Athlenda

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΕΣ ΚΑΨΟΥΡΕΣ..



Παίχτες που γουστάραμε να παρακολουθούμε, ακόμα και εάν δε θα τους επιλέγαμε στη «δική» μας ομάδα εφόσον είχαμε τη δυνατότητα, για πολλούς λόγους.. Σταρ, ρολίστες, σύμβολα ή αφανείς εργάτες  που –την τελευταία δεκαπενταετία- μας κέρδισαν με το ταλέντο, τη.. μπασκετική αλητεία ή απλά το πάθος τους. Το Hoopfellas σας παρουσιάζει κάποιες από τις δικές του αδυναμίες,  δίνοντας  το βήμα για να εκφράσετε τις δικές σας..


Αύγουστος, καλοκαιράκι, χαλαροί ρυθμοί και σκέφτηκα πως είναι η ιδανική περίοδος για μια πιο fun to read ανάρτηση. Καθαρά μπασκετική πέρα από οπαδικά.. Άλλωστε το επίπεδο των αναγνωστών είναι τέτοιο (σε ποσότητα και ποιότητα) που νομίζω ότι οι απόψεις-εξομολογήσεις επί του θέματος θα έχουν τεράστιο ενδιαφέρον.

Το topic έχει να κάνει με μπασκετικές αδυναμίες. Παίκτες που ήταν από τους αγαπημένους μας, για οποιονδήποτε λόγο. Παίκτες που μπορεί να ταυτιστήκαμε ή απλά να γουστάραμε να βλέπουμε. Που ξενερώναμε όταν έβγαιναν αλλαγή.. Παίκτες που δεν ταυτίζονταν  με τη δική μας μπασκετική λογική σε κάποιες περιπτώσεις, που μπορεί να ήταν ακόμα και «πρόβλημα» στην ομάδα μας, αλλά για κάποιο λόγο μας άρεσε η αύρα τους. Επειδή έπρεπε να βάλω ένα χρονοδιάγραμμα για να διευκολύνω την κουβέντα μας, επέλεξα ως χρονικό πλαίσιο την τελευταία δεκαπενταετία. Θέλω τη δική σας επιλογή από το ΝΒΑ, την Ευρώπη και την Α1 (κατά προτίμηση Έλληνα). Το πλαίσιο δεν είναι βέβαια τόσο αυστηρό.. Απλά εξομολογηθείτε.. Το topic είναι..μόνο μπάσκετ!

Προσοχή: Το ζητούμενο δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει με τους «κορυφαίους». Απλά με τα προσωπικά γούστα του καθενός για αθλητές που για κάποιο λόγο του άρεσε να βλέπει στο παρκέ..
Προσωπικά, επέλεξα ενδεικτικά 3 από τους πάρα πολλούς που θα μπορούσα να παρουσιάσω σήμερα.

Πάμε..

ΝΒΑ: ΤΣΟΝΣΙ ΜΠΙΛΑΠΣ


Για κάποιον που έχει μεγαλώσει με το bad boy παρελθόν, ο "Smooth Criminal" Τσόνσι Μπίλαπς αποτελεί την ιδανική εξέλιξη του είδους στη σύγχρονη εποχή, σε μια πιο εκπολιτισμένη φαινομενικά version αλλά με την ίδια ..αγριάδα στο παρκέ. Ο Μπίλαπς υπήρξε η προσωποποίηση του πως φαντάζομαι το μπάσκετ σε διαπλανητικό επίπεδο, σε μια ενιαία παγκόσμια μπασκετική κοινωνία. Δούλεψε σκληρά για να αλλάξει τη μοίρα που έδειχνε να παίρνει η καριέρα του στο ξεκίνημα.  Ένας «τουμπανιασμένος» γκαρντ-δυναμίτης, που σε σκότωνε με τα μούσκουλα, την εκπληκτική ικανότητα του στο crunch time αλλά κυρίως το μυαλό του. Οι δικοί του Πίστονς (έστω και εάν τα αποτελέσματα μάλλον τους αδικούν και δε συνάπτουν με αυτό) ήταν κατ’εμέ η καλύτερη επαγγελματική ομάδα μπάσκετ της δεκαετίας. Πολύ έξυπνη και πολύ σκληρή..


 Στα μάτια μου υπήρξε Ο Νικητής. Ψυχραιμία, καθαρό μυαλό, αυτοσυγκέντρωση και ..μπαλάκια που χρειάζονται μεταφορά με τράκτορα. Προσωπικότητα με τεράστια επιρροή, έχει τη φήμη του «πιο αξιοσέβαστου» αθλητή μεταξύ των συναδέλφων του στη λίγκα, χρόνια τώρα. Το 2004 έπιασε το απόλυτο, με τον τίτλο και το MVP των τελικών, αλλά ο Μπίλαπς είναι κάτι παραπάνω από όλα αυτά. Εκτίμηση μου, ο μεγαλύτερος floor general στον αιώνα που διανύουμε, τουλάχιστον όπως εγώ φαντάζομαι το μπάσκετ. Περιμένω αυτοβιογραφική ταινία με τίτλο (τι άλλο..?) “Big Shot”..

EΥΡΩΠΗ: ΚΑΡΛΤΟΝ ΜΑΪΕΡΣ


Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.. Μιλάμε για πολύ τρέλα, στο όριο της παράνοιας (δε νομίζω ότι θα τον δεχόταν καμία ψυχιατρική κλινική..). Ταυτισμένος με τη Φορτιτούντο στην εφηβία μου, με τον Μάιερς να αποτελεί «εικόνισμα» στο σπίτι κάθε “Fozza dei Leoni” και σύμβολο στον πόλεμο κατά των «κυριζιών» της Βίρτους.. Στημένος στη RAI (από μια παλιά δορυφορική που είχαμε σπίτι) να παρακολουθώ εκείνα τα ντέρμπι της Μπολόνια, που μόνο η κόντρα των 80’s μεταξύ ΑΡΗ-ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη μπορούσε να πλησιάσει σε ένταση, με την έννοια ότι στη Μπολόνια των 400χιλ. όλοι «βλέπονταν» την άλλη μέρα.  Ο Μάιερς ήταν ίσως η κορυφαία killing machine της εποχής, αλλά έπαιζε ..solo. Οι αναλογίες του κορμιού του και το όλο φυσικό/αθλητικό πακέτο (για ευρωπαίο γκαρντ της εποχής) τον είχαν ανακηρύξει σε μπασκετικό «άνθρωπο του Βιτρουβίου» ενώ το ESPN το 1998 σε αφιέρωμα του στο φάιναλ φορ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τον είχε χαρακτηρίσει ως «Μάικλ Τζόρνταν της Ευρώπης». 



Ένας από τους καλύτερους ever στο «φτιάχνω μόνος μου, τη δική μου φάση». Δολοφόνος από την περιφέρεια, όταν «πάταγε» στα πρώτα λεπτά ήξερες ότι ακόμα και η τέλεια άμυνα με τα νύχια στη μπάλα πάνω σε κάθε σουτ του, δεν παίζει πραγματικά καμία απολύτως σημασία. Καμία.. Για τον Μάιερς μπορώ να γράφω με τις ώρες.. Τι να πρωτοθυμηθώ βέβαια..? Το ευρωπαϊκό του 1999 με την Εθνική, τους πανηγυρισμούς πάνω στο καπώ του αυτοκινήτου ενός άτυχου συμπολίτη του μετά το πρωτάθλημα του 2000 (περίπου 100 τιφόζι μαζεύτηκαν εξω από το εστιατόριο που βρισκόταν μαζί με τον Μπαζίλε και για τον Μάιερς η «κέντα» αυτή ήταν αρκετή για να γίνει η ζημιά..), τις μπουνιές που μοίρασε στη cosa nostra της Βίρτους (Ντανίλοβιτς, Σάβιτς, Άμπιο και τα ρέστα) στο «ένας μου και όλοι σας» ξεκαθάρισμα του ’98, τους 87 πόντους με τη Ρίμινι, την φοβερή αντίδραση κατά την έξοδο του με φάουλ στο τελευταίο του ντέρμπι της Μπολόνια, όταν μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση αλλά και με το παιχνίδι σχεδόν χαμένο πήγε στον πάγκο προσπαθώντας να εμπνεύσει τους καταρρακωμένους συμπαίκτες του με αγκαλιές και φωνές (στο γήπεδο επικράτησε πανδαιμόνιο..)ώστε να το «γυρίσουν».. Για εμένα ο Κάρλτον  Μάιερς υπήρξε ο απόλυτος σολίστας. Αλλά και μια ωρολογιακή βόμβα.. Από τη στιγμή που στα 40 του έχρισε διάδοχο του τον.. Μπαλοτέλι, καταλαβαίνετε..

ΕΛΛΑΔΑ: ΣΑΒΒΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ


Από τους παίχτες που με «έφτιαχναν» πολύ κυρίως με την πολεμική του διάθεση και τη μαχητικότητα του. Underground μπάσκετ, υψηλή τεχνική, σκληράδα, εξυπνάδα και πολλά guts... Φτιαγμένος για μεγάλα ματς. Τον θυμάμαι  στον Ηρακλή του Κακιούση στο ρόλο του gunner, με τους Διαμαντίδη-Λάζαρο-Σόφο-Παυλίδη-Μπάκναλ, να έχουν μετατρέψει το Ιβανώφειο σε «άβατο». Στον Πανιώνιο να γράφει 34 μέσα στο Παλέ σε εκείνο το επικό ματς του Eurocup ενάντια στον Άρη, «φωνάζοντας» στους διοικούντες των κιτρίνων για  μεταγραφή του στο Αλεξάνδρειο. Στις μεγάλες βραδιές της Ευρωλίγκας με τον Άρη κάνοντας την καλύτερη  άμυνα της διοργάνωσης το 2007 (Μπενετόν του Μπλατ) να του βγάλει το καπέλο (παρά την ήττα ο Ηλιάδης είχε βγεί MVP εκείνης της αγωνιστικής για την Ευρωλίγκα μάλιστα) και φυσικά τον ..φανατισμό του στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Ηλιάδης είναι παίκτης φτιαγμένος από διαφορετική πάστα. 


Σκόρερ παλαιάς κοπής (από αυτούς που θα έβαζαν 35αρες στα ‘80s) από τους καλύτερους που έχει αναδείξει το σύγχρονο ελληνικό μπάσκετ με μια ιδιαίτερη επαφή με το καλάθι, μεγάλη γκάμα κινήσεων (για παράδειγμα είναι σπουδαίος με πλάτη στο καλάθι, προσόν που φυσικά λόγω σωματοδομής δεν ήταν εύκολο να διακρίνεις όπως το ίδιο συμβαίνει με την παροιμιώδη ικανότητα του στο ριμπάουντ) και με μια έκτη αίσθηση στο να τελειώνει φάσεις στο τρανζίσιον.. Παίκτης κερκίδας (από την οποία κατέβηκε ουσιαστικά στο παρκέ του Παλέ..), από τα παιδιά που κερδίζουν τον σεβασμό σου και δεν τον απαιτούν. Παρ’όλα αυτά, μάλλον αδίκησε τον εαυτό του. Δε ξέρω εάν έφταιγε ο «τοπικισμός» που τον διακρίνει (για κάποιο λόγο δεν επεδίωκε ποτέ να φύγει από τη Β.Ελλάδα..) ή το γεγονός ότι μετά τη φυγή του από τον Άρη παράτησε ουσιαστικά τον εαυτό του (μόλις στα 30 του). Η εξέλιξη της καριέρας του αυτό έδειξε και μας άφησε μια μικρή πικρία..

Περιμένω τις δικές σας μπασκετικές "αδυναμίες"..

343 σχόλια:

  1. O Σάββας είχε κανει 2 τεράστια παιχνίδια με Μπαρτσελόνα εντός εδρας στην ήττα στην παράταση και με την Εφες εκτός εδρας την επόμενη χρονια με συνεχόμενα τρίποντα, στη νικη που σφράγισε την προκριση στους 16. Να μην ξεχάσω να αναφερθω στη τελευταία φωτογραφία που έβαλες και ειναι ο πανηγυρισμός του με τα κατάλληλα "γαλλικα" μετα απο τριποντο που σφράγισε τη νικη επί του παοκ μεσα στη Πυλαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επικό ματς με Μπάρτσα.. Ραδιοφωνάκι στο Παλέ για το αποτέλεσμα της Νάπολι, τρίποντο Μάσεη και Σάββας να μασάει σίδερα.. Τουρκοφάγος ο Άρης τότε.. Όσο για τα "γαλλικά" συμπεριλαμβάνονται στο πνεύμα της ιδιαίτερης μαχητικότητας που έδειχνε ο Ηλιάδης σε τέτοια ματς. Αν θυμάσαι πριν εκείνο το τρίποντο ο Άρης είχε κολλήσει σε τραγικό βαθμό στο σκορ ενώ εκείνο το βράδυ είχε συμβεί και το παράδοξο με το σύνθημα κατά μέλος της οικογένειας του Ηλιάδη, την ώρα που το μισό γήπεδο θύμιζε σε αυτούς που το φώναζαν ότι ο αδερφός του Σάββα (Στέλιος) αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ..

      Διαγραφή
  2. Θα διαλέξω απο Α1 μόνο 2 τεράστιες μορφές : Μαριο Μπόνι και Μίρκο Μιλίσεβιτς!!!!

    ΣΩΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπόνι είναι μια κατηγορία από μόνος του. Ο Μάρκο λάνσαρε το επικό χούκ από το κοιλουμπίνι.. Εξαιρετική αίσθηση του καλαθιού πέρα από την πλάκα.

      Διαγραφή
    2. οοο Μπονι Μπονιιιιιιιιι

      Διαγραφή
  3. Tha parw Will Solomon pou pote den ekane auta pou perimena apo auton se top epipedo enw mporouse. Isws an exe meone sth Maccabi parapanw (pote de katalava gt efyge meta apo molos ena petxymeno xrpno) h kalytra an eixe prolavei na paei 2 xronia nwrotera na eixe grapsei istoria. Meta tha parw kai ton "xexasmeno" Stobergas pou thewrw ot htan poly megalyteros paixths apo oso tou anagnwrizoume kai eixe kat eme ena apo ta kalytwra jumpshootakia. H kanw lathos;
    Alex 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Solomon ήταν λανθασμένη επιλογή του Gerson σαν αντι-Jasikevicius. Οταν έχεις τέτοιο σύνολο (η καλύτερη βασική πεντάδα που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια) χρειάζεσαι έναν playmaker να το κουμαντάρει, όχι να κρατάει την μπάλα για την πάρτη του.

      Διαγραφή
    2. Έτυχε την χρονιά του Ουίλι να μένω Θεσσαλονίκη. Η αγάπη του κόσμου για ξένο παίκτη ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Θυμάσαι την ατάκα Γκαγκαλούδη στον Αλεξανδρή (τελικός Κυπέλλου με ΠΑΟ) όταν χωρίς τον Αμερικανό ο Άρης γυρνάει το παιχνίδι στο τέλος? ("κόουτς βάλε μέσα τον Ουίλι να πάρουμε το ματς..")

      Διαγραφή
  4. +Παναγιώτης Λιαδέλλης τα χρόνια που έπαιζε Άρη :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιτ μπουλ απλά.. Το στυλ του δε σου άφηνε περιθώρια. Με Σιούτη φοβερό μπακόρτ..

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα κι από μένα! Από ΝΒΑ θα πω Peja Stojakovic! Μεγάλη αρρώστια. Έχω και άλλους στο μυαλό μου αλλά οι μεγάλες αγάπες δεν ξεπερνιούνται. Από Ευρωλίγκα θα προτιμήσω τον τεράστιο Σάρας της Μακάμπι. Μάγος και οργανωτής ανώτατου επιπέδου. Τέλος από Α1 θα πάω στον μέγιστο Μπάνε! Αλήτης και μάγκας από τους λίγους! Αρχηγός με τα όλα του. Μεγάλα σούτ και αξέχαστα ματς με Άρη αλλά και στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπάνε είναι θρύλος. Ειλικρινά μπορεί να λέω και λίγα.. Τέλειο ξεμαρκάρισμα και υποδειγματική εκτέλεση απλά. Φοβερός τύπος, sportsman από τους λίγους και νικητής. Πέτζα αρρώστια, απλά χάζευες με τη φινέτσα του, όπως χάζευαν και στην Αμερική. Για Σάρας τι να πω.. Είναι ο μόνος που όταν τον παρακολουθώ να αγωνίζεται έχω την αίσθηση ότι παίζει πιάνο..

      Διαγραφή
  6. Να προσθεσω Henry Williams?? Τον κοντοπιθαρο αμερικανακι που ειχε η Μπενετον περι το 1996-99.
    Πραγματα και θαματα σε εκεινη τη δραματικη final8 σειρα πριν το F4 του Παρισιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ο δολοφόνος με τη βίβλο".. Απίστευτος παίκτης με αυτοπεποίθηση ..Τζόρνταν.Σήμερα θα έβγαζε τα διπλά από τον Ντριού Νίκολας που ήταν ο σύγχρονος Ουίλιαμς..

      Διαγραφή
  7. φαναρα παιχτουρα απο τις λιγες προλαβε να παιξει μονο για λιγο στον παο αλλα εδειξε γιατι ηταν απο τους κορυφαιους ελληνες στην θεση του εβερ.
    ασχετο αλλα επειδη φετος η ευρωπιγκα αναμενεται να ειναι η σκληροτερη της τελευταιας 10 τιας ο παοναθηναικος ειναι η μονη ομαδα που εχει κρατησει την βασικη 5 αδα της και + 2 αλλαγες.. ποσο μεγαλο πλεονεκτημα ειναι αυτο???
    μπορει να φενερ του ομπρα και η μπαρτσα να φαινονται μεγαθηρια με τους παιχτες που πηρανε αλλα στο θεμα χημεια φετος ο παο ειναι 3 σκαλια πιο πανω.
    τελικα η τσσκ κρατησε τον τεο?? αν καταφερει ο κοουτς να κρατησει τις ισορροπιες και να δεσει το γλυκο θα κανουν μεγαλα πραγματα φετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΤΕΒΑΖΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ ΣΑΝ 1. ΣΚΟΡΑΡΕ ΣΑΝ 2 . ΣΟΥΤΑΡΕ ΣΑΝ 3. ΠΗΔΑΓΕ ΣΤΑ ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ ΣΑΝ 4. ΕΠΑΙΖΕ ΠΛΑΤΗ ΣΑΝ 5 . ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ .... ΝΤΕΓΙΑΝ ΜΠΟΝΤΙΡΟΓΚΑ !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ντειβιντ Ινγκραμ,Μιτσελ Ουιγκινς(αληθεθει οτι ο γιος του ειναι το next big thing στο nba?)και εστω και για λιγο Αντονιο Νειβις,τι θηριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτους ηθελα κι εγω να πω φιλε αλλα προσθετω και στην μπαρτ. ειχε παραδοση ο ηρακλης στα κανονια κοντους

      Διαγραφή
    2. στηβ μπαρτ εννοουσα

      Διαγραφή
    3. Ίνγκραμ Ο ΣΚΟΡΕΡ. Οι μάχες του με τον Γκάλη καθήλωναν όλη τη χώρα. Και Ουίγκινς φυσικά, η νεότερη version (ναι για τον γιό του θα σφαχτεί το μισό ΝΒΑ). Αντόνιο Ντέηβις.. Μεγάλη καριέρα. Σκέφτομαι ότι μετά από τη πρώτη χρονιά της επιστροφής του Τζόρνταν (και τον αποκλεισμό από Μάτζικ του Γκράντ) οι Μπουλς έφτασαν ένα βήμα πριν τον φέρουν με τρέηντ (μαζί με τον συνονόματο Ντέηλ) στο Σικάγο. Πώς θα είχε γραφτεί η ιστορία..?

      Διαγραφή
    4. Τα παιχνίδια του Μπαρτ τα έγραφα στο βίντεο και μετά πήγαινα για μπάσκετ και προσπαθούσα να τελειώσω το ίδιο στο τρανζίσιον (γελάστε άφοβα). Καλός σκόρερ ο γιός του αλλά όχι σαν τον μπαμπά..

      Διαγραφή
  10. NBA: Jalen Rose, Donyell Marshal. Ποτέ τους δεν ήταν superstars, αλλά είχαν αυτό το "κάτι" που σε γέμιζε στο παιχνίδι τους. Συνέπεια.. Αν έπρεπε ντε και καλά να διαλέξω κάποιον star, θα έπαιρνα τον Iverson (έχει ότι ακριβώς μισώ στο μπάσκετ στον υπερθετικό βαθμό, κι όμως έκανε όλον τον πλανήτη να παραμιλάει). Α, και Dennis Rodman!
    Ευρώπη: Pete Mickeal (εποχών Πεδουλάκη σε Περιστέρι-Μακεδονικό, με την μόνιμη απορία πώς γίνεται να μην ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ για τον αποκτήσουν οι μεγάλοι σύλλογοι της εποχής). Alain Digbeu (intensity σε εποχές που η φινέτσα ήταν το παν). Damir Mulaomerovic (χωρίς πολλά σχόλια).
    Ελλάδα: Γιώργος Γιαννούλης (στην εποχή του ήξερε όσο μπάσκετ ήξεραν οι υπόλοιποι -εκτός Οικονόμου- Έλληνες ψηλοί). Μανώλης Παπαμακάριος (ο πιο υποτιμημένος/αδικημένος Έλληνας guard της περασμένης δεκαετίας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννης.. Γιαννούλης Ντέστι. Και να τραγουδάει. Ρέμο ως καψόνι από τον Αντόνιο Ντέηβις στο Τορόντο. Ο συγκεκριμένος θα μπορούσε να παίξει σπουδαία στο "5" στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Ρόουζ μου άρεσε πολύ. Φαμπ φάηβ και έτσι.. Ψηλό γκαρντ (ήταν της μόδας). Ο Ντόνι σπουδαίος στο Κονέκτικατ, πολύ ταλαντούχο κόμπο φόργουορντ. Ντιγκμπέ.. τι μου θύμησες? Τον Μάνο τον εκτιμώ πολύ. Στα εφηβικά έβαζε τριαντάρες.. Θυμάμαι να παίζει την πιο έξυπνη άμυνα που είχα δει στον ιπτάμενο Έβανς (ΟΣΦΠ) στο Περιστέρι.

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο. Αμφιταλαντευόμουν ανάμεσα σε Γιαννούλη-Μπαλογιάννη και διόρθωσα μόνο το επώνυμο

      Διαγραφή
  11. Καλησπερα,δημητρη αν γραψω κατι για το μπιλαμπς ΔΕΝ θα ειμαι αντικημενικος,ευτηχως ειχα την τυχη να τον δω να παιζει κοντρα στην εθνικη μας στο οακα σε φιλικο πριν το μουντομπασκετ της τουρκιας στα 30 του οπου καθοδηγουσε τους τοτε απειρους γουεστμπρουκ-ντουραντ κ.α,-ενα μικρο τιπ ο μπιλαμπς μεχρι να βρεθει στους πιστονς δεν ειταν ποτε ο γκαρντ που βλεπαμε,απο 3 που ειταν στο ντραφτ(ουασινγκτον μπουλετς) περιπλανιοταν σε διαφορες ομαδες μεχρι να τον τσημπησει ο ντουμαρς και να τον κανει αρχηγο μιας απ τις καλυτερες αμυντικες ομαδες που πατησε ποτε τα παρκε και φυσικα δεν ειχε καποιο σταρ.Το ιδιο ελπιζει φετος να κανει με το τζεννιγκς,απ ενα σουτερ που παιρνει δυσκολα κ'περιεργα σουτ σε λιντερ μιας μεγαλοσωμης ομαδας.Μεγαλη αδυναμια μου ο ρουμπεν πατερσον που περασε απο αεκ,για οσους θυμουνται ειταν τρομερα αθλητικος παιχτης για την εποχη του.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΚΗ το'γραψα, δούλεψε πολύ για να φτάσει εκεί και αλλάξει τη μοίρα του γυρολόγου. Πόσο μετρά το να βρίσκεσαι στη σωστή κατάσταση..

      Διαγραφή
  12. Ελλαδα χρηστος μυριουνης, ατοφιο ταλεντο, στις μερες μας θα ειχε μετατραπει σε πενταρι με τα ολα του. Απο ευρωπη, η μεγαλυτερη καψουρα μου, το μεγαλυτερο απωθημενο που δεν ντυθηκε ποτε στα πρασινα. Αλητρα και σκοτωστρα... Πρεντραγκ Ντανιλοβιτς κυριοι....dim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποκλίνομαι.. "Από μικρός φαινόμουνα ότι θα γίνω μάγκας.." Ντανίλοβιτς. Αν και υπήρξε ο "εχθρός" (λόγω Βίρτους-Μάιερς) κατά τη γνώμη μου είναι ο μεγαλύτερος των Σέρβων. Φόργουορντ-σέντερ Μυριούνης σήμερα, μια χαρά..!

      Διαγραφή
  13. Sasa Djordjevic και φυσικα Dejan Bodiroga..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προβληματίστηκα πολύ ώρα για ποιόν από τους Μάιερς-Τζόρτζεβιτς να βάλω ως επιλογή μου. Ο Σάλε είναι ο αγαπημένος μου της πλάβι σχολής. Τα μεγαλύτερα balls από όλους, Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ.. Για Μπόντι ότι και να πω είναι λίγο..

      Διαγραφή
  14. Από το NBA θα διαλέξω τον Jason Williams...Από τους πιο "ωραίους" play makers που έχω παρακολουθήσει στο NBA (προφανώς όχι στην κλάση Stockton, Nash, Kidd κα, αλλά είπαμε εδώ γράφουμε τους αγαπημένους!)
    "Κακό παιδί", ό,τι πιο εμπνευσμένο έχω δει σε assist -θα τον σύγκρινα και με τον μεγάλο Magic σε ...φαντασία, κινδυνεύοντας να φανώ ιερόσυλος! Είχε το τρίποντο, είχε την οργάνωση, είχε τη φαντασία, τσίμπησε και το πρωταθληματάκι του με σημαντική συνεισφορά στους Miami. Αν ποτέ βάλω κάτω όλους τους παίκτες που έχω δει από μικρός και διλέξω "ίνδαλμα", είναι αυτός. Αν έβαζα νο2, θα ήταν ο Γκαρνέττ, αλλά αυτός πιστεύω πως είναι top-class έτσι κι αλλιώς και το "αγαπημένος" δεν είναι τόσο ...ιδιαίτερο.

    Με τους ευρωπαίους και τους έλληνες δεν έχω τόσο ξεκάθαρη προτίμηση, οπότε αποφεύγω να αναφέρω κάτι προς το παρόν.

    arisff

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Λευκή σοκολάτα" και ποιητής του δρόμου. Έχει τεράστιο φαν κλαμπ..

      Διαγραφή
    2. Και το απαραίτητο σχετικό βιντεάκι...Νομίζω το πιο ωραίο από αυτά που βρήκα.

      http://www.youtube.com/watch?v=HV2SWh_nOEA

      arisff

      Διαγραφή
  15. Βαγγέλης Βουρτζούμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Jimάρα, οι αγαπημένοι σου είναι όλοι γκάρντ. Τυχαίο;

    Για την τελευταία 15ετία :

    ΝΒΑ : Μανού Τζινόμπιλι

    Ευρώπη : Αντουάν Ριγκοντό

    A1 (Έλληνες) : Δήμος Ντικούδης

    Για πιο πριν :

    ΝΒΑ : Χακίμ Ολάζουον

    Ευρώπη : Άριαν Κόμαζετς – Βιτσέντζο Εσπόζιτο

    A1 (Έλληνες) : Παναγιώτης Γιαννάκης - Άγγελος Κορωνιός


    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Eσπόζιτο ήταν ουσιαστικά ο προκάτοχος του Μάιερς (αν και επι το πλείστον έπαιξαν την ίδια εποχή) και έφτασε μέχρι το Τορόντο. Είμαι επίτιμο μέλος του Άριαν κλαμπ (ελέω Ντράζεν και όχι μόνο..). Ο τέλειος καρπός.. Για Τζινόμπιλι δε μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Έχω γράψει πολλάκις ότι τον θεωρώ τον "καλύτερο παίκτη του κόσμου" (στα prime του) για τις διοργανώσεις μεικτών κανονισμών της FIBA, πάνω από οποιονδήποτε σταρ του NBA.. Τεχνικά παίκτη σαν τον Κορωνιό το ελληνικό μπάσκετ έχει να βγάλει πολλά, μα πάρα πολλά χρόνια..

      Διαγραφή
    2. Jimάρα, μιας και αναφερθήκαμε στον τρελό Βιτσέντζο Εσπόζιτο και επειδή έχω καταλάβει ότι έχεις μια ιδιαίτερη συμπάθεια στο ιταλικό μπάσκετ, θυμήθηκα μια σειρά τελικών play off μεταξύ της Καζέρτα και της Μιλάνο (νομίζω τότε την έλεγαν Philips) το 1991 (αν θυμάμαι σωστά).

      Η Καζέρτα με βασική πεντάδα τους Τζεντίλε, Εσπόζιτο, Ντελανιέλο, Φρανκ και Σάκλεφορντ, έπαιζε με μειονέκτημα έδρας σε σύστημα best of 5. Προπονητής ο Φράνκο Ματσελέτι. Καταλαβαίνεις, τώρα, περιφέρεια με Τζεντίλε και Εσπόζιτο (πρέπει να ήταν μεταξύ 23-25 ετών και οι δύο) και σέντερ ο τρελό-Τσάρλς. Ζήτω η τρέλα.

      Απέναντί τους, η Μιλάνο του τεράστιου Αντονέλο Ρίβα και προπονητή τον Ντ’ Αντόνι, αν θυμάμαι καλά.

      Η Καζέρτα κερδίζει το 5ο ματς μέσα στο Μιλάνο και παίρνει τον τίτλο. Θυμάμαι ότι ενώ ήξερα την ημέρα που θα γινόταν το ματς (από το «ΤΡΙΠΟΝΤΟ») δεν ήξερα την ώρα. Ε, λοιπόν, είχα πιάσει RAI και περίμενα από τις 20.00 πότε θα ξεκινήσει. Τελικά είδα όλο το ματς υποστηρίζοντας με φανατισμό την Καζέρτα απέναντι στη μισητή (λόγω Άρη) Μιλάνο.


      77

      Διαγραφή
  17. Απαντήσεις
    1. Έλα ρε Μάλκοβιτς.. Βύρωνας Η ΣΤΑΥΡΩΤΗ! Σπουδαίος πόιντ, από τους τοπ.. Ο "αγριόχοιρος" Ούγκο. Θα τον υπέγραφα εύκολα στην ομάδα μου, δε το συζητώ..

      Διαγραφή
    2. σκονικινη, αν και γαυρος της γουσταρα αυτην την φατσα τρελα.

      Διαγραφή
  18. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=l0HFI3OZ3CI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ ωραία ιδέα Jim!

    Για το ΝΒΑ με προβλημάτισε λίγο ο 77 με την επιλογή του (Manu) αλλά τελικά θα πάω με την αρχική μου: Jason Kidd!

    Ευρώπη όσο και να το ψάχνω, καταλήγω σε παίκτες που έπαιζαν πριν από το χρονικό όριο που έθεσες. Για να μείνω εντός ορίων θα πω Pablo Prigioni. (το ξέρω ότι το όριο δεν είναι αυστηρό αλλά αν πάω πιο πίσω θα χαθώ μεταξύ των επιλογών)

    Για Α1 θα επιλέξω Καλαμπόκη. Ό,τι πιο τίμιο έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος ο Άρης! Με τον Κιντ και εγώ κόλλημα από το κολέγιο. Μου άρεσε όλο αυτό το στόρι με τον "νέο Μάτζικ". Σκληρό παιδί, πολύ σπουδαίος παίκτης. Τίμιος ο Καλαμπόκης ε? Να τον δώσεις στην αδερφής σου! Χαχα.. Πέρα από την πλάκα μου άρεσε αρκετά στην στην Ευρωλίγκα με την ΑΕΚ του 2005. Workhorse.. O Πριγκιόνι είναι ίσως ο σκληρότερος αθλητής στην ιστορία της Ευρωλίγκας.

      Διαγραφή
  20. Μεταξύ των πολλών αδυναμιών που έδρασαν τα 90s να αναφέρω όλη την ομάδα της Λιμόζ που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 93'. Ξέρω πως πολλοί θα με...βρίζουν αν διαβάσουν το σχόλιο μου (όπως πολλοί στη χώρα μας κυρίως, έβριζαν το Μάλκοβιτς και την ομάδα, άσχετα αν στην συνέχεια υιοθέτησαν την τακτική του), όμως για μένα οι Γάλλοι, αποτελώντας ίσως την πιο κυνική πρωταθλήτρια ευρώπης, ξεπέρασαν περισσότερο από οποιαδήποτε πρωταθλήτρια ομάδα (ναι και από την ομάδα μου στη Μπολόνια και από τον ΟΣΦΠ στην Πόλη και από τις Μπανταλόνα και Παρτίζαν ακόμη) τον εαυτό τους και τις θεωρητικές και πρακτικές αδυναμίες τους. Το σημαντικότερο όμως στοιχείο αυτής της ομάδας είναι ότι έβαλαν τις βάσεις για το μπάσκετ που θα παιζόταν και θα κυριαρχούσε,αν και όπως έγραψα παραπάνω πολλοί σιχτίρισαν και εν συνεχεία αντέγραψαν, στην ήπειρό μας (εξαίρεση η Ζαλγκίρις το 99') μέχρι την έλευση των 24¨.
    Δεύτερη αδυναμία αποτελεί ο Γουέντελ Αλέξις. Εμφανισιακά μοιάζει σαν πατέρας του Steven Smith που έπαιξε το 2011-12 στον ΠΑΟ. Παίκτης σύμβολο για την Άλμπα Βερολίνου (στη χώρα μας έπαιξε λίγο, στα τελειώματά του με τον ΠΑΟΚ), είναι ένας από τους καλύτερους Αμερικανούς στα 90s μαζί με Μάικλ Γιανγκ, το δολοφόνο με τη Βίβλο Χένρι Ουίλλιαμς που δεν τους θαυμάσαμε στη χώρα μας (στα ντουζένια τους).
    Τέλος να αναφέρω ενδεικτικά κάποιους ευρωπαίους παίκτες (Πέταρ Ναουμόσκι, Σεργκέι Μπάμπκοφ, Χαρούν Ερντενάι, Άγγελος Κορωνιός, Τέομαν Αλιμπέγκοβιτς, Βιτσέντζο Εσπόζιτο, Εμίλιο Κόβασιτς), όχι γιατί ήταν όλοι τους παικταράδες, αλλά γιατί (να έρθω και σε αντίθεση με την 1η μου αδυναμία) αποτέλεσαν εξαίρεση στο "αμυντικογενές" μπάσκετ που επικρατούσε στην εποχή τους και υπήρξαν αντίποδας σε physical/ξυλοκόπους (Φλάβιο Καρέρα, Τζιμ Μπιλμπά, Γιώργος Σιγάλας κλπ) που "μεγαλούργησαν" εκείνα τα χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τζιμ απιστευτη συλληψη να φτιαξεις τετοιο θεμα...
      χωρις πολλα πολλα
      -jason williams.ενας ασσος που ποτε δεν ειδε επαγγελματικα το μπασκετ.επαιζε για παρτυ του ,ουτε καν για την κερκιδα,ουτε καν για τη στατιστικη.οι κινησεις του ηταν μυθικες και ΡΕΥΣΤΕΣ, λες και δεν ειχε κοκκαλa και συνδεσμους.απιστευτες εμπνευσεις και εκτελεσεις.ΑΥΤΟΝ τον παιxτη δε θα τον διαλεγα στην ομαδα μου.θα πληρωνα ομως και θα ξαναπληρωνα για να τον βλεπω να παιζει.
      -αγγελος κορωνιος.ολα τα προηγουμενα (τηρουμενων των αναλογιων) συνδιασμενα με στατιστικη πανδαισια.αδικημενος με την εθνικη κακες επιλογες καριερας.καμια κινηση του δεν ηταν by the book.σουταρε διαφορετικα,πασσαρε διαφορετικα και ολα αυτα με τοση χαρη και αποτελεσματικοτητα που απορουσες..αυτον θα τον επαιρνα σε οποιαδηποτε ομαδα μου.

      ειναι λογικο να υπαρουν περισσοτερα γκαρντ σε αυτη την ψηφοφορια ,γιατι κακα τα ψεμματα αυτοι παιζουν με την μπαλα στα χερια και αυτοι εντυπωσιαζουν συνηθως περισσοτερο.το μπασκετ παιζεται απο τους κοντους αλλωστε.
      αν θυμηθω κατι αλλο θα επανελθω
      TROUBLE

      Διαγραφή
    2. @Mike Ansley

      Kαλά ρε παιχτούρα, τον εαυτό σου δε έβαλες μέσα? Ο δικός μας "Σερ Τσαρλς"..!!!!!! Και έπαιζε μέχρι τα 43..

      Διαγραφή
    3. Ωραίος ο trouble.. Με Άγγελο, μαζί σου!

      Διαγραφή
    4. Καθαρά από ταπεινοφροσύνη Jim...

      Διαγραφή
  21. Από NBA Gilert Arenas. Τον πέτυχα την εποχή που είχε υπογράψει 6χρονο συμβόλαιο με απολαβές 110μύρια και είχε 6 εύστοχα τρίποντα σε παιχνιδια στο τέλος τους. MrZero λέμε...

    Από Ευρώπη Devin Smith. Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο αλλά πάντα μου έκανε κλικ

    Από Α1 Κώστας Τσαρτσαρής .Ήρεμη δυναμη και παράδειγμα τόσο ως αθλητής όσο κι ως άνθρωπος...

    Venus Vidi Vici

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αχ βρε Τζιμ τι μας έκανες...

    Σοβαρά και οι τρεις επιλογές είναι κ οι δικές μου νο1 επιλογές οπότε θα πάω στις νο2.
    ΝΒΑ: "Μπιγκ σοτ Ρόμπ"¨τεράστιος με 7 δαχτυλίδια και κοχόνες για άλλα τόσα.
    Ευρώπη:Σαούλιους Στομπέργκας, το τέλειο 4
    Ελλάδα:Χρήστος Μυριούνης, έπαιζε μόνος του στον Άρη, ομάδες όπως ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ.

    "Ατσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα σέβη μου προφέσορα. Η γνώμη σας πάντα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Ο Χόρι ήταν σπάνια περίπτωση. Μεγάλη καρδιά. Τον αντιπαθούσα πολύ το '93 όταν οι Νικς του Ράιλι έχασαν στο 7ο ματς τον τίτλο. Ήταν τόσο κοντά.. Ο Στομπέργκας έπαιζε "3", πολύ σωστή επιλογή, σπουδαίος παίκτης και κομβικός στα μεγάλα ματς με χαμηλό προφίλ. Να μας γράφεις πιο συχνά Δάσκαλε (το μέηλ μου το έχεις ελπίζω)

      Διαγραφή
    2. Γεία σου Jim, δεν τό αλλά θα το βρώ....
      Δεν γράφω συχνά για 2 λόγους τον ένα θα στον πως σε μέηλ, ο άλλος είναι οτι όταν μαθαίνει κανείς απο καλό δάσκαλο σπάνια έχει ερωτήσεις;) Φαντάσου τώρα κοπλιμέντο αυτό στο λέει ο προφέσορας....
      Αυτό με τους Νίκς με είχε πονέσει κ εμένα αλλά μετα με τους Λέηκερς κ κυρίως με Σπερς τον λάτρεψα... Για τον Στομπέργκας έχεις δίκιο για το 3 ( αλλά με Σίσκα στην Εθνική είχε παίξει 4 κ είχε μαγέψει ορισμένες φορές με το τι μπορούσε να κάνει...

      "Άτσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
  23. Auauaudieeeeee!!! AUDIE NORRIS απλά απολαυστικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ EVER.. Aπλά μάθαινες παρακολουθώντας τον.

      Διαγραφή
    2. *Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ

      Διαγραφή
  24. Ντέιβιντ Καλιγκάρις. Ο ποιο allaround παίκτης που αγωνίστηκε στα ελληνικά γήπεδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Από ΝΒΑ πραγματικά απόλαυσα τον πένυ Χάρνταγουει...Έστω και αν τέλειωσε νωρίς...

    Και από Ευρώπη θα πω έναν σύγχρονο ''πιτσιρικά'' που έχω φάει καψούρα τρελή και τον θέλω στην ομάδα μου(ΠΑΟ) ...χθες...Σέρτζιο Ροντρίγκεζ

    ΥΓ. Δε μπορώ εγώ να περιοριστώ σε κανόνες...οπότε πάρτε και τον Πέιτον και τον Τζινόμπιλι για να γουστάρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Στέλιο, έχω περάσει και εγώ την Πένυ-μάνια τότε. Το στυλ λατρεύτηκε ΄τόσο όσο κανενός άλλου. Για εκείνο το σύντομο διάστημα (συμπεριλαμβανομένου και των μηνών της πρώτης επιστροφής του Αιρ) ο Χάρνταγουέη ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης του πλανήτη.

      Διαγραφή
    2. ΥΓ: Αν θυμάσαι είχα γράψει το χειμώνα πόσο θα ταίριαζε ο Ροντρίγκεθ δίπλα στον Διαμαντίδη..

      Διαγραφή
  26. NBA: Toni Kukoc, Pedja Stojakovic - Η μεγαλη των πλαβι σχολη στο NBA!
    Ευρωπη: Jasikevicious - show time + cojones.
    Ελλάδα: Οσο κι αν ψαξω κατι πιο ασυνηθιστο, τα ματια μου ειναι παντα καρφωμενα στον Δημητρη Διαμαντιδη. Δευτερη επιλογη, Γκαγκαλουδης για την τρελα του.

    Edgar Jones

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. μαριο μπονι του αρη απο nba ροντμαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Jim, νομιζω οτι το θεμα σου εχει λαθος. Οπως εχει εξελιχθει το μπασκετ, θα επρεπε να βαλεις να πουμε αγαπημενους παικτες για τις δεκαετιες 80 και 90, και αγαπημενες ομαδες - προπονητες για το 00 μεχρι σημερα. Ειμαι σιγουρος οτι οπως και εγω, στους περισσοτερους ερχονται στο μυαλο παικτες του 80 και του 90, γιατι τοτε το μπασκετ ηταν πιο ελευθερο.

    Edgar Jones.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Παιδες ολοι αυτοι που γραψατε ειναι παιχταραδες και πραγματικα με κανατε και θυμηθηκα αρχες δεκαετιες 90 και μελαγχολησα.Ειναι πολλοι αγαπημενοι οι παιχτες μου ομως θα γραψω 2 που δεν εχουν γραφτει ακομα:Ο μεγαλος Τονι Κουκοτς και ο μεγαλος Εντι Τζονσον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σορρυ ο Τονι γραφτηκε πριν απο λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Απο Ελλάδα, Ντέιβιντ Στεργακος και Νίκος Οικονόμου...
    Απο ΝΒΑ Ρόμπερτ Πάρις για τη συνέπεια με την οποία στήριζε τους Μακ Χέιλ και Λάρυ Μπίρντ.
    Απο Ευρώπη δεν μπορώ να ξεχάσω τον Τιάγκο Σπλίτερ και τα όνειρα που έκανα, πως δήθεν θα τον υπέγραφε ο Ζότς και θα έφτιαχνε μ' αυτόν τον ακαταπόνητο μαχητή την κορυφαία έβερ ευρωπαϊκή ομάδα. Όνειρα...
    Νάσαι καλά βρε Τζίμμι και να μη χάνεσαι.
    Θοδωρής
    ΥΓ. Απολαυστικό το άρθρο σου για την ομάδα του Μπάμπεργκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Θοδωρή.. Να'σαι καλά..

      Διαγραφή
    2. PS: Τον πήρε ο Πόποβιτς και έφτιαξε την "κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα"..

      Διαγραφή
  32. Από NBA
    Bruce Bowen,Matt Geiger, Robert Horry

    Από Ευρώπη
    Ντούσαν Χάουπτμαν, Κάρλος Λισμπόα, Ιγκόρ Κουντέλιν

    Από Ελλάδα
    Θύμιος Μπακατσιάς, Κρις Παπασαράντου, Θανάσης Μπιλής

    Από Ξένους που αγωνίστηκαν Ελλάδα
    Τζεφ Μακ Κίνις, Γκαρθ Τζόζεφ, Τζούλιους Νουόσου

    Από Αμερικανούς/ Μη Ευρωπαίους που αγωνίστηκαν Ευρώπη
    Τζο Μπίνιον, Ζαν Ζακ Κονσεισάο, Τανόκα Μπέαρντ

    Ερσεφουρίλ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι μεταξύ ξύλου και επιστήμης του τριπόντου..

      PS: O Παπασαράντου εκτός συναγωνισμού λόγω Τσιντικίδου..

      Διαγραφή
  33. Από Ευρώπη: Μακάντου, ΜακΓκι, Νόρις.
    ΠΑΟΚ: Μπίλυ Βάρνερ, Μαρκ Σίμπσον, Ντικ Μόμα, Ντιλέινι Ράντ, Γουόλτερ Μπέρι
    ΠΑΟ: Γούλποκ, Ντ. Στεργάκος, Ανδρίτσος, Κάππος, Βίδας, Αλβέρτης.
    Άρης: Γκάλης
    ΑΕΚ: Ντάνι Βρέινς: (ψύχωση)
    Ολυμπιακός: Γιατζόγλου, Καστρινάκης,Πάσπαλι, Κάρι Σκάρι, Ντ. Ρίβερς, Μπακατσιάς, Άκερ.
    ΝΒΑ: Μακχέιλ, Dr. J, Πάρις, Γουόρθυ, Τζωρτζ Γκέρβιν, Toμ Τσέιμπερς, Λάρυ Μπερντ.
    Ένας ΠΑΟΚΤΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάρνερ, τι μου θύμησες.. Βρέηνς.. Θυμάμαι ήμουν πιτσιρικάς όταν η μάνα μου, μου εξηγούσε γιατί είναι ο καλύτερος Αμερικανός στην Ευρώπη (βλέποντας τη ματσάρα εναντίον του Σαμπόνις) και το πόσο τέλεια σκρινάρει..

      Διαγραφή
    2. Σόρι τώρα που γίνομαι "προσωπικός", αλλά ποια είναι η μάνα σου; Η Άννυ Κωνσταντινίδου;

      Δηλ. είσαι μπασκετικός αναντάμ παπαντάμ. Έτσι εξηγούνται όλα...

      Shaddamn

      Διαγραφή
  34. Εγώ θα επιλέξω Shawn ''the reignman'' Kemp...!
    τελικοί nba 1996 Seattle-Bulls..
    Απολαυστικές μάχες Kemp-Rodman..

    Μίλτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΤΖΕΙΣΟΝ ΚΙΝΤ
    ΜΑΡΚ ΤΖΑΚΣΟΝ, ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΟΙΝΤ ΤΩΝ ΠΕΙΣΕΡΣ (ΚΥΡΙΩΣ)
    ΣΚΟΤΙ ΠΙΠΕΝ
    ΜΑΙΚ ΜΠΙΜΠΙ
    ΑΝΤΟΝΙ ΜΕΙΣΟΝ
    ΡΟΝΤΟ
    ΡΟΙ

    ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗς
    ΝΤΕΚΙ
    ΜΑΡΚ ΓΚΑΣΟΛ
    ΣΕΡΧΙΟ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΘ
    ΚΑΡΛΟΣ ΧΙΜΕΝΕΘ
    ΣΕΡΚΑΝ ΕΝΤΟΓΚΑΝ
    ΝΤΙΡΚ
    ΒΟΡΟΝΤΣΕΒΙΤΣ
    ΣΑΡΑΣ
    ΖΑΡΚΟ
    ΡΟΙ ΤΑΡΠΛΕΙ
    ΚΑΤΑΣ

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δε θα επαναλάβω μερικές δεκάδες ομόματα που έχουν ήδη αναφερθεί πιο πάνω, απλώς θα περιοριστώ να εκφράσω την απεριόριστο θαυμασμό μου για τον ένα, τεράστιο, μοναδικό και μακράν τον πιο αγαπημένο μου:
    ΣΤΟΓΙΑΝ ΒΡΑΝΚΟΒΙΤΣ

    Επίσης μια ειδική θέση στη μνήμη μου θα έχει πάντα και ο Μιχαλάκης, ο ΚΟΧ.

    Τέλος από τον αιώνιο αντίπαλο ο παίκτης που ζήλευα που δεν είχα στην ομάδα μου ήταν ο Έντι Τζόνσον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αριαν Κομαζετς,Ιμπραημ Κουτλουαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλησπέρα στα "αλάνια".. Περιττό να σας πω ότι έχω πάθει πλάκα με τα σχόλια σας.. Τελικά ήταν πολύ καλή ιδέα αυτή η ανάρτηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Nba: Reggie Miller
    Κοινοτικός: Hugo sconochini και Marcelo Nicola
    Έλληνας: 3D

    Pasqual

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Κανένας ρε παιδιά δεν θα πει Γιώργο Διαμαντόπουλο??
    Αυτή είναι η δική μου επιλογή μετά τον Διαμαντίδη στην Α1...Πόσο πολύ θα ήθελα να είχε έρθει στον Παναθηναϊκό και να είχε μπει σε ένα καλούπι ώστε να μην διαλυθεί η ομάδα και συγχρώνως αυτός να παίξει το μπάσκετ του...Από Ευρώπη Στόουνρουκ και Αλφόνσο Φόρντ (και για Περιστέρι και Ολυμπιακό)...Από NBA τίποτα.......

    "Ένας Παλιόφιλος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ντέρικ Τσίβιους, Ουόλτερ Μπέρι, Σέιν Χιλ, Τόνι Γουάιτ, Μίτσελ Ουίγγινς, Ιγκ Οκανσέ από την Α1
    Σαμ Κασέλ, Μπράιαν Σκαλαμπρίνι, Κιθ Βαν Χορν από ΝΒΑ
    Τούντζι Αβοτζόμπι, Κάσπαρς Καμπάλα, Ρομπέρτο Ντουένιας από Ευρωπαικά Πρωταθλήματα
    Άντριου Βλάχοβ, Μαρκ Μπράντκε, Πίτερ Τζον Ράμος, Τζερόμ Μίνσι, Μαικέρου Τακαχάσι, Άντι Γκόρντον από εθνικές ομάδες

    ΥΓ: Σόρι για τη μακρά παράθεση ονομάτων αλλά με "άγγιξε" το θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πωπω ρε αλάνι τι παίχτη θυμήθηκες Μαϊκέρου Τακαχάσι
      Αμερικανογιαπωνέζος στο Μουντομπάσκετ του 1998
      Υποκλίνομαι

      Διαγραφή
  42. Lloyd Daniels
    Ο καλυτερος παικτης του κοσμου (by Michael Jordan)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Dominique Wilkins, Xavier McDaniel, Orlando Woolridge, Tom Chambers, Rolando Blackman, Vinny Del Negro, Anthony Parker, Ken "the Animal" Bannister, Eddie Johnson, Jeff Malone, Tyus Edney, Anthony Bowie, Lloyd Daniels, Granville Waiters, Darryl Dawkins

    Roberto Duenas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ελλάδα: Άγγελος Κορωνιός, Έντι Τζόνσον, Όντι Νόρις

    Ευρώπη: Ιγκόρ Κουντέλιν, Τόνυ Κούκοτς, Μαικλ Γιανγκ (όλοι αριστερόχειρες)

    NBA: Chris Webber, Chris Mullin, Mitch Richmond


    Crime Minister

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ριτς Ρέλφορντ, Ρόμπερτ Γκούλιας, Καλίντ Ελ Αμίν, Φάνης φυσικά και last but not least (ούτε κατα διάνοια) Τρέισι Πίρσον. Μια 5αδα με πολλά κιλά μπάσκετ μέσα της.
    Προπονητής Αλμπέρτο Μπούτσι

    Ερσεφουρίλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και Όλιβερ Μίλερ φυσικά 6ος παίκτης.

      Ερσεφουρίλ

      Διαγραφή
  46. A1..--> Διαμαντόπουλος με τρέλα,μέγας Μπίδης και αδυναμία και ο Καλαμπόκης.(νέα καψούρα ο Παππάς)
    Απο NBA μπορώ να πω ότι γούσταρα κι εγώ πολύ τον Μπίλαπς,από τους λίγους παίκτες της Αμερικής που μου άρεσε το στιλ τους,ενώ δηλώνω μεγάλος φαν του παλιού καλού Αρίνας-και του Μπόικινς φυσικά(αν και δεν τρελαίνομαι για ενμπιει)

    Στην Ευρώπη,ξεκινώντας από τον απίστευτο θαυμασμό προς τον Λα Μπόμπα,μπορώ να αναφέρω τους Ρακόσεβιτς,Σπλίτερ,Eρντογάν καιι τη συμπάθεια προς τον μικρό το Βέσελι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μου ρθε και ενας απο τους απεναντι: Ντομερκαντ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. SEX DROGA BODIROGA KAI FYSIKA DR....DR......DRAZEN PETROVIC!!!
    Nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. έχουμε και λέμε

    απο ΝΒΑ Derek Fisher, οχι ο καλύτερος πλειμεικερ, αλλα οταν το παιχνιδι έπερνε φωτια ήταν εκει για να βάλει το 3ποντο κατα προτίμηση. Αλησμονητο το παιχνιδι, όντας παικτης των τζαζ, που πήγε στο γήπεδο στο ημιχρονο, (νομιζω λογω ενος προβληματος του παιδιου άργησε κ ήταν απέναντι στους warriors του baron Davis τότε) κ όταν πήγε στην παρατάση το καθαρισε το ματσακι.

    Ευρώπη ο -τρομακτικος- Γκρέγκορ Φούτσκα. λιγο άχαρος μου μοιαζε, αλλά ήταν απο τους κορυφαίους. τόσο αδυνατος που μου φαινοταν αδιανοητο πως τα καταφερνε με τους ογκώδεις αντιπάλους του. ειναι αλήθεια ότι ψήλωσε αποτομα μετα τα 22 του???

    τώρα απο ελλαδα επιλεγω τον Γκαγκαλούδη για τον κωλοπαιδισμο του!! πραγματικα μας εφτιαχνε κερκίδα στο αλεξάνδρ....nick galis hall!! πορωνε τον κοσμο κ πιστεύω οτι αδικησε τον εαυτο του που εγινε γυρολογος.
    παλιοτερα μου αρεσε κ νικος Μποσγανας του πανιωνιου. οχι τιποτ ιδιαιτερο αλλα στο παιχνιδ φαινοταν να τα δινει ολα κ φιλοτιμος μεχρι εκει που δεν πάει.

    circle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. NBAl: Mike Bibby, αν μη τι αλλο ο αγαπημενος παιχτης της δεκαπενταετιας,οχι γιατι εκανε φοβερη αισθηση η επηρεασε με την παρουσια του την εξελιξη του παιχνιδιου, αλλα γιατι για εναν ανεξηγητο λογο με τρελαινε!!!Μολις 1.88 και χωρις πολλους μυς, μεγαλος clutcher καταφερε να παιξει 1000 παιχνιδια στον μαγικο κοσμο, 950 ως βασικος!!

    Ευρωπη: Qyntel Woods: Μεγιστη μπασκετικη αλητεια, κατα την ταπεινη μου αποψη μπορουσε να παιξει παντου, εκτος απο center, σκοραροντας με μεγαλο ευρος κινησεων, ενω αξεχαστη ειναι φυσικα η γροθια στον Τομασεβιτς.Παντοτε γυαλιζε το ματι του στο παρκε, ωστοσο ειχε τασεις αυτοκαταστροφης, και εχει καταληξει γυρολος πολυτελειας!! Αναξιοποιητος σε μεγαλο ποσοστο...

    Ελλαδα: Καλαμποκης!! Φοβερα αθλητικος με πολυ μυαλο,επαιξε για χρονια σε ανεκα υψηλο επιπεδο.

    Billyjoho

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Τι αρθραρα ανεβασες ρε τζιμ;;; Αν και απο κρητη και μεσω κινητου δεν μπορεσα να αντισταθω... Αφηνω πισω μεγαλες κλασικες αγαπες φαν για jason "white chocolate" williams που προαναφερθηκε οποτε θα στραφω σε: Chris Webber! Τι να πεις ισως για τον πληρεστερο pf και ηγετη της πιο θεαματικης ομαδας της τελευταιας 15 ετιας. Απλα respect.
    Απο ευρωπη απλα Μποντιρογκα και απο Α1 ροντνι μπιουφορντ. Σε τρελανα τωρα ετσι;;; χαχα

    Raging Bull

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις μεγαλες κλασικες αγαπες συγκαταλεγονται οι Κιντ και Αιβερσον. Τελος

      Διαγραφή
  52. καταρχας επειδη ηταν δυσκολο να διαλεξω και πολυ παλιοτερους(θα εστιβα το κεφαλι μου για ωρες) θα πω μονο συγχρονους

    για nba stephen curry. οτι πιο "μπασκετικο" υπαρχει, σουτ που θα αφησει ιστορια σιγουρα και εχει ηδη αρχισει να αφηνει, ελεγχος μπαλας κορυφαιος και οταν μπει σε "torch mode" δεν γινεται να σταματηθει.

    ευρωπη sergio rodriguez οπως ειπε και καποιος πιο πανω, εξαιρετικος δημιουργος, θα τον ηθελα τρελα στον παναθηναικο(αλλα δεν)

    ελλαδα οσο και αν σκεφτομουν να πω κατι περα απο το προφανες, δεν γινεται να μην πω αυτον τον παιχτη. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ... τι να πρωτοπεις; την αμυνα του που θα μεινει στην ιστορια; το ποσο απιστευτα ολοκληρωμενος ειναι για την θεση του(και γενικα); το οτι μπορει να κανει οτι του ζητησεις για να κερδισει η ομαδα του; το μπασκετικο iq του; για την ασυγκριτη νοοτροπια νικητη; υπαρχουν παιχτες και παιχτες αλλα αυτος ειναι κατι αλλο...

    louie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Κανείς δεν ανέφερε τον τιτανοτεράστιο Γουόλτερ Στάζει Πιπέρι;Respect για Μαγιερς Τζιμ, τα λόγια είναι περιττά..Από Έλληνες θα διαλέξω τον διόσκουρο του Κορωνιού,το Μυλωνά και τον Ποδαρά της ΑΕΚ.Aπό NBA τον Κέβιν Τζόνσον,νην δήμαρχο Σακραμέντο..
    Και για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί πως γίνονται τα όνειρα αφίσα(με ένα πόδι διαφορά παρακαλω):https://www.youtube.com/watch?v=oVcSndz52DE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. 1. Walter Berry: τρομακτική γκάμα στο ποστ, ώρες-ώρες απλά δεν τον χόρταινες έτσι όπως άδειαζε τους αντιπάλους του....
    http://www.youtube.com/watch?v=uXauTnlky8E

    2.Διαμαντόπουλος: Απ'τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει βγάλει η χώρα ever, κρίμα που δεν ήταν στο αίμα του η όρεξη για σκληρή δουλειά και οι θυσίες για το μπάσκετ

    3. Βάζω και έναν προπονητή, τον Βλάντο Τζούροβιτς, επικό το μουστάκι όπως και το κοουτσάριασμά του σε ΑΕΚ κυρίως. (Αλήθεια, που να βρίσκεται τώρα...)

    Τεράστιε Τζιμ απλά μαγικό το θέμα αυτής της ανάρτησης, ελπίζω να δούμε και part 2,3 από σένα, χίλια μπράβο φίλε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Πως γινεται να μην εχει αναφερει κανενας τον ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ τον ΝΑΒΑΡΟ. Ως βαζελος τον μισω αλλα οφειλω να τον παραδεχτω. Κιλερ/ψυχαρα/τρελος. Και χαιλαιτ το φετινο του ματς με Ρεαλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Φοβερη αναρτηση γιατι απλα ολοι μας 1000% ειχαμε αδυναμια σε αρκετους παικτες χωρις απαραιτητως να ειναι πρωταγωνιστες ειτε στις ομαδες τους ειτε στο υψηλοτερο επιπεδο. Δικες μου επιλογες¨ απο Ελλαδα ο τιτανομεγιστοτεραστιος Σακης Τζαλαλης και απο ΝΒΑ οι Alan Houston, Latrell Sprewell και Nick Van Exel.

    Granite City

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Είχα την εντύπωση ότι έπαιξαν μαζί στον Πανιώνιο. Επειδή 20 χρόνια είναι πολλά για την μνήμη το τσέκαρα και τελικά δεν συναντήθηκαν στην πλατεία. Σπουδαίοι παίχτες και ιδιαίτερες αδυναμίες μιας ομάδας που εκείνη την εποχή γούσταρες να βλέπεις ανεξαρτήτως προτιμήσεων. Henry Turner-PJ Brown.

    (Για Έλληνα θα διάλεγα κάτι σε πιο ταλαντούχο αλλά μιας και είμαστε εκεί ας αναφέρουμε και το πρώτο 6ο παίχτη στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού μπασκετ. Γιωργος Μποσγανάς)

    Edwood

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Τζινομπιλι Διαμαντιδης Νοτσιονι κυριως για την ενταση και το παθος σε καθε ματς και Ντουραντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Dennis Scott(Orlando),K.J(Suns),Mullin(Warriors), Hakim the dreamα πό ΝΒΑ.
    Zdovc Ευρώπη
    Berry, Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Νάντο Τζεντίλε , Κάτας , Ντέγιαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ξέχασα τον διαστημικό υπερσουτέρ Οσκάρ Σμιντ.
    Ένας ΠΑΟΚΤΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Καλημέρα.
    Εξαιρετική η ιδέα του Jim και φοβερή η αυγουστιάτικη retro-mania που μας έπιασε όλους. Το θέμα μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω και μας έβαλε στο τρυπάκι να σκαλίσουμε τις αναμνήσεις μας. Παίρνοντας αρκετά από όλους τους φίλους, επανέρχομαι με μερικές ακόμη εικόνες από σειρές παιχνιδιών:

    ΝΒΑ

    Αν και τα τελευταία χρόνια έχω χάσει την επαφή μου με το ΝΒΑ, στο παρελθόν τα ξενύχτια για τα παιχνίδια των play off ήταν must. Πέρα από τα γνωστά με τους Bulls και τον Jordan, η ομάδα που μου έχει μείνει στο μυαλό είναι οι Rockets του απίστευτου Hakeem Olajuwon, του σέντερ που είχε κινήσεις γκάρντ.

    Θυμάμαι τους τελικούς με τους Knicks (1994) και την απογοήτευση ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του Patrick Ewing. Με καθοδηγητή τον μέγιστο Rudy Tomjanovich και παίκτες που πλαισίωναν τον the dream τους Sam Cassell, Mario Elie, Robert Horry, Vernon Maxwell, Kenny Smith, Otis Thorpe.

    ΕΛΛΑΔΑ

    Το τελευταίο πρωτάθλημα του Άρη τη σεζόν 1990-91 και οι απίστευτη σειρά τελικών με τον ΠΑΟΚ. Θυμάμαι την προσμονή για τα παιχνίδια και τα φοβερά τεύχη του «ΤΡΙΠΟΝΤΟΥ» που προλόγιζαν τα ματς της σειράς. Με βάση το σύστημα διεξαγωγής, τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου μεταφέρονταν στα play off και ο Άρης έμπαινε στους τελικούς με ένα 2-0 κάβα. Ο πρωταθλητής αναδεικνυόταν στις 4 νίκες.

    Ο Άρης είχε, ήδη, στο παθητικό του τον αποκλεισμό από το F4 του Παρισιού μετά από 3 συνεχείς παρουσίες, δεν ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση, βίωνε την πρώτη χρονιά χωρίς τον Ιωαννίδη (Κυρίτσης κόουτς στους τελικούς) και με βάση την εικόνα του ΠΑΟΚ φαινόταν έτοιμος (παρά το 2-0) να παραδώσει τα σκήπτρα μετά από πολλά χρόνια.

    Η αίσθηση της υπεροχής του ΠΑΟΚ επιβεβαιώθηκε στους δύο πρώτους τελικούς όπου η ομάδα του Σάκοτα επικράτησε σχετικά εύκολα κάνοντας το 2-2. Ο 3ος και ο 4ος τελικός για όσους θυμούνται αποτελούν μια ραψωδία του Παναγιώτη Γιαννάκη ο οποίος σχεδόν μόνος του πήρε το πρωτάθλημα παρά την αναμφισβήτητη υπεροχή του ΠΑΟΚ. Το β’ ημίχρονο του 4ου τελικού είναι χαρακτηριστικό αφού παίζει σχεδόν μόνος του απέναντι σε όλον τον ΠΑΟΚ και γυρνάει ένα χαμένο ματς το οποίο κρίνεται από ένα απίστευτο goal-foul του Brand Sellers. Ακολουθεί η κλωτσοπατινάδα Γκάλη-Μπάνε, ένας ακόμη λόγος για να θυμόμαστε εκείνη τη σειρά.

    …………………….

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. …………………….

      ΕΥΡΩΠΗ

      Η σεζόν 1995-96 ήταν η χρονιά του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου από ελληνική ομάδα. Η χρονιά του ΠΑΟ του Μάλκοβιτς και του Ντομινίκ με τα απίστευτα σκαμπανεβάσματα που μας επιφύλαξε. Η σειρά με την Bnettton Treviso στους 8 ήταν αυτή που θυμάμαι ιδιαίτερα. Κυρίως το 3ο ματς με την τάπα του Βράνκοβιτς και το break που οδήγησε την ομάδα στο Παρίσι και στην κούπα.

      Πριν την έναρξη της σειράς θεωρούσα πολύ δύσκολο να ξεπεράσουμε την ομάδα του Mike D'Antoni με παίκτες όπως ο Henry Williams, o Zeljko Rebraca και o Riccardo Pittis ειδικά με μειονέκτημα έδρας.

      Το 1ο ματς στο ΟΑΚΑ κρίθηκε στο σουτ και κάνοντας το 1-0 ασθμαίνοντας, απλά επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μου ότι δύσκολα θα πηγαίναμε στο F4. Το 2ο ματς στο Treviso ήταν μια πανωλεθρία και η ανησυχίες είχαν γίνει πλέον πεποίθηση ότι το Παρίσι ήταν πολύ μακριά. Το 3ο ματς το είδαμε από τον ΑΝΤ-1 σε μαγνητοσκόπηση αφού την ίδια ώρα έπαιζε ο Ολυμπιακός το 3ο ματς της σειράς με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Θυμάμαι, δεν άκουγα καθόλου στο ραδιόφωνο την εξέλιξη του ματς στο Treviso γιατί ήθελα να το δω χωρίς να ξέρω το αποτέλεσμα. Την εξέλιξη την ξέρουν οι περισσότεροι…

      ΕΘΝΙΚΗ

      Και μιας και σε λίγες μέρες θα κινούμαστε στον αστερισμό της Εθνικής, ας θυμηθούμε και κάποιες από τις θρυλικές στιγμές της. Mundobasket 1994 στο Τορόντο. Μερικές μέρες πριν την έναρξη των αγώνων και ενώ η ομάδα βρίσκεται για φιλικά στις ΗΠΑ, γίνεται το γνωστό επεισόδιο Κιουμουρτζόγλου-Φασούλα. Η απόφαση του Βασιλακόπουλου να μην τιμωρήσει τον παίκτη οδηγεί τον κόουτς σε παραίτηση 2-3 ημέρες πριν την έναρξη του τουρνουά.

      Η ομάδα πορεύεται με πρώτο προπονητή τον Μάκη Δενδρινό (βοηθό μέχρι εκείνη τη στιγμή) και πραγματοποιώντας απίστευτα παιχνίδια κατακτά την 4η θέση. Το κατόρθωμα της ομάδας ήταν μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς ότι είχε να ξεπεράσει την αναταραχή από την παραίτηση του προπονητή, είχε πολύ ρηχό ρόστερ (7-8 παίκτες) και κέρδισε τους διοργανωτές και φιλόδοξους Καναδούς (Steve Nash, Rick Fox, Greg Wiltjer, Mike Smrek) στο ματς κλειδί για την 4άδα με απίστευτη εμφάνιση του Φάνη.

      Θυμάμαι και την απίστευτη ιστορία με τη βολή του Σιγάλα στο ματς με το Πουέρτο Ρίκο, την εντολή να τη χάσει, αυτός την έβαλε κατά λάθος κάτι που τελικά μας βγήκε σε καλό αφού αντί των Ισπανών βρήκαμε στην επόμενη φάση την Κίνα.


      77

      Διαγραφή
  63. Υφαντής του Παπάγου, Γουίγκινς του Σπόρτιγκ, Φάντεμπργκ Τζανής και Φλώρος από Αμπελό, Τσιτούμ από περιστέρι, πω πω, τι δεκαετία ήταν τα 90ζ στην Ελλάδα!!!!! Για Αλφόνσο τα λόγια είναι περιττά!

    Μπράβο σου για Ηλιάδη Τζιμάρα

    Γλάρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ανταγωνιστηκοτερο ελληνικο πρωταθλημα!!! με τοσους πολλους καλους ελληνες και ξενους που τελικα λιγοι παιξανε σε μεγαλες ομαδες...

      Διαγραφή
  64. PJ Brown ο κορυφαίος center που πάτησε το πόδι του στην Ευρώπη, Τάρλατς και Κόμαζετς πρέπει να βλέπουν ακόμα εφιάλτες όταν τον θυμούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Re paidia eipame ba mhn pame se profanh alla an exoub grapsei mexri ka Jordan ginetai na mhn exei pei kaneis Dirk; Edypwsh mou kanei epishs oti de exei anaferthei (diorthwste me alla diavazw sth zoula sth skopia kai ta eida grhgora) o megistos Sabonis. Kai akoma oi Scola kai Macijiauskas sta kala tous. Apo NBA tha parw kao Stephon Marbury...
    Alex 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ka Pat Ewing.!!! KNICKS RULE

      Διαγραφή
    2. Πωωωωω ναι ρε φίλε και με τον Marbury είχα φάει κόλλημα τρελό ....Τι παιχταράς?

      Βέβαια είπαμε μιλάμε για καψούρες φίλε , δεν έχει σημασία πόσο καλός είναι ο Ντιρκ .

      Διαγραφή
  66. Ας θυμηθούμε και μερικές ομάδες και τον ιδιαίτερο τρόπο που έπαιζαν.

    ΝΒΑ (part II)

    Η φοβερή και τρομερή τριάδα των Golden State Warriors με Tim Hardaway, Chris Mullin, Sarunas Marciulionis. Τότε που το σκορ δεν έπεφτε κάτω από τους 120 πόντους, με run and gun, πολλά τρίποντα και εντυπωσιακές φάσεις. Πραγματικά, χαιρόσουν να βλέπεις τα παιχνίδια αυτής της ομάδας ανεξάρτητα αν κατάφερναν πάντα να νικούν. Με προπονητή τον Don Nelson σκόρπιζαν τον τρόμο στην Δυτική Περιφέρεια.

    ΕΛΛΑΔΑ (part II)

    Η ομάδα του Πανιωνίου της σεζόν 1993-94 ήταν χάρμα ιδέσθαι. Με Φάνη, Γιαννάκη, Turner και Stokes το κλειστό της Νέας Σμύρνης γέμιζε με πραγματικούς μπασκετόφιλους που ήθελαν να απολαύσουν την ομάδα του Μίσσα. Ο Πανιώνιος, εκείνη τη χρονιά, έφτασε και στις 3 διοργανώσεις στα ημιτελικά. Στο πρωτάθλημα αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό του Ιωαννίδη (Paspalj, Tarpley, Φασούλα, Tarlac), στο κύπελλο Korac από τον μετέπειτα τροπαιούχο ΠΑΟΚ (Prelevic, Berry, Savic, Κόρφα) και στο κύπελλο Ελλάδας πάλι από τον Ολυμπιακό.

    ΕΥΡΩΠΗ (part II)

    Η Zalgiris του 1999 ήταν ομάδα από άλλο πλανήτη. Οι Λιθουανοί λάνσαραν ένα στυλ μπάσκετ κόντρα στο ρεύμα της εποχής και κατέκτησαν πανηγυρικά την Ευρωλίγκα διαλύοντας την Kinder Bologna του Danilovic, του Rigaudeau, του Nesterovic και coach τον Ettore Messina. Ο Kazlauskas είχε δημιουργήσει μια πυραυλοκίνητη ομάδα που έπαιζε ολοκληρωτικό μπάσκετ με κυριότερους εκφραστές τους Bowie, Edney, Stombergas, Zidek.

    ΕΘΝΙΚΗ (part II)

    Εκτός από τα αυτονόητα δηλ. τις δοξασμένες ομάδες του 1987 και 1989, ιδιαίτερη θέση στις αναμνήσεις μου κατέχει και η Εθνική του 1995. Όχι τόσο για το ελκυστικό της μπάσκετ, ούτε για κάποια μεγάλη επιτυχία (4η στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας). Μόνο και μόνο για το γεγονός ότι βγήκε 4η στο δυνατότερο και πιο ανταγωνιστικό τουρνουά όλων των εποχών.

    Συμμετείχαν :
    H Γιουγκοσλαβία μετά τον 4ετή αποκλεισμό της με όλα τα αστέρια να είναι παρόντες και στον πάγκο το δίδυμο Ivkovic – Obradovic. Στην ομάδα ήταν οι Divac, Danilovic, Djordjevic, Bodiroga, Paspalj, Savic, Rebraca, Tomasevic.
    Η Κροατία του γαλαξία αστέρων όπως οι Kukoc, Radja, Vrankovic, Komazec, Perasovic, Tabak.
    H Λιθουανία των Sabonis, Marciulionis, Kurtinaitis, Karnisovas.
    H Ρωσία των Bazarevic, Babkov, Kisourin, Fetisov, Mikhaylov, Kudelin, Karasev.
    Και ακόμη η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία με όλα τους τα αστέρια.


    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Α1/Ελλαδα:1)Φανης-ο πιο γεματος κυριολεκτικα και μεταφορικα παικτης που εχω δει ποτε μου. 2) Νικος Βετουλας γιατι ηταν στρατηγος στη μεγαλη ομαδα του Απολλωνα και τραβαγα τον παππου μου στο γηπεδο να βλεπω τις ματσαρες εκεινης της εποχης. 3)Ξαβιε ΜακΝτανιελ-υπερπαιχτουρα του Ηρα στα mid-90s,με την καλτσα να φτανει μεχρι το λαιμο-λατρεια.

    Ευρωπη: 1)Ντεγιαν μακραν σαν παιχτης-του ειχα τοση λατρεια που δεν εχανα αγωνα του βαζελου, αν και γαυρος.Τετοια μαεστρια στο παιχνιδι και τετοιο ολοκληρωμενο πακετο παιχτη δεν εχω ματαδει στα ευρωγηπεδα.
    2)Pepe "El Cerebro" Sanchez- ο αγαπημενος μου pg της προηγουμενης 10ετιας. Τεραστιο μυαλο, κιλλερ και δημιουργος,απο τους βασικους λογους που η αρχενδινα των 00ς εγινε η 2η μπασκετικη καψουρα μου σε επιπεδο εθνικων. (επρεπε να χω γινει βαζελος τελικα :P )

    ΝΒΑ: all-time fav Πιτ Μαραβιτς,χωρις σχολια. Αν μιλαμε για τελευταια 20ετια, απο σταρ ο ΑΙ γιατι ηταν μαγκας και δεν καταλαβαινε τιποτα μεσα στο παρκε (εκτος παρκε ενας καραγκιοζακος ηταν,αλλα δε μας απασχολει) και απο πιο low-profile παικτες, ευκολα ο Μανου,γτ μου εμαθε το eurostep και το παιζα μαγκας στο γηπεδο της γειτονιας :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Από Ευρώπη διαλέγω Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Χάρμα οφθαλμών ο Λιθουανός ακόμα και σήμερα, κάθε φορά που μπαίνει στο παρκέ αρχίζεις και σκέφτεσαι με ποιόν τρόπο θα σε σκοτώσει σήμερα. Σπάνιο αντίληψη του παιχνιδιού, φοβερές ασσίστ, φοβερή απόδοση σε clutch time..Ίσως η μεγαλύτερη μπασκετική περσόνα της 15ετίας, ο ορισμός του winner και η αύρα που εκπέμπει στο παρκέ, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, είναι μεθυστική. Άλλο παιχνίδι παίζεται όταν είναι μέσα ο Λιθουανός. Θα μπορούσα να έχω διαλέξει και Μποντιρόγκα, επίσης γοήτευε πολύ με το παιχνίδι του και ήταν ένας από τους ανθρώπους που με έκαναν να αγαπήσω το μπάσκετ. Αλλά πάω με την Λιθουανική τρέλα.
    Στο ΝΒΑ δεν υπάρχει κάποιος τόσο favourite. Αν έπρεπε να επιλέξω ντε και καλά έναν θα διάλεγα μάλλον τον Jason Williams μόνο και μόνο για το τελείως street feeling στο παιχνίδι του και για τις πραγματικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ασίστ που έβγαζε. O ορισμός του fun to watch. Από κει και πέρα προσωπικά είχα φάει ένα μίνι κόλλημα με τον McGrady στις αρχές της περασμένης δεκαετίες. Στα καλά του ήταν 2 ομάδες μόνος του.
    Από Α1 μιας και μιλάμε για 15ετία θα επιλέξω τον πιστό στρατιώτη Γιώργο Καλαϊτζή. Δεν είχε ποτέ τίποτα το σούπερ πάνω του αλλά για κάποιον περίεργο λόγο με μαγνήτιζε η παρουσία του στο παρκέ. Πολύ καλό play maker, από τους κορυφαίους ΈΛληνες καθαρούς άσσους, αδικήθηκε πιστεύω στην καριέρα του. Από πιο νέα γενειά επιλέγω Σπανούλη. Ο μπασκετικός του εγωισμός είναι απίστευτα fun to watch ενώ παράλληλα είναι και παίκτης οld school που λέει και το Τζιμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Απο ευρωπη :Michael Young απο Limoges και μετεπειτα Arvydas Macijauskas απο ΝΒΑ Glen Rice και μετεπειτα Ray Allen..απο Ελλαδα Φανης Χριστοδουλου και μετεπειτα Παναγιωτης Λιαδελης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Καλησπέρα παίδες! Πολύ ιντριγκαδόρικο θέμα, οπότε δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό για αυτό θα γράψω και εγώ τις δικές μου προτιμήσεις.
    ΝΒΑ:
    Θα επέλεγα Ρομπερτ Χορι αλλά λόγω Lakers δεν τον τιμάω με την ψήφο μου (Celtic pride). Διαλέγω το δίδυμο των Wallace του Ντιτρόιτ. Σπουδαία ομάδα οι Pistons και σίγουρα άξιζαν παραπάνω από ένα πρωτάθλημα.
    Ευρώπη:
    Άριαν Κόμαζετς. Τι γλυκό σουτάκι! Οι Γιαννακόπουλοι είχαν φτιάξει ομαδάρα αλλά είχαν διαλέξει μικρό προπονητή.
    Ελλάδα:
    Χρήστος Μυριούνης. Ηταν ο πιο ταλαντούχος τις παναθηναικής τριάδας (Αλβέρτης, Οικονόμου, Μυριούνης) αλλά είχε πολλούς τραυματισμούς. Ομως, όσο τον προλάβαμε το κατείχε το τόπι. Επίσης, τον γουστάρω γιατί αποδεικνύει ότι το μπάσκετ είναι το πιο δημοκρατικό άθλημα. Μπορεί να είσαι κοντός, χοντρός, να μην πηδάς πάνω από εφημερίδα αλλά αν έχεις το ρημάδι το ταλέντο και όρεξη για δουλειά μπορείς να κάνεις θαύματα.
    jpg13
    Υ.Γ. Συγχαρητήρια συνονόματε για το άρθρο. Ταμάμ για καλοκαίρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Milwntas gia xontrous pou den pidane efimerida ena onoma mou erxetai sto myalo. O apithanos Mirko Milisevic! Mia fatsa k ena kormi pou thimize perissotero ilektrologo para basketbolista, o anthrwpos pou skorare me 1000 diaforetikous tropous, kanenas ek twn opoiwn den itan fysiologikos. Ti morfi thee mou!!!

      (Sorry gia ta greeklish)

      Edwood

      Διαγραφή
  71. Απο ΝΒΑ Isiah Thomas. Είχα την αφίσα του δεκαπέντε χρόνια στο δωμάτιο και τη διέλυσε καταλάθως η Ρωσίδα που μας καθάριζε το σπίτι - προ κρίσης, έτσι, μη παρεξηγηθώ:)
    Από Ευρώπη Τζάμσι, Σαν Επιφάνιο και Ορτίθ με ζελέ στο μαλλί και δίπλα Ζάρκο. Παίξανε και για λίγο μαζί στον Άρη το 97-98.
    Στην Ιταλία όλοι ήμασταν Teamsystem λόγω ονόματος..:)
    Ο Σαββίδης που παίζει τώρα ρε παιδιά;
    Μανόλης, Πράγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. wade apo nba ntanilovic apo evropi kai papaloukas apo ellada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. απο NBA διχως δευτερη σκεψη gilbert arenas!!!Ισως ο μεγαλυτερος clutch player της τελευταιας δεκαετιας στην αλλη ακρη του ατλαντικου...Καταπληκτικο σουτ(ακομα και απ τα 9-10μετρα),τρομερο driving-ability,εξαιρετικη ντριπλα και ΤΕΡΑΣΤΙΑ ''καρυδια''!!!!
    Απο Ευρωπη ο μαγαλος ΣΑΡΑΣ ειναι αδυνατο να μην ειναι σε στη λιστα με τις μπασκετικες καψουρες. Μαεστρος πραγματικος.Σουτ,πασα,μυαλο,καρυδια...ολα στο μεγιστο δυνατο βαθμο.Μονη του αδυναμια τα αθλητικα προσοντα,αλλα σε σχεση με ολα τα αλλα ειναι πτεσμα!!!
    Απο Έλληνα παικτη τωρα θα παρω γιωργακη διαμαντοπουλο...τον παικτη που ηταν απ τους κορυφαιους επιθετικους στην ευρωπη την πενταετια 2000-2005 και καταφερε να παιζει στη Β εθνικη κατηγορια ελλαδος και στην Α1 Κυπρου....Το μεγαλυτερο ταλεντο μαζι με παππα τα τελευταια 15 χρονια σιγουρα στη χωρα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ρόι Τάρπλει...Διαχρονικός ψηλός με τρομερό ρεπερτόριο κινήσεων.Λατρεία. Τον κατέστρεψαν οι μπύρες...

    Απο ΝΒΑ ο Χορι winner από τους λίγους, με πολλά κιλά... Από

    Ελλαδα ο Φάνης. Ο πληρέστερος.

    Στον αγώνα με τον Καναδα το '94,αν δεν κάνω λάθος, σε ένα ταιμ-άουτ, πλησιάζει το μικρόφωνο της καναδικής τηλεόρασης στον ελληνικό πάγκο και η αναπνοή του Φάνη υπερκερνούσε της οδηγίες του Δενδρινού. Και κάπνιζε 2 πακέτα τσιγάρα, ο άτιμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Εξαιρετικό αυτό το τελευταίο θεματάκι και κάποιοι πραγματικά με έχουν εκπλήξει με τις επιλογές τους... Ευχάριστα πάντα.

    Για μένα ο ορισμός της μπασκετικής καψούρας ακούει στο όνομα Ρίτς Ρέλφορντ. Πιτσιρικάς ακόμη, προσπαθούσα να καταλάβω πως εκείνος ο -πως να το πω κομψά- ΧΟΝΤΡΟΣ(!) τύπος κατάφερνε να βάζει την μπάλα μες στο καλάθι με τόσους διαφορετικούς τρόπους...
    Από το ΝΒΑ, δύο παίκτες που τέλειωσαν πολύ άδοξα τις καριέρες τους (αν και ο ένας ακόμα το παλεύει). Αντουάν Γουόκερ, άλλοτε αρχηγός των Κελτών και Μπράντον Ρόι, χωρίς άλλα σχόλια.
    Σε ό,τι αφορά Έλληνες παίκτες και μιλώντας για καψούρες πάντα, για μένα η συζήτηση σταματάει στον Φάνη (ένας είναι ο Φάνης). Δεν είναι πρωτότυπη επιλογή, δεν χρειάζεται όμως και να είναι. Σίγουρα βέβαια τους τρεις από τους προαναφερθέντες δεν θα τους καλούσα ποτέ σπίτι για φαγητό, αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση...

    Υ.Γ. Νομίζω πως το πλαίσιο της δεκαπενταετίας πήγε περίπατο, αλλά καλύτερα έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. τζιμαρα σιγα σιγα ετοιμαζε ποστ για εθνικη.. με το υλικο που εχει και με τους αντιπαλους ου θα βρει λογικα πλακα θα τους κανει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ελλαδα: ο μεγαλος Γκαγκαλουδης. Με highlight το φοβερο παθος που επεδειξε οταν τον κυνηγουσε ο Σιγαλας.
    Αστερακι που αναμενεται να μπει διπλα του ο Νικ "κλαψιαρης" Παππας.

    Ευρωπη: Αν κι αυτος απο Ελλαδα, προτιμησα να τον ενταξω σε αυτην την κατηγορια
    λογω τεραστιας κλασης.
    Τον θυμαμαι για:
    1. Τη φοβερη αμυνα στον Κλειζα, που οπως κι ο μππατμαν απλα προσπαθουσε να φαει καμια φαπα, μηπως κι αποβληθει οΛινας.
    2. Για τις δηλωσεις Ηθους μετα το ξυλο με τους Σερβους. Υποδειγμα για την αρμονικη συνυπαρξη των λαων.
    Δεν τον θυμαμαι:
    1. Να εμφανιζεται εστω κ σε ενα μεγαλο ευρωπαικο ματς του Παο.
    Απο τα μεγαλυτερα παρασιτα του ευρωπαικου μπασκετ, εχτισε καριερα στις πλατες ενος σαπιου συστηματος κ μιας κολαουζικης δημοσιογραφιας.


    ΝΒΑ:
    "Φεραμε τον παικτη του nba, Marcus Haislip".
    Και να αλαλαζουν οι πιστοι. Αναφορα κ στις ονειρωξεις του Μπατη για τα καλιγραμα ποδια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. ΑΝΤΟΥΑΝ ΡΙΓΚΟΝΤΟ!!ο play meker του 2000οπως ελεγαν!!χααχχ ΚΑΙ ΓΚΡΕΓΚΟΡ ΦΟΥΤΣΚΑ!!215 εκετοστα με τεχνικη κοντου!!επισης τρελλα με ΠΛΙΛ ΚΑΡΤΡΑΙΤ απο nba και ΝΤΑΝΙ ΒΡΕΙΝΣ απο ξενους που ηρθαν ελλαδα...νικος λουτρακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. nba διαλεγω ντιρκ.νταξει λιγα τα λογια η απολυτη μπασκετικη φαντασιωση.για αυτον ξενυχτουσα τις μαγιατικες νυχτες του 11 για να το σηκωσει το δαχτυλιδι στα μουτρα του τζειμς.ευρωπη μιρσαντ τουρκσαν.ενταξει η απολυτη μηχανη του ριμπαουντ πραγματικα δεν ξερω κατι με κολλαγε σε αυτον τον παιχτη.αλλα και αλλουυς πολλους παιχτες...εχω μια προτιμηση στους λιθουανους σαρας στη μακαμπι ματσιγιαουσκας της ταου σισκα...ρισπεκτα.οπως και ο γουντς ο λα μπομπα...απο ελληνα δεν εχω καποια ιδιαιτερη προτιμηση...ισως σιγαλας χατζης και φυσικα νεστορας κομματος...βεβαια υπαρχουν και αμερικανοι που εχουν παιξει στην ελλαδα.συμπαθω ιδιαιτερα τους μεγαλους σκορερ.ενας γιανγκ που επαιζε στα τρικαλα ο στηβεν σμιθ και ο χαρρις του κολοσσου ο στογκλιν του ηλυσιακου και βεβαια ο τζααμπερ στο αιγαλεω.θυμαμαι εβαζε 40αρες για πλακα.θα μπορουσε να κανει μεγαλυτερη καριερα.αληθεια μετα την ζαλγκιρις που πηγε;
    billy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Καιρό έχω να γράψω ρε Τζιμ! Τι τρομερό ποστ ανέβασες καλοκαιριάτικα!!! Να σε καλά!!!

    Επειδή μου αρέσει το στοχευμένο μπάσκετ και επειδή θεωρώ ότι ο κάθε παίχτης έχει τις εξειδικεύσεις του:

    Άιβαρ Κούουσμα… Ο συμπαθέστατος γεματούλης –πλην όμως killer- που το μόνο που ήξερε είναι να περιμένει στημένος τη μπάλα για να προσθέσει τρεις πόντους στην ομάδα του. Μαζί με Τιτ Σοκ (από τους πιο ολοκληρωμένους pg των 80-90s)

    Nba:
    Mark Price. Άλλος ένας ξανθούλης bomber… Τρομερός χέρι. Aν θυμάμαι καλά μπορούσε να δημιουργήσει για τον εαυτό του…

    Ποιος Αρτεστ;;; Το original bad boy (των 90s): Dennis Rodman. Πραγματικά ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ  , αλλά μαχητής. Ο ξυλοκόπος που χρειάζονταν οι Bulls για τους 2ους μεγάλους Big-3 (MJ, Pippen, Kukoc)

    Από Ελλάδα θα διάλεγα δύο μεγάλες μορφές: Χρήστος Τσέκος και Σάκης Τζαλαλής… Couldn’t keep my eyes off of them…

    Papaloukas-Diamantidis-Spanoulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι ανορθογραφία ήταν αυτή: "να 'σαι καλα"...

      Papaloukas-Diamantidis-Spanoulis

      Διαγραφή
  81. Επιτελους λιγη ποιοτητα στα σχολια σε αυτο το αριστουργηματικο μπλογκ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Δεν έγραψε κανείς το David Rivers????? ΟοΟοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Μακης δρελιωζης: δεν μπορω να θυμηθω γιατι ειχα κολησει με τον συγκεκριμενο αλλα τον γουσταρα πολυ.
    τζανης σταυρακοπουλος: Η προσωποιηση του θαυματος το αμπελοκηπων.
    δημητρης παπανικολαου: ο μονος ανθρωπος που ειχε κανει 6/6 στο ανοικτο μαντρι που παιζαμε παιδες.
    Ο δημητρακης ο παπανικολαου jr: τον παω γιατι ειναι τρελο με ηθος.
    ζησης: γιατι ολοι θα τον θελαμε για γαμπρο της αδερφης μας.

    ναβαρο: οσο και να μου την σπαει με το floping, με τις πικρες που με εχει κερασει δεν μπορω να παραδεχτω αυτην την κακια κατασκευη που μπορει και παιζει μπασκετ σε αυτο το επιπεδο.

    jason kid: παλευοντας με τα θηρια πολλα χρονια .
    chris mullin: για τα 50ρικα που ειχα φαει στο NBA jump

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Μεγαλη καψούρα από Ευρώπη είναι ο Σαν Εμετέριο. Τα λόγια περιττά. Από NBA Jr Smith.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Φανης, manu, Dirk
    οχι πρωτοτυπη επιλογη αλλα οταν αυτοι οι τρεις χορευουν(αν) ο καθενας με το δικο τους ξεχωριστο styl και ρυθμο απλα...αγαπας αυτο το παιχνιδι;)

    pistol-than

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟΝ ΤΡΕΛΛΟΣΑΡΑΣ ΑΠΟ ΝΒΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟΝ ΜΠΕΡΤΜΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΑΜΣΤΡΟΝΓΚ ΑΣΤΙΕΥΟΜΑΙ ΤΟΝ ΜΑΙΚ ΜΠΡΑΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μεγαλε!!!! τωρα το σωσες με τον Μπραμος. παλι καλα που δεν μας ειπες και τον Ξανθοπουλο.

      Διαγραφή
  87. Λιβινκγστον ετσι δεν λεγονταν ο αμερικανος του ΠΑΟΚ αρχες η μεσα δεκαετια 90

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. κι ο Τσεκος ο αληταρας.....Παοκ ολε ολεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Μιας και πιάσατε ρετρό καταστάσεις με Κλιφ και Τσέκο δείτε αυτό!:

    http://www.paok-basketballretro.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. νομιζω αρκετοι εχουν χασει το νοημα του μπλογκ. εδω μιλαμε για μορφες-καψουρες οχι απαραιτητα παιχταραδες. οι περισσοτεροι προσπαθουν απλα να ξεθαψουν παλιους παιχταραδες τυπου Ασαια Τομας, Μποντιρογκα η παιχτες που τους εχει ξεχασει η μανα τους τυπου Κουσμα, Σοκ κτλ. Σε αυτη την κατηγορια τους μονους Ελληνες που μπορω να σκεφτω ειναι Γκαγκαλουδης, Τσεκος, Φανης. Κορυφαιος ολων και μεγαλη μου αδυναμια ομως ο Σερβος ο αληταρας. Ο Μιλος που οσες μαλακιες και αν εκανε οσο ηταν στον Ολυμπιακο παλι τον ηθελα στον αγωνα. το definition του κωλοπαιδου που ομως θελεις να τον βλεπεις ολη την ωρα να παιζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Τζιμαρε χαιρε, φοβερη ιδεα το αρθρο. Απο ΝΒΑ ο πιο fun to watch παικτης για μενα οταν ξεκινησα να παρακολουθω (καπου στο 2002, για αυτο ειμαι και Κινγκς αλλωστε) ηταν ο Βαρονος (Baron Davis), πραγματικα φτεροποδαρος. Απο ΝΒΑ επισης, λιγο πιο προσφατα ομως, θα πω εναν παικτη που ειχε μεγαλα κοχονες και τρομερες ικανοτητες αλλα η "καταρα" των Μπλειζερς δεν τον αφησε να χαραξει τον δρομο του :Μπραντον Ρου. Τωρα απο Ελλαδα αν και Παναθηναικος θα πω τον Καστλ του Αρη που μου αρεσε πολυ. Ρωτησα και τον αδερφο μου που ειναι πιο ψαγμενος στο ευρωπαικο μπασκετ και μου ειπε για Καρνισοβας, Ταρπλει και φυσικα τον τεραστιο Μποντιρογκα. Θυμαμαι εντονα επισης την ομαδαρα του Πεδουλακη το 2004 στον Μακεδονικο χωρις να μπορω να ξεχωρισω καποιον παικτη απο το εξοχο εκεινο δημιουγημα. Τον Ουατσον ισως...;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Φάνης Χριστοδούλου και Γουόλτερ Μπέρι...χωρίς πολλά λόγια

    Μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. ...Otan to upsos, to talento k i ikanotita upoklinontai mprosta sto myalo kai stin kardia...

    ...Otan lansareis empneusmena amyntika systimata typou vpianw ton agwna tou epithetikou, ton sprwxnw pisw, peftoume mazi katw, tsirizw g epithetiko faoul

    ...Otan ena 15xrono atalanto 5ari stis geitonies tis athinas, den oneireuetai na ginei galis i paspalj alla exontas epignwsi twn ikanotitwn exei esena san basketiko indalma...

    ...Se efxaristoume giati ypyrxes, giati omorfynes to athlima dysanaloga me to talento sou, giati ekanes olous emas pou den eixame tis ikanotites tou galli oti isws kapoia stigmi mporoume na ginoume san esena...

    Thanks for the memories, Sakis Tzalalis...

    Edwood

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. craig ehlo, xavier mcdaniel και φυσικα L.A. (Λιβερης Ανδριτσος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Καλησπέρα παλικάρια μου.. Γουστάρω να σας διαβάζω από εχθές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. μιση ωρα καναμε να το γραψουμε το ρημαδι.....

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. γιοσκο καφετζης και τα μυαλα στα καγκελα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. ας το κάνουμε 20ετία για εμάς τους 32αρηδες...λοιπόν
    Νο1 εννοείται cliff levingston που ήταν και το πρώτο μπασκετικό παρατσούκλι που μου εδώσαν...δυστυχώς των είχαμε μια χρονιά μόνο στα μέρη μας...ήτανε αρκετό όμως για να βάλει στο σαλόνι μας το παιχνίδι της άλλης πλευράς του ατλαντικού...
    Νο2 απο έλληνες ο Γιάννης Γιαννούλης πριν το θέμα με το ντοπινγκ ήταν μακράν ο καλύτερος ψηλός της γενειάς του.
    No3 από nba chris webber μέχρι το 2002 οι δικοί του kings παίζανε το ποιό όμορφο μπάσκετ στο nba

    αλλά πάνω απο όλους αυτούς τελικά είμαι φαν του sir Charles Barkley..:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Μαρσέλο Μιλανέζιο από τους αγαπημένους playmaker των 90s. Ντουέτο με τον Έκτορ Καμπάνα. Η Αργεντινή είχε αξιόλογη ομάδα και πριν το Μανού και τον Σκόλα.
    Ζοάο Βιάνα "Πιπόκα". "Σωματοφύλακας" του Οσκάρ Σμιντ στην Εθνική Βραζιλίας. Όταν τον έβλεπα, πίστευα πως δεν υπήρξε ποτέ νέος.
    Λάρι Στιούαρτ. Από τους καλύτερους ξένους που έπαιξαν στην Ελλάδα την τελευταία 10ετία. Ειδικά στο Περιστέρι με τον Αντρέ Χάτσον, συνέθεσαν ένα δίδυμο ξένων "χάρμα ιδέσθαι". Κυρίως για τους προπονητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Ενταξει θρησκεια ο Ντεγιαν...Ενας ομως που θα αφηνε εποχη για μενα αν δεν ηταν τοσο ατυχος ηταν ο Μιλος Βουγιανιτς..Πολυ μπασκετ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. ΜΠΟΜΠ ΣΟΥΡΑ...ΟΝΕΙΡΩΞΗ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ
    ΤΖΕΙΣΟΝ ΟΥΙΛΙΑΜΣ....Η ΠΑΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΚΩΝΑ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ..
    ΡΕΞ ΤΣΑΠΜΑΝ...ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ
    ΤΖΟΡΤΖ ΜΑΚΛΑΟΥΝΤ...ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ
    ΓΚΛΕΝ ΡΑΙΣ....ΤΡΕΛΟΣ ΣΚΟΡΕΡ
    ΝΤΑΝ ΜΑΡΛΙ........Ο ΤΥΦΩΝΑς
    ΚΡΙΣ ΜΙΟΥΛΙΝ....ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΝΤΡΙΜ ΤΙΜ....

    ΡΕΜΠΡΑΤΣΑ...ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΤΟΓΙΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΨΕΥΤΟΡΑΤΖΑ
    ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ...ΠΟΛΥ ΜΕΛΛΟΝ
    ΣΑΒΙΤΣ...ΒΡΩΜΙΚΟΣ
    ΝΤΑΝΙΛΟΒΙΤΣ....ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑ

    ΑΝΤΡΕΑ ΜΕΝΕΓΚΙΝ....ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΛΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΡΛΤΟΝ
    ΠΟΖΤΕΚΟ.....ΤΡΕΛΟΣ Ο ΚΟΝΤΟΣ
    ΡΙΚΑΡΝΤΟ ΠΙΤΙΣ....ΑΜΠΑΛΟΣ ΑΛΛΑ ΜΑΧΗΤΗΣ

    ΑΛΕΝ ΝΤΙΓΚΜΠΕ..ΣΤΥΛ...

    ΤΖΑΝΗΣ....ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΤΡΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΔΗ
    ΡΙΤΣ ΡΕΛΦΟΡΝΤ....ΧΟΝΤΡΟΣ ΧΟΝΤΡΟΣ ΑΛΛΑ ΟΙ 40ΡΕΣ 40ΡΕΣ
    ΣΑΚΗΣ ΤΖΑΛΑΛΗΣ...ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΧΑΙΤΗ ΤΟΥ
    ΠΗΤ ΠΑΠΑΧΡΟΝΗΣ....ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΕΜΦΝΑΙΣΤΕΙ Ο ΚΑΙΛ ΧΑΙΝΣ
    ΧΑΡΟΛΝΤ ΕΛΙΣ....ΤΡΕΛΟ ΤΟ ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΝΤΙΝΟ....

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. ΜΑΧΜΟΥΤ ΑΜΠΝΤΟΥΛ ΡΑΟΥΦ.....Ή ΚΡΙΣ ΤΖΑΚΣΟΝ....


    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Ελλάδα:
    Κλέιζα-Μασιγιάουσκας

    Ευρώπη:
    Πάρκερ-Ρακόσεβιτς

    ΝΒΑ:
    Γουέμπερ-Τζινόμπιλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Καψούρα τρελή
    ΟΡΕΣΤΗ σ αγαπώ, γύρνα πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. PF - Ruslan Avleev
    C - PJ Brown
    SF - Lloyd Daniels
    SG - Velimir Perasović
    PG - Michael Anderson

    :-) :-) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Ισμαέλ Σάντος:όσο μαλθακό πρόσωπο είχε, τόσο σκληροτράχηλος αμυντικός ήταν.
    Φρανκ Μπιτέρ: ατάλαντος, ακόμα και για τη Λιμόζ του Μάλκοβιτς
    Κίκε Αντρέου, Χουάν Αντόνιο Μοράλες: φυσιογνωμίες για το AVATAR
    Πέδρο Μιγκέλ Νέβες: κουμανταδόρος της άλλοτε μόνιμης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μπενφίκα. Ο πιο πλαδαρός guard ever.

    Ερσεφουρίλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. eee oxi kai Butter re file, htan tragikos o tupos !!!

      MANOS

      Διαγραφή
    2. Τόσο πολύ που δεν γίνεται να τον ξεχάσω...

      Ερσεφουρίλ

      Διαγραφή
  107. Jeremiah Massey από εποχές που'παιζε στον Άρη θα επέλεγα και τον τρισμέγιστο Ναβάρο και από Έλληνες τον Φώτση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Apo pou na arxisoume kai pou na teleiwsoume : arketa onomata pou mou hrthan sto mualo ta eipan kapoia paidia. Ama eprepe na kratisoume 3 onomata me ta pio "perierga" kollhmata

    Apo ellada : John Korfas (eixa trela m'auto to shoot me to ena xeri !)

    apo eurwph : kudelin (me ta apisteuta triponta apo ta 9 metra !)

    kai nba : Rodman (kai mono pou ton evlepa na trexei ...)

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kudelin οντως τον ειχα ξεχασει και επισης ρωσος και για λιγο καιρο ελληνας ο Μπαζαρεβιτς

      Διαγραφή
  109. Ελλάδα Henry Turner ο πιο εντυπωσιακος παίκτης που πέρασε απο την χώρα μας δεινός σκόρερ,360 κάρφωμα στο αιφνιδασμό με τον ΠΑΟΚ ...ο τύπος για την εποχή του ήταν αλλού...μαζί θα βάλω και Μπόμπαν Γιάνκοβιτς αλλά και Φάνη Χριστοδούλου το μεγαλύετρο ταλέντο και ένας all around παίκτης...Γενικά Πανιώνιος τρελλές επιλογές στους αμερικάνους Χάτσον, Μέις ,Ντίνκινς, Πι Τζέι Μπράουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Αχ ρε Jim τι μας έκανες με αυ΄τη τη ρετρο ανάρτηση....

    Αφού το άρθρο μιλά για παίχτες-καψούρες ας ρίξω και εγώ τις δικές μου προσωπικές "αδυναμίες"

    Απο ΝΒΑ πολύ πρόχειρα θα ξεχωρίσω τη μεγάλη μου αγάπη τον Tim Hardaway με την ίσως καλύτερη cross-over τρίπλα ever , Jason "White Chocolate" Williams ίσως τον πιό απίστευτα τρελά δημιουργικό παίκτη που πέρασε , τους μεγάλους John Starks , Kevin Johnson και Gary Payton...Πολύ όμως πρόχειρα....

    Απο Ευρώπη θα λαχτάριζα να ξαναδώ να πατάνε παρκέ και δη κοντά μας τον αείμνηστο Ντράζεν , τον Toni Kukoc ίσως για μενα πληρέστερο ever μπασκετμπολίστα που έβγαλε η ήπειρός μας και τον Manu.

    Από Έλληνες μπασκετμπολίστες δεν είχα σε κανεναν καμια ιδιαίτερη αδυναμία..Θα λάτρευα όμως να ξαναδώ στη χώρα μας τον Tony White του Άρή όπως και τον Μάριο Μπόνι. Τον Byron Dinkins αλλα και τον Koch...

    Θα τοποθετούσα στην ανάρτησή μου αυτή από Έλληνες μονάχα το Φάνη...

    ΥΓ.. φιλε 77 μιας και ανφέρθηκες στην τρομερή Run TMC του Don Nelson να σου θυμίσω μια ακόμη παιχτάρα μέλος της..Mitch Richmond...

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός. Έχεις δίκιο.
      Τον ξέχασα. Μέγα φάουλ.
      Αυτός ήταν μαζί με Hardaway και Mullin που συγκροτούσαν τη μαγική τριάδα. Ο Marciulionis ήταν 6ος παίκτης. Νομίζω είχε βγει και καλύτερος 6ος παίκτης στο ΝΒΑ κάποια σεζόν.

      77

      Διαγραφή
    2. http://en.wikipedia.org/wiki/Sarunas_Marciulionis

      Εδω το παλμαρέ του μεγάλου Sarunas...

      Run TMC

      Διαγραφή
    3. Μήπως θυμάσαι άλλους παίκτες εκείνης της ομάδας;
      Έφτασαν ποτέ σε τελικούς της δυτικής περιφέρειας;
      Γιατί από όσο θυμάμαι σε τελικούς ΝΒΑ δεν πήγαν ποτέ.

      77

      Διαγραφή
    4. Οχι...σε τελικούς δεν έφτασαν ποτέ..Ούτε καν δεύτερο γύρο σε play off...Πολύ πρόχειρα θυμάμαι τον Βίκτορ Αλεξάντερ , τον Μάριο Έλι και αργότερα τον Billy Owens τον οποίον πήραν σαν ρουκι se trade με τους kings όταν έδωσαν τον Richmond...Ακολούθησαν παιχτάρες όπως Webber,Spreewell,Smith αλλα δεν έπαιξαν ποτέ το ίδιο εντυπωσιακά...
      Ας ελπίσουμε με Curry και Iguodala να φτάσουμε επιτέλους στη βρύση να πιούμε νερο...Ουτοπικό ????

      Run TMC

      Διαγραφή
  111. Απο Ελλαδα Zoran Savic. Ενας απο τους καλυτερους ψηλους που ειχα την τυχει να δω απο κοντα και ενας απο τους παικτες που με "κερασε" μια απο τις μεγαλυτερες πικρες με τα 5 δευτερα στο ΣΕΦ.

    Απο Ευρωπη Jaka Lakovich, Ο ορισμος του παικτη που δεν ειναι clutch αλλα δεν μπορει να το καταλαβει. Τον γουσταρα ομως τρελα για το θρασος του.

    ΝΒΑ, μονο Shawn Kemp-Gary Payton. Πιο fun to watch ομαδα που θυμαμαι στο μπασκετ.

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. πολυ ωραιο αρθρο τζιμ!ειμαι αρκετα νεος και δεν εχω εικονες απο πιο παλια αλλα εχω στο μυαλο μου επιλογες..!!
    κατ'αρχας,θα εβαζα απο το νβα τον τεραστιο,τιτανομεγιστο μακγκρειντι,απιστευτος σκορερ-τεραστιος παιχτης!!
    ευρωπη-θα ελεγα τον σαρας για αμετρητους λογους-απιστευτη μορφη των ευρωπαικων γηπεδων!!
    ελλαδα-νομιζω πως περισσευουν τα λογια για το νικο το χατζη!!θυμαμαι τις πρωτες στιγμες που παρακολουθουσα μπασκετ το 2002 και το πρωταθλημα της αεκ με ζηση-ταπουτο-χολντεν-κακιουζη!
    LM.ALDRIDGE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Γαμώ τα κείμενα ανέβασες!
    Λοιπόν, από ευρωλίγκα να μην ξεχνάμε ποτέ το μεγάλο Αλφόνσο Φόρντ και για bonus Πεταρ Ναουμόσκι για τους μερακλήδες.
    Από ΝΒΑ μόνο j-will και τίποτα άλλο.
    Από Α1 θα έλεγα κανέναν Έλληνα αλλα δεν μπορώ να μην πω το βρωμόχερο από την Αυστραλία. Shane Heall κύριοι.
    Jim σκέψου να κάνεις το ίδιο αφιέρωμα από την ανάποδη. 3 πιο σιχαμένοι, αντιπαιθητικοί, κλπ από την κάθε λίγκα ever.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Επειδή μεγάλωσα στα 90/s
    Σέιν Χιλ, Χένρι Τέρνερ, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Ιγκόρ Κουντέλιν, Σκότι Πίπεν, Τζον Στόκτον, Ρέτζι Μίλερ, Νίκος Οικονόμου, Ντόρον Τζάμσι, Μίτσελ Ουίγκινς, Ντίνο Ράτζα, Τσάρλς Μπάρκλεη, Κλάιντ Ντρέξλερ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. NBA: Ένα όνομα! Vince "Half Man-Half Amazing" Carter. Ο άνθρωπος που έκανε ξανά τον διαγωνισμό καρφωμάτων trendy. Αυτός που δεν χαρίστηκε σε κανένα από τα αμυντικά τέρατα του nba, και τους κάρφωσε όλους, έναν έναν. Ο παίχτης για τον οποίο μιλούσε όλο το nba μια εποχή και για τις δυνατότητες του. Περί το 2000 ήταν αυτός και ο AI στην ανατολή. Μέχρι λίγο αργότερα θεωρούταν από τους τοπ σκόρερς στη λίγκα. Ο λόγος που την rookie του χρονιά καθόμουν κάθε πέμπτη βράδυ, πιτσιρικάς ακόμα, μπροστά από την τηλεόραση για να δω τις 10 καλύτερες φάσεις στο nba action που παιζόταν τότε στο supersport, όντας σίγουρος πως θα είναι μέσα σε κάθε επεισόδιο. Δυστυχώς, τον έφαγαν οι τραυματισμοί μόλις έφτασε στο νιου τζέρσι και το μάλλον αδύναμο mentality του που λέει και ο τζιμ, για να καθιερωθεί ως παίκτης κορυφής.

    Ελλάδα: James "Hollywood" Robinson. Αν και δεν είμαι ολυμπιακός, αυτή η παιχτάρα μου έχει μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό. Με καριέρα στο nba, αέρινος, απίστευτα γρήγορος, με φονικό σουτ από παντού και υπό οποιαδήποτε συνθήκη. Η επιτομή του όρου swag!

    Ευρώπη: Ο κοντοπίθαρος Terrell McIntyre. Το σύμβολο της μπασκετικής Σιένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Από ΝΒΑ Saras, από Ευρώπη Saras και από Α1 Saras!!!!
    Πέρα απ' την πλάκα τώρα, από NBA Duncan, ναι ξέρω είναι βαρετός και και αλλά γουστάρω πολύ Center με τέτοια τεχνική. Από Ευρώπη φυσικά Saras, ο τρόπος που υπάρχει μέσα στο γήπεδο είναι εκπληκτικός. Από Α1 θα ήθελα να βάλω τον Sasha Volkov αλλά δεν τον πιάνει η 15ετία οπότε θα βάλω Ντίνο Αγγελίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Βλέπω ότι όντως είναι μεγάλο το φαν κλαμπ του White Chocolate! Αν βάλουμε "ψήφους" πρέπει να είναι πολύ ψηλά στις "καψούρες"!

    arisff

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. NBA: Derrick Coleman - Kenny Anderson (New Jersey Nets)
    Υποτίθεται το νέο δίδυμο Malone - Stockton. Εάν είχαν άλλα μυαλά θα μπορούσαν να κάνουν τεράστια καριέρα.

    Euroleague: Arvydas Sabonis
    Στα καλύτερά του μπορούσε να κοντράρει οποιονδήποτε από τους μεγάλους σέντερ του ΝΒΑ. Έπρεπε να έχει μετακομίσει νωρίτερα στην Αμερική.

    Α1: Travis Mays (Πανιώνιος)
    Πολύ μεγάλος σκόρερ. Με τον Ίβκοβιτς να τον φρενάρει συνεχώς, αυτός κατάφερε να έχει 25 πόντους μέσο όρο.

    saxon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Αντρέι Φετίσοφ! Ποτέ δεν έπαιξε το μπάσκετ που σε προδιέθετε ότι θα έπαιζε αλλά εγώ προσωπικά γούσταρα να το βλέπω. Φόργουορντ στα 2.07 γρήγορος, μπορούσε με την ίδια άνεση στα καλά του να κόψει στην άμυνα και να τελειώσει τον αιφνιδιασμό με κάρφωμα. Σούταρε τρίποντα, μάζευε ριμπάουντ. Αν δούλευε περισσότερο, δεν είχε κάποιους τραυματισμούς θα έφτανε πολύ ψηλά.

    Green Crocodile

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Δυστυχως οι μεγαλυτερες καψουρες μου ηταν οταν ημουν παιδακι οποτε θα παω λιγο πριν τη 15ετια.

    ΝΒΑ
    Τζουλιους Ερβινγκ.
    Τον πρωτοειδα στην ΕΡΤ, στο ΝΒΑ All star game το 1983 στον οποιο ηταν και ο MVP.
    Ο πρωτος αγωνας μπασκετ που ειδα στη ζωη μου.
    Επαθα πλακα φυσικα. Dr J η πρωτη και παντοτεινη αγαπη.

    Ευρωπη
    Τονυ Κουκοτς.
    Τον αγαπησα γι αυτα που εκανε στη Γιουγκοπλαστικα.
    Αυτα φτανουν.

    Δημητρης Διαμαντιδης.
    Ειναι οτι κοντυνοτερο εχω σε "καψουρα" για Ελληνα παικτη.
    Απλα σε καθε αγωνα περιμενω απο αυτον να δω τουλαχιστον μια μαγικη στιγμη και συνηθως δεν απογοητευει.

    Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Αν κ διαβαζω καιρο το μπλογκ πρωτη φορα γραφω μιας κ το θεμα "χτυπησε" φλέβα!

    Το θεμα λεει για παικτες που γουσταραμε να βλεπουμε με τρελα! Αν κ Παναθηναικος λοιπον ειχα φαει τρελο σκαλωμα με τον Κινγκ του ΠΑΟΚ της χρονιας 98-99 αν δεν κανω λαθος. Μεχρι κ αφισσα διπλα στον Ντομινικ κ τον Στογιαν με το πρωτο ευρωπαικο τον ειχα! Τρομερα μουσκουλα ο τυπος κ καλαθομηχανη απο τις λιγες!

    Απο ΝΒΑ μεγαλωσα, αγαπησα κ αγαπαω ακομα AIR αλλα παντα με τρελαιναν τρεις ασσοι, Πεννυ Χαρνταγουει, Ρον Χαρπερ και ο Βρομοστομος Γκαρι Πειτον. Οπως θα καταλαβατε ειμαι παιδι της δεκαετιας του 90.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. San neoteros apo tous perisoterous episkeptes 8a pw paihtes pio neous

    A1 : Sofoklis Shortianitis ... paidaki eimoun to eida se ena mats me tin e8niki k kolisa... mporei na einai portieris na paizei 3ulo alla dn mporeite na fantasteite ti kavla eniwsa otan ir8e ston Pana8inaiko... me porwne otan epaize me ton Olympiako htan paihtara... enas allos epeiseis pou latrevw einai o Vassilis 3an8opoulos p distyhws efyge apo ton panathinaiko... autos o paihtis htan mihani assist... ekan pio polles akoma kai apo ton ukic sto prwta8lima..! kai meta enas pou marese para polu einai o Vasilopoulos ... amintikara... alla logo trafmatismwn dn ekane osa mporouse..tous 2 teleutaious dn 3erw gt alla i8ela na tous anaferw..


    Nba : pote dn me travi3e to nba ... dn maresei auto to stul basket... alla autoi pou me travi3an einai einai o enas o cris paul... dn 3erw alla mou aresei polu.. a3izei megaliterh omada apo tous clippers... an paei se kapoia megaliteroi omada sigoura 8a parei dahtilidi pistevw...enas allos pou marese para polu einai o Ron Harper... me porwnei...

    Evrwph : ekana polu wra na skeftw kai na vrwafto p pragmatika i8ela.. aftos pou me trelenei apo evrwpi ein o Dorsey... stin tourkia htan mia omada monos tou... e3eretikos stin amyna veltiwmenos stin epi8esi... kai orimase...

    Nikos Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Από Ελλάδα Τζον Κόρφας με το δολοφονικό σουτ με το ένα χέρι (και Cliff Levingston μεγάλη αδυναμία), από ευρώπη Pete Mickeal (και Sarunas) και από NBA τον Grant Hill που έπινε Sprite (και Penny Hardaway)

    Vincanity

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μου τώρα εσύ, ποιος μπορεί να αγόραζε seven up όταν o grant hill πίνει sprite...

      Διαγραφή
  124. καλημερα jim και παιδια! απο ελλαδα ουαιτ(αρης),μπονι,λιβινγκστον,φαντενμπεργκ(αμπελοκηποι)και ο τεραστιος χοσε πικουλιν ορτιθ. απο ευρωπη τζορτζεβιτς,ουιλιαμς,ντανιλοβιτς,αρλαουσκας και μουρεσαν (παντα ειχα καψουρα να τον βλεπω να παιζει). απο nba ειβερι τζονσον,κεβιν τζονσον,ντρεξλερ,μπαρκλευ και ο ναυαρχος ντειντ ρομπινσον. σε διαβαζω 2 χρονια και ειναι η δευτερη φορα που γραφω σχολιο.μπραβο για την εξαιρετικη δουλεια που κανεις αλλα μην μας ξεχνας jim.παρτο σαν ενα μικρο παραπονο εντελως φιλικα. miklo13

    ΑπάντησηΔιαγραφή