Athlenda

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Στεκόμαστε σήμερα στην άκρη ενός νέου συνόρου..



Μετά από μια εβδομάδα-φεστιβάλ για το άθλημα το πλημμυρισμένο από εικόνες Hoopfellas αναλύει, βλέποντας το ευρωπαϊκό μπάσκετ να οδηγεί στον δρόμο για το μέλλον, κοιτάζοντας -από τον καθρέπτη- προς τα πίσω..




Στα χρόνια της αλλαγής..


Ναι, ή τότε ατάκα του JFK για τη πόρτα της διαστημικής εποχής την οποία προσπαθούσε να ανοίξει η ανθρωπότητα έχει εφαρμογή και στη περίπτωση μας. Η σελίδα αυτή δε φτιάχθηκε με κύριο στόχο να προτείνει και να αξιολογεί αλλά για να μοιράζεται με το κοινό της τη δίψα για τη μελέτη του αύριο, να αντιλαμβάνεται τις τάσεις και τη κατεύθυνση που παίρνει το άθλημα όταν αυτή η διαδικασία βρίσκεται σε “αρχέγονο στάδιο” εξέλιξης, στον δρόμο για ένα μέλλον προς τον φουτουρισμό ή την επιστροφή στη παράδοση. Αυτό κανείς δε μπορεί να το ξέρει, αναφορικά πάντα με το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Και αυτή ακριβώς είναι η γοητεία του να είσαι μαθητής του αθλήματος, μελετώντας την εξέλιξη του. Πιστέψτε με, υπάρχουν μερικά λαμπρά μυαλά τριγύρω μας στον χώρο του μπάσκετ. Και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να αντιλαμβάνεσαι τη στιγμή όπου μια καινοτομία που λαμβάνει χώρα στο παρκέ μπορεί να αποτελέσει χνάρι στον δρόμο για το μέλλον..


Αυτά που συμβαίνουν με την αλλαγή του παιχνιδιού στο ξεκίνημα της φετινής Ευρωλίγκας είναι μια εικόνα από το παρών που αποτελεί σημάδι για το μέλλον. Πριν κάποια χρόνια είχαμε μιλήσει για την έντονη τάση για παγκοσμιοποίηση του αθλήματος και εάν αυτή η διαδικασία στην Αμερική είχε ήδη ξεκινήσει με μεγάλες ταχύτητες, στην Ευρώπη βρισκόταν σε πολύ πρώιμο στάδιο και με το (παραδοσιακό για τη Γηραιά Ήπειρο σε όλους τους τομείς της ζωής) πέπλο σκεπτικισμού να το καλύπτει. Η αλλαγή των κανονισμών όμως ενεργοποίησε τον μηχανισμό εξαναγκάζοντας τους πάντες να κινηθούν προς αυτή τη κατεύθυνση. Δογματισμός δε χωράει πλέον. Και αυτό ακριβώς που ζούμε τώρα μπορεί να δώσει μια σπουδαία ώθηση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Βλέπουμε ότι το μπάσκετ παίζεται σε άλλες ταχύτητες. Ομάδες χωρίς υψηλές παραγωγικές δυνατότητες αδυνατούν να ακολουθήσουν σε επίπεδο τοπ-ανταγωνισμού. Οι αθλητές παράγουν σε αυτό το πλαίσιο “άλλα” νούμερα (βλ. Σπανούλης, Σλούκας, Καλάθης) και μαζί τους οι ομάδες. Αμφιβάλλει κανείς ότι εάν παίζαμε 48 λεπτά αντί για 40, ένα μεγάλο ποσοστό από τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας θα παιζόταν άνω των 100 πόντων..; Δεν είναι εκεί το κλειδί στην όλη μεταφορά που επιχειρείται.


Είναι απολύτως θεμιτό για το κοινό, το ευρωπαϊκό μπάσκετ και ειδικά η διοργάνωση της Ευρωλίγκας να αναδείξει περισσότερο τον παίχτη-star (πως μπορείς να μην εστιάσεις στις 15 τελικές του Σπανούλη βλέποντας τον να αποσύρεται στο τέλος της τρίτης περιόδου ή στο παρατεταμένο φλερτ της “μηχανής” που λέγεται Καλάθης με το triple-double figure..;). Θα της κάνει καλό ειδικά σε εμπορικό επίπεδο, ένα πεδίο στο οποίο χρειάζεται μια γερή ένεση ρεαλισμού αναφορικά με τα όσα ισχύουν στην εποχή μας. Σίγουρα θα βοηθήσει σημαντικά τις ευρωπαϊκές ομάδες (θα γίνει άμεσα αντιληπτό την επόμενη τριετία) σε επίπεδο FIBA Basketball όπου η ατομική δεξιότητα βγαίνει πρώτη στο πάλκο (ώστε να ικανοποιηθεί και ο κυρ-Κολάντζελο που απαίτησε βελτίωση με τη μάσκα του “πλανητάρχη”..). Όμως δε πρέπει να περάσουμε τη γραμμή που οδηγεί στον προσωποκεντρισμό. Αυτή που είχε περάσει η Αμερική προ πολλού και τώρα παίρνει την αντίθετη κατεύθυνση. Η μεταφορά μας αυτή θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά και με τα ευρωπαϊκά μπασκετικά ιδεώδη τοποθετημένα πάνω-πάνω στο σακίδιο πλάτης.

Περισσότεροι stars και ήρωες που προωθούν την εικόνα του προϊόντος αλλά η ομάδα πάνω από όλα. Το club. Μόνο τότε θα φτάσουμε στη νέα εποχή δημιουργώντας κάτι δικό μας το οποίο μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την επόμενη αλλαγή..



Αυτά τα φτωχά λόγια ήθελα να μοιραστώ μαζί σας σε πρώτη φάση και φυσικά τις σημειώσεις μου από τις 96 ώρες βουτιάς στη διοργάνωση της Ευρωλίγκας στη πρώτη από τις 5 full time duty εβδομάδες της σεζόν. Μερικά σκόρπια σχόλια από τη διοργάνωση και φυσικά από τις σπουδαίες βραδιές των ελληνικών ομάδων οι οποίες διαχειρίστηκαν το “πρέπει” των δύο εντός έδρας αναμετρήσεων και παράλληλα πήραν δύο διπλά-χρυσάφι που ήδη τους έδωσαν μια μικρή ώθηση (ώστε να μπορέσουν να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό) στο ξεκίνημα.


Προβλήματα για Μπαρτζώκα και Μπλατ..


Δεν αποτελεί έκπληξη το παρών status των Νταρουσάφακα και Μπαρετσελόνα οι οποίες για διαφορετικούς λόγους αλλά με κοινή συνισταμένη τη παρουσία καινούργιου προπονητή, έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους. Είναι πραγματικά σκληρή εικόνα να βλέπεις τους παίχτες των Μπλαουγκράνα να “πέφτουν” ένας-ένας στη μάχη με συνεχόμενα προβλήματα τραυματισμών. Παράλληλα δυσκολεύει πολύ το έργο του προπονητή να βρει χημεία και ρυθμό η ομάδα του σε ένα πολύ νευραλγικό σημείο της σεζόν όπου χτίζονται σταθερές στο παιχνίδι. Από την άλλη ο Μπλατ έχασε ένα ματς βίωσε αυτή τη φορά την άλλη πλευρά του νομίσματος χάνοντας ένα ματς το οποίο φαινόταν ότι έλεγχε πλήρως, απέναντι στην Αναντολού (θα ήταν too much το 0-4 για τον Περάσοβιτς αν και το πρόγραμμα του στο ξεκίνημα ήταν αντικειμενικά δύσκολο). Ο Αμερικανοεβραίος κόουτς γνωρίζει ότι χρειάζεται υπομονή και πιθανόν έναν έξτρα γκαρντ στη συνέχεια σε μια Νταρουσάφακα η οποία έκανε 19 λάθη στο ντέρμπι της Πόλης τα οποία άλλαξαν το κλίμα εντός του παρκέ τοποθετώντας νευρικότητα στους γηπεδούχους όσο η Αναντολού “μάζευε” τη διαφορά.


Sonny & Keith..


Oι δηλώσεις του Γκέρσον τελικά έβαλαν στη πρίζα τον Σόνι Ουίμς ο οποίος οδήγησε τη Μακάμπι σε δύο συνεχόμενες νίκες απέναντι σε Γαλατασαράι και Ζαλγκίρις απέναντι στο άλλοτε κοινό του μάλιστα στο Κάουνας. Ο Ουίμς (19.5 πόντους με 11/15 δίποντα και 5/9 τρίποντα στα δύο ματς) ήταν εξαιρετικός δείχνοντας ότι είχε έξτρα κίνητρο όμως η Μακάμπι έχει πολλά προβλήματα να λύσει στη παρούσα φάση για να γίνει ανταγωνιστική στη διοργάνωση. Πολύ καλός σε ατομικό επίπεδο και ο (πρώην σταρ της Μακάμπι) Κιθ Λάνγκφορντ παρότι η Ούνιξ επιβεβαιώνει τις προβλέψεις της σελίδας σχετικά με το status της. Απέναντι στη Νταρουσάφακα και για κάποιο μεταφυσικό λόγο ο Μπατούκ έκρινε ότι πρέπει να μένει “πίσω” παίζοντας “φλοταριστά” τον Λάνγκφορντ με αποτέλεσμα να τρώει το ένα μετά το άλλο τα signature shots του ..Κίθαρου με το step back. Ο Ουοναμέικερ τα πήγε καλύτερα στη συνέχεια.. Στη Μόσχα και ενώ ο κόσμος είχε απορροφηθεί στα ταχυδακτυλουργικά του Τεόντοσιτς..


..ο Λάνγκφορντ σκόραρε 36 πόντους απέναντι στην ΤΣΣΚΑ συνεχίζοντας τη μίνι-παράδοση που έχει απέναντι στην άμυνα της αρκούδας. Οι πρώτες τέσσερις αγωνιστικές τον βρίσκουν στη θέση του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης με 24 π.μ.ο.


Σλούκας


Ο Σλούκας ήταν ένας από τους Top performers της εβδομάδας αυτής τραβώντας αρκετά φώτα επάνω του τη στιγμή που η Φενέρ έφτανε στο 4-0 αξιοποιώντας το βάθος δουλειά σε επίπεδο αυτοματισμών και συνοχής που έχει αναπτύξει αυτό το σύνολο. Ο Έλληνας γκαρντ άλλαξε δέρμα μέσα σε μερικές ώρες αφού μετά τους 8 πόντους τις 11 τελικές και τη pass first διάθεση απέναντι στη Ζαλγκίρις αναγκάστηκε (μετά τον τραυματισμό του Μπογκντάνοβιτς) να κοιτάξει περισσότερο το καλάθι στο ντέρμπι της Πόλης τελειώνοντας με 24 πόντους και 7 τελικές απέναντι στη Γαλατά. Στα συν του ότι η Φενέρ έχει σε καταπληκτική κατάσταση και τον Ντίξον. Για τον Σλούκα θα επαναλάβω αυτό που σας έγραψα στη σελίδας του Hoopfellas στο Facebook. Έχει αναπτύξει “κουλτούρα νικητή” σπάνια για παίχτη της ηλικίας του στην Ευρώπη. Σκεφτείτε μόνο το πως θα διαχειρίζεται καταστάσεις πίεσης αυτός ο παίχτης στα τριάντα του..

Pascual..


Ο Καταλανός κόουτς ξεκίνησε ιδανικά τη θητεία του στον Παναθηναϊκό σε επίπεδο αποτελεσμάτων με τους πράσινους να φεύγουν με πολύ σπουδαίο διπλό από το Μπάμπεργκ και να κατοχυρώνουν το πλεονέκτημα νικώντας μετά από δύο ημέρες τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ όπου οι πράσινοι έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ για 20 λεπτά. Ρεαλιστικά θα σας πω (και ανεξάρτητα από το τι συνέβηκε στα τελευταία λεπτά στη Βαυαρία) ότι ο Πασκουάλ προσέγγισε πρακτικά τ α δύο ματς προσπαθώντας να εισάγει πολύ προσεκτικά συγκεκριμένα πράγματα και στη σωστή δόση (σαφώς μεγαλύτερη στο δεύτερο ματς του ΟΑΚΑ το οποίο άλλωστε προσφερόταν) ώστε να μη μπερδέψει και να κρατήσει συγκεντρωμένους τους παίχτες του. Ο κόουτς αυτή τη στιγμή δοκιμάζει και διαλέγει τι θα κρατήσει. Θα χρειαστεί τουλάχιστον 1-1.5 μήνα για να γυρίσει το τιμόνι και να βάλει την ομάδα στη δική του κατεύθυνση εγκαθιστώντας το δικό του μπάσκετ πάνω στο οποίο από εκεί και μετά θα χτιστεί ο νέος Παναθηναϊκός. Αυτό που μπορώ να σας πω προσωπικά και με πάσα σιγουριά, αξιολογώντας τη προσέγγιση της όλης κατάστασης από τον Ισπανό όμως είναι ότι έχει βαθιά γνώση του αθλήματος. Έχει τρομερό ενδιαφέρον το πως προσπαθεί να εισάγει και να προσαρμόσει το δικό του playbook σε ένα σύνολο με διαφορετικά χαρακτηριστικά.


Στο Μπάμπεργκ για παράδειγμα δούλεψε πάνω σε μια 1-3-1 Wheel Offense (“τροχός”, θα παρατηρήσετε συχνά τη κυκλική κίνηση-σήμα κατατεθέν -σε αυτή την επίθεση- των guards του Παναθηναϊκού) η οποία ως γνωστόν, για όσους έχουν πάει λίγο πιο βαθιά σε επίπεδο προπονητικής, διακρίνεται για το πόσο προσαρμόσιμη είναι απέναντι σε διαφορετικές μορφές άμυνας. Πρακτικό, εύκολα μεταδόσιμο σε επίπεδο βασικών αρχών, με διάφορες μορφές έκφρασης. Είτε μετά από τη πρώτη πάσα του Καλάθη είτε μέσα από απλό Dribble Push του Έλληνα PG (το παρουσίασε πολύ επιτυχημένα και ο Τζόρτζεβιτς πέρυσι μέσα από αντίστοιχη διάταξη)



(Photo: Dribble Push)



Η σημαντικότερη διαφορά σε επίπεδο επιθετικής φιλοσοφίας την οποία σταδιακά θα μπορέσουμε όλοι να διαγνώσουμε σε μεγαλύτερο βαθμό με την έλευση του Τσάβι Πασκουάλ είναι η θέληση του να εκμεταλλευτεί ολόκληρο το γήπεδο σε σετ καταστάσεις. Κάθε διαθέσιμη σπιθαμή απλώνοντας τις δράσεις του σε ολόκληρο το μήκος του παρκέ. Ο Παναθηναϊκός πλέον δε θα κάνει focus απαραίτητα στη Strong side αλλά θα δουλεύει σκληρά στην αδύνατη πλευρά παράγοντας επίθεση από εκεί (τα flare screens θα γίνουν σύντομα δεύτερη φύση). Κατάσταση η οποία σταδιακά θα αποβάλλει τη στασιμότητα και θα κάνει τους πράσινους πιο πολυμορφικούς. Ιδανικά (αν και αυτό θα χρειαστεί χρόνο) αυτή η γενικότερη φιλοσοφία που συγγενεύει στενά με τον ευρύτερο κύκλο των Continuity Motion Offense στοχεύει σε αυτό που το Hoopfellas έχει κυκλώσει από την αρχή της σεζόν ως “απουσία” από το παιχνίδι των πρασίνων. Μια επιθετική πλατφόρμα η οποία θα παράγει από μόνη της ευκαιρίες για τον κάθε παίχτη στο παρκέ και δε θα βασίζεται αποκλειστικά στις ορέξεις ή τη παρουσία των δημιουργών της.


Αποδεικτικό της οξυδέρκειας του Πασκουάλ πάντως είναι το πόσο άμεσα αποκωδικοποίησε τις δεξιότητες των νέων παιχτών και το πόσο έχει προσαρμόσει τις δράσεις που προσπαθεί να εισάγει πάνω στις δεξιότητες τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Καλάθης και Φελντέιν (σας είπα πριν έρθει ο Καταλανός ότι ο Δομινικανός γκαρντ είναι παίχτης που μπορεί να παράγει σε αυτό το πλαίσιο μπάσκετ). Δείτε λίγο το πλαίσιο που έχει δημιουργήσει για τον Καλάθη προσπαθώντας να αποβάλλει τοξικές για αυτόν καταστάσεις δισταγμού μπροστά σε ένα ελεύθερο περιφερειακό σουτ. Στις περισσότερες από τις καινούργιες δράσεις ο Καλάθης, με ή μακριά από τη μπάλα, δουλεύει σε ζευγάρι με τον Γκιστ ενώ είναι φανερή η πρόθεση να παίξει πάνω στον άξονα και στη τελική γραμμή (εκτός των άλλων και με το γνωστό Hammer το οποίο περιλαμβάνει back screen και σουτ από τη γωνία την ώρα που ο Νικ διασχίζει τη base line με τη μπάλα). Είδαμε επίσης Flex επίθεση με τους Γκιστ-Νικολς να δίνουν σκριν διαφορετικής κατεύθυνσης στη πλευρά για τον Νικ. Diamond με τον Ρίβερς και τον Μπουρούσης “καθρέπτες” στον άξονα ή με κατάληξη Post up στον Γκιστ. Στο τέλος της πρώτης περιόδου με τον Ερυθρό Αστέρα επιλέγει μια 1-4 Low Flat η οποία θεωρείται ταμάμ για καταστάσεις τελευταίων δευτερολέπτων και οδήγησε σε lay up του Ρίβερς και έναν πρωτόγνωρο για Πασκουάλ πανηγυρισμό στη συνέχεια με τον παίχτη του. Σωστή fundamental προπονητική που σε βάθος χρόνου μπορεί να παράγει καλό μπάσκετ.



Συνολικά για τον Παναθηναϊκό.. Ο Νικ Καλάθης δείχνει ότι έζησε με το νικητήριο καλάθι στο Μπάμπεργκ μια .. life changing moment μοιράζοντας υποσχέσεις ότι μπορεί να γυρίσει τον προσωπικό του διακόπτη. Ο τύπος είναι “μηχανή” και αυτό ήταν γνωστό. Έχει ρομποτικό στυλ και στο ΟΑΚΑ ονειρεύονται αυτό ακριβώς το durable παιχνίδι του σε συνδυασμό με τις αστείρευτες φυσικές δυνάμεις του Τζέημς στο backcourt με την ελπίδα ότι την άνοιξη η ενέργεια τους θα κυριαρχήσει. Τα νούμερα του Έλληνα PG είναι αντιπροσωπευτικά του παιχνιδιού του. Το πρόβλημα είναι τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός χωρίς αυτόν στο παρκέ. Η πληγή  για την οποία μιλούσαμε το καλοκαίρι είναι ανοιχτή και η ομάδα κατεβάζει άμεσα ρυθμό χωρίς μηχανοδηγό. Εδώ θα χρειαστεί προσθήκη. Ο KC Rivers επίσης ξεχώρισε με την ικανότητα του να βάλει τη μπάλα στο παρκέ σε ένα πλαίσιο επίθεσης με περισσότερους χώρους. Δεν είναι slasher. Αλλά πρέπει να συνεχίσει να το κάνει επιμελώς γιατί πλέον είναι αρκετά έμπειρος και παιγμένος για να διαβάσει σε αυτό το επίπεδο την στιγμιαία αδράνεια συν το ότι η δομή του ρόστερ του Παναθηναϊκού του προσφέρει περισσότερες τέτοιες ευκαιρίες από ότι π.χ. του αντίστοιχο περιβάλλο της Ρεάλ,  η οποία άνοιγε τη ρακέτα για τα πυραυλοκίνητα γκαρντ και τους ψηλούς της διατηρώντας τον Αμερικανό σε ρόλο υποστηρικτικού spot shooter. Και κάτι τελευταίο.. Ο Πασκουάλ (υπάρχουν αναφορές σε παλαιότερα άρθρα) έχει μια διαφορετική φιλοσοφία για την ανάπτυξη νέων παιχτών. Τους “ανεβάζει” στο rotation πιο αργά περιμένοντας την ωρίμανση τους. Προσωπικά ανήκω σε διαφορετικό λόμπι σε επίπεδο φιλοσοφίας για την ανάπτυξη των νέων παιχτών. Μένει να δούμε το πως θα εξελιχθεί αυτό για τους νεότερους παίχτες των πρασίνων οι οποίοι έχουν μεν μια σπουδαία ευκαιρία να βελτιώσουν πράγματα στα οποία υστερούν, με τον συγκεκριμένο κόουτς όμως πλέον θα δουλέψουν με έναν προπονητή που δε βιάζεται να τους βγάλει μπροστά. Για να δούμε..


Ο Ολυμπιακός..


Οι ερυθρόλευκοι φόρεσαν ήδη τη ταμπέλα της “καυτής ομάδας” στο τέλος της εβδομάδας καταφέρνοντας να   χαλιναγωγήσει δύο ομάδες οι οποίες βρέθηκαν στον δρόμο τους ερχόμενες στις αναμετρήσεις με περίσσιο ενθουσιασμό και τη ψυχολογία στα ύψη. Το ματς της Βιτόρια ήταν ένα από τα καλύτερα που έχουμε παρακολουθήσει φέτος και κατά τη γνώμη μου αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα των ονείρων που έχουν οι υπεύθυνοι της λίγκας για τη μετάβαση σε ένα καινούργιο στυλ παιχνιδιού. Μπάσκετ ταχυδύναμης, υψηλός ρυθμός, συνεργασίες..


Νομίζω πως στο εκτός έδρας ματς του Ολυμπιακού και απέναντι σε αυτή την ομάδα (Μπασκόνια) ήταν λίγο τζογαδόρικη η τακτική με τον Παπανικολάου στο “κεφάλι” της άμυνας απέναντι στον Λάρκιν και τον Σπανούλη στον Χάνγκα. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου ενώ συνολικά δεν ήταν κακή αμυντικά (είχε καλά και κακά διαστήματα σε ένα παιχνίδι με πολύ υψηλό ρυθμό σημειωτέων) αντιμετώπισε πρόβλημα στο να ελέγξει τα hard cuts που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι της Baskonia και φέτος (σκόραραν με κόψιμο πάνω στην άμυνα ή και στη πίσω πόρτα) αλλά και τη transition επίθεση των Βάσκων. Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν σε αυτό το κομμάτι με αποκορύφωμα τη τελευταία περίοδο όπου ο αντίπαλος δυσκολεύτηκε πραγματικά να σκοράρει.


Ενώ η πρώτη πεντάδα των ερυθρολεύκων βασίζεται αμυντικά στο γεγονός ότι δίπλα στον Σπανούλη υπάρχουν τέσσερα παιδιά που μπορούν να μαρκάρουν σε κάθε γραμμή και να καλύψουν κάθε πιθανή ολιγωρία ελαχιστοποιώντας τις miss match καταστάσεις, η second unit βασίζεται στη ταχύτητα και αυτό “γράφει” στη συμπεριφορά της και στο επιθετικό κομμάτι. Ο Ολυμπιακός αλλάζει κατεύθυνση και σελίδα στο playbook του (για να μη πω κεφάλαιο) ανάλογα με τη παρουσία ή όχι του αρχηγού στο παρκέ.

Ο Σπανούλης


Στη μνήμη πολλών από εμάς έχει αποτυπωθεί η εικόνα του Βασίλη Σπανούλη να κάθεται στον πάγκο τέλος τρίτης περιόδου με το νούμερο των 15 assists να παίζει στο κάτω μέρος της οθόνης (απορροφημένος από την ένταση του ματς δεν είχα εστιάσει στα νούμερα του). Ο αρχηγός του Ολυμπιακού διαβάζει με κλειστά τα μάτια πλέον οτιδήποτε καινούργιο στέλνει πάνω του ο κάθε αντίπαλος στο παρκέ και προσαρμόζει το παιχνίδι του απαλλαγμένος από εσωτερικούς δαίμονες. Ο Σπανούλης κοντρολάρει τα πρωτόγονα ένστικτα του καλύτερα από ποτέ και αυτό έχει αποτελέσει δυσεπίλυτο πρόβλημα για τις αντίπαλες άμυνες. Βασικά είναι “χοντρό” πρόβλημα..

Η επίθεση του Ολυμπιακού δεν είναι κάτι σύνθετο. Αντίθετα βασίζεται στην πολύ καλά δουλεμένη εκτέλεση συγκεκριμένων καταστάσεων και τη πολύ καλή κατανομή ρόλων. Με την αρχική πεντάδα στο παρκέ οι ερυθρόλευκοι βασίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε 2-3 High Sets με τον Σπανούλη και τον Birch αλλάζοντας ουσιαστικό εισαγωγικό play κάθε φορά. Αλλάζοντας δηλαδή το μονοπάτι με το οποίο καταλήγουν σε αυτή τη συνεργασία. Είδαμε Horns, 1-3-1, Stack επίθεση με τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη, Double Drag πάλι με τον Σπανούλη..



(Photo: DoubleDrag)



Σε βραδιές δε όπου οι Παπανικολάου και Μάντζαρης γράφουν 7/12 τρίποντα και συνολικά 32 πόντους οι διαθέσιμοι χώροι είναι μεγαλύτεροι από όσους στη πραγματικότητα χρειάζεται ο Σπανούλης ή ο Πρίντεζης για να χτυπήσουν τον αντίπαλο κατευθείαν στη ..καρωτίδα του ζωγραφιστού. Σωστά ο κόουτς Σφαιρόπουλος έστησε από το ξεκίνημα ένα “δάσος” από screens στην επίθεση του για να σπάσει τη πίεση της άμυνας των γηπεδούχων και να διευκολύνει τη δική του κυκλοφορία της μπάλας. Σημαντική λεπτομέρεια: Όταν αυτά τα screens γίνονται πραγματικά σωστά αλλάζουν τους χρόνους στην ανάπτυξη της επίθεσης σου και βάζουν κάθε φορά την άμυνα σε δίλημμα. Ε, εκεί.. Όταν έχεις τον Σπανούλη δεν υπάρχει κανένα δίλημμα για εσένα..



Σημείωση: O Johannes Voigtmann, μέλος της καλοκαιρινής λίστας του Hoopfellas, έχει κερδίσει τους πάντες στη Βιτόρια με το πολύπλευρο ταλέντο του. Στη Μαδρίτη απέναντι στη πολυδιαφημισμένη γραμμή ψηλών της Ρεάλ ήταν εκπληκτικός (18 πόντους-11 ριμπάουντ, 26 PIR). Δεν είναι τόσο “φονικός” από τη περιφέρεια και δεν έχει τα scoring insticts του Κριστόφ Λαβρίνοβιτς όμως είναι πιο αθλητικός και καλύτερος πασέρ, μια πτυχή του παιχνιδιού του την οποία θα γνωρίσετε σύντομα. Ο Voigtmann είναι παιδί του νέου κύματος Γερμανών ψηλών το οποίο περιλαμβάνει παίχτες όπως ο Zirbes, o Kleber και φυσικά ο Theiss, το εδώ και χρόνια πουλέν της σελίδας ο οποίος στη Βαρκελώνη ήταν απλά παντού..

Ο Γκριν..



Γράψαμε για πιθανή Changing life moment πιο πάνω στη περίπτωση του Καλάθη. Το ίδιο λοιπόν μπορεί να ισχύει και στη περίπτωση του Γκριν ο οποίος δεν είχε κάποιο υπόβαθρο underperforming όμως έχει ευτυχήσει νωρίς στη σεζόν να οικοδομήσει δυνατή πίστη (πολύ σημαντικό) μετά τη clutch παράσταση του στη Λευκάδα. Ότι βλέπετε αυτή τη στιγμή έχει σε μεγάλο ποσοστό τη βάση του εκεί. Οι δυνατότητες συχνά υπάρχουν σε τέτοιες περιπτώσεις παιχτών όμως χρειάζεται ένα τέτοιο σημείο αναφοράς με το οποίο κάνεις establish στον ρόλο σου μέσα στην ομάδα και αλλάζεις ουσιαστικά τον τρόπο που σε βλέπουν οι συμπαίχτες σου μέσα στο πεδίο μάχης. Αυτό είναι ένα σημείο στο οποίο θέλουν να βρεθούν όλοι οι νεοαποκτηθέντες παίχτες σε ένα σύνολο, ειδικά αυτοί που έχουν ανάλογα με τον Γκριν χαρακτηριστικά. Κάπως έτσι η πίστη στα χέρια του έχει μεγαλώσει τόσο που μπορεί να σηκωθεί με περίσσια σιγουριά για transition περιφερειακή εκτέλεση στο ματς με το Μιλάνο ή να μπει και να γονατίσει με μεγάλα σουτ τον αντίπαλο στη Βιτόρια. Οι άμυνες σταδιακά θα τον διαβάσουν και εκεί θα πρέπει ο ίδιος να χειριστεί σωστά τον εαυτό του. Ελπίζω ο τραυματισμός του στο παιχνίδι με τον Κολοσσό να μην τον αφήσει έξω τώρα που έχει βρει ρυθμό. Ενδόμυχα δε πιστεύω ότι υπάρχει αγνός φίλαθλος του καλού μπάσκετ ο οποίος δε θέλει να δει τον Ολυμπιακό πλήρη την εβδομάδα αυτή απέναντι στη πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ στο Φάληρο σε ένα παιχνίδι όπου κανείς πραγματικά δε μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει.. Όπως απρόβλεπτη είναι συνολικά και η φετινή Ευρωλίγκα. Άλλωστε ο Θεός έκανε τον κόσμο στρογγυλό, ώστε να μην μπορούμε να δούμε πολύ μακριά στο δρόμο μπροστά μας.. Και σε αυτή τη λεπτομέρεια περικλείεται η γοητεία του ταξιδιού..

293 σχόλια:

  1. Το κακό με τον Παναθηναϊκό είναι ότι ούτε που ενδιαφέρεται να πάρει guard παρά την απουσία του James. Απίστευτος ερασιτεχνισμός και ανοργανωσιά σε αυτή την ομάδα.

    Green Crocodile

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επειδη εσυ δεν μαθαινεις τιποτα,σημαινει οτι ειναι λογω ανοργανωσιας,και ερασιτεχνισμου;;;;;Ε ρε τι μαθαινουμε απο κατι δηθεν πρασινους κροκο.

      Διαγραφή
    2. Το ότι έχει περάσει ένας μήνας από τότε που χτύπησε ο James και ενώ οι υποχρεώσεις είναι πολλές και δύσκολες και τρέχουν και ο Καλάθης χτυπάει 35 λεπτα και ακόμα δεν έχει βρεθεί αντικαταστάτης έστω να δίνει ένα δεκάλεπτο είναι δείγμα ερασιτεχνισμού και ανοργανωσιάς. Για την ακρίβεια ένα ακόμα. Μερικά άλλα είναι ο τρόπος που είχαν χειριστεί το θέμα του Ούκιτς, του Νέλσον, το ότι ξεκίνησαν την περσινή χρονιά με 5 ξένους και παρότι είχαν δικαίωμα για ξένο παίκτη και ήταν ταυτόχρονα εκτός οι Παππάς, Μποχωρίδης δεν πήραν γκαρντ και έπαιζε η ομάδα με 3 γκαρντ δεν ξέρω και εγώ πόσο διάσημα. Είναι ακόμα ο τρόπος που τον οποιονδήποτε τραυματισμό που εν πολλοίς οφείλεται από την καταπόνηση κάποιων παικτών και εξαιτίας των άνωθεν λόγων, μέσω των πράσινων μίντια το χρεώνουν στην "κακή τύχη". Γενικά είναι ο τρόπος που χειρίζεται επικοινωνιακά η ομάδα διάφορα θέματα όπως του Γκέρσον, όπως η δημόσια διαπόμπευση του Ιβάνοβιτς, όπως η εξυπνάδα για τον αμερικανό βοηθό για την επίθεση στον Πεδουλάκη. Είναι και άλλα που βαριέμαι να καταγράψω. Φυσικά αφήνω έξω τα διάφορα ξεσπάσματα, τις παρεμβάσεις για τους έλληνες πιτσιρικάδες που πρέπει να παίζουν ετσιθελικά κλπ κλπ.
      Και κάτι τελευταίο: δικαίωμα σου να βρίσκεις όπως θες την άποψη μου, αλλά αυτό το να αμφισβητείς τι υποστηρίζει καθένας επειδή δεν συμφωνείς ή δεν καταλαβαίνεις τι γράφει ή τι λέει είναι πρόβλημα. Φιλικά

      Green Crocodile

      Διαγραφή
    3. πρασινε κροκο να ασχολεισαι με την ομαδα σου και να αφησεις τον ΠΑΟ.Αντε που κανετε το ασπρο μαυρο για να μειωσετε οτι δεν μπορειρε να φτασετε,

      Διαγραφή
    4. 12.06 Αραδιαζεις ενα σωρο ψεμματα και υπερβολες,που αν κατσω να απαντησω σε ολη την λασπη θα γραψω ενα κατεβατο και βαριεμαι να απαντω σε ψεμματα χυδαια,τα ιδια λεγατε απο τοτε που εφυγε ο Ζοτς οτι ο συλογος εχει τελειωσει οτι ειμαστε σε διαλυση κ.α,αλλα σε διαψευδουν τα γεγονοτα.Φετος εχουμε καλυτερο ροστερ και καλυτερο προπονητη,εναν απο τους καλυτερους στην ευρωπη.Να μην σε νοιαζει αν θα παρουμε παιχτη και ποτε.Αντε κανε μας την χαρη και μην υπογραφεις με πρασινο νικ νειμ γιατι ειναι αστειο.

      Διαγραφή
    5. Ασχολησου με την ομαδα σου που πεταει απιστευτα στην ευρωπη παρ'ολο τα συνεχη και κουραστικα παιχνιδια και ολως τυχαιως στην Ελλαδα δυσκολευεται να νικησει ομαδες χαμηλου μπατζετ και επιπεδου,να μην πουμε παλι πως νικησατε..!!!!.

      Διαγραφή
    6. @1.36 και @1.50
      Ποια είναι η ομάδα μου θα μου απαντήσετε;

      @1.46
      Συγκεκριμένα, ποια είναι τα ψέματα και οι υπερβολές; Τι δεν ισχύει; Σε τι διαφωνείς; Παρακαλώ όχι γενικές απαντήσεις. Έλα που θα μου κάνεις και υποδείξεις πώς θα υπογράφω. Μάθε καταρχήν σωστή ορθογραφία (ψέμα-ψέματα) και μετά εξέφρασε άποψη.

      Green Crocodile

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμε 1:50 τι θες να πεις;;; Τι υποννοείς; Αν έχεις στοιχεία βγές με το όνομά σου και κάνε καταγγελία. Γιατί βγαίνεις ανώνυμα και πετάς την μπαρούφα σου; Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια λένε.

      Διαγραφή
    8. Μπα σε πείραξε το λάθος στην ορθογραφία ;;μάθε λοιπόν επειδή εγώ δεν είμαι της γενιάς σου το ψέμα παλιά το γράφαμε με δυο μ Άντε γεια,πολύ ασχολήθηκα και είναι κρίμα

      Διαγραφή
    9. Ορισμένοι έχετε ξεφύγει τελείως.Προσπαθείτε μέσω υπονοούμενων για ντόπα και γενικότητες περί διαιτησίας να μειώσετε τον Ολυμπιακό.Όσο και αν σας ενοχλεί,ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλο μέγεθος.Και μην αρχίσετε από κάτω να γράφετε ο ΠΑΟ είναι μεγαλύτερο και άλλα τέτοια.Κανένας δεν μειώνει τον ΠΑΟ,ο οποίος έχει περισσότερους τίτλους και είναι τεράστιο μέγεθος.Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός είναι πιο δυνατός και αυτό γιατί είναι αποτέλεσμα δουλειάς χρόνων και σωστών επιλογών.Ο Παναθηναικός πληρώνει λάθη και βεβιασμένες αποφάσεις και επιλογές με αποτέλεσμα να ψάχνεται ακόμα.Η κίνηση με Πασκουάλ συν τις μεταγραφές που έγιναν είναι επιλογές προς τον σωστό δρόμο.Όμως η χημεία και η ηρεμία μιας ομάδας απαιτεί κόπο και δουλειά.Αυτά ο ΠΑΟ δεν τα έχει αυτή την στιγμή και φταίνε και οι οπαδοί του που στη πρώτη στραβή ζητάνε αλλαγές.Οι ομάδες είναι οργανισμοί και αυτοί που χρειάζονται πολλά από αυτά που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να αποκτήσουν την ικανότητα να λειτουργούν αρμονικά.Μην προσπαθείτε να φορτώσετε την υγεία που βγάζει ο Ολυμπιακός σε ύπουλες μεθόδους.Με την λογική αυτή όλες οι ομάδες που βγάζουν εικόνα αντίστοιχη με του ΟΣΦΠ είναι επίσης αποτέλεσμα μοχθηρών τακτικών.Δεν βλέπω όμως να σχολιάζετε άλλες ομάδες παρά μόνο τον ΟΣΦΠ.Αυτό είναι εμπάθεια.Και κάτι τελευταίο.Η σελίδα αυτή και ο jim προσωπικά προσπαθεί μέσω των κειμένων του να μιλήσει καθαρά για μπάσκετ.Αντίθετα πολλοί σχολιαστές αντί να μιλάτε για μπάσκετ,κάνετε αναφορές σε εξωαγωνιστικές καταστάσεις,σε άλλα σπορ και σε διάφορα άλλα θέματα που πάνε την κουβέντα αλλού και δημιουργούν αντιπαραθέσεις.Ας ασχοληθούμε με την μαγεία του αθλήματος αυτού και ας αφήσουμε το παρασκήνιο έξω από αυτό.

      Διαγραφή
    10. @12.14
      Γνωρίζεις και ποια είναι η γενιά μου; Πρωτίστως με ενόχλησε που προσήψας εμού (κανονικά θέλει περισπωμένη πάνω από το "η" και το "ου", αλλά δυστυχώς το πληκτρολόγιο δεν έχει αυτή τη δυνατότητα) χαρακτηριστικά ξένα προς την ταυτότητά μου. Αντιλαμβάνεσαι θέλω να πιστεύω τι σημαίνει αυτό; Και με προέτρεψες επίσης να αλλάξω το nickname μου. Ως τι άραγε; Ποιος νομίζεις ότι είσαι;

      Green Crocodile

      Διαγραφή
  2. Τζιμ πιστευεις 8α αποδεσμευσουν τον James για να παρουν pg με υψυλο κασε; Και αν γινει αυτο, με δεδομενο οτι εχουμε ηδη 2 shooting guards (Feldeine, Παπας) σε βρίσκει συμφωνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟJames δεν φευγει..

      Διαγραφή
    2. ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ;;;;
      ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΕΙΜΣ.
      ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΟΥΤΗΞΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΝΟΧΗ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ !!!
      ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΣΜΕ.
      ΑΣ ΜΗΝ ΠΡΟΣΤΕΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ.
      Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΘΕΛΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΓΚΑΡΝΤ
      ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΥΡΑΥΛΟΚΙΝΗΤΟ ΤΖΕΙΜΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ.
      ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.

      Διαγραφή
    3. Νομίζω βιάζεσαι με τον πυραυλοκινητο Τζέιμς.χαλαρωσε δεν έχει αποδείξει ακόμα τίποτα και τον έκανες αναντικατάστατο. Μπορεί να βγει.... Μπορεί και όχι. Σίγουρα δε θα έρθει το τέλος του κόσμου εάν φύγει.δεν έκανε κάτι τρελό πέρσι με λαμποραλ εκτός από κάποια μεγάλα ματς με Παο.ας μην ενθουσιαζόμαστε ως συνηθως

      Διαγραφή
  3. Jim, σ ευχαριστούμε! Υψηλού επιπέδου ανάλυση. Όπως πάντα απολαυστικός! Πραγματικά έχουμε να δούμε πολλά καινούρια πράγματα αυτή τη χρονιά και με τη δική σου συμβολή θα εμβαθύνουμε στο παιχνίδι! Καλή επιτυχία και στις 2 Ελληνικές ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Jim μιας κ το αθλημα αλλαζει θα πρεπει αμεσα να γινει αλλαγη της αποστασης τριποντου θεωρω προσωπικα οτι ειναι τραγικο το γεγονος ανα αγωνα να βλεπω 40 τριποντα απο μια ομαδα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο αν μεγαλώσει το γήπεδο.
      Γιατί αν μεγαλώσουν την απόσταση, δεν θα μένει χώρος
      να εκτελεί κανένας τρίποντο στις μεριές των πλαγίων γραμμών.

      10καβάλας

      Διαγραφή
  5. Γεια σου ρε τζιμ, μας αργησες το νεο ποστ..
    Δλδ γουσταρεις ή οχι το νεο φορματ?? γιατι ενω μου φιανοταν για αρλουμπα που δεν θα εδινε ευκαιριες σε ολους αλλα μονο στα μεγαλα μπατζετ τελικα δινει σημασια στον καθε αγωνα και δεν υπαροχυν αδιαφοροι!!
    Για παο και μονο που ο πασκουαλ πανηγυρισε ετσι το καλαθι του ριβερς εδωσε να καταλαβουμε οτι ηταν δικο του συστημα και στοιχημα και ο παιχτης και η στιγμη!!
    Εχει βαλει για τα καλα τον φελντειν στο παιχνιδι δινοντας του χρονους στο παρκε ιδιους με του καλαθη!! Και ο δομικανος εχει παριε την ευκαιρια απο τα μαλλια και απλα επιβεβαιωνει οτι ειναι παιχτης ρυθμου..
    Το οτι θελουμε γκαρντ ειναι γνωστο απο το καλοκαιρι αλλα δεν τον βλεπω να ερχεται..
    Ο μπορουσης μπορει να πηρε λιγο χρονο αλλα εκανε αυτο που γουσταρει , να παιρνει την μπαλα και να την μοιραζει ειτε μεσα απο την ρακετα ειτε απο την κορυφη!!
    Ο παππας παλι δυσκολα τα εχει βρει ενω φετος ελεγα ειναι η χρονια του..
    Οι μικροι.. ισως ο μποχω να μπορει να παρει λιγο χρονο αλλα ο χαραλαμποπουλος πραγματικα το παιδι δεν μπορει να ποσταρει ελαφρυτερους αντιπαλους, ενω το σουτ του ειναι τραγικο. Στην αμυνα ειναι αργος μη αθλητικος και τρωει τις προσποιησεις σαν πρωινο με φουλ πρωτεινη για ογκο!! πΩς να τον βαλεις σε ματσακια που καινε??
    Νικολς και ριβερς πραγματικα απο τα καλυτερα διδυμα στο 3 στην ευρωπη.
    Αφου ανοιξε το 4 και ουσριατικα εχουμε φωτση γκιστ με τον γκιστ να βοηθαει και στο 5 δεν παιρνουμε τον Οκαρο να κανουμε παπαδες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Siga mhn kaneis papades me ton Okaro, antithetws tha 3ernas papades. O Okaro opws einai h parousa omada DE XWRAEI.

      Διαγραφή
    2. Γιατι να μην διωξουμε και τον Feldeine?

      Διαγραφή
  6. πιστευω πως ο παο πρεπει να βρει εναν pg καλο δημιουργο με ικανοποιητικο 3ποντο για να ξεκουραζει τον καλαθη και οταν γυρισει ο τζειμς, ο ρολος του θα μικρυνει (αναλογα με τη φορμα και τα παιχνιδια). συμφωνεις?

    επισης, πως βλεπεις να διαχειριζεται τον παππα ο πασκουαλ? τον πιστευει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενδιαφέρον άρθρο Τζιμ
    Εϊδα αρκετά παιχνίδια της Ευρωλίγκα αυτή την εβδομάδα(ειδικα την Πέμπτη)
    Με εντυπωσίασε ο Ολυμπιακός την 3-4 περίοδο, αλλά το παιχνίδι το πήρε από την ευστοχία του στα 3ποντα.
    Από την άλλη με προβληματίζει για το γρήγορο φορμάρισμα του.
    Προσωπικά περίμενα ότι θα έχανε από Μπασκονία. Τώρα θέλω να τον δω στο επόμενο μεγάλο παιχνίδι με Τσσκα, πιθανώς χωρίς Γκριν.

    Ο Παναθηναικός έβγαλε χαρκατήρα στη Γερμανία. Στο ΟΑΚΑ που πήγα την Παρασκευή για 3 10λεπτα ήταν πολύ καλός.
    Το πρόβλημα είναι όταν ο Καλάθης είναι εκτός.
    Ο Παππάς έχει γυρίσει σε καθαρό Playmaker με Πασκουάλ, δεν πήρε καμία προσπαθεια(όπως και ο Φώτσης) και αυτό δεν μου άρεσε.

    Από το rotation των 9 παικτών οι 2(Παππάς-Φωτσης) δεν πήραν προσπάθειες και ο Σίνγκλετον δεν έβαλε καλάθι. Θα χρειαστέι στο μέλλον να σκοράρουν πιο πολλοί παίκτες για το μαραθώνιο που έρχεται.

    Οντως δεν ακούγεται τίποτα για παίκτη, Τζίμ-Αφρο έχεις καμία πληροφορία?

    Koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φενέρ χωρίς μπόγκνταν είναι θνητή παιδιά. Μου αρέσει η προοπτική της ρεάλ. Ο γκριν πιθανόν να χάσει τη τσσκα αν και έχει ένα 40 τοις εκατό να προλάβει όπως ακούγεται. Εξαιρετική και η ΑΕΚ μέχρι τώρα

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου Τζιμ

    Διαβασα με ενδιαφέρον τις δηλώσεις του Μπαρτζώκα για το νέο σύστημα της Ευρωλίγκας.

    http://www.contra.gr/Columns/Comment/to-mpasket-exei-ksefugei-apo-ta-xeria-twn-proponhtwn.4343766.html

    Μου βγάζουν μια υπερβολική γκρίνια (που οφείλεται περισσότερο στη μεγάλη γκαντεμιά που έχει χτυπήσει τη Μπαρτσα και στην πίεση που νιώθει ο ίδιος να έχει νίκες) και λιγότερο μια κριτική στην έως τώρα πραγματικότητα.

    Εαν το πρόβλημα των προπονητών είναι ότι θα παίξουν 6 παιχνίδια παραπάνω στην Ευρωλίγκα στην κανονική περίοδο (30 αντί 24 που ήταν τα προηγούμενα χρόνια) και θα χάσουν 10-15 έξτρα προπονήσεις, θεωρώ ότι πραγματικά υπερβάλουν.

    Και φυσικά δεν βλέπω πουθενά προτεινόμενες λύσεις.

    Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι το Ευρωπαικό μπάσκετ χρείαζεται μια πολύ δυνατή Ευρωλίγκα και δυνατά εθνικά πρωταθληματα. Ισως με μεγαλύτερα ρόστερ και λιγότερες ομάδες (για τα εθνικά πρωταθλήματα)

    Αυτό που δεν χρειάζεται, είναι να γινεται το Ευρωμπάσκετ κάθε 2 χρόνια. Είναι υπερβολικό και δεν προσφέρει κάτι στο άθλημα πλέον. Είναι καλύτερα να γίνεται κάθε 4 χρόνια και την ίδια στιγμή να αυξηθεί ο αριθμός των ευρωπαικών χωρών στα Μουντομπάσκετ και στους Ολυμπιακούς αγώνες.

    Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στους παίχτες να ξεκουράζονται περισσότερο (τουλάχιστον ένα κενό καλοκαίρι κάθε 4 χρόνια), να έχουν λιγότερους τραυματισμούς και να βελτιώνονται περισσότερο κατα τη διάρκεια του καλοκαιριού. Επίσης η χρονιά θα μπορεί να ξεκινάει νωρίτερα, δηλαδή γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου, χρόνος συμβατός με τα Ευρωπαικά δεδομένα.

    Φαντάζομαι ότι αυτό είναι ενάντια στα μικροσυμφέροντα της ΦΙΜΠΑ αλλά αν δεν το κάνουν, είμαι βέβαιος ότι οι ίδιοι οι παίκτες θα αντιδράσουν και δεν θα παίζουν σε κάθε τουρνουά. Και καλά θα κανουν.

    Αναμένεται ότι η κουβέντα αυτή θα φουντώνει κατα τη διάρκεια της χρονιάς (ιδιαίτερα από αυτούς που θα χάνουν παιχνίδια και θα έχουν τραυματισμένους παίκτες).

    Θα περιμένα με ενδιαφέρον κάποια στιγμή το σχόλιο σου.

    Ευχαριστώ,

    Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Τζέιμς θα αργήσει να γυρίσει.
    Ακόμα κι αν κλείσει το θλαστικό τραύμα, θα θέλει προσοχή
    γιατί το χέρι θα είναι αδυνατο.
    Αλλά και να γυρνούσε στο δίμηνο, η προσθήκη άσσου επιβάλεται, όχι γιατί είμαστε ανασφαλείς και γουστάρουμε μεταγραφές, αλλά γιατι το νέο format της ευρωλίγκα, θα σε αναγκάσει να έχεις ενισχυμένη πληρότητα ειδικά στους κινητήριους μοχλούς των ομάδων.
    Δεν είναι βλάκας ο Ιτούδης που έχει 4 παίκτες που τα έχουν όλα στην περιφέρεια.
    Από drive και penetration, μέχρι δημιουργία και σούτ από κάθε απόσταση. (Ντεκολό, Τεόντοσιτς, Χίγκινς, Τζάκσον)
    Και πάλι η ΤΣ.Σ.ΚΑ όπως είδαμε με ΠΑΟ και Αβτοντορ που τη νίκησε στην παράταση με ένα πόντο, τα βρήκε σκούρα, γιατί τα ταξίδια και τα συνεχή παιχνίδια επιβαρύνουν τους πάντες όσο παικταράδες κι αν είναι.
    Δεν είναι κρίμα να τα φτύσει ο Νίκ, σε ένα πρωτάθλημα απείρως δυσκολότερο από το περσινό με τις Ζιελόνες που επίσης είχαμε ποσοτικό πρόβλημα στα γκάρντ ;
    Ο άσσος που κατεβάζει την μπάλα και παίρνει τις εγκεφαλικές αποφάσεις στη δημιουργία όλων των συστημάτων, πρέπει να είναι ξεκούραστος, ειδικά στο τέλος κλειστών παιχνιδιών που τον χρειάζεσαι.
    Εμείς δεν είναι ότι έχουμε back up άσσο που δεν έχει δείξει ακόμα αυτό που θέλουμε και τον περιμένουμε να το δείξει !!!!
    Δεν έχουμε καθόλου back up άσσο του Νίκ, ακόμα κι αν γυρίσει ο Μάικ, που είναι πυραυλοκίνητος, αλλά όχι ο εγκέφαλος που θέλουμε πίσω από το Νίκ.
    Βγαίνει ο Νίκ και ο Πασκουάλ παρακαλάει να μην στραβώσει το μάτς και δεν έχει προλάβει να πάρει ανάσες.
    Το είδαμε και με Μπάμπεργκ και με Ερυθρό που έπαιξε 33 λεπτά και μετά από την υπερπροσπάθεια της Γερμανίας αλλά και τα πολλά λεπτά στο ΟΑΚΑ, δεν είχε την δύναμη, είτε πνευματική, είτε σωματική στο τελευταίο 10λεπτο να πάρει τις σωστές αποφάσεις.
    Αυτά για όποιον, ζεί το μπάσκετ που βλέπει και δεν το παρακολουθεί απλά.

    Aντώνης 10βάλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάπως τον. Ωραία ανάλυση όπως πάντα Mr Conway.Πέρασε μια χορταστικη και ευχάριστη εβδομάδα...ας δουμε και την επομενη, έχει δυνατές ανάμετρήσεις. Ο Pascual θα κάνει μια προσθήκη PG αργά ή γρήγορα, όντως σοβαρος προπονητής ομως πιστεύω θα το σκεφτεί πολύ ώστε να ταιριάζει στο σύνολο και να μη διαταράξει ευαίσθητες ισορροπίες (τις οποίες και μελετάει ακομα περισσότερο παρά διαμορφωνει)
    ΑΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Priogioni στον παναθηναικο. White στον ολυμπιακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις έκαψες το μεγάλο πουλέν των Αγγελόπουλων και Σφαιρόπουλου τον τεράστιο Αγραβάνη !
      Και ίσως και τον Παπαπέτρου που κατεβαίνει στο 4.
      Γιατί ο Παπανικολάου μοιράζεται το 3 με τον Λότζο.
      Καλή μεταγραφή του White, αλλα πυρόπλκτη !!!

      Διαγραφή
    2. Χαχα, ψαχνει να βρει δικαιολογιες ο Σφαιρο για να φερει τον Γουάϊτ αλλά επεσε μεσα στην τρυπα που ανοιξε ο ιδιος το καλοκαιρι λεγοντας οτι θα υποστηριξει τους Ελληνες παιχτες. Εκτος κι αν ο Ολυμπιακος χασει ματς στην Α1 δεν θα μπορεσει να δικαιολογησει την ελευση του Γουάϊτ. Μπρος γκρεμος..

      Διαγραφή
  13. Τζιμ ποιες οι πληροφορίες σου για τον Τζειμς;Θα παραμείνει στην ομάδα;Και ποια η γνώμη σου;Κατ'εμε πρέπει να παραμείνει οπωσδήποτε...επίσης δεν ενστερνίζομαι το κλίμα περί σαρωτικών αλλαγών(όπως τις φήμες για αποχώρηση Νικολς και άλλων βασικών παιχτών rotation ειδικά αυτή την εποχή)...ελπίζω την ίδια άποψη να εχει και ο Πασκουαλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Eimai opados tou Olympiakou alla eilikrina me tin mexri stigmis poreia mas perissotero anisixo para enthousiazomai. Simera mas xtipise o Green kai aftomatos xanoume to 40% tis epithetikis mas dynamis apo tin perifereia.

    O Sfairopoulos synexizei na kanei athlia diaxeirisi prosopon kai katastaseon. O Young einai allou gi allou, kai an tyxon xtipisei kai o Printezis den mas xeplenei oute o Spanoulis. Kerdos o Birch mexri stigmis alla ta poly dyskola erxontai.

    Opos proeipa, opados tou Olympiakou eimai alla ta vlepo antikeimenika ta pragmata kai den thelo kati kokkinoi panigirtzides pou emfanizontai edo sto blog na rixnoun staxti sta matia mas giati kanoun kako stin omada.

    Jack

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν το συνεχισεις ο θεος να μας φυλαξει.....μετα τον θωμα ο τζακ ο αντεροβγαλτης μας λειπει τωρα......stonerook

      Διαγραφή
    2. Πολύ άγχος βλέπω για να μας "θυμίσεις" 2 φορές (!!!) ότι είσαι αντικειμενικός οπαδός του Ολυμπιακού. Ξέχασες όμως να βγάλεις τα πράσινα οπαδικα γυαλιά και προδόθηκες φίλε Jack...

      Διαγραφή
    3. jerry μου το ξέρουμε πως είσαι οπαδός του ολυμπιακού και σε ευχαριστούμε που επιτέλους μας άφησες ήσυχους

      Διαγραφή
  15. ΓΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΓΑΤΑΚΙΑ.
    ======================
    ΜΠΕΡΤΟΜΕΟΙ ΚΑΙ ΜΠΕΡΤΟΜΕΗΣΕΣ.
    =============================
    JIMOPLIKTOS SPEAKING.
    =======================

    Αν θέλετε διπλά παιχνίδια την εβδομάδα στην euroleague.
    Μία είναι η λύση by Jimopliktos, χωρίς επιβαρύνσεις και αεροπλάνα συνεχώς.
    2 βδομάδες στο πρώτο γυρο με διπλά παιχνίδια μέσα στη βδομάδα.
    Και 2 βδομάδες στον 2ο γύρο ακριβώς τα ίδια του πρώτου
    με αντιστροφή των εδρών.
    Και πώς ;
    Μάθαιτε μπασκετάκι και basket project από τον ΕΝΑ.
    Oι 8 ομάδες θα παίζουν εκτός έδρας και τα δύο παιχνίδια
    στον πρώτο γύρο.
    Επιβάρυνση με μιά επιπλέον πτήση επαναπατρισμού.
    Οι υπόλποιπες 8 θα παίζουν αυτές εκτός έδρας τα άλλα δύο παιχνίδια του πρώτου γύρου.
    Και στον δεύτερο γύρο τα αντίθετα !!!!!
    Οσες παίζουν εντός έδρας, ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ.
    ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑ.
    ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΙΣΗ ΚΟΥΡΑΣΗ.
    Αρκεί η ευρωλίγκα να μεριμνήσει να υπάρχουν απευθείας πτήσεις στις πόλεις που θα πάνε όσοι παίζουν εκτός έδρας και δεν έχουν ιδιόκτητα αεροπλάνα (2 έχουν) η μισθωμένα (άλλες 2 έχουν).
    Απλά ο Παναθηναικός πχ πρίν πάει Βελιγράδι και όχι ΟΑΚΑ θα έκανε την προπόνηση του στο Μπάμπεργκ όπως και όλοι που θα παίζανε το πρώτο μάτς έξω.
    Και στον δεύτερο γύρο θα υποδεχόταν Μπάμπεργκ και Ερυθρό στο ΟΑΚΑ, αντί πάλι να πετάξει σε μιά από τις δύο έδρες.
    Ετσι θα ξεκουραζοταν ίσα με όλους και θα είχε μία διπλή πτήση, χωρίς να γυρνάει Αθήνα από το Μπάμπεργκ, αλλά
    να πηγαίνει κατευθείαν Βελιγράδι αντί για Αθήνα.
    Το μπάσκετ δεν είναι τάβλι στον καφενέ κύριε Μπερτομέου.
    Κι αν δεν έχεις ανθρώπους να υπηρετήσουν με σοβαρά και σκεπτόμενα πρότζεκτ το ωραίο και δίκαιο μπάσκετ....
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΟΙ JIMOPLIKTOI :-)

    Οπως στα λέω τρελό Ισπανιδάκι :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα!Νομιζω το ειχε επισημανει και καποιος φιλος αλλα ας το πω και γω.Εννοειται ότι οι αναλυσεις σου ειναι απολαυση,αλλα ειδικά οταν συνοδευονται και απο γραφήματα ειναι ακομα καλυτερες(για μας τους λιγότερο μυημένους).
    Μου αρεσε και εμενα που ειδαμε λιγη περισσότερη δραση μακρυά απο την μπαλα στην επιθεση του Παναθηναϊκού.Φυσικα οχι στον βαθμό που οραματίζεται η σελιδα ηδη απ το καλοκαίρι,καθως κατι τέτοιο θα ηταν αδύνατο με μολις 2 προπονησεις απο τον Τσαβι.Σωστη παντως η ωθηση προς αυτη την κατεύθυνση.
    Μου αρεσαν επισης και καποιες ειδικες καταστάσεις,στις οποιες απο ότι λετε εσείς οι αρμοδιοι,ο κοουτς ειναι
    μανούλα.Χαρακτηριστικα παραδειγματα η τελευταία επαναφορά με τη Μπαμπεργκ ή η επιθεση μετα το ταιμ αουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιοδου στον αγώνα με τους Σερβους.
    Τέλος δεν μου αρεσε ο "εγκλωβισμός" του Παππα.Καταλαβαινω οτι προσπαθησε να τον βαλει σε διαφορετικο mood,μιας και είναι ο μονος που μπορει να προσεγγισει(σε μικρο βαθμό) το ρολο του floor general οταν ο καλαθης παιρνει ανασες.Περιμενα ομως να τονΠαππα περισσότερο σε σχημα μαζι με τον Νικ,να παιρνει φασεις αντίστοιχες με αυτες του Ριβερς.
    Υγ1 Αν ειχα δικη μου ομαδα,θα επαιρνα οποιονδήποτε(εντάξει τους "βασικούς") απο τους παίκτες της Αρμανι σε αυτη,ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΜΑΖΙ.
    Υγ2 Νομιζω εχει ειπωθει ξανα,αλλα δεν θα ηταν καλύτερα να υπάρχει ενα οριο στον αριθμό των ομάδων που μπορει να εχει κανεις στο private league της σελιδας στο fantasy?
    Coat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανω απ'ολα ειναι η ομαδα. Αν η ομαδα χρειαζεται απο τον Παππα να μεταφερει απλως με ασφαλεια την μπαλα, θα κανει αυτο που του ζηταει ο προπονητης. Ας θυμηθουμε πως ο Χατζηβρεττας απο σουπερ σκορερ εγινε εργαλειο στα χερια του Ζοτς. Το θεμα ειναι να βρει ο Πασκουαλ τι πρεπει να παρει απο τον καθενα. Αυτο δεν μπορει να γινει σε μια βδομαδα. Ειμαι βεβαιος οτι σε ευλογο χρονικο διαστημα ο καθενας θα εχει το ρολο που θα τον κανει χρησιμοτερο στη λειτουργια της ομαδας.

      Διαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χωρίς να έχω την απαιτούμενη γνώση, δεν έχω να συνεισφέρω κάτι στη μπασκετική ανάλυση αυτής της εξαιρετικής ανάρτησης.

    Εκεί που θέλω να εστιάσω είναι στην εισαγωγή του άρθρου και ειδικότερα στη μορφή και την κατεύθυνση του αθλήματος στην Ευρώπη σε σχέση με το NBA.

    Θεωρώ ότι στο ευρωπαϊκό μπάσκετ πρέπει να μπει στο γενικότερο κάδρο όχι μόνο το θέαμα σαν παιχνίδι αλλά, με μεγαλύτερη έμφαση η ιστορία των συλλόγων και οι αλληλεπιδράσεις τους ή ακόμα και μεταξύ χωρών. Χωρίς να εννοώ βέβαια οπαδικές ή εθνικιστικές "κορώνες".
    Είναι μια πολύ σημαντική διάσταση των ευρωπαϊκών σπορ που έχει τις ρίζες της στις διαφορές των επί μέρους ευρωπαϊκών κοινωνιών και πως εκφράζονται αυτές μέσα στον αθλητισμό, με την μερικώς ομογενοποιημένη αμερικανική κοινωνία.

    Ακόμα, θέλω να εστιάσω στο σημείο που αναφέρεις την ανάγκη για προσοχή στην κατεύθυνση στον υπέρμετρο προσωποκεντρισμό.
    1ον: Το NBA έχει τη δυνατότητα να προσελκύει (απολαβές-κίνητρο) τους παίχτες σταρ που αναφέρεις με αποτέλεσμα να απογυμνώνονται κάθε χρόνο οι ευρωπαϊκές ομάδες από αυτούς.
    2ον: Η παραγωγική διαδικασία των HΠΑ έχει τη δυνατότητα να παράγει πολύ πιο ολοκληρωμένες μονάδες-σταρ με αποτέλεσμα να μην βλέπω σε σχετικά κοντινό χρονικό ορίζοντα (10-15 χρόνια) τον ουσιώδη εμπορικό ανταγωνισμό ανάμεσα σε αυτές τις 2 λίγκες σε αυτή τη βάση.
    Όπως είναι αυτή τη στιγμή η αγορά της Αμερικής (οικονομικά) και οι παίχτες που παράγει αυτό το πρωτάθλημα, πρέπει να σπρώξει το ευρωπαϊκό μπάσκετ να παρέχει κάτι διαφορετικό.

    Ποιο θα μπορούσε να είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του ευρωπαϊκού μπάσκετ έναντι του NBA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραίο σχόλιο. Όπως έχω ξαναγράψει η Ευρωλίγκα κομίζει αυτήν την στιγμή στο παγκόσμιο μπάσκετ έναν συνδυασμό παράδοσης, οπαδικού/εθνικού χρώματος, και ενός ιδιαίτερου μοντέλου μπάσκετ που ναι μεν θέλγει εμάς εδώ στην Ευρώπη (όχι όμως όλες τις χώρες και πολύ λίγο τις μεγάλες αγορές - Ευρωλίγκα στην Αγγλία, Γαλλία δεν υπάρχει σε σχέση με το ΝΒΑ) αλλά έχει μικρό ειδικό βάρος σε παγκόσμια κλίμακα. Η Ευρωλίγκα είναι περίπου ό,τι είναι και το Κόπα Λιμπερταδόρες για το Τσάμπιονς Λιγκ: μια λίγκα με ατμόσφαιρα και πάθος που όμως καθαρά αθλητικά λειτουργεί ως φυτώριο ταλέντων για την μεγάλη λίγκα (αν η μεγάλη λίγκα δεν τους 'τσιμπάει' από πολύ μικρή ηλικία όπως γίνεται πια) και που στα μάτια του περαστασιακού παρτάκια παγκόσμιου (π.χ. Κινέζου ή Άραβα) φίλαθλου/τηλεθεατή προσφέρει πολύ μικρότερο θέαμα από την 'μεγάλη' λίγκα (ΝΒΑ ή ΤσΛ αντίστοιχα).

      Η προσπάθεια για ΝΒΑποίηση της Ευρωλίγκας, με πολλούς αγώνες, 'άνοιγμα' του παιχνιδιού, και πριμοδότηση μονάδων-αστεριών έχει την λογική της ως αντίδραση στην γιγάντωση του ΝΒΑ. Από την άλλη, ακόμα και αυτή η αντίδραση έχει μικρή σημασία όταν το σάλαρι καπ και της τελευταίας ομάδας του ΝΒΑ θα είναι σε δυο χρόνια στα 100 εκ. δολάρια.

      Οι δυο τάσεις που βλέπουμε πια - η αφαίμαξη των Ευρωπαίων παιχτών από το ΝΒΑ και η ολοένα και μεγαλύτερη Αμερικανοποίηση των ρόστερ σε όλα τα επίπεδα του ευρωπαϊκού μπάσκετ (από την Ευρωλίγκα μέχρι την Α2 Ιταλίας και Ισραήλ) - ουσιαστικά προδιαγράφουν το μέλλον της Ευρωλίγκας ως ένα υβρίδιο NCAA-για-ενήλικες με NBDL-με-περισσότερα λεφτά. Ουσιαστικά η Ευρώπη θα λειτουργεί ως προθέρμανση Ευρωπαίων παιχτών για το ΝΒΑ και ως 'φάρμα' της Αμερικής για απασχόληση του πλεονάζοντος μπασκετικού της προσωπικού (και ούτε καν του γκλαμουράτου, αφού οι αντίστοιχοι Μάκαντου και Ντομινίκ της εποχή μας πάνε πια στην Κίνα).

      Αντικειμενικά, Ευρωπαϊκή λίγκα στο σημερινό παγκόσμιο μπασκετικό στερέωμα έχει νόημα κατά την γνώμη μου μόνο με όχι παραπάνω από 8-10 ομάδες, με κοινό σάλαρι καπ και μάξιμουμ δικαίωμα χρήσης 3-4 Αμερικάνων παιχτών. Μια τέτοια λίγκα θα συνδύαζε οικονομική ευρωστία, διεθνή ανταγωνιστικότητα (αφού θα μοίραζε την οικονομική/διαφημιστική πίτα μεταξύ λιγότερων) και ευρωπαϊκό χαρακτήρα, αφού θα συγκέντρωνε την αφρόκρεμα των Ευρωπαίων παιχτών και ίσως, *ίσως* να μετατρεπόταν σταδιακά σε σοβαρή εναλλακτική για την καριέρα των κορυφαίων Ευρωπαίων παιχτών (ίσως όχι τιτάνων επιπέδου Γκαζόλ, Νοβίτσκι κλπ αλλά τουλάχιστον πιο δεύτερων τύπου Τεοντόσιτς, Γκαλινάρι κλπ).

      Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

      Διαγραφή
    2. Στεγοσαυρε της γειτονιάς, θα γίνει της @#$@ το κάγκελο με τις υπηκοότητες μετά.

      Διαγραφή
  19. Γκριν δυσκολα με τσσκα..δεν εχει κατι σοβαρο, αλλα δεν νομιζω να παρουν ρισκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρε σεις; 1/15 τρίποντα ο Μίλος και 11 ριμπάουντ; Πάει, Καλάθης την είδε αυτός. Κοίτα να δεις που όλοι θέλουν να μοιάσουν στον Νικ :P (ο οποίος εδώ που τα λέμε 1/15 δεν έχει κάνει ποτέ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Την 1-4 low flat την αναγνώρισα κι εγώ όταν την είδα. Παρατήρησα τον Φώτση που με τα μάτια προσπαθούσε να συγχρονιστεί με το 5άρι (δεν θυμάμαι ποιός ήταν).

    Μου άρεσε σαν επιλογή, έβγαλε ένα εύκολο drive.

    Ο Τσάβι έχει προλάβει να βγάλει 2/2 επιθέσεις 3 δευτερολέπτων. Και οι 2 είχαν αποδέκτη τον Ρίβερς, οπότε υποθέτω πως τον εμπιστεύεται πολύ.

    Η αλλαγή στο άθλημα είναι ραγδαία. Η euroleague ήταν μέχρι πέρισυ μια λίγκα με 150 πόντους μ.ο. ενώ αγώνες που μετείχαν top scoring ομάδες είχαν 162-165 point expectancy. Ο περσινός οσφπ είχε στους αγώνες του 148 με τη βία.

    Φέτος οι αντίστοιχοι αγώνες αυτών των ομάδων έχουν φύγει πάω από το 172, κάτι συγκλονιστηκό κατ'εμέ, από άποψη στατιστικής.

    Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν απόλαυση, ποιός περιμένει μέχρι την Τετάρτη

    trV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα στην αρχή έτσι γίνετε φίλε μου...δεν ξέρουμε όμως τι θα γίνει όταν βαρύνει το σασί και όταν θα φθάσουμε στα κρίσιμα μάτς αν θα διατηρηθούν αυτές οι υψηλές μ.ο επιθέσεις η θα γυρίσουν πάλι στην άμυνα.....που ως γνωστόν και το πιστεύω κιόλας αυτή δίνει τίτλους.

      Διαγραφή
  22. Αυτό το πράγμα που παρουζιάζει ο Κιντ στους Μπακς είναι απαράδεκτο. Το βάζω 5 ψηλούς πυγμάχους να παίξουν μπασκετ δεν είναι καινοτομία αλλά αποτυχία. Γι αυτό και φέτος το πολύ να φτάσει τις 25 νίκες

    Ολοι το μόνο που ξέρουν είναι να κάνουν μπάσιμο αν δεν βρουν διαδρομο όλα τα σουτ τους είναι airball

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To ειχα γραψει και παλαιοτερα, οταν ο Τζιμ εγραφε για πειραματα γενετικης και ολοι αποθεωναν τον Κιντ.

      Ουτε ο Γιαννης μπορει να παιξει PG (εννοειται οτι μπορει να αναπτυξει skills point forward) και η ομαδα ειναι βαρια, και χωρις σουτ.

      Γενικα εχει παρει μια ομαδα με ταλεντο, πηρε καιι τον Monroe που απετυχε να αξιοποιησει (και πως να το κανει οταν ολοι κλεινουν μεσα)

      Ειναι κακιστο το μπασκετ των Bucks

      Διαγραφή
    2. Είσαι πολύ μεγάλος, φωτεινός παντογνώστης. Άλλωστε οι γνώσεις είναι αποδεδειγμένες στη σελίδα αυτή.

      Mario

      Διαγραφή
    3. Πειραμα γενετικής ήταν αλλά το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία τερατουργήματος

      Φυσικά τον Γιαννη τον βολεύει γιατί θα κάνει καλά νούμερα και μπορεί να κυνηγήσει μεγάλες ατομικές διακρίσεις

      Ενώ σε σοβαρή ομάδα μπορεί να μην έπαιζε καν 5αδα....

      Διαγραφή
    4. Το πρόβλημα είναι να μη πέσει ο Γιάννης στην παγίδα του κάνω νούμερα και δεν βελτιώσει το παιχνίδι του, ανεξάρτητα με το πόσο άσχημα πάει η ομάδα του (που όπως φαίνεται και φέτος θα πάει, μαζεύοντας μόνο τα σπόρια).

      Διαγραφή
    5. Καλα, κανεις δε βλεπει εκει στους Μπακς οτι ο Κιντ δεν κανει?
      Στην επιθεση τους δειχνει κανενα συστημα? σαν ακεφαλα κοτοπουλα τρεχουν οι παικτες των Μπακς.
      Ολα ο Γιαννης, ριμπαουντ, ποντους, ασσιτς, μπλοκς, οι αλλοι παικτες συνηθως κουτουλανε μεταξυ τους.. Οχι οτι ειναι κανα φοβερο ροστερ αλλα βρε αδερφε δεν ειναι τοσο χαλια..

      Διαγραφή
  23. Για σου Jim.

    Οπως εγραψες ο Σφαιροπουλος ειναι φανερο πως στηριζεται σε συγκεκριμενες καταστασεις,δεν ψαχνει το συνθετο,χτιζει την
    επιθεση του και γενικοτερα την ομαδα του στηριζομενος σε αρχες οι οποιες ειναι ξεκαθαρες,απλες και ουσιαστικες.
    Ο Πασκουαλ απο την αλλη,χωρις να εχω ασχοληθει με προπονητικη αρα χωρις να ειμαι σε θεση να κρινω,καταλαβαινω οτι
    αρεσκεται στο να δημιουργει γριφους.Η Μπαρτσελονα την περιοδο που καθοταν στον παγκο της νομιζω ηταν απο τις πιο δυσκολες
    ομαδες στο να μπορεσεις να διασπασεις επιθετικα και αμυντικα!

    Δυο φιλοσοφιες που στα ματια μου φαινονται αντιθετες κ φανταζομαι εχουν τα θετικα και τα αρνητικα τους.
    Ασχετα ομως,με τους συγκεκριμενους προπονητες και εστιαζοντας περισσοτερο στις δυο προπονητικες φιλοσοφιες:

    Ποσο κοντα ειναι η πρωτη φιλοσοφια να χαρακτηριστει απλοικη;.
    Ποσο η δευτερη να χαρακτηριστει υπερβολικη και επικινδυνη για την ιδια της την υπαρξη;

    Τελος αναμεσα στις δυο,ποια πιστευεις οτι μπορει να δημιουργησει μακροπροθεσμα κατι μπασκετικα ιδανικο?
    Με λιγα λογια υπαρχει γενικα φιλοσοφια που δειχνει το δρομο η υπαρχει χωρος στον μπασκετικο παραδεισο για ολες,
    Τελος πως κρινεις εναν προπονητη που στηριζεται στην πρωτη και πως εναν που στηριζεται στη δευτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολυ ωραιο το νεο φορματ , ανοιγει νεους δρομους
    Απ ολες τις ομαδες λειπει ενας εως δυο παικτες λογω πολλων αγωνων
    Οτι και να λεμε,Ομπραντοβιτς δεν θα ξαναβγει ποτε στο Ευρωπαικο μπασκετ.Και το πιο εκπληκτικο ειναι οτι και την δευτερη καλυτερη ομαδα την τρεχει ενα δημιουργημα του,ο Ιτουδης
    Ο Σλουκας πρεπει με καθε θυσια οταν τελειωσει το συμβολαιο του να ερθει στον Παναθηναικο
    Ο Πασκουαλ μπορει να γινει για τον Δ.Γιαννακοπουλο οτι ηταν ο Ζελικο για τους Παυλο και Θαναση.Μπορει,δεν λεω σιγουρα.Υπαρχει ομως σοβαρη πιθανοτητα.
    Ο Καλαθης δεν ειναι απλα μηχανη,ειναι θωρηκτο.Ας μη βαζει τα τριποντα,δεν πειραζει.Υστερει στο σουτ ,αλλα σε συνολο δεξιοτητων και προσφορας εντος του αγωνα δεν τον πλησιαζει ουδεις στην Ευρωπη
    Εννοω συνολικα σε ολους τους τομεις.Δεν λεω ειδικα πχ στην πασα,εκει ο Τεοντοσιτς πχ δεν εχει αντιπαλο
    Ο ΠΑΟ θελει επειγοντως γκαρντ και Μαυροκεφαλιδη,ειναι κομμενος και ραμμενος για τον τροπο που παιζει ο Τσαβι ,να αλλαζει τον Μπουρουση και να απελευθερωθει ο Νικολς για το τριαρι.Αν δεν τον παρει θα το μετανοιωσει στην πορεια
    Ο Σινγκλετον θα ταλαιπωρηθει αμα παιζει πολυ στο 5 και θα μπερδευτει
    Ο Γκριν και ο Μπιρτς αφομοιωνονται γρηγορα και προσφερουν ηδη πολλα στον Ολυμπιακο.Κλειδι εκει ειναι και ο Χακετ παντως που προσφερει πολλα και αυτος.Γενικα ο Ολυμπιακος εχει ξεκινησει πολυ καλα
    Η διαιτησια βεβαια στην Καχα ηταν 70-30 αλλα αυτα ειναι γνωστα
    Οι Ελληνικες ομαδες τοσα χρονια δεν αξιωθηκαν να παρουν τον Λαγκφορντ. Τα ιδια με Ντιλεινι,Γκουντελοκ ,Μπομπι Μπραουν και τοσους αλλους αναλογου ειδους παικτες. Κακιστη νοοτροπια κυριως καποιων προπονητωνπου βλεπουν το μελι και δε βαζουν το δαχτυλο να το γλυψουν
    Τζιμ τι γινεται με Αρχιντιακονο ξερεις κατι?Θα εκανε για τον ΠΑΟ?
    Διαβαζω για Καμπεθας και ΠΑΟ.Ξεχαστε το.Αυτον τον παικτη ξυλοκοπο δεν τον πηρε τοσα χρονια στην Μπαρτσα ο Τσαβι,θα τον φερει εδω τωρα που βρισκεται σε συνταξη?Μαλλον κατι καλο ετοιμαζει ο προεδρος.
    Ο Μπαρτζωκας κινδυνευει να παθει οτι και στον Ολυμπιακο,να χασει την ψυχραιμια του και αντε μετα να το μαζεψει.Παρολα αυτα θα την βρει την ακρη αργα η γρηγορα.
    Τελος τι ωραια που θα ηταν να επαιζαν στην Ευρωπη 5-6 παικτες απο αυτους που εχουν φυγει[Μπιελιτσα,Ροντριγκεθ,Ντιλεινι,Μπογκτανοβιτς.Σατορανσκι πχ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, θα είμαι ειλικρινής-πονάω όταν διαβάζω σχόλια σαν και το δικό σου. Αρχιδιάκονο σε κορυφαία ομάδα Ευρωλίγκας, ο Πασκουάλ θα μετανιώσει αν δεν πάρει τον ΜΚΦ (γιατί ρε φίλε, τον Πασκουάλ τον ρώτησες που ειναι προπονητής; ), ο Σινγκλετον θα ταλαιπωρηθει στο 5 (πέρσυ φαντάζομαι έπαιζε κυρίαρχα στο τρία), ανάδειξη καλύτερης ομάδας στην Ευρώπη αβίαστα η Φενέρ (ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ τι να φτουρήσουν, ειδικά η πρώτη), μυρωδιάδες προπονητές ΟΣΦΠ και ΠΑΟ που δεν παιρνετε Γκάουντλοκ και τα σχετικά.

      Ξεκαβάλα λίγο και σκέψου λίγο περισσότερο πριν το κάνεις καφενείο.

      Διαγραφή
    2. 10.53...Το να στα λενε δεν φτανει,πρεπει και να μπορεις να τα καταλαβεις.Επισης καλη ιδεα ειναι να μαθεις να διαβαζεις.
      Πολυ ειρωνια επεσε και πολλοι μυαλοπωληδες μαζευτηκαν
      Το χειρωτερο ομως ειναι αλλο.Νομιζεις πως εισαι του Πανεπιστημιου ενω εισαι παντελως ασχετος με το αθλημα με την πορτοκαλι μπαλλα.

      Διαγραφή
    3. 10.53 ειρωνεύεσαι χωρίς λόγο και το παίζεις έξυπνος χωρίς να έχεις γράψεις κάτι σοβαρό. Μη ρίχνεις το επίπεδο της μπασκετοκουβεντας που γίνεται εδώ.

      Διαγραφή
  25. Περασε στο ντουκου η δηλωση του Ντιμιτρις Νικολς: 'Τωρα ειμαστε ενωμενοι, σα μια οικογενεια'. Ενω προηγουμενως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον τελευταίο καιρό ο Παναθηναϊκός δείχνει μεταμορφωμένος. Η “σφαλιάρα” στο ΣΕΦ είχε ευεργετικές συνέπειες κάτι που παραδέχεται και ο ίδιος ο Ρίβερς: “Ήταν μία ήττα που μας βοήθησε να αλλάξουμε. Βελτιώσαμε ορισμένα πράγματα όπως την κίνηση μας με και χωρίς τη μπάλα στην επίθεση ενώ αμυντικά κρατήσαμε αρκετά στοιχεία από τον κόουτς Πεδουλάκη. Με τον Πασκουάλ προσέξαμε κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες και προσπαθούμε να κρατήσουμε το ίδιο μομέντουμ. Υπάρχουν κοψίματα, όλοι έχουν διάθεση να μοιράσουν τη μπάλα, πολλή ενέργεια κάτι που φάνηκε και απόψε όπου κάναμε πολύ καλή δουλειά”.

      Διαγραφή
  26. Καλημερα στη μπασκετοπαρεα!απορω με καποιους συνοπαδους μου που επιθυμουν αποδεσμευση του μαικ τζειμς!θεωρω αδιανοητο να εχεις το πιο αθλητικο γκαρντ στην ευρωλιγκα και να θες να τον διωξεις ειδικα ετσι οπως ειναι φετος(πιο γρηγορο απο ποτε)το αθλημα στην ευρωπη!μη μου πει κανενας για πειθαρχικο παραπτωμα γιατι πλεον
    κανει ΜΠΑΜ οτι το κλιμα στην ομαδα με τον κυριο αργυρη στο παγκο ηταν καζανι που εβραζε!και τελος επειδη το μπασκετ ειναι το αθλημα των κοντων για σκεφτειτε μια περιφερεια με καλαθη,τζειμς,μεταγραφη,παππα,ριβερς,φελντειν νομιζω οτι θα μπορουσε να παει ψηλα αυτη η ομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οι πρώτες παράγραφοι πρέπει να διαβαστούν με τη μορφή διάλεξης σε νέα παιδιά ή φοιτητές κάποιου πανεπιστημιακού ιδρύματος. Η διορατικότητα του Δημήτρη είναι κάτι το οποίο θα χαρακτήριζα χαρισματικό.
    ΥΓ Αυτός ο Γουέστμπρουκ τι κάνει?

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μεχρι στιγμης σε καθε στραβη κερδιζουμε κι εναν παιχτη ψυχολογικα.

    Ο Γκριν ανεβηκε με τη Δοξα (λολ) και σταθεροποιηθηκε σε κλατς καταστασεις.
    Ο Παπαπετρου χτες εδειξε οτι μπορει να λειτουργησει μιαααα χαρα σε στρετς 4 ρολο (και αμυντικα, το ειδαμε στο 4ο με Μπασκονια).

    Μακαρι να εχουμε το Γκριν μεθαυριο, αλλα κι αν δεν τον εχουμε, ισως ειναι καιρος να μπει και ο Χακετ στα βαθια για φετος.
    Ενω κι ο Αθηναιου εδειξε ετοιμος για ενα δεκαλεπτο.
    Αν παει με Σπανουλη Μαντζαρη για 30' ο Σφαιροπουλος, ειναι αξιος της μοιρας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χρειαζόμαστε γκαρντ ,Χρειαζόμαστε γκαρντ, Χρειαζόμαστε γκαρντ,Χρειαζόμαστε γκαρντ, Χρειαζόμαστε γκαρντ, Χρειαζόμαστε γκαρντ, Χρειαζόμαστε γκαρντ, Χρειαζόμαστε γκαρντ. Και κάτι σημαντικό Χρειαζόμαστε γκαρντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στου κουφού την πόρτα, οσο θέλεις βρόντα.
      Στην πρώτη στραβή Νικ και συνεπώς Πασκουαλ θα γίνει της μπινελικιάς το ανάγνωσμα όπως γίνεται κλασικά δύο χρόνια τώρα 😁
      Εμείς δεν θέλουμε τελικά πλήρη ομάδα.
      Αλλά εξιλαστήρια θύματα στις σφαλιάρες.
      Και δεν υπάρχει και Αρτζι απο δώ και πέρα για να ξεσπάσουμε ανώδυνα 😁

      Διαγραφή
  30. Jim έχω πάθει πλάκα με αυτόν τον Σάντερς τις Αρμάνι.....τι καθαρόαιμο είναι αυτό;Όταν είναι αυτός μέσα μαζί με τον Μακ λιν η Αρμάνι μετατρέπετε από ομάδα FIBA σε ομάδα Ευρωλίγκας...Όπως μου αρέσει τρομερά και ο Μουρ του Προμηθέα...Ήθελα να ήξερα ποιος μάγκας που βλέπει μπροστά θα τον τσιμπήσει...μιλάμε για τοπ σωματικά προσόντα για την θέση του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Είμαστε πολύ μάγκες τελικά 😁
    Θέλουμε με Νίκ στην περιφέρεια, τον Φελντειν που μέχρι χθές διωχναμε και τον Παππά που είναι λαχείο η εν γενη συμπεριφορά του,μεχρι να σταθεροποιηθεί στα θέλω μας και στα θέλω του,
    να είμαστε ανταγωνιστικοί στην ευρωλιγκα 😁
    25αρα λέει φάγαμε απο τον ΟΣΦΠ,του Σπανού, του Χακετ, του Γκριν, του Ματζαρη και του εκτός 12αδας Αθηναιου, στα χασομέρια νικήσαμε την Μπροζε, του Κοζερ, του Ζηση, του Στρελιενκς και του Μιλλερ και στο 4ο δεκάλεπτο δεν βλεπομασταν με Ερυθρό.
    Και τι θέλετε δηλαδή να κάνουμε με εναν άσσο και δύο κατά συνθήκη μπερδεμενους pg ;;
    Να κερδίζουμε άνετα ;
    Η να μην κάνουμε ντέρμπι όλα τα ματς ;
    Δεν παίζουμε τάβλι παιδιά να παρακαλάμε να μας έρθουν καλές ζαριες.
    Μπάσκετ παίζουμε με κανόνες που και φέτος έχουμε καταστρατηγισει και εθελοτυφλούμε λόγω έλευσης Πασκουαλ😁

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλημέρα.

    Συνεχίζω να θεωρώ λίγο πρόωρη την κουβέντα για την τάση του πως παίζεται το παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Νομίζω ότι παρασύρει λίγο το ότι όλες οι ομάδες ψάχνονται και αρκετές απ’ αυτές είναι συνειδητά αυτή την περίοδο σε φάση μονταρίσματος. Από τον Δεκέμβρη και μετά που θα ανεβαίνουν οι στροφές θα μπορούμε να είμαστε πιο ασφαλείς στις εκτιμήσεις μας. Σίγουρα έχουν ανέβει οι ταχύτητες αλλά για να καταλήξουμε οριστικά σε γενικά συμπεράσματα υπάρχει δρόμος. Πόσο πιθανό είναι να δούμε τον Γενάρη ή τον Φλεβάρη ματς σαν αυτό της Βιτόρια;

    Το τετραήμερο είδαμε πολλά και διάφορα.
    Στα των ελληνικών ομάδων, εκτός απ’ τα προφανή οφέλη των 2/2, υπάρχουν δύο εντελώς διαφορετικές εικόνες. Ο Παναθηναϊκός με νέο προπονητή βρίσκεται σε μια φάση ψυχολογικής εκτόνωσης χωρίς πολλές αλλαγές ακόμη στο αγωνιστικό. Όσο μπορεί να κερδίζει σ’ αυτή την μεταβατική φάση τόσο θα τονώνεται η αυτοπεποίθηση της ομάδας. Ο Νικ είναι εξαιρετικός, όπως ήταν και πέρσι τέτοιον καιρό με την διαφορά ότι φέτος έχει πιο ταιριαστό supporting cast. Χρειάζεται επειγόντως ένας back up point guard για να μην τον ψάχνουμε την άνοιξη. Δεν αναφέρομαι σε επιλογές τύπου Φάρμαρ που είναι εγκληματικές. Έναν παίκτη που θα συμπληρώνει τον Νικ χρειάζεται η ομάδα κι όχι έναν 30χρονο χωρίς κίνητρο και φιλοδοξίες. Η 5άδα Νικ-Φελντέιν-Νίκολς-Γκιστ-Σίνγκλετον είναι αμυντικά ίσως η αποτελεσματικότερη στη λίγκα με προοπτική να γίνει φυσικά ακόμη καλύτερη.

    Ο Ολυμπιακός κερδίζει παίζοντας λίγο περίεργα. Με την Αρμάνι δεν ήταν καλός και καθάρισε στο 4ο δεκάλεπτο ενώ στην Βιτόρια, σε αντίθεση με τους περισσότερους, πιστεύω ότι το ματς δεν πήγε όπως το ήθελε. Οι ερυθρόλευκοι καθάρισαν την Μπασκόνια καθαρά απ’ την επίθεση. Έβαλαν 95 πόντους με άποντο τον Πρίντεζη και 16/30 τρίποντα!!! Στην άμυνα απέτυχαν να ελέγξουν την ορμή των Βάσκων και ουσιαστικά πήγαν το ματς στο ‘’θα βάλω παραπάνω απ’ όσα βάλεις’’. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι φτιαγμένος να παίζει σ’ αυτό το στυλ και μου φαίνεται απίθανο να έχει μετασχηματιστεί τόσο πολύ μέσα σ’ ένα καλοκαίρι. Κατά τα λοιπά, ο Σπανούλης είναι απόλαυση με το πιο δημιουργικό παιχνίδι του αλλά μην ξεχνάμε ότι η αποτελεσματικότητά του σ’ αυτόν τον τομέα εξαρτάται απ’ το πόσο συνεπείς θα είναι παραγωγικά παίκτες με αμφίβολη σταθερότητα όπως ο Μάντζαρης, ο Παπανικολάου, ο Χάκετ κλπ.

    Απ’ τα υπόλοιπα, νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον το πώς θα χειριστεί το λούκι που περνάει ο Μπαρτζώκας. Έχει εκνευρισμό και προχθές κράτησε τη νίκη με νύχια και με δόντια απέναντι στην Μπάμπεργκ. Ο coach δυσκολεύεται να δώσει την κατεύθυνση που θέλει στην ομάδα και πιστεύω πως δεν φταίνε μόνο οι τραυματισμοί.

    Επίσης, άξιο αναφοράς είναι το 2/2 της Μακάμπι, που για μένα δεν ήταν εύκολο ειδικά στο Κάουνας περίμενα μεγαλύτερη μάχη. Έρχεται μεγάλο ματς με την Μπάρτσα στο Τελ Αβίβ. Οι Ισραηλινοί είναι κακοσχεδιασμένοι ενώ δεν έχω καταλάβει αν θα συνεχίσουν με τον assistant ως head. Ο Αταμάν έκανε πάλι μια σαλάτα όπως και πριν 2 χρόνια. Νομίζω ότι μέχρι τώρα είναι μακράν η πιο κακή ομάδα της λίγκας.

    ΥΓ Ρε Jim, χαλάς την πιάτσα. Γράψε κάτι για τις χιλιομετρικές αποστάσεις, τις πτήσεις και τις ανταποκρίσεις τους, συνδύασέ τα με το πρόγραμμα των αγώνων βάλε στη σούμα και το διαχρονικό κυνήγι του Μπερτομέου στον ΠΑΟ Πες κάτι και την διαιτησία που πουλάει πάντα. Υπάρχει κόσμος που πεινάει για συνομωσίες μην τον αφήνεις νηστικό.
    ΥΓ1 Τι είναι αυτός ο Λάρκιν; Παιχτάρα.
    ΥΓ2 Φοβερός ο Σλούκας με την Γαλατά αλλά μην ξεχνάμε ότι έπαιζε απέναντι σε μια άμυνα παιδική χαρά (θα έγραφα γεμάτη πράσινα φανάρια αλλά αυτό είναι κατοχυρωμένο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου 77 εγώ την Μακάμπι την βλέπω πιο ομάδα από την Μπαρτσελόνα...βλέπω διάθεση και κίνητρο από όλους...παρόλο που έχει παιχταράδες δεν υπάρχει σνομπαρισμός....έχω την εντύπωση ότι θα πάει μακρυά στην διοργάνωση..

      Διαγραφή
    2. Ήμαρτον ρε Στεφ. Όχι και η Μακάμπι. Έφτυσε αίμα για να κερδίσει εντός τη Γαλατασαράι.

      Mario

      Διαγραφή
    3. Ρε Νόβα, χαλάς την πιάτσα. Άκου θέμα για τις χιλιομετρικές αποστάσεις εσύ, να δυσφημίζεις το προϊόν σου. Ακούς εκεί σε μια διοργάνωση που παίζεται για πρώτη φορά σε τέτοιους εξοντωτικούς ρυθμούς να βάζεις θέμα πως κάποιοι θα ταλαιπωρηθούν λιγότερο (κι είναι συμπτωματικά αυτοί που βαράνε μονίμως παραπάνω βολές)...

      Διαγραφή
    4. Ως γνήσιος εκφραστής της συνομωσιολαγνείας που αποτελεί την ναυαρχίδα της νοοτροπίας των απανταχού ψεκασμένων, καλά το πας. Κατά τα άλλα τις προάλλες μας έγραφες για την κουλτούρα του κόσμου του ΠΑΟ που έχει χαλάσει απ’ τους σχολιαστές στα blog που κριτικάρουν τα καμώματα της διοίκησης. Κι όχι, φυσικά, από ψεκασμένα μυαλά που σιγοντάρουν τη μανία της καταδίωξης. Αυτού του τύπου οι φαντασιώσεις που υιοθετούνται και από πιο επίσημα χείλη είναι που δηλητηριάζουν το μυαλό του κόσμου κι όχι αν είναι καλός ή κακός προπονητής ο Σάλε, αν ο Πάβλοβιτς κάνει ή δεν κάνει, αν ο Μίρο βαριέται ή όχι, αν ο Ντούσκο μπορεί να τρέξει project ανάπτυξης μικρών κλπ.

      Ότι ο Μπερτομέου και οι γύρω του έκατσαν το καλοκαίρι να φτιάξουν το πρόγραμμα υπολογίζοντας πόσο περισσότερο θα επιβαρύνουν τον Παναθηναϊκό σε σχέση με τον Ολυμπιακό είναι το νέο αφήγημα. Μια δικαιολογία κάβα όταν θα χρειαστεί. Να, ας πούμε, την εβδομάδα που έχει το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με διπλά ματς στην Ευρωλίγκα ίσως την χρησιμοποιήσουμε. Γιατί θα πάει πολύ να απολύσουμε και τον Πασκουάλ σε περίπτωση ήττας. Είμαστε παρορμητικοί, ας μην ξεχνιόμαστε. Φυσικά, δεν χαρίζουμε την διαιτητοκουβέντα ενώ αν χρειαστεί υπάρχει μια σειρά από εφεδρείες.

      ΥΓ Η ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ’’ ψάχνει για αρθρογράφους. Τι λες; Για διεθνή καριέρα θα σου πρότεινα να πήγαινες στο επιτελείο του Τραμπ αλλά είναι αργά πια.


      Διαγραφή
    5. Οι αεροψεκασμοί ήταν χειρουργικής ακρίβειας, με στόχευση ακριβώς πάνω απ' τα στούντιο της Nova στην Κάντζα: οι ίδιοι που ακριβοπληρώνουν το προϊόν και που θα έπρεπε κανονικά να το προστατεύουν από συνωμοσιολόγους και ψεκασμένους, ήταν κι οι πρώτοι που έθεσαν ζήτημα διάκρισης (όχι στη διαιτησία, αυτό συνέβαινε μόνο όσο ζούσε ο αρχιψεκασμένος πατήρ Συρίγος, αλλά) στην ταλαιπωρία. Πόρισμα; Ω του θαύματος, όλες οι ομάδες είναι ίσες, αλλά κάποιες είναι πιο ίσες απ’ τις άλλες! Από ένα λάθος (ή μήπως δεν ήταν λάθος; εμείς οι συνωμοσιολόγοι όλα τα πονηρευόμαστε…) του χειριστή, ωστόσο, η μεγαλύτερη ποσότητα χύθηκε πάνω στο ΟΑΚΑ κι οι παρενέργειες ήταν ακραίες: να φανταστείς πως όσοι βρέθηκαν στο κλειστό εναντίον του Αστέρα ούτε καν τον Καλάθη πρόγκηξαν. Άλλος αρχιψεκασμένος ο νέος προπονητής, που έδειχνε να απολαμβάνει τη νέα του δουλειά με πάθος που θα ταίριαζε σε κλάσικο με τη Ρεάλ. Ίσως γιατί δεν του το πρόφτασε κανείς πως ο πράσινος πάγκος έχει μικρύνει, πως δεν θα τον αφήσουν να δουλέψει, πως τους προκατόχους του τους έβγαλαν άχρηστους οι σοφολογιώτατοι των μπλόγκζ. Αλλά είναι νωρίς, την πραγματικότητα θα τη βιώσει όταν έλθουν οι πρώτες ήττες. Όταν φέρει τον δικό του Πάβλοβιτς. Έναν Καμπέθας ρε αδερφέ, έναν Σάδα.
      Αλλά μπα, φαντασίωση θα ‘ναι… Ο Τζόρντι να σπρώχνει ομάδες; Έχεις δει διαιτησίες στη Μόσχα; Έχεις δει βολές στο ΣΕΦ; Έχεις δει Θανασάκη να κουνάει τα κατοστάευρα; Γιατί να μην είναι τυχαίο πως στο ντέρμπι ο ένας θα πάει ταλαιπωρημένος κι ο άλλος όχι;
      Δε βαριέσαι όμως, την ταλαιπωρία ενός ταξιδιού την ξεπερνάς με έναν αεροψεκασμό.

      ΥΓ Τον wannabe αρθρογράφο τον προδίδει πρωτίστως, αν φαντάζομαι καλά, η διάθεσή του να σχολιάζει πάντα, να σχολιάζει τα πάντα. Εκτός απ’ τους wannabe, πάντως, υπάρχουν κι εκείνοι που δεν το φαντασιώνονται, το ζουν. Που βιοπορίζονται γράφοντας. Κι ακόμη περισσότερη πλάκα θα έχει να τους έχεις διαβάσει κιόλας. Κι ας μην πιάνεις στα χέρια σου την Ελεύθερη Ώρα…

      Διαγραφή
    6. Ποιος έβγαλε το θέμα ρε παιδιά; Ο ίδιος αντικειμενικός δημοσιογράφος, που σέβεται προφανώς το "προϊόν" που τον ταίζει,που βγήκε μετά το ματς ΟΣΦΠ-ΕΦΕΣ στο ΣΕΦ και έλεγε ότι το γήπεδο είχε 3000 κόσμο; Αυτός ο αντικειμενικός ήταν;

      Και είναι ο γιος ενός άλλου αντικειμενικού, καλά να ναι εκεί που είναι, που νόμζε ότι είχε κλειστά μικρόφωνα και εξέφτραζε την αγανάκτησή του που ο Ολυμπιακός σήκωνε ευρωλίγκα στην Πόλη με τον Μάντζαρη και τον Παπανικολάου;
      Επειδή σεβόταν κι αυτόν το "προϊόν" που τον τάιζε ε;

      Διαγραφή
    7. @77 Poli wraio post. Simfwnw (ws sinithws) sxedon se ola.

      Tom

      Διαγραφή
  33. 70-55 σκορ βγαλμένο από τα παλιά και γουστάρω πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πριγκιόνι ο ΜΠΑΡΤΖΏΚΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χωρις να παραγνωριζω τα προβληματα που αντιμετωπιζει, ο Μπαρτζωκας δειχνει να χανει τον ελεγχο. Γκρινια στις δηλωσεις, αποβολες και τεχνικες ποινες στους παγκους, πολλα νευρα και ενταση.

    Θυμιζει Ολυμπιακο η συμπεριφορα του. Θα πρεπει να δειξει οτι μπορει να διαχειριστει την πιεση που παει πακετο με τις μεγαλες ομαδες, αλλιως οι ομαδες οπως η Κουμπαν θα γινουν το ταβανι του.

    Μερικες φορες κραζουμε πχ Σκαριολο η Λασο, αλλα ξεχναμε πως και μονο που μπορουν να αντεξουν στην πιεση του ρολου, ειναι επιτυχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλημέρα
    Μια εβδομάδα-τομή του Ευρωπαικου μπάσκετ νομιζω με αρκετα καλα αποτελέσματα για τις ομάδες μας αφου τα διπλά παιχνιδια δεν έδειξαν να επυρεάζουν τον αγωνιστικό τους ρυθμό,το αντίθετο θα έλεγα μάλιστα εχω την εντυπωση πως σε αυτο το σταδιο της σεζον οι παικτες θέλουν τα παιχνιδια που ειναι κι ολας σχετικά χαλαρά αφου μια νικη η μια ηττα σε αυτη τη φάση δεν είναι καθοριστικη

    -Ο ΠΑΟ ειναι φανερό πως εκμεταλευομενος την ποιοτητα των 3 νεων αμερικανών συν την διψα για επανοδο των "πεσμένων" επι Πεδουλάκη Φελντειν και Γκιστ(ο Γκιστ δειχνει να εχει βρει ρυθμό) με τον Πασκουαλ να δινει τη μπασκετα στον Καλαθη και αυτος να εκμεταλευεται τα προσόντα των συμπαικτών του.Σχετικά απλό μπασκετ με λιγες πασες και ακομα λιγοτερες τριπλες μεχρι την τελικη προσπαθεια,αν εξαιρεσουμε καποια κενα διαστηματα που προερχονται κυριως απ την αμυνα...
    ΟΙ υπολοιποι Ελληνες ερχονται λιγο πιο πισω στο παιχνιδι για πολολους και διαφορετικούς λογους.Ο Παππας πχ παιζει αρκετα στον ασο και δυσκολευεται.Ο Μπουρουσης διαβαζεται πιο ευκολα φετος απο του αντιπαλους και παιζει πολυ βαθια στο ποστ οπου ειναι πιο ευαλωτος,αφου ειναι λιγοτερο αθλητικός οσο περναει ο καιρος..
    Ηδη πέρασε ενας μηνας απο τον τραυματισμο του Τζειμς και τα πράγματα δείχνουν να στρωνουν..Αν ο Τζειμς επιστρεψει τον επομενο μηνα κι οχι το επομενο τριμηνο ο ΠΑΟ πιθανώς να κανει λιγο υπομονή ακομα αφου μια λαθος προσθηκη μπορει να κάνει κακό αντι για καλό...

    -ΟΣΦΠ:Υπαρχουν δυο θετικές διαφοροποιησεις σε σχεση με την περασμενη 3 ετια που πρεπει να αξιολογηθουν.Η ομάδα παιζει προς το παρων πληρης με τους 3 ηγέτες να εχουν κανει αποθεραπεία το καλοκαιρι και τον Γιανγκ να δειχνει στη Βασκονία οτι μπορεί να ανεβασει στροφες συντομα,και δευτερον ο Σπανουλης προσαρμοζει τη ν αγωνιστική του ταυτοτητα σε πιο εγκεφαλικά πλαισια με περισοτερη δημιουργια και λιγοτερες επαφες..Αυτο οπως ξαναεγραψα πριν λίγο καιρο περα απο οτι θα του ανεβασει λιγο τα νουμερα θα τον κρατησει και πιο φρεσκο την ανοιξη..Στα επι μερους οι δυο Παπ μαθαίνουν να παιζουν μαζι ο Μιλουτινοφ δειχνει ποιοτικά στοιχεια στο παιχνιδι του και ο Γκριν δειχνει να κολαει στο συνολο ερχομενος απο τον παγκο.Οταν εγραφα για ποιοτικη αναβαθμιση του ΟΣΦΠ τον Αυγουστο αναφερόμουν σε αυτα που θα δωσουν ο Γκριν και ο Μπερτς που ελειπαν..
    Απο κει και περα υπαρχουν πολλα θεματα να λυθουν με κενα διαστηματα,κακες περιστροφές στην άμυνα,και πολλα ευκολα λαθη στο 5 εναντιον 5 στην επιθεση αλλα σε καθε περιπτωση ο ΟΣΦΠ εχει να πατησει σε λιγο πιο σταθερο εδαφος απο περσι...


    Καποια σχολια για την κορυφή της καταταξης στην Ευρωλιγκα ειναι τα εξης..Η ΤΣΣΚΑ με διαφορες κινησεις συντήρησης εχει καταφερει κι εχει ενα σφιχτό συνολο με αρκετα μεγαλο ομως ροτεισον σε ολες τις θεσεις.2 σταρ συν τον Χαινς και πολλους αριστους ρολιστες..Δεν ειμαι το ιδιο αισιοδοξος για τη Φενερ η οποια εχει πολυ star quality αλλα παρα πολυ μικρο ροτεισον και βλεπω εναν γκαρντ να ερχεται στην πρωτη ευκαιρια..Θα δυσκολευτει κι αλλο στη συνεχεια..Η ΡΕαλ μπορει να τρομαξει με την πυκνοτητα του ροστερ της απο το 2 και πανω και βλεπω να πηγαινει τρενο απο ενα σημειο και μετά ειδικα μετα το πρωτο διμηνο που θα αναπτυχθουν συνεργασιες και αυτοματισμοι.Οι καλες φροντλαιν ιστορικά βγαζουν το φίδι απ τη τρυπα και η Ρεαλ ειναι τρομακτικα δυνατη εκει

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. CSSKA & Fener λόγω μπάτζετ και ομοιογένειας είναι 2 σκαλιά πάνω από τον ανταγωνισμό (η Real 1.5, επειδή έχασε τον πυλώνα της Sergio). O Ολυμπιακός 1. 'Ολες οι ομάδες, τόσο νωρίς στη season, είναι πολύ δύσκολο να τις αντιμετωπίσουν, ιδιαίτερα αν είναι σε καλή κατάσταση. Το θέμα για τις υπόλοιπες ομάδες και ιδιαίτερα αυτές που στοχεύουν στην πρώτη 4άδα είναι να χάσουν όσο το δυνατόν λιγότερα παιχνίδια, έστω και με 1 πόντο.

    Το νέο φορμάτ της Euroleague είναι φανταστικό για τον θεατή. Βραχυπρόθεσμα θα φέρει πολλά νέα έσοδα και θα κερδίσει φιλάθλους το σπορ, αλλά μακροπρόθεσμα όπως ωραία αναφέρει ο Στευγόσαυρος παραπάνω, η Ευρώπη θα ξεμείνει από καλούς Ευρωπαίους εντελώς και η ψαλίδα με την Αμερική θα συνεχίσει να ανοίγει.

    Προσωπικά, δεν το έχω κρύψει άλλωστε, είμαι πολύ "φτιαγμένος" με την έλευση του Pascual. Είναι από τους προπονητές που ήθελα να τον δω χρόνια τώρα στον πάγκο μας, κάτι που φαίνεται ήθελε και ο κόσμος από το ζεστό χειροκρότημα που είχε την Παρασκευή. Με την σωστή στήριξη υλική και ψυχολογική μπορεί να ξαναφέρει τον Παναθηναϊκό μας σε, πραγματική, τροχιά final4. Επίσης, είναι για μένα είναι ίσως ο μοναδικός που μπορεί αποδεδειγμένα να κάνει σοβαρούς παίχτες όλους τους φέρελπις που έχει ο Παναθηναϊκός, ώστε να προσεγγίσουν το ταβάνι τους (όποιο και αν είναι αυτό), μην ξεχνάμε τους παίχτες που έχει στείλει ΝΒΑ.

    Περιμένω λοιπόν, με ανυπομονησία το σημερινό παιχνίδι της Α1 (και σίγουρα όλα τα άλλα) να δω τι θα γίνει με τους "μικρούς" γιατί έχω τεράστια εμπιστοσύνη στον προπονητή και το πως θα τους διαχειριστεί. Το ότι στην Euroleague δεν έπαιξαν το θεωρώ απολύτως φυσιολογικό μιας και ο coach είναι φανερό πως πήγε σε παίχτες εγνωσμένης αξίας (βλέπε τον ηγετικό ρόλο τους Rivers), αφήνοντας το ψήσιμο για μετά, γιατί η ομάδα ήθελε νίκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΖΑΜΠΑ
    ==========================

    🏀Να είστε έτοιμοι για μεγάλη κατηφόρα στο Σιναν Ερντεμ της Εφες την Παρασκευή μωράκια.

    Κι ευτυχώς που θα λείψει ο Γκρειζερ και θα αντισταθμιστει κάπως η εκνευριστική και ηθελημενη ένδεια στον δικο μας άσσο πλην Νικ.

    Κοτον και Ερτελ όμως δεν ειναι αμελητέοι, μαζί με το μαμουνι τον Μπαλμπαι, οταν μπαίνουν ασπίδα μπροστά τους οι Μπραουν, Ντεσουν μπουλντογκ Τομας και Χονεικατ.
    Οσο δένουν μεταξυ τους βέβαια απο τότε που τους έπιασε κορόιδα ο ΟΣΦΠ.
    Είμαστε αθλητικοί κι εμείς φέτος.
    Αλλά οι Τούρκοι μας ματσάρουν μια χαρά και με το ΠΑΡΑΠΑΝΩ και το εννοώ.
    Τρομερό κρας τεστ το ματσάκι στην Πόλη για τον Παναθηναϊκό του Πασκουαλ.
    Θα δει οχι ίσως, αλλά για πρώτη φορά φέτος πως υπάρχουν κάποιοι εκεί έξω στον λαχταριστό κόσμο της ευρωλιγκας, που δεν τα ταΐζουν συχνά τα πιτ μπουλ, τα μπουλντόγκ και τα ντόμπερμαν τους, για να πεθυμησουν πιο λυσσαλέα αντίπαλη σάρκα.
    Οταν δε, αυτή είναι αδύνατη σε κάποια σημεία της, είναι ικανά να την αφανίσουν.
    Και δεν γίνομαι καθόλου υπερβολικός ✨💦

    Ολη η μαγκιά είναι να τους περιορίσουμε τη δημιουργία για να μην οργιασουν τα καθαροαιμα μπροστά (Μπραουν, Οσμαν,
    Τομας, Χονεικατ, Ντανστον).
    Πράγμα δύσκολο με δύο μόνο αμυντικά γκαρντ εμείς, τη στιγμή που ο ενας μάλιστα θα είναι επιβαρυμενος και με την ακατάπαυστη δημιουργία 40λεπτου αν ηταν δυνατόν, ελειψη αλλου.
    Κι οταν φυσικά δεν θα μπορέσεις να ανεβάσεις δικά σου κορμιά για να στριμωξουν την περιφερεια τους να μην ανοίξει το γήπεδο και τρέχεις και δεν φτάνεις, γιατί στο 3 και στο 4 η Εφες θέλει μεγάλη και προσωπική επιτήρηση 🔥

    Οταν διαβάζετε Jimoplikto, θα σκέφτεστε ενα πράγμα.
    Πως έχετε επιλέγει απο τη μοίρα για να σας γίνει μετάγγιση μπασκετικου αίματος σε ισχυρές ποσότητες 😨
    Το αντέχετε;;;;
    Η θα σας σπάσει καμιά αμπασκετη φλέβα και θα τρεχουμε στα έκτακτα ρε μωράκια ;;;

    Jim🏀οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι πτυχιο παιρνεις αυτη την εποχη παν-επιστήμονα Τζιμόπληκτε;

      Διαγραφή
    2. Μαγκες μαζευτειτε
      Τον τιτανομεγιστοτεραστιο σοφο και παγκοσμιου φημης τζαμπα ΔΑΣΚΑΛΟ της προπονητικης jimoplikto ΔΕΝ θα τον ακουμπάτε ουτε θα τον φιμωνετε
      υγ πολυ ωραια διανθισμενο το κειμενο με φλογες και φατσουλες αλλα ουτε μια καρδουλα ουτε φιλακια ουτε τιποτα?
      jimopliktosfunclub13

      Διαγραφή
    3. 3:58

      Έχει κολλήσει αυτή η μαλ@$@$κια το κινητό και δεν βγάζει φιλάκια και καρδουλες ρε boy😨
      Μου το έκανε παράπονα κι ενα μπαλκονατο μελανουρι απο το Χολαργό.
      Ποιας προπονητικης ρε Δάσκαλος και κουραφέξαλα ;✨🌙
      Άσχετος είμαι.
      Τρομπόνι πως το λένε.
      Ανιδεος και χαρτζηλικωνω ενα ανηψακι μου στα ΤΕΙ Αιγάλεω που έπαιζε ΑΡΗ Νικαιας στη Γάμα Εθνική, να μου πασάρει κανένα στημένο κείμενο να το ποσταρω στου Jimmy, να κάνω το μάγκα, αλλά και κανένα πιπίνι απο τη σχολή του, που να το πηγαίνει το γράμμα να του βάλω τα γραμματόσημα 👽
      Μακάρι να'ξερα δυό δραμια μπασκετακι.
      Αυτό είναι το μαράζι μου.

      Τώρα που αυτοξεβρακωθηκα δεν πιστεύω να χασω το fun club μου;;;
      Αν μη τι άλλο εκτιμήστε την εξομολόγηση μου ρε μωράκια😱

      Jim🏀οπληκτος
      Διδάκτωρ της ανώτατης μπασκετικης του πανεπιστημίου της (ριφιουζ) Τουλούζ.

      Διαγραφή
    4. μόλις γυρίσει ο james η περιφέρεια θα είναι πλήρης.
      επιπλέον ο λευτεράκης θα γίνει κανονικό μέλος του rotation άμεσα και μέχρι το τέλος της σαιζόν θα τον έχετε όλοι παραδεχτεί. μιά χαρά παίκτης είναι και μη μου πεί κανείς πως είναι λίγος γιά πέμπτος Guard

      Διαγραφή
    5. 3:14, ο Jimοπληκτος δεν παίρνει πτυχία, ΔΙΝΕΙ πτυχία... ;-)))))

      Διαγραφή
    6. Μωρε μια χαρα 5ος γκαρντ ειναι ο Μποχω! Δευτερο ασσο δεν εχουμε...

      Διαγραφή
  39. "... με τον Πασκουαλ να δινει τη μπασκετα στον Καλαθη..."

    Εδωσε τη μπασκετα στον Καλαθη? Γι αυτο λοιπον τα εβαλε ολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Έρχονται δύο μεγάλα ματς των ελληνικών ομάδων αυτή την εβδομάδα.Αρχικά το ΟΣΦΠ-ΤΣΣΚΑ,το οποίο καθηλώνει το ευρωπαικό μπασκετικό κοινό.Παίζουν δύο από τα φαβορί της διοργάνωσης,όντας σε πολύ καλή κατάσταση και έχοντας φοβερή χημεία.Ο Γκρίν βάσει των τελευταίων ρεπορτάζ τρέχει να προλάβει το ματς.Μακάρι να τα καταφέρει,ώστε να δούμε όλα τα όπλα στην αρένα.Σίγουρα το παιχνίδι θα το κρίνουν εν πολλοίς τα guards των δύο ομάδων.Νομίζω ότι ήρθε η ώρα για ένα από τα πιο ποιοτικά ματς μεταξύ των δύο ομάδων και συνάμα της διοργάνωσης.Θεωρώ κομβικούς για την έκβαση του αγώνα από την ερυθρόλευκη πλευρά τους Μπίρτς,Παπαπέτρου,Παπανικολάου και κλειδί την φθορά και το μαρκάρισμα του Βοροντσέβιτς.Πιστεύω το ματς θα έχει πολύ υψηλό σκορ και θα κριθεί γύρω στους 95 πόντους.Δυνατό τέστ και για τον ΠΑΟ στη πόλη.Σίγουρα αν χάσει δεν χάνεται,αλλά μια νίκη του δίνει μεγάλη ώθηση.Η απουσία του Γκρέιντζερ είναι τεράστιο μειονέκτημα για την ΕΦΕΣ,αλλά από την άλλη η νίκη για αυτήν είναι μονόδρομος.Οι πράσινοι πρέπει να εκμεταλλευτούν το άγχος των αντιπάλων τους και την αποδιοργάνωση που συντελείται στο παιχνίδι της τούρκικης ομάδας ελλείψει του κύριου στυλοβάτη του παιχνιδιού της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι ο Ολυμπιακος φαβορι της διοργανωσης?

      Διαγραφή
    2. συγνώμη που στο χαλάω αλλά η efes έχασε και τα τρία παιχνίδια που έπαιζε ο granger αλλά κέρδισε το τέταρτο στο οποίο έπαιξε μόλις 10 λεπτά.

      Διαγραφή
    3. Επίσης στα τρια ματς που έχασε η ΕΦΕΣ, ο Περάσοβιτς ούρησε πριν τον αγώνα χρησιμοποιώντας το δεξί χέρι. Στο τέταρτο ματς χρησιμοποίησε το αριστερό.
      Ελπίζω να μη στο χαλάω.

      Διαγραφή
    4. ΑΝΏΝΥΜΕ 5.20 την γνώμη μου εκφράζω σε κόσμιο επίπεδο.Εσύ μπορεί να θεωρείς τον Ολυμπιακό αουτσάιντερ ή και παράλογο που παίζει στη διοργάνωση.Είναι δικαίωμα σου.Για μένα μια ομάδα με χημεία,ξεκάθαρους ρόλους,δύο προσωπικότητες όπως ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης και παίκτες όπως ο Λοτζέσκι,ο Χάκετ και ο Γκρίν συν τους υπόλοιπους είναι σημαντικός πόλος μέσα στη διοργάνωση και σίγουρα στη πεντάδα των πιο δυνατών.Δεν ανέφερα πουθενά ότι είναι το π΄ρωτο φαβορί.Είπα ένα από τα φαβορί.Αν δηλαδή ένα ματς μεταξύ ΟΣΦΠ-ΤΣΣΚΑ δεν είναι τοπ παιχνίδι,τότε δεν έχει νόημα το 95% των αγώνων της διοργάνωσης.Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί κανένας να τον υποτιμά και η ΤΣΣΚΑ έχει ταλαιπωρηθεί στο έπακρο από αυτή την ομάδα.Συνεπώς για μένα ο Ολυμπιακός δεν θα είναι έκπληξη αν κατακτήσει το τρόπαιο,πόσο μάλλον να πάει φάιναλ φορ.Βeny beny τίποτα απολύτως δεν μου χαλάς.Ο Γκρέιντζερ είναι καθοριστικός στο παιχνίδι της ΕΦΕΣ.Δεν είναι δικό μου το συμπέρασμα.Για την αξία του παίκτη έχουν γίνει ολόκληρες συζητήσεις από το καλοκαίρι στη σελίδα αυτή.Το ότι κέρδισε την Νταρουσάφακα χωρίς αυτόν μέσα δεν είναι επιχείρημα ότι δεν κάνει ο παίκτης.Με την λογική αυτή μπορούμε να μηδενίσουμε τους πάντες.Τέλος,αν νομίζεις ότι το λέω για να υποτιμήσω μια ενδεχόμενη νίκη του ΠΑΟ καμία τέτοια διάθεση δεν έχω.Σχολιάζω αγωνιστικά και ποτέ δεν ψάχνω δικαιολογίες για να υποτιμήσω τον οποιοδήποτε.Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι θίγεστε με σχόλια σαν το δικό μου και ειρωνεύεστε.Προκλητικά είναι τα σχόλια περί ντόπας,διαιτησίας και άλλα εμπρηστικά που γράφουν άλλοι και όχι το ότι ανέφερα τον Ολυμπιακό ως ένα εκ των φαβορί και τον Γκρέιντζερ μεγάλη απώλεια για την ΕΦΕΣ.

      Διαγραφή
    5. Επίσης δεν πρέπει να συγχέουμε το μπάτζετ με την έννοια του φαβορί.Αν η ΤΣΣΚΑ και η Φενέρ και κάποιες ακόμα έχουν πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από τον Ολυμπιακό,αυτό δεν σημαίνει ότι οι διαφορές σε αγωνιστική αξία είναι τόσο μεγάλες.Ο Λοτζέσκι κάλλιστα θα μπορούσε να έχει διπλάσιο μισθό σε κάποια από αυτές.Ο Σπανουλης και ο Πρίντεζης το ίδιο και όλοι οι υπόλοιποι αν έπαιζαν εκεί,θα έπαιρναν παραπάνω χρήματα.Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Σλούκας που παίρνει τα διπλάσια από αυτά στον Ολυμπιακό.Οι ομάδες που τις θεωρείτε άτρωτες έχουν και παίκτες υπερτιμημένους στο ρόστερ τους.Δεν νομίζω ότι παίκτες όπως ο Ουγκουρλού,ο Μαχμούτογλου,ο Χέρσεκ,ο Κουρμπανόφ,ο Αντόνοφ και ο Έιρς που είναι στις δωδεκάδες των ομάδων αυτών είναι ρολίστες πολυτελείας.Και σε αυτές τις ομάδες συγκεκριμένοι παίκτες τις ανεβάζουν επίπεδο.Δεν κρίνω το φαβορί βάσει μπάτζετ.Του Ολυμπιακού ιδίως ο προυπολογισμός είναι από τις πιο τρανταχτές περιπτώσεις ότι δεν είναι ανάλογος και προς την αξία των παικτών του και υπάρχουν αποδείξεις πολλές.Η μία ο Σλούκας που ανέφερα.Άλλη είναι αυτή του Παπανικολάου,όταν πριν τρία χρόνια η Μπάρτσα του έδινε 1+ και ο Ολυμπιακός 500.Έπειτα ο Χάινς,ο Χάντερ,ο Περπέρογλου,ο Άντιτς,ο Ντάνστον έφυγαν γιατί βρήκαν περισσότερα χρήματα στη αγορά.

      Διαγραφή
  41. Μια πρόσθεση στο παραπάνω σχόλιό μου.

    Θέλοντας να γίνω πιο συγκεκριμένος ως προς την έμφαση που πρέπει να δώσει η Ευρωλίγκα και σε συνδυαμό με το σχόλιο του φίλου Στεγόσαυρου. Αυτό θα προσπαθήσω να το κάνω με κάποιες σύντομες παρατηρήσεις και πρόχειρες ιδέες:

    1- Η μακάμπι (ιστορικότατη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ) δε θα ήταν στις προτεραιότητες μου σε ένα κλειστό σύνολο ευρωπαϊκών συλλόγων με ότι αυτό συνεπάγεται. Θα μπορούσα να αναφέρω από το στυλ παιχνιδιού που υιοθετεί όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι τη γεωγραφική της θέση αλλά είναι μια πολύ δύσκολη, με πολλές παραμέτρους, απόφαση.
    2- Θα ήθελα να δω περισσότερα ζευγάρια συλλόγων από ευρωπαϊκές χώρες π.χ. Παρτιζαν - Ερ. Αστέρας, γιατί αυτό ουσιαστικά είναι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Εσωτερικές αντιθέσεις και ανταγωνισμοί στα επί μέρους κράτη που το καθένα από αυτά συμβάλει στο όλον του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι μέσα από αυτή την βαθμωτή εξελικτική διαδικασία. Η Αμερική όντας μια ομοσπονδία έχει μια πολύ πιο ισχυρή κεντρική εξουσία που σχεδιάζει την εξέλιξή της χωρίς τόσο να αυτορυθμίζεται ιστορικά. Αυτό ακριβώς αντικατοπτρίζει το σύστημα των κολλεγίων μέχρι το τελικό τους προϊόν. (Βottom up σε αντίθεση με Top down)
    3- Πρέπει να μπει στην εξίσωση η Γαλλία όπωσδήποτε με 2 συλλόγους ει δυνατόν για να ανοίξει η αγορά και να μπουν κι αυτοί στην εξίσωση.
    4- Δεν έχει κανένα νόημα το προτζεκτ νταρουσάφακα για την ευρωλίγκα ακόμη κι αν παίξει μπασκετάρα. Θα πήγαινα κι ένα βήμα παραπέρα προτείνοντας μόνο 2 τούρκικες.

    Κάποιες πρόχειρες προτάσεις και ιδέες για το που θεωρώ ότι θα έπρεπε να βαδίζουμε. Ειδικά όταν φτάσει το σημείο με τις 24 ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nα μην παιζει η Μακαμπι Ευρωλιγκα....ΟΚ αυτο ειναι απο τα πιο κουλα πραγματα που εχω διαβασει ΠΟΤΕ εδω μεσα.

      Διαγραφή
  42. Πριν μπουμε στη συζητηση για τα μοντελα αναπτυξης των νεων παιχτων στον Παναθηναικο προεχει το ερωτημα αν υπαρχουν οι προδιαγραφες σ'αυτους τους παιχτες να αγωνιστουν στο μελλον στο τοπ επιπεδο. Γιατι ο Παναθηναικος δεν ειναι ακαδημια για να ασχολειται με ολους ανεξαιρετως.
    Δεν ωφελει να επιμενει με ενα ταλεντο που μπορει στα 16-17 του να ειχε το δυναμικο ομως στα 22-23 να δειχνει οτι δεν εξελιχθηκε συμφωνα με τις προσδοκιες. Μπορει να παραμενει νεος και εξελιξιμος ακομα, ομως αν το ταβανι του ειναι χαμηλοτερο απο τις αρχικες εκτιμησεις και τις απαιτησεις της ομαδας, το project πρεπει να εγκαταλειπεται.
    Και ποιος θα μας το πει αυτο? ...ερχεται ευλογα το ερωτημα... Μα, δοξα το θεο, γι'αυτο υπαρχουν οι ειδικοι! Με πρωτους τους αμεσα ενδιαφερομενους που ειναι το εκαστοτε τεχνικο τιμ της ομαδας και ο επικεφαλης προπονητης.
    Σιγουρα παντως δεν ειναι θεμα της διοικησης,
    να αποφαινεται, ποιος θα ειναι ο νεος Διαμαντιδης, αν ειναι μια χαρα μπακ απ του Καλαθη ο Μποχωριδης, η σε ποσα χρονια θα σηκωσει την ευρωλιγκα ο Χαραλαμποπουλος
    ουτε να υπονομευει το εργο των προπονητων οταν οι επιλογες τους σ'αυτο το θεμα δεν ειναι της αρεσκειας της.
    Γιατι αυτο ειδαμε να γινεται και μαλιστα κατ' επαναληψη στο προσφατο παρελθον μεχρι και το ξεκινημα αυτης της περιοδου.
    Νομιζω αυτη τη φορα με τον Πασκουαλ θα ειναι διαφορετικα τα πραγματα.
    Εγγυηση ειναι το κυρος του αλλα και το κλειστο τριετες του. Οι παρεμβασεις και τα μπερδεμετα κοστιζουν πια κατι παραπανω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άει γεια σου ρε φίλε!

      Green Crocodile

      Διαγραφή
    2. Θάνο, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να γινόταν μια αποτίμηση της διετίας που ακολούθησε το καλοκαίρι του ’14 με την περιλάλητη εξαγγελία περί ελληνοποίησης – ανανέωσης. Τότε που υπήρχε ενθουσιασμός για την ‘’τολμηρή’’ απόφαση της ΚΑΕ να στηρίξει ένα μακροχρόνιο πλάνο με στόχο την ανάπτυξη των νεαρών Ελλήνων παικτών.
      Παππάς, Βλάντο, Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης, Παπαγιάννης, Διαμαντάκος, Λούντζης, Κόνιαρης. Καθένας τους είναι ξεχωριστή περίπτωση με αρκετές επιμέρους ιδιαιτερότητες. Ωστόσο, δεν είναι δύσκολο για κάποιον να δει την γενική κατεύθυνση εκείνης της επιλογής και πως αυτή εξελίχθηκε.

      Διαγραφή
    3. πες τα ανθρωπε μου γιατι ακομα πολλοι δεν εννοουν να καταλαβουν...ας ελπισουμε πως ο Πασκουαλ θα κανει το πληρες κουμαντο απο'δω και περα..

      Διαγραφή
    4. Φιλε 77 αυτο το 'πλανο' ηταν ενα αστειο εξ'αρχης και φυσικα κανεις εκτος του 'καινοτομου' εμπνευστη του δεν το πηρε ποτε σοβαρα. Φυσικα παντα υπαρχουν αυλοκολακες κονδυλοφοροι που μπορουν να δουν 'τολμη' 'ενοραση' και ανατολικα ηλιοβασιλεματα. Ομως ακομα και αν ενας τετοιος σχεδιασμος ειχε εκπονηθει με σοβαροτητα δηλαδη με νεους παιχτες μεν αλλα αποδεδειγμενα κοντα στο κατωφλι της ευρωλιγκας, και παλι θα ηταν ακαταλληλο για μια ομαδα οπως ο Παναθηναικος (οπου το αποτελεσμα το θελουμε χθες) και για ενα προεδρο οπως ο ΔΓ για τον οποιο η πενταετια ειναι χρονικος οριζοντας που τεινει στο απειρο (εδω δεν ξερουμε τι θα μας ξεφουρνισει την επομενη στιγμη).
      Η αποτιμηση της διετιας λοιπον προκυπτει αναγλυφη μπροστα μας. Ομαδα χωρις πυξιδα σε αγωνιστικη καταπτωση και μειωμενο κυρος. Ξεκινημα ξανα απο μηδενικη αφετηρια και μαλιστα με τους ιδιους διαχρονικους εως και γραφικους προβληματισμους.
      Θα κανει αραγε φετος ο Παππας αυτο που περιμενουμε τεσσερα χρονια τωρα? Θα βελτιωσει ο Μποχωριδης την ντριπλα του μιας και φιλοδοξει να κανει καριερα στον ασσο? Θα ειναι ετοιμος ο Χαραλαμποπουλος μετα απο τρια χρονια στην ομαδα?
      Και παραλληλα διαρκες και αγχωτικο τρεξιμο μεσα στη σαιζον για να καλυψουμε τις πελωριες τρυπες που αφησανε στο ροστερ οι ψευδαισθησεις μας.

      ΥΓ. Α να μην ξεχασουμε στην αποτιμηση και τα 100 χιλιαρικα που γλυτωσαμε αφηνωντας ελευθερο τον Κονιαρη. Φαντασου βεβαιοτητα δηλαδη για την εξελιξη του... Με 100 χιλ μια μεσαια ομαδα Α1 πληρωνει δυο ξενους παιχτες..

      Διαγραφή
    5. θανος αν δεν ξερεις μην γραφεις οτι να ναι.Ο Κονιαρης αν ανανεωνε υπηρχε ορος στο συμβολαιο του και διεκδικουσε 1 μυριο.Ψαξε το στην google ειχε γραφτει παντου.

      Διαγραφή
    6. τρια χρονια ειναι ο παππας στην ομαδα,τωρα βιωνουμε τον τεταρτο χρονο.

      Διαγραφή
    7. Ανασκευαζω λοιπον...'Θα κανει αραγε φετος ο Παππας αυτο που για τεταρτη χρονια περιμενουμε?'
      Καλυτερο τωρα φιλε 10.34?

      Διαγραφή
  43. ο σφαιροπουλος και περυσι φορμαρισε πολύ νωρις την ομαδα και μετα κατερρευσε. χρυσωσε το χαπι με το πρωταθλημα αλλα ολοι ξερουν ότι του εκατσαν κουτι οι προϋποθέσεις για να το παρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Παιδιά ένα site γράφει για Gibson μάλλον ο κομμένος από το Ντάλας ή Φαρμαρ για ΠΑΟ. Jim Άφρο γνωρίζετε τιποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ta trifillakia pote den htan a3iopista.

      Διαγραφή
    2. Μιας και μιλάς για αξιοπιστία αδερφέ πες μου ποιο σαιτ επέμενε για τον Μπουρουση από το Μάιο. Ανώνυμα πετάει ο καθένας τη λάσπη του.

      Διαγραφή
    3. ειναι στον δρομο μαζι με τον λανγκφορντ που ερχεται απο προπερσι κ ποσους ακομα που ξεχναω...α ρε παιδια μην δινετε κλικς σε αυτα τα παιδακια(γιατι παιδακια ειναι) που παιζουν με τη νοημοσυνη και το μυαλο σας για να παρουν μερικα κλις και λαικς...

      Διαγραφή
    4. Καμια σχεση δεν εχει η πραγματικοτητα με αυτα που λες. Στο λεω τελειως φιλικα.

      Διαγραφή
  45. 1996 TOLIOPOULOS, VASSILIS G 1.88 20
    1994 MARAGKOS, PARIS C 2.06 22
    1994 AGRAVANIS, DIMITRIOS F 2.08 22
    1994 MILUTINOV, NIKOLA C 2.13 22
    1994 PAPAPETROU, IOANNIS F 2.07 22
    1992 GREEN, ERICK G 1.90 24
    1992 BIRCH, KHEM C 2.06 24
    1992 YOUNG, PATRIC C 2.09 24
    1990 PAPANIKOLAOU, KOSTAS F 2.04 26
    1990 MANTZARIS, VANGELIS G 1.94 26
    1988 ATHINAIOU, IOANNIS G 1.93 28
    1987 HACKETT, DANIEL G 1.97 29
    1985 LOJESKI, MATT G 1.98 31
    1985 PRINTEZIS, GEORGIOS F 2.05 31
    1982 SPANOULIS, VASSILIS G 1.93 34

    1967 SFAIROPOULOS, IOANNIS COACH (49)

    MESOS OROS ILIKIAS : 25.6
    MESOS OROS KSENWN : 25.6
    MESOS OROS ELLINWN : 25.6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο κι ενδιαφέρον το στατιστικό φίλε, αλλά έχει κι ένα "απαισιόδοξο διάβασμα" (πέρα από το προφανές αισιόδοξο, ομάδα με μέλλον κλπ):

      Αν αφαιρέσεις τους 3 τελευταίους από τους 15 παίχτες που παραθέτεις, οι υπόλοιποι 12 με δυσκολία συγκροτούν (κατά την άποψή μου, μπορεί να διαφωνείς) σύνολο αξιόμαχο ακόμα και για Eurocup...Για ευρωλίγκα ούτε καν...Κοινώς χωρίς τον μπροστάρη Σπανούλη στην περιφέρεια και τον Πρίντεζη στο καλάθι όλοι οι υπόλοιποι δεν στέκονται από μόνοι τους, γιατί είναι στην πλειοψηφία τους παίχτες συγκεκριμένων ρόλων που πρέπει κάποιος άλλος να "τους βάλει (τακτοποιήσει) να παίξουν"...Αν αυτός ο άλλος (βλέπε Σπανούλης πρωτίστως και Πρίντεζης μέσα από το ποστ παιχνίδι του) απουσιάσει/σταματήσει κλπ το οικοδόμημα ας έχει και μ.ο ηλικίας τα 20 δεν λέει κάτι, δεν μπορεί να παράγει κατά την άποψή μου μπάσκετ επιπέδου (ευρωλίγκας)...

      Πάντως ενδιαφέρον λέω και πάλι το στατιστικό.

      Διαγραφή
    2. Είναι δηλαδή τόσο απίστευτος παίκτης ο Σπανούλης που μπορεί να πάρει μια ομάδα επιπέδου eurocup και α την φέρει σε θέση να διεκδικεί ευρωλίγκα; Αν ναι, μιλάμε σίγουρα για τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία της euroleague.

      Διαγραφή
    3. @11:45μ.μ.
      Θα σου απαντήσω ως εξής:
      στο σκέλος: "Είναι δηλαδή τόσο απίστευτος παίκτης ο Σπανούλης...?"(την έκοψα εκεί τη φράση γιατί αυτό σηκώνει απάντηση από μόνο του)

      Ε δεν είναι???Τί ακόμα πρέπει να δεις για να πειστείς??? (οκ εγώ Παναθηναϊκός είμαι αλλά η πραγματικότητα είναι πραγματικότητα και δεν πρέπει να κρυβόμαστε από αυτήν...όσο κι αν οπαδικά μας ενοχλεί)

      στο σκέλος: "να πάρει μια ομάδα επιπέδου eurocup και να την φέρει σε θέση να διεκδικεί ευρωλίγκα"

      Αυτό αν μπορεί να το κάνει θα το αποφανθούμε στο τέλος της φετινής χρονιάς, δεν το ξέρουμε ακόμα...Είναι η δική σου υπόθεση. Εγώ δεν είπα πουθενά ότι με μπροστάρη αυτόν (και τον Πρίντεζη) ο ΟΣΦΠ "διεκδικεί ευρωλίγκα", αλλά ότι κάνει μια ομάδα με ρολίστες να παίζει μπάσκετ στο τοπ επίπεδο της ευρωλίγκας...Άλλο παίζω στο τοπ επίπεδο, που μπορεί να σημαίνει φτάνω 8άδα κι αποκλείομαι (και την 8άδα εγώ τοπ επίπεδο τη θεωρώ, είναι οι 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης σένα πολύ δημοφιλές άθλημα, δεν το λες και λίγο) άλλο "διεκδικώ ευρωλίκα", δηλαδή πάω ΣΙΓΟΥΡΑ φάιναλ φορ...Π.χ. πέρσυ με την ίδια σχεδόν ομάδα (πες ότι το Μπιρτς αντί Χάντερ είναι μία η άλλη, ο γιανγκ δεν έπαιξε καθόλου ούτε φέτος δείχνει να πολυπροσφέρει κι η μόνη ουσιαστική ενίσχυση είναι ο γκριν) δεν το κατάφερε (να την κάνει όπως λες να διεκδικήσει ευρωλίγκα), είχαν κι οι υπόλοιποι θέματα τραυματισμών είχε κι αυτός θα θέματά του. Πάντως ας πούμε δεν το κατάφερε. Θα δούμε φέτος.

      και στο σκέλος: "...μιλάμε σίγουρα για τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία της euroleague"

      Για τον καλύτερο μπορεί να μην μιλάμε αλλά για έναν από τους τοπ3 (ή τοπ5 κάπου εκεί τέσπα) μιλάμε σίγουρα κι ας μην κάνει και τίποτα άλλο από δω και πέρα...

      ΥΓ: Για μένα "διεκδικούν ευρωλίγκα" οι ομάδες που ξεκινάνε τη χρονιά και λένε αν δεν πάμε φάιναλ φορ είναι αποτυχία. Θεωρείς ότι οι 2 ελληνικές, ή έστω ο ΟΣΦΠ αφού αυτός είναι εδώ το θέμα μας, ξεκινάει έτσι την χρονιά πλέον???Δεν το νομίζω...Άσε τί θα πουν στις συνεντεύξεις στην αρχή της χρονιάς κλπ, πιστεύεις ότι το πιστεύουν πραγματικά???Να το πει η ΤΣΚΑ ότι αν δεν πάω φάιναλ φορ τουλάχιστον απέτυχα το καταλαβαίνω, να το πει η Φενέρ που κράτησε την περσινή επιτυχημένη ομάδα και τόχει και στην πόλη της, επίσης το καταλαβαίνω, να το πει άντε και η Μαδρίτη που έχει φουλ ρόστερ και πήρε πάλι ένα σωρό παίχτες, έφαγε και την σφαλιάρα πέρσυ οπότε θέλει να επιστρέψει...Δε νομίζω ότι Οκτώβρη μήνα το λέει άλλη ομάδα. Πρόσεξε όχι ότι στοχεύω να πάω φάιναλ φορ αλλά "αποτυχία αν δεν πάω"...

      Διαγραφή
    4. @3:00
      Έτσι κι αλλιώς για τον χαβαλέ στο έγραψα αλλά μιας και μιλάς σοβαρά, κάνε μου και μια σύγκριση της φετινής ομάδας με την ομάδα του 2015 που πήγε τελικό. :)

      Για μένα πάντως το "διεκδικώ ευρωλίγκα" σημαίνει ότι πάω φ4 χωρίς να θεωρηθεί έκπληξη. Για την αρχή της χρονιάς πάντα.

      Διαγραφή
    5. @9:54π.μ.
      Κατά την άποψή μου πάντα, η ομάδα του ΟΣΦΠ του 2015 ήταν ανώτερη ποιοτικά από τη σημερινή του. Ακόμα κι αν δεν πήγαινε τελικό, δεν απέκλειε τη Μπαρσελόνα κλπ...(Αν η φετινή κάνει κάτι ανάλογο θα το θεωρήσω πολύ μεγαλύτερη υπέρβαση)

      Γιατί εκείνη η ομάδα είχε έναν καλύτερο ψηλό από τους σημερινούς ψηλούς, τον Ντάνστον. Δεν λέω ότι είναι κανάς υπερπαίχτης ο Ντάνστον αλλά από τους (σημερινούς) Μπιρτς-Γιάνγκ ήταν (και είναι) ένα επίπεδο πάνω. Μπορεί αυτά τα παιδιά σε 2-3 χρόνια μέσα από το πρόγραμμα της ομάδας να φτάσουν και να ξεπεράσουν το επίπεδο του Ντάνστον αλλά σήμερα το στάτους τους (που λέει κι ο τζιμ) είναι κάτω από το στάτους του τότε Ντάνστον.(ο χάντερ το 2015 ήταν αναπληρωματικός ψηλός, ενώ πέρσυ πχ έγινε ο βασικός)

      Επίσης εκείνη η ομάδα είχε ΚΑΙ Σλούκα. Που είναι ένας παίχτης που (από στυλ μιλάω όχι αξία κι ευθεία σύγκριση) όπως κι ο Σπανούλης έχει τα ηγετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του και είναι αυτός που όπως είπα θα βάλει(τακτοποιήσει/οδηγήσει) και τους άλλους να παίξουν, πέρα από αυτά που θα κάνει ατομικά...

      Κι είχε και ντάρντεν-λαφαγιέτ που μπορεί να μην μακροημέρευσαν, νάναι κι αυτοί ρολίστες αλλά θεωρώ ότι κάναν αρκετή δουλειά (όχι τόσο στο φάιναλ φορ αλλά μέχρι να φτάσεις εκεί).

      Πραγματικά αν με τη φετινή ομάδα ο ΟΣΦΠ καταφέρει να πάει φάιναλ φορ εγώ θα το θεωρήσω μεγαλύτερη επιτυχία από εκείνη του 2015...Άποψή μου ξαναλέω, αν θες μου λες εσύ τί πιστεύεις.

      ΥΓ: Όσον αφορά την οπτική για το τί σημαίνει "διεκδικώ ευρωλίγκα" οκ είναι πώς το βλέπει ο καθένας...Όπως το ορίζεις εσύ, δλδ ότι το διεκδικώ σημαίνει αν πάω φάιναλ φορ δεν θα θεωρηθεί έκπληξη, τότε την "διεκδικούν" καμιά 8άρα ομάδες τουλάχιστον...Δλδ αν πάνε φάιναλ φορ: η Μπαρσελόνα(αν σταματήσει η γκαντεμιά με τους τραυματίες γιατί όχι?), η Μακάμπι (με όλο αυτό το επιθετικό ταλέντο ποιός βάζει το χέρι του στη φωτιά εναντίον πολυβόλων όπως γκάουντλοκ-γουίμς κλπ), η Εφές (πολύ καλό ρόστερ επίσης απλά πρέπει να δέσει με την νέα προπονητική φιλοσοφία) όχι δεν θα τον θεωρήσω έκπληξη ΑΛΛΑ δεν είναι ότι ξεκίνησαν και τη χρονιά όλοι αυτοί λέγοντας: φάιναλ φορ αλλιώς αποτύχαμε. Ενώ η τσκα, η φενέρ, κι η μαδρίτη την ξεκίνησαν έτσι ακριβώς. Τουλάχιστον φάιναλ φορ (αν όχι την κούπα) αλλιώς αποτύχαμε. Αυτό εννοώ. Γιαυτό περιορίζω τους (πραγματικούς) διεκδικητές σε ένα πολύ πιο κλειστό κλαμπ ομάδων, που αν ΔΕΝ πάνε φάιναλ φορ θάναι έκπληξη.

      Διαγραφή
    6. Δηλαδή περιορίζεις τους διεκδικητές της ευρωλίγκας σε τρεις ομάδες; Λίγο στενό μου φαίνεται. Από την άλλη κι ο δικός μου ορισμός μπορεί να είναι λίγο ευρύς πράγματι.
      Πάντως και για Μακάμπι αλλά πολύ περισσότερο για ΕΦΕΣ, θα εκπλαγώ αν φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου. Αλλά οκ, έχουμε πέσει σε αποχρώσεις του γκρι.

      Κατά τα άλλα, θεωρώ ότι η ομάδα του 2015 υπερτερούσε στο 5, με τον αστερίσκο του Γιανγκ.
      Κατά τα άλλα ο σημερινός Ολυμπιακός σε ρόστερ είναι για μένα καλύτερος. Στις λεπτομέρειες ενδεχομένως, αλλά καλύτερος.

      Το ερώτημα όμως είναι το εξής:
      Αν μια ομάδα με Χάκετ, Γκριν, Μάντζαρη Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Αγραβάνη, Γιανγκ, Μπιρτς, Μιλουτίνοφ, δεν κάνει ούτε για eurocup,
      μια ομάδα με Σλούκα, Λαφαγιέτ, Μάντζαρη, Ντάρντεν, Πέτγουει, Ντάνστον, Χάντερ μέχρι που την κόβεις ότι φτάνει;

      Διαγραφή
  46. Παίκτες τύπου Γκάουντλοκ, Ντιλέινι, Ράις, Άνταμς, Μακόλουμ, Μπράουν, Λάνγκφορντ, Φάρμαρ, Φρεντέτ κλπ. δε θα παίξουν ποτέ Ελλάδα (εκτός από κανέναν Πανιώνιο όταν είναι μικροί και άσημοι) απλούστατα γιατί εδώ μυθοποιείται το σκεπτόμενο μπάσκετ. Εδώ θέλουμε τουβλέμπορους με μυαλό. Αυτοί είναι παίκτες αλάνας για εμάς τους εκλεπτυσμένους φιλοσόφους του πικ εντ ρολ. Τα δικά μας τα παιδιά μαθαίνουν από 5 χρονών hedge out και UCLA cuts ακριβώς για να μη γίνουν Ντιλέινι και Λάνγκφορντ, αλλά εξελιγμένα μπασκετικά υπερμοντέλα Βαγγέληδες Μαντζάρηδες. Σιγά μη γίνουμε εμείς σαν τους ξένους βάρβαρους που βάζουν τα παιδιά να σουτάρουν 500 τρίποντα σε μπασκέτα χωρίς ταμπλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντως πηγα το Σαββατο το πρωι να δω μπασκετ 8-χρονων, φιλικο μεταξυ αγοριων και κοριτσιων.

      Ειδα στην ηλικια των 8, σκριν, συστηματακια (εστω και πολυ απλα) και κατι figure-8.

      Τα παιδια δεν μπορουσαν να ντριμπλαρουν, αλλα τα σκριν τα ειχανε μαθει

      Διαγραφή
    2. Πάντως που λέτε η Ελλάδα με τους αμπάσκετους της και το μυθοποιημένο σκεπτόμενο μπάσκετ της μετράει μόνη της 9 απο τις 20 τελευταίες Ευρωλίγκες. 9 οι τουβλέμποροι της ψαροκώσταινας, 11 όλοι οι βάρβαροι υπερπαιχτούρες μαζί. Το 2013 για να καταλάβουμε το μέγεθος της συμφοράς είχαν οι τουβλέμποροι μας 9 και όλοι οι υπόλοιποι μαζί 8. Μιλάμε για καταστροφή επιπέδου Τιτανικού τώρα, όχι αστεία πράγματα.

      Διαγραφή
    3. Φιλε ποσο δικιο εχεις...μπαινω σε κατι gazzeta και διαβαζω για το ποσο μπασκετ αλανας παιζει πχ ο Λανγκφορντ και με πιανουν τα νευρα μου..θα σου πουν οτι ο Βαγγελης ο Μαντζαρης(δεν εχω τιποτα με τον παικτη σαν παραδειγμα τον φερνω) εχει σηκωσει 2 Ευρωλιγκες και αντε μετα εσυ να τους πεις οτι γι αυτο ο καθε "Μαντζαρης" θα παιρνει 400 χιλιαρικα μονο και μονο επειδη ειναι Ελληνας ενω στον εκαστοτε Λανγφορντ θα σταζουν το μαρουλι

      Διαγραφή
    4. Χρήστο ελπίζω να μην απαντάς κι εδώ ως εκπρόσωπος του Πεδουλακισμού...
      Γιατί το δικό του μπάσκετ ούτε "σκεπτόμενο" ήταν, ούτε κάποια ευρωλίγκα έφερε.


      Κατά τα άλλα τουλάχιστον άδικο να συγκρίνεται τον Λάνγκφορντ, ίσως το καλύτερο killer της τελευταίας 10ετίας στην Ευρώπη, με τον Βαγγέλη Μάντζαρη.
      Αν θέλετε συγκρίσεις με τον Λάνγκφορντ, βάλτε από την άλλη τον Σπανούλη ή τον Διαμαντίδη.

      Διαγραφή
    5. Χρηστάρα κάνε κ μια καταγραφή στο εθνικό επίπεδο να γελάσουμε (κλαψουμε) λίγο

      Βασίλης

      Διαγραφή
    6. 5:27 το γ€#&@#ς και ψόφησε... ειδικά όταν λες τον ματζαρη τουβλεμπορο.... μπορεί να μην έχει μπασιμο,τριπλα,ξεπεταγμα....αλλά ρε φιλαράκι σουτ έχει..δεν είναι μυρωδιας...για να τον λες και τουβλεμπορο,.Τώρα αν εσύ γουσταρεις το one man show.,.να βλέπεις NBA μονο... γιατί παίχτες τύπου Λανγκφορντ που παίζουν για την πάρτυ τους είναι ωραίοι στο μάτι στην αρχή αλλά καταντάει βαρετό γρήγορα να παίζει ένας εναντίων όλων... άσε που ή ομάδα τους είναι συνήθως ή χαμένη.... Λάθος διοργάνωση βλέπεις λοιπόν.... βάλε ΟΤΕ TV να ξερχαμανιασεις

      Διαγραφή
    7. Απολυτα σωστο το αρχικο ποστ.Το εξισου σημαντικο προβλημα ειναι οτι δεν εχουμε και το ματι να τους εντοπισουμε στα νειατ τους

      Διαγραφή
    8. Δεν θα πω για τη λίστα των Αμερικάνων σκόρερς, και δεν νομίζω πως υπάρχει μπασκετόφιλος που δεν θα τους ήθελε στο πρωτάθλημά μας, άσχετα αν όλοι μαζί έναν Σπανούλη ή έναν Διαμαντίδη δεν τον κάνουν. Κάτι τα περιορισμένα μπάτζετς, κάτι η υπεραξία στα συμβόλαια των Ελλήνων ώστε να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα μέσα από το βάθος του ρόστερ, και οι Αμερικάνοι σκόρινγκ σταρς ψιλοσπανίζουν πλέον στα μέρη μας. Υποστηρίζεις όμως πως εδώ μυθοποιείται το σκεπτόμενο μπάσκετ, προφανώς εννοώντας πως τα παιδια μπαίνουν από νωρίς σε περιοριστικά καλούπια. Κάπως έτσι μια φορά, εκτός από τίμιους Μαντζαραίους βγαίνουν αλητάκια όπως ο Παππάς κι ο Σλούκας. Εννοώ πως το ταλαντούχο παιδί, κανένας προπονητής δεν θα τ’ απαξιώσει στέλνοντάς το να κάνει τάκλιν στα φόργουορντς. Και στο τέλος-τέλος, όσο ευνουχιστικά είναι τα σκρινς και τα χεντζ άουτς για ένα πιτσιρίκι, άλλο τόσο είναι και τα πεντακόσια τρίποντα τη μέρα. Όπως επίσης και τα πεντακόσια βιβλία για τον μελλοντικό φιλόλογο, ή οι πεντακόσιες πάστες για τον μελλοντικό ζαχαροπλάστη. Αν τα άπειρα σουτ θα ‘καναν τον Καλάθη Ρέτζι Μίλερ, οι πρώτοι που θα το γνώριζαν θα ‘ταν οι Αμερικάνοι. Κι αν οι χαρισματικοί σκόρερς έβγαιναν από εξειδικευμένα προγράμματα, οι γερμανοί θα ‘χαν γεμίσει Νοβίτσκι. Για έναν έφηβο, όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά σε οτιδήποτε, πιο μεγάλο ρόλο παίζει η σχέση ψυχής και αντικειμένου, ώστε να τροφοδοτηθεί το ταλέντο από τη φαντασία, παρά οι εργατοώρες και οι πρακτικές. Κι εδώ που τα λέμε, παράπονο δεν μπορούμε να ‘χουμε, μια χαρά τα ‘χουμε καταφέρει στην παραγωγή αθλητών συγκριτικά με το χάλι που έχουμε να διαχειριστούμε. Φιλικά.

      Arthur Lee

      Διαγραφή
    9. Είναι άδικο να συγκρίνουμε παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους.Στον Ολυμπιακό πχ αν έπαιζε ο Γκάουντλοκ ή ο Λάνγκφορντ δεν θα έπαιρναν την θέση του Μάντζαρη αλλά θα ήταν αντί του Σπανούλη.Επίσης δεν νομίζω ότι ο Μάντζαρης λατρεύεται ως θεός ούτε και ως παικταράς.Όλες οι ομάδες έχουν ανάγκη και από τέτοιους ρολίστες δίπλα στους πρωτοκλασάτους τους.Όσον αφορά την αξία του Μάντζαρη μάλλον δέχεται σκληρότερη κριτική από όση θα έπρεπε.ΜΕ αυτόν ο ΟΣΦΠ έχει πάρει πολλούς τίτλους,ενώ άλλοι πολυδιαφημισμένοι δεν κατάφεραν τίποτα.Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερος από όσους πέρασαν,αλλά συμβάλλει στην ομαδική δουλειά και στη χημεία πολύ περισσότερο από εκείνους.Είναι ένας χρήσιμος παίκτης,με επιθετικές αδυναμίες για την θέση που παίζει,αλλά απόλυτα συμβατός και αρμονικός με το όλο σύνολο του Ολυμπιακού.Αν κάποιες φορές χρησιμοποιείται υπερβολικά ενώ είναι σε άσχημη μέρα,σε αυτό ευθύνεται ο προπονητής και όχι ο παίκτης.

      Διαγραφή
    10. Στεφ εγώ δε λέω να γεμίσουμε Λάνγκφορντ, αλλά ρε π... μου δίπλα στα εγκεφαλικά γκαρντ χρειάζεται κι ένας τέτοιος. Για κάθε Χάκετ χρειάζεται κι ένας Γκριν, για κάθε Ντρέιπερ κι ένας Ντιλέινι, για κάθε Παπαλουκά κι ένας Λάνγκντον, για κάθε Μίλος κι ένας Ντεκολό, για κάθε Καλάθη κι ένας Άνταμς. Από τον Αλφόνσο Φορντ έχουμε να δούμε στους αιώνιους έναν γκαρντ με πραγματική έφεση στο σκοράρισμα (πλην Σπανούλη που είναι περίπτωση one in a million).

      Στο δε εθνικό επίπεδο το μέλλον διαγράφεται ακόμα πιο χλωμό. Γιατί στους συλλόγους αν θες να παίξεις έτσι, βρίσκεις έναν Αμερικάνο και παίζεις. Στο εθνικό επίπεδο πρέπει να παράγεις, να βγάλεις από τα σπλάχνα σου τέτοιο παίκτη, αλλά με τη νοοτροπία που κυριαρχεί αυτό είναι αδύνατο. Στην ίδια γενιά με τον Ναβάρο πριν 15 χρόνια ήταν ο Χατζηβρέττας κι ο Διαμαντόπουλος, scoring machines τότε και οι δυο όπως και ο Ισπανός. Ο ένας αναγκάστηκε να θυσιάσει το σκοράρισμα και να γίνει εργαλείο στις ομάδες του Ζοτς, κι ο άλλος αγνοείται από τα 23 του.

      Δε γίνεται ρε φίλε επειδή εμείς πατεντάραμε το παιχνίδι με 2 γκαρντ μέτριους στο ένας εναντίον ενός και στο σουτ, κι έτυχε κάποτε στη Σαϊτάμα να νικήσουμε με αυτό το παιχνίδι, να μείνουμε σε αυτό για πάντα. Θα καταντήσουμε σαν τους σοβιετικούς τη δεκαετία του 20, που γέμιζαν τον κόκκινο στρατό με μεραρχίες ιππικού επειδή με το ιππικό είχαν νικήσει στον εμφύλιο, ενώ όλος ο υπόλοιπος κόσμος έφτιαχνε τανκς.

      Μπαίνουν οι Ισπανοί στο παρκέ με Γιουλ-Ροντρίγκες κι εμείς με Καλάθη-Παππά. Μόνο από αυτό σε πιάνει απελπισία.

      Διαγραφή
    11. 11.45""Μπαίνουν οι Ισπανοί στο παρκέ με Γιουλ-Ροντρίγκες κι εμείς με Καλάθη-Παππά. Μόνο από αυτό σε πιάνει απελπισία""ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΣΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ.ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ.ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.ΕΛΕΟΣ.

      Διαγραφή
    12. Μια ματιά στην τροπαιοθήκη τους είναι αρκετοί για να καταλάβεις πόσα επίπεδα πάνω είναι.

      Διαγραφή
    13. Το επιχείρημα ότι οι Αμερικάνοι μπομπέρ είναι ακριβοί δε στέκει. Δηλαδή ο Μακόλουμ όταν έπαιζε στον Απόλλωνα πόσο πιο ακριβός ήταν από Λαφαγιέτ και Σλότερ; Ο Μπράουν της Δράμας πόσο πιο ακριβός ήταν από Στρόμπερι και Φελντέιν; Απλά οι αιώνιοι λένε "έλα μωρέ, σιγά μην παίξω λαχείο παίρνοντας αυτόν που θέλει μια μπάλα μόνος του". Κι όταν μετά από λίγο ο Μακόλουμ του Απόλλωνα γίνεται ο Μακόλουμ του ενάμισι εκατομμυρίου το χρόνο, λένε "τώρα δεν τον παίρνεις, είναι ακριβός". Επειδή παρεξηγήθηκα, δε σύγκρινα τους Αμερικάνους μπομπέρ με το Μάντζαρη, αλλά με τους υπερεκτιμημένους "σκεπτόμενους γκαρντ" που παίρνουν οι προπονηταράδες μας αντί αυτών.

      Ο 11:45 είμαι, και όχι ο 9:49.

      Διαγραφή
    14. 9.49 τωρα με αποστομωσες;;;ρε τι παθαμε απο την τροπαιοθηκη τους καταλαβαινει την αξια τους;;χαχαχα.Ο Γκαλης δεν εχει ουτε τα μισα του Σπαν,αρα ειναι αχρηστος.Ελεος ρε.

      Διαγραφή
    15. Φίλε 11:52, 11:45 κοκ

      Η ομάδα μου ο Ολυμπιακός στα χρόνια των Αγγελόπουλων έχει φέρει στην ομάδα του: τον Μασιγιάουσκας, τον Λυνν Γκριρ, τον Μίλος Τεόντοσιτς (ή δεν είναι σκορ μασίν;), τον Βασίλη Σπανούλη και εγώ θα βάλω κι ας μην είναι γκαρντ τον Λίνας Κλέιζα.
      Συνοπτικά, πάντα ο Ολυμπιακός είχε τουλάχιστον έναν top scorer ευρωπαϊκού διαμετρήματος στη σύνθεσή του.
      Από εκεί και πέρα όπως είπες ζευγάρωνε αυτούς του σκόρερ με παίκτες ασπίδα. Άλλοτε πετυχημένα, άλλοτε όχι.

      Δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί εντάσεις τον Σλότερ στους "σκεπτούμενους" κι όχι στους μπόμπερ. Η κριτική είναι στο τι είδους παίκτες επιλέγουν ή στην ποιότητά τους;


      Το θέμα είναι το εξής. Όσο κατεβαίνει το διαθέσιμο κεφάλαιο για έναν παίκτη, κατεβαίνουν και οι απαιτήσεις. Ιδανικά, θες έναν παίκτη έμπειρο, γρήγορο, δυνατό, αλτικό, με ηγετικά χαρακτηριστικά, μεγάλο σκόρερ, μεγάλο πασέρ, μεγάλο αμυντικό, κλατσ, με ελληνικό διαβατήριο που έχει αποδείξει όλα τα παραπάνω στο τοπ επίπεδο. Παίρνεις δλδ τον Σπανούλη στα 28 του. Αν δε σου βγαίνουν τα δίφραγκα αρχίζεις και κόβεις...
      Ε, ο ΜκΚόλουμ της Απόλλωνα δεν ήταν καθόλου έμπειρος, δεν ήταν δυνατός, δεν ήταν καλός αμυντικός και δεν είχε παίξει σε κανένα επίπεδο. Για αυτόν παρότι δεν τον πήρε ο ΠΑΟ ή ο ΟΣΠΦ, δεν τον πήρε ούτε η Μπαρτσελόνα, ούτε η ΕΦΕΣ έστω, αλλά ο Πανιώνιος.

      Διαγραφή
    16. "Τα προβλήματα ξεκινούν όταν οι πιο “αδύνατοι” (σε δεξιότητες) παίχτες θέλουν να κάνουν ότι κάνουν οι καλύτεροι/πιο “δυνατοί” παίχτες και όταν οι “δυνατοί” δε σέβονται την αναγκαιότητα γιατί την ομάδα του να κάνουν οι “αδύνατοι” αυτό που ξέρουν καλά.."

      Ettore Messina

      Διαγραφή
    17. Ε καλά, άσε το ΜακΚόλουμ. Ο Ράις πήγε από τη (μικρή τότε) Μπάγερν στη Μακάμπι, κι ο Τζέιμς από τον Κολοσσό στη Λαμποράλ. Κι εμείς παίρναμε Νέλσον και Μάρντι Κόλινς.

      Διαγραφή
  47. Με τον πατ τι παιζει?εμψυχωτη και στηριγμα του νικ ειναι μονο?θα παιξει ποτε?εχει κατι?ξερει κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Και κάπως έτσι στο ντεμπούτο του στην ΕΣΑΚΕ, ο Πασκουαλ καταλαβε γιατι οι ελληνικες ομαδες εχουν τοσες ευρωλιγκες. Αφού οι εγχωριες διοργανωσεις ειναι ουσιαστικα 12 αγωνες τη χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε μην το λες. Υπάρχουν και τα δύσκολα ματς με Δόξα Λευκάδας και Κολοσσο

      Διαγραφή
    2. o Mπαρτζώκας στην ACB καταλαβαίνει σιγά-σιγά κι αυτός γιατί οι ισπανικές ομάδες έχουν τόσο λίγες ευρωλίγκες.

      Διαγραφή
    3. @7:40 πολύ σωστός εισαι. Διαφορετικά: ποσες ήττες θα έκαναν στο ισπανικό πρωταθλημα οι 2 ελληνικές ομάδες;

      Pepe

      Διαγραφή
  49. Πολυ καλος ο Μποχωριδης. Βλεπω να ωφελείται απο την παρουσια Πασκουαλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Βλεποντας τον σημερινο αγωνα καταλαβα γιατι ο Παναθηναικος αργει να παρει γκαρντ. Ο Πασκουαλ θα δωσει δευτερη ευκαιρια στο Μποχωριδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι και δεύτερη ευκαιρία στον Μποχωρίδη.
      Χιλιοστή ναί.
      Τέλος πάντων.
      Δικό τους είναι το αμπέλι.
      Δικιά τους και η σταφίδα που σε λίγο θα απλώσουν
      στο Χιλιομόδι !!!

      Διαγραφή
  51. Χαχαχα, είδατε που δεν εχουμε ακουσει κιχ π.χ. για ποιους γκαρντ κοιταει ο Πασκουάλ?

    Δηλ., τι να πιστεψουμε, οτι δεν κοιταει καθολου ή του παιρνει πολυ καιρο να καταλαβει τι θελει?

    Ουτε το ενα, ουτε το αλλο... Απλα κοιταει απευθειας μεσω των Ισπανων ατζεντηδων και δεν παει δια Ελληνων ενδιάμεσων... Και καλα κανει. Δεν βγαινει κιχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Παναθηναϊκός απλά ΔΕΝ ενδιαφέρεται να πάρει γκαρντ. Πάγια τακτική της ομάδος είναι αυτή. Δεν θυμάσαι πέρυσι που με τραυματίες Μποχωρίδη, Παππά δεν έπαιρνε γκαρντ με τίποτα; Κι ας έχασε από Ζιέλονα Γκόρα και ας είχε χάσει μέσα-έξω από Λοκομοτίβ. Με τον Ούκιτς δεν θυμάσαι πόσο άργησε να πάρει έστω το Ζακ Ράιτ; Με το Νέλσον που προτίμησαν να ανανεώσουν τον Μπλουμς μέχρι τέλους παρά να αποκτήσουν γκαρντ και ν'αντικαταστήσουν τον Νέλσον. Ο ίδιος ο Νέλσον έχει δηλώσει ότι στον ΠΑΟ έπαιζε τραυματίας. Γενικά αυτή η πολιτική που ακολουθεί ο ΠΑΟ από τη μία μειώνει τις όποιες πιθανότητες για αξιόλογη ευρωπαϊκή πορεία,αλλά στα μάτια ορισμένων οπαδών της ομάδος, κυρίως των "παλαμακιστών", που αποτελούν και τους αγαπημένους της διοίκησης και των προσκείμενων σε αυτή μίντια, προσφέρει το άλλοθι των τραυματισμών σαν αιτία των αποτυχιών. Οι διαρκείς απολύσεις προπονητών καταδεικνύουν και τον 2ο λόγο των αποτυχιών και όλα καλά.

      Διαγραφή
    2. Ο ΟΣΦΠ θα πάρει ποτέ δεύτερο 4άρι ή θα τη βγάλει με τον Παπαπέτρου να εξολοθρεύει (;) τους Σενγκέλια αυτού του κόσμου;

      Διαγραφή
    3. Χμμ, ενδιαφερουσα αποψη.

      Εγω παντως δεν μπορω να καταλαβω τις διαμετρικα αντιθετες αποψεις δυο εμπειρων προπονητων οπως ειναι οι Πεδουλακης και Πασκουαλ πανω σ' αυτο το θεμα. Ο μεν πρωτος να δηλωνει οτι δεν βγαινει αριθμητικα η προπονηση ο δε δευτερος να μην το θεωρει ουτε καν προβλημα.

      Διαγραφή
    4. @09:57
      Ο ΟΣΦΠ είναι άλλη περίπτωση. Άλλο πράγμα ο αναπληρωματικός να μην είναι ισάξιος ή σχεδόν ισάξιος με το βασικό, ο Αγραβάνης π.χ είναι πολύ χειρότερος του Πρίντεζη, όχι τόσο χάλια πάντως, και υπάρχει και ο Παπαπέτρου και να μην πάρεις ενίσχυση σε αυτή τη θέση και άλλο αυτό που κάνει ο Παναθηναϊκός. Ο ΟΣΦΠ δεν θα επέλεγε συνειδητά να ξεκινήσει π.χ το πρωτάθλημα χωρίς να καλύψει όλες τις θέσεις ξένων, έστω με μετριότητες. Ο ΠΑΟ το έκανε πέρυσι. Ο ΟΣΦΠ δεν θα τραυματιζόταν παίκτης του ξένος ή Έλληνας και δεν θα έπαιρνε αντικαταστάτη, έστω και χαμηλότερης ποιότητας ή διαφορετικών χαρακτηριστικών. Μπορεί οι αντικαταστάτες να βοηθούσαν ή όχι. Έκανε κίνηση όμως, έστω σε ματς πρωταθλήματος ή και Ευρώπης "άνοιγε" το ρόστερ. Κλασικές περιπτώσεις: 1) 2012-13 τραυματίζεται ο Μάντζαρης αποκτάται ο Ντόρον Πέρκινς. Δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο επί της ουσίας, 7ος ξένος ήταν εκείνη τη χρονιά, άνοιξε όμως κάπως το ρόστερ. Πέρυσι ήρθε ο Τζόνσον-Όντομ με το θέμα που προέκυψε με το Λοτζέσκι. Ο ΠΑΟ σε αντίστοιχες περιπτώσεις το χειρίστηκε με τον τρόπο που περιέγραψα στο 09:18.

      Διαγραφή
    5. Ο Πασκουαλ θα αποφασίσει.

      Διαγραφή
  52. Σεμιναριακο ροτεισον απο πασκουαλ με την κυμη.. 25 λεπτα σε μποχω και χαραλαμπο και πανω απο 5λεπτο σε λουτζη.. ενω ξεκουρασε τους βασικους για την συνεχεια.
    Τοσο δυσκολο ηταν αυτο λοιπον?? που δεν μπορουσε να γινει τα προηγουμενα χρονια?? Τοσο δυσκολο ηταν να μεινει στον παγκο ο καλαθης σε τετοιους αγωνες?
    Α ρε πασκουαλ εσυ μαεστρο.. Το οτι προλαβε σε μια βδομαδα να βαλει πραγματα στο παιχνιδι μας εστω και λιγα που ομως βοηθανε ελαχιστοι μπορουνε να το κανουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Συνεχίζω τον διάλογο με τον φίλο από πάνω:

    Ενδιαφέρουσα η άποψη να μην είναι η Μακάμπι στην πολύ κλειστή λίγκα του μέλλοντος, ομολογώ δεν την είχα σκεφτεί ποτέ μου. Αν και δεν είμαι σίγουρος ότι τελικά συμφωνώ. Εννοείται ότι συμφωνώ για την Νταρουσάφακα, μια τελείως παράταιρη άφιξη στο κλαμπ των μεγάλων που αν μη τι άλλο αποδεικνύει πόσο ψοφοδεής μπορεί να γίνει ο τεχνοκράτης μάνατζερ Τζόρντι.

    Στο δικό μου το μυαλό υπάρχουν αυτήν την στιγμή μόνο οχτώ ομάδες στην Ευρώπη που συνδυάζουν όλες τις βασικές παραμέτρους για να αποτελούν μέρος μιας ανταγωνιστικής διεθνώς λίγκας (οικονομική άνεση, δημοφιλία, εμπορική αξία, brand recognition, παράδοση): οι δυο ισπανικές, οι δυο ελληνικές, τσσκα/μακάμπι (αυτές οι έξι έχουν καταχτήσει όλες τις ευρωλίγκες από το 2000 και μετά και 20 στις 22 μετά το 1995) συν οι δυο τούρκικες.

    Μια Ευρωπαϊκή λίγκα με προοπτική οικονομικής μεγέθυνσης και παγκοσμίου μάρκετινγκ, συγκέντρωσης όλου του ευρωπαϊκού ταλέντου εκτός ΝΒΑ και ίσως, *ίσως* δυνατότητα ανταγωνισμού ή και ημι-ένταξης στο ΝΒΑ δεν χρειάζεται πολύ παραπάνω από αυτές τις 8 ομάδες. Προσωπικά θα έδινα μια wild card ανά τριετία σε μια ομάδα που θα πληρούσε κάποια οικονομικά και εμπορικά κριτήρια (πχ Μιλάνο, Μπάγερν), και μια θέση στην νικήτρια κάθε χρονιά μιας δεύτερης λίγκας-κατηγορίας 10-12 ομάδων όπου θα έπαιζαν οι λοιποί συνήθεις ύποπτοι (Μπασκόνια, Μπάμπεργκ, ρώσικες, ισπανικές, τούρκικες, Ερυθρός, Ζαλγκίρις).

    Αυτή η Ευρωλίγκα των 10 ομάδων θα γινόταν η πρωτοπορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ - ενδεχομένως το εργαστήρι μέσα στο οποίο σιγά-σιγά θα άρχιζε η προσέγγιση με το ΝΒΑ σε επίπεδο κανονισμών, ή ίσως η απαρχή για να ξεκινήσουν αγώνες ΝΒΑ-Ευρωλίγκας κατά την διάρκεια της σεζόν που θα μετράνε στην βαθμολογία των ομάδων του ΝΒΑ. Ίσως επίσης να γίνει επιτέλους η λίγκα που θα μπορεί να διατηρεί (κάποια) Ευρωπαϊκά ταλέντα εδώ αντί να πηγαίνουν στην Αμερική και να ξαναξεκινήσει η Ευρώπη να προσελκύει σημαντικούς βετεράνους του ΝΒΑ.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΓΚΑΡΝΤ.
    Τέσσερα χρόνια τώρα παίζει με έναν άσσο και τον πανταχού
    παρώντα Διαμαντίδη για να κλείνει τρύπες.
    Φέτος θα παίζει μέ έναν άσσο, χωρίς τον Διαμαντίδη, γιατί
    τις τρύπες τις πήρε εργολαβία ο Καλάθης, μέχρι να μπεί στα οξυγόνα.
    Αλλωστε μια χαρά πάμε στην ευρωλίγκα με έναν άσσο, μιά πενταετία τώρα !!!
    Τι τον θέλετε τον κανονικό δεύτερο ;;
    Ο κουτσός ο Ούκιτς, ο τραυματίας Ντεμάρκους Νέλσον,
    ο Μπλούμς κι ο Μποχωρίδης δεν σάς κάνουν ;
    Παικταράδες επιπέδου Παναθηναικού.
    Η μήπως όχι ;
    Ο Μποχωρίδης λέει ο άλλος από πάνω είναι για 5ος γκάρντ μιά χαρά.
    Ασχετα αν έχεις έναν ορίτζιναλ άσσο, που όταν τον παρκάρει στον πάγκο ο Πασκουάλ για ξεκούραση ανασταίνονται οι πεθαμένοι.
    Λεπτομέρειες ρε σείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ναι ξέρω δεν χρειαζόμαστε γκαρντ γιατί ο Μποχωρίδης με την υπερομάδα Κύμη ΄΄εβγαλε μάτια και με την Εφές θα βγεί πάλι η γλώσσα του Νικ έξω..Ρε ξυπνάτε ποια με 8 παίχτες η ριμάδα η χρονιά δεν βγαίνει ούτε μέχρι τον Ιανουάριο έλεος έλεος ξυπνήστε είναι πολλά τα χρόνια χωρίς finala four του εξάστερου έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Πολλοί έχουν ζοχαδιαστεί που για άλλη μιά χρονιά
    δεν μπορούμε να δούμε στην ομάδα, έναν δημιουργό κανονικό,
    πίσω από τον βασικό μας που φέτος είναι ο Νίκ.
    Να μην παίζουμε με την ψυχή στόμα και να ευχαριστηθούμε την ομάδα χωρίς άγχος στην Ευρώπη.
    Εγώ θα σάς πάω αλλού.
    Ο ΔΓ δεν ήξερε οτι διαλύοντας την ομάδα των ντάμπλ το 2014 και κάνοντας μούφα Ελληνοποίηση, με λιγότερους μέτριους ξένους και 3άρια τον Γιάνκοβιτς που ούτε στην Βαλένθια δεν έπιασε και τον Χαραλαμπόπουλο, που δεν είναι ανταγωνιστικός ακόμα και τώρα με την Κύμη, προσέφερε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό ;
    Το ήξερε.
    Και το έδειξε κιόλας, λέγοντας μας πώς οι τίτλοι για τον πολυτροπαιούχο δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά αυτοσκοπός είναι τα κλάμπ σάντουιτς απο τα Goody's !!!!!!
    Οταν λοιπόν ό άλλος χαρίζει τίτλους στους απέναντι, που δεν είναι ομάδα της πλάκας, να πείς πώς τους έχει με τα λυκειόπαιδα και το απέδειξαν στην ευρωλίγκα, εσείς περιμένετε σε μιά λεπτομέρεια όπως είναι ο απαραίτητος δεύτερος σοβαρός δημιουργός τώρα να ιδρώσει το αυτί του ;
    Πήρα τον Πασκουάλ σου λέει.
    Κοντός είναι, αν υπάρξει πρόβλημα ας κατέβει αυτός αντικαλάθης !!!!
    Μα να σου έχει εμφανιστεί ο Αγιος Πασχάλης, να σου λέει στον ύπνο σου τους έξι αριθμούς του joker και εσύ να μην παίζεις joker αυτό είναι από τα άγραφα.

    Αντώνης 10βάλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και που ξέρεις εσύ αν ζήτησε παίχτη ο Πασκουαλ?

      Διαγραφή
    2. Τζιμοπληκτε/Δεκαβαλα/Καθηγητή 'η όπως αλλιώς λεγεσαι, αποφάσισε επιτέλους: είτε ο ΔΓ είναι τσιγγουνης πρόεδρος και αγνοεί τις επιθυμίες των προπονητών για να μην ξοδέψει λεφτά, είτε είναι η σούπερ προεδραρα όπως μας λες σε άλλα ποστς σου. Τις μισές μέρες τον αποθεωνεις και τις άλλες μισές μας ζαλιζεις με δέκα ποστς τη μέρα για το πόσο χάλια λειτουργεί.
      Μήπως τελικά το όνομα σου είναι Δρ Τζεκιλ;

      Διαγραφή
    3. 8:46

      Έχεις δίκιο αγόρι μου.
      Και λίγα νικ μου έβαλες 😲
      Αλλά ξέχασες να βάλεις το ονομα σου να σε συγχαρώ προσωπικά και σε μπερδεύω με αλλες χίλιες ανώνυμες αγαπουλες😨

      Λέω να τσιμπήσω και να κυληστουμε στη λάσπη της ανώνυμης ακολασίας για να τα χώνουμε ο ένας στον άλλο, χωρίς νόημα απλά για να βγάλουμε τα κόμπλεξ μας.
      Οχι δεν θα τσιμπήσω όμως και θα σε αγαπάω περισσότερο 😨

      ΥΓ Ρεσυ κάπου το έχασες.
      Τι δουλειά έχει η αποθέωση η δική μου με όσα γράφει ο καβαλάρης κι ο βαρκάρης κι ο σεξουλιαρης;
      Αποκλείεται να αποθεώνεις τον Jimmy πχ και να του γράφεις που κάνει λάθος κατά τη γνώμη σου ;
      Πρόβατα χωρίς γνώμη είμαστε ;
      Που ακούνε τον τσέλιγκα οτι κι αν τους σφυρίξει.
      Α τσαπρρρρρ.

      ΥΓ2 Δεν θέλω απο παιδιά σπαθί σαν κι εσένα με ωραία γραφή και επώνυμο νικ νειμ, να κρύβεστε πίσω απο ανώνυμα ποστ για να μου τα χώσετε 🌙✨
      Λες και θα σας παρεξηγήσει ο Τζιμποληκτος που έχει σπουδάσει αυτή την γουστοζικη συμπεριφορά, αν του τα χώσετε επώνυμα.
      Πιο πολύ αδέλφια θα είμαστε🔥😱
      Εκτός αν δύο χρόνια εδω στου Jimmy εχω δείξει ανεγκέφαλα επιθετική συμπεριφορά ακόμα και σε πεπλανημενα αδέλφια που με υβρίζουν 😱
      ( Το "υβρίζουν" το έβαλα για ξεκάρφωμα γιατί εχω στα σχοινιά μια φιλόλογο του θανάτου και θελω να δει λόγιο επιπεδο😨 )

      J🏀B

      Διαγραφή
    4. Ουτε ασχολούμαι με πράγματα εκτός μπάσκετ για να χασω το δίκιο μου.
      Ούτε θα απαντήσω για τα περι Τζιμοπληκτου και Γιαννακοπουλου.
      Όποιος θέλει μπασκετική συζήτηση, κάνει μπασκετική συζήτηση χωρίς να προκαλεί.

      Αντώνης Δεκαβάλας

      Διαγραφή
  57. Ορισμενοι εχετε καταντησει κουραστικοι,βγηκε ρε καποιος απο την ΚΑΕ και ειπε οτι δεν θα κανουμε αλλη μεταγραφη,το ειδατε καπου;;;Αντε γιατι μας πρηξατε με τετοια γκρινια.Υπαρχουν πολλοι διαθεσιμοι αυτην την στιγμη και δεν το ξερουμε;;;η μηπως ο Τσαβι δεν ξερει τι θελει τι και πως,αντε πρηχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μιλάς καλά και ο Περασοβιτς σε περιμένει!
      Αν είναι να παρουν γκαρντ του χρόνου.
      ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
      Μετά την Εφες μην εξαφανιστείς.
      Μη στηρίζεις τα τετραχρονα μνημόσυνα χωρίς φαιναλ φορ.
      Γιατί θα γίνουν 10χρονα με τέτοια μυαλά.
      Πριν δύο βδομάδες έπρεπε να είχες φέρει σοβαρό pg.

      Διαγραφή
    2. 10.21 αλλος παλι οτι να ναι.Ειπα εγω οτι δεν θελουμε γκαρντ ρε εξυπνε;;;Δεν ξερω ποτε θα ερθει, ουτε αν θα ερθει,οποτε περιμενω,αυτο δεν μου δινει το δικαιωμα να βριζω και να απαξιωνω την Καε,αν βγουν και πουν ειμαστε πληρης δεν παιρνουμε αλλον παιχτη,η οτι ο Τζειμς επιστρεφει συντομα,τοτε θα κρινω αναλογα,καταλαβες σαινι.

      Διαγραφή
    3. 1:17

      Για πεσμας ρε Σέρλοκ Χολμς που ακριβώς έβρισα την ΚΑΕ;
      Μη τσαντίζεσαι άδικα.
      Και γκαρντ δεν θα έρθει.
      Και το final four θα το ξαναδείς απο την TV.
      Προπονηταρα πήρες.
      Οχι τον Χριστό για να αναστήσει όσους θα πεθαίνεις στη διάρκεια της χρονιάς.

      Διαγραφή
    4. δεν αναφερομαι μονο σε εσενα αλλα σε ολους τους πρηχτες εδω μεσα που ειναι μεστην μιρλα.Τον προπονηταρα δεν τον πηρα εγω ουτε εσυ,αντε κανε μου την χαρη.Εγω θα κρινω οταν ερθει η ωρα οχι προκαταβολικα.

      Διαγραφή
    5. Ελπιζω ολοι οι φιλοι εδω που φαινεται να εχουν ιδιαιτερες ικανοτητες στη διοικηση ομαδων, εταιριων κλπ να βγαζουν το ψωμι τους ως managers ή directors. Ειναι κριμα να αφηνουν ανεκμετάλλευτο τοσο ταλεντο.

      Διαγραφή
  58. Ότι θέλει ο Πασχάλης. Αν θέλει Μποχωρίδη ναι Μποχωρίδη. Αν θέλει γκαρντ θα του πάρει γκαρντ. Εδώ ο οσφπ παιζει με το μαντζαρη δε θα παιξει σε εμας ο Μποχωρίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. καλημερα παιδια.......δεν ειδα κανεναν να σχολιαζει τις δηλωσεις του πασκουαλ για τους νεους παικτες............
    «Έχουμε ένα πρόγραμμα για να επιχειρήσουμε να τους βοηθήσουμε. Θέλουμε να επιτυγχάνουν σιγά-σιγά ορισμένα στάδια βελτίωσης. Είναι πολύ σημαντικό όταν πρόκειται για νέους παίκτες να υπάρχει σταθερή ανοδική πορεία χωρίς πισωγυρίσματα. Όταν ζητήσουμε από παίκτες να μας δώσουν οκτώ σαν απόδοση, τότε μπορεί να δώσουν έξι. Κι αυτό, γιατί όταν απογοητεύονται από αυτό που τους ζητάει ο προπονητής, καταλήγουν να παίζουν χειρότερα από αυτό που θα μπορούσαν. Οι νέοι παίκτες έχουν ο καθένας το πρόγραμμά του. Αυτοί που αγωνίστηκαν σήμερα ανταπεξήλθαν και σταδιακά θα τους ζητάμε περισσότερα»
    .....μου εκανε εντυπωση αυτο που ειπε οτι ζηταμε περισσοτερα απο αυτα που μπορουν και στη συνεχεια απογοητευονται.......σαν να ελεγε στο γιαννακοπουλο(χωρις φυσικα να γνωριζει)....ασε τις βλακειες οτι σε 5 χρονια ο βασιλης θα σηκωσει την ευρωλιγκα ως αρχηγος......επισης ειπε (επισης χωρις να ξερει)...οτι ο καθε μικρος εχει το προγραμμα του....σαν να ελεγε ...οποιος μικρος περναει εξω απο το οακα δεν τον βαζεις να παιζει στην πρωτη ομαδ,ουτε φτιαχνεται ομαδα με μικρους παικτες στην δωδεκαδα χωρις τα βασικα πρωτα...............πιστευω οτι ο τσαβι σε 5 γραμμες σκεψεις εχει καταλαβει και εχει δειξει στον ιδιοκτητη τι εχει κανει λαθος τα τελευταια χρονια στο θεμα των μικρων......αυτα που αρκετοι εδω μεσα φωναζαν τα ειπε ενω εχει δεκα μερες στην ομαδα.......ας ελπισουμε να τον αφησει να δουλεψει τρια χρονια,ο τσαβι θα δωσει και παικτες στην εθνικη ομαδα αυτο ειναι βεβαιο....μετα απο βλακειες τριων-τεσσαρων χρονων και ουρανοκατεβατα ισως να εχει βρει την λυση ο γιαννακοπουλος.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως η (ολοσωστη) αυτή δήλωση απευθύνεται πρωτίστως στους δημοσιογράφους και στον κόσμο παρά στη διοίκηση με τη λογική οτι το μεάνι στο συμβόλαιο του ειναι ακόμα νωπό και αποκλειεται να μην αναλυθηκαν οι παράμετροι της δουλειάς του στις διαπραγματευσεις...
      Το θέμα με τους μικρούς ειναι κατα τη γνώμη απλό.Δουλευουν ανάλογα με τις ανάγκες τους και συμμετέχουν στην ομάδα αναλογα με τις ανάγκες του συνόλου..Ας μην επεκατθώ ποια ειναι τα προσόντα και ποιες οι αναγκες του Μποχωρίδη του Χαραλαμποπουλου και του Λουντζη..Ο Πασκουάλ εφόσον δουλέψει βάσει καποιων αρχών ,αφου δείχνει οτι έχει προγραμμα(sic) ,θα πάρει απ αυτους οτι χρειαζεται για την ομάδα και σε οσα δε μπορουν να προσφέρουν θα μένουν πίσω χωρίς γκρίνιες
      Επισης θέλει να δειξει προς το παρων οτι εχει διαθεση να δουλεψει με το υπάρχων ροστερ και οχι οπως γράφουν καμια δεκαριά εξυπνοι εδω μεσα να αποδεσμευσει 6-7 συμβολαια και να κανει 4-5 προσθηκες δικών του παικτων...

      no_closure

      Διαγραφή
    2. σωστα no closure....προφανως η διοικηση(αυτο και αν ειναι sic) του ειπε πως πρεπει να αξιοποιηθουν οι μικροι και ο τσαβι προφανως τους ειπε οτι αυτο δεν γινεται απο τη μια στιγμη στην αλλη αλλα θελει προγραμμα και υπομονη οπως εκανε τοσα χρονια στη βαρκελωνη.....αν επεισε τον γιαννακοπουλο τοτε τα καλυτερα ερχονται.....stonerook

      Διαγραφή
    3. παιδιά ξέρουμε τι είναι το sic?

      Διαγραφή
    4. Απλώς να πω ότι sic σημαίνει "ακριβώς έτσι". Όταν μεταφέρουμε τα λόγια κάποιου, βάζουμε σε παρένθεση το sic, εννοώντας "έτσι ακριβώς το είπε". Το χρησιμοποιούμε πλέον κυρίως ειρωνικά, για να τονίσουμε κάτι που είπε κάποιος χωρίς να το σχολιάσουμε ευθέως.

      Διαγραφή
  60. Σούπερ Μπιχωριδης γράφει η πράσινη.
    Απέναντι στην Μπαρτσελονα Κύμης.
    Ουτε μια στο δισεκατομμύριο να έρθει κανονικός άσσος.
    Ήδη τον είχαν κάνει γαργάρα, ριχνωντας ολα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στον Τσαβι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ αυτα και με τα αλλα, σε ενα μηνα επιστρεφει ο Τζειμς, παιδες.

      Καντε υπομονη, στο μεταξυ ο Φελντειν ανταποκρινεται καλα στον αυξημενο ρολο και χρονο.

      Το αν ο Παππας ανταποκρινεται δεν εχει να κανει με τον τραυματισμο του Τζειμς.

      Διαγραφή
    2. Εχει σχεση, διοτι ο Παππας παιρνει χρονο σε μια θεση που δεν μπορει να παιξει (1)... Οταν επιστρεψει ο Τζειμς λογικα θα καθιερωθει μονιμα στο 2...

      Διαγραφή
    3. Ή στην εξέδρα...

      Διαγραφή
    4. Για μενα δεν υπαρχει 1 η 2 στο συγχρονο μπασκετ φιλε, απορω με τα παιδια εδω που επιμενουν να μιλανε τοσο με ορους "1" και "2".

      "2αρια" στην Ευρωλιγκα αυτη τη στιγμη παιζουν γυρω στα 5-6.

      Αν εννοεις οτι δεν ειναι τοσο γκαρντ αποφασης αλλα γκαρντ εκτελεσης, ναι, δικιο εχεις, αλλα εχετε ξεκαθαρα υπερτιμησει και τον Τζειμς σε αυτο το κομματι. Στα ιδια επιπεδα με τον Παππα ειναι η αντιληψη του χωρου και των συμπαικτων του.

      Στην Καχα περσι ο Μπουρουσης δημιουργουσε και οι γκαρντ τελειωναν.

      Διαγραφή
  61. Όπως σας έγραψα πριν λίγο στο FB:

    MVP του μήνα στην ACB ο Scott Bamforth της Μπιλμπάο. 17.2 πόντους (25 με 8/9 FG απέναντι στη Μπάρτσα) με 59.3% στα δίποντα, 51.9% στα τρίποντα και 96.6% στις βολές, 4.5 ριμπάουντ και 4.2 τελικές ανά παιχνίδι και 22.8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της ACB (πρώτος στην λίγκα). Και ναι, ήταν και αυτός εκεί..

    http://hoopfellas.blogspot.gr/2016/06/made-in-usa-2016.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να το κάνεις ρε Jim?
      Εσύ μια χαρά τα λες.
      Για βρεσμου όμως εναν pg η sg που έχει φέρει η ομάδα, ανακάλυψη δική της κατά κάποιον τροπο, οπως οι Χαινς, Ντανστον, Χαντερ, Μπριτς στους ψηλούς ο ΟΣΦΠ, εδώ και 5 χρόνια, να έχει ξεχωρίσει και να κάνει παπάδες οπως αυτός ο Μπάφος της Μπιλμπάο!
      5 χρόνια με τέτοιο μπραντ νειμ και δεν έχουμε φέρει - ανακαλύψει,ενα ξένο ασσοδυο της προκοπής να κτισουμε πανω του μαζί με Καλαθη.

      Φέτος φέραμε αυτόν που έβγαλε μάτια περσι στην EUL και πάλι δεν είναι ο εγκεφαλικός άσσος που θα ξεκουράζει τον Καλαθη αξιόπιστα, ασε που αν τον έχεις να κατεβάζει τη μπάλα σε σετ παιχνίδι και να δημιουργεί, τον ευνούχισες.

      Διαγραφή
    2. Τα εχουμε ξαναπει εδω γι αυτον τον παικτη και πρωτος εσυ μας ανοιξες τα ματια Τζιμ.ειναι καθαρα δικη σου ανακαλυψη.Ιδου η Ροδος ιδου και το πηδημα.
      Δελεασε τους,σταξε τα και παρτον,τοσο απλα.
      Το καλοκαιρι θα θες τα τριπλασια ,ασε που θα τον αρπαξουν οι μεγαλοι της Ισπανιας η κανενας Ιτουδης για αντι-Τζακσον

      Διαγραφή
  62. Πολύ δυνατό τεστ σήμερα το απόγευμα για την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Μπεσίκτας του Σάριτσα. Δύο ομάδες που στοχεύουν πραγματικά ψηλά στη διοργάνωση. Οι Τούρκοι έχουν καλό υλικό και είναι από τα φαβορί για να διεκδικήσουν τον τίτλο. Παίζουν καλή άμυνα και έχουν ξεκινήσει δυνατά στη TBL. Σας είπα το καλοκαίρι ότι ο Σάριτσα στοχεύει να φτιάξει μια καινούργια ομάδα στο μοντέλο της Καρσίγιακα. Η ΑΕΚ είναι σε καλή κατάσταση και πρέπει να δείξει σήμερα τις δυνατότητες της. Μεγάλο το ενδιαφέρον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. οι «ερυθρόλευκοι» στο φινάλε της αναμέτρησης, αντιμετωπίστηκαν με διαφορετικά κριτήρια στις δυο πλευρές του γηπέδου και γι’ αυτό από το 59-57 (στο 31’) μέχρι το 65-64 (στο 35.30’’) σκόραραν μόνο από την γραμμή της φιλανθρωπίας (με τον Έρικ Γκριν που είχε 4/4 βολές).Αρχισαμε παλι,μετα την δοξα και ο κολοσσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ειναι πιστευω ρεκορ στα χρονικα της Α1 να εχει σκοραρει μια ομαδα μονο με βολες για 4.30¨.

      Δεν εχει ξανασυμβει. Ποτε ποτε.

      Να δω τι αλλη ----ρια θα ακουσουμε.

      Διαγραφή
  64. Σε όλα τα ονόματα που έχουν ακουστεί κατά καιρούς για το «Τριφύλλι», θα πρέπει να προστεθεί και αυτό του Τζόρνταν Φάρμαρ, καθώς Τούρκος δημοσιογράφος tweetαρε ότι ο Αμερικανός ενδιαφέρει τους «πράσινους». Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο εν λόγω παίκτης είχε «παίξει» ξανά στην μεταγραφική επικαιρότητα του Παναθηναϊκού την περασμένη σεζόν, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει η περίπτωσή του.

    Στην παρούσα φάση παραμένει ελεύθερος, καθώς η δοκιμή του στους Σακραμέντο Κινγκς δεν του εξασφάλισε την επιστροφή του στο ΝΒΑ, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

    Πεινάς; Deliveras! Παράγγειλε τώρα ότι τραβάει η… όρεξή σου!

    Follow
    Erkan Karahan @erkankarahan
    Jordan Farmar için Yunanistan tarafları diyorlar. Kısa süreli veya ekonomik bir sözleşme kabul ederse Panathinaikos galiba talip.
    1:15 PM - 1 Nov 2016

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε εσύ είσαι απίστευτος…
      Πάνω στην κάψα να αναπαράγεις γρήγορα ένα Post που διάβασες σε κάποιο site στο COPY-PASTE πήρες και την διαφήμιση…

      Πεινάς; Deliveras! Παράγγειλε τώρα ότι τραβάει η… όρεξή σου!
      χαχαχαχα

      Λέω και εγώ τι γράφει εκεί…
      Έβαλε ο Jim διαφήμιση στο blog ή μας πέρασε διαφήμιση ο τύπος.
      χαχαχαχα

      PS. Να ήταν τουλάχιστον έγκυρο το Site που το πήρες και επίκαιρη η ανάρτηση να έλεγα ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ, αλλά από το Olaprasina έχουμε διαβάσει άπειρες μλκ...

      Διαγραφή
    2. ουτε που ειδα απο που εκανα το κοπι,ο Τουρκος δημοσιογραφος το γραψε,δεν ξερω αν ειναι εγκυρος η οχι,τουλαχιστον κατι αρχιζει να κινειται για τον ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    3. Δυο πιτογυρα χωρις κρεμμυδι μια πατατες και ενα ποιντ γκαρντ με καλο τριποντο!

      Διαγραφή
  65. ΠΩΩΩΩ ΠΩΩΩΩΩΩ δεν περναει με τιποτα η βδομαδα, μετα τη χουπερβολικη δοση της προηγουμενης...

    Θα μας δημιουργησουν στερητικο συνδρομο για ολη την υπολοιπη σεζον αυτες οι διπλες εβδομαδες της Ευρωλιγκα, γαμω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Δε θα φέρουμε ποτέ έναν Ντιλέινι από τη Μπουντιβέλνικ ή τη Ναντέρ, γιατί απλά "είμαστε πολύ μεγάλα κλαμπ για να πάρουμε παίχτη από τη Μπουντιβέλνικ και τη Ναντέρ". Ο κάθε Ντιλέινι θα γίνεται παικταράς σε μια μεσαία ομάδα της Ευρωλίγκας, και μετά θα είναι απρόσιτος για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3:31

      Σου εχω πει τόσες φορές οταν κυκλοφορώ επώνυμα εδώ δεν θα γράφεις οτι θέλεις.
      Η ΤΣΣΚΑ που είναι το ίδιο μεγάλη με μας, γιατί πήρε απο την ανύπαρκτη και μικρή Γκαζίαντεπ,ουτε καν μικρομεσαία στην Ευρώπη, ΤΖΑΜΠΑ και προσιτοτατα τον Χιγκινς και τον κρατάει γιατί της κάνει παπάδες ο παικταράς ;
      Δεν σου λεω για ΟΣΦΠ και Λοτζεσκι, γιατί μπορείς να πεις πως την τελευταία 5ετια ξεπεταχτηκε ως μεγάλος ο ΟΣΦΠ.

      Αντώνης 10βαλας

      Διαγραφή
  67. Aντι να γινει προσθηκη στον ασσο για τον ΠΑΟ,δεν μπορει να παρει λεπτα ο Χαραλαμποπουλος εκει σαν οργανωτης αφου είναι σαφες ότι μπορει και διαβαζει καλα...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή