Athlenda

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΗ..




 Το τέλος του τουρνουά πλησιάζει και σηματοδοτεί το τέλος δύο από των σπουδαιότερων γενιών όλων των εποχών σε εθνικό επίπεδο, της Αργεντινής και της Ισπανίας, οι οποίες δίνουν τις τελευταίες παραστάσεις τους. Ασυγκράτητη η FIBA-version team του Σιζέφσκι..


ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΑΜΕΡΙΚΗ


 Η Αργεντινή πάλεψε όσο μπορούσε αλλά όλοι γνώριζαν ότι  κάποια στιγμή θα σταματήσει να αποκρούει τα χτυπήματα. Ξεκίνησε νωρίς με ζώνη για να γλιτώσει τη φθορά και ρίσκαρε δίνοντας σούτ. Το επίπεδο της δεύτερης πεντάδας έχει χαοτική διαφορά με το πρώτο, ενώ δυστυχώς δεν υπάρχουν ούτε καν οι 2-3 παίκτες που θα λειτουργήσουν ως supporting cast. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πως θα λειτουργούσαν  έχοντας στο ρόστερ παίκτες όπως ο Πέπε Σάντσεθ, ο Σκονοκίνι, ο Ομπέρτο ή ο Βολκοβίσκι με τον Νικόλα. Μη ξεχνάτε ότι αυτή η ομάδα κλείνει αύριο τον τεράστιο κύκλο της. Μια γενιά παικτών που βρίσκονται στη πίσω πλευρά του λόφου, όπως και τα αστέρια των Ισπανών. Αντίθετα, οι περισσότερη αθλητές της Αμερικανικής ομάδας βρίσκονται στο πικ τους.. Θυμάστε τον Τζινόμπιλι και τον Νοτσιόνι, τον Ναβάρο και τον Καλντερόν λίγο πιο νέους, με ελαφρύτερα πόδια?


 Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της ομάδας βρίσκεται στο δίδυμο των shooting-forward, Καρμέλο Άντονι και Κέβιν Ντουράντ. Μιλάμε για δύο αθλητές οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι κυριαρχούν στις διοργανώσεις της FIBA. Ειδικά ο Άντονι, το ξαναγράφουμε, είναι ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η βιτρίνα του Αμερικανικού μπάσκετ σε τέτοιου είδους τουρνουά. Πρόκειται για τον ιδανικό φόργουορντ. Θηρίο ανήμερο στη ρακέτα (είναι πολύ δυνατός ακόμα και για τα αντίπαλα «5»), άλλωστε είναι μακράν ο καλύτερος επιθετικός παίκτης της Αμερικανικής λίγκας στο λόου πόστ, με εκπληκτικό καρπό από μέση και μακρινή απόσταση. Μαζί με τον Ντουράντ και τον Μπράιαντ, έχουν το πλεονέκτημα ότι σουτάρουν το ίδιο καλά πάνω σε τέλεια άμυνα, με το χέρι του αμυντικού να ακουμπά το ρουθούνι τους. Και ενώ οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι σουτέρ (στο σύνολό τους) μπορεί να διαθέτουν καλύτερη μηχανική στο σουτ , οι χεράδες του ΝΒΑ είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί στο σουτ υπό πίεση και κάτω από σωστή άμυνα. Η τριάδα αυτή των δολοφόνων έλυσε μια και καλή το παραδοσιακό πρόβλημα των Αμερικανών στο μακρινό σουτ και παράλληλα άνοιξε διαδρόμους , βάζοντας το παιχνίδι της team USA στη σωστή του βάση ώστε πλέον να μπορεί να εκμεταλλευτεί τη δεδομένη –σε συγκεκριμένα σημεία-υπεροχή του.


 Ο Σιζέφσκι κάνει πολύ καλή δουλειά για μια ακόμα χρονιά. Δείτε πόσο πολύ έχει βελτιώσει την ομάδα από τον ημιτελικό της Σαϊτάμα και μετά. Φέτος παρουσιάζει ένα εξαιρετικό σύνολο, αν και η προσωπική μας άποψη είναι ότι η πέρυσινη προπονητική του δουλειά ήταν ακόμα καλύτερη, δεδομένου ότι είχε ένα σύνολο πιο γήινο, πιο κοντά στα Ευρωπαϊκά δεδομένα, με αρχές και ατσάλινο χαρακτήρα. Η τωρινή ομάδα είναι πιο ταλαντούχα, έχει βελτιώσει τις συνεργασίες της με τον Σιζέφσκι να παρουσιάζει σε τακτική ένα μείγμα κολεγιακού και ευρωπαϊκού μπάσκετ, με εναλλαγές από ορθόδοξα σχήματα (με τον Τσάντλερ μέσα) σε πιο χαμηλά (Μέλο-Λεμπρον στη φροντκόρτ ή Ιγκουοντάλα στο «4») τα οποία έχουν πάει περίφημα, συνεπικουρούμενη από την ωρίμανση του Τζέημς ως παίκτη ρακέτας μετά τη φετινή σεζόν με τους Χίτ. Ειδικά στα σχήματα με Πολ-Ντερόν (γενικά στον Σιζέφσκι αρέσουν οι two-guard lineups)μαζί  κρύβεται το τόπι.. Αντίθετα εκεί που –περιέργως για το επίπεδο ταχύτητας της ομάδας- έχουν παρουσιάσει αδυναμία οι Αμερικανοί, είναι το αμυντικό τρανζισιον, κομμάτι στο οποίο παρουσιάζονται λίγο ασύνδετοι, γι’αυτό και οι Λιθουανοί αλλά και οι Αργεντινοί (σε ένα διάστημα του παιχνιδιού χθές) προσπάθησαν φανερά να τους χτυπήσουν εκεί. Εν ολίγοις απέναντι στην Αμερικανική ομάδα έχει τύχη όποιος κρατήσει το κεφάλι πάνω από το νερό, κατά τη διάρκεια του –δεδομένου- καταιγιστικού σερί που κάνουν σε κάθε ματς, συνήθως δύο-τρεις φορές μέσα στο 40λεπτο.

ΡΩΣΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ


Η  Ισπανία κατάφερε να γυρίσει δεύτερο συνεχόμενο νοκ άουτ παιχνίδι, όντας πίσω στο σκορ και παίζοντας άσχημα για μεγάλο διάστημα του ματς. Ο Μπλάτ το είχε διαβάσει καλά το παιχνίδι, κόβοντας τη δημιουργία με το δάσος χεριών που παρέταξε και κατευθύνοντας τη μπάλα σε μη παραγωγικές ζώνες για τους Ισπανούς. Στη δεύτερη περίοδο μάλιστα, παρέταξε ένα σχήμα με τα τρία καλά του φόργουορντ, Μόνια (στο «2», τα πήγε περίφημα)-Κιριλένκο-Κριάπα όπου αιχμαλώτισε τους Ισπανούς και πήρε τη διαφορά. Η Ρωσία είναι μια πολύ καλή ομάδα, καλοπροπονημένη που παίζει σύγχρονο μπάσκετ, βασιζόμενη στο εξαιρετικό σωματότυπο και τα αθλητικά προσόντα των παικτών της, κατεύθυνση στην οποία βαδίζει γενικά το άθλημα. Οι παίκτες του Μπλάτ παίζουν πολύ καλά χωρίς τη μπάλα, με συνεχή κίνηση ώστε να αντισταθμίσουν την έλλειψη ενός μεγάλου πόιντ γκαρντ. Αυτό όμως της κόστισε χθες όπου χρειαζόταν έναν τέτοιο παίκτη να φέρει την ηρεμία μέσα στη καταιγίδα. Να βάλει τους συμπαίκτες του στις σωστές θέσεις και να λάβει τη σωστή απόφαση τη κατάλληλη στιγμή. 


                             Μπάσκετ και ερωτισμός από Ρούντυ-Σβεντ..

 Οι "φούριος ρούχας"  έδειξαν το μέταλλο τους. Αναμφίβολα διαθέτουν μπόλικο και εμείς θα πούμε μπράβο τους. Αφού έπιασαν πάτο στο πρώτο μισό, μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο ημίχρονο για να δαγκώσουν λαρύγγια και αν μη τι άλλο αυτό αποτελεί credit για τον Σκαριόλο, ο οποίος πήρε σημαντική βοήθεια από την ενέργεια που έβγαλαν κάποιοι παίκτες του πάγκου του, όπως ο Γιούλ και ο Ρέγιες. Πλέον κανείς δε θυμάται την επιλογή αντιπάλου και τα δημοψηφίσματα, ενώ ο Σκαριόλο θα γυρίσει πρώτος μάγκας στην Ισπανία πριν αναχωρήσει για Μιλάνο. Αυτά είναι..

 Ο τελικός φυσικά έχει φαβορί την ομάδα του Σιζέφσκι. Η εικόνα της Ισπανίας έτσι και αλλιώς δεν είναι καλή και ας έφτασε βαρυγκομαχόντας στον τελικό. Είπαμε, χωρίς μεγάλο ματς από τον Ναβάρο  δεν έχουν οι τύχη οι Ίβηρες. Θα πρέπει να κρατήσουν τους Αμερικανούς σε χαμηλά ποσοστά από την περιφέρεια (αυτό πώς είπαμε ότι  γίνεται..?)και να φορτώσουν –προσοχή, ισορροπημένα και μεθοδικά- παιχνίδι στους αδερφούς Γκασόλ. Προσοχή στο αμυντικό ριμπάουντ και στη μεταφορά της μπάλας χωρίς λάθη. Και ένα τάμα στη Παναγιά της Τήνου δε θα έβλαπτε..

24 σχόλια:

  1. Μια φάση είναι χαρακτηριστική στο ματς αμερικής-αργεντινής. Σουτάρουν τρίποντο στον αιφνιδιασμό, παίρνουν επιθετικό ριμπάουντ με τους αμυντικούς στο μισό μέτρο μακριά και ξαναβγάζοουν έξω για τρίποντο. Δεν ξέρω τι λες, Jim, αλλά εγώ αυτήν δεν την θεωρώ μπασκετική λογική. Θα μου πεις ότι κρέμομαι μόνο από μια φάση, αλλά η εικόνα της Αμερικής γενικά μου δίνει την αίσθηση (που πολλοί θα χαρακτηρίσουν ακραία) του αντιμπάσκετ. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο παιχνιδιού τους. Οι Ισπανοί για να έχουν τύχη θα πρέπει με κάποιο τρόπο να επιβάλλουν "κοντρολαρισμένο" ρυθμό. Δηλαδή να κόψουν αυτό το "3 πάσες και σουτ/διείσδυση" των Αμερικανών στην επίθεση. Και καθώς οι τελευταίοι χθες έδειξαν καλά σημάδια στην προσωπική άμυνα (βέβαια ήταν και εναντίων 35άρηδων), θα χρειαστούν σουτ από την περιφέρεια. Και κατά συνέπεια ναι, θα χρειαστούν όχι τον καλό Ναβάρο, αλλά τον τρελό-φονικό Ναβάρο. Θα πρέπει να κάνει μια εμφάνιση ανάλογη του ημιτελικού πέρσυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά ψηλέ. Αν διαβάζεις το μπλόγκ (που πιστεύω ότι το κάνεις) καιρό θα ξέρεις ότι είμαι φαν του ευρωπαϊκού στυλ. Αυτή η ομάδα όμως, με αυτούς τους παίκτες που παίζουν στο κορυφαίο επίπεδο τόσα χρόνια, είναι δεδομένο ότι θα έχει τέτοιες φάσεις σαν αυτή που περιέγραψες. Είναι η φύση τους τέτοια. Να'σαι σίγουρος επίσης ότι τους έχει "μαζέψει" πολύ ο Σιζέφσκι. Δε γίνεται ξαφνικά να γίνουν Ελλάδα ή Σερβία και δε χρειάζεται να το κάνουν γιατί θα χάσουν, δε θα κερδίσουν. Όπως το είπες.. Φονικός Ναβάρο χρειάζεται αύριο..

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για το blog το οποίο πρόσφατα ανακάλυψα. Είμαι εντυπωσιασμένος από τις αναλύσεις σου οι οποίες κάθε άλλο παρά επιφανειακές δεν είναι και δείχνουν αν μη τι άλλο άνθρωπο με γνώση του αντικειμένου. Το μόνο παράπονο είναι ότι δεν γράφεις τακτικά, αν το έκανες πιστεύω ότι η επισκεψιμότητα στο blog σου θα ανέβαινε κατακόρυφα. Είναι κρίμα να κάνουμε συνέχεια refresh με την ελπίδα να διαβάσουμε κάτι καινούργιο και να πέφτουμε πάνω στα ίδια θέματα :) Αλλά φαντάζομαι ότι έχεις και άλλες ασχολίες και το έν λόγω blog είναι περισσότερο χόμπι για εσένα παρά full time απασχόληση.

    Επί του θέματος τώρα. Θα συμφωνήσω σε όλα, με μία επιφύλαξη όμως για το "τέλος δύο από των σπουδαιότερων γενιών όλων των εποχών σε εθνικό επίπεδο, της Αργεντινής και της Ισπανίας" που διαβλέπεις. Και ενώ στην περίπτωση της Αργεντινής ο ισχυρισμός σου είναι οφθαλμοφανής, στην περίπτωση της Ισπανίας νομίζω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Θα αναφέρεσαι φαντάζομαι στην τριάδα Γκασόλ, Καλντερόν, Ναβάρο η οποία έχει περάσει τα 30 και οδεύει προς το τέλος μίας λαμπρής μπασκετικής καριέρας. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν νεώτεροι παίχτες που μπορούν νομίζω να πάρουν την σκυτάλη έτσι ώστε η μεταβίβαση να γίνει ομαλά και να τεθούν οι βάσεις για μία νέα μπασκετική υπερδύναμη.

    Φεύγει ο Καλντερόν, από πίσω όμως υπάρχει ο Ρούμπιο ο οποίος παραλίγο να ψηφιστεί ο καλύτερος ρούκι στο NBA και ο οποίος για εμένα έχει πολύ μεγαλύτερες προοπτικές από τον πρώτο. Έχεις τον Μαρκ Γκασόλ ο οποίος μπορεί να μην είναι Παού, έχει όμως βελτιωθεί θεαματικά (και έχει περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης) και ο οποίος τον χρόνο που μας πέρασε είχε μ.ο. 15 πόντους, 6.7 ριμπάουντ και 3 ασίστ ανά παιχνίδι. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολλές ευρωπαικές ομάδες που να έχουν στο ρόστερ τους καλύτερο ψηλό από τον -δεύτερο την τάξη έστω- Γκασόλ? Δεν νομίζω. Και έχεις φυσικά και τον Φερνάντεθ, ένα από τα καλύτερα τριάρια στην Ευρώπη, στην καλύτερη μάλιστα δυνατή μπασκετική ηλικία (το ίδιο πάέι για τον Μαρκ Γκασόλ που ανέφερα παραπάνω καθώς και οι δύο είναι 27).

    Η Αργεντινή λοιπόν έχει σίγουρα πρόβλημα γιατί βλέπει σειρά αστέρων να αποχωρούν χωρίς να υπάρχει διάδοχη κατάσταση, η Ισπανία όμως είναι σε καλύτερη θέση. Απλά θεωρώ ότι η ομάδα της Ισπανίας έχει ταυτιστεί σε μεγάλο βαθμό με τον Παού Γκασόλ με αποτέλεσμα τώρα που αυτός οδεύει προς το τέλος της καριέρας του να έχει ξεσπάσει μία τεράστια φιλολογία για το μέλλον της ομάδας. Πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα έχουμε εμείς, που από Παπαλουκά, Διαμαντίδη, Φώτση, Σπανούλη (έχει ήδη τριανταρίσει) φτάσαμε....να μην πω που.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ φίλε μου. Ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος, για να γράφω "κλέβω" ώρες από τον ύπνο μου.. Αλλιώς να'σαι σίγουρος θα'χαμε 2 αναρτήσεις καθημερινά. Σωστά τα λες. Μόνο που δεν γράψαμε πουθενά ότι η Ισπανία τελειώνει σαν ομάδα. Γράψαμε για το τέλος δύο σπουδαίων γενιών του μπάσκετ της εποχής μας. Σαφώς οι Ισπανοί έχουν πολύ υλικό από πίσω και παραμένουν από τις τοπ-ομάδες παγκοσμίως. Απλά η τριάδα που ανέφερες έχει δηλώσει ότι σταματά.

      Διαγραφή
  3. Συγχαρητήρια για το blog! Τα άρθρα σας είναι απολαυστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα συγχαρητήριά μου για το ιστολόγιό σου, 'Τζιμ'. Προχθές σε ανακάλυψα. Επιτέλους, κάποιος που όχι μόνο ξέρει από μπάσκετ αλλά και μπορεί να γράψει γλαφυρά.

    Μόνο μία παραμπασκετική διόρθωση θα μου επιτρέψεις. Δεν υπάρχει 'Κριάπα', όπως δεν υπάρχει και 'Κίμκι'. Χριάπα (Хряпа) λέγεται ο παίκτης και Χίμκι (Химки) η ομάδα. Κυριλλικό αλφάβητο, το χι είναι ελληνικότατο. Αλλά που να τα ξέρουν αυτά οι ανίδεοι που καλύπτουν μπάσκετ και που ξέρουν μόνο αγγλικά; Διαβάζουν Khryapa ή Khimki στη μεταγραφή (το ρωσικό χι στο λατινικό αλφάβητο μεταγράφεται με kh), δεν το κατέχουν, δεν ρωτάνε κι έναν Ρώσο επιτέλους να μην τους πέσει η μύτη, και πάρτον τον Κριάπα στη μάπα... ίσως να νομίζουν ότι σχετίζεται με κριάρια. Θα μου πεις, εδώ ολόκληρος Γιασικέβιτσ(ι)ους έπαιζε τόσα χρόνια στην Ελλάδα και το όνομά του δεν το είπαν ποτέ σωστά, θα σκαμπάσουν από Χριάπα;

    Καλή συνέχεια και να γράφεις όσο μπορείς, να ξεστραβώνεται ο κόσμος.

    Φιλικά, Αντώνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Αντώνη για τα σχόλια και τη διόρθωση. Να'σαι καλά..

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Jim, και πάλι συγχαρητήρια.. Είσαι η πρώτη σελίδα που ανοίγω καθημερινά για να διαβάσω κάτι αξιόλογο.
    Στα των ΗΠΑ, συμφωνώ με τον psilo.. Ναι μεν ο Krzyzewski (αυτό αλήθεια πως προφέρεται?) έχει "μαζέψει" τους stars, αλλά είδα ελάχιστα ενδιαφέροντα plays από την πλευρά του. Δεν λεω ότι φταίει αυτός ή ότι αναγκαστικά είναι κακό, απλά δεν βρίσκω κάτι ενδιαφέρον. Άλλωστε μιλάμε για παίκτες οι οποίοι παίρνουν προσπάθειες εκτός συστήματος αρκετά συχνά όταν σφίγγουν τα γάλατα μέσα σε ένα παιχνίδι ΝΒΑ. Όπως και να έχει το θέμα, όταν έχεις σε μια ομάδα James, Durant, Bryant, Paul δύσκολα χάνεις υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Ένα τρίλεπτο είναι αρκετό. Δεν νομίζω πάντως οτι η ατομική απόδοση αυτών των τεσσάρων κυρίως σχετίζεται με το πως τους χρησιμοποιεί ο Krzyzewski. Το προπονητικό επίπεδο των international teams ναι μεν είναι ικανοποιητικό, αλλά δεν υπάρχει η αλεπού που θα δέσει χειροπόδαρα τις ΗΠΑ. Άποψη μου είναι πως η Σερβία του Ιβκοβιτς "είχε" την Β-Team στο Mundobasket της Τουρκίας το '10. Επίσης, δεν υπάρχει σύγκριση με την Dream Team του '92, όχι μόνο απο άποψη ατομικού ταλέντου και matchups, αλλά και απο το γεγονός πως το international παιχνίδι έχει κάνει άλματα απο τότε.
    Για την Ισπανία, ακόμα δεν κατάλαβα πως κέρδισε και τους Γαλλους και τους Ρώσσους με την εικόνα που παρουσιάζει. Όντως έχει μέταλλο αυτή η ομάδα, αλλά στον τελικό δεν βλέπω επανάληψη των Ολυμπιακών του Πεκίνου.
    Ειδική μνεία στους Ginobili (προσωπική αδυναμία - από τους κορυφαίους όλων των εποχών, ενας πραγματικός νικητής), Kirilenko (πέρυσι ήταν λες και η CSKA είχε cheat. 2.10 wingspan, δυνατότητα άμυνας σε όλες τις θέσεις και μηχανή missmatch).
    Kaspar Hauser

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Kaspar. Με βρίσκεις σύμφωνω σε ότι έγραψες.Αν και για την team usa θεωρώ ότι ο παίκτης που "δεν αντιμετωπίζεται" είναι ο Άντονι, όχι ο Κόμπι ούτε ο Τζέημς. Όντως λείπει μια αλέπου.. Θα ήθελα τον Ίβκοβιτς στο Λονδίνο για να βάλει στους Αμερικανούς προβλήματα. Δε ξέρω αν τους "είχε" στη Τουρκία, θα ήταν όμως ο ιδανικός τελικός. Ο Τζινόμπιλι είναι μια από τις μπασκετικές μου αδυναμίες. Δε τον ξεχώριζα ποτέ από τους μεγάλους σταρ του ΝΒΑ, άσε που θεωρώ ότι είναι καλύτερος και πιό κομπλε παίκτης από τους περισσότερους.

      Διαγραφή
    2. Γεια χαρά φίλε,
      προφανώς όταν μιλάς για Ιφκοβιτς εννοείς να ήταν προπονητής της Ισπανίας ή της Αργεντινής γιατι με κάτι-σαν-μπασκετμπολίστες του στυλ Πάουνιτς-Τέπιτς κτλ, προκριματικά Ευρωμπάσκετ και πολύ τους είναι (προς το παρον). Σιγά τα προβλήματα που θα τουε έβαζε, αυτοί είναι θηρία ανήμερα και θα πέρναν παραμάζομα με΄τριους τεχνικά και αθλητικά παίκτες, ειδικα της σερβίας...

      Σχετικά με αμερική, έχει τέτοιους παικταράδες που δε χρειάζεται να παίξει κανένα σύστημα, σου βάζει 100-αρα χαλαρά ότι και αν κάνεις εσύ, και ο μόνος τρόπος να τους κερδίσεις είναι η συνταγή Ελλάσ 2006: 100 εσείς; 105 εμείς!

      Έχεις και συ τρέλα με άντονι, ε; Αν και πολύ φοβάμαι ότι θα χάσει τα ντερμπι τις νέας Υόρκης. Οι νετσ μου φαίνονται πολύ καλοί φετος, ειδικά αν είναι υγιής ο Λόπεζ...οψώμεθα!


      ναι σαι καλά φίλε
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
  6. jim,ειδες που σου ελεγα οτι ο παναθηναικος πιστευω οτι θα κινηθει για καποιον απο αυτους τους ελληνες;δυστυχως η αρμανι δεν αφησε τον φωτση!δεν το αποκλειω να κινηθει για καποιον αλλον παντως..κοντα στον ελιγιαχου λενε σημερα,αν και πριν καποιες μερες ειχα διαβασει οτι δεν βρηκε ομαδα στο nba και θα συνεχισει στη μακαμπι μιας και ειχε συμβολαιο...δεν μ'αρεσει και πολυ σαν κινηση,δεν θεωρω οτι ενω χτυπας παιχτη φωτση,εχεις σαν ενναλακτικη τον ελιγιαχου!καλυτερα μασει,αν και ο ελιγιαχου παιζει πολλα χρονια σ'αυτο το επιπεδο!παρε κασπι αν ειναι να παρεις ισραηλινο!διαβαζα οτι ο μπαλκμαν απορριφθηκε γιατι δεν σουταρει,δλδ ο ελιγιαχου σουταρει;στη θεση του τσαρτσαρη θα τον ηθελα με χιλια,αλλα οχι και να ειναι ενας απο του 2 που εψαχναν για να κανουν τη διαφορα στη ρακετα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι σάρας το θυμάμαι, πρόσφατα το λέγαμε. Δεν είναι εύκολο. Πιο προσεγγίσιμος είναι ο Μαυροκεφαλίδης. Ο Ελιάγχου έχει ποιότητα αλλά δύσκολα θα φύγει από Μακάμπι (αν και κάτι δε πάει καλά..). Για Κάσπι δε το βλέπω. Αμφιβάλλω εαν μπορείς να τον πληρώσεις. Θα ήταν πολύ δυνατή προσθήκη, αλλά όπως και ο Άμουντσον μπορεί να βρεί συμβόλαιο στο ΝΒΑ.

      Διαγραφή
    2. δλδ,jim θεωρεις καλη κινηση τον ελιγιαχου;απο αυτα που ακουω παντως λενε οτι στην λατινικη αμερικη εχουν σχεδον σιγουρη την μεταγραφη του μπαλκμαν...τον προτιμω απο ελιγιαχου,τι λες;

      Διαγραφή
    3. Έχει ποιότητα ο Ελιάγχου, μη τον υποτιμάς.Απλά σε ομάδα που παίζει επίθεση μισού γηπέδου μπορεί να μη κολλήσει. Ο Μπάλκμαν μπορεί να εξελιχτεί ο καλύτερος από όλους αρκεί να δεσμευτεί και έχει πραγματικά διάθεση να παίξει στον ΠΑΟ. Μπορεί να είναι ο καλύτερος σου παίκτης σε βραδιές που δε θα'χει βάλει πόντο..

      Διαγραφή
    4. συμφωνω για μπαλκμαν και γι'αυτο τον προτιμω.οχι οτι θα με χαλασει ο ελιγιαχου αλλα μ'αρεσει πιο πολυ ο πορτορικανος.στο 5 μ'αρεσει και ο αμουντσον,στην ευρωπη ισως και να να ειναι απο τους καλυτερους σεντερ..βγαζει ενεργεια,παιρνει ριμπαουντ,ειναι σκληρος παιχτης και μπορει ανετα να τελειωνει ολες τις φασεις.μαλλον ομως θα βρει συμβολαιο στο nba..δεν το αποκλειω για μπουρουση,που αν ερθει θα μπορω να παρω και ακομη εναν ξενο..αν και ο μπουρουσης εχει πει οτι δεν θα ερθει,αλλα αυτα ξερουμε ολοι πως αλλαζουν!παντως ενα διδυμο μπαλκμαν-αμουντσον θα ηταν σουπερ για ευρωπη!αλλα και διδυμο μπουρουση-ελιγιαχου,μια χαρα ειναι...!και θα μπορω να παρω και εναν παιχτη στο 2-3,εναν ποτσιους ας πουμε!!

      Διαγραφή
    5. η ενα πιτ μαικλ που συμφωνα με αλλα 2 σαιτ εχει σχεδον κλεισει!

      Διαγραφή
    6. Σωστός ο Σάρας, έτσι είναι.Αλλά και Μπάλκμαν και Άμουντσον και Πόσιους..? Πάς ψηλά στο μπάτζετ..

      Διαγραφή
  7. Γεία σου φίλε....και γω τωρα τελευταία σε έμαθα απο ενα ποστ καποιου στο prasinanea.gr....πραγματικά κάνεις φοβερες αναλήσεις....Tι βλεπεις για τον τελικό που ξεκινάει σε λίγο?Οσο για τον Παναθηναικό ειμαι σχεδόν σιγουρος οτι θα παρει τον Μπουρούση.....γιατι και μεγάλη δυναμική θα δώσει αγωνιστικά αλλα και επικοινωνιακά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά τζιμάκο. Να'σαι καλά σε ευχαριστώ. Έχει καλό συμβόλαιο ο Μπουρούσης, δε θα είναι εύκολο. Επικοινωνιακά θα είναι μεγάλο χτύπημα. Για τον τελικό γράφουμε στη τελευταία παράγραφο τη γνώμη μας.

      Διαγραφή
  8. Αν έπρεπε να πάρει κάποιο παίχτη ο ΠΑΟ αυτός θα ήτανε ο Φώτσης..Θα αποκτούσε η ομάδα μια σημαντική προσωπικότητα με καλό τρίποντο(που έλειψε την περσινή χρονιά),θα κούμπωνε τέλεια με Σοφοκλή και θα μπορούσε να αντιμετωπίσει στα ίσα τον Πρίντεζη.Δυστυχώς όμως η Μιλάνο δεν τον αφήνει(και λογικά βέβαια).Δεν θα με χάλαγε ο Μπουρούσης διότι σαν παίχτης είναι 1ης γραμμής,Έλληνας,σε καλή ηλικία και αν έρθει θα έχει πολλά να αποδείξει(με΄τα την δικαιολογημένη φυγή του απο τον ΟΣΦΠ).Ωστόσο,φοβάμαι πως δεν θα πετύχαινε επικοινωνιακά αυτή η κίνηση διότι επρόκειτο για κόκκινο πανί για πολλους οπαδους του ΠΑΟ από τα χρόνια του στον αιώνιο..
    Παρότι αντιπαθώ την Ισπανία ως εθνική πρέπει να πω ένα μεγάλο respect σε αυτήν την ομάδα που κόντραρε στα ίσα τους Αμερικάνους.
    Καλή συνέχεια jim,zelico.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οχι τζιμ,εννοω αν ερθουν ελιγιαχου και μπουρουσης θα μπορω να παρω εναν ακομη ξενο στο 3...ο μαικλ ως τι θα ερθει,αν ερθει;θα ειναι το 4αρι που θελουν 'η θα ερθει ως αντικαταστατης του περπερογλου;αν ερθει για τη θεση 3,σημαινει οτι στους ψηλους εχουμε κλεισει καποιον ελληνα...δεν θελω να ειναι παντως το 4αρι που ψαχνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α ρε jim σου έχουμε κανει κατάληψη οι Παναθηναικοί στο σουπερ blog σου!!! Αυτό δειχνει την ποιότητα μας ως ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΙ φίλαθλοι νομιζω :D Αστειεύομαι φυσικά αν και νομίζω ότι οι πρόεδροι του ΠΑΟ με τον Ζέλικο έχουν πραγματικά δημιουργήσει μια φουρνία μπασκετικων φιλάθλων στον ΠΑΟ που είναι αρκετά "διαβασμένη" χωρίς να θέλω να θίξω του υπόλοιπους γιατί έτσι και αλλοιώς στην Ελλάδα μας το επίπεδο των μπασκετάνθρωπων είναι εξαιρετικό. Λοιπόν έχω σημειώσει οτι μας χρωστάς α) ανάλυση ροστερ ΠΑΟ και ΟΣΦΠ ή/και σχολιασμός τελευταίων μεταγραφών ΠΑΟ β) σχολιασμό Πεδουλακη Vs Μπαρτζώκα (σχολίασε σε παρακαλώ και το προπονητικό τιμ αν ξέρεις λεπτομέριες γιατί στις λεπτομέριες κρύβεται η διαφορά - ο Σωτήρης θεωρώ ότι αποτέλει ήρεμη δύναμη στον πάγκο και ευτυχως που ο Μπαρτζώκας πήρε τους δικούς του γιατί οι Αγγελόπουλοι τον ήθελαν (και αυτόν)). Επίσης θα είχε πολύ ενδιαφέρων μία ανάλυση των ρόστερ των υπόλοιπων σοβαρών διεκδικητών για F4 κατά τον Σεπτεμβρίο. Εύχομαι καλές διακοπές. Φιλικά, taagor.

    ΑπάντησηΔιαγραφή