Athlenda

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Scouting report: Τι θα δούμε από τον Κίτσεν..?




Ο Παναθηναϊκός προσθέτει ένα πολυεργαλείο στη περιφερειακή του γραμμή. Ήταν η ενδεδειγμένη λύση?  Το Ηοοpfellas ανοίγει το φάκελο Derwin Kitchen..



 Tελικά ο Ντέργουιν Κίτσεν είναι η επιλογή του Αργύρη Πεδουλάκη για την πέριφέρεια του καινούργιου Παναθηναϊκού που χτίζει. Τι μαγειρεύει όμως ο Άρτζι με τον …Κίτσεν?

ΠΡΟΦΙΛ: Aπόφοιτος του Φλόριντα Στέητ, επέλεξε το Ισραήλ για την πρώτη του επαγγελματική εμπειρία και τη Μακάμπι Ρισόν με την οποία έφτασε στον τελικό του κυπέλλου, τερμάτισε στην 3η θέση της κανονικής περιόδου και στη 4η μετά το τέλος των πλέη-οφς. Φιλόδοξος παίκτης και «cool» χαρακτήρας, δε θα δημιουργήσει προβλήματα με τη συμπεριφορά του.


ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:  Δυνατός γκαρντ, με ιδανικό μέγεθος για τις θέσεις των κοντών (1-2). Έχει ύψος 1.93μ. και ένα wingspan 2.01μ. που τον βοηθά να φαίνεται και στην ουσία να αγωνίζεται ως αρκετά ψηλότερος μέσα στο παρκέ. Σκληροτράχηλος. Από τους γκαρντ που κερδίζουν τον τίτλο του quarterback. Το πιο δυνατό σημείο πάνω στο κορμί του είναι τα χέρια του. Έχει πολύ δυνατά χέρια με τα οποία κερδίζει πολλές μπάλες και προσωπικές μονομαχίες. Πολύ καλός ριμπάουντερ, από τους καλύτερους στην Ευρώπη για τη θέση «1», απόρροια της θέλησης αλλά και της σωματικής του κατασκευής. Team player. Επιθετικά ο Κίτσεν αρέσκεται περισσότερο στο να γυρίζει σωστά τη μπάλα και να συμετέχει σε αυτό που παίζει η ομάδα παρά να παίρνει πρωτοβουλίες. Δεν είναι ο σκόρερ, περισσότερο πρόκειται για ball mover. Αισθάνεται καλύτερα πηγαίνοντας προς τα μέσα. Λιτός και απέριτος στις ενέργειές του. Κινείται και μπορεί να απειλήσει τόσο από τη δεξιά όσο και από την αριστερή πλευρά του γηπέδου, ωστόσο πολύ συχνά επιλέγει –ειδικά σε καταστάσεις αιφνιδιασμού- να επιτίθεται κατά μέτωπο από το κέντρο, προστατεύοντας τη μπάλα και τελειώνοντας με αρχοντικό στυλ. Γενικά πρόκειται για καλό finisher σε καταστάσεις τρανζίσιον, καθώς χωρίς να είναι ο πολύ αθλητικός παίκτης (για τη θέση «1» πάντως είναι σε αρκετά καλό επίπεδο), πηγαίνει έξυπνα μέχρι τέλους. Αξιόλογος αμυντικός. Τα χέρια του θα προβληματίσουν πολλούς περιφερειακούς σε όλα τα επίπεδα, με τη δύναμη και τη ταχύτητα τους. Κλέβει μπάλες με μεγάλη ευκολία, θα τον δείτε να τελειώνει αρκετές φάσεις έτσι, σκοράροντας.  Μπορεί να αμυνθεί και στις τρείς περιφερειακές θέσεις, οπότε δίνει τη δυνατότητα στον προπονητή του να παρατάξει τρία πόιντ γκαρντ μαζί στο παρκέ.


ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:  Παρότι μπορεί να διαβάζει φάσεις, δεν είναι ο πόιντ γκαρντ που θα τρέξει τη half court offense ομάδας υψηλού επιπέδου. Προσανατολίζεται πρώτα στο να πασάρει αλλά δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο στη πάσα ή το εκπληκτικό court vision. Οργανωτικά θέλει δουλειά.  Πολλές φορές οι αποφάσεις του στο δημιουργικό κομμάτι είναι συζητήσιμες, όπως και η ικανότητα του ως floor leader. Διαβάζω τους πάντες να εκθιάζουν το σουτ του βλέποντας ότι τελείωσε πέρσι την ισραηλινή λίγκα με 40% στα τρίποντα, νομίζοντας ότι ο Πεδουλάκης υπέγραψε μια οικονομικότερη version του Ντριού Νίκολας. Η αλήθεια απέχει αισθητά.. Ο Κίτσεν είναι ένας average shooter, με πολλούς από τους αντίπαλους προπονητές πέρυσι να παίζουν «τζόγο» πάνω του, διαλέγοντας να του δώσουν χώρο σε απόσταση μιας πάσας. Ο μηχανισμός εκτέλεσης  και το release του δεν είναι άσχημα.  Από μέση απόσταση έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μπορεί να σταματήσει και να σουτάρει μετά από ντρίμπλα εύκολα. Ενώ είναι γενικά καλός finisher  τα τελειώματα του θέλουν λίγο δουλειά.


ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ: Είναι φανερό ότι ο Πεδουλάκης έφερε έναν σκληροτράχηλο γκαρντ για να ματσάρει τον Λο και τα ψηλά γκαρντ (Μάντζαρης, Σλούκας, Κατσίβελης) που χρησιμοποιεί ο Ολυμπιακός. Ο Κίτσεν θα βάλει το σώμα του στα χαρακώματα. Είναι πολύεργαλείο, καλοπροπονημένος και coachable. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε το ρόλο και τη θέση του στο ροτέησιον των πρασίνων. Ιεραρχικά βρίσκεται πίσω από τους Διαμαντίδη-Ούκιτς. Μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό αμυντικό μπακόρτ από τον πάγκο με τον Μπράμος. Κάτι μου λέει όμως ότι ο Κίτσεν πρέπει να ξεκινάει. Θα πάρει άλλη αυτοπεποίθηση και μπορεί να δώσει περισσότερα σαν στάρτερ έχοντας δίπλα του τον μάστερ της δημιουργίας Διαμαντίδη. Βγαίνοντας πίσω από τους Ούκιτς –Διαμαντίδη, οι πιθανότητες να ‘’πνιγεί’’ είναι περισσότερες. Ο Κροάτης έχει σαφώς μεγαλύτερο μπακράουντ και εμπειρία να ανταπεξέρθει άμεσα, ίσως λοιπόν να έρχεται αυτός από πίσω. Άλλωστε στην εποχή μας οι περισσότεροι προπονητές φέρνουν τον «καλό» τους παίκτη σε συγκεκριμένες θέσεις από τον πάγκο. Ο Κίτσεν θα μου έκανε περισσότερο δίπλα σε έναν σκόρινγκ-πόιντ γκαρντ σε μια two guard lineup, μια version του Τζαμόν Γκόρντον που διαπρέπει σε αυτόν τον ρόλο (πέρυσι δίπλα στον Λάκοβιτς, φέτος με τον Φάρμαρ).


ΕΝΣΤΑΣΗ: Είναι ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν πραγματικά καλό σουτέρ, γι’αυτό και περιμέναμε κάποιον γκαρντ με μεγάλη ευχέρεια στο τρίποντο . Γιατί στο ρόστερ αυτή τη στιγμή υπάρχουν παίκτες που μπορούν να σουτάρουν καλά πίσω από τη γραμμή (Διαμαντίδης, Μπράμος, Μασιούλις) αλλά κανένας κλασσικός σουτέρ. Εκτός ίσως του Γιαννόπουλου, ο οποίος όμως θέλει δουλειά για να μπορεί να πάρει σημαντικά λεπτά σε επίπεδο Ευρωλίγκας.  Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν παραδείγματα ομάδων που διέπρεψαν χωρίς σουτέρ στο ρόστερ τους, όπως η Σιένα του Μακάλεμπ ή η Μακάμπι των Πέρκινς-Πάργκο, των οποίων τα καλύτερα χέρια βρίσκονταν στη φροντκόρτ (Μπλού-Λαβρίνοβιτς). Όμως τόσο οι Ιταλοί όσο και οι Ισραηλινοί έτρεχαν σαν δαιμονισμένοι με τα γκαρντ που είχαν και βάσιζαν μεγάλο κομμάτι της επιθετικής του παραγωγής  στο τρανζίσιον . Ο φετινός Παναθηναϊκός δείχνει να είναι πιο γρήγορος από πέρυσι αλλά γνωρίζοντας τον Πεδουλάκη είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βασιστεί στο διάβασμα της επίθεσης μισού γηπέδου. Επειγόντως σουτέρ..!


ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:  Θα μας άρεσε περισσότερο εάν δεν συνυπήρχε στη περιφερειακή γραμμή του Παναθηναϊκού με τον Ούκιτς. Θέλει δουλειά εδώ το πράγμα. Είναι φιλόδοξος και έχει την ευκαιρία της ζωής του, από αυτές που δίνουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ (σε ταλαντούχα παιδιά) όταν βρίσκονται σε φάση αναδόμησης. Τα 200χιλ. δολάρια του buy out είναι υπερβολικό ποσό για τα δεδομένα της εποχής. Με 400χιλιάρικα (που θα κοστίσει συνολικά ο παίκτης)και λίγο παραπάνω υπομονή  οι πράσινοι θεωρώ ότι μπορούσαν να πάρουν πιο έτοιμο παίκτη. Προφανώς δεν ήθελαν «έτοιμο» παίκτη ή ο κόουτς βρήκε γάντι αυτό που ήθελε στον Κίτσεν. Είμαστε αυστηροί με τον Αμερικανό γιατί η ιστορία της νέας του ομάδας το επιτάσσει. Σαφώς και πρόκειται για καλό παίκτη (άλλωστε ήταν ψηλά στη λίστα και της Σιένα),νομίζω  είναι γνωστό ότι μας αρέσουν τα σκληροτράχηλα γκαρντ. Η ευκαιρία είναι στα χέρια του..



67 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό άρθρο jim.Έλυσες πολλές απορίες για τον εν λόγω παίχτη.
    Κοιτώντας την κίνηση του Πεδουλάκη να ασχοληθεί με τον Φώτση που διαθέτει εξαιρετικό σουτ πιστεύω πως ο παναθηναικος θα αποκτήσει παίχτη που θα διαθέτει το μακρινό σουτ(όπως λες και εσύ).Είμαι αρκετά αισιόδοξος με τις κινήσεις που έχουν γίνει μιας και η ομάδα θα στηρίζεται ιδιαίτερα στα αθλητικά προσόντα και στην σκληρή της άμυνα.Περιμένω να δω ποιον παίχτη θα επιλέξει στο 4 ο Πεδουλάκης μετά την άρνηση των Ιταλών για τον Φώτση.Από τις κινήσεις της διοίκησης, προβλέπω μια μεγάλη μεταγραφή ή στο 4 ή στο 5.zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ ζοτς.. Τη χρειάζεται μια δυνατή μεταγραφή, κυρίως επικοινωνιακά. Πιστεύω απαραίτητος είναι και ένας καλός σουτέρ, αν και δεν αποκλείω ο Παναθηναϊκός να έκλεισε την περιφέρεια του με μπαλαντέρ τους Ξανθόπουλο-Γιαννόπουλο στο ροτέησιον.

      Διαγραφή
  2. Jim στο έχω ξαναρωτήσει αλλά θα στο ξαναρωτήσω με το ρόστερ που έχει ο ΠΑΟ και τις κινήσεις που θα κάνει στους ψηλούς(πήγε για Φώτση,περιμένουμε κάτι πολύ καλό δηλαδή)και με τη χημεία που θα βγάλει η ομάδα σίγα-σιγά πιστεύω μπορούμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο.(Μην ξεχνάμε τι έκανε πέρυσι ο ΟΣΦΠ)Εσύ τι πιστεύεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σου απάντησα greenman και την πρώτη φορά. Ενδεχόμενη προσθήκη του Φώτση (δύσκολο, όχι ακατόρθωτο) μπορεί να τον ανεβάσει πολύ. Ο Παναθηναϊκός θα είναι μια ομάδα που θα βελτιωθεί αισθητά μέσα στη σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. jim πιστεύω πως το άρθρο σου σκιαγραφεί πλήρως τον derwin. Επίσης συμφωνώ απόλυτα πως απόντος ukic θα είχε περισσότερες αρμοδιότητες στο παιχνίδι του ΠΑΟ.Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να βγει καλός αμυντικός γιατί θα χρειαστούμε άμυνα στην περιφέρεια,την οποία μπορεί να προσφέρει κυρίως ο Διαμαντίδης και πολύ λιγότερο ο Μπράμος, ο οποίος θα βοηθήσει κυρίως στον "αέρα".Από εκεί και πέρα τεράστιος παίχτης ο ukic στο 1-1 δύσκολα μπορεί να τον σταματήσει κανείς καθώς έχει απίστευτη ντρίμπλα,αλλά υστερεί ουσίας και πιστεύω πως είναι ένας μέτριος shooter. Jim έχεις ακούσει κάτι για μπουρούση και pocious? σε ευχαριστώ.saras19

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nα'σαι καλά Σάρας. Ο Παναθηναϊκός ψάχνεται για Έλληνα ψηλό, ώστε να του βγούν τα κουκιά. Ο Μπουρούσης είναι δύσκολη περίπτωση φίλε. Τον Πόσιους τον ζαχαρώνει η μισή Ευρώπη. Αυτή μάλιστα, θα είναι μεγάλη μεταγραφή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά από οτι εχω καταλάβει φέτος ο ΠΑΟ θα παίζει αμυνα του θανατά περιπου στους 60-65 πόντους...ειναι ο μονος τροπος με το ροστερ που εχουμε ωστε να φανούμε ανταγωνιστικοί...οπότε πιστεύω πως χρειαζόμαστε εναν σκορερ ολκής,ανεξαρτήτου θέσης!!να τραβάει την ομάδα μαζι με Διαμαντίδη πάνω από τους 65 πόντους,κάτι σαν την Ρωσία(Κιριλένκο,Σβεντ)!!αμυντικά είμαστε κομπλέ!!Συγχαρητήρια και για το άρθρο πολύ κατατοπιστικό!!!

      Διαγραφή
    2. Αμυντικά με Διαμαντίδη,Μπράμο,derwin και Μaciulis στην περιφέρεια πάμε καλά, στην front line θα δείξει από τις μεταγραφές..Σίγουρα παιδιά θα τραβήξει και σκορ ο Σοφοκλής γι'αυτό αποκτήθηκε όχι για να παίξει άμυνα..ΑΛΛΑ θέλουμε shooter,απορώ πως δεν έχει κάνει κίνηση ακόμα ο Άρτζι..επιμένω πως με pocius ο ΠΑΟ αναβαθμίζεται εκπληκτικός παίχτης ιδίως στο transition αλλά και στο σετ παιχνίδι.ευχαριστώ saras 19

      Διαγραφή
    3. Τάκη σ'ευχαριστώ. Το ίδιο πιστεύω και εγώ, εκεί θα στηριχτεί ο ΠΑΟ. Μπορεί ο Πεδουλάκης να το φτιάξει αυτό.

      Σαρας19 ο Πόσιους ανεβάζει πολύ την ποιότητα σου. Δύσκολο όμως.

      Διαγραφή
  6. θα γινει κινηση πιστευω για μπουρουση 'η μαυροκεφαλιδη,απ'τη στιγμη που δεν ηρθε ο φωτσης,αν και λενε οτι εχει προφορικη συμφωνια με μασει για το 4..ο μπουρουσης σε ιδιωτικη συζητηση ειπε οτι τον θελει πολυ ο παναθηναικος,αλλα κατα πασα πιθανοτητα δεν θα ερθει!αυτα αλλαζουν σε μια μερα ομως,το εχουμε δει αυτο..δεν ξερω τι μπορει να εχει στο μυαλο του ο γιαννακοπουλος,απροβλεπτος μου φαινεται!!!φερε τον κινεζο παιχταρα γι γιανλιαν αν ειναι να δωσεις τοσα λεφτα προεδρε!!!ευκολα και με διαφορα το καλυτερο 5αρι(και 4αρι παιζει αλλα στην ευρωπη θα λογιζεται ως 5)στην ευρωπη!αλλιως μασει 'η μπαλκμαν αν παρει αμερικανους και μπουρουση 'η αμουντσον και ειμαστε κομπλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε saras 13 η κίνηση του Φώτση θα ήταν κίνηση που θα ανέβαζε τον παο επίπεδο και θα γυρνούσε το κλίμα που υπάρχει ως τώρα.Η κίνηση του Μαυροκεφαλίδη κατά την γνώμη μου δεν ανεβάζει επίπεδο την ομάδα απλά δίνει την δυνατότητα στον Πεδουλάκη να βρει 2 αμερικάνους που θα δώσουν βάθος στο πάγκο και περισσότερες λύσεις.Σίγουρα είναι αξιόπιστος Έλληνας ψηλός(θα τον ήθελα αφού ο Αντώνης δεν επιστρέφει) αλλά δεν θα προσφέρει ό,τι ο Φώτσης που είναι μέσα στην 3αδα των καλύτερων PF της ευρώπης.Ίσως η περίπτωση Μπουρούση ανεβάσει επίπεδο τον παο.Έχει όμως και πολλά αρνητικά(γκρίνια και εκρηκτικός χαρακτήρας που μπορεί να καταστρέψει τα αποδυτήρια ανά πάσα στιγμή)

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα, είμαι νέος αναγνώστης και εκτιμώ το λόγο και τη γνώμη σου.
      Θέλω να μοιραστώ μια παράδοξη σκέψη.....
      Αν καταλαβαίνουμε καλά, αφού μένουν τρεις μεταγραφές ακόμα -εκ των οποίων οι δύο δυνατές- πως θα σου φαινόταν προκειμένου να αποκτήσουμε έναν killer στην περιφέρεια, να αναζητούσε ο αρτζι ένα τέτοιο τριάρι, η δεύτερη ακριβή μεταγραφή να είναι ένα πολύ αθλητικό και δυνατό τεσσαρι, και την τριάδα των σέντερ μαζί με τον τρίτο που θα κλείσει το ροστερ, να συμπλήρωνε ο τσαρτσαρης σαν εσωτερική μετεγγραφή..;
      Νομίζω, έχει τη δύναμη και την εμπειρία να δώσει κάποια πράγματα και εκεί...
      Αλέξανδρος

      Διαγραφή
    3. Σαρας13 ο Γιανλιάν δύσκολα θα έρθει στην Ευρώπη. Πολύ καλός παίκτης

      Διαγραφή
    4. Γειά χαρά Αλέξανδρε. Το είχαμε συζητήσει και παλιότερα με κάτι φίλους για τη μετακόμιση του Τσαρτσαρή στο "5". Είναι μια περίπτωση, καθόλου άσχημη. Αν και τώρα δείχνει πιό κοντά ο Καββαδάς, οπότε ο Τσαρτσαρής θα μείνει στο "4".

      Διαγραφή
  7. jim,

    Καλή ανάλυση του παίχτη, ορθώς αναφέρεις ότι δεν είναι `χεράς` παρά το 40% στα τρίποντα. Έχει καλά στοιχεία, ψηλό guard με έφεση στα ριμπάουντ, καλός χειριστής της μπάλας (αν και δεν έχει όντως καμιά τρελή αντίληψη τύπου Σάρας), αξιοπρεπές σουτάκι από μακρινή και μέση απόσταση, ενώ έχει όλα τα προσόντα για να γίνει lock down αμυντικός. Φαντάζομαι τον πήρε ο Πεδουλάκης στα πλαίσια του ευρύτερου πλάνου του για να δημιουργήσει μία αθλητική, αμυντικογενή ομάδα με έφεση στο ριμπάουντ, τομέας που υστερούσαμε πέρυσι. Επίσης πιστεύω πως όταν τον έπαιρνε είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του τον Σπανούλη.

    Το θέμα είναι πως στην αγορά υπάρχει πλειάδα από αμερικανάκια με αντίστοιχα χαρακτηριστικά οπότε δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος για το αν θα σου βγει ο παίχτης. Είναι επίσης πρόβλημα (όπως αναφέρεις και εσύ) ότι η ομάδα έχει λογικά την γραμμή περιφερειακών της χωρίς να έχει έναν κλασικό σουτέρ!

    Δεν είμαι ευχαριστημένος μέ τις κινήσεις της διοίκησης, θεωρώ ότι η απόκτηση του Ούκιτς ήταν μεγάλο και ακριβό λάθος. Ένας παίχτης τρελοκομείο, κακός οργανωτικά, που δεν ξέρω πραγματικά πως θα ταιριάξει στην φιλοσοφία του Παναθηναικού. Κίνηση εντυπωσιασμού για εμένα και όχι ουσίας. Ο Κίτσεν δεν με χαλάει, έχει καλά χαρακτηριστικά και μπορεί να βγει, με χαλάει όμως η μη απόκτηση ενός χερά. Θεωρώ επίσης την κίνηση απόκτησης του Φώτση ένα ανέκδοτο. Αν όντως αληθεύει (γιατί με τον Τράκη ποτέ δεν είσαι σίγουρος) ότι η διοίκηση ήταν διατεθειμένη να δώσει στην Αρμάνι 500 χιλιάρικα + 1,5 το χρόνο για τον 32χρονο Φώτση τότε μιλάμε για τρελό σχεδιασμό. Και τέλος θεωρώ έγκλημα την φυγή Περπέρογλου ο οποίος πήγε απέναντι για πένταροδεκάρες.

    Δεν είμαι λοιπόν ιδιαίτερα αισιοδοξος, πλίνθοι και κέραμοι ατάτκως εριμμένα η φετινή ομάδα.

    Αργύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και κάτι ακόμα jim...

    Δεν ξέρω αν σκέφτηκες καθόλου να αφήνεις τα σχόλια να περνάνε χωρίς moderation. Το ρίσκο είναι μικρό πιστεύω καθώς το blog σου είναι εξειδικευμένο και δε νομίζω να έχεις σχόλια τύπου φαπ και μπε. Μεγαλύτερη αμεσότητα (βλέπε sport.gr) που πιστεύω θα καταστήσει το blog σου πιο ελκυστικό και που ξέρεις, μπορεί να το μετατρέψει και σε κανονικό στέκι.

    Αργύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Αργύρη. Το έβγαλα το moderation, πλέον τα σχόλια θα ανεβαίνουν αυτόματα. Το επίπεδο των ατόμων το επιτρέπει άλλωστε. Ο Περπέρογλου δεν έφυγε για το οικονομικό.

      Διαγραφή
    2. Μπράβο φίλε, καλά έκανες σχετικά με το moderation.

      Ο Περπέρογλου όντως δεν έφυγε για το οικονομικό (ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι δέχτηκε πρόταση με 370 χιλιάρικα) αλλά γιατί πιστεύεις ότι έφυγε; Πιστεύεις ότι η διοίκηση του ΠΑΟ δεν του έδειξε ότι τον θέλει αρκετά; Μήπως η απόκτηση Μασιούλις/Μπράμος τον έκανε να πιστεύει ότι θα παραγκωνιστεί; Και στον ΟΣΦΠ όμως σαν αλλαγή του Παπανικολάου τον πήρανε! Πήγε από φιλοδοξία πιστεύοντας ότι στον ΟΣΦΠ θα σηκώσει τίτλους; Μα αν ήτανε τόσο φιλόδοξος δε θα δεχόταν τόσο χαμηλό συμβόλαιο, ούτε φυσικά τον ρόλο αναπληρωματικού. Δεν ξέρω, στην περίπτωση του Σπανούλη τα πράγματα ήτανε απλά και ξάστερα, πήγε απέναντι για τα φράγκα και για να είναι το νούμερο 1. Με τον Περπέρογλου όμως ακόμα δεν έχω καταλάβει τι έχει παιχτεί.

      Αργύρης

      ΥΣ: Πώς θα σου φαινόταν ο Ζήσης (πήγε Μπιλμπάο βέβαια) αντί του Ούκιτς; Καλύτερος οργανωτής, καλύτερος αμυντικός, παίχτης προπονητή που δεν θα εκβιάσει καταστάσεις. Παράλληλα, ενισχύεις το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα σου και δεν ξηλώνεσαι!

      Διαγραφή
    3. Θα τα πούμε εν καιρώ για τον Πέρπε.. Ο Ζήσης θα ήταν σούπερ. Λιγότερο αθλητικός αλλά πιό εγκεφαλικός, καλύτερος στο μισό γήπεδο

      Διαγραφή
  9. Jim Conway katarxin gia mia akoma fora to arthro sou itan ekseretiko kai euxaristo to palikari pou eixe postari sta prasina nea to link sou kai etsi brika kai ego to dromo mou pros ta edo!Katarxin gia ton kitchen kai akoma gia ton Oukic den mporo na po oti trelathika apo tis metagrafes alla apo tin ali poso xeiroteroi mporoun na mas bgoun apo tous Logan kai kalathi(epithetika).Auto omos pou mou kanei entiposi einai oti oi oles kiniseis tis omadas mou, kata tin tapini mou apopsi apo ta liga pou gnorizo apo tin spiriara,exoun san protarxiko skopo pos tha matsaroun ton Olimpiako!O Artzi gnorizei (opos kai oloi mas nomizo) oti gia euroliga me ta torina dedomena kai tin oikonomiki krisi den tithete thema(to thauma tou olimpiakou giati peri thaumatos prokite den ksanaginete)!Etsi nomizo oti prospathei na xtisei omada me mono skopo na xtipisei tous apenanti!Oi enstaseis pou exo me tis eos tora metagrafes einai 2 !1on den iparxei o bomber sto 2 pou tha mas dosei to kalo plagio sout kai 2on piso apo ton Diamantidi ston tomea organosis,iremias den iparxei tipota!Elpizo me tis epomenes fenomenika 2 me 3 prosthikes na ftiaxtei ena isxiro sinolo!
    Z13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ζ13 και καλώς ήρθες. Στο 2-3 υπάρχει πιθανότητα απόκτησης κάποιου παίκτη. Οργανωτικά δε βλέπω βελτίωση σε επίπεδο ατόμων, με αυτούς θα πας. Μακράν ο καλύτερος οργανωτής μετά τον Διαμαντίδη είναι ο Ξανθόπουλος. Να είσαι σίγουρος ότι μπορεί να βρεί χρόνο καθώς γκαρντ με τα δικά του χαρακτηριστικά (οργάνωση, πίεση στη μπάλα) τα εκτιμά ο Πεδουλάκης.

      Διαγραφή
  10. Kalispera Jim parakoloytho ta arthra soy sixna ala simera grafo proti fora...na se sigxaro prota ap'ola giati ise terastios gnostis toy basketball kai ta arthra soy ine apla katapliktika...gia pame.....ego jim opos blepo ta pragmata pistebo pos ston panathinaiko fetos protagonistiko rolo meta ton diamantidi tha exi o panko poy tha perni arketes prospathies kai tha alazi sinexos me to 4ari poy tha erthi gia na perni anases...episis pistebo pos o oykits tha mpi fetos ston asso gia na bgeni se thesi ektelesti o diamantidis kai mazi kai me ton masioylis tha kanoyn ena kalo tridimo stin periferia poy tha ine kalo amintika tha kinigai ta rebound dioti kai oi 3 toys exoyn efesi se afton ton tomea kalo soyt ala kai poli kali diisdisi.....episis theoro poli simantiko ton gianopoylo me ton ksanthopoylo gia na prostateboyn toys proanaferthenes apo foul kai koyrasi kai fisika ton sofo poy pistebo me ta sistimata toy pedoylaki poy basizonte arketa sto post game kai me ton diamantidi tha kani mia poli paragogiki xronia idieteros stin epithesi......telos pistebo gia ton mpramo pos tha ine ena poliergalio swingman poy tha alazi sinexos me masioylis kai diamantidi kai oti mpori kalista na apotelesi enan pekti ekpliksi se krisima mats an kai afto to exoyme mathi oli apo ton obradovic kai den kseroyme kata poso o pedoylakis ton opio theoro ikano kooyts mpori na pari ena megalo pexnidi me pektes ekpliksi....blepe midleton papadopoylo tomasevic papanikolaoy marits se kapia mats stin mpolonia ton teliko 2007 me cska kai telefteo teliko protathlimatos....opos ton proto teliko perisi sto sef me megali ekpliksi ton marits....i toys sato kalathi me tin mpartsa na bgenoyn san asi apo to maniki.....sinexise tin kali doylia kai sorry gia ta greeklish...stathis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Στάθη. Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Σωστά τα λές. Ο Πάνκο μπορεί να αποβεί καθαριστικός στην επίθεση μισού γηπέδου, έχει την ικανότητα να βοηθήσει πολύ εκεί από το 4. Δεν είναι εύκολο να πετάξεις άσσους από το μανίκι σε μεγάλα ματς. Χρειάζεται πολύ δουλειά και προετοιμασία από πρίν για να είναι έτοιμος ο παίκτης να βγεί μπροστά σε τέτοιες στιγμές.

      Διαγραφή
  11. το buy-out οντως αρκετα μεγαλο για εναν παιχτη-στοιχημα ομως το συμβολαιο του στην μακαμπι ρισον δεν ξεπερνουσε τις 80.000...οπως ειπες και εσυ ο παιχτης θα κοστισει συνολικα 400.000...ποιος ελευθερος γκαρντ υπαρχει αυτην την στιγμη με φονικο 3ποντο και οργανωτικες ικανοτητες με 400.000 ?
    τωρα απο οσο ακουσα σε διαφορα σαϊτ μαλλον ο μασεϊ θα ειναι αυτος που θα πνιξουμε το καϊμο μας μετα το ``ονειρο`` με την επιστροφη του μπατμαν...σε ειχα ρωτησει και παλαιοτερα για τον πρωην αμερικανο του αρη και καπως σου ξυνισε...ο λογος ?
    τελος,πιστευεις οτι η οικονομικη υπερβαση που πηγε να γινει με τον αντωνη ειναι του στυλ ``12 εκατομμυρια ευρω μπαζτετ μονο για τον ομπραντοβιτς`` δηλαδη δεν θα ισχυσει για αλλους παικτες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά κρις. Υπάρχουν παίκτες.. Αρκετοί. Ο Μάσεϊ σαν ικανότητα παίζει για πλάκα στον φετινό Παναθηναϊκό. Άνετα. Δεν είναι το "4" που θές όμως. Χρειάζεσαι διαφορετικού τύπου παίκτη, με καλό περιφερειακό σουτ. Αυτή είναι η γνώμη μου.

      Διαγραφή
    2. PS: Για την υπέρβαση. Δε μπορώ να το γνωρίζω αυτό.. Θεωρώ ότι αφορά "ειδικές περιπτώσεις"..

      Διαγραφή
  12. για τον γκιστ που εκλεισε μαλαγα τι γνωμη εχεις?πως σου φαινεται η τριαδα γκιστ λασμε καββαδας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Παναθηναϊκό όπως είναι τώρα δομημένος δεν με ενθουσιάζει ο Γκιστ. Καλός παίκτης, έχει προσόντα αλλά για αυτό που θές να παίξεις θα διάλεγα Λάσμε, σε καμία περίπτωση και τους δύο.

      Διαγραφή
  13. Έγκριση στα σχόλια του μπλογκ πλέον δεν υπάρχει, όλα ανεβαίνουν αυτόματα παιδιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. φιλε ανωνυμε οντως ο μαυροκεφαλιδης δεν ανεβαζει το επιπεδο αλλα ειναι αρκετα καλος παιχτης,εχει και σουτ,μπορει να παιξει και στη θεση 5 αν χρειαστει,αναλογα τα σχηματα και ειναι και ελληνας κατι που σημαινει οτι μπορεις να παρεις εναν ξενο ακομη στις θεσεις 2-3...αν και δεν το βλεπω να γινεται κατι.τωρα διαβασα οτι εχει προταθει και ο ντιογκου,πιστευω οτι ειναι καλη περιπτωση,δεν ξερω το οικονομικο ομως.οσο για γκιστ που λετε,εμενα μου αρεσει,θα τον ηθελα στην ομαδα..ειναι δυνατος,τρομερα αθλητικα προσοντα και εχει και σουτακι,δεν θα με χαλουσε αν τον παιρναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Σάρας,

      Ο Μαυροκεφαλίδης έχει πολύ καλή τεχνική, είναι σε καλή ηλικία και είναι και Έλληνας. Υπάρχουν όμως δύο θεματάκια κατά την γνώμη μου. 1) το υψηλό κασέ του και 2) νομίζω ότι χρειαζόμαστε πιο αθλητικό και πιο aggresive παίχτη για την θέση 4.

      Αργύρης

      Διαγραφή
    2. Φίλε saras 13 εγώ έγραψα για το Μαυροκεφαλίδη(zelico).Το θετικό του είναι ότι είναι Έλληνας(με ό,τι αυτό συνεπάγεται)όπως προείπες και εσύ.Ωστόσο θα συμφωνήσω με τον φίλο Αργύρη ότι για τις θέσεις 4,5 χρειαζόμαστε απαραιτήτως αθλητικούς και γρήγορους παίχτες.Για αυτό πιστεύω πως τόσο ο Ντιόγκου όσο και ο Γκιστ είναι καλές περιπτώσεις.Πιστεύω πως το κασέ του Ντιόγκου έχει ανέβει πολύ μετα το προολυμπιακό τουρνουά.Νομίζω πως ασχολήθηκε μαζί του και η Σιένα.zelico

      Διαγραφή
  15. τι γνωμη εχεις για τον ντιογκου? ξερεις περιπου το κασε του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε απαντήσει ήδη φιλαράκι. Καλός, μπασκετικά είναι καλύτερο πακέτο από τον Λάσμε αλλά το ξαναλέω σε αυτό που χτίζει ο Παναθηναϊκός τώρα ο Γκαμπονέζος κολλάει γάντι. Ο Ντιογκού έχει ανεβάσει αισθητά το κασέ του μετά το καλοκαίρι με την εθνική. Πριν το καλοκαίρι θεωρώ με 500Κ περίπου τον έκλεινες. Τώρα..

      Διαγραφή
  16. Γεια σου jim.Ειναι μονοδρομος η αποκτηση ενος εκ των Μπουρουση-Μαυροκεφαλιδη,και γιατι ειναι Ελληνες,σε καλη ηλικια.γεμιζεις τον Ελληνικο κορμο σε βαθος 4ετιας,αλλιως του χρονου θα ψαχνεσαι.Μην ξεχναμε οτι τωρα παιζεις μονος σου και για τους 2.Παραλληλα ξερεις τι παιρνεις και ειναι εμφανως καλυτεροι απο καποιους που συζητιωνται.Ιδανικο ηταν να παρεις και τους 2.Απο εκει και περα ο Ελιγιαχου συμπληρωνει αψογα τον Πανκο,γιατι ο ενας παιζει πιο μακρια ενω ο Ελιγιαχου πιο κοντα στο καλαθι,και εχει και κατι που θα χρειαστει η ομαδα,που ειναι καινουργια και δεν θα εχει αυτοματισμους γρηγορα.Σκοραρει και ταλαιπωρει την αντιπαλη αμυνα με προσωπικες ενεργειες και εκτος συστηματων.Η γνωμη σου ποια ειναι και τι λες για τον φονια Μπογκτανοβιτς,που ψιλοπερισευει στην Φενερ?Γιατι δεν κανουν εκει την υπερβαση?Σ ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου φίλε μου.. Ο Μπογκντάνοβιτς δεν ψιλοπερισσεύει σε καμία περίπτωση. Θα είναι από τα πρωτοπαλίκαρα του Πιανιτζιάνι μάλιστα. Παιχτούρα, από τους τοπ ευρωπαίους μέχρι την ηλικία του. Η Μπάρτσα λύσαξε να τον πάρει αλλά έφαγε πόρτα.

      Διαγραφή
    2. Θα ήθελες Μπουρούση φίλε; Πολύ υπερτιμημένος παίχτης κατά τη γνώμη μου, δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια να κοντράρει Ντόρσει μέσα στη ρακέτα. Θα τον στέλνει ο Πεδουλάκης στο low post να μαζέψει κανά ριμπάουντ και αυτός θα πάει στο τρίποντο και θα περιμένει πάσα για να σουτάρει! :) Άσε που δεν είναι και το καλύτερο παιδί, πήραμε τον Σόφο, αν πάρουμε και Μπουρούση...ποιος μας πιάνει!

      Ο Μαυροκεφαλίδης είναι τεχνικός παίχτης αλλά soft, θα ήθελα ένα αθλητικό 4άρι να κυριαρχεί στην ρακέτα και να μπορεί να μαρκάρει τον πολύ κινητικό -και ανεβασμένο τελευταία- Πρίντεζη.

      Ο Ελιάχου είναι μεν αθλητικός παίχτης αλλά δεν έχει ούτε σουτ (πέρα από αυτό το περίεργο) ούτε παιχνίδι μέσα στην ρακέτα. Είναι έχω διαβάσει στην λίστα του ΠΑΟ αλλά όχι ψηλά.

      Ο Μπογκντάνοβιτς έχει συμβόλαιο και πολύ, πολύ ψηλό κασέ!

      Αργύρης

      Διαγραφή
  17. geia sou jim.. megalos fun sou kai gw.. pwrwmenos basketikos.. se dvazw edw kai 3 mhnes pou sexw anakalupsei.. h8ela na se rwthsw kai gw gia diogou kai an paizei h periptwsh tou. kai epishs na m peis ti ksereis gia ton kaselakh san paikth..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά φίλε. Απαντήσαμε λίγο πιό πάνω για Ντιόγκου. Έχει προταθεί ναι. Δεν είναι η πρώτη λύση. Μπασκετικός. Ο Κασελάκης είναι ταλαντούχος, νομίζω φέτος θα είναι κομβική χρονιά για τη μετέπειτα πορεία του. Το καλύτερο γι'αυτόν θα ήταν να πάει σε ομάδα που θα του δώσει λεπτά και θα έχει μια στοιχειώδη πίεση.

      Διαγραφή
  18. Πολλά μπράβο για το μπλογκ σου..Πολύ υψηλό το επίπεδό του αλλά και αυτό των αναγνωστών του κρίνοντας από αρκετα από τα σχόλια...Μπράβο επίσης που βρίσκεις το χρόνο να απαντάς σε όλους..Έχω και εγώ κάποιες απορίες που πιστεύω σίγουρα μπορείς να μου τις λύσεις καλύτερα από οποιδήποτε άλλο..Πώς κρίνεις την απόκτηση του Σόφο από τον ΠΑΟ, μου φάνηκε πως κάπως εύκολα τον πηραμε και με χαμηλό σχετικα΄συμβόλαιο. Το 2011 είχε βγεί καλύτερο 5άρι της ευρωλίγκας και φέτος τον άφησε η Μακάμπι να φύγει και δε βρήκε κάποιο καλύτερο συμβόλαιο πουθενά αλλού ; Υπαρχει καποιος άλλος λόγος ; Πιστεύω πως η απόδοσή του θα είναι το απόλυτο βαρόμετρο για τον φετινό Παναθηναικό...Αν δουμε τον Σόφο της εθνικής απέναντι στις ΗΠΑ και της περσινής Μακάμπι τότε ανεβαίνουμε επίπεδο, δεν μπορεί κανένας να σταματήσει τον καλό Σόφο..Αν όμως δούμε τον κακό Σόφο τότε η ζημιά είναι μεγάλη καθώς δεν υπάρχει προς το παρόν καποια αξιόπιστη ενναλακτική στη θέση 5 και οι παίχτες που ακούγονται δεν μου γεμίζουν το μάτι..Ο Παο χρειάζεται και ένα αθλητικό κοντό και γρήγορο 5άρι αλλά και έναν
    7 footer που λες καιεσύ..Είναι δύσκολο να εμπιστευτείς τον Σόφο γιατί είναι παίχτης που πολλές φορές κάνει πολλά φάουλ γρήγορα και αφήνει ξεκρέμαστη την ομάδα του απο το πρώτο 20αλεπτο ενω δυκσκολα μπορει να παίξει πάνω από 15-20 λεπτά σε 1 παιχνίδι συνολικά...Μαλώνω με 1 φίλο μου για το αν ο Νικος Παππάς είναι playmaker ή shooting guard.. Μπορείς να βάλεις ένα τέλος στη διαμάχη και να μου πεις γιατί αν και ήταν ο καλύτερος παίχτης των νέων εθνικών ομάδων δεν έχει πάει ακόμα σε μεγαλύτερη ομάδα όπως οι υπόλοιποι της γενιάς του.. Δεν έπρεπε να τον πάρει ο Πάο φέτος μαζί με Γιαννόπουλο, Γιάνκοβιτς,Χρυσικόπουλο,Καββαδά (και γενικά ότι καλο υπάρχει σε αυτές τις ηλικίες σε Έλληνες) σαν αντίβαρο των Σλούκα, Μαντζαρη, Κατσίβελη ,Παπανικολάου γενικά στην προσπάθεια να χτύσει ένα νεανικό ελληνικό κορμό διψασμένο και φθηνό σε κόστος όπως επιτυχημένα έκανε ο ΟΣΦΠ..Έχω κι άλλα αλλα μην σε μουρλάνω απόψε..θα στα πω στη πορεία...Ευχαριστώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά φίλε μου, σ'ευχαριστώ. Ο Σόφο είναι τζόγος. Τον αποκτάς ξέροντας ότι μπορείς να τον κουμαντάρεις. Στη φάση που είναι οι πράσινοι και με τα λεφτά που του έδωσαν θεωρώ ότι είναι μια καλή κίνηση.Ασφαλώς θέλει κάλυψη. Έχει κίνητρο και αυτό είναι πολύ σημαντικό..
      Να μη μαλώνετε. Δε κάνει.. Ο Παππάς είναι combo guard, το είδος του περιφερειακού που ευδοκιμεί κατά μήκος του πλανήτη τα τελευταία χρόνια. Παίζει και στις δύο θέσεις. Για τη δική μας λίγκα-και γενικά σαν ταυτότητα- κλείνει προς το "2". Έχει κάποια θεματάκια νοοτροπίας από ότι μου έχουν πεί, δε το ξέρω το παιδί.

      Διαγραφή
    2. Φίλε θα ακουστώ αιρετικός αλλά προσωπικά θα προτιμούσα Βουγιούκα παρά Σοφοκλή. Δεν είναι οδοστρωτήρας αλλά έχει καλύτερη τεχνική, καλύτερα ποσοστά στις βολές, είναι πιο εγκεφαλικός παίχτης, και το σημαντικότερο, πιο σταθερός. Είναι στην καλύτερη ηλικία, δεν θα χρειαζόταν περίοδο προσαρμογής, είναι και άνθρωπος που δεν θα σου δημιουργήσει προβλήματα. Με ένα αθλητικό παίχτη δίπλα του θα έκανε πιστεύω ένα πολύ καλό δίδυμο στο 5.

      Ο Σοφοκλής είναι -όπως έγραψε και ο Jim- ρίσκο, απρόβλεπτος παίχτης και αυτοκαταστροφικός. Θα έχει πιστεύω μεγάλο κίνητρο στην αρχή (για πολλούς λόγους), αντίστοιχο με αυτό που είχε στην Μακάμπι και που τον έκανε να βγει στην καλύτερη πεντάδα της Ευρώπης την πρώτη του χρονιά στο Ισραήλ. Είναι όμως πιστεύω θέμα χρόνου να αρχίσει η καθοδική πορεία και πολύ φοβάμαι ότι θα φύγει νύχτα από την ομάδα. Μακάρι να βγω ψεύτης.

      Αργύρης

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι καθόλου αιρετική η άποψη σου. Ο Βουγιούκας θα ήταν σούπερ για τη φετινή ομάδα.

      Διαγραφή
  19. Γεια σου Jim.Πολλα συγχαρητηρια και απο μενα για την εκπληκτικη δουλεια που κανεις σε αυτο το blog.Επειδη καταλαβαινω ότι ουτε χρονο για να διαβαζεις «σεντονια» εχεις ,ποσο μαλλον για να απαντας,μια ερωτηση μονο.
    Πως θα σου φαινοταν σαν εναλλακτικο πλανο,η αποκτηση από τον Παναθηναϊκο του Λασμε(ή ενός παικτη με τα χαρακτηριστικά του τελοσπάντων),του Ντικουδη,του Καβαδα και του Ποσιους,δημιουργωντας ετσι ο Παναθηναϊκός ένα ροστερ με 10 starters (Διαμαντιδης,Κιτσεν,Ουκιτς,Μπραμος,Ποσιους,Μασιουλις,Πανκο,Λασμε,Σοφο,Τσαρτσαρη) και με 4 μπαλαντερ (Ντικουδης,Ξανθοπουλος,Καββαδας,Ξανθοπουλος)


    johnny roggers 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Τζόνυ παιχτούρα. Πολύ δυνατό. Ντικούδη όχι απαραίτητα.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω Jim για την απαντηση.Το σκεπτικο της ερώτησής μου βασιζοταν στο αν επαρκει μονο ενας ξενος ψηλος στο στυλ του Λασμε, μαζι με τους Σοφο,Τσαρτσαρη, Καββαδα Ντικουδη (ή καποιου αλλου φθηνού Ελληνα ρολιστα στο «4» που θα μπορουσε να δωσει καποια ποιοτικα λεπτα στο ροτεϊσον της ομαδας) ώστε να μπορεσει να χαρακτηριστει η φροντ-λαϊν του Παναθηναϊκου πληρης και ανταγωνιστικη απεναντι στον Ολυμπιακο.
      Κι ολο αυτό, για να εχει την δυνατοτητα ο Παναθηναϊκος να προσφερει την άλλη θεση ξενου σε περιφερειακο παικτη όπως ο Ποσιους.
      Αν κρινω από το υφος της απάντησης σου ,συμπεραινω ότι μαλλον συμφωνεις ως προς τη γενικη θεωρηση,αλλά θα ηθελες κατι διαφορετικο στον Ελληνα ρολιστα για το «4»,οπου εγω προεκρινα τον Ντικουδη.
      Αν υποθεσουμε ότι Μαυροκεφαλιδης και Μπουρούσης δεν ερχονται για διαφορους λογους,πρωτιστως οικονομικους,υπαρχει καποιος άλλος Ελληνας κατά τη γνωμη σου που να μπορει νααποκτηθει για αυτόν τον ρολο από τον Παναθηναϊκό;
      Εγω παντως από αυτους που εψαξα δεν βρηκα καποιον ποιοτικοτερο από τον Ντικουδη.

      ΥΓ1.Ο Ιερωνυμιδης τελικα αποκτηθηκε από τον Παναθηναϊκό?
      ΥΓ2.Σορρυ για το «σεντονι».
      ΥΓ3.Οντως ο Τζονυ Ροτζερς ηταν μεγαλη παιχτουρα

      Διαγραφή
    3. Eφόσν υπογράφεις τον Σόφο στο "5", τον συμπληρώνεις με έναν γρήγορο undersized σέντερ (όπως έκανε ο Μπλάτ πέρυσι με τον Χέντριξ) και έναν sevenfooter ώστε να έχεις πολλά και διαφορετικά χαρακτηριστικά στη θέση. Το "4" θέλει κάτι.. Με τον Καϊμακόγλου θα ήσουν κομπλέ αλλά τώρα θέλεις κάτι νομίζω. Είμαστε basket junkies και μας αρέσουν τα σεντόνια..

      Διαγραφή
  20. Πολλοί λένε πως οπωσδήποτε θα αποκτηθεί ένας εκ των Φώτση, Μπουρούση, Μαυροκέφαλίδη για τις 3 εναπομείνατες θέσεις των ψηλών επειδή πρέπει να πάρουμε κάποιον Έλληνα. Δε νομίζω να ισχύει κατι τέτοιο πάντως. Και οι 3 έχουν συμβόλαιο και αρκετα υψηλό μαλιστα και είναι από δύσκολο έως απίθανο να αποκτηθούν.Ο Φώτσης πάει μας τελείωσε με τα τώρα δεδομένα. Μεταξύ των άλλων δύο προσωπικα θα προτιμήσω τον Μαυροκεφαλίδη. Έκανε πολύ καλή χρονιά πρόπερσυ στον ΟΣΦΠ , πολύ καλο σουτ από μέση απόσταση. Είναι λίγο σοφτ αλλά όχι τόσο όσο ο Βουγιούκας (πιο σοφτ δεν υπάρχει ) Είναι και 1 χρόνο νεότερος από τον Μπουρούση που πιστεύω έχει μια κάπως πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια και πέρα από αυτό τον απορρίπτω για την υπόθεση ντόπινγκ (με το φάρμακο του κυρ Μάκη )τον χαρακτήρα του που μπορεί να αναστατώσει τα αποδυτήρια αλλά και τα χρωστούμενα που έχει με πολλούς φιλάθλους του ΠΑΟ που δε θα δουν με καλό μάτι μια τέτοια κίνηση..Με τον Μαυροκεφαλίδη δεν έχεις όλα αυτά τα προβλήματα..(μόνο την λιποταξία στην εθνική) Αλλά δε νομίζω να αποκτηθεί καποιος από αυτούς..Λογικά πάμε για 2 αμερικανούς και 1 έλληνα μεταξύ Καββαδά και σαρικόπουλο και έτσι κλείνουμε 13αδα με 7 έλληνες οπότε οποιος και αν μένει εκτός απόστολής ως 13ος στην δωδεκάδα θα υπάρχουν πάντα 6 έλληνες...Το θέμα είναι ποιος θα είναι ο 13ος ; Πιστεύω θα παιχτεί μεταξύ του νεαρού έλληνα σέντερ (καββαδας) του Τσαρτσαρή που δεν ξέρω τι θα μας δείξει φέτος αλλά πέρυσι έμοιαζε με πρώην παίχτη και ίσως αναλαμβάνει ρόλο Φράνκι στην ομάδα δλδ πότε εκτος 12αδασ πότε 12ατος παίχτης πιο πολύ για να εμψυχώνει και να συμβουλεύει κλπ...και του νεαρού Χάρη Γιαννόπουλου...Προσωπικά θα άφηνα εκτός τον Τσαρτσαρή εκτος αν μας δείξει ότι δεν ξόφλησε και ότι έχει ακόμα να προσφέρει αλλιώς καλύτερα να δωθεί τόπος στα νιάτα...αλήθεια ο Ζούμπος τι έγινε ? Μια ερώτηση έχω ακούγεται έντονα το όνομα το Τζερεμάια Μάσει..παίχτη που είχα λατρέψει όταν έπαιζε στον Άρη.. (πολύ γούσταρα και τον Ραιαν Στακ αν και πηγε στον ΟΣΦΠ μετα..) Τι λέει ο Μάσει ? Δεν είναι πολύ μεγάλος αλλά τον χάσαμε κάπως, θυμίζει καθόλου τον σπουδαίο παίχτη του Άρη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. jim τι θα έλεγες για ένα σχήμα με γκιστ στο 4.....στον 5 εναν εκ των diogu,baptista,d'or fisher,mclin(θελω να μ πεις ποιον προτιμάς)...και στο 3 να έδινε κάποια λεφτα στην μπιλμπάο κ να έπερνε τον βασιλειάδη?
    ΥΓ:Γιατί πιστεύεις δεν έγινε κίνηση για τον Λινο χρυσικόπουλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. jim τι γνώμη έχεις για velickovic..? όντως μας απασχολεί? είναι μακράν του δευτέρου το πιο ποιοτικό 4αρι. σίγουρα έχει μείνει στάσιμος 2 χρόνια στη real αλλά είναι μόλις 26 ..έχει πολύ ψυχή και συμβόλαιο στο nba δεν βρίσκει με αυτά που θέλει. πρόκειται για πολύ καλή επένδυση ,που στα καλά του είναι ίσως από τους καλύτερους παίχτες στη θέση του..παιδιά ο τσαρτσαρής ποιοτικά ήταν το καλύτερο 4αρι που έχει περάσει από ΠΑΟ,δεξί αριστερό χέρι δουλεμένος όσο ελάχιστοι,έχει ίδια ηλικία με διαμαντίδη navarro gasol,είναι 32,απλά ταλαιπωρήθηκε από συνεχόμενους τραυματισμούς τη φετινή χρονιά θα είναι μεγάλο στοίχημα.επίσης jim με τον λίνο τον χρυσικόπουλο τι γίνεται ?θα τον πάρουμε κάποια στιγμή .ευχαριστώ saras 19

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. saras 19,ο βελίτσκοβιτς ήταν ένας εξαιρετικός παίχτης όταν βγήκε από την παρτιζάν.Απορώ τότε γιατί προτιμήθηκε ο πολύ soft Τέπιτς από τον συγκεκριμένο παίχτη που θα βοηθούσε στις θέσεις 3,4 την ομάδα.Τότε θα βελτιώνονταν και θα μετατρέπονταν σε παίχτη 1ης γραμμής.Με τις σεζόν του στην Ρεαλ δεν βελτιώθηκε καθόλου.Έχω την εντύπωση(διάβασα)ότι έχει σοβαρό τραυματισμό που θα τον αφήσει εκτός ως τον Οκτώβρη.Αν ισχύει αυτό τότε δεν αξίζει να ασχοληθεί ο ΠΑΟ.Σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν μια αξιόλογη,κατά την γνώμη μου,επιλογή ειδικά αν μπορούσε η ομάδα να αποκτήσει και πρωτοκλασσάτο Έλληνα στις θέσεις 4,5.Για τον Λίνο που λες πιστεύω δεν ασχολήθηκε ο Πεδουλάκης γιατί πέρσι είχε μείνει εκτός για πολλούς μήνες(άρα δεν έπαιξε πολύ στην μπιέλα και δεν μπόρεσε να βελτιωθεί) και επίσης έχει συμβόλαιο μαζί της.Είμαι σίγουρος ότι του χρόνου θα ασχοληθεί μαζί του και ο παο και ο οσφπ.Zelico

      Διαγραφή
    2. Tην περίπτωση του Βελίτσκοβιτς την σκέφτηκα και εγώ. Φανταστική "πρώτη ύλη", βγάζει ψυχή όπως λες και εσύ και είναι και σε καλή ηλικία. Επιπλέον, -λόγω της κακής του πορείας στην Ρεάλ και των τραυματισμών του- το κασέ του θα είναι λογικά προσιτό. Από την άλλη, η επιλογή του θα ήταν ρίσκο καθώς δεν ξέρουμε ακριβώς τι παίζει με τον τραυματισμό του και η αλήθεια είναι πως έχει να παίξει καλό μπάσκετ πολύ καιρό.

      Θα αναλάμβανα ευχαρίστως το ρίσκο του Βελίτσκοβιτς αν είχα ήδη ένα καλό 4άρι στην ομάδα. Με τον 35χρονο Πάνκο όμως που παίζει Ευρωλίγκα για πρώτη φορά και τον 32χρονο Τσαρτσαρή που μοιάζει σαν πρώην παίχτης θεωρώ πως η απόκτηση του Βελίτσκοβιτς είναι ρίσκο που δεν αξίζει να πάρεις.

      Αργύρης



      Διαγραφή
  23. Jim η φανταστικη δουλεια που κανεις μου αυξανει ολο και περισσοτερη την περιεργεια να μαθω απο ποια σκοπια ειναι η ενασχοληση σου με το μπασκετ! Πρωην παικτης (σε ποιο επιπεδο?), προπονητης ή απλα "basketballholic"? Φυσικα αν θες μου απαντας (στειλε μου και στο email)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η περιέργια σκότωσε τη γάτα...
      Παρά ταύτα πολύς ντόρος για τον Καββαδά γίνεται, ελπίζω να διαψευτώ αλλά τον κόβω χλωμό για το επίπεδο του ΠΑΟ. Πού πάς χωρίς ούτε καν να καταφέρεις να καταξιωθείς σε μια μικρομεσαία ομαδά της Α1 στα 22! Πού είναι τα διαπιστευτήρια σου; Οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι Ελληνές που πιάσανε στην Πανάθα ήταν ήγετες ή έστω εκ των ηγετών στις προηγούμενες όμάδες τους. Μερικά πρόσφατα παραδείγματα για να σας φρεσκάρω τη μνήμη: Καλάθης, Καιμακόγλου, Βουγούκιας. Είναι τζόγος η φετίνη ομάδα με τόσους καινούργους παίκτες και χωρίς Ζότς προπάντων, αλλά με τον Διαμαντίδη στο παρκέ είναι σαν να ποντάρεις τα λεφτά σου στον Τζόν Τάραμας! Αν μη τι άλλο θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε όλους αυτούς τούς καινούργιους παίκτες - ''μπασκετικές μεταγραφές'' με πρώτο και καλύτερο τον Σοφοκλή ο οποιός θα είναι και η μεγάλη αποκάλυψη.

      Φράνκι Καρμπόνε

      Διαγραφή
  24. συγχαρητηρια στο καλυτερο μπασκετικο σαητ της χωρας.εισαι η απολαυση καθε μπασκετικου.θελω τη γνωμη σου.ποιους ξενους με το υπαρχον μπατζετ θα επελεγες εσυ για ολυμπιακο και παναθηναικο?εκτος του περκινς που εχεις αναφερει καποιος αλλος γκαρντ που θα ταιριαζε κατα εσενα?

    Θανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Θάνο, σ'ευχαριστώ φιλαράκι. Στον Ολυμπιακό θα κράταγα τους Λο-Χάινς-Ντόρσεη. Θεωρώ μεγάλη επιτυχία που ανανέωσε τους Λο-Ντόρσεη. Για τον Παναθηναϊκό, Πέρκινς-Κρίστμας-Λάσμε. Και για τις δύο ομάδες μας θα μου άρεσε ο Μπράιαν Ρόμπερτς της Μπάμπεργκ που υπέγραψε στους Χόρνετς.

      Διαγραφή
  25. μπεν γουαλας;;;δεν ξερω,εναι 38 χρονων πλεον!αν και περυσι επαιζε σχεδον 20 λεπτα στο nba,δεν νομιζω οτι θα δυσκολευεται να παιζει 25-30 εδω!!!αν εχει ορεξη να παιξει απλα θα υπαρχει μονιμα ενα τοιχος στην αμυνα και απαγορευτικο για τον οποιονδηποτε να μπει στη ρακετα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. saras 13 ben wallacce,kavvada kai lasme kai αν ο σοφο δειξει το καλο του προσωπο ο` παο θα εχει απο τις καλυτερες front line της ευρωπης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. φιλε Jim, θα ήθελα να ακούσω την άποψη σου για την κίνηση του παο για τον γουάλας.Τρομερή παιχτούρα στο αμυντικό κομμάτι,επιθετικά μέτριος.Πιστεύω πως αν έχει διάθεση να προσφέρει θωρακίζει την άμυνα του παο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. φιλε Jim, θα ήθελα να ακούσω την άποψη σου για την κίνηση του παο για τον γουάλας.Τρομερή παιχτούρα στο αμυντικό κομμάτι,επιθετικά μέτριος.Πιστεύω πως αν έχει διάθεση να προσφέρει θωρακίζει την άμυνα του παο.zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. jim πες μας λιγο για μπεν γουαλας. πως σου φαινεται?σε εμπιστευομαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. για καββαδα κ κασελακη τι λες? αξιζει ο πρωτος τοσο ντορο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι το μήλο της έριδος , όπως και να'χει θα υπήρχε ντόρος.

      Διαγραφή
  31. Jim, πολλα συγχαρητήρια για το blog σου.Θελω να μου πεις την αποψη σου, αν η ομάδα χρειάζεται ένα επιπλέον παίχτη στη περιφέρεια κ κυρίως στη θέση 3. Με τη λογική πάντα οτι οι νέοι παίχτες είναι πολλοί, και είναι φυσικό να μη σου βγουν όλοι, οπότε ένας από αυτους να είναι κατώτερος του αναμενομένου θα έχουμε πρόβλημα πιστεύω. Εσυ έχεις κάποια πληροφόρηση αν γίνει κίνηση γι αυτή τη θέση? Εγώ θα ήθελα πολύ το Βασιλειάδη γιατί το σουτ λείπει νομίζω απο τη περιφερειά μας.Όσο για τον Wallace εξαιρετικός παίχτης αλλα η front line της ομάδας έχει ήδη Πανκο(36) Τσατσαρή(33) κ Σόφο που είναι ερωτηματικό πόσο χρόνο μπορεί να αντεξει.. Επομένως δε είναι καλύτερο να κινηθούμε για ένα με πιο φρέσκα πόδια ή αξίζει το ρίσκο? Όπως και να έχει η ομάδα χρειάζεται στήριξη και όχι γκρίνια και θα πάει καλά. Κινεέιτε με σωστό πλάνο νομίζω και έχει ακόμα πολλούς μέσα στην ομάδα που την πονάνε και θα δώσουν τα πάντα γι αυτή, γι αυτό είμαι αισιόδοξος. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ φίλε, συμφωνώ σε όλα, καλά τα λες. Δεν έχω κάτι αυτή τη στιγμή για παίκτη πρώτης γραμμής.

      Διαγραφή
  32. Παιδιά ευχαριστώ για τα σχόλια και τη συμμετοχή. Για Μπεν Ουάλας που ρωτήσατε.. Σωματικά δεν έχει πρόβλημα να ανταπεξέλθει. Είναι ντουβάρι και θα αλλάξει τον τρόπο που θα βλέπει ο αντίπαλος τη πράσινη ρακέτα. Θα έχει θέμα με τα φάουλ (σίγουρα)και στην επίθεση θα είναι κάτω του μέσου όρου. Δε τίθεται συζήτηση για την αξία του ακόμα και σε αυτήν την ηλικία.Σαφώς και το επικοινωνιακό είναι ένα σημαντικό κομμάτι. Εγώ άλλο θα ρωτήσω όμως.. Τι κίνητρο μπορεί να έχει ένας ΝΒΑερ με τέτοια καριέρα (βρισκόμενος μάλιστα στο "σταματάω ή παίζω άλλον έναν χρόνο..?")ερχόμενος στην Ευρώπη? Εγώ λέω όχι παιδιά.. Καλύτερα να προσπεράσει ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Το καλό είναι ότι υπάρχουν χρήματα για μια δυνατή κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Mono egw vlepw ston giannopoulo stoixeia idia isws kai kalytera apo tou papanikolaou? To paidi einai o pio arx..atos ellhnas souter kai skyli sthn amyna.. Jim pleon exeis to pio petyxhmeno basketiko blog sthn ellada... Se diavazw apo to '9. Tetoio paniko gia ta sxolia sou pote! Bravo! Dejan13

    ΑπάντησηΔιαγραφή