Athlenda

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ..!



Με φιλοδοξία και πολλά όνειρα η ομάδα όλων των Ελλήνων ετοιμάζεται να δημιουργήσει νέες «αναμνήσεις» σε όλους εμάς στο ερχόμενο –πολύ ανταγωνιστικό- Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, υπό τον κάπταιν-Τρινκιέρι.. Το Hoopfellas δίνει τη δική του οπτική για τον πόλεμο που γίνεται για την τελική δωδεκάδα..



Η κατάσταση στην οποία  βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Εθνική μας ομάδα αποδεικνύει με τον πιο πειστικό τρόπο το εύρος της δεξαμενής παικτών του Ελληνικού μπάσκετ. Είναι δεδομένο πως και τα παιδιά που θα μείνουν έξω θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον κορμό ενός ανταγωνιστικού συνόλου στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Μια διοργάνωση η οποία αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον μιας και δεν υπάρχει το μεγάλο φαβορί και αρκετές ομάδες παίζουν δυνατά για το χρυσό.

Καλό είναι να γράψουμε δύο πραγματάκια πρώτα για την φύση και την «πραγματικότητα» αυτών των τουρνουά, ώστε όλοι να τοποθετήσουμε το κομμάτι της  στελέχωσης του ρόστερ στη σωστή του βάση και να μπορούμε να συζητήσουμε καλύτερα, προσεγγίζοντας καλύτερα την νοοτροπία αυτών των διοργανώσεων. Πάμε λοιπόν..


*Οι θεσμοί αυτοί αποτελούν τουρνουά 2-2,5 εβδομάδων. Τα κριτήρια όπως καταλαβαίνετε διαφέρουν σε σχέση με το ρόστερ που χτίζει μια ομάδα για να παίξει μια σεζόν, όπου το βάθος των παιχνιδιών είναι πολύ μεγαλύτερο όπως και οι ανάγκες  ή οι καταστάσεις που πιθανόν θα αντιμετωπίσει .  Εδώ πλέον τα πράγματα είναι πιο συγκεκριμένα. Μπορείς πιο εύκολα να «διαβάσεις» πρόγραμμα και αντιπάλους, να δημιουργήσει μια ομάδα βάσει του πως πιστεύεις ότι θα πάει το τουρνουά, ώστε να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

*Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το timing και το πρόγραμμα των παιχνιδιών που από μόνο του μπορεί να σε βοηθήσει να φορμαριστείς. Όλοι μα όλοι οι προπονητές ονειρεύονται να βρεθούν οι ομάδες τους σε stroke σε μια τόσο σύντομη διοργάνωση (π.χ. τα Σκόπια στο τελευταίο τουρνουά) οι οποία όσο προχωρά θυμίζει τελικά φάση κολεγιακού πρωταθλήματος. Όπως καταλαβαίνετε ένας παίκτης που μπαίνει στην προετοιμασία ζεστός μπορεί να ανατρέψει αρχικά πλάνα και αποφάσεις.. Το αντίστοιχο ισχύει και για έναν προπονητή όταν ξεκινά το τουρνουά. Ο Τρινκιέρι είναι ικανός αλλά άπειρος σε τέτοιο επίπεδο όπου ομάδες με «ισχυρά κεφάλια» στον πάγκο ξεκινούν να «δείχνουν» όσο προχωρά το τουρνουά.

*Η Εθνική ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ALL STAR ΟΜΑΔΑ. Είναι μια κανονική ομάδα μπάσκετ που πρέπει να μπεί σε ένα τουρνουά συγκεκριμένων προδιαγραφών. Η χημεία είναι το παν γιατί απλά θα σε βοηθήσει να φορμαριστείς και να πιάσεις το μάξιμουμ της απόδοσης σου πιο εύκολα, πράγμα βασικό. Αυτό σημαίνει ότι την τελική ομάδα ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΟΙ 12 ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ αλλά αυτοί που λειτουργούν καλύτερα μαζί και εκτιμείται ότι θα παράγουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ακούγεται λίγο άδικο σε κάποιους (και μπορεί να είναι) αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Για αυτό είναι πολύ πιθανόν να μείνει έξω ένας παίκτης με μεγαλύτερο status και στη θέση του να προτιμηθεί ένας ρολίστας (ακόμα και όταν οι δύο τους αγωνίζονται στην ίδια θέση) εφόσον κριθεί ότι μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα σε έναν συγκεκριμένο ρόλο. Ασυζητητί..


Οπότε η ταμπέλα που βάζουμε μπροστά στην κουβέντα αυτή είναι..

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΔΕ ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΟΙ 12 ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ 12 ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ. Αδιαπραγμάτευτο..


Ο Τρινκιέρι το γνωρίζει  και στάθηκε μάλιστα ιδιαίτερα σε αυτό το σημείο στην παρουσίαση του, πριν μερικούς μήνες. Είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει το αντικείμενο αλλά και αυτός μαθαίνει μαζί με αυτή την ομάδα. Δεν είναι ούτε Ίβκοβιτς ούτε Μπλατ (οι δύο κατά τεκμήριο κορυφαίοι κόουτς σε τέτοια τουρνουά).  Έχει θετική αύρα και πολύ όρεξη ενώ η φιλοσοφία του για το άθλημα είναι πολύ κοντά στη δικιά μας . Παράλληλα δε φοβάται να ρισκάρει. Για αυτό να είστε σίγουροι. Θα τις παίξει τις ζαριές του.. Εδώ στο Hoopfellas ασχολούμαστε κάποια χρόνια μαζί του, όταν ήταν άγνωστος στη χώρα μας. Τον εκτιμώ σαν προπονητή αλλά είμαι επιφυλακτικός (αρκετά) γιατί το εγχείρημα που αναλαμβάνει έχει τεράστιο βάρος.

Σε παλαιότερη ανάρτηση είχαμε αναφερθεί αναλυτικά στο τι φέρνει ο Ιταλός κόουτς στην Εθνική μας ομάδα (http://hoopfellas.blogspot.gr/2013/01/blog-post_9.html) Το θετικό είναι ότι, με αυτόν στο τιμόνι, πάμε στη Σλοβενία να αγωνιστούμε παίζοντας το δικό μας μπάσκετ, στηριζόμενοι στα δικά μας παραδοσιακά δυνατά στοιχεία πάνω στα οποία θα χτιστεί η νέα ομάδα. Βάση του οικοδομήματος η άμυνα και το physical παιχνίδι, έξυπνη και μοιρασμένη επίθεση με νέο στοιχείο την εισαγωγή ενός πιο συγκεκριμένου (και πολύ δουλεμένου) spacing που λανσάρει ο κόουτς στις ομάδες του μαζί με γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας στο μισό γήπεδο και υπομονή.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ


Παρά τις απουσίες, η ποιότητα του υπάρχοντος υλικού είναι πολύ καλή. Τα πιθανά σχήματα πολλά και η τελική επιλογή βρίσκεται στα χέρια του Τρινκιέρι. Προσωπικά θεωρώ 7 παίκτες-μπετόν για την τελική δωδεκάδα, με γνώμονα πάντα αυτά που πρεσβεύει ο Τρινκιέρι σαν προπονητής και τι θέλει να παίξει (βάσει του ιστορικού του)

-Σπανούλης: ….

-Zήσης: Σε μια ομάδα που κάνει enter σε μια νέα εποχή αλλά θέλει να μεταφέρει στην επόμενη ημέρα το winning mentality της, το leadership και η σιγουριά του Ζήση είναι στοιχεία απαραίτητα (ειδικά μετά την οριστικοποίηση της απουσίας του Καλάθη).

-Παπανικολάου: Είναι το καλύτερο 3-4 φόργουορντ που διαθέτουμε χωρίς αμφιβολία, ώστε να ανταποκριθεί στο αθλητικό κομμάτι πάνω στο οποίο βασίζεται το σύγχρονο μπάσκετ.

-Μπράμος: Aπλά παίκτης φτιαγμένος για αυτήν την ομάδα. Δυνατό κορμί/πόδια, καλοπροπονημένος, καλό σουτ, μαρκάρει παντού. Ο τύπος του Blue Collar παίκτη που λατρεύει ο Τρινκιέρι..

-Καϊμακόγλου: O Iταλός τον θεωρεί ως έναν εκ των καλύτερων πάουερ φόργουορντς στην Ευρώπη. Και εγώ το ίδιο.. Αυτή τη στιγμή, με τα τωρινά δεδομένα και  το μπάσκετ που στοχεύει να παίξει  η ομάδα, θα ξεκίναγα το «4» από αυτόν.

-Μπουρούσης: Έρχεται από καλή ατομικά σεζόν. Ειδικά μετά την απουσία Κουφού η παρουσία του είναι άκρως απαραίτητη.

-Βουγιούκας: Ο μεγάλος Βλάντε Ντίβατς κάποτε (ίσως και με μια διάθεση να ευλογήσει τα γένια και το παρεάκι του στο Σακραμέντο..) είχε πεί «..σε αυτές τις διοργανώσεις, για να πας ψηλά, χρειάζεσαι πραγματικά σέντερ και σουτέρ» Δεν έχει άδικο. Η ιστορία τέτοιων παιχνιδιών τον έχει δικαιώσει πολλές φορές (άλλωστε τα έχει φάει με το κουτάλι..). Ο Βουγιούκας είναι ότι πιο.. «5» έχει αυτή τη στιγμή ο Τρινκιέρι στη διάθεση του, ο καλύτερος ίσως ψηλός στο να παίξει στο ποστ. Στοιχείο απαραίτητο..

Αυτά  τα 7 παιδιά θεωρώ πως θα είναι μέσα. Πάμε να δούμε τα δεδομένα για τους υπόλοιπους..


*Το μεγάλο πλήγμα για το αγωνιστικό προφίλ  που θέλει να λανσάρει η Εθνική μας ομάδα στα γήπεδα της Σλοβενίας είναι η ταυτόχρονη απουσία των Νικ Καλάθη-Βαγγέλη Μάντζαρη. Καθένας από τους δύο θα ήταν ιδανική συνθήκη (ο Καλάθης έχει και λόγω εμπειρίας πιο ανεπτυγμένη ηγετική ικανότητα) για να αποτελέσει τον παίκτη που θα ξεκινάει στο μπακόρτ μαζί με τον Σπανούλη και θα διαθέτει quarterback skills. Μεγάλο κορμί, defensive & passing ability, σίγουρα χέρια στο να μεταφέρει τη μπάλα και να αποφασίσει, ακόμα και να ασκήσει πίεση σε αυτήν. Αυτή η έλλειψη μπορεί να αλλοιώσει την λειτουργικότητα του μπακόρτ. Ο μοναδικός που μπορεί να προσφέρει τέτοια προσόντα (όχι στον βαθμό των άλλων δύο παιδιών, τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο) είναι ο Κατσίβελης. Για αυτό και ο γκαρντ του Ολυμπιακού με το μακρύ κορμί και τα φρέσκα πόδια έχει καλή τύχη πλέον να μπεί στην δωδεκάδα αφήνοντας κάποιον ίσως πιο έτοιμο –αλλά διαφορετικού ρόλου- overall παίκτη έξω, λόγω αυτής του της ιδιαιτερότητας.

*Το μπακόρτ θα χρειαστεί τουλάχιστον 4 γκαρντς για αυτή την διοργάνωση. Απλά δεν πας με λιγότερα για πολλούς λόγους.. Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι ρίσκο. Και μιλάω για καθαρά γκαρντς  όχι “wings”. Αυτή τη στιγμή πίσω από τους Σπανούλη-Ζήση, πρώτη τύχη δείχνει να έχει ο Κώστας Σλούκας. Δείχνει πιο σίγουρος στο να αναλάβει το κουμάντο και είναι ο καλύτερος περιφερειακός σουτέρ που διαθέτει η ομάδα στις δύο θέσεις των γκαρντς. Από την άλλη ο Παππάς προσφέρει την σπάνια ικανότητα στην προσωπική φάση (ο πιο ικανός πίσω από τον Σπανούλη) και πάνω από αυτήν για εμένα, διαθέτει το θράσος και την ψυχοσύνθεση να καταπιεί το βάρος του ρούκι ώστε να βγεί και να παίξει το μπάσκετ του.


*Επαναλαμβάνω το ρητό του Ντίβατς που χρησιμοποιήσαμε πιο πάνω «..σε αυτές τις διοργανώσεις, για να πας ψηλά, χρειάζεσαι πραγματικά σέντερ και σουτέρ». Λοιπόν «σουτέρ» με την κλασσική έννοια του όρου αυτή τη στιγμή στην εθνική είναι μόνο ο Βασιλειάδης, ο οποίος μάλιστα θεωρώ ότι βρίσκεται στο σωστό τάιμιγνκ της καριέρας του για να παίξει καλά σε τέτοιο επίπεδο. Ο Τρινκιέρι έπαιξε πολύ με τέτοιους παίκτες στην πεντάδα της Καντού φέτος, τον Αραντόρι και τον Μαρκοϊσβίλι της Γαλατά (έχει πιο σκληρό κορμί όμως και είναι καλύτερος αμυντικός από τον δικό μας) και είναι φανερό ότι ο Έλληνας wing μπορεί να δώσει λύσεις στο μισό γήπεδο. Το κακό για αυτόν είναι ότι παρά την πρόοδο που έχει κάνει με τη μπάλα στα χέρια τον τελευταίο 1.5 χρόνο, έχει θέματα «άνεσης» όσον αφορά την μεταφορά του στο «2», ενώ μη ξεχνάμε ότι ο έταιρoς wing (Mπράμος) παίζει lockdown defenseενώ φέτος απέδειξε ότι μπορεί να σουτάρει καλά σε υψηλό επίπεδο..



*Ισχυρό κουίζ η φροντκόρτ.  Καθαρά, στον δρόμο για την αναζήτηση της ιδανικής χημείας ο κανόνας λέει ότι (και για λόγους ασφάλειας γιατί και το απρόοπτο είναι μέσα.. στο πρόγραμμα) επιλέγεις δύο «5», δύο «4» και ένα «4-5» (με την προϋπόθεση ότι το ένα σου «3» μπορεί να κατέβει εάν χρειαστεί για κάποια λεπτά στο «4»). Με αυτή τη λογική ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης παίζει δυνατά για μια θέση στη δωδεκάδα μιας και πληρεί τις προδιαγραφές  του «4-5». Με τον Καϊμακόγλου δεδομένο όμως, πως μπορεί να μείνει εκτός ένας εκ των Πρίντεζη (το καλύτερο transition-4 στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή και ,έστω ότι δεν παίζουμε σαν ομάδα σε αυτό το τέμπο, μια σοβαρή επιθετική λύση στο μισό γήπεδο) Φώτση (ειδική περίπτωση για την Εθνική, ισχύει για το mentality του ότι και για τον Ζήση). Από την άλλη, αφήνοντας τον Λουκά έξω  1.) φορτώνεις υπερβολικά το «4»  και  2.) θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να παίξεις ακόμα και με τον Φώτση «5» σε περίπτωση που δεν έχεις διαθέσιμο έναν εκ των δύο σέντερ, πράγμα λίγο ανορθόδοξο για ένα τέτοιο τουρνουά. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που ο Τρινκιέρι τους πάρει όλους (και τους 6 ψηλούς) Κοιτώντας τους αντιπάλους δε ξέρω κατά πόσο θα μπορέσει να  ανεβάσει ο Τρινκιέρι τον Καϊμακόγλου στο «3» για να εξισορροπηθεί η κατάσταση στο ροτέησιον. Δεν είμαι σίγουρος εάν θα έχει συχνά αυτή την ευκαιρία. Αν θέλουμε να δούμε τα πράγματα καθαρά, ο Πρίντεζης είναι πολύ πιο «κοντά» στη νέα ομάδα που ετοιμάζεται αλλά ο Φώτσης (του οποίου η αμυντική και clutching ικανότητα είναι παράγων..επιβίωσης) ταιριάζει πιο πολύ με τον Καϊμακόγλου, τη στιγμή που ο Μαυροκεφαλίδης ευνοείται με την ιδιαιτερότητα του tweener..  Σκληρή απόφαση. Tόσο, που το ενδεχόμενο να την πληρώσει ένας περιφερειακός δεν είναι καθόλου απίθανο..

Υ.Γ: Οι Γάλλοι έχουν το ρόστερ και πλέον τις συνθήκες ώριμες για κάτι καλό, οι Ισπανοί παρουσιάζουν μια πανίσχυρη γραμμή «άσσων» αλλά έλλειψη βάθους στους ψηλούς (θα παίξουν με Κλαβέρ στο «4») και κατεβαίνουν χωρίς τους «προστάτες οικογένειας» πλέον, Λιθουανοί-Κροάτες-Ιταλοί  σε ρόλο underdogs, με πρόβλημα στα γκαρντς οι Σέρβοι, φιλόδοξοι  οι Σλοβένοι οικοδεσπότες. Δεν με εμπνέει πλέον η Ρωσία.. Ο Μοζγκόφ είναι η τελευταία απουσία ενώ η ομοσπονδία μετά από όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι πλησίασε τον Πασούτιν (ο μόνος που μπορούσε να μαζέψει τα κομμάτια και να παρουσιάσει κάτι καλό) ο οποίος όμως είναι σοβαρός άνθρωπος και τους έκλεισε την πόρτα..

Σας περιμένω στη παρέα μας στο Facebook..

279 σχόλια:

  1. καλησπερα τζιμ...
    ισως οπως λες να την πληρωσει ο τεταρτος περιφερειακος αν θελησει ο τρινκιερι τον βασιλειαδη στη δωδεκαδα
    δηλαδη να παμε σε δωδεκαδα με ζηση,σπανουλη,σλουκα,βασιλειαδη,μπραμο,παπ,καιμακ,μαυρο,πριντεζη,φωτση,βουγιουκα,μπουρουση....παντως η ομαδα ειναι αρκετα πληρης και λογικα θα ειναι στα μεταλλια....δεν ξερω παντως εχω την αισθηση οτι ηρθε η ωρα της γαλλιας και επισης οτι ηρθε η στιγμη να γονατισουμε τους ισπανους...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου κάπταιν.. Όλα πιθανά ενδεχόμενα..

      Διαγραφή
    2. Stonerook δηλαδη θα φορτωσεις 2 θεσεις (την 4 και 5) με6 παιχτες ,καιμακ,μαυρο,πριντεζη,φωτση,βουγιουκα,μπουρουση και θα αφησεις τις αλλες 2 θεσεις (1 και 2) με 4 παιχτες???
      Αυτο που λες πραγματικα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ και δεν υπαρχει λογος. Σιγουρα 1 4αρι θα μεινει εκτος με υποψηφιο τον Πριντεζη και θα προσθεσεις εναν γκαρντ

      Hugo

      Διαγραφή
    3. Συνηθως οι προπονητες φτιαχνουν την δωδεκαδα με 5 γκαρντ -2 τριαρια-5 ψηλους γιατι παντα υπαρχει και το ενδεχομενο τραυματισμων...
      Για τα γκαρντ Σπανουλης-Ζησης-Σλουκας-Κατσιβελης δεν κοβονται...και πιστευω οτι ως 5ο ο Τρινκερι θα διαλεξει το μελλον...δηλαδη Παππα..
      Στο 3 αναγκαστικα θα μεινει εκτος ο Περπερογλου αν και η εμπειρια του σε μεγαλα παιχνιδια θα μας λειψει...
      Στους ψηλους εχουμε θεμα γιατι οποιον και να κοψεις μπορει να το μετανιωσεις...Συμφωνω με Τζιμ οτι Μπουρουσης Βουγιουκας στο 5 και Καιμακ στο 4 δεν κοβονται...Ιδανικα στο σχημα κολλαει και ο Μαυροκεφαλιδης που βοηθαει και στις 2 θεσεις...αλλα κατι μου λεει οτι οι ισορροπιες επιβαλλουν να κοπει...Ειναι αδυνατον να αφησεις εξω τον Φωτση ενα παιχτη εμβλημα στην Εθνικη αν δεν αποχωρησει μονος του...αλλιως τον φωναζεις ...κανεις μια συζητηση μαζι του.. και δεν τον καλεις...Επισης θεωρω οτι ειναι αδυνατον να κοψεις τον Πριντεζη ενα παιχτη που συνεβαλλε σημαντικα στην κατακτηση δυο πρωταθληματων ευρωπης απο την ομαδα του...
      Οπως και αν αποφασισει ελπιζω οι αποφασεις να ειναι αποκλειστικα δικες του...Εκει φαινεται η προσωπικοτητα ενος κοουτς...Το περιβαλλον στην Εθνικη ειναι δυσκολο και πολλες φορες πολυ ελληνικο (αμαρτωλο δηλαδη...) Αυτος ειναι και ο λογος που ο Διαμαντιδης εριξε μαυρη πετρα..

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετική αναλύση Δημήτρη! Η χημεία κάθε ρόστερ θα παίξει σημαντικότερο ρόλο από ό,τι η ποιότητα σε αυτό το Eurobasket, και δεν αποκλείεται επομένως κάποια μεγάλη έκπληξη. Για αυτό το λόγο πρέπει να συνθέσει ο Trichieri ένα σκληροτράχηλο roster με team-first παίκτες όπως ο Κατσίβελης και ο Μπράμος.
    Τι άποψη έχεις για τον Erick Green που έφερε η Montepaschi; Επειδή παρακολουθώ στενά το draft τα τελευταία χρόνια, πιστεύω πως αυτός ο παίκτης μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Ευρώπη με την κατάλληλη καθοδήγηση.
    Μάξιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μάξιμε.. Πολύ καλός αλλά πρέπει να βελτιώσει πράγματα (ειδικά αμυντικά). Καλή επιλογή, θα δυσκολευτεί λίγο στην αρχή και πιθανόν θα επηρεαστεί από το γενικότερο performance της ομάδας (καλό ή κακό) αλλά μου άρεσε..

      Διαγραφή
    2. Δημήτρη, οπως πάντα φοβερός!!! Τι θα'λεγες για την έκδοση Μπασκετικού περιοδικού? Μια ιδέα ρίχνω...(αν κ οι εποχές δεν το ευνοούν)
      ChrisK

      Διαγραφή
  3. καλησπερα τζιμ
    σε παρα πολλα πραγματα συμφωνω.ειδικα στον τροπο με τον οποιο θελει να παιξει μπασκετ ο τρινκιερι.εκει που εχω ενσταση ειναι η ''ζαρια''.που θα τζογαρει?πιστευω οτι δεν ειναι αδυνατον να δουμε το ζηση εκτος.τους λογους τους εξηγησα σε προηγουμενη αναρτηση.
    θα τολμησω να πω οτι και ο πριντεζης στα δικα μου ματια ειναι πισω απο το φωτση ακριβως γτ ο φωτσης διαθετει εξαιρετικο (γρηγορο)σουτ και γρηγορη αποφαση,στοιχεια που ζηταει ο coach απο το 4.
    TROUBLE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το φιλαράκι.. Για να δούμε.. Δε διαφωνώ για Φώτση, αν και έχει περάσει την κορυφή του βουνού.. Τα στοιχεία του κολλάνε καλύτερα σε αυτό που θέλει η ομάδα από ότι του Πρίντεζη, ο οποίος από την άλλη είναι "σίγουροι πόντοι"..

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα Jim, εκτενής ανάλυση όπως πάντα. Εκτιμώ ότι στην Ελλάδα συνηθίζουμε να ευλογούμε τα γένια μας όταν πρόκειται για την εθνική αγαπημένη και να εθελοτυφλούμε. Θεωρώ την Ελλάδα εμπειρότατη ομάδα με αγωνιστική φιλοσοφία που ευνοεί σε τέτοιου είδους διοργανώσεις (FIBA basketball) και μέχρι εκεί. Η συνήθως ρητορία περί φαβορί με αφήνει αδιάφορο εδώ και χρόνια, καθότι ο θεσμός του Eurobasket είναι πλήρως απαξιωμένος από τους ίδιους τους αθλητές. Έτσι, τη στιγμή που εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια -σχεδόν- καμία ομάδα δεν μπορεί να μιλά για υπεροπλία στο roster της, το να κρυβόμαστε πίσω από τις απουσίες μας είναι προϊόν είτε ασχετοσύνης είτε υποκρισίας. Για τους χειρισμούς της "Ομοσπονδίας" (μόνο κατ' όνομα, οι διοικούντες την ΕΟΚ είναι ταυτόχρονα γελοίοι και επικίνδυνοι) έχουν ειπωθεί πολλά, όποιον τον ενδιαφέρει η γνώμη μου μπορώ να την διατυπώσω σε κάποιο επόμενο σχόλιο.
    Η στελέχωση της ομάδας πρέπει να ξεκινάει και να τελειώνει από τα "θέλω" του προπονητή. Ξεκάθαρα. Το γράφω αυτό, διότι παρότι χαίρει της εκτίμησής μου, παρά την απειρία που ανέφερες, μου έδειξε μία άβουλη εικόνα στην υπόθεση Καλάθη. Εύχομαι να είναι αυτός που θα έχει τον πρώτο λόγο όσον αφορά τα της ομάδας.
    Το μπάσκετ "χαμηλώνει" και σε συνδυασμό με τις απουσίες διάφορων NBAers από τα roster των αντιπάλων μας (αφορά κυρίως τις frontline) ίσως αξίζει το ρίσκονα παίξουμε με μοναδικούς καθαρούς ψηλούς τους Βουγιούκα & Μπουρούση. Μία γραμμή από forwards όπως οι Φώτσης, Παπανικολάου, Μπράμο, Πρίντεζη και Καϊμακόγλου δίνει εξαιρετική versatility στην ομάδα (με αρνητικό το ότι κάποιοι θα κινούνται υποχρεωτικά στους ίδιους χώρους). Ο Βασιλειάδης έχει κλεισμένη θέση στο roster μόνο ως βασικό δυάρι. Δεν ενδείκνυται η επιλογή του σαν ρολίστα, δεν διαθέτει την απαραίτητη ιδιοσυγκρασία. Ελλείψη Διαμαντίδη-Καλάθη-Μάντζαρη η παρουσία του Σλούκα κρίνεται επιβέβλημένη. Θα προτιμούσα, βέβαια, κάτι πιο σκληρό στους guards, αλλά η δεξαμενή είναι περιορισμένη. Με τον "παλιό" Ζήση να έχει -μάλλον- καπαρωμένη θέση στην τελική δωδεκάδα, η απόφαση θα πρέπει να αφορά στην παρουσία δύο guards (ο ένας ενδέχεται να είναι ο Κατσίβελης) ή ενός guard και ενός παίκτη ρακέτας, όχι άλλον forward, δηλαδή. Εδώ μπαίνει στη εξίσωση ο Μαυροκεφαλίδης. Εκτιμώ πως ο Ιταλός θα πρέπει να αποφύγει τον Παππά (εκτός και αν τον πιστεύει 100%), πιστεύω πως δεν βοηθάει στην χημεία της ομάδας.
    Υ.Γ.: Γνωρίζεις τι γίνεται με Mirotic-Ισπανία; Απ' όσο γνωρίζω ο Ibaka δεν σκοπεύει να αγωνιστεί, κοινώς ανήσει η θέση του νατουραλιζέ για τον Μαυροβούνιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Desti, ο Μίροτιτς επέλεξε το Μαυροβούνιο και οι Ισπανοί τον ψιλοέκραξαν γι' αυτό. Παρόλα αυτά στο Ευρωμπάσκετ δεν θα παίξει γιατί θέλει να βελτιώσει κάποιες αδυναμίες του δουλεύοντας ατομικά το καλοκαίρι. Ιμπάκα, επίσης, γιοκ. Γκασόλ και Ναβάρο άουτ. Οπότε αν δεν τους κερδίσουμε και φέτος τότε δεν θα τους κερδίσουμε ποτέ.

      77

      Διαγραφή
  5. Αφού πρώτα πω ένα μεγάλο μπράβο για την πρώτη προσέγγιση σου Τζιμ στο χειροπιαστό φετινό κεφάλαιο της εθνικής,καλυμμένος από όσα έχουν ειπωθεί και ακόμα πιο πολύ από όσα έχεις γράψει,θα γράψω απλά τη 12άδα που θα διάλεγα εγώ από τους παρόντες παίκτες.

    Σλούκας,Ζήσης,Σπανούλης,Παππάς,Βασιλειάδης,Παπανικολάου,Μπράμος,Πρίντεζης,Φώτσης,Μαυροκεφαλίδης,Μπουρούσης,Βουγιούκας.

    Σίγουρα πολύ κλειστό και αμφίρροπο τουρνουά.Και οι Γάλλοι έχουν τις απουσίες τους(σημαντικότατες) στη φροντλάιν,και οι ισπανοί δεν έχουν την αύρα των ναβάρο-γκασόλ ούτε κάποια δικλείδα ασφαλείας στη ρακέτα,οι Ρώσοι για μένα δεν υπάρχουν καν ενώ καμιά άλλη ομάδα(πχ.Κροατία η Λιθουανία) δεν κατεβαίνει πλήρης ώστε να θεωρηθεί φαβορί.
    Η κατάσταση και στη δική μας ομάδα(μετάβαση,αλλαγή προπονητή,απουσίες) αλλά και στις υπόλοιπες κάνει ρευστή την κατάσταση.Τόσο που δεν θα έμενα έκπληκτος αν μέναμε εκτός 4άδας αλλά ούτε αν χτυπάγαμε το χρυσό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο Καιμακογλου εκτος?????????????ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

      Hugo

      Διαγραφή
  6. Τζιμ δεν αναφέρεις πουθενά τον Περπέρογλου. Γιατί; Έχει δηλαδή ελπίδα ο Βασιλειάδης κι όχι ο Πέρπε; Ή πιστεύεις ότι θα την πληρώσει για μην κοπεί κανένας ψηλός;
    Κατά τα άλλα, συμφωνώ τουλάχιστον 90%.

    Υ.Γ. Εγώ πάντως θα παίξω κάτι ψιλά στην Κροατία. Στο στοίχημα πληρώνει 41...

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι σε αυτές τις διοργανώσεις ισχύει ότι και στο NBA: φτιάχνεις έναν κορμό (στην πρεοκειμένη περίπτωση παρόμοιο με αυτόν που προτάθηκε από το blog) και κοιτάς να δεις τι ελλείψεις έχεις. Με Πρίντεζη-καιμακόγλου στην αποστολή δεν έχεις τόσο μεγάλη ανάγκη από forward που να μπορεί να ποστάρει, διότι στους υπόλοιπυς τομείς δεν νομίζω ότι ο Περπέρογλου έχει να δώσει κάτι παραπάνω από αυτό που ήδη υπάρχει σε Παπανικολάου και Μπράμου, εκτός, ίσως, από το κομμάτι των αποφάσεων, αλλά εκ των πραγμάτων δεν νομίζω πως έτσι κι αλλιώς θα ήταν πολλά τα διαθέσιμα plays για τον ίδιο. Από την άλλη ο Βασιλειάδης είναι συνεπέστερος σουτέρ τριών πόντων και συνολικά καλύτερος σκόρερ από τον Περπέρογλου, συν του ότι καλύπτει και το '2'.

      Διαγραφή
    2. Να κοπεί ο Περπέρογλου, που έχει προσωπικότητα κι εμπειρία από τρεις κερδισμένες Ευρωλίγκες, για να χωρέσουν τα πολλά καλά 4άρια, ίσως και να το καταλαβαίνω. Για τη χρυσή μετριότητα που λέγεται Βασιλειάδης όμως... Κοντεύει 30 κι ακόμη περιμένουμε (μάταια). Άριστος σουτέρ, αλλά σε προστατευόμενες συνθήκες. Σε όλα τα άλλα, κάτω από τη βάση.

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς αυτό περιγράφω. Απλά διαφωνούμε (σεβαστό) σχετικά με τις ανάγκες της ομάδας

      Διαγραφή
    4. Παιδιά, το ρόστερ μάλλον δεν θα έχει ούτε Βασιλειάδη ούτε Περπέρογλου. Οπότε...

      77

      Διαγραφή
    5. Δ. ΑΛΕΞ με ενδιαφέρει συζητησούλα για Κροατία..Ανέκαθεν έβλεπα θετικά τις ομάδες της σε κάθε σπορ...Σε ιντριγκάρι η απόδοση ή πιστεύεις στην ομάδα;;

      Χάρης

      Διαγραφή
    6. Συνδυασμός αγωνιστικού/απόδοσης. Αν έπαιζε κι ο Πλάνινιτς θα ήταν πολύ καλύτερα. Αλλά κι έτσι έχει παιχταράδες: Ζόριτς, Τόμιτς, Άντριτς ψηλούς, Μπογκντάνοβιτς και Σιμόν στους πλαϊνούς, κάπως άδεια στους δημιουργούς όμως, δεν φτάνουν οι Ούκιτς, Ντρέιπερ. Αλλά αν σκεφτείς ότι η διοργάνωση δεν έχει φαβορί (η Ελλάδα παίζεται με τη 2η μικρότερη απόδοση, να φανταστείς) κι ότι η γεωγραφία τους ευνοεί (δίπλα είναι η Σλοβενία), γιατί όχι έκπληξη η Κροατία; Κι ο Ρέπεσα μου αρέσει για τουρνουά μερικών ημερών. Φέτος υπήρξε μήνας που η Μάλαγα έμοιαζε η καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας.

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    7. Όντως υπάρχει ένα προβληματάκι στην δημιουργία,αλλά δεν θα το έλεγα σοβαρό.Στην Unibet έχει 50 απόδοση και πραγματικά αξίζει,απλά με φοβίζει ότι τα τελευταία χρόνια πάντα είχε παικταράδες αλλά σαν ομάδα τίποτα.Συν ότι υπάρχει πολύ κακό κλίμα στην χώρα για την εθνική τους.

      Χάρης

      Διαγραφή
  7. Γεια σου Τζιμ..Βασιμοι οι προβληματισμοι σου για τη συνθεση του ροστερ..Μεγαλες και δυσαναπληρωτες οι απωλειες των Καλαθη και Μαντζαρη,εδικα του πρωτου..Επειδη βαρομετρο ειναι οι 'κοντοι' εχει μεγαλο ενδιαφερον να δουμε ποιους θα επιλεξει ο Τρινκιερι..Για να εχουμε τυχη για κατι καλο(τετραδα)πρεπει οι περιφερειακοι να κανουν μεγαλο τουρνουα,ειδικα οι Ζησης και Σλουκας,αν τελικα επιλεγουν κι οι δυο..Θα τραβηξει αρκετο κουπι ο Σπανουλης,γιατι αναγκαστικα θα χρειαστει να βοηθησει και στον 'ασο' καποιες φορες..Η ομαδα θα δωσει εμφαση στην αμυνα και στο σετ παιχνιδι,γιατι χωρις Καλαθη και Μαντζαρη χανουμε παρα πολυ στο γρηγορο τρανζισιον και στον αιφνιδιασμο..Υ.Γ.Στο αρθρο σου για την Παρτιζαν,γραφτηκε δυο φορες τ' ονομα Μιλoσαβλιεβιτς κατα λαθος,αφου ο ενας που αναφεροσουν ειναι ο Μπογκντανοβιτς,τον οποιο θεωρω πως εχει προοπτικη να κανει μεγαλη καριερα,αφου ειναι πιο κοντα στο στυλ του μεγαλου Ντανιλοβιτς,απ' οσο ηταν στην ηλικια του ο Τριπκοβιτς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν ένα από τα καλύτερα 4άρια της Ευρώπης αγωνιζόταν στο Eurocup, δε θα ήταν 25ος στο rkg, ούτε 4ος σε μια ομάδα που δεν έκανε απολύτως τίποτα σε αυτό το θεσμό.


    Καλός παίκτης. Μεγάλη έκπληξη η καριέρα του. Αλλά μη φτάνουμε σε τέτοια σημεία υπερβολής.


    Συμφωνλω απόλυτα με το ρητό:
    ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΔΕ ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΟΙ 12 ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ 12 ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ.


    Και συμπληρώνω ότι η επιλογή στην Εθνική δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι επιβράβευση για μια καλή σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δημήτρη καλησπέρα και πολλά συγχαρητήρια για την δουλειά σου,
    υπάρχει περίπωση να δούμε απο τ χεράκι σου power rankings του ευρωμπασκετ πριν ξεκινήσει η διοργάνωση που θα ξέρπυμε τα ρόστερ?
    Στασινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σπανούλης Σλούκας Κατσίβελης Ζήσης (κουμπάρος)Βασιλειάδης (πρώην ΟΣΦΠ) Περπέρογλου Παπανικολάου Πρίντεζης Καιμάκ (μέλλων ΟΣΦΠ) Μπουρούσης Βουγιούκας (πρώην ΟΣΦΠ) Μαυροκεφαλίδης (πρώην ΟΣΦΠ). Ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμό στον τυροπιτούλη και ν' αρχίσει τα air balls.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτος τουλαχιστον παιζει στην εθνικη, ξεκολλα αρρωστε...

      Διαγραφή
  11. Καλησπερες,τζιμ κρινωντας τον τρινκερι απ τη καντου δινω αρκετες πιθανοτητες στο φωτση με το πριντεζη παρα στο μαυροκεφαλιδη για το 4,τα φιλικα θα δειξουν κατευθηνσεις.Μια ερωτηση θα ηθελα να σου κανω για το μινουυτσι-Που τις βρισκει τοσες ακρες στην αμερικη;;;Τσημπησε ενα απ τους καλυτερους κομπο κοντους του δευτερου γυρου στο ντραφτ τον ερικ γκριν που αρκετος κοσμος δεν τον ειχε για το 46 που τον διαλεξε το ντενβερ αλλα αρκετα ψηλοτερα-πανω απ το μακαλουμ(36) και γολτερς(38).ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Jim, συμφωνω απόλυτα με το ότι στην Εθνική δεν παίζουν κατ' ανάγκη οι καλύτεροι αλλά αυτοί που συγκροτούν την καλυτερη ομάδα. Άλλωστε, νωρίτερα σήμερα αυτό υποστήριξα σε σχετικό post. Μπορείς να μας πείς τη γνώμη σου για το καταλληλότερο για την διοργάνωση ρόστερ;

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. τον Φωτση αν σκεφτεσαι σοβαρα να τον αφησεις εξω δεν τον καλεις καθολου στην προετοιμασια οποτε δεν μενει εξω
    ο Βασιλειαδης ερχεται απο την καλυτερη σαιζον της καριερας του οπου επειξε και δυο και οπου εβαλε πολλα μεγαλα σουτ μαλλον δεν μενει εξω
    ο Κατσιβελης τωρα που δεν υπαρχει ουτε Καλαθης ουτε Μαντζαρης ειναι απαραιτητος στην ομαδα το τουρνουα ειναι μεγαλο και χρειαζομαστε παικτες στον ασσο πριν 4 χρονια σε μικροτερο τουρνουα ο Σπανουλης στο τλευταιο παιχνιδι ηταν "πεθαμενος"
    ο Παππας δεν ειναι ετοιμος για αυτο το επιπεδο ακομη
    η θα παμε με 2 σεντερ η θα μεινει εξω ο Μπραμος ο οποιος ομως ταιριαζει πολυ στο παιχνιδι που φαναταζομαστε οτι θα παιξει η εθνικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαι ποτε θα ειναι ετοιμος ο Παπας ποσο θα τον περιμενουμε ακομα!! Πρεπει να ειναι εκει και να δωσει σουτ και προσωπικες προσπαθειες ειναι η μεγαλη του ευκαιρια του Παπα αυτο το τουρνουα..
      Αυτο που λες για τον Φωτση ισχυει και για ολους τους αλλους απο Καββαδα μεχρι και Φωτση εκτος του Σχορτσιανιτη που το καταλαβε οτι εχει ελπιδες και ευγενικα παραχωρησε τη θεση του εξου και ο μουφα τραυματισμος σε συννενοηση με την ομοσπονδια ..

      Διαγραφή
  14. Ωραιος Τζιμ επιτελους καποιος που ριχνει λιγο φως σε ολη αυτη τη φαση της προεπιλογης..
    Θα συμφωνησω μαζι σου οτι αν βλεπω μια ομαδα τελικο ειναι η Γαλλια, εχει κρατησει εμπειρο κορμο απο τις προηγουμενες διοργανωσεις και εχουν πετυχει να προσαρμοσουν νεα ταλεντα ολα κατω των 25 μεσα στην ομαδα του Παρκερ (Ερτελ, Ντιοτ και αλλους πολλους...)θα παιξουν πολυ up-tempo και αντε να τους πιασεις. Επισης εχουν διορθωσει την νοοτροπια τους και δεν τα χανουν πια στις κρισιμες στιγμες δεν ειναι πια οι πελατες που ξεραμε..
    Οπως εξηγεις αυτα τα τουρνουα εχουν ιδιομορφιες, προσωπικα προτιμω να μην επιλεξουμε αντιπαλο παλι το εχω βαρεθει αυτο και αν βγει Ισπανια -Γαλλια (εφοσον γινει στραβη στους ομιλους)να παμε για να κερδισουμε τους καλυτερους αλλιως σπιτι μας ...
    Προσωπικα θεωρω την εθνικη underdog και νομιζω οτι πρεπει να το δουν και ολοι οι παικτες ετσι..
    Ο Φωτσης φετος ακομα και για τη λειτουργικοτητα οπως το λες δεν μπορει, διανυει περιοδο ασχημη για εμενα και χρειαζεται χρονο για να προσαρμοστει στα νεα δεδομενα της ηλικιας του , βαραινει εχει αλλαξει πολυ..
    Ας μεινει εξω να ξεκουραστει και του χρονου μετα απο ενα χρονο πρωταθλητισμου βλεπουμε ξανα...

    Μανος Μασσαλια ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εκτός ο 10-days. Σοβαρός υποψήφιος πλέον για μια θέση στη δωδεκάδα και ο Καββαδάς. Μετά την περσινή αποθέωση φέτος όλοι τον βρίζανε και έπαιξε λίγο, αλλά για μένα είναι στο τοπ 5 των καλύτερων ρημπάουντερ στην Ευρώπη. Είμαι λάτρης των μονοδιάστατων παικτών, όπως παιζόταν παλιά το μπάσκετ που ο καθένας έκανε μία δουλειά και καμιά άλλη. Ωραία χρόνια. Ο 10-days εδώ που τα λέμε δεν είναι καν 5, για μένα καθαρό 4άρι. Και είναι λούζερ και γκαντέμης και ευτυχώς τον γλιτώσαμε φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. σπανουλης-ζησης-σλουκας-παππας-μπραμος-παπανικολαου-περπερογλου-φωτσης-καιμακογλου-μπουρουσης-βουγιουκας-μαυροκεφαλιδης

    συγκριση κατσιβελη-παππα δεν μπορει να γινει ο παππας ειναι 10φορες ανωτερος απο τον κατσιβελη και δεν μπορεις σε τετοιες διοργανωσεις να παιζεις με 4 στην επιθεση οσο καλος να ειναι στην αμυνα που και εδω εχω αντιρρησεις καθως ειναι αργος ο κατσιβελης στα ποδια ,γι αυτο και ουσιαστικα ειναι καλος αμυντικος οταν μαρκαρει παικτες που δεν ειναι τοσο γρηγοροι στα ποδια πχ διαμαντιδης.... επισης θα χρειαστουμε και τους προσωπικους ποντους του παππα καθως νομιζω οτι θα λειπει σ αυτην την εθνικη η δημιουργια......

    επισης στο διλλημα βασιλειαδης περπερογλου και ειδικα για τον ρολο του 11-12ου παικτη ειναι καλυτερος ο περπερογλου που μπορει να ανεβει και στο 4.... ο βασιλειαδης ειναι χρησιμος οταν παιρνει πολυ χρονο συμμετοχης καθως ειναι σουτερ ρυθμου κατι που στην εθνικη δεν θα γινει ενω ο περπερογλου μπορει στο 5λεπτο που θα παιξει να γυρισει ενα παιχνιδι....

    στο 4 ο φωτσης εστω και αν εχει περασει την κορυφη του βουνου παραμενει ποιοτικα καλυτερος και απο πριντεζη και απο καιμακογλου..... οποτε το διλλημα ειναι αναμεσα στον καιμακογλου και τον πριντεζη νομιζω πολυ οριακα κερδιζει ο καιμακογλου(θα ειναι παικτης του τρινκιερι του χρονου)....

    οσο για το 5 προσωπικα θα προτιμουσα σοφο αντι μαυροκεφαλιδη καθως σε αυτα τα λιγα λεπτα που θα εχει ο συγκεκριμενος ρολος(3ου 5αριου) ο σοφο μπορει να κανει μεγαλυτερη ζημια ειδικα με τα φαουλ να πεταξει εκτος εναν παικτη κλειδι της αντιπαλης ομαδας πχ κροατια-τομιτς... αλλα προφανως ο σοφο καταλαβε οτι δεν υπολογιζοταν και την εκανε απο νωρις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Aκολουθεί εθελοντική ανάλυση-παρουσίαση των Παππά-Γιάνκοβιτς για όποιον θέλει.Όποιος ενδιαφέρεται κάνει κατευθείαν skip γιατί είναι μεγάλο το κείμενο.
    Nίκος Παππάς:
    Πρόκειται για σπάνια περίπτωση σκόρερ και επιθετικού ενστίκτου που βρήκε το περιβάλλον και τη σταθερότητα που χρειαζόταν τη σεζόν που μας πέρασε.
    Έχει σπουδαίο ταλέντο στο 1 με 1 και μπορεί να φτάσει μέχρι το καλάθι με κάθε πιθανό τρόπο.Η επαφή του με το διχτάκι είναι δυσεύρετη καθώς του είναι οικείο το midrange shooting με καλά ποσοστά ενώ δε διστάζει ποτέ από τα 6,75 με αξιοπρεπή νούμερα.Αρέσκεται στο να παίρνει την επαφή όταν ξεκινάει τα βήματα.Διαθέτει χαμηλό κέντρο βάρους και δυνατό κορμό που τον βοηθάει να κερδίζει πολλά φάουλ και να πηγαίνει συχνά στις προσωπικές(όπου είναι πολύ αξιόπιστος).Συνήθως διαλέγει να έχει μπροστά τον αντίπαλο του και να τελειώνει από πάνω του εκμεταλλευόμενος το εξαιρετικό τελευταίο του πάτημα.
    Από την άλλη θα πρέπει να δουλέψει την εκρηκτικότητα του.Σπάνια αποφασίζει να περάσει μπροστά από τον αμυντικό και να πάρει ταχύ κόψιμο μες στο καλάθι.Σε αυτό το θέμα μπορεί να δείξει μερικές φορές νωθρότητα και το πρώτο του βήμα πρέπει να δουλευτεί ώστε να γίνει ακόμα πιο απειλητικός.(το στοιχείο που ξεχωρίζει τον σπανούλη..)Αυτό θα τον βοηθήσει να παίρνει πιο ορθές αποφάσεις και να βελτιώσει το shot selection του και τις στιγμές που επιτιίθεται κατά μέτωπο.Δεν είναι λίγες οι φορές που κουτουλάει πάνω στην έτοιμη-στημένη άμυνα και την προστατευμένη ρακέτα υπερεκτιμώντας την ικανότητα του να στέκεται στον αέρα μετά τα βήματα.
    Είναι σημαντικό κομμάτι πάνω στο οποίο πρέπει να δώσει έμφαση ώστε να ενταχθεί ομαλά στο τοπ επίπεδο του Πάο και της Ευρωλίγκα και να είναι λειτουργικός στις επιθέσεις της ομάδας.
    Στο κομμάτι της δημιουργίας χαρακτηρίζεται από μια συμβατική συμπεριφορά.Μπορεί να εκτελέσει σωστά το πικ ν ρολ,αλλά συνήθως προτιμά να το αξιοποιεί για τον εαυτό του ώστε να εκτελεί πίσω από αυτό στο χάι ποστ.Εδώ χρειάζεται δουλειά και υπομονή(έχει τον καλύτερο δίπλα του για να μάθει) ώστε να βάλει στο κεφάλι του καλύτερα πότε πρέπει να δουλέψει για τους συμπαίκτες του.(έδειξε βελτίωση προς το τέλος της χρονιάς)Δεν είναι κακός στο κομμάτι της οξυδέρκειας και της διορατικότητας σε μια γρήγορη ή κοφτή πάσα,αλλά η φύση του παίκτη είναι άλλη(φυσικά δεν πας να τον αλλάξεις,αλλά να τον βοηθήσεις να αναπτυχθεί πολύπλευρα) που δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να τρέξει επίθεση ως βασικός άξονας σε υψηλό επίπεδο.Στο ballhandling μπορεί να χαρακτηριστεί μέτριος προς καλός.Έχει τα προβληματάκια του που τον κάνουν να υποπέπτει σε λάθη μιας και κουράζει πολλές φορές τη μπάλα.Δεν την κατεβάζει συχνά στο παρκέ,συνηθίζει να παίρνει γρήγορα είτε την προσπάθεια του είτε να περνάει αλλού τη μπάλα.Σε συνδυασμό με την αδυναμία του να την κρατήσει στην κατοχή του και να διαβάσει την άμυνα(στοχευμένα,γιατί πολλές φορές το κάνει καλά πάνω στη φάση με σπλιτ άουτ) δε μπορεί αυτή τη στιγμή να ανέβει κανονικά στον άσσο.Τώρα,να την κουβαλήσει μέχρι το κέντρο και να γίνει για λίγο χαμάλης ίσως...(αρκεί να συμβιβαστεί με αυτό σε ειδικές περιπτώσεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περνάμε στο αμυντικό μέρος.Καταρχάς είναι αρκετά καλύτερος από ότι μπορεί να θεωρηθεί όπως συχνά γίνεται με κάποιους παίκτες που αποτελούν επιθετικά πολυβόλα.Τζογάρει αρκετά στο να κλέψει τη μπάλα όταν έχει μπροστά τον αντίπαλο να ντριπλάρει.Έχει πολύ καλό timing εδώ και τον χαρακτηρίζει μια έφεση στα κλεψίματα.Καλό εργαλείο αυτό για να πιέσει τον playmaker στο κατέβασμα,θα του κάνει τη ζωή δύσκολη.Βέβαια και αυτή η τάση να είναι επιθετικός πολλές φορές πάνω στη μπάλα δυσχεραίνει το ήδη υπάρχον σχετικό πρόβλημα που έχει όταν ο αντίπαλος του διεισδύει στο καλάθι.Δεν έχει και τα πιο γρήγορα πόδια και αυτό τον καθιστά αρκετές φορές ευάλωτο στην προσωπική άμυνα.Πάντως είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό παίκτης διάθεσης σε αυτόν τον τομέα.Υπήρχαν στιγμές μέσα στη χρονιά που έδειχνε πολύ νωθρός και αργός στα πόδια,και άλλες που έδειχνε τη διάθεση να μείνει ψηλά και να μαρκάρει αξιόπιστα.Συχνά η φθορά των αγώνων και του μεγάλου χρόνου συμμετοχής(και πολύ ενεργής) τον επηρέαζε,ενώ άλλοτε ήταν ετοιμοπόλεμος.Χαρακτηριστικές οι δύο τάπες στο πρώτο παιχνίδι των πλέιοφ με τον Άρη στην παράταση.
      Στην ομαδική άμυνα από την άλλη προσωπικά(μιας και δεν είμαι προπονητής ή κάποιος γνώστης ώστε να μπορώ να είμαι απόλυτος) τον κρίνω αρκετά καλό.Δεν ξεχνιέται,ακολουθά τις περιστροφές,συχνά χρησιμοποιεί την πονηράδα του πάνω στα closeout κερδίζοντας επιθετικά φάουλ ενώ αποτελεί καλό φύλακα της αδύνατης πλευράς.Πολλές φορές κλέβει τη μπάλα ερχόμενος μακριά από αυτή.Γενικά τον περιβάλλει ένα πολύ καλό ένστικτο και αίσθηση του χώρου που τον ωθεί να ακολουθεί φάσεις(2 κλεψίματα μ.ο) και να επεμβαίνει.Σε αυτό δουλεύει καλά, και αποτελεί στοιχείο που τον κάνει να είναι πολύ καλός ριμπάουντερ για το ύψος και τη θέση του.Έχει καλό αθλητικό πακέτο(που έρχεται σε αντίθεση εν μέρει με το σώμα του που θέλει δουλειά) - προσόντα και είναι αλτικός (ιδιαίτερα για τη θέση του) με αξιοσημείωτη έφεση στα ριμπάουντ και ειδικά τα επιθετικά.
      Σε θέματα ενέργειας αν λάβουμε υπόψιν και το ρόλο που είχε στον Πανιώνιο είναι καλός,αυτονόητο για την ηλικία του.Θα χρειαστεί πολύ φέτος στον φετινό Πάο υπό τη σκέψη ότι ο ΔΔ χρειάζεται προστασία.
      Σαν νοοτροπία και χαρακτήρα έχουν ακουστεί πολλά...Ναι μεν είναι αρκετά αυθόρμητος και μπορεί να ξεφύγει(λίγες φορές) αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η φήμη που τον ακολουθεί.Ήταν απόλυτα επαγγελματικός φέτος και δεν έδωσε βάση για τραβηγμένα σχόλια σε αυτό το θέμα(που ακολουθούν πολλές φορές τους νέους και ταλαντούχους αθλητές)
      Mentality...--> η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές μέσα στη χρονιά φέρθηκε ανώριμα σε κρίσιμα σημεία των αγώνων,ειδικά προς το τέλος ενώ σε πολλά σημαντικά ματς ήταν λίγο κρυμμένος,κυρίως με τους μεγάλους.Κρατάω το τσαγανό που έδειξε στο τελευταίο ματς με τους πράσινους στο Αρτάκης όπου σε ένα ματς με τραγικό απολογισμό βγήκε στην τελευταία περίοδο με τα κότσια να το γυρίσει παρότι δεν το ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο.Έχει να συλλέξει πολλές εμπειρίες για να σκληραγωγηθεί περαιτέρω σε αυτό το κομμάτι.
      Εν κατακλείδι μιλάμε για ένα αναμφίβολα αστραφτερό πακέτο και μια περίπτωση παίκτη με σπουδαίο prospect.Έγκειται σε αυτόν και την αντιμετώπιση που θα έχει για να δούμε που μπορεί να φτάσει και τι πορεία θα έχει στην πρώτη του χρονιά στα μεγάλα Ευρωπαικά σαλόνια.Συμπεράσματα και υποθέσεις δικές σας.....

      Διαγραφή
    2. Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς:
      Ο παίκτης αναρριχήθηκε πρωτοφανώς μέσα στη σεζόν και έκανε το έξτρα άλμα που χρειαζόταν για να είναι επιθυμητός από τα πιο υψηλά σκαλοπάτια.
      Είδαμε έναν σχεδόν ολοκαίνουριο,πιο καλοσχηματισμένο,ώριμο και βελτιωμένο σε πολλά κομμάτια παίκτη με ολοκληρωμένο παιχνίδι.
      Ο Βλάντο είναι 3άρι με στοιχεία παιχνιδιού που τον κάνουν ευέλικτο και αναλώσιμο για χρησιμοποίηση σε άλλες θέσεις υπό συγκεκριμένες προυποθέσεις.Επέδειξε σημαντική άνοδο και βελτίωση σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού.Πρώτα απ'όλα είναι παίκτης με πολύ αξιόλογο σουτ,καλή απελευθέρωση και φέτος σούταρε με εξαιρετικά ποσοστά εντός παιδιάς.
      Στέκεται αρκετά στα φτερά,τις γωνίες και παίρνει το κατάλληλο σουτ όταν του δοθεί.Στην αρχή της χρονιάς έδειχνε μια εμμονική τάση να εκβιάζει προσπάθειες εις βάρος της ομάδας.Σταδιακά εντός της αγωνιστικής περιόδου ανέτρεψε πλήρως αυτή την εικόνα και ήταν ένα φοβερό εργαλείο και παίκτης ομάδος.
      Έχει στο ρεπερτόριο του δυναμικά μπασίματα που οδηγούν συχνά σε τελείωμα μέχρι μέσα με κάρφωμα.Σουτάρει εξαιρετικά δίπλα από τις κορυφές ενώ μπορεί μέχρι ενός βαθμού να σουτάρει ικανοποιητικά μετά από ντρίπλα.Έχει ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που τον θέτει σε κάθε ομάδα χρήσιμο επιθετικά.Μπορεί να βγει πίσω απο σκριν,να σουτάρει,να δημιουργήσει(με αξιοπρέπεια για τη θέση του,βλέπει καλά γήπεδο) και να πάει μέχρι μέσα(πιο σπάνια).(ως μια μίνι κόπια του ρούντι)
      Παίρνει πολλούς από τους πόντους του από το δυναμικό του παιχνίδι,το πάθος που έχει να κυνηγήσει τη μπάλα και να τελειώσει κοντά στο καλάθι,ενώ είναι εν πολλοίς παίκτης τρανζίσιον,τρέχει συχνά αμέσως μετά το κατέβασμα του ριμπάουν στοχεύοντας να βρει ανοιχτή την άμυνα.Άλλοτε αρέσκεται να τρέχει γρήγορα την επίθεση και αμέσως μετά το κατέβασμα να εκτελεί από τα 6,75 σε δευτερεύονται αιφνιδιασμό.(στην νέα του ομάδα δε θα βρει τόσο χώρο για να πράξει αναλόγως,θα είναι η έταιρη λύση του σετ παιχνιδιού που παρουσιάζει ο μασιούλις,αν θέλει ο πεδουλάκης να τρέξει.)
      Χρίζει βελτίωσης σε θέματα τεχνικής και αποτελεσματικότητας.Πολλές φορές έχει άτσαλα τελειώματα γύρω από το καλάθι.Μερικές φορές επιχειρεί το ποστάρισμα χαμηλά.Έχει το ύψος να σπρώξει τον αντίπαλο του αλλά θα πρέπει να δώσει έμφαση στο footwork ώστε να παίρνει σωστή θέση και να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση για να τελειώσει.
      Τώρα όσον αφορά τις θέσεις που μπορεί να σταθεί σαν πολυθεσίτης..
      Διαθέτει τέτοιο ballhandling και courtvision που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να βρεθεί για κάποια λεπτά εώς και το 2,θα πρέπει όμως να υπάρχει πολύ αξιόπιστος ball mover και δημιουργός στον άσσο και κάποιος ψηλός με ποστ.Αυτό σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα δούμε κάτι τέτοιο(ανάλογο παράδειγμα μπορεί να θεωρηθεί το ανέβασμα του μίτσοβ στο 2 στην τσσκα παρόντος τεοντοσιτς και κρστιτς) φέτος.Παράλληλα μπορεί ακόμα πιο εύκολα να κατέβει στο 4.Φυσικά δεν είναι η θέση του,αλλά μπορεί να δημιουργήσει κάποιες ανισσοροπίες μιας και η καλή του ντρίπλα μπορεί να αποδιοργανώσει ένα βαρύ 4άρι.Από την άλλη όμως,θεωρώ ότι δεν είναι τόσο δυνατός και σταθερός για να αμυνθεί χαμηλά σε ένα παίκτη που ξέρει να παίξει με πλάτη ενώ παράλληλα συνηθίζει να κινείται στις γωνίες και να διατηρεί στην κατοχή του τη μπάλα.Ως εκ τούτου πιστεύω ότι για να σταθεί στο 4 πρέπει να παίζει σε ομάδα που επιχειρεί το high tempo παιχνίδι και το άνοιγμα του ρυθμού(με μείωση του χρόνου επίθεσης).Εκ νέου θα πω οτι αυτό είναι δύσκολο φέτος στον Πάο,ειδικά με την υπεροπλία που έχουν οι πράσινοι στη θέση.
      Μια πρόκληση που θα έχει ο Βλάντο φέτος είναι να καταφέρει να βρει χρόνο αλλά και χώρο να γίνει παίκτης ρόλου στον φετινό Πάο και να μην έχει παρόμοια κατάληξη με τον πιο “λίγο” Γιαννόπουλο.Υπάρχει ένα θέμα εδώ.Ο παίκτης όσο φρέσκος,ελπιδοφόρος και all-around κι αν είναι θα πρέπει να δώσει κάτι έξτρα στη γραμμή των τριαριών εκτός αυτών που δίνουν μασιούλις-μπράμος και να εξελίξει κάτι πολύ καλά στο παιχνίδι του ώστε να δίνει έξτρα ώθηση στο παιχνίδι.Αίσθηση μου(που απεύχομαι) είναι ότι θα δυσκολευτεί πολύ να βρει αυτό το χώρο που θέλει και να έχει συμμετοχή εκτός αν προκύψει κάποιος τραυματισμός παίκτη.

      Διαγραφή
    3. Πηγαίνοντας στο κομμάτι της άμυνας και των ριμπάουντ οι φίλοι του Πάο θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί.Ο Γιάνκοβιτς είναι μια πηγή ενέργειας και σταθερότητας που μπορεί να κάνει πολλές χρήσιμες δουλειές στο παρκέ.Στην προσωπική άμυνα μπορεί να έχει κάποια θέματα όταν πρέπει να αμυνθεί στο παρκέ παίκτη με καλή ντρίπλα(βλέπε ρούντι-γουίμς) αντίθετα με μπράμο πχ.
      Παρόλα αυτά μπορεί να δώσει μεγαλύτερη σιγουριά σε εναέρια άμυνα αλλά και απέναντι σε παίκτς που επιλέγουν να πάνε κοντά στο καλάθι.Όταν αποφασίζει να κλείσει το χώρο και να μην αφήσει τον αντίπαλο του να σουτάρει ή να εισχωρήσει με διείσδυση είναι εντυπωσιακός,καθώς διαθέτει γρήγορα και μακριά χέρια.Στο ποστ,αντίθετα με αυτό που δείχνει το λιγνό και αδύνατο σώμα του αμύνεται αρκετά καλά,φυσικά όχι τόσο ώστε να μπορέσει να αποτρέψει καλά ποστ 4άρια όπως ο Λόρμπεκ.
      Είναι ριμπάουντερ που στηρίζεται στα προσόντα του και το άλμα του κάτι πολύ χρήσιμο για τη θέση του ως τριάρι.Δεν θα εμπιστευτεί τόσο την ικανότητα του σε box out και διατήρηση καλών θέσεων.Παρόλα αυτά η ικανότητα του να αντλεί αστείρευτη ενέργεια και να μαζεύει είτε επιθετικά είτε αμυντικά ριμπάουντ μπορεί να αξιοποιηθεί κατάλληλα από το επιτελείο των πρασίνων.
      Παιδί που έδειξε ότι δουλεύει και βάζει κάτω το κεφάλι,εξαιρετικός χαρακτήρας και αυτοσυγκράτηση.Έχει αρκετά κότσια αν θυμηθούμε το buzzer beater(παρά το αδιάφορο του παιχνιδιού) με την Οστάνδη αλλά και τις πολύ καλές εμφανίσεις που κατέγραψε με τους αιωνίους ή τη σιγουριά που ενέπνεε στα τελευταία λεπτά των παιχνιδιών.
      Εξαιρετικά ελκυστικός αθλητής,η βελτίωση του χρόνο με το χρόνο γεννά προσδοκίες.Θα βρει λίγο πιο κλειστό χώρο στο rotation από ότι ο Παππάς και θα χρειαστεί να κάνει την υπέρβαση.Ξεκινώντας από την ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση και αφοσίωση στην άμυνα αλλά και την υποταγή στα θέλω της ομάδας και του προπονητή,έχει τα εχέγγυα να ανέβει σταδιακά επωφελούμενος τις συνθήκες.Ακόμα κι αν δε το κάνει φέτος,είναι περίπτωση που ανοίγει πολλούς ορίζοντες για το μέλλον.

      Διαγραφή
    4. Bravo Peris!!! Φοβερή ακτινογραφία (αξονικη). Θα μπορούσες να γράψεις κ για τους αλλους της Εθνικης???

      Διαγραφή
    5. Να σαι καλά..
      Φίλε δύσκολα..Την ανάλυση την έκανα με αφορμή τη μετακίνηση των 2 παικτών στον Πάο,για όσους θέλουν να δουν μερικά στοιχεία τους μιας και δεν έχασα σχεδόν κανένα τους παιχνίδι φέτος.
      Τώρα τους άλλους λίγο πολύ τους γνωρίζουμε και είναι πιο μεγάλοι.(άσε που μου πήρε σχεδόν 2+ ώρες όλο..:Ρ)

      Διαγραφή
    6. Μπράβο Peris, εξαιρετική ανάλυση.
      Ψύχραιμη και αντικειμενική. Φαίνεται ότι έχεις μελετήσει και τους δύο και περιγράφεις με σαφήνεια τις δυσκολίες που θα συναντήσουν στο νέο τους πειβάλλον.

      77

      Διαγραφή
    7. Φιλε σορρυ που σε στεναχωρω αλλα εδω συζηταμε να μεινουν εξω Περπε-Πριντ και θα παρει παππα-γιανκοβιτς σορρυ αλλα δεν νομιζω....

      Διαγραφή
    8. Καλημέρα peris.Eύγε φίλε, αριστουργηματική ανάλυση.Το μόνο που δεν έμαθα για αυτά τα παιδιά, ειναι ... τι αυτοκίνητο οδηγούν.Να σαι καλά ρε μάγκα.

      Διαγραφή
  18. Μπουρούσης, Βουγιούκας
    Φώτσης, Κάι, (Πριντ)
    Παπ, Μπράμος

    Και όποιον περιφεριακό μπορούμε να σηκώσουμε. Ζήση, Σπανούλη, Κατσίβελη, Παππά, Βασιλειάδη, (Σλούκα). Και ανάμεσα στο Σλούκας ή Πρίντεζης, προτιμώ Σλούκα.

    Facts:

    1) Κανένας σέντερ μας δεν είναι καλός αμυντικός.
    2) Ο πιο αθλητικός ψηλός μας και καλύτερος ψηλός αμυντικός είναι ο Φώτσης. Οπότε δεν βγαίνει από την 5άδα.
    3) Στο 3 έχουμε εξαιρετικούς αθλητές, δεν θέλουμε άλλον στη θέση.
    4) Στην περιφέρεια δεν έχουμε κομπλέ παίκτες. Δεν έχουμε κανέναν γκάρντ που να είναι + και στις 2 πλευρές του γηπέδου.

    Οπότε καλύτερα ν' αφήσουμε έξω το επιθετικό ταλέντο του Πρίντεζη και να πάρουμε στην περιφέρεια όσους παίκτες μπορούμε.

    Πλάκα θα 'χε να βάζαμε μέσα τον Αντετοκούμπο αντί του Σλούκα ή του Παππά ως point guard. Να κατεβάζει τη μπάλα, να οργανώνει το παιχνίδι και να απλώνει τις χερούκλες του μπροστά από κάθε αντίπαλο κοντό στην άμυνα.

    Ομολογουμένως δεν έχω καλά καλά ιδέα ποιοι είναι στην προεπιλογή.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κάτι που δεν κάνω συχνά...
    ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΤΕΓΝΑ!!!
    Αν μείνει έξω ο Πρίντεζης θα γελάνε οι αντίπαλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα, είναι είτε ο Πρίντεζης είτε ο Καϊμακόγλου, αλλά ο Κάι είναι εξαιρετικά blue collar guy (απ' αυτούς που γουστάρει ο Τρινκιέρι) και παίκτης της ίδιας της ομάδας του Τρινκιέρι, άρα έξω δεν μένει.

      Στα γκάρντ όμως που δεν έχουμε ούτε έναν παίκτη και για τις 2 πλευρές του γηπέδου, καλύτερα να υπερεξοπλιστούμε. Ο Πρίντεζης μπορεί να φορτώσει το αντίπαλο καλάθι αλλά είναι μονοδιάστατος.

      Ody

      Διαγραφή
    2. Ποιός Πρίντεζης ρε παιδιά. ΗΜΑΡΤΟΝ.

      Διαγραφή
    3. Ποιος ΗΜΑΡΤΟΝ ρε φιλε... ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

      Διαγραφή
  20. Τίποτα δεν είπες που να μη γνωρίζαμε ήδη. Στο τέσσερα όποιος και να κοπεί θα είναι πόνος. Τα έντονα γράμματα για την επιλογή της δωδεκάδας τα έβαλες για να παρηγορήσεις το πράσινο κοινό σου για την ενδεχόμενη προτίμηση του Κατσίβελη πάνω από τον Παππά; Εγώ έχω τις επιφυλάξεις μου, ο τέταρτος γκαρντ είναι μεγάλο θέμα, δεν ξέρω ποιον θα διάλεγα, Παππάς, Κατσίβελης, Μπράμος, Βασιλειάδης (στο 2) έχουν χτυπητές αδυναμίες, ίδωμεν...

    Επίσης, με το νέο τραυματισμό του Μπουρούση ίσως δούμε και τον Καββαδά για πρώτη φορά σ' αυτό το επίπεδο.

    Γλάρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω την εντύπωση ότι μπορεί να κοπεί ο Βουγιούκας και ν απάμε μόνο με Μπουρόυση καθαρό σέντερ και Μαυροκεφαλίδη 4-5. Αρα έχουμε
      1-2:Σπανούλης-Ζήσης-Σλούκας-Παππάς-Βασιλειάδης
      3:Μπράμος, Παπανικολάου
      4:Καιμακόγλου-Φώτσης-Πρίντεζης
      5:Μπουρούσης-Μαυροκεφαλίδης


      koth

      Διαγραφή
  21. Άντε πάλι, το γράφω για τελευταία φορά και να με συμπαθάτε...

    Ο Κατσιβελης ΕΙΝΑΙ καλός ΣΟΥΤΕΡ από την περιφέρεια, έχει ΓΡΗΓΟΡΑ πόδια και περά από την άμυνα ΕΧΕΙ ενδιαφέρων ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ παιχνίδι( όχι ρε μάγκες δεν είναι κριάρι που μαρκάρει μόνο το αντίθετο) αδυναμίες έχει σίγουρα (όπως κάθε παίχτης ιδικά σε τέτοια ηλικία) έδειξε όμως φέτος ότι μπορεί έχοντας συγκεκριμένο ρολό να τις κρύψει και να γίνει θετικότατος για την ομάδα του.

    Ο Πριντεζης από την άλλη είναι τεσσάρι που τα ποδαράκια του άλλος 4 δεν τα έχει. είναι παίχτης που όχι δεν τον αφήνεις έξω (για μένα ) από αυτόν ξεκινάς.

    (τα τουρνουά αυτά είναι ΣΥΝΤΟΜΑ και ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ το πρώτο που χρειάζεσαι είναι ΕΝΕΡΓΕΙΑ και ο Πριντ είναι κομπρεσέρ ιδικά σε σύγκριση με τα άλλα 4 μας)

    Ο Παππάς είναι πολύ καλός παίχτης μεν αλλά ΔΕΝ έχει παίξει ακόμα σε αυτό το επίπεδο .

    Ας παίξει μια χρονιά με επιτυχία πρώτα στο τοπ επίπεδο και μετά ας πάρει και την θέση του Σπανουλη (αδιαφορώ) ΑΛΛΑ ας παίξει πρώτα μια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημέρα.
    Πρόβλημα με τον Μπουρούση λόγω ραγίσματος στο πλευρό. Λογικά και με δεδομένο ότι είναι ακόμη σχετικά νωρίς, θα προλάβει το Ευρωμπάσκετ αλλά το θέμα είναι σε τι αγωνιστική κατάσταση θα βρίσκεται. Χάνοντας σημαντικό μέρος της προετοιμασίας και κουβαλώντας ένα τέτοιο πρόβλημα δεν ξέρουμε σε τι βαθμό ετοιμότητας θα παρουσιαστεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας τραυματισμός στα πλευρά επηρεάζει πολύ περισσότερο έναν ψηλό που σε κάθε ματς δίνει μάχες σώμα με σώμα και χτυπιέται με τους αντιπάλους. Ελπίζω να μην δούμε επανάληψη των όσων ακολούθησαν μετά τον τραυματισμό του ίδιου παίκτη στο χέρι πριν το Μουντομπάσκετ το 2010. Με αυτό το νέο δεδομένο, ο Τρινκιερί ίσως αναγκαστεί να αλλάξει κάποια από τα πλάνα του. Αρχικά, είναι βέβαιο ότι ο Βουγιούκας και ο Μαυροκεφαλίδης δεν μένουν εκτός με τίποτα. Επιπλέον, φαντάζει πιο πιθανό το ενδεχόμενο ο κόουτς να πάρει μαζί του και τους 6 ψηλούς (Καϊμακόγλου, Πρίντεζη, Φώτση, Μαυροκεφαλίδη, Μπορούση, Βουγιούκα) ώστε να είναι καλυμμένος σε κάθε περίπτωση. Αυτά, υπό την προϋπόθεση ότι ο Μπουρούσης καταφέρει να βρεθεί σε κατάσταση που θα του επιτρέπει να είναι στην 12άδα έστω και όχι 100% έτοιμος. Αντίθετα, αν δεν μπορέσει να επανέλθει τότε η ομάδα αλλάζει άρδην σχεδιασμούς χάνοντας ένα βασικό πυλώνα του παιχνιδιού της σε επίθεση και άμυνα. Σ’ αυτήν την περίπτωση το ήδη υπάρχον πρόβλημα στο 5 μετατρέπεται σε τεράστια τρύπα που θα καλυφθεί με τρικ και ημίψηλα σχήματα. Ίσως, τότε, ο κόουτς αναγκαστεί να αναπροσαρμόσει κάποιες από τις αρχικές του σκέψεις όσον αφορά τρόπο παιχνιδιού και στελέχωση ακόμη και στους κοντούς. Για παράδειγμα να αποφασίσει να ανεβάσει το τέμπο στην επίθεση αφού για μεγάλα χρονικά διαστήματα θα αναγκαστεί να παίζει χωρίς κλασσικό σέντερ και καλύπτοντας το 5 με παίκτες που δεν έχουν δοκιμαστεί ποτέ στη θέση αυτή. Να ποντάρει δηλ. στην ικανότητα κάποιων παικτών στο transition (Πρίντεζης, Παππάς, Μπράμος) προσπαθώντας να καλύψει το έλλειμμα στο σετ παιχνίδι από την απουσία του Μπουρούση. Για παράδειγμα πέρα των Βουγιούκα και Μαυροκεφαλίδη στο 5, ίσως δούμε και τον Φώτση να παίρνει κάποια λεπτά αναγκαστικά ως σέντερ. Η ουσία είναι ότι αν η ομάδα αναγκαστεί να κατέβει χωρίς τον Μπουρούση τότε χαμηλώνουν αισθητά οι δυνατότητες, οι προσδοκίες και οι φιλοδοξίες της.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε αδερφέ 77 γράφεις τόσο ωραία, δομημένα, ορθογραφημένα, με εξαιρετική σύνταξη, με ορθή σκέψη και πλούσια επιχειρηματολογία.Βάλε ρε γαμώτο καμμία παράγραφο.Υπάρχουν φορές που θέλω να απολάυσω το γραπτό σου και τελικά το παρατάω στη μέση επειδή μου βγαίνουν τα μάτια.Ξέρω είναι δύσκολο γιατί αλλιώς τα γράφεις στο πλαίσιο καια λλιώς εμφανίζονται στο μπλογκ αλλά κάνε μία προσπάθεια.Άσε στην τελική μία σειρά κενή,
      Φιλικά

      Διαγραφή
    2. 77 έχει δίκιο...όσο καλογραμμένες και αν είναι οι αναρτήσεις σου, συχνά τρομάζουν στο μάτι. θα γίνουν πολύ πιο ευανάγνωστες, αν βάλεις παραγράφους.

      Διαγραφή
    3. ΟΚ, παιδιά.
      Δεν το είχα προσέξει. Θα το φροντίσω.

      77

      Διαγραφή
    4. Ναι αφού γράφεις τόσο πολύ επιβάλετε να βάζεις παραγράφους! :D

      Είναι πλήρως unreadable τα κείμενα σου πλέον! :D

      Διαγραφή
  23. Για να θυμηθώ την ατάκα του Χρήστου (Tsagkournis), η Μπάρτσα κάνει συλλογή από σέντερ;

    http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=31862&subid=2&pubid=129455133

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ουτε εγω θα εμπιστευομουν ντορσει, αφου ο συγκεκριμενος παιχτης ειναι τζογος...

      Διαγραφή
    2. Δύο δυνόσαυρους στην ομάδα και μάλιστα και οι δύο καλοί;Τα παίξανε τελείως εκεί στην Καταλονία;

      Διαγραφή
    3. Πολύ καλός παίκτης για να είναι δευτεροτρίτος σέντερ.Ή είναι ράδιο αρβύλα,ή φοβούνται τον ντόρσει,ή δε θέλουν να πάθουν καμιά νίλα σαν την περσινή που έμεινε ο Τόμιτς σκασμένος να παίζει 36 λεπτά(κάπου εκεί κρίθηκε και ο ημιτελικός),ή σχεδιάζουν ανέβασμα του στο 4? Δε μπορώ να ξέρω...Ή απλά τους παρουσιάστηκε καλή οικονομικά ευκαιρία και είπαν να την εκμεταλλευτούν..

      Διαγραφή
  24. Δυστυχώς παρ' ότι για μένα είναι αδιαπραγμάτευτη η παρουσία του στους 12, βλέπω να την πληρώνει ο Βασιλειάδης ώστε να πάμε με τρία καθαρά 4άρια (Πρίντεζη-Καϊμάκ-Φώτση) με προοπτική ένας από τους δύο πρώτους να βοηθά λίγο και στο 3. Και λογικά θα συμπεριληφθεί ο Μπράμος που είναι επίσης καλός σουτέρ (όχι τόσο κλατς όσο ο Βασιλειάδης βέβαια) και εξαιρετικός αμυντικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Clutch ο Βασιλειάδης???? Αχαχαχαχαχαχα!

      ΕΓΩ

      Διαγραφή
    2. Κοίτα εμένα δε με τρελαίνει το ενδεχόμενο των τριών πολυ ποιοτικών 4αριών στην ομλαδα καθώς θα επέλθει σύγχυση ρόλων και χρόνων συμμετοχής.Αν δούμε και τα περσινά του Ζούρου μπορούμε να πάρουμε ένα καλό παράδειγμα..Ειδικά εφόσον υπάρχει και ο Μαυρό να βοηθάει στην ανάγκη νομίζω είναι υπερβολή να κατέβουν και οι τρεις.Είναι πειρασμός να έχεις τρεις τόσο καλούς πάουερ φόργουορντ στην ομάδα,αλλά τι?Θα παίζει ο καθένας από 13 λεπτά ή κάποιοι θα παίζουν πολύ και άλλος καθόλου?
      Εγώ προτιμώ αν είναι να επιλέξω παίκτη γλάστρα και ρολίστα θα προτιμούσα να το κάνω στην περιφέρεια όπου χρειάζεσαι φρεσκάδα και πόδια.Οπότε κάποιος πρέπει να πληρώσει το μάρμαρο(ή αλλιώς να μην κατέβει ο Λουκάς αλλά αυτό συνεπάγεται αρκετό Φώτση στο 5,που δεν με ενθουσιάζει.)..Εγώ υπό την άποψη ότι ο Πρίντεζης είναι too much,ποιοτικός,με ενεργεια και μπορεί να ξεμπουκώσει την επίθεση και ότι ο Φώτσης δίνει εμπειρία και χαρακτήρα στην ομάδα(συν του ότι είναι ασέβεια να τον αφήσεις έξω) θα επέλεγα να αφήσω έξω το all-around σκληροτράχηλο παιχνίδι του Καιμακόγλου μιας και το μακρινό σουτ το παίρνω από τον Φώτση και οι 2 παίκτες που ανέφερα νομίζω ότι δένουν καλύτερα.

      Διαγραφή
    3. Δεν νομιζω οτι εχει αναγκη απο ενα 4αρι που μπορει να σε βοηθαει στο 3 αφου εχει ηδη τον Παπανικολαου και τον Μπραμος. Σε χαμηλοτερο σχημα παει και στο 3 ο Βασιλειαδης.

      Δεν μπορεις να γεμισεις στην θεση 4 με 3 παιχτες αφου το προβλημα μας δεν ειναι στο 3 αλλα στα γκαρντ!!!!!

      Εκει ποναει η ομαδα και εξαλλου ποτε δεν πας με 4 γκαρντ, ειδικα τωρα που ποναμε.
      Σκεψου αν εχει 3 παιχτες στο 4 συν τον Μαυροκεφαλειδη που μπορε να παιξει μπαλαντερ σε 4 και 5 τοτε αυτοματως καις την μια επιλογη σου ενω εχει αφησει κενο στα γκαρντ

      Ηugo

      Διαγραφή
  25. asxeto me tin anartisi,diavasa pos i barca kalovlepei ton lampe,pou tha xoresei?afou idi exei tomic kai dorsey

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο Μπουρούσης έξω με ραγισμένο πλευρό.Καλά δεν το συζητάω καν πως με απουσία του Μπουρούση ή ακόμα και με μέτριες εμφανίσεις δεν θα έχουμε ελπίδα για μετάλλιο έτσι όπως έγιναν τα πράγματα στους ψηλούς....

    Ο Κουφός το αμερικανάκι μας έμεινε στο ΝΒΑ για να παίξει ως.....4ο Σέντερ στους Grizzlies (το πολύ 2 λεπτά το μήνα) και ουσιαστικά να χαλάσει ότι καλό είχε χτίσει στο Ντένβερ.


    Ο Καλάθης ακόμα παρακαλάει για μια θέση στον πάγκο με το μινιμούμ συμβόλαιο σε μια λίγκα που το μεγαλύτερο προτέρημά του στην Ευρώπη δλδ η ταχύτητα ουσιαστικά μηδενίζετε καθώς απέναντί του θα έχει γκαρντ 2 ταχύτητες παραπάνω , και το μεγαλύτερό μειονέκτημά του το μέτριο σουτ,θα είναι καταδίκη.

    Αντί να έρθουν Ευρώπη να βγάλουν τα ίδια και ίσως περισσότερα λεφτά και να γίνουν θεοί είτε μέσω Εθνικής είτε μέσω Euroleague προτιμούν να μείνουν στο περιθώριο...

    ΥΣ: Ο Σοφοκλής μια απο τα ίδια.Τον πέρασε ακομα και ο μικρός Σόφο Τζαβάι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπέρα παιδιά,

    απορώ πραγματικά με αρκετούς από εσάς.Φαίνεται ότι έχουμε εντελώς διαφορετική άποψη για το μπασκετάκι.

    Τέλοςπάντων η δική μου γνώμη είναι ότι σε τέτοιο τουρνουά δεν μπορείς να πας και να φορτώσεις τόσα φοργουορντ κ να κατέβεις με 3 χειριστές μόνο.Βάσει αυτού θεωρώ αδύνατο να μείνει έξω ο ζήσης ή ο σλούκας και μάλιστα ψάχνεις άλλον έναν για να σμπληρώσεις μια αξιοπρεπή τετράδα.
    Εκεί μπαίνει κατά τη γνώμη μου στην εξίσωση ο κατσίβελης.Σίγουρα δεν είναι σουτέρ σαν τον βασιλειάδη ή σκόρερ σαν τον παππά αλλά κάνει καλύτερα από αυτούς την μία δουλειά που χρειάζεται από τον τέταρτο κοντό αυτή η ομάδα δηλαδή την στοχευμένη άμυνα αλλά κ το κατέβασμα της μπάλας σαν κλασσικό pg αλλά κ ότι για να βγάλει αυτά δεν χρειάζεται χρόνο.
    Ο Παππάς νομίζω ότι σε μερικά χρόνια αν δουλέψει θα πάρει τη θέση του σπανούλη στο ροτεισον αλλά χρειάζεται ρόλο και χρόνο που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί αλλά κ δεν αξίζει αφού ο σπαν είναι στα καλύτερα χρόνια του.Ελπίζω ότι σε 2-3 χρόνια θα είναι ο ιδανικός αντικαταστάτης.
    Ο Βασιλειάδης νομίζω ότι θα ήταν ο παίχτης που θα διάλεγα για πέμπτο κοντό αφού σίγουρα χρειάζεται το σουτ του σε ένα τέτοιο τουρνουά αλλά σίγουρα όχι για τέταρτο.

    στα τριάρια νομίζω ότι παπ κ μπράμος έχουν πάρει τη φανέλα σπίτι και πάμε στους ψηλούς που προβλέπω μάχη και σίγουρα ένα μεγάλο όνομα έξω.
    Ο υγιής μπουρούσης είναι το βασικό πέντε,πρίντεζης κ και έχουν προτεραιότητα στο 4 και για δεύτερο 5 μάλλον θα προτιμούσα τον μαυρο από τον ιαν και για 5ο ψηλό τον φώτση λόγω σουτ κ παιχνιδιού πάνω από τη ρακέτα.
    Όσο καλό ποστ παιχνίδι κ να έχει ο ίαν ο μαυρο μπορεί να τον καλύψει εκεί κ σαν σύνολο αφού πρέπει να στερηθώ κάποιον απο τους ψηλούς θα διάλεγα αυτόν που τις δουλειές που κάνει στο γήπεδο μπορούν όλοι οι υπόλοιποι μαζί να τις καλύψουν..

    οπότε πάμε για 1-2 σπαν,ζήση,σλούκα,κατσίβελη
    3 παπ και μπράμος
    4 πριντ και καιμακόγλου
    5 μπουρού και μαυρο
    και 11ος και 12ος παίχτης φώτσης και βασιλειάδης.





    zegelias7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ξαναλέω καλεσε τον Περπε μετα απο 2 χρονια για να τον αφησει πίσω?

      Διαγραφή
    2. και ποιον να βγαλει?μονο τον βασιλειαδη θα μπορουσε αλλα τι παραπανω θα του προσφερει ο περπε?

      Διαγραφή
  28. Μια πρώτη ματιά στους Ομίλους και τις πιθανές διασταυρώσεις του Ευρωμπάσκετ και με τις μέχρι τώρα βέβαιες απουσίες, πιστοποιεί ότι η διοργάνωση δεν έχει μεγάλα φαβορί και η εξέλιξή της είναι τόσο απρόβλεπτη όσο ποτέ στο παρελθόν.

    Στον Α’ Όμιλο είναι σχεδόν σίγουρο ότι η 1η θέση θα καταλήξει στη Γαλλία η οποία απέχει αρκετά από τους υπόλοιπους και λογικά θα πάρει μαζί της και 2 νίκες στην επόμενη φάση. Για τις 2 επόμενες θέσεις θα γίνει μάχη μεταξύ της Γερμανίας, της Ουκρανίας, της Μεγ. Βρετανίας και του Ισραήλ με κάθε πρόβλεψη να είναι παρακινδυνευμένη.

    Στον Β’ Όμιλο προβλέπεται να γίνει μακελειό με 4 ομάδες από την πρώην Γιουγκοσλαβία και 2 ομάδες της Βαλτικής. Κατά πάσα πιθανότητα και οι 6 ομάδες θα χτυπήσουν την προνομιούχο τριάδα. Σερβία, Μαυροβούνιο, Λιθουανία, FYROM, Βοσνία, Λετονία. Λογικά οι δύο τελευταίες έχουν τις μικρότερες πιθανότητες αλλά πάντως δεν μπορεί να τις υποτιμήσει κανένας.

    Στον Γ’ Όμιλο υπάρχουν 3 ομάδες (Ισπανία, Σλοβενία και Κροατία ) που ξεχωρίζουν αισθητά από τις υπόλοιπες και λογικά θα παίξουν για το καλύτερο πλασάρισμα. Τα μεταξύ τους αποτελέσματα είναι πολύ σημαντικά αφού η διασταύρωσή τους με τις ομάδες του Δ’ Ομίλου κρύβουν πολλές παγίδες και αμφίρροπα ματς.

    Στον Δ’ Όμιλο οι ομάδες που έχουν πιθανότητες να συνεχίσουν είναι η Εθνική μας, η Τουρκία, η Ιταλία και η Ρωσία. Λογικά, η Ρωσία λόγω απουσιών και της αναταραχής που προκλήθηκε από την ιστορία με τον Κατσικάρη, θα μείνει εκτός. Κι εδώ τα αποτελέσματα μεταξύ των τριών πρώτων ομάδων θα παίξουν σημαντικό ρόλο για την εξέλιξη της επόμενης φάσης.

    Στην επόμενη φάση, όπως φαίνεται, οι δύο νέοι όμιλοι θα είναι ανισοβαρείς. Το ένα ταμπλό (Α’ + Β΄ Όμιλος) είναι σχετικά πιο βατό για τις φιλόδοξες ομάδες αφού θα υπάρχουν αδύναμοι κρίκοι όπως Γερμανία ή/και Ουκρανία ή/και Ισραήλ. Αντίθετα, στο άλλο ταμπλό (Γ’ + Δ’ Όμιλος) και οι 6 ομάδες θα έχουν σοβαρές βλέψεις ώστε να βρεθούν στα προημιτελικά. Και μόνο το σενάριο με Ελλάδα, Ισπανία, Σλοβενία, Τουρκία, Ιταλία και Κροατία.

    Συμπερασματικά και πάντα σε θεωρητικό επίπεδο, πιθανότητες για μετάλλιο έχουν οι : Γαλλία, Ισπανία, Σλοβενία, Ελλάδα, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Λιθουανία, Ιταλία, Τουρκία και FYROM. Δηλ. 11 ομάδες, όχι και άσχημα.


    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Της που@#$@ας θα γίνει στον όμιλο Γ+Δ...θα πέσουν κορμιά.

      Θεωρητικά πάντως ακόμα και 2-3οι αν περάσουμε στους 8 από αυτόν τον όμιλο, οι πιθανότητες να περάσουμε στη 4άδα είναι καλές όπως γράφει και ο 77 (φτου μη τις ματιάσω τις παραγραφους σου).

      Διαγραφή
    2. Φίλε 77 δεε συμφωνώ για το Ισραήλ,ούτε για τη Γερμανία. Είναι μαχητικές ομάδες και ειδικά το Ισραήλ, πιο ταλαντούχο από ποτέ. Στα υπόλοιπα είσαι μέσα.

      Διαγραφή
    3. 77 θέλω να μου πεις την γνώμη σου για το Μαυροβούνιο.

      Χάρης

      Διαγραφή
    4. Φίλε, πραγματικά αυτή η ομάδα είναι ένα μυστήριο. Νομίζω ότι θα παίξει ο Πέκοβιτς οπότε θα είναι σίγουρα υπολογίσιμη. Επίσης, δεν ξέρω ποιόν νατουραλιζέ θα κατεβάσουν αν δηλ. θα είναι πάλι ο Κουκ. Είναι από τις ομάδες που θέλω να δώ.

      77

      Διαγραφή
    5. Και εκτός από τον Πέκοβιτς θα έχει στην σύνθεσή του τον Βούτσεβιτς(πρώτος ριμπάουντερ στην regular season του NBA)..Πιστεύω ότι μπορεί να κάνει αρκετό θόρυβο....


      Χάρης

      Διαγραφή
  29. poia h diafora enow pass first guard me enan quarterback guard

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ο pass first παιχτης ειναι αυτος που ως προτεραιοτητα εχει την πασα.και υστερα το σκοραρισμα.quarterback συνηθως ειναι ο κουβαλητης της μπαλας,αυτος που θα φωναξει τα plays.το ενα δεν αποκλεει το αλλο δεν ειναι αντιθετες εννοιες.
    TROUBLE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο όρος quarterback περιλαμβάνει αμυντικές δυνατότητες και συγκεκριμένες σωματικές-φυσικές προδιαγραφές σε αντίθεση με τον όρο pass first που απευθύνεται στην προτεραιότητα που δίνει ένας πόιντ στην πάσα όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος. συνηθως στο μπασκετ οταν λεμε quarterback εχουμε κυριως στο μυαλο μας αμυντικογενη προδιαθεση και σκληρο κορμι.
      TROUBLE

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. paidia exete ypopsh sas kana vivlio gia to basket pou na periexei autou tou eidous thn orologia.olo kai kati tha yparxei den mporei.exeis na mou systhseis kati jim?

      Διαγραφή
    4. τζιμ μιας και αρχισαμε τους ορισμους, μπορει καποιος να μου δωσει τον ορισμο του fundamental ψηλου???

      Διαγραφή
    5. fundamental παιχτης ειναι αυτος ο οποιος κατεχει τα βασικα οπλα στο μπασκετ(κυριως για επιθετικες αρετες χρησιμοποιειται ο ορος).μιλαμε για πασα τριπλα σουτ σε πρωτη φαση και σε δευτερη αναγνωση την προσποιηση και τις τοποθετησεις - ξεμαρκαρισμα.

      fundamental ψηλος λοιπον ειναι εκεινος ο ψηλος που μπορει να σουταρει καλα απο μεση αποσταση,να πασσαρει καλα στην weak side να ποσταρει και να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ παιζοντας απο το λοου ποστ.τετοιοι ψηλοι τεινουν προς εξαφανιση διοτι το μπασκετ παει αλλου.
      τετοιοι παιχτες ειναι ο τσαρτσαρης ,ο μαυροκεφαλιδης,ο παπαδοπουλος κ.α

      και κατα τη γνωμη μου ο κορυφαιος ολων των εποχων hakeem.
      TROUBLE

      Διαγραφή
  32. Προγραμματισμένο αντι ντοπινγκ κοντρόλ σήμερα στους διεθνείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τζιμ τη βρηκε την ακρη ο μινουτσι(τι ακρες εχει;) για pg στη θεση του μπομπι μπραουν,εφερε τον ερικ γκριν πρωτο σκορερ του κολεγιακου(25 μ.ο και 6 ασιστ)που εγινε ντραφτ απ τη γιουτα και κατελειξε στο ντενβερ,ειναι αρκετα σκορερ και κομπο γκαρντ για να παιξει ασσος αμερικη μου θιμιζει το ναιτ που τον στειλαμε στο μιλγκοκι,πολυ πιθανο να κανει παπαδες στην ιταλια,πως τον βλεπεις στη σιενα;;ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε Άκη.. Καλά πάει η Σιένα. Ο Γκριν είναι γκαρντ σχολής-Σιένα, σκόρινγκ γκαρντ όπως οι προκάτοχοι του (από Φορτέ-Μακιντάιρ μέχρι Μπόμπι..) και στην Ιταλία μπορεί να παίξει καλό μπάσκετ (θα τον βοηθήσει το μπάσκετ που παίζετε στη λίγκα). Παίζει πολύ περιφερειακά και με φλόατερ, δε πατά τόσο ζωγραφιστό. Αν και ο ουσιαστικός πόιντ της Σιένα θα είναι ο Χάκετ (είτε παίζει καθαρά "1" είτε στο "2"). Καλή επιλογή, μου άρεσε. Για να δούμε και τους Κάρτερ-Χάντερ..

      Διαγραφή
  34. http://www.trifillakia.gr/mpasket/article/240/metagrafes-telos-epistrofes-ohi Μαλλον επιστροφη μαικ.. Jim πως σου φαινεται..? Παντως το συγκεκριμενο σαιτ εχει ακρες.(τσεκαρισμενο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δείτε το σπάνιο βίντεο με την τάπα του Διαμαντίδη στο Κόμπι!! http://www.youtube.com/watch?v=-6scBriLVek

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μπορει καποιος χριστιανος (η μη) να μου εξηγησει τι διαολο δινει ο Μπραμος που δε στο δινει ο Παπ? Να χεις δυο "ατεχνα" 3αρια σποτ σουτερ που δεν ποσταρουν? Και μαλιστα ο ενας στο 1,95?? Βασιλειαδης το ιδιο... Δεν καταλαβαινω γιατι αποκλειεις Τζιμαρα τον Περπερογλου.
    ΥΓ1 Αν γινει καμια στραβη με Μπουρουση κλαφτα Χαραλαμπε... Αν πας με Βουγιουκα και Μαυρο μονο καηκες. Αν ζητησεις απο Μαυροκεφαλιδη πανω απο 10 λ με αμυνα και σπρωξιδι... ουι μανουλα κατι Μπεγκιτς και κατι Ζοριτς θα μπαινουν με 20π 10ρ πριν το ματς.
    ΥΓ2 Ο Καββαδας με τι φοντα μπηκε εθνικη?? Σκορδιλης, Μαυροειδης, Τσαιρελης, Χαρισσης, έστω γλυνιαδακης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε,
      ειδικά ο Μπέγκιτς σίγουρα 20 πόντους... Δεν έχει βάλει συνολικά φέτος 20 πόντους..χαχαχα.. μη λέμε και ότι θέλουμε. Ο Ζόριτς σίγουρα μπορεί να βάλει και 20 και 30 αλλά είπαμε. Άκου Μπέγκιτς 20 πόντους να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε..
      Παρ' όλ' αυτά θα συμφωνήσω για Καββαδά (όχι όμως Μαυροειδής αφου δεν έπαιξε καθόλου φέτος, όπως και ο Σκορδίλης... Τσαιρέλης, Χαρίσης ή Γλυνιανδάκης αξίζαν πολύ περισσότερο από Καββαδά)
      Επίσης θα συμφωνήσω ότι Παπ και Μπράμος έχουν ίδια χαρακτηριστικά. Όμως ίσως λόγω άμυνας, ενέργειας αλλα και ότι κάνουν πολύ περισσότερες δουλειές απο Περπέρογλου αξίζουν να έχουν μια θέση στην ομάδα.

      Διαγραφή
    2. καλυτερη αμυνα κοντα στο καλαθι σε ποσταρισμα αντιπαλου αλλα ειναι και τι δινουν και οι δυο μαζι στην ιδια πενταδα

      Διαγραφή
    3. Οτι δηλαδη θα εχεις 2 ιδιους παιχτες δεν ειναι σπαταλη? Ποιος θα ποσταρει ρε μαγκες σε αυτην την εθνικη πλην Πριντεζη-Καιμακογλου? Με τα χιλια Περπερογλου κατα τη γνωμη μου, Σιγουρα οχι Βασιλειαδης...
      Στο 5 παντως το σταυρο μας αν λειψει ο Μπουρου. Και NAI o begic ειναι μια χαρα αν βρει κανα σοφτ 5αρι. Μην το κοιτατε οπαδικα, το οτι δε δουλεψε αρκετα για να γινει 5αρι επιπεδου ΝΒΑ δε σημαινει οτι αν πεσει στους Μαυροκεφαλιδη-Πριντεζη δε θα κανει παρτι μεσα στη ρακετα. 220 με καλα ποδια δε βρισκεις ευκολα. Απο τον ομιλο παντως Ρωσια και Τουρκια μας καταπιανε αν και η Ρωσσια εχει προβληματα.

      Διαγραφή
    4. ο περπερογλου πρεπει να μπει λογω της αγριαδας του και του τσαμπουκα του ... βραζει το αιμα του χαρ χαρ χαρ

      Διαγραφή
    5. φίλε 10:04,

      Ότι να ναι λες...Από που και ως που να μαρκάρει ο Πρίντεζης τον Μπέγκιτς.. μέχρι και ο Σερμαντίνι και ο Σκορδίλης αν τους φύλαγε ο Πρίντεζης θα βάζαν 20 πόντους... Άλλο Μαυροκεφαλίδης που παίζει και 5άρι και είναι και ψηλός και άλλο Πρίντεζης που σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να παίξει 5άρι πόσο μάλλον με τόσο ψηλότερο αντίπαλο..

      πάντως είσαι τελείως άσχετος από αυτά που λες..
      Φιλικά πάντα

      Διαγραφή
    6. 10:04 les mi koitame opadika kai sy mas les gia begic kai perperoglou... toulaxiston pes gia spanouli tipota pou aksizei ki olas.. ti mas les gia sapious..

      Διαγραφή
    7. 1ο]Αν ο Μπεγκιτς βαλει 20 στον Βουγιουκα και στον Μαυροκεφαλιδη,αυτοι οι 2 θα βαλουν απο 40 ο καθενας απεναντι του.Και παρεπιμπτωντως,οσο και να δουλευε ο Μπεγκιτς,ακομη και παγκοσμιο ρεκορ δουλειας να εκανε,πως να γινει 5αρι επιπεδου ΝΒΑ?Ο Βουγιου και ο Μαυροκεφαλος που κοροιδευεις μοιαζουν Χακιμ δε ντρημ Ολαζουον μπροστα του
      2ο]αυτη η επιμονη σου με τον Περπερογλου ειναι περιεργη..Εκτος εαν εισαι ο Περπερογλου..Μα ρε φιλε θα αφησεις τον Μπραμο εξω για να παρεις τον νιαου νιαου Περπερογλου?

      Διαγραφή
    8. @ανώνυμος 6:45

      Έλα φιλαράκι.. Πως το βλέπω εγώ με Πέρπε.. Έχει μακράν το πιο all around επιθετικό παιχνίδι από όλα τα "3" της Εθνικής (ποστ, σουτ από όλες τις αποστάσεις, τελειώματα στο τρανζίσιον κλπ.) αλλά δεν είναι σούπερ σε κάτι συγκεκριμένο και αυτό μετρά πολύ για έναν παίκτη που θα έχει τον ρόλο του μπακ απ "3". Ο Μπράμος π.χ. έχει πολύ δυνατά πόδια/κορμί, παίζει εξαιρετική άμυνα ενώ ο Βασιλειάδης έχει την εξιδείκευση στο σουτ, δηλ. μπορεί να πατήσει παρκέ (ακόμα και για λίγα λεπτά) και να κάνει κάτι συγκεκριμένο. Κανείς βέβαια δεν αποκλείει τον Πέρπε που έχει σπουδαίο μπακράουντ.

      Διαγραφή
    9. Καλα ο ανωνυμος 3:23μμ κ ο αλλος 5:36μμ εχουν φαει τα νιατα τους στα παρκε χαχαχαχα Τον Μπεγκιτς τον ειδαν στανταρ μονο στον τελικο και στα αρθρα του Γκαζεττα. ΡΕ ΜΟΓΓΟΛΟΕΙΔΗ LEOFORΑΚΗΔΕΣ ανοιξτε το κλουβιο λιγο, φιλικα παντα. Ο Μπεγκιτς ειναι top finisher 5 χρονια στν Ευρωλιγκα τωρα αμυντικα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΕΝΟ, δεν τρωει ευκολους ποντους απο κατι Παουελ-Μαυροκεφαλιδης εχει σωματικο πλεονεκτημα απεναντι σ ολους (220, καλα ποδια) ΣΙΓΟΥΡΑ δεν ειναι δουλευταρας και ναι παιζουν χειροτεροι παιχτες απο Μπεγκιτς στο ΝΒΑ.
      Αυτα τα Περπερογλου-νιου-νιαου τα βλεπω σαν κατι τυπους που τους παρατησε η ωραια γκομενιτσα για εναν μπασκετμπολιστα και αυτοι λενε "Σιγα το φλωρο ουτε ξυλο δεν εχει παιξει ο μπουλης". Πατε καλα ρε ? Ποτε εγινε ο Π σαπιος? Στις Ευρωλιγκες που χει παρει βασικος? Κατι τυποι σαν και σας χαλανε τις παρεες που βλεπουν μονο τριποντα και καρφωματα. Αντε πισω στον Τσαλικη
      Φιλικα παντα

      Διαγραφή
  38. Δεν βλέπω να σχολιάστηκε στο blog η συνέντευξη του Παπανικουλάου στον Ασπρούλια για το Goal. Εδώ ολόκληρη, αξίζει να την διαβάσετε: http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=26615&subid=2&pubid=129453819

    Πολύ ενδιαφέρον το κομμάτι που αναφέρεται στους τελικούς:

    "Προς Θεού, δεν λέω ότι η συμπεριφορά μου κάποιες φορές, και ιδιαίτερα στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό, δεν ήταν ανάρμοστη. Ηταν! Παρουσίασα έναν πολύ κακό εαυτό κι αυτό που έβγαλα δεν ήταν καθόλου επαγγελματικό. Δεν τα είχα καλά με τον εαυτό μου. Κι αυτό οφείλεται στο αγωνιστικό κομμάτι, όπου δεν μου έβγαινε το παιχνίδι κι όλο αυτό μου προκαλούσε νεύρα. Ισως να μην έχω την πείρα να διαχειριστώ μία τέτοια κατάσταση, κατά την οποία ο Ολυμπιακός που ήρθε ως πρωταθλητής Ευρώπης επέστρεψε στην Ελλάδα και δεν του πήγε τίποτα καλά στους τελικούς. Κι αυτό που συζήτησα με τους δικούς μου ανθρώπους ήταν ότι πρέπει από εδώ και πέρα να το έχω στο μυαλό μου.

    Είναι ένα κομμάτι εμπειρίας πολύτιμο. Με πείραξε η συμπεριφορά μου στους τελικούς. Αισθάνθηκα άσχημα, να πω συγγνώμη είναι το λιγότερο που μπορώ και θα ήθελα να κάνω, αλλά όλοι θα γυρίσουν και θα πουν ότι ''ο Παπανικολάου λέει συγγνώμη τώρα Τότε τι έκανε ο μεγάλος;''. Οπότε δεν έχει νόημα να πω κάτι παραπάνω. Το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να πεις συγγνώμη στους συμπαίκτες, στους αντιπάλους, παντού. Αλλά όταν δεν έχεις φερθεί σωστά πρέπει να δεχτείς και το κράξιμο ως αποτέλεσμα των πράξεών σου. Από τότε που βγήκε το συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο. Προσωπικά ξέρω τι έχω κάνει λάθος και δεν θα ξανασυμβεί. Ηταν μία πολύτιμη εμπειρία για εμένα".

    Μοιάζει να κατάλαβε το λάθος του, καλό για την Εθνική αυτό. Στην φάση που είναι η καριέρα του έχει τα φόντα να κάνει μεγάλο τουρνουά αν εμφανιστεί σοβαρός και ώριμος στο παρκέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντα τον συμπαθουσα σαν παιχτη, αλλά και σαν χαρακτηρα -όσο μπορει κανεις να κρινει απο την τηλεοραση. Τωρα ανεβηκε κι αλλο στην εκτιμηση μου. Εμενα, αυτα τα ξεσπασματα στα ματς με τον ΠΑΟ δεν μου λενε τπτ. Σιγουρα το παρακανε αλλά ολοι θα μπορουσαν να εχουν τετοιες στιγμες. Ανθρωπινο ειναι, δεν ειμαστε ρομποτ.

      Διαγραφή
  39. Για να ευθυμήσουμε λίγο, κάνω μία πρόβλεψη (μεταξύ σοβαρού και αστείου) για την εξέλιξη του Eurobasket. Δεν νομίζω να χαλάει κανέναν.

    ROUND A

    GROUP A
    1. France
    2. Germany
    3. Israel

    GROUP B
    1. Lithuania
    2. Serbia
    3. Montenegro

    GROUP C
    1. Spain
    2. Slovenia
    3. Croatia

    GROUP D
    1. Turkey
    2. Greece
    3. Italy

    ROUND B

    GROUP E
    1. France
    2. Lithuania
    3. Serbia
    4. Montenegro

    GROUP F
    1. Spain
    2. Slovenia
    3. Greece
    4. Turkey

    QUARTER-FINALS
    France – Turkey
    Slovenia – Serbia
    Lithuania – Greece
    Spain – Montenegro

    SEMI-FINALS
    France – Serbia
    Spain – Greece

    FINAL
    France – Greece

    Ε, μην περιμένετε να μαντέψω και τον Πρωταθλητή Ευρώπης.


    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 77 επειδή βλέπω έχουμε την ίδια ασθένεια..
      Στο προηγούμενο ευρωμπάσκετ είχε βγει επίσημο παιχνίδι από τη σελίδα της διοργάνωσης, λεγόταν europredictor κάπως έτσι....
      Είχε το χαβαλέ του...
      Δεν προέβλεπες βέβαια τα αποτελέσματα κάθε αγώνα όπως έχει κάνει πιο πάνω.Έκανες πρόβλεψη ποιος θα κερδίσει,με πόσους πόντους(άπό1-5,6-10 κλπ.) και ποιος παίκτης θα είναι τοπ στους πόντους,ασίστ,ριμπάουντ κλπ..κάπως έτσι.(και μάλιστα είχε αποδόσεις..πχ.αν πετύχαινες ότι θα είναι ο Σπαν έπαιρνες λίγους πόντους,αν πετύχαινες ότι είναι ο Κατσίβελης έπαιρνες πάρα πολλούς..) Πολύ κομπλέ...Είχα βγει και σε καλή θέση και κάποιο δώρο έπαιρνα(μη φανταστείς..) αλλά τρέχα γύρευε.Προς το παρόν δεν έχω δει τίποτα φέτος,αλλά μπορεί να κάνουν φαντάζομαι.

      Διαγραφή
    2. Ωραίος ο 77.. Τη Τουρκία για κάποιο λόγο δε τη βλέπω τόσο.. (πάντως έχει καλό ρόστερ). Θα ήθελα και άλλα τέτοια προγνωστικά..

      Διαγραφή
  40. Εντάξει όλα τα άλλα όμως εκεί που βάζεις να περνάμε Ισπανία στους 4 έγινε σενάριο που και στο Hollywood να το έδινες να το κάνουν ταινία επιστημονικής φαντασίας θα κοβότανε...

    Αν είναι να το χοντρύνουμε προβλέπω Ισπανία-Ελλάδα: 68-70 με πρώτο σκόρερ τον Κατσίβελη με 18 πόντους συν το νικητήριο τρίποντο στη λήξη του χρόνου (ο Σπαν ήταν ελεύθερος αλλά με τον αλτρουισμό που τον διακατέχει πάσαρε δίπλα στον Κατς) συν φοβερή άμυνα στον Καλντερον που τον κράτησε στους 2 πόντους με 0/8 σουτ, 1 ασίστ και 4 λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισπανια: Καλνερον 2, Ρουμπιο 3 (1/4 τρ), Ροντριγκεζ 5, Γιουλ, Φερναντεζ 11 (4/13 σ, 5 λ), Σαν Εμετεριο 9, Κλαβερ 10, Αγκιλαρ 6, Μαρτιν , Ρει, Γκασολ Μ. 18, Γκαμπριελ 4

      Γκρης: Κατσιβελαρα 18, Σπανουλαρος 7 (8ασ), Ζησης 4, Σλουκι 5, Παπ 6, Μπραμαρα 9, Πρι 8, Μπατμαν 3, Και 1, Βουγιουκαρος 2, Μπουρου 7, Μαυρος

      Εβγαλα και 12αδα ντε Εθπανια

      Διαγραφή
    2. Χαχα.. Εσύ χάνεσαι αγόρι μου..!

      Διαγραφή
  41. προσωπική άποψη κόβεις ζήση...παίρνεις παππά,σπανούλη,σλούκα,βασιλειάδη,μπράμο,παπανικολάου,φώτση,καιμακογλου,πριντεζη,μπουρουση,μαυροκεφαλιδη,βουγιούκα
    είναι για μένα μάκράν η ποιό φρέσκια και συνάμα δημιουργική ομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και πας σε τουρνουα λιγων ημερων με 2 χειριστες???ρε παιδια δεν λεει κανεις οτι δεν ειναι καλος παιχτης ο παππας αλλα σκεφτειτε λιγο τι μπορει να αποδωσει κ σε ποιους ρολους!ο παππας ειναι σκορερ αλλα σε αυτη τη δωδεκαδα με σπαν πριντ κ μαυρο δεν εχεις αναγκη απο σκορερ αλλα απο χειριστη.εδω λεγαμε οτι αμα πας με 3 χειριστες μπορει να εχεις προβλημα κ εσυ προτεινεις 2??

      υγ.ναι ειναι καλυτερος παιχτης απο τον ζηση αλλα αυτο δεν εχει σχεση με το τι χρειαζεσαι σαν ομαδα.αν επαιζε ο καλαθης η ο μαντζαρης τοτε θα ειχε σκεπτικο ο παππας τωρα σαν προσωπικη αποψη δεν πιστευω οτι χωραει σαν τεταρτο γκαρντ κ μαλλον κ σαν πεμπτο θα προτιμουσα τον βασιλειαδη λογω σουτ.

      Διαγραφή
  42. Θα συμφωνήσω για τα γκαρντ. Φυσικά και δε γίνετει σε τέτοιο τουρνουά να κατέβεις με 3 μόνο καθαρούς περιφερειακούς. Απλά δεν γίνεται. Και στην προκειμένη περίπτωση μου κολλάει περισσότερο ο Κατσίβελης. Ο Παππάς συνολικά είναι καλύτερος παίκτης, πολύ καλύτερος μάλιστα αλλά ψάχνουμε για έναν καλό role-player και ο Παππάς δεν είναι τέτοιος. Αν κερδίσει το στοίχημα του Παναθηναϊκού φέτος, στο επόμενο τουρνουά η θέση γι αυτόν θα είναι κλεισμένη. Είναι στα χέρια του Τρινιέρι, ποιά χαρακτηριστικά θα θέλει αυτό να βάλει στην ομάδα. Εμείς λέμε για ρολίστα αλλά αυτός μπορεί να θέλει κάτι άλλο.
    Απο κει και πέρα θα διαφωνήσω στο κομμάτι του σουτέρ. Η Ελλάδα τα πήγε περίφημα σε πολλές διοργανώσεις χωρίς να έχει κάποιον κλασσικό σουτέρ. Είχε πολλούς παίκτες που το έκαναν καλά, αλλά όχι έναν "κλασικό". Οπότε δεν βλέπω την χρησιμότητα του Βασιλειάδη. ΟΚ, πολύ καλός παίκτης είναι αλλά προσωπικά δεν θα τον επέλεγα με τίποτα. Ειδικά αν στο 3 ήδη έχω δύο παίκτες με πολύ καλό σουτ, τον Μπράμο και τον Παπανικολάου, που και οι 2 έπαιξαν φέτος Ευρωλίγκα σε επίπεδο φάιναλ φορ και που κατέκτησαν τίτλους όντας σημαντικότατα κομμάτια στην μηχανή της ομάδας τους. Από την άλλη ο Βασιλειάδης για μένα δεν είναι παίκτης που θα κολλήσει στο στυλ της Εθνικής γιατί τραβάει πολλές προσπάθειες χωρίς να έχει και την τρελή ευστοχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο λογος που εγω θα ηθελα τον Βασιλειαδη στην ομαδα ειναι οτι δεν φοβαται να παρει τα σουτ τα τελευταια δευτερολεπτα να βγει απο σκριν και να σουταρει αμεσως καθως εχει και πολυ γρηγορο σουτ και πολλες φορες να ευστοχησει σε ενα τουρνουα που πολλα κρινονται στο τελος στα τελευταια δευτερολεπτα χρειαζομαστε εναν τετοιο παικτη δεν μπορει να τα κανει ολα ο Σπανουλης

      Διαγραφή
    2. madness σε γενικο πλαισιο δεν διαφωνω με τον τροπο που σκεφτεσαι αλλα αν θεωρητικα πας για δωδεκαδα με 5 ψηλους 2 τριαρια 4 γκαρντ ο μονος που θα μπορουσε να παρει τη θεση του δωδεκατου θα ηταν ενας παιχτης που υπο προυποθεσεις θα μπορουσε να κατεβει στο κ θα ειχε κατι συγκεκριμενο να προσφερει οπως το σουτ.αν οχι βασιλειαδης τοτε ποιος απο τους κοντους?ή θα πας με 6 ψηλούς?

      Διαγραφή
    3. Βλέποντας και τους αντιπάλους θεωρώ ότι 6 ψηλοί "θα σου μείνουν στα χέρια", ίσως είναι πολλοί.. Από την άλλη το πρόβλημα του Μπουρούση μπορεί να σε βάλει σε σκέψεις προς αυτή τη κατεύθυνση (αν υπάρξουν ερωτηματικά για την κατάσταση του)

      Διαγραφή
    4. @Madness

      Μιλάς σωστά φιλαράκι, απλά σε τέτοια τουρνουά η ύπαρξη ενός καλού σουτέρ με έτοιμα χέρια μετράει διπλά..

      Διαγραφή
  43. θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω...κατσίβελης= 0 σκοράρισμα...
    επειδή παρακολουθώ την ελλάδα απο το 94 και εδώ στις εθνικές διοργανώσεις το μόνο πρόβλημα που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια στην μετά γκάλη εποχή είναι ότι είχαμε πολλούς καλούς role players και όχι μεγάλους σκορερς...αν θες να κάνεις το επόμενο βήμα πρέπει να αξιοποιήσεις και τους σκορερ που διαθέτεις στο οπλοστάσιο σου ασχέτως παραστάσεων...κουραστήκαμε απο μπακατσιαδες και λοιπούς...ο κατσίβελής είχε την ευκαιρία του όπως πριν απο αυτον τις είχανε ο μάντζαρης(η μεγαλύτερη απουσία για εμένα μαζί με κουφό) και ο σλουκας και πετύχαν...ο κατσίβελης δυστηχώς βρήκε μόνο στεφάνη και όχι καλάθι΄...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ levingston

      Θα μου επιτρέψεις και μένα να διαφωνήσω μαζί σου στο ότι δεν έχουμε σκόρερς και έχουμε παίχτες ρόλων γιατί δεν μπορεί από το 94 θα ειδές πχ κάποτε και τον Σπανουλη να παίζει στην εθνική .
      Επίσης ατάλαντος ο κατσιβελης δεν είναι (και σίγουρα δεν είναι ο τιμημένος Μπακατσιάς .)
      Δεν στέκεται σε αυτό το επίπεδο πλέον παίχτης μονοδιάστατος .
      Άσε που είναι από όλα τα γκαρντ ο μόνος που παίζει τέτοια άμυνα.
      Τώρα το ο 21αχρονος Κατσιβελης βρήκε …δυστυχώς μόνο στεφάνη, τι να πω…
      Μου ακούγεται υπερβολικά μελοδραματικό …

      Διαγραφή
    2. Παιδιά πάντα εξαρτάται από τι μπάσκετ θέλεις να παίξεις. Κοιτώντας το θέμα "σκόρερ" λίγο πιο σφαιρικά και σε συνάρτηση με το υλικό που διαθέτουμε, θα πω ότι ένας εκ των Βασιλειάδη-Παππά (αν και πρόκειται για τελείως διαφορετικούς παίκτες) πρέπει να είναι στο τελικό ρόστερ, γιατί η παρουσία ενός αθλητή που μπορεί να τραβήξει σκόρ από τον πάγκο (είτε σαν executive shooter είτε με προσωπική φάση)μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά και να αλλάξει τον ρυθμό εαν χρειαστεί.

      Διαγραφή
  44. το πλάνο του παναθηναικου στους τελικούς ήταν αφήστε τον κατσιβελη να πάρει προσπάθειες...και τα έσπασε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον 2ο τελικο σου πεταξε 2 τριποντακια αυτος που "τα εσπασε"
      Ελα φιλε εισαι γελοιος
      Τα εσπασε ο πληρεστατος Κατσιβελης και δεν τα εσπασε ο νικολας ο παπας με τα 3/15 σουτ σε ολα τα δυσκολα ματς.....α ρε γιδια

      Διαγραφή
    2. ναι ρε φιλε levingston τι λες?σου εβαλε 2 τριποντα αποτις 38 φορες που εμεινε ελευθερος..και τα 10 σουτ που σου εκανε..ενω ο ασχετος ο παππας σε ολα τα δυσκολα ματς τιποτα..δεν βλεπεις ο σπανουλης με τον παο τι ματς εκανε?τους πεθανε στο airball..

      φιλε εκτειθεσαι με αυτα που γραφεις λογω φανατιλας..

      Διαγραφή
    3. @ levingston

      Αν το κριτήριο σου είναι οι τελικοί (που όλος ο ολυμπιακός δεν τράβηξε ) επίτρεψε μου να σου πω ότι έχεις πολύ μικρό δήγμα.

      Επίσης αν περίμενες στους τελικούς να πάρει στις πλάτες του ο Kατσιβελης τον ολυμπιακό στις πλάτες του εντάξει είσαι υπερβολικός.

      Αν από την άλλη νομίζεις ότι είναι παίχτης που αφήνεις να σουτάρει ελευθέρα, η τέλος πάντων τον αφήνεις ελεύθερο...

      Oυπς!

      Έχεις μεγάλο λάθος.

      Το παλικάρι που πρωτοδιαφώνησε μαζί σου.

      ( τα υπόλοιπα ανώνυμα δεν είναι δικά μου)

      Διαγραφή
  45. Έλεγχος ντόπινγκ στην εθνική!
    Τραυματίστηκε ο Μπουρούσης!
    Πάλι καλά που δεν έπεσε με καμιά μηχανή.

    Σπανουλης,Σλουκας,Παππας,Κατσιβελης,Παπανικολαου,Μπραμος,
    Καιμακογλου,Πριντεζης,Φωτσης,Μπουρουσης,Μαυροκεφαλιδης,
    Βουγιουκας, η δική μου πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Quiz για γερούς λύτες!
    Πόσους ξένους θα αλλάξει φέτος ο Πεδουλάκης???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ομαδα που σκουπιζει δεν αλλαζει οποτε κανενας

      Διαγραφή
  47. Quiz για δυνατούς λύτες!
    Ποιος ξένος του οσφπ δεν είναι για τα μπάζα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλαράκι και οι 6 ξένοι του οσφπ είναι για τα μπάζα.

      Διαγραφή
    2. na eiste antikeimenikoi.... O Law

      Διαγραφή
    3. Ποσοι ξενοι του οσφπ θα λεγατε το καλοκαιρι πριν το 11-12 οτι ηταν για τα μπαζα? Ναι εκεινη τη χρονια που σας γαζωσανε τα μπρεκολα

      Διαγραφή
  48. Φέτος ο οσφπ έχει την μεγαλύτερη καρδαρόμπα,
    χωράει μέσα 6 παλτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για κάτσε ρε φιλαράκο,
      δηλαδή τον Κατσιβελη τον βάζεις σε άλλη καρδαρόμπα??

      Διαγραφή
    2. Ο Κατσιβελης δεν είναι παλτό, είναι γιακάς!

      Διαγραφή
    3. Το αγχος που θα εχεις μεχρι να αποκλειστει απο ευρωλιγκα παντως η καρδουλα σου το ξερει. Κιτρινος σα λεμονι θα γινεσαι απ το φοβο σου καθε πεμπτη μη γινει ο.τι γινεται εδω και 2 χρονια και μεινεις παλι με το πτηνο στο χερι

      Διαγραφή
    4. μαλλον εσύ εχεις το άγχος μη μας πετύχεις μπροστά σου.. όσες φορές δε μας βρήκατε μπροστα σας το σηκώσατε.. άρα μάλλον εσύ πανηγυρίζεις όταν μας αποκλείει η μπαρτσελόνα ή η cska γιατί ξέρεις ότι εσύ είσαι πελάτης και όπου και να σε βρούμε ακούγεται μόνο αυτό: φαααααααααπ

      Διαγραφή
  49. Στη θέση 5 με Γκαμπονέζο κινέζο και Σκορδίλη
    είμαστε κομπλέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα ήθελα και τον Μπατίστ για να αντιμετωπίσω καλύτερα
      τα μεγαθήρια του ολυμπιακού στο ζωγραφιστό.

      Διαγραφή
    2. Οχι ρε αμα εχεις χαντζο παιξε κ με τον κινεζο. Κ με τον κολλημενο μη σ πω
      Περα απτην πλακα ο γκιστ θα παιξει πολυ 5 φετος παρα ο λουκας βιταμ. Assistant

      Διαγραφή
  50. Ενα αρθρο για την Εθνικη το κανατε σαν τα μούτρα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Η Μπάρτσα έκλεισε και τον Λάμπε...

    Μίλτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Καλησπέρα στα παιδιά.. Ξεκινώ απαντήσεις στα σχόλια, όποιος θέλει, μιλάμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Γεια σου Jim,

    Ηθελα να σε ρωτήσω σχετικά με τα guards. Σίγουρα χρειαζόμαστε εναν quarterback. Ο Κατσίβελης μπορεί να είναι ότι πιο κοντινό σε αυτό αλλά δεν έχει γίνει πιστεύω ακόμη αυτος ο quarterback που θα κάνει τη διαφορά. Έχει όλα τα προσόντα να γίνει αλλά θέλει πιστεύω πιο πολύ χρόνο συμμετοχής για να εξελιχτεί. Δε πιστεύω ότι μπορεί φέτος να βοηθήσει την εθνικη. Αντίθετα ο Παππάς μετά απο μια τόσο μεγάλη προσπάθεια φετος πιστεύω πως αξίζει να ειναι στην αποστολή. Πρέπει να επιβραβεύονται και αυτά τα παιδια που μπορεί να μην έπαιζαν εξωτερικό ή στις 2 μεγάλες ομάδες αλλά έκαναν φανταστικό πρωτάθλημα αλλά και στο eurocup. Η άποψή μου ενισχύεται και από την όχι τοσο μεγάλο ανταγωνισμό στις θέσεις των guard. Ουσιαστικά πιστεύω θα ήταν άδικο να πάρουν Κατσίβελη με τον πολύ λίγο χρόνο συμμετοχής και να είναι εκτός αποστολής ο Παππάς. Κάτι αντίστοιχο δε συμβαίνει με τον Γιάνκοβιτς αφού σαφώς υπάρχουν παίχτες στη θέση 3 όπως ο Μπράμος, Παπ και Βασιλειάδης.

    Jim ποια θα ήταν η δική σου απόφαση αν είχες να διαλέξεις μεταξύ Παππά και Κατσίβελη για την Εθνική και γιατι?

    Μίλτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μίλτο. Ήμουν ξεκάθαρος για τη φιλοσοφία στο κομμάτι "επιλογή" στην ανάρτηση αυτή. Μην πέφτεις στην παγίδα της επιβράβευσης.. Σίγουρα ο Παππάς αξίζει 100% τη συμμετοχή, ναι μαζί σου, αλλά δε φτιάχνονται έτσι τα ρόστερ σε τέτοια τουρνουά (για αυτό είπα ότι η εθνική δεν ολ στα ομάδα). Δε γίνεται σύγκριση μεταξύ παικτών αλλά ο προπονητής στοχεύει στη λειτουργικότητα. Αν είχα έναν εκ των Καλάθη ή Μάντζαρη, θα άφηνα τον Κατσίβελη εκτός. Τώρα, αυτήν του την ιδιαιτερότητα στο φυσικό/αθλητικό/αμυντικό κομμάτι (έστω και εαν ακόμα εξελίσσεται και δεν είναι σε τοπ επίπεδο)δε την έχει άλλος. Ο Παππάς ίσως "παίξει" και με τον Βασιλειάδη πάντως για μια θέση.

      Διαγραφή
  54. Τζιμ, αν έκανες το recruiting της εθνικής, ποια από τα πολλά 4άρια (Φώτσης, Πρίντεζης, Κάι, Μ-κεφαλίδης) θα άφηνες εκτός;

    Επίσης πως βλέπεις τους 76ers; Θα καταφέρουν να κερδίσουν 10 παιχνίδια φέτος;

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Όντι.. Δύσκολη ερώτηση. Θα σου πω ότι θα ξεκινούσα με βάση τον Καϊμακόγλου, για εμένα είναι μπετόν. Ο Μαυροκεφαλίδης έχει κερδίσει πόντους μετά το πρόβλημα Μπουρούση (δεδομένου ότι μπορεί να παίξει "5"). Ο Φώτσης κολλάει καλύτερα με τον Κάι, καθώς έχει (εκτός της εμπειρίας) άμυνα ψηλά και σταθερά καλό περιφερειακό σουτ ενώ το status του Πρίντεζη από την άλλη δεν επιτρέπει σκέψεις του στυλ "να μείνει εκτός". Η απάντηση μου θα έβγαινε καθαρά μέσα από κάθε λεπτό της προπόνησης. Ποιός εκτελεί καλύτερα τα "θέλω" του προπονητή, ποιός δείχνει τη μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα. Οι Σίξερς..? Εσύ..ξερς.. (θέλουν γκαρντς επειγόντως)

      Διαγραφή
    2. Μπα, δεν θέλουν τίποτα. Τον Wiggins θέλουν, ετοιμάζονται να γίνουν μια ιστορικά αισχρή ομάδα για να κερδίσουν το Νο1 στην κληρωτίδα.

      Ody

      Διαγραφή
  55. Καλησπέρα Τζιμ
    Εγώ διαφωνώ με τον Μιλτο πχ στο θέμα Παππα Κατσιβελη.
    Θεωρώ πως η άμυνα του είναι μαστ για την εθνική αφού δεν έχω Καλαθη Μαντζαρη.
    Αλλά έχω και διαφωνία ότι δεν έχει επιθετικό παιχνίδι
    Θεωρώ ότι έχει καλό μακρινό σουτ , γρήγορο ντραιβ καλή πάσα
    Σίγουρα δεν εχει ακόμα πάρει ηγετικό ρόλο στον οσφπ αλλά είναι και τρομερά δύσκολο εδώ που τα λέμε…
    Θέλω αν μπορείς να μας πεις (μιας και έχει γίνει θέμα διαφωνιών) την γνώμη σου για τις αρετές του επιθετικά , αμυντικά (και επειδή το διάβασα κάμποσες φορές αν τελικά έχει γρήγορα η αργά πόδια)
    Και ένα δεύτερο πως σου φαίνεται ο Λοζιντσκη σαν παίχτης και ποια είναι η καθαρή του θέση (γιατί εγώ νομίζω ότι είναι 2αρη) και πως σου φαίνεται σαν επιλογή..
    Αυτά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Νομίζω σε κάλυψε πλήρως η απάντηση μου στον Μίλτο. Για τον Αμερικανό θα γράψουμε αναλυτικά. Γκαρντ-φόργουορντ είναι, από αυτά που στο σύγχρονο μπάσκετ λογίζονται "3", με την προϋπόθεση όμως ότι σε τοπ επίπεδο (όπου αγωνίζεται ο ΟΣΦΠ) χρειάζεσαι στη θέση ένα δυνατό κορμί που να μαρκάρει κι πιο χαμηλά αν χρειαστεί (παίκτες τύπου Μασιούλις ή Πιτ Μάικλ που παίζουν και μάλιστα aggressive στο ποστ).

      Διαγραφή
    2. Ναι ήξερα ότι δεν διαφωνούμε σε αυτό ,ευχαριστώ φίλε μου
      οσο για τον λοζινσκη για αυτο τον θεορω 2

      Διαγραφή
    3. Δεν υπάρχει 2 ή 3 καθαρά σε τέτοιας κοπής παίκτες. Σήμερα έτσι όπως παίζεται το άθλημα στην Ευρώπη να είναι πιό κοντά στο "3" από την άποψη ότι στο μοντέρνο μπάσκετ το "2" είναι δεύτερο πόιντ που καλείται να μαρκάρει πιο "χαμηλούς" επίσης παίκτες και να παίξει πολύ ώρα με τη μπάλα στα χέρια (δεν είναι καθόλου άσχημος στο δημιουργικό κομμάτι ο Αμερικανός πάντως αλλά το επίπεδο αλλάζει πλέον). Τέτοιοι πλάγιοι ευδοκιμούν παντού στην Ευρώπη, σωματοδομικά μιλάω πάντα (π.χ. Βασιλειάδης, Ρούντι, Πότσιους, Σαν Εμετέριο) άσχετα με το αγωνιστικό τους στυλ..

      Διαγραφή
    4. Ναι φίλε μου δεν διαφωνούμε απλά επειδή είναι και κάλος χειριστής έμενα μου κάθετε στο 2
      δεν έχει όμως καμιά σημασία
      εξάλλου θα το δούμε στην πορεία

      Διαγραφή
  56. ΤΖΙΜΑΚΟ τα πολλά 4αρια θα τα βόλευες κάπως έτσι;
    Πχ
    Μπραμος 2-3
    Παπανικ. 3
    Καιμακογλου 3-4
    Φωτσης πριντεζης 4
    Μκεφαλιδης 4-5 ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό προϋποθέτει όμως ότι θα αφήσεις έναν περιφερειακό εκτός.. Είναι μια λύση αλλά βλέποντας τη δομή των αντιπάλων σε βάθος μέσα στο τουρνουά, δε ξέρω πόσο θα χρειαστεί να ανέβει ο Καϊμακόγλου στο "3" (άσε που είναι πολύ πιο αποτελεσματικός στο "4")

      Διαγραφή
    2. ναι, κατεβαζεις τον μπραμο στο 2 αλλα και γω συμφονω οτι καις μια θεση

      Διαγραφή
    3. Ποια θεωρείς την ποιο γρίφο ομάδα στο τουρνουά;
      (Ρωταω αφού δεν ρωτάει κανένας )

      Διαγραφή
    4. Περιμένω να δώ με πολύ ενδιαφέρον την Ιταλία. Έχει καλό ρόστερ αν και η απουσία του Χάκετ είναι πολύ σημαντική. Με αυτόν θα σου έλεγα ότι θα παίξει μαζί μας για τις 2 πρώτες θέσεις του ομίλου. Τώρα..(?) Δυνατότητες υπάρχουν πάντως πολλές, όπως και πίεση για αποτέλεσμα (πρώτη φορά μετά από χρόνια). Για να δούμε τον Πιανιτζιάνι..

      Διαγραφή
    5. Εγώ να σου πω την Σερβία
      Αυτός ο παππούς άμα πάρει φόρα σε χαζεύει

      Διαγραφή
    6. α ! να και μια ωραια ερωτηση

      ποια ειναι η καλητερη (συλογος) ομαδα που ειδες ποτε;

      Διαγραφή
    7. σε μια σαιζον ε; (νβα ευρωπη οπου θες)

      Διαγραφή
    8. Η Σερβία έχει τον καλύτερο προπονητή για τέτοια τουρνουά. Έχει όμως και έλλειψη στα γκαρντς και αυτό κάπως την "ταβανιάζει". Θα δούμε νέα πρόσωπα πάντως και μου αρέσει (είμαι υποστηρικτής της από παλιά..)

      Διαγραφή
    9. Καλύτερη ομάδα.. Εγώ λέω να βάλουμε τις καλύτερες σε μια ανάρτηση στο παρκέ του Hoopfellas και να το λύσουμε μόνοι μας..

      Διαγραφή
    10. Εννοείτε
      Έχουμε παράξενη σχέση οι έλληνες με τους σέρβους

      Διαγραφή
    11. χαχα μεσα επικο θα ειναι... ρετρο; χαμος !

      ναι αξιζει αναρτιση

      Διαγραφή
  57. Και αυτός ο Σλουκας θα δυναμώσει τον κορμό του;
    (θα αξίζει πολύ αυτό) το κοιτάνε στην ομάδα του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει.. Και να βγάλει σε μόνιμη βάση το αμυντικό attitude του Λονδίνου..

      Διαγραφή
    2. φιλε εγω στην θεση του θα ειχα λιωσει στα βαρη...
      παιχταρας

      Διαγραφή
  58. Καλησπερα,δημητρη μπορεις να δεις στο 2 το βασηλειαδη;;σε σχηματα με παπανικολαου καιμακογλου θα εδενε κουτι νομιζω,μια τετεοια σκεψη θα αρεσε και στο κοουτς ισως.Για nba περιμενω αρθρο σου εαν γινεται ανα περιφερεια,περιεργη χρονια παντως.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εαν προσανατολιστεί σε πιο ψηλά σχήματα για να κλείσει το γήπεδο και να ελέγξει το ριμπάουντ, ναι, σίγουρα θα δείς και το Βασιλειάδη στο "2". Τον δούλεψε πολύ ο Κατσικάρης και φέτος τον ανέβασε περισσότερα λεπτά εκεί, γιατί με τη μπάλα στα χέρια υστερούσε πολύ. Σίγουρα θα έχουμε ανά περιφέρεια όταν έρθει η ώρα.. Για Τζένκινς τι λες..?

      Διαγραφή
    2. Σόρρυ που πετάγομαι...
      Μπορώ κι εγώ να τον δω αρκετά.Βάζει τη μπάλα στο παρκέ συχνά για να παίξει για τον εαυτό του.Μπορεί να μη δημιουργεί αλλά η φύση του ως σουτέρ τον κατατάσσει σε μεγάλο βαθμό ως σούτινγκ γκαρντ.Άλλωστε ότι πρόβλημα βρίσκει στο 2 σε δημιουργία και ballhandling(λιγότερο) το βρίσκει και στο 3 σε θέματα ριμπάουντ και άμυνας λίγο πιο χαμηλά.

      Διαγραφή
    3. Τζένινγκς+σμιθ στελνουν πλει οφ τους πιστονς,δεν τους κανουν ομαδα ομως,εκτος εαν ο στακι κανει σουπερ τελευταια χρονια συμβολαιου,ως κομπο με καλη πασα θα πρεπει να ειναι το σκαλοπατι-η πρωτη πασα του τζενιγκς,οι αντιπαλοι θα ντουμπλαρουν τον τζενιγκς και θα παιζουν hyperzone,θα κλεινουν τη ρακετα στο σμιθ και το μονρο-οποτε ο στακι θα βρεθει πολλες φορες μονος του για σουτ,αν τα βαζει οι πιστονς ισως φθασουν το ταβανι τους φετος που νομιζω οτι ειναι ημητελικα ανατολης.ΑΚΗΣ

      Διαγραφή
  59. καιμακογλου Πριντεζης δεν θα χωρουσαν για καποια λεπτα στην ιδια πενταδα αναλογα και με τον αντιπαλο?εγω νομιζω ναι νομιζω οτι χρειαζονται και τα 3 τεσσαρια οπως χρειαζεται και ο Βασιλειαδης και ο Κατσιβελης και οπως αν δεν ειναι ετοιμος ο Μπουρουσης χρειαζονται τρεις παικτες στο 5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καιμακ και πριντ; Και να εχεις μπραμο και παπ να καθοντε;
      Χμ… και με ποιους ποιντ; Ζηση σπαν;
      Έχει μια ανισορροπία

      Διαγραφή
    2. Μόνο με μαυροκεφαλο και ζώνη ίσως

      Διαγραφή
  60. Τζιμ διακρίνω μια υπερ το δέον συμπάθεια(όχι από σένα,γενικά από πολλούς,όπως και από τον κόουτς)προς τον Καϊμακόγλου.Εκτιμώ πολύ το πολύπλευρο παιχνίδι του και το σκληρό προφίλ που έχει ο παίκτης,αλλα κατεμέ οι Πρίντεζης και Φώτσης έχουν προβάδισμα.Ο ένας γιατί απλά είναι πολύ καλός και σε άνοδο για να τον αφήσει εγώ,ενώ ο Φώτσης είναι μπαρουτοκαπνισμένος στην ομάδα και διαθέτει εξίσου το μακρινό σουτ που μπορεί να ανοιξει τις άμυνες.Δεδομένου ότι ο Μαυροκεφαλίδης κρίνεται απαραίτητος για την 3η εναλλακτική στη θέση του σέντερ και ότι η περιφέρεια μας χρειάζεται μια πολυφωνία(άλλη συζήτηση εκεί) εγώ θα τον θεωρούσα πολύ έξτρα για να χωρέσει.Τι είναι αυτό που σε κάνει να τον θεωρείς τόσο απαραίτητο μπροστά μάλιστα από 2 παίκτες με τέτοιο μπακράουντ?(Όσο πολυεργαλείο και fundamental παίκτης και να ναι,δεν έχει και παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο με την εθνική όντας μέτριος στις 2 τελευταίες του χρονιές με το εθνόσημο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περις πριν σου απαντήσει ο τζιμ θα σου πω ότι και γω τον θεωρώ παιχτη ικανό να κλείνει τρύπες σε ροστερ πχ στον φετινό ολυμπιακό θα τον ανέβαζε πολύ (παίχτης που λύνει το πρόβλημα στο πως γεμίζεις ένα προβληματικό ροστερ
      Αλλά δεν τον θεωρώ κατάλληλο για τουρνουά είναι παίχτης που θέλει χρόνο και ρόλο σε ομάδες και δεν εχει ανταποκριθεί σε σύντομα τουρνουά
      Από την άλλη ο τρινκερι εχει τα κλειδιά..
      (σορυ τζιμ)

      Διαγραφή
  61. Γειά σου peris.. Έγραψα ότι εγώ θα ξεκινούσα το "4" από εκεί (και νομίζω πιθανόν και ο Τρινκιέρι). Είναι "κομάντο", συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά της ταυτότητας του ελληνικού μπάσκετ και τολμώ να πω ότι αυτή τη στιγμή είναι πιο πλήρης παίκτης (όσον και εαν υστερεί στο αθλητικό κομμάτι) από τους άλλους δύο σπουδαίους πάουερ φόργουορντς (που όντως έχουν και μεγαλύτερο μπακράουντ). Γούστα είναι αυτά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως κι ο Βλάντο είναι πληρέστερος από Παπ και Μπράμο(νομίζω) αλλά δεν αμφισβητεί κανείς την ανωτερότητα των άλλων 2..(αυτή τη στιγμή.).Κρατώ την τελευταία σου φράση Τζιμ.
      Έβαλα και mobile internet για να μένω συντονισμένος.. ;)

      Διαγραφή
  62. την μπαρτσα εχει σκεφτει ο πεδουλας πως θα την αποκλεισει φετος;
    εντυποσιακες κινησεις
    η θα το αφησει στον γαυρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. α! βρε ! εχεις γλυτοσει ως τωρα.. αυτος ο πινγκ τι λεει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Επίσης μου αρέσει πολύ σαν παίχτης ο Μαυροκεφαλιδης επιθετικά .Αλλά πως γίνετε να είναι αμυντικά τόσο βούτυρο;
    (γιατί δεν μπορώ να πω το κορμί του αγύμναστο)

    Εξήγηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αργα ποδια, πολυ αδυναμος κορμος. Και λιγο διαθεση
      assistant

      Διαγραφή
  65. μετά τις κινήσεις της Μπαρτσελόνα στη θέση 5, είναι επιτακτική ανάγκη για τον Παναθηναικό η απόκτηση ποιοτικού ψηλού. Απλά δεν αντιμετωπίζεται η γραμμή ψηλών τους..

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Ντορσευ με 10 και κατω λεπτα που θα του μενουν να παιξει θα τους κανει *.Βλεπω γρηγορα τσακωμο.
      Για 1 ματς που ισως παιξεις με Μπαρτσα σε φφ,γιατι νωριτερα δε νομιζω να ξαναβγουμε τοσο κατω στο τοπ16 ωστε να παιξουμε νωριτερα,δε γινεται να παρεις παιχτη στην Ελλαδα του σημερα.Τραβαει κι η πειφερεια και το κερδιζεις.
      Περυσι παιζαμε με 7,αυτο ηταν το θεμα,ο ΠΑΟ του Αρτζι με 11-12 παιχτες δε θα παιζεται.
      Και το 11 με τα αλλα θηρια που ειχε την απεκλεισα μονο κυριως με Φωτση-Μαικ με ολιγο απο Τσαρτσα,ακομα πιο λιγο απο Βουγιουκα και σχεδον καθολου απο Μαριτς.

      Διαγραφή
    2. Ναι τα δυο ακλονητα φαβορι της EL εχουν πια μονο μια διαφορα. Την λιγο καλυτερη frontline απο πλευρας μπαρτσα. ΚΟΥΥΥΥΥΛ Ο ΠΑΟ δεν ειναι ομαδα F4 μαγκα απο αποψη ροστερ. Στο συνολο και στην παλιομοδιτικη (οχι απαραιτητα κακο) αμυνα βασιστηκε. Δε συγκρινεται το all-star-recruiting της μπαρτσα με RG-μπαλωματα δεν παει ετσι το πραμα μην μπαινεις σε τετοια λογικη. Το προβλημα του ΠΑΟ ειναι καθαρα στα γκαρντ και θα φανει στα δυσκολα οπου αν δεν προστεθει παιχτης μεχρι γεναρη θα ζοριστει.
      H αποψη μου: Ολες οι γραμμες ψηλων αντιμετωπιζονται. Να θυμισω τις ΤΣΣΚΑ της διετιας Λαβρινονιτς, Καουν, Κριστιτς, Χριαπα, Βοροντσεβιτς και αλλοι. ΟΙ γκαρντ οι μαγκες θα κανουν τους ΛΑΣΜΟΓΚΙΣΤΟΧΑΙΝΣ να φαινονται παιχτες και εκει ηταν το handicap ολης της Ευρωπης. Πραγματικα μεγαλα γκαρντ ειναι 3-4 (ΔΔ, Σπαν, Μιλος, Ροντριγκες) και αυτους πρεπει να πλαισιωσεις. Νομιζω η 4αδα Λω, Μαντζαρης, Σλουκας, Κατσιβελης παραμενει το πλεονεκτημα και η δυναμη πυρος. Αν εκανα μια κινηση σε ΠΑΟ δε θα ταν 5αρι τυπου Ζοριτς, Μαριτς κλπ, αλλα ζορικος quarterback (μιας και εγινε μοδα εντος του σαιτ) με καποια ποιοτητα και ταλεντο. Με λιγα λογια.... 2.000.000 jamon lucas...παρα 1Μ για σεντερ... Και ο Γκιστ εν αναγκη παιζει 5. Ουκιτς, Καρι, Παππας δε με εμπνεουν.
      assistant

      Διαγραφή
    3. Αυτο ειπα κι εγω,η περιφερεια αξιοποιει και τους ψηλους.Και στην περιφερεια μπορει παλι να λειπει ενα μηχανακι,αλλα σε σχεση με περυσι και τα ματς μεχρι Μπαρτσα ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ο Παο και προστεσε 3 (!) ολοκληρους παιχτες, Καρυ,Παππας,Γιανκοβιτς οποτε τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα.Εδω θα ειμαστε και θα τα δουμε.
      Ο Ουκιτς (οκ αποψεις ειναι αυτες) δεν εχει πια περιοδο προσαρμογης και αλλαγης ολοκληρης της φιλοσοφιας του,ειναι ο μβπ των 4αρων νικων επι Ολυμπιακου,παιζει σπουδαια αμυνα που θα φανει πιο πολυ φετος που δε θα παιζει 35 λεπτα και για μενα μπορει να κρινει πιο πολυ ενα μεγαλο ματς οπως αυτα Παο-Οσφπ απο καθε Μαντζαρη,Σλουκα κτλ.

      Διαγραφή
  66. Υπόθεση Παπαπέτρου: Ένα σήριαλ που τραβάει σε μάκρος, τουλάχιστον σε επίπεδο σάιτ και παραδημοσιογραφίας (είναι και καλοκαίρι, κάτι πρέπει να γράφουμε). Πραγματικά δεν γνωρίζω πλέον τί ισχύει και τί όχι. Σήμερα βγήκε ότι στην υπόθεση ενεπλάκη και ο ΠΑΟ με καλύτερη προσφορά από του Ολυμπιακού, ο οποίος διαμηνύει (μέσω ταυτόσημων ανυπόγραφων 'ρεπορτάζ' σε πολλά σάιτ) ότι δεν 'μπαίνει σε πλειστηριασμό'.

    Η άποψή μου είναι ότι σε όλο αυτό το πανηγύρι η μοναδική αλήθεια είναι η ακόλουθη: Ο Παπαπέτρου δεν θέλει να παίξει στην Ελλάδα, τουλάχιστον από φέτος. Πραγματικά ελπίζω να εμμείνει στην απόφασή του να συνεχίσει στο κολλέγιο του Τέξας και να χτίσει από εκεί την καριέρα του. Είναι μια στάση που δείχνει φοβερή ωριμότητα, άλλο αν το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων είναι σίγουρα κολακευτικό και κάνει τον Παπαπέτρου (όπως είναι λογικό) να το ξανασκέφτεται.

    Αγωνιστικά σε ό,τι αφορά τον παίχτη έχω εκφραστεί: Πρόκειται για τον σημαντικότερο παίχτη της ηλικίας του στην Ελλάδα, μπροστά του οι αθλητές Μποχωρίδης, Αγραβάνης κλπ είναι άγραφοι (τουλάχιστον με τα τώρα δεδομένα). Τα προσόντα του είναι τέτοια που όποια απόφαση και να πάρει, θα κάνει καριέρα, αλλά πιστεύω ότι ταιριάζει πάρα πολύ στο Αμερικανικό στυλ παιχνιδιού και μπορεί να γίνει ένας συναρπαστικός παίχτης αν συνεχίσει στην Αμερική. Ας δούμε επιτέλους πώς μπορεί να εξελιχτεί ένας Έλληνας παίχτης εκτός του θερμοκηπίου των μικρών εθνικών και του καρτέλ ΠΑΟΣΦΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τον Παπαπέτρου θα γίνει ότι έγινε με τον Καββαδά, σε ένα χρόνο δεν θα ενδιαφέρεται κανένας να τον αποκτήσει. Μακριά από παίκτες παιδιά πρώην μπασκεμπολίστων που σε συνεργασία με τους μάνατζερς προσπαθούν να τα κονομήσουν.

      Διαγραφή
    2. Ποιος Παπαπέτρου και πράσινα άλογα, έβαλε 2-3 καλάθια σε ένα τουρνουά της πλάκας και έγινε ήρωας από το πουθενά.

      Διαγραφή
    3. Μάλλον άλλο άθλημα παρακολουθώ...

      Διαγραφή
    4. Ο Βεζένκοφ είναι πολύ καλύτερος από τον Παπαπέτρου ή υπάρχει κάποιος που το αμφισβητεί??
      Ο Βεζένκοφ λοιπόν πόσα πρέπει να ζητήσει για τετραετές συμβόλαιο?? 2 εκ. ή περισσότερα? έλεος πια με τα παιχνίδια των μάνατζερς.

      Διαγραφή
    5. Και ο θανασοκούμπο είναι καλύτερος από τον Παπαπέτρου αλλά αυτός δεν έχει πατέρα πρώην μπασκετμπολίστα.

      Διαγραφή
    6. Αν δεν έχω καταλάβει λάθος ο Παπαπέτρου δεν ζητάει τίποτα αλλά ο Ολυμπιακός προσφέρει. Και νομίζω ότι οι ΠΑΟ και ΟΣΦΠ έχουν περισσότερες προσβάσεις και φερέφωνα στα μήντια από τους όποιους μάνατζερ. Αυτά ως απόπειρα σοβαρής απάντησης σε κάτι που μου μοιάζει με τρολάρισμα. Καλό απόγευμα και καλές δροσιές.

      Διαγραφή
    7. Θα μου επιτρέψεις να σου πω πως εγώ θα υπόγραφα χθες στον ολυμπιακό στην θέση του Παπαπέτρου
      Α) ούτε το νβα του κόβουν
      Β) θα βγάλω 200000 χιλιάρικα με την πρώτη μου χρονιά
      Γ) θα εξελιχθω στον πρωταθλητή Ευρώπης που έχει ποσοστό ανάδειξης ελληνικών ταλέντων τα τελευταία χρόνια 100%
      Θα ζήσω το όνειρο μου
      Η ανάποδη είναι
      Α) πάω κολέγιο άφραγκος
      Β) σταυρώνω τα δάχτυλα και ελπίζω σε ένα καλό ντραφτ και επιλογή ομάδας

      Κοινώς είτε ζω...

      είτε αναβάλω.

      Διαγραφή
    8. προς Απεργοσπάστη παει το ανωθεν

      Διαγραφή
  67. τζιμ
    ο Γιατζογλου δεν θα ηταν κομπλε για σκορερ σε αυτην την εθνικη;

    ρετρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Γιαννάκης
    Παπαλουκας
    Διαμαντιδης
    Γκάλης
    Γιατζογλου
    Σπανουλης
    Χριστοδούλου
    Παπανικολάου (ο παλιός)
    Φωτσης
    Φασουλας
    Μπουρουσης
    Ρεντζιας

    Και πάμε για ευρωπαϊκό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Τζιμ
    Διάβασα ότι έχει εντυπωσιαστεί ο Τρινκερι από Κατσιβελη
    Λόγο χαρισμάτων (Βαρλάς) και ότι αυτό ένα πολύ κλειστό κλαμπ
    Ισχύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή