Athlenda

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

2016-17 HOOPFELLAS EUROLEAGUE POWER RANKINGS (1)


Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε. Σήμερα το βράδυ, 12/10/16, η πρώτη κανονιά θα ηχήσει κατά μήκος της Ευρώπης. Από την Ιβηρική μέχρι τον Βόλγα και το Ταταρστάν.. Η μάχη της ευρωπαϊκής "ελίτ" αρχίζει με την εικόνα της Κωνσταντινούπολης να αποτελεί "φυλαχτό" στη σκέψη κάθε "στρατιώτη" . Το Hoopfellas ανοίγει τις πόρτες του επίσημα στη καινούργια Ευρωλίγκα με τα πρώτα Power Rankings της σεζόν 2016-17..




Το ταξίδι ξεκινάει λοιπόν και φέτος.. Μαζί με τους πρωταγωνιστές ταξιδεύουμε και εμείς, η σελίδα μας, η κοινότητα μας, για μια ακόμα χρονιά. Κάθε τέτοια ημέρα (πρεμιέρα της Ευρωλίγκας) τα τελευταία χρόνια σκέφτομαι πόσο σημαντικό είναι  αυτό που ξεκινάει για όλους εμάς που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα ως ..τρόπο  ζωής. Θυμάμαι  πόσο ωραία περάσαμε κάθε προηγούμενη σεζόν μέσα σε αυτή τη σελίδα, πηγαίνοντας βαθιά, αναλύοντας, γκρινιάζοντας, όντας προβληματισμένοι, χαρούμενοι ή λυπημένοι. Αλλά κυρίως όντας πεινασμένοι για καλό ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αυτή η αναμονή των βραδινών παιχνιδιών, όταν ξυπνάς το πρωί ξεκινώντας την ημέρα σου, δε συγκρίνεται με τίποτα..



Μαζί θα ξεκινήσουμε και  το φετινό ταξίδι. Τι καλύτερο λοιπόν από το να τηρήσουμε τη παράδοση με τα καθιερωμένα Power Rankings του Hoopfellas..

Πάμε να δούμε από ποια θέση ξεκινούν οι 16 μονομάχοι στην αφετηρία της διοργάνωσης:




1. CSKA MOSCOW: Οι πρωταθλητές ξεκινούν την υπεράσπιση του τίτλου τους σε μια σεζόν όπου ο Δημήτρης Ιτούδης θα προσπαθήσει να χτίσει πάνω στα λεπτά της κολάσεως την οποία επισκέφθηκε η ΤΣΣΚΑ στο τέλος του περυσινού τελικού της διοργάνωσης και φυσικά στο γεγονός ότι έμεινε ζωντανή. Σας είχα πει πέρυσι το πόσο θέλω να δω τον Τεόντοσιτς και κατ'επέκταση αυτή την ομάδα (την επόμενη χρονιά) εφόσον καταφέρει να νικήσει. Ε, νίκησε..Το πως θα το διαχειριστεί θα πει πολλά για τη κληρονομιά της. Η "αρκούδα" έχει το κορυφαίο backcourt (και δεν αναφέρομαι μόνο στους Τεόντοσιτς-Ντε Κολό..) και μια πολύ δυνατή γραμμή forwards η οποία αποτελεί τον συνεκτικό ιστό της ομάδας και της προσδίδει πολυμορφικότητα σε αμυντικά (κυρίως σχήματα). Ο Ιτούδης θέλει να περάσει αλώβητος το διάστημα για το οποίο δε θα έχει στη διάθεση του τον Χάινς, θα τεστάρει τον Έιρς και θα δουλέψει τον Όγκουστιν, τις νέες προσθήκες της ΤΣΣΚΑ δηλαδή. Η παραδοσιακή αξιοπιστία των Ρώσων στη regular season είναι ένα ακόμα συν τους με βάση το νέο format.


2. FENERBAHCE: Ζέλικο i'm terribly sorry αλλά εσύ το γνωρίζεις καλύτερα από όλους μας.. Δε θα είναι εύκολο να βρεις τον δικό σου Φριντζόν στον Μαχμούτογλου και τον αντίστοιχο Cory Higgins στον Νάναλι όπως ονειρεύτηκες αυτό το καλοκαίρι. Η Φενέρ έχει τα όπλα για να φτάσει μέχρι το τέλος όμως θα χρειαστεί παραπάνω βάθος και έναν έτοιμο παίχτη στα guards (πρέπει ήδη να σκανάρει την αγορά για να είναι έτοιμη όταν το αποφασίσει). Παράλληλα πρέπει να εμφανιστεί "θυμωμένη". Ο Ομπράντοβιτς (έκανε αγώνα στην off season για να διατηρήσει όλους αυτούς τους παίχτες με τις σειρήνες του ΝΒΑ να ηχούν) προσπαθεί να δώσει μια αύρα φρεσκάδας ανακατεύοντας τη τράπουλα όμως στα δύο πρώτα επίσημα ματς στηρίχτηκε σε 8-man rotation (πρέπει να το ανοίξει, εάν όχι τώρα πότε;), τη στιγμή που υπάρχει μια μουρμούρα σχετικά με τη θέση “4” μιας και αυξάνεται μια τάση που υποστηρίζει ότι χρειαζόταν κάτι καλύτερο, πιο φρέσκο από τον Άντιτς. Η Φενέρ θα είναι πάλι εκεί. Το θέμα είναι να δημιουργήσει μέχρι τότε τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορέσει να προχωρήσει παραπέρα..



3. REAL MADRID: Η Ρεάλ, παρά την απώλεια του Ροντρίγκεθ, διατηρεί κορυφαίο οπλοστάσιο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Πείτε μου πόσες ομάδες (άντε η ΤΣΣΚΑ..) έχουν τη πολυτέλεια μιας τριάδας επιπέδου Γιούλ (η χρονιά του)- Κάρολ- Ρούντι..; Oι παραγωγικές της δυνατότητες είναι τεράστιες. Τα “πρέπει” αυτού του συνόλου είναι δύο: 1.) Να μπορέσει να μοιράσει σωστά τις μπάλες φέτος στην επίθεση του μεταξύ της πολυπρόσωπης frontcourt και του backcourt και 2.) να ανεβάσει το επίπεδο αποτελεσματικότητας στην άμυνας δίνοντας μέσα από αυτή τη διαδικασία ρόλο και λεπτά σε περισσότερους παίχτες. Ειλικρινά, δε μπορώ να πάρω όρκο ότι ο Λάσο θα το καταφέρει..


4. BARCELONA: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βρίσκεται σε αυτό το άσχημο, επίπονο στάδιο της πρώτης φάσης που βιώνει ένα καινούργιος προπονητής προσπαθώντας να βάλει την ομάδα στη δική του κατεύθυνση. Η Μπαρτσελόνα αυτή τη περίοδο χτίζει την άμυνα της και δικαιολογημένα θα έχει σκαμπανεβάσματα. Όταν φτάσει στο επίπεδο που θέλει θα μιλάμε σε άλλη βάση. Της λείπουν οι Ρίμπας, Κοπόνεν (και ο Όλεσον παίζει τριαντάρια..) σημαντικοί παίχτες όχι μόνο στην επίθεση αλλά και στην άμυνα. Ο Ράις θα διεκδικήσει το βραβείο του πολυτιμότερου παίχτη. Ακόμα πιστεύω ότι θα προσθέσουν αργά ή γρήγορα παίχτη στο “3”.





5. ANADOLU EFES: Η Αναντολού κινήθηκε έξυπνα στο μεταγραφικό παζάρι δημιουργώντας ένα σύνολο με βάθος και προδιαγραφές για καλύψει κάθε απαίτηση στο σύγχρονο μπάσκετ. Το στοίχημα είναι η μεταφορά του Dynamic basketball του Περάσοβιτς από τη Βιτόρια στη Πόλη σε μια ομάδα με πολύ περισσότερο ταλέντο. Σε πρώτη φάση το πλαίσιο αυτό προσφέρει καινούργιες ευκαιρίες σε παίχτες που προϋπήρχαν στο ρόστερ ενώ θα πρέπει να επαναλάβω ότι κλειδί είναι ο ρόλος του Ερτέλ ως έκτου παίχτη. Η Αναντολού είναι πολύ δυνατή στο ανοιχτό γήπεδο (τρέχει "μαζί"), έχει το υλικό για να γίνει two-way team όμως θα πρέπει να μάθει να κλείνει παιχνίδια για να ξεχωρίσει. Η ποιότητα του ρόστερ της είναι σχεδόν ανάλογη με της Φενέρ (λιγότερο star quality, περισσότερο βάθος) και μένει να δούμε εάν ο Περάσοβιτς θα μπορέσει να πάρει το μάξιμουμ από αυτό το σύνολο.


6. OLYMPIAKOS: Χωρίς τον Γιανγκ κάπου κοντά στο 85% (επίπεδο ετοιμότητας) και με τους Αγραβάνη-Μιλουτίνοβ να βρίσκονται σε διαδικασία εκμάθησης οι ερυθρόλευκοι θα έχουν πρόβλημα βάθους στη γραμμή ψηλών απέναντι σε τοπ-ανταγωνισμό και αυτό το στοιχείο αυτή τη στιγμή αποτελεί την “αχίλλειο πτέρνα” της ομάδας. Με το ρόστερ σε αυτή τη μορφή η παρουσία ενός έτοιμου Γιανγκ είναι απαραίτητη καθώς χωρίς αυτόν ο Ολυμπιακός δεν έχει πραγματικά “φυσική παρουσία” και αρκετούς μύες στο ζωγραφιστό. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το τι καινούργιο μπορεί να παρουσιάσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επιθετικά όχι σε επίπεδο προσώπων αλλά ιδεών και κατευθύνσεως. Οι ερυθρόλευκοι ξεκινούν από καλή θέση παρά τα όποια ερωτηματικά περιβάλλουν το status τους διότι είναι ομάδα με κατεύθυνση και μηχανισμούς άμυνας στα δύσκολα, απόρροια της χρόνια συνύπαρξης ενός σταθερού κορμού.   




7. PANATHINAIKOS: Ο Παναθηναϊκός έπεσε στις εκτιμήσεις μου μετά το πλήγμα που δέχθηκε με τον Τζέιμς ο οποίος είναι ιδιαίτερος παίχτης για αυτό που θέλουν να παίξουν οι πράσινοι φέτος μιας και η ικανότητα του στη προσωπική φάση και το High energy style του “σήκωναν” την επίθεση τους. Η ορθότητα της επικείμενης προσθήκη  θα είναι καθοριστική μιας και αυτός ο (μετέπειτα πιθανόν συμπληρωματικός) παίχτης θα στηρίξει σε μεγάλο βαθμό το αγωνιστικό οικοδόμημα στο ξεκίνημα της σεζόν. Απλά πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση του προβλήματος που έχει προκύψει. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη μπορεί να κοιτάξει πραγματικά ψηλά στη φετινή διοργάνωση όμως ακόμα θέλει δουλειά σε βασικά κομμάτια χτίζοντας την άμυνα της μέχρι τα standards που πάντα οριοθετεί ο κόουτς και βρίσκοντας ισορροπία στις δύο πλευρές του παρκέ. Αυτό είναι σημαντικό. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει υψηλότερες παραγωγικές δυνατότητες φέτος για να επανέλθει στην ελίτ. Εστιάστε σε αυτό παρακαλώ..


8. DARUSSAFAKA: Το “κτήνος” της preseason κατάπιε όποιον βρήκε μπροστά του όμως τώρα μπαίνουμε στη πραγματική σεζόν. Μέχρι τώρα παρουσιάζουν πολύ αποτελεσματική άμυνα ενώ η δημοκρατική επίθεση του Ντέηβιντ Μπλατ δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους για σκορ και δημιουργία με αποτέλεσμα η Νταρουσάφακα να μην εξαρτάται από τους περιφερειακούς της (Ουίλμπεκιν-Ουονεμέικερ είχαν 2/14 FG και μεγάλο πρόβλημα απέναντι στον Μίσιτς τη Κυριακή) τόσο όσο άλλες ομάδες. Όταν βελτιώσει αυτό που δουλεύει στη παρούσα φάση η Νταρουσάφακα θα γίνει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ομάδες στο μισό γήπεδο. Χωρίς πολλά λούσα και υπερβολικά φορτωμένο ρόστερ ο Μπλατ έχει φτιάξει μια πραγματικά καλή ομάδα μπάσκετ. Η επιτυχία φέτος για το κλαμπ δεν έγκειται στο να διεκδικήσει αποκλειστικά μια θέση στο F4 της Πόλης αλλά το να χτίσει κουλτούρα νικητή σε αυτό το επίπεδο. Για αυτό η Dogus έφερε τον Μπλατ..



9. BROSE BASKETS: Βασικά όπως η κουλτούρα στο Βερολίνο δεν έχει σχέση με την υπόλοιπη Γερμανία έτσι και η μπασκετική κουλτούρα στο Μπάμπεργκ διαφέρει από αυτή των υπόλοιπων ομάδων της χώρας. Στο Μπάμπεργκ έχει δημιουργηθεί ένας πραγματικά μπασκετικός οργανισμός ο οποίος με τον Αντρέα Τρινκιέρι μπαίνει σε μια νέα εποχή. Σε πρώτη φάση λείπει ο τρόπος που πατούσε το ζωγραφιστό και δημιουργούσε ρήγμα ο Ουοναμέικερ ως μέσο για τη παραγωγή καλών περιφερειακών εκτελέσεων. Η Brose χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο συνοχής, δεν άλλαξε πολλά το καλοκαίρι και θα βασιστεί στο ίδιο επιτυχημένο αγωνιστικό πλαίσιο (κύριε Ουέστμπρουκ, εδώ να δείτε ευρωπαϊκή επίθεση με κυκλοφορία της μπάλας). Το Μπάμπεργκ είναι κάστρο όμως σε αυτή την απαιτητική διοργάνωση οι Βαυαροί πρέπει να κάνουν το βήμα παραπάνω και να γίνουν πιο αξιόπιστη μακριά από την έδρα τους για να φτάσουν στον μεγάλο στόχο της οχτάδας..


10. SASKI BASKONIA: Ο Κερεχέτα προσπάθησε να δημιουργήσει μια ομάδα βασισμένη στο περυσινό μοντέλο και οι κινήσεις του, από τον προπονητή έως τους παίχτες, το δείχνουν ξεκάθαρα. Τα πράγματα (παρότι σε ποιότητα το σύνολο κυμαίνεται στο ίδιο επίπεδο) φέτος θα είναι πιο δύσκολα. Το πρόβλημα των Βάσκων αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν έχουν βρεθεί για να δουλέψουν όλοι μαζί με τον Sito Alonso να κάνει προετοιμασία με μισή ομάδα έχοντας πολλούς παίχτες απόντες λόγω του προκριματικών του Ευρωμπάσκετ ενώ πρόσφατα έχασε και το βαρύ χαρτί της επίθεσης του, τον Beabois (ο Sito υπέγραψε τον Ακονιόν). Ο Ισπανός κόουτς περίμενε χρόνια αυτή τη δουλειά. Είναι δεδομένο ότι μπορεί να παίξει ωραίο μπάσκετ (έχει ιδέες στην επίθεση, πρακτικά και πολύ αποτελεσματικά plays, παραδοσιακή ισπανική ταχύτητα ανάπτυξης-εκτέλεσης πασπαλισμένη με ισχυρές δόσεις εκμοντερνισμού) αλλά το ζήτημα στη Βιτόρια θα είναι να τελειώσει κλειστά ματς (το συν της περυσινής ομάδας). Το μπάσκετ του "ενός ρυθμού" που κηρύττει κρύβει παγίδες..


11. MACCABI TEL AVIV: Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη φετινή ιστορία της Μακάμπι είναι η στιγμή που το front office της ομάδας πίστεψε ότι ο Έντελσταιν (ντόπιο προπονητικό υλικό) μπορεί να γίνει για τη Μακάμπι ότι οι Μπαρτζώκας, Πεδουλάκης, Σφαιρόπυλος για τις ελληνικές ομάδες. Συγχωρέστε με όμως η πιθανότητα αυτή δε φαντάζει πολύ πιθανή στα μάτια μου.. Οι Ισραηλινοί θα γίνουν επικίνδυνοι όταν κάποιοι στιγμή καταφέρουν (έστω με τρικ, ζώνες ή οτιδήποτε άλλο) να είναι average αμυντικά όπου αυτή τη στιγμή έχουν πρόβλημα. Είναι τεράστιο brand και φέτος διαθέτουν star quality όμως πρέπει να κάνουν βήματα μπροστά σαν ομάδα για να πιάσουν το απαιτούμενο αγωνιστικό status που θα τους επιτρέψει να στοχεύσουν βάσιμα σε καλό πλασάρισμα.



- GALATASARAYΟ Αταμάν παίζει τη τριάδα Γκιουλέρ-Πρελντζιτς-Ντίμπλερ (TBL) στη περιφέρεια η οποία βγάζει νόημα όμως στην Ευρωλίγκα θα χρειαστεί το ταλέντο των Ντέντμον-Ρας και κυρίως θα χρειαστεί ισορροπία από τη στιγμή που η ομάδα του υστερεί σημαντικά σε ατομική (πλην εξαιρέσεων) και ομαδική άμυνα. Η Γαλατά έχει πολύ δυνατή έδρα και σε αυτήν θα στηριχθεί για να ξεχωρίσει από τη μεσαία τάξη στη προσπάθεια της να χτυπήσει τη πόρτα της μεσοαστικής. Δε θα είναι εύκολο.



13. EA7:Στην Ιταλία τα “ραγκάτσια” μου λένε ότι το Μιλάνο θα μπει στην οχτάδα αλλά όταν ακούω τέτοια δε μπορώ να δώσω διπλωματικές απαντήσεις.. Η Ευρωλίγκα θα βάλει έναν καθρέφτη στα μούτρα του Ρέπεσα δείχνοντας του ότι χρειάζεται βοήθεια στην άμυνα στο βαμμένο (post ups & above the rim). Το Small ball της ιταλικής λίγκας τους έχει αποπροσανατολίσει. Ο Ρέπεσα έχει μεγαλύτερο οπλοστάσιο φέτος , περισσότερο ταλέντο και ποιότητα όμως κοιτάζοντας το οικοδόμημα του έχω έντονη μια αίσθηση έλλειψης ρεαλισμού. Πιστεύω και εδώ θα δούμε “παρεμβάσεις” σε επίπεδο προσώπων.



14. CRVENA ZVEZDA: Πέρυσι οι Σέρβοι ανέβηκαν σημαντικά μετά τις προσθήκες στη μέση της χρονιάς παρουσιάζοντας μια από τις καλύτερες (σε όλα τα επίπεδα) δουλειές της σεζόν. Νομίζω ότι φέτος έχουν πέσει θύμα της θέλησης τους να δημιουργήσουν μια αμιγώς σερβική ομάδα. Σε Heavy Pick & Roll Offense με πολλά Straight Post ups δε γίνεται να έχεις βασικό ψηλό τον Κούζμιτς. Η τριάδα Μίτροβιτς-Γιόβιτς-Ντάνγκουμπιτς μου αρέσει πολύ. Θα χρειαστούν παίχτη/παίχτες πάντως. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό φέτος και η έδρα-κέντρο της κολάσεως δε φτάνει για να αναρριχηθείς ψηλά.


15. ZALGIRIS : Με όπλο τη παράδοση που κουβαλάει ο οργανισμός η Ζαλγκίρις προσπαθεί να φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα δικαιολογώντας τη παρουσία της ανάμεσα στους κορυφαίους. Ξεκίνησε τη σεζόν με ήττα στη Λιθουανία από τη Λιετκάμπελις και συνολικά μετά από τα πρώτα παιχνίδια φαίνεται ότι θα χρειαστεί δουλειά στην άμυνα. Για τον Σάρας (μεγάλη ευκαιρία η φετινή διοργάνωση μιας και το format του αφαιρεί άγχος) θα είναι σημαντικό να παρουσιάσει καλό μπάσκετ και ένα σύνολο που θα ξεχωρίσει από το πάτο της βαθμολογίας. Το ρόστερ του είναι πιθανόν το πιο αδύναμο σε όρους ατομικής ποιότητας όμως οι Λιθουανοί παραδοσιακά παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα συνοχής, ανταγωνιστικό πνεύμα και τεχνογνωσία νίκης που για παράδειγμα δεν έχει η Ούνιξ..



16. UNICS KAZAN: Ο Πασούτιν πηγαίνει σε επίσημη δεξίωση με δερμάτινο bomber και τζιν.. Τουλάχιστον αυτό βγάζει η προσέγγιση που έκανε το καλοκαίρι. H Unics διατηρεί στις τάξεις της έναν από τους καλύτερους (μπορεί συνολικά τα τελευταία χρόνια τον καλύτερο βάσει δεξιοτήτων) One on One παίχτες στην Ευρώπη στο πρόσωπο του Κιθ Λάνγκφορντ όμως ουσιαστικά δε βελτίωσε το ρόστερ της από πέρυσι όπου ήταν μια καλή ομάδα του Eurocup. Ο Κλαρκ είναι ποιοτικός παίχτης και θα το διαπιστώσετε όμως αυτή, η φετινή version της κορυφαίας διοργάνωσης απαιτεί πολλά περισσότερα. H διαφορά της με ομάδες όπως ο Ερυθρός Αστέρας ή η Ζαλγκίρις δεν έγκειται σε επίπεδο ρόστερ (άλλωστε ποιος από αυτούς έχει Λάνγκφορντ..;) αλλά στο ότι η Ούνιξ (σε αντίθεση με τον χαρακτήρα της στη VTB) δεν έχει τεχνογνωσία νίκης σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Δύσκολη σεζόν, η ταμπέλα του outsider το μεγαλύτερο όπλο του Πασούτιν. Σημαντικό το πως θα ξεκινήσει..





Υ.Γ: Τα χρονικά περιθώρια και ο αριθμός των επιλογών στην αγορά  επιτάσσουν μια γρήγορη και πρακτική επιλογή για τον Παναθηναϊκό στα guards. Οκ, ιδανικά όλοι θα ήθελαν έναν περιφερειακό με playmaking, καλό περιφερειακό σουτ και κοινοτικό διαβατήριο (ο κόουτς θέλει κοινοτικό ώστε να μπορεί να έχει ένα ευρύ rotation και στην εγχώρια λίγκα) όμως ρεαλιστικά κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο εύκολο αυτή τη στιγμή. Η επιλογή του Jamon Gordon είναι αναμφίβολα καλή, με την ίδια λογική που οι πράσινοι πήγαν στον Νίκολς τον Σεπτέμβρη. Ο Gordon είναι από τους λίγους παίχτες που θα μπει άμεσα στην ομάδα και θα προσφέρει με το που πατήσει παρκέ, από το πρώτο ματς. Θα χρειαστεί την ελάχιστη περιόδου εγκλιματισμού γιατί εκτός του ότι είναι παιγμένος στο υψηλό επίπεδο, είναι φτιαγμένος για το ελληνικό μπάσκετ και γνωρίζει που έρχεται. Οι δεξιότητες του είναι ταμάμ για το μπάσκετ του Πεδουλάκη (ουσιαστικά ένας δεύτερος Καλάθης, εξαιρετικά quarterback skills, φυσικό/αθλητικό πακέτο στον άσσο). Δεν έχει την (αυτοματοποιημένη) περιφερειακή εκτέλεση και αυτό ίσως αποτρέπει κάποιες σκέψεις για περισσότερα λεπτά δίπλα στον Καλάθη όμως στη φάση αυτή της καριέρας του μπορεί κάλλιστα να παίξει τον ρόλο του τέταρτου-πέμπτου guard στο backcourt ενώ  το μέγεθος και την ικανότητα του να αμυνθεί και στις δύο γραμμές άμυνας εξυπηρετούν χαμηλά σχήματα με τρία guards. Σκεφτείτε τους πράσινους, άμα την επιστροφή του Τζέιμς, με έναν τέτοιο "πασπαρτού" στο βάθος της περιφερειακής γραμμής.. Ελίτ ποιοτικό βάθος στο backcourt. Αρκεί μέχρι τότε να έχεις "βάλει" και τον Φελντέιν ώστε να είσαι ικανός (με τους Ρίβερς, Νίκολς) να ανοίξεις επαρκώς το γήπεδο..


Καλή μας χρονιά..

423 σχόλια:

  1. Barca ↓
    Efes ↓
    Oly ↓
    PAO ↓
    Bamberg ↓
    Darussafaka ↑
    Basconia ↑
    Galata ↑

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε Τζιμ, προτεινεις πανομοιοτυπο ασουτο παιχτη σαν τον Καλαθη και μαλιστα να προερχονται και οι δυο απο την ιδια περιοχη των ΗΠΑ?

    Κατι τρεχει εδω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mhtsara fovero athro sumfwnw se ola eidika gia efes kai baskonia....sta ths efes eisai o monos se sxesh me alla sait pou thn vazoun sto 5 opws kai egw thn eixa sto mualo mou kai aporousa pou kaneis den to evlepe...polu endiaferon to uliko tou perasovic kai prwth fora den thn vazoun gia psila enw einai to antitheto mexri fainal four...takis katw apo to aulaki...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αληθεια αν η ρεαλ ειχε προπονητη ζοτς,μπλατ,ιτουδη,μπαρτζωκα υπαρχει κανενας απο εμας που δεν θα την ειχε παιξει ηδη να το παρει, πονταροντας μαλιστα και σεβαστο ποσο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι τι διαφορετικο εχει τωρα και δεν μπορεις να την παιξεις?

      Διαγραφή
    2. Αν δεν κανω λαθος εχει προπονητη το λασο, εκτος αν εισαι φαν του κοουτς λασο οποτε παω πασο.

      Διαγραφή
    3. Μα το πηρε ο Λασο πριν απο ενα χρονο. Εκτος κι αν θεωρεις οτι δεν πιανεται εκεινο γιατι ηταν στη εδρα του.

      Διαγραφή
    4. Εννοειται οτι πιανεται αλλα θα μου επιτρεψεις παρολο που εχει αναδειχθει πρωταθλητης να μην μου γεμιζει το ματι και να τον θεωρω μετριο προπονητη για αυτο το επιπεδο.καποτε στην ομαδα μου τον παναθηναικο ειχαμε προπονητη τον ζελικο παβλισεβιτς ο οποιος ειχε παρει 2 ευρωπαικα τσιμπονα 1986 και ποπ 84(πρωην γιουγκοπλαστικα)το 1991, ο οσφπ ειχε ιωαννιδη που δεν πηρε ποτε ευρωπαικο τιτλο και ειχε φαει σφαλιαρες σε 6 φαιναλ 4 πιστευεις οτι υπαρχει εστω και 1 ανθρωπος παναθηναικος η ολυμπιακος κροατης η ελληνας που να θεωρει το παβλισεβιτς καλυτερο του ιωαννιδη?

      Διαγραφή
    5. Μετριος-ξεμετριος εχει φτιαξει ομαδα στυλ ΝΒΑ που δυσκολα παιζεται απο οποιοδηποτε αντιπαλο και συνεχιζει να το κανει εστω κι αν χανει κομβικους παιχτες. Υποψη οτι ο δηθεν χαζο-Λασο εδωσε ποδι στον Πασκουαλ μετα απο τοσα χρονια στην Μπαρτσα.

      Κανενας δεν λεει οτι δεν ειναι ο τοπ αλλά φαινεται να βελτιωνεται συνεχως και, που ξερεις, μπορει μια μερα να αλλαξουμε γνωμη. Αλλά το να λεμε οτι η Ρεαλ με οποιοδηποτε αλλο προπονητη θα το ειχε παρει ηδη ειναι λαθος. Αυτη η Ρεαλ ειναι και δημιουργημα του Λασο, οχι μονο των χρηματων της διοικησης.

      Διαγραφή
  5. Ομαρ Κουκ μαλλον σαν αντι-Τζειμς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λενε για Ομαρ απο το πρωϊ, προετοιμαζουν μαλιστα και το τεμενος στο Βοτανικο για τον ερχομο του αλλά, ρε μαγκες, αν ηταν να του ειχαν κανει προταση δεν θα ειχε κλεισει ηδη? Απιθανο μου φαινεται.

      Για καποιον αλλο πανε...

      Διαγραφή
  6. Με λιγα λογια αν δεν τραυματιζοταν ο Τζειμς θα ημασταν πιο πανω στην λιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O Γκόρντον είναι γέρος.
    Στη φώτο που έβαλε o Jim προσπαθεί να "τρύπησει" τον Καλαϊτζή 😁😁😁😁
    Τρέχα γύρευε δηλαδή 😨

    PS. Ξεκούραστο και όμορφο άρθρο.
    Congrats.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. LOLOLLLLLLLLL! Καλαϊτζής ο Νέντοβιτς! Φτυστός είναι στη φωτο!!!

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα και καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους. Κύριε Κατσιώνη έχετε έναν μαγικό τρόπο να μας εμπνέεται και παράλληλα να μας κάνετε να ιεραρχούμε το μπάσκετ σαν τη κορυφαία προτεραιότητα της εκάστοτε ημέρας και της ζωής μας. Φοβερό ταλέντο αυτό κάποιος πρέπει να το χρησιμοποιήσει. Με τα Power Rankings συμφωνώ σε μεγάλο ποσοστό. Είναι λίγο ιντριγκαδόρικα με βάση όμως, σου πειράζουν με τη καλή έννοια τη σκέψη. Ξεκινάω τη συζήτηση για τη πρώτη αγωνιστική, θέμα που μου άρεσε να διαβάζω πριν τα ματς πέρυσι, δηλαδή τις απόψεις όλων των αναγνωστών.

    Σήμερα Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός
    Πέμπτη 13 Οκτωβρίου Ερυθρός Αστέρας - Νταρουσάφακα
    Πέμπτη 13 Οκτωβρίου Αρμάνι Μιλάνο - Μακάμπι
    Πέμπτη 13 Οκτωβρίου Γαλατάσαραϊ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
    Παρασκευή 14 Οκτωβρίου Φενέρμπαχτσε - Μπάμπεργκ
    Παρασκευή 14 Οκτωβρίου Λαμποράλ Κούτσα - Αναντολού Εφές
    Παρασκευή 14 Οκτωβρίου Παναθηναϊκός - Ζάλγκιρις
    Παρασκευή 14 Οκτωβρίου Ούνικς Καζάν - Μπαρτσελόνα

    Βλέπω άσσο στη Βιτόρια και το Μιλάνο, ντέρμπι στο Καζάν.


    Καλιγούλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Jim αν ο James ήταν καλά σε ποια θέση θα έβαζες τον ΠΆΟ? Εχωρίς επίσης την αίσθηση ότι τα πράγματα δν θα πάνε τόσο καλά για τον κόουτς Μπαρτζώκα. Εκτός και βρει παίκτη τύπου Hanga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λογική και αναμενόμενη η σειρά. Λίγο πολύ μας είχες προϊδεάσει όταν έκανες την αξιολόγηση του recruiting. Μιλάμε, βέβαια, για φωτογραφία της στιγμής. Πέρσι, στην αφετηρία η Εφές ήταν στο Νο 5 με Ολυμπιακό και πάτωσαν, η Μακάμπι στο Νο 8 και την χάσαμε, η Λόκο στο Νο 12 και πήγε F4 ενώ η Λαμποράλ που κούφανε τους πάντες άρχισε απ’ το Νο 14. Θα υπάρξουν ανατροπές, αλλαγές, προσθήκες, ο δρόμος είναι μακρύς και οι διακυμάνσεις περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά. Αν έπρεπε να κάνω μια επισήμανση είναι το υψηλό ranking της Μπάρτσα. Έχουν πολλά ζητήματα οι μπλαουγκράνα.

    Θέλω να σταθώ σε δύο σημεία. Το ένα είναι οι κραχτές ελλείψεις που έχουν κάποιες top ομάδες όπως η Φενέρ στα γκαρντ και η Μπάρτσα στο ‘’3’’ (και αλλού λέω εγώ). Το δεύτερο, ότι στις πρώτες 8 ομάδες της αξιολόγησης βρίσκουμε 4 Έλληνες προπονητές στον πάγκο. Δηλ. στις μισές. Δεν ξέρω πόσοι απ’ αυτούς θα τελειώσουν τη χρονιά (οι του εξωτερικού είναι ακλόνητοι, οι άλλοι δύο του εσωτερικού όχι) αλλά όπως και να το κάνουμε πρόκειται για σπουδαία συγκυρία για το ελληνικό μπάσκετ. Όλο και περισσότεροι Έλληνες προπονητές και βοηθοί επιλέγονται από ξένες ομάδες. Νομίζω ότι μπορούμε πλέον να καυχιόμαστε ότι έχουμε ρίξει τους Σέρβους στο Νο 2.

    Για τον γκαρντ του ΠΑΟ, μεγάλη γκάμα επιλογών δεν υπάρχει. Ο Γκόρντον, με βάση την περσινή εικόνα του, θα ήταν μια πολύ καλή λύση υπό τις παρούσες συνθήκες. Όμως, λένε ότι είναι τραυματίας, δεν έχει κοινοτικό διαβατήριο και δεν τον λες φονιά απ’ έξω. Τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Κάπου θα χάσεις, κάπου θα κερδίσεις. Αλλά, μου φαίνεται δύσκολο να πάρουν έναν ακόμη Αμερικανό και να τον έχουν μόνο στην Ευρωλίγκα. Φαίνεται ότι έχει προκριθεί η λύση του Κουκ με τα συν και τα πλην της. Εγώ, πάντως, θα ρωτούσα και για τον Λαφαγέτ που είναι τώρα στη Μάλαγα.

    Για το σημερινό ΡΕΑΛ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, βλέπω κατηφόρα. Μεγάλη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γκόρντον δεδομένης της χρονικής στιγμής είναι μια χαρά. Εξαρτάται βέβαια την κατάστασή του λόγω τραυματισμού. Για την κατηφόρα συμφωνώ και επαυξάνω...

      Pepe

      Διαγραφή
    2. Και εγώ ρε 77 αυτή την πίστη στην ομάδα του Μπαρζωκα με τον τρελό ραις,τον ναβαρο ως τιμής ένεκεν,τον βεζενκοφ στο 4 και πύργους τους τόμιτς και ντορσει δεν το καταλαβαίνω....

      Διαγραφή
    3. 77 να σε ρωτήσω κάτι σε φάση ψυχοθεραπείας ρε φιλε, μεταξύ μας κιόλας. Είναι που λείπει ο Διαμαντίδης, είναι ο οτινανισμός των νέων εμφανίσεων ή είναι κάτι άλλο που με κάνει να σφίγγομαι με τον φετινό Παναθηναϊκό;

      Διαγραφή
    4. Σφίγγεσαι; Ε, συνηθισμένος είσαι. Πέρσι, πρόπερσι, παραπρόπερσι και αντιπαραπρόπερσι τι έκανες; Δεν σφιγγόσουν;
      Προβλέπω να χαλαρώνεις εκεί γύρω στα Χριστούγεννα.

      Έχεις φάει σκάλωμα με τις φανέλες. Ποιάς χρονιάς σου άρεσαν; Πες να καταλάβω το γούστο σου.

      Διαγραφή
  11. "Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη μπορεί να κοιτάξει πραγματικά ψηλά στη φετινή διοργάνωση όμως ακόμα θέλει δουλειά σε βασικά κομμάτια χτίζοντας την άμυνα της μέχρι τα standards που πάντα οριοθετεί ο κόουτς και βρίσκοντας ισορροπία στις δύο πλευρές του παρκέ. Αυτό είναι σημαντικό. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει υψηλότερες παραγωγικές δυνατότητες φέτος για να επανέλθει στην ελίτ. Εστιάστε σε αυτό παρακαλώ.."

    Αυτό δεν ειναι καμπανακι, αυτο ειναι ΓΚΟΝΓΚ για ορισμενα τεχνικα επιτελεια. Οποιος πιστευει πως με Τζειμς Σινγκλτον Γκιστ Νικολς Παππα πρεπει να παιζεις κοντρολαρισμενο ...σκεπτομενο μπασκετ , παρελαση στις 25/3 δεν κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή η παρέλαση της 28/10 πέφτει πολύ κοντά, θα έλεγα Χριστούγεννα δεν κάνει...

      Pepe

      Διαγραφή
  12. 16. Ζαλγκιρις
    15. Ουνιξ
    14. Ερ. Αστερας
    13. ΠΑΟ
    12. Μπαμπεργκ
    11. Αρμανι
    10. Μακαμπι
    9. Γαλατα
    8. Μπασκονια
    7. Νταρουσαφακα
    6. Εφες
    5. Μπαρτσα
    4. ΟΣΦΠ
    3. Φενερ
    2. Ρεαλ
    1. ΤΣΣΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λολ.. γιατι ο ΠΑΟ πανω απο Αστερα, Ουνιξ και Ζαλγκιρις;

      Διαγραφή
    2. 8:00 δεν ήθελε να μας δείξει ότι είναι τόσο Ολυμπιακός......είναι αυτό που λέμε κρυφο ολυμπιακός....

      Διαγραφή
  13. Μια μικρη σφηνα, οχι αγωνιστικη αλλα που εχει να κανει με το μπασκετικο ΠΑΟ.
    Οι οργανωμενοι (και οχι μονο) οπαδοι ειναι στα προθυρα της νευρικης κρισης μετα τις κινησεις στηριξης του Δ.Γιαννακοπουλου προς την ΕΠΟ (η Παε Σπαρτη που του ανηκει, ψηφισε αντιθετα στο μετωπο της εξυγιανσης που στηριζει ο ποδοσφαιρικος Παναθηναικος).
    Ειχε προηγηθει το κλεισιμο του δημοφιλεστερου φορουμ (17000 μελη..) φιλων του Παναθηναικου.
    Αρκετος κοσμος δε ξερει αν θα παει στο γηπεδο, αν θα απεχει, αν επιστρεψει τα διαρκειας, αν θα στηριξει την ομαδα αλλα οχι τη διοικηση, τι θα κανουν οι οργανωμενοι κοκ.
    Δε ξερω ποσο θα επηρεασθει αγωνιστικα η ομαδα, αλλα φοβαμαι οτι ερχονται μερες συγκρουσης, ισως και χειροτερες απο εκεινες με Θυρα 13 εναντιον Οικογενειας Βαρδινογιαννη στο ποδοσφαιρο.
    Δυστυχως..ο Κος Γιαννακοπουλος τα χει κανει μανταρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βγαλανε ανακοινωση στη Σπαρτη που ειπανε πως ψηφισανε και τους δυο. Δλδ εναν απο καθε πλευρά. Οκ, δεν στηριξε την ΠΑΕ (φαουλ) αλλα δεν το λες και στηριγμα στο Μαρινακη.

      Διαγραφή
    2. 4:27

      Κάθεσαι και απαντάς στο πονεμένο τρολλ.
      Που θέλει να κανει το μπάσκετ ποδόσφαιρο για να αλωνίζει κι εκεί ανενόχλητο και του χαλάει τη σούπα ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ παναξιος γιος του Παυλαρα του ευρωλιγκαρχη.
      🍎

      Διαγραφή
    3. Ρίξτε μια ματιά στις σελίδες των οργανωμένων και θα διαπιστώσετε ότι ο 4:09 πολύ καλά τα λέει..Ας ελπίσουμε να κάνει κάτι να αποφύγει τον εμφύλιο ο Δ.Γ..Δεν θέλει κ πολύ πλέον..

      Διαγραφή
    4. 4.09 kai 8.44 πολυ θα το θελατε να γινει αυτο αλλα δεν θα σας γινει το χατηρι.Απο το πουθενα βρηκανε θεμα με την Σπαρτη λες και εχει σχεση η ΚΑΕ με την κινηση αυτη,ασε που ηταν ψευτικα δοσμενη η ειδηση και ηταν φανερο οτι εγινε για να δημιουργησουν θεμα και γκρινια, τσιμπησαν βεβαια οι ανεγκεφαλοι αλλα ευτυχως ειναι λιγοι.Ασχοληθειτε με την ομαδα σας και αφηστε τον ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    5. Ανωνυμε τρολακι 4.09 ασχολησου καλυτερα με την ομαδα σου ,που εχουν τσακωθει ολοι με ολους και ασε μας στον ΠΑΟ να κανουμε οτι θελουμε.Σε θυμομαστε και απο περσυ.

      Διαγραφή
  14. Ενα μονο εχω να πω:

    O Κουκ θα επρεπε να πληρωσει ο ιδιος για να ερθει να παιξει στον Παναθηναϊκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όποιος χάσει σε Βελιγράδι,Καουνας και δευτερευόντως σε Καζαν και Μιλάνο μετράει αντίστροφα για να μην ειναι στους 8.
    Οποιος δεν χάσει εκεί αλλά σε Μπαμπεργκ και Γαλατά μένει πίσω στην κούρσα για τους 8.
    Κι όποιος δεν χάσει σε κανέναν απο τους παραπάνω προορισμούς η χάσει σε ένα το πολύ δύο, κτυπάει τετράδα και πλεονέκτημα εδρας στα play off.
    Ο ΟΣΦΠ υγιής είναι πρόβλημα για όλους ιδίως στο ΣΕΦ.
    Ο παραμικρός τραυματισμός πρωτοκλασατου (Σπανουλη-Λοτζο-Πριντεζη) τον τελειώνει, όπως και τον Παναθηναϊκό που με το πρώτο μπαμ έπαθε σοκ!!!
    Αν η ΤΣΣΚΑ έχανε Τεο η Ντεγκολ, θα είχε πρόβλημα, αλλά είναι τόσο ψηλά το μπάτζετ της και επομένως οι δυνατοί υπόλοιποι παίκτες που το κενό δεν θα ηταν καταστροφικό, όπως του Καλαθη η του Σπανουλη αν λείψουν απ'τους Έλληνες.
    ❌❌❌

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τζιμ, βαλε τον ΠΑΟ πιο πανω-φερνει Κουκ τελικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πιο πανω η για πιο κατω ειναι τωρα που φερνει τον Κουκ?

      Διαγραφή
  17. Κουκ. Μιλάμε για επιλογή από τον πάτο του πανεριού όχι αστεία! Κρίμα..

    ΤΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε παιδιά, μιλάμε για έναν παίκτη που θα παίζει λιγότερο και από τον Μποχωρίδη. Ψυχραιμία.

      Διαγραφή
    2. ΤΣΜ

      Κάνανε πρόταση στον Στεφεν Κάρι χωρίς πλάκα αλλά δεν τον άφηναν οι GSW.
      Ασε που κι αυτός ζήτησε το Αιγαίο με τα ψάρια και τα νησιά του 😁😁😁😁
      Ο Ντεκολο κλεισμένος.
      Ο Γιουλ καπαρωμενος.
      Έλειπες το ΣΚ κι εσύ, δεν σε ρωτησαν και κατέληξαν στο μάγειρα.
      Και στο είπα.
      Κτύπησε ο Τζέιμς μείνε θα σε χρειαστούν.
      Δεν μ'ακουσες😳

      Διαγραφή
    3. Απο τον πατο του πανεριου?

      Μηπως εχετε υπερβολικα ψηλα τον αμανε οι Παναθηναικοι?

      Οκτωβρη μηνα, για να καλυψει κενο παιχτη που αναπαντεχα τραυματιστηκε, με λεφτα που δεν υπολογιστηκαν στο μπατζετ και θα λειψει μονο 2 μηνες και μαλιστα τους πρωτους 2, οχι τιποτα οφφ-σιζον, παιχτης με το διαβατηριο και την εμπειρια του Κουκ ειναι ασχημα...? Δεδομενης και της δυνατοτητας συνυπαρξης και μετα την επιστροφη? Και δεδομενου οτι εχει κοινοτικο, αρα δε σου πιανει την εξτρα θεση ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ?

      Ε ρε Ουκιτς που σας χρειαζεται.

      ΥΓ. Θα μου πεις, μεχρι πριτινως φωναζατε τον Τζειμς Γουεστμπρουκ της Ευρωπης, λογικο να εχετε ξενερωσει λιγο.

      Διαγραφή
    4. Να και άλλη μια σπάνια περίπτωση που συμφωνώ με τον Dimitrios S. Δεν ξέρω για ποιο λόγο έχει κακοκάτσει η περίπτωση Κουκ. Χώρια των πολύ ορθών και εύστοχων παρατηρήσεων του DS, εγώ προσθέτω το ακόλουθο (που το ξαναάγραψα και πάνω):
      Παιδιά ψάχνουμε παίκτη που θα παίζει λιγότερο από τον Μποχωρίδη όταν γυρίσει ο Τζέιμς και θα έχει το ρόλο της ρεζέρβας του Καλάθη σε περίπτωση φάουλ/ τραυματισμού στο ΣΕΤ παιχνίδι και μόνο. Και σας φέρνουν μια γρια αλεπού της Ευρωλίγκας, που δε θα σου κάνει μαλακιες, με καλό ποσοστό στο τρίποντο, με καλή πάσα στην αδύναμη, που δε θα γκρινιάξει επειδη δεν παίζει και δε θα κρυφτεί στην άμυνα.

      Για όνομα ρε παιδιά, προσθήκη Κουκ σημαίνει ΒΑΘΟΣ, πραγματικό βάθος, παίζοντας το ρόλο του Κέτσμαν άλλες εποχές.

      Διαγραφή
    5. Ε ναι, δεν ειναι και ο T-Mac της Ευρώπης οπως άλλοι αυτοδηλωνουν

      Διαγραφή
    6. Ελα, μην τσιγκλας τωρα με ασχετες συγκρισεις. Ο Σπανουλης εχει υπαρξει για περισσοτερες απο μια σεζον το απολυτο αφεντικο τηε Ευρωλιγκας, μπορει να δηλωνει ο,τι γουσταρει.

      Ο Τζειμς μεχρι στιγμης ειναι απολυτως ατιτλος επι ευρωπαικου εδαφους, και οι οπαδοι που τον αναγορευσαν σε Γουεστμπρουκ (σε καμια περιπτωση αντιπροσωπευτικοι του κοσμου της ομαδας) τα τελευταια χρονια πεφτουν πολυ εξω στις εκτιμησεις τους, οποτε καλο ειναι να κουλαρουν (ακουγαμε περσι μεγαλα λογια για τον dominant στη ρακετα Miro και τους πολλους πρασινους NBAερ και ειδαμε προκοπη).

      Διαγραφή
    7. Αν και ειρωνικοί κάποιοι θα σας απαντήςω. ΑΝ βγουν τα στοιχήματα Παππά και Φελντέιν ο Κουκ είναι οκ. Αν όχι, αυτός ο παίκτης δεν είναι στη φάση της καριέρας του που θα σου δώσει ασφαλές βάθος για ομάδα με βλέψεις το φαιναλ 4. Θα αναγκαστείς να παίξεις το σίγουρο δίδυμο καλάθη τζέιμς με κανένα μπακ απ επιππέδου φαιναλ4 στο 1.
      Οι ομάδες που θέλουν να ναι οπωσδήποτε εκεί δεν προχωρούν με τέτοια ΑΝ. Μειώνουν όσο το δυνατόν το ρίσκο. Το 13 λέγαμε "με ενα γκαρντ ακόμα". Πέρσι "με ένα αθλητικό σεντερ και ένα γκαρντ ακόμα". Κοινός παρονομαστής ρίσκα που δεν βγήκαν. Δε θέλουμε έναν επιππέδου και κόστους Άνταμς. Δεν είμαι παράλογος, πιο πολύ κακό θα έκανε ένας τοπ παίκτης. Αλλά σίγουρα θα υπάρχει και μια μέση λύση για να μαστε πιο σίγουροι κ να μην κάνουμε το σταυρό μας να μη χτυπήσει ο μοναδικός μας δημιουργός επιππέδου. Εκτός και αν πιστεύει κανείς οτι σε πιθανή απουσία του νικ θα βγάλει 25 λεπτά σε καλό επίππεδο ο Κουκ. Ευχαριστώ.

      Με εκτίμηση,
      ΤΣΜ

      Διαγραφή
    8. Σε απουσία του ΝΙΚ και με Τον Τζέιμς μέσα, ο Κουκ επισης δε θα βγαλει 25 λεπτα. Σε περίπτωση που ο Νικ απουσιασει απο ολοκληρο αγωνα, ο Τζειμς θα βγαλει καπου στα 25 με 30 λεπτα και ο Κουκ ενα τεταρτο ενω για 5 λεπτα μπορουν να παιξουν τη θεση 1 και παικτες οπως Παππας και Φελντειν. Τωρα για περιπτωση που θα απουσιασουν πληρως και οι 2 βασικοι οσυ γκαρντ, τι να κανουμε, αυτο λεγεται κακοδαιμονια και ειναι μεσα στον αθλητισμο.

      Διαγραφή
    9. τέλος πάντων ότι και να είναι (κοντός, σχετικά αργός, μεγαλούτσικος, underachiever) είναι ένα κανονικό PG.

      Διαγραφή
  18. γιά τον Παναθηναϊκό πιστεύω πως μετά το γενάρη θα είναι μιά άλλη ομάδα, επιπέδου final 4. το πρόβλημα είναι αν μέχρι τότε θα έχει μαζέψει τους βαθμούς που θα του επιτρέπουν να ελπίζει στο γερό finnish ή αν μέχρι τότε το τρένο θα έχει εγκαταλείψει το σταθμό. ίδωμεν. το βάρος πέφετει στον coach μιάς και ο συνήθης τύπος που διόρθωνε τα λάθη εντός παρκέ θα βρίσκεται πλέον στην κερκίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί μετά το Γενάρη θα έρθει ο Λεμπρον;
      Η μήπως η απώλεια Τζέιμς θα σε κάνει χειρότερο τόσο πολύ που θα χάσεις το τρένο;
      Τι ηταν ο Τζέιμς ρεσυ;
      Ο Τζορνταν της Μακρακωμης;
      Για όνομα Θεού ρε beny.
      Δεν επιτρέπεται να γράφεις τέτοια πράγματα εσύ η μπασκετοφατσα.
      Ελενξε λίγο τον πανικό σου απο τον τραυματισμό Τζέιμς.
      Δεν είσαι οπαδός των Σεσκουλων Ανδραβιδας.
      Pls ρε big man, pls.

      Διαγραφή
    2. Ακριβως εκει ειναι το ολο θεμα συν το γεγονος οτι αν δεν τερματισει στους τοπ-4 χαιρέτα το Φ4 για μια ακομα φορα.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνω μαζι σου γιατι η ομαδα θα χρειαστει χρονο για να δεσει και ας λεει ο καθενας εδω οτι θελει. Το Γεναρη που θα αρχισει να ρολαρει θα δουμε για που ειμαστε. Σημασια εχει να μας βγει ο σχεδιασμος και να δειξουμε οτι πηγαινουμε καπου. Λιγο μ'ενδιαφερει η θεση μας μεχρι τοτε. Δεν εχει νοημα να περιφερεις μια αναιμικη ομαδα στα ορια της οχταδας ενω βλεπεις οτι δεν εχει προοπτικη. Αντιθετα αν προκυψει μια δυναμικη ομαδα ακομα και αν δεν κατρφερει τους στοχους της φετος ειναι μια καλη βαση και μια νεα αρχη.

      Διαγραφή
    4. οχι sorry αν εμφανίστηκε έτσι. δεν έχει σχέση με τον james. αυτό που ήθελα να πω είναι πως ο Παναθηναϊκός είναι μιά καινούργια ομάδα που καθημερινά θα γίνεται καλύτερη. όσο πιό πολύ θα δουλεύεται τόσο θα βελτιώνεται

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα στην παρέα και καλή μπασκετική χρονιά να έχουμε.

    Ως προς τα power rankings έχω κάποιες ενστάσεις τόσο στη μέση της κατάταξης όσο και στο τέλος.
    Όπως όμως προαναφέρθηκε και από τον φίλο 77 αυτά είναι απλά μια φωτογραφία που ενδέχεται να αλλάξει.

    Στο θέμα της αντικατάστασης του Τζέιμς , θα συμφωνήσω οτι όταν θέλεις να λέγεσαι top class ομάδα , οφείλεις να έχεις έτοιμα τα κιτάπια σου για οποιαδήποτε κακοτοπιά.

    Δεν ξέρω εαν ο Παναθηναικός θα πάρει τον Κούκ , σε τι κατάσταση είναι , εαν αντέχουν τα πόδια του να μαρκάρει καλοπροπονημένα γκάρντ ευρωλίγκας πλέον κλπ...Δεν ξέρω καν εαν τεικά θα καταλήξει να πάρει κοινοτικό ή Αμερικάνο.

    Το μονο σίγουρο είναι οτι θα αναγκαστεί νωρίς νωρίς να βάλει το χέρι στην τσέπη. Όποιος και εαν είναι απέναντί του για να δώσει παίκτη θα τον "δαγκώσει".

    Μπορεί σε κάποιον να αρέσει ο Μίσιτς , σε άλλον ο Γιόβιτς , σε άλλον ο Μάρκοβιτς , ο Ντιό , ο Λαφαγιέτ , Ο Κούκ , ο Μπό , Ο Βαν Ρόσομ κλπ κλπ....

    Είναι τέτοιο το χρονικό σημείο και τέτοια η θέση του club που θα αναγκαστεί να "ματώσει". Βέβαια στην καλοκαιρινή περίοδο δεν έκανε την οικονομική υπέρβαση στην θέση 4 οπότε ίσως το budget να μην αυξηθεί ιδιαίτερα πάνω από τα περσινά επίπεδα. Ίσως "βρεθεί" κι άλλος χορηγός προκειμένου να εξισσοροπήσει την κατάσταση.Ίσως πέσει και κανα πρόστιμο που δεν θα μάθουμε ποτέ.

    Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι βλέπει στις προπονήσεις ο κόουτς , εαν χρειαζόταν playmaker πιο νωρίς ή εαν ήταν αρκετοί. Θεωρώ πάντως οτι ο Κούκ (μιας και δείχνει στην παρούσα φάση να είναι ο "εκλεκτός") μπορεί να δώσει 10' playmaking σε επίπεδο ευρωλίγκας. Και βάζω 10' μιας και κατα την διάρκεια των δύο αυτών μηνών είναι βέβαιο οτι από τον άσο θα περάσουν όλα τα γκάρντ εκτός του Δομινικανού.

    Το θέμα είναι σε πόσο γρήγορο χρονικό διάστημα η νέα μεταγραφή θα αφομοιώσει το club , τους στόχους του , τα συστήματα και τη νέα κατάσταση εν γένει.

    Και μόνο το γεγονός οτι τα αντανακλαστικά της ομάδας λειτούργησαν άμεσα είναι ένα θετικό βήμα το οποίο δείχνει οτι αφήνει πίσω λάθη του παρελθόντος.

    Καλή χρονιά να έχουμε όλες οι ομάδες και μακριά από τραυματισμούς

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιατι δεν κοιτα τον Calloway ?? Αυτην την εποχη ειναι σε πολυ καλυτερη φαση απο τον Cook πλεον και νομιζω οτι οικονομικα δεν θα ηταν θεμα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κουκ εχει πολυ περισσοτερα χιλιομετρα στην Ευρωλιγκα και πιστεψε με, αυτο μετραει πολυ σε αυτο που ψαχνει ο ΠΑΟ αυτη τη στιγμη. Ο Καλλογουει ειναι καλυτερος παικτης αλλα ο Κουκ καλυτερο φιτ. Ο Κουκ ξερει απεξω καθε εδρα της Ευρωλιγκα, ξερει πως να παιξει ανα πασα στιγμη σε Βασκονια, Μοσχα, Μιλανο, Βαρκελωνη ή Κωνσταντινουπολη.

      Διαγραφή
    2. Μωρε χιλιομετρα εχει γραψει, κανα ρεκτιφιε εχει κανει?

      Διαγραφή
  21. Ο παο πανω απο οσφπ, μακαμπι και γαλατα πανω απο μπροζε και μπασκονια και τα βρισκουμε.. Περιμενω πως και πως να δω την ομαδα του μπλατ, την νεα εφες, τα γκαρντ της ζαλγκιρης αλλα και το τελικο μπασκετ που θα παιξει ο παο ειδικα με την προσθηκη του γκαρντ.
    Αν στον παο του κολησει το γκαρντ και μπορεσει να αποδωσει ο σιγκλε για αυτο που τον πηρε(μεχρι τωρα σερνεται και τον κανουν γιογιο καθε απιθανος στο 5) θα παει για μεγαλα πραγματα.
    Αν οχι η γκρινια παραμονευει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανω απο ΟΣΦΠ απο που κ που??? Επειδη εχει κανει τρομερες πορειες τα τελευταια χρονια μαλλον...

      Διαγραφή
    2. απ το οτι εχει καλυτερες μοναδες...και το οτι θα χασει τον τζειμς σιγουρα επαιξε ρολο στο οτι ειναι απο κατω...

      Διαγραφή
    3. Θα τα δουμε ολα νας ο οσφπ ειναι χρονια μαζι ειναι πολυ πιο ομαδα απο τον παο αυτη την στιγμη και εχει και καλυτερα αποδυτιρια+ θεωρω τον rg λαθος για τον φετινο παο

      Διαγραφή
  22. Γεια σε ολη την παρεα.Καλη μπασκετικη χρονια με ωραιο μπασκετ.Η διαδρομη ειναι μεγαλη και θελει υπομονη και σωστη διαχειρηση των αποτελεσματων απ ολους.Θα γινουν και μεγαλες νικες αλλα θα γινουν και ηττες.Οποιος διαχειριστει καλυτερα τις καταστασεις κατα τη διαρκεια της χρονιας εχει και περισσοτερες πιθανοτητες να φτασει εως το τελος του δρομου δηλαδη στο F4.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα! Αν και Παναθηναϊκός, εύχομαι καλή τύχη στον ολυμπιακό σήμερα (θα τη χρειαστεί... χαχαχα!!). Ο Ομάρ Κουκ είναι ίσως ότι καλύτερο στη παρούσα φάση (ίσως ο Μάρκοβιτς να ήταν επίσης καλή επιλογή), θέλαμε παίκτη για 5 εναντίον 5 (διαγώνιες πάσες κ.α.) με καλό τρίποντο και ''έξυπνη'' άμυνα. Έχω την εντύπωση ότι εάν κλείσει ο Κοοκ και επιστρέψει υγιής και ο Τζέιμς, τότε σίγουρα θα μιλάμε για μία από τις καλύτερες ομάδες που είχαμε στη μ.Ο. (μετα-Ομπράντοβιτς) εποχή. Μετά το θέμα θα είναι εάν θα τα καταφέρει ο Άρτζι! Είδωμεν..
    Alexallaround

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθε χρονο καλυτερες ομαδες εχετε απο αυτες του ζελικο (ετσι λετε)σο γουαι νοτ και φετος?

      Διαγραφή
  24. Καλησπέρα στην παρέα!

    Μετὰ τις μετασεισμικές δονήσεις των τελευταίων ημερών, που κόντεψαν να ισοπεδώσουν το Hoopfellas :-)))), ήρθε και η ώρα που όλοι περιμέναμε για σχεδόν 4 μήνες 16 εβδομάδες 120 ημέρες 2880 ώρες 172800 λεπτά ή 10368000 δευτερόλεπτα ή ... αν συνεχίσω δεν το γλιτώνω το... μπαν από τον Jim. :-)

    Μηδέν και σήμερα λοιπόν :-))). Τα χτένια έμειναν φαλακρά (ούτε στον στρατό δεν είχαμε τέτοια ανυπομονησία, εδώ μετράγαμε δευτερόλεπτα για το αποψινό σημαδιακό παιχνίδι, σωστόοος;-), η προετοιμασία και τα φιλικά τελείωσαν και όλα είναι έτοιμα για την (αναμενόμενα) καλύτερη αγωνιστική χρονιά στην Euroleague. Αναμένω την Team Hoopfellas καλοπροπονημένη (τα πληκτρολόγια να έχουν πιάσει φωτιά) ενόψει της νέας χρονιάς με ιδιαίτερη έμφαση στους καρπούς και τα δάχτυλα των άνω άκρων. Η πιό δύσκολη Euroleague μέχρι τώρα, απαιτεί εξαιρετικά υψηλό ποσοστό στις... ελεύθερες βολές (πρέπει στην κυριολεξία να σκάσει από το κακό του ο Σάρας) προς πάσα κατεύθυνση. Παίκτες, προπονητές, ομάδες, διοικήσεις, διοργανώτριες αρχές, μάνατζερς και δημοσιογράφοι, κανείς δεν πρέπει να μείνει δυσαρεστημένος από τις... υπηρεσίες μας! :-). Το μότο της Team Hoopfellas: ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΩ, ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΩ (με το βαμβάκι εννοείται)! :-)

    Η παραπάνω δουλειά απαιτεί και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Για το σκοπό αυτό καλείται έκαστο μέλος της Team Hoopfellas να επιλέξει το "οπλικό σύστημα" που επιθυμεί να θέσει στις υπηρεσίες των παραπάνω ενδιαφερόμενων, από τον παρακάτω κατάλογο. :-)

    https://www.google.com/search?site=&tbm=isch&source=hp&biw=1818&bih=812&q=%CE%A6%CF%84%CF%85%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1&oq=%CE%A6%CF%84%CF%85%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1&gs_l=img.3...3377.7878.0.8406.20.12.4.3.3.0.314.1680.0j9j0j1.10.0....0...1ac.1.64.img..4.14.1424...0j0i30k1j0i5i30k1j0i19k1.jFF-nfnAeRA#tbm=isch&q=shovel

    Για να μπορέσει η ομάς να επιτύχει θετικό ρεκόρ νικών-ηττών τη φετινή χρονιά οφείλουν οι "παίκτες" και ο "προπονητής" της :-) να μπαίνουν και να χτυπάν στους αγώνες... Rambo-style. Ο οίκτος δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μας, αιχμάλωτους δεν παίρνουμε! Κι όποιος αντέξει!

    Εύχομαι σε όλους μας να έχουμε μια καλή και ανταγωνιστική χρονιά!

    ΑΛέξης

    ΥΓ. Δια την ομαλήν εκτέλεσιν των "υπηρεσιών" της ομάδος, απαγορεύονται δια ροπαλισμόν τα οιουδήποτε τύπου "πιτόγυρα" ως και αι "μπιροκοιλιαί" εις όλη την διάρκειαν της Euroleague! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μπενυ μπενυ εισαι εδω???διαβασα σε προηγουμενο σχολιο σου οτι ειχες δει live το τελικο του 1974!ρε θηριο αν ειχες δει live και το τελικο του 1979 με μποσνα σαραγεβο να σηκωνει κουπα απεναντι σε ινις βσρεζε με κοουτς το πιτσιρικα τανιεβιτς και ζαρκο βαραγιτς να χωνει 45αρα τοτε πραγματικα προσκυνω και σε ζηλευω(με τη καλη εννοια)μεχρι εκει που δεν παει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εννοείται, τον varajic δεν τον θυμάμαι φατσικά αλλά ήταν κάποιος που τα έγραψε όλα. και mirca delibasic εκπληκτικό παιχνίδι και καθοδήγηση μαεστρία. επίσης θυμάμαι radovanovic & κάποιον άλλον που πρέπει να έπαιξε και στην ελλάδα μετά αλλά δε θυμάμαι το όνομά του. και βέβαια από την ignis μεγάλο παιχνίδι από τον bobby mors οτι καλύτερο έχω δεί σε αμερικάνο στην ευρώπη. μετά από αυτόν o dominic, o wane brabeder & o walter scerbiac (ο πατέρας του wally)

      Διαγραφή
    2. Predrag Βenacek μποσνα και πανιωνιο

      Διαγραφή
  26. Στα του αρθρου, ο Τζιμ παντα δινει τα ρανκινγκς για την εκαστοτε φαση, αλλα πιστευω οτι αυτη θα ειναι η καταταξη των ομαδων στο τελος της ρεγκιουλαρ, και δινω καποιες πιθανοτητες overachievement στην Εφες και underachievement στη Ρεαλ.

    Για Φ4 βλεπω ΤΣΣΚΑ, Φενερ, μια εκ των 2 Ισπανικων και μια εκ των 2 ελληνικων, οποια κανει τη μαγκια με μειονεκτημα εδρας στα πλειοφ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Απ οτι γράφεται υπάρχει πρόταση στον Κουκ χωρις να υπαρχει σιγουρια αφου η Εστουντιαντες μπορει να αξιωσει πραγματα που να ειναι εκτος πραγματικοτητας.
    Ο Κουκ ειναι ενας καλος παικτης αλλα τα χρονια που εκανε καλες σεζον στην ευρωλιγκα εχουν περασει.Το μονο που μπορει να προσεφρει και δεν ειναι αμελητέο ειναι σιγουρια στο παιχνιδι πεντε εναντιον πεντε στα μετοπισθεν και το κατεβασμα,και να καλμαρει το ρυθμο.Σαν σουτερ υπήρξε παντα παικτης του 30-35% στο τριποντο με λιγες προσπαθειες σε καθε παιχνιδι και σαν δημιουργος ειναι απλα οκ...Η ηλικια του τον καθιστα τριτοτεταρτη λυση στην περιφερεια και σε καμια περιπτωση παικτη που θα παιξει αντι του Μαικ Τζειμς

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψάχνουμε αντικαταστάτη του Τζέιμς για όλη τη χρονιά ή μπάλωμα στο 1 για δυο μήνες και ρεζέρβα σε περίπτωση ατυχήματος; Για να καταλάβω δλδ.

      Διαγραφή
  28. 1. CSKA
    2. FENER
    3. REAL
    4. OLYMPIACOS
    5. BARCELONA
    6. EFES
    7. PANATHINAIKOS
    8. BASKONIA
    9. DARUSAFAKA
    10. BROSE
    11. MACCABI
    12. GALATASARAY
    13. MILANO
    14. ZALGIRIS
    15. UNICS
    16. CRVERNA ZVEZDA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ποια λογικη ο Ολυμπιακος χωρις Γιανγκ ειναι ανωτερος απο Μπαρτσελονα; Μη ξεχνας πως το ranking (1) αφορα την αρχη της σεζον.

      Διαγραφή
  29. http://www.eurohoops.net/el/featured-el/325627/prasinos-o-kouk?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=Cook+Panathinaikos+Orfanakis&utm_term=News&utm_content=PAO
    Done deal
    Πρασινος ο μαγειρας!
    Αντε να δουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. τσσκα->πρωτο φαβορι αλλα θα τη δουμε.η αμυνα της περυσι στην κανονικη περιοδο ηταν χαλαρη.απο τους 8 μετα βεβαια ανεβηκε κατακορυφα.αν το επαναλαβει και φετος θα το πληρωσει με το νεο συστημα διεξαγωγης.επιπλεον, εχω τις αμφιβολιες μου κατα ποσο ο ογκουστιν θα παιξει μπαλιτσα με το χαινς ετοιμο για 25λεπτο.

    φενερ->θα συμφωνησω για το rotation.πολυ στενο και πρεπει να ανοιξει.απο περυσι υποστηριζω οτι ο μπογκντανοβιτς θα πρεπει να αφησει λιγο τα σουτακια και να αρχισει να τσαλακωνεται με τις επαφες.βεβαια, ο σλουκας αναμενεται ανεβασμενος, ο ντιξον εκλεισε πολλα στοματα με την αποδοση του, ενω υπαρχει και η εγγυηση ο ιταλος που εκανε παπαδες περυσι και λογικα θα συνεχισει και φετος.δικαια δευτερο φαβορι.

    ρεαλ->ροστερ απο αλλο πλανητη με εναν προπονητη στον παγκο που δεν τον λες και σκαριολο αλλα δεν ειναι και συνωνυμο της εγγυησης για αυτο το επιπεδο.εκει θα κριθει η πορεια της ρεαλ για μενα,στο κατα ποσο ο λασο θα διαχειριστει αυτο το ροστερ με τετοιο τροπο ωστε να τους εχει ολους ζεστους και ευχαριστημενους.στο ματς με την οκλαχομα παντως που ειχε να "δωσει" ενα εχτρα 40λεπτο (αντι για 200 λεπτα πηγε στα 240) στους παικτες του αυτοι πεταγαν φωτιες!

    μπαρτσα->πολλα θεματα ο μπαρτζωκας.απο τη διαχειριση των ναβαρο-ολεσον (παρεμπιπτοντως ο τυπος απο την αλασκα ειναι σε πολλη καλη κατασταση), στο στοιχημα με τον ερικσον στο 3 (ο σουηδος ειναι καλος και αν παρει φορα θα εκτοπισει μεχρι και τον περπερογλου), στους τραυματισμους που εμφανιστηκαν και στην κατ εμε επικινδυνη στελεχωση της θεσης 5.εκει θα θελα κατι αλλο αντι του ντορσει και εναν πιο ευελικτο παικτη σε μικρο χρονο συμμετοχης αντι του λαουαλ.η κριτικη γινεται παντα βασει της απεριοριστης σχετικα οικονομικης δυνατοτητας των ισπανων.

    εφες->χανεικατ και τομας θα ναι διδυμο που θα γουσταρουμε να βλεπουμε φετος.η περιφερεια τους ανεβασμενη , οι ψηλοι επαρκεις, ενω αναμενεται ο μπραουν να παιξει το μπασκετ που ξερει φετος.υψηλες προσδοκιες για αυτη την ομαδα.

    μπαμπεργκ->ενα μεστο και δυνατο συνολο με ενα χρονο εμπειριας στην πλατη του.αναμενονται δυνατοι, ειδικα αν αυτος ο γερμανος μπει στα παπουτσια του ουοναμεικερ.το δυσκολο για αυτους θα ειναι οτι πλεον τους περιμενουν ολοι και οτι στα εκτός εδρας θα πρεπει να ειναι πιο δυνατοι αν θελουν να μπουν 8αδα.το τελευταιο δεν ειναι και ευκολο.

    οσφπ->οπως συνηθιζω να λεω, την τριπλετα σπαν-πριντ-λοτζο δεν την εχει καμια ομαδα στην ευρωπη και ας ειναι και οι τρεις τους +30-31 ετων.αν μεινουν οι πριντ-λοτζεσκι υγιεις και εμφανιστει καποια στιγμη ετοιμος και δυνατος ο γιανγκ τοτε ο οσφπ ειναι επικινδυνος ή τουλαχιστον ετσι θα μαθουμε αν τα περσινα αποτελεσματα στην ευρωλιγκα οφειλονταν εξ ολοκληρου στους τραυμαισμους ή αν αυτη ,η περσινη δηλαδη, ειναι πλεον η δυναμικη της ομαδας.

    .............

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα σχολιο για τον Ολυμπιακο.
      Οντως η τριπλετα ειναι πολυ δυνατη οπως και σημερα εδειξε.
      Εδειξε ομως και κατι αλλο.. Οτι δεν μπορει να βγαλει καν ενα ολοκληρο παιχνιδι ποσον μαλλον μια τοσο πιεστικη σαιζον.
      Αν μεινει ετσι ο Ολυμπιακος θα κλαταρει μεσα στον πρωτο μηνα. Χρειαζονται δυο προσθηκες αμεσα.

      Διαγραφή
  31. .............

    νταρου->ας τους δουμε πρωτα στα επισημα και μετα βλεπουμε.τα φιλικα καποιες φορες λενε κατι καποιες αλλες δε λενε τιποτα.καλο συνολο φαινεται να εχει στησει ο μπλατ, καλως κρατησε παικτες απο την περυσινη ομαδα, θα τους δουμε.

    καχα->σοβαρο πληγμα ο μπεμπουα αλλα οι ισπανοι μαζι με τον οσφπ ειναι ισως οι μονες ομαδες που εχουν μαθει να παιζουν με τις απουσιες τους.μη ξεχναμε οτι περυσι εφθασαν φ4 χωρις κοζερ-σενγκελια.ο μπαρνιανι αν προφυλαχθει λιγο αμυντικα θα κανει μεγαλα νουμερα και θα τους κουβαλησει στα δυσκολα, ενω ο λαρκιν παει για καλυτερη σεζον απο οτι περυσι ο τζεημς.επικινδυνη ομαδα σιγουρα,ισως μαλιστα η πιο επικινδυνη στη φετινη ευρωλιγκα.

    μιλανο->αν ειχαν εναν πιο αθλητικο παικτη στη θεση του μακλιν θα τους θεωρουσα πιο υπολογισημους.ο χικμαν αν ειναι καλα θα τους δωσει μεγαλη βοηθεια, ενω επισφαλης ειναι η επιλογη του ντραγκιτς.ο σλοβενος μαζι με το τζεντιλε στην ομαδα ειναι επιβλαβης συνδιασμος.

    αστερας->θελουν ξενους ξεκαθαρα.οι σερβοι ειναι πολυ καλοι αλλα θα χρειαστουν βοηθεια απο το αμερικα.οπως ειναι τωρα ελπιζουν σε καποιες νικες μεσα στο βελιγραδι, αν ενισχυθουν θα πανε για πιο ψηλα.

    ουνιξ->λιγα πραγματα, τα χουμε ξαναπει.ο,τι κανει ο κηθ, ενω αναμενουμε να δουμε κοτι κλαρκ και κολουμ.

    γαλατα->ας μεινει μακρια απο χρεη η ομαδα και μετα βλεπουμε.οσο πιο αργα παιξει καποιος μαζι τους τοσο το καλυτερο.

    μακαμπι->εχουμε εμεις στον παο τον πονο μας με το τζεημς αλλα τι να πουν και αυτοι....αν δεσουν ολοι αυτοι θα πανε για μεγαλα πραγματα.ποιος ξερει...

    ζαλγκιρις->για το μπατζετ τους ο σαρας εχει στησει καλη ομαδα , τουλαχιστον στα χαρτιά.θα τους δουμε.

    παο->θελει πολλη δουλεια ο παναθηναικος.καθε χρονο, ετσι και φετος, ξεκιναει , αν οχι απο το μηδεν αλλα απο πολυ χαμηλα.υλικο εχει αλλα δε φθανει διοτι πολυ απλα υλικο εχουν οι περισσοτερες ομαδες πλεον.δυσκολο εργο και ο πεδουλακης.η απωλεια του τζεημς θα κοστισει, το θεμα ειναι σε τι βαθμο.

    Υ.Γ ομαδα που αναμενω να παιξει παραπανω απο τις αρχικες προβλεψεις η καχα.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Για κάθε Μποχωρίδη ένας Κούκ, για καθε Παπαγιάννη ένας Μόργκαν.
    Όσο για τον κύριο περιστέρη τα πράγματα γνωστά.
    Δέν έβαζε τον Παππά την πρωτη χρονιά που τον φέραμε(πρωτος σκόρερ την προηγούμενη στην Α1)για τα μάτια του ιμιτασιόν Κάρι στον Μποχώ θα κωλώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Alla dallon.
      Ο Παπαγιάννης πρίν δυό χρόνια ήταν με το μπιμπερό.
      Τον Παππά δεν τον έβαλε ούτε ο Αλβέρτης που
      διαδέχθηκε τον Περιστέρη.
      Ο Μόργκαν καμμία σχέση με Περιστέρη.
      Ο ιμιτασιον Κάρι μετείχε ενεργά στο σκούπισμα
      του πρωταθλητή Ευρώπης.
      Είτε είσαι λοιπόν προβό Ολυμπιακός.
      Είτε εμπαθής, είτε έχεις ασθενή και επιλεκτική μνήμη.

      Διαγραφή
    2. Ο Παπαγιάννης μπιμπερό κ ο Ντόνσιτς παίζει στην πάμπλουτη ρεαλ που μπορεί να πάρει ότι θέλει.
      Κ μη μου πείς τεράστιο ταλέντο ο Ντόνσιτς γιατί τον άλλο τον τσίμπησαν ήδη στο ΝΒΑ σε υψηλή θέση πρωτού καν παίξει.
      Απλώς στην ομάδα πρέπει να το πάρουν αλλιώς.

      Διαγραφή
    3. Ο Σπανουλης και ο Διαμαντιδης δεν θα επαιζαν ουτε για 5 λεπτα στα 19 τους στον Παναθηναϊκο... Αυτο τι σημαινει; Οτι ολοι οι παικτες δεν μπορουν να αποδοσουν πριν τα 19; Οχι, γιατι βλεπεις περιπτωσεις οπως ο Ντονσιτς που κανουν θαυματα σε αυτην την ηλικια. Αυτο τι σημαινει; Οτι ολοι οι παικτες μπορουν να αποδοσουν πριν τα 19;

      Που θελω να καταληξω. Οτι καθε παικτης ειναι διαφορετικος. Σταματηστε να νομιζετε πως ολοι οι παικτες σε μικρη ηλικια που ειναι ταλεντα, ειναι ρομποτ εργοστασιακης παραγωγης για να αποδιδουν τα ιδια... Αλλοι ειναι πιο ντροπαλοι, αλλα κρυβουν περισσοτερο ταλεντο απο καποιους αλλους που ειναι πιο σιγουροι για τις δυνατοτητες τους, αλλοι ειναι θαυματα της φυσης που κανουν οργια απο μικροι... Ειναι αστειο να χρεωνετε οτι εκανε κατι λαθος ο Παναθηναϊκος που αν μπει ο Χαραλαμποπουλος 5 λεπτα σε κρισιμο ματς ευρολιγκας θα κανει κακακια του... Οταν και αν αποκτησει θαρος και θρασος θα του δωθει περισσοτερο χρονος. Ο Ντονσιτς δεν επαιξε γιατι του χαριστηκε κανεις, αλλα γιατι ειχε αυτα τα δυο σε μεγαλο βαθμο. Και ετσι το ταλεντο του ξεκλειδωθηκε πιο ευκολα. Αλλοι μπορει να μεινουν αιωνια "κουμπωμενοι" και αρα αιωνια ταλεντα.

      Διαγραφή
    4. Οι αμερικανοι κοιτανε τις προδιαγραφες των παιχτων και αν κρινουν οτι καποιοι παιχτες εχουν τα στοιχεια που θελουν τους παιρνουν και δουλευουν μαζι τους εκει. Αυτο δεν σημαινει οτι επρεπε να παιζουν στην προηγουμενη ομαδα τους.
      Συμφωνω με τον φιλο 2 14 οτι καθε παιχτης ειναι διαφορετικος και το ταλεντο δεν προδικαζει αυτοματα και την εξελιξη.
      Ο Παναθηναικος ειναι ομαδα που παιζει στην ευρωλιγκα και θελει να διακρινεται. Δεν μπορει να λειτουργει σαν ακαδημια που εξελισσει ταλεντα. Γι'αυτο και οι νεαροι παιχτες που ερχονται πρεπει να ειναι σε θεση να προσφερουν αμεσα αφου ως τετοιοι επιλεγονται. Οταν αποδεικνυεται απο τα πραγματα οτι τα προσοντα τους δεν επαρκουν ωστε να παρουν καποιο ρολο ειναι επομενο να μπαινουν στην ακρη γιατι η ομαδα δεν μπορει να τους περιμενει. Καταλαβαινω οτι για λογους δημιουργιας ελληνικου κορμου σε καποιες περιπτωσεις πρεπει να δινονται δευτερες ευκαιριες. Δεν γινεται ομως να επιμενεις οταν το πραγμα φωναζει οτι δεν βγαινει.
      Ο Μποχωριδης πχ στα 22 του υστερει απελπιστικα στον χειρισμο κατι που για την θεση που παιζει τον αποκλειει απο το τοπ επιπεδο. Τι πρεπει να κανει τωρα η ομαδα? Να επιμεινει γιατι καποτε στα 17 του ειχε δειξει οτι ηταν καλο ταλεντο?
      Καταλαβαινω οτι ειναι δυσαρεστο να μη σου βγαινει μια επενδυση αλλα αυτο το ρισκο παντα υπαρχει σ'αυτες τις περιπτωσεις

      Διαγραφή
  33. Τζιμ, μια ερώτηση: Έγραφες

    Το επόμενο σχόλιο αφορά τα guards και είναι άσχετο με τον Μποχωρίδη γιατί πολύ απλά σε 2-3 μήνες ο 22χρονος μπορεί (λέω μπορεί..) να εξελιχθεί σε rotation player για τους πράσινους όμως σίγουρα δε μπορεί να εξελιχθεί στον Pick & Roll-PG που πιθανόν θα χρειαστεί η ομάδα αργά ή γρήγορα. Το λέω αυτό γιατί πιστεύω ότι ο κόουτς όταν ζορίσουν τα πράγματα θα στραφεί στο μισό γήπεδο.


    Τώρα με τον Κουκ ως τον γκαρντ μισου γηπέδου, πιστεύεις πως ο ΠΑΟ είναι αρκετά πιο πλήρης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο Οθέλο Χάντερ σε συνέντευξή του, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε όσα ήθελε να κάνει στον Βασίλη Σπανούλη, επειδή στον Ολυμπιακό πάντα περνάει το δικό του.Με δηλώσεις του στην ισπανική “El Plais” ο Αμερικάνος σέντερ απάντησε μεταξύ άλλων σε ερώτηση για τη σύγκριση μεταξύ του Σέρχιο Γιουλ και του Βασίλη Σπανούλη:

    “Είναι δύο πολύ διαφορετικοί παίκτες. Ο Σπανούλης είναι ο απόλυτος ανταγωνιστής και θέλει να κερδίζει τα πάντα. Υπήρξαν στιγμές στην προπόνηση που ήθελα να του σπάσω το κεφάλι (σ.σ. γέλια). Και εγώ ήθελα να κερδίζω όπως αυτός, αλλά πάντα αυτός πανηγύριζε στο τέλος γιατί απλά είναι ο Σπανούλης. Αυτό με εξόργιζε. Είναι σίγουρα ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής που έχω δει ποτέ. Ο Γιουλ από την άλλη είναι ένα θαύμα της φύσης αφού συνδυάζει τρομερή ταχύτητα και έλεγχο του παιχνιδιού. Είναι τρελό το πως τρέχει έτσι και πετυχαίνει αυτά τα τρίποντα. Είναι ένας από τους καλύτερους που έχω παίξει ποτέ, σας παρακαλώ μην του πείτε ότι το είπα αυτό.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι, ριξε λασπουλα. Γελωντας τα ελεγε για Σπανουλη, αλλα κανε το κομματι σου.

      Διαγραφή
    2. ειδες πως την ριχνει την λασπουλα,ο αχαριστος;;.ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΜΜΕ μιλησε,που το ειδες που γελουσε;;επειδη το γραψε το γαυροχουπ;;;Ειπε ακομη οτι εχει μιλησει με ολους τους συμπαιχτες του εκτος απο τον Σπαν,τυχαιο;;;.Λες και ειναι η πρωτη φορα που πρωην παιχτη του γαυρου αφηνει υπονοουμενα για την συμπεριφορα του,λες και δεν ξερετε γιατι εφυγε ο Σλουκας,να μην αναφερω και τους αμερικανους και τι λενε.

      Διαγραφή
    3. Παντως τον χαντερ ο σπαν μια χαρα τον εφτιαξε οπως και κατι νταστον κτλ

      Διαγραφή
  35. Ο Ομάρ Κούκ είναι καθαρόαιμος άσσος.
    Ταπεινός, χωρίς φανταχτερό περιτύλιγμα, αλλά άσσος.
    Και τέτοιον δεν έχουμε εκτός του Καλάθη.
    Κακά τα ψέματα.
    Οσο κι αν θέλουμε να παρουσιάσουμε τον Τζέιμς ώς άσσο.
    Μπορεί να κάνει τον άσσο ο Τζέιμς ;
    Μπορεί για λίγο.
    Δεν είναι ο εγκεφαλικός παίκτης που θα δημιουργήσει
    και θα συμαζέψει μιά ομάδα, επί μακρόν σε ώ μη γέννητω
    ατυχία του Καλάθη.
    Είναι το άλογο ο Τζέιμς που θα τρέξει αχαλίνωτο
    και όχι ο καβαλάρης.
    Ο Κούκ είναι αυτό που λέμε ΑΣΣΟΣ με όλα τα γράμματα
    κεφαλαία.
    Προσέξτε.
    Οχι ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ με όλα τα γράμματα κεφαλαία.
    Αλλά ΑΣΣΟΣ.
    Είναι μεγάλος σε ηλίκια και με κατιούσα πορεία.
    Ναι είναι.
    Αλλά είναι δημιουργός.
    Κι έχει και δύο μεγάλα καλά.
    Είναι έμπειρος και ξέρει πότε θα ανεβάσει η θα κατεβάσει
    ρυθμό.
    ===================================
    Και επίσης είναι ΑΣΣΟΣ ΜΕ ΣΟΥΤ !
    ===================================
    Αυτό στην παρούσα φάση και για τα 15 λεπτά που τον θέλεις
    όταν μπουκώνει η εξάτμιση είναι πολύ μεγάλο πράγμα.
    Δημιουργεί φιλότιμα και σκοράρει καλά.
    Πράγμα που σημαίνει πώς παίζεται εντελώς διαφορετική
    άμυνα από τον Καλάθη.
    Δεν κλείνεις στους άλλους αφήνοντας τον.
    Εχεις παίκτη πάνω του για να αποσυμπιεστούν οι άλλοι.
    Αλλο πράγμα ο άσσος.
    Και εντελώς άλλο ο ΑΣΣΟΣ με ΣΟΥΤ, όσο ταπεινός κι αν είναι.
    Δεν θα τον επέλεγα από το καλοκαίρι.
    Αλλά για τώρα είναι ταμάμ και μπορεί να βγεί γέρικο λαβράκι.
    Κι αυτό το λαβράκι είναι νόστιμο.

    Pascharavani / basketpro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βαζεις σε πολυ σωστη βαση.
      Θα προσθετα μερικα ακομα με κυριωτερο οτι ειναι αμεσης αποδοσης λογω της εμπειριας του. Μια εμπειρια που θα φανει χρησιμη ολη τη χρονια στην περιφερειακη μας γραμμη.
      Δεν διαταρασσει καθολου την ισορροπια στη περιφερεια (ακομα και οταν επιστρεψει ο Τζειμς) αντιθετα φερνει στοχεια που ελειπαν.
      Με δεδομενες τις δυσκολιες της εποχης αν ολοκληρωθει θα ειναι μεγαλη επιτυχια για την ομαδα και την διοικηση που αυτη τη φορα εδρασε αστραπιαια.

      Διαγραφή
  36. Ο λάζος στο σχόλιο. Θα έχει διαβάσει χουπφέλας σίγουρα οπότε θα ακούσουμε κάτι σωστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Νομίζω ότι η μεταγραφή Κουκ είναι τέτοια που δεν χαλάει τον Παο, ακόμα και όταν έρθει ο Τζέημς.
    Ο Κουκ είναι έμπειρος, δεν θα πάρει πολλές ενέργειες-παίκτης οικονομίας.
    Από βιντεάκια έχει και το τρίποντο.
    Επειδή είναι κοινοτικός, μπορούμε να βάλουμε και τον Νίκολς στο Σεφ με τον Φελντειν εκτός.
    Εκτός αν πάμε με Φελντει-Ριβερς-Γκιστ- Σιγκλετον στους ξένους και Κουκ κοινοτικός.
    Μπορεί να έπαιζε να πάρουμε και τον Μακάλεμπ αλλά λόγω ύψους και άμυνας δεν τον προτιμούσα.

    Είμαι περίεργος να δω την φροντ λαιν της Ρεαλ σήμερα.
    Από Ολυμπιακό τι να περιμένω?
    Ξύλο και πάλι ξύλο

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Να πει καποιος στον Ιωαννου οτι δεν κανει μεταδοση για την Θυρα 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. τρεις γάΙδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα. μπορεί η efes να ήταν η πρώτη τούρκικη ομάδα που πήγε σε final 4, μπορεί η fener να ήταν η πρώτη τούρκικη σε τελικό, μπορεί η galata να ήταν η πρώτη τούρκικη που πήρε eurocup αλλά η dogus darussafaka θα είναι η πρώτη τουρκική ομάδα που θα πάρει euroleague και μάλιστα μέσα στην επόμενη τριετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το 96 η ΕΦΕΣ πηρε πρωτη το Κορατς, εικοσι χρονια πριν το eurocup της Γαλατα

      Διαγραφή
    2. @beny**2
      σε Premier League,να χωσω κανε χιλιαρικο στην Watford για πρωταθλημα, 1:1000 δινει.

      τι λες??

      Διαγραφή
  40. Ο ΟΣΦΠ παίζει πιο οργανωμένο μπάσκετ κι έχει σοβαρή τύχη στο β΄μέρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλησπέρα,

    Ποσό αντιαισθητικό, λαϊκίστικο, αμόρφωτο έκτρωμα να μεταδίδει κάποιος τύπος αγώνα μπάσκετ ... Ποσό με κούρασε... θα κάνω mute το 2ο ημίχρονο. Πόση νοημοσύνη πρέπει να έχει ο οπαδός μιας συγκεκριμένης ομάδας για να φτιάχνεται με τέτοιους τύπους... Μου θυμίζει κάποιον άλλο Φωστήρα που έχει και δίκη του εκπομπή μνημείο πολιτισμού και επιπέδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, η πρώτη σου πρόταση δε βγάζει νόημα.

      Διαγραφή
  42. Κανονικα η ερτ πρεπει να μας παρασημοφορισει και να μας αποζημιωσει για ολα αυτα τα χρονια περιγραφων των ιωαννου και χατζηγεωργιου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Τη λες και γερη εδρουλα τη διαιτησια της πρεμιερας...

    Κριμα, γιατι δεν παιζουμε καθολου μα καθολου ασχημα. Επιθετικα ομαδα Σφαιροπουλου ειναι, δεν περιμενα υπερθεαμα, αλλα διαβασμενη.

    Στο 3ο την ψιλογειρανε την πλαστιγγα οι γκρι. Και ειδικα ο ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ, ποσες φορες πρεπει να αμυνθει με ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ χερια πανω σε τζαμπ σουτ για να σφυριξετε γαμω το rising star μου γαμω.

    ΥΓ. Λυπαμαι οσους παρακολουθουνε Ιωαννου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Μαντζαρης και Χακετ για καθε 3 φιλε που κανουν τους σφυριζουν το ενα .. Μην πω και αλλα..

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστουμέ

      Για τη συμπαράσταση. Όσοι από εμάς έχουμε iq πάνω από 100 και αποκτήσαμε κάποια μόρφωση δηλαδή και δεν είμαστε οπαδοί εκείνης της ομάδας... του επιπέδου, της κουλτούρας και όλων των σκεπτόμενων ανθρώπων

      Διαγραφή
    3. Πάντως οφείλω να σημειώσω πως είστε η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Είστε σωστός ορθογραφικά για οπαδός της συγκεκριμένης ... ομαδας. What a wonder!

      Διαγραφή
    4. Πραγματικά τραγικός ο εκφωνητής με ξενέρωσε.η διαιτησία κακή αλλά ο Ολυμπιακός πρέπει να δει τα σοβαρά λάθη του και να προχωρησει

      Διαγραφή
    5. Ο Ολυμπιακος εμενε στο παιχνιδι με τα μαγικα της γνωστης τριπλετας Σπαν-Πριντεζης-Λοζετσκυ και οταν αυτη εσκασε παρεδωσε πνευμα. Τοσο απλα.
      Χρειαζονται δυο προσθηκες αμεσα γιατι με μια τετραδα ημιτραυματιων παιχτων που εναι και οι σημαντικοτεροι της ομαδας δεν θα μπορεσει να βγαλει ουτε μηνα

      Διαγραφή
    6. Εξαιρετική διαιτησία για τον ΟΣΦΠ για άλλη μία φορά στην έδρα της ιστορικότερης ευρωπαϊκής ομάδος. Όπως γράφει και ο φίλος πιο πάνω σε Μάνταρη και Χάκετ και Παπανικολάου συμπληρώνω στα 3 φάουλ δίνουν το 1 και αν. Ο Σπανούλης σχεδόν κάθε προσπάθεια την ξεκινάει κάνοντας βήματα. Κανείς δεν κατάλαβε γιατί έδωσε 2 αντιαθλητικά εναντίον της Ρεάλ. Οι ψευτομαγκιές του Αγραβάνη προφανώς και πρέπει να τιμωρούνται. Και γιατί οι κουτσαβακισμοί πρέπει να εξαλείφονται γενικώς και ένεκα του νεαρού της ηλικίας του ειδικώς.

      Θερβάντες

      Διαγραφή
    7. Σου εύχομαι αντίστοιχη διαιτησία λοιπόν όταν πας Μαδρίτη! Μη σκούζεις τότε για σφαγές. Σε έχει και στο μάτι ή Ευρωλίγκα, έτσι δεν είναι;

      Διαγραφή
  44. Μην εισαι προκατειλημενος αδερφε.Κανονικη ειναι η διαιτησια,οτι βλεπουν δινουν.
    Εισαι πολυ καλος για πρωτο ματς στην εδρα ενος εκ των φαβορι,ελπιδοφορος Birch,Λοτζεσκι σε τρελο οιστρο.
    Απλα καποιοι απο Ρεαλ δεν τους ματσαρεις και ειδικα γιουλ,ραντολφ.
    Δεν υπαρχει καμια διαιτησια.
    Ασε που το παρατησες στο τελος

    Scottish Βολανης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα κουλαρω φιλε.
      Αυτο που μπορω να πω με βεβαιοτητα ειναι οτι Σπανουλης και Γιουλ δεν ειχαν ουτε το μισο σεβασμο που ειχε το 17χρονο οσομ μπειμπ. Φαγανε και οι δυο ΠΟΛΥ ασφυριχτο ξυλο.

      Εξαιρετικα ταλαντουχος παιχτης και με πολλη ενεργεια, αλλα βαρεθηκα να βλεπω στοπς με κατεβασμενα χερια και αγκωνες.

      Διαγραφή
    2. οντως πολλη προστασια, αλλα και οι συμπαικτες του πολλη σημασια του δειχνουν καθως κ η καμερα...τι να κανουμε...καλυτερα απο τους θαμμενους χαραλαμπ, παπαγιανη κτλ

      Διαγραφή
  45. έχει μιά βραδυνή πτήση madrit- NY - savanah -jacksonville. λέτε να την προλάβουν ο eric με τον patric ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Τζειμς αληθευει οτι δεν τον αφηνουν οι αερογραμμες να μπει σε αεροπλανο για να μη δωσει καμια σε κανενα παραθυρο στα καλα καθουμενα?

      Διαγραφή
  46. καλή αρχή για τους περσινούς 14ους της ευρωλίγκας. ήταν μέσα στο παιχνίδι για 35 λεπτά,αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν κι έχασαν με 18 πόντους χωρίς να το καταλάβει κανείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Δεν ξερω τι θα γινει στη σεζον αλλα τη δεδομενη χρονικη στιγμη πολυ ανωτερη η ρεαλ!ο ιωαννου πρεπει να ειναι ο μονος που δεν καταλαβε οτι η ρεαλ εκανε κατι μεταξυ πλακιτσας και αγγαρειας και περιεγραφε σαν να μετεδιδε κανενα χιτσκοκικο γκρανκινιολικο ντερμπυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. για τα power rankings τώρα
    1)τσσκα
    2)φενέρ
    3)ρεάλ
    4)μπαρτσελόνα
    5)παναθηναϊκός
    6)εφές
    7)λαμποράρ(μπασκόνια)
    8)μπάμπεργκ
    9)νταρουσάφακα
    10)οσφπ
    11)γαλατασαράι
    12)μακάμπι
    13)αρμάνι
    14)ερυθρός αστέρας
    15)ούνιξ καζάν
    16)ζαλγκίρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αναμενόμενη η διαιτησία, καλός ο οσφπ ή μάλλον όχι πολύ καλή η ρεάλ, τους τζάμπα 10 πόντους στο τέλος εύχομαι να μην τους πληρώσει, το θέμα είναι με εφες, η οποία ίσως να είναι κ ή αποκάλυψη φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Llull μακράν ο καλύτερος παίχτης στην Ευρώπη κατά τη γνώμη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οντως σελινιασμενος, αυτη η ομαδα παντα εχει καποιον που κανει τη διαφορα κ σε 5 λεπτα σε σκοτωνει...απο την αλλη περιμενουν καποιοι τυπου μπενυ χιλ τρεις 23αριδες (οσφπ) να ρολαρουν απο το πρωτο ματς απενα τι σε μια 5αδα φτασμενων ψηλων της ρεαλ (ο μπουρου ηταν πολυτελεια τριτου ψηλου, μιλαμε για τεραστιο οργανισμο, που βεβαια ειναι αρνητικο κατορθωμα μια κουπα μετα απο 15 χρονια)...οι κοκκινοι θελουν δουλεια, μακαρι να τους παει το παιχνιδι με την εφες, ισως απο τα πιο πονηρα. Για τον παο δυσκολα τα πραγματα, φανταζομαι ακομα αναρωτιουνται πολλοι πως εγινε αυτο, να ναι γερος ο μπουρουσης να μην διαλυθει η ομαδα.

      Διαγραφή
  51. ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ αλλη μια μελαγχολικη χρονια με τον υπερπροπονητη Σφαιροπουλο και το ροτεισον του ##λου, οπου ο Χακετ εχει το μισο χρονο συμμετοχης του Μαντζαρη ενω ειναι καλυτερος, ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ σε καθε απολυτως καθε τομεα του παιχνιδιου, και πληρωνεται και περισσοτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω απόλυτα. Επίσης δεν κατάλαβα, απαγορεύεται να είναι μαζί στο παρκέ Σπανούλης και Χάκετ; Ακατανόητη και η παραμονή του Αγραβάνη στο ματς μετά την τεχνική ποινή, καθώς και η μη χρησιμοποίηση του Παπαπέτρου.

      Διαγραφή
    2. 1)χακετ-μαντζαρης τα λεπτά που παιζουν πρεπει να ναι αντίστροφα.δεν χρειάζεται εξήγηση
      2)λιγο αντιαισθητικό αυτό που κανετε με τον εκφωνητη. Ουτε εμένα μ'αρέσει ο συγκεκριμένος,αλλα φτάνει τα ορια του bullying.βεβαια δεν το λεω για να λογοκριθεί τπτ ο καθενας εχει τις σκεψεις του.
      3)ωραιο ματσάκι για αρχη.
      Υγ.Σχετικο και με το 2.Εχω μπει στον πειρασμο να απαντησω σε αναλογο υφος σε παναθηναικο που ειναι προκλητικος.δεν θα το κανω.
      Αντε καμια πλακιτσα. Καμια φορα δεν ξέρεις τι κρύβεται πισω απο μια εξυπναδα στο πληκτρολογιο.

      Μαε καρατ

      Διαγραφή
  52. Ας δούμε σταχυολογόντας τι είδαμε περίπου σήμερα

    α) Τον Ολυμπιακό να πάει σε πιο γρήγορο τεμπο από τα άλλα χρόνια.Στο τέλος φάνηκε οτι δεν είχε ούτε ενέργεια ούτε καθαρό μυαλό.

    β) Τον Μπίρτς να επιβεβαιώνει τον ρολο του rim protector. Διπλός στα ριμπάουντ , ενέργεια αμυντικά περιορισμένο ρεπερτόριο όμως επιθετικά

    γ) Το μη καθαρό μυαλό και τις επιπολαιότητες των Αγραβάνη - Παπανικολάου οι οποίες έδωσαν εύκολους πόντους στον αντίπαλο, οι οποίοι σε αυτό το επίπεδο κοστίζουν

    δ) Τα σχήματα με τρεις επιθετικούς γκάρντ (Σπαν - Γκρίν - Χακετ) για περισσότερο firepower.Κατι όμως που δεν ήρθε.Ισως γιατι ακόμη είναι αρχη.Θα το δούμε και στο μέλλον

    ε) Τον Γιούλ να πάιρνει την θέση του Σπαν πλέον ως προς το ποιός πρέπει να είναι ο παικτης που θα έδινες το τελευταίο σουτ

    στ) Τον Σφαιρόπουλο να "χανει" στο τέλος το παιχνιδι (δλδ την διαφορα) από την επιλογή να παίξει με χαμηλό σχημα

    ζ) Γκριν αρνητικός. Δεν μπορύμε όμως ακόμη να τον κρίνουμε. Είναι σκόρερ ο οποίος α χρειαστεί χρόνο και ρυθμό.

    Μια προσωπική παράκληση προς τον Κο Λάσο...Εαν ο Γιόνας είναι εκτός πλάνων σου πές μας να το γνωρίζουμε.Επικοινωνήστε Κο Δημήτριο Γιαννακόπουλο

    ΥΓ. Προσπερνώντας το "δημοσιογραφικό σίχαμα" που ακούσαμε απόψε , η διαιτησία έπαιξε 52-48 έδρα. Καμια σχεση με την σφαγή που ακούγαμε επί σαράντα λεπτά χώρια τις διακοπές από τον - ο Θεός να τον κάνει - δημοσιογραφο.Τα φάουλ είναι 5 περισσότερα για τον Ολυμπιακό καθαρά λόγω των επιπολαιοτήτων στο τέλος (Παπ-Αγρα) , κανένας δεν είχε πάνω από τρία για να λέμε οτι υπήρχε φόρτωμα ή στόχευση και τα αντιαθλητικά που είδαμε -εκτός των αιφνιδιασμών- τουλάχιστον αστεία...

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Mε ποιο μεσο αυτος ο Ιωαννου δουλευει στην κρατικη τηλεοραση τοσα χρονια? Ο Ντον Μητσοτακης να τον ειχε βαφτισει και παλι θα πρεπε να ειχε παρει ποδι. Εδω καταφερε να κανει ανυποφορες τις συνεντευξεις με τους Ολυμπιονικες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. τα πραγματα ειναι απλα για τον ολυμπιακο και νομιζω θα συμφωνησετε....σε βαθος του ροστερ ο ολυμπιακος δεν εχει ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΤΑΛΕΝΤΟ να ακολουθησει τις δυο ισπανικες,τη φενερ,την τσσκα....σε σειρα παιχνιδιων αυτες τις ομαδες πλεον δεν τις εχει καθως δεν μπορει να ακολουθησει ψηλα το σκορ........για τον παναθηναικο θα δουμε καθως φαινεται οτι επιθετικα μπορει να παει ψηλα...πλεον το μπασκετ αλλαξε αφηστε τους ιωαννου και λοιπους ειδημονες να μιλανε για την αμυνα....οποιος δεν περναει τους 80-85 ποντους ειναι τελειωμενος.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Πέρα από το παιχνίδι που έβγαζε μάτια η ανυπαρξία
    του ΟΣΦΠ στο inside game, με επιλογές παικτών που
    δεν έχουν ούτε σούτ από τα δύο μέτρα.
    Με αποτέλεσμα όταν δεν μπαίνουν τα σούτ και κουραστεί
    ο Σπανούλης να ξερεις ακριβώς τι να περιμένεις.
    Αυτό που μου έκανε τραγική εντύπωση ήταν ο Ιωάννου.
    Και δεν είχε και κάλυψη η NOVA να αλλάξω κανάλι.
    Εκεί στην ΕΤ τι θέλουν να κάνουν πραγματικά ;;;;;
    Να πάψουμε να βλέπουμε ευρωλίγκα ;;;;
    Για όνομα Θεού.
    Ας πάει στο νέο κανάλι του Μαρινάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Είμαι ο μόνος που είδα μια ομάδα με τεράστια περιθώρια βελτίωσης (Ρεαλ) και άλλη μια που ακουμπάει αρκετά το ταβάνι της...?

    Ο Ολυμπιακός μου φάνηκε λες και δε μεσολάβησε pre season κι αυτό είναι σίγουρα καλό μέχρι τον Δεκέμβρη-Γενάρη.

    Το μετά δυσκολεύομαι να το δω...

    Θα ήθελα να επιχειρηματολογήσει κάποιος που περιμένει βελτίωση στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, σε ποιούς τομείς πιστεύει ότι θα έρθει και πόσο σημαντική (ποσοτικά) θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπηκα σε σαιτ και ολα τα σχολια των ολυμπιακων μιλανε για σφαγη,αληθεια το αντιαθλητικο που κερδισε ο Σπανουλης απο παιχτη της ρεαλ ο οποιος τον αγγιξε απο πισω,που το ειδανε οι διαιτητες;;,το αλλο αντιαθλητικο του Χαντερ γιατι δωθηκε;Ο Σπανουλης εκανε τραγικα λαθη σε κρισιμα σημεια,οπως ο Παπαπετρου(αληθεια γιατι τον εβαλε τρια λεπτα πριν το τελος;;)ο Παπανικολαου σε πασα στον Μαντζαρη,ο δε Αγραβανης στο β ημιχρονο ηταν τραγικος,εκαψε την ομαδα του.Τι το θελε το αντιαθλητικο με τσαμπουκα πανω στον Ντοντιτς, στην ρεαλ μεσα ηταν οχι στο ΟΑΚΑ που το εκανε και τιμωρησαν και τον Καλαθη.

      Διαγραφή
    2. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΣΥΝΟ ΚΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΑΙΧΝΙΔΟΥ Ο ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ.

      ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ?

      ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !

      ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ?

      ΑΓΝΩΣΤΟ , ΓΙΑΤΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ

      ΑΠΛΟΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

      Ο ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΛΙΓΟ , Ο ΧΑΚΕΤ ΠΟΛΥ. ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΑΠΛΑ.

      Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟΣ , ΠΑΓΚΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ ΕΝΤΕΛΩΣ .

      Ο ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ . ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ .ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΕΝΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ,ΟΧΙ ...ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ 2 ΧΑΖΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

      Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ... 19 ΛΕΠΤΑ , ΟΧΙ 29 , ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ .

      Ο ΜΙΛΟΥΤΙΝΩΦ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΖΗΤΑΝΕ !
      ΟΥΤΕ ΧΕΤΖ ΑΟΥΤ ΟΥΤΕ ΠΙΚ ΕΝ ΡΟΛ !
      Η' ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΖΗΤΑΣ , Η' ΤΟΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ .

      ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ...3 ΝΕΟΥΣ

      Ο ΓΚΡΙΝ ΕΦΑΓΕ ΤΗΝ ΚΡΥΑΔΑ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ , ΓΙΑΝΓΚ ΠΑΤΑΓΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΙΡΤΣ ΕΔΕΙΞΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ( ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ , ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ) .ΤΕΣΠΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ ΕΙΝΑΙ

      ΜΙΛΑΜΕ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ , ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ , ΧΑΛΑΡΕΣ ΑΠΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

      Διαγραφή
  57. έλεος με τον γιανγκ, προερχεται κ απο βαρβατη ίωση ιγμοριων, κ επεσε κ στην καλύτερη ομαδα ψηλών της ευρωπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αρχίσαμε... Σφαιρόπουλος η χρυσή εμμονικοτητα.
    Εχει κατι στο μυαλό του και δεν αλλάζει με τίποτα και εκθέτει και τους παίχτες.
    1. Μάντζαρης βασικός και αμυνα στον Γιουλ που με Ντε κολο Τεόντοσιτς ειναι αλλο επίπεδο. 2 φορές πιο γρήγορος και τον εκθέτει σερί. Αλλα 10 λεπτά ο Μάντζαρης στο πρώτο και 25 σύνολο. Και ο Μάντζαρης αυτο μπορει αυτο κάνει...
    2. Χάκετ . Ειναι καλύτερος αμυντικός καλύτερος δημιουργός καλύτερος σκόρερ. Και παίζει 13 λεπτά... Α ρε σφαιρο.
    3. Παπανικολάου . Άγνωστο αν και ποτε θα παίξει κοντα στα παλιά Στάνταρντ. Αλλα ο σφαιρο εκει. 20 λεπτά κι αυτόν να πονάνε τα μάτια μας. Και τον Παπαπετρου να γλύφει πάγκο .
    4. Γκριν. Ο αντισπανουλης. Μάλλον η εντολή ειναι πάρε την μπάλα και παίξε. Ε έπαιξε 4 φορές και κουτουλησε. Αστεία η χρήση του. Εκτός κλίματος και ο ίδιος. Σε μια φάση εχει μαζέψει λίγο ο Λοτζεσκι μέσα απο δουλεμένα τρίποντα σε αμυνα και βάζει ο εμμονικος Γκριν Λοτζεσκι Σπανούλη . Ο χάκετ πρεπει να νιώθει οτι τον δουλεύουν. Ε έπαιξε ο Γκριν με τα γνωστά αποτελέσματα.
    5. Μιλουτινοφ-Γιάνγκ. Ο μιλουτινιφ ξεκίνησε αρκετά συμπαθητικά και χωρίς να εκτίθεται ιδιαίτερα. Ο Γιάνγκ δεν τραβάει ακόμα. Αλλα ο μιλουτινιφ 5 λεπτά μονο γιατί έτσι είχε αποφασίσει χθες ο κοουτς.
    6. Όσφπ 2012. Βασικοί ειναι αυτοί που τελειώνουν το ματς λένε(όταν παίζεται βέβαια το ματς) και ο άλλος βάζει Ντε και καλα Μάντζαρη Σπανούλη Παπανικολάου. Και Σπανούλης οκ θα τελειώνει τα ματς φυσικά. Αλλα δεν γίνεται να τον χρησιμοποιούμε σαν ναναι το 2013 ούτε καν. Το 2015.
    +1. Αγραβάνης φαίνεται εκει βελτιωμένος. Μπαμ 2 αψυχολόγητες ενεργείες. Μπαμ και η πανηλιθια τεχνικη ποινή. Εκει τον βγάζεις και του κατεβάζεις καντήλια. Αλλα ο μεγάλος Μαγιστρος τον κράτησε 4 λεπτά ακόμη...
    +2. Επίσης επιθετικά δεν γίνεται αυτη η αθλιότητα. Ειδικά στο 2ο ημίχρονο οτι έβαζε ο Λοτζεσκι. Και η Ρεάλ δεν εχει και καμία σοβαρή αμυνα. ΘΑ ΠΟΝΕΣΟΥΝ ΤΑΜΑΤΙΑ ΜΑΣ και φέτος.
    Πριντεζης: μέτριος
    Μπριτς: Τίμιος θα προσφέρει
    Λοτζεσκι: ανανέωση τωρα. (20% να συμβεί)
    Για αρκετούς ΔΕΜ μπορούν να βγουν και ασφαλή συμπεράσματα λόγω λάθος χρήσης απο τον κοουτς.
    ΥΓ Γιουλ τι παιχταρα εισαι. Τι καμπύλη βάζει στο τρίποντο. Ρούντι ο Ισπανός Παπανικολάου. Ντοντσιτς δεν ειναι έτοιμος για πρωταγωνιστής αλλα τρομερός για 17χρονος. Ρεάλ οριακή για φ4. Λάσο αλλο αστείο και αυτός.

    ΔΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΤ, Συμφωνω 99.9%
      Αγραβάνης, γιατι αψυχολόγητες ενεργειες?
      Οταν επανειλημμένα πουλαει γαβριλα-τσαμπουκα και τον χειροκροτουν δεν εχει γινει πια κομματι της ψυχολογιας του μεσα στο παιχνιδι??

      Τελικα ποιοι θα παιζουν στον ολυμπιακο ειναι περισσοτερο θεμα συμβασεων και προσωπικων σχεσεων και μετα οτιδηποτε αλλο. Κριμα. Η τραπουλα χρειαζετε ανακατεμα, αλλα η μανα (λεγε με ΣΦΑΙΡΟ) δεν ειναι ικανη.

      Ταλος

      Διαγραφή
    2. Το τελικό σκορ ήταν αναμενόμενο, αλλά δεν περίμενα να είναι ανταγωνιστικός ο Ολυμπιακός για σχεδόν 35 λεπτά. ΔΤ, συμφωνώ μαζί σου και προσθέτω τα εξής:
      - είναι δυνατόν να παίζει την ίδια άμυνα εδώ και 4 χρόνια ο Ολυμπιακός; Hedge out με τον Μιλουτίνοφ και τους άλλους ψηλούς που φανερά είναι ανέτοιμοι για τέτοια άμυνα; Όλοι πλέον ξέρουν πως να παίξουν και να την αντιμετωπίσουν.
      - Για να κερδίσεις εκεί μέσα πρέπει να κάνεις το τέλειο ματς. Όταν χάνεις 4 αιφνιδιασμούς δεν δικαιούσαι να έχεις απαιτήσεις.
      - Ο Γκριν ήταν εκτός κλίματος αλλά έχει δικαιολογίες γιατί δεν έχει παραστάσεις αυτού του επιπέδου.
      - Γνώμη μου είναι ότι αν συνεχίσει να εξαρτάται τόσο στην επίθεση από τον Σπανούλη, δεν θα πάει μακριά.
      - Γιουλ και Ράντολφ ανήκουν στο NBA. Απλά δεν παίζονται. Ο Ρούντι είναι δικαιολογημένα πεσμένος λόγω σοβαρών τραυματισμών.

      Pepe

      Διαγραφή
    3. Σαν μπασκετοφιλος παντως ,χαιρομαι απιστευτα να βλεπω εναν 17χρονο, ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥΤΑΡΕΙ σε αυτο το επιπεδο και φορωντας αυτην τη φανελα. Τροφη για σκεψη...

      Κωστας

      Διαγραφή
    4. Ναι ειναι μερος της ψυχολογιας του να δεγκωνει λαρυγγια μεσα στα παιχνιδια συνεχως, εται τον θελουμε και ετσι μας αρεσει.
      Ο Αγραβανης τον χρονο που παιρνει τον αξιζει, με το ταλεντο του ισως οχι, αλλα με την ενεργεια του. Στο β δεκαλεπτο ηταν απο τους πρωταγωνιστες.

      Αλλου ειναι το προβλημα με τους ρολους, και εκει σογουρα υπαρχει ζητημα σχεσεων, δεν εξηγειται αλλιως....

      Διαγραφή
    5. Dimitrios οταν θα παιρνει τεχνικες ποινες με το τσουβαλι και θα εχει τοσα νευρα που δεν θα μπορει να συγκεντρωθει, μην γκρινιαζετε... Και αφηστε ελευθερο τουλαχιστον τον Παπαπετρου που ειναι σοβαρο παιδι να παιξει βασικος σε καμια αλλη ομαδα.

      Διαγραφή
  59. Ο Παπαπετρου ειναι τραυματιας? harvester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλησπερα και καλη σεζον. Τζιμ μια αποψη για την τωρινη κατασταση του Κουκ? Συμφωνεις με την κινηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Νικητής στις καρδιές μας ο Ολυμπιακός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ηττα σα νικη.Ο θρυλος κερδισε τις εντυπωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kι ο ενας κι ο αλλος. Δε θα τα χαλασουμε σ΄ αυτο. Οι αλλοι παιρνουν τις νικες οι δικοι μας τις εντυπωσεις. Στο κατω κατω στους οπαδους τους αρκουν οι εντυπωσεις. Οι γαυροι χαιρονται γιατι εχασαν λογω Λαμονικα ενω η υπερομαδα τους θα κερδιζε τα γατακια της Ρεαλ. Οι βαζελοι χαιρονται γιατι ο μεγας κοουτς 'Π' παρολιγο να τους παει πριν μερικα χρονια στο final 4. Εχουν κι οι δυο πλευρες φοβερες απαιτησεις απο τις ομαδες τους.

      Διαγραφή
  63. Μερικες εντυπωσεις απ το ματς.
    -Φετος θα αλωνισουν οι διαιτητες.Θα παιζουν παικτες 40-50 εκατομυρια και οι πρωταγωνιστες θα ειναι στο τελος οι διατητες.Με το νεο αντιαθλητικο θα δινουν οτι θελουν,οποτε θελουν και αν εκνευριστει μια ομαδα και παρει τεχνικη ποινη μπορει να δωσει στον αντιπαλο μεχρι 7 ποντους στην ιδια κατοχη.
    -Σιγουρα πρεπει να πιεζει μια ομαδα δυνατα,κοντα στα ορια του φαουλ αλλα μολις συμπληρωσει τα 4 πρεπει να παιξει και αμυνα αρκετα με το μυαλο και τις σωστες θεσεις.Ποσα φαουλ για βολες εχει παρει ο Ρεγιες απο Ελληνες παικτες τοσα χρονια;;;
    -Σχετικα καλος ο Ολυμπιακος στο αμυντικο τρανζισιον,αλλα αρκετα μετριος στο ανοικτο γηπεδο.Ειχαν παντως προυποθεσεις να τρεξουν.
    -Σημερα ηταν πνευματικα ανετοιμοι οι Αγραβανης-Παπανικολαου και το παιχνιδι εχει καθοριστει σε καποιο βαθμο απ αυτους τους δυο,με την εννοια οτι εχουν δοθει ευκολοι ποντοι στην Ρεαλ και εχει μεταφερθει εκνευρισμος στους υπολοιπους παικτες του Ολυμπιακου.
    -Κακη επιλογη να παιξει ο Σφαιροπουλος στο τελος ετσι οπως επαιξε,να αδρανησει τελικα η ομαδα και να παει η διαφορα στους 18.Οποιαδηποτε διαφορα μπορει να μετρησει.
    -Πολυ καλος ο Ματ,σταθεροι οι Πριντεζης και Σπανουλης που εκανε ομως λαθη.Ισως ο Χακετ επρεπε να παιξει πιο πολυ μαζι του.Αν διωξει το φοβο ο Γιανγκ και μπει σε λιγες μερες πιο δυνατα θα φτιαξουν καλο διδυμο με τον Καναδο.
    -Προβλημα στην αρχη με τα χετζ αουτ και την περιφερειακη αμυνα αλλα μετα βελτιωθηκε αμυντικα.Στην επιθεση θελει λιγο δουλεια και λιγο πιο σαφεις ρολους αλλα και το καταλληλο ροτεισον.
    -Γριφος για το μελλον για διαφορους λογους,η διαχειρηση των 2 Παπ και του Αγραβανη.Αν το διαχειριστουν σωστα θα κερδισουν παικτες και αποδοση.Αλλιως μπορει να υπαρξει θεμα.Ειδικα σε μια θεση στο 4 που απο περσι εχει θεματα,αλλα και στο 3 αν χασει παικτες ως προς την εγρηγορση.
    -Μεγαλο ταλεντο ο Ντοντσιτς.Πολυ καλο σωμα(μπορει να ψηλωσει και αλλο),ετοιμο παιχνιδι,ετοιμο σουτ και το πιο βασικο ειναι συνηθως ετοιμος λες και παιζει χρονια σε αυτο το επιπεδο.Ειναι και στην καταλληλη ομαδα που λογω στυλ παιχνιδιου θα τον ωθησει να βγαλει τις αρετες του μεχρι να παει τελικα NBA και η Ρεαλ να κερδισει αρκετα λεφτα.
    Λεφτα που μπορει να βγαλει και με τον Γιουλ του χρονου που δυσκολα δε θα παει στο Χιουστον.Μακαρι να τους βλεπουμε για πολλα χρονια στα ευρωπαικα γηπεδα,αλλα επειδη ειναι δυσκολο αυτο,τουλαχιστον να πληρωνουν πολλα οι ομαδες του NBA για να τους παρουν και να μην τους παιρνουν τζαμπα.Αρα θελει πολυετη συμβολαια σε καποια ταλεντα και καποιους καλους παικτες.Πουλας και παιρνεις αλλους οπως η Μπαρτσα με Αμπρινες και Κλαβερ-Ραις-Κοπονεν.

    Σε γενικες γραμμες ειδα σημερα οτι ο Ολυμπιακος εχει προοπτικες αλλα θελει μεγαλυτερη πνευματικη ετοιμοτητα απο εδω και περα.Και θελει καλυτερη λειτουργια η επιθεση στα μεγαλα ματς που εδω και ενα χρονο κολλαει.Παντως μια ηττα μεσα στην Ρεαλ την κανεις ευκολα αλλα σημερα οπως εχασαν μπορουν να δουν πραγματα.Εχασαν με συγκεκριμενο τροπο και εβγαλαν συγκεκριμενα θεματα που μπορουν να διορθωθουν.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. συμπεράσματα γιά γαύρο από το χτεσινό εναρκτήριο παιχνίδι. επιγραμματικά γιά να μην κουράσω.
    ο ολυμπιακός αυτή τη στιγμή μπορεί να παίξει up tempo 15 λεπτά max, στερείται inside game, όσο τραβάνε σκορ οι 3 σωματοφύλακες μπορεί να μένει στο παιχνίδι, γιά να κερδίσει κάποιο σοβαρό παιχνίδι θα πρέπει να περιορίσει τον αντίπαλο στους 70 πόντους max.
    ατομικά : σφαιρό : rotation στα όρια του surreal. αν υπήρχαν δεκαπεντάδες θα τους έβαζε και τους 15. περίμενα να κατεβάσει κανένα από την κερκίδα και να του πεί μπες και παίξε ... πρέπει να τραβήξει αυτιά επειγόντως και να δουλέψει επιθετικά plays στο paint.
    παπανικολαου : γτιατί επιμένει τόσο πολύ στο μοναδικό τομέα (τρίποντο) που δεν είναι καλός ?
    αγραβάνης : Raw material & fundamentals γιά την απέναντι μεριά, mentality γιά Δ¨ΕΣΚΑ.
    παπαπέτρου : θα ξενερώσει και σε δύο χρόνια θα πρασινίσει.
    remedies : ο young να γίνει sidelined μέχρι να γίνει fit.
    επειγόντως στη δωδεκάδα ο αθηναίου. μπορεί να προσφέρει περισσότερα από green & μάντζαρη σε αυτή τη φάση. είναι και διεθνής παίκτης μην το ξεχνάμε.
    να δουλευτεί ο milutinov στο p"n"r και να κατανοήσει πως αυτή τη στιγμή αποτελεί το βασικό center της ομάδας.
    ο hacket να παίζει όσο οι green & μάντζαρης μαζί.
    κάποιος να κάνει το fascilitator/distributor από το High post. έτσι θα γίνει και καλύτερη εκμετάλλευση της weak side και θα πάρει το max από το mat. περαστικά σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Το μειονέκτημα των Αγραβάνη και Παπανικολάου είναι ότι δεν έχουν πάθος και ψυχή. Τα καουμπούλίκια και οι βλαχομαγκιές προφανώς και δεν είναι δείγμα της ύπαρξης των άνωθεν προσόντων.

    Θερβάντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.
    (ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΓΡΑΒΑΝΗ-ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ).ΣΤΙΣ ΠΟΣΕΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ?
    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΑΣΕ ΑΠ'ΑΥΤΟ.
    Η ΡΕΑΛ ΕΚΑΝΕ ΚΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗ ΑΚΟΜΑ.ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΓΙΟΥΛ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΡΑΝΤΟΛΦ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΛΑΣΠΩΝΕΙ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΝΤΟΝΣΙΤΣ ΤΟΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ.Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΡΧΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ.ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ,ΝΟΤΣΙΟΝΙ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ,ΟΠΩΣ ΚΙ Ο ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ.ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Ο ΜΠΙΡΤΣ,ΚΑΚΟΣ Ο ΓΚΡΗΝ,ΛΟΤΖΕΣΚΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.

    NIK THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Den itan toso tragikos o Osfp oso parousiazetai... Tha fanei kai sto derby me ton Pao afto...

    O Pedoulakis tha apolithei prin ton Sfairopoulo.

    Kalimera.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Συνοπτικα.Ο Γιουλ ειναι καθαρα παικτης ΝΒΑ ,ειναι σαν νηπια οι αλλοι μπροστα του.Η φυγη του Ροντριγκεθ τον ελευθερωσε
    Ο Ντοντσιτς θα παιξει μεγαλο μπασκετ.
    Ο Μπιρτς ειναι πολυ εντιμη επιλογη.
    Ειναι αποριας αξια η επιμονη στους Μαντζαρη και Παπανικολαου[ουτε διορισμενοι να ηταν] και κυριως η αδικια στον Χακετ
    Ο Γκριν ειναι αστειο να κρινεται απο ενα παιχνιδι
    Ο Ιωαννου απλα δεν υποφερεται αλλο.Ελεος δηλαδη.
    Ο Πεδουλακης οσο ξερει να ψωνιζει ψηλους,τοσο εχει καποιο θεμα με τους γκαρντ.Εχει μεγαλη συμπαθεια στους μετριους
    Κουκ,στα συν οτι ειναι εμπειρος και εχει γραψει χιλομετρα,στα πλην οτι ειναι γεροντι και μετριος παικτης.Για μπαλωμα και αλλαγη του Καλαθη κανει και μαλλον ,αφου η ομαδα στηριζει τον Τζειμς ,μπαλωμα ψαχναμε
    Τετοια ωρα τετοια λογια ομως.Κακα τα ψεμματα επιλογες εδω και τωρα δεν υπηρχαν.Ισως μονο οι Μισιτς-Γιοβιτς ,αλλα ο Πεδουλακης δεν παει σε τετοιους παικτες,επιμενει σε Αμερικανους.Και δεν θα τους εδιναν και οι ομαδες τους τωρα.
    Στα υπολοιπα η ΤΣΣΚΑ πρωτο φαβορι,εχει αναγκη ομως να πιασει ο Αιρες εκει,η να φερουν εναν αλλο ψηλο ακομη,η Φενερ εχει υψηλους στοχους αλλα λειπει και εκει ενας παικτης ακομη,ο Μπαρτζωκας θα φτιαξει πολυ δυνατη ομαδα,ειδικα οταν αποκτησει τον Χανγκα,η Εφες εχει το στοιχημα Περασοβιτς που ισως ειναι η ωρα του για μεγαλα πραγματα και η Νταρουσαφακα εχει συν τον προπονηταρα της τον Μπλατ.Η Ρεαλ εκ των πραγματων ειναι απο τις πιο δυνατες ομαδες με βαθυ ροστερ.Ο Λασο δεν εμπνεει εμπιστοσυνη,αλλα μην ξεχναμε οτι εχτισε μια ομαδα που κραταει γερα περιπου 5 χρονια.Με τρανταχτες αποτυχιες και γκαφες,αλλα και αρκετες επιτυχιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Σφαγιαστικη διαιτησια για τον Ολυμπιακο μας απο την ομαδα του Μπερτομεου. Δε μετρησε ενα καλαθι και δε δοθηκε ενα αντιαθλητικο. Επισης αλητεία το τριποντο του Γιουλ στο τελος κι ας παιξαμε κανονικα αμυνα στη φαση. Αλλιως θα φαινοταν μια διαφορα 15 ποντων κι αλλιως 18. Δε σεβαστηκαν τον b2b πρωταθλητη Ευρωπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την ιστορια δεν ξερω τι ειπε ο Ιωαννου για το κοψιμο του Μπιρτς αλλα μπορω να το φανταστω, αλλα ο Αρλαουσκας που εκανε σχολιο στο euroleague.tv ειπε οτι σωστα δεν μετρησε γιατι η μπαλα δεν ειχε πορεια προς τη στεφανη. Τωρα βεβαια τι μπασκετ ξερει ο Αρλαουσκας συγκριτικα με το Βαγγελη.

      Διαγραφή
  70. Μέτριος ο Ολυμπιακός στο τέλος.
    Το παιχνίδι της Δευτέρας θα είναι άλλο παιχνίδι.
    Ας δούμε και τον Παναθηναικό την Παρασκευή να δούμε τι ψάρια πιάνει.
    Ο Μπίρτς έδειξε καλά στοιχεία, ο Μάντζαρης δεν δικαιολόγησε το μεγάλο χρόνο συμμετοχής του έναντι του Χάκετ.
    Ο Πρίντεζης και αυτός μέτριος.
    Ο Παπανικολάου χάλια.
    Έχω την εντύπωση ότι ο Γιανγκ έπρεπε να αντικατασταθεί.
    ¨Εχει χάσει και μυικό όγκο νομίζω. Φοβόταν να πατήσει το πόδι του.
    Γενικά ο Ολυμπιακός για 32-33 λεπτά ήταν καλός, χωρίς να εντυπωσιάσει.
    Η Ρεαλ έχει πολύ μεγάλο πάγκο. Φανταστείτε ότι ο Μασιούλις ήταν εκτός 12αδας και ο Νοτσιόνι δεν έπαιξε καθόλου.
    Ο Σλοβένος της μου άρεσε πολύ, έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

    Οι ομάδες πρέπει να έχουν μεγάλο βάθος για να αντέξουν στο μαραθώνιο.

    Μια από αυτές δεν είναι η Φενέρ που έχει κοντό ροτέισον επειδή δεν έχει Τούρκους παίκτες.

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. μια χαρα το στησε το σκηνικο ο μπερτομεου.τερμα πια οι εκπληξεις, τερμα πια οι ομαδες που παλευουν με την αμυνα τους, πλεον θα πρεπει να ριχνεις χρημα, να παιρνεις παικταραδες , να σου βαζουν 80-85π μπροστα.μπορεις?θα προχωρας!δε μπορεις?σπιτι σου.

    ολοι με ολους πλεον!!στραβοκοιτας τον αλλον?τεχνικη ποινη!σταματας αιφνιδιασμο ?3 βολες και η μπαλα για κανα μισαωρο στον αντιπαλο!!!

    να κανουν καποια στιγμη και 4 τις νικες που απαιτουνται στα Play offs...θα το δουμε αυτο αν εχουμε καποια εκπληξη απο δω και περα στους 8.να βαλουν και 13 παικτες αντι για 12, οπως θελει ο ιτουδης!!!

    αν ειναι ρε παιδι μου , να κοψουμε και τα εγχωρια πρωταθληματα για να κανουμε την ευρωλιγκα 50 αγωνες αντι για 30 στην κανονικη περιοδο ωστε οι γνωστες 4-5 ομαδες να ειναι σιγουρες για το φ4.

    ο ιτουδης καμια προταση εχει να κανει ακομα για το καλο του αθληματος?

    ευκολα μπορει να εξελιχθει σε φαρσοκομωδια το νεο συστημα.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΜ, σπάνια διαφωνω μαζι σου. Εδω νομιζω εισαι λαθος. Ειναι 100% προς την σωστή κατευθυνση οι νεοι κανονισμοι. Προστατευουν το αθλημα και τους παιχτες που προσπαθουν να παιξουν μπασκετ απο αυτο το αθλιο φαινομενο του "σε αρπαζω απο πισω και σε κραταω". Και στο ποδοσφαιρο αλλαξε σε καποια φαση ο κανονισμος και αρχισε να τιμωρειται αυτος που κλαδευει απο πισω τον τελευταιο παιχτη. Εκανε κακο? Το αντιθετο.

      Τι να κανουμε, οταν ο αντιπαλος βρισκεται σε πλεονεκτικη θεση, σε εχει περασει και εσυ δεν τον προλαβαινεις, ειναι αδικο να μπορεις να τον σταματας ατιμωρητα. Δεν ειναι ραγκμπυ το μπασκετ.

      Διαγραφή
    2. φιλε σμ νομιζω οτι υπερβαλλεις λιγο οταν μια ομαδα εχει τριπλασιο μπατζετ σταθερα τοτε σε βαθος χρονου θα υπερισχυσει μιας αλλης που βασιζεται στην αμυνα και στις εμπνευσεις του ηγετη της(παει και στον παναθηναικο του 12 και μετα).
      Τι να κανουμε για να ειναι ανταγωνιστικοι οι ελληνες πρεεπι να μπει σαλαρι καπ στα 10-15 εκ που μπορουμε να δινουμε?
      την προηγουμενη 15τια που ο παο ηταν σταθερα ενα απο τα δυο μεγαλατερα μπατζετ ολο ηταν μελι γαλα?
      Οταν μπηκαν οι αγγελοπουλοι δινωντας τσουβαλια επαναφεροντας τον ολυμπιακο στο προσκηνιο και εν συνεχεια εκαναν το μπαμ με τον σπανουλη τι ηταν πειραιωτικη μαγκια(εκτος και αν πιστευεις οτι θα εφευγε ο σπανουλης για το λιμανι με συμπαιχτες τον σκλαβο και τον καλαμποκη της εποχης με προπονητη τον νεοκοπο ζουρο).
      Οσο για τους νεους κανονισμους αθλητικοτητα δεν θελουμε,σφαιρατους ψηλους και τουρμπο περιφερειακους ε καπως πρεπει να προστατευτουν και αυτοι εκτος και αν σου αρεσε η εικονα να φευγουν τρεις ενας στον αιφνιδιασμο και να τρεχει ενας ακομα αμυνομενος και να προλαβαινει να τραβηξει χερια αλλα να μην δινεται αντιαθλητικο γιατι δεν ηταν τελευταιος(φερε εικονες στο μυαλο σου και θα συμφωνησεις).
      Μακαρι να καταργηθει το ελληνικο πρωταθλημα και να παμε στα προτυπα του νβα,20-25 ομαδες ντερμπι καθε αγωνιστικη γεξματα γηπεδα χορηγιες τηλεοπτικα,και μπασκετ να χορτασει το ματι μας,αλλα εθελοτυφλουμε ολοι και ειμαστε ρομαντικοι και δεν μπορουμε να δουμε οτι καθε χρονο σε ολες τις λιγκες ομαδες παλευουν να παρουν μερος βγαζουν την χρονια προσδωοκοντας σε μια καλη πωληση και πιστεψε με με τις οικονομικες συνθηκες που επικτατουν παγκοσμοιως αυτο το προβλημα θα οξυνθει τα επομενα χρονια σε ενα αθλημα με μηδαμινα εσοδα.
      Τελος,αφηστε το μπασκετ στην ησυχια του σταματηστε να εχετε σε καθε χωρα σε καθε διοργανωση,σε καθε θεσμο αλλους κανονες το αθλημα ειναι απλο σκας την μπαλα και την βαζεις στο καλαθι,γιατι το περιπλεκετε και το κανετε απωθητικο στο ματιενος μεσου θεατη,ομοιως σε εναν υποψηφιο μεν αλλα ασχετο με το σπορ δε χορηγο,δεν βαζετε το αθλημα στα σπιτια του καθενος γιαti το κανετε δυσκολο στην παρακολουθηση,λυση ειναι μονο μια αναθεστε ολοι σας την δουλεια των κανονισμων στο αειθαλη προεδρο της εοκ,αυτος ξερει......

      σεντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
    3. @ ΣΜ οι κανονισμοί άλλαξαν επειδή η ομοσπονδία του wrestling διαμαρτυρόταν εντονα καθώς οι θεατές στα events της ελλατώθηκαν μιάς και προτιμούσαν να πηγαίνουν στο μπάσκετ. obviously berti had no choice

      Διαγραφή
    4. @10:14,σεντρικ

      εννουμε δηλαδη οτι ο,τι εκανε για παραδειγμα ο ολυμπιακος τα προηγουμενα χρονια , και ειδικα τις σεζον 2012 και 2015, το εκανε αδικα και εις βαρος αλλων ομαδων?επειδη επαιζε αμυνα του θανατά αδικα ειχε αυτες τις διακρισεις?ο παο του πεδουλακη το 2013 αδικα διεκδικησε μεχρι την τελευταια κατοχή το φ4 του λονδιννου?ξυλο δεν επαιζε και εκεινη η ομαδα?απλα δεν ειχε ενα διαμαντιδη στο νεοτερο του να βαλει 2 σουτ ακομα....

      εγω δε μιλησα για οικονομικες ανισοτητες ουτε για σαλαρι καπ.απλα λεω οτι αφαιρουν τη δυνατοτητα απο τις μικροτερες ομαδες να παλεψουν με τα οπλα που διαθετουν και αυτο θα στερησει μια απο τις σημαντικοτερες ομορφιες της διοργανωσης που ειναι και το στοιχειο της εκπληξης.δε θα ξαναδουμε παρτιζαν σε φ4, δε θα ξαναδουμε ομαδες που τρωγανε 30αρες απο τους ρωσους στην κανονικη περιοδο και της το ξεπληρωναν σε μονά μας στα φ4 (οσφπ, μακαμπι), δυσκολα θα ξαναδουμε καν ομαδες σαν την περσινη καχα που με 6-7 παικτες εφθασε φ4.

      δε φταιει κανεις που η τσσκα βλεπει τον οσφπ σε φ4 και χανουν απο τα αποδυτηρια!δε φταιει το οτι ο οσφπ παιζει φουλ αμυνα στα ορια του φαουλ.αν μπορουσαν ας επαιζαν και αυτοι.αν τωρα , για να γλιτωσουν απο τετοιες ομαδες, θελουν να θεσουν ενα νεο πλαισιο οπου αυτοι θα ειναι untouchable οκ, ας μας το πουν και στα ισια στην τελικη!

      εγω βλεπω οτι εχει στηθει ενα σκηνικο οπου φευγουν απο τη μεση παραγοντες που μπορει να χαλασουν την πορεια μιας οικονομικα δυνατης ομαδας.ομαδες που θα επωφεληθουν μιας καλης κληρωσης, μιας καλης διασταυρωσης, ομαδες που παιζουν αμυνα κυριως,ομαδες που την καταλληλη στιγμη θα φορμαριστουν και θα φορτσαρουν, διαιτησιες που απαγορευουν το σκληρο παιχνιδι, κανονισμοι που κανουν τον αδυνατο να νιωθει ακομα πιο αδυνατος.

      δε μιλαω για αδικια , μιας και τα χουν κανει τα κουμαντα τους για να μη μιλαει κανεις για αδικια στο ονομα της ισοτητας , αλλα για επαναπροσδιορισμο στα μετρα των δυνατων, οι οποιοι μεχρι προτινος ειχαν απλα το πλεονεκτημα του μεγαλυτερου μπατζετ.το τελευταιο φαινεται οτι δεν τους αρκει (ακουσον ακουσον) και εκει ενισταμαι!δε θεωρω οτι ειναι για το καλο του αθληματος αυτες οι αλλαγες στην τελικη.

      ΣΜ

      Διαγραφή
  72. Τα γραφαμε εδω και πολυ καιρο.

    Γκριν, ενας πιο κοντος Βλαντο, τον φυσας και γερνει. Ο Ολυμπιακος χωρις firepower να τιμωρησει τα κενα διαστηματα της Ρεαλ, νά'τη η 20-σαρα.

    Ο Γιανγκ μου φιανεται οτι δεν εχει τιποτα. Ετσι ειναι το στυλ να τρεχει και με τα παιγνιδια θα βελτιωθει. Βεβαια, δεν λεει και πολλα αυτο. Το παιδι δεν παιζει καλα γιατι δεν ξερει μπασκετ κι οχι γιατι εχει ακομα προβλημα με το ποδι του.

    Αμεσα δυο παιχτες για αλλαγη και, οταν φανει και η τρυπα στο 4, παει για 3 παιχτες γυρω στα Χριστουγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ο Μάντζαρης τι βύσμα έχει και παιζει στον Ολυμπιακό; Δεν μιλαω μόνο για χτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Καλημέρα
    Πολύ πικρη ήττα με τον τροπο που ηρθε με τον ΟΣΦΠ να δειχνει πως μπορει να γινει ανταγωνιστικός για καθε ομάδα βάσει ρόστερ (τον είδαμε πληρη μετα απο καιρο εστω κι αν ο Γιανγκ δεν ειναι ετοιμος)
    αλλα με τον Σφαιροπουλο να προβληματιζει με τις επιλογες σε ροτεισον και αγωνιστικο προσωπο.
    Η διαιτησια ηταν κακη για τον ΟΣΦΠ οχι γιατι εκρινε το αποτελεσμα αλλα για 2-3 δευτερευοντα φαουλ, οχι σε τελικη προσπαθεια αλλα στο ξεκινημα της επιθεσης, που δε δοθηκαν και του χαλασαν το ρυθμο.Ο ξενερωμενος ΟΣΦΠ παρατησε τελειως το παιχνιδι(κακως) και ηρθε και η διαφορά
    Ο φιλος ΔΤ παραπανω τα είπε ολα ,δεν γινεται ο Χακετ που ποσταρε στην επιθεση και βοηθουσε στην αμυνα να μενει 13 λεπτα,ο Παπαπετρου να μην παιζει σχεδον καθπολου και ο Παπανικολαου να παιρνει τοσο χρονο στο 2 ημιχρονο οντας τελειως αρνητικος(στο πρωτο βοηθησε λιγο),δεν γινεται να κανουν τοσα χαζα φαουλ στο τελος κλπ
    Ο Πριντεζης επισης ειναι σε μετρια κατασταση ακομα αλλα εχω την εντυπωση πως εκανε εντατικη προπονηση με βάρη το καλοκαίρι για να προφυλαξει καποια μερη του σωματος του απο τραυματισμο κι αυτο θα κοστισει λιγο,στην αρχη τουλαχιστον στον τροπο που εκτελει..Ο Γιανγκ δειχνει οτι σωματικά ειναι οκ αλλα δε θα μπορουσε απο το απολυτο μηδεν να παιξει Ευρωλλιγκα στην Μαδριτη.Στο χερι του Σφαιροπουλου ειναι να του δωσει χοντρα λεπτα και προσπαθειες στην Ελλαδα για να βρει πατηματα και προσπαθειες.Για τον Γκριν δε καταλαβε κανεις τι εκανε και ποσο επαιξε αλλα εχω την εντυπωση πως και η ομαδα τον εξεθεσε αφου εκανε κινησεις στην weak side και βγηκε 2 φορες μονος του στη γωνια για ελευθερο σουτ με τον Παπανικολάου (αν δεν κανω λαθος) να προτιμαει τη διεισδυση....
    Ο Αγραβανης ενω μπηκε πολυ καλα και εβαλε 6 μαζεμενουτς ποντους μετα ξεσαλωσε.Ειναι πολυ δυσανολογο το μειγμα ταλεντου και κακου μενταλιτυ αυτου του παιδιου.Θελει σιγουρα καλα παιχνιδια στο ΣΕΦ και ειναι καλο οτι εχει δουλεψει το παιχνιδι του ποστ του αφου εχει καλο υψος για να παιξει ακομα και πεντε
    Οι Μπερτς(και οχι Μπιρτς ρε παιδια) και Λοζτεσκι ηταν σε καλη κατασταση.

    Η Ρεαλ πηρε ολο το παιχνιδι της απο τον Γιουλ που τα χουμε πει ολα φετος για τη σημασια του,και τον Καρολ αφου ο δευτερος ξεκολησε τη Ρεαλ.Η πολυδιαφημισμενη και πανακριβη φροντκορτ με Αγιον Χαντερ Ραντολφ και Τομπκινς τα βρηκε πολυ σκουρα απο τη κουτση φροντ λαιν του ΟΣΦΠ και εχασε πολλα ριμπαουντ και χρειαστηκε βοηθεια απο τον Ρεγιες που ηταν παρων οταν χρειαστηκε.Φοβερο και το καρφωμα του Ραντολφ αλλα μεχρι εκει,ο Χαντερ ηταν σχεδον αρνητικος

    ΣΥνοψιζοντας αν ο ΟΣΦΠ δεν ανακατεψει την τραπουλα (sic) και βαλει κι αλλα στοιχεια στο παιχνιδ του(ποστ και αυτοματισμους στο τρανζισιον,γιατι ηταν το χειροτερο παιχνιδι τρανζισιον που εχω δει τελευταια,τι κανεις εκει ρε Παπανικολαου....) θα εχει προβλημα που θα πεσει κυριως στον κοουτς που δεν εχει ξεκινησει καθολου καλα......

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλτατε nο_closure. Ωραία τα λες. Μπορείς να μου πεις ακριβώς ποια η χρήση του (sic);
      Ευχαριστώ
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Στάθης

      Διαγραφή
  75. Ξεκινάω με τα κλισεδάκια που όμως είναι αναπόφευκτα. Μόλις αρχίσαμε και κανείς δεν ξέρει ακόμη που πατάει και που βρίσκεται. Άρα, δεν μπορούμε παρά να είμαστε φειδωλοί στις κρίσεις μας. Για το χθεσινό, κάποια που ξέραμε επιβεβαιώθηκαν, κάποια που υποψιαζόμασταν επαληθεύτηκαν και λίγα που δεν περιμέναμε μας εξέπληξαν.

    Δεν μου άρεσε ούτε ο Ολυμπιακός ούτε κι η Ρεάλ.

    Οι Ισπανοί έχουν βάθος, ποιότητα και αστερόσκονη αλλά είναι η πρώτη χρονιά που φαίνεται ότι θα εξαρτηθούν τόσο πολύ από έναν παίκτη. Τον, για μένα, κορυφαίο που παίζει σήμερα στην Ευρωλίγκα. Σέρχιο Γιούλ. Ο τύπος, να ‘ναι καλά, πάει για χρονιά MVP. Ο Λάσο ποντάρει πάρα πολλά πάνω του, υπερβολικά πολλά για μια τέτοια ομάδα. Στα άσχημα βράδια του Ισπανού θα τραβήξει μεγάλο ζόρι. Ο Πάμπλο έχει να λύσει 2-3 θεματάκια ακόμη.
    Το βασικότερο είναι ο ρόλος του Ράντολφ. Αν πήρε τον Αμερικανό για να την βγάλει όλο το χρόνο αποκλειστικά στο ‘’4’’ που πρέπει να βολέψει και τον Ρέγες, θα ‘χει ντράβαλα. Ο παίκτης φάνηκε ότι ήταν έξω απ’ τα νερά του. Έχοντας κατά νου ότι πρόκειται για μυστήριο τρένο και η Ρεάλ είναι ένα club με την καταναλωτική μανία ποτισμένη στο DNA της, δεν αποκλείονται μανούρες.
    Σε δεύτερο πλάνο είναι, για μένα, ο Τέιλορ. Δεν έχω καταλάβει ακόμη τι βρίσκει σ’ αυτόν τον παίκτη ο Λάσο και επιμένει τόσο. Πιστεύω ότι θα λειτουργούσε πολύ καλύτερα αν αντί του Σουηδού είχε έναν συμπληρωματικό γκαρντ ως 5ο. Δηλ. μια γραμμή με Ντρέιπερ-Ντόνσιτς - Γιούλ-Κάρολ κι έναν ακόμη ρολίστα στα G, Ρούντι-Μασιούλις στο ‘’3’’.

    Ο Ολυμπιακός απογοήτευσε όσους περίμεναν περισσότερα. Στο παρκέ ξεδιπλώθηκαν αρκετά απ’ τα προβλήματα που ήδη γνωρίζαμε. Το πρόβλημα στο ‘’5’’, η προβλέψιμη επίθεση με τον Σπανούλη στον πάγκο, ο αδιόρθωτος Αγραβάνης και η έλλειψη back up PF. Είδαμε και μερικά ανεξήγητα. Όπως η επιμονή στον Μάντζαρη στο 1ο δεκάλεπτο κι ενώ δεν προλάβαινε ούτε φωτογραφία να βγάλει τον Γιουλ, η μικρή συμμετοχή του Χάκετ που μπήκε καλά στο ματς, το σχεδόν DNP του Παπαπέτρου, το πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ στο β’ μέρος και η κάκιστη εικόνα του Παπανικολάου.

    Θέλω να κάνω μια γενικότερη επισήμανση. Εδώ και καιρό υπάρχει μια κουβέντα σχετικά με την επίθεση των δύο ελληνικών ομάδων με δεδομένη την πρόσφατη εμπειρία που έχουμε απ’ τους δύο προπονητές. Ότι πρέπει δηλ. να αναζητήσουν περισσότερους πόντους στο transition για να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους αφού το άθλημα πάει σε άλλες ταχύτητες. Σωστό ως βασική αρχή. Αυτού του τύπου, όμως, οι μεταβάσεις δεν γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού. Και σίγουρα θέλουν το ανάλογο υλικό. Πώς μπορεί, λοιπόν, ο Ολυμπιακός να υπηρετήσει ένα τέτοιο στυλ όταν έχει για 29’ στο παρκέ τον Σπανούλη, 24’ τον Μάντζαρη και η αρχική του 5άδα έχει ακόμη του Παπανικολάου, Μιλουτίνοφ και Πρίιντεζη; Ο Ολυμπιακός σε σχέση με πέρσι είναι σχεδόν ίδιος κατασκευαστικά. Πώς θα ανεβάσει το tempo;

    Επιπλέον, βλέπω να περνάει σε δεύτερη μοίρα η ταχύτητα στο 5-5 η οποία είναι εξίσου σημαντική, αν όχι σημαντικότερη. Τα σπουδαία ματς της άνοιξης θα παίζονται σε τέτοιους ρυθμούς. Χθες, ο ρυθμός δεν ξέφυγε σε γενικές γραμμές απ’ τα ‘’θέλω’’ του Σφαιρόπουλου. Στο β’ μέρος, όμως, δεν υπήρχαν λύσεις στο μισό γήπεδο γι’ αυτό και η ισχνή συγκομιδή των 25 πόντων.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης, για να πας σε τρανζισιον, πρεπει πρωτα να ελεγξεις τα ριμπαουντ, τομέας όπου ο Ολυμπιακός δεν τα πάει καλά.

      Διαγραφή
    2. συμφωνω 77 απολυτα οτι ειναι θεμα οπλων.....αν στις παγιδες που κανουν οι ψηλοι στον σπανουλη γυρισει η μπαλα και εχεις εναν φονια και τους σταξει τρια τεσσερα τριποντακια στη σειρα θα σου πω εγω μετα ρεαλ και βασιλισσα.....stonerook

      Διαγραφή
    3. Ο Ολυμπιακός εδειξε χθες αδουλευτος στο transition περα απο τα αθλητικα του χαντικαπ ας πουμε..
      Οταν βγαινουν αιφνιδιασμο 2 με 1 παικτες επαγγελματιες και ο παικτης παει μονος του στο λει απ (το χασε χθες μπορει να το βαζε αλλο αγωνα) σημαινει οτι φοβάται να δωσει πασα,δε βλεπει καλα που κινειται ο συμπαικτης του,ο συμπαικτης δεν ειναι στη σωστη θεση κλπ.
      Αυτο μου εδειξε φτωχη δουλεια στην προπονηση απο μια ομαδα που την τελευταια 4ετια ειχε δειξει οτι εβγαζε αποτελεσματα απο τις καλες συνεργασιες στο transiotion και δεν της ειναι κατι καινουριο...
      Δες πχ την Φενερ που αθλητικα δεν ειναι κατι υπερανθρωπο ποσο αποτελεσματικα παιζει με το Σλουκα στο transition χωρις οι ταχυτητες να σπανε το φραγμα του ήχου

      no_closure

      Διαγραφή
    4. Ετσι ακριβως.

      Λεει "ο Ολυμπιακος φετος θα τρεχει περισσοτερο" και εννοουσε οτι οι παιχτες θα τρεχουνε, σαν ομαδα δεν ξερουνε να πανε πουθενα.

      Χασαμε 2 λειαπ και καναμε 3 αβιαστα λαθη σε κατασταση αιφινιδιασμου.

      Διαγραφή
    5. Το τρεξιμο δεν φτανει, πρεπει και οι παιχτες να εχουν εμπιστοσυνη στις δυνατοτητες τους. Ειδαμε π.χ. χτες τον Παπανικολαου να φευγει στον αιφνιδιασμο και μονο με ενα αντιπαλο να τον μαρκαρει να πεταει την μπαλα εξω γιατι πηγε να πασσαρει στον Μαντζαρη. Το 2012 ο ιδιος παιχτης θα πηγαινε βουρ για λεϋ-απ/καρφωμα ασχετως του αντιπαλου.

      Το ερωτημα ειναι τι εχει αλλαξει? Ισως πολλα, ισως και τιποτα. Μπορει στην προπονηση π.χ. να μην δουλευουν πολυ τους αιφινιδιασμους. Απο περισυ νομιζω οτι οι παιχτες του Ολυμπιακου φαινεται να εχουν πεσει λιγο σε ατομικες πρωτοβουλιες αλλα και στο σουτ (π..χ. χτες δεν τα βαζανε ουτε στην προθερμανση!). Ισως ομως να ειναι και θεμα παιχτη. Ο Παπανικολαου δεν ειναι πια 20 χρονων. Του μπαινουν δαιμονια και για τα ποσοστα του και για το reputation του και οταν εισαι σ' αυτη τη διαδικασια ολα σου ειναι δυσκολα.

      Διαγραφή
    6. Σωστός ο ανώνυμος. Για να πας στο transition πρέπει να μην ματώνεις στο αμυντικό ριμπάπουντ. Εκτός απ’ αυτό θέλεις βέβαια κι άλλα. Πρώτα να παίζουν όλοι άμυνα και να μπορείς να πιέζεις την μπάλα. Μετά να το ‘χεις κάνει δεύτερη φύση σου έχοντας και τον παίκτη που θα κουβαλήσει την μπάλα σε πρώτο χρόνο. Δηλ. να το ζητάς αυτοματοποιημένα πράγμα που έρχεται μέσα απ’ την επανάληψη (= προπόνηση). Και τέλος να ξέρεις πως θα χτυπάς στις ενδιάμεσες επιθέσεις. Ποιος είναι που, ποιος τρέχει που, ποιος κάνει τι. Για να μην προκύψει τουρλουμπούκι. Όλα αυτά θέλουν εργαλεία και χρόνο.

      Ο Ολυμπιακός έχει στήσει το ρόστερ του με τον Σπανούλη σε πρώτο ρόλο. Είναι σχεδόν αναγκασμένος να αξιοποιήσει στο έπακρο τις ικανότητές του. Όταν ο Βασίλης είναι 30’ στο παρκέ ο Ολυμπιακός είναι δύσκολο να χτυπήσει στο transition συστηματικά. Ειδικά όταν έχει στο πλάι του την περισσότερη ώρα τον Μάντζαρη. Ποιος θα μεταφέρει την μπάλα; Ο Λοτζέσκι, ο Πρίντεζης, ο Παπαπέτρου μπορούν να ακολουθήσουν αλλά εξαρτώνται απ’ τα γκαρντ. Την ίδια στιγμή, όμως, δεν έχει φροντίσει να πλαισιώσει τον βασικό του δημιουργό με σουτέρ. Στους χθεσινούς αρχικούς 5 εκτός του κύριου δημιουργού δηλ. του Σπανούλη δεν σουτάρει κανείς. Του φλοταρίσματος το κάγκελο σε Μάντζαρη, Παπανικολάου, Πρίντεζη. Εκτός του Λοτζέσκι δεν σουτάρει κανείς με συνέπεια απ’ έξω. Θα δούμε και τον Γκριν αλλά χθες ο Αμερικανός δεν επιχείρησε καν από μακριά. Ε, να τρέξεις σταθερά και μεθοδικά δεν μπορείς, στο σετ είσαι εγκλωβισμένος πώς να σκοράρεις...

      Το να μην πηγαίνεις στο transition είναι μια επιλογή. Κυρίως για ομάδες με χαμηλότερα budget. Πέρσι ο Αστέρας χτυπούσε ελάχιστα εκεί. Είχε επιλέξει να κατεβάζεις τις κατοχές και να επιτίθεται στο μισό γήπεδο ειδικά εκτός έδρας. Εκεί, όμως, είχε επιλογές κι έτσι μπορούσε να στηρίξει την κατεύθυνση που διάλεξε.

      Ο Ολυμπιακός τα προηγούμενα χρόνια είχε τον Λο και τον Σλούκα, είχε τον Χάινς να καταπίνει τα ριμπάουντ και να τρέχει πρώτος μπροστά, είχε έναν άλλον Παπανικολάου κλπ. Πέρσι, πότε χτυπούσε στο transition; Όταν ο Σφαιρόπουλος είχε στο παρκέ Χάκετ, Όντομ ή Στρόμπερι να πιέζουν ασφυκτικά την μπάλα και Παπαπέτρου. Με τέτοιο σχήμα, όμως, αν σου κατεβάσουν τον ρυθμό βουλιάζεις σε dt στο μισό γήπεδο. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

      Επιμένω, όμως. Η επιλογή να χτυπάς στο transition είναι αναγκαία να υπάρχει στο οπλοστάσιό σου. Σου δίνει άλλη ώθηση όλη τη χρονιά. Σε ξεκολλάει, σου ξεκλειδώνει πόρτες και γενικά είναι ένα χρησιμότατο μαξιλάρι. Ωστόσο, πρέπει ταυτόχρονα να είσαι καλός και στο μισό γήπεδο. Με ταχύτητα εκτέλεσης, αποστάσεις, μεγάλη γκάμα επιλογών και αυτοματισμούς. Εκεί κρίνονται τα πάντα όταν σφίξουν οι κώλοι.

      Ο Σφαιρόπουλος θα την ψάξει την δουλειά. Θα αλλάξει τους συνδυασμούς των 5άδων, ίσως πάρει παίκτη, θα περιμένει την βελτίωση κάποιων που τώρα είναι φανερά ανέτοιμοι και σίγουρα η ομάδα θα παίξει καλύτερα. Το ζήτημα είναι αν μπορεί να φτάσει σε υψηλά standard με το ρόστερ όπως έχει σχεδιαστεί.

      Διαγραφή
  76. Καλημερα σε ολους!θελω να αναφερθω λιγο στο νεο κανονισμο για τα αντιαθλητικα και να πω οτι θα πρεπει να τον αποσυρουν γιατι θα γινουν πολλοι αγωνες μπαχαλο.ειδαμε χθες ενα σχετικα αυστηρο να σφυριζεται κατα του σπανουλη και μετα απο λιγο ειδαμε ενα πραγματικα αστειο να κερδιζει ο σπανουλης απο τον τειλορ αν δεν κανω λαθος,και καλα χθες ο αγωνας δεν εκρινε τιποτα σημαντικο και ηταν και προφανες οτι η ρεαλ θα κερδισει αλλα αν αυτες οι φασεις γινουν σε ενα αγωνα κρισιμο που θα παιζεται στο ποντο τι θα γινει οεο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Καλησπερα Τζιμ, να σε ρωτησω δυο πραγματα:

    Βλεπεις τον παραμικρο αγωνιστικο λογο που ο Μαντζαρης εχει διπλασιο χρονο συμμετοχης απο το Χακετ; ας ειμαστε ευθεις και ειλικρινεις: ειναι καθαρα θεμα δημοσιων σχεσεων με τον ελληνικο κορμο αυτο που συμβαινει;

    Δευτερον, ο Αγγελου παραμενει χωρις ομαδα, ετσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aριστη επιλογη ο Αγγελου. Επισης πρεπει να γινει κατι στο 4. Ο Αγραβανης μπορει να καλυψει μια χαρα το κενο του Γιανγκ στο 5.

      Διαγραφή
    2. Απλα, ολα τα συστηματα εδω και αρκετα χρονια, απο την αρχη του παιγνιδου ειναι προσαρμοσμενα με τον Μαντζαρη στο 1. Αν θυμαστε καλα ο Σλουκας εμπαινε αλλαγη κι αυτο κανει τωρα ο Χακετ δηλ. ο Ιταλος ουσιαστικα εχει παρει το ρολο του Σλουκα.

      Το προβλημα ειναι οτι ο Σφαιροπουλος δεν ειναι ευελικτος δηλ. δεν θελει να αλλαξει το αρχικο του πλανο ακομα κι οταν βλεπει οτι κατι δεν του βγαινει. Θεωρει οτι ο Ολυμπιακος πρεπει να τηρει το πλανο του και οχι να προσαρμοζει την τακτικη και τους ρολους κατα τη διαρκεια του παιγνιδιου. Αυτο ειναι προβλημα οταν ο αντιπαλος εχει περισσοτερη ποιοτητα γιατι πολυ δυσκολα μπορεις να τον κερδισεις στα ισα.

      Διαγραφή
  78. Air-Pap χτες. Από το air-ball.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε δεν είναι και θανατηφόρος σουτέρ όπως ο Καλέιθες!

      Διαγραφή
    2. Είναι απόφοιτοι της μεγάλης ελληνικής σχολής μπάσκετ

      Διαγραφή
    3. Οχι. Ειναι απλως λιγο χειροτερος απο τον Καλέιθη. Γι'αυτο και δικαιολογημενα εκανε σαν τρελος οταν εβαζε κανενα σουτ στο παρελθον.

      Διαγραφή
  79. θα συμφωνησω απολυτα με τον beny.....πανω απο 15 λεπτα σε υψηλο ρυθμο στην επιθεση δεν μπορει να βγαλει ο ολυμπιακος γιατι περα απο τους τρεις δεν εχει τα οπλα να το κανει........δυο ακομα πραγματακια για μενα ο σφαιροπουλος οτι ηταν να δωσει στον ολυμπιακο το χει κανει δεν νομιζω οτι μπορει να δωσει τιποτα στην βελτιωση των αγραβανη-παπαπετρου ενω ο παπανικολαου πλεον συμπεριφερεται σαν πρωην μπασκετμπολιστας........η σωτηρια ειναι να φυγει ο παπανικολαου να κατεβασουν τον παπαπετρου στο 3 και να του δωσουν αρμοδιοτητες,αν δεν το κανει τωρα αυτο ο ολυμπιακος ο παικτης θα μεινει στασιμος και με μικρο ταβανι.......επισης κεφαλαιο μαντζαρης....μα ειναι δυνατον να δουλεουν καποιοι οκταωρα και δωδεκαωρα,καποιοι να κανουν 15ωρες εγχειρησεις και ο μαντζαρης σε ενα χρονο να βγαζει οσα δεν παιρνουν ολοι αυτοι σε μια ζωη?ρε παιδια ο μαντζαρης ειναι παικτης των 150.000 δολλαριων μεχρι εκει.......επιση κατι που αφορα τους δημοσιογραφους....δεν ειναι κακο να γραψετε καποια στιγμη οτι οι ελληνες δεν εχουν ταλεντο να σταθουν πιο ψηλα...επειδη καποτε υπηρχαν ο μητσος,ο βασιλης ή ο παπαλουκας παει να πει οτι οποιος παιζει μπασκετ ειναι σαν αυτους?νομιζω οτι ολοι πρεπει να χωνεψουμε οτι τα νεα παιδια που εχουν βγει την τελευταια πενταετια δεν ειναι για πολυ υψηλο επιπεδο....τον ειδατε τον ντονσιτς χτες?κανει μπαμ απο μακρια οτι το χει γενικα.....εμεις ας συνεχισουμε να προσπαθουμε να κανουμε τεσσαρια τον παπαπετρου και το χαραλαμποπουλο αντι να τους μαθουμε να βαζουν την μπαλα στο παρκε....αλλα εδω στηναμε τον γιαννη στην γωνια για να σουταρει τριποντο........και κατι τελευταιο που χει μαλλιασει η γλασσα μου τελειωστε το παραμυθι με την αμυνα οποιος δεν ΓΡΑΦΕΙ εχει τελειωσει πλεον.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Μου άρεσε και ο Ρουντυ χτες. Κακως τον θεωρουνε ολοι ξεγραμμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μπασκετ δεν ξεχνιέται. Ο Ρούντι όσο αντιπαθής είναι άλλο τόσο μπάσκετ ξέρει. Μπορεί να μην έχει πλέον εκρηκτικότητα όμως έχει τα fundamentals και έχει προσαρμόσει το παιχνίδι του.
      Vincanity

      Διαγραφή
  81. .................................
    Ενα ψιλοcopypaste που δεν μ'αφηνει αδιάφορο😁
    Το περσινό και το προπέρσινο πρωτάθλημα δεν τα διάβασε καλά ο ΟΣΦΠ και τον κατέστρεψαν.

    Μπλατ, Ανταμς, Ραντολφ φέτος κι απο περσι Σλουκας θα έπρεπε να ηταν Πειραιά.
    Ο Σλουκας θα ανανεωνε ως ο ηγέτης του ΟΣΦΠ στη θεση του v-span που θα τελείωνε φέτος οτι κι αν γινοταν με την εκπνοή του δεύτερου του 3ετους συμβολαιου.
    Με τα λεφτά των v-span, Σφαιροπουλου, Μιλουντινοφ και Παπανικολάου που δεν είχε καμιά δουλειά στο λιμάνι με Παπαπετρου και Αγραβανη ήδη στην ομαδα.
    Λεφτά που ξεπερνούν κατά πολύ τα 5.000.000 ευρώ με εφορία!
    Δεν πιστεύω ο Μπλατ να μην επέλεγε ΟΣΦΠ αν τον πλησιαζαν σοβαρά έναντι της Νταρουσαφακα.
    Ουτε οι Ραντολφ και Άνταμς θα είχαν πρόβλημα με καλό πρότζεκτ και Μπλατ στο τιμόνι.
    Και απο λεφτά τα ιδια που παίρνουν σε Ρεάλ και Κινα.
    Το πολύ πολύ να εβαζαν κάτι ελάχιστα παραπάνω οι Αγγελόπουλοι αλλά θα ειχαν περιφέρεια με Άνταμς duracel, Ματζαρη Σλουκα και Χακετ ( τα λεφτά του Γκριν ο Σλουκι Λουκ ) και μαζι με Πριντεζη τον Ραντολφ!!! 👍
    Και κυρίως προπονητή που θα έβαζε τάξη με την ισχυρή προσωπικότητα του και θα έκανε Ομάδα απο το πιο πάνω ραφι της ευρωλιγκα.
    Οι συναισθηματισμοί και οι ανεγκεφαλες αντιπαλοτητες όμως πληρώνονται.
    .................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ο Μάντζαρης μάλλον είχε το μυαλό του στην πιθανή καριέρα του στο ΝΒΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύστοχο σχόλιο, πέρσυ είχε πονέσει το μυαλό μας με κάτι τέτοιες ατάκες.

      Διαγραφή
  83. Καλημέρα στην παρέα! Υπάρχει κάποιος που έχει αγοράσει το πρόγραμμα της Euroleague Tv για να μου λύσει μια απορία? Παρόλο που χρησιμοποιώ το ZenMate και αλλάζω ΙP συνεχίζει να μου δείχνει οτι στο παιχνίδι του Παναθηναικού έχει blackout ακόμη και όταν κάνω refresh. Ας με φωτίσει κάποιος παρακαλώ γιατί έχουν αρχίσει να με ζώνουν τα φίδια στην ιδέα οτι "πέταξα" 80 ευρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το εχω αγορασει εγω φιλε, αλλα μενω Αγγλια. Οταν ημουν ομως Ελλαδα με hola μου χε παιξει και το παιχνιδι του Παναθηναικου παρολο το blackout. Δοκιμασε και το hola και θα δεις την ωρα του αγωνα.Ολα τ αλλα παιζουν κανονικα. Ουσιαστικα το μονο blackout ειναι το μονο παιχνιδι ελληνικης ομαδας που δειχνει η Νοβα καθε βδομαδα, η τουλαχιστον αυτο ηταν το μονο προβλημα περυσι.

      Διαγραφή
  84. Κυριε σερχιο γιουλ ειλικρινα σε ευχαριστω.Και σε ευχαριστω για ενα και μονο λογο,διοτι σε μια δυσκολη εποχη για το αθλημα που ολοι εμεις αγαπαμε και που εχει γεμισει με δρομεις,αλτες,αρσιβαριστες και παλαιστες εσυ και καποιοι αλλοι(δυστυχως λιγοι)μας δειχνετε οτι το μπασκετ πρεπει πανω απο ολα να παιζεται απο ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστος φιλε...το παιδι το εχει το μπασκετακι μεσα του...

      Διαγραφή
  85. ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ
    =============

    Μασιουλις εκτός 12αδας.🏀
    Νοτσιονι εκτός παιχνιδιου.🏀

    9 ξένοι χθες η Ρεαλ στο ματς, με 3 Ισπανούς, Γιούλα (παρεμουτα ούλα) Ρουντι και Ρεγιες 🏀
    Ο Γιονας σουταριστος εναν πάγκο πισω, να κανει χαι φαιβ με τις αλλαγές και να μην μπορεί ουτε τον κανονικό πάγκο να λουστραρει όπως ο Αργεντινος 🎅
    Οχι για να παίξουν Ισπανοί•
    Αλλά κάτι Ελιζαμπεθ Τειλορ και κατι Τρομπα Τρομπκινς💿

    Κι η Παναθα θέλει να στριμώξει 12αδα τα pumpers και τα μπιμπερό.
    Ναταν και σαν τον Σλοβενο πιτσιρικα της Ρεαλ (που τους πέταξε στη μουρη την Ισπανική υπηκοότητα) θα έλεγα ας πάει στο καλο. 🏀

    Σαν πολλά γατάκια μαζευτηκαν στην ευρωλιγκα της ΤΣΣΚΑ, της Ρεαλ, της Φενερ και των υπολοίπων που έχουν τους ντόπιους παίκτες εκεί που αξίζουν να παίζουν....
    στις υπόλοιπες ομάδες της πατρίδας τους 🐰

    Ελεω Θεού Βασιλιας ΤΖΙΜΟΠΛΗΚΤΟΣ.

    🏀🏀🏀🏀🏀🏀🏈 !!!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Την βρήκα την λύση τελικά... έπρεπε απλά να κάνω sign out και μετά πάλι sign in έχοντας ανοιχτό το ZenMate. Σορρυ αν άγχωσα και κανέναν άλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. O Ολυμπιακός φοβάμαι πως θα πληρώσει το φλας που έφαγε ο Σπανούλης στους περσινούς τελικούς (που κάτι μου λέει ότι είχε να κάνει με το ότι ήταν τα τελευταία ματς του ΔΔ και άρα η τελευταία ευκαιρία του Σπαν να αποδείξει εμφατικά ότι είναι καλύτερος) το οποίο εν τέλει έσωσε τον Σφαιρόπουλο και εξασφάλισε και στον ίδιο ένα υποθέτω παχυλό τελευταίο συμβόλαιο.

    Δεν έγινε κακή ομάδα ο ΟΣΦΠ επειδή έχασε απ' τη Ρεάλ στη Μαδρίτη την πρώτη αγωνιστική βέβαια, απλά χθες είδαμε μία απ' τα ίδια, που δεν μου φαίνονται αρκετά για καλή πορεία φέτος. Αν δεν το πάρει αλλιώς ο κόουτς, προσωπικά βλέπω χλωμή και την οκτάδα ακόμα. Αν ακούσει την κοινή λογική σε πράγματα που πολλάκις έγραψαν διάφοροι φίλοι πιο πάνω, ο ΟΣΦΠ έχει πιο ευοίωνες προοπτικές.

    Ντάρκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλιστα ο Σπανουλης απεδειξε εμφατικα οτι ειναι καλυτερος απο τον ΔΔ στα 36 του.Γιατι ολα τα προηγουμενα χρονια εχασε τους περισσοτερους τιτλους που διεκδικησε εναντιον του?

      Γιατι ενταξει κι εγω μπορω να περιμενω να φτασει ο Τζορνταν 75 ετων και θα τον νικησω σε ενα μονακι...

      Διαγραφή
  88. Ο Ολυμπιακός μου άρεσε πολύ αμυντικά, τον βοηθάει το γεγονός του ίδιου κορμού τώρα που είναι νωρίς ακόμα. Επιθετικά όμως δεν είχε καμία διαφορά με τον περσινό κάκιστο και προβληματικό Ολυμπιακό που έχανε ολόκληρη πρόκριση από Μπάμπεργκ (καλή ομάδα φυσικά, αλλά για τον ολυμπιακό σε ματς do or die μιλάμε) και Ζαλγκίρις. Όλοι εκθειάζουν οτι κράτησε έναν κορμό και ένα στυλ παιχνιδιού ο οποίος όμως οποίο πέρσι απέτυχε παταγωδώς (η ευρώπη είναι ο καθρέφτης όχι το ελληνικό πρωτάθλημα). Είχε όμως όλα τα φόντα να δημιουργηθεί κάτι πολύ καλό φέτος.

    Αντ' αυτού, αυτό τον κορμό ο Ολυμπιακός επέλεξε να τον εξελίξει φέτος με στοιχήματα:
    1) Μη παιγμένους παίκτες σε αυτό το επίπεδο (Γκριν, Μπιρτσ)
    2) Ελπίδα για επάνοδο Παπανικολάου / Αλλαγή θέσης στο πιό ελπιδοφόρο 3αρι / Απουσία αναπληρωματικού τεσσαριού (και με διαφορετικα χαρακτηριστικά από τον κορυφαίο της ομάδας (stretch-4)
    3) Ελπίδα για γρήγορη επάνοδο Γιάνγκ / Παραμονή Μιλουτινοφ (και αν και τη δουλειά του αθλητικού φαίνεται οτί θα την κάνει πολύ καλά ο Μπιρτσ, ο Μιλουτίνοφ θα έπρεπε να μείνει μόνο αν είχε ικανότητες στο ποστ παιχνίδι (αυτό λείπει κραβγαλέα απο τη τωρινή σύνθεση)

    Όπως έλεγα και για τον Παναθηναϊκό χθες, αν θες να λες οτι στόχος σου είναι οπωσδήποτε το Final 4, ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΤΑ ΡΙΣΚΑ όσο μπορείς. Αντί για 3 στοιχήματα πας με 1 που λέει ο λόγος. Αν του βγουν όλα όπως τα θέλει θα γίνει πρώτος μάγκας. Τελικά όλα είναι θέμα του αν θες και μπορείς (οικονομικά?) να πορευτείς αρματωμένος και έτοιμος να ανταπεξέλθεις στο worst case scenario.

    Με εκτίμηση,
    ΤΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Λοιπόν θα πω πως τον είδα χθες τον Ολυμπιακό του Σφαιρόπουλου...Θα ξεκινήσω πρώτα από τον προπονητή και θα πω το φανερό...ότι έχει εμμονές....και μεγάλες κιόλας...Πέρυσι στους τελικούς αν δεν είχε βάλει τα 2 μεγάλα και δύσκολα σουτ ο Σπανούλης θα είχε πάρει πόδι ήδη.....το είχε συνειδητοποιήσει και αποδεχτεί μέσα του και ο ίδιος για αυτό και η αναπάντεχη χαρά του και το τρέξιμο του στην φυσούνα να αγκαλιάσει τον σωτήρα του....Τυπικότητες χειραψίες και καλή τρόποι είχαν πάει περίπατο...Λοιπόν οι εμμονές του Σφαιρόπουλου εκτός από ότι δεν αλλάζει τον τρόπο επίθεσης και άμυνας για κανέναν λόγο(hedge out μέχρι τέλους)όπως γνωρίζουμε έχει και εμμονές και με παίχτες....Όλοι θα πουν και σωστά για τον Haket με τον Ματζαρη ,τον Παπανικολάου με τον Παπαπέτρου...εγώ θα σας πώ για τον Μιλουτίνοφ...Στο χθεσινό παιχνίδι ξεκίνησε βασικός και έπαιξε τα πρώτα 7-8 λεπτά...σε αυτόν τον χρόνο ο Ολυμπιακός ήταν ανταγωνιστικός και μπροστά και πίσω...μετά έφαγε πάγκο μέχρι το τέλος και η θέση μοιράστηκε στον Μπίρτς ,στον Γιανγκ και στον Αγραβάνη.Δεν θεωρώ ότι οι 2 πρώτοι είναι καλύτεροι ειδικά στην επίθεση απο τον Μιλουτίνοφ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. τετοια αγαπη του ΔΓ για τον γκερσον... τον φανταζεστε εξω απο το σπιτι του πινι να του χτυπαει τη πορτα οπως στο big bang treory...
    https://www.youtube.com/watch?v=F79PG1ZP9Y0
    pini pini pini pini pini pini pini....... και δεν μας δινει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω ποιανού είναι μεγαλύτερη η αγάπη. Του Γιαννακόπουλου ή του eurohoops.

      Διαγραφή
  91. Τελικα αυτος ο Κουκ κόκκαλa μαγειρευει κι ακομα να ερθει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Katheste kai sxoliazete ton Osfp ti stigmi pou o Pao exei polla kai simantika provlimata. To roster mas to exete dei? Ti tha simvei ean (xtipa ksilo) travmatistei enas Mpourousis i enas Kalathis? I omada tha katarefsei san pirgos apo trapouloxarta.

    O kosmos tou Pao apaitei apo tous paixtes tis omadas na dinoun kai na kanoun perrisotera apo afta pou mporoun. Den einai gia Final4 afti i omada. Kai to kseroun kai oi idioi afto. Oute fetos!

    Odevoume gia triti seri katastrofiki xronia. Ipopsin ta teleftaia 5 xronia, o Pao exei kataktisei mono 2 prwtathlimata. Afto gia mia omada pou kanei sinexws prwtathlitismo einai apotixia. To xeirotero einai oti den vlepoume kai kapoio aksiologo basket. Pali kala pou iparxei kai to NBA.

    En telei i eidopoios diafora metaksi Pao kai Osfp einai mia. Oi men exoun sto timoni tous Aggelopoulous kai oi de ton Dimitri Giannakopoulo... Ekei arxizoun kai teleiwnoun ola.

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή