομη και καλη θεση ..

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Μεγαλη νικη του παο, που ετσι και αλλιως αν θελει να περασει θελει τουλαχιστον 1 ματσακι εκτος, και 3 συνολο για να βγει 2ος.
    Οχι με το σημερινο δεν γυριζει την μπαρουφα που ειχε κανει στο οακα με τους σερβους, αλλα μονο αν νικησει τους σερβους εκτος ή κανει νικη εκτος προγραμματος... πχ εφες εκτος.
    Ο αστερας την πατησε ασχημα με τους τουρκους που ετσι και αλλιως ειχανε δυσκολεψει τους παντες και απλως ηταν ατυχοι σε καποια ματς.
    Πλεον ο δρομος ακομη και για την δευτερη θεση ειναι ανοιχτος.. Νικη με εφες και ολα γινονται...
    Εκει που με το ενα ποδι ειμασταν εκτος, οχι τοσο για τις ηττες απο φενερ και ρωσους εκτος οσο για την ελλειψη λυσεων σε συγκεκριμενες θεσεις αλλα και την χαζη ηττα στο οακα, πλεον με την επιστεοφη μποχω και παππα και κυριως τον χαινς πολλα μπορουνε να αλλαξουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Συμπέρασμα της βραδιάς (λόγω Παναθηναϊκού, λόγω Τσεντεβίτα, λόγω Αστέρα, λόγω Μπάρτσα): όποιος βιάζεται σκοντάφτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. το αναμενόμενο έγινε σήμερα στην κροατία με την ομάδα να μπαίνει επιτέλους δυνατά στο ματς και να το ελέγχει από την αρχή μέχρι το τέλος. πάμε γερά τώρα με τους κουμπάρους. 2 νίκες θέλουμε για να πάμε στο 5-3 πριν τα εκτός έδρας ματς με μάλαγα και ερυθρό αστέρα που θα κρίνουν σε μεγάλο ποσοστό αν θα πάμε για το πλεονέκτημα έδρας

    υγ1.πώς έχει καταφέρει ο βαψομαλλιάς να χάσει 2 φορές φέτος από την τσεντεβίτα είναι πραγματικά απορίας άξιο
    υγ2.ο ερυθρός αστέρας όπως έχω ξαναπεί σε προηγούμενο άρθρο,δεν πρόκειται να ξεπεράσει τις 5-6 νίκες. το απέδειξε σήμερα που έχασε από την νταρουσάφακα
    υγ3.ελπίζω να κερδίσει και η μάλαγα τη λοκομοτίβ. στο ημίχρονο οι ρώσοι μπροστά 2 πόντους
    υγ4.το ίδιο ελπίζω να κάνει αύριο και ο ζοτς στον κουμπάρο του
    υγ5. η μπαρτσελόνα συναγωνίζεται με τον ολυμπιακό ποιος θα κάνει περισσότερες ήττες εκτός προγράμματος. βέβαια αν χάσει ο οσφπ αύριο είναι δώρον άδωρο η σημερινή ήττα των ισπανών. στο τέλος πάντως αν συνεχίσουν έτσι θα μείνουν και οι 2 έξω και θα περάσει μία εκ των μπάμπεργκ(η νίκη της δείχνει ότι καθόλου δεδομένη δεν πρέπει να θεωρείται η νίκη του οσφπ στη γερμανία) και κούτσα(η νίκη της την προηγούμενη βδομάδα δείχνει ότι αθόλου δεδομένη δεν πρέπει να θεωρείται η νίκη του οσφπ στο σεφ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Αυτο ποθ γινεται με την Λοκομοτιβ και τα τριποντα δεν εχει προηγουμενο...Εχει 15 ευστοχα στο τελος της 3ης περιοδου !! Ο Ντιλεινι με τα καραγκιοζιλικια του τεινει να μου γινει εξαιρετικα αντιπαθης...

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. AN I OMADA EXANE SIMERA TA SXOLIA THA TAN TORA 300+. TORA APLA +15 MERIKA EK TON OPOION VOUTIGNENA STIN GKRINIA.I FETINI OMADA TOU PAO EXEI DEKADES PROVLIMATA APO STELEXOSI MEXRI PIO MIKRA ALLA OI FILATHLOPADOI EKATOMYRIA KAI DYSTYXOS TON DEYTERON DEN ANTIMETOPIZONTAI ME METAGRAFES...
    O.A.K

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Όπως λέμε 3&D παίχτης.. Ε, η Λοκομοτίβ είναι 3&D ομάδα. Υπερβάλλει στη περιφερειακή εκτέλεση και παίρνει το δικαίωμα από την άμυνα της για να το κάνει. Ή μάλλον την πολυτέλεια. Αλλά κάποια στιγμή θα της γυρίσει μπούμερανγκ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα τζιμ.........η λοκο θα ειναι το ξερολουκουμο για τις ομαδες του αλλου ομιλου ....οπως λες καποια στιγμη θα γυρισει......παντως στο οακα θα χασει για το τοπ16.......stonerook

      Διαγραφή
    2. Επειδή μου αρέσει αρκετά σαν στελέχωση και έχει χτίσει πάνω σε σωστή βάση (δυνατά πόδια) θεωρώ ότι αδικεί λίγο τον ίδιο της τον εαυτό ποντάροντας υπερβολικά στο τρίποντο. Έχει και άλλα πράγματα να δείξει η επίθεση της.

      Διαγραφή
  79. η μπαμπεργκ σημερα δουλεψε για τον οσφπ...κριμα να χασει και αυριο απο τη χιμκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ο Πλάθα γιατί ξεχνάει συνεχώς τον Κουζμίνσκας στον πάγκο στα κρίσιμα σημεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή