Athlenda

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ..



Ο Άρης διανύει την  πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας του, στη μετά-Δαμιανίδη εποχή με τα κατάλοιπα της προηγούμενης διοίκησης εμφανή. Το Hoopfellas αξιολογεί το πλάνο των κιτρίνων για την κατάρτιση του ρόστερ..



 Όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής η διοίκηση πληρώνει τρείς ομάδες για να έχει μια. Ίσως λοιπόν όταν..ξεχρεώσει (?)  να μπορέσει ο Άρης να γίνει πάλι ανταγωνιστικός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Προς το παρόν γίνεται προσπάθεια ώστε οι Θεσσαλονικείς  να στελεχώσουν το ρόστερ, με το ενδιαφέρον των φιλάθλων να έχει πιάσει πάτο. Λογικό, αφού η ομάδα δεν έχει συνέχεια..

ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ


 Αυτό που πραγματικά πάει πίσω την ομάδα είναι το ότι δεν κέρδισε τίποτα από την προηγούμενη σεζόν. Το πλάνο πήγε απλά στα σκουπίδια. Στις αρχές της χρονιάς που τελείωσε πριν μερικούς μήνες γράφαμε ότι είναι ευκαιρία για τον σύλλογο να χτίσει πάνω στα νέα παιδιά που είχαν επιλεγεί χρησιμοποιώντας –μετά από χρόνια- τη σεζόν ως try outs ώστε να επιλέξει αυτούς  που θα στελεχώσουν τον βασικό κορμό για τα επόμενα χρόνια. Ο Μαυραειδής είχε πολλά upsides αλλά έδειξε και σπουδαία δείγματα σκληροτράχηλου περιφερειακού που μπορεί να φτάσει μέχρι την εθνική σε βάθος χρόνου ενώ παράλληλα «τρίφτηκε» και στον άσσο μετά τη φυγή του Τζέημς. Ο Κεηρούς ήταν ο παίκτης που βελτιώθηκε περισσότερο από όλους έχοντας διαστήματα εξαιρετικού μπάσκετ ενώ ο Μάλντροου παρά τα σκαμπανεβάσματα του, τελείωσε ως πρώτος μπλοκερ στη λίγκα και με το γενικότερο performance του άφηνε υποσχέσεις για το μέλλον. Που πήγαν αυτά τα παιδιά? Σε τέτοιες περιπτώσεις ή τα μοσχοπουλάς ή επενδύεις σε αυτά.  Ναι ζήτησαν 70-80 χιλ. ποσά εξωπραγματικά αλλά ποιο ήταν το πλάνο όταν αποκτήθηκαν? Γιατί όταν υπογράφεις αθλητές με τριετή συμβόλαια, βλέπεις σε βάθος τριετίας το μπάτζετ σου προσδωκόντας σε δημιουργία υπεραξίας που θα φέρει πώληση εφόσον δεν μπορεί ο σύλλογος να ανταποκριθεί. Άρα στον Άρη υπέγραψαν ουτοπικά συμβόλαια γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν.


 H μεγαλύτερη απώλεια πάντως –που θα φανεί άμεσα- σε σχέση με πέρυσι κατ’εμάς είναι αυτή του Σωτήρη Μανωλόπουλου από τον πάγκο της ομάδας. Η παρουσία του Έλληνα προπονητή αποτελούσε εγγύηση για μια σεζόν χωρίς περιπέτειες. Ο Μανωλόπουλος που θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στο αμυντικό κομμάτι αλλά και σε αυτό των συνεργασιών,  πήρε τα ταλέντα του.. και μετακόμισε στον Παναθηναϊκό.

PLAN A

 Η ομάδα μέχρι στιγμής έχει δημιουργήσει έναν πυρήνα παικτών, ο οποίος αξιολογείται ως καλός με βάση τα οικονομικά δεδομένα. Καλός, θα μπορούσε καλύτερος... Άλλωστε είναι εμφανές ότι οι κίτρινοι κοιτάνε περισσότερο αθλητές από τη Β. Ελλάδα που έχουν δικό τους σπίτι  και αυτοκίνητο στην Θεσσαλονίκη ώστε να αποφευχθούν τα περαιτέρω έξοδα. Τραγική πραγματικότητα..


 Ο Λευτέρης Μποχωρίδης και ο Aλεξάνταρ Βεζένκοφ αποτελούν το πιο λαμπρό σημείο του κιτρινόμαυρου ρόστερ. Τα παιδιά αυτά πρέπει φέτος να μπουν δυνατά στο ροτέησιον και να παίξουν. Πατώντας στην περυσινή περίοδο ο Έλληνας κόμπο γκαρντ μπορεί να πάρει θέση στάρτερ δίπλα στον πόιντ γκαρντ του Άρη. Να το δούμε και αυτό, γιατί όχι. Δεν είναι υποχρεωτικό  να έχεις τον Ίβκοβιτς στον πάγκο για να τολμήσεις. Ο 18χρονος γκαρντ με τα μακρά άκρα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο παρκέ. Θέλει πολύ δουλειά βέβαια (ειδικά στο κομμάτι επιλογές/σουτ) αλλά και ποιος δε θέλει σε αυτήν την ηλικία..? Ο Βεζένκοφ από την άλλη είναι σπουδαίο πρόσπεκτ και θέλει ειδική μεταχείριση μιας και πέρυσι ήταν εκτός ροτέησιον λόγω σχολείου όπως σωστά ανέφερε ο προπονητής του. Οι προδιαγραφές του  είναι εξαιρετικές (2.05μ. shooting-forward).  Μιας και μιλήσαμε για Παρτίζαν πρόσφατα, αυτά τα δύο παιδιά θα έπαιζαν εκεί, γιατί όχι εδώ? Απλά πρέπει να τα ετοιμάσεις για να παίξουν..



 Ο υπόλοιπος κορμός αποτελείται από το δίδυμο της Καβάλας στα γκαρντ, Πάσαλιτς-Καραποστόλου, δύο «παιγμένα» κόμπο με πολύ καλό εξωτερικό σουτ, τον Ασημακόπουλο που βάσει των ονομάτων που ακούστηκαν θεωρώ ότι ήταν μακράν η καλύτερη επιλογή και τον Ζήση Σαρικόπουλο, η μόνη μεταγραφή που θα μπορούσε να γίνει ακόμα και εάν ο Άρης είχε 5πλάσιο μπάτζετ. Η απόκτηση του Σαρικόπουλου αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη μιας και η ομάδα αποκτά μια σεβαστή παρουσία στο ποστ, με ένα ψηλό παίκτη καλό τεχνικά, στον οποίο μπορεί να ακουμπήσει τη μπάλα και να αποκτήσει διάφορα πλεονεκτήματα, μεταξύ άλλων και ισορροπία στο επιθετικό κομμάτι. Όλο ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να έχεις κορμιά με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά στην Α1. Στη προκειμένη περίπτωση ο παίκτης ήρθε για να βοηθήσει και να βοηθηθεί. Καλή κίνηση.

 Το plan A της διοίκησης για το ρόστερ, περιλαμβάνει και την απόκτηση ξένων παικτών με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή να έχει καταλήξει σε κάποια παιδιά από το NCAA. Πολύ οικονομικές επιλογές με το ανάλογο ρίσκο. Ας τις τσεκάρουμε..


Όριον Άουτερμπριντζ(24, 2.05) : Φόργουορντ από το Ρόουντ Άιλαντ. Μακρύς και αρκετά αθλητικός, τρέχει γρήγορα το γήπεδο. Έχει την ικανότητα να καλύψει και τις 3 θέσεις της φρόντλαϊν (..που τώρα έχουν γίνει 1,5 )από το «3» μέχρι το «5», θέση που αγωνίστηκε κυρίως  πέρυσι. Στον Άρη Θα καλύψει το «4» . Κατάφερε να γίνει στάρτερ  τη senior season του. Αρκετά καλός σουτέρ τριών πόντων, προτιμά το face up από το post up παιχνίδι  (όπου λανσάρει ένα «μπέημπι χούκ») . Αδύναμος, χρειάζεται άμεσα μυϊκό όγκο. Καλός μπλοκέρ, βοηθούν τα μακρά του άκρα και το σωστό τάιμινγκ. Είναι εμφανής στο επιθετικό του παιχνίδι η έλλειψη body control. Σύμφωνοι, καλύτερος και πιο έτοιμος ο Ρούμπεν Μπόικιν, αλλά ζητούσε παραπάνω από τα διπλά λεφτά..


Κλίφ Κόλιμον(23, 183): «Gunner» με όλη τη σημασία της λέξεως. Τη μπουμπουνάει από παντού, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Γρήγορη εκτέλεση, υποδειγματικό release. Το τρίποντο είναι το φόρτε του. Εξαιρετικός ballhandler διαθέτει ένα μεγάλο ρεπερτόριο από ντρίμπλες ώστε να οδηγήσει εκτός ισορροπίας τον αντίπαλο. Δυνατό κορμί, τον βοηθά στην άμυνα, όπου όμως θέλει δουλειά όπως και στα τελειώματα του. Σκόρινγκ γκαρντ και όχι  πόιντ γκαρντ. Ξέρει να πασάρει (δημιουργώντας μέσα από προσωπικές φάσεις καταστάσεις), όχι να οργανώνει. Η Ιταλική λίγκα θα του πήγαινε καλύτερα, στη δική μας Α1 είναι περισσότερο two-guard. Θα αισθανόμουν καλύτερα εάν ο Άρης είχε έναν Στεφανίδη δίπλα του…


Τσέης Σίμον(23, 1.98): Κομπλέ περιφερειακός παίκτης, μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο όπλο του Άρη στην επίθεση μισού γηπέδου. Wing player, στο λύκειο έπαιζε πόιντ γκαρντ γι’αυτό και λειτουργεί πολλές φορές ως πόιντ-φοργουορντ. Εξαιρετικό court vision και ικανότητα στη πάσα. Σπουδαίος καρπός, πολύ καλή μηχανική στο σουτ. Λίγο soft για παιδί του Ντιρόιτ.. Το προηγούμενο παλικάρι που είχε φέρει ο Άρης από εκεί, δάγκωνε λαρύγγια (Μάσεϋ). Γενικά προτιμά να κινείται περιφερειακά και όχι να πηγαίνει με δύναμη προς τα μέσα.

 Όπως καταλαβαίνετε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής προσανατολίζεται στη δημιουργία μιας ομάδας που θα παίξει πολύ με το τρίποντο φέτος, με την παρουσία των Καραποστόλου-Πάσαλιτς δίπλα στους τρείς Αμερικανούς. Γι’αυτό και είναι σημαντική η απόκτηση του Σαρικόπουλου, ώστε να μπορεί η μπάλα να μπεί μέσα και με την έξοδο της να δώσει ένα καλό εξωτερικό σουτ. Η ισορροπία στην επίθεση είναι εξόχως σημαντική στις μέρες μας..

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΥΡΑΕΙΔΗ


 Το γράψαμε σε ένα φίλο στα σχόλια κάποιας εκ των τελευταίων αναρτήσεων.. Θα είναι ΕΓΚΛΗΜΑ να φύγει ο Νταν Μαυραειδής από τον Άρη. (http://hoopfellas.blogspot.gr/2011/10/aris-bc-univercity.html ) Οι κίτρινοι συμπληρώνουν το ρόστερ έχοντας ήδη τρείς παίκτες στα γκαρντ, χωρίς ακόμα ξένους, πράγμα που δείχνει ότι ίσως ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ δεν είναι τόσο απαραίτητος. Λέγεται ότι ζήτησε 50 χιλιάρικά, ποσό που σαφώς μπορεί να πάρει στο εξωτερικό, άλλωστε μερικές εμφανίσεις του στο Εurocup απέσπασαν ματιές. Εμείς λέμε ότι ο παίκτης πρέπει να μείνει και μάλιστα σε ακόμα πιο βασικό ρόλο. Ας αποκτηθεί ένας Αμερικανός λιγότερος.. Είναι μεγάλη υπόθεση για τον Άρη να κρατήσει τον Μαυραειδή, να επιμείνει και να δει την εξέλιξη του. Ακόμα και για το status του συλλόγου..

PLAN B

 O Aλεξανδρής μίλησε σοφά –θέλοντας να ρίξει τον πήχη- για παραμονή σε περίπτωση που ο Άρης παραταχθεί δίχως ξένους, ανάλογα με την απόφαση της FIBA. Όντως στις περιπτώσεις των Αμερικανών που αγωνίστηκαν πέρυσι στην Α1, δε βρίσκεται κάποια καλή και συνάμα προσιτή. Σίγουρα όμως υπάρχουν αξιόλογες περιπτώσεις παιχτών με σημαντική εμπειρία από τη λίγκα που μπορούν να σηκώσουν την ομάδα και να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Το θέμα είναι ότι ίσως μέχρι να βγεί η απόφαση κάποιοι από αυτούς να κλείσουν αλλού. Για να δούμε μερικές.. 

-Αυτονόητη η παραμονή του Μαυραειδή..

-Αλέξης Κυρίτσης(30, 1.97): H ευχέρεια στο σκοράρισμα και στη προσωπική φάση που διαθέτει ο Κυρίτσης μπορεί να βρεθεί μόνο σε ξένο παίκτη.

-Κώστας Χαρίσης(33, 2.11): Εγγύηση στην ρακέτα, αποδεδειγμένα καλή συνεργασία με τον Ασημακόπουλο. Με αυτόν και τον Σαρικόπουλο στο «5» ο Άρης ψηλώνει πολύ. Πολύ καλό δίδυμο (αν και χάνουν σε ταχύτητα ενώ έχουν και παρόμοια χαρακτηριστικά) ακόμα και εάν δεν υπήρχε ο περιορισμός της FIBA.


-Στέλιος Ιωάννου (25, 2.00): Kόλλησε στο περιφερειακό traffic του Πανιωνίου καθώς είχε να ανταγωνιστεί παιδιά με ανάλογα σωματικά προσόντα αλλά καλύτερα playmaking abilities (Αθανασούλας, Μπατής) ή σουτ (Γιάνκοβιτς, Ντίμπλερ).  Καλά πόδια, μπορεί να δώσει ενέργεια στα «φτερά».

-Στήβ Πάνος(26, 2.05): Δυνατό παιδί, πολύ physical. Πέρυσι πήγε καλά σε μια ομάδα με εξαιρετική κατανομή ρόλων και χημεία ως χαμηλό «5».


-Γιώργος Γαλιώτος (26, 2.13): Mπορεί να είναι λίγο μονοκόμματος, αλλά έχει κορμί ντουλάπα και επιμένουμε ότι μπορεί να δουλευτεί και να αποδόσει πολύ καλύτερα.

-Στέφαν Νατσφέι (33, 2.02): Δύσκολη περίπτωση, υψηλό κασέ. Παίκτης-σταθερά όμως, με εμπειρία και ποιότητα. Ότι καλύτερο εφόσον δεν μπορείς να κινηθείς για ξένο εκτός Ελλάδος..

*Mιχάλης Γιαννακίδης: Nαι, έχει υπογράψει στον Ίκαρο, αλλά δε μπορούσα να μην το αναφέρω. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ  ο Άρης να χάνει τέτοιον παίκτη, σε τέτοια περίοδο. Ποιος Αρειανός δε θα ήθελε να βλέπει στα γκαρντ μια τριάδα με τους Μαυραειδή-Γιαννακίδη-Μποχωρίδη και ας μην είχε ξένο.. Ύπνος βαθύς..? Μπράβο στον Ίκαρο που αποτελεί ένα από τα πιο οργανωμένα σωματεία στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και υπέγραψε τον παίκτη.

Ας περιμένουμε λοιπόν στωικά την απόφαση και το συζητάμε..

Υ.Γ: O Nτόρ Φίσερ είναι μια πολύ καλή επιλογή για τον Παναθηναϊκό. Θα προσφέρει above the rim παιχνίδι (ανύπαρκτο με το υπάρχον ρόστερ) και θα δώσει άλλη αμυντική υπόσταση στους πράσινους. Όχι βέβαια με τα ποσά που ζητάει.. Με 650-700 χιλ. (σε ευρώ) καλώς να γίνει η δουλειά. Τα εκατομύρια ας τα δώσουν άλλοι που είναι πιό αβέρτοι.. 

48 σχόλια:

  1. Ωραιο αρθρο.Για τον Νταν συμφωνω αλλα δεν γινεται οταν θετεις εναν οριο στα 30-35 να δωσεις στον Μαυραειδη 50.Και η φετινη διοικηση δεν θελει να ξεφυγει ουτε ευρω.
    Απο κει και περα στοχος ειναι τα χρεη της ομαδας να μειωθουν να γινει ελκυστικη ξανα και του χρονου να αφιερωσει περισσοτερο χρονο και να χει περισσοτερες επιλογες απο την αγορα.Μακαρι μεσα απο αυτη τη σεζον παικτες οπως ο Μποχωριδης ο Σαρικοπουλος και ο Βεζενκοφ να ανδειχτουν και να μεινουν οπως και οι Αμερικανοι φυσικα αλλα αυτοι αν το κανουν θα ειναι δυσκολο για την ομαδα να τους κρατησει.

    Οταν και του χρονου (εκτος συγκλονιστικου απροοπτου και καποιου οικονομικου μεσσια) πανω κατω το ιδιο μπατζετ θα εχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ.. Δεν είπα για 50 στον Νταν. Είπα να προσπαθήσει πραγματικά να τον κρατήσει..

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίο άρθρο jim.Αν ήμουν προπονητής του Άρη θα ακολουθούσα περισσότερο το plan b και θα έπαιρνα 1,2αμερικάνους.Θα επεδίωκα να κρατήσω όπως λες και εσύ τον Μαυραειδή και θα έπαιρνα τον Πάνος να αποτελεί το back up του Σαρικόπουλου.Θα στηριζόμουνα πολύ στα νέα παιδιά(Μποχωρίδη,Βεζένκοφ)και θα έκανα ό,τι ο Πεδουλάκης με τον Μάντζαρη.Από το να δώσω λεφτά σε κάποιο νέο αμερικάνο που μπορεί να μην μου βγει θα στήριζα τα παιδιά των ακαδημιών μου.Θα τα "έδενα"με μεγάλα συμβόλαια και θα επένδυα πάνω τους.Στο 4 όπως λες και εσύ θα έχει τον Ασημακόπουλο οπότε εκεί θα έπαιρνα ένα γρήγορο αλτικό αμερικάνο(από όσα λες ο Άουτερμπριντζ θα με κάλυπτε).θα έπαιρνα και τον Ιωάννου που για αυτόν τον Άρη είναι μια χαρά επιλογή.Τον Κυρίτση δεν θα τον κοίταζα κυρίως λόγω ηλικίας και λόγω του ότι θα ήθελα κάτι πιο φρέσκο από τον συγκεκριμένο παίχτη(χωρίς να τον υποτιμώ).Για τον άσσο θα έπαιρνα ένα έμπειρο Έλληνα που θα έχει συμπληρωματικό ρόλο και θα μπορεί να ηρεμήσει το παιχνίδι και ένα αμερικανάκι που θα έχει στόχο το σκοράρισμα.
    Σε ό,τι αφορά τον Φίσερ την δεδομένη στιγμή θεωρείται καλή επιλογή αλλά δυστυχώς για τον παο μπηκαν στο κόλπο οι ουκρανοί και οι ισπανοί οπότε λογικά χάνεται και αυτός ο παίχτης.
    Έχω 3 ερωτήσεις
    1)Θεωρείς πως ο Μαυραειδής έχει το potential για να παίξει σε υψηλό επίπεδο??
    2)O Mποχωρίδης παίζει περισσότερο στο 1 ή στο 2?
    3)Ποιος από τους 2 νέους του Άρη θα κάνει το ξεπέταγμα??
    sorry,αν κούρασα αλλά την είδα coach :)
    zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Ζέλικο. Αν ισχύσει το plan b μπορείς να αποκτήσεις μόνο ξένο παίκτη που τελείωσε την περυσινή σεζόν στην Ελλάδα. Οπότε ξέχνα το, πας χωρίς Αμερικανούς γιατί οι επιλκογές είναι ακριβές. Τον Μπου ήθελε ο Αλεξανδρής να κρατήσει -σωστά- αλλά ζήτησε 80χιλ...
      1.) Ναι, με τον κατάλληλο δάσκαλο..
      2.) Τώρα δεν είναι έτοιμος για "1" στην Α1. Κόμπο είναι, πέρυσι έπαιξε στο "2". Θεωρώ ότι το μέλλον του είναι στον άσσο..
      3.) Δε μπορώ να σου πώ με σιγουριά. Μπορεί και οι δύο, μπορεί και κανένας.. Είναι θέμα χαρακτήρα. Ας περιμένουμε να δούμε τη θέση τους στο ροτέησιον.

      Διαγραφή
  3. Τζιμάρα ωραίες σκέψεις.Ο Άρης δε πάει πουθενά με τον Βαγγέλα.Έναν Πρίφτη ήθελε ή ένα Μανωλόπουλο ως πρώτο.Θα φανεί μέσα στη χρονιά.

    BOU GATSAS3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Egw nomizw oti to megalytero meion einai h antikAtastash manolopoulou me papadopoulo.asto sou lew..
    johnyq

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαβάζοντας το αρθρο σου για τον Αρη, Jim, στο μυαλό μου ασυναισθητα, αρχισαν να ξετυλίγονται μνημες της παιδικής μου αθωοτητας,εκει στα τελη των 80’s…
    Τοτε που η Ελλάδα ολοκληρη μετατρεπόταν σε μια απεραντη κιτρινομαυρη λαοθαλασσα ,σιγοτραγουδωντας εκεινο το all time classic ρεφραιν για τον Γκαλη,τον Γιαννακη ,τον Φιλιππου και τ’ αλλα παιδια…
    Αληθεια τι ωραια χρόνια!
    Πρεπει να ημουν 7 χρονων όταν ειχα δει εκεινον το φοβερο αγωνα του Αρη με την Τρεϊσερ Μιλανο,με τον κοσμο να μπαινει μεσα στο τελος του αγωνα και να σηκωνει στα χερια τον Γκαλη και τους αλλους παικτες του Αρη.Και τι απογοητευση θυμαμαι ειχα νιωσει όταν ο Αρης καταφερε να αποκλειστει, εχοντας μια τετοια διαφορα ,στη ρεβανς!
    Όμως ,για να ερθουμε και στο (θλιβερο) σημερα ,και παιρνοντας αφορμη από την κατασταση στην οποια εχει περιελθει ο ενδοξος Αρης,πιστευω ότι πρεπει να γινουν σαρωτικες αλλαγες σε ολο το οικοδομημα που λεγεται ελληνικος επαγγελματικος αθλητισμος.
    Για μενα , ολες οι ελληνικες ομαδες ,σε όλα τα αθληματα ,δεν εχουν άλλη επιλογη από το να επενδυσουν στις ακαδημιες τους,στη λαϊκή συμμετοχη στη διοικηση των ομαδων,στην καλυτερη οργανωση των αθλητικων τους επιχειρησεων,στον εξαγωγικο προσανατολισμό τους,στην παταξη της βιας και της διαφθορας.
    Διαφορετικα ,δεν προκειται να εχει μελλον το ελληνικο μπασκετ και γενικοτερα ο ελληνικος (πρωτ)αθλητισμος ,σε μια εποχη μαλιστα που ο κάθε Ελληνας χρειαζεται περισσοτερο από ποτε τη διαφυγη και τη διεξοδο μεσω των αθλητικων εκδηλωσεων από τα καθημερινα πολλά προβληματα που αντιμετωπιζει.
    Ας γινει μια τετοια αρχη από τον Αρη,που όπως την δεκαετια του 80 πρωτοεβαλε μαζικα το μπασκετ μεσα στα ελληνικα σπιτια,ετσι και τωρα να γινει πρωτοπορος ενός τετοιου εγχειρηματος που θα συμπαρασυρει και τις υπολοιπες ελληνικες ομαδες.Δοξα το θεο (Αρη) και παραδοση εχει και μπασκετικο κοσμο εχει και ακαδημιες εχει.Καλυτερη οργανωση θελει μονο και μπορει να φτιαξει ένα εξαιρετικο αθλητικο μοντελο.

    ΥΓ.Ο φετινος μεταγραφικος σχεδιασμος του Παναθηναϊκού ειλικρινα σε κανει να σηκωνεις ψηλά τα χερια…Ενώ στους ψηλους η ομαδα χρειαζεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ έναν undersized ψηλο που θα δωσει ενεργεια στην αμυνα και στην επιθεση και έναν sevenfooter που θα γεμισει την ρακετα,ο Παναθηναϊκός προχωραει στην αποκτηση ενός παικτη όπως ο Σκορδιλης που δεν πληρει καμια από τις δυο προδιαγραφες.Και καθεσαι και αναρωτιεσαι τι εχουν σκοπο να κανουν στον Παναθηναϊκό με τις δυο θεσει ς των ξενων που υπολειπονται.
    Θα παρουν δυο 5αρια ,έναν undersized και εναν sevenfooter π.χ. Λασμε και Φισερ?
    Θα παρουν ένα sevenfooter και ένα 3αρο-4αρι π.χ. Φισερ και Μασει ή Μαικλ?
    Θα πάρουν έναν undersized και ένα3αρο- 4αρι π.χ. Λασμε και Μασεϊ ή Μαικλ?
    Θα παρουν ένα 5αρι και έναν περιφερειακο παικτη π.χ. Φισερ ή Λασμε και Γκουο?
    Νομιζω ότι ουτε και οι ιδιοι στον Παναθηναϊκο μπορουν να απαντησουν τι θελουν ακριβως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας γύρισες πίσω φίλε.. Νοσταλγία. Σωστές οι απόψεις-προτάσεις σου. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει οτιδήποτε.. Αν και δε νομίζω για sevenfooter πλέον. Ψηλό με γρήγροα πόδια θα κοιτάξει.. Γιατί να τα συνδυάζει αυτά είναι πολύ δύσκολο..

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα και από εμένα.

    Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σου jim.
    Έχει απόλυτο δίκαιο για τον Νταν και ακόμη μεγαλύτερο για την απώλεια του Μανωλόπουλο. Θα τον προτιμούσα ακόμη και 1ο προπονητή φέτος. Έκανε πολύ καλή δουλειά πέρσυ κυρίως στην άμυνα της ομάδας.

    Πώς βλέπεις τον Παπαδόπουλο σαν βοηθό; Μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον Μανωλόπουλο; Από τον παναθηναϊκό για ποιο λόγο είχε φύγει;

    Και κάτι τελευταίο, πώς βλέπεις την τον επαναπατρισμό του Νικολαϊδη; Θα βοηθήσει πιστεύεις τα νεαρά παιδιά που θα έχουμε φέτος;

    Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Παναγιώτη. Ο Μανωλόπουλος όντως θα ήταν πολύ καλή επιλογή ως πρώτος. Ο Παπαδόπουλος θα κριθεί εν καιρώ.. Είχε ακουστεί ότι είχε σπάσει το γυαλί στις σχέσεις του με τους συνεργάτες του. Ο Νικολαϊδης είναι πολύ καλή κίνηση. Μεγάλη αβάντα για Μπόχω-Βένζε να δουλεύουν μαζί του. Πιστεύω στη δουλειά του..

      Διαγραφή
  7. Πολύ πλήρες άρθρο για τον Άρη που κατρακυλάει κάθε χρόνο και χαμηλότερα. Η μόνη μου διαφωνία είναι για το Γαλιώτο. Δεν βλέπω τίποτα σε αυτό το παιδί μπασκετικά πέραν του σώματος και του ύψους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Ζοys, σ'ευχαριστώ. Αυτό το κορμί μπορεί να αξιοποιηθεί πολύ καλύτερα. Έχουν παίξει μπάσκετ πολύ χειρότεροι παίκτες τεχνικά. Δεν είναι άσχημος, μπορεί σίγουρα να βοηθήσει.

      Διαγραφή
  8. Kαλημέρα jim.Mιας και ο Μανωλόπουλος έφυγε από τον Άρη και ήρθε στον Παο ήθελα να σε ρωτήσω την γνώμη σου για τον συγκεκριμένο κόουτς(από όσα διαβάζω τον έχεις σε εκτίμηση απλά θέλω μία ένημέρωση).Ειδικεύεται σε κάποιο κομμάτι του παιχνιδιού(πχ ο Ιτούδης αν δεν κάνω λάθος ήταν υπεύθυνος για άμυνα αν δεν κάνω λάθος και ο Ζοτς για την επίθεση)?Σε ό,τι αφορά τον Παπαδόπουλο που πήρε ο Άρης τον θεωρώ πολύ σοβαρό προπονητή,ειδικά στο διάβασμα του αντιπάλου πριν τα ματς.
    Φίλε Παναγιώτη τον Παπαδόπουλο απ'ό,τι ακούγονταν τον "έφαγε" ο Ιτούδης γιατί δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις.zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Zelico γειά χαρά. Εξαιρετικός ο Μανωλόπουλος, πολύ σοβαρό παιδί που δουλεύει μεθοδικά. Πέρυσι βελτίωσε την άμυνα του Άρη σημαντικά με το που ήρθε. Για φέτος δε ξέρω τι θα γίνει στους κίτρινους.. Ο Παπαδόπουλος έχει μια ευκαιρία. Είναι πολύ καλός στο preparing αλλά θεωρώ ότι ελλείψει Μανωλόπουλου το coaaching staff έχασε πολύ.. Δεν έχω καλό προαίσθημα..

      Διαγραφή
  9. Ποιό το νόημα; Έχουνε χρέη λένε...Ακόμα και αν ξεχρεώσουνε πάλι τα ίδια θα κάνουνε. Θα αρχίσουν να παίρνουν παίχτες με υπέρογκα συμβόλαια, γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορούν να τα αποπληρώσουν. Και τα χρέη θα ξαναδημιουργηθούν, οι προσφυγές και τα προβλήματα με την FIBA θα ξαναέρθουν στο προσκήνιο.

    Αν δεν αλλάξει η νοοτροπία των διοικούντων του Άρη τίποτα δεν πρόκειται να γίνει, κανένα φως στον ορίζοντα. Εφόσον ομάδες με ιστορία και λαό σαν τον Άρη, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ δεν είναι ικανές να κάνουν το αυτονόητο, ας το κάνουν τότε Πανιώνοι, Κολοσσοί και Ίκαροι...

    Αργύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάνει το ελληνικό μπάσκετ πολύ από αυτήν την ιστορία..

      Διαγραφή
  10. Για τον φιλο τον Αργυρη απλα να τον ενημερωσω οτι ο Δαμιανιδης μετα απο 12 χρονια κουμαντου του μπασκετικου Αρη εφυγε.Οι ανθρωποι που ανελαβαν να οδηγησουν την ομαδα δεν εχουν καμια σχεση με αυτον.Εχουν πλανο για την αποπληρωμη των χρεων σε βαθος 4ετιας το εχουν αναλυσει δημοσιως και αν δεν κανω λαθος ο μπασκετικος Αρης ειναι η μονη ομαδα ειτε σε ποδοσφαιρο ειτε σε μπασκετ που εχει μπει στη διαδικασια αποπληρωμης.

    Την ομαδα την οδηγησε εδω ο Δαμιανιδης ειναι ξεκαθαρο αυτο.Και αν αληθευουν οι μισες απο τις φημες που ακουγονται για αυτον ο Ακης μοιαζει παναγιτσα μπροστα του (αναλογικα βεβαιως βεβαιως)

    Φυσικα βεβαια θα κριθουν αλλα ειναι ανθρωποι επιχειρηματιες γνωστοι στον χωρο τους και οχι σε αντιθεση με αλλους ανεπαγγελτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός. Λάθος μου να ταυτίσω την προηγούμενη διοίκηση με την τωρινή. Μακάρι τα πράγματα να αλλάξουν γιατί το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται ομάδες σαν τον Άρη δυνατές και ανταγωνιστικές. Και πρέπει να σου πω ότι έχω μία ιδιαίτερη αδυναμία στον Άρη, καθότι Θεσσαλονικιός. Ο πρώτος αγώνας που θυμάμαι να έχω παρακολουθήσει ήταν ο τελικός του 87 ανάμεσα στην Ελλάδα και την Σοβιετική Ένωση. Όλη η οικογένεια μπροστά από την τηλεόραση, μαμάδες, γιαγιάδες, θείοι, θείες, ξαδέρφια κτλ να βλέπουμε τον Γκάλη να κάνει τα μαγικά του μπροστά σε Τσατσένκο και ΣΙΑ. Η σημασία που είχε εκείνος ο άθλος για τον ελληνικό μπάσκετ (με τον κόσμο να συρρέει στους δρόμους και με μπασκέτες να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια σε αλάνες, σχολεία κτλ) δεν συγκρίνεται με όλες τις Ευρωλίγκες του Παναθηναικού μαζί.

      Αργύρης

      Διαγραφή
    2. οσα δεν φτανει η αλεπου......ξερεις τι τα κανει ετσι Αργυρακο??

      Διαγραφή
    3. ΠΟΙΟΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΚΗΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΡΕ... ΕΔΩ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΦΑΓΕ 77 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΜΟΝΟ 21 ΧΡΟΝΙΑ (ΑΝΩΤΕΡΗ ΠΟΙΝΗ ΕΚΕΙ ΛΕΕΙ...) ΣΕ ΚΕΛΙ-ΣΟΥΙΤΑ ΜΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ, ΠΛΑΣΜΑ Τ.V., 5ΜΕΡΕΣ ΑΔΕΙΕΣ, ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ, ΜΕΝΟΥ 5 ΦΑΓΗΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ... ΤΕΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ... ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ 1000 ΕΥΡΩ, ΚΟΡΟΪΔΑ. Ο ΕΧΩΝ ΤΟΝ ΝΟΥΝ ΨΗΦΙΣΑΤΩ ΤΑ ΝΟΗΜΑΤΑ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΕΞΥΠΝΟΥΣ" ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΙΜΩΡΙΕΣ. Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ...


      THE PUNISHER

      Διαγραφή
    4. (μαυροφτερε)τιμωρε,περι μπασκετ μιλαμε.ετσι κ αλλιως ειναι αστοχη κ ατυχης η τοποθετηση καθως στη νορβηγια υπαρχει Σωφρονιστικο συστημα κ οχι.. "ψειρου"...

      Διαγραφή
    5. Καλώς τον punisher.. Θα σου πω μια ατάκα από το ρόλο μου στο Goodfellas και δε πίστευα αυτά που έβλεπα.. "Που πάει αυτός ο κόσμος..?"

      Διαγραφή
  11. οπως κ να το κανουμε το (ενδιαφερον για το)μπασκετ φθινει ολο κ πιο πολυ(κ οχι μονο σ ελληνικο επιπεδο)..αυτο ειναι ζητημα που πρεπει να το κατανοησουν κ να το "επουλωσουν" οι αρμοδιοι φορεις.μια προταση που εδω κ χρονια επρεπε να εχει γινει η μαλλον να εχει εφαρμοστει στο ελληνικο πρωταθλημα, ειναι η ανακατανομη των τηλεοπτικων μεσω κοινης διαχειρισης..κ εξηγουμαι:το ποσο απο τα τηλεοπτικα να ειναι αντιστροφως αναλογο της θεσης που λαμβανει μια ομαδα στο πρωταθλημα.τερματισες τελευταιος πριν τον υποβιβασμο;παιρνεις μεγαλυτερο μεριδιο απο τον 1ο.μια απλη κινηση για να γινει πιο ανταγωνιστικη η λιγκα.επισης..περαιτερω μειωση στον αριθμο κοινοτικων..δεν ειναι δυνατον να φτανει ενας ελληνας(κ οχιμονο) παικτης στα 24 κ ακομα να θεωρειται ταλεντο για 1002 λογους οπως ο ελλειπης χρονος συμμετοχης λογω κοινοτικων κτλπ.κ επιτελους..πρεπει ν απαγορευτουν οι αλλαγες στο ροστερ μετα την εναρξη της σεζον(περαν 2 αμερικανων ως ισχυε παλαιοτερα,βλεπε '90ς)...δεν υπαρχει μεγαλυτερη "ξενερα" να ξεκιναει η ομαδα τις υποχρεωσεις της κ στο τελος της σεζον να ναι τελειως αλλαγμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύσκολο αυτό που λές.Δε πρόκειται να συμπράξουν ποτέ οι αιώνιοι.

      Διαγραφή
    2. ειναι απλο αν υπαρχει βουληση..οποιος δεν συμμορφωνεται με την διοργανωτρια αρχη μενει εκτος λιγκας.η λιγκα κ το αθλημα εχουν πολυ μεγαλυτερη σημασια απ οποιονδηποτε συλλογο.

      Διαγραφή
    3. Σίγουρα.Αλλά όταν λέγεσαι οσφππαο μακάμπι ή τσσκα και η λίγκα σου σε γλείφει για να σε κρατήσει δεν είναι ρεαλιστικό να γίνει.

      Διαγραφή
  12. Δημήτρη συνεργάζεσαι με το γαλλικό κατς εντ σουτ κομ? είδα ένα σκάουτινγκ ριπόρτ σου για τον γκρέη του πάοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θεωρώ και εγώ πως ο Άρης εκτός όλων των άλλων υστερεί και στον προπονητή. Παρακολούθησα στενά τον Αλεξανδρή την περσινή χρονιά και είμαι αρκετά απογοητευμένος. Οι μέχρι τώρα κινήσεις πάντως δεν είναι άσχημες. Δυστυχώς δεν κρατήθηκε ο περσινός κορμός αλλά μακάρι να είναι για καλό όσον αφορά το κομμάτι των χρεών.
    Οι επιλογές των Αμερικάνων δεν φαίνονται άσχημες.
    Ελπίζω τα νέα παιδιά να πάρουν χρόνο. Τόσο όμως ο Βεζενχοφ όσο και ο Μποχωρίδης χρειάζονται ενδυνάμωση για παίξουν βασικό ρόλο στην Α1.
    Jim κατά την γνώμη σου ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος, από άποψη τακτικής, για να ενσωματώσεις νέα παιδιά σε μια ομάδα?
    Σετ παιχνίδι με ποικιλία συστημάτων ή γρήγορος ρυθμός με περισσότερη ελευθερία στις ατομικές προσπάθειες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά. Ο καταλληλότερος τρόπος ενσωμάτωσης είναι να τα βάλεις να παίξουν..

      Διαγραφή
  14. σχετικα μ αλεξανδρη..εχω παρακολουθησει την δουλεια του μονο στην ομαδα μου(αρης) κ πιο συγκεκριμενα οταν πηραμε την 3η μας ευρωπαικη κουπα.το συστημα ηταν απλο..ο σταυρος.δινουμε την μπαλα στον σολομον κ κανουμε τον σταυρο μας να τα βαζει ολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΛΟΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΛΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kαλημέρα jim. Θα ήθελα να σε ρωτήσω,αν γνωρίζεις,να μας πεις κάποια πράγματα για τον νεαρό που πήρε ο παο(Μελισσαράτος).Σε ποια θέση αγωνίζεται και αν πιστεύεις ότι είναι καλή επένδυση.Σε ευχαριστώ.zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ζέλικο. Ο Μελισσαράτος είναι ένας ταλαντούχος παίκτης, στον οποίο περίμενα φέτος να γίνει κρούση από Α1. Πεντάρι με αίσθηση του σκορ και καλός ριμπάουντερ. Θέλει δουλειά για να ελέγξει κυρίως το κορμί του βρίσκοντας περισσότερη ισορροπία η οποία θα του επιτρέψει να ελαττώσει τα λάθη και τα προσωπικά φάουλ στα οποία υποπίπτει με μεγάλη συχνότητα. Γνώμη μου ο παίκτης να φύγει άμεσα δανεικός για να μπορέσει να πάρει κάποια λεπτά. Δεν είναι 16, είναι 19..

      Διαγραφή
  17. τζιμι χαιρομαι που το μπλογκ τα παει πολυ καλα κ εχει μεγαλη επισκεψιμοτητα.
    πως σου φινονται χαρισης κ μπατης;εμενα καπως μου καθονται..ο μπατης γιατι;θα περιορισει νομιζω τον χωρο του κατσιβελη κ του σλουκα..καπου διαβασα οτι θελουμε αναπληρωματικο σκορερ κ οχι οργανωτη.θα συμφωνησω.(να μην παρεξηγηθω πολυ καλος παικτης ο μπατης-σεβομαι την πορεια του ολα αυτα τα χρονια)
    ο χαρισης παλι τι να πω;σε ποιο ματς μπορει να τον εμπιστευτει κ να τον βαλει 12 αδα;καλυτερα να φερει νεα παιδια.
    για τον αρη τι να πω..κριμα που δεν το επαιρνε αποφαση τα τελευταια χρονια οτι ο μοναδικος του δρομος ειναι η στηριξη στα νεα παιδια.
    charles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Κάρολε.. Θα ξέρεις προφανώς τις εξελίξεις με Μπατή, ο οποίος είναι πολύ καλός περιφερειακός αλλά όντως, έχεις Κατσίβελη.. Ο Χαρίσης είναι κορμί. Εντάξει ψάχνεις να γεμίσεις τη φρόντλαϊν με συγκεκριμένα χρήματα διαθέσιμα. Μη ξεχνάς ότι ο αντίπαλος σου έχει εκεί τον Σκορδίλη.. Οπότε καλά είσαι. Σαφώς και είναι συν να έχεις εκεί ένα νέο παιδί..

      Διαγραφή
  18. "Έχει την ικανότητα να καλύψει και τις 3 θέσεις της φρόντλαϊν (..που τώρα έχουν γίνει 1,5 )"
    σωστός ρε, και γω το ίδιο παράπονο έχω, έχω βαρεθεί με ομάδες να παίζουν με 3 πλεη μέηκερ έναν γουίνγκ και έναν ημίψηλο.
    Κατά τ'άλλα, θέλω να πιστεύω ότι θα αναγκαστεί να παίξει με Έλληνες ο Άρης, τους χρειάζεται και τον χρειάζονται. Ας θυσιάσει μια χρονια, δόξα το θεό υπάρχουν Ελληνόπουλα που μπορούν και θέλουν να δουλέψουν.
    Απλα δε ξέρω τις ικάνότητες του Αλεξανδρή..αν είνα κατάλληλος για τέτοιο πρότζεκτ (το οποίο δεν είναι πρότζεκτ, ποιό πολύ στη τύχη μου μοιάζει, πάρε αυτό πάρε εκείνον, έτσι να χουμε, αλλιώς δε θα έφευγε ο Γιαννακίδης...ένηγουέη)
    Πότε να περιμένουμε σχολιασμό για τα κοσμογονικά που γίναν φε΄τος στις μεταγραφές ΝΒΑ (κοσμογονικά με την έννοια καθόλου αναμενόμενα, τουλάχιστον για μένα)
    να'σαι καλά να τα λέμε και να τσακονώμαστε (με την καλή την έννοια)
    Μ.Π.Λ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον.. Όχι εμένα μου αρέσουν τα γρήγορα undersized σχήματα. Μπορούν να βγάλουν περισσότερη ένταση στο παρκέ. Σύντομα για ΝΒΑ. Έχουμε πολλά να πούμε..

      Διαγραφή
  19. παντως οσο κ να κατηγορουμε την πρωην διοικηση πως δεν δουλεψε ιδιαιτερα με τα ταλεντα της ομαδας τα προηγουμενα χρονια η αληθεια ειναι πως ολοι μα ολοι, εκτος του παπ φυσικα, αποδειχτηκαν με τον καιρο κατωτεροι των προσδοκιων.πχ ουτε ο λινος,ουτε ο γαιος δειχνουν ικανοι να σταθουν ως πρωταγωνιστες σε ανωτερο επιπεδο.το μεγαλο λαθος της (πρωην)διοικησης,αναφορικα με το αγωνιστικο κομματι, ηταν πως δεν εδωσαν βαρυτητα στον καταρτισμο ενος κορμου(α λα παο).μαλιστα με τους αμερικανους(παικταραδες) που περασαν(ενδεικτικα αναφερω σολομον,σμους,γουιλκινσον,σκειλς,μασευ,ντιξον,τακερ) κατα καιρους, συν καποιους ποιοτικους ελληνες κ ευρωπαιους(κομματος,τσαλδα,κυριτσης,σοφο,σιγαλας,ηλιαδης,παντιους,μεσεριακοβ) ειναι εγκλημα να μην εχεις "δεσει" ενα ροστερ το οποιο να χει (εστω) 2-3 παρουσιες σε τελικο α1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παρατήρηση σου για το κομμάτι στο ρόστερ υπάρχει νομίζω στο μυαλό κάθε Αρειανού. Σωστός..

      Διαγραφή
  20. θυμαμαι τα ροστερ που ειχα απο 2003-04 εως κ 09-10 κ "τρελαινομαι" γιατι με γιαννακη προπονητη θα χα χτυπησει τον τιτλο στην α1 τουλαχιστον 3-4 φορες στα ισια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Jim καλησπέρα,
    καταρχήν να σε ευχαριστήσω για το άρθρο σου για τον Άρη, μόλις πριν λίγες μέρες σε ένα σχόλιό μου σε ένα άλλο άρθρο, σου ζήτησα την γνώμη σου για την ομάδα και αμέσως ανταποκρίθηκες. Να είσαι καλά που μας δίνεις τις πολύτιμες απόψεις σου.
    Πάμε τώρα στα αγωνιστικά.
    Συμφωνώ με αυτά που λες για τον κορμό της ομάδας, άλλωστε το ο Άρης τα τελευταία 7-8 χρόνια κατάφερε το οξύμωρο, να έχει παικταράδες, να μην πάρει τίτλο και να χρεωθεί και 5εκ. ευρώ. Αυτό πιστεύω μιλάει από μόνο του.
    Μια από τα ίδια λοιπόν και φέτος, αλλά για άλλο λόγο προφανώς. Οι παίκτες πέρυσι υπέγραψαν 2ετή και 3ετή συμβόλαια επειδή ακριβώς θα έπαιρναν κάποια καλά χρήματα στις επόμενες χρονιές. Όταν όμως άλλαξε η διοίκηση και ήρθε αντιμέτωπη με το χάος της ομάδας, η μόνη λύση ήταν να λυθούν αυτά τα συμβόλαια (πιθανόν ο Άρης να γλύτωσε και κάποιο ποσό από τα οφειλόμενα για την λύση τους).
    Έτσι φέτος πήγαμε πάλι στην φτηνή λύση των κολεγιόπαιδων. Ελπίζω να μας βγούνε, άλλωστε έχουμε δείξει τα τελευταία χρόνια ότι βελτιωνόμαστε στο κομμάτι του scouting (δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά γράφτηκε ότι είχαμε κλείσει τον Drew Gordon ο οποίος λίγο πριν έρθει δέχτηκε τελικά την πρόταση της Partizan).
    Και πάμε τώρα στην ανάλυση της ομάδας που φτιάχνεται. Όπως έγραψες θα χορτάσουμε τρίποντο φέτος αφού σχεδόν όλοι οι παίκτες είναι πολύ καλοί shooters. Βέβαια αυτό δεν είναι αναγκάια κακό, κακό είναι να κάνει ο καθένας ότι του έρχεται στο κεφάλι και να μπουμπουνάει ανα πάσα ώρα και στιγμή τρίποντο (εποχές Mazzon δηλαδή), εκεί είναι που φοβάμαι τον Τίγρη, μιας και δεν είναι και το φόρτε του τα Plays!
    Ίσως βέβαια αυτό να ευνοήσει ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό που έγραψες, να ξεκινάει ο Μποχωρίδης που είναι πιο διεισδυτικός μαζί με τον Collimon ώστε να υπάρχει μια ισορροπία στην πεντάδα.
    Ο Simon είναι πιο πολύ 2άρι ή 3άρι κατά την γνώμη σου?
    Λογικά στην πεντάδα θα ξεκινάνε οι τρείς αμερικάνοι με το πεντάρι μας και έναν ακόμα (ανάλογα με το εκάστοτε σχήμα), οπότε οι ελλείψεις που εντοπίζω προς το παρόν είναι οι εξής:
    Δεν έχουμε καθαρό playmaker, οργανωτικό παίκτη για set παιχνίδι. Ο Collimon μου θυμίζει πολύ τον James οπότε θα ήθελα δίπλα του ένα περιφερειακό που να μπορεί να οργανώσει και να πάει για το drive (Μποχωρίδης ή Μαυραειδής θα ήταν ενδιαφέρουσες επιλογές αν τις στηρίζαμε και δουλέυαμε μαζί τους).
    Χρειζόμαστε ακόμα έναν ψηλό για βασικό. Ακούστηκε ότι θέλουμε Χαρίση, πολύ καλή περίπτωση (αν και είναι και ο Ολυμπιακός στη μέση) αλλά θα ήθελα αφού υπάρχει ο Σαρικόπουλος και ο Outerbridge, έναν παίκτη πιο ευκίνητο αλλά και πιο δυνατό που να μπορεί να ποστάρει και να μαζέψει rebounds (στυλ Massey!! - καλά μην είμαστε και πλεονέκτες πήραμε πραγματικό center μετά από χρόνια!).
    Από κει και πέρα θα κινηθούμε και για κάποιον άλλο αμερικάνο ανάλογα και με το που θα έχουμε ανάγκες (μάλλον ψηλό).
    Πάντως όπως ανέφερες είναι καλύτερα να μην πάρουμε άλλον και να παίξουν Μποχωρίδης-Βενζέκοφ παρά κάποιος που θα φύγει του χρόνου χωρίς κάποιο όφελος για την ομάδα.
    Θα ήθελα να μου πεις και την γνώμη σου για τον Αγραβάνη (Μαρούσι), δεν τον έχεις στην λίστα σου αν και πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει στους ψηλούς, είναι ελεύθερος αν δεν κάνω λάθος, μικρός σε ηλικία, έκανε καλό ευρωπαϊκό και απέκτησε και εμπειρίες πέρυσι με το Μαρούσι.
    Τελειώνοντας θα ήθελα να αναφερθώ και στη υπόθεση του coach, ο Τίγρης μπορεί να μην είναι και ο καλύτερος αλλά είναι μια σίγουρη λύση για την δύσκολη περίοδο που έρχεται. Θα μου άρεσε και μένα να δω πχ τον Πρίφτη στον πάγκο αλλά ίσως είναι λίγο ριψοκίνδυνο να έχεις νέο coach και νέους παίκτες σε μια ομάδα σαν τον Άρη που χρειάζεται κάποιες σταθερές.
    Όσο για κάτι που γράφτηκε σε ένα σχόλιο, ο Νικολαίδης δεν θα είναι στον Άρη φέτος, γράφτηκε αυτό αλλά ο ίδιος το διέψευσε.
    Ελπίζω να μην κούρασα πολύ, περιμένω τα σχόλια σου Jim!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γειά χαρά Σωτήρη, σ'ευχαριστώ. Πολύ καλά τα λές, δε μπορώ να διαφωνήσω σε τίποτα. Ο Simon θα παίξει "3" στον Άρη εφόσον αποκτηθεί. Κλειδί, το ξαναλέω, η παραμονή του Μαυραειδή. Για τον Αγραβάνη μίλαγα πρόσφατα με έναν φίλο από το εξωτερικό. Πολύ καλή λύση, εξαιρετική επένδυση. Δεν είναι ακόμα στο επίπεδο να παίξει κάθε βράδυ 15 λεπτά στην Α1 βέβαια, οπότε έτσι κ αλλιώς θες παίκτη. Ο Πρίφτης δεν είναι νέος, με την έννοια του άπειρος. Έχει εξελιχτεί πολύ, τον θεωρώ ιδανική επιλογή για μια ομάδα σαν τον Άρη. Κανένα ρίσκο. Πριν 2-3 χρόνια ίσως, τώρα κανένα. Για Νικόλ μου είχε πεί ένας φιλος στις αρχές της νέας διοίκησης, ότι τα είχε βρεί με Αρη. Δεν έχω ψαχτεί για το θέμα από τότε. Είναι καλός πάντως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. περαν των της επικαιροτητος θα ειχε ενδιαφερον καποια στιγμη να κανεις κ αναδρομες σε "σκοτεινες" υποθεσεις του παρελθοντος.πχ. τα γνωστα "νερα" του κυρ-γιαννη(που κανενας κλικαδορος "αθλητικογραφος" δεν τολμα ν αναφερει),υποθεση μιουρσεπ-αγγελιδη(απο τις πιο περιεργες στην α1) κτλπ κτλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή