Athlenda

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

2014 FIBA WORLD CUP: QUARTER-FINALS PREDICTIONS





Το Hoopfellas για την εθνική μας, τον Ραούλ Νέτο και τα ζευγάρια των προημιτελικών..



Το παγκόσμιο πρωτάθλημα συνεχίζεται με μεγάλο ενδιαφέρον, όμως σίγουρα η κουβέντα για την εθνική μας ομάδα δε σταματά εδώ.

Διάβασα με προσοχή τις δηλώσεις του Νίκου Ζήση


«Προφανώς, μετά τις πέντε σερί νίκες στη Σεβίλλη δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε τον άτυπο τίτλο του φαβορί. Δυστυχώς, αυτή η ομάδα δεν πέρασε μια κρίση, ώστε να κλυδωνιστεί, να δεχθεί κριτική και να προβληματιστεί. Άθελά μας πέσαμε στην παγίδα που μόνοι μας δημιουργήσαμε, με αποτέλεσμα στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα να ηττηθούμε σε όλους τους τομείς, σε όλες τις θέσεις μία προς μία και αναπόφευκτα να αποκλειστούμε..»

«Θα σας αποκαλύψω κάτι. Μετά το τουρνουά προετοιμασίας στο Πο δεν πίστευα ότι αυτή η ομάδα θα μπορούσε να βρεθεί σε πολύ υψηλό βαθμό χημείας και ετοιμότητας για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Και αυτό είχε να κάνει με την απουσία του Σπανούλη, την τιμωρία του Καλάθη και την αρνητική απάντηση του Κουφού. Βελτιωθήκαμε όμως σταδιακά και οι πέντε νίκες στη Σεβίλλη άρχισαν να γεννούν προσδοκίες, πρώτα σε μας τους ίδιους. Προσδοκίες που δυστυχώς αποδείχθηκαν αναληθείς..»

Βλέπετε πόσο βάρος δίνει ο πιο έμπειρος παίκτης αυτής της ομάδας στη διαχείριση του ψυχολογικού κομματιού. Σαφώς και έγιναν λάθη και σε επίπεδο τακτικής καθώς η ομάδα φάνηκε ανέτοιμη να αλλάξει το τέμπο, τη στιγμή που ακόμα και οι χαμηλές πεντάδες και η απόφαση να απλώσουμε την άμυνα μας έπεφταν αμέσως σαν τραπουλόχαρτα με αποτέλεσμα να μένουμε εγκλωβισμένοι στο μέγεθος και τη δύναμη των Σέρβων (και τον δημιουργικό οίστρο του Τεόντοσιτς) στο μισό γήπεδο, κατάσταση η οποία εκείνο το βράδυ ήταν καταδικαστική για εμάς.. Όταν έχεις χάσει τη πίστη σου (και μετά το καθαρό μυαλό σου) απλά δε μπορείς να εφαρμόσεις τίποτα εντός των τεσσάρων γραμμών, ειδικά σε ματς που σε καταδικάζει..

Εκτός αυτού διάβασα και τα λόγια του Αντετοκούνμπο μετά το ματς..


"Σήμερα έζησα μια στιγμή με τον Ζήση, ο οποίος είναι ένας έμπειρος παίκτης και έχει ζήσει πολλά με αυτήν την ομάδα και τον είδα μετά το παιχνίδι να δακρύζει. Ειλικρινά, για μένα, άλλαξε όλη η εικόνα μου και κατάλαβα τι σημαίνει Εθνική για κάποια παιδιά και ελπίζω μετά από κάποια χρόνια να είμαι και εγώ στην θέση του και να σημαίνει και για μένα τόσα πολλά. Ήδη σημαίνει πάρα πολλά για μένα αυτή η ομάδα".

Στη χθεσινή ανάρτηση, το ζουμί ήταν η προτροπή για στήριξη, υπομονή και συνέπεια. Από όλους εμάς αλλά και από ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ. Σας παρέπεμψα στο παράδειγμα της Γαλλίας, η οποία έφαγε τόσα και τόσα ηχηρά χαστούκια αλλά δεν έχασε τη πίστη στο πλάνο της δουλεύοντας με τα ίδια παιδιά και τον ίδιο προπονητή. Παράδειγμα η συνέπεια των αθλητών της (σε τεράστιο ποσοστό και με εξαίρεση το φετινό τουρνουά), όπως και αυτών της Ισπανίας ή της Αργεντινής. Δεν είναι τυχαίο ότι μιλάμε για τις καλύτερες ομάδες των τελευταίων χρόνων στα διεθνή τουρνουά..?


Μερικές σημειώσεις ακόμα..




-Ο Στέφεν Κάρι πέταγε φωτιές εναντίον των Μεξικανών. Όχι μόνο εκτελεστικά ή δημιουργικά (έπρεπε να είχε 3-4 τελικές οπωσδήποτε ακόμα όμως οι συμπαίκτες του αστόχησαν προ κενής εστίας..) αλλά και αμυντικά όπου δείχνει τεράστια διάθεση. Αυτός ήταν που εκτόξευσε τη διαφορά της πολύ μέτριας Team USA απέναντι στο Μεξικό και τον εντυπωσιακό Γκουστάβο Αγιόν.



-Χάζευα στο πρώτο μέρος τον Πριγκιόνι και την αυταπάρνηση αυτού του τεράστιου αθλητή..Όμως μη γελιόμαστε, η Βραζιλία είναι πολύ καλύτερη ομάδα και το supporting cast των σταρ των «γκαούτσος» πολύ πολύ μέτριο ποιοτικά για να υποστηρίξει υψηλές φιλοδοξίες σε μια τέτοια διοργάνωση.  Ο (92αρης) Ραούλ Νέτο ο οποίος έχει κλέψει τις εντυπώσεις στη χώρα των Βάσκων την τελευταία τριετία με την Λάγκουν Άρο (φέτος θα παίξει στη Μούρθια) ήταν καταιγιστικός στην επανάληψη. Ο νεαρός είναι υβρίδιο Χουέρτας (εξαιρετικός pick&roll PG, πολύ δημιουργικός στο τρανζίσιον, πολύ καλό court vision) και μην απορήσετε εάν σύντομα πάρει και τη θέση του στη πεντάδα.

-Όπως έγραψα και στη σελίδα του Hoopfellas στο Facebook..

Το αστείο είναι ότι οι Αυστραλοί τα κατάφεραν.. Απέφυγαν τους Αμερικανούς στους "8".. Και το "κανόνισε" ένας κατά το ήμισυ Σλοβένος.. Συμπέρασμα: Μη κάνεις σχέδια για τη ζωή γιατί η ζωή έχει άλλα σχέδια για εσένα..





ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ


Μεγάλο ματς ανάμεσα σε δύο από τις πιο αποτελεσματικές άμυνες του τουρνουά. Οι Λιθουανοί πέρασαν οριακά το ψυχολογικό τεστ του αγώνα με τη Ν.Ζηλανδία και βρίσκονται μπροστά στην πρόκληση της τετράδας. Η πληγή στη θέση «1» άνοιξε στο πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι και η «Λιέτουβα» έχασε αρκετό αίμα από εκεί, καταφέρνοντας όμως να επιβιώσει. Ο Καζλάουσκας, από τους περπατημένους κόουτς στα mean streets των διεθνών τουρνουά έχει δώσει όλο το βάρος στην άμυνα και στηρίζεται στη βαθιά, ποιοτική φροντκόρτ του τη στιγμή που ο Σεϊμπούτις είναι μάλλον αναντικατάστος στην περιφέρεια. Η Τουρκία βρίσκεται σε stroke. Εκμεταλλεύτηκε άριστα το ψυχολογικό μπακράουντ του ματς με την Αυστραλία και το έκλεψε ερχόμενη από πίσω στο τέλος.  Τεράστια επιτυχία για μια μέτρια σαφώς ομάδα, που δείχνει την ωμή πραγματικότητα αυτών των τουρνουά της μιας ανάσας. Και οι Τούρκοι, από τη στιγμή που ο Αταμάν έκλεισε το ροτέησιον και στηρίχτηκε σε παιδιά που μπορούν να του παίξουν άμυνα (Γκιουλέρ, Οσμάν, όπως ακριβώς είχαμε πεί πριν αρχίσει η διοργάνωση), στηρίζονται στο performance τους στα μετόπισθεν και στον έλεγχο του τέμπο. Θεωρώ πως οι «γείτονες» μπορούν με τον Πρέλντζιτς να κερδίσουν τη μάχη της περιφέρειας και πιθανόν του ρυθμού, τη στιγμή που ο Καζλάουσκας θα ψάξει φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο καθώς είναι φανερό ότι χωρίς πόιντ γκαρντ οι Λιθουανοί έχουν θέμα σε σετ καταστάσεις. Κλειδί η άμυνα του Ασίκ στον Βαλαντσιούνας ο οποίος ήταν καταπληκτικός προχθές ενώ είμαι περίεργος εάν ο Αταμάν θα απλώσει την άμυνα του με τον Γκιουλέρ πρώτο παίκτη ή θα μείνει στο μισό γήπεδο για να μη ρισκάρει ενδεχόμενο άνοιγμα του ρυθμού. Μεγάλο ματς και μοιρασμένο. Οι Τούρκοι έχουν την ψυχολογία όμως οι Λιθουανοί είναι πιο «παιγμένοι» σε τέτοιες καταστάσεις και πιθανόν ξεκινούν με οριακό προβάδισμα. Kλειστό ματς, πιθανό χαμηλό σκορ.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: 55-45





ΗΠΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ


Για να δούμε τι μπορούν να κάνουν οι Σλοβένοι  απέναντι στους Αμερικανούς αυτή τη φορά. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και πάλι, λίγο πριν την έναρξη του τουρνουά όπου η ομάδα του κόουτς Σιζέφσκι κυριάρχησε (101-71). Οι εντολές του Coach-K είναι ξεκάθαρες και εστιάζουν στην εκμετάλλευση του μεγέθους της ομάδας του απέναντι στους Σλοβένους οι οποίοι βασίζονται σε light-lineups και γρήγορα σχήματα. Η άμυνα των Αμερικάνων θα στοχεύσει καθαρά το μπακόρτ και τους αδερφούς Ντράγκιτς (στο ματς προετοιμασίας ο Γκόραν είχε μόλις 3/11 FG) και το ζωγραφιστό όπου η διαφορά των δύο ομάδων είναι τεράστια. 50-22 ήταν οι πόντοι στη ρακέτα στο πρώτο ματς με τους Ντέηβις-Φαρίντ να σκορπούν τον τρόμο και 46-17 οι προσωπικές.. Έχω την αίσθηση ότι οι Σλοβένοι μπορούν να κάνουν καλύτερο παιχνίδι σήμερα, ειδικά εάν σουτάρουν καλά από την περιφέρεια, όμως η διαφορά ποιότητας και μεγέθους  από την άλλη δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Το πρόγραμμα των Αμερικάνων σε αυτό το παγκόσμιο είναι πραγματικά ..πένα. Μακριά από Γαλλίες/Σερβίες/Βραζιλίες που σκοτώνονται στο άλλο γκρούπ και με μοναδικό πραγματικά δύσκολο ματς τον τελικό.. Σένια..

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: 80-20





ΓΑΛΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ



Κόντρα που έχει φθάσει στα όρια του classic πλέον, με τους Γάλλους να βλέπουν τους «φούριος ρόχας» ως την ομάδα που αντιπροσωπεύει τον μεγαλύτερο εχθρό στα παρκέ. Οι συνεργάτες μου από τη Γαλλία μιλούν για «μπασκετικό μίσος» και μια κόντρα που συντηρείται καιρό αλλά έχει φουντώσει τα τελευταία χρόνια. Στη παρούσα φάση η ομάδα του Ορένγκα είναι το φαβορί. Παίζει μακράν το καλύτερο μπάσκετ στο τουρνουά, έχει «ζωντανούς» όλους τους παίκτες κλειδιά και υπερέχει σε όλες τις γραμμές. Οι Ισπανοί θα πιέσουν τη μπάλα θέλοντας να κατευθύνουν την επίθεση των Γάλλων και να οδηγήσουν τον Ερτέλ σε λάθη ενώ στο επιθετικό κομμάτι θα στοχεύσουν το ζωγραφιστό όπου η υπεροχή τους είναι τεράστια, μιας και ο καλύτερος αμυντικός στη γαλλική φροντκόρτ (Πιετρούς) είναι μόλις 2.00μ.. Ο Κολέ έχει παίκτη-κλειδί στα τελευταία ματς τον Αντουάν Ντιό («νοικοκυρεύει πολύ την ομάδα από το «1» ερχόμενος από τον πάγκο) και περιμένει ένα μεγάλο παιχνίδι από τον -νωθρό στο τουρνουά-Μπατούμ (10.0 πόντους με 20% στα τρίποντα όπου σουτάρει μ.ο. 4.4 ανά ματς..) και τον Ντιαό. Ωδή στη καλοκαιρινή-πρόταση του Hoopfellas (http://hoopfellas.blogspot.gr/2014/06/blog-post_15.html ) Ζόφρεη Λοβέρν που μάχεται απέναντι στα θηρία σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά όντας 1ος σκόρερ & ριμπάουντερ των Γάλλων. Οι πρωταθλητές Ευρώπης πάντως δεν έχουν άγχος (θα μου πείτε δεν έχουν όμως και.τα γκαρντς) και θα έχουν τύχη εφόσον καταφέρουν και μείνουν κοντά στην ισπανική ομάδα μέχρι την τελική ευθεία του ματς. Βεβαίως με τα σημερινά δεδομένα αυτό είναι δύσκολο. Αρκετά δύσκολο.. Μένω λοιπόν με τη φαντασίωση μιας μονομαχίας των τελευταίων πρωταθλητών Ευρώπης υπό καθεστώς πληρότητας όσον αφορά τα ρόστερς.. Πραγματικά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, μετά τη χρονιά που οι Γάλλοι πάτησαν κορυφή. Μια μάχη που η σύγχρονη μπασκετική ιστορία θα ήθελε να καταγράψει..

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: 30-70



ΣΕΡΒΙΑ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ


Το πιο αμφίρροπο παιχνίδι των προημιτελικών με τις δύο ομάδες να έρχονται από το ίδιο γκρούπ όπου οι Βραζιλιάνοι κέρδισαν –στις 3 του μήνα- το πρώτο ματς με 73-81, μετά από μια πολύ δυνατή αναμέτρηση με πολλές διακυμάνσεις και ανατροπές. Στα χαρτιά η ομάδα του Μανιάνο είναι το φαβορί. Δείχνει αυτή τη στιγμή μισό βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους διεκδικητές του μεταλλίου. Ο Αργεντίνος έχει βρεί έξτρα παίκτες στον πρώην ΝΒΑερ  των Χόρνετς, Μαρκίνιος Βιέιρα  και τον Ραούλ Νέτο, η άμυνα των Βραζιλιάνων βρίσκεται σε καλό επίπεδο και ο συνδυασμός μεγέθους-ταχύτητας βοηθά πολύ στο FIBA Basketball. Το θέμα είναι ότι απέναντι τους έχουν μια ομάδα με τη ψυχολογία στα ύψη.. Οι Σέρβοι άλλαξαν τηυ μοίρα τους ουσιαστικά στη διοργάνωση με την εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στην Ελλάδα και πάνε έτοιμοι να ξεπληρώσουν το γραμμάτιο στους Βραζιλιάνους. Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς έχει το μέγεθος και τα κορμιά σε όλες τις γραμμές για να ματσάρει τους Βραζιλιάνους, όμως ξέρει ότι θα πρέπει να πάρει μια παραγωγική βραδιά από το μπακόρτ της καθώς η post-based offense του «Σάλε» θα βρεί  μια πολύ βαθιά, ποιοτική και δυνατή αμυντικά φροντκόρτ να την περιμένει, η οποία μάλιστα ανάγκασε τον Σκόλα σε μια από τις χειρότερες βραδιές της καριέρας του (2/10 FG) στο πρώτο νοκ-άουτ ματς των «16». Το ίδιο πιθανόν να ισχύσει και για τους Βραζιλιάνους, οι οποίοι στο πρώτο ματς λυτρώθηκαν από το δίδυμο Βιέιρα (6/9 τριπ.) και Μπαρμπόσα (κομβικός).  Γνωρίζετε τη συμπάθεια μου στους «πλάβι». Οι Βραζιλιάνοι έχουν στα χαρτιά τύχη παραπάνω και έχουν παίξει συνολικά σαφώς καλύτερο μπάσκετ όμως θεωρώ ότι εφόσον το μπακόρτ των Τεόντοσιτς-Μπογκντάνοβιτς (δε θα είναι εύκολο για τον νεαρό να κάνει δεύτερο σούπερ ματς βέβαια) είναι δημιουργικό/παραγωγικό, οι Σέρβοι έχουν καλή τύχη.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: 50-50







268 σχόλια:

  1. Jim φαινεται πως το παιχνιδι εξελισσεται οπως προεβλεψες...Οι Λιθουανοι δειχνουν προβληματικοι στο σετ παιχνιδι και οι Τουρκοι απλωνουν την αμυνα τους,αφηνουν επειδικτικα το σουτ του 1 ενω στηριζονται στους ψηλους και στη δημιουργια του Πρελζιτς επιθετικα.

    Λες η ευχη του Αταμαν να βγει αληθινη;;;

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Jim, ακόμα μια εξαιρετική ανάρτηση, την ώρα που βλέπουμε ματσάρα Λιθουανία Τουρκία, με τον ματς στον πόντο. Το έγραψα και στο προηγούμενο ποστ και θα ήθελα τη γνώμη σου: Δεν πιστεύεις πως έχουμε έλλειμμα επιθετικού ταλέντου σαν ομάδα, ειδικά στην περιφέρεια; Δεν θα ήμασταν πολύ καλύτεροι με έναν σκόρερ που να μπορεί να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά όταν κολλάει η ομάδα, όπως στο ματς με την Σερβία; Εγώ θεωρώ πως αυτό μας λείπει τη δεδομένη στιγμή, γεγονός που καθιστά την παρουσία του Σπανούλη απαραίτητη του χρόνου, αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες για κάτι καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ...Είναι κάτι σαν να μας ταβανιάζει αυτό το γεγονός.
      Όσο καλή ομάδα κι αν έχεις χτίσει,κάπου σε ένα παιχνίδι θα στραβώσει και θα φανεί αυτή η αδυναμία και η διαφορά με την επίσης καλή ομάδα που θα το έχει.
      Συμφωνώ πως μπήκαμε σε χειρότερη μοίρα στο ματς ξεκινώντας από την ψυχολογική αφετηρία,αλλά κακά τα ψέματα είδαμε που έχουμε μπει και αφού μείναμε κοντά στο σκορ εώς το ημίχρονο θα μπορούσε να "ξυπνήσει" η φλόγα μέσα μας.Κάπου στη συνέχεια φάνηκε μια ποιοτική διαφορά στο υλικό που φτιάχνει παιχνίδι από τις 2 ομάδες,η ανεπάρκεια μας να αναχαιτίσουμε το inside game τους και η νίκη του Τζόρτζεβιτς απέναντι στον Κατσικάρη...

      Διαγραφή
    2. Καλά, δεν ήμαστε και ποτέ καμιά ομάδα με τρελό επιθετικό ταλέντο...Μετά τον Γκάλη, δεν θυμάμαι δα και κανέναν τρομερό σκόρερ ή ελεύθερο σκοπευτή από την περιφέρεια. Ακόμα και την χρυσή διετία 05-06 δεν υπήρξε γωνιά της υφηλίου που να μην...χτίσουμε κι ένα προπονητικό δίπλα στο κλειστό που παίζαμε. Την απουσία δολοφονικού ενστίκτου την καλύπτεις με την ομαδικότητα και την προσωπικότητα. Σε αυτό το τελευταίο έχουμε μείνει κομματάκι πίσω λόγω των διαδοχικών σφαλιάρων που τρώμε την τελευταία πενταετία αλλά και λόγω του ότι Διαμαντίδης-Παπαλουκάς είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ ως ένα βαθμό, αλλά δεν μπορείς πάντα να κρατάς τους αντιπάλους στους 55-60 πόντους, όπως έκανε εκείνη η ομάδα. Ομαδικότητα έχουμε και πολύ μάλιστα, η προσωπικότητα όμως που λες για μένα ταυτίζεται με το επιθετικό ταλέντο και για αυτό θεωρώ πως έχουμε πρόβλημα. Και πίσω από τον Σπανούλη δεν βλέπω να έρχεται και τίποτα εντυπωσιακό, τουλάχιστον στο σκοράρισμα, ο Παππάς είναι ήδη 24 και δεν φαίνεται να το έχει γενικότερα

      Διαγραφή
    4. Η προσωπικότητα, κατ'εμέ, μεταφράζεται σε αποφάσεις όταν η μπάλα τσουρουφλάει ή όταν το καράβι μπάζει νερά και όχι απαραίτητα σε επιθετικό ταλέντο. Για μένα προχτές μας έλειψε περισσότερο ένας Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, Πριχιόνι (που επιθετικά τέρατα δεν τα λες) πάρα ένας Σπανούλης ή Μπογκντάνοβιτς. Οχι ότι θα έλεγα όχι στους τελευταιούς ε, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω έναν παίκτη στο ημίχρονο για να μου αλλάξει τον ρου του αγώνα, δεν θα επέλεγα σκόρερ.

      Διαγραφή
    5. Eλειπε δηλαδη παικτης τυπου Διαμαντιδη η Παπαλουκα που με 5-6 ασσιστ η ενα δυο κρισιμα σουτ θα μπορουσαν να ξεμπλοκαρουν την ομαδα σε κρισιμες στιγμες.
      Ελειπε δηλαδη παικτης που μπορει να κρατησει το μυαλο του καθαρο σε σχεση με την υπολοιπη ομαδα που ειχε χασει το παιχνιδι με το που μπηκε στο γηπεδο....
      Ο Σπανουλης δεν θα μπορουσε να το κανει το παραπανω αλλα μονο να επαιζε θα ειχαμε εναν μεγαλο μπελα για τους αντιπαλους αμυντικα..
      Πως θα ταιριαξει του χρονου αν ερθει ο Σπανουλης?
      Εννοω μεσα στην ομαδικοτητα που εχει χτιστει?
      Μανος Μασσαλια...

      Διαγραφή
    6. Αν ο Σπανούλης έχει το ρόλο που πρέπει, θα έχει για πλάκα 10-15 πόντους και 5-6 ασιστς. Αυτό έλειπε, να περισσεύει ένας παίχτης της κλάσης του Σπανούλη.

      Όπως δεν θα περίσσευε ούτε ο Διαμαντίδης, ακόμα και στα 35 του. Μακάρι να φάει κι αυτός φλασιά φέτος και να αλλάξει γνώμη.

      Διαγραφή
    7. Μη λέμε ανέκδοτα,ο Σπανούλης έχει αποδείξει τον χαρακτήρα του πολλές φορές και ότι είναι παίκτης που θα παίξει και στο μεγάλο ματς,και θα οδηγήσει αγωνιστικά και πνευματικά την ομάδα μπροστά.Οπότε ναι,έλειψε ένας Σπανούλης,ένας Διαμαντίδης,ένας Παπαλουκάς.
      Δεν έλειψε λοιπόν ο σκόρερ,(ο Σπανούλης δεν είναι απλά ένας καλός σκόρερ)ούτε όμως απλά ένας ψύχραιμος και με χαρακτήρα ηγέτη παίκτης όπως τον περιέγραψαν pensierix και Μάνος.Έλειψε ο go-to guy στην επίθεση,πώς να το κάνουμε και ο Σπανούλης θα ήταν ο ιδανικότερος κατ'εμέ στο να φέρει σε ανισορροπία την αντίπαλη άμυνα,να βάλει μεγάλα σουτ,να ξυπνήσει και τους υπόλοιπους.(αν και όλα αυτά είναι να 'χαμε να λέγαμε,μπορεί να μην άλλαζε τίποτα και με τον Τζόρνταν στη ομάδα).
      Στο κάτω κάτω,παίκτης με τα χαρακτηριστικά που αναφέρατε είναι και ο Ζήσης, ενώ μεγάλος closer έχει αποδειχθεί ο Σλούκας όπως και ο Μάντζαρης.Οπότε,όχι είναι καθαρά θέμα του τι θα έφερνε στο τραπέζι σε θέμα αγωνιστικών ικανοτήτων ένας παίκτης με ανάλογη προσφορά σαν αυτή του Τεόντοσιτς στην ομάδα του.
      Εδώ που τα λέμε θα άλλαζε πολλά στους ρόλους και στο τι ζητάμε από κάθε παίκτη.Οπότε για κάθε μειονέκτημα που πάμε να βρούμε όπως "Ο Σπανούλης θέλει μια μπάλα μόνος του","Ο Σπανούλης είναι ατομιστής και θα χαλάσει την ηρεμία της ομάδας","Ο Σπανούλης δεν μπορεί να παίξει τώρα πια σε τόσο γρήγορο ρυθμό"(αυτό εν μέρει ισχύει κάπως) ας σκεφτούμε πώς είναι ο Μάντζαρης δίπλα σε έναν Σπανούλη και πόσο ακίνδυνος φαίνεται στην εθνική,πόσο χρήσιμοι μοιάζουν οι 5 πόντοι και οι 3 ασίστ του Σλούκας ως συμπληρωματικού ενώ δεν μπορεί να ξεχωρίσει σαν frontman κλπ.κλπ

      ΥΓ.Επιθετικό ταλέντο δεν σημαίνει μόνο σκοράρισμα επειδή το παρανοήσαμε κιόλας.Διαμαντίδης(ειδικά με το πέρασμα των χρόνων) και Παπαλουκάς(ναι αυτός που είναι σαν να πετάει μήλα) είναι επιθετικά ταλαντούχοι παίκτες.Θα τρέξουν την επίθεση σου σε υψηλό επίπεδο,θα δημιουργήσουν για τους άλλους,θα βάλουν μεγάλα σουτ όταν πρέπει και θα κάνουν υπέρβαση όταν η ομάδα τους χρειάζεται.

      Διαγραφή
    8. Είναι παράλογο να θεωρούμε ότι η Εθνική θα ήταν χειρότερη με παίχτες σαν τον Σπανούλη. Ούτε έχουμε δίκιο να λέμε ότι ο Σπανούλης εκβιάζει προσπάθειες, προσπαθεί να νικήσει μόνος του κλπ. Θα το προσπαθήσει μόνο όταν δεν έχει καμία βοήθεια, όπως αναγκάστηκε να το κάνει πέρσι όταν η ομάδα είχε 3 γκάρντ. Ο Σπανούλης στην φετινή ομάδα θα έφερνε ταχύτητα, mental toughness και κάποιον να τραβήξει σκορ στη δύσκολη στιγμή. Πιστεύετε ότι τα double team θα ήταν αποτελεσματικά με τον Σπαν στο γήπεδο, ή ότι δεν θα πήγαινε με σκοπό να πάρει φάουλ? Καμία ομάδα δεν πήγε μπροστά χωρίς ηγέτη.. Για μένα, εφόσον ο στόχος είναι η Ολυμπιάδα (και το προολυμπιακό), πρέπει του χρόνου να πάμε Σπαν, να γίνει μια προσπάθεια για να κατέβει ο Κουφός (εάν τον δεχονται οι συμπαίχτες του) γιατί αλλιώς έχουμε τεράστιο πρόβλημα, ειδικά αμυντικό στο 5. Ακόμα και ο Μαυροκεφαλίδης φέτος θα ήταν χρησιμότατος. Πάνω από όλα, θα πρέπει να ξαναρχίσουμε να παίζουμε άμυνα στην περιφέρεια, με ένα παίχτη που εκτός από το να οργανώνει, θα πιέζει ασφυκτικά τον αντίπαλο playmaker και θα παίζει max 20' σε αυτόν το ρόλο (πχ Μάντζαρης, Καλάθης) For the good and the bad πάντως, και μέχρι να ωριμάσει ο Αντετο, in Spanoulis we trust. Ακόμα και τον ΔΔ για ένα τελευταίο run θα ήθελα...

      Διαγραφή
    9. Συμφωνώ απόλυτα με το τελευταίο σχόλιο του Peri, κι εγώ όταν αναφέρομαι σε επιθετικό ταλέντο δεν αναφέρομαι μόνο στους πόντους, αλλά σε όλα αυτά που περιγράψατε και οι υπόλοιποι παραπάνω.

      Sin kazama

      Διαγραφή
    10. Για να καταλαβω, συζηταμε αν θα ηταν καλυτερα στη θεση του Βασιλιαδη να παει ο Σπανουλης;

      Διαγραφή
  3. ΟΙ Τουρκοι παιζουν πολυ αποτελεσματικα μεχρι στιγμης αλλα ο Λαβρινοβιτς ειναι ζεστος.
    Η Τουρκικη ομαδα μπορει να μη λεει πολλα πραγματα αλλα εχει την τυχη κι εχει ενα παιχτη με Γιουγκοσλαβικο αιμα (οπως και τον Ιλυασοβα στο προσφατο παρελθον αλλα και τον Mirsad Jahović γνωστοτερο ως Τουρκσαν) που μπορει να δημιουργησει μονος του σκορ(οτι δεν ειχαμε εμεις δλδ) αλλα και σταθερους γκαρ με καλο σουτ,και 2 σεντερ παλιας κοπης που μπορουν ομως να κερδισουν μαχες και να σκοραρουν με συνεπεια.
    Επισης παιζει ο Οσμαν που ειναι σημαντικο.Καλη δουλεια για τον συμπαθεστατο κυριο Αταμαν
    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τουρκία-Λιθουανία 55-45(ο Πρέλντζιτς μπορεί να είναι το πρόσωπο που θα κάνει τη διαφορά στο μισό γήπεδο,με τους Τούρκους να έχουν πιο πολλά πρόσωπα στα γκαρντ να βγάλουν το παιχνίδι και φρονκορτ να αναχαιτίσει την Λιθουανική)
    ΗΠΑ-Σλοβενία 80-20(θα πάει σε πολύ υψηλό ρυθμό και δύσκολα θα αποφύγουν τη μοίρα τους οι Σλοβένοι.Θέλω πολύ να δω τις επιλογές του Ζντοβτς)
    Ισπανία-Γαλλία 85-15(νομίζω οι Γάλλοι έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες από όσες μπορούν να ελπίζουν...δεν έχουμε καταλάβει ακριβώς πόσο unmatchable για όλες τις ομάδες πέραν ΗΠΑΑ είναι το ρόστερ των Ισπανών...)
    Σερβία-Βραζιλία 53-47 (δίνω προβάδισμα στους Σέρβους λόγω του κάτι παραπάνω στο backcourt,κάτι το οποίο θα φανεί στο μισό γήπεδο με Μίλος να κάνει τη διαφορά και τους Μπόγκνταν-Μπιέλιτσα να σιγοντάρουν.Οι Βραζιλιάνοι μπορεί να στηριχτούν στην καλή τους άμυνα και να πάρουν περισσότερη βοήθεια από τον προπονητή τους παίρνοντας από εκεί πλεονέκτημα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @peris...Στο παρελθον οι μεγαλες ομαδες της Σερβιας στα διαφορα τουρνουα οταν εκαναν την πρωτη νικη στα νοκ-αουτ μετα πηγαιναν μεχρι το τελος.Βεβαια,εδω υπαρχει ταβανι γι' αυτους και ειναι το χαλκινο μεταλλιο,αλλα δεδομενων των συνθηκων θα ειναι τεραστια επιτυχια και στην ουσια η επιστροφη της Σερβιας σε πρωταγωνιστικο ρολο.Βεβαια,πρεπει να κερδισουν τους Βραζιλιανους οι οποιοι δειχνουν σοβαροι ελεω Μανιανο,αλλα η υπεροχη των Σερβων στην περιφερεια που κρινει τα ματς,τους δινει ενα προβαδισμα....Η Τουρκια οπως φανηκε και στα φιλικα ειχε προβλημα στο περιφερειακο σουτ κατι που επιβεβαιωθηκε και στο σημερινο ματς.Ομαδα αχρωμη που ελεω των δυο τρομερων τριποντων του Πρελντζιτς βρεθηκε στους 8.Κριμα που δεν σταυρωναμε μαζι τους γιατι πραγματικα τους ειχαμε...ΚΑΠΠΟΣ..

      Διαγραφή
    2. Ντάξει,έτσι όπως δείχνουν οι ομάδες,αν ήμασταν στο άλλο ταμπλό μπορούσαμε σίγουρα να πάμε 4άδα αλλά...ΟΚ..
      Οι Τούρκοι σούταραν πολύ άσχημα σήμερα(γενικά δεν έχουν καλούς σουτέρ),ακριβώς αντίθετα με τους Λιθουανούς που ήταν πολύ εύστοχοι από την περιφέρεια και κάπου εκεί χάθηκε το ματς.Αν και παλι έδειχναν πολύ πιο μέτριοι και στατικοί επιθετικά από τους -χωρίς γκαρντ- Λιθουανούς που όμως βάζουν πιο πολλές καταστάσεις στην επίθεση τους.

      Διαγραφή
    3. @peris..δεν εννοουσα 4αδα γιατι δεν ειμασταν για τοσο ψηλα.Απλα νικη στους 16 και προκριση στους 8 και τελος..Απλα οι Τουρκοι μαλλον ηταν χειροτεροι απο εμας..ΚΑΠΠΟΣ

      Διαγραφή
  5. Α επισης,,
    Τζιμ τι ξερεις για την ιστορια με τον Παου Γκασολ;
    Εχει οντως θεμα τραυματισμου ή ειναι κολπο για να ψαρωσει τους αντιπαλους;
    Το θεμα ειναι ποσο σοβαρο ειναι,...

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γαλλία - Ισπανια : 70-30.... χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι πραγματικά ντροπή και κρίμα που μια εκ των Λιθουανίας και Τουρκίας θα παίξει αγώνα μεταλλίων και μια εκ των Σερβίας - Βραζιλίας θα το δει απ'το σπίτι.

    Θα μου πεις έτσι είναι τα νοκ άουτ τουρνουά. Βάλε όμως κι εσυ ρε Fiba στα χιαστί των 8 να παίξουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ όμιλοι.

    Αυτή τη στιγμή θα δούμε 2 ματς (Ισπανία - Γαλλία και Σερβία - Βραζιλία) που οχι μονο τα χουμε ξαναδεί αλλά είναι απο τον ΙΔΙΟ όμιλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι να μην το βαλουν και στο χιαστι των 16; εμεις η εικονα μας για μεχρι τους 16 ηταν;

      Διαγραφή
    2. Γιατί πως θα τα είχαμε ξαναδεί αν δεν ήταν απο τον ίδιο όμιλο ;

      Διαγραφή
    3. Εννοω οτι και οι 4 προκρίθηκαν απο τον ίδιο όμιλο. Δεν προκριθηκαν Γαλλια - Ισπανία απο τον εναν και Σερβία - Βραζιλία απο τον άλλο.

      Πέραν αυτού θεωρώ οτι κατι τέτοιο είναι άδικο για τις Ισπανία και Βραζιλία. Και αν οι Ισπανοί είναι γκραν φαβορί και λογικά θα επικρατήσουν άνετα, είναι δύσκολο για μια ομάδα να νικήσει 2 φορές σε 5 μέρες μια άλλη ομάδα, πόσο μάλλον οταν είναι κοντά σε δυναμικότητα (Βραζιλία με Σερβία).

      Διαγραφή
  8. Επιμενεις να αποφευγεις την κριτικη στον πυρηνα της δουλειας του Κατσικαρη. Κριμα. Δεν ξερω το λογο που το κανεις αλλα χανεις την αξιοπιστια σου ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το outcoached που έγραψε ο τζιμ δε θέλει παραπάνω κριτική για κατσικάρη. είναι σαν να λέει του πήρε το δίπλωμα.

      Διαγραφή
    2. Αυτο ελειπε. Παντως παραηταν συνοπτικη η κριτικη.Ασε που δεν αναφερομαι μονο στο παιχνιδι με τη Σερβια. Στο παιχνιδι με την Αργεντινη ας πουμε η διαφορα επεσε απο τους 15 ποντους στους 2 και ο κοουτς δεν πηρε καν ταιμ αουτ. Στο γκαζετα εγραψαν για αυτορυθμιση.Αστεια πραγματα. Αλλους τους κοβει φετες ο Jim.Kαι δεν εννοω οτι τους σταυρωνει. Απλως κανει πληρη και συνεπη κριτικη. Στην περιπτωση του Κατσικαρη το ριξαμε στην ψυχολογια. Δεν το συνεχιζω γιατι βλεπω οτι ειναι συνειδητη επιλογη του. Δεν εχει νοημα να το συζηταμε αλλο.

      Διαγραφή
    3. Λες να τα παιρνει ο Τζιμ απο τον Κατσικαρη? Λες αυτη η σελιδα να ειναι απλα αλλο ενα μεσο προπαγανδας? Τη βρηκες την λαδια νεοελληνα!!!

      Διαγραφή
    4. Ο ''περιεργος΄΄ κανει μπαμ απο που ξεπηδησε..Δεν γραφει ποιοι ειναι αυτοι που ο Τζιμ κοβει φετες γιατι θα ξεβρακωθει,αφου οσοι διαβαζουν τις αναλυσεις του Τζιμ ξερουν οτι παντα ειναι ηπιος στην κριτικη του ειτε αφορα πακτες ειτε προπονητες..Ποιος ξερει μπορει και να 'ναι ο ιδιος που καποτε μπηκε κι εγραψε κατι περι μιζων και μετα εξαφανιστηκε..

      Διαγραφή
    5. Προτεινω να ξαναδιαβασεις τι γραφω.Αν και μαλλον δεν καταλαβαινεις ελληνικα.

      Διαγραφή
  9. Άνοιξε το παιχνίδι για την Λιθουανία και δεν φαίνεται να υπάρχει επιστροφή για του Τούρκους. Για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο στους Λιθουανούς

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τιμια και αξια ομάδα η Λιθουανια χωρις να εντυπωσιαζει ιδιαιτερα με το μπασκετ του παιζει.Αξια στους 4 μετα απο μια κακη ηττα απ 'την Αυστραλια και εχοντας ευκολο προγραμμα ,αλλα και παγιδες.Εκανε απλα το αυτονοητο..
    Μπραβο στον Ρεναλντας Σειμπουτις που μπορει στο επιπεδο των συλλογων να μην εχει πιασει αλλα το παιδι στην εθνικη τα δινει ολα και εχει αντερα να τραβηξει την περιφερεια της Λιθουανιας χωρις σοβαρο συμπαρασταστη,αλλα και να βαλει μεγαλα σουτ.
    Μπραβο στο Μασιουλις τον ορισμο του μαχητη και παιχτη ομαδας,θα μας λειψει η παρουσια του στην φτωχη Α1.
    Οι Βαλανσιουνας και Μοτεγιουνας (ειδικα ο δευτερος) παιζουν χειροτερα απ οσο ειναι το επιπεδο τους.
    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τα πραγματα ειναι ισως πολυ πιο απλα απο οτι φαινονται.

    καλοι οι προπονητες, καλα τα συστηματα , καλη η τακτικη, ακομα και η προετοιμασια η πνευματικη για ενα τουρνουα καλη ειναι (αυτη και αν ειναι καλη) αλλα το κυριοτερο συστατικο για το αν μια ομαδα θα προχωρησει ειναι οι παικτες!!!!και ο προπονητης......

    τι θελω να πω.....

    εχεις καλους παικτες ?αν ναι τοτε θα προχωρησεις αν εχεις στον παγκο καποιον που δεν ειναι τσαρλατανος ,βλεπε καζλαουσκας.....

    εχεις καποιον σπουδαιο προπονητη στον παγκο?αν ναι τοτε θα προχωρησεις αν η ποιοτητα του ροστερ ειναι σχετικα καλη, χωρις απαραιτητα να εχεις κανα σουπερ παικτη!!!!βλεπε τανιεβιτς και εθνικη τουρκιας το 2010!!!

    μη το ψυριζουμε και πολυ το πραγμα!!!

    οταν ειχαμε παικταραδες παιρναμε και τα μεταλλια!!!και επειδη δεν καλυψαμε ποτε τη δευτερη αναγκαια συνθηκη (να χουμε καποιο μεγαλο κοουτς στον παγκο) περιορισθηκαμε στην περιπτωση την πρωτη.

    1987-1989 οταν γκαλης-γιαννακης-φανης-πανυ ηταν στα ντουζενια τους κυριαρχησαμε!!!

    2005-2009 με δδ-σπανουλη-τεο-φωτση-τσαρτσα στα ντουζενια τους παλι κυριαρχησαμε.

    στο μεσοδιαστημα παιζαμε κατι μικρους τελικους επειδη ειχαμε μια ανεκτη ποιοτητα στο ροστερ (αλβερτης, σιγαλας, οικονομου, ρεντζιας και σια) χωρις ποτε να κανουμε μια μεγαλη υπερβαση στους 8 και να νικησουμε καποιο μεγαλο ονομα!!!συνεχεια βατοι αντιπαλοι μας τυχαιναν και οταν φθαναμε στα ημιτελικα αποκλειομασταν , οπως και στους μικρους τελικους παντα χαναμε απο καποια ανωτερη ομαδα!!!

    αυτη τη στιγμη λοιπον τι εχουμε?

    εναν ικανο κοουτς (οχι κατι ιδιαιτερο φυσικα) ο οποιος εχει στα χερια του μια δεξαμενη παικτων, απο τους οποιους περιμενει να βελτιωθουν ατομικα!!!
    αν βελτιωθουν ολοι αυτοι οι παικτες που εχουμε απο 24-25 και κατω τοτε σε συνδιασμο με την εξελιξη και του ιδιου του κατσικαρη θα δουμε σοβαρα αποτελεσματα!!!

    οταν ο παπανικολαου ωριμασει ως παικτης και μετατρεψει αυτο το καταπληκτικο πακετο προσοντων που εχει σε πυρηνικο οπλο τοτε θα μπαινει μεσα και θα σπερνει!!!δε θα χει 1/20 τριποντα που ειχε σε αυτο το τουρνουα.....

    οταν ο αντετουκουμπο βελτιωθει ως παικτης και δε θα κανει 3 χαζα φαουλ στο λεπτο και φτιαξει και το σουτ τοτε θα μπαινει μεσα και θα κυριαρχει!!!

    οταν ο καλαθης φτιαξει το σουτ και δε μεινει σε μια απλη βελτιωση τοτε θα δουμε εναν ολοκληρωμενο ποιντ απο καθε πλευρα!!!

    οταν ο σλουκας μαθει επιτελους να παιζει αμυνα τοτε θα χει το 20λεπτο που θα του αναλογει....
    με το αλλο 20λεπτο να πηγαινει στον παππα, ο οποιος πρωτα πρεπει να γινει επαγγελματιας μπασκετμπολιστας και οχι ενα τρομερο ταλεντο με μια απιστευτη επαφη με το καλαθι.....

    και ουτω καθεξης.......

    μην το αναλυουμε λοιπον και παρα πολυ....

    πηγαμε σε ενα παγκοσμιο τουρνουα με εναν απειρο κοουτς που ειχε να διαχειριστει ενα ελπιδοφορο ροστερ ηγουμενοι απο 2-3 εμπειρους παικτες (ζησης, μπουρουσης, πριντεζης) που σε καμια περιπτωση δεν ειναι ,και δεν ηταν ποτε, ικανοι να οδηγησουν ψηλα την ομαδα.
    παιξαμε καλα και στο νοκ αουτ πνιγηκαμε!!!οκ, καναμε μια αρχη τουλαχιστον!!!δειξαμε κατι καινουριο ομως (βαλαμε την ταχυτητα μεσα στο παιχνιδι μας) που θα το χρησιμοποιησουμε και στο μελλον.

    υ.γ και θα πω και κατι που ισως ακουστει οπαδικο αλλα δεν ειναι.....τουλαχιστον δε θα το γραψω με οπαδικη διαθεση,

    ο ιβανοβιτς του παο εχει στα χερια του 7-8 παικτες ελληνες!!!παππας, γιανκοβιτς, χαραλαμποπουλος, διαμαντακος, παπαγιαννης, μποχωριδης, κονιαρης προπονουνται πλεον με εναν απαιτητικο κοουτς που εχει αναδειξει παικτες και παικτες!!!για φανταστειτε να κανει καλη δουλεια ο μαυροβουνιος....

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κανένα σχόλιο για τους τραυματισμούς τόσων παιχτών στον Παναθηναϊκό δεν θα κάνετε; Χμμμμ!!!
    Redglove

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να δοκιμασαν το φαρμακο του Γιανναρου?

      Διαγραφή
    2. ρε μπαγλαμα redglove,ποιους εννοεις;; τον τραυματισμο του Χαραλαμποπουλου και του Μαυροκεφαλιδη ,μαθε λοιπον οτι αυτοι οι δυο χτυπηθηκαν στο παιχνιδι με την Πατρα(Σκορδιλης).Οσο για τους αλλους εσενα τι σε νοιαζει,ασχολησου με τον Μπαρτζωκα που περσι στην διαρκεια της σεζον ειχε κανει την μιση ομαδα νοσοκομειο.

      Διαγραφή
  14. Φιλιππουσης πριν λιγο: H Λιθουανια επιβεβαιωσε τα προγνωστικα και θα ειναι μια απο τις δυο ομαδες που θα ειναι στα ημιτελικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα πιασουμε τα μαργαριταρια του Φιλιππουση θ' αλλαξει ο χρονος..Σκεψου μονο οτι σε δυο τουλαχιστον ματς(ενα ηταν της εθνικης μας)εστειλε τις ομαδες στ' αποδυτηρια απο το 10λεπτο..Στα νιατα του οταν ξεκινησε να γραφει μπασκετ ηταν καλος γιατι το κατειχε..Στις περιγραφες κι οσο περνανε τα χρονια χειροτερευει γιατι προσπαθει να γινει επικολυρικος...Αλλα τι να περιμενεις απο ενα καναλι που αντι να αξιοποιησει τον Ψαρακη,πηγε και περιμαζεψε τον γραφικο Περπεριδη;

      Διαγραφή
  15. ενα θα πω για τη λιθουανια.....εκει που οι ισπανοι εφτιαχναν το προγραμμα για το μουντομπασκετ σχεδιαζοντας τον τελικο αμερικη ισπανια,μπηκε στην παρεα και ενας λιθουανος........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηταν ενας Ισπανος, ενας Αμερικανος και ενας Λιθουανος...

      Διαγραφή
    2. και πέταγαν πάνω από τη ζούγκλα..

      Διαγραφή
    3. ξαφνικά πέφτει το αεροπλάνο και τους πιάνουν οι ζουλού...

      Διαγραφή
  16. Πριν απο λιγο στον αντ1 περασαν μηνυμα που ελεγε για αποκλειστηκες πληροφοριες για την εθνικη ομαδα στην εκπομπη που ακολουθα. Εγινε κατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα επιστρεψει ο Μπακατσιας για το Ευρωπαικο να βοηθησει την ομαδα

      Διαγραφή
    2. Μήπως κάνεις λάθος? Εγώ για τον Τσέκο άκουσα

      Διαγραφή
  17. Απορώ με τον Ζισεφσκι που ανέχεται την παιδική χαρά των παικτών του. Δεν περίμενα ότι θα δεχόταν να συμβιβαστεί με τέτοιες συμπεριφορες με τέτοια καριέρα στην πλάτη του. Οι ΗΠΑ αν συνεχισουν ετσι θα περάσουν δύσκολο βράδυ με την Ισπανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ζισεφσκι βλέπει και καταλαβαίνει μια χαρά. Η Αμερική θα παίξει σοβαρά μόνο στο τελικό. Δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανένα σε αντίθεση με τους Ισπανούς που δεν χαρίζουν τίποτα και σε κανένα ούτε καν στο τέλος της τελευταίας περιόδου με ομάδες όπως η Σενεγάλη. Δε θέλω να πω ότι είναι σωστό ή ότι μου αρέσει αυτό που βλέπω από την Αμερική αλλά οι Αμερικάνοι τα παγκόσμια πρωταθλήματα (μουντό μπάσκετ όχι ολυμπιακούς αγώνες) ) τα έχουν γραμμένα στα παλιά τους τα παπούτσια. Αυτό δείχνει και το ρόστερ τους, πολλά ψηλά κορμιά για να ματσαρουν τους Ισπανούς και ούτε σούπερ σταρ και dream team.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ ότι μπορούν μια χαρά να το πάρουν κι έτσι. Άλλωστε το ταλέντο τους είναι τεράστιο. Παρόλ' αυτά περίμενα από τον Ζισέφσκι να θέλει να παρουσιάζει καλές ομάδες, με όμορφες συνεργασίες και ώριμο μπάσκετ. Προφανώς δεν έχει να αποδείξει τίποτα, ειδικά σε τέτοια τουρνουά αλλά στα περισσότερα παιχνίδια η ομάδα του δεν βλέπεται και τόσο ευχάριστα. Επίσης θα περίμενα μεγαλύτερη συμμετοχή Plumlee, Drummond ειδικά σ'αυτό το ματς με την φτωχή frontline των Σλοβένων. Αφου κατέβηκε big για την Ισπανία γιατί δεν προετοιμάζει όλους τους ψηλούς γι'αυτό το ματς όταν έχει την ευκαιρία να το κάνει?
      Παρεμπιπτόντως ο Davis είναι τρομακτικά καλός. Απο τους πιο dominating center που έχουν εμφανιστεί σε Παγκόσμιο.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απόλυτα. Είπα και παραπάνω ότι δεν μου αρέσει και δεν είναι και ότι καλύτερο να βλέπεις τέτοιες εμφανίσεις από παίκτες τέτοιου βεληνεκούς αλλά αυτά είναι μέσα στην ομάδα τους. Τώρα αν το κάνει εσκεμμένα ή αν αυτό είναι το καλύτερο τους είναι επίσης δικό τους θέμα.

      Διαγραφή
  18. μήπως εννοείς ότι θα πονέσουν στο ματς με την ισπανία; δύσκολο θα ήταν έτσι κι αλλιώς.

    πάντως συζητάμε λες και αποκλείεται να γίνει το μπαμ και να δούμε κάποιο underdog στον τελικό. ποτέ δεν ξέρεις τι τους ξημερώνει (για τα παιδιά από το γιου-ες-έη μιλώ)

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. τι καποιο underdog?
    η λιθουανια περασε ,μ αυτη παιζουν για τελικο,και θα δυσκολευτουν μεν αλλα δε νομιζω να κινδυνευσουν.
    Μακαρι να διαψευστω δλδ και να δουμε ματσαρα και αποκλεισμο ΗΠΑ.
    Αλλα απ'την αλλη δε το θελω αυτο γιατι θα κανουν παρελαση οι Ισπανοι στον τελικο..
    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν οι Λιθουανοι χασουν κατω απο 25 ποντους θα 'ναι θαυμα..Χωρις τον μοναδικο ποιοτικο ποιντ γκαρντ που διαθετουν,με τον Σειμπουτις κατα συνθηκην ασο,τους γερο-Λαβρινοβιτς και με τους Βαλαντσιουνας-Μοτεγιουνας να παιζουν μετρια,αληθεια για ποια κοντρα συζηταμε;..Σ' αυτο το μουντομπασκετ υπαρχουν καλως η κακως 2 ομαδες που ειναι ενα επιπεδο πανω απο τους υπολοιπους..Δεν ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει αυτο και βεβαια δεν θα 'ναι κι η τελευταια..

      Διαγραφή
    2. απλά θα ήθελα να δω αγώνες με ενδιαφέρον.
      όπως φαίνεται, για να δουμε καλό τελικό θα πρέπει να είναι ισπανία-ηπα. θα μου άρεσε να δω καμιά έκπληξη νωρίτερα...

      μιμης

      Διαγραφή
  20. Πραγματικά δεν ξέρω τι είναι χειρότερο το πρώτο ημίχρονο της Αμερικής ή η περιγραφή του αγώνα? Δε γίνεται να ακούσω τόσες μαλακιες κατά τη διάρκεια μόνο ενός αγώνα. Τα ονόματα των Αμερικανών ήταν όλα τα λεφτά. Φυσικά φαινόταν από μακριά ότι ο τύπος σχολιάζει μόνο αγώνες ποδοσφαίρου. Και δεν γνωριζε το παραμικρό για τους Αμερικανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ιρβινγκ...
      Κεροσάν...

      Διαγραφή
    2. Σλοκάρ...
      Πλαμλί...
      Μη πούμε καλύτερα για τις ασυναρτησίες " Ο φαριντ είναι η τρύπα της άμυνας της Αμερικής μέχρι στιγμής, έχει χάσει όλα του τα μαρκαρισματα" ή "θυμάμαι το κλέψιμο του Γουέιντ και την φοβερή τάπα που δέχθηκε από το διαμαντιδη" (την τάπα την έφαγε ο CP3) ή και το θάψιμο για τον μούσια και το χαρακτηριστικο σχόλιο "έβαλε και ο χαρντεν τρίποντο".

      Διαγραφή
  21. ο ιακωβος ειπε στον αντ1 οτι η πορτα για κουφο ειναι ορθανοικτη..εξαλλου στου κουφου την πορτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ''Ναι μεν, αλλά", '' Παίξαμε ωραίο μπάσκετ'', "Δεν ήμασταν έτοιμοι ψυχολογικά''.
    Κύριοι αποτύχαμε. ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ. Τόσο δύσκολο είναι να το πουν κάποιοι; Που είναι το κακό στο να παραδέχεσαι την αποτυχία; Τόσο καιρό κρύβουμε πράγματα κάτω από το χαλί για την Εθνική και είδαμε που φτάσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η Εθνική μπάσκετ είναι μεγάλη ομάδα. Πολύ μεγάλη. Και όταν είσαι μεγάλη ομάδα δεν σε θρέφουν ούτε τα alley oop ούτε το "μοντέρνο" μπάσκετ.

    Τόσες μέρες και δεν έχει ακουστεί κιχ κατά των παιχτών. Τίποτα. Δηλαδή οι παίκτες είναι άμοιροι ευθυνων; Κατεβήκαμε με τίποτα παιδάκια στο τουρνούα; Ολοι τους (με ελάχιστες εξαιρέσεις) έχουν κάνει πρωταθλητισμό, έχουν πάρει Ευρωλίγκες, ξέρουν πως είναι να θέτεις στόχους (όχι κατ ανάγκη μεγάλους). Τι πάει να πει "κάναμε το 5-0 και ξεγελαστήκαμε" ;;;

    Τουλάχιστον, ο Καιμακόγλου προς τιμή του βγήκε κατευθείαν και παραδέχτηκε την αποτυχία ( χωρίς να είναι απαραίτητη η συγγνώμη). Αθλητισμός είναι. Αλλοι πήραν σαν 15χρονά παιδάκια τα Facebook και ενημέρωσαν τον κόσμο ότι γαμιέ...

    Περιέργως ο κόσμος μια χαρά την "πήγε" την Εθνική. Οι δημοσιογραφίσκοι της πλάκας μας τρέλαναν με το υπερηχητικό μπάσκετ, λες και σκοτώσαμε τα θηρία. Εκει σας θέλω ρε, να ενημερώσετε τον κόσμο ότι παρά το 5-0 δεν έχουμε καταφέρει τίποτα, ότι η μεγάλη Αργεντινή δεν είναι αυτή που ήτανε,
    ότι οι Σέρβοι έρχονται με το μαχαίρι στα δόντια.


    Οταν όμως όλη η μπασκετική μασονία γλύφει τον Βασιλακόπουλο και αυτοί που του κάνουν πόλεμο σου λένε ότι μόνο το μπάσκετ του 100-90 είναι ωραίο (Μαγουλάς), τι να περιμένεις και από ποιον....

    ΥΓ. Δηλαδή τώρα, αν κατάλαβα καλά ο Πρίντεζης είπε στους Αγγελόπουλους και σε μερικούς της Θύρας 7 ότι γαμιου.......;



    Ο Σκροπολίθας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=530eIAK8Il4

    Η Ελλάδα του Γιαννάκη μας έμαθε να παίζουμε σε μεγάλα τουρνουά, τάδε έφη Σιζέφσκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tι ξερει ο Σιζεφσκι.. Ο Γιαννακης δεν παιζει 'μοντερνο μπασκετ' σαν τον Κατσικαρη. Τι εννοουμε οταν λεμε 'μοντερνο μπασκετ' μη με ρωτας.Δεν ξερω.

      Διαγραφή
    2. Γιαννάκης ε? εγώ λέω ιωαννίδη καλύτερα..

      Διαγραφή
    3. με παπαλουκά διαμαντίση σπανούλη ζήση κέρδιζε και ο τρινκιέρι

      Διαγραφή
    4. ρε τον Μπαναώτη!!!

      Αλεξάντερ Τσουμπρίλο

      Διαγραφή
    5. παντως με τους δυο εξ αυτων, πάτωσε ο Τρινκιέρι

      βλεπεις όταν η προπόνηση συνίσταται στο "όποιος βαλει τριποντο απο το κεντρο του δινω 50 ευρω" και "εισαι ο Leonidas" και τετοια ευτραπελα, λογικο να πατωσεις

      Απιθανος λαος οι Ελληνες. Απαξιωνουμε μια απο τις μεγαλύτερες μπασκετικές (και γενικοτερα αθλητικες) προσωπικοτητες που εχουμε, έτσι για την πλάκα μας. Υπαρχουν δε αρκετοί ακόμα που θεωρουν πως οι παιχτες το πηραν μονοι τους το ματς με ΗΠΑ....Τι να ξερει απο μπασκετ ο κοουτς Κ που αποθεωνει Γιαννακη... Δεν μας λενε αληθεια ολοι αυτοι, οι ξερολες του πληκτορλογιου, γιατι λοιπον το 2010, οταν επισης ειχαμε σουπερ ροστερ, δεν πηγαμε ξανα τελικο?

      Διαγραφή
    6. Βέβαια ο Σιζέφσκις απ' ότι θυμάμαι είχε Λεμπρόν, Γουέιντ, Καρμέλο, Πολ, Χάουαρντ αλλά τί να λέμε τώρα συγκρίνονται αυτοί με ΠΑΠ,Μητσάρα, Σπαν και τους άλλους?

      α ρε Μπαναώτη μυρωδιά...

      Αλεξάντερ Τσουμπρίλο

      Διαγραφή
    7. Στηριξη στον Κατσικαρη που παιζει μοντερνο μπασκετ. Ολοι οι υπολοιποι παιζουν ξεπερασμενο. Δεν πειραζει που δεν εχει να δειξει τιποτα ιδιαιτερο στην καριερα του. Αρκει που τα μεγαλα κλαμπς της ευρωπης καθε καλοκαιρι τον εχουν υποψη για τους παγκους τους.

      Διαγραφή
    8. Ο Παναγής που πήγε να ρίξει τη Λιμόζ η οποία μόλις άλλαξε προπονητή πήρε τίτλο στη Γαλλία.. Α ρε άσχετοι διώξτε τους όλους και φέρτε πίσω τον Πανάγο πριν μας προλάβει η αμερικανική ομοσπονδία. Άκουσα ότι ο Σιζέφσκι τον προτείνει για διάδοχο.

      Διαγραφή
    9. άμα υπήρχε υποβιβασμός θα είχε ρίξει και την εθνική κίνας.. για αυτό τον έστειλαν τον δρακουμέλ. σε μεγάλη άνοδο η καριέρα του.

      Διαγραφή
    10. Σκαστε ρε νουμερακια που εχετε το θρασος να ειρωνευεστε τον Γιαννακη.Εγω παναθηναικος ειμαι ,αλλα ο γιαννακης κατι σπανουλοδιαμαντιδοπαπαλουκαδες τους ειχε παντα για πρωινο ως παιχτης και ως προπονητηες ,ειχε την μαγκια αλλα και ατυχια ταυτοχρονα,να κοουτσαρει την ΠΙΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ,ΓΕΜΑΤΗ ΒΕΝΤΕΤΟΥΛΕς ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΧΩΡΙς ΑΝΤΕΡΑ κωλοπαιδακια με αποτελεσμα στα κρισιμα παιχνιδια σχεδον παντα να αποτυγχανει.

      Σιγουρα δεν ειναι καλυτερος των ζοτς ιβκοβιτς αλλα ειναι μεσα στους 10 κορυφαιους κοουτς της ευρωπης τα τελευταια 20 χρονια.

      Ειδαμε και τον ιβκοβιτς τι εκανε την πρωτη του χρονια το 11 στον ολυμπιακο με τα γατια που ειχαν μαζευτει στην περιφερεια.Ουτε φαιναλ φορ σδεν πηγε και το πρωταθλημα εχασε.

      Σουργελα που θα μιλησετε για τον παναγιωτη....

      Διαγραφή
    11. Ασχετος ο Γιαννακης, ασχετος ο Πεδουλακης (του βγαινει το πουκαμισο, δεν ειναι μοδατος, δε μιλαει και καλα αγγλικα), ημιτρελος ο Μπαρτζωκας(πηρε την ευρωλιγκα με τη δουλεια του Ντουντα) και παει λεγοντας. Η σωστη απαντηση σε καθε ερωτηση ειναι μια.Φωτης Κατσικαρης.

      Διαγραφή
  24. Για να μιλήσουμε πρακτικά. Με δεδομένο πως ο Φώτης μένει, του χρόνου λογικά θα δούμε τον Σπανούλη και τον Περπέρογλου. Λογικά θα δούμε στις κλήσεις Παπαπέτρου και Θανάση Αντετοκούμπο και αναβαθμισμένους τον Γιάνκοβιτς, τον Μπόγρη και ενδεχομένως τον Τσαιρέλη. Οι ευθύνες που θα δώσουν στον ΠΑΟ στον Βλάντο, στον Παπαπέτρου στον ΟΣΦΠ και η Ισπανική περιπέτεια για Μπόγρη και Τσαιρέλη θα τους δώσει την ευκαιρία να δυναμώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αντιγράφω το σημείο του σχολίου του Favors από την προηγούμενη ανάρτηση :

    ‘’Επιτέλους δικαίωση για τον Μίλος. Ένας παίκτης υποτιμημένος όσο κανένας (μόνο) στο ελληνικό κοινό γιατί οι ελληνικές εφημερίδες, ο Ιωάννου και ο Χατζηγεωργίου επέλεξαν να μας τον βγάλουν λούζερ και καλόπαιδο. Εγώ έχω δει τον Τεόντοσιτς να φτύνει, αλλά έχω δει και το Διαμαντίδη. Έχω δει θέατρο από τον Τεόντοσιτς, έχω δει και από το Σπανούλη. MVP ευρωλίγκας στα 21 δεν έχω δει από Διαμαντίδη και Σπανούλη και το είδα από τον Τεόντοσιτς. Όπως είδα να έχει παίξει σε 5 f4 στα 26 του... Ο μεγάλος αυτός παίκτης (Που το μόνο που μπορεί κανείς να του χρεώσει είναι ο τελικός του '12) φέτος όλη τη σεζόν φαινόταν ωριμότερος από ποτέ. Στο f4 ήταν πολύ καλός αλλά τον πρόδωσε η ομάδα και ο (απαράδεκτος φέτος) Μεσίνα. Ε στην εθνική κάνει αυτός κουμάντο.’’

    Φίλε, σεβαστή η γνώμη σου. Δεν θα σου απαντούσα γιατί το θέμα έχει εξαντληθεί (ρώτα τον peris να σου πει για τις διαφωνίες μας) αλλά αυτό με το Χατζηγεωργίου και τον Ιωάννου δεν μπορεί να μείνει έτσι.

    1. Θεωρείς τον παίκτη υποτιμημένο στην Ελλάδα; Που ανανέωσε φέτος στην ΤΣΣΚΑ με Έλληνα προπονητή τσεπώνοντας 7εκ. για 3 χρόνια; Που από το 2011 μέχρι και σήμερα έχει τινάξει την μπάνκα στον αέρα; Μόνο υποτιμημένος δεν μου φαίνεται.
    2. Κανένας σοβαρός άνθρωπος που βλέπει μπάσκετ δεν αμφισβητεί την κλάση και το ταλέντο του Σέρβου. Αυτό για το οποίο ελέγχεται είναι το μυαλό που κουβαλά. Η δυνατότητά του να ηγείται μιας μεγάλης και φιλόδοξης ομάδας. Η ικανότητά του να γίνεται ρυθμιστικός παράγοντας στα μεγάλα ματς.
    3. Δικαίωση, λοιπόν. Επειδή δεν ήταν καταστροφικός για την ομάδα του σ’ ένα χιαστί της φάσης των ‘’16’’ του World Cup. Για να δικαιωθεί και να αποτινάξει από πάνω του την ρετσινιά του loser πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα αρχής γενομένης από την φετινή χρονιά με την ΤΣΣΚΑ.
    4. Μας λες ότι όποιος διαφωνεί με την γνώμη σου έχει επηρεαστεί από τον Χατζηγεωργίου και τον Ιωάννου και τις εφημερίδες. Υποτιμάς την αντίθετη άποψη, φίλε. Και μάλιστα με τρόπο που ερεθίζει. Δηλ. εγώ που διαφωνώ μαζί σου, τι πρέπει να πω; Ότι έχεις κουμπάρο το μάνατζέρ του και σε επηρεάζει; Δεν γίνεται έτσι κουβέντα.
    5. Μόνο στην Ελλάδα υποτιμημένος ο Μίλος. Δηλ. όλος ο μπασκετικός κόσμος στην Ελλάδα έχει συνωμοτήσει και έχει βάλει στόχο να καταστρέψει την καριέρα του παίκτη. Γιατί; Τι μας έκανε; Μας έχει στερήσει κανέναν τίτλο και τον ζηλεύουμε;
    6. Στο φετινό F4, όντως, ήταν καλύτερος από τα προηγούμενα. Αλλά ούτε στο Μιλάνο κατάφερε να πάρει την ομάδα του από το χέρι και να την πάει απέναντι.
    7. Από ταλέντο μπορεί να είναι καλύτερος και από τον Διαμαντίδη και από τον Σπανούλη. Σ’ αυτό, όμως, που απέχει έτη φωτός είναι στο πόσο πρέπει να δουλέψει ένας ταλαντούχος παίκτης για να γίνει πρωταθλητής. Στην επιμονή και στην σκληράδα για να βελτιωθείς. Ο τύπος είναι μέγας τεμπελχανάς.
    8. Διαμαντίδης και Σπανούλης έχουν από 3 ευρωλίγκες έκαστος. Και σε 2 τουλάχιστον απ’ αυτές οι κούπες είχαν την σφραγίδα τους. Όταν θα τα καταφέρει και ο Τεόντοσιτς, τα ξαναλέμε. Έχει χρόνια μπροστά του και μπορεί να δικαιωθείς. Προς το παρόν, η σύγκριση είναι καταλυτική.
    9. Ποτέ μην βιάζεσαι να πεις μεγάλη κουβέντα για τον Μίλος. Μπορεί σήμερα με την Βραζίλία να σε στείλει αδιάβαστο. Τόσο απρόβλεπτος είναι.
    10. Όσον αφορά τα καραγκιοζιλίκια και τις προβοκάτσιες. Δεν έχει νόημα να σου απαριθμήσω τις ομορφιές του Μίλος. Ο μόνος που μπορεί να τον συναγωνιστεί είναι ο Ρούντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @77 ρε φιλε νομιζω γινεσαι υπερβολικος.

      Δε θεωρω οτι ο καθενας ειναι καθοδηγουμενος απο τα media κλπ κλπ..Απλα σχολιαζω το αδιαμφησβητητο γεγονος που οι δημοσιογραφοι ο ενας του οσφπ και ο αλλος του παο στην προσπαθεια τους να μεινει αθικτο το ''ελληνικο'' μας αισθημα υποβιβαζαν τον τεοντοσιτς. Συμφωνεις με αυτη την αποψη?

      Κατα δευτερον δε ξερω αν θα γινει σπανουλης ή διαμαντιδης ο μιλος και δε με πολυνοιαζει. Αλλα αυτος ο παικτης μου αρεσει και ειναι σε τοπ επιπεδο στην ευρωλιγκα απο τα 20 του κτ που οι δικοι μας σταρ δεν ειχαν. Αρα θα δουμε..

      Νομιζω το ματς με τη βραζιλια τελειωσε και ειχε εναν πρωταγωνιστη...

      Συμφωνω απολυτα για το work ethic του τεοντοσιτς ειναι τεμπελης και στα 26 του δειχνει πιο αργος απο ποτε. Μακαρι να ηταν αλλιως τα πραγματα...

      Επισης για το σημειο 5...Να θυμισω οτι στην ελλαδα εχουμε ακουσει φρασεις σε τελικους οπως ''καλος σκορερ ο κλέιζα, αλλα δεν ειναι τσαρτσαρης", "ειναι πολυ σημαντικο ο παναθηναικος να εκμεταλευτει τη διαφορα ποιοτητας του περπερογλου με τον childress'', ο ''παναθηναικος εχει το καλυτερο ροστερ στην ευρωλιγκα'', ''ο πετγουει ειναι ενα επιπεδο πανω απο τον αντιτς'' και ''ο λο ο καλυτερος αμερικανος στην ευρωπη''..πραγματα που δεν τα λεει κανεις ουτε για πλακα ειναι η βασικη αποψη του μεσου ελληνα οπαδου.

      Επισης ανανεωνει με τετοια ή συμβολαια (και αν δεν ανανεωνε θα πηγαινε μπορει και με παραπανω στη φενερ ως n1 επιλογη του ομπραντοβιτς) επειδη ακριβως ειναι τop παικτης. Και δεν ειπα οτι δεν τον εκτιμαν οι ελληνες γενικα...ειπα το μεγαλυτερο μερος του μπασκετικου κοινου...Αυτο ελειπε ο Ιτουδης να μη ξερει ποιος παικτης ειναι καλος και ποιος οχι.

      Τα σχολια μ δεν ηταν εριστικα και σορρυ αν φανηκαν ως τετοια...απλα να διαβαζω στο hoopfellas οτι ο τεοντοσιτς ειναι παικτης σειρας (δε λεω οτι το πες εσυ, ειναι γενικη οπτικη μ απο τα σχολια) δε μ αρεσει..δεν ειναι μπασκετικη κριτικη αυτο...ειναι οπαδικη βλακεια.

      Οσο για τα καραγκιοζιλικια πηγαινε στη βαρκελωνη σε παρακαλω και ρωτα την αποψη για το χαρακτηρα του διαμαντιδη... Δε λεω οτι ειναι ρουντι ή τεοντοσιτς..αλλα αμα λαχει πεταει κανα ροχαλο,πιανει κανα λαιμο..τα περιστατικα γνωστα. Δεν τα κατακρινω, απλα μη μ προβαλλεται ως προτυπο "ευγενους αμιλλας"

      Favors

      Διαγραφή
    2. @77

      ξεχασα να προσθεσω οτι η ρετσινια του Loser πολυ ευκολα κολλιεται απ οτι φαινεται..νομιζω εχουμε ξαναμιλησει για το αν ειναι loser ή οχι ο τεοντοσιτς εμεις. Επεδι εγω δεν πολυσκαμπαζω με την εννοια του loser, ο ρουντι ειναι loser ή winner? (το λεω λογω Ισπανιας απ τη μια και ρεαλ απο την αλλη)..ο τονυ παρκερ?(μονο ενα τροπαιο με γαλλια)..Για να καταλαβω πως ακριβως κολλιεται η ρετσινια.

      5 χαμενα f4 θα μ πεις με το δικιο σ. 20-26 χρονων θα σ πω εγω, μπορει και λανθασμενα...

      χαχα εχοντας αποκλεισει το να ειμαι ο μανατζερ του (αφου ειναι ο γνωστος αλητης...) μπορει να ειμαι ο κουμπαρος?
      Πολυ πιθανον..

      Favors

      Διαγραφή
    3. Πόσα δαχτυλίδια έχει ο Πάρκερ στο ΝΒΑ είπαμε;

      Φίλε, διαφωνούμε. Δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε. Απλά με ενόχλησε η επίκληση των γραφικών δημοσιογράφων που μας έχουν επηρεάσει. Αυτό είναι όλο.

      Διαγραφή
  26. Το γεγονος οτι ο Μιλος κερδισε την εθνικη μας με μεστη εμφανιση δεν τον καταστα αμεσως winner,ο απολογισμος γινεται στο τελος.Στα φαιναλ φορ παιζει επισης τα τελευταια 5 χρονια κουπα δεν εχει παρει..

    Το ιδιο βεβαια ισχυει και για τον εξαιρετικο φετος Μπουρουση.\

    Επισης διαφωνω εντελως με την οπτικη του Σκορπολιθα παραπανω.
    Κανεις στην εθνικη δεν μιλησε για επιτυχια κανεις δεν ειναι χαρουμενος αλλα η αληθεια ειναι πως φετος ηττηθηκαμε στα ισια απο μια καλυτερη ομαδα και πρεπει να θεωρηθει εντος πλαισιων για τη τωρινη ομαδα.Το προβλημα ειναι ο χρονος στο τουρνουα που εγινε αυτη η ηττα και μας αφησε εκτος του ψυχολογικου οριου της 8δας.
    Στην ουσια μονο ενας παιχτης επαιξε κατωτερα των προσδοκιων που ειχαμε για αυτον και θα μπορουσε να δωσει το κατι παραπανω.Ο Κωστας Παπνικολαου.
    Υπαρχει και η αλη αποψη που εχει ξεφυτρωσει απο καποιους δημοσιογραφους.Οτι η εθνικη επρεπε να ξεκινησει απ το 0 χωρις wild card,με νεα συνθεση στα προκριματικα του ευρωμπασκετ.
    Σε γενικες γραμμες δεν ειναι λαθος αλλα με το χαος και την ανοργανωσια που επικρατει στην ομοσπονδια και δεν εμφανιζονταν οι μεγαλες προσωπικοτητες της εθνικης (ζησης,μπουρουσης) να συσπειρωσουν την ομαδα, υπηρχε μεγαλη πιθανοτητα να αποκλειστουμε απο την Ελβετια η την Ιταλια και να καναμε 5-6 χρονια να δουμε την εθνικη σε διεθνη διοργανωση.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο Χάρντεν είναι για γέλοια. Σκουντούφλαγε σα γατί που έχει σουρώσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ποιός? ο "ηγέτης"? χάρντεν, τράβα στο γιουεσεη, lolllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σκαστε ρε νουμερακια που εχετε το θρασος να ειρωνευεστε τον Γιαννακη.Εγω παναθηναικος ειμαι ,αλλα ο γιαννακης κατι σπανουλοδιαμαντιδοπαπαλουκαδες τους ειχε παντα για πρωινο ως παιχτης και ως προπονητηες ,ειχε την μαγκια αλλα και ατυχια ταυτοχρονα,να κοουτσαρει την ΠΙΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ,ΓΕΜΑΤΗ ΒΕΝΤΕΤΟΥΛΕς ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΧΩΡΙς ΑΝΤΕΡΑ κωλοπαιδακια με αποτελεσμα στα κρισιμα παιχνιδια σχεδον παντα να αποτυγχανει.

    Σιγουρα δεν ειναι καλυτερος των ζοτς ιβκοβιτς αλλα ειναι μεσα στους 10 κορυφαιους κοουτς της ευρωπης τα τελευταια 20 χρονια.

    Ειδαμε και τον ιβκοβιτς τι εκανε την πρωτη του χρονια το 11 στον ολυμπιακο με τα γατια που ειχαν μαζευτει στην περιφερεια.Ουτε φαιναλ φορ σδεν πηγε και το πρωταθλημα εχασε.

    Σουργελα που θα μιλησετε για τον παναγιωτη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ας αποτοξινωθούμε λίγο από το Μουντομπάσκετ και ας επιστρέψουμε στην πεζή ελληνική πραγματικότητα... Πιθανότατα τέλος και ο Γκιστ από τον Παναθηναϊκό... Οι βουλές του λοχία (και της τσέπης του Τράκη) γίνονται πράξη! Ετοιμαστείτε για τρελά όργανα στον φετινό ΠΑΟ, γιατί η τζιγκεροποίηση ομάδας και διοίκησης δεν έχει τέλος...

    ΥΓ. Ομάδα θα κατεβάσουμε στα φιλικά από τις θλάσεις ή θα παίξει το εφηβικό; Κατάντια...

    Thunder Dan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Στις 6 Σεπτεμβρίου σας είχαμε ενημερώσει για το θέμα που κρατά τον Τζέιμς Γκιστ στην Αμερική. Μαζί και για τη σύμφωνη γνώμη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που έχει δείξει πλήρη κατανόηση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και τον κρατά στην πατρίδα του.

    Οι "πράσινοι" είναι σε διαρκή επαφή με τον Αμερικανό φόργουορντ, ο οποίος επρόκειτο να επιβιβαστεί σήμερα (10/9) σε πτήση, με προορισμό το "Ελ. Βενιζέλος". Αυτό όμως, δεν κατέστη δυνατό, λόγω της έλλειψης μιας υπογραφής σε έγγραφο που αποτελεί μέρος της λύσης του προβλήματος που έχει και αφορά την κόρη του. Οι άμεσα εμπλεκόμενοι διατηρούν την αισιοδοξία τους πως ο επίλογος θα γραφτεί εντός της ημέρας. Εν τούτοις, για να διαφυλάξουν οι νταμπλούχοι Ελλάδος κάθε νόμιμο δικαίωμα τους, προέβησαν στην κάτωθι ανακοίνωση.

    "Ο Τζέιμς Γκιστ ενημέρωσε την τελευταία στιγμή ότι δεν διευθετήθηκε το προσωπικό του ζήτημα στις ΗΠΑ και έτσι δεν επιβιβάστηκε στην πτήση για την Αθήνα. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα εκτιμήσει το θέμα". http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Panathinaikos/anevale_to_taksidi_o_gkist.3018641.html.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μπογρης, Παπαπετρου, τσαιρελης δεν γντ να ειναι στην 12αδα του χρονου εκτος και αν βγαλουν ματια...το πολυ-πολυ μεχρι την προετοιμασια....για τσαιρελη κραταω μονο μια πισινη περιμενοντας την χρονια του blackhead κα ι βεβαια τον κουφο που λογικα θα επιστρεψει)

    Μονο ο βλαντο εφοσον κανει χρονια θα κληθει για καθαρα συμπληρωματικο ρολο σαν 3ος φοργουορντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το πρώτο πρόβλημα τραυματισμού στην προετοιμασία της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού στην Ιταλία σημειώθηκε στην προπόνηση της Τετάρτης, με θύμα τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

    Σε κάποια προσπάθειά του ο διεθνής άσος τραυματίστηκε στον αστράγαλο και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για βαρύ διάστρεμμα και απουσία περίπου τριών εβδομάδων.

    Ο Παπαπέτρου μεταφέρθηκε αμέσως σε κλινική του Τρεβίζο για να υποβληθεί σε λεπτομερείς εξετάσεις ώστε να φανεί το ακριβές μέγεθος της ζημιάς.

    Ο τραυματισμός είναι στο ίδιο πόδι που είχε χτυπήσει ο παίκτης του Ολυμπιακού πριν από ενάμιση μήνα στην προετοιμασία της Εθνικής Νέων.
    - See more at: http://basketplus.gr/index.php/rssall/item/65078-nok-aout-o-papapetrou#sthash.gsaWpX2P.dpuf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφου ειναι 20 μερες μονο, τυχερος ειναι..σαν τον σλοτερ..

      Διαγραφή
  34. Τζιμ μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμένος για τα λαθη στον τομεα της τακτικης?Ισως αν εμεναν περισσοτερη ωρα στο παρκε οι μαντζαρης γλυνιαδακης η συνολικη αμυντικη μας επιδοση ηταν καλυτερη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/649945/katagma-kai-heiroyrgeio-o-papapetroy οσο ταλεντο και αν εχεις πανω απο ολα υγεια και μετα ολα τα αλλα,ασχημα αρχισε η σεζον για τον μικρο, κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πέφτουν κορμιά στο Σερβία-Βραζιλία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κακό 2ο φάουλ του Μπιέλιτσα. Χωρίς αυτόν χάνει πολύ δύναμη η Σερβία στο "4"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ποσα φαουλ με θεατρο θα παρει ο τεοντοσιτς σημερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ο Τεόντοσιτς είναι ε κ π λ η κ τ ι κ ό ς . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρσι δεν ήταν που έβγαιναν οι Έλληνες πανηγυρτζήδες και έλεγαν ότι χωρίς Τεόντοσιτς η Σερβία έχει ελπίδες? ....
      Ή κράζανε τον άμπαλο τον Ιτούδη που τον κράτησε? ....

      Τζιμ,πάντως ο Τζόρτζεβιτς δείχνει να είναι ο προπονητής που τον διαχειρίζεται καλύτερα από όλους.Επιτέλους δηλαδή παίρνει και βοήθειες στο φτιάξιμο του παινχνιδιού από Μπιέλιτσα-Μπόγκνταν και έχει δίπλα 2 παίκτες που απορροφούν τους κραδασμούς στην περιφέρεια.

      Η Σερβία εξαιρετική χημεία ρόλων,ο Τζόρτζεβιτς κάνει πολύ καλή δουλειά,διαβάζει τον αντίπαλο, ανοίγει τις επιλογές του στο μισό γήπεδο,μοιράζει τις επιθέσεις.
      Μας δείχνει ότι πέρα από την πιο μεγάλη θέληση που είχε,διέθετε και παραπάνω ποιότητα.

      Διαγραφή
  40. ειστε σιγουροι οτι ο τελικος θα ναι ισπανια-usa?........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. χεχ stonerook κιε εγω αυτο σκεφτομαι
    ΟΙ τυποι παιζουν σα μανιασμενα σκυλια στην αμυνα και κεντανε μπροστα
    τωρα ολα τα σουτ γραφουν
    (την ωρα του ποστ μου το σκορ ειναι 72-46)

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. το παιχνιδι τελειωσε στις τεχνικες ποινες και τωρα οι σερβοι βαζουν τα παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΧΕΤΣ ΜΕΙ ΧΕΙ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10600&subid=2&pubid=129832242 ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΘΟΡΥΒΟΣ ΚΑΘΩΣ ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΕ 20 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΚ..ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ..ΤΟ ΦΑΓΕ ΧΘΕΣ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Σχετικά με τον Τεόντοσιτς,
    είμαι ένας από αυτούς που θεωρούσαν ότι κάνει περισσότερο κακό στην ομάδα του παρά καλό. Ότι έχτιζε το γκρέμιζε μόνος του. Φοβερές δυνατότητες σαν σκορερ αλλά και σαν δημιουργός αλλά έπαιρνε το μυαλό του αέρα και μετά κατάστρεφε την ομάδα του.

    Όπως βλέπετε χρησιμοποιώ παρρλθοντικό χρόνο. Παρ' όλο που λόγω των παραπάνω αλλά και λόγω χαρακτήρα (προκλητικός, θεατρίνος, κολωπαιδαράς) δεν τον πήγαινα καθόλου και τον σιχαινόμουν όπως και οι περισσότεροι όπως βλέπω, δε μπορούμε να μη παραδεχτούμε ότι από πέρσι φαίνεται ότι έχει αλλάξει αέρα.
    Έχει κόψει αρκετές από τις περριτές ενέργειες και έχει ωριμάσει αρκετά.

    Αποκορύφωμα οι καταπληκτικές, ηγετικές και μεστές εμφανίσεις του στο φετινό μουντομπάσκετ.

    Μένει να δούμε βέβαια και τη συνέχεια.
    Μη ξεχνάμε ότι είναι μόλις 27 χρονών. Ένας σοβαρός Τεόντοσιτς μπορεί να είναι ηγέτης και ίσως ο καλύτερος άσσος στην ευρώπη όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι.

    Υ.Γ. Δεν είναι κακό κάποιες φορές να αναθεωρούμε και να βλέπουμε αντικειμενικά κάποια πράγματα...

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Απίστευτοι Σέρβοι. Βλέπει κανείς έκπληξη σε έναν ενδεχόμενο ημιτελικό με σπάνιαρντς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ξερει κανεις αν ειναι οικονομικο το θεμα του Γκιστ?

    Γιατι αυτα περι προσωπικου προβληματος και προσωπικων δεδομενων ακουγονται πολυ φτηνα και χιλιομασημενα.

    Σε καθε περιπτωση τα δικαστηρια στην Αμερικη προσπαθουν να διευκολυνουν την επαγγελματικη ζωη των εμπλεκοντων και το να μεινεις 3 εβδομαδες μακρια απο τη δουλεια σου ειναι αδιανοητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. "To πιο σημαντικό ήταν ότι παίξαμε έξυπνα γιατί από εκεί που καταγόμαστε το μπάσκετ δεν είναι απλά ένα σπορ.."

    Σάσα Τζόρτζεβιτς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Απόλαυση για 2ο σερί ματς ο Μίλος , όταν έχει γύρω του καλούς αμυντικούς να καλύπτουν την τρύπα του αμυντικά ειναι ίσως το καλύτερο playmaker στην ευρώπη. Έχω το προαίσθημα οτι με ιτούδη θα κάνει παπάδες (για να δούμε)

    ΥΓ: Α ρε Τζιμ κ εγώ αρρωστάκι με τους πλάβι , όταν μου λέεν τη λέξη Μπασκετ η 1η χώρα που μου έρχεται στο μυαλό είναι.

    Rigaudeau

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Για να είμαστε δίκαιοι, πάντως, όπως σπεύσαμε να χαρακτηρίσουμε πλασματική εικόνα το 5-0 και όμιλο της πλάκας αυτόν της εθνικής, πρέπει να δούμε τώρα που θα σταματήσουν οι Σέρβοι που είναι σε φάση...( δεν θυμάμαι τον αγγλικό όρο :P ) στην οποία γεννάνε και τα κοκκόρια τους.

    Κι ένα άσχετο σχόλιο, αλλά στο σινεφίλ κλίμα του μπλόγκ με αφορμή τις απανωτές θλάσεις ( σειρά του Λούντζη και συνεχίζουμε):

    Οπως έλεγε κι ο εκπαιδευτής Ζαννίνο στην σχολή πρακτόρων, " αν σε κάθε άσκηση χάνουμε κι από έναν, σε λίγο καιρό θα έχουμε ασκήσεις και δεν θα έχουμε πράκτορες".

    (πέρα από την πλάκα, όταν ο ίδιος τραυματισμός πέφτει σαν περονόσπορος σε πιτσιρικάδες, βετεράνους, παλιοσειρές, νεοφερμένους, κοντούς, ψηλούς, λευκούς, μαύρους, είναι αν μη τι άλλο ανησυχητικό.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Παιδια σημερα μιλαμε για ενδεχομενο τελικο Σερβια - ΗΠΑ.Αφηστε τις εμπαθειες και τις μαλακιες οπως και τους Γκιστ κλπ και ετοιμαστειτε για το πιο πορωτικο 4 ημερο στην ιστορια της δεκαετιας σε επιπεδο εθνικων.
    Οκ και οι ΗΠΑ δε χανουν απ τους ΛΙθουανους.Αλλα οι Σερβοι εχουν βλαει τα καλασνικοφ εχουν κοψει με μπαλταδες τα κοντακια και χειμανε σαν ανταρτες στα δυο τελευταια παιχνιδια..Σκεφτηε ενα ΗΠΑ Σερβια...
    Οργασμικο εντελως?

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτσε να περάσουν τους Γάλλους πρώτα οι Ισπανοί. Πολύ διαβασμένος και προετοιμασμένος ο Κολέ.

      Για να δούμε.

      Φοβερός σήμερα ο Μίλος αλλά μην τρελαθούμε. Μιλάμε για ματς των 30 πόντων.

      Οι Σέρβοι είναι έτοιμοι για ριφιφί!!!

      Διαγραφή
    2. Τώρα γιατί μου το κάνετε αυτό..? Σκοτώνω για Σερβία-ΗΠΑ τελικό και "πλάβι" να σηκώνουν την κούπα..

      Διαγραφή
    3. Αν οι Ισπανοί πάρουν το ματς σήμερα, στον ημιτελικό θα κατέβουν υποψιασμένοι. Κομμένα τα γελάκια, τα υφάκια και η ανετίλα. Οπότε, οι Σέρβοι θα έχουν βουνό να ανέβουν.

      Διαγραφή
  52. Μπραβο Γαλλια , χτυπαει τη μεγαλυτερη αδυναμια της Ισπανιας που ειναι ο προπονητης...

    Παγιδα ...

    Μανος Μασσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Μάνο, είναι και οι διαιτητές στην εξίσωση. Αν δεν χυθεί αίμα δεν παίρνουν φάουλ οι Γάλλοι. Στην άλλη μεριά, άσε καλύτερα.

    2 άστοχα τρίποντα μέχρι τώρα ο Ιμπάκα. Μακάρι να αντέξουν οι Γάλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικα επιβεβαιωνω οτι ειναι οντως οι χειροτεροι θεατρινοι στο κοσμο οι Ισπανοι , δεν μπορω να καταλαβω τον Ορενγκα , δεν βλεπω κανενα πλανο στην επιθεση του ο Κολε τον εχει κανει ανω κατω...

      Σε υπνο οι Ισπανοι και πρεπει να ξυπνησουν αν θελουν να περασουν ...

      Παμε Γαλλια....

      Διαγραφή
  54. παντως εγω ξερω οτι στο τελος σε αυτα τα τουρνουα φτανουν οι ομαδες που σταδιακα ανεβαινουν,αυτες που παιχνιδι με παιχνιδι παιζουν καλυτερα.....και αυτο κανουν οι σερβοι.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. αρχισαν τις βουτιες οι σπανιολες,,,,,,,stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα δεν παιζονται ... Ειναι απαραδεκτοι , μοιαζει με το Ισπανια Ελλαδα το 2007 .... Εκει θα το πανε οι Ισπανοι καποια στιγμη...
      Θα αρχισουν να πεφτουν ολη την ωρα ... να πεσει καμια τεχνικη

      Μανος Μασσαλια ...

      Διαγραφή
  56. Καποιοι ζοριζονται αποψε μεχρι στιγμης... Κριμα που κατεβηκαν με τοσες απουσιες οι Γαλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Οι Γάλλοι παίζουν ΑΜΥΝΑΡΑ.
    Ο Ντιαό είναι από άλλο πλανήτη.
    Ο Ερτέλ εξαιρετικός.
    Ο Ορέγκα κύριος.
    Οι βουτιές άρχισαν! Νο 1 Γιούλ. Νο 2 Ρούντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλα, στο ακυρωθεν 3ποντο του Μπατουμ, καταλαβαμε ολοι ποιος θα παει τελικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καημενε λοβερν θες και φαουλ.....stonerook

      Διαγραφή
    2. αντε γεια κωλο ισπανακια..

      Διαγραφή
    3. Ντιαο Μπατουμ εκαναν οτι ναναι στους ομιλους και σημερα βγαζουν το παιχνιδι τους ... Μεγαλη πολυτελεια για μια ομαδα αυτο , να περναει στους 8 χωρις οι δυο καλυτεροι παικτες της να εχουν κουραστει ...
      Μπραβο στον Κολε ....
      Μανος Μασσαλια...

      Διαγραφή
  59. Λοιπόν. Ημίχρονο. Στο +7 οι Γάλλοι. Και λίγο τους πέφτει.

    Οι Ισπανοί είναι με την φωτιά να πλησιάζει τον κώλο τους. Για να πάρουν το ματς πρέπει να αλλάξουν πολλά. Περιμένω, μεταξυ άλλων, και προβοκάτσιες.

    Ο Ρούμπιο στο 5-5 είναι απόλαυση. Σεμινάριο κανονικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο καλαθης μπροστα στον ρουμπιο σε σετ παιχνιδι ειναι τρια επιπεδα πανω,περιμενω να ανεβασουν στροφες στο δευτερο ημιχρονο....οι διαιτητες....αλλιως..stonerook

      Διαγραφή
    2. Παιδια , δυσκολο το κοβω για τους Ισπανους,,,, Οι Γαλλοι θα κανουν το καλυτερο παιχνιδι τους σημερα....
      Πηγαν το παιχνιδι σε χαμηλο ρυθμο και εχουν αποσυντονιστει πληρως οι Ισπανοι ... Αφαντοι Γιουλ Γκαζολ ο μικρος και χτυπημενος ο Ροντριγκεζ...
      Προς το παρον οι Ισπανοι κατω απο τη βαση στο σετ παιχνιδι,
      Μανος Μασσαλια...

      Διαγραφή
  60. Η Γαλλία παίζει πολύ έξυπνα και έχει ήδη βάλει το πρώτο δυνατό τεστ χαρακτήρα στους Ισπανούς οι οποίοι προσπαθούν να μπούν πολύ ανορθόδοξα στο ματς. Ορένγκα γαρ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Είναι φανερό ότι η Ισπανία βρίσκεται σε σημείο όπου χρειάζεται βοήθεια από τον προπονητή της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζιμ
      Εξοχο rotation απο Κολε , βγαζει βαθος η Γαλλια...
      Σε επιπεδο mentality οι Γαλλοι θα χρειαστουν πολυ ξυλο για να σπασουν αντε και τιποτα περιεργες βουτιες,,,, Δεν βλεπω τι μπορει να κανει ο Ορενγκα , δεν τεσταρισε την ομαδα του σε τετοια προκληση φετος...
      Μανος Μασσαλια...

      Διαγραφή
  62. Είναι ο Diaw ο καλύτερος FIBA player αυτή τη στιγμή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. χαχα οι Ισπανοι το κανουν πεφτουν ,,, Ξεφτιλα ...

    Μανος Μασσαλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ρε παιδια ποσο αδερφες ειναι ρε γαμωτο......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ειμαι απολυτα σιγουρος οτι η σερβια θα παρει το χρυσο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Πως γινεται ο Ναβαρο να φυλαει τον Μπατουμ μονο ο Ορενγκα το ξερει...
    Μανος Μασσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ρε εδω μεσα καποιοιο λεγανε οτι η ισπανια ειναι ανωτερη ακομα και απο την γιουγκοσλαβια του πετροβιτς...Ρε στην ελλαδα μονο παναθηναικο ολυμπιακο μου φαινεται ξερουμε απο ιστορια τιποτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. πολυ αβαντα παντως για να περασει η ισπανια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ο θιασος του Καρολου Κουν με πρωταγωνιστες το Δημητρη Μυρατ, την Κατινα Παξινου και τον Κυρο Γραναζη.... παιχταραδες αλλα γελαει ο κοσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Μετα τη τεχνικη πανε οι Γαλλοι , απαραδεκτοι οι Ισπανοι σε αυτο το θεμα ...
    Επιθετικο στον Μπατουμ ανυπαρκτο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Γιατί δεν ποστάρει ο Μπατούμ;

    Γιατί;



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. αυτη η ομαδα ειναι πολυ καλη αλλα με τιποτα σε επιπεδα κορυφαιων ομαδων της ιστοριας.Ειχα την αποψη πως θα απειλησει τους αμερικανους αλλα ειναι για γελια και σωρις προπονητη.Απο τον Σκαριολο στον ορενγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Αυτό το alley-hoop σέρχιο - ρούντι πόσες φορές το έχουμε δει ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια φάση ; ( Στη Ρεαλ. ) Ίσως να άλλαξε η ψυχολογία λίγο...

    Για να δούμε ( με την Γαλλία είμαι πάντως )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ο Πεδουλακης προβληματισμενος στον αντ-1..λεει οτι εφοσον δεν δυναμωσει το ελληνικο πρωταθλημα δυσκολα θα φτασει ψηλα η εθνικη..Και λεει οτι οι ελληνες μικροι ηλικιακα παικτες οσο πανε σε παο-οσφπ χωρις να περασουν απο μεσαιες ομαδες δυσκολα θα καταφερνουν να προσαρμοστουν γρηγορα στις απαιτησεις των αιωνιων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. εκπληκτικος ο γκομπερ εχει καθαρισει την ρακετα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. μονο οι διαιτητες το γυριζουν αυτο το παιχνιδι κανεις αλλος....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Βάλε μέσα τον Ρέγες, σενιόρ. Η τελευταία σου ελπίδα.

    Ο Ιμπάκα έχει σουτάρει 3 φορές για τρίποντο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Παμε Γαλλια ....
    Δεν υπαρχει προπονητης στην Ισπανια , η μπαλα στον Γκαζολ αλλιως τριποντο ,,,
    Αυτο παιζει η Ισπανια σημερα ...
    Μανος Μασσαλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Μου θυμίζει λίγο το Ισπανία - Ελλάδα τον ημιτελικό του 7 όπως εξελίσσεται..Ελπίζω να έχει διαφορετική εξέλιξη και να το πάρουν οι Γάλλοι όμως

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Έχει ακόμα 6 λεπτά....αν συνεχίσουν να τα σπάνε οι Ισπανοί... κάτι μπορεί να γίνει... Τελικά το alley hoop και η τάπα του Πάου στην επόμενη φάση δεν τους βοήθησαν και πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. τρομερη γαλλια respect μπραβο στον κολε γιατι αρκετα του εχουμε σουρει στην ελαλδα οτι ειναι τουριστας και ασχετος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Αν επαιζε ο Τονυ το ματς θα ειχε τελειωσει απο το πρωτο δεκαλεπτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Καλά, αυτός ο Diaw αν δεν είχε την κοιλούμπα πως θα έπαιζε (εκτός αν παίζει έτσι λόγω της κοιλιάς...) ?
    (Όλο madre mia και madre mia είναι ο Ισπανός....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. ειπε επισης σωστα ο πεδουλακης οτι δεν εχουμε καλο παικτη μεταξυ 85-90 γεννηθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Δεν χανει η Γαλλια , φοβερο παιχνιδι απο Γκομπερτ και Ερτελ και Ντιαο και Φουρνιε ολοι απαικτοι ....
    Μανος Μασσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Η δυναμη των γαλλων στο ζωγραφιστο ειναι απιστευτη. Ολικη επικρατηση στα ριμπαουντ.. Οι ταπες βροχη. Και... ακρα του ταφου σιωπη στο γηπεδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει Μπορίς Ντιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Καλός, χρυσός και άγιος ο Πεδουλάκης, αλλά δε βλέπετε τον αγώνα και βλέπετε την εκπομπή στον Αντέννα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ..............STONEROOK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Γεια σου ρε Γαλλια ,

    Τους διελυσες ,,

    Ο Γκομπερτ ποσα ριμπαουντ πηρε ???

    Μανος Μασσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Τι θα τους πει, άραγε, τώρα στο τάιμ άουτ?? Δώστε τη στο Ναβάρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. αποκλειστηκε η κορυφαια ομαδα στην ιστορια....ρε δεν...... να ασπρισουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Συμπτωση που επαναλαμβανεται δεν ειναι συμπτωση. Τους κερδισαν στο Ευρωμπασκετ και τους κερδισαν και στο παγκοσμιο. Απλα Γαλλια >Ισπανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Με 2/19 μέχρι τώρα οι Ισπανοί, θα βάλουν τουλάχιστον 3 σε 40 δευτερά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Τι να σου κανει κι ενας Λαμονικα..ποσο να σπρωξει κι αυτος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. εδω ρε τους νικησε η ρωσια αυτοι δεν θα τους νικησουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. να θυμισω σε καποιους που λεγανε οτι γιουλ-σερτζι-ρουντι-ναβαρο ειναι καλυτερη περιφερεια απο τους γιουγκους....καποιοι που λεγανε για ρατζα,ντιβατς,κουκοτς και καποιοι που αναφερανε το ονομα ντραζεν στη συγκριση....γελανε και οι πετρες....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Ετσι γινονται οι μεγαλες κηδειες!Παμε να πεταξει τωρα και η Λιθουανια την Αμερικη να γουσταρουμε διπλα!

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Η.Π.Α - Σερβία τελικό? Θα κάνουν 3ο συνεχόμενο πολύ καλό παιχνίδι οι Σέρβοι ? Ή οι Γάλλοι θα "σκάσουν"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Κλαμα η κυρια!!Μπραβο στους γαλλους παιξανε εξυπνα.Φαντασου να παιζαν και ντε κολο αζινκα και τονυ παρκερ.

    Big saras.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Αυτα συμβαινουν οταν μια ομαδα δεν εχει προπονητη και απεναντι υπαρχει σοβαρος προετοιμασμενος προπονητης .
    Ολα αυτα που βλεπετε απο τους Γαλλους απο αυτη τη γενια εφαγαν τρομερες σφαλιαρες για να τα αποκτησουν με πρωτη σοβαρη απο εμας το 2005,
    Ας ελπισουμε οτι και εμεις μια μερα θα γυρισουμε δυνατοι και εχει και δικαιο ο Πεδουλακης..
    Καλυνηχτα απο Γαλλια
    Μανος Μασσαλια,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. stonerook δεν ειχαν καν γενηθει αυτοι που το λεγαν δεν μπορει να ειναι τοσο ασχετοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγα μην ειχαν γεννηθει......μαρκ γκασολ λεει......γελανε τα τσιμεντα......stonerook

      Διαγραφή
  103. Μπράβο στην Γαλλία. Το περσινό ευρωπαϊκό ήταν το κλικ που χρειαζόταν. Τα ίδια κάναμε κι εμείς το '05 και την επόμενη χρονιά αποκλείσαμε της ΗΠΑ.
    Οι Ισπανοί έβαλαν 52 πόντους, εντός έδρας και με φιλική διαιτησία.
    Τεράστιο λάφυρο για τον Ερτέλ η σημερινή εμφάνιση.
    Υπόκλιση στον τεράστιο Ντιαό.
    Και πολλά μπράβο στον Γκομπέρ που κατάπιε όλους τους ψηλούς της Ισπανίας.
    Για τον Κολέ δεν γράφω τίποτα. Ο άνθρωπος έπαιζε σήμερα απέναντι στον Vamos.
    Στα ημιτελικά θα έχουμε σκυλομαχία άνευ προηγουμένου.
    Κι εμένα με εξιτάρει τελικός Σερβία-ΗΠΑ αλλά θα υποστηρίζω την Γαλλία από εδώ και πέρα. Δεν είναι λίγο να κηδεύεις έτσι την Ισπανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. εγω θα το ξαναγραψω γιατι δεν μπορω αλλο..............μαρκ γκασολ καλυτερος του ρατζα......ελεος.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο ρατζα μας εμαθε να βλεπουμε μπασκετ.Τον εβλεπα και προσπαθουσα να αντιγραψω κινησεις.Ποτε δεν θα το κανα αυτο για κανενα ισπανο

      Διαγραφή
  105. Πανάξια, καθαρή και αντρική νίκη της Γαλλίας επί των Ισπανών. Ένα μεγάλο μπράβο στον Κολέ, δικό του το σημερινό αριστούργημα.. Θυμηθείτε τι σας έγραψα στο τέλος της προηγούμενης ανάρτησης για την Εθνική μας ομάδα και το παράδειγμα της Γαλλίας. Αυτός ο άνθρωπος (και αυτή η ομάδα) έχει φάει πολλά χαστούκια.. Μπράβο και πάλι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Και μετά σου λένε ότι είναι κατάπτυστη η λογική "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα". Υπάρχουν πιο διασκεδαστικές "κηδείες" κατσίκας από την αποψινή; :))))))

    Παλίκαρος από τους λίγους ο Diaw, μεγάλοι χέστες και θεατρίνοι οι Ισπανοί, μυρωδιάς που δεν έχει ματαξαναβγεί ο Ορένγκα.

    ΥΓ
    Μην φτάσουμε μόνο στο άλλο άκρο, ε...Τα μισά να είχαμε κάνει από αυτά που έχει πετύχει αυτή η φουρνιά των παιχταράδων της Ισπανίας, δεν θα μιλούσαμε σε άνθρωπο από το πολύ τουπέ για καμιά 20ετία τουλάχιστον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχην αυτοι ειχαν τουπε απο τον σολοθαμπαλκαι τοον σαν επιφανιο δεν το απεκτησαν τωρα και κατα δευτερον οι γιουγκοσλαβοι τοτε να πανε στο διαστημα με οσα ειχαν κανει μην μιλησουμε για τους σοβιετικους

      Διαγραφή
    2. Αχώνευτοι, αντιπαθητικοί, θεατρίνοι, ό,τι θες βάζεις, την χαρήκαμε την κηδεία, αλλά επαναλαμβάνω, μη φτάσουμε και στο άλλο άκρο. Ηδη ο συμπαθής Στεγόσαυρος ( με τον οποίο συμφωνώ σε πολλά) χαρακτήρισε...φούσκα μια ομάδα με ενα παγκόσμιο, 2 ευρωπαϊκά, ένα ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο τα τελευταία χρόνια. Εμείς έχουμε κάνει σημαία μια διετία, τι να πουν κι αυτοί δηλαδή...

      Διαγραφή
  107. Allez la france!!!

    Μεγάλο παιχνίδι απο τους γάλλους!!
    Χίλια μπράβο!

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Αν και θα έπρεπε να χαίρομαι σήμερα, λυπάμαι αναλογιζόμενος τον τελικό του 2007 και τι καταφέραν οι Γάλλοι σήμερα. Δεν είναι ανίκητοι ρε πούστη μου οι Ισπανοί, ούτε καν στην έδρα τους. Τι ευκαιρία είχαμε χάσει στον ημιτελικό του 07! Γιατί μόνο εμείς κομπλεξαρισμένοι μαζί τους; Από το 2006 και μετά τους έχουν κερδίσει Ρώσοι, Σέρβοι, Γάλλοι. Πόσο εύκολα δεν θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς πρωταθλητές κόσμου το 06, πρωταθλητές Ευρώπης το 07, απόλυτοι κυρίαρχοι, Ισπανοί στην θέση των Ισπανών. Κρίμα. Και πολλά μπράβο στα Γαλλάκια που με δευτεροτρίτη ομάδα γκρέμισαν το υποτιθέμενο θηρίο.

    ΥΓ: Συγκρίσεις Ισπανίας-ενωμένης Γιουγκοσλαβίας δεν νοούνται απλά. Εγώ λέω ότι και η Σερβία των Σάλε, Ντανίλοβιτς, Μπόντι, Ζάρκο, Ντίβατς, Σάβιτς, Ρεμπράτσα μόνη της τους είχε αυτούς για επιδόρπιο. Ξεκολάτε, φούσκα ήταν κι έσκασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάσαμε ευκαιρία το '07, ε; Το ματς το θυμάσαι καθόλου;

      Φρέσκαρε λίγο τη μνήμη σου. Μιλάμε για σφαγείο που ούτε το Πάσχα δεν βλέπεις.

      Στο Υ.Γ. συμφωνώ.

      Διαγραφή
    2. και σημερα ηταν σφαγειο απλα τοτε χασαμε την ψυχραιμια μας

      Διαγραφή
    3. Μακάρι να είχαμε κι εμείς, βρε Στεγόσαυρε, μια...φούσκα με τόσους τίτλους τα τελευταία χρόνια κι ας έσκαγε με κρότο κάποτε...

      Διαγραφή
    4. Αυτό λέω, δεν μας αφήσαν (αλλά κι εμείς σε κάποιες στιγμές φοβηθήκαμε την νίκη)!

      Μπορεί να είσαι πάρλας, άνοστος και μίρλας ρε 77, αλλά επειδή απόψε είναι γιορτή και τα έχω ψιλοπιεί κιόλας ακόμα και σένα σε φιλώ διαδικτυακά και σταυρωτά!

      Διαγραφή
    5. 2 eyrompasket exoyn parei ektos an ennoeis titlous tis deyteres theseis..

      Διαγραφή
  109. Δε ξερω ποσο μεγαλη ομαδα ηταν αυτη η συγκεκριμενη της Ισπανιας, σιγουρα ειχε μεγαλο ταλεντο, αλλα προκειται για την αντιπαθεστερη ομαδα ολων των εποχων, μην πω και ολων των αθληματων.
    Τεραστιος σεβασμος στους Γαλλους, πως και πως περιμενω τωρα τον αγωνα εναντια στη Σερβια.

    Μακαρι να κανει κηδεια και η Λιθουανια στις ΗΠΑ :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. τι οργασμός...μπράβο στους Γάλλους!
    standing ovation για Γκασόλ και Ναβάρο...τυχεροί που τους είδαμε να παίζουν.
    ο Γκομπέρτ έλεγξε τον αιθέρα, τρομερός ο Ερτέλ έβαλε το τρίποντο της νίκης, ο Ντιαό και ο Μπατούμ συγκρατούν τους νέους στη γη, ο φουρνιέρ βελούδινος...όλοι τους μας χάρισαν ένα τρομερό παιχνίδι.
    Ο Ορένγκα τραγικός...
    Τελικά σε αυτά τα τουρνουά αν δεν τσαλακωθείς στον πρώτο γύρο θα πέσεις άτσαλα...Οι Γάλλοι για το χρυσό, αυξήθηκαν όμως οι πιθανότητες των αμερικανών τώρα...
    ElGreco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. παντως πρεπει να υποκλιθουμε στη μεγαλη των ισπανων προπονητων σχολη.....μετα το λασο το νεο φρουτο πλεον ειναι ο ορενγκα......χωρις να υποτιμω αυτα που εχει κανει η ισπανια αυτη η ομαδα ειναι δυο παικτες παου γκασολ και ναβαρο....ολοι οι αλλοι ειναι απλα καλοι παικτες οι περισσοτεροι υπερτιμημενοι με σημαιοφορο τον ρουντακο...μολις αποσυρθουν οι δυο αυτοι θα κανουν μια δεκαετια να ξαναδουν μεταλλιο...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή