Athlenda

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

2014 FIBA WORLD CUP: POWER RANKINGS & ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»


Το μπάσκετ της εθνικής μας ομάδας μιλάει κατευθείαν στη καρδιά μας και μετά το 5-0 και τη νίκη επί της Αργεντινής το Ηoopfellas προσφέρει ένα σπέσιαλ πιάτο στους αναγνώστες του. Power Rankings, προβλέψεις για τα ζευγάρια της φάσης των "16" και οι εκτιμήσεις του Σάσα Ομπράντοβιτς για το παιχνίδι της Κυριακής στη σελίδα μας..





Μεγάλη βραδιά εχθές για την Εθνική μας που ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων με ένα εμφατικό 5-0 και κυρίως ποιοτικό μπάσκετ και σοβαρότητα χωρίς φανφάρες. Ο Ζήσης (το βλέπεις στη γλώσσα του σώματος ότι ζει για τέτοια ματς, θέλει να είναι μέρος της ιστορίας που γράφεται και από τον ίδιο..) ξέπλυνε τη ..ρετσινιά για παλαιότερους συμπαίκτες του, ο Πρίντεζης ήταν εξαιρετικός απέναντι σε έναν πολύ physical αντίπαλο κάνοντας την υπέρβαση και φυσικά ο Μπουρούσης, ο οποίος είναι μια άλλη ιστορία. Ο κάθε παίκτης έχει κάποια παιχνίδια στη καριέρα του (ειδικά σε τέτοιο επίπεδο) για τα οποία τον θυμόμαστε. Ο Μπουρούσης λοιπόν έσβησε όλα τα προηγούμενα εχθές και έκανε μια εμφάνιση-ανάμνηση. Το καρπώνεται η υστεροφημία του.. Μακράν ο κορυφαίος του γηπέδου, θύμισε Βλάντε Ντίβατς όχι μόνο στη μαγική πάσα στο τέλος για το τελείωμα του Πρίντεζη αλλά με τη συνολική παρουσία του στο παρκέ. Πιο αναλυτικά για το ματς εάν θέλετε μιλάμε και στα σχόλια γιατί έχω ετοιμάσει κάτι διαφορετικό σήμερα..

Πάμε..


2014 FIBA WORLD CUP POWER RANKINGS (2)


   1.)      SPAIN (5-0,  88.0-62.8): Κομμένα τα γελάκια όλων αυτών που πήραν κάπως.. «ελαφρά» τη ταμπέλα του φαβορί για τους οικοδεσπότες πριν το τουρνουά. Οι Ισπανοί παίζουν μακράν το πιο ολοκληρωμένο  μπάσκετ και στις δύο πλευρές του παρκέ αυτή τη στιγμή και δίνουν σόου κάθε βράδυ. Ο Πάου οδηγεί την κούρσα των ΜVP της διοργάνωσης αλλά το κλειδί είναι η καλή κατάσταση του Ναβάρο. Να δούμε ποιός θα τους βάλει τεστ χαρακτήρα στα νοκ-άουτς. Το χρειάζονται..


  2.)       USA (5-0, 102.2-69.0): Παρέλαση στον πρώτο γύρο σε ένα εύκολο γκρούπ, με μοναδικό μελανό σημείο τα 30’ δημοσιότητας που έδωσαν στον Αταμάν.. Φαρίντ & Ντέηβις  έχουν κλέψει τις εντυπώσεις ενώ παρουσιάζουν και εξαιρετική χημεία μεταξύ τους. Βούρ μέχρι τον τελικό,  το πρόγραμμα τους μοιάζει με βόλτα στο πάρκο..

3.)      GREECE (5-0, 82.8-69.8): Η Ελλάδα χαλιναγώγησε επικίνδυνα underdogs με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, με την ικανότητα της να επιβιώνει σε κάθε τέμπο. Το χάιδεμα του Κατσικάρη στο ..γκάζι (στο επιθετικό κομμάτι) έχει αποφέρει θεαματικό αποτέλεσμα. Η Ελλάδα παίζει αυτή τη στιγμή το καλύτερο (μαζί με την Ισπανία) μπάσκετ-συνεργασίας στη διοργάνωση. Άτυχη στις διασταυρώσεις. Το 5-0 άξιζε κάτι καλύτερο για αυτό και υπάρχει πείσμα να το διεκδικήσει..


4.)      BRAZIL (4-1, 83.2-66.6): Ο Μανιάνο πήρε το «αλέγκρο» πνεύμα του Βραζιλιάνου και παρουσίασε μια από τις καλύτερες αμυντικές ομάδες στη διοργάνωση.  Με τους Ισπανούς βέβαια ζητούσαν   τάιμ-άουτ  για να δούν τι ..μάρκα είναι η μπάλα αλλά έδειξαν χαρακτήρα στη συνέχεια και παρουσίασαν διαστήματα   αρκετά καλού μπάσκετ. Το νοκ-άουτ των «16» είναι τεράστια πρόκληση..

5.)     FRANCE (3-2,  75.2-71.4): Αμυντικό είναι το θέμα των Γάλλων αυτή τη στιγμή περισσότερο καθώς στην επίθεση τους λείπει το πραγματικά πολύ γκαρντ που ανεβάσει επίπεδο τη λειτουργία της.  Είναι αξιόμαχοι, θεωρώ ότι μπορούν να παίξουν καλύτερα στη συνέχεια αν και η πιθανή διασταύρωση με τους Ισπανούς στους «8» ταβανιάζει κάπως τις φιλοδοξίες τους..

6.)       LITHUANIA (4-1, 76.6-64.8): Στο ύψος των περιστάσεων στέκονται οι Λιθουανοί  που εν τη απουσία δημιουργικού γκαρντ στο επιθετικό κομμάτι έχουν στραφεί στην άμυνα με εξαιρετικό μέχρι στιγμής αποτέλεσμα. Έχασαν στα ίσα από τους Αυστραλούς  όμως κέρδισαν παλικαρίσια τους Σλοβένους με σεμιναριακή άμυνα στην τέταρτη περίοδο. Βαλαντσιούνας και Μοντεγιούνας και γενικότερα η φροντλάιν είναι το βαρύ σασί του συνόλου του Καζλάουσκας  που  έχει βατό δρόμο μέχρι την τετράδα. Θετικός ο Γιασικέβιτσιους.

7.)       AUSTRALIA (3-2, 80.8-74,6):  Οι Αυστραλοί δε ..ρίσκαραν και διάλεξαν να φτιάξουν οι ίδιοι τον δρόμο τους χάνοντας προκλητικά από την Ανγκόλα (ματς στο οποίο άφησαν έξω τους Ινγκλς-Μπέηνς), ακούγοντας έντονο διεθνές κράξιμο από εχθές. Οι Βοοmers που σουτάρουν με το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ 51.9% στα τρίποντα, έχουν δυνατότητες τετράδας όμως οι μεγάλες διακυμάνσεις τους μέσα στο 40λεπτο στο αμυντικό κομμάτι  διόλου απίθανο να τους κοστίσουν.

8.)       SLOVENIA (4-1, 85.0-74.8): Οι Σλοβένοι ήταν πραγματικά σοβαροί αλλά για να είμαι ειλικρινής παρά το 4-1 δε με έπεισαν ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους δύο μεγάλους αντιπάλους τους στον όμιλο.  Σε πολύ καλή κατάσταση οι αφοί Ντράγκιτς. Δυστυχώς έπεσαν θύμα ..συνωμοσίας και πιθανόν (εάν περάσουν τους Δομινικανούς) τρακάρουν με τους Αμερικάνους στους «8»..  Σε εξαιρετική κατάσταση ο Ντ. Λόρμπεκ.

9.)     CROATIA (3-2, 82.8-79.6): Το οικοδόμημα που χτίζουν από πέρυσι οι Κροάτες δέχθηκε σοβαρά χτυπήματα στον πρώτο γύρο του τουρνουά και η αμφιβολία που έχει ριζώσει στο μυαλό τους είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Πνευματικά μοιάζουν εύθραυστοι.  Ενώ έχουν δημιουργία και δε σουτάρουν άσχημα υστερούν πολύ στο αμυντικό κομμάτι. Κάλλιστα (βλ. ματς με Φιλιππίνες) θα μπορούσαν να ήταν εκτός αυτή τη στιγμή με 2-3..


10.)  SERBIA (2-3,  77.4-75.6): Οι Σέρβοι  αδίκησαν τον εαυτό τους χάνοντας δύο ματς στα οποία μπήκαν στην τελική ευθεία ως φαβορί είτε γιατί μέσα στον Μπιέλιτσα ξύπνησε ο..Πέτζα Στογιάκοβιτς είτε γιατί  δε μπόρεσαν να ελέγξουν το ζωγραφιστό (ποιος ο λόγος τότε να παίζουν τόσο BIG..?).  Δεν έχουν καλή αμυντική ισορροπία και spacing στην επίθεση αλλά είναι ακόμα επικίνδυνοι, ειδικά εάν ο Σάλε αποφασίσει να παίξει με πιο ελαφριά σχήματα και όχι με τον Στίματς στο «4»..

11.)   ARGENTINA (3-2, 84-74.2): Η Αργεντινή απέτυχε να κερδίσει πραγματικά ποιοτικό αντίπαλο στη φάση των ομίλων, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με τις ομάδες που είχαν βάθος. Παίζουν σε συγκεκριμένη κατεύθυνση αλλά τώρα που το επίπεδο ανεβαίνει δε ξέρω πως μπορούν να κάνουν outscore αντιπάλους  που μπορούν να χαλιναγωγήσουν την ορμή και το γρήγορο τέμπο τους. Η συνεργασία Πριγκιόνι-Σκόλα παραμένει one of a kind και το μόνο που έχω να πω είναι ότι οι δύο αυτοί παίκτες είναι ακόμα εδώ, απολαύστε τους..!

12.)   TURKEY (3-2, 73.0-74.4): Οι Τούρκοι βελτίωσαν την άμυνα τους μετά το ξεκίνημα του τουρνουά και άρχισαν να παίζουν καλύτερα με τον Αταμάν να έχει καταλήξει σε ένα πυρήνα 7-8 παικτών που αποτελούν τη βάση της ομάδας για τον απλούστατο λόγο ότι μπορούν να δώσουν καλύτερο αποτέλεσμα στα μετόπισθεν. Σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι ιδιαίτερο όμως η φύση των νοκ-άουτς αφήνει ανοιχτό παράθυρο σε τέτοιες ομάδες ειδικά από τη στιγμή που οι Αυστραλοί δεν είναι απαγορευτικός αντίπαλος.

13.)   SENEGAL (2-3,  69.6- 75.2):  Σούπερ-επιτυχημένοι οι Σενεγαλέζοι, έφτασαν σε σημείο να χάσουν στο παρά ένα στη κυριολεξία το θετικό ρεκόρ στην παράταση από τις Φιλιππίνες. Ο Ντιένγκ είναι εξαιρετικός ψηλά, ο Νταλμέϊδα αποτελεί το κουμάντο στο..έδαφος. Αρκετά καλό τουρνουά από τον Φαγιέ, πιθανόν να του χτυπήσουν την πόρτα από ψηλότερα σύντομα.. Είχαν πρόβλημα με ομάδες δυνατές στο μυαλό και physical. Τώρα μπορούν χωρίς κανένα άγχος να δείξουν το ταλέντο τους για 40 λεπτά στη πρώτη σκηνή του τουρνουά απέναντι στους οικοδεσπότες.. Μπράβο!

4.)   DOMINICAN REPUBLIC (2-3, 69.4- 77.6): Κατάφεραν και πέρασαν ως τρίτοι σε γκρούπ που έμεινε εκτός μια αρκετά καλύτερη τους ομάδα, η Ουκρανία. Limited offense, όμως ένας εξαιρετικός Φραντσίσκο Γκαρσία (πραγματικός ηγέτης, το είπα και στην αρχή του τουρνουά, παράδειγμα για τον δικό μας Παπανικολάου) τους έχει δώσει αύρα ανταγωνιστικής ομάδας με την προσωπικότητα του να μετράει σημαντικά όταν χρειάστηκε. Επιτυχία σαφώς και εδώ..

15.)   MEXICO (2-3, 74.0-74.4): Το Μεξικό πήρε τα παιχνίδια που έπρεπε με πειστικό τρόπο μάλιστα στηριζόμενο στην καλή του άμυνα και το Αγιόν. Καλό performance από τους Κρούζ-Χερνάντεθ. Ανταμοιβή και εδώ ένα ματς στο front stage με όλα τα φώτα πάνω τους απέναντι στην Team USA.

16.)   NEW ZEALAND (2-3, 69.4  Και όμως πέρασαν.. Δεν έκαναν το μπαμ όταν τους περίμενα (Τουρκία) κρατώντας τα δύο βεγγαλικά για το τέλος. Μακράν η πιο overachieving ομάδα της φάσης αυτής, οι δυνατότητες της δεν ήταν για το TOP-16 όμως τις ξεπέρασαν κρατώντας μια ακόμα ακόμα Χάκα για όλους εμάς.. Μπράβο!



        ΦΑΣΗ ΤΩΝ "16"



 ΚΡΟΑΤΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ

Ισορροπημένο ματς με ερωτηματικό το ψυχολογικό status των Κροατών. Η ομάδα του Ρέπεσα έχει την απαιτούμενη για ένα τέτοιο παιχνίδι ποιότητα, αμφιβάλλω όμως για αυτήν σοβαρά σε επίπεδο πνευματικής συγκρότησης. Οι Γάλλοι θεωρώ ότι έχουν τύχη παραπάνω. Η άμυνα τους είναι καλύτερα από ότι δείχνουν τα νούμερα της πρώτης φάσης και ίσως ήρθε η ώρα για το δίδυμο Μπατούμ-Ντιαό να κάνει το καλό του παιχνίδι. Κλειδί η μάχη της φροντκόρτ. Σημαντικό το γεγονός ότι ο νικητής πέφτει πάνω στην Ισπανία μετά. Όποιος μπορέσει να το βγάλει από το κεφάλι του έχει κάνει το πρώτο βήμα.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: 45-55



ΙΣΠΑΝΙΑ-ΣΕΝΕΓΑΛΗ

Η Σενεγάλη παίρνει την ευκαιρία που ζητούν όλοι οι νεαροί πυγμάχοι απέναντι στον κορυφαίο. Όχι όμως, εδώ δε μυρίζει παραμύθι. Δε χρειάζονται παραπάνω κουβέντες..


ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: 90-10



ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Οι Σλοβένοι έχουν φάει γροθιά στο πρόσωπο με τη τροπή που πήρε το τουρνουά μετά τη χθεσινή ημέρα καθώς απέτυχαν να πάρουν την πρωτιά συν ότι έπεσαν πάνω στην Αμερική στους «8». Αυτό δίνει έξτρα ενδιαφέρον στο παιχνίδι καθώς η ομάδα του Ζντοβτς δε φημίζεται για τον ατσαλένιο χαρακτήρα της ενώ ο αντίπαλος δεν έχει άγχος. Βεβαίως και παραμένει φαβορί η Σλοβενία και μάλιστα δυνατό. Ο καλός προπονητής πεισμώνει την ομάδα του να παίξει against all odds ξεκινώντας από το ματς με τους Δομινικανούς.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: 68-32



ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ-ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ


Ομάδες χωρίς γκαρντ συνήθως «κωλώνουν» σε αυτά τα παιχνίδια όμως η διαφορά ποιότητας και η πολύ καλή αμυντική απόδοση των Λιθουανών δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Θεωρώ ότι θα δυσκολευτεί σημαντικά η επίθεση των Tall Blacks..

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: 70-30


ΗΠΑ-ΜΕΞΙΚΟ

Ωραία δε θα ήταν να βλέπαμε καμιά Σερβία/Γαλλία/Αυστραλία απέναντι στην ομάδα του Σιζέφσκι. Το Μεξικό θα προσκυνήσει..

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: 90-10



ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ


Ντέρμπι θανάτου.. Μετά από πολλά χρόνια «κατοχής» οι Βραζιλιάνοι μπαίνουν στο παρκέ με παραπάνω πιθανότητες νίκης και τον κόουτς Μανιάνο στο πλευρό τους, από τον οποίο περιμένουν παραπάνω  leadership σε αυτό το παιχνίδι. Η  Αργεντινή θα προσπαθήσει να πάει το παιχνίδι στις πολλές κατοχές και να σπάσει τον αμυντικό κώδικα στο μυαλό των Βραζιλιάνων κάνοντας το παιχνίδι ..ανεμόμυλο. Οι «γκαούτσος» έχουν εμπειρία από τέτοια ματς και winning spirit όμως φέτος η αποστολή παραείναι δύσκολη. Ο αντίπαλος έχει να παρατάξει μια πολύ βαθιά και ποιοτική φροντκόρτ για να αναχαιτίσει τον Σκόλα και είναι φανερά πιο γεμάτος σαν ομάδα. Ο νικητής εδώ διασταυρώνεται με το δικό μας ζευγάρι.. Από μικρός στην αιώνια αυτή κόντρα είμαι υποστηρικτής των Αργεντίνων (όχι ότι ενδιαφέρει κανέναν..) και θα ήθελα πολύ να τους δω να περνούν στους «8» όμως εδώ Βραζιλία είναι πιο ποιοτική στο σύνολο και έχει και τον κόουτς Μανιάνο στο πλευρό της.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: 60-40



ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Αυστραλία μπορεί να καταπιεί αμάσητους τους Τούρκους.. Όμως είναι πολλές οι παράμετροι που με κάνουν να έχουν δεύτερες σκέψεις.  Αυτό το «διαλέγω» αντίπαλο (όχι δε θα πω ότι ιστορικά το πληρώνεις..) δημιουργεί αυτομάτως περίεργους συνειρμούς στο μυαλό της ομάδας που το διαπράττει και ασυναίσθητα μια υποτίμηση του αντιπάλου. Επίσης η άμυνα των Βoomers είναι ασανσέρ. Ο Αταμάν θα πατήσει σε αυτά γνωρίζοντας ότι έχει τύχη αν πάει σε κλειστό παιχνίδι με μετρημένες κατοχές και τις ομάδες κοντά στο σκορ. Παρ’όλα αυτά θα πάρω Αυστραλία, ακόμα και έτσι, με το αυτό το μυστήριο ψυχολογικό πέπλο του ματς. Είναι απλά καλύτερη ομάδα.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: 62-38





ΕΛΛΑΔΑ-ΣΕΡΒΙΑ


Σίγουρα όχι ότι καλύτερο να παίρνεις ως έπαθλο για το 5-0 των ομίλων ένα «βαλκανικό» ντέρμπι στη φάση των «16». Η Εθνική μας παίζει σαφώς καλύτερο μπάσκετ, είναι σύνολο με αρκετά μεγαλύτερη συνοχή από τον αντίπαλο και πρέπει να συνεχίσει να παίζει στον αυτόματο. Δεν είναι εύκολο βέβαια.. Η Σερβία έχει ακόμα σπουδαίο ατομικό ταλέντο στη δεξαμενή της και μια μεγάλη ευκαιρία να φέρει τα πάνω-κάτω (μετά από μια πρώτη φάση με αρκετή γκρίνια) μέσα σε 40’ αλλάζοντας τη μοίρα της στο τουρνουά. Φυσικά ούτε για αυτούς θα είναι εύκολο. Ή άμυνα τους έχει πολλά προβλήματα και θα αντιμετωπίσει κι άλλα απέναντι στη γεμάτη κίνηση και ταχύτητα ελληνική επίθεση. Ο Τζόρτζεβιτς θα φορτώσει πολύ το ποστ και στοχεύει (σας το λέω από τώρα) να φθείρει τον Μπουρούση με κάθε..τρόπο. Νομίζω πως αν συνεχίσουμε να ελέγχουμε το αμυντικό ριμπάουντ και να παίζουμε σε χαμηλό αριθμό λαθών (όπως κάνουμε μέχρι τώρα) θα επιβάλλουμε την κυριαρχία μας, δεδομένου ότι είναι έτσι δομημένη η επίθεση μας που «παράγει» από μόνη της. Σίγουρα έχουμε τύχη παραπάνω αλλά το παιχνίδι είναι ντέρμπι και νοκ-άουτ. Όποιος μπεί στη λογική ότι παίζει ο 5-0 με τον 2-3, καληνύχτα.. Οι Σέρβοι είναι πολύ επικίνδυνοι και φοβάμαι το ότι ακόμα δεν έχουν κάνει καλό παιχνίδι στο τουρνουά.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: 58-42


Στη Stoiximan.gr 


 Eλλάδα  1.53  (-4.5, 1.83)
 Σερβία   2.93  (+4.5, 1.95)

Οι τελευταίες αποδόσεις και τα ειδικά στοιχήματα για το ματς   (0% γκανιότα +89 ειδικά στοιχήματα)



Το μεσημέρι μιλούσα με τον Σάσα Ομπράντοβιτς, προπονητή της Αλμπα και μεγάλη μορφή της Εθνικής ομάδας της Σερβίας, για το παιχνίδι της Κυριακής.
Τι είπε ο Σάσα..

«Η Ελλάδα έπαιξε πολύ καλά στη φάση των ομίλων αντίθετα με εμάς που είχαμε σοβαρά προβλήματα , όπως οι τραυματισμοί παικτών-κλειδιά (Τεόντοσιτς,Κρίστιτς)και το στάδιο προσαρμογής νέων παιδιών (Γιόβιτς, Σιμόνοβιτς, Μπίρσεβιτς, Κάλινιτς) σε τοπ-επίπεδο. Η Ελλάδα είναι καλύτερη στα χαρτιά, διαθέτοντας έναν συνδυασμό εμπειρίας ταλέντου, γνωρίζοντας πως θα παίξουν μαζί με πολύ καλό κοουτσάρισμα όμως οι δικοί μας αθλητές είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν τα πάντα τη Κυριακή. Μη ξεχνάμε ότι έχουμε ακόμα αρκετό ταλέντο στο ρόστερ μας με τους Τεόντοσιτς, Μπογκντάνοβιτς, Μπιέλιτσα και Κρίστιτς ο οποίος είναι εκτός ρυθμού αλλά δύο ημέρες προετοιμασίας είναι αρκετές για να βρεθεί στο μάξιμουμ πάλι απέναντι σε μια ομάδα-φαβορί για το μετάλλιο. Για την Ελλάδα και μετά από 5 σερί νίκες είναι μεγάλη πρόκληση να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο underdog κατά τη γνώμη μου. Αυτό μπορεί να είναι και το πλεονέκτημα της δική μας ομάδας..»







212 σχόλια:

  1. Αλλη μια φορα Jim εξαιρετικο αρθρο.Μπορει να το ακους συνεχεια και να εχει καταντησει πιο γραφικο και απο το "χιτσκοκικο, γκρανγκινιολικο φιναλε" του χατζηγεωργιου αλλα δεν παυει να ειναι μεγαλη αληθεια.

    Keep up the good work.

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω το ειπα απο χθες οτι εμεις θα παιξουμε μπουνιες!
    εχουμε διαφορα ντισαβανταζ ειδικα εαν βαλει μπιελιτσα στο 4(που το χαρτακι απο το βελιγραδι αυτο θα λεει), αλλα αυτοι εχουν μιλος! (αρε δρακε τεονοσιτσ και μπουρουση τι ειχες τραβηξει δυσμοιρε). εαν δεν βαλουν μεγαλα σουτ απο νωρις θα καταρευσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρτάκι από Βελιγράδι λες Λεωνίδα..? Γίνεται συνέλευση της μπασκετικής γερουσίας και δίνονται οι κατευθύνσεις στον Σάλε..? Πέρα από την πλάκα, η ομοσπονδία θέλει πολύ να τον δεί να πηγαίνει καλά με την έννοια ότι ποντάρει πάνω του σαν προπονητικό χαρτί.

      Διαγραφή
  3. Για ακομα μια φορα πρωτος...Υπολογιζω οτι θα βρεθουμε με Βραζιλια στους "8". Μπορει, λες, Τζιμ να κρατησει μια πολυ σκληρη και ταυτοχρονα ποιοτικη φροντ λαιν οπως η βραζιλιανικη η ομαδα μας; Πιστευω οτι οι Πριντεζης-Βουγιουκας θα εχουν σοβαρο προβλημα...
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Στάθη, να'σαι καλά φίλε.. Η φροντκόρτ είναι το δυνατό τους κομμάτι. Χωρίς τον Μπουρούση στο παρκέ θα έχουμε θέμα. Αλλά μπορούμε και εμείς να τους βάλουμε αντίστοιχα προβλήματα.. Ας δούμε τα αυριανά και μιλάμε..

      Διαγραφή
  4. 1. Φοβάμαι πάρα πολύ αυτή τη Σερβία ακριβώς για την τελευταία φράση σου στην παράγραφο για αυτούς. Θα χρειαστεί να τους τσακίσουμε το μυαλό και να μην τους μπεί καθόλου η ιδέα ότι μπορεί και να μας πάρουν. Ο τρόπος που παίζουμε και ο έλεγχος του ματς από την αρχή, όπως στην πρώτη φάση με καθησυχάζει λίγο.
    2. Νομίζω υπερεκτιμάς τη Γαλλία. Στην αρχή ήθελα να πέσουμε με Σέρβους, σήμερα θα σου έλεγα ότι θα προτιμούσα Γάλλους. Δεν νομίζω ότι ο Ντιό μετά από τη φετινή καταπληκτική αλλά και εξουθενωτική χρονιά μπορεί να δώσει έστω και ένα ματς στο πραγματικό του επίπεδο. Τους κρατάει ο Λοβέρν και οι άσσοι τους είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, κατώτεροι και του Ντε Κολό. Θα έδινα ανάποδα τις πιθανότητες (55-45 για Κροατία), κυρίως λόγω Σάριτς και πιθανότατα Τόμιτς που χρωστάει ένα μεγάλο μάτς και απέναντι στα αγγούρια των Γάλλων μπορεί να το κάνει.
    3. Δεν ξεγράφω εύκολα την Τουρκία. Αυτή η ομάδα τους έχει τη δυνατότητα να ξεχαρβαλώσει αμυντικά τους Αυστραλούς. Αν δεν τους πάει το ματς από την αρχή βέβαια, μπορεί να φάνε και 30αρα γιατί το 52% στα τρίποντα μόνο πόνο και συμφορά μπορεί να φέρει άμα το αφήσεις.
    4. Έρχεται μεγάλο ξυλίκι στο Αργεντινή-Βραζιλία. Σίγουρα κάτω από τους 70, το παίρνουν οι Βραζιλιάνοι. Το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα "μπόμπερ".. Εσύ ξέρεις από τρίποντα.. Η Γαλλία έχει παίξει λιγότερα καλά από ότι την περίμενα. Μπορεί να το πάρει η Κροατία. Οι τελευταίες πληροφορίες μου λένε ότι είναι συσπειρωμένοι μετά το υποτιθέμενο θέμα-συκοφαντία -όπως βγήκε από την ομάδα- με τον Ρέπεσα. Αλλά δε μπορώ να ποντάρω πάνω τους φίλε. Χωρισμένο στη μέση το ματς, δίνω ένα μικρό κομμάτι τύχης παραπάνω στους Γάλλους. Το Βραζιλία-Αργεντινή είναι απλά must watch..

      Διαγραφή
  5. Φυσικά και το τρέμουμε το ματς με τους Σέρβους και ακόμα πιο πολύ τρέμουμε την "κοσμοθεωρία" του Ελληναρά που μόλις κάνει 2-3 νίκες μαζεμένες "πάμε για το χρυσό!"... (Αν και βέβαια μόνο η παρουσία των Αμερικανών σε ίδιο τουρνουά, κόβει τους πολλούς απο το "χρυσό"). Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες δεν αντιμετωπίζουν τα πράγματα έτσι. Η δήλωση του Καϊμακ "τώρα αρχίζει το τουρνουά" τα λέει όλα.. Γιατί, τώρα αρχίζει! Οι Σέρβοι άμα ρολάρουν, είναι ΒΡΩΜΟΧΕΡΑ! Ο Θεός να σε φυλάει... Ο Τεόντοσιτς (προς έκπληξη πολλών) κάνει καλό τουρνουά, μεστό και ως (πραγματικός) "ηγέτης" της Εθνικής. Μυαλωμένος, χωρίς πολλές πολλές μπούρδες, κανονικός μαέστρος. Ο Μπογκντάνοβιτς δεν κάνει καλό τουρνουά αλλά οκ, οι δυνατότητες του είναι (πιστεύω) γνωστές σε όλους μας και ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσει αυτές τις μέτριες (έως κακές) εμφανίσεις που κάνει μέχρι τώρα. Είδα τα ματς της Σερβίας, οι μόνοι που σταθήκαν (ακόμα και ψηλότερα απο τις απαιτήσεις) είναι ο Ραντούλιτσα, ο Μάρκοβιτς και ο Κάλινιτς. Μαζί με τον Τεό που είπα. Οι υπόλοιποι μετριότητες. Χάλια στην άμυνα όπως είπε και ο Jim, αλλά αν είμαστε δίκαιοι πρέπει να πούμε ότι το ματς με την Γαλλία τους το ΕΚΛΕΨΑΝ με πέτσινο φάουλ στο τελευταίο δευτερόλεπτο που μέχρι και ο Λοβέρν παραδέχτηκε μετά τον αγώνα ότι ήταν ανύπαρκτο. Χωρίς αυτό το φάουλ σήμερα ίσως είχαμε άλλον αντίπαλο για την Κυριακή να συζητάμε... Όπως και να 'χει όμως, φοβού τους Σέρβους γιατί κουβαλάνε βαρύτατη μπασκετική ιστορία και θα προσπαθήσουν μέχρι τελευταίο δευτερόλεπτο να σταθούν αντάξιοί της.. Γιατί αυτό τους πιέζουν απο την χώρα τους να κάνουν. Και να είστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσουν.

    ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΡΚΙΤΣ!!!!
    Εσύ το μπάσκετ σου, την ομάδα μας και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! (μακάρι να μπορούσες να το δείς και ακόμα πιο μακάρι να μην τσιμπήσεις στην ΠΑΓΙΔΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστός.. Έχουν θέμα στην ομαδική άμυνα, ειδικά στο πως λειτουργούν όταν στέλνουν βοήθεια.

      Διαγραφή
    2. το πλεονέκτημά μας απέναντι στην άμυνα τους δείχνει να είναι ο τρόπος επίθεσης της εθνικής μας. Σε μια "κακή" ομαδική άμυνα, αυτή η κινητική, πολυδιάσταστη, αυτοματοποιημένη επίθεση θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Αρκεί να δείξουμε τον ίδιο χαρακτήρα με τα πρώτα ματς. Τώρα θέλει κατάλληλη ψυχολογική προετοιμασία.

      Στο τεχνικό κομάτι πάντως, ο Φώτης έχει παρουσιάσει πολύ καλά πράγματα.

      Μίμης

      Διαγραφή
  6. Olo to epiteleio tou katsikari exei pesei panw sto bourousi Kai pistevw tha kanei an oxi exisou kalo , kalytero mats apoti me tous argentinous Kai afiste ton kareglakia na oriete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aπ'όλα η σημερινή ανάρτηση...Πάρε κόσμε!!!
    Σε γενικά πλαίσια θα συμφωνήσω με όλα όσα αναφέρεις Τζιμ, μας έδωσες μια καλή εικόνα του τι γίνεται σε ομάδες από το τουρνουά που δεν έχουμε δει.
    Στα των προημιτελικών,προσπερνώντας τα παιχνίδια Λιθουανών-Αμερικάνων-Ισπανών-Σλοβένων αφού δεν έχω κάτι να πω πέρα από τα δικά σου(όπου οι πραγματικές πιθανότητες Ισπανών-Αμερικάνων σίγουρα δεν είναι 90-10 αλλά κάτι κοντά στο 99,9-0,1):
    Κροατία-Γαλλία: Οι Κροάτες έχουν άμυνα βούτυρο θα έλεγα.Ομαδικά είναι σε φάση ασυνεννοησίας και περάστε κόσμε...Η εθνική μας με την επίθεση της με τα πολλά cut μέσα στο καλάθι και τους αυτοματισμούς της την ξεπουπούλιασε.Επιθετικά έχουν ταλέντο αλλά πάλι λείπει το κάτι παραπάνω, δεν έχουν καλό επίπεδο συνεργασιών.Οι Γάλλοι με απουσίες,αλλά μου έδωσαν θετική εντύπωση με τους Ισπανούς που τους είδα και λίγο με τους Σέρβους.Υπάρχει χημεία και αμυντικό φίλτρο,χρειάζονται επιθετικό leadership από Μπατούμ και τους σέντερ τους.
    Οι Γάλλοι με πείθουν περισσότερο,πιστεύω όμως οτι οι Κροάτες θα κάνουν το καλύτερο τους ματς ως τώρα και θα βγάλουν πάθος να αντιστρέψουν την εικόνα τους.Μπορούν να βγάλουν την ποιότητα τους στο παρκέ..Θα χρειαστούν x-factors για να πάρουν το παιχνίδι οι Γάλλοι.Πάμε για ντέρμπι..
    52-48 %
    Αυστραλία-Τουρκία:Καλύτερο υλικό οι Αυτσραλοί,έχουν σκαμπανεβάσματα όμως.Ο Μπέινς μπορεί να αντιμετωπιστεί από τη ρακέτα των Τούρκων.Οι Τούρκοι πολύ προβλέψιμοι,στατικοί και βασίζονται σε μια απλή και χαμηλή ποιοτικά pick and roll offense.Παρ'όλα αυτά οι κακές αμυντικά ομάδες τα βρίσκουν σκούρα σε τέτοιες καταστάσεις στο σετ παιχνίδι και οι Τούρκοι με ταμπέλα αουτσάιντερ φαίνεται να έχουν παραπάνω αυτοπεποίθηση(και τύχη) από ότι θα ήταν λογικό.Λες η ευχή του Αταμάν να βγει αληθινή?
    47-53
    Βραζιλία-Αργεντινή: Δεν έχω να πω πολλά για τη Βραζιλία γιατί τη έχω δει ελάχιστα αλλά φαίνεται ότι έχουν ότι τους έλειπε κάποτε για να πάνε καλύτερα φέτος.Βάσει υλικού έχουν σαφές προβάδισμα καθώς είναι πιο "μοιρασμένη" ομάδα.Όμως,προσωπικά η Αργεντινή μου άρεσε πολύ και πραγματικά δεν την περίμενα τόσο ανταγωνιστική.Σκληρή άμυνα,μας ανάγκασε να σουτάρουμε και να παίξουμε σε μεγάλες επιθέσεις πιο πολύ από ότι θέλαμε(αν δεν είχαμε καλά ποσοστά χθες,και μεγάλα καλάθια από τους παίκτες μας θα αντιμετωπίζαμε θέματα),γρήγορη και φαρμακερή επίθεση.Ομάδα με καρδιά...Σε ποσοστά,επειδή έχουν λίγο πιο αντικειμενικό χαρακτήρα δυσκολεύομαι να τους βγάλω φαβορί,αλλά προσωπικά σαν πρόβλεψη θα τους επέλεγα.Γκαούτσος...
    50-50

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελλάδα-Σερβία
      Αν ήμουν προπονητής(σε ένα παράλληλο σύμπαν) στην εθνική ομάδα θα άναβα κόκκινο στους παίκτες και θα τους ετοίμαζα για πόλεμο.Πραγματικά το κλίμα είναι υπερβολικά καλό για εμάς και υπερβολικά κακό για τους Σέρβους.Μεγάλη παγίδα.Παίζουμε με τον Τεόντοσιτς,τον Μπογκντάνοβιτς,τον Κρστιτς,τον Μπιέλιτσα,τον Ραντούλιτσα.Όχι με τον Νταλμέιδα,τον Άλαπαγκ,τον Γκαλίντο.Αυτό οι διεθνείς μας το ξέρουν αλλά είναι δύσκολο ψυχολογικά να αρχίσεις από μηδενική αφετηρία.Όμως πραγματικά ΠΡΕΠΕΙ.Χρειαζόμαστε σπουδαίο κοουτσάρισμα από Κατσικάρη και μερικές μεγάλες εμφανίσεις.Δεν ήθελα Σερβία σίγουρα...Προτιμούσα Γαλλία-Βραζιλία κι ας ακούγεται παράδοξο.Έχουμε δει πολλές φορές μες στη χρονιά να αλλάζουν τα κόζια σε παιχνίδια Πάο-Όσφπ ενώ αλλιώς τα περιμέναμε...
      Όταν πας σε νοκ-άουτ είναι do or die και η ομάδα που έρχεται από νικηφόρο σερί δεν το καταλαβαίνει τόσο...
      Προσοχή στα πικ ν ρολ των Σέρβων,δεν μας φοβάμαι τόσο εκεί και μένει να δούμε τακτική αντιμετώπιση στον Μίλος.Άλλοι προπονητές έχουν δείξει τον δρόμο με τα hedge out που βραχυκυκλώνουν τον Σέρβο και με Παπ-Αντετοκούμπο στην ομάδα μας δίνεται αυτή η δυνατότητα προστατεύοντας έτσι την πίσω γραμμή άμυνας και την weak side στο rotation.Πιστεύω πρέπει να είμαστε επιθετικοί πάνω στη μπάλα,θα μας δώσει και τους πόντους στο τρανζίσιον που μας ξεχωρίζουν και μας σπρώχνουν.Όμως είναι αλλαγή τακτικής μιας και ο Κατσικάρης κρατάει "μέσα" τον Μπουρούση στα αντίπαλα πικ εν ρολ και προσωπικά πιστεύω ότι απαγορεύεται να επιτρέψουμε στον Τεόντοσιτς να πάρει μπροστά.Μεγάλη προσοχή επίσης στον Μπογκντάνοβιτς,περιμένω Παπανικολάου πάνω του ακόμα κι αν αναγκαστούμε να στείλουμε Ζήση πχ. σε Σιμόνοβιτς-Κάλινιτς.
      Τα στοιχεία ριμπάουντ-λάθη όπως υπογραμμίζει και ο Τζιμ θα είναι αυτά που αν έχουμε καλή αμυντική προσέγγιση θα είναι τα κλειδιά για να βγάλουμε την ανωτερότητα μας και φυσικά να είμαστε σοβαροί στις μεταβιβάσεις της μπάλας,οι Σέρβοι έχουν παίκτες που σκυλιάζουν αμυντικά και δεν θα επιτρέψουν τόσο εύκολα τα μπακντορ τελειώματα που έχουμε δει.Θα χρειαστούμε καλό περιφερειακό σουτ οπωσδήποτε(χθες είχαμε 6 τρίποντα εκ των οποίων τα 2 από Καλάθη που δεν θα έρχονται κάθε μέρα).Παπανικολάου(πρέπει επιτέλους να σουτάρει καλά),Καιμακόγλου και αν μπει πρέπει επιτέλους να δώσει τα εύστοχα σουτ που περιμέναμε από αυτόν ο Βασιλειάδης.

      58-42

      Διαγραφή
    2. Ωραίος ο Peris.. Βλέπεις να βάζει βόμβα ο Αταμάν δηλαδή? Υπάρχουν οι συνθήκες ψυχολογικά σίγουρα. Αγωνιστικά είναι σαφώς καλύτεροι οι Boomers. Το θέμα βέβαια σε αυτά τα ματς είναι κατά πόσο μπορείς να επιβληθείς και ψυχολογικά στον αντίπαλο.

      Διαγραφή
  8. Παντως οσο θα ειναι στην εθνικη ο τεοντοσιτς, αχρειστευεται ο μισιτς..καθως ο μισιτς ειναι καθαρα δημιουργος με οργανωτικα στοιχεια και quarterback abilities οντας εξαιρετικος αμυντικος με αξιοπιστο σουτ εξω απο τα 6,75....Πιστευω επιθετικα θα εχει ταβανι χαμηλο σε σχεση με τα αλλα στοιχεια του παιχνιδιου του..Δεν ξερω αν διαφωνειτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και μην ξεχντε

    Αυριο στον αντ-1 εχει τις 2 ματσαρες για τις οποιες ζει ολο το συμπαν:

    Ισπανια-ΣΕΝΕΓΑΛΗ
    και
    ΗΠΑ-μΕξικο..

    υγ. Εστω το Δομ. - Σλοβενια ρε (για γαλλια-κροατια τι να λεμε τωρα...Ποιος ξερει ποσο αμπασκετοι θα ειναι που δεν ζητησαν εστω αυτο το ματς..θα θεωρησαν οτι θα νικησουν ευκολα οι σλοβενοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οντως η Σερβια δεν εκανε ακομα ενα καλο παιχνιδι και αυτο ακριβως φοβομουν και εγω... Το φυλανε για το νοκ αουτ οι γειτονες,,, Ειμαι αφελης αν υποθεσω οτι μπορει αυτο το παιχνιδι να μας φερει μια καλη επιδοση του Ματζαρη ιδιαιτερα αμυντικα πανω στο Τεοντοσιτς?
    Λειπει λιγο απο την εξισωση εως τωρα....
    Μας βλεπω να ξεκιναμε με Γλυνιαδακη η Βουγιουκα για προστασια στον Μπουρουση οπως με Κροατια...
    Ο Βινσεντ Κολλε ο προπονητης της Γαλλιας δεν ηθελε Ελλαδα στο νοκ αουτ γιατι εχει πει και πιστευει παντα οτι η Ελλαδα ηταν και ειναι ομαδα που θα βρει τροπο να επιβαλλει το ρυθμο της στον αντιπαλο , παλαιοτερα επιβαλαμε με επιτυχια αργους ρυθμους πιστευω οτι θα καταφερουμε να τρεξουμε τους Σερβους και να τους χτυπησουμε με το βαθος και την ομαδικοτητα μας βασιζομενοι παντα στην αμυνα μας και το καλο ριμπαουντ οπως με Αργεντινη...
    Μανος Μασσαλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σου θυμισω την αμυνα που επαιξε ο Καλαθης στην Ισπανια πανω στον Ναβαρο(μπαρτσελονα) οταν περασε ο Παο στους 8 με μειονεκτημα εδρας.Τον εξαφανισε τοτε,γιατι οχι τωρα τον τρελομιλος.

      Διαγραφή
    2. βαλε και μαντζαρη

      Διαγραφή
    3. Ναι, γιατί όχι για Μάντζαρη.. Από την άλλη πλευρά, οι Σέρβοι είναι αδύνατοι στην pick'n roll άμυνα. Οι καλύτεροι executors μας (Καλάθης, Ζήσης) σε αυτό το κομμάτι της επίθεσης πρέπει να βρίσκονται στο παρκέ.

      Διαγραφή
  11. Πιστευετε μια ενδεχομενη κληση του κουφου το 2015 θα εχει αρνητικες συνεπεις στα αποδυτηρια της ομαδας με την εννοια οτι μερικοι παικτες...θα χαλαστουν- μετα το φετινο - με αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΘΑΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ...

      ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΤΟΥ ΑΝΑΨΑΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΙ ΓΚΡΙΖΛΙΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΤΟΥ Η ΟΧΙ!

      Διαγραφή
    2. κανενα προβλημα δεν θα υπαρχει με τους παικτες αλλα νομιζω οτι αν μεινει ο κατσικαρης στον παγκο δεν υπαρχει περιπτωση κουφου.... και ο καλαθης με τον μπογρη πριν μερικα χρονια παιξαν ξυλο για τα ματια του κουφου αλλα μια χαρα φετος καναν μαζι προετοιμασια......

      Διαγραφή
    3. ποτε παιξαν ξυλο;

      Διαγραφή
  12. Καταρχήν να πω ότι ο Κατσικάρης έχει κάνει καλή δουλειά και μετά από ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ και τις αλχημείες του Βασιλακόπουλου στον πάγκο χαίρεσαι να βλέπεις την εθνική στο μπάσκετ.
    Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στα νοκ αουτ και το γεγονός ότι θεωρώ πάντα το Γιαννάκη ως τον καταλληλότερο κόουτς για την Εθνική πιστεύω ότι ο Κατσικάρης πρέπει να μείνει στην ομάδα και να συνεχίσει το έργο του

    Με την πρώτη 5αδα των power rankings ο Jim με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, έχουμε την 3η καλύτερη ομάδα στο τουρνουά και πρέπει να το δείξουμε και στο παρκέ.
    Κάτι αρνητικό που έχω δει είναι ο υπερβολικός τσαμπουκάς και μαγκιά που βγάζουμε σε ορισμένες στιγμές με πρώτο από όλους τον Μπουρούση. Να μη τα λέμε μόνο για τους Ισπανούς. Ακόμα και ο Ζήσης που δενέχει δώσει ποτές δικαίωμα με την Αργεντινή ήταν υπεύθυνος για το επεισόδιο. Σε ένα σημαντικό παιχνίδι η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης μπορεί να μας κοστίσει και η διαιτησία μπορεί να μην είναι τόσο φιλική όσο είναι τώρα

    Giotis Totis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάλι καλά να λες που βγάζουμε έστω αυτό τον τσαμπουκά αφού η ομάδα μας παραήταν σοφτ. Ειδικά τώρα απέναντι σε τύπους σαν τους Σέρβους μια μαγκιά πρέπει να την βγάζουμε μην παμε και σαν το σκυλί στ αμπέλι

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ. Όχι νεύρα, δύναμη και πάθος ναι

      Διαγραφή
  13. Ασχετα με το παιχνιδι της εθνικης με την σερβια μου ρχονται συνειρμοι για το πως θα μπορουσε να παιζει η ομαδα η θα παιξει στο μελλον με τον θαναση στο ροτεισιον.την αμυντικη του προσφορα και το ποσο βελος γινεται στο τρανζισιον.ειδικα αν καταφερει με ενα ακομα χρονο στην αμερικη να εξελιχτει απο εναν raw παιχτη σε ενα σχετικο επιπεδο ποιοτικου και ισορροπημενου σε αμυνα και επιθεση τοτε η ελλαδα θα βγαζει φωτιες μπροστα.
    Καλαθης
    Γιαννης
    Θανασης
    Παπανικολαου
    Απο τα πιο υγρα ονειρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Πάνο με τις φαντασιώσεις σου.. Γιατί όχι..? Θέλεις όμως και περιφερειακό σουτ στο FIBA Basketball..

      Διαγραφή
  14. οι κροάτες θα περάσουν. είναι αψυχολόγητοι.

    Roko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τζιμάρα ο Ομπράντοβιτς το ψιλοπιστεύει ή μου φαίνεται?

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χοντροπιστεύει μάλλον μάνου..

      Thanos

      Διαγραφή
    2. Το πιστεύει ναι. Βασικά ελπίζει βάσιμα στην αντίδραση των παικτών της εθνικής Σερβίας.

      Διαγραφή
  16. Δεν ξέρω αν είδε το ματς με την Αργεντινή ο πρόεδρος της Ρεάλ στο μπάσκετ, αν το είδε όμως, πρέπει να κατάλαβε ότι τσάμπα ψάχνει για βασικό πεντάρι. Ο Μπουρούσης παίζει το κορυφαίο μπάσκετ της καριέρας του. Ξεκάθαρα μετά την φυγή του από την Ελλάδα (10 μέρες, φάρμακο κτλ) το μυαλό του ξεκόλλησε και μέσα από την σκληρή δουλειά ανέβηκε πολύ τακτικά και έγινε ολοκληρωμένος παίκτης. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι έχει πολλή καλύτερη αντίληψη του παιχνιδιού. Και το έχει αποδείξει απέναντι σε καλούς παίκτες επιπέδου ΝΒΑ όπως ο Σκόλα, ο Μπλάτσε, o Σαντιάγκο και ο Ντιενγκ. Μακάρι να του δοθεί η ευκαιρία να παίξει και αυτός στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο Ασικ, ο Ερντέν και τόσοι άλλοι τι καλύτερο έχουν;
    Βέβαια αχίλλειος πτέρνα παραμένει το φλογερό ταμπεραμέντο. Στο τελευταίο ματς πήρε τεχνική ποινή σε κρίσιμο σημείο γιατί δεν συγκράτησε τα νεύρα του.
    Όσον αφορά την ομάδα τώρα, η Σέρβοι δεν πρόκειται να παραδοθούν.
    Καιμακόγλου και Πρίντεζης πρέπει να παλέψουν πολύ στο λόου ποστ για να σταματήσουν την εκτέλεση και τη δημιουργία του Μπίελιτσα. Στην περιφέρεια ίσως ήρθε η ώρα του Μάντζαρη. Αν τον ρίξει ταλιμπάν ο Κατσικάρης πάνω στον Μίλος και τον βγάλει εκτός ρυθμού, οι Σερβοι θα έχουν δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα.

    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον.. Συμφωνώ για Μπουρούση. Σκέψου όμως να διαθέτεις ένα πακέτο να του κολλήσεις δίπλα τον Σκόλα..? Σωστή παρατήρηση για Μπιέλιτσα. Είναι ένας από τους βασικούς δημιουργούς του Τζόρτζεβιτς.. Για Μάντζαρη έγραψα λίγο πιο πάνω..

      Διαγραφή
  17. Κατά τ'άλλα εδώ μόνο μπάσκετ και δε χωράνε πολιτικές και άλλες μαλακίες...δηλαδή αν υποθέσω ότι το καρα κιτς "only unity can save us" πάνω από την αγία Σοφιά έχει βαθύ μπασκετικό μήνυμα...τελοσπάντων, τι θέλω και ασχολούμαι με τα κολλήματα του καθενός..
    Πάντως, ακόμα και το 58-42 φαίνεται λίγο εκτός πραγματικότητας, όπως προκύπτει από τα πάουερ ράκινγκς. Βέβαια δε ξέρω τον αλγόριθμο που βγάζεις αυτούς τους αριθμούς, και δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει για σένα αλλά στα μάτια μου είναι διαφορετικά:
    Σαφής υπεροχή της Ελλάδος. Το παραδέχεται ανοικτά και ο Σασα (ομολογώ δεν το περίμενα). Δεν υπάρχει τομέας που να υπερτερούν, ατομικά προπονητικά, αθλητικά, ομαδικά. Σε κάποιους από αυτούς τους τομείς η διαφορά είναι τεράστια (προπ. ομαδικά)
    Όπως παραδέχεσαι ξεκάθαρα και στο κείμενο, τα σερβάκια θα πάνε να κλέψουν το ματς με μη συμβατικές μεθόδους, με κλασσικές ψευτομαγκιές και βλαχοτσαμπουκάδες. Γνώμη μου είναι ότι είναι αδύνατον να επηρεαστεί η Ελληνική ομάδα από τέτοιες προκλήσεις. Αυτά ίσως περνάγανε στους Κροάτες π.χ. (και πολύ θα ήθελα να δω ένα τέτοιο ματς, θα πέφτανε κορμιά αν και οι Κροάτες είναι πιο βούτυρα από τους σερβους, εκτός από Μπάγιαν-ίσως λόγο των Βοσνιακών του ριζών).
    Παρεπιμπτώντος, θεωρώ τους κροάτες φαβορί απέναντι στους γάλλους. Αν βρω χρόνο, θα χαρώ να σου αναλύσω το σκεπτικό μου (σιγά το σκεπτικό, μη ψαρώνεις 3-4 σκέψεις για να περνάει η ώρα), αλλά βλέπω πλεονεκτήματα της κροατικής ομάδας απέναντι στους Γάλλους.
    Τα λέμε
    υ.γ. φαντάζομαι να συζητήσατε με τον Σασα την τρελή και αψυχολόγητη κίνηση του Τζόρτζεβις να κόψει τον Μίσιτς...θα με ενδιέφερε η άποψη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία σχέση τα Power Rankings με το πως ματσάρουν δύο αντίπαλοι (και τι προκύπτει από αυτό) σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι.. Ο Μίσιτς ήταν τραυματίας από την αρχή της προετοιμασίας και έπαθε υποτροπή κατά τη διάρκεια αυτής για αυτό και κόπηκε αναγκαστικά. Λες να τον άφηνε έξω και να έπαιρνε τον Γιόβιτς..? Μπααα....

      Διαγραφή
  18. Η Ελλάδα υπερτερεί της Σερβίας σε τρία σημεία. Κατ' αρχήν διαθέτει αντικειμενικά καλύτερο υλικό τόσο σε επίπεδο μπασκετικών ικανοτήτων και IQ, όσο και σε αυτό της χημείας και της ομαδικής νοοτροπίας. Επιπλέον και εξίσου σημαντικό θεωρώ το γεγονός ότι ο Κατσικάρης είναι και κανονικός, δοκιμασμένος σε υψηλό επίπεδο προπονητής σε πλήρη αντίθεση με τον Τζόρτζεβιτς που τον παριστάνει και θυμίζει τις αλησμόνητες πρακτικές του θείου Σώκρατες που βάφτιζε χεντ κόουτς, με συνποτικές διαδικασίες, τους διάφορους Ζούρους και Τόμιτς. Τρίτον, η εθνική Ελλάδος έχει σταματήσει προ πολλού να διακατέχεται από κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντι στους Σέρβους και αυτό όχι μόνο εξαιτίας της βελτίωσης των μπασκετικών χαρακτηριστικών της ελληνικής σχολής (που είναι μια πραγματικότητα τις δεκαετίας 2004-14) άλλά κυρίως εξαιτίας της γενικής οπισθοδρόμησης του σερβικού μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό που άλλωστε ποτέ δεν ήταν το φόρτε του, οργανωτικό και ηθικό). Αφήνοντας στην άκρη τα δύο πρώτα και εστιάζοντας στο ηθικό επίπεδο, συμπεραίνω ότι οι Σέρβοι βρίσκονται σε φάση αποποίησης της κληρονομιάς τους (όπως έκαναν από ένα σημείο και μετά οι Κροάτες και οι Σλοβένοι) ως Γιούγκων και δη ως "πλάβι", για του λόγου το αληθές μια ματιά στην αντίστοιχη φωτογραφία του άρθρου θα σας πείσει. Αυτό το τελευταίο είναι και το σημαντικότερο.

    Billy Batts

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός ο Batts. Απλά να προσθέσω εγώ ότι στην πραγματικότητα (αυτή που χτίσαμε όχι άδικα μετά το 5-0) μάλλον δεν είμαστε τόσο πολύ φαβορί. Είναι ματς ειδικών συνθηκών.

      Thanos

      Διαγραφή
  19. Το θηρίο κοιμάται, παμε να γράψουμε 3 σειρές.
    Μάντζαρης και Καλάθης πάνω στο Μίλος το ένα κλειδί του αγώνα, το άλλο κλειδί το μυαλό του Μπουρούση.
    Καλό που παίξαμε με σκληρή ομάδα πριν τη Σερβία γιατί θα γίνει ανάλογο ματς, όπως και το επόμενο (αν υπάρξει)...
    Αν βέβαια μπουν πολλά σουτ των Σέρβων, το παιχνίδι γίνεται δύσκολο... Στο χέρι των γκαρντ μας να χαλάσουν το μυαλό του Τεόντοσιτς και των άλλων κι ας βρεθεί κάποιος που θα πάρει μεγάλα σουτ, απλά αυτός ο ένας να μείνει μόνος του.
    Πολύ σημαντική η βοήθεια Παπ και Γιάννη από την αδύναμη πλευρα στο πιν ν ρολλ, πραγματικά εγώ σαν σέντερ που κόβει προς το καλάθι δε θα ένιωθα άνετα να ξέρω πως ο Αντετοκούνμπο έρχεται σε βοήθεια, όταν ξεδιπλώνει αυτό το παιδί γεμίζει τα 2/3 του ζωγραφιστού...
    Καλή μας επιτυχία ρε μάγκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τι μεταδίσει σήμερα ο ΑΝΤ1?
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηπα-Μεξικό στις 5
      Ισπανια-Σενεγάλη στις 11

      Giotis Totis

      Διαγραφή
    2. Η.Π.Α.-Μεξικό στις 5 και Ισπανία-Σενεγάλη στις 11,αν δεν κάνω λάθος.
      Ματσάρες...

      Διαγραφή
    3. .....μεγάλα ντέρμπι με τρομερές διακυμάνσεις στο σκορ.... για τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα.....

      Διαγραφή
  21. Ειναι παιχνίδι που θες πολυ καθαρό μυαλό και Μάντζαρη, Βουγιουκα, Γλυνιαδακη να προσφέρουν το κάτι παραπάνω. Ειναι σημαντικό να έχει ενέργεια και στην επίθεση ο Μπουρούσης κ Καλαθης.

    Άντε καλή τύχη να έχουμε

    ΓΚΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τις συζητήσεις που γινόντουσαν εδώ με αφορμή τη wild card ( κακώς είμαστε στη διοργάνωση, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και δεν έχει νόημα να το ματαξανανοίξουμε) για τα μεσομακροπρόθεσμα πλάνα που θα έπρεπε να καταστρώσουμε για να επανέλθουμε κάποια στιγμή στο προσκήνιο μετά το στραπάτσο στο Ευρωμπάσκετ, για το κακό που θα έκανε στους παίκτες η παρουσία μας στο παγκόσμιο κοκ. Τελικά αποδείχθηκε το...αυτονόητο. Οτι, δηλαδή, για να παρουσιάσεις ένα αξιοπρεπές σύνολο που θα κυνηγήσει τις όποιες πιθανότητες διάκρισης με βάση το τελέντο του, το momentum, την τύχη κοκ, δεν χρειάζεται ούτε κανένα τέρας προπονητικής στην άκρη του πάγκου, ούτε κανένας σούπερ-ντούπερ σχεδιασμός. Σαφείς ρόλοι, μια κατεύθυνση στο παιχνίδι, καλό κλίμα. Οχι ότι είναι εύκολο ( ακούγεται αλλά δεν είναι), αλλά από τον περσινό περιοδεύοντα θίασο μέχρι την πολύ καλή εικόνα που παρουσιάζουμε φέτος δεν έχει περάσει δα και καμιά αιωνιότητα ούτε ο Κατσικάρης διαθέτει το μαγικό ραβδάκι για να μας μεταμορφώσει εν μια νυκτί. Και τα μούτρα μας να φάμε με τη Σερβία, περισσότερο θα πρέπει να τα βάλουμε με το γελοίο σύστημα διεξαγωγής που πριμοδοτεί όσους χάνουν ή κάθονται να χάσουν ( ούτε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κέρλινγκ τέτοιο καραγκιοζιλίκι) παρά με την ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγω προσωπικα φοβαμοι πολυ το ματς με την σερβια γιατι θα πανε τον αγωνα πολυ το ψυχολογικο κομματι και στον τσαμπουκα και ενας απο τους εμπειροτερους και καλυτερους μας παικτες οπως ειναι ο μπουρουσης τσιμπαει ευκολα. Τον ρολο να βγαλει εκτος παιχνιδιου τον μπουρουση μπορει να μην τον εχει ο κριστις με τον οποιον εχουν προηγουμενα αλλα ενας απο τους 2ους ψηλους. Αν αυτο το συνδιασουμε και με υπερφορτωση της σερβιας στο 4-5, εκει που ποναμε τοσο σε υψος οσο και αθλητικοτητα με κανει να ανησυχω.

    Αν παλι εχουμε κανονικα τον ρυθμος μας και αμυνθουμε καλα στον τεοντοσιτς θα τους νικησουμε ευκολα πιστευω.

    Υ.Γ Εχει καταντησει αηδια το πραγμα με τα <> ματς. αν ειναι δυνατον η 3η θεση να εναι καλυτερη απο την 2η στους δυο ομιλους. Ας βαλουν 8 ομιλους των 4ρων ομαδων οπως το μουντιαλ και να περνανε οι 2.. τελος οι ομιλοι ειναι προκλητικα ανισοι, αν μπορεις, ξερεις να μου πεις πως βγαινουν οι δυναμικοτητες των ομαδων και γινεται η κληρωση; η αμερικη εχει γελοιο προγραμμα.

    Παναγιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το Μεξικό δεν είναι ομάδα τοπ 16

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. πριν το τουρνουα λεγαμε οτι η εθνικη εχει ταβανι αυτο να μην το ξεχναμε
    μπορει λογω εμφανισεων να ειμαστε φαβορι αλλα στο ροστερ ειμαστε ιδιου επιπεδου
    περυσι που ειμασταν κακοι και ειχαμε τραυματισμους η κροατια για να μας νικησει ειδε και επαθε φτασαμε στην δευτερη παραταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αν αυτή η αμερική είναι φαβορί για το τρόπαιο εγώ είμαι ο γκαγκάριν..

    Thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εσεις που λετε τι αγωνες επιλεγει ο ant1, δεν λετε παλι καλα που δεν εχει φιλιππουση καθε φορα... φιλιππουση, οπως λεμε ρεπουση...σε ειπα εγω πουση ρε; αντε ρε πουση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η μάχη ανάμεσα σε δύο από τους καλύτερους δημιουργούς στη θέση "4" (Ντιαό-Σάριτς) είναι όλα τα λεφτά. Εντυπωσιακός ο νεαρός στο ξεκίνημα, πολύ καλή η Κροατία έχει πάρει κεφάλι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τζιμ χωρις παρκερ ντε κολο δεν εχει λυσεις στην επιθεση η γαλλια....αν ειναι απλα σοβαρη στην αμυνα η κροατια θα το παρει και ευκολα μαλιστα.......stonerook

      Διαγραφή
    2. Προσωπικά θα έβαζα τον Πιετρούς στον Σάριτς και θα τον άφηνα εκεί καμιά..βδομάδα. 3 πόντους σε σε 7μιση λεπτά η Κροατία. Ημίχρονο 23-22 οι Γάλλοι. Σκυλομαχία..

      Διαγραφή
    3. Πάντως Τζιμ πιστεύω ότι οι Γάλλοι εφόσον είναι πλήρεις (Πάρκερ, Ντε κολο, Αζινσά...Δεν αναφέρω καν τον Νοά) και οι Ισπανοί έχουν καμιά σοβαρή απουσία (Γκασόλ) του χρόνου θα είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό στο ευρωμπάσκετ...

      Νίκος

      Διαγραφή
  29. Το θεμα με τον αντ-1 αν θεωρησουμε οτι δυσκολα θα παιρνε το γαλλια-κροατια (παλι καλα που σημερα τα σπανε ωστε να μην λεμε κριμα που δεν το δειχνει ο αντ1)....ειναι σιγουρα οτι μπορουσε να παιρνε το σλοβενια-δομ.δημ. αλλα προτιμησαν το ισπανια-σενεγαλη επειδη για αυτους αυτο το ματς ειναι πιο εμπορικο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο Στέφεν Κάρι ήταν απολαυστικός στα πάντα σήμερα.. Μακράν ο καλύτερος του παρκέ, πολύ δημιουργικός και με σπουδαία αμυντική διάθεση. 20π. 6/9 τριπ. και 4 τελικές (του χάλασαν τουλάχιστον άλλες 3-έτοιμα καλάθια..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εγώ βλέπω τους Κροάτες και μου δίνουν την εντύπωση ότι απλά πρέπει να τους έχεις κοντά στο σκορ και κάποια στιγμή, θα πέσουν μόνοι τους σαν ώριμο φρούτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλησπερες,οι κροατες επιβεβαιωνουν το μενταλιτι που εγραφε ο δημητρης στο α' ημηχρονο-ποιο χαρακτηριστικη φαση ο αιφνιδιασμος 3-1 και η ταπα του ντιαο στο σιμον με το σαριτς να ακολουθει...ο λαφαγιετ μιαζει ο ποιο συγκεντρωμενος γκαρντ παντως.Φενεται γενικα οτι πασχουν απο γκαρντ,ισως εαν ο μαρινελι εχει την εξελιξη (κια μια καλη μεταγραφη)που φανταζονται μπορει να γινει κουμανταδορος τους στο μελλον.Οι γαλλοι απ την αλλοι μιαζουν να κανουν παιχνιδι αναμονης,ομολογω οτι περιμενα φοβερο τουρνουα απ το τζακσον της βιλερμπαν(εν τη απουσια παρκερ) ομως ο παιχτης της βιλερμπαν(που ανεικει στο παρκερ) μιαζει λιγο επιπολαιος...Δημητρη νονιζω η βραζιλια ειναι 70-30 με τα κορμια που εχει στη ρακετα και η τουρκοι εχουν λιιιιγο παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Άκη.. Ταλέντο υπάρχει μπόλικο αλλά υστερούν σε χαρακτήρα και δείχνουν να κάνουν βήμα πίσω σε αυτό το τουρνουά δεδομ΄νου ότι πέρυσι έδειξαν να χτίζουν κάτι σε αυτό το κομμάτι. Διαβλέπω στον Σάριτς μια διαφορετική νοοτροπία. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά εκτός του Μαρινέλι που έρχονται από πίσω (ήδη η Μακάμπι με τον Βούισιτς άρχισε να επενδύει..). Ο Τζάκσον έκανε μεγάλο ματς με τη Σερβία. Η Βραζιλία είναι φαβορί, ναι.. Αλλά θα έβαζες 70-30 σε ένα τέτοιο ντέρμπι..?

      Διαγραφή
  33. ναι ειμαστε στο 4ο δεκαλεπτο και οι Κροατες δεν εχουν περασει τους 40 ποντους...και μετα λετε να το δειχνε ο Αντ1 να το δει κανενας ανυποψιαστος και να δυσφημισει το αθλημα
    Ακομα εχει πολυ δρομο,αλλα δεν το χουνε οι ανθρωποι και κυριως ο Ρεπεσα
    Με Χεζονια τι εγινε;Ζει;

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε τον εμπιστεύτηκε στα δύσκολα σε όλο το τουρνουά.. Έπρεπε να παίξει, αυτό πιστεύω και εγώ..

      Διαγραφή
  34. Τι παικταρας ο Ερτελ..αυτος με τα σουτ του το καθαρισε το ματς σημερα...Ειδικα αυτο τωρα πανω στον Σαριτς..

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μήπως βιάστηκα τελικά;;; Ξυπνάν μνήμες 2005 για τους Γάλλους..Πάντως ο Ερτέλ μπορεί μέχρι τα τελευταία λεπτά του αγώνα να έχει βαρέσει μόνο 1-2 σουτ, αλλά τα κρίσιμα που θα πάρει και είναι υπό καλές προυποθέσεις - και όχι μόνο- θα τα βάλει

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Απίστευτο φινάλε.. Ο Ερτέλ πολύ κακός στο κουμάντο, άσχετα με το μεγάλο σουτ, φέρει ευθύνη. -2 η Κροατία στα 52''..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Προσπαθώ να καταλάβω ποιοι κουβαλάνε περισσότερη τρέλα.. Κροάτες ή Γάλλοι..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. kai tora as apolausoume goran dragic ( kai francisco garcia)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Dimitri poia i gnomi sou gia ton rebec . Pisteueis xorouse sto fetino roster? ( stin thesi tou nikolic gia paradeigma) Ton theoro terastio project ton sygkekrimeno me ikanotites kaluteres tou lakovic pou tou moiazei san kopsia. Oxi vevaia oti to provlima tis fetinis slovenias einai ta guards...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Να πουμε κι ενα αστειακι..
    Την Κροατια αυτο το μηνα την ειδα μαζι με το φιλικο μας 4-5 φορες.Καθε φορα που λετε ,με το που εμπαινε ο Ρουντεζ στη 1η η 2η επιθεση που εκανε η Κροατια ευστοχουσε στο 1ο τριποντο.Πρεπει να το κανε σε ολα τα ματς.Αρχιζε ο Φιλιπουσης "που τον πηρε προσωπικα ο Μπερντ στους Πεισερς που ξερει απο καλους σουτερ κλπ" Ε μετα τα σπαγε ολα το παιδι με αποκορυφωμα σημερα με 1/5 που παλι εβαλε το πρωτο του σουτ.Μονο μαζι μας ειχε 2/2 και ενα συνολικο 30 % ενω ο Σαριτς ο ΣΙμον κι ο Μπογδανοβιτς (οι καλυτεροι Κροατες overall βεβαια) ειχαν καλυτερα ποσοστα.
    Περα απ την καζουρα το παιδι εχει καλο μηχανισμο κλπ αλλα δεν εχει κατι σπεσιαλ για το ΝΒΑ.Εδω ο Τελετοβιτς ζοριστηκε μεχρι να παρει καλα λεπτα ..

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλα μολις ειδα να μετρανε το καλαθι της Ισπανιας που περασε η μπαλα μεσα απο τη μπασκετα και ξαναπεσε μεσα αλλαξα αμεσως καναλι.. Γελαγε ολο το γηπεδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Borei h omada mas na kerdisei tous paixtarades theatrinous?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Aγώνες κατάταξης 5-8 δε θα γίνουν φέτος? Δε βλέπω πουθενά στο πρόγραμμα ενώ πάντα γίνονταν στα Μουντομπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. δεν ξερω για σας αλλα πρωτη φορα μετα το 2006 δεν περναει η ωρα για το παιχνιδι.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. De dinw polles elpides stin Ethniki apopse. Mexri twra ta pigame kala alla xwris igeti de proxwras se tetoies diwrganwseis. I apousia tou Spanouli tha fanei simera. As eperne ton Fotsi, eilikrina poso perissotero tha voithisei o Glyniadakis?
    Nikos, Thessaloniki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. σωστος ο nikos.......παρολο που πολλοι θα λενε οτι η εθνικη παιζει καλυτερα χωρις σπανουλη κατα βαθος σημερα θα θελανε να ειναι απεναντι στους σερβους....συμφωνω και για γλυνιαδακη που λεει πιο πανω ο φιλος,παρε τον φωτση και αστον στον παγκο,οταν σφιξουν τα γαλατα καλυτερα να κοιταξεις στον παγκο και να δεις τον μπατμαν παρα τον ανδρεα........παντως ειμαι αισιοδοξος,ειμαστε καλυτεροι σαν ομαδα και εχουμε πολυ ανωτερο προπονητη.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ζήτημα είναι ότι δεν είμαστε σίγουροι αν με Σπανούλη θα υπήρχε η ίδια ομαδικότητα στο παρκέ και γενικότερα το άριστο κλίμα που υπάρχει στην ομάδα.
      Όσον αφορά τον Φώτση δεν κλήθηκε καν στην προετοιμασία υπολογίζοντας στην σίγουρα συμμετοχή Κουφού. Όταν ο Κουφός μας κρέμασε ήταν πλέον αργά για Φώτση ο οποίος προφανώς και θα ήταν πολύτιμος σε αυτή την ομάδα.
      Ο Γλυνιαδάκης σωστά προτιμήθηκε από Γιάνκοβιτς στην τελική 12αδα.

      Stephen

      Διαγραφή
  47. διαφωνώ με τον Νίκο. ο Σπανούλης δε χωράει στην ομάδα, δεν έχει συνηθίσει να παίζει τέτοιο μπάσκετ. ο τύπος θέλει μια μπάλα μόνος του. κατά τα άλλα όταν θα παίξεις με Βραζιλία / Ισπανία / Αμερική που έχουν τρια ψηλά κορμιά στους center ο Γλυνιαδάκης θα το βγάλει το μεροκάματο.
    προσωπική μου άποψη είναι πως αν η Ελλάδα αποδώσει το μπάσκετ που είδαμε μέχρι τώρα τους νικάει όλους και πέρνει το χρυσό!
    ElGreco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ναι αλλα οταν θα παιξεις βραζιλια-ισπανια-αμερικη που εχουν καλους ψηλους δεν θα μπορουν να σουλατσαρουν κατω απο το καλαθι οι καιμακογλου-αντετοκουμπο-πριντεζης-παπανικολαου.....θα ναι ναρκοπεδιο και αν δεν ανοιξεις την αμυνα τους με ευστοχα σουτ ουτε τους 60 ποντους δεν περναμε.........ο φωτσης επρεπε να ναι στην ομαδα...τελος παντων ας ασχοληθουμε με αυτους που εχουμε ,στην τετραδα μπορουμε να παμε.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Φώτσης πιθανότατα μπορεί να σου δώσει παραπάνω από τον Γλυνιαδάκη αλλά ότι και να λέμε,δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα να έχεις έναν τέτοιο παίκτη να κοιτάζει όλους τους αγώνες από τον πάγκο.Θα μπεις στον πειρασμό να τον βάζεις μέσα.Κι επειδή στα 4άρια γίνεται πολύ καλό αλληλοσυμπλήρωμα,μοίρασμα του χρόνου και των ρόλων(ο Πρίντεζης είναι από τους βασικούς σκόρερ με διαβατήριο την off-the ball move και το γρήγορο σκοράρισμα που δένει με την ομάδα ενώ ο Καιμακόγλου είναι game reader που μοιράζει ασίστ,κάνει λίγο απ'όλα και ανοίγει τις άμυνες με το 3ποντο) θα έπρεπε να τον πας στο 5 και αυτόματα θα υπάρξει κάπως μια σύγχυση και ένα μπέρδεμα στο τι ζητάς και από αυτόν(που ποτέ δεν ήταν παίκτης ρακέτας) αλλά και από την συμπεριφορά της ομάδας με αυτόν στο παρκέ.
      Οπότε μπροστά σε όλη την σύγχυση,νομίζω ότι δεν έχουμε κάποια απώλεια.Δεν διαθέτουμε ένα ηγετικό πρόσωπο με παρελθόν στην ομάδα,αλλά από την άλλη δύσκολα θα μεταφραζόταν αυτό σε μεγάλο συν για την ομάδα.

      Για Σπανούλη είναι άλλη συζήτηση γιατί αναπόφευχτα η ομάδα θα έμπαινε λογικά σε άλλη φιλοσοφία.Πιο pick and roll based,λιγότερη κίνηση χωρίς τη μπάλα-κυκλοφορία στην επίθεση,πιο σετ ρυθμοί.Το πώς θα είχαμε ανταποκριθεί σε αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε.Από τη στιγμή που πηγαίνουμε καλά σε αυτό που παίζουμε σαν ομαδική λειτουργία,πιθανόν να μην μας ταίριαζε εξίσου.Βέβαια,προσθέτεις έναν go-to guy στην επίθεση που σε ξεκολλάει και σε τρέχει αλλά πιθανόν να μην το χρειάζεται και τόσο πολύ αυτή η ομάδα.
      Η λαικίστικη ρήση "Ο Σπανούλης θα μας χάλαγε την ομάδα,θέλει την μπάλα μόνος του και βάζει πάνω από όλα την ομάδα" προφανώς δεν χρίζει κριτικής.Το ίδιο ισχύει και για κάθε άλλο παίκτη τέτοιας κοπής,σχεδόν το ίδιο πάνω-κάτω και για τον Διαμαντίδη.

      Πάντως επειδή βλέπω και συζητιέται ακόμα τόσο πολύ αυτό το θέμα,είναι κάπως άδικο και για την ομάδα και για την πολύ καλή δουλειά του προπονητή.(και Ισπανοί να ήμασταν πιθανόν αντί να επικεντρωθούμε σε 1002 άλλα θέματα θα συζητούσαμε "γιατί Αμπρίνες και όχι Ντίεζ-γιατί ο Καλντερόν παίζει τόσο λίγο" κλπ.κλπ)
      Αυτό το Μπράμος αντί Βασιλειάδη,Φώτσης ή Γιάνκοβιτς αντί Γλυνιαδάκη ακούγεται πέρα από περιττό(γιατί προφανώς μιλάμε για παίκτη-ες που σχεδόν δεν παίζουν) και χαζό.Αμφισβητούμε τις επιλογές ενός προπονητή που ξέρει 1000 φορές καλύτερα από εμάς και έχει στρώσει την ομάδα του με δικές του επιλογές με τέλεια απόδοση ρόλων.
      Πιστέψτε με,αν χάσουμε πχ. απόψε(τζιζ) δεν θα είναι θέμα προσώπων και κατάρτισης τελικής 12άδας σίγουρα..

      Διαγραφή
  49. "Αυτήν την Ισπανία μόνο η Ελλάδα μπορεί να την κοντράρει στα ίσια. Ούτε καν οι ΗΠΑ!",

    Mouhammad Faye

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Diafwnw plirws. Kai o Trinkieri ixere 1000 fores kalytera kai mas katestrepse. Poio einai perito diladi? Oti ayti i omada den exei paikti igeti? kai pws einai dynaton na prosdokoume diakrisi xwris oute enan paiktara? Signomi paides alla egw vlepw itta simera. Tha mas paiksoun ston tsampouka kai mexri to telos tou imixronou tha mas exoun spasei ta nevra. ta leme kai kata ti diarkeia tou agwna.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλε όμως και κανένα nick για να μη βγεις μετά από νίκη και αρχίσεις τα "εγώ τα έλεγα" .Πλακίτσα....
      Σήμερα φίλε μου πιστεύω πως το ματς γράφει "Ελλάδα" εύκολα Ή δύσκολα!

      The Talented C@nt

      Διαγραφή
  51. Γνωμη μου οτι αν ο τζορτζεβιτς δει ονειρο με βαρια κορμια στο 4-5 η ελλαδα συσκολα η ευκολα θα περασει.δεν νομιζω οτι μπορει να κυνηγησει η σερβια το ρυθμο της ελλαδας.ποσο μαλλον αν η εθνικη μας παιξει καλη περιφερειακη αμυνα οπως συνηθως και ελενξει τα ριμπαουντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνο ο Σάλε θα σημαδέψει το ποστ. Θα φορτώσει μπάλες εκεί γιατί αυτό είναι η βάση εκτός των άλλων για να έχει καλύτερη ισορρπία και καλό αμυντικό τρανζίσιον. Το θέμα πως θα χειριστούμε εμείς αυτή την κατάσταση..

      Διαγραφή
    2. Το ξερω οτι θα δωσει επιθεσεις μεσα στο καλαθι με κυριο στοχο να φθειρει τον μπουρουση και να εκμεταλευτει την αδυναμια της ελλαδος.αλλα πλην του μπιελιτσα ειναι πολυ βαρια κορμια και αν κρατηθουμε στα φαουλ στους ψηλους και παρουμε τα αμυντικα θα εκτεθουν και θα το αλλαξουν.
      Πολυ σημαντικο απο δω και στο εξης οι εναλλακτικες στους ψηλους που εχουμε να δωσουν πραματα.

      Διαγραφή
  52. Πολύ καλό μπάσκετ μέχρι τώρα από τους Λιθουανούς. Καλή, διαβασμένη άμυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λιθουανια επαθε σοκ με το τραυματισμο του γιασαιτις και απο το πουθενα η νεα ζηλανδια στο παιχνιδι.ντερμπι φαινεται

      Διαγραφή
  53. KEY POINTS

    -O Σάλε θα σημαδέψει το ποστ. Θα φορτώσει μπάλες εκεί γιατί αυτό είναι η βάση εκτός των άλλων για να έχει καλύτερη ισορρoπία και καλό αμυντικό τρανζίσιον. Το θέμα πως θα χειριστούμε εμείς αυτή την κατάσταση..

    -Οι Big Lineups που χρησιμοποιούν τους καθιστούν αμυντικά αργούς όταν πηγαίνουν σε περιστροφές και αδύνατους στην pick & roll άμυνα. Τα σχήματα με τους δύο καλύτερους pick & roll guards ταυτόχρονα στη πεντάδα (Καλάθη, Ζήση) θα βοηθήσουν να τους χτυπήσουμε πάνω σε αυτή τους την αδυναμία.

    -Α μ υ ν τ ι κ ό ρ ι μ π ά ο υ ν τ ώστε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για ανοιχτό γήπεδο.

    -Προσοχή στα safe plays τους (pick & roll με δημιουργό τον Μπιέλιτσα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Jim τελικα...γυρισε!Προς το παρον τουλαχιστον.Λες να εχουμε την εκπληξη της διοργανωσης;

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ο βαλατσιουνας παιζει μονος του εναντιον της νεας ζηλανδιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Δύσκολο παιχνίδι σήμερα, καλή επιτυχία στην ομάδα!

    Να έχουμε όσο πρέπει μαγκιά, ούτε λιγότερη - ούτε περισσότερη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Δύσκολα...Παίδες όπως πάει το παιχνίδι πολύ φοβάμαι ότι είχαν δίκιο όσοι φώναζαν για Σπανούλη - Φώτση. Είδωμεν.
    Sherwood

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ο σπανουλης χωρις να λεω οτι δεν θα βοηθουσε δεν θα αλλαζε κατι στην εικονα του παιχνιδιου.
    Το προβλημα ειναι καθαρα αμυντικο και οχι επιθετικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ´του ξεφυγε ο πανεμποιρος μπογκντανοβιτσ´
    Τι να πεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ρε σεις τι εχει παθει ο παπανικολαου κ τα εχει σπασει στα τριποντα στο μουντομπασκετ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ο Μπογκντανοβιτς και ειδικα ο καλινιτις υπερβολικα καλοι εχουν τον ρολο του x-facotr...Το μομεντουμ δειχνει ξεκαθαρα σερβια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. οι σερβοι παιζουν στο μαξιμουμ που μπορουν παιρνουν και καποια σφυριγματα αλλα ειμαστε κοντα πρεπει να παιξουμε πιο δυνατα στην αμυνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Για την ωρα βλεπω αμυντικη κακη λειτουργεια απο την ομαδα μας , δεν τους κουρασαμε καθολου και φαινονται πιο συγκεντρωμενοι απο εμας και πιο αποφασισμενοι.
    Οπωςδηποτε βελτιωση στην αμυνα στο 3 δεκαλεπτο και προσοχη στις περιστροφες ...
    Παμε Ελλαδα...
    Δωστε λιγο παραπανω ξυλο - χερια παμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Και να φανταστεις οτι καποιοι προτιμουσαν να παιξουμε τους Σερβους αντι των Λε-Φλορ. Μικρη η διαφορα στο ημιχρονο αλλα η αυρα του αγωνα δειχνει Σερβια αλλα και οι δικοι μας ειναι τσαμπουκαλεμενοι. Μακαρι να μην συνεχισουν με την ιδια ευστοχια ωστε να φευγουμε γρηγορα μπροστα και να μην τους βρισκουμε οργανωμενους πισω.
    Παμε γερα! Μπορουμε!
    Edgar Jones

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως , δεν χανουν τιποτα και φταιει η Εθνικη για αυτο ... Η αμυνα μας ειναι λιγο χαμενη βασικα ..
      Πρεπει να πουμε οτι ειναι δυσκολη ομαδα και με πολυ ταλεντο ...
      Μας εχουν επιβαλλει τον ρυθμο τους και λογω της κακης αμυντικης λειτουργιας δεν μπορουμε να εχουμε τοσο καθαρο μυαλο στην επιθεση..
      Παμε Ελλαδα...
      Μανος Μασσαλια...

      Διαγραφή
  65. Οπως το περιμεναμε!!Πολυ δυσκολο το παιχνιδι.Πρεπει να ανεβασουμε την αμυνα μας και να ΤΡΕΞΟΥΜΕ.Μας εχουνε παει στο παιχνιδι τους και δεν μας ευνοει.Εγω θα δοκιμαζα Ζηση σλουκα στα γκαρντ για να τους χτυπησουμε καλυτερα σε καταστασεις πικ ν ρολ ουτως η αλλως και αυτοι στη περιφερεια δεν εχουν και τα πιο γρηγορα ποδια και ας ρισκαρουμε στο σουτ.Για να δουμε τι εχει ετοιμασει ο κατσικαρης γιατι στο ημιχρονο μπενει διαβασμενος..VIVA LA CRECIA!!

    Big saras.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Χωρις καλαθη και με ιδιαιτερα κακο αμυντικα τον παπανικολαου κ ειμαστε -4.
    Πρεπει να μπουμε δυνατα να παρουμε προβαδισμα να αλλαξει το μομεντουμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Mας διελυσαν οι Σερβοι δυστυχως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Χάλια μαύρα...Εντάξει παίξαμε ελεηνά, δίκαια είμαστε εκτός. Κρίμα, όχι τόσο για τον αποκλεισμό αλλά γιατί είχαν δημιουργηθεί και προσδοκίες να χαρεί λίγο κι ο κόσμος με τόσες δυσκολίες που περνάμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να χαρει ο κοσμος ας παρει λιγο την τυχη στα χερια του.. οχι να περιμενει απο Εθνικες....

      Διαγραφή
  69. Mετα λετε τον Ναβαρο θεατρινο,μεγαλυτερο νουμερο απο τον Τεοντοσιτς δεν υπαρχει.ουστ ο βρωμιαρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. E σίγουρα, ο Τεόντοσιτς είναι το πρόβλημά μας, γι' αυτό μας έσκισαν. Αδερφέ χάνουμε είκοσι πόντους με την πρώτη ομάδα που μας έπαιξε έξυπνα.

      Διαγραφή
    2. εννοω την φαση που προσποιηθηκε φαουλ του Αντεντοκουμπο και του εδωσαν 3 βολες,εκτιναχθηκε λες και τον αγγιξε ρευμα.Το ιδιο εκανε και στο πρωτο ημιχρονο πανω στον Καλαθη και τον χρεωσε γρηγορα 2 φαουλ.

      Διαγραφή
  70. κωλοπαιδαρακια και οι σερβοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Δεν πειραζει , σημερα οι Σερβοι μας εφαγαν στη κυριολεξια , εκαναν το τελειο παιχνιδι σε ολους τους τομεις...
    Πιστευω οτι το γεγονος οτι μας αναγκασαν να κατσουμε να το σκεφτουμε επιβαλλοντας τον ρυθμο τους μας διελυσε.. Επρεπε να ειχαμε αντιμετωπισει μια τετοια ομαδα στον ομιλο ....
    Να κρατησουμε Κατσικαρη και να δουλεψουμε με αυτον.
    Στο επομενο τουρνουα και με πιο ευνοικο τροπο διεξαγωγης θα δειξουμε καλυτερο προσωπο...
    Μανος Μασσαλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Με τέτοια frontline... Από την Αργεντινή φαινόταν που ο Καμπάτσο μας έκανε καρπάτσιο στο pnr. Κατεβήκαμε με 2 πρώην tweeners και 3 απατόσαυρους. Φώτσης όσο ακόμα βαστάει, Κουφός ακόμα και παρακαλετός ακόμα.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. επειδη βλεπω να βγαζετε μεγαθηριο την σερβια και αχρησυους τους ελληνες παικτες οι σερβοι σημερα επιασαν το καλυτερο παιχνιδι που μπορουσαν να κανουν 9/17 τριποντα πολλα σκοτωμενα 32/59 σουτ και πολυ δυνατη αμυνα με προστασια απο τους διαιτητες φαινεται επιασαν τοπο τα καραγκιοζιλικια του τζορτζεβιτς στο ματς με τους ισπανους ο οποιος τζορτζεβιτς ξεχασε την διαιτησια το 95 το 98 το 2002
    ακομη οι σερβοι δειχνουν προκλητικοτητα χωρις λογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ας μαθουμε να χανουμε.

      Διαγραφή
    2. οταν κερδιζουμε δεν ειμαστε προκλητικοι
      δεν εγινε και τιποτα που χασαμε σημερα

      Διαγραφή
  74. Να κρατήσουμε Κατσικάρη; Ρε φίλε το λες για να γελάσουμε ή να κλάψουμε; Νικήσαμε την Σενεγάλη - τριταθλήτρια Αφρικής, το χειρότερο Πουέρτο Ρίκο των τελευταίων ετών, τις Φιλιππίνες και τη γερασμένη Αργεντινή που είναι στα τελευταία της. Με τον πρώτο σοβαρό αντίπαλο η ομάδα κατέρευσε. Εγώ δε θα πω για Σπανούλη και Φώτση - που για μένα θα έπρεπε να τους κάνουν τεμενάδες να πάνε να παίξουν. Ακόμα και το θέμα του Κουφού το χειρίστηκε λάθος. Και άστα όλα αυτά. Παιχτικά τι παρουσίασε; Πως πας να διακριθείς σε Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς να έχεις φτιάξει την επίθεσή σου βασισμένη σε 1-2 παίχτες; Δεν είσαι Αμερική. Είσαι Ελλάδα. Σε όλο το τουρνουά δεν παρουσίασε ούτε ένα - επαναλαμβάνς ούτε ένα - επιθετικό σύστημα βασιζόμενο στο ταλέντο ενός έστω συξκεκριμμένου παίχτη. Τους άφησε να παίζουν μόνοι τους με αποτέλεσμα η πρώτη ομάδα που μπήκε με τσαμπουκά να μας διαλύσει άνευ λόγου και αιτίας. Το λέω ξανά και ξανά, η Εθνική χρειάζεται τον Γιαννάκη στο τιμόνι. Τέρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαννάκη με ένα καλό επιτελείο δίπλα του δεν είναι κακή ιδέα σίγουρα. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό βέβαια.

      Διαγραφή
  75. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ...

    Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ (ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΤΣ) ΣΕΡΒΟΥΣ...

    ΣΗΜΕΡΑ ΦΑΝΗΚΕ Η ΑΠΕΙΡΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΚΟΡ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΜΑΣ...

    ΤΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΠΑΝΤΩΣ (ΓΙΑ ΜΕΝΑ) ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ... Η ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Δυστυχώς σε τέτοια ματς χρειάζεται ένας Σπανούλης, Διαμαντίδης ή Παπαλουκάς.

    Εκεί που για συνεχόμενα 5λεπτα έδειχναν παγωμένοι και δεν μπορούσαν να σκοράρουν, ένας αληθινός ηγέτης θα τους έπαιρνε απο το χεράκι και θα τους οδηγούσε στο comeback και στις τελευταίες επιθέσεις θα καθάριζε το παιχνίδι....

    Με παίκτες 2ης διαλογής στο πάγκο σαν τους Βουγιούκα, Βασιλειάδη, ή τελείως άπειρους σαν τον Αντετοκούνμπο και σαν 1ο γκαρντ ένα αμερικανάκι(για την νοοτροπία το λέω) είσαι καταδικασμένος σε τέτοια αντρικά ματς.

    Επίσης πριν απο κάθε τουρνουά θα πρέπει να δίνουμε σημασία ως τον σημαντικότερο κανόνα του μπάσκετ:

    Με Μπουρούση δεν γα...σε κανείς.

    Κρατάμε τα θετικά του τουρνουά που είναι ο Αντετοκούνμπο που θα βοηθήσει τρελά στο μέλλον, και η του Κατσικάρη που είναι ότι πρέπει για την μια νέα εθνική εφόσον του κάτσει ένα πλήρες ρόστερ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. τραγικο να περνας 1 λεπτο πριν το ημιχρονο με 1 ποντο μπροστα 1η φορα και εκεινη την στιγμη να βαζεις σχημα με ψηλους πριντεζη-καιμακογλου και να σου κανει σερι 5-0 η σερβια με τον ραντουλιτσα και να πηγαινεις με -4 στο ημιχρονο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Στα έξω-αγωνιστικά, αυτοί η φάρα οι δημοσιογράφοι με τις ερωτήσεις και τις επισημάνσεις τους on camera και πίσω από αυτές μολύνουν ανεπανόρθωτα το μυαλό των παιχτών. Οι φίλαθλοι δείξανε πρωτοφανή ωριμότητα σε αντίθεση με αυτούς.

    Στα αγωνιστικά. 1) Δεν δείξαμε την απαιτούμενη "μαγκιά", δεν παίξαμε αρκετά σκληρά για νοκ άουτ παιχνίδι.

    2) Το μακρύ μας ρόστερ δεν χρησιμοποιήθηκε. Μεγάλο λάθος που δεν ξεκίνησαν οι Μάντζαρης, Βουγιούκας/Γλυννιαδάκης (αυτούς έχουμε, τι να κάνουμε). Όταν το παιχνίδι έχει ακόμα δρόμο πρέπει να δώσεις λεπτά στον πάγκο σου ώστε να είναι ζεστός και παράλληλα να εξοικονομήσεις φρεσκάδα για τους αναντικατάστατους παίχτες σου.

    3) Δεν είμασταν έτοιμοι πνευματικά, σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν διεκδικήσαμε το momentum.

    4) Μέσα από τέτοιες ήττες γίνεσαι καλύτερος, σκληραίνεις και πετυχαίνεις μετά.

    5) Το προπονητικό επιτελείο παρόλο που ήταν ανέτοιμο για τέτοιας σημαντικότητας παιχνίδι, έχει μέλλον αρκεί μαζί με την ομάδα να μείνει συσπειρωμένο και με μακρόπνοο σχεδιασμό.

    6) Νομίζω είναι (ή θα πρέπει να είναι) τέλος εποχής για Μπουρούση, Γλυννιαδάκη, Βασιλειάδη, Βουγιούκα. Οι τρεις τελευταίοι απέδειξαν ότι δεν έχουν κάτι να δώσουν στην εθνική, ούτε και στους εαυτούς τους. Ο Μπουρούσης παρόλο που ήταν ο καλύτερος και ο ηγέτης της, στη φάση με τον Μπιέλιτσα έδειξε, για άλλη μία φορά, ότι όσο μυαλωμένος, συγκεντρωμένος και αν είναι (που σήμερα ήταν πιο ήρεμος από ποτέ) είναι μία κινούμενη βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Το rebuilding πρέπει να συνεχιστεί, με ακόμα πιο γενναίες τομές από αυτή της μη κλήσης του Φώτση.

    Ήταν ωραίο ταξίδι. Τώρα είμαστε με Curry. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή ποιόν προτείνεις σαν επόμενο πεντάρι? Θα ήθελα πολύ να ακούσω..

      Διαγραφή
    2. Έχω ήδη απαντήσει. Εσύ δεν βαρέθηκες με τους τσαμπουκάδες σε κάθε σχεδόν παιχνίδι?

      Διαγραφή
    3. Όταν η διαφορά είναι στους 20 πόντους 3 λεπτά πριν το τέλος δεν κάνεις τέτοιο αντιαθλητικό φάουλ κατεβάζοντας τον αντίπαλο απο τους αγκώνες...
      Πολύ κακή αντίδραση απο τον Μπιέλιτσα

      Διαγραφή
    4. Όχι και με ΗΠΑ ρε y0zh1... :P

      Kαλός ο Κάρι δεν λέω,αλλά μην αρχίσουν οι αλαζόνες οι Αμερικάνοι να λένε ότι τους έχουν όλους και χωρίς τους σούπερσταρ τους...

      Διαγραφή
  79. Κριμα... Μας εκαναν ματ. Η προσπαθεια δεν πρεπει να σταματησει εδω.

    Φανηκε ελλειψη καποιου μεγαλου παικτη (3D, Σπαν, Παπαλουκα) να παρει την ομαδα πανω του. Το προσπαθησε ο Ζησης αλλα δεν.

    Οταν κανουμε σχολιασμο να μην ειμαστε ισοπεδωτικοι. Εμφανισε πολλα καλα στοιχεια αυτη η εθνικη.

    Edgar Jones

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Οταν πρωτο σου κανονι ειναι ο "δωσε κι αλλο φαρμακο κε Μακη γιατι τελειωσε" και το κανεις μοκο γιατι δεν εχεις αλλο ψηλο, ε τοτε απλα karma is a bitch.
    Γιατι ωραια η Εθνικη, ακομη καλυτερο να εχεις ηθος και αξιες. Κι ας χανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eδώ προσπάθησαν να μας πείσουν ότι ο Καλάθης ήθελε μπούκλες, στο Μπουρούση θα κολλούσαν;

      Διαγραφή
    2. Aχ ρε μάγκες εσείς νομίζετε πως μόνο Καλάθης και ο Μπουρούσης και παλιότερα η Θάνου και ο Κεντέρης ήταν ντοπέ...Αχ ρε παιδιά πόσο μακριά είστε από τον αθλητισμό και πόσο ρομαντικοί.

      Διαγραφή
    3. χαχαχα πες τα χρυσοστομε αυτοι νομιζουν οτι παικτης που ηταν εκτος 12αδας της μαλαγας μεσα σε ενα καλοκαιρι μεσω σκληρης δουλειας στη μυκονο εγινε το καλυτερο 4αρι στην ευρωπη....αμα ηταν τοσο ευκολο πιστευω ο γιανκοβιτς φετος με τοσο προπονηση θα γινει λεμπρον.......

      Διαγραφή
  81. Eίχαμε πει πόσο δύσκολο είναι το να μπαίνεις στους 16 και να παίζεις με τους Σέρβους(που μερικοί τους έβγαλαν άχρηστους) των Μίλος,Μπογκντάνοβιτς,Κρστιτς,Μπιέλιτσα,Ραντούλιτσα.

    Αυτοί μπήκαν με άποφασιστικότητα,πάθος και no fear attitude,εμείς δεν συνειδητοποιήσαμε τόσο τη σημασία του παιχνιδιού και κάπως υποτιμήσαμε τον αντίπαλο μας.(ειδικά εδώ μέσα με σχόλια για Τζόρτζεβιτς ο οποίος έκανε σπουδαίο κοουτσάρισμα,πολύ διαβασμένος στο παιχνίδι της εθνικής)
    Απουσία 2ου σέντερ(ακόμα και 1ου με Μπορούση κουρασμένο και σε κακή μέρα),μις ματς στις θέσεις 3-4 με τον Μπιέλιτσα να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στα δικά μας 4άρια και τον Αντετοκούμπο να είναι αργός στα πόδια και τα close out,μεγαλύτερη ομαδική ενέργεια στο ριμπάουντ από τουτς Σέρβους,μπερδεμένο προς μέτριο κοουτσάρισμα από Κατσικάρη και last but not least διαφορά ποιότητας στο backcourt,όχι σε ποσότητα αλλά στον έναν παίκτη που θα κάνει το κουμάντο.
    Ο Τεόντοσιτς ήταν "σίγουρα χέρια" και μόνιμη πηγή καταστάσεων για την σέρβικη ομάδα τη στιγμή που σε ένα ματς που έγινε αυστηρά σετ συνθηκών ο Καλάθης φαινόταν λίγος δημιουργικά στο μισό γήπεδο και ο Ζήσης δεν μπορούσε να πάρει όλο το βάρος μόνος του.(ποτέ στην καριέρα του δεν ήταν τέτοιος παίκτης)

    Στήριξη στον Κατσικάρη που έβγαλε δουλειά στην ομάδα(άσχετα από τη σημερινή αποτυχία),είναι σοβαρός και νέος προπονητής.
    Το τουρνουά τα έφερε έτσι και αποκλειστήκαμε στους 16....Τα ταμπλό ήταν άνισα μοιρασμένα,ο όμιλος που διασταυρώναμε είχε πολύ δυνατές ομάδες που έφερε τη Σερβία(με την οποία όπως είχα πει από ότι αποδείχθηκε ματσάραμε χειρότερα από τις άλλες 2) απέναντι μας και βρεθήκαμε λίγοι μπροστά στο κάτι παραπάνω και σε αυτό που σε οδηγεί ψηλά σε τέτοιο τουρνουά.
    Τουλάχιστον βλέπουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία την επόμενη μέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Καλύτερη η Σερβία απο μας.
    Διαχειρίστηκε τα προβλήματά της πολύ καλύτερα και ευτύχησε να έχει σε καλή μέρα πολλούς παίκτες της.

    Μας νίκησαν εύκολα στο ζωγραφιστό, επέβαλαν το ρυθμό τους, κατεαστρέφοντας τον δικό μας, ενώ ήταν εύστοχοι σταθερά σε όλο το παιγνίδι. Φυσιολογική η διαφορά, imo.

    To μέλλον εξακολουθεί να είναι φωτεινό για μας.
    Κάναμε το πρώτο βήμα και φαίνεται ότι μας ταιριάζει και μπορούμε.
    Δεν θα απογοητευτώ επειδή οι Ατέντο είναι άπειρος ή ο Μπουρούσης δεν τα κατάφερε με 3-4 ψηλούς να τον σφυροκοπάνε κτλ.
    Έρχονται κι άλλοι απο πίσω και θα ανέβουμε.
    Απο εδώ και μπρος μόνο προς τα πάνω έχει.

    Μπράβο στον Κατσικάρη και σε όλα τα παιδιά για την καλή προσπάθεια.

    Νίκος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Δυστυχώς δεν βρήκαμε μια ομάδα στον όμιλο που να ξεβρακώσει τις (εμφανείς) αδυναμίες μας και οι Σέρβοι, που διαθέτουν το ταλέντο και τα καρύδια, μας προσγείωσαν ανώμαλα. Στο πίσω μέρος του μυαλού όλων, βέβαια, έπαιζε και αυτό το ενδεχόμενο πριν το ματς κι έχω την εντύπωση ότι και η ομάδα το φοβήθηκε το ματσάκι κι έπαιζε σχεδόν για να...επιβεβαιώσει τους φόβους της. Θα ήταν άδικο να στοχοποιηθεί κάποιος παίκτης ή ο προπονητής μετά από μια τέτοια συνολική εμφάνιση ομάδας, όταν δεν κερδίσαμε μισή προσωπική μονομαχία ( θα πετάξω, βέβαια, έτσι για το καλό και την παράδοση μια ελληναράδικη μπηχτή για τα νταμπλ-νταμπλς με τα οποία μείναμε στο χέρι :P ). Απλά, δεν είναι ντροπή να παραδεχτούμε ότι σε συγκεκριμένες θέσεις δεν διαθέταμε την απαραίτητη ποιότητα και με ομάδες επιπέδου Σερβίας ( που δεν είναι και ανίκητες, μη τρελαθούμε) το ενδεχόμενο στραπάτσο πάντα θα παίζει ως σενάριο. " Φώτη, χάσαμε" και πάμε παρακάτω.

    ΥΓ
    Νίκο Παπαδογιάννη, κουράγιο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. -Δικαια η Σερβια κερδισε. Ηταν καλυτερη σε ολους τους τομεις. Εμεις δεν παιξαμε ασχημα. Παιξαμε το παιχνιδι μας. Απλα οι Σερβοι επαιξαν το τελιο παιχνιδι. Απιστευτα ευστοχοι(μην σας γελαει το ποσοστο στα διποντα, το υπολοιπο ηταν βολες λογω φαουλ) πολυ ικανοι στα drive, αλανθαστοι στο ζωγραφιστο, τρομεροι στην αμυνα και κερδισαν ολες τις προσωπικες μονομαχιες. Αν δεν κανω λαθος εχουν και την υψηλοτερο μεσο ορο παικτων οσον αφορα το υψος με πανω απο 2 μετρα. Απλα δεν νομιζω οτι μπορουσαμε να κανουμε κατι, ισως μονο με πολυ μεγαλη ευστοχια στα τριποντα να μπορουσαμε να κανουμε κατι καλυτερο.
    -Παρολο που τον εκραξα στην τεχνικη ποινη με την αργεντινη σημερα ειμαι με το μερος του Μπουρουση στο αντιαθλητικο του Μπιελιτσα. Εγω προσωπικα θα τον ειχα φαει σφαλιαρες αν μου εκανε τετοιο φαουλ.
    -Μετα απο αυτο το παγκοσμιο επιβεβαιωθηκα οτι ο Βουγιουκας ειναι ο πιο αχρηστος, αγαρμπος, ατεχνος, χαμηλο μπασκετικο iq, μη αθλητικος, χεστης που εχω δει ΠΟΤΕ στη ζωη μου. ΠΟΤΕ ομως! ΠΟΤΕ!( το ΠΟΤΕ με με τονο και εμφαση!) Μιλαμε για το ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΡΕΑΣ! Α και μην ξεχασω: Σημερα ξαναεκανε το fade out σουτ παλι σε κοντυτερο αντιπαλο. Δεν μπορει να καταλαβει οτι:
    "δεν εισαι ο Ναβαρο αχρηστε!"
    "δεν εισαι ο Ναβαρο αχρηστε!"
    "δεν εισαι ο Ναβαρο αχρηστε!"
    "δεν εισαι ο Ναβαρο αχρηστε!"
    "δεν εισαι ο Ναβαρο αχρηστε!"
    (οι φωνες συνοδεια χαστουκιων στα μουτρα μεχρι να το καταλαβει)

    Συγχαρητηρια στην ομαδα και σε ολα τα παιδια για το μπασκετ που επαιξαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. μερικες σκεψεις για το παιχνιδι.....
    1.παρολο που η εθνικη αποκλειστηκε νωρις για μενα εκανε βηματα μπροστα,εχει προπονητη πλεον και σιγουρα εχει μελλον
    2.τα πραγματα ειναι πολυ απλα γιατι χασαμε απο τους σερβους.....οι σερβοι εχουν παικτες που τα βαζουν ,οι ελληνες οχι....το επιθετικο ταλεντο ειναι η μερα με την νυχτα,δεν μπορει κανεις ελληνας να κανει αυτο που εκανε ο μπογκντανοβιτς......δυστυχως οι παικτες που βγαινουν δεν εχουν επιθετικο ταλεντο και η ομοσπονδια και οι προπονητες εκει πρεπει να εστιασουν.....χωρις μεγαλα σουτ και μεγαλα καλαθια δεν ειναι κανεις για πολλα,καλες οι αμυνες και η ψυχη αλλα αν δεν γραφεις.....ισως πρεπει να κοιταξουμε καποιον αμερικανο που να δωσει σκορ για την εθνικη....το μπασκετ της αμυνας εχει τελειωσει,πλησιαζουμε στο στυλ του nba πλεον οπου η ατομικη πρωτοβουλια υπερισχυει.....εδω καποιος ραις φετος με το ταλεντο του πηρε την ευρωλιγκα
    3.γιαννης μπουρουσης.....οι τσαμπουκαδες γινονται γιαννη οταν παει το ματς να σου ξεφυγει οχι οταν το χεις χασει....αν οι σερβοι βρισκοταν 7-8 ποντους πισω αμφιβαλλλει κανεις οτι θα κανανε ροντεο το ματς?
    4.μπασκετμπολιστες βουγιουκας,βασιλειαδης,γλυνιαδακηςκαιμακογλου(μην με βρισετε) δεν εχουν θεση στην εθνικη
    5.αντετοκουμπο και καλαθης αν επιθετικα δεν βελτιωθουν ειδικα στο σουτ θα μεινουν απλα μετριοι παικτες
    6.προς φωτη κατσικαρη.....ο παγκος μιας τετοιας ομαδας θελει και λιγο νευρο,οχι μονο να προσεχουμε την εμφανιση μας και τον σκελετο απο τα γυαλια μας.........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να σε βρίσουμε; Εννοείται ότι δεν έχει θέση ο τύπος.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΕ ΣΤΟΟΥΝ (ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ)...

      ΣΥΜΦΩΝΩ ΦΙΛΕ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ...

      ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ (ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ), ΜΕ ΝΕΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΑΤΗΡΙΑ...

      Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Η ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ (ΣΤΟ 5-0) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ...

      ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΛΑΘΗΣ ΔΕΝ ΣΟΥΤΑΡΕΙ, ΟΤΙ Ο ΖΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΝ, ΟΤΙ Ο ΠΑΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΗΓΕΤΗΣ, ΟΤΙ Ο ΑΤΕΝΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΟΣ ΚΛΠΚΛΠ...

      Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΕΙΧΕ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΛΟΜΕΝΑ, ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ Γ@Μ@Μ@Ν@ ΠΙΚ ΕΝ ΡΟΛ...

      ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΣΚΑΤΑ (ΝΑΙ, ΚΑΙ Ο ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΡΧΗΣΕ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΣ)...

      ΑΛΛΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ΤΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΘΕΤΙΚΟ...ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    3. καλησπερα ζεν.....εννοειται οτι το προσημο ειναι θετικο το εγραψα αλλωστε στην πρωτη παρατηρηση,ειδαμε καλα πραγματα απο την εθνικη και αυτο δεν το μειωνει ενα κακο βραδυ.....παντως εγω επιμενω καποιοι παικτες και ειδικα οι παπ-καλαθης-αντετοκουμπο πρεπει ο καθενας να βελτιωθει επιθετικα ως ατομα........η περιπτωση διαμαντιδη πρεπει να ναι οδηγος γι αυτους,ειχε τραγικο σουτ και με την δουλεια και μονο βελτιωθηκε και ολοι πλεον τον φοβουνται.....και να μην καταδικαζουμε παικτες που χουν επιθετικο ταλεντο τοσο ευκολα επειδη δεν παιζουν αμυνα.....θελει δουλεια και υποδομη απο μικρες ηλικιες και σωστος προσανατολισμος απο την ομοσπονδια.....συμφωνω παντως το προσημο ειναι θετικο(μου θυμιζει η κατασταση ευρωμπασκετ 2003).....stonerook

      Διαγραφή
    4. ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΦΙΛΕ,

      ΚΙ Ο ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ, ΚΙ Ο ΣΛΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ...

      Ο ΚΑΙΜΑΚ, ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΗΣΤΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ, ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΟΔΟ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ...

      ΚΑΘΕ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑ... ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΚΟΙΜΑΤΑΙ, ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ...

      ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα Stone, καλά τα λες γενικά, επικροτώ ειδικά το σχόλιο νο.6: ακόμα κι αν ο Κατσικάρης είναι ο καλύτερος και ο πιο επιτυχημένος Έλληνας τεχνικός (αν και Νικαιώτης) έχει αυτό το preppy attitude που δεν κολλάει καθόλου μα καθόλου στο χαρακτήρα της ομάδας. Εύχομαι να μας διαψεύσει στο μέλλον, γιατί έχει δυνατότητες όσο κανείς άλλος.

      Επίσης, επιγραμματικά: Ο Μπουρούσης έχει μακρινή σχέση με την πνευματική ωρίμανση. Νομίζω ότι αδικείς τον σοβαρότατο Καϊμακόγλου. Ο Αντετοκούμπο είναι τόσο μπροστά σε αθλητικά προσόντα που θα μας είναι χρήσιμος, ακόμα κι αν δε βελτιώσει ποτε το σουτ του - αλλά για να γίνει αληθινός παικταράς, σίγουρα το χρειάζεται.

      Τελειώνοντας, συμφωνώ ότι η ΕΟΚ πρέπει κι αυτή να μπει στο παιχνίδι με τους νατουραλιζέ και, με την ευκαιρία, προτείνω στον Τζιμ να μας γράψει ένα κομμάτι με παίκτες που θα ταίριαζαν για αυτή τη θέση τα προσεχή χρόνια. Αν βρεις χρόνο, Τζιμ, νομίζω ότι ένα τέτοιο κείμενο θα ανοίξει μεγάλη κουβέντα.

      Shaddamn

      Διαγραφή
    6. γεια σου Shaddamn και εγω τον πιστευω τον κατσικαρη και ειμαι σιγουρος οτι θα δικαιωθει σε λιγο καιρο.......δεν ξερω ισως ειμαι εμπαθης με καιμακογλου αλλα δεν μπορω να τον βλεπω,μου θυμιζει καραγκουνη.......καλα εκεινος που ειναι για κλωτσιες ειναι ο βουγιουκας.....πως μερικοι ανθρωποι εχουν βγαλει λεφτα ρε γαμωτο!!!.......stonerook

      Διαγραφή
    7. stonerook γιατι ρε συ τα ιδια ποσοστα στο σουτ εχουν και τους συγκρινεις.O Kαλαθης ειχε 11.3 ποντους και ο Αντεντοκουμπο 6.3

      Διαγραφή
  86. Παντως δεν ηταν ετοιμοι να διαχειριστουν το παιχνιδι οι παικτες..οσες φορες και αν παιζαμε...Το κλειδι ηταν οτι εξ αρχης κυνηγαγαμε το σκορ..Οι σερβοι με 2-3 και εμεις με 5-0 μπηκαμε στο εκτο ματς το οποιο ηταν do or die..Οσο καλος και αν ειναι ο πρπονητης, δεν μπορει να το ελεγξει αυτο στους παικτες οι οποιοι σιγουρα θα σκεφτηκαν "οτι πως γντ μετα το 5-0, αν χασουμε σημερα να γυρισουμε σπιτι"

    Ειχαν δικιο για βασιλειαδη παντως..αν και δεν μπορει να κριθει σημερα αλλα ναι...δεν κανει...

    ΥΓ1: Τωρα βεβαια δικαιως υπαρχει το ερωτημα....αν αξιζει τελικως η συμμετοχη μας στους 16...(παντως και με γαλλια να παιζαμε θα χαναμε πιστευω).
    ΥΓ. Ο Τεοντοσιτς οι παναθηναικοι οτι ηθελαν τον κανανε.....Απο αεκτση αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αξιζε η συμμετοχη μας στο μουντομπασκετ*

      Παντως θα ειναι κακο αν δεν περασει η αργεντινη το βραδυ καθως ετσι θα φανει οτι ο ομιλος μας ηταν πολυ χαμηλου επιπεδου στην α φαση...Τουλαχιτον στα ματια μου θα παιξει ρολο αυτο..

      Διαγραφή
  87. Πρώτα απ' όλα ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην Εθνική μας και στον κόουτς. Η ομάδα αποχαιρετά το τουρνουά με 5 νίκες σε 6 παιχνίδια που είναι πολύ σημαντικό αν αναλογιστούμε το τι έκανε στην προηγούμενη μεγάλη διοργάνωση που συμμετείχε.
    Απο ' κει και πέρα κατά τη γνώμη μου το παιχνίδι χάθηκε κυρίως εξαιτίας της εμφανούς αδυναμίας μας στο:
    α) να βγάλουμε εκτός παιχνιδιού τον Τεόντοσιτς. Ο τύπος καθοδήγησε μαεστρικά την ομάδα του και ήταν ο γνωστός Τεόντοσιτς για τον οποίο κονταροχτυπήθηκαν ΠΑΟ-ΟΣΦΠ και χρυσοπληρώνει η ΤΣΣΚΑ. Στη μέρα του δεν έχει αντίπαλο.

    β)αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις διεισδύσεις Μπιέλιτσα (κυρίως) και Μπογκντάνοβιτς. Γρήγορα πόδια με εξαιρετικό τελείωμα. Ο κόουτς προσπάθησε να τους αναχαιτίσει με τον Αντεκοτούμπο αλλά ο Γιάννης έπεσε - κατά τη γνώμη μου- θύμα των διαιτητών που σφύριζαν κάθε άμυνά του. Νομίζω ότι εδώ θα μπορούσε να συνεισφέρει περισσότερο ο ΠΑΠ που ξεχάστηκε στον πάγκο για μεγάλο μέρος του β' ημιχρόνου.

    Τέλος πάντων, όλοι είμαστε μετά Χριστόν Προφήτες. Για εμένα το τουρνουά έχει θετικό πρόσημο για την Εθνική και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό για πρώτη φορά μετά το έπος της Σαϊτάμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Καλησπέρα σε όλους. Δύσκολη βραδιά. Deja vu..? Το 2003 στη Σουηδία είχαμε επίσης ένα καλό σύνολο, τελειώσαμε με 5-1 τερματίζοντας 5οι όμως (νίκη επί της Σερβίας στο τελευταίο ματς κατάταξης). Και εκεί χάσαμε ένα ματς, το νοκ-άουτ από την Ιταλία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τζιμ εγκληματα κανει ο προπονητης της βραζιλιας.........αν δεν χαμηλωσει το σχημα με σεντερ τον νενε θα τον εκτελεσουν οι αργεντινοι........stonerook

      Διαγραφή
    2. Ο Πριτζιόνι σου δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να παίζει μέχρι τα 50...
      Ο Καμπάτσο είναι από τις λίγες περιπτώσεις στο σημερινό μπάσκετ που βλέπεις τόση φαντασία και επιθετικά skills στην τρίπλα σε παίκτη.Πολύ βιρτουόζος..Το αστείο είναι ότι πάει στην ομάδα που παίζει ο άλλος τέτοιος παίκτης που βρίσκεις στην Ευρώπη.Χμμμ..

      Διαγραφή
    3. Κανένα deja vu, Jim. Αυτό που θυμάμαι από το 2003 είναι ότι παίζαμε ένα μπάσκετ που έμοιαζε εντελώς αναχρονιστικό, σε αντίθεση με φέτος που είχαμε πολύ σύγχρονη προσέγγιση. Εδώ πληρώσαμε την εντελώς ανισόρροπη κλήρωση των ομίλων και βέβαια ήμασταν αδικαιολόγητα σοφτ για αυτό το παιχνίδι. Κρίμα που το σύστημα δεν προβλέπει κάναν αγώνα κατάταξης να χρυσώσουμε λίγο το χάπι.

      Shaddamn

      Διαγραφή
  89. καλησπερα στην παρεα.χωρις να θελω να φανω μηδενιστης δεν πιστευω οτι η εθνικη ομαδα με αυτους τους παιχτες εχει καποιο ιδιατερο μελλον.το ελλ. μπασκετ εχει παψει να παραγει πιστευω με παιχτες με μπασκετικο i,παιχτες που σε μεγαλα και δυσκολα ματς να ματωνουν απλα το διχτακι.πιστευω οτι οι προπονητες σε μικροτερες ηλικιες φερουν ακεραια ευθυνη γι αυτο γιατι αναλωνονται υπερβολικα στην τακτικη και sto physical gamesto athleticism.το backcourt της εθνικης στο τουρνουα αποτελουνταν απο χρησιμους ρολιστες με μετριο σουτ(καλαθης,μαντζαρης κ ζησης αν και ο τελευταιος ηταν αρκετα ευστοχος στο τουρνουα)μη αθλητικους(μαντζαρης και λιγοτερο ο σλουκας και ειδικα ο πρωτος που πιστευω ειναι η μεγαλυτερη απατη play maker χωρις ταχυτητα και αλμα)και frontcourt χωρις βαθος με δεδομενες αδυναμιες του πρωτου σου σεντερ.γενικα τα τελευταια χρονια η εθνικη ειναι χαμηλου επιπεδου γι αυτο που εχουμε στο μυαλο μας αλλα οι επιδοσεις της ανταποκρινονται πληρως στις δυνατοτητες της και στην μεγαλη ελλειψη μεγαλων παιχτων με μπασκτικο iq.ευχαριστω πολυ γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Tο έκανε το θαύμα της η Τουρκία με 2 μεγάλα κολλητά 3ποντα από τον Πρέλτζιτς που δείχνει material ικανό να πάει ψηλά υπό τον Ζοτς.

    Οι Γκαούτσος έχουν μπει γερά και δείχνουν ότι είναι πολύ πιο σκληρή και καλή ομάδα από ότι τη θεωρούσαν πολλοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. χαχαχα..μεχρι και οι τουρκοι περασανε..ημασταν ατυχοι στην διασταυρωση ρε π..στη...αλλα απο την αλλη καλα να παθουν οι αυστραλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. εμας μας ειχαν για εκπληξη, οι τουρκοι θα ειναι στο τελος και κριμα καθως μας απειλουν στην παγκοσμια καταταξη της φιμπα και φετος εχουν και απουσιες...Παντως ο Αταμαν σιγα-σιγα αλλα εχει φτιαξει ενα καλο συνολο με απιστευτη αμυνα (τετοια αμυνα επρεπε να παιζαμε εμεις σημερα0..μεχρι και τις η.π.α δυσκολεψε..ναι μεν δεν νικαει κανενα ευκολα αλλα χανει και πολυ δυσκολα...Οι Αυστραλοι σπιτακι τους..Καλα να παθουν.ετσι και αλλιως τα επομενα χρονια θα πρωταγωνιστουν πιστευω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και οι λιθουανοι θα αυξησουν την διαφορα καθως ειναι στο νο 4 ..εμεις στο 5 και αποκλειστηκαμε..

      Διαγραφή
  93. Το μπασκετ ειναι καθαρα ατομικο αθλημα...Το θεμα ειναι να μπορεσεις να βαλεις την μπαλα στο καλαθι...Ετσι ειναι στο συγχρονο μπασκετ..για αυτο πρωταγωνιστουν οι ισπανοι κα νικησαν σημερα οι σερβοι...ταλεντα τυπου νεντοβιτς-μπογκντανοβιτς (πω πω τι παικταρας θα γινει με ζοτςς) δυστυχως δεν εχουμε και ουτε θα βγαλουμε..

    ακομα και ο σλουκας, μαντζαρης, δδ, σπανουλης απο σερβους προπονητες μαθανε μπασκετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...πέραν του ότι "μπάσκετ μαθαίνει" κανείς κατά βάση στην εφηβεία του, ο Σλούκας (...που έμαθε μπάσκετ στον Μαντουλίδη) πρόλαβε μόνο μία χρονιά τον Ίβκοβιτς (...από τον οποίον υποννοείς ότι "έμαθε μπάσκετ"...) στον ΟΣΦΠ (καθώς το '10-'11 ήταν δανεικός στον Άρη), ο Μάντζαρης (...που έμαθε μπάσκετ στο Περιστέρι) επίσης μόνο μια χρονιά τον πρόλαβε (καθώς πήγε στον ΟΣΦΠ το '11), ο Διαμαντίδης (...στον οποίο υποννοείς ότι "έμαθε μπάσκετ" ο Ομπράντοβιτς) πήγε στον ΠΑΟ ως ολοκληρωμένος παίκτης (αφού πρώτα "έμαθε μπάσκετ" στην Καστοριά και στον Ηρακλή, έχοντας διατελέσει η ψυχή του τελευταίου για χρόνια) και ολοκληρωμένος...γάιδαρος στα 24 1/2 του (και δεν προλάβαινε ο Ομπράντοβιτς "να του μάθει μπάσκετ" μέσα σε έναν μόλις χρόνο, ώστε να γίνει ευρωπρωταθλητής -σημαντικότατης προσφοράς- με την Εθνική στο Βελιγράδι το '05) και τέλος ο Σπανούλης επίσης πήγε στον ΠΑΟ ως ολοκληρωμένος παίκτης, έχοντας πρώτα "μάθει μπάσκετ" στην Λάρισα, και διατελώντας κατόπιν ψυχή του Αμαρουσίου για χρόνια (ούτε λοιπόν αυτός "περίμενε από τον Ομπράντοβιτς να του μάθει μπάσκετ").

      ...εύλογο λοιπόν ερώτημα : Αφού δεν ξέρετε καν τί γίνεται στον κόσμο του μπάσκετ (και ποιός μαθαίνει τί σε ποιόν) μερικοί, τί τις θέλετε τις κωρώνες (τις δίκην "αναλύσεως του παιχνιδιού") περί "καθαρά ατομικού αθλήματος"....;

      Διαγραφή
    2. αν υπαρχει συγκριση με το ποιοι ηταν οι σπανουλης διαμαντιδης κλπ προ και μετα ιβκοβιτς-ομπραντοβιτς , εγω θα γινω ο σπαιντερμαν .

      Διαγραφή
  94. Παντως πολύ σωστό αυτά που γράφει ο Γεωργίου στο basketblog....Ο Παπανικολάου σήμερα ενώ θεωρητικά θα είχαμε πλεονεκτήμα, τελικώς είχε ο Κάλινιτς (!) που ήταν κάτι παραπάνω από x-factor στο πρώτο ημίχρονο και πολύ καθοριστικός....Ο Παπ είναι ένας εξαιρετικός ρολίστας (φανηκε φετος στην μπαρτσελονα αυτο και οτι του "ταιριαζει" κατα καποιον τροπο) αλλά χρειάζεται τρομερή δουλειά - βελτίωση για να θεωρηθεί μεγάλος παίκτης..Φάνηκαν ξεκάθαρα οι απουσίες Σπανούλη (κυρίως-φάνηκε σήμερα το πρόβλημα στο σκοράρισμα στο β ημίχρονο) και Κουφού (άμα ο Μπουρούσης "κλαρτάρει", πέφτει η ομάδα)...

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. παίζει θέμα Κατσικάρη? τι λέτε? υπάρχει περίπτωση?
    manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. 4/4 για τον ομιλο με τον οποιο διασταυρωνομασταν.. Ολοι εκτος απο τον δικό μας.. Μαλλον της πλάκας ηταν απο οτι φαινεται..

    Geolostre

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο μπήκα να γράψω τώρα...Δυστυχώς αυτό φαίνεται...Αλλά από την άλλη τι να πούμε για τους κωλοφάρδους τους Τούρκους...

      nikos

      Διαγραφή
  97. Μια ψυχή εδώ μέσα μου έγραφε ότι με την Σερβία το παιχνίδι θα ήταν 50-50. Δεν εννοούσε να δει ότι αυτή εθνική όπως πήγε στην Ισπανία θα έπρεπε να κάνει τεράστια υπέρβαση για να βρεθεί στους 8, ειδικά με την κλήρωση που είχε.

    Το ότι ο όμιλός μας είχε 0/4 στους 16 εμένα δεν μου λέει πολλά. Η επίσημη πρόβλεψή μου άλλωστε ήταν ότι η Κροατία θα βγει τρίτη, οπότε δεν το παίζω έξυπνος. Η εθνική ξεπέρασε τις προσδοκίες που είχα για αυτήν, το παραδέχομαι. Πριν το Μουντομπάσκετ σαν βασικό στόχο είχα απλά νίκες με Φιλιππίνες και Σενεγάλη, ει δυνατόν με το Πουέρτο Ρίκο, και μετά βλέπουμε. Οι εμφανίσεις μας με Κροατία και Αργεντινή απλά κατέδειξαν ότι αυτή η ομάδα είναι πιο μπροστά στην εξέλιξή της από όσο νόμιζα.

    Αλλά το βασικό ζήτημα δεν αλλάζει: Αυτή η εθνική τώρα χτίζεται, και η κατάληξη του πρότζεκτ δεν είναι αυτονόητη. Εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, μικρές και μεγάλες: Να βρούμε επιτέλους έναν αξιόπιστο σουτέρ-ρολίστα, να πείσουμε τον Κουφό να ακολουθήσει το πρότζεκτ (γιατί ο Μπουρούσης γερνάει και πίσω του δεν φαίνεται κάτι άμεσα καλό, δεν συζητάω για Διαμαντάκους κλπ), να προσθέσει πράγματα στο παιχνίδι του ο Παπανικολάου, να συνεχίζει να προοδεύει ο Αντετοκούμπο. Αλλά και να στηριχτεί ο προπονητής, να διατηρηθούν τα στεγανά γύρω από την ομάδα, να μην επικρατήσει πανικός και ανυπομονησία.

    Ο Δημήτρης έγραψε ότι η κατάσταση σήμερα θύμισε Σουηδία το 2003. Πριν το τουρνουά έλεγα ότι είμαστε στο σημείο που ήμασταν στους Ολυμπιακούς του 2004. Πάνω κάτω σε αυτήν την φάση ήμαστε. Όπως τότε αποχώρησαν (χωρίς πολλά πολλά) ο Σιγάλας και ο Ρεντζιάς πρώτα, ο Αλβέρτης και ο Παπανικολάου πιο μετά, έτσι και τώρα απαιτείται αλλαγή σελίδας και χώρος στις νέες μονάδες που θα φτιάξουν μια νέα ομάδα. Ειδικά για τον Ζήση και τον Μπουρούση το φετινό τουρνουά ήταν κόλαφος, όχι γιατί δεν έπαιξαν καλά (ίσα-ίσα). Αλλά φάνηκε ακριβώς ότι εν έτει 2014 αν οι δυο καλύτεροί σου παίχτες είναι ο Ζήσης και ο Μπουρούσης, όσο φορμαρισμένοι και αν είναι, δεν πας μακριά.

    Σε αντίθεση όμως με το 2005, τώρα δεν υπάρχουν ούτε Παπαλουκάς ούτε Διαμαντίδης. Για αρκετό καιρό ακόμα θα είμαστε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και καλό θα είναι να το συνηθίσουμε.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. καλα έχετε πολύ πλάκα όλοι σας... περιμενω διογενη κ 77 για το αποκορυφωμα... η μονη εξαιρεση ο stone που τα λεγε αλλα κανεις δεν τον ακουγε... ονειρα θερινης νυκτός για τετράδα και μαλιστα οτι αμα θελουμε εχουμε ισπανους και αμερικανους.

    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Φωτης Κατσικαρης: o πιος επιτυχημενος ελληνας προπονητης, εχει το σεβασμο ολων, ολα τα μεγαλα κλαμπς σφαζονται στα ποδια του καθε καλοκαιρι, ενας επιστημονας του μπασκετ, παρολιγο προπονητης της Ρεαλ Μαδριτης
    Κωστας Βασιλειαδης: ενας κλασικος σουτερ, χαρισματικος επιθετικος, ο Μπανε Πρελεβιτς του καιρου μας, παρολιγο παικτης των New Orleans Pelicans

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Πικρό τέλος για την Εθνική χάνοντας από μια σαφώς πιο προετοιμασμένη ομάδα. Θα έλεγα ότι παρόλο που το πρόσημο είναι σαφώς αρνητικό η Εθνική έδειξε καλά στοιχεία και μας έκανε να την πιστέψουμε μετά πολλά χρόνια.

    Το πρόβλημα για μένα είναι ότι μετά το 2006 έχουμε χάσει την ικανότητα να καθαρίζουμε τα DO OR DIE παιχνίδια.
    Όταν όμως είχαμε αυτή την ικανότητα και μια ομάδα που τη θαύμαζε όλος ο κόσμος αποφασίσαμε να απολύσουμε τον αρχιτέκτονα τον επιτυχιών, τον άνθρωπο που έβαλε 100ρα στους Λεμπρον-Καρμέλο-Χαουαρντ κλπ τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, και από τότε μας πήρε ο κατήφορος.
    Η έπαρση και ανικανότητα της ΕΟΚ φαίνεται και στη περίπτωση Καλάθη, ενός παίχτη που πέρυσι ζήτησε απλά μερικές μέρες παραπάνω για να κλείσει συμβόλαιο πριν έρθει στην προετοιμασία και η ΕΟΚ με αυτοκρατορικό ύφος τον κατηγόρησε δημόσια αντί να τον στηρίξει αλλά φέτος παρόλο που είχε το πρόβλημα με το ντόπινκγ έκανε κωλοτούμπα 180 μοίρες γιατί τον είχε ανάγκη.

    Το πρόβλημα της ομάδας έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ας αφήσει τουλάχιστον τον Κατσικάρη ήσυχο να δουλέψει

    Giotis Totis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Ο μονος παικτης που θα μπορουσε να κοντραρει τους Σερβους στο θρασος και στο κολοπαιδισμο ειναι ο Νικος Παππας. Ειναι ο παικτης που μας ελειπε χτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, δεν υπάρχει λόγος να ειρωνευόμαστε και να τρολάρουμε εις βάρος του Παππά. Μπορεί να μην κατάφερε να σταθεί σε ψηλό επίπεδο, μπορεί να τον κόβουν όλοι οι προπονητές, μπορεί κι ο ίδιος να είναι αυτοκαταστροφικός και φυγόπονος, αλλά στο κάτω ούτε προκάλεσε ποτέ κανέναν ούτε ενόχλησε.

      Διαγραφή
  102. Αποτύχαμε. Για άλλη μια χρονιά αποτύχαμε από πλευράς αποτελεσμάτων. Η Εθνική έχασε τεράστια ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκρισή της στην τετράδα αδικώντας τον ίδιο της τον εαυτό. Και την έχασε γιατί δεν μπόρεσε να πιστοποιήσει στο χθεσινό ματς την ανωτερότητά της απέναντι στους Σέρβους. Γιατί είμαστε καλύτεροι από αυτήν την ομάδα της Σερβίας.

    Ο αποκλεισμός είναι μεν οδυνηρός αλλά δεν αφήνει την πικρή γεύση των τεσσάρων προηγούμενων τουρνουά. Υπάρχουν κομμάτια που πρέπει να κρατήσουμε και να χτίσουμε για το αύριο. Η ομάδα δεν θύμισε σε καμία περίπτωση το σκορποχώρι των ημερών Καζλάουσκας, Ζούρου και Τρινκέρι. Η πορεία της επιτρέπει αισιοδοξία και δημιουργεί προσδοκίες. Αλλά όσοι στηρίζουμε αυτή την ομάδα οφείλουμε να κάνουμε και την κριτική μας. Άλλο στήριξη άλλο ασυλία.

    Η γνώμη μου, λοιπόν, είναι ότι χάσαμε το πρώτο νοκ-άουτ γιατί δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε τα συναισθήματα που δημιουργήθηκαν στην φάση των ομίλων. Δεν εννοώ απαραίτητα το 5/5 αλλά τον τρόπο που αυτό προέκυψε. Η ομάδα έδειξε σαφή σημάδια βελτίωσης στην επίθεση, με νεωτερισμούς, καινοτομίες και μια ευπρόσδεκτη αλλαγή πλεύσης. Αλλά δεν είχε, στο βαθμό που χρειαζόταν, το στοιχείο που θα την πήγαινε παραπέρα. Την αμυντική σκληράδα. Καλώς ή κακώς, στα νοκ-άουτ ματς η άμυνα σου δίνει το κλειδί να ανοίξεις τις πόρτες. Ε, εκεί εκτιμήθηκε λάθος η κατάσταση. Δεν είμαστε η ομάδα που θα παίξουμε το «όσα φάμε και όσα βάλουμε». Χθες, χάσαμε ξεκάθαρα από την άμυνα. Κι αυτό βαρύνει τον κόουτς ο οποίος δεν προσέγγισε σωστά το ματς, δεν διάβασε τα «πρέπει» και γι’ αυτό φανήκαμε απροετοίμαστοι. Το παραδέχτηκε κι ο ίδιος.

    Όλοι αναγνώριζαν το πρόβλημά μας στο 5 απέναντι στους Σέρβους. Ήταν βέβαιο ότι ο Τζόρτζεβιτς θα φόρτωνε πολύ το post. Τι κάναμε για να αποτρέψουμε την είσοδο της μπάλας στο ζωγραφιστό; Τίποτα, απολύτως. Καμία πίεση στην μπάλα, καμία προσπάθεια να προκαλέσουμε λάθη στα αντίπαλα γκάρντς που εκτός των άλλων θα μας έδιναν την ευκαιρία να παίξουμε πιο γρήγορα και να μην παγιδευτούμε στο set. Οι Σέρβοι έκαναν από την αρχή αυτά που περιμέναμε. Ο Σάσα εγκατέλειψε τα βαριά και ψηλά σχήματα. Ξεκίνησε με 2 καθαρά γκάρντς, έβαλε τον Μπιέλιτσα στο 4, έσφιξε το rotation και προσπάθησε να ελέγξει απόλυτα το ρυθμό. Πώς αντιδράσαμε; Προσπαθήσαμε να βάλουμε περισσότερα από αυτά που τρώγαμε. Αυτό μας κράτησε για 20’ αλλά ήταν βέβαιο ότι δεν θα μας επέτρεπε να διεκδικήσουμε το ματς.

    Είναι αδιανόητο να παίζουμε ένα τέτοιο κλειστό ματς (στο α’ ημίχρονο) και να βλέπουμε σχήμα στο back court με Μάντζαρη και Βασιλειάδη. Έστω και για 3’. Μηδέν κυκλοφορία στην επίθεση, μηδέν δημιουργία, τεράστια τρύπα στην άμυνα. Είναι ασυγχώρητο να χρεώνεται με 2 φάουλ ο Καλάθης στο 6ο ή 7ο λεπτό και να τον ξεχνάει ο κόουτς σχεδόν σε όλο το β’ δεκάλεπτο. Είναι ανεξήγητο γιατί ενώ περάσαμε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ λίγο πριν την ανάπαυλα, να επιστρέφουμε από time out και να εμφανίζουμε στο παρκέ front court με Πρίντεζη και Καϊμακόγλου. Φάγαμε ένα 5-0 σε dt και χάσαμε το προβάδισμα. Και πολλά ακόμη. Ο Κατσικάρης έχασε κατά κράτος την μάχη πριν αλλά και κατά την διάρκεια του ματς. Αλλά κι αυτός δοκιμαζόταν για πρώτη φορά σ’ αυτό το επίπεδο και μ’ αυτές τις συνθήκες. Μαθαίνει, λοιπόν, και πιστεύω ότι θα αξιολογήσει ψύχραιμα το τουρνουά ώστε του χρόνου να είναι πιο έμπειρος και καλύτερα προετοιμασμένος.

    Παρόλα αυτά, ο κόουτς έβαλε και πολλά θετικά στοιχεία στην ομάδα. Στοιχεία που πρέπει να διατηρηθούν και να αποτελέσουν την βάση για του χρόνου, του παραχρόνου κ.ο.κ. Πρέπει να μείνει και να συνεχίσει την προσπάθεια.

    Υ.Γ. Είναι πολύ διασκεδαστικό που εμφανίζονται μετά το χθεσινό διάφοροι και να το παίζουν δικαιωμένοι. Αυτοί που είχαν φαγωθεί ότι αν κερδίσουμε τους Αφροασιάτες του ομίλου και περάσουμε στους ‘’16’’ θα είμαστε επιτυχημένοι. Αυτοί που θεωρούσαν δύσκολο να κερδίσουμε τους Πορτορίκους. Για Κροάτες και Αργεντίνους ούτε λόγος. Αυτοί που πίστευαν ότι το status της ομάδας είναι ίδιο μ’ αυτό των Ουκρανών και των Φινλανδών. Περίμεναν το στραβοπάτημα για να βγουν και να αυτοθαυμαστούν. Ε, εγώ τους αποδίδω τα εύσημα. Το αξίζουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπίσουμε τις δυνατότητες της σημερινής εθνικής ομάδας ρεαλιστικά. Χτες χάσαμε από μια καλύτερη πολύ πιο ποιοτική ομάδα.
    Δεν έχουμε στην ομάδας μας Ραντούλιτσα,Τεόντοσιτς,Μπογκντανοβιτς,Μπιέλιτσα.
    Αντιθέτως είμαστε ένα σύλονο από ρολίστες των Ευρωπαικών γηπέδων,κάποιοι εξ αυτών ρολίστες πολυτελείας αλλά παραμένουν ρολίστες.
    Ο Κατσικάρης είναι καλός προπονητής αλλά χτες ήταν κακός.
    Όσο και αν εκτιμώ ότι έδωσαν και την ψυχή τους στο παρκέ,δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις σε διεθνές τουρνουά με καλύτερους παίκτες τους Ζήση Μπουρούση.
    Το 2006 είχαμε στο παρκέ Διαμαντίδη-Σπανούλη-Παπαλουκά.
    Από τις 8 ομάδες μόνο τους Τούρκους θα μπορούσαμε να κοντράρουμε.
    Διαβάζω από κάποιους ότι πχ Βουγιούκας ή Καιμακόγλου ή Βασιλειάδης δεν είναι για εθνική.ΟΚ να συμφωνήσω, δεν μας λέτε όμως ποιοί είναι οι καλύτεροι τους που θα έπρεπε να είναι στη θέση τους?
    Οι Τσαιρέλης,Μπόγρης,Γιάνκοβιτς? Μήπως ο Παππάς? Ο Αθηναίου? Ποιός?
    ή μήπως υπάρχουν κάποιοι άλλοι έλληνες σούπερ παίχτες οι οποίοι μου διαφεύγουν?
    Πρέπει λοιπόν για αρκετά χρόνια να συμβιβαστούμε και να μην έχουμε υπερβολικές φιλοδοξίες.

    John

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου θα διαφωνήσω, δεν είναι η Σερβία πιο ποιοτική, το αντίθετο συμβαίνει θα έλεγα.
      Το 2006 είχαμε ουσιαστικά μόνο έναν superstar τον Παπαλουκά. Ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης είχαν αρχίσει να γίνονται μεγάλα ονόματα.

      Το παιχνίδι το χάσαμε όχι λόγω έλλειψης ταλέντου αλλά επειδή δεν προσαρμοστήκαμε και τα παρατήσαμε μόλις πήραν διαφορά. Παλιά στο ίδιο παιχνίδι ακόμα και να μη παίζαμε καλά θα πέθαιναν μέσα στο γήπεδο μέχρι το τελευταίο λεπτό

      Giotis Totis

      Διαγραφή
    2. Σπανουλης-Περπερογλου-Μαυροκεφαλιδης

      Διαγραφή
    3. ''Διαβάζω από κάποιους ότι πχ Βουγιούκας ή Καιμακόγλου ή Βασιλειάδης δεν είναι για εθνική.ΟΚ να συμφωνήσω, δεν μας λέτε όμως ποιοί είναι οι καλύτεροι τους που θα έπρεπε να είναι στη θέση τους?
      Οι Τσαιρέλης,Μπόγρης,Γιάνκοβιτς? Μήπως ο Παππάς? Ο Αθηναίου? Ποιός?
      ή μήπως υπάρχουν κάποιοι άλλοι έλληνες σούπερ παίχτες οι οποίοι μου διαφεύγουν?''
      100% ΣΩΣΤΟΣ!!!

      Διαγραφή
    4. Το 2006 ο Διαμαντίδης ήταν για δεύτερη φορά στην καριέρα του καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος και το 2007 ήταν mvp του f4 και μέλος της καλύτερης 5αδας της ευρωλίγκας,συνεπώς σαφώς και ήταν ήδη τεράστιο όνομα.
      Σπανούλης μόλις είχε υπογράψει συμβόλαιο με τους Ρόκετς.

      Όσο για χτες το πρόβλημα δεν είναι ότι τα παρατήσαμε. Μας εγκλώβισαν εντελώς με την άμυνα τους οι Σέρβοι και ταυτόχρονα στην δική μας άμυνα μας είχαν για πλάκα στις προσωπικές φάσεις.
      Όταν τρως 90 πόντους σε νοκ άουτ ματς δεν σώζεται με τίποτα η κατάσταση


      John

      Διαγραφή
  104. Η θητεία του Κατσικάρη στην Ισπανία φαίνεται πως του μετέδωσε το ισπανικό μικρόβιο "αυτό το μπάσκετ παίζω και δεν το αλλάζω ακόμα και αν βλέπω πως δε βγαίνει με τίποτα". Μακάρι να μείνει στην Εθνική, μακάρι να αποδειχθεί πιο ευπροσάρμοστος και πιο "ενεργητικός" όταν το παιχνίδι πάει στραβά. Και τα Βαλκάνια έχουν τα καλά τους και ας λέει ο Ρέπεσα ό,τι θέλει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. ο κατσικαρης ειναι καλος στο να εφαρμοσει ενα μοντερνο στυλ παιχνιδιου στην ομαδα αλλα κακος στο να προετοιμασει ψυχολογικα ενα ματς θανατου με πολυ ξυλο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ξύλο δηλαδή μας κερδίσαν οι Σερβοι ή με την ποιότητα και την τακτική? Αλλο ματς ειδες χτες?

      Διαγραφή
    2. Aυτό το συμπέρασμα το έβγαλε από ένα ματς; Έχεις να μας υποδείξεις κάποιες άλλες περιπτώσεις που ο Κατσικάρης δεν ανταπεξήλθε στις συγκεκριμένες απαιτήσεις;

      Διαγραφή
  106. Ο Κατσικάρης είναι μια χαρά.
    Έχει δώσει στην ομάδα τα στοιχεία που ταιριάζουν και που θα μπορέσει να έρθει ξανα στο υψηλότερο επίπεδο τα επόμενα χρόνια.

    Δεν ξέρω τι περιμένατε από αυτήν την Εθνική.
    Με ένα pg, χωρίς αξιόπιστο σουτ, τον γεροΖήση, τριάρια χωρίς σουτ, 4άρια που στην άμυνα δεν... και ένα 5άρι να προσπαθεί να πάρει ανάσα κατεβήκαμε.

    Ο Κατσικάρης έδωσε το στίγμα, αυτό μπορούμε να παίξουμε - αυτό θα γίνει και με την καλύτερη φουρνιά που έρχεται, imo.
    Στην Ισπανία είδαμε το ξεκίνημα.

    Νίκος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Ειναι πολυ δυσκολο να περιγραψω το χτεσινο ψυχοπλακωμα,για ενα γεγονος το περιμενεις με ανυπομονησια ενα χρονο(κυριολεκτω),και σε 40 λεπτα να γινεται ενας εφιαλτης...
    Η αληθεια ειναι πως χασαμε δικαια απο μια ομαδα πιο καλα πνευματικα κυριως οπως ειχα γραψει και παλιοτερα,που περιμενε το ματσαρισμα με μας.
    Θα ηταν αδικο και κακοβουλο να κατηγορησεις παικτες και προπονητη για το χτεσινο παιχνιδι,αφου ουσιατσικα ηταν ενα αποτελεσμα μια κοντρας οχι μονο αθλητικου επιπεδου που κραταει απο το 2007 οταν νικησαμε στην παραταση,απο το ξυλο του 2010 απο το θριαμβο της καταταξης το 2011.
    Κυριως οι 3 παικτες ηγετες (Μπουρουσης,Ζησης,Παπανικολαου) μπηκαν σε ενα παιχνιδι μυαλου με τους Σερβους που δε μπορουσαν τωρα να το κερδισουν
    Επισης το athleticism αυτης της ομαδας την προδοσε αλλα δε νομιζω και γι αυτο να φταινε παιχτες και προπονητης.ΚΚριμα γιατι ο Μαντζαρης στο τελος του 2ου πηγε να ισοπροπησει το παιχνιδι,κριμα γιατι ο Αντετοκουμπο επαιξε με ψυχη και παθος,κριμα για Πριντ που στο 1ο επαιζε μονος του τους Σερβους,κριμα για τον κοουτς που θα φαει λασπη απο τους δημοσιογραφους...
    Ετσι ειναι το παγκοσμιο δυστυχως..
    Και για να μη ξεχναμε η μεγαλη επιτυχια του 1994 ηρθε απο μια ημιαδιαλυμενη ομαδα 4 παιχτων που παιχτης εδιωξε προπονητη και εκανε μονο 4 νικες με ΚαναδαΓερμανια,Κινα,Αιγυπτο
    Η ζωη συνεχιζεται ο Κατσικαρης πρεπει να μεινει οπως και καποιοι νενοι παικτες,κι ας χανουμε...

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Με κάθε σεβασμό σε όσους βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον της ομάδας με γνώμονα τις φετινές της εμφανίσεις, η άποψή μου είναι εντελώς διαφορετική. Και οι λόγοι είναι οι εξής:
    - Οι καλύτεροι παίκτες μας στο τουρνουά έχουν τριανταρίσει (Μπουρούσης, Ζήσης, Καϊμακόγλου, Πρίντεζης) και δε νομίζω ότι έχουν μπροστά τους πάνω από δύο - τρεις διοργανώσεις με το εθνόσημο.
    - Οι τρεις πιο ελπιδοφόροι παίκτες της ομάδας (Παπανικολάου, Καλάθης, Αντετοκούμπο) ανήκουν στο ΝΒΑ, με αποτέλεσμα η συμμετοχή τους στην εθνική ομάδα τα επόμενα χρόνια να τίθεται αυτομάτως σε αμφιβολία (με βάση τουλάχιστον τις εμπειρίες του παρελθόντος και ανεξάρτητα από τις δηλώσεις των ίδιων περί παντοτινής πίστης στην ομάδα, οι οποίες, όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, μικρή σημασία έχουν).
    - Ειλικρινά δεν βλέπω ποιος από τους φετινούς απόντες μπορεί στη συνέχεια να αλλάξει την εικόνα της ομάδας, με τον τρόπο που αυτή δομήθηκε. Το άστρο του Φώτση έχει αρχίσει από καιρό να δύει. Ο Σπανούλης δεν μπορώ να αντιληφθώ πού θα χωρούσε σε αυτό το πλάνο του Κατσικάρη. Ο Περπέρογλου δε νομίζω ότι έχει θέση, εφόσον θέλουμε να ποντάρουμε σε Αντετοκούνμπο-Παπανικολάου-Γιάνκοβιτς. Ο Μαυροκεφαλίδης λίγα θα πρoσέθετε στην frontcourt. Με Σχορτσιανίτη και Κουφό δε νομίζω ότι χρειάζεται να ασχοληθώ.
    - Το κενό στο 5 είναι παραπάνω από εμφανές. Πίσω από τον Μπουρούση (που βρίσκεται στα 31 του) δεν υπάρχει παίκτης (δεν πιστεύω ότι οποιαδήποτε κουβέντα για τον Κουφό μπορεί να γίνει σε σοβαρή βάση μετά και τα φετινά) και ούτε διαφαίνεται κάποιο νέο πρόσωπο στον ορίζοντα. Η "χρυσή" γενιά των 89-90ρηδων δεν έχει αναδείξει κάποιο μεγάλο ταλέντο στη θέση αυτή (ο Μπόγρης δε νομίζω ότι διαθέτει προσόντα πρωταγωνιστή, αλλά εκ των πραγμάτων θα κληθεί να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί τα επόμενα χρόνια).
    - Μιας και ο λόγος για τους 90ρηδες, η φουρνιά αυτή νομίζω ότι έχει υποεκπροσωπηθεί τα τελευταία χρόνια στην εθνική ανδρών. Μόνο ένα βασικό παίκτη μετράει (Παπανικολάου) και δυστυχώς αυτή η υποεκπροσώπηση είναι μάλλον δικαιολογημένη με βάση την εικόνα παικτών όπως οι Παππάς και Γιάνκοβιτς (κυρίως), αλλά και οι Μάντζαρης και Σλούκας (δευτερευόντως) που εμφανίζονται σαν καλοί (ή λιγότερο καλοί) ρολίστες και σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν φτιαγμένοι από την πάστα των Διαμαντίδη-Παπαλουκά-Σπανούλη-Ζήση. Αυτή τη στιγμή τουλάχιστουν, οι 90ρηδες μοιάζουν με χαμένο στοίχημα για την εθνική.
    - Η next generation του ελληνικού μπάσκετ (και τέτοια μπορεί να θεωρηθεί, κατά την άποψή μου, με βάση την εικόνα των τελευταίων καλοκαιριών, μόνο η γενιά των 97ρηδων και όχι των 94ρηδων) αργεί ακόμα να έρθει στο προσκήνιο.
    - Το ενδιαφέρον των αιωνίων για παίκτες μικρών ηλικιών πρέπει να φανεί και στην πράξη. Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα πάρουν σημαντικό χρόνο και ρόλο στις ομάδες τους, υπο την πίεση των αποτελεσμάτων (και άσχετα από τις εξαγγελίες) οι Παππάς, Μποχωρίδης, Χαραλαμπόπουλος, Παπαγιάννης, Διαμαντάκος, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Χριστοδούλου, Καββαδάς. Ιδίως για τους μικρούς του Ολυμπιακού οι αμφιβολίες μου είναι πολύ μεγάλες.
    - Οι βασικοί μας ανταγωνιστές στην Ευρώπη σε επίπεδο εθνικών ομάδων δείχνουν να διαθέτουν μεγαλύτερο ταλέντο στις νεώτερες ηλικίες (Ισπανία, Σερβία, Κροατία, Τουρκία, Γαλλία).
    - Οι συνεχείς αλλαγές προπονητών (που ευελπιστώ ότι σταματήσανε με τον Κατσικάρη) δείχνουν μια σπουδή της ομοσπονδίας για άμεσα αποτελέσματα, η οποία (συγγνώμη που θα το πω) δεν δικαιολογείται από τη στελέχωση της εθνικής ομάδας σε επίπεδο παικτών. Όλη αυτή η αγωνία αποπροσανατολίζει την ομάδα, η οποία (έστω κι αν αυτό δε λέγεται επίσημα) ξεκινά πάντα με βλέψεις για 4άδα (ας όψονται και οι επιτυχίες του παρελθόντος), αλλά καταλήγει να χάνει και τον "επίσημο" στόχο της (π.χ. φέτος 8άδα).

    Φιλικά,

    Ένας Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. τα συγχαρητηρια στο σερβικο team μας διαβασαν απιστευτα και μας ξεκωκαλισαν.

    1) εβαλαν στοχο να μας κοψουν τον αιφνιδιασμο και το επραξαν. τα εκπληκτικα ποσοστα ευστοχιας τους μας στερησαν το ριμπαουντ ηρθε και εδεσε.

    2) εκλεισαν το ζωγραφιστο και μας αφηναν το σουτ. ετσι δεν εδιναν πολλες βοηθειες με τα αργα τους ποδια. το πηγαν σε ενα διαγωνισμο ευστοχιας που δυσκολα θα κερδιζαμε.

    3) στην επιθεση, ταϊσαν το ζωγραφιστο και πηγαν στο 2 με 2 (ειτε με μπιελιτσα ειτε με τεοντοσιτσ) χωρις να μπορουμε να δωσουμε πολλες βοηθειες.

    ευτηχησαν να εχουν το μπογκντανοβιτσ σε εκπληκτικη μερα που απλα ηταν το κερασακι της τουρτας.

    με απογοητευσε το δικο μας το σκαουτινκ και το πλανο του παιχνιδιου. ουτε διανοητικα ουτε τακτικα εμφανηστικαμε ετοιμη.
    δεν τιμωρησαμε τα βαρια τους ποδια, δεν μπορεσαμε να εκμεταλευτουμε το ντουμπλαρισμα στον μπορουση. δειξαμε μια αφυσικη αρνηση να παιξουμε πικ ν ρολ (οπως καναμε με την αργεντινη).
    δεν ειχαμε πλανο για τον μπογκντανοβιτσ.

    γενικα: η αποτυχιες ειναι το λιπασμα των επιτυχιων αν εχεις εγωϊσμο και την δυνατοτητα να βελτιωνεσαι. αποτυχαμε και οποιος δεν θελει να το δει ματαιοπονει.
    καλο το γρηγορο μπασκετ αλλα πρεπει να υπαρχει Β πλανο γιατι αλλιως θα γινουμε μια χαζοχαρουμενη ομαδα που θα χανουμε τα κλειστα παιχνιδια.

    καλη η ηρεμια στον παγκο αρκει ομως να μην γινετε χαλαροτητα. Ο κατσικαρης θα πρεπει να μεινει να συνεχισει την δουλεια του, κερδισε το δικαιωμα να συνεχισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. συνεχει απο το προηγουμενο:

    τα παιδια μας:

    ο ζησης δεν παιζει με βισμα αλλα τον δολοφονο μεσα του τον εθαψε καπου στο κεντρο της μοσχας.

    ο καλαθης του εκανε καλο το ΝΒΑ αλλα εχει ξεχασει τα στριμωκολα παιχνιδια της απο εδω πλευρας.επεισης του εχει δημιουργηθει ψυχολογικο στο να παει μεσα στην ρακετα-δεν υπαρχει εδω o howard να σηκωθει να σε κοψει μαναρι μου. ωραια η μπομπιτα που λανσαρε θελει δουλεια ομως

    ο σλουκας θα πρεπει να ευχαριστει τον παππα που ειναι τοσο μπετοβλακας. 2 χρονια στασιμος ειναι σε ολυμπιακο και εθνικη. δεν εχει ποιασει καμια ευκαιρια και εας ηταν παντα θετικος οταν επαιζε.

    ο βασιλειαδης μας ελυσε την απορεια που ειχαμε τοσα καλοκαιρια. τι μπορουσε να προσφερει. !τιποτα τα αργα του ποδια τον εκθετουν το ασταθες σουτ δεν δικαιολογει το τζογαρισμα.

    Ολοι εχουμε μισησει τον μπουρουση αλλα λιγοι νομιζω δεν θα τον διαλεγαν σαν συμπολεμιστη απο αυτην την ομαδα. εκανε ενα εκπληκτικο τουρνουα!πληρωσε την ελειψη αναπληρωματικου .

    ο βουγιουκας πρεπει να ευχαρηστει τον μαναζτερ του που του βρισκει ακομα συμβολαια

    ο μαντζαρης θα πρεπει να ευχαρηστει τον σπανουλη για τα συμβολαια που παιρνει. δυστηχως εχει κανει πολλα χρονια τον κουβαλητη (αν και χθες ηταν καλητερος του καλαθη) και στην επιθεση με την μπαλα στο χερι ειναι μαυρη τρυπα.

    ο παπ εκανε κακο τουρνουα θα πρεπει να δουλεψει πολλα στο ΝΒΑ.

    ο αντεκουτομπο μας ελυσε την απορεια τι μπασκετ παιζεται στις τελευταιες ομαδες του ΝΒΑ. πρεπει να εμαθε πολλα σε αυτο το τουρνουα, του εδειξε ολες τις αδυναμιες του και χθες ο μπογκντανοβιτσ του εδωσε ενα σκληρο μαθημα. το μελλον του ανηκει, τωρα ξερει τι πρεπει να βελτιωσει.

    αγαπω γλυνιαδακη και οποιος πει κακη κουβεντα ειναι βλαξ.

    ο πριντεζης εκανε το καλητερο τουρνουα ηταν παντα εκει οταν τον χρειαστηκε η ομαδα. εγχειριδιο για τους μικροτερους πρεπει να γινει, η σκληρη δουλεια σε βγαζει στον αφρο και εας εχει γκομενα celebrity και εας εχεις 150 τατουαζ.

    ο καϊμακογλου βοηθησε αν και κανει κακο διδυμο με τον πριντεζη μιας και ειναι και οι 2 undersize.

    το μελλον:
    Θα εχουμε προβλημα στο 5 για τα επομενα 3-4 χρονια. Οι κουφος, σοφοκλης δεν υφιστανται. οποτε μας μενει ο λουκας κ ο καββαδας (ισως ο τσαϊρελης).

    στο 3 γεμιζουμε με παπατρου, Θ αντεκουτομπο,! ευτηχως ο Παπ και ο Γ. αντεκουτομπο ειναι γρηγορα παιδια και θα μας δινουν την δυνατοτητα να ψηλωσουμε (κατεβαζοντας τους στο 2) χωρις να χανουμε σε ταχητητα. υπαρχει και ο γιανκοβιτσ !

    στο 4 εχουμε κλεισει για τα επομενα 3-4 χρονια με μονη ελπιδα να ξεπεταχτει ο αγραβανης που θα μας ελυνε το θεμα μεγεθους που εχουμε.

    στο 1-2 μποχωριδης, χριστοδουλου ειναι οι μονες ελπιδες μας για το κοντινο μελλον.

    υπαρχει ο παππας αλλα ο ανθρωπος ειναι τοσο κακο μυαλο που ουτε την τελευταια ελπιδα με τον ιβανοβιτσ θα αρπαξει.

    Του χρονου πρεπει να η χρονια της επανεκτοξευσης.

    υ.γ. ξενερωσα απιστευτα, την πιστευα την ομαδιτσα μας ρε γαμωτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο το σχόλιό σου, συμφωνώ σχεδόν σε όλα.

      Ωστόσο, παίρνοντας αφορμή από την προτελευταία φράση σου ("Του χρονου πρεπει να η χρονια της επανεκτοξευσης") αλλά και από άλλα αντίστοιχα σχόλια εδώ κι εκεί στο ιντερνετ, αναρωτιέμαι: μήπως πρέπει να σκεφτούμε το ενδεχόμενο ότι δεν θα έρθει σύντομα καποια "εκτόξευση'; Εννοώ, αφού λίγο πολύ δεν έχουμε ενεργή κάποια σούπερ φουρνιά καλαθοσφαιριστών, και επιπλέον στις μικρές ηλικίες φαίνεται να είναι ακόμα πιο φτωχά τα πράγματα, μήπως να το πάρουμε απόφαση ότι κάπου εδώ είναι το επίπεδό μας, δηλ. στους 16 του κόσμου; Πέρσυ φτάσαμε 11οι στην Ευρωπη, φέτος -αφου πρωτα μπηκαμε από το παράθυρο σε μια διοργανωση οπου δεν είχαμε κανονική θέση -στους 16...Μήπως να το αποδεχτούμε και να κοιτάξουμε να ξαναπιάσουμε από την αρχή αλλιώς την υπόθεση μπάσκετ από τις ακαδημίες των πιτσιρικων μπας και έρθει αυτη η ρημαδο-εκτοξευση καποτε; Μήπως να ξαναπιάσουμε τη διδασκαλία των βασικών στοιχείων του μπάσκετ; Γιατί κάθε φορά που έρχονται τα δύσκολα, διαπιστώνουμε πως οι δικοί μας παίχτες υστερούν σε βασικά πράγματα, σουτ, τρίπλα, λευ απ...

      Διαγραφή
  111. Καποια σχολια ακομη κι ενω η οργη και η αρνηση δινει τη θεση της στην αποδοχη
    - Συναγωνιστες χουπφελιτες καποιοι απο σας κανουν ενα βασικο λαθος:Eπειδη με το ιντερνετ και την προβολη των μικρων τουρνουα γιναμε (ειδικα φετος) πολυ οικειοι με τα παιδια των μικρων εθνικων.Δε σημαινει οτι οσους παιχτες εχουμε δει θα ειναι ο πυρηνας της μεγαλης εθνικης στο μελλον.Οκ ,να δεχτω οτι γινεται καλυτερη δουλεια απ οτι παλιοτερα,αλλα μπορω να σας αραδιασω ενα σωρο μεγαλους παιχτες που πατησαν καθολου στις μικρες εθνικες (Παπαλουκας Τσαρτσαρης και Ντικουδης πο παιξαν στην U22 μονο).Οπως επισης και καποιοι απ τα νεα ταλεντα πιθανων να μην γινουν καν επαγγελματιες μπασκετμπολιστες...
    Δε μπορεις να προβλεψεις σε 3 χρονια τι παιχτες θα εχουν προκυψει..
    -Βλεπω με χαρα οτι το κλιμα εδω μεσα ειναι συμπνοιας και ενοτητας για παιχτες και προπονητη σε αντιθεση με καποιους επωνυμους επαγγελματιες δημοσιογραφους που εχουν στησει λαικα δικαστηρια και κανιβαλιζουν την ομαδα επιτιθεμενοι στην ιδια την ομοσπονδια.
    -Η ιστορια μας με τη Σερβια εχει πολυ ενδιαφερον,μπορει να τους κερδιζουμε στα επισημα εδω και 11 χρονια (2003 Σουηδια,αδιαφορο παιχνιδι) αλλα νοκ αουτ δεν τους εχουμε παρει ποτε στην ιστορια..(μετα τη διασπαση).Ειναι ενδιαφερον να δουμε που θα φτασει η αν η εμφανιση τους απεναντι μας ηταν κυριως θεμα πνευματικης επικρατησης,παντως με τετοιο καταιγιστικο παιχνιδι ακομα κι η Ισπανια μπορει να απειληθει....

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Για τον Μπροστινο τυχερός που δεν συνάντησε το τρίο Ιμπάκα και αφών Γκασόλ, γιατί θα ήταν gang bang φάση…
    κατα τα αλλα κριμα...αλλα οχι αδικο...γιατι να παει στους 8 ο Γλυνιαδακης,ο Βουγιουκας και Βασειλιαδης και οχι ο Ραντουλιτσα ,ο Καλινιτς και ο Μπογκντανοβιτς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή