Athlenda

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»..




Ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και  το Hoopfellas σκέφτεται μεγαλόφωνα λίγο μετά το φετινό τουρνουά Ακρόπολις..


Στο οποίο.. η Ελληνική ομάδα επικράτησε κατά κράτους του ανταγωνισμού συνεχίζοντας την κυριαρχία στον συγκεκριμένο θεσμό τα τελευταία χρόνια. Μερικές σκέψεις μου-τροφή  προς συζήτηση..


-Η Εθνική μας ομάδα «πατάει» καλύτερα με τον Ζήση στο «1». Είναι ο ιδανικότερος εκ των τριών γκαρντς για τη θέση, με γνώμονα πάντα το «μισό γήπεδο» που κυνηγάει ο Τρινκιέρι και το παιχνίδι κατοχών που θέλει εξειδίκευση στη λεπτομέρεια. Είναι ο πιο έτοιμος για κάτι τέτοιο στη συγκεκριμένη θέση, ο πιο «άσσος» από τους τρείς και αυτός που (με το πλεονέκτημα των αποφάσεων)  δείχνει ότι πρέπει να τελειώνει τα παιχνίδια δίπλα στο βαρύ μας επιθετικά χαρτί που λέγεται Βασίλης Σπανούλης.


-Ο Τρινκιέρι την πάει καλά την ομάδα. Έχει ιδέες, δουλεύει σωστά. Θέλει κι άλλα πράγματα βέβαια για να πατήσεις στην κορυφή αλλά το γενικότερο πλαίσιο της δουλειάς του και το πνεύμα του κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι επιλογές του έχουν ρίσκο και είναι καλό που δεν διστάζει. Το θέμα με τα 3 γκαρντς θεωρώ ότι συνεχίζει να απασχολεί και τον ίδιο (ακόμα και μετά την απόφαση του πλέον) που προσπαθεί να τους αποσυμφορήσει  και να βάλει  έστω  και σε συγκεκριμένες καταστάσεις και άλλα πρόσωπα ώστε να ανοίξει ελαφρά τη γκάμα επιλογών.  Εδώ κατ’εμέ θα χρειαστεί προσοχή για να μην πέσουμε σε παγίδα. Σίγουρα στα plays που ο Περπέρογλου και (ειδικά) ο Μπράμος παίζουν μετά το κέντρο με τη μπάλα «κεφάλι» (δίνοντας την ευκαιρία στον εκάστωτε γκαρντ να κινηθεί μακριά από τη μπάλα) θα αντιμετωπίσουμε πίεση. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι τώρα αλλά σαφώς και δεν πρέπει να είμαστε αφελείς. Ειδικά προχθές ο Πιανιτζιάνι βάζω στοίχημα ότι είχε δώσει ρητή εντολή να μη πιεστούν οι πλάγιοι μας όταν παίζουν κεφάλι στην επίθεση και αυτό γιατί είναι κάτι που θα το παρουσιάσει στο μεταξύ μας ματς του ομίλου. Και κάτι τελευταίο. Όταν μιλήσαμε για λίγα γκαρντς , δεν εννοούμε ότι είναι λίγοι οι 3 παίκτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον «άσσο». Το μεγαλύτερο θέμα είναι το ροτέησιον που επιτάσσει μια τέτοια κατάσταση μειώνει τα λεπτά των 2-guard lineups στο παρκέ, με τις οποίες θεωρώ ότι μπορούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί (σίγουρα) στη half court offense του Τρινκιέρι.


-ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΒΒΑΔΑ-ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ: Η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική νομίζω τελικά.. Ο Ιταλός κόουτς είχε ξεκαθαρίσει μέρες τώρα ότι αυτά που θέλει από το τρίτο «5» του τα δίνει ο Καββαδάς που είναι πιο φιλόπονος (και μπορεί ίσως να διαχειριστεί καλύτερα το ψυχολογικό status του role player) από τον σαφώς πιο ταλαντούχο, έμπειρο (overall απλά καλύτερο παίκτη) Ίαν Βουγιούκα. Ουσιαστικά λοιπόν το δίλημμα ήταν από την αρχή Μαυροκεφαλίδης ή Βουγιούκας (για τον παίκτη που θα ακουμπά η μπάλα στο ποστ)..? Ο παίκτης του Παναθηναϊκού πήρε κεφάλι από την αρχή με τις εμφανίσεις αν και ο Βουγιούκας (που έχει μικρότερο ρεπερτόριο από τον Λουκά) είναι πιο καθαρός post παίκτης ασυζητητί. Μάλιστα η συνεχώς βελτιωμένη παρουσία του Καββαδά απομάκρυνε στο τέλος  όποιες δεύτερες σκέψεις. Συμφωνώ με το πνεύμα του Τρινκιέρι («δε μετρά ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης αλλά ποιος είναι ο καλύτερος για τη συνολική λειτουργία της ομάδας» είναι το σλόγκαν της σελίδας μας σε τέτοιες περιπτώσεις και το διαβάζετε κάποια χρόνια τώρα..) αλλά διαφωνώ με το κόψιμο Βουγιούκα. Με γνώμονα τη λειτουργικότητα καθαρά (αν και τις αποφάσεις επηρεάζουν και άλλοι παράγοντες μιας και η ομάδα είναι ζωντανός οργανισμό) όπως δηλ. επέλεξε, θα έπρεπε να πάρει στη Σλοβενία δύο «4», δύο «5» και τον Μαυροκεφαλίδη (4-5)... Στο ίδιο πνεύμα επίσης θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει τον Βασιλειάδη αντί του Περπέρογλου. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού είναι πιο κομπλέ παίκτης (π.χ. στην ομάδα μου θα τον διάλεγα αντί του Βασιλειάδη) αλλά σε αυτή την κατάσταση (της Εθνικής) η εξειδίκευση του πλάγιου της Εφές στο κομμάτι του σουτ μπορούσε να φανεί ίσως πιο χρήσιμη σε αυτά τα 8-10 λεπτά. Ο Τρινκιέρι βέβαια στη συνέχεια με τις κινήσεις του δικαιολόγησε πλήρως την επιλογή του δείχνοντας ότι έχει και άλλες ιδέες για τον Πέρπε (όπως το να τον ανεβάσει στο «2» ή να τον χρησιμοποιεί ως πόιντ φόργουορντ). Οπότε πάμε πάσο εδώ. Ο κόουτς βέβαια ξέρει σίγουρα καλύτερα.


ο σχήμα με Μαυροκεφαλίδη-Πρίντεζη στη φροντκόρτ μπορεί να ανοίγει τη γκάμα επιλογών στην επίθεση αλλά αμυντικά έχει θέμα, ειδικά στο κομμάτι του ριμπάουντ και της άμυνας στο ποστ. Θεωρώ ότι πρέπει να παίζουμε επιλεκτικά αυτό το σχήμα σε στοχευμένες καταστάσεις (όταν θέλουμε να ανοίξουμε διαδρόμους π.χ. για τα ντράιβς του Σπανούλη είτε εφόσον  θέλουμε να τρέξουμε ) απέναντι σε συγκεκριμένες φροντκόρτ. Ακόμα και όταν ο Τρινκιέρι έβαζε δίπλα τους το δυνατό/αθλητικό κορμί του Παπανικολάου στο «3» για να ματσάρει το μειονέκτημα που σίγουρα διέγνωσε σε άμυνα/ριμπάουντ συνέχιζε να υπάρχει θέμα.


-Πριν λίγο καιρό (προ παιχνιδιών προετοιμασίας) θεωρούσα ότι η Ιταλία μπορεί να πιάσει κόσμο στον ύπνο και να αποτελέσει την έκπληξη του τουρνουά της Σλοβενίας  και τον πιο ισχυρό δικό μας αντίπαλο στο γκρούπ. Αυτό που βλέπω τώρα είναι αποκαρδιωτικό. Σύμφωνοι, η ατυχία ήταν τεράστια, ειδικά με τις απουσίες του Χάκετ και του Μπαρνιάνι (του Γκαλινάρι ήταν γνωστή) αλλά το μπάσκετ που παρουσιάζουν είναι κακό και προσωπικά δεν δικαιολογώ αυτή την εικόνα ακόμα και εάν σου λείπουν οι 10 της δωδεκάδας και κατεβαίνεις με τις δεύτερες επιλογές. Ταλέντο υπάρχει στο ρόστερ άλλωστε αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Ήθελα να δώ συνεργασίες, κατεύθυνση, τη δουλειά που έκαναν τόσο καιρό ανεξάρτητα από την ποιότητα των παικτών. Όσο «φαρμακεροί» και εάν είναι οι Μπελινέλι-Αραντόρι, εξαιρετικό πακέτο ο Ντατόμε ή μαχητικοί οι Κουζίν-Τσιντσιαρίνι , η συνοχή της ομάδας είναι σε χαμηλό επίπεδο ακόμα. Δε ξέρω τι προλαβαίνει να βελτιώσει ο Πιανιτζιάνι πλέον (έχασε και τον Μαντσινέλι). Αυτό που του δίνει ελπίδα είναι η κατάσταση των ομάδων του γκρούπ η οποία αφήνει περιθώρια.. Το άσχημο για τον «Σίμο» είναι ότι πλέον έχει όλους τους καλούς του παίκτες (Μπελινέλι, Ντατόμε, Αραντόρι) ουσιαστικά στην ίδια θέση και το να τους βάζει όλους μαζί στην  πεντάδα δεν είναι λειτουργικό. Ο Ιταλός ελπίζει σε ένα καλό ξεκίνημα και την μυστήρια αύρα που μπορεί να δώσει αυτό στην ομάδα που το επιτυγχάνει σε τέτοια τουρνουά.. Πάντως, θα ψόφαγα να τους δω κομπλέ. Χάκετ, Μπελινέλι (Αραντόρι), Νατόμε, Γκαλινάρι στο «4» και Μπαρνιάνι «5», υπό τον Πιανιτζιάνι, θα ήταν αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον..


-Οι Λιθουανοί είναι αρκετά καλύτεροι από αυτό που πιθανόν να είδατε στο μεταξύ μας παιχνίδι. Έχουν  την πιο βαθιά και ποιοτική φροντκόρτ του τουρνουά, μια εξαιρετική ικανότητα στο τρανζίσιον (θα διαλύσουν την ομάδα που δεν έχει αμυντική ισορροπία εδώ) αλλά επίσης μόνο τρία γκαρντς, με τον Σεϊμπούτις σε ρόλο κόμπο και στις δύο περιφερειακές θέσεις. Παίκτης-κλειδί, σε επίπεδο αποφάσεων, μπορεί να αποδειχτεί ο Ντελινικάϊτις ενώ είναι φανερή η διάθεση του Καζλάουσκας να βάλει περισσότερο τη μπάλα στο ποστ με τον πολύ καλό (και μακριά από τη μπάλα) εκεί Κουζμίνσκας (έξυπνα ο Τρινκιέρι τον μάτσαρε ανεβάζοντας τον Καϊμακόγλου στο «3») και τον Κλέιζα. Θέλω να δω τον χαρακτήρα τους στην πρεμιέρα με τη Σερβία, στο κλασσικό ντέρμπι των δύο διαφορετικών μεγάλων σχολών. Περισσότερα σύντομα..

Μπείτε στη παρέα μας στο Facebook..

118 σχόλια:

  1. Jim θα ήθελα να μείνεις λίγο περισσότερο στο θέμα ριμπάουντ. Επειδή Ρόντμαν δεν βρίσκεις κάθε μέρα τελικά το ριμπάουντ είναι θέμα ενστίκτου, τύχης, ομαδικής δουλειάς στην πρόπόνηση και πως νομίζεις οτι η εθνική θα μπορεσει να το λύσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ριμπαουντ ειναι θεμα γνωσης(τοποθετηση,footwork,κτλ),ενστικτου(timing),φυσικων προσοντων(δυναμη,αλμα,κτλ) αλλα κυριως ειναι θεμα χαρακτηρα(toughness).
      σε μια εθνικη ομαδα δεν μπορεις το συγκεκριμενο κομματι να το βελτιωσεις θεαματικα δυστυχως.ο χρονος ειναι ελαχιστος.μπορεις ομως να γινεις λιγο αποτελεσματικοτερος σε ο,τι αφορα το επιθετικο ριμπαουντ,προβλεποντας στα plays σου τα τελειωματα να εχουν υποστηριξη με ψηλα κορμια στη help side,που καταληγει το 70 % των χαμενων σουτ.
      στα αμυντικα ριμπαουντ μπορεις να βαλεις τισ αρχες σου οπως για παραδειγμα τον ΤΡΟΠΟ που θες να γινεται to box out αλλα οπως προανεφερα δεν υπαρχει περιπτωση να βελτιωσεις σημαντικα αυτον τον τομεα σε 3 εβδομαδες.

      τζιμ ωραιο αρθρο φιλε νασαι καλα.ειμαι απο αυτους που πιστευουν οτι καλως ο καββαδας επιλεχτηκε,οπως επισης και απο αυτους που λενε οτι ορθως ο βουγιουκας κοπηκε.στη συνεχεια της κουβεντας μπορω να επιχειρηματολογησω κιολας

      TROUBLE

      Διαγραφή
    2. Και για να συμπληρώσω.. Το ριμπάουντ είναι θέμα ομαδικής δουλειάς. Νομίζω πως το σχήμα με Καϊμακόγλου-Φώτση στα φόργουορντ μας δυναμώνει σε αυτό το κομμάτι. Τη καλησπέρα μου trouble..

      Διαγραφή
  2. Θεωρείς ότι σε παιχνίδια κρίσιμα που ο αντίπαλος θα πιέσει το κατέβασμα της μπάλας ειναι δυνατόν να ανταποκριθει ο μπραμος η περπερογλου?ιδιως για παράδειγμα με Ισπανία με τα 4 γκαρντ φωτιά που κατεβάζει μπορούμε εμείς να αντεπεξέλθουμε με μονο έναν γκαρντ στο σχήμα?επισης να φανταστώ ότι θα δούμε πολυ περισσότερη ζώνη στη Σλοβενία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο ματς με τους Ισπανούς μάλλον δεν θα το δούμε πολύ το σχήμα με ένα γκαρντ (θέλω να πιστεύω καθόλου). Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια όμως δεν νομίζω ότι μπορεί να μας προβληματίσει φοβερά καμμία άλλη γραμμή κοντών. Η Γαλλία ίσως, άντε και η Σερβία...
      Vincanity

      Διαγραφή
    2. Τετοια ανισορροπη εθνικη δεν εχουμε ξαναδει...απο το 3 και πανω εχουμε τρεις και τεσσερεις λυσεις για την καθε θεση...και για το 1-2 μονο τρεις παιχτες συνολικα..Γιατι το καναμε αυτο στον εαυτο μας δεν καταλαβα?...τρεμω στην ιδεα τραυματισμου ενος εκ των τριων....γιατι τοτε πραγματι θα κανουμε τον ..Πριντεζη χειριστη...Ρισκαρει λεει ο Τρινκερι...τι σοι ρισκο ειναι αυτο?...ο ιδιος αναιρει τον εαυτο του...γιατι δεν μπορει να θεωρει απαραιτητες τεσσερεις λυσεις για το 3 και αλλες τοσες για το 4 και να αρκειται στην μιαμιση λυση για το 1 και το 2...Ο ιδιος πρωτος λεει οτι η τελικη 12αδα δεν πρεπει να ειναι οι 12 καλυτεροι παιχτες αλλα οι 12 καλυτεροι ρολοι...και πολυ σωστα...Αλλα τελικα δεν τολμησε να κοψει πλεοναζοντες με βαρια ονοματα και να θιξει ισορροπιες ..οπως εκανε στην περιπτωση Βουγιουκα ...αντιθετα βρηκε ευκολο να κοψει τον υπεραπαραιτητο Κατσιβελη αφηνωντας την περιφερεια της ομαδας αναπηρη...
      Κανεις δεν μπορει να πει σ'εναν προπονητη γιατι διαλεγει τον χ αντι του ψ σε μια θεση...αλλα το να αφηνει την ομαδα χωρις γκαρντ δεν λεγεται ρισκο αλλα εγκλημα...

      Διαγραφή
    3. Κάτι έχει στο μυαλό του παιδιά..

      Διαγραφή
    4. Αν και θεωρώ ότι στη πίεση που θααντιμετωπίσουμε πρέπει να'μαστε πολύ προσεκτικοί. Όπως και στο σχήμα με Πέρπε στο "2". Πιθανόν να έχουμε θέμα στη περιφερειακή άμυνα.

      Διαγραφή
  3. Jim γεια! Ηρθε η ώρα του Ευρωμπάσκετ λοιπόν. Καταρχήν σέβομαι απόλυτα τις επιλογές του Τρινκέρι για την δωδεκάδα. Κάτι ξέρει παραπάνω από εμάς και κάτι θα έχει στο νου του. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι κατά τη διάρκεια των κλήσεων, όταν υπήρχε και ο Σόφο και ο Βουγιούκας σ'αυτήν ο κόουτς θα έπρεπε να ήξερε ότι τα πεντάρια μας δεν φημίζονται ούτε για τη μαχητικότητα τους στο ζωγραφιστό,ούτε για την αλτικότητα τους αλλά για τις επιθετικές τους αρετές. Πλην του Μπουρούση,που και αυτός πλέον είναι σε κάμψη σε αυτάα τα κομμάτια. Επομένως την επιλογή Καββαδά,ενός παιδιού με διάθεση αλλά με ταβάνι, δεν μ'αρέσει. Και δε μ'αρεσει από τη στιγμή που στα γκαρντ δεν έγινε το ίδιο και με τον Κατσίβελη. Στην τελική όταν σφίξουν τα γάλατα το ροτέισον θα μικρύνει και ούτως ή άλλως θα πάιζουν λιγοι παίκτες.

    Αυτό που ανησυζεί επίσης είναι η πιθανότητα οι δύο πάικτες που κοπήκαν, Βουγιούκας-Βασιλειάδης για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια, να ξενερώσουν και όταν θα χρειαστεί να γίνει η μετάβαση να αναγκαστούμε να βασιστούμε μόνο στους 90άρηδες.

    Ο Τρινκέρι είναι φανερό ότι έχει καταλάβει πως πιθανή μη πρόκριση στο Μουντομπάσκετ θα σημάνει και αποπομπή του και καλώς σκέφτηκε το παρόν με τα θέλω του και όχι το μέλλον της ομάδας.

    Αυτό που διαβάζω σε δηλώσεις κάποιο παικτών είναι η λέξη "Νιγηρία" και είναι αυτό το οποίο κατά τη γνώμη μου βαραίνει την ομάδα περισσότερο από ότιδήποτε άλλο. Δεν μπορώ να ξέρω αν το έχουν ξεπεράσει το σοκ,περιμένω να δω.

    Στα αγωνιστικά συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις, για Ζήση, Πρίντεζη,Μαυροκεφαλίδη. Δεν συμπληρώνω κατι άλλο. Έχω την αίσθηση ότι θα δούμε και πολύ ζώνη από εμάς.

    Για Ιταλία θέλω να δω μια παθιασμένη ομάδα όπως το 2003,2004 και εκεί αναμένω τον Πιανιτζιάνι να κάνει ότι ο Ρεκαλκάτι τότε. Να τους πωρώσει. Τους Λιθουανούς δεν τους πιστεύω. Σε περίεργο γκρουπ, χωρίς ιδιαίτερη ποιότητα στο 1-2 δε θα πάνε μακρύα.

    Συνέχισε να γράφεις ωραία κείμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Σούλη και ευχαριστώ. Δεν υπάρχει το eye of the tiger σε αυτή την Ιταλία.. Θυμάσαι εκείνη την ομάδα και τι μαχητικότητα έβγαζε...? Μπουλέρι, Μπαζίλε, Σοράνια, Γκαλάντα, Μαρκονάτο κλπ.. Από την αρχή ο Τρινκιέρι είχε σταθεί στην αξιοποίηση σε βάθος χρόνου των Κατσίβελη, Καββαδά, Γιάνκοβιτς..

      Διαγραφή
  4. *Δεν κατάφερα να δω κανένα από τα 3 παιχνίδια της εθνικής του Ακρόπολις.Σήμερα είδα λίγο από το παιχνίδι με τη Λιθουανία σε βίντεο.
    Πρώτα απ'όλα θα πω ότι ο Ιταλός έχει αναπτύξει αρκετά ωραία πράγματα στο παρκέ και είναι φανερό ότι η η ομάδα έχει μια δεξαμενή 8-9παικτών με εξαιρετικό momentum στις καριέρες τους και το ταλέντο τους αντικατοπτρίζεται στο παρκέ...
    Από την άλλη οι άμυνες στα φιλικά με τα επίσημα είναι νύχτα με τη μέρα κυρίως όσον αφορά το περιφερειακό pressing που ασκούν οι ομάδες και αυτό με προβληματίζει όσον αφορά την εικόνα του μπράμου να κατεβάζει με τα φόργουορντ να περνάνε τη μπάλα από τα πλάγια στον Σπανούλη.Το είδα να γίνεται με χαρακτηριστική ευκολία σε αυτές τις περιπτώσεις με τη Λιθουανία,εικόνα-παγίδα.Επίσης και ο Ζήσης μόνος δίχως Σλούκα ή Σπανούλη στο πλευρό του είναι επικίνδυνη φάση όσον αφορά το κατέβασμα.Καλά ανεπτυγμένα πλέον τα κεντρικά πικ ν ρολ με σωστά κοψίματα από τα φοργουορντ.Επίθεση με αρκετή κίνηση και πραγματική πολυφωνία.Με ανησυχούν ομάδες που θα μπουν να σπρώξουν την επίθεση μας και δεν θα αφήνουν τη μπάλα να περνάει εύκολα στο ποστ.Ας πάρουμε παράδειγμα και από το φετινό φάιναλ4...
    **Ο Καββαδάς για μένα είναι πολύ ανέτοιμος για το επίπεδο.Μπορεί να δώσει βέβαια 5 λεπτά σπρωξίματος και ξύλου χωρίς παράπονα..Αυτό οδήγησε τον Τρινκιέρι στην απόφαση αυτή να κόψει τον Βουγιούκα θεωρώντας πως δεν του μένει χρόνος αφήνοντας το ποστ γκέιμ στον Μαυροκεφαλίδη,αλλά και στους περπέρογλου-καιμακόγλου-πρίντεζη όσο αυτός τραβιέται πιο ψηλά στο χάι ποστ.Απόφαση σεβαστή όσον αφορά το πλάνο του κόουτς...Ο παίκτης από την άλλη την πληρώνει τρίτη συνεχόμενη φορά από παίκτη κατώτερο του και δεν ξέρω πόσο θα συνεχίσει να είναι το θύμα και τις επόμενες χρονιές...
    Από την άλλη,μιλάς Τζιμ για 2 4άρια ενώ έχεις τονίσει επανειλημμένα το μεγάλο δίλημμα να κόψεις ένα παίκτη από αυτούς.Αν σκεφτούμε ότι ο Πρίντεζης ΔΕΝ κόβεται(δεύτερο επιθετικό όπλο στην ομάδα μετά τον Σπανούλη-μέσα στα 3-4 καλύτερα 4άρια στην Ευρώπη-αποδοτικός και παρών στα μεγάλα παιχνίδια-πάντα αξιοπρεπής αμυντικά),ενώ ο Καιμακόγλου είναι σκληροτράχηλος και συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά του Ελληνικού αγωνιστικού προφίλ και αυτού που θέλει να λανσάρει ο κόουτς,υποθέτω ότι ρίχνεις μια μπηχτή για Φώτση μη θέλοντας να το πεις ανοιχτά...
    Καθαρά στο θέμα πέρπε-βασιλειάδη θα μπορούσα κι εγώ κάλλιστα να διαλέξω βασιλειάδη ως κλασικό σουτέρ και παίκτη που θα δημιουργήσει μόνος του το σουτ(μοναδικός στην ομάδα) αλλά και πιο 2άρι..από τους υπόλοιπους.Νομίζω ο Τρινκιέρι προτίμησε τα χέρια του περπέρογλου ως μια επιλογή για παιχνίδι με πλάτη χαμηλά,συνυπολογίζοντας το πιο "ψημένο" πακέτο,δοκιμασμένο επιτυχώς φέτος στο φάιναλ4 όταν η μπάλα έκαιγε.Και για να τον αξιοποιήσει και να στηρίξει την επιλογή του ολοκληρωμένα τον πάει για point forward και ανά περιπτώσεις δημιουργό κρίνοντας ικανοποιητική την ετοιμότητα του στις αποφάσεις..Και αυτή η σκέψη είναι δικαιολογημένη(και καλή) από τον Τρινκιέρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *** Η Ιταλία για μένα δεν υπάρχει πλέον...Όπως γράφεις Τζιμ όλα τα .."καλά" της είναι στις ίδιες θέσεις..δεν βγαίνει έτσι.Μετά την απώλεια Μπαρνιάνι η φροντκορτ είναι γυμνή και λείπουν τα κορμιά που θα δώσουν στον Πιανιτζιάνι την ευκαιρία να παίξει λίγο πιο "σκληρά" όπως στη Σιένα.
      Επιπλέον,το σχήμα που αναφέρεις ότι θα ψόφαγες να δεις νομίζω το είδαμε το 2011 με τον ίδιο προπονητή..και η κατάληξη απογοητευτική..
      Βλέποντας την Τουρκία να μας ακολουθεί στη 2η φάση,οι Ιταλοί θα δυσκολευτούν να βρεθούν σε τροχιά πρόκρισης.Και όχι μόνο λόγω Ρωσίας..Ακόμα και οι Φινλανδοί μπορούν να τους βάλουν από κάτω..
      **** Καλοί και οι Λιθουανοί.Ο κορμός είναι παρόμοιος με αυτόν που ως έκπληξη τους έδωσε το χάλκινο το 2010.Γρήγορη και φρέσκια ομάδα.
      Δύο σοβαρά προβλήματα:Άμυνα ψηλών στο πικ ν ρολ(ο μοτιεγιούνας απλά δε βλέπεται,ειδικά στο 5) και χειρισμός μπάλας-playmaking.Ειδικα τις μέρες που ο Κλέιζα δε θα τραβάει,η ομάδα θα έχει σοβαρό πρόβλημα στο να βρει λύσεις στα υπόλοιπα πρόσωπα.Αν της βγει βέβαια καλά στην αρχή το γρήγορο παιχνίδι της με τη "βαριά φροντλάιν" μπορεί να πάει εκεί που θέλει...
      Κλειδί το πρώτο ματς(προσωπική πρόβλεψη-ο Ίβκοβιτς θα την ρίξει..)

      Διαγραφή
    2. Γεια σου @peris!
      Μερικά σκόρπια σχόλια:
      1) Ο Kleiza είναι συνήθως άφαντος στα μεγάλα παιχνίδια. Ξέρει μπάσκετ όσο όλοι οι υπόλοιποι μαζί, αλλά δεν είναι άξιος εμπιστοσύνης, το είχα ξαναγράψει όταν στο blog γινόταν κουβέντα για την Fenerbachse. Συν τοις άλλοις είναι πεσμένος (και λόγω τραυματισμών) σε σχέση με τον All-Euroleaguer που πολύ θα θυμόνται με το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό.
      2) Οι Ιταλοί δεν έχουν ούτε σοβαρό πρωτάθλημα (έλλειψη σωστής αγωνιστικής φιλοσοφίας, παρά τα χρήματα και τις υποδομές που διαθέτουν) ούτε ικανή ομάδα. Ακόμα και πλήρη παράταξη, ο μόνος παίκτης που θα με φόβιζε είναι ο Gallinari.
      3) Ο Trinchieri δεν πίστεψε ποτέ τον Βουγιούκα, όχι ότι είναι απαραίτητα κακό αυτό. Δεν του έστηνε plays, παρότι είναι εξαιρετικός στο επιθετικό κομμάτι around-the-rim και τον έβαζε να σκρινάρει στην κορυφή, χωρίς να έχει ούτε τα πόδια να ανταπεξέλθει, ούτε το σουτάκι για να "κλέψει" τη θέση του -πολύ ανεβασμένου μετά το πέρασμά του από τη Ρωσία- Μαυροκεφαλίδη, που ήταν και ο πραγματικός συνυποψήφιός του, όπως σωστά επισήμανε ο Jim.
      4) Η Φινλανδία δεν έχει βάθος ως ομάδα, αλλά διαθέτει δύο NBAers που θα χωρούσαν σε κάθε roster της διοργάνωσης, ειδικά με τέτοιο κουτσούρεμα... Λέτε να δούμε καμιά "κηδεία" από το πουθενά;

      Διαγραφή
    3. @Desticado
      Tην προηγούμενη φορά που ο Κλειζα είχε βρεθεί υγιής σε διεθνές τουρνουά ήταν το 2010 στο παγκόσμιο της Τουρκίας. Τότε λοιπόν στους δυο πιο κρίσιμους αγώνες, δηλαδή σε προημιτελικό με Αργεντινή και σε μικρό τελικό με Σερβία, είχε 17 πόντους και 9 ριμπάουντ στο πρώτο και 33 πόντους 7 ριμπ. 4 ασσίστ στο δεύτερο.

      Δεν ξέρω φυσικά αν περίμενες να κερδίσει μόνος του και τις ΗΠΑ, οπότε λογικό να απογοητευτείς...

      Δυστυχώς όμως, φαίνεται να έχεις απόλυτο δίκιο όσον αφορά στο επίπεδο μετά από τον τραυματισμό. Φαίνεται αισθητά πιο αργός, με πολύ λιγότερο ενέργεια και σχεδόν καθόλου από την απίστευτη εκρηκτικότητά του.

      Διαγραφή
    4. Desti,όντως ο Τρινκιέρι δεν του πολυέδωσε του Ιαν πολλές καθαρές φάσεις στο ποστ και τον έβγαζε έξω να βοηθήσει στο γνωστό σκριν σ τη μπάλα στον Σπανούλη-τομέας όπου ο Βουγιούκας δεν το χει..(πόδια,ταχύτητα,ρολάρισμα στο καλάθι)

      Υποθέτω αναφέρεσαι στη Σουηδία των Τέιλορ και Τζερέμπκο...Κι αυτή η ομάδα αποτελεί μίνι ερωτηματικό και με την παρούσα κατάσταση μπορούσε να χτυπήσει κάποιες ομάδες...
      Εγώ αναφέρομαι στη Φινλανδία των Κόπονεν,Σαλίν,Ράνικο,Λι που μας είχε δείξει το 11' δείγματα γραφής όντας ομάδα έκπληξη...
      Gunners του τρανζίσιον που το ματώναν το διχτάκι από τα 6,75.Κι όταν έχεις ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και τον υποστηρίζεις είσαι πάντα ικανός για ζημιές...

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα peris.. Ο Φώτσης είναι σημαντικός ως leader και στο κομμάτι του ριμπάουντ επίσης μπορεί να δώσει το παραπάνω. Δε μπορείς πάντα να αποφασίζεις καθαρά ορθολογικά, έγραψα ότι η ομάδα είναι ζωντανός οργανισμός. Ίσως ο Μαυροκεφαλίδης να έμενε έξω, ίσως ο Πρίντεζης, ίσως ο Φώτσης ή ο Καϊμακόγλου.

      Διαγραφή
    6. Η Φινλανδία παλικάρια έχει τύχη και μάλιστα καλή για την πρόκριση. Δε φοβίζει ούτε η Ιταλία ούτε η Ρωσία..

      Διαγραφή
    7. μπραβο Τζιμ,ετσι να βαζεις τα πραματα στην θεση τους.Επεσαν ολοι πανω στον Φωτση,λες και οι υπολοιποι στο 4 δεν εχουν αδυναμιες.

      Διαγραφή
  5. Για τη δουλειά του στην Καντού ο Τρινκιέρι καθιερώθηκε στη συνείδησή μου ως ένα από τους πλέον ανερχόμενους Ευρωπαίους προπονητές, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι δύο κομβικές του αποφάσεις στη στελέχωση της 12άδας με απογοήτευσαν. Για μένα είναι ακατανόητη τόσο η επιλογή των τριών γκαρντ (ειδικά στο πολύ μεγαλύτερο φετινό τουρνουά), όσο κι η παρουσία του Καββαδά στο ρόστερ. Ακόμη κι αν έτσι ήταν, δεν συμφωνώ ότι θα έπρεπε το δίλημμα να είναι Βουγιούκας ή Μαυροκεφαλίδης: στα τουρνουά των εθνικών ομάδων πρέπει να παίζουν οι καλύτεροι παίκτες. Ο Ζούρος διάλεξε δύο φορές, το '11 και το '12, έναν άλλο ξυλοκόπο (Μαυροειδή) αντί του Βουγιούκα, του μοναδικού κλασικού πενταριού στο ρόστερ.
    Ο Ιταλός μοιάζει να τακτοποιεί καλά το πλούσιο επιθετικό ταλέντο των παικτών του, αλλά στο κομμάτι άμυνα είμαι επιφυλακτικός. Κι ανησυχώ γιατί τα τελευταία χρόνια η εθνική πλήρωσε πανάκριβα την αλλαγή φιλοσοφίας. Στη χρυσή εποχή Γιαννάκη η άμυνα ήταν το άρμα μάχης. Μετά έπεσε ο πήχης, βολευτήκαμε με μετριότητες τύπου Καζλάουσκας (ίσως να τον αδικώ κάπως) και Ζούρου κι έγινε ό,τι έγινε. Ελπίζω ο Τρινκιέρι να μην αποδειχτεί μία από τα ίδια, γιατί παρά τις δυσκολίες η ευκαιρία είναι μεγάλη. Έχουμε καλό, πολύ καλό ρόστερ, σε ένα τουρνουά κυρίως απόντων. Το χρυσό είναι υπόθεση 4-5 ομάδων, ίσως και παραπάνω. Κι εμείς είμαστε μία από αυτές.

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δ.ΑΛΕΞ. έχω πεί τη γνώμη μου για το θέμα "φιλοσοφία επιλογών".. Στα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα.

      Διαγραφή
  6. Jim γράφεις Λιθουανία/Σερβία οι δυο μεγάλες σχολές... Που κατατάσσεις την Ελλάδα μετά από τόσα χρόνια επιτυχιών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φιλαράκι.. Αδιαμφισβήτητα είναι μεγάλες σχολές και οι δύο. Σαφώς και η Ελλάδα μαζί. Σε όλα τα επίπεδα.. Μια βόλτα στην Ευρώπη θα σε πείσει. Η ελληνική σχολή έχει κερδίσει τεράστιο θαυμασμό..

      Διαγραφή
  7. Καλησπερες στα παιδια,δημητρη ενα σχηματακι που το ειδα αρκετα στο τελευταιο ματς ειταν ο καιμακογλου στο 3 με φωτση στο 4 και 5 μαυροκεφαλιδη στο 5,ειναι αενα αρκετα ενδιαφερον και σημπληρωματικο σχημα σε αμυνα κα επιθεση,με εβαλες σε σκεψεις για ματς με ελαφριες αντιπαλες φροντ λαιν,οι λιθουανοι προφανως κατι εκρυβαν οι ιταλοι ομως ειταν αποκαρδιοτικοι.Καποια στιγμη θα ηθελα εαν μπορεις τη γνωμη σου γα τους τουρκους,δειχνουν αρκετα ορεξατοι στα φιλικα.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Άκη.. Δυναμώνουμε στο ριμπάουντ και επιθετικά στο μισό γήπεδο έχουμε γκάμα επιλογών με αυτό το σχήμα (Κάι ποστ σαν "3", Φώτσης strech, Μαυροκεφαλίδης πρόσωπο-πλάτη). Ερωτηματικό οι Τούρκοι. Μέτριοι στα γκαρντ, δε θα τους πόνταρα για ψηλά.

      Διαγραφή
    2. *ακόμα και εαν πάρουν πρωτιά στον όμιλο..

      Διαγραφή
  8. και εγω το βλέπω ένα σχήμα με
    ζηση σπανουλη καιμακογλου φωτση και μαυροκεφαλιδη
    και με αμυνα ζωνη

    για να δούμε τι θα γίνει

    SuperSportSpy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο ζησης καλυτερος απ τον σπανουλη στον ασο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και τι θα πει ''παιζει κεφαλι''?

      Διαγραφή
    2. Προσωπικά ο Ζήσης δεν μου αρέσει καθόλου στο τιμόνι αυτής της Εθνικής.
      Υπάρχει πολύ επιθετικό ταλέντο στο 1-1 αλλά χρειάζεται οργανωτής για να σπάσεις κλειστές άμυνες εκτελώντας συστήματα, να επιβάλεις τον ρυθμό που θέλεις στο παιχνίδι και το πιο σημαντικό να ΣΤΕΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΎΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ.
      Ιδιαίτερα αυτό το τελευταίο ποιος μπορεί να το κάνει από τα γκαρντ μας???

      Άντε Ελλαδάρα κάνε μας πάλι όλους να καταπιούμε την γλώσσα μας!!

      Dali.s

      Διαγραφή
    3. Ο Ζήσης ναι. Πιθανόν να παίζει ρόλο για αυτό το συμπέρασμα η μετακίνηση του Kill Bill στο "2" (θεωρώ ότι λειτουργεί καλύτερα η ομάδα). "Κεφάλι" δηλ. στη κορυφή της επίθεσης στην προκειμένη περίπτωση ως "1"σε διάταξη.

      Διαγραφή
  10. Απορώ γιατι συνεχιζουν να καλουν τον μπουρούση. ειναι ο τύοπς που επερνε ....αλογοσκονη!!! δεν ειναι οτι καλύτερο να επιβραβεύονται τετοιες συμπεριφορες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το πρωτο μικρο μπαμ εγινε τον ματζαρη αντι του παππα.. μν ακουσω παλι βλακειες του τυπου ο ενας επαιζε στον ολυμπιακο (γιατι απλα δεν επαιζε) ενω ο αλλος στον πανιωνιο.. και το δευτερο εγινε με τον καββαδα...
    το αν τελικα ειναι σωστη η επιλογη αυτη θα φανει στους αγωνες και βεβαια να δουμε τι χρονο θα δωσει στον καββαδα..
    οσο για κατι σχολια περι να μν παρει τον φωτση μονο αστεια τα βρισκω.. ειναι το 4 αρι που μπορει να δωσει ριμπαουντ που φαινεται να εχουμε ενα θεματακι εκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Από ότι φάνηκε ξεκάθαρα, ο Παππάς έφυγε μόνος του και λόγω του κωλοπαιδαρισμού του. Δεν επέλεξε τον Κατσίβελη έναντί του ο Τρινκέρι.
      2. Ο Φώτσης ΗΤΑΝ το 4άρι που έδινε ριμπάουντ και πολλά άλλα. Τώρα μοιάζει να είναι ένα τίποτα.

      Διαγραφή
    2. Χωρίς να υπερβάλλω ο Φώτσης είναι καταλύτηΣ τόσο στην άμυνα (όπου ο Πριντεζης είναι μέτριος έως κάκιστος) όσο και στα ριμπάουντ που έχουμε προβλήματα. Ακόμα είναι ο πιο σταθερός σουτερ της Εθνικής δεδομένου ότι έχουμε πάρα πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και τα σουτ είναι ελεύθερα.

      Διαγραφή
    3. Αυτά που περιγράφεις που ακριβώς τα είδες;

      Γιατί στο Ακρόπολις ήταν ΚΑΚΙΣΤΟΣ σε κάθε πλευρά του γηπέδου, γιατί με την Αρμάνι ήταν μετριότατος, γιατί πέρσι στο προολυμπιακό ήταν ακόμη χειρότερος.

      Η γνώμη σου λοιπόν αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα του παρόντος και του άμεσου παρελθόντος; Ή στο Φώτση του 2011;

      Διαγραφή
    4. Ο Φώτσης ήταν κάκιστος γιατί η Αρμάνι ήταν κάκιστη. Επίσης, ήταν κάκιστος πέρσι με την εθνική γιατί η εθνική ήταν κάκιστη. Με λίγα λόγια, έχοντας μάθει τόσα χρόνια στο οργανωμένο μπάσκετ (με Ομπράντοβιτς, Ίβκοβιτς, Γιαννάκη), είναι έξω από τα νερά του όταν πρέπει να συνεργαστεί με μυρουδιάδες (Σκαριόλο, Ζούρο). Ο ίδιος δεν έχασε ούτε την αθλητικότητά του, ούτε τα 2-3 πράγματα που κάνει (γιατί δεν κάνει παραπάνω, αλλά τα κάνει άριστα).
      Αν ο Τρινκιέρι δεν τον αξιοποιήσει, κακό δικό του. Υπομονή δυο μήνες, να δεις πώς θα τον αξιοποιήσει ο Πεδουλάκης.

      Μ.

      Διαγραφή
    5. Πρώτος σκόρερ με την Βοσνία φιλάρα ο Φώτσης, όπως και σε δύο τρία άλλα φιλικά. Επίσης πρώτος ριμπάουντερ σε αρκετά παιχνίδια. Σε παίρνει ο ύπνος με τα πατατάκια, φαίνεται.

      Διαγραφή
    6. Θυμήσου στο προολυμπιακο ποιός διεθνής (πλην Σπανούλη) ήταν αρκετά καλός? Επίσης στην περσινή αποτυχημένη χρονιά της Αρμάνι ποιος παίκτης είχε σταθερή και καλή παρουσία? Και όσο για το Ακρόπολης στο πρώτο ματς και το μόνο που μπόρεσα να παρακολουθήσω ο Αντώνης ήταν πρώτος σκόρερ της Εθνικής ( με Βοσνία). ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ

      Διαγραφή
    7. παιδια δεν ειναι δυνατον να διαβαζω οτι υπαρχει θεμα με το ριμπαουντ και να βλεπω υπονοουμενα οτι ο φωτσης επρεπε να μεινει εκτος... ο παππας εφυγε γιατι ειδε οτι δεν ειναι στις επιλογες για την 12.. ουτε καν στο φιλικο δεν τον πηρε και προτιμησε τον μαντζαρη που στον ολυμπιακο φετος επαιξε οσο επαιξε γιατι ηταν δεν βγηεκ ο μαυρουκος που ουτε καν να σουταρει κατω απο την ρακετα δεν μπορουσε.. αστεια πραγματα.. τον πρωτο σκορερ της Α1 και με μεταγραφη στον παο και και και, δεν τον αφηνεις να ειναι πισω απο τον μανταρη που βλεπει το καλαθι και φοβαται.. τεσπα. οσα ξερει ο κοουτς δεν ξερουμε και θα κριθει απο το αποτελεσμα και αυτος.. οπως θα κριθει και ο παππας απο τις εμφανισεις με τον παο

      Διαγραφή
    8. Ρε παιδιά, οκ, ήταν πρώτος σκορερ σε ένα ματς που κρίθηκε στους 20 πόντους και που το δεύτερό του καλάθη το έβαλε μετά το 35.
      Χωρίς πολλά πολλά. Είναι κάποιος που δεν του έχει κάνει αρνητική εντύπωση η κακή κατάσταση του Φώτση;
      Γιατί στην "πραγματική ζωή" με όποιον φίλο και να έχω μιλήσει (ανεξερτήτως οπαδικών προτιμήσεων) μου έχει σχολιάσει το ίδιο πράγμα. Αλλά εδώ γιατί αρνείστε πεισματικά να πείτε την αλήθεια;


      @chris nas
      Κατσίβελη ρε Χρήστο. Τον έχει γράψει 10 φορές τον Μάντζαρη...
      Όσο για τον Τρινκιέρι, να σου θυμίσω ότι λίγα λεπτά πριν αποφασίσει την τελική 12άδα, τον Καββαδά τον είχε εκτός αποστολής. Και τελικά τον πήρε. Έναν παίκτη που δεν ήταν καν στην προεπιλογή. Οπότε μη λες ότι είχε προαποφασίσει για Παππά, γιατί είναι προφανές ότι ο Ιταλός έδωσε πολύ μεγάλη βάση στην παρουσία σε φιλικά και προπονήσεις και δεν είχε προαποφασίσει τίποτα.
      Αλλά όταν κοτζάμ Βσιλειάδης με βραβεία σε eurocup και τεράστιο κασέ, δέχεται να παλέψει μέχρι τελευταίας μέρας, και ένα 22χρονο χωρίς την παραμικρή διεθνή εμπειρία και διάκριση, αρνείται να μπει καν στον κόπο να δοκιμάσει, τότε μιλάμε για τον Μέγιστο Κωλοπαιδαρισμό.

      Διαγραφή
    9. ρε 5.46 αν ο Παππας ειναι μια φορα αυτο που λες εσυ ρε τι εισαι μου λες;;;πως τον κρινεις ησουν μπροστα ξερεις τι εγινε;;Βγηκε ο ιδιος να πει κατι, την δικη του πλευρα της ακουσες;;;.Απορω πως κρινετε χωρις να ξερετε τι ακριβως εγινε η μηπως κρινετε κατα πως σας συμφερει.

      Διαγραφή
    10. @10:09
      Καταρχήν, για να είμαστε ακριβείς, ούτε τον χαρακτήρισα κάπως, ούτε τον έκρινα. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά του να χαρακτηρίζει μια πράξη κάποιου από τον να χαρακτηρίζει τον ίδιο.

      Για τη συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν επιμένω ότι η στάση του Παππά, όπως την πληροφορηθήκαμε από τον Τρινκέρι, είναι στάση κωλοπαιδαρισμού.
      Λέει ψέματα ο Τρινκέρι; Λίγο δύσκολο γιατί στο κάτω κάτω ένα άπειρο παίκτη έκοψε και δεν είχε λόγο ούτε καν να απολογηθεί, πόσο μάλλον να πει και ψέμματα.

      Ήμουν μπροστά; Προφανώς όχι, όμως με την περίεργη λογική σου πρέπει να διαγράψουμε όλα όσα έχουμε πει ή γράψει ποτέ για τον χαρακτήρα οποιουδήποτε αθλητή, για τη συμπεριφορά σε αποδυτήρια και προπονήσεις, και ούτω καθεξής, γιατί ποτέ δεν ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες όλων αυτών. Και συγκεκριμένα μας τα μετέφεραν άνθρωποι πολύ λιγότερο αξιόπιστοι από τον ομοσπονδιακό τεχνικό.


      Επιμένω λοιπόν και ξαναγράφω ότιη συμπεριφορά του Παππά, όπως την περιέγραψε ο Τρινκέρι και δε διέψευσε στο κάτω κάτω ο ίδιος, είναι συμπεριφορά κωλοπαιδαρισμού, και μοναδικός υπέυθυνος για όλα αυτά είναι ο ίδιος ο παίκτης. Κατανοητό;

      Διαγραφή
    11. εγω απο αυτα που διαβαζω κρινω λοιπον και εγω οτι κατεχεσαι απο κωλοπαιδισμο.Κρινεις απο φημες κυριε.Γιατι βγηκε ποτε καποιος συμπαικτης του επωνυμα να τον κατηγορησει για κατι συγκεκριμενο μηπως,καποιος προπονητης;;;Αν ναι, να μας το πεις να το μαθουμε.Κομπλεξικοι που κρινεται καποιον μονο απο φημες και με το ετσι θελω.Ακομη και να μην ηθελε την δεδομενη στιγμη να παιξει στην εθνικη προβλημα του και δικαιωμα του,εσυ και οι ομοιοι σου γιατι πρεπει να του καταλογισουν κωλοπαιδισμο κ.α ωραια κοσμητικα;;Σταματαω εδω γιατι δεν βγαζει πουθενα.

      Διαγραφή
    12. ahahahha 5,46 ωραιος παντα τους μπερδευω, αλλα σου θυμησου τις συνθηκες στην συγκεκριμενη περιπτωση.. και δες τι εγινε και με γιανκοβιτς.. που σωστα κοπηκε...

      Διαγραφή
    13. «Γιατι βγηκε ποτε καποιος συμπαικτης του επωνυμα να τον κατηγορησει για κατι συγκεκριμενο μηπως,καποιος προπονητης;;;Αν ναι, να μας το πεις να το μαθουμε.»


      Ρε, μας κοροιδεύεις;
      Όλα όσα συζητάμε δεν στηρίζονται στα λεγόμενα του Τρινκέρι; Τώρα τι έρχεσαι και μου λες; Ότι να ναι είσαι. Αν από την αρχή ήθελες απλά να βρίσεις, θα μπορούσες να το κάνεις και χωρίς περιτυλίγματα.


      @ΝΑΣ
      Σε ποιες συνθήκες αναφέρεσαι;

      Διαγραφή
    14. χαχαχαχαχαχα δηλαδη εσυ κρινεις απο τον τρινκερι που τον ειχε 20 μερες;;; α καλα.Υ.Γ αυτο ειναι για ολους που κρινουν τον Παππα και οχι προσωπικα για εσενα.Εγω θα τον κρινω απο εδω και περα τι σταση θα χει,οχι επειδη καποιοι ανωνυμοι δημοσιογραφοι αφηνουν υπονοουμενα.Ο Τρινκιερι ειναι κατευθυνομενος,τον Καββαδα που τον ειδε;;;τον ηξερε απο καπου;;;υπαρχει κλικα στην εθνικη.Αναδεικνυουν και αδειαζουν οποιον παιχτη θελουν χωρις να το αξιζει.

      Διαγραφή
    15. @3:53

      Διαβάζεις τι σου γράφω ή όχι; Δεν τον κρίνω τον Παππά ως προσωπικότητα αλλά κρίνω την πράξη του μεμονωμένα. Θα το βάλεις στο μυαλό σου ή όχι;

      Κατά τα άλλα, όσα φαντάζεσαι ότι κάνω κατά του Παππά τα κάνεις εσύ εναντίον του Τρινκέρι. Τον χαρακτηρίζεις κατευθυνόμενο; Χωρίς το παραμικρόυ στοιχείο, μόνο και μόνο επειδή έκοψε δικό σου παίκτη; Λίγη ντροπή δεν βλάπτει.

      Διαγραφή
    16. δικο μου παιχτη;;;,α καλα!!!!!!!Δεν ειναι ολοι γαβροι και βαζελοι φιλε.

      Διαγραφή
  12. Το μεγαλύτερο "πρόβλημα" νομίζω είναι τα 3 guard αντί για 4,ενώ στην περίπτωση Καββαδά-Βουγιούκα έχουμε αλλαγή προσώπου στην ίδια θέση.Σε κάποιους αρέσει ο ένας,σε κάποιους ο άλλος...καθένας με τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.Η περίπτωση όμως με τα 3 guard έχει ρίσκο ειδικά σε περίπτωση κάποιου τραυματισμού κατά την διάρκεια του τουρνουά και μείνει η ομάδα με 2.Θεωρώ λοιπόν το "ρίσκο θέσης" πολύ μεγαλύτερο από το "ρίσκο προσώπου".Σε κάθε περίπτωση κάτι κερδίζεις,κάτι χάνεις...και ο προπονητής ξέρει πολύ καλύτερα απ'όλους μας πως ακριβώς θέλει την ομάδα και με ποια "εργαλεία" θεωρεί ότι θα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΗΛΩΣΗ ΤΡΙΝΚΙΕΡΙ:ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ 12 ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ.ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΝΤΡΗΜ ΤΗΜ ΤΟΥ 92. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΚΑΙ ΜΑΤΖΙΚ ΚΑΙ ΜΠΕΡΝΤ; ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΔΥΟ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΖΟΡΝΤΑΝ.
    Υ.Γ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΜΕ ΕΥΧΡΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΡΙΝΚΙΕΡΙ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΔΕΚΑΔΑ ΕΝΟΣ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΣΧΕΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΠΕΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ.
    Υ.Γ.2 ΠΙΟ ΤΡΙΝΚΙΕΡΗΣ, ΤΡΑΚΕΡΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχουμε κανένα νέο για τον αντικαταστάτη του Λάσμε??
    Πληροφορίες που αναφέρουν ότι προφασίσθηκε τον τραυματία για να αποφύγει την βάσανο της σύγκρισης με τον Πετγουέι ελέγχονται ως ανακριβείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για αντικαταστάτης του Λάσμε ακούγεται ο Βirdman. Μαμά, κακά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άλλη μια ηχηρή απουσία...(2 μαζί με Λούσιτς)
    Η Σερβία πέφτει στο καναβάτσο πριν καν αρχίσει το τουρνουά με την απουσία Τεόντοσιτς..


    Άντε να δούμε πλέον τι σόι τουρνουά θα έχουμε με τόσα πολλά ονόματα εκτός..Το eurobasket έχει χάσει πλήρως την αξία του...το πρόγραμμα της fiba αλλά και αυτό με τα 2 συνεχόμενα χρόνια(και τους ολυμπιακούς που μετράνε αντίθετα με το ποδόσφαιρο..) έχει οδηγήσει σε κάθε διοργάνωση να έχουμε τις γνωστές απώλειες των σούπερσταρ(για να μην πω και για τους όρους του NBA..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτόματα γίνονται φαβορί τα σερβακια για 8-αδα χωρις το ψυχάκι, αλλα απο την άλλη με τόσους μπετατζήδες που έχουν μέσα...

      Διαγραφή
    2. Θα είναι ενδιαφέρον να τους δούμε..

      Διαγραφή
    3. Και ο Τεόντοσιτς και ο Λουσιτς προορίζονταν για στάρτερς..

      Διαγραφή
  17. Για την Εθνική το μόνο σίγουρο είναι ότι ξέρουμε από πριν ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο σε περίπτωση αποτυχίας. Με τόσα ρίσκο από τον Ιταλό, και με τις αντισυμβατικές του επιλογές, αν δεν έρθει θετικό αποτέλεσμα (δηλ. 4άδα), ο σωλήνας θα τον φάει εν μια νυκτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η Λιθουανία παίζει χωρίς playmaker. Ο Kalnietis δεν είναι τέτοιος, οπότε ενδεχόμενη πρόκριση της στην 4άδα θα πρέπει να φέρει ικανοποίηση.
    Ο Βασιλειάδης είναι αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος σουτέρ που διαθέτουμε, αλλά δεν είναι role player. Πιστεύεις ότι η εθνική (εκ των φαβορί, μετά τις άπειρες απουσίες -και- της φετινής διοργάνωσης) θα είχε την πολυτέλεια να στήνει απανωτά plays αποκλειστικά για αυτόν; Λανθασμένη κίνηση από την Efes..
    Πολλοί forwards ρε Jim.... Για μένα ο -κάνω τα πάντα αλλά δεν ξεχωρίζω πουθενά- Στράτος Περπέρογλου περισσεύει. Αυτήν τη στιγμή τρώει τη θέση του Κατσίβελη. Βέβαια όσα ξέρει ο νοικοκύρης (aka Andrea Trinchieri) δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος..
    Συνέχεια εκ του προηγουμένου: Κανείς από τους Σπανούλη-Σλούκα-Ζήση δεν έχει την δυνατότητα/αντοχή να πάει δυναμικά στους αντίπαλους guards όταν πρόκειται για άμυνα. Επίσης, εκτός του Μπουρούση, δεν υπάρχει center στην ομάδα (ο Καββαδάς είναι ιδιάζουσα περίπτωση για τέτοιο επίπεδο, εκλεκτός του coach, προερχόμενος, όμως, από κακή χρονιά σε σχέση με τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί). Καταλήγω στο ότι με τόσες απουσίες που υπάρχουν στην διοργάνωση ίσως η εθνική να έπρεπε να κινηθεί σε πιο "normal" πλαίσια και να κοιτάξει να έχει πληρότητα και στις 5 θέσεις, καθώς οδέυουμε στο Eurobasket με 1,5 center και 3 κοντούς (μεγάλη συζήτηση, εύχομαι να διαψευστώ).
    Αγωνιστικά η δουλειά του Ιταλού μου αρέσει πολύ. Μοιράζει όμορφα τον χρόνο, βλέπουμε καινούρια πράγματα στην επίθεση (ελέω και του πρωτοφανούς, ίσως, επιθετικού πλουραλισμού). Το πρόβλημα στα τρίποντα δεν είναι φετινό, δυστυχώς στην Ελλάδα δεν θα μάθουμε ποτέ να παίζουμε "απ' έξω" (από εποχές Πανελληνίου των 50's). Αυτό που με προβληματίζει είναι η αστάθεια στις βολές. Σε κλειστά παιχνίδια θα στοιχίχει αρκετά.. Επιβεβλημένο για την Ελλάδα να γίνει η ομάδα του Σπανούλη. Δεν λέω να γίνει το παιχνίδι one-man-show, απλά να ηγηθεί αυτής προσπάθειας, όχι "ως πρώτος μεταξύ ίσων", αλλά ως "πρώτος" σκέτο.
    Σχετικά με την άμυνα, όταν κυνηγάς το ψηλό σκορ, πάντα θα μπάζεις από πίσω, δεν γίναμε ξαφνικά υπερομάδα. Η όποια μουρμούρα πρέπει να αφορά την νοοτροπία των Ελλήνων διεθνών να παίζουν με τέτοιο τρόπο και όχι την αμυντική εικόνα αποκλειστικά.
    Μεγάλο θέμα η κατάσταση του Μπουρούση, τα πατήματά του δεν ακόμη σε καλό επίπεδο και αυτό μπορεί να στοιχίσει.
    Φαβορί και φέτος η Ισπανία με τη Γαλλία, από κοντά και εμείς, προβλέπω ότι η Σερβία και η Κροατία μπορούν να κάνουν την υπέρβαση, δεν με συγκινούν οι γηπεδούχοι Σλοβένοι. Ιταλία-Ρωσία είναι, για διαφορετικούς λόγους έκαστη, εκτός σοβαρών διεκδικήσεων.
    Υ.Γ.: Ακόμη ένα μεγάλο διεθνές τουρνουά με Δημήτρη Χ#Γεωργίου............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ρε Desti...

      Ο Μπουρούσης όντως έχει θέμα ακόμα...
      Νομίζω θα τραβήξει αρκετά κουπί ο Μαυροκεφαλίδης,θα είναι εκ των βασικών προσώπων στην επιθετική ορχήστρα της ομάδας..
      Ισπανία-Γαλλία-Ελλάδα σίγουρα είναι τα πρώτα ονόματα..οι Λιθουανοί ακολουθούν αλλά έχω κι εγώ τον προβληματισμό σου...
      Κατά τ'άλλα κι εγώ πίστευα πολύ στη φετινή Σερβία αλλά ΄χωρίς Τεόντοσιτς(και λοιπούς απόντες) είναι πολύ φτωχή η ομάδα σε παίκτες με προσωπικότητα.Θυμάμαι να την κινούν πλήρως 3 άξονες(Τεοντ,Σαβανοβιτς,Κρστιτς).Χωρίς τους 2 από αυτούς θα μείνει από καύσιμα..
      Η κροατία έχει κάπου να ελπίζει,μένει να δούμε πως θα είναι μονταρισμένη σαν ομάδα.Ας μην ξεχνάμε πάντως τα Σκόπια(που έχουν την ίδια ομάδα με πρόπερσι σε τουρνουά πιο φτωχό-οπότε γιατί όχι?) και κυρίως την Τουρκία που με πείθει πιο πολύ από τις ομάδες μη φαβορί.Έχει υπεροπλία..να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι ο Αρσλάν..

      Αυτό με τον Χ#Γεωργίου από που προκύπτει?Πήρε η ΕΡΤ παιχνίδια?Δε θα τα δείξουν ΑΝΤ1 και ΟΤΕΤV?Τι επεισόδια έχω χάσει..??

      Διαγραφή
    2. Σόρρυ, ίσως είναι δικό μου το λάθος για το τελυταίο. Απλά τον "θαύμασα" στο Ακρόπολις και -κακώς- υπέθεσα ότι θα τον ξανακούσω σύντομα..
      Ξέχασα να ανφέρω και την Τουρκία στα φαβορί, έχει σαφώς λιγότερες ελείψεις σε σχέση με άλλες παραδοσιακές δυνάμεις και εξαιρετικές μονάδες. Δεν την έχω παρακολουθήσει καθόλου στα φιλικά.
      Όσο για την Σερβία, ο Jim δεν με απογοήτευσε και αρθρογράφησε και για το πόνημα του Ivkovic:
      http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=127072%3Areservoir-dogs&catid=243%3A2013-06-06-19-24-58&Itemid=254
      Το άρθρο είναι "φρεσκότατο, ρίξτε μια ματιά

      Διαγραφή
    3. Όντως Desti, πολλά ψηλά κορμιά οι Λιθουανοί, πολύ δυνατή φροντκόρτ. ποιότητα στα φόργουορντς αλλά χωρίς γκαρντς .. Πολύ σημαντικό.

      Διαγραφή
  19. Φρέσκο άρθρο του Τζιμ για τη Σερβία. Πολύ καλό Τζιμ

    http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=127072:reservoir-dogs&catid=243:2013-06-06-19-24-58&Itemid=254

    Sotos13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρα από το πολύ ενδιαφέρον θέμα για τους Σέρβους, αρέσει και το "κόλλημα" του Τζιμ με τις γκανγκστερικές ταινίες. Goodfellas, Reservoir dogs, από Σκορσέζε σε Ταραντίνο και ξανά πάλι...

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
  20. Επειδή τυγχάνει να ξέρω αρκετά καλά το νεότερο κροατικό μπάσκετ, θεωρώ ότι οι Κροάτες δεν μπορούν να συγκριθούν με τους Σέρβους. Από τη μία έχουμε έναν από τους μεγαλύτερους προπονητές του σύγχρονου μπάσκετ (Ίβκοβιτς), σ'ένα πρότζεκτ όπου είναι ο απόλυτος σούπερσταρ και πού όλοι οι παίχτες, παρότι δεν ξεχωρίζουν ποιοτικά (με ελάχιστες εξαιρέσεις - βλέπε Κρστιτς), θα δώσουν τα πάντα για την ομάδα. Από την άλλη έχουμε έναν μάλλον υπερεκτιμημένο προπονητή (Ρέπεσα - καμία σχέση με τον πολύ σοβαρό Σπάχια), σε μια συνεύρεση ορισμένων πολύ καλών παιχτών (βλέπε Ούκιτς, Μπογκντάνοβιτς, Ζόριτς). Και λέω συνεύρεση, γιατί ομάδα με την ένοια που δίνουν οι Σέρβοι δεν είναι. Και είναι πραγματικά κρίμα, γιατί νέο παίχτη με τις προδιαγραφές του Σάριτς οι Σέρβοι έχουν πολλά χρόνια να βγάλουν.
    Η Σερβία είναι λοιπόν μια ομάδα μαχητών που θα παλέψει όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως αντιπάλου, η Κροατία θα δείξει ένα πρόσωπο ανάλογο με αυτό των προηγούμενων τουρνουά.
    Ίσως τελικά το φάντασμα του Ντράζεν να συνεχήσει να στοιχειώνει το κροατικό μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Έχει πάντως αρκετά καλό ρόστερ η Κροατία. Στο άσσο έχει Ούκιτς-Ντρέιπερ. Στα φτερά Σίμον και Μπογκντάνοβιτς. Στο 5 είναι από τις πιο δυνατές ομάδες της διοργάνωσης με Τόμιτς, Ζόριτς και Άντριτς. Κρίμα που δεν έχει πάει ο Πλάνινιτς.
      2. Αν ήμουν η κροατική ομοσπονδία θα έδινα μάχη για να έχω πάντα στον πάγκο τον Περάσοβιτς.

      Διαγραφή
    2. 1.Συμφωνώ με το ρόστερ, αλλά υπάρχει θέμα "ομάδας".
      2.Θεωρώ ντροπή το κροατικό μπάσκετ να χρησιμοποιεί "νατουραλιζέ" παίχτες.
      3.Όταν έχουν περάσει ψηλοί σαν το Ράτζα, τον Βράνκοβιτς, τον Βούιτσιτς, τότε ο Άντριτς είναι απλά συμπληρωματικός.
      4.Για τον Περάσοβιτς, τι να σου πω, όταν ήταν στην Ταού, έτριβα τα μάτια μου, αλλά στη συνέχεια η πορεία του ήταν απογοητευτική, ειδικά στην Εφές. Το καινούριο όνομα που μπορεί να παίξει τα επόμενα χρόνια είναι ο Ζαν Τάμπακ, με πολύ καλή ρούκι χρονιά.

      Διαγραφή
    3. Είναι καλός προπονητής ο Περάσοβιτς παιδιά..

      Διαγραφή
    4. 1. Συμφωνώ και παρέλειψα να το γράψω πριν γιατί το θεωρώ αυτονόητο.
      2. Συμφωνώ απόλυτα.
      3. Δυστυχώς για αυτούς αλλά και για εμάς, τον τουρνουά στερείταικορυφαίων ψηλών - με εξαίρεση τον Γκαζόλ φυσικά. Οπότε θεωρώ ότι στο 5 είναι από τις πιο δυνατές ομάδες.
      4. Ο Τάμπακ σίγουρα θα παίει σαν όνομα στο μέλλον, αλλά θα επέμενα για Περάσοβιτς.

      Διαγραφή
    5. Aπό τα πιο αξιόλογα ρόστερ στη διοργάνωση οι Κροάτες,δυστυχώς κάπου χάνουν...
      Έχουν δείξει και στα προηγούμενα τουρνουά την αδυναμία τους να φτιάξουν ένα ισχυρό σύνολο...Παρ'όλα αυτά ήταν η ομάδα που δε θα θελες να πετύχεις στα νοκ άουτ με την ποιότητα της.(χαρακτηριστικά το 2010 ζόρισε την εξαιρετικά μονταρισμένη τότε Σερβία όσο δεν πάει στους 16 με σπουδαίο Πόποβιτς..)

      Φέτος έχασε την ευκαιρία να κατέβει ως ένα φαβορί για μετάλλιο.Οι 2 απουσίες της πακέτο(Πλάννιτς,Πόποβιτς) είναι οι πιο σημαντικές σε χαρακτήρα ομάδας για μένα.Κι αυτό γιατί μιλάμε για ένα δημιουργό που θα έβαζε τάξη στην ομάδα και έναν εκτελεστή χρόνια στην ομάδα που θα αποτελούσε έξτρα ώθηση επιθετικά.Χωρίς αυτούς μένει πολύ γυμνή περιφερειακά αλλά και στο κομμάτι της δημιουργίας.Το δίδυμο του Πλάνινιτς με τους Ζόριτς ή Τόμιτς θα ήταν πολύ ελκυστικό.
      Πιθανότατα θα δούμε πολλά σχήματα με έναν χειριστή(ο οποίος μπορεί να ναι ο Ούκιτς) και τον μπογκντάνοβιτς στο 2(ή τον σίμον) που θα την πονέσει στην κυκλοφορία και τη δημιουργία.
      Πραγματικά επώδυνη η απουσία του Πλάνινιτς.Δε δένει καλά ως τώρα το σύνολο-ερωτηματικό η παρουσία της σε έναν όμιλο με παγίδες(όπως η Πολωνία των Γκορτατ-Λάμπε-Κελάτι)

      Διαγραφή
    6. Συμφωνώ, καλό ρόστερ αμφίβολος χαρακτήρας. Τους βλέπεις για οχτάδα peris?

      ΜΑΝΟΣ

      Διαγραφή
    7. Mου βάζεις δύσκολα Μάνο...Είναι κάποια ρόστερ που έχουν τα συν και τα πλην τους, και μοιάζουν ισοδύναμα.Θα θελα να δω πως πάει στο παρκέ η ομάδα...
      Αν έκανα μια ριψοκίνδυνη πρόβλεψη θα έλεγα ότι πολύ δύσκολα θα φτάσουν την 8άδα.Κάπου τα χαλάει στη χημεία.Παρ'όλα αυτά δεν είναι ξεγραμμένοι..υπολογίσιμη ομάδα

      Διαγραφή
    8. Και επειδή το έγραψα λίγο περίεργα,διευκρινίζοντας αν έπρεπε να κάνω πρόβλεψη θα έλεγα ότι δε θα φτάσουν στους 8.

      Διαγραφή
    9. Jim, δε διαφωνώ ότι είναι καλός προπονητής, μην ξεχνάμε ότι είναι παιδί της μεγάλης Γιουγκοπλάστικα, απλά δεν έχει την εξέλιξη που θα περιμέναμε. Στην Εφές ήταν απογοητευτικός με καλό ρόστερ, και γενικά μεγάλες ομάδες δεν δείχνουν να τον εμπιστεύονται.
      Γενικά πάντως το πρόβλημα του κροατικού μπάσκετ είναι ότι δεν έχουν ομάδες που να εξελίξουν τους πιτσιρικάδες με παιχνίδια σε ψηλό επίπεδο(όπως η Παρτίζαν). Η Τσιμπόνα ψυχοραγεί, η Σπλιτ και η Ζάνταρ απλά δεν υφίστανται.

      Διαγραφή
    10. peris στα φιλικά (ένα είδα με Σερβία) πάντως είχαν πολλές διακυμάνσεις. Ενιωθες (ως συνήθως) ότι μπορούν να κερδίσουν την ελλάδα και να χάσουν εύκολα από την Ουκρανία.

      ΜΑΝΟΣ

      Διαγραφή
    11. Έτσι ακριβώς Μάνο..και πρόπερσι έμειναν έξω από Σκόπια και Φινλανδία...
      Έτσι μπορούν να κάνουν και ανάποδες εκπλήξεις...ομάδα που δε θες να βρεις μπροστά στα νοκ άουτ πάντως ως 4η πχ....
      Θα δείξει..

      Διαγραφή
    12. Κλασσική Κροατία στη νεότερη εποχή. Δε φοβίζουν. Πάντως το δίδυμο Τόμιτς-Ζόριτς είναι σούπερ..

      Διαγραφή
    13. @6.01

      Σαφώς φίλε αλλά και ο Βουγιόσεβιτς και ο Ιβάνοβιτς είχαν κακές χρονιές. Όντως δεν υπάρχει οργανισμός που να λειτουργεί όπως η Παρτίζαν στη Κροατία. Η Αδριατική προσφέρει ανταγωνισμό για παράδειγμα. Το θέμα είναι πως δουλεύεις εσύ σαν κλαμπ.

      Διαγραφή
    14. Jim, το κεφάλαιο "μεγάλη των πλάβι σχολή" είναι πραγματικά τεράστιο. Ίσως αξίζει ένα μελλοντικό αφιέρωμα. Και αν και πιστεύω ότι και το ελληνικό μπάσκετ έχει δημιουργήσει "σχολή", η βοήθεια που έχουμε πάρει τα τελευταία 30 χρόνια από τους πρώην Γιούγκους ήταν σημαντική. Μεγάλη κουβέντα...Αλλά τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στην Εθνική μας...

      Διαγραφή
  21. Καλησπέρα σε όλους.
    Δυο τρία σχόλια για το Ευρωμπάσκετ.

    1. Δεν βλέπω στο ρόστερ της Ισπανίας τον Φραν Βάσκεθ. Είναι τραυματίας; Με τέτοιο πρόβλημα στους ψηλούς θα ήταν υπερ-απαραίτητος.
    2. Λύση Περπέρογλου στο 2 είναι εκτός λογικής. Δεν θα δούμε τέτοιο πείραμα. Απλά θα δούμε αρκετά τον Μπράμο στο 2 όπως και στον ΠΑΟ ειδικά μετά την ανανέωση του Μασιούλις.
    3. Ο Τρινκιέρι ρισκάρει με τα 3 γκάρντ ίσως και από ανάγκη. Θεωρώ ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες, ο Κατσίβελης είχε θέση στην ομάδα με την ίδια λογική της επιλογής του Καββαδά αντί του Βουγιούκα.
    4. Δεν πιστεύω ότι η Σερβία θα κάνει την υπέρβαση και η πρόκριση στους 8 είναι το ταβάνι της.
    5. Κατά την γνώμη μου η Εθνική αν αποκλειστεί από την 4άδα θα έχει αποτύχει πλήρως, αν καταλήξει 4η ούτε κρύο ούτε ζέστη, αν πάρει μετάλλιο είναι επιτυχημένη και αν κατακτήσει το χρυσό θα έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες.


    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. O Bάσκεθ είναι τραυματίας και εκτός των άλλων έκανε και κακή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγω παντως και απο τα φιλικα που ειδα η Εθνικη εδειξε πιο απελευθερωμενη με δημιουργο τον Σπανουλη,εδωσε αρκετες ασιστ και δεν εκανε καταχρηση κατοχων και χρονου οπως συμβαινει πολλες φορες με τον Ολυμπιακο.
    Μου θυμισε τον Σπανουλη του 2009 στο Ευρωμπασκετ που επαιζε 1-2 με τον Ζηση στην ομαδα και πηραμε το χαλκινο.
    Αναρωτιεμαι αν μεσα στην ομαδα εχει περασει η νοοτροπια της ομαδας με κεντρικο προσωπο τον Σπανουλη (οπως ο Ολυμπιακος)η αν ο Τρικερι εχει καταφερει να περασει την εννοια της ομαδας διαφορετικα .. Το παραπανω με ανησυχει ιδιαιτερα ..
    Μανος Μασσαλια.
    υ/γ Αν και εφοσον παμε στα χιαστι οι Γαλλοι μας κολλανε καλυτερα απο καθε ομαδα -τουλαχιστον απο τον τροπο που βλεπω να αναπτυσουν το παιχνιδι τους.
    Προσοχη στην υποτιθεμηνη κακη ρακετα τους, ενας παικτης που ο Ολυμπιακος επρεπε να παρει και θα κανει πολυ καλο τουρνουα λεγεται Αζιντσα -Ajinca..Αν και επιρεπης στα φαουλ θα ηταν ιδανικο ματσαρισμα για την ρακετα του ΠΑΟ ..

    Καλο τουρνουα να εχουμε και σε ευχαριστουμε Τζιμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ola kala ala agravanis mbogris giati den ine stin omada nomizo adikountai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. σπενσερ νελσον η σιενα τζιμ...πως τον κοβεις?....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Έλα κάπταιν.. Ο Νέλσον μου άρεσε πάντα, πολύ δυνατός στα βασικά. Έρχεται από σπουδαία σεζόν στην ACB αλλά είναι και ..33. Ήθελα να μείνει και ο Σανικίτζε. Κατά τη γνώμη σου και ως προκάτοχος της θέσης, πως τις βλέπεις τις διεργασίες στο "4"? Νέλδον-Ρες φέτος, πέρυσι Κανγκούρ-Σανικίτζε..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τον νελσον τον εχω προσεξει μονο μια φορα καλος παικτης σιγουρα θα βοηθησει..αλλα οπως λες σανικιτζε επρεπε να μεινει,αληθεια που παει?ο στοουνρουκ δεν ειχε παρτενερ επαιζε αμυνα για τρεις παικτες,ειμαι μεγαλος φαν του απο ενα διπλο της σιενα στο οακα που ειδα απο πολυ πολυ κοντα...ΑΡΧΗΓΟΣ με κεφαλαια...ειναι ρισκο παντως η ομαδα φετος,κανε μια προβλεψη....stonerook

      Διαγραφή
    2. Ο Στόουνρουκ είναι μάλλον ο καλύτερος αμυντικός πάουερ φόργουορντ στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Outsider είναι η Μοντεπάσκι όπως και πέρυσι, καλό ρόστερ, πολλά στοιχήματα με μεγαλύτερο τον ..Κρέσπι.

      Διαγραφή
    3. λες να αρχισω την καριερα μου ως προπονητης?....stonerook

      Διαγραφή
  27. http://nba.sport24.gr/article/2394429/teleiwnei-kai-erxetai-o-hedo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. an ixe mazepsi ke ton teodosits pou ton ithele tha ixe kani mia all star sapakia omada o filos mas

      Διαγραφή
    2. Μάλιστα. Αν είναι σε καλή κατάσταση σίγουρα μπορεί να κάνει τη διαφορά. H τριάδα McCaleb, Turkoglu, Bogdanovic θα είναι φόβητρο για οποιαδήποτε ομάδα επιπέδου final 4. Δεν υστερεί ούτε σε δημιουργία, ούτε σε αθλητικότητα, ούτε στο τρίποντο... Και έχει και έναν Preldzic από πίσω... Πραγματικά φέτος με βλέπω να παρακολουθώ πολύ Φενέρ.
      Vincanity

      Διαγραφή
    3. Bάλε και Κλέιζα,Ζόριτς,Μπιέλιτσα...

      Σίγουρα υπάρχει πλούσιο ρόστερ...
      Εμένα για άλλη μια φορά δε μου αρέσει..ανομοιόμορφο ρόστερ...

      Διαγραφή
    4. Τρια γκαρντ όλα κι όλα στη σύνθεση της Φενέρ, και ο Ομπράντοβιτς πάει για 6ο ποιοτικό φόργουορντ.

      Για να καταλάβετε πόσο μπροστά είναι ο Τρινκέρι

      Διαγραφή
  28. Έχοντας κάνει μια 'γύρα' στα ρόστερ του Ευρωμπάσκετ, 'ξεφορτώνω' τις προβλέψεις μου (οι οποίες σίγουρα θα αποδειχθούν μάπα, αλλά δεν βαριέσαι).

    Α όμιλος: Μακράν ο πιο αδύναμος. Η Γαλλία θα κάνει περίπατο αλλά ποιος θα την ακολουθήσει; Μου αρέσει το Ισραήλ: Η πεντάδα Οχαγιόν-Χαλπερίν-Κάσπι-Ελιάου-Τάιους με έκτο παίχτη τον Πνίνι τους κάνει ικανούς να κερδίσουν τουλάχιστον 16 από τις 23 άλλες ομάδες του τουρνουά.
    Β όμιλος: Το ανάποδο του πρώτου - πάρα πολύ 'βαθύς'. Ξεχωρίζει η Λιθουανία προς τα πάνω και η Λεττονία προς τα κάτω. Ενδιαμέσως 4 Γιουγκοσλαβικές ομάδες που μπορούν να κερδίσουν και να χάσουν μεταξύ τους σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Ποντάρω σε Σερβία και Μοντενέγκρο.
    Γ όμιλος: Ισπανία πρώτη, Σλοβενία δεύτερη. Βλέπω Πολωνία να κάνει 'κηδεία' στους Κροάτες.
    Δ όμιλος: Ελλάδα-Τουρκία ξεχωρίζουν (μοιάζουμε επίσης στο βάθος στους ψηλούς και την ρηχότητα στους γκαρντ). Η Σουηδία έχει καλά ονόματα αλλά στα φιλικά τα πήγαν χάλια, η Φινλανδία έχει δείξει ότι δεν είναι ανύπαρκτη. Κοινώς, Ρωσία και Ιταλία μπορεί να πάθουν κηδείες αν δεν προσέξουν. Οι ατζούρι πάντως μπορούν να περάσουν αν παίξουν στοιχειωδώς σοβαρά.

    Δεύτερη φάση: Γαλλία-Λιθουανία περνάνε σίγουρα, η Σερβία μάλλον θα χωθεί κι αυτή. Μαυροβούνιο ή Ισραήλ; Λογικά το πρώτο, αν και παραδοσιακά συμπαθώ και θα ήθελα το δεύτερο. Στον δικό μας όμιλο, βλέπω Ισπανία πρώτη, η Σλοβενία θα πάρει το 'πρίμιουμ' του οικοδεσπότη, εμείς και οι Τούρκοι τριτοδεύτεροι.

    Ημιτελικά: Συνολικά, με βάση τα ρόστερ και τις διασταυρώσεις, δεν βλέπω πώς μπορούν να μείνουν εκτός Ισπανία και Γαλλία. Λογικά η τετράδα κλείνει με 2 εκ των Ελλάδα, Τουρκία, Λιθουανία. Όπως είπε κάποιος από πάνω, οι δικαιολογίες έχουν τελειώσει. Το τουρνουά είναι 'στρωμένο' για να φτάσουμε τουλάχιστον στους 4. Οφείλουμε να είμαστε απαιτητικοί φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός όπως πάντα.. Το Ισραήλ έχει ένα από τα καλύτερα ρόστερ των τελευταίων ετών αλλά στα παιχνίδια προετοιμασίας ήταν τελείως ασύνδετο και δεν άρεσε. Ερωτηματικό..

      Διαγραφή
  29. Σε άλλα νέα ο Mickeal δεν τα παρατάει και υπάρχει ενδιαφέρον από Lakers και 76ers.
    vincanity

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. http://www.superbasket.gr/permalink/187549.html

    Μια ενδιαφέρουσα θέση για το θέμα Τεόντοσιτς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό στην ελληνική αθλητική αρθογραφία, από τους spies, τις Σβετλάνες, τις κουρούνες, τους αποδυτηριάκες, τους τρελούς του χωριού και πάει λέγοντας.

      Αν έχεις είδηση κύριε, τη γράφεις επώνυμα με όποιο ρίσκο συνεπάγεται. Αν δεν έχεις, δε γράφεις.

      Δεν είναι τυχαίο ότι το 90% των ειδήσεών τους απλά διαμορφώνει κλίμα και τίποτα άλλο.

      Διαγραφή
  31. παιδια,βαζετε χωρις κανενα λογο πολυ ψηλα τις προσδοκιες για την εθνικη,χωρις να υπολογιζετε το οτι εχουμε μια απο τις πιο αδυναμες φροντ λαιν του τουρνουα.
    η τριαδα μπουρουση μαυροκεφαλιδη και καββαδα,ειναι να'χαμε να λεγαμε.....
    ευχομαι να βγω λαθος, αλλα αυτο το προβλημα θα το πληρωσουμε ακριβα σε σοβαρα παιχνιδια.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Jimara νομίζω επιβάλλεται σήμερα πόστ με power rankings του τουρνουά! Πάντως πιστεύω είναι η ώρα της Γαλλίας φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το Ευρωμπάσκετ που αρχίζει αύριο χαρακτηρίζεται από πολλές ιδιαιτερότητες, αρκετές μεταβλητές και από το γεγονός ότι περίπου 12 ομάδες είναι ικανές για να πλασαριστούν στην 4άδα χωρίς μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.

    Έχουμε πολλές απουσίες πρωτοκλασσάτων παικτών, αρκετούς νέους προπονητές, περίεργη διάρθρωση των τελικών ρόστερ (με αντισυμβατικές έως και επαναστατικές επιλογές) και μερικές ομάδες που κινούνται στη σφαίρα του μυστηρίου.

    Το σύστημα διεξαγωγής απαιτεί σοβαρότητα και ελαχιστοποίηση των λαθών από την πρώτη φάση για τις φιλόδοξες ομάδες και επιφυλάσσει παγίδες στους ανυποψίαστους.

    Η αλήθεια είναι ότι η Εθνική έχει τεράστια ευκαιρία να επιστρέψει στα μετάλλια παρά τις αδυναμίες του ρόστερ και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις και οι ευνοϊκές συνθήκες για την είσοδο στην 4άδα που αποτελεί το min της επιτυχίας της ομάδας. Με βάση τις απουσίες των ομάδων, την εικόνα τους στα φιλικά και τις συλλογικές επιτυχίες των τελευταίων ετών στην Ευρωλίγκα, η Ελλάδα μπορεί και οφείλει να είναι στο βάθρο.

    Αυτή η εκτίμηση μπορεί να προσθέτει πίεση στην ομάδα αλλά αποτελεί κοινό τόπο των περισσότερων μπασκετικών ανθρώπων ανά την Ευρώπη δείγμα ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει δημιουργήσει τις προσδοκίες και έχει κατακτήσει τον σεβασμό των ειδικών. Ας διαχειριστούν, λοιπόν, την πίεση οι παίκτες και ο προπονητής. Υπάρχει η ποιότητα των παικτών και η τεχνογνωσία του τεχνικού team ώστε να αισιοδοξούμε ότι θα τα καταφέρουν.

    Η ομάδα είναι φαβορί για την 4άδα και πρέπει να ζήσει μ’ αυτό.


    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ποια θα μπορούσε να ήταν μια ενδιαφέρουσα ενότητα για το forum κατά τη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ, ώστε να διατηρείται η συζήτηση??
    Ενδεχομένως κάποιες ψηφοφορίες και μίνι προβλέψεις...

    Y.Γ Jim πως βλέπεις τη Σερβία για πρωτιά στον όμιλο?
    Ή μήπως Σκόπια? Νομίζω ότι θα γίνει μια έκπληξη στους ομίλους και αυτός της Λιθουανίας είναι ο πιο πιθανός για κάτι τέτοιο.


    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Nομίζω ότι στην ανάρτηση που θα ανέβει με τα power rankings μπορούμε να κάνουμε τέτοια κουβέντα. Και ο δικός μας όμιλος είναι ανοιχτός.. Όπως και της Σερβίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τζιμ με ολο το θαρρος, να προτεινω να βαλεις καποιο chat-widget στο μπλογκ ωστε να μπορουμε να σχολιαζουμε την ωρα των αγωνων? οπως πχ το chatango που ειναι free.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφόσον είναι ανοιχτά τα σχόλια δε βλέπω το λόγο να μη κουβεντιάζουμε από εδώ

      ΜΑΝΟΣ

      Διαγραφή
    2. Μανο δε πολυβολευει, αν ηταν φορουμ θα ηταν καλυτερο. Τωρα χανεσαι στα σχολια και δε ξερεις ποιος απανταει τι.

      Υπαρχει και το discuss που μπορεις να επιλεγεις με ποια σειρα βλεπεις τα σχολια και ειναι κι αυτο φρι νομιζω.

      Διαγραφή
  37. http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=127119:-qplayers-to-watchq--&catid=243:2013-06-06-19-24-58&Itemid=254

    Players to watch από Δημήτρη Κατσιώνη στο basketblog(αν και φέρνουν λίγο σε rising stars..)

    Επίσης στο eurohoops ανέβηκαν από 24 δημοσιογράφους(1 από κάθε χώρα) προβλέψεις για 1ο,2ο,τετράδα,mvp,ομάδα έκπληξη και απογοήτευση...Καλή ιδέα για ανάλογη κουβέντα στο επόμενο θέμα του hoopfellas..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @peris
      Φίλε, επιβεβαιώνεται από το eurohoops ότι όλοι μας θεωρούν φαβορί για την 4άδα (τουλάχιστον). Αυτό έγραψα και παραπάνω. Αυτή είναι η πραγματικότητα όσο κι αν ξορκίζουν στην ομάδα τον τίτλο του φαβορί. Είναι τεράστια η ευκαιρία για μετάλλιο.

      77

      Διαγραφή
  38. Τα δικά μου power-rankings για το Ευρωμπάσκετ

    1. ΙΣΠΑΝΙΑ
    (+) Η φοβερή back court, η ψυχολογία του νικητή, ότι διαθέτει τον καλύτερο ψηλό της διοργάνωσης (Μ.Γκασόλ).
    (-) Ο άπειρος Ορέγκα, οι περιορισμένες λύσεις στην front court, η έμφυτη υπεροψία.

    2. ΓΑΛΛΙΑ
    (+) Η ωρίμανση των βασικών παικτών, η ηγετική παρουσία του Πάρκερ, η δίψα για την κούπα, η πληθωρική προσφορά του Μπατούμ.
    (-) Η αμφίβολη ικανότητα διαχείρισης των μεγάλων αγώνων, οι απουσίες στους ψηλούς, το βάρος του φαβορί.

    3. ΕΛΛΑΔΑ
    (+) Η εμπειρία των βασικών παικτών σε μεγάλα ματς (βλ. Ευρωλίγκα), η πληρότητα στους φόργουορντ και οι εναλλαγές στα σχήματα, η επιθυμία για επιστροφή στις αποτυχίες μετά το περσινό κάζο.
    (-) Οι ελλείψεις στα γκάρντ, η απειρία του Τρινκιέρι σ’ αυτό το επίπεδο, η πιθανή κόπωση του Σπανούλη.

    4. ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
    (+) Οι λίγες απουσίες, η εμπειρία των βασικών παικτών, η διατήρηση του βασικού κορμού τα τελευταία χρόνια, ο Βαλανσιούνας.
    (-) Η αμφίβολη ικανότητα του Κλέιζα να επιστρέψει, ο Καζλάουσκας, οι περιορισμένες λύσεις στην back court.

    5. ΤΟΥΡΚΙΑ
    (+) Το βαθύ και ποιοτικό ρόστερ, η παρουσία του Τάνιεβιτς στον πάγκο.
    (-) Η αμφισβητούμενη χημεία, η κακή κατάσταση του Τούρκογλου, η απουσία της τελευταίας στιγμής του Ονάν.

    6. ΣΛΟΒΕΝΙΑ
    (+) Η έδρα, η αίσθηση ότι ήρθε επιτέλους η ώρα τους για ένα μετάλλιο, η διατήρηση του βασικού κορμού τα τελευταία χρόνια.
    (-) Η απουσία του Λόρμπεκ, ο ξεπερασμένος Μπόζα.

    7. ΚΡΟΑΤΙΑ

    8. ΙΤΑΛΙΑ

    9. ΣΕΡΒΙΑ

    10. FYROM

    11. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

    12. ΙΣΡΑΗΛ


    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτη η επιθυμία για επιστροφή στις αποτυχίες με τρέλανε...

      Διαγραφή
    2. Σωστός, φίλε.
      O δαίμων του τυπογραφείου. Έτσι, δεν έλεγαν οι παλιοί ;
      Τέλοσπάντων, επιτυχία ήθελα να γράψω και πιστεύω ότι έχει θιχτεί ο εγωισμός των διεθνών από το περσινό κάζο και διψούν για επιστροφή στις διακρίσεις.
      Παρόλα αυτά, εύχομαι να μην τύχει εφαρμογής το ρητό ''γλώσσα λανθάνουσα αλήθεια λέγει''. Άλλωστε, την διάθεση των παικτών ήθελα να περιγράψω και όχι την κατάληξη της προσπάθειας.

      77

      Διαγραφή
    3. 77 νομίζω πως η Τουρκία βαθύ ρόστερ δεν έχει στα γκαρντ, αλλά ένδεια...eίναι από τις πιο φτωχές σε όλη τη διοργάνωση (από τις top-8 με 10 ομάδες τουλάχιστον).

      Κατά τα λοιπά δε μπορώ να διαφωνήσω...

      Διαγραφή
    4. Η έμφυτη υπεροψία γιατί είναι στα - της Ισπανίας. + και μάλιστα τεράστιο είναι. Τα τελευταία δυο Ευρωμπάσκετ με την υπεροψία τα πήρε, όχι με κανένα σπουδαίο μπάσκετ (γενικά θεωρώ ότι από το 2008 έχουν να παίξουν σπουδαία οι Ισπανοί, απλά το δικό τους μέτριο είναι το τέλειο των άλλων). Μπορώ να θυμηθώ τουλάχιστον 2-3 διοργανώσεις που οι παλιοί Σερβομαυροβούνιοι τις πήραν χάρη στην υπεροψία (Ευρωμπάσκετ 97, Μουντομπάσκετ 98). Να'χαμε κι εμείς λίγη τέτοια υπεροψία καλά θα ήταν.

      Διαγραφή
  39. επιγραμματικα

    θεωρω η ισπανια θα το παρει ευκολα δυσκολα

    ειναι η μεγαλη ευκαιρια της σλοβενιας να κανει κατι καλο επιτελους σε ενα ευρωπαικο.ακομα και το 2009 εχασαν στον μικρο τελικο απο το σοφο....

    τους γαλλους , οσο καλη ομαδα και αν εχουν, τους θεωρω λιγοψυχους.

    υπαρχουν αρκετες "μικρες" ομαδες που εμφανιζονται επικινδυνες, οπως τα σκοπια φυσικα, η πολωνια, η φινλανδια, το ισραηλ και σιγουρα καποια απο αυτες θα κανει την εκπληξη.τα λεφτα μου παντως θα τα βαζα στην πολωνια λογω ψηλων και κοουτς!!

    κριμα για την ιταλια με τις τοσες ατυχιες που εχει στο ροστερ της!!!καλη ευκαιρια θα ηταν για να αναστηθει το ιταλικο μπασκετ.

    ο γκασολ δεν ειναι ο καλυτερος ψηλος του τουρνουα αλλα ο καλυτερος ψηλος του κοσμου!!!

    αν εμεις γκρινιαζουμε για τα 3 γκαρντ τι να πει και η μεγαλη λιθουανικη σχολη?

    κριμα το οτι σε μεγαλες ομαδες οπως η ρωσια, η ισπανια, η ιταλια, η λιθουανια καθονται τοσο λιγοι προπονητες!!

    καταντια αυτη η λειψανδρια στο σερβικο μπασκετ!!!

    καλο ροστερ οι κροατες αλλα λιγοι.περιεργος μπασκετικα λαος!!σπουδαιο διδυμο στη φροντ λαιν με τομιτς-ζοριτς αλλα δεν τους εχω εμπιστοσυνη!

    οσο για μας, το μονο θετικο η εμπειρια απο την ευρωλιγκα των παικτων μας.πολυ σημαντικο στοιχειο αλλα σε επιπεδο εθνικων ομαδων η προυπηρεσια με το εθνοσημο ισως ειναι πιο πολυτιμη.

    υ.γ ας δημοσιευθει και κατι......

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή