Athlenda

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Sons Of Anarchy


Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ανέβηκε στη δική του ..Harley και πέρασε πάνω από την αναρχική Αναντολού του Ίβκοβιτς χαρίζοντας στον Παναθηναϊκό μια πολύ σημαντική νίκη σε ένα οριακό ματς. Μεγάλη μάχη έδωσε ο Ολυμπιακός στη Μόσχα πέφτοντας τελικά θύμα (όχι τόσο των αποφάσεων) αλλά του στυλ με το οποίο προσέγγισαν το παιχνίδι οι referees. Το Hoopfellas αναλύει..

Aυτό έπαθε η Αναντολού τη Παρασκευή..



Αμεεε..


Εισαγωγή


Το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Μόσχα ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς σε τεχνικό επίπεδο που είδαμε φέτος στη διοργάνωση. Δύο προπονητές πολύ διαβασμένοι, με καλά δουλεμένα σύνολα και έτοιμες καταστάσεις στο πλάνο μάχης οι οποίες ευελπιστούσαν ότι θα έδιναν στην ομάδα τους το τιμόνι του αγώνα. Παράλληλα ήταν ένα σημαντικό ματς σε επίπεδο διαχείρισης, αντιδράσεων και αλληλεπίδρασης ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν ισχυρές πιθανότητες και φέτος να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου.

Προτού περάσω σε πιο τεχνικά θέματα θα ήθελα να πούμε δύο κουβέντες για το θέμα των Refs ώστε να καταλάβει ο κόσμος τι πραγματικά συνέβη στη Megasport Arena τη Παρασκευή, οπότε και η ομάδα του Ιτούδη βαρέθηκε να εκτελεί προσωπικές, γεγονός που έγειρε υπέρ της τη ζυγαριά. Ο Ολυμπιακός συνολικά στη Μόσχα δεν έπεσε θύμα λάθος αποφάσεων ή μιας τάσης των διαιτητών να “ξεχωρίσουν” στοχευμένα, σφυρίγματα υπέρ της γηπεδούχου. Λάθη μπορούν να γίνουν (όπως ο “πελαργός” αλά Καράτε Κιντ του Τεόντοσιτς στον Μάντζαρη) όμως τη Παρασκευή δε παρακολουθήσαμε μια τέτοια κατάσταση αλλά κάτι βαθύτερο και πιο σημαντικό. Οι διαιτητές είχαν αποφασίσει να προσεγγίσουν το παιχνίδι με έναν συγκεκριμένο τρόπο ο οποίος εξ αρχής δημιουργούσε ένα πλαίσιο σαφώς πιο βολικό για τη μια ομάδα. Προσέξτε, δε θεωρώ ότι υπήρχε ανισορροπία ή διαφορετικά κριτήρια στις άμυνες των ομάδων. Απλά η συγκεκριμένη προσέγγιση δημιουργούσε από την αρχή ντεζαβαντάζ για την ομάδα που έχει δουλευτεί για να παίζει πιο επιθετικά στην άμυνα και εκεί έχει χτίσει ολόκληρο το παιχνίδι της. Η ΤΣΣΚΑ από τη φύση της φέτος δε μπορεί να είναι τόσο aggressive σε επίπεδο επαφών. Απλά δε το κάνει.. Το θέμα είναι τι θα κάνει η διοικούσα αρχή της διοργάνωσης για αυτό. Ποια κατεύθυνση θα επιλέξει η Ευρωλίγκα; Θα κάνει ξεκάθαρα τα κριτήρια με λεπτομερειακή οριοθέτηση των κανονισμών και της οπτικής των διαιτητών; Θυμάμαι παλαιότερα τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να τρίζει τα δόντια σε όλους για το συγκεκριμένο θέμα λέγοντας ότι “επιτέλους πρέπει να μας πουν τι είναι φάουλ και τι όχι ώστε να μπορούμε να ετοιμάσουμε τις ομάδες μας..”. Πρέπει να υπάρχει μια, ενιαία γραμμή όλη τη σεζόν η οποία θα ακολουθείται ευλαβικά από όλους. Δε γίνεται η άμυνα του Ολυμπιακού (ίδια ένταση και επίπεδο επαφών) να αντιμετωπίζεται με διαφορετικά κριτήρια ανάλογα με το που παίζει και ποιόν έχει αντίπαλο. Μη μπερδεύετε άλλο τους προπονητές (όλους) που έχουν δουλέψει τόσο για να περάσουν πράγματα στις ομάδες τους μέχρι τώρα στη σεζόν. Μια γραμμή λοιπόν.. Όσο για τη δική μου οπτική και άποψη πάνω στο θέμα, καθαρά υποκειμενικά, θα πω straight ότι μου αρέσει το μπάσκετ με πολλές επαφές. Η δική μου ομάδα έτσι θα έπαιζε, αυτό το στυλ θα επέλεγα εφόσον είχα τη δυνατότητα. Είναι χαρακτηριστικό της σχολής μας άλλωστε που έχει χτίσει σε αυτό το physical profile. Αν αυτό δεν αρέσει στην οποιαδήποτε διοικούσα αρχή της εκάστοτε διοργάνωσης θα πρέπει να το κάνει ξεκάθαρο και να ενημερώσει (έπρεπε να το είχε ήδη κάνει πολύ πριν ξεκινήσει η σεζόν) για το τι επιτρέπεται και τι όχι. Και εμείς (σαν σχολή μιλάω) θα κάνουμε τις “προσαρμογές” μας..


Flashback: Το ίδιο φάντασμα είχε στοιχειώσει και παλαιότερα την Ευρωλίγκα. Συγκεκριμένα το 2011. Η Μοντεπάσκι εκείνη τη σεζόν, με μια παρόμοια φιλοσοφία στο κομμάτι “επαφή στα μετόπισθεν” και πολύ physical basketball παρουσίασε από το ξεκίνημα της σεζόν τη καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη. Στη σειρά με τον Ολυμπιακό επιβλήθηκε ουσιαστικά με αυτό το χαρακτηριστικό ως βασικό της όπλο. Αν θέλετε τη γνώμη μου, θα χαρακτήριζα το αμυντικό performance των Ιταλών στα συγκεκριμένα παιχνίδια ως “ποίημα”. Στο F4 κατά έναν μαγικό τρόπο τα κριτήρια άλλαξαν. Ο Παναθηναϊκός (η καλύτερη ομάδα από τις 4 της Βαρκελώνης, γκραν φαβορί ακόμα και με τα πρότερα κριτήρια) το πιστώθηκε αυτό. Πιθανόν δε θα άλλαζε το αποτέλεσμα όμως αυτή η αλλαγή στη φιλοσοφία των διαιτητών στέρησε από τους Ιταλούς τη δυνατότητα να ρίξουν τη καλύτερη τους ζαριά για τον τίτλο. Ευτυχώς για τη χώρα μας.. Στα μάτια μου όμως η διοργάνωση τότε δέχθηκε ισχυρό πλήγμα..



Μόσχα


Στη Μόσχα έγινε μεγάλη μάχη σε επίπεδο παιχτών και προπονητών με την “αρκούδα” να φεύγει τελικά νικήτρια από ένα ματς που ήταν απαραίτητο για αυτήν να πάρει έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στο γκρούπ. Και οι δύο προπονητές παρουσίασαν αρκετά πράγματα όμως επαναλαμβάνω το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έγκειται στον τρόπο που αλληλοεπιδρούν οι ομάδες (και οι τακτικές τους) στο παρκέ. Μερικές από τις σημειώσεις μου..


-Η ΤΣΣΚΑ (όπως σημειώσαμε στο Preview) χτύπησε τον Ολυμπιακό από τον άξονα, πεδίο στο οποίο η επίθεση της δουλεύει σε πολύ υψηλό επίπεδο όλη τη σεζόν. Στήνοντας το σκηνικό για να παράγει από εκεί, πάτησε στο μέγεθος της σαν ομάδα. Ήταν έτοιμη να το κάνει και να παίξει πάνω σε αυτό διαβάζοντας κάθε miss match απέναντι σε μια (μετά το ξεκίνημα του αγώνα) Switching Everything άμυνα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων). Ο κόουτς Ιτούδης έστησε έναν καλό Passing Forward (Κριάπα, Βορόντσεβιτς) στο ψηλό post σε κάθε side pick, βγάζοντας γρήγορα τη μπάλα από τη Hedge άμυνα των ερυθρολεύκων στον PF που διάβαζε άμεσα επιλέγοντας αν όχι τη καλύτερη κατάσταση εκτέλεσης, τη μετακίνηση της μπάλας στο σημείο που θα αναγκάσει την ερυθρόλευκη άμυνα να τρέξει περισσότερο. Μη ξεχνάμε ότι παραδοσιακά η ΤΣΣΚΑ είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές ομάδες σε καταστάσεις με παίχτη παραπάνω. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος με τον οποίον οι γηπεδούχοι αποκωδικοποιούσαν τα πάντα στο παρκέ και προσάρμοζαν την επίθεση τους σε μικρό χρόνο. Απομόνωναν τις καταστάσεις στις οποίες είχαν πλεονέκτημα χαμηλά αδειάζοντας άμεσα τη ρακέτα για καθαρό one on one βασιζόμενοι στην ικανότητα τους να εισάγουν τη μπάλα στο ζωγραφιστό (είναι πολύ δυνατοί στην εισαγωγική πάσα, ειδικά από τον άξονα). Σε αυτό το κομμάτι (επίθεση από τον άξονα) σημαντικός ήταν ο Φρίλαντ ο οποίος εξέθεσε τον Μιλουτίνοβ βγάζοντας τον “εκτός” συνεχώς στη μάχη θέσης. Ουσιαστικά η αδυναμία του Σέρβου να διεκδικήσει δυναμικά τον χώρο του στην άμυνα ήταν και ο λόγος για τον οποίο έκατσε μόνιμα στον πάγκο μιας και κρίθηκε εκτός κλίματος αγώνα. Ακόμα και σε καταστάσεις transition επίθεσης η ΤΣΣΚΑ δουλεύει κεντρικό σκριν στον Τεόντοσιτς στον άξονα ψάχνοντας την εξαιρετική κάθετη τους πάσα σε δύο cuts που μπαίνουν από την αδύνατη πλευρά, με τους cutters στην εξέλιξη να γίνονται αυτόματα screeners για ελεύθερο τρίποντο του Ντε Κολό στην γωνία της δυνατής πλευράς.


Ξεκάθαρα ο κόουτς Ιτούδης έχτισε όλη την επίθεση της ομάδας του με γνώμονα την τακτική του αντιπάλου και την ικανότητα του να παίζει με “αλλαγές” προσπαθώντας να παρουσιάσει μια ΤΣΣΚΑ έτοιμη να μετατρέψει αυτή τη τακτική σε δικό της όπλο. Τον είδαμε επανειλημμένως να βάζει σκριν στη πλάτη του Χάντερ στην “αλλαγή” σε κεντρικά picks στον άξονα ενώ σε παρόμοιο play με κάθετο σκριν (το οποίο παίζουν πολύ οι Ρώσοι φέτος, χαρακτηριστικό το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας) που οδηγεί σε τρίποντο από τη κορυφή της ρακέτας, με δεδομένη την ικανότητα της αντίπαλης άμυνας πήγαν με πολύ υπομονή σε High Low απορρίπτοντας το τρίποντο απέναντι σε μακριά χέρια ή σε γρήγορο χρόνο. Προχωρώντας στο ματς ο Έλληνας προπονητής της “αρκούδας” παρουσίασε (στη ίδια βάση και φιλοσοφία) 1-4 High Stack Offense, η οποία κατέληγε σε Α-Set μετά από συνεχόμενες Hand off συνεργασίες στη περιφέρεια που σκόπευαν στο να κερδίσουν πλεονέκτημα μέσα από τις “αλλαγές” του αντιπάλου, και 1-4 Low Stck Offense (με 4 παίχτες παρατεταγμένους στη baseline) την οποία συχνά φέτος οι Τεόντοσιτς-Ντε Κολό “καίνε” με τη ροπή τους να επιτεθούν στο καλάθι σε πρώτο χρόνο. Σε μια ευρύτερη βάση, ο Δημήτρης Ιτούδης ήθελε οι παίχτες του να επιτίθενται σε συνέχεια πάνω στο ευνοϊκότερο για αυτούς ζευγάρι στην άμυνα του Ολυμπιακού και μέσα από το ζωγραφιστό (είτε με διείσδυση είτε με post παιχνίδι) εκτιμώντας ότι σε αυτή τακτική σε βάθος χρόνου θα δικαιώσει την ομάδα του και θα κάνει την επίθεση της σαφώς πιο Efficient. Νομίζω δικαιώθηκε..


-Ο κόουτς Σφαιρόπουλος πάτησε στις πιο “ασφαλείς” καταστάσεις που περιέχει το playbook του και συνολικά στο επιθετικό κομμάτι πήγες αρκετά καλά απέναντι σε ένα αρκετά διαβασμένο αντίπαλο, πατώντας στην ικανότητα της ομάδας του να “αλλάζει δέρμα” ανάλογα με τη περίσταση. Σημειώστε αυτό που ακολουθεί. Ο Ολυμπιακός φέτος δεν έχει τόσο μεγάλη ποικιλία στο επιθετικό του Playbook όμως χαρακτηρίζεται από την ικανότητα να μπορεί να παράγει τελείως διαφορετική επίθεση παίζοντας ακριβώς το ίδιο play με διαφορετική όμως διάταξη παιχτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Post επίθεση της ομάδας με τον Χάκετ ή τον Πρίντεζη (ακόμα και τον Λοτζέσκι) και το πως ιεραρχούνταν οι προτεραιότητες αυτής ανάλογα με τους συνδυασμούς παιχτών που βρίσκονταν στη Strong Side. O αντίπαλος ήταν διαβασμένος και εστίασε στο να κλειδώσει το baseline cut του ψηλού από την αδύνατη πλευρά στη καρδιά της ρακέτας φορτώνοντας το ζωγραφιστό όμως είναι γεγονός ότι ανάλογα με τους συνδυασμούς που επέλεγε η ελληνική ομάδα στη διάταξη μπορούσε να ανοίξει νέους ορίζοντες στην επίθεση της. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο παραγωγικός όταν κατάφερε να νιώσει δυνατός περνώντας με τη μπάλα στο ζωγραφιστό γιατί στο ξεκίνημα μόνο αυτή την αίσθηση δε μου έδωσε. Βασίστηκε κυρίως στη γνωστή 2-3 Low επίθεση του (δε το γνωρίζω όμως εκτιμώ ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι μεγάλος φαν του Tom Izzo και του μπάσκετ των Spartans..) με διπλό σκριν του “5”, ένα ψηλά και ένα κάθετο είτε στον άξονα είτε στο φτερό. Με τον Λοτζέσκι στη πλευρά του δίνεται η δυνατότητα για άμεση εκτέλεση μετά από Curl cut όμως με τον Στρόμπερι διάλεξε ένα Flare Screen ώστε να αναμείξει τον Τεόντοσιτς στη τελική προσπάθεια (είτε με τον Αμερικανό να τον χτυπάει στα πόδια είτε με post παιχνίδι του ψηλού σε περίπτωση “αλλαγής” του Σέρβου πόιντ). Η ΤΣΣΚΑ πίεσε αρκετά το ερυθρόλευκο “5” όταν αυτό ανέβαινε ψηλά με την ιδιότητα του ball mover και όχι του screener απενεργοποιώντας καταστάσεις που λειτουργούσαν σε αυτή τη βάση. Στην άλλη πλευρά, όταν οι ερυθρόλευκοι σέντερ πίεσαν ψηλά, ο Χάινς έβαλε πολύ αποτελεσματικά τη μπάλα στο παρκέ. Άλλωστε η ταχύτητα του σε μικρό χώρο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα όπλα του (θυμηθείτε τα safe plays του Ντούντα με τα drives του Αμερικανού σέντερ από τη γραμμή των προσωπικών όταν οι ερυθρόλευκοι χρειάζονταν σκορ στη τελική ευθεία του ματς).


Και οι δύο προπονητές προσπάθησαν να δημιουργήσουν καταστάσεις μέσω Staggered Screens. Ο Ολυμπιακός με τον Σπανούλη (κυνήγι ο Χίγκινς, Show& Recover ο Χάινς στη κορυφή) και η ΤΣΣΚΑ για τον Χίγκινς ο οποίος ήταν εξαιρετικός συνολικά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Ιτούδης έχει δουλέψει πολύ με τον Αμερικανό wing τον οποίο το πρόγραμμα της ΤΣΣΚΑ έχει βελτιώσει σε τομείς του παιχνιδιού του τους οποίους είχε καλλιεργήσει λιγότερο μέχρι τώρα. Ο Έλληνας κόουτς τον ανεβάζει στα γκαρντς και του δίνει ρόλο facilitator ώστε να είναι πιο λειτουργικός σε ένα backcourt που διαθέτει τους Τεόντοσιτς-Ντε Κολό. Παράλληλα η ΤΣΣΚΑ εξοικονομεί έτσι περισσότερα χρόνο για τα σχήματα με τους τρείς ημίψηλους (τρείς εκ των Χάινς, Βορόντσεβιτς, Κουρμπάνοβ, Κριάπα) τα οποία αποτελούν φέτος το σήμα κατατεθέν της μιας και τη βοηθούν να παραμένει γρήγορη διατηρώντας το μέγεθος της σαν ομάδα. Δείτε πόσο σημαντικός είναι ο Κουρμπάνοβ, ένα παιδί που ο κόουτς ανεβάζει συχνά στη κορυφή της άμυνας του για να ματσάρει ψηλά γκαρντς (έτοιμη απάντηση στο post παιχνίδι του Χάκετ) ενώ το πρόσωπο/πλάτη παιχνίδι δίνει μια πολυδιάστατη έκφραση στην επίθεση των Ρώσων. Ο φετινός ρόλος του συγκεκριμένου παίχτη και γενικότερα η αναβαθμισμένη συμμετοχή των Ρώσων παιχτών είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το front office της ΤΣΣΚΑ..


-Ειλικρινά, δε κατάλαβα γιατί έμεινε στον πάγκο ο Όντομ. Στα μάτια μου ήταν μεγάλη έκπληξη καθώς εκτιμώ ότι το ματς του ταίριαζε. Ο Ολυμπιακός δε πήγε άσχημα στην άμυνα απέναντι στον Ντε Κολό όμως το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Μάντζαρη στην επίθεση αφαιρεί ένα σημαντικό υποστηρικτικό στοιχείο που βοηθούσε στη τήρηση του επιλεγμένου πλαισίου. Ο Όντομ θα μπορούσε να βρει μερικά τουλάχιστον λεπτά στο rotation ώστε να ανεβάσει η ελληνική ομάδα τη πίεση της στα γκαρντς και να “σπρώξει” την επίθεση του αντιπάλου έξω από το ζωγραφιστό της. Πραγματικά, δε το κατάλαβα..


Overall, ο Ολυμπιακός έχασε μια ευκαιρία και βρίσκεται σε μια όχι βολική πλέον θέση. Προσωπικά πιστεύω ακόμα στους ερυθρόλευκους. Μπορούν να κάνουν το ντεμαράζ στο δεύτερο γύρο, σε ένα πολύ ρευστό γκρούπ αρκεί να προσθέσουν 1-2 στοιχεία αυτή τη στιγμή και κυρίως να ξεκαθαρίσουν τους ρόλους στο rotation. Είναι φανερό ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται παίχτη στη θέση “5”. Μια φυσική παρουσία στο κέντρο της άμυνας που θα έχει σημαντικό αμυντικό impact και παιχνίδι συμβατό με το αντίστοιχο της ομάδας. Τα σχήματα με τον Πρίντεζη στο “5” (αμέσως η ΤΣΣΚΑ έδειξε μια ροπή να πάει τη μπάλα με drives μέχρι μέσα ελλείψει ψηλού που θα διορθώσει “λάθη” στη περιφερειακή άμυνα απλώνοντας δίχτυ μπροστά από το καλάθι) σε βάθος χρόνου θα φανεί ότι δεν είναι ότι πιο λειτουργικό (άσχετα αν μπορούν να λειτουργήσουν ως game changing-tricks). Ο Τζόι Ντόρσεϊ δεν είναι ο “βράχος” που ήταν πριν 3 χρόνια όμως μπορεί ακόμα να φέρει μια φυσική παρουσία στη ρακέτα του Ολυμπιακού και “κάλυψη” για τους υπόλοιπους υποστηρίζοντας αυτό το στυλ μπάσκετ. Είναι ιδιαίτερο παιδί όμως είναι δεδομένο ότι φέρνει κάποια πράγματα που μπορούν να αξιοποιηθούν και να δώσει ένα χέρι βοηθείας στον Νο1 Center της ομάδας, τον Χάντερ. Η Γαλατά όπως σας έχω πει μύρισε χρήμα και προσπαθεί να κερδίσει κάτι. Ο παίχτης θέλει να φύγει. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι έτοιμος με εναλλακτική για παν ενδεχόμενο. Σας έχω ήδη πει ότι ένα πολύ καλό fit θα ήταν ο Κόλτον Άιβερσον όμως η Καρσίγιακα πονήρεψε και ζητάει buy out μεγαλύτερο του 50% των ετησίων αποδοχών του παίχτη. Δε θα πάρω. Προτιμάω να τα φάω κεμπάπ..


Harley-duljica..


Πολύ μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό, σε ένα παιχνίδι το οποίο είχαμε χαρακτηρίσει ως ματς της χρονιάς, με πολλαπλά οφέλη. Οι πράσινοι,

-πήραν ένα Must win παιχνίδι παρά τα προβλήματα που τους ανάγκασαν ουσιαστικά να χρησιμοποιήσουν ένα 2-Guard και συνολικά 7-man rotation

-τελείωσαν τον πρώτο γύρο με θετικό πρόσημο νικώντας ένα μεγάλο όνομα (με πλούσιο Star quality στο ρόστερ) το οποίο μάλιστα τυγχάνει να αποτελεί και έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές του στο γκρούπ.

-ανανέωσαν (ως οργανισμός) την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προπονητή τους ο οποίος κέρδισε ένα μεγάλο αντίπαλο (και προσωπικό του δάσκαλο, τον Ίβκοβιτς) αλλά κυρίως δείχνει θετικός στο να κερδίσει τις εμμονές που τον ακολουθούσαν μέχρι τώρα στη σεζόν.


Και όλα αυτά ένα ματς πριν τη μεγάλη εντός έδρας αναμέτρηση με τη Φενέρ του έτερου δασκάλου, Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αλήθεια, κατά πόσο θα καταφέρει να ξανακερδίσει τους παίχτες του με ένα πιθανό δύο στα δύο απέναντι στη ναυαρχίδα της μεγάλης των “πλάβι” σχολής ο κόουτς Τζόρτζεβιτς; Πολύ λέω εγώ.. Άλλωστε σας έχω πει και στο παρελθόν η πίστη και η πειθώ είναι μεγάλο πράγμα στη προπονητική. Δεν έχει τόση σημασία αν αυτό που κηρύσσεις είναι σωστό αλλά το να πείσεις τους παίχτες σου ότι πράγματι είναι σωστό σε βαθμό που να το υποστηρίξουν μέχρι τέλους.. Πάμε να δούμε τι έχουμε κρατήσει από το ματς του ΟΑΚΑ..


-To ματς ήταν μια πρόκληση (όπως είχαμε υπογραμμίσει) και μια μεγάλη νίκη για τον οργανισμό του Παναθηναϊκού ο οποίος ενωμένος και “μαζί” πέρασε αλώβητος μια πολύ σημαντική δοκιμασία σε ένα καίριο σημείο της σεζόν. Οι πράσινοι κυριάρχησαν πλήρως της Αναντολού στα λεγόμενα Intangibles, τα οποία δεν αποτυπώνονται στη στατιστική αλλά τόσο μεγάλο ρόλο παίζουν στο μπάσκετ. Ανταγωνιστικό πνεύμα, καρδιά, ένταση, πνευματική σκληράδα. Αυτή η επικράτηση του Παναθηναϊκού σε αυτό το κομμάτι ανάγκασε την Αναντολού σε ένα ακόμα underperfomance στη φετινή διοργάνωση τη στιγμή που η ομάδα του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς ξεπερνούσε με αγωνιστική και σωματική υπέρβαση και το πρόβλημα που προέκυψε με τον Δημήτρη Διαμαντίδη..


-Ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς παίρνει credit αυτή τη φορά, νομίζω απόλυτα δίκαια. Όπως “τρώει” τη σκληρή κριτική τόσο καιρό (καθόλου άδικα επίσης) έτσι θα λάβει και τα εύσημα τώρα. Μου άρεσε ο ρεαλισμός στο πλάνο του. Όντως η ομάδα έπαιξε με έντονο το στοιχείο ρεαλισμού στις εκδηλώσεις της μέσα στο παρκέ, ανάλογα με το τι μπορεί και τι όχι κάθε φορά. Ξεκίνησε το ματς προσπαθώντας να βάλει τους Πάβλοβιτς-Κούζμιτς “μέσα σε αυτό” από νωρίς, γνωρίζοντας ότι η κατάσταση επιτάσσει κάθε έξτρα βοήθεια που πιθανόν μπορεί να πάρει. Side post και συνεργασία των δύο στον άξονα (High low) πάντα πατώντας στην αγαπημένη του 1-3-1 επίθεση. Κέρδισε τον Πάβλοβιτς τη στιγμή που ο Κούζμιτς (κυρίως λόγω ιδιοσυγκρασίας) όπως και ο Μιλουτίνοβ λίγο νωρίτερα ήταν τόσο “εκτός” πνευματικά που δικαίως καρφώθηκε στον πάγκο. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι άξιζε μια ευκαιρία ο Παπαγιάννης. Όχι, ο 93αρης Duverioglou δεν είναι πολύ πιο περπατημένος..

Ο Σέρβος κόουτς των πρασίνων είχε μια ξεκάθαρη ιδέα για τη βάση του πλάνου του στην επίθεση στοχεύοντας να εξασφαλίσει καθαρό 1 on 1 παιχνίδι στον Ραντούλιτσα κατά πρώτο λόγο και έπειτα σε οποιονδήποτε άλλον παίχτη μπορεί να παράγει μέσα από τέτοιες καταστάσεις χαμηλά (Πάβλοβιτς, Γιάνκοβιτς, Γκιστ). Το κατάφερε όντας διαβασμένος στο πως θα δημιουργήσει το πλαίσιο για να εισάγει σωστά και με τις ευνοϊκότερες προϋποθέσεις (ματσάρισμα, timing εισαγωγής της μπάλας χαμηλά στην επίθεση) τη μπάλα στο Low post. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός ακούμπησε το μάξιμουμ σε αυτό το κομμάτι καταφέρνοντας να παρουσιάσει μια Efficient επίθεση και κυρίως να βρει ισορροπία στο αμυντικό transition απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί να τρέξει το γήπεδο πολύ καλύτερο από αυτόν. Αιχμή του δόρατος στη Post Offense των γηπεδούχων ήταν φυσικά ο πράσινος “Jax Teller”, Mίροσλαβ Ραντούλιτσα.


Ας είμαστε ειλικρινής. Όσοι γνωρίζουν πραγματικά το παιχνίδι του Ραντούλιτσα γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι αυτά που έκανε προχθές στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Αναντολού είναι μέρος των δυνατοτήτων του. Πρόκειται για έναν άρτιο τεχνικά ψηλό, σούπερ finisher με μια έκτη αίσθηση γύρω από το καλάθι με την οποία μπορεί να τελειώνει αποτελεσματικά τραβώντας το χέρι του πίσω στο baby hook και ένα Old School πέπλο το οποίο εκφράζεται μέσα από τη ικανότητα του να χρησιμοποιεί το ταμπλό και τις προσποιήσεις. Η δε ικανότητα του στη πάσα ανέβασε σημαντικά το Status του ως παίχτη. Βέβαια, όσο καλός είναι μπροστά τόσο κακός (ίσως και περισσότερο) είναι στα μετόπισθεν.. Για αυτό χρειάζεται να τον “ντύσεις” σωστά στο ρόστερ. Αυτό πληρώνει φέτος και σε προσωπικό επίπεδο ο Ραντούλιτσα και σε ομαδικό ο Παναθηναϊκός. Με ένα γρήγορο, αθλητικό “5” μαζί του και ένα Defensive-3/4 (από τη στιγμή που ο Φώτσης θεωρείται μπετόν-δεύτερος PF) οι αδυναμίες του Σέρβου σέντερ στην άμυνα θα καλύπτονταν καλύτερα ενώ και η γκάμα επιλογών του Σάλε στην άμυνα θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Ο προπονητής του στην Εθνική ομάδα πάντως τον βοήθησε σημαντικά απέναντι στους Τούρκους καθαρίζοντας τον χώρο χαμηλά και χρησιμοποιώντας κάθε φορά τον PF του για την αποτροπή βοήθειας προς τον Ραντούλιτσα. Τη στιγμή που ο Σέρβος γίγαντας έκανε τη δυναμική ντρίμπλα περνώντας τα νοητά όρια που σημαίνουν “εκτέλεση” στη ρακέτα της Αναντολού, ο Γκιστ έκοβε κάθετα από το Hig post στο καλάθι αποτρέποντας το ντουμπλάρισμα του Μπράουν/Σάριτς στον σέντερ του Παναθηναϊκού ενώ ο Φώτσης έπαιζε ανοιχτά στην αδύνατη πλευρά έτοιμος να εκτελέσει, κρατώντας τον αντίπαλο πάντα σε μια σχετική πίεση και όσο το δυνατόν λιγότερο επιθετικό απέναντι στον “Μίρο”. Γενικά στο συντριπτικό ποσοστό των εκδηλώσεων της η 1-3-1 επίθεση του κόουτς Τζόρτζεβιτς τη Παρασκευή, οδηγούσε τη μπάλα στο post με υπομονή, ακόμα και όταν αυτές αφορούσαν Staggered screen ή Εlevator Screen επίθεση για τον Φελντέιν, ακόμα και κλασσικό UCLA Cut του Καλάθη.

H ισορροπία μεταξύ γρήγορου και βιαστικού μπάσκετ είναι πολύ λεπτή..


-Τώρα για την Αναντολού τι να πω..; Για μια ακόμα φορά τον τελευταίο καιρό μας παρουσίασε μια άνευ προηγουμένου αγωνιστική σαλάτα, μη καταφέρνοντας να υλοποιήσει τους στόχους της στο παρκέ. Η ομάδα του Ντούντα σου δίνει την εντύπωση ότι μπαίνει με τη νοοτροπία του “θα παίξω μάξιμουμ στο 60-65% και θα κερδίσω” αλλά πλέον τα πράγματα έχουν σοβαρέψει πολύ. Δε θέλω να σκέφτομαι (όσον αφορά τους Τούρκους) το τι θα γινόταν εάν δεν είχαν και τη πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη στην Ανδαλουσία που μπορεί να τους σηκώσει στη συνέχεια. Η Αναντολού είχε μια παθητική συμπεριφορά στο συγκεκριμένο παιχνίδι σε όλα τα επίπεδα για την οποία (εκτός του πάγκου) ευθύνονται κατά τη γνώμη μου οι Point Guards της, Ερτέλ και Γκρέηντζερ. Αφήστε τα νούμερα τους, μη τα κοιτάτε καν. Μιλάμε για ουσία και η συγκεκριμένη θέση στο μπάσκετ έχει να κάνει μόνο με ουσία. Σε καμία περίπτωση δε “στόχευσαν” τις αδυναμίες του αντιπάλου δεν έβαλαν καμία πίεση στην άμυνα των γηπεδούχων. Δείτε τη συμπεριφορά τους στα Pick & Roll που έτρεξαν.. Συνεχώς “έσπαγαν” τη μπάλα στο φτερό για Close out επίθεση από τον PF. Δύο ικανοί διεμβολιστές όπως οι Ερτέλ/Γκρέηντζερ δε χτύπησαν ούτε μια φορά τον Ραντούλιτσα στα πόδια παρά έπαιζαν αδύνατη πλευρά και είδαν επιτυχία μόνο με μερικές bounce πάσες. Όταν η αστοχία από το τρίποντο είχε πλημμυρίσει το μυαλό των Τούρκων και το πιο φονικό τους όπλο είχε απενεργοποιηθεί, το πουλάκι είχε πια πετάξει.. Ο Ίβκοβιτς δουλεύει (αλά Μπιέλιτσα στις ημέρες του “σοφού” στην Εθνική) τα “4” του ως facilitators, δίνοντας τους μερίδιο στο δημιουργικό κομμάτι και αναμειγνύοντας τους σε κάθε δραστηριότητα σε άμυνα και επίθεση. Στο ΟΑΚΑ μάλιστα οι Power Forwards του κατά κύριο λόγο μετέφεραν τη μπάλα στο δεύτερο μισό της επίθεσης λαμβάνοντας τη πρώτη πάσα ώστε να αποσυμπιέσουν τον Ερτέλ και να κρατήσουν τον Γκιστ ψηλά. Η Αναντολού έχασε πλήρως τη μάχη του Positioning και στις δύο πλευρές του παρκέ, δείγμα του εσωτερικού της κόσμου. Ακόμα και στην επίθεση ο Ντίμπλερ σε Curl Cut δεν είχε τη συγκέντρωση να περάσει ώμο με ώμο από το σκριν με συνέπεια ο Γιάνκοβιτς να τον προλαβαίνει παντού. Ναυάγιο..


Ο Παναθηναϊκός κέρδισε δύο σημαντικούς πόντους και ηρεμία όμως έχει πολύ δουλειά σε όλα τα επίπεδα την εβδομάδα της διακοπής. Η ομάδα θα πρέπει να εντάξει σίγουρα δύο καινούργια παιδιά, με βασικό μάλιστα ρόλο, στο παιχνίδι της και να προσθέσει και έναν τρίτο καινούργιο παίχτη, αυτή τη φορά στη γραμμή ψηλών. Αυτή η ιδιαιτερότητα κάνει το ματς με τη Φενέρ ακόμα δυσκολότερο..Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός έχουν ψηλά στις λίστες τους τον Joey Dorsey και τον Jeff Ayres. Υπάρχουν και δύο-τρεις αξιόλογες περιπτώσεις με συμβόλαιο αυτή τη στιγμή, άγνωστό όμως αν τις κοιτάζουν στον Παναθηναϊκό. Πιθανόν και ανάλογα με τις εξελίξεις να συζητήσουμε για αυτές (εφόσον έχει νόημα) μέσα στην εβδομάδα. Ένα είναι σίγουρο. Η επιλογή αυτή μπορεί να καθορίσει πολλά για τη συνέχεια, τώρα που ήδη μπήκαμε στο δεύτερο μισό της σεζόν..

Υ.Γ: ...










420 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,

    Εξαιρετικό άρθρο όπως πάντα. Σήμερα διαφωνώ. Δεν ξέρω αν είναι γιατί είμαι απλά άρρωστος Παναθηναικός. Στο θέμα της διαιτησίας: Αν δωθεί το ελεύθερο να παίζεται τέτοιου είδους άμυνα ανησυχώ ότι αμέσως εξισώνεις τους "άμπαλους" με τους ταλαντούχους.

    Δηλαδή θα μηδενίσεις τα ατού του κάθε Ντε Κολό, Τεόντοσιτς, 3Δ ... άντε και του σπανούλη αν επιτρέψεις στον κάθε στρόμπερι ή χάκετ να έχει χέρια και πόδια διαρκώς στον κορμό του.

    Από την άλλη πλευρά δεν λέω να σφυρίζεται κάθε επαφή, αλλά προς Θεού ας μη καταλύσουμε το ταλέντο για το κάθε τρεχαντήρι που απλώς έφτιαξε φυσική κατάσταση ή ακόμη χειρότερα ντοπαρίστηκε "νόμιμα" για να τρέχει και να πιέζει αενάως το αντίπαλο γκαρντ!

    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλο "επιθετικη αμυνα" και αλλο το "ριχνω ξυλο αβερτα". Με τετοιες στρατηγικες το αθλημα πεθαινει, δεν γινεται να επιτραπει απο τη διοργανωτρια αρχη να εμφανιστει μια νεα Λιμοζ στο ευρωπαικο μπασκετ. Αυτο το εγραφα ξεκαθαρα και το 2011 με τη Σιενα, που στον ημιτελικο νομιζε οτι θα παιξουμε κλωτσομπουνια λες και ασχολουμαστε με Τζουντο ξερω γω... Το μπασκετ ειναι αθλημα επαφων, δυνατο και πολλες φορες σκληρο, αλλα νομοτελειακα πρεπει να κερδιζει ο καλυτερος ποιοτικα, και οχι ο καλυτερος στο ξυλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά θυμήσου φίλε τί ακούγαμε επί Πεδουλάκη...Τώρα όμως ακούμε περί "refuse to lose"

      Διαγραφή
    2. Δεν μπορείς να συγκρίνεις την ομάδα του Πεδουλάκη με την φετινή του Ολυμπιακού. Ο ΠΑΟ τότε κακοποιούσε το μπάσκετ, όχι γιατί έπαιζε σκληρή άμυνα, αλλά γιατί από επιλογή του έπαιζε όλα τα παιχνίδια σε αργό τέμπο. Σπάνια παιχνίδι του ΠΑΟ τότε πήγαινε πάνω από 70 πόντους. Αντίθετα τα δύο τελευταία παιχνίδια του ΟΣΦΠ είναι πολύ καλά ποιοτικά παιχνίδια με ψηλό σκορ. Μην εξισώνουμε τα πάντα χωρίς επιχειρήματα!!

      Διαγραφή
    3. Τι λες ρε Νικόλα , πρωι πρωι μου φυγε ο καφες απ το στομα..Να ειμαστε (ολοι) αντικειμενικοι...
      Γιαννης

      Διαγραφή
    4. H αμυνα του Πεδουλακη δεν ειχε την παραμικρη σχεση με εκεινη του Σφαιροπουλου. Ειναι αλλο πραγμα να εχεις γρηγορους και ψηλους παικτες για να πηγαινεις σε αλλαγες σε ολα τα σκριν κι αλλο να επιδιωκεις τις επαφες σε καθε φαση. Στην αμυνα του Πεδουλακη οι επαφες ειναι αναγκαιο κακο που το πληρωνε οταν εχανε παικτες κλειδια με 5 φαουλ ή ετρωγε τις βολες. Στην αμυνα του Σφαιροπουλου οι διαρκεις επαφες ειναι ζητουμενο και μεσο για την ψυχολογικη επιβολη πανω στον αντιπαλο. Ο αντιπαλος τρωει το ξυλο της χρονιας του χωρις να παιρνει ουτε ενα στα πεντε φαουλ που του γινονται, εκνευριζεται και τελικα βγαινει εκτος παιχνιδιου. Αυτα εκανε και στον Πανιωνιο με τον Μπατη να εκνευριζει τους αντιπαλους και τον Παπαχατζη σε ρολο Τομιτς να διαμαρτυρεται συνεχως σε καθε φαουλ. Δοκιμασμενη συνταγη. Δεν ειναι τυχαιο οτι αρεσε στον ΟΣΦΠ.

      Διαγραφή
  3. Όποιος ξέρει να αποκωδικοποιήσει τα preview του Τζιμ στο stoiximan blog μπορεί να βγάλει χρήμα. Προσπαθώ κάθε φορά, πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου κανει εντυπωση παντως το γεγονος οτι ουσιαστικα δεν εχουν κυκλοφορησει ονοματα παικτων για ΠΑΟ και ΟΣΦΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Jim Συμφωνώ απόλυτα σε όλα..Ή διαιτησία ήταν όπως ακριβώς την περιέγραψες..Δεν αδικησε τον Ολυμπιακό απλά σφύριξε τις επαφές και στις δύο πλευρές του γηπέδου..Αυτό φυσικά ευνόει την ΤΣΣΚΑ ή οποία και κέρδισε δίκαια..Τώρα παίζει τη χρόνια στο ματς της Βαρκελώνης..Σε περίπτωση ήττας δυσκολεύουν παρά πολύ τα πράγματα.. Με ανάλογη διαιτησία με αυτή της Μόσχας πάντως θα είναι τρομερά δύσκολο να κερδίσει.. Ο Παναθηναϊκός μετά από καιρο έκανε μια πολύ καρυδατη νίκη..Ο Ράντου ήταν απόλαυση,ειδικά το καλάθι με τη διπλή προσποίηση σε ντανστον και Μπράουν ήταν απίστευτο..Στην άμυνα επίσης ήταν για πρώτη φορά πραγματικα οκ..Ίσως να έπαιξε ρόλο και αυτό που γραφεις για ερτελ-γκρειντζερ.Πολύ ενθαρρυντικό ότι δεν υστέρησε κανένας από αυτούς που αγωνίστηκαν..Πάβλοβιτς αγόρι μου ποσά κιλά μπάσκετ ξέρεις...Με νίκη επί της Φενέρ παίζει δυνατά για πλεονέκτημα..
    Αν βγουν οι προσθήκες τον βλέπω δυνατό outsider για final4..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τζιμ επαφη ειναι πολλα πραγματα. ειναι και η αγκωνια και η λαβη ελληνορωμαικης. πρεπει να ορισεις τι εννοεις επαφη. ο κολινα ηταν ο καλυτερος διαιτητης ολων διοτι σφυριζε ολα αυτα που επρεπε να σφυριξει. αν εκανες 6 πεναλτι θα τα σφυριζε και τα 6. δεν θα ελεγε οτι τα 6 ειναι πολλα, αρα θα σφυριξω τα μισα. και αυτο το σεβονταν ολοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φοβετο αρθρο τζιμ...οποιος ειδε τη διπλη προσποιηση ραντουλιτσα σε ντανστον-ταιους δειχνει ποσα κιλα μπασκετ ξερει ο τυπας...o jeff ayers πθστευω οτι μπορει να βοηθησει πολυ το παο αυτη τη στιγμη.πρεπει να σκληρυνουμε στην αμυνα.πιστευω παμε για τριτη θεση. Ο ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και τα παραπανω τα γραφω εγω που ως παικτης λογω σωματοδομης ημουν πολυ σκληρος στις αμυνες μου. αν εριχνα ξυλο σε ενα αυθεντικο ταλεντο και τον κερδιζα δεν ενιωθα οτι βοηθησα το μπασκετ. απλως ενιωθα οτι κερδισε ο εγωισμος μου αλλα οχι το αθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφου ξεκινησες με διαιτησια , θα κανω μια μικρη αναφορα στο γεγονος οτι για τον παο ηταν το πρωτο παιχνιδι με καποιον μεγαλο που παιχτηκε 50/50 και τα σπορια δικα του. (πχ βηματα του ραντου που δεν δοθηκαν).
    Σε αγωνες με τους ρωσους του μπαρτζω ο σερβος ειχε φαει το ξυλο της ζωης του και δεν επαιρνε δειγμα φαουλ!!

    Για τον κοουτς... Δεν εκανε κατι τρομερο, ισα ισα που θα μπορουσε να εχει αφησει τον μποχω λιγο ακομη στο ματς αφου το παιχνιδι του εβγαινε και τα πηαγαινε αρκετα καλα, ισως και λιγο παπαγιαννη.
    Τωρα το οτι βελτιωσε ορισμενα πραγματα που απλοι φιλαθλοι τα ειχανε τονισει τι να πω...
    1. Ο ραντου δεν εκανε χεντζς ουτ που σημαινει αφενος ηταν πιο ξεκουραστος... αφετερου δεν ετρωγε μπασιματα + ειχαμε καλυτερη αντιδραση στο αμυντικο ριμπαουντ.
    2. Δεν επεμενε με κουζιμτς ενω ειδε οτι σε φαση με το καλαθι μονος του πεταξε την μπαλα στο ταμπλο σαν τουβλο.
    3. Εμπιστευτικε και εδωσε τον χρονο που επρεπε στον γιανκο αφου εκανε ματσαρα.
    4. επαιξε με φωτση γκιστ και δεν επεμενε σε κουζμι

    Οι τουρκοι απλα εσπασαν τα καλαθια !! με τετοιο ποσοστο δεν χανεις το ματς αλλα το χαριζεις!! Αν εμπαιναν 2,3 τριποντα επιπλεον θα μιλουσαμε για αλλο παιχνιδι

    Εισαι ο ιβκοβιτς και ξερεις τον ραντου σαν την παλαμη σου.. ε δεν τον παιζεις μαν το μαν χωρις βοηθειες!! γιο γιο τους εκανε λες και επαιζε καποιος του γυμνασιου με παιδακια του δημοτικου..

    Ο καλαθης πραγματικα ειναι τερας της φυσης .. μενουν 12 δευτερα.. εχει παιξει 35 λεπτα.. αμυνα και επιθεση.. και στην τελευταια φαση πιεζει τους αντιπαλους κατω απο την ρακετα τους ενω ολη η ομαδα του παο πανηγυρίζει.

    Τα ξεφτερια που ελεγαν οτι ο ραντου ειναι σακι μαλλον δαγκωσανε την γλωσσα τους.. το εχω ξαναπει, ειναι πυρινικο οπλο ο τυπος στην επιθεση.. Στην αμυνα απλα φερτε εναν λασμε !!
    Καθε φορα που βλεπω τον φελντεινι νομιζω οτι παιζει χρονια στην ομαδα.. πρεπει να μεινει απο τωρα στην ομαδα!!

    Το μονο που ειδα ισως απο την πληρεστερη ομαδα της ευρωλιγκας ειναι ο σαριτς.. παιχτης για ολες τις θεσεις.. και ο μονος που εβαλε δυσκολα με την μετακινηση του στο 5.

    Τζιμ για τα ποστ σου στο στοιχημαν.. ρε φιλε καντα πιο λιανα.. ο παο θα κερδισει με τοσο, η τσσκ με τοσο.. να βαλουμε και κατι στην παντελονα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εννοειται οτι μολις κλεισουν οι μεταγραφες περιμενουμε POWER RANKINGS..
      θελω να δω που βαζεις μπασκονια.. μπαμπεργκ.. ερυθρο , ρεαλ και μπαρτσα !!! εννοειται και παο που αποκταει αλλο προσωπο με τις ηδη υπαρχουσες προσθηκες

      Διαγραφή
    2. και βαψομαλλιά που τόσο πέρσι,όσο και φέτος ο jim σκανδαλωδώς προμοτάρει και τοποθετεί πάνω από εκεί που πραγματικά αξίζει να βρίσκεται

      Διαγραφή
    3. Πρίν τελειώσει ο 2ος γυρος, ο Φελντέιν πρέπει να έχει υπογράψει διετές..
      Με τον καλάθη βρίσκονται πλέον με κλειστά μάτια..

      Vatos76

      Διαγραφή
  10. BOYS IT'S A VALENTINE'S DAY
    =============================

    AFRO MY LOVE
    =-=-=-=-=-=-=-=

    Γιατί με διώχνεις έρωτα
    γιατί μωρό μου σένιο ;
    λιώνω, πεθαίνω εγώ για σέ
    γλυκό καραμελένιο !

    Σοκολατένια τούρτα μου
    κρέμα και σαντιγύ μου
    μέλι ανθέων, μπακλαβά
    κρέμα μπρουλέ και γή μου.

    Κουκλάκι μου πανέμορφο
    τρελό μου παντεσπάνι
    λιγωτική μερέντα μου
    μη με τρελαίνεις φτάνει !

    Μπισκότο, σοκολάτα μου
    και κουασανερί μου
    τα πλούτη όλα πάρτα μου
    βάφλα μου και ψυχή μου

    Ζάχαρο έπαθα για σέ
    γαλακτομπούρεκο μου
    σάμαλι και ανθόγαλο
    εξωτικό γλυκό μου !

    Κέικ και σοκοφρέτα μου
    γλυκό του κουταλιού μου
    μπουγάτσα μου σαλλονικιά
    ανάσα του κορμιού μου

    Αφροξυλάνθη μου σουφλέ
    και παγωτό ξυλάκι
    με ζάχαρι ζωγράφισα
    τ'ωραίο σου μουτράκι

    Τι θέλεις μάτια μου γλυκά
    για δώρο στη γιορτή σου ;
    να ντύσω με φρουί ζελέ
    το ηλιόλουστο πρωί σου ;

    Κι όταν το σπέσιαλ πάνγλυκο
    κορμί σου με τρελαίνει
    μήτε και ο εξάστερος
    ΕΤΣΙ ΔΕΝ Μ'ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ !!!!!


    Jim....οπληκτος





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. AXAXAXAXAXA
      τι ωδή έγραψες πάλι ρε θηρίο ?

      Διαγραφή
    2. Παναγιώτη δύο θα σου πώ.
      Αρέσω.
      Και οχι απλά αρεσω.
      Αρέσω τρελά :-)

      JB

      Διαγραφή
    3. Μεγαλε, αν ανοιγα ζαχαροπλαστειο θα το τοιχοκολλουσα!

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα γλυκομίλητε αλήτη μου:Ρ
      Εμπύρετη με 39 από χθες ούτε hoopfellas δεν κατάφερα να ανοίξω για να σε διαβάσω. Με έριξες στα πατώματα κυριολεκτικά :-)

      Διαγραφή
    5. άφρο μου,
      εγώ σε είχα προειδοποιήσει !

      Διαγραφή
  11. Είναι φορές (όπως σήμερα) που για την αρτιότητα των high definition αναλύσεων του Τζιμ, που κάνουν τους θαμώνες να αντιλαμβάνονται όσα πραγματικά συμβαίνουν στα παρκέ, δεν υπάρχουν λόγια. Στην τοποθέτησή του, ωστόσο, για τα κριτήρια διαιτησίας ο Τζιμ είτε αστόχησε, είτε δεν διατύπωσε σωστά αυτό που ήθελε… Σόρι, αλλά το ζήτημα δεν είναι, όπως γράφεις, αν η άμυνα του Ολυμπιακού αντιμετωπίζεται με διαφορετικά κριτήρια ανάλογα με τον αντίπαλο, το ζήτημα είναι αν οι άμυνες όλων των ομάδων αντιμετωπίζονται με ίδια ή με διαφορετικά κριτήρια. Το θέμα δεν είναι, δηλαδή, αν στον Ολυμπιακό επέτρεψαν ξύλο κόντρα στη Λαμποράλ κι είπαν «don’t touch» με την ΤΣΣΚΑ, το θέμα είναι αν επιτρέπουν σε όλες τις ομάδες να ρίξουν το ίδιο ξύλο με όσο ρίχνει ο Ολυμπιακός. Κι ο κάθε Ολυμπιακός… Η δε (αυτονόητα απαιτητή) ενιαία γραμμή αντιμετώπισης δεν είναι ζήτημα μιας σεζόν, αλλά διαχρονικότερο. Και δεν χρειάζεται πολλή φαντασία: υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο, κανονισμοί, τέλος. Με την προϋπόθεση, βέβαια, πως οι διαιτητές δεν θα σφυρίζουν με «πολιτικά» κριτήρια: γιατί όταν το πράττουν, θα ευνοήσουν δεδομένα την ομάδα που παίζει άμυνα με 50 επαφές έναντι της ομάδας που παίζει με 40 (γιατί σφυρίζοντας π.χ. 30 φάουλ και στις δυο, στην 1η θα έχουν χαρίσει 20 επαφές και στη 2η μόλις 10). Απλώς, όταν οι 50 επαφές γίνονται 60 ή 70 (περιπτώσεις Λιμόζ, Σιένα ή φετινού Ολυμπιακού) και τα φάουλ παραμένουν στα 30, το κακό παραγίνεται προς όφελος εκείνου που «δέρνει» και μοιραία προκύπτουν μαζικές διαμαρτυρίες. Αυτές ακριβώς τις μαζικές διαμαρτυρίες, μαζί και τους γνωστούς ειδικούς κανονισμούς που ισχύουν για την ΤΣΣΚΑ, πλήρωσε ο Ολυμπιακός στη Μόσχα. Και, σόρι, ο Ολυμπιακός είναι ο τελευταίος που θα μιλήσει για επαφές. Εκτός κι αν ξέχασαν πως στην περσινή του νίκη επί της ΤΣΣΚΑ (ναι, της ΤΣΣΚΑ που ευνοείται συστηματικά) στο τοπ16 στο ΣΕΦ, απ' το 33' κι εδώθε ο Ολυμπιακός σκοράρει 15 πόντους, όλους από βολές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 28 φαουλ σφυριξαν στον ΠΑΟ μεσα στο Σεφ σε αντιθεση με τον ΟΣΦΠ που με την αμυνα που παιζει σφυριξαν μονο 23.Τις βολες δεν της σχολιαζω καν(σχεδον διπλασιες)Οταν δεν μας συμφερει η διαιτησια κανουμε λογο, οταν μας ευννοει και αδικει τον αντιπαλο ειναι ολα καλα.Να τα λεμε αυτα.

      Διαγραφή
    2. για να τελειώνουμε με τις καραμέλες των φάουλ ...

      επίσημα στατιστικά στοιχεία

      εδώ οι βολές που έχουν εκτελέσει οι ομάδες στο top16 https://imageshack.us/i/plPEy975j

      και εδώ οι βολές που έχουν εκτελέσει οι ομάδες σε όλη την ιστορία της euroleague https://imageshack.us/i/pmPhRKd9j

      απορίες κανένας ;
      άντε γιατί θα πέσει φωτιά να μας κάψει

      Διαγραφή
    3. κ. Βαγια αν ειναι ευκολο που βρηκατε αυτα τα στατιστικα?

      Διαγραφή
    4. στο site της ευρωλίγκας υπάρχουν όλα
      συνολικές βολές http://www.euroleague.net/main/statistics?mode=Leaders&entity=Clubs&seasonmode=All&cat=FreeThrowsAttempted&agg=Accumulated

      βολές στο τοπ16 φέτος
      http://www.euroleague.net/main/statistics?mode=Leaders&entity=Clubs&seasonmode=Single&seasoncode=E2015&phasetypecode=TS%20%20%20%20%20%20%20%20&cat=FreeThrowsAttempted&agg=Accumulated

      και σε όλη την ιστορία του τοπ16
      http://www.euroleague.net/main/statistics?mode=Leaders&entity=Clubs&seasonmode=All&phasetypecode=TS%20%20%20%20%20%20%20%20&cat=FreeThrowsAttempted&agg=Accumulated

      Διαγραφή
  12. Βλεπω εχει γινει μοδα το "νεα Λιμοζ" που λανσαρε ο επιτιμος προεδρος της πρασινης ΚΑΕ.
    Ικανοποιει πολλα σαπια ενστικτα ισοπεδωσης και απαξιωσης απο αμπασκετους οπαδους ενος μπασκετ που αλλαζει καθε χρονο, αναλογα με το στυλ στο οποιο τα κουτσοκαταφερνει η ομαδα τους.
    Σας ευχαριστει να νομιζετε οτι απαξιωνετε πληρως αυτο που βλεπει και φοβαται ολη η Ευρωπη ετσι?

    Φταις κι εσυ Τζιμ, γιατι τους το λες με το γαντι, πολιτικα ορθως, δεν τους το πετας μεσα στη μουρη να το καταλαβουν:
    Ο Ολυμπιακος παιζει ΠΡΩΤΑ ενα παιχνιδι με εντυπωσιακη ταχυτητα αντιδρασεων, σκληραδα, αλληλοκαλυψεις και επιπεδα ενεργειας, και μετα "ξυλο".

    Αλλα βλεπετε, τωρα σηκωσατε κεφαλι με 4 νικες, εκ των οποιων οι 2 με την ψυχη στο στομα, ξεχασατε πως περασατε απο την 1η φαση και σε τι ομιλο ειστε, και βγαζετε γλωσσα και απαξιωνετε το παιχνιδι ομαδων που η προκριση δε θα τους δοθει τσαμπα.

    Αν ειχατε περασει αντι της Μπαμπεργκ στον εδω ομιλο, τι ρεκορ θα ειχατε? ΠΑνω απο 2-5 με τιποτα, αλλα δεν περιμενω να το παραδεχτειτε.


    ΥΓ. Ξεχασατε μαλλον ποια ομαδα πηρε μετα τη Λιμοζ το Μαλκοβιτς, να φταιξει τη "νεα Λιμοζ"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θελουμε απαραιτητα τη γνωμη σου για την διετια πεδουλακη στον παναθηναικο.αποψε ομως

      Διαγραφή
    2. Είναι τόσο εντυπωσιακή η ταχύτητα αντιδράσεων,η σκληραδα, η αλληλοκαλυψη κλπ, που έχει βαρεθεί να τρώει 80ρες. Τώρα ήρθε και η 90αρα. Τόση ταχύτητα αντίδρασης που βαρεθήκαμε να βλέπουμε να τρώει το ίδιο καλάθι πέντε φορές χωρίς καμία αντίδραση.

      Όσο για το "δυσκολότερο" όμιλο, μάλλον δεν στέκει ως επιχείρημα όταν χάνεις από την Μπαμπεργκ και τη Ζαλγκιρις. Αν έχεις καταλάβει, αν χάσετε τελικά την πρόκριση, δε θα είναι από την Τσσκα και τη Ρεαλ, αλλά από τον Ουλανοβας και τον Γουοναμεικερ.



      Διαγραφή
    3. να μην καθόσουν να χάσεις από την εφές για να την είχες πάρει στον όμιλό σου και να είχαμε εμείς τη λαμποράλ,που πάει ολοταχώς για πλεονέκτημα έδρας.

      στο θέμα της διαιτησίας,η γκρίνια του ολυμπιακού ξέρουμε όλοι πολύ καλά που αποσκοπεί. προσπαθεί με τη γκρίνια του να εξασφαλίσει ανοχή των διαιτητών στο πολύ σκληρό παιχνίδι του κόντρα στους βουτυρομπεμπέδες της μπαρτσελόνα,σε 1 ματς πολύ κρίσιμο για τη φετινή πορεία και των 2 στην ευρωλίγκα.
      με την κίμκι επέτρεψαν από κάποιο σημείο και μετά το ξύλο και οι ρώσοι τα έχασαν με αποτέλεσμα από εκεί που κυριαρχούσαν στο γήπεδο κόντρα σε κανονικούς μπασκετμπολίστες (πρίντεζης,σπανούλης,λοτζέσκι) να φτάσουν σε κάποιο σημείο να μη μπορούν να κάνουν επίθεση λόγω των κλειδωμάτων στα χέρια από τους αθλητικούς(αλλά όχι μπασκετμπολίστες) όντομ,στρόμπερι,χάντερ κλπ

      Διαγραφή
    4. Επειδή παπαγαλίζεται από πολλούς και για καιρό τώρα η θεωρία του εύκολου και του δύσκολου ομίλου, ας γίνει αντιληπτό πως για τον καταρτισμό των ομίλων δεν έγινε κλήρωση, προέκυψαν επειδή η πραγματικότητα των παρκέ ανέδειξε:
      -τη Λοκομοτίβ καλύτερη ομάδα απ' την Μπαρτσελόνα.
      - την Εφές καλύτερη απ' τη Λαμποράλ (και, στο κάτω - κάτω, ας μη στηνόταν ο Ολυμπιακός)
      - τη Φενέρ καλύτερη της Χίμκι
      - ακόμη και τον Ερυθρό Αστέρα καλύτερο απ' τη Ρεάλ
      Τα παραπάνω δεν είναι υποκειμενικές θεωρίες, είναι η αντικειμενική πραγματικότητα της βαθμολογίας. Αν πάλι το καλύτερος/χειρότερος προκύπτει απ' τα στερεότυπα στο μυαλό του καθενός, δεν χρειάζεται οι ομάδες να παίζουν καν...
      Προσωπικά στη φετινή ΤΣΣΚΑ δεν δίνω καμία τύχη (παραείναι "περιφερειακή" για όταν έλθουν τα κρίσιμα) και θεωρώ πως αν η Ρεάλ συνέλθει, μπορεί να γίνει καλύτερη όλων. Αλλά η πραγματικότητα της στιγμής - και μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου - είναι πως οι δυο καλύτερες ομάδες όλης της Ευρωλίγκας στα παρκέ είναι με διαφορά η Φενέρ κι η Λοκομοτίβ.
      Κι ούτε φυσικά έγινε ομαδάρα η Μπάμπεργκ επειδή νίκησε τον Ολυμπιακό ή την Μπαρτσελόνα των βετεράνων. Τον Ολυμπιακό τον διέλυσε ως κι η Ζαλγκίρις (που κόντεψε ν' αλώσει και τη Βαρκελώνη)...

      Διαγραφή
    5. 12.10 προκαλεις και βγαζεις συμπλεγμα φιλε.Τωρα για το ποιος εβγαλε γλωσσα να μην το συζητησουμε καλυτερα.

      Διαγραφή
    6. @ tasuto
      @ 12:51

      Eδώ που τα λέμε παιδιά, δεν έχετε άδικο
      σε αυτά που γράφετε.
      Ετσι είναι τα πράγματα,όσον αφορά στον καταρτισμό
      των ομίλων στο τόπ 16.
      Η πραγματικότητα και το μπάσκετ της regular έβγαλε
      τις ομάδες των 16 και είναι αντιμπασκετικό να λέμε
      οτιδήποτε διαφορετικό.

      Διαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι νωρίς για τέτοια συζήτηση αλλά o ΠΑΟ πρέπει να κοιτάξει να σημαδέψει την Κίμκι και να αποφύγει τη Ρεάλ. Το πρώτο επειδή με Κίμκι θα πάρει το μάξιμουμ ως προς την επιρροή του ειδικού βάρους της ομάδας. Το δεύτερο επειδή κατά την ταπεινή μου άποψη δε ματσάρει καθόλου καλά με τη Ρεάλ σε καμία θέση. Πιστεύω πως οι Ισπανοί υπερτερούν παντού.

    Ο Ολυμπιακός καταδίκασε τον εαυτό του να ζει βδομάδα τη βδομάδα πλέον. Παρ όλα αυτά δεν είναι καταδικασμένος. Για τα διαιτητικά έχουμε διαβάσει τα τέρατα τις τελευταίες ημέρες και ήρθε ο Τζιμ ως Μεσσίας να ξεκαθαρίσει τόσο εύκολα το τοπίο αποκρυσταλλώνοντας το τι πραγματικά έγινε. Χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ οι μπασκετικοί για το πως βλέπουμε τα πράγματα από τότε που μπήκε το hoopfellas στη ζωή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Tζιμ για ποιες αξιολογες περιπτωσεις μιλας?

    Ποια η αποψη σου για Ρόναλντ Ρόμπερτς, Βινς Χάντερ, Ειρς και Τζέισον Μαξίελ που ακουστηκαν?

    Kωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μια σημείωση ιστορικού περιεχομένου, προς αποκατάσταση της πραγματικότητας και προς υπεράσπιση της αναρχίας απο τον (όχι πάντα αθώο) ευτελισμό της λέξης : αναρχία σημαίνει χωρίς άρχοντες, όχι χωρίς αρχές. Για του λόγου το αληθές, στο κλασσικό αλφάδι του αναρχισμού (αυτό που φαίνεται και στη μπάλα που κρατάει ο grim reaper στην κεντρική φωτό του άρθρου του Jim) απεικονίζει ένα Α περικυκλωμένο απο ένα O. Το O είναι απο το αγγλικό 'order', τάξη δηλαδή. Κυριολεκτικά το αλφάδι διαβάζεται ως 'Anarchy is Order' το οποίο είναι παράφραση του κεντρικού θεμέλιου του αναρχισμού, της φράσης του Pierre-Joseph Proudhon, 'Liberty is not the daughter but the mother of order'.

    Η Efes έχει άρχοντα και μάλιστα ισχυρότατο. Αρχές δεν έχει. Νομίζω οτι η λέξη "μπουρδέλο" είναι λοιπόν σαφώς πιο κατάλληλη για να την περιγράψει.

    Ειλικρινά δεν ξέρω τι κάνει ο Duda τόσα χρόνια σε αυτή την ομάδα. Και πιο ειδικά, δεν ξέρω τι ακριβώς κατέβηκε να κάνει στο ΟΑΚΑ τις προάλλες. Παίζεις απέναντι σε μια ομάδα η οποία σου δίνει στο πιάτο τις αδυναμίες της και δεν χτυπάς καθόλου πάνω τους. Φορτώνεται ο βασικός σου center με φάουλ νωρίς και αντί να παίξεις με τον Tyus που δεν ήταν και κακός όσο έπαιξε, κάνεις χαζομαρούλες με τον Saric. Αν ο ΠΑΟ ήταν μια κανονική ομάδα, πρωτίστως ποσοτικά και μετά σε επίπεδο τακτικής, θα είχες φάει πολύ γερή σφαλιάρα.

    Κατα τ'άλλα, credit στον Sale γιατί είχε ένα κάποιο πλάνο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του παιχνιδιού, με αρχή, μέση και τέλος, κάτι που φέτος λείπει πολύ απο τον ΠΑΟ. Credit και στον Raduljica που βλέποντας τον προπονητή του να μην τον εκθέτει στην άμυνα είχε τη διάθεση να αναταπεξέλθει στο ξύλο και την κούραση με χαμόγελο. Προσωπικά, όσο ο Miro χαμογελάει, και όσο ο Sale φροντίζει να τον κρατάει στο παρκέ όταν πραγματικά μπορεί να προσφέρει, θεωρώ οτι είναι μεγάλο asset για τον ΠΑΟ. Credit επίσης σε όλους όσους έπαιξαν και τα έδωσαν όλα, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον, ήταν όλοι πολύ καλοί. Συνεχίζω να έχω απορίες για τον τρόπο που κάνει ο coach rotation μέσα στο παιχνίδι, αλλά ας μη χαλάσουμε τις καρδιές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τη διαιτησία. Κατ'αρχάς, όπως πολύ σωστά λέει ο Jim, ο Ολυμπιακός δεν πρωτοπορεί, δεν είναι η πρώτη ομάδα που παίζει έτσι. Πρώτο κρατούμενο αυτό. Κατα δεύτερον, δεν είναι ευθύνη του Ολυμπιακού που οι διαιτητές σφυρίζουν όπως τους κατέβει. Κατα τη γνώμη μου, ο Ολυμπιακός έχει ένα καποιο δίκιο να φωνάζει για τη Μόσχα. Αλλα, με την ίδια λόγική, δίκιο έχει και όποια άλλη ομάδα φωνάξει για κάποιο απο τα προηγούμενα παιχνίδια εναντίον του Ολυμπιακού. Το πρόβλημα ξεκάθαρα προκύπτει απο το γεγονός οτι δεν υπάρχει κεντρική γραμμή για το πως πρέπει να σφυρίζουν οι διαιτητές. Ο Ολυμπιακός απλώς εκμεταλλεύεται αυτή την οργανωτική τρύπα, τζογάροντας πάνω της. Τις περισσότερες φορές του βγαίνει. Κάποιες φορές, δεν θα του βγαίνει. Αν, δε, βρεθεί και κάποιος προπονητής μεγάλης ομάδας που γκρινιάξει προκαταβολικά, οι πιθανότητες να μην του βγει μεγαλώνουν, και έτσι έχουμε Μόσχες. Δεν μπορώ να πω οτι λυπάμαι που συμβαίνει αυτό στον Ολυμπιακό (ή τότε στη Siena). Όταν τζογάρεις, παίρνεις τα ρίσκα σου, εν γνώσει σου και το να κλαίγεσαι όταν δεν σου κάθεται η μπίλια προσωπικά δεν κερδίζει τη συμπάθεια μου.

      Πρέπει όμως να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Κι εγώ, όπως και ο Jim, είμαι φαν της άμυνας του Ολυμπιακού, κυρίως γιατί δεν την θεωρώ κάτι έυκολο να βγει στο γήπεδο και γιατί θαυμάζω την τέχνη που απαιτείται στο να ισορροπείς μεταξύ επαφής και φάουλ. Άλλο αυτό όμως και άλλο να σφυρίζουν οι διαιτητές σε κάθε παιχνίδι διαφορετικά γιατί εκεί μπαίνουμε σε μια κατάσταση που νομοτελειακά οδηγεί στο νόμο του διοικητικά ισχυρότερου. Θα πρέπει λοιπόν η Ευρωλίγκα να ορίσει τι σφυρίζεται και τι όχι και να το επικοινωνήσει επαρκώς στις ομάδες της ωστε να κάνουν τα κουμάντα τους. Απ'όσο μας λένε υπάρχει ετήσια συνάντηση προπονητών με Ευρωλίγκα και επομένως μπορούν, αν θέλουν, να το λύσουν πολύ εύκολα το θέμα.

      Διαγραφή
    2. δυσκολεύομαι να κατανοήσω το πως είσαι fan μιάς άμυνας που δέχεται 77,6 πόντους ανά παιχνίδι

      Διαγραφή
    3. Όχι της άμυνα του Ολυμπιακού συγκεκριμένα αλλά της λογικής με την οποία παίζει άμυνα. Κυρίως με ενδιαφέρει η δυνατότητα μιας ομάδας να ελέγχει τα κομβικά σημεία του παιχνιδιού στραγγαλίζοντας τον αντίπαλο, αμυνόμενη όλη μαζί. Αυτό είναι κάτι που θα ήθελα πολύ να ξαναδώ ως σταθερά στον Παναθηναϊκό πχ. Αυτό που δεν μου αρέσει στον Ολυμπιακό είναι ο Strawberry ή η παρουσία και Young και Hunter (όπως δεν μου αρέσει και το Dunston/Tyus), χωρίς αξιόπιστο παραδοσιακό ψηλό ανάμεσα τους. Πχ, στα χαρτιά τουλάχιστον, η τριάδα που προσπάθησε να φτιάξει ο Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό όταν έφερε τον Begic μου άρεσε πολύ, κι ας μην του βγήκε.

      Διαγραφή
    4. Θελεις μια ομαδα που να εχει τα εργαλεια να παιξει καθε φορα οπως εκεινη επιθυμει μεσα στο γηπεδο. Κατανοητο. Αρα δε μιλας σιγουρα για τον Ολυμπιακο που εξαρταται απο ενα σωρο εξωτερικους προς αυτον παραγοντες. Τετοια ομαδα που λες ηταν για μενα η Κουμπαν πριν διωξει το Φεσενκο. Γενικα με εχει εντυπωσιασει ο Μπαρτζωκας.

      Διαγραφή
    5. ο Παναθηναϊκός παίζει άλλου τύπου άμυνα, που είναι και πιό αποτελεσματική, όπως δείχνουν και οι στατιστικοί πίνακες. δεν πιέζει τόσο τον πασσέρ όσο τους αποδέκτες της πάσας με περιστροφές - παγίδες, γιά αυτό και κερδίζει κατοχές από κλεψίματα. επίσης κάνει περισσότερη συλλογική δουλειά στα ριμπάουντς και σίγουρα προστατεύει περισσότερο το ζωγραφιστό.

      Διαγραφή
  17. Μα ο Ολυμπιακός περισσότερο διαμαρτύρεται για τα φάουλ που δεν σφύριξαν υπέρ του και όχι για αυτά που του καταλόγισαν οι διαιτητές. Ποιον, τί και πότε κέρδισε ο Ολυμπιακός με ξύλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την κιμκι πως την κερδισε με χαδια; ΔΕΝ ΕΡΙΞΕ ΞΥΛΟ;; η τον Παο τον νικησε χωρις ξυλο και με την ανεχεια των διαιτητων.28 φαουλ μας σφυριξαν ενω εσας 23.Συγγνωμη αλλα δεν παιζουμε την ιδια αμυνα ουτε τους ιδιους αμυντικους παιχτες εχουμε.Μου αρεσει που ρωτας ποτε κερδισατε χωρις ξυλο-αμυνα.

      Διαγραφή
    2. Δεν είμαι παίκτης ή μέλος της ομάδας, οι πρώτοι και δεύτεροι πληθυντικοί περιττεύουν, οπαδικά σχόλια αντάλλαξε με οπαδούς, το δόγμα παίρνει τη θέση της άποψης και κάνει τη συζήτηση διάλογο κουφών, παρακάτω αναφέρω σε άλλο σχόλιο ότι όλες οι ομάδες κατά καιρούς, και οι προπονητές που τις καθοδηγούν , παίξαν και παίζουν σκληρή άμυνα με πολλές επαφές, και καρδίσαν και τίτλους και όχι απλώς ένα παιχνίδι. Τί έκανε σε αυτούς τους δύο αγώνες ο Ολυμπιακός; Έβαζε τρικλοποδιές ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης. ο Χάντερ, ο Λοτζέσκι ή ο Στρόμπερυ; Ο Ολυμπιακός σε σχέση με τον ΠΑΟ έχει κάποιους παίκτες που του δίνουν μεγαλύτερη ενέργεια, και στους δύο αυτούς αγώνες , εντός έδρας σημειώνουμε, και έτρεξε και έβαλε μεγάλα σουτ. Έτρεξε, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι περίπτωση νέας Λιμόζ, τουλάχιστον σε αυτούς τους δύο αγώνες, επίσης δεν του δώσαν τίτλο αυτές οι νίκες, η Λιμόζ ήταν περίπτωση ομάδας που έπαιξε σε όλη την διάρκεια της σαιζόν 1992-93 μπάσκετ με μετρημένες επιθέσεις, επιθέσεις στα 30 δευτερόλεπτα, και η οποία με αυτό το στυλ έφθασε στο τέλος του δρόμου και κατέκτησε το κύπελλο πρωταθλητριών. Ο Ολυμπιακός για ποιο πράγμα κατηγορείται; Ότι παίζει σαν την Λιμόζ; Ότι παίζει σκληρή άμυνα; Kαι για τα δύο;

      Διαγραφή
  18. Απόλυτα δικαιολογημένα η ανάλυση του ματς της Μόσχας εστιάζεται περισσότερο στην τακτική σε σχέση με το ματς στο ΟΑΚΑ που ήταν περισσότερο ζήτημα θέλησης και κατάθεσης ψυχής.

    Λέω να επικεντρωθώ σε μερικές υπερβολές που γράφτηκαν εδώ το ΣΚ και δημιούργησαν την αίσθηση ότι η χρονιά τώρα ξεκίνησε.

    Ο Ολυμπιακός ήταν αδύνατο να παίξει την άμυνα που μας έχει δείξει ότι μπορεί. Η διαιτησία ήταν τυπική εντός έδρα διαιτησία για την ΤΣΣΚΑ την τελευταία 15ετία χωρίς ιδιαίτερες υπερβολές. Οπότε, η κλάψα του τεχνικού team των ερυθρόλευκων είναι άνευ ουσίας. Ακόμη, όμως, κι αν η φιλοσοφία των σφυριγμάτων ήταν όπως την ήθελαν δεν θα κατάφερναν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ματς. Με front line που αποτελείται από 2 παίκτες και σχήματα ανάγκης με 5άρι τον Παπαπέτρου και 4άρι τον Στρόμπερι δεν μπορείς να έχεις διάρκεια, ένταση και καθαρό μυαλό.

    Όταν μιλάμε για recruiting αναφερόμαστε στο καλοκαίρι. Και οι δύο αιώνιοι έκαναν αρκετά λάθη. Ο ΠΑΟ περισσότερα γι’ αυτό και τρέχει να τα διορθώσει άρον άρον. Η διαφορά είναι ότι στον ΟΣΦΠ προέκυψε η ατυχία με τον Γιανγκ ενώ στον ΠΑΟ δεν υπάρχει η δικαιολογία του απρόοπτου.

    Πάμε στον ΠΑΟ. Πρώτα απ’ όλα να πω ότι το ματσάκι της αντιπαράθεσης για την στελέχωση (στηριχτάκηδες – μίρλες) έληξε επίσημα και με την βούλα. Το έληξε με πρωτοβουλία της η ΚΑΕ και ο προπονητής. Η ομάδα παίρνει 3 (ολογράφως τρεις) παίκτες μέσα Φλεβάρη. Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη της παραδοχής του λάθους; Οι μίρλες φώναζαν ότι μ’ αυτό το ρόστερ οι δυνατότητες ήταν περιορισμένες. Ε, το ίδιο το club επιβεβαίωσε αυτή την άποψη με τον πιο εμφατικό τρόπο. Αυτό το ρόστερ απλά απέτυχε. Το από εδώ κι εμπρός είναι άλλη κουβέντα.

    Προχθές, ο ΠΑΟ καθάρισε την γλυκανάλατη Εφές γιατί απλά το ήθελε πολύ. Οι 7 παίκτες που έπαιξαν ουσιαστικά άφησαν τα κόκαλά τους στο παρκέ νικώντας τους νόμους της φύσης. Ο Σάλε παίρνει τα εύσημα γι’ αυτό. Είναι, άλλωστε, το πεδίο στο οποίο ειδικεύεται. Ωστόσο, η προχθεσινή υπέρβαση εκτός της προφανούς της αξίας δεν αρκεί. Η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί στο καθαρά αγωνιστικό και σ’ αυτό λογικά θα συμβάλλουν και οι 3 νέοι παίκτες. Ας σημειωθεί ότι υπάρχουν παίκτες που έχουν λιώσει και κινδυνεύουν τον Απρίλη να είναι σκασμένοι. Ε, οι υποστηρικτές του Σάλε μην αρχίσουν τα πόσο υπερτιμημένος είναι ο Καλάθης ή χαζός (ναι το διαβάσαμε κι αυτό) ο Γκιστ ή πόσο μοιάζει στον Σλότερ ο Φελντέιν.

    Για την κριτική σε πρόσωπα. Ο Σάλε τα ‘χει ακούσει μέχρι τώρα και δικαίως. Στο πρώτο μισό της περιόδου ήταν κατώτερος των απαιτήσεων. Το αν άλλαξε μυαλό ή βρήκε την ισορροπία που χρειάζεται θα το δούμε στο μέλλον. Οι προσθήκες είναι μια ενθαρρυντική αποδοχή των λαθών αλλά χρειάζεται και δουλειά στο επόμενο στάδιο. Το ότι κατάφερε με την Εφές να συσπειρώσει την ομάδα παίρνοντας ένα κρίσιμο ματς και κάτω από αντίξοες συνθήκες είναι ένα παράσημο αλλά δεν φτάνει για να αλλάξει την εικόνα 5 μηνών.

    Τα ίδια για τον Μίρο. Προχθές, ήταν εκπληκτικός συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις τελευταία. Παίζει περισσότερο, είναι συγκεντρωμένος, έχει διάθεση να παλέψει ενώ φαίνεται και σε καλύτερη κατάσταση σωματικά. Νομίζω ότι τα γελάκια είχαν αποδέκτη τον Ντούντα. Ο Ραντούλιτσα θεώρησε ότι ο σοφός τον υποτίμησε με την αμυντική τακτική που επέλεξε για να τον αντιμετωπίσει. Αν ο Σέρβος συνεχίσει έτσι από εδώ κι εμπρός κανείς δεν θα θυμάται το μέτριο πρώτο μισό στο οποίο δικαίως τα άκουσε. Τώρα, αν η ολοκληρωτική επικράτησή του απέναντι στους mobile της Εφές δικαιολογεί μεγαλοστομίες για το που πρέπει τελικά να οδεύει το σύγχρονο μπάσκετ τις αφήνω να βράζουν στην αφέλειά τους.

    Τέλος, μια παρατήρηση. Δεν μπορώ να καταλάβω από πού προκύπτει η αίσθηση ότι τελικά ο Σάλε δικαιώνεται και όλοι οι προπονητές του πληκτρολογίου καταπίνουν την γλώσσα τους. Ο Τζόρτζεβιτς παραδέχτηκε ότι λάθεψε στον σχεδιασμό και παίρνει 3 παίκτες ταυτόχρονα. Οι δύο μάλιστα είναι μαύροι κατάμαυροι, αθλητικοί καρααθλητικοί ενώ τέτοιος θα είναι και ο τρίτος μάλλον. Το προχθεσινό ματς ήταν το τελευταίο μ’ αυτή τη μορφή.

    ΥΓ Για τον Ντούντα έχω εκφραστεί σε ανύποπτο χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 77, ξέρεις τι μου κάνει εντύπωση; Οτι και η Efes θα έπρεπε να το θέλει πολύ. Έρχεται απο σειρά πολύ άσχημων αποτελεσμάτων απένατι σε αντιπάλους που η ήττα τους πονάει και υπάρχει δυσαρέσκεια προς τον coach. Κι όμως μπαίνουν στο παρκέ χωρίς να σου δίνουν την αίσθηση οτι έχουν προετοιμαστει για ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών. Τι παίζει; Ακατανόητοι.

      Διαγραφή
    2. @77. οι τρεις μεταγραφές οφείλονται στο γεγονός οτι ο σάλε περίμενε τον παπά & τον μποχωρίδη να ενταχθούν στο πλήρες πρόγραμμα της ομάδας αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε εφικτό. κατά συνέπεια οι δύο μεταγραφές στην περιφέρεια έγιναν πλέον επιβεβλημένες. η τρίτη στην frontline, αν γίνει τελικά, θα είναι γιά να δώσει μιά extra dimmension που απαιτείται γιά τη συνέχεια. θεωρώ πως σωστά δεν έγιναν οι προσθήκες στη regular season γιατί έτσι μπόρεσε και δούλεψε με τους μικρούς που απέκτησαν εμπειρίες και πήραν λεπτά συμμετοχής.
      μην ξεχνάς πως δεν μιλάμε γιά αντικαταστάσεις (που θα έκρυβαν ίσως αστοχία από πλευράς σχεδιασμού) αλλά γιά προσθήκες, που απλά σημαίνουν ενίσχυση & ενδυνάμωση, αναφορικά με την πρόοδο δυσκολίας κάθε φάσης της διοργάνωσης. επομένως μη γίνεσαι εμμονικός

      Διαγραφή
    3. Χρήστο, γεια χαρά.

      Δεν είναι τίποτα ανεξήγητο στην Εφές. Ο Ίβκοβιτς έπρεπε εδώ και 2-3 χρόνια να έχει πάει σπίτι του. Δεν είναι δυνατόν να περιμένεις από έναν άνθρωπο 72-73 χρονών να σου τρέξει ένα τόσο φιλόδοξο project. Εδώ ο Ντούντα απέτυχε σε παρόμοιες καταστάσεις όταν ήταν στα ντουζένια του, θα τα καταφέρει τώρα που τα χρόνια πέρασαν;
      Ο σοφός συνήθως αποτυγχάνει όταν αναλαμβάνει συλλόγους με πολλές απαιτήσεις, μεγάλα budget, μεγάλα ονόματα και πίεση για άμεσα αποτελέσματα (ΠΑΟΚ, ΤΣΣΚΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στην πρώτη του θητεία μετά την κούπα του ’97, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στην δεύτερη θητεία του πριν τον ανέλπιστο θρίαμβο του ’12, ΕΦΕΣ τώρα). Τους παραμύθιασε, λοιπόν, με τα περί εξέλιξης των μικρών (μόνο ο Οσμάν έχει κάνει το βήμα μπροστά το οποίο θα έκανε με οποιονδήποτε προπονητή αφού το παιδί ‘’φωνάζει’’ ότι είναι περιπτωσάρα και πελάτης του Μίσκο, ε) και έφτιαξε πέρσι και φέτος ομάδες που οι μισοί παίκτες ανήκουν στο κολλητάρι του το Μίσκο σκορπώντας θάλασσες από φράγκα. Τώρα, το γιατί έχει δημιουργηθεί αυτός ο τεράστιος μύθος γύρω απ’ το όνομά του είναι ένα θέμα που το ‘χουμε κουβεντιάσει και παλιά. Ο Ντούντα υπήρξε σπουδαίος προπονητής και παρουσίασε αποτελέσματα σε ομάδες με μικρούς παίκτες, φτηνούς και άσημους Αμερικάνους και γενικά projects χωρίς πολλά ‘’πρέπει’’ (Πανιώνιος, ΑΕΚ, Δυναμό Μόσχας, Ολυμπιακός του 2011-’12). Ενώ, μάλλον, φαίνεται ότι του ταίριαζαν περισσότερο τα τουρνουά της FIBA για πολλούς λόγους.


      @Beny

      Αν κατάλαβα καλά, μας λες ότι ο ΠΑΟ βαδίζει βάσει σχεδιασμού με μοναδικό απρόοπτο την ανετοιμότητα του Παππά και τον τραυματισμό του Μποχωρίδη. Ότι δηλ. περίμεναν να περάσει κι ο πρώτος γύρος του top 16 για να βγουν στη γύρα για παίκτες. Ότι άφησαν Καλάθη, Φελντέιν και Γκιστ να λιώσουν βάσει προγράμματος. Ότι στοχευμένα στελέχωσαν έτσι την ομάδα έχοντας κατά νου να την ενισχύσουν μέσα στη χρονιά. Ότι περίμεναν σοφά να φτάσουν κοντά στον αποκλεισμό και να κινδυνεύσουν με διασυρμό στο ΣΕΦ για να κινηθούν αλλάζοντας φιλοσοφία. Όλα υπολογισμένα.

      Το καλύτερο, δε, είναι ότι όλο αυτό έγινε για να πάρουν χρόνο οι μικροί (που δεν πήραν αλλά ΟΚ). Τους οποίους αφού βοηθήσαμε, τώρα τους παρκάρουμε στην εξέδρα πάλι βάσει σχεδίου.

      Κι όλα αυτά είναι λογικά επιχειρήματα κόντρα στους εμμονικούς σαν και του λόγου μου.


      Διαγραφή
    4. ναι, κάπως έτσι είναι τα πράγματα. η regular season προσφέρει στις μεγάλες ομάδες την πολυτέλεια και την ευκαιρία να προσθέσουν παίκτες στο rotation και να πειραματιστούν εν όψει δυσκολης συνέχειας.
      κανονικά οι προσθήκες θα γίνονταν πρίν τη φάση των 16 αλλά περίμεναν την ενσωμάτωση των τραυματιών που τελικά δεν έγινε, οποτε προχωρησαν σε προσθήκες πριν το δεύτερο γύρο. φυσιολογικό μου φαίνεται. ουδέποτε κινδυνεύσαμε με αποκλειμό στην πρώτη φάση και το παιχνίδι στο σεφ το γυρίσαμε μιά χαρά πριν αναλάβουν οι διαιτητές να μας φρενάρουν.
      ο σχεδιασμός κρίνεται ικανοποιητικός, όπως άλλωστε δείχνουν και τα αποτελέσματα και το γεγονός πως είμαστε με καλές προοπτικές μέσα σε όλους τους στόχους μας.

      Διαγραφή
    5. Οι αλλαγές/προσθήκες έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα, ώστε οι νέοι παίχτες να ενταχθούν στην ομάδα έγκαιρα. Τώρα, η ομάδα διατρέχει κίνδυνο να μπερδευτεί και έτσι να χάσει εδαφος στην προσπάθεια για πρόκριση και καλό πλασάρισμα.

      Δεν ξέρω αν ήταν περισσότερο θέμα διοίκησης η καθυστέρηση (δηλαδη, να μην είχαν διάθεση να ξοδέψουν κι άλλα χρήματα μέχρι που κατάλαβαν πως δεν πάει άλλο) ή αν ο κόουτς επέμεινε μήπως τελικά του βγουν οι επιλογές του. Όποιος και να έφταιγε, ήταν λάθος.

      Τα λάθη συμβαίνουν σε όλους και προσωπικά δε θα "ξεσκισω" ούτε τον προπονητή ουτε τη διοικηση για αυτα. Το ζητούμενο όμως ειναι να μαθαίνουν από τα λάθη ώστε στο μελλον να μην τα επαναλάβουν.

      Διαγραφή
    6. @ 77

      Επειδη εγω εγραψα πως ο Γκιστ ειναι χαζος, γιατι σου φαινεται περιεργο? Θεωρεις πως δεν εχει χαμηλο μπασκετικο IQ? Εγω τον βρισκω τελειως άμυαλο -μπασκετικά πάντα -, ανεξαρτητα αν τον συμπαθω και τον γουσταρω για τα θετικά του (πάθος, φιλότιμο, φοβερά αθλητικά προσόντα).

      Διαγραφή
    7. ΟΚ, Beny. Όλα καλά κι ωραία σχεδιασμένα. Και δεν απειληθήκαμε με αποκλεισμό αφού πήραμε εύκολα και καθαρά τα δύο εντός έδρας ματς με Νταρουσάφακα και Μάλαγα. Τώρα που το συζητάμε, μήπως δεν χρειάζεται ενίσχυση; Μια χαρά επιλογές έγιναν, μια χαρά επίθεση έχουμε, αμυνάρα ειδικού τύπου παίζουμε. Γιατί να το μπερδεύουμε το πράγμα;

      Να δεις που αν οι νέοι παίκτες δεν κουμπώσουν και η κατάσταση δεν βελτιωθεί, θα διαβάσουμε μέχρι ότι χάλασε χωρίς λόγο η ομάδα που πήγαινε μια χαρά.

      Διαγραφή
    8. μπορεί να δείχνει αστείο αλλά να σου πω την αλήθεια αυτό το τελευταίο που λες πραγματικά το φοβάμαι ειδικά τώρα που η ομάδα αποδίδει καλά. επιπλέον δεν νομίζω πως οι συγκεκριμένοι πάικτες θα κουμπώσουν με το σύστημα της ομάδας. σίγουρα θα φέρουν σκορ και θα ξεκουράσουν μερικούς αλλά δεν ξέρω αν προλαβαίνουν να μπούν στα αμυντικά συστήματα και να τα αφομοιώσουν.
      αυτό που λες γιά πλάκα τελικά μπορεί να συμβεί

      Διαγραφή
    9. Δεν έχεις δίκιο Beny, η ομάδα είχε λάθος στο σχεδιασμό της στους ψηλούς και το αναγνωρίζει τώρα. Αντικατάσταση του Κούζμιτς επίκειται, όχι προσθήκη.
      Επίσης μεγάλο λάθος ήταν η μη προσθήκη γκαρντ μετά τον τραυματισμό του Μποχωρίδη, ειδικά από τη στιγμή που όχι μόνο δεν χρησιμοποίησε ο κόουτς Πάβλοβιτς και Γιάνκοβιτς σαν όφ γκάρντ, αλλά έπαιζε συχνά ταυτόχρονα με Καλάθη, Διαμαντίδη, Φελντείν.
      Οι τραυματισμοί Καλάθη, Διαμαντίδη και Γκιστ,ευτυχώς μικροί, οφείλονται στην καθυστέρηση να αποδεχθούν αυτές τις ανισορροπίες.
      Ακόμα και το θέμα με τον Παππά θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν είχαν αντιδράσει νωρίτερα ως προς την διόρθωση του ρόστερ.
      Επίσης ο κίνδυνος να μην προλάβουν να ενταχθούν εγκαίρως οι νέοι παίχτες είναι υπαρκτός.
      Το μόνο θετικό είναι ότι η κρίση έβγαλε καλή ενέργεια και συσπείρωση στην ομάδα

      Vatos76

      Διαγραφή
  19. Λοιπόν επειδη αυτο άρχισε να κουραζει εννοειται οτι η αμυνα οσο σκληρη και να ειναι αρκει να ειναι αποτελεσματικη δινει τιτλους(σε τελικο ομως-εναν αγωνα)η επιθεση ομως ειναι αυτη που σε οδηγει εκει...αν νομιζεις φιλε οτι αυτο ηταν το μπασκετ που επεζε ο οσφπ το 2012-2013 πλανασαι ειδικα στη επιθεση...λιμοζ μπορει να μην εισαι ακομη ομως οι επιλογεσ του σφαιροπουλου δειχνουν ακριβως μια ομαδα που σου λεει αφου δεν εχω τα λεφτα-ποιοτητα να βαλω 100 θα φαω λιγοτερους απο σους βαλω...εννεοιται οτι αυτο ειναι αντιεμπορικο δε δειχνει ταλεντο..να βλεπω πχ ηρωισμους και καταθεση ψυχης απο το πριντεζη η τριποντα κλασικα απ το σπανουλη,ελαχιστες ασιστ,ποστ παιχνιδι ανυπαρκτο απ τα 5αρια...αυτο μπορει να παιξει ο οσφπ αυτο παιζει..αυτο βασικα επελεξε να παιξει λογω μειωμενου μπατζετ και ποιοτικων επιλογων...οχι ομως να υποστιριζετε κατι που αντικειμενικα κανει μπαμ και ερχεται σε αντιθεση με το μπασκετ που ειναι το ταλεντο το σκορ το γκολ πως το λενε..το ξυλο αυτο που λες ενεργεια και σκληραδα με βαση αυτο που βλεπουμε παντα ειναι η αντανακλαση της ανυμποριας της ομαδας σου να παραγει ΜΠΑΣΚΕΤ..μπορει να μην ειναι λιμοζ αλλα παιζουν και οι αλλες ομαδες αμυνα και παντα θα βρισκεται ενασ γιουλ να τα βαζει με ταμπλο απ τα 8 και συ δε θα μπορεις να απαντησεις..παιξε αμυνα ναι αλλα επειδη σιγουρα θα φας πρεπει και να βαλεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Jim απολογισμος για το πρωτο γυρο της Ευρωλιγκας θα κανεις και κριτικη των ομαδων???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είμαι πολύ περίεργος να δω ποιόν παίκτη θα φέρει
    ο Παναθηναικός στους ψηλούς.
    Γιατί με το 4-3 τώρα στο τόπ 16 και τους "φθηνούς" αλλά ψαγμένους Χέινς και Γουίλιαμς,που θα δώσουν ενέργεια
    στην περιφέρεια ασσόδυο/small fwd, δείχνει πώς θέλει πραγματικά να το παλέψει για να φτάσει στο final four.
    Ωραία προσμονή και περίεργος γρίφος η νέα προσθήκη.
    Για να δούμε.

    Εμμανουήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δημιουργείται ο μύθος της Λιμόζ λες και πριν από αυτήν το μπάσκετ ήταν μέσα στην τρελή χαρά. Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, πριν από την Λιμόζ ξύλο ανελέητο δίναν και με αυτό κερδίζαν αγώνες και τίτλους, και οι Ιταλοί, και οι Ισπανοί και οι Γιουγκοσλάβοι, δεν ανακάλυψε η Λιμόζ του Μάλκοβιτς την Αμερική, πήρε κάτι που προϋπήρχε στις Γιουγκοσλάβικες ομάδες όταν είχαν να αντιμετωπίσουν υπέρτερες ομάδες, δηλαδή την σκληρή άμυνα και τις μετρημένες επιθέσεις, και το οδήγησε στα άκρα. Αλλά και μετά την Λιμόζ οι ομάδες του Μεσίνα, του Ιωαννίδη, του Ομπράντοβιτς και άλλων παίζαν άμυνα στα όρια του φάουλ και πέρα από αυτό, και φυσικά αν είχαν και 2-3 εκπληκτικούς παίκτες-σκορερ στην ομάδα φαινόντουσαν να μην βασίζονται τόσο πολύ στην άμυνα όσο η Λιμοζ, Για να μην ξεχνάμε το θύμα της Σιένα το 2011 ήταν ο Ολυμπιακός, ο Ολυμπιακός τί έχει κερδίσει ως δήθεν η νέα Λιμόζ; Πέρυσι για να πάρει το πλεονέκτημα από την Μπαρτσελόνα έκανε ένα εκπληκτικό επιθετικό παιχνίδι μέσα στην Βαρκελώνη και προκρίθηκε δικαίως στην Μαδρίτη, φέτος με τους τραυματισμούς που είχε το πιθανότερο είναι να μην περάσει ούτε στους οχτώ, τί θα έπρεπε να συμβεί; Nα αποκλειστεί στην πρώτη φάση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για μένα τα τρία πρώτα χρόνια του Σπανούλη
      στον Ολυμπιακό ήταν χάρμα ιδέσθαι και η καλύτερη
      επιλογή.
      Η ανανέωση του συμβολαίου του και το σήριαλ που
      είδαμε,με πακτωλό και πάλι χρημάτων στον Βασίλη,ήταν το λάθος των Αγγελόπουλων.
      Σκλαβωμένα 2.500.000 ευρώ,πάνω από 3.000.000 δολλάρια
      την εποχή που δόθηκαν,για τον τρία χρόνια μεγαλύτερο
      και "πονεμένο" Βασίλη.
      Με αυτά τα λεφτά και λόγο του ότι δεν έχεις μπάτζετ
      μεγάλο για να συμπληρώσεις τις άλλες θέσεις με
      μεγάλους παίκτες,έπαιρνες δύο ή τρείς παικταράδες
      ξένους με 1,5 ή 1 εκατομμύριο δολλάρια,όπως ο Ντιλέινι πχ στην περιφέρεια,στο 4 με Πρίντεζη
      και στο 5 και έκανες ομαδάρα,που δεν θα χρειάζονταν
      τώρα,παίκτες που για να φανούν,είναι υπέρ του δέοντος
      φαουλτίστας.
      Γιατί ο Βασίλης,δεν είναι Διαμαντίδης,να βάλει την ομάδα πάνω από αυτόν και το εγώ του δυστυχώς.
      Αυτό είναι το ρεζουμέ του περσινού και του φετινού Ολυμπιακού.
      Ολα γυρίζουν γύρω από το Βασίλη,κακώς.
      Και το μπάτζετ που δεν πήγε εκεί που έπρεπε.
      Και η φιλοσοφία της ομάδας.
      Αλλο τιμώ ακόμα κι αν αποχωρήσει,έναν μεγάλο παίκτη που εβαλε το χέρι του να σηκώσω back to back ευρωκούπες.
      Κι άλλο τον επιμένω να τον τιμήσω με το ζόρι
      ώς μέλος της ομάδας που φιάχνω.
      Ολα προσμετρώνται.
      Ολοι πρέπει να καταλάβουμε πότε τελειώνει
      στο ψηλότερο σημείο της μιά σχέση.


      B@γγ3λη$

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστή σκέψη Βαγγέλη.
      Αστον να πάει στην Μπάρτσα που τον ήθελε ο Τσάβι.
      Που μπορεί να δώσει 3 εκ σε Τόμιτς,άλλα 3 εκ σε Ναβάρο και πάνω από εκατομμύριο σε Σαντοράνσκι,
      Λαουάλ,Ντόελμαν,Ρίμπας και Σάμιουελς.
      Με μπάτζετ 7-8 εκατομμυρίων όσα παίρνουν μόνο
      ο Τόμιτς, ο Λαουάλ και ο Ναβάρο,ο Σπανούλης είναι πολυτέλεια και μάλιστα στην ηλικία που είναι και
      την κόπωση με τους τραυματισμούς που βγάζει.
      Με λιγότερα από τα μισά,θα ήταν μιά ομορφότατη
      προσθήκη,για να έμεναν χρήματα να φέρεις καλύτερους
      παίκτες στις υπόλοιπες θέσεις.
      Τα λαβράκια είναι λίγα και δεν υπάρχουν εύκολα
      παίκτες σαν τον Χάινς και τον Λοτζέσκι που θα τους πάρεις με ψίχουλα,για να στηρίξουν άξια τον Σπανούλη.

      Διαγραφή
    3. Δ.Τ. Δεν ηταν τοσο λαθος η ανανεωση του σπανουλη τοτε κατεμε. Σε 2 μηνες γινόταν 31 οποτε εύκολα ειχε αλλα 2 καλα χρόνια και μεχρι τοτε ηταν ο καλύτερος στην ευρωλιγκα 2 σερι χρονιες. Την επομενη ναι δεν πήγε καλα αλλα προερχοταν απο τραυματισμο και γενικα ειχε θεματα με γονατα. Περυσι και παλι ηταν πολυ καλος μεχρι να τραυματιστει οπου απο τοτε επαιξε μονο το τελευταίο 5λεπτο με τσσκα. Φετος οκ δεν αποδιδει συχνα και λογικο αλλα ηταν κατι αναμενομενο. Το προβλημα στην χρονια του 14 ηταν οτι δεν κράτησες χαινς παπανικολαου (οκ αφού τελικά ηθελε nba δεν πειραζει). Ειδικα για χαινς ηταν σημαντικο λάθος. Και τέλος είχες σημαντικη ατυχια με ενα απο τα καλυτερα 2α γκαρντ της ευρωλιγκα αφου εχασες τον λο. Φετος να δούμε τι θα γινει γιατι οντως τα 2,5 πρεπει να μειωθούν αρκετα για να ισορροπησει. Σημειωση βεβαια οτι αν θελεις αντί σπανουλη πχ ντιλεινι θα πρεπει να διωξεις καποιον απο τους ξενους στην περιφερεια.ο χακετ για μενα δυσκολα κουνιεται οπως και ο λοτζεσκι οποτε μενει ο στρομπερι που και αυτος δένει. (Παντα με την προυποθεση οτι θα παρεις επιτελους ενα ξενο 4αρι μπακ απ για πριντεζη)
      ΔΤ

      Διαγραφή
    4. ΔΤ
      Το ιδιο λέμε.
      Με λιγότερα σε Σπανουλη, που αν δεν ήθελε στο καλό.
      Κράταγες Χσινς κι εφερνες κι άλλους Χαινς.
      Λάθος ανανέωση σε αυτά τα λεφτά που σημαίνει "μικραίνω το μπάτζετ στις υπόλοιπες θέσεις και τα κλειδιά στο Σπανουλη με οτι σημαίνει αυτο"

      Διαγραφή
    5. Όλα αυτά για τον παίκτη-ηγέτη μιας ομάδας που πάει τελικό Ευρωλίγκα.....

      Το 2ο ημίχρονο στο τελευταίο ματς στο ΣΕΦ με Μπαρτσελόνα που παίρνει την ομάδα από το χέρι οι άλλοι δεν το βλέπουν ούτε στα όνειρα τους φίλτατοι.

      Διαγραφή
    6. peris Τι να πει κι ο Ντιλεινι δηλαδή που εχει πάρει απο το χερι τους ανύπαρκτους και εχει τρελάνει την Ευρώπη.
      Ξαναλέω.
      Πιο λίγα απο τα μισά την δεύτερη τριετία του που ξέρουν ολοι δεν θα είναι ο ίδιος, για να παρθούν ποιοτικότερο ξένοι και οχι μόνο.
      Ειναι δύσκολο να γίνει αυτό κατανοητό?????????
      Νομιζω πως οχι.

      Διαγραφή
    7. αλλά ο kill bill δε σκοτώνει μόνο στο παρκέ αλλά και στις αίθουσες των διαπραγματεύσεων.
      δεν ήταν κορόϊδο να υπογράψει γιά 2 χρόνια. κανονικά ζήτησε τέσσερα και συμβιβαστικά έκλεισαν στα τρία.
      έτσι είναι η ζωή. όταν αγοράζεις αρνί θα σου φορτώσουν και τη συκωταριά, την τρώς δεν την τρώς.

      Διαγραφή
    8. Μιλάμε για τον κορυφαίο παίχτη τα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα. Μιλάμε γι' αυτόν που άλλαξε την ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού. Για έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Έλληνες μπασκετμπολίστες. Και συζητούμε αν ο ΟΣΦΠ πλήρωνε πολλά και έπρεπε να τον διώξει (γιατί αυτό θα γινόταν αν μειωνόταν το συμβόλαιό του στο μισό, όταν ήδη είχε μεγαλύτερες προσφορές κι από αυτά που παίρνει). Και τον συγκρίνουμε με τον Ντιλέινι παίρνοντας υπόψη μισή χρονιά του Αμερικανού στην Ευρωλίγκα.
      Αν αυτά τα πράγματα γράφονται από φίλους του ΟΣΦΠ, ελπίζω πραγματικά ο Βασίλης να διαβάζει τα σχόλια, για να κατανοήσει από πού έφυγε και πού πήγε και σε ποιους πρέπει μόνιμα και αποκλειστικά να δείχνει τα αυτιά του.

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
    9. @10:32
      Έχει κάποια επιτυχία σε ομαδικό επίπεδο ο Ντιλέινι και δεν τη γνωρίζω; Αν δεν πάει η ομάδα του στο Βερολίνο, που είναι το πιθανότερο, τι θα λες;
      Ο Σπανούλης πληρώνει την επιβάρυνση από την Εθνική και το γεγονός ότι δεν έχει ποιοτικούς συμπαίκτες με συνέπεια να τον διαβάζουν οι καλές ομάδες και να έχει κενά διαστήματα η ομάδα. Δεν ξέρω ποια πρέπει να είναι η επόμενη μέρα γι' αυτόν: 6ος παίχτης, περισσότερο δημιουργικός ρόλος. Jim τι λες;

      Pepe

      Διαγραφή
    10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    11. @ ΝΙΚ, ο Ντιλεινι παίζει και εχει απογειώσει ανυπαρκτη ομάδα που αν ειχε Σπανουλη θα έπαιζε ακόμα στο παλιό Κορατς και θα ηταν ο μεζές του ΑΡΗ.
      Παικταράς ο Βασίλης.
      Άλλαξε την ιστορία του ΟΣΦΠ όντως.
      Για νέο μας το λες????
      Δεν σε καταλαβαινω ειλικρινά.
      Κράτα τον μεχρι τα 50 του και βαζε τον να παίζει τότε!!!
      "Βασίλη διαθέτουμε για σένα 1.000.000 το χρόνο για να ρίξουμε τα υπόλοιπα να ξαναφερουμε Χαινς και Ντιλεινι πχ,μαζι με οσα θα διαθεταμε για χειρότερους,να μείνει κι ο Σλουκας που του χρόνου θα εχει ανεβάσει κασε για να ξαναπαρουμε ευρωλιγκες, μια και όπως ξέρεις το μπάτζετ έπεσε στην Ελλάδα της κρίσης 50% και παραπανω.
      Μείνε σε θέλουμε με 5ετες συμβόλαιο μάλιστα αρχηγέ να έχεις ρόλο καταλυτικο αλλά οχι πάνω απο όλους."
      Αν δεν ήθελε ας πήγαινε στην Κινα με 3.000.000 τη σεζόν για κάνα δύο χρόνια.
      Οτι ηταν να σου δώσει στο εδωσε, ας μην σε κρατήσει και πίσω πανω στο ξεπεταγμα σου.
      Ξαναλέω κρατα τον βαση του μπατζετ που έχεις και οχι βάση του πόσα αξιολογεί τον εαυτό του.
      Τι πιο απλό??
      Και θα είχες ομάδα με παίκτες ποιοτικούς και οχι εν μέρη ψιλοβαραω γιατί εξαντλησα το μπασκετικό μου ρεπερτοριο.
      Στο κατω κατω ο Πριντεζης αξίζει διπλάσια απο τον Σπανουλη τώρα ως παικτης, γιατί να παίρνει κατω ακόμα κι απο τα μισά του?
      Γιατί να φύγει ο Χαινς πχ εστω για 500.000 και δεν τα έκοψες απο τα 2.600.000του Βασίλη να μείνει ο παικταράς ??
      Ως πότε ο καθε καταλύτης τυπου Λοτζεσκι θα παίρνει το 1/6 του Βασίλη κι αν παει αλλού δικαιολογημένα, θα παρεξηγηθούμε κιόλας???
      Με κατάλαβες????

      Διαγραφή
    12. Είναι περιττό να πούμε οτι τα παραπάνω σχόλια είναι από άτομα που όχι μόνο έχουν επιδερμική σχέση με το άθλημα,αλλά το παρακολουθούν από διαφορετική σκοπιά από οτι όσοι το βλέπουμε γιατί ευχαριστιόμαστε το μπασκετάκι.

      Pepe,δεν είναι ψέμα οτι ο Σπανούλης φέτος είναι μέτριος σε πολλούς αγώνες και δυσκολεύεται πολύ.Υπάρχουν φυσικά στιγμές επίσης που "αλλάζει τσιπάκι" και έχει παίξει εξαιρετικά.
      Αλλά εννοείται πως δεν μπορείς να κρίνεις έναν παίκτη που,το κυριότερον,αναγκάζεται να αλλάζει αγωνιστικό στιλ και να ψάχνει ο ίδιος πώς μπορεί πλέον να αξιοποιήσει τον εαυτό του με τον καλύτερο τρόπο,επειδή έχει ένα κακό διάστημα στα 34 του.Κι αυτό ήταν κυρίως στη regular season όπου τον "έπαιρνε" να είναι πεσμένος.


      Όσο για το πολυσυζητημένο θέμα του ξύλου είμαι σύμφωνος με τον Τζιμ στην γενικότερη γραμμή,αλλά συγκεκριμένα για το ματς της Μόσχας έχω λίγο διαφορετική άποψη.
      Όχι τόσο οτι αδικήθηκε από συγκεκριμένα σφυρίγματα,αλλά για αυτό το "στιλ αποφάσεων".Μέσα σε ένα οποιοδήποτε επιτρεπτό στιλ υπάρχουν και κάποια σφυρίγματα προφανώς λάθος.Όπως τα δύο απαντωά φάουλ που σφυρίζοντα πρώτα στο hedge out του Χάντερ κι έπειτα στου Φρίλαντ πάνω στον Σπανούλη. Τι να το κάνω το "στυλ" όταν μιλάμε για δύο συγκεκριμένες λάθος αποφάσεις?
      Σύμφωνοι,οτι υπάρχουν πλαίσια που επιτρέπουν πολλές επαφές και άλλα που τιμωρούν το πολύ physical game,αλλά
      υπάρχουν και σφυρίγματα που από μόνα τους είναι λανθασμένα γιατί μιλάμε για ένα απλό πολλές φορές άγγιγμα που είναι αναπόφευκτο στο άθλημα.

      Διαγραφή
    13. Για μενα καλα δοθηκαν τοσα λεφτα για σπανουλη. Και για το μπατζετ δεν χρειαζοταν καν καποια ιδιαιτερη υπέρβαση. Σε σιμμονς-μπεγκιτς!!! Ειχες δωσει 900.000 ευρώ νομιζω. Ε εδινες τα ιδια σε χαινς η και λιγοτερα απο το μεσο της χρονιας και κατεβαινες με διδυμο χαινς-ντανστον. Και ησουν μια χαρα. Ειπαμε σημαντικο ζητημα που χαθηκε ο λο. Η απουσια του στοίχισε πολυ και στην Α1/κυπελλο. Τα πρωταθληματα που πηρε ο παο αλλα και τα κυπελλα ηταν ολα χωρις τον λο ο οποιος απεδιδε εντυπωσιακα και με τον παο. Ευτυχως καλυφθηκε πλεον το κενο του με την παιχταρα τον χακετ. Τεσπα για του χρονου τι θα προτεινατε για σπανουλη;
      1. Ανανεωση για 2 χρονια με 2εκ/χρόνο;
      2. Ανανεωση για 2 χρονια με 1,75/χρόνο ειδάλλως αποχωρηση;( εμενα αυτη ειναι η καλυτερη επιλογη γιατι και εξοικονομεις χρήματα αλλα και τιμας τον παιχτη που σου άλλαξε την ιστορια)
      3. Ανανεωση με ακομα λιγοτερα;
      *στις αντίστοιχες ηλικιακες χρονιες ο διαμαντιδης πηρε 1,7 και 0,9 τον χρονο
      ΔΤ

      Διαγραφή
  23. φωναζει ο ολυμπιακος για τις βολες και τα φαουλ που του χρεωσανε,εγινε θορυβος σε ολη την ευρωπη.Η κακομοιρα η Ζαλγκιρις τι να πει που πηρε 30 φαουλ και κοντα 20 βολες λιγοτερες.http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=175&seasoncode=E2015

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μεχρι και γιανκοβιτς να κατεβαζει την μπαλα και να παιζει στον ασσο ειδαμε!!! ρε διαβαζει ο σαλε το μπλογκ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Reggie Evans...https://www.youtube.com/watch?v=qdt5F5JuFcA νομιζω οτι ειναι αυτο που χρειαζεται ο παο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει κάποιο νόημα να μεταφέρεις ποστ αλλού φόρουμ αυτούσια εδώ;

      Διαγραφή
    2. πρωτα απ ολα δεν ηταν αυτουσιο...ειχε αλλους τοσους ελευθερους παιχτες..τους ειδα ολους κ πιστευω οτι αυτος που ταιριαζει στο παο ειναι ο evans........και δεν θα μου πεις εσυ τι θα γραφω και τι θα μεταφερω

      Διαγραφή
    3. η αλήθεια είναι πως με αυτόν τον παίκτη λύνεις το θέμα rebound & rim protection. αλλά δεν είμαι σίγουρος οτι δεν τα έχει παρατήσει. εαν έχεις πληροφόρηση γιά αυτό πέρασε κάποιο link.
      γενικά δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει με τόσους παίκτες φέτος και δεν βρίσκουν ομάδες.
      ας πούμε με τον ertzeg ....

      Διαγραφή
    4. o ερτζεγκ ζητουσε πανω απο μυριο για να παει στην μακαμπι.Μετα οταν εμεινε ανεργος ηθελε λιγοτερα αλλα η μακαμπι αλλαξε γνωμη,το ειπε καποιος παραγοντας της μακαμπι.

      Διαγραφή
  26. Ακομα να παρουν παικτες οι αιωνιοι. Με δεδομενο οτι σιγουρα βιαζονται να τους αποκτησουν για να αρχισουν τη διαδικασια ενταξης τους στις ομαδες, πιθανοτατα εχουν προβλημα να βρουν καλους παικτες στα λεφτα που δινουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εγώ βλέπω τα εξής :
    Από τη μια οι αριθμοί λένε ότι ο Παναθηναϊκός έχει την καλύτερη άμυνα του top16 και τις νίκες στο 4-3
    Από την άλλη είναι αυτή η αίσθηση που σου βγάζει ο Ολυμπιακός πως ακόμα και 100 πόντους να έχει φάει , έχει την καλύτερη άμυνα και τις περισσότερες πιθανότητες να περάσει στα play off.
    Βέβαια όταν οι αριθμοί δεν συμφωνούν με τις αισθήσεις μας, τόσο το χειρότερο για τους αριθμούς.
    john

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @77

    το καλοκαιρι δηλαδη ο τζορτζεβιτς επρεπε μαζι με το φελντειν να παει να παρει αλλα δυο γκαρντ ακομα?τον παππα δηλαδη εσυ θα τον ξεγραφες για ολοκληρη τη σεζον 2015-2016?τον εναν απο τους δυο σκορερ της ομαδας (ενας ο παππας και ο αλλος ο Μιρο) δε θα τον υπολογιζες καν στο σχεδιασμο?και αν επαιρνες ενα γκαρντ ακομα επειδη ειχες ξεγραμμενο τον παππα θα επαιρνες και ενα δευτερο οταν σου τραυματιστηκε ο μποχωριδης?πες μου αληθεια, αυτο θεωρεις οτι επρεπε να κανει ο παο?

    το οτι ειναι μαυροι , καταμαυροι οι χαινς και ουιλιαμς τι σημαινει?εξισωνεις τον εγχρωμο γκαρντ , που ξερει και 2 οκαδες μπασκετ, με τον εγχρωμο το ψηλο που την πιανει απο το κοτσανι?
    παμε και στο αλλο,
    αν ειχες σχεδον 1,5εκ για τους 2 ψηλους εσυ τι θα επαιρνες?ή μαλλον τι επρεπε να κανει ο τζορτζεβιτς?να παρει 2 μαυρους, καταμαυρους, οπως τους λες, απο 700χιλ?εναν εμπακουε για παραδειγμα και ενα λασμε?να εκλεινε δηλαδη τον αριθμο των αμερικανων απο το καλοκαιρι (μαζι με φελντειν και γκιστ)?οκ!και εισαι σιγουρος οτι ενα τετοιο διδυμο θα ηταν πιο αποδοτικο απο το ραντουλιτσα-κουζμιτς?ή να κραταγε το μπατιστα και να τον πλαισιωνε με ενα μαυρο, καταμαυρο ψηλο?
    σε ρωταω γιατι θεωρω οτι ειναι παραδεκτο απο ολους οτι λαμβανεις το μαξιμουμ απο ενα ζευγαρι τυπου ραντουλιτσα-λασμε.ελα ομως που κατι τετοιο δεν ειναι για τη τσεπη μας.ακομα ομως και αν η διοικηση αποφασισε εκ των υστερων να αυξησει το μπατζετ, για δικους της λογους, τι ειναι αυτο που κανει τον τοτε σχεδιασμο του τζορτζεβιτς λανθασμενο?οτι δεν προτιμησε τα 300-400 περιπου χιλιαρικα του κουζμιτς να τα διαθεσει για να παρει ενα φερεγγυο ψηλο απο το Nbdl ή απο την ιταλια?

    το στησιμο μιας ομαδας ειναι πολυπλοκη υποθεση επηρεαζομενη απο χιλιους δυο παραγοντες, πολλοι εκ των οποιων ασταθμητοι, ενω αγνοουμε εμεις ως φιλαθλοι την υπαρξη αλλων παραγοντων.δε γινεται ο νικος, ο κωστας και ο τακης που ποσταρουν σε ενα μπλογκ ή σε ενα φορουμ να ειναι γνωστες των συνθηκων που υπαρχουν σε καθε μεταγραφη της ομαδας τους.ας μην ειμαστε απολυτοι λοιπον στην κριση μας για το πώς επρεπε να στηθει η ομαδα.τη γνωμη μας λεμε και μεχρι εκει.

    και αν θες καθαρα τη γνωμη μου για τις μεταγραφες του τζορτζεβιτς,

    ο κοουτς κληθηκε με λιγα χρηματα να παρει 3 παικτες.στον ενα τραβηξε λαχειο, και αναφερομαι στο φελντειν, στο δευτερο τραβηξε ακομα μεγαλυτερο λαχειο αλλα δυστυχως ο παικτης δεν παιζει συμφωνα με το ταλεντο του, την ποιοτητα του και την εμπειρια του, και αναφερομαι στον παβλοβιτς, και στον τριτο απετυχε και αυτος ειναι ο κουζμιτς.απετυχε κυριως γιατι ο παικτης δεν εχει την προσωπικοτητα να πεισμωσει και να παιξει μεχρι τα ορια των δυνατοτητων του.φιλοτιμος παικτης, που μπορει να βοηθησει και βοηθησε τον πρωτο καιρο αλλα που δε μπορεσε τελικα να δωσει το κατι παραπανω.αν καποιος αλλος προπονητης , σε συνθηκες πρωταθλητισμου και πιεσης, θα μπορουσε να κανει πολυ καλυτερες επιλογες παρακαλω να μας τον υποδειξεις για να τον εχουμε υποψη μας να τον παρουμε οταν απολυσουμε το τζορτζεβιτς!

    οσο για το βραβειο (απο το ματσακι που εληξε οπως λες...) πες μου πού να στο στειλω εγω προσωπικα.δικο σου ειναι, δε στο παιρνει κανεις.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΜ μόνο οταν ανοίξεις τους εγκεφαλικους σου ορίζοντες και καταλάβεις τι εννοούμε φίλε καλέ θα μπορέσεις να αναπτυξεις τεκμηριωμένη αντίθεση.
      Δηλαδή μετά και τον τραυματισμό Μποχω δεν έπρεπε να έρθει απαραιτητοαπαραιτητα ένας καλός γκαρντ στην ομάδα???
      Γιατί το ξεχειλωνεις μιλώντας για δυο γκαρντ????
      Για να πεις οτι έχεις δίκιο??
      Προφανώς δεν θέλαμε δύο γκαρντ τον Οκτωβρη μέχρι να δούμε τι θα κάνει ο Παππάς ΑΛΛΑ θέλαμε εναν οπωσδήποτε και κολασμένα.
      Ήρθε??
      Οχι.
      Ολέθριο λάθος λοιπον κι όποιος το έκανε εγώ ο ΤΖΙΜΟΠΛΗΚΤΟΣ τον λέω άσχετο και τον καλώ δημόσια να τα πούμε.
      Δεύτερον.
      Ήθελες Ταιους οπως ειπε και ο παίκτης και εμείς.
      Τι δουλειά εχει ο Κουζμιτς με εναν αντιΤαιους φθηνότερο που ήθελες???
      Συμφωνούμε πώς δεν έχεις λεφτά.
      Τον Χαντερ πως τον βρήκε ο ΟΣΦΠ με 400 καφετια???
      Τον Γιανγκ πώς τον πήρε με 700???
      Για να μη σου πω για Χαινς
      που εφερε τζάμπα απο Μπαμπεργκ.
      Δεν μπορούσες να ψάξεις ΚΑΛΑ, να βρεις κάτι τετοιο κι εσύ?
      Μόνο καταξιωμένους παίρνεις??
      Και μάλιστα με το χαμηλό σου μπάτζετ??
      Ποιον κοροϊδεύεις???
      Δεν υπάρχει τίποτε άλλο παγκόσμια φθηνότερο του Ταιους που να διεκρινες τα στοιχεία του ΕΣΥ ο εξαστερος και πήγες στον Γκουφη???
      Πλακα μας κάνετε ρε παιδιά??
      Κι αν ήθελες τέτοιο σέντερ γιατί δεν έπαιρνες Ζιρμπες απο το καλοκαίρι που σαν Σαλε τον έβλεπες ενα χρόνο στα ποδια σου στο Βελιγράδι και ειναι δεκα κλάσεις μπασκετικοτερος του Ογκνιεντ???
      Βάλανε μυαλό και πάνε στις τρεις μεταγραφές που έλεγε ο ΤΖΙΜΟπληκτος απο τον Οκτώβρη, τις δύο, πριν δώ την ραθυμια Παβλοβιτς.
      Μην στηρίζετε τα ακατανόητα.
      Αντιδράστε για τα αυτονόητα.
      Μονο έτσι θα πάμε μπροστά και δεν θα χάσουμε το μονο άθλημα ευχαρίστησης που μας απέμεινε.

      Jim... οπληκτος

      Διαγραφή
    2. Πάμε πάλι, ρε ΣΜ, μπας και συνεννοηθούμε καμιά φορά. Όχι να συμφωνήσουμε. Απλά να συνεννοηθούμε.

      Αρχικά, δεν χρειάζεται βραβείο. Απλά όταν βγαίνεις μετά τη νίκη επί της Εφές και γράφεις υπερβολές στον ενθουσιασμό σου λες και η ομάδα τώρα άρχισε τη σεζόν, να περιμένεις την αντίδραση από όποιον δεν δέχεται να κάνει τα στραβά μάτια. Η σεζόν τρέχει εδώ και 5 μήνες κι από ό,τι φαίνεται η ΚΑΕ δεν συμφωνεί με την δική σου άποψη. Τρέχει άρον άρον να πάρει 3 παίκτες λίγο πριν τον β’ γύρο του top-16. Αν αυτό δεν είναι ωμή ομολογία λανθασμένου σχεδιασμού για τον οποίο ευθύνη φέρνει ο Σάλε, τότε μάλλον μιλάμε άλλη γλώσσα.

      Εσύ και άλλοι εγκαλείτε όσους εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για την στελέχωση προβάλλοντας ως βασικό επιχείρημα ότι ένας επαγγελματίας ξέρει καλύτερα απ’ τον κάθε σχολιαστή. Ορθότατο. Μην μου ζητάς, λοιπόν, να σου πω τι θα έκανα εγώ γιατί δεν είμαι επαγγελματίας. Το μόνο που μπορώ είναι να αξιολογώ ότι η στελέχωση του καλοκαιριού δεν ήταν συμβατή με τις απαιτήσεις της Ευρωλίγκας. Και σ’ αυτό συμφωνούν πολλοί επαγγελματίες είτε κοουτσάρουν ομάδες της λίγκας είτε όχι. Σου λέω και πάλι ότι η ΚΑΕ επιβεβαίωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο αυτόν τον ισχυρισμό. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι εύλογο. Γιατί αυτά που τώρα αναγνωρίζουν δεν τα έβλεπαν το καλοκαίρι; Γιατί δεν πήραν γκαρντ όταν χτύπησε ο Μποχωρίδης; Γιατί έφεραν τον βασιλιά της base line Πάβλοβιτς που είναι πιο αργός κι από τρακτέρ; Γιατί δεν πήραν mobile center κι ας έκοβαν το λαιμό τους να τον χωρέσουν στο budget όπως κάνουν τώρα;

      Το μαύροι κατάμαυροι πάει σ’ αυτό το σκάλωμα που έχεις φάει εσύ κι άλλοι με τους αθλητικούς παίκτες τους οποίους επιμένετε να χαρακτηρίζετε άμπαλους. Εδώ προχθές εσύ μας είπες το αμίμητο ότι η ομάδα του Πεδουλάκη ήταν γεμάτη τέτοιους. Κι αναρωτιέμαι ποιους εννοείς.

      Όσον αφορά τον Παππά. Προφανώς, έπρεπε να υπολογίζεται το παιδί απ’ το τεχνικό team. Όπως, όμως, θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη ο σοβαρός τραυματισμός που είχε και να μην αγνοηθεί η πιθανότητα να χρειαστεί πολύ χρόνο να επιστρέψει. Κι όχι να μου παίρνετε τώρα παραμάσχαλα τις ζυγαριές για να μετράτε τα γραμμάρια. Όταν ο Καλάθης θα σκάσει θα βγεις πρώτος πρώτος να μας πεις ότι είναι λίγος. Όταν θα κλατάρει ο Γκιστ θα μας επαναλάβεις τις γνωστές υπερβολές για το πόσο άμπαλος είναι. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι αυτοί οι δύο κρατάνε όρθια την ομάδα απ’ την αρχή. Αν και όποτε σκάσουν αυτό θα οφείλεται στο πακέτο που τρώνε τώρα εξαιτίας του προπονητής τους.

      Κλείνοντας, το χάος που μας χωρίζει συνοψίζεται στο ότι θεωρείς ότι ο Κούζμιτς δεν έχει την προσωπικότητα για να πεισμώσει και να παίξει στα όριά του!!! Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι αυτό που έχεις δει μέχρι τώρα είναι το όριο του παίκτη. Δεν μπορεί παραπάνω. Είναι μάταιο να ζητάς απ’ αυτόν να κάνει πράγματα που απ’ τη φύση του αδυνατεί μόνο και μόνο επειδή τα έκανες μαντάρα όταν έφτιαχνες το ρόστερ.

      Διαγραφή
    3. Παραδοξως τα λεει μια χαρα ο Τζιμοπληκτος.
      Δε θα ειχε υπαρξει κανενα προβλημα και καμια αναγκη για προσθηκες αν ειχαν γινει τα αυτονοητα.
      Ενας καλος γκαρντ στη θεση του Μποχωριδη οταν τραυματιστηκε κι ενας καλος ψηλος (οχι απαραιτητως ακριβος, απλως ανεκτος) στη θεση του Κουζμιτς το καλοκαιρι. Απλα πραγματα. Συζηταμε, συζηταμε για να πουμε τι; Οτι καλως ηρθε ο Κουζμιτς; Οτι καλως επαιζε τοσο καιρο ο Παναθηναϊκος με τρεις γκαρντς;

      Διαγραφή
    4. τζιμοπληκτε , βασικα χαλαρωσε.παρε μια ανασα, κατεβαζε σιγα σιγα σφυγμους και ξαναδιαβασε τα ποστ να δεις ποιος εθιξε το θεμα ενδεχομενης μεταγραφης 2 γκαρντ,και οχι εναν, απο το καλοκαιρι.

      και εγω ειμαι της αποψης οτι ενα γκαρντ επρεπε να το παρουν,αν οχι απο το καλοκαιρι τουλαχιστον απο τη στιγμη που τραυματιστηκε ο μποχωριδης.δεν το εκαναν, προφανως ειχαν καποιο σκεπτικο, το οποιο αποδειχθηκε εκ των υστερων λανθασμενο και η ομαδα το πληρωσε με την κουραση (οχι βεβαια κουραση απο νοεμβρη μηνα που ελεγες εσυ οταν χαναμε απο τη γκορα), τους μετεπειτα τραυματισμους κλπ κτλ.δε θα κατεβω ομως σε διαδηλωση για κατι τετοιο.ουτε θα παρω σβαρνα τα μεσα δικτυωσης για να το διαλαλω.

      απο τη στιγμη που ο τζορτζεβιτς ηθελε εναν παικτη σαν τον ταιους προφανως δε θα βρισκε καποιον αντιστοιχο , που να θεωρει οτι θα του κανει τη δουλεια, με τα μισα και παρακατω λεφτα.οπως δε μπορω να αποδειξω εγω του λογου το αληθες ετσι και εσυ δε μπορεις να αποδειξεις οτι με 300-400 χιλιαρικα υπηρχε τετοιος παικτης διαθεσιμος το καλοκαιρι.αν εσυ βλεπεις στη φετινη ευρωλιγκα εναν αθλητικο ψηλο που η ομαδα του τον πηρε ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2015 με τοσα λεφτα και που να κανει τη διαφορα παρακαλω να μας τον υποδειξεις!!!κατα τα αλλα, σου εχω απαντησει 100 φορες οτι και η ομαδα σου βρισκει παικτες-λαχεια.για παραδειγμα, το φετινο ειναι ο φελντειν.το αν εσυ θα θελες να βρισκει καθε μερα και μαλιστα 2-3 απο δαυτους αυτο ειναι δικο σου θεμα,οχι δικο μου.

      το ζιρμπες ποτε τον εμαθες βρε τζιμοπληκτε?φετος,ε?σου γυαλισε, ετσι?πώς να τον παρεις ρε αγορι μου τον παικτη?συμβολαιο δεν ειχε το καλοκαιρι?δια λογου παιζει για τον αστέρα?γιατι τον αναφερεις συνεχεια τον παικτη αυτον?

      και σταματα να εισαι μαζοχιστης.αν θεωρεις οτι σε κοροιδευουν και μαλιστα επανειλημμενα τοτε παρατα το.ασχολεισου με την καριερα σου και ασε τον παο και το γιαννακοπουλο που κοροιδευουν τον κοσμο.

      και σταματα να με κουραζεις ρε φιλε.στους αλλους πες ο,τι θες, εμενα σταματα να με κουραζεις, οχι τοσο με αυτα που λες αλλα με το υφακι που εχεις.

      ΣΜ

      Διαγραφή
    5. @ 12:47

      Αχαχαχαχαχαχα.
      Σωστός.
      Δεν έχεις άδικο

      Διαγραφή
    6. 77 o Kouσμιτς ετσι αρχισε;;;Ολοι ελεγαν, ποσο γρηγορος ειναι για το υψος του,ποσο καλη αμυνα παιζει,τωρα δεν κανει τιποτα απο αυτα.Ξεχασες με τον γαυρο πως επαιξε;;;αντι να δεσει οσο περνουσε ο καιρος με την ομαδα αυτος ξεχασε και τα βασικα που εδειξε στην αρχη.Δεν μπορει να τον πηραν στο ΝΒΑ για αυτα που εδειξε σε εμας τελευταια.Το παιδι πραγματικα δεν εχει την προσωπικοτητα-ψυχολογια να ανταπεξελθει στην πιεση της ομαδας.Ειναι σιγουρο οτι μαθαινει τι γραφεται για αυτον, στην αρχη βλεπαμε οτι μιλουσε στους δημοσιογραφους τωρα πια ουτε αυτο κανει.Η ψυχολογια του βρισκεται στα πατωματα και δεν κανει πια ουτε τα βασικα.

      Διαγραφή
    7. @ 77αρης

      Εισαι μάγκας κι ευμορφος
      είσαι διαόλου κάλτσα
      γιατί ποσταρεις δυνατά
      του Τζιμοπλήκτου "σάλτσα" :)

      ΟΛΕ!!

      Φαντομάς

      Διαγραφή
    8. @Ανώνυμος15 Φεβρουαρίου 2016 - 1:28 μ.μ.
      Ανεξαρτητα απο το τι λεγοταν ο Κουζμιτς ηταν παντα κακος.
      Δεν υπηρξε ποτε ουτε καν μετριος. Ας μην κοιταμε ενα παιχνιδι. Δεν εκανε καν σερι 2-3 καλων παιχνιδιων.
      Αλλοτε ηταν πολυ κακος κι αλλοτε λιγοτερο κακος. Η ευθυνη της επιλογης ειναι 100% του Σαλε. Οι αστοχιες ειναι παντα μεσα στο παιχνιδι αλλα οχι οταν τον εχεις παικτη και στην εθνικη. Ο Κουζμιτς τολμω να πω οτι στην εθνικη ηταν ακομα χειροτερος, ακομα πιο αχρηστος. Γι'αυτο και χρησιμοποιουσε συχνοτατα τον Ερτσεγκ ως 5.

      Διαγραφή
    9. @77

      ανακυκλωνεσαι και επαναλαμβανεσαι.εχω απαντησει σε ολα σε αντιθεση με σενα που τεχνιεντως αποφευγεις να απαντησεις στα ερωτηματα μου ,ξαναγραφοντας τα ιδια και τα ιδια , καθε φορα με διαφορετικο τροπο.

      θα σου πω μονο για τον κουζμιτς, οτι θα θελα να τον βλεπω οπως στην αρχη , στα ματς με τον οσφπ.να κανει τα βασικα, να μην του φευγει η μπαλα απο τα τρεμαμενα χερια του , να μη του παιρνουν στη διεκδικηση τη μπαλα μεσα απο τα χερια και να μη χανει το καλαθι απο τα 15 εκατοστα αποσταση!!!τα βασικα δηλαδη, οχι κατι το εξεζητημενο.αυτα τα λιγα που εκανε στις αρχες.

      ΣΜ

      Διαγραφή
    10. δεν τον λες και κακο οταν στον πρωτο γυρο ειχε 8.1 pir σε 16 λεπτα μ.ο.Ορισμενοι εχετε μαθει να ισοπεδωνετε τα παντα,δεν ειπα οτι ηταν παιχταρας αλλα κακος οσο λες δεν ηταν.http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=003479&seasoncode=E2015#!E2015_RS.Τωρα δεν βλεπεται το παιδι.

      Διαγραφή
    11. @ΣΜ

      Ποιές είναι οι ερωτήσεις, ρε μπαγάσα, που αποφεύγω; Τι να αποφύγω;
      Σ’ όλες σου τις απορίες έχει απαντήσει η ΚΑΕ κι ο προπονητής. Τι δεν καταλαβαίνεις; Πού θέλεις βοήθεια;

      Φυσικά επαναλαμβάνομαι αφού δεν εννοείς να καταλάβεις τι σου γράφω. Ο ΠΑΟ παίρνει τρεις παίκτες κι ενώ βρισκόμαστε στο Φλεβάρη. Γιατί τους παίρνει λες; Επειδή όλα είναι καλά καμωμένα; Για πλάκα;

      Ακόμη περιμένω να μου πεις ποιοι είναι οι άμπαλοι ξυλοκόποι που είχε μαζέψει ο Πεδουλάκης.

      Υ.Γ. Όταν αποφασίζεις να ‘’συνετίσεις’’ κάποιον (όπως π.χ. τον …όπληκτο) καλό θα ήταν να είσαι λίγο πιο προσεκτικός στους χαρακτηρισμούς σου. Μετά το ματς με την Εφές ξέφυγες λίγο. Κανείς δεν σου ζήτησε να χαλαρώσεις, να πάρεις βαθιές ανάσες και να ξαναδιαβάσει το post σου. Όταν είσαι εριστικός θα λάβεις απαντήσεις στο ίδιο στυλ.



      Διαγραφή
    12. @77

      θα σου απαντησω μολις μου πεις ποτε χρησιμοποιησα ακριβως τα λογια αυτα που μου προσαπτεις.αν εσυ νομιζεις οτι σφυζαμε απο ταλεντο και ποιοτητα τοτε, οκ.εχω αναφερθει πολλακις σε κεινη την ομαδα και στην τεραστια προσπαθεια που εκανε να κρατησει τον παο σε ενα αξιοπρεπες επιπεδο, οπως εχω εξηγησει επισης και το γιατι επρεπε να παμε παρακατω αποδομωντας το μοντελο εκεινο.
      αλλο ειναι το να μη σου αρεσει κατι και να το υπομενεις για το καλο της ομαδας επειδη δε γινεται αλλιως λογω των γενικοτερων συνθηκων και αλλο να μη σου αρεσει, να μη κοιτας τι επικρατει γυρω σου και να το χλευαζεις και να το ισοπεδωνεις σε καθημερινη βαση, οπως κανει η πλειοψηφια εδω μεσα.

      το οτι θεωρω το γκιστ ανεπαρκεστατο επιθετικα, αφερεγγυο ως προσωπικοτητα και οτι με τα λεφτα που παιρνει θα μπορουσαμε ,και πρεπει βασει αναλογιας συμβολαιου/μπατζετ, να εχουμε καποιον καλυτερο δε σημαινει οτι καθε τρεις και λιγο θα τον χλευασω, θα τον ειρωνευτω και θα παρακαλω να φυγει απο την ομαδα.αυτη ειναι η διαφορα μας, ο σεβασμος.

      οσο για τη διαφωνια μου με το τζιμοπληκτο, δε σε αφορα εκτος και αν θες να γινεις η ορντινατσα του.

      υ.γ αν θεωρεις οτι εγω γινομαι εριστικος για το "προπονηταραδες" επειδη προετρεψα καποιους να δουν και περα απο τη μυτη τους, εναν καταξιωμενο προπονητη δηλαδη, τον ιβκοβιτς, που προσπαθει να στησει την εφες και το ζοτς, που μετα κοπων και βασανων εκανε τη φενερ μετα απο 1,5 χρονο αξιομαχη ομαδα τοτε ναι, ειμαι εριστικος και μου αξιζει η οποια απαντηση σου.αν θεωρεις οτι ειμαι εριστικος επειδη θεωρω οτι υπαρχει και αλλο μπασκετ περα απο αυτο που κυριαρχουν οι αθλητικοι παικτες με ελλειμα ποιοτητας ομως, τοτε ναι, ειμαι εριστικοτατος.

      ο,τι θες ....εδω!!στη διαθεση σου..

      ΣΜ

      Διαγραφή
  29. Ο Τζιμ ας γουστάρει ό,τι θέλει. Όμως διοικητικά το μπάσκετ σπρώχνεται προς μια κατάσταση όπου ομάδες τύπου Σιένα/ΟΣΦΠ, θα ζορίζονται επειδή προσφέρουν λιγότερο θέαμα και επειδή παίκτες τεχνίτες μένουν πίσω.Η δε αναφορά στην ελληνική σχολή είναι μύθος, που συντηρείται και από άλλους (δυστυχώς) και κρατά πίσω και το ελληνικό μπάσκετ.Ευτυχώς και αυτό αλλάζει,τόσο σε επίπεδο εθνικής όσο και σε επίπεδο συλλόγων (ΠΑΟ) όπου ο στόχος είναι κάτι πολύ πιο κοντά στο ισπανικό μπάσκετ.

    Δικαίωμα του Τζιμ, του Μανουσέλη (που έγραφε παρομοιο άρθρο στο sdna πέρσυ) και άλλων αλλά μετά να μην δοξολογούν τον νεκρό μετά από κάθε αναμέτρηση ελληνικής με ισπανική ομάδα (σύλλογοι ή εθνικές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μπασκετ που αρεσει στον Jim ειναι βολικο και για τη δουλεια του. Οι παντως ειδους σκαουτερς ειναι απαραιτητοι οταν οι ομαδες παιζουν το μπασκετ της Σιενα ή το σημερινο του Ολυμπιακου χρησιμοποιωντας παικτες που για να το πουμε κομψα δεν ξεχειλιζουν απο ταλεντο. Το μπασκετ που παιζεται απο παικτες σαν τον Τεοντοσιτς, το Σπανουλη, τον Ντε Κολο, το Ραντουλιτσα θα αφηνε τους σκαουτερς που ξερουν την αγορα των κολλεγιων με σημαντικα λιγοτερη δουλεια.

      Διαγραφή
  30. Καλημέρες
    -Για το θεμα τις επιθεσης του ΠΑΟ ,συμφωνω με τα παιδια που γραψαν παραπανω οτι ο Ντουντα πιαστηκε κοροιδο απο το ποστ παιχνιδι του Ραντουλιτσα,και ειναι σιγουρα κατι που ενας εμπειρος προπονητης θα μπορουσε να ειχε αποτρεψει.Αυτο το γραφω για να αναδειξω το ζητημα πως δε θα χει (ειδικα με Ισπανικες ομαδες που παιζουν συνθετες αμυνες) παντα τοσο ευκολα βραδια ο Ραντουλιτσα αν δεν στηριχτει απο την περιφερεια.
    Σκεφτομαι για παραδειγμα,αν αναλαμβανε ο Σαριτς το μαν του μαν στο Ραντουλιτσα με Ταιους/Ντανστον να ειναι ετοιμοι να ντουμπλαρουν οταν ο ψηλος θα εκανε την κινηση προς το καλαθι ,και απο πισω του τον Ντιμπλερ να ειναι ετοιμος να παρανενοχλησει την τριπλα του ρισκαροντας οτι ο καλυτερος σουτερ του ΠΑΟ απ εξω ειναι ο Φωτσης.Αυτη η τακτικη θα κατεληγε κυριως σε πολλα φαουλ πανω στο Ραντουλιτσα αλλα θα απετρεπε να παιρνει τοσες πολλες μπαλες.....

    Το μεγαλυτερο ψεγαδι του Παβλοβιτς οπως εχω γραψει πολλες φορες δεν ειναι τοσο η ενεργεια που καταθετει,οσο το γεγονος οτι δεν εχει καθολου το ελευθερο σουτ που επιβαλεται να εχει το 2-3 σου,καθως και το γεγονος οτι οι επιθετικες επιλογες του οταν ειναι μακρια απο τη ρακετα ειναι για τα πανηγυρια...
    Στο παιχνιδι με την Εφες πηγε καλα γιατι πηρε μετρημενες προσπαθειες και δε κρατησε πολυ τη μπαλα στα χερια του...(στα θετικα του μετραει γενικα οτι βαζει βολες με σταθερα καλο ποσοστο)
    Στον ΠΑΟ πρεπει να δουλεψουν πολυ με τους δυο Αμερικανους στο να μπορουν να παιρνουν clean shots και να δινουν σκορ και στο transition οπου εχει σχετικο προβλημα ο ΠΑΟ (οι Καλαθης και Φελντειν δεν ειναι αριστοι φινισερς στο transition) αλλα και στο 5 με 5 οταν ο Ραντου θα ξυλοφορτωνεται αρκετα ωστε να αποφευγει να πλησιαζει το ζωγραφιστο
    Αν οι δυο Αμερικανοι βγουν ατολμοι ή ανευροι στην επιθεση ο ΠΑΟ δεν θα εχει μελλον στην Ευρωλιγκα μετα το τοπ16...


    -Ο ΟΣΦΠ παθαινει τα ιδια που επαθε με το Μπαρτζωκα το 14.Τραυματισμοι- πολυ μεγαλο ροστερ - κακη διαχειρηση - κανες επιλογες.Νομιζω πως τα προβληματα του Σφαιροπουλου προκυπτουν απο τα λαθη εκτος και οχι τοσο εντος παρκε,οπου προσπαθει φιλοτιμα να συνδιασει το μεγαλο μπακορτ που εχει.
    Εδειξε πως μπαινει στον πειρασμο να σκεφτει τον σεντερ και να δουλεψει την ομαδα χωρις τον Οντομ και εχασε...
    Στο ματς με τη Μπαρτσα παει με την πλατη στον τοιχο και κακη ψυχολογια και ειναι πολυ δυσκολο να το παρει (ο Πασκουαλ θα σημαδεψει με παθος τη φτωχη φροντλαιν του) βγαζοντας τον ουσιαστικα εκτος...Χρειαζεται μεγαλο παθος αλλα και ρισκο για να κανει το ντεμαραζ.Η προσθηκη Ντορσει θα μπορουσε να δοσει πραγματα αλλα μαλλον δεν θα γινει..Το μονο καλο με τον ΟΣΦΠ ειναι οτι εχει καλο υλικο για το μελλον,και οτι θα δουμε ωραιους τελικους...

    -Νομιζω πως εχει παραγινει το κακο με την απαξιωση της ιστορικης Λιμοζ για ολα τα κακα του μπασκετ.Πρεπει να διευκρινισουμε οτι η ομαδα (απο μια σχετικα μικρη πολη και με σχετικα μικρο μπατζετ,μιλαμε για καταστασεις προς μιμηση) απο το 90 εως το 95 ηταν σε 3 φαιναλ με μια κατακτηση με το Μπομπλαν να αποτελει για χρονια τη πιο δυσκολλη εδρα.Η μαγια δε των Γαλλων αθλητων της (αν δειτε τον Ντακουρι σημερα θα νομισετε πως ειναι εν ενεργεια αθλητης) μπορει να μην ηταν αρτιστες σαν τους Γιουσκοσλαβους της εποχης αλλα ηταν αριστοι στα funtamentals ,παιζαν πολυ μυαλωμενα και ηταν αψογοι χαρακτηρες.Προτιμω κι αλλες Λιμοζ στο ευρωπαικο μπασκετ παρα πολλες Αρμανι ή Εφες πχ

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .εγραψες για τον παβλοβιτς(στα θετικα του μετραει γενικα οτι βαζει βολες με σταθερα καλο ποσοστο)

      Το αντιθετο ,σταθερα κακο ποσοστο εχει στις βολες
      13/29 στην α1 45% και 20/ 32 στην ευρολιγκα 62% .
      απλα στο τοπ 16 αποφασισε να σοβαρευτει λιγακι 10/13 77% απο τα μαυρα χαλια που ειχε στην κανονικη σεζον 10/19 52%.

      Διαγραφή
  31. καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολα τα παιδια.
    τζιμ,καθε μα καθε φορα που αναφερεσαι στο ραντουλιτσα υπερτονιζεις το ποσο κακος αμυντικος ειναι χωρις ποτε να αναφερεις οτι αν ηταν ενας average(κουζμιτς π.χ)δεν θα επαιζε στα ευρωπαικα παρκε αλλα θα ειχε καλο συμβολαιο και ρολο σε ομαδα περα απο τον ατλαντικο ειναι σημαντικο να το τονισεις αυτο προς αποφυγη παρεξηγησεων.
    Το δευτερο οσον αφορα τον παιχτη ειναι οτι ενω εκανε ενα γεματο ευρωμπασκετ δεν του δοθηκε απο κανεναν αυτο το ελαφρυντικο καθοτι ειναι βαρυ κορμι που θα χρειαζοταν χρονο να επανελθει σε καλα στανταρ και τελος ολοι μα ολοι μην ενθουσιαζεσται απο τις εμφανισεις στην ευρωπη αλλα απο αυτες στην ελλαδα που κανει γιατι πλεον αρχισε να μην ξεχωριζει αντιπαλους μπαινει σε ολα τα ματς με μεγαλη ορεξη αισθανεται καλα και οσο περναει ο καιρος θα βελτιωνεται κατ εμε γιατι δειχνει και βελτιωμενος σωματικα.
    στο σχολιο σου για την σιενα που το επαναφερεις σαν συγκριση με τον οσφπ εγω λεω οτι επιτρεπεις σε μια ομαδα τις επαφες τις δινεις το δικαιωμα να φτασει μακρια χωρις να εχει πλουσιο ταλεντο αλλα πρεπει και απο την αλλη να προστατευσεις το μπασκετ στο τελος της διαδρομης,εκτος αν θελουμε να βλεπουμε αγωνες που σε ολες τις ομαδες θα αγωνιζονται 2 "τζιμ μπιλμπα"(τον στοουν δεν τον βαζω γιατι ηταν παιχταρα ψυχαρα αρχηγαρα τελος).
    Οι περισσοτεροι θα το ξερετε αλλα εδω ειναι αναλυτικα ολα τα στατιστικα υπερ-κατα ολων των ομαδων στην διοργανωση:
    http://basketball.realgm.com/international/league/1/Euroleague/team-stats/2016/Averages/Team_Totals.

    σεντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ήταν ένας average αμυντικός και ριμπάουντερ θα έπαιζε σίγουρα στο ΝΒΑ Σέντρικ. Καμία αμφιβολία.

      Διαγραφή
  32. το σημερινό παιχνίδι είναι πολύ επικίνδυνο και δεν αποκλείεται να βρεθούμε προ εκπλήξεως.
    το injury list γέμισε ξαφνικά με 3D, gist, kuzmic, παπά και χαραλαμπόπουλο ενώ ούτε ο williams είναι διαθέσιμος εφόσον δεν έχει δηλωθεί ακόμα.
    επιπλέον η ομάδα μπορεί να είναι κουρασμένη αλλά και άδεια ψυχολογικά μετά την υπερπροσπάθεια της παρασκευής και να μην μπορεί να επαναλάβει την υπέρβαση, που χρειάζεται λόγω των πολλών απουσιών.
    ο κόσμος δε θα είναι εκεί γιά να σπρώξει όταν και εάν χρειαστεί και
    ο απόλωνας είναι πολύ καλός και βελτιωμένος αλλά και πολύ ενισχυμένος σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου που μας δυσκόλεψε γιά 37 λρπτά (καταπληκτικοί βεργίνης και κουζέλουγλου). πολύ δύσκολα τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Απολλων που τη περασμένη βδομάδα στην έδρα του κοντεψε να χασει απο την Καβάλα και εχει χασει τον καλυτερο του παικτη λογο dopesmoking;;;;
      Aν υπαρχει αγχος γα τον Απολλωνα στο ΟΑΚΑ απο τους φιλους του ΠΑΟ κατι δε μου παει καλα..
      Ανετα πανω απο 20 ποντους
      no_closure

      Διαγραφή
  33. είπα και τις προάλλες. δυστυχώς για κάποιους που επιθυμούν την περιστεροποίηση του εξάστερου,ο σάλε θα μείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα. οι "φίλοι" του παναθηναϊκού και οπαδοί των πρίφτη, σούλη, γιαννάκη(έλεος τι είχαμε διαβάσει πριν έρθει ο σάλε για τον συγκεκριμένο) καλό είναι να το βάλουν πολύ καλά μέσα στο μυαλό τους. η ομάδα δεν πρόκειται να μικρύνει,επειδή έτσι το θέλουν αυτοί για να αισθανθούν δικαίωση για όσα γράφουν κατά καιρούς.

    κατά τα άλλα περιμένουμε power rankings εντός αυτού του διαλείμματος στην ευρωλίγκα. έχω περιέργεια να δω αν ο jim θα συνεχίσει πεισματικά να προμοτάρει τον βαψομαλλιά και να υποτιμά άλλες ομάδες για χάρη ενός πρώην καλού προπονητή και νυν συνταξιούχου που κάνει αρπαχτή από τους τούρκους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ ΣΜ

    Πεσμας πιο υφακι σου αρέσει ρε φίλε να παω να το παρω στις εκπτώσεις.
    Να παρω το ύφος του yes master?
    Απο μένα τελείωσες αδελφέ.
    Ουτε που θα ξανασχοληθω μαζί σου και συγνώμη απο καρδιάς που το έκανα ενίοτε.
    Πάντως σε θεωρώ μάγκα που μου το ζήτησες ενυπογραφα.
    Στα υπόλοιπα μπασκετικα που μου απευθύνεις, δεν έχει πια καμιά σημασία.

    Νασαι καλά.

    Jim.. οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ουτε μαγκας ειμαι τζιμοπληκτε ουτε να μου ζητησεις καμια συγνωμη.το υφος σου το "εμενα θα ακουτε , που τα ξερω ολα, και βαζω και 50π στην καθησια μου" να κοψεις και θα μπορεσουμε καποια στιγμη να ξαναδιαφωνησουμε.να σαι καλα.

      ΣΜ

      Διαγραφή
  35. τι γινεται με feldein? γτ δεν του κανουν ανανεωση συμβολαιου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έπρεπε? Μην χασουμε το μεγαλο κελεπουρι?

      Διαγραφή
    2. Περιμενουν να τελειωσουν τα capital control

      Διαγραφή
    3. Σε χαλαει δηλαδη;πες μου που θκ βρεις καλυτερο με βαση τα χρηματα που παιρνει

      Διαγραφή
    4. Δεν με χαλαει, αλλά τετοιοι παιχτες υπαρχουν πολλοι. Ωστοσο, επειδη ο συγκεκριμενος εχει δειξει και καλο χαρακτηρα, δεχομαι πως ισως αξιζει το καλοκαιρι να σκεφτουμε την παραμονη του.

      Διαγραφή
    5. Μα ο Φελντιν δεν προκειται ποτέ να ανανεωσει με τα χρηματα που παιρνει τωρα! Αυτο το πακέτο ηταν για να αρπαξει την ευκαιρια και να δειξει οτι μπορει να ανεβει επιπεδο.

      Προς γνωση και συμμορφση εχει ατζεντη το Μισκο. Η μονη περιπτωση να μεινει με λιγα σχετικα λεφτα ειναι να τα παει χαλια απο δω και περα, κατι που απευχονται ολοι. Οπότε το πιο πιθανο ειναι να τον δουμε του χρονου κατα Τουρκια μερια με γυρω στα 800 στο χερι.

      Διαγραφή
    6. Δεν αξίζει τόσα. Ένα πενταοασάρικο είναι καλά για πρόωρη ανανέωση με άλλα τόσα buy-out και εδώ είμαστε να πάρει και περισσότερα αν δείξει διάρκεια.

      Officer

      Διαγραφή
    7. Πεντακόσια για τον Φελντειν??? 600 παίρνει ο Μπουρουσης, ήμαρτον!

      Διαγραφή
    8. Ενταξει, ο Μπουρουσης ειχε μεινει στο ραφι κι εψαχνε ομαδα την τελευταια στιγμη.

      Συμφωνω ομως οτι το 2ο πακετο του Φελντιν στην Ευρωλιγκα δεν μπορει να παει ψηλοτερα απο 500χιλ.

      Διαγραφή
    9. απλη μεθοδος των τριων.
      αν ο φελντειν
      των 13 ποντων 2.5 ριμπ, 3 ασιστ, 1.5 κλεψιμο, 1.5 λαθος στην ελλαδα με 50% διπ, 47% τριπ, 80% βολες
      και στην ευρολιγκα 10 π, 2.5 ρ, 2.5 ασ, 1κλ , 2 λαθη με 42% διπ, 35% τριπ, 74% βολες
      αξιζει 500-600 στην ελλαδα και 800 στην τουρκια,
      τοτε ο χακετ των 7 ποντων 3 ριμπ, 3 ασ, 05 κλ, 1 λαθος στην ελλαδα με 48% διπ, 40% τριπ, 62% βολες
      και στην ευρολιγκα 8.5 ποντοι 2.5 ριμπ, 2.5 ασ,0,5 κλ , 1,5 λαθη με 48% διπ, 44% τριπ, 78% βολες ποσα πρεπει να παρει του χρονου;
      ο ενας παιρνει 200 ο αλλος 1 εκ. τωρα.
      αν ο πρωτος παρει 500 του χρονου το ιδιο θα πρεπε να παρει κι ο δευτερος το πολυ αλλα νομιζω οτι το διετες του ειναι κλειστο.

      Διαγραφή
  36. Τζιμ δε ξερω αν οι 2 ελληνικες θα κρατησουν τα λεφτα τους για κεμπαπ τελικα οπως λες παντως το μαχαιρι κ το καρπουζι τη δεδομενη χρονικη στιγμη το χουν αυτοι που(θεωρητικα) πουλανε..βρισκομαστε στα μεσα της σεζον,οι περιπτωσεις αξιολογων αθλητικων ψηλων που να καλυπτουν τα θελω των δυο ομαδων ειναι ελαχιστες,ο χρονος εχει αρχισει κ μετρα αντιστροφα καθως απομενουν 9-10 μερες μεχρι την εναρξη του β' του top-16..οποτε σου λεει θες τον καθε Ντορσευ,Αιβερσον..πληρωσε να τον παρεις..εδω λεει η Τρεντο εχει ανεβασμενες οικονομικες απαιτησεις για τον Ραιτ..




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τον Jeff Ayres θα προσπαθήσει να υπογράψει ο ΠΑΟ. Αν τα καταφέρει θα είναι πολύ καλή κίνηση. Δυστυχώς ψάχνει και η Μπαρτσελόνα ψηλό μετά τον τραυματισμό του Λαγουάλ.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ξερω αν θα δεχθεί να ερθει ενας τετοιος παιχτης.. και μαλιστα με τα χρηματα που δινουμε.. πχ ειχε ερθει και ο τσιλντερς αλλα πηρε οσα θα εβγαζε σε ολα τα συμβολαια στο νβα μαζεμενα.
      Ο τζεφ σιγουρα δεν ειναι επιπεδου ντι λιγκ αλλα για το ΝΒΑ του λειπει ενα κατι για να ειναι μονιμος στο ροτεισον καποιας ομαδας.. απο τα βιντεο φαινεται δυνατος πανω απο την ρακετα, επιθετικα σιγουρα μπορει να παιξει το πικ αν και σε φασεις με τον τζινομπιλι αργει πολυ να περασει μπροστα και ο μπιλης τον ψαχνει για να τον βρει...
      Βεβαια απο 2,3 βιντεο δεν βγαζεις ακρη, εδω ο κουζμιτς φαινοταν μαστερ του πικ εν ρολ !!!

      Διαγραφή
  38. Diskola ta pragmata gia ton Osfp apo'dw kai sto eksis ean oi diaitites den anextoun to skliro mpasket pou paizei... Akoma pio diskola gia ton proponiti Sfairopoulo...

    Gia akomia fora paratireitai ipermetri aisiodoksia apo to club twn "stirixtakidwn" (opws tous periegrapse enas filos pio panw) meta tin niki tis Paraskevis. Mou thimizoun tis antidraseis twn idiwn persi otan o Pao tou Ivanovic nikise me megali diafora tin Real Madrid mesa sto Oaka. Oloi thimomaste ti egine sti sinexeia, fadazomai...

    Makari na erthei enas poiotikos psilos.

    P.S. Ti na eipwthei gia ta sxolia tou Beny Beny...

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εννοείς να έρθει ένας ποιοτικός ψηλός στην ομάδα σου ή στον Παναθηναϊκό ?

      Διαγραφή
  39. Jim πιστεύεις ότι αν ο φετινός Άρης είχε έναν 3pt pick and roll pg όπως πχ πανγκος ή λαπροβιτολα έναν σουτέρ σχετικά φτηνό όπως Μπράμος και ένα πιο βαρύ πεντάρι που απλά να μπορεί να αντιμετωπίσει τα πιο βαριά κορμιά που μας πλήγωσαν φετος θα μπορούσε να έχει που, πιο ψηλό ταβάνι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Με χαρά βλέπω ότι όλο και περισσότερος κόσμος διαπιστώνει πράγματα που είχα ψελίσει αλλά κάπου φοβόμουν να τα πω πιο δυνατά.

    α) Κανένας δεν έχει το μονοπώλιο της αλήθειας ή της αισθητικής ανωτερότητας, ακόμα και κάποιος που προφανώς ξέρει μπάσκετ 1000 φορές παραπάνω από όλους μας μαζί όπως ο Δημήτρης - ειδικά σε ζητήματα που σε τελική ανάλυση είναι θέμα γούστου. Μαγκιά της Λιμόζ του 93, της Σιένα του 11, του Ολυμπιακού σήμερα να παίζουν όπως θέλουν και να διακρίνονται με αυτό. Ας μην έχουν την απαίτηση από τους άλλους όμως να κάνουν υποκλίσεις αν δεν γουστάρουν.

    β) Σε όλους μας αρέσει να μιλάμε και να ανακαλύπτουμε παίχτες-λαβράκια, να αναλύουμε το ψαγμένο σκάουτινγκ διαφόρων ομάδων. Πόσοι άραγε από τους σχολιαστές έβλεπαν φανατικά κολλεγιακό εποχές 2006-2012 όπως εγώ; Ποιος έχει δει το Μαρκέτ του Τζόνσον-Όντομ σε κάτι ματς που τελείωναν 55-51 με το Κονέκτικατ και το Σίρακιουζ; Δεν απορρίπτω τίποτα σε αυτήν την ζωή, όλα έχουν την γοητεία τους. Αλλά όχι ότι οι Στρόμπερι-Χάκετ (που είναι παιχτάρα και ψυχάρα, καμιά αντίρρηση) είναι ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει το Ευρωπαϊκό μπάσκετ, περισσότερο από τον Μίλος και τον Ντε Κολό, θα πέσει φωτιά να μας κάψει.

    γ) Το να μην σου αρέσει το πώς παίζει ο Ολυμπιακός ή η σπέκουλα από το σύμπλεγμα μάνατζερ-δημοσιογράφοι-μπλόγκερ που κονομάει από το ανηλεές πουσάρισμα άμπαλων Αμερικάνων 'mobile ψηλών' δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να παραδεχθείς ότι έγιναν λάθη στον καλοκαιρινό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο, και δεν χρειάζεται για να πείσεις περί της μιας θέσης να γίνεσαι υπερβολικός στην άλλη.

    δ) Κανένας δεν λέει ότι μια ομάδα δεν πρέπει να έχει πολλά και ποικίλα όπλα στο δυναμικό της. Και ένας Ραντούλιτσα χρειάζεται, και ένας Λάσμε, και ένας Σπανούλης, και ένας Χάκετ, και τα πάντα. Αλλά το μέρος δεν μπορεί ποτέ να υποκαθιστά το όλον. Σαν κάτι φίλους του Παναθηναϊκού που επειδή πήρε Ευρωλίγκα με τον Μασιούλις η Ρεάλ πιστεύουν ότι αν τον είχαμε κρατήσει θα την παίρναμε εμείς. Hint: Η Ρεάλ είχε Σέρχι, Ρουντι, Γιουλ και Ρέγες. Εσύ είχες Μπατίστα, Μαυροκεφαλίδη, Σλοτερ και Νέλσον. Τα μούσκουλα στο low post και η αθλητικότητα στην άμυνα είναι απαραίτητα. Χωρίς ταλέντο όμως απλά φτιάχνεις ομάδα για ΜΜΑ, όχι για μπάσκετ.

    Και κάτι περί Λιμόζ:

    Παιδιά, η Λιμόζ κυριάρχησε στο γαλλικό και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ από το 1982 που πήρε το πρώτο της πρωτάθλημα και Κόρατς μέχρι το 2000 που πήρε πάλι πρωτάθλημα και Κόρατς και διαλύθηκε. Σε αυτά τα 18 χρόνια, ο Μάλκοβιτς την προπόνησε μόλις 3! Όντως αυτά ήταν τα καλύτερά της χρόνια, όταν πήγε σε δυο Φ4, κέρδισε μια Ευρωλίγκα και πήρε 2 πρωταθλήματα Γαλλίας. Έχασε βέβαια το πρωτάθλημα του 1995 από την ραν εντ γκαν Αντίμπ του Ρίβερς, του Ρίτσαρντσον και του Μονκλάρ.

    Η Λιμόζ όμως έπαιζε και άλλου στυλ μπάσκετ από το ξυλίκι του Μάλκοβιτς. Πάντα αθλητικό και 'αφρογαλλικό', αλλά πιο ελεύθερο. Στα 80ς μάλιστα το στερεότυπο ήταν ότι η Λιμόζ ήταν ομάδα ραν-εντ-γκαν! Και ήταν πολύ επιτυχημένη τότε, κερδίζοντας 6 πρωταθλήματα σε 8 χρόνια, κύπελλα Κόρατς και κυπελλούχων και φτάνοντας στο φάιναλ φορ του 1990. Η διαφορά όμως με π.χ. τον Άρη της εποχής είναι ότι ήταν πραγματικά two way team, συνδυάζοντας την δυνατή άμυνα με την αποτελεσματική επίθεση (εξ ου και οι περισσότερες ευρωπαϊκές διακρίσεις).

    Θέλω να πω ότι η αθλητικότητα δεν ισοδυναμεί με ξυλίκι, ούτε το ξυλίκι ισοδυναμεί με επιτυχία. ΟΚ, έκανε 3 καλές χρονιές η Λιμόζ με τον Μάλκοβιτς. Αυτές όμως δεν ήταν αντιπροσωπευτικές ούτε του DNA του κλαμπ, ούτε καν του όλου προπονητικού έργου του Μπόζα.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Στεγοσαυρος μου!

      Διαγραφή
    2. χμμ δεν εβγαλα και πολυ νοημα στο τι θες να πεις..
      ο τζιμ ισα ισα ειπε οτι αν ειχε ομαδα θα ηθελε να παιζει δυνατα στην αμυνα.. δεν νομιζω οτι ειπε κατι αρνητικο για οσφπ σιενα κτλ κτλ


      Δεν νομιζω οτι καποιος ειπε πως με τον ματσιου θα σηκωναμε κουπα, γιατι αυτος ηταν βασικος παραγοντας στην ρεαλ.. αυτο που ειχανε πει καποιοι ηταν οτι ο ματσιου θα ηταν ενα καλο γραναζι στην μηχανη για να ανεβει το ολο συνολο και να παρουμε κουπα.. εχει μεγαλη διαφορα το ενα με το αλλο.
      Την λιμοζ την χαζοθυμαμαι, και ναι επαιζε πολυ ξυλο στην αμυνα και ναι το συνδύαζε με αθλητικοτητα για αυτο εκανε την διαφορα.. παντως σπανια καποιος αθλητικος να μην ριχνει ξυλο , πες μου εσυ παιχτη αθλητικο που να φοβαται την επαφη σπανιο.. ομως παιχτης μη αθλητικος ειναι το συνηθες να φοβαται το ξυλο.

      Διαγραφή
    3. Μπραβο φίλε. Σωστά σχόλια, με άποψη και χωρίς άναρθρες οπαδικές κραυγές.

      Διαγραφή
    4. στεγοσαυρε καλε μου κανενας παναθηναικος δεν ειπε οτι αν ειχαμε τον μασιουλης περναμε ευρωλιγκα.Εμεις τον θελαμε για το παθος και την θεληση που εβγαζε στα παιχνιδια μας.Αυτο το συμπερασμα ειναι δικο σου,πρωτη φορα το ειδα και σαν σχολιο.

      Διαγραφή
    5. Εσυ αγαπητε ανωνυμε 15 Φεβρουαρίου 2016 - 5:00 μ.μ. μπορει να εισαι λογικος αλλα μη βαζεις το χερι σου στη φωτια για ολους. Οχι με τον Μασιουλις, με τον Κενι Γκαμπριελ μας ελεγαν καποιοι οτι θα παρουν ευρωλιγκα. Καλα τα λεει λοιπον ο Στεγοσαυρος. Εννοειται βεβαια οτι κακως εφυγε ο Μασιουλις ανεξαρτητως του αν θα επαιρνε ευρωλιγκα ή οχι ο ΠΑΟ με αυτον.

      Διαγραφή
  41. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να είχε πάρει τον Μάικλ Ρολ που είχε πει ο Τζιμ και κανέναν άλλον.Έναν F/C θα ψάχναμε τώρα. Ούτε Χέηνς ούτε Ουίλιαμς. Τον Ρολ που προσπάθησε να πάρει ο Μπαρτζώκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλησπέρα και απο εμένα.

    Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού δεν θα γράψω κάτι καθως ήμουν στο ΟΑΚΑ και είδα μόνο το πρώτο δεκάλεπτο. Θα κάνω μόνο ενα γενικό σχόλιο για την διαιτησία και τις βολές της ΤΣΣΚΑ και αυτό χωρίς να έχω δει το ματς. Βλέποντας το κακό να έρχεται ο κοουτς Ιτούδης αποφάσισε να γκρινιάξει προκαταβολικά για την “ένταση” της άμυνας του Ολυμπιακού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπει στο μικροσκόπιο το σκληρό παιχνίδι του Ολυμπιακού και σε συνδυασμό με την έδρα ενος ισχυρού (και στο γήπεδο και εξωγηπεδικά) αντιπάλου, να σφυρίζονται πιο εύκολα οι επαφές και να στείλει τους γκαρντ της ΤΣΣΚΑ πολλές φορές στην γραμμή των βολών.

    Η αποψη μου είναι οτι ο Ολυμπιακός πρώτος πρέπει να σταματήσει αυτή την συζήτηση για την διαιτησία και να μην ασχοληθεί περαιτέρω. Και εξηγώ. Είναι γεγονός οτι ο Ολυμπιακός ειναι σκληροτράχηλη ομάδα και παίζει με αρκετή ενταση και επιθετικότητα στην άμυνα. Μέχρι τωρα οι διαιτητές –τουλάχιστον- δεν τον αδικούσαν και εν μέρει του επέτρεπαν να έχει αυτό το στυλ παιχνιδιού το οποίο είναι επιτυχημένο. Ο Ολυμπιακός λοιπόν, πρέπει απλά να δεχτεί οτι σε ενα ματς μια ομάδα (εξίσου ή και περισσότερο) ισχυρή στην έδρα της πηρε κάποια σφυρίγματα και να μην δημιουργήσει μεγάλο θεμα (π.χ. δηλώσεις Τομιτς) γιατι ίσως αυτό κάνει τους διαιτητές να σκέφτονται περισσότερο οταν σφυρίζουν τον Ολυμπιακό, να είναι λιγότερο ανεκτικοί στην σκληρή άμυνα και να του γυρίσει μπουμερανγκ. Και ακολουθεί και κρίσιμο παιχνίδι στην έδρα ισχυρής ομάδας που αν μη τι άλλο μασάει οταν τρώει λίγο παραπάνω ξύλο. Όσο για τα περι Λιμόζ, εγω τα ακούω βερεσέ. Αμα μπορείς να κερδίζεις με physical game, καντο. Αλλιώς κάτσε και κλάψε οτι οι άλλοι ειναι πιο δυνατοί και σε βαράνε.

    Στα Παναθηναικού τωρα.

    Είναι ενα παιχνίδι που το πήρε ο Παναθηναικός απλά επειδή οι 7 παίχτες που παίξανε το θέλανε πολύ περισσότερο απο τις πριμαντόνες του Ντουντα. Το πήρε επειδή οι γεμάτες κερκίδες μετέφεραν ένταση στο παιχνίδι των παιχτών και το πήρε επειδή ειναι εμφανές οτι η ομάδα ειναι στην πριζα απο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και μετά.

    Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει η ενέργεια αυτής της πρίζας αλλα είναι σημαντικό ο Παβλοβιτς να συνεχίσει να παίζει (ξανα) σαν κανονικός μπασκετμπολίστας , είναι σημαντικό ο Γιάνκοβιτς να ξερει οτι κρίνεται σε κάθε ματς ΚΑΙ το μέλλον του στην ομάδα και είναι σημαντικό (το ΠΙΟ σημαντικό νομίζω) να καταλάβει ο Ραντούλιτσα οτι υπάρχουν απαιτήσεις και πρέπει να παίξει σύμφωνα με αυτές.

    Απο εκεί και πέρα, είναι εμφανές (και ας είμαστε κουραστικοί που το επαναλαμβάνουμε συνέχεια) οτι ο Παναθηναικός έχει τεράστια ανάγκη τους καινούριους του παίχτες και η ταχύτητα προσαρμογής τους θα είναι αυτή που θα κρίνει την επιτυχία της ομάδας. Είναι σημαντικό πάντως οτι παρ’όλες τις ανορθογραφίες, η ομάδα είναι μέσα στους στόχους της και αν βελτιωθεί στην συνέχεια “βλέπει” μέχρι και την δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας. Του το επιτρέπει αυτό η θέση του και η δυναμικότητα των αντιπάλων του.

    ΥΓ. Είναι εκπληκτικό το πόσο μεγάλη επιρροή έχει ο αρχηγός της σε αυτή την ομάδα. Όρθιος σε όλο το ματς πίσω απο τον πάγκο, να φωνάζει, να δίνει οδηγίες και να μεταφέρει το παθος που έχει για το παιχνίδι ακόμα και στα 36 του. Χαρακτηριστικά θα πω μια φάση στα τελευταία δευτερόλεπτα που ο Φελντειν κανει πασα κατω απο την μπασκέτα στον Καλάθη ενω στην αρχή δεν τον είχε δει που ήταν μόνος του. Ο Μητσος το είχε δει, του είχε φωνάξει και αφου εβγαλε την ασιστ, ο Φελντειν πήγε προς τον πάγκο κ έδειξε τον 3D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος σε ολα.. πες μου μου γιατι μαλλον μονο εγω το βλεπω. Ο διαμαντιδης ετσι που ηταν συνεχεια ορθιος και εδινε οδηγιες δεν σου βγαζει οτι εχει το κοουτσαρισμα????

      Διαγραφή
    2. charispap το γηπεδο ειχε πανω απο 15.000 ετσι δεν ειναι;;το λεω γιατι το επισημο σαιτ της ευρωλιγκας δινει 10.050.

      Διαγραφή
    3. Ήταν φοβερή η συμμετοχή του Μήτσου στο παιχνίδι, τον παρακολουθούσα συνεχώς και είχα πάθει πλάκα. Ότι πρέπει θα είναι για βοηθός του Σάλε του χρόνου. Δηλαδή τι θα κάνει, αν σταματήσει, μπέιμπι σίτινγκ και τηλεόραση.
      Το γήπεδο είχε πάνω από 14.000. Συνεχώς τα εισιτήρια που δίνει η Ευρωλίγκα είναι υποτιμημένα. Δεν καταλαβαίνω γιατί. Ίσως δεν υπολογίζει τα διαρκείας..

      Vatos76

      Διαγραφή
    4. σε καποια σαιτ (οχι πρασινα) εκαναν λογο για 17.000.Η αληθεια ηταν γεματο μονο οι εξωστες ηταν μισοαδειοι.

      Διαγραφή
    5. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/877222/felntein-ego-gia-ton-aderfo-moy-ki-oloi-gia-ton-diamantidi

      Διαγραφή
  43. Ο Στεγοσαυρος τα ειπε μια χαρα.
    Οντως την σκληρη αμυνα την παιζουν οι ομαδες που τους λειπει οι ποιοτητα.
    Και ο Παναθηναικος επαιζε σκληρη αμυνα,αλλα ειχε διαρκως προβληματα με τα φαουλ. Επισης επαιζε πολυ με αλλαγες.

    Τωρα τα hedge out των σεντερ του Ολυμπιακου που πανε καροτσι τον PG μεχρι την σεντρα δεν τα εχω ξαναδει να μην σφυριζονται φαουλ.

    Αλλωστε οταν ειχε πρωτοερθει ο Σφαιροπουλος στον Ολυμπιακο το ελεγε ο ιδιος πως θελει να γινονται πολλα φαουλ, και μαλιστα οι ρεπορτερς του Ολυμπιακου ελεγαν πως δεν ειναι δυνατον να τα σφυριζουν ολα.

    Εχουμε το εξης παραδοξο λοιπον, Ο ολυμπιακος να παιζει με ενα σεντερ και Στρομπερυ και Χακετ και ΠΟΤΕ αυτοι οι 3 να μην αντιμετωπιζουν προβλημα με φαουλ.

    Εχει γινει θεμα απο Περασοβιτς, Ιτουδη, Λυκογιαννη, γραφεται σε Ιταλικα μεσα τα λεει ο Λυκογιαννης, και στο παιχνιδι στο ΣΕΦ ο ολυμπιακος εκανε δευτερο φαουλ στο 8ο λεπτο του αγωνα με μια hedge out μεχρι την σεντρα, ενω ο Παναθηναικος πηρε 4 φαουλ στο διλεπτο στην αρχη της 3ης περιοδου.

    O ΟΣΦΠ δεν παιζει καλη αμυνα, ειναι ενας μυθος, παιζει μια ΣΚΛΗΡΗ αμυνα, δεχεται πολλους ποντους και σε κανει να αναρωτισεαι ποσους θα ετρωγε αν επαιζε χωρις τοσες επαφες.Παντως ειναι αναμενομενο οι ομαδες με τα μεγαλα budget να διαμαρτυρηθουν. Σου λεει δεν γινεται να δινω 2 εκατομμυρια στον Χ Ντιλεινι για να τον σβηνει ο Στρομπερυ με τα 200 χιλιαδες επειδη τον τραβαει απο την φανελα. Η βασικη αρχη του μπασκετ ειναι πως απαγορευονται οι επαφες.Δεν ξερω πως φαινεται να το ξεχναμε αυτο.

    Tζιμ αν θεωρεις πως το μεγαλυτερο πληγμα σε F4 το δεχτηκε η Ευρωλιγκα με τους Τζουντουκα του 11, αφηνοντας υπαινιγμους για το αν και κατα ποσο θα μπορουσε να μην το παρει ο Παναθηναικος (μαζευοντας το λιγο με το "ευτυχως για το ελληνικο μπασκετ) πιθανολογω πως το F4 του 2009 (τελικος) και το 12 (ημιτελικος) παιζει να μην τα ειδες καν.

    Q81

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πεστα χρυσοστομε!!!! ολοσωστος

      Διαγραφή
    2. Σου λεει δεν γινεται να δινω 2 εκατομμυρια στον Χ Ντιλεινι για να τον σβηνει ο Στρομπερυ με τα 200 χιλιαδες επειδη τον τραβαει απο την φανελα.
      Aυτο με τη φανελα τελικα φαινεται οτι ειναι σημα κατατεθεν αυτης της σκληρης αντιαθλητικης λεω εγω αμυνας.
      Στη γνωστη φαση στο δεφ που ο παπας τη λεει στο χακετ για το μαλλι , εχει προηγηθει το φαουλ του χακετ πουτραβαει τη φανελα του παπα για να μην τον αφησει να φυγει στον αιφνιδιασμο.
      Στην ιδια φαση ο χαντερ τραβαει το σορτσακι του κιστ για τον ιδιο λογο να μην τον αφησει να φυγει στον αιφνιδιασμο μαζι με τον παπα.
      Αρα το τραβηγμα απο σιρτσακια και φανελες πρεπει να διδασκεται στην προπονηση.
      Και φυσικα δεν δοηκε αντιαθλητικο φαουλ.
      Κατα τα αλλα αυτη η αμυνα προαγει το αθλημα.

      Διαγραφή
  44. Ο Ουίλιαμς γιατί δε παίζει σήμερα? Καλός ο Χέινς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πρεπει να δηλωθει στην θεση κάποιου άλλου ξενου διοτι εχουμε 7 πλεον κ στο ελληνικο πρωταθλημα υπαρχει περιορισμος, μεχρι 6...κ δεν εχει γίνει η αλλαγή ακόμα!!

      Διαγραφή
    2. O Xεινς παντως δεν ηταν καλος. Ελπιζουμε να ειναι καλυτερος στο μελλον.

      Διαγραφή
    3. 7.15 ti ηθελες να βαλει 20 ποντους ???4/8 σουτ ειχε με 11 ποντους.2/3 τριποντα με 2/5 διποντα.

      Διαγραφή
    4. @ Ανώνυμος15 Φεβρουαρίου 2016 - 7:29 μ.μ.
      Eιδες το παιχνιδι; Ρωταω για να μη χανουμε το χρονο μας σε ασκοπες κουβεντες.

      Διαγραφή
    5. φυσικα το ειδα απο νοβα,εσυ το ειδες;;Τα στατιστικα τα πηρα απο το εσακε,δεν καταλαβα τι ηθελες να κανει ο παιχτης,απο ενα παιχνιδι εβγαλες συμπερασμα;;

      Διαγραφή
    6. εγώ το είδα. ο παίκτης δεν είναι PG ούτε δημιουργός. τον βλέπω οτι ζορίζεται στο κατέβασμα και χάνει τουλάχιστον 2 με 3 δευτερόλεπτα στην επίθεση μέχρι το δεύτερο μισό. σουτάρει μόνο μετά από ντρίπλα χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο στο σούτ και δεν διέγνωσ κάποιες ιδιαίτερες αμυντικές δυνατότητες και ικανότητες. καλός παίκτης αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτό που θέλαμε εκει

      Διαγραφή
    7. O Beny ειδε κατι που πολλοι βλεπαμε στην Ευρωλιγκα ακομα και πριν ερθει ο Χεινς στον Παναθηναϊκο δηλ. οτι το παιδι δεν ειναι και δεν μπορει να παιξει καθαροαιμος PG.

      Αυτο συνεπαγεται οτι ο Παναθηναϊκος εχει αυτη τη στιγμη μια πληθωρα παιχτων στη θεση SG. Στην ουσια εχει για μενα πεντε (5): Φελντιν, Χεϊνς, Ουιλλιαμς, Παππας ΚΑΙ Γιανκοβιτς που για μενα ειναι πιο πολυ δυαρι παρα τριαρι. Για να μη πουμε οτι και ο ΔΔ παιζει δυαρι με τον Καλαθη PG!

      Πλεονασμος και παζλ πως θα χωρεσουν αποτελεσματικα ολοι αυτοι αλλα ταυτοχρονα και ευκαιρια για ωθηση και οδηγηση του παιγνιδιου της ομαδας μεσω ενεργειας απο τη θεση αυτη.

      Διαγραφή
    8. από όλους αυτούς ο μόνος που μπορεί να σταθεί σαν pg είναι ο vlado και πιστεύω πως στο τέλος εκεί θα καθιερωθεί

      Διαγραφή
    9. @Ανώνυμος15 Φεβρουαρίου 2016 - 7:53 μ.μ.
      Ωραια. Αφου το ειδες λοιπον να σου απαντησω.
      1. Ουσιαστικα δεν επαιξε αμυνα. Για να ειμαι επιεικης μαζι του, ηταν πολυ πολυ μετριος.
      2. Δεν μπορει να παιξει καθολου ως pg. Μπορει απλως να μεταφερει την μπαλα απο τη μια ρακετα στην αλλη και να τη δωσει σε καποιον αλλη για να 'τρεξει' την επιθεση.
      3. Οταν επιχειρει να παιξει ως pg ταλαιπωρει την μπαλα και τελικα χαλαει την επιθεση. Δεν εδειξε δηλ να εχει ουτε προσωπικη φαση.
      4. Εχει το ελαφρυντικο οτι ειναι νεος στην ομαδα ακομα. Ελπιζουμε να ειναι καλυτερος στο μελλον. Αυτο δεν εγραψα εξαρχης; Παντως μη μου γραφεις τα οτι εβαλε 11 ποντους στον Απολλωνα για να μου πεις οτι ηταν καλος. Δεν ηταν καλος.

      Διαγραφή
  45. "O ΟΣΦΠ δεν παιζει καλη αμυνα, ειναι ενας μυθος, παιζει μια ΣΚΛΗΡΗ αμυνα..."
    "...Το μπασκετ που αρεσει στον Jim ειναι βολικο και για τη δουλεια του. Οι παντως ειδους σκαουτερς ειναι απαραιτητοι οταν οι ομαδες παιζουν το μπασκετ της Σιενα ή το σημερινο του Ολυμπιακου χρησιμοποιωντας παικτες που για να το πουμε κομψα δεν ξεχειλιζουν απο ταλεντο. Το μπασκετ που παιζεται απο παικτες σαν τον Τεοντοσιτς, το Σπανουλη, τον Ντε Κολο, το Ραντουλιτσα θα αφηνε τους σκαουτερς που ξερουν την αγορα των κολλεγιων με σημαντικα λιγοτερη δουλεια.."
    "... ο Ντιλεινι παίζει και εχει απογειώσει ανυπαρκτη ομάδα που αν ειχε Σπανουλη θα έπαιζε ακόμα στο παλιό Κορατς και θα ηταν ο μεζές του ΑΡΗ..."
    "...Την κιμκι πως την κερδισε με χαδια; ΔΕΝ ΕΡΙΞΕ ΞΥΛΟ;; η τον Παο τον νικησε χωρις ξυλο και με την ανεχεια των διαιτητων.28 φαουλ μας σφυριξαν ενω εσας 23.Συγγνωμη αλλα δεν παιζουμε την ιδια αμυνα ουτε τους ιδιους αμυντικους παιχτες εχουμε.Μου αρεσει που ρωτας ποτε κερδισατε χωρις ξυλο-αμυνα....
    "...ο απόλωνας είναι πολύ καλός και βελτιωμένος αλλά και πολύ ενισχυμένος σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου που μας δυσκόλεψε γιά 37 λρπτά (καταπληκτικοί βεργίνης και κουζέλουγλου). πολύ δύσκολα τα πράγματα."
    "...δεν γινεται να δινω 2 εκατομμυρια στον Χ Ντιλεινι για να τον σβηνει ο Στρομπερυ με τα 200 χιλιαδες επειδη τον τραβαει απο την φανελα..."
    "...τα hedge out των σεντερ του Ολυμπιακου που πανε καροτσι τον PG..."
    "...Η βασικη αρχη του μπασκετ ειναι πως απαγορευονται οι επαφες.Δεν ξερω πως φαινεται να το ξεχναμε αυτο."

    Άναυδος μπροστά στο PC...

    Α και γαυράκο Τζίμ κόψε, ντάξει σε κατάλαβαν.

    "Tζιμ αν θεωρεις πως το μεγαλυτερο πληγμα σε F4 το δεχτηκε η Ευρωλιγκα με τους Τζουντουκα του 11, αφηνοντας υπαινιγμους για το αν και κατα ποσο θα μπορουσε να μην το παρει ο Παναθηναικος (μαζευοντας το λιγο με το "ευτυχως για το ελληνικο μπασκετ) πιθανολογω πως το F4 του 2009 (τελικος) και το 12 (ημιτελικος) παιζει να μην τα ειδες καν...."
    "...έχω περιέργεια να δω αν ο jim θα συνεχίσει πεισματικά να προμοτάρει τον βαψομαλλιά ..."

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜπακαλοGM θελεις σε παρακαλω να αναπτυξεις τις διαφωνιες σου σε οσα δικα μου γραπτα παρακολουθεις αναυδος;

      Διαγραφή
    2. Aυτο με την 'ανεχεια' πρεπει να τελειωσει. Ανοχη λεγεται.

      Διαγραφή
    3. O Q81 ειμαι που σε ρωταω, sorry ξεχασα να το γραψω

      Διαγραφή
  46. Δεν ξερω παιδια και γω ετσι τα ειδα αυτα που εγραψε ο Jim οπως και πολλοι αλλοι ...Ξεχναμε τις βασικες αρχες του μασκετ , αν ειναι να επιτρεψουμε το hand-checking και τα τραβηγματα να κανουμε κανα καινουριο αθλημα γιατι αυτο μπασκετ δεν ειναι ... Με ολο το σεβασμο ειμαι καθετος σε αυτο το θεμα , και αν παει προς τα εκει το μπασκετ στην Ευρωπη πολυ κριμα γιατι θα χασει τους πραγματικους φιλαθλους του .

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. εχει καποιος λινκ με το παιχνιδι του παο ολοκληρο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εννοεις με την Εφες, εδω θα το βρεις:

      https://www.youtube.com/watch?v=gCEoI6xBhYo

      https://www.youtube.com/watch?v=qTifdaEjyPc

      Διαγραφή
  48. Καλησπέρα σε όλους.
    Εμένα μου αρέσει το μπάσκετ του ΟΣΦΠ απλά πιστεύω ότι ο Σφαιρόπουλος το παράκανε λίγο. Οκ καλά τα μούσκουλα αλλά χρειάζεται και η τέχνη. Ο Τζιμ πάντως έχει δίκιο για τους διαιτητές. Κοινή γραμμή παντού για να μην υπάρχουν παράπονα.
    Όσον αφορά το ρόστερ του ΠΑΟ(πρέπει να έχουν γραφεί πάνω απο 2000 σχόλια...) κανείς δεν είπε ότι δεν έγιναν λάθη.
    Εγώ προσωπικά μπορώ να τα καταλάβω. Ο Σάλε ήθελε να πάει σε παίκτες που ξέρει για να μειώσει τον κίνδυνο να μη του βγει μια μεταγραφή. Η απόκτηση του Κούζμιτς θεώρησε ο κόουτς ότι μπορεί να του δώσει συγκεκριμένα πράγματα καθώς τον παίκτη τον ήξερε. Έχω πει ότι δεν είναι κακός παίκτης γενικά. Απλά δεν άντεξε το βάρος της φανέλας.
    Στην πορεία υπολόγισε πολύ στους τραυματίες αλλά δε μπήκαν ποτέ και κάπως έτσι φτάσαμε τέλος Γενάρη.
    Το μόνο που άργησε να καταλάβει είναι ότι το συλλογικό μπάσκετ απαιτεί ρόστερ 15 παικτών έτσι ώστε να ανταπεξέρχεσαι στους τραυματισμούς. Επομένως τώρα που έκανε και τις προσθήκες που ήθελε θα κριθεί στο τέλος της σεζόν. Στο προπονητικό σκέλος έκανε καλή δουλειά προχτές και δείχνει να βελτιώνεται. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι κατάφερε να συσπειρώσει την ομάδα μετά την ήττα από τον ΟΣΦΠ και να τους κάνει να παλεύουν μέσα στο γήπεδο.

    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Εγώ πάντως θέλω να πιστεύω ότι είναι θέμα γούστου και όχι συμφερόντων.Σε κάποιους αρέσαν οι Πιστονς,η Λιμοζ και η Σιένα και σε άλλους(όπως εμένα π.X)οι Μπουλς,ο Παο και η Μακαμπι του Σάρας.Νομίζω ότι όλες οι απόψεις πρέπει να είναι σεβαστές και να κρατάμε ότι θεωρούμε σωστό και ωφέλιμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλησπέρα στα παιδιά.

    Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη συζήτηση στη κοινότητα μας.Λίγες παρατηρήσεις που νομίζω ότι θα βοηθήσουν τη κουβέντα μας..

    -Το τι αρέσει σε εμένα προσωπικά (το διευκρίνισα με τη λέξη "υποκειμενικό") δεν είναι ο κανόνας του "σωστού ή του λάθους". Είναι το ..τι αρέσει σε εμένα. Θέμα γούστου.

    -Η σελίδα φημίζεται για το επίπεδο αντίληψης του αθλήματος από το αναγνωστικό κοινό της. Νομίζω λοιπόν όλοι (τουλάχιστον σε συντριπτικό ποσοστό) μπορείτε να καταλάβετε ότι physical μπάσκετ δε σημαίνει "ξυλίκι". Υποστηρίζουμε το δυνατό, καθαρό και aggressive παιχνίδι και όχι τα cheap shots.

    -To μπάσκετ εδώ και καιρό έχει περάσει στην εποχή της ταχυδύναμης και όποιος δε το καταλαβαίνει μάλλον είναι ρομαντικός. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα συνεχίσουν να βγαίνουν (το αντίθετο, εφόσον έχουν τη γνώση του περιβάλλοντος θα ξεχωρίζουν και περισσότερο, καλλιεργώντας και άλλα στοιχεία) παίχτες με τις δεξιότητες του Σάρας ή του Τεόντοσιτς.

    -Μη συνδυάζεται την άμυνα με την έλλειψη ταλέντου. Είναι σαν να καταλήγουμε ότι η επίθεση είναι για ..τεμπέληδες. Παραδοσιακά οι καλύτερες ομάδες στο υψηλό επίπεδο είναι δυνατές στα μετόπισθεν. Και στηρίζονται στην επαφή λιγότερο ή περισσότερο.

    -Ρίξτε λίγο το βλέμμα σας στη παγκόσμια μήτρα του μπάσκετ, το NCAA. Από εκεί παράγεται το μέλλον σε πολλά επίπεδα (τάσεων, προπονητικών ιδεών, εφαρμογών κτλ.)

    -Το ότι παίζει μια ομάδα πολύ physical στην άμυνα δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δε προσφέρει θέαμα ή ότι στερείται ποιότητας στο παιχνίδι της. Οι Μπούλς του δεύτερου three peat ήταν κατ'εξοχήν ομάδα επαφής (τις περισσότερες φορές πάνω από το όριο). Οι Σπερς
    σε πολλές versions τους επίσης.

    -Η Μοντεπάσκι της Πιανιτζιάνι era που αναφέρετε από πολλούς εδώ μέσα ως mucho συμμορία που κοπανούσε κόσμο ήταν μια ποιοτική ευρωπαϊκή ομάδα που λάνσαρε ένα fast pace παιχνίδι με πολύ εκτέλεση στο transition και έμφαση στη κυκλοφορία της μπάλας με ελάχιστα λάθη.

    Θαυμάζουμε τους ταλαντούχους παίχτες αλλά θαυμάζουμε ακόμα περισσότερο τους έξυπνους-ταλαντούχους παίχτες οι οποίοι διαθέτουν υψηλό work ethic, δεν επαναπαύονται και ξέρουν που πρέπει να δουλέψουν για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις (όποιες και αν είναι αυτές) της σύγχρονης εποχής. Και μη ξεχνάτε, το μπάσκετ είναι άθλημα συνεργασίας και πνευματικής (πάνω από όλα) σκληράδας. Για αυτό και είναι ωραίο να βλέπεις κάποιον να κερδίζει τη παρτίδα χωρίς να έχει τα καλύτερα χαρτιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω απο οτι καταλαβα η σκληρη αμυνα και η τρομερη ενεργεια στο παρκε δεν ειναι καινουργιο στιλ παιχνιδιου... :P

      Περα απο την πλακα, η τελευταια φραση ισχυει για ολα τα αθληματα. Αλλα ωραιο ειναι να βλεπεις επισης μια ομαδαρα που ξεχυλιζει ταλεντο να προσφερει θεαμα με τον δικο της τροπο και ας ειναι πιο σοφτ στην αμυνα (καλα οχι και βιταμ, αλλα λιγοτερο σκληρη απο το ανωτερο που ειναι ο Ολυμπιακος). Αν για να δουμε και τα δυο στιλ παιχνιδιου σημαινει οτι η διαιτησια πρεπει να γινει πιο απροβλεπτη, so be it. Δηλαδη η ΤΣΣΚΑ που εχει χασει 2 f4 με την αμυνα που παιζει ο Ολυμπιακος, στα ορια του φαουλ (φραση του Σφαιροπουλου οχι δικη μου) δεν πρεπει να εχει παραπονο; Γιατι πρεπει αναγκαστικα το ενα στιλ να υπερισχυσει του αλλου, επειδη η διαιτησια το επελεξε; Αν φετος πχ σφυριχτει ιδια διαιτησια στο φ4 με τον Ολυμπιακο, δεν θεωρω σωστο να υπαρχει γκρινια απο την ερυθρολευκη πλευρα. Στο συγκεκριμενο θεμα μονο παραπονο δεν μπορουν να εχουν. Και δεν εννοω οτι εχουν ευνοηθει, αλλα οτι η διαιτησια τα τελευταια χρονια πηγαινει με τα νερα του, στο agressive παιχνιδι επαφης που παιζει *και* φετος. Το μπασκετ ειναι παιχνιδι που συνεχως εξελισσεται. Ας βρεθει και δευτερη λυση για τις λιγοτερο ταλαντουχες ομαδες να κερδιζουν τις πιο ταλαντουχες.

      Διαγραφή
    2. Η ΤΣΣΚΑ χάνει γιατί είναι αδύνατη πνευματικά. Η άμυνα της πάντα είναι αρκετά καλή.

      Διαγραφή
    3. Jim αυτο με τα ορια του φαουλ δε μου αρεσει. Τι θα πει στα 'ορια του φαουλ';
      Απλα πραγματα:
      1.Οταν ο παικτης σουταρει πρεπει καθε επαφη στα χερια να σφυριζεται φαουλ; Γιατι δε σφυριζεται; Ιδιαιτερως οταν το σουτ γινεται απο σεντερ, σε κλειστο παιχνιδι και προς το τελος. Η ευρωλιγκα γινεται σιγα σιγα διαγωνισμος τριποντου γι'αυτον ακριβως το λογο.
      2.Oταν ο αμυνομενος γκαρντ βαζει υπο γωνια το χερι που εφαπτεται στον επιτηθεμενο γκαρντ και τον καθυστερει τοσο ωστε να μην του φυγει ειναι φαουλ ναι ή οχι;
      3.Οταν μετα απο αλλαγες στα σκριν ο γκαρντ βαζει τον αγκωνα του στη μεση του αντιπαλου σεντερ και τον σπρωχνει στη μεση κατα το πιβοτ ή και πανω στο σουτ ειναι φαουλ ή οχι;
      Τι θα πει λοιπον 'στο οριο του φαουλ' ;
      Αυτα ειναι σοφιστειες.

      Διαγραφή
    4. Jim, hoopfellas, τα σέβη μου.
      Συμφωνώ και εγώ πως ο οργανισμός που ονομάζεται ευρολιγκα οφείλει να τραβήξει τις γραμμές του πλαισίου που θέλει να ακολουθήσει.
      Η δική μου έκδοση της "τέλειας" ομάδας είναι αυτή που ρίχνει ξύλο όταν χρειάζεται και κερδίζει εύκολους πόντους από την γραμμή όταν το επιβάλει το ίδιο το παιχνίδι. Τόσο απλά.

      Τάκης

      Διαγραφή
    5. 9:29 Tα ειπες ολα! Τοση ωρα συζηταμε γενικα και αοριστα αλλα χανουμε το νοημα. Το "στα ορια του φαουλ" τι σημαινει. Τα παραπανω που ανεφερες και αρκετα αλλα που γινονται καιρο τωρα, ειναι ή δεν ειναι εκτος οριων; Και δεν μιλαω μονο για τον Ολυμπιακο, αρκετες ομαδες παιζουν λιγο βρωμικα. Οταν λοιπον μια ομαδα παιζει στα ορια του φαουλ, ειναι λογικο να ξεφυγει απο τα ορια. Τοσο απλα. Αρα θα πρεπει να σφυριζονται οι παραβασεις της. Ειδικα ο αγκωνας και τα χτυπηματα στα χερια, ειναι τα πιο βασικα φαουλ που μπορει να παρει ενας παικτης και τον τελευταιο καιρο εχουν βαπτιστει αμυνα...
      Μονοι τους τα λενε "παιζουμε στα ορια του φαουλ", για ποιον λογο γκρινιαζουν οταν εχουν ξεπερασει τα ορια;

      Διαγραφή
    6. τζιμ,θα σου πω την αποψη μου σχετικα με το θεμα αμυνας και με τον τροπο που το θιγεις:ομαδες οπως η λιμοζ,ο ολυμπιακος,ο παναθηναικος του πεδουλακη η σιενα της χρυσης για αυτην 7ετια ηταν ομαδες που στηριχτηκαν παρα πολυ στην ανοχη των διαιτητων οταν τους επιτρεποταν καιντουσαν στον παρκε οταν τελειωνε η ανοχη βγαινουν στην φορα ολα τα μειονεκτηματα τα οποια ειναι υπερβολικα πολλα για αυτο αλλωστε οι αρχιτεκτονες αυτων των ομαδων δεν ειχαν την διαχρονικοτητα που ειχαν αλλοι συναδελφοι τους που εχουν παρουσιασει πολυ ισσοροπημενα συνολα και στις δυο πλευρες του παρκε(ζελικο,ντουντα,ετορε,ο μεγαλος αιτο και αλλοι), το αυτο ισχυει και για την αλλη πλευρα του παρκε.
      θα σου φερω ενα προσφατο παραδειγμα στον αγωνα του ολυμπιακου με την χιμκι στο τριτο δεκαλεπτο που οι ρωσσοι παιρνουν διψηφια διαφορα ο σφαιρο ριχνει στο παρκε πεντε παιχτες που και στα ταιμ αουτ ριχνουν ξυλο στους συμπαιχτες για να παραμεινουν ζεστοι,ο ολυμπιακος επιστρεφει και ερχομαστε στην αρχη του 4 οι ρωσσοι 7:40 πριν το τελος εχουν συμπληρωσει τα 5 ομαδικα και ο ολυμπιακος το κανει 2:30 οτσν η διαφορα εχει φτασει στο +14 και μαλιστα κανει 6-7 συνεχομενα φαουλ σε επιθεσεις της χιμκι,συμπερασμα αν οι διαιτητες απο την αρχη δεν ανεχτουν το ξυλο στα ορια του φαουλ πιθανοτητα οι ρωσσοι να εκαναν μια ανετη νικη καταλαβαινεις πως το βλεπω εγω??
      και ενα υστερογραφο οταν πληρωνω εισητηριο για να παω να δω ενα θεαμα(ναι παιχταραδες μου τετοιο ειναι το μπασκετ)χιλιες φορες να δω τον ραντου να χορευει μπραουν και ντανστον και να τους κανει να χοροπηδανε σαν αναστεναρηδες παρα να βλεπω τον λασμε να βγαινει δυναμικα σε ενα χεντζ η τον χακετ να τραβαει φανελες και αυτα ειναι ομορφα αλλα το αλλο ειναι η πεμτουσια.
      υγ2: οταν οι αμερικανοι γυρισαν τα τρειλερ τη δεκαετια του 90(για ρομαντικους)στις σκηνες ειχαν τις πτησεις του αιρ,τις πιρουετες του ντομινικ τις ασσιστ του ματζικ,τις ραβερσες(ναι παιδια ετσι λεγονταν τοτε τα χουκ)του καριμ και στο τελος εκλεινε με το γνωστο i love this game,πουθενα δεν θυμαμαι να βαζουν το τον ρικι μαχορν τον μπιλ λαιμπιρ και οτυς υπολοιπους....

      σεντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
    7. Τα τρέηλερ.. Το είπες μόνος σου Σέντρικ..

      Διαγραφή
    8. And that is why i love this game Jim... Θα μου πεις γουστα ειναι αυτα.

      Διαγραφή
    9. Ε ναι ρε τζιμ τα τρεηλερ σε προιδεαζουν για το τι θα δεις..ο θεατης θεαμα περιμενει να δει απο ματζικ,ντομινικ,καριμ κ.ο.κ....αν δει κατι διαφορετικο απο αυτο που περιμενει(η καλυτερα που εχει πληρωσει για να δει) ξενερωνει λογικο ειναι...κακα τα ψεματα σε πρωταθληματα και οργανωσεις ολα γινονται για τη σκοπιμοτητα για το αποτελεσμα..ειναι πολυ δυσκολο να συνδιαστουν θεαμα και σκοπιμοτητα, μπορει και εν τελει ετσι οπως εχει γινει το μπασκετ να συναντιονται πια..το θεμα ειναι τι επιλεγεις και με τι προτυπα εχεις μεγαλωσει...συμφωνω με το σεντρικ απολυτα..το μπασκετ ειναι χαρα ειναι σκορ ειναι θεαμα ειναι επιλογες...για μενα το μπασκετ ειναι ΠΑΟ 2009 και ΟΣΦΠ 2013...φετος ειναι ζωρικα τα πραγματα και για τους δυο μεχρι και πριν ενα μηνα πιστευα πως απο τη μια με 8 περιπατητες και απο την αλλη με 8 τασους παντους δε πας πουθενα...

      Διαγραφή
    10. τα τρεηλερ φιλε ναι,το νβα δεν θα ηταν ποτε το ιδιο αν επαιζαν σε αυτα ο τονι αλλεν και οχι ο στεφ καρι η πρεπιερ λιγκ το ιδιο αν ειχαν για φιγουρα τον βινι τζοουνς και οχι τον μπεκαμ και τον καντονα,ναι πρωταθληματα πηραν εξαιρετικες αμυντικες ομαδες(πιστονς,λιμοζ),αλλα δυναστειες εχτισαν ομαδες που την καλη τους αμυνα την κεφαλοποιουσαν μπροστα(σαν αντονιο λεικερς του κομπε σικαγο τωρα ελπιζω οι γκολντεν και φυσικα ο παναθηναικος του 00-2012)γιατι αυτες οι ομαδες δεν στηριζονταν στις ορεξεις των διαιτητων και της ςκαστοτε λιγκας αλλα στην φιλοσοφια των προπονητων και το ταλεντο των παιχτων.
      υγ:αν μια αορατη δυναμη εφερνε για ενα χρονο στην ευρωπη τους γκασολ=πεκοβιτς-καντερ-βαλαντσιουνας-γιοκιτς-ντιρκ-σκολα και σια πειτε μου θα εβρισκαν μεροκαματο ολοι αυτοι οι αθλητικοι αν...


      σεντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
    11. Καλα όλα αυτά τα ρομαντικά αλλά επιμένω. Τι είναι φάουλ και τι όχι; Η επαφή στον καρπό ή στον αγκώνα κατά το σούτ ειναι πάντα φάουλ; Ή εξαρτάται από την ομάδα του αμυνομενου ή από το μάνατζερ του;

      Διαγραφή
  51. εξω ο παβλο μεσα ουλιαμς για ελληνικο πρωταθλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αναμενομενη κινηση..κ η αλλαγη κ η παραμονη του Παβλοβιτς..να παρει κ καποια λεπτα συμμετοχης ο Ουιλλιαμς με Αρκαδικο κ Παοκ πριν την μαχη με την Φενερ..κ να εμφανισεις οσον το δυνατον πιο γεματο ροστερ στην δυσκολη συνεχεια της ευρωλιγκας..δεν εχεις την πολυτελεια να αποδεσμευσεις κανεναν Παβλοβιτς..



      Διαγραφή
  52. 1. Απαραμιλλη αμυνα απο τον Ολυμπιακο στο Λαυριο.
    2. Ο Σερελης ειναι μεγαλο troll. Εβαλε το Γιαννακοπουλο να μαρκαρει το Σπανουλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ο Συριγος σήμερα έχει φτάσει σε επίπεδο γραφικοτητας το Χατζηγεωργιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Χατζηγεωργιου μπροστα του ειναι τελειος,αυτος που δεν αντεχεται ειναι ο Ιωαννου,χειροτερος ολων.

      Διαγραφή
    2. Διαφωνώ. Ο Ιωάννου κάτι σκαμπαζει από μπασκετ

      Διαγραφή
    3. Ο Ιωαννου απο τον Χατζηγεωργιου; Για να βγαλει κανα παρατσουκλι φοβερος, αλλα μπασκετ δεν ξερει περισσοτερο. Ασχετα αν ειναι βαρετος ο αλλος...

      Διαγραφή
    4. δεν μιλαμε για το ποιος ξερει μπασκετ αλλα για το ποιος ειναι πιο γραφικος "Σλουκι λουκ",βελουδινο σφυρι" "οπλιζει και εκτελει""πιο γρηγορος απο την σκια του" κ.α σιροπια.

      Διαγραφή
    5. Ο Χατζηγεωργίου όμως είναι ΚΑΙ παντελώς άσχετος ΚΑΙ υπεργραφικός, δεν πάει παρακάτω

      Διαγραφή
  54. Καλησπερα και απο μενα....να πω και εγω την γνωμη μου για το θεμα που εχει ανακυψει με την διαιτησια του Ολυμπιακου με τους Ρωσους και με το μεγαλο θεμα αν η δυνατη αμυνα γεματη ενταση και επιθετικοτητα καταστρεφει το ταλεντο ,το θεαμα και κατα την ουσια το ιδιο το παιχνιδι....Εγω λοιπον ειμαι υπερμαχος τις σκληρης αμυνας γεματης επιθετικοτητα,κλεψιματα,ταπες,βουτιες......Το μπασκετ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ....δεν υπαρχει μπασκετ και χωρις αυτα......με ενα μεγαλο αλλα ομως που ο Jim το εθεσε πολυ ωραια...και αυτο ειναι οι διαιτητες και κατεπεκταση η ιδια διοργανωση.....πρεπει να θεσει ξεκαθαρα και καθαρα σε ολες τις ομαδες ,προπονητες,παιχτες.... τι επιτρεπεται και τι απαγορευεται...και να το τηρησει για ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΥΛΑΒΙΚΑ.....κατι που δυστηχως δεν συμβαινει....υπαρχουν μεσα στην διοργανωση παιδια και αποπαιδια.....υπαρχουν ομαδες που ξεπερνανε τα ορια φανερα και μενουν ατιμωρητες και βαφτιζονται και αμυντικα μεγαθηρια...και υπαρχουν και ομαδες που αν διανοηθουν να πλησιασουν αυτα τα ορια δεν θα εχουν πενταδα να κλεισουν το παιχνιδι.....και καμια φορα παιζουν να ειναι και οι δυο στο ιδιο γηπεδο σαν αντιπαλες για να γινετε και η συγκριση πιο αμεση και ξεκαθαρη....
    Ας ισχυσουν οι ιδιοι κανονες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ για να δουμε αν πραγματικα υπαρχουν ομαδες που ειναι αμυντικα ογκολιθοι...,
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΘΑ ΜΑΘΟΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ JIM Ο ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ ΚΑΦΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΠΑΔΟΣ ??

    ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΙΚΟ ΣΠΟΡ !

    ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ ΣΕ ΒΛΕΠΩ !!

    ΥΓ. Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ Α1.ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. περί limoges Ο λόγος και επειδή ήμουν στο σεφ στο final four του 1993. οι γάλλοι πήραν το κύπελλο αποκλειστικά και μόνο από την ανοχή των διαιτητών στο wrestling & smackdown combination game που έπαιξαν. δέχτηκαν 107 πόντους και στα δύο παιχνίδια και ακόμα θυμάμαι τον tony kukoc να παραλαμβάνει το βραβείο του mvp καλαίγοντας με λυγμούς. σε όλες τις δηλώσεις τους οι αντίπαλοι της Limoges απορούσαν με την ανοχή των διαιτητών στο ξύλο των γάλλων, ενώ όλοι οι επίσημοι και οι δημοσιογράφοι μιλούσαν γιά το άδοξο τέλος του μπάσκετ αλλά και τις σχέσεις το mal(a)kovic με τον stankovic. η limoges μικρό rotation με τον zdovs σε οργάνωση, εκτέλεση και δημιουργία, τον young να χτυπάει στο ψαχνό αλλά και να σκοράρει και bilba, verove, dakouri που σε πονεί και που σε σφάζει και τον redden να δίνει τις μάχες πάνω από τη στεφάνη. ξύλο του σκοτωμού, ότι παίζει και ο γαύρος τα τελευταία χρόνια.
    ο παοκ ήταν μιά κλάση καλύτερος από όλους αφού είχε barlow, prelevic & fasoula που ήταν δαντελένιοι παίκτες, τον εγκεφαλικό κόρφα που σκότωνε πίσω από το τρίποντο αν έμενε μόνος, βοηθητικοί ο μπουντούρης, ο μπαλλογιάννης και ο φιλίπου και με τον μοναδικό raging bull levingston τον ορισμό του mobile, athletic F/C, που είχε παίξει μαζί με jordan & pippen στους bulls χωρίς να υστερεί σε τίποτα από αυτούς. όμως ο παοκ είχε την ατυχία να είναι τραυματίας ο τσέκος, ένας ασχετίδης τύπου τουτζιαράκης (πολύ ψηλότερος και καλύτερος του καβαδα βέβαια αλλά στο ίδιο στυλ) που γενικά έμπαινε γιά κανα λεπτό προκειμένου να παίρνει ανάσες ο φασούλας που κάπνιζε κανα δυό πακέτα την ημέρα αλλά στο συγκεκριμμένο ημιτελικό με την benetton ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να παίξει το rousconi, τον οποίον δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει ο φασούλας γιατί ο ιταλός, πολύ πιό βαρύς και ογκώδης, τον ποστάριζε συνέχεια, του έβαλε 23 πόντους και με ένα σχεδόν bazer beater κάποιου περιφερειακού (μάλλον ο iacopini) τέζα ο πάοκ. κρίμμα πάντως γιατί ήταν από τις μεγαλύτερες ομάδες που είχαν περάσει από το ευρωπαϊκό μπάσκετ. μετά τη λήξη του ημιτελικού βγήκαν οι της θύρας 4 και έσπασαν ότι βρήκαν μπροστά τους σε αυτοκίνητο, μηχανάκι, βιτρίνα, σταθμό τρένου κτλ και μετά πλακώθηκαν με τους άλλους κάφρους της θύρας 7 που τους περίμεναν στο σταθμό και εμείς γυρίσαμε μέσω καστέλλας στην αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι μου θύμισες...κι εγώ μεσα στο γηπεδο ήμουν και ακόμα θυμάμαι πως μας έκλεισε το σπίτι ο Ραγκατσι. Πολύ μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ τότε με τον τεράστιο Cliff.

      Pepe

      Διαγραφή
  57. Φοβερός ο Οντομ. Γι αυτό μάλλον προέκυψαν τόσα δημοσιεύματα για το πόσο μπερδεύει το ροτεισον, για το ότι περισσεύει, κλπ. Μάλλον τσινισε κάποιος που πληρώνεται δέκα φορές περισσότερο και σπάει τα καλαθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Για την ιστορια ο Ολυμπιακος ειναι σε ολες τις φασεις της ευρωλιγκας πρωτος σε αριθμο στις ελευθερες βολες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ...
    ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ...ΧΙΛΙΑ ΛΑΙΚΣ ΣΤΟΝ ΤΖΙΜ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ '11...ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΟ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΘΑ ΕΧΑΝΕ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ...
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΛΙΜΟΖ, ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΜΑΛΚΟΒΙΤΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΝΣΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ: "ΑΣ ΕΙΧΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟΤΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΘΑ ΕΠΑΙΖΑ". ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΜΑΛΚΟΒΙΤΣ ΣΑΝ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΟΖ ΠΟΥ ΕΡΙΧΝΕ ΞΥΛΟ, ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΠΛΑΣΤΙΚΑ, ΤΗΣ ΠΙΟ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...
    ΕΧΩ ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΟΝ ΤΖΟΡΝΤΑΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΝΙΚΣ ΤΟΥ ΡΑΙΛΙ (ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΙΣΑΓΑΓΕΙ ΤΟ ΣΟΟΥ ΤΑΙΜ) ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΣΑΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ...ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΟΛ ΣΤΑΡ ΓΚΕΙΜ ΜΕ ΤΟΥΣ 369 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΥΝΟΛΟ...ΠΑΩ ΠΑΣΟ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΥΓ.: ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΒΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΦΑΙΡΟ ΚΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΠΑΠ...ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ Η ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΑΡΗ (ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΑΜΥΝΑ)...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΤΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ...ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπό πού ακριβώς φημολογείται αυτή η κόντρα και εμείς οι κοινοί θνητοί δεν έχουμε ακούσει και δεν έχουμε δει τίποτα?

      Διαγραφή
    2. ρώτα το βαρλά να σου πει. μην κοιτάς που έχουν βάλει μπρος όλα τα παρασκηνιακά κέντρα εκτόξευσης λάσπης οι αγγελόπουλοι και διαβάζουμε μόνο για τον παναθηναϊκό και τον κακό σάλε που δε γουστάρει τον παππά. ρώτα να μάθεις και για τους υπόλοιπους παίχτες σου. για τον αγραβάνη που την έπεφτε σε τσιρλίντερ της ομάδας και του μπήκαν άσχημα ο σπανούλης και ο πρίντεζης. εκτός αν θεωρείς εσύ ότι ο αγραβάνης είχε όντως ίωση που τον ταλαιπώρησε 20 μέρες

      για τον αθηναίου που από τότε που ήρθε ο όντομ έχει πέσει κατακόρυφα η απόδοσή και ο χρόνος του

      και άλλα πολλά. απλά πολλοί δημοσιογράφοι τα παίρνουν υπόγεια και δε γράφουν τίποτα

      Διαγραφή
    3. ξέχασες κ το στράβωμα του Σπανούλη

      Διαγραφή
  60. Γεια σου Τζιμ!! Θα δουμε κανα αφιερωματακι σε ΝΒΑ; Αποχωρηση Κομπι (ισως μια κριτικη για την καριερα του και τον τροπο παιχνιδιου του), Γκολντεν Στειτ Ουοριορς,και ισως Καρι( το μεγαλυτερο efficinency στην ιστορια του ΝΒΑ σε μια χρονια) το παιδι αλλαζει το μπασκετ. Με του επομενους "Λεμπρον" και "Καρι" θα μεγαλωσουν το γηπεδο μπασκετ στις ΗΠΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Panathinaikos/o-oyiliams-sthn-thesh-toy-pavlovits.3910046.html
    "Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Παναθηναϊκός έχει δικαίωμα γι ακόμα μία αλλαγή στο ελληνικό Πρωτάθλημα."

    Συγγνώμη, μέχρι πόσες αλλαγές επιτρέπεται να κάνει μια ομάδα στην Α1? Αφού η ΑΕΚ έχει ήδη αλλάξει ένα σωρό παίκτες, πώς γίνεται ο ΠΑΟ να έχει μόνο μια αλλαγή ακόμα, αφού δεν έχει κάνει άλλη φέτος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Περιμένω ποστ Τζιμοπληκτου που να λεει πως με Κρουμπαλι πάμε για το 7ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. I Went to a Fight the Other Night and a Hockey Game Broke Out
    λεει μια αμερικανικη εκφραση για να δειξει τους καβγαδες που ξεσπανε πολλες φορες κατα τη διαρκεια των αγωνων χοκευ.
    Για το ξυλο που ριχνει ο ολυμμπιακος σττους αγωνες μπασκετ θα μπορουσαμε ανετα παραφραζοντας ελαφρα τη συγκεκριμενη εκφραση να πουμε
    I Went to wrestling the Other Night and a basketball Game Broke Out

    ΑπάντησηΔιαγραφή