Athlenda

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

OLD SCHOOL..



Ο Στέφεν Κάρι έχει εξελιχτεί στο πρόσωπο των play-offs.. Το ασύλληπτο fundamental παιχνίδι του ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο οι Ουόριορς άφησαν έξω τους Νάγκετς του Τζόρτζ Καρλ σε μια εκπληκτική σειρά. Το Hoopfellas του σφίγγει το χέρι..


Δε πηδάει στο Θεό, δεν είναι ο γκαρντ με τα πυραυλοκίνητα πόδια, ο δεξιός του αστράγαλος είναι η δική του «αχίλλειος πτέρνα», η σωματοδομή του θυμίζει πιτσιρικά του high school αλλά (μπέσα μιλάω..) δε χορταίνω να παρακολουθώ Στέφεν Κάρι τη φετινή σεζόν! Δεν είναι η 54αρα στο Γκάρντεν ή η ασύλληπτη shooting season που διέλυσε το ρεκόρ εύστοχων τριπόντων του Ρέυ Άλεν (και μάλιστα με πολύ καλύτερο ποσοστό). Δεν είναι το  against all odds «παραμύθι» που έχουν φτιάξει οι πολεμιστές στο Όκλαντ. Είναι το απίστευτο fundamental μπάσκετ που παίζει..


Ο τύπος είναι old school, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ένας ρετρό ήρωας, στην εποχή των αθλητικών προσόντων και των χτιστών κορμιών που συντρίβει με το βέλος του τα ..καλάζνικοφ. Όταν πάρει εμπρός μοιάζει με πολεμική μηχανή. Η ταχύτητα και η ποικιλία στο  dribbling του είναι πιο θεαματική ίσως από κάθε κάρφωμα, η εκρηκτικότητα του στο ξεκίνημα καθηλώνει (πολύ καλός penetrator που βρίσκει σωστή πάσα) ενώ το σπάνιας ταχύτητας release του (που του επιτρέπει να σκοράρει και να φτιάχνει καταστάσεις σουτ σε πολύ μικρό χώρο/χρόνο)  είναι σεμιναριακό.  Στην Αμερική μιλούν για το καλύτερο pure jump shot στο σύγχρονο μπάσκετ ενώ ο προπονητής του, Μαρκ Τζάκσον δε δίστασε να  χαρακτηρίσει το δίδυμο Κάρι-Κλέη Τόμπσον ως το καλύτερο shooting backcourt στην ιστορία της λίγκας..


Η σειρά με τους Νάγκετς και η μονομαχία του με τον Τάη Λόουσον θα μπεί στα classics του πρώτου γύρου στο σύγχρονο ΝΒΑ. Είχα να δώ τέτοια «κόντρα» από το ματσάρισμα του Ρόουζ με τον Ρόντο, τα τελευταία χρόνια. Δύο ομάδες με πολύ γρήγορο τέμπο στην επίθεση αλλά τελείως διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης. Οι Ουόριος, ένα σύνολο από gunners που σουτάρουν ασταμάτητα στο τρανζίσιον, απέναντι στους –σαφώς πιο πλήρεις- Νάγκετς, μια ομάδα που παίζει πάνω στα αθλητικά της προσόντα, με εξαιρετικό spacing, που στοχεύει να πάει τη μπάλα μέχρι τέλους στο καλάθι. Ο Λόουσον άλλωστε είναι από τα καλύτερα «τιμόνια» σε τέτοιο τέμπο καθώς γαλουχήθηκε στη high octane offense του Ρόη Ουίλιαμς στο Νόρθ Καρολάινα, οι οποίοι όμως ήταν πιο fundamental και δεν είχαν τα ατομικά προσόντα και την ταχύτητα των Νάγκετς του Καρλ.


Η σειρά ήταν πόλεμος (για αυτό πέρασαν και οι.. Ουόριος). Ο Ντέηβιντ Λι  τραυματίζεται και «τελειώνει» (μπααααα…..) στο 1ο ματς, ο Μαρκ Τζάκσον (εξαιρετικό κοουτσάρισμα, δήλωσα υποστηρικτής της πρόσληψης του πέρυσι, δημιουργεί τη  «σχολή» προπονητών/πρωην πόιντ των Νικς δίπλα στον Ντοκ Ρίβερς) δηλώνει ότι οι αντίπαλοι στοχεύουν τον αστράγαλο του Κάρι ώστε να τον τραυματίσουν κατ’εντολή, ενώ στο χθεσινό 6ο ματς «πετάει» (σαν “inspirational move” όπως δήλωσε) τον Λι για 87’’ στο παρκέ ώστε να ανάψει τη φλόγα στο γήπεδο.  Η Oracle Arena επιβεβαίωσε όλους όσους τη θεωρούσαν ένα από τα πιο καυτά γήπεδα για να αγωνιστείς στα play-offs. Εκπληκτική ατμόσφαιρα με τρομερό θόρυβο από 20.000 οπαδούς των Ουόριορς που πραγματικά «έσπρωξαν» την ομάδα και έφτιαξαν μαζί της μια φοβερή ανάμνηση.


Η «προσαρμογή» του Τζάκσον, ο οποίος χαμήλωσε το σχήμα μετά την απώλεια του Λι στη σειρά παρατάσσοντας two guard lineup με τον Τζακ στο «1», τον Τόμπσον «3» και τον Μπαρνς δίπλα στον εξαιρετικό Μπόγκουτ, έδωσε ώθηση στους Ουόριορς η οποία συνεπικουρούμενη από τον οίστρο του Κάρι τους έβγαλε μπροστά. Ειδικά τα performance του στην  Τρίτη περίοδο των αγώνων όπου σκόραρε κατά κύματα δημιούργησαν το “1st quarter, 2nd quarter, Curry quarter, 4th quarter..” για το μπάσκετ του Όκλαντ πλέον.. Απόλαυση..


Το Γκόλντεν Στέητ συνεχίζει στα πλέη-οφς σε αντίθεση με το Ντένβερ (αν και παρατηρήθηκε τάση αυτοκτονίας εχθές στη 4η περίοδο από τους γηπεδούχους, είναι ο ένατος αποκλεισμός στο 1ο γύρο στις τελευταίες δέκα εμφανίσεις στην ποστ σίζον για τους "Σβώλους"..), πέφτοντας πάνω στους Σπέρς. Ξεκάθαρα ο Πόποβιτς θα ήθελε την ομάδα του Τζάκσον ως αντίπαλο στα ημιτελικά καθώς τα «Σπιρούνια» πιθανόν να είχαν πρόβλημα απέναντι στη φρεσκάδα, το βάθος και την ταχύτητα των Νάγκετς ενώ συν τοις άλλοις έχουν να ηττηθούν στην έδρα τους από τους Ουόριορς από το.. 1997 (29 ματς). Ο Στέφεν Κάρι τελείωσε τη σειρά  με 24.3 πόντους, 9.3 τελικές, 23 τρίποντα (στα 53, 43.4%) και (ευκολάκι) 20/20 προσωπικές.. Φωτιά και λαύρα. Δε γνωρίζω πόσες πραγματικές πιθανότητες έχει το Γκόλντεν Στέητ απέναντι στους πολύ έμπειρους Σπερς αλλά το όλο πακέτο που έβγαλε ο οργανισμός στη σειρά με τους Νάγκετς (κόσμος-ατμόσφαιρα, διαχείριση από τον Τζάκσον, Κάρι..) έκανε την πόλη κέντρο του παγκοσμίου μπάσκετ για μερικά βράδια. Όσο για τον ηγέτη της.. Μέχρι αυτή τη στιγμή, είναι μάλλον ο MVP των play-offs γράφοντας μια ακόμη μπασκετική ιστορία από αυτές που τόσο μας αρέσουν..

Για φινάλε..




Υ.Γ: Οι Μπούλς έχουν 0-6 στα εκτός έδρας Game7 που έχει δώσει ο οργανισμός..

Y.Γ2: Από τους Νικς τα έχουμε δεί όλα. Αλλά αν συμβεί και αυτό θα είναι πολύ "χοντρό"..

Υ.Γ.3: Αύριο στο "Κ" της καθημερινής η άποψη μου για την ανάληψη της Εθνικής ομάδας της Κίνας από τον Παναγιώτη Γιαννάκη..

Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..




112 σχόλια:

  1. file to sxolio sou gia thn kalyterh omada ths euroleague kai poia kata thn gnwmh sou h kalyterh pentada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έπαιρνα Διαμαντίδη-Σπανούλη-Μάικλ-Kριάπα-Τόμιτς για φέτος. MVP Kριάπα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΕΚΤΟ ΠΕΚΤΗ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΕΣ, ΕΓΩ ΤΟΝ ΧΑΙΝΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΡΤΕΡ ΩΣ ΠΕΝΤΑΡΙ.

      Διαγραφή
  3. Ωραίο άρθρο ρε Τζιμ, μπράβο. Κάποιες σκέψεις μου-παρατηρήσεις.

    α) Όντως η καλύτερη σειρά του πρώτου γύρου μέχρι στιγμής. Με ωραίο μπάσκετ, ένταση μεταξύ των ομάδων και πολύ performance. Χάρμα οφθαλμών ο Κάρι, αλλά εγώ ήμουν με το Ντένβερ, λόγω Κουφού, Καρλ αλλά και γιατί θα ήθελα επιτέλους μια ομάδα χωρίς τον απόλυτο σούπερ σταρ να πάει μακριά. Με τον Γκαλινάρι θα ήταν αλλιώς.
    β) Θα θυμάμαι πάντα την Μαρτς Μάντνες του 2008, όταν ο Κάρι πήρε το άσημο Ντέιβιντσον και έφτασε μέχρι τους 8 από την θέση 10 του μπράκετ. Έχασαν την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ για ένα τρίποντο από το Κάνσας που τελικά το πήρε. Σκεφτόμουν τότε 'παιχταράς αλλά φτερό στον άνεμο, δεν θα πιάσει στο ΝΒΑ'.
    γ) Κινδυνεύουν οι Νικς από τους Σέλτικς σίγουρα. Για δες όμως κατά Χιούστον μεριά. Μην έχουμε από εκεί καμιά έκρηξη.
    δ) Οι Γουόριορς έχουν το πιο edgy κοινό του ΝΒΑ. Η αρένα τους είναι στο Όκλαντ, στην 'σκληρή' μεριά του κόλπου του Σαν Φραντσίσκο, και οι οπαδοί τους θεωρούνται από τους πιο γνώστες και φανατικούς. Δυστυχώς σχεδιάζουν μετακόμιση στο Σ.Φ. οπότε θα γεμίσουν και αυτοί γιάπηδες και γκομενίτσες.
    ε) Η Δύση πλέον είναι του Σαν Αντόνιο. Για να δούμε τί ψάρια θα πιάσει το σύστημα Πόποβιτς με αντίπαλο τον Λεμπρόν.
    στ) Το Σικάγο περνάει. Δεν υπάρχει οργανισμός Νετς. Με μασκότ καρτούν, Ρώσο ολιγάρχη ιδιοκτήτη, υπερπληρωμένους αστέρες και χιπστεράδες και γιάπηδες 'οπαδούς' στο Μπρούκλυν, είναι ένα τσίρκο και πολύ σοφτ.
    ζ) Κέρδος για το Ελληνικό μπάσκετ η χρονιά του Κουφού. Έχω ξαναπεί ότι πλέον έχει εθιστεί στον ρόλο του ρολίστα (ωραίος πλεονασμός:)) επιθετικά. Μπορεί όμως να είναι μέσα στους 3 καλύτερους ψηλούς αμυντικούς πάνω στον περιφερειακό του πικ εν ρολ σε όλο το ΝΒΑ. Λεπτομέρεια της λεπτομέρειας, αλλά αν τον έχει τελικά ο Τρινκέρι το καλοκαίρι οι Ευρωπαίοι κοντοί θα δεινοπαθούν όταν 'βγαίνει' στην άμυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος όπως πάντα.. Η Οκλαχόμα δείχνει να πανικοβάλλεται από την εξέλιξη και κυρίως την απώλεια του Ουέστμπρουκ. Τι βλέπεις στο Νικς-Σέλτικς?

      Διαγραφή
    2. Τί να σου πω ρε φίλε, για όλα είμαστε ικανοί. Το θέμα είναι ότι οι Σέλτικς έχουν μάστορες στα ψυχολογικά παιχνίδια. Η ατμόσφαιρα προχθές στο Γκάρντεν, με την προσμονή της πρώτης νικηφόρας σειράς μετά το 2000, πραγματικά έλιωσε τους παίχτες μας. Νομίζω και ελπίζω σε ένα καθαρό 4-2 στην Βοστώνη, διαφορετικά φοβάμαι ότι θα λιώσουν σαν κερί στην Νέα Υόρκη στο 7ο παιχνίδι. Αδικαιολόγητα βέβαια, η πιο γηρασμένη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ δεν θα έπρεπε να έχει τέτοια θέματα. Δυστυχώς υπάρχει ακόμα 'κατάρα' και αρρώστια στον οργανισμό που ελπίζω να σπάσει με την πρόκριση.

      Αντίθετα στο Οκλαχόμα-Χιούστον το ζήτημα δεν είναι καθόλου ψυχολογικό αλλά ξεκάθαρα αγωνιστικό. Βλέπω καλά ματς-απ και σοβαρό προπονητή από Χιούστον. Οι Θάντερ έχουν πρόβλημα.

      Διαγραφή
  4. Ωραια και καλα τα λες τζιμ αλλα αυτο το octaine που λες συνεχεια δεν χωνευεται..octane ειναι η λεξη. Επισης, inspiritual δεν υπαρχει, inspirational μαλλον θα ειπε ο τζακσον αν και δεν ακουσα την συνεντευξη... ισως να εκανε λογοπαιγνιο. Κατα τ'αλλα μπραβω για το αριστο μπλογκ σου και μην μασας... και εγω δεν ξερω ελληνικη ορθογραφια, βαζω σπελ τσεκ :).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το οποιο σπελ τσεκ δεν επιασε το μπραβω... λολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα..! Καλά κάνεις και μου τα λες.. Τις περισσότερες φορές γράφω με spell check και εγώ και πάλι βγαίνουν λάθη (βιασύνης). Να'σαι καλά..

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ: Σιγά μη το'πε το ..inspiritual o Τζάκσον.. Δικά μου είναι αυτά.. Inspirational είπε ο άνθρωπος..

      Διαγραφή
  6. Ο Κάρι τρομερός. Είναι ο καλύτερος πόιντ στο ΝΒΑ? Tι λέτε?

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα πάντως οι Warriors δεν μ'αρέσουν καθόλου. Και ως franchise και ως μπάσκετ που παίζουν. Βέβαια, οκ, NBA είναι, θέλει και λίγο τρέξιμο για το θέαμα αλλά δεν το μπορώ, παθαίνω overload. Ο Curry όμως είναι εντυπωσιακός, τον έβλεπες και έλεγες δεν έχιε καμμία ελπίδα το παιδί θα τον φάνε ζωντανό στο NBA αλλά είναι εντυπωσιακός και μ'αρέσει πολύ και αυτό το άνετο στυλάκι που έχει, είναι σχεδόν να να μην προσπαθεί ιδιαίτερα. Τρομερή ντρίμπλα, τρομερό release.

      Λέτε να γίνει κανένα θαύμα και να μείνουν έξω οι αχώνευτοι (Oklahoma); Πάμε ρε Houston.

      Διαγραφή
    2. Χρήστο οι επίσημοι αχώνευτοι της λίγκας είναι οι Heatles.. Αν και ο Ντουράντ το έχει χαλάσει λίγο τελευταία..

      Διαγραφή
  7. Jimάρα, δεν έχω δει τον παίκτη αλλά βλέπω το βιντεάκι και πραγματικά έχω μείνει με το στόμ ανοιχτό. Το τυπάκι είναι απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Είναι θαύμα πώς επιβιώνει στον κόσμο των αθληταράδων με τα μούσκουλα σε πρώτη θέα. Είναι ότι πιο μπασκετικό έχω δει τα τελευταία χρόνια στο ΝΒΑ.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. top-5 σίγουρα. φέτος ο καλύτερος είναι ο τόνυ πάρκερ κατά τη γνώμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειμαι με την κοπέλα μου (που την έχω ζαλίσει με το Hoopfellas και το Jim) στο αυτοκινητο και ακούω μια διαφήμιση στο novasportsfm για μια εκπομπή-αφιέρωμα στον ανθρωπο που εβαλε το μπασκετ στα σπίτια ολων των Ελλήνων(εννοώντας φυσικά το μέγιστο Νίκο Γκάλη) και τότε γυρνάει και μου λέει:Για τον Jim λένε....???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεά, κατ'αρχήν δείχνει οτι σε παρακολουθεί όταν της μιλάς για άκυρα πράγματα, άρα την κρατάς φίλε, δεν τις αφήνουμε τέτοιες κοπέλες.

      Διαγραφή
    2. XAXAXA...
      αυτά είναι ...και τα 2 σχόλια όλα τα λεφτά...

      Διαγραφή
  10. Χοχοχοχο!! Το καλύτερο της ημέρας.. Xρίζεται πες της Επίτημο μέλος του Hoopfellas..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ομολογώ ότι βλέπω ελάχιστα NBA πλέον και έχω πολλές απορίες. Μια από αυτές έχει να κάνει με τον Κάρι και με άλλους παρόμοιους παίκτες που παίζουν εκεί. Στην άμυνα πώς τους κρύβουν αυτούς τους παίκτες; Και μην μου φέρετε το παράδειγμα των Ναβάρο/Γιασκεβίτσιους της Μπάρτσα στη σειρά με τον ΠΑΟ, γιατί αν είχε ένα καλό επιθετικά γκαρντ ο ΠΑΟ θα έκανε πάρτυ. Ο Γκάλης καλή του ώρα θα έβαζε 50 πόντους σε κάθε παιχνίδι της σειράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σε εκπλήξω αν σου πώ ότι τα νούμερα της άμυνας (συγκεκριμένα της περιφερειακής) του Γκ. Στέητ είναι πολύ ανεβασμένα όταν ο Κάρι βρίσκεται στο παρκέ..?

      Διαγραφή
    2. Χωρίς να τους έχω δει ούτε μια φορά υποθέτω ότι έχουν βρει κάποιο κολπάκι για να μην τον ποστάρουν πολύ τον Κάρι.

      Διαγραφή
  12. Ωραιος ο τζιμ,το γκολντεν στειτ δειχνει φετος πως με τους σωστους παιχτες και ανταλλαγες και το καλυτερο πικ στα ντραφτ που μπορουσε να παρει στο 7 φτιαχνει ομαδα για καιρο.Εκτος του καρρυ ο τζαρετ τζακ κανει την καλυτερη μακραν χρονια του στη λιγκα(ελκυστικος free agent)και με το κλει τομσον βοηθουν αρκετα στη περιφερεια, σπουδαια χρονια και ο καρλ λοντρι,εκεινος ομως που δειχνει απ τη πρωτη χρονια οτι μπορει να βοηθησει ειναι ο χαρισον μπαρνς-ο τυπος ειναι χαι λαιτ!!Πολυ θελω να δω πως θα παει ο ποποβιτς στο μαρκαρισμα το καρρυ. ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Άκη. Οι Σπέρς είναι λιγότερο φρέσκοι αλλά και "αφελείς" από τους Νάγκετς. Τα προγνωστικά είναι υπέρ τους. Θα δείξει..

      Διαγραφή
  13. Ο ΤΥΠΟΣ ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟ ΜΙΑΛΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝ ΟΧΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΛΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΙΠΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ -ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΜΠΑΛΆ ΝΑ ΚΑΡΦΟΣΩ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ- ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΣΠΕΡΣ ΛΟΓΟ ΜΥΑΛΟΥ, ΟΧΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΑΩ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΤΑΝΚΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΓΚΡΙΦΙΝ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σόρρυ για το ξεκάρφωτο αλλά αποβλήθηκε απο τους διαιτητές πριν καν τελειώσει το πρώτο 10λεπτο ο Τεόντοσιτς στο παιχνίδι με τη Χίμκι. Κάτι μου λέει οτι ο Μίλος θα είναι ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στον ημιτελικό :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μιας και αμάρτησα μιλώντας για Ευρωλίγκα σε post για NBA, ας κυλήσω στο βούρκο.

      Λιθουανικά μέσα μιλάνε για πρόταση του ΠΑΟ στον Πόποβιτς της Ζαλγκίρις που απορρίφθηκε απο τον παίκτη.

      Στην καλύτερη δεκάδα της Ευρωλιγκας ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης.

      Ξύλο, μπουγελώματα, βρισίδια και αστυνομία στο παιχνίδι του παιδικού πρωταθλήματος μεταξύ Δούκα και Παναθηναϊκού. Απο τους γονείς όλα αυτά. Τα παιδάκια στο γήπεδο μια χαρά κόσμια ήταν.

      Πακέτο Ίβκοβιτς και Σπανούλης στη Φενέρ;

      Δηλώθηκε ο Χρυσικόπουλος για το draft;

      Αυτά.

      Διαγραφή
    2. Αυτό με τον τεόντοσιτς μόνο στην Ελλάδα πρέπει να το χουμε...
      Ο Πόποβιτς αν ερχόταν θα ήταν εξαιρετική επιλογή,αρκεί να αλλάξεις τον ούκιτς από του χρόνου πχ. με ζήση.Σκέψου μπακόρτ δδ-ζήση-πόποβιτς...για όλες τις δουλειές..

      Ο Χρυσικόπουλος είναι σκέτη απογοήτευση,δεν τον πιστεύω καθόλου σαν παίκτη...

      Διαγραφή
  15. τι κανεις Jim ολα καλα?τι παιχταρα ειναι αυτη ,ο τυπος ειναι αυτο που λεμε πυροβολο...σου χω ξαναπει οτι πιο κοντινο στο στυλ του πετροβιτς,το μπασκετ θελει τετοιας κοπης παικτες....χαιρετισματα,καλη ανασταση....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. την ντριπλα παντως την εχει αντιγραψει απο τον πετροβιτς...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΦΙΛΕ STONEROOK, TO ΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Ο ΝΤΡΑΖΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ...ΓΕΝΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ 10ΙΑΣ ΤΟΥ 80, ΠΡΩΝ ΓΙΟΥΓΚΟΙ, ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ CURRY, ΜΑΚΡΑΝ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ SHOOTING GUARD (ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΛΕΙΨΕΙ) ΣΤΗ ΛΙΓΚΑ. ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπταιν σε καταλαβαίνω απόλυτα. Ειδικά για την ντρίμπλα που πρέπει να πάρει το όνομα του Ντράζεν. Αλλά με τον Πέτροβιτς δε μπορώ να είμαι αντικειμενικός γιατί ήταν ο παιδικός μου ήρωας..

      Διαγραφή
  18. Jim έχω γράψει και σε προηγούμενα ποστ πως θα τον προτιμούσα ανάμεσα σε πολλούς πιο top guard από όλο το NBA.O Curry είναι παιχτάρα με τα όλα του και δειχνει σαν να τιμωρεί όσους δεν τον έβαλαν φετος στο all star game με τις εμφανίσεις του...
    Πιστεύεις αυτό το μπάκ-κορτ που βλέπουμε φετος μπορεί να συγκριθεί με την ομαδάρα που είχαμε επι Νέλσον (Χάρνταγουει,Όουενς,Ρίτσμοντ..)?
    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περισσότερο ταλέντο τότε (όπως και μετά-Ρίτσμοντ, με Σπρίουελ-Ουέμπερ) αλλά άλλο μπάσκετ. Αυτή η ομάδα γράφει τη δική της ιστορία. Ας τη δούμε..

      Διαγραφή
  19. Jim καλησπέρα. Αποκλείεται να μην έχεις πληροφορηθεί τα σενάρια περί απόκτησης του Ντόρσει από ΠΑΟ. Τι γνώμη έχεις, αν γίνει φυσικά? Εγώ πιστεύω ότι ο ΠΑΟ χρειάζεται έναν sevenfooter που να μπορεί να παίξει με πλάτη τον αντίπαλο και να του ακουμπήσεις την μπάλα βαθιά, ώστε να προέρθουν κάποιοι εύκολοι πόντοι, χωρίς βέβαια να είναι τρύπα στην άμυνα.
    Ο Ντόρσει αναμφισβήτητα δεν είναι τρύπα στην άμυνα (το αντίθετο μάλιστα), αλλά στην επίθεση μου κάνει σαν ένας λίγο πιο ψηλός Λάσμε. Τι λές? ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ντόρσεη είναι ένας παίκτης που θα μπορούσε να είναι ελκυστικός για τον Πεδουλάκη. Τα συγκεκριμένα προσόντα του καλύπτουν τα αβαντάζ ενός sevenfooter..

      Διαγραφή
    2. Υπαρχει Ντορσει στον ΠΑΟ και λεγεται ... Σοφο & Λασμε μαζι(ασχετα να κανουν διαφορετικα πραγματα ο καθενας).

      Διωξε ενα απο τους δυο και παρε το Ντορσει - μπορεις?

      George@Manchester

      Διαγραφή
    3. Τζωρτζίνο εδώ θα διαφωνήσω. Από τους τρείς μόνο ο Σόφο έχει το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ποστ παιχνίδι. Ο Ντόρσεη είναι πιο κοντά στον Λάσμε (καλά πόδια, γρήγορα χέρια-τάιμινγκ), ουσιαστικά σου δίνει ίδιες καταστάσεις/επιλογές. Απλά λόγω σωματοδομής (πιο βαρύ κορμί) και άμυνας ψηλά μπορεί να υποκαταστήσει έναν sevenfooter..

      Διαγραφή
    4. Ναι αυτο ακριβως εννοω, οτι ο Ντορσει δεν προσφερει αυτη τη στιγμη κατι παραπανω απ' αυτα που κανουν οι Λασμε/Σοφο. Αντε να πουμε οτι προσφερει λιγο καλυτερη αμυνα στο πικ-εν-ρολ αλλα αυτο δεν ειναι αρκετο (συναμα ειναι χειροτερος κι απο τους δυο επιθετικα).

      Υποθετικα, αν θελεις να συνδυασεις ψηλο με τους υπαρχοντες δυο, υπαρχουν λυσεις εφοσον τα σκασεις: Χεντριξ/Ντεϊβις/Τζεϊμς/Λαμπε/Ζοριτς/Μπουρουσης. Σκασε τα λεφτα και παρ' τους.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    5. Aπλά μπορείς να διατηρείς την ίδια ένταση στην άμυνα για 40' (με Λάσμε-Ντόρσεη στο "5"). Πολύ καλοί παίκτες όλοι αυτοί που έθεσες..

      Διαγραφή
    6. Kοίτα...το σίγουρο είναι ότι με λάσμε-ντόρσει φτιάχνεις τρομερή άμυνα στη ρακέτα...
      Μπορεί να μην καλύπτουν τόσο αυτό που θες(δεν υπάρχει ποστ παιχνίδι,δε δημιουργόύν δικές τους φάσεις,δεν έχουν σουτ,και ειδικά ο ντόρσει) αλλά αν σκεφτείς το πως θα χτιστεί η ρακέτα όλα αυτά πάνε περίπατο.
      Ειδικά ο Ντόρσει είναι για μένα ο καλύτερος αμυντικός ψηλός που μπορώ να θυμηθώ με απίστευτο impact στην ομάδα του και πολύ δυνατός στα ριμπάουντ,ειδικά στα επιθετικά.Δηλαδή μπορεί να καλύψει την αδυναμία του λάσμε να ματσάρει καλά απέναντι στα πολύ ψηλά κορμιά(ερντέν,κρστιτς,τόμιτς) συν της φοβερής πικ'ν'ρολ άμυνας του ενώ ο γκαμπονέζος να ελέγχει την εναέρια κυκλοφορία και να πηγαίνει με αλλαγές σε κοντύτερους αντιπάλους.

      Διαγραφή
    7. Συν οτι στον Παναθηναϊκό δεν θα έχει παράπονο για την συμμετοχή του στο επιθετικό κομμάτι. Αλήθεια, μήπως τον έχει δει κανείς στην Τουρκία; Τα νούμερα του δείχνουν οτι τα πάει πολύ καλά και επιθετικά. Εντάξει, άλλες συνθήκες, άλλο επίπεδο, αλλά είναι πολύ καλά τα νούμερα για να υπάρχει τόσο απλή εξήγηση.

      Πάντως έχω την αίσθηση οτι ο Dorsey πιο πολύ για αντικαταστάτης του Lasme μπορεί να πάει στον ΠΑΟ παρά ως συμπληρωματικός.

      Διαγραφή
    8. Χμ.. ντορσευ στον παο ; δεν ξέρω παιχταράς βέβαια αλλά έχει και ένα θέμα στον χαρακτήρα του. (στον οσφπ το έλεγαν από περισυ αυτό) . πιο σωστό για τον παο βλέπω τριπλέτα με σοφο λαμπε (παιχταράς ) και λασμε .εκτος αν φύγει ο σοφο . για τον οσφπ ένας χεντριξ του κάνει ταμαμ ( η ο Τζέημς ). Έχω την αίσθηση όμως (αν μείνει ο χαινς στον οσφπ) ότι μπορεί να ψαχτεί και για άλλο στυλ (γενικά ο οσφπ έχει πολλά να λύσει την επομένη χρόνια)
      Κώστας

      Διαγραφή
    9. Παιδες, καλός ο Ντόρσει αλλα δεν νομίζω πως ειναι αυτό που ψάχνει ο Παο. Χρειαζόμαστε εναν καλασσικό sevenfooter. Ο ιδανικός θα ήταν ο Βουγιούκας, αλλα... έχει συμβόλαιο, ενώ το κασέ του ειναι μεγάλο (1 εκατ.)
      Σιμος

      Διαγραφή
    10. Δεν διαφωνω οτι ο Παναθηναϊκος με το Ντορσει αποκτα μεγαλυτερη διαρκεια στην αμυνα στη ρακετα.

      Το ερωτημα ειναι ομως τι θα κανει ο Σοφο? Μη ξεχναμε οτι ο φετινος Παναθηναϊκος στηριξε πολλα στο επιθετικο του παιχνιδι πανω στο Σοφο. Ο Σοφο ομως δεν μπορει να φυγει (αν μη τι αλλο εχει τριετες).

      Εχω ακουσει οτι ο Ντορσει ειναι φοβερος και τρομερος στην Τουρκια - εκει νομιζω του εχουν δωσει μια μπαλα να παιζει μονος του΄-)

      Αλλα εχω την εντυπωση οτι η φετινη του χρονια στον Ολυμπιακο δεν θα ηταν τοσο καλη οσο περισυ. Οι αμυνες που παιζει ο Μπαρτζωκας με τον ψηλο να βγαινει για hedge-out ειχαν αποσυντονισει το παιχνιδι του Ντορσει και στα πρωτα παιχνιδια του Ολυμπιακου ξεχνιοταν εξω με αποτελεσμα να φαινεται τεραστιο κενο στη ρακετα ακομα κι οταν ο Ντορσει ηταν στην πενταδα. Αυτες τις αμυνες μονο ο Χαϊνς μπορει να τις παιξει που εχει γρηγορες επιστροφες αλλα, και παλι, οταν βγαινει εξω, εχει μειονεκτημα στα backdoor και alley-oop λογω υψους.

      Ο Ντορσει δεν ηρθε στην Ελλαδα για μεταγραφη στον Παναθηναϊκο. Ηρθε να συναντησει τους Αμερικανους σκαουτερς που ειχαν ερθει να δουν τον Αντετοκουμπο μηπως και βρει κανα συμβολαιο στο ΝΒΑ.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    11. Ερώτηση. Ο Πέρκινς μένει ελεύθερος το καλοκαίρι; Και ο Παναθηναϊκός ψάχνει guard(s);

      Διαγραφή
  20. Παιχτούρα ο Στεφ και personal favourite εδώ και 2 χρόνια. Το σουτ του είναι φονικό, σε σημείο που πιστεύω πως γρήγορα θα καθιερωθεί σαν legend του είδους στο ΝΒΑ κι ας έχει ακόμα πολλά χρόνια μπροστά του.
    Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο πάνω του όμως, όπως πάρα πολύ σωστά παρατήρησε ο Τζιμ, είναι η γνώση του για το πως πρέπει να παίζει. Απλή απόλαυση να τον βλέπεις στο παρκέ να παίζει, ξέρει ακριβώς τι να κάνει και πότε να το κάνει, αρκετά καλό footwork στην ντίπλα..Ο τραυματισμός του ακόμα φαίνεται σε ορισμένα σημεία αλλά με τον χρόνο μακάρι να το αφήσει εντελώς πίσω του.
    Γύρω του υπάρχει μια καλή ομάδα, η περιφέρεια σκοτώνει, ο rookie Μπαρνς έχει απίστευτη ενέργεια και οι πυλώνες της frontcort Λι και Μπόγκουτ (προερχόμενος από βαρή τραυματισμό) βοηθούν πολύ με ποιότητα και εμπειρία. Αξιοζήλευτη ομάδα, επιθετικό παιχνίδι και θέαμα, υπάρχει και βάθος με Λάντρι και Τζακ, για μένα οι Πολεμιστές είναι ικανοί για πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα.. Δε θα πω ότι είναι καλή η συγκηρία με τους Σπέρς αλλά ειλικρινά αυτή η ομάδα έχει "μπάσκετ"..

      Διαγραφή
    2. μπογκουτ δινει πολλες λυσεις στην αμυνα κ ειναι ο σκληρος της ομαδος θα ελεγα εχει δεσει απολυτα στον τροπο που παιζουν ειναι ενα απο τα κλειδια της ομαδας

      Διαγραφή
  21. Καλησπέρα Jim...Εκπληκτικός για ακόμα μία φορά..Μόλις διάβασα και το άρθρο σου στο "Κ" της Καθημερινής...Ενημέρωσέ μας αν παίζει όντως για Ίβκοβιτς - Φενέρ και Σπανούλη...Επίσης, για γκάρντ στον Παναθηναϊκό??coolxaris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημέρα και σε ευχαριστώ.. Η Φενέρ έχει προσεγγίσει και τους δύο Σέρβους "νονούς". Ο Ραζνάτοβιτς έχει και τον Σπανούλη ως γνωστόν.. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. Πάντως μην το έχετε τόσο σίγουρο ότι ο Σπανούλης θα φύγει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Παναθηναϊκός κάτι περιμένει.. Θα βγάλουμε κάτι εφόσον υπάρξει ενημέρωση.

      Διαγραφή
    2. Ναι, φαινεται σιγουρο οτι κατι περιμενει, αλλιως θα ειχε παρει παιχτη μεχρι τωρα (και ειναι ηδη αργα).

      Παντως, τωρα που ο Ραζνατοβιτς εγινε ξανα καλλητος με τον ΠΑΟ θα ειχε πλακα να βλεπαμε το Σπανουλη ξανα στον Παναθηναϊκο;-)

      George@Manchester

      Διαγραφή
    3. Α, και κατι αλλο (εσυ Τζιμ πρεπει να ξερεις) σχετικα μ' αυτη η φωτογραφια που βγηκε σε διάφορα portals που (δηθεν) δειχνει τον Ομπραντοβιτς να ειναι αναμεσα στον προεδρο της Φενερ και τον εκτελεστικο διευθυντη της FIBA.

      Καντε λιγο google και θα δειτε οτι τουλαχιστον το ενα απο τα δυο ατομα (εξ αριστερων) δεν ειναι κανενα απ' αυτα που περιγραφουν τα δημοσιευματα και απο την Τουρκια και εχουν αναπαραξει εν ειδει σπασμενου τηλεφωνου τα διαφορα sites στην Ελλαδα.


      George@Manchester

      Διαγραφή
    4. Δεν υπάρχει άτομο της Φενέρ στη συγκεκριμένη φωτό Γιώργο.. Ότι θέλουν γράφουν..

      Διαγραφή
  23. Καλημέρα Τζιμάρα και καλημέρα hoopfellas,

    Πραγματικά πολύ καλός ο Curry. Κάτι σαν Ναβάρο στο πιο playmaker μου μοιάζει αν μου επιτραπή η αδόκιμη σύγκριση.
    Τζιμ είδα πιο πάνω την 5άδα που έδωσες για ευρολίγκα και 8α συμφωνήσω μαζί σου. Ο μόνος προβληματισμός ίσως να είναι ο Κριαπα, και ο λόγος είναι ότι απουσίασε για μεγάλο διάστημα. Μην παραξηγηθώ, κάνει μεγάλη χρονιά αλλά το ίδιο και ο Ναβάρο. Επίσης ο Γουιμς αντι του Μαικλ δεν θα με χάλαγε καθόλου.
    Τέλος θε ήθελα να ακούσω πως κρίνεται την απουσία του, κατα τα άλλα καλύτερου αμυντικού, Λάσμε από την 10άδα. Προσωπικά θεωρώ, μπασκετικά σκάνδαλο να θέλεις να έχεις την καλύτερη 10άδα μιας διοργάνωσης και να αφήνεις έξω την άμυνα.

    Ευχαριστώ,
    Τάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Τάκη. Δεν είμαι πολύ των ολ σταρ πεντάδων κτλ..Και ο Λάσμε και ο Ουίμς αν θυμάμαι καλά λείπουν.. Ο Κριάπα φίλε έλειψε και πόνεσε πολύ η ΤΣΣΚΑ εκείνο το διάστημα, γεγονός που δείχνει πόσο πολύτιμος είναι.

      Διαγραφή
  24. Τρομερο αρθρο τζιμαρα, λοιπον ο στεφ ειναι εξαιρετικος παιχτης κ γενικα αφου καταφερε επιτελους να μεινει υγιης το εμγαλυτερο μερος της χρονιαας γιατι κ φετος ειχε τα προβληματακια του μας εδειξε ενα δειγμα απο τις δυνατοτηες του, το μεγαλο στοιχημα για τον καρι ειναι να μεινει υγιης. Για τον παιχτη τα ειπες ολα κ γενικα η χρονια για τους γουοριορς κρινεται επιτυχημενη για εμενα, καθαρισαν τους ναγκετς σχετικα ευκολα θα ελεγα, δεν το περιμενε κ πολυς κοσμος αυτο, αν κ οι ναγκετς πληρωσαν εν μερη την τεραστια τους αδυναμια στο 5 με κουφο/μαγκι οσο κ αν ο τζαβελ πηγε να κανει ενα στεπ απ κ το οτι ισως φορμαριστηκαν λιγο νωριτερα απο οτι επρεπε, μια ερωτηση για τον ιγκι πιστευεις θα κανει χρηση του οροθ του συμβολαιου του κ θα μεινει ελευθερος?

    Αναμενω σχολιο για τους κλιπερς , χθες ειχαν πολλα νευρα κτλ, εξαρετικοι οι μεμφις με ζακ/γκαζολ/κονλει , πηγαν οι λιγοι κλιπερς να τους παιξουν τσαμπουκα, ποιος ο γκριφιν στον ζακ !!!! Για γελια κ για κλαμματα, μηπως δουμε τον πολ να μετακομιζει στο νταλλας? γιατι με τον γκριφιν δεν το φοραει το δαχτυλιδι, αν στην καλυτερη τους χρονια εβερ αποκλειστηκαν στον πρωτο γυρο τι να πω....οσο καλη ομαδα κ αν ειναι το μεμφις που καλλιστα μπορει να το δουμε κ τελικους κ πιστευω οτι μπορει να ματσαρει τους μισητους του ΝΒΑ :) , απλως απολαυση το διδυμο ψηλων του μεμφις.

    Νικς - σελτικς απλως απολαυση η σειρα, ηθελα να γινει το 3-3 κ μετα μια κηδεια στο γκαρντεν (σαν την προχθεσινη κηδεια χεχεχε ), θα ειναι πολυ ενδιαφερον το καλοκαιρι για τους σελτικς κ ειδικα το τι θα γινει με πιρς/γκαρνετ ασχετα αν ο γκαρνετ εχει ορο στο συμβολαιο οτι αμα θελει δνε φευγει.

    Θαντερ καπου με απογοητευσε ο ντουραντ με δηλωσεις περι μας ελειπε ο αρχηγος μας κτλ κ οχι μονο, κ πραγματικα δεν ξερω αν θα τα καταφερουν απεναντι στο μεμφις, ειδικα αν ο μαρτιν δεν κανει παιχνιδια οπως χθες που για εμενα δεν θα κανει γιατι ειναι λιγος. Τωρα ειναι η ωρα να δουμε τι απιδια πιανει ο κεβιν γιατι εγω τον ειχα πολυ ψηλα κ τον εχω αλλα μετα την σειρα με τους ροκετς εχω αρχισει να αμφιβαλλω!!!

    Κλεινω με νετς-μπουλς, καποοιος εχει καταραστει τους μπουλς δεν εξηγειται αλλιως, δηλαδη αν ηταν πληρης εστω με χαινριχ ή ντενγκ οχι ολοι μαζι(ροουζ δεν τον μετραω) θα καθαριζαν ηδη την σειρα, εξαιρετικη ομαδα με πολλα κιλα @@ , θελω να περασουν κ μετα να τους δω απεναντι στο μιαμι κ κατι μου λεει οτι αμα περασουν μπορει να δουμε τον ροουζ....

    Αυτα ελπιζω να μην κουρασα γιατι ειπα πολλα.

    Υ.Γ. Καλο θα ειναι ο καρι να δει πως παιζει ο κορυφαιος ποιντ γκαρντ στο ΝΒΑ τωρα που θα τον εχει απεναντι :)

    Υ.Γ. Οταν τελειωσουν ολα ευρωλιγκες, ΝΒΑ κ αν εχεις χρονο θα ηταν ωραιο να μας εκανες ενα αρθρο για ελευθερους κτλ στο ΝΒΑ κ αλλο ενα για ομαδες οπως σελτικς/λακερς/νταλλας κτλ που βρισκονται σε σταυροδρομι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενα συγνωμη επισης για οτι ορθογραφικο λαθος εγινε μιας κ γραφω απο την δουλεια κ δεν τα πολυ ελενγξα

      Διαγραφή
  25. Πολυ αρχιδ@@@τη προκριση των warriors επι nuggets δεν το περιμενα

    το ντενβερ ειναι πιο πληρης ομαδα δυνατη καλα δομημενη

    θεωρω οτι το ματσαρισμα τους με τους warriors δεν τους βγηκε σε καλο

    O Curry ειναι παιχτακι απο τα λιγα και αποδεικνυεται οτι καλα εκαναν και τον διαλεξαν σε σχεση με τον Monta Ellis
    Προσωπικα πιστευω οτι το πολυ καλο παιχνιδι του Bogut(που τον θεωρω υπερεκτιμημενο) στο 3-1 στο Oakland ηταν το κλειδι
    μετα το 3-1 δυσκολα γυρναγε

    Vinny Del Negro το εκανες το θαυμα σου παλι
    clippers πολυ καλητερη ομαδα αλλα την πατησε απο τους ψηλους του Memphis
    oi Grizzlies ομαδα ανατολικη που παιζει στην δυτικη περιφερεια
    εβλεπα τους clippers μεχρι τελος αλλα ....

    Spurs-OKC τελικος δυσης?????

    Bulls και ειδικοτερα στον GM τους πρεπει να κανετε κατι με τον Rose
    το "inspirational move” του Lee σας γελοιοποιησε


    Jim απορια:
    Τελικα οι μανατζερ στο ευρωπαικο μπασκετ αρχιζουν να φτανουν σε επιρροη τους αντιστοιχους του ποδοσφαιρου;;
    ειναι ο Ραζμανοβιτς (αν τον λεω καλα) ο Μεντες του μπασκετ;;;


    SuperSportSpy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. aυτη την στιγμη θα πονταρα σε σπερς-μεμφις για τελικο.Μοντα ελις αυτος κ αν ειναι υπερεκτιμημενος κ μου κανει εντυπωση που μαλλον τον επιλεγουν αντι του τζενιγκς για να χτισουν το φρανσιζε τους

      Διαγραφή
  26. Με τον Westbrook εκτός και και τον Allen διαθέσιμο μαζί με τον Prince για τον Durant, νομίζω πως η Οκλαχόμα θα έχει πολύ μεγάλα προβλήματα για να φτάσει στον τελικό της Δύσης. Ειδικά το small lineup με Jackson αντί RW, Sefolosha, Martin, KD, Ibaka, δεν θα μπορεί με τίποτα ν΄ αμυνθεί στα ποσταρίσματα του Μέμφις ή να το κρατήσει μακριά από το επιθετικό ρημπάουντ.

    Έπεσα τελείως έξω με τους Warriors, πίστευα πως χωρίς τον Lee δεν είχαν ελπίδα. Τρώω μετά χαράς το καπέλο μου, μεγάλη σειρά.

    Τώρα, οι SAS θέλω να κερδίσουν τον τίτλο, αλλά είναι μακρύς ο δρόμος. Κυρίως το Μέμφις φοβάμαι.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι η Οκλαχόμα τόσο ομάδα 2 παικτών όπως λένε και χωρίς τον Westbrook δεν;
      Και εγώ να σου πώ την αλήθεια χωρίς τον Lee και με τον παικταρά Curry να παρουσιάζει πρόβλημα με το πόδι του σχεδόν σε κάθε παιχνίδι έβλεπα Nuggets άνετα.
      Για να δούμε τι αξίζουν και οι Thunder τώρα που σφίξαν τα γάλατα.

      Διαγραφή
  27. Από τη στιγμή που η αδυναμία μου (Clippers) με απογοήτευσε για ακόμα μια χρονιά.... το τι θα υποστηρίζω στη συνέχεια δε θέλει καθόλου σκέψη.
    Let`s go Warriors, Let`s go.....!
    Jim εδώ και καιρό έλεγες ότι θα κένεις αφιέρωμα στους Γουόριορς του Κάρυ.....
    Ήρθε η ώρα να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ......
    Αν και δεν είναι η ομάδα μου,τον θαυμάζω πραγματικά για το παιχνίδι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Απλά καταπληκτικός ο Κάρι... Η ικανότητα στη ντρίμπλα καθηλώνει (και τον αμυντικό που τον μαρκάρει), ο μηχανισμός στο σουτ αγγίζει την τελειότητα, ενώ φέτος κατάλαβα ότι βλέπει και πολύ γήπεδο. Πανέξυπνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ερώτηση επειδή το ακούω συχνά. Ποιά είναι η αντίστοιχη αγγλική ορολογία για τον 'μηχανισμό';

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σε γελάσω φίλε μου. ο Jim είναι ειδικός στις αγγλικές ορολογίες. Να τον ρωτήσουμε.

      Διαγραφή
    2. Thanks Ody, υπήρχε μια σύγχυση στο μυαλό μου με το 'motor' που είναι εντελώς άλλο πράγμα.

      Διαγραφή
    3. Σωστός Ody. Ευχαριστούμε.

      Διαγραφή
    4. Εξαρταται που θελεις να χρησιμοποιησεις τον ορο, αλλα στην τεχνικη ορολογια η πιο σωστη μεταφραση ειναι "mechanism".

      To "mechanics" δεν ειναι το ιδιο - σημαινει μηχανικη.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    5. Να συμπληρωσω γιατι μολις τωρα ειδα οτι εννοειτε το mechanism του σουτ.

      Οντως, στο μπασκετ το "shot mechanics" ειναι πιο δοκιμος ορος γιατι αναφερεται στην κινηση του παιχτη (σωματος και χεριων) κατα τη διαρκεια του σουτ. Το mechanism ειναι πιο γενικος ορος και δεν χρησιμοποιειται (οποτε ο Πιτ ειναι σωστος).

      George@Manchester

      Διαγραφή
  30. jim ti apopsi exeis gai bobby dixon kai johny flynn?borei kapis apo tous 2 na sta8ei se upsilo evrwpaiko epipedo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο Καρι, ω Τζιμ, θυμιζει λιγο Μπιμπι στην ομαδαρα των Κινγκς επι εποχης Ειντελμαν η ειναι η ιδεα μου;

    ΥΓ: Θα ελεγα οτι οι Γκριζλις πανε καλυτερα με Πρινς στο 3 απ'οτι με Γκει.
    ΥΓ 2: Τραγικος ο Τζος Σμιθ οσο ειδα στο τελευταιο ματς της σειρας Πεισερς-Χοκς περιμενα να παρει λιγο πανω του την ομαδα.
    ΥΓ 3: Σουπερ ομαδα το Γκολντεν Στειτ και το Ντενβερ επισης, μετα το Σακραμεντο ειναι οι 2 ομαδες που παρακολουθω η σειρα αυτη ηταν κατι που θα ειχα παραγγηλει αν ειχα την δυνατοτητα, αλλα μετα απο τη μαχη που εδωσαν εχουν τις δυναμεις (σωματικες/ψυχολογικες) να αντιμετωπισουν με μειονεκτιμα τους φρεσκους (εχοντας πολλες μερες που ξεμπερδεψαν) Σπερς του Ντανκαν και της παρεας του;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στάθη μιας και παρακολουθείς Nuggets, λύσε μου μια απορία, ο McGee είναι όντως τόσο τραγικός στις γκάφες του όσο τον παρουσιάσει ο Shaq στο Shaqtin' A Fool; O τύπος είναι μηχανή γέλιου. Ισχύει;

      http://www.youtube.com/watch?v=w1xk_ejoQJk

      Διαγραφή
    2. Αυτός έφαγε τη θέση starter από τον Κουφό; Και παίρνει και 11 μύρια το χρόνο;
      Και μετά λέμε ότι ο Gist έχει χαμηλό μπασκετικό IQ. Τι να πεις...

      Διαγραφή
    3. Δε νομίζω το πρόβλημα του McGee να είναι το ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ του IQ :)

      Διαγραφή
    4. Σωστός, εγώ το είπα ευγενικά ;-)

      Διαγραφή
    5. Χχαχαχαχαχα θεικο το βιντεο φιλε...Πολλα απο αυτα τα ειχα δει σε αγωνες ή χαιλαιτς αλλα το βιντεο ειναι απολαυση. Κοιτα οι μεγαλυτερες γκαφες του ειναι με την Ουασινγκτον. Απ'οσο παρακολουθω Ντενβερ θα ελεγα οτι εχει βελτιωθει απο τοτε αλλα παραμενει ενας μετριος παικτης που σε καμια περιπτωση θα ελεγα εγω δεν δικαιολογει τα 11 μυρια που αμειβεται. Το μελανο του σημειο οχι μονο η ολοφανερη ελλειψη ταλεντου αλλα και οπως ειπαν τα παιδια το χαμηλο μπασκετικο, και οχι μονο (κατα την αποψη μου) IQ του. Αν ειχε τα μισα απο τα αθλητικα προσοντα που εχει πιστευω πως θα ηταν οτι πρεπει για μια μετρια ομαδα του κινεζικου πρωταθληματος...Χριστος ανεστη χρονια πολλα και καλα παιδια!!
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    6. Και έχει κάνει και μαθήματα με τον Χακίμ, έτσι;

      Διαγραφή
    7. Ναι παιδια εχει κανει ιδιαιτερα με Χακιμ αλλα γενικα νομιζω πως οι Αμερικανοι ψηλοι δεν ειναι τοσο τεχνιτες οσο αθλητικοι. Μετα βιας μπορω να θυμηθω 3-4 με πραγματικα καλες κινησεις στο ποστ. Δηλαδη αν παρουμε Σακιλ, Τζαμπαρ, Χαουαρντ και οποιον αλλο θελετε θα δειτε οτι απλα εχουν απο μια εως καμια κινηση που την κανουν πολυ καλα ή δεν μπορουν να τους σταματησουν οι αντιπαλοι λογω υψους, δυναμης κτλ. Για αυτο λεω εδω και καιρο πως οι πραγματικα καλυτεροι σεντερ στο ΝΒΑ αυτη τη στιγμη ισως να ειναι ο Πεκοβιτς με τον Σκολα. Οι κινησεις τους ειναι σε πολυ υψηλο επιπεδο σε σχεση με τους αλλους. Αλ Τζεφερσον και ο αγαπημενος μου ΝτεΜαρκους Καζινς εχουν αναπτυγμενο ταλεντο ξεκαθαρα αλλα και παλι δεν νομιζω πως ειναι τοσο μπασκετικοι οσο οι Ευρωπαιοι ψηλοι. Α φυσικα θα μου πειτε και τον LEGENDARY Τιμ Ντακναμ αλλα αυτος αποτελει μια κατηγορια μονος του οποτε δεν τον αναφερω.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
  32. Έχει μήπως κανείς ιδέα πως (και αν) μπορώ να μπώ στο nba.com; Όχι το nba Greece που μας βγάζει τώρα, την παλιά καλή international σελίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bookmark this

      http://www.nba.com/gr/reflectIntl.html?gr=greeceuw&page=www&dur=ses

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ! (και τον Πιτ 13 παρακάτω)
      Ξέχασα να βάλω νικ πριν. Για κάποιο λόγο το nba greece δεν με βολεύει καθόλου όπως το έχουν φτιάξει.

      Διαγραφή
    3. Δεν χρειάζεται yahoο,αν σε βγάζει στο NBA GREECE πάνω αριστερά λέει NBA.COM και την σημαία της Αμερικής από δίπλα.Το πατάς και σου βγάζει την κλασσική ιστοσελίδα.

      Διαγραφή
  33. πήγαινε yahoo.com (προσοχή όχι yahoo.gr) και αριστερά σε μια στήλη πάτα sports. Από εκεί θα σε πάει σε ένα άλλο σάιτ, εκεί θα πατήσεις ΝΒΑ και θα σε βγάλει στο nba.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μια πολύ ωραία ανάλυση από τον Ιτούδη για τον Ολυμπιακό
    http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10522&subid=2&pubid=129373025

    Αναλύει τα βασικά στοιχεία του Οσφπ και αυτά που τον οδήγησαν από πλευράς τακτικής και τεχνικών στοιχείων στο φάιναλ4.Εμφανής η ποιότητα,το βάθος και η ποικιλία παιχνιδιού από τον Ολυμπιακό που δείχνει τη δίκαια πρόκριση του(Αντίθετα με τα όσα λέγεται από πολλούς).Μπορεί ο Πάο να ήταν πιο ενδιαφέρον πρότζεκτ,να κέρδισε τις εντυπώσεις λόγω μαχητικότητας,πιο καταρτισμένης και στοχευμένης αντιμετώπισης των παιχνιδιών,ενώ ήταν πιο "ψαγμένος" στην άμυνα,και πολλές φορές έμοιαζε πιο δουλεμένος στην επίθεση.Όμως η συνεχής ροή που έχουν οι ερυθρόλευκοι στο παιχνίδι τους,έχοντας λύσεις σε πολλά πρόσωπα και κατευθύνσεις,αλλά και η σχετική άνεση και χημεία που έχουν(φαίνεται από ορισμένες φάσεις που βρίσκονται με κλειστά τα μάτια οι παίκτες) ήταν αυτό που τον ανέβασε ένα σκαλί...

    Υπάρχουν αντίστοιχες αναλύσεις για τις άλλες 3 ομάδες του φάιναλ4 στο σάιτ της ευρωλίγκα..
    Σόρρυ για το off topic αλλά αν σχολιάσω για nba ή θα βγάλω την αντιπάθεια μου προς αυτό,η θα πω καμιά κοτσάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρκετά plays και κυρίως ποικιλία εστιών κινδύνου.Κάθε φορά απειλεί άλλος και πολλοί συνεισφέρουν στο σκοράρισμα.(σπαν-πρι-χάινς-παπ-σλου-λο-παουελ-περπε-αντιτς.
      Συν το παιχνίδι μέσα(κυρίως με πρι-περπε και όταν παίζει ο χάινς)-έξω.

      Διαγραφή
    2. Τι να σου πω φίλε peris; Όλα τα καλά του θεού έχει ο Ολυμπιακός, είναι ομαδάρα που πορώνει τους πάντες, έχει παιχταράδες, τρέχει πολύ καλά, τάπες, άμυνα που σπάει κόκκαλα, τα πάντα όλα. Αλλά ποικιλία δεν έχει.

      Διαγραφή
    3. Eίμαι σίγουρος ότι δε διαφωνείς με την απάντηση μου πιο πάνω...
      Κάτι άλλο σε "χαλάει" μιας και διακρίνω ένα ειρωνικό ύφος στην απάντηση σου..
      Τεσπα...

      Χρόνια πολλά σε όλους!

      Διαγραφή
    4. Οχι peris, καμμια ειρωνία, ειλικρινά, σόρρυ αν το πήρες έτσι. Απλά διαφωνούμε. Καλή ανάσταση φίλε.

      Διαγραφή
  35. Kαι αυτό που βλέπω τώρα είναι ότι όλες οι αναλύσεις έιναι του ιτούδη...
    Πολύ καλή δουλειά από τον Έλληνα βοηθό του Ομπράντοβιτς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Jim, καλησπέρα και χρόνια πολλά. Θα ανεβάσεις στο blog το άρθρο για τον Γιαννάκη που είναι στο Κ της Καθημερινής ή πρέπει να ψάξουμε την εφημερίδα;

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλησπέρα και καλή Ανάσταση σε όλους! Θα το ανεβάσω ολόκληρο (στο "Κ" μπήκε συγκεκριμένο κομμάτι), ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. jim boreis na mou apadhseis ligo tin erwthsh pou ekana pio panw sxetika me ton bobby dixon kai ton johny flynn?? efxaristw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Φλυν ναι, σε μια σωστή για αυτόν κατάσταση.

      Διαγραφή
    2. Flynn? Σε άρθρο που γράφει για τον Curry; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

      Ο παπατζής ο Khan, πρώην (εδώ και 2 μέρες) gm της Μινεσότα, είχε στο draft του 2009 το 5ο και το 6ο πικ. Πήρε Ρούμπιο και Φλυνν αφήνοντας τον κύριο για τον οποίο γράφει το άρθρο, που έσπασε το ρεκόρ του Άλλεν, οδηγεί τους Warriors και είναι στο τοπ 3 των SG του πλανήτη. (Ναι, νομίζω πως είναι άνετα, μετά και τον αχίλλειο του Κόμπε)

      Στο ίδιο ντράφτ τσίμπησαν και αμέσως αντάλλαξαν τον Ty Lawson. XAXAXAXAXAXAXAXAXA!!!

      Ody

      Διαγραφή
  39. Αντε να δούμε τι θα γίνει σήμερα στο μοναδικό παιχνίδι playoff που απέμεινε για τον πρώτο γύρο. Εχω την εντύπωση ότι θα πέσει πολύ "ξύλο". Προβλέπω νίκη του Μπρούκλυν, όχι μόνο λόγω έδρας αλλά κυρίως λόγω μικρού ροτέισον του Σικάγο. Τραυματίστηκε και ο Χάινριχ και οι λύσεις στα γκαρντ στένεψαν απελπιστικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια, Jim, αγαπημένοι σου μπασκετικοί δημοσιογράφοι, από Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική, από ίντερνετ και τηλεόραση, από παντού γενικά;

      Προσωπικά λατρεύω την κρίση, την εξυπνάδα, την ευφράδεια και τα πρότζεκτ του Bill Simmons.

      Ody

      Διαγραφή
    2. O Bill Simmons και ο (επισης Grantland contributor και πιο ΝΒΑκος Zach Lowe) ειναι οντως κορυφη. Ειδικα οι "θεωριες" του Σιμμονς(10% theory , Pat Ewing Rule κλπ.) ειναι φοβερες.

      Avavalis

      Διαγραφή
  40. Πολλες καλημερες σε ολη την παρεα κ χρονια πολλα. Τρομεροι κ χθες οι σικαγο τα λογια ειναι περιττα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλή Ανάσταση κι από εμένα!! Άσχετο με το υπόλοιπο άρθρο, αλλά πώς θα σας φαινόταν ο Zach Wright για τον Παναθηναικό; Ψηλός σκληροτράχηλος γκαρντ, καλός οργανωτής και ριμπάουντερ, "φτιαγμένος" για το ελληνικό και δη για το "Πεδουλάκειο" μπάσκετ. Μειονέκτημα το μακρινό σουτ βέβαια, αλλά τέτοια ώρα...Εκτός των άλλων μπορεί να επιτρέψει τη χρησιμοποίηση του Μπανκς στο 2 όπου έκανε τα καλύτερα του παιχνίδια φέτος και να αξιοποιηθεί το καλύτερο στοιχείο του παιχνιδιού του που είναι το αρκετά αξιόπιστο τρίποντο. Εκτός των άλλων έχει και εμπειρία από Ελλάδα...Τι λετε Jim και λοιποί μπασκετικοί;

    Roberto Duenas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κυκλοφορεί οτι ο Ντόρσει δήλωσε οτι του χρόνου θα παίζει στον Παναθηναικο (εδώ:http://www.ethnos.gr/ethnosport/article.asp?catid=8336&subid=2&pubid=129372884). Δεν φάινεται και πολύ έγκυρη η πηγή, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να γίνει κατι τέτοιο. Ο ίδιος δήλωσε οτι το καλοκαίρι θα κοιτάξει τις προτάσεις που έχει στα χέρια του, και θα αποφασίσει, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει Ελλάδα για λογιαριασμό του Παναθηναικού. Τζίμ, τι θα μπορούσε να προσφέρει ο Ντόρσει στον Παναθηναικό; Έχει κάτι να δώσει, που δεν έχει ήδη ο ΠΑΟ;
    Σίμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. jim ειναι τελειως ασχετο αυτο που θα σε ρωτησω οποτε αμα θελεις απαντας, απλως δεν ξερω εαν σκοπευεις να ανεβασεις αναλογη αναρτηση για σε ρωτησω τοτε..
    τι γνωμη εχει για τον αντριτς της τσεντεβιτα και πως θα σου φαινοταν ως 3 λυση για τον παο του χρονου?
    επισης το συμβολαιο του μπουρουση ληγει το καλοκαιρι, ποσα παιρνει περιπου τωρα στο μιλανο?

    χρονια πολλα σε ολους τους αναγνωστες και καλη ανασταση!!

    gE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μου επιτρεψεις να απαντησω εγω για τον Τζιμ. Λοιπον ο Λουξα Αντριτς ειναι πολυτελεια για 3η επιλογη απο αυτες που ειχαμε τις χρονιες 08-11. Πολυ καλος παικτης αλλα οταν εχεις Λασμε Σοφο πας σε κατι πιο οικονομικο θα ελεγα εγω αν και δεν γνωριζω με βεβαιοτητα το κασε του. Ο Μπουρουσης πρεπει να παιρνει γυρω στο 1.5 μυριο εχει ακουστει πολλακις για ΠΑΟ αλλα θα πρεπει να ριξει τις απαιτησεις του για να γινει καποιο ντιλ. Τελος δεν νομιζω η διοικηση να κινηθει για τον Μπουρουση, ο οποιος για εμενα ειναι το πιο φουλ πακετο ψηλου στην Ευρωπη, διοτι το παρελθον του με την ομαδα μας και γενικα ως παικτης δεν ειναι καθολου καλο και θα πεσει πολυ κραξιμο απο τον κοσμο μας αν γινει κατι τετοιο.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    2. O Σόφο στην πραγματικότητα είναι η τρίτη επιλογή ψηλού όποιος και να έρθει. Είναι παίκτης λίγων λεπτών και ειδικών αποστολών, κάτι σαν τους κομάντο που δεν τους ρίχνεις στη μάχη με τους πεζικάριους, αλλά για να εκτελέσουν πολύ ειδικές αποστολές. Οπότε ο σέντερ που θα έρθει θα πρέπει να μπορεί να δίνει 15-20 ποιοτικά λεπτά.

      Διαγραφή
    3. σας ευχαριστω και τους δυο

      @σταθης με την καταλληλη παρουσιαση μπουρουση και μετα απο μερικα καλα παιχνιδια που μπορει να κανει πιστευω θα ξεχαστει το παρελθον του

      gE

      Διαγραφή
  44. Μετά από 30 χρόνια, κι όμως το έκαναν το διπλό...

    Τζιμ θενκς για την ανάρτηση, δεν τους είχα παρακολουθήσει καθόλου τους Warriors κι αν δεν ήσουν εσύ δε θα τους έδινα και τόση σημασία. Αλλά φαίνεται ότι την αξίζουν.

    arisff

    ΥΓ. Απογοητεύτηκα λίγο από τον αποκλεισμό των Σέλτικς όπως ήρθε (εντός έδρας) και ίσως αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι Πιρς-Γκαρνέτ (τουλάχιστον μαζί)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή