Athlenda

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

2014 FIBA WORLD CUP: DAY 2 REVIEW



Όλεθρος ο Τζόρτζεβιτς κατά των "γκρί", "καβάλα στο άλογο" ο Αταμάν που τράβηξε τα βλέμματα εχθές απέναντι στους Αμερικάνους. Σοβαρή η Εθνική μας, χωρίς να παίξει σπουδαίο μπάσκετ πέρασε το τεστ μυαλού απέναντι στο αντισυμβατικό μπάσκετ των Φιλιππίνων. Το Hoopfellas σχολιάζει..



Ημέρα 2η στην Ισπανία και πάμε να δούμε τι μας κέντρισε το ενδιαφέρον..


-Οι Σέρβοι παίζουν καλά απέναντι στους Γάλλους τα τελευταία χρόνια και το ίδιο έπραξαν και εχθές δείχνοντας ότι τους πάει το ματσάρισμα. Με την περυσινή πετυχημένη αμυντική συνταγή (Μπογκντάνοβιτς στον Μπατούμ) και τον Στίματς στο "4" (το έχει δοκιμάσει πολύ στην προετοιμασία ο "Σάλε", δε μπορώ να πω ότι μου αρέσει τόσο σαν ιδέα..) η Σέρβοι έκλεισαν το γήπεδο (μόνο 4 πόντους από fast breaks οι Γάλλοι) και σημάδεψαν στο ποστ τον Ραντούλιτσα, παίρνοντας κεφάλι στο ματς. Πολλά hustle plays από τους Γιόβιτς (ο Τζόρτζεβιτς βρίσκει έναν πολύτιμο περιφερειακό ρολίστα στο πρόσωπο του τη στιγμή που το μπακόρτ στάζει αίμα από τις απουσίες..) και Κάλινιτς για την άνευ-Κρίστιτς Σερβία (έχει προβλήματα όλη την pre-seasοn). To αναπληρωματικό μπακόρτ του Κολέ (Ντιό-Τζάκσον) άλλαξε όλο το μομέντουμ του παιχνιδιού. Οι δύο τους προσέφεραν ενέργεια και πίστη στο παιχνίδι των Γάλλων, με πολλούς "καρυδάτους" πόντους και αποτέλεσαν το ιδανικό supporting cast για τον συγκινητικό Ζόφρι Λοβέρν ( http://hoopfellas.blogspot.gr/2014/06/blog-post_15.html ) που έδωσε πολλές μάχες στο ζωγραφιστό με τα ψηλά και  δυνατά κορμιά των Σέρβων που υπερτερούσαν σε μέγεθος. Με το ματς στον πόντο, ήταν ωραίο και συνάμα ενδιαφέρουν να βλέπεις τους  δύο κόουτς να αναθέτουν το pick'n roll execution (σε "must score" επιθέσεις) στους δύο power-forwards τους, Μπιέλιτσα και Ντιαό οι οποίοι εκτέλεσαν με τη μπάλα στα χέρια (και το "5" ως σκρίνερ) άψογα και με ακρίβεια (και οι δύο φάσεις κατέληξαν άμεσα σε κάρφωμα..) Το τι έγινε στο τέλος είναι μια άλλη ιστορία. Οι διαιτητές σφύριξαν με διαφορετικά κριτήρια σε παρόμοιες φάσεις (η ταπεινή γνώμη είναι ότι δεν έπρεπε να δοθεί φάουλ εκατέρωθεν) και ο "εν τη καρδία" Σέρβος, Ζόφρι Λοβέρν έγραψε με μια βολή το τελικό κάνοντας τον Τζόρτζεβιτς έξαλλο με τους γκρι. Είναι από τις ήττες που σε κάνουν να νιώθεις κουτός γιατί όντως οι Σέρβοι έλεγχαν το παιχνίδι σε όλη του τη διάρκεια αλλά το έχασαν γιατί όταν έπρεπε να κόψουν το κεφάλι του πεσμένου φιδιού, αυτοί .. αμόλαγαν καλούμπα με τον Μπιέλιτσα (προσωπική μου αδυναμία στη θέση "4") πρωτοστάτη, σουτάροντας τρίποντα-έγκλημα αντί να σημαδέψουν το ζωγραφιστό και να επιδιώξουν να πάνε στο φάουλ. Πολύ κουβέντα έχει γίνει και στα σέρβικα media για την απόφαση του Σάλε να δώσει την τελευταία κρίσιμη επίθεση στον Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος κατ'εντολή πήρε τη μπάλα από τα χέρια του Τεόντοσιτς, τη στιγμή που ο πόιντ της ΤΣΣΚΑ είχε ολοκληρώσει μαεστρικά ένα side pick'n roll δευτερόλεπτα νωρίτερα. Οι δύο ομάδες πάντως όπως και η Βραζιλία βρίσκονται αρκετά κοντά αγωνιστικά και τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες, με τους Γάλλους να έχουν παίξει δύο-θρίλερ μέσα σε σχεδόν 24 ώρες.. Ψοφάω για Κροατία-Σερβία και Βραζιλία-Αργεντινή στους "16"..



-..Kακάκια έκαναν οι Αμερικανοί για 30 λεπτά και δεν αναφέρομαι τόσο στην ομάδα και το επιτελείο του κόουτς-Σιζέφσκι αλλά στα αθλητικά media και μέσα δικτύωσης με αρκετούς μπασκετικούς αναλυτές να βλέπουν φαντάσματα στο ημίχρονο (οι Τούρκοι ήταν στο +5) λίγες ώρες πριν συμπληρωθούν ακριβώς 8 χρόνια από τη μαύρη ημέρα της Σαϊτάμα και τον θρίαμβο της Εθνικής μας.. Η ομάδα του Coach-K έμοιαζε υπνωτισμένη και έβγαζε προς τα έξω ότι έχει χάσει την καθαρή σκέψη ακολουθώντας τον ρυθμό των Τούρκων. Η Team USA είχε πρόβλημα απέναντι στη ζώνη, αδυνατούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα σωστά, με τους Ίρβινγκ-Χάρντεν να διακόπτουν συνεχώς τη σωστή ροή της μπάλας πηγαίνοντας σε ένας με έναν καταστάσεις που ο αντίπαλος διάβαζε εύκολα. Το delay basketball του Αταμάν βραχυκύκλωσε τους Αμερικάνους οι οποίοι υπέπεσαν σε 10 από τα 12 λάθη τους στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη η ομάδα του Σιζέφσκι βρήκε λύσεις από την άμυνα της, με τον Φαρίντ να καταθέτει φοβερή ενέργεια στο παρκέ και τους Τούρκους να "πέφτουν" όταν πια είχαν τεράστιο πρόβλημα στις μεταβιβάσεις και γενικότερα στο να προστατέψουν τη μπάλα (28 λάθη). 


Το θέμα είναι ότι όλοι αυτοί που πίστευαν ότι οι NBAερς του Σιζέφσκι είναι untouchable και το γκραν φαβορί του τουρνουά, κατάπιαν τη γλώσσα τους μετά το χθεσινό performance απέναντι σε μια μέτρια (σίγουρα όχι επιπέδου TOP-8) ομάδα που απλά στήθηκε έξυπνα και δεν είχε άγχος. Ο Σιζέφσκι το χειρίστηκε έξυπνα, δε επίπληξε τους παίκτες αποδίδοντας μάλιστα τα εύσημα για το come-back του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Αταμάν έδωσε σόου πάντως.. Επιτέθηκε στη FIBA ("μας έχουν στριμώξει 5 από τις 6 ομάδες του ομίλου σε ένα ξενοδοχείο και οι Αμερικάνοι μένουν μόνοι τους σε ξεχωριστό.."), στους διαιτητές ("άφησαν προκλητικά τις επαφές απέναντι μας, δε σφύριζαν βήματα..")  κλείνοντας με το "εύχομαι να αντιμετωπίσω στον ημιτελικό τις ΗΠΑ".. Ο κόουτς της Γαλατά πάντως έχει ψηλώσει σημαντικά από εχθές όσον αφορά το image (δε θα έλεγα status)  του στην άλλη μεριά του Ατλαντικού καθώς το όνομα του συζητήθηκε πολύ μετά το παιχνίδι. Μάλιστα Αμερικανός αναλυτής με ρώτησε για το πως θα μου φαινόταν να τον δούμε σύντομα στο ΝΒΑ.. Τι να του πω..? Ότι στην από εδώ μεριά υπάρχουν πολλοί πιο "γάτοι" προπονητές από τον Αταμάν..? Ή "πάλι καλά που δεν είσαι σε άλλο γκρούπ γιατί θα ανακαλύπτατε πολλούς Αταμάν ακόμα..?" Πέρα από τη πλάκα, η χθεσινή 28λεπτη  "περιπέτεια" μπορεί να βγεί σε καλό στην Αμερικανική ομάδα. Ουσιαστικά κατάλαβαν που βρίσκονται..



-Την ώρα που τελείωνα το χθεσινό κομμάτι, ο Φραντσίσκο Γκαρσία (τον οποίο εγκωμίασα ευχόμενος να πάρει πράγματα από αυτόν ο συμπαίκτης του στους Ρόκετς, Κώστας Παπανικολάου) καθάριζε σαν τσόφλι από αυγό τους Νεοζηλανδούς με μια εκπληκτική παράσταση. 29 πόντοι (11/15 FG, 5/7 3π.) 6 ριμπ.- 2 τάπες σε 30'.. Είναι τέτοιος ο αλτρουισμός του 33χρονου βετεράνου της αμερικανικής λίγκας και ο τρόπος που φιλτράρει την κάθε του κίνηση όπως και η νοοτροπία του να παίζει για να βελτιώσει τον συμπαίκτη του, που ομολογώ πως με ιντριγκάρει η σκέψη να είχαμε έναν αθλητή με αυτή την ποιότητα στην ισορροπημένη, μοιρασμένη ελληνική επίθεση..

-Παπάδες από τους αδερφούς Ντράγκιτς στα Κανάρια.. 22π. με 8/8 FG και 2/2 προσωπικές σε 22' λεπτά ο Ζόραν, 18π. με 6/8 FG και 6 τελικές ο Γκόραν των Σανς..Πολύ καλή η Σλοβενία, ειλικρινά περίμενα ότι οι Μεξικανοί θα τη ζορίσουν περισσότερο όμως η ομάδα του Ζντοβτς έχει ξεκινήσει δυνατά το τουρνουά και δείχνει ότι μπορεί την πρωτιά στον όμιλο. Μπράβο..



-Νταηλίκι-νίκη πήγε να κάνει η Αργεντινή εχθές απέναντι στους Κροάτες όμως το βάθος της ομάδας του Ρέπεσα και οι έξτρα παίκτες που μπορεί να βγάλει ο κόουτς της Hvratska από πίσω έκαναν τη διαφορά όταν οι ανάσες στέρεψαν. Οι "γκαούτσος" μπήκαν για να επιβάλλον τον γνωστό καταιγιστικό ρυθμό τους, με τη γνωστή Scola-based επίθεση και το low-mistake basketball που παίζουν, τζογάροντας στην άμυνα τους τα περιφερειακά σουτ και παρουσιάζοντας αρκετή ζώνη. Ο Σκόλα είναι δυνατή υποψηφιότητα για πρώτος σκόρερ κάθε βράδυ και συνολικά του τουρνουά.

Δείτε τις αποδόσεις εδώ


Φόβισε (με πολλούς τρόπος..) τη φροντκόρτ των Κροατών, κάνοντας τους ψηλούς του Ρέπεσα να δείχνουν παιδάκια μπροστά του, όντας πολύ aggressive (ως συνήθως) στο ζωγραφιστό και τελειώνοντας το ματς με 30 πόντους (11/19 FG) και 9 ριμπάουντς. Είναι πολύ ..ενδιαφέρον να παρατηρείστε το πόσο ξύλο μοιράζουν μακριά από τη μπάλα οι Σκόλα-Νοτσιόνι.. Οι Κροάτες βέβαια δε πτοήθηκαν από την επίθεση που έκανε το βαρύ πυροβολικό του Λάμας.. Το παραέκαναν λίγο με το τρίποντο βέβαια (13/33) αλλά έδειξαν αξιοζήλευτη μαχητικότητα με πρώτον από όλους τον Ντάριο Σάριτς που συνέχισε το παιχνίδι αφού είχε σπάσει 6 δόντια.. Overall η Κροατία δείχνει πιο άνετη με τέτοιους αντιπάλους παρά με ομάδες θεωρητικά μικρότερου βεληνεκούς αλλά με μεγάλη μαχητικότητα. Μου δείχνει ότι δυσκολεύεται να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις, πρωτίστως στο ψυχολογικό κομμάτι.. Την ώρα που γράφω αυτό το κομμάτι η Σενεγάλη κοντεύει να τους πετάξει νοκ-άουτ..




-Τελειώνουμε με τη δική μας ομάδα.. Περίμενα καλύτερο μπάσκετ αλλά έχει σημασία ότι είμαστε σοβαροί και δε χάνουμε το μυαλό μας. Γιατί αυτό το ματς "ειδικών καταστάσεων" με τις Φιλιππίνες ήταν πάνω από όλα ένα τεστ μυαλού. Είναι πολύ λεπτή η γραμμή που πρέπει να ισορροπήσεις και θέλει δύναμη για να κρατήσεις το κεφάλι σου καθαρό. Οι Φιλιππίνες είναι μια ομάδα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αντισυμβατική, την οποία είναι λογικό να χρειάζεσαι κάποιο διάστημα για να την αποκωδικοποιήσεις εντός παρκέ. Μια παρόμοια κατάσταση είχαμε αντιμετωπίσει το 2006 με την Κίνα στους "16" (πιο κοντή από εμάς, περιφερειακή ομάδα με έναν μόνο ποιοτικό ψηλό) όπου για ένα ημίχρονο το ματς ήταν ντέρμπι, όμως στην επανάληψη όταν απλώσαμε την άμυνα μας στα 4/4 χάθηκε η μπάλα (24 λάθη η Κίνα, 3 εμείς)  και η διαφορά πήγε στους 30.. Αυτό τώρα δε μοιάζει εφικτό να το παίξουμε βέβαια. Ενώ η ομαδική μας άμυνα είναι αρκετά καλή, σε προσωπικές καταστάσεις υστερούμε, απόρροια ίσως και της έλλειψης athleticism που μας χαρακτηρίζει σε αρκετές θέσεις (ουσιαστικά μόνο στο "3" είμαστε αρκετά δυνατοί σε αυτό το κομμάτι). Ο αντίπαλος όντως έπαιξε "βρώμικα" και μπράβο στα παιδιά που δεν έπεσαν στην παγίδα. Η ικανότητα του Γιώργου Πρίντεζη να τελειώνει άμεσα και χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσει χαμηλά τη μπάλα "έλαμψε" εχθές με τον φόργουορντ του Ολυμπιακού να γράφει 25 πόντους (ρεκόρ καριέρας με την Εθνική). Δε σουτάραμε καλά. Είχα επιμείνει σε αυτό εχθές.. Ποτέ άλλωστε (ακόμα και στις glory days αυτής της ομάδας) δεν ήμασταν η φονική shooting-team. Όμως θεωρώ ότι αδικαιολόγητα, οι παίκτες (εκτός του Ζήση που το διάβασε αμέσως) δεν είχαν καταλάβει ότι όποιος περνάει προς μέσα "γράφει". Όποιος πατάει ρακέτα "τελειώνει" τη φάση, άμυνα ψηλά δεν υπήρχε. 



Η άμυνα μας στον Μπλάτς ήταν αρκετά καλή, δε μας "μάτωσε" σε καμία περίπτωση.  Θέλω να δω περισσότερη σκληράδα στη συνέχεια. Δεν υπάρχει πολυτέλεια να μπαίνει και να παίζει έτσι ο Βουγιούκας για παράδειγμα.. Πρωτίστως όμως συνολικά, πάνω στη φάση, τη διεκδίκηση όπου θεωρώ ότι έχουμε περιθώρια να "δαγκώσουμε" περισσότερο. Πάμε σήμερα με το καλό να "τελειώσουμε" τη σειρά των τριών must win παιχνιδιών και μιλάμε.. Το Πουέρτο Ρίκο είναι κακό, όμως παίζει τη ζωή του.. Ποτέ μην υποτιμάς τέτοιες ομάδες..

138 σχόλια:

  1. Το ξαναποστάρω γιατί είναι ωραίο.

    Απίστευτη δήλωση του Ρέπεσα μετά τη σφαλιάρα από τη Σενεγάλη :

    «Αν είχα την επιλογή θα ήθελα να είχα γεννηθεί οπουδήποτε αλλού εκτός από τα Βαλκάνια. Λυπάμαι πάρα πολύ που το λέω, αλλά είναι η νοοτροπία είναι περίεργη και έχουμε υποφέρει πολλές φορές στο παρελθόν εξαιτίας της. Σε κρίσιμα παιχνίδια δεν έχουμε ψυχραιμία και κάνουμε κακό στον εαυτό μας. Είναι το πεπρωμένο μας. Το ζω έντονα αυτό στα όσα χρόνια είμαι προπονητής σε αυτή την ομάδα και έχουμε πάντα την ίδια αντιμετώπιση στις καταστάσεις».

    Ή αλλιώς : Hrvatska mentality!!!

    Υ.Γ. Jim, λέγε. Πόσα ματς βλέπεις την ημέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 77 αυτο το καλοκαιρι πόσα παγωτα έφαγες? και πόσα μπανια έκανες? λέγε

      Διαγραφή
    2. Πόσες μέρες έμειναν για να αρχίσετε σχολείο; Λέγε.
      Και για να δεις πόσο σε νοιάζομαι, δώσε στοιχεία να σου στείλω μια τσάντα από το Jumpo με στάμπα ολόσωμη τη Στανίση. Να πουλήσεις μούρη στον αγιασμό.
      Και που ‘σαι; Σβέλτα, γιατί εξαντλούνται.

      Διαγραφή
    3. @77

      Κοιμάμαι 4 ώρες την ημέρα κατά μ.ο. Καταλαβαίνεις..

      Διαγραφή
    4. Γεια σου ρε 77 αστειατορα...

      Διαγραφή
  2. Πολυ ευστοχο σχολιο. Οχι για το οτι συμβαινει αυτο που λεει, αλλα το οτι ισχυει για ολα τα Βαλκανια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι συμβαίνει στα Βαλκάνια ρε παιδιά? Απλά οι κροάτες είναι λούζερ. Τίποτα άλλο.

      Διαγραφή
  3. καλησπερα παιδια...............διαμαρτυρεται λεει ο τζορτζεβιτς για τους διαιτητες,πραγματικα ασχολιαστο για μια τοσο κατατρεγμενη απο τους διαιτητες,μια ομαδα που τις εχουν χαρισει χρυσα οι γκρι....δεν πειραζει ξυδακι κυριε τζορτζεβιτς...
    1.για την εθνικη μας ομαδα....σοβαρη,οργανωμενη αλλα αν δεν βρει καποιον να σκοτωνει απο την περιφερεια δεν ειναι για πολυ ψηλα
    2.η κροατια εχασε απο την σενεγαλη....απλα κροατια με τα ολα της
    3.ολες οι ομαδες πανω κατω βραζουν στο ιδιο καζανι,ολα θα κριθουν στις λεπτομερειες
    4.αν η ισπανια δεν κανει ηττα(ανωδυνη)θα την πατησει πολυ πολυ ασχημα..........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχεις και γαμώ τα δίκια, ειδικά στο 1 και στο 4...

      Μίμης

      Διαγραφή
    2. Eδώ έχουμε δει να διαμρτύρεται ο Γιαννακόπουλος. Ο Τζόρτζεβις μας ξένισε;

      Διαγραφή
    3. η ισπανία τώρα ξεκινά τα καλά ματς στόουνρουκ, μπορεί να παίξει κ ήττα

      Thanos

      Διαγραφή
  4. Jim, έτσι θα το πας τώρα; δεν προλαβαίνουμε να διανβάζουμε. Λίγο θέλεις ακόμα και θα μας ξεφουρνίσεις live σχολιασμό....

    Μιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αργεντινή Φιλιππίνες στον πόντο, τελειώνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ξαναείδαμε το "έργο" από τις Φιλιπίνες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Πλακα ειναι ο Μπλατς στα ταιμ-αουτ κοιταει στον ...οριζοντα..σου λεει δωστε μου την μπαλα να καθαρισω...σιγα μην καθομαι και ασχολουμαι με συστηματα τωρα....

    Παντως περα απο την πλακα, η παρουσια του μπλατς στο παιχνιδι μπερδευει τις φιλιππινες καθως οι αντιπαλοι τον κλεινουν καλα, απο εκει και περα στην τελευταια επιθεση ομως επρεπε να του δωσουν την μπαλα γιατι μπορουσε να υπαρξει ελευθερος στα 6,75 για τριποντο....παρα ειχαν ενθουσιασμο και το πληρωσαν..Κριμα για αυτους....

    Υ.Γ Σημερα προβλεπω χωρις αρογιο, βεσαλιο νικη ανω των 20 ποντων και πανω απο 85 ποντους με βασιλειαδη πρωτο σκορερ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ennov kai na ton ekleinan kala να κανει kick out στην περιφερεια..

      Διαγραφή
  8. Δεν εκτιμώ το προπονητικό ταλέντο ούτε του Τρινκέρι, ούτε του Πεδουλάκη. Αλλά πρέπει και τους δυο να τους παραδεχτώ για ένα πράγμα: κόψανε το σαπάκι τον Βουγιούκα. Ανυπόφορος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενταξει..με αλτικους ψηλους τι να κανει;; πολλα ζητας...

      Διαγραφή
    2. Τον Σαντιάγο εννοείς αλτικό;
      Δεν μπορεί με αλτικούς, δεν μπορεί με ψηλούς, δεν μπορεί με δυνατούς, δεν μπορεί με γρήγορους. Με τι μπορεί τελικά; Μόνο κοντούς, χοντρούς και άσχημους;

      Διαγραφή
  9. Η μπασκετική νοοτροπία και παιδεία του Μπουρούση βρίσκεται υπό του μηδενός. Ντράιβ με την αντίπαλη άμυνα στημμένη. Αποτέλεσμα; Ούτε στεφάνι, αυτός ξαπλωμένος στο παρκέ, η άμυνά μας με 4 εναντίον 5, και πέμπτο φάουλ ο Πρίντεζης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ayto logo enthoysiasmoy itan..100% λαθος αλλα οκ..Που να φανταστει οτι θα πεφτε κατω και θα εκανε φαουλ ο πριντεζης;;

      Διαγραφή
    2. 5 φαουλ ομαδικο και τριτιτο του πριντεζι..

      Διαγραφή
    3. Έτσι όπως μπήκε στη φάση έδινες πολλές πιθανότητες να μείνει όρθιος;

      Όσο για το φάουλ του Πριντ, όντως, που να φανταστεί ότι αν αφήσει τη ρακέτα μόνο με τον Πρίντεζη μέσα και την άμυνα με 4, τότε οι αντίπαλοι θα κάνουν διείσδυση την οποία ο Πρίντεζη δε θα μπορέσει να κόψει.

      Διαγραφή
  10. δεν εχει παιξει καθολου ο σλουκας μεχρι τωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειναι ο Καλαθης ο παιχτης που θα επαιρνε 2εκ ευρω το χρονο απο τον Παναθηναϊκο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενω ο Παπ με 2 ποντους ποσα ειπαμε παιρνει στο ΝΒΑ,(ο καλαθης εβαλε τουλαχιστον 12).

      Διαγραφή
    2. Ο Παπ μπορει να μη τα βαζει αλλα δεν εχει ειδυλλιο με τα turnovers οπως ο Καλαθης.

      Και οι δυο παντως ειναι σκετη απογοητευση ενω τους περιμεναμε για τους καλυτερους παιχτες.

      Διαγραφή
    3. Α ολα και ολα,μην κατηγορεις αδικα τον Νικ σημερα εκανε μονο 2 λαθη μην ξεχνας οτι ειναι ακομη ξενο σωμα εχει τα λιγοτερα παιχνιδια απο ολους στα φιλικα,Στο +- εκανε την διαφορα +23 http://www.fiba.com/ls/#6241&BKM400B08

      Διαγραφή
  12. ορισμενες παρατηρησεις κυριως σε ατομικο επιπεδο.....
    1.ο βουγιουκας λεει δηλωνει επαγγελμα μπασκετμπολιστας...ο τυπος δεν μπορει να τρεξει,δεν μπορει να στριψει,βαριεται που ζει,βαριεται που αναπνεει ουτε για A2 δεν κανει.....και παιρνει τοσα λεφτα,ελεος
    2.ο καλαθης λεει δεν θελει συμβολαιο 2 εκ ....ρε παιδια ελεος ειμαι εγω υπερβολικος?καλος παικτης αλλα δεν βελτιωνει το σουτ του....τι του λειπει γαμωτο,δουλεια,δουλεια και απειρα σουτ καθε μερα...να δουμε ποτε θα βαλει καμια βολη
    3.μαντζαρης....ολοι το ξερουμε οτι δεν ειναι μεγαλη κλαση παικτη αλλα ενα σουτακι ελευθερο δεν μπορει να βαλει?
    4.καιμακογλου.....καθε ομαδα χρειαζεται κατι τετοιο αλλα ρε παιδι μου παρνεις πανω απο ενα εκατομμυριο και δεν μπορεις να βαλεις ΠΟΤΕ δυο στις δυο βολες
    5.σλουκας ....εγω τον πιστευω και ας με κραξετε
    6.μπουρουσης.....μαγκια και τιποτα αλλο,βαζει καλαθι και τον νοιαζει να κοιταξει τον αντιπαλο και να του την πει,παιξε μπασκετ γαμωτο σου δωσε τετοιο υψος ο θεος
    7.φιλλιπουσης.....δεν μας λυπαται κανενας
    8.μπαλκμαν....καποτε τα λεγε ο τζιμ,ας ανοιξουν καποιοι τα ματια τους
    9.ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ επαγγελματιες παικτες με λυμενο το προβλημα τους με συμβολαια πανω απο 500.000 το χρονο να μην μπορουν να βελτιωθουν στις βολες......ισως ειμαι υπερβολικος αλλα οταν παιξουμε με σοβαρες ομαδες ουτε τους 60 ποντους δεν θα περασουμε......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαγκες, ο Μπαλκμαν θα τους ειχε χωσει στα καλαθια αν ερχοταν ποτε να παιξει στην Ευρωλιγκα.

      Διαγραφή
    2. stonerook φίλε αδικείς Καιμακόγλου-Μπουρούση, οι μόνοι που παίζουν με πάθος..δες στατιστικά με το Π.Ρίκο..πολύ ουσιαστικοί και οι 2.. Σε όλα τα άλλα συμφωνώ..
      Να προσθέσω ότι ο Καλάθης του 1.98 δεν μπορεί να τελειώσει μια φάση απέναντι στον 1.78 (με το ζόρι) Μπαρέα.. Οκ ξέρει πολλά κιλά μπάσκετ ο Νικ αλλά θα χρειαστούμε κάποια στιγμή και σκορ από το 1..

      Διαγραφή
    3. Έλεγε ο Τζιμ για μπαλκμαν ; παίζει link ?

      Διαγραφή
    4. 14 ποντους εβαλε σημερα ο Νικ ποσους ηθελες;;;

      Διαγραφή
    5. 1.Επί Ομπράντοβιτς που τον παρακολουθούσα συστηματικά είχα ραγδαία εξέλιξη και είχε φτάσει να παίζει πολύ καλά. Άνθρωπος είναι βέβαια , ποιος ξέρει ...
      2.Ο Καλάθης δεν έχει μάθει ακόμα να είναι ηγέτης . Αυτό είναι όλο . Και βέβαια δε νομίζω πως θα το μάθει στο ΝΒΑ ...
      3. Με τις μέρες του , το δουλεύει πάντως σιγά σιγά ...
      4. Είναι πολύ καλός .-
      5. Και γω τον πιστεύω , ο ίδιος πάλι ...χμμμ
      6. Γουστάρουμε τις μαγκιές και τις βεντέτες ! ;)
      7. αααχχχ
      8. Εμείς και ο Μπαρέα τον κάναμε παίχτη αυτόν σήμερα ...Δεν έχει σταθερότητα γενικά . Ένα ''αν'' είναι ...
      9. Και όχι μόνο στις βολές , αλλά και στο σώμα και πνεύμα γενικότερα ...

      Διαγραφή
  13. ΠΑΡΤΕ ΜΠΑΛΚΜΑΝ ΤΩΡΑ! (ΟΥΡΛΙΑΧΤΟ). ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε Τζιμ. Μετά το άρθρο για τον Νέλσον κάνε σε παρακαλώ ένα άρθρο για το 5 του ΠΑΟ που να αφορά τον Μπαλκμαν.
      Κάντο και έφυγες για το 2/2.


      Officer

      ΥΓ: Μου άρεσε και ο Abdou Badji. Έχει prospect.

      Διαγραφή
  14. Μερικα αρνητικα..

    Καλαθης -> Βετλιωση οπως και δηποτε στις βολες

    Αντε _> Πολυ καλος αλλα λογω ενθουσιασμου εκανε καποιοα ανοητα λαθη στην γ περιοδο και κυριως καποια σουτ που επαιρνε κτω απο το καλαθι που δεν ακουμπαγαν στεφανι....Αμα βελτιωθει στο σουτ ομως θα βαζει στο χαλαρο 20αρες..εδω σημερα ο γιαννης εβαλε 15!!

    Παπ _> Αυτο το οτι αν σε ενα ματς δεν ξεκινησει καλα μετα χανεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πριν ο ψυχραιμη αναλυση πρεπει να πω οτι ο Γιαννης ο Αντετοκουμπο εχει το..
    EYE OF THE TIGER AND YOU RE GONNA HEAR HIM ROAR

    Παιζει λιγο καλυτερα απ οσο ολοι περιμεναμε ετσι?

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφως καλυτερος αποτι περιμεναμε και φαινεται να ανεβαινει συνεχως.

      Διαγραφή
    2. Εμένα με έχει εκπλήξει ευχάριστα . Δεν περίμενα με τίποτα τόσο ώριμο παιχνίδι (και ας μη μπαίνουν τα τρίποντα ...) !

      Διαγραφή
  16. O Αντετο είναι ο λογος που η εθνικη δεν εχει εμφανες ταβανι στο παιχνιδι της.

    G-Bo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. οι καλυτεροι παικτες μας μεχρι στιγμης στο τουρνουα ειναι ο μπουρουσης και ο καιμακογλου και οι χειροτεροι αν και εχουν περιορισμενο χρονο συμμετοχης ο μαντζαρης με τον βουγιουκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα κανω μια θεωρητικη εισαγωγη και μετα θα μιλησω λιγο για τους παιχτες μας.Ο Τζιμ το χει πει πολλες φορες , και πολλοι παικτες βεβαια ,οταν μιλαμε για επαγγελματικο μπασκετ και μεγαλα τουρνουα ειτε λεγονται πλευοφ του ΝΒΑ ειτε φαιναλ φορ της Ευρολιγκας ειτε Παγκοσμιο εκτος απο τη σωματικη προετοιμασια μεγαλυτερη σημασια εχει το μενταλιτυ ,η ψυχικη προετοιμασια
    Αν το χεις ρε παιδι μου.
    Στην ιστορια του ελληνικου μπασκετ μοναχα ενας παιχτης δεν εχανε ποτε το μυαλο του μεσα στο γηπεδο ανεξαρτητα αν καποιες φορες επαιζε και ασχημα.Ο μεγαλος Νικος Γκαλης.
    Απο την εποχη του και μετα η εθνικη μας ποτε δε φημιζοταν για την ψυχικη της συγκεντρωση αν εξαιρεση κανεις τη τετραετια Γιαννακη αλλα και παλι με διακυμανσεις.Ας μη μιλησουμε και για τους Σερβους και τους Κροατες.
    Το προπονητικο τιμ συνηθως βοηθαει αλλα χωρις προσωπικη προσπαθεια μοχθο και αυταπαρνηση δυσκολα ισοροπεις ψυχικα σε μια πολυ δυσκολη σειρα παιχνιδιων.
    Επειδη πολλα παιδια γραψατε παραπανω για συμπεριφορες παικτων κλπ θα συμφωνησω και θα προσθεσω καποια πραματα
    Ελαχιστοι Ελληνες δουλευουν για να γινουν τοπ οσο ταλεντο και να εχουν,πχ ο Μπουρουσης που ειναι πραγματικα ασυλυπτη η μπασκετικη του αντιληψη και ειναι πραγματικα φορες που τον απολαμβανεις ,σωματικα και πνευματικα βλεπεις οτι εχει θεματα μεσα στους αγωνες,ο Πριντεζης παρομοια κατασταση,τα δυο νεα παιδια του Ολυμπιακου δυστυχως οσο μπασκετ κι αν ξεορυν μενουν στασιμοι,ο Βουγιουκας με 2-3 καλα συμβολαια μοιαζει με πρωην αθλητης ..Ο Κωστας Παπανικολαου εχει θολωμενο μυαλο και παιζει ατσαλα χωρις να υπαρχει λογος.Στο ΝΒΑ δε θα παρει πολλες ευκαιριες με τετοιο μενταλιτυ..
    Θα κανω δυο εξαιρεσεις.Ο Νικος ο Ζησης που επελεξε να μεινει πολλα χρονια μακρυα απ την Ελλαδα ενω θα μπορουσε να ναι σταρ σε ΠΑΟ η ΟΣΦΠ προτιμησε το εξωτερικο και μπορει να μην επιασε στην ΤΣΣΚΑ εκανε ομως μια αξιοπρεπεη καριερα ,ειναι 10 χρονια σερι στην εθνικη με το σπαθι του και με το ηθος και πνευματικα ειναι ο παικτης που μπορει λιγο να δωσει μια φλογα παραπανω
    Ο αλλος ειναι ο Γιαννης Αντετοκουνμπο ενα παιδι που εχει την ιστορια που εχει,που εχει 200 ατομα απο πανω του στο ΝΒΑ να βελτιωσουν το σωμα του,ερχεται στην εθνικη και παιζει σαν να μην υπαρχει αυριο σε καθε φαση.
    Η νοοτροπια του ειναι συγκλονιστικη και η συνεχης δουλεια του φαινεται.Επισης πνευματικα αυτος ο 19 χρονος δειχνει οτι εχει κατι παραπανω απ ολους τους αλλους και θα παει πολυ μακρυα.
    Πιστευω πως ειμαστε πολυ τυχεροι που τον βλεπουμε στην εθνικη..


    Αυτη η ομαδα δειχνει πολυ υγιη στοιχεια παρ'οτι υστερει σε πολους τομεις και πρεπει να παει σερι για νικες χωρις κομπλεξ για τους Ισπανους.Εχουμε 9 παικτες σε καλη κατασταση ,εχουμε περασει και πρεπει να συνεχισουν στον ιδιο ρυθμο.Α και να κανουν επιπλεον προπονηση στις βολεςΤα σουτ θα μπουν οταν θα ειμαστε πνευματικα ετοιμοι

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός. Η συγκεκριμένη νοοτροπία του Αντετοκούνμπο για την οποία μιλάς έχει επηρεάσει θετικά όλο το κλίμα στην ομάδα..

      Διαγραφή
    2. PS: Φιλαράκι η ομάδα του κόουτς Γιαννάκη είχε πιο ισχυρό mentality από την ομάδα του 1987-89. Διαφημίστηκε παγκοσμίως για αυτό..

      Διαγραφή
  19. Καλησπερα σας, 3 παιχνιδια με ιδιαιτερους αντιπαλους, που δικαια κ καθαρα κερδισε η εθνική μας, αλλα τωρα αρχιζει το τουρνουα... ο κατσικαρης φαινεται να το εχει, οι παικτες εχουν την αναμενομενη αποδοση, αλλα περιμενουμε περισσοτερα απο Μαντζ, Σλουκα, Παπ οι οποιοι μπορουν να δωσουν περισσοτερα σε αμυνα κ επιθεση. Μια τεχνική ερωτηση,ποιο ειναι το add-on ή plug-in για να βλεπουμε αντ1 στο εξωτερικο;
    Βane

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παίδες...
    ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΟΝ ΙΣΤΟΛΟΓΟ με τα σχόλιά μας;

    Εφόσον γράφει ΑΝΑ Αγωνιστική Ημέρα γιατί δεν γράφετε από κάτω,τα της ημέρας που μας παρουσιάζει (έστω και στα...χασομέρια της 3ης αγωνιστικής που λέει ο λόγος) και ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΤΑΧΑ UPDATE ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΠΟΖΕΡΙΑ?

    Aύριο θα σχολιάζετε τα των Γ κ Δ ομίλων,ε;

    Βοήθειά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. χχχοοοο καλοκαιρινη χαζομαρα γεμισαμε παλι! ο ενας δεν του αρεσει ο μπουρουσης, ο αλλος μας εχει περασει για κροατια, ο αλλος του φαινονται πολλα 2 μυρια του καλαθη, ρε μαθετε μπασκετακι απο τον μαστορα...

    σε καποια σημεια ειμαστε εντυπωσιακοι και μπρος και πισω σε καποια αλλα σημεια ειμαστε παιδικη χαρα.

    σημερα κερδισαμε σλουκα και γλυνιαδακη,

    ο καλαθης και ο αντεκουτομπο βρηκαν πατηματα
    μαζι με τις παλιοκαραβανες συνθετουν το σκηνικο με μονο ερωτηματικο τον βασιλειαδη.

    ειμαστε ακομα ερωτηματικο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μας ταιριαζει καλυτερα η γαλλια...μετα τον λοβερν , ο γκομπερτ στο 5 μονο ταπες και καρφωμα κανει....εδω ο βουγιουκας δεν εβαζε σημερα καλαθι...οι σερβοι καλυτερη ομαδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εχεις ωραιες αποψεις για το αθλημα σε πολλα συμφωνουμε σε καποια οχι αλλα αυτο ειναι φυσιολογικο,αυτο που δεν μου αρεσει ειναι η αχρειαστη αμερικανικη ορολογια που χρησιμοποιεις η οποια κατα την γνωμη μου ευτελιζει το κειμενο σου.φιλικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά, ευχαριστώ. Οι όροι του μπάσκετ είναι διεθνείς. Σε αυτή τη γλώσσα επικοινωνούν προπονητές-παίκτες (άσχετα με την παρουσία αγγλόφωνων στο ρόστερ). Η σελίδα λειτουργεί για τον αναγνώστη με αφετηρία ένα συγκεκριμένο επίπεδο γνώσης. Όποιος δε μπορεί να το καταλάβει, συνιστώ να προσπαθήσει, εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω όσο μπορώ. Αλλιώς le poulet.. Φιλικά

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα ρε Τζιμι, μην τα παίρνεις.. Είμαστε και εμείς οι παλιοί εδώ για να βοηθήσουμε (κι ας μην γράφουμε πλέον).
      Λοιπόν 3dbigfan αν θέλεις να παρακολουθείς κάπως καλύτερα τα άρθρα του Τζιμ, δοκίμασε να μπαίνεις εδώ!
      http://www.coachbasketball.gr/p/blog-page_4139.html

      Συνέχισε την καλή δουλειά Conway!
      Φιλικά,
      Kaspar Hauser

      Διαγραφή
  24. η ομαδα πιανει μεγαλα σκορ χωρις να ειναι ιδιαιτερα ευστοχη και παρολο που κανει αρκετα λαθη στην επιθεση ειναι ενθαρυντικο αυτο.Χτες ειχαμε προβληματα με τον μπαλκμαν και χασαμε και πολλα αμυντικα ριμπαουντ κακο σημαδι αυτο αν σκεφτουμε ποιες ομαδες ειναι υποψηφιες για αντιπαλοι στους 16
    πρεπει να εμφανιστει και ο παπανικολαου στο τουρνουα τον εχουμε αναγκη δειχνει ελειψη αυτοσυγκεντρωσης μεχρι τωρα.Ο καλαθης αν και στα δυο φιλικα ηταν καλος στα επισημα φανεται οτι τον εχει επηρεασει η απουσια εχει 4 ασιστ και 9 λαθη σε 3 ματς ακομη φαινεται οτι λογω χαρακτηρα δεν ειναι παικτης με ηγετικα χαρακτηρισρικα.Μην περιμενουμε τοσα πολλα απο τον αντετονκουμπο αν και ειναι παικτης φαινομενο ειναι ακομη εντελως απειρος απο τετοιες διοργανωσεις και τετοιο μπασκετ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η Εθνική είναι στο 3/3 και συνεχίζει.

    - Δεν έχουμε κάνει τίποτα παραπάνω από τα αυτονόητα. Άλλο που ορισμένοι αμφισβήτησαν ακόμη κι αυτή την ικανότητα της ομάδας. Δηλ. να κερδίσει τα ματς με Σενεγάλη, Φιλιππίνες και Πουέρτο Ρίκο.

    - Η ομάδα δείχνει ήρεμη, συσπειρωμένη, συγκεντρωμένη, προετοιμασμένη, με καλή διάθεση και καθοδήγηση από τον πάγκο. Αλλά όλα αυτά θα μετρηθούν καλύτερα μόλις έρθει η πρώτη ήττα.

    - Πολύ ενθαρρυντική η επιθετική παραγωγικότητα. Επιμένω, όμως, ότι πρέπει να ανεβάσουμε ρυθμούς και ένταση στην άμυνα. Είναι η ασφάλειά μας για τη συνέχεια. Η σταθερά που πρέπει να πατήσουμε.

    - Μέχρι τώρα, γίνεται καλή δουλειά στο αμυντικό ριμπάουντ. Ομαδική, κυρίως.

    - Ο κόουτς το πάει καλά. Με λογικό rotation, με γρήγορες αντιδράσεις κατά την διάρκεια των ματς, με χαμηλούς τόνους μετά από τις νίκες. Τον βοηθάει και το εξαιρετικό επιτελείο. Το δικό του επιτελείο.

    - Περιμένουμε ακόμη κάποιους παίκτες να εμφανιστούν στην Ισπανία. Πρώτος και καλύτερος ο Παπανικολάου που είναι αλλού γι’ αλλού. Χρειαζόμαστε τον Σλούκα με αυτοπεποίθηση, τον Βουγιούκα να δίνει αυτά τα λίγα που μπορεί, τον Μάντζαρη να προσαρμοστεί στο ρόλο του ρολίστα δεκαλέπτου και τον Βασιλειάδη να σουτάρει σταθερά είτε παίζει 5’ είτε 20’.

    - Χάρμα ιδέσθαι ο Αντετοκούνμπο. Πολύ καλύτερος από ό,τι περιμέναμε. Και πολύ σημαντικός για την ομάδα. Ο Καλάθης ακόμη ζεσταίνεται. Πρέπει να ανεβάσει το επίπεδο συγκέντρωσής του. Ζήσης, Μπουρούσης στα γνωστά. Πρίντεζης, Καϊμακόγλου αλληλοκαλύπτονται ιδανικά. Γλυνιαδάκης, απλά πιστός και τίμιος.

    - Το ματς με την Κροατία είναι το πρώτο crash test. Οι Κροάτες είναι κλονισμένοι από το χθεσινό κάζο. Είναι ευκαιρία να τους κερδίσουμε. Τα οφέλη από μια τέτοια νίκη θα είναι πολλά, πέρα από το βαθμολογικό. Θα δώσει την απαιτούμενη πίστη στην ομάδα για τον πρώτο πόλεμο στους ‘’16’’.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σλούκας είναι εξαιρετικός όποτε μπαίνει, απορώ γιατί δεν του δίνει περισσότερο χρόνο

      Διαγραφή
    2. Απο τον Παπανικολαου τελικα τι ψαχνουμε ? Παλευει στα ριμπαουντ και στην αμυνα. Τραβαει τα μπλοκ του οποτε μπορει, ειναι παντα ετοιμος να πασαρει. Ολοι ξερουμε οτι ειναι streaky shooter. Ειναι ενας all-round παιχτης, τι θελεις να δεις για να καταλαβω ?

      Διαγραφή
    3. @JH.13-DH.12
      Γεια χαρά.
      Δεν ψάχνω κάτι φοβερό. Ούτε περιμένω να δω πράγματα που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να κάνει. Αλλά, διάολε, περιμένω να δίνει κάθε βράδυ ένα minimum πακέτο. Και σ’ αυτό δεν περιλαμβάνεται το σουτ.
      Πρώτα και πάνω απ’ όλα να είναι συγκεντρωμένος και να μην επηρεάζεται τόσο πολύ από 1-2 λάθη που θα κάνει στην αρχή. Αν αρχίσει στραβά, στραβά αρμενίζει για όλο το ματς. Να είναι ήρεμος περιμένοντας την ευκαιρία που θα του δώσει το ίδιο το ματς και όχι να εκβιάζει καταστάσεις. Αυτό και τον αγχώνει και τον εκνευρίζει.
      Επίσης, να μην επιχειρεί πράγματα που δεν μπορεί να κάνει. Δεν του το ζητάει κανείς. Π.χ. το να προσπαθεί με την μπάλα στο παρκέ να δημιουργήσει φάσεις για τον εαυτό του ή για τους άλλους δεν το ‘χει.

      Διαγραφή
    4. Σόρρυ που επεμβαίνω ,

      Προσωπικά περιμένω να τον δώ να μπαίνει στην εξίσωση και στα δύο μέρη του παρκέ. Να φτιάξει το mentality του το οποίο δείχνει χαλασμένο.Ριμπάουντ δίνουν και οι υπόλοιποι ψηλοι.Τι σημαίνει οτι δεν πρεπει να δώσουν σκόρ?

      Streaky shooter.Οκ.Δηλάδή το σκόρ που θα δίνει θα είναι μόνο μόνο από την περιφέρεια? Δεν υπάρχει η δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τα γρήγορα πόδια του και τα καλά σωματικά του προσόντα?

      Αυτο που περιμένω από το βασικό μου τριάρι και δή παίχτη στην απέναντι πλευρα του Ατλαντικού , δεν είναι μόνο 1 ταπα ανα παιχνίδι και 3 ριμπάουντ.Προς υπερασπισή του όμως δίνω credit στο οτι "βλέπει" γηπεδο και περνάει 2 τελικές ανα ματς.

      Run TMC

      Διαγραφή
    5. Καλημερα, Παντως ο Καλαθης πολλες φορες του αφηνει την μπαλα να ξεκινησει επιθεση δεν νομιζω οτι την παιρνει απο μονος του. Εχει συμπαθητικα handle για τριαρι.Επισης Παντα προσπαθει(και εκεινος και ο Αντε) να βρουν χωρο κατω απο την ρακετα για ενα ευκολο Λευ-απ. Εχετε δικιο οτι ο Παπ ειναι παιχτης ψυχολογιας αλλα αυτο δυσκολα θα αλλαξει(θα δουμε του χρονου εαν φτιαξει χαρακτηρα). Εγω προσωπικα δεν περιμενω τοσα πολλα οσα εχεις απο εκεινον. Κανει τα παντα και προσπαθει στο 100%. Εξαλου δεν ειναι ηγετης ουτε θα γινει ποτε.

      Διαγραφή
    6. Η τελευταία προταση με ιντρίγκαρε...

      Παίχτης που θεωρούνταν ώς o πιό εξελιγμένος νέος στην Ευρωλίγκα με δύο κούπες στο παλμαρέ του , μεγάλη μεταγραφή στην Ισπανία και η πιο ακριβή μεταγραφή ρούκι στο ΝΒΑ...

      Γιατι θεωρούμε (σχεδόν όλοι μας) οτι δεν μπορεί να γίνει ηγέτης ή κατι παρόμοιο στην μελλοντική Εθνική ? Μήπως είναι κάπως απαισιόδοξο σαν σκέψη ? Αν φυσικά δουλέψει...

      Run TMC

      Διαγραφή
    7. Άλλο συμπαθητικό ball handling για τριάρι άλλο να προσπαθείς να δημιουργήσεις. Τις φάσεις που πολύ σωστά λες ότι φτιάχνονται στην base line, ο Παπανικολάου δεν τις τελειώνει πάντα σε αντίθεση με τον μικρό. Και αυτό είναι δείγμα έλλειψης συγκέντρωσης. Όπως και το ότι χάνει συχνά τις αμυντικές περιστροφές και κάνει αχρείαστα φάουλ.
      Επειδή ακριβώς είναι παίκτης ψυχολογίας, περιμένω ένα καλό ματς που θα τον βοηθήσει. Είναι καλή ευκαιρία το αυριανό. Είναι σίγουρο ότι θα χρεωθεί στην αρχή τον Μπογκντάνοβιτς. Αν τον πάει καλά στην αρχή, θα δεις πόσο καλός θα είναι σε όλο το παιχνίδι. Αν, όμως, ο Κροάτης του βάλει 1-2 σουτ στην αρχή, θα δούμε μια από τα ίδια.

      Διαγραφή
    8. δεν εχει ιδεα τι θελει να δει (μπορει σκορ). απλα το παιδι (77) συγκεντρωνει τις αποψεις των υπολοιπων.. σε δουλεια να βρισκεται δλδ

      Διαγραφή
    9. Προφανως δεν τον εχουμε στον μυαλο μας σαν σκορερ οπως τους Σαριτς,Μπογιαν,Μπογκνταν για να παρει το τελευταιο σουτ. Εγω προσωπικα παντα τον φανταζομαι να παλευει για εναν ριμπαουντ, να κυνηγαει για ενα μπλοκ στον αιφνιδιασμο, να σουταρει ενα spot-up σουτ. Φυσικα σε καποιες του στιγμες εχει flashes για κατι μη-ελληνικο οπως η upper-under move απεναντι στους σενεγαλεζους,θα μπει μεσα στο τραφικ για να τελειωσει με δυναμη, εχει motor σημαντικα για το ΝΒΑ. Κατι υπαρχει, μικρος ειναι σε οποια ομαδα και εαν παιξει τα επομενα χρονια καλο θα του κανει σιγουρα.

      Διαγραφή
    10. εχει motor, ε;; να τρεξει σε κανενα ραλυ τοτε

      Διαγραφή
    11. Κανονικά θα έπρεπε, αλλά δεν νομίζω πως μπορείς. Παραπαίρνεις τον εαυτό σου στα σοβαρά όταν γράφεις μια τόσο αστεία πρόταση ("Φυσικα σε καποιες του στιγμες εχει flashes για κατι μη-ελληνικο οπως η upper-under move απεναντι στους σενεγαλεζους,θα μπει μεσα στο τραφικ για να τελειωσει με δυναμη, εχει motor σημαντικα για το ΝΒΑ.") και δεν γελάς από μόνος σου

      Διαγραφή
    12. Ωραια, την κινηση upper-under θα την πουμε αναποδο λευ-απ(που δεν ειναι) ?, το traffic να το πουμε πολυκοσμια μεσα στην ρακετα, το μοτορ και flashes να βρουμε καποια ελληνικα υποκαταστατα ? Χρησιμοποιω αυτες τις φρασεις γιατι ειναι πιο ακριβης και επειδη μου εχουν μεινει οταν βλεπω αγωνες με ξενη περιγραφη και γραφω σε ξενα φορουμ.

      Υ.Γ. Δεν ξαναπαντω, δεν χρειαζεται να καταστρεφουμε το μπλογκ. Καλη σου ημερα.

      Διαγραφή
    13. @Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2014 - 2:11 π.μ.

      Με ξεσκέπασες, άτιμε!!!

      Διαγραφή
    14. 77 ελπιζω να μην μου κρυωσεις... κι εγω μετα τι θ απογίνω?

      Διαγραφή
  26. Κάποια συν και πλην και από εμένα για την Εθνική

    Στα σύν :

    * Η ομάδα έχει προπονητικό τίμ. Ο κόουτς και οι συνεργάτες του είναι μεθοδικοί και κοιτούν και "δουλεύουν" το κάθε ματς ξεχωριστά. Παράδειγμα το οτι οι άλλοι ανταγωνιστές του ομίλου τα βρήκαν σκούρα με όσους έχουμε παίξει γιατι δεν διαβάζουν καλά το παιχνίδι. Το ροτέισον του Κατσικάρη είναι για σεμινάριο.Μια ματιά στους χρόνους παιχτών άλλων ομάδων και δη του ομίλου μας θα πείσει.Οι δηλώσεις του κόουτς χτές στον ΟΤΕ TV απέδειξαν οτι εκτός από γνωστης του αντικειμένου είναι και Κύριος.Ευγενέστατος και αναλυτικότατος.

    * Η ομάδα δείχνει υγιής. ουτε γκρίνιες,ούτε κόντρες,ούτε δηλώσεις...τίποτε. Δεν χρειάζεται να περιμένει από έναν παίχτη να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.Βγάζει πρωταγωνιστές κάθε μερα από τη φαρέτρα. Σκοράρουμε πολύ από το 4 , θέση που θεωρείται ίσως από τις πιο βασικές για μένα στο θέμα του σκοραρίσματος. Δείχνει σοβαρότητα -εκτος ελαχίστων εξαιρέσεων όταν ξεφεύγει αρκετά μπροστά- πράγμα που θα πρέπει να το αποδείξει και με τους Κροάτες.

    * Μεγάλη παραγωγικότητα,πολλά κοψίματα στη ρακέτα και καλή κυκλοφορία της μπάλας.Υπήρχαν στιγμές τα τελευταία χρόνια που είχαν τσιμπλιάσει τα μάτια μου από τις στατικές μας επιθέσεις η οποίες βασίζονταν -ορθώς μεν υπερβολικά δε- στο pnr.

    Στα πλήν :

    * Παρότι ο Αντε ανέβασε την παραγωγικότητά του χτές , προσωπικά λόγω ενέργειας και σωματικών προσόντων θα προτιμούσα να παίρναμε περισσότερο σκόρ και από το 3. Ο Παπ δείχνει να παλεύει με δαίμονες στο μυαλό του - χαρακτηριστικό όταν σκόραρε το πώς το πανυγήρισε κοιτάζοντας ψηλά- και ο Γιανναρος είναι συχνά ακροβολισμένος έξω από το τρίποντο κάτι που για μενα επιθετικά τον καθιστά ακίνδυνο προς το παρόν.Ίσως εαν έπαιζε λίγο πιο μέσα να είχαμε καλύτερη επιθετική συγκομιδή και περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ

    * Τα σέντερ που έρχονται πίσω από τον Μπουρούση είναι επιεικώς απαράδεκτα.Δηλαδή ο Γλυνιαδάκη μπαίνει μόνο για να ρίχνει ξύλο να μην φορτώνεται ο Μπουρούσης και ο Βουγιούκας απλά για να ξεκουράζει το βασικό 5αρι αφού δεν γίνεται αλλιώς? Δεν είναι δουλειά αυτή...Λίγο τσαγανό και θράσος παιδιά...

    * Όσο και αν δεν μου αρέσουν τα λάθη που κάνει ο Νικ , δυστυχώς εφόσον έχει τα κλειδιά του παιχνιδιού και αρκετό χρόνο τη μπάλα στα χέρια θα κάνει και λάθη. Το κακό είναι οτι πολλά από αυτά δείχνουν ανευ λόγου και βεβιασμένα. Δεν ξερω εαν είναι θέμα παιχνιδιών που του λείπουν ή αν δεν γνωρίζει τόσο καλά το παιχνίδι της ομάδας , πρέπει με κάποιο τρόπο να τα περιορίσει για να δίνει καλύτερη ισορροπία στην άμυνα για αποφυγή του αντίπαλου τρανζίσιον και σωστότερες επιθέσεις μπροστά.

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κάτι άσχετο που το ξέχασα...

      Xτές είχε γενέθλια η αδυναμία μου.Χρόνια πολλά Timαρε...

      http://nba.sport24.gr/article/3002466/mathimata-istorias-tim-hardaway

      Run TMC

      Διαγραφή
    2. εαν επαιζε ο αντε "καπου μεσα" θα σου χαλαγε τις αποστασεις!!

      Διαγραφή
    3. Πολύ πιθανό. Ο κόουτς θα γνωρίζει καλύτερα. Συμφωνείς όμως πως έτσι γίνεται ακίνδυνος και χάνουμε έναν παίχτη επιθετικά.Σωστά ?

      Run TMC

      Διαγραφή
    4. Αν παρατηρήσετε θα δείτε ότι όταν έχει τον Παπανικολάου μέσα έχει 2 γκαρντ-χειριστές-δημιουργούς. Όταν βάζει τον Αντετοκούνμπο παίζει αρκετά με βασιλειάδη-μάντζαρη και ένα ακόμη δημιουργό . Δηλαδή νομίζω πως το Γιαννάκη τον έχει στο μυαλό του σαν 2ο ή κρυφό δημιουργό από το 3...Δεν είναι δηλαδή μόνο το σκορ . Σκορ μπορούμε να πάρουμε από όλες τις θέσεις αλλά για να γίνει αυτί θέλουμε καλή κυκλοφορία , και γιαυτό πάντα κοιτάζει να έχει 2 δημιουργούς μέσα στους 3εις της περιφέρειας ...

      Διαγραφή
  27. Όπως είπε ο Peris δεν έχει σημασία που θα φθάσει αυτή η εθνική μιας και το μπάσκετ που παίζει είναι, μετά από καιρό, χορταστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα έχει φέρει έτσι το πρόγραμμα που έχουμε νωρίς στο τουρνουά ματς επιπέδου μεταλλίων. Στις λεπτομέρειες θα κριθούν όλα. Κάποια καλή ή καλές ομάδες με υψηλές βλέψεις θα μείνει/μείνουν εκτός νωρίς..

      Διαγραφή
    2. Eκεί έγκειται και αυτό που είπα...
      Διαβάζω πολλές φορές ότι "ταβάνι μας είναι η 8άδα".
      Δεν έχει βάση αυτό..
      ΟΚ,προφανώς μια ομάδα που έχει περάσει το πρώτο νοκ-άουτ έχει ενδεδειγμένη αξία,από την άλλη είναι πολύ μικρή η διαχωριστική γραμμή του που μπορείς να φτάσεις.Μπορεί με το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο πάνω κάτω αυτή η ομάδα να έχει φάσμα από αποκλεισμό στους 16 ως και πρόκριση στην 4άδα.

      Γι'αυτό και καθρέφτης της δουλειάς μας και αντικείμενο κριτικής πρέπει να είναι περισσότερο η ίδια η ομάδα και το παιχνίδι της(το οποίο φυσικά θα κρίνουμε σοβαρά στα επόμενα 2-3 ματς) και όχι απαραίτητα η πορεία της.Και ως τώρα έχει δείξει ότι υπάρχει σοβαρότητα,διάθεση,καλή προπονητική προσέγγιση,ικανοποιητική ομαδική δουλειά και επιθετική-αμυντική λειτουργία -πράγματα που δεν επιτρέπουν τα περσινά και προπέρσινα.

      Ακόμα θυμάμαι τις μεγάλες ατάκες του Τρινκιέρι,τον Παρθενώνα,το νόμισμα που θέλει να γίνει εκατομμυριούχος,τα μακαρόνια και τον Λεωνίδα(στο άθλιο rotation που έκανε στη θέση 4). Πραγματικά από λόγια και φαιδρότητα χορτάσαμε...
      Φέτος η εθνική μιλάει στο παρκέ και μένει να δούμε τι πινελιές,τι μέταλλο και πόσες λύσεις θα βγάλει ώστε να προχωρήσει και παραπάνω από την "υποχρέωση" της.

      Διαγραφή
  28. -συμπαθης ομαδα ειμαστε.χωρις το μεγαλο παικτη αλλα με τρεξιματα πολλα, καλη κυκλοφορια της μπαλας και , πανω απο ολα, σωστη αγωνιστικη και εξωαγωνιστικη νοοτροπια εχουμε τυχη στη διοργανωση!!!

    -καθολου αμελητεες οι 3 νικες μας αλλα απο δω και περα θα κληθει η ομαδα να αποδειξει τη δυναμικη της!!!

    -ειδα χθες την ισπανια με τη βραζιλια και τρομαξα!!

    -απο οσο εχω δει μεχρι τωρα θεωρω οτι το επιπεδο του τουρνουα ειναι υψηλο!!μπορει να υπαρχουν απουσιες αλλα κι οι λεγομενες μικρες ομαδες εχουν σοβαροτητα, αρχη, μεση , τελος και πλανο στο παιχνιδι τους.κατεβαινοντας μπλαζε δεν κερδιζεις κανεναν σε αυτο το τουρνουα!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Λοιπον, μετα απο 2μισι αγωνιστικες εχω να παραθεσω τα εξης:
    1)Ισως είμαστε η 3η καλυτερη ομαδα του τουρνουα αλλα το δειγμα παραειναι μικρο τόσο το δικό μας όσο και των αντιπάλων.
    2)Η απώλεια του Κουφού είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και η απουσια 2ου σεντερ με τα συγκεκριμενα χαρακτηριστικα, μαλλον θα μας στοιχισει σε ματς με Βραζιλια, Λιθουανια. H θεση του σεντερ ηταν αυτη που μετα την απουσια του Καλνιετις απο την Λιθουανια και την προβληματικη εικονα της Κροατιας θα μας ανεβαζε ενα σκαλι πανω απο τους ανταγωνιστες μας.
    3)Ποιος ειδε τη φροντ-λαιν της Ισπανιας και δεν τα εκανε πανω του?? Θεωρω πως ειναι η καλυτερη Ευρωπαϊκη 12αδα ολων των εποχων. Και ακομα εμειναν εξω Μιροτιτς και Σαν Εμετεριο.
    4)Μου φαινεται πιο πιθανο να κερδιζαμε τους Αμερικανους παρα τους Ισπανους, συγκριτικα παντα γιατι πιθανοτατα δεν θα τα καταφερουμε με κανεναν απο τους δυο. Παντως λογικα αν φτασουμε να παιζουμε με αυτους παει να πει οτι εχουμε πετυχει τον μινιμουμ στοχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλυτερη φροντλαιν απο την γιουγκοσλαβια του 91 και την κροατια της βαρκελωνης η ισπανια?ουτε καν τους πλησιαζει....Για την εποχη μας ειναι πολυ καλη ομαδα

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ με τον "Ανώνυμο - 7:04"...
      10άδα σαν αυτή της Ισπανίας ίσως να μην έχει ξαναυπάρξει!
      Όλοι πρωτοκλασάτοι.

      Διαγραφή
  30. Έσκασε και το άλλο μπάμ...(αν και δεν ξέρω κατα πόσο αυτό είναι όντως έκπληξη...)

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιό λες ; το Τουρκία - Ουκρανία ;

      Ούτε καν αν λες αυτό !

      Διαγραφή
  31. εγω αυτους σαν την ενωμενη γιουγκοσλαβια του 91 ουτε στο ονειρο τους...Πολυ θα το θελαν για να ικανοποιηθει και η ματαιοδοξια τους αλλα ποτε...Εκεινοι ηταν οι πραγματικα αητητοι και νομιζω οι ισπανοι ακομα θυμουνται το καζο απο τους μετριους σερβους του ιβκοβιτς στην τουρκια.Για να μην μιλησω απο τους ρωσους στην εδρα τους και τους γαλλους περυσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ρε παιδια εχετε καμια ιδεα για την αυστραλαι με την λιθουανια?Ανυπομονω να το δω θα ναι απιστευτο ματς λογικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Την πατησαν οι Τουρκοι και τωρα ταβανι τους η 4η θεση..χωρις γκλαντιρ ειδικα ματσαραν καλυτερα με τους Ουκρανους...με τους Φινλανδους θα συντριβουν..δεν θα αντεξουν σε υψηλο ρυθμο για 40 λεπτα..εχουν και πολυ κοσμο οι φινλανδοι..μην αποκλειστουν απο τους επικυνδινους δομινικανους τωρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. αντι να δουμε το αυστραλια-λιθουανια θα δουμε το κορεα - σλοβενια με τους τρομπες του αντ-1!!! Αντε πια με τους μ@@κες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη γκρινιαζεις αυριο θα δουμε ισπανια-γαλλια αν και δεν ηταν στο προγραμμα στη αρχη

      Διαγραφή
  35. (Χ)

    Για άλλη μια φορά μου ήρθε στο μυαλό ο Οβελίξ βλέποντας το χθεσινό TOP-5, ή πιό σωστά το TOP-2, κάθως μόνο η φάση 4 και η φάση 2, κατά τη γνώμη μου, άξιζαν να είναι εκεί, με τη σειρά που τις παραθέτω. Όσο για την φάση 5 ας το αφήσουμε καλύτερα για να μην χαλάμε τις καρδιές μας. Τέτοιες φάσεις είναι ή ήταν ψωμοτύρι για παίκτες όπως ο 3D και ο Παπαλουκάς.

    Εν τέλει, αν αυτές οι 5 ήταν οι καλύτερες χθεσινές, τότε πραγματικά ζηλεύω τις φάσεις που βλέπουμε όλοι τη χρονιά στην Euroleague. ΜΙα φάση π.χ. του 3D εκεί, και άσε τους διάφορους Ρούμπηδες, Καλντερόνιδες, Αρρόγιδες, Χουέρτιδες και Κάρριδες να ψάχνονται...

    Α ρε Euroleague τί ζημιά μας έκανες! :-)

    Τελικά, ο Μίλος είναι καλός πασέρ; Δεν έχω καταλάβει ακόμα...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως μπορεις να καταλαβεις και τιποτα με τετοια ζημια που έπαθες?

      Διαγραφή
    2. ...Καλντερόνηδες / Αρρόγιους / Χουέρτες και Κάρηδες.

      'Cause they sound (and look) better.

      Διαγραφή
  36. Για να σε βοηθησω για τον Μιλος. Εχτες εδωσε 3-4 πασες πραγματικα για highlight. Αλλες 5 πεταξε στις πινακιδες προσπαθωντας να τις κανει λιγο τρελουτσικες. Η διαφορα ειναι οτι ο Σαρας θα πετυχαινε και τις 9, ενω ο Παπαλουκας, ο Διαμαντιδης και αλλοι παρομοιοι θα εκαναν και τις 9 πολυ πιο απλες αλλα και οι 9 θα κατεληγαν στο καλαθι. Τοσο απλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερα δεν μπορούσες να το πεις αδερφέ.Μπράβο απο εμένα.

      Διαγραφή
  37. και εγω πιστευω οτι αυτη η ομαδα της ισπανιας και γενικα η φουρνια τους ειναι ο,τι καλυτερο εχει να επιδειξει το ευρωπαικο μπασκετ στην ιστορια του.

    καταπληκτικοι οι πρωην γιουγκοσλαβοι αλλα οι τωρινοι ισπανοι τους εχουν ηδη ξεπερασει τουλαχιστον στα ματια τα δικα μου!!!

    μυθος ο ντιβατς αλλα ο παου πλεον καλυτερος με περισσοτερο μπασκετ και με μεγαλυτερα επιτευγματα.ακομα καλυτερη τεχνικη απο τον αρτιστα βλαντε σε συνδιασμο απο ενα απειρως πιο γυμνασμενο σωμα.

    σταρ ο ρατζα αλλα πώς να συγκριθει με μαρκ γκασολ?μια συγκριση που πριν λιγα χρονια θα φανταζε αστεια, και ομως ο μικρος γκασολ εχει γαζωσει σχεδον ολο το νβα με την αμυνα του και τις κινησεις του στην επιθεση παιζοντας μαλιστα σε ομαδα σοβαρη και οχι σε καφενε οπως οι σελτικς επι εποχης ρατζα!!!

    σαβιτς εναντιον ιμπακα?μαλλον το δευτερο.....

    εκει που θα υπερειχαν οι γιουγκοι θα ταν στο 3 με τονυ κουκοτς και πασπαλι, οπου για μενα ο ροζ πανθηρας ειναι ο,τι καλυτερο σε all around παικτη εχω δει ποτε στην ευρωπη!!

    ακομα και στην περιφερεια, κομαζετς, ντραζεν, ντανιλοβιτς δεν υπερεχουν των ρουμπιο, ναβαρο, σερχιο, γιουλ και καλντερον!!!μπορει ο ντραζεν να ηταν μυθος αλλα μονος του απεναντι σε μια τετοια περιφερεια δε θα αντεχε.

    βεβαια το υποκειμενικο στοιχειο και οι συνθηκες παιζουν μεγαλο ρολο σε μια τετοια συγκριση.
    για μενα δεν ειναι μονο η ποιοτητα μεμονωμενα των παικτων , που καθιστουν καλυτερη την ισπανια, αλλα και το υπερηχητικο μπασκετ που παιζουν!!!ο ρυθμος που δινουν τα ποιντ των ισπανων ειναι καταιγιστικος!!!η χημεια τους επισης καταπληκτικη, παιζουν αλλωστε και τοσα χρονια μαζι!!!μια χημεια που δεν προλαβαν να αποκτησουν λογω της διασπασης οι γιουγκοι!!!
    επισης δεν ειδαμε μεχρι πού θα μπορουσε να φθασει στην καριερα του ο ντραζεν, ο οποιος εφυγε στα 28 του!!!

    και ολος αυτος ο θαυμασμος απο καποιον που θεωρει οτι εμεις "φταιμε" που πηρε το πραγμα τετοια τροπη στην ευρωπη!!!!
    εμεις ειμασταν σκοτωμενοι το 2006 και δεν τους κερδισαμε στο παγκοσμιο, οπου και καλυτερο μπασκετ ειχαμε παιξει και καλυτερες ομαδες ειχαμε αντιμετωπισει αλλα αδειασαμε μετα το επικο 101-95 και αποπροσανατολιστηκαμε απο την απουσια του παου με αποτελεσμα να μας γαζωσει ο γκαρμπα με 6/11 3π (σχεδον σε ολα αφυλακτος).

    εμεις πεσαμε θυματα μιας κακης διαιτησιας το 2007 στη μαδριτη και χασαμε στον ημιτελικο, εκει οπου ο σπανουλης εκανε οργια!!!

    απο κει και περα, το πουλακι πεταξε, το θηριο γιγαντωθηκε!!!!

    η εμφανιση τους το 2008 στο πεκινο απεναντι σε ο,τι καλυτερο ειχε το αμερικανικο μπασκετ και απεναντι σε μια απιστευτη λυσσα που εβγαζαν οι αμερικανοι για να ξεπλυνουν τη ντροπη των τελευταων ετων ηταν κατι το φοβερο!!!
    η ευκολια με την οποια πηραν τα ευρωπαικα του 2009 και 2011 παροιμιωδης!!!

    το μονο ψεγαδι αυτης της ισπανιας ειναι οτι βασιζει μεγαλο μερος της δυναμης της στον παου γκασολ!!αν λειψει αυτος ειναι τρωτη!!!σα να λεμε ομως οτι ηταν τρωτοι οι bulls αν ελειπε ο τζορνταν!!!ε και?

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ σχεδόν σε όλα.
      Σε αυτό που λες βέβαια για τη δική μας εθνική θα διαφωνήσω στο ότι ήμασταν καλύτεροι το 2006 που το πήραν δίκαια και δεν ξέρω τι εννοείς με τη λέξη "φταίμε".Ακόμα και να τους κερδίζαμε,ίσως αλλάζαμε λίγο το momentum της κόντρας μας και τους βάζαμε λίγο πιο δύσκολο έργο ψυχολογικά στις επόμενες διοργανώσεις,αλλά όπως και να χει πάλι θα έβγαζαν όλους τους μεγάλους παίκτες που έβγαλαν.

      Διαγραφή
    2. εννοω οτι μπορουσαμε να τους κερδισουμε και το 2006 και το 2007 αλλα ειτε η κουραση ειτε η διαιτησια μας εκαναν να χασουμε την ευκαιρια.
      αν κερδιζαμε αυτα τα παιχνιδια δεν ειμαι καθολου σιγουρος για το πώς θα ειχε εξελιχθει το πραγμα!!!

      οι ισπανοι απεκτησαν τρομερη αυτοπεποιθηση η οποια και εβγαινε στο παιχνιδι τους απο ενα σημειο και μετα!!!και αυτη την αυτοπεποιθηση την απεκτησαν ουσιαστικα μαζι μας!σιγουρα θα ειχαν και αυτοι τις επιτυχιες τους, σιγουρα θα εβγαζαν μεγαλους παικτες αλλα οπως και να χει θα ηταν μειον 1-2 τιτλους, τους οποιους λογικα θα κερδιζαμε εμεις!!!

      με τα what if ομως δε γραφτηκε ποτε ιστορια, γι αυτο και παραδεχομαι εγω προσωπικα τους ισπανους ως τους κορυφαιους ever.

      ΣΜ

      Διαγραφή
    3. θεωρω γελοια την συγκριση ρατζα μαρκ γκαζολ....τελεια.Ο παου μπορει να πλησιαζει τον νιβατς αλλα ως εκει.Τελος θεωρω αστειο να συγκρινω τον ντραζεν που παντα μισουσα αλλα ειναι θεος και τον θρυλο ντανιλοβιτς με τον ρικι ρουμπιο ακομα και αν παρουν το διαγαλαξιακο.Παντα αντιπαθουσα την γιουγκοσλαβια αλλα ειναι μυθοι.αυτοι τωρα ειναι αστερια ενος αλλου μπασκετ...

      Διαγραφή
    4. Να σημειωσω οτι δεν αντιπαθω τπυς ισπανους αντιθετως τους θεωρω σαν τους ελληνες αλλα πιο εξελιγμενους.απλα δεν μπορω την θεοποιηση μια καλης ομαδας που απλα εκμεταλευεται την ελλειψη αλλων καλων,

      Διαγραφή
  38. αγριο πορνο απο τους αυστραλνους...Ο Ινγκλις επρεπε να τον κλεισει χθες με 1 εκατ ο Γιαννακοπουλος!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλοί οι Αυστραλοί.. Έχουν πολλές δυνατότητες το είπαμε. Δε μένω στην ήττα τους από Σλοβενία, το σύνολο τους είναι αρκετά καλό. Αρκεί να σταθεροποιήσουν το αμυντικό τους performance σε ένα καλό επίπεδο για περισσότερη ώρα στο 40 λεπτο.

      Διαγραφή
    2. Λες και το ξέραμε.. Οι Αυστραλοί έχουν δέχθεί 19π. σε 6 λεπτά..!

      Διαγραφή
  39. Γενικα ισχυει οτι εγραψε ο φιλος απο πανω για την Ισπανια,απλα στην Ελλαδα λογω της εντονης και διακιολογημενης σε καποια σημεια αντιπαθειας στους φουριας ροχας της συγκεκριμενης γενιας εχουμε την ταση να τους μειωνουμε.Γενικα στη περιφερεια τους μπορει να βρει κανεις ψεγαδια αλλα οι δυο αδερφοι με τον Ιμπακα ειναι too much σε μια εποχη που παρα πολυ καλοι ψηλοι δεν εχουν βγει.Αυτο και το παραμυθι οτι ο Μαρκ ειναι ατεχνος και αργος δεν περναει πια.Ο Παου με τη τεχνικη του και το μποι του κανει οτι θελει στο Φιμπα μπασκετ και ειναι και σε μια ηλικια ωριμη για να μη κανει υπερβολες η πολλα λαθη

    Ψευτοβλεπω (με πολλες διακοπες ) το Λιθουανια Αυστραλια και παρατηρω πως οι Λιθουανοι περα απο σκληραδα και σοβαροτητα δεν εχουν καποιο αλλο φοβερο στοιχειο.ΕΠισης για πρωτη φορα μετα απο χρονια βλεπω πως δεν ειναι τρομακτικοι στο 3ποντο

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ρε παιδια αυτος ο παιχτης της λιθουανιας, δεν ειναι αυτος που επαιζε στη γαλαζια λιμνη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ti les re?den einai aytos..o allos einai!!

      Διαγραφή
    2. Ελα ρε τον κουζμινσκας,κουζινισκας πως σκατα τον λενε. Δεν κανει το παιδι για μπασκετακι ας παιει πισω στη γαλαζια λιμνη.

      Διαγραφή
  41. Ο Μουν της ΚΟρεας ειναι ο Στιβενσον που επαιζε πριν 4-5 χρονια στο μαρουσι..δεν ξερω γιατι αλλαξε ονομα..νομιζω εχει κορεατικες ριζες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΚΑΛΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΟΤΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤ-1 ...ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΚΟΡΕΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΜΑΤΣΑΡΑΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΥΣ

    ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡ ΜΠΑΣΚΕΤ) - ΑΓ.ΔΟΜΙΝΙΚΟ (ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ)..;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αντιπαθώ τους Ισπανούς για πολλά πράγματα.. Τα καραγκιολιζίκια του Ρούντι, τους θεατρινισμούς του Ναβάρο και του Καλντερόν, τις γελοιότητες έναντι στον ΟΣΦΠ και τον ΠΑΟ στην Ευρωλίγκα... Το 2011 είχα ρίξει τρελό γλέντι με το 3-2... Αλλά πρέπει να τους σέβομαι γιατί είναι μια ομάδα mega stars, οι οποίοι ποτέ δεν δήλωσαν κουρασμένοι, αποδέχονται τους ρόλους τους και έμειναν ενωμένοι, παρόλο που έφαγαν και αυτοί κάποιες φάπες. Ο Γκασόλ δεν πηγαίνει στην Μύκονο, ο Ναβάρο ξεκουράστηκε πρώτη φορά στα 33, ο Ρούντι παίζει ασταμάτητα, ο Καλντερόν το ίδιο και ο Μαρκ κλπ..

    Εμείς είμασταν πολύ κοντά σε κάτι τέτοιο, για Ευρώπη βέβαια. Αλλά η νοοτροπία του Παπαλουκά, του ΔΔ και πολύ λιγότερο του Σπανούλη μας κόστισε 4 χρόνια αποτυχίες. Δεν υπήρχε περίπτωση ο αντίστοιχος Ισπανός να έκανε τα καραγκιοζιλίκια του Παπ το 2009 και το 2010, ο Ναβάρο, ο ΠΟ και ο Ρέγες να τα παράταγαν στα 30, και φέτος θα κατέβαιναν κουτσοί. Ελληνικό mentality και κάθε πικραμένος γαύρος και βάζελος να δικαιολογεί τους δικούς τους. Ο Παπαδογιάννης καλά τα έλεγε από 2009 έως 11 το τι παράθυρο άνοιγαν ο ΔΔ και ο Παπαλουκάς, και εμείς τα ανεχόμασταν. Πόσο χρονών είναι ο Γκασόλ, θυμήστε μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι εννοεις ανεχομασταν ? Οτι γουσταρουν κανουν, οποτε θελουν σταματανε ... οσο και αν μας πικρανε τελειωσε. ο Νοα οποτε γουσταρει παιζει οποτε δν θελει οχι. Επισης κατι ακομα και με τους διαμαντιδηδες/σπανουληδες/παπαλουκαδες αποτυχιες ειχαμε π.χ. παγκοσμιο τουρκια 2010.

      Διαγραφή
    2. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν, και οποίοι σχετίζονται με προνόμια υλικά (πχ στρατός), ηθικά (κέρδισαν πάρα πολλά λόγω της παρουσίας τους στην Εθνική και έχουν άπειρο χρόνο να κάθονται), αλλά για τη συζήτηση να δεχτώ και εγώ ότι έχουν δικαίωμα να κάνουν ότι γουστάρουν. Όπως και εγώ έχω δικαίωμα να τους κάνω κριτική και να τους συγκρίνω με οποιοδήποτε συνάδελφο τους. Αλλά είμαστε στην Ελλάδα, που ούτε καν οι δημοσιογράφοι δεν κάνουν κριτική, καθώς φοβούνται ότι θα κοπούν οι δηλώσεις.

      Διαγραφή
    3. Nα πω απο την αρχή, ότι βλέπω ισπανό και αλλάζω δρόμο.
      Απο την μία δεν τους χωνεύω με τίποτα (σε όλα τα αθλήματα), απο την άλλη με έχουν ξεκWλιάσει σχεδόν παντού και για επιδόρπιο..., μια ζωή προσπαθούμε να τους μοιάσουμε... ειδικά στον κωλοπαιδισμό (άρα δεν μπαίνω στη διαδικασία να πατήσω καν σε αυτό κτλ)

      τεσπα, εσώψυχα...

      Επι της ουσίας, υποδομές και ενδιαφέρον πλέον έχουμε αντίστοιχο, αλλά είναι στο κουρμπέτι πολύ πριν απο μας, έχουν διαχρονικά καλύτερο πρωτάθλημα και έχουν πολλαπλάσιο πληθυσμό.
      Κάπου εδώ σταματά η συζήτηση!
      Στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον μόνο ad-hoc θα τους έχουμε.

      Έχω μια ελπίδα ότι άλλη μια τέτοια στιγμή πλησιάζει.
      Η νέα γενιά παικτών μας έχει καλύτερα prospects, έχουμε καλύτερους προπονητές έχουμε και τη δίψα...

      Παναγία μου κάπου να τους πετύχουμε να φάμε το κρύο πιάτο.
      Μία ο βάζελος το 11 και άλλη μία στον ημιτελικό φέτος...
      όλα μέσα στο σπίτι τους και το ξεπέρασα το κόμπλεξ λολ

      Νικος Δ.

      Διαγραφή
  44. Τελικά μετά από 3 αγωνιστικές ο Μπουρουσης αποδεικνύει ότι είναι μέσα στην καλύτερη πεντάδα ψηλών στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή είναι πρώτος ριμπαουντερ, πρώτος σκόρερ, πρώτος στις τάπες και πρώτος σε ρανκινγκ για την Εθνική. Το καλύτερο όμως δεν σταματαει εκεί. Είναι πρώτος σε ασιστ και κλεψίματα! Βασικά είναι πρώτος σε όλες τις κατηγορίες, όντας ένα σκαλί πάνω από την υπόλοιπη ομάδα. Να δούμε πόσο θα αντέξει να παίζει μόνος του αφού δεν υπάρχει άλλος ψηλός πίσω από αυτόν, ενώ και ο Βουγιουκας ¨το κρέας¨ παίζει τρίτος ψηλός πίσω από Γλυνιαδακη. Στην ουσία επιβραβεύει όλους τους προηγούμενους προπονητές της Εθνικής που τελικά τον έκοβαν στην προετοιμασία. Γιατί άραγε;
    Βασικό πρόβλημα της ομάδας αυτή τη στιγμή είναι τα γκαρντ . Σχεδόν ανύπαρκτη δημιουργία ενώ και όλα τα περιφερειακά σουτ που έχουμε πάρει μέχρι τώρα είναι από την θέση 4. Αν δεν βοηθήσουν την ομάδα τώρα που έρχονται τα δύσκολα ματς, και ειδικά ο Καλαθης, θα έχουμε προβλήματα. Πρέπει να γίνουμε επικίνδυνοι και από τα γκαρντ αλλιώς βλέπω οι αντίπαλοι μας να στοχεύουν στην εξουδετέρωση του Μπουρουση και να εξαφανιζόμαστε.
    Ps. Κερδίσαμε Σενεγάλη, Πουέρτο Ρίκο και Φιλιππίνες. Δώστε μας το Παγκόσμιο! Ας ηρεμήσουμε ακόμα δεν έχει ξεκινήσει το Παγκόσμιο για εμάς. Ακόμα φιλικά παίζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην άμυνα υπάρχει πρόβλημα στο ζωγραφιστό και πλησιάζει το κρας τεστ με Σκόλα.
      Αμφιβολίες έχω και για την περιφερειακή άμυνα. Θα δούμε σήμερα πως θα τα πάμε.
      Θέλω περισσότερο Σλούκα στο παρκέ. Πιστεύω πως ταιριάζει σε αυτό που παιζει ο Κατσικάρης, αλλά είναι παίκτης ρυθμού. Αν δεν τον αφήσει μέσα για ώρα δεν γίνεται. Το κακό είναι ότι δείχνει να μην κουμπώνει καλά με τον Καλάθη, αλλά μπορεί να κάνω λάθος (δεν έχουν παίξει μαζί για ώρα)

      Στην επίθεση, απο την περιφέρεια μέχρι τώρα έχουν γράψει ο Καιμακ και ο Ζήσης.
      Το πρόβλημα είναι στη θέση 3, όπου ούτε ο Παπ, ούτε ο Ατέντο είναι έτοιμοι στο σουτ απο μέση και μακρινή απόσταση.

      Το τουρνουά τώρα αρχίζει για μας.
      Απλά μέχρι σήμερα περάσαμε το τεστ σοβαρότητας.
      (κάτι που δεν πρέπει όμως να υποτιμούμε, γιατί μας έλειπε στις τελευταίες διοργανώσεις).
      Πατήσαμε το πρώτο σκαλί και πάμε για το επόμενο.

      Νίκος Δ.

      Διαγραφή
    2. Θα ερθει το παιχνιδι που ο Μπουρουσης θα φορτωθει φαουλ νωρις(οπως πχ τωρα με Τομιτς, αφου δεν θα μπορει να τον σταματησει αλλιως) και τοτε θα πρεπει να χτυπησουμε απο την περιφερεια. Θα τα καταφερουμε; Ο Καλαθης μετραει μεσο ορο 1 ασιστ ανα παιχνιδι... Δημιουργια μηδεν δηλαδη. Το ιδιο βεβαια και οι υπολοιποι γκαρντς. Ο μονος που με εχει εκληξει ειναι ο μικρος Αντετοκουμπο που παρουσιαζεται πολυ καλυτερος απο οτι περιμενα. Τρομερα προσοντα, θα γραψει ιστορια.
      Το μονο θετικο απο τα τρια πρωτα ματς ειναι οτι μπορουμε να βελτιωθουμε σε πολλους τομεις και σε πολλους παικτες(παπανικολαου, καλαθης)
      καλη επιτυχια σημερα

      Διαγραφή
  45. αντι να λετε για την ΜΕΓΑΛΗ ομαδα της ισπανιας.. πειτε για την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ομοσπονδια τους.. που τους εχει και προνομιακο προγραμμα και ειναι ολα οσο το γινεται στημμενα υπερ τους.
    Ξεφτιλες σαν το ευρο τους.. που τους γιουχαρε ολος ο κοσμος.... μακαρι να μην ξαναπαρουν διοργανωση για 30 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. imo

    Καλύτερη περιφέρεια από Παπαλουκά, Διαμαντίδη, Σπανούλη, Ζήση στα καλά τους, δεν έχει πατήσει στο παρκέ, όσο παρακολουθώ μπάσκετ (προ 87).

    Ως σύνολο παικτών, μάλλον η φετινή Ισπανία, απουσία της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας στα καλά της, που θα ήταν πιο πάνω. Αλλά αυτό είναι "θα".

    Ντράζεν - βάλε ότι θες
    Ντανίλοβιτς - Ρούντι
    Κούκοτς- βάλε ότι θες
    Ράτζα - Παου
    Ντίβατς - Μαρκ

    σημειώσατε (εύκολα) ένα...

    Νίκος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Πρέπει να αντιληφθεί το μέγεθος της ευκαιρίας που του δόθηκε. Του ανοίχτηκε μια πόρτα, πρέπει να μπεί και να μείνει. Τον πιστεύουν και τον πετάξουν στα βαθιά. Είναι τιμή του να βρεθεί στη..μέση του ωκεανού. Είναι άγουρος ακόμα και πρέπει να γνωρίζει ότι οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Για αυτό το πρώτο πράγμα που χρειάζεται για να επιβιώσει εκεί είναι σκληράδα και δύναμη χαρακτήρα. Αλλιώς δε θα επιβιώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. καλημερα τζιμ........πως το βλεπεις το σημερινο της εθνικης?με δυο νικες ή δυο ηττες αποφευγει τους ισπανους πιο μετα,λες να το χουν στο μυαλο τους?καλυτερα να μην συμβαινει αυτο γιατι ουτε το πρωτο χιαστι δεν θα περασουν?εχω την εντυπωση παντως οτι μετα τις τοσες ηττες απο τους σπανιολους παλιοτερα θα παιξει ρολο......μαλλον τα παιδια θα πανε για δυο νικες και οτι προκυψει,αν χασουν σημερα μαλλον θα χασουν και απο αργεντινη......ετσι οπως τα καταφεραν οι διοργανωτες ωστε να μην μπλεκονται τα γκρουπ θα δουμε ομορφιες μεγαλες απο δω και περα.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω οτι οι εποχες που διαλεγαμε αντιπαλους εχουν περασει. Η ομαδα παει για νικες σε ολα τα παιχνιδια. Εξαλλου μια ηττα της ισπανιας τις επομενες 2 αγωνιστικες παντα ειναι πιθανη(λεμε τωρα) οποτε δεν εχει νοημα να διαλεγουμε αντιπαλους

      Διαγραφή
  49. Καλημέρα κάπταιν.. Θεωρώ αρκετά δύσκολο το σημερινό ματς. Δύο νίκες δε το συζητώ.. Θα τα πούμε νωρίς το απόγευμα με ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Σημερα το σοου ξεκιναει νωρις. Στις 18.30, το πολυ ενδιαφερον ματς και για την Ελλαδα, Σενεγαλη - Αργεντινη, με ζαπινγκ στη ματσαρα Σερβια - Βραζιλια, στις 21.00 το δικο μας ματς και στις 23.00 το σουπερ ματς Ισπανια - Γαλλια με ζαπινγκ 22.30 Αμερικη - Δομινικανη Δημοκρατια. Θα χορτασουμε μπασκετακι σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. wow με ΣΟΦΟ - ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ μαζί στην ίδια 5άδα.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. και ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ- ΚΟΥΦΟ μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. καλησπερα,
    μετα απο τα μεχρι στιγμης παιχνιδια,νομιζω οτι ειναι ξεκαθαρο οτι δυσκολα δεν θα ειναι ο τελικος ισπανια-ηπα
    οσον αφορα την εθνικη,εχει πραγματικες ελπιδες με βαση την εικονα των αλλων,να μπει στη μαχη για τα μεταλλια,ομως κατεμε θα πρεπει οπωσδηποτε να βρει λυση στο 5 και εχω την αισθηση οτι μπορει να την βρει μονο απο τον αντετοκουμπο.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ αυτό βλέπω τον μικρό να καλύπτει και εκείνη την τρύπα.

      Αν και μπορούμε στα δύσκολα παιχνίδια να χρησιμοποιήσουμε την τακτική του Ομπράντοβιτς με τον Βουγιούκα να έρχεται ως πρώτος, μετά ο Γλυννιαδάκης (Maric) και στο τέλος να έρχεται όσο πιο ξεκούραστος γίνεται ο Μπουρούσης (Batiste).

      Η διαχείριση του Μπουρούση θα είναι το πιο σημαντικό πράγμα από εδώ και πέρα και το βάθος των 3 (+ 1 ο μικρός) παιχτών θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Κάθε δευτερόλεπτο ξεκούρασης του Μπουρούση θα μετράει, ώστε να είναι φρέσκος σωματικά και πνευματικά.

      Διαγραφή
  54. Aναμένοντας την ΑΝΑΡΤΗΣΗ για το GAME 3 DAY PREVIEW...
    κι επειδή πολύς λόγος γίνεται για τον (αγαπημένο) Renaldo,
    για κοζάρετε το πιο κάτω:

    https://www.youtube.com/watch?v=0bmGR2YDa1I

    Υ.Γ.1/
    αλλά μας λείπει ο ένας και μοναδικός (σέντερ) Peter Johny Rammos!!!
    Y.Γ.2/
    ενδιαφέρον τουρνουά σε όλους τους ομίλους,αν κοιτάξει κάποιος την βαθμολογία όπως είναι διαμορφωμένη τώρα-κρίμα που η FIBA απαξιώνει με μια διοργάνωση Express το "προϊόν" της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα τον συμπαθω περισσοτερο τον μπαλκμαν μετα το βιντεακι....

      Διαγραφή
    2. Απλά πείτε του να μην τα βάλει με το λάθος άτομο.

      https://www.youtube.com/watch?v=SUluzUJu-w4

      Officer

      Διαγραφή
  55. Οι Φιλιππινες πολυ ατυχες..ισως να αξιζαν την προκρισαν...

    Απο εκει και περα..Οι Ουκρανοι μπλεξανε πολυ...Δωρο στους Τουρκους....Δεν γινοταν να νικησουν και τους Τουρκους ωστε να τους στειλουν σπιτι τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή