Athlenda

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΚΙΝΗΣΗ «ΜΑΤ» Ή ΤΖΟΓΟΣ..?




Το Hoopfellas σας βάζει σιγά σιγά σε φθινοπωρινό mood αξιολογώντας τη επιλογή του Ματ Λοτζέσκι και την οπτική του Ολυμπιακού ενώ παράλληλα σχολιάζει την επιστροφή του Μάικ Μπατίστ στον Παναθηναϊκό..


ΦΑΚΕΛΟΣ ΛΟΤΖΕΣΚΙ


Πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί για το νέο απόκτημα των ερυθρολεύκων στη θέση «3», τον τελευταίο μήνα. Εμείς λοιπόν εδώ θα ξεκινήσουμε με μια ανάλυση του αγωνιστικού στυλ  ενός από τους πιο γνωστούς παίκτες (και σήμα κατατεθέν..) της Βελγικής λίγκας εδώ και χρόνια και θα καταλήξουμε με την γενικότερη οπτική των πρωταθλητών Ευρώπης, όσον αφορά την επιλογή του.

-Κατ’αρχήν, ο Λοτζέσκι είναι παίκτης που παίζει ΣΩΣΤΟ μπάσκετ. Ξέρει να παίζει το άθλημα έχοντας δημιουργήσει μια αγωνιστική φιλοσοφία πάνω σε σωστές βάσεις και αυτό είναι κάτι που δεν έχει να κάνει με το πόσο καλός είναι κάποιος αλλά με το πώς σκέφτεται και χειρίζεται τον εαυτό του δημιουργώντας τον επαγγελματικό του δρόμο . Μου αρέσουν τέτοιου είδους αθλητές ( νομίζω είναι γνωστό).

-Πρόκειται για έναν πλάγιο, που καλύπτει τις δύο θέσεις στα φτερά, με ύψος 1.98 και μεγάλα άκρα. Αυτά τον βοηθούν να φαίνεται καλύτερος αθλητής από ότι πραγματικά είναι, κερδίζοντας φάσεις ψηλά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Τρέχει το γήπεδο με τα χαρακτηριστικά μικρά και γρήγορα βήματα του. Αδύνατος στο upper body, «χάνει» σε κορμό» και αυτό στο επίπεδο της Ευρωλίγκας πιθανόν θα φανεί. Αθλητικά κυμαίνεται πάνω από το μέσο όρο, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι ο παίκτης με τα δυνατά πατήματα.

-Το κύριο προσόν του 28χρονου Αμερικανού (με Βελγικό διαβατήριο) στο επιθετικό κομμάτι είναι η ικανότητα του στο σουτ. Έχει κάθετη ανάταση, σουτάρει από ψηλά με γρήγορο release, συνδυασμός που κάνει εξαιρετικά δύσκολη -για τον αμυντικό- την προσπάθεια όχι  να απλά τον κόψει αλλά να τον ακολουθήσει και να μείνει ψηλά μαζί του μέχρι την απελευθέρωση. Λειτουργεί πολύ καλά σε καταστάσεις ball screen offense όπου ξέρει να χρησιμοποιεί σωστά σκρινς –ακόμα και κατά μήκος της base line με fakes- για να πάρει τη μπάλα σε καλά για αυτόν σημεία.  Έχει αυτοπεποίθηση και άμεση εκτέλεση. Ακόμα και σε καταστάσεις απομόνωσης σε προσωπική άμυνα επιδιώκει να ντριμπλάρει μέχρι τα 4-5 μέτρα κολλώντας τον αντίπαλο στη πλάτη του και να τελειώσει  σουτάροντας είτε με fadeaway είτε από πάνω του. Γενικότερα είναι ενδιαφέρον το παιχνίδι του στον τύπο επίθεσης που προανέφερα, μιας και χρησιμοποιεί αρκετά προσποιήσεις και έχει καλό body control  που τον βοηθά να βρίσκει ισορροπία πριν το σουτ. Το καλύτερο κομμάτι του βέβαια είναι οι spot up καταστάσεις όπου είναι πολύ αποτελεσματικός. Θεωρώ ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να βελτιώσει κι άλλο με τον Λοτζέσκι την επίθεση του στην αδύνατη πλευρά με μια άλλη version εκτέλεσης εκτός του μπουκαδόρου (και πολύ δυνατού σε αυτές τις περιπτώσεις) Λο καθώς  ο πρώην παίκτης της Οστάνδης μπορεί να εκτελέσει (με σουτ ή floater από κοντά) ή να δημιουργήσει σε δεύτερο χρόνο πάνω στα close outs.


-Σε περιπτώσεις που ο παίκτης θα ανέβει στο «2» και απέναντι σε κοντύτερους αντιπάλους, θα δούμε και το παιχνίδι του στο ποστ. Αν και αδύνατος (κάτι παραπάνω από ..90 κιλά) επωφελείται από την μέγεθος του και κυρίως την αντίληψη που διαθέτει παλεύοντας με τον παίκτη πίσω του, όχι με κύριο στόχο να ποστάρει αλλά να γυρίσει και να σουτάρει εκμεταλλευόμενος το καλό body control του που αναφέραμε λίγο πιο πάνω. Ειδικά με κοντούς αντιπάλους μπορεί να το επιδιώξει αν και η δική μου γνώμη είναι ότι σε τέτοιες καταστάσεις οι ερυθρόλευκοι θα πάρουν πιο πολλά από τη δημιουργία του παρά από εκτέλεση.


-Ικανός με τη μπάλα στα χέρια. Η αλήθεια είναι ότι το ζητούμενο στην αγορά για τον Ολυμπιακό δεν ήταν αυτό καθώς η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα παίζει σε συντριπτικό ποσοστό με two guard lineups (και έναν dominant ballhandler όπως ο Σπανούλης) με αποτέλεσμα το «3» να μην έχει πολλές ευκαιρίες για δημιουργία αλλά περισσότερο εκτελεστικό ρόλο. Παρ’όλα αυτά ο Λοτζέσκι έχει σωστή συμπεριφορά στο πικ εν ρολ ως δημιουργός, πολύ καλό court vision για παίκτη της «κόπιας» του και άμεση πάσα (σε πρώτο χρόνο) γεγονός που μπορεί να βοηθήσει πολύ την επίθεση των ερυθρολεύκων στο να βρεί ρυθμό με τον Αμερικανό να λειτουργεί ως ball mover

-Σε άμεση συνάρτηση με το παραπάνω, θα πω ότι ο Λοτζέσκι δεν είναι σε καμία περίπτωση slasher. Δεν έχει τα πατήματα να τελειώσει μπροστά στα θηρία του ανταγωνισμού (αυτό θα φανεί άμεσα, δηλ. η μεταφορά του σε ένα πολύ πιο δυνατό αθλητικό πεδίο σε σχέση με αυτό που μέχρι τώρα έπαιζε) και επιλέγει floater κυρίως με τη σωματοδομή και το mentality του να τον αποτρέπουν από το να πάει μέχρι μέσα με ..το μαχαίρι στα δόντια.  Εδώ όμως θα εκθειάσω το προσόν του να ψάχνει το «κενό» (τον συνδυασμό χώρου και αδράνειας στην άμυνα) διαβάζοντας με υπομονή βρίσκοντας έτσι διαδρόμους, πεδίο  όπου θα σας παρουσιάσει την ικανότητα του στο split out και την εσωτερική πάσα στη base line. Έχει σωστή παιδεία στο πως λοιπόν προσεγγίζει την αντίπαλη άμυνα. Ολοκληρώνοντας την αναφορά μας στο κομμάτι «με τη μπάλα στα χέρια» θα σας πω ότι η επιρροή του στο επιθετικό παιχνίδι της Οστάνδης ήταν τέτοια που ουσιαστικά λειτουργούσε ως πόιντ φόργουορντ, τρέχοντας επιθέσεις στο τρανζίσιον ή λειτουργώντας ανά περιπτώσεις ως κύριος δημιουργός στο μισό γήπεδο.  Βέβαια το επίπεδο πλέον είναι πολύ πιο δυνατό. Και για έναν ικανοποιητικό ballhandler με καλή πάσα αλλά όχι ιδιαίτερη άνεση στο «περνάω και τελειώνω» οι ευκαιρίες θα είναι σαφώς λιγότερες.


-Στο αμυντικό κομμάτι τώρα, ο νέος Αμερικανός του Ολυμπιακού θα χρειαστεί να δουλέψει αρκετά. Γνωρίζει ότι με την απόδοση του εκεί θα μπορέσει να παγιώσει τη συμμετοχή στο παρκέ ή να αυξήσει τα λεπτά του.  Αυτό που διακρίνεις στη συμπεριφορά του στα μετόπισθεν είναι ότι σίγουρα δε πρόκειται για ..ball hawk αμυντικό παίκτη. Οι αντιδράσεις του είναι σχετικά αργές και ο αδύνατος κορμός του μεταφέρει το πρόβλημα και στο ποστ, όπου θα έχει πρόβλημα απέναντι σε φόργουορντ τύπου Πιτ Μάικλ ή ακόμα και Μασιούλις δεδομένου ότι δεν είναι ιδιαίτερα δυνατός ούτε ποτέ στη καριέρα του έδειξε τη διαθέσει να σπρώξει και «χτυπηθεί» χαμηλά. Το χαρακτηριστικό πάντως που ματσάρει τις αργές του αντιδράσεις σε πολλές περιπτώσεις είναι τα μακρά του χέρια, τα οποία τον καθιστούν ικανό να μπορεί να ακολουθήσει ψηλά σε φάσεις που έχει χάσει ένα ή και δύο βήματα. Επίσης τον βοηθούν να κερδίσει μπάλες γενικότερα ακόμα και αν δε βρίσκεται στην καλύτερη θέση και δεν έχει τη νοοτροπία «κομάντο». Σε συνδυασμό με την εξυπνάδα που τον χαρακτηρίζει θα προλάβει καταστάσεις, θα κλέψει μπάλες ερχόμενος κυρίως σε βοήθεια και θα μαζέψει ριμπάουντς, τομέας στον οποίο είναι αρκετά αποτελεσματικός για περιφερειακό. Βέβαια το σκληρό κορμί και η πολεμική διάθεση του Παπανικολάου θα λείψει πολύ από το «3» του φετινού Ολυμπιακού. Το αμυντικό mentality του Λοτζέσκι είναι τελείως διαφορετικό. Ένα από τα πρώτα στοιχεία που είχα στις σημειώσεις μου για αυτόν ήταν το  πρόβλημα του να κυνηγήσει  ο ίδιος σε μια ball screen offense μιας και μετά το πρώτο ή δεύτερο σκριν που «έτρωγε» το επίπεδο ενεργητικότητας του έπεφτε σημαντικά και στην Ευρωλίγκα αυτές οι λεπτομέρειες  μετράνε. Πρέπει σε κάθε φάση να είσαι δυνατός και να είσαι «εκεί»..

Η ΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

-Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ο Λοτζέσκι  ξεκαθάρισα σε φίλους ότι ήταν στοχευμένη μεταγραφή σε ένα γενικότερο πλάνο, για αυτό και σας είχα γράψει στο μπλογκ ότι «κάτι περιμένω..» από τον Ολυμπιακό. Ξεκάθαρα οι ερυθρόλευκοι κινήθηκαν κοιτώντας σε βάθος χρόνου, αφήνοντας ένα κενό για να αναπτυχθεί ο Γιάννης Παπαπέτρου. Αυτό ήταν το πλάνο από την αρχή. Για αυτό και μέχρι πριν λίγες ημέρες θα σας έγραφα ότι ο ΟΣΦΠ «έφαγε παππά» στην περίπτωση που δεν κατάφερνε να υπογράψει τον νεαρό καθώς στο πλαίσιο αυτό έγινε η επιλογή Λοτζέσκι. Σε αντίθετη περίπτωση οι ερυθρόλευκοι έπρεπε να πάνε σε διαφορετικό παίκτη για να κολλήσουν δίπλα στον Περπέρογλου (που φαντάζει ως ο πιο πιθανός στάρτερ στο «3»).  Πραγματικά όμως πίστευα ότι το σχέδιο ήταν αυτό από την αρχή για αυτό και άργησα λίγο παραπάνω να γράψω αυτή την ανάρτηση μιας και η αξιολόγηση της κίνησης Λοτζέσκι  ήταν άμεσα συνδεδεμένη με αυτή του Παπαπέτρου (που έμοιαζε χαμένος αλλά το τελευταίο τριήμερο έφτασαν στα αυτιά μου κάποιες φήμες που τελικά μόνο φήμες δεν ήταν..). Θα πω λοιπόν ότι μου αρέσει η οπτική των ερυθρόλευκων. Στον Παπαπέτρου χτίζουν τον επόμενο Παπανικολάου ξεκινώντας από φέτος. Ο νεαρός έχει την σωματική-φυσική βάση να γίνει το «δυνατό κορμί» στο «3» του Ολυμπιακού και αυτή η ιδιαιτερότητα του ίσως τον βγάλει μπροστά από αυτή τη σεζόν (στο δεύτερο μισό), ειδικά εάν ο Λοτζέσκι αντιμετωπίσει δυσκολίες. Ο Μπαρτζώκας δεν επέλεξε λοιπόν έναν παίκτη-μπετόν που μαζί με το στανταράκι.. Περπέρογλου θα έκλειναν το «3», αλλά άφησε «κενό» στη θέση ανεβάζοντας τον εσωτερικό ανταγωνισμό (οπότε και την ποιότητα στην προπόνηση) και δίνοντας την ελπίδα στον Παπαπέτρου να κερδίσει την ευκαιρία από φέτος (με την «φυσική» ιδιαιτερότητα του). Κίνηση με ρίσκο αλλά και όραμα.. Την υποστηρίζουμε, ακόμα και αν δεν βγεί ο Λοτζέσκι (που θα σημάνει μεγαλύτερη ευκαιρία για τον μικρό..)



Όσον αφορά καθαρά τον πρώην παίκτη της Οστάνδης, η  ιδανική συνθήκη για αυτόν στη παρούσα κατάσταση θα ήταν η σταδιακή ανάδειξη του ως πρότυπο executive shooter μέσα από σχήματα που θα δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση. Μπορεί να μην έχει το aggressiveness του Τζέησι Κάρολ αλλά διαθέτει σωστή παιδεία, καλό shot selection (μπορεί να το βελτιώσει κι άλλο μάλιστα) αντίληψη και σκέψη. Σε μια καλά ζυγισμένη/μοιρασμένη επίθεση μπορεί να λειτουργήσει αρκετά αποτελεσματικά. Σίγουρα η μετάβαση του από το Βέλγιο (όπου έπαιζε μια ζωή..) στην Ελλάδα και το κορυφαίο επίπεδο της Ευρωλίγκας εμπεριέχει ρίσκο. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσει. Η επιτυχία της κίνησης του Ολυμπιακού με τον Λοτζέσκι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το πρότζεκτ Παπαπέτρου λοιπόν. Για τον Αμερικανό είναι η μεγάλη ευκαιρία να «πατήσει» στο τοπ-ευρωπαϊκό επίπεδο και για τους ερυθρολεύκους ένα μεγάλο ρίσκο σε μια θέση κλειδί του ρόστερ. Γιατί όχι..?

ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΠΑΤΙΣΤ


Έχω ακούσει και διαβάσει επίσης διάφορες απόψεις για την επιστροφή του Μάικ Μπατίστ στον Παναθηναϊκό  για αυτό και καλό θα ήταν να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση για ένα θέμα που έχει δημιουργήσει ένα μικρό διχασμό (με την καλή έννοια, αυτή του υγιούς προβληματισμού) στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας, όσον αφορά τη χρησιμότητα του παίκτη τη δεδομένη στιγμή. Η σωστή προσέγγιση της κατάστασης λοιπόν δεν έχει να κάνει με το «σε σχέση με τους Σκορδίλη-Πινγκ Σανγκ, ο Μπατίστ είναι σούπερ..» αλλά με το αν ο παίκτης ήταν ότι καλύτερο   μπορούσε να είχε αποκτήσει ο Παναθηναϊκός με τα 200-250χιλ. που διέθεσε η ομάδα για τη θέση του τρίτου σέντερ.


Σίγουρα υπάρχουν κάποιες «σταθερές» στην αξιολόγηση της κίνησης αυτής.


1.) Ο Μπατίστ (ναι, αυτός των 36 ετών..) παραμένει μια  καλή λύση για τη θέση του τρίτου «5»  σε  περιβάλλον με συγκεκριμένες προδιαγραφές, μιλώντας πάντα για υψηλό επίπεδο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τόσο κακός όσο φάνηκε πέρυσι όπου τον πήρε στον πάτο το ναυάγιο της Φενέρ που έκανε τους πάντες να μοιάζουν πολύ κακοί. Φυσικά ο Iron Mike δεν υπάρχει πια, ασυζητητί. Αλλά ο τρόπος ανάπτυξης των Τούρκων και η θέση του στο παρκέ τον έκανε να μοιάζει του ..πεταμού. Ο ίδιος, γαλουχημένος σε ένα περιβάλλον με τελείως διαφορετική φιλοσοφία και σχεδιασμό στη λεπτομέρεια έχασε γρήγορα κάθε κίνητρο. Από φιλόπονος έγινε φυγόπονος.. Το προστατευμένο περιβάλλον του Παναθηναϊκού δεν υπήρχε για να καλύψει τις αδυναμίες του, αντίθετα το παιχνίδι των Τούρκων τον εξέθετε περισσότερο. Τώρα βέβαια στο ΟΑΚΑ ελπίζουν σε ένα «χρυσό δεκάλεπτο»  για τον Μάικ με σύμμαχο για τον προπονητή και τον παίκτη το ότι πλέον υπάρχει η πολυτέλεια ο Αμερικανός να πατάει παρκέ σε στοχευμένες καταστάσεις. Το κορμί του δεν είναι το ίδιο και αυτό θα το καταλάβετε στην άμυνα στο ποστ (και στα τελειώματα γύρω από τα καλάθι που δεν είναι τα ίδια)όπου δεν είναι πλέον ανθεκτικός στην επαφή και μπορεί να νικηθεί. Παρ’όλα αυτά μπορεί να παίξει ακόμα την περίφημη άμυνα hedge out (έναν χρόνο πιο αργός στο «γύρισμα» αλλά ακόμα καλός), να δουλέψει με τον Διαμαντίδη συνεργασίες στο πικ εν ρολ που θα του δώσουν εύκολους πόντους μόνο και με μόνο με τη γνώση και μέσα από την κίνηση/θέση.  Και μην ξεχνάτε ότι πλέον θα είναι ο τρίτος σέντερ στο ροτέησιον. Διαφορετικά τα ζητούμενα και οι απαιτήσεις. Όμως..


2.)δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι πράσινοι μπορούσαν  να είχαν πάρει κάτι καλύτερο με αυτά τα λεφτά που διέθεσαν. Κάτι πιο λειτουργικό στη βάση που έχει χτιστεί η φροντκόρτ τους. Ένας sevenfooter με δυνατό κορμί, αθλητικά προσόντα και έφεση στην άμυνα/ριμπάουντ, πιο νέος, πιο φρέσκος, με την προοπτική της εξέλιξης μέσα από τη δουλειά και την τεχνογνωσία που παράγει το κλαμπ, θα ήταν ιδανικός. Σκεφτείτε ότι χωρίς τον Λάσμε, το αθλητικό επίπεδο (και η ικανότητα προστασίας του καλαθιού) πέφτει σημαντικά στη θέση. Προσωπικά δε θα πήγαινα λοιπόν στην επιλογή Μπατίστ με αυτά τα χρήματα.


Ο Παναθηναϊκός βέβαια κοίταξε και άλλα πράγματα. Έφερε πίσω έναν ζωντανό θρύλο της ομάδας και της Ευρωλίγκας, έναν νικητή, πολύ αγαπητό στον κόσμο. Δίνει την ευκαιρία στους φιλάθλους του να δεί τρία τοτέμ του συλλόγου να παίζουν ο ένας δίπλα στον άλλο στο λυκόφως της καριέρας τους  (σε διαφορετική κλίμακα ο καθένας βέβαια) οδηγώντας το κλαμπ στη καινούργια εποχή, με μια νέα ομάδα που ετοιμάζεται και φιλοδοξεί να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης.  Με τον Μπατίστ ο Αργύρης Πεδουλάκης θα πρέπει να δουλέψει πολύ και εκτός γηπέδου προς όφελος του συνόλου. Θα ήθελα να δω εάν μπορεί να του δημιουργήσει κίνητρο, κάτι στο οποίο ο Ομπράντοβιτς ήταν έξπερτ.. Επίσης ο Αμερικανός θα αναλάβει σίγουρα ρόλο στα αποδυτήρια (αυτόν που θα του απονεμηθεί, δε θα πάρει κάποιον ..μόνος του) καθώς είναι αθλητής με προσωπικότητα και τεράστιο μπαγκράουντ. Και αυτά είναι σημαντικά κομμάτια του παιχνιδιού.. Παράλληλα, για του λόγου το αληθές, οι πράσινοι παίρνουν τη δική τους νίκη απέναντι στον ίδιο τον Μπατίστ. Απλά σκεφτείτε το ποσό που συζητιόταν πέρυσι για την παραμονή και το αντίστοιχο με το οποίο γύρισε πίσω φέτος.. Τελικά, έχει όντως ο καιρός γυρίσματα..

Σας περιμένω και στη σελίδα μας στο Facebook, με νέα, ειδήσεις και πολύ ρετρό..

202 σχόλια:

  1. ωραίο άρθρο τζίμ και μελετημένο,μπράβο
    νομίζω πως ο αζινκά που ακουγόταν και σε άλλο μπλόγκ και που τον είχες προτείνει για ολυμπιακό θα ήταν ιδανικός για 3ος εσύ τι λές?
    μάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά, σ'ευχαριστώ.. Καλή περίπτωση σίγουρα. Αλλά είχες θέση Αμερικανού κενή πράγμα που σημαίνει ότι η δεξαμενή επιλογών (πιο οικονομικών) θα ήταν πολύ μεγάλη.

      Διαγραφή
  2. Γυρισε ο μιχαλης! ο πιο αγαπητος αμερικανος στην ιστορια του Παναθηναικου , ο μπουλντοζας! Τα κερδη αυτης της μεταγγραφης ειναι κυριως εξωαγωνιστικοι οπως η επιστροφη ενος θρυλου στην ομαδα!
    τζιμ πιστευεις οτι το ροστερ εχει κλεισει η υπαρχει χωρος για ακομα ενα οργανωτη στυλ διαμαντιδη?
    Στεφανος Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά είχα πεί θα διάλεγα έναν παίκτη στυλ Μάρκοβιτς. Δύσκολο να γίνει κίνηση τώρα με αυτά τα χαρακτηριστικά Στέφανε..

      Διαγραφή
  3. ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ απλα Τζιμ...Συγχαρητηρια...Μια ερωτηση μονο....Πιστευεις οτι τα αθλητικα προσοντα που εχει προσθεσει ο Ολυμπιακος στους ψηλους θα δημιουργησουν δυνατους "γριφους" απεναντι στην αντιπαλη επιθεση ή αμυνα αντιστοιχα, ακομα και με ποιοτικοτερους ψηλους( Λαμπε, Τομιτς κλπ)?

    ΤΖΟΝ-ΤΖΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ.. Βελτίωσε σημαντικά αυτό το κομμάτι ο Ολυμπιακός αλλά έχει την ιδιαιτερότητα ότι ποντάρει σε επιλογές με ρίσκο. Τζόγος δηλαδή. Αποτέλεσμα άγνωστο..

      Διαγραφή
  4. ωραια αναλυση τζιμ.....συμφωνω σε ολα....εγω νομιζω το μεγαλυτερο κερδος στην περιπτωση μπατιστ ειναι αυτες οι συνεργασιες στην επιθεση με διαμαντιδη που προφανως θα ξεκολλανε την ομαδα ειδικα στο οακα οπου φετος ειχε μεγαλα νεκρα διαστηματα.....ηθελα μια εκτιμηση σου για τους ψηλους(ντανστον,σιμονς,πετγουει) του οσφπ...εχω την εντυπωση οτι με τον λασμε αυτοι δεν τα βγαζουν με τιποτα περα..θα κανει πολλες αλλαγες ο μπαρτζωκας μεχρι τα χριστουγεννα...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα κάπταιν.. Είναι αθλητικά παιδιά, προσθέτουν above the rim παιχνίδι στον Ολυμπιακό μαζί με Μπέγκιτς. Απλά θα ήθελα όπως έχω πεί έναν πιο fundamental ψηλό να τους πλαισιώσει (τύπου Ντέηβις).. Με τον Λάσμε ποιός τα βγάζει πέρα..? Δεν είναι μέτρο σύγκρισης.. Την ομάδα πως την βλέπεις? Κρέσπι, Αμερικανοί κτλ..?

      Διαγραφή
    2. το οτι εμεινε ο χακετ ειναι μεγαλη υποθεση αλλα να φυγει ο τζανινγκ ετσι απλα δεν το περιμενα....για τυς αμερικανους τι γνωμη εχεις?μεγαλος τζογος ειναι η σιενα φετος...μαλλον εφτασε η ωρα του αρμανι ....stonerook

      Διαγραφή
    3. Όντως.. Θα γράψω ξεχωριστά για τους Αμερικανούς. Χθές τελείωσε και ο Κανγκούρ (άσχημο). Οverall δεν είναι άσχημη η ομάδα, τα περίμενα χειρότερα.

      Διαγραφή
    4. Φιλε Stonerook επετρεψε μου για τους 2 αμερικανους της σιενα,ο ερικ γκριν πρωτος σκορερ του κολεγιακου(25π-4ασ μ.ο) 46 ντραφτ(ντενβερ),θελει πολυ τη μπαλα στα χερια του και βελτιωσε αρκετα το μακρινο σουτ του περσυ,ο λογος που δεν θα παιξει αμερικη ειαι αφενως οτι δεν ειναι τοσο πλειμεικερ(κλασσικος κομπο γκαρ) οσο και οτι δεν αντεχει τις πολλες επαφες σε αμυνα κ'επιθεση,τον κιμ ινγκλις τον ξερω καλα,περσυ στους πιστονς δεν πειρε(κακως) πολυ χρονο,ψηλο σουτινκ γκαρντ(1,98) που προφανως θα παει στο 3 στη σιενα,φαρμακι σουτ καλος πασερ αλλα οχι κ'τοσο αθλητικος για nba,δεν ειναι κακος αμυντικος αλλα οχι κατι το ιδιαιτερο.Λογικα η σιενα θα ανεβασει αρκετα το μεσο ορο σε επιθεση αλλα πολυ πιθανον να δεχεται και αρκετο σκορ.ΑΚΗΣ

      Διαγραφή
  5. Έλα ρε Τζιμάρα!! Φίλε έχει ξαναειπωθεί εδώ μέσα. Έχεις γκρούπις πλέον, το μπλογκ είναι εθιστικό, γράφε κάθε μέρα!

    Ο Λοζέσκι πιστεύω ότι μπορεί να είναι η ευχάριστη έκπληξη. Πειθαρχημένος και έξυπνος παίκτης. Αυτή η μετάβαση με φοβίζει λίγο και εμένα.

    Sotos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Welcome bavk Jimmaister! Καιρό είχες να φανείς αλλά η τοποθέτηση για Λοζέτσκι άξιζε την αναμονή. Μου έλειψαν οι αναλύσεις σου μιας και φέτος οι ομάδες πήγανε σε πιο safe και γνωστές κινήσεις οπότε δεν είχαμε την ευκαιρία να διαβάσουμε πολλούς "φακέλους" φέτος.
    Μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό ο Παπαπέτρου. Πολύ καλό prospect, ήδη για μένει διεκδικεί με αξιώσεις πραγματικό χρόνο στο rotation της ομάδας. Μετρημένος παίκτης, ξέρει τα βασικά και μοιάζει αρκετά μαζεμένος, με όρεξη για δουλειά. Μακάρι να βγει το παιδί και γιατί όχι να πάει στο ΝΒΑ. Σε πρώτη φάση μου φαίνεται ότι θα κολλήσει καλά με τον Πρίντεζη στο 4.
    Στα του Παναθηναϊκού σαφώς και η απόκτηση Μπατίστ ξίνισε αρκετούς. Αλλά είναι μια σωστή επιλογή. Και για αγωνιστικούς και για εξωαγωνιστικούς λόγους. Ο Μαυροκεφαλίδης τουλάχιστον επιθετικά τα πηγαίνει πολύ καλά στην Εθνική οπότε ο Μπατίστ θα κληθεί να παίξει χωρίς παράπονο μερικά καλά λεπτά στο παρκέ. Αμυντικά το βάρος θα πέσει στον Λάσμε και πάλι αλλά η άμυνα είναι συνολική δουλειά. Η παρουσία φέτος του Φώτση αποτελεί σίγουρα μια αναβάθμιση από την περσινή ομάδα. Από κει και πέρα είναι μια κίνηση που θα φτιάξει τους οπαδούς και πάνω από όλα μια νίκη απέναντι στον παίκτη που πέρσι έφυγε από το ...κοπάδι και τελικά χάθηκε. Ίσως η δική του επιστροφή να δείξει το δρόμο και σε άλλους περσινούς αποστάτες.
    Ειδικά στον Ίαν Βουγιούκα που για μένα είναι ο άμεσος αποδέκτης του μηνύματος της επιστροφής του Μπατίστ. Οι δηλώσεις που έκανε καθ' όλη τη διάρκεια της περσινής χρονιάς έδειξαν ότι θέλει να επιστρέψει. Το επόμενο καλοκαίρι θα είναι ελεύθερος και σίγουρα θα παίξει η επιστροφή του. Με τον Μπατίστ καλύπτεται προσωρινά μια τρύπα που θα κλείσει οριστικά του χρόνου με την επιστροφή του Βουγιούκα. Παράλληλα θα κλείσει και ο Μπατίστ την καριέρα του στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε. Win win situation.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε τρέλα που είσαι...? Σωστά τα λες για Βουγιούκα. Έχω πεί είναι perfect fit δίπλα στον Λάσμε. Όσο για ΟΣΦΠ οι επενδύσεις σε νέα παιδιά πάντα μου άρεσαν και μετά τον προπέρσινο άθλο στο λιμάνι δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση..

      Διαγραφή
    2. Πιστεύω ότι σε μερικά χρόνια από τώρα θα σκεφτόμαστε το 2012 και θα λέμε ότι ήταν η χρονιά που άλλαξε τον ρου της ιστορίας του Ελληνικού μπάσκετ. Η επένδυση στους νέους που μέχρι τότε ήταν κίνηση σχεδόν ανάγκης έγινε πλέον κίνηση τακτικής και προοπτικής. Θέλω να δούμε σε λίγα χρόνια και τους μικρούς του Παναθηναϊκού, τον Διαμαντάκο και τον Χαραλαμπόλουλο.
      Μπήκαν στο τριπάκι πλέον και άλλες ομάδες της Α1, όπως ο Πανιώνιος που απέκτησε τον Σταματάκη. Μακάρι αυτό να συνεχιστεί και να μας δώσει πολλούς καλούς παίκτες.

      Διαγραφή
    3. ο βουγιουκας κανει μονο για 3ος στον νεο παναθηναικο . ειναι καλος μεν τεχνικα αλλα πολυ σοφτ για την νεα μενταλιτυ της ομαδας και θα ριχνει πολυ το aggressiveness . εδω δυσκολευτηκε με το πιο fundamental basket του ζοτς που του ταιριαζε κιολας , θα ανταποκριθει στο pitbull basket του αργυρη ?

      Διαγραφή
  7. Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ 100% ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ(ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΧΑΙΝΣ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗ, ΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ Ή ΕΠΙΛΟΓΗ). ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΖΩΗΣ, ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΜΕ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ 12ΑΔΑ, ΕΧΕΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ, ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ (ΜΠΕΚΙΤΣ, ΛΟΖΕΤΣΚΙ)...ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΣΚΟ, ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΟ...ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΤΥΧΙ, ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΓΚΑΣ.
    ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
    ΠΡΩΤΟΝ, ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ (ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ) ΟΤΙ Ο ΛΑΣΜΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ, Ή ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, ΘΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙ (ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΝΤΟΡΣΕΥ ΠΕΡΣΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ).
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΑ ΞΟΔΕΨΕ Ο ΠΑΟ ΓΙΑ ΜΠΑΤΙΣΤ ΚΑΙ ΠΙΝΓΚ ΜΑΖΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μπαρζωρκας μαζεψε πολλους παικτες, πολλου διψασμενους παικτες γιατι θα τους χρειαστει. η ευρωλιγκα εχει γινει μαραθωνιος και θελει κορμια. ειναι εξυπνο αυτο που κανει ( το κανει και η μπαρτσα).

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα φίλε, για τον Λάσμε πιστεύω θα τα δώσει όλα φέτος γιατί έχει απωθημένο μια Ευρωλίγκα

      Διαγραφή
  8. Τζιμ πολύ ωραία ανάλυση για Λοζέτσκι !!

    Έχεις άποψη για τον Πινγκ - Σανγκ ; Υπάρχει περίπτωση να βοηθήσει στο rotation ή ΚΑΘΑΡΑ για marketing τον πήραμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα Jim, εξαιρετικό άρθρο για άλλη μια φορά!! Μπορείς να μου κάνεις μια πρόχειρη σύγκριση των ρόστερ των δύο αιωνίων; Εγώ πιστεύω ότι στα γκάρντ είναι ισάξιοι, εν'ω στις υπόλοιπες θέσεις έχει το προβάδισμα ο Παναθηναϊκός. Το ξέρω ότι είναι αρκετά νωρίς για τέτοια καθώς πολλοί παίχτες δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί (οι αμερικάνοι του ΟΣΦΠ κυρίως) και μεγάλο ρόλο παίζει και η χημεία και τα αποδυτήρια αλλά θέλω μια πρώτη άποψη. Για Μποχωρίδη έχεις κάποιο νέο; Ακούγονται φήμες ότι ο ΠΑΟ θα κάνει κίνηση ώστε να απαντήσει για Παπαπέτρου. Ο Λαρετζάκης τελικά που θα πάει;; Είναι ελεύθερος γιατί δεν τον κοιτάνε οι αιώνιοι τον θεωρώ καλή περίπτωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην περιφέρεια ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος λόγω Σπανούλη(σε πιο καλή ηλικία απο τον ισάξιο Διαμαντίδη), πιο εκρηκτικών γκαρντ και καλύτερης άμυνας. Στις υπόλοιπες θέσεις ο ΠΑΟ είναι καλύτερος μιας για αρκετούς παίκτες του ΟΛΥ δεν μπορούμε καν να έχουμε εικόνα ακόμα για το τι θα κάνουν.

      Διαγραφή
  10. Τζιμ πολύ ωραία όσα γράφεις μόνο που σου ξέφυγε κάτι,
    ο Παπαπέτρου δεν πηδάει ούτε εφημερίδα
    και στο σημερινό μπάσκετ αν δεν είσαι αλτικός
    καλύτερα να αλλάξεις άθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ολυμπιακός έχει 6 ξένους και 6 διεθνείς οπότε ο Παπαπέτρου θα βλέπει τα παιχνίδια από την εξέδρα.

      Διαγραφή
  11. πολλα προτζεκτ εχει μαζεψει ολυμπιακος.
    πρεπει:
    να μεγαλωσει ο σλουκας,
    να ξαναμπει ο μαντζαρης
    να εδραιωθει ο κατσιβελης
    να παρει λεπτα ο παπαπετρου, οποιος ειναι βαρυς και θελει συγκεκριμενη δουλεια (ταχυδυναμη).

    πρεπει να σταθουν οι καινουργιοι αμερικανοι σε αυτο το επιπεδο.

    ξεκιναει με σταθερα την τριαδα πριντεζη-λο-σπανουλη.

    ειναι πραγματικο στοιχημα ο φετινος ολυμπιακος: απο αυτα που φτοιαχνουν καριερες (μπαρζτωκας) και υστεροφημια (σπανουλης).

    ο παναθηναϊκος κινηθηκε με το συναισθημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. leo o sloukas mantzaris exoyn 2 euroliges . o katsibelis mia. opote autoi einai sta8eres oxi stoiximata...

      Διαγραφή
    2. και ο μπογρης εχει μία. Τι λεει αυτο?

      Διαγραφή
    3. o mpogris xaxaxa asto den exei nohma na apantiso
      mpogris xaxaxaxa

      Διαγραφή
  12. O Γιαννοπουλος ηταν απο τους καλυτερους στην εθνικη νεων το 09,σημερα η τυχη του αγνοειται,πως εξηγηται αυτο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι απλό: είναι ένας μονοκόμματος παίκτης που ξέρει να σουτάρει καλά και τίποτα άλλο.

      Διαγραφή
  13. Ο Τολιόπουλος δήλωσε ότι είναι ενοχλημένος με την μεταγραφή του Σταμάτη διότι έτσι δεν υπάρχει θέση για αυτόν στο ρόστερ του Πανιωνίου και γιαυτό θέλει μεταγραφή στον ολυμπιακό.

    Αυτό το παιδί ο Τολιόπουλος πρέπει να βλέπει πολύ μπάσκετ αφού κατάλαβε ότι με τους γίγαντες Μακόλουμ Κάρτερ Ντούβνιακ Μπάτη και Σταμάτη δεν έχει καμία τύχη να τους παρακάμψει και να κερδίσει μια θέση στην δωδεκάδα του Πανιώνιου και έτσι τώρα ψάχνει την τύχη του στον Ολυμπιακό που όπως πιστεύει θα παίξει ευκολότερα μιας και ο ολυμπιακός στις αντίστοιχες θέσεις έχει τους νάνους Σπανούλη Λο Σλούκα Μάντζαρη και Κατσιβελη.

    Μεγάλε Τολιόπουλε παικταρά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Jimάρα, έγραψες και πάλι.

    Για τον Λοτζέσκι ήταν πολύ εύστοχη η παρατήρηση ότι η επιλογή του έγινε με το βλέμμα στραμμένο στον Παπαπέτρου. Ο Μπαρτζώκας επέλεξε έναν παίκτη που θα συμπληρώσει το 3 αφήνοντας χώρο στο μικρό που όλοι θεωρούν ότι μπορεί να προσφέρει από φέτος. Φαίνεται ότι στον Ολυμπιακό βασίζουν αρκετά στον Παπαπέτρου και επειδή πρόκειται για ένα 19χρονο παιδί χρειάζεται ειδική μεταχείριση για να μην τον κάψουν.

    Ο Αμερικανός φαίνεται ότι δύσκολα θα παίξει στο 2, ειδικά στην Ευρωλίγκα. Ο ρόλος του θα είναι συμπληρωματικός και θα προσφέρει με σχετική σιγουριά το μακρινό σουτ που τόσο κόστισε στην ομάδα στους τελικούς του πρωταθλήματος. Οπότε, μιλάμε για μία επιλογή με χαμηλό κόστος, μικρό ρίσκο και αναλώσιμη εφόσον χρειαστεί.

    Κατά τη γνώμη μου, το στοίχημα του Ολυμπιακού είναι στην front court όπου υπάρχει ολικό lifting με πολλά και μεγάλα ερωτηματικά.

    Για τον Μπατίστ, η αξιολόγηση της επιστροφής του πρέπει να γίνει στην βάση του διλήμματος «Καμία προσθήκη ή Μπατίστ». Είναι προφανές, ότι ο ΠΑΟ δεν έψαξε ιδιαίτερα για τον τρίτο σέντερ που χρειαζόταν. Ο Μπατίστ δηλ. δεν προέκυψε ως η καλύτερη από τις διαθέσιμες λύσεις. Οπότε από το καθόλου είναι προτιμότερος ο Μάικ.

    Το ερώτημα που τίθεται στον ΠΑΟ είναι αν το πρόβλημα του Λάσμε είναι σοβαρό και αν ήταν γνωστό πριν την έναρξη της προετοιμασίας. Η απάντηση στο ερώτημα ίσως προσθέσει έναν ακόμη λόγο για την αναγκαιότητα της επιστροφής του Μπατίστ. Ένας μήνας, τουλάχιστον, εκτός προπονήσεων δεν είναι μικρό πράγμα και το θέμα είναι πώς και πότε προέκυψε το πρόβλημα. Νομίζω ότι σ΄ αυτό το κομμάτι υπάρχει ένα έλλειμμα ενημέρωσης από την ΚΑΕ.


    Υ.Γ. Είναι στρατηγική επιλογή, πλέον, το παιδομάζωμα από τους δύο μεγάλους. Η υπερβολή, ακόμη και σ’ αυτή την σωστή τακτική, είναι εμφανής. Και καλά για τον Παπαπέτρου φαίνεται ότι ο ντόρος που έγινε έχει βάση. Αλλά τόση φασαρία για τον Αγραβάνη δεν νομίζω ότι δικαιολογείται. Αν τον πιστεύουν τόσο, ας τον άφηναν ένα χρόνο δανεικό στον Πανιώνιο ώστε το παιδί να παίξει και να εξελιχθεί. Είναι πρόωρο με μισή χρονιά στην Α1 να παίρνεις μεταγραφή στον ΟΣΦΠ.


    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το οστικό οίδημα είναι κάτι το πολύ σοβαρό, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε μόνιμη αναπηρία ή κουσούρι στο περπάτημα.

      Διαγραφή
    2. οτι του φανει του Λολοστεφανη ρε 11.57,σαχλαμαρα.

      Διαγραφή
    3. Ο χρόνος αποκατάστασης που χρειάζεται σε σοβαρά περιστατικά είναι 11-16 μήνες και με ποσοστό επιτυχίας 88%
      http://www.skordis.gr/blog/?p=39

      Διαγραφή
    4. Έχω “Οστικό οίδημα”
      Ερώτηση
      Επειδή έχω πρόβλημα με το γόνατο μου και συγκεκριμένα "οστικό οίδημα" θα ήθελα να μάθω σχετικά με τον τρόπο θεραπείας και το διάστημα που απαιτείται όσον αφορά την αποθεραπεία

      Απάντηση
      To OΣΤΙΚΟ ΟΙΔΗΜΑ είναι μια κατάσταση η οποία οφείλεται σε ισχυρή κάκωση του οστού χωρίς όμως να έχει συμβεί κάταγμα (π.χ. μια οστική θλάση μπορεί να δημιουργήσει οίδημα οστικό). Απαιτείται αποφόρτιση του πάσχοντος σκέλους, χρήση βακτηριών μασχάλης έως της υποχώρησης του οιδήματος. Φυσικά πριν από την επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες καλόν θα είναι να υπάρχει και μια εκτίμηση από Ορθοπαιδικό. Πιθανός χρόνος αποθεραπείας: 1-1,5 μήνας.

      Διαγραφή
    5. Φίλε 77,

      Ξεκινάω απο το ΥΓ στο οποίο συμφωνώ απολύτως καθώς ο Αγραβάνης θα έπρεπε να παραμείνει στον Πανιώνιο ώστε να πάρει κάποιες παραστάσεις απο Α1. Ρισκάρω να πω οτι μπορεί να μην μπει ποτέ 12αδα μέσα στην χρονιά. Ειδικά αμα ο Ολυμπιακός δεν ταλαιπωρηθεί απο τραυματισμούς.

      Για τον Λασμε, σύμφωνα με το ρεπορταζ, το έπαθε το οστικό οίδημα στις αρχές Αυγούστου που ξεκίνησε προπονήσεις και οι γιατροί του Παναθηναικού φαίνεται να ήταν ενήμεροι όταν έφτασε στην Αθήνα. Κατα πως φαίνεται, μέσα Σεπτεμβρίου θα μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.

      Χάρης Π.

      Διαγραφή
    6. Όλα καλά ανώνυμε 1:05, τα βακτήρια μασχάλης όμως με λιώσανε στην καρέκλα μου! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.... Προσέχετε ρε όταν κάνετε μετάφραση στο google...

      Διαγραφή
  15. Το οστικό οίδημα είναι κάτι το πολύ σοβαρό, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε μόνιμη αναπηρία ή κουσούρι στο περπάτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με λίγη κόκα κόλα θα πετάει κ φέτος στα πλέι οφ ρε μη σκας

      Διαγραφή
    2. Α, λες να ρωτήσουμε τον Μπουρούση που ξέρει τα κόλπα;;;
      Ρίκα

      Διαγραφή
  16. Γειά σου Jim Senior Analyst! Πόση αποχή έχω κάνει διάολε από αυτό το blog... Διαβάζουμε τα πάντα όμως όλοι γιατί το αξίζεις.
    Φέτος νομίζω δεν απόλαυσες πολύ το καλοκαίρι όπως πέρσι που κρεμόμασταν όλοι από τα scouting reports σου με τους Κίτσεν και τους Άρμστρονγκ και τους Καββαδομαυροειδήδες. Παραδέξου ότι χαλάστηκες που έκλεισαν έτσι απλά και ύπουλα τα ρόστερ!!

    Αλήθεια τον Μαυροειδή τον υπολογίζει κανένας στον ΟΣΦΠ, γιατί πέρσι ήταν το "μήλον" και διεθνής και φέτος έχουν κλείσει οι τρεις σέντερ και για το Μαυροειδή ούτε λόγος. Άσχετη παρένθεση.

    Αυτό που ήθελα να γράψω είναι ότι μου έκανε εντύπωση το σχόλιό σου για Μπατίστ. Νομίζω τον αδικείτε λίγο όλοι. Ο βασικός σέντερ του ΠΑΟ 2011 δε γίνεται το 2013 να είναι μέτριος για τρίτη λύση... Ο Μπατίστ θα εκπλήξει πολλούς φέτος γιατί θα παίξει πολύ παραπάνω και θα κάνει και μεγάλα παιχνίδια. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο winner που κυκλοφορεί στις ρακέτες της Ευρώπης σήμερα και τον δεύτερο καλύτερο leader του ρόστερ. Δε νομίζω ότι επειδή δεν είναι στο pick του έχει γίνει και για 5-10' και τρίτος σέντερ. Ο Μπατίστ είναι παίχτης του συστήματος και όχι μονάδα. Μόλις ξαναμπει στο σύστημα θα κάνει όλα όσα έκανε πρόπερσι και σε υψηλό επίπεδο. Η φθορά υπάρχει αλλά ειδικά ο Μπατίστ είναι το πακέτο παίχτη που μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο και σε αυτήν την ηλικία. Για μένα δεν μπορούσε να βρει κάτι καλύτερο με αυτά τα λεφτά ο ΠΑΟ και η μεταγραφή άλλαξε όλο το επίπεδο του ρόστερ με δεδομένη την αδυναμία στο 5. Ναι θα κούμπωνε καλύτερα ο Βουγιούκας που πιστεύω ήταν ο πρώτος στόχος (τον βλέπω πίσω του χρόνου), ναι με Μαυροκεφαλίδη η τριάδα δεν συμπληρώνεται άριστα, ναι υπάρχουν παίχτες στα ντουζένια τους που θα έκαναν καλύτερη χρονιά συνολικά, ναι δεν έχεις "πορτιέρη" στο 5. Αλλά φίλε έχεις τον ΜΠΑΤΙΣΤ. Και στα λεπτά που θα κρίνεται η κούπα ή θα παίζεις τον αγώνα που αν χάσεις χάνεις τη χρονιά, δε θα ήθελα να βάλω πλάτη και να σπρώξω τον γερασμένο Μπατίστ, θα προτιμούσα να τα βάλω με τον ντουζενάτο sevenfooter... Γιατί ποτέ δεν κρίθηκε τίτλος από σέντερ που έσπρωχνε δυνατά. Το μυαλό του Μπατίστ δεν μπορούσες να το βρεις με 200 χιλ. και αυτό θα φανεί. Τον βλέπω να παίζει πάνω από 10' σε πολλά ματς που θα είναι στη μέρα του, κάτι που θα εξαρτηθεί και από το ρόλο που θα πάρει ο Λουκάς και ο Γιάο Μινγκ. Δεν μιλάω καν για το επικοινωνιακό και ηθικό όφελος. Σούπερ μεταγραφή. Όσο για τον sevenfooter, θα ταίριαζε αλλά δεν τον θεωρώ και απαραίτητο όταν έχεις τον Λάσμε στην άμυνα, φάνηκε και πέρσι που είχες Λάσμε-Σόφο-Τσαρτσα-Σκορδίλη. Κάντε τη σύγκριση. Αυτά, ευχαριστώ, καλή σεζόν σε όλους!

    # Russell

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνω φιλε, εγραψες αυτα που ηθελα να γραψω και εγω απο καιρο. Νομιζω θα βοηθησει πολυ περισσοτερο ο Μαικ απο αυτο που περιμενουν ολοι. Με μια κακη χρονια δεν τον ξεγραφεις ετσι τετοιον παικτη, ακομα και στην ηλικια του.

      Διαγραφή
    2. " Russell" egines o agapimenos mou anagnwstis.

      Markez

      Διαγραφή
    3. Έλα Russell, να'σαι καλά ευχαριστώ φίλε.. Σημείωση: Στα λεπτά που θα κρίνουν τίτλους στο παρκέ δε θα είναι ούτε ο Μπατίστ, ούτε ο sevenfooter, ο Λάσμε θα είναι. Και νομίζω είναι κατανοητό αυτό που έγραψα και τόνισα. Με 200-250 δε θα έψαχνα καλύτερο του Μπατίστ, αλλά καλύτερο για την ομάδα μου από τον Μπατίστ στη συγκεκριμένη κατάσταση.. Δε μιλάμε για άτομο αλλά για λειτουργικότητα μέσα σε ένα σύνολο..

      Διαγραφή
    4. Τζιμ, θα ήθελα απλά να προσθέσω οτι εκτός του γεγονότος -εδώ θα συμφωνήσω με τον Russel- οτι ο Μπατίστ, κατα την γνώμη μου, είναι ΑΚΟΜΑ πολύ καλός παίχτης υπάρχει και το ψυχολογικό κομμάτι και ο πρόεδρος έχει αποδείξει οτι λειτουργεί πολλές φορές σαν οπαδός. Και εξηγώ.

      Μετά την περσινή χρονιά με τα στραπάτσα που έφαγε απο όλους τους παίχτες και τη δυσοίωνη κατάσταση που ξεκίνησε η χρονιά κατέληξε με 2 τίτλους. Φέτος λοιπόν, απο μια διαφορετική εκκίνηση και λειτουργώντας με το ένστικτο του οπαδού, θα ήθελε να ξαναδει τον Μπατιστ με την φανέλα του Παναθηναικού ώστε να δείξει προς πάσα κατεύθυνση οτι ο Παναθηναικός είναι και πάλι μια ομάδα ελκυστική για κάθε παίχτη. Και αυτό είναι μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

      Τέλος, κάτι πολυ σημαντικό, μην ξεχνάμε οτι ο Παναθηναικος πέρσι είχε δυο πολύ ισχυρές προσωπικότητες στα αποδυτήρια που έδειξαν στους νεους παίχτες τι εστι η φανέλα του Παναθηναικού. Ο Τσαρτσαρής όμως αποσύρθηκε και πιστεύω οτι ο ρόλος στα αποδυτήρια είναι ακόμα ένας λόγος για τον οποίο επέστρεψε ο Μπατίστ.

      Χάρης Π.

      Διαγραφή
    5. Ο Μπατίστ όσο κι αν σε μυαλό είναι κορυφαίος, στηρίζε μεγάλο κομματι του παιχνιδιού του στην ταχυδύναμη που έγραψε κι ένας άλλος, τα εκρηκτικό άλμα και το γρήγορο κόψιμο στη ρακέτα, ακόμη και το ποστ παιχνίδι του ήταν να σπρώξει τον αντίπαλο με το κορμί του μέχρι κάτω από το καλάθι και να τελειώσει με χουκ, αλλιώς έκανε μερικά αμφίβολα fade away shoot που δεν είναι "λεφτά στην τράπεζα"... Εγώ νομίζω πως αυτά ΔΕΝ μπορεί να τα κάνει λόγω κορμιού, θα τα κάνει με πιο αδυναμους αντιπάλους, αλλά στα μεγάλα ματς πάνω από 5 λεπτά δε θα βγάζει, και σε αυτά θα γίνεται στόχος του αντιπάλου... Μακάρι το παιδί να μας χαρίσει φάσεις από παλιά, αλλά με 36 χρόνια στην πλάτη και την περσυνή τραγική χρονιά, δε βλέπω φως...

      Διαγραφή
  17. Το τρίτο τοτέμ ποιος είναι; Ένας ο Μήτσος, δύο ο Μπατίστ τρία ; Ήθελα να σε ρωτήσω τι γνώμη έχεις για τους Χαραλαμπόπουλο και Διαμαντάκο και αν μπορούν να σταθούν φέτος στην Α1 και να παίξουν περισσότερο από πεντάλεπτα και πριν ένας αγώνας έχει κριθεί. Επίσης κάτι που αφορά στο μέλλον: Ποιος από τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ του πάο μπορεί να διαδεχθεί τον Μήτσο ως αρχηγός του Παο; Ο Μήτσος σε δύο το πολύ τρία χρόνια θα αποσυρθεί και κάποιος πρέπει σιγά σιγά να πάρει το χρίσμα. Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε το τρίτο προφανώς και είναι ο Φώτσης .!

      Διαγραφή
    2. τον είχα ξεχάσει τον φώτση

      Διαγραφή
    3. Νομίζω η λογική της απόκτησης των Παππά-Γιάνκοβιτς ήταν για να προετοιμάσουν την διάδοχη κατάσταση στη μετά 3D εποχή. Οπότε λογικά η ευθύνη θα μεταφερθεί σε αυτούς τους δύο στο παρκέ και γιατί όχι και στα αποδυτήρια (αν και για τον Παππά έχω μια επιφύλαξη), μετά την απόσυρση του Μήτσου. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ, εκτός και αν αποφασίσει ο πρόεδρος να τα σκάσει για κάποιον άλλο παίκτη της ίδιας εμβέλειας με 3D όχι απαραίτητα Έλληνα...
      Vincanity

      Διαγραφή
    4. Μποχωριδης,και μαλιστα γρηγορα!!Το πραγμα μιλαει μονο του,οτι δεν πρεπει να χαθει αυτος ο παικτης με καμμια δυναμη!!

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα
    @ Ανώνυμος22 Αυγούστου 2013 - 10:13 π.μ.
    Θα συμφωνήσω στο ότι:
    Ο Λάσμε είναι το 1 μεγάλο ερωτηματικό
    Ο RG και η ικανότητά του να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο ρόστερ είναι επίσης ένα 2ο ερωτηματικό (ο Μπαρτζώκας πχ πέρσι επέλεξε να μη συγκρουστεί και του βγήκε. Δεν πιστεύω πως αυτό ταιράζει με το χαρακτήρα του Αργύρη).
    Η χημεία και το κίνητρο είναι επίσης αμφίβολα στον φετεινό ΠΑΟ. Ενώ υπάρχει ρόστερ μακράν καλύτερο του περσινού, είναι πολύ πιο δύσκολο να δεθεί και να λειτουργήσει η ομάδα αποτελεσματικά.
    Συγκριτικά πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός ξεκινά ένα πιο εύκολο πρότζεκτ.
    Ίδωμεν...
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για το τρίτο τοτέμ το παίρνω πίσω. Είχα ξεχάσει τον Φώτση. κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή για τον Φώτση τι υπονοούμενο είναι αυτό??
      ότι είναι όρθιο ξύλο σαν τοτέμ??

      Διαγραφή
    2. ποιο υπονοούμενο. Στο άρθρο γράφει για τρία τοτέμ της ομάδας και επειδή είχα ξεχάσει τον φώτση αναρωτιόμουν ποιος ήταν το τρίτο τοτέμ. Το γράφω και στο πιο πάνω σχόλιο μου. κυριακή

      Διαγραφή
    3. Η λέξη Τοτέμ προέρχεται από ινδιάνικες φυλές του Καναδά και περιγράφει κάθε φυσικό αντικείμενο, ζώο, ή φυτό, για το οποίο πιστεύουν ότι έχει ιερές ιδιότητες κι έτσι το εκτιμούν ως προστάτη της πατριάς, της φυλής, και, γενικότερα ως γενάρχη. Κάθε φυλή έχει και το δικό της τοτέμ κι απαγορεύεται κανείς να το πειράξει ή να το θίξει ακόμη και να αναφέρει τ' όνομά του.

      Διαγραφή
  20. Τζιμ καλη σεζον ευχομαι με πολυ μπασκετ φιλε.
    Δεν μπορω να συμφωνησω περισσοτερο με την αναλυση σου για το λοτζεσκι.τον παρακολουθησα τελευταια και μου εδωσε την εντυπωση οτι ειναι μετριος παντου εκτος απτην ορθολογικη προσεγγιση του αθληματος.εκει ειναι πολυ καλος ,δεν εκβιαζει καταστασεις,οικονομικος στο παρκε κτλ.ο παναθηναικος θα τον ποσταρει μεχρι να βγαλει ο ηλιος κερατα.η αποκτηση του εχει νοημα απτη στιγμη που ο οσφππηπρε παπαπετρου.
    Τωρα για μπατιστ εχω ελαφρως αλλη γνωμη.ο μπατιστ εχει κινητρο και μαλιστα ισχυροτερο απο καλες του χρονιες.δεν υπαρχει μεγαλυτερο κινητρο για καποιον ''ξεγραμμενο'' απτο να δηλωσει ξανα παρουσια.με αυτα τα λεφτα δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι μπορουσαν να βρουν κατι τουλαχιστον ισαξιο τωρα.επισης εκτιμω οτι θα σπρωξει.θα ριξει ξυλο.
    TROUBLE


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γεια σου Jim. Αν και έχουμε καιρό να τα πούμε δεν χάνω άρθρο σου φίλε. Κορυφή είσαι.
    Ποια η γνώμη σου για τον Αποστολίδη ως αντί-ξανθόπουλου ? Έχει ελπίδες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρη τιμή μου. Όχι φίλε δεν έχει. Πολύ καλύτερος ο Ξανθόπουλος για αυτό το επίπεδο.

      Διαγραφή
  22. Ωραίο άρθρο, απ τις λίγες φορές που το μπασκετικό κοινό κυρίως του παναθηναϊκού θα διαφωνήσει με τον αρθρογράφο και ο λόγος φυσικά είναι η γνώμη του «λαού» ότι ο μπουλντόζας ήταν σούπερ κίνηση για την πανάθα!!!
    Ε λοιπόν νομίζω και εγώ πως όντως με 200χιλ. καλύτερο του μπατίστ δεν παίρνεις. Εδώ οι άλλοι έχουν καούν με πόσα λεφτά και το συζητάμε ακόμα? Και τι ακριβώς να ψώνιζε ο coach..? άλλον έναν «εξελίξιμο»?? ήθελε κάποιον να ξεκολλάει την κερκίδα και το μυαλό των παικτών όταν αυτό μπουκώνει. Επίσης αυξάνει τα credits ανταγωνισμού και εγωισμού τόσο στις προπονήσεις όσο και ingame.

    Όσο για το αγωνιστικό, εκτιμώ ότι ο καλά προπονημένος και με κίνητρο (θα του το δώσει η κερκίδα) μπατίστ μπορεί κάλλιστα να προσφέρει τόσο στο κλείσιμο ρακέτας και στις δυναμικές εξόδους για σπάσιμο pick’n roll όσο και σε προσωπικές άμυνες σε αντίπαλους ψηλούς και ας μην ξεχνάμε, στην Ευρώπη ΔΕΝ κυκλοφορούν ουτε hibbert ούτε duncan ούτε gasol.
    Επιθετικά μπορεί να σπρώξει να δώσει τα κλασσικά του σκριν, να σκοράρει από μέση απόσταση και να τρέξει ικανοποιητικά στο transition, εκτιμώ ότι θα προσπαθήσει χάρην εξέδρας να κάνει ορισμένα θεαματικά τελειώματα τα οποία θα αποτελούν τροφή για την ψυχολογία του roster.
    Οι παίκτες που δεν τον έχουν ζήσει θα αναγκαστούν να τον αγαπήσουν και πάνω σε αυτή την λογική της οικογενειακής νοοτροπίας που χαρακτήριζε τους παίκτες του παναθηναϊκού θα στηριχτεί το project που τόσα χρόνια μόνο επιτυχίες χάριζε. Αν βγει χωρίς τραυματισμούς η χρονιά στον παναθηναϊκό βλέπω να ράβουμε καινούργιες εμφανίσεις!


    Όσο για τον ολυμπιακό, δεν μου αρέσει η στελέχωσή του, μικραίνει το ιδικό βάρος της ομάδας απ την μια, ανεβάζει τις αξίες των νέων παικτών απ την άλλη, κάπου στην μέση θα συναντηθούν αυτές οι δύο έννοιες και θα δημιουργηθεί η «απόδοση» η οποία εκτιμώ πως δεν θα είναι του επιπέδου που ο κόσμος θέλει. Ο Μπαρτζώκας πιστεύω πάει για rocknrolla χρονια.. δεν μου αρέσει.

    ποπο διαφωνία με jim.. σπάνιο αλλα συμβαίνει καμια φορα!! :D
    Καλή σεζόν σε όλους με υγεία και συγκινίσεις!

    Markez

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Markez, γουστάρουμε διαφωνίες εδώ μέσα για να συζητάμε. Δεν είμαι κανένας ειδήμων, απλά δίνω τροφή για συζήτηση. Για αυτό που λες για Μπατίστ απάντησα στον φίλο Russell λίγο πιο πάνω. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Νομίζω είμαι ξεκάθαρος. Ναι, ο Μπατίστ ίσως είναι ακόμα πολυτέλεια για τρίτο "5" σε αυτό το επίπεδο. Το ζητούμενο είναι η λειτουργικότητα και οι ανάγκες της ομάδας. Δεν είναι καθόλου κακή κίνηση αλλά όχι η καλύτερη..

      Διαγραφή
  23. Ξέρει κανένας αν θα ξαναπαίξει φέτος ο Λάσμε μπάσκετ??
    Κρίμα, πολύ μεγάλη απώλεια, τουλάχιστον ας ελπίσουμε ότι θα είναι έτοιμος πάνω κάτω το Πάσχα ώστε να τον έχουμε 100% υγιή στα ελλ. play offs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΑΛΛΟΥ.Ο ΛΑΣΜΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΕ 1 ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΣ.ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΝΑ 10ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΒΑΡΑΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠ'ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΙΖΕΙ.ΒΛΑΚΑ .....Ε ΒΛΑΚΑ.

      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ JIM ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ.ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΜΩΣ Ο ΜΠΑΤΙΣΤ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΚΙΛΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΥΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ....



      ΓΡΗΓΟΡΗΣ



      JIM ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ...ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΕΙ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ.


      ΓΡΗΓΟΡΗΣ

      Διαγραφή
    2. Φίλε Γρηγόρη, νομίζω οτι ο απο πάνω απλά το έγραψε για να ειρωνευτεί άλλον αναγνώστη που έλεγε οτι έιναι πολύ σοβαρό και μπορεί να μείνει ανάπηρος.

      Καλά, δεν βάζω και το χερι μου στην φωτιά απλά έτσι νομίζω.

      Χάρης Π.

      Διαγραφή
    3. AN EINAI ETSI OK.ALLWSTE DEN EXOUME THN OREKSI TOU KATHENOS

      ΓΡΗΓΟΡΗΣ

      Διαγραφή
    4. Φίλε Γρηγόρη σε παρακαλώ να ας για κανένα μπανάκι να χαλαρώσεις

      Διαγραφή
  24. Χωρίς τον Λάσμε ο Petway θα κάνει πάρτι,
    δυστυχώς την πατήσαμε σε κουτσό άλογο ποντάραμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΣΑ ΠΡΟΦΙΛ ΕΧΕΙΣ ΡΕ ΣΚΑΤΙΑΡΗ?ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΜΕΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΞΑΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΣΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΡΟΜΙΖΕΙΣ.GET A LIFE

      Διαγραφή
    2. re si 12:33 gia sena grafei o allos epidh psaronhs stamata na apantas na arksei kai autos

      Διαγραφή
  25. Εμένα δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει στην Ελλάδα, αυτό που φοβάμαι είναι ότι η Μπάρτσα φέτος με Τόμιτς Λάμπε και Dorsey θα μας ξαναγλεντήσει με σκούπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι γλυκιά η σκούπα η ισπανικιά, μόνο μην τη συνηθίσουμε.

      Διαγραφή
  26. Με τον τραυματισμό του Λάσμε ας μην απελπιζόμαστε ευτυχώς που πήραμε τον κινέζο και από ότι έμαθα του χρόνου θα πάρουμε και γιαπωνέζο, τον περίφημο Γιαταμπάζα! Άρε γλέντια που έχουνε να κάνουνε και φέτος οι Ικαροπανιώνιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γεια σου Τζιμ,επέστρεψες με γεμάτο και ενδιαφέρον άρθρο...
    Για τον Λοτζέσκι:τον θεωρώ πολύ καλή περίπτωση παίκτη και τον εκτίμησα ιδιαίτερα παρακολουθώντας τον στο γιούροκαπ φέτος και σε άλλες σπόντες.
    Είδα όμως όπως περιγράφεις κι εσύ ένα παίκτη που παίζει πολύ με τη μπάλα στα χέρια και ότι δεν έχει τον κορμό και τη σταθερότητα να σταθεί σαν βασικό 3άρι σε υψηλό επίπεδο.Ο Οσφπ πήγε σε επιλογή με ρίσκο,όπου δεν ξέρεις ποιος θα είναι 1ο-2ο-3ο τριάρι στην ομάδα.Ο Παπαπέτρου είναι ακόμα αρκετά άγουρος για να βγει μπροστά σε μεγάλο βαθμό στην Ευρωλίγκα.Το ζήτημα με τον ΒελγοΑμερικανό είναι πώς είναι παίκτης με μυαλό και υψηλή τεχνική-προσαρμοστικότητα.Θεωρώ ότι ακόμα κι αν δε βγει η επιλογή του να αποτελεί αξιόπιστη λύση στο 3(επαναλαμβάνω πως δεν μου αρέσει τόσο η ιδέα και πριν ακούσω για τον παίκτη,μιας και συμφωνώντας μαζί σου θα θεωρούσα καλύτερη λύση έναν σποτ σουτέρ με δυνατό σώμα) μπορεί να προσφέρει γενικά ανεβαίνοντας και στο 2 παρόλο που η θέση είναι κατά πολύ καλυμμένη.Εν γένει νέα δεδομένα για τον παίκτη που καλείται πλέον να μπει σταδιακά στο παιχνίδι της ομάδας από ένα περιβάλλον που ήταν ηγέτης και "έπαιζε" τις μισές κατοχές...Έχοντας ως διαβατήριο το εξαιρετικό midrange shooting και την ικανότητα να διαβάζει το παιχνίδι σωστά μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος στην ομάδα.Το στοίχημα της καθιέρωσης και κάλυψης του κενού του Παπ ως βασικός σμ.φοργουορντ είναι πιο μεγάλο και θα χρειαστεί απόλυτο ταίριαγμα στον ρόλο του και υπέρβαση στην άμυνα(εδώ υπάρχει το μεγάλο θέμα,κυρίως στην ικανότητα που είχε ο Έλληνας σμολ φόργουορντ ναα κρύβει μεγάλους αντιπάλους και να διαπρέπει σε μεγάλα ματς.)

    Για τον Μπατίστ δε μπορώ να εκφέρω τόσο άποψη.Στα μάτια μου το πρόσημο είναι αρνητικό για την κίνηση,δεν προδικάζω τίποτα αλλά η αίσθηση μου είναι ότι δε μπορεί παρά "με το στανιό" να βοηθήσει...

    *Εθνική: θα εκτιμήσω πολύ περισσότερο την κίνηση του τρινκιέρι να αφήσει έξω τον καιμαικ ή τον φώτση από το να πάρει και τα τρία 4άρια μόνο και μόνο για να μην αφήσει κάποιον έξω(και καταλήξουν να κουτουλάνε ο ένας πάνω στον άλλον ως προς το χρόνο συμμετοχής.)
    Υπό αυτό το πρίσμα,και παρά την εκτίμηση που έχω προς αυτόν ως κομάντο,ολοκληρωμένο παίκτη με πολύ μπάσκετ μέσα του,θεωρώ τον καιμακόγλου ολίγον περιττό μιας και το μακρινό σουτ το παίρνεις από φώτση,την γρήγορη εκτέλεση,τους εύκολουςς πόντους και τη σταθερή παρουσία από Πρι ενώ στην άμυνα κανένας δεν είναι τρύπα.Άρα νομίζω ότι σε περίπτωση που έρθει ο Κάιμακ και δεν έχει αρκετά λεπτά μαζί του δεν θα είναι χρήσιμος.Συν τοις άλλοις η παρουσία τριών πάουερ φόργουορντ πάει κόντρα στη φιλοσοφία σου ότι η ομάδα δε φτιάχνεται από τους 12 καλύτερους(ενώ πετάς έξω τον Παππά κακήν κακώς) αλλά ανάλογα με τη χημεία και τις ανάγκες της.Αν ρίξουμε και μια ματιά στα 4άρια Ισπανογάλλων μπορούμε να τους κάνουμε και δώρο κανέναν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πιστεύω ότι ο Μπράμος θα παίξει αρκετά στο 2, με τον Κατσίβελη σε ειδικό ρόλο για λίγα λεπτά. Έτσι υπάρχει ένα κενό στο 3 το οποίο το καλύπτει ο Καϊμακόγλου ο οποίος την έχει τη θέση. Η εθνική υπερέχει αυτή τη στιγμή έναντι των αντιπάλων της στη γραμμή των forward οπού έχει 5 παίκτες αθλητικούς (Μπράμος, Παπανικολάου,Καϊμακόγλου,Πρίντεζης, Φώτσης) με πολλά αμυντικά χαρίσματα και δεινούς εκτελεστές από το τρίποντο. Θα είναι κρίμα να λείψει έστω και ένας από αυτούς κατ'εμέ...
      Vincanity

      Διαγραφή
    2. Είναι μεγάλο το δίλημμα παιδιά. Από τη μια τρία φόργουορντ (στο 4) είναι πολλά όντως αλλά από την άλλη το ποιοι είναι οι παίκτες παίζει ρόλο..

      Διαγραφή
  28. Εγώ εύχομαι ολόψυχα ο ολυμπιακός να ξαναπάρει την euroleague μπας και τον ξαναβρούμε αδιάφορο στην Ελλάδα και γλύψουμε και εμείς κανένα κοκαλάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ας μην απελπιζόμαστε με την απώλεια του Λάσμε, ευτυχώς δεν έχουμε αποδεσμεύσει ακόμα τον Σκορδίλη. Παρά τίποτα καλός είναι και ο Γάιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βγηκαν ως συνηθως, γαβροι, κομπλεξικοι να τρολαρουν παλι.

      Διαγραφή
  30. http://www.acb.com/redaccion.php?id=96240

    Πολύ ωραία(ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!) σελίδα για το γιουρομπάσκετ2013.
    Μακάρι να γινόταν να τη δούμε και στα αγγλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Λοιπον ο lojeski δεν ειναι ασχημη περιπτωση παιχτη.αφου Μιλαμε για καθαροαιμο weaksider, επιθετικα ανεβαινει πολυ το πραμα. Επιτελους ενα 3αρι που σκαει τη μπαλα καλυτερα απο σεντερ στον ολυμπιακο! Αυτο που ξεχωριζει στον τυπο ειναι η ικανοτητα στο πικνρολ. Σε επιπεδο καλυτερο απο πολλα γκαρντ π εχω δει. Στοιχημα ρωσ θα τον κρυψει ο coach b στην αμυνα. Λογικα μιλαμε για δναν ολυμπιακο ακομα πιο γρηγορο(!) Φετος. Πολυ σχημα με 3 γκαρντ πολυ γρηγοροι ψηλοι συζηταμε μερικες φορες για το σπρωξιμο στη ρακετα...αμα σε τρεχουν οι αλλοι κ σ παιρνουν τ ρυθμο τ σκατα θα προλαβεις εδω δν προλαβε ο κριστιτς κ ο καουν κ τοσοι αλλοι! Σ λεει θα φαω 3-4 φασεις στο ποστ αλλα ολο το ματσ θα παει ροντεο!θα αλλαζα νυχτα μπεγκιτς σιμονσ οχι οτι δν κανόυν απλα παντα υπαρχουν καλυτεροι. Σ τετοιο στυλ παρε αρον μπεινς και
    ρακοβιτς(κ 7fter finisher και αναλωσιμο κτηνος με ενσημα στ ξυλο)
    ! Για μπατιστ διαφωνω οτι χρειαζοτανε. Ηλπιζα να δω gist στο 5 φετος. Μεγαλ προβλημα στα γκαρντ μυριζομαι πλην δδ τα υπολοιπα παλικαρακια ειναι για ομαδες τυπουα μαλαγα κ καχα. Κ ουτε. Καλυτερο απο μαρκοβιτσ τζιμη κατι σε καλνιετις οχαγιον ντινερ δηλ τουλ 15-20λ. Νο1 στοιχημα παντως στν φετινο παο αν φωτσησ κ δδ παιξουν σε επιπεδα 2010-11. Αλλιως ο παο σορι π σπαω τη χαρα ειναι ομαδα 8αδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το πλάνο του Ολυμπιακού δείχνει πολύ ενδιαφέρον. Σε βάθος χρόνου θα είναι καλυμμένος από πλευράς γηγενούς στοιχείου και θα μπορεί με άνεση να παίρνει ρίσκα τύπου Λοτζέσκι-Πέτγουεϊ στην ξένη αγορά. Ο Λοτζέσκι δείχνει σαν ένας πολύ καλός παίκτης που ισορροπεί το περιφερειακό παιχνίδι και μπορεί να δώσει πράγματα από την weak side. Στον Παναθηναϊκό, ο Γιάνκοβιτς και ο Παππάς, παρότι στενοί φίλοι, επέδειξαν δύο εντελώς διαφορετικές νοοτροπίες στην προετοιμασία και ήδη δείχνουν ποιος θέλει να ανέβει επίπεδο και ποιος "μπογρίζει". Επίσης, θα ήταν ωραία μια ανάρτηση για τους νέους ξένους-λαβράκια της Α1. Τέλος, επειδή "παίζει" πολύ αυτή η συζήτηση, πιστεύεις ότι ο Άρης μπορεί να γίνει ανταγωνιστικός σε 2-3 χρόνια αν κρατήσει και εξελίξει τα ταλέντα που έχει; Εγώ αμφιβάλλω γιατί παίζουν κι άλλοι παράγοντες, εκτός από ένα καλά δομημένο προπονητικό πλάνο.
    Μάξιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aσε μας καημενε που μπογριζει ο Παπας.Τι εκανε το παιδι δεν καταλαβα;;;Επειδη του εδειξε ο Ιταλος οτι δεν θα τον παρει και εφυγε μια ωρα νωριτερα;;Καλα εκανε.Ο Κατσιβελης αξιζει να ειναι εκει δηλαδη ε;;;Ας ειναι καλα η κλικα του Σπαν.Τον εθαβαν ολα τα μμε ΤΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΤΟΣΗ ΛΑΣΠΗ και δεν ειπε κιχ.Κατι να δικαιολογηθει εστω.

      Διαγραφή
    2. Παραβλέπω το οπαδικό σου μένος (αν κι εγώ Παναθηναϊκός είμαι) και προχωρώ για να σου πω ότι προτιμώ ξεκάθαρα τη στάση του Γιάνκοβιτς... Ήξερε ότι δεν θα κληθεί, αλλά πάλεψε να αποδείξει την αξία του, κέρδισε σε εμπειρίες και τώρα πάει στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Στις εθνικές ομάδες το σωστό είναι να επιλέγεται το σύνολο με την καλύτερη χημεία και αποδεκτούς ρόλους. Ο Παππάς δεν μπαίνει μέχρι στιγμής σε καλούπια και δεν μπορεί να προσφέρει ιδιαίτερα πράγματα, άμα δεν έχει τη μπάλα στα χέρια του. Αν αποδείξει φέτος στον Παναθηναϊκό ότι έχει ωριμάσει σαν παίκτης και βελτιώσει τις αδυναμίες του, τότε θα είναι σίγουρα στην Εθνική ξανά γιατί έχει τα εχέγγυα. Ο Κατσίβελης δεν είναι σε καμία περίπτωση καλύτερος του, αλλά διαθέτει γρήγορα πόδια στην άμυνα και κάνει χαμαλοδουλειά στην περιφέρεια, καλύπτοντας τα αμυντικά κενά των Σπανούλη, Σλούκα και του ΝίκουτουΖήση. Η ύπαρξη κλίκας στην Εθνική είναι μια άλλη πικρή και μακροσκελής ιστορία... Ας μην ανοίξουμε αυτή την πληγή...
      Μάξιμος

      Διαγραφή
    3. Στον αθλητισμό ακόμα και όταν αδικείσαι, όπως ο Παππάς, πρέπει να δίνεις το 100% για να τους κλείσεις τα στόματα. Η πράξη του να παρατήσει την προετοιμασία της Εθνικής δείχνει ότι δεν έχει περιορίσει τον εγωισμό του και δρα με το θυμικό. Φοβάμαι πως μπορεί να γίνει το ίδιο και μέσα στον Παναθηναϊκό. Εκεί βέβαια θα μπει στη θέση του από τους Παπαδόπουλο και Αλβέρτη, αλλά η ομάδα θα έχει στερηθεί μιας λύσης στη φτωχή αριθμητικά περιφερειακή της γραμμή. Πάντα φιλικά!
      Μάξιμος

      Διαγραφή
    4. 180 ανεργους αφησε στο δρομο η αγια οικογενεια τι να λεμε τωρα.Αν νομιζεις ολοι οσοι παιζουν στην εθνικη παιζουν μονο για το εθνοσημο και οχι για την προβολη τους εισαι γελασμενος.Ο ΔΔ δεν ειναι ανθρωπος που επιδιωκει να τραβα τα φωτα.Το αλλο πια με την σιγουρια του προβατου που το ταιζουν σανο δεν υπαρχει.Αν ειχατε ρε Φελλε το παραμικρο στοιχειο δεν θα το δινατε στην δημοσιοτητα;;αλλα αυτη ειναι η τακτικη σας χρονια τωρα.ΠΕΤΑΜΕ ΛΑΣΠΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ κΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ.Αντε να σταματα η βρωμια απο εδω μεσα,δεν ειναι τυχαιο οτι παντα γαυροι προκαλουν και οι του ΠΑΟ αμυνονται.

      Διαγραφή
    5. Παιδια,αφηστε επιτελους τον Παππα να παιξει μπασκετ το παιδι!!Εδω ο Παπαπετρου ,χωρις να εχει παιξει λεπτο επαγγελματικο μπασκετ,θελει να τον φωναζουν Ιωαννη!!Ελεος πια

      Διαγραφή
    6. Άμα Ιωάννη τον φώναζαν απο το Σπιτι του πως θες να τον λένε κ οι άλλοι?τι ειναι το Ιωάννης?τιτλος τιμής σαν να λέμε μαρκησιος για να τον ψεγουμε για αυτο?

      Διαγραφή
  33. Παρακολούθω την συζήτηση αλλά και γενικότερα το κλίμα που δημιουργήται και διακρίνω,μπορεί να κάνω και λάθος,μια τάση ότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει καλύτερες κινήσεις από τον Παναθηναικό.Χωρίς να το βλέπω οπαδικά διακρίνω ότι ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στα ταλέντα του Ολυμπιακού και στο πόσο σωστες κινήσεις είναι(που είναι και κανένας δεν το αμφισβητεί)η απόκτηση των δύο καλύτερων νέων Ελλήνων παικτών της περυσινής χρονιάς σχεδόν δεν αναφέρεται καθόλου.Θεωρείται στοίχημα η επιστροφή του Μπατίστ και του Φώτση και δεν είναι η απόκτηση ξένων παικτών σε θέσεις κλειδιά αδοκίμαστων σε υψηλό επίπεδο.Λέγεται ότι ο Παναθηναικός θα χάσει την χημεία του και το κινητρό του μέχρι και το ότι ο Λάσμε,για ένα συνήθες μπασκετικό τραυματισμό ,δεν θα ξαναπαίξει ποτέ.Εγώ δεν λέω ούτε ποιός κινήθηκε πιο σωστά ούτε ποιός θα πάει καλύτερα διότι οι αγώνες είναι πολλοί,τα απρόοπτα πολλά και η ιστορία θα γραφτεί στα παρκέ και όχι από εμάς.Συμφωνώ ότι η ομάδα μου έχει ανάγκη μία ποιοτική προσθήκη στον άσσο διότι δημιουργικά ο Διαμαντίδης είναι πολύ μόνος,αλλά θεωρώ ότι γενικά έχει κάνει σωστές κινήσεις και για το παρών και για το μέλλον και παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενισχυμένη.Εύχομαι να έχουμε μια ενδιαφέρουσα μπασκετική χρονιά με νέες κατακτήσεις για το Ελληνικό μπάσκετ.Καλή επιτυχία στην εθνική μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ως συνήθως εξαιρετικός! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλημέρα.
    Διαβάζοντας τα σχόλια για τις κινήσεις των αιωνίων και θέλω να κάνω μερικές επισημάνσεις.

    Ο ΠΑΟ ξεκινάει από πλεονεκτικότερη θέση τη χρονιά. Έχει κρατήσει, σχεδόν, όλο τον περσινό κορμό και έχει προχωρήσει στις εξής αλλαγές : Παππά αντί Μπάνκς, Γιάνκοβιτς αντί Γιαννόπουλου, Φώτση αντί Γκουίν, Μαυροκεφαλίδη αντί Τσαρτσαρή και Μπατίστ αντί Σόφο. Με μια πρώτη ματιά και σε θεωρητικό επίπεδο, είναι αισθητά βελτιωμένος ως προς τη στελέχωση.

    Ο Ολυμπιακός αρχίζει από μειονεκτικότερη θέση αφού ποντάρει σε πολλά στοιχήματα. Διατήρησε αναλλοίωτη την back court και έκανε τις εξής αλλαγές : Λοτζέσκι αντί Παπανικολάου, Πέτγουέι αντί Άντιτς, Ντάνστον αντί Χάινς, Μπέγκιτς αντί Πάουελ, Σίμονς αντί Σερμαντίνι και extra προσθήκη ο Παπαπέτρου (ελπίζω να μην γίνει αντι-Γκετσεβίτσιους). Πάντα θεωρητικά, έχει πολλά ερωτηματικά και αρκετή δουλειά.

    Και οι δύο αιώνιοι θα θεωρηθούν επιτυχημένοι αν καταφέρουν να βρεθούν στο Μιλάνο. Στο πρωτάθλημα όλα θα κριθούν στους τελικούς όπου το πλεονέκτημα έδρας δεν είναι το παν.

    Το πρώτο δίμηνο της σεζόν θα είναι σημαντικό για τον Μπαρτζώκα αφού η πλήρης αναδόμηση της ομάδας απαιτεί χρόνο και υπομονή. Θα τα έχει;

    Ο Πεδουλάκης θα έχει να διαχειριστεί την μεγαλύτερη πίεση αφού οι προσδοκίες είναι υψηλές και οι προοπτικές καλύτερες από πέρσι. Αν ξεκινήσει στραβά την χρονιά τότε δεν πρέπει να αποκλειστεί τίποτα.

    Όποιος από τους δύο κόουτς δεν καταφέρει να ανταποκριθεί τότε η προφανής και σίγουρη λύση είναι ο Κατσικάρης. Θα παίξει αρκετά το όνομά του.


    Υ.Γ. Για το Ευρωμπάσκετ. Ο,τιδήποτε άλλο εκτός της 4άδας είναι αποτυχία για την Εθνική. Έτσι απλά.


    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. γεια σου τζιμ...μπορεις να μου πεις ποιανου θεση θα παρει ο παπαπετρου στη δωδεκαδα του ολυμπιακου,για να παιρνει τον χρονο που λετε ολοι;εχουμε και λεμε,λο-σπανουλης-μαντζαρης-σλουκας-κατσιβελης-λοτζεσκι-περπερογλου-πετγουει-πριντεζης-μπεγκιτς-ντανστον-σιμονς,δεν βαζω καν αγραβανη-μαυροειδη.ποιος θα βγει απο την δωδεκαδα για να παιξει ο παπαπετρου;;;;;;ο κατσιβελης;εφτασε μεχρι την εθνικη καιτωρα θα τον πεταξουν εκτος δωδεκαδας;;;
    γνωμη μου λοιπον,οτι ο παπαπετρου φετος δεν θα εχει κανεναν ρολο στην ομαδα και απλα θα παιρνει χρονο σε καποια ευκολα ματς στην ελλαδα.δεν μπορει να βγει καποιος απο τους δωδεκα για να παρει χρονο συμμετοχης ο παπαπετρου,ποσο μαλλον να θεωρειται και βασικο γραναζι της ομαδας...
    η μονη περιπτωση ειναι να μην βγει καποιος απο τους καινουριους και να παιζει τοσο ασχημα,ωστε να βγει εκτος ομαδας και να παρει τη θεση ο παπαπετρου,δλδ ο λοτζεσκι!δεν υπαρχει αλλη περιπτωση να συμβει αυτο που λες,οτι δλδ ο μικρος θα εχει βασικο ρολο απο φετος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σιμονς με τα σημερινα δεδομενα μπορει να ειναι σε πολλα ματς εκτος 12αδας.. Στην Α1 δεν νομιζω να ειναι προβλημα να παιζει με Μπεγκιτσ και Ντανστον στο 5, ενιοτε και Πετγουει.

      Διαγραφή
    2. αυτο θα γινεται σε καποια παιχνιδια ευκολα της α1,οχι ομως και στους τελικους ή σε ντερμπι..αυτο ειπα,οτι μονο σε ευκολα ματς στην ελλαδα μπορει να βρει χρονο,αλλα με τιποτα δεν θα λογιζεται σαν βσαικο γραναζι της ομαδας.
      υποτιθεται οτι ο ολυμπιακος πηρε ψηλους αθλητικους για να ματσαρει αυτους του παναθηναικου,ε δεν νομιζω να αφησει εκτος εναν απο αυτους σε ντερμπι και στους τελικους...

      Διαγραφή
    3. Νοτζισκη ο γαβρος έχει 3 παίχτες σε κάθε θέση και σε μια μεγάλη σαιζόν μπορεί να αλλάζει και να ξεκουράζει παίχτες (καλούς παίχτες ) αν θα του βγει θα το δούμε.

      Διαγραφή
  37. Χορταστικο και απολαυστικο αρθρο Δημητρη, πανω σε δυο θεματα που καινε τους αιωνιους. Συνεχισε ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Για τον Lojeski δεν ξέρω και δεν μπορώ να πω πολλά, πέραν του γεγονότος ότι παίχτης 1.98 και 90 κιλά που δεν έχει δοκιμαστεί στο ανώτατο επίπεδο είναι πολύ πιθανό να "πατηθεί" στην άμυνα (όπως είπες και είπαν και άλλοι, πιθανότατα π.χ. ο Maciulis θα περνάει από πάνω του), ενώ και στην επίθεση -όπως καταλαβαίνω από αυτά που λες- θα είναι σχεδόν αποκλειστικός shooter....άρα αντι-Gecevicius με καλύτερη πάσα ?

    Για το θέμα του Batiste όμως, και εγώ έχω σημαντικές αμφιβολίες αν και κατά πόσο ο ΠΑΟ μπορούσε όντως να βρει καλύτερο παίκτη με αυτά τα λεφτά. Ο Mike είναι μεν μεγαλύτερος, αλλά δεν είναι παππούς. Το οποίο σημαίνει ότι και μπροστά και πίσω θα είναι ο γνωστός "μπουλντόζας", προφανώς για μικρότερο χρονικό διάστημα. Γνωρίζει άριστα το παιχνίδι του 3D, τον ξέρει ο RG, άρα χρόνος προσαρμογής μηδέν. Θα υπάρχουν περισσότερα safe plays (από τα 2-3 που υπήρχαν πέρσι), ενώ όλοι φαίνεται να ξεχνάμε ότι ο Mike έχει εξαιρετικό σουτ από τα 4-5 μέτρα, κάτι που μας κόστισε πέρσι (όσο και αν προσπάθησε να το βελτιώσει ο Lasme).

    Και φυσικά ισχύουν τα όσα λένε όλοι περί mentality, leadership και γενικής παρουσίας του Mike στα αποδυτήρια και την ομάδα. Από εκεί που πέρσι ο 3D ήταν μόνος του και είχε αγχωθεί σημαντικά και εμφανέστατα, φέτος θα έχει ακόμα δύο "πυλώνες" στήριξης και καθοδήγησης, ακόμα και χωρίς να είναι στο παρκέ. Και αυτό θα μετρήσει περισσότερο προς τα τελειώματα της χρονιάς, όταν δηλαδή θα κρίνονται οι τίτλοι. Δεν ξέρω αν ο Mike ή/και ο Φώτσης (αντί π.χ. για Lasme-Gist) θα είναι μέσα όταν θα κρίνονται προκρίσεις και κούπες, αλλά μόνο και μόνο το γεγονός ότι θα είναι εκεί, εμένα, τους οπαδούς αλλά προφανώς και όλη την ομάδα μας καθησυχάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγωνιστικά άνετα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να τραβήξει ένα λαχείο τύπου Σίμονς και να έχει 50-50 πιθανότητες να του βγει. Σε επίπεδο όμως εμπειρίας, αποδυτηρίων και νοοτροπίας, ο Παναθηναϊκός σαν unit έχει να κερδίσει από την παρουσία του Μπατίστ.
      Μάξιμος

      Διαγραφή
    2. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΟΤΖΕΣΚΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ. ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ, Ο ΡΕΤΖΙ ΜΙΛΛΕΡ ΗΤΑΝ 201cm KAI 88kg.
      ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΧΕ Ο ΛΑΣΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2009-10 ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΙΑ ΤΟΤΕ ΜΑΚΑΜΠΙ)?

      Διαγραφή
    3. Για το "...ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΟΤΖΕΣΚΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ. ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ, Ο ΡΕΤΖΙ ΜΙΛΛΕΡ ΗΤΑΝ 201cm KAI 88kg..." προφανώς δεν διάβασες καλά το δικό μου "...ότι παίχτης 1.98 και 90 κιλά που δεν έχει δοκιμαστεί στο ανώτατο επίπεδο είναι πολύ πιθανό να "πατηθεί" στην άμυνα...". Νομίζω αυτό που λέω είναι αυταπόδεικτο.

      Όσο για τον Reggie, όλοι θυμόμαστε τι θαυμάσιος αμυντικός ήταν :-)

      Λέω το πολύ απλό και προφανές ότι σε physical game o Lojeski δεν μπορεί...άρα ξεχνάμε post παιχνίδι και post άμυνα, αφού πραγματικά δεν θυμάμαι άλλο παίκτη -ακόμα και στην Α2- που να είναι 2 μέτρα και 90 κιλά. Πίσω θα τον πατάνε και μπροστά δεν θα μπορεί να σπρώξει. Και από όσο είδα δεν έχει "υδραυλικές" κινήσεις στυλ Παπαδόπουλου για να βάλει το τόπι στο πλεχτό. Άρα τι μένει ? Shoot μακρυνό και άντε στην καλύτερη κάποιο floater. Μπορεί να χτυπάει +45% και να βάζει 20αρες με το σουτ του, αλλά μόνο αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιήσει σε αυτό το επίπεδο.

      Διαγραφή
    4. ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΙΔΕΣ, ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ...ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΟ...ΕΠΙΣΗΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΑΙΧΤΩΝ ΜΕ ΛΙΓΑ ΚΙΛΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ (ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟΤΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΠΛΑΣΤΙΚΑ)...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΕ ΑΜΥΝΑ...ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΠΡΩΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΠΟΡ ΠΟΥ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΜΥΝΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...ΕΠΙΣΗΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΕΝΤΕΡ 1.96, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΤΟ ΧΑΙΝΣ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΙΛΛΕΡ, ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΓΚΑΛΗΣ...ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΙΤ ΠΟΥ ΕΜΒΑΘΥΝΕΙ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ...ΑΥΤΑ, ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ

      Διαγραφή
  39. εχει κανενα καναλι την εθνικη αποψε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τη καλημέρα μου σε Τζιμ και αναγνώστες! Η φούσκα των διακοπών έσπασε και επιστρέφω δριμύτερος! Τα καλύτερα εύχομαι για μια ωραία αγωνιστική χρονιά!

    Ο Λοτζέσκι μου φαντάζει ιδανικός και πολύ καλύτερος μάλιστα αντι-Γκέτσε που ίσως θα ανέκοπτε την εξέλιξη των Σλούκα αρχικά και Κατσίβελη αμέσως μετά, αν ήταν στην ομάδα από την αρχή αντί του Λιθουανού (οπότε κοιτάζοντας πίσω και κρίνοντας εκ των υστέρων καλύτερα που δεν ήρθε). Τώρα με τους 2 μικρούς ξεπεταγμένους θα γίνει σφαγή για τη 12άδα ανάμεσα σε Κατσίβελη-Σλούκα-Λοτζέσκι, ειδικά αν ο Παπαπέτρου αρχίσει να κερδίζει λεπτά στο 3 σχετικά γρήγορα.

    Γενικά το φετινό ρόστερ δείχνει πιο γεμάτο σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν αλλά ουδείς γνωρίζει αν θα αποδώσουν όλοι οι νεοφερμένοι καλά (που είναι και πολλοί δυστυχώς αλλά και αναγκαστικώς).

    Ο Ολυμπιακός δείχνει πολύ γρήγορος και στα πόδια και στη κυκλοφορία της μπάλας και αθλητικός (όπως πρόπερσι και όπως ξεκίνησε πέρυσι) αλλά με αναβαθμισμένες λύσεις σε πιο σεταρισμένο παιχνίδι παίζοντας τους Μπέγκιτς και Λοτζέσκι, οπότε είμαι αισιόδοξος για μια υγιή συνέχεια της ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σλούκας δεν βγαίνει απο την 12αδα ούτε για πλάκα.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ πως ο Σλούκας δεν βγαίνει ούτε απο την δωδεκάδα με την καμία. Δίνει τις απαραίτητες λύσεις που χρειάζονται στον Ολυμπιακό σε αυτή τη θέση την και δεν μπορεί να λείψει ούτε σε έναν αγώνα..

      Run TMC

      Διαγραφή
    3. ΣΛΟΥΚΑΣ-ΛΟ-ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ-ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ-ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ-ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ-ΝΤΑΝΣΤΟΝ-ΜΠΕΓΚΙΤΣ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΣΤΗΝ 12ΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.
      ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ-ΛΟΖΕΤΣΚΙ-ΠΕΤΓΟΥΕΙ-ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΣΙΜΜΟΝΣ.
      ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ, ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ.
      ΕΙΔΩΜΕΝ, ΦΥΣΙΚΑ...

      Διαγραφή
  41. Καλημέρα jιμ kai φίλοι του μπλογκ και καλώς σας βρήκα.Mία εβδομάδα έλειψα στην ουσία και μου έλειψε το παρεάκι.
    Καλή σεζόν να έχουμε και υγεία πάνω απ'ολα.Θέλω να πω τη γνώμη μου για τα θέματα που έθεσε ο Δημήτρης στην παρούσα ανάρτηση αλλά και ορισμένα ακόμα που αφορούν την επικαιρότητα.Μόνο συγχωρήστε μου, που ως συνήθως ,θα το κάνω με επικεφαλίδες

    Παναθηναικός

    1) Δε μου άρεσε η επιλογή του Μάικ, προτιμούσα όπως όλοι μας έναν τύπο 2.10.Σίγουρα θα προσφέρει και μάλιστα σε αρκετούς τομείς, αλλά η ομάδα φώναζε ως χρειαζόταν έναν δυνατό δεινόσαυρο με άμυνα και ριμπάουντ.Αν είχε αποκτηθεί ένας τέτοιος παίχτης και ο Μάικ ερχόταν τότε ως τρίτος,-με τη λογική ότι ο Λουκάς είναι 4-5άρι φυσικά-,θα ήταν η τέλεια επιλογή.Τώρα όμως φοβάμαι πως η φροντ μας δε φτάνει για να ανταγωνιστεί τα κορμιά των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης.

    2) Με στεναχώρησε ο τραυματισμός του Λάσμε και καλό θα είναι να αναρωτηθούν πως και που τον αποκόμησε, και αν έπαιξε ρόλο στην υπογραφή του συμβολαίου και στο σήριαλ που είχε δημιουργηθεί γύρω από αυτό.Μου φαίνεται παράξενο να δημιουργήθηκε οστικό οίδημα στη διάρκεια των διακοπών,πιο πιθανό είναι να το κουβαλάει απο πέρσι και ή να μην είχε πάρει χαμπάρι κανείς τίποτα, ή να υπήρχε αμέλεια στην αντιμετώπισή του.Όπως και να έχει ελπίζω και εύχομαι η αποθεραπεία να κυλήσει ομαλά και να γυρίσει δυνατός και αν υπάρχει υποψία επαλήθευσης συνομσιολογικού σεναρίου, να λυθεί με τον καλύτερο τρόπο.

    3) Μου έκανε αρνητική εντύπωση στης φωτογραφίες ο κινέζος.Δίπλα στον Γκιστ ήταν σαφώς κοντύτερος.Όπως φαίνεται δεν πρέπει να είναι πάνω από 2,02 2,03 ενώ και η μυική του μάζα δεν είναι αυτή που νομίζαμε.Πολύ φοβάμαι ότι τα στανταράκια περί παλτουδιάς που ακούγονται όλον αυτόν τον καιρό θα επαληθευτούν άμεσα και ο Πινγκ όχι μόνο δε θα βοηθήσει πουθενά, αλλά θα είνια και βραχνάς στα σχέδια του κόουτς.Νομίζω πως πρέπει να ξεχάσουμε ατάκες του τύπου, "Αν σου βγεί ο Πινγκ" ή "θα δώσει βοήθεια σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού"




    Human Highlight Meat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Όσον αφορά στον Ολυμπιακό τώρα

    1) Πολύ λογική η σκέψη να πάρουν έναν όχι σούπερ σταρ για το 3 με την προυπόθεση να βρισκοταν χώρος για τον Παπαπέτρου.Φυσικά αν χάλαγε η μεταγραφή του μικρού όλα αυτά θα πήγαιναν περίπατο, αλλά εκ του αποτλέσματος δείχνει σωστή.Βέβαια τίθεται θέμα που θα χωρέσει ο μικρός στη δωδεκάδα και υφίσταται κίνδυνος αγωνιστικού παραγκωνισμού του.Πάντως όπως έχω ξαναπεί ο Παπαπέτρου ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίχτης της Εθνικής Νέων, και στεναχωρήθηκα που κατέληξε στον αιώνιο αντίπαλό μου.Παρόλα αυτά εύχομαι να τα πάει καλά και να γίνει ο αθλητής που δείχνει πως μπορεί να γίνει.

    2)Αντιθέτως μου προκαλεί τεράστια απορία και ο ντόρος και η "λύσσα" να αποκτηθεί ο Αγραβάνης.Εμένα προσωπικά- και το έχω επισημάνει και στο παρελθόν-, αυτό το παληκαράκι δε μου αρέσει καθόλου.Ειδικά που στον Οσφπ δε θα βρεί κανέναν απολύτως ρόλο και θα έχει αντίστοιχη συμμετοχή με αυτές των
    Χαραλαμπόπουλου και Διαμαντάκου πέρσι στον Πάο.Δηλαδή δίλεπτα σε παιχνίδια που έχουν κριθεί με τριαντάρες.Αν δινόταν δανεικός θα ήταν πολύ λογικότερη κίνηση , αλλά ξαναλέω, έτσι και αλλιώς δε βλέπω λαμπρό μέλλον για τη συνέχεια της καρίερας του παιδιού .Υποκειμενική γνώμη,μην πέσετε να με φάτε.

    3) Σε τελική ανάγνωση και όπως όλοι επισημαίνουν, τα φετινά στοιχήματα του Οσφπ είναι πολλά.Απόκτηθηκαν καλοί παίχτες χωρίς όμως σημαντικές παραστάσεις και εμπειρία, ενώ σε ατομική σύγκριση,τουλάχιστον στο βασικό σέντερ και στο τριάρι είναι σαφώς κατώτεροι απο αυτούς που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν.Νομίζω πως αν καταφέρει ο Μπαρτζώκας με αυτές τις μονάάδες να φτιάξει καλό σύνολο, θα είναι τεράστια προσωπική του επιτυχία και θα μιλάμε για απόλυτη εδραίωση στην εκτίμηση όλων των φίλων του μπάσκετ.Η πλάκα σε αυτήν την περίπτωση είναι πως αν τα καταφέρει, ο Ολυμπιακός θα παίξει μπασκετάρα αφού έχει τα υλικά για κάτι τέτοιο.Με δύναμη, πάθος, φιλοδοξίες,αθλητικά προσόντα και ταχύτητα οι αθλητές που στελεχώνουν το ρόστερ είναι ικανοί να κάνουν το Ολυμπιακό απολύτως ελκυστικό.Βέβαια αυτό θα συμβεί σε μία ιδανική χρονιά και ως προιόν τέλειας συγκυρίας, κάτι που για ευνόητους λόγους, απεύχομαι.Παίρνοντας ως παράδειγμα όμως τον περσινό Παναθηναικό δε μπορούμε να αποκλείσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο...
    Είδωμεν

    Human HIghlight Meat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. * από αυτους που κλήθηκαν να αντικαταστήσουν

      Διαγραφή
    2. Ο Αγραβάνης έχει ορισμένα εξαιρετικά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι του που δεν τα αφήνεις έτσι..(εξαιρετικά πλάγια βήματα στην άμυνα,μεγάλα χέρια,θεωρητικά καλό σουτ και πολύ καλή ικανότητα στα ριμπάουντ-και αθλητικά προσόντα αλλά και να παίρνει σωστές θέσεις-έχοντας δείξει δείγματα γραφής στην Α1) αλλά είναι αρκετά αδούλευτος.Δεν είναι κακή η κίνηση του Οσφπ να τον πάρει μιας και είναι η πιο ελκυστική περίπτωση Έλληνα νέου πάουερ φόργουορντ.Όμως όντως έπρεπε να τον αφήσει δανεικό κάπου να πάρει λεπτά.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ peri εκτιμώ αφάνταστα τη γνώμη σου και ειδικά απο το σημείο εκείνο της χρονιάς που ξεπέρασες ένα μικρό αντιπαναθηναικό μένος, απολαμβάνω να διαβάζω την αποψή σου.Στην προκειμένη περίπτωση νομίζω είσαι ο ιδανικός για να μας περιγράψει τον Αγραβάνη ως αθλητή, μιας και λόγω Πανιωνίου τον έχεις δει περισσότερο απο όλους μας. Άρα εμπιστεύομαι απολύτως την κριτική σου και την άποψή σου και βάζω στην άκρη τη δική μου άποψη και περιμένω να τον δω χωρίς να είμαι προκατειλημμένος.Το κακό όμως είναι, πως με τις παρούσες συνθήκες όσα καλά στοιχεία και αν έχει το παιδί δε θα φανούν και ελπίζω να μην χαντακωθούν και οριστικά.

      Human Higlight Meat

      Διαγραφή
    4. ο Παπανικολάου όταν ήρθε στον Ολυμπιακό είχε μποραστά του Childres και Βασιλόπουλο. Ο Σλούκας είχε μπραστά του Παπαλουκά, Τεόντοσιτς, Γκριρ, Χαλπερίν και Πάργκο. Ο Πρίντεζης αναγκαζόταν να μαζεύει εμπειρείες στην προπόνηση και μόνο για 5-6 χρόνια.

      Δεν χαντακώθηκαν όλοι αυτοί. Θα χαντακωθεί ο Αγραβάνης επειδή έχει μπροστά του τον Πέτγουει. Δεν τον νομίζω...

      Διαγραφή
    5. Η λογική του HHF έχει βάση..Και μεγάλη.
      Ο Παπανικολάου δεν χαντακώθηκε διοτι ο Βασιλόπουλος ήταν μεταξύ πάγκου-γηπέδου-νοσοκομείων (μακάρι να επανέλθει δυνατό το παιδί γιατι έχει πολύ ταλέντο) και ο Childres ήταν μόνο slasher (το μπάσκετ χρειάζεται και άλλα πράγματα εκτός του να πηδάς 1 μέτρο) Απο αυτή τη σκοπιά είδε πολύ σωστά,δούλεψε και βελτιώθηκε.
      Ο Σλούκας έκανε το μεγάλο μπαμ και μπράβο του το παιδί γιατι έχει πολύ μελλον μπροστά του κυρίως πέρυσι και οχι με το ρόστερ στην backourt που ανέφερες.
      Εαν βάλουμε κατω την δωδεκάδα του Ολυμπιακού φαίνεται πως κάποιο από τα νεα παιδιά μάλλον δεν θα χωρέσει...Αναφέρθηκε κάποιος ήδη πιο πάνω και δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε.Ειδικά στην Ευρωλίγκα που τα πράγματα είναι πιο ζόρικα. Είναι κριμα για τον κάθε Αγραβάνη (τονίζω το κάθε αφου όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν κατα καιρούς ταλεντάκια τέτοια) να μέινει σε αρκετά ματς εκτός δωδεκάδας. Σιγουρα το καλύτερο που είχε να κάνει ο Ολυμπιακός είναι να αγόραζε τα δικαιώματα του παίχτη και είτε να τον άφηνε τουλάχιστον για ένα ακόμη χρόνο Πανιώνιο είτε δανεικό σε κάποια άλλη Ελληνική ομάδα.

      Run TMC

      Διαγραφή
    6. Φίλε σε ευχαριστώ για τα λόγια σου,είναι αμοιβαία η εκτίμηση.
      Ο παίκτης κατάφερε(παρότι δύσκολο και πιο απροσδόκητο) μέσα από τη σκληράδα,την καλή άμυνα και το πάθος του να μένει για 10λεπτα στο παρκέ δίχως να ανοίγει τρύπες.Έδειξε ορισμένα στοιχεία,ειδικά στα πόδια και στον τρόπο που αμυνόταν πολλές φορές που είναι πολύ ελκυστικά.
      Αυτό κάνει το πακέτο του ενδιαφέρον και αν μη τι άλλο αξιοπρόσεκτο.Θέλει πάρα πολλή δουλειά στην τεχνική και στο επιθετικό του παιχνίδι.Παρ'ολα αυτά έδειχνε αρκετές φορές να βρίσκει καλά πατήματα και συνεργασίες με τους υπόλοιπους παίκτες βρισκόμενος μέσα στις φάσεις.Γι'αυτό και τον θεωρώ ελπιδοφόρο παίκτη.(ειδικά από τη στιγμή που λέγεται ότι έχει το μακρινό σουτ-δε το έχει δείξει ακόμα αγωνιστικά)Για φέτος,είναι και τόσο απότομο το άλμα που είναι τρομερά δύσκολο να σταθεί και να παίξει σε αγώνες παρά μόνο κάποια λεπτά στην Α1 σε τελειωμένα παιχνίδια.Αυτό λογικά του κάνει κακό(και λέω λογικά γιατί ίσως η δουλειά που κάνει σε ένα τοπ ευρωπαικό κλαμπ στις προπονήσεις ίισως και να είναι χρησιμότερη από τα 15λεπτα με απλές ομάδες της Α1) και πρέπει να δείξει υπομονή και να δουλέψει για να βγει μπροστά αργότερα.Νομίζω στον Όσφπ σχεδιάζουν πλάνο Παπ,δηλαδή 1-2 χρόνια στην αφάνεια και σταδιακά σε δύο χρόνια να μπαίνει κανονικά στο rotation.

      Διαγραφή
  43. για λοτζεσκι δεν εκφερω γνωμη.δεν τον ξερω, επαιζε βελγιο και η μεταβαση του σε ενα απο τα φαβορι για την ευρωλιγκα ειναι κατι σαν το χασμα των γεννεων.θα τον δουμε στο παρκε αυτον.

    διαφωνω με μια ενδεχομενη λογικη του οσφπ να παρει εναν μετριο στο 3 για να αφησει μια χαραμαδα ελπιδας στον παπαπετρου.η παιρνεις τον παπαπετρου και τον εχεις πισω απο τον περπερογλου (500 χιλ γι αυτα που δινει ο πρωην πρασινος ειναι κλεψια εν ετει 2013 αλλα ...οκ) η δεν παιρνεις το μικρο και πας για ο,τι μπορεις στο 3!!να βαλεις 3 παικτες στο 3 χωρις κανεις τους να ειναι σε θεση να σου δωσει πολλα ειναι ημιμετρο.

    θυμιζει παο το καλοκαιρι του 2008 , οπου εχασε το σισκα και τον αντικατεστησε με 2 παικτες, τον περπερογλου και τον ουινστον......

    για μαικ θα συμφωνησω αρκετα με το μοντ ανεξαρτητα αν το τουπε της εισαγωγης του με χαλασε.το στυλ τυπου "θα σας πω εγω ποια ειναι η σωστη προσεγγιση στο θεμα μπατιστ...." ξενιζει.

    ο μαικ δεν εχει θεση στην ομαδα.εφυγε οταν δεν επρεπε.τελος!!!ηταν επαγγελματιας και πηγε για τα φραγκα αφου γι αυτα παιζει μπασκετ.δεκτον!!ομοιως και ο παο, που δεν ειναι ερασιτεχνικο σωματειο, θα πρεπε να τον απορριψει φετος μιας και η χρονια που εκανε, ασχετα αν εφταιγε η οχι, ηταν για κλαματα!!!

    παρολαυτα, εχει ποιοτητα, θα βοηθησει την ομαδα γιατι τη ξερει και φυσικα η διοικηση του παο το ξερει καλα το παιχνιδι πλεον!!εκανε το χατηρι της πλειοψηφιας των φιλαθλων με στοχο το εμπορικο κομματι.δεκτο και αυτο αφου τον πεδουλακη δεν τον χαλαει ο μαικ για δευτερατζα στους ψηλους.

    μου αρεσουν οι κινησεις του οσφπ στους μικρους αλλα ας κρατησουμε ενα μετρο γιατι φαινεται οτι χανεται η μπαλα πλεον.πανυγηριζουν απο τωρα επειδη πηρε η ομαδα αγραβανη και παπαπετρου.οκ, δεν πηρε ναβαρο-κιριλενκο!!!τα παιδια, οσο ταλεντα και αν ειναι, θα τους παρει πολυ χρονος μεχρι να αποδωσουν στο παρκε του ολυμπιακου!!!τετοιος ντορος δεν εγινε ουτε οταν ο παο ανακοινωσε παππα-γιανκοβιτς, που ειχαν και 1-2 γεματες σεζον στην Α1.

    τελος,
    πρεπει να σταθουμε σε ενα πραγμα.
    οι αιωνιοι εχουν ενα μπατζετ περιπου στα 15εκ πανω κατω και λογιζονται και ειναι και οι 2 πραγματικα απο τα φαβορι της ευρωλιγκα.αυτο δε θυμαμαι αλλες ομαδες στην ευρωπη να το εχουν πετυχει λαμβανομενου υποψιν οτι και περυσι παο -οσφπ επισης με μειωμενα μπατζετ εκαναν ανω κατω τη διοργανωση!!!θα μου πει κανεις, τοσα χρονια η σιενα και η καχα τι εκαναν?θα απαντησω (βιαστικος γαρ) οτι εκεινες οι ομαδες ουτε μελλον ειχαν βασιζομενες αποκλειστικα σε ξενους ουτε κατι ιδιαιτερο πετυχαν...
    η τεχνογνωσια του ελληνικου μπασκετ εχει φθασει σε πολυ υψηλο επιπεδο!!η στροφη στον ελληνα παικτη ειναι υγεια , η παραγωγικη διαδικασια ειναι εντονοτατη στις μικρες ηλικιες, ενω βλεπω οτι σιγα σιγα και αλλες ομαδες , εχοντας το ελληνικο know how, ισχυροποιουνται, βλεπε πανιωνιος, αρης, παοκ.ακομα και η δραμα πηγε και πηρε το λινο ελπιζοντας σε μια καλη μεταπωληση στο μελλον.ολοι το χουν πιασει το νοημα.......

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ...ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ, ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ? ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ...

      Διαγραφή
  44. Εάν τα πράγματα είναι έτσι όπως τα διαβάζω σε αυτό το blog τότε ο Παο πρέπει να κινηθεί γρήγορα για να βρει αντικαταστάτη του Λάσμε.
    Τελικά τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι τυχαίο, άρα γιαυτό έκανε πίσω ξαφνικά η τσσκα για τον Λάσμε φαίνετε ότι κάτι θα έμαθε για τον τραυματισμο του και γιαυτό φαίνετε ο Λάσμε έριξε ξαφνικά τις απαιτήσεις του και υπόγραψε στον Παο χωρίς πολλά παζάρια, τώρα εξηγούνται όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η τσσκα έκανε πίσω για λάσμε (αν ειχε ποτέ ασχοληθεί) γιατί κατάφερε να κλείσει πολυ καλύτερό του παίκτη.

      Διαγραφή
    2. οντως πολυ καλυτερο του!!!ειδικα στους τελικους και στο κυπελλο,εκανε μπαμ αυτο!!!

      Διαγραφή
    3. Ποιος είναι ο καλύτερος?? Ο Ηρακλής τσέπης??
      Να είσαι καλά ρε φίλε, με έκανες και γέλασα!!!

      Διαγραφή
    4. Ο Λάσμε τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμος,
      μόνο πιο Σεπτέμβριο θα είναι δεν ξέρω όμως.
      Άρε γλέντια!!!

      Διαγραφή
    5. Τώρα εξηγείτε πως και γιατί ενώ ο ΓΔ είχε δηλώσει αρχικά
      ότι έκλεισε το ρόστερ και μετά έδωσε ξαφνικά τόσα λεφτά
      στον Μπατίστ για να πάρει άλλον ένα ψηλό.

      Διαγραφή
    6. Άρα ο Παο έμαθε για τον τραυματισμό του Λάσμε όταν ήταν ήδη αργά, όταν είχε ήδη υπογράψει ο παίκτης.

      Διαγραφή
    7. Παιδιά ή σοβαρευτήτε ή να πάτε αλλού να συζητάτε χαζομάρες.Μην ρίχνετε το επίπεδο του σάιτ.

      Διαγραφή
    8. ο "Ηρακλής τσέπης" αν δεν το πήρατε χαμπάρι γατάκια, σήκωσε δυο σερί Ευρωλίγκες. Εν αντιθέσει με παίκτες όπως ο Λάσμε, που δεν έχουν δει final4, παρά μόνο από τον καναπέ τους.

      Καλός παίκτης ο Λάσμε, αλλά το ταβάνι του είναι να αγωνίζεται στην 7-8η ομάδα της Ευρώπης, όπως ο περσινός ΠΑΟ. Δεν είναι τυχαίο ότι και στην Παρτιζάν είχε γράψει τα ίδια και λίγο καλύτερα νούμερα (2008-2009) ενώ όταν επιχείρησε να κάνει το βήμα παραπάνω στη Μακάμπι απέτυχε παταγωδώς.

      Φυσικά, για την ομάδα του Μποχού, της ζώνης, του αντιμπάσκετ, και την μηδενικής επιθετικής δραστηριότητας είναι μια χαρά παίκτης. Αν φέτος έχετε βλέψεις για κάτι παραπάνω από της 7-8η θέση, ξεχάστε τον τον Στεφάν.

      Όσο για το πρωτάθλημα σίχαμα, δε χρειάζονται καν καλοί παίκτης. Μόνο "εφευρέσεις"...

      Διαγραφή
    9. Μάγκες, αμα θέλετε να τσακώνεστε σαν τα κοκόρια να πάτε στο redplanet και στο greennews. Εδώ μιλάμε για μπάσκετ και δεν μας ψήνουν ανεγκέφαλοι που τσακώνονται επειδή τα βλέπουν όλα με οπαδικά γυαλιά.

      Χάρης Π.

      Διαγραφή
    10. Πάρε μία εφεύρεση να γουστάρεις

      https://www.youtube.com/watch?v=Id2RsHSrUaU

      Διαγραφή
  45. Jim,

    Έχω πολύ σοβαρά παράπονα για τη στάση ανευθυνότητας που επέδειξες στην ανάρτηση του συγκεκριμένου άρθρου. Είμαι συντετριμμένος από το περιστατικό και νιώθω την υποχρέωση να το καταγγείλω, όχι για άλλο λόγο αλλά για να μην βρεθούν κι άλλοι στη θέση.

    Αναφέρομαι φυσικά στην ανάρτηση φωτογραφίας του προέδρου του ΠΟΑ, χωρίς έστω μια προειδοποιητική λεζάντα να απομακρύνουμε τα ανήλικα παιδιά.

    Προσωπικά άνοιξα το άρθρο, και δίπλα μου στο laptop καθόταν ο 12χρονος ανηψιός μου, με αποτέλεσμα να πάσει το μάτι, αλλά και η περιέργειά του, πάνω στο γνωστό επιχειρηματία.

    Τι θα πω εγώ τώρα στους γονείς του; Πως θα αντιμετωπίσουμε το περιστατικό; Πώς θα γλιτωσουμε τον μικρό Γιαννάκη από τον βούρκο;
    Αυτά τα πρότυπα πρέπει να δίνουμε στη νέα γεννιά;


    Υ.Γ.
    Για να μην υπάρξει η παραμικρή παρεξήγηση, δεν αναφέρομαι σε τίποτα άλλο από τη απεικόνιση του ΓΔ με τσιγάρο στο χέρι εντός κλειστού αγωνιστικού χώρου. Λυπάμαι πολύ για το γεγονός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες του ότι είναι ηλεκτρονικό φλώρε..

      Διαγραφή
    2. Να φανταστώ πως όταν μιλούσε ο δικός σου τάπα στο μεθύσι περί ήθους, την ώρα που είχαν κάνει ντου οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο και ο ίδιος έχει βρίσει ζωντανα αντίπαλο παίχτη, έσπασες την τηλεόραση και απαγόρευσες στον ανηψάκι σου τη θέαση για κανένα τρίμηνο εε.

      Διαγραφή
    3. και μονο που γραφεις την λεξη ΠΟΑ δειχνει ποσο μαλακοασχετος εισαι.ΠΟΑ ΡΕ, ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;; ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΑΣ.Μαθε ρε ηλιθιο τι σημαινει πρωτα και μετα ποσταρε την υποτιθεμενη βρισια σου.Βρωμογαυρε ομαδα της π@@@ιας οπως και να σας λενε.Οι αφες που πεταξαν στον δρομο κοσμακη με το ετσι θελω χωρις αποζημιωση νομιζεις οτι ειναι καλυτεροι.Τουλαχιστον ο ΔΓ τιμαει αυτους που δουλευουν για αυτον.

      Διαγραφή
    4. στην ανηψια σου για τα επισοδεια που εγιναν στο εξοχικο τι ειπες?ουστ gayre

      Διαγραφή
  46. Ρε βλάκα θείε της κακιάς ώρας, αν το ανηψάκι σου έβλεπε τη φωτογραφία του Τζόρνταν με το κύπελλο και το πούρο θα έλεγες τα ίδια? ε? μάλλον όχι. Λοιπόν συντετριμμένε άντε να πείς αλλού το δράμα σου, ο βούρκος είσαι εσύ για το Γιαννάκη. Τζιμ΄διώξε τα τρολ και όποιον δε μιλάει καθαρά για μπάσκετ ή το παίζει "και καλάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ρε Jim κάνε κάτι για αυτούς τους ανίδεους ρίχνουν το επίπεδο του blog και αναγκαζόμαστε να διαβάζουμε τις μπαρόυφες τους ενώ προσπαθούμε να διαβάσουμε τα μπασκετικά σχόλια των υπολοίπων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ποιά είναι η περίφημη κλίκα στην εθνική ρε μάγκες? Σπανούλης-Ζήσης και οι προστατευόμενοι του Σπανούλη? Μπουρούσης? Φώτσης? Θα ήταν ενδιαφέρον να πεί κάποιος που ξέρει κάτι.

    Nik

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω εγώ ρε φίλε …Οι οπαδοί του παο ρε φλε (σταμάτησε ο Διαμαντιδης; Αυτός ο άβγαλτος και άψυχος παίχτης ο χωρίς εμπειρίες και αντοχές σε συνθήκες πρωταθλητισμού ;το παιδάκι; Η κλίκα φταίει. Δεν παίζει ο Παππάς σε κάποια φιλικά και λέει στον προπονητή ότι δεν έχει κίνητρο; Μη μου πεις ότι δεν βλέπεις ότι η κλίκα χτύπησε και πάλι

      Διαγραφή
  49. ΣΥΓΚΡΙΣΗ
    Ξεκινωντας για το ποιος εχει φετος καλυτερη θεση στην αφετηρια ΠΑΟ-ΟΣΦΠ πρεπει να δουμε απο που ξεκιναμε. Η τελευταια γευση μενει παντα στο στομα αλλα το συνολο του γευματος δεν αντοστοιχει στην εικονα των τελικων οι οποιοι ετσι κ αλλιως δεν τελειωσαν ποτε. Ο ΟΣΦΠ παρουσιασε ειδικα στην Ευρωλιγκα και μεσα στη σαιζον και κυριως στα κρισιμα, ενα εντυπωσιακο project, απεναντι σε θεωρητικα πιο πληρεις ομαδες, με πιο βαρια μπατζετ. Το αποτελεσμα ηταν ολοκληρωτικο. Χαρακτηριστικο του ΟΣΦΠ 12-13 το ματς με ΤΣΣΚΑ οπου μιλαμε για σεμιναριο και προπονητικης και energy basketball απο πλευρας παικτων. Μιλαμε για μια ομαδα που εκανε repeat ξαναξεκινωντας ως αουτσαιντερ, με σκαμπανεβασματα στη σαιζον, αλλα και πολυ μεγαλα παιχνιδια ψυχης, βλ Χιμκι εντος, σιενα εκτος, σειρα με εφες. Και με δυσκολιες τρομερες βλ. Μαντζαρη, Ντορσι.

    Εχασε το καλυτερο weakside game στην Ευρωπη -Παπανικολαου- και εναν σπανιο fighter σιγουρα κορυφαιο mission-player στην EL. Αυτα εχασε. Πως τα αναπληρωνει? Με μια και μονο συνταγη. ΤΑΧΥΤΗΤΑ. Ο ΟΣΦΠ του Β θελει τρεξιμο και καλα σουτ, γι αυτο και η επιλογη Πετγουει αντι αντιτς και Ντανστον, γι αυτο κ ενα γρηγορο ψηλο 2αρι στη weakside αντι ενος βαριου κορμιου τυπου Μασιουλις, κι ας εχει αλλεργια στη baseline -lojeski-.Ρισκαρει εμφανως το παιχνιδι στο ποστ αμυντικα, αλλα να θυμισω οτι στον ημιτελικο με τν ΤΣΣΚΑ δεχτηκε 5 ταπες χωρις να δωσει καμια αλλα οι finishers kaun k krstic ειχαν 3/8 2π.!!.
    Στο 5 εχει λιγο απ ολα, κατι που δεν υπηρχε περσι -επιθετικο ταλεντο 7+ft Μπεγκιτς-. Το στοιχημα ειναι οι 2 σεντερ αμερικανοι ως προς τη νοοτροπια τους οχι τα προσοντα τους. Ο dunston ειναι ικανοτατος παιχτης που παρεπιπτοντως δεν ειναι τυπου kyle οπως συζητιεται. Δεν εχουν λογο να μην θελουν να γινουν winners αλλα ποτε δεν ξερεις...
    Και ο Παο ειχε ενδιαφερον σαν προτζεκτ. Εμπειροι ελληνες ΔΔ-Τσαρτσα-ΣΟΦΟ πλαισιωμενοι απο underachievers σε επιπεδο καριερας, για διαφορετικους λογους ο καθενας (ukic, maciulis, gist, curry, lasme) τους οποιους και πολλαπλασιαζει! (Μαυροκεφαλιδης) Ναι ειναι σωστο οτι δεν εχουν σταθει στο τοπ επιπεδο αυτοι οι παιχτες, αυτο δε σημαινει οτι σε ενα συγκεκριμενο πλανο και με την σωστη πλαισιωση (I like Mike+Fotsis) δε μπορουν να δωσουν πραματα. Τελικα οι underachievers πηραν ενα πρωταθλημα! Μαζι με τα νεα προσωπα- ΠΑΠΑΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ- κανουνε μια ενδιαφερουσα ομαδα ειδικα απο need to prove mentality.
    Συμπερασμα: Ο ΟΣΦΠ ηταν καλυτερη ομαδα περσι, γι αυτο και πηρε 2η EL στη σειρα, γι αυτο και ολοι ορμησαν για τους παιχτες του και τον coach του, και οχι για τους εν Ελλαδι αντιπαλους παροτι στεφθηκαν Νταμπλουχοι Χαρακτηριστικα οποιον οπαδο του ΠΑΟ και αν ρωταγες οτσν η σειρα ηταν ακομη και 2-0 δεν εβαζε στοιχημα οτι δεν ανατρεπεται. Το ζητημα ειναι οτι το μπασκετ ειναι και θεμα συγκυριων, οχι απλα προσωπικης ικανοτητας. Κατι διαβασα για το Λασμε. Κουφια η ωρα καλα να ναι το παλικαρι αλλα όλα παιζουν... Η κληρωση ακομα... Αν ο Παο περσι ηταν στους 16 στον αλλο ομιλο με σιενα χιμκι καχα και μακαμπι ισως δεν περναγε καν στους 8 . Ισως ομως αν αντιμετωπιζε τον ΟΣΦΠ στους 8 να αλλαζε η νοοτροπια και να ταν στο Φ4!!
    Ειναι οντως βελτιωμενος ο ΠΑΟ αλλα η αφετηρια οσον αφορα την Ευρωλιγκα βρισκει αναγκαστικα το ΟΣΦΠ πιο μπροστα. Σιγουρα θελει εναν 20λεπτο pass-first PG με καποια ποιοτητα στο σκορ Τζιμ δηλωνω ερωτευμενος με Μ. green της Βαρεζε εμαθα πηρε μεταγραφη καλη δε θυμαμαι ομαδα. Αυτον δε μπορουσε ο ΠΑΟ?
    κατα τ αλλα ηταν λογικες οι κινησεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. milas logika alla kai pali den krybeis ta synais8hmata sou..afto kai to 2-0 kai anatrepetai mallon den 3ereis kai pollous alh8inous pana8hnaikous...tecpa den peirazei an8rwpoi eimaste...omws den boreite gia pada na zhte me autapates....o makhs borei na stamatisei na einai farmakopoios(8a vrei tin ygeia tou kai o law kai oi upoloipoi etc)...akous ekei o (s)koupatos egine omada!!!

      Διαγραφή
    2. 5.37 ξερεις πολυ μπασκετ το καταλαβα μολις ανεφερες ποσο δυσκολο ομιλο ειχε ο γαυρος περσι,με την τελειωμενη Μακαμπι την αλλοπροσαλλη Σιενα κ.α.Μονο η Μπαρτσα αξιζε.Εκει που δινεις ρεστα βεβαια ειναι ο επιλογος για το φετινο ροστερ του γαυρου, τι να πει κανεις.Αυτο πια με τον Λασμε η υπερβολη στο μεγαλειο της,το κανατε σοβαρο θεμα απο το πουθενα.

      Διαγραφή
    3. Ο 7.53 μαλλον ειναι ο μοναδικος αληθινος μπαναθας εν Ελλαδι και αιωνια πιστος δε γινεται αλλιως να 'ουμ και γενικώς. Αν ησουν 100% βεβαιος οτι θα το παρεις ρε μαγκα μετα τις ανατροπες οχι μονο σκορ αλλα και σκηνικου που κανει ο ΟΣΦΠ την 2ετια, θα σου προτεινα να μην το σβησεις, ειναι ομορφοτερος ο κοσμος μ' αυτο που καπνιζεις. Ο απο κατω ουτε αναφορα, νομιζει οτι αναφερομαι στο ροστερ του ΟΣΦΠ, μιλαμε πολλα οπιουχα εφερε ο Κινεζος απ'το χωριο. Μερικοι ειστε μονο για τσαμπουκαδες του πληκτρολογιου.

      Διαγραφή
    4. nai re file...eisai magkas tr pou edei3es thn mhdenikh morfwsh sou ka8ws kai ta anyparkta krithria sou...ame twra sto kalo(redplanet) kai ase mas edw pou 3rroume gt esy....

      PIOS 3EXASE TO BASKET NA TO MA8OUN OI GAVROI....

      Διαγραφή
    5. Όλο, όλο, όλο... Πιες, πιες και αναποδες ειναι η δυναμη σου!
      Μπασκετικό κριτηριο επιπεδου Παναγιωτης Κολλημενος, είσαι ο κλασσικος Έλληνας Μπαναθογαβραρας που τον βαραει η γυναικα του και πεταει καφεδακια στα παρκε, Πηγαινε στο Χάντζο να σου δώσει κανα αγγειοδιασταλτικο μπας και φτασει και λιγο αιμα στον εγκεφαλο, παρατραγουδο!

      Διαγραφή
  50. ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ΜΠΑΤΙΣΤ.
    ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Jim ορισμένοι όπως εγώ μπορεί να μην έχουμε τις γνώσεις για να συμμετέχουμε στην συζήτηση,αλλά πραγματικά απολαμβάνουμε κάθε σου ανάρτηση όπως και το μεγαλύτερο μέρος των σχολίων που γίνονται. Είναι κρίμα κάποιοι με τα σχολια τους,που τις περισσότερες φορές δεν έχουν καμμία σχέση με το θέμα,να χαλάνε όλη την συζήτηση.Αν έχεις την δυνατότητα να κάνεις κάτι γι'άυτό καλό θα ήταν διότι όσο και αν τους αγνοούμε είναι πολύ προκλητικοί και κουραστικοί.Ας πάνε οι κομπλεξικοί να γράφουν εκεί που ανήκουν,όποια ομάδα και αν υποστηρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είπαμε αυτό
      Αλλά και σεις οι κριτές δεν πάτε παρακάτω μαζί τους γιατί βαρεθήκαμε τον να σας χαλαν την αισθητική;

      Διαγραφή
    2. κάτι μου λέει ότι είσαι ένας απο αυτούς για να αντιδράς έτσι.

      Διαγραφή
  52. Apo oti fainetai vasiliadis kavadas vriskontai sxedon sigoura ektos ethnikis kai paizetai mia teleutaia thesi . Auti anamesa se perperoglou kai vougiouka. I ekpliksi ginetai me ton katsiveli pou tha simmetexei san 12atos paiktis kathos opos eipe kai o megistos mpogris xreiazetai kapoios na metaferei tin mpala xoris na pairnei prospatheies. Loipon poion protimatai? Ego theoro terastio risko na pame xoris trito psilo opote psifizo ian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ νομίζω πως η θέση παίζεται ανάμεσα σε περπέρογλου και καιμακόγλου.. με περισσότερες πιθανότητες να μίνει εκτός ο περπέρογλου..

      Τον Ιαν τον θεωρώ σίγουρο.

      Διαγραφή
    2. Giati ton theoreis sigouro? Pantos kai simera sto proto imixrono peksame arketa lepta xoris kanoniko center, na doume an tha to kanei o italos kai sto deutero imixrono.

      Διαγραφή
    3. Είναι περίεργος ο Ιταλός....
      για τους μόνους που βάζω κυριολεκτικά το χέρι μου στη φωτιά είναι οι ζήσης-σπαν-παπ-πρι-μπουρούσης.
      Φώτσης-Καιμακόγλου θα πολεμήσουν σε περίπτωση που δεν πάρει και τα τρία πάουερ φόργουορντ.
      Ο Σλούκας θα έπρεπε να είναι στανταράκι και πολύ δύσκολα θα μείνει έξω έτσι όπως είμαστε στα γκαρντ.
      Ο Βουγιούκας είναι το μόνο καθαρό 5άρι πέραν του Μπουρούση και νομοτελειακά θα έπρεπε να μην αμφισβητείται η θέση του.Στην Καντού ο Ιταλός έπαιζε συχνά με πολύ λάιτ και undersized center και το σημερινό αρχίζει να τον θέτει λίγο σε κίνδυνο..
      Ο Μαυρό επίσης μπορεί να κινδυνέψει λόγω της αμυντικής του αναξιοπιστίας και να πληρώσει το μάρμαρο των 3 πάουερ φορ. εν τέλει.
      Ο Μπράμος φαίνεται να μοιάζει σιγουράκι γιατί προσφέρει πακέτο και φρεσκάδα που αρέσουν στον Ιταλό.Μπορεί να απειληθεί πολύ δύσκολα..
      Ο Βασιλειάδης προσφέρει το σουτ και τη συνεχή απειλή αλλά φαίνεται ο Τρινκιέρι να μην τον πολυεμπιστεύεται.
      Ο Περπέρογλου προσφέρει κάποιες πολύ χρήσιμες επιλογές και φαίνεται να πονοκεφαλιάζει πολύ τον κόουτς.
      Ο Κατσίβελης φαίνεται να αρέσει και η θέση του θα παιχτεί ως το τέλος έχοντας πιθανότητες λόγω θέσης και αμυντικής αναλωσιμότητας..

      Αν έπρεπε να τζογάρω θα έλεγα ότι θα μπουν οι σλούκας,μπράμος,βουγιούκας,καιμακόγλου.
      Και:
      κατσίβελης-περπέρογλου-βασιλειάδης για 2 θέσεις.(φαβορί οι πρώτοι κατα σειρά.)
      φώτσης-μαυροκεφαλίδης για την άλλη θέση.

      Διαγραφή
    4. Μαζί σου ανώνυμε 9:34, κι εγώ μεταξυ Περπε και Καϊμακ βλέπω τη μάχη, πρακτικά ο Κάι μπορεί να κάνει όσα ο Περπε στην φετινη τους κατάσταση, οπότε αν ήμουν ο Αντρίκος (Τρινκιέρι) θα άφηνα Πέρπε εκτός και θα έπαιρνα Κάι και βέβαια Κατσίβελης μέσα γιατί η έλλειψη στα γκαρντ πονάει πολύ οσο το τουρνουά φτάνει στο τέλος του...

      Διαγραφή
  53. Γεια σου ρε jim, δεν ξέρω τι εκανες φετος το καλοκαιρι (και δε θέλω να μαθω;)) αλλα κατι καλο πρεπει να ηταν γιατι επέστρεψες με αρθρο επιπεδου play-off euroleague... Όντως η κινηση του Ολυμπιακου με αμερικανοβελγου και παπαπετρου ειναι πολυ ελκυστικη και καθολου συνηθισμενη απο τους μεγαλους στη χωρα μας.
    Τώρα με τον Μπατιστ δε διαφωνω σε τιποτα με οσα ειπες. Ομως αυτες οι ειδικες καταστασεις δεκα λεπτων και με το Μαυρο δεύτερο center δινουν πολυ μεγαλυτερη ευελιξια στην επιθεση του ΠΑΟ.
    Αυτα τα λιγα, καλο χειμωνα σε όλους και jim μια που πηρες φορα γραψε κανα δυο κουβεντες και για εθνικη ;)

    pistol-than

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Παιδιά,κάποιος που έχει παρακολουθήσει αρκετά τη Μπιλμπάο φέτος και γενικά το Ζήση τελευταία, να κάνει ένα σχόλιο για την αμυντική του συμπεριφορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. καλο σεπτεμβρη σε ολους και μακρια τα τρολ!!!!
    Λοιπον τεραστια κινηση ο παπαπετρου μου θυμιζει την ιστορια του παπανικολαου, αλλα αυτη την στιγμη στον παο δεν χωραγε... ειδικα απο την στιγμη που εμεινε ο ματσιου το 3 μας ειναι μπιμπα και ειναι θεμα πως θα παρει χρονο ο γιανκο αν δεν προσαρμοστει αλλα και ο παππας στο 2. Οποτε το να δωσει 1,2 περιπου ο παο για ε ναν παιχτη που θα καθοταν παγκο και θα επαιζε για 5 λεπτα ειναι τρελα. Στον γαυρο απλα χωραει οποτε ειναι σωστη κινηση.
    Το θεμα μπατιστ με καιει αφου απο αυτον θα εξαρτηθει και η πορεια του παο στην ευρωπη. αν δλδ θα ειναι αξιοπιστο μπακ απ του λασμε ή ΟΧΙ....
    θεμα στα γκαρντ προς θεου δεν υπαρχει αλλα ισως θα ηταν καλο να παρουμε εναν ξανθοπουλο για το ελληνικο πρωταθλημα αν και νομιζω οτι αυτο τον ρολο θα τον εχει ο παππας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιον ρόλο θα παίξει ο παππας?του μπαίνω μέσα παίζω 2 αμυνες κατεβασω τη μπάλα κ μετα βγαίνω αλλαγή?τον έχεις δει ποτέ τον παππα?αν ήθελες τέτοιο στιλ παιχτη για ποιον λόγο πήρες τον παππα?

      Διαγραφή
    2. Ο ΠΑΟ χρειαζεται 15 λεπτα σοβαρης οργανωσης παιχνιδιου με ποιοτητα και καποιους ποντους. Ο Ουκιτς δεν ειναι παικτης Φ4. Πειτε του Τρακη να παρει ενα γκαρντ ακομα εστω το Σαρας παλι ελευθερος ειναι...

      Διαγραφή
  56. Χαιρετώ όλα τα τρολάκια. Θα πω κάτι αιρετικό. Όπως ο Διαμαντίδης έπρεπε να φύγει από την Εθνική για αγωνιστικούς λόγους (πολύ αργός και προβλέψιμος, με όλους να τον έχουν διαβάσει τέλεια και να τον εξουδετερώνουν) έτσι τώρα θα έπρεπε να βρει μια πρόφαση και ο Σπανούλης και να αποχωρήσει. Είναι ο παίκτης που καταστρέφει το παιχνίδι μας, αλλά και την ψυχολογία της ομάδας. Με αυτόν οι υπόλοιποι παίζουν στο 50% της απόδοσής τους. Το ίδιο ισχύει για τον Καρδιτσιώτη σέντερ (μη χέσω), Μπουρουσάγκα (λόγω Ρεάλ, πιάσατε το υπονοούμενο). Κατσίβελης=3 κλάσεις ανώτερος από Σπανούλη, όπως και Καββαδάς από Μπουρούση (αν και συγκρίνω ανόμοια πράγματα, ο Καββαδάς είναι σέντερ, ενώ ο Μπουρουσάγκα είναι ό,τι να ναι). Ελπίζω ο Εθνικός μας Σταρ να αφαιρέσει αυτή τη γάγγραινα, αν και δεν το βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εισαι μεγαλος!!!βλεπεις πολυ μπασκετ!!!

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ μαζί σου σε όλα!!! Πάω να σκοτώσω έναν ροζ Γιαννάκη που εμφανίστηκε στην κουζίνα...

      Διαγραφή
    3. Πες τα ρε φίλε, και εκεί που λες που ψάρευα στη λίμνη Βουλιαγμένης, να σου και πιάνω ένα σολωμό 38 κιλά! Τον τηγανίσαμε και κάναμε μια σούπα όλο τρέλα, με λαχανικά Σελήνης και νερό από τον Άρη... Α, το μυστικό ήταν τα καρότα από τον Πλούτωνα...

      Διαγραφή
  57. Βιάζεστε μερικοί να ξεγράψετε έναν απο τους καλύτερους ψηλούς που έχουν πατήσει το πόδι τους στα Ευρωπαικά παρκέ. Πόσο μάλλον όταν προορίζεται για τρίτος ψηλός.
    Ιερόσυλοι...

    Δέκα λεπτά ποιοτικού μπάσκετ τα έχει άνετα χώρια τη ψυχολογία που θα ανεβάσει σε συμπαίκτες και θεατές με τη παρουσία του και μόνο (μεγάλο πράγμα η καλή ψυχολογία, μπορεί να μετατρέψει έναν χέστη σε ήρωα). Και μη ξεχνάμε οτι ήρθε για ψίχουλα. Τούς είδαμε τι κατάληξη είχανε και οι ''σέβεν φούτερς'' απο τον Άρμστρογκ μέχρι τον Κρίσιτς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Γεια Τζιμ και συγχαρητηρια για το αρθρο σε χασαμε λιγο αλλα διαβαζουμε τα αρθρα σου κανονικα και με τον νομο...Φοβερη αναρτηση, ακομα μια, μπραβο!
    Θα ηθελα να σε ρωτησω αν πιστευεις οτι ο Καρυ θα ειναι ο ιδιος με περυσι, καλυτερος ή χειροτερος και αν πιστευεις οτι μεσα στη χρονια μπορει να φυγει ενας ψηλος για να αποκτηθει ενα γκαρντ για ειδικες αποστολες; Πιστευεις οτι περα απο το πικ εν ρολ ο Μπατιστ δεν μπορει να βοηθησει επιθετικα με αλλους τροπους; (π.χ το εκπληκτικο σουτακι του απο τα 4-5 μετρα) Και κατι ακομα..Αν δουμε, που θα δουμε, σχημα με Γκιστ Μαυροκεφαλιδη στη φροντκορτ ποιος απο τους δυο πιστευεις θα ειναι το 5; Αν υποθεσουμε οτι ο Μπατιστ ειναι μονο για Ευρωλιγκα τοτε ποιος θα βγει για να παιξει ο Μπατιστ; Ο Πινγκ ή ο Γιανκοβιτς; Ο Πινγκ δεν νομιζω να βγει εξω σε ματς που θα τα βλεπει ολος ο κοσμος...Αυτα απο εμενα ελπιζω να μην κουρασα, περιμενω νεα αναρτηση!
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Στάθη, σε ευχαριστώ φίλε να'σαι καλά.. Ο Γιάνκοβιτς είναι Έλληνας. Ο Μπατίστ πέρυσι ήταν λιγότερο αποτελεσματικός σουτάροντας από τα 5μ. Ο Μαυροκεφαλίδης θα είναι 5 σε τέτοιο σχήμα. Ο Κάρι έχει ποιότητα αλλά οκ θα έχει κάποια πάνω κάτω μέσα στη σεζόν.

      Διαγραφή
  59. Πωπω Τζιμάρα εισαι Η ΟΑΣΗ του διαδικτύου και του λοιπού έντυπου τύπου, αν κάτι μου έλειψε το καλοκαίρι είναι να σε διαβάζω και να κουβεντιάζω με τα υπόλοιπα παιδιά, σπάνια είχα ιντερνετ της προκοπής στα ελληνικά νησια μας, άντε και σε 10 μέρες αρχίζει η Ελλαδάρα μας, να γουστάρουμε.
    Καλη μπασκετική σαιζόν μάγκες, και αφηστε και κανεναν να τρολλάρει, να γελάει το χειλάκι μας. Άκου κουτσός με οστικό οίδημα, δηλαδή αν πάθει παρονυχίτιδα του κόβουμε το πόδι ε;
    ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΟΛΛΙΕΣΣΣΣΣΣ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Μήπως ξέρει κανένας ποτέ είναι η κλήρωση του πρωταθλήματος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ρε Jim αλήθεια τι ζόρι τραβάς με την σατιρική λέξη "πεφτάστερος" ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Εγώ θα ήθελα στον Παο, μιας και είναι ακόμα ελεύθερος,
    τον δις πρωταθλητή Ευρώπης Πάουλ
    μπας και δούμε και εμείς καμιά χαρά στα σκέλια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αρθρο-α που χαίρεσαι να διαβάζεις...Παίζει να είναι το hoopfellas το καλύτερο μπλογκ για μπασκετάκι...Καλή συνέχεια παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμένα μου αρέσουν πολύ και τα σχόλια από κάτω. Και κυρίως τα δικά μου. Είναι αρκετά δυνατά.

      Διαγραφή
    2. Όχι όλα. Μερικά είναι ακόμη πιο δυνατά

      Διαγραφή
  64. Πάλι Βουγιούκας και Βασιλειάδης έξω...
    Μάλιστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκυρο,τα είχαν δώσει λάθος στην αρχή φαίνεται...
      Κατσίβελης-Βασιλειάδης...
      Και σχήμα με σπανούλη 1 και περπέρογλου-παπανικολάου στα φτερά(!) στην 1η περίοδο..
      Απλά πειράματα λογικά από τον Τρινκιέρι...

      Διαγραφή
  65. ο Τελέτοβιτς την είδε Τσαρτσαρής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Τζιμ φιλε μου,,απολυτο δικαιωμα σου ,μεν αλλα αστοχως μου εσβησες πριν ενα σχολιο .Ειναι η πρωτη φορα που το χοντραινω,αλλα την πατησες,γιατι δεν εχεις αντιληφθει το νοημα και το βαθος ενος πολυ ακαιρου και ασχετου ,ειρωνικου και υποκριτικου σχολιου..Το αρχικο σχολιο,ειναι πολυ χειροτερο και ευαισθητο!!Εγω ενα καραγκιοζη εγραψα μονο...Οχι δηλαδη πως με πειραξε,αλλα ετσι για την ιστορια,για να ειμαι ενταξει μαζι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία.. Παλικάρια δε θέλω να χαλάμε τις καρδιές μας για αυτό και καμιά φορά σβήνω κάτι που απλά μπορεί να "δυναμιτίσει" το κλίμα ακόμα και αν δεν εμπεριέχει βρίσιμο ενώ μπορεί να αφήσω κάτι υποθετικά πιο "χοντρό". Δε συγκαλώ κανένα δικαστήριο για να κρίνω τι θα σβήσω και τι όχι, για αυτό όποιος νομίζει ότι πρέπει να με χρεώσει ας το κάνει, δε τρέχει nothing ειλικρινά.. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του άλλωστε. Κλείνει η κουβέντα. Συνεχίζουμε..

      Διαγραφή
  67. kai deuteri itta apo tin ethniki . Synexizontai ta astoxa - gia emena- peiramata.To mono vevaio symperasma apo to simerino einai oti kovetai sigoura o vasileiadis . Epimeno kathos oso proxoraei o kairos ginetai olo kai pio profanes oti i mia thesi paizetai anamesa se perperoglou kai vougiouka ektos an ginei i terastia ekpliksi me fotsi pragma pou den polupisteuo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. kai deuteri itta apo tin ethniki . Synexizontai ta astoxa - gia emena- peiramata.To mono vevaio symperasma apo to simerino einai oti kovetai sigoura o vasileiadis . Epimeno kathos oso proxoraei o kairos ginetai olo kai pio profanes oti i mia thesi paizetai anamesa se perperoglou kai vougiouka ektos an ginei i terastia ekpliksi me fotsi pragma pou den polupisteuo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ήττες σε φιλικά (που έχουν 0 ενδιαφέρον) είναι μια χαρά.

      Πες μου τι νόημα είχε όταν εμείς πατάγαμε κάτω πολύ καλές ομάδες στα φιλικά τα προηγούμενα καλοκαίρια και πηγαίναμε στα επίσημα και χάναμε από τις ίδιες ομάδες μετά με κάτω τα χέρια.

      Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος "ψαρώνει" με τους παχείς τίτλους που βάζουν τα site μόνο και μόνο για να δώσει ένα δραματικό τόνο χωρίς καν να υπάρχει. Η κριτική σκέψη είναι υπό το 0.

      Δηλαδή αν δεν λουφάρεις σε αυτά τα φιλικά λίγο ώστε ο προπονητής να δει κάποια πράγματα στην επίθεση από κάποιους παίχτες σε συνεργασίες κλπ πότε θα το κάνει? Οι ποιότητα του ρόστερ είναι τόσο μεγάλη ώστε να γίνονται εκπληκτικές προπονήσεις που στα φιλικά δεν έχει και πολύ νόημα να παίζουν ούτε στο 50%. Εμένα μια χαρά μου φαίνεται που χάνουμε.

      Δεν έχω δει παιχνίδια αλλά λίγο πολύ ξέρω όλους τους παίχτες τους δικούς μας και αυτούς από τους οποίους χάσαμε. Για παράδειγμα ο Antic όλοι ξέρουμε τι παίχτης είναι όπως επίσης και οι πρίντεζης, φώτσης, καϊμακόγλου.

      Μπορεί να είμαστε λίγο ελλιπείς στα guard (κυρίως ποσοτικά) αλλά σε όλες τις άλλες θέσεις δεν νομίζω να υπάρχει άλλη ομάδα που να μας συναγωνίζεται. Απλά βάλτε κάτω τις euroleague που είναι μαζεμένες (και φανταστείτε και πόσοι λοίπουν).

      Θα δούμε βέβαια μπορεί όντως να μην είμαστε τόσο καλοί όσο νομίζω και να αποδειχθώ λάθος, καθρέφτης το γήπεδο (στα επίσημα μόνο)! ;D

      Διαγραφή
  69. σας το λεω τωρα και ας με κραξετε....παιξτε την εθνικη για χρυσο.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Όποιος προσπαθεί να βγάλει συμπεράσματα από φιλικά, χωρίς καν να έχει τηλεοπτική εικόνα, είναι κατά τη γνώμη μου άξιος της μοίρας του. Κοιτάω για παράδειγμα τους χρόνους συμμετοχής και βλέπω ότι τα δυο κλασσικά μας σέντερ έχουν παίξει συνολικά 15 λεπτά (μιλάω για Μπουρούση-Βουγιούκα).

    Δε θα υποπέσω στην αντιστροφή αυτού του παραλογισμού και δε θα πω ότι επειδή χάνουμε στα φιλικά θα κερδίσουμε στα επίσημα. Αλλά ας κάνουμε τουλάχιστον λίγη υπομονή στα προγνωστικά μας μετά το Ακρόπολις, όπου και εικόνα θα έχουμε, και ενδεχομένως 12άδα, και λιγότερος πειραματισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Stonerook, που το βασίζεις αυτό που λες? Σίγουρα δεν είμαστε του πεταμού αλλά και χρυσό μπροστά από ομάδες όπως Ισπανία, Γαλλία και Λιθουανία (και τις πάντα υπολογίσιμες Σλοβενία, Τουρκία)δύσκολα το βλέπω!
    ElGreco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ο ιταλος εχω την εντυπωση ειναι παμπονηρος και προσπαθει να κρυφτει στα φιλικα...αυτο που λεει ο φιλος πιο πανω οτι μπουρου-ιαν παιξανε 15 λεπτα αυτο δειχνει....οταν παιρναμε τα μεταλλια στα φιλικα τρωγαμε σφαλιαρες....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Για να καταλάβω.
    Ένας προπονητής δίνει εντολή να μην παιχτούν κάποια συστήματα στην επίθεση ώστε να κρυφτεί,ok.
    Γνωρίζει επίσης ποια πεντάδα παράγει καλή επίθεση και ποια καλή άμυνα. Προσπαθεί να βρει τα + και τα - από αυτές τις πεντάδες και να τις παντρέψει.
    Στην άμυνα πως ακριβώς κρύβεται? Λέει στην περιφερειακή του άμυνα "αφήστε τον Mακκάλεμπ και τον Tελέτοβιτς να μας σκίσουν"?
    Μήπως είναι δίκοπο μαχαίρι το να μην παίζεις άμυνα και συνηθίσεις την ομάδα σε χαλαρότητα?

    ElGreco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παιζοντας ζωνη για καποιο διαστημα οπως διαβασα οτι επαιξε δεν το ειδα βεβαια το παιχνιδι η αφηνοντας εξω τον καλυτερο αμυντικο στην θεση ενα και τον Φωτση καταφερνει οχι να κρυφτει αλλα να οδηγησει σε μεγαλο παθυητικο στην αμυνα πιθανον για να ταρακουνησει καπως τους παικτες

      Διαγραφή
  74. Και από το "κρύβομαι" μέχρι "παίρνω χρυσό" υπάρχει ο ωκεανός στη μέση.
    Μην ξεχνάς πως πρέπει να περάσεις μέσα στους 3 πρώτους από τον όμιλό σου (με Ρωσία, Ιταλία, Τουρκία και Σουηδία, Φινλανδία που θα κάνουν ζημιές).

    Ας πούμε πως περνάμε με Τουρκία, Ρωσία. Μεγάλη σημασία θα έχει τι θέση καταλαμβάνουμε στον όμιλο.

    Διασταύρωση με Γκρουπ C και Ισπανία, Σλοβενία, Κροατία βάσει δυναμικής ρόστερ. Πρέπει να είσαι μέσα στους 4 πρώτους του ομίλου.


    Και τέλος, 3 παιχνίδια αποκλεισμού με μεγαθήρια (το τουρνουά αρχίζει) στις 18, 20 και 22 Σεπτέμβρη.

    Το χρυσό είναι μακριά, πολύ μακριά. Σε αυτά τα τουρνουά χρειάζεται τύχη (με ανατροπές καμιά φορά)
    http://www.youtube.com/watch?v=eYqd5Vg6RB8
    , 0 τραυματισμούς και αυτοσυγκέντρωση χωρίς τριβές εσωτερικές. Για αυτό δε δίνουμε τόσο σημασία σε 2 ήττες στα φιλικά, απλά μην ενθουσιαζόμαστε και από την άλλη!

    El Greco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εγω πιστευω οτι αυτη η εθνικη εχει ροστερ για να παει ψηλα ισως κ μεχρι το χρυσο.αν καταλαβαινω το σχολιο του stonerook εννοει οτι σε συγκεκριμενα κομματια ενος παιχνιδιου ολοι κ ο τρινκιερι μπορει να καταλαβαινουμε οτι η κταλληλη πενταδα για να κρατησει μια διαφορα η για να κανει μια ανατροπη μπορει να ειναι μια αλλα στα φιλικα ο ιταλος να βαζει μια διαφορετικη για να δει αν εχει κ λλες λυσεις σε περιπτωση που θα χρειαστει...κ με αυτο το σκεπτικο συμφωνω.παντως εγω επαναλαμβανω οτι η δωδεκαδα που θα επαιρνα ειναι

      1.σλουκας-κατσιβελης
      2.σπανουλης-ζησης-βασιλειαδης
      3.παπανικολαου-μπραμος
      4.πριντεζης-φωτσης-καιμακογλου
      5.μπουρουσης-μαυροκεφαλιδης


      με μονη ισως αλλαγη του καιμακογλου με τον βουγιουκα.


      πιστευω οτι ο ιταλος σκεφτεται κ τον περπε αντι του βασιλειαδη γι'αυτο κ τον βαζει κ σε σχημα μαζι με παπανικολαου.

      Διαγραφή
    2. Βγάλε τον Βασιλειάδη και βάλε τον Βουγιούκα και είναι η 12άδα με τις περισσότερες πιθανότητες..

      Διαγραφή
    3. Δεν υπάρχει Ρωσία φέτος...
      Και η Ιταλία είναι πολύ φτωχή στους ψηλούς...
      Η εθνική είναι καθαρά μέσα στα φαβορί για μετάλλιο μαζί με ισπανία,γαλλία και λιθουανία.
      Το ένα άινιγμα είναι οι ψηλοί των τρικολόρ και το άλλο τα γκαρντ των λιθουανών.Σίγουρα σε τέτοια τουρνουά μετράει πολύ ποιος θα καταφέρει να χτίσει αληθινή ομάδα..Όλες οι ομάδες κατεβαίνουν με ηχηρές απουσίες..
      Το χρυσό είναι και κοντά και μακριά ταυτόχρονα...
      Ο δρόμος έχει αρκετές παγίδες και εμπόδια που θέλουν σοβαρότητα,από την άλλη όλα αυτά τα εμπόδια είναι στα μέτρα μας.

      Μου αρέσει αρκετά το πρότζεκτ της Σερβίας...
      Αν τελικά προλάβει και ο Τεόντοσιτς όπως φαίνεται,ο Ντούντα και η ομάδα του είναι ικανοί για χοντρές ζημιές..

      Διαγραφή
    4. Δεν βγάζω τον βασιλειαδη για να βάλω τον βουγιουκα γτ θεωρώ ότι θα χρειαστούν πολυ περισσότερο τα σουτ του αλλα κ κάποια λεπτά στο 2 σε αυτο το τουρνουά απ'ο,τι τα λεπτα του βουγιουκα στο 5 που μπορούν να καλύπτουν απο τα 3 τέσσαρια μας.ρισκο το ξέρω αλλα εγω με αυτούς θα πήγαινα...

      Διαγραφή
    5. Έχουμε κολλήσει ότι και καλά ο Βασιλειάδης έχει καλό σουτ.

      Στην εθνική, πλέον, υπάρχουν πολύ καλύτεροι σουτέρ από τον Βασιλειάδη που κάνουν και άλλα πράγματα μέσα στο γήπεδο.

      Πραγματικά δεν το βλέπω να είναι στην 12άδα και από του χρόνου να μην καλείται καν λόγω των νέων που έρχονται, εκτός αν κάνει καμιά εκπληκτική χρονιά φέτος με την EFES.

      Διαγραφή
    6. Εχουμε άλλον καλύτερο δηλαδη?ποιον?ο βασιλειαδης για αυτο το λόγο καλείται εθνική κ δεν βλέπω κ κανέναν απο τους νέους να εχει καλό σουτ.μονο ο μποχωριδης που ειναι άσος...

      Διαγραφή
  75. Μήπως ξέρει κανένας πότε είναι η κλήρωση του πρωταθλήματος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Άκρα του τάφου σιωπή για την κατάσταση του Λάσμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. http://www.youtube.com/watch?v=K2f80ytCYtg Δείτε το βίντεο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πότε ξεκινούν πάλι τα σχολεία ;

      Διαγραφή
    2. Όλα μέσα στη ζωή είναι φίλε μου. Και η αναπηρία.

      Διαγραφή